Усе правы абаронены. Надрукавана ў Злучаных Штатах Амерыкі. Ніякая частка гэтай кнігі не можа быць выкарыстана або прайграная якім-небудзь чынам без пісьмовага дазволу, за выключэннем кароткіх цытат, якія змяшчаюцца ў крытычных артыкулах або аглядах.
Гэтая кніга - мастацкі твор. Імёны, персанажы, прадпрыемствы, арганізацыі, месцы, падзеі і інцыдэнты альбо з'яўляюцца прадуктам ўяўлення аўтара, альбо выкарыстоўваюцца вымышленно. Любое падабенства з рэальнымі людзьмі, жывымі або памерлымі, падзеямі або месцамі дзеяння з'яўляецца цалкам выпадковым.
Дызайн кнігі і вокладкі ад www.LiteraryRebel.com
Першае выданне: травень 2017 года
Кожны раман - гэта працу любові. Гэты не выключэнне. Я не змог бы напісаць яго без любові і падтрымкі маёй сям'і і сяброў. Асаблівая падзяка Гэры Клэр за каштоўную інфармацыю і зваротную сувязь, а таксама Робін за тое, што яна рабіла ўсё магчымае, каб выявіць мае шматлікія памылкі друку.
"З сэрца Пекла я наношу ўдар у цябе".
~ Герман Мелвіл
Кіраўнік Першая
Калі яна толькі Торресу заставалася жыць прыкладна гадзіну. Ён увайшоў на нядаўна рэканструяваны чыгуначны вакзал Буэнависты праз некалькі хвілін пасля гадзіны дня. Летняя спякота ператварыла вуліцы Мехіка ў ракі бліскучага асфальту. Ўнутры станцыі кандыцыянеры працавалі звышурочна. Голас абвяшчаў аб прыбыцці і адпраўленні праз крупчасты гучнагаварыцель. Гук рэхам аддаваўся ў падобным на пячору зале. Торэс прайшоў міма білетных кас і тэрміналаў, бітком набітых потнымі пасажырамі, да шэрагу камер працяглага захоўвання. Ён дастаў флешку з кішэні сваіх выцвілых джынсаў, адкрыў шафку 314, агледзеў шумны тэрмінал, затым схаваў флешку ўнутр, выкарыстоўваючы вузкі выступ над дзвярной пятлёй. Ён зачыніў шафу, дастаў ключ і патузаў яго, каб пераканацца, што ён зачынены.
Затым ён выявіў шэраг таксафонаў каля туалетаў. Яму хапіла аднаго погляду на грувасткія аранжавыя счытвальнік карт, і яго вусны расцягнуліся, агаліўшы сціснутыя зубы. Для чалавека яго прафесіі крэдытная карта падобная маяка саманавядзення.
Ён стаяў і моўчкі спрачаўся. Адзіным чалавекам, акрамя яго, пользовавшимся таксафонамі, была жанчына сярэдніх гадоў. Яна працягвала махаць рукой у паветры, уздыхаючы і закочваючы вочы.
"Да чорта ўсё", - сказаў Торэс і палез у заднюю кішэню за кашальком. Ён зняў трубку, уставіў картку ў шчыліну і дачакаўся гудка.
"Прывітанне", - сказаў Мачадо хрыплым барытонам, які з'яўляецца ў выніку шматгадовага п'янства.
"Гэта я", - сказаў Торэс па-іспанску. "У цябе ёсць тое, што мне трэба".
“Sí, amigo. У ёй шмат сілы духа".
Торэс пачуў крык на заднім плане. Сэрца сціснулася ў грудзях. Косткі пальцаў збялелі. "Cabrón!"
Жанчына на іншым канцы провада кінула на яго непрыязны погляд.
"Мае людзі забаўлялі яе некалькі дзён", - сказаў Мачадо. "Я ўжо пачаў сумнявацца, што ты калі-небудзь патэлефануеш".
Торэс зажмурыўся. Калі б яна магла крычаць, яна была ўсё яшчэ жывая. Гэта ўсё, што мела значэнне. Мачадо спрабаваў націснуць на яго, прымусіць здзейсніць памылку. Ён загадаў сабе дыхаць. Яна ўсё яшчэ была жывая, і ў яго быў шанец выратаваць яе.
"Давай памяняемся", - сказаў Торэс. "Я за дзяўчыну".
“ Мяне больш цікавяць файлы, якія ты ў мяне скраў.
"Гэта частка здзелкі", - запэўніў яго Торэс. “Вызваліце яе, і вы атрымаеце файлы. Не рабіце гэтага, і яны стануць здабыткам грамадскасці".
"Мы плацім жудасную цану за жанчын, якіх любім", - усміхнуўся Мачадо. "Калі і дзе?"
Імкнучыся, каб яго голас гучаў роўна, Торэс сказаў: “На аэрадром. Адзін гадзіну. Прывядзі дзяўчыну".
"Мы заключылі здзелку", - сказаў Мачадо.
Торэс кінуў трубку і выйшаў з вакзала пад пякучае паўдзённае сонца. Яго вочы звузіліся ад яркага святла. Ён сьціскаў у кулаку ключ ад камеры захоўвання. Першае, што яму было трэба, - гэта паштовае аддзяленне.
Кіраўнік Другая
Прайшлі тыя часы, калі картэлі выкарыстоўвалі маленькія аднаматорныя самалёты для дастаўкі наркотыкаў у Амерыку пад покрывам цемры. У васьмідзесятыя гады, калі кокаиновый бізнэс быў выведзены за межы Калумбіі, самалёт ці лодка былі найбольш эфектыўным сродкам транспарціроўкі тавару. Цяпер, калі картэлі перамясціліся ў Мексіку, стала танней грузіць некалькі сотняў кілаграмаў на спіны імігрантаў і перапраўляць іх праз мяжу, што зрабіла самалёты састарэлымі.
Аднак самалёты па-ранейшаму з'яўляюцца лепшым сродкам перамяшчэння для паранаідальныя наркабаронаў. Браняваныя калоны, незалежна ад таго, наколькі добра яны абаронены, могуць быць падарваныя прыдарожнымі бомбамі — тактыка, часта выкарыстоўваная канкуруючымі бандамі. Апынуўшыся ў паветры, адзінае, што можа збіць самалёт, - гэта ракета класа "зямля-паветра". Па гэтай прычыне Cessna і верталёты з'яўляюцца пераважным транспартам для модных кантрабандыстаў наркотыкаў.
Торэс з'ехаў з дарогі задоўга да аэрадрома. Ён быў у пакрытым пылам Range Rover з облысевшими шынамі. Кандыцыянер працаваў на поўную магутнасць. Ад спякоты гарызонт мігцеў. "Рейндж Ровер" тарахтел па камяністай зямлі, усланай нізкарослымі дрэвамі. Торэс аб'ехаў узлётна-пасадачную паласу з усходняга боку, дзе ангар з гафрыраванай сталі прымыкаў да агароджы бяспекі, увенчанному калючым дротам. Ён заглушыў рухавік і падняў бінокль.