Школовский Лев :
другие произведения.
1-10 Сборник детективов серии климастер о ней Картере,
Самиздат:
[
Регистрация
] [
Найти
] [
Рейтинги
] [
Обсуждения
] [
Новинки
] [
Обзоры
] [
Помощь
|
Техвопросы
]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
Оставить комментарий
© Copyright
Школовский Лев
Размещен: 22/03/2024, изменен: 22/03/2024. 4260k.
Статистика.
Роман
:
Детектив
,
Приключения
Скачать
FB2
Ваша оценка:
не читать
очень плохо
плохо
посредственно
терпимо
не читал
нормально
хорошая книга
отличная книга
великолепно
шедевр
Table of Contents
Школовский Лев 1-10 Сборник детективов серии климастер о ней Картере,
1 баһылык
2 баһылык
3 баһылык
4 баһылык
5 баһылык
6 баһылык
Баһылык 7
8 баһылык
9 баһылык
10 баһылык
Баһылык 11
Баһылык 12
Баһылык 13
Баһылык 14
Баһылык 15
16 баһылык
17 баһылык
1 баһылык
2 баһылык
3 баһылык
4 баһылык
5 баһылык
6 баһылык
Баһылык 7
8 баһылык
9 баһылык
10 баһылык
Баһылык 11
Баһылык 12
Баһылык 13
Баһылык 14
Баһылык 15
Annotation
Оскуола Хахай
o
o1 баһылык
o2 баһылык
o3 баһылык
o4 баһылык
o5 баһылык
o6 баһылык
oБаһылык 7
o8 баһылык
o9 баһылык
o10 баһылык
oБаһылык 11
oБаһылык 12
oБаһылык 13
oБаһылык 14
oБаһылык 15
o16 баһылык
o17 баһылык
o1 баһылык
o2 баһылык
o3 баһылык
o4 баһылык
o5 баһылык
o6 баһылык
oБаһылык 7
o8 баһылык
o9 баһылык
o10 баһылык
oБаһылык 11
oБаһылык 12
oБаһылык 13
oБаһылык 14
oБаһылык 15
Оскуола Хахай
1-10 Сборник детективов серии климастер о ней Картере,
Ник сиэрийэттэн кэлбит оҕолор хомуурунньуктара
Картер,
Лев Шкловскай Тылбааһа.
Ис хоһооно:
1. Сүүрүү, шпион, сүүрүү. Майкл Авалоне / Валерий Мулман
2. Рио Валери Мулман
3. Шпионов Валерий Мулман Сафари
4. Фройлайн Шпион Валерий Мулман
5. Сайгон Майкл Авалоне / Валерий Мулман
6. 13- с шпион Валерий Мулман
7. Ынырык Валерий Мулман
8. Түүн сэбэ
9. Тиэрбэс хараҕа
10. Стамбул Марининг
1. Сүүрүү, шпион, сүүрүү.
Н- 3 типичнэй Эмиэрикэ Дьоруойа, утары барыан куттаммат, ханнык баҕарар утарсааччыны кыайар кыахтаах киһи. Ника карта хобдох сирэйдээх. Баттаҕа үксүгэр хараҥа өҥнөөх, хойуу, «сатанинскай» ПИК. Көнө муннун үрдүнэн мырчыстыбыт сүүһэ үрдүк. Кини харахтара үрдүк очуостаах туруоруллубуттара; "дьикти харахтар хаһан да хамсаабакка хаалаллар, муора курдук өҥнөөх чаастатык уларыйар" дииллэр. Кини айаҕын кытаанах, кэрэ дьүһүннээх, ол гынан баран, ардыгар иэйии дэгэттээх буолар. Кини өр сыллаах сыралаах үлэтигэр сөп түбэһиннэрэн этин- сиинин физическэй бэлэмнээһин пикатыгар сытар. Саннылара маассабай. Кини кыараҕас, кыараҕас талахтаах, атаҕа «тыган кутуйахтар»диэн суруллар. Кини былчыҥнара олус көстөллөрө эрээри, ол да буоллар, ыстаал отонноругар маарынныыр этилэр. Омуна суох хас да интэриэһинэй түгэн баар. Дьиҥэр, кинилэри хайдах саҕалыахха сөбүн өйдүүрэ уустук. Америка бырабыыталыстыбатын суперсекретнай агенын оруолугар сөп түбэһиннэрэн, Никитер уҥа тоҥонохторун ис өттүгэр сүгэнэн кыра татуировкалаах. Бу хаалыы биир ньымата. Өссө биир чахчыта-кини ханна баҕарар бэйэтин кытта ылар. Вильгельмин диэн, хаҥас кобуратыгар баар түүлээх ытыс тыаһа ити баар. Ол иһин кинини дуулаҕа тиэрэ тардаары, тиэрэ тардыбыт, көхсүгэр тиэрэ тардыллыбыт кини аата ... Уонна, дьэ, Пьер диэн ааттанар газ кыраныыссатын илдьэ гольфаҕа мээчиктээх кээмэйдээх эрээри, чопчу ханна кистэнэрэ биллибэт. АХ Вашингтоҥҥа анаан оҥоһуллубут штаб- квартира Дүпсүн-Серклынан биллэр. Эппиэттээх-Дэвид Хок. Ордук саастаах киһи курдук ойууланар тыйыс киһи, ол гынан баран, билигин даҕаны «куһаҕан, олорор, тыйыс, тирии курдук»диэн ааттыыллар. Сигаралары үөскэтэр уонна тыҥааһын үөскүүр түгэнигэр улаханнык долгутар. Кини, биллэрин курдук, офиһын хаалларыан баҕарбатаҕын да иһин, кини үлэтин толоруутугар үгүстүк тиийиллэр. Кини үрдүкү таһымҥа Правительство лидердэрин үгүстэрин кытта сибээһи өйүүр, ол эрээри «шефкэ» эрэ эппиэттиир, ону тэҥэ президент быһыытынан биллэр.
Картер
Сүүр, үспүйүөнэ, сүүрүү
Ыстаалы илиилээх киһи
Ник Картер инники сидиэнньэтин спонугар быраҕан реактивнай двигателлэр күүстээх пульсациятынан бүрүйэллэрин көҥүллээтэ. Көбүөрү курдук улахан тимир көтөр- сүүрэр көтөр чэпчэки хамсаата. Иин хобдох илиилэрин тыаһатта уонна холкутуйда. Билигин эрэ хаалла. Ол гынан баран, ааспыт үйэ ортотугар буолбут харахтар сэргэхсийбиттэрэ. 16 с Ямайкаттан Нью- Йорк Рейс бэйэтин ортотун ааспыта ыраатта, онон кинини интэриэһиргиир ханнык да бэлиэлэрэ суох этэ.
Кини аргысчиктарын сирийэн көрдө, тугу да кыайан көрбөтөх дьону эргитэн, эргитэн көрбөтө. Ким эрэ бортугар, атыннык иһитиннэрии ураты өйдөбүлү үөскэтиэ суохтаах этэ. Ханнык баҕарар түгэҥҥэ, айанныыр дьону туоратар үгэс баара. Куһаҕан быһыыттан эмиэ быыһанар. Мистер Хок уонна холбоһуктаах Штаттар холбоһуктаах Штаттарыгар туох да кистэлэҥ оперативнигын быһыытынан аан дойду сэриитин кыттыылааҕа, биэс сыл УСС- ка уонна сэттэ сыл устата туох да төрүөтэ суоҕа.
Мунньуллубут хампаанньа уруккуттан хаалбыт. Барыта кэтэһиилээх, кэтэһиилээх сирэйдээх- харахтаах. Эдэр кэргэнниилэр бэйэ- бэйэлэрин кыһалҕаларыгар кыһамньылаахтык туруорсан, счетун туруоруналларыгар уонна уоруйахтарыгар быһаччы тиийэллэр. Иннибитигэр икки тыас- Уус салайааччыбыт - биллэн турар, бизнескэ тирэҕирэр партнердар Дьиэ- уот ситимин оннунан хааллардылар, оннуктар да оннуктар. Кини ааһан эрэр эдэр брюнетка "сайдыылаах дойдуларга - Социалистическай чинчийии проблемалара" диэн кумааҕы обложкатыгар халыҥ учебнигы өйүүрэ. Кини эрэ кинигэҕэ көрбөтөҕө. Кинини сыаналыыр, толкуйдуур харахтарынан көрдө. Онтон хараҕын туттаат кытарбыт. Кини күлэ- үөрэ мичээрдээтэ, барард дуу, вассар дуу дии санаата. Иһитиннэрии онно сыһыаннаах буоллаҕына үчүгэй. Ол эрээри, киниэхэ олус эдэр, итиэннэ үс кэккэҕэ баар бу принтиннээх уолаттартан биирдэстэрэ быдан ордук.
Хараҕын сабан баран, кыратык санаарҕаабыттыы үөһэ тыынна. Үчүгэй өттө эмиэ ыраах хаалбыт. И Ямайка эмиэ. Ямайка итирик этэ. Соһуйууга ыарахан сорудах уоппускаҕа кубулуйда. Икки чудесные Неделя на солнышке, далеко от Мистер Хоруку, который поддерживает, что у лучший оперативник - Никитер- никитер - сказать своей моонньу и ломает себя. Бу бэртээхэй тыал уонна ыраас уу этэ. Хоро- таба- хоро быыһыгар бүтүн паапканы аҕалла, өҥөлөр өҥөлөрүн иһин тиэйэн аҕалла. Ол кэнниттэн үлэҕэ- хамнаска күлүүс эрэ буолбакка, саамай дьиктиргээх- дьиктилээх графин де Френэ көрүҥэ баара. Суругун «Монтегаз» саалатыгар кайманов арыытын «отела»саалатыгар эбиэттии олордо. Маны аах:
Никита: суһаллык көмө наада. Биһиги уопсай доҕорбут. Эһиги тускутунан Максим Дииллман элбэхтик кэпсээбитэ. - Эн Кингстоҥҥа дии санаабыккыт. Бүгүн киэһэ ыалдьыттыы сылдьан эһигини көрдүм, түбэһэ көрдүм, күҥҥүт- дьылгыт нөҥүө эбэтэр икки сылынан барарга түмсэргитин истибиккит. Билигин эһигини кытта кэпсэтэр кыаҕым суох, ол эрээри сарсын рейсигэр олорорго көрдөһөбүн. Атыннык эттэххэ, эһигини интэриэһиргиир кыахтаах бөрүкүтэ суох быһыыга- майгыга тахсар кыах суох. Баһаалыста. Биһиги эһигини кытары самолекка сибээстэһэбит. Баһаалыста, бу оонньуу дуу, сымыйа дуу буолбатах.
Бүлүү кэнсэлээрийэтин кэнсэлээрийэтигэр суруллубута. Илии баттааһына суох этэ. Официант киниэхэ туттарда. Кини носильщигыттан ылбыт официаныттан ылбытын, туох да туһата суоҕун чопчу этэр кыаҕа суох. Түүҥҥү киэһэ барарга уонна өссө биир остуолга 23- тэ остуолга сырыттыбыт, киэһэ бары онно араас суруктар киирбиттэр. Ити туох буолбутун кини кыайан өйдөөбөтө.
Дьахтар күлбүтүгэр төбөтүн бокулуоннаата уонна шампанскай кэннилэриттэн ойоҕоһунан ойон турда.
«Ник. Өйдөөх дьахтар. Итиннэ болҕомтоҕун уурума. Бээтинсэҕэ диэри хаал".
«Дьахтар», - дии санаата билигин сөмөлүөт кыракый Мииринэйгэ харахтарын аһан кэбистэ. Арааһа, кырдьык эбитэ буолуо. Ол гынан баран, барыахтаах уолчаан буолбатах. Кыбыстан да, ньиэрбэтэ да суох. Кини өйүгэр- санаатыгар туох да суолтата суох. Отельга бэҕэһээ киэһэ сылдьыбытай? Бэҕэһээҥи түүннэри кимниин эмэ тэҥниир сатаммат.
Париж таҥаһа, кыракый эбирдээх кыра эбирдээх оҕо долгуйан, сутуругунан Күөлгэ куотан иһэр. Онно " дорогие дорогие!» хас биирдии мүнүүтэ аайы, эппит тарбахтарынан мах таата. Дьон- сэргэ ортотугар ким да уратыта суох. Көннөрү лот.
Ыстаал илиититтэн ураты.
Күн Дьаамкатын кытта аттанар кэмиттэн ыла ким да интэриэһиргээтэ. «Баһаалыста, көмөлөс! " диэн суруйарга көрдөһөөччүлэртэн буолбатах этэ.». Кини ханнык тииптээх этэй? Дьикти көтөр.
Намыһах, намыһах, кэтит саннылардаах, ыарахан, ол гынан баран куһаҕан таҥастаах. Лыс, Бринер, черепкая глазки с мөһөөччүктээх кыра харах, сылдьыыга- соһуллуута эбэтэр сылайыы - тыҥааһын? - саас буолбатах. Онтон бу илии ...
Эр киһи көтөн иһэр кэмигэр чэй иһиттэн ураты кылгас синньигэс сигареты таһаарда. Никто миэстэтиттэн латино американецтары ордорор Райт, тип курдук булбуттар. Эр киһи барыта гладкай, сырдык, американец курдук этэ. Оттон нуучча буолуон сөп. Ол гынан баран, кыһылларга үөрүйэх. Вот, стюардесса, постюардесса, из чайней сервиза. МММ. Саамай кэрэхсэбиллээх кыыс. Бу киһини билэр быһыылаах. Кини мичээрдээтэ уонна Болтоҥо илиитигэр чааскытын толорон баран.
Илиитэ абылыыр.
Байыаннай трагедияны протезов уобалас фантастическай ситиһиилэригэр аҕаллылар. Ханнык баҕарар эр киһи чэйин- чэйин, сигаратын кылбайбыт тарбахтарынан сыаналыырын кердерер. Кини бэйэтин хаҥас илиитинэн туһалаабатаҕа, инбэлиит дьону аһаҕастык быраҕарын курдук.
Ыстаал илиитэ баччааҥҥа диэри соҕотох нестандартнай аспект 16.
Туох да айдаан суох буолла. Аара суолга кыыс кэрэ дьүһүнүнэн, ньылбырхай дьүһүннээх этинэн көрөн, кылбаҥныы турда. Кини ити классическай ньууру уонна чиҥ сэҥийэлэри оҥороро. Бу муус харахтара тыйыс уонна кутталлаах көстөллөрө. Кини мичээрдээбэтэх. Онтон кытаанах, көнө айах мырчыстыбыт, сымнаҕас хараҕын уута мырчырыттыбыт. Абааһы! Кини эмиэ көрөөтө! Кинигэҕэ муннун тыаһатта.
Көрбүтэ көрбүтэ, арай ааһан иһэргэ сөп түбэһэр хаһаайка диэки көрбүтүн иһин, кини сүрдээх үчүгэй, кытархай өттүлэрдээх, кофе курдук быһыылаах дии санаата.
- Эҕэрдэ», - диэтэ кини. «Бу уочаракка кофе биэрэллэр дуу, эбэтэр английскайдыы буолбат дуо?»
"Оо, биллэн турар, олус аһынабын!"В мне встречались немного долгутуулаах. «Мин билигин аҕалыам. Это день такой для любитель чэй!»
"Ээ, мин өйдөөн көрдүм. Ордук доҕоруҥ, хм?"Ким даҕаны сатабыллаах илиитинэн киһини ааһан, хат хаһаайка диэки көрбүтэ. Кини тоҕо эрэ олус болҕомтолоохтук көрбүтэ.
"Кофемнаах ремин да, кофе дуу?"
"Тоҕо суох буолуой?"- дедилар-у зот қўйиб, улар ўзларига қараб қолди.
Сүүһүгэр мырчырыттаҕаһын ким да сэрэйдэ.
Сөмөлүөт экипаһа - Монтегтер уонна барган- Кайман арыыларыгар кайман арыыларыгар элбэхтик кэлэллэрэ. Ол туһунан тоҕо санамматый? Чэ тугу да дакаастаабата. Биир түүн сүүһүнэн киһи отельга тиийэн тахсан барбыттара.
Рита Джеймон кинини үчүгэй сыттаах Нина маҕаһыын Нина Нина сидиэнньэтин имигэстик имигэс этин- сиинин сөбүлээн көрөр. оннук кэрэ киһи чахчы эрэбиллээх буолуон сөп дуо? Кофе уонна коньканы кутан баран, ааһан истэҕинэ түргэнник хаамар.