Dedikeret til de mennesker, de Hemmelige Tjenester i Usa.
Kapitel I
Hendes kiggede ned og gøs, da de lavtliggende passagerfly fløj hen over toppen af verden. Bjerge, enorme, uhyggelig, skræmmende, fantastisk toppe indrettet med is og sne. Store plader af is gled ned i the mist-dækket af gletsjere, og kulden i den høje steder ind gennem flyet er koøjer. Toppen af verden var det rigtige ord for dette sted. I kort, det hedder Nepal, et lille uafhængigt kongerige, en lille isoleret monarki, en bjergbestiger paradis, en strækning af jord mellem Tibet og Indien, og en tommelfinger, der sidder fast i munden på en Kinesisk drage. Hende, mindede om Ted Callendar, en ØKSE agent, der tilbragte flere år der, når det var under Britisk styre, der fortæller hende, Nepal: "Et sted, hvor du ikke kan fortælle med sikkerhed. Hvor er sandsynligheden for succes. Dette er hele hotellets område, og hvor tro og overtro går hånd i hånd. i den side, hvor ømhed og grusomhed ligge på samme side, hvor skønhed og rædsel leve som tvillinger. Dette er ikke stedet for en Vesterlænding, der mener, at logik, fornuft og sandsynlighed ."
Teda blev længe borte, men egoet ord kom tilbage til mig, når en Nepalesisk passagerfly, en gammel DC-3, lagde mig i Khumbu, i hjertet af dollar stak af Himalaya, det sker lige for næsen af de tårnhøje Mount Everest, 29,000 meter høj. . Ved særligt arrangement, de passagerfly var meningen at lande mig i Namche Bazaar, hvor området blev ryddet til et andet fly til at hente den person, som det var meningen, at se, Harry Angsley. Hvis Angsley havde set ham, jeg ville have efterladt ham i Khumbu, selvom jeg ønskede at forlade dette forbandede sted lige nu. Selv stewardesse, en godt bygget, venligt Indisk pige i en pæn uniform, ikke gøre noget for mig. Han var vred over at blive her, vred på Hawke, vred på hele pokkers virksomhed. Jeg var en N3 agent, okay, en top AX udløsende med en Killmaster rating, og jeg var altid er i kontakt med, på alle tidspunkter af dagen og natten. Det var en del af jobbet, og han vidste det, og havde levet med det i lang tid, men nu og da havde hun til at fortælle Hawke til at gå foran og skubbe. Hendes far havde følt det tyve-fire timer siden. Det virker som en der er gået en måned.
For fanden, hun var helt nøgen, og venter på mig, som strækker sig ud som smukke mælkehvid krop, du ringer ud for mig med hver bevægelse af hendes hofter. Jeg havde brug for tre kurve med frugt, fire kasser med slik, og to billetter til matinee af en populære show. Ikke for nah, for hendes mor. Donna var klar på hotellet, da vi mødtes første gang på Jack Dunkett ' s party, men hendes mor, der er enke, hustru Philadelphia Doyen af Rudrich klan, så hende debutante datter som en skorpion, der ser en græshoppe. Ingen Ivy League lothario skulle til at kneppe hans udvalgte, lille datter, i hvert fald ikke, hvis hun kunne hjælpe ømu ' en.Selvfølgelig forsøger jeg enken aldrig forstået, hvad Donna grå tågede øjne straks fortalte mig, og hvad hendes læber bekræftet bagefter. Efter flere ture med den gamle kvinde, jeg formåede at tage hende væk, og en anden, at en matinéforestilling i eftermiddag. Donna og jeg gik ærlig til min plads, kastede to martinier og vores tøj på, og hendes bare stirrede på hendes ivrige, spændte krop, når det skide blå ringede telefonen på kontoret.
"Du må ikke svare på, Nick," hun åndede hoarsely. Hendes hofter var svajende og hendes hænder var ved at nå til mig. "Jeg vil være tilbage," sagde jeg, i håb om at han måske ville have noget til at sætte et par timer. Kigger ud af passagerfly, er windows på den isdækkede tinder, huskede jeg, hvor kold jeg var blevet stående, nøgen og skændtes med Hawk på telefonen.
"Det er næsten tre-tredive," begyndte han, hans tone skarpe og alvorlige. "Du kan let fange en seks timers køretur til Washington."
Hun desperat ønskede noget at sige, for nogle logisk og rimelig grund.
"Jeg kan ikke, chef," sagde jeg. "Umuligt. Hendes... jeg male mit køkken med det. Dens midt i maven på denne ene."
Det var en god grund, ellers ville det have været for en anden. Dette kom til udtryk ved den sigende stilhed på den anden ende af linjen, og derefter den gamle ræv besvaret i en tør, giftige stemme.
"N3, kan du være midt i noget, men det er ikke et hjem maling job," sagde han forsigtigt. "Come on, du kan gøre det bedre end dette."
Det faldt, og jeg var nødt til at vinde det tilbage. "Det var en pludselig idé, på min side," sagde jeg hurtigt. "Jeg kan ikke rydde op i alt, ændre mit tøj, og komme på en seks klokken fly. Hvordan omkring den første tur i morgen tidlig?"
"Vil du gå et andet sted hen i morgen formiddag," sagde han fast. "Jeg forventer, at du på otte, så jeg foreslår, at du fastgør dit håndled og flyt højre væk."
Telefonen klikkes af, og han svor højt. Den gamle musvåge kunne læse mig som en bog. Han gik tilbage til Donna. Hun blev stadig liggende på sengen, hendes sprækker stadig er buet, og hendes læber skiltes i forventning.
"Get klædt," sagde jeg. "Jeg vil tage dig hjem."
Hendes øjne knækkede åben, og hun kiggede på mig. Tucci flickered over grå, tågede øjne. Hun satte sig ned.
"Er du sindssyg ?" spurgte hun. "Hvem fanden sagde, at på telefonen?"
Din mor, " sagde jeg vredt, at sætte på mine bukser. Det rakte hende, men kun for et øjeblik.
"Min mor?" "Det ved jeg ikke," sagde hun incredulously. "Umuligt. Hun er stadig på koncert."
"Okay, så det er ikke din mor," sagde jeg. "Men du er stadig kommer hjem." Donna stod op, og nærmest fløj ind i hendes tøj, hendes ansigt stramt og hendes læber ligger i en grum, vred linje. Jeg kunne ikke bebrejde hende. Alt, hvad hun vidste, var, at jeg gør nogle regeringen arbejde, og var jeg ikke kommer til at gå ind i det. Jeg greb fat i min taske, altid pakket og klar til at gå, og faldt Donna ud i hendes lejlighed bygning på vej til JFK International Airport, NY.
"Tak," sagde hun sarkastisk, at gå rundt i bil. "Sig hej til din psykiater for mig."
Hey, smilede til hende. "Tak," sagde jeg. Det var ikke bare min vrede stemning, der stoppede mig fra at give hey ee nu. Uddannelse, erfaring, og strenge ordrer, der alle har spillet en rolle i denne. Der var nogle få venner forbandet i denne dell, og næsten ingen fortrolige. En løs læbe var en sikker billet til døden. og man vidste aldrig, hvad, hvor, eller hvordan små stykker information, faldt i de forkerte hænder. Når de begyndte at arbejde, alle var en fremmed. Du var nødt til at fjerne ordet "tillid" fra din ordbog. Det er en tilstand af biologisk liv, at du kun bruges, når der ikke var andre valg, en følelse, der du overgivet i kun, når det var uundgåeligt.
Mine tanker knækkede tilbage til hende, som jeg følte passagerfly begynde at jord forsigtigt i slutningen af solen. Hende, følte vrede crosswinds at trække flyet, da de steg op fra bjergtoppe. Vores landing site vil være en smal banen ryddet for sne og is. Han lænede sig tilbage i stolen, lukkede øjnene og lod sine tanker til at vende tilbage igen, denne gang til Dupont Circle i Washington, DC, AX hovedkvarter. Jeg fik til otte, og den sædvanlige linje af sikkerhedsvagter, der eskorterede mig til natten reception ligger ved indgangen til Hawk ' s kontor.
"Mr. Carter," smilede hun, og kiggede på mig med store øjne. Nen havde en masse spændende oplysninger, ikke kun om mit tidligere arbejde, men også om mine andre kvaliteter, såsom at vinde det nationale mesterskab i star-klassen sejler yachter, kørekort til Formel jeg biler og indehaver af det sorte bælte i karate. Hun til gengæld, var en temmelig rund blonde. For en person, der altid rynkede så meget om mit sociale liv, den gamle mand har altid syntes at købe sig lækre retter på ydersiden bordet. Jeg lavede en mental note til at spørge ego om det engang.
"Glad for at du gjorde det, N3," sagde han, og hans ego ind i kontoret. Ego ' et stålsat blå øjne fortalte mig, at han sgu da forventet af mig for at lykkes. Ego New England Reserve holdet stod op og gik over til film projektor, der var kigger på det hvide lærred i midten af rummet.
"Film?" - kommenteret på det. "Hvad en uventet overraskelse. Forhåbentlig noget, avant-garde, udenrigs-og sexet."
"Bedre end, at" han mukkede. "Skjult kamera. En kort bag-scenen-kig på det mystiske kongerige i Nepal, venligst udlånt af den Britiske Efterretningstjeneste."
Mine tanker næsten øjeblikkeligt viste at den indekserede Nepal side. Det var en del af vores uddannelse til at udvikle sådan en tanke tilfælde til at skabe dokumenter, der er fyldt med forskellige stykker af information. Han så en stribe land, der omkring 500 med 100 km, et land, hvor vejene blev betragtet som en luksus, en stødpudestat mellem Kina og Kinesisk-kontrollerede Tibet og Indien. Hawk slukket den hellige lys, tændte for projektoren, og mit sind gik tom.
I forgrunden af skud blev en gade scene: mænd og kvinder, nogle i kjoler og nederdele, andre i skinnende sari-lignende kjoler, og børn, der jagter Jacob gennem mængden. De gamle mænd havde ansigter som gamle pergament, de unge havde glat hud og sort, hurtig øjne. Bygningerne blev pagode-ligesom i den arkitektoniske stil, og det første indtryk jeg fik var af terrænet hentyder til mange andre lande. Det er klart, at både Indien og Kina har blandet deres indflydelse i Nepal. Genetisk, de ansigter, så han lignede dem, både de Indiske og Kinesiske folk, men de havde deres egen karakter. Kameraet blev flyttet til scenen og fik øje på en høj mand i safran klæder af en Buddhistisk munk. Ego Mål var glatbarberet, hans stærke arme og bar, og hans ansigt var bredt-cheeked, tyndhudet ansigtet af en Nepalesisk. Men der var ikke noget asketisk om ego af en mand, der intet af den hellige mand. Det var en arrogant, dominerende ansigt, os som passive, med en stærk utålmodighed skinner igennem det. Han gik gennem de mennesker, der gav måde at ømu ' en som en monarch, ikke munk. Hawke ' s stemme bugseret ud.
"Ego' s navn er Ghotak," sagde han. "Husk at ansigtet. Han er en munk, skaberen af en separatistisk kult, der søger personlig og politisk magt. Lederen af Theoan Templet og Slangen Samfundet, en stærk gruppe, som han har indsamlet. Gotak hævder at være arving til den ånd Karkotek, Herren af Alle Slanger, og en vigtig figur i Nepalesiske mytologi ."
Kameraet blev flyttet tilbage til gaden, og fra den måde det blev håndteret, var det klart, at kameramanden var en amatør. Billedet er skåret fra rammen af en sten figur med typisk mandel-formede ansigt af en Buddhistisk billedhuggerkunst. Figuren havde en smuk hovedklæde gjort til at ligne en drage, og andre slanger oprullet omkring ego ' s håndled og ben.
"En statue af Karkotek, Herren af alle drager," Hawk forklaret. "I Nepal, slanger, er helligt og ih er forbudt at dræbe, bortset fra visse velafgrænsede, religiøst orienterede forhold. At dræbe en slange, er at pådrage sig vrede Karkotek."
Kameraet kobles til to figurer, en mand og en kvinde, der sidder på to troner overvundet af en golden ni-hovedet slange.
"Kongen og Dronningen," Høg sagde. "Han er en god person, der forsøger at være progressive. Han er stiv med overtro og Ghotak. Tradition er det, at kongen kan aldrig synes at være til at få hjælp, ellers hans ego billede vil blive plettet."
"Hvad betyder det?"
"For at hjælpe ømu' en, er du nødt til at gå på æg," Høg svarede. Kameraet tændes igen, og han var kigger på en ældre mand i en jakke over en hvid præstekjole shirt. Hendes hvide hår er dannet en krone over hendes sarte, fine ansigt. .
"Patriarken Liunga," Høg sagde. "Han har sendt disse fotos. En anden kongelige familie, han er imod, at Gotaka. Han gætter Gotak reelle motiver og hensigter. Han er den eneste trofaste ven, vi har på plads."
Hawk slukket kameraet. "Dette er de vigtigste stemmer af tegn," sagde han. "Ghotak har overbevist folk ganske godt, at han er besidderen af ånden i Karkotek og er styret af ønsker fra Gud. Nå, det er drevet af Red Kinesisk. De forsøger at tage over Nepal ved at oversvømme det med indvandrere, og de forsøger at gøre det så hurtigt som muligt. Men hertil kommer, at en effektiv migration afhænger af regningen præsenteret for kongen, at åbne land til indvandrere og officielt velkommen ih. Når folk tilmelder passer til kongen om denne sag, helvede har intet andet valg end at underskrive den sætning ."
"Og det er, hvad Gotak insisterer på, så tager jeg den,"sagde jeg.
"Faktisk," Hawke sagde. "Herren af alle slanger, Karkotek, ønsker emigranter til at være tilladt," Gotak fortæller folk. Det er overbevisende nok, men han bakker det op med to andre ting, hans stærke Slange Samfund guys og the legend of the yeti, den afskyelige snemand. Yeti dræber dem, der er imod Gotaku."
"Ulækkert bigfoot?" Jeg grinede. "Er han her stadig?"
"Han har altid været en vigtig del af det Nepalesiske liv," Hawke sagde. "Især i forhold til Sherpaer, bjergbestigere i Nepal. Må ikke bryde dit hoved, indtil du kan bevise noget andet."
"Ren yeti billedsprog?" Spurgte jeg uskyldigt. Hawk ignorerede mig. "Hvor skal vi passe ind i dette?" Jeg flyttede på. "Du nævnte Britiske efterretningstjeneste."
"Det var ih kastanjer, men ih mand, Harry Angsley, var alvorligt syg, og de kom til os for at få hjælp," Hawke sagde. "De, der allerede har meget få mennesker, og selvfølgelig er de ikke nødt til at sælge Nepal' s strategiske position at staten eller militæret. Under Kinesisk kontrol, ville dette være en direkte rute til Indien, hvilket kan være en meget hård nød at knække for den Kinesiske. Det er afgørende, at vi er venlige, eller i det mindste neutral. Ghotak sætter forfærdeligt pres på kongen til at underskrive dekretet om indvandrere. Han støtter den seneste populære underskriftsindsamling.
"Der forklarer det hele tilstrømning," jeg sukkede, og tænkte et øjeblik af Donna Rudrich. "Kan jeg få hende i kontakt med Angsley?"
"Han er i en lounge i Khumbu område i Namche Bazaar, som venter på at blive fløjet ud og orienteret om detaljerne," Høg sagde. "Ruten service for dig var fuldt ud godkendt af en særlig militær fly den første fase af rejsen, og du derefter skifter til en kommerciel flyvning i Indien. Bevæge sig på, Nick. Kun et par dage forblev mellem os og indsamlingen af de Røde Kinesiske. alle ballonerne."
Under den venstre fløj af passagerfly, så jeg en gruppe af huse på et lille plateau i midten af høje bjerge, som om en kæmpe hånd havde lagt ih der. Flyet var flyvende mod dem, og hun kunne gøre en smal strimmel af ryddet land der løber langs kanten af klinten. Snake fugleskræmsler, mad munke, overtro og afskyelige snemænd. Det var som en tredje sats Hollywood-script.
Da flyet landede, gik hendes candid til en lille og lidt primitive hospital, hvor Harry Angsley ventede på flyet, der ville tage Ego tilbage til England. Da hun rejste sig selv til side, så hun en mand, der var lidt mere end et levende skelet, et spøgelse, med indsunkne øjne og et nedsænket ansigt. Sygeplejerske på vagt, en Indisk pige, som fortalte mig, at Angsley var blevet ramt af et meget alvorligt angreb af auala, en malaria, der er oftest dødelig, og er udbredt i de lavtliggende sumpe i Terai-regionen grænser op til Indien. Men med typisk Britisk tapperhed, han var vågen og klar til at fortælle mig alt hvad han kunne.
"Undervurder ikke dette sted, Carter," sagde han i en lidt højere hvisken. "Det sker i hundredvis af forskellige måder.
Ghotak holder alle kortene. For at være ærlig, jeg tror ikke, at der er et helvede af en masse chance for at slå ham. Han forvirret med alle de mennesker."
I et anfald af hoste afbrød ham, og da han vendte tilbage til mig, se på mit ansigt.
"Jeg kan se, at du vil insistere på det," hviskede han. "Jeg er ked af, jeg ikke kan arbejde med dig, Carter. Jeg har hørt om dig. Hvem har ikke hørt om denne forbandede dell? Det er din plan. Du bliver nødt til at snige sig ind i Kathmandu og så dukke op som en ven af Liungi familie. "
"Jeg forstår, at jeg er nødt til at starte alene, camp på Oni gå igen, i morgen aften, hvor jeg vil blive mødt af en guide, og udføres af en mimmo af den stærke trup af Gotaka Slange Samfund."
"Faktisk," Angsley aftalt. "Det betyder, at du får brug for udstyr til alvorlige vejrforhold. Danders Shopping butik her i Khumbu er det eneste sted, hvor du kan få en ego. Det er off-season, men jeg håber, at han kan udstyre dig. Du er mere end de fleste, der går på denne måde. Du får også brug for mindst et høj-drevne store spil riffel."
"Jeg vil gå nu. Jeg har næsten frøs hende på den måde her omkring den lufthavn, " sagde jeg.
"En sidste ting," Angsley sagde, og jeg så, at man ' s energi var hurtigt dræne. "Sherpaer, bjergbestigere, fantastiske guider og bjergbestigere. Ligesom alle Nepalesere, de er fuld af overtro, men de forbliver åbne. Prøv ih og du kan slå ih. Jeg havde et stort problem med min landsmand, en journalist i England, som har fulgt mig her. Du kender denne race. Når de opsnuse noget varmt, de bliver blodet hunde. Offentlighed på dette tidspunkt vil ødelægge det hele ."