Дівер Джеффрі : другие произведения.

Верона

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  Два домогосподарства, однакові за гідністю,
  У прекрасній Вероні, де ми кладемо нашу сцену,
  Від давньої образи розриваються до нового заколоту,
  Де цивільна кров робить руки громадян нечистими.
  Вільям Шекспір, Ромео і Джульєтта
  Один
  П'ятниця, 1 липня
  Со так ти помреш.
  Господи, Боже!
  жахливо . .
  Він дивився на автомобіль, який люто палав на дорозі попереду. Чорний дим клубочився в небо пізнього дня, як циклон, темно-помаранчеве полум’я вирувало внизу. Автомобіль занесло і врізався лоб в опору мосту через невеликий струмок.
  Дональд Ларк, який сидів на задньому сидінні свого Escalade, нахилився вперед і сказав водієві: «Стоп, стоп!»
  "Так, сер." Еван повернув на узбіччя й загальмував. Він виліз, сказавши своєму босові: «Залишайся тут, сер».
  Пухла рука Ларка шукала телефон у кишені піджака. Він дістав Samsung і вдарив дев’ять-один-один. Він повідомив диспетчеру деталі аварії та місце. Жінка нічого не сказала про попередні повідомлення, які припускали, що мешканці були мертві.
  Вона сказала, що незабаром прибудуть пожежники та поліція. Жайворонок добре знав безлюдну місцевість — це була дорога до його дачі. «Скоро» буде щонайменше двадцять хвилин.
  Дим на мить розвіявся, і Ларк був шокований, побачивши на задній частині палаючої Subaru наклейку.
  МОЯ ДОНЕЧКА ВІДМІННИЦЯ
  У СЕРЕДНІЙ ШКОЛІ S TUYVESANT M .
  Дівчина була всередині?
  Будь ласка, нехай вона буде вдома! Нікому було б неможливо вижити. Полум'я охопило внутрішні приміщення. Вогонь особливо боявся Дональда Ларка. На ньому все ще були шрами від того часу, коли йому було вісім років, коли він намагався змити палаючий жир у сковороді; внаслідок вибуху спотворив його руки та начисто змахнув брови його матері. Її спотворення налякало його більше, ніж його шипуча шкіра.
  Як ти помреш. . .
  Ларк опустив ліве заднє скло й висунувся. Він обмірковував приєднання до Евана. Жайворонку було близько шістдесяти, ледь старий. Але хоча колись колишній упряжник був у чудовій формі, тепер він не був таким. М'язи тепер були жирними, а серце темпераментним.
  Позашляховик був приблизно за тридцять футів від місця аварії, і він відчував, як до нього наближаються пекучі хвилі тепла від літнього бризу. Очі й ніс пекло від їдкого диму. Еван — великий, міцний чоловік, з поголеною головою та широкими плечима — піднімав хвіст свого чорного піджака, захищаючи обличчя, підходячи ближче до пожежі.
  Він побачив, як його наглядач сповільнюється, мружачись від диму. «Я не можу сказати!» — закричав чоловік. «Я не можу сказати, чи є там хтось».
  хто завгодно . .
  Можливо дівчина.
  А може хтось не такий безневинний. Можливо, твікери вживають метамфетамін, швидко їдуть після всмоктування отруйних випарів. Вони купували машину вживану чи третю.
  Можливо, молода Сара, чи Клер, чи Емі були в порядку.
  Дональд Ларк, батько двох дочок і сина, благословив себе і молився, щоб остання версія аварії була правдою.
  Присівши, Еван підійшов ще ближче, зникаючи за тінню диму. Потім крик: «Всередині нікого немає. Вони вийшли!»
  Ах . . Дякую, Господи.
  Сара, Клер, Емі. . .
  Жайворонок покликав: «Якісь ознаки їх поблизу?»
  Еван не відповів. Чорний дим розріджувався, і Ларк невиразно бачив свого водія на узбіччі дороги, який, нахилившись, тягнувся до чогось. Він піднявся.
  Але . . . чекати. Що це було? Це був не Еван. Цей чоловік був одягнений у бойову куртку та чорну бейсболку, низько натягнуту.
  Боже мій. У руці був пістолет із глушником на дулі.
  Ларк зламав ніготь великого пальця, ударяючи по кнопці відкривання вікна, і кинувся на переднє сидіння, грюкнувши дверним замком.
  Але потім він почув шум, який знав, що він буде. Натисніть.
  Розблокування дверей Escalade.
  Ось чому нападник нахилився — щоб дістати брелок з кишені Евана.
  Відчинялися задні пасажирські двері.
  Це був би інший стрілець.
  Дональд Ларк відкинувся на спинку крісла й спрямував очі на розп’яття, що м’яко погойдувалося з дзеркала заднього виду.
  Але ні, я помилився. Ось як ти помреш.
  Два
  Вівторок, 5 липня
  СAm's Bar and Grille назавжди був у Panhandle.
  У місці був дезінфікуючий засіб, запах лизолу. Брендон Неґл поклявся, що також відчуває запах сигаретного диму, який, мабуть, виділявся з викривленої дерев’яної панелі; роками не було дозволено палити в жодній міській будівлі. Там був музичний автомат із мелодіями, які ніхто не хотів слухати, і якась аркадна гра в космічний корабель, що залишилася з 1990-х років. Малюкові це було б нудно.
  На стіні були розмиті фотографії невідомих боксерів і футболістів незрозумілих команд. Крім того, міцні чоловіки з великими кучерявими зачісками, одягнені у вузькі шорти та більш вузькі футболки, посміхаються на камеру. Їхні скульптурні руки були схрещені на міцних грудях. Не було вказівок на те, якими видами спорту вони займалися, якщо вони взагалі займалися спортом.
  Можливо, подумав Неґл, вони були гей-порнозірками 70-х. Сем, можливо, хитнувся туди.
  Він подумав, що це смішно, але це був не жарт, яким він поділився з підтягнутим чоловіком, який сидів за столом навпроти нього: Ендрю, його двадцятишестирічним сином.
  Або з похмурим, незграбним Максом Клемптером, іншою особою з ним. Макс мав ряд талантів і цікавих якостей. Серед них не було шанувальників гумору, а тим більше іронії.
  Негл сказав Ендрю: «Ми будемо всередині, можливо, годину або близько того, і все. Тоді візьміть вас і вирушайте до Evergreen».
  «Звичайно», — сказав хлопець і сьорбнув своєї «Стелли». Темноволосий син Неґла, який міг би зіграти красиву зірку студентського футболу в надихаючому спортивному фільмі, був у брюках чинос і толстовці з капюшоном із логотипом Техаського університету, довгими рогами довгорогого бичка. Там був юридичний конкурс. Спірний суд чи щось таке.
  Негл закінчив подвійну Королівську корону і піднявся. Щелепний і твердий, як стовбур дерева, Макс теж встав, залишивши свою кока-колу повною на сім восьмих. Він був на повний зріст швидше Неґла й ступив до дверей. Він оглядав вулицю. "Все добре."
  Неґл поглянув на себе в темне дзеркало за баром. Чорний костюм облягав його високу, громіздку статуру; він не носив його з тих пір, як три роки тому передчасно й неприємно помер бізнес-партнер. Він поправив темно-фіолетову краватку й зачесав долонею назад своє темне рідке волосся. Макс вибрав темно-сірий колір.
  Андрій запитав свого батька: «Ти добре його знав?»
  Обговорювали, коротко, що ділити, а що ні. "Не так багато. Просто діловий партнер. Я уклав з ним деякі угоди. Нерухомість». Він ледь не додав, що загиблий був «підступним хлопцем». Але це надто нагадувало репліку з поганого фільму про мафію, і, в усякому разі, це було неправдою.
  Його син кивнув, мабуть, цікавлячись, що стосується «угод», і повернувся до файлу, який приніс для перегляду. Він містив договори позики, баланси, земельні ділянки, звіти оцінювачів і записи про сервітути, усе це було закріплено щільним і довгим договором про купівлю комерційної будівлі неподалік від того місця, де вони знаходилися на даний момент.
  Місце для панахиди Ларка було зручним.
  Як і сама його смерть. Але це була інша справа.
  Нейгл зауважив, що Ендрю був поглинений дрібницями паперової роботи та нотатками тонким почерком, яким він оволодів у дитинстві. Він був таким різким, як і вони. Хлопець — гаразд, юначе — взяв відпустку на рік після того, як закінчив юридичний факультет, отримав високу оцінку в своєму класі та склав бар. Він вирішив не відразу влаштовуватися на роботу в фірму і провів деякий час у Лос-Анджелесі та на Далекому Сході. Він повернувся пару місяців тому і підійшов до свого батька, запитуючи, чи може він підібрати трохи кишенькових грошей, щоб допомогти йому, поки він не вирішить, у якій сфері та фірмі він хоче працювати.
  Нейгл був у захваті, хоча, звісно, він переконався, що Ендрю бере участь лише в законній стороні N & O Transportation and Storage Services.
  Інша частина бізнесу? Ні, юнак був абсолютно відокремлений від цього.
  Неґл і Макс вийшли з Сема й пішли вулицею до похоронного бюро братів Ханніті. Це було старе місце, фасад був потертий і вигорілий, як кузов п’ятнадцятирічної машини. Але це якраз пасувало до сусідства. Тут немає облаштованості, нічого химерного, нічого дорогоцінного, нічого хіпстерського. У Дональда Ларка було достатньо грошей, щоб його поховали на горі Олімп, але панручок був місцем, де він виріс. PH був його територією, PH було місцем, де він хотів провести панахиду, і, наскільки Неґл знав, саме там він планував, щоб його привид блукав вулицями, лякаючи до лайна всіх, хто переходив його в цьому тілесному житті.
  Коли двоє увійшли до будівлі, Негл запитав: «І?» Питання було м’яким; інші плакальники були поруч.
  Макс похитав головою, не розуміючи.
  Негл пробурмотів: «Хто. Зробив. Воно». Нетерплячий.
  «Ой. Слово ніхто місцевий. Ймовірно? Хтось із Східного узбережжя, хтось із Ларк. Не знаю. Той латиноамериканець із Нью-Йорка, якого ти хотів, щоб я…
  Неґл заткнув його поглядом.
  Макс миттєво зрозуміє, що вчинив гріх; він не повинен був вимовляти жодного складу, пов’язаного з операцією Неґла, а тим більше про довбаний удар, про який він думав! Великий чоловік виявив свій жаль з приводу цього, ледь помітно стиснувши тонкі бліді губи. В організації Нейгла навіть найнезрозуміліші згадки про щось протизаконне було заборонено за межами його офісу, який був захищений пристроями для захисту від стеження на півмільйона доларів. Нейгл також припустив, що всі, кого він зустрічав особисто або розмовляв по телефону, записували його, навіть Макс і його син. Не те, щоб вони навмисно зрадили його; однак він вірив, що спритний поліцейський чи агент ФБР може підсунути жучок у Максову кишеню чи в рюкзак Ендрю.
  Це була параноя? Очевидно ні. Тому що Брендон Неґл все ще був вільною та багатою людиною, незважаючи на те, що замовив дюжину вбивств і вчинив сотні інших правопорушень, передбачених розділом 18 і штатом.
  Потім загадка про те, хто був ініціатором — блискучий убивця чи метафетамін — зникла з думок Неґла. Він увійшов до великої вітальні, наповненої тими, хто прийшов оплакувати або відсвяткувати смерть Дональда Віктора Ларка.
  
  У зв’язку з цим Сторона Першої частини погоджується передати Стороні Другої частини, що певна ділянка майна, яка тут згадується як «Пакет», не пізніше . . .
  Бла-бла і подвійне бла.
  Енді Неґл десяток разів переглядав документи щодо купівлі-продажу будинку на Евергрін-авеню, і навіть якби він цього хотів, а не хотів, він не збирався знову перечитувати ці кляті речі. Він дивився на бар.
  Біля нього зупинився літній бардак — м’який білий хлопець. "Вона моя."
  «Вибачте?» — запитав Енді, підводячи очі.
  "Дівчина? У барі? Ти дивився на неї. Гаряча з довгим чорним волоссям».
  Цей опис, напевно, не був потрібним, оскільки вона була єдиною людиною в барі. Вона простягала свої водійські права, а через мить отримала келих білого вина, яке він підозрював у кращому випадку маргінальним.
  Зрештою, це був бар Сема та решітка з помилками.
  «Що ти мене питаєш?»
  «Я побачив її першим. Ти не рухаєшся, хлопче. Вона моя."
  Енді відчув у своєму подиху екзотичний і відразливий запах спиртного. Йому потрібна була робота з зубами. Погано.
  Вона зробила невеликий ковток, поставила склянку й витягла свій iPhone із правої задньої кишені джинсів, де, на думку Енді, жінки мали ховати свої мобільні телефони. Телефон було витягнуто з деякими труднощами; джинси були надзвичайно облягаючими. Вона закинула своє довге пряме чорне волосся на плечі й взялася виконувати завдання, яке вимагається від людини, яка сидить у барі наодинці, особливо жінки років двадцяти: читати електронні листи, текстові повідомлення чи дописи у Facebook і старанно ігнорувати всіх навколо.
  Чоловік кинув на Енді пихатий переможний погляд і пошкандибав до бару. Енді підвівся і побив його там. Він кинув погляд на чоловіка. Енді не мав такого твердого чи злобного характеру, як його батько, але він був високим і сильним, і коли він опустив свою круглу голову, підстрижену у військовому стилі, і втупив на когось незмінний погляд, це змусило їх зупинитися.
  «Укол», — пробурмотів старший. Потім повернувся до свого бару в печері в кутку.
  Енді сперся на табурет і сказав худому бармену: «Ще один, будь ласка».
  Чоловік намалював Стеллу, передав її Енді разом із серветкою, обгорнутою навколо пітніючого скла.
  «Я міг би з ним впоратися». Страхотне повідомлення було сказано, не відриваючи очей від екрана iPhone.
  Він сказав: «У мене в цьому немає жодних сумнівів».
  Вона глянула в його бік. Посмішка Енді зникла, коли він дивився на її гарне обличчя, чорні очі в окулярах у блакитній оправі.
  Він подумав: кохання з першого погляду.
  
  У похоронному бюро Ханнітів Брендон Неґл нагадав собі, що треба мати своє похмуре обличчя.
  Напівтемрява кімната, пофарбована в блідо-зелений колір і вкрита темно-сірим килимом готельного номеру, була переповнена. Було присутніх, може, сотня людей, сиділи ті, хто був старший чи більш приголомшений трагедією, інші — більшість — стояли купками.
  Стримана розмова. Класична музика. Неґл поняття не мав, що це за мелодії. Музика дратувала його більше, ніж будь-що інше, хоча він любив різдвяні пісні. І Камелот , Музикант , і Les Misérables .
  Нейгл і Макс пройшли повз вдову і трьох дорослих дітей і півдюжини клонів онуків та інших родичів, пропонуючи контрольні слова, вимовлені в нормативному тембрі.
  «Мені шкода за вашу втрату, ви знову той, так, я чув, що він швидко пішов, благословення, хто ви знову, це так милосердно, що його мати померла минулого року, щоб ховати сина, можете собі уявити , хто ти знову, так, хто ти знову . . .”
  «Ми робили спільний бізнес», — казав Неґл.
  «О».
  Одним із чоловіків, якому не довелося питати про Неґла чи його тінь, був син Ларка, найстарший із братів і сестер. Його прізвисько було Піт Дж. Коли за мить до того Неґл потиснув його спітнілу руку в черзі на прийомі, пухкий, неохайний чоловік кліпав очима. Піт Джей був головним лейтенантом свого покійного батька; він більш ніж усвідомлював, як Брендон Неґл вписується в схему злочинності міста.
  Потім Негл і Макс приєдналися до черги, щоб пройти повз скриню, яка була закрита. Вбивця або вбивці не пошкодували боєприпасів. Чотири-п'ять пострілів в голову. Порожнисті точки. З косметики брати Ханніті могли зробити дуже багато.
  На вершині труни була фотографія Ларка, яка сяяла, зроблена приблизно у віці п’ятдесяти років, коли він зміцнив свій контроль над Панхендлом. Нейгл підозрював, що хтось із організації Lark вибрав саме це фото як зневажливе зображення, нагадавши Нейглу та всім присутнім, що саме Ларк виграв війну Panhandle.
  Неґл схилив голову над блискучою коробкою й подумав: «Надовго, придурок».
  «Дай мені бурбон», — різко сказав він Максу. «Сильний. Ноб-Крік».
  Чоловік вагався.
  "Що?"
  — Це похоронне бюро, сер. Вони не подають напої. Це прийом, після. Можливо, вода».
  «Хорба, вода?»
  «Вибачте, сер».
  Глузуючи, Неґл і Макс кружляли серед присутніх.
  Загальна думка про вбивство була такою, якою чув Макс: вбивство було замовлено з іншого штату. Можливо, Нью-Йорк, можливо, Бостон. Ніхто ще не мав чіткого уявлення, чому. Але мотиви вбивства в цьому бізнесі обійшлися дешево.
  Неґл прийшов тут не для того, щоб дізнатися, хто такий убивця, як і не для того, щоб висловити співчуття приголомшеній вдові та її гусенятам. Він був присутній лише з однієї причини: щоб мовчки оголосити Піту Джею та представникам інших екіпажів у місті, що він рухається на Panhandle. Піт Джей мав би почати думати про угоду. Або війна. Чоловік не був таким безжальним, як Жайворонок, і не таким розумним, а це означало, що, незважаючи на те, що він важив 250 фунтів і ходив навколо з вічним блискучим поглядом на обличчі, він, мабуть, погодився б на угоду. Неґл уже думав про різноманітні стратегії «баличка та пряника». Він майже пошкодував Піта Дж.
  Інші банди в місті й околицях потенційно можуть бути більш неприємними. Вони також знали б, що Піт Джей був новачком у світі організованої злочинності, і вони б також звернули увагу на PH. Проте, як минали довгі хвилини, Неґл зауважив, що жодна інша місцева команда не надсилала сюди представників, щоб оголосити про свій намір здерти шматочки Panhandle, як орел, що дзьобає вечерю з оленячої туші. Жодного з крутої чорношкірої команди Мартіна Вільямса на Іст-Сайді. Від MS-Seventies без лідера. З півдюжини латиноамериканських і карибських банд, що заповнюють Вест-Сайд. Від безіменного в’єтнамського екіпажу, відносно нового в місті, тихого, дивного та безжального. Або з одягу Себастьяно Кореллі, сумних лахманів найстарішої банди міста.
  Ніхто.
  Неґл гадав, що його не здивувала їхня відсутність. Членство було порочним, аморальним і самозакоханим — кваліфікація роботи для цієї сфери роботи, — але їм, ймовірно, не вистачало робочої сили та кульок, щоб рухатися в PH.
  Тоді Неґл помітив у дверях чоловіка, якого він точно знав, що тут буде.
  П'ятдесятирічний Джон Юнг мав п'ять чотири на зріст і мав неймовірно густе чорне волосся, зачесане назад лосьйоном. Він був у світло-сірому костюмі, білій сорочці та білій краватці. Аксесуар здався цікавим; Нейгл вважав, що білий означає щось похоронне в китайській культурі.
  З Юнгом був його Макс, сторож, відомий лише під одним іменем: пишеться Кі та вимовляється як «ключ». Неусміхнений чоловік був присадкуватим і широким. Його руки були величезними, і Нейгл уявляв себе майстром різних видів бойових мистецтв. Тонг Юнга з сорока чоловік був майже таким же могутнім, як організація Нейгла. Це, звичайно, було настільки ж жорстоким. Вони були конкурентами на всіх фронтах: наркотики, торгівля людьми, відмивання грошей, масажні салони та вулична проституція, захист роздрібних магазинів. Юнг контролював двадцять п’ять квадратних кварталів на північ від Панхендла, Неґл – тридцять кварталів на південь.
  Юнг прошепотів щось вдові й подав їй ретельно складену носову хустку, щоб висушити заблукану сльозу. Тоді він нахилився до Піта Джея, потиснув йому руку й схопив великого чоловіка за лікоть. Неґл із задоволенням побачив, що син Ларка виглядав більш засмученим раніше, коли вони двоє перекинулися словом чи двома, а не зараз, з Юнгом.
  Юнг підійшов до труни. Коли він наблизився до нього, його погляд перехопив погляд Неґла, і маленький чоловік усміхнувся. Нейгл відповів взаємністю.
  Вирази обличчя, звісно, були чим завгодно, але не ввічливою ввічливістю. Якраз навпаки. Це були підняті бойові прапори.
  
  «Ну, подивіться, хто це».
  Ох, біс! Не зараз.
  «Мій хороший друг, Брендон».
  Поза межами похоронного салону Неґл і Макс зупинилися й коротко поглянули одне на одного, стиснувши губи. Неґл знову звернув увагу на новачка.
  Підтягнутий чоловік, років сорока, був одягнений у той самий темний картатий костюм, який завжди носив, і пастельну сорочку. Сьогодні він був жовтим. Іноді він збирав зелень або троянду. Кращий вибір. Від жовтого він виглядав хворобливо. Можна сказати, що світла сорочка була його візитною карткою. Але це свідчило про передбачливість, яка надало б надто великої заслуги детективу оперативної групи з боротьби з організованою злочинністю Елліотту Уайту. Він міг бути хорошим поліцейським, батьком і чоловіком, але мода не була його сильною стороною.
  Він ішов, ледь помітно накульгуючи. Бабуся Неґла назвала б це заминкою в його гіталонг.
  Його машина без розпізнавальних знаків, брудна та подряпана, стояла біля узбіччя поруч. Усередині була афроамериканка в синьому костюмі та білій сорочці з відкритим коміром. Детектив Віолетт Хейс — ім’я, яке любив Неґл — уважно спостерігала. Вона була молодою, кремезною та нетерпільною, і, здавалося, була готова зробити колл із 10-13, хоча ймовірність того, що Неґл чи Макс замахнуться на Вайта, а тим більше застрелять його — якою б чудовою не була ця думка — були нульовими.
  Неґл поліз у кишеню. «Ось, друже». Він запропонував стрункому детективу картку однієї з автомийок, якими він володів. «Я довіряю тобі. Ви можете зняти це пташине лайно зі свого даху. Останнім часом багато розстрілів під деревами?»
  Уайт проігнорував витягнуту руку, що безмежно розлютило Нейгла, і він відклав картку.
  Нейгл знав, що це не юридичний виклик, а розбійник. Вони прийшли передсвітанком із суворими криками, гучним стукотом і оголеними рушницями.
  За кілька машин відчинилися двері «Лінкольна-навігатора» Нейгла, і звідти вийшов його водій і другий наглядач. Шестифутовий Джиммі Еббітт важив на п’ятдесят фунтів менше Макса. Увінчаний кошлатою стрижкою, Джиммі був сильним і жилавим, як сталевий трос. Обличчя його було вузьким, аж на Хелловін страшно. Макс був вражаючим своїм розміром, Джиммі — тому, що він був схожий на зомбі з порожнистими очима, якому не терпиться висмоктати твою кров. Ні, це були вампіри, які смоктали кров. Ну, не міг дочекатися, щоб зробити те, що зробили зомбі.
  Джиммі приєднався до свого боса та Макса.
  Детектив Уайт оцінив наглядачів. «Макс Фактор. А хто, як не Джиммі Джамп Ап?»
  Без будь-якої земної причини Вайт іноді давав людям химерні прізвиська. Він піднявся на узбіччя, купуючи висоту. «Ви віддавали шану, правда?» Він скосив очі в бік братів Ханніті.
  — А ви, детективе?
  «До Жайворонка? Я поважаю лише тих, кого поважаю».
  Що вийшло не настільки розумним, як він, мабуть, сподівався.
  Поліцейський оглянув вулицю. Повз сичачи загазований вихлоп проїхав автобус. Дві машини, одна невпевнено торохтить. Серед мешканців Панхендла автомобільне життя здебільшого пов’язане з Honda, Nissan, Kia та фургонами з логотипами сантехніки та доставки на брудних, забруднених боках. BMW 3-ї серії та той недорогий Mercedes були наймоднішими автомобілями, які Неґл коли-небудь бачив припаркованими тут.
  «Ми знаємо про це все, Нейгл».
  Це вже не був «Брендон». Набагато менше «хороший приятель».
  "Про що?"
  «Грай дурнем, скільки хочеш».
  — Уявіть, що ми граємо в шаради, детективе. Дай підказку. Скільки слів? Схоже?"
  «Я знаю, що ти збираєшся зіграти п’єсу для Panhandle».
  Нейглу добре вдавалися роздратовані погляди. Зараз він вистрілив у бік білих. Він зауважив, що вираз чоловіка був як у біолога, який досліджує жука в банці — якби цього жука привезли за підозрою у вбивстві іншого жука.
  «Я не дозволю, щоб це сталося», — продовжив Вайт.
  Неґл перейшов від міміки до рук. Він підняв руки долонями вгору. Значення: про що ти говориш? «Я щасливий, як молюск, у країні дядька Сема на південній стороні. Чому я хотів інвестувати в цей блошиний капот? Озирніться навколо, детективе. Ви впевнені, що не хочете цю автомийку?»
  Джиммі сказав: «Чому б вам просто не піти, детективе?»
  Білий посміхнувся. «Джиммі Джек Офф, яка виснажлива репліка! Я якнайкраще відновлююсь після травми». Він повернувся до Неґла. «Відповідаю на ваше запитання — PH, а не автомийка — тому що ви жадібний придурок, який хоче експлуатувати та тероризувати бідних людей тут. Ви вже робите рух на PH. І більше у мене на дільниці не буде трупів. Статистика вже погана, завдяки вам, Ларк і Юнг».
  Нейгл сказав: «У моєї бабусі був вираз».
  «Вона зараз?» Вайт весело глянув на дуже великого Макса, який весь цей час стояв нерухомо, схрестивши руки.
  «Так. Її вираз для розмови був «виляння підборіддям».
  «Виляння підборіддям. Як собака хвостом виляє. Забавно."
  «І я не схильний мати з тобою зараз. То чому б тобі не потайки кудись».
  «Скулк», — міркував детектив. «Це теж добре. Не знаю, який мені більше подобається. Скул або виляння підборіддям». Напівусмішка перетворилася на яскравий погляд.
  — У мене зустріч, детективе. Все, що я можу сказати».
  «Колись ти зробиш помилку, Неґле. І я буду поруч, коли це станеться».
  Уайт розвернувся й попрямував до машини. Віолетт Хейс повернула ключ, і двигун ожив. Вони проїхали повз Неґла та його товаришів, не озираючись на них.
  — Прикол, — пробурмотів Джиммі. Вони з Максом повернулися до позашляховика, а Неґл продовжив вулицею до Сема, щоб забрати Ендрю. Він зайшов усередину й зупинився. Йому довелося сміятися.
  У годину, коли батько був на похоронах, син був зайнятий.
  Молодий чоловік сидів у барі і розмовляв з жінкою в вузьких джинсах і білій футболці. Вони були до нього спиною, але він був вражений її фігурою та темним волоссям, довгим і шовковистим.
  Неґлу стало цікаво, яка вона. Ендрю був гарним хлопцем, чарівником, який уникнув поганих генів свого батька. Він зустрічався з багатьма: гарненькими дівчатами, які пахли дорогими парфумами, які витрачали години на макіяж, одяг і зачіску, і які — принаймні, коли Неґл був поруч — не казали «хуй» чи «мудак». Вони походили з хороших сімей, добре вчилися в школі і були на професійному шляху. Але вони тривали в житті Андрія недовго. Незважаючи на всю упаковку, вони були жахливо порожніми.
  Жіноча рука потяглася до Ендрю, і вона нахилилася, щоб щось прошепотіти. Андрій засміявся і щось прошепотів у відповідь.
  Нейгл зазначив, що його син закрив папку з документами про придбання майна Evergreen Avenue. добре. професійний.
  Андрій глянув у бік дверей і побачив батька. Він посміхнувся, заплатив чек. Вони з дівчиною обмінювалися цифрами — звісно, телефонами, а не папірцями, як за часів Неґла. Ендрю на мить вагався, а потім швидко поцілував її в щоку. Він відійшов від бару, і дівчина обернулася, прослідкувавши за ним очима.
  Нейгл завмер. Молода жінка була донькою Джона Юнга.
  
  Неґл та Ендрю сиділи в задній частині «Навігатора» по дорозі до будівлі на Евергріні.
  «Ви знаєте, хто це був?» — тихо запитав Неґл.
  «У Сема?»
  «У Сема. так Дівчина."
  «Лої».
  «Лої? Це ім'я?»
  «Китайська «Грім». Вона гарна, вам не здається?»
  Тиша.
  "Що це?"
  Макс на передньому пасажирському сидінні — розмовляв по телефону — і Джиммі, який їхав, ігнорували те, що відбувалося ззаду. Згідно з правилами наймитів, вони залишалися невидимими.
  Негл розповіла йому, хто її батько, і Джиммі порушив правила. Його голова на мить повернулася позаду. Неґл не знав напевно, чи він справді сказав: «Ой, чорт», але міг сказати.
  Андрій розсміявся. «Юнг, той Юнг. Ваш . . . конкурент?»
  Неґл мало не посміхнувся, почувши юнаковий обізнаний евфемізм. Колись він думав, що міг би залучити свого сина до бізнесу — тобто до злочинної сторони. Він навіть використовував Ендрю на роботі, коли йому було десять; мимовільна дитина й гадки не мала, що він учасник. Але невдовзі після цього Неґл зрозумів, що якщо справа колись дійде до суду, прокуратура візьметься за його родину, а в його сина була слабкість. Він піддався б на допиті. Чим менше Ендрю знав, тим краще для Неґла. Він щосили намагався втримати Марту, заспокоїти її душу, і їхнього сина окремо від операції.
  Але, звичайно, Андрій дізнався. Ніяких розумних вирахувань не було потрібно. Коли йому було тринадцять, до нього постукала команда кремезних поліцейських із відділу боротьби з організованою злочинністю. Кімната Андрія була однією з перших обшуків.
  Розумний і кмітливий юнак одразу зрозумів те, що пропонував батько. «Вона не шпигувала за мною».
  «Я не про це думав».
  Він був.
  «Вона навіть не знала, хто я. Я ніколи не називав їй свого прізвища».
  Але Лої легко міг знати, хто він. Вона могла стежити за ним від дому Неґлів, а може, чекати біля похоронного бюро, щоб схопити його. Ендрю сказав їй своє ім’я було неважливим. Жінки можуть бути такими ж дволикими й небезпечними, як і будь-який чоловік у цьому бізнесі; Неґл наказав вбити їх двічі — дружин мафіозних босів, які захопили команди своїх чоловіків.
  «Я підняв її . Вона зайшла, замовила вино і сіла за бар. Я придумав якусь дурну фразу і підійшов до неї. Ми влучили. Вона сказала, що її батько мав справу на вулиці, і вона мала чекати його там. Пізніше вони збиралися пообідати з її матір’ю».
  Бізнес на вулиці . . .
  «Вона не питала про мене?»
  «Навіщо їй?»
  Неґл опустив голову, насупивши брови. Погляд на першій стадії гніву.
  "Немає."
  Через мить: «Андрій, дивись. Я не хочу, щоб ти постраждав».
  Це було правдою. Фізична небезпека від Юнга та того байдика Кі. Але також біль і душевний біль — якби, не дай Бог, щось, ну, трагічне, трапилося з Юнгом і будь-якими членами сім’ї, які випадково були з ним у той час, Лої серед них.
  Прикро, але нещасні випадки траплялися .
  Юнак напружився. « Ти не хочеш ускладнень».
  «Тільки не зараз. Це . . . чутливий час».
  «Мені не шістнадцять, тату».
  "Ні, не ти. Ви достатньо дорослі, щоб знати, що розумно, а що ні. І бачити її зараз нерозумно».
  "Зараз? І що? Тиждень, місяць?» У голосі юнака була різкість. Ну, він був дипломованим юристом на першому рівні.
  І син кримінального авторитета.
  Неґл упустив власний гнів. «Місяць, звичайно». Достатньо часу для консолідації влади в PH.
  «Тоді вона повернеться в коледж».
  "Де?"
  «Вона навчається в аспірантурі Массачусетського технологічного інституту».
  «Я куплю тобі квитки на літак до . . . де б це не було».
  «Бостон».
  «Бостон».
  Ендрю відкрив файл і переглядав нотатки, які він записав щодо угоди з нерухомістю для власності Evergreen. Через мить він сплив. «Гаразд».
  «Це хлопець». Вираз, який був ще з юності його сина. Кожного разу, коли Енді робив щось добре — прибирав свою кімнату, застеляв ліжко, робив домашнє завдання, боровся з хуліганами — він отримував винагороду «Це, хлопець».
  Андрій нахмурився.
  лайно Молодий чоловік передумав?
  Його син похитав головою і постукав по документу. «Залізничний сервітут. Датується 1872 роком. Ми можемо зробити виняток, але P і Z зустрінуться знову лише у вересні».
  
  « Оце з ким вона розмовляла в барі? Син Брендона Нейгла?»
  Джон Юнг, все ще у своєму похоронному костюмі, без білої краватки, стояв у кабінеті свого будинку в передмісті, справді гарного місця. Комфортний і не дратуючий розкішний. Теплий сірий килим і брудно-білі фактурні шпалери зберігали кімнату приглушеною, а декорації були буддійськими простими. Єдиним витвором мистецтва — репродукцією — була скульптура Осінньої роси, знаменитого бойового коня імператора Тайцзуна. Він домінував над однією стіною.
  На даний момент наглядач Юнга, Кі, домінував над протилежністю. Чоловік, розвівши руки на боці, стояв біля свого боса. Юнг дивився у вікно на свій акуратно облаштований двір, підстрижений до досконалості. Це був прекрасний вид. Кі, як зрозумів Юнг, не цікавився естетикою.
  «Я розмовляв з барменом. Він розповідав мені речі». Коли Кі спілкувався з кимось, він завжди отримував відповідь. «Він підняв Лої. Вона була в барі, пила вино».
  «Вдень?» — огризнувся він. "Продовжувати."
  «Пацан Нейгл працював над деякими документами. Вони виглядали як ділові папери. Негл і Макс були з ним перед тим, як вони пішли на похорон».
  «Здавалося, він знав, хто вона? Дитина?"
  «Бармен сказав, що не чув, щоб вони називали прізвища. Просто Енді та Лої».
  «Про що вони говорили?»
  «Дайте речі, — сказав він. Нічого про бізнес».
  Юнг закипів від люті. Його дочка з сином Брендона Нейгла! Як це сталося? Юнг мав схильність миттєво звинувачувати, коли щось йшло не так. Де він міг тепер оцінити провину в тому, що його донька та син Неґла перетнулися? Дональд Ларк був певною мірою винен у тому, що його вбили. Дружина Юнга теж за те, що виховувала неприємну й непокірну доньку, яка сама пішла б на таке огидне виправдання для бару. А дружину можна звинуватити подвійно за те, що вона безглуздо наполягала, щоб він припинив шльопати дівчину, коли їй виповнилося тринадцять.
  Нарешті Юнг зосередив провину там, де він хотів, щоб вона була весь час: на Брендоні Нейглі.
  Дивлячись на задній двір: ставок з коі, ландшафт, піщаний сад, топіар.
  Після похорону, коли він, його дружина та донька вечеряли в Le Residence, Юнг кілька разів несхвально глянув на макіяж і облягаючі джинси та топ Лої. Здавалося, вона не помітила критики. Або, швидше за все, так і зробила, але проігнорувала свого батька. Він перестав зиркувати й розсіяно слухав її балаканину про чоловіка, якого вона зустріла в Сема. Він був таким добрим, таким смішним, таким красивим. Так ввічливо.
  Він написав Кі, щоб той повернувся до бару й допитав бармена. Потім Юнг повернувся до Лой і поставив наступне логічне запитання. «Він китаєць?»
  «О, отче. Серйозно?» Обличчя дівчини охопило роздратування.
  Де був вербовий вимикач, коли він вам був потрібен?
  Кі повернувся до дому Юнга десять хвилин тому зі своїм звітом.
  Юнг продовжив власний допит. «Хлопчик здався занадто... . . закоханий в неї?» — запитав він, хоча це питання було б поза межами Кі. Юнг ніколи не знав, щоб він мав стосунки з жінкою, і навіть уявити собі цього не міг. Як адвокат у суді, він перефразував: «Що говорили, говорили?»
  «Музика, телешоу, коледжі. Він навчався в юридичній школі і бере відпустку перед тим, як вийти на роботу».
  "Юрист? Злочинець?»
  Боже мій, чи був хлопець на шляху до прокурора ?
  "Немає. Корпоративне та нерухоме майно».
  Юнг відвернувся від вікна. «Чи розповідав хлопець щось про свого батька?»
  Пауза. «Я не питав. Я можу повернутися».
  Юнг був роздратований. Кі мав подумати про це. «Ні, нічого. Він її цілував?»
  "Так. Але тільки по щоці».
  «Вона вагалася? Або вона цього хотіла? Ви теж цього не питали».
  "Ні, сер. Мені шкода». Кі залишався нерухомим і не висловлював жодного жалю. Він був із Юнгом сім років, і Юнг досі не знав, чи це його ім’я, прізвище чи єдине ім’я. Він був сильним і міцним і знав шість чи сім видів бойових мистецтв. Незважаючи на свою здатність убивати практично будь-яку людину, до якої він міг наблизитися, або, можливо, завдяки їй, Кі мав дивовижний спокій. Він ходив, оточений рожевою аурою духовного лідера.
  Юнг обдумав ситуацію. Чи справді Енді точно знав, кого збирає — щоб дізнатися про Юнга й передати інформацію Неґлу? Це мало сенс. І ця думка його розлютила.
  Його також розлютила думка, що син грубого, неосвіченого візника хоче зробити його дочку завоюванням.
  І він навіть не був китайцем.
  Юнг випадково поглянув на висілу картину, на якій були зображені він, його дружина та Лої, коли дівчинці було десять.
  Дні, коли вона була слухняною .
  Він сказав Кі: «Ти збирався займатися Леброном Стайлзом?»
  «Коли він повернеться з Маямі. Так, сер."
  Стайлз. Великий, гучний гангстер у сонцезахисних окулярах із золотою колодою котився разом із Ten Treys. Він застрелив одного з людей Юнга, територіальна суперечка в районі, що межував із Панхендлом.
  «Знайди когось іншого. Ти залишайся на моїй дочці. Я хочу все знати. Ви розумієте, що я маю на увазі? Все».
  "Так, сер."
  Він виштовхнув чоловіка з кабінету тильною стороною долоні.
  Кі повільно пішов.
  Юнг повернувся до вікна. Він спостерігав за трьома малинівками, які купалися в землі. Йому стало цікаво. Він не думав, що малинівки зібралися. Він не міг пригадати, щоб бачив разом двох дорослих, не кажучи вже про трьох. Це була прикмета? Юнг вірив у прикмети.
  Але якщо так, то сприятливо це було чи ні? Це завжди було питання.
  І, звичайно, прикметою може бути і те, і інше.
  Те, що було сприятливо для одного, могло передвіщати трагедію для іншого.
  три
  Четвер, 7 липня
  Твін сидів на лавці з видом на річку Потавамі.
  Лой Юнг відчув раптове бажання поцілувати Енді Неґла й нахилився, цілячись у шию.
  Енді мав швидкі рефлекси; коли вона досягла мети, він повернув голову, і губи зустрілися з губами.
  Вони сіли назад на пофарбовану в зелений лавку, яку, як повідомлялося на невеликій меморіальній дошці, побудувала WPA епохи Великої депресії, тому їй майже сто років. Мабуть, подумав Лої, тоді вони будували речі на довговічність. Її батько завжди скаржився на неякісність сучасного виробництва. Можливо, цинічно подумала вона, зброя, яку він купував для своїх вбивчих співробітників, нині частіше ламається.
  Вона була одягнена в одяг, який сподівалася привернути — і втримати — увагу Енді: тонка синьо-біла блуза в смужку, шовк і білі джинси. На її ногах були балетки Jimmy Choo з блискучим сріблом. Вона обміняла свої прогресивні окуляри в синій оправі на сонцезахисні окуляри в блакитній оправі, звісно ж, із синіми лінзами. Відтінок ідеально пасував до її лаку для нігтів, хоча він цього не бачив. . . ще.
  Енді був одягнений у свій вечірній одяг: вицвілі сині джинси та сіру футболку Марка Цукерберга, обтягнуту на грудях і на біцепсах. Він виглядав чудово. Лої дивився поверх тьмяно-коричневої води. Тут воно підійшло до мальовничого. На цьому березі їх оточував змієподібний ландшафтний парк, а через річку з повільною течією були бейсбольні та футбольні поля, де команди насолоджувалися прекрасним днем і помірним кліматом. Для дітей були пісочниці та ігрові майданчики. Бігуни бігали. У блакитному небі тріпотіло й вигинало з десяток повітряних зміїв. Далі вгору за течією, ближче до Панхендла, фабрики та склади вишикувались уздовж берегів річки. Ті з останніх ста років були побудовані з похмурого сірого каменю. Ті, що датуються більш ранніми епохами, були побудовані з червоної цегли, яка тепер закопчена до коричневого.
  «Це божевілля», — сказав Лої.
  «Але що божевільного в усій схемі речей, всесвіті, космосі?» — запитав Енді. Його засіб після гоління промайнуло повз. Сухий запах, як у джину з лаймом.
  «Бого, як по-філософськи».
  Вона стиснула його руку й відчула, як слабкий електричний струм пронизав її груди, коли він відповів взаємністю.
  Він сказав їй, що коли він уперше подивився на неї, це було кохання з першого погляду.
  Те саме для неї.
  «О!» Лой відсахнулась, сміючись, коли маленький пухнастий песик, який повинен був мати пуделя в своєму 23andMe, стрибнув їй на коліна. Вона погладила м’які кучері, що вкривали його захоплено хитаючу голову.
  "Вибач вибач!" — обізвалась темноволоса молода жінка. У неї був один із тих висувних повідків, і пес кинувся попереду, перш ніж його хазяйка встигла намотати кипучу істоту. Вони погладили собаку, а жінка, одягнена в блискучий жовтий спортивний одяг, послабила повідець і підійшла. «Ні, ти брудний?»
  «Не хвилюйтеся, — сказав Лої.
  "Як його звуть?"
  — Її, — сказала брюнетка. Пухнасте пальто приховувало ознаки статі. «Червневий жучок».
  «О, я люблю її», — сказав Лої.
  Кілька хвилин вони розмовляли на тему «ти-зараз-чи-ти-коли-небудь мав собаку», а потім жінка та Джуні чи Баггі, яким би не був її псевдонім, пішли, щоб потренуватися.
  «Ти сказав їй, що у тебе росли собаки», — сказав Лої Енді. «Які де вони?»
  «Малінуа. Сторожові собаки, як Секретна служба використовує. Коштують вони по двадцять п'ять тисяч. У них не було таких імен, як Ровер і Лессі. Це були Ун і Де . Один і два. Французька була тією мовою, якою їх навчили реагувати — знаєте, «сидіти, залишатися, атакувати, відпускати». На основі теорії про те, що будь-які зловмисники, ймовірно, не будуть франкофілами». Він глибоко вдихнув. «Це підводить мене до того, що я маю сказати».
  «Я знаю, хто твій батько. І я можу посперечатися, що ви знаєте мої».
  Енді кивнув. «Він сказав мені, що я не бачу вас».
  Лої згадала щойно протистояння. Її батько — в одному з ділових костюмів, які він носив завжди, кожного дня тижня — читав лекцію. "В мене так само. Мені здається, він більше засмучений тим, що ти син Брендона Неґла, ніж тим, що ти не китаєць. І це про щось говорить».
  Раптом Енді тихо засміявся.
  "Що?"
  «Ви знаєте, хто ми?»
  Вона запитально підняла і ретельно сформувала брову.
  «Ми Ромео і Джульєтта».
  «Ви маєте рацію, ми маємо рацію». У думках Лої сплив спогад. "Вища школа. Я грав медсестру. Я була б кращою Джульєттою, ніж Саллі Брайнс, але школа не була готова до того, щоб азіат лідирував». Їй спала на думку думка. Вона прошепотіла: «Гей, ти знаєш одну річ про виставу?»
  Він скривився. «Я знаю, що це не закінчилося добре».
  Лої серйозно сказав: «Ні. Я маю на увазі те, що Ромео і Джульєтта знали, що станеться всяке лайно. Вони не гаяли часу». Вона підняла його на ноги. "Слідуй за мною."
  
  «Хм. Гарне місце, — говорив Енді, оглядаючи свою квартиру. «Звичайно, скільки разів ви чули, як хтось заходив у ваші розкопки і казав: «Хм, погане місце».»
  Лої втратила свій іскристий сміх. Вона замінила сонцезахисні окуляри на повсякденні окуляри.
  Тут нічого поганого. Велике відкрите горище з гарною дерев’яною підлогою та голими кам’яними стінами, на яких висіли американські примітивні картини. Вони здавалися оригіналами.
  Він сказав: «Мені подобається акваріум».
  Воно було чотири фути завдовжки й було наповнене крапками крихітних різнокольорових створінь, що звивались у трьох вимірах, а на дні спочивало кілька дивних на вигляд риб із вусами й потворними мордами.
  Лої повісила піджак і пішла на кухню відкритого планування. Енді пішов за ним.
  Вона пояснила, що це місце для неї організував батько. Це було в найрозкішнішій — і найбезпечнішій — частині міста, на Північній набережній. «Меблі не дуже гарні. Татові справи не працюють».
  «Мій теж. Принаймні частина, над якою я працюю, сторона Б».
  "Сторона Б?" вона запитала.
  «Старі записи? Сорок п'ять?»
  «О, ті речі, які ви бачите в кіно?»
  «Зворотною стороною був B. Це була досить хороша пісня. А був хітом».
  «Який бік B у вашого батька?»
  «Переважно нерухомість. Все законно».
  Вона сказала: «Мій батько нічого не повідомляє мені про те, що він робить. Я жінка." Коли вони стояли над островом, Лої налив їм обом вина. Постукали склянками. Голос Лої звучав стурбовано, стурбовано, коли вона запитала: «Тобі коли-небудь було страшно? Через те, що зробив твій батько?»
  Він розповів їй про рейд оперативної групи OC та обшук його кімнати, поки він стояв у дверях, спостерігаючи, як копи вивертають шухляду за шухлядою.
  Вона похитала головою. «Тобі було тринадцять?»
  Енді кивнув.
  Вона кисло засміялася. «Мені було чотирнадцять, і я знайшов ключ від шафки — знаєте, як на вокзалах — у своїй сумці з тампонами. Мій батько поклав би його туди, якщо на нас нападуть».
  «Що було в шафці?»
  «О, я не знаю. Наркотики, зброя? Мій батько також контрабандою ввозить в країну екзотичних тварин. Можливо, це була кобра. Я виріс, заздрючи людям у, знаєте, нормальних будинках. чи не ти?»
  «Я звик. так Кожен день. Але вже ні».
  "Немає?"
  Він міцно поцілував її. «Тому що тоді я б тебе не зустрів».
  Її відповіддю було кивнути в бік дверей. «Там спальня».
  
  Об одинадцятій вечора Брендон Неґл почув гудок внутрішнього зв’язку на своєму столі й, дивлячись на екран камери спостереження, побачив Макса, що стояв надворі, дивлячись угору, як Ротті, на господаря.
  Нейгл натиснув кнопку, впустивши його, а через кілька хвилин подивився на інший екран і побачив свого доглядача за дверима кабінету. Великий чоловік поклав свій пістолет і мобільний телефон у коробку, прикручену до стіни, і закрив кришку.
  Нейґл просунув його до кабінету, і Макс пройшов крізь рамку сканування. Пролунав звуковий сигнал. Макс порибав у кишені, дістав цифровий диктофон і передав його Неґлу; — вказав на раму його бос, знову пропускаючи через неї свого наглядача. Тепер без звукового сигналу.
  Велика кімната потребувала свіжої фарби, у ній була потерта підлога та пожовкла стеля. На пошарпаному столі лежали блокноти паперу та коробки з ручками. Був комп’ютер, але він не міг вийти в Інтернет; це було лише для введення інформації та вивчення електронних таблиць. (Бен Ладен роками уникав захоплення завдяки тому, що усвідомлював небезпеку цих довбаних чарівних скриньок.) Вікна були дзеркальними і виходили на парк, а не на іншу будівлю, де могли ховатися шпигуни. Неґл сьорбнув свого «Краун Роял» і кивнув доглядачеві на крісло.
  Макс сів, а Неґл підняв цифровий диктофон, уважно розглядаючи крихітну коробку. Він сканував його окремим інструментом, перевіряючи наявність радіопередач. Голка залишилася спати. Він також подивився на окремий екран свого комп’ютера, на якому інші датчики в кімнаті та в будівлі надсилали запевнення, що за ним не стежать.
  Нейгл запитав: «Ендрю підхопив помилку?»
  "Немає. Я налаштований позитивно».
  Його бос різко сказав: «Як ти можеш бути впевнений?»
  Макс повільно відповів: «Він говорив певним чином. Природні. Якби він або дівчина знайшли, вони б замовкли або почали грати. Це природно. Слухай». Він узяв диктофон і натиснув кнопку. Неґл почув голос запамороченої жінки, яка балакала про собаку. Макс перемотав вперед, натиснув «Відтворити». З диктофона пролунав швидкий сміх, його сина. Потім Лой запитав:
  "Що?"
  «Ви знаєте, хто ми? . . . Ми Ромео і Джульєтта».
  «Ви маєте рацію, ми . . . Вища школа. Я грав медсестру. Я була б кращою Джульєттою, ніж Саллі Брайнс, але школа не була готова до того, щоб азіат лідирував. Гей, ти знаєш одну річ про виставу?»
  «Я знаю, що це не закінчилося добре».
  "Немає. Що-"
  Макс швидко потягнувся вперед і вимкнув пристрій. Нейгл дивувався чому.
  «Як ти підхопив його?»
  «Жінка, яку ви чули? Вона дівчина одного з моїх хлопців. Кеті».
  Спейсі, вона звучала так.
  «У неї маленька собачка, вона підстрибує і лиже тобі обличчя. Вона дозволила йому стрибнути на них, коли вони були в парку. Поки вони гладили його, вона впустила жука в рюкзак Енді. Мило».
  "Що?"
  "Пес. Це мило."
  «Чому мені хрен?»
  Його план реалізувався в основному так, як він сподівався. Він подумав про це майже тієї хвилини, коли впізнав у дівчині доньку Юнга. Він зрозумів, що їхні стосунки можуть стати прекрасною можливістю. Він знав, що на що б не погодився Ендрю, він продовжуватиме зустрічатися з дівчиною потай, тож він наказав Максу організувати гніт обох хлопців.
  "Де він зараз?"
  «Він пішов з її квартири півгодини тому. Ми з Джиммі будемо стежити за ним і записувати все, коли вони будуть разом. Ми також на його телефоні».
  Неґл кивнув на диктофон. «Вона сказала нам щось корисне?»
  «Погані та хороші новини».
  Нейгл скинув блискучий вигляд.
  «Вибачте, сер». Він дістав блокнот і погортав його. «Вона сказала Енді, що її батько справді зайнятий — скуповує майно навколо площі Гендерсон. Це почалося того дня, як помер Ларк».
  «Будь». Пошарпаний парк був серцем Panhandle. «Так швидко?» Неґл був приголомшений. « Шість днів?»
  «Те, що вона сказала», — відповів Макс, починаючи швидко перемотувати диктофон.
  Отже, Юнг уже переїжджав.
  Ось чому той мудак-детектив, Вайт, розірвався одразу після похорону Ларка: до нього дійшли чутки, що якась команда переїжджає до Панхендла.
  Ах, Камелот міста. Панручка. Найбажаніший район у місті.
  Волого-сірий або курно-сірий, залежно від погоди, PH був нагромадженням старих міських будинків, шлакоблокових квартир, брудних манікюрних салонів, випінок із вічно запляманим вітринним склом, крамниць із виплатою кредитів, магазинів перук, барів за обшарпаними барами, ресторани, які розташовані в одній-дві страви від закриття департаменту охорони здоров’я.
  А бажання чому?
  Тому що територія Нейгла, на південь від PH, і Юнга, на північ, страждали від невиліковної хвороби гентрифікації.
  Двоє чоловіків заробляли на життя креками, борделями, вуличними продажами наркотиків, повіями на тротуарах, захистом магазинів для мам і попів.
  Але їхня територія очищалася — професійні пари вселялися, забудовники забирали порожні ділянки та перетворювали їх на квартири, поліція виганяла всіх поганих хлопців і дівчат.
  Хоча Panhandle, чудовий PH, не мав чим похвалитися, і ніколи не буде, враховуючи його близькість до доків і змішане зонування, що означало, що тато-адвокат і мама-спеціаліст ніколи не збиралися переїжджати в капот, де ви жили окремо від «Трейдера Джо» біля шкіряної фабрики чи майстерні з ремонту тракторних причепів, і де безхатченки й повії могли оглядати маленьких Мейсона й Келсі з ніг до голови, бо вони боязко чекали свого шкільного автобуса.
  PH все ще був населений людьми, які покладали свої надії на ігри в цифри, жадали свого героїну, креку та метамфетаміну, і працювали на денних роботах, у манікюрних салонах і на кухнях ресторанів, чекаючи зелених карток, які їхні торговці людьми обіцяли, але ніколи не дали.
  Брендон Нейгл потребував PH для виживання його організації.
  Дзижчав комар параної. Він багатозначно запитав: «Чому ви не знали про Юнга? Купувати це майно?»
  «Мабуть, пройшли через посередників чи щось таке. Юристи, знаєте».
  «Посередники». Неґл насміявся й кинув пекучий погляд, щоб нагадати Максу, що йому заплатили за інформацію, а також за його вміння володіти пістолетом і ножем. «Ну, дай мені гарну новину, яку ти згадав».
  Макс знайшов ту частину запису, яку шукав. З диктофона почав лунати низький чуттєвий голос Лої.
  «Отже, у нас є місце на озері, озері Мейсон. Ти це знаєш?"
  «Звичайно».
  «Можливо, ми могли б піднятися туди».
  «Ми могли б ловити рибу, ходити в походи, зберігати консерви».
  «Якщо це те, що ти справді хочеш зробити, Енді... . .”
  «Або, я думаю, ми могли б придумати щось інше, щоб зайняти наш час».
  Неґл відчув на собі погляд Макса. Він не озирнувся.
  "На цих вихідних?"
  «Ні, тоді батько буде там. Якась фігня про таємну зустріч. Тільки він, Кі та двоє чоловіків з Лос-Анджелеса. Все справді секретно. Ми могли б піти в понеділок».
  «Це понеділок. Чи можемо ми зануритися в...
  Макс вимкнув диктофон. — Я знайшов там адресу Юнга. Перевірив реєстраційні документи та документи, Google заземлив їх. Хороші висоти та багато дерев для прикриття. Стрілець міг наблизитися на тридцять ярдів і бути непоміченим. Без огорожі по периметру».
  Негл сказав: «Мінімальна охорона, лише Юнг і ще троє? так добре. Знайдіть стрільців». Його голос став суворішим. «Переконайтеся, що вони хороші. Коли ви цілитеся в Юнга, ви не можете промахнутися».
  «Я зроблю це сьогодні ввечері».
  «Не облажайся, Макс».
  "Ні, сер." Він потягнувся до диктофона.
  "Залиш це."
  "Так, сер."
  Макс вийшов, дошки підлоги скрипіли під ногами.
  Неґл дочекався, поки він пішов, а потім одягнув гарнітуру й під’єднав роз’єм до маленького цифрового диктофона. Він прокрутив туди, де Макс так раптово вимкнув пристрій, мабуть, щоб він не почув, що сталося далі, і натиснув «Відтворити».
  «Я виріс, заздрючи людям у, знаєте, нормальних будинках. чи не ти?»
  «Я звик. так Кожен день. Але вже ні».
  "Немає?"
  «Тому що тоді я б тебе не зустрів».
  «Там спальня».
  Нейгл почув шелест і шепіт.
  Він збільшив гучність, заплющив очі й сів на спинку крісла.
  
  Майже опівночі Джон Юнг провів пальцем по краю свого келиха — він був наповнений кореневим пивом, його улюбленим напоєм. Він ніколи не пробував алкоголю. Він спостерігав, як Кі схилився над столом і направив свій мобільний на свого боса, наче валик для дошки уіджа.
  Вони були в офісі його компанії Yung Eastern Imports, оточені зразками багатьох видів мотлоху, який він купував і продавав як прикриття, — від захватів кігтів омарів на палицях до ліхтарів на під’їздах, що працюють на сонячних батареях. Ніщо не коштує більше 19,95 доларів США в роздріб.
  Із мобільного телефону «Моторола» долинали звуки голосів. Його дочки та сина Брендона Неґла.
  «Я виріс, заздрючи людям у, знаєте, нормальних будинках. чи не ти?»
  «Я звик. так Кожен день. Але вже ні».
  "Немає?"
  «Тому що тоді я б тебе не зустрів».
  Ki вимкнув запис. Квартира, яку Джон Юнг придбав для своєї дочки в шикарному районі міста, мала багато чудових якостей: гарний вид на річку, дві просторі спальні, джакузі, високотехнологічну кухню. . . і дюжина підключених — тобто таких, що не підлягають скануванню — прослуховувальних пристроїв, захованих всюди. Без відеокамер, звичайно. Юнг хотів почути все, що говорять його темпераментна та нешаноблива донька та її гості, але ніколи, ніколи не подумав би побачити її на будь-якій стадії роздягання.
  Усі розмови Кі записував і міг відтворювати на телефоні тихого чоловіка.
  «Є ще? Це корисно?» Він сьорбнув безалкогольного напою. Пряний смак був спокусливим.
  «Я дам вам резюме. Хлопець сказав, що його батько хоче почати скуповувати нерухомість у Панхендлі. Початок негайно».
  Юнг стиснув кулак і розслабив його.
  «І я боюся, що Лої сказала йому кілька речей, яких вона не повинна була. Про вашу зустріч у будинку біля озера. З тими хлопцями з Лос-Анджелеса».
  «Вона це зробила?» Юнг довго видихнув, стримуючи гнів.
  Кі кивнув. — Є ще щось, сер.
  З тону було видно, що він не наважується ділитися тривожними новинами.
  «І це що?»
  «Хлопчик був підключений».
  "Що?" Кореневе пиво зупинилося на півдорозі до його губ. Він поставив склянку.
  «Мій сканер показав передачі, що надходили з квартири Лоя, коли він був усередині. Це не були частоти мобільного телефону. Я пішов за ним після того, як він вийшов з квартири. Вони йшли від нього».
  Юнг на мить заплющив очі. Він контролював своє дихання. «Я думав, що він не причетний до організації».
  «Це я чув. Але, мабуть, ми помилилися. Схоже, він використовує Лой».
  Юнг важко видихнув. Яке це було приголомшливе відкриття. Його доньку спокусив син суперниці. «Знаєте, на це є лише одна причина».
  "Так, сер. Móushā .”
  Кі був із Шанхаю, діалект якого Ву відрізнявся від мандарину, на якому виріс Юнг. Але конкретне слово, яке сказав Кі, було однаковим у всіх версіях китайської мови.
  «Вбивство».
  Батько й син використовують мою доньку, щоб прорвати мій захист і вбити мене.
  Юнг підвівся й пішов до кутка кабінету, де стояли умивальник і дзеркало. Він вилив корінь пива, ретельно вимив і висушив келих. Він дивився у вікно на ряд двоповерхових промислових будівель початку двадцятого століття.
  Єдине, про що він міг думати в цей момент, це його донька, яка дозволила своєму серцю втягнути її в цю жахливу ситуацію, яка поставила Юнга в таку небезпеку.
  Ось що вийшло з виклику вашому батькові.
  Тоді він зрозумів, що Кі все ще присутній. «Мені потрібно побути одному, мені потрібно подумати».
  чотири
  П'ятниця, 8 липня
  Аndy Макс і Джиммі були в «Навігаторі» на Евергрін-авеню, прямуючи до будівлі, яку Брендон Неґл мав придбати та будувати.
  Наближалася одинадцята ранку, і незабаром вони мали зустрітися з підрядниками, щоб обговорити ремонт. Енді був у своєму брудному одязі: джинсах і робочій сорочці. Джиммі знайшов піджак Carhartt, який виглядав так, наче його ніколи не носили, Енді було потішно побачити. Макс був у костюмі, тому що все, що Макс носив, були костюми. Сьогодні темно-синій. Його сорочка була біла. Напевно, завдяки костюму було легше заховати рушницю.
  За кермом Джиммі, який весь день був у балакучому настрої, казав Максу й Енді: «Цей капот?»
  Енді озирнувся. «Гмм». Це була нічийна земля, яка стикалася з Панхендлом. "Є ім'я?" Він бачив реєстраційні реєстраційні документи та звіти про перевірку будівель у цьому районі. Він міг перерахувати градуси довготи й широти, статистику сервітутів і податкову історію, але не мав ніякої інформації про це місце.
  Макс сидів на передньому сидінні й дивився вперед. Мовчазний.
  "Ім'я?" Джиммі відверто засміявся. «Так, у нього є назва. Лайно місто. Трахни їх, акри. Не знаю. Такі місця не мають назв. Це все заводи, склади, багатоквартирні будинки, тимчасові квартири СРО, пустирі, манікюрні салони, бодеги, навіть бійня до минулого року».
  «Як це сталося?» — запитав Енді. «Зонування цього не дозволить».
  Ще один щирий сміх — над наївним запитанням.
  «Як тільки твій тато та інші розробники закінчать із цим, це буде SoMain — ти розумієш, що я маю на увазі? Як вони придумують такі імена. Верхній Північний район UpNo. . . Чекай, чекай, чекай, я знаю, це буде Нижній Майн: ЛоМайн». Сміх продовжувався. «Як китайська їжа, знаєте».
  Тоді він швидко замовк, мабуть, пам’ятаючи, що Енді любив доньку Юнга.
  «А люди? Повії, поденники, шахраї, бомжі. Вони не»—руки геть від керма для повітряних цитат—«бездомні.' Вони не «вуличні люди». Вони бомжі!»
  Енді отримав смс і подивився на свій телефон. Він запитав: «Де кафе «Тукан»?»
  Плечі Джиммі піднімалися й опускалися. «Чотири квартали, п'ять. чому?»
  «Зберігати таємницю від мого тата?»
  Обидва чоловіки трохи ствердно буркнули. «Лої написав повідомлення. Вона хоче зустрітися зі мною там. Всього на десять хвилин. Ти проти?"
  « Не проти? Лайно ні. Чоловіче, там найкраща кубинська кава в місті. Я маю на увазі, найкращий».
  "Макс?" — запитав Енді.
  Ще одне бурчання «Я вважаю».
  Енді надіслав повідомлення Лої та забрав свій телефон.
  Джиммі повернув кермо, отримавши сигнал від зустрічної машини, якій довелося різко загальмувати, щоб уникнути зіткнення. Джиммі вистрелив у нього пальцем.
  Через п’ять хвилин вони під’їхали до ресторану — спроби вишуканого в районі, який явно занепадав. На фасаді домінував величезний дерев’яний виріз із зображенням тропічного птаха. На нерівному тротуарі стояли п’ять темних металевих столів, оточених рівними стільцями. Табличка повідомляла: «Обслуговування на природі заборонено. Будь ласка, замовляйте всередині».
  Можливо, це був найкращий напій у місті, але столики тут і всередині були незайняті.
  Енді запитав: «На Кубі є тукани?»
  «Запитайте довбаного Кастро. Або він мертвий?»
  Енді та Джиммі вилізли з навігатора. Джиммі запитав Макса: «Хочеш кави? Я отримаю це».
  Макс заговорив уперше відтоді, як вони були в позашляховику. «Так».
  Джиммі запитав: «Енді?»
  "Дякую. Не надто солодко».
  Коли Джиммі кинувся всередину, Енді сидів за хитким столом, на якому лежала дешева скатертина, вкрита зображеннями танцівниць хула, які, здавалося, не мали нічого спільного ні з Кубою, ні з туканами.
  Через кілька хвилин Джиммі повернувся з картонним підносом, на якому були три маленькі паперові стаканчики. Він озирнувся за Енді й кивнув. «Хіба це не твій друг?»
  Енді обернувся. Лой був приблизно за двадцять футів на тротуарі. Вона зупинилася й стояла, розклавши руки на боці. Її обличчя було затьмарене. Він не бачив її очей за темно-синіми лінзами.
  Він підвівся і рушив до неї. «Гей. Щось не так?"
  Саме тоді бічні двері пошарпаного білого фургона без вікон, припаркованого біля узбіччя, швидко відчинилися, і звідти вискочило троє азіатів.
  "Немає!" — крикнув Енді, коли двоє з них тягнули його до автомобіля. Другий розмахувався пістолетом туди-сюди, закриваючи тротуар.
  Макс зіскочив із навігатора, тримаючи в руці власний пістолет. Джиммі впустив каву й потягнувся до стегна. Озброєний азіат вистрілив. Макс упав на стіл і стілець, червона пляма на його грудях швидко розцвіла. Тоді на голову Енді натягнули капот, і він почув, як з грюком зачинилися двері та люто верещали шини, коли фургон втік.
  
  «Що за біса сталося? Відкладіть телефон. Скажи мені." Брендон Неґл розмовляв із Джиммі Еббітом, що посмикувався, з червоним і спітнілим обличчям.
  Чоловіки перебували в підсобній кімнаті ветеринарної клініки Happy Paws на вулиці Амброуз. Це було невелике місце, яким керував компетентний ветеринар, який спеціалізувався не лише на німецьких вівчарках і мейн-кунах, а й на Homo sapiens .
  Саме сюди Нейгл привіз будь-кого зі своєї команди, хто був поранений під час виконання службових обов’язків. Ветеринарам, на відміну від інших медиків, не потрібно було повідомляти поліцію про постріли. Ну, можливо, вони й зробили, але, враховуючи те, що Неґл заплатив, цей ні.
  Тепер Джиммі детально розповів про викрадення та стрілянину Макса. «Його довбана дівчина. Вона заманила його в цей фургон. Вихопили його прямо з вулиці».
  «Ця сука. Це все була підстановка. Я знав, що вона біда. . . Ісус. Мій син."
  «Я посадив Макса в машину, і ми вилетіли звідти до того, як з’явилися копи. І я помінявся тарілками».
  Нейгл запитав: «Вони були китайцями?»
  Джиммі нахмурився. «Азіат, я це бачив. Я точно не знаю..."
  Неґл прогарчав: «Оскільки я не знаю, щоб хтось із японців, корейців чи будь-кого іншого, хто там є, хотів зіпсувати моє життя, чи можемо ми відмовитися від політкоректності та сказати китайці?»
  «Добре, так. китайський».
  Неґл подивився на двері з написом «Хірургічний кабінет 1». Він запитав: «Макс?»
  «Погано. Доктор сказав, що він тримається. Але він уже майже годину під ножем».
  «Будь». Неґл відчув, як кров наливає йому обличчя, яке, як він зазначив, насправді потемніло, коли він був такий злий.
  Джиммі, збентежений гнівом цього чоловіка, лише кивнув. «Це сталося так швидко, містере Негл. Я маю на увазі, я намагався...
  Думки Неґла повернулися до сина. Він вдарив долонею по столу. Джиммі завмер. Але бос особливо на нього не сердився. Юнг спланував би все до секунди. Вдари і втечі. На кого він сердився, так це на свого сина. «Дитині довелося стежити за своїм членом і дивитися, куди він його привів. Повертайся в офіс. Підготуйте пару чоловіків. Ті стрільці, яких Макс вишикував для Юнга».
  «Так, сер, звичайно».
  Коли Джиммі поспішив геть, Неґл постукав у двері.
  Через мить він відчинився. Доктор Том Левін, п’ятдесятип’ятирічний юнак в окулярах, стояв на порозі. Він зняв прозорі латексні рукавички. Вони, як і його куртка, були закривавлені.
  «Брендоне, заходь. Я його стабілізував».
  Макс лежав у ліжку. Він ошелешено дивився на інших чоловіків. Біля нього був його мобільний телефон. Екран був закривавлений.
  «Макс, Ісусе». До ветеринара: «Як він буде?»
  «Втратив багато крові. Я телефоную, щоб отримати поставки, але мені не дуже пощастило. Яка у вас група крові?»
  Неґл збрехав, що не знав.
  Ветеринар підійшов до тазика і помив руки, сказавши: «У мене зараз немає часу набирати. Будемо сподіватися, що постачальник прийде. На підпільному ринку не так багато товару».
  Макс похилив голову й заплющив очі. Неґл подумав, що помер, але за мить повернувся, відкривши очі й повільно кліпаючи. Він високо прошепотів: «Сер... . . є . . . проблема. Спілкувався з . . .” Він закашлявся.
  Неґл випалив Левіну: «Його голос. Звучить як жінка. Що це?"
  «Анестетик. Це нормально."
  Макс спробував ще раз: «Я розмовляв з . . . хлопець знає когось із команди Юнга». Він кивнув на закривавлений мобільний. "Він сказав . . . Він сказав, що Юнг вважає, що Енді знає всю вашу операцію».
  "Що?" Обличчя Неґла насупилось у вузлувату хмурість.
  "У Китаї . . . банди, у батька є син у бізнесі. . . це означає, що він готує його взяти верх». Він закашлявся хвилину, скривився.
  Продовжуйте говорити до біса. . .
  Ветеринар потягнувся за крапельницею, мабуть, щоб збільшити знеболювальне.
  — Ні, — гаркнув Макс. «Треба не спати. Маю . . . скажи йому щось».
  Доктор Левін відступив.
  Неґл пробурчав: «Але Ендрю нічого не знає».
  «Юнг цього не знає. Він буде його мучити. . . щоб отримати ваші плани щодо Panhandle».
  Або, подумав Неґл, погрожувати йому тортурами, щоб змусити мене відмовитися від планів, або взагалі триматися подалі від Panhandle. І якби я відмовився від чогось відмовитися, як би це виглядало у світі?
  До біса безлад.
  Макс схопив Неґла за руку. «Слухайте, містере Неґл. . . Мій хлопець думає, що знає, де його тримають. Цей склад на Мерріт. Мерріт і Бойд».
  «Юнг там?»
  Великий чоловік знову зник.
  "Макс?" Нейгл нахилився вперед і поплескав його по плечу. Немає відповіді. Можливо, якби він вдарив кулаком по рані, біль привів би його до тями. Ймовірно, це не гарна ідея з ветеринаром.
  Макс відкрив очі.
  «Юнг там?» — повторив Неґл. «Склад?»
  "Ймовірно."
  «Де твоя частина, Максе?»
  Великий чоловік примружився. «Куртка».
  Неґл подивився на Левіна, який кивнув на полицю біля дверей.
  Неґл покопався в одязі, схопив пістолет і — інстинктивно зі старих часів — перевірив, чи він заряджений і має патрон. Він поклав його у власну кишеню.
  Макс заплющив очі.
  "Макс?"
  Без відповіді.
  Неґл запитально подивився на ветеринара, а Левін кивнув у коридор.
  «Як він буде?» Шепіт.
  Ветеринар ледь помітно похитав головою.
  Гнів Неґла дещо зріс. Просто чудово до біса. Його сина викрали. А тепер йому треба було вломити ще одного майстра.
  Джон Юнг збирався заплатити.
  
  М'язи, яких завербував Джиммі, були Вінсент і Дейл.
  Вони були англо-англійцями, як і випливало з назв, але темного кольору, з різко підстриженими брюнетами та компактною статурою. Один трохи вищий за іншого, але все одно не високий. Їх було важко відрізнити, принаймні Неґлу; будучи настільки ж дбайливим про безпеку, як і він, він тримався на відстані від стрільців і тріскачів.
  Ці двоє були на задньому сидінні «Навігатора». Джиммі сидів за кермом, а Неґл — на передньому сидінні.
  Мандруючи сутінковими вулицями міста, околиці стають дедалі бруднішими.
  Джиммі вимкнув світло, і вони повільно помчали до складу, про який йому розповідав Макс.
  «Дивіться, — сказав Джиммі, гальмуючи. "Там!" Він показав.
  За сорок ярдів, у провулку, який вів до задньої частини складу, донька Юнга вилазила з водійського боку червоного кабріолета BMW. Серія M, надзвичайна. Вона перекинула своє довге волосся на плечі й зникла з поля зору в напрямку будівлі.
  — Сука, — пробурмотів Неґл. Він різко звернувся до Джиммі: «Затягуйся туди. Алея. Повернутися в."
  Джиммі дав заднім ходом і повільно покотився в провулок, зупинившись за п’ятнадцять ярдів від задньої частини будівлі, біля машини Лої та білого фургона, який, за словами Джиммі, використовувався для викрадання.
  Негл і двоє стрільців вийшли. Джиммі залишився за кермом, готовий до втечі.
  Вони заглянули у фургон, який був порожній. Тоді нижчий із них, Вінсент, як вважав Неґл, провів розвідку, прослизнувши до складу. Без камери спостереження. Неґл озирнувся. Типовий для Panhandle. Весь самий початок ХХ ст. Червона цегла, міцна. Деякі будівлі були напрочуд елегантні, з гравованими вікнами та горгульями під дахом.
  Вінсент підтягнувся й поглянув у брудне вікно. Він повернувся до піщаного провулка і, присівши, легко підійшов до дверей. Він спробував ручку. Якусь мить він возився з ним, спиною до Неґла та інших. Через мить чоловік повернувся. — Я не бачу вашого сина, сер. Але Юнг там. Ще четверо чоловіків також».
  "Двері?"
  «Я відкрив його. Просто всередині є ряд дерев’яних ящиків. Ми можемо використовувати їх для прикриття. Переходимо на флангові позиції там, там, там». Він показав на стіну складу. «Ми кожен малюємо цілі». Він вагався. «Ви впевнені, що хочете це зробити, сер?»
  «Так, я впевнений», — різко сказав Неґл. «Вбийте всіх, крім Юнга. Я хочу, щоб він живий. Я вистрілю йому в коліно чи ногу».
  «Гм, стегнова артерія завжди ризикована з пострілами в ногу». Дейл, інший стрілець, запропонував це.
  «Ну, нога».
  «Нога в порядку».
  Вінсент кивнув.
  «Тоді ми дізнаємося, де Ендрю, візьмемо його і тікаймо геть».
  — А дівчина, сер?
  Неґл подумав: Лої, мабуть, обрушився на Ендрю, бо Юнг дізнався про дріт і розповів їй. Вона припустила, що хлопець підібрав її, щоб використати її — дізнатися інформацію, яка допоможе Неґлу вбити її батька.
  Хіба не так закінчилися Ромео і Джульєтта ? У Неґла була невиразна пам’ять. Вони обоє вмирають через якесь непорозуміння?
  Нещасна.
  Ну, дуже погано. Нейгл сказав: «Убий її».
  З чорного футляра для зброї Дейл дістав собі «Глок» і простягнув інший Вінсенту. Він подивився на Неґла, який показав Максові. Він не стріляв роками, але стріляти зі зброї — це тип програмування, який залишається з вами назавжди, особливо якщо йдеться про вбивство. Їзда на велосипеді.
  Присівши, вони пробралися до складу і зупинилися. Першим заходив Дейл, потім Неґл, потім Вінсент. Вони намалювали свої мішені. Переконавшись, що Ендрю не вдарять, вони вбили інших присутніх і поранили Юнга. Вони б дізналися, де його син, врятували б його і посадили молодого чоловіка і ватажка банди в позашляховик. Нейгл змінив би ситуацію. Вони з Джиммі мали б попрацювати над Юнгом — дізнатися його плани щодо Panhandle.
  Завжди є срібна підкладка.
  Слідом за двома чоловіками Неґл кілька разів глибоко вдихнув, хоча й не нервував. Насправді він був у захваті, як і кожного разу, коли сам стукав когось. Прохолодний вогкий вечір пригадав спогади років п’ятнадцять тому: той час, коли він до смерті побив суперника, який скидав квитанції з ярмарків і спортивних змагань на території Неґла. Він усе ще відчував запах диму з візків продавця, прохолодне осіннє повітря. Він використав залізну трубу на черепі хлопця, дуже приємне знаряддя вбивства. Яка чудова це була ніч!
  Вінсент мовчки відчинив двері. Чоловіки прослизнули в тьмяне, гостре місце — одну велику кімнату. Цвіль ледь не змусила Неґла закашлятися. Він контролював це. Вони мовчали по бетонній підлозі позаду ряду дерев’яних ящиків, викреслених західними цифрами та китайськими літерами.
  У напівтемряві Юнг вів жваві переговори зі смаглявим, великим чоловіком. Такий собі азіатський. Можливо, самоанець чи полінезієць. Угода стосувалась того, що лежало на столі біля чоловіків: картонна коробка з ліками, що відпускалися за рецептом. Опіоїди, здогадався він. Поруч лежали такі ж коробки в стопці.
  Срібна підкладка дійсно. Який несподіваний прибуток!
  Юнг та інші, здавалося, не усвідомлювали, що вони не самотні.
  — На трьох, — прошепотів Неґл.
  Решта кивнули.
  Але Неґл так далеко не дійшов. Приблизно о півтори після відліку сталася серія сліпучих спалахів і вибухів, що тріщали у вухах, потрясши Нейгла до хребта. Двері складу ліворуч від Неґла з гуркотом відчинилися, і з газоподібним ревом дизельного двигуна великий фургон проскочив по підлозі, проскочивши й зупинившись прямо між Юнгом і його товаришами, а також Неґлем і його.
  На борту фургона було написано «Metro Police SWAT».
  Немає!
  По гучномовцю: «Всім! Киньте зброю і підніміть руки. Або вас обстріляють. Кидайте зброю. Зараз, зараз, зараз!»
  З-за фургона та з інших дверей складу з’явилися копи в тактичному спорядженні та тримали напоготові автомати та пістолети. Вони кричали, щоб чоловіки кинули зброю та лягли обличчям вниз. Десятки їх, наче плотви, снують по підлозі складу.
  Неґл і його люди кинули зброю й пірнули на холодну, запліснявілу підлогу. Їх жорстоко обшукали та закували в наручники, а потім підняли на ноги.
  Хтось крикнув: «Чисто, західна сторона».
  «Чистий схід і центр!»
  Двері бронемашини відчинилися, і з них вийшли детективи Елліот Вайт і Вайолетт Хейс. Вона була одягнена в повне бойове спорядження; Вайт одягнув лише бронежилет, ніби йому просто потрібно було продемонструвати свою пастельну сорочку. Сьогодні ввечері, дитинко блакитний. Вони помітили Неґла й пройшли по піщаній підлозі крізь слабкий туман диму від світлошумових гранат зі спалахом. Він зупинився приблизно за п’ять футів від Неґла. Він не посміхався, не посміхався, не злорадився. Поліцейський просто дивився йому в очі. «Зрозумів».
  
  Суглоби детектива Елліотта Уайта, можливо, бунтували — ця клята нога, — але він не міг відчути ні краплі болю. Він був піднесений, веселий. Він не почувався так добре відтоді, як отримав золотий щит у віці тридцяти одного року. Цього вечора він був одягнений у ту саму пудрово-блакитну сорочку, яку носив того дня — настільки він був упевнений, що сьогоднішній вечір вийде.
  Як і було. Двох керівників найбільших синдикатів у місті щойно затримали: Юнга за злочинне зберігання наркотиків з метою продажу та зброї, а Неґла за зброю та змову з метою вбивства та побиття — чутливі мікрофони спостереження зафіксували його в провулку позаду на складі лише десять хвилин тому.
  А дівчина, сер?
  Вбий її.
  Уайт стояв посеред протягненого просторого складу й розмовляв із Вайолетт Хейс.
  «Автомобіль для втечі втік», — сказала вона йому.
  Штани Джиммі Джамп. . .
  «Ми знайдемо його».
  Хейс сказав: «Хотілося б, щоб вони все ще називали це бюлетенем із усіх питань».
  "Що?" — сказав Білий.
  «Ти не дивишся старий телевізор?»
  "Люблю?"
  « Драгнет . Дорожній патруль ».
  «Це більш старий час, ніж я».
  «Тепер це: «Зверніть увагу». Десять сорок вісім. Підозрюваний у вбивстві їздить на чорному Lincoln Navigator, номер таблички Alpha Bravo Charlie One Two Three. Де в цьому веселощі? Сказати, що «бюлетень із усіма пунктами» набагато сексуальніший».
  Білі були кипучі, але не обов’язково були налаштовані на жарт. «Ходімо до наших друзів».
  Поки «Місце злочину» збирало зброю та клало картки з номерами, де Неґл та інші проникли на склад, Уайт і Хейс вийшли на вулицю через затхлу простір і по сусідству до офісу сховища Monmouth & Briggs, яке було давно закрите. Він припустив, що дві тисячі баксів, які поліція платила за місячну оренду, — це найбільше грошей, які ця велична будівля заробила за десятиліття. Вайт і Хейз самі це виявили, як локації, які шукають ідеальну декорацію для кульмінації пригодницького бойовика, кримінального фільму. Склади є популярними фінальними сценами для Мела Гібсона та Тома Круза та фільмів Marvel Comics.
  Уайт притримав двері для Хейса, і вони зайшли в складський офіс, де сиділи ті люди, які зробили операцію успішною. Вайт подякував колишнім кураторам підозрюваних — тепер таємним інформаторам і ключовим учасникам розстрілу — Кі та Максу Клемптеру.
  Тоді стрункий детектив повернувся до двох інших людей у кімнаті. Він щиро сказав: «Ми б не зробили цього без вас». І офіційно потиснув руки Енді Нейглу та Лой Юнгу.
  П'ять
  Понеділок, 5 травня
  За два місяці до похорону Дональда Ларка
  Твін найгірший? Найгірше — рости в моїй сім’ї?»
  Лой Юнг повторив запитання Енді. Вона перевернулася в ліжку до нього обличчям і відчула його тверді груди на своїх грудях, його живіт на своєму.
  Вони були в готельному номері в елітному районі Ріверсайд, неподалік від її квартири.
  Лої відвела погляд від його яскравих очей, скуйовдженого волосся й подивилася у вікно, замислившись. «Найгірше дорослішання. . . депресія, я думаю». Спогади напливали каскадом. «Ліки. Всі ліки. Спробуйте це, спробуйте те, збільште дозу, зменшіть дозу, змішайте це з тим. . . Мама сама мене в клініку не возила б. Виглядало б погано. Було б соромно. Мене підвезла наша економка. Мама сказала Ельвірі припаркуватися позаду та провести мене через задні двері. Мені довелося носити сонцезахисні окуляри».
  Лой це чітко пам’ятав.
  «У п'ятнадцять років перша спроба самогубства. Ну, друге, але той, що о восьмій, не зарахував, лікарі сказали. Той, коли я був на першому курсі в середній школі, півпляшки маминих пігулок і чарку горілки. Було нелегко, до речі. Мої батьки не пили. Принаймні того разу вона особисто відвезла мене до відділення швидкої допомоги. Коли я прийшов до тями, вона дала мені ляпаса. Лікар подумав, що вона намагається не дати мені спати, і сказав їй, що в цьому немає необхідності. Не тому вона це робила. Вона була розлючена на мене. Що б люди сказали про матір, донька якої намагалася покінчити життя самогубством?
  «Я пролежав у психіатричній палаті кілька днів. До мене прийшов батько. Я був такий щасливий, побачивши, як він у своєму найкращому костюмі заходить до моєї кімнати. Але він так і не сів, не розстібнув піджака. Він нахилився і прошепотів, що якщо вони змусять мене займатися цією «терапією» — так він це називав, — якщо мені доведеться пройти терапію і я заговорю про його роботу, він відішле мене, мою бабусю та матір назад до Китаю, де ми жили б і помирали на вулиці. Мені не спадало на думку, що він не міг цього зробити; Ми з мамою були громадянами, а бабуся мала грін-карту. Але мені було страшно від цієї думки».
  Розповідаючи історію Енді, Лої зазначила про себе наступне: вона поділилася цією історією без найменшого бажання плакати, без найменшого напруження голосових зв’язок. Її серце калатало швидше, ніж у стані очікування, але це було виключно через присутність, плоть до плоті, чоловіка поруч з нею.
  «Я зробила те, що він сказав», — продовжувала вона. «Мовчав. Що зробило терапію марною. Ви в групі, ваша черга говорити, і ви кажете: «Привіт, я Лой». У школі наді мною глузували дівчата. Мене не запросили на танець. Мої батьки були розлючені через те, що я отримав п’ятірку з алгебри. Бу-ху. Я такий засмучений.' Замість правди: «О, мій тато веде повій, продає наркотики і вбиває людей, які переступають його».
  Енді та Лої були знайомі всього десять днів. Вони познайомилися на бенефісі політика, який, як виявилося, отримував гроші від обох їхніх батьків. Ця подія була дуже доброзичливою, і відвідувачам було запропоновано взяти з собою сім’ю. Лої прийшла неохоче, і їй було водночас нудно від балаканини, і їй було незручно, коли моторошні старики дивилися на неї. Але тут вона привернула увагу вродливого молодого чоловіка з іншого боку банкетного залу. На його обличчі було видно, що він помирає.
  Непомічені батьками, вони пройшли один до одного крізь натовп і пірнули в темний коридор на деякий час наодинці.
  Для неї — і для нього теж, як вона пізніше дізналася — це було кохання з першого погляду. Було обміняно номерами, після чого було надіслано безліч текстових повідомлень і дзвінків. Вони почали крадькома зустрічатися. Це — готель «Ріверсайд» — було місцем їхньої зустрічі. Енді жив удома, де завжди був під допитливим, параноїкальним поглядом свого батька. Батько Лої прослухав всю її квартиру.
  Тепер вона поцілувала його в лоб і лягла назад у розкішне ліжко Ріверсайда. "І ти? Найгірша частина дорослішання?»
  Енді не вагався. «Чоловік у коричневому костюмі».
  Він сів у ліжку, як і вона, і вони підклали простирадла — не зі скромності; AC сильно крутився. Він зробив ковток вина, простягнув келих. Потім розповів їй історію: одного дня в жовтні, коли Енді було десять, його батько прийшов до нього і сказав: «Збирайся, Енді. Ходімо щось поглянемо. Тобі подобаються нахаби? Звичайно. Вони смачні. Це хлопець.
  Він не знав. У нього ніколи не було нахаби.
  Вони одягли пальто, рукавички та бейсболки — не однакові, але схожі на вигляд, через що хлопець почувався чудово. Тато і син.
  Вони під'їхали до міського парку, залишили машину на дальньому краю багатолюдного парку й поринули в Октоберфест. Ви можете скуштувати сотню видів їжі, а для дорослих — пиво та міцний сидр. Нахаби були, безсумнівно, найкращим, що він коли-небудь їв. Вони прогулювалися повз будки, де можна було виграти м’які іграшки з обручами та дротиками та подивитися на старовинні німецькі експонати. Півдюжини атракціонів, слабких, сиділи на краю свята, але його батько не хотів, щоб він їздив ні на один, і це було нормально, хоча Whirl-A-Gig виглядав весело.
  Вони були на фестивалі близько години, коли його батько подивився на годинник і сказав, що час йти. Звичайно, Енді не хотів цього, але це було більше часу, ніж він провів з цим чоловіком за кілька місяців; він не хотів псувати день, попросивши залишитися ще трохи. Завжди слід пам’ятати про вдачу його батька. Вони швидким кроком підійшли до стоянки і почали шукати машину. Його батько сказав, що не пам’ятає, де припаркувався.
  «Ось там», — сказав Енді. Він чітко запам'ятав.
  "Ні ні. Там . Його батько пішов у протилежному напрямку. Енді не смів заперечувати, тож показово уважно оглядав ряди, поки вони йшли. Тоді він зрозумів, що перед ним уже немає батька; вони розлучилися.
  Він ходив туди-сюди, кликаючи: «Тату, тату!»
  Немає відповіді.
  Не від батька, тобто. Але один чоловік почув. Високий, стрункий чоловік, одягнений у коричневий костюм. Більше ніхто на фестивалі не був так офіційно одягнений, тому, очевидно, він мав якесь відношення до операції. Він ніс портфель. «Гей, хлопче, — гукнув він із трьох рядів машин, — ти загубився?»
  «Я не можу знайти свого батька. Ви його бачили? У нього синя куртка і капелюх, як у мене».
  «Де він був востаннє?»
  Енді подивився на рядок, у якому був, і вказав. «Про . . .” Але його голос згас, коли він повернувся. Чоловік у коричневому костюмі зник. Зникла повністю.
  Він стояв спантеличений, не знаючи, що робити. Але через хвилину вийшов батько, задихавшись. «Ендрю. Я шукав тебе скрізь, — різко сказав він. "Куди ти пішов?"
  Хлопець нікуди не подівся. Він був у тому ж ряду відтоді, як зник його батько. Він насилу стримував свої сльози. Він сказав: «Я . . . мені шкода Я був . . .”
  «Не сопіть. Машина туди, — пробурмотів він і вказав у напрямку, де, як знав Енді, був Chevy.
  Тепер Енді сказав Лої: «Ми знайшли машину, сіли та поїхали додому».
  Вона дивилася в його бік, піднявши брови.
  Енді сказав: «Наступного дня в новинах була історія про вбивство на Октоберфесті. Чоловіка вбили на парковці. Повідомляється, що він був організованою злочинною фігурою, людиною, яка, як вважають, руйнувала діяльність карнавалів і фестивалів. Його забили до смерті залізною трубою та вкрали гроші, отримані від пережитку. Підозрюваних не було, а гроші так і не повернули. Вони показали його фотографію».
  — І це був чоловік у коричневому костюмі, — тихо сказав Лої.
  Енді кивнув. «Тато пішов туди за ударом».
  Після свого виховання Лой Юн не думала, що її щось шокує. Але це вдалося. Вона переплела його пальці. Вона очікувала, що вони тремтять, але пальці були повністю розслаблені, хоча й холодні. «Ваш батько використав вас, щоб відвернути його, а потім убив його. Він весь час це планував».
  «Але насправді це було не найгірше. Тієї ночі я почув, як мої батьки сваряться. Моя мама зібрала те, що сталося. Вона знала справу тата, знала, що ми були на Октоберфесті, знала про вбивство. Вона кричала на нього. «Ви використали його, свого власного сина, як ви могли?» І він кричав у відповідь — у нього справді поганий характер. І я вислизнув зі своєї кімнати, щоб подивитися, і я побачив, що він витяг пістолет і націлив його на її голову. Але їй було байдуже. Вона просто продовжувала втикатися в нього, а він продовжував кричати: «Не втручайтеся в мою справу!» Такі речі.
  А потім він сказав: «Чуєш мене, ти товста суко?» Ти свиня! А мама замовкла. Вона була красивою, коли вони зустрілися. Вона могла бути моделлю. Але одружена з ним десяток років, знущалася, була в депресії, постійно пила, їла занадто багато. . .” Він знизав плечима.
  Тепер Лої відчув, як його пальці трохи тремтять.
  — Вираз її обличчя, — продовжив він. «Він просто знищив її, сказавши це. Справа була не в пістолеті, не в погрозах. Це були ті слова. . . Через два роки вона спилася до смерті. Так. Найгірший? Чоловік у коричневому костюмі».
  Вона відчула, як його голова легше притиснулася до неї. Не на всю вагу, лише стільки, щоб втішитися її близькістю.
  Довгу мить вони сиділи мовчки, тишу порушували лише їхній подих, шелест постільних речей і стук келиха, що падав на стіл кожні кілька хвилин, і ще більше шардоне з пляшки.
  Нарешті Енді відійшов і повернувся до неї. Коли він сказав: «У мене є така ідея», в його очах спалахнув блиск.
  
  Вони прийняли душ, одяглися в готельні білі товсті махрові халати й тепер сиділи на дивані перед журнальним столиком.
  Енді щільніше засунув лацкани мантії Лої. Не час відволікатися. Вона посміхнулася в його бік і сказала: «То що, ти мав на увазі якусь ідею?»
  «Я не знаю, чи вам це цікаво. Якщо ні, я вас нітрохи не звинувачую. Але..."
  «Вбивчі придури наших батьків, які зруйнували життя їхніх сімей», — сказала Лої діловим голосом, насуваючи блакитні окуляри вище на носі. «Ви хочете збити їх обох. Я в." Їй сподобався його веселий погляд — що вона так швидко зрозуміла, куди він прямує.
  «Щось, про що я думав роками. Завжди думав, що зроблю це сам, але краще мати б партнера».
  Вона взяла його руку й поцілувала пальці. «Як?»
  «Ось що нам потрібно з’ясувати».
  Проста мета. Але засоби для досягнення цього були б обов’язково складними.
  Тож хлопець-юрист і дівчина-кодувальник використали свій гострий, хитрий розум, щоб скласти план.
  Енді сказав: «Як щодо того, щоб ми пішли до того детектива, який постійно переслідує мого батька. Білий?»
  Вона кивнула. «Елліот Уайт. Він мене теж турбує. І його напарник. Вайолетт Хейс. Оперативна група з боротьби з організованою злочинністю. Вони завжди були добрі до мене. Мабуть, пошкодував».
  «Ми скажемо їм обом, що нам набридли вбивства та наркотики. Як вони поводилися з нами, нашими матерями та рештою наших родин».
  Лої зазначив: «Вони також наражають нас на небезпеку. Мій двоюрідний брат втратив око, коли якась банда з Вест-Сайду заклала бомбу на його весіллі. Ціллю був мій батько».
  «Лише цього року дві стрілянини біля нашого будинку. Один вибив вікно моєї спальні». Він серйозно додав: «Не все було трагічно. Куля влучила в постер «Зоряних воєн» Джа-Джар-Бінкса».
  Лой сказав: «Як це: ми контрабандою пронесемо жучків у їхні офіси, притони чи вітальні вдома?» Вайт може записати, як вони укладають угоду з наркотиками або замовляють вбивство».
  Енді похитав головою. «Їм все одно потрібна ймовірна причина для ордеру, інакше вони не зможуть використовувати все, що вони записали, у суді. У будь-якому випадку, з моїм батьком це не принесе користі». Він пояснив параною цього чоловіка, неможливу безпеку в його офісі та те, що він ніколи не вимовляв жодного викривального слова поза приміщенням.
  «Нам потрібно зловити їх на гарячому».
  Він на мить замислився. «Або вчинок, створений нами».
  «Ти маєш на увазі жало», — сказав Лої.
  «Точно так. Ми переконуємо Вайта створити таку».
  Її очі піднялися до стелі. Його розум був для неї більш привабливим, ніж тіло. Ну, це було близько. "Добре-добре . . . Але нам потрібен хтось усередині».
  Енді погодився, але хто, запитав він.
  «А як щодо вербування Кі? А Макс?»
  Енді потягнувся. "Може бути. Дайте мені подумати про це. Але припустімо, що ми можемо. Про яке жало ми говоримо?»
  Вона сіла назад, дивлячись очима в стелю, розтуливши губи. І все ж вона помітила, як очі Енді ведуть вниз від лінії волосся до її очей. Вона мало не згорнулася в нього на колінах.
  Зосередься тут, сказала вона собі.
  Лой сказав: «Ось одна думка: мій батько сам займається більшістю продажів наркотиків — він думає, що, якщо його не буде, його люди позбавляться його. Кі міг би повідомити нам, коли він збирається зустрітися з покупцем чи продавцем. Ми привеземо туди твого батька одночасно. Вайт і Хейз чекатимуть. Обидва наші батьки. . . озброєний, збираючись вистрілити. Наркотики на тисячі доларів».
  Енді засумнівався. — Але пам’ятайте: мій батько — протилежність вашому. Він ніколи не йде туди, де його можуть схопити».
  — А що, якби ми його туди заманили?
  «Як?»
  Лой Юн був кодером кодера. Її розум перебирав стратегії за мікросекунди. «Ми використовуємо вас як приманку».
  "Продовжувати."
  «А що, якби твій батько подумав, що тебе викрав мій батько? Він прийшов би вас врятувати».
  «Він змусить Макса впоратися з цим».
  «Ні, якщо Макс не працює».
  Хм «Цікаво». Енді дивився на потворний пейзаж на дальній стіні. Чорний і білий. Вугільна країна, здогадався він. — Отже, Кі розповідає нам про угоду, в якій братиме участь твій батько. Ми попросимо Уайта знайти кількох азіатських американських поліцейських. Вони інсценують моє викрадення та використовують бланки та підроблену кров, щоб створити враження, ніби Макса застрелили. Але ми повинні зробити це достовірним. Ця його параноя».
  «Ми могли б зробити так, щоб здавалося, що я тебе зрадив. Я заманив вас до викрадачів».
  Енді клацнув пальцями. «Джульєтта як Юда! добре. О, і ось ще одна думка: є ветеринар, якого мій тато використовує для своїх людей, яких застрелили, щоб уникнути повідомлень про постріли. Він підтримає, якщо Уайт погрожуватиме його зламати, але пропонує імунітет. Мій батько піде до Макса, який прикидається, що його застрелили. Він розповідає татові, де мене тримають — місце, де ведеться торгівля наркотиками».
  Лої пройняла тремтіння ентузіазму. «Ви знаєте, ми граємо правильно, це може спрацювати». Вона стримано посміхнулася, розглядаючи його обличчя. "Що ти думаєш?"
  Енді сказав: «Я хотів би додати ще одну річ».
  Лой сказав: «І я хотів би це почути». Вона вирішила, що більше не може чекати, обняла його за широкі плечі й опустила його голову для довгого поцілунку. Вона прошепотіла: «Але через хвилину чи дві». Знялися окуляри.
  Шість
  П'ятниця, 15 липня
  сьогодення
  АЧерез тиждень після того, як Брендона Неґла та Джона Юнга було заарештовано у складі, Енді Неґл сидів у кабінеті свого батька.
  Будівля ремонтувалася і незабаром буде виставлена на ринок, хоча Енді було цікаво, яким буде попит на будівлю, що належить вбивці. Він припускав, що ринок житлової нерухомості буде проблемою — хто хоче спати з витаючими привидами, — як не комерційний забудовник?
  Кров і бізнес ніколи не були несумісними.
  Основну частину ремонтних робіт було виконано, хоча частину підлоги розстелили велику тканину, електричні розетки потрібно було прикрутити назад, а стіну, звідки поліцейські винесли сейф його батька, потрібно було перешпаклювати.
  Енді міг підняти очі й побачити дроти, ізоляцію та труби крізь протягнуту чорну Г-подібну щілину. На місці старих пожовклих плиток йшли нові акустичні плитки.
  Його телефон дзижчав. Немає ідентифікатора абонента. Ймовірно, це була б автоматизована система телефонних дзвінків із в’язниці, де його батька, як і Юнга, утримували без застави. Чоловічий голос суворо дав кілька правил — заборонено записувати, забороняти конференції — а потім запитав, чи хоче він прийняти дзвінок. Як і інші, Енді не взяв трубку.
  Це хлопець. . .
  Він розслабився в зручному коричневому шкіряному кріслі. Великі вікна виходили на міський парк. Він згадав, як багато років тому стояв біля цього підвіконня й дивився на сніг. Той візит був першим випадком, коли його батько дав йому сканер для виявлення передачі. Йому було дванадцять.
  Вхідний електронний лист викликав вібрацію на його телефоні. Це було від детектива Вайта, який повідомляв, що урядові аудитори переглянули бухгалтерські книги компанії його батька, а судово-медичні експерти перевірили комп’ютери. Вони виявили, що цей чоловік навряд чи був багатим мафіо, яким себе видавав. Його незаконні операції були ледве беззбитковими. Чи знав Енді про інші ресурси, які мав його батько?
  Він відповів, що вибачте, але ні. Його батько ніколи не давав йому доступу до рахунків на нелегальній стороні свого бізнесу. Тільки легальні операції, нерухомість. І цей бізнес теж не йшов добре. Енді завершив електронний лист:
  Здається, тато був радше хуліганом і головорізом, ніж кмітливим бандитом. Хотів би я допомогти.
  Він відправив лист у дорогу.
  На столі дзижчав домофон. Енді натиснув кнопку. "Так."
  "Це я." Голос знизу був шепіт.
  Енді натиснув кнопку відмикання дверей. Через кілька хвилин Джиммі Еббітт швидко зайшов досередини й, задихавшись, зачинив за собою двері. Мабуть, він би побіг сходами, а не чекав ліфта. Енді був вражений його зміною зовнішності. Він був більш виснажений, ніж будь-коли, і мав голену голову замість кудлатого пасма. Він носив темні окуляри, які зараз зняв.
  Вередливий чоловік обвів поглядом кабінет, підійшов до вікна й визирнув. Очевидно, він не бачив нічого, що могло б його турбувати, хоча це, здавалося, не вгамувало його неспокою.
  «Як твій тато?»
  "Не знаю. Ми не спілкуємося».
  "Немає? Гадаю ні. Ти маєш право злитися, хлопче. Але він хотів найкращого для вас і вашої мами. Упокой її душу».
  Якщо я почую це ще раз, я закричу.
  Здригаючий чоловік зараз сіпнувся, дивлячись у інше вікно. «А Макс? Я не хотів дзвонити, подумав, що вони прослуховують його лінію. Як у нього справи?»
  «Він висить там».
  Джиммі, який жив у підпіллі з моменту арешту складу, нічого не знав про вилучення, яке організували Енді та Лої. Він вважав, що викрадення дійсно замовив Джон Юнг. Тож він і гадки не мав, що Макс брав участь у цьому й почувався добре — окрім болю в м’язах після того, як він занурився у міцні вуличні меблі Toucan Café.
  Його голос надломився. «Я хочу, щоб ти знав, Енді. На складі? Ті копи щойно з'явилися. Вони виникли нізвідки. До біса нікуди ! Я запанікував. Коли я їх побачив, я пішов геть. Мені шкода».
  «Ніхто тебе не звинувачує. Що ти міг зробити?»
  "Це вірно. Я не міг нічого зробити. Я просто . . . Мені просто погано. Я повинен був це передбачити». Розкаяний щеня Джиммі прошепотів: «Енді, послухай, мені знадобиться допомога. Копи мене шукають. Скрізь».
  «Де ти зупинився?»
  «Це погане місце на Тейлора». Він ковтнув і перейшов до слів, які, безсумнівно, повторював сто разів. «Мені потрібно виїхати з країни. Я не знаю, чи ти можеш щось зробити, але твій тато заборгував мені за останній місяць. Це сталося в той день, коли його затримали».
  «Він заплатив тобі готівкою, я припускаю».
  «Так, десять тисяч на місяць. Мені це дуже потрібно. Це не твоя проблема, я знаю. Але . . .”
  Енді протер очі. «Джиммі, я тобі скажу, поліція забрала майже все». Він замовк і подивився на чоловіка. «Якби у вас були гроші, куди б ви пішли?»
  Від цього він пожвавішав. «Я думав про Багами. Але вони заморозили мій банківський рахунок. Вчора ввечері я їв у столовій. Це було справді так. Я маю на увазі суп. Що вони тобі дають. Це було непогано. Це було просто, це було . . . суп».
  Енді сказав: «Багами гарні. Я був в Атлантиді».
  Джиммі нахмурився. «О, я не маю на увазі таке шикарне місце. Дешевий мотель — це добре, поки я знову не встану на ноги. Навіть не на пляжі».
  Енді знизав плечима. «Я знайшов трохи готівки в одній із картотечних шаф. Копи пропустили. Пару тисяч. Хочеш, воно твоє».
  Червоні очі Джиммі спалахнули. «Справді? О, чувак, дякую».
  Енді вказав на офіс. «Той, що ліворуч, кінець. Верхній ящик. Це в конверті».
  «Я не можу віддячити тобі достатньо, Енді».
  Чоловік нетерпляче крокував через кімнату, але зупинився, коли Енді сказав: «О, Джиммі. У мене є запитання».
  Він обернувся.
  «Хіба Юнг не прийшов із десятьма, які він тобі обіцяв?»
  «Юнг? Десять?» — запнувся він.
  «Те, про що я питаю, це правильно», — спокійно сказав Енді. «Десять тисяч». Коли Джиммі з багряним обличчям, ковтаючи слину, нічого не сказав, він продовжив: «Скільки він збирався тобі заплатити за те, що ти продав мого батька».
  Тиша все ще, коли Джиммі кліпав очима. Великий і вказівний пальці його правої руки нав’язливо змахнули разом.
  «Ви підійшли до Кі і сказали йому, що продасте Юнгу плани мого тата щодо Panhandle, щоб він міг спершу купити нерухомість».
  Худорлявому хлопцеві вдалося вимовити кілька слів пошепки. «Ні, Енді, ні. Кі бреше. клянуся Я б ніколи цього не зробив».
  Але він хотів, і він це зробив.
  Тому що Кі, працюючи на той час з Лої та Енді, сумлінно доповів Енді та Лой про готовність Джиммі зрадити Брендона Неґла.
  Худий чоловік пробурмотів: «Справді, це складніше».
  Справді, це не було.
  Енді дістав із ящика столу автоматичний пістолет Sig Sauer із глушником і двічі вистрілив Джиммі Еббіту в груди, а потім один раз у голову. Він впав прямо посередині тканини, яку Макс поклав туди раніше того дня саме для цієї мети.
  Сім
  Понеділок, 5 травня
  За два місяці до похорону Дональда Ларка
  Аndy і Loi лежали в ліжку в готелі Riverside.
  Обіцяна «хвилина-дві» переросла в годину.
  Тепер Лої прошепотіла: «Ти сказав, що хочеш додати ще один фрагмент».
  «Це частина, яку ми не ділимо з детективом Уайтом».
  «Я заінтригований».
  Він поцілував її в лоб, перекинувся на спину. «У мене є зізнання».
  Вона кивнула й знову покрутила йому волосся на грудях. Це була звичка, до якої він міг звикнути.
  «Я винен у збройному пограбуванні».
  Лої підняв брову. «Не дозволяй цьому сидіти».
  «Мій батько справді дбає про безпеку. Я казав тобі. Але я все одно міг зрозуміти частини його операції. Іноді я йшов за кур’єром з його офісу — знаєте, він йшов, щоб піднести гроші. Перш ніж він прийшов туди, я одягнув лижну маску, встромив пістолет йому в ребра і забрав гроші». Енді знизав плечима. «Ідеальний злочин. До поліції ніхто не звертався. І мій батько був упевнений, що це зробила інша команда».
  Вона легенько ляснула його по руці й усміхнулася. "Ганьба тобі!" Потім ніжно поцілувала місце, куди вдарила. «Вам потрібні були гроші?»
  «Потрібен? Ні, хотів? Так. Щоб розлютити мого батька». Він засміявся. «У будь-якому випадку, хто не може використовувати півмільйона в немічених купюрах?» Тоді він став похмурим голосом і похмурим духом. «Знаєте, ми приречені».
  "Ромео і Джульєтта."
  «Це правда, але я думаю про інше: ми приречені, бо не можемо жити нормальним життям. Будь-яка надія на це померла з роками й роками».
  «Нормальне життя», — пробурмотіла вона. «Я б не знав, як. . . Можна мені теж у чомусь зізнатися?»
  "Будь моїм гостем."
  «У мене є погана сторона».
  «Зробить вас ще гарячішим».
  Вона пригорнулася ближче й видала звук, схожий на муркотіння. «Інколи, коли я в настрої, я завантажую програми-вимагачі в мережу якоїсь компанії. Ви знаєте, як це працює?»
  Енді чув про злочин. «Він шифрує їхні дані, як-от нарахування заробітної плати та бухгалтерський облік, інтелектуальну власність. Якщо вони платять на криптографічний рахунок, хакер надсилає їм ключ дешифрування».
  "Це воно. Якщо ви просите менше п’ятдесяти тисяч, це просто вартість ведення бізнесу для більшості компаній. Вони можуть повідомити про це, але зазвичай навіть це надто важко. Я повинен сказати, що це був єдиний раз, коли я справді почувався живим останнім часом, тиснучи на деяких корпоративних ідіотів за гроші та спостерігаючи, як мої біткойни ростуть».
  Енді сказав: «Вони нас облажали, дорогі наші батьки. Але вони навчили нас одного».
  Її гарне обличчя сяяло. «Як не керувати злочинним синдикатом».
  «Точно так. Якби у нас була команда, ми б зробили це правильно. Ти і я."
  «Це інший шматок?» — спитав Лої.
  Він кивнув. Потім він урочисто додав: «Ми робимо це, шляху назад немає».
  «Нема до чого повертатися. Наше дитинство - випалена земля. . . Так? Наступні кроки."
  «По-перше, виклик обслуговування номерів. У мене, здається, з’являється апетит біля вас».
  
  Пара знову сиділа на дивані перед журнальним столиком у готельному номері, перед ними стояли яйця, тости та шампанське. Додаткові готельні канцтовари також.
  Більше ідей, деякі формуються, деякі зникають.
  «Я думаю, що знаю, як залучити Макса і Кі. Ми уклали угоду з Уайтом щодо їхнього імунітету».
  Лої врахував це. «Це буде відправною точкою. Але найголовніше, чого вони хочуть – це робота. Якщо вони погодяться повалити своїх босів, ніхто їх не найме».
  «Але ми будемо. У подвійну зарплату. Макс піде разом. Доглядає за двома старенькими батьками, мати – інвалід. Кі?"
  Лої не довелося довго думати. «Він був би радий можливості працювати з нами. Він був як другий батько. Єдина причина, чому він досі з батьком, це захистити мене від нього. Одного разу він сказав, що якщо він ще колись мене шмагатиме, то це буде востаннє. Робота та імунітет, він буде добре».
  "Гаразд. Кі і Макс на борту. . . Як це для плану?» Енді пояснив, що попросить свого батька найняти його для нагляду за книгами та документообігом його компанії з нерухомості. Звичайно, він матиме доступ лише до законної діяльності компанії, але з комп’ютерними навичками Лої вона, ймовірно, зможе зламати секретні файли чоловіка та знайти, де він сховав свої гроші.
  Коли детектив Уайт і оперативна група з боротьби з організованою злочинністю заарештували батька Енді, поліцейські знайшли гроші разом із наркотиками та зброєю, але Енді та Лой уже забрали основну частину готівки та знищили будь-які цифрові сліди їх існування.
  Ця схованка стане їхнім стартовим капіталом — плюс гроші, які Енді вкрав у свого батька, і прибутки Лої від програми-вимагача. Вони використали б це для створення власного синдикату на основі абсолютно нової бізнес-моделі.
  Проблема їхніх батьків полягала в тому, що вони застрягли в менталітеті гангстерського фільму 1980-х: злочин Мартіна Скорсезе, злочин Сопрано . Контрабанда та продаж наркотиків і зброї, управління публічними будинками, торгівля людьми, вимагання грошей у звичайних торговців за захист.
  Негл і Юнг не усвідомлювали, що цей підхід жалюгідно застарів.
  Профспілки? Роботи керували більшістю виробничих, морських і стивідорних операцій, а нове обличчя робочої сили — технологічна галузь — була географічно розосереджена й не об’єднана в профспілки.
  Будівництво? Величезні міжнародні компанії були підзвітні акціонерам, і відкати легко виявлялися.
  Хабарництво в мерії? Надто ризиковано зараз, коли викривачі швидко збагатилися, а кожен із телефоном із камерою та блогом став репортером-розслідувачем, який прагнув викрити корупцію.
  Захист роздрібних операцій? Ви не можете відмовитися від Walmart або Amazon, а магазин для мам і попів не міг дозволити собі платити серйозні суми.
  Букмекерство та поточні номери? Тепер ви можете легально грати в азартні ігри всюди.
  наркотики? Траву легалізували, попит на вуличний героїн і кока-колу впав, а опіоїди, що відпускаються за рецептом, контролювалися суворіше.
  Організована злочинність повинна прокинутися до двадцять першого століття. Енді та Лої годинами кидали ідеї туди-сюди, і їхній синдикат оформився. Вони продавали підроблені рецепти через темну мережу. Що стосується сексу, більше ніяких масажних салонів або будинків проституції або торгівлі жінками та дівчатами (останнє неприйнятно для них обох, у будь-якому випадку); вони використовували б східноєвропейські сервери для запуску порночатів і веб-сайтів для зв’язків, ідентифікації одружених чоловіків і політиків, виманювання десятків тисяч в обмін на те, щоб не надсилати електронних листів дружинам і не публікувати чоловіків у соціальних мережах. Вони також продають частину викривальних даних конкурентам і політичним опонентам. А класичний захист бізнесу? Знову програми-вимагачі.
  Потім Енді замовк.
  "Що?" — запитав Лої, нахмурившись. «Думаєтеся?»
  "Немає. Але щоб це спрацювало, нам доведеться зробити ще один крок далі». Його очі були прохолодними, коли він дивився на її обличчя. «Це повинно стати потворним».
  «Ми приречені коханці, Енді. . . Продовжувати. Поки ніхто з невинних не постраждає».
  Він сказав: «Зовсім не невинний. Дональд Ларк».
  «Злочинний авторитет, який керує Panhandle. У ньому немає нічого невинного». Вона спохмурніла. «Одного разу я почув, як батько та Кі розмовляли. Жайворонок наказав вдарити, у результаті чого загинула вся родина цілі, навіть діти».
  «Якщо Макс і Кі погодяться підписати, першим кроком буде те, що вони вб’ють Ларка. Це ставить у гру Panhandle».
  «До нього буде важко дістатися».
  Щоп’ятниці він їде до свого літнього місця через пустельну місцевість за тридцять миль від міста. Макс і Кі впораються. Це те, що вони добре вміють. І вони розповсюджуватимуть історії, що Ларка вбив хтось із Нью-Йорка, Нью-Джерсі».
  «Отже, Ларк мертвий», — подумала вона. «Наші батьки підуть на похорони, щоб телеграфувати, що вони переїжджають на територію. Ми знайдемо бар чи ресторан біля похоронного бюро, і буде схоже, що ми з вами там поспілкувалися». Вона засміялася. «О, це зведе їх з розуму».
  «Наші батьки, ймовірно, попросять Макса та Кі допитати бармена, щоб перевірити, чи це був законний пікап, чи хтось із нас шукав інформацію. Макс і Кі прикинуться, що смажать хлопця, і повернуться до наших батьків з історією, що все було законно. Це була любов з першого погляду."
  Лої засміявся і поцілував його в щоку. «Мій та твій тато почнуть шпигувати за нами, записуючи те, що ми говоримо».
  — Твій батько сподіватиметься, що я розповім щось про себе. І навпаки."
  «О, ми можемо нагодувати їх усією корисною їжею».
  «Ми перемішаємо горщик, розгорнемо суперництво — це полегшить організацію викрадення. Вони роблять помилки, їх заарештовують. Беремо гроші і відкриваємо магазин. Що ти думаєш?"
  Вона постукала своєю склянкою об його. Його відповіддю був її довгий поцілунок. Вона запитала: «Розклад?»
  «Зараз травень. Я б сказав два місяці. Липень буде добрим. Це дасть тобі час проникнути в рахунки мого батька та знайти його надійні будинки. Знадобиться деякий час, щоб переконати Вайта та копів допомогти нам і домовитися про Кі та Макса. І спланувати викрадення».
  «Тож ми маємо бути таємними коханцями до того часу?»
  «Боюся, що так. Ми не можемо цитувати «зустрітися» до похорону».
  — Цілих два місяці? Лої насупився.
  І це було досить розкішне й еротичне дуття.
  вісім
  П'ятниця, 15 липня
  сьогодення
  Аndy Nagle відкрутив глушник від Sig Sauer. Він посунув пістолет і гарячий аксесуар до кишені. Він без особливих емоцій глянув на зруйноване тіло Джиммі.
  Так, вони з Лоєм планували створити цілком сучасний злочинний синдикат. І все ж було розумно не відкидати всі аспекти минулого — особливо ті, які виявилися надійними протягом багатьох років: наприклад, 9-міліметрові кулі та шлакоблоки, щоб утримати тіло на дні глибини.
  Кроки в коридорі.
  «Гей». Лой Юнг увійшов до кабінету, дивлячись на труп Джиммі, не збентежений цим видовищем. Вона оглянула стіну за трупом. «Жодної крові на стінах».
  «Я обережно прицілився. І використовував порожнисті точки. Макс уже в дорозі. Він збирається виносити сміття».
  «Ах». Вона скинула піджак і перекинула його на спинку стільця навпроти столу. Вона поцілувала Енді, а потім порилася в рюкзаку. «Як це?» Вона підняла ескіз запропонованого логотипу для їхньої компанії.
  R & JG LOBAL I NTERCONNECTED S SOLUTIONS , I NC .
  Назва, яка повторювала їхній новий підхід до організованої злочинності, на противагу, скажімо, застарілому: «Транспортування та зберігання».
  Він сказав: «Гарний шрифт. Класно».
  Вона сказала: «А що, якщо хтось запитає, хто такі R і J?»
  «Ми скажемо їм, що вони наші мовчазні партнери». В Енді задзвонив телефон, і він прочитав повідомлення. Це було від Піта Джея, сина покійного Дональда Ларка. «Він погодився посидіти».
  Лой сказав: «Не можу дочекатися, щоб побачити його вираз обличчя, коли ми скажемо йому, що він може продовжувати свої справи, як завжди».
  Вона придумала ідею, хорошу. Було б найкраще зробити так, щоб Panhandle залишався осередком традиційних операцій організованої злочинності, щоб Вайт та інші поліцейські та правоохоронні органи не знали про імперію, яку вони з Енді будували.
  У дверях з'явився Макс. Він кивнув парі. Він не посміхався, але потім ніколи не посміхався. Він підійшов до тіла Джиммі, розглядаючи його, надягаючи сині латексні рукавички. Величезний чоловік спорожнив кишені худорлявого хлопця і закинув усе в поліетиленовий пакет. Потім він почав загортати тіло в забризкану кров’ю тканину.
  Лої підвела голову й засміялася.
  "Що?" — запитав Енді.
  «У нас новий кінець Ромео і Джульєтти ».
  Він допитливо підняв брову.
  «Вони виживають, гаразд?»
  "Добре."
  «І вони продовжують формувати Montague-Capulet, Inc., прикриття для синдикату, який контролює всю організовану злочинність у Вероні».
  Енді повільно кивнув. «Шекспір зустрічає Бонні та Клайда . Мені це подобається."
  На обличчі Макса з’явилася ледь помітна посмішка — перша, яку Енді бачив. Невдовзі губи чоловіка повернулися до свого плоского стану, і він продовжив заклеювання стрічкою.
  Енді сказав: «Я допоможу тобі посадити його в позашляховик».
  "Дякую вам сер." Звучить як дворецький періоду драми BBC, без, звичайно, акценту.
  Енді підвівся й теж одягнув латексні рукавички.
  Макс сказав: «Ти отримуєш ноги. Світліший кінець».
  "Ти впевнений?"
  Великий чоловік ще раз буркнув.
  На «три» чоловіки підтягнули, потім пішли коридором зі своїм вантажем, Енді покликав Лої: «Я зараз повернуся».
  Вона послала йому поцілунок.
  ПРО АВТОРА
  
  Фото No Gunner Publications
  Джеффрі Дівер — колишній журналіст, фолк-співак і адвокат, чиї романи потрапили в списки бестселерів по всьому світу, зокрема в New York Times , Times of London, Corriere della Sera в Італії , Sydney Morning Herald і Los Angeles Times . Його книги продаються в 150 країнах і перекладені на двадцять п'ять мов.
  Автор сорока романів, трьох збірок оповідань і публіцистичної юридичної книги, а також автор текстів для альбому кантрі-вестернів, він отримав або потрапив до короткого списку десятків нагород.
  Книга Дівера The Bodies Left Behind була названа найкращим романом року Міжнародною асоціацією письменників трилерів. Його трилер про Лінкольна « Розбите вікно» та окремий роман « Край» також були номіновані на цю премію, як і його оповідання на Amazon «Дев’ятий і ніде». Він був нагороджений «Сталевим кинджалом Яна Флемінга» та «Кинджалом короткого оповідання» від Британської асоціації письменників-криміналістів, а також є лауреатом британської нагороди Thumping Good Read Award та премії Nero. Холодний місяць був названий книгою року за версією Mystery Writers of Japan. Крім того, Японська асоціація пригодницької фантастики присудила «Холодний місяць» і «Карт-бланш» щорічну нагороду Гран-прі. Книга Дівера « Кімната вбивств» була нагороджена нагородою «Політичний трилер року» від Killer Nashville. А його збірка оповідань « Неприємності на душі » також була номінована цією організацією як найкраща антологія.
  Дівер був удостоєний нагороди за життєві досягнення від Bouchercon World Mystery Convention та премії Реймонда Чандлера за життєві досягнення в Італії. Журнал Strand також вручив йому нагороду за життєві досягнення.
  Дівер був номінований на вісім премій Едгара від Мистичних письменників Америки, а також на премії Ентоні, Шеймус і Гумшу. Він два терміни був президентом Таємничих письменників Америки.
  Його аудіокнига «Проект Старлінг » з Альфредом Моліною в головній ролі та виробництва Audible отримала нагороду Audie Award як найкраща оригінальна аудіокнига року в 2016 році. Дівер брав участь у написанні антологій « У компанії Шерлока Холмса» та «Книги, за які потрібно померти» , які отримали Ентоні. Книги, за які потрібно померти, нещодавно також виграли Агату.
  Останніми романами Дівера є The Never Game , перша книга з його серії про Колтера Шоу; романи Лінкольна Райма «Острий край» , «Година поховання» та «Сталевий поцілунок» ; Солитьюд Крік , трилер Кетрін Денс; і Жовтневий список , трилер, розказаний навпаки. Для роману «Танцювальний XO» Дівер написав альбом пісень кантрі-вестерн, доступний на iTunes і на компакт-диску; до цього він написав «Карт-бланш» , роман-продовження про Джеймса Бонда та міжнародний бестселер номер один.
  За книгою Дівера «Дівоча могила» був знятий фільм HBO з Джеймсом Гарнером і Марлі Метлін у головних ролях, а його роман «Збирач кісток» був випущений студією Universal Pictures з Дензелом Вашингтоном і Анджеліною Джолі в головних ролях. Романи Лінкольна Дівера / Амелії Сакс розробляються як серіал NBC Лінкольн . Lifetime показали екранізацію його книги «Сльоза диявола» . І так, чутки правдиві: він справді з’явився як корумпований репортер у своїй улюбленій мильній опері « Як світ обертається» . Він народився за межами Чикаго, має ступінь бакалавра журналістики в Університеті Міссурі та ступінь юриста в Університеті Фордхем. Читачі можуть відвідати його веб-сайт www.jefferydeaver.com .
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"