Dedicat oamenilor serviciilor secrete din Statele Unite ale Americi.
Capitolul I
Ea a privit în jos și se cutremură, când avionul mic a zburat peste vârful lumii. Munte, mare, неприступные, înfricoșătoare, fantastic partea de sus, decorate cu gheață și zăpadă. Отвесные straturi de gheață a scăzut acoperite cu ceață de gheață, iar frigul locuri înalte în mine, pătrunzând prin hublouri de avion. Partea de sus a lumii a fost potrivite cuvinte pentru a face acest lucru de locuri. În cărți se numește Nepal, mic independentă britanie, un izolat monarhiei, un paradis pentru alpiniști, o bucată de pământ între Tibet și India, și degetul mare, blocat în paste dragonul chinezesc. Ei, și-a amintit, ca Ted Каллендар, agent de AX, care și-a petrecut acolo câțiva ani, când se afla sub coroanei britanice, a declarat, Nepal: "Locul unde nu se poate spune exact. În cazul în care probabilitatea de minunat. Acesta este întregul hotel, iar în cazul în care credința și superstițiile merg mână în mână. în mână, în cazul în care tandrețea și violența se află pe un gunoi, în cazul în care frumusețea și oroarea trăiesc ca și gemenii. Acesta nu este un loc pentru un om de vest, care crede în logica, bunul simț și probabilitatea ".
Teda nu a fost demult, dar ego-ul, cuvintele s-au întors la mine, când nepaleză avionul, vechi DC-3, dana mine în Кхумбу, într-pliere dolar Himalaya, sub nasul cel mai falnic munte Everest, cu o înălțime de 29.000 de metri. . Conform unei înțelegeri avionul a trebuit să-mi aterizeze în Намче-Bazar, unde a fost curățat teritoriul pentru un alt avion, care a fost de a ridica un om, pe care ei trebuie să vadă, Harry Энгсли. După ce a văzut Энгсли, l-ar fi părăsit zona Кхумбу, deși am vrut să părăsească acest blestemat loc deschis acum. Chiar stewardesa, bine construit, prietenos indian fata ordonat în formă, nimic pentru mine nu a făcut. Ea a fost supărat pe ceea ce a fost aici, supărat pe Хоука, supărat pe toată această naibii de afaceri. I-a fost agent N3, bine, principalul оперативником AX, cu un rating Killmaster, și am fost mereu în contact, în orice moment din zi și din noapte. Aceasta a fost o parte de muncă, și el știa acest lucru, și a trăit cu ea o lungă perioadă de timp, dar din timp în timp ei de hotel spus Хоуку, pentru ca el s-a dus și пихнул. Ei m-am simtit al naibii de douăzeci și patru de ore în urmă. Pare că a trecut o lună.
Croitor pic, ea a fost complet goi, de așteptare pentru mine, ridicându-este un lapte de corp alb, chemându-mi fiecare mișcare a șoldurilor. Mi-a luat trei coșuri de fructe, patru cutii de bomboane și două bilete la matineu popular spectacol. Nu nah, pentru mama ei. Donna a fost gata și la hotel, atunci când am întâlnit prima dată la o petrecere Jack Данкета, dar mama ei, вдовствующая soț Philadelphia Дуайен de clanul Рудрич, urmărit de fiica sa-дебютанткой, ca scorpionul se uită la lăcustă. Nici o лотарио de ivy league nu a fost de gând să naibii sa aleasă mic fiica, cel puțin, dacă ea ar putea emu ajuta.Desigur, am încercat văduva niciodată nu a înțeles ceea ce gri vagi ochii Donna imediat mi-a spus și că a confirmat ee buzele ulterior. Apoi, o varietate de atacuri cu старухой am reușit să-mi ia și încă una, la matineu, după-amiaza. Noi suntem cu partea de jos s-au dus definitiv la mine, скинули două martini și hainele noastre, și ei doar se uita la ei нетерпеливое, un corp, atunci când în birou, a sunat acest dracului albastru de telefon.
"Nu raspunde, Nick", - хрипло выдохнула ea. Coapsele ei agitau, iar mâinile întindea de la mine. "Eu acum mă întorc", am spus eu, în speranța că, poate, el vrea ceva, că poate să amâne cu câteva ore. Privind prin fereastra de avioane pe acoperite cu gheata partea de sus, l-am amintit cât de frig mi-a fost, stau gol și să mă cert cu Хоуком la telefon.
"Acum aproape treizeci și trei", - a început el ascuțite și un ton serios. "Puteți ușor pentru a prinde zborul de șase ore de călătorie transfer de la Washington".
Ea cu disperare dori, ce să spun, la un fel de logică și rezonabilă motiv.
"Eu nu pot, seful", a obiectat eu. "Este imposibil. Ei... ei крашу bucătărie. În mijlocul abdomenului acest lucru".
Acesta a fost un motiv bun, altfel ar fi fost pentru altcineva. Despre acest lucru a marcat elocventă tăcerea de la celălalt capăt al firului, și apoi vechi lis a răspuns uscat otrăvitoare voce.
"N3, puteți fi în procesul de a a ceva, dar nu este de domiciliu pictura", - feriți-vă, a spus el. "Haideți, vă puteți face mai bine decât asta".
Ei a căzut și a trebuit să e câștige. "Acest lucru a fost bruscă idee din partea mea", - a spus repede am. "Eu nu pot să mă curăța, pentru a schimba și lua zborul de șase ore de avion. Ce zici de prima călătorie mâine dimineață?"
"Mâine dimineață te vei întoarce undeva într-un alt loc", - a spus ferm el. "Eu sunt aici de așteptare pentru tine la opt, ei propun tine imediat țintui perie și pentru a muta".
Telefonul s-a oprit, și el cu voce tare выругался. Vechi канюк putut citi pe mine, ca pe o carte. Ea s-a întors la Донне. Ea încă mai zăcea pe pat, ei crăpăturile încă выгнута, buzele приоткрыты în așteptare.
"Rochie", i - am spus. "Eu voi conduce acasă".
Ochii ei s-au deschis brusc, și ea s-a uitat la mine. Tucci промелькнули deasupra, de culoare gri, întunecat ochii. Ea a satului.
"Ce ai tu, anormal ?" a întrebat ea. "Cine, croitor iei, acesta a vorbit la telefon?"
Ta mămico ", - am răspuns furios, purtând pantaloni. Este встряхнуло, dar numai pentru o clipă.
"Mama mea?" - increduli, a confirmat ea. "Este imposibil. Ea este încă la un concert".
"Ok, atunci nu este mama ta", i - am spus. "Dar tu încă te duci acasă". Donna s-a sculat și, practic, a ajuns în hainele lui, fata ei a fost strâns comprimat, iar buzele s-au transformat într-o злобную linie. Nu de vinil ei. Ea știa doar că am făcut un fel de stat pentru locul de muncă, și nu am de gând să intru în detalii. Ei smuls geanta, întotdeauna ambalate și gata de a lucra, și a aterizat Донну în apartament casa pe drumul de la aeroportul Internațional kennedy, ny.
"Mulțumesc", - sarcastic, a spus ea, ieșind în jurul mașinii. "Spune-i de la mine hi său psihiatru".
Ea ухмыльнулся hei. "Mulțumesc", am spus eu. Nu doar a mea furioasă starea de spirit ma oprit din a da hei ee acum. De formare, experiență și stricte de ordine au jucat un rol important în acest sens. În acest delle fost blestemată câțiva prieteni, și aproape nu a fost de încredere permanent Liberă a buzei a fost credincios bilet la moarte. și nu ați știut că, în cazul în care și modul în bucăți mici, informațiile au ajuns în mâini greșite. Noțiuni de bază, toate au fost străini. A trebuit să veaceslav cuvântul "încredere" din vocabular. Acest lucru a devenit biologică a vieții, pe care ați utilizat numai atunci când nu au de ales, emoție, și de care ai îngăduit numai atunci când ea este inevitabilă.
Gândurile mele s-au întors brusc, atunci când ea a simțit cum avionul a început ușor să se așeze pe târziu soare. L-am simțit, ca de rele laterale vânturile tras un avion, atunci când acestea взмывают în sus, cu vârfuri de munte. Noastre de aterizare de joacă va fi îngustă pistă de decolare-aterizare, curățat de zăpadă și gheață. Ei lăsă pe spate în scaun, închise ochii și le-a permis lor gânduri reveni din nou, de această dată în Dupont Circle din Washington, Dc, în staff-ului-un apartament AX. Ei într-adevăr a ajuns la opt, și normal compoziție agenți de pază m-a condus la recepție, o noapte, расположившейся de la intrarea în birou Хока.
"Domnul Carter", - a zâmbit ea, uitandu-se la mine cu ochii larg deschiși. Dosarul meu se aflau la nele de pe masă și, aparent, citit sq. În nen a fost o mulțime de captivant informații nu numai despre mea trecută, locul de muncă, dar și despre celelalte calități, cum ar fi o victorie la campionatul național de iahturi cu vele înstelat clasa de licențe de management de masini de Formula I și deținerea cu centura neagra la karate. Ea, la rândul său, a fost destul de rotund blondă. Pentru o persoană care este întotdeauna la fel de încruntare în privința mea viața publică, bătrânul părea întotdeauna cumparat sine delicioase feluri de mâncare pentru exterior masă. Ea a făcut o notă mentală, pentru ca nimic să întreb ego-ul despre asta.
"Mă bucur că ai făcut aceasta, N3", - a spus el, când a intrat în birou ego-ul. Ego-ul стально-ochi albaștri mi-au spus că este al naibii de bine s-a așteptat că la mine funcționează. Ego-ul cruța cadru în jurul valorii de new England a crescut și a ajuns la кинопроектору, care se uita la un ecran alb în centrul camerei.
"Filme?" - a comentat-o. "Ce surpriză neașteptată. Sper, ceva avangardistă, străină și sexy".
"Mai bine decât acest lucru", mormăi el. "Camera ascunsă. O scurtă privire la закулисье misterios regatului Nepal, oferit cu amabilitate de către british explorarea".
Gândurile mele dulapuri instantaneu apelat la проиндексированной pagina Nepal. Aceasta a fost o parte a noastră de învățare pentru a dezvolta o astfel mentală vine pentru produsele alimentare de documente, umplut cu o varietate de fragmente de informații. Ei a văzut o fâșie de teren de aproximativ 500 la 100 de kilometri de pământ, unde drumurile erau considerate un lux, tampon de stat între China și controlat China, Tibet și India. Hawk oprit sfânt, a inclus un proiector, și mintea mea s-a decuplat.
Pe primul plan cadru a fost stradală scena: bărbați și femei, unele ascunse și fuste, altele în rochii strălucitoare, asemănătoare cu a sari, și copiii, гоняющие iacov prin mulțime. La bătrâni au fost persoane, similar cu vechiul pergament, pe tineri - netedă, piele, negru, rapid ochii. Clădirile au fost similare cu pagode din stilului arhitectural, și prima impresie pe care am avut, a fost terenul, намекающей la multe alte terenuri. Este clar că și India, și China amestecat influența în Nepal. Genetic persoanelor care l-a văzut, semăna cu o persoana ca indian și chinez popoare, dar a avut propriul său caracter. Camera s-a deplasat pe scenă și am văzut un bărbat înalt în шафрановых haine de călugăr budist. Ego-ul a fost scopul выбрита, mâinile sale puternice și nud, iar fata - широкощекое, тонкокожее persoana непальца. Dar ego-ul omului nu a fost nimic аскетического, nimic de la un om sfânt. Acest lucru a fost arogant, властное persoana, o, prin care просвечивало puternic nerăbdarea. El a trecut prin oameni, care au cedat emu drum, ca monarh, nu călugăr. Vocea Хоука rupt.
"Ego-ul este numele Гхотак", - a spus el. "De retinut este persoana. El călugăr, creatorul separatist de cult, ridicându-se la personal și de puterea politică. Capitolul templului Теоан și de Șarpe societate puternică de grup, pe care el i-a adunat. Готак susține că el este moștenitorul spiritului Каркотека, Magistral, Toate Șerpi, și o figură importantă în chezun mitologie ".
Camera din nou s-a deplasat pe strada, si prin faptul ca ea a fost vizitată, ea a dat seama că operatorul - amator. Imaginea taiate de un cadru de piatră cu forme tipic миндалевидным fata de sculpturi budiste. În figură a fost ornate cu caciula, facut de sute de dragon, și alți șerpi обвивались în jurul ego-ului mâini și un picior.
"Statuia Каркотека, Magistral, toate dragon", - a explicat un Șoim. "În Nepal șerpi sunt sfinte, și ih interzis de a ucide, cu excepția anumitor bine definite, orientate religios circumstanțe. A ucide un șarpe, înseamnă a atrage mânia Каркотека".
Cameră переключилась în două forme, un bărbat și o femeie, așezați pe două tronuri cu aur девятиглавой șarpe.
"Regele și regina", a declarat Hawke. "El este un om bun, încearcă să fie progresivă. Este greu de superstiții și Гхотаком. Tradiția spune că regele nu poate arata primesc ajutor, altfel ego-ul imaginea va fi pătată".
L-a întrebat. - "Ce este aceasta?"
"Pentru a ajuta la uem, trebuie să coaie", spuse Hawk. Camera din nou переключилась, și el a privit în vârstă bărbat într-o jachetă peste alb рясной ascunse. Părul alb, alcătuiau o coroana deasupra sofisticat subțire de persoana. .
"Patriarhul Лиунги", a declarat Hawke. "El a trimis aceste fotografii. O altă familiei regale, el este împotriva Готака. El înțelegea aceste motive și intenții Готака. El este singurul credincios altul care avem la fața locului".
Hawk oprit aparatul foto. "Aceasta este structura de bază personaje", - a spus el. "Гхотак destul de bine l-a convins pe oameni că el este deținătorul a spiritului Каркотека și ghidat de dorințele lui dumnezeu. Bine, le conduc roșii chinezii. Ei încearcă să profite de Nepal prin inundații imigranți, ei sunt dornici de a face acest lucru cât mai repede posibil. Dar, de asemenea, eficient migrația depinde de prezentat regelui proiect de lege, care deschide pământul pentru imigranți și oficial приветствующего ih. De îndată ce oamenii vor semna costume regelui, în acest sens, de la iad nu există nici o altă alegere, ci de a semna sentința ".
"Și aceasta este ceea la ce insistă Готак, ei s-au înțeles", - a intervenit eu.
"De fapt, - a declarat Hawke. "Magistral toate șerpi, Каркотек, vrea să emigranții au fost admise, spune Готак oamenilor. Este suficient de convingătoare, dar el susține acest lucru în două alte lucruri, punctele lor forte baieti de Șarpe societății și descrieri despre yeti, мерзком снеговике. Yeti ucide pe cei care se opun Готаку ".
"Dezgustător,, omul de zăpadă?" - chicotit eu. "El este încă aici?"
"El a fost întotdeauna o parte importantă a chezun de viață", a declarat Hawke. "Mai ales în condițiile шерпов, oameni de munte din Nepal. Nu pauză de cap, nu pentru a dovedi ceva diferit"
"Net imagini yeti?" - inocent l-am întrebat. Hawk m-au ignorat. "În cazul în care ne potrivim la acest lucru?" M-am dus mai departe. "Ați menționat britanică de explorare".
"Acest lucru a fost ih castane, dar ih persoane, Harry Энгсли, grav bolnav, și au apelat la noi pentru ajutor", a declarat Hawke. "Ei, și așa foarte puțini oameni, și, desigur, ei nu au nevoie de a vinde statului sau militar departamentului poziție strategică Nepal. Sub controlul Chinei ar fi fost o cale directă în India, acest lucru poate fi foarte die hard pentru chinezi. Este vital pentru noi să rămână prietenos sau, cel puțin, neutre. Гхотак are un efect oribil presiune asupra regelui, a semnat decretul cu privire la imigranți. Acesta susține cea mai recentă populară petiție.
"Prin aceasta se explică tot afluxul", - a oftat eu, pentru o clipă, amintindu-și Донну Рудрич. "Pot să-l contacteze Энгсли?"
"El în sala în zona Кхумбу în Намче-Bazar, și de așteptare pentru, atunci când vor zbura si de a va informa cu privire la detaliile", a declarat Hawke. "Publice un mesaj pentru tine a fost pe deplin autorizat speciale militare cu avionul pe primul plan etapă a călătoriei, apoi va trece la avionul comercial în românia. Pentru A Muta, Nick. Între noi și colectarea de roșii chinezi au rămas câteva zile. toate bilele ".
Sub aripa stanga avioane văzut un grup de case, situate pe un mic platou înconjurat de munți înalți, ca și cum o mână plasat ih acolo. Avionul a zburat la el, și l-a putut distinge o fâșie îngustă de расчищенной pământului, merge de-a lungul sfârșitul întrerupere. Змеиные sperietoare, nebun de călugări, superstiții și urât de oameni de zăpadă. Totul semăna cu o третьесортный scenariu de la hollywood.
Când avionul a aterizat, l-a dus sincere într-o mică și oarecum primitivă, spital, unde Harry Ангсли fost de așteptare pentru un avion, care va livra ego-ul înapoi în Anglia. Приподнявшись în gunoi, l-a văzut o persoană care a fost de ceva mai mult decât viu, scheletul, fantoma cu ochii înfundați și впалым persoană. Apel asistentă medicală, indian fata, mi-a spus că Ангсли a fost lovit foarte grav atac de cord ауала, malarie, care se ocupă de partea de fatal și agresiv în низинных mlaștini zonele Тераи, se învecinează cu India. Dar tipic britanic de curaj, el a fost precaut și gata să-mi spună tot ce a putut.
"Nu subestima niciodată acest loc, Carter", - a spus el puțin mai tare decât o șoaptă. "Acest lucru se întâmplă de sute de moduri diferite.
Гхотак deține toate cărțile. Vă spun sincer, cred că, al naibii de puține șanse de a învinge егоо. El запутал toți oamenii ".
Un atac de tuse întrerupt-o, apoi, din nou, el s-a întors spre mine, uitându-mă în față.
"Eu văd că tu vei insista pe acest lucru", - a șoptit el. "Îmi pare rău, eu nu pot lucra cu tine, Carter. Am auzit despre tine. Cine чертовом delle nu a auzit? Acesta este planul tău. Va trebui să se strecoare în Kathmandu, apoi apărea ca prieten de familie Лиунги. "
"Am înțeles că am nevoie pentru a începe unul, tabara de la pasul ei" re, unde mâine seară mă întâmpinați de un ghid și va mimmo puternic detașament de Șarpe societății Готака".
"De fapt", - a fost de acord Энгсли. "Acest lucru înseamnă că veți avea nevoie de echipamente grele de condițiile meteorologice. Comercial magazin Danders aici, în Кхумбу, - singurul loc unde puteți ego-ul pentru a obține. Acum, în afara sezonului, dar sper că el va fi capabil de tine экипировать. Sunteți mai mult decât majoritatea, care merge pe această cale. Aveți, de asemenea, avea nevoie de cel puțin un puternic pușcă de vânat mare ".
"Eu acum mă duc. Ei aproape înghețat pe drum, aici, în jurul aeroportului", i - am spus.
"Și ultima, a spus Энгсли, și am văzut că energia omului de repede scade. "Шерпы, горцы, fantastic ghiduri și alpiniști. Cu toate ca непальцы, ele sunt pline de superstiții, dar rămân deschise. Ilustrații ih, și veți fi capabil de a ih învinge. Am avut mari probleme cu compatriotul meu, jurnalist de Anglia, care a urmărit de mine aici. Știi aceasta rasa. Când au разнюхают ceva mai cald, ele devin sângeroase câini. Publicitatea în acest timp, va distruge tot ".
"Am lucrurile se stabili acest lucru", - sumbru-am spus. "Am заеду mâine, înainte de ei, voi pleca. Culcă-te și joci acum".