נשקו נשלחו לטנג'יר בחבילת דואר דיפלומטית סגורה. כאשר מטוס הג'מבו פנה לכיוון החוף האפריקאי, והכתם הלבן המלא באור השמש החל לקבל צורה של בניינים בודדים בעיר הישנה והחדשה, לניק קרטר הייתה הרגשה שהוא רק מעט עירום. נשיאת לוגר, סטילטו ופצצת גז הפכה לטבע שני עבורו. אבל הוק, הבוס שלו, אסר זאת. הפעם זו הייתה משימה עדינה במיוחד בעלת חשיבות עליונה, ושום דבר לא יכול להשתבש. כמובן שמשהו ישתבש; זה תמיד קרה! אבל עדיין היה צורך לנקוט בכל אמצעי הזהירות האפשריים. N3 נאלץ לעבור את המכס כרגיל, אבל מהרו ופנו ל-Gay Lord.
היי! זו הייתה ילדה! ניק ציחקק קצת לעצמו. החיוך שלו התרכך מעט כשהוא חגור את חגורת הבטיחות שלו ושלט אסור לעשן נדלק. בקפידה רבה לשמור על ההבעה המעורפלת והשיכורה למחצה על פניו הסמוקות, הוא הניח לזכרונו לחזור כמה שנים אחורה - חמש שנים ליתר דיוק.
הפעם האחרונה שהוא פגש את הגיי לורד הגבוה והבלונדינית הייתה בהונג קונג. הם היו ברוח מושלמת, למרות ששחיית הלילה ההוא וההרפתקאות שלהם באזור וואן צ'אי יכלו להסתיים באסון עבור שניהם. שניהם היו בעבודה, אבל הם עשו משימות שונות ולא ניתן היה לראות אותם יחד. אבל הפיתוי הלוהט של ההורמונים שלהם היה חזק מכדי להתעלם ממנו. הם בחרו חדר זול במלון זול בוואן צ'אי... באותו לילה הגיעו המשטרה למסקנה שמלון דה פרפלן דראק הוא מוקד של מבריחי סמים ושיש צורך בפשיטה.
ניק חייך שוב בעליזות. זה היה מצחיק עכשיו, אבל אז הוא חשב אחרת. גיי והוא רצו על פני הגגות כמו משוגעים; הוא במכנסיים קצרים, והיא רק בתחתונים, מצמידה את הבגדים לחזה החשוף. הצחקוק של ניק נעלם, ועדיין הייתה תחושה לא נוחה בתוכו. אם הוק אי פעם יגלה! אבל הוא לא יודע. הוא תהה אם לורד גיי עדיין ילדה כל כך יפה. חמש שנים יכולות לעשות הבדל גדול, במיוחד במקצוע שלהם. דבר אחד היה בטוח: שניהם היו מבוגרים וחכמים יותר עכשיו. זה לא יכול להיות אחרת, כי שניהם היו בחיים!
"מסייה יוז... עדיין לא חתמת על הספר שלי!" הדיילת, צרפתייה מטופחת בקפידה, עמדה ליד מושבו והושיטה ספר עם עטיפת עטיפת אדומה וצהובה בוהקת. היא הביטה בו בחיוך, ירכה העגולה והרכה נלחצה אל מרפקו. הוא היה קצת זקן, הסופר האמריקאי הזה, קצת כפוף, אבל בכל זאת הוא היה שונה מהאחרים. מחבר רב המכר האמריקאי האחרון, שללא ספק שוחה בכספי התמלוגים שלו. ניקול קצת קיוותה שהוא יזמין אותה לארוחת ערב באותו לילה, כי בכל זאת היה לה יום חופש. זה היה יכול להיות כיף...לו רק היה מפוכח! כי מסייה יוז שתה כמו מסננת. למעשה, הוא היה שיכור. ובכל זאת, ניקול קיוותה שהוא יאכל איתה ארוחת צהריים. בתור ילדה, לעולם לא יכולת לדעת כלום...
ניק קרטר, N3, לאחר שהגיע לדרגה הגבוהה ביותר ב-AX, כלומר KILLMASTER או Master Killer, דילג על העבר וחזר במהירות להווה. הכריכה של ספרו הייתה מאוד עתירת עבודה ויקרה, ולקח להם זמן רב להסיר אותה. בהחלט נדרשה חתימה. קרטר העווה את פניו ולקח את הספר. זה היה חדש לגמרי, לא חתוך והדיף ריח של דיו להדפסה.
"תן את זה כאן, מותק," הוא אמר לדיילת. "אני אשמח לעשות את זה בשבילך." הוא טפח על ירכה הרכה וקצת הופתע שהיא לא נרתעה. "אשמח לבקר אותך. ואולי גם אתה תאהב אותי, נכון? ניק החזיק את האגודל והאצבע שלו במרחק של כמה סנטימטרים זה מזה. - חשבת שתספיק ללגום ברגע האחרון? אולי עוד קצת מהמשקה הפונדדור הזה? אתה מבין, אני נוסע לספרד, אז אני צריך להתרגל למשקאות שלהם! הוא צחק חזק מדי והנוסעים הביטו בו.
הילדה היססה לרגע, אבל אז רכנה לעברו. רגלה נלחצה עוד יותר חזק אל זרועו. היא לחשה לו: "אני אביא את זה עכשיו, מסייה יוז." חכה רגע. אני אחזור.' היא חמקה, ישבנה קופץ בצורה פרובוקטיבית מתחת למדים הצמודים שלה.
ניק פתח את הספר וכתב את הכינוי שלו על העלה עם הכיתוב: תודה על טיול נעים; איחולים - קנת לודוול יוז ניק הפך את הספר והביט בתמונה בגב עטיפת האבק. הוא רצה לחייך בלעג, אבל הוא לא עשה זאת. הוא מילא את תפקידו ולא היה צריך להיחשף. אתה אף פעם לא יודע מי צופה בך ומנסה לקרוא מהפנים או השפתיים שלך מה אתה חושב. אבל התמונה נראתה לו מצחיקה. הוא ישב נשען על האח, לבוש בחליפת טוויד ועישן מקטרת. הוא היה דומה מאוד לאיך שהוא נראה עכשיו, עם שיער מאפיר ברקות, שפם אפור ורפידות גומי על לחייו כדי לגרום לפניו להיראות רחבות יותר. הוא הלך כפוף, לבוש צביטה ללא שוליים, מחובר לדש שלו בסרט שחור רחב. (המשקפיים הארורים האלה לא התאימו בכלל, והאף שלו כאב. ברגע שהגיע לספרד, הוא זנח אותם והרכיב משקפי שמש במקום. רוב הסופרים והאמנים בקוסטה בראווה עשו זאת, כמובן).
כן... הציפוי הזה היה עתיר עבודה ויקר. הוק פיתח את התפקיד הזה במשך די הרבה זמן עד שקיבל את המשימה הנכונה עבורו. הספר נכתב על ידי סופר מקצועי הרבה לפני כן ולא היה עליו תאריך פרסום. פרסומות פורסמו במדורים הספרותיים של עיתונים מרכזיים בארצות הברית, כולל הניו יורק טיימס. היו מסיבות קוקטייל, ראיונות ברדיו ובטלוויזיה, וביום הפרסום הרשמי הופקו 5,000 עותקים, כולם במימון AX. זה היה כיסוי טוב ועכשיו הוא היה צריך להיראות כמוה, לתת את כל כולו לתפקיד. הוא היה עיתונאי פרילנסר מעורפל בגיל העמידה שסוף סוף פגע בבול. הוא כתב ספר רב מכר שעתיד להפוך בקרוב לסרט, נכתב בפרסומת המטעה, ועכשיו הוא נסע לקוסטה בראווה לשתות משהו ולהתחיל את ספרו הבא.
הדיילת חזרה עם הברנדי הספרדי של ניק. הוא בלע את המשקה שלו וחייך אליה. 'תודה לך יקירתי. זה משמח אותי ". הוא נאחז בזהירות במבטא האיכרי שלו במערב התיכון.
במהלך הטיסה הוא בדק את חבריו הנוסעים, אך לא מצא סיבה לדאגה. הם לא הקדישו לו תשומת לב רבה. הוא מיד הראה את עצמו כשתיין במהלך הטיול הזה, ואנשים קיבלו את זה גם אם לא הראו שום רצון להתקרב, מה ששירת היטב את N3 בתחפושת שלו.
המטוס הגדול נחת. גלגל האף חרק והותיר שאריות גומי כחולות על הבטון מואר השמש. ניק שלף את המזוודה שלו שהכילה את מכונת הכתיבה שלו מתחת למושב. המשקה האחרון הרטיב אותו מעט. הוא יכול היה לשתות הרבה אלכוהול, והרופאים ב-AX נתנו לו כמה כדורים כדי לנטרל את ההשפעות של שתייה מרובה, אבל זה לא קל לשחק את התפקיד של שיכור בלי להיות שיכור. הוא נאלץ לעבוד קשה כדי להישאר על רגליו ולהרגיש נורמלי.
בהתאם לתפקיד שמילא, הוא לחץ על ישבנה של הדיילת ביציאה מהמטוס. היא חייכה אליו, בכלל לא כועסת, ואפילו נראתה קצת מאוכזבת. "להתראות, מסייה יוז," היא קראה אחריו. "שוב תודה על הספר."
"נשים הן יצורים מוזרים," חשב ניק כשהמתין למטען שלו במכס. הוא נתן לבחורה הזו את כל הסיבות לכעוס ואפילו לסטור לו, אבל היא לא עשתה את שתיהן. למעשה, היא אפילו נראתה מאוכזבת. מה היא חשבה? מה הוא יעשה איתה?
הוא הביט לתוך זכוכית הצלחת של הוויטרינה ובחן את מראהו של הסופר קנת' לודוול יוז. מה היה בדמות המזויפת הזו שמשכה בנות יפות? קשה לומר. הוא היה בנוי היטב, אבל הלך בכתפיים שמוטות, והחליפה האפורה של אורלון לא התאימה לו. כובע לבד צר שוליים עשוי היה להעניק לו קסם מיוחד, אלמלא העובדה שהוא ישב ישר על ראשו כשהשוליים משוכים מלפנים. פניו היו מכוסים ברפידות גומי והיו אדומות בוהקות משתייה. היו לו עדשות מגע חומות בעיניים - ללא שום אפקט מגדיל - מה שגרם לו להיראות עצוב ורפוי. השפם היה בצבע מלח ופלפל - יצירת מופת ממחלקת ההסוואה של AXE עם אחריות של חודש. לא... לקנת לודוול יוז לא הייתה דרך למשוך בחורות יפות. מלבד כסף, ואולי את תהילת ההצלחה. ניק נאנח. הוא אפילו הרגיש רע כשהעצמי האחר שלו נתקל בקוף! אולי יום אחד הוא והדיילת הזו יוכלו להיפגש בתנאים שווים יותר.
בינתיים, ציפתה לו משימה. פעולה של סאפו. המשימה: חטיפת לסבית אנגלייה, מדען מפורסם, שכבר נחטף על ידי הרוסים, אך לא ידע על כך!
כל הזמן שניק חשב, הוא חקר את הסביבה שלו. מאחורי עדשות המגע החומות שלו, עיניו נדדו, בחיפוש אחר סכנה. הוא לא מצא כלום. הכיסוי שלו מחזיק מעמד היטב עד כה - וזה מה שהיה מיועד.
סבל בדג'לבה שחוקה זרק מזוודה גדולה לרגליו של ניק. הוא היה אדם רזה ונשם בכבדות מרוב עייפות. על רקע השמש חסרת הרחמים, הוא לבש צ'צ'ה אדומה מקומטת. השיניים המעטות שנותרו בפיו היו חומות כהות, והוא נשף את הריח המתוק והמגעיל של קיף. הוא רכן לעבר ניק קרטר ואמר בלחישה צרודה:
"אני מאמין שזה שלך, חבר יקר. עור קרנף, וכל התוויות במקום הנכון. אבל מה תתן לעני ביום חמישי?
ניק הוציא מכיסו מקטרת אברש ומילא אותה בתלתלים גדולים של טבק. קללה! משהו כבר השתבש! זו הייתה גישת החירום המוסכמת למקרה שגאאה לורד השתבשה ולא תוכל לפגוש אותו כמתוכנן. הוא הביא גפרור דולק אל המקטרת, ובלי להסתכל על האיש, מלמל: "אז אני אזיין אותם; לגנבים בשעות היום לא מגיע יותר טוב".
"זו התשובה הנכונה", אמר הערבי המטומטם. "זכית בטורקיה של חג המולד, אחי. אני רוג'רס מ-MI5. דברים קצת השתבשו, אז הייתי חייב לתפוס אותך ולהודיע לך. אבל עדיף לא לשוחח כאן - קבל קצת כסף ותתחיל להתמקח! אני גנב, שודד וחרפה לפני אללה! אף אחד לא ישים לב אם נעשה את זה. זה מאוד נפוץ כאן".
ניק הוציא כמה דירהם מכיסו ונופף בהם באוויר. "אני לא צריך לדעת ערבית," הוא לחש. "אני אצטרך לדבר איתך באנגלית."
"זה נורמלי", אמר רוג'רס מ-MI5. הוא הרים את זרועותיו הרזות וקרא לעולם ולאללה כעדים לכך שהאפנדי האמריקאי העשיר ניסה לבגוד בו. הוא, אחמד, שהיה צריך להאכיל פיות של עשרה ילדים, ובקרוב יתווסף להם פה אחד-עשר! אפנדי היה, ללא ספק, צאצא של גמל חולה!
"אתה חתיכת גנב ואתה משקר לגבי הפריצה!" – צעק ניק בצרידות. הוא הרים את המטבע. "דירהם שלמה לסחוב תיק למאה מטרים! הנסורת בהחלט יצאה לך מהראש! אני לא אחשוב על זה! אתה יכול לקבל חצי דירהם ותו לא!
עובר אורח אקראי ציחקק בזירה הזו, אבל איש לא התעניין.
עצר את נשימתו, ניק הצליח להיראות כאילו הוא עומד להתפוצץ מרוב זעם. 'מה קורה פה? הם פוצצו סוכנות נסיעות? לגיי לורד הייתה סוכנות נסיעות בטנג'יר ששימשה לה כחזית. רוג'רס בעט בכעס. הוא בעט במזוודה הגדולה וילל מכאב, לופת את הבוהן הגדולה והמלוכלכת שלו. "לא מפוצץ. לפחות בינתיים. אבל יש להם עכביש שחור בדואר, אחי, וזה לא טוב. אתה יודע, בערך כמו שלט יד שחור. אז התכנסנו, אתה ואנחנו, והחלטנו שהבעלים לא צריך לנסוע עדיין. אגב, אם הכיסוי שלה נשבר, עדיף שתתרחק ממנה. הייתי חייב להגיד לך את זה, ואז תצטרך לפרוץ לאיזה מלון ולקחת את העניינים לידיים שלך משם. אנחנו יכולים להפסיק לתקשר עכשיו - נתראה מאוחר יותר כשתעבור במכס."
ניק קרטר, הלא הוא קנת לודוול יוז, עבר את המבחן ללא בעיות. חזה ענק עשוי מעור קרנף משך הערות, אבל רק בגלל גודלו. התוכן נבדק רק בקצרה, וזה היה נוח. גלדסטון, כפי שניק כינה את המזוודה שלו, היה משהו מיוחד. היו שם תריסר תאים סודיים, מוסתרים בחוכמה רבה. ניתן לנעול את הפריט ולהפעיל מנגנון שיפעיל אזעקה וישחרר גז מדמיע אם מישהו ינסה לפתוח אותו. ניק לקח איתו את המזוודה שלו לטיולים לעתים קרובות ככל האפשר. הוקל לו כאשר המוכס הפעיל את שלט הבדיקה בגיר.
שוטר שעמד בסמוך שאל את ניק בחיוך: דרכון, s'il vous plait?
ניק הגיש לו חוברת חדשה ומסודרת עם דיוקן של הסופר יוז. הסוכן הטביע את התמונה מאולפן AXE והחזיר אותה ללא תגובה.
כשניק גרר את מכונת הכתיבה והמזוודה הגדולה שלו לתחנת המוניות, נאבק עם תריסר סבלים בדג'לבות מכל הצבעים והגילאים, הוא חשב במהירות. והוא בכלל לא אהב את מה שנכנס לו לראש. גיי לורד פישל איכשהו, זה היה ברור. אחרת הבריטים לא היו מתערבים. כמובן, הייתה להם הזכות המלאה לעשות זאת, כי זו הייתה האחריות העיקרית שלהם, זו הייתה "הפעולה של סאפו". הם פנו ל-AX לעזרה, בציטו מחסור בסוכנים מוסמכים ומנוסים. כפי שניק ידע, זה היה נכון מדי. כשש מהקבוצות העיקריות שלהם פשטו לאחרונה את הרגל; ארבעה מהסוכנים הטובים ביותר שלהם היו בצרות, והחמישי נהרג. הם למעשה ביקשו עזרה מה-CIA, אבל במקרה הספציפי הזה, ה-CIA הפנה אותם ל-AXE. זה אומר דבר אחד: כנראה יהיו מקרי מוות. מי זה יהיה ואיך זה יקרה, ניק עדיין לא ידע.
זה היה הקושי - הוא ידע מעט לעזאזל! גיי לורד היה זה שידע והיא הייתה צריכה לספר לו. ועכשיו הזהירו אותו שלא ישים לב אליה! תקבע דברים בעצמך. פניו האיטיות של מר יוז נמתחו. ניק נפל מתפקידו לרגע. הוא יכול היה ליפול מת אם רק היה מקבל אותם במילה שלהם ולא מפריע לגורלו של גיי! חוץ מזה, אם היא הייתה בצרות, היא גם עלולה להיות בסכנה. הוא לא ידע מה זה אומר לקבל עכביש שחור בדואר. סוכני AX בדרך כלל עבדו לבד והמשימות שלהם לא היו חופפות. ולאף סוכן לא ניתנו יותר הוראות ממה שהיה הכרחי לתפקידו. עינויים יכולים לגרום לכל אדם לדבר, ולמרות שניק לא נשא את גלולת הציאניד בעצמו, הוא ידע את ערכה. זה היה כלל הגיוני מאוד ב-AX: אף סוכן לא צריך לדעת מה עמיתיו עושים. אבל זה היה מקרה חריג. אם גיי נמצא בסכנה, הוא יעזור לה אם הוא יכול. ולבריטים אין מה לעשות עם זה!
הערבי חיכה ליד המונית. הוא לקח את המזוודה ואת מכונת הכתיבה של ניק וזרק אותם למונית. הנהג, צרפתי שמן עם תווי פנים כהים שהראו את דמו הערבי, ישב בשקט וחיכה שניק ורוג'רס יתחילו להתמקח שוב.
ניק החליק לרוג'רס כמה מטבעות לתוך ידו המלוכלכת והמזיעה. "הנה אתה, נבל! לא תקבל יותר! פרק זמן. . "כלב הוא נוצרי," צעק רוג'רס בערבית שוטפת שניק לא היה אמור להבין. "חזיר פגאני! אלף שקיות של חרא גמלים! העשירים שודדים את העניים!
נהג המונית הזדהה איתו בחיוך. כנראה שהמנוול האמריקאי לא הבין ערבית.
ניק אמר לנהג, "מינזה. ותזדרז. זה היה המלון המפואר ביותר בטנג'יר. הנהג הנהן. כלבה עשירה, האמריקאית הזאת.
הערבי פלט זעקה זועמת. "מינזה! הכלב הזה יחיה במינזה, שם רק הסולטאנים מרגישים בבית, אבל הוא מוציא את הלחם מפי הילדים שלי. שאללה יברך אותו! '
ניק רכן לעברו. "מאיפה הגיעה הפקודה להתרחק מסוכנות הנסיעות הזו? מוושינגטון או ממך? התשובה לשאלה הזו הייתה חשובה. "וושינגטון," לחש רוג'רס. 'מכם! מאוד דחוף וחשוב. צא ועשה זאת בעצמך. זה כל מה שאני יודע על זה. בהצלחה, אחי. ועכשיו להתראות - יש יותר מדי מרגלים בשדה התעופה הפתטי הזה.
"תודה," אמר ניק. "אני צריך את ההצלחה הזו". הוא זרק לערבי עוד כמה מטבעות. "הנה לך, ממזר! לך להאכיל את הצאצאים העלובים שלך. הוא נכנס לרכב והמונית נסעה. הוא הביט מבעד לחלון האחורי וראה את הערבי רוג'רס עדיין נוזף בו. זו הייתה הפעם האחרונה שהוא ראה אותו.
ב"מינזה" הוא שכר חדר, לא חדר, כיאה לסופר אמריקאי עשיר לאחרונה, ונעל את כל הדלתות. החיפוש הרגיל שלו אחר מכשירי האזנה לא העלה דבר. הוא לא ציפה לשום דבר אחר. הכיסוי שלו היה טוב וישרת אותו היטב לזמן מה. אולי הרבה זמן אם הוא יתרחק מגיי לורד. הוא התקלח, החליף בגדים נקיים ונכנס לעיר. הוא הלך מרחק קצר מהמלון ובדק אם עוקבים אחריו. איש לא היה אחריו, אבל הם היו בעלי מלאכה כל כך טובים שהוא אפילו לא היה צריך לנסות להוביל אותם שולל. לאחר זמן מה, הוא לקח מונית, נתן לשלושת המכוניות הריקות הראשונות לעבור. רוג'רס היה לוקח מונית לא מזיקה בשדה התעופה, אבל עכשיו כשניק היה לבד בטנג'יר, הוא היה צריך להיות זהיר.
הוא עצמו מצא את עצמו ב-rue d'Amerique, בבניין יפהפה עם שלט ברונזה על החזית הקורא Etats-Unis - Estados Unidos - הנציגות הדיפלומטית של ארצות הברית.
עובד המשרד ההמום הושיט לו שקית ניילון אטומה אטומה. ניק חתם לקבל אותו ונפרד ממנו לשלום. כשהלך, הרגיש את מבטו של הקצין על גבו. מר קנת לודוול יוז הרשה לעצמו לחייך קל. זה היה תוכן די יוצא דופן עבור כיס דיפלומטי: לוגר 9 מ"מ מפורק עם ארבעה מחסניות נוספות, סטילטו זעיר שהיה עכשיו חד קטלני כמו זה של צ'ליני היה ארבע מאות שנה קודם לכן, וכדור בגודל של כדור טניס שולחן. ... שהכיל מנה קטלנית של גז נטול ריח וזכה לכינוי פייר.
רק המשקל של הנשק בתיק גרם לו להרגיש טוב יותר. כבר לא כל כך עירום. הוא רצה לטייל קצת, למתוח את רגליו ולהתרשם. הוא לא היה בטנג'יר הרבה זמן וחיכה להרבה חדשות. מכיוון שהיה צריך לנסוע לספרד, הוא חשב ללכת לאזור הנמל ולבלות בכמה בתי קפה ספרדיים כדי להאזין שוב לשפה המקומית. הוא גם לא היה בספרד הרבה זמן. בשל אירועים עולמיים עדכניים, משימותיו התמקדו לאחרונה בעיקר במזרח התיכון ובמזרח הרחוק.
הוא עצר לבר קטן בסמטה חשוכה המובילה לכיכר דה פראנס והזמין קפה ומשקה. לאחר שלקח לגימה אחת בלבד, הוא הפסיק לשתות. הוא איבד את תחושת השתכרות שלו עכשיו - דרך אגב, הוא היה יותר עכור מאשר שיכור באמת - אבל זה היה הקלה שהוא כבר לא היה צריך לשחק את תפקיד השיכור.
כשחזר למינזה, הוא הרים כמה מפות דרכים של אזור טנג'יר וספרד מדלפק הקבלה. כשהגיע לחדרו, נעל שוב את הדלתות והחל שוב בחיפוש אחר מכשירים אלקטרוניים. שום דבר לא נמצא.
ניק פרש את הקלפים על השולחן ובחן אותם. הוא למד מעט שעוד לא ידע. אבל זו הייתה הצרה: הוא ידע כל כך מעט! הוא הסתכל בטלפון והתפתה לזמן קצר להתקשר לגיי לורד ולברר מה קורה. אבל החוכמה שמגיעה עם הגיל ומשמעת הברזל של AXE ניצחו מיד. זה יהיה לא נכון להתקשר אליה. טעות חובבנית. אגב, ל-N3 היה עכשיו חיוך קשה, והיה ברור שהזאב מחופש בבגדי הכבשים של מר יוז, אם יתעלם מהפקודות שלו ויפר את המשמעת, הוא יוכל לעשות זאת בקנה מידה גדול בבת אחת! אם הוק יגלה, זה יהיה רע. אי ביצוע פקודות היה כמו גניבה: ברגע שהתחלת את זה, היית צריך להמשיך מיד.
ברגע שרגע ההיסוס חלף, ניק התחיל לתכנן תוכניות. לכל הפחות, הוא היה צריך לדבר עם גיי, אם היא עדיין בחיים ועדיין בווילה שלה בכף מלאבטה. רק גיי יכול היה לספק לו מיד את המידע הדרוש. רק גיי ידע היכן מסתתרת המדענית האנגליה אלישיה טוד עם אהובה המזויף. סוכן רוסי חיזר אחרי אישה מבוגרת כדי למשוך אותה לגוש המזרחי. איפשהו בספרד, כן. אי שם אפילו בקוסטה בראווה. הוק, AH וניק ידעו את זה, אבל רק גיי לורד יכול היה לדעת היכן בדיוק הם, ולא היה זמן לבזבז. אם הוא היה צריך למסור הכל קודם להוק, וושינגטון, לונדון וה-FBI, זה היה לוקח יותר מדי זמן. אז התוכים היו עפים משם הרבה לפני שהיה יכול למצוא ולהסיר את הקן. או שהסוכן הרוסי יהרוג את האנגלייה. כמובן שהיא הייתה מקבלת הוראה לעשות זאת אם לא הצליחה לשכנע את האישה או לא הייתה יכולה להבריח אותה מהארץ. הרוג אותה!
זה היה הגיוני כי לו, N3, היו אותן פקודות בדיוק. ראשית, היה עליו לנסות לקחת אותה משם, לחטוף אותה מידיהם של שוביה. כדי לעשות זאת, הוא היה צריך לעשות כל שביכולתו. אבל אם זה לא יעבוד, הוא יצטרך להרוג אותה!
אז אלישיה טוד תצטרך למות. אם המערב לא יכול לשמר אותו, את הידע העצום שלו ואת הגילוי מחדש, גם למזרח לא יהיה אותו. אז אף אחד לא יוכל לקבל את זה, אולי מלבד אלוהים או השטן. אבל N3 לא התערבה בעניינים כאלה. ניק הטיח את המזוודה על המיטה ופתח אותה. מהתא הסודי של התחתית הכפולה הוא הוציא כרטיס שחור עם אותיות לבנות. הוא נשא אותה אל השולחן והרים עט. "אקס היה מאוד רשמי בימים אלה," הוא חשב. זה בדיוק מה שמשרד החוץ התעקש עליו - כתבי ההוצאה להורג הרשמיים האלה. אם יתעוררו קשיים מאוחר יותר - כמו משפטים של פשעי מלחמה - הם יהוו ראיה לחוקיותו של המעשה ולצו לעשות כן. ניק חייך בחושך. הרבה שטויות של חבורת אנשים בנאליים במחלקה, אבל זה היה צריך להיות תקוע עם זה.
בראש היה "צו ההוצאה לפועל". ואז הופיעו אותיות קטנות שהוא ידע בעל פה, ואחר כך מקום לעשרה שמות. "אין ספק שזה אמור להספיק," חשב N3, "אפילו לעבודה שהתחילה בצורה גרועה כמו זו."
הוא הניח את העט שלו והרים עיפרון. קל מאוד כדי שניתן יהיה להחליק אותו בקלות, הוא התערב: אלישיה טוד?
הוא קיווה שלא יצטרך להרוג אותה. ראשית, זה אומר שהמשימה נהרסה, אבל גם, הוא רצה לדעת מה האנגלייה המציאה.
איך קרא לזה הוק? גלולת גן עדן.
2. סיבוב ראשון
ניק קרטר נהג במהירות בפיג'ו השכורה במורד הכביש המוביל אל המפרץ. השעה הייתה חצות, ובמערב הסהר הכסוף כמעט נלחץ על הצריח הגדול ביותר של טנג'יר. משמאלו זוהר מיצר גיברלטר בשקט לאור הירח, ומעל המים באלגסיראס ובגיברלטר הבהבו האורות כמו גחליליות חשמליות בליל ספטמבר רך. ניק שמר על מהירות הגונה עד שעבר על פני מגדלור נטוש ישן. לאחר מכן הוא פנה מהכביש הראשי ל-Ceuta ופנה לכביש סלול צר שהוביל לקצה כף מלבטה. גיי לורד חיכה לו.
הוא עקב מקרוב אחר הכביש שמאחוריו. אם מישהו עקב אחריו, זה קרה ללא אור ובמרחק ניכר. למרות שהירח ירד במהירות לכיוון האופק המערבי, הוא עדיין סיפק מספיק אור לראות עד כמה מאות מטרים. ניק חשב שהוא לבד, אבל לא יכול היה להסתכן בזה. מיד לאחר הפנייה החדה הבאה, הוא גילה עקבות חוצות את הכביש. הוא בלם מיד והסיע את הפיג'ו לצל חורשת שיטים צפופה. הוא כיבה את האורות, כיבה את המנוע ושחרר את נרתיק הכתף של הלוגר שלו. N3 ישב דומם כמו פסל בודהה, המעיין המתוח של הסוכן AH מאחורי החלק החיצוני העלוב של קנת לודוול יוז. בזמן שהמתין, עלה בדעתו שקצת נמאס לו ממר יוז. לשחק כל הזמן שיכור היה מעייף, למרות שהוא שיחק את התפקיד בצורה משכנעת למדי. המלון לא רצה להשכיר לו את הפיג'ו הזה הערב! ממש מעבר לצל המגן של העצים, משהו לבנבן נוצץ בתלם. מתוך סקרנות וכדי למתוח מיד את רגליו, ניק יצא מהמכונית והלך לראות מה זה, מנסה לא לראות את זה מהכביש. הוא בעט בו באחת מנעליו הלונדוניות של מר יוז וחייך חיוך קלוש. קוֹנדוֹם. היו מפוזרים גם אחרים. הוא נתקל באזור חיזור שלמרבה המזל לא היה בשימוש באותה עת. ניק חזר למכונית והוציא את הצינור שלו, אבל עדיין לא הדליק אותו. הוא חשב בערגה על אספקת הסיגריות הארוכות עם מחזיקי זהב ששמר בביתו על הגג בניו יורק. הוא לא אהב את המקטרת ושנא סיגרים. המקטרת שרפה את לשונו, והסיגרים אף גרמו לבחילה קלה. אבל הסופר יוז עישן מקטרת. והוא היה צריך לדבוק בזה.
עכשיו הוא היה בטוח שלא עוקבים אחריו. הוא הדליק את האורות ונסע החוצה בפיג'ו. לאחר מכן הוא פנה לפונטה דה פואגו. נאמר לו שזו פיסת אדמה הבולטת שמאלה ממש לפני קצה הכף. זה צריך להיות קל מספיק למצוא. קל כמו ליצור קשר עם גיי לורד ברגע שהוא נכנס לו לראש.
הוא פשוט הלך לסוכנות הנסיעות שלה ושאל אותה, בידיעה שהיא לא תהיה שם. מאחורי הדלפק עמדה בחורה ערבייה יפה בחצאית מינימליסטית וסוודר צמוד מאוד, שהיתה בהלם מהאמריקאי השיכור הזה. במהלך שיחתם הקצרה, היא לעסה מסטיק בקדחתנות. ניק, שהעמיד פנים שהוא מאוד שיכור, תפס את הדלפק בשתי ידיו וסיפר סיפור על איך הוא היה חבר ותיק מאוד של מיס לורד. מהונג קונג. הוא בהחלט רצה לפגוש אותה לפני שעזב את טנג'יר.
בצרפתית גרועה ובספרדית גרועה עוד יותר, ניסתה הילדה להסביר לו שבעל החנות חולה, חולה מאוד ולא הופיע כבר כמה ימים. אינשאללה! רק אללה ידע מתי הגברת תחזור לעבודתה. בינתיים קיבלה הילדה הנחיות לא להפריע לה בשום פנים ואופן! היא נשפה בועה ורודה של מסטיק, שפרצה ועפה מפיה בגושים חסרי חיים. היא עמדה להמשיך לקרוא את הקומיקס - "הקדוש בערבית" - כשניק הניח שטר של עשרה דירהם על הדלפק. הוא עמד מתנודד על רגליו, משתוקק לחזייה שמתחת לסוודר שלה, שכנראה היה מרופד בנדיבות. הוא אמר: "אני עוזב עכשיו. אבל אתה מתקשר למיס לורד ותגיד לה שקני הזקן רוצה לראות אותה. קני יוז מהונג קונג! תגיד לה לקבל משהו מהבנים בקאנטרי קלאב סגול הדרקון. אז היא תדע מי אני. תראה... אני ארשום לך את זה, מותק!
הוא לקח חוברת טיולים סטנדרטית וכתב את "קאנטרי קלאב דרקון סגול" על המגרש הלבן. "תגיד לה שאני אחזור בעוד שעה. אתה תמסור לה הודעה, בסדר? הוא הביט בה שוב והוסיף: "אם תעשה הכל נכון, יקירי, יש לך עוד עשרה דירהם. בסדר גמור?'
ברור שהיא הקשיבה. כדי לנקד את ה-i ולחצות את ה-t, ניק ניסה לקבוע לה דייט. נאמר לו בעלמא שהיא לא נפגשת או מתרועעת עם לא מאמינים. ניק חש הקלה כשהלך ברחוב על רגליים רועדות. תאר לעצמך אם היא הולכת על זה!