Αφιερωμένο στους ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Κεφάλαιο I
Την κοίταξε προς τα κάτω και ανατρίχιασε, όταν το αεροσκάφος χαμερπή που πετούν πάνω από την κορυφή του κόσμου. Βουνά, τεράστια, απαγορευτικό, τρομακτικά, φανταστικά κορυφή διακοσμημένα με πάγο και χιόνι. Καθαρά στρώματα πάγου κατέβαιναν στα καλύπτονται με ομίχλη παγετώνες, και το κρύο υψηλές θέσεις σε μένα, διεισδύει μέσα από τα παράθυρα του αεροσκάφους. Η κορυφή του κόσμου ήταν κατάλληλη λέξη για το σκοπό αυτό χώρους. Στις κάρτες αυτό ονομάζεται το Νεπάλ, το μικρό ανεξάρτητο βασίλειο, μικρό απομονωμένο μοναρχίας, παράδεισο για τους ορειβάτες, ένα κομμάτι γης ανάμεσα στο Θιβέτ και την Ινδία, και το μεγάλο δάχτυλο κολλημένο στο πάστες κινεζικού δράκου. Την θυμήθηκε, όπως ο Τεντ Каллендар, πράκτορας AX, ο οποίος πέρασε εκεί μερικά χρόνια, όταν βρισκόταν υπό βρετανική κυριαρχία, είπε, Νεπάλ: "ένα Μέρος όπου δεν μπορείτε ακριβώς να πω. Όπου η πιθανότητα καταπληκτικό. Αυτό είναι όλο το ξενοδοχείο, και όπου η πίστη και δεισιδαιμονία πάνε χέρι-χέρι. στο χέρι, όπου η τρυφερότητα και η σκληρότητα βρίσκονται σε ένα σκουπίδια, όπου η ομορφιά και η φρίκη που ζουν, όπως τα δίδυμα. Αυτό δεν είναι το μέρος για το δυτικό άνθρωπο, που πιστεύει στη λογική, την κοινή λογική και την πιθανότητα ".
Teda καιρό δεν ήταν, αλλά εγώ τις λέξεις πίσω σε μένα όταν το νεπάλ αεροσκάφος, το παλιό DC-3, αποβάθρα με Кхумбу, στην δίπλωμα δολάριο των Ιμαλαΐων, κάτω από την μύτη πάνω στο βουνό Έβερεστ, το ύψος 29000 πόδια. . Με ιδιαίτερη συμφωνία αεροσκάφος έπρεπε να προσγειωθεί με Намче-Παζάρι, όπου είχε καθαριστεί το έδαφος για ένα άλλο αεροπλάνο που έπρεπε να πάρω και το πρόσωπο που της έπρεπε να δω, Χάρι Энгсли. Βλέποντας Энгсли, το να έφυγε από την περιοχή Кхумбу, αν και ήθελα να φύγει από αυτό το καταραμένο μέρος είναι ανοιχτό τώρα. Ακόμη και η αεροσυνοδός, καλά διπλωμένο, φιλική ινδική κορίτσι σε ένα τακτοποιημένο τρόπο, δεν μου έκανε. Της ήταν θυμωμένος ότι ήταν θυμωμένος μαζί Γερακιών, θυμωμένος με όλο αυτό το καταραμένο επιχείρηση. Της ήταν πράκτορας N3, καλά, κύριος πράκτορας AX με βαθμολογία Killmaster, και ήμουν πάντα σε επαφή, σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και της νύχτας. Ήταν μέρος της δουλειάς, και το ήξερε αυτό, και να ζήσει με αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά από καιρό σε καιρό να της το πω Хоуку να πάει και пихнул. Το πολύ αισθητή είναι είκοσι τέσσερις ώρες πριν. Φαίνεται, πέρασε ένας μήνας.
Ο ράφτης μου, ήταν εντελώς γυμνή, περιμένοντας για μένα, απλώνεται αυτό το υπέροχο γαλακτώδες λευκό σώμα, λέγοντας σε μένα κάθε κίνηση των γοφών. Μου πήρε τρία καλάθια φρούτα, τέσσερις μπομπονιέρες και δύο εισιτήρια για το πάρτι του δημοφιλούς show. Δεν είναι για να φύγουμε, για τη μητέρα της. Η ντόνα ήταν έτοιμη και σε ξενοδοχείο, όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στο πάρτι του Τζακ Данкета, αλλά η μητέρα, χήρα σύζυγος Φιλαδέλφεια Doyen σε clan Рудрич, έβλεπα την κόρη μου-дебютанткой, όπως ο σκορπιός φαίνεται στο grasshopper. Καμία лотарио σε ivy league δεν θα γαμάς την αγαπημένη μικρή κόρη, τουλάχιστον, αν μπορούσε ονε βοηθήσει.Φυσικά, προσπαθώ χήρα ποτέ δεν κατάλαβα τι γκρίζα ομιχλώδη μάτια Donna αμέσως μου είπαν, και επιβεβαίωσε ee χείλη στη συνέχεια. Μετά διαφόρων εξόδων με την ηλικιωμένη γυναίκα κατάφερα να την πάρω και άλλο ένα πάρτι το απόγευμα. Εμείς με την Ντόνα πάμε ειλικρινής μαζί μου, πέταξαν δύο μαρτίνι και τα ρούχα μας, και απλά κοίταζε την μια ανυπόμονη, τεταμένη σώμα, όταν στο γραφείο του, χτύπησε το καταραμένο μπλε τηλέφωνο.
"Δεν απάντησε, Νικ", - βραχνά выдохнула είναι. Τους γοφούς της ανέμιζαν, και το χέρι τεντωμένο σε μένα. "Θα γυρίσω αμέσως", είπα, ελπίζοντας ότι ίσως να θέλει κάτι, ότι μπορεί να αναβληθεί για λίγες ώρες. Κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο αεροσκάφος σε επικαλυμμένα με λεπτό πάγο στην κορυφή, την θυμήθηκα, πόσο κρύο ήταν, στέκομαι γυμνός και να διαφωνήσω με Хоуком από το τηλέφωνο.
"Τώρα σχεδόν τρεις τριάντα", άρχισε να είναι απότομη και σοβαρό ύφος. "Μπορείτε εύκολα να προλάβω το шестичасовой ταξίδι του διαστημικού λεωφορείου πριν από την Ουάσιγκτον".
Της απεγνωσμένα, ήθελα να πω, για κάποιο λογικό και λογικό λόγο.
"Δεν μπορώ, αφεντικό", απάντησα. "Δεν είναι δυνατή. Της βάφω την κουζίνα. Την μέση κοιλιά από αυτό".
Αυτό ήταν το κίνητρο, αλλιώς θα ήταν για κάποιον άλλο. Αυτό επιβεβαιώνει εύγλωττη σιωπή στην άλλη άκρη της γραμμής και, στη συνέχεια, ο γέρος απάντησε ξηρό δηλητηριώδες φωνή.
"N3, μπορείτε να είστε στη διαδικασία κάτι, αλλά δεν είναι εγχώρια ζωγραφική", - πρόσεξε, είπε. "Ελάτε, μπορείτε να κάνετε το καλύτερο από αυτό".
Την έπεσε, και έπρεπε να το ολοκληρώσουν. "Ήταν μια ξαφνική ιδέα, από την πλευρά μου", - γρήγορα, είπα. "Δεν μπορώ να τα καθαρίσει όλα, να αλλάξει ρούχα και να πάρει στο шестичасовой αεροπλάνο. Τι λες για το πρώτο ταξίδι αύριο το πρωί;"
"Αύριο το πρωί θα πας κάπου αλλού", - σταθερά, είπε. "Είμαι εδώ σε περιμένω για οκτώ, την προσφέρω αμέσως κουμπώσω το πινέλο και να προχωρήσουμε".
Το τηλέφωνο έκλεισε και φώναζα δυνατά. Παλιά ιέραξ θα μπορούσε να με διαβάσει σαν ένα βιβλίο. Την επέστρεψε στην Ντόνα. Ήταν ακόμα ξαπλωμένη στο κρεβάτι, την χαραμάδα ακόμα υπόκλιση, τα χείλη приоткрыты σε αναμονή.
"Ντύσου", είπα. "Θα σε πάω σπίτι σου".
Τα μάτια της άνοιξε απότομα και με κοίταξε. Τούτσι промелькнули πέρα από το γκρι ζοφερή μάτια. Είναι το χωριό.
"Είσαι τρελός;" ρώτησε. "Ποιος, κατάλληλο πάρε, είπε από το τηλέφωνο;"
Η μάνα σου ", - απάντησε θυμωμένα εγώ, φορώντας παντελόνι. Αυτό την ξύπνησε, αλλά μόνο για μια στιγμή.
"Η μητέρα μου;" - δύσπιστος επιβεβαίωσε εκείνη. "Δεν είναι δυνατή. Είναι ακόμα στη συναυλία".
"Εντάξει, λοιπόν, δεν είναι η μητέρα σου", είπα. "Αλλά εσύ ακόμα να πας στο σπίτι σου". Η ντόνα σηκώθηκε και σχεδόν μπήκε στο τα ρούχα της, το πρόσωπό της ήταν σφιχτά συμπιεσμένο, και τα χείλη έχουν μετατραπεί σε ζοφερή κακιά γραμμή. Δεν το βινύλιο της. Ήξερε μόνο ότι κάνω κάποιο δημόσιο έργο, και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Της άρπαξε την τσάντα, πάντα οριζόντια και έτοιμο για δουλειά, και άφησε την Ντόνα σε ένα φτηνό σπίτι, στο δρόμο, στο Διεθνές αεροδρόμιο κένεντι της νέας υόρκης.
"Ευχαριστώ", - πείραγμα, είπε, αφήνοντας γύρω από τη μηχανή. "Χαιρετίσματα στον ψυχίατρο".
Της χαμογέλασε ε. "Ευχαριστώ", είπα. Δεν είναι μόνο δική μου θυμωμένο διάθεση με σταμάτησε από το να δώσει ει ee τώρα. Την κατάρτιση, την εμπειρία και αυστηρές εντολές έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό. Σε αυτό το delle ήταν καταραμένο μερικούς φίλους, και σχεδόν δεν ήταν έμπιστων προσώπων. Ελεύθερη χείλι ήταν σωστό εισιτήριο για τον θάνατο. και ποτέ δεν ξέρετε τι, πού και πώς μικρά κομμάτια, οι πληροφορίες θα πέσουν σε λάθος χέρια. Ξεκινώντας, όλοι ήταν ξένοι. Θα έπρεπε να vyacheslav η λέξη "εμπιστοσύνη" από το λεξιλόγιό σας. Αυτό έχει γίνει βιολογική ζωή, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο όταν δεν είχε άλλη επιλογή από το συναίσθημα, που θα επιδοθεί μόνο τότε, όταν αυτή είναι αναπόφευκτη.
Οι σκέψεις μου απότομα πίσω, όταν την ένιωσα, όπως αεροσκάφος άρχισε απαλά να μεταγενέστερη ο ήλιος. Την ένιωσα, σαν το κακό πλευρικούς ανέμους τράβηξε το αεροπλάνο, όταν взмывают επάνω από τις κορυφές των βουνών. Μας προσγείωσης μαξιλάρι θα στενό διάδρομο, που καθαρίζεται από το χιόνι και τον πάγο. Την έγειρε πίσω στην καρέκλα, έκλεισα τα μάτια μου και άφησα τις σκέψεις και πάλι, αυτή τη φορά στο Dupont Circle στην Ουάσιγκτον, Dc, στο αρχηγείο-ένα διαμέρισμα AX. Πραγματικά έφτασα μέχρι οκτώ, και κανονική σύνθεση τους φρουρούς πέρασε με νυχτερινή μητρώο, расположившейся είσοδο στο γραφείο Хока.
"Ο κ. Κάρτερ", - χαμογέλασε εκείνη, κοιτάζοντας με μάτια ορθάνοιχτα. Ο φάκελος έχει ήδη θέσει σε nach στο τραπέζι και, προφανώς, διάβασα sl. Στα πρότυπα της nen ήταν πολλές συναρπαστικές πληροφορίες όχι μόνο για την προηγούμενη εργασία, αλλά και για τις άλλες μου ιδιότητες, όπως η νίκη στο εθνικό πρωτάθλημα σε ιστιοφόρα γιοτ του τάξης, οι άδειες χρήσης για έλεγχο τα αυτοκίνητα Τύπου Ι και κατοχή μαύρη ζώνη στο καράτε. Εκείνη, με τη σειρά του, ήταν καλό στρογγυλό ξανθιά. Για τον άνθρωπο, που πάντα επάνω σε σχέση με τη δημόσια ζωή, ο γέρος φαινόταν πάντα να αγοράσει τον εαυτό σας ένα νόστιμο πιάτο για το εξωτερικό από το τραπέζι. Την έκανε μια διανοητική σημείωση, να ρωτήσω κάτι εγώ γι ' αυτό.
"Χαίρομαι που το έκανες, N3", είπε, όταν μπήκε στο εγώ γραφείο. Εγώ φύλλο χάλυβα-μπλε μάτια μου είπαν ότι είναι πολύ καλά, το περίμενα ότι θα τα καταφέρω. Εγώ αντικατάστασης πλαισίων γύρω από τη Νέα Αγγλία σηκώθηκε και πήγε στο кинопроектору, που κοίταξε λευκή οθόνη στο κέντρο του δωματίου.
"Ταινίες;" - σχολίασε την. "Τι έκπληξη είναι αυτή. Ελπίζω κάτι авангардное, ξένη και σεξουαλική".
"Καλύτερα από αυτό", - αυτός γκρινιάζει. "Κρυφή κάμερα. Μια σύντομη ματιά στο παρασκήνιο μυστηριώδες βασίλειο του Νεπάλ, την καλοσύνη παρέχεται από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών".
Οι σκέψεις μου γραφεία αμέσως στράφηκαν προς проиндексированной σελίδα του Νεπάλ. Αυτό ήταν μέρος της εκπαίδευσης για να αναπτύξουν αυτή την υπόθεση για το φαγητό των εγγράφων, που γεμίζουν διαφορετικά τμήματα πληροφοριών. Την είδα μια λωρίδα γης περίπου 500 100 μίλια, τη γη, όπου οι δρόμοι θεωρούνται πολυτέλεια, буферное κράτος μεταξύ της Κίνας και ελεγχόμενο από την Κίνα στο Θιβέτ και την Ινδία. Γεράκι κλείσει το άγιο πνεύμα, έχει ενεργοποιήσει τη συσκευή προβολής και το μυαλό μου, τις αισθήσεις μου.
Σε πρώτο πλάνο πλάνο ήταν του δρόμου σκηνή: οι άνδρες και οι γυναίκες, μερικές σε κρυφά και φούστες, άλλα σε λαμπερά φορέματα, παρόμοια με σάρι και τα παιδιά, гоняющие ιακώβου μέσα από το πλήθος. Οι γέροι ήταν τα πρόσωπα που είναι παρόμοια με μια αρχαία περγαμηνή, σε νέους - ομαλή δέρμα, μαύρα, γρήγορες μάτια. Το κτίριο ήταν σαν παγόδα στο αρχιτεκτονικό ύφος, και η πρώτη εντύπωση που είχα, ήταν γύρω γύρω, намекающей σε πολλές άλλες χώρες. Είναι σαφές ότι και η Ινδία, και η Κίνα μικτό την επιρροή τους στο Νεπάλ. Γενετικά άτομα που την είδα, θύμιζαν πρόσωπα, όπως η ινδική και κινεζική λαών, αλλά είχε το δικό του χαρακτήρα. Κάμερα μετακινηθούν στη σκηνή και είδα υψηλής άτομο σε шафрановых ενδύματα βουδιστής μοναχός. Εγώ ο στόχος ήταν выбрита, το ισχυρό χέρι και γυμνά, και το πρόσωπο - широкощекое, тонкокожее πρόσωπο непальца. Αλλά εγώ άντρα δεν ήταν τίποτα аскетического, τίποτα από το άγιο άνθρωπο. Ήταν μια αλαζονική, το δεσποτικό πρόσωπο, απαθής, μέσα από το οποίο просвечивало ισχυρή ανυπομονησία. Πέρασε μέσα από τους ανθρώπους που έδωσαν τη θέση τους σε emu δρόμο, όπως ο μονάρχης, δεν είναι μοναχός. Η φωνή Γερακιών διέκοψε.
"Εγώ λένε Гхотак", - είπε. "Θυμηθείτε αυτό το πρόσωπο. Αυτός μοναχός, ο δημιουργός сепаратистского λατρείας, επιδιώκει την προσωπική και πολιτική εξουσία. Ο επικεφαλής του ναού Теоан και το Φίδι της κοινωνίας, ισχυρή ομάδα, που έχει συγκεντρώσει. Готак ισχυρίζεται ότι είναι ο διάδοχος του πνεύματος Каркотека, Αφέντη Όλα τα Φίδια, και σημαντική φιγούρα στο νεπάλ μυθολογία ".
Κάμερα και πάλι να μετακινηθούν στο δρόμο, και από τον τρόπο που της συμπεριφέρονται, κατάλαβε ότι ο χειριστής ερασιτέχνης. Εικόνα κομμένη σε καρέ πέτρινο σχήματα με χαρακτηριστικά миндалевидным πρόσωπο βουδιστική γλυπτική. Στο σχήμα ήταν πλούσια διακοσμημένο με ένα καπέλο, φιαγμένος από εκατοντάδες δράκος, και άλλα φίδια обвивались γύρω από το εγώ τους καρπούς και το πόδι.
"Το άγαλμα Каркотека, τον Άρχοντα όλων δράκος", - εξήγησε Γεράκι. "Στο Νεπάλ, το φίδι είναι ιερά και ih απαγορεύεται να σκοτώσουν, εκτός από ορισμένες σαφώς καθορισμένες, θρησκευτική και προσανατολισμό των περιστάσεων. Να σκοτώσει ένα φίδι, σημαίνει να φέρει την οργή Каркотека".
Κάμερα φτιάξει μ σε δύο σχήματα, έναν άνδρα και μια γυναίκα, κάθονται σε δύο θρόνους, στέφεται χρυσή девятиглавой φίδι.
"Ο βασιλιάς και η βασίλισσα", - είπε το Γεράκι. "Είναι καλός άνθρωπος, προσπαθεί να είναι προοδευτική. Είναι σκληρό προλήψεις και Гхотаком. Η παράδοση αναφέρει ότι ο βασιλιάς δεν μπορεί ποτέ να δούμε λαμβάνουν βοήθεια, αλλιώς εγώ την εικόνα θα λεκιασμένο".
Την ρώτησε. - "Τι σημαίνει αυτό;"
"Για να βοηθήσει την ονε, πρέπει να αρχίδια", - απάντησε Hawk. Κάμερα ξανά φτιάξει μ, και κοίταξε μετά από έναν ηλικιωμένο άνδρα σε ένα σακάκι πάνω από το λευκό рясной κρυφά. Άσπρα μαλλιά αποτελούν μια στέμμα πάνω εκλεπτυσμένη λεπτό πρόσωπο. .
"Ο πατριάρχης Лиунги", - είπε το Γεράκι. "Μου έστειλε αυτές τις φωτογραφίες. Μια άλλη βασιλική οικογένεια, είναι εναντίον Готака. Έχει καμία ιδέα για τα αληθινά κίνητρα και τις προθέσεις Готака. Είναι ο μόνος σίγουρος άλλο που έχουμε στον τόπο".
Γεράκι έκλεισε την κάμερα. "Αυτή είναι η βασική σύνθεση χαρακτήρες", - είπε. "Гхотак αρκετά καλά έπεισε τους ανθρώπους ότι αυτός είναι ο κάτοχος του πνεύματος Каркотека και καθοδηγείται από τις επιθυμίες του θεού. Καλά, τους διευθύνουν κόκκινα κινέζοι. Προσπαθούν να αρπάξει το Νεπάλ με τις πλημμύρες μετανάστες, προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αλλά, επιπλέον, η μετεγκατάσταση εξαρτάται από το που παρουσιάστηκε στο βασιλιά του νομοσχεδίου, ανοίγει το έδαφος για τους μετανάστες και επίσημα приветствующего ih. Μόλις οι άνθρωποι το κάνουν κοστούμια βασιλιά σε αυτό το λογαριασμό, στην κόλαση δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να υπογράψει την καταδίκη ".
"Και αυτό είναι ό, τι επιμένει Готак, το καταλαβαίνω", - παρενέβη εγώ.
"Στην πραγματικότητα, - είπε το Γεράκι. "Αφέντη όλα τα φίδια, Каркотек, θέλει να μετανάστες έγιναν, - λέει Готак τους ανθρώπους. Είναι αρκετά πειστικά, αλλά ο λόγος του είναι δύο άλλα πράγματα, τους δυνατούς άντρες Φίδι της κοινωνίας και ένας θρύλος για το yeti, το μίζερο снеговике. Yeti σκοτώνει όποιον αντιστέκεται Готаку ".
"Αποτρόπαιο χιονάνθρωπο;" - χαμογέλασε εγώ. "Είναι ακόμα εδώ;"
"Ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος του νεπάλ ζωή", - είπε Γεράκι. "Ιδιαίτερα σε συνθήκες шерпов, ορεσίβιος του Νεπάλ. Δεν σπάσει το κεφάλι του, μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο"
"Καθαρό εικόνες yeti?" - αθώα ρώτησα. Γεράκι αγνόησε με. "Πού θα ταιριάζει σε αυτό;" Προχώρησα. "Αναφέρατε βρετανικές μυστικές υπηρεσίες".
"Ήταν ih κάστανα, αλλά ih άνθρωπος Энгсли, σοβαρά άρρωστος, και στράφηκε σε εμάς για βοήθεια", - είπε το Γεράκι. "Δεν έχουν και τόσο πολύ λίγοι άνθρωποι, και, φυσικά, δεν χρειαζόταν να πωλούν στο κράτος ή μια στρατιωτική ведомству στρατηγική θέση του Νεπάλ. Υπό τον έλεγχο της Κίνας ήταν άμεση διαδρομή προς την Ινδία, αυτό μπορεί να είναι πολύ σκληρό καρύδι για τους κινέζους. Είναι ζωτικής σημασίας να μείνουμε φιλική ή τουλάχιστον ουδέτερη. Гхотак ασκεί τρομερή πίεση στον βασιλιά, για να υπογράψει το διάταγμα για μετανάστες. Υποστηρίζει την τελευταία λαϊκή αίτηση.
"Αυτό εξηγεί όλη την εισροή", - αναστέναξε μου, για μια στιγμή, να θυμόμαστε την Ντόνα Рудрич. "Αν μπορώ να την επικοινωνήσετε με Энгсли?"
"Είναι στο δωμάτιο στην περιοχή Кхумбу σε Намче-Παζάρι, και περιμένει, όταν αυτό βγάζει και проинформируют σας για τις λεπτομέρειες", είπε ο Χοκ. "Η διαδρομή με το μήνυμα για σας ήταν εντελώς επιτρέπεται ειδικό στρατιωτικό αεροπλάνο στο προσκήνιο βήμα του τρόπου, και στη συνέχεια μεταβείτε σε ένα εμπορικό αεροσκάφος στην Ινδία. Ελάτε, Νικ. Μεταξύ μας και τη συλλογή κόκκινων κινέζοι έμειναν λίγες μέρες. όλα τα μάρμαρα ".
Κάτω από το αριστερό φτερό αεροσκάφος της που είδε την ομάδα κατοικίες που βρίσκονται σε ένα μικρό οροπέδιο στη μέση ψηλά βουνά, σαν ένα γιγαντιαίο χέρι να θέσει ih εκεί. Το αεροπλάνο πέταξε προς αυτόν, και θα μπορούσε να διακρίνει μια στενή λωρίδα расчищенной της γης, τρέχοντας κατά μήκος της άκρο του γκρεμού. Δύο σκιάχτρο, παράφρων οι μοναχοί, δεισιδαιμονίες και τα χιονάνθρωποι. Όλο αυτό θύμιζε третьесортный σενάριο του χόλιγουντ.
Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, την πήγε ειλικρινείς σε ένα μικρό και αρκετά примитивную νοσοκομείο, όπου ο Χάρι Ангсли περίμενε το αεροπλάνο που μεταφέρει εγώ πίσω στην Αγγλία. Приподнявшись στα σκουπίδια, την είδε έναν άνθρωπο που ήταν λίγο περισσότερο από ό, τι ζωντανός σκελετός, φάντασμα με βυθισμένα μάτια και впалым πρόσωπο. Η νοσοκόμα, η ινδική κορίτσι, μου είπε ότι Ангсли χτυπήθηκε από μια πολύ σοβαρή προσβολή ауала, малярийной πυρετού, που ασχολείται με τα μέρη οδηγεί σε θάνατο και ανεξέλεγκτη σε πεδινούς έλη περιοχές Тераи, βρίσκεται στις όχθες του ποταμού με την Ινδία. Αλλά με την τυπική βρετανική θάρρος ήταν ξύπνιος και έτοιμος να μου πεις ό, τι μπορούσα.
"Μην υποτιμάς αυτό το μέρος, Κάρτερ", είπε λίγο πιο δυνατά ψιθυριστά. "Αυτό συμβαίνει σε εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους.
Гхотак κρατά όλα τα χαρτιά. Ειλικρινά το λέω, νομίζω, πολύ μικρή πιθανότητα να κερδίσεις егоо. Είναι χαμένος όλους τους ανθρώπους ".
Μια κρίση βήχα διέκοψε τον και, στη συνέχεια, και πάλι γύρισε προς το μέρος μου, κοιτάζοντας το πρόσωπό μου.
"Βλέπω ότι θα επιμείνει σε αυτό", - ψιθύρισε. "Συγγνώμη, δεν μπορώ να δουλέψω μαζί σου, Κάρτερ. Έχω ακούσει για σένα. Ποιος γι ' αυτό το γαμημένο delle δεν το άκουσες; Αυτό είναι το σχέδιό σου. Θα πρέπει να γλιστρήσει στο Κατμαντού, και στη συνέχεια να εμφανιστεί ως φίλος της οικογένειας Лиунги. "
"Υποθέτω ότι πρέπει να ξεκινήσει ένα στρατόπεδο στο πέρασμα είναι" εκ νέου, όπου αύριο το βράδυ θα συναντήσει τον οδηγό και θα mimmo ισχυρή ομάδα Φίδι της κοινωνίας Готака".
"Στην πραγματικότητα", - συμφώνησε Энгсли. "Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε εξοπλισμός για σοβαρές καιρικές συνθήκες. Εμπορικό κατάστημα Danders εδώ, σε Кхумбу, - το μόνο μέρος όπου μπορείτε να εγώ να πάρει. Τώρα εκτός εποχής, αλλά ελπίζω ότι μπορεί να σας εξοπλίσω. Είστε περισσότερο από ό, τι οι περισσότεροι, που έρχεται με αυτόν τον τρόπο. Επίσης θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα ισχυρό όπλο για μεγάλο κυνήγι ".
"Θα πάω τώρα. Την παραλίγο να παγώσει στο δρόμο γύρω από το αεροδρόμιο", - είπε.
"Και η τελευταία, είπε Энгсли, και είδα ότι η ενέργεια του ανθρώπου γρήγορα εξαντλείται. "Шерпы, οι άνθρωποι λόφο, φανταστική οδηγοί και ορειβάτες. Όπως και όλα τα непальцы, είναι γεμάτα δεισιδαιμονίες, αλλά παραμένουν ανοιχτά. Εικονογράφηση ih, και θα είστε σε θέση να ih να νικήσει. Είχα μεγάλα προβλήματα με ο συμπατριώτης, ο δημοσιογράφος από την Αγγλία, που με ακολουθούσε εδώ. Ξέρετε αυτήν την φυλή. Όταν разнюхают κάτι ζεστό, γίνονται αιματηρές τα σκυλιά. Η δημοσιότητα σε αυτό το διάστημα θα καταστρέψει τα πάντα ".