Lev Shklovskyn kääntämä kuolleen poikansa Antonin muistoksi
Alkuperäinen nimi: Mission to Venice
Luku 1
ROOMA, helmikuu. (Reuters) - Yhdysvaltalainen suihkupommikone, jonka uskottiin kantaneen atomipommia, katosi Adrianmeren pohjoisosassa tänä iltana. Kone oli rutiinilennolla Etelä-Itävallasta toiseen tukikohtaan Espanjassa. Auton viimeinen yhteys oli siviiliradioasemaan Triestessä. Se oli yksinkertainen kysymys säästä. Tiettävästi lento-onnettomuudella ei ole silminnäkijöitä. Paikalla olevat Yhdysvaltain ilmavoimien virkamiehet kieltäytyivät kommentoimasta muuta kuin sanoa, että jos ajoneuvossa olisi ollut atomipommi, sitä ei olisi ladattu...
Pariisissa oli kylmä. Lunta satoi laiskasti hiutaleina ylellisen Crillon-hotellin ulkopuolella, mutta Nick Carter ei huomannut lunta; hänen huoneensa silkkiverhot vedettiin, ja hän suuteli Georgettea. Tämä oli, Killmaster ajatteli, kun hänen lämpimät, märät huulensa painuivat häntä vasten ja hänen terävä pieni kielensä kiusoitteli häntä, loistava tapa aloittaa uusi päivä. Georgette Duclos oli ihastuttava seksikone. Painoit nappia – tässä tapauksessa sinun täytyi vain suudella pientä, terävää rintaa – ja hänen moottorinsa alkoi huminaa. Oli vain yksi tapa pysäyttää Georgetten moottori - halata häntä.
Yhtäkkiä Georgette työnsi Nickin pois ja katsoi häntä kapein vihrein silmin. "Nicholas Carter, et ole vielä kertonut minulle rakastavasi minua!" Hänen englannin kielensä oli paksu ranskalaisella aksentilla.
Hänellä oli yllään vain Nickin yksinapillinen pyjamatakki, ja hän näytti kauniilta nukelta. Georgette oli vain 20-vuotias ja seksuaalisesti edistynyt jopa ranskalaiselle naiselle. Nick oli tuntenut hänet vuosia, siitä lähtien, kun hän oli laiha tyttö, jolla oli pitkät jalat ja akne, eikä hän ollut nähnyt häntä pitkään aikaan, eilen iltaan asti. Hän joi yöllä kahvilassa Montmartressa, kun hän ilmestyi tyhjästä hänen viereensä, kaikki aikuisena ja kauniina. Georgette jätti oman yrityksensä ja aikoi ryömiä hänen sänkyynsä myöhemmin.
Nick veti hänet taas lähemmäs itseään. "Je te trouve tres jolie", hän mutisi tämän tuoksuviin vaaleisiin hiuksiin.
Hän alkoi vetäytyä taas pois, mutta hän piti häntä vahvan kätensä kaaressa. "Se ei ole sama", Georgette henkäisi. "Tietenkin olen kaunis. Jopa tyhmät kaverit sanovat niin. Mutta haluan sinun rakastavan minua, Nick. todella rakasti minua.
Nick Carter vapautti hänet huokaisten. Riippumatta siitä, keitä he olivat, vanhoja tai nuoria, heistä tuli aina sellaisia. He halusivat kuulla olevansa rakastettuja. Killmaster ei ollut vailla virheitä - mutta hän ei valehdellut. Paitsi ammattinsa harjoittamista varten.
Hän katsoi innoissaan kattoon, kiinnitti katseensa yhteen röyhkeilevään puttiin - kaikki Crillonissa oli äärimmäisen rokokooa - ja yritti olla nauramatta. Hän kohotti oikean kätensä ja katsoi Georgetten silmiin.
"En voi valehdella sinulle, kulta." En rakasta sinua. En ole koskaan rakastanut naista. En voi tehdä sitä. Se on vanha Carter-perheen kirous. Emme saa rakastaa ketään. nukkumaanmeno: kyllä. Pidän siitä paljon: ei. Erittäin surullista.'
Georgette katsoi häntä epäilevästi. Pyjamatakki avautui paljastaen tytön rinnat pienillä mansikanvärisillä nänneillä. Hän puri täyttä alahuultaan. "Sinä olet iso typerys!"
Nick hymyili. - Epäilemättä rakkaani.
Hän istui hänen viereensä ja pomppi patjalle.
"Me trouves tu sympiqueque?"
Nick naurahti. 'Luottaa siihen. Je t'aime beaucoup. Pidän todella sinusta, Georgette. Olet söpö. Olet myös kuuma neitsyt, ja mielestäni meidän pitäisi saada tämä ohi ennen...
Tyttö teki rumat kasvot. "Miten hän on neitsyt? Mitä se tarkoittaa?'
Sillä ei ole väliä, kulta. Pukeudu ja katoa. Ja toivotaan, ettei isäsi tai sulhasesi saa koskaan tietää. Tämä voi aiheuttaa kansainvälisen välikohtauksen, eikä esimieheni pidä siitä." Georgetten isä oli merkittävä diplomaattikunnan jäsen, ja hänen nykyinen sulhasensa - hänellä oli useita - oli Ranskan presidentin attasé.
"Ei", tyttö sanoi lujasti. "En pukeudu - en vielä." Hän nojasi notkean vartalonsa Nickiä vasten. Hän kietoi hoikan, hoikka jalkansa hänen lihaksikkaiden reisiensä ympärille ja alkoi suudella häntä.
'Rakastan sinua, Nick!'
Oveen kuului lempeä koputus.
"Merde", sanoi Georgette. 'Mene pois. Allezvus ja!"
"Entrez", Nick Carter sanoi. Hän veti lakanat niiden päälle. Iäkäs piika astui sisään tarjottimen kanssa katettuja astioita. - Tilauksenne, monsieur.
"Okei", Nick sanoi. "Laita se sinne, okei? Hän vilkutti pörssivälle tytölle. "Näetkö, jaan jopa aamiaiseni kanssasi."
Piika asetti tarjottimen sängylle ilmeettömin kasvoin. Mikä tämä on? Kaikki amerikkalaiset olivat seksuaalisia hulluja, ja nämä nuoret tytöt - ah!
Hän käveli nopeasti huoneen poikki kumartuen hameen, keltaiset housut, sukat ja vyön. Hän laittoi ne tuolille ja käveli ovelle. - Tarvitsetko lisää palveluita, herra?
Nick sanoi suu täynnä croissanttia: "Ei. Kiitos.' Georgette näytti raivostuneelta.
Piika sulki oven, mutta ei lähtenyt heti. Hän seisoi korvansa ovea vasten, ja hänen huomaamattomilla, seniilillä kasvoillaan oli surullinen ilme. Nuoriso. Rakkaus. Mon Dieu - se ei kestä kauan!
Huoneessa oleva puhelin soi ja hän kuuli miehen vastaavan. Suloinen peto, tämä kaveri. Mitä lihaksia! Hän kuunteli hänen ääntään, iloisena ja miellyttävänä, mutta jollain tavalla viileällä sävyllä, joka tuli ohuen oven takaa.
- Carter - hyvää huomenta, pomo. No ei, sir. Ei aivan yksin. Mikä? Mutta herra, olen juuri saapunut. Kyllä, kyllä, tiedän. Otan aina riskejä...
Hiljaisuus. Sitten hän kuuli hänen sanovan matalalla äänellä: "Lopeta, kulta. Ei nyt. Tämä on työtä.
Sitten: "Okei, sir. Olen seuraavassa koneessa. Hyvästi herra.
Torven naksahdus lasketaan alas. Tyttö kysyi: "Menetkö takaisin Yhdysvaltoihin, Nick?"
'Joo. Palaan Yhdysvaltoihin, vittu... Heti. Heti! Pukeudu, beibi, ja tule ulos. Ehkä näen sinut uudelleen ja...
"Ei! Ei vielä. Meillä on vielä aikaa...
"Meillä ei ole aikaa, Georgette." Kun pomo viheltää, menen. Tämä on tärkeä asia, näettehän. Kiireellinen näkemys. Paljon rahaa.'
'En välitä. Meillä on vielä aikaa rakkaudelle.
'Ei tarvetta.'
'Vau!'
Kuului koputusta ja putoavien astioiden ja ruokailuvälineiden ääntä. Neito vapisi. Lokero putosi tai sinkoutui.
Hän kuuli tytön huutavan.
"Joo tavoite, Nick! Rakastan sinua... '
Washingtonissa satoi voimakkaasti lunta ja ennustettiin kovaa kylmää, mutta hämärästi valaistu konferenssihuone oli lämmin ja hidas. Killmaster hikoili hieman, kun hän istui pomonsa Hawkin vieressä kuunnellessaan Operation Sea Monster -operaation yksityiskohtia. Tätä huonetta käytettiin vain "salaisiin" kokouksiin ja tiedotustilaisuuksiin, eikä Nick ollut täysin varma missä hän oli. Hän ja Hawk kävelivät aseistetun vartijan mukana useiden hissien läpi, jotka johtivat kellariin, jossa oli käytävien sokkelo. Nick epäili olevansa jossain pommisuojassa ulkoministeriön rakennuksen alla.
Everstiluutnantti seisoi suuren valaistun kartan edessä pitkän, pimeän huoneen päässä, osoitin kädessään. Kärki lepää Adrianmeren pohjoisosassa Venetsian ja Triesten välissä. "Noin sadankymmenen mailin päässä rannikosta", sanoi päällikkö. Hän naputti karttaa kepillä. "Konekoneemme ja pommimme ovat jossain tuolla pohjalla. Matalikoita, kouruja, hiekkapaloja, esteitä, niin sanotaan, kaikki on siellä. Lentokone syöksyi maahan viime viikolla, emmekä ole vielä löytäneet sitä. Tietysti meidän on oltava hyvin varovaisia, ja tämä estää meitä – emme halua aiheuttaa paniikkia.
Ei-sotilaallinen mies, kolmen istuimen päässä Nickistä, sanoi: "Ei. Ei ole hyvä jättää vanhoja atomipommejamme sinne. Ja paniikista puheen ollen, italialaiset...
Pomo keskeytti hänet jyrkästi. - Tämä ei ole meidän alueemme, sir. Ei politiikkaa, kiitos. Tämä on edistymiskatsaus, siinä kaikki.
Amiraali tuhahti. "Edistyksen puute on enemmän sitä."
Hawkin takana CIA:n korkea virkamies puuttui asiaan. — Mitä oikein tehdään, komentaja? Tarkoitan: uusia menettelyjä tai jotain?
Pomo näytti väsyneeltä. Hän otti puhtaan nenäliinan taskustaan ja pyyhki kaljuuntuvaa päätään. "Kaikki inhimillisesti mahdollista tehdään, sir." Sen parissa työskentelee kolme eri tiimiä - ilmavoimat, laivasto ja italialaiset. Meillä on infrapunakalvolla varustettuja helikoptereita, jotka yrittävät mitata radioaktiivisuutta. Laivastolla on noin tusina alusta. Kaksipaikkaiset vedenalaiset ajoneuvot ja kylpypallot sekä niitä huoltavat asiantuntijat saapuivat meille. Teemme salaisia radioaktiivisuustestejä rannikkoalueilla. Luojan kiitos ei jälkeäkään missään!
Toinen tavallisissa vaatteissa pukeutunut mies kysyi: "Onko säteily todella vaarallista?"
Pomo pyyhki jälleen otsaansa. "Aina on jokin vaara olemassa. Tällä hetkellä se on minimaalinen, mutta tämä voi muuttua. Riippuu paljon - törmäyksen todellisista olosuhteista, pommin rungon mahdollisista vaurioista, altistumisesta vedelle, useista tekijöistä. Emme vain tiedä vielä.
Kenraali sanoi: ”Olisi suurta propagandaa venäläisille, jos he saisivat tietää. He eivät tietenkään vielä tiedä, että pommi on pudonnut, mutta kun he tietävät, meillä ei ole pienintäkään käsitystä siitä, mitä he tekevät.
"Tämän ei pitäisi vuotaa", pomo tiuskaisi. "Yritämme saada sen näyttämään täysin normaalilta pelastusoperaatiolta."
Pomo katseli ympärilleen kokouksessa ja puristi huuliaan. "Ei ole mitään syytä, miksi heidän pitäisi ottaa selvää. Olette turvassa, ja tässä tapauksessa uskon, että voimme luottaa italialaisiin. Heillä on enemmän menetettävää kuin meillä. Okei, herrat, minä kerron teille, mitä teemme näillä sukellusveneillä.
Taksissa takaisin AX:n päämajaan Nick Carter sanoi: "Luulen, että näen kokonaisuuden, sir, mutta en vielä ymmärrä, mitä olemme tekemisissä - miksi tämä on rutiinityötä AX:lle."
Hawk oli tavallistakin hiljaisempi. Hänen pukunsa oli ryppyinen, hän näytti siltä, ettei hän ollut nukkunut paljoa, ja hänen vanhoilla kasvollaan oli harmaata sänkeä. Hän pureskeli sytyttämätöntä sikaria ja katsoi synkästi agenttiaan numero yksi.
– Et tietenkään ymmärrä tätä. Mutta se menee ohi. Kaiken tämän keskustelun tarkoituksena oli antaa sinulle tietoa. Tämä on varmasti AH:lle työlästä. He eivät löydä tätä pommia - meidän on löydettävä se heille.
Killmaster tiesi, ettei hänen pitäisi kysyä enempää tässä vaiheessa. Hawk oli huonolla tuulella ja saattoi olla hyvin ankara. Nick rentoutui ja katseli ympärilleen lumen peittämässä Washingtonissa. Kaukaa katsottuna Capitol näytti hääkakun päällystä. Työpäivä oli ohi ja tuhannet lumen peittämät autot kiihtyivät kohti Georgetownia, Chevy Chasea ja Falls Churchia, missä oli lämmintä muutaman juoman, hyvän illallisen ja ehkä räiskyvän takkansa kera.
Nick huokaisi hiljaa ja siirsi Lugerin mukavampaan paikkaan. Palasi aktiiviseen palvelukseen - ja taas ase taskussaan. Wilhelmina, de Luger; Hugo, terävä pieni stiletto; pienen kaasupommin, jonka hän antoi Pierreksi. Nick ei nähnyt mitään outoa ajaessaan hampaisiin aseistettuna yhdessä maailman sivistyneimmistä pääkaupungeista. Saatat kuolla yhtä helposti Washingtonissa kuin Malabarissa. Varsinkin jos olisit Nick Carter, AH:n paras salamurhaaja, puolet maailman salaisista agenteista jahtaa sinua. Taksi ryömi liikenteen läpi kuin keltainen etana. Hawk vieritti ikkunan alas ja heitti pois pureskelun sikarinsa. Hän laittoi uuden hampaidensa väliin ja kysyi katsomatta Nickiin: "Oliko hän mukava tyttö?"
'Olen pahoillani?'
Hawk rypisti kulmiaan kuin tyhmä lapsi. "Tyttö, Nick, on tyttö, jolta nappasin sinut pois Pariisissa. Oliko hän mukava?