11-20 Збірка детективів із серії Киллмастер про Nike Картері
11-20 Збірка детективів із серії Киллмастер про Nike Картері,
11. Мережа шпигунів Web of Spies
12. Шпигунський замок Spy Castle
13. Грізні (Жахливі) The Terrible Ones
14. Полум'я дракона Dragon Flame
15. Hanoi Hanoi
16. Ключ небезпеки Danger Key
17. Операція Голод Operation Starvation
18. Отруйники розуму Mind Poisoners
19. Зброя ночі The Weapon of Night
20. Золотий дракон The Golden Serpent
Нік Картер
Мережа шпигунів
Назва оригіналу: Web Of Spies
переклав Лев Шкловський в пам'ять про загиблого сина Антона
1. ЧОРНА КАРТА
Его зброю було відправлено в Танжер в запечатаному дипломатичному поштовому пакеті. Коли великий реактивний літак попрямував до африканського узбережжя, і залите сонячним світлом біла пляма початок приймати форми окремих будівель старого і нового міста, у Ніка Картера виникло відчуття, що він лише злегка голий. Носіння люгера, стилета і газової бомби стало для нього почала другою натурою. Але Хоук, його начальник, заборонив це. На цей раз це було особливо делікатне завдання першорядної важливості, і все може піти не так, як назавжди. Звичайно, що щось піде не так; це завжди траплялося! Але все ж потрібно було прийняти всі можливі заходи безпеки. N3 довелося пройти митницю в звичайному порядку, але поквапитися і зв'язатися із Gay Lord.
Гей! Це була дівчина! Нік трохи посміхнувся про себе. Його усмішка трохи пом'якшилася, коли він пристебнув ремінь безпеки, і загорілася табличка «НЕ ПАЛИТИ». Скрупульозно обережний, щоб зберегти туманне, полупьяное вираз на покрасневшем особою, він дозволив своїй пам'яті повернутися на кілька років - п'ять років, якщо бути точним.
В останній раз він зустрів високу світловолосу Гей Лорд в Гонконзі. Вони були ідеально налаштовані, хоча це нічне купання ih пригоди в районі Ван-Чай може закінчитися катастрофою для них обох. Вони обидва були на роботі, але виконували різні завдання, ih можна було бачити разом. Але полум'яна принада ih гормонів була занадто сильною, щоб її ігнорувати. Вони вибрали дешевий номер у дешевому готелі у Ван Чай ... в ту саму ніч, коли поліція прийшла до висновку, що готель De Purpleen Draak був розсадником контрабандистів наркотиків, і що необхідно зробити рід.
Нік знову весело усміхнувся. Зараз це було весело, але тоді він думав інакше. Гей і він, як божевільні бігли по дахах, він в трусах, а вона тільки в трусиках, притискаючи одяг до голих грудей. Смішок Ніка зник, і всередині его все ще залишалося тривожне відчуття. Якщо Хоук коли-небудь дізнається! Але не дізнається. Він задавався питанням, чи була Лорд Гей все ще такою красивою дівчиною. П'ять років можуть мати велике значення, особливо в ih професії. Одне можна сказати напевно: тепер вони обидва стали старше і мудріше. Інакше і бути не може, адже вони обидва були живі!
«Мсьє Хьюз ... ви ще не підписав мою книгу!» Стюардеса, ретельно доглянута француженка, сиділа поруч з его, кріслом і простягала книгу в яскравому червоно-жовтому суперобкладинці. Вона подивилася на нього з посмішкою, її кругле м'яке стегно пригорнулося до його ліктя. Він був трошки старий, цей американський автор, трохи зігнутий, але все ж він відрізнявся від інших. Автор останнього американського бестселера, який, безсумнівно, купався в грошах своїх гонорарів. Ніколь, ніби сподівалася, що він запросить її на вечерю в той вечір, тому що у нах все-таки був день відпочинку. Це може бути веселий ... якби тільки він був тверезим! Тому що м-сье Хьюз випив, як друшляк. На самому делле він був п'яницею. Тим не менш, Ніколь сподівалася, що він пообедает з нею. Як дівчина, ви ніколи нічого не можете знати ...
Нік Картер, N3, досяг найвищого рангу в AX, а саме KILLMASTER або майстра-вбивці, пропустив минуле, і швидко повернувся в даний. Обкладинки його книги була дуже трудомісткою і дорогою, і їм знадобилося багато часу, щоб її зняти. Автограф безумовно потрібно було поставити. Картер скривився і взяв книгу. Вона була абсолютно новою, нерозрізаний, і пахла друкарською фарбою.
«Дай сюди, люба», - сказав він стюардесі. «Я буду щасливий зробити це для вас». Він поплескав її по м'якому стегна і був трохи здивований, що вона не здригнулася. «Я буду радий відвідати вас. І, може бути, її тобі теж люблю, чи не так? Нік тримав великий і вказівний пальці на відстані кількох дюймів. - А ви подумали, у вас буде час зробити ковток в останню хвилину? Може бути, ще трохи цього напою Fundador? Розумієте, її освіта в Іспанії, і тому її повинен звикнути до ih напоїв! Він занадто сильно сміявся, і пасажири дивилися на нього.
Дівчина на мить завагалася, але потім нахилилася до нього. Ee ногу ще сильніше притулилася до його руці. Вона прошепотіла ему: «Зараз принесу, мсьє Хьюз. Почекайте трохи. Її повернуся.' Вона вислизнула, ee сідниці зухвало підстрибували під тісному уніформою.
Нік відкрив книгу і написав свій нік на форзаці з написом: Дякую за приємне подорож; З найкращими побажаннями - Кеннет Людвелл Хьюз. Нік перевернув книгу і подивився на фотографію на звороті суперобкладинки. Ему хотілося учасників посміхнутися, але він цього не зробив. Він грав свою роль і не повинен був бути викритий. Ви ніколи не знаєте, хто спостерігає за вами і намагається прочитати по вашому обличчю або губам, про що ви думаєте. Але картина здалася йому кумедною. Він сидів, притулившись до каміна, в твідовому костюмі і курив люльку. Він був дуже схожий на те, як він виглядав зараз, з посивілим волоссям на скронях, сивими вусами і гумовими подушечками на щоках, щоб зробити його обличчя ширше. Він шелл, зігнувшись, у пенсне без оправи, прикріпленому до лацкана широкою чорною стрічкою. (Ці чортові точках зовсім не підходили, і у нього болів ніс. Як тільки він приїхав в Іспанію, він скинув ih і замість цього надів сонцезахисні точках. Більшість письменників і художників, Коста-Брава, звичайно ж, так і надходили).
Так ... це покриття було трудомістким і дорогим. Яструб розробляв цю роль досить довгий час, поки не отримав для нах відповідне завдання. Книга була написана професійним автором задовго до цього, і на ній не було дати публікації. Рекламні оголошення були розміщені в літературних основних розділах газет Сполучених Штатів, включаючи New York Times . Відбулися коктейльні yahoo, радіо-і телеінтерв'ю, і в офіційний день публікації було випущено 5 000 екземплярів, і все це фінансувалося AX. Це була хороша обкладинки, і тепер він повинен був виглядати, як вона, повністю віддаючи себе ролі. Він був немічним журналістом-фрілансером середніх років, який, нарешті, потрапив в яблучко. Він написав бестселер, за яким незабаром повинен був бути знятий фільм, - говорилося в оманливої реклами, - і тепер він вирушив на узбережжі Коста-Брава, щоб випити і почати свою наступну книгу.
Стюардеса повернулася з іспанським бренді Ніка. Він проковтнув напій і посміхнувся ей. 'Дякую, люба. Це мене тішить ». Він ретельно чіплявся за селянський акцент Середнього Заходу.
Під час польоту він перевіряв своїх попутників, але не знайшов приводів для занепокоєння. На нього не звернули особливої уваги. Він одразу ж показав себе питущим під час цієї поїздки, і люди взяли це, навіть якщо вони не виявляли бажання наближатися, що дуже добре послужило N3 в його образі.
Великий літак приземлився. Носове колесо скрипіло, залишаючи на залитому сонцем бетоні залишки гуми блакитного кольору. Нік витяг з-під сидіння свою валізу з друкарською машинкою. Від останнього прийому їжі пити він шталь трохи мокрим. Він міг випити багато алкоголю, і лікарі в AX чи ему кілька таблеток, щоб протидіяти наслідкам надмірного вживання алкоголю, але нелегко грати роль п'яного, не будучи п'яним. Ему довелося постаратися, щоб він залишався на ногах і відчував себе нормально.
У відповідності з роллю, яку він грав, він стиснув сідницю бортпровідника, коли виходив на площині. Вона посміхнулася йому було, зовсім не розсердившись, і навіть виглядала трохи розчарованою. «До побачення, мсьє Хьюз», - крикнула вона йому вслід. «Ще раз спасибі за книгу».
«Жінки - дивні істоти», - подумав Нік, очікуючи багаж на митниці. Він дав цій дівчині всі підстави обурюватися, і навіть дати йому ляпаса, але вона не зробила нам того, нам іншого. На самому делле вона навіть здавалася розчарованою. Що вона думала? Що він з нею зв'язатися?
Він подивився в дзеркальне скло вітрини і досліджував образ письменника Кеннета Людвелла Хьюза. Що приваблювало в цій старій фальшивої фігурі гарненьких дівчат? Важко сказати. Він був гарної статури, але ходив з опущеними плечима, а сірий костюм Орлона ему не підходив. Фетровий капелюх з вузькими полями, могла б надати йому особливий шарм, якби вона не сиділа на відверті голів з опущеними спереду полями. Його обличчя було вкрите гумовими подушечками і було яскраво-червоним від випивки. На очах у нього були коричневі контактні лінзи - без якого-небудь ефекту збільшується - з-за чого він виглядав сумним і обмякшим. Вуса були кольору солі і пташки - шедевр відділу маскування AX з місячної гарантією. Ні ... Кеннету Людвеллу Х'юзу нічим було залучати симпатичних дівчат. Крім грошей, а може бути, і слави успіху. Нік зітхнув. Ему навіть було незручно, коли його друге «я» зіткнулося з мавпою! Можливо, одного разу він бортпровідниця зможуть зустрітися на більш розташоване сонце умовах.
Між тим його чекала завданням. Дія Сафо. Завдання: захоплення англійки-лесбіянки, відомого вченого, яка займається вже була викрадена росіянами, але не знала про це!
Весь час, поки Нік думав, він вивчав своє оточення. Його очі для коричневими контактними лінзами блукали попросив небезпеки. Він нічого не знайшов. Його прикриття поки тримається добре - що і було задумано.
Носильник у поношеній коричневою джеллабе кинув до ніг Ніка великий чемодан. Він був худорлявим чоловічком і важко дихав від знемоги. На тлі безжального сонця він носив пом'яту червону чечу . Кілька зубів, що залишилися у нього в роті, були темно-коричневими, і він видихнув огидно солодкий запах кіфу . Він нахилився до Ніку Картеру і сказав хрипким шепотом:
«Я вважаю, що це твоє, дорогий інший. Шкіра носорога, і всі етикетки в потрібному місці. Але що ви віддати біднякові в четвер?
Нік вийняв навколо кишені трубку вересового дерева і набив її тютюном з великими кучерями. Прокляття! Що-то вже пішло не так! Це був узгоджений екстрений підхід, якщо у Геї Лорд щось не так і вона не зможе зустрітися з ним, як планувалося. Він підніс до трубці запалений сірник і, не дивлячись на чоловіка, пробурмотів: «Тоді її ih трахну; денні злодії не заслуговують кращого ».
«Це правильний ревматизму», - сказав неохайний arab. «Ти виграв різдвяну індичку, чувак. Її Роджерс по МІ5 . Все пішло трохи перекосяк, тому мені довелося зловити вас і повідомити. Але краще тут не базікати - дістань грошей і починай торгуватися! Її злодій, грабіжник і ганьба перед Аллахом! Ніхто не помітить, якщо ми це зробимо. Тут це дуже поширена ».
Нік досталь навколо кишені кілька дирхамів і помахав ними в повітрі. «Я не повинен знати арабську, - прошепотів він. «Мені доведеться поговорити з тобою по-англійськи».
«Це нормально, - сказав Роджерс по МІ5 . Він скинув свої худі руки і великою країною, мир йому Аллаха і в якості свідків того, що Ефенді багатий американець намагався його зрадити . Его, Ахмеда, який повинен був нагодувати десять дитячих ротів, і незабаром до них додасться одинадцятий рот! Ефенді був , без сумніву, виродок хворого верблюда!
«Ти шматок злодія і брешеш про злом!» - хрипко крикнув Нік. Він підняв монету. «Цілий дирхам, щоб принести портфель на сотню ярдів! Тирсу точно вилізли навколо твоєї голови! Її не подумаю про це! Ти можеш плучить полдирхама і більше нічого!
Випадковий перехожий посміювався над цією сценою, але це нікого не цікавило.
Затамувавши подих, Нік зумів зробити вигляд, ніби голосування-голосування вибухне від люті. "Що тут відбувається? Вони підірвали туристичне агентство? У Гей-Лорд було туристичне агентство в Танжері, яке служило гей прикриттям. Роджерс в люті штовхнув ногою. Він штовхнув великий чемодан і завив від боляче, стискаючи брудний великий палець ноги. «Не підірвано. Принаймні, поки. Але вони отримали поштою чорного павука, чувак, і це не дуже добре. Знаєте, ніби як знак чорної руки. Отже, ми зібралися разом, ви і ми, і вирішили, що господареві поки не слід подорожувати. До речі, якщо її прикриття порушені, вам краще триматися від нах подалі. Її мусив вам це сказати, а потім вам доведеться залізти в якийсь готель, і звідти взяти справу в свої руки. Ми можемо припинити спілкуватися зараз - побачимося пізніше, коли ви пройдете митницю ».
Нік Картер, він же Кеннет Ладвелл Хьюз, пройшов перевірку без будь-яких проблем. Величезний скриньку навколо шкури носорога викликав коментарі, але тільки із-за своїх розмірів. Контент перевірявся лише ненадовго, що було зручно. Гладстон, як Нік називав свій чемодан, був чимось особливим. Там була дюжина секретних відсіків, дуже спритно заховані. Ви можете заблокувати річ і активувати механізм, який включить сигнал тривоги і випустить сльозогінний газ, якщо стороння людина спробує відкрити його. Нік, як можна частіше брав з собою валізу в поїздки. Він відчув полегшення, коли митник застосував знак перевірки крейдою.
Стояв поруч поліцейський з посмішкою запитав Ніка: Passeport, s'il vous plait?
Нік простягнув ему акуратний новий буклет з портретом письменника Хьюза. Агент проштампував картинку по студії AX і повернув її без коментарів.
Поки Нік тягнув друкарську машинку і великий чемодан до стоянки таксі, борючись з дюжиною носильників в джеллабах всіх кольорів і вікових груп, він швидко подумав. І йому зовсім не подобалося те, що прийшло йому в голову. Гей Лорд якось напартачила, це було очевидно. Інакше б англійці не втрутилися. Звичайно, вони мали на це повне право, бо це була ih основна відповідальність, це "дія Сафо". Вони звернулися за допомогою до AX, пославшись на брак кваліфікованих і досвідчених агентів. Як знав Нік, це було занадто правдою. Близько шостої ih основних груп нещодавно збанкрутували; четверо ih кращих агентів потрапили в біду, а п'ятий загинув. На самому делле voni ЦРУ просили про допомогу, але в цьому особливому випадку ЦРУ зробило ih k AX. Це означало одне: ймовірно, будуть смертельні випадки. Хто це буде і як це станеться, Нік ще не знав.
У цьому й полягала проблема - він дуже мало знав! Гей Лорд була тим, хто знав, і вона повинна була сказати це ему. А тепер його попередили, щоб він не звертав на нах уваги! Налагодьте справу самостійно. Мляве обличчя містера Хьюза напружився. Нік на мить випав по своїй ролі. Він міг би впасти замертво, якщо б просто довірив їм на слово і не втручався в долю Гей! Крім того, якщо вона потрапила в біду, гей теж може загрожувати небезпека. Він не знав, що значить отримати поштою чорного павука. Агенти AX зазвичай працювали поодинці, ih завдання не перетиналися. І нас один агент не був проінструктований більше, ніж це було строго необхідно для його завдань. Тортури не можуть змусити говорити будь-якого чоловіка, і хоча Нік сам не носив пігулку ціаніду, він знав її цінність. Це було дуже розумне правило, в AX: нам один агент не повинен знати, чим займаються його колеги. Але це був винятковий випадок. Якщо Гей буде в небезпеці, він допоможе ей, якщо зможе. І англійці тут нам при чому!
Arab чекав на таксі. Він узяв валізу Ніка і друкарську машинку і кинув ih в таксі. Водій, товстий француз з темними рисами обличчя, свидетельствовавшими про арабської крові его предків, сидів тихо і чекав, поки Нік Роджерс знову почнуть торгуватися.
Нік сунув Роджерсу кілька монетт в его брудну спітнілу руку. «От негідник! Більше не отримаєш! Період. . «Собака християнин», - заволав Роджерс на побіжному арабською, якого Нік не повинен був розуміти. «Свиня-язичник! Тисяча мішків верблюжого лайна! Багаті грабувати бідних!
Таксист з посмішкою поспівчував ему. Очевидно, цей ублюдок-американець не розумів арабської.
Нік сказав водієві: «Мінза. І поквапся. Це був самий розкішний готель в Танжері. Водій кивнув. Багата стерво, цей американець.
Arab видав лютий крик. «Мінза! Цей пес буде жити в Минзе, де вдома почуваються тільки султани, але він виймає хліб iso rta моїх дітей. Щоб зустріне його Аллах! '
Нік нахилився до нього. «Звідки прийшов наказ триматися подалі від цього туристичного агентства? З Вашингтона чи від вас? Ревматизму на цей штопора омела значення. «Вашингтон», - прошепотів Роджерс. 'З вас пара! Дуже термінове і важливе. Виходь та й зроби сам. Це все, що я знаю про це. Удачі, чувак. А тепер прощай - в цьому жалюгідному аеропорту занадто багато шпигунів.
«Спасибі», - сказав Нік. «Мені потрібен цей успіх». Він кинув арабу ще кілька монетт. «Ось, ублюдок! Іди, нагодуй своє паршиве потомство. Він сель в машину, і таксі поїхало. Він глянув у заднє вікно і побачив, що arab Роджерс все ще лає його. Це був останній раз, коли він бачив його.
У «Минзе» він зняв номер, а не кімнату, як годиться нещодавно розбагатілому американському письменнику, і замкнув усі день. Его звичайний пошук підслуховуючих пристроїв нічого не дав. Іншого він не очікував. Його прикриття було гарним, і якийсь час надасть йому гарну службу. Може бути, чимало часу, якщо він буде триматися подалі від Гей Лорд. Він прийняв душ, переодягнувся в чисту одежу і відправився в місто. Він пройшов трохи від готелю і перевірив, чи не стежать за ним. Ніхто не переслідував його, але вони були такими хорошими майстрами, що йому навіть не довелося намагатися збити ih з шляху. Через деякий час він взяв таксі, пропустивши перші три порожні машини. Роджерс вибрав би невинне таксі в аеропорту, але тепер, коли Нік залишився один у Танжері, ему треба було бути обережним.
Він сам опинився на вулиці д Америк, в красивому будинку з бронзовою вивіскою на фасаді з написом Etats-Unis - Estados Unidos - дипломатичною місією Сполучених Штатів .
Приголомшений офісний працівник вручив ему запечатаний пакет з непрозорого пластики. Нік розписався, щоб отримати його, і попрощався з ним. Йдучи, він відчув погляд офіцера на своїй спині. Містер Кеннет Ладвелл Хьюз дозволив собі легку посмішку. Це було досить незвичайне вміст для дипломатичної пошти: розібраний 9-міліметровий люгер з чотирма додатковими магазинами для патронів, крихітний стилет, який тепер був таким же смертельно гострим, як і у Челліні чотириста років тому, і м'ячик розміром з м'яч для настільного тенісу. ... який містив смертельну дозу газу без запаху і отримав прізвисько П'єр.
Один тільки оленка зброї в сумці змусив його відчути себе краще. Вже не такий голий. Ему хотілося трохи прогулятися, розім'яти ноги і отримати якісь враження. Він давно не був у Танжері і чекав багато території баренцева моря. Оскільки ему треба було їхати в Іспанію, він подумав про те, щоб відправитися в район гавані і потусуватися в якихось іспанських кави, щоб знову послухати місцеву мову. Він теж давно не був в Іспанії. У зв'язку з поточними подіями в світі его завдань останнім часом були в основному зосереджені на Близькому і Далекому Сході.
Він пришвартувався до невеликого бару в темному провулку, що веде до площі Франції, і замовив каву і випивку. Зробивши всього один ковток, він перестав пити . Тепер він втратив відчуття сп'яніння - до речі, він був швидше підвипивши, ніж по-справжньому п'яним, - але було полегшенням, що ему більше не доводилося грати роль п'яного.
Повернувшись в Минзу, він взяв на стійці реєстрації декілька дорожніх карт районі Танжера і Іспанії. Діставшись до своєї кімнати, він знову замкнув день і знову шталь шукати електронні пристрої. Нічого не знайдено.
Нік розгорнув карти на столі і досліджував ih. Він дізнався небагато навколо того, чого ще не знав. Але в цьому і полягала біда: він так мало знав! Він подивився на телефон і на короткий час відчув спокусу зателефонувати Гей Лорд і дізнатися, що відбувається. Але відразу ж взяли гору мудрість, яка займається приходить з віком, і залізна дисципліна AX. Дзвонити гей, було б неправильно. Помилка любителя. До речі, тепер у N3 була жорстка усмішка, і було ясно, що вовк замаскований в овечу шкуру містера Хьюза, якщо він проігнорує його накази і порушить дисципліну, він зможе зробити це відразу у великих масштабах! Якщо Хоук дізнається, буде погано. Невиконання наказів було схоже на крадіжку: якщо ви почали це, вам потрібно було відразу ж продовжити.
Коли момент коливань пройшов, Нік почав будувати плани. Принаймні, йому потрібно було поговорити з Геєм, якщо вона ще жива і все ще в залі своїй віллі на мисі Малабата. Тільки Гей може відразу надати йому необхідну інформацію. Тільки Гей знала, де ця англійська вчена Алісія Тодд ховається зі своєю фальшивою коханкою. Російська агентка доглядала за літньою жінкою, щоб залучити її в Західний блок. Десь в Іспанії, так. Десь навіть на узбережжі Коста-Брава. Яструб, АХ, і Нік знали це, але тільки Гей Лорд міг точно сказати, де вони, і втрачати час було нічого. Якщо ему треба було спочатку передати всі Хоука, Вашингтона, Лондона і ФБР, це зайняло б занадто багато часу. Тоді папуги змогли б полетіти задовго до того, як він зміг би знайти і прибрати гніздо. Або російська агентка вб'є англійку. Звичайно, її б проінструктували зробити це, якби вона не змогла переконати жінку або не змогла таємно вивезти її навколо країни. Убий її!
Це мало сенс, тому що у нього, N3, були точно такі ж накази. По-перше, він повинен був спробувати вивезти її, вирвати навколо рук викрадачів. Для цього він повинен був зробити все, що в його силах. Але якщо це не спрацює, ему доведеться вбити її!
Тоді Алісії Тодд доведеться померти. Якщо захід не зможе зберегти ee, ee, великі знання і нове відкриття, схід теж не отримає цього. Тоді ніхто не зможе її отримати, крім, може бути, бога чи диявола. Але N3 в такі справи не втручався. Нік ляснув валізою на ліжку і відкрив його. З потайного відділення подвійного дна він досталь чорну картку з білими літерами. Він відніс її до письмового столу і взяв ручку. «У наші дні AX дуже сильно дотримувався формальностей», - подумав він. Саме на цьому наполягав Держдепартамент - ці офіційні виконавчі листи. Якщо пізніше виникнуть труднощі - наприклад, судові процеси по справах про військові злочини - вони стануть доказом законності акта та наказу зробити це. Нік похмуро посміхнувся. Багато нісенітниці від суки банальних людей в відділі, але треба було її дотримуватися.
Нагорі був «Порядок виконання». Потім з'явилися маленькі літери, які він знав напам'ять, а потім місце для десяти імен. «Звичайно, цього має бути досить, - подумав N3, - навіть для такої роботи, яка займається погано стартувала, як ця».
Він поклав ручку і взяв олівець. Дуже легкий, щоб його можна було легко усунути, він вставив: Алісія Тодд?
Він сподівався, що йому не доведеться її вбивати. По-перше, це означало, що завдання було зіпсовано, але, крім того, на готель знати, що винайшла англійка.
Як Хок назвав це? Райська планшет.
2. ПЕРШИЙ ОБЕРТАННЯ
Нік Картер швидко погнав по орендованим «пежо» по дорозі, що веде до затоки. Була північ, і на заході сріблястий півмісяць, майже притиснувся до самого особливих мінарету Танжера. Зліва від нього в місячному світлі тихо світився Гібралтарську протоку, а над водою в Альхесирасе і Гібралтарі мерехтіли вогні, як електричні світлячки в м'якій вересневої ночі. Нік підтримував пристойну швидкість, поки не минув старий занедбаний маяк. Потім він звернув з головної дороги на Сеуту і звернув на вузьку асфальтовану дорогу, яка займається вела до краю мису Малабата. Гей Лорд чекала його.
Він уважно стежив за дорогою позаду нього. Якщо хтось йшов за ним, це відбувалося без світу, і на пристойній відстані. Хоча місяць швидко спускалася до західного обрію, вона все ж давала достатньо світла для видимості на кілька сотень метрів. Нік думав, що він один, але не міг ризикувати. Відразу потім наступного крутого повороту він виявив сліди, що перетинають дорогу. Він відразу ж загальмував і поїхав на пежо в тінь густого акациевой гаї. Він вимкнув святим, вимкнув двигун і відстебнув ремінь через кобуру свого люгера. N3 сидів нерухомо, як статуя Будди, напружена пружина агента АХ для пошарпаної зовнішністю Кеннета Людвелла Хьюза. Поки він чекав, йому було прийшло в голову, що містер Х'юз ему вже трохи набрид. Постійно грати п'яницю було утомливо, хоча він грав роль досить переконливо. У готелі не готелі здавати ему цей Пежо сьогодні ввечері! Відразу за захисною тінню дерев в колії блищало щось білувате. З цікавості і щоб негайно розім'яти ноги, Нік вийшов навколо машини і пішов щорічно, що це було, намагаючись не бачити його з дороги. Він штовхнув его одній з лондонських туфель містера Хьюза і слабо посміхнувся. Презерватив. Були й інші розкидані. Він натрапив на місце для залицяння, яке, на щастя, в цей час не використовувалося. Нік повернувся до машини і вийняв люльку, але ще не закурив. Він з тугою думав про запас довгих сигарет з золотими мундштуками, які годував у своєму будинок на даху в Нью-Йорку. Він не любив трубку і ненавидів сигари. Трубка обпікала ему мову, а сигари навіть викликали легку нудоту. Але письменник Хьюз курив трубку. І він повинен був дотримуватися цього.
Тепер він був упевнений, що за ним не стежать. Він включив святий і виїхав на «пежо». Потім він узяв курс на Пунта-де-Фуего. Ему сказали, що це клаптик землі, який виступає вліво відвертими перед кінчиком мису. Це повинно бути досить легко знайти. Так само просто, як зв'язатися з Гей Лорд, як тільки він вбив собі в голову.
Він просто пішов у ee туристичне агентство і запитав її, знаєте, що її там не буде. За прилавком сиділа симпатична арабська дівчина в мінімалістичній міні-спідниці і в дуже вузькому светрі, у якої був шок від цього п'яного американця. Під час ih короткого розмови вона гарячково жувала жуйку. Нік, прикинувшись сильно п'яним, вхопився за стійку обома руками і розповів історію про те, що він був дуже старим другом міс Лорд. Навколо Гонконгу. Він виразно готель зустрітися з нею перед від'їздом з Танжера.
На поганому французькою, і ще більш поганому іспанською дівчина намагалася пояснити йому, що власниця магазину хвора, дуже хвора і не з'являвся кілька днів. Іншаллах! Тільки Аллах знав, коли дама повернеться до своєї справи. Між тим дівчині було дано вказівку не турбувати її нам, при яких за інших обставин! Вона видудлила рожевий упаковку жувальної гумки, який лопнув і млявими клаптями вилетів за ee rta. Вона збиралася продовжити читання блискучого металу - «Святий арабською», - коли Нік поклав на прилавок купюру в десять дірхамов. Він стояв, похитуючись на ногах, і жадав бюстгальтера під светром, який, ймовірно, був щедро кремезний. Він сказав: «Я зараз йду. Але ви зателефонуйте міс Лорд і скажете, що старий Кенні хоче її бачити. Кенні Хьюз навколо Гонконгу! Скажи привіт, щоб вона одержала що-небудь з хлопців за Заміського клубу «Пурпурний дракон». Тоді вона дізнається, хто її. Дивись ... Я тебе запишу, дитинко!