Картер Ник : другие произведения.

71-80 ник Картер ҳақидаги детектив ҳикоялар тўплами

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Картер Ник
  
  71-80 Ник Картер ҳақидаги детектив ҳикоялар тўплами
  
  
  
  
  71-80 Киллмастер ник Картер ҳақидаги детектив ҳикоялар тўплами.
  
  
  
  
  71. Мақсад: Қиёмат ороли http://flibusta.is/b/684362/read
  
  Мақсад: Қиёмат Ороли
  
  72. Қасоскор кечаси http://flibusta.is/b/684617/read
  
  Қасоскор кечаси
  
  73. Белград қассоби http://flibusta.is/b/608980/read
  
  Белград қассоби
  
  74. Қотилнинг бригадаси http://flibusta.is/b/607271/read
  
  Суиқасд Бригадаси
  
  75. Тугатувчи http://flibusta.is/b/610142/read
  
  Тугатувчи
  
  77. Код http://flibusta.is/b/607252/read
  
  Код
  
  78. Agent-қарши agent http://flibusta.is/b/612843/read
  
  Agent Қарши Agent
  
  79. Бўри соати http://flibusta.is/b/685950/read
  
  Бўри соати
  
  80. Риме бизнинг agent етишмаётган http://flibusta.is/b/687063/read
  
  Римдаги агентимиз йўқолган
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Мақсад: Қиёмат Ороли
  
  
  Лев Шкловский томонидан йўқолган ўғли Anton хотирасига таржима қилинган
  
  
  Original номи: мақсад: Қиёмат Island
  
  
  
  Биринчи боб.
  
  
  Унинг исми Veronika еканлигини айтди, бу мени безовта қилди. Қизлар енди Вероникани сувга чўмдиришмади ва бу ўн олтидан бир кун катта кўринмади. Унинг меҳмонхона барида бўлганлиги ҳеч нарсани англатмасди; бу болалар бугунги кунда сохта гувоҳномани олишлари керак бўлган бошқа нарсалар каби еди. Совуқ юзга, узун сарғиш сочлар остидаги қийин кўзларга бир қараш ва кўпчилик еркаклар, еҳтимол, ҳамма нарсага ишонишади. Шубҳа менинг касбимнинг асосий таркибий қисмларидан биридир; ёлғон қатламлари ортида ҳақиқатни излаш иккинчи табиатдир. У таътилда еди, лекин бу муҳим емас еди. Дунёда мени доимий ҳушёр туриш учун Ник Картернинг ўлганини кўришни хоҳлайдиган одамлар етарли.
  
  
  У яқин Шарқдаги стрессли топшириқдан кейин дам олиш учун бир неча кун Вестбушда еди. Мен қилган бошқа вазифалар билан солиштирганда улар унчалик қийин емас еди ва менда янги ўқ тешиклари йўқ еди. Аммо қор ва тинч тоғларга бўлган еҳтиёжим саҳросида бир ойдан кўпроқ вақт ўтгач, Вермонтдаги бу олис, аммо ҳашаматли чанғи курортида менга ҳеч қачон қўнғироқ ешитмаган бир гуруҳ одамлар қўшилишди. Ва енди Veronika.
  
  
  Мен куннинг кўп қисмини чанғи ёнбағирларида ўтказдим, у ерда якшанба кунлари бўлгани каби жуда гавжум емас еди. Шу кунларда мен хоҳлаганча чанғида уча олмайман, лекин формада қоламан ва чемпионларга мос келишга ҳаракат қилмасам, деярли ҳар қандай пастликдаги чемпионатни уддалай оламан. Еҳтимол, бироз еҳтиёт бўлинг; мени дарахтлар ва тошлар билан ўйнаш учун ишимда тез-тез калтаклашди.
  
  
  Мен катта залга етиб борганимда, ўртада улкан очиқ камин ва унинг устига гуруч пардаси бор еди, у ёқимли жонли еди. Ёнаётган ёнғоқнинг ҳиди charm, ҳўл жун ва барда Dreadlocks аралашган иссиқ ичимликларнинг жозибали ҳидлари билан аралашди. Одамларнинг аксарияти ёш еди ва гуруҳларда ўтиришди ёки осиб қўйишди, бир нечта жуфтликлар деворларни қоплаган чуқур charm диванларнинг шахсий ҳаётидан фойдаланишди.
  
  
  Буфетчи мени кутиб олди, семиз, доим табассумли қизил сочли бола. У менинг исмимни аллақачон билар еди, шунинг учун у: "яхши кун, Ник?"
  
  
  "Ёмон емас", дедим мен стулга чўкиб. Аввалига мен ёш фотосини ярим ўнлаб стулларда орқамга ўтирганини кўрмадим. Аммо у менинг исмимни ешитгач, секин орқасига ўгирилди, Dreadlocks ортидаги қоронғу ойнада менга қаради, кейин орқасига ўгирилиб менга қаради.
  
  
  "Демак, сиз никсиз."Унинг овози юмшоқ, бироз хириллаган еди ва ёш бўлишига қарамай, бу ҳаракатга ўхшамади. Унинг, албатта, еҳтиёткорлик билан бош ирғади. Ҳатто белига етиб борган қалин қора козокда ҳам, у ўша кулгили пляж филмларидан бирининг юлдузи каби чарчаганлиги аниқ еди. Лекин мен ҳали ҳам иҳ ни бироз каттароқ кўришни афзал кўраман; салом, еҳтимол ўттиз, лекин у ҳали сўнгги ёшлик тенденцияларини тезлаштирмайди ва мен бу нуқтага етиб боришимга шубҳа қиламан. У бошини егиб, узун ва узун сочлари олтин палапартишликдек бир елкасига тушди. Кейин у ўйчан бош ирғади. Ъ ҳа. Сиз никга ўхшайсиз. Ва кейин у менга юз ўгирди ва камин орқали ёритилган қор ёнбағирларига қараган баланд деразалар қаторига қаради.
  
  
  Мана, мен ўйладим ва Дреадлоcкснинг илиқ ромини ҳўпладим.
  
  
  Бироз вақт ўтгач, қиз секин стулдан сирғалиб тушди; у ўтирганидан бироз баландроқ еди. У тез менга қаради, ва ўсмирлар амалда ўша сохта иссиқ кўринади бири емас еди; у пастки лаб тишлаб ва унинг кўзлари менинг орқали чин дилдан қаради. У менга яқинлашганда, бу шунчаки қийин қарор қабул қилган одамнинг ҳавоси билан еди. У хушмуомалаликдан емас, автоматик равишда ўрнидан турди. Унинг меҳмонхонаси содир бўлиши мумкин бўлган ҳамма нарсага тайёр бўлиши керак.
  
  
  "Унинг исми Veronika", деди у.
  
  
  Хўш, бу яхши ном, деб ўйладим. еҳтимол, у телевизорда ески филмларни томоша қилаётганда его олди. "Шундай қилиб, биз бир-биримизни исм билан биламиз", дедим диққат билан. У қўлларини орқасига қўйди ва у буни фақат ширин кўкракларини кўрсатиш учун қиляпти деб умид қилди.
  
  
  Ъ ҳа. Уни ... Мен сизни бу ерда олдин кўрганман. Сиз бу ерда ягона одамсиз, шундай емасми?
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  "Мен шундай ўйладим. Унинг болалари."
  
  
  Унинг миммо наҳ катта залга қаради; енди у тўлган ва шовқин кучайган. У қандай мусиқачи, у гитара чалишни бошлади. "Менимча, бу оломон билан сайр қилиш сизнинг муаммоингизга чек қўяди", - деб кулдим наҳга қараб.
  
  
  У қисқа жилмайиб, кейин яна лабини чайнади.
  
  
  "Йўқ, бу ... Хўш, бу ерда ҳамма озми-кўпми ҳаммага тегишли ва мен хоҳламайман ..."Салом, бу нуқтага еришиш қийин туюлди. У қўлини чўзганда, қўли музлаб қолди, лекин у фақат сочининг қулфини олиб ташлади.
  
  
  Унинг дам олиш учун бошлади, бу ўйин-кулги учун қидирувда компанияси шуғулланган фақат бир қиз еди, ва у мавжуд еди. Бунинг ўрнига у мендан турмуш қурганимни сўради ...
  
  
  "Сиз турмуш қурганмисиз, Ник?"
  
  
  "Менда завқ йўқ."
  
  
  "Унинг уйланган. Бир неча ой.ъ
  
  
  Унинг ҳайратини кўрсатган бўлса керак.
  
  
  "Биламан, мен болага ўхшайман, айниқса кекса еркаклар учун..."
  
  
  Худди сиз каби; мен сиқилмасликка ҳаракат қилдим.
  
  
  "...лекин мен йигирма бир емасман, ва бу муаммо."
  
  
  Хўш, мен ундан касалман. Ъ сиз нима демоқчисиз?ъ
  
  
  "Кўряпсизми, у турмушга чиқди-оҳ, унга аллақачон айтилган. Бир неча ой олдин. Онам еримни ёқтирмасди, шунинг учун у ўгай отамдан Егони чиқариб юборишини сўради ва енди улар мени диққат билан кузатмоқдалар."
  
  
  "Ва сиз бу ерда ёлғизмисиз?"
  
  
  "Айтмоқчиманки ... бу ерда. Меҳмонхонада. Аммо менинг оиламда бу қияликнинг нариги томонида чанғи уйи бор."У деразаларнинг узун қаторига ноаниқ ишора қилди. "Сиз буни кўрган бўлсангиз керак."
  
  
  У бошини чайқади, кейин тўхтади. Сафарларидан бирида у бир неча юз метрга узлуксиз чўзилган узун ва баланд деворни кўрди ва унинг атрофидаги дарахтлар ва буталар худди қамоқхона ёки қалъа каби кесилди. Унинг орқасида у баcалари ва қия томлари бўлган катта уйни кўрди. Чанғи уйи, ҳа! Мен Вероникадан бу тўғри уйми, деб сўрадим, у омлетни англатарди.
  
  
  "Ҳа, бу уй."
  
  
  "Кўпроқ қамоқхона каби."
  
  
  У бош ирғади. - Бу тўғри. Улар мени бу ерга олиб келишди ... тинчланинг. Бу бизнинг мулкимиз емас; Берт-менинг ўгай отам-его мавсумини олиб ташлади. Илгари у махсус гангстерга ёки бирор нарсага тегишли еди ва бу ерда ҳар хил signal қўнғироқлари ва даҳшатли тузоқлар мавжуд."
  
  
  "Қишни ўтказиш учун яхши жой каби кўринади."
  
  
  "Оҳ, сиз унга кирганингиздан сўнг, бу қизиқарли."
  
  
  "Аммо сиз ҳозир кўчада ёлғизсиз."
  
  
  "Хўш, бу mistletoe емас, яъни улар мени қулфлаб қўйишади ёки шунга ўхшаш нарсалар. Аммо Онам ва Берт ҳар доим бу ерда кимдир билан, айниқса менинг ёшимдаги бола билан дўстлашсам, ўз егоимни йўқотишни истамаслигимга ишонч ҳосил қилишади."
  
  
  "Улар буни қандай қилишади?"Мен тезда атрофга қарадим, лекин уни ҳеч ким томоша қилаётганини кўрмадим ва уни сояда аниқ кўрдим. Жин урсин яхши.
  
  
  Генри. У ҳар доим мени қабулхонада кутади ва уни текшириш учун бу ерга кириб боради."
  
  
  "Генри", мен хўрсиндим. Мен бу қизни бироз ақлдан озган деб ўйлай бошладим.
  
  
  "Бу, албатта, бизнинг ҳайдовчимиз."
  
  
  Ъ албатта. Агар у ҳозир мен билан гаплашаётганингизни кўрса-чи?
  
  
  "Сиз қўрқитадиган одамга ўхшамайсиз, Ник."
  
  
  Унинг оломонига бош ирғади. "Улар ҳақида нима дейиш мумкин?"Баъзи ўғил болаларнинг сочлари қизлар билан бир хил еди, лекин регби ўйнаши мумкин бўлганлар ҳам бор еди.
  
  
  "Мен суҳбатлашган жуфтлик ва Генри мени кўрди, буни қилди. Кейин улар мендан қочишни бошладилар."
  
  
  Ъ кейин нима?ъ
  
  
  "Ва кейин Генридан кейин ... Мен улар билан гаплашдим."
  
  
  "Сиз менинг қизиқишимни уйғотасиз."У бироз ғазаблана бошлади; ёки бу қиз ўзининг даргумон ҳикоясини ўйлаб топди, ёки Генри, агар унинг айтганлари рост бўлса.
  
  
  "Сизда машинангиз борми, Ник?"
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Бар бор ..."У лабини тишлади. "Агар яқин шаҳарчасида, ва ... Биласизми, мен деярли икки ойдан бери бу ерда бўлмаганман?"
  
  
  "Қандай бар?"
  
  
  "Мен бу ҳудуддаги енг ёрқин жой еканлигини ешитганман. Яхши мусиқа, кулгили одамлар. Сиз буни биласиз.ъ
  
  
  Мен уни билардим. У лобби ешик орқали пойлаб бир юзини кўриб, қиз фақат олди керак кутаётган еди, деб хулоса қилиш фақат ҳақида еди. Юзи баскетболнинг катталиги ва рангига тенг еди. Его қошлари терининг бурмаларида яширинган кўзлар устида узлуксиз қора чизиқ ҳосил қилди ва бурун егилувчан оғизга егилди. Нен чанғи кўйлаги ва қуюқ шим кийган еди ва у япониялик сумо курашчисини ўйлантирадиган ўлчамга ега еди.
  
  
  Тўсатдан у Вероникага жилмайиб, Дреадлоcкснинг баъзи пулларини пештахтага ташлади ва қизнинг қўлидан маҳкам ушлади.
  
  
  "Агар бу Генри бўлса, - дедим мен, - бу сизнинг gangster уйингиздаги мебел бўлиши керак. Келинг, Veronika; мен бу барни кўришни хоҳлайман! ъ
  
  
  Биз ешик ёнига сифатида, Генри кўзларини қисиб ва қора қошларини бир қошларини кўтарди. Veronika орқамда яширинишга ҳаракат қилди. Генри саросимага тушди ва унинг юмшоқ лаблари бир жуфт ҳаяжонланган қурт каби ҳаракатланди. Егонинг улкан танаси ешикни тўлдирди, лекин биз ялашга яқинлашганда, у бир қадам орқага қайтди.
  
  
  "Оддий", дедим қувноқ.
  
  
  Егонинг кўзлари мени тарк етиб, қизга ўгирилди. "Мисс Veronika ..."у бошлади, ва его овози бемаъни еди, таҳдид.
  
  
  "Бу ҳаммаси жойида," его сўзини. "У мен билан."
  
  
  Миммодан ўтиш имконсиз еди, лекин мен давом етдим.
  
  
  Генри яна бир қадам орқага қайтди, кейин ўзини мустаҳкамлади. Мен унинг жамоат жойида қанчалик узоққа бориши билан қизиқдим ва у жуда узоқ бўлишига умид қилди. Еҳтимол, бу менга нисбатан болаларча бўлгандир, лекин мен болаларни қўрқитадиган одамларни ёқтирмайман.
  
  
  Veronika: "Мама ва Бертга айт, мен ярим тунда уйда бўламан, Генри."Унинг овози одатда мени безовта қиладиган такаббур ҳокимият оҳангига ега еди, лекин мен у билан емуга қаршилик кўрсатгани учун бироз фахрланардим.
  
  
  Генри менга қаради, шекилли, нима қилишни билмаяпти. Мен емга ўз қарорини қабул қилишга ёрдам бердим, қўлимни пиво бочкаси шаклидаги танасига секин қўйиб, уни шунчалик қаттиқ итариб юбордимки, биз ўтиб кетишимиз мумкин еди. У қаршилик қилмади, қайси бир оз кўнгли бўлди, лекин унинг его кўзларида қараш "кейинчалик"ваъда. Биз тез лобби орқали кенг кемерли айвонга бордик. Ҳозир бутунлай қоронғи еди, лекин баланд ёй лампалар тунни ёритди. Биз асфалт машиналар кўп қор орқали йўлимизни қилди ва менинг кўк ижара Форд бу ўйинни ўйнаган. Двигателни ишга туширмагунимча Veronika ҳеч нарса демади.
  
  
  .Ъ салом бор! у оҳиста деди ва кулиб юборди. "Мен mistletoe Генри у ерда нима қилишини билмасдим!"
  
  
  "Сиз у мени бу одамларнинг олдида уради деб ўйладингизми?"
  
  
  У елка қисиб, катта charm елкали сумкасини титкилай бошлади. "Менда сигарет борми?"у сўради.
  
  
  Мен салом берди, менинг махсус олтин пояли сигарет атрофида бир, у уни кўриб ва унинг кўзлари кенгайди.
  
  
  "Бу қандай бренд?"у сўради.
  
  
  У уни очди ва зажигалка билан асбоблар панелини урди. "Улар Туркияда ишлаб чиқарилган ва маркаси йўқ."
  
  
  Мен тор қишлоқ йўлидан ҳайдаб кетаётганимда, унинг кўзлари менга қараб турганини пайқадим, гўё у ўзини нимага кираётганини тушунгандек. Қора сочларим билан - бироз узун, чунки уни кесишга вақтим йўқ еди-ва ингичка юзим, мен маълум ёруғлик шароитида деярли даҳшатли кўринишим мумкин ва катта қўлларим сон-саноқсиз жангларимнинг белгиларини кўрсатади. Унинг бўйи бугунги стандартларга кўра унчалик баланд емас - беш фут тўққиз дюймдан ортиқ - лекин ҳамма нарса мушаклар, айниқса қўллар ва елкаларда ва буни кўрсатади. Ёнимдаги қиз қачон фикрини ўзгартирганини еълон қилади, деб ҳайрон бўлдим.
  
  
  "Бу барнинг номи нима?"
  
  
  "Чиройли жиннилик" ва мен бу шаҳарнинг нариги томонида еканлигига ишонаман."Унинг овози хотиржам еди; балки у яна уни камситар еди.
  
  
  Йўл баланд қор кўчкилари орасида бир неча чақирим яраланди; биз тўғри чизиқда бўлмагунимизча бошқа трафикни кўрмадик, кейин мен орқа ойнамдаги чироқларни кўрдим. У ўзига жилмайиб, секинлашди. Машина ҳам орқамизда.
  
  
  Ъ генри? Мен ундан, қиздан бош бармоғим билан елкамга ишора қилиб сўрадим.
  
  
  Veronika атрофга қаради. "Мен унинг егосини кўрмаяпман."
  
  
  "Бу катта машина. Сизда қандай машина бор?
  
  
  "Менимча, у бугун Бентлини ҳайдаяпти."
  
  
  У унга бош ирғади. Ъ аслида. Ва у сизни кўзидан узоқлаштирмайди, шундай емасми?
  
  
  "Еҳтимол емас. У хўрсинди. "Оҳ, тикувчини олинг."
  
  
  Мен кулишим керак еди. Ъ тинчланинг. Бу нима қила олади?ъ
  
  
  У жавоб бермади, лекин мен унинг яна лабини тишлаётганини кўрдим.
  
  
  Бу кичкина шаҳарча еди ва маркази кимсасиз ва қоронғи еди, бир нечта дўконлари, бир нечта черковлари ва қор билан қопланган парк атрофида жимгина турган ески оқ ёғоч уйлари бор еди. Биз парк бўйлаб юрдик ва ўзимизни кичик қизиқарли йўлда топдик. Иккита кўчма ресторан, motel, pancake дўкони ва унинг олдида бир қатор фургонлар қўйилган кичик таверна бор еди; бошқа бинолардан ажралиб турадиган кўчанинг нариги томонида чиройли жиннилик, ешик олдида катта белги билан муболаға билан рустик услубдаги ёғоч идишни бор еди.
  
  
  Биз ташқарига чиққанимизда, Veronika орқага қаради. Фара енди йўқ еди, лекин мен Генри орқамизда, чироқлар ўчирилган ҳолда йўл четида турганига амин едим.
  
  
  Қалин ешикдан кирганимизда, тўрт кишилик узун сочли рок гуруҳининг момақалдироғи қулоқларимга урилди. Ички макон тўла, тутунли ва шамлар ва ёнаётган ўтин билан хира ёритилган еди. Мини юбка, яшил чўмилиш костюми ва деярли шаффоф блузка кийган официант бизни столга олиб борди ва буюртмамизни олди. Бу ерда мутахассислик Жек Daniels билан илиқ сидр еди, мен буни ажойиб деб ўйладим. Veronika беихтиёр рози бўлди; у кўзларида шишасимон нигоҳ билан мусиқага еътибор қаратди.
  
  
  Бу, албатта, тошга қарши ҳеч нарса емас; унинг қисмлари жуда яхши ва баъзи қўшиқларнинг сўзларини тинглаганингизда, бу ёш муаллифларнинг айтадиган сўзлари кўплигини тан олишингиз керак ва улар буни иштиёқ билан қилишади. Аммо бу ерда хона жуда кичик еди, оловдан жуда иссиқ еди ва бу шовқин даражаси учун оломон оломон.
  
  
  Атрофимиздаги бу одамлар нима ҳақида гаплашаётгани ҳақида ҳайрон бўлдим, чунки улар бир-бирларини тушуна олмадилар.
  
  
  Унинг куни билан бир кўз емас ва Генри бўлдим. У келмади, бу мени ҳайратда қолдирди; у бизни кузатишини кутган едим.
  
  
  Бироз вақт ўтгач, у ўзини оқлади ва мусиқа саҳнасининг нариги томонидаги еркаклар хонасига югурди. Агар мен Вероникани бир неча дақиқага ёлғиз қолдирсам, у тезда кўплаб мухлисларни жалб қилади. Ҳатто чиройли қизларга тўла бу хонада ҳам у ажралиб турарди.
  
  
  Мен адашмадим; қайтиб келганимда, унинг атрофида иккита йигит бор еди. Veronika иҳ рағбатлантириш бермади, лекин мен у еътибор тақдир айтишим мумкин.
  
  
  У мени болалар билан таништирди - иҳк уни тушунмади, лекин бу муҳим емас еди. ИҲ ундан ўтиришни сўради ва улар бу ўйинни ўйнашди. Иккаласининг ҳам сочлари узун еди; бирининг мўйлови бор еди, иккинчисида йўқ еди ва мен меҳмонхона атрофида соқолсиз болани сездим деб ўйладим. У ҳақ еди.
  
  
  У мендан сўради. "Сиз Вестбушда қоласиз, тўғрими?"
  
  
  Мен айтдим.
  
  
  "Салом, болам, сен жуда яхши чанғичисан. Профессионалми?
  
  
  Хўш, баъзида қаршилик кўрсатишга ҳаракат қилсам ҳам, ўзимни хушомадгўй ҳис қиламан. "Йўқ", дедим. "Мен шунчаки дам оламан."
  
  
  Рок гуруҳи тўхтаб қолди, бу вақтинча суҳбатни янада чидамли қилди. Бир неча дақиқадан сўнг, иккита қиз бизга қўшилди, иккаласи ҳам ёш, жинси шимлар ва чекка чармдан standart костюмлар кийган. Кейин яхши биладиган йигитлар пайдо бўлишди ва мусиқа яна янграй бошлаганда, бизда саккиз kishi бу ўйинни иккита стулда бирга ўйнашди. Veronika бошқалар билан худди ески дўстлардек суҳбатлашди, лекин у мени гапиришда давом етди. Мен орқага суяниб, бўшашдим ва кимдир менга нимадир деганида жавоб бердим. Мен уларни яхши ёшлар деб ўйладим. Улар туядан кучлироқ нарсани чекмадилар ва афтидан улар унинг тўнғич бўлишига қарши емас едилар.
  
  
  Вақт тез ўтди ва тан олишим керакки, мен жуда хурсанд бўлдим. Бир мунча вақт Генри ҳатто уни ешикдан қидиришни ҳам унутди. Бир куни соатимга қарадим. Соат ўн бир еди ва у Верониканинг еътиборини унга чақириш керакми деб ўйларди. Лекин мен бундай қилмасликка қарор қилдим; мен даҳшатли ҳаракат қилишни ва уни янги мухлисларидан узоқлаштиришни хоҳламадим. Бир неча дақиқадан сўнг у менинг козокимнинг енгини тиқди ва ўзи соатга қаради.
  
  
  "Қани," деди у оҳиста; у менга шунчалик яқин едики, мен уни аниқ ешитардим, елкаси менга илиқ босилди. У кулиб юборди ва саломнинг кўзига қаради. У мени енгил ўпди, лекин шубҳасиз ваъда билан.
  
  
  Биз тиниқ совуқда бўлганимизда, у Форд ёнига чиқди. Ъ қаерга?ъ
  
  
  "Уй, менимча."У буни бепарволик билан айтди, лекин афсус билан.
  
  
  Мен атрофга қарадим. Генри кўринмасди, лекин у ҳали ҳам яқин жойда еканлигига амин еди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Агар мен сизнинг соянгиздан халос бўлиш имкониятига ега бўлсам нима бўлади?"
  
  
  Ъ кейин нима? У ёнимда ўтирар, тенг даражада очиқ, ширин лаблари билан менга қараб турарди.
  
  
  "Биз бир жойга боришимиз мумкин ... уйда емас."
  
  
  Уни ее ўпди, буни осонлаштирмоқчи бўлди, лекин оғзи очилиб, тили оғзимга сирғалиб, тилим билан ўйнади.
  
  
  "Қаерда?"у пичирлади.
  
  
  "Хўш, менда чиройли кўринишга ега хона бор."
  
  
  У бошини чайқади. "Биз у ерга боролмаймиз; Генри бизни топади."
  
  
  Албатта, у ҳақ еди. Аммо унинг танаси менга босилган ва қўллари бўйнимга ўралган ҳолда, мен Золушкани уйга қўйиб юбормоқчи емас едим.
  
  
  Мен йўл пастга қаради, мен ҳеч бир ўсмир еди, мен бир ferret билан ҳис едим кўпроқ қониқмаган ҳис. "Балки биз уни йўқотармиз."
  
  
  Ва кейин?ъ
  
  
  Уники, у елка қисди. "Биз машинани ҳайдаш учун ишлатмаймиз."
  
  
  У ярамас жилмайиб қўйди ва юзидаги бу ифода билан у енди ўн олти ёшли болага ўхшамасди.
  
  
  Мен йўлларни билмасдим, албатта, лекин қишки шиналари бўлган енгил машинам катта Бентлейга қараганда кўпроқ маневр билан бурилиш ва бурилишлардан ўтди. Уни айлантиргандан сўнг дарҳол Брйлев дарахтлар билан ўралган хиёбонга айланди ва уни ўчириб қўйди. Ва бир лаҳзадан сўнг, Генри аслида Бентлини бошқараётган еди. У миммодан ўтиши билан Veronika мени қучоқлади.
  
  
  "Тинчланинг", дедим мен уни мулойимлик билан итариб юбордим. Мен асосий йўлга чиқдим ва бошқа қишлоқ йўлини кўрмагунимча, биз борган йўлни орқага қайтардим. У орқали қор тозалаш машинаси йўқ еди, лекин мен қорда иккита parallel йўлни кўрдим. У уларнинг орқасидан кескин егилиб, ергашди ва дарахт тагида тўхтади. Биз ёввойи ҳайвонларнинг излари билан нуқта қўйилган катта оқ ўтлоқнинг ойдин кўриниши билан кичик қияликда едик. "Ҳозир овоз", дедим.
  
  
  Мен дарҳол гумон қилганимдек, у қалин козок остида ҳеч нарса киймаган. Унинг кўкрак менинг алоқада тирик келди, ва у ўнг ёнимда буришиб, нола ва оҳиста бақириқ. Унинг оғзи менинг бўйнимда еди; оёқлари менинг оёқларимга босилди. "Бу содир бўлмаслиги керак еди", деб минғирлади у. Кейинчалик бу сўзларнинг асл маъноси менга тушди. Шахсан мен унинг катта тўшагини ёпиқ ешикдан афзал кўраман, лекин ундан унумли фойдаланишим керак еди. Veronika талабчан ва маҳоратли еди ва биз ўтиришни хоҳлаганимизда, унинг лаблари ва қўллари фермуарлар билан ҳар хил нарсалар билан банд еди. Ой нурида унинг териси оқариб, порлаб турарди ва кўкраклари мен томон кўтарилди. Қандай қилиб салом унинг тор чанғи шимидан қутулганини билмайман, лекин у шундай қилди, кейин у оёқларини елкамга ўралган ҳолда тиззамга ўтирди. Бу тезда содир бўлди-чуқур, кучли зарба, кестириб, тебраниши, танасини юқорига ва пастга силкитиши. У бошини орқага ташлади, кўзларини юмди ва жимгина ҳаяжон билан оғзини очди. У келганида, у узоқ ва айёрлик билан нола қилди ва тирноқларини бўйнимга босди. Кейин у ҳам уни қўйиб юборди ва Veronika қайта-қайта нола қилди: "Оҳ ... оҳ ... оҳ..."
  
  
  У яна кийинаётганда деярли заиф ва узоқ еди. Ъ ҳозир соат нечада?Ъ бу нима?- у тез сўради.
  
  
  У соатига қаради. "Ўн иккидан бир неча дақиқа ўтди."
  
  
  "Ей Худойим, сен мени уйга олиб кетишинг керак."У чўзилувчан шимини қисиб, козокни бошига тортди.
  
  
  "Яхши, Золушка", дедим мен. Ростини айцам, мен бироз ҳафсалам пир бўлди: бу ҳолат менга ёқмайди, раҳмат, хоним, ҳатто тўхтаб турган машинада ҳам.
  
  
  Аммо Veronika ҳатто сигарет сўрамади. Ери орқасига ўгирилганда, у ташвишланиб қошларини чимирди ва биз ўгай отасининг ижарага олган уйига олиб борадиган чиқишга етгунимизча бу ибора ўзгармади.
  
  
  "Еҳтимол, бу ердан чиқиб кетишга рухсат берсангиз яхши бўларди", деди у. У жавоб бермади; у Наҳ билан бўлганидек, ўзидан бироз ғазабланди. Унинг фақат кетди.
  
  
  Нолалардаги баланд темир панжара ёнида фақат дарвоза деб аташ мумкин еди. Унинг олдида мўйнали кийим кийган одам турарди ва унинг милтиғи аниқ кўриниб турарди. Ва ён томонда Bentley тўхтаб қолди.
  
  
  Veronika менинг қўлимдан ушлади. "Абадий емас, Ник ..."
  
  
  "Мен сизни уйга олиб кетаман, асалим."
  
  
  "Кечирасиз", деб минғирлади у.
  
  
  Уни, наҳ қаради. Ъ нега?ъ
  
  
  "Чунки мен буни шундай қилдим ... жуда шошқалоқ."
  
  
  Ва ҳам? Мен елка қисиб сўрадим.
  
  
  "Бу ярим тунда, биласизми."
  
  
  "Йўқ, мен буни унинг учун кўрмаяпман.""Мен секинлашдим.
  
  
  "Ешитинг, ота-онам... Айтмоқчиманки, улар мени қўйиб юборишди, лекин биз қарор қилдик... Хўш, у ярим тунда уйда бўлиши керак. Тушундингизми?ъ
  
  
  "Мен сизни йигирма бир деб ўйладим."Агар менинг овозимда киноя бўлса, бу менинг егоимни бостиришга ҳаракат қилмаганим учун еди.
  
  
  Наҳ ҳар йили буни қилишга одобли еди. "Хўш, бу унчалик тўғри емас. Мен яна ўн тўққиз каби емасман ва ... Тикувчи олинг! Улар мени озми-кўпми ҳимоя қилади. Айтмоқчиманки, улар психиатрни мен ҳақиқатан ҳам ваколатли емаслигимни айтишди, биласизми? Ва агар мен айтганларини қилмасам, улар мени яна қамоққа ташлашлари мумкин."
  
  
  Ъ бу шундайми?ъ
  
  
  "Мен буни айтмоқчи емас едим."У оҳиста гапирди. "Мени бу уйга жойлаштирдилар, кейин... кейин бекор. Ҳеч қандай сабаб йўқ еди. Уни...
  
  
  .. Бентлининг ешиги даҳшатли дубулға билан ёпилди. Генри менинг машинамга катта тоғдек юрди.
  
  
  Veronika ён ешикни очди, кейин ён томонга егилиб, тезда тилини қулоғимга тиқди. "Ертага сизга қўнғироқ қиламан", деб пичирлади у ва кетди.
  
  
  Уники ҳам ташқарига чиқмоқчи еди, лекин Генри менинг ешигимга суянди, юзи пишган ой каби очиқ деразадан тушди.
  
  
  "Сизда бурилиш ва ғойиб бўлиш учун ўн сония бор", деб қичқирди у.
  
  
  Бошқа ҳар қандай шароитда, у машина атрофида югуриб, мени кетишга мажбур қилиш учун емуга қарши чиққан бўлар еди. Лекин мен Veronica аллақачон Bentley орқа итоат ўтирган кўриш мумкин, ва бир мўйна кўйлаги қоровул тайёр милтиқ билан менга келди.
  
  
  Ўйлайманки, иккаласини ҳам ҳал қила оламан; қайсидир маънода бу менинг ишим. Аммо ақлдан озган бой қиз учун жанжални бошлашнинг маъноси йўқдек туюлди, еҳтимол бу маҳаллий полицияни жалб қилиши мумкин еди-чунки агар у бу иккаласи билан жанг қилса, еҳтимол биз ўлимгача бўлган бўлар еди. Генри жуда яхши бўлган ҳалокатли зарбаларни бермасдан бошқариш учун жуда катта еди ва унга келсак, менга милтиқ билан ҳужум қилган ҳар бир kishi ҳам ҳалокатга учради.
  
  
  Шундай қилиб, у улардан олдин деразани ёпди ferret, бу гигант орқага чекиниши, машинани тескари йўналтириши ва кўрсатгичларни ишга тушириши керак еди. Аммо у олдинга силжиш учун тўхтаганида, у Бентлининг орқа ўриндиғидан келган қуруқ кулгини ешитди. Бу Veronika емас еди; бу аниқ еркак овози еди. Ва кейин у худди шу овозни ешитди, бу шубҳасиз "Ник Картер."
  
  
  Бу менга умуман ёқмади. Вестбушда у ҳақиқий фамилиясини ишлатмаган. Таътилда бўлганимда буни ҳеч қачон қилмайман.
  
  
  Иккинчи боб
  
  
  Ертаси куни у Вашингтонга қайтишни режалаштирган, аммо у буни қилмоқчи емас еди. Шундай қилиб, Veronika қўнғироқ қилмаганида, бироз кўпроқ қолиш ҳақида гапириш қийин емас еди. Иккинчи кунимда - ҳали ҳам қўнғироқни кутмоқдаман-кечқурун деярли ташлаб кетилган ялаш қабулхонасида едим.
  
  
  "Бу бугунги кунга етарлими?"Dreadlocks мендан сўради.
  
  
  Ъ ҳа. У беихтиёр илиқ ромини ҳўплади ва қабулхона ешигига қаради. Ниҳоят, мен ёш буфетчи менга ўйчан қараб турганини англадим ва иккала томон ҳам ўз ролимни ўйнашим керак деб қарор қилдим. "Оҳ қиз," мен бошладим.
  
  
  Dreadlocks жилмайиб, бош ирғади. "Бу фотосини?"
  
  
  Ъ ҳа. У бу ерга тез-тез келадими?"
  
  
  "Мен буни бир неча бор кўрганман. Сўнгги бир неча кун ичида емас.
  
  
  "Аммо у ҳақиқатан ҳам бунинг учун келганми?"Мен у билан учрашишимдан олдин?
  
  
  "Худо, йўқ. Уни фақат бир неча кеча олдин кўрган."
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "Акс ҳолда, менимча, у сизни пайқаган бўларди."
  
  
  "Хўш, биласизми, Ник."
  
  
  "Мен у бу ерга бир ойга яқин келган деб ўйладим."
  
  
  Dreadlocks бошини қаттиқ чайқади. - Йўқ, бу ундай емас. Кеча бир кун олдин икки, еҳтимол уч кун. Қандай қилиб кетди?"ъ
  
  
  Мен жавоб бермадим. У ҳам буни кутмаган еди. У шунчаки кулиб юборди ва бошқа ичимлик қилиш учун бўш кружкамни ушлаб олди.
  
  
  Бироз вақт ўтгач, ерта кечқурун у ўз хонасида еди ва telefon жиринглаганда Вашингтонга ўтиши мумкин бўлган Boston аеропортига енг яхши йўлни хоҳлади.
  
  
  Телефонни олишдан олдин ҳам бу Veronika еканлигини билардим. Ъ салом?ъ
  
  
  Ъ тахаллусми? Унинг овози таранг ва паст еди.
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Менга сен кераксан."
  
  
  "Бу яхши, асалим."
  
  
  "Айтмоқчиманки, менга сен кераксан ..."
  
  
  "Сиз унинг қаердалигини биласиз."
  
  
  "Сиз тушунмайсиз!- Салом, мен овозимни кўтармасдан йиғлашга муваффақ бўлдим.
  
  
  "Кейин менга тушунтиринг."Уники ҳам ее меҳмонхонаси еди, лекин уни кўрсатишни хоҳламади.
  
  
  "Улар йиғиш-ку, ва ... оҳ, Ник, менга ёрдам bering!"
  
  
  "Қандай қийинчиликлар?"
  
  
  "Мана, агар мен бугун кечқурун бу ердан чиқмасам, улар буни яна қилишади. Улар мени қулфлашмоқда! Оҳ, Ник, улар буни қилишдан олдин мени бу ердан олиб кетинг... -
  
  
  Унинг овози телефоннинг ҳал қилувчи чертиши билан узилиб қолди.
  
  
  Мен икки marta ўйламадим. Telefon компанияси бизни кесиб ташлади; бу баланд девор ортидаги уйда кимдир еди.
  
  
  Мен бир неча дақиқа иккиландим, лекин нима қилишимга шубҳа қилмадим. Муҳтож хонимлар менинг ихтисосим емас, лекин бу менга меҳмонхонасидан кўра кўпроқ нарсани берди. Бир неча сониядан сўнг, Гюго уни чамадонининг атрофидан тортиб олди ва қўлидаги ўлик ўткир стилеттони қоплади. Кейин Вилгелмина келди, менинг енгил елкали ғилофдаги Лугерим. У козок устига кийган нейлон кўйлаги остида бўртиб чиқмади. Менга бу иккита қуролнинг бирортаси керак бўлиши даргумон еди, лекин мен бу қизни уйдан олиб чиқмоқчи бўлганимда, енг ёмонига тайёргарлик кўрмаслик аҳмоқлик еди.
  
  
  Кечки чанғичилар ёнбағирларнинг паст текисликларида кўтаринки кайфиятда тўпланишди. Мен стулни иккинчи қаватнинг тепасига, ёритилган майдончанинг устига олдим. Бошқа ҳеч ким йўқ еди; ой нурида қор менинг остимда оҳиста порлади. У кўзлари учун тешиклари бўлган қора жун ниқобини ва бошига РТА тортди. Еҳтимол, оқ ниқоб яхшироқ бўлар еди, лекин бу Стал излаётган нарса емас еди. Бундан ташқари, мен камуфляжимдаги кенг қор майдонидан сезилмасдан, ой нури ва ёруғлик чироқлари билан уй атрофида нола қилишим мумкинлигига шубҳа қилдим.
  
  
  У пастга тушди, чапга қараб ҳаракат қилди ва деворга урилгунча секин, еҳтиёткорлик билан бошқариладиган бурилишлар қилди. У дарахтлар ортида қолиб, бу жойга қаради. Пастда дарвоза бор еди ва уйнинг олдида соқчи турарди, у исиниш учун қўлларини ушлаб турарди. Деворда бошқа қўриқчилар бор ёки йўқлигини билишнинг иложи йўқ еди, шунинг учун у ҳатто уринмади. Айтганча, електр сигналига шубҳа йўқ еди ва мен бу тирноқни яхшилаб текширишга вақтим йўқ еди.
  
  
  Ярим соат томоша қилганимдан сўнг, мен дарвозада фақат битта қўриқчи бор деган хулосага келдим; у Хема билан мен билан гаплашмаганга ўхшайди ва ҳеч қаерда машина белгиси йўқ еди.
  
  
  Клублари билан қаттиқ итариб, у юмшоқ қияликдан тушди. Дарахтлардан чиқиб, чанғиларини кўтариб, қўлларини силкитди ва бўғиқ фарёд чиқарди. Мен унинг ҳаракатларини бошқаришни йўқотган чанғичининг муваффақиятли тақлидини яратишга умид қилардим. У сирғалиб, бриг томон қоқилди. кейин у мувозанатни йўқотиб, уни ўраб олди ва ўзини очиқ-ойдин нолага ташлади. У ерга келишимдан олдин, тўқнашув кўринадиган даражада ёмон бўлмаслиги учун уни бироз бурдим. У ночор оёғини силкитиб, бақириб йиқилди:
  
  
  "Ей Худойим, Ей Худойим, Ей Худойим!"
  
  
  Кейин у баланд овозда инграб, ўрнидан туришга қийналди ва яна йиқилди. Ъ мени аниқланг!- У заиф нола қилди. Қўриқчи мени пайқади. Қурол тайёр, у мен томон бир неча қадам ташлади, кейин иккиланиб қолди.
  
  
  У яна нола қилди.
  
  
  Қоровул қор орқали мен томон югурди. Мен унинг ёнимга келишини кутиб, жим ётдим. Унинг ҳақиқатан ҳам ёлғизлигини аниқлаш муҳим еди. Лекин мен его ҳақида қайғурмадим. У юриб, тўхтади ва милтиқни қўлига осиб қўйди.
  
  
  "Яхшимисиз, одам?"
  
  
  Бу аҳмоқона тирноқ еди, лекин у унга жавоб берди.
  
  
  "Менимча, мен тўпиғимни синдирдим", тишларини ғижирлатди. Ъ оҳ, тўғрими?ъ
  
  
  "Агар сиз менга ёрдам бера олсангиз ..."Унинг овози имкон қадар ожиз бўлиб туюлди.
  
  
  Қўриқчи бошини чайқади. "Мен шифокор емасман, одам."
  
  
  "Хўш, мени шундай овоз бериш учун қолдирасизми?"
  
  
  У бунга шубҳа қилди. "Сиз бу ерда чанғи учмаслигингиз керак, одам. Бу чанғи Нишаб емас."
  
  
  "Гўё мен билмагандек! Мен бу лаънати чанғиларни тўғри йўналишда давом еттира олмадим."
  
  
  "Хўш ..."Sentry ялаймиз яқинлашди.
  
  
  "Сиз чанғи ложасига қўнғироқ қила оласизми?"Мен илтижо билан сўрадим. Ъ меҳмонхонага? Хўш, шифокор келиши мумкинми?
  
  
  "Мен сизга ёрдам бераман, одам, лекин телефонни беролмайман."У бошини бриг томон силкитди."telefon йўқ, фақат уйга уланиш."
  
  
  Ҳаммаси жойида, деди у ва қўлини узатди. У емуга билагимни ушлашга рухсат берди, кейин Егони ушлаб, мени олдинга, бошимга тортди. У у билан думалаб, ўгирилди ва емунинг кўкрагига тушди. У нима бўлаётганини билмасдан олдин, унинг милтиғи Егонинг қўлидан тортиб олинди ва Егонинг қулоғига босилди.
  
  
  "Бир овоз, битта ҳаракат", деб бақирдим ва улар сизнинг бошингизнинг иккинчи ярмини топиш учун Ню-Хемпширга боришлари керак."У қимирламади, лекин у тузоққа тушган қуён каби тиззам остида титрарди.
  
  
  Ъ девор. У қандай очилади? ъ
  
  
  У айтди ва его уни милтиқ ўқи билан урганида, агар иккита калит тўғри тартибда айлантирилмаса, signal қандай ўчишини тушунтирди. У его чўнтагидан калитларни олди ва ем ўрнидан турди. Бир қўлида Его мўйнали кийимининг капоти билан у дарвоза томон юрди. Мен бригдаги телефонга қарадим ва егога тегмасликка қарор қилдим; агар мен Егони деворлардан тортиб олсам, signal ешитилиши мумкин ...
  
  
  Дарвоза қулфларидан симлар ўтди; иҳ қўриқчига уни очишни айтди. У иккиланиб турди, лекин емуга бармоғини тетикга берганида, у калитларни тўғри тартибда айлантирди. Кейин у қуролининг думбасини бош суягига қўйиб, уни қоровулхонага судраб кирди ва очиқ дарвозадан сирғалиб ўтди.
  
  
  Йўл ойни тўсиб қўйган баланд қарағай дарахтларидан ўтиб кетди. Қор тозаланган еди, шунинг учун бўғинлари смола билан тўлдирилган бетон плиталар кўриниб турарди. У кўзларини катта уйнинг узоқ чироқларига қаратиб, еҳтиёткорлик билан йўл бўйлаб юрди. У Верониканинг "ёмон тузоқлар" ҳақида айтганларини еслади ва икки томоннинг соясида ўрдак қилиш истагига қарши турди. Ва кейин йўл менинг остимда қулаб тушди.
  
  
  Сиз кутган охирги нарса-катта бетон тупуриш сизнинг остингизга беланчак ип каби тушиши, лекин шундай бўлди. Тўсатдан у ўзини бирон бир тарзда ушлаб туролмай, қора рангга кирди.
  
  
  Ҳеч қандай ёруғлик йўқ еди, фақат атрофимда совуқ намлик. У қўлини чўзди ва ён томонидаги тошларни сезди. Бу кенг tunnel еди, Пол еса оёқларим остида ифлос еди. Қаердадир олдимда доимий, баланд овоз ешитилди. Мен овоз йўналиши бўйича бордим; бу мен қила оладиган нарса еди.
  
  
  Туннелнинг иккала учига етиб борганимда лой ёки шунга ўхшаш нарса тўпиғимга қадар еди. Олдимда қалин тахталар билан ўралган тузоқ ешиги бор еди. Мен уни очишга ҳаракат қилмадим. Ишончим комилки, ҳар йили кимдир мени кўришга келади.
  
  
  Люкни очиш учун узоқ вақт керак бўлди. Бу орада у туннелга қайтиб, тўлиқ зулматда чўккалаб, иккала томонга қаради. Йиқилган бетон плита томондан ҳеч ким яқинлашмади, шунинг учун мен бу томонга хизмат қилиш қўриқчининг вазифаси деб ўйладим.
  
  
  Ва кейин Sergey бор еди. Арқон нарвон очиқ люкдан пастга тушди.
  
  
  Унинг карапаси бу қочиш йўлидан пастга тушганда, менинг қўлимда Вилгелмина бор еди. Тешикдан юзларни кўра олмадим, лекин мен келган ҳамма нарсани отишга тайёр едим.
  
  
  Ўрнимдан туришим қийин еди, чунки мен Лугерни тайёр туришим керак еди ва мен кўрган биринчи нарса Верониканинг юзи еди. У куларди.
  
  
  Ва кейин у ёнида турган одамни кўрди, у унчалик табассум қилмади, лекин ҳеч бўлмаганда у ҳозир жилмайиб қўйди, бу ўз-ўзидан ажойиб еди.
  
  
  "Салом, Ник", деди еркак.
  
  
  Унинг его ҳақидаги билимлари. Егонинг исми хок еди, у менинг хўжайиним ва у деярли Его томонидан жойида отиб ташланди.
  
  
  
  Боб 3
  
  
  
  
  Девид хок-еллик ёки олтмишинчи йиллардаги одам - ҳеч ким аниқ билмайди-сийрак кулранг сочлари ва янги Англия руҳонийининг қаттиқ юзи. Шведларнинг егоси асосан профессорнинг твидига асосланган, аммо у одатда чайнайдиган ёқилмаган пуро емга кекса давлат арбобининг қиёфасини беради. Қисқаси, қирғийни ажаблантириш осон одам емас - умуман емас.
  
  
  "Сиз бу нарсани отиб ташлайсизми?""Бу нима?"у хотиржам сўради ва Вилгелминага ишора қилди. "Агар йўқ бўлса, уни қўйинг."
  
  
  "Жаҳаннам нима бўляпти?"Егонинг ингичка лабли оғзи буришди. "Сизда деярли ўттиз сония бор еди, Ник; буни ҳозиргача билишингиз керак еди."
  
  
  Еҳтимол, лекин унчалик емас. "Veronika, - мен қизга қарадим, - у атрофимиздаги одамми?"
  
  
  Қирғий бош ирғади. "Талаба, лекин наҳ яхши ишлаётганга ўхшайди."
  
  
  Мен хонага қарадим; китоб жавонлари ва қалин тўқ қизил гилам бор еди. Деразалар йўқ еди. Мен буни тушуна бошладим.
  
  
  "Демак, бу бизнинг ўқув марказимиз."
  
  
  Қирғий бош ирғади. Ъ охирги. Айтганча, Veronika аввалги егаси ҳақида ҳақ еди; у боотлеггер еди, кейинчалик Stahl йирик героин контрабандаси еди. Агар сиз деворга чиқмоқчи бўлсангиз, темир шпиклар учиб чиқиб, танангизни тешиб қўяр еди. Дарвозадан ўтиш учун етарлича ақлли бўлганингиздан хурсандман. Ва айтмоқчи, отилувчи конлари йўлнинг ҳар икки тарафида, ҳамма жойда бор ."
  
  
  Уни, бу нима билар: иҳ поғона ва ҳавода портлаши қилди қадам-гижгижлаш қурилмалар, барча йўналишларда учиб ҳалокатли шаҳарни юбориш.
  
  
  "Сиз бу ерда кўплаб талабаларни йўқотишингиз шарт", дедим мен. Хок бошини чайқади. "Ҳозирча бизга керак. Сакраётган миналар тўлиқ юкланмаган ва биз фақат еркакларимизга девор устидан кўтарилишга уринмасликни айтдик. Маълумки, Ник, деворлар одатда қаттиқ қўриқланадиган уйга киришнинг енг яхши усули емас.
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  "Шундай қилиб, сиз бугун жуда яхши чиқдингиз. Биз уни телевизорда томоша қилдик."
  
  
  Бу уйда еди. Бундай хавфсизлик чоралари бўлган уйда ҳамма жойда телевизор мониторлари бўлиши керак.
  
  
  "Сиз қўриқчини ўлдирмаганингиз яхши нарса", деди хок.
  
  
  "Агар у уни хоҳласа нима бўлади?"
  
  
  "Биз сизни тўхтатган бўлардик, Ник. Дарвозада карнай бор ва улкан мамлакат учун буюртма бериш вақти келди.
  
  
  "Сиз бунга умид қилган едингиз."
  
  
  Хок мулойимлик билан бош ирғади ва мен унинг ҳақлигини билардим.
  
  
  "Яхши, сиз ҳозир шу ердасиз", деди у. "Келинг, бизнесга тушайлик."
  
  
  Унинг его уни кўрган пайтдан бошлаб, бу овоз бериш-овоз бериш керак. Вестбушни менинг дам олиш жойим сифатида таклиф қилган хок еканлигини есладим.
  
  
  Veronika ўрнидан турди. У шим костюмида еди, сочлари чигнонда орқага тортилди ва у қаради - яхши, сиз ўн олтидан бир неча ёш катта деб айта оласиз. Унинг кўзлари менга қарамади, лекин мен унинг ёноқларидаги қизил доғларни аниқ кўрдим.
  
  
  Хок хонадан чиқмагунча ҳеч нарса демади. Кейин у charm стулда олдинга егилиб, қўллари бир-бирига ёпишиб, тиззаларига тирсаклар.
  
  
  "Вестбушда кимдир Сизнинг кимлигингизни биладими, Ник?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. Ъ ҳеч ким. Менинг исмим Ник Уолтон. У билан суҳбатлашган ягона одам - Вероникадан ташқари-меҳмонхонадаги буфетчи еди. Бир куни у мендан бу ҳақда сўради ва ему унга бу номни берди ва мен халқаро инвестициялар билан шуғулланганимни айтди."
  
  
  Ъ яхши. Сиз ушбу номдан доубл-да фойдаланишингиз мумкин ."
  
  
  Унинг бир Таке-Кай ешитган ҳеч қачон.
  
  
  "Бу Багамадаги бир нечта кичик ороллар", деб тушунтирди хок. "Бири тўлиқ ривожланган-бу ерда аср бошидан бери мавжуд бўлган янги меҳмонхона ва ески меҳмонхона мавжуд. Бошқа оролда улар янада кўпроқ меҳмонхоналар ва Оролни боғлайдиган кўприк қурмоқдалар ."
  
  
  У унинг давом етишини кутди. Ва одатдагидек, у бошқа мавзуга ўтди.
  
  
  "Мен ушбу тадбирни сиз учун тайёрладим, чунки ўзимни бир нечта нарсаларга ишонтиришим керак еди, Ник."
  
  
  Ъ ҳа.- Мен директорнинг қилган ишидан ҳайрон бўлмаслик учун болта билан agent бўлганман. Биз Марказий разведка бошқармаси емас еди, биз ФБИ еди, ва сиз ҳам, бизга ўртасида ҳеч нарса қўнғироқ олмади. Биз ҳозиргина мавжуд едик, махсус агентларнинг кичик бир гуруҳи ҳукуматда ҳеч ким хаёлига ҳам келтирмаган ишларни қилар еди ва хок бизнес билан шуғулланар еди. Жоржтаундаги его қўшнилари уни таниқли бўлмаган фонднинг президенти деб ўйлашди.
  
  
  "Аввало, - деди у, - узун сочли ёшлар билан тил топишиш ҳақида думғаза бор еди. Veronika менга "чиройли жинниликда" сиз жуда зўр еканлигингизни айтди."
  
  
  Мен табассум қилишим керак еди. Ъ яхши.ъ
  
  
  "Ва кейин бу қалъага кириш муаммоси пайдо бўлди. Ҳаммаси ёмон емас еди, шундай емасми? Лекин сиз буни қилдингиз. Менда шубҳа бор еди, Ник.
  
  
  Отаси унга қаради; у мен билан бундай гаплашишга ҳаққи йўқ еди.
  
  
  "Яхши, яхши," хок шоша-пиша давом етди. "Сиз иккала тестдан ҳам ўтдингиз ва енди давом етинг. Икки Marta-К, Ник. Ва Grady Ingersoll.
  
  
  Бу зарба бўлди. Grady Ingersoll, еҳтимол, дунёдаги енг бой одам еди, сўнгги йилларда унинг ўрталарида еллигинчи бир миллиардер бир ёлғон айланди.
  
  
  Ҳерс, Хокнинг ҳаракатланишини кутмоқда.
  
  
  "Grady Ingersoll," қирғий, у файллар орқали ўқиб гўё, унинг олдида ҳеч нарса йўқ еди, ҳатто, " его yoshi еллик етти, беш оёқ саккиз, тахминан йигирма беш фунт. Унинг олти фарзанди бор, асосан кино юлдузлари. У 1930-йилларнинг охирида асос солган отасининг қурилиш компаниясида бойлик орттирди. тахминан айтганда, чайқовчи. Жамиятнинг еголари юк ташиш компаниялари билан шуғулланган, кийим-кечак, дон силослари, нефт қувурлари ишлаб чиқарган-Худо, бу одам ҳатто филм суратга олишдан ҳам пул ишлаган. Иккинчи Жаҳон уруши бошланганда бомбардимончи самолётни бошқарган, қисқа вақт ичида Германия устидан икки marta учиб ўтган, бир marta қочиб кетган, аммо урушнинг иккала учида иккинчи marta ҳарбий асирлар лагерига жойлаштирилган. Бугунги кунда у кўплаб компанияларнинг инвесторидир - катта investor, бу кўп ҳолларда унинг устун қизиқиши борлигини англатади."
  
  
  У буларнинг барчасини Греди Ingersoll ҳақида билар еди... Бир неча йил олдин у Ню - Мексико штатининг чекка ҳудудига-тарихдаги енг машҳур Зоҳидга нафақага чиқди. Шу кунларда Егони ташқи дунё билан ягона бевосита алоқаси бўлган қаттиққўл одамларнинг" сарой қўриқчиси " нинг егосидан бошқа ҳеч ким Егони кўрмади.
  
  
  "Егонинг охирги сармояси, - давом етди хок, - Ultimate Dynamics аерокосмик фирмасида еди. Ingersoll аксарият акцияларга егалик қилади, шунинг учун у масъулдир. Ва бу Ник туфайли Pentagon ва оқ уй тирноқларини тишламоқда."
  
  
  Ъ сиз нима демоқчисиз?ъ
  
  
  Хок жилмайиб қўйди. "Ingersoll ҳокимиятга келганида, Ultimate Dynamics ҳозиргача ихтиро қилинган енг мураккаб ракеталарни бошқариш тизимига якуний таъсир кўрсатди. Мухтасар қилиб айтганда, у қуйида жойлашган ерни ўрганиши ва йўл бўйлаб ракетанинг йўналишини инсон учувчисига қараганда кўпроқ аниқлик билан тузатиши мумкин; у interceptor ракеталарини аниқлай олади ва уларга мудофаасини отиши мумкин. Аммо енг муҳим ютуқ шундаки, қурилма олдинги ракеталарнинг таъсирини аниқлай олади, сўнгра иккинчи даражали ёки ҳатто учинчи даражали нишонларга ўқ отиш учун уча олади."
  
  
  "Бошқача қилиб айтганда, - дедим мен, - бу нарса инсон учувчиси қила оладиган ҳамма нарсани қила олади."
  
  
  Ва яна. Бу Егони бебаҳо қиладиган учинчи қобилиятдир. Бугунги кунда ортиқча нарсалар ҳақида кўп гапирилмоқда - биз Россия ёки Хитойни харитадан неча marta ўчириб ташлашимиз мумкин, улар бизни харитадан неча marta ўчириб ташлаши мумкин. Аммо бу қурилма ёрдамида енди битта нишонга беш ёки олтита ядровий каллакни ишга тушириш шарт емас; биринчиси ўз миссиясини тугатгандан сўнг, бошқалари бошқа нишонларни нишонга олишлари мумкин. Шундай қилиб, ушбу йўл-йўриқ тизими заиф куч учун нимани англатишини тасаввур қилишингиз мумкин."
  
  
  Албатта, уники буни тасаввур қилиши мумкин еди. Фақат Қўшма Штатлар ва Совет Иттифоқи дунёнинг катта қисмини йўқ қилиш учун атом кучига ега еди, аммо Ultimate Dynamics қурилмаси ҳар қандай ўртача ривожланган мамлакатга, масалан, Хитойга, ҳатто кичик бир қисмига ега бўлса ҳам, атом енергиясига еришишга имкон беради.атом енергиясининг. ракеталар сони.
  
  
  Айтишга ҳожат йўқ, қурилма жуда махфий ва енг қаттиқ хавфсизлик чоралари билан назорат қилинади. Ҳозирда у Дрикоппер деб аталади, бу умуман ақлдан озган исм емас."
  
  
  "Мен ишонаманки, сер, Вашингтон Ингерсоллнинг иштирокидан хавотирда."
  
  
  Ъ аниқ. Греди Ingersoll деярли бир йил олдин Double Cай-га кўчиб ўтди. У оролларга егалик қилади ва иҳ его компанияларидан бири ривожланади. Ingersoll унга айтган ески меҳмонхонада яшайди... Хок тўхтади ва махсус ескирган стол томон юрди. У ўралган харитани ва қалин жигарранг конвертни олди, кейин мени столга чақирди ва харитани очди. Икки Орол буйрак шаклида бўлиб, кенг, кависли койлар бир-бирига қараган. Аерофотосуратда хок менга Домесдай ороли деб номланганини айтган иккита оролдан бирида қурилиш ишлари акс етган. Иккинчиси, тирилиш ороли деб номланган, сузиш ҳавзаси, tennis кортлари ва голф майдончаси бўлган кенг меҳмонхона мажмуаси еди. Ҳовуз ёнида, зич palma дарахтлари ва бошқа ўсимликлар орқали деярли кўринмайдиган, думалоқ лагунанинг ёнидаги бошқа бинонинг ескизи бор еди.
  
  
  "Бу Доублоон Инн", деди хок деярли яширин тузилишга ишора қилиб. "У оролнинг қолган қисмидан девор билан ажратилган ва анъанавий електрон ускуналар ва қуролли соқчилар билан жиҳозланган. Ingersoll Double Cай-га етиб келганида ўша девор орқасида ғойиб бўлди ва у яна кўринмайди."
  
  
  "Ҳеч ким ичкарида бўлганми?"
  
  
  "Мен бунга бир дақиқадан сўнг қайтаман. Асосийси, бу вақт давомида Ингерсоллни бир гуруҳ его ёрдамчиларидан ташқари ҳеч ким шахсан кўрмаган. Ва бу ташвишланишнинг яна бир сабаби."
  
  
  Егоист унга саволлар билан халақит бермади.
  
  
  "Ўтган йил давомида, - давом етди қирғий, - ёрдамчиларнинг егоси бирма-бир ўзгарди. Олдинги ёрдамчиларнинг барчаси қирқ ва еллик ёшда еди, асосан Ingersoll фирмаларида юқори лавозимларни кўриб чиқаётган еркаклар. Лекин енди йўқ. Айни пайтда олтита иҳс бор, уларнинг ҳаммаси ёш, афтидан йигирма ёшда, узун сочли. Уларнинг атрофида бир аёл. Мен уни ешитдим, чиройли. Унинг ери автоматик равишда кулиб юборди ва хўжайинига давом етишига рухсат берди.
  
  
  "Гарчи уларнинг барчаси америкалик кўринишга ега бўлса-да, уларнинг бир нечта Европа ва лотин Америкаси мамлакатларидан паспортлари бор. Ҳозирча биз уларга ҳеч нарса кўрсата олмадик, лекин бошқа томондан, улар ҳақида кам маълумот бор ."
  
  
  Хок жигарранг конверт атрофида ярим ўнлаб ингичка папкаларни чиқариб, менга узатди. Иҳ у орқали кетиладиган ва қаратилган 18 ҳолларда х 24 расмлар. Бир-бирига ўхшаш бешта йигит-тўртта сариқ ва битта қора сочли-ва ажойиб гўзал қора сочли аёл. Охир-оқибат, мен унга иштиёқсиз дедим: "менимча, ҳамма нарса қаерга кетаётганини тушунаман. Сиз бу одамлар назорат истайман."
  
  
  "Бундан ҳам кўпроқ. Бу йигитлар - биз иҳни "интим олтилик" деб атаймиз - Ingersoll билан бевосита алоқада бўлганлар. Оҳ, у ўзининг турли компанияларининг Бош директорларини чақиради ва буни мунтазам равишда ёки камроқ қилади ва бегоналар его кўрган...
  
  
  "Лекин сиз ҳозиргина айтдингиз.".. -
  
  
  Қирғий қўлини кўтарди. Ъ жим. Сўнгги бир неча ой ичида Ingersoll тўсатдан дўстона мезбонга айланди. Сиз ҳам буни айтишингиз мумкин еди. Кўп сонли ёшлар Доублоон яқинидаги доубл ва Cай меҳмонхонасида қолишмоқда, улар ўзлари айтганидек, ёшлар учун жуда паст ставкалар жалб қилинган. Ингерсоллнинг баъзи ёрдамчилари Yahoo-да иҳ ички деворларини таклиф қилиш учун гуруҳни танлайдилар ... тақиқланмаган. Меҳмонлар енг яхши наша ва гашиш баҳраманд бўлишингиз мумкин, ичимликлар ва мусиқа, ва Laguna сузишга баҳраманд. Бу атрофида нима бўлишини тасаввур қилишингиз мумкин. Ва кейин авж нуқтаси келади: Ingersoll вақти-вақти билан саҳнада пайдо бўлади. У қалин shisha бўлинма орқасида бир хил балконда туради, меҳмонларига карнай орқали мурожаат қилади ва " егога шахсан ташриф буюриш учун қизларнинг атрофидан бирини танлайди ."
  
  
  Ростини айцам, бу менга оқилона туюлди. Ахир, сиз бундай пулга ега бўлган одам дам олишни хоҳлашини кутган бўлар едингиз ва у унга шундай деди.
  
  
  "Grady Ingersoll Емас."
  
  
  У шубҳали еди. Олти никоҳ ва бир нечта таниқли муносабатларга ега бўлган еркак yahoo учун етук ва ёш қизни танлашга қарши емас.
  
  
  "Аммо Ingersoll, - тушунтирди хок, - ҳар доим жуда яширин одам еди. Ёшлигида қилган ҳамма нарсаси иложи борича еҳтиёткорлик билан бажарилган; у ошкораликни хоҳламади ва у, албатта, оммавий томоша қилмади."
  
  
  Мен буни тўғри тахмин қилдим. Ъ қарилик?ъ
  
  
  "Мумкин, лекин даргумон. Ахир, бу емас ва ески емас.
  
  
  Мен Гошавкнинг овозида мудофаа ёзувини ушладим деб ўйладим, лекин бунга еътибор бермадим.
  
  
  "Унда бу нима деб ўйлайсиз?"
  
  
  Бош АҲ икки қўли билан стулга суяниб, менга қаради. "Ёки Греди Ингерсоллнинг бошига жиддий нарса юз берди, ёки бу одам Греди Ingersoll емас."
  
  
  Унга бирор нарса айтишдан олдин узоқ сукунат ҳукм сурди. "Аммо сиз менга его кўрганини айтасиз."
  
  
  "Сиз Ингерсоллдаги ҳозирги замон ҳақида фақат шу олтита ва калтак йигитлардан ҳеч нарса билишни кутишингиз мумкин емас."
  
  
  У унга бош ирғади. "У танлаган қизлар ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Биз билганимиздек, иҳ етти еди. Уларнинг барчаси, истисносиз, дарҳол Оролни тарк етишди ... саналар ... Ingersoll томонидан самолётлардан бирида. Биз уни Мексикадаги Ҳиппи Коммунасидан топдик. У қасам ичадики, улар фақат гаплашишган ва Ingersoll уни самолётга қўйишдан олдин унга ўн минг dollar берган.
  
  
  У унга ҳуштак чалди. "Гапириш учун ўн минг."
  
  
  Хок жилмайиб қўйди. "Ва, еҳтимол, жим еди."
  
  
  "Ингерсоллнинг қўнғироқлари ҳақида нима дейиш мумкин? Его суҳбатлашаётган одамларни қанчалик яхши билади?
  
  
  Хўжайиним қовоғини солди. Ъ ҳа. Енг егос биламан. Ва ҳеч ким қўнғироқ қилувчининг фирибгарлик еканлигига ишонишни хоҳламайди. Биз ҳатто telefon билан овозли чоп олиш муваффақ, ва... Хўш, бу ишонарли емас еди."
  
  
  "Мен овозли нашрларни идентификатор сифатида жуда мақбул деб ўйладим."
  
  
  Ъ аниқ емас. Бизда ингерсоллнинг бир неча йил олдин Конгресс қўмитаси олдида берган гувоҳликлари ёзилган ва бу овоз яқинда овозига мос келадиган кўринади. Аммо фарқлар мавжуд. Бошланиш учун оролларда радиотелефон, ҳар доим ҳам аниқ емас ."
  
  
  Ъ аслида. Кейин сиз унинг бу одам ҳақиқатан ҳам Ingersoll еканлигини билишини хоҳлайсиз, шундай емасми?
  
  
  "Бу бир нуқта. Албатта, агар у ёлғончи бўлиши мумкин бўлса, сиз ҳам ҳақиқий Ingersoll билан нима бўлганини аниқлашингиз керак. Қандай бўлмасин, сиз интим олтилик аъзолари кимлигини, уларнинг мотивлари ва Ингерсоллга қандай таъсир қилишини билиб олишингиз керак."
  
  
  "Сизнингча, улар билан уч бошли одам ўртасида бирон бир боғлиқлик бўлиши мумкинми?"
  
  
  "Биз буни ҳали билмаймиз. Аммо бундай имконият мавжуд екан, биз буни аниқ билиб олишимиз керак ."
  
  
  "Мен тўғридан-тўғри ёндашувни синаб кўрдим деб ўйлайман."
  
  
  Ъ ҳа. Мудофаа вазири шахсан Ingersoll билан боғланишга ҳаракат қилди ва икки якшанба олдин президентнинг енг яқин маслаҳатчиларидан бири Дубла Кайга учиб кетди. Аммо Ingersoll иҳни қабул қилишдан ёки улар билан гаплашишдан бош тортди. У хусусий фуқаро Ник ва ҳукумат уни муқаддас жойдан мажбурлай олмайди."
  
  
  "Мен его миллиардлаб у билан ҳеч қандай алоқаси бор деб ўйлайман," мен киноя деди.
  
  
  "Бу бизга таъсир қилмайди. Сиз топшириқни биламан. Муҳокама қилиш учун яна бир нечта тафсилотлар бор, кейин сиз жанубга борасиз. Ingersoll олиш, Ник. Биз нимани билишимиз кераклигини билиб олинг ."
  
  
  "Ва агар бу салбий бўлса?"Агар бу уч бошли билан боғлиқ бўлса?
  
  
  "Кейин уни тўхтатинг. Сизнинг ихтиёрингизда.
  
  
  Ъ барибир?ъ
  
  
  Қирғий бош ирғади. "Мен бир нечта савол бериш учун у ерга Киллмастер унвони билан болта агентини юбормайман."
  
  
  Менга келсак, мен шубҳали едим; вазифа жуда оддий бўлиб туюлди, агар оддий бўлмаса - ва бу бир неча кун ичида иккинчи marta ҳукм қилишда жиддий хатога йўл қўйдим.
  
  
  
  Боб 4
  
  
  
  
  Кўрсатмалар уч соатдан кам вақтни олди ва қаср кетганида ҳатто ярим тунда ҳам бўлмаган. Қўриқчи менга уялиб жилмайиб қўйди ва Бригга суянган чанғиларимга ишора қилди. ундан кечирим сўрашни сўрашди, лекин Stahl емас; у его кутаётганини билар еди ва бу унга айтганидан ҳам кўпроқ еди.
  
  
  Кетишдан олдин Вероникани яна кўришни кутгандим, лекин у келмади. Еҳтимол, бу яхшироқ еди. Енди мен унинг машинада, ўша қорли тепаликда mistletoe деганда нимани назарда тутганини билардим ва мен унинг тартибсизликлари ёки бўйсунишисиз ҳам қила олардим - у махфий топшириқ билан шуғулланганидан кейин қандай муносабатда бўлиши мумкин еди.
  
  
  Бу кеча унинг оз уйқу. Хонам меҳмонхонанинг нариги томонида, қабулхонадан узоқда бўлса ҳам, беқарор овозлар ҳамроҳлигида гитара гумбурлаганини ешитдим. Тонгда ўрнимдан турдим, кийиндим ва нарсаларимни йиғдим. У кўрсатмаларга мувофиқ соқол олмади.
  
  
  Кичкина пакет худди хок айтганидек, менинг машинамнинг юкхонасида еди. Кеча гаплашганимизда, его бизнинг агентларимиз орқали бирини чиқариб олди. Унда АХ махсус еффектлар бўлими томонидан ишлаб чиқилган, қийин вазиятда фойдали бўлиши мумкин бўлган бир нечта нарсалар мавжуд еди. Стюарт бўлими томонидан чўмилиш костюмида ёки бир жуфт сандалда яширилиши мумкин бўлган қурол ва асбобларни ўйлаб топиш жуда зукколикни талаб қилган бўлса керак, лекин ҳар доимгидек улар муваффақиятга еришдилар.
  
  
  Маямига боришим учун икки якшанба керак бўлди, шунинг учун ҳаракатимни секинлаштириш учун қўлимдан келганини қилдим. Хокнинг топшириғи тўлиқ соқол ўстириш еди, аммо бешинчи куни у жаҳаннам каби қичийди ва у мўйлови билан қолди. Менинг Ёнбошларим жуда тез ўсди ва у икки ҳафта охирига келиб, ўзимни ҳурмат қиладиган рок саҳнасининг аъзоси учун етарли бўлмаган соқолим бўлишини билар еди.
  
  
  У Ник Уолтон, бир нечта рок-гуруҳларнинг менежери еди. Хок мен учун учта гуруҳни танлади, улардан иккитаси ҳозирда давлат департаменти номидан Afrika ва Осиёда гастрол сафарларида. Бошқа гуруҳ вақтинча тарқатиб юборилди ва гуруҳ қайта ташкил етилаётганда Дуб-К-дан таътил олишлари керак еди. Жанубга йўлда-Вашингтондан бутунлай қочиб-у оқшомларини ўзи топа оладиган енг гавжум барларда ўтказди, мусиқа ва атмосферага шўнғиб, жукебокс ва маҳаллий комбинацияларни тинглади. Мен соатлаб мусиқа дўконларига ташриф буюрдим, брендлар, исмлар ва рассомларни ёдладим.
  
  
  Жексонвиллга борганимда, мен замонавий машҳур мусиқа ҳақида оддий ўсмир каби кўп нарсани биламан деб ўйладим. Менинг мўйлов ўсаётган еди ва мен бир соч зарур. Мукаммал. Мен Маями учун самолётга олиш олдин бир ўтган айланма йўл қилиш керак еди. Хок ва мен таваккал қилишга қарор қилишимиздан олдин буни бир мунча вақт муҳокама қилдик. Улар фақат Кейп Кеннеди (НЙ) да уч бошли тизимнинг биринчи синов парвозларини тайёрлаётган едилар ва иккаламиз ҳам енг яхши манбалардан иложи борича кўпроқ маълумот олишим кераклигини ҳис қилдик.
  
  
  У НАСА мажмуасининг асосий биносига екскурсияга қўшилиш учун ўз вақтида етиб келди. Биз салқин, ёруг ъ қабулхонага йиғилдик ва зал бўйлаб юрдик. Шу пайт мени forma кийган қўриқчи тўхтатди.
  
  
  "Кечирасиз, сер", деди у.
  
  
  У гуруҳнинг бошқа бир қанча аъзолари каби атрофга қаради. Ъ ҳа?ъ
  
  
  "Сиз кўк Фордни ҳайдайсизми?"У лицензияни ўқиди.
  
  
  "Ҳа, бу меники."
  
  
  "Сиз яна бир нечта машинани тўсиб қўйганингиздан қўрқаман. Агар сиз Егони ўзгартирсангиз, биз буни қадрлаймиз."
  
  
  "Тикувчига лаънат", деб бақирдим. "Мен у ерда тўхтаганимда, бошқа машиналар йўқ еди."
  
  
  "Мен қўрқаман, сер. Агар қарши бўлмасангиз.""Бу ҳақиқатан ҳам сўров емас.
  
  
  Ъ жин урсин! Яхши. У жаҳл билан акс-садо берувчи йўлакдан пастга тушди. Қоровул ва мен тур гуруҳи ҳузурида чиқиб еди, у қўлимдан олди. Биз бир зум тўхтаб, атрофга қарадик. Ҳеч ким кўринмади.
  
  
  "Шундай қилиб, жаноб", деди у ҳурматли оҳангда, еҳтимол НАСА раҳбари учун ишлатган бўларди.
  
  
  У калитидан Тутқичсиз кўринмас ешикни очиш учун фойдаланган, у аллақачон нолаларга ғарқ бўлган. Биз узун, паст йўлакдан тез юрдик. Бу ерда ва у ерда бошқа белгилар бор еди, уларнинг барчаси рақамлар ва ҳарфлар билан, аммо бошқа аниқловчи белгилар йўқ еди. Биз бир неча бурчакка бурилиб, темир зинапоядан тушиб, яна иккита қулфланган ешикдан ўтиб, ниҳоят бўш деворга ўхшаган нарсага етиб борганимизда ҳеч кимни кўрмадик.
  
  
  Ялтироқ қора етигининг бармоғи билан қўриқчи деворнинг пастки қисмидаги кулранг таглик тахтасини силкитди. Дарҳол ҳеч нарса содир бўлмади, лекин бир неча дақиқадан сўнг бутун девор жимгина очилиб, у сирғалиб ўтиши учун етарлича катта тешик яратди. Орқамдаги девор чайқалиб кетди ва у металл стол, иккита стул ва бир томонлама бўлиши керак бўлган катта ойнали кичкина хонада ёлғиз қолди. Ойна ёнида ешик бор еди, унинг очилишини сабр билан кутди.
  
  
  "Жаноб Картер?"а танасиз овоз сўради.
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Бир лаҳза, илтимос."
  
  
  У ойнада унга жилмайиб қўйди, лекин қўл силкитмасликка қарор қилди. Бу космик даҳолар ўзларини жиддий қабул қилишади ва мен иҳ ни айблай олмайман. Уларда жиддий қабул қиладиган нарса бор.
  
  
  Тахминан бир дақиқадан сўнг ешик очилиб, оқ лаборатория палтолари ва беғубор tennis поябзалидаги иккита рақам кириб, касалхоналарда тез-тез кўрган беғубор пўлат стулни итариб юборди.
  
  
  "Биз бармоқ изларини олишимиз керак, сер", деди иккаласининг yoshi. Уларнинг ҳеч бири ўттиздан ошмаган ва иккаласи ҳам кўзойнак тақишган. Ҳатто иҳ нинг узун сочлари ҳам-ўн йил олдин иҳ екипажини кесган бўлар еди-иҳ нинг мақсад туйғусини бузмади. Улар бармоқларимга сиёҳ қўйишди ва қоғозга очишди. Кейин улардан бири стулни очди, ҳужжат тортмасини очди ва бармоқ изларини иккинчи тўплам билан таққослади, кейин бош ирғади.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Массачусец технология институтида бармоқ излари курсини олдингизми?"
  
  
  "Калифорния технология институти, сер", деб жавоб берди кекса одам. "Йўқ, лекин иккаламиз ҳам ФБИ академиясига бордик."У заиф жилмайиб қўйди.
  
  
  У буни ҳайратида кўрсатди. "Бу ерда ҳамма буни қиладими?"
  
  
  "Шундай қилиб, сер."У очиқ ешикни кўрсатди. "Доктор Avery сизни кутмоқда."
  
  
  Ушбу коридорнинг ешиклари очиқ еди; кичик идораларда бақувват еркаклар ва оқ халат кийган бир нечта аёллар чизмалар ва техник китобларга егилиб, кичик гуруҳларда бир-бирлари билан суҳбатлашишди, доскаларга бўр билан тенгламалар ёзишди. Йўлак охирида менинг ескортларим икки ешикни икки marta очиб, мени ўқув ва йиғилиш хонасига олиб киришди. Столда одам менинг ескорт анча катта емас еди, унинг қисқа кулранг соч зўрға унинг куйган Бошсуяги қопланган бўлса-да,. "Киринг, Жаноб Картер", деди у ўрнидан туриб. У яшил charm стулга ишора қилди.
  
  
  "Мен сизни доктор Avery деб ўйлайман. Ёки сиз ҳам Администратормисиз? У сўраганда жилмайиб қўйди, лекин жавоб бермади.
  
  
  "Бизда кўп вақт йўқ, Жаноб Картер. Бошлашимиз керакми?ъ
  
  
  Кейинги соат ичида у менга берган барча тафсилотларни такрорлашнинг маъноси йўқ. Координаталар ва сунъий йўлдош хариталари, компютерлар, компаслар, стабилизаторлар ва актуаторлар, кенгайтириладиган планерлар ва сенсорлар ва тутилишга қарши тизимлар ҳақида кўп нарса айтилган. Бу Хокнинг менга айтганлари озми-кўпми еди, лекин шу қадар батафсил едики, Avery уни тугатгандан сўнг, у ўзини деярли уч бошли тизимни бирлаштира оладигандек ҳис қилди. Хўш, еҳтимол унчалик емас.
  
  
  Avery худди шу фикрга ега бўлиб туюлди; ер-хотиннинг егоси деярли камситувчи еди. "Содда қилиб айтганда, Жаноб Картер, бу каби уч бошли лойиҳага қаранг: биз Вашингтондаги Potomac бўйлаб Арлингтонда миниатюра ракеталари батареясини ишга туширмоқдамиз. Уларнинг атрофидаги тўрттаси бизнинг асосий мақсадимиз бўлган оқ уйга қаратилганлиги жоиздир. Jefferson ёдгорлигидан қўлланма сифатида фойдаланиб, ҳар бир ракетадаги кузатув камералари керакли созлашларни амалга оширади. Ракетага қарши ракеталар учирилмоқда; еҳтимол, мудофаа тизимимизга қарамай, бизнинг бир ёки иккита ракетамиз уриб туширилади. Агар бундай ҳужум бошланган бўлса, биз бу имкониятни, ҳатто кичикини ҳам кўриб чиқишимиз керак. Ёки биз душманни биринчи қутқарув билан йўқ қиламиз, ёки биз учун ҳаммаси тугади. Ҳа?ъ
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  Ъ яхши.Айтайлик, оқ уйга қаратилган биринчи ракета тўғридан-тўғри зарба. Кейин бошқа ракеталар бир хил нишонга тегмаслиги керак. Сенсорлар таъсирни аниқлайдилар ва кейин компютер механизмини фаоллаштирадилар. Иккинчи мақсад ҳидоят тизимида дастурлаштирилган. Актуаторлар ўз ишларини бажарадилар, тортиб олинадиган тоймасин қанотлари лифтни ошириш учун очилади ва бизнинг ракета бошлари, айтайлик, ўн тўртинчи кўча харид қилиш тумани ёки Хилтон меҳмонхонаси учун. Бу аниқми?"
  
  
  "Бу худди мен ўйлагандек. Бошқача қилиб айтганда, ҳар томонлама ядровий жангда биз асосий нишонларни уришимиз, яъни бир вақтнинг ўзида бир нечта ракеталарни учиришимиз керак. Аммо биринчиси урилса, иккинчисини сарфлашнинг ҳожати йўқ."
  
  
  Ъ аниқ.ъ
  
  
  Менга аллақачон билганларимни айтиб бериш учун бир соат вақт кетди. "Тизимнинг ўзи ҳақида нима дейиш мумкин, доктор Avery? Бу қанчалик катта?
  
  
  "Мен сизга кўрсатолмайман. Бунга рухсатим йўқ."
  
  
  Ъ албатта йўқ. Лекин бу қанчалик катта? Уни ўғирлаш мумкинми?
  
  
  Его имо-ишораси базанинг қолган қисмидан кесилган бутун ер ости мажмуасини қамраб олди. "Еҳтиёт чораларини унутинг; унинг беғубор бўлишига ишонч ҳосил қилинг. У менинг киноямни тушунмади. "Бу лаънати нарса қанчалик катта?"
  
  
  Яхши... dollar қўшинг" Дриекоппер " компютер. Ҳажми жиҳатидан у ҳозирги кунгача ишлаб чиқилган нарсаларга қараганда анча мураккаб."
  
  
  "Бу нимани англатади?"
  
  
  "Оҳ ... еҳтимол, оддий автомобил двигателининг ўлчами."У қўллари билан атрофдаги бир куб метрга ишора қилди.
  
  
  "Шундай қилиб, ҳеч ким у билан ешикдан чиқа олмайди."
  
  
  - Мен бундай деб ўйламайман.ъ
  
  
  Ъ яхши. Ушбу қурилма ҳақида яна ким билади? »
  
  
  "Жуда кам одам. Менинг ходимлари, ўн етти kishi, кимга барча хавфсизлик расмийлаштирувидан бор. Оқ уй, бошқа давлат идоралари ва ҳарбий олий қўмондонлик ."
  
  
  "Ва Якуний Динамиками?"
  
  
  "Дриекоппер билан ишлаган деярли ҳар бир kishi енди менинг ходимларимнинг бир қисмидир."
  
  
  Ъ деярли?ъ
  
  
  "Гуруҳ атрофида фақат икки kishi мен билан ишламайди. Уларнинг атрофидаги одинлар бир мунча вақт олдин самолёт ҳалокатида вафот етган. Иккинчиси-компаниянинг ижрочи директори ."
  
  
  "У Греди Ингерсоллга ҳисобот бериши нимани англатади?"
  
  
  "Мен шундай деб ўйлайман."
  
  
  "Бу дегани Ingersoll билади."
  
  
  Avery ҳайрон бўлиб қаради. "Сиз, албатта, Ingersoll каби одамни ўйламайсиз..."Ем жумлани тугатишга ҳожат йўқ еди, шубҳасиз ем менинг субтекстимни ёқтирмасди ва у билан нима қилишни билмас еди.
  
  
  "Яқинда Дриекоппер-нинг синов парвозини қилаётганингизни ешитдим."
  
  
  Ъ ҳа. Кейинги ҳафта. Аниқ сана ҳали аниқланмаган. Тизим ҳақида фақат менинг ходимларим билишади ва улар барча қисмларни ракетага шахсан киритадилар."
  
  
  "Чет ел кемаси кириб, бу нарсани денгизга балиқ тутиши еҳтимоли борми?"
  
  
  "Имконият йўқ. Агар ракета дастурлаштирилган жойга аниқ тушмаса, у ўз-ўзини йўқ қилади."
  
  
  Бу кондиционер қабрда мен қила оладиган бошқа ҳеч нарса йўқдек туюлди, Шунинг учун Avery унга миннатдорчилик билдирди ва уни егога қолдирди. Мени Кейп Кеннеди (Ню-Ёрк) даги хавфсизлик чоралари қизиқтирмасди ва у иштирок етган одамлар қўлидан келганини қилишаётганини биларди. Аммо Ingersoll ва ишончли олтиликнинг егоси ҳақидаги бу гап мени дўзахдек ҳис қилди.
  
  
  Еҳтимол, агар мен бу муаммо ҳақида ўйламаганимда, бир неча дақиқадан сўнг содир бўлган воқеаларга кўпроқ еътибор қаратган бўлардим. Телевизор екранига қараб, қўриқчи мени кимсасиз коридорга қайтишга рухсат берди. Тутқичсиз белгиланмаган ешик ҳали ҳам орқамиздан ёпилаётганда, сомон шляпалар, қуюқ костюмлар ва бўйинларидаги камераларда бир нечта суҳбатдош осиёликлар асосий ешикдан ўтишди.
  
  
  Улар мени ва қоровулни кўриб иккиланиб қолишди, кейин суҳбатни давом еттиришди. Атрофдаги одамлардан бири юмшоқ интерерни суратга олиш учун тўхтади; иккинчиси камерасини мен томонга бурганда, у юзини ёпа бошлади, кейин мени ҳамма нарсага қарашни унутди. Ниҳоят, бугун, бизни кўриш учун қаерга борсангиз ҳам, камерали Япон сайёҳларини кўрасиз; мен тутга келгунимча, деллнинг ўзида бу икки Осиёлик японларга ўхшамаслигини англадим.
  
  
  Багама янги Providence оролига Маями орқали парвоз бир ҳоп кўпроқ нарса еди, биз қумли ороллар билан нуқта нур яшил денгизга шўнғиди сифатида шароб учун деярли ҳеч вақт билан. Пешиндан кейин осмон бироз булутли бўлиб, қуюқ яшил ўсимликларни деярли қора рангга айлантирди ва биз аеропортни айланиб чиқаётганимизда, ёмғир 7271 деразаларини уриб юборди.
  
  
  Йўловчилар платформа бўйлаб станция биноси деб атаган хароба сераглионинг бошпанасига югуришди. . Ичкарида бир гуруҳ ўйнаётган еди ва биз юкимизни кутаётганимизда стюардессалар бепул ром ичимликлар тарқатишарди. Божхона муаммо емас еди; сайёҳлик мавсуми авжида, еҳтимол ҳар бир очилишда елликта чамадон бор еди. Аммо багаж ишловчиларига самолётдаги ҳамма нарсани тушириш учун ярим соатдан кўпроқ вақт керак бўлди, чунки бу мен учун доимо сир бўлиб қолади. Чамадонлар узун, тор конвеерга етиб келишди ва меники деярли охирги еди. Менда иккита чамадон бор еди, биттасида Вилгелмина ва Гюго учун махсус бўлинма бор еди. Чегарани кесиб ўтганимда қурол олиб юрмайман, чунки ҳибсга олиш-бу махсус agent билан содир бўлиши мумкин бўлган енг оғриқли нарсалардан бири ва бу одатда хавфга лойиқ емас.
  
  
  Карнавал костюмидаги баланд бўйли, қора танли одам темир йўл станцияси ташқарисида турарди. Унинг ёнида, palma дарахтига қараган ҳолда, "икки томонлама Кай-ҳаво таксиси"деб ёзилган белги бор еди. Ёмғир тўхтади, лекин осмон ҳали ҳам кулранг ва булутли еди. Яна уч kishi аллақачон palma дарахти остида туришган; ўрта ёшли ер-хотин ва гитара, елкама-елка сочлари ва мўл-кўл чақалоқ сивилcалари бўлган ўспирин бола.
  
  
  "Ҳа, дўстим?"қора одам мени кутиб олди. "Агар икки C бор?"
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  У мендан исмимни сўради ва рўйхатни текширди. "Самолёт майдоннинг нариги томонида. Сизни олиб кетиш учун бу ерга лимузин келади.
  
  
  Биз буг ъ намлигини юмшатиш учун шамол учун миннатдор бўлиб, томчилаб турган palma дарахти остида ноқулай турдик. Юпқа, кулранг сочли, йиртилган козок, шим ва ифлос tennis туфли кийган одам йўлакнинг охирида вокзал биноси ешигига диққат билан тикилиб турарди. Охирги йўловчилар тушгани аниқ бўлгач, у елка қисди, ўгирилди ва қўлини кўтарди. Тўқ жигарранг Кадиллак йўлакка чиқди, ешик очилди ва одам ичкарига кирди.
  
  
  У Cadillac кўздан қадар машиналар кўп гуруҳ фарқ қилмади, шундай қилиб, диққат билан кулранг сочли одам тикилиб еди. Узун бўйли ва сарғиш, жингалак жингалак, қаттиқ қуюқ костюмлар кийган иккита йигит бор еди ва уларнинг ёнида бўйи еркаклар билан деярли бир хил бўлган қиз ўтирарди. У бўйнидан оёқ бармоғигача оддий, оқимли кўйлак билан қопланган, у барча керакли жойларда танасига ёпишган ва тўқ жигарранг сочлари елкасига деярли белигача тушган. Кўкраклари орасига осилган маржонларни тўплами, ҳатто хира нурда ҳам унинг юзи порлаётгандай туюлди.
  
  
  Менинг биринчи фикрим Хадиша дъарк ёки еҳтимол Жоан Баез еди; Наҳ унинг ифодасида, ўзини тутишида шундай ёрқин ишончга ега еди. Мен Angela Raffles ва яқин олти бошқа икки аъзолари қараб еди амалга лекин бу фикр тез ишдан олинди.
  
  
  Унинг интим Олтитанинг фотосуратлари иҳни дарҳол таниб олиш учун етарлича ўрганилган, аммо фақат қиз ҳақиқатан ҳам ажралиб турарди. Беш йигит ташқи қиёфаси шунчалик ўхшаш едики, қайси исмлар жуфтликка мос келишига амин емас едим. Бу муҳим емас, деб ўйлади у; уни, мен Angela Raffles Grady Ingersoll менинг йўлда менинг бошланғич нуқтаси бўлди умид.
  
  
  Мен унга қарадим, у еса орқасига қаради. Унинг сокин табассуми ҳам ишонарли, ҳам қўрқинчли еди, гўё у ҳеч нарса қилмасдан ўзига еркакни жалб қила оларди. Ва у буни биларди. Хок менга берган маълумотларга кўра, Ай йигирма беш ёшда еди, лекин у қаримай туюлди. У учун бу ерда еди, нима унутиб олдин унинг кўзлари Наҳ юз чақади. Олти ешикли Мерседес йўлакка чиқди ва қора танли одам багажни юкхонага кўтара бошлади. Бу ўйинда ер-хотин ва гитара ташувчиси мени кузатиб боради. У бир зум тўхтаб, машинанинг ялтироқ томидан унга қаради. У ҳали ҳам жилмайиб турарди, ҳали ҳам менинг томонимга қараб турарди. У ўрдаклади ва биз кетгунимизча бошқа томонга қатъият билан қаради.
  
  
  Тўрттамиз Лир жетининг кенг ҳашаматли кабинасида қолдик. Атрофимиздаги ҳеч ким ҳеч нарса демади; ер-хотин бироз саросимага тушишди, бола хафа бўлди. Қора одам бизга ром олиб келди ва олдинга ғойиб бўлди. У яна пайдо бўлиб, бир неча дақиқадан сўнг кетишини еълон қилганида, у аёл ҳушидан кетади деб ўйлади. Унинг Сем жуда ҳайрон бўлди, лекин у яқинроқ қараса, кенг шим ва олтин тишли кўйлаги орқали у таскин берувчи қувноқ ваколатни кўрди.
  
  
  "Менинг исмим Ҳерриж, - деди учувчимиз, - ва Умид қиламанки, сиз Double Cай-да яхши вақт ўтказасиз."У его аксенти йўқолганини пайқади; афтидан, ему ҳар хил ролларни ўйнаши керак еди. Тезлашув қисқа ва силлиқ еди, фақат учиш-қўниш йўлагидан чиққанимизда, қуёш булутларни ёриб ўтди. У бир қултум олиб, деразага қаради. Биз аеропорт атрофидаги cerro-яшил ҳудуд устидан учиб ўтдик ва тез орада Nassau чеккасига етиб бордик. Иҳ ҳовузлари, гўзал боғлари ва ниҳоятда яшил майсазорлари бўлган ҳашаматли қирғоқ виллаларида қуёш юмшоқ порлаётгандай туюлди. Ҳерриж самолётни шаҳар марказидаги порт устидан учиб ўтишига рухсат берди; у Марракечдан Сингапургача бўлган барча бозорларда сотиладиган сават уюмларини, ранг-баранг матоларни ва бир хил мис маҳсулотларини кўрди. Бошида қизил bandana ва чодир либоси бўлган баланд бўйли, қора танли аёл ғазаб билан силкитди. Ҳерриж бир лаҳзага қанот учларини қоқди, кейин у шимолга бурилиб, оролнинг енг кенг қисмидан учиб ўтдик. Бир неча дақиқадан сўнг, денгиз яна бизнинг остимизда еди.
  
  
  Мен унинг остида бир нечта оқ чизиқларни кўрдим ва қайиқ тез ҳаракатланиб, унинг олдида иккита чизиқ қолдирди. Қайиқ биз билан бир мунча вақт давом етди ва мен бу гидрофоил қайиқ бўлиши кераклигини англадим. Бу биз билан бир хил йўналишда еди ва мен буни Греди Ингерсоллнинг қайиғи деб ҳис қилдим. Менга унинг флоти ҳам борлигини айтишди, унда Его ёрдамчилари Doublet Cай ва Nassau ўртасида олдинга ва орқага сузиб кетишди.
  
  
  Ва кейин егизак ороллар пайдо бўлди, чунки мен уларни қирғийнинг қуш назари билан кўрганман. Ёрқин қуёш нурида тирилиш порлаётгандай туюлди-ҳовуз, голф майдони, деворли Laguna, меҳмонхонанинг ялтироқ оқ миноралари-Қиёмат ҳар қандай қурилиш майдончаси каби зерикарли кўринарди. Қум ва дарахтзорларда катта тешиклар қилинган, баъзилари бетон билан тўлдирилган, бошқалари булдозерлар ва кранлар билан тўлдирилган. Бинолардан бирининг пўлат рамкаси ҳавога кўтарилиб, ерга ғалати сояларни ташлади.
  
  
  Ҳерриж яқинлашиш учун кескин бурилганда, у икки Орол ўртасида қурилаётган кўприкни кўрди. "Қиёмат" қирғоғига аллақачон девор чиқиб турган катта бетон устунлар ўрнатилган еди. Ҳаводан намуна олишдан бошлаб, бу roller coaster сафарининг бир қисмига ўхшарди, фақат бир нечтаси.
  
  
  Мен бор едим вақтинчалик таассурот кўпроқ еътибор керак, лекин Ҳерридге аллақачон қўнди еди, ва мен тишларини ғижирлатиб ва кафедра қўлларини огоҳлик томонидан ем ёрдам керак еди. Мен билган барча учувчилар сингари, у ҳам ёмон йўловчи.
  
  
  
  Боб 5
  
  
  
  
  Менинг меҳмонхонам жуда ҳашаматли еди. Сувга қараган балкон жуда катта еди ва ҳаммом унчалик кичик емас еди. Яшил гилам оёқ Билаги зўр ва шу қадар юмшоқ едики, бир жуфт кенг тўшак деярли кераксиз бўлиб туюлди. Кичкина музлатгичнинг ичида ром муштидан иборат катта графин бор еди ва шкафларнинг ешик ва деразаларини очиш билан банд бўлган тиржайган хизматкор менинг маслаҳатимдан жуда мамнун бўлиб туюлди. Бу ҳар ким осонгина севиб қоладиган жой еди.
  
  
  Балкондан у остидаги катта ҳовузнинг бурчагини кўрди, у ҳали ҳам кечқурун гавжум, пляж бошини егаллаган бир нечта рақамлар билан. Тўқилган palma барглари атрофидаги айвон остида пўлат тасма тўлқинли товушлар чиқарди ва мен унинг юмшоқ кулаётган овозини ешитдим. Мен сайёҳлик меҳмонхонасининг ашаддий мухлиси емасман, лекин атмосфера ажойиб еканлигини тан олмасам, ёлғон гапирган бўлардим.
  
  
  У тез қуёш-була ярқираган шим бир жуфт кийиб, тўқ кўк кўриш-орқали кўйлак, ва сўниб жинси кўйлаги. Бир чамадон атрофида мен Стюарт ўзим учун ясаган нарсаларни махсус еффектларда олдим ва бироз егилган tennis балет шиппакларини олишга қарор қилдим. Пайпоқ йўқ. Вилгелмина ва Гюго ўзларининг махфий бўлинмаларида қолишди; у уларга керак бўлади деб ўйламаган. Мен катта лобби юрар сифатида, мен иш икки C бу ерда еканлигини ўзимни айтиш керак еди, емас, балки таътилга. Қаерга қарамасам, ёш қизларни кўрдим, баъзилари маё, бошқалари шорти, мини юбка ва жинсида, улар терига бўялганга ўхшарди. Тез қараш мени оролда оқ айиқлар каби кам сутен борлигига ишонтирди. Мен Ню-Ёрк-Провиденс исмли ўрта ёшли жуфтлик бу ерда нима қилаётгани билан қизиқдим.
  
  
  Унинг карапаси ҳовузга, пляж кийимлари, сувенирлар, руҳлар, китоблар, tamaki, қўлда ишланган charm буюмлар сотиладиган дўконлар билан қопланган кенг йўлак бўйлаб - Анжела Raffles уни яна кўрганида.
  
  
  У қуёш ботаётган очиқ хонада ўтирар еди, лекин ҳатто силуетидан ҳам мен уни дарҳол танийман. Анжела гаплашаётган қиз қисқароқ еди, демак у ўртача бўйли еди ва деярли барча жигарранг териси кийган кичкина бикинида ёрқин еди. Унинг қора сочлари ҳўл бўлиб, орқасидан оқиб тушди ва думба орасидаги бўшлиққа майда томчилар ғойиб бўлди. Унинг юзини, уни кўрмасдан олдин ҳам, у ғайриоддий еканлигини ҳис қилди ва адашмади.
  
  
  Уни, Angela бош ирғади, уларни миммо ўтиб. У ревматизмга бош ирғади. ОК, бу етарли еди. Рок-гуруҳнинг ўта салқин менежери сифатида ниқобланган ролим билан мен биринчи дўстона имо-ишора билан бошлай олмадим, мени кўплаб аёл мухлислар қамраб олишига кўникишим керак еди.
  
  
  У бир оз нарида бўлганида, у тўхтади, ҳовузга ва оломонга қаради ва олдида қорайган қизни кўриш учун аста-секин орқасига ўгирилди.
  
  
  Унинг хусусиятлари деярли шарқона еди ва Анжела билан гаплашаётганда бироз қийшайган қора кўзлари анимация билан порлади. Унинг баланд ёноқлари кеч қуёшда порлади ва сув майин томчиларда Бахмал терисига ёпишиб олди. Наҳнинг оғзи кенг еди ва унинг тўла лаблари Анжелага қарши чиқмайдиган табассумга ўралган еди. У гапирганда унинг елкалари доимо қимирлаб турарди ва баланд, камонли кестириб чайқаларди. Унинг кўкраклари кўкрак учларини таъкидлайдиган мато билан қопланган; унинг оёқлари узун, мушакли ва аниқ белгиланган еди ва оёқлари орасидан bikini тагидан бир неча тутам қора сочлар ўралган еди.
  
  
  Вероникадан бери менда аёл йўқ еди - мен уни Виржиния ва Шимолий Каролинадаги йўллар бўйлаб пиво дўконларида кўрган қизлар менинг турим емас еди - лекин агар у Нил бўйлаб саёҳатдан ендигина қайтган бўлса ҳам Клеопатра билан, уни ҳали ҳам бу қиз уриб юборган бўлар еди.
  
  
  У менга қаради. Худди мен томон юрган Anton каби. Ъ салом. Наҳ ерта туманли якшанба куни ерталаб черков қўнғироғи каби овозга ега еди.
  
  
  - Салом. Салом жилмайиб, унга яхшироқ қараш учун кўзойнагини ечиб олди.
  
  
  "Бугун сизни аеропортда кўрмадимми?"
  
  
  Ъ ҳақиқатан ҳам.ъ
  
  
  "Сиз Double C да узоқ вақт қолишни режалаштиряпсизми?"
  
  
  "Мен ҳали қатъий режалар тузмаяпман."
  
  
  Биладиган табассум. "Хўш, тез орада кетманг."
  
  
  У жуда жирканч сехй еди ҳип беланчак билан орқасига ўгирилиб, ва бир bikini бир қиз билан меҳмонхонага қўл-ин-қўл юрар, у кўрган едим енг ажойиб аёллар икки. Veronika билан хурсанд бўлганим яхши еди; мен хок бизнинг қисқа романтикамиз ҳақида нимани билишини билмоқчи едим ва у ҳеч қачон билмасам, ҳамма учун яхшироқ бўлади деган хулосага келди.
  
  
  У ҳовуз атрофида юриб, нариги томондаги баланд тош деворга қаради. У дарахтлар ва буталар билан ниқобланган еди, лекин тез қарашда тиканли симлар пайдо бўлди - електрлаштирилган, менга айтишди - бу девор орқали, барглар ва новдалар орқали тўғри югурди.
  
  
  Де Дублоннинг қисми аниқ еди. Бу қоронғи тош ва об-ҳаво ғишт атрофида қурилган уч қаватли бино еди. Ҳовузга қараган деразалар ёпиқ ва ёпилган. Ноладаги ягона очилиш меҳмонхонанинг ешиклари яқинидаги ҳовуз орқасида еди, у ерда қаттиқ темир дарвоза киришни тўсиб қўйди. Ертага мен ўзимга ваъда бердим, мен бутун Орол бўйлаб бир кунлик саёҳат қиламан-худди саёҳатга кетаётган сайёҳ каби. Қуёш океанга ботиши билан тун тезда тушди, аммо сузувчилар ёритилган ҳовуз ёнида қолишди. Тинимсиз Пўлат тасма билан бир том остида бар бор еди ва мен ром ўрнига Бурбон ва сув сотиб олишга муваффақ бўлдим. Мен у ерда бир оз ўтирдим, оломонни ва ёнимдаги гуруҳни томоша қилдим ва орқамдан очиқ сувнинг паст девори остидаги сувнинг юмшоқ чайқалишини ешитдим.
  
  
  Мен меҳмонхонага қайтиб, казинога қарадим. Кириш жойида яқин атрофдаги кабаредан рассомларнинг исмлари ёзилган белги бор еди ва фотосуратлардан бири мени пауза қилишга мажбур қилди.
  
  
  Шарқ хусусиятлари ва кемерли кестириб, баъзида фотограф лампаларидан ҳам ёрқинроқ порлаб турадиган Жасур табассум йўқ еди. Ее Негресс столи деб номланган ва афтидан у бикинидан бошқа ҳеч нарсани ёпмайдиган костюмда ишлаган. У Анжеланинг дўсти еди ва бу уни синаб кўриш учун етарли еди. Бундан ташқари, номи ўзи мени безовта қилди: мен у аралаш Куба бир неча қизлар томонидан зикр ешитган едим, мулат, ва Хитой ҳодиса, Florida асосан фоҳиша. Лекин Double C, Grady Ingersoll ва Его бевосита уч-қиймати ҳужум маҳорат қурилма уланган билан, Куба ёки Шарқ билан, албатта, ҳеч нарса еди нарса жиддий қабул қилиниши керак еди. Менинг ишимда ҳамма нарса муҳим еди.
  
  
  Casino оҳиста ёритилган еди, баланд шифтга билан дабдаба безатилган хона, қалин гилам, ва жадваллар юқорида камтарона ёритиш. Икки Рулетка стуллар бор еди, уч poker стуллар, ва, еҳтимол, ярим ўнлаб чем-де-фер жадваллар. Асосий залнинг орқа қисмидаги токча baccarat учун ажратилган-фақат катта ўйинчилар, ўз бар ва хизмати билан. Карталар ёки зар ўйнаш менинг ўйиним емас; карталар ёки пластик зарлардаги рақамлар ҳақида қайғурмаслик учун хаёлимда етарли. Лекин одамлар ким қисми-ташриф казино, кўпроқ тажрибали кузатувчи учун қисми-кашф, демоқ, Лиссабонда учун Ню-Ёрк атрофида бир самолёт устувор синф. У кирганида, томоша қиладиган одамлар кўп емас еди, лекин тез орада у ўша қаторни кўрди.бу мени вақтимни беҳуда сарфламаслигимга ишонтирди.
  
  
  Бу мен кўрган айтинг йирик Осиё ер-хотин еди, Cапе Кеннеди да, НЙ. Один улардан икки poker столда зар атрофида еди, Его нинг ҳамроҳ его бурни остида яшил пахмоқ устида нима бўлаётганини кўра хонада қолган кўпроқ еътибор еса.
  
  
  У мени его уни пайқаган пайтни кўрди ва у тезда бошқа томонга қарашдан олдин ўша "тушунарсиз" шарқона хусусиятлар тан олинишини кўрсатди. Мен чуқур нафас олдим ва юришда давом етдим, ўша куни ерталаб орқамда ўша лаънати ешик билан олган расмим ҳақида ўйладим.
  
  
  У кетаётганда, у ундан икки кишининг миллатини сўрамоқчи бўлди. Илгари тушунганимдек, улар Япон емас еди; бу аниқ еди. У Корея ҳақида ўйларди; уларда қурилиш ва ободонлаштириш ишлари ва кўплаб корейслар бор еди. Бошқа томондан, улар Jakarta ва Кобул ўртасидаги исталган жойдан келишлари мумкин еди ва мен уларни у билан бир хил йўлни босиб ўтган бошқа сайёҳлар деб ўйлашга асос йўқ еди.
  
  
  Лекин у бизга бир сония ҳам ишонмади.
  
  
  Кабаре томошаси вақти келди, лекин столларда бир нечта одам ва узун, егри барда бир нечта одам бундан мустасно, бу жой кимсасиз еди. Уни саҳна яқинидаги стулга олиб боришди ва Стал музли Бурбонни ютиб кутиб турди. У ерда жонглер, комедиячи, тўтиқушлар устида ишлаётган от юзли аёл ва Chyna келишидан олдин вақтни тўлдирган Ливан акробатлари гуруҳи бор еди.
  
  
  Кутиш бунга арзийди. Тўсатдан саҳна қора рангга айланди, сўнгра узоқ давом етган барабан рулоси ва прожектор нури ёпиқ пардага чақнади. У тўсатдан очилди, бурмалар сояда ваҳшиёна титраб кетди ва барабан тўхтади. Саҳна бўш еди, хонадаги сукунат нафасини ушлаб турди - ва кейин зил чалиши билан саҳна диққат марказига тушди.
  
  
  Бир лаҳза у бронза ҳайкалдек бир оёғида ҳаракациз ўтирди, кейин барабанлар ура бошлади ва у секин тўлқинлана бошлади. У ҳаёт раққосаси, го-го ва стриптизчининг ажойиб комбинацияси еди. Унинг костюми асосан бир ҳовуч пат ва паетлардан иборат еди; у ялангоёқ ижро етди, вақти-вақти билан уриш ритмига вақтида пошналарини тегизди. Билакузуклар унинг билаклари ва тўпиқларида жиринглади. Унинг танаси бир ўжар севгилиси каби уни таъқиб диққат марказида порларди, ва унинг кўкрагига икки mounds рақсга ва ҳар бир велосипед бор еди, гўё титраб. Тезлик ошгани sayin, унинг қуюқ қора сочлари ҳар томонга ваҳшиёна айланиб, баъзан деярли бутун танасини қоплаган.
  
  
  Ва кейин, у қандайдир тарзда костюмдан сутенни ечишга муваффақ бўлди ва емни саҳнага тушишига рухсат берди. Сочларининг иплари кўкраги ва ошқозонида учиб, бир сония бўлиниб, кейин яна ёпилди. Мен ўзимни бар курсида олдинга егилиб, нафасимни ушлаб турдим.
  
  
  Сочлари бошидан соябондек кўтарилгунча ва танасидаги ҳар бир мушак ваҳшиёна ҳаракатланмагунча, у тезроқ ва тезроқ айланди...
  
  
  Қорайиш-ва сукунат.
  
  
  Мен милтилладим, зулматни кўришга ҳаракат қилдим, лекин ҳеч нарсани кўра олмадим.
  
  
  Ва кейин диққат марказида қайтиб келди ва у бошини егиб, кўкраги сочлари остида, қўллари ён томонларида, оёқлари бир-бирига босилган ҳолда ўтирарди. Қарсаклар баланд бўлиши керак еди, лекин томошабинлар жуда кичик еди. Мен ҳам уни олқишлашга ҳаракат қилдим ва у Инка маликасига ўхшаб саҳнани тарк етар екан, у менинг томон қаради ва мен унинг табассумини кўрганимга амин бўлдим.
  
  
  Брйлев залда секин ўгирилди ва у ичимликдан бир қултум олди. Енди нима? Буни билиш учун узоқ кутишим шарт емас еди.
  
  
  У саҳнанинг нариги четидаги кичкина ешикдан сирғалиб ўтиб, столлар орасига кириб, оркестрга қўл силкитди ва бар томон юрди. У оқ кўйлак кийган еди, у шунчалик паст кесилганки, бўйинбог ъ сонлари остига зўрға етиб борган етагидан узоққа чўзилмади. Наҳнинг сочларига оқ шарф боғланган ва у sandal кийган еди. У менга умуман қарамади.
  
  
  Буфетчи олдига бир shisha шампан ва стакан қўйди. У ўтиришнинг ўрнига, бир оёғини енг яқин стулга қўйди, стаканини олди, қуритди ва тўлдирди. Спектакл давомида бир нечта еркаклар казинодан чиқиб, енди жилмайиб, унинг томонига қараб туришарди. У нуни еътиборсиз қолдирди ва уларнинг атрофидаги одамлардан бири буфетчига пичирлаганида, у бошини чайқади ва одам егога берган ҳисобни итариб юборди.
  
  
  Менинг диққатимни ҳийла ишлатиш вақти келди. Мен муқовадаги ҳикоямни захиралаш учун берилган кумуш dollar катталигидаги кичик олтин пластинкани чиқариб олдим. У нарсани айлантириб қўйди ва Стал кутди.
  
  
  Қиз ҳали ҳам менинг томонимга қарамади. Осиёликлар томонидан Один у кўрдим, Cапе Кеннеди да, НЙ ва яна casino, юрар ва самимий уни яқинлашди. У уни кўришдан хурсанд емасдек туюлди, лекин у яқинлашганда орқага чекинди. У унинг қўлидан ушлаб, юзини ўзига яқин қўйди ва афтидан унга шошилинч гапирди. У Егонинг қўлини силкитди, лекин ҳаракациз қолди. Ниҳоят, у бош ирғади ва еркак яна ташқарига чиқди.
  
  
  У менинг ўлжамни олмаганга ўхшайди, шунинг учун мен буфетчини чақирдим.
  
  
  - Ҳа жаноб?ъ
  
  
  "Салом, одам, сизнингча, бу гуруҳ 1933 йилги Бродвей қўшиқларидан бошқа нарсани ижро ета оладими?"Уни, Cоле Porter қўшиқ ўйнаб оркестр да бош ирғади.
  
  
  Буфетчи Маямидаги қочқинга ўхшарди, қалам юпқа мўйлови, бўшашган юзи ва еҳтиёткорлик билан силлиқ сочлари билан. Улар жуда қора еди, еҳтимол бўялган. "Менимча, гуруҳ буюртма бериш учун ўйнаши мумкин, сер", деди у автоматик равишда.
  
  
  "Еҳ, ҳечқиси йўқ."У олтин пластинкани яна айлантиришга ва пештахтада баланд овоз билан уришга рухсат берди.
  
  
  У рози бўлди. "Бу қизиқарли танга."
  
  
  Бу нарса билан Емуга топширилди. "Белгини ўқинг, одам. Менинг ишимда бу "Oskar"деган маънони англатади.
  
  
  У тангани олди ва барнинг нурига қадар ушлаб турди. Егонинг қошлари маъқулланди. "Салом, мен бу гуруҳни биламан."Ему еллик ёшда бўлиши керак, лекин у ҳали ҳам шоу-бизнес ҳақида кўпроқ ёки камроқ биларди. "Сиз аъзомисиз?"
  
  
  Мен ҳам камтар, ҳам мағрур кўринишга муваффақ бўлдим.
  
  
  "Йўқ, унинг иҳ менежери. Бу бизнинг биринчи олтин рекордимиз еди ."
  
  
  Бу ишлади. У бизнинг томонга қаради.
  
  
  "Сиз яқин жойда ўйнайсизми? Жаннат ороли? Бепул порт?"Уни," у бошини чайқади. "Худо, йўқ."У деярли бўш залга қаради. "Биз бу ерда ўйнамаймиз, одам. Биласизми, у бу ерда таътилда. Унинг, мен бу ерда мода еканлигини ешитдим, лекин мен буни сезмаяпман."
  
  
  Буфетчи йўталди, бир зум Чйнага қаради, кейин менга қайтиб келди. "Хўш, бизнинг ўйин-кулгимиз..."
  
  
  "Ҳа, мен уни биламан, одам. Бу қиз ажойиб, лекин мусиқа... Мен жилмайиб, қўлимни узатдим ва бош бармоғимни пастга қаратдим.
  
  
  Қин ҳирқироқ кулди ва шампанини тугатди. "Жентлменга айтингки, у мен билан жимгина гаплашаётгани яхши", деди у мусиқани кесиб ўтган енгил испанча аксентда.
  
  
  Салом бош ирғади ва жилмайиб қўйди. У ҳам кулганида тишлари ялтираб кетди.
  
  
  "Ва унга ичиш учун бирор нарса bering, Макс", деб қўшимча қилди у.
  
  
  атрофида турн ва тез casino учун бош.
  
  
  Бир неча бор, ҳар бир еркакнинг орзу қилган қизига ўхшаган қиз менга ичимлик таклиф қилади ва кейин ҳатто исмимни сўрамасдан чиқиб кетади. Унинг меҳмонхонаси рад етди, аммо кейин бу аҳмоқ деган хулосага келди. Муз бузилди ва кейинги сафар уни кўрганимда, аввал гаплашадиган нарсамиз бўлади.
  
  
  Мен узоқ кутишим шарт емас еди. Ярим соатдан кейин Чину уни яна кўрди. Унинг миммо ҳовуздан ўтиб, Стон Де Дублондаги мустаҳкам темир панжара устида ёритилган зулматда оқ либосни кўрди. У ўзини қоронғи костюм кийган икки яхши қурилган еркак ўртасида топди. Улар тез ҳаракатланишарди, ҳатто шу масофада ҳам менда қиз икки оёғини мен хоҳлаганимдан тезроқ юргандек таассурот қолдирди. У дарвоза уларнинг орқасида очилиб ёпилганини кўрди; Chyna унчалик муаммога дуч келмаганга ўхшайди, лекин шунчаки киришни хоҳламади. Иҳ ни таъқиб қилиш импулсини бостириш қийин емас еди; Veronika ҳақидаги хотиралар ва у мендан қандай ўтиб кетгани ҳали ҳам жуда янги ва оғриқли еди. Бундан ташқари, барча қизларни қутқариш менинг ишим емас еди, ҳатто бу жуда зарур бўлса ҳам.
  
  
  Мен casino қайтиб кетди, чем-де-Фар куни йигирма қуруш йўқотиб, негадир менинг деб аталмиш касб ҳақида ешитдим томбул қиз офф жанг, ва кейин бир мунча вақт учун катта уйда қолди. Бу осиёликлардан ҳеч қандай аломат йўқ еди, бу умидсизлик еди; стол ходими ёки котибига бир нечта савол бериш учун баҳона бўлар еди.
  
  
  Ниҳоят, у калитни олиш учун пештахтага борди. Ресепсиёнист инглиз тилида мукаммал аксентга ега бўлган кичкина, ҳаракатчан қора танли одам еди.
  
  
  "Умид қиламизки, бу сизга ёқди, Жаноб Уолтон."
  
  
  Бу лента ёзувига ўхшайди, деб ўйладим. "Бу ерда кўп одамлар йўқ", дедим мен.
  
  
  У тез елка қисди. "Биз деярли тўйдик, сер."
  
  
  "Аммо улар ер-хотин емас, шундай емасми?"у кулиб билан айтдим ва деярли бўш casino томон бош ирғади.
  
  
  Егонинг табассуми шафқациз еди. "Балки ..."
  
  
  "Лекин сиз дунёнинг ҳар икки бурчагидан уйда ажойиб футболчилар борлигидан бахтиёрсиз."
  
  
  - Оддийлар, сер?ъ
  
  
  "Ана Жапс ёки барибир. Уни, мен бир неча kishi poker столда ўтирган кўрдим. .
  
  
  Ъ ои. Ҳа. Биз икки Cай Шарқдан жаноблар бор.
  
  
  Ъ оҳ, тўғрими?ъ
  
  
  Деярли ярим тун еди ва стол ходими мен кутгандек зерикди. "Биз Қиёмат куни лойиҳаси, егизак Орол ҳақида гапираяпмиз, биласизми. Жаноб Ingersoll Formosa ёки яқин атрофдаги firma билан ободонлаштириш ишларини қуриш бўйича шартнома имзолади ."
  
  
  "Оҳ, ҳа?"у яна еснашни бўғишга ҳаракат қилиб, яна айтади.
  
  
  "Дарҳақиқат, жаноб, менимча, бу експериментал қурилиш лойиҳаси; Жаноб Ingersoll, сиз билганингиздек, дунёдаги озчилик гуруҳларининг яшаш шароитларини яхшилашда фаол иштирок етмоқда."
  
  
  - Мен тасаввур қила оламан.- У, - деди у ориқ қора танли одамга қараб. "Сизнингча, у уй томон бир оз ялай бошлаган бўлиши мумкинми?"
  
  
  Его кўзлари хира бўлди. - Ҳа, жаноб; менинг вақтим деярли тугади ва ҳали кўп маъмурий ишларим бор.ъ
  
  
  У нимадир нотўғри еканлигини тушуниб, у ўз хонасининг ешигини бир ёриқ очилди. Мен ҳар доим меҳмонхона хоналарида бўлгани каби, уни одатдагидан кўра ҳолиерда қолдирган бўлардим , лекин енди у бутунлай зулматга чиқди. У тўхтади ва тинглади.
  
  
  У ешитган ягона овоз унинг нафаси еди. У тезда ичкарига кириб, ешикни орқасидан ёпди. Ёруғлик тугмаси уни топди. Қаттиқ чертди.
  
  
  Ҳали ҳам қоронғи.
  
  
  Мен кўриш мумкин барча менинг балконга тоймасин shisha ешик хира тўртбурчак еди, денгиз устида кўриб ой нури билан ёритилган. Кўзларим хира нурга мослаша бошлагач, юмшоқ ҳаракатни ешитдим, соя менга қараб силжиганини кўрдим.
  
  
  У гилам бўйлаб югуриб, кимнингдир кийимини олди. Елка ўралган ва мато остига бурилган. Мен уни тортиб олишга ҳаракат қилдим, лекин тажовузкор мендан кичикроқ бўлса-да, у жуда кучли еди. У сояда унинг кичкина, юмалоқ, ифодасиз юзини кўрди. Бу осиёликлар томонидан бири бўлиши керак еди. Кейин тирсак мени қовурғалар орасидаги Балёз каби урди.
  
  
  Менинг тутқичим бўшашди; бўш қўлим билан мен унинг томоғига тиқдим ва жағига тарсаки туширдим. Еркак қичқирди ва балкон панжарасига суянди. Ой нурида у его қўлидаги металл ялтираб турганини кўрди. Егонинг қўли менга ўгирилди ва мен унинг билагидан ушлаб, ярим ўралган Его, унинг тўла танаси остига ўралиб, уни кўтардим.
  
  
  У панжара устидан учиб ўтиб, ҳовуз атрофидаги плиткаларга етти қават йиқилиб тушганида овоз чиқармади. Цементда тарвуз сингари жуда зерикарли шовқин бор еди, кейин тўлиқ сукунат.
  
  
  У панжара устига егилиб, жасадни кўрмоқчи бўлди, лекин ҳовуз бўйидаги авлиё унинг атрофидан чиқиб кетди. Ҳеч ким ҳеч нарса ешитмагандай туюлди. У уни узоқ кутди, кейин ичкарига кирди ва бошқа чироқни ёқди.
  
  
  Ҳали ҳеч нарса содир бўлмади. Мен чироқларни текширдим; уларнинг ҳаммаси ўша ерда еди.
  
  
  Telefon жиринглади. У уни олди.
  
  
  "Жаноб Уолтон?"
  
  
  Ҳа.ъ
  
  
  "Оддийлар, сер. Сиз олд стол билан гаплашасиз, биз барча меҳмонларга електр узилганлиги ҳақида хабар берамиз. У яқин келажакда тикланади ."
  
  
  Sergey ҳали ҳам коридорда еканлигини есладим ва шундай деди.
  
  
  "Оҳ, ҳа, жаноб, улар бошқа нақш устида ишламоқда."
  
  
  У ўзининг ёки бошқа бировнинг зукколиги билан мамнуният билан фахрланаётгандай туюлди. "Бизда ҳар доим доубл Рот Cай меҳмонхонасида азизлар бор, сер."
  
  
  "Хўш, бу яхши, кейин. "раҳмат. У гўшакни қўйди ва тезда юкини чироқ билан текширди. Босқинчи қуролини яширган бўлинмани топа олмади, гарчи у кийимларимни бироз бузган бўлса ҳам.
  
  
  У нима топиши муҳим емас еди, шунинг учун у ечиниб, скамейкада ухлаб қолди. Мен одамнинг юзига яхши кўз олиш мумкин емас-да, мен енди Double C кам семиз осиёликлар бор, деб тикиш қиляпман."
  
  
  
  Олтинчи Боб
  
  
  Тонг отиши билан жасад йўқ бўлиб кетди ва унинг пичирлашини ешитиб, тушга яқин еди. Мен ҳовуз бўйидаги стулда ўтириб, душман менинг томон ҳаракатланишини кутардим. Менинг семиз, маскара билан булғанган потенциал даъвогар қулоғимга чалинди. Унинг баъзи тенгдошлари, еркаклар ҳам, аёллар ҳам атрофимизга йиғилиб, менга шубҳа билан қарашди. Мен айнан Мик Jagger емасман-да, у барча мавжуд бутларга енг яхши бўлди. "Сиз қидиряпсизми ?.. ер ... истеъдодларми?"Савол берувчи кеча мен билан самолётда бўлган акне билан оғриган бола еди. "Мен буни хоҳлардим, одам." Мен бу сўздан чарчадим ва у уни тез-тез ишлатмасликка қарор қилди. "Икки тур орасида тоза ҳаво намунаси. Сиз бу нарсани ўйнайсизми? Мен унинг гитарасига бош ирғадим. У қизариб кетди. Ъ бир оз."Ҳа. У ҳовуз сувини акс еттирувчи қуёшга кўз қисиб, бошқа томонга қаради. Бефарқлик-тасвирнинг овоз қисми. Қизлардан бири менинг қуёш тўшагимнинг етагида ўтирган еди, унинг чўмилиш костюмининг пастки қисми оёқ бармоқларимга босилди. У кичкина, юмалоқ ва қувноқ қурилган еди ва оч жигарранг сочлари қуёшда порларди-ёки бошқа нарса. Мен уни кашф қилиш истагига қаршилик қилдим, лекин тасодифан оёғимни силжитдим, шунда тўпиғим унинг иссиқ сонига сирғалиб кетди. У кулиб юборди ва атайлаб қаршилик кўрсатди, шунинг учун менинг товоним унинг орасига жойлашди. У, албатта, узун бўйли, соқолли йигит гуруҳга кириб келганида, мен учун қопқоқ қирғийни қадрлай бошлади. "Салом, сиз ҳали ешитмадингизми?"Айтишим мумкинки, у Хема билан ҳам, мен билан ҳам гаплашмаган еди. Егонинг териси ҳовузнинг нариги томонидаги гипсли деворнинг рангида еди ва у рақамлардан пастга тушмасдан қирқ фунтни йўқотиши мумкин еди. У шоир бўлиши керак еди, у турларни таний бошлади. Кимдир йўқ деди, ҳеч нарса ешитмади. "Кеча бир йигит катта сакрашни амалга оширди. Бор. У менинг балконим остидаги жойни кўрсатди. Ҳеч ким айниқса қизиқмасди, шунинг учун менга спин берилди.
  
  
  Ъ бу ким? Соқол қисди. "Ким билади? Буни менга айтган стол ходими балконидан сакраб тушганини айтди. У яна ёлғиз, бу сафар менинг остимда очиқ балконда. "Бу Ветнам ёки бошқа нарса еди. У енди бу декадент жамиятда яшай олмаслигини ёки шунга ўхшаш нарсаларни айтиб, ўз жонига қасд қилиш ёзувини қолдирди. Его, албатта, ҳикоя билан уни ишонмасди-вақти билан ҳикоя ҳовуз атрофида бор , у ўлик одам бир ярим тунда жисмоний машқлар пайтида тушиб едим олти-оёқ швед акробат еканини билиб ҳайрон бўлмас еди-лекин мен ўз жонига қасд еслатма зикрига менинг қулоқларини совуқлашиши. Агар бу тўғри бўлса, бу менинг ҳужумчиларим устида ишлайдиган жуда самарали тозалаш гуруҳи борлигини англатарди. Оёғимдаги қиз бироз қаттиқроқ чайқалди ва мен бу ҳақда ўйлашим керак еди. "Ҳа, менимча, мен уни ўзим бир оз сакрашим мумкин", дедим тўсатдан ўрнимдан туриб. Бир неча қадамдан сўнг, у ҳовузнинг охирига етиб борди, мовий сувга шўнғиди ва ҳаво нафас олиш учун юзага чиқишдан олдин иложи борича ер остидан силжиди. Ҳовузда кўп одамлар йўқ еди; бу асосан ўтирган ва томоша қилаётган бир гуруҳ одамларга ўхшарди. У нариги томонга сузиб ўтиб, орқасига ўгирилди ва ҳовуз марказига қараб орқага сурилди. У булуциз осмонга қараб, бир муддат орқа томонида сузиб юрди. Кўзининг бурчагидан у баланд тош деворни ва унинг нариги томонида Де Дублонни кўрди. Мен унга қараганимда, тузоқ ешиги очилди ва мен унинг деразаси ташқарисида акс еттирилган дунёни кўрдим. Телескоп - ёки телефото линзалари; деразадан очиқ қарамаслик учун қўлимдан келганини қилишим керак еди, лекин агар кимдир менга қизиқса, бу ҳақда билганимни кўрсатишнинг маъноси йўқ еди. Мен баланд трамполин остида сузаётганимни сезмадим, бўғиқ " еҳтиёт бўлинг!"ва мен томон учаётган оқ ва бронза фигурани кўриш учун юқорига қаради. У сузиб кетди, бир қўлини сувга ботирди ва бор кучи билан тепди. Ғаввос бир миллиметр сувга чўкди, елкамни ўтлатди ва мени деярли қамраб олган тўлқинни тепди. Менга қаттиқ зарба берилмади, лекин ғаввос шикастланганми ёки йўқлигини билиш учун бошимни сув остига тиқдим. Тана ҳовуз тубида ётар, оёқлари егилиб, танаси синган қуёш нурида буришган. У бир мунча вақт қимирламади ва у бунинг учун шўнғмоқчи бўлганида, оёқлари тўсатдан қаддини ростлади ва ғаввос менга ўпкалади. Пешоналаримиз тўқнашди, лекин бу зарар қилмади; унинг узун сочлари зарбани юмшатди. У яқинлашганда кулиб юборди ва тўла лаблари меникига шунчалик яқин едики, уни ўпмаслик деярли ҳақорат еди. Аммо мен уни хафа қилдим-мен ажойиб ўйнадим. Бу унчалик ёмон емас еди. "Оҳ!"у чайқалар еди. "Бу сиз, Жаноб Уолтон!"Мен ундан менинг исмимни қандай билишини сўрамадим. Ахир Бйблос уни бир кеча имзолаган еди. - Ҳа, бу менман."Мен сизни хафа қилдимми?"Ъ мен бундай деб ўйламайман. Яхшимисиз?"Ҳатто у & нб бўлганида ҳам, салом елка қисишга муваффақ бўлди. Мен буни кўрдим-ее, оқ чўмилиш костюми фақат minimal ва еҳтимол ҳаммаси емас. Сузаётганимизда унинг қорайган танасининг илиқлиги мени кутиб олди, тиззаларимиз сув остига тегди. Бизга бир оғиз сўз айтмасдан, биз ҳовуз четига - у турган жойнинг қаршисига суздик ва ташқарига чиқдик, сув муҳрнинг силлиқ инояти билан ҳаракатланмоқда. У стулдан катта сочиқни олиб, елкасига ўраб, менга қаради. Ъ яхши?ъ
  
  
  Мен ундан mistletoe нимани англатишини сўрашим шарт емас еди, у менга қандай қарашини емас. Ҳеч қандай кийимсиз ёки сузиш сандиқларида, бу озми - кўпми бир хил нарса-мен жуда таъсирли кўринишга ега едим. Мен буни шунчаки ҳақиқат бўлгани учун айтаман ва буни амалга ошириш учун жуда кўп ҳаракат қиламан. Мен мартаба давомида еди айтинг ўқ тешик ва пичоқ яралар маҳорат ахе ишга қилган жарроҳлик доҳийлари томонидан ямоқ қилинди, бас, мен улар гўшт мактабда кўрсатиш гўшт бир парча каби қараш емас. "Келинг, сайрга борайлик", дедим самимий. "Менда ҳали бу сирк қилиш имконияти бўлмаган."Нега емас?
  
  
  Қандай бўлмасин, мен қуёшда ётишим шарт емас."У нафсни Наҳ орқасидаги стулга ташлашдан олдин, у қоронғу танаси атрофидаги сочиқни аста-секин силкитди. Бу ее-ни синчковлик билан ўрганиш учун менинг паролим еди; унинг терисига бу сояни олиш учун қуёшдан лосон керак емас еди. У буни секин ва қатъият билан қилди, ўша шов-шувли оёқлардан бошлаб, бикинига ёпишган кўкракларга пастга қарашдан олдин юмшоқ юмалоқ пастки қисмида бир зум тўхтаб турди. Унинг нипеллари оқ матодан кўриниб турарди. "Сиз кечаги каби bikini кийгансиз", деб оҳиста изоҳ бердим. Ъ оҳ! Сиз пайқадингиз!"Ҳа. У товушсиз кулди ва кўзлари ярқираб кетди. "Мен ҳар доим ўйлайман, агар сизга мос кийим топсангиз, уларни алмаштиришнинг маъноси йўқ. Сиз шундай деб ўйламайсизми, Жаноб Уолтон?""Мен ҳам шундай деб ўйлайман. Исм Тахаллуси. Ъ ҳа. Бу меники... "Мен ҳам ўқий оламан. Сизнинг суратларингиз сизга адолат қилмайди. Ъ ҳеч қачон.Ъ қиз илтифотларни қандай ҳал қилишни биларди. Девор Де Доублон бирга океан унинг carapace, у ёнимда суҳбат еса, унинг сон деярли меники тегиб. "Демак, сиз таътилдасиз?""Аниқ.Ъ биз асосан оқ қоринлари ва бир парча гулли маёлари бўлган бир гуруҳ кекса қуёш ботувчилар атрофида айландик. У Лир самолёт атрофида ўрта ёшлардаги ер-хотин томонидан кўрган еди, Chyna қаради аёл, қиз ва ери ўртасида кўринишида унинг тўлиқ танасини сақлашга ҳаракат. Мен уни айблай олмадим. "Сиз бу ерда узоқ вақт бўласизми?""Бу нима қилишингиз кераклигига боғлиқ."
  
  
  У тўхтади ва таниқли девор бўлган Де Дублон бурчагига ишора қилди. "Бу ерда нима бор?""Бу ... қасрга ўхшаш нарса. У ерда жуда бой одам яшайди ."У била туриб жилмайди. "Мени таклиф қилишди", деб жавоб берди у. Мен туриб олмадим. Олдинда пляжга олиб борадиган оқланган зинапоя билан нола қилаётган қирғоқдаги бўшлиқ бор еди. У мендан олдинда юрганида, у сочларини силкитди, шунда ҳўл иплар яланғоч пешонамни тарашди. Бу ерда ва у ерда кичик гуруҳлар қум устида ётар едилар ва тинчликда бир нечта рақамлар ётар еди. Деярли бемақсад йўқ еди, шунчаки тўлқинларда тўлқинлар ва пляждаги оч яшил сувнинг чайқалиши. Кўзлар - еркак ва аёл-сув қирғоғидаги оғир қум бўйлаб юрганимизда бизни кузатиб боришди. Биз қарашларни еътиборсиз қолдирдик. У силлиқ юрди, кўп тебранмади. Салом, бу керак емас еди. Бизнинг чап томонимизда стена Де Доублон қирғоқ бўйлаб давом етди. Бир неча юз метр юрганимдан сўнг, мен кичкина кой устидаги тешикни пайқадим. Бу лагунага кириш бўлиши керак. Кичкина пиёдалар кўприги сув устида чўзилган, унинг устида деворлар силлиқ бетон устида қўзиқорин турмуш ўртоғи каби бўртиб чиққан. Бошқа томонга бориш имконияти йўқ, ҳатто илгак ва арқон билан ҳам, бу мени ажаблантирмади. Девор остидан лагунага олиб борадиган қисқа tunnel тортиб олинадиган темир панжара билан ёпилганлигини ҳам билардим ва Егони кўтариш учун нима қилиш кераклиги ҳақида ўйлардим. Биз кўприкдан ўтаётганимизда, у тешикка ишора қилди. Ъ бу нима?"Оҳ, бу катта ҳовузга ўхшайди. Бу одамнинг ўз қайиқлари бор. Ъ оҳ, тўғрими? У бош ирғади ва қўлимни олди; унинг думба миммо мени ўтди. "Сизга қайиқлар ёқадими, Ник?"Ъ менда битта бор. Бу шуни англатадики, мен уни меҳмонхона атрофида ёлғиз ишлатишим мумкин .""Қандай қайиқ?"Бу... Мен буни нима деб аташларини билмайман. Тез қайиқми? Жуда тез кетмайдиган кичик қайиқ .""Спеедбоат. Ҳа. Хўш, кейин биз у ерга боришимиз керак.""Сиз қайиқ билан яхшимисиз?"У мени ялаш учун қучоқлади ва қора кўзлари жилмайиб қўйди. "Мен қайиқ ҳайдашим мумкин."Мен у нимани назарда тутаётганини жуда яхши билардим, лекин мен уни айтишини хоҳлардим. "Биз кўрамиз. ""Кейинроқ?"Ҳа, кейинроқ."
  
  
  Де Дублон оролнинг бутун ғарбий қисмини егаллаган. Биз девор бўйлаб кенг доирада юрдик; бу ерда сузувчилар ёки қуёш ботувчилар йўқ еди ва юмшоқ бемақсад қирғоқдан унчалик узоқ бўлмаган зўрға ҳимояланган маржон рифлари атрофида айланиб юрди. Уфқда денгизда битта оқ елкан ажралиб турарди; бундан ташқари, майин айланаётган сувдан бошқа ҳеч нарса кўринмасди. "Сиз бу ерда қанча вақт ишлайсиз, Сер?""Оҳ ... деярли бир йил, менимча.""Оҳ, бу жуда кўп."У елкаларини қисди. "Улар яхши тўлайдилар ва бу ерда ҳаёт ёқимли."
  
  
  "Сиз бундан олдин Флоридада яшаганмисиз?"У тўсатдан тўхтади ва менга изланиб қаради. "Нега буни сўраяпсиз?"Билмайман. Бу менга жуда еҳтимол туюларди ."Қиз бош ирғади, унинг кўзларида оғриқ пайдо бўлди. Ъ ҳа. У Кастро қочиб.""Мен назарда тутмадим...", "Оҳ, бу муҳим емас. Узоқ вақт бўлди, биз қочиб кетганимизда у кичкина қиз еди. Онам билан мен бошқалар билан кичик қайиқда борардик. Улар бизга, Куба патрулига ўқ узишди, лекин биз қочиб кетдик. Деярли. Унинг қоши савол билан ғалати. "Меники... онам. У жароҳат олди ва жиддий жароҳат олди. Бир ойдан кўпроқ вақт давомида шифокорлар Ҳои яхшиланишини айтишди ва кейин у вафот етди.""Кечирасиз.- У яна елка қисди. "Бу анча олдин еди, Ник."Инқилобдан кейин Кастро Егони қамоққа ташлади. Улар билан унинг пароми нен ҳақида ҳеч нарса ешитмаган еди. Айтадиган ҳеч нарса йўқ еди. Мен саломга ишониш учун бу каби жуда кўп ҳикояларни ешитган едим, лекин у ҳар доим ҳақиқатни айтиши еҳтимоли бор еди - ва мен буни умуман муҳим деб ўйламаган едим. Биз индамай юрдик; у менга яқинлашди, лекин ўйланиб адашгандай туюлди. Ниҳоят у шундай деди: "биласизми, бу менинг ҳақиқий исмим емас."Ъ ои? У қисқача жилмайиб қўйди. "Бу сиз учун ажабланарли емас."У бошини чайқади ва била туриб жилмайиб қўйди. "У беш-олти йил олдин Маямидаги шоу-бизнесга келганида, агентим мени Margherita Ortiz сифатида ёзишни истамади. "Жуда оддий", деди у юзимга қараб.
  
  
  Сизнинг онангиз ярим хитойлик еди. Отам мулат еди. Шунинг учун негрнинг номи. "Ъ ои. У тўхтади ва менга қаради. "Сиз ҳамма нарсани биласизми, Ник?""Ҳа!"У менинг қўлимни сиқди. "Нега Доублеcай, Ник каби жойга келдингиз? Бу шунчаки Ҳиппи болалари ва кекса еркаклар семиз аёллари билан.""Оҳ, мен бу ерда рақс шоусини намойиш етаётган динамит бўлаги ҳақида ешитдим, шунинг учун келишим керак еди."Унинг guttural кулгиси бемаъни шубҳа билан қарайди. У оёқ учида турди, кўкраклари кўкрагимга босилди. Унинг Бахмал лаблари ажралиб, кўзлари хиралашди. Биз ўпдик. У қўлларини бўйнимга ўраб олди ва тос суяги меникига бурилди. Менинг ревматизмим дарҳол ва шубҳасиз еди ва у тили меники бўлганда менга қарши қаттиқроқ босди. Менинг қўлларим унинг орқасидан, чўмилиш костюмининг пастки қисмига, қаттиқ ешаги орасидаги илиқ терига тушди. Еҳтимол, ўша пайтда баланд девор бўйлаб секин юрган иккита ёш жуфтликни кўриш яхши нарса еди. ИҲ уни биринчи бўлиб кўрди ва Чйнанинг еътиборини уларга қаратди. У хўрсинди, кейин кулди ва чўмилиш костюмимдаги бўртиққа тегди. "Сиз совиб кетгунча мен сизни кузатиб бораман,майлими? " У хурсанд кулди. "Мен ҳақ еканлигимни билардим, Ник. Сиз уларга дўзахга боришга имкон берадиган характерсиз."У миннатдорчилик билан жилмайиб қўйди ва биз бошқаларни кутиб олишга бордик. Биз ну ўтди ва девор бурчак ўгирди едим кейин, у менинг белига унинг қўлларини ўралган ва менинг қўл қарши унинг ёноқ артди. "Бу менинг дам олиш куним, Ник.""Одатда кечқурун нима қиласиз?""Баъзан мен уни Нассауга олиб бораман. Ёки у, мен китобни ўқиш учун хонамда қоламан " ёки сиз қайиқда сайр қиляпсизми?"Ҳа. Бу болалар."Менимча, бу яхши фикр. Бу оқшомми?"Албатта."Кабаре барда кўришгунча. Аввал овқатланайлик, кейин... "Йўқ", деди у кескин. "Баррда емас. Менга ёқмайди... Биласизми. Учрашувимиз бўлса, ҳеч ким мени у ерга олиб боришига йўл қўймайман. Мен сизнинг хонангизга келаман.""Қаердалигини биласизми?"У бош ирғади. "Кеча сиз рақамни олд столга ёзишингиз керак еди."Ъ ои. Бу ҳақиқат.- Биз узоқдан меҳмонхонани кўрмагунимизча бироз юрдик. "Сизда бор ... ҳмм ... бу ерда ҳеч ким йўқ, борми?""Сиз нима демоқчисиз?"Кўпроқ?"Ои. Йўқ, айниқса, Ник. Бу ерда менга қисқа вақт бўлса ҳам завқ бағишлайдиган ҳеч ким йўқ." Унинг кўзлари менга афтидан истисно еканлигимни айтди, лекин биз меҳмонхонанинг ён томонидаги ўнлаб ранг-баранг пляж аравачалари қуёшда порлаган кичик майдонга етиб келганимизда, мен каби гўзалликка ишониш жуда қийин деб ўйладим. кечалар.
  
  
  
  Еттинчи Боб
  
  
  Менга ёқмади ва хонамга бир неча shisha муздек Амстел пивоси олиб келинди. Официант балкон ешиги ёнига стол қўйди ва у кетгач, чамадонининг атрофига ўрганмоқчи бўлган бир нечта нарсаларни олиб чиқди. Жанубга бемалол саёҳат қилиб, у Ню-Ёрк бўйлаб юрди ва навигация жадвалларини сотиб олди. Они меҳмонхонаси нима еканлигини топишга қийналди, аммо охирида биз Doublet Cай харитасини топдик. Ўшанда у Наҳга зўрға қараган еди; у бу гавжум шаҳардан чиқиб, йўлга чиқиш учун жуда хавотирда еди. Енди у ярим стакан пиво ичди ва харитани очди. У кўп нарсани кўра олмайди; ўзини ҳурмат қиладиган ҳеч бир skipper Стал уни иккита Орол яқинидаги катта кемани бошқариш учун ишлатмайди, аммо бу уни топа олган веб-харита еди. Бир нечта хавфли сув ости тўсиқларига ишора қилинди; иккита ески ҳалокат, ўша куни у кўрган маржон рифлари ва бир нечта саёз жойлар. Де Доублон сайтидаги Laguna белгиланган еди, аммо океан бўйлаб чиқиш кўринмас еди. Бу менинг бевосита ташвишим емас еди; мени бошқа Орол-Домесдай ороли атрофидаги сувлар кўпроқ қизиқтирарди. Саёз ва тартибсиз рифлар бор еди. Мен буни ёдлашга қўлимдан келганича ҳаракат қилдим, билингки, бу зулматда менга кўп фойда келтирмайди. Лекин ҳеч бўлмаганда у уларнинг борлигини билар еди ва бу фарқ қилиши мумкин. Кейин у уни очди ва балконга чиқди, енди қуёш баланд, тез ҳаракатланувчи булутлар билан яширинган. У қўрқинчли устида узоқ енгашиб, лекин денгизга бурчак яқин, лекин ҳеч нарса кўриш мумкин, Де Доублон. Мен меҳмонхонанинг юқори қаватида хонани олишга ишонч ҳосил қилдим, аммо енди мен меҳмонхонанинг тўлиқ кўриниши билан хонани олишга ҳаракат қилишим кераклигини англадим. Хўш, сиз фақат шундай кўринадиган хонага киришингиз керак еди. Мен ески оқ жинси шимлар, Terri матодан козок ва charm сандалларга айландим, қуёшдан сақлайдиган кўзойнакларимни кийдим ва чўнтагимда етарлича ўзгариш борлигига ишонч ҳосил қилдим; кейин узун, жим коридор бўйлаб юрдим. Еҳтимол, бу 716 дан 729 гача бўлган рақамлар еди. Мен лифтни пастки қаватдаги қабулхонага олиб бордим ва агар кимдир мени пайқаса, катта, хира ёритилган қабулхонага кирдим. Мен уни олдим ва умуман истамаган ромга буюртма бердим. Бир неча дақиқадан сўнг у ундан еркаклар хонаси қаердалигини сўради ва шу томонга йўл олди. Мен умид қилганимдек, иккита telefon киосклари бор еди. У меҳмонхона рақамини терди ва 722 сўради. Мен унга қўнғироқ қилганимда, биринчи уринишим муваффақиятли деб ўйладим, бир аёл менга жавоб берди; у уйқусираб ва ҳаяжонлангандай туюлди. Мен ундан оиласи ҳақида сўрадим, у оиласи йўқлигини айтди, шунинг учун кечирим сўрадим ва гўшакни қўйдим. Сабр-тоқат, у ўзини айтди ва барстоолига қайтди. Кейинги ярим соат ичида мен полимдаги бошқа хоналарга икки marta қўнғироқ қилдим ва иккаласини ҳам ишғол қилдим. Агар кейинги сафар қўнғироқ қилсам, бўш хонани топмадим, бошқа нарсани синаб кўришим керак еди; катта сайёҳлик меҳмонхоналарини бошқарадиган одамлар аҳмоқ емас ва ертами-кечми ҳамма бир хил одам бир қаватда турли рақамларга қўнғироқ қилаётганини тушунади. Бу ески хакерлик ҳийласи - шунчалик ескики, мен уни ишлатишдан деярли уялдим. Аммо менда кўп вақт йўқ еди ва мен хоҳлаган кўринишни бермаган хонага кириш учун тўғридан-тўғри ва зўравон тактикадан фойдаланишни хоҳламадим. Тўртинчи уринишда у хона бўш еканлигига ишонч ҳосил қилишдан олдин телефонни ўн marta жиринглади. У шошиб қабулхонага қайтиб, лифтни ўз қаватига олди. Менга жосуслик шогирди сифатида ўргатилган биринчи нарса ҳисоботларни қандай ёзиш, иккинчиси еса қулфларни қандай очиш еди. Мен егалик қиладиган ҳар бир камарда ўрнатилган асбоблар мавжуд ва бир дақиқадан камроқ вақт ичида мен ўзимни 721-хонада топдим. У ешикни очиқ қолдирди - шунда аҳоли қайтиб келганида, у ешик очилганини кўргани ва манзарадан завқланиш учун киргани учун кечирим сўраши мумкин еди-ва тезда балкон ешиги томон юрди. Балконда узоқ туришим шарт емас еди. Мен уни сақлаб жойдан, мен аниқ ер енг кўриш мумкин. У девор ташқарисида мақсадли равишда олдинга ва орқага юрган одамларни кўрди. Улар формасини кийган емас еди, ва ҳеч қурол аниқ еди, лекин улар кийган еди бўш швед тасодифий кийим ҳайратланарли ўхшаш еди ва бир нарса яшириш мумкин .45 калибрли кесилган милтиқ учун. Лагунада бир нечта сув билан ишлайдиган қайиқлар бор еди ва уларнинг баъзилари & Нбда сузиб кетишди. У кенг тошли майдоннинг бошқа одамлар қуёш ботаётган қисмини кўрди, улар орасида оқ курткали хизматкорлар ичимликлар солинган товоқлар билан юришди... ва бошқа нарсалар. Яна нима етказиб берилаётганини кўриш учун яқиндан танишишнинг ҳожати йўқ еди. У тахминан 140 кг оғирликдаги соқолли йигитни таниди, у емуга тақдим етилган лаганда устига чиройли тарзда ўралган жуда махсус оқ шляпа олди. Hashish, еҳтимол; баъзи мижозларни жалб қилиш учун бепул ичимликдан кўпроқ нарса керак еди. Лекин бу унинг кўриши еди. Меҳмонхона атрофидаги дарахтлар бир-бирига яқин екилган ва лагунанинг орқасидаги егри ички девор бинонинг жабҳасини яхши кўринишини тўсиб қўйган. Шундай қилиб, ҳар доим ташқи деворга кўтарилиш муаммосини келтириб чиқарадиган қўш баррикада, мен соқчилар қаердалигини билмайман - ва агар у қандайдир тарзда бу тўсиқлардан ўтиб кетган бўлса, ички баррикададан ўтиш муаммоси бор еди ва Худо яна нимани енгиш кераклигини билади. .
  
  
  "Қаранг, сер. Сизга бирор нарсада ёрдам бера оламанми? Унинг овозини ешитиб, у лаънатланган қалин гиламларни ақлан лаънатлаб, орқасига ўгирилди. Ешик олдида турган баланд бўйли, қора танли одам оддий кундалик кийимда еди. Бир қўли бепарволик билан его дақиқали қисқа дублетга тиқилди. У савол билан жилмайиб қўйди ва бутунлай хотиржам бўлиб туюлди. Мен томоғимни тозаладим ва етарлича хижолат бўлиб кўриндим деб умид қилдим. - Илтимос, кечирасиз. Ешик очиқ еканлигини кўрдим ва меҳмонхонанинг бу томонидан кўринишни кўриш учун ичкарига кирдим."
  
  
  Ъ ҳа.- У ешикни орқасидан ёпди-бу мени еҳтиёткор қилди. "Бу тирилиш оролининг енг юқори нуқтаси ва кўриниши жуда қизиқ."Бу сафар у кенг жилмайиб қўйди, кейин унинг его ҳақидаги билими. "Ҳерридге?"Лйра учувчиси бир зум бошини егди. "Албатта, Жаноб Уолтон.""Кечирасиз. Унинг фақат бир меҳмонхона... Балконда чарчаган қўлни силкитдим, кейин уятчан жилмайиб қўйдим. "Агар текширсангиз, мен бу ерга ҳеч нарса олиш учун келмаганимни кўрасиз."У хонага бир неча қадам ташлади ва менга тикилиб туришда давом етди. Ъ бу керак емас; Сиз менга ўғрига ўхшамайсиз, Жаноб Уолтон. У бўшашган ҳолатни тахмин қилиш учун кўп ҳаракат қилди. "Кечирим сўранг", деди у, кейин унинг табиий қизиқиши ўтиб кецин. Ҳерриж тушунишда бош ирғади. "Ҳа, бу менинг хонам. Доубл раккаб Cай жуда яхши, унинг ходимлари муносабатда. Ҳамма учун тенглик". У буни аччиқ изсиз айтди. "Буни ешитганимдан хурсандман. Улар иҳ учувчиси бахтли бўлиши кераклигини тушунишади .""Мен қониқдим."У елкасида менга бош ирғади. "Балки сизни девор ортидаги бу ғайриоддий ҳолат қизиқтиргандир?""Ҳаммаси шу, шундай емасми? Мен у ерда ким яшаётганини биладиган ҳар бир кишини назарда тутяпман." "Аммо мен уни Зоҳид деб ўйладим. Бу одамлар его лагунасида кимлар ўйнаяпти? "Оҳ, Жаноб Ingersoll ёлғиз бўлиши мумкин, лекин у худбин емас. Бу ёшларнинг айрим қисмларини ўз еголаридан фойдаланишга таклиф қилади ... хусусий бинолар". "Мен буни олишни бошладим.""Мен ҳам."Ъ ои? Ҳерридге ҳовузга енг яқин меҳмонхона томон ишора қилди. "Енди сир емаски, Жаноб Ingersoll бу дарахтлар орасига бир нечта телевизор камераларини ўрнатган. У меҳмонларни томоша қилиш ва ўз мулкига таклиф қилмоқчи бўлганларни шахсан танлаш орқали завқланаётганга ўхшайди.""Бу мен учун сир." Естественно учун бу имконият хок менга кўрсатма берганида хаёлимга келди ва мен бу тасдиқланганидан хурсанд бўлдим. "Сиз буни енди биласиз, Жаноб Уолтон."Хўш, тингланг, мен ҳозиргина келганимдан афсусдаман. Кўряпсизми, у каби саёҳат қиладиган kishi-меҳмонхоналар, санаторийлар ва шунга ўхшашлар-ҳамма нарсага бурнини ёпиштиришни одат қилади. Сиз ески дўстингиз ёки бирор нарса билан қачон учрашишингизни ҳеч қачон билмайсиз. - Мен уни тушунаман. Ҳерридге тош каби турди, мени ўтишга рухсат бериш учун бироз четга чиқди.
  
  
  Миммо унинг ёнидан ўтди, бош ирғади, коридорга кираётганда ноаниқ силкитди ва ешикни еҳтиёткорлик билан ёпди. Унинг хонасига кетаётиб, нима учун учувчи иш кийимида дублетининг чўнтагида қурол борлигига ҳайрон бўлдим. Еҳтимол, мен Ҳеррижнинг Double C-да бошқа вазифалари бор деб ўйладим, бу ҳақда мен аллақачон билардим.
  
  
  Тирилиш оролини бироз кўпроқ ўрганиш учун ҳали етарли вақт қолди. Автотураргоҳдаги қувноқ қул менга пляж аравачасини, махсус танаси ва кенг шиналари бўлган вайрон бўлган Волксваген машиналаридан бирини узатди. У голф майдонига етгунча palma дарахтлари билан ўралган йўлдан пастга тушди. Клуб ёпиқ павилондан бошқа нарса емас еди, уч томони очиқ, тўртинчи томонида шкафлар қатори бор еди. Ичкарида ва ташқарисида кичкина бар ва столлар бор еди, лекин у ерда ҳеч ким йўқ еди.
  
  
  У павилоннинг ёғоч полидан ўтиб, голф майдонига қаради. Юмшоқ қия далалар ям-яшил ўсимликлар билан қопланган, гулли ўсимликлар ва моҳирлик билан жойлаштирилган palma дарахтлари билан қопланган. Узоқдан у ўйинчиларнинг ёлғиз квартетини ва иккита голф аравасини кўрди; акс ҳолда, курс кимсасиз бўлиб туюлди.
  
  
  У аравага қайтиб, Манзилсиз давом етди. Голф майдонининг охирида йўл кенгаяди, буталар етак ва тўсатдан менга кичик портга қўшилади. Кўрфазнинг икки томонида тўлқинлар пайдо бўлди; Бар портида бир нечта кичик елканли қайиқлар ва тезюрар қайиқлар билан бирга икки ёки учта яхши ўлчамдаги крейсерлар боғланган. Мен илгари ҳеч қачон гидрофоил каби нарсаларни кўрмаганман.
  
  
  Ingersoll Laguna устида бир жойда бир паркини бўлса керак, у ўйлади, қаерда ҳайрон.
  
  
  Кўрфазнинг нариги томонида Қиёмат ороли уни кўрди, унинг пўлат скелетлари қум атрофида кўтарилган ва кўприк устунлари Кўрфаз сувлари устидан чиқиб кетган. У уни сақлаган жойидан енг узоқдаги кўприкнинг таъмирланиши кўпроқ ташланган ва унутилган пўлат нурлар массасига ўхшарди. Кўприкда қурилиш фаолияти ҳақида ҳеч қандай аломат йўқ еди, лекин мен уни узоқдан кўрдим, краннинг кўтарувчи нурлари ва унинг атрофида айланаётган сариқ қурилиш дубулғаларининг нуқталари. Бу менга оддий қурилиш лойиҳасидек туюлди ва у ярим милдан кўпроқ узоқликдаги очиқ сувга қараб, бу бошқа нарса еканлигини тушунмаган бўларди.
  
  
  Бўкираётган двигателнинг бўғиқ хириллаши менинг нигоҳимни чапга қаратди. Оқ қайиқ кўрфазнинг охиридаги узоқ жойни айланиб чиқди ва оқ корпус ялтироқ металл тиргакларда сув устида кўтарилди. Гидрофоил қайиқ ва мен унинг қаердан келганига ҳайрон бўлишим шарт емас еди. Анжела очиқ кабинанинг орқасида, тўртбурчак, тўла Осиёлик одамнинг ёнида ўтирар еди ва рулда мен у билан бир кун олдин аеропортда кўрган узун сочли йигитлардан бири еди.
  
  
  Тез қайиқ кенг йўл белгисини ясади ва икки Орол орасидаги бўғозга йўл олди. У барнинг узун портига сузди, у ҳам Қиёмат сувига тушиб, секинлашди, қирғоққа яқинлашди ва сувга шўнғиди. Арқонни ушлаш учун бир нечта кичик фигуралар олдинга чиқишди, кейин трио зинапояга чиқиб, қирғоққа сакраб тушди ва паст бинолар кластери орқасида ғойиб бўлди.
  
  
  Рўйхатга томонидан зикр" Formosa "дан" пудратчи", менинг тажовузкор ҳамроҳи олдинги оқшом, афтидан зудлик яқин олти икки аъзолари билан қурилиш сайт ташриф буюрди ...
  
  
  Мен кичкина портдаги қайиқларни томоша қилардим ва Chyna қандай қайиқ еканлиги билан қизиқдим. Аввалига у фақат уни тинглашни, Ингерсоллнинг операциялари ҳақида менга нима дейишини кўришни хоҳлади, аммо енди менда яхшироқ фикр бор еди.
  
  
  Аеропорт баланд жойда, портдан унчалик узоқ бўлмаган жойда жойлашган еди. Лир реактиви шамол белгиси билан кулбанинг олдида тўхтаб турарди ва яқин атрофда бир нечта sport самолётлари бор еди. Мен бошқа борадиган жойим йўқ еди, шунинг учун мен бетон платформада юрдим. Бир kishi кулбадан чиқиб, бир оз томоша қилди, кейин ичкарига қайтди. У шунчаки сайёҳ еди.
  
  
  Енди у аравада биринчи ва охирги marta пляжга миниб, меҳмонхона ёнидаги tennis кортларига етиб боргунча тиззасини қум устида силлиқ тезликда якунлади. Улар пляж каби кимсасиз едилар; доубл ва Cай меҳмонхонасининг меҳмонлари голф ва ҳовуз бўйида уйда дам олишдан кўра кўпроқ стрессли нарса билан овора емаслиги аниқ еди.
  
  
  Аравани қайтарганимдан сўнг, мен тўғридан-тўғри хонамга бордим; енди менга ҳужум қилиши мумкин бўлган йигитлардан еҳтиёт бўлиш вақти емас еди. Мен у билан бир соат ухладим, кейин яқинлашиб келаётган оқшомга тайёргарлик кўришни бошладим.
  
  
  Уники менинг яширин қуролларимга бўлган еҳтиёжни Ранк билан мен ўз егоимни узоқ вақт яшириш имкониятига ега бўлмаслигим еҳтимолига қарши тортди; кейин уники истамай Вилгелмина ва Гюгони жойида қолдиришга қарор қилди. Акс ҳолда қулай шароитларда, жосуслик иш етарли қийин, лекин раққоса у ўйлаган фақат нима деб нозик имконият берилган, мен бир қурол ва stiletto билан его бошлаб масалаларни мураккаблаштириши кўзга олмади. Мен қўлга оламан.
  
  
  У қуюқ шимлар, тўқ жигарранг козок ва оч кўк blazer кийиб, бироз ескирган tennis балет терликларини қолдирди. Кейин уники, мен балконда бир неча дақиқа ўтирдим ва ҳовуз яқинидаги бурчагимга қарадим. Пўлат камар ҳали ҳам банд еди ва кеч қуёш йиртиқ булут қопламини ёриб ўтди.
  
  
  Кимдир оҳиста йўталди. Мен ўгирилдим, лекин орқамда хонада ҳеч ким йўқ еди. Кейин у овозларнинг паст шовқинини ешитди, аммо сўзлар тушунарсиз еди. Овозни ешитиб, у балкон панжарасига борди ва тинглади. Мен ешитган бир неча сўз атрофида тил ноаниқ таниш, аммо ғалати туюлди. У пастга қаради ва пастда балкон панжарасини кўриш учун етарлича олдинга егилди.
  
  
  Жигарранг қўл ва қора енгнинг бир қисми панжара устида ётарди. Унинг боши аста-секин орқага бурилди ва менимча, юзимдаги табассум шафқациз еди. Шундай қилиб, улар менинг остимда очиқ қолишди - ва жуда мослашувчан одам учун иҳ балконидан меникига кўтарилиш қийин бўлмайди ва яна туриш осонроқ бўлади. Кечаги босқинчи бу осон қочиш йўлидан фойдалана олмади ...
  
  
  Хонамда бирор нарсани тартибга солиш учун бир неча дақиқа вақт кетди ва мен ендигина тугатаётган едим, ешигим тақиллади. Унинг танаси ҳаракациз еди, лекин у соатига тикилаётганда бўшашди. Мен ўз вақтида келдим.
  
  
  Мен унга ешикни очиб, у ерда турганини кўрганимда, бир лаҳзага мен уни режалаштирганим каби ишлатмаслигимни хоҳлардим. Бу фақат бир лаҳзани олди.
  
  
  
  Боб 8
  
  
  
  
  "Ҳа", деди у унга оҳиста, аста-секин ўрганиб чиқди. Ҳар доимгидек, у оқ либосда, бу сафар полга чўзилган мураккаб либосда, draped, бурмали ва озми-кўпми Ҳинд услубида ўралган еди. У юрганида, унинг кўйлаги у ерда ва у ерда бўшашиб, бронза оёқларини очиб қўйди ва паст бўйинбог ъ Irene остида ҳеч нарса киймаганлигини аниқ кўрсатди. У миммо мени сузиб сифатида унинг ёқ диллар менинг camisole қарши қоқиб, ва у хонанинг ўртасида бўлганида, у пироуеттед ва орқасида балкон девор атрофида нур билан берган унинг.
  
  
  "Мени ёқтирасизми?"у сўради.
  
  
  "Бу аҳмоқ тирноқли винт."
  
  
  У кулди. Ъ ҳа. У атрофга қаради, кўзлари катта каравотга тикилди. "Кечки овқатдан олдин газак ейишимиз мумкинми?"
  
  
  Мен одатда бундай таклифларга жавоб беришни секинлаштирмайман, лекин бу PanteRa аёл мен учун жуда тез еди. У менинг иккиланишимни сезди ва бегуноҳ қошларини кўтарди.
  
  
  "Айтмоқчиманки, озгина ичимлик."
  
  
  Бир маънода, барчаси енг яхшиси еди; кечқурун режаларим бор еди ва у мендан уларни тўғри тартибда саралашимни сўради. "Рум муштми?"
  
  
  Ъ шампан.- Бу сўров емас еди.
  
  
  У телефонга борди. "Келинг, его қанчалик тез олиб келинишини кўриб чиқайлик."
  
  
  Ъ шарт емас. У кичкина музлатгичга бориб, катта punch Декантер ортидан бир shisha шампанни чиқариб олди. "Агар мен буни олсам, бошқа ҳеч нарса ичмайман", деди у.
  
  
  "Сиз бу шишани у ерга қўйдингизми?"
  
  
  "Уни."У бошини егиб, менга қаради. "Сизга ҳам ёқадими?"
  
  
  "Мен бунга қарши емасман."
  
  
  Биз ҳар биримиз совутилган стаканларни ичдик, у ҳам музлатгичда қолдирди ва атайлаб бир-биридан узоқлашди. Суҳбатимиз тўхтатилди; у мендан ишим ҳақида сўради, лекин жавобларимга унчалик қизиқмади. Бу менинг миямга яна бир огоҳлантириш юборди; бу шоубиз hustler бўлиши керак еди ва агар у кариерасининг қолган қисмини Таке-кайда рақсга сарфлашни режалаштирмаган бўлса, у ҳеч бўлмаганда менинг диққат билан машқ қилган ҳикояларимдан ҳайратга тушиши керак.
  
  
  Бунинг ўрнига у суҳбатни ўзига, бахциз болалигига, Кастро ва барча коммунистларга бўлган аччиқлигига қаратди. У онаси ҳақида ҳамма нарсани айтиб берди, у яна материк Хитой бўйлаб қандай қилиб қочиб кетди. У деярли ишонарли еди, лекин у бунга жуда қатъий еди.
  
  
  Ва бу мен учун яхши еди; енди мен буни тунда қилишимга заррача шубҳа қилмадим.
  
  
  Биз чиққанимизда, хона атрофида қоронғи еди. Пастда биз яшаш хонаси фойдасига асосий овқат хонасидан қочдик; муқаддаслик шу қадар юмшоқ едики, Чйнанинг оқ либоси порлаётганга ўхшарди. У мени сув манзараси билан танҳо бурчакка олиб борди, бардан иложи борича узоқроқ ва ча-ча-ча гуруҳи кичик рақс майдончаси ортида ўйнади.
  
  
  Официант дарҳол бир shisha шампан ва фақат битта меню билан пайдо бўлди.
  
  
  "Улар мени билишади", деб тушунтирди у.
  
  
  Мен кулишим керак еди.
  
  
  "Филето ҳар доим жуда яхши, Ник."
  
  
  Ъ яхши. Сиз ҳақиқий мутахассиссиз ."Қиз бу масалани ўз қўлига оладими, менга фарқи йўқ еди, ахир у бу ерда уйда еди ва унинг қоидалари билан ўйнаш зарар қилмади. Бир мунча вақт учун.
  
  
  У едда тўймас еди ва нозик консентрация билан сариёғли бифтекга ҳужум қилди. Биз кўп гапирмадик, бу менга ёқди. Баъзи жуфтликлар рақс қилинди, асосан кекса одамлар, келин-куёвлар каби ўпиш бир ер-хотин бундан мустасно. Гуруҳ яқинидаги столда бир нечта узун сочли ўғил болалар ёрқин, аммо нисбатан normal кийим кийиб ўтиришарди-дам олиш кунлари Ҳиппи ўйинларини ўйнаётган талабалар каби.
  
  
  Қаҳва берилгандан сўнг, у ундан рақсга тушишини сўради. У бошини маҳкам чайқади, узун, оқ сочли сочлари елкасига тушди. "Мен пул учун рақсга тушаман, Ник."Унинг тишлари қоронғиликда ярқираб кетди. "Мен қиладиган ҳамма нарса шунчаки ўйин-кулги учун."
  
  
  У бир зум унга қаради, кейин енгил қўлини олди. "Шунда сиз албатта кийинишни хоҳлайсиз."
  
  
  Унинг қошлари отилди. Ъ ои?ъ
  
  
  "Агар сиз пойга қайиғида сузишни хоҳламасангиз."
  
  
  "Тезюрар қайиқ. Сиз менга ўзингиз айтдингиз.
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Аммо нега мен кийинаман?"У менинг қўлимни сиқиб, кийимининг бурмаларини силаб қўйди. "Бу ҳам ҳеч нарса емас."Биз ён ешикдан чиқдик ва ҳовуз атрофида тўхташ жойига бордик. Chyna, албатта, ўз beach buggy еди, ва у кечки овқат устида кўрсатилган едим шу ёввойи концентрацияси билан ҳайдаб. Биз барда порт етганида,у таглиги қадар тортди, planks унинг ғилдираклари остида кучли.
  
  
  Қайиқ порт Бар охирида машиналар қилинди, пастки кеманинг бир неча чироқ билан катта Крис ҳунармандчилиги ёнида. У кулиб, кўзларини его томон бурди ва қайиғига қайтди. Бу узунлиги тахминан беш метр бўлган тезюрар қайиқ еди, катта кабинаси юмшоқ матлар билан қопланган еди. Сафдаги ҳамма нарса сингари, ҳамма нарса оқ еди. Бу менга унчалик ёқмади, лекин бу ҳақда ҳеч нарса қила олмадим.
  
  
  У етагини кўтариб, сандалини ечди ва кабинага енгил сакраб тушди. У 75 от кучига ега Mercury ташқи двигателини орқага тортаётганда уни орқа боғлаш чизиғи ташлаб юборди ва у барқарор ишлай бошлагач, камон чизиғи уни ечиб, ёнига ўтирди. У яхши еди, у орқага қадам қўйганида нима қилаётганини билар еди, белгиларни 90 даражага бурди ва тобора кучайиб бораётган шовқин билан Кўрфаз атрофида сузди.
  
  
  Ъ қаерга боришни хоҳлайсиз?Ъ буни тўхтатинг!- у двигателнинг шовқинидан бақирди.
  
  
  У қўлини ноаниқ силкитди. "Келинг, бирор нарсани томоша қилайлик."
  
  
  Биз туман орқали бурди, қисқа тўлқин, фақат Чапдаги меҳмонхона узоқ чироқлар ва ўнгдаги Домесдай оролида бир неча иш чироқ билан ҳидоят; ойнинг бир ип ҳеч нарса дегани. У қайиқни учиш-қўниш йўлагининг ипига тортди ва қирғоққа parallel равишда кесилди. Биз меҳмонхонадан ўтиб, Дублоннинг маъюс деворлари қумга соя соладиган енг узоқ нуқтани етакладик, кейин орқага бурилдик.
  
  
  Чйнанинг сочлари шамолда учиб кетди ва сочларига боғлаб қўйган лента парчаланиб кетди. У қўлини чўзди ва уни тортиб олди. У жилмайиб, оёғимни қоқди.
  
  
  Салом унинг қулоғига бақирди, рулга ишора қилди."Мен буни кўра оламанми?"
  
  
  У иккиланиб, кейин деди. Ъ албатта. Нима учун?"Биз бошқа жойга кўтарилганимизда, бу ўз-ўзидан қизиқарли маневр бўлган жойларни алмаштирдик, лекин биз ҳеч нарса қилмадик, чунки биз ҳали ҳам жуда тез кетаётган едик.
  
  
  Бу тезлашди ва биз учиб кетдик ва енди чап томонимиздаги меҳмонхона миммо жўнаш нуқтасини чақнади. У секинлашди ва Чинага ўгирилди.
  
  
  "Қандай қилиб бошқа Орол ҳақида?"
  
  
  "Сиз" Қиёмат " демоқчимисиз?ъ
  
  
  Ъ ҳа. У ерда нимани кўрасиз?
  
  
  У елкаларини қисди. "Фақат булдозерлар. Жуда хунук.ъ
  
  
  "Бир қарайлик."
  
  
  У менга шубҳа билан қаради. "Улар ҳеч кимни киритмайдилар."
  
  
  "Худо, чақалоқ, у қурилишни ободонлаштиришни томоша қилишни яхши кўради. Кўрайлик.ъ
  
  
  У бунга тушиб қолдими ёки йўқми, менга аҳамият бермади; у бурилди. Биз Кўрфаз бўйлаб бетон тиргакларга ва нариги соҳилга югурдик.
  
  
  Охирги устундан ўтишдан олдин, мен к & нб қиялигидан югураётган одамларни кўрдим. Хира нурда ҳам у улар олиб юрган қуролларни кўрди. У секинлашди ва пастки қисми қумни чўткалагунча қайиқни силжитди.
  
  
  Бизни кучли чироқ кўр қилди. У қўлини кўтариб, Чинага қаради. У ҳаракациз ўтирди, лаблари ажралди, кўзлари бўш.
  
  
  "Тинчланинг!! Ҳудудни дам олинг! Кетинг! Зулматдаги фарёд қатъий ва шиддатли еди.
  
  
  Унинг кўзи кўр нурида жилмайиб қўйди. "Салом, одам, биз шунчаки сузмоқдамиз. Сизда бу қум Итида нима бор? У ўрнидан турди ва олд ойнадан қайиқнинг камонига чиқди.
  
  
  Ёруғлик нурида қаттиқ силует пайдо бўлди. Его карбини ҳаётда менга қаратилган еди.
  
  
  Ъ чиқинг!- у шивирлади. "Бу бизнинг ҳудудимиз. Яна бир қадам ва мен отаман."
  
  
  Ъ ник! Орқамдан бир аёл бақирди. Ъ келинг!ъ
  
  
  У елка қисиб, ёруғликка тиржайди, қуролни кўрсаткич бармоғи атрофида айлантирди ва бош бармоғини болға каби ташлади. "Майли, дўстим, кейинги сафар сизга қўнғироқ қиламан", дедим мен таксига қайтиб, у ҳаддан ташқари пишган Ҳиппи ролини олиб кетяптими, деб ҳайрон бўлдим.
  
  
  Мен уни тескари томонга ёқдим ва қайиқни қирғоқдан олиб чиқдим. Секин-аста кўрфазга киринг. Биз опен & Нбда бўлганимизда, у велосипедда ўсган ва қайиқни сувда қолдирган. "Салом, улар яхши қабул комиссияси бор," мен дедим. Унинг табассуми қаттиқ еди. - У сизни огоҳлантирди.ъ
  
  
  "Улар буни қилишга қандай ҳақлари бор?"Мен ғазабланиб сўрадим. "Агар сиз тўлиқ сув белгисидан пастда қолсангиз, кимдир қирғоққа чиқиши мумкинлигини билмайдиларми?"
  
  
  Унинг табассуми бироз самимийроқ еди. "Сиз бундай нарсалар ҳақида биласизми?"
  
  
  "Мен сузиб юрган едим."
  
  
  У қўлини елкамга қўяди. "Узоққа борманг, Ник. Бундай қонунлар у ерда бузилган ."
  
  
  "Хўш, бу ишларни қилишнинг яхши усули!"Уники, мен умид қилгандим, менинг норозилигимни яхши тўплади. "Улар бундай ахлатни қила олмайди."
  
  
  "Ник ..."
  
  
  У уни тахминан ўзига тортди. Бу ҳисобланган ҳаракат еди, лекин деярли ҳаракат емас. "Мана, болам, - қулоғига хириллади:" бизни бирор нарсадан узоқлаштиришга ҳаракат қилаётганлар жуда кўп. Его лаънатланган девор билан биринчи Ingersoll, ва енди бу! Тушунасизми?"ъ
  
  
  У узоқ вақт жавоб бермади ва у ўз комедиясида жуда узоққа кетганидан қўрқарди. Кейин у аста-секин менга тушди, қўлини кўйлаги остига қўйди ва қўлини белимга ўраб олди.
  
  
  Ъ тахаллусми? у пичирлади. "Салом, биз бироз завқланишимиз керак еди..."
  
  
  Ее қўлини елкасига қўйди ва уни яқин тортди. Бу менинг танамга мос тушди ва бемалол буришди. Унинг юзи кўтарилди ва у унинг лабларидан ўпди; аввал мулойимлик билан, кейин ортиб бораётган еҳтирос билан, у ҳаяжон билан жавоб берди.
  
  
  Бизнинг орқамиздаги Домесдай ороли томондан сув устида кичик светофор тебранди. Уни кутмоқдаман. Sergey бизга етиб келди, янада бурилди, иккиланиб, кейин қайтиб келди ва бизни ўз нури билан ушлади.
  
  
  У қўзғалди, юқорига қаради ва қошларини чимирди. Кейин у жигарранг қўлини кўтарди ва жирканч итоацизлик ишорасида ўрта бармоғини узатди.
  
  
  Прожектор ҳаракатланди. "Ана жуда воеурс," у минғирлади, ва яна менга snuggled.
  
  
  Биз лабларимиз ва тилларимиз ўрганилаётганда оқим билан узоқлашдик ва унинг кийимининг мураккаб бурмалари ажралди. Унинг кўкраклари менинг тегинишимдан жонланди ва лабларим унинг томоғининг тўқ устунидан юқорига кўтарилган парапетга тушди, улар унинг тик нипелига етгунча. У оғир нафас олаётган еди, бошимни танасига босиб, бир оёғимни кесиб ўтди.
  
  
  Бу осон бўлмади, лекин у озод бўлди. Ъ жин урсин! Мен минғирладим.
  
  
  "Бу нима, асалим?"У яланғоч кўкрагини ёпишга уринмади ва юмшоқ нурда у қадимий қофия атрофида ваҳший қулга ўхшарди.
  
  
  "Кечирасиз, - деб бақирдим мен, - лекин улар буғланмоқда ..."Уни, у сўз уни қўйиш ҳам ғазабланган еди, гўё бошини чайқаб.
  
  
  "Уларни унутинг", деди у зудлик билан. "Фақат унвон ҳақида ўйланг."
  
  
  "Хавотир олманг, асалим."У қўлини қўйиб юборди, курткасини ечди ва полга ташлади. "Мен сизни ўйлаяпман."У ғазаб билан қайиқни олди ва тезлашди. Биз денгизга чиқдик, камон кўтарилиб, тўлқинлар устига тушди.
  
  
  Ъ ник! Нима қиляпсан?ъ
  
  
  Уни, Салом кулиб юборди. "Ўйинни тасаввур қила оласизми, асалим?"
  
  
  "Билмайман ..."
  
  
  "Қаранг!"У кўрсаткич бармоғи билан Қиёмат оролига ишора қилди, у аллақачон орқамиздаги уфқда тўсиқ еди. "Унинг нам қаерга бормасин, бу чўчқалар мени безовта қилиш учун бор."Денгиз кўпиклари бизни ҳўллаган ва намлаганидек, двигателнинг шовқини устидан бақиришим керак еди. Chyna ғамхўрлик қилмади.
  
  
  "Шунинг учун биз бу лаънатланган оролга қайтамиз."
  
  
  "Лекин ..."У ҳақиқатан ҳам чалкаш туюлди. "Биз едик..."
  
  
  "Ҳа, биз банд едик. Ва биз буни давом еттирамиз ."
  
  
  Ее қўлини елкасига қўйди ва уни тахминан ўзига тортди. "Биз буни бошқа томондан қиламиз."
  
  
  У қайиқни ярим доира ичида айлантирди ва Қиёмат кунининг нариги томонига йўл олди. Ъ бор.ъ
  
  
  "Сиз ақлдан озгансиз, Ник."
  
  
  - Йўқ, бу ундай емас. Фақат у билан дам олиш наҳ-га қаради. "Сиз мен билан ухлашни хоҳлайсиз, тўғрими?"
  
  
  - Ҳа, ҳа!ъ
  
  
  "Кейин биз буни чўчқалар қуроли остида қиламиз. Ок? У қатъият билан унинг яланғоч кўкрагини қўли билан қоқиб қўйди, кейин бошқасини очиш учун кийимини четга суриб қўйди. У бир лаҳза ҳаракациз ўтирди, кейин ночор бошини чайқади ва тилини қулоғимга ёпиштириш учун енгашди. Биз деярли олдинда еди қадар мен секинлашди, ва Қиёмат оролининг узоқ ип спргелик, кўрфазида ва қурилиш сайт бир хил кенгайтириш бўйича. Биз биргаликда турли хил ишларни қилаётганимизда, мен аста-секин мумкин бўлган патрул излаб қирғоқ бўйлаб сузиб кетдим. Ниҳоят, у қирғоққа чиқди.
  
  
  Қайиқ қумли тубидан чиқиши билан унинг двигатели ўчиб, қирғоққа кичик лангарни тортиб олиш учун олдинга сакраб тушди. У менинг орқамда еди.
  
  
  Ъ ник! у пичирлади. "Агар улар бизни бу ерда топсалар нима бўлади?"
  
  
  "Хўш, нима?"Лангар пичоғи уни бутага тутди. "Улар бизни қувиб чиқаришдан бошқа нима қилишлари мумкин?"
  
  
  "Лекин улар..."
  
  
  У ўрнидан турди ва Наҳга қаради, деярли аксирди. "Сизга нима бўлди?"Мен аччиқ кулиб дедим. "Бу чўчқалар оролнинг нариги томонида. Улар ҳеч қачон билишмайди.
  
  
  У аста-секин қўлларини сочлари орасидан ўтказди ва кўкраклари боғланган шарлар каби кўтарилди. Кейин у менинг қўлимни олди ва мени қисқа, тик қияликдан Тошлоқ томонга тортди. Биз его атрофида юрдик ва чигал ўсимликлар билан ўралган ёлғиз дарахтга келдик. Биз баланд ўтлар даласига келганимизда, у тўхтади ва менга савол билан қаради.
  
  
  У ее томонидан биз қучоқлаганимизда сочлари тўлқинларига чўкиб, юмшоқ ўтга судраб борди. Белдаги токали кийимнинг қолган қисми очилиб, остида оқ адёл ҳосил қилди. Менинг кийимларим осон емас еди, лекин биз бунга еришдик ва бир неча дақиқадан сўнг ёнма-ён ётганимизда танамиз бирлашди. Унинг илиқлиги мени ўраб олганини, оёқлари менинг атрофимга ўралганини, таранг танаси шиддат билан кўтарилаётганини ҳис қилди. У ерда ётар қадар унинг қўллари уни тинчланди, ҳали титроқ, хира ой нурида хира унинг кўзлари.
  
  
  "Тахаллус ..."Оҳ," у нафас олди. "Мени киритинг ..."
  
  
  Биз аста-секин юрдик-кашф қилдик, гуллаб-яшнаётган бог ъ менга очилди, оёқлари кўтарилди, танаси чўзилди, кейин узун Слайд шўнғиди. У менга қадар snuggled, бизнинг органлари хумда дан енди нам, унинг тиззасидан буришиб.
  
  
  Ъ кўпроқ, кўпроқ! у нафас олди ва унинг иссиқ нафаси қулоғимни таради. "Оҳ, Ник, у ҳеч қачон -"
  
  
  Мен унинг овозини ўчирдим, қўлларим билан ён томонларини силадим, кўкраклари кўкрагимга босилганини ҳис қилдим. Узоқ сукунат лаҳзаси бор еди, хўрсиниш ва завқ нолалари билан тинди, кейин унинг танаси таранглашганда унинг кўзлари тўсатдан катта очилганини кўрди.
  
  
  "Оҳ, йўқ ... Ҳа ҳа... ҳа, ҳа, жажажажа ..."
  
  
  Мен унинг авж нуқтасига мослашишда қийналмадим ва иккаламиз ёнма-ён чўкиб, чарчаганимизда, биз бир муддат қолдик. сукутда дам олинг. У ниҳоятда юмшоқ лаблари билан бўйнимни тишлаш учун егилиб, биринчи бўлиб ҳаракат қилди. "Ник", деб минғирлади у. "Оҳ, Ник, бу ҳеч қачон бунчалик яхши бўлмаган..."
  
  
  Бу наҳ бепул синдириш учун менинг барча Ирода олди, лекин негадир мен ағдариб ва менинг тиз олиш муваффақ. У Наҳга, унинг беғубор, порлаб турган бронза танасига қаради ва кулиб юборди.
  
  
  "Бу нима, асалим?""Бу нима?"у шубҳа билан сўради. "Мен бу яхшиманми?"
  
  
  "Худо, йўқ. Мен фақат қуйида қуролланган қаҳрамонлар ҳақида ўйладим; агар улар бизнинг ҳозир бу ерда еканлигимизни ва нима қилганимизни билсалар, улар деворларга кўтарилишган бўлар еди ."
  
  
  "Оҳ, иҳ ни унутинг."У мени қучоқлаш учун қўлларини узатди. "Менга қайтиб кел, менинг никим."
  
  
  У ўзини туришга мажбур қилди. У Орол бўйлаб осмонга ярим милга чўзилган пўлат рамкага қаради. "Мен у ерда ҳеч ким кўрмайдиган нима қилаётганларини жуда қизиқтираман."
  
  
  "Оҳ, бу муҳим емас, азизим. Менга келинг... "
  
  
  Мен уни ешитмагандек қилиб, шимимни торта бошладим. "Келинг, сайрга борайлик, илтимос. Биз бутун тунни бирга ўтказдик."
  
  
  У хўрсинди, ағдарилди ва илон сеҳргарининг савати бўйлаб чиқаётган "кобра" каби бир текис ҳаракатда ўрнидан турди.
  
  
  У қоронғи козок ва балет терликларини кийиб, унга кийимда ёрдам беришни хоҳлади. Бу Егони менинг қўлимдан олиб чиқди.
  
  
  -Биз нима қиляпмиз?Ъ бу нима?- у сўради.
  
  
  Уни қурилиш майдончасида ишчи авлиё кўрсатди. "Келинг, бориб кўриб чиқайлик. Сиз бунга тайёрмисиз?
  
  
  "Ҳа!"у нафрат билан хўрсинди. "Мен ҳамма нарсага тайёрман."
  
  
  У уни тўхтата олмагунча, у ўт бўйлаб юриб, келиннинг пардаси каби кийим изини орқасига қўйиб юборди.
  
  
  У тезда унга етиб олди ва уни секинлашишга мажбур қилди. У менга қарамади ва қаршилик қилмасдан, менинг қўлимга ергашди. Биз буталар чакалакзор орқали қоқилиб, жим юрган, енгил шабада шитирлаган егри кафтларнинг шохлари атрофимизда ўсган. Биз қурилиш майдончасини аниқ кўришимиз учун шунчалик яқинлашганимизда, у тўхтади.
  
  
  "Бу ерда қолинг", деб пичирладим ва бетон миксернинг қоронғи шаклига тезда яқинлашдим. У унинг ёнига ўтирди ва тинглади.
  
  
  Мен уни шамолдан бошқа ешитолмадим. Мен фақат бир нечта гофрировка қилинган темир занжирлар, бурғулаш қурилмаси ва масофадаги кранни кўрдим. Олдинда уч томондан сементланган улкан чуқур бор еди-мен тахмин қилдимки, бу қисман тугатилган пойдевор бўлиб, тубига қияланиб, булдозер излари билан калтакланган.
  
  
  Қолганларини патрул қилишдан кўра, улар оролнинг бир томонини шунчалик қаттиқ қўриқлашаётгани менга ғалати туюлди. У яширинган жойини тарк етмоқчи бўлганида, орқасидан гуриллаган фарёдни ешитди.
  
  
  Унинг орқасига ўгирилди. Мен зулматда хиралашганимдан бошқа нарса емас едим, лекин орамизда яна иккита нуқта бор еди. Улар менга яқинлашдилар, лекин аллақачон қичқираётган Chyna томонга қараш учун тўхташди.
  
  
  Айтганча, улар ҳали ҳам уни кўрмаганликларини айтишим мумкин еди, лекин агар у шунчаки егилиб, сирғалиб кеца, еҳтимол у кўринмасдан қайиққа етиб бориши мумкин еди. Бунинг ўрнига у ўгирилиб югурди ва ўша лаънати оқ кўйлакни Matador каби орқасига судраб борди.
  
  
  Улар уни еллик ярд югуришдан олдин ушладилар. Уни бетон аралаштиргичнинг сояси атрофида томоша қилишди, улар уни ерга ташладилар. Уларнинг айтганлари шамолда учиб кетди, лекин бир лаҳзадан сўнг улар Чинани оёқларига тортиб, орқамга судраб боришди.
  
  
  Мен уни кутдим ва асирларини кўрдим. Улар уни ялаш учун келганларида, у уларнинг кучли, мақсадли ва иккаласида ҳам карбиналар борлигини кўрди. Учлик менинг ўнг томонимда, бетон аралаштиргич атрофида кенг ёйда юрар еди. Менинг муаммом уларга сакраш ёки яқин атрофда бошқа соқчилар бор-йўқлигини кутиш еди. Тахминан йигирма метр нарида улар мендан ўтиб кетишганида, мен унинг қоқилиб, бошини егиб, кийими билан ёпмоқчи бўлганини кўрдим. Соқчилар атрофида Один кулиб юборди. Унинг йиғлаётганини ешитди.
  
  
  Уни, ерга тушиб кетди ва иҳ текшириш учун бетон миксер остида кетди. Улар еснаётган пойдеворни етаклаб, кулба орқасида бир лаҳза ғойиб бўлишди, кейин яна пайдо бўлишди, ҳали ҳам тез юришди. Мен оёқларимни судраб боришга рухсат бердим ва соқчилардан бири унинг қўлидан қўпол тортиб олди. Мен унинг оғриқдан қичқирганини ешитдим, кейин сохта кулиш.
  
  
  Улар кўздан ғойиб бўлгач, у бетон аралаштиргич остидан чиқиб, енг яқин идишни томон югурди. Узоқдан у учта силуетни кўрди, улар бир-бирига шунчалик яқин едики, улар олти оёқли йиртқич ҳайвонга ўхшаб, баланд пўлат скелет ёнидаги цемент блоклари устидаги тузилишга йўл олишди. Улар бир зум тўхташди, ешик очилди, улар киришди ва ешик ёпилди.
  
  
  Уни гофрировка қилинган дазмоллар билан кулбанинг совуқ ноласига суянди ва вазиятни кўриб чиқди. Бу оқшом режалаштирилганидек кўпроқ ёки камроқ еди. Муаммо шундаки, менда бошқа биров ҳам режалаштираётганини ҳис қилдим ва мен бегуноҳ томошабиндан бошқа нарса емас едим.
  
  
  
  Боб 9
  
  
  
  
  Ҳеч қандай ечим йўқ еди. Агар Чйнани қўлга олиш совуққонлик билан режалаштирилган бўлса ҳам - ва мен бунга амин едим; акс ҳолда, у зулматда оқ либосини силкитиб қўйиш учун жуда ақлли еди-мен Нажоткор сифатида ўз ролимни ўйнашим керак еди. Бундан ташқари, мен ушбу оролда хавфсизлик қанчалик қаттиқ еканлигини аниқлашим керак еди. Ва нима учун керак еди.
  
  
  У уни темир кулбадан, баланд пўлат рамкадаги иш чироқларидан узоқлаштирди. У тўрт оёққа тушиб, цемент блокидаги бино томон еҳтиёткорлик билан судралиб юрганида, уни қоплаши учун кўплаб буталар ва palma дарахтлари бор еди. Баланд скелет биносининг нариги томонида икки kishi бор еди ва уларнинг орқасида у кўрфазга олиб борадиган қияликдаги бўшлиқни кўрди. У ерга чўзилиб, Чину судраб кирган бино атрофига қаради.
  
  
  Мен томонда деразалар йўқ еди, фақат айланадиган фан билан очилган. У ерда ётганида, у бўғиқ қичқириқни ешитди: "албатта, аёл.
  
  
  Қоронғи кийим кийиб, кўк кўйлагимни қайиқда қолдирганим бежиз емас еди. Ҳудудни тезкор текширгандан сўнг, у ўзи ва соқчилар ўртасида кўрган бинога югурди. Уники бурчакда ўрмалаб, мустаҳкамланган ойна атрофидаги дераза остига келди. Бу очиқ еди ва у бир ҳовуч нафсини нигоҳига тортди. Сиғадиган жуда кичик.
  
  
  Оғриқнинг яна бир фарёди, бу сафар кўп оёқлари баландроқ. У еҳтиёткорлик билан ўзини бетон рамкага тортди ва деразага қаради.
  
  
  У қаттиқ ёғоч стулда ўтирар, қўллари орқасига боғланган ва боши егилиб, сочлари юзини қоплаган еди. Кал лампочканинг ёрқин нурида у қўллари ва сонларидаги қизил чокларни ва яланғоч кўкракларини кўрди; унинг ошқозонидан бир томчи қон оқиб тушди ва сонлари орасидаги чигал қора сочларга тушди.
  
  
  Унинг ёнида ўтирган одам, орқаси менга, бўшашган хаки кийган еди. Хона бўйлаб карбинларини бепарво ушлаб, озми-кўпми бир хил кийинган икки kishi ўтирарди. Улар хусусиятлари деярли шарқона бўлмаган қизга жилмайишди. Иҳ юзлари ҳам ноаниқ лотин хусусиятларига ега еди ва томбул одам гапирганда, улар қандай одамлар еканлигини билар еди.
  
  
  Бу менинг остимдаги балконда илгари ешитган тилларнинг безовта қилувчи аралашмаси еди. Мен испан ва баъзи Хитой лаҳжаларини биламан, лекин бу одам нима ҳақида гапираётганини тушунмадим. Шунга қарамай, у комбинацияни билади " ва мен оилавий жанжалда иштирок етганманми, деб ҳайрон бўлди; ахир, Chyna бир хил фонга ега еди.
  
  
  Аммо ўша пайтда еркак уни урди ва бу содир бўлди.бу мени бу оилавий жанжал емаслигига ишонтирди. У уни шу қадар қаттиқ урдики, бурнидан қон оқиб, лаблари ва иягидан югуриб, кўкрагига томизилди. Бу мени қарор қилди; мен уни у ердан олиб чиқишим керак еди.
  
  
  Уни, полга тушди ва атрофида ўгириб ҳақида еди-кейин мен унинг оёқ судраб ешитдим. Менинг қўлим кўтарилди, лекин жуда кеч; кимдир бошимга анвилга ўхшаш нарсани ташлади ва у еритилган қўрғошин ҳовузига чўкди, у ерда ҳамма нарса қизил ва қора, қизил ва қора, қизил ва қора порлаб турарди ...
  
  
  Қуёш момақалдироқ гумбурлаб кўтарилди ва даҳшатли шовқин чиқарди, деярли кўз қовоқларини қуритган шиддатли нур каби даҳшатли еди. У юзини ҳимоя қилиш учун қўлини кўтармоқчи бўлди, лекин қила олмади. кўзларимни очиш учун катта куч ва қаерда еканлигимни кўриш учун бир неча сония керак бўлди.
  
  
  Вентилятор бетон нолада баланд айланди ва мен ёнимдаги яланғоч лампочка абадий бош суягимдан ўткир нурларни ташлади. У каравотда ётган, қўл ва оёғини боғлаб қўйган ва бошини ўгирганида, у ҳали ҳам хонанинг марказидаги стулга боғланганлигини кўрди. Кўриб турганимдек, биз ёлғиз едик. Бу қанча вақт кетиши билан қизиқдим.
  
  
  "Стол!"Мен шивирладим. У бошини кўтаришдан олдин унинг исмини уч marta такрорлашим керак еди. У менга қараганида, кўзлари бўш еди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "У бу ерда қанча вақт бор?"
  
  
  У худди " билмайман.
  
  
  . "Ўн ... балки ўн беш дақиқа."
  
  
  Ъ улар қаерда?ъ
  
  
  - Билмайман. Ва менга барибир", деди унинг овози. Унинг бурнидан иягига қуритилган қон оқаётган еди, сочларида ҳам лахта бор еди. "Улар ҳеч нарса демаганми?"
  
  
  "Мен ҳеч нарса ешитмадим."
  
  
  "Хўш, биз бу ердан чиқишимиз керак. Улар сиздан нимани ўрганишлари мумкин?
  
  
  - Билмайман. Менимча, бу оролда қилинган. Улар мени тўхтатдилар."У худди калтаклашга одатлангандек чарчаган хўрсинди.
  
  
  "Улар қайси tilda гаплашдилар?"
  
  
  "Лотин хитойчасига ўхшаш нарса. Мен унинг егоини онасидан еслайман."
  
  
  - Тушундингизми?ъ
  
  
  "Енди унчалик яхши емас."
  
  
  Агар бу комедия бўлса, у буни яхши бажарган. Мен янада уни савол мойил еди, лекин бизнинг соқчилар еҳтимол бизга қулоқ еди, чунки, у менинг қопқоқни ҳали чалиниб емас еди заррача имконият сакраб даъват етилди.
  
  
  Уни хонага қаради. У ётган каравотдан ташқари, оддий стул, бир нечта стуллар, файллар шкафи ва telefon бор еди. Мен бу соқчилар қаерда еканлиги билан қизиқдим.
  
  
  Мен узоқ кутишим шарт емас еди. Ешик очилиб, орқамдан бетон полда shaggy оёқ товушларини ешитдим. Хонада катта соялар бор еди ва у Чин сўроқ қилувчининг юзига қаради. Его юзлари Осиёлик еди, лотин тилининг енгил ишораси билан; у америкалик hindu учун ўтиши мумкин еди, лекин его терисининг сарғиш туси учун. У баланд бўйли емас еди, лекин унинг хаки кўйлаги таъсирчан мушак билан тўлдирилган еди.
  
  
  - Менга ёқади. Хўш, сиз уйғоқмисиз? У гапирганда Егонинг лаблари зўрға қимирлади.
  
  
  Ъ ҳа. Сиз нима қиляпсиз деб ўйлайсиз? ъ
  
  
  "Биз барча тажовузкорлар билан нима қиламиз."Его инглиз тили бенуқсон еди, енгил урғу билан.
  
  
  Ъ бу нима?ъ
  
  
  У кулиб юборди; бу ёқимсиз овоз еди. - Қачон абадий бўлишини билиб оласиз. Исмингиз нима?"ъ
  
  
  Ва сизникими?ъ
  
  
  Его улкан қўл шу қадар тез ҳаракатланар едики, мен буни сезмадим ҳам; нишоним зарба кучи билан титраб кетди ва очиқ ҳавода фаолиятнинг юлдузли қора ранги мени қамраб олди. Аммо у тезда ғойиб бўлди ва у одамга қаради.
  
  
  У сўради. Ъ яхши?ъ
  
  
  Мен емуга фойдаланган исмимни айтдим; менда ҳеч қандай сабаб йўқ еди.
  
  
  "Бу ерда оролда нима қилардингиз, Уолтон?"
  
  
  Унинг, Chyna қаради. "Биз фақат бир сокин жой бўлдим... биласизми."
  
  
  "Мен кўряпман", деди у қатъий. "Аммо бу нима учун Оролни қидираётганингизни тушунтирмайди."
  
  
  "Фақат қизиқувчанлик, овоз бериш, бу ҳаммаси."
  
  
  "Буни қилиш сиз учун яхши емас, Уолтон. Улар айтганидек-қизиқиш сизни ўлдириши мумкинми?
  
  
  Мен ҳайрон бўлдим. "Салом, сиз айтишни хоҳламайсиз..."
  
  
  У секин бош ирғади.
  
  
  "Худо, одам, биз бу ерга бостириб кирдик. Ҳатто Россияда ҳам улар бунинг учун ўлдиришмайди."
  
  
  "Мен бунга унчалик амин бўлмасдим, Уолтон."
  
  
  У Чинага ўгирилди ва чақмоқ тезлигида ўша ярамас tilda бир қатор сўзларни тупурди.
  
  
  Қиз унга бепарво қаради. У иккиланиб, кейин у билан инглиз тилида гаплашди.
  
  
  "Бу одам ҳақида нималарни биласиз?"
  
  
  - Мен ҳеч нарса билмайман. У меҳмонхонада меҳмон. Енди билмайман.ъ
  
  
  "Ҳеч бўлмаганда, сиз бу оролга боришдан олдин яхшироқ билишингиз керак еди."
  
  
  У ноилож бош ирғади. "Мен буни емга айтмоқчи бўлдим, лекин у сизнинг халқингиз унга бўлган муносабатидан ғазабланди."
  
  
  Еркакнинг лаблари ўроқдек табассумга бурилди. "Агар сиз менинг егоимнинг ғазабини яхшироқ тинчлантирсангиз еди."У тўсатдан ўгирилиб, атрофидаги соқчилардан бирига ишора қилди. "Бу математик йигитнинг оёқларини ҳам ечиб олинг. Иккаласини ҳам ахлатхонага олиб борамиз.
  
  
  Қоровул ему айтганидек қилди, кейин қўлларимни боғлаб турган арқонларни ечди. Ҳеч нарса қилишимдан олдин, у иҳ ни орқамга боғлаб қўйди ва қўпол толалар билакларимга оғриқли тишлади.
  
  
  Шу билан бирга, капитан Чйнани оёқларига тортди ва қўлларини орқасига боғлаб қўйди. Негадир у оқ либосининг қолдиқларини олиб, елкасига ўраб олди. Бу кўп нарсани қамраб олмади.
  
  
  Биз ташқарига чиқдик - биз унвон, хавфсизлик ва капитан билан. Еҳтимол, бу бизнинг устимиздаги пўлат рамкада осилган чироқлар ёки сўнгги бир неча соат ичида содир бўлган барча нарсаларнинг комбинацияси еди, аммо вазият ва вазият ҳақиқий емас еди. Мен иҳ мени ўлдириш қиладиган ҳеч нарса кўрмадим, ва на Chyna қилдим; бундан ташқари, Багама ороллари ҳар жаҳлдор одам у йўқолган кетди, агар уни излаб кетди, агар улар қиз ўлдириш мумкин, деб ўйлайман қандай? У улар фоний деб ўйладим, лекин нима учун?
  
  
  Очиқ пойдеворнинг тугалланмаган томонига келганимизда, капитан тўхташимизга ишора қилди. У менга ўгирилди ва унинг кўзлари хира нурда кичик қора шарлар еди. "Балки сиз шунчаки гапираётгандирсиз, Уолтон. Лекин мен ҳеч қандай имкониятдан фойдалана олмайман; босқинчиларга қарши курашиш менинг бурчим. Менинг халқим сизнинг қайиқингизни қидирмоқда; агар улар топсалар, Егони ағдариб, денгизга ташлайдилар. Албатта, сизнинг танангиз ҳеч қачон топилмайди, чунки улар у ерда пойдеворнинг бир қисми бўлади. У катта майдон цемент блоклари ва темир панжаралар билан қопланган улкан чуқурга ишора қилди.
  
  
  У бизни олдинга сурди ва биз ўзимизни тик қияликдан пастга тортдик. Биз аллақачон гавжум участкага келганимизда, у карабини кўтариб, Чин бошининг орқа томонига қаратган қўриқчилардан бирига бош ирғади. Яхшиямки, мен учун-биз учун-мен учун махсус еффектлар тайёрлаган tennis поябзали билан шуғулланардим. Бир оёғининг бармоқлари билан у бошқа поябзалдан ўтган кенг пластик тасманинг ипини қаттиқ босди. Мен буни ҳис қилдим ва егилувчан пўлатдан устара пичоғи учиб чиқди. Ро Хитойни мақсад қилган қўриқчига қаради ва Егонинг оёғини товонидан юқорига шафқациз кесиб, Емунинг Ахиллес тендонини узди. У қичқирди, бу зарар. У ешак унинг его бошланди, уни сабаб бетон қутисига четига устидан safari учун, кейин унинг оёғини кўтарди ва Chyna нинг боғлаб қўллари да туширди, еҳтиёт унинг билакларини тегманг.
  
  
  Бошқа қўриқчи, одамнинг ҳайратли ифодаси билан, карабини кўтараётган еди, унинг боши унга егилди. У ҳаётдаги егоидан урилиб, капитанга қарши орқага сурилди; учаламиз ерга йиқилдик ва у оёқларини танаси остига маҳкам тортиб, тез ибодат қилиб, думалаб кетди.
  
  
  Бир сония, мен уни қабул қила олмайман деб ўйладим; арқонлар билакларим атрофида жуда қаттиқ еди. Мен унинг ешаги остига қўлларимни қўйдим, лекин улар у ерда қолишди. Умидсизликда у бор кучи билан тортди ва боғланган қўллар бироз силжиганини сезди; уники яна тебранди, лекин қимирламади. Оёқларимни кўтариб, яна синаб кўрдим ва қўлларим сонларимга, кейин бузоқларимга сирғалиб кетди.
  
  
  Охирги ҳаракат билан етик оёғимдан сирғалиб кетди, лекин ҳеч бўлмаганда қўлларим ҳозир олдимда еди ва менда имконият бор еди - агар бу жуда узоқ бўлмаганида.
  
  
  Икки kishi ҳали ҳам саросимага тушишди ва менинг бутун маневрим икки ёки уч сониядан кўпроқ давом етди. Қўриқчи ҳали ҳам қўлида карбин бор еди; его уни тепди, лекин хира нурда ўтказиб юборди. Унинг егоси поябзалидаги пичоқ билан бўйнини кесиб ташлади. Егонинг томоғига ёрқин қизил қон тушди.
  
  
  Капитан тиз чўкди, менга зарба беришга тайёр еди; мен тиззам билан унинг егосини юзига урдим, кейин қўлини чўздим ва ўлаётган қоровулнинг қўллари атрофидаги карабинни тортдим. Капитан қаттиққўл еди; синган бурнининг егосидан қон оқаётган бўлса ҳам, у менга келди. Мен карабинни айлантириб, уни нишонга олишга улгурмадим, ҳатто қўлларимни боғлаб қўйсам ҳам. Бу barrel учун его томонидан кўтарилган ва унинг барча қудрати билан ўралган.
  
  
  Бу очиқ юқори унинг его урди бўлса, унинг мия барча Double-К устидан splattered бўлади.carbine енди Его нинг тўла елка ўтлатди ва Бошсуяги уни қўлга, лекин нен уни урманг учун етарли куч бор еди. У нола билан ёнбошига йиқилиб, ҳаракациз ётди. У менга оғзини очиб қаради. Унинг қўллари бўшашди-менинг тезкор зарбам ҳийла ишлатгани аниқ-лекин у ҳаракациз қолди.
  
  
  "Агар менга ёрдам берсангиз?"Унинг боғланган қўлларини узатган Ай еди.
  
  
  У менинг қўлларимдаги карабинга тикилди. У унинг қаттиқ ютаётганини кўрди ва уни қуролдан узоқроқ тутишга қарор қилди. Ҳозир емас. Унинг карбини тушди ва у унинг олдига борди.
  
  
  Унинг бармоқлари қўпол еди, лекин ниҳоят у тугунларни ўзи бажариши учун етарлича ечди. У карабинни олиб, рақибларимизга тез назар ташлаш учун енгашди. Капитан ҳаракациз ётди, қора кийимдаги одам ҳам. Унинг томоғини кесган қўриқчи бошқа ҳеч қачон ҳаракат қилмайди.
  
  
  Ъ кетдик.- Уни Чинунинг қўлидан ушлаб олишди ва мен уни пойдеворга кўтариш учун деярли судраб боришга мажбур бўлдим. Биз биринчи қаватда бўлганимизда, у оролнинг қоронғи қисмига қаради.
  
  
  "Менинг қайиқим..."
  
  
  "Унут", деди у унга. "Улар ҳозиргача еени топишган бўлса керак."У оқ кўйлакни елкасидан тортиб, бетон аралаштиргич остига тиқди. "Буни ҳам унутинг; еҳтимол, биз зулматдан фойдаланишимиз керак ва бу йигитларга яна оқ байроқни силкитишнинг маъноси йўқ."
  
  
  У яланғочлиги ҳақида қайғурмаганга ўхшайди-гўёки унчалик емас. У уни гофрировка қилинган темир юзаси бўйлаб, бетон блок устида, темир рамкалар устида судраб борди. Бошқа соқчилар кўринмади, лекин у бизга бир сония ҳам ишонмади.
  
  
  Биз кўрфазга тушган қияликнинг тепасига келдик. У жуда яхши ёритилган еди ва у бир нечта кичик биноларни ва чуқур сувга чўзилган узун искала кўрди. Порт барининг охирида металл труба бор еди, унинг остида катта юк машинаси учун етарли жой бор еди. У бу цемент омбори деб тахмин қилди; улар материални кемада олиб келишди, чуқурни тўлдиришди ва бетон аралаштиргичларга аралаштиришди.
  
  
  Шунингдек, олтитага яқин соқчилар жуфт бўлиб мақсадли юришган. Улар бефарқ бўлиб туюлди, еҳтимол тажовузкорлар жуфтлиги қўлга олинганидан бехабар еди. Биз учун бу кичик бўлса ҳам афзаллик еди. Кўрфазнинг нариги томонида у тирилиш оролининг портини, узоқдан еса меҳмонхонанинг асосий чироқларини кўрди.
  
  
  "Сиз яхши сузишингизга аминсиз", деди унинг Чинее.
  
  
  У бош ирғади, қўрқиб кетди.
  
  
  Проектор нурлари кўрфазнинг бир томонидан иккинчи томонига силжиганида у чап томонга силжий бошлади. Мен бу ҳақда унутдим.
  
  
  У нур частотасини ҳисоблаб чиқаётганда кутдик. Цикл тахминан бир дақиқа давом етди: бир йўналишда 30 сония, иккинчисида 30 сония. Мен уни очиқ ўйинда четлаб ўтишга ҳаракат қилишни ёқтирмасдим, ҳатто дунё ҳар сафар яқинлашганда уни четлаб ўтишга муваффақ бўлсак ҳам.
  
  
  У Порт Бар чап бир нуқтага ишора, қаерда у нисбатан қоронғи еди. "Енди, азизим, у ерга жуда секин ва еҳтиёткорлик билан тушинг, чунки сиз сув четига ялай оласиз."
  
  
  "Сиз нима қилмоқчисиз, Ник?"
  
  
  Карбин уни кўтарди. "Авлиё ташқарига чиқади."
  
  
  У сояда ғойиб бўлгунча кутди, кейин қарама-қарши томонга кетди ва кўрфазнинг нариги томонида бўлгунча ескарпментнинг тепасида емаклади. Кўп вақт қолмади; уни карабин билан урган одам келиб, қуйида соқчиларни огоҳлантирмасдан олдин шошилишим керак еди.
  
  
  У қорнидаги қияликдан пастга силжиди ва сув четидан еллик метр нарида жойлашган буталар орасидан судралиб ўтди. У узоқ нурнинг бурилишини кутиб турди ва томоша қилди, кейин бир зум тўхтаб қолди, кейин оғриқли секин қайтиб келди. Прожектор Дарё бўйидаги юк машинасининг орқа томонига ўрнатилди. Ҳар қандай муносиб милтиқ билан бу осон ўқ отиш бўларди, лекин карбин билан бу бошқа masala еди. У қисқа масофага суратга олиш учун мўлжалланган еди. У қурол етарлича аниқ бўлади деган умидда тўлиқ автоматик қутқарувни отишга қарор қилди.
  
  
  У милтиқнинг думбасини елкасига босди ва қисқа чўнтагига қаради. Ёрқин линза мен томонга бурилганда, орқамдаги қиялик тепасидан ҳайқириқ келди.
  
  
  У тетикни тортди ва ушлаб турди. Карбин шитирлади ва мақсадини ўтказиб юборди. У қуролни бироз туширди ва яна ўқ узди. Бу сафар объектив парчаланиб, муқаддас нур ўчди. У карабинининг бочкасини енг яқин икки қўриқчи томон бурди ва кенг ён томонга ўқ узди. Иккаласи ҳам йиқилиб тушишди ва атрофдагилар қуролининг тетикини тортиб, мақсадсиз ҳавога ўқ узишди.
  
  
  Кейин, унинг қўллари катта бўлган хаки кийган одамга ўқ узди, лекин Стал унинг егоси урилганми ёки йўқми деб кутмади. У қияликдан сакраб тушди ва узоқ ва барқарор сакрашда сувга шўнғиди. Ҳатто прожектор ўчирилган бўлса ҳам, пляжда мени кўриш учун етарли ёруғлик бор еди. Кейин, бир нечта кучли зарбалардан сўнг, у ғойиб бўлди ва қирғоққа parallel равишда сузиш йўналишини кескин ўзгартирди. Бу тўғри маневр еди; орқамда ўқлар мен танлаган йўналиш бўйича сувга учиб кетаётган еди.
  
  
  Бар портга сузиб борди ва чексиз еҳтиёткорлик билан бир неча бор ҳавога нафас олди. Соҳилдаги одамлар мени тирилиш оролига очиқ йўл олдим деб ўйлашган бўлса керак, чунки ҳеч ким менинг йўналишимга қарамади. Бар портига етиб боргач, у искала соясида қолди. Chyna ҳар қандай маъно бор еди, агар, у енди томонидан канал бўйлаб ярим бўлар едим, лекин мен ишонч ҳосил қилиш керак еди; охирги соатдан кейин, унинг мия жуда яхши фаолият керак емас еди.
  
  
  Мин уни бир неча дақиқа кутиб турди, док остида сузди. Агар мен унга қўнғироқ қилмасам, еҳтимол кимдир мени ешитадиган даражада яқин бўлади. Охир-оқибат, агар у ҳозир йўлда бўлмаса, бу унинг муаммоси деб қарор қилди ва ёлғиз каналга сузди.
  
  
  Мен ярим йўлда едим, икки Орол ўртасида кучли оқим билан курашдим, олдимда нимадир очилди. У тўхтади ва беихтиёр оёқларини остига тортди. акулалар!
  
  
  Ким акулалардан қўрқмаслигини айца, аҳмоқ ёки ёлғончидир. Айниқса, тунда тропик сувларда. Ахир, бу иҳ елементи, бу ерда одамлар енг яхши сузувчилардир. (Бошқа томондан, агар мен пляжда акулага дуч келсам, устунликка ега бўлишимни ҳис қилдим.) У уни кутди, юраги уриб, жонзот қаерда яширинганини кўришга ҳаракат қилди.
  
  
  "Салом, Ник!"
  
  
  У қулоғимга шу қадар яқин шивирладики, агар жисмонан иложи бўлса, сакраб тушардим.
  
  
  "Сув яхши, шундай емасми?"У менинг қўлимга тегди, ўйноқи билан менга сув сепди ва кучли зарбалар билан сузиб кетди.
  
  
  Мен кулиб, унинг изидан бордим; унинг кийимида мен Наҳ билан ҳамқадам бўлиш учун қўлимдан келганини қилдим ва шу билан бирга биз тирилиш оролидаги Бар портига етиб бордик.
  
  
  Наҳ учун кийим топиш биз кутганимиздан осонроқ еди. У шунчаки катта крейсерлардан бирининг ғилдирак уйи атрофида катта сочиқни қарзга олди.
  
  
  У меҳмонхонага қайтиб, барча йўл жилмайди, ва мен у buggy ўзи ҳайдаш туриб бермади хурсанд бўлди, ҳар бир нарсани кейин, чунки биз орқали бўлар едим, мен бир хурмо дарахти ичига коллапсининг нуқтасини кўрмадим. У меҳмонхонанинг ён томонига ишора қилди ва биз сезилмасдан орқа зинадан кўтарилдик - бу жуда муҳим емас. Мен бир ажойиб кўриш ўйламади, Дубла Cай еркаклар хонасига кириб юриб қиз жилмайиб, ярим тунда атрофида, кўп саволлар бўлар еди.
  
  
  Хонада у ўзига ром муштини қуйди-енди шампан йўқ еди-ва мен қолдирган тузоқларни еҳтиёткорлик билан текширдим. Хўш, улар унга тегмадилар, демак менда меҳмонлар йўқ еди, кечаси кеч еди ёки улар жуда еҳтиёт бўлишди.
  
  
  Ъ тахаллусми?ъ
  
  
  Уни, наҳ қаради. У каравотнинг етагида ўтирар, сочлари кўкрагига сочиқ билан боғланган еди. "Агар сиз бу ҳўл кийимларни ечиб қўйсангиз, бошқасини бошқаси билан қуритишимиз мумкин еди."
  
  
  Шу билан у сочиқни ечиб, менга его узатди, кейин сочларимни массаж қила бошлади-ва еҳтимол у енг тез ечиниш бўйича жаҳон рекордини ўрнатди. Маълум бўлишича, бизнинг тунимиз ендигина бошланаётган еди.
  
  
  
  
  Боб 10
  
  
  
  
  Ертаси куни ерталаб уйғонганимда, у йўқ еди. Ўшанда мен унинг қаерда яшаётганини ҳам билмасдим - меҳмонхонада,ёзги уйда? Хўш, агар керак бўлса, уни топишимга амин едим.
  
  
  Хонамда ески халатимдан бошқа ҳеч нарса етишмади, бу тонг отганда камтар бўлишим кераклигини кўрсатди. У душга қадам қўйганида кулиб юборди ва Чйнани камтар билан таништирди. Бу унчалик ёмон емас еди.
  
  
  Бир нечта тирналишлар, тиззасидаги кўкаришлар ва елкасида бинафша рангли ямоқдан ташқари, Чйнанинг тишлари ахлатда узоқ тун қолдирган, уники жуда яхши ҳолатда еди. Кейин хонасида тез нонушта қилиб, пляж аравачасини брон қилиш учун пастга тушди.
  
  
  Бу аллақачон иссиқ қорин тонги еди ва миммо Голф павилони ёнидан ўтаётганда у навбатда турган бир нечта ўйинчиларни кўрди. Портда меҳмонлар кўп емас еди, гарчи канал бўйлаб бир нечта кичик елканли қайиқлар бор еди. Адмиралдан кўра кўпроқ олтин билан елканли қалпоқ кийган қизил юзли одам униформадаги офицерга жаҳл билан қўл силкитди. У "ўғрилар" ва "сочиқ" сўзларини ешитди, кулишни бўғишга муваффақ бўлди ва барга қайтди.
  
  
  Чйнанинг қайиғи ўша ерда еди, худди биз кеча кетганимиздек боғланган еди. Бу ўша маринами? Ишончим комил емас еди, лекин мен шундай деб ўйладим. Қиёмат оролидаги одамлар қайиқни бир кечада қайтариб беришгани аниқ еди, лекин улар Егони қаерга қўйишни қаердан билишди?
  
  
  Каналнинг нариги учидаги дурбиннинг порлаши ревматизмни келтириб чиқарди. Ишонч. Совуқ қонли қотиллар, еркаклар Chyna қайиқни сайрга олиб чиққанида уни пайқашган бўлса керак.
  
  
  Менинг кўйлаги ҳали ҳам идишни паспасларида ётар, ёмон буришган ва чўнтакларим ичкарига бурилган еди. Улар уни қидириш орқали ҳеч нарса топа олмадилар; Его уни Atlanta жанубидаги йўлда сотиб олган еди ва менинг чўнтагимда зажигалка ва сигаретадан бошқа ҳеч нарса йўқ еди - ҳатто олтин ушлагичли махсус брендим ҳам йўқ еди.
  
  
  У курткасини олди ва уни қўлига осди. Қайтишда қизил юзли admiral менга шубҳали қаради, лекин мен унга еътибор бермадим. У мени кузатаётган ягона одам емас еди.
  
  
  Ҳерриж учиш-қўниш йўлаги яқинидаги тепаликнинг тепасида, оч кўк комбинезон ва кенг қиррали гулли шляпа кийиб турарди. Егонинг кенг лаблари билувчи жилмайишга бурилди. Мен его томон тепаликка чиқдим.
  
  
  "Сиз ерта турибсиз, Жаноб Уолтон."
  
  
  "Унчалик ерта емас. Бир неча соатдан бери осмонда қуёш порлаяпти ."
  
  
  "Оҳ, лекин мен сизнинг почта бизнесингиз билан шуғулланадиган одамлар ҳар доим тушгача ухлайдилар деб ўйладим."
  
  
  "Улар таътилда бўлганларида емас", дедим мен.
  
  
  "Сизга Double-К ёқадими?"
  
  
  "Нега у бу ерда?"
  
  
  У менинг курткамга, кейин Чйнанинг қайиғига диққат билан қаради. "Шубҳасиз", деди у.
  
  
  "Бугун Ню-Провиденсга учяпсизми?"
  
  
  "Ҳар куни Жаноб Уолтон, об-ҳаво имкон беради."
  
  
  "Сиз ҳеч қачон Флоридага борасизми?"
  
  
  Ъ жуда кам учрайдиган доривор дорилар. Вақти-вақти билан меҳмон боғловчи самолётга кечикади ва махсус саёҳатни сўрайди, лекин еҳтиёт қисмлар емас. Бу қиммат ва доубл Унатcептатионс Cай ҳали бундай нарсалар учун пул тўлашга тайёр одамларга ёқмайди."
  
  
  "Grady Ингерсоллдан Ташқари."
  
  
  У бир зум иккиланиб турди, кейин силлиқ жилмайиб қўйди. - Лекин, албатта. У егалик қилади."
  
  
  "Сиз Егони бу ерга биринчи marta келганида олиб келдингизми?"
  
  
  Ъ йўқ. Офарин=) фақат икки, деярли уч ой.
  
  
  Ъ аслида. Мен қўлимни кўтардим ва ўгирилдим. "Жаноб Уолтон."
  
  
  Унинг тўхтади.
  
  
  "Сиз Жаноб Ingersoll ҳақида бирор нарса ўрганишга қизиқасизми?"
  
  
  Унга очиқ қаради. Ъ нега емас?ъ
  
  
  Бу узоқ, зерикарли кун бўлди. У қабулхонадан ўтиб, дўконларни кўздан кечирди ва чем-де-фер казиносида еллик dollar ютиб олди. Бироқ, дилер кетаётганимдан афсусда еди, бу ажабланарли емас. Агар ҳамма нарса асосан узун сочли ва гитара чалувчиларга тегишли бўлса, унда казинода кўп нарса бўлмайди; бу пароходлар шунчаки ўйнамайди-ҳеч бўлмаганда бундай емас.
  
  
  Бир куни у де Доублон мулкининг деворига яна бир қарашни умид қилиб, еттинчи қаватдаги йўлакдан Ҳеррижнинг хонасига борди. Лекин ешик тутқичида безовта қилинмасин белгиси бор еди. Ҳар бир меҳмонга берилган рамзлардан ягона фарқ шундаки, босма сўзлар остида қалам билан ёзилган: "менга ишонинг!"
  
  
  Мен учун махсус хабар керак еди ва мен бунга ишондим. Ҳерридге жет-Созлама қобилиятларини его орқасида кетди professional ваколатига еди; биз бир-бирига бир хил нарса ўргандим едим, гўё еди, ва бу мени безовта ҳис қилди. Бу топшириқда ташқи нотаниш одамга еҳтиёж сезиш учун жуда кўп асабийлаштирадиган бегоналар бор еди. Мен ҳали Ҳерриж ҳақида қайғурмасликка қарор қилдим, лекин уни унутмайман.
  
  
  Де Дублон девор бўйлаб яна бир marta юрганида ва бир кун олдин бошқа ҳеч нарса топмаганида емас. Ҳеч шубҳа йўқки, мен тизимга кира оламан, лекин агар у signal қўнғироғини ўчирмасдан шундай қилган бўлса ҳам, еҳтимол у ҳеч нарса олмаган бўлар еди. Ниҳоят, ҳар бир неча кунда бир гуруҳ ўғил-қизлар чақирилганда, меҳмонхонадан ташқарида ҳеч нарса топилмаслиги аниқ еди.
  
  
  Кеча Қиёматда содир бўлган воқеадан сўнг, мен тергов қилиниши керак бўлган нарса содир бўлаётганига шубҳа қилмадим. Бошқа томондан, тирноқли винт, мен унга бу Grady Ingersoll билан алоқаси борлигига амин бўлишим мумкинми еди. Уч бошли ракеталарни бошқариш тизими, интим олти ва Grady Ingersoll ўртасидаги алоқаларни аниқлаш вазифаси-Агар Дублондаги одам ҳақиқатан ҳам Grady Ingersoll бўлса-жуда оддий бошланган. Аммо ишлар шу қадар мураккаблашдики, мен хок билан қўнғироқ қилиб, емга зудлик билан чора кўриш кераклигини айтдим ва агар бирор нарса содир бўлишини яна бир кун кутишим керак бўлса, у буни қила оларди.
  
  
  Лекин бу керак емас еди. Ялаб, кечқурун мен ҳовуз ёнидаги жойимни егалладим ва атрофимда иҳ еркак ҳамкасбларининг потенциал мухлислари қандай йиғилаётганини кўрдим. Уларнинг қалин соқоли бор еди.
  
  
  "Салом, одам", деди ему унга. "Мен уни кеча ташқи девор ичида бўлганингизда кўрдим."У ҳовузга ишора қилди.
  
  
  Ъ оҳ, тўғрими? Буни қандай биласиз?"ъ
  
  
  "Мен бошқа хонада юқорига еди, ва биз сизни кўриш мумкин."
  
  
  "Ҳа, тикувчи, одам. Хавотирланадиган ҳеч нарса йўқ, лекин бир гуруҳ аҳмоқлар ва уларга қарашни яхши кўрадиган кекса одам. Тушундингизми?ъ
  
  
  "У нимага қарайди?"
  
  
  У одобсиз жилмайиб қўйди. "Сиен, дўстим. Фақат сиен.
  
  
  У нафрат билан хўрсинди. Ъ кейин нима? Сув велосипедидаги қизларми? Бир гуруҳ қозон чекадиган шахсларми? Келинглар!ъ
  
  
  У бутун вужудини ванилли музқаймоқ ваннаси каби силкитиб, катта елка қисди. "Ўша меҳмонхона хонаси атрофида кўрган нарсангиз ҳеч нарса емас еди, одам. Ичкарида содир бўлаётган нарса чолга завқ бағишлайди."
  
  
  Ъ сиз жиддиймисиз? Меҳмонхонада, демоқчимисиз?"
  
  
  "Мен у ерда бир неча бор бўлганман."У жилмайиб қўйди. "Агар мен сизга нима бўлаётганини айтганимда, сиз кириш учун дарвозани тақиллатган бўлар едингиз."
  
  
  Уни орқага суянди ва кўзларини юмиб, суҳбатни ёпди. У менга у каби айтди, айтиши керак деб ўйлади ва у жуда сабрсиз бўлишни хоҳламади.
  
  
  Қуёш уфқдан пастда чўкаётган еди, у уларнинг дарвозадан ўтаётганини кўрди. Anton одатдаги узун мунчоқли либосида йўл олди. У қора костюмлар икки узоқ сочли еркаклар билан бирга еди, ҳар икки фотосини, агар ёш юзларида кўриб едим мутакаббир ўзини-ишонч билан, миллиардлаб долларлик корпорациялар истиқболли танишлар.
  
  
  Уники, уларнинг ҳовуз бўйлаб юришларини томоша қилмоқда. Вақти-вақти билан Анжела бу ерда бир қиз ёки у ерда бир гуруҳ йигитлар билан гаплашишни тўхтатар еди. У бир лаҳза биз томонга қарамади, лекин кичик делегация бизнинг йўлимизга қараб турарди. У орқага суяниб, деярли кўзларини юмди.
  
  
  Улар ялаш учун келишди. Соқолли семиз одам ўрнидан турди, бош бармоқлари тиззагача бўлган ранг-баранг сузиш сандиқларининг белбоғига тиқилди. Гуруҳдаги бир нечта қизлар ҳам ўрнидан туриб, автоматик равишда қўлларини сочлари орқали югуришди. Anton ва унинг атрофидагилар менинг креслоим ёнида тўхташди. У кўзларини очди ва нейтрал кўринарди.
  
  
  "Оҳ, Жаноб Уолтон", деди Angela.
  
  
  У унга бош ирғади. - Бу менман.ъ
  
  
  "Менинг хўжайиним мендан одамларни Де Дублонга таклиф қилишимни сўради ... бир партия. Келишни хоҳлайсизми?Ъ уники катта таъсир билан иккиланди. Ъ енди?ъ
  
  
  "Агар сизда шошилинч бизнес бўлмаса."
  
  
  У менинг олдимда, орқасида қуёш ўтирар еди ва у унинг шампуни ва совунини ҳидлай оларди. Унинг ўрнидан турди. "Нега билмайман", дедим.
  
  
  Унинг кўзлари меникига деярли тенг еди ва худди ҳайкалникидек еди. негадир Ай лабларини очмасдан табассум қилишга муваффақ бўлди. Ъ яхши. Хўш, нима бўлади?
  
  
  Қолган кичик гуруҳим, гарчи улар таклиф қилинмаган бўлса ҳам, уларга ергашдилар. Ҳовуз бўйида тинчгина юриб, бу ерда бир қизни ва у ерда бир йигитни бош ирғаб қўйганини Angela сезмаганга ўхшайди. Биз стон Де Дублонанинг дарвозасига келганимизда, у ерда йигирма беш кишидан иборат гуруҳ тўпланган еди. Анжела менга ўгирилди. "Умид қиламанки, сиз яхши вақт ўтказасиз, Жаноб Уолтон."
  
  
  "Ишончим комилки, бу бўлади."
  
  
  Анжела ўзининг кўплаб маржонларидан бирига осилган ески калит билан темир дарвозани очди ва иҳни ичкарига итариб юборди. У бизни ичкарига олиб кирди ва иккита сарғиш орқада саф тортди. Лагунага олиб борадиган ям-яшил, ранг-баранг гуллар билан чегараланган айланма йўл бўйлаб юрганимизда, мен Анжелага яқин қолдим. Кенг сув кенглигининг нариги томонида бир нечта дарахтлар бор еди, у ерда туннелга денгизга кириш уни тасаввур қилган ва оқ корпусларнинг хира порлаши уни кўрган. У уларнинг Ingersoll гидрофоиллари еканлигини тахмин қилди ва уларнинг қаердалигини еслади.
  
  
  Биз тўсатдан бўшлиққа етиб бордик ва меҳмонхона ва лагун қирғоғи орасидаги кенг майдондан ўтдик. Кейинчалик, қуёш ҳали ҳам ботаётган еди, мураккаб мозаикада ётқизилган ранг-баранг плиткаларга тегди. Гуруҳимиздаги қизлардан бири, афтидан, ўзини уйдагидек ҳис қилиб, сувга шўнғиди ва лагунада сузиб юрган сув велосипедларидан бирига чиқди. Бола унинг орқасидан ергашди ва бир лаҳзадан кейин улар миниатюра денгиз жангида қатнашишди. Меҳмонхонанинг олд қисмини қоплаган егри девор ортидан бир ҳовуч оқ қопламали хизматчилар пайдо бўлди. Уларда товоқлар, бир даста қисқичбақалар, Омар бўлаклари ва бошқа озиқ-овқат маҳсулотлари бор еди. Рок гуруҳининг лента ёзуви барглар ичида яширинган карнайлар орқали мусиқа чалишни бошлади; баъзи қизлар худди рефлекс билан тебранишни ва тебранишни бошладилар, кейин бир нечта йигитлар. Бу одамларни рақсга тушириш учун кўп вақт талаб қилинмади.
  
  
  У Анжелани кўришни хоҳларди, лекин у ерда йўқ еди. У бироз хижолат бўлиб, баланд стакан билан патнисни олди ва девор панжарасига ўтирди. Бурилиш охирида у бир-бирига яқин темир панжаралар билан ўралган, тепасида ҳалокатли бошоқлар билан ўралган баланд деворга дуч келди. Шунингдек, у меҳмонхонанинг олд қисмидан кўриниб турарди, чуқур ёпиқ айвон бутун кенглиги бўйлаб чўзилган ва марказдаги улкан икки қаватли ешиклар ёпилган. Баъзи деразалар олдидаги панжурлар учун у ёнаётган авлиёни кўрди, лекин бошқа ҳеч нарса йўқ. Мен уни бир кун олдин кўрмаган едим ва Ҳеррижнинг хонаси атрофида ҳеч қандай соқчи белгиси йўқ еди, лекин мен уни айвон соясида, қоронғида ўтирган икки kishi каби, диққат билан томоша қилгандек кўрардим.
  
  
  Мен яна бир боши берк кўчага урдимми, деб ҳайрон бўлиб, лагун ёнидаги гуруҳга қайтдим.
  
  
  Ҳар доим оёқларимга ўтиришни яхши кўрадиган қиз менга яқинлашди. "Сизнингча, бу ажойиб емасми?"
  
  
  "Ҳа", дедим мен аччиқланиб.
  
  
  "Салом, лекин бу ҳеч нарса емас. Ритмга киргунча кутинг.
  
  
  Ъ нимага?ъ
  
  
  Ъ ҳа. Бу шунчаки исиниш, фаришта. У менга қанчалик қувноқ бўлиши мумкинлигини кўрсатиш учун орқасини чўзди; мен уни фақат мулойим иш бўлиб туюлгани учун орқасидан силадим. Бундан ташқари, менга ёқди.
  
  
  "Сиз чекасизми?"У сўради, мени кестириб, мулойимлик билан силкитди. Ъ еҳтимол."У мен ичаётганимни кўрсатиш учун қўлидаги стаканни кўтарди.
  
  
  У унга нафрат билан қаради. "Оҳ, бу ахлатми? Агар Градйда бу ажойиб идиш бўлса?
  
  
  "Яхши, мен буни томоша қиламан."Унинг катта салом жилмайиб, енгил ичимликдан узоқ қултум олди. У инсонийликни татиб кўрди ва бу махфий agent учун номаълум моддани ичиш учун дунёдаги енг яхши жой емас деган хулосага келди.
  
  
  Тез қоронғи тушди, лекин ташқи ёруғлик ёнмади. Уларнинг атрофидаги баъзи йигитлар аллақачон баланд еди; кўзлари маскара билан қопланган тўла қиз сигара катталигидаги kalyan трубкасини чекаётган ва узоқ, секин пуфлар олиб, бурун тешиклари атрофида ўткир тутунни пуфлаётган еди. У менинг наҳга қараётганимни кўрди ва қувончларини мен билан баҳам кўришга тайёр бўлиб, ёнимга келди. У тезда бошқа томонга қаради, кейин аста-секин лагунанинг четига юрди, сандалларини тепди ва сувга шўнғиди.
  
  
  Сирт иссиқ еди, лекин унинг остида совуқ ва қоронғи еди. У бир неча дюймга чўкиб кетганда, кириб борадиган бирон бир авлиё йўқ еди ва чуқурликда мени тезда орқага кўтарган тинч ва таҳдидли нарса бор еди. У қадам бошлади & нб ва секин айлана ҳаракат. Лагунанинг нариги томонидаги оқ корпусларни кўриш учун қуёш жуда пастда еди ва тош билан қопланган қирғоқлар атрофида palma дарахтлари ва бошқа ўсимликлар чуқур, қуюқ сояларни ташлади. Бир marta у tunnel кираверишида ҳаракат билан кўринди, лекин его уни аниқлашдан олдин тўхтади.
  
  
  Мен металл зинапояга чиқдим ва хизматчи дарҳол менга қуритган улкан оқ сочиқни узатди. Унинг сабрсиз олиш бошланди; унинг бу yahoo дан мутлақо ҳеч нарса бор.
  
  
  Ва кейин бу содир бўла бошлади. Тўсатдан қоронғи костюм кийган икки kishi пайдо бўлди ва шу билан бирга мусиқа тўхтади. Меҳмонлар сабрсизлик билан томоша қилишди.
  
  
  "Кимдир киришни хоҳлайдими?"Қоронғи костюм кийган енг баланд бўйли одам сўради ва мен унинг кимлигини билардим, чунки у қора сочли интим олтиликдаги ягона одам еди. Его поезд деб номланган ва хира нурда у Локомотив катталигига ўхшарди.
  
  
  Тирноқнинг егоси "Ҳа" ва "сиз пулни сақлайсиз"хорлари билан кутиб олинди. У дарвозага ишора қилди. - Келинг, у бизни кутмоқда.ъ
  
  
  Шеллнинг" поезди " биздан олдинда, темир дарвозадаги очиқ дарвоза томон йўл олади. Унинг икки томонидаги сояда мен оқ кийимдаги бир нечта одамни кўрдим. Ҳеч қандай қурол йўқ еди, лекин мен уларнинг қўлида еканлигига шубҳа қилмадим. Дарвозадан ўтиб, айвонга чиқаётганимизда, унинг отаси бизни бир гуруҳ маҳбусларга ўхшаб қолдик деб ўйлади.
  
  
  Икки қаватли катта ешиклар очиқ еди, ичкарида еса кенг зинапояга чиқадиган узун, хира ёритилган зал бор еди. Гуруҳнинг катта қисми қаерга кетаётганимизни аниқ билар еди ва сабрсизлик билан олдинга силжиди. Аммо поезд бошини буриб, уларга қаради ва улар яна орқада қолишди.
  
  
  Биз яна икки ешик олдига келдик. Поезд ва қоронғи костюм кийган яна бир kishi ешикни очди ва бизни четлаб ўтиш учун четга чиқди. Яқиндан қора сочли одам янада қаттиқроқ кўринарди, қалин қора қошлари, кучли мўйлови ва сочлари емунинг елкасига тушди. Унинг миммо уни ўтиб сифатида, кўзлари менинг ичига зерикиб, ва мен унинг оғзи бир лаҳза титрамоқ кўрдим деб ўйладим. Тузоққа тушиш ҳисси шу қадар кучли едики, мен бир зум иккиланиб турдим, лекин кейин у бошқаларга ергашди; ахир у бу ерда бўлиши керак еди. Биз кирган хона узун ва кенг, шифти бир неча қаватли еди. Атрофда юмшоқ рангли чироқлар порларди, паст диванлар ва ёстиқлар ҳамма жойга сочилиб, тутатқи ҳиди бўғилиб турарди. Деразасиз деворларга улкан плакатлар осилган: психҳедел расмлари, тош super юлдузларининг портретлари ва икки жуда ёш қизнинг суратлари ва ҳаяжонли пони каби қаттиқ порнога қадар деярли санъат бўлган еротик фотосуратлар. Бизнинг устимизда кичкина shisha панеллар билан ўралган улкан шар аста-секин айланиб, хонани доимо ўзгариб турадиган ёруғлик намунаси билан тўлдирди, бу еса диққатни жамлашни деярли имконсиз қилди.
  
  
  Икки ешик орқамиздан ёпилди. Чиқишнинг ягона йўли хонанинг нариги четидаги кичик ешик еди. Хона биз, хизматкорлар, қўриқчиларимиз, қоронғи костюм кийган одамлар билан тўлдирилмаган, лекин баланд деворлардан бирида стакан атрофида катта тўртбурчак бор еди. Бу "уста" нинг кузатув пункти ва вақти-вақти билан пайдо бўлган жой бўлиши керак еди. Бугун кечқурун бизни шарафлашадими ёки йўқлигини билишга қизиқдим-ва у дарҳол ревматизмга чалинди.
  
  
  Shisha тўртбурчак тўлиқ ёритилган ва шаффоф бўлгунга қадар порлай бошлади. Биз йўқ еди, овоз йўқ еди ва баъзи ёшлар аллақачон скамейкаларда ва ёстиқларда бундай ўйин ўйнашган. Динамик тизим атрофида узрли йўтал ешитилганда, ер-хотин ендигина ечинишни бошлаган еди.
  
  
  Ҳамма атрофга қаради, кейин ёритилган тўртбурчакка еътибор қаратди.
  
  
  Ёруғликка яқинлашганда секин ҳаракатланадиган узун силует пайдо бўлди. Ҳатто ўша пайтда ҳам айланаётган тўп еффекти туфайли шакли ноаниқ еди, лекин сиз у ердаги одам Grady Ингерсоллга ўхшаганини билиш учун уни яхши кўришингиз мумкин еди.
  
  
  У яна томоғини тозалади ва мен унинг думалоқ, рангпар юзида деярли кечирим сўраган табассум билан семиз, бироз егилган одам еканлигини кўрдим. Хонадаги барча кўзлар унга қараганида, у гапира бошлади.
  
  
  "Хайрли кеч, ва келганингиз учун раҳмат."
  
  
  Улар диққат билан тинглашди; хок менга его овозининг бир нечта ленталарини ижро етган еди ва юқоридаги одам ҳам Греди Ингерсоллга жуда ўхшарди.
  
  
  "Сиз билганингиздек, мен сиз билан тўғридан-тўғри гаплаша олмайман. Лекин умид қиламанки, сиз ўзингизникидек завқланасиз ... ер ... чодир. У тўғри сўзни топганидан ғурурланиб, кенг жилмайиб қўйди. "Сиз ичишни, овқатланишни ва чекишни хоҳлаган ҳамма нарсани топасиз. Мен, айниқса, кумуш ҳақида Фужга тавсия; мен улар рози бўлади ишонаман. Унинг ягона илтимоси шундаки, сиз ҳеч қандай нарсани олишга уринмайсиз ... аператифлар... бино ташқарисида-Де Дублон. Биз учун қиладиган ишимиз бир нарса, аммо расмийлар уларнинг адолат ҳуқуқларини қўпол равишда бузилишига йўл қўймайди. Бир куни бу репрессив қонунлар бекор қилинади, аммо енди биз уларга бўйсунишимиз керак. Ва ҳозир... У қўлини кўтарди ва имо қилди. "Менинг чодирим ҳам сизнинг чодирингиз. Маза қилинг.ъ
  
  
  Егонинг сўнгги сўзлари билан Sergey сўна бошлади ва тўртбурчак яна хира қора рангга айланди.
  
  
  "Худойим, - деди қулоғимга бир овоз, - бу ҳар доим бир хил бемаънилик."
  
  
  Бу қоронғи еди, фақат еротик плакатлар атрофида Один да blankly тикилиб еди ингичка қиз, унинг қўли менинг елкасига absently дам. Наҳнинг бошқа қўлида қорайган қувур бор еди; у уни лабларига кўтариб, узоқ судраб, нафас олди ва менга узатди. Унинг меҳмонхонаси бош чайқади, лекин бундай аниқ майдон бўлмасликка қарор қилди. Мен буни қилишдан унчалик маъно кўрмаяпман, лекин мен ўз ишимда бундан ҳам ёмонроқ ишларни қилдим.
  
  
  Унинг драг кучайтирдилар сифатида, қиз унинг bikini атрофида бра олиб ташланди. У оёқларимга бир парча мато ташлади ва менга деярли қаради-лекин унчалик емас-очиқ. Салом, у сутенини қолдириши керак еди ёки ҳеч бўлмаганда у каби баланд йигитни топиши керак еди. Ярим яланғоч, у иштаҳани очмасди, барча суяклар ва ориқ атиргул куртаклари. У шимини ечишни бошлаганда, telefon яна жиринглади.
  
  
  "Борма", дедим. У бурнини ўпди ва ҳаракатланаётган оломон орасидан хонанинг бошқа ипига йўл олди. У мени соғинади деб ўйламаган едим; орқага қараганимда, у ёлғиз еди, диваннинг қўлида қизиқарли иш қилди. Мусиқа енди хонани тўлдирди; оғир, гумбурлаган ритм, уни ешитганидек ҳис қилди. Хона тутун билан тўлдирилган еди, бу еса азизларни янада яширди; икки ёки учта жуфтлик бундан мустасно ва учлик каби кўринадиган нарса, чекиш, ичиш ва fudge ейиш енг машҳур машғулот бўлиб туюлди - ҳеч бўлмаганда ҳозиргача ферреттинг.
  
  
  Хонанинг нариги четидаги кичкина ешик олдида у саҳнани текшириш учун тўхтади. Оргия сифатида бу болалар ўйини еди ва мен Ингерсоллнинг shisha кабинасидан уни томоша қилишдан қанчалик завқланишини кўришга қизиқдим.
  
  
  У ешикка суяниб, тутқични еҳтиёткорлик билан бурди. Албатта, у таслим бўлмади. У қўлини ешик устига югуриб, қулфни топди. Мен иккита қулфни топдим; улар standart қулфларга ўхшарди. Бу ҳеч нарса яшириш мумкин каби менинг тор маё қараш емас еди, лекин нен ҳақида кордонлар чизиқлар алдамчи еди.
  
  
  Ҳеч ким қарамаслигига ишонч ҳосил қилгандан сўнг, у текис, егилувчан қулфдаги чизиқлардан бирини сканерлашни бошлади. Аммо иҳ уни тортиб олишдан олдин, орқамдаги тугма ҳаракатланди.
  
  
  У тезда кичкина кўринмас тешикни маё ичига ўрнатилган миниатюра қопқоғи билан ёпди. Унинг кўз бурчагида чиқиб ешик бир аломат қўлга олиш учун четга қадам, ва нола суянди, унинг кўзлари остида саҳнада ётганида гўё қараш учун ҳаракат.
  
  
  Оёқларимга хира нур тушди. У Анжеланинг янги ҳидига тушиб қолди ва мен бурилишимдан олдин у қулоғимга пичирлади.
  
  
  "Қизиқарли, Жаноб Уолтон?"
  
  
  Уники, у елка қисди. "Мен янада ёқимли тажрибаларни бошдан кечирдим."
  
  
  "Ишончим комилки, бу бўлади."Унинг қўли менинг қўлимда еди. "Кейин мен билан келинг; менимча, бу сизга янада қизиқарли бўлади."
  
  
  У ярим очиқ ешикдан унинг орқасидан ергашди. Унинг сочлари булути ва кенг халати кўзларимни бир лаҳзага қоплади. Кейин у четга чиқди.
  
  
  Хона кичкина ва юмшоқ ёритилган, полда фақат улкан матрас бор еди. Менга орқаси билан ётган қиз яланғоч еди, лекин кимлигини билиш учун унинг юзини кўришим шарт емас еди ...
  
  
  "Стол!"
  
  
  У секин бурила бошлади, лекин орқамдан ешик ёпилганини ешитиб, тезда Анжелага қарадим. У орқа томони билан деворга ўтирар, бир қўли бинафша халатини кўкрагидан пастда ушлаб турган токани ушлаб турарди. Унинг табассуми масхара қиларди. У Чйнага қаради ва раққосанинг юзида худди шу ифодани кўрди.
  
  
  Орқамда полда Анжеланинг кийимларининг шитирлашини ешитиб, у тезда Chyna томон юрди. Шубҳасиз, бу оддий учлик каби тартибга солинмаган ва у бу қизни яхшироқ билар еди... Ва ўша пайтда мен томонда бўлиш учун кимдир кераклигига амин бўлдим.
  
  
  
  
  Боб 11
  
  
  
  
  "Умид қиламанки, бугун ерталаб кийимингизни олиб келсам, қарши емассиз, Ник."У каравотдан ағдарилди ва яланғочлигида ўзини жуда қулай ҳис қилиб, олдимда турди. Умуман емас.- У, Anton менинг орқамда еканлигини билар еди; у ҳали ҳам кун давомида ташқарида еди.
  
  
  "Сиз жуда яхши ухладингиз, сизни уйғотишга юрагим йўқ еди."У менга қараганида лабларини қисди, лекин қўлимдан келмади.
  
  
  У Наҳда қошини кўтарди. Унинг кўзларида ўлик нарса бор еди, гарчи мен уни ҳар доим шундай жонли нигоҳ билан кўрган бўлсам ҳам. Аммо у табассум қилишни давом еттирди, гўё у барда салом шампанни таклиф қиладиган конференция иштирокчиси еди.
  
  
  "Нима учун биласизми?"Анжеланинг овози кутилганидан силлиқроқ еди, демак у соя каби ҳаракатлана оларди. "Сиз у ҳақида ҳақ едингиз."
  
  
  Унинг мушаклари таранглашди.
  
  
  Ъ сиз нима демоқчисиз?Ъ бу нима?- у сўради.
  
  
  У Анжеланинг салқин қўлларини елкасида, кейин қўлларида ва ниҳоят сонларида ҳис қилди. У мени мулойимлик билан сиқиб қўйди.
  
  
  "Қўшимча ёг ъ йўқ. Его ёшидаги одам ... Сиз ўттиздасиз, шундай емасми, Жаноб Уолтон?"
  
  
  "Албатта", дедим жилмайиб.
  
  
  "Сиз ҳазил қилмаётганингиздан хурсандман. Ҳа, - давом етди у, - унинг yoshi ва касбининг одами бундай жисмоний ҳолатда бўлмаслиги керак. Жуда чиройли тана, шундай емасми, азизим?
  
  
  У мен билан гаплашмаётганини жуда яхши билардим. У бошини егиб, менга очиқчасига қаради. "Ҳа," у рози бўлди. "Ва у бундай ҳаяжонли нарсаларни қилади."
  
  
  "Оҳ, ҳа", деди Анжела, овозида нордонлик аломати. "Сиз бу ҳақда ҳамма нарсани биласиз, шундай емасми?"
  
  
  - Лекин, албатта. Ник мукаммал инсон ."
  
  
  Унинг хушомадгўйлиги қадрланди, лекин у олов чизиғидан чиқишни хоҳлади. Уни бир вақтнинг ўзида иккаласини ҳам кўриш учун четга чиқди. Бу менинг яланғоч Анжелага биринчи қарашим еди. Chyna билан солиштирганда, у дастлаб деярли ориқ еди, лекин иккинчи қараш бу таассуротни ўзгартирди. Унинг кўкраги қаттиқ ва чиройли шаклга ега, сонлари бироз камарланган, оёқлари ингичка, аммо чиройли еди. Ҳаёт Ее силлиқ ва текис еди, ва остидаги сочларнинг бекаму учбурчаги шунчалик оч жигарранг едики, у деярли енгил кўринарди. Зўр ўзгариш, деб ўйладим ва ўша пайтда Анжела менинг қўлимдан ушлаб олди.
  
  
  "Сизнингча, мен қарашга арзийдими?"Бу жуда қийин еди ва у биринчи marta унинг кўзларида қоронғу шубҳани кўрди.
  
  
  "Мен сизга қараяпманми?"Наҳ алоҳида еътибор бермасдан чиқиб кетолмайдиган кучга ега еди. Мен уни безовта қилмадим.
  
  
  "Мен билан ухлашни хоҳлайсизми?"
  
  
  У иккиланиб, Чинага, кейин Анжелага қаради.
  
  
  Ъ айни пайтда? Мен бепарво қарашга ҳаракат қилиб, сўрадим.
  
  
  Ъ нега емас? Ҳаммамиз учун жой бор."У боши билан хонанинг бошқа қисмидаги полдаги улкан матрасга ишора қилди.
  
  
  Ъ агар хоҳласангиз. Мен у билан баҳслашмоқчи емас едим; унинг туйғуси шундаки, Анжела кўпчилик еркаклар сингари хавфли яланғоч, тўлиқ кийинган ва қуролланган еди.
  
  
  У қаттиқ ва бироз заиф табассум билан менга яқинлашди. "Сиз уларни баҳам кўришга қаршимисиз?"
  
  
  "Агар қарши бўлмасангиз."
  
  
  Ъ ёки улашиш?- У тахминан менинг елкамга суянди ва қоронғу нипелни ялаш учун бошини туширганида Чйнанинг кўкрагини ушлади. Кейин у қаддини ростлади ва менга очиқ қаради. - Тушундингизми?ъ
  
  
  "Мен буни ҳеч қачон ўйламаган бўлардим."
  
  
  "Оҳ, давом етинг, азизим", деди у. "Агар синаб кўрмоқчи бўлсангиз, буни қилинг. Лекин буни унчалик ёмон қилманг."
  
  
  "Мен ҳамма нарсани ёмон қиляпманми? Кеча нима қилганингиздан кейин?"Анжела Чинага алданган аёл каби қаради.
  
  
  У хўрсинди ва менга рангпар табассум қилди, кейин тезда юзини ифодасиз қилди.
  
  
  Уники яна йўлдан чиқди; уники яна улар орасида еди ва бу менинг жойим емаслиги аниқ. Anton тўсатдан мени қучоқлади ва унинг ғазабланган кўзлари мени тортиб олишга имкон бермади. Мен буни қилдим, чунки тос суягимдаги кўрсаткичлар маё кийимимда мендан бошқа нарса борлигини кўрсатиши мумкин еди.
  
  
  "Мени сикишни хоҳламайсизми?"у менга еътироз билдирди.
  
  
  "Ҳодий, сиз енг яхши биласиз."
  
  
  "Кейин лаънати сузиш сандиқларингизни ечиб олинг."
  
  
  Бунинг учун Happy, мен тез чиқиб ва каравотга иҳ ташлади, мен нима керак, улар орқали еришиш мумкин қаерда. Яланғоч бўлганимда, Анхел нимани қизиқтирганига қизиқишим аниқ еди. У менинг ерекциямга узоқ вақт тикилди, лекин у секин суянганида, мен қўл чўздим ва уни қучоқладим.
  
  
  "Бунчалик очкўз бўлма, болам", деди у оҳиста елкамни тишлаб.
  
  
  Анжеланинг кўзлари ёнди. "Сиз монополия бор деб ўйладингизми?"
  
  
  У елка қисди. "Йўқ, азизим, мен худбин емасман. Лекин биз ҳар доим ҳамма нарсани баҳам кўрамиз, есингиздами?
  
  
  Ъ албатта. Ҳурмат билан, худди кеча каби.
  
  
  Ъ нега? Сиз у ерда бўлмагансиз, мен нима қилишим керак еди, емга айтинг, йўқ, менинг жуда рашкчи хўжайиним бор?
  
  
  Анжела тишларини очди, деярли увиллади. У Чйнани ушламоқчи бўлганида, каравот ёнидаги ешик очилди. Мен буни илгари ҳеч қачон пайқамаган едим; ешик Кеннеди бурнидаги (Ню-Ёрк) махфий лабораториядаги ешик каби сезилмас еди, у ерда менга уч бошли қурилма ҳақида хабар берилган еди. "Яхши, қизлар; бу ҳозирча етарли."
  
  
  Поезд хонага йўл олиб, яқин олти икки фотосини аъзолари томонидан таъқиб. Қолган иккитаси ешик олдида туришарди, лекин иҳ уни кўра олмади.
  
  
  Анжела поездга қаради. - Бу ерда нима қиляпсиз?ъ
  
  
  "Сиз hello kitty қандай еканлигини яхши биласиз."Его жилмайиши уники каби сохта еди. "Нега бу йигитга қўшилишингизни унутдингизми?"
  
  
  Anton деярли қичқирди. "Аммо мен сиздан келишингизни сўрамадим!"
  
  
  "Аммо биз барибир келдик."Поезд четга чиқди, кейин Домесдай оролидан паст калитли хаки кийган семиз одам.
  
  
  "Его сандалларини олинг", деб буюрди у.
  
  
  У яхши бошлаганини тан олиши керак еди; кеча кечадан кейин у бошқа имкониятлардан фойдаланмаётганга ўхшайди. Ҳеч ким менга яқинлашмасдан олдин, унинг сандаллари поездни тепди; у нуни юлдуз овчиси каби ушлади.
  
  
  Интим олтиликнинг яна иккита аъзоси менинг икки томонимда саф тортишди, улар менга нима қилаётганларини билишларини айтишди; менга енг яқин одамнинг қўллари қисқич каби еди ва улардан фойдаланишга тайёр еди.
  
  
  Хаки кийган одам орқасида турган қора костюм кийган бошқа одамга ишора қилди. У шарқона услубда тўртбурчак бўлган, лотин тилида ноаниқ хусусиятларга ега хонага кирди. У менга қаради, унинг кўйлаги ичига етди, ва кичик чиқарди, у билан алоқа принтлар барглари орқали йиртилиб еди каби қараш емас еди хом surat. Кейин у яна бир фотосуратни чиқариб, иҳ билан таққослади ва уни паст калитли хаки кийган одамга кўрсатиб: "бу у, Жаноб Цунганос."Иккаласи ҳам жилмайишди.
  
  
  "Бу жуда оддий", деди Цунганос.
  
  
  "Сиз пулни сақлайсиз", деб бақирдим.
  
  
  "Кўряпсизми, Жаноб Ник Картер -" у ҳеч нарса демади, лекин у менинг ҳақиқий исмимни айтганига ҳайрон бўлмадим; мен унинг қўлга олинганини аллақачон билардим.
  
  
  "Сизнинг суратингизни аниқлаш учун бизга тўлиқ кун керак бўлди, Жаноб Картер", деб давом етди еркак.
  
  
  "Ушбу ибтидоий шароитларда ишлаш жуда чарчаган; сиз материкга учиб, Pekin билан боғланиш учун ушбу хизматлардан фойдаланишингиз керак еди ва ... Оҳ, сиз ҳайрон бўлмайсизми, Жаноб Картер? У енди шафқациз жилмайиб турарди. "Оҳ, еҳтимол сиз ўзингиз ўйлагандек кўп нарсани билмаяпсиз; бизнинг ташкилот аслида унинг орқасида бирон бир кемани ёқмаган. Уланиш линиялари очиқ, лекин улар икки йўналишда ишлаши шарт емас. Мени тушунасизми?"ъ
  
  
  Бу менга етарлича аниқ туюлди. "Сиз Хитойнинг Ақшга нисбатан жорий ички сиёсатига рози емассиз", дедим мен.
  
  
  "Уй, Жаноб Картер?"У аҳмоқ талабани рад етган мактаб ўқитувчиси каби хўрсинди. "Айтайлик, менинг аждодларим атрофидаги баъзилар Егони ўз уйи деб аташган бўлиши мумкин. Қолганларига келсак... -
  
  
  У катта елкаларини қисди.
  
  
  Мен уни бир оз масхара қилиш васвасасига тушдим, уни ҳозир қолоқ ва дунёдан ташқарида деб айбладим, худди иккинчи Жаҳон уруши тугаганидан деярли ўттиз йил ўтиб, тинч океанининг жанубидаги оролда топилган Япон аскари каби, лекин мен бунга қарши қарор қилдим; нима учун ҳеч қандай сабаб йўқ еди Мен қилмаслигим керак. аммо у мени жойида ўлдирмаган бўларди ва у кўпроқ имкониятга қизиқди.
  
  
  "Хўш, Кейп Кеннеди (Ню-Ёрк) да сизда пароходлар менинг расмимни олишган", дедим у қўлида ушлаб турган кичкина фотосуратга қараб. "Fluke томонидан."
  
  
  У бошини чайқади. "Сиз омадсизсиз, Жаноб Картер. Бизнинг ташкилотимиз жуда кўп аъзоларга ега ва ҳар куни бизда икки ёки уч ёки ундан кўп ... ерм ... сайёҳлар. Албатта, биз шарқликлар бир-биримизга ўхшаймиз ва барчамиз камераларимиз билан борамиз. Бу тўғри емасми?ъ
  
  
  "Бу катта база", деб туриб олдим.
  
  
  Ъ ҳа. Аммо биз, сиз каби, маълум бир қисмга қизиқдик. Ва кўпчилик сайёҳлар сезмайдиган махсус ҳудудга кириш. Биз бу ешикдан чиққанларнинг барчасини суратга олишга ишонч ҳосил қиламиз ."
  
  
  У қаттиқ ютди. "Сиз бу ҳақда биласизми?"
  
  
  Егонинг жилмайиши карнавал ниқобига ўхшарди. "Сиз нима деб ўйлайсиз, Жаноб Картер? Ҳаммамиз бир хил сабаб билан бу ерда емасмизми?
  
  
  Мен боғлаб еса у менга бир неча marta урди; нен оғир иш етик кийган еди, ва мурват еди. Столом ва Анжела яна кийимларини кийишди - у ўйлади-ва қўлларим боғланганда Столом мулойимлик билан чўмилиш костюмимни қайтариб олишни талаб қилди. Мен унинг кўзларида нимадир ўқишга ҳаракат қилдим, лекин у ҳеч қачон иягимдан юқорига қарамади.
  
  
  Цунганос мени нола қилаётган каравотга маҳкамлади ва Егонинг кўзлари нафрат билан чақнади. "Сиз кеча атрофингизда менинг уч одамимни ўлдирдингиз, Жаноб Картер ва тўртинчисини жиддий жароҳатладингиз."У бошини пайпаслади, у ерда текис қора сочлар остида сарғиш зарбани кўрди. "Ҳозир сиз учун секин ўлимни ташкил қилсам яхши бўларди, лекин ҳозир бунга вақт йўқ. Сиз бизнинг жадвалимизни буздингиз, шунинг учун дарҳол олиб ташлашингиз керак. Сиз омад ҳақида гапиришингиз мумкин."
  
  
  У юзимга қаттиқ урди; унинг, ўрдак ва его зарбасини бошидан баланд тутди, лекин қулоқларим жиринглади.
  
  
  Цунганос унга диққат билан қаради. "Охирги лаҳзага зилзила, А, Жаноб Картер?"Егони олинг. У мени нола қилишга ундаётган икки сарғиш йигитга ишора қилди. "Сиз у қаерга бориши кераклигини биласиз."
  
  
  Шу жумладан иккита қиз ва мен хонада уларнинг еттитаси борлигини қўшимча қилишим керак еди - ва қўлларим орқамга боғланган еди. Мен қаршилик қилмадим.
  
  
  Икки қўриқчи билан мен орқа ешикдан ўтиб, гилам билан қопланган тор коридорга бордик. Улар мени зинапоядан пастга туширишди ва ҳўл тошлари елкамни тирнаган қия тош деворли йўлакка тушишди.
  
  
  Менинг соқчиларим деярли бир хил еди, лекин иҳ фотосуратларини синчковлик билан текшириш натижа берди. Вилф ва Kevin. Бири Венесуела атрофида паспортга ега, иккинчиси, еҳтимол рутабага-иҳ овозлари ўрта Ғарбий, Шимолий ва Жанубий Amerika аксентларида у ешитиши мумкин еди. Улар Indiana университетида superstars бўлиши мумкин еди; улар яратган умумий ваколатлари таассурот еди. Бу америкаликлар мени ўлдириши мумкинлигига ишониш қийин еди, лекин мен ўзимни алдашга вақт сарфламадим.
  
  
  Биз ер устидаги меҳмонхона атрофида, лагунани қоплаган буталар атрофидаги тўсиқ ортида чиқдик. Бир неча дақиқадан сўнг, биз сув қирғоғидаги бўшлиққа чиқдик, пастда учта ўрта узунликдаги қайиқ ётди. Кевиндан бироз баландроқ ва тикроқ бўлган Уилф қурол билан мени қовурғамга тиқди.
  
  
  "Шошилинг ва сакраб чиқинг."
  
  
  Мен буни қилдим, менга айтишди, фиберглас палубасига қўнғироқ қилиб қўндим, у ерда мен бир оз сирғалиб кетдим; кечқурун шудринг билан бир оз нам еди. Уилф мени кичкина кабинанинг панжарасига уриб, осонгина ергашди. Kevin рулга борди ва двигателни ишга туширди, сўнг гидрофоил кабелини чиқариш учун олдинга сакраб чиқди.
  
  
  Биз ўгирилганимизда кучли двигател гумбурлади, кейин денгизга олиб борадиган қоронғу tunnel томон бурилди. Kevin асбоблар панелидаги тугмани босди, бироз секинлашди ва қоронғи туннелга учиб кетди. Уни, темир панжара ҳали бориб кўрдим, ва биз унинг остида аниқ сузиб, ва кейин, биз очиқ денгизда еди.
  
  
  Улар мени тўқилган темир сим билан боғлашди, мен уларни босганимда қўлларимга жуда қаттиқ босди. Билакларим қаттиқ қонаётган еди, агар мен арқон билан муомала қилсам, бу ёрдам бериши мумкин еди, аммо барчаси мен учун фойдасиз еди. Мен чўмилиш костюмимнинг орқа қисмидаги чизиқлар атрофида биттасини топдим, лекин қўлларим орқамга етиб бориш учун жуда баланд боғланган еди.
  
  
  Уилф кокпитда унинг ёнида еди, ўрнидан туришга қийналди ва гидрофоил металл чанғиларини кўтариб, дарёдан сирғалиб тушди. У менга бепарволик билан қаради.
  
  
  "Еҳтимол, биз сизни тарк етишимиз керак", деди у двигателнинг баланд овози устидан Его ешитилиши учун баланд овозда.
  
  
  Ъ нега емас? Мен енгил дедим. Мен панжара қарши менинг орқа енгашиб ва унинг сузиш менинг плавкалар тасмани еришиш мумкин, шундай қилиб, бир оз менинг қўлларини бураб муваффақ. У коксикснинг пастки қисмидаги кичик учбурчак сумканинг алоқа фермуарида ишлаган.
  
  
  Уилф узоқдан жилмайиб қўйди ва Егонинг сочлари шамолда учиб кетди. "Агар сиз бир ҳафта олдин бу ерда бўлганингизда, биз сизни тарк етган бўлардик. Биз ҳақимизда қанча одам билишини билиш учун. Лекин ҳозир... у елка қисди. "Бу енди муҳим емас. Бизни тўхтатиш учун жуда кеч."
  
  
  "Сиз нима қиляпсиз?"У гапиришни давом еттиришни сўраган еди; менинг сумкам очиқ еди, агар менинг бармоқларим ишласа еди ... Уилф кулиб юборди. Ъ сизга нима қизиқ? Агар биз сизни яшашга рухсат берсак, буни тез орада билиб оласиз, Картер. Лекин деллда бу муҳим емас; бу фақат бошланиши ва сиз каби одамлар ипни кўриш учун у ерда бўлмайди."
  
  
  Двигателларнинг кимлиги бўғиқ қичқириққа айланди. Мен ҳали тугатмаган едим; бармоқларим ҳали ҳам тўлдирилган колбаса каби еди, сузиш сандиқларимнинг орқа қисмидаги сумканинг таркибига етиб борди. Чанғи қайиғи узоқ шишиб, корпусга чўкди. Kevin бошқарув панелидаги милтилловчи сенсорга қаради.
  
  
  "Бу етарлича чуқур", деб еълон қилди у рулдан юз ўгириб.
  
  
  "Биз уни ташламасдан олдин тугата оламизми?"Вилф сўради. "Йўқ", Kevin тел кесгичларни ушлаб турди. "Бизда ерийдиган егилувчанлик бор."
  
  
  У менга жилмайиб қўйди. "Бу нима еканлигини биласизми?"
  
  
  Уники, у бу ҳақда жуда яхши билса ҳам, бошини чайқади. "Бу синтетик дантел бўлиб, у икки ёки уч кун давомида & Нбда қолмагунча пўлат каби мустаҳкамдир. Кейин у ерийди, сиз боғланган маржон блокидан озод бўласиз ва бечора Жаноб Ник Картер чўкиб кетган одамга айланади. Яъни, агар улар балиқ билан тугагандан сўнг танани аниқлай олсалар."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Қўлларингизни орқангизга боғлаб чўктириш ҳолати?"
  
  
  "Оҳ, биз сизни денгизга ташлашдан олдин ўша самимий симни кесиб ташлаймиз. Хавотир олманг, Картер; биз нима қилаётганимизни биламиз."
  
  
  "Мен буни жуда қадрлайман", дедим мен сузиш сандиқларим атрофида тортиб олган кичик тўпламни ҳис қилиб.
  
  
  Қайиқ тўхтаб, денгиз бўйлаб юқорига ва пастга силжиди. Kevin кичкина кабинага тушди ва пляж тўпи катталигидаги маржонни тортиб олди. У синтетик арқонни қўпол пушти маржонга ўраб олди, сўнг ипни олдинга тортиб, тўпиғимга боғлаб қўйди.
  
  
  Менинг жангим вақти келди. Карахт бармоқлари билан у орқасида ушлаб турган кичик тўпламни очди. Қизил олов отилиб, қўлларим ва умуртқа поғонамни ёқиб юборди, лекин мен тишларимни тишлаб, сумкани билакларимга босдим. Стюарт around Special Effects маълумотларига кўра, кичик магний машъаласи уч чорак дюйм қалинликдаги металл бўлагини уч сониядан камроқ вақт ичида ёқиб юборган, аммо бу мен учун уч йилдек туюлди. Уники, мен терим куйганини ва тендонларим ериган ёғга айланганини ҳис қилдим; агар уники билакларимни симга босган бўлса, уники чидаб бўлмас оғриқни ҳис қилди, бу мени баъзан ҳушидан кетиш четига олиб келди.
  
  
  У уни тепди ва Уилф орқага қайтди. Kevin маржон блокини ушлаб турган еди ва Его уни яланг оёғи билан тепганда, унинг юзи ияги остига тушди. У учиб кетди ва қайиқнинг қарама-қарши томони устидан учиб ўтди, ҳали ҳам оғир юкни ушлаб турди. Агар у яна пайдо бўлса, лекин унинг егоси буни кўрмади.
  
  
  Мен билакларимни озод қилдим; оғриқ шу қадар кучли едики, қўлларим ҳали ҳам унинг устида еканлигини текширишим керак еди. Бу содир бўлди ва Уилф уни ошқозонига урди. У кўйлаги ичига кирди, лекин етарлича тез емас; унинг тўртта қаттиқ бармоғини бор кучи билан Егонинг томоғига ҳайдаб, Егонинг нафас трубкасини езиб ташлади. У нафас қисилиб вафот етди ва кўкрагимни қон билан қоплади.
  
  
  У уни ювиш учун денгизга шўнғиди, кейин яна қайиққа чиқди. Қиёмат ороли енди Санcак учун еди. Енди менинг қопқоғим фош бўлгач, пухта тергов ўтказиш вақти келди; унинг двигатели яна олиб келинди ва кейин қурол талаб қиладиган қайиқни қидирди.
  
  
  
  ЎН ИККИНЧИ БОБ
  
  
  Соҳилдан бир неча метр нарида кема двигатели ёпилди ва лангарни ён томонга туширди. Уилфнинг жасади унга бириктирилган еди. Его кичик .25 автоматик тўппонча менинг чўмилиш костюмининг белбоғига ёпиштирилган. Менинг қўлимда кенг пичоқли пичоқ бор еди, унчалик ўткир емас еди, лекин у Уилфнинг кичкина тўппончасидан каттароқ еканлигига амин едим.
  
  
  У ўзини сувга туширди ва ой нурида хира порлаган оқ қум чизиғи томон секин сузди. Соҳилда ҳеч қандай патрул белгиси йўқ еди, лекин мен уни пляжда иложи борича пастроқ ётиб, соҳилга чиқиб, чакалакзорга югуришдан олдин ўн беш дақиқа кутдим.
  
  
  Бу сафар маршрут озми-кўпми маълум еди; у баланд пўлатдан ясалган рамкадаги иш чироқларига кўзларини қаратди ва яқинлашганда атмосфера зичлиги моделининг коеффициентлари бўйлаб юрган одамларни кўрди. Қуриш учун яхши вақт, деб ўйладим.
  
  
  У очиқ пойдеворни четлаб ўтиб, цемент блоки атрофидаги офис биносига кириб борди. Ягона дераза орқали авлиё қўриқчининг кун бўйи турганини кўрди. Бу бинодаги одамларга яхши маълум еди, демак мен жуда омадли ёки жуда тез бўлишим керак еди-еҳтимол иккаласи ҳам.
  
  
  Аввал деразадан ташқарига қарадим, рамкани тортдим. Офис кимсасиз еди. Унинг меҳмонхонаси пастга тушди, лекин фикрини ўзгартирди. Нега бўш идорани қўриқлаётган қўриқчи бор еди? Уни яна қаради. Шкафларнинг пастки тортмаси очиқ еди ва стул аввалги кечадан бошқа бурчакка бурилди.
  
  
  Мен фикрларни қабул қила бошладим.
  
  
  Дераза кўтарилиш учун жуда кичик еди. Бу ешик бўлиши керак.
  
  
  У бино орқасидаги дарахтзорга кириб, аввалига оҳиста, кейин жиддий чекувчи каби баландроқ йўтала бошлади. У қоровулни кар деб ўйлай бошлагач, бошини бурчакка тиқди.
  
  
  У яна йўталди ва оёқларини буталар орасига қириб ташлади. Қўриқчи карбинини елкасига кўтарди. У нафасини ушлаб, ҳаракациз ётди. У қуролни туширди ва мен томон бир неча иккиланиб қадам ташлади. Мен ошқозонимда ётаман ва у шовқинсиз ўнгга емаклаяпти. Қўриқчи тўхтади. У камаридан кичкина автомат тўппончани тортиб олди ва Егони ётган буталарга ташлади. Қўриқчи тез ҳаракат қилди, карбин тайёр, лекин нотўғри йўналишда. У, бу узоқ йўл бўлишини билар еди, лекин бу менинг енг яхши имкониятим еди; у ўрнидан турди, бир неча қадам ташлади ва емунинг орқасига шўнғиди.
  
  
  Билакларим ҳали ҳам ёниб, қон кетаётган еди, шунинг учун оғир пичоқ
  
  
  бу силлиқ жамоатчилик бермади; унинг его орқа уни урди қачон, унинг carbine тетик қоровул учун етди ва қоровул нинг thumb cурл ҳис. Жуда кеч деб ўйлаганимда, бармоғимни тетикка олишга муваффақ бўлдим ва у бошини мен томонга бурганида, кўзлари хиралашди. У менинг остимга тушди.
  
  
  У оёқларига қадар курашди, қиличининг дастасини ушлади ва тортди. Бу кириб келганидек қийин еди, лекин ҳозир менда қўриқчи карбини кўринишидаги яхшироқ қурол бўлса ҳам, мен қайиққа қайцам, лангар арқонини кесиш учун пичоқ кераклигини билардим.. Агар у буни олса еди.
  
  
  Мен уни бурчакда кутиб турдим ва ишчилар бинонинг рамкасини қураётганларини томоша қилдим, кейин ешикка кириб кетдим. Менинг қўлимда аллақачон танловлар бор еди ва қулф мураккаб емас еди, лекин орқам билан юқори қаватдаги одамларга ешикни очиш абадийликдек туюлди. Ниҳоят, мен сезилмасдан киришга муваффақ бўлдим ва улар у ерда нима қилаётганига қизиқиб қолдим, улар жуда банд едилар.
  
  
  Кресло орқасида у бетон полга югуриб тушган кичкина квадрат милни топди. Металл тутқичлар бир томондан пастга тушди;мен тахминан ўттиз метр пастга тушдим. Мен тор коридорда едим, бир нечта паст шифтли хира чироқлар ёниб турарди ва мендан еллик фут олдинда ёпиқ ешик бор еди.
  
  
  Иҳ хавфсизлик ё бепарво еди, ёки нолга шунчалик яқин едики, улар енди парво қилмадилар. Нима бўлишидан қатъий назар, у ешикни итариб очди ва у очилди; у ўзини наҳ бўйлаб ташлади ва карабинни наҳ орқасидаги бўшлиққа қаратди.
  
  
  У ўзини асбоблар, милтилловчи ёруғлик панеллари ва компютерлар қаторларини босган хонада топди. Хаки костюмидаги тўрт kishi бинонинг қарама-қарши томонидаги катта харита атрофида тўпланишди ва унинг устига кириб келганида, Florida штатининг Шарқий қирғоғидан Мерилендгача ее контурини кўрди.
  
  
  Цунганос мени биринчи бўлиб кўрди. "Картер!"у қичқирди ва яна бир бор емуга ўз ҳақини беришга мажбур бўлдим: его рефлекслари ижро етиш учун рухсат его байроғида тўхтамади. У ўнг томонга ўтирди ва карбинни столга суянганини топди; унинг егоси уни ўлдиришни хоҳламади - ҳали емас - шунинг учун у еҳтиёткорлик билан нишонга олди ва емунинг елкасига ўқ қўйди. У кўйлагини қон сочаётганда ён томонга силкитди ва бетон полга йиқилди.
  
  
  Бошқалар яшириниб олишди; унинг зарбаси атрофдаги одамлардан бирига тегди ва у Его уни қаерга урганини кўрмаса ҳам йиқилди. Қолган иккитаси бир қатор компютерларга шўнғиди. Кейин у автоматик режимга ўтди ва баланд кулранг шкафга ўқ узди, сўнгра учқунларнинг ёқимли души ва ёнаётган изоляция ҳиди келди.
  
  
  У Цунганосга мурожаат қилди-жуда кеч. Енди унинг қўлида ўз қуроли бор еди ва у тўғридан-тўғри бошимга қаратилди.
  
  
  Қачон уни, ерга каптар, унинг его carbine нинг crackle ешитдим ва кўзларини гавкинг қачон ўткир sting менинг бўйнини тирналган ҳис. У нишонга олиш учун тўхташдан олдин икки marta ағдарилди; мен битта зарбага ўтишга улгурмадим ва тетикни бир marta тортиб, Цунганоснинг юзи ва кўкрагига олтита тешик очди.
  
  
  Кечирасиз учун вақт йўқ еди; уни, ўрнидан турди ва компютерлар ёниб қаторга устидан юрар.
  
  
  Ъ ўзингизни кўрсатинг! Мен бақирдим.
  
  
  Қолган иккитаси жавоб бермади, лекин мен полда оғир ботинка чайқалишини ешитдим. Унинг камераси металл стулга чўкди ва Стал кутди. Компютерларнинг шовқини сукунатни бузди. Уни кутаётганда, у нолалардаги катта харитага қаради ва Маями шимолидаги Florida қирғоғига маҳкамланган қизил пинҳеадларни кўрди. Бошида, мен у Cапе Кеннеди деб ўйлаб, НЙ, лекин кейин мен ҳам янада Шимолий бир cапе кўрдим. Нима учун мос мақсад ва нима учун мақсад ўртасида нима бор еди?
  
  
  Один По яширинаётган одамлар қочишга ҳаракат қилишга қарор қилишди ва цунгано карбинига шўнғиш учун компютерлар ортидан югуришди. Бу его томонидан ҳар бир қабилага ўқ узиш билан тўхтатилди ва Егонинг фарёди баланд космосда яққол акс етди. У оғригандек олдинга ва орқага думалади, сариқ териси даҳшатли кул рангга айланди.
  
  
  Охирги одам уни кутаётган еди. У гапиришдан олдин узоқ сукунат ҳукм сурди.
  
  
  "Картер?"
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Менда қурол йўқ."
  
  
  "Чиқинг ва кўрсатинг."
  
  
  Пауза бўлди, кейин компютер корпусининг бурчагида қўл пайдо бўлди. Қўл бўш еди.
  
  
  "Майли, хайр. Енди қолганларини томоша қилинг."
  
  
  У икки қўли билан ҳавода ташқарига чиқди. Мени Цунганос билан таништирган одам еди.
  
  
  "Бу ерга келинг", деб буюрдим.
  
  
  У еҳтиёткорлик билан ҳаракат қилди, гўё замин сирпанчиқ еди. У ўнлаб қадам нарида бўлганида, у емуни тўхтатиш учун ишора қилди.
  
  
  "Картер ... Мен оғриқдаман."
  
  
  Ъ оҳ, тўғрими?ъ
  
  
  Ъ менинг тўпиғим. Еҳтимол, у бузилган.
  
  
  "Кейин сиз омад одамсиз, бошқа. Ҳозир, тез. Айтинг-чи, бу нимани англатади?
  
  
  "Бу ... бу ҳеч нарса емас."
  
  
  Ъ йўқ, албатта йўқ."Мен карбинимни емунинг юзига қаратадиган қилиб кўтардим. "Ревматизмни бошқа даволашни синаб кўринг ва бу сафар яхши."
  
  
  Еркак лабларини ялади ва Егонинг кўзлари атрофга милтиллади. "Мен ... Ҳеч нарса дея олмайман."
  
  
  Мен ўйин ўйнаш учун кўзга олмади, шунинг учун мен его нинг кўтарди қўлида бир ўқ қўйиш. У қўрқувдан кўзлари катта қичқирди; унинг жароҳатланган қўлини ушламоқчи бўлганида, ему уни карбин билан қўрқитаётган еди. Пешонасида тер чиққач, у қўлларини юқорига кўтарди.
  
  
  "Кейинги ГАВК тирсакдан ўтади."Мен қанча зарба қолдирганимга амин емас едим, лекин текширишга журъат етолмадим.
  
  
  Йўқ, йўқ! еркак нафас олди. "Мен айтаман! Мен унга айтаман! ъ
  
  
  Уни тиззасига отиб ташлаган одамга еътибор бермаслик менинг аҳмоқона айбим еди. Мен у ҳаракат биларди олдин у яна бир карбин еди, ва у мени топса дан его биринчи зарбаси ман его жароҳати, еҳтимол, фақат оғир оғриқ еди. У яна стул орқасига ўтирди.
  
  
  Его: иккинчи зарба юз фоиз аниқ бўлди. У сўроқ қилаётган одам олдинга силжиди, кейин стулга қулаб тушди ва бўйнимдан ушланганимда деярли тепамга йиқилиб тушди. У жасадни итариб юборганида , у яна бир зарбани, кейин сукунатни ешитди.
  
  
  У стул атрофида диққат билан қаради ва ўрнидан турди. Охирги одам Цунганоснинг ёнида ётар, ҳали ҳам карабинни оғзида ушлаб турарди. Groan Егонинг орқа картаси ёрқин қизил қон билан тебраниб турарди. Бошқа ҳеч нарса қилишдан олдин, у тўртта жасадни текширди. Уларнинг ўлганлигини тасдиқлаганидан сўнг, у харитани кўриб чиқди. Пинҳеадс бир гуруҳ Палм Beach учун қадаб қилинди, қайси мен учун ҳеч нарса англатди. Аммо Багамадаги майда нуқтадан харитада чизилган нозик чизиқлар менга кўпроқ нарсани айтиб берди.
  
  
  Улар домесдай оролидан манзилларига олиб боришди-барчаси битта. Ушбу битта чизиқ бутун қирғоқ бўйлаб тўғри чизиқ бўйлаб ўтиб, Hatteras бурнининг жанубига қараб йўл олди. Бу Вашингтонга келди ва у бу нишонни белгилаш учун уларга пинҳеад керак емас деб ўйлади.
  
  
  Мен шоша-пиша хонадаги тўртта стулни қидирдим, лекин менга бир нечта чизмалар ва компютер нашрларидан кўра фойдалироқ нарса топмадим.
  
  
  Аммо бу қандайдир назорат хонаси еканлиги аниқ еди ва бу Домесдай оролида бу ерда нимадир содир бўлаётгани ҳақидаги мантиқий хулосага олиб келди.
  
  
  Карабиннинг думбаси билан у панелдаги барча сенсорларни нокаут қилди ва офисга олиб борадиган милга қайтиб кетди. Мен ешикдан югуриб чиқдим ва бинонинг рамкасида ҳеч кимни пайқамай, дарахтзорга кирдим.
  
  
  Гидрофоил кемаси унинг егоси уни лангарга қўйган жойда еди. У тўмтоқ пичоқ билан чизиқни кесиб ташлади, кейин двигателни ёқди ва ferret тўлиқ газда хавфсиз бўлгунча банкдан аста-секин ҳайдаб кетди. У тирилиш оролига қайтиб сузиб, меҳмонхона ёнидаги пляжга йўл олди.
  
  
  Мен қайиқни туширдим, соҳилга чиқдим ва у менга кўрсатган тротуар томон юрдим. Хонамга келгунимча, мен билан калит йўқлигини англадим, шунинг учун мен яна қулфни танлашга мажбур бўлдим; бу топшириқ қулфларни очиш бўйича малака ошириш курсига айланди.
  
  
  У сузиш чама ечиб, ёғдирилган, унинг куйган тирсаклар учун salve амалий, ва унинг бўйнига ўқ яра кўриб. Бу катта, аммо юзаки яра еди ва у унга бинт қўйиб, қоронғи туртленека козок ва шим кийган еди.
  
  
  Енди бунга шубҳа йўқ еди; Вилгелмина ва Гюго бутун бошпана бўйлаб чиқишди. Luger уни Юклади, Егони юмшоқ charm елка ғилофига тиқди, сўнг стилеттони чап билагига боғлади. У кўк кўйлаги устига ташлади. У хонасида қолдирган соатига қаради. Кечқурун ҳали бошланганига ишониш қийин еди.
  
  
  Унинг қуйидаги стол устига хона калитини олди, миммо лифт юрар, ва casino қайтиб қайтиб. Одатдагидек, томошабинлар кичик еди, лекин мени қизиқтирмади; мен кабарега бордим.
  
  
  Комедиячи саҳнада еди, бу унинг ярим соатча чиқмаслигини англатарди. Мен у билан алоқа қилишдан олдин анча кутишим мумкинлигини билмасдим; у ўша кеча ишлайдими ёки йўқлигини ҳам билмасдим. У ичимлик буюрди, барнинг нариги томонида бармен буни қилишини кутди, сўнг тезда саҳнага олиб борадиган ешикдан ўтди.
  
  
  Мен зинапоядан пастга тушдим ва ўзимни сандиқлар ва ечиниш хонасининг бир қатор ешиклари орасидаги тор йўлакда топдим. Ливан акробатлари тор хонада ўтиришди, лекин мен ўтаётганимда улар менга қарашмади.
  
  
  Чйнанинг ечиниш хонасини топишдан уч кун олдин синаб кўрдим. У кўзгу олдида ўтирган, костюмининг фақат пастки қисмини кийган, атрофида патлар бор еди. У қўлида Вилгелмина билан ичкарига сирғалиб кирди.
  
  
  "Бизга овоз керак", деб пичирладим ва Лугерга ишора қилдим.
  
  
  У менга ўгирилганда кўзлари катталашди. "Ник!"у нафас олди.
  
  
  Ъ ҳа. Қўлларингизни иҳ уни кўрадиган жойда сақланг."
  
  
  У менга қўлларини узатиб, ўрнидан туришга ҳаракат қилди. "Оҳ, менга ишонинг, Ник, улар сизни ўлдирмоқчи еканликлари мистлетонинг фикри емас !"
  
  
  Ъ албатта йўқ. Тур. Бирор нарсани кийинг."
  
  
  У секин ўрнидан турди.
  
  
  "Бирор нарса киясизми?"Бу яна бир хил табассум еди-деярли. "Бунга вақтимиз йўқ, азизим. Шошилинг, акс ҳолда мен сизни дарҳол жойингизга қўяман."
  
  
  У ҳаракациз ўтирди ва кўзларимга тикилди; у ерда нима кўрганини биларди.Бу уни ҳазиллашмаётганимга ишонтирди. У стулдан кийимларини олди ва кийди. Бу менинг халатим еди.
  
  
  Ъ қаерга кетяпмиз?Ъ бу нима?- у сўради, овози бироз титраб.
  
  
  "Бу ерда чиқиш йўли борми?"
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Кейин биз у ердан ўтамиз."
  
  
  Биз даҳлиздан пастга тушдик, орқа ешикдан чиқдик ва ҳозир таниш бўлган ён ешикка келдик. У бошини баланд кўтариб юрди ва орқасига қарамади, Еи еса Наҳдан бир неча қадам орқада қолди. У зинапоянинг тепасида тўхтади ва орқасига қаради.
  
  
  "Хонангизга?"
  
  
  "Сиз тахмин қилганингиздек."
  
  
  "Ва сиз шоу тугашини кута олмадингизми? Сизлардан қандай яхши.ъ
  
  
  Ъ шошилинг.ъ
  
  
  Хонада ее уни бир оз кўкариш учун уни каравотга қаттиқ итариб юборди. Унинг кўзлари бир лаҳзага шубҳа билан тўлди, кейин улар яна адашишни бошладилар.
  
  
  "Шундай қилиб, сиз улардан қочдингиз. У бундан жуда хурсанд, Ник.
  
  
  Уни ташланг. Қиёматда бу ҳолат нимани англатади?
  
  
  "Бу ... Мен ҳақиқатан ҳам билмайман."
  
  
  Бу Вилгелмина айнинг юзига қаратилган еди. Ъ яна жавоб беришга ҳаракат қилинг.ъ
  
  
  У халатни елкасидан силжитди. Мен чап қўлимни қимирлатдим ва Гюгонинг стилеттосини у кўриши учун қўлимга силжитдим. Бу унга тушди.
  
  
  "Сиз қилмайсиз ..."
  
  
  "Менда кўп вақт йўқ, азизим. Менга жавоб bering."ъ
  
  
  У бошини туширди ва қўлларига йиғлади. "Менинг отам Ник. У лагерда. Агар улар буни билсалар, унга айтинг... -
  
  
  Лагерларда оталар кўп", дедим кескин. "Гапириш...ъ
  
  
  У юзини кўтарди ва кўз ёшлари ҳақиқий еди.
  
  
  "Ростини айцам, Ник, мен бу ҳақда кўп нарса билмайман. Дастлаб, улар менинг мамлакатимни озод қилиш учун бирор нарса қилишаётганини айтишди, лекин бир мунча вақт олдин мен бу ёлғон еканлигини англадим. Кеча мен деярли ўлдирилганимда...
  
  
  "Деярли."Сиз улар буни қилишади деб ўйладингизми?
  
  
  "Ким билади? У ҳеч қачон Домесдай оролида бўлмаган; улар менга яқинлашмасликни буюрдилар."
  
  
  Мен иккиландим; у ёлғон гапирадими ёки йўқми муҳим емас еди, чунки мен Қиёмат ҳақида етарлича билардим.
  
  
  "Сиз менга ишонишингиз керак, Ник."Ҳозир унинг овозида истерия ёзуви бор еди; бу жуда зўр еди.
  
  
  "Сиз уларга қандай ёрдам бердингиз? Сизнинг ишингиз нима еди?
  
  
  "Мен кўп иш қилмадим; улар менга савол берганларнинг барчасига индамай хабар беришимни айтишди."
  
  
  - У қандай?ъ
  
  
  "Мен уларга сиз ҳақингизда ҳеч қачон айтмаганман."
  
  
  Ъ албатта йўқ.ъ
  
  
  "Мен ҳатто Анжела ҳам емасманми?"
  
  
  У яна бошини туширди, қалин сочлари юзини ёпди. "У ҳеч нарса сўрамади. Бу каби ҳеч нарса. Бу одамлар бугун кечқурун бу хонага кирганларида, мен ҳам сиз каби ҳайрон бўлдим."
  
  
  "Ким C икки сизни юборди?"
  
  
  "Менинг агентим. Онамнинг қабрига қасам ичаман."У тезда ўзини кесиб ўтди. "Улар бу ерда бир-икки ой бўлганида менинг олдимга келишди. Улар отам ҳақида билишларини, мамлакатимни озод қилишга ёрдам беришни хоҳлашларини айтишди. Аммо кейинчалик у уларнинг ёлғон гапираётганини тушунди, чунки улар айтганларини қилмасам, отам ўлдирилади, дейишди."
  
  
  Мен ундан янги нарса ўрганмадим. Ъ яхши. Бардошли, мен сизга ишонаман. Енди менга Де Дублонга қандай боришни айтинг."Ва мен дарвоза орқали демоқчи емасман.
  
  
  У юқорига қаради ва лабини тишлади. Ниҳоят, у бош ирғади. "Бир йўл бор ..."
  
  
  Уни чойшаб чизиқлари ва халатининг камари билан боғлаб қўйгандан сўнг, у орқа зинадан пастга тушди ва пляж бўйлаб лагунага олиб борадиган туннелнинг кириш қисмига тез юрди. Бугун кечқурун яна камида бир marta сузишга боришим керак еди, лекин бу сафар мен ишонадиган қуролга ега бўлардим.
  
  
  
  
  Боб 13
  
  
  
  
  Давомида тақиқлаш, Де Доублон ром контрабандачилари учун асосий транзит пункти бўлиб хизмат қилди, кўрфазни ёпиш учун тўсиқли ешиклар ўрнатилганда, шунингдек, иккала томондан иҳ ни очадиган яширин тугмалар. Греди Ingersoll Оролни сотиб олганида, у гидрофоиллардан ишлайдиган масофадан бошқариш пултларидан фойдаланган ҳолда ҳам тизимни бузилмасдан қолдирди. Бу бепарво емас еди; баъзида Ingersoll лагунага масофадан бошқариш пултлари билан жиҳозланмаган бошқа қайиқларни ҳам қўйишни ўйларди. Аммо кўрфаздаги қайиқдан бошқа жойдан тутқичга етиб бориш имконсиз еди-ёки деярли имконсиз еди.
  
  
  Консол пиёдалар кўпригининг ён томонидаги тош ва бетон конструкциянинг қолган қисмидан бироз енгилроқ бўлган кичик нуқта еди. Унга еришишнинг ягона йўли-четидан кўтарилиш ва сувга тушганингизда тугмачага етиб бориш. У менга Анжела билан бўлган романтикасининг дастлабки босқичларида буни кўп marta қилганини айтди, чунки улар еҳтиёт бўлишлари керак еди, чунки Анжела ҳали ҳам Ингерсоллнинг бекаси каби ўзини кўпроқ ёки камроқ тутди. Бу кунлар муҳим емас еди; миллиардернинг диди янада екзотик еди.
  
  
  Унинг кўприкдаги дастгоҳ пресси жойнинг жойлашган жойига ишонч ҳосил қилди ва олдинга силжиди, қўпол тошлар кўйлагимни йиртиб ташлади. Ва кейин у йиқилиб, йиқилиб тушганда қўли билан жойни урди, кейин сувга шўнғиди.
  
  
  Мен унга қадар сузиб қачон, мен ҳеч нарса кўрмадим, лекин кўзларим оқшом ростлаш бошлади, мен фақат бир дарвоза tunnel чиқиш кўрдим. Мен у орқали олиш учун йигирма сония бор еди, ва у чиқувчи тўлқин еди.
  
  
  Бу кучли оқим еди ва менинг Шведларим менинг йўлимда жуда кўп еди. Белгиланган вақтнинг ярмидан кўпини беҳуда сарфлаганидан сўнг, у ҳали ҳам танқидий нуқтага яқин емас еди. Чуқур нафас олиб, боши ва қўллари билан шўнғиди ва бор кучи билан сузишни бошлади. Мен унинг тараққиёти қанчалик узоқлигини кўра олмадим, лекин бошимдаги кичкина соат вақт тугаши кераклигини айтмагунча сузишни давом еттирдим. Мен еҳтиёткорлик билан бошимни кўтардим ва ўткир темир панжаралар тўпиғимни қириб ташлаганини ҳис қилдим.
  
  
  Менинг тўпиғим иккита панжара орасига тушиб қолди ва у мени пастга тушираётганини сезди. У ваҳшиёна бурилиб, тузоққа тушган оёғидан ушлади ва тортди. Тараққиёт бор еди, лекин етарли емас. Дарвоза Кўрфаз тубига чўкишда давом етди. Бошим ботди олдин мен бир самимий нафас муваффақ, қоронғи сув бошим устидан ёпиқ қадар, кейин уни секин ишлашга ҳаракат.
  
  
  Ваҳима мени деярли ўлдирди, лекин уришни бошлаганимда, агар бу ердан чиқиб кецам нима бўлишини тасаввур қилдим ва менга қандайдир хотиржамлик келди. Мен юзаси остидан чуқур нафас муваффақ едим, гўё деярли еди, услубий менинг оёқ Билаги зўр тасалли. Ниҳоят у чиққач, унинг овози тезда пайдо бўлди. У аста-секин лагунанинг вертикал тош қирғоғига сузиб, қирғоққа чиқди.
  
  
  Нафас олишим normal ҳолатга келгандан сўнг, Luger уни бўшатди ва картриджларни palma барги билан еҳтиёткорлик билан артди. Кейин иҳ уни яна журналга киритди ва қутига солиб қўйди.
  
  
  Қолган иккита гидрофоил ўзларининг боғлаш чизиқларида мавжланаётган арвоҳлар каби рақсга тушишди. Қайиқлар қўриқланмаган еди; Ingersoll ёки аслида операция учун масъул бўлган интим Олтитанинг асосий дарвозасида ва Де Дублоннинг атрофида хавфсизлик кучлари борлиги аниқ еди. Ҳозирча бу мен учун яхши еди, лекин агар у яланғоч ҳолда уйга яқинлашса, бундан ҳам баттар бўларди.
  
  
  Ер ости ўтиш жойига киришни топиш қийин емас еди; у тезда меҳмонхона томон юрди, зинапояга чиқди ва еҳтиёткорлик билан юқорига кўтарилди. Менинг ўнг томонимда фаришталар ва бошқалар мен учун деярли жанг қилган асосий хонага олиб борадиган тор коридор бор еди. Бошқа томонда зинапоянинг иккинчи парвози бор еди. Бу мантиқий йўл еди, шунинг учун мен унга ергашдим. Унинг тепасига етиб келганида, унинг ҳақлигини топди, аммо бу боши берк кўча еди.
  
  
  Пўлат ешик катта ва қаттиқ йўлни тўсиб қўйди, фақат битта кичик тешик билан. Уни, мен унга қадар кириб кетди еса мен чекланган тадқиқот пеепҳоле юз қолиш едим умид. Қулфланганлигини текширишнинг маъноси йўқ еди; бўлиши керак еди.
  
  
  Кўйлаги чўнтаги атрофида кичик тўпламни чиқариб олинг. Халтанинг атрофидаги мато осонгина очилиб, деярли уч метр узунликдаги ипга айланди. Халтанинг ичида портловчи модданинг катта қисми бор еди; у ее томонидан қутининг четига еҳтиёткорлик билан босилган, кейин кичик суғурта ўрнатилган. Lanyard тезкор хавфсизлик воситаси еди.
  
  
  Уни ёритиб, у биринчи қаватга сакраб тушди, бурчакка сакраб тушди ва яширинди. Портлаш қаттиқ тош бинода карлик шовқинини келтириб чиқарди ва деворлар ва Пол бир неча сония давомида силкитди. Зинадан юқорига қараб, унинг ешиги илмоқларида кенг очилганини кўрди.
  
  
  Уники қолди қўйиш.
  
  
  Улар мен томон югуришди, йўлни бошқарадиган поезд, сўнгра интим Олтитанинг қолган икки еркак аъзоси. Мен қочдим; тутун ҳали ҳам иҳ кўзларидан яширадиган даражада қалин еди, лекин мен уларнинг учаласи ҳам тўппонча билан қуролланганлигини кўрдим.
  
  
  У поездга рухсат берди ва кейинги одам уни ўтказиб юборди ва зинапоя остида ғойиб бўлди. Қоронғи костюм кийган яна бир узун сочли одам бошқа йўлни босиб ўтди. Кейин зинадан кўтарилишим мумкин еди, лекин уларни орқамда ушлаб туриш учун меҳмонхонага бормадим. Мен залдан пастга тушдим ва поезд ва бошқа одамдан кейин шошилдим.
  
  
  Қоронғи йўлакда юзма-юз келганимизда, у ендигина бурилаётган ўртоқ поездни тезда босиб олди. Егонинг қуроли кўтарилди, лекин Гюго бироз тезроқ еди; пичоқ Егонинг томоғидан ўтиб, бўйнига чиқди. Бу ҳайратланарли gurgling овози билан тушди.
  
  
  Қуролни суст қўлнинг егосидан тортиб олиб, у кутиш учун йўлакка ва Сталга югурди. Ертами-кечми, поезд қайтиб келиши керак еди ва мен у худди шу йўлдан боришига умид қилгандим. Шовқинни ешитиб ҳайрон бўлмадим, лекин кейин ески бино қалъа каби қурилганини есладим; мен момақалдироқ деб ўйлаган нарса, ташқаридаги соқчилар буни ҳатто ешитмагандир.
  
  
  Вақт жуда тез ўтди; уни, соатга қаради. Деярли ярим тун еди ва Уилфнинг гидрофоил қайиқда иҳ тўхташи учун жуда кеч еканлигини айтганларини еслаганимда, вақт бўлиши мумкинлигини ҳис қилдим. Балки у назорат хонасига юборилгандир, лекин бу етарлими? Мен енди кута олмайман деган хулосага келдим. У индамай зинадан синган пўлат ешикка чиқиб, тешикка қаради. Мен қалин тутун орқали қаршимда очиқ ешикли кичкина ва бутунлай яланғоч коридорга қарадим. Мен у ерга отишга тайёр Вилгелмина билан бордим.
  
  
  Ъ ким бор? Бу Анжеланинг карнай устидаги овози еди. Бу хонада кўз тешиги йўқ еди, лекин мен уни бутун уйнинг хавфсизлик камераларидан есладим. Хонада ҳали ҳам тутун осилганлиги сабабли, у мени танимади - ёки бу ердаги ҳужайранинг ғишт портлаши. Барибир омадим келди.
  
  
  У бошини туширди ва қичқирди: "бу уники, поезд. Очинг!"ъ
  
  
  "Парол, Поезд ..."
  
  
  "Жин урсин, бу оғрияпти! Bastard қочиб кетди. Мени киритинг!"ъ
  
  
  Сукунат бир лаҳза бор еди, мен жуда кўп деди едим, агар мен ҳайрон, ва кейин ешик секин очилди.
  
  
  У бор кучи билан елкасини ешикка урди. Бир лаҳзага зарбадан бутун ўнг томоним хиралашди ва тўсатдан тўхташдан олдин ешик атиги бир неча дюйм очилди. У тешикдан итарилди ва Стал ангелани Лугернинг тумшуғи билан қидирди.
  
  
  У полда ўтирар, оёқлари бир-биридан, кўзлари катта еди. Узун бинафша либоси ва таралган сочлари билан у тўсатдан йиқилиб тушган катта болага ўхшарди.
  
  
  "Сиз!"у пичирлаб деди.
  
  
  Ъ ҳа. Turing. Шошилинг!ъ
  
  
  У ўрнидан турди ва индамай қўлларини кўтарди. Отаси уни қўпол равишда қидирди ва қуролни яшириш учун битта жойдан ўтишга рухсат бермади. "Менга ўқотар қурол керак емас", деди у хотиржам.
  
  
  Уни кулиб юборди. "Еҳтимол емас. Яхши, Анжела, мени хўжайинингизга олиб boring.
  
  
  У елкасини қисиб, гилам билан қопланган кенг зал бўйлаб юрди, бу менинг меҳмонхонам хонасини таққослаш билан ескирган қилиб кўрсатди. Юмшоқ билвосита ёруғлик Бахмал билан қопланган деворларни худди ўзларининг ички порлаши каби ёритди. Бу ерда ва у ерда антиқа стуллар ва диванлар сочилиб кетган, ҳатто бир жуфт зирҳ ҳам залнинг охиридаги ўйилган икки ешик олдида қоровул ўтиргандай туюлди.
  
  
  "Мана," деди Анжела ешикка ишора қилиб.
  
  
  Ъ кейин сиз."Салом унга таъзим қилди.
  
  
  У ешикни итариб очди. Биз ўзимизни улкан, баланд шифтли хонада топдик, қисман ундан ҳам антиқа буюмлар билан жиҳозланган, қисман ultra-замонавий услубда. Биз юқорида катта skylight бизга юлдузлар бир кўриниши берди, ва унинг ўнг мен " оргй зали четда кўриш ойнасини кўриш мумкин."Бир чол тахтга ўхшаш стулда ўтирди, асосан сояда кафанланди. У Анжелуни олдига итариб, унинг олдига борди.
  
  
  "Жаноб Ingersoll", деди қиз оҳиста.
  
  
  Чол ўша оқшом пастдан кўрган юзимни очиш учун бошини бироз бурди. У мени кўриб, қошларини чимирди ва катта қўллари улкан стулнинг қўлларини ушлади.
  
  
  Ъ бу ким? Егонинг овози хушчақчақ еди.
  
  
  "Ник Картер."Биз сизга нен ҳақида гапириб бердик.
  
  
  Ingersoll иккиланиб, бармоқлари қўрқинчли бўйлаб ҳаяжон билан ҳаракат қилди. "У ўлдирилиши керак."
  
  
  "Ва бу содир бўлмагани аниқ."У Анжеланинг ёнига кўтарилди ва Лугервани ён томонга силкитди. "Сизнинг ўйинингиз тугади."
  
  
  У гапиришдан олдин яна бир узоқ иккиланиб, бармоқлари титраб кетди. "Менинг ўйиним?"
  
  
  Сўзлар нотўғри ёзилган филм каби Егонинг лаблари ҳаракатланишига жуда мос келмади. У стулга ўтди. У заиф жилмайиб қўйди ва лаблари бепарво ҳаракат қилди. "Сиз нима истайсиз?"
  
  
  Бу қошларини менинг навбат бўлди, унинг олдида очиқ турган, чунки, мен унинг его овози унинг боши орқа қаердадир келаётган еди қасам бўлиши мумкин.
  
  
  Ингерсоллни его тирноқли винтнинг жавоби қизиқтирмади. Менинг его табассумим бирдан ўзига бўлган ишонч табассумига айланди-қўлим ушланиб, Анжеладан шунчалик қаттиқ юз ўгирдики, у деярли чиқиб кетди.
  
  
  Уники қисқа тўплам еди; мушт юзимга урилди. Карахт, мен юз қўллаб-қувватлади, лекин менинг қўл фалаж reach рухсат бермади. Бу поезд еди ва унинг қора юзи менга ғалаба билан жилмайиб қўйди. Унинг орқасида қоронғи костюм кийган иккинчи одам менга бир dollar тўплаш учун тўппонча ясади.
  
  
  Мен Вилгелминани ерга йиқилишига рухсат бердим;Luger гиламда поезддан бошқа шовқин қилмади, бошқалари еса менга ўтиришганда.
  
  
  Дарҳол Ingersoll стулдан кўтарилиб, илгари бўлмаган куч ва аниқлик билан ҳаракат қилди. "Жуда яхши, жаноблар", деди у. "Ва енди Ник Картер қайтиб келди, биз бу сафар қочиб кетмаслигига ишонч ҳосил қилишимиз керак."
  
  
  Ingersoll исмли одам уни тинглаганида, менинг жағим ишончсизлик билан очилган бўлса керак; у ҳозир ешитаётган овоз бутунлай бошқача еди.
  
  
  Ingersoll жилмайиб қўйди. "Сиз ҳайрон бўлиб қарайсиз, Картер."
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  Ъ албатта. Агар улар менинг ҳақиқий Grady Ingersoll емаслигимни билсалар, ким ҳайрон бўлмайди?
  
  
  Ъ унда сиз кимсиз?ъ
  
  
  Еркак елка қисди. "Ҳа, сиз мени ўринбосар деб аташингиз мумкин."
  
  
  "Ва ҳақиқий Ingersoll?"
  
  
  "Сиз буни тахмин қилмадингизми?"Бунинг ортида сизнинг барча разведка Идораларингиз йўқми? Яна нима учун бу ерда жосуслик қилган бўлардингиз?
  
  
  "У ўлганми?"
  
  
  "Бир маънода, ҳа."
  
  
  Ъ бу нимани англатади?ъ
  
  
  "Давом етинг, мен буни сизга кўрсатаман."
  
  
  У хона бўйлаб alcove томон йўл олди, доимий равишда милтилловчи ва айланаётган електрон қурилмалар қаторидан ўтди. У икки қаватли Бахмал пардалар олдида тўхтади, яна менга қаради ва пардаларни орқага тортди.
  
  
  Мен Греди Ингерсоллга қарадим, у ҳар бир тафсилотда ёнимда турган одам билан бир хил еди. Аммо бошқа Ingersoll шаффоф идишда очиқ еди, унинг юзи ва танаси айланаётган туман билан қисман яширинган еди. Егонинг кўзлари юмилган ва у касалхонадаги тунги кўйлакка ўхшаган нарсани кийган еди. "Шундай Қилиб, Картер?"Ingersoll сўради-ёки Хема у бўлар еди. "Менинг Шарқий ҳамкасбларим менга жуда ақлли қиз еканлигингизни айтишди ..."
  
  
  "Музлатилганми?"
  
  
  Ingersoll-мен буни шундай деб атаган бўлардим, чунки мен ҳеч қачон бошқа исм ҳақида ўйламаган едим-бош ирғади. Ъ аниқ. Сиз, албатта, криогеника ҳақида бирор нарса биласиз.
  
  
  "Одамларни тириклайин музлатиш техникаси."
  
  
  "Бу Grady Ingersoll каби одамларга таклиф қилиш учун яратилган" - у шаффоф идишга таъзим қилди - " ўлмаслик умиди. Кўп миллиард долларлик шахс даволаб бўлмайдиган касалликдан азият чекганда, криёгеника тиббиёт фани его учун даво топмагунча Егони тўхтатилган анимацияга қўйиши мумкин. Жуда оддий, шундай емасми?
  
  
  "Демак, сиз егоманиаксизми?"У даволанмагунча?
  
  
  Ъ аниқ. Бу жанобнинг ўзи томонидан қатъий махфийликда рўйхатга олинган ва синчковлик билан тайёрланган. Ҳатто менинг енг яқин шерикларим ҳам бу касаллик ҳақида нам, Ingersoll шоҳлигини бошқаришдаги ролим ҳақида у яна бошқара олмагунча билишмаган."
  
  
  Жумбоқ қисмлари енди тезда жойига туша бошлади. Ъ овоз. Буни қандай қиласиз?ъ
  
  
  Ingersoll електрон ускунага ишора қилди. "Менинг устозим-ёки у, чўпон дейишим керакми? "сиз билганингиздек, у шунчаки пул ишлаш машинаси емас еди; у ҳам илмий даҳо еди. Менда баъзи амалий фанлар бўйича камтарона маълумот бор ва биз биргаликда мен учун компютер овозини ишлаб чиқдик. Ушбу хотира банкларида дарҳол мавжуд бўлган минглаб сўзлар ва иборалар мавжуд ва уларнинг барчаси Ingersoll его томонидан, афсуски, такрорланмас овозда ёзиб олинган. Его билан мен телефонда гаплашишим ёки нутқ сўзлашим мумкин; мен ҳатто бир неча дақиқа олдин сезганингиздек, баъзи чекловлар билан одамлар билан юзма-юз гаплаша оламан.
  
  
  У таассурот қолдирди ва буни пайқаганига ишонч ҳосил қилди. "Бу ақл бовар қилмайди", дедим мен.
  
  
  Ъ ҳа. Мен дунё ҳеч қачон билмаслигини истардим-ҳеч бўлмаганда мен кетгунимча емас ."
  
  
  Ъ сиз нима демоқчисиз?ъ
  
  
  "Хўш, Хўш, Картер, сиз ҳақиқатан ҳам у бу мавқега еришгандан сўнг, уни бу тирик жасад тирилтиради деб ўйлайсизми?"У нафрат билан ишора билан пардаларни туширди ва ҳақиқий миллиардернинг кўринишини тўсиб қўйди. "Ишончли шерикларимни бу ерга йиғишдан олдин, мен ҳақиқатни билган ягона одам едим. Бутун дунёда ягона! »
  
  
  "Лекин ... сиз бу одамларга ишонасизми?"
  
  
  Ъ албатта. Улар молиявий империяни назорат қилишдан кўра анча юқори мақсадга ега ва мен уларга ёрдам бераман."
  
  
  "Бу мақсад нима?"
  
  
  Ingersoll бурним остидаги семиз бармоғини силкитди. "Енди, енди, Картер, сиз жуда кўп нарсани билмоқчисиз."
  
  
  "Нега биз бу ерда гаплашиш ўрнига бу йигитдан қутулмаймиз?"хириллаган поезд. "У таваккал қилиш учун жуда ақлли."
  
  
  "Сиз аллақачон билганларимни ешитишни хоҳлашингиз мумкин", дедим мен тезда.
  
  
  Ingersoll менга машқ қилиш учун мендан қаради. "Ҳа, - деди у секин, - биз ҳақимизда нимани ўрганганингизни айтинг."
  
  
  "Асосан сиз Қиёмат оролида қандайдир ракета учиргич қуряпсиз."
  
  
  Егонинг қошлари отилди. "Оҳ, бу ҳақда, Картер? Сиз "қандайдир ўрнатиш" деганингизда, сиз ҳақсиз ."
  
  
  "Сиз фойдаланишга тайёр демоқчимисиз?"
  
  
  Ъ албатта.ъ
  
  
  "Жаноб Ingersoll" поезди огоҳлантириб бақирди.
  
  
  "Оҳ, хавотир олманг. Картер шундай чиройли, биз, албатта, мумкин камида биз абадий его жим олдин ем бизнинг операция ҳақида бир оз айтиб, деб Ingersoll нинг шармандали махфийлигини ишғол қилди.
  
  
  Мен буни тўғри тахмин қилдим, у гапирувчи, зукколигини намойиш етишга тайёр еди. "Менимча, Сизнинг ишончли шерикларингиз сизга ишонмайди, Ingersoll", дедим мен. "Оҳ, бу аниқ емас."У катта ишора қилди. "Биз ҳаммамиз бир-биримизга муҳтожмиз; биз мукаммал жамоамиз, идеализм ва техник маҳоратнинг мисли кўрилмаган комбинацияси. Албатта, пул ҳақида гапирмаса ҳам бўлади.
  
  
  Ъ идеализмми? У қичқириғи ўзгармаган поездга қаради. "Бу узун сочли ахлатми?"
  
  
  "Йўл йўқми? Бу ёшлар - ва ёш хоним-шубҳа, рад етиш ва покланишни тозалашдан ўтиб, бутун дунё бўйлаб очиқ ҳавода сузиш ва ҳамма учун фаровонликка содиқдирлар ."
  
  
  "Мен сизни тушунмаяпман."
  
  
  "Хўш, масалан, бардошли бирини олинг. Вест-Point битирувчиси, у икки йилдан кўпроқ вақт олдин Ветнамда бедарак йўқолган. Менга Ханойда ва шимолнинг бошқа жойларида его ва кейинги тажрибалар жуда ибратли еканлигини айтишди. Ва Frank армиядан Ғарбий Германияга ўтди - албатта, у енг юқори тамойилларга амал қилди ва узоқ Шарқда тугади. Anton Кубага шакар ҳосилини експорт қилишда ёрдам берган кўнгиллилар гуруҳини бошқарган ва у бу бизнес учун шакар қамишини кесишдан кўра кўпроқ нарсани қила олади деган хулосага келган. Artur... Artur қаерда?
  
  
  "Ўлик", деди поезд самимий. "Бу йигит Егони ўлдирди."Ingersoll менга ярим ёпиқ кўзлари билан қаради. "Бу керакми, Картер?"
  
  
  "Ўша пайтда бу яхши фикрдек туюлди."
  
  
  "Ва Kevin?"Вилф?
  
  
  "Улар менга океан тубига бир томонлама чипта бермоқчи едилар. Уни бунга тўсқинлик қилган иҳ еди."
  
  
  Ъ ҳмм. Бугун кечқурун менинг масофадан бошқариш пултимни йўқ қилдингиз, шундай емасми?
  
  
  Мен унга ҳеч нарса демадим.
  
  
  Ingersoll елек чўнтагидан соатини тортиб олди-у ўша костюм кийган еди-ва кадрга қошларини чимирди. "Менимча, сизнинг ҳамкасбларингизнинг қанча дастурий таъминоти сиз ўрганган нарсаларни билиб олишини сўраш фойдали бўлмайди."У менинг жавобимни кутмади. "Аммо бу муҳим емас. Бизнинг режаларимизни бироз ўзгартириш керак бўлади."
  
  
  Ъ қандай қилиб? Мен орқамда Треиннинг оғир танасини ҳис қилардим ва ёнимда Френкнинг қуроли ҳаракациз еди.
  
  
  Ъ келинг. Мен буни сизга кўрсатаман. Ingersoll електрон ускуналар жойлашган хонага кирди. У кўрсатгични айлантирди ва екран батафсил ҳаво кўриниши билан ёнди. "Мана, сиз кўриб турганингиздек, Домесдай ороли. Менинг янги меҳмонхона қурилиши ва такомиллаштириш жуда секин, бу меҳмонхона емас, чунки, лекин бу. Ичкарида бу вертикалларни кўрасизми? У қурилаётган бино скелетидаги бир нечта кичик нуқталарни кўрсатди. "Хўш, ўн саккиз ва ичи бўш бўлган ўн саккизта қувурнинг ҳар бирида ракеталар бор. Мен улар чекланган қатор бор, деб тан, лекин мен куда абадий мақсадли, деб ўйлайман.
  
  
  У емуга улар нима учун кетаётганини билганимни айтмоқчи еди, лекин ўзини тутди. Ъ оҳ, тўғрими?ъ
  
  
  Ъ ҳа. Palma Қийинчиликлари. Бу енг заиф ҳарбий мақсад емас, шундай емасми?
  
  
  Ъ йўқ.ъ
  
  
  "Лекин... бу ҳақда ўйлаб кўринг. Мен унга signal берганимда, миллионерларнинг ўйин майдончаси юқори портловчи парчаланадиган ракеталар билан урилади. Оҳ, ядро қуроли йўқ, Картер. Ўтган йил давомида биз бу ерга қисмларни бирма-бир олиб келдик ва сариқ танли дўстларимизнинг зукколиги туфайли - унутманг, улар порох ихтиро қилишди - бизнинг кичкина оролимизда бутун Арсеналимиз бор."
  
  
  "Лекин нима гап?"
  
  
  Ўйлаб кўринг: Amerika қўшма Штатлари президенти иш таътилида залда бўлган ҳудудга мисли кўрилмаган ва шунинг учун кутилмаган ҳужум-ўз кампаниясининг асосий иштирокчилари, дунёдаги енг бой ва енг нуфузли одамлар билан маслаҳатлашиш."
  
  
  - Сизнингча, бу билан нимага еришасиз?
  
  
  "Хўш, биз Ақш ҳукуматини шартларимизни қабул қилишга мажбурламоқчимиз."
  
  
  Ъ шартлар?ъ
  
  
  Ingersoll қўпол жилмайиб қўйди. "Сиз Кейп Кеннеди, Ню - Ёрк, картерда едингиз. Сиз нима истаётганимизни биласиз. Агар узоқ Шарқдаги дўстларим ҳам уч бошли йўл-йўриқ тизимига ега бўлса, улар бошқа super кучларнинг ядровий еквиваленти бўлади."
  
  
  "Шундай қилиб, сиз Дриекоппен мавжудлиги ҳақида биласиз"
  
  
  "Асосий акциядор сифатида мен, албатта, барча янги ишланмалардан хабардорман. Гарчи мен тафсилотларга кириш имконига ега бўлмадим."
  
  
  У унга бош ирғади. "Бунинг нимаси яхши?"
  
  
  "Оҳ ... пул сотиб ололмайдиган нарсага еришганингизни ҳис қилиш. Еҳтимол, бир кун келиб мени тарихдаги енг буюк тинчликпарвар сифатида еслашади."
  
  
  "Агар сизнинг биринчи ҳужумингиз ишламаса нима бўлади? Агар мамлакатимиз қуролли кучлари сизни ер юзидан йўқ қилиш учун бу ерга келишга қарор қилсалар?
  
  
  "Оҳ, келинг! Машҳур сайёҳлик ҳудудининг ўртасида, енг яқин иттифоқдошингиз колонияларида Оролни бомбардимон қиласизми?
  
  
  У нимани назарда тутганини тушунди. "Аммо сиз ракеталарни учирганингизда нима бўлади? Бу одамлар сизда бошқа нарса борми, деб сўрашлари мумкин."
  
  
  "Ҳа, лекин бизда ҳам бор. Биз, албатта, Вера деб атаган Картер ядровий ракетаси.
  
  
  "Жаноб Ingersoll, менимча, биз етарлича узоқ гаплашдик."Поезд мени Frank томон итариб юборди. "Келинг, операцияни давом еттиришимиз учун бу одамни олиб чиқайлик."
  
  
  Ingersoll бош ирғади. "Ҳа, сиз ҳақсиз.
  
  
  Егони тезда ўлдиринг, лекин буни ташқаридан қилинг. Мен бошқарув марказига қўнғироқ қиламан.
  
  
  Поезд мени хона бўйлаб итариб юборганида, Ingersoll дала телефонини илгагидан олиб, унга гапираётганини кўрдим. У кутди, кейин яна бир нарса деди.
  
  
  "Цунганос! Қаердасиз? Егонинг думалоқ рангпар юзи ғазабдан ҳайратда қолди.
  
  
  Унинг тўхтади. "Егони унутинг, Ingersoll. У ўлган. Ва сизнинг назорат хонангиз ахлатга ташланди.
  
  
  Ingersoll умидсиз ўгирилди. Шу билан бирга, у Франкнинг ифодасини ушлади ва қурол унинг егосида титраётганини кўрди. У орқага чекинди, ўзини поезднинг ошқозонининг орқа томонига босди, Егонинг қўлидан ушлаб, уни тортди. Frank келиб, тетикни тортганда, у менинг елкамдан учиб ўтди. Гавкинг бақувват поездни урди; уни, ўқ отувчи орқасида ўрдак қилмоқчи бўлди, лекин баланд бўйли одамни елкамга ташлашга уриниш мени қарши оғирликларга олиб чиқди. Мен қоқилиб, қабилалардан бирига йиқилдим ва кимдир менга ҳужум қилди.
  
  
  Анжела атайлаб мени қутқармоқчи бўлган деб ўйлаш яхши бўлар еди, лекин у ўзини орқамга ташламоқчи бўлган бўлиши мумкин. У йиқилганда, у миммо ме ёнидан ўтиб, Франкнинг олов чизиғига кирди. Кўз салом кўкрагига орқали мушт, ортларига орқали чиқди ва бир соч кенглиги миммо мени учиб.
  
  
  У Наҳ устидан орага кирди ва у қизнинг мушт шок тузалиб олдин Frank бор. Биз қурол кураш тушиб ва бир ему унинг бош синдириб олдин маст раққосалар бир жуфт каби хонада атрофида ўралган. У қичқирди ва қурол менинг қўлимга тушди.
  
  
  Френк инграб тиз чўкди. Унинг егоси уни қуролнинг учи билан урди, кейин Анжелага ўгирилди. У қорнида ётар, узун кўйлаги тиззалари устида осилган еди. У уни орқасига ўгирди. Унинг қовоқлари милтиллади ва у менга қаради. "Ник", деб минғирлади ва кўзларини абадий юмди.
  
  
  У тезда ўрнидан турди ва Ингерсоллга қаради. Кўринадиган его йўқ еди. Хонанинг катталигига қарамай, музлатилган танаси жойлашган Бахмал пардалар ортидан бошқа его катталикдаги одам учун яширин жой йўқ еди. У пардаларни орқага тортди. Ingersoll у ерда тирик емас еди ва ярим ўлик одам ҳаётга қайтишга умид қилмади. Анжелани ёриб ўтган ғала-ғовур ҳам шаффоф идишга тушди. Ва кичкина тешикдан музли тутун чиқиб, Ингерсоллнинг ўлмаслик ҳақидаги машҳур режасини абадий олиб кетди.
  
  
  
  Боб 14
  
  
  
  
  Гидрофоил қайиқларидан бири tunnel атрофида чиққанда қирғоқдан чиқиб кетаётган еди. Мен уни қайиқда, luger атрофида отдим, лекин тўғри нишонга олиш учун жуда қоронғи еди. Бир лаҳзадан кейин оқ корпус туннелга ғойиб бўлди.
  
  
  Орқамдан қичқириқни ешитдим, лекин ўгирилмадим. Кўринишидан, ташқаридаги соқчилар ниҳоят Де Дублонда нимадир нотўғри еканлигини тушунишди. Мен бошқа гидрофоил, ечилмаган егога югурдим ва двигателни олиб келдим. Туннелга кираётганда, тўғрисини топишдан олдин бошқарув панелидаги бир нечта тугмачаларни босишим керак еди ва дарвозанинг ноаниқ силуети буни кўргач, тезлашдим.
  
  
  Уники жуда тез еди; у етиб келганида дарвоза фақат ярим йўлда еди. У шўнғиди ва shisha парчаланишини ва олд ойнадан чиқиб кетаётганда металлнинг ёрилишини ешитди. Қайиқ тезликни йўқотди, кейин титраб, олдинга силжигандай туюлди.
  
  
  Узоқдан уни яна бир гидрофоил қайиқ кўрди қиёмат ороли унинг металл чанғиларида. Мен иложи борича олдинга газ суриб, сув атрофида танаси лифт ҳис ва қанотлари бўйлаб суринг. Қайиқ сирт бўйлаб нафасимни олиб ташлаган тезликда югураётган еди-айниқса олд ойнасиз. Ингерсоллнинг қайиғи икки Орол орасидаги каналга кирди ва унинг орқасидан ергашди.
  
  
  У ундан порт барига боришини кутган еди, аксинча у пўлат рамкали к шаклидаги бетон искала томон йўл олди. Его қайиғи доcкга урилди ва орқага қайтди; Ingersoll назоратни сақлаб қолиш учун курашди, гидрофоилни яна яқинлаштирди, ғазаб билан искала четига сакраб тушди ва ўзини тортди - ва деярли бир зумда ғойиб бўлди - кўзларим олдида.
  
  
  Chase давомида, унинг бир оз унга кўтариламиз, емас, балки кўп томонидан, ва унинг доcк олиш учун пастга секинлашди қачон, унинг қозонган еди, барча афзаллиги йўқолган. У камонга кўтарилиб, бетон устига сакраб тушди ва қизиқувчан тарзда қурилган металл нурлар остида ўрдакка сакраб тушди. У еҳтиёткорлик билан кўтарилди, Вилгелмина қўлида. Ingersoll кўринмасди.
  
  
  Мен нима қилишни билмасдим, шунинг учун нурлардан бирига суяндим. Мен шамолдан бироз титраяпти деб ўйладим, лекин кейин унинг ҳаракатланишини аниқ ҳис қилдим! У бир қадам орқага чекинди ва бутун ғалати тартибсизлик аста-секин, лекин шубҳасиз айланаётганини кўрди. "Овоз bering!"Мен пўлат массасига шўнғиб, оҳиста дедим.
  
  
  Марказда труба ўхшаш тешик бор еди. У бир зум иккиланиб, кейин ичкарига югурди. У деворнинг икки томонида қўллари билан унинг йиқилишини секинлаштира олди ва пастда оғир машиналарнинг шовқини ешитилди. Кейин, узоқ ва секин силжишдан сўнг, у пастга тушганда кучайиб бораётган порлашни кўрди. Қувурнинг пастки қисмида яланғоч, силлиқ нуқта бор еди; мен уни иложи борича жимгина ташладим ва атрофга қарадим.
  
  
  У ўзини қувурлар ва қурилиш нурларининг чигаллашган йиғилиши ўртасида, атрофида гидравлик симлар билан топди. Унинг ёруғлик манбасига диққат билан кириб келди. Греди Ingersoll panel олдида туриб, тугмачаларни бураб, теришларга қараб турарди, сочлари ҳар томонга бўшашган, юзи тарангликдан порлаб турарди. Панелнинг орқасида tunnel бор еди ва агар менинг йўналишим мутлақо нотўғри бўлмаса, бу мен ахлат ташлаган бошқарув хонасига олиб бориши кераклигини билардим. Бу шуни англатадики, Ingersoll томонидан бошқариладиган масофадан бошқариш пулти захира ўрнатиш еди ...
  
  
  Мен бетон заминнинг кенг тешигидан сакраб ўтмоқчи едим, тўсатдан ҳавога кўтарилдим. У ҳайрон бўлиб қичқирди ва оёқлари орасидаги улкан думалоқ нарсадан сакраб тушмоқчи бўлди. Аммо бу мени тинимсиз итариб юборди, пўлат нурга очиқ, абадий.
  
  
  Машиналарнинг қичқириғи тўсатдан тўхтади. Ва уники ҳам тўхтади. У ўрнидан сакраб турди, ноқулай ерга йиқилди ва Ингерсоллнинг қўлидаги дағал кичкина карабинга тикилди.
  
  
  "Шундай қилиб, сиз буни топдингиз, Картер."У оғир нафас оларди ва Егонинг кўкраги кўтариларди. "Сиз менинг операциямнинг барча бурчакларини топганга ўхшайсиз."
  
  
  "Бу унга ўхшайди."
  
  
  "Хўш, бу сизнинг сўнгги кашфиётингиз. Қуролни ташланг, майли, мен бу ерда отишни хоҳламайман. Мен унинг айтганини қилдим; менга ҳам отишма керак емас еди, чунки атрофимиздаги барча металл ва бетон билан йўқолган ГАВК абадий рикошет қилиши мумкин.
  
  
  "Бу ерда ядровий ракетангиз борми?"Мени юқорига кўтарган нарсага қарадим ва бурун конусининг остидаги узун силиндрсимон таёқ ердаги тешикка кираётганини кўрдим.
  
  
  "Афсуски, буни сиз учун кеч бўлмасдан олдин кашф қилмагансиз."У жилмайиб қўйди, юзи хира нурда буришди. "Бу сизнинг мураккаб ракеталарингиз билан солиштирганда ҳеч нарса емас, лекин у ўз ишини қилади. Сизнинг капиталингизга йўналтирилган қаттиқ ёқилғи, оддий, аммо самарали механизм."
  
  
  "Бу ҳам сизнинг пойтахтингиз", - дея унинг ему ОАВ хабарларини рад етди.
  
  
  Ъ йўқ. Менинг пойтахтим-мен тугаган жой, Картер. Қўшма Штатлардан нима қарздорман ёки бу борада бирон бир мамлакат учун нима бор? Улар керак барча иҳ ифлос солиқлар билан менинг пул...
  
  
  "Оҳ, бу етарли", дедим мен. "Сиз кимлигингизни унутасиз."
  
  
  Ъ йўқ. У менга айёр табассум қилди. "Унинг Grady Ingersoll, ҳақиқий Grady Ingersoll-ва фақат сиз бошқача айтишингиз мумкин."
  
  
  "Менимча, бир нечта йигитлар ҳали ҳам тирик."
  
  
  "Агар керак бўлса, мен улар билан шуғулланаман, лекин менимча, гаплашиш сизнинг манфаатингиз учун емас, Картер. Фақат сиз хавфлисиз. У карбинни кўтарди.
  
  
  У сакраб тушди ва ўзини ерга ташлади. Аҳмоқ сингари, Ingersoll портлади ва қўрғошин ҳар томонга учиб кетди. Товоним ўтлаб кетди ва иккинчи ғичирлаш шу қадар яқин ўтдики, сочларим ёниб кетди.
  
  
  Ингерсоллга қараганимда, менга ему унчалик омадли емасдек туюлди. У бетон полда ўтирар, кўзлари ҳайрат ва қўрқув билан катта еди. "Картер", деди у. "Енди ай буни мендан тортиб олишига йўл қўйманг. . У ёнбошига йиқилиб, скамейкада ҳаракациз турди.
  
  
  Мен унинг ёнида тиз чўкиб, кўз қовоқларидан бирини кўтардим. У қимирламади, нафас олиш белгиси йўқ еди. Мен карабинни қўйдим ва унинг катта, юмшоқ танасини шикастланганлигини текширдим, лекин ҳеч нарса кўрмадим. У хўрсиниб ўрнидан турди. "Бир dollar қўшинг", деб у индамай минғирлади. "Ёки шунга ўхшаш нарса."Барибир, менда ҳали ҳам танам бор ва у ўз нафсини бу ерда қолдиришни истамайди.
  
  
  Бу труба бўйлаб узоқ ва кескин кўтарилиш еди - бу, албатта, ракетанинг учириш трубкаси еди-у билан Ингерсоллнинг танасини судраб борди. Ниҳоят, у искала олдига етиб боргач, нафас олиш учун совуқ бетон устида бир неча дақиқа ётди. Каналга қараш ва бар портидаги катта қайиқлардаги байрам чироқларини кўриш, гўё Дубла кайда бўлгани каби, сиз фақат дам олишингиз мумкин еди.
  
  
  Ниҳоят, у ўрнидан турди ва Қиёмат оролига қаради. Патрул қўриқчилари бизни сезмасликлари учун биз ичкарида етарлича узоқ едик. Мен у ер ости назорат хонада тўрт арматура топиш учун уларни олишини қанча вақт ҳақида қизиқувчан еди, лекин мен бу ҳақда ташвиш емас, балки қарор; бу иҳ муаммо еди.
  
  
  Гидрофоиллардан бири, Ingersoll, олд ойнаси бузилмаган ҳолда, канал оқими билан искала устида ювилган ва ўлган одам кабинага кўтарилган. Каналнинг ўртасида бўлганимда, оёқларимдаги гўштнинг совиган тоғи билан нима қилишни ўйладим. Уни его сувга ташлаши шарт емас; агар его ҳеч қачон топилмаса яхши бўларди.
  
  
  Унинг сўнгги safari Қиёмат оролининг кимсасиз жойига бўлган. Қум юмшоқ еди ва синган новда ёрдамида у қабр қазди, еҳтимол йиллар давомида топилмасди - агар бўлса. Кейин у келажакдаги барча shaggy ҳаракатлар ҳақида ўйлаб, тирилиш оролига йўл олди.
  
  
  У портга келганида, у қарорини қабул қилди. Дубла кайда нафақат интим олти ташкилотнинг омон қолган аъзолари-агар улар мени ўлдирмоқчи бўлсалар - балки маҳаллий ҳокимият туфайли ҳам зарур бўлганидан бир дақиқа кўпроқ қолиш жуда хавфли еди; улар, еҳтимол, мен қилган қирғинга раҳм-шафқат кўрсатмаган бўлар еди унинг tonight, қатъи назар, у қанчалик оқлади.
  
  
  У қайиқда сузиб, кейинги ҳаракатини кўриб чиқди. Мен Багама бориш керак еди, қайси Florida мўлжалланган. У гидрофоил қайиқ бортда мавжуд бўлган ёқилғи билан у ерга етиб бориши мумкинлигини билмас еди ... Мен бугун ерталаб Ҳерридге турган тепаликка қарадим ва учиш-қўниш йўлагининг нариги томонида тўхтаб турган Лир реактиви ҳақида ўйладим.
  
  
  У қоронғи ва ҳали ҳам ой нурида турди. У ўтиб кетди ва ғилдираклардан орқага қайтиш тўхташ жойларини олиб ташлади ва слингларни бўшатди. Машинани иситишга ва қолган кўтарилиш процедурасидан тўғри ўтишга вақтим йўқ еди; уни кўтариш учун двигателларни иситишим керак еди...
  
  
  "Сиз бирор жойга боришни режалаштирганмисиз, Жаноб Уолтон?"Менинг орқамда Ҳерриж борлигини билиш учун орқага бурилишим шарт емас еди. "Мен шунчаки қурилмага қойил қоламан."
  
  
  "Ва сиз его меҳмонхонасини синаб кўрасиз."
  
  
  У Егони қандай қуролсизлантиришни ўйлаб, ўгирилди ва жилмайиб қўйди. Кўз олдида қурол йўқ еди, лекин Егонинг қўли кўйлаги чўнтагида еди. "Ишонаманки, сиз мени олдингиз", дедим.
  
  
  Ъ ҳақиқатан ҳам. Балки сиз Double C барча ҳаяжон кейин шундай тўсатдан тарк истайман?
  
  
  "Шовқин нима?"Мен бегуноҳ сўрадим.
  
  
  "Ҳа, мен деразам атрофида кўп нарсаларни кўраман. Деворлар ҳам доублон ичида ҳодисалари кўп, бақириб кўп. Ва улар денгизга учиб кетган гидрофоиллар, фақат учтаси. Уни, меҳмонхона ортида бир рейд қуруқликка кўрдим, ва мен сиз бошқа қайиқда портига етиб кўриш. Учинчи кема қаерда, Жаноб Уолтон?"
  
  
  "Буни қандай биламан?"
  
  
  Ҳерриж оҳиста кулди. "Нега менга ҳам айтаяпсиз?"Хўш, еҳтимол Жаноб Ник Уолтон Дублеcайдан абадий йўқолиши керак. Кириш. У бўш қўли билан самолётга ишора қилди.
  
  
  Мен уни копилот ўриндиғига қўйдим ва Егони ўчиришдан олдин ҳавода бўлгунча кутишга қарор қилдим; кейин осонроқ бўлар еди. Аммо биз учиш-қўниш йўлагига чиқишдан олдин, Ҳерриж тўмтоқ револверни елекигача тортиб олди ва менга узатди.
  
  
  "Агар сиз менинг ниятларимга шубҳа қилсангиз, Жаноб Уолтон. Мен Британия ҳукуматининг Багама ҳукуматига тақдим етиладиган наркотикларга қарши бўлимида ишлайман. Менинг топшириғим Grady Ingersoll гиёҳванд моддалар билан шуғулланаётганлигини билиш еди. Менда бу енди муҳим емаслигини ҳис қиляпман. Унинг ҳайдовчилик гувоҳномаси?ъ
  
  
  Ъ менимча, сиз ертага бу деворга кўтарилиб, текшириб кўришингиз мумкин.ъ
  
  
  Ъ сиздан жуда яхши. Раҳмат.ъ
  
  
  Унинг сел ва парвоз завқ учун тинч.
  
  
  Хок мени Спартандаги офисида кутиб турарди Dupont доираси у ертаси куни тушдан кейин бироз келганида.
  
  
  "Маями орқали Парвозингиз бир ярим соат олдин қўнди", деди у мени кутиб олди. "Қаерда едингиз?"
  
  
  "Хўш, уники, у мен аллақачон кийган кийимда сузаётган еди ва мен уникидан олдин ўзгартириш яхши бўларди, мен бу ерга келаман деб ўйладим."
  
  
  У жилмайиб бош ирғади. Ва ҳам?ъ
  
  
  У Ему унга ерталаб соат учда telefon орқали берган воқеани батафсил баён қилди. У тугамагунча изоҳсиз тинглади.
  
  
  У сўради. "Сизнингча, ташкилотнинг қолган қисми билан нима бўлади?"
  
  
  "Улар тартибсизликни тозалаб, ҳеч нарса бўлмагандек кўрсатишади, акс ҳолда Ҳерридге ва его одамлари самарали иш қилишдан олдин зарба беришади. Қандай бўлмасин, сиз Bahama ҳукуматига Қиёмат оролидаги ракета базаси ҳақида хабар бергансиз деб ўйлайман.
  
  
  "Бу уларга билвосита каналлар орқали узатилди. Ҳаммаси еҳтиёткорлик билан ҳал қилинади ."
  
  
  Ъ албатта.ъ
  
  
  "Аммо мени чиндан ҳам безовта қиладиган бир нарса бор. Сиз кўмган одам: бу ҳақиқий Grady Ingersoll емаслигига амин бўлишимиз мумкинми? Идишдаги бу жасад шунчаки қўғирчоқ емасми?
  
  
  "Нега улар буни қилишади?"
  
  
  "Мен бу ҳақда ҳеч нарса билмайман. Бизнинг вазифамиз шунчаки бунга тўлиқ ишонч ҳосил қилишдир."
  
  
  У кўйлаги ён чўнтагига кириб, мато билан ўралган нарсани стулга ташлади. "Бу синов мақсадлари учун."Секин-аста, қатъият билан у бош бармоғи олдида тургунча объектни айлантирди. У менга қараганида Егонинг ифодаси ўзгармади. Ъ хўш?ъ
  
  
  Ъ бармоқ изингизни текширинг; менимча, бу ҳақиқий Grady Ingersoll бармоқ изига мос келмайди.
  
  
  Ъ ажойиб. Хок ўрнидан турди. "Охирги нарса. Сизни жуда ҳаяжонлантирган раққоса бу қиз гапирмаслигига аминмисиз?
  
  
  "У нима дея олади? Айтганча, у Ҳерриждан менинг меҳмонхонам хонасига боришни ва Double C га қайтиб келганида уни қўйиб юборишни сўраган ва у уни кузатиб туришини айтган.
  
  
  - Сизнинг ҳикоянгизга кўра, вазифа тугаганга ўхшайди. Мен оламан сиз яна таътилга чиқмоқчимисиз?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. Йўқ, раҳмат. Ҳар сафар таътилга чиққанимда, сиз таътилда бўлишим керак бўлган пайтда мени банд қилиш учун ақлли нарса ҳақида ўйлайсиз. Лекин сиз мен учун бир нарсани қила оласиз."
  
  
  Ҳар доимгидек, хок мендан олдинда еди. "У сизни бир неча бор еслатиб ўтди. Менимча, бугун сиз Вероникани ўқ отиш майдонида топа оладиган кун емас. У бошини чайқади ва муздек жилмайиб қўйди. "Сиз каби ёш қиз сиз каби кекса одамда нимани кўришини тушунмаяпман."
  
  
  * * *
  
  
  Китоб ҳақида:
  
  
  Қаердадир Багама ороллари, бир ғалати миллиардер учратдим жалб ёввойи orgies ташкил, жинс ва гашиш. Аммо бўш вақтларида бой одам умумий ҳалокат ракета тизими билан завқланади. "Уста қотил" Ник Картернинг йўлга чиқиш вақти келди. Хавфли ўлим тоур. Чунки сиз шафқациз бой жинни тўхтатишингиз керак. Нима бўлишидан қатъий назар. Ҳатто Ник Картер учун ҳам осон иш емас. Айниқса, Anton каби ҳиппилар енг қаттиқ гангстерларга қараганда яланғочроқ хавфли еканлиги маълум бўлганда.
  
  
  
  
  Мундарижа
  Боб 3
  
  
  Боб 4
  
  
  Боб 5
  
  
  Боб 8
  
  
  Боб 9
  
  
  Боб 10
  
  
  Боб 11
  
  
  Боб 13
  
  
  Боб 14
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Қасоскор кечаси
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Қасоскор кечаси
  
  
  Лев Шкловский томонидан йўқолган ўғли Anton хотирасига таржима қилинган
  
  
  Асл сарлавҳа: Қасоскор кечаси
  
  
  
  
  Биринчи боб
  
  
  У ўгирилиб, миммо билан юрган сариқ халат кийган роҳибни кўрди, бошини егиб, қўлларини ибодат қилди. Менинг мўрт танам шунчаки менга урилди. У ўзига келди ва юрар, юқорига қараб емас, бизни кўриб емас, мени, бизга тиланчилар тротуар ўтирган.
  
  
  Олдимда қора танли бола югураётган еди. У ориқ кўкраги билан югурди ва тиззалари кучли ҳаракат қилди. У шунчалик ачинарли, оч кўринарди, қўлим автоматик равишда чўнтагимга тушди. Аммо у миммонинг тирсагидан учиб ўтди ва ему тангаларни беришидан олдин йўқ бўлиб кетди.
  
  
  Бир лаҳзадан сўнг, оқланган кийинган аёл Rolls-Ройcедан нафис чиқиб кетди. Ее кийимининг нархи учун кўчада юзлаб оч одамлар бир ой давомида овқатланишлари мумкин еди.
  
  
  У ендигина Калкуттанинг ақл бовар қилмайдиган қарама-қаршиликларига кўникаётган еди, бинодан етти метр нарида портлаш янгради. Деразалар шишган шарлар каби бўртиб чиқди.
  
  
  У тиланчиларнинг ярим яланғоч жасадларига shrapnel қулаб тушганини ва рулон атрофидаги аёлнинг Париж либосини йиртиб ташлаганини кўрган. Мен унинг қичқириғини ва оғриқ нолаларини ешитдим, кейин ҳаво намуна олиш босимининг кўринмас мушти кўкрагимга урилиб, оёқларимдан йиқитди.
  
  
  Кўчада учиб кетган тошлар ортида тутун кўтарилди ва кўча бўйлаб тўхтаб турган машиналарга айланди. У ҳушини йўқотишдан олдин биноларнинг юқори қаватлари қулаганини кўрди. Секин-аста, ериган мум каби, пўлат нурлар қисилиб, тахталар ёрилиб, майдаланганда структура шаклини йўқотди. Атрофимга кучли тошлар ва цемент блоклари тушди.
  
  
  Қаттиқ нарса бошимнинг орқа қисмига урилганда, оғриқ чидаб бўлмас еди. У, мен жуда аниқ ўйлаганимни еслайман: "мен ўламан."Ва мен ҳали вазифани бошламадим.
  
  
  Кейин ҳамма нарса қора рангга айланди ва мен енди оғриқни ҳис қила олмадим.
  
  
  Мен учун бу сиреналарнинг ягона узатилиши еди, бу ғалати инглиз шохлари кичик Европа полицияси машиналари учун катта Кадиллак тезёрдамига қараганда кўпроқ мос еди, бу йўлакда бошимдан дюйм тўхтади.
  
  
  Оёқларим атрофидаги парчалар тортиб олинаётганини ҳис қилдим ва узоқдан менга таниш овозни ешитдим.
  
  
  Ъ тахаллусми? Бу сизмисиз?ъ
  
  
  Тирноқли винт менга аҳмоқона туюлди. Аммо овоз тирноқли винтни такрорлайверди ва у жавоб беролмади. Оғзим chang ва цемент бўлакларига тўла еди.
  
  
  "Сиз ҳали ҳам тирикмисиз, Ник?"Мени ешитяпсизми?ъ
  
  
  Мени кучли еркаклар олиб кетишди ва замбилда еҳтиёткорлик билан кўтаришди. Мен тезёрдам қўйиш қадар у орқасига текис еди, ески Cadillac Човрингей йўли устида тортди, лекин у танланган еди.
  
  
  Кўчада мен билан гаплашган одам йўқ еди; фақат ингичка Ҳинд ҳамширалари мен билан бирга юришди ва у уларга ишонмади.
  
  
  Мен билан кўп пул бор еди, деб. Мен костюмимга тикилган қуроллар ҳақида кўпроқ Ташвишланардим.
  
  
  Дераза орқали мен портлатилган бинонинг чекиш харобалари олдида кўчада тўпланган оломонни кўрдим. Йўлакда бир неча kishi ярадорларга тош отган, бошқалари еса полиция машинасига тош отган. Полиция аллақачон оломонга кўздан ёш оқизувчи газ қутиларини отиб ташлаган еди ва кичик ғалаён муқаррар бўлиб туюлди.
  
  
  Бир дақиқадан сўнг, кадиллаклар оломонни ортда қолдиришди ва уларнинг бошлари ва оғзидаги ахлоқсизликдан ташқари, у ўзини саёҳатда сайёҳ каби ҳис қилди.
  
  
  Ҳалол йўлбошчи Калкуттани "дунёдаги енг ифлос, ифлос, касал ва чириган шаҳар" деб таърифлаши керак еди."
  
  
  Аммо бир неча блоклар учун Човринги йўли савдо палатаси жаннат еди. Музейлар, давлат идоралари, кичик меҳмонхоналар ва кенг хусусий уйлар иккала томонни ҳам қамраб олган, аммо иҳc учун Ғарбий математикани касал қиладиган нарсалар мавжуд еди.
  
  
  Калкутта, енг кўп тўлдирилган, гавжум шаҳарлар сингари-дунёдаги енг катта шаҳарлардан бири. Фақат харобалар бошқача. Шаҳарнинг бир million аҳолиси умуман уй-жойга ега емас. Улар кўчада, йўлакда, боғларда ва жамоат биноларида яшайдилар. Улар тирик қолиш учун тиланчилик ва ўғирлик қилганда емас. Бутун оилалар туғилади, яшайди ва ҳатто енг ибтидоий томсиз ҳам ўлади, ахлат учун курашадиган каламушлардан яхшироқ емас.
  
  
  Кечаси шпаллар қаторлари епидемиядан кейин ёниш учун қўйилган жасадларга ўхшайди. Муваффақиятли бўлганлар томи ердан бир ярим метр баландликда кўтарилган харобаларда ёки буестида яшайдилар. Веб-сув-бу Ҳоогҳлй дарёсининг лойқа ва сўзсиз ифлосланган сувлари.
  
  
  Мен буни охирги marta Калкуттада бўлганимда есладим. Ёмғирли мавсум еди ва кўчаларда очиқ канализация тизими бор еди.
  
  
  Шунинг учун мен бу саёҳатга унчалик қизиқмасдим. Мен у ерга топшириқ билан бордим, биламан, шаҳар касаллик ва ахлоқсизликнинг ахлатхонаси.
  
  
  Бу бир вақтлар яхши вақтлар учун умид еди. 1947 йилда, инглизлар мамлакатга мустақиллик берганларида, янги Конгресс партияси яхши келажак ва демократия ҳақида ақлдан озган ваъдалар берди, аммо улар билан Калкутта ferret янада кучайиб кетди.
  
  
  1971 йилда шаҳарликлар умидсизликда коммунистлар учун овоз беришди. Аммо бу умид амалга ошмади. Коммунистлар ҳам шаҳарни назорат қила олмадилар, шунинг учун federal ҳукумат аралашди ва ҳарбий ҳолат еълон қилди.
  
  
  Ҳақиқий ҳаётда Калкутта АҲ агенти учун тўғри шаҳарга ўхшамади . Лекин мен буйруқларга бўйсунишим керак еди ва Ницсада менга етиб келган хабар жуда аниқ еди.
  
  
  "Иложи борича тезроқ Калкуттага boring", деди у. Шундай қилиб, уни жозибали француз графиняси ахлат атрофида итариб юборди ва шарққа қараб биринчи самолётда олди. Енди Калкуттага қўнганидан бир соат ўтгач, у тез ёрдам машинасида еди, яраларини ялаб, ўзини тириклиги билан табриклади.
  
  
  Касалхона олдида мен машина атрофида қалтираган оёқларга чиқдим ва ҳамшираларнинг мени тез ёрдамга олиб бориш таклифини рад етдим. Бунинг ўрнига, у юмшоқ жигарранг тери ва бир банд йўлак пастга бир чиройли ешак билан ёш ҳамшира ергашди. Одатий шаклларни тўлдирганимиздан сўнг, у мени шахсий хонага олиб борди ва шифокорни кутишимни айтди.
  
  
  Бир соатдан кейин хок кириб келди.
  
  
  Уники, оғзини очиб унга қаради. У бу унинг кўчада ярим ухлаб ётганини ешитган его овози деб ўйларди, лекин буни делирюм билан боғлади. Билишимча, у Вашингтондаги Dupont доирасидаги Бирлашган матбуот ва телеграф хизматлари биносидаги шахсий офисида бўлган.
  
  
  У ҳатто салом ҳам айтмади. У шунчаки қошларини чимирди, арзон сигараларидан бирини олди ва учини тишлади. У буни аниқ завқ билан ёритди.
  
  
  Хок учун сигара ёқиш маросимдир ва уни оғзида ушлаб туриши хаёлидаги нарсаларни беради. Бу вақтда у хавотирга тушди ёки янги вазиятни баҳолади.
  
  
  У қаради қачон, учрашувини олиб қўйиб кейин, у биринчи marta мени кўриш учун туюларди.
  
  
  Ъ ўзингизни қандай ҳис қиляпсиз?ъ
  
  
  Унинг томоғига яна бир оз chang йўталиб: "Ҳа, жаноб. Мен ўзимни яхши ҳис қиляпман.ъ
  
  
  У бош ирғади, аниқ мамнун.
  
  
  "Сиз Калкуттага кетаётганингизни айтмадингиз", дедим мен.
  
  
  "Тузатишлар режаларда", деди у. "Мен Пекиндаги учрашувдан қайтаётган едим. Мен узоқ вақт ташқарига чиқмадим. Мен бир соатдан кейин уйга бораман.
  
  
  Хок тўғридан-тўғри менга қаради ва яна қошларини чимирди.
  
  
  "Сиз бепарво бўласиз", деди у тўсатдан. "Мен сизни аеропортдан кузатиб бордим. Бомба ўчганида у сизнинг орқангизда бир блок ҳам бўлмаган.
  
  
  Унга қаради. Хок тажрибали agent еди ва у буни унутмаган еди, лекин кимдир мени кузатаётганини билишим керак еди. Менинг ишим қаторида, агар сиз таъқиб қилинаётганингизни сезмасангиз, сиз узоқ давом етмайсиз.
  
  
  - Бомба мен учун мўлжалланганми?"
  
  
  У йўқ деди. Еҳтимол емас. Бу рус биноси, савдо миссиясининг бош қароргоҳи еди. Ва бу муаммонинг бир қисми."
  
  
  Хўжайиним олиб келган кичик пакетни очди.
  
  
  У ушлаб турган нарса занглаган ахлат қутисига ўхшарди. Ёрлиқ йўқ еди ва бир томонда хавфсизлик ушлагичи бор еди. Бу ўйинчоқ бомбасидан кўра хавфлироқ кўринмади.
  
  
  "Бу у, Костя, нега Калкуттадасиз", деди хок. "Уй бомбалари".
  
  
  У кулди. Бу жиддий бўлиши мумкин емас. Бу нарса ҳақиқий таҳдидга ўхшамади. "Калий нитрат", деди у. - Банк аспирацияси ва суғурта. Нархи икки рупий.
  
  
  "Икки чорак", у овоз чиқариб ҳисоблаб чиқди.
  
  
  - Бу тўғри. Жуда арзон, ҳатто Ҳиндистон каби мамлакатда ҳам. Аммо бу нарса оёғини йиртиб ташлаш ёки бинони портлатиш учун етарлича кучли. Еҳтимол, водород бомбасидан кучлироқ, агар сиз иҳ ни етарлича қилсангиз ва уни сиёсий қўл сифатида ишлацангиз.
  
  
  Бу сафар қовоғимни буриш навбати менга келди. У мени ҳайратда қолдирди. Хок муболағага берилган одам емас еди, лекин у худди атом бомбаси каби уй қурилиши қаттиқлиги ҳақида гапирди. "Сўнгги 24 соат ичида Калкуттадаги учта рус биноси ушбу арзон бомбалар томонидан вайрон қилинган. Савдо ваколатхонаси ва Россиянинг иккита фирмаси.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Хўш, нима. Ferret қачондан бери руслар бундан ғазабланишидан хавотирда?
  
  
  "Бизнинг қизил дўстларимиз қонли қотилликлар ҳақида бақиришмоқда. Полиция қутилар Американинг National Cан Company компанияси томонидан ишлаб чиқарилганлигини аниқлади.
  
  
  "Аммо улар бутун очиқ ҳовузда сотилади."
  
  
  Ъ бу муҳим емас. Биз босим остидамиз. Бу қасос ҳақида. Ва бу ҳақда миш-мишлар мавжуд.
  
  
  "Миш-мишлар?
  
  
  "Катта қўзғолон ҳақида гапиринг."
  
  
  - Тўлиқ номига баъзи арзон ўзгаришлар натижасида?
  
  
  Қирғий ўлик сигарани чайнади. Егонинг юзи шафқациз еди. "Ҳа, агар иҳ ни портлатиш тўғри жойларда етарли бўлса..."У елка қисди.
  
  
  У менга юзида узрли ифода билан ингичка папкани узатди. "Бу бизда ҳозиргача бор нарса. Бу Россия Федерацияси ташқи ишлар вазирлигининг муаммоси, шунинг учун биз уни консуллигимиз орқали ҳал қиламиз. Ўйлайманки, улар сиз учун етакчига ега. Ренди Мир мурожаат қилинг. У АҲНИНГ назорат қилувчи агенти . Алоқа маълумот делл мавжуд. У хўрсинди ва ноаниқ кўринарди. Бу унга ўхшамасди. "Биз буни куртакка солиб қўймоқчимиз. Бу ҳолатда бизга ёқмайдиган ҳид бор.
  
  
  У айтганларидан пушаймон бўлгандай, яна тўхтаб қолди. "Бомбаларни ким ясаганини билиб олинг ва унга етакчилик қилинг. Чекловларсиз ҳаракат қилинг.ъ
  
  
  Деллада фақат рандидан иккита хабар бор еди, лекин бошқа ҳеч нарса йўқ еди. Газеталардан кўпроқ маълумот олишим мумкин еди. Мен бу маълумотни кўр-кўрона кузатиб боришим керак еди ва бу менга ёқмади.
  
  
  У ундан кўпроқ нарсани кутиб, Хоксга қаради.
  
  
  - Сиз ҳозир биз каби кўп нарсани биласиз, Ник. Биз бу ҳақда ҳеч нарса топа олмадик", деди у. "Буни тезда ҳал қилиш мумкин. Биз учун, пухта ўрганиш ёки ҳатто тўлиқ таҳлил қилиш учун вақтимиз йўқ. Шунинг учун еҳтиёт бўлинг. Биз ўзимизни нимага жалб қилаётганимизни билмаймиз.
  
  
  "Яхши бизнес", дедим.
  
  
  "Сизга кўпроқ маълумот беришни истардим. Ренди Мир ёрдам бериши мумкин унаштирилган бир ит бор, дейди. Бир йил давомида у немис чўпонини портловчи фаол моддаларни аниқлашга ўргатди. Бу деярли имконсиз, лекин синаб кўринг. Бундай ҳолда, биз олишимиз мумкин бўлган ҳамма нарсага муҳтожмиз.
  
  
  У сигарасининг кулини урди ва етиги билан егосини полга ишқалади. "Биз бу ҳудуддаги рус ҳаракатлари ҳақида кўп нарса билмаймиз. Бу ерда камида битта одам бор, еҳтимол кўпроқ. Ва хитойликлар ҳам фаол бўлиши мумкин."
  
  
  "Менинг камуфляжимми?"
  
  
  Хок менга портфел, паспорт ва ярим самолёт чиптасини берди.
  
  
  "Сиз Ховард Мацонсиз. Ўтган ой сиз узоқ Шарқда арзон селитрани хоҳладингиз. Сиз оташинсиз.
  
  
  Мен унинг паспортини олиб, у қаерда туғилган ва яшаганини ва менинг хаёлий компаниям қаерда жойлашганлигини еслаш учун унга қарадим.
  
  
  Сумка оташинлар, формулалар, шартномалар, втулкалар, дастани сотиш, қалам ва дафтарлар билан боғлиқ қоғозларга тўла еди. Курсорий текширувдан ўтиш учун етарли. Хок чўнтагига кириб, меҳмонхона калитини тортиб олди. У менга берди.
  
  
  "Хонада шведлар бор. Сизга керак бўлган барча шахсий нарсалар. Омад тилаймиз.ъ
  
  
  У ешик томон юрди ва орқасига қарамасдан кетди. У яна ўзини ёлғиз топди. Тошбўрон қилинган ва яраланган, ифлос шаҳардаги нотаниш одам, ҳатто чора кўришдан олдин мени деярли ўлдирган.
  
  
  Менга ташриф буюрган шифокор Оксфорд инглиз тилида гапирди ва мени яхшилаб текширди.
  
  
  "Суяклар синган емас", деди у. "Ички жароҳатлар йўқ."
  
  
  У дарҳол менга қизиқишни йўқотди. У оғриқ қолдирувчи воситалар учун рецепт ёзди ва ғойиб бўлди. Бир соат ўтгач, у уни касалхона атрофида қолдирди ва Стал такси қидирди.
  
  
  Яна бир бор иссиқда ташқарида турардим, хок меҳмонхонада менга тайёрлаган кийимлари ҳақида ўйлардим ва у енгил ва салқин костюм танлаганига умид қилардим. Аммо уни кабинага қўйишганда мени нафақат Савченко терлатди. Бу топшириқ еди. Унинг карапаси унга кўр-кўрона ва битта тўғри қўрғошин ёки маслаҳациз. Бу менга ёқмади.
  
  
  
  Боб 2
  
  
  
  
  Бертрум Ж. Смит Slocum одатдаги дипломатга ўхшарди. Унинг бўйи беш метрдан ошган, кумушранг кулранг сочлари ва еҳтиёткорлик билан қирқилган мўйлови бор еди. Нен жуда ялтироқ балет шиппаклари, яхши кесилган қимматбаҳо костюм ва чизиқли кўйлакнинг енгларида манжетлар кийган еди. У қўлини чўзганда, юзида тез табассум пайдо бўлди, лекин у тезда ғойиб бўлди.
  
  
  "Оҳ, Жаноб Картер. Сиз ҳақингизда ақл бовар қилмайдиган нарсаларни ешитдим.
  
  
  "Matson", дедим. "Келинг, камуфляж исмимга кўникайлик."
  
  
  "Оҳ, ҳа, албатта. У менга его жилоланган стол ёнидаги мовий Бахмал стулда ўтиришимни ишора қилди. Ҳатто столда нен устидаги ялтироқ донли нақшдан еътиборни чалғитадиган telefon ҳам йўқ еди.
  
  
  У сўради. "Францияни тарк етганингизда бу ҳақда сизга хабар берилганми?"
  
  
  Ъ тўлиқ емас.ъ
  
  
  "Mmmmm. Хўш, яна тўртта портлаш содир бўлди, шу жумладан бугун сиз қочган портлаш. Россия консули масъулиятни расман Ақшга Юклади. Улар реконструкция харажатлари ва ўлган руслар рўйхатини юборишда давом етмоқдалар. Ҳозирча ҳисоб йигирма million долларни ташкил етади.
  
  
  - Бу кулгили. Қандай қилиб улар бизнинг еканлигимизни исботлашлари мумкин...
  
  
  "Улар қила олмайди."
  
  
  "Бунинг учун биз жавобгармизми?"
  
  
  - Йўқ, йўқ, албатта йўқ. Биз бошқалар каби қоронғида турибмиз. Кеча руслар барча консуллик ходимларига тўппонча тарқатишди. Уларда йигирма олти kishi бор ва мен нима учун тахмин қила оламан. Бу битта катта жосуслик тармоғи, овозлар ва барчаси. У тўхтади ва конвертни стул бўйлаб мен томон сурди. "Вашингтон сизга хабар юборди. Бу кодланган. Шунингдек, улар сиз билан тўлиқ ҳамкорлик қилишни буюрдилар.
  
  
  Slocum ўрнидан турди ва дераза олдига борди. У қўлини юзига югуриб қайтиб келди.
  
  
  "Картер... Мен Мацонни назарда тутяпман... биз бу бомбардимонни дарҳол тўхтатишимиз ва русларни силкитишимиз керак. Бу менинг карерамдаги биринчи нуқта. Йигирма етти йил ташқи хизматда, ҳозир еса бу.
  
  
  - Мен қўлимдан келганини қиламан, Жаноб Slocum. Лекин менга бир нечта нарса керак. Standart 9мм Luger тўппонча учун ўқ-дорилар еллик тур, бир чиройли кичик .25 автоматик тўппонча ва иккита граната.
  
  
  "Жаноб Matson! Унинг дипломати, қурол сотувчиси емас. У кулди. "Сиз унинг менга бомба ташлаган террорчи билан дипломатик суҳбат қуришини хоҳлайсизми? Мен ўз усулларимдан фойдаланаман, сиз еса ўзингизникидан фойдаланасиз. Менга ҳам машина ва минг dollar рупий керак, йигирмадан ортиқ пул керак емас.
  
  
  Slocum менга бир зум қаради ва мен унинг кўзларида норозиликни кўрдим. Егонинг шахсий талқинида унинг даражаси Егодан анча паст еди.аммо ҳозир у менга керак еди. Ҳеч нарса демасдан, у телефонни олди ва буйруқ бера бошлади. У буни қилаётганда, мен у берган конвертни очдим ва чиройли босилган рақамлар ва ҳарфларни кўриб чиқдим. Хабар беш гуруҳли dialog ойнасида ёзилган код болта. Мен хабарни дарҳол йўқ қилишни афзал кўрган бўлардим, лекин сиз бир вақтнинг ўзида бешта гуруҳда хабарни ҳал қила олмайсиз, шунинг учун мен уни бир дақиқада его-га гаровга қўйдим.
  
  
  Slocum менга машина калитлари ва рупий суякка берди, қайси енг ёмон калтакланган еди, ва ҳамма нарса унинг меҳмонхона зарур, деб. Калит ҳалқасида айланадаги уч қиррали юлдуз муҳрланган. Шундай қилиб, калитлар Мерседесдан, еҳтимол Слоcумнинг шахсий машинасидан келган бўлиши керак. Ҳеч бўлмаганда у қурбонлик қилди.
  
  
  "Жаноб Matson, Вашингтон мендан бу ишда Ақш ва Россия ўртасидаги қарама-қаршилик уруғлари борлигини еслатишимни сўради. Афтидан, айбдорнинг роли бизга Юкланган ва биз айбсизлигимизни исботлаш имконига ега емасмиз. Агар ҳозирги портлашлар сони ошса ёки Россия консуллигининг кўпроқ ходимлари ўлдирилса... У қулоғини артди. Slocum салқин офисида терлаб кетди.
  
  
  - Хўш, бу ерда Калкуттада кенг партизан уруши бўлиши мумкин. Америкаликлар ва руслар нейтрал мамлакатда ўлишади — даҳшатли истиқбол."
  
  
  - Агар бу содир бўлса, Жаноб Slocum, сиз менга керак бўлмайсиз. Кейин денгиз пиёдалари керак.
  
  
  Ярим соатдан кейин у меҳмонхонадаги хонасига қайтиб келганида, у қўшма Штатлар устидан олган шифрланган хабарга егилди. Кўрсатмалар қисқа еди.
  
  
  "Мен сизга таниқли саноатчининг қизи Чоени Mehta билан боғланишни ва алоқада бўлишни таклиф қиламан. Ҳиндистон агенти синф М4 сифатида танилган, иҳ қуйи синф. Курердан реклама. Бу фақат ярим кунлик ишлаётганга ўхшайди. Махсус Калкутта муаммолари бўлган грантлар учун фойдали бўлиши мумкин. Маълумки, у Қўшма Штатларга ҳамдард, аммо камуфляжини кераксиз ошкор қилмайди."Хабар катта иш емас еди, аммо барибир қўллаб-қувватланди. Қандай бўлмасин, бу менга потенциал иттифоқчи берди ва Калкуттада улар билан жуда кам ferret бор еди, чунки Ақш ҳукумати Ҳиндистон билан иҳ урушида покистонликлар томонига ўтди. Ниҳоят инглиз тилидаги газета муҳаррири исмини топгунимча, мен унинг telefon китобини варақладим. Мен бир мустақил ёзувчи бўлиши сохта ва мен ундан зарур маълумотларни енг бор. Чоени Mehta йигирма икки ёшда, бўйи тахминан беш фут ва юқори каст брахман еди. У Швейцарияда мактабга борди ва зиёфат учун обро ъ - еътибор қозонди. У ҳар куни майдан боғи яқинидаги ракетка ва кураш клубида tennis ўйнаган.
  
  
  У билан учрашиш мен ўйлагандан ҳам осонроқ еди. Мен ҳозиргина клубда бўлганман, у ерда у инглиз қизини калтаклаган. Буфетчига ўн рупийга бергандан сўнг, у менга Чоинининг енг севимли ичимлиги газланган жин еканлигини айтди, шунинг учун у tennis кортига борганида ўзи билан икки стакан олиб кетди.
  
  
  У аллақачон рақибини мағлуб етган еди.
  
  
  "Ўйин тугади", деди Чоени тўр учун.
  
  
  "Бу мушт ичишга арзийди", дедим мен унга стаканни топшириб.
  
  
  Унинг пешонасида қошлари пайдо бўлди, кейин яна ғойиб бўлди. "Унинг ери.
  
  
  "Monte Карло дўстлари атрофида баъзи унинг ҳеч Калкутта бўлади, агар сиз жойда томонидан тўхтатиш учун мени тавсия. Ва унинг овози бу ерда.
  
  
  Наҳнинг овози паст ва ёқимли еди, озгина инглизча аксент ва сноблик ишораси билан. Дўстлар ким...?ъ
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "Кечирасиз, мен унинг исмларини ҳеч қачон чақирмайман. Фақат дўстлар.ъ
  
  
  Енди унинг рта бурчакларида табассум ўйнади. У чиройли, енгил зайтун териси билан. Наҳнинг жигарранг кўзлари, қора ва ялтироқ сочлари бор еди, улар орқа томонининг ўртасига иккита ўралган ҳолда осилган еди.
  
  
  "Менимча, сиз ҳазиллашяпсиз, лекин ичимлик учун раҳмат", деди у. У бир қултум олиб, стаканни менга қайтариб берди. - Мени ушламоқчимисиз? Агар сиз рақобат тугагунча кутишни истасангиз... биз гаплаша оламиз."У кулди. - Monte-Карлодаги дўстларимиз ҳақида. У ҳеч қачон у ерда бўлмаган. У орқасига ўгирилиб, менга қисқа оқ tennis либоси остида кемерли ешагини кўрсатди. Телефонда кимдир менга ушбу алоқани ўрнатишни таклиф қилганидан хурсанд бўлдим. Бу топшириқ пайтида у мени бироз чалғитиши мумкин.
  
  
  Чоини яхши хизмат қилди, бу спин еффекти билан хизмат қилиш қийин еди. У охирги сетни қўлга киритди, олти-бир ва пешонасидаги терни артиб, олдимга келди.
  
  
  Ъ ёмон емас.ъ
  
  
  У куларди. "Унинг ёки менинг ўйиним?"
  
  
  Ъ иккаласи ҳам. Сиз мен кўрган биринчи хотинсиз, оёқлари очиқ.
  
  
  Чоини кулиб, ичимликдан ичди. "Мен жанжалчиман. Швейцарияда ёки Лондонда бу жуда ажойиб ҳисобланади. У ичимликни диванга узатди ва менга ўгирилди, tennis либосининг кўйлаги чиройли кўкракларини кўрсатди. У еффект ҳақида билар еди. — Сиз Америкаликсиз, шундай емасми?"
  
  
  - Аслида, ва мен кечки овқат учун кимнидир қидиряпман."Бу қандай?
  
  
  У ҳайрон бўлиб қаради. Ъ нега?ъ
  
  
  "Сиз чиройли, ақлли, шаҳвонийсиз. Мен чарчадим, зерикдим ва кечқурун Хема билан ўтказишим керак. У пауза қилди. "Кечирасиз, менинг исмим Ховард Matson. Унинг бутун Ню-Ёрк бўйлаб ва бу ерда оташинларни сотиб олиш учун.
  
  
  "Ва сиз бомбаларга қизиқасизми?"
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Қандай жиннилик."У пауза қилди. Ъ нега емас? Бу шаҳар қанчалик зерикарли бўлишига ҳайрон қоласиз. Агар соат саккизда менинг квартирамда кечки овқат қилсак нима бўлади?
  
  
  "Мен сизга ҳеч қандай муаммо туғдиришни хоҳламайман..."
  
  
  "Мен ошпазимга буни содда тутишини айтаман."У ўрнидан туриб кулди. - Мен душ қабул қиламан. Бугун кўришгунча."У ўгирилиб, клуб томон юрди. "Салом, мен қаерда яшаётганингизни ҳам билмайман. Мен унга ергашдим. У юришни тўхтатди.
  
  
  "Жаноб Matson, биласизми, мен бу ерда tennis кортида бўламан. Сиз менинг бироз саёҳат қилганимни билдингиз ва еҳтимол нима ичаётганимни билиш учун кимгадир пора бергансиз. Ишончим комилки, мен яшайдиган жойни топишда ҳеч қандай муаммо бўлмайди. Агар муваффақиятга еришмасангиз, кечки овқатни соғинишингиздан қўрқаман.
  
  
  У яна орқасига ўгирилиб, душ томон йўл олди. Аёллар ечиниш хонаси ташқарисида мен унинг тўхтаб, ғамгин чол билан гаплашаётганини кўрдим. Клуб мунажжими, деб ўйладим. Его уни сақлаган жойидан қайин пўстлоғидаги астрономик ҳисоб-китоблар кутубхонасини кўриши мумкин еди ва мен у ундан мен ҳақимда маслаҳат сўраганми, деб ўйладим.
  
  
  Худбинлик менга икки юзни еслатди-Ҳиндистон... Чоени Mehta каби дунёвий аёллар томонидан тақдим етилган замонавий томон ва қадимги ўтмиш уларга динлар ва оккултизм билан ёпишган.
  
  
  Бу ноаниқлик менинг топшириғимни мураккаблаштириши мумкин. Клубни тарк етгач, у дарҳол маҳаллий назорат агенти АҲ билан боғланишга қарор қилди . Еҳтимол, у менга бу маданиятни яхшироқ тушунишга ёрдам бериши мумкин еди, у ерда баъзи одамлар кўчаларда яланғоч юришган ва таналарини кул билан суртишган, бошқалари еса кўз сояси ва лаб бўёғини ишлатишган.
  
  
  У Ренди Мир ҳақида жуда кам маълумотга ега еди, гарчи у илгари унинг исмини ешитган бўлса ҳам. У тўлиқ иш билан таъминланган ва Ҳиндистонда ишлайдиган ёки наҳ орқали ўтадиган халқимиз хавфсизлигини таъминлаб, қўриқчи ва кузатувчи сифатида ҳаракат қилиши керак еди.
  
  
  Мен его бор қачон деярли тўрт соат бўлди, дўкон, ешик олдида одатий тиланчи билан китоб. Бу сафар бу аёл еди. У sanskrit тилида унинг юзига бир неча marta татуировка қилинган "рама" сўзи билан айтиши мумкин еди.
  
  
  "Харе Krishna, харе Рама", у сари ва шарф остидан куйлади.
  
  
  У тезда миммо наҳ томонидан ўтди. Билишимча, у ҳам agent, Randy Peace учун кузатувчи ёки Коммунистик пудратчи бўлган бўлиши мумкин.
  
  
  Мен машинамни дўкондан икки блок нарида қўйдим ва Мерседесни шафқациз кўчанинг нариги томонида турган Ҳинд аскари олдида қолдирдим. У милтиғини елкасида турган еди ва унинг бош ирғаши егога машинани кузатиб туришини айтди.
  
  
  Его милтиғининг кўриниши Оавда Вилгелминанинг чап қўлим остида ушлангани ҳақидаги хабарларни рад етди. Ва кейин мен Ҳуго еди, менинг узоқ stiletto, хавфсиз менинг ўнг билагини қарши хусусда, его бир сонияда уни еришиш мумкин қаерда.
  
  
  У Калкуттада ҳаракат қилишга тайёр еди ва ҳушёр бўлиб қолди. Мен тасодифан дўкон олдида ўтиб, бир орқа ешик бор еди, агар кўриш учун ҳаракат.
  
  
  Ҳатто тўрт-ўттизда ҳам ташқарида ҳаво тиқилиб, иссиқ еди. Оқ тошлар менга қуёшни ҳар томондан акс еттирди. Бурчакда мен Човрингей йўлидан чиқиб, кичик китоб дўконининг орқа томонига йўл олдим.
  
  
  Унинг карапаси тор кўчада юриб, нимадир ўзгарганини сезди. Кўча шовқинларининг ритми бошқача еди. Шовқин елементи силжиди. Мен атрофга қарадим ва фақат иккита йиртиқ болани кўрдим, уларнинг атрофида саккиз ёшдан ошган ҳеч ким йўқ. Уларда арқонларга боғланган кичик тошлар бор еди, улар кўрсатгичлардан бошлаб, кейин еголарни тортиб, юриш пайтида ўйнашган.
  
  
  Мен юриб, дўконларни айланиб юрган сайёҳ ёки бўш вақтини бегона шаҳарда ўтказаётган тадбиркор каби қарадим.
  
  
  Нима учунлигини билмайман, лекин ўзимни ноқулай ҳис қилдим ва Ренди Мирнинг дўконига киришга журъат етолмадим. Дўкон енди орқамдан бир блок еди ва мен орқага қайтмоқчи бўлиб тўхтадим, бир одам менга қараб мақсадли юрганини ешитдим.
  
  
  Егонинг суръати тезлашди ва унинг инстинктив равишда орқасига ўгирилди. Пичоқ уни биринчи бўлиб кўрди, кейин унинг егосини ушлаган қўл.
  
  
  Ҳиндистон Ҳинд тилида қасам ичди. У пичоқни паст ва тайёр ҳолда ушлаб турди. Бир сониядан сўнг, Гюго уни ўнг қўлидан ушлаб, ҳужумчи томон бошлади.
  
  
  Йигит яхши еди, лекин мутахассис емас еди. У ўпди, тўхтади, ўгирилди ва уни урди. Лекин мен унинг нима қилишини билардим. Гўё у машғулотнинг фақат бир қисмини тугатгандек еди. У зарбадан қотиб қолди ва қиличим емунинг билагига чуқур ботди. У пичоқни ташлаб, қочиб кетмоқчи бўлди, лекин Его Ног томонидан йиқитилди. У менга сакрашдан олдин, у оёғини Егонинг кўкрагига босди ва енгил танасини тошлардан узоқлаштирди.
  
  
  "Сиз кимсиз, тикувчи?"У бу исмни минғирлади, лекин бу менга ҳеч нарса демади. "Сизни ким юборди?"
  
  
  У бошини чайқади. Унинг инглиз тилидаги тирноқли нақш. У ҳали ҳам жавоб бермаган еди. Егонинг Билаги қонаётган еди. Мен унга ишора қилдим, лекин у елка қисди. Хема бу йигит едими? У уни таниши керак еди. У шунчаки мени talon-тарож қилдими ёки талабга биноан ўлдирмоқчи бўлдими?
  
  
  У пичоқни Егонинг томоғига қўйди ва Егонинг терисига қириб ташлади ва ингичка қон оқимини тортди. Ъ ким? Мен ундан яна Hindu тилида сўрадим.
  
  
  У чинакам даҳшат билан кўзларини очди. У орқага қайтди. У пичоқни қаттиқроқ босди ва унинг миллиметрнинг бир қисмини чуқурроқ кесиб ташлаганини кўрди. Ъ ким? Мен ундан яна сўрадим. "Зокир", деди у оғриқ билан. "Зокир мени юборди."
  
  
  "Зокир, бу ким?"
  
  
  У нафснинг билагидан қон оқаётганини кўриб, нафас олди ва кўзларини янада кенгроқ очди. Кейин его нишони ён томонга силжиди ва у ҳушини йўқотди.
  
  
  "Тикувчини олинг", деб минғирладим.
  
  
  Сиз ундан кўпроқ нарсани ўрганишингиз мумкин. Менинг камуфляжим аллақачон фош бўлганми? Зокир ким? Еҳтимол, шунчаки арзон gangster.
  
  
  У Егони ўзига келтириш учун енгашди, лекин бир гуруҳ ёрқин кийинган ҳиндулар кўчага чиққанда таслим бўлишга мажбур бўлди.
  
  
  Олдиндаги одам куёвнинг охра либоси ва безакли бош кийимида еди. Пардали келиннинг егоси унга рамзий ипак шнур билан илдиз отган. Уларнинг ортидан тўй меҳмонлари, ўнлаб ёки ундан кўп бой кийинган қариндошлари бор еди.
  
  
  Гуруҳ йўлакдаги одам атрофида қон тўкилаётганини кўриб қотиб қолди. Улар менга умид билан қарашди.
  
  
  Бошқа иложим йўқ еди. Пичоқли одам гапириш учун етарлича ҳушига келгунига қадар беш дақиқа бўлиши мумкин. Ўша пайтгача катта оломон тўпланиши керак еди. Бу одамни сўроқ қилиш ideal ҳолат емас еди.
  
  
  У ёлғизми, деб ҳайрон бўлди. Қаердадир бу тор хиёбонда, еҳтимол, его ҳамкасби мени кутаётгандир? Мен тезроқ юрдим, кейин хиёбондан югуриб чиқдим ва тўхташдан олдин бошқа кўчага бурилдим. У янги костюмида терлаб, рулманларини олишга ҳаракат қиларди.
  
  
  Бу одам мени ўлдирмоқчи еканлигини билардим, лекин нега? Мен Ник Картер бўлганим учунми ёки чўнтагимда бир неча рупий борлиги учунми?
  
  
  У китоб дўконига келганида, у орқа ешикдан киришга қарор қилди. У ўлик хиёбонда тўхтади ва унга танқидий қаради. Мен ҳеч кимни кўрмадим, хавфли нарса йўқ. У еҳтиёткорлик билан хиёбонга кирди.
  
  
  Агар бу суиқасд бўлса, қандай қилиб улар мени тезда кўришган? Бу такси ҳайдовчиси бўлиши мумкин еди. Мукофот сифатида ўн рупий таклиф қилинг, шунда сиз аеропорт такси ҳайдовчилари ва рикша ҳайдовчиларининг ярмини сотиб олишингиз мумкин бўлади. Узун бўйли америкаликнинг тақдирини билиш қийин бўлмайди. Калкуттадаги каби пул аниқ гапирадиган жой йўқ.
  
  
  У орқа ешик олдига бориб, тутқични бурди. Ешик қулфланмаган. У омборхонага ўхшаган хонага кирди ва унинг олдида ўтирган ёш аёлни кўрди. У хотиржамлик билан ешикни ёпди ва қичқирмаслиги учун саломга жилмайиб қўйди. Ажабланарлиси шундаки, у ревматизмга жилмайиб қўйди.
  
  
  У чиройли, очиқ жигарранг териси, ялтироқ юмшоқ сочлари ва ҳинд юзига қарама-қарши бўлган яшил кўзлари билан. Унинг танаси чиройли шаклга ега еди.
  
  
  "Сиз америкалик бўлишингиз керак", деди у.
  
  
  "Менимча, бу сизни ажаблантирмаслиги керак."..
  
  
  У менинг сўзларимни силкитди. - Отам бу ерда емас, лекин у тез орада қайтиб келади. У Сизнинг Калкуттага келганингизни билади. Менинг исмим дунё Лилй емас."
  
  
  Камида мен кутилмоқда. Уни, енгиллик бир нафас нафас. Операциянинг бу қисми режага мувофиқ кетаётгандай туюлди.
  
  
  Қиз анъанавий ўрнатилган оқ блузка ва сари кийган еди. Унинг Камалак рангидаги юбкаси узун, бўшашган еди. У дивандан нафис кўтарилди.
  
  
  - Сизга бир чашка қаҳва тайёрлай оламанми?"
  
  
  У мени тоза, ёруг ъ ва хушбўй яшаш хонасига олиб кирди. Бошқа ҳеч ким йўқ еди. Бир деворга ўрнатилган паст divan бор еди. Нолаларнинг чап томонидаги иккита ешик бошқа хоналарга олиб борди, олдидаги самимий ешикларда еса китоб дўконига олиб борадиган учинчи ешик бор еди.
  
  
  Одатига кўра, у тинглаш мосламалари ҳақидаги маълумотларни тезда чиқариб ташлади. Қиз менга ҳеч нарса сўрамасдан қаради. Унинг отаси уни ишга тайёрлаганини кўрди.
  
  
  Мен ҳеч нарса топишни кутмаган едим, лекин транзит чиптаси баъзида ёлғон бўлиб чиқади. Ва менинг ишимда егасининг уйини қидириш одоб-ахлоқни бузмайди.
  
  
  Оддий жойларда микрофонлар йўқ еди, у ерда тасодифий меҳмон оҳак ёки елим парчасини ёпиштириб иҳ бириктириши мумкин еди. Бизнинг столимизда, устимизда, ешик тиргакларида ёки стулларимиз ўриндиқлари остида микрофонлар йўқ еди.
  
  
  Мен ҳозиргина Ренди дунёси Егони кўрганимда тасаввур қилганимдан ҳам яхшироқ жой бўлиши керак деган хулосага келдим... Бу дастлаб бироз каттароқ кўринадиган иш юритиш тугмаси еди. У олд ешик ёнидаги деворга, деярли Пол билан бир текисда босилган.
  
  
  У еҳтиёткорлик билан тортиб олди ва пастки қисмини текширди. Миниатюра қабул қилувчиси ва узатгични юпқа пластмасса қатлами қоплаган. Бу янги тур еди, лекин мен тахмин қилдимки, диапазон 200 метрдан ошмайди.
  
  
  Лили ёнимга келди ва нима қилаётганимга қаради. У бармоғини лабларига қўйди ва у қовоғини солди. У бирор нарса дейишдан олдин ешик очилиб, хонага бир kishi кирди. Ему қирқ ёшда, бўйи калта, боши соқолланган, Gandi сингари катта кўзойнаги ва бурни бир неча marta синган ва ҳеч қачон тикланмаган еди.
  
  
  Уни қўлидаги transmitter олди. У унга қаради, лекин ҳеч нарса демади. Мен уни топган емуга кўрсатдим. Одам менинг қўл атрофида микрофонни олиб тақиллатди ва унинг қаттиқ charm етик остида полга его ташлади.
  
  
  - Менда ҳеч қандай тасаввур йўқ еди - " у бошлади.
  
  
  "Қаерда гаплашишимиз мумкин?"
  
  
  Ренди Мира мени орқа ешикдан ва аллақачон қоронғи бўлган хиёбонга олиб борди. Портлашлар ҳақида дунё билган ҳамма нарсани ешитиш учун менга бир неча дақиқа керак бўлди. У мен билмаган нарсани билмас еди. Уники ҳали ҳам зулматда еди.
  
  
  - Сиз Зокирни биласизми?"
  
  
  Мир бош ирғади. "Бу Ҳиндистонда кенг тарқалган исм. Зокир исмли тўрт қариндошим бор. Биргина Калкуттада иҳ минглаб бўлиши керак... У бошини чайқади. "Бу узатувчи... бу менинг айбим. Улар мендан шубҳаланмайдилар деб ўйладим, лекин енди улар ҳамма нарсани билишади. Унинг stahl сиз учун фойдасиз.
  
  
  "Ва енди улар микрофонлардан бирини топганимизни билишади. Улар ҳали иҳ қўшган бўлиши мумкин, шунинг учун уларга муҳим нарсани ешитишларига йўл қўйманг.
  
  
  У Емуга кўчада пичоқли одам ҳақида гапириб берди. У нафасини ушлаб турди. - Бу одам сизни talon-тарож қилишга уринганига ишонмайман."Бу қотил бўлиши мумкин еди. Мен ундан сўрайман.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг у китоб дўконига қайтгач, атрофга яхши назар ташлади. Енди улар менинг овозимнинг овозини билишди. Шундай қилиб, мен нима бўлишидан қатъи назар, иҳ тузоғи учун ўлжа бўлишим керак. Китоб дўкони ёпилди, деразаларда металл панжаралар бор еди ва мен дераза ёнида туриб, иҳ тингловчи қаерда бўлиши мумкинлигини аниқлашга ҳаракат қилардим. Transmitter чекланган диапазонга ега еди. Дераза орқали мен кимдир қабул қилгич билан ўтирган бўлиши мумкин бўлган ўнлаб жойларни кўрдим. Кўча бўйлаб балконлар ideal бўлар еди. Лекин бу ким? Русларми? Хитой Коммунистлари? Ҳиндистоннинг ўз разведка тармоғи?
  
  
  У мени миссияда шу қадар ерта фош қилганимни еслай олмади. У ўзини овчидек ҳис қилди, у Егони ўзи кўрмаган кулранг айиқ таъқиб қилаётганини кашф етди.
  
  
  У ўз фикрларини тўплашдан олдин, у ташқарида ҳаракатни кўрди. Бу ўлжасини таъқиб қилаётган ҳайвон каби тез, сезилмайдиган ҳаракат еди.
  
  
  Иккинчи соя кўчадан китоб дўкони томон ҳаракатланди. Кейин бутун бир гуруҳ пайдо бўлди, қўлларида тошлар, таёқлар ва вақтинчалик найзалар билан ўнлаб инсон фигуралари.
  
  
  Биринчи тош темир панжарага урилиб, орқага қайтди. Кейинги синдириш керак бўлган нарса куннинг кичик ойнаси еди. Кейин орқасида сақланган катта деразани учинчи тош синдирди. У йиқилиб тушмаслик учун орқага сакраб тушди.
  
  
  "Улар сизга керак", деб чақирди Ренди Мира орқамдан. "Улар сизнинг бу ерда еканлигингизни билишади.
  
  
  Отаси рози бўлди. Улар илгари кўчада муваффақияциз бўлган ишни тугатишга ҳаракат қилишди, фақат бу сафар улар қўзғолон остида буни қилишди.
  
  
  У деразадан узоқлашди ва Лилйни ўзи билан бирга тортди. Унинг кўзлари қўрқувдан катта еди. Биз яшаш хонасига кирганимизда, отаси ешикни орқамиздан қулфлаб қўйди.
  
  
  "Келинглар", дедим. "сиз ва қизингиз... орқа ешикдан тезда."
  
  
  У еътироз билдириши мумкин. У мулойимлик билан его к куни томонидан prodded еди. У менга қаради, милтиллади, кейин бош ирғади ва мени омборхонага олиб борди. Мир ташқи ешикни очди ва ярим чиқди. Егонинг фарёди тўсатдан келди ва у кўкрагига уч метрли найза билан хонага қулаб тушди, унинг юмшоқ, жиддий кўзлари аллақачон чуқур ўлим ҳовузлари.
  
  
  У ешикни тақиллатди ва хонадаги ягона чироқни синдирди.
  
  
  Биз тузоққа тушдик, олдимизда ҳам, орқамизда ҳам қамал қилдик. Қиз нимадир демоқчи, лекин унинг тадқиқот муаммоларини ҳал қилиши китоб дўконидаги ёндирувчи бомба гумбурлашидир. Бизни маҳкамлашди, олдинда олов ва орқамиздаги оломон.
  
  
  
  Учинчи боб
  
  
  У ҳаракат қилишидан олдин, китоб дўкони ешиги остидан ёнаётган бензин оқа бошлади. У Миранинг жасадидан сакраб ўтиб, деворга чўкди. Унинг орқа ешиги бир дюймга яқин очилганда, ГАВК дарахтга урилди ва ешикка ўнлаб тошлар урилди. У тезда ешикни ёпди ва мурватни ёпди. Аёлнинг ўнг томонидаги деразадан қараб, у портикодан югуриб чиққан фигурани кўрди ва тезда ўқ узди, кейин еркак ерга йиқилди. Ўқ ва тошлардан иборат иккинчи душ ешикка урилиб, деразани синдириб ташлади.
  
  
  Лили ёнаётган бензин устига гилам ташлади ва оловни ўчирди, лекин тез орада китоб дўконидаги олов шу кунгача бошланди.
  
  
  У орқа ешикдан югуриб чиқмоқчи бўлганида, иккинчи ёндирувчи бомба ўчди. Орқа ешик ёнаётган бензин билан ҳайратда қолди. Биз тузоққа тушдик.
  
  
  "Лили, бошқа чиқиш йўли борми?"
  
  
  У деярли ҳистерик йиғлаб, бошини чайқади. Мен хонанинг бошқа ипига бордим. У ески папкалар, картон қутилар, сандиқлар билан тиқилиб қолди. Иҳ уни пастга тортди. Қочиш йўли бўлиши керак. Лили отасининг ёнига ўтирди ва Егонинг қўлини олди. У сандиқларга сакраб тушди ва юқорига қаради. Менимча, қандайдир тўсиқ бор еди.
  
  
  У йиғилган қутилар устига кўтарилаётганда, улар тор зинапояда еканлигини тушунди. У юқорига чиқди. Йўлак хонанинг бутун кенглиги бўйлаб ўтди ва охирида ешик бор еди. Мен унга югурдим, тутқични топдим ва айлантирдим. Ешик қулфланган еди. Менинг бош ҳарфларим учиб чиқиб, қулф ёнидаги ешикка урилди. Ешик очилди. Мен зулмат орқали менинг чироқ порлади ва бошқа ёриқ кўрдим, лекин пастга етакчи ҳеч нарвон бор еди.
  
  
  "Лили, тезда бу ерга кел.
  
  
  У ажабланиб юқорига қаради ва ҳаяжон билан зинадан югурди. Еҳтиёткорлик билан биз биринчи уйдан, кейин иккинчисидан ўтдик. Учинчи қаватда хушбўй оқшом ҳавосига ешик очилди. Бизнинг остимизда хиёбон ётарди. У токчадан осилиб, ерга йиқилди. Лили унинг сакрашини ушлаб, машинага олиб борди. Биз секин ҳайдадик. Орқамизда биз китоб дўконининг алангасини кўрдик ва узоқдан сиреналарни ешитдик. Биз ўрдадан хавфсиз масофада бўлганимизда, Мерседес тўхтади ва бошини орқага ташлади.
  
  
  У чуқур нафас олди ва Қўшма Штатларда ўрганган ўз-ўзини гипнозга тушди. Бир неча сониядан сўнг у енгил трансга тушди. Мен узоқ тетиклантирувчи уйқудан уйғонганимни ва Лилйнинг ёнимда оҳиста гаплашаётганини ешитганимни ҳис қилдим.
  
  
  "Биз бу содир бўлишини билардик", деди у йиғлаб.
  
  
  Ъ ким?ъ
  
  
  "Отам ва унинг отаси. У сиз учун ишлашга рози бўлганида, у бир кун ўлишини айтди... зўравон ўлим. Бу уйлар ва таълимга ега бўлиш учун пулсиз баннердан узоқлашиш учун тўлашимиз керак бўлган нарх еди. Енди биз нархни тўладик.
  
  
  У тасалли берадиган нарса айтмоқчи еди, лекин сўзларни топа олмади.
  
  
  Ъ қаерга кетяпсиз? Сизнинг оилангиз борми?ъ
  
  
  "Мени амакимнинг жойига олиб бора оласизми? Еҳтимол, у менга ғамхўрлик қилиши мумкин."
  
  
  Мен унга бош ирғадим ва у менга манзилни берди. Бу фақат бир неча блок нарида еди. Мен уни ески суд уйи Стурт олдига ташладим.
  
  
  "У кеч ишлаётган бўлиши керак", деди у. "У ҳар доим қилади."
  
  
  У чиққанида, уни салом, меҳмонхонамнинг номи деб аташди. — Агар сизга ёрдам керак бўлса, менга қўнғироқ қилинг, Лили.
  
  
  У менга қизиқувчан яшил кўзлари билан қаради ва атрофида табассум қилишга мажбур қилди. "Жаноб Matson, сиз менга қўрқинчли даражада ёрдам бердингиз. Сиз менинг ҳаётимни сақлаб қолдингиз.ъ
  
  
  У ўгирилиб ешик томон югурди.
  
  
  Агар чақирилмаган меҳмон мени кўргани келса, меҳмонхонамдаги хонасини текширдим. Ҳаммаси яхши туюлди. Мен радиони ёқдим, душ олдим ва кийиндим.
  
  
  Унинг галстуги боғланаётган пайтда Калкутта радиоси яна бир сиёсий портлаш ҳақида хабар берди. Бу сафар Россия вице-консулининг уйига бомба урилди ва коммунистлар ғазабланди.
  
  
  "Россия консули Andrey Соколов бугун Ҳинд қўшинларидан Россия расмийларининг барча уйлари ва Россия билан боғлиқ барча объектлар атрофида хавфсизликни кучайтиришни талаб қилди", деди Тақдимотчи. "Соколов, шунингдек, Россия ходимларига ва Россия мулкига ҳужумлар дарҳол тўхтатилмаса, Ақшнинг барча консуллиги ходимларини шаҳар бўйлаб ҳайдаб чиқаришни талаб қилди."
  
  
  У унга оҳиста ҳуштак чалди. Бу дипломатик доираларда янги нарса еди. Мен ҳеч қачон бир томоннинг бошқа томондан дипломатларни учинчи ҳокимиятдан чиқариб юборишини сўраганини ешитмаганман. Оқибатлари даҳшатли еди. Ажабланарлиси шундаки, хок ва Ақш Давлат департаменти хавотирда еди.
  
  
  Лекин нима учун ҳужумлар амалга оширилди? Унинг Феррети ҳали ҳам руслар нима учун бомбардимон қилинаётганини билмас еди. Нима Учун Калкутта?
  
  
  Еҳтимол, тирноқли винт осонроқ еди. Ҳиндистон Осиёда демократиянинг тимсоли еди. Инглизлар фақат баъзи жойларда жуда яхши ишлайдиган, аммо бошқаларда етарли бўлган тузилган тизимни қолдирдилар. Аммо улар Калкуттада муваффақияцизликка учради.
  
  
  Еҳтимол, Чоени Mehta менга бу қийинчиликлар ортида ким турганини билишим керак бўлган маслаҳатни бериши мумкин.
  
  
  Унинг манзилини билиш қийин емас еди, гарчи у telefon китобида кўрсатилмаган бўлса ҳам. Кейин ундан бир нечта telefon қўнғироқлари йўлда еди.
  
  
  У Чоу Ринги йўлининг енг қадимги" ейсларидан " бирида, йўлдан орқага қайтган ҳашаматли уйда, баланд металл панжара билан ўралган ва кўк керамик плиткалар билан қопланган катта участкада яшаган. Рампа безакли, аммо мустаҳкам темир дарвозага олиб борди. Сикх менга кескин қаради, телефонда нимадир деди, кейин имо-ишора қилиб, катта дарвозани очди. Мен ичкарига кирдим ва орқамдан дарвоза тақиллаганини ешитдим.
  
  
  Унинг машинаси Rolls-Royce кумуш булути ва калтакланган Ланд Rover орасидаги йўлда тўхтаб турарди.
  
  
  Ёш хотиним мени кутиб турарди ва мени ҳовлидан, айвонли миммо боғидан, ҳовуз бўйидаги миммо йўлидан ва улкан қасрнинг нариги томонидаги ешикдан олиб ўтди.
  
  
  Чоени катта уйнинг биносида яшаган. У мени ешик олдида кутиб олди.
  
  
  "Сиз мени топдингиз", деди у ва жилмайиб қўйди. — Сиз буни қила оласиз деб умид қилгандим."
  
  
  У орқасига ўгирилиб, менга кийган чиройли сарини кўрсатди. Унинг қўли ва елкаси юмшоқ, нозик кўк блузка остида кўринарди, лекин иҳнинг катта қисми чап елкасига осилган ва ўнг қўли остига тиқилган шарф билан яширинган еди. Бу юзлаб рангдаги ипак рўмолча еди, унга кўра мураккаб нақшли ва қайси-МДЕ фигуралари, ипакка қўлда тикилган. Унинг сари полда учиб кетди. "Чиройли... ҳам аёл, ҳам сари."
  
  
  У жилмайиб, жигарранг кўзлари билан менга қаради.
  
  
  "Ва сиз, сер, яхши ва қиммат кийингансиз, лекин тўппонча чап қўлингиз остидан кўринади. Американинг барча оташин ишлаб чиқарувчилари қурол олиб юришадими?
  
  
  У ҳайратини яшириш учун кулди. Аксарият тажрибали кўзлар Вилгелминани пайқай олмайди, чунки у менинг курткамга кўмилган. Аммо бу кўйлаги менга хок томонидан берилган ва у меники каби кесилмаган.
  
  
  "Чет елда сиз нима кутаётганингизни ҳеч қачон билмайсиз."
  
  
  Жони батафсил айтмади. У хона атрофида қўлини силкитди. - Менинг хонам ҳақида нима деб ўйлайсиз?"
  
  
  Бу ҳаяжонли хона еди. Қора ҳазил билан ёмон модемлар ва поп-арт ўртасидаги хоч. У унга айтмади ва у қошларини чимирди.
  
  
  "Шафқациз бўлманг, сиз мен учун яхши жиҳозланган бўлишингиз керак."
  
  
  Ъ нега?ъ
  
  
  "Овоз яна қандай қилиб аёлни ҳайратга солади".
  
  
  - Нега сизни ҳайратда қолдиришим керак?"
  
  
  "Ҳамма биладики, америкалик еркаклар учрашган ҳар бир аёлни йўлдан оздиришга ҳаракат қилишади."
  
  
  У мен кўрмайдиган одамга бош ирғади ва мени ёқимли балконга очилган shisha ешикларни катлаярак олиб борди. Гуллар, майда буталар ва дарахт бор еди. Гарчи у биринчи қаватга кирган бўлса-да, биз енди дарёга қараган ҳолда иккинчи қаватда едик. Унинг остида у кичик оловларнинг сариқ алангасини кўрди.
  
  
  "А жаноза," Чоенй тушунтирди. "Бу Ганг ирмоғи, Хогли дарёсидаги кремация майдончаси.
  
  
  Чоени ҳозирда errands ишлаётган бўлса, мен ҳайрон бўлди, у ўзининг ҳақиқий исми ким билар еди, агар, ва у дўконида ўтган кеча ҳужум ҳақида ҳеч нарса билсангиз. У ҳеч нарса демади. "Оила жасадни тозалаш учун дарёга олиб боради", деди у. "Кейин ўғил бош суягини езиб ташлайди."
  
  
  "Улар сизнинг бош суягингизни синдиришадими?"Мен ишонмай сўрадим. "Тана?"
  
  
  "Естественно учун; танани ёқишдан олдин руҳни абадий озод қилиш."
  
  
  "Ва кул?"
  
  
  "Его домс томонидан дарёга ташланади, биз учун кремация қиладиган каста. Кейин олтин узукларни ва шунга ўхшаш нарсаларни топиш учун кулни елакдан ўтказинг. Бу уларнинг тирикчилигини қандай таъминлайди."
  
  
  Кейин у ўгирилиб, лаганда билан келган хизматкордан бир стакан шерини олди. У бир қултум олди ва у ажойиб sherri топилди.
  
  
  Тез орада хизматкор қайтиб келди ва еда хизмат қилганини еълон қилди. У ажойиб Ҳинд таомлари, кўплаб гуруч ва кори кутаётган еди, лекин Чоени айтганидек, биз буни қишлоқ аҳолиси сифатида ўз зиммамизга олдик. Қимматбаҳо доира шаклини ўраб турган олтин билан чегараланган товоқлар ва кумуш буюмларга қарамай, Еда деярли кам еди.
  
  
  - Қовоқ, - деди у але яшил сабзавот бўлганида.
  
  
  "Ва чапати", дея қўшимча қилди у вилкалар билан текис креп шаклидаги булочкани найзалаётганда. Гуручли ясмиқ соуси ва бир неча бўлак ечки гўшти бор еди, лекин у сл каби уйда кутган дабдабали еда емас еди.
  
  
  Чоенй тушунтирди: "бу оддий қишлоқ еда менга ҳеч нарса топмаганимни еслатади. Отамнинг бойлигисиз... У тўхтаб, юқорига қаради. "Сиз буни тушундингизми?"у сўради.
  
  
  У унга бош ирғади. Калкутта кўчаларида юрган қашшоқлик, қашшоқлик ва ўлим ҳар куни унинг сўзларини тинди. Унинг умид қилишича, бу ўйчан, чиройли аёл биз томонда еди.
  
  
  Кечки овқатдан кейин биз яшаш хонасига кирдик ва у stereo товушни ўзига сингдирди. Мусиқа шарқона еди, гарчи у мендан барабанлар, занглар ва шов-шувли овозларнинг диссонансини қадрлашимни кутмаган деб ўйлайман.
  
  
  "Мен сизга қизиқаман", дейди у ва мен унинг қаршисида турибман, қўлларим кўкрагимга камтарона букилган. "Мен ҳеч қачон учрашмаган аёл билан учрашиш учун кўп ҳаракат қиладиган еркак, қурол кўтарган еркак ҳақида қизиқаман."
  
  
  "Сиз ўзингиз аниқ шаффоф емассиз", дедим мен. "Енг гўзал аёллар иҳ қизиқиш учун бундай қўпол уриниш еътиборсизлик еди."
  
  
  У кулиб юборди ва мендан ўтиб, хона бўйлаб ўрнатилган барга борди.
  
  
  - Сиз ҳеч кимни отганмисиз, Жаноб Matson?"- Бу нима? "у кескин сўради.
  
  
  У унинг қўлидан ушлаб, орқасига ўгирилиб, олдинга тортди. "Фақат жуда кўп гапирадиган гўзал аёлларда."
  
  
  У қачон уни тайёр еди, уни ўпишга енгашиб. У қўлларини бўйнимга ўраб, юзимни ўзига босди. Ўпиш оҳиста бошланди, кейин лабларимиз ажралгунча чуқурлашди ва тилим унинг оғзига тушди. У оҳиста хўрсинди, кейин қўлларини бўшатди ва мендан узоқлашди.
  
  
  "Менимча, биз гаплашишимиз керак", деди у. "Биз ҳозиргина учрашдик ва мен сизни танимайман ва..."
  
  
  Менинг лабларим бўйнининг пастки қисмидаги юмшоқ жойларни тарашди ва унинг еътирозлари юмшоқ еди.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг, биз унинг ётоқхонасида едик, ешик қулфланган еди ва у яна ее томонидан ўпилган еди. Биз каравотда ётган едик. У ўтирди ва унинг сари бир гўзал узоқ рўмол ечиб сифатида Чоени оҳиста кулиб.
  
  
  Ъ сиз жиддиймисиз?ъ
  
  
  - Ҳа, албатта. Ҳозир очинг. У тилининг учи билан лабларини ялади. - Енди сиз менга ёнингизда сузиш сандиқлари йўқлигини айтишингиз керак."
  
  
  "Менга керак емас."
  
  
  У унга кўк блузкасини ечишда ёрдам берди ва у сутен киймаганлигини аниқлади. Унинг кўкраклари шишган, тўла ва пишган ва қаттиқ, қоронғи нипеллар билан тугаган. У мени яна ўпди ва лаблари меникига ўтди. У менинг кўйлагимни очди ва бир лаҳзада иккаламиз ҳам яланғоч едик.
  
  
  У менинг қўлимдан ушлаб, еҳтиёткорлик билан уйдан ўтиб, зинапоядан ҳовузга борди. Чуқур томонда лампалар бор еди. Уйда бир нечта lounge стуллари, саёз томондаги қадамлар.
  
  
  У чеккага югурди ва сувга силлиқ тушди. Бир лаҳзадан кейин унинг каптари. У ундан сув остида қолишини сўради, унинг олдига сузиб борди, лабларидан ўпди ва маҳкам қучоқлади. Ниҳоят, биз қучоқладик, нафас олдик.
  
  
  Ҳеч нарса дейишга ҳеч қандай сабаб йўқ еди. Биз зинапояга суздик ва у лабларини ёноқларидан бўйнига, елкаларига ва шишган кўкракларига югурди. Оғзим ўткир нипел атрофида ёпилганда, у нафас олди. У яна сувга сирғалиб тушди ва юзимни киндик остидаги текис қоринимга тортди.
  
  
  Бир лаҳзадан сўнг, биз зинапояга қайтдик ва унинг танаси кўкрагимни силаб, кейин ҳўл хўрозимни силаб, завқ билан нола қилгунча пастга силжиди.
  
  
  У уни самимий ўтирди, қўлларига сув солиб, силлиқ кўкракларига қуйди ва унинг баланд чўққилар орасида ва атрофида оқишини кузатди. У мени яна сувга итариб юборди, кейин ўгирилиб имо қилди, ярим сузиш, оёқлари кенг тарқалди. У еҳтиёткорлик олдинга оздирди, унинг юқори устидан қўлларини югуриб, куйган mounds, улар баланд туриб қадар унинг текис кўкрак силай, қаттиқ, ва қуестионинглй уйғотди. Мен олдинга егилиб, унинг юмшоқ ноласини ешитгунимча оғзимни бир кўкракдан иккинчисига силжитдим ва у менга етиб келди.
  
  
  У амфибия сингари унинг устидан сирғалиб ўтди, уни маҳкам ушлаб олди, сўнг уни қаттиқ ва аниқ итариб юборди, у оғриқ қичқириғини ва ижро етиш учун рухсат байроғини чиқарди. Биз каптар, бир-бирига бағримга босиб, сув остида. Бир неча дақиқадан сўнг биз яна сувдан чиқдик. У оёқларини кўтариб, орқамга ўраб олди. Биз танамиз орқали зарба тўлқинларини юборадиган баъзи бир асосий ритмда юмшоқ, юмшоқ ҳаракатлар билан ҳаракат қилдик.
  
  
  Биз яна чўкишни бошлаганимизда унинг фарёдини ешитдим. Бу сафар биз ағдарилдик, лекин секинлашмадик.
  
  
  Бизни кўтариш учун унинг қўллари чўзилганини ҳис қилдим. Биз юзага чиққанимизда, Чоенй узоқ, паст нола, бир хил қониқиш ва озод қилишнинг асосий хўрсинишини чиқарди.
  
  
  Биз аста-секин қадамларга қайтдик, қўлларимиз ҳали ҳам бир-бирига ўралган. Биз у ерда бир муддат ётдик, юлдузларга қараб, бир-биримизга оҳиста пичирладик.
  
  
  Йигирма дақиқадан сўнг биз сув бўйлаб чиқдик, шу қадар бўшашдик ва тетиклашдимки, нима учун Калкуттада еканлигимни деярли бир лаҳзага унутиб қўйдим.
  
  
  Биз бошқасини артиб, Калкуттанинг миллиардлаб чироқларини еътиборсиз қолдирган уйнинг юқори қаватидаги ётоқхонасига қайтдик.
  
  
  У кўзларимдаги сочларни таради.
  
  
  — Сиз оташинлардан бошқа нарсалар билан шуғулланяпсиз, шундай емасми?"Сиз бугун ерталаб шаҳарга келдингиз. Сиз У. с кўриш учун кетди. консули, ва кейин мени кутиб олиш учун қарор. Нима учун?ъ
  
  
  У ҳеч нарса демади.
  
  
  Калкуттага келган америкалик ишбилармонларнинг аксарияти Amerika консулининг шахсий автомобилига кириш имконига ега емаслар. Мен бу машинани юз marta кўрганман. Сиз алоҳида нарса бўлишингиз керак. Ва Калкутта янгиликларидан паци менинг дўстим. У бугун нотўғри вақтда менга қўнғироқ қилди ва кимдир мени сўраганини айтди. Чоени оҳиста кулди. "Сизнинг онангиз уни кутаётган пайтда мен қўшимча тўплам ўйнашим керак еди."У мени бурнимдан ўпди. "Мен кутганимдан хурсандман."
  
  
  Менинг дастлабки ваҳима йўқолди. У буларнинг барчасини Ҳиндистон махфий хизматидан ўрганган бўлиши мумкин ёки у буни ўзи кўрган бўлиши мумкин. У ёрқин аёл еди. Унинг айтганлари оддий кузатувдан келиб чиққан бўлиши мумкин.
  
  
  У унинг мазах қилаётган лабларидан ўпди. "Нега гўзал аёллар ҳар доим енг қийин саволларни беришади?"
  
  
  — Сиз учун яна бир бор."Калкуттада бўлганингизда бу ерда мен билан қолишни хоҳлайсизми?
  
  
  Иккаламиз ҳам яланғоч едик. У унинг ёқимли танасига қаради, тўлиқ кўкракларини ўпди ва деди: "сиз нима ҳақида гапираётганингизга амин емасман.: "У бутун вақтини сиз билан ўтказишни хоҳлайди, Чоени."
  
  
  "Бу жуда чиройли", деди у лабларимни яна титраётган кўкрагига босиб.
  
  
  Мен у ерга ерталаб соат 2 да келганимда, меҳмонхонага кираверишда қуролланган аскар турган еди. Унинг ғилофида тўппонча ва елкасига милтиқ осилган еди. Миммо ундан ўтганида, у салом берди.
  
  
  Ертаси куни ерталаб соат тўққизда турдим, чунки ешик тақиллади. Пакет билан курер келди. Бу консулликни чақириш учун шошилинч талаб еди. У кийинганида, у транзисторли радиосини ёқди ва Калкуттанинг ҳозирги радиосидан ип олди.
  
  
  "...ва консулнинг айтишича, бино катта зарар кўрган. Кеча Ақшга тегишли яна иккита бино ўққа тутилди: Ақш ахборот хизмати кутубхонаси ва Калкутта марказидаги American Express офиси."
  
  
  Афтидан, ўша кеча вазият ёмонлашди. Калкуттадаги руслар енди ягона нишон емас еди. Енди улар америкаликлар билан ҳам муомала қилишди. "Ақш консули бундан кейин изоҳ бермади, - давом етди у, - ва полиция сўнгги воқеалар Совет Иттифоқи мулкининг сўнгги портлашлари билан боғлиқми ёки йўқми деб тахмин қилишни рад етди. Хорижий янгиликлар...
  
  
  Мен радиони ўчирдим, тезда кийиндим ва консулликни чақирдим. У кутилганидек Слоcумдан қўнғироқ қилди ва у ҳозир мен билан очиқ гаплашмоқчи. Уники ўн дақиқада Егонинг офисида еди.
  
  
  Деразадан у катта бинонинг бурчагига кичик бомба зарар етказганини кўрди. Ишчилар аллақачон зарарни тузатиш билан банд едилар, полиция еса вайроналарни титкилаб ўтди.
  
  
  Слоcумга келсак, унинг егоси ва ўзига бўлган ишончи силкинди. Его сигарета ёқмоқчи бўлганида қўллари титрарди. Кеча жуда тоза бўлган стул енди қоғозлар билан тўлиб тошган еди ва Ем кулдон топишга мажбур бўлди.
  
  
  Ъ буни ешитдингизми?Ъ бу нима?- у қаттиқ сўради. Егонинг оқ кўйлаги ёқасида очиқ еди ва у соқол олмаган еди. Мен у биз биринчи учратганида ортиқ енди унинг каби одамларга кўпроқ қабул еди, бир туйғу бор еди.
  
  
  "Учта портлашми?"
  
  
  "Ҳаммаси бўлиб еттитаси бор еди, шу жумладан иккита машинамиз портлади. Мен фақат Россия консули билан телефонда гапирди, ким унинг айбсизлигини еълон қилди. Биз Ню-Деҳлидаги елчидан консуллик ва бошқа Amerika объектларини ҳимоя қилиш учун Ҳинд қўшинларининг келишини сўраш учун рухсат сўрадик."
  
  
  Slocum ўрнидан турди ва менга унга ергашишимни ишора қилди. Биз ташқарига чиқдик ва у менга қарз берган Мерседес ўйинини ўйнадик.
  
  
  "Мен сизга қизиқ бўлган нарсани кўрсатишим керак", деди у. "Мен сизнинг бу ерда бўлишингизнинг асл мақсадини биламан деб даъво қилмайман, лекин мен сизга ушбу нозик масалада максимал даражада ёрдам ва ёрдам беришим кераклигини тушунаман."
  
  
  У машинани катта тош бинодан ярим блок нарида тўхтатди. Бино устида болға ва ўроқ билан қизил байроқ ҳилпираб турарди. Уч ўнлаб қуролланган Ҳинд аскарлари бинонинг иккала томонида қўриқлашди. Иккала кириш жойи ҳам қум торбалари атрофидаги тўсиқлар билан ҳимояланган. Бу уруш филмининг манзарасига ўхшарди.
  
  
  "Бу ердаги Россия консули Соколов, агар биноларнинг еголари бомбардимон қилинса, дарҳол ҳаракат қилишга тайёрлигини айтади. Бу кеча еди. Енди у бизга қилинган ҳужумларга ҳеч қандай алоқаси йўқлигидан афсусда."
  
  
  "Шундай қилиб, ескалация бошланди", дедим мен.
  
  
  "Бу бутун вазият қартопи каби ривожланмоқда, мен буни Жазоирда кўрдим. Тўп айлана бошлайди ва бирдан у шунчалик тез кетади ва шунчалик катта бўладики, ҳеч ким Егони тўхтата олмайди. Жуда кўп турли томонлар бир-бири билан курашмоқда. Агар бу бажарилмаса, биз кукунли бочкага тушамиз. Ва агар бу barrel портласа, Ҳиндистон ҳукумати ағдарилиши мумкин. Калкутта тез орада минглаб тартибсизликлар бомба ёки ёнаётган машъалалар билан югуриб, ким биринчи бўлиб суғурта ёқаётганини кўриш учун бир-бири билан жанг қиладиган шаҳарга айланиши мумкин. Ва кейин биз ўртада очиқ бўламиз.
  
  
  У қум қоплари атрофидаги баррикадага қаради ва унинг ҳақлигини билди. У бошқа жойда бўлишини хоҳларди.
  
  
  - Сиз консуллик атрофида қўриқчиларни қўйишни режалаштирмоқдасиз, шундай емасми?"
  
  
  Slocum бош ирғади. - Биз қурол билан еллик кишини ёлладик. Биз Ҳинд аскарларини олмагунимизча иҳдан фойдаланамиз."
  
  
  Ъ яхши. Портлашлардан кейин полиция томонидан тўпланган парчаларни қаердан топсам бўлади?
  
  
  "Улар Амартя Раж билан полиция учун. Шунингдек, у қизил Калкутта қўмитасининг аъзоси ва ҳозирда ўрта мактаб шароитида Ғарбий Бенгалияга қўмондонлик қилаётган қўмондонлик генералининг маслаҳатчиси. У ажойиб инсон. Slocum манзилни ёзиб, менга берди.
  
  
  - Сиз ундан сўраган нарсалар ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Мен сизга иҳ ни токчага қўйишингизни айтдим", деди у. У аста-секин Россия консуллигининг миммо ёнидан ўтиб, ўз офисига қайтди. У тротуар тўхтади, у чиқиб сифатида ва у ғилдирак ортида оздирди.
  
  
  Ему унга қўнғироқ қилди ва мен унга енг устувор Телеграмма ёзгунимча кутишини сўради ва уни Вашингтонга мен учун юборишини сўради.
  
  
  Улар уни яна уйига олиб келишди, лекин у қўлини елкамга қўйди ва ўйчан кўринарди.
  
  
  — Сизни қизиқтириши мумкин бўлган учрашув яқинлашмоқда... Қизил Калкутта қўмитасининг махсус йиғилиши. Соколов ва мен таклиф етилади. Қўмита ўн ёки ўн беш бизнес, маданият ва ҳарбий арбоблардан иборат. Бу шаҳарни парчалаб ташлаган муаммоларни ҳал қилишга уринишдир."
  
  
  "Бу савдо палатаси учрашувига ўхшайди", дедим мен. "Менимча, бу менинг мутахассислигим емас."
  
  
  "Полковник Chang Ву уни ташкил қилди. Ҳаяжонли йигит. У юк ташиш ва пўлат соҳасида, шунингдек, елликдан ортиқ бошқа корхоналарда катта манфаатларга ега. Ески генералиссимо материк Хитойда коммунистлар билан жанг қилганида у Chiang Кай-шекнинг ёнида турарди. Чан мағлуб бўлганидан кейин у Ҳиндистонга борди. Енди у миллионер, жуда бой, Озода кичкина одам, Калкутта алангаланганда кўп йўқотадиган нарсаси бор. У менга биз ва руслар учун тинчлик кўприги қуришини айтди."
  
  
  - Қандай қилиб аралашаман?"
  
  
  У ревматизмни ҳисобга олиб, қовоғини солди.
  
  
  - Сиз тадбиркор, ўқ-дорилар бўйича мутахассис бўлишингиз керак. Енди сиз шаҳарда бўлганингизда истеъдодларингиздан фойдаланиш мантиқан. Бомба парчаларини текширмоқчи еканлигингизни айтганимда, уни полицияга берган баҳонам шу. Айтганча... У иккиланиб турди ва мен унинг ревматизмга даво излаётганини кўрдим. "Айтмоқчиманки, бу турли хил шароитларда коммунистлар билан учрашишда хавф елементи мавжуд. Ниҳоят... консулликда бомба қўйинг... Хўш, у кимнидир ўлдириши мумкин еди... масалан, мен. Ва сизда бор... Қандай қилиб қўйишим керак?.. бундай нарсаларда тажриба.
  
  
  Унинг қалби жилмайиб қўйди. У қўрқиб кетди ва тўсатдан унинг Stahl қимматбаҳо дўст еди.
  
  
  "Албатта", дедим. - Мен уни оламан.ъ
  
  
  "Тинчлик уйи", деди у. "Парк Стуртдаги Хитой ресторани".
  
  
  У енгил нафас олди ва вақтни чақирди. У дарвозадан ўтаётганда ҳуштак чалди ва мен унга ҳақиқатни айтиш учун бақирмоқчи едим. Мен унинг ёнида бўлганим учун у учун ҳеч қандай ҳимоя дегани емас еди.
  
  
  Шаҳарнинг ҳар бир бурчагида бомба портлаётган пайтда Калкуттада ҳеч ким хавфсиз емас еди.
  
  
  
  Боб 4
  
  
  
  
  У ески суд уй кўчасида манзилга ҳайдаб, у шаҳрида ўсиб бораётган тарангликни ҳис мумкин. Оломон кўчаларни тўлдирди. Фақат баланд бўйли икки қаватли автобуслар одамларнинг дарёларини ҳайдаш учун етарлича кучли бўлиб туюлди, шунинг учун у олдидаги йўлни тозалаш учун автобус атрофида бирин-кетин юрди. Сўнгги бир неча блокларда йўлакдаги болалар мени америкалик деб тан олишди ва мен тушунмаган Ҳинд лаҳжасида ҳазиллашиб, қўпол сўзлар билан машина ёнида югуришди. Катталар менга қизиқиш билан қарашди ва нордон юз билан мамнун бўлишди, бу иҳ шаҳрида жуда кўп зўравонликларга сабаб бўлган чет елликларга нисбатан нафрат кучайиб бораётганидан далолат беради. У полиция бўлимига етиб келганида, у кеча Лилй Рест томонидан ташлаб юборилган бино еканлигини кўриб ҳайрон бўлди. Бу аниқ еди, лекин унинг отаси полиция ходими билан қариндош бўлиши мумкинлиги хаёлимга келмаган еди. Ренди Мир каби agent фойдали ва фойдали бўлиши учун расмий доираларда алоқаларга муҳтож еди.
  
  
  Олд томондан бино қатъий расмий бўлиб, анъанавий устунлар ва кенг, ескирган зинапоялар билан тиланчилар тарқатма материалларни кутишган. Орқа томонда амалдорларнинг яшаш жойлари бор еди. Унинг карапаси кенг тош йўлакдан ўтаётганда, иккита хавфсизлик ходими менга яқинлашди. Мендан нима истаётганимни мулойимлик билан сўрашди. Мен унга Жаноб Рудж билан гаплашмоқчи еканлигимни айтганимда, улар мени ён ешикдан киритишди. У ресепсиёнистга урилди ва бир лаҳзадан сўнг ўзини катта офисда темир стол, шкафлар ва хонанинг марказида шифтга осилган яланғоч лампочка билан топди.
  
  
  Амартя Раж баланд бўйли, кенг ва кучли қурилган, ҳиндистонлик учун ғайриоддий одам еди. У Ғарбий костюм кийган еди, лекин иккала билагида икки дюймли мис билагузуклар бор еди. "Оҳ, Жаноб Matson," у бошлади. "Сизнинг консуллигингиз чақирилди... улар сизни келаётганингизни айтишди."
  
  
  У қўлини узатди ва мени ўзиникига қарама-қарши стулга ишора қилди.
  
  
  "Мен оташин ва порох сотиб олиш учун келдим, - деб бошладим мен, - лекин Жаноб Slocum мендан бу ҳужумларни томоша қилишимни сўради, чунки портловчи моддалар менинг ихтисосим."
  
  
  Ҳинд полициясининг юзига ингичка табассум тарқалди ва у менинг муқовадаги ҳикоям ҳақида бир сония ҳам бизга ишонмаганини тушунди, лекин афтидан у бу ҳақда менга ҳужум қилмоқчи емас еди.
  
  
  "Америкаликлар бу ишга ўз халқини жалб қилмоқчи еканлиги аниқ. Биз сизга ҳар томонлама ёрдам берамиз."
  
  
  "Бле-бомба бўлаклари?"
  
  
  "Албатта", деди у кабинетга ўгирилиб, у ерда занглаган банкани очди. "Бу суғурта ёниб кетган бўлса ҳам, деярли ўчиб кетган бутун бомба."Бу бомба қирғий менга кўрсатганидек деярли бир хил еди, фақат банканинг иккала томонида узун арқон билан боғланган тешиклар бор еди.
  
  
  "Бармоқ излари ҳақида унутинг, Жаноб Matson", деди у. "Бизда бир нечта нусха бор, лекин Калкуттадаги саккиз million одам учун файлларимизда бармоқ излари жуда кам."
  
  
  — Бу арқон нима учун?"
  
  
  - Биз буни билмаймиз. Еҳтимол, бу нарсани олиб юриш. Ҳиндистонда биз нарсаларни мувозанатлашни яхши кўрамиз. Аёллар бошларида кўзалар, сават ва ҳатто тошларни олиб юришади. Ўғил болалар ва қизлар китоб ёки shisha каби иҳни олиб юриш учун кичик нарсаларга арқон боғлашади. Кейин улар нарсани арқонга силкитиб, тўхтатиб, юриш пайтида у билан ўйнашлари мумкин."Раж бомбани арқондан олди ва уни қандай силкитишни кўрсатди. "Аммо мен ҳақиқатан ҳам ҳеч ким бу нарсани ўйинчоқ каби силкитаётганини тасаввур қила олмайман."
  
  
  "Ҳар қандай из?"
  
  
  Раж дераза олдига борди. "Биз Сизнинг қўшма Штатлардаги полиция кучингиз каби самарали емасмиз. Ва бизда саккиз million гумондор бор. Айтишларича, Калкуттада сиз қотилни ўн рупийга ва тўдани еллик рупийга ёллашингиз мумкин.
  
  
  - Бугун ерталаб консулликка қилинган ҳужумдан кейин бирор нарса топдингизми?"
  
  
  У чарчаган ҳолда бошини чайқади ва мени йўлакдан полиция лабораториясига олиб борди. Бир соат давомида у менга ҳар бир ҳужумни синчковлик билан текширишда қандай тартиб-қоидаларни ғурур билан кўрсатди.
  
  
  Аммо тур тугагач, у аввалгидан бошқа нарсани билмас еди. Бомбаларнинг барчаси ибтидоий, уй қурилиши еди. Калий нитрат билан тўлдирилган қутилардан кўп емас.
  
  
  Раж ночор елка қисди. "Бир неча бўлак арқон, мен уларни қутқаришга ҳаракат қиламан... бу бизнинг террорчиларимиз қолдирган нарсалар. Бу жуда асабийлашади. Улар ҳамма жойда йўқ жойдан пайдо бўлганга ўхшайди... кўринмас, ешитилмайдиган-портлаш содир бўлгунча."У мени постда сақлашга ваъда берди, лекин у мени бино атрофида шу қадар маҳорат билан олиб бордики, мен бошимни чайқадим. Унинг ҳар бир жойда урди емас.
  
  
  Кейин Лили уни кўрди. У полиция бўлими орқасидаги уйлардан бирининг ҳовлисида еди.
  
  
  Мен унинг мени кўришини хоҳламадим, лекин у мени чақириб, ёнимга югурди. У менинг олдимга келишидан олдин, мен у бошқараётган итни, гўзал немис чўпонини, жуда кучли ҳайвонни кўрдим.
  
  
  "Бу сиз учун, Жаноб Matson", деди у ит билан тўхтаб. У менга яшил кўзлари билан қаради, бу ҳали ҳам отасининг ўлимининг зарбасини акс еттиради. У шу қадар тушкунликка тушдики, уни тушунишим учун бир лаҳза керак бўлди: "бу Шаҳзода", деди у. "Отам Егони тарбиялаган... у сизга ега бўлишингизни хоҳлайди."
  
  
  Йиртқич унинг ёнида жимгина ўтирди ва у Хокнинг менга айтганларини еслади. Ренди Мир портловчи моддаларни ҳидлаш учун итни ўргатди.
  
  
  "У бизнинг питомникда еди", деди у. "Его бугун ерталаб уни олди. Бу гўзал ҳайвон. У қила олади ...ъ
  
  
  Мен қўлимни унинг елкасига қўйдим ва у жумла ўртасида тўхтади. "Ҳаммаси жойида", дедим. — Мен оламан."
  
  
  У яна ҳайрон бўлиб қаради, лекин Амартя Ражнинг офисининг деразасига қараганида, унинг нигоҳи меникига ергашди.
  
  
  "Оҳ, ҳа, Раж амаки. У менга жуда меҳрибон еди. Лекин мен бугун мадрасга кетяпман. Менинг турмуш қурган синглим у ерда яшайди ва мен у билан яшайман. Мен яхши бўламан.ъ
  
  
  Унинг ичида инграб юборди. Агар менда бу топшириқ учун қопқоқ бўлса, менинг егоим уни аллақачон йўқотган бўлар еди.
  
  
  - Амакингизни кечадан бери танийсизми?""У кимлигини биладими?"У "йўқ" деб пичирлади ва емга фақат мен бошқача еканлигимни, отасининг ўлими учун ҳамдардлик билдириш учун келганимни айтишини айтди. Кейин у итни боғлаб олди ва менга узатди.
  
  
  "Сиз билан его олинг", деди у. "Отам шундай деди. У уйга қайтиб югурди, мени кўчага олиб борадиган йўлда ёлғиз қолдирди. Мен Амартя Раж ҳали ҳам мени кузатаётганини кўрдим, лекин мен уни сезмагандек кўрсатдим.
  
  
  Мен тезда машина томон юрдим ва машина атрофида тўпланган ориқ болалар мени яна америкалик деб тан олишидан олдин унга киришга ҳаракат қилдим. Агар ит рад қилмаса, мен буни қилган бўлардим. Мерседеснинг орқа ешигини очганимда, у орқага сакраб, хавфсизлик камарини қўлимга боғлади. У ўгирилди ва қичқирди, афтидан саросимага тушди. Баъзи болалар менинг олдимга келиб, менга бақиришди ва ҳайвонни таёқ билан масхара қилишди. Ит тишларини тишлади, лекин тошларга тегишига муносабат билдирмади.
  
  
  Мен унга машинага ўтиришни айтдим, лекин у менга еътибор бермади. У бошини туширди ва ҳидлади, кейин мени ўраб турган кўча кирпилари гуруҳига сакраб тушди.
  
  
  Тўсатдан у кичкина болага ўпкалади ва заиф танани елка даражасида урди. Бола қичқирди ва яланғоч тишларини орқага суриш учун қўлларини кўтарди. Ҳайвонга сакраб, бармоқларини ёқага ўрашдан олдин яра атрофида қон отилиб чиқди.
  
  
  Ҳужум бошланганидек тезда тугади. Ярадор бола оёққа сакраб қочиб кетди. Бошқалар ҳам кетишди ва у ва Шаҳзода машинада ёлғиз қолишди. У думини силкитди ва илтифот кутаётгандек менга жилмайиб қўйди. Его унинг юзини силаб, кейин уни Мерседеснинг орқа ўриндиғига итариб юборди. "Bastard", дедим мен ғилдирак орқасида. Бу делл бошқа ҳамма нарса каби, у фойдасиз еди.
  
  
  Мен дарҳол ундан қутулолмаганим учун, меҳмонхонага қайтгунимча уни ўзимда сақладим. У ерда мен унга қараш учун Ҳиндни ёлладим. Менга ҳали бир неча дақиқа қолди, Шунинг учун Чоенй унга қўнғироқ қилди. Ундан олдинги оқшом ҳақида бирон бир нарса айтишни сўрашди, аммо жавоб олмади, шунинг учун у Ҳиндистоннинг кўплаб камбағалларининг азобларини енгиллаштирадиган дори-Ganja ҳидини сезган касал кўринадиган ешикчи томонидан гулларни олишдан мамнун еди...
  
  
  Кейинги ярим соат ичида у ҳар бир кимё заводига қўнғироқ қилиб, оташинларида ишлатиш учун беш тонна калий нитрат сотиб олишга қизиқишини айтди. Мен буни фақат експорт лицензиялари борлигини ва менга ёрдам бериши мумкинлигини айтган иккита компаниядан топдим. Кейинги текшириш учун унинг манзилини ёздим. Мен заррача имконият соғиндим кўзга олмади. Ўн ўттизда у катта Мерседесга қайтиб, тинчлик уйига йўл олди. Калкуттада кўп хитойликларни кўрмадим, лекин ресторан яхши ишлаётгандай туюлди. Slocum мени ешик олдида кутиб турарди. У беш дақиқа олдин келди.
  
  
  "Бизнинг рус дўстларимиз ҳали келмаган", деди у миммо столлари ёнидан йигирма кишилик ўриндиқли ён хонага борганимизда. "Полковник Ву бу ерга бўлажак раис сифатида келади. Унинг сўзларига кўра, у тинчликпарварлик миссиясига катта ишонади."
  
  
  Биз русларни киришдан олдин ҳам ешитдик. Юпқа деворлар орасидан самимий, чуқур кулги янгради ва жарангдор овоз билан бирга янгради.
  
  
  "Бу Aleksandr Соколов, бу ерда бош хавфсизлик ходими", деди Slocum. "Егонинг асосий иши жосусликдир."Кейин ешик очилди.
  
  
  Соколов кичкина ва бақувват еди. У қалин икки кўкракли костюм кийиб, кал бошидаги терни рўмолча билан артди. Бир сония давомида мен унинг кўзларида тан олиш порлашини кўрдим; кейин у мени илгари ҳеч қачон кўрмагандек менга қаради. Лекин у мени таниди. Мен Соколов ёки Волгинт ёки полковник Зеро билан камида икки marta учрашдим ва иккала сафар ҳам бизнинг жосуслик ўйинимиз дуранг билан якунланди. Аммо иккала marta ҳам у ўз вазифасини бажарди ва у Москвада ҳам бошини сақлаб қолиш учун етарлича шараф билан чиқди.
  
  
  Slocum ўзининг дипломатик услубида таклифлар берди. Его Соколовнинг табассуми чинакам туюлди, гарчи у бу одамдан нафратланишини ва у нимани англатишини билса ҳам. Кўпроқ одамлар, шу жумладан Жаноб Раж полиция, ҳозир бўлганларнинг ҳаммаси ҳурмат қилгандай туюлди.
  
  
  Кўпроқ одамлар таништирилди, кейин полковник Ву қайтиб келди. У орамизда ягона хитойлик еди. У кичкина, кўзойнакли одам еди, у schell асосий стол томон юрганида ва ҳамма ўтириши учун ишора қилар еди. У ҳинд тилида гапирди ва Ҳиндистонда йигирма йил яшаганлигини ҳисобга олиб, Его Hindu ёмон еди.
  
  
  "Жаноблар, бу жуда ёмон вақт. Агар бомба ўчиб қолса, бизнес учун ёмон. Руслар учун ёмон, америкаликлар учун ёмон, ҳамма учун ёмон."
  
  
  Полковник камбағал Hindu ҳақида яна беш дақиқа гапириб, қўмитанинг кескинликни юмшатиш ва ҳарбий ва фуқаролик маъмурлари билан яқин алоқаларни ўрнатишда еришган катта ютуқларини тасвирлаб берди. Кейин у Ақш ва Совет Иттифоқи ўртасидаги қарама-қаршилик давом еца, иҳнинг барча ишлари беҳуда кетишини таъкидлади.
  
  
  У ҳиндистонлик официантга ишора қилди, у емга бир даста қоғоз узатди.
  
  
  У мағрур таъзим ва жилмайди, бошқалар муваффақияциз қаерда муваффақиятга еришиш учун ҳаракат бир ўзини рози одам каби.
  
  
  "Мен яхши ечим топдим", деди у. "Бу қоғозда. Илтимос, дастурни диққат билан ўқинг."
  
  
  У бизга берган баёнотни ўқиш учун бошимизни егиб, ҳаммамизни кузатди. Бир лаҳзага у ечим топишига умид қилди. Агар кичкина Чинаман буюк кучлар ўртасида воситачи бўла олса, у ўзининг ёмон ишидан қочиши мумкин еди.
  
  
  Кейин, огоҳлантиришсиз, Соколов оёққа турди ва қичқирди. Мен ҳамма нарсани тушунмадим, лекин у асосан рус тилида гапирди, лекин мен унинг моҳиятини тушундим. У ғазабланди.
  
  
  "Руслар бомба екишмади", деб бақирди у. Бу америкаликлар томонидан муаммоларни яратиш учун қилинган. Ва енди улар Егони қилмаган ишларини тан олишга ишонтиришга ҳаракат қилишди.
  
  
  У Ву таклиф қилган келишувга қаради ва Соколов нимани назарда тутганини дарҳол тушунди. Бу оддий дастур бўлиб, унда ҳар бир томон келажакда бошқа суверен мамлакатларга ёки Kolkata шаҳридаги иҳ мулкига камида ярим йил давомида ҳужум қилишдан тийилишга рози бўлди.
  
  
  Amerika консулининг ревматизми секинроқ ва бироз обрўли еди, лекин у ёқа устида Слоcумнинг қизарган бўйнини кўрди.
  
  
  "Кулгили", деди у. "Бу менинг мамлакатимга ҳақорат."У қоғозларни олди ва ярмини йиртиб ташлади. "Қўшма Штатлар биз ҳеч қачон махсус операциялар, Совет Иттифоқининг Калкутта шаҳридаги ҳар қандай мулкига қилинган ҳар қандай ҳужумни қўллаб-қувватлаганимиз ёки қўллаб-қувватлаганимиз ҳақидаги бу шафқациз таклифга қарши."
  
  
  Зал нотинч еди. Россия делегатлари баланд овозда норозилик билдиришди ва ўз кабинетида жуда хотиржам бўлиб туюлган Раж оёққа сакраб, режани қўллаб-қувватлади.
  
  
  "Бизнинг шаҳримиз учун бу даҳшатли таҳдидни тўхтатиш учун биз қила оладиган нарса шу", деб бақирди у.
  
  
  Ва учрашувдаги ягона инглиз, кўзлари шишган тўла банкир Маун столи устида анча олдинга егилиб, минғирлади: "сиз нима ҳақида гапираётганингизга амин емасман.: "Агар сиз бомба қўймаган бўлсангиз, нега лаънати режани қўллаб-қувватламайсиз?"
  
  
  Slocum ўзи орқали чиқди.
  
  
  - Чунки бу баёнотда биз бомба ташлашни тўхтатамиз, дейди аҳмоқ. Бу деярли айбни тан олишдир. Slocum сўзларни тупурди. "Бу бутун фикр кулгили. Нега бу қўмита бу бомбаларни ким ташлаётганини билмайди? Бу ҳақиқий ишни англатади.
  
  
  Ўнлаб овозлар янгради. Соколов ўрнидан турди ва Slocum томон юрди. Улар бир муддат гаплашишди, кейин Соколов бақира бошлади. Бир неча дақиқадан сўнг Slocum ҳам қичқирди. Тил аввал рус, кейин инглиз, кейин Hindu ва ниҳоят учаласининг аралашмаси бўлиб, бизга ҳеч нарсада қўшилмайди.
  
  
  Полковник Ву ғазабланган сўзлашувдан қочиб, стулга ўтирди ва унинг кичкина думалоқ юзи ҳайрат ва ҳайратни ифода етди. Ниҳоят, у ўрнидан турди, бир оз таъзим қилди ва хоналардан чиқиб кетди. Егонинг кўзларида шок ва ишончсизлик бор еди.
  
  
  Соколов Чинаманни қўйиб юборди, кейин хона жим бўлгунча катта муштини столга урди.
  
  
  Жаноблар, Совет Иттифоқи бу бемаъни декларацияга имзо чекмайди. Бу биз учун ҳақорат. Бизнинг позициямиз шуки, Amerika қўшма Штатлари мол-мулк ва ҳаётни йўқотиш учун 20 million Ақш долларидан қарздор. Ушбу миқдор тўлангандан сўнг, биз ўтириб, ушбу вазиятнинг бошқа нохуш томонларини муҳокама қилишдан хурсанд бўламиз. Қўшма Штатлар иҳ бомбалари томонидан етказилган зарарни қоплашга тайёрми?
  
  
  Мен ёнимдаги стулда Slocum қотиб қолганини ҳис қилдим; кейин у ўрнидан турди ва Соколовга қаради.
  
  
  "Кеча Ақш консуллигида бомба портлади. Бу ҳам кимнингдир ҳаётига Зомин бўлиши мумкин ва биз Совет Иттифоқидан расмий кечирим сўрашни талаб қиламиз."
  
  
  Соколов ичаётган стакан сувни бўғиб қўйди. Соғайиб кетишидан олдин, Slocum менинг елкамга қарсак чалди ва биз кетдик. Slocum бақиришни бошлашдан олдин биз ташқарида бўлгунча кутди. Ажабланарлиси шундаки, Егонинг ғазаби полковник Вуга қаратилган еди.
  
  
  "Сиз аҳмоқ! Ву бир ўжар аҳмоқ емас. Қандай қилиб у ақлдан озган нарса муваффақиятли бўлиши мумкин деб ўйларди? Нега у дипломатияни дипломатларга қолдирмади? Вазият енди аввалгидан кўра жиддийроқ. Ҳозирча, камида, биз фақат телефонда бир-бирига бақириб айтинг. ъ
  
  
  Унга қаради ва бу муаммо қандай катталашганини тушунди. Дипломатлар енди шахсан бир-бирига бақиришди. Кўпинча тарихда бу уруш бошланишини англатарди.
  
  
  Его уни тинчлантиришга уринди, лекин у қулоқ солмади. У менга нимадир деб бақирди ва узоқлашди. Кўчада ёлғиз ўзи олтин учли сигаретни бармоқлари орасига ағдариб ташлади. Мен ўз ихтиёримдаги кичик фактларни рад етиб, ўйлашга ҳаракат қилдим. Мен қаердан бошлашни билмасдим ва вақт ҳамма ўйлагандан кўра тезроқ тугаётганига шубҳа қилардим.
  
  
  Унинг ноиложликдан, меҳмонхонага қайтиб. Мен орқа менинг машина машиналар ва мен кўчада бошқа томонида Шаҳзода ўйнаб кўргач, лобби бориш учун еди. У ҳайвонга қараш учун ёллаган Hindu илиқ қуёшда ухлаб ётган еди, лекин тўрт ўғил ит билан худди уй ҳайвонидек масхара қилишди ва ўйнашди. Менинг биринчи реакциям болаларни огоҳлантириш еди. Кейин мен кучли ит думини силкитиб, кучукча каби ўйнаётганини англадим.
  
  
  Худди шу ҳайвон бир неча соат олдин бошқа боланинг қўлини йиртиб ташламоқчи бўлганига ишониш қийин еди.
  
  
  Хаёлимда ярим шаклланган фикр чақнади ва у орқага ҳайвонга қаради. У мени пайқаш учун болалар билан жуда хурсанд бўлди.
  
  
  Вилгелминани ғилофидан чиқариб, тоғдек 9 мм думалоқ чиқарганимда ўзимни бироз аҳмоқона ҳис қилдим. У ўқни ушлаб турадиган даражада кенг бетонда ёриқни кўргунча ерга тикилди. У ўқ бепул қадар жез Косон да tugged.
  
  
  Порох бетонга урилди ва у Шаҳзода томон қаради.
  
  
  Катта ит ўйнашни тўхтатди, бир marta ҳидлади ва тиржайди, кейин менинг олдимга учиб келди ва тўхташ жойи бўйлаб катта сакрашларни олди ва болаларни ҳайратда қолдирди. У охирги сакрашда менга ҳужум қилди.
  
  
  Мен Егонинг оғзи уч дюйм кенглигида деб қасам ичишим мумкин еди. Его тишлари қуёшда порлади ва у енг яқин кун учун каптар. У унинг олдида еди. Его ва оғир тана орқамдан ешикка урилганини ешитдим. Его увиллаши чуқур ва таҳдидли еди. Бизни кўрганимдан хурсанд бўлдим, лекин у икки дюймли ёғоч бўлиб чиқди.
  
  
  Лекин унинг нимадир маълум. Шаҳзода ражанинг уйи олдидаги кўчада болага ҳужум қилгани каби менга ҳужум қилди. Мен қила оладиган нарса ит билан тил топишиш еди, лекин мен бола ва менда умумий нарса борлигига амин едим... яхши ўргатилган ҳайвонни ғазаблантирган нарса портловчи моддаларнинг ҳиди еди.
  
  
  Бу биринчи да маъносиз туюларди, лекин у мен бор еди, бир неча бошқа фактлар билан изчил еди, ва бир намуна ҳосил бошлади. Портлаш шаҳардаги биринчи кунимда бинони вайрон қилишидан бир неча сония олдин менга дуч келган болани есладим. Ва мен кимдир бомба кўтарган арқонни есладим, уни Раж ўз кабинетида кўрсатди.
  
  
  У кимдир бу нарсани ўйинчоқ каби кўтариб юрган деб гумон қилди. Еҳтимол, бола.
  
  
  Бу тор йўл еди, лекин мен унга ергашишим керак еди. Шундай қилиб, Шаҳзода чалғитиши биланоқ, у машинасига бориб, полиция бўлимига қайтиб, Ражга ташриф буюрди. Мен ўша куни Шаҳзода томонидан шафқациз ҳужумга учраган болани кўришга умид қилиб, мерседесда бир соат ўтирдим. Кўп вақтни беҳуда сарфлаш мени безовта қилди, лекин мен унга жуда зарур бўлган етакчини топишнинг бошқа усулини билмасдим. Кўчада жуда кўп болалар бор еди, бу юзлаб каби туюлди.
  
  
  У болани кўриб, деярли таслим бўлди. У бошқаларнинг кўпчилигига ўхшарди - ифлос ва унга жуда катта шорти кийган-ва агар у его яраси атрофидаги ифлос бандажни кўрмаганида, у уни танимас еди.
  
  
  Мен бу болаларни билардим. У узоқ Шарқнинг ҳар бир шаҳрида кўриш мумкин бўлган етим чауллардан бири еди ва унинг суяк қўллари доимо тиланчилик қилиш учун чўзилган. Иҳнинг кўзларидаги ачинарли, оч кўриниш иҳ нинг ташриф картаси, лекин улар бир қўли билан садақангизни ушлаб, иккинчи қўли билан ҳамёнингизни ўғирлашади. Тирик қолиш - иҳ веб ахлоқий.
  
  
  У уни чақирганда, у қоқилиб кетди. Кейин у югурди ва бир зумда оломон орасига ғойиб бўлди. Унинг қилган его уни қувиб бошлади олдин у мендан қочиб, деб ишонаман. У шундай озғин ва касал кўринадиган болага тезкорлик билан қаради ва мени асосий кўчадан ахлат тўкилган канал билан ўралган тош ва лойдан ясалган кулбаларга олиб борди. Мен уни биринчи кўрган полиция бўлимидан бир неча блок нарида мис дўконига ғойиб бўлгунча уни йўқотмадим.
  
  
  У бир лаҳзага кетди. У қайтиб келганида, у кулиб, қўлида бир нечта рупия ёзувларини ушлади. У югуришни бошлади ва мен ўша пайтгача яхшироқ жавоб топаман деб умид қилиб, уни қўйиб юбордим.
  
  
  У кўздан ғойиб бўлганида, у кўчани кесиб ўтди ва дўконга борди. Тош уй ески еди, еҳтимол уларнинг даврида қурилган, инглизлар тушдан кейин чой ичиб, иҳ темир дарвозаси олдидаги кўчада четланганларнинг ўлишини томоша қилишган. Ичкарида салқин ва қоронғи еди. Мен уни очдим, ешикни ёпдим ва қўлимни кўйлаги остига Luger дам олган жойга силжитдим.
  
  
  Нимадир менинг чап кўчиб, лекин мен қурол ҳолстеред йўқ еди. Мени шубҳали қиладиган ҳеч нарса бўлмаса ҳам, асабийлашдим. Дўконнинг бунга ҳеч қандай алоқаси йўқ еди.
  
  
  "Соҳиб? Бир одамнинг овози менинг олдимда зулматда деди. Кўзларим хира нурга мослашганда, дўкондор уни кўрди. У его овози таклиф қилганидан каттароқ еди. Нишоннинг егоси соқолланган ва у қор-оқ кийим кийган еди. Inverted В иккала ёноққа оқ бўёқ билан бўялган. Елканинг егосидан узун, ингичка игна чиқиб турарди.
  
  
  "Мен оғир гуруч шамдонларини қидиряпман", деди Ему унга ҳиндуда.
  
  
  У бошини чайқади. У менга қарашни хоҳламади. Егонинг қўллари халат билан йиқилиб, кейин силкитишни бошлади. "Йўқол", деди у Hindu тилида. "Бизда шамдон йўқ, шунинг учун сиздан кетишингизни сўрайман."
  
  
  Енди у уни қоронғида яхшироқ кўрди. Ён томонимда тўлиқ узунликдаги пардани кўрдим. Мен у ерга бордим. Вилгелмина қўлимга тушди. У тезда пардани кўздан кечирди. У фақат битта хонани қамраб олган, кейинчалик у яшаш майдони сифатида ишлатилган. У ерда ҳеч ким йўқ еди. Уни, тош инилти аниқ катта ешик бор еди хонада, бошқа томонига юрар. Еркак ўрнидан турди, қўрқиб кетди. Тўсатдан у мукаммал инглиз тилида гапирди. "Йўқ, соҳиб, унинг оддий савдогари!"
  
  
  Его уни итариб юборганида, у жуда таниш бўлган ўқ овозини ешитди. Shisha парчалари ешикка учиб кетди ва ГАВК мен билан чол ўртасида шивирлади. Ҳар бир йўналишда беш см ва атрофимиздан бири ўлик бўлар еди.
  
  
  У ешикдан икки marta отилган, кейин яна. У баланд овозда оғриқ қичқириғини ешитди ва отишни тўхтатди. У ешикни тақиллатганда, уни яна отишга тайёр еди, лекин отишма енди таҳдид емас еди. У ишонмай пастга қаради. Лилй Мир кичкина орқа хонанинг полида ётибди.
  
  
  Унинг кўзлари милтиллади. У қўлларини оёғига ўраб, сонидаги ўқ тешиги атрофида қон оқишини тўхтатишга ҳаракат қилди.
  
  
  
  Боб 5
  
  
  
  
  Лили оғриқ билан курашиб, менга қаради. ГАВК кестириб, нариги томондан чиқиб кетди. Яхшиямки, бу суякка тегмади, лекин у камида бир ой юра олмайди. Унинг қуроли полда еди. Его уни итариб юборди ва йиғламаслик учун лабини тишлаганини кузатди. У ғазабдан муштларини қисди. "Жаноб Matson", деб чақирди у. - Мен сизни Зокир деб ўйладим."У кўзларини юмди ва инграб юборди:
  
  
  "Унинг егоини отиш мумкин... сиз емас."
  
  
  Оғриқ уни босиб олди ва у ярасига егилди.
  
  
  Орқа хонадан кекса хотин чиқиб, қизга қизиқиб қаради. У бир зум ғойиб бўлди ва Лилйнинг ярасига қуйган тиниқ суюқлик билан қайтиб келди. Ай унга ёрдам берди ва қон кетишини тўхтатиш учун босим ўтказди. Гапиришдан олдин, кампир ярани зиғир ипи билан боғлади.
  
  
  У сўради. "Сиз унинг севгилисисиз?"
  
  
  Отаси бош чайқаганида, кампир ҳайрон бўлиб қаради.
  
  
  Дўкон ешиги ёпилганини ешитдим ва чол кетганини билдим. Шубҳасиз ёрдам олинг.
  
  
  Мен кута олмадим. У полиция билан қайтиб келиши мумкин еди, мен еса отишмани тушунтиришга улгурмадим.
  
  
  У қизни қучоғига олди ва уни ташқарига олиб чиқди, рикшани чақирди ва одамга бир ҳовуч рупий берди. У менинг Мерседесимга югурди. Кейин у меҳмонхонага қайтиб, Лилйни орқа ешикдан олиб чиқиб, хонасига йўл олди.
  
  
  У каравотга ётқизишдан ва ўқ жароҳатини қайта текширишдан олдин унинг ешигини қулфлаб қўйди.
  
  
  Салом, менга тиббий ёрдам керак еди. Slocum ёрдам сўраб мурожаат қилиши мумкин бўлган ягона одам еди. Ему бу ҳақда яширинча ғамхўрлик қилиши керак, чунки мен аралаша олмайман.
  
  
  Емга қўнғироқ қилиб, вазиятни тушунтиргандан сўнг, у каравотга қайтиб, Лилининг ёноғини оҳиста силаб қўйди. "Уйғон, Лили", дедим мен унинг ёноқларини силаб. "Орзу тугади."
  
  
  "Кечирасиз, Жаноб Matson", деди у уйғонганида.
  
  
  Ъ ёмон нарса йўқ. Сизни хафа қилмаганимдан афсусдаман.
  
  
  "Мен сизни Зокир деб ўйладим", деди у. "Мен у ерга его топиш учун бордим."
  
  
  У яна кўзларини юмди ва у менга бутун воқеани айтиб беришни истамаслигини билди. У уни нима безовта қилаётганини тахмин қила олди.
  
  
  - Отангиз бу Зокир йигит учун ишлаган, шундай емасми?"
  
  
  У заиф бош ирғади.
  
  
  "Отангиз бизга хиёнат қилди, шундай емасми?"
  
  
  "Мен шундай деб ўйлайман", деди у. - У Зокирга сиз келаётганингизни айтди. У сизнинг ҳақиқий исмингиз Matson емаслигини айтди. У портлашларни тўхтатишга ҳаракат қилишингизни айтди. Мен бу ҳақда бошқа ҳеч нарса билмайман.
  
  
  - Ва сиз Отангизнинг ўлимида Зокирни айблайсизми?"
  
  
  Ъ ҳа. Бу қандай ишлайди. Мен унинг егосини биламан.ъ
  
  
  "Бола ҳақида нима дейиш мумкин?"Мен ундан сўрадим. - Бунинг Зокирга нима алоқаси бор?
  
  
  Ъ болами? Бола ҳақида ҳеч нарса билмайман. Аммо мис босимли ўрта ва кичик дўкон Зокирга тегишли. У вақти-вақти билан у ерга боради.
  
  
  - Зокир ҳақида яна нималарни биласиз?"
  
  
  "Фақат его номи... Зокир Шастри. У болаларни сотади. Мен уни енди билмайман.
  
  
  У қошларини чимирди, янада чигаллашди. "У болаларни сотадими?"Лилининг кўзлари ялтираб кетди ва у яна ҳушидан кетади деб ўйлади, лекин у чуқур нафас олди ва оҳиста гапирди. "Етимлар, кўча болалари. У уларни боқади ва кейин бойларга хизматкор сифатида ёки фоҳишахоналарга сотади. Баъзан у ҳатто баъзи маъбадларга юборади."У яна ухлаб қолди, ярми ҳушёр ва ярми оғриғига сингиб кетди. Лекин мен батафсил маълумот учун итариб сақлаб. Зокирни қаердан топишни билишим керак еди. У яна менга қаради, кўзлари қисилди.
  
  
  У Ҳинд тилида мен тушунмаган нарсани айтди, кейин унинг манзилни ғўлдираётганини ешитдим ва у: "завод", деди. Отам бир marta бор его учрашди.
  
  
  У кўзларини юмди. "Мадрасга боришдан олдин Шастрини ўлдиришга ҳаракат қилишим керак еди. Кечирасиз...
  
  
  Ее target орқага суянди ва у кейинги бир неча соат давомида жавоб бермаслигини билар еди.
  
  
  Мен у менга берган манзилни маҳаллий кимё заводларига қўнғироқ қилганимда ёзган манзиллар билан солиштирдим. Менинг хотирам тўғри еди. У менга берган манзил калий нитратлари бўйича енг йирик компаниялардан бири бўлган Ғарбий Bengal кимё саноати манзилига тўғри келди. Ниҳоят, нимадир тозалана бошлади.
  
  
  Мен тез ёрдам кутиш ҳақида ўйладим, лекин фикримни ўзгартирдим. У Slocum уни касалхонага олиб боришига ишониши керак еди.
  
  
  Кимё заводи шаҳарнинг Шимолий қисмида, кокос чиғаноқлари ва бошқа ахлатлар орасидаги лойқа кўчада чўчқалар кўмилган харобада жойлашган еди. У ерда бўлмаган жойга тўғридан-тўғри йўл. У кўчанинг нариги томонидаги завод кириш қисмининг яхши кўринишини ва дарвозадан ярим блокни топди. У илгари уй бўлган молоз уюмига кўтарилди.
  
  
  Унинг меҳмонхонаси тушунарсиз бўлиб қолди, аммо Ғарбий кийимим туфайли бу имконсиз еди. Ҳатто вайроналардан учиб чиққан қарғалар ҳам бошим устида айланиб, мени асабий кузатаётгандай туюлди. Икки бола мени ески уйнинг тешигидан кираверишни томоша қилишим мумкин бўлган жойга судраб боргунимча кузатиб туришди, лекин улар мени унчалик яхши кўришмади.
  
  
  Мен нима кутишимни билмасдим, лекин мен уни томоша қилганимда заводга кирган уч кишининг қисқача тавсифини ёздим. Деярли тасодифан у хиёбон атрофида заводнинг орқа ҳовлиси томон еҳтиёткорлик билан ўрмалаб юрган кичкина, қора танли болани кўрди. Бутун участка тепасида тиканли сим билан ўралган панжара билан ўралган еди, лекин бола деярли иккиланмади.
  
  
  У атрофга қаради, сўнг панжара тагидаги бир нечта буталарни кўтарди ва тезда юмшоқ ердаги кичик тешикка сирғалиб кетди. У тезда завод майдончасидаги бир нечта машиналар остида емаклаб, бинога яқинлашди ва ахлат уюмини қазишни бошлади.
  
  
  Бир неча сониядан сўнг у дарвоза остидаги кичкина хонага югурди. У менга бир миммо югуриб қачон, у ўз его нигоҳидаги қуёш glint кўрдим. У уни тўхтатиш ҳақида ўйлади, лекин бунга қарши қарор қилди.
  
  
  У олиб юрган каваноз калий нитрат билан тўлдирилганига амин еди. Бу кўп нарсани тушунтирди... нима учун, масалан, полиция террорчилар томонидан ишлатиладиган портловчи моддаларнинг келиб чиқишини аниқлай олмади. Портловчи моддаларни сотиш шу қадар қаттиқ тартибга солинганки, уларга керакли нарсани сотиб олиш қийин бўлар еди, лекин заводда ишлаган одам оз миқдордаги портловчи моддаларни осонгина ўғирлаб, завод орқасидаги ахлат қутиларига яшириши мумкин еди. Ва ахлатда чайқалаётган боладан ким ниманидир қидиради? Ҳеч ким... Калкуттада емас, бу ерда умумий касб.
  
  
  Бу ақлли режа еди. Агар у болалардан бири томонидан ушланган бўлса ҳам, у жуда кам танилган бўлар еди. Еҳтимол, улар ўзларининг алоқаларини фақат еду ёки бир неча рупийни тарқатадиган еркаклар сифатида билишган. Менинг кейинги қадамим завод ичига қараш еди, лекин бунга вақт бўлмаганида емас.
  
  
  Шундай қилиб, мен машинамга бордим ва шаҳарга қайтдим. Мен консуллиги учун очиқ кетди.
  
  
  У бино олдида оломонни кўриб, тормозни босди. У ерда полиция ва ўт ўчириш машиналари тўхтаб, бошқа Мерседеснинг ёнаётган танаси сув билан тўлдирилган еди.
  
  
  Slocum, мен машина машиналар сифатида ўйладим ва хурсанд босқичида томон югуриб.
  
  
  Машинанинг ёнаётган қолдиқлари кўчада ёнаётган тўртта шинага ўтирди. Ички макон ёниб кетган, капут йиртилган, ўриндиқлар ёнаётган қозиқ каби тушиб кетган. Орқа ешиклар илмоқларини йиртиб ташлаганига қараганда, кимдир орқа ўриндиққа бомба қўяётганга ўхшарди.
  
  
  У кўчада Слоcумнинг жасадини кўришни кутиб, олдинга силжиди, лекин бу Его емас, бу тана еди.
  
  
  Бу қўлларини кўкрагига кесиб ўтган, оғзи ва кўзлари ижро етиш учун рухсат байроғидан катта очилган бола еди. У ўз қонида ётган ҳолда ўлган еди. У бомба олиб чиққан ва ҳеч қачон чиқмаган бўлса керак, деб ўйладим.
  
  
  "Matson", кимдир йўлакда айтганини ешитдим. У атрофга қаради ва консуллик дарвозаси олдида турган Слоcумни кўрди.
  
  
  Егонинг юзи қўрқувдан оқариб кетди.
  
  
  "Бу мен бўлишим мумкин еди", деди у ўлик болага бош ирғаб.
  
  
  Мен у билан его офисига бордим, у ерда у стулга чўкди ва юзини қўллари билан ёпди. Унинг танаси титрарди.
  
  
  "Ўзингизни тортинг", дедим мен. "Яхши вақтлар келишидан олдин ишлар янада ёмонлашади."
  
  
  "Биз ҳимояга ега бўлишимиз керак", деди у. "Аскарлар. Marines, балки. Мен ўлишни хоҳламайман. Менинг хотиним ва болаларим бор.
  
  
  Его уни тинчлантиришга уринди, лекин у қулоқ солмади.
  
  
  "Сиз тушунмайсиз", деди у. - Бу деярли ўн бешинчи, ўн бешинчи август.
  
  
  Йўқ, мен уни тушунмадим. "Ўн бешинчи нимани англатади?"
  
  
  Мустақиллик Куни. 15 йил 1947 августда инглизлар расман чекинишди.
  
  
  - Ва унинг атрофида нима бор?ъ
  
  
  - Есламайсизми?"Кейин ҳиндулар ва мусулмонлар тўпланиб, Покистон билан янги чегарадан ўтиб кетишганида, тартибсизлик, тартибсизлик юз берди. Бу жаҳаннам еди. Хабар қилинишича, миллиондан ортиқ одам ҳалок бўлган. Енди бу яна содир бўлиши мумкин.
  
  
  У нола қилиб, стулга қаради. Бу 11 август еди.
  
  
  Енди кўпроқ қисмлар жойига тушди. Вақт тўғри туюлди. Портлашлар ортида ким турган бўлса, ҳамма нарсани диққат билан режалаштирган. Улар аста-секин шаҳарни бетартибликка олиб кетишди. Улар иккита жаҳон кучини - Россия ва Ақшни бир-бирига қарши қўйишмоқда. Бу ўн бешинчи куни ҳиндларнинг еҳтиросларни уларнинг авж еришиш, деб айтилади.
  
  
  У яна тақвимга қаради. Ҳатто тўрт кун ҳам емас. Бу бироз кичикроқ еди.
  
  
  Мен пешонамда тер тўкилганини ҳис қилдим ва Slocum рта атрофида қўрқув бурмаларини кўрдим. У ҳақ еди. Ваҳима учун барча сабаблар бор еди.
  
  
  
  Боб 6
  
  
  
  
  Икки соатдан кейин у яна меҳмонхонадаги хонасига қайтди. Мен Жоенига қўнғироқ қилмоқчи бўлдим, чунки мен уни жуда олиб кетишдан олдин кўришни хоҳлардим, лекин яна жавоб олмадим. Шунинг учун мен фақат ишга боришим керак еди.
  
  
  У узун енгли қора кўйлак, қора шим ва мустаҳкам пиёда етикларга айланди. Мен уни кўйлагим остидаги luger билан боғлаб, махсус камар тақдим.
  
  
  Вилгелмина учун захира журналларни ва қўл гранатасини чўнтагимга солиб, Слоcумнинг ўқ-дорилар қутисини айланиб ташқарига чиқдим. Бугун кечқурун у Мерседесга еътибор қаратишни истамади, шунинг учун у Егони меҳмонхона олдида қолдириб, рикшани олди.
  
  
  Бу аллақачон қоронғи еди. Бу асосий кўча емас еди, лекин йўлаклар ухлаб ётган одамлар билан тўлиб тошган еди. Мен Калкуттанинг илиқ, бўғиқ муҳитида бутун оилаларни гуруҳ бўлиб кўрдим. У кўчанинг ўртасига чиқиб, тезда кимё заводи томон юрди. Бу фақат икки блок нарида еди.
  
  
  Мен бурчакни буришдан олдин кейинги кўчани ўргандим. Кўча чироқлари йўқ еди ва фақат хира ой нури унинг кўзига тушди.
  
  
  Мир ҳам фабрикада йўқ еди ва соқчилар уни кўрмадилар. У блокдан ўтиб, бинонинг орқа томонидаги дарвоза олдига келди. У симни қийинчиликсиз кесиб, ёритилмаган завод полига чиқди. Заводлар атрофида хавфсизлик чоралари кўрилишини кутгандим, лекин буларнинг ҳеч бирини кўрмадим.
  
  
  Бинога кириш қийин емасдек туюлди. Нен-да ёритгичлар ёки катта ҳаво тешиклари йўқ еди, лекин орқа ешик оддий қулфга ега еди.
  
  
  Унинг сояси кундан-кунга жимгина сирғалиб кетди. Булоқли ески қулф бор еди, ҳеч қандай муаммо йўқ еди. Ўн сониядан сўнг, у пичоқнинг учи билан уни ечиб, ешикни очди. У еҳтиёткорлик билан очди, signal, қичқириқ ёки чертишни тинглади, лекин ҳеч нарса ешитмади. У уни очди, ешикни ёпди ва қулфни алмаштирди. Хона қоронғи еди. Давом етишдан олдин у бир оз кутди.
  
  
  Ундан хонанинг нариги томонида бир лаҳзадан кейин ешик очилиб ёпилганини ешитдим. Секин-аста бир рақам менга яқинлашди. Ҳеч қандай таҳдид йўқдек туюлди, одам аста-секин shell он.
  
  
  Его уни кутаётган еди ва у тўғри ҳолатга келганида, менинг ўнг қўлим Егонинг бўйнига қаттиқ урди. Мен уни ўз егоим билан ўлдиришни хоҳламадим, мен уни бир неча миналар учун йиғилишдан олиб чиқдим, лекин уни тўғри жойда соғиндим. Зарба ён томонга силжиди ва емуни жағига тутган ески мода чап канcага тушди. Мақсаднинг егоси орқага учиб кетди. У ерга оздирди сифатида Его жигарранг кўзлари устидан сирланган.
  
  
  У тезда қидирди, аммо идентификатор топмади. Мен билан бўлган кучли нейлон шнур унинг тўпиқлари ва қўлларини его билан боғлади. Кейин у унинг егосини орқа ешикка олиб борди ва завод бўйлаб саёҳатини бошлади. Уни бошқа соқчилар кўрмади. Тез орада менинг қоронғу чироқим менга бутун воқеани кўрсатди. Бу кичик компания еди. Улар фақат калий нитрат ишлаб чиқарганга ўхшайди. Деворлардан бири бўйлаб юмшоқ жигарранг дастани ишлаб чиқариш учун кичик конвеер тасмаси ўрнатилди.
  
  
  Кўринадиган ягона портловчи-бу тахминан қирқ литр ҳажмли катта дизел ёқилғиси идишидаги ярим тайёр маҳсулот. Қолганларнинг ҳаммаси қулфли симли тўсиқлар ортида сақланган, аммо мен ўғирлик қандай содир етилганини дарҳол англадим. Қулфланган кабиналардан бирининг олдида учида металл стакан бўлган узун таёқ бор еди. Кимдир сабр-тоқат билан ёпиқ кабиналарда очиқ бочкаларнинг бутун узунлигининг оз миқдорини йиғиб олди ва ҳар бир бочкани шунчалик кам олиб кетдики, у еътиборга олинмади.
  
  
  Бундай ўғирликларни фақат фабрикада етарли вақтга ега бўлган kishi, масалан, тунги қоровул содир етиши мумкин еди.
  
  
  У қарор қабул қилишдан олдин бир лаҳзага ўз вариантларини кўриб чиқди. Завод йўқолиши керак еди. Агар бу террорчилар учун портловчи моддаларнинг ягона манбаи бўлганида, у ўз миссиясини бир дақиқадан камроқ вақт ичида бажарган бўлар еди. Агар йўқ бўлса, у камида кескин иҳт камайтириш мумкин.
  
  
  У симни кесиб, енг яқин бочкага битта таёқчани киритди ва уни оловга қўйди.
  
  
  Мен уч дақиқа бор деб ўйладим, лекин зажигалкани таёққа қўйганимда, у ёниб кетди ва у кутганидан икки баравар тез ёнишни бошлади. У сакраб тушди ва бино ҳавога кўтарилишидан олдин Егони чиқариб олиш учун тунги қоровулнинг олдига югурди. Тўсатдан, менинг егоимнинг оёқлари кўтарилиб, ҳаётимга урилди. У қичқирди ва орқага қайтди. Унинг, суғурта аллақачон ярим зулматда чиқиб ёниб кўрдим. Танасининг пастки қисмидаги оғриқларга қарамай, у қаддини ростлади, полдаги кичкина одамга урилди ва Егони елкасига ташламоқчи бўлди. У худди ҳаёти учун курашаётгандек тепиб, буришаётган еди. У его меҳмонхонаси нима қилиши кераклигини билмас еди. Мен унга инглиз тилида, кейин Ҳинд тилида ёздим.
  
  
  У ҳатто фитилга ишора қилиб, портлаш каби овоз чиқарди, лекин Егони ишонтира олмади. У қўллари ва оёқларини боғлаб, иложи борича курашни давом еттирди ему унинг бўйнига урди, бу ўлимга олиб келиши мумкин еди.
  
  
  Его уни елкасига осганида, таёқ ҳатто бир оёқ ҳам нарида емас еди. У келди ва менинг бўйнига муштларини ёпди. Ешик олдида у қўллари ва оёқларини чўзди ва кетишга уринишларимни пучга чиқарди.
  
  
  У қичқирди ва ишонч билан қасам ичди. Ҳали ҳам орқамиздаги фитилнинг хириллашини ешитардим. Его уни чақирар еди, деярли жангдан воз кечишини илтимос қиларди.
  
  
  Кейин у его бошини ешик ешигига қаттиқ урди ва умидсиз куч билан сакраб тушиш учун Егони тинчлантирди.
  
  
  Бир сониядан сўнг, бир barrel селитра ҳавога учиб кетди. Кечки осмонни ёрқин нур ёритди; кейин момақалдироқ гумбурлади, чунки портлаш кичик бинони парчалаб ташлади, ҳинд осмонига тахталар, бочкалар ва металл бўлакларини юборди.
  
  
  Ҳаводан намуна олиш босими бизни оёқларимиздан йиқитди ва ярим ўн қадам орқага ташлади. Ҳиндистонлик зарбанинг оғирлигини олди ва устимга йиқилди, қолдиқлар бизга тушганда қалқон бўлиб хизмат қилди.
  
  
  Мен унинг остидан уни чикди қачон, у ҳали ҳам менга лаънатлар ғўлдиради еди, бас, мен яқин яшаган одамлар ўз қўпол уйларидан қуйиб олдин ешикдан ва хиёбонга чиқиб Его судраб.
  
  
  Ёнғин йўқ еди ва мен полиция ҳудудни қидириш учун келишидан бир неча дақиқа олдин борлигимни ҳисобладим. Кўчадаги одамларнинг шовқини ҳақида ему унга пичирлаганини ешитиши учун тунги қоровул уни ағдариб, енгашди.
  
  
  "Бир фарёд, яна бир, ва сиз реенкарнациянинг чексиз циклига кирасиз. Тушундингизми?ъ
  
  
  У бош ирғади ва унинг нафсини хиёбондан пастга, сўнгра ески юк машинаси турган кичик ҳовлига олиб борди. У Егони юк машинасининг ғилдирагига қарши ушлаб турди.
  
  
  "Майли, ҳозир айтинг, акс ҳолда сиз ерталабгача Ҳоогҳлй дарёсида сузасиз."
  
  
  У менга қаради.
  
  
  "У сизнинг хўжайинларингиз билан учрашиш учун кимни ўғирлайди?"
  
  
  Жимлик.
  
  
  "Портловчи моддаларни ахлат остида яшириш учун сизга ким тўлайди?"
  
  
  Жимлик.
  
  
  Мен бир дақиқада етиб бордим ва тез-тез ишлатмайдиган қутини чиқариб олдим. Учта капсулали кимёвий моддалар мавжуд. Мен тунги қоровулга нима қилаётганимни кўрсатдим.
  
  
  У шприц цилиндрини еҳтиёткорлик билан очди ва Егони олиб ташлади, сўнгра игнани капсуланинг резина муҳридан итариб, суюқликни сўриб олди.
  
  
  — Сиз илгари бундай нарсани кўрганмисиз?"Мен юк машинаси суяниб одамни сўради. Егонинг юзи таранг, кўзлари қўрқувдан катта еди.
  
  
  "Бу новокаин деб номланган янги дори. Асосан, бу ҳақиқатан ҳам яхши ишлайдиган ҳақиқат сарумидир. Аммо бу муқаррар равишда жабрланувчининг ўлимини англатади. Мен ҳар қандай танлов йўқ; мен мени бу тўлиқ унвонини ишлаб чиқариш ёрдам учун сизга қаратмоқда ким билиш керак.
  
  
  Менинг егоим ҳозир титрарди. У игнани бармоғи билан синаб кўрди, сўнг уни егосининг қўлига босди. У қотиб қолди ва ён томонига йиқилди. "Яна бир marta, яна бир marta. Фарзандларингизга портловчи моддаларни қолдириш учун сизга ким тўлайди?
  
  
  - Бу.".. Билмайман. У ҳозир терлаб кетди ва кўзлари игнанинг ҳар бир ҳаракатимга ергашди.
  
  
  "Аввалига буни сезмайсиз. Кейин беҳушлик бошланади. Бу тобора кучайиб боради ва бир мунча вақт ўтгач сиз умуман оғриқ сезмайсиз. Ип бундан кўп ўтмай келади.
  
  
  Мен яна игнани синаб кўрдим. "Хавотир олманг. Мен садоқат нима еканлигини биламан. Сиз ярим соатдан кейин ўласиз, кейин хўжайинингиз озод бўлади... бир мунча вақт учун. Лекин кейин томонидан, мен нен ҳақида ҳамма нарсани билиб оламан.
  
  
  У бошини чайқади. У игнани қўлидаги мушак ичига киритди ва тезда суюқликни АОК қилди. Ҳиндистон буни англамасдан олдин игна аллақачон чиқиб кетган ва ташланган. У қўлига қаради, суюқликнинг совуқлигини сезди. Бир неча дақиқадан сўнг, дори кучга кирди ва у орқасига ўгирилди. "Зокир Шастри... у бизга тўлайди."
  
  
  - Бошқа исмлар борми?"Зокир Шастри ким учун ишлайди?
  
  
  Еркак бошини чайқади.
  
  
  "Сиз ягона манба едингизми ёки Зокирни етказиб берадиганлар борми?"
  
  
  — Мен фақат биттасини биламан. Жанубий Калкутта калий заводи Kashmir-стурт.
  
  
  - Ҳаммаси шу еканлигига аминмисиз?"
  
  
  У бош ирғади.
  
  
  "Қўлингизни ҳис етинг."Мен Егонинг билаклари атрофидаги арқонларни кесиб ташладим, шунда у ему уни отган жойни ҳис қилиши мумкин еди. — Сиз у ерда бирор нарсани ҳис қиляпсизми?"Сизнинг бу қисмингиз аллақачон ўлган.
  
  
  Егонинг кўзлари ваҳима ичида чақнади.
  
  
  - Бошқа исмларни биласизми?"Бошқа қандай кимёвий заводлар бомба ишлаб чиқаради?
  
  
  У қўлидаги карахт жойга қараб, бошини чайқади. Гюго уни ушлаб олди ва тўпиқлари атрофидаги арқонларни кесиб ташлади.
  
  
  - У сизга юборган суюқликни зарарсизлантиришнинг ягона йўли бор. Сиз беш километр югуришингиз керак бўлади. Агар сиз ташқарига чиқсангиз ва уч мил югурсангиз, томирларингиздаги хафагарчилик ёниб кетади ва новокаин йўқ қилинади."
  
  
  У ўрнидан турди, оёқ мушакларини букди ва ижрога рухсат байроғидан қўлини яна сезди.
  
  
  "Шошилинг, келинг, танангиз атрофидаги шикоятларни чиқариб юбора оласизми; ертага тирик қолиш имкониятингиз бор."
  
  
  Кичкина ҳиндистонлик хиёбонда биринчи қадамларни қўйди ва кейин ақлдан озишни бошлади. У вайрон бўлган бино олдида оломонга нимадир деб бақирди ва Стал менга нимадир деяётганини кутиб ўтирмади. У бошқа кўчага тушиб, меҳмонхонага қайтиб кетди.
  
  
  Тунги қоровул айтган бошқа кимё заводини ўрганишдан олдин у илиқ ванна ва яхши овқатланмоқчи еди.
  
  
  Аммо у хонасига кирганида, у бўш емас еди.
  
  
  У кириши билан Чоени Мета кичкина тўппончани кўкрагимга қаратди.
  
  
  "Ўтиринг ва тинчланинг", деди у.
  
  
  
  Боб 7
  
  
  
  
  Чоенй баъзи ўқитилган professional мерганлар сингари тўппончани иккала қўлида ушлаб турди.
  
  
  — Бу қандай ҳазил?"Мен ундан сўрадим, лекин унинг совуқ қарашларида ҳазил йўқ еди.
  
  
  "Мен ҳазиллашмаяпман", деди у. "Мен сизга ишондим."
  
  
  Лабларимни табассум кесиб ўтди. У аллақачон angry аёллар уни ишлатилади едим. Одатда ишлади.
  
  
  - Сиз Ховард Matson емассиз. Сиз Ақш ҳукуматининг агентисиз.
  
  
  Уники, у елка қисди. - Хўш, нима? Сиз учрашганимизда буни тахмин қилдингиз.
  
  
  — Сиз Николас Хантингтон Картерсиз, Ник Картер, уста қотил АҲ. Сиз ҳатто ўзингизни яширмадингиз. Сиз мени аҳмоқ қилдингиз.
  
  
  Ъ қандай қилиб?ъ
  
  
  "У менга керак," у чақади, " Раж."
  
  
  "Менимча. Ъ сизнинг хўжайинингиз?ъ
  
  
  У жавоб бермади, лекин бу тўғри иш бўлиши керак еди. Мен уни Ҳиндистон махфий хизмати деб билардим. Ва у янги бошловчи еканлигини айтиши мумкин еди.
  
  
  "Биз бир томондамиз, нега менга қурол кўрсатяпсиз?"
  
  
  "Портлашлар", деди у. "Раж сизни бу борада деб ўйлайди ва еҳтимол сиз уни бошқараётгандирсиз. Сиз учун жуда кўп саволларимиз бор.
  
  
  У тўхтаганида, мен унинг овози титраётганини ешитдим. У ҳали professional емас еди, нам, пушаймон бўлмасдан ўлдирадиган тажрибали agent.
  
  
  "Сиз мени отиш орқали портлашларни тўхтатишингиз мумкин деб ўйладингизми?""Мен буни ҳазил, ҳаёлий болаларча ғоя сифатида тақдим етдим.
  
  
  "Агар керак бўлса, мен сизни ўлдиришим мумкин", деди у. "Агар сиз менга керакли жавобларни бермасангиз."
  
  
  Уники, у бошини чайқади. — Сиз ҳеч қачон ҳеч кимни отмагансиз, шундайми?"Сиз ҳеч қачон тетикни тортмагансиз ёки кимдир ўлганини кўрмагансиз. Сизнингча, мен билан бошлашингиз мумкинми? Мен унинг юзида кўзларимни ушлаб, унинг егосини ўқишга ҳаракат қилдим. Менинг ҳаётим бунга боғлиқ еди. У ҳақиқатан ҳам мени ўлдирадими? У бунга шубҳа қилди, лекин хато қила олмади. Мен бу ерда ҳаётимни хавф остига қўймоқчи емас едим.
  
  
  Мен бир қурол менга кўп marta ишора еди айтинг, менинг рақиб еътибор бир split сония учун чалғитди қачон ва мен ҳар доим лаҳзани аниқлаш да билимдон емасман. Кутилмаган овоз, ёруғлик чақнаши; агар сиз қуролли одам барибир сизни ўлдиришга тайёр еканлигига амин бўлсангиз, ҳар қандай чалғитиш бунга арзийди. Аммо С Чоени уни кутишни афзал кўрди.
  
  
  "Мен Калкуттага ёрдам бериш учун келдим", дедим. "Муаммо янада тарқалишидан олдин террорчиларни тўхтатиш тўғрисида буйруқларим бор."
  
  
  - Унда нега бу ерга тахаллус билан келдингиз?"- Нега очиқ, ҳалол келмадингиз?"
  
  
  Деллнинг ўзида жавобим йўқ еди. "Биз буни шундай қиламиз", деди отаси. "Махфийлик сиёсати".
  
  
  "Мен сизга ишонолмайман", деди у. "Имкониятим бўлганда, ҳозир сизни ўлдиришим керак."
  
  
  Мен унинг оҳангидан адашдим. У деярли ишонгандай туюлди. Балки у уни камситгандир.
  
  
  Мен нафасимни ушлаб, ўпкамдан иссиқ ғичирлашини кутаётганимни кўрдим. Ёнимдаги стол устидаги telefon жиринглаганда деярли бир дақиқа нафас олмадим.
  
  
  У қуролни силкитмасдан олдин у уч marta қўнғироқ қилди. "Уни олинг", деди у.
  
  
  У ярим нахдан юз ўгирди ва чап қўли билан телефонни олди. Бу ҳаракат менга Гюгони ўнг кафтимга қўйишга имкон берди. Уники енди ёрдамсиз еди.
  
  
  "Ҳа", дедим телефонга.
  
  
  Бошқа учидаги овоз ҳайрон бўлиб ешитилди, гўё қўнғироқ қилувчи телефонни олишимни кутмагандек.
  
  
  "Оҳ, Жаноб Картер, бу сизсиз.
  
  
  Ҳақиқий исмимнинг юлдуз туркумлари бугун мени унчалик ҳайратда қолдирмади, лекин қўнғироқ қилувчининг исми.
  
  
  "Сиз полковник Ву билан гаплашяпсиз", деб Шарқдан давом етди тадбиркорнинг овози.
  
  
  "Сиз мени Картер деб атадингиз", дедим мен.
  
  
  У хона бўйлаб Чоенига қаради ва полковникнинг исмини айтди. Микрофон уни бир лаҳзага ёпиб қўйганида, у дастурни тушунди ва пичирлади.
  
  
  "...бошқа Ражаҳ", деди у.
  
  
  У нафаси остида лаънатлади. Шубҳасиз, Раж менинг шахсим ҳақидаги маълумотларга жуда сахий еди. Нега ҳайрон бўлдим. "Сиз ёлғизмисиз, Жаноб Картер?"Ву сўради.
  
  
  У Чоени ва унинг қўлидаги қурол ҳақида ўйлади. "Йўқ," мен унинг полковникига айтдим. "Мисс Mehta мен билан. Сиз уни танийсизми?"
  
  
  Чоени қуролни туширди ва Егони ҳамёнига тиқди, худди мен кутганимдек. Кимдир бирга еканлигимизни билганида, у енди мени отмасди.
  
  
  "Оҳ, албатта. Жуда таниқли хоним. Унинг отаси менга тез-тез ташриф буюради.
  
  
  "Сиз менинг тирноқли саволимга жавоб бермадингиз, полковник Ву", дедим мен қатъиян. - Нега мени Картер деб атадингиз?"
  
  
  Егонинг оҳангдор овози бемаъни кулгили. "Таниқли агентни билиш шарафдир", деди у. — Бугунги учрашувдан жуда афсусдаман, қачон емас. Полковник Ву муваффақияциз тугади. Дипломатлар доираларида, йирик мамлакатларда катта ғазабга сабаб бўлди. Мен уларга узр қарздорман деб ўзимга айтаман. Кейин ҳурматли полициячи менга залдаги меҳмонларнинг егоси таниқли америкалик agent, у ҳам адвокат еканлигини айтади... Колкатани террорчилардан озод қилинг. Мен шаҳримиз ҳақида қайғураман, Жаноб Картер. Сиз ипни бомбардимонларга қўйишга ёрдам беришингиз керак. Менинг асраб олинган Ватаним учун жуда муҳимдир. Бизнес учун жуда муҳим.
  
  
  "Раҳмат, полковник. Ишончим комилки, тегишли мамлакатлар сизнинг ташвишингизни қадрлашади, аммо бу профессионаллар учун иш. Вақт тугаяпти.ъ
  
  
  "Аслида, Жаноб Картер. Аммо, еҳтимол, оддий бизнесмен катта мамлакатларга хизмат қилиши мумкин. Мен уни Ҳиндистонда яхши биламан. Мен полицияга ёрдам бермайман. Фурсатдан фойдаланиб, жуда машҳур америкаликка ёрдам бермоқчиман."
  
  
  Уники бир лаҳзага иккиланди. Еҳтимол, ески Чинаман ҳақ еди-еҳтимол у менга ёрдам бериши мумкин.
  
  
  "Ертага менинг уйимга ташриф буюришни хоҳлайсизми", деди у. "Сиз ва Мисс Mehta. Биз гаплашамиз. Еҳтимол, бу бизнинг шаҳримизни қутқаришга ёрдам беради.
  
  
  У рози бўлди ва у тушлик вақтини чақирди. Кейин у гўшакни қўйди ва Чоенйга ўгирилди. У ҳали ҳам қаршисидаги катта стулда ўтирарди. Унинг ғарбий юбкаси оёғининг мукаммал шаклини кўрсатиб, кестириб, устига тортилди. Уго қўлимда совуқ кетди. У яқинда уни ўлдиришни ўйлагани ҳақида ўйлади. Бу қандай гуноҳ бўлади. Лекин бу керак емас еди. Ҳиндистон ҳукумати ҳали халқаро жосусликда шу қадар чуқур иштирок етмаганки, унга ёлланган қотиллар керак. Ва агар шундай қилсалар ҳам, улар буни амалга ошириш учун бой, мураккаб қизни юбормаган бўлардилар.
  
  
  Аммо наҳ жавоб беришни истаган саволларига ега еди ва у қурол ишонтириш кучига ега деб ўйларди. Бир қурол билан муваффақияцизликка учраганидан сўнг, еҳтимол у бошқасини синаб кўради, бу қуролни у янада ёқимли деб топарди.
  
  
  Гюго уни яна қинига тиқди, қўлини чўзди ва стулдан олди. У уни кўкрагига тутганида, у нигоҳини тўхтатди.
  
  
  "Чақалоқ", деб пичирладим.
  
  
  Менинг лаблари унинг қулоғини қоқиб, кейин унинг таёқчаси. У баланд бўйли еди ва унинг танаси меникига жуда мос тушди, унинг юмшоқ егри ва егри чизиқлари менинг кучим ва қатъийлигимни тўлдирди. Бошқа вақт ва жойда уни салом, мен уни севаман, деб айтган бўларди. Лекин бу адолатли бўлмайди. Биз учун фақат жисмоний еҳтирос бўлиши мумкин. Биз бир-биримизга берадиган ягона ваъдалар тундан кейин бўлади.
  
  
  У бармоқларини унинг егри сонларига ўралганида, унинг узун ва ингичка бармоқлари орқамдан пастга силжиди. Биргаликда танамиз жим ўзаро қурбонлик билан ҳаракат қилди; кейин биз орқага чекиндик ва қўлма-қўл каравотга юрдик.
  
  
  "Ётинг", деди у. - Мени кутинг.ъ
  
  
  У ечиниш учун олдимда турди. Унинг юмшоқ, жигарранг кўкраклари бўшатилганда, у беихтиёр уларга етиб борди, лекин у мени яланғоч бўлгунча итариб юборди.
  
  
  У ерга тиз чўкиб, кийимларим билан менга ёрдам берди.
  
  
  У барибир менинг олдимга келмасди. У тиз чўкиб қолди, оғзимдан ўпди, кейин танам уникига қўшилишни илтимос қилгунча пастроқ ва пастроқ силжиди.
  
  
  Унинг қўллари танам устида ҳаракат қилди, ҳис қилди, пайпаслади, хушомад қилди. Ниҳоят, у каравотга ўтирди. У аста-секин олдинга юрди, қаттиқ кўкрагини кўкрагимга босди, сўнг узун ва майин оёқларини танамни бошдан оёққа ёпгунча силкитди.
  
  
  У мени мулойимлик билан ўпди, кейин еса янада еҳтирос билан. "Қани, буни ўз йўлим билан қилай."
  
  
  Унинг кестириб, менга қарши ҳаракати мени ишонтирди. Қўллари банд бўлганида, уни тепамда ҳис қилиш жуда ёқимли еди, у ҳатто кўчиб ўтишдан олдин мени оловли Савченкога олиб келди.
  
  
  Кейинчалик, биз бир-биримизнинг қучоғимизга ётиб, очиқ деразадан пастдаги шаҳар чироқларига тикилдик.
  
  
  "Енди менга ҳақиқатни айтинг", деди у.
  
  
  - Сиз аввал менга айтинг. Раж учун ишлайсизми?"Жиддийми?ъ
  
  
  "Ҳа, мен у учун ишлайман, чунки мен ўз мамлакатимга ёрдам бера олишимга ишонаман."
  
  
  Ъ қандай қилиб?ъ
  
  
  "Ҳиндистон учун Bengal штатини қутқариш".
  
  
  "Калкутта атрофидаги ҳудуд?"
  
  
  У бош ирғади. Ъ ҳа. Бенгални мамлакатнинг қолган қисмидан ажратмоқчи бўлганлар бор. Они янги мамлакат яратиши ёки Бангладешга қўшилиши мумкин. Бенгалияликлар Покистондан ажралиб чиқишидан олдин ҳам Калкуттада мамлакатни парчалашни истаган қўзғолончилар бор еди. Портлашлар сабаб бўлган бетартиблик уларга керакли имкониятни бериши мумкин."
  
  
  "Ва Ражах мен иштирок етишим мумкин деб ўйлайди?"
  
  
  "У билмайди, лекин америкаликларга ишонмайди."
  
  
  Ъ ва сиз?ъ
  
  
  — Мен ҳам буни билмайман.
  
  
  У унинг юмшоқ лабларидан ўпди.
  
  
  "Раж тушунадими ёки йўқми, иккаламиз ҳам бир томондамиз. Менга бир муддат ишонинг. Бир ёки икки кун, еҳтимол ундан ҳам камроқ.
  
  
  У септик тарзда қовоғини солди. "Балки", деди у. "Еҳтимол, мен буни ҳозир қила оламан."
  
  
  Ъ яхши. ОК, менга кўпроқ фойдали бўлиши мумкинлигини айта оласизми? Раж калий нитрат билан таъминланиши ҳақида маълумотга егами? Бунинг ортида турган ташкилот ҳақида бирон бир маслаҳат борми? Мен билан уни қўлга мумкин фитна ўртасида кимдир?
  
  
  Жонгининг чиройли юзи қовоғини солди.
  
  
  - Билмайман. Унинг фақат у менга нима юмуш. Сиз Егодан сўрашингиз мумкин.
  
  
  Ъ йўқ.ъ
  
  
  Салом унга буни тушунтиришга ҳаракат қилди. У ҳеч кимга, ҳатто Ражга ҳам ишонмади. Ростини айцам, мен ҳам унга ишонмадим, лекин буни айта олмадим. Мен его мамлакатида ишлайдиган америкалик agent еканлигимни очиқ тан олмагунимча, Ражга протокол тўсқинлик қилди. У мени ҳибсга олиши ёки бутун мамлакат бўйлаб далилсиз юбориши мумкин емас еди. Ва его-бу менинг қўлларимда яланғоч ётган ферретнинг ягона исботи.
  
  
  У сўради. "Емга нима дейишим керак?"
  
  
  — У сиздан мени ўлдиришингизни сўрадими?"
  
  
  "Йўқ, у сизни сўроқ қилишни сўради. Қурол менинг фикрим еди.
  
  
  - "Билганларимни айтинг", дедим.
  
  
  У буни унга тезда тушунтирди, лекин унга фақат баҳам кўрмоқчи бўлган маълумотни беришга ишонч ҳосил қилди. Мен унга завод ва селитра ўғирланиши ҳақида гапириб бердим, лекин заводларнинг портлаши билан ҳеч қандай алоқам борлигини айтмадим. Ражга ўзи тахмин қилишга рухсат берилди.
  
  
  "Маълум бир Зокир Шастри бор", дедим мен. "Раж ўз ходимларини Егони топишга йўналтирсин. Полиция одамларнинг исмини билганида уларни кузатиб бориш усулларига ега."
  
  
  Унинг меҳмонхонаси, унга бомба екаётган болалар ҳақидаги шубҳалари ҳақида айтиб бериш учун, лекин фикрини ўзгартирди. Салом унга ишончини қозониш учун етарли даражада айтган еди. Менга бошқа керак емас еди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Енди менга ишонасизми?"
  
  
  "Ҳа", деди у, лекин унинг кўзларида ҳали ҳам шубҳа бор еди ва у уни ўпиш билан тинчлантиришга ҳаракат қилди.
  
  
  У бир зум ушлаб турди, кейин қўлини танамга югурди. Яланғоч ҳолда, биз бирлашдик ва еҳтиросимиз танамизни бошқаришига имкон бердик. Кейинчалик у бир тирсагига суяниб деди: "Азизим, мен сизга ишонаман, лекин илтимос, мени бошқа алдаманг. Енди менга ёлғон гапирма.
  
  
  "Бошқа ҳеч қачон", дедим у менга ишондими, деб ҳайрон бўлиб. Мен ўзимни айбдор ҳис қилмадим — ёлғон гапириш менинг ишимнинг бир қисмидир. — Бу тугагач, балки бирга бир жойга боришимиз мумкин, севгилим."Менда пул бор, жуда кўп. Мен уни яхши биламан. Ҳаётингизда ишлашингиз шарт емас. Унинг айтганлари мени ҳайратда қолдирди. У самимий ешитилди. Еҳтимол, бу Наҳ учун ён шоудан кўпроқ еди. У яна севгига тайёр бўлиб, наҳга чўкди. У завқ билан нола қилди ва бир мунча вақт биз хонадан ташқарида дунё борлигини унутдик.
  
  
  
  Боб 8
  
  
  
  
  Ертаси куни ерталаб меҳмонхонада нонушта қилдик. Ҳаммамизга хизмат қилган кичкина хотин мен билан яланғоч аёл ётганидан умуман бехабар бўлиб туюлди. У кетгач, Чоени ағдарилиб, менга енгашди ва кўкрагимдан ўпди. Мен уни кўрпа остидан итаришим керак еди.
  
  
  Чоени кийинаётганда, у Слоcумнинг офисига қўнғироқ қилиб, Лили Мирага етиб борадиган telefon рақамини сўради. Отаси у билан гаплашганда Лили яхши кайфиятда еди. У тез орада касалхонадан чиқарилишини ва режалаштирилганидек мадрасга боришини айтди. Унинг салом таклиф, у Калкутта атрофида тарк қачон у билан Шаҳзода олиш. У ғайрат билан рози бўлди ва кимдир дарҳол қариндошлари орқали итни олиб кетишни сўрашини айтди.
  
  
  У Ай қўнғироқ қилганидан хурсанд еди. Ҳозирча менинг ferret топшириқларим фақат Лилйнинг юқори оғриғига сабаб бўлди. Еҳтимол, ит сизни кутаётган қийинчиликларни енгишга ёрдам беради. У салом айтган еди, барча яхши ва илиб.
  
  
  Кейин у Чоенига ўгирилди.
  
  
  Полковник Вуникига боришдан олдин биз унинг уйи ёнида тўхташимиз керак еди. мен рулга ўтирганимда, онгим ҳали ҳам Чоени билан жуда банд еканлигини англадим — ҳатто орқа ўриндиққа қарашни ҳам унутдим. Унинг орқасига ўгирилганда, қаттиқ бош бармоғи кўзларим орасига самимий ишора қилди.
  
  
  "Портлаш, портлаш, Ник Картер, сиз ўлгансиз."
  
  
  Чоени орқасига ўгирилиб, сумкаси атрофидаги тўппончани чиқарди. У отишни бошлашдан олдин уни тўхтатишим керак еди. Орқа ўриндиқдаги одам тезда қуролини пайпаслади.
  
  
  "Тинчланинг, Соколов", деб бақирдим.
  
  
  Семиз рус иккиланиб, бир қўли кўйлаги остида.
  
  
  Ъ бу ким? Чоини сўради. "У нимани хоҳлайди?"
  
  
  Соколов ўзини таништирди. "Ўртоқ Aleksandr Соколов", деди у. "Совет Социалистик Республикалари Иттифоқидан Калкуттадаги консул."
  
  
  "Биз омадли едик", дедим мен. "Салом, менга ҳақиқатни айтинг, Соколов. Сиз очиқ ҳовуз атрофидаги аксарият рус дипломатлари сингари КГБ жосусисиз."
  
  
  Рус таслим бўлиш учун қўлларини кўтарди. "Сиз Америкаликлар... сиз ҳар доим жуда прагматиксиз. Майли, унинг жосуси. Сиз билишингиз мумкин. Бу тўғри емасми, Картер?"Ва сиз, Мисс Mehta?"Сиз ҳам бизнинг камтарин касбимизга мансубсиз. Бу тўғрими?ъ
  
  
  Чоени қошларини чимирди ва жавоб беришдан бош тортди. "Бу муҳим емас", деди у. "Биз бугун душман емасмиз."У яна қўлларини кўтарди ва ўйчан бошини егди. "Ертага... ким айта олади? Ертага биз бир-биримизни ўлдиришимиз мумкин, лекин бугун... бугун биз биргаликда ишлашимиз керак.
  
  
  Ъ буни ким айтади? Мен совуққонлик билан сўрадим.
  
  
  "Мен, ўртоқ Картер. Бизда муаммо бор.
  
  
  Ъ бизми?ъ
  
  
  Ъ ҳаммамиз. Сизга. Менда бор. Мисс Меҳтада. сизни ўлдиришга буйруқларим бор.
  
  
  Чоени чайқалди ва у қўлини у ҳали ҳам ушлаб турган кичик тўппончани тортганини кўрди. Мен ундан қўрқмадим. Ҳали емас. У Соколов қандай ишлашини билар еди. Агар у мени ўлдирмоқчи бўлса, ҳеч қандай огоҳлантириш бўлмас еди.
  
  
  "Мен Калкуттадаги дипломатик миссиямизда террористик ҳужумлар учун жавобгар бўлиши мумкин бўлган барча агентларни ўлдиришга буйруқ бераман", деди у. "Ертага сиз худди шу буюртмани олишингиз мумкин... мени ва шаҳардаги барча Хитой агентларини ўлдириш учун, кейин ҳиндулар Мисс Mehta каби... бунинг учун жавобгар бўлиши мумкин бўлган ҳар бир kishi."
  
  
  Мен ундан сўрадим - " унда нега кутмоқдасиз? Сиз илгари одамларни ўлдиришдан уялмагансиз."
  
  
  - Чунки бу ёрдам бермайди деб ўйлайман."Мен портлашлар давом етади деб гумон қиламан. Биз учун ҳеч ким айбдор емас деб ўйлайман. Унинг гумондори бу кимдир... сиз уни нима деб атайсиз... кимдир бизни бошқа дўстимизга қарши қўймоқчи.
  
  
  Мен бир мунча вақт рус тилини томоша қилдим ва у билан деярли емуга ишондим. У ҳақиқатни айта оларди... бу сафар.
  
  
  "Кимдир ўйин ўйнаяпти," мен рози бўлдим ва иккаламиз ҳам куляпмиз."
  
  
  "Ҳа, ҳа", деди у бош ирғаб. - Бу ҳақиқат. Кимдир орамизда муаммолар яратмоқда.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Буни қандай ҳал қиламиз?
  
  
  Соколов афсус билан бош чайқади. - Билмайман. Лекин менда яна бир ташвиш бор. Биз ғалати нарсаларни ешитамиз. Биз таҳдидлар ҳақида ешитамиз. Бизнинг консуллигимиз ўн бешинчи куни портлатилишини айтадиган одамлар бор... мустақиллик куни.
  
  
  "Кўчалар одамлар билан тўла бўлади", дея қўшимча қилди Чоени. "Бу зўравонлик ҳаракатлари учун енг зўр кун бўлади."
  
  
  "Агар консуллик шикастланган бўлса, қасос — тўғридан — тўғри қасос ҳақида гап бор", деди у.
  
  
  Ёқам остидаги терни ҳис қилдим. Агар таҳдид амалга ошса нима бўлишини тасаввур қила олмадим.
  
  
  Мен ундан сўрадим. - Нега буларнинг барчасини менга айтаяпсиз?""Қачондан бери паромлар америкаликларга ёрдам беради?"
  
  
  Рус хўрсинди. "Чунки мен сизни тўхтатишни буюрдим. Лекин мен топа оладиган ҳамма нарса сизнинг жавобгар емаслигингизни кўрсатади... бизга сиз, бошқа Америкаликларимиз керак. Бомба екилган одамлар, емас, балки Марказий разведка бошқармаси орқали, ёки АҲ . Мавжудлиги ...ъ
  
  
  У ҳеч нарса демади ва у унга ҳукмни тугатди. "Улар болалар", дедим мен.
  
  
  Соколов келишувда бош ирғади. - Ҳа, бу муҳим, бу болалар.
  
  
  "Мен бундай деб ўйламайман", деди Чоени. - Бу имконсиз.ъ
  
  
  У еътироз билдирди, лекин мен у полицияга айтган бўлиши керак бўлган бир нечта фактлар ҳақида ўйлаётганини сездим. "Кеча Amerika консуллиги ташқарисида бир бола ўлдирилди", дедим мен.
  
  
  "Бегуноҳ бола", деди Чоени. Ъ пассербй.ъ
  
  
  "Террорчи", деб тахмин қилди Соколов. "Бугунги кунда болалар туркумлари... бу сиз учун емас", деди у табассум билан.
  
  
  "Ва сиз учун емас", дедим. "Мен ҳатто Маоистлар ҳам ҳали бу чуқурликка ботмаганман."
  
  
  У машина ўриндиғидан ўтиб, ешикни очди. "Сизга айтишим керак бўлган нарса шу", деди у.
  
  
  У ташқарига чиққач, калитни контактга қўйди, двигателни ишга туширди ва Чоенининг уйига йўл олди. У кийимларини алмаштирганда, у балконда турди ва ғалати шаҳарнинг янги тонгда омон қолиш учун чексиз курашдан уйғонишини томоша қилди. Мен бу азоб шаҳарни даҳшатга ҳайвон ҳақида қизиқувчан еди. Калкуттани икки буюк давлатнинг жанг майдони сифатида ким танлаган? У бундан нимани олишга умид қилди? Менда ҳеч қандай тасаввур йўқ еди. Вақт тугаб қолди ва натижалар бўлмади. Бу фақат уч кун бўлди, ва менинг маслаҳатлар тушкунликка солувчи сийрак айланган. Ким болаларни террорчи сифатида ишлатган бўлса, у ақлли еди. Изни кузатиб бориш деярли имконсиз еди.
  
  
  Менда фақат Зокир Шастри бор еди. Полковник Вунинг шаҳардаги кенг таъсири менга бу исм ортидаги одамни топишга ёрдам беради деб умид қилишим мумкин еди.
  
  
  Чоени бошлаб, биз Bengal кўрфазида Жанубий миниб, полковник Ву кўрсатмаларига қуйидаги, кучли Ганг ва его турли ирмоқлари минг йиллар давомида унумдор headland яратилган текис delta вилояти орқали. Ву саройи Хогли дарёсига еътибор бермади. Бу ҳам узоқ вақтдан бери қурилаётганга ўхшаган кенг кўламли мажмуа еди. Мулк битта қия ерларда бир неча километрга чўзилган ва буталар, баргли дарахтлар ва отлар учун катта яйловларни ўз ичига олган. Соф оқ тош атрофида қурилган катта уй қуёшда Маъбад каби порлади.
  
  
  Биз улкан уй олдидаги асфалтланган автотураргоҳга ўтирганимизда, иккита forma кийган хизматкор машина ешикларини очиш учун югуриб чиқиб, бизни катта қўшалоқ ешиклар орқали қабулхонага кузатиб қўйишди. Бир лаҳзага ўзимни ўтмишга қадам қўйгандек ҳис қилдим ва ўзимизни Ҳиндистон ва Покистон ўсган кичик давлатларни бошқарган беш юз Шаҳзодадан бирининг саройида топдик.
  
  
  Зал ниҳоятда ҳашаматли еди-Пол енг яхши мармар ва сопол бинтдан қилинган, устунлар соф мармар билан ўралган, деворлари ажойиб қадимий гобеленлар билан осилган, мебеллар Ҳиндистоннинг барча қадимий даврларига тегишли.
  
  
  Бу уйдан кўра кўпроқ музей, қароргоҳдан кўра кўпроқ Маъбад еди. Йўлбошчиларимиз бу улуғворликка қараганимизда тўхтаб, кейин жимгина бизни катта зал атрофида бошқа залга олиб борадиган ешикка олиб боради. У ёмон ёритилган ва Хитой қишлоғи байроғидан кўтарилган бўлиши мумкин бўлган қўпол тошлар атрофида қурилган.
  
  
  Хонанинг ўртасида томи ердан беш фут баландликда бўлган кулба бор еди. У картондан, ески тахталардан, қадоқлаш қутиларидан, бўш қутилардан ва ешкак ешиш қайиғининг пастки қисмидан қилинган.
  
  
  Полковник Ву кулбанинг ешигида ўтирар еди, унинг белига ўралган ифлос оқ дҳоти. У асосий ёга позасида чўкаётган еди. У бизни кўргач, бир оз ҳаракат қилди, лекин ўрнидан турмади.
  
  
  "Оҳ, сиз келдингиз. Оддий, аҳмоқона хотиралар. Мен шундай кулбада туғилганман", деди у чўзилиб. "Одамлар еслашлари ва мен ҳар доим бошқача бўламан деб айтишлари яхши."
  
  
  У ўрнидан турди ва камтарлик билан таъзим қилди. "Сиз менинг уйимга ташриф буюрганингиздан фахрланаман, Мисс Mehta", деди у. "Ва сиз, Жаноб Картер. Сизнинг ҳузурингиз менинг камтар позициямни улуғлайди.
  
  
  Чоени тезда жавоб берди, лекин мен сўзларни топишга мажбур бўлдим. Мен чалкашиб кетдим.
  
  
  Тоза кичкина одам деҳқон кийимини кийганидан хижолат бўлиб туюлди. У кечирим сўради ва "бундай ҳурматли меҳмонлар учун янада мосроқ кийинганида тез орада қайтиб келишини айтди."
  
  
  У тезда Хитой тилида гапирди ва бошқа хонадан шарқона кийимдаги икки ёш қиз чиқди. Улар таъзим ва олдимизда қоқилиб, бир неча дюйм иҳ shaggy чеклаш иҳ тор Билаги зўр узунлиги юбка. Улар бизнинг олдимиздан бошқа ешикдан юмшоқ мусиқа янграйдиган ва телевизор, полда гиламлар, замонавий мебеллар ва ҳақиқий Поллокка ўхшаган нола осилган ёқимли Ғарб услубидаги хонага ўтишди. "Ўқитувчи бу ерда хоҳлаган нарсани қилинг, дейди; у бир дақиқадан сўнг бу ерда бўлади", деди қизлардан бири. Кейин иккаласи ҳам ешикдан ғойиб бўлишди.
  
  
  У материк Хитой ҳукмронлик қачон катта камин юқорида, бир йигит сифатида Chiang Каи-шек бир расм осилган. Қарама-қарши деворга тенг даражада катта расм осилган. Бу еди
  
  
  Қуёш-Ят-сен.
  
  
  "Ву ҳақиқий полковник емас еди", деб Изоҳ берди Чоенй безакли хонага қараганида. "Бу Мао ва коммунистларга қарши шахсий кураши учун олган фахрий унвон. У фақат Chiang Кай-шек қўл остида хизмат қилганида бола еди.
  
  
  Мен ундан нимадир сўрамоқчи едим, лекин оқ кўйлаги кийган ҳиндистонлик бола пайдо бўлди ва бизни йўлбарс териси билан безатилган тик барга олиб борди. Бу уйдаги ҳамма нарсалар сингари, мени ҳам спиртли ичимликлар етказиб бериш ҳайратда қолдирди. Яхши виски, нозик брендлар ва vintage ромнинг ажойиб тўплами бор еди. Бола буфетчи қуйма лагерида кўпроқ билим билан иҳ таклиф.
  
  
  Биз ямайкалик Ромни танладик ва полковник шим ва етик кийиб кириб келганида бир қултум ичаётган едик.
  
  
  У ёнимда турарди, менга диққат билан тикилиб турарди.
  
  
  - Кечки овқатдан олдин отларингизни минишни хоҳлайсизми?"
  
  
  Ундан менга бунга вақтим йўқлигини айтишни сўрашди, лекин Чоени жуда тез рози бўлди. У уни ва бошқа хизматкорлардан бирини алмаштиришга юборди, кейин мени ҳайкаллар билан қопланган қисқа йўлакдан пастга туширди. Йўлакда биз тиниқ кўк сувли думалоқ ёпиқ ҳовузни етакладик ва ешикдан ўтдик, сўнгра улкан ҳовуз майдонининг ички қисмини ташқаридан ажратиб турадиган тош кўприкдан ўтдик.
  
  
  Уч отлар бир чет йўл бор еди, бир кичик кўприк нариги томонига шошилиб қилинди, лекин у иҳ еътиборсиз ва истироҳат томон қўлини силкиди, қуйида айвонда.
  
  
  У сўради. "Агар skeet отиб истайсизми?
  
  
  Чиройли хоним яна келгунига қадар вақт ўтказиш.
  
  
  Шубҳа сояси мени отиб ташлади ва мен кичкина одамнинг қўлларига қарадим. Улар кутилмаганда кучли ва симли едилар. Маникюр қилинган михларга қарамай, унинг қўллари деҳқонникидек қўпол еди.
  
  
  "Skeet", дедим. "Мен буни жуда яхши биламан."
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Континентал", деб кечирим сўради ва у бирдан Егонинг гапириш услуби ўзгарганини тушунди. У бўшашганда, у меҳмонларини қуролсизлантириш учун ишлатган қўпол инглиз тилини қўйиб юборди. "Бу қийинчилик... худди ҳақиқий ҳаётдаги каби. Имкониятнинг мақсади қайси йўналишга боришини ҳеч қачон билмайсиз."
  
  
  Мен уни тушунмадим, лекин мен унинг орқасидан отиш машинаси ўтирган жойга бордим ва қўлларида танланган милтиқлари билан биз томон юрган икки ёш хизматкорни кўрдим.
  
  
  "Бир пластинка минг рупий", деди у ва Браунингни олди ва йигирма етти метрлик белгига қадам қўйди. Ъ яхши?ъ
  
  
  Бирор нарса дейишдан олдин у signal берди ва ёрқин сариқ диск ҳавога учиб кетди. Браунинг ёнди ва ликопча кичик металл отиш машинасидан йигирма фут нарида портлади. Бу яхши зарба еди, олдинга очилиб, уларнинг атрофида лой плиталарини парчалар атрофида ёмғирга айлантирди.
  
  
  Кичкина одам мағрур жилмайиб, кутди. У чизиққа борди, мен танлаган милтиқнинг хоналаридан бирига patron қўйди ва уйдаги болага автомат отиб signal берди. Мен уни отиб ташладим. Лойдан ясалган пластинка кукун каби парчаланиб кетди ва у тўғридан-тўғри зарбадан қаттиқ мамнунликни ҳис қилди.
  
  
  Полковник Ву менга хурсанд бўлиш учун кўп вақт бермади. У дарҳол бошқа таомни чақирди, ўқ узди ва дискни урди. Унинг ортидан дарҳол енгил зарба келди. Биз тез, шу қадар тез ўқ уздикки, мен пулемётдаги боладан хавотирлана бошладим, у оғир булоқ нишонни космосга ташламасдан олдин пластинкани кучли отиш дастагига қўйиб, қўлини олиб қўйиши керак еди. Бошқа одам ўз нишонини йўқ қилиши билан сиз пластинкани қўйиб юборишингиз ва отишингиз керак деган қоида йўқ еди, лекин бизга бир оғиз сўз айтмасдан, биз ўз шартларимизни қўямиз.
  
  
  Чоенй бизга қўшилганда, биз ёввойи, чарчаган тезликда ва тер билан қопланган едик. Менинг қурол пўлат ва Маун тўрт фунт доимий кўтариш дан оғриди, ва менинг елка акцияларнинг recoil дан ёнди, менинг тиз мен тушиб ва акциялари қаттиқ суянди, ҳатто. Ву мени ҳайрон қолдирди. У кичкина бўлса-да, мендан кўра кўпроқ муаммоларга дуч келмаганга ўхшайди. Уники рта его бурчакларида ғалаба қозониш учун ҳайдовчини кўрди, чунки у чайқалиб кетди ва товоқлар ёрилиб кета бошлади. "Қайта-қайта", деб еълон қилди орқамиздаги бола. "Иккаласи ҳам кетма-кет етмиш беш."
  
  
  "Ўн минг рупий", деб бақирди полковник Ву милтиғини яна бир ўқ учун кўтариб.
  
  
  У пластинкага урди. Мен кетма-кет етмиш олтинчи зарбаси учун милтиқни кўтарганимда қўлларим зўрға титради. Мен бўйнимда шабада есишимдан олдин уни лаганда дискка урди ва яна ўнтаси.
  
  
  Ву заиф шамолни жуда кеч ҳис қилди. У сўраган пластинка тетикни тортаётганда тўсатдан ўрдакланди. Сариқ диск отиш машинаси олдидаги shrapnel сочилган майдон бўйлаб зафар билан ва сог ъ-саломат сузди. Фақат бу пластинка қуролнинг егосидан қочиб қутулди.
  
  
  Полковник Ву милтиқни бир лаҳзага елкасида ушлаб, ўзини мағлубиятни қабул қилишга мажбур қилди. У бир лаҳза ўша қийшайган кўзларда жинларнинг ғазабини кўрди. У ютқазмаган еди, лекин менга қараганида яна жилмайиб, таъзим қилди, камтар деҳқон ролини ўйнади.
  
  
  "Машҳур америкаликка ўн минг рупий."
  
  
  У қўлини силкитди ва бола чек дафтарчаси билан югуриб келди. Ву суммани ёзди ва менга чекни узатди.
  
  
  У уни йиртиб ташламоқчи бўлиб, бармоқлари орасидан ушлаб олди.
  
  
  "Завқ меники еди", дедим мен.
  
  
  "Кутиб turing", деб чақирди Чоени у томоша қилган отишма чизиғининг охиридан. У бизга югурди ва мендан чекни олди. "Фарзандларингиз билан учрашиш учун. Ҳа? - деди у намига қатъият билан. "Ўн минг рупий учун иҳ бле кўп кунлар давомида боқиш учун."
  
  
  "Албатта," Ву рози бўлди. Ъ болалар учун.ъ
  
  
  Мен ундан сўрадим. - Ъ улар сизнинг фарзандларингиз билан учрашишадими?ъ
  
  
  Кичкина одам кулиб юборди ва тепаликдан тахминан тўрт юз метр наридаги девор билан ўралган жойга ишора қилди.
  
  
  "Меҳрибонлик уйи", деб тушунтирди Жони. "У юзлаб болаларни кўчадан қутқарди. У уларга таълим, кийим-кечак ва уйларни ўзларини боқиш учун етарлича ёшга етгунча беради."
  
  
  "Аммо кўп одамлар ёрдамга муҳтож", деди Ву афсус билан. "Ҳатто мен каби бой одам ҳам барчасига ёрдам бера олмайди."
  
  
  Ву ишора қилди ва унинг овози бизнинг остимиздаги далада болаларни кўрди. Бошпана билан ўралган ўйин майдончасида юзлаб, асосан ўғил болалар ўйнаган. Улар менга кимё заводида кўрган боламни ва Amerika консуллиги олдида вайрон бўлган Мерседес ёнида кўчада ётган кичкина ўлик болани еслатишди.
  
  
  Унинг шубҳали фикрларини лаънатлади. Ву, еҳтимол, санъатнинг сахий ҳомийси бўлган, аммо у ҳали ҳам ундан шубҳали еди. Мен унинг портлашлар билан алоқаси борлигига ишонишни хоҳламадим, лекин бу фикр йўқолмайди.
  
  
  "Балки сиз мен излаяпман одамни биламан," мен кескин деди. - Болаларга бўлган қизиқишингиз билан сиз Зокир Шастрини билишингиз мумкин. Мен тушунганимдек, у ҳам болаларни баннердан олади."
  
  
  Полковник Ву тишлари орасидан хириллади. "Бу илоннинг ўғли", деди у Хитой тилида. - Мен унинг егосини биламан. У болаларни ўғирлайди ва иҳдан ўз мақсадлари учун фойдаланади. Уни бир нечта его тирноқлари қутқарди, лекин иҳ ҳар доим каттароқ бўлиб чиқади.
  
  
  Чоени қошларини чимирди, еҳтимол Шастри нима учун уни еслаганига ҳайрон бўлди. Ву қандай муносабатда бўлишини кўриш учун ҳисобланган хавф еди, аммо бу ҳаракат бефойда еди. У йўл енг одамлар еди норозичилик, ва мен ҳали ҳам бир қўрғошин учун қараш керак еди.
  
  
  - Нега у билан гаплашмоқчисиз?"Ву сўради. - У портлашларда иштирок етганми?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. - Ишончим комил емас.".. балки.
  
  
  "Балки биз ёрдам бера оламиз", деб таклиф қилди Ву. "Кўчадаги болалар бу одамнинг қаердалигини билишлари мумкин."
  
  
  У бармоқларини қисди ва унинг ёнига хизматкор келди. Ву у билан узоқ вақт мен тушунмаган лаҳжада гаплашди. Бола уйга қайтаётганда у ғалаба билан жилмайиб қўйди.
  
  
  "Болалар сўрашади", деди у. "Бу Зокир ҳақида кам одам билиши керак. бу кимга таъсир қилди.
  
  
  Улар сизни унинг олдига олиб боришади.
  
  
  У раҳматини бош ирғади.
  
  
  "Енди биз ўйнаймиз", деб еълон қилди Ву бизни отларга олиб борди.
  
  
  Биз асабий ҳайвонларни егарлаб, мулк Дарё билан чегарадош жойга йўл олдик. У хусусий порт ва тўрт нафис спеедбоац атрофида бизга кўрсатди, кейин бир гўзал майсазорда тўққиз-тешик голф учун қалин-сатҳлари plexiglass қўл тўпи судлари ва йўлдан бизни олиб.
  
  
  "Сизда ҳамма нарса бор", деди Чоени ва кичкина хитойлик менга нимадир дейишимни кутиб, менга қаради.
  
  
  Кейин унинг егоси уни тушунди. У улкан егога ега кичкина одам еди. Tennis кортлари, голф майдончалари, чиройли боғлар... аммо буларнинг барчаси деярли ишлатилмади, улар шунчаки Егонинг молиявий муваффақиятидан далолат берувчи совринлар еди. Ва биз бу ерда томошабинларнинг еголари сифатида едик, Егони елкасидан силаб, унга қанчалик салқинлигини айтиб беришга таклиф қилдик. Гарчи унинг егоси унинг ёрдамига муҳтож бўлса-да, у олдиндан огоҳлантиришга берилди. "Деярли бажарилди", дедим мен Чоени ёнига келиб, унинг юзидан юмшоқ ўпиш учун суяниб. Вунинг реакцияси мени ҳайратда қолдирди. У кулиб юборди, бундай кичкина одам учун қаттиқ, хириллаган овоз.
  
  
  "Балки", деди у ва олдимиздан уй томон отланди.
  
  
  Уйнинг ичида у Чоенй ва мени биринчи қаватдаги турли квартираларга олиб борди. Мен учун янги шведлар қўйилди ва мен пастга тушишдан олдин душ қабул қилдим ва ўзгардим.
  
  
  Ву мени Егонинг офисида кутиб турарди, икки қаватли хона қимматбаҳо ўрмонлар бўйлаб панелланган ва биринчи marta нашр етилган шкафлар билан жиҳозланган. У улкан стол ортида ўтирар еди, бу еса уни аввалгидан ҳам кичикроқ ва аҳамияцизроқ қилиб кўрсатди.
  
  
  Унинг атрофида қизлар столда ва унинг олдида полда ўтиришарди. Иҳ ўн еди, баъзи Ҳинд, баъзи Шарқ, мен гумон баъзи шундай енгил танли улар соф қонли оқ еди.
  
  
  "Мен айтганимдек", деди Ву табассум билан. - Менда ҳамма нарса бор.
  
  
  У жиддий қизларнинг бошлари устидан нафис қўл силкитди.
  
  
  "Бирини танланг", деди у. "Ёки иккитаси. Сиз менинг меҳмонимсиз.
  
  
  
  Боб 9
  
  
  
  
  "Мен ерта кашф қилдим, Жаноб Картер, - деди полковник Ву ғурур билан, - инсоннинг муваффақият йўлида аломатлар борлигини. Бле кимга, қаерда залида бир kishi бу йўлда бўлади, улар енг истаган нарсани томонидан. Биринчидан, ҳаётга тўла. Кейин нарсалар... материализм, сиз уни мамлакатингизда чақирганингиздек. Кейин, катта бойликнинг биринчи белгисида, мақом. Ҳатто кейинроқ-жуда кўп жинсий қониқиш. Муваффақиятли Араб учун бу Haram. Япон гейшалари учун. Бой америкалик бекаси учун.
  
  
  "Ва хитойликлар учунми?"
  
  
  У яна қўлини силкитди. "Албатта, канизаклар. Худди бу гўзал мавжудотлар каби. Ҳар қандай лаззат ва истак учун жуда еҳтиёткорлик билан танланган тур.
  
  
  "Нега, Полковник Ву?"
  
  
  Ъ нима учун?ъ
  
  
  "Ҳа, нега менга канизакларингизни таклиф қиляпсиз? Биз айнан ески дўстлар емасмиз, улар орқали бекаларни баҳам кўрамиз. Ву жилмайиб қўйди. У таъзим қилди ва ўзини яна камтар қилиб кўрсатди, лекин Егонинг лаблари хириллади. "Чунки Ву Американинг йирик агентига совға бермоқчи."
  
  
  Ъ ёқишни хоҳлайсизми?ъ
  
  
  "Бу портлашни тўхтатинг", деди у. "Шаҳримизни кейинги азоблардан қутқаринг."
  
  
  — Мен аллақачон ишлаяпман. Бу менинг ишим. Сиз бошқача нарсани хоҳлайсиз.
  
  
  Ъ ҳа. Вақт ўтиши билан хато аниқланади. Сиз буни қила оласиз. Сиз далил келтира оласиз.
  
  
  "Кимни айблашим мумкин? Русларми?
  
  
  "Маоистлар", деди у. "Хитой Коммунистлари. Дунё бўйлаб ушбу очиқ ҳовуз таҳдиди учун улар айбдор бўлишсин. Буни мен учун қилинг ва улар сизники... улардан бири ёки барчаси.
  
  
  Мен қизлар нотекис қаторга офф кўзларимни олиш мумкин емас, уларнинг деярли яланғоч органлари хонанинг нариги томонида катта деразалар орқали оқим қуёш нурида ярқираб. Террористлар раҳбарияти томонидан таъқиб қилинганидан кейин хитойлик коммунистларни айблаш осон бўлар еди ва у, албатта, қизил ҳамкасбларига содиқлиги учун қарздор емас еди.
  
  
  "Кичик бир яхшилик, - деди у, - бундай ёқимли мукофот учун. Уни қандай одам рад етади, Жаноб Картер?
  
  
  Уники иккиланиб турди ва худди бир қиздан иккинчисига қараб турганида, ешик очилди. Орқамдаги хизматкор Хитой тилида бир неча сўз айтди ва полковник Ву ғазабланиб ўрнидан турди.
  
  
  "Мисс Mehta қайтиб келди", деди у. — Биз уни овқат хонасида кўрамиз.
  
  
  У стул атрофида айланиб, яна жилмайиб қўйди.
  
  
  "Бу ҳақда ўйлаб кўринг", деди у. "Сиз бошдан кечиришингиз мумкин бўлган қизиқарли кеча учун."
  
  
  Унинг бир кун тўхтади. Бир фикр менга юз берди. У қўлини Вунинг енгига қўйди ва у ҳам тўхтади.
  
  
  - Жуда бой одам истаган яна бир нарса бўлиши керак, полковник Ву. Ҳаётга тўла, у кўрган ҳамма нарса, мақом, унинг его танаси бардош бера оладиган барча аёллар... лекин яна нима? Албатта, сиз каби одам хоҳлаган яна бир нарса бўлиши керак. Бу нима, полковник?"
  
  
  "Албатта, Жаноб Картер."У кулиб юборди. "Ва кейин инсон фақат хоҳлаши мумкин бўлган нарса-бу ишонч... якуний ва енг қийин истак."У мени залга олиб кирди. Унинг қўлидан ушлаб, уни узун стол ва улкан қандиллар билан улкан овқат хонасига олиб кирди. У ҳукмрон Султон каби стул бошида ўтирди.
  
  
  Ревматизмнинг егоси мени қониқтирмади. Негадир у ишонч излаяпти деб ўйламаган едим. Мен у бошқа нарсани хоҳлаётганини ҳис қилдим. Лекин нима учун?
  
  
  Мен туриб олишга вақтим йўқ еди. Бир неча дақиқадан сўнг, узун стул шароб ва виандлар билан тўлдирилди ва бизга корнукопия ёғдирилди. Кичкина одам учун Ву жуда кўп миқдорда овқатланган еди ва хизматкорлар ориқ болани тепалик тубидаги бошпанага олиб келишганда ҳам але еди.
  
  
  У олдинга егилиб, болага баъзан гапиришга мажбур қиладиган ўлчовли оҳангда саволлар берди. Аммо ориқ бола мендан қочди. Ажабланарлиси шундаки, Чоени менинг қутқарувимга келди.
  
  
  У болага илгари ешитмаган лаҳжада оҳиста гапирди ва тезда унинг ишончини қозонгандай туюлди.
  
  
  "Шастри исмли одам уни жуда қўрқитди", деди у менга. "Еркак емуга таълим таклиф қилди ва кейин Егони машинага жалб қилишга уринди. У қочиб кетди ва бу ерга полковник Вунинг бошпанасига келди.
  
  
  "Ундан бу одамни қаерда кўрганини сўранг."
  
  
  Полковник Ву аралашди. У қизил шароб атрофида соус билан томизилган қирғовул оёғини узатди ва болага тирноқни олишни буюрди.
  
  
  Бу бола нима ҳақида гапираётганини тушуниш учун етарли бўлган бир нечта сўзларни ушлади.
  
  
  "Ялтироқ қизил минорали маъбадда", деганини ешитдим.
  
  
  У кўпроқ деди, лекин Чоени уни мен учун таржима қилмагунча, бу маъно мени четлаб ўтди.
  
  
  "У амин емас", деди у."У фақат маъбадни ва гуруни еслайди."
  
  
  "Ва порлаётган қизил минора", дея қўшимча қилди полковник Ву. "Бу муҳим бўлиши керак."
  
  
  Ву жилмайиб, ғурур билан стулга суянди. У мен учун бутун тиргак муаммосини ҳал қилдим деб ўйлагандай туюлди. "Мен америкалик агентга ёрдам беришдан жуда хурсандман", деди у стулдан туриб.
  
  
  У деярли бизни юборди. У хизматкорларини чақирди ва улар Чоени ва мени уй орқали тўхтаб турган Мерседесга олиб боришди.
  
  
  Биз шаҳарга қайтаётганимизда, мен наҳдан кўпроқ маълумот олишга ҳаракат қилдим. Мен имкон қадар кўпроқ билишим керак, деб ўйладим — унинг Ражуга берган ҳисоботи барча ишларга чек қўйишидан олдин.
  
  
  "Кўпгина ибодатхоналаримизда миноралар бор", деди у. "Ва уларнинг атрофида кўпчилик қизил. Бу муҳимми?ъ
  
  
  "Жин урсин муҳим", дедим мен. "Бу ажралишнинг кейинги ҳаволаси. Еҳтимол, бу Шастри у ерда осилган, еҳтимол бу қандайдир штаб-квартиранинг егоидир.
  
  
  У ўйлашга ҳаракат қилиб, бошини чайқади. "Бу ҳар қандай жойда бўлиши мумкин. Ҳатто ески Маъбад, харобалар... бутун қишлоқ улар билан тўлиб тошган."
  
  
  Ревматизм Ее мени ғазаблантирди. Биз кичкина полковник билан соатлаб ўтирдик ва у сабрсизланиб қолди. Биз шаҳар марказига етиб келдик ва у вақт қанчалик тез ўтганини англаб, консуллик олдида тўхтади.
  
  
  Шаҳардаги кескинлик қуруқ кунда статик електр енергиясига ўхшарди. Мен буни ҳавода ҳис қилардим. Ўнлаб қуролланган Ҳинд аскарлари консуллик олдида туришди, милтиқлари елкаларига осилган еди. Бошқа аскарлар бинонинг ён томонида туришарди.
  
  
  "Қизил минора билан ўша маъбадни ўйлаб кўринг", деди Чоени унга. - Мен қайтиб келаман.ъ
  
  
  Асабий Ҳинд аскари мени йўлакда тўхтатди. "Иккинчи аскар мени металл дарвоза олдида сўроқ қилди, кейин мени кун давомида жойлашган сержантнинг олдига олиб борди. Сержант менга бир нечта савол беради, кейин telefon рақамини теради.
  
  
  Slocum мени офисининг ешиги олдида кутиб турарди. Нен галстук тақмаган, сочлари таралган ва офисда совуқ бўлса ҳам пешонасида тер бор еди.
  
  
  "Биз бинони мустаҳкамлаяпмиз", деди у ҳаяжонланиб. "Биз ҳар қандай вақтда ҳужумни кутмоқдамиз."
  
  
  У ўз орқасидаги стулга чўкди. У жингалак қошидаги терни зиғир рўмолча билан артди.
  
  
  "Мен Вашингтондан Amerika ҳаёти ва мулкини ҳимоя қилиш учун 300 денгиз пиёдаларини юборишни сўрадим", деди у.
  
  
  "Marines", дедим.
  
  
  "Худо бизни асрасин, биз руслар олдида қуролсиз қола олмаймиз. Улар аллақачон ўз халқини Ню-Деҳлининг марҳамати билан бу ерга олиб боришмоқда.
  
  
  "Учинчи Жаҳон урушини шу ерда бошламоқчимисиз?"
  
  
  "Агар бу ярамас хоҳласа..."
  
  
  "Ажойиб."
  
  
  У менга кескин қаради.
  
  
  - Қизил флот ҳақида ешитмадингизми?""Уларда аллақачон машқ қилиш учун Bengal кўрфазига борадиган ескадрон бор. Ракета крейсери қўмондонлиги остида ўн икки кема.
  
  
  "Сиз буни қила оласиз, биласизми", дедим мен. "Сизлар бу ҳақда бу ерда ва ҳозир ҳақиқий ядро уруши бошлангунга қадар гаплашишингиз мумкин. Нега бу ҳақда ўйлашни тўхтатмайсиз? У ўрнидан турди ва его столига ўтди. Slocum орқага тортди.
  
  
  - Ўн бешинчи ҳақида бошқа ҳеч нарса ешитганмисиз?"
  
  
  Ъ Мустақиллик Куни? Ҳали емас.ъ
  
  
  — Сиз нимадир пишираётган бўлиши мумкинлигини айтдингиз, есингиздами?"Ва уни Россия консуллиги портлатилишини ешитдим. Сизнинг консуллигингиз бир вақтнинг ўзида урилиши керак.
  
  
  Slocum ҳушёр еди. Бу уни тўғридан-тўғри урди.
  
  
  - Бугун нимадир бўлишига ишончингиз комилми?"
  
  
  Ъ йўқ. Аммо мен улар 15-август куни катта нарсани режалаштирган бомба қўйган одамлар еканликларини ҳис қиляпман. Ўн тўртинчи куни кечқурун консулликдан одамларни осонгина евакуация қилишингиз мумкин.
  
  
  "Менинг Худойим", деди у. - Унда биз ҳеч нарса қила олмаймизми?"
  
  
  "Албатта", дедим. "Қўриқчиларингизга болаларни консулликка ташқарига чиқмасликларини айтинг."
  
  
  Ъ болалар?ъ
  
  
  Ъ ҳа. Ва менга қизил минора билан маъбадни топишга ёрдам bering. Сизда мавжуд бўлган шаҳарнинг енг катта харитаси бўлиши керак.
  
  
  Slocum интерком тугмасини босди. Бир неча дақиқадан сўнг унинг котиби харитани столига ёйди.
  
  
  Полковник Вунинг мулкига асосланиб, у бир неча соат ичида бола юра оладиган радиусли доира чизди. Кейин у Slocum штаб-квартираси атрофида бир нечта ҳиндулар томонидан чақирилган ва иҳ томонидан ушбу доирадаги ибодатхоналарни кўрсатишни сўраган.
  
  
  Улар қизил минорали иккита Маъбад билан машҳур.
  
  
  "Уларнинг атрофидаги машҳур ғалаба минорасининг нусхаси", деди менга еллик ёшлардаги Ҳинд котиби. "Бу Қутб Минар дейилади. У қизил қумтош атрофида қурилган ва баландлиги ўттиз метрдан ошади, spiral зинапоя тепага олиб боради.
  
  
  У бўлинишдан олдин қурилган. Енди маъбаддан озгина қолди.
  
  
  Ъ ва бошқалар?ъ
  
  
  — Бу шаҳарнинг шарқидаги Оссиан маъбади бўлиши керак. Бу қисман харобадир; у ерга кам одам боради.
  
  
  У унга миннатдорчилик билдирди ва Чоени машинада кутиб турган жойга ташқарига чиқди. Мен унга билганларимни айтганимда, у менга аёл айтган биринчи маъбадга йўлни кўрсатди.
  
  
  Ўн беш дақиқадан сўнг келганимизда, Қутб Минар Маъбад сифатида жуда мос емаслигини кўрдим... бу баланд қизил минорадан бошқа нарса емас еди. Уни, бошқа нарса бўлдим, мен ишонч ҳосил емас еди-да, нима. Кўп сонли одамлар учун хонага ега бўлган бош штабнинг бир тури - танҳо, яширин, ҳокимият қарамайдиган нарса.
  
  
  Оссианнинг маъбади анча истиқболли кўринарди. Квадрат устунлар тош тонозларни, қулаб тушган биноларнинг жабҳаларини қўллаб-қувватлади, ҳовли тушган тошлар уюми еди. Бир бурчакда икки қаватли қизил минора бор еди. Харобалар буталар ва дарахтлар атрофида зич ўсимликларга айланди. Тутун дарахтлар орасидан юмшоқ спиралда кўтарилди.
  
  
  "Мен бораман."
  
  
  "Мен сиз билан келаман", деди Чоени.
  
  
  Биз харобалардан ўтдик. Содиқлар келиб, сув манбаларининг баракасини олишлари учун баъзи жойлар тозаланди.
  
  
  Харобалар орасида биз одатда маъбаднинг охири бўйлаб дарахтзорга олиб борадиган яхши ишлатилган изни топдик. Катта қуюқ яшил чодирни кўрганимда деярли дарахтларда едик.
  
  
  Биз жимгина изни тарк етиб, дам олиш учун дарахтзорга кирдик. Аввалига биз фақат дарахтларни ва катта зиғир чодирини кўрдик. Кейин мен кичкина олов чуқурини ва янгисини пайқадим. Чодир остидан бир kishi чиқиб, чўзилиб, атрофга қаради, йўталди, ерга тупурди ва ичкарига қайтди. Биз бошқа ҳеч кимни кўрмадик. Оловдан бир неча тутун буришди. Орқамизда бир овоз бор еди-ярим йиғлаш, ярим қичқириқ, ғазаб истерияга тўлди. Мен ўгирилдим ва биз ҳозиргина босиб ўтган йўлга яқинлашаётган рақамни кўрдим.
  
  
  Бу тез юрадиган, лекин бироз оқсоқланган одам еди. У яқинлашганда, мен унинг кенг елкали ва кучли, болани осонгина қўрқитадиган одам еканлигини кўрдим. Бу Зокир бўладими, деб қизиқдим.
  
  
  У миммо ўтди, биз буталар ичига ducked. У бизнинг томонга қарамади. Егонинг нафаси нотинч еди ва мен унинг тез югураётганига шубҳа қилдим. Уни, у миммо бизни ўтди биланоқ Чоени юзланди.
  
  
  "Машинага қайтиб, мени кутинг", дедим. "Мен унга ергашаман."
  
  
  Йўл харобаларнинг нариги томонига ва дарахтлар боғи орқали олиб борди. Тез орада биз ески маъбаднинг орқасида едик. Фақат битта девор омон қолди. У баландлиги ўн метр ва узунлиги ўттиз метр бўлган катта тош блок ва омлет атрофида қурилган. Еркак нафас олиш учун бу нолага суянди. Кейин у атрофга қаради, ҳеч кимни кўрмади ва тешикни яширгандай туюлган зич ўсимтани сиқиб чиқарди. У ерда ғойиб бўлди.
  
  
  Мен одамга икки дақиқа вақт бердим, кейин у ерга югурдим ва бўшлиқни топдим.
  
  
  Ичкарида қоронғи еди. У ўпкаси атрофида нафас олаётганини тинглади. Бундан ташқари, овоз йўқ еди. У чироқни ёқди ва тор нур ясади. Уники тупроқли йўлакда, ўнга яқин қадам пастга тушган еди.
  
  
  У зинапоянинг пастки қисмида шам ва Amerika гугуртларини топди. Полда шамдан мумдан кейин ўнгга олиб келди. Бу ердаги йўлак баландроқ, юз метрдан ошиқроқ бўлиб, қаттиқ лойдан, еҳтимол қумтошдан ўйилган еди. Йигирма қадам нарида, хира авлиё уни рақсга тушаётганини ва порлаётганини кўрди. Tunnel ниҳоятда ески ва чириётган ҳидга ега еди.
  
  
  У аста-секин ёруғлик томон судралди. Мен уни ешитмадим. Йўлак тик белги қўйди. Кўзларимни янги нурга мослаштириш учун пауза қилдим. Олдимда туннелдан баландроқ шифтли етти фут квадрат хона бор еди. Хона атрофида иккита идиш кўринарди. Аввалига у уни кўрмади, бу Брилевга сабаб бўлди. Кейин у тўртта деворга ўрнатилган идишларда ёнаётган мойга ўхшаш машъалаларни кўрди. Хона бўш еди.
  
  
  У тезда хонани енг яқин очилишгача кесиб ўтди ва залдан пастга тушди. У тўхтади ва атрофга қаради. Мени ҳали ҳеч ким кўрмаган деб ўйлайман. Ушбу tunnel қисқа еди ва енгил бурилишни тасвирлашдан олдин етмиш метрдан кўпроқ чўзилган узунроқ ўтиш жойига очилди. Мунтазам равишда асосий туннелда хоналар мавжуд еди. Улар транссендентал роҳиблар очиқ ҳовузда медитация қилган ҳужайраларга ўхшарди.
  
  
  Tunnel охирида яна бир белги Стални кенгроқ ва енгилроқ қилди.
  
  
  Машъалалар орқамдаги йўлни ёритди, лекин олдимда бошқаси муқаддас бўлиб туюлди. Кейин електр симга осилган биринчи чироқни кўрдим. Бу ерда tunnel иккига бўлинди: мен тўғри бурилдим, у ерда електр чироқлари етти метр оралиғида осилган еди. Бироз нарида tunnel катта залга очилди. Tunnel торайиб, нола залининг орқа томонидаги кичик балконга олиб борди.
  
  
  Менинг остимда жуда кўп фаолият бор еди. Ўн беш ўғил, уларнинг ерта вояга уларнинг енг, стул атрофида ўтирган еди, busily қора деворлар безатиш. Бошқалар фитил бўлакларини кесиб ташлашди. Бошқа ўғил болалар бўш қутиларни йиғишди ва иҳни камар йўли орқали бошқа хонага олиб боришди.
  
  
  Очиқ завқ мени босиб олди. Уни тўлиқ номини ишлаб чиқарадиган завод ёки террорчилар икки чорак бомба ясаган жойлар атрофида камида биттаси топди. Мен бу ерда ўғил мен кимё заводида калий нитрат йиғиш кўрган едим одам каттароқ еканини англаб, лекин мен ҳам бир совуқ ҳис. Улар аскарларга ўхшарди. Улар нима қилаётганларини билишгандай туюлди, гўё иҳ ўқитилаётгандек.
  
  
  Мени ҳеч ким кўрмади, лекин мен балконнинг карнайларидан кўринмасдан ўтолмадим. Кейин орқага қайтиб, чап туннелни синаб кўрдим. У кичик белги қўйди, кейин, масалан, бошқа вилка билан бир хил йўналишда ҳаракат қилишни давом еттирди. Кўп ўтмай, у бир қатор ҳужайралардан ҳам ўтди. Булар ишлатилган. Ичкарида сомон сумкалар ва ифлос рюкзаклар бор еди, уларда ўсмир ўғил болаларнинг ер юзидаги нарсалари бўлиши мумкин еди.
  
  
  Ушбу туннеллар Kolkata остида кўп километрларга чўзилиши мумкин. Мен тез чиқиш топиш ёки мен фақат қабул едим йўналиши қайтиш учун зарур бўлган. Олдимда яна бир бўш жой бор еди. Ичкарида стол, кресло ва бир нечта стул бор еди, уларнинг орқасида рамкали ёғоч ешик бор еди.
  
  
  Хона бўш еди. Унинг кейинги куни тезда ўтди. У қулфланмаган.
  
  
  Уни очиб, у сиртга олиб борадиган яна бир йўлакни кўрди. У чиқиб, Мерседесга қайтиб кетди.
  
  
  Чоени у ерда йўқ еди.
  
  
  Унинг йўл бўйлаб зулмат атрофида унинг қўнғироқ ешитдим.
  
  
  - Ник, яхши=).
  
  
  Мен ўгирилдим ва миямда олтинчи туйғу чертди. Еҳтимол, бу Қуёшдаги металл буюмнинг овози ёки порлаши еди. Билмайман, лекин мен cringed ва менинг Luger тутди.
  
  
  Кейин его уни кўрди... Жасур Ҳинд у унинг орқасидан маъбадга борди. У менга машинанинг олд қисмидан яқинлашди. У пичоқни боши устида ноқулай силкитди. Дарҳол luger менинг қўлимда еди.
  
  
  У қурол нафрат, албатта, лекин у менга келаётган сақлаб. У орқага чекинди ва огоҳлантириш билан бақирди. Унинг егоси уни ўлдиришни хоҳламайди. Мен бу Зокир Шастри еканлигига амин едим ва унга албатта тирик керак едим. У юзим олдидаги ҳавони кесиб ташлади ва мен узоқлашаётганимда яна силкитди.
  
  
  Унинг ноиложликдан, у юзидан бир marta дюйм ишдан, огоҳлантириш сифатида, ва унинг қўлига иккинчи marta бошланган. Ўқнинг зарбаси уни айлантириб йиқитди; лекин у оёқларига сакраб тушди ва қўли осилган ҳолда мен томон келди.
  
  
  У яна уни отиб ташлади, бу сафар оёғига. У егосини ағдаргандек олдинга йиқилди.
  
  
  Беихтиёр, мен орқага қадам ва иккинчи ҳужумчи учун тайёр менинг қурол бўлиб, лекин мен кўриш мумкин фақат ҳаракатлар Чоени бошқа томондан менга томон югуриб еди.
  
  
  У ўзини қучоғимга ташлади, лекин мен уни итариб юбордим. Мен унинг орқасидан оёқ товушини ешитдим. Маъбад атрофидаги болалар югуриб чиқиб, харобалар ортидаги ески юк машинасига чиқишди.
  
  
  Улар қочиб кетишди, лекин биз уларга ергашишимиздан олдин мен одамни ушлаб туришим керак еди. Его уни оёғи билан орқасига ўгирди.
  
  
  У ўлган еди. Менинг муштим катталигидаги тешик менинг егоимнинг киндиги бўлган жойда еди. Чоени менинг ёнимда ўтирди, қонни кўриш билан аниқ ҳаракациз. Ъ бу ким?ъ.
  
  
  У чўнтагидаги одамнинг ҳамёнини овлаб, ерга ёйди. Қоғозлардаги исм аниқ тушунарли еди.
  
  
  "Зокир Шастри". Уни ниҳоят топди.
  
  
  У жасад ёнида тиз чўкди. У дарҳол унинг қўли ва оёғидаги қонли тешикларни кўрди. Уники соғинмади. Яна кимдир емуни орқасига отди. ГАВК олд томондан чиқиб, киндигини гуллаб-яшнаётган гул каби унинг олдига ажратди.
  
  
  Кимдир Шастрини гапиришдан олдин ўлдирмоқчи бўлган, кимдир ҳиндистонлик пичоқ билан ўз жонига қасд қилган пайтда йўл бўйлаб турган.
  
  
  Лекин ким?
  
  
  
  Боб 10
  
  
  
  
  Ъ қаранг! Чоени хитоб қилди.
  
  
  У ўрнидан турди ва юк машинасига қаради. Ўғил болалар билан юкланиб, у тезликни кўтариб, кўчада тезлашди. У хандақда ётган муқаддас сигирдан қочиш учун бурилди, сўнгра ўқ овози билан уйдан шошилиб чиқаётган кичик оломонга очиқчасига ҳужум қилди. Одамлар ён томонга силжишди ва юк машинаси бурчак атрофида гумбурлади.
  
  
  "Келинглар", деб чақирди Чоени. "Биз унга ергашамиз."
  
  
  Мерседесга сакраб тушганимизда орқа ойна ёрилиб кетди. Кўзни қамаштирадиган кўзлар бутун деразани ўргимчак тўри билан қоплади. Иккинчи ғала-ғовур ешикка урилиб, пастдаги ўриндиққа тушди.
  
  
  Шубҳасиз, Шастри ягона нишон емас еди, лекин мен ҳозир оловни қайтаришга улгурмадим.
  
  
  Уники тезлашди ва Мерседес тузоқ ешиги орқали ўқ каби олдинга отилди. Биз бурчакда йиқилиб тушдик ва Чоени ўзини тортиб олишга уринаётганда қичқирди.
  
  
  Биз йўл четига сакраб тушдик, йўл четига ўттиз ярд ергашдик ва ниҳоят кўчага қайтдик. Олдимизда ҳаракатланаётган юк машинаси уни кўрди ва олдимиздан қопқоқ сифатида бошқа машина ўтиши учун секинлашди.
  
  
  "Сиз ҳайрон бўлдингизми?"Чоени уни сўради.
  
  
  У менга қаради ва бошини чайқади. У орқа деразага қараб турди, лекин ҳеч ким бизни кузатмади. У қўрқиб кетди.
  
  
  "Юк машинасини томоша қилинг", дедим. "Агар биз уни йўқоцак, бошидан бошлашимиз мумкин."Юк машинасининг орқасида ярим блок, биз уни шаҳарга кузатиб бордик. Ярим соат ўтгач, юк машинаси Доом Дом аеропортининг ён томонида тўхтади ва ўсмир болалар қути атрофида сакраб чиқишди. Ғарбий костюм кийган ингичка ҳиндистонлик ҳайдовчи иҳни станция биносига ҳайдаб юборди.
  
  
  Биз Мерседесдан чиқдик ва уларни платформага кузатиб бордик. Иҳ иккинчи жаҳон уруши бошланганда Бирмага учиб кетганга ўхшаган ески ДC-3 ни кутаётган еди.
  
  
  Улар кирганларида, у нафаси остида лаънатлади. Самолётга ергашишнинг ҳожати йўқ еди.
  
  
  - Иҳ парвоз режасини оласизми? Чоени ундан сўради. "Балки Раж сизга ёрдам бериши мумкин."
  
  
  У бошқарув минораси зинапояси томон юришдан олдин бир зум ўйлади. У қайтиб келганида, ДC-3 аллақачон учиш-қўниш йўлагининг охирида еди.
  
  
  У бахтли кўринарди ва менга бир нечта калитларни узатди.
  
  
  "Улар Рахолга учишади", деди у. "Бу Непалдан унчалик узоқ бўлмаган Ҳимолой ёнбағирларида. У етти юз километрдан кўпроқ масофада жойлашган.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Бизда ҳам самолёт борми?"
  
  
  "Piper Команчи", деди у. — Сиз ҳеч қачон нен-да учганмисиз?
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  - У ҳам.- У қўлимни олди ва мени ташқарига олиб чиқди. "Яқинда қоронғи бўлади", дедим мен. "Бу ёритилган аеропорт еканлигига аминмисиз?"
  
  
  У куларди. "Хавотир олманг. Биз учиш-қўниш йўлагини ёритиш учун гугурт ташлаймиз.
  
  
  Мен иккиланиб қолдим, лекин у олдимдан ангар томон югурди. Мен у ерга келганимда, у аллақачон forma кийган полициячи билан гаплашиб, механикларга буйруқ берган еди. Улар Команчини чиқаришди ва биз бу ўйинни бортда ўйнадик. Ўн дақиқадан сўнг биз учиб, шимолга йўл олдик.
  
  
  Бу узоқ парвоз еди ва биз қишлоқ чироқларини кўришимиздан олдин аллақачон қоронғи еди. У радиода гаплашаётган еди ва пастдаги майдон автомобил фаралари билан ёритилган еди. Чоени машинани аеродромнинг қадоқланган ахлоқсизлигига ишонч билан туширишдан олдин бир айлана қилди. Ерда яна иккита самолёт бор еди ва уларнинг атрофидаги самолёт биз Калкуттада учаётганини кўрган ДC-3 еди. Чоени автотураргоҳга кирди ва биз ДC-3 ни текширишдан олдин машинани қанот ва думга боғладик. У тарк етилди. Екипаж ёки биз Калкуттада кўрган ўғил болалар ҳақида ҳеч қандай аломат йўқ еди.
  
  
  Кичкина вокзал биносида ҳукумат амалдори пештахта ортида ўтирарди. Чоени емга ҳамёнидаги картани кўрсатгунча у зерикиб қаради. Кейин у ёришиб, чойнак билан чиқди. Биз заиф ичимлик ичаётганимизда, у бизга келишимиздан бир соат олдин ўғил болалар билан тўла машина қўнганини ва иҳ юк машинасини олганини айтди.
  
  
  У бундан бошқасини билмас еди. У бизни ерталабгача дам оладиган орқа хонага олиб борди.
  
  
  Тонгда биз қишлоққа тупроқ йўлини олдик.
  
  
  Қишлоқнинг кўриниши менга ёқмади. Бир нечта тош уйлар, кимсасиз шамолли тепаликлар, бепушт тупроқда бир нечта ингичка дарахтлар ва ҳамма жойда chang бўлган кўча. Тупроқ йўл асфалтланган ва унинг устида яқинда юк машиналари излари бор еди.
  
  
  Бу ҳудудда уни фақат битта бошқа машина кўрган еди, Ҳимолой етакларида ғалати ва жойида бўлмаган ески Rambler.
  
  
  Чоени Rambler егаси билан суҳбатлашди. "Ҳудудни ўрганиш учун бизга сизнинг машинангиз керак", деди у. "Ҳаво намуналарини кўра олмайдиган жуда кўп нарса бор. Бунинг учун сизни қайтариб беришга тайёрмиз.
  
  
  Бу одам қизиқмади. У машина ҳаракатлана олмаслигини айтди ва у чопаётган тошга ўгирилди.
  
  
  Бошқа уйда, аҳолиси ўғил миммо ўтиб билан юк машинасини кўрган бўлса, биз сўради. Аввалига аёл сабр билан тинглади. Кейин у Чоенй айтган нарсадан ғазабланди. Унинг кўзлари чақнади ва у ешикни ёпди.
  
  
  Чоени хафа бўлди. "Улар Ҳиндистонда бундай қилмайдилар", деди у. "Биз тинглаймиз, биз рози емасмиз ва биз доимо куламиз. Ёш аёл ҳайратда қолди. Менга ёқмайди.
  
  
  Қўшни уйда биз бир хил рад етишни бошдан кечирдик, гарчи кўпроқ ўртача. У ерда яшаган чол қўрқувдан иммунитетга ега бўлиб туюлди. У аллақачон қабрга жуда яқин еди. "Ҳеч ким юк машинаси ҳақида ҳеч нарса демайди", деди у. "Биз илгари еголарни бир гуруҳ ёшларнинг еголари билан кўрганмиз. Аммо жуда кўп савол берадиганлар узоқ умр кўрмайдилар. Калкуттага қайтиб boring. Бу ерда фақат ўлим ҳукмронлик қилади. Ҳатто сиз билан гаплашиш ҳам оиламни шубҳали қилади. Уйга boring.ъ
  
  
  У орқага чекиниб, ешикни ёпди.
  
  
  Чоени саросимага тушди. "Еҳтимол, биз орқага қайтишимиз керак", деди у. "Биз бу одамларга муаммо туғдирмоқдамиз. Бизсиз улар учун етарли.
  
  
  - Сиз биз фақат Калкутта пиво муаммолар ҳақида унутиш керак дегани?"
  
  
  "Йўқ, лекин биз Ражга айта оламиз. Агар керак бўлса, у бизга армия юбориши мумкин.
  
  
  Уни, у ҳеч деди, ва юк машиналари нинг трекларни амал давом. У мен билан учрашишдан олдин бир лаҳза иккиланди. Биз қишлоқ орқали юрар у баҳслашиб тўхтади, юқори ён бағирлари учун юк машиналари шиналари ўраш кузатиб қуйидаги. Бизнинг орқамизда қишлоқ жонланаётган еди. Деҳқонлар кулбаларидан чиқиб, бизга қизиқиш билан қарашди. Афтидан, чет елликлар, камида ғарбликлар, бу соҳада кам еди. Бизнинг мавжудлигимиз ҳақидаги хабарлар атрофга тарқаладими, деб ўйладим.
  
  
  Биз тепаликдан икки мил юрдик ва биз кўрган биринчи буталар олдида тўхтадик. Биз кичик жарликда едик. У тик туриб, абадий қор қопқоғи билан тоғларга қаради.
  
  
  "Бу умидсиз", деди у Чоенидан кўра ўзига кўпроқ.
  
  
  У сўради. Ъ нега?ъ
  
  
  — Биз нима қидираётганимизни ҳам билмаймиз. Тоғлар юзлаб километрларга чўзилган. Бу юк машинаси ҳам йўл кетган бўлиши мумкин. Бизда у билан ҳамқадам бўлиш имконияти йўқ."
  
  
  "Ўшанда?"- Бу нима? "у умид билан сўради.
  
  
  Мен жавоб бермадим. Вақт енди менинг рақибим еди. Агар биз орқага қайцак, бутун кунни йўқотардик. Ўн бешинчи кун жуда яқин еди.
  
  
  У уфқни яна босқичма-босқич ўрганиб чиқди, диққат билан еътибор қаратди, сўнгра нигоҳини ландшафтнинг кейинги қисмига ўтказишга имкон берди. Ниҳоят у буни кўрди... буталардаги заиф ҳаракат, тахминан уч юз метр олдинда.
  
  
  Бизни томоша қилишди. Бу яхши белги еди. Аммо биз хоҳлаганлар тог ъ етакларида ўсадиган паст чўткада осонгина яширинишлари мумкин еди ва бутун армия тоғларга олиб борадиган жарликлар ва дараларда яшириниши мумкин еди.
  
  
  Улар кўздан қолиш учун ҳаракат бўлса, биз юк машинасини ёки ўғил топиш ҳеч қандай имконият бор еди. Биз хоҳлаган одамлар бизга келишлари керак. Бу бизнинг веб-умидимиз еди.
  
  
  Шундай қилиб, мен Лугерни ғилофидан олиб чиқдим ва уни уфқда кўрган трафик йўналишига кўпроқ ёки камроқ йўналтирдим.
  
  
  Чоенй ютиб юборди. Ъ сиз нима қиляпсиз? Сиз ақлдан озганмисиз?ъ
  
  
  - Мен қўлга олишга ҳаракат қиламан", дедим.ъ
  
  
  "Юк машинаси атрофидаги одамлар."У тетикни тортди ва қурол яна бир бор қичқирди. "Самолётга қайтинг", дедим мен. "Калкуттага учиб, ёрдам олинг."
  
  
  У яна тетикни тортди.
  
  
  "Йўқ, - у норозилик билдирди. У қўлимни туширди ва мени яна отишдан тўхтатди. "Бу сизни ўлдиради."
  
  
  "Қайтиб кел", деб чақирди у, лекин у қимирламади.
  
  
  Luger уни ушлаб, кўтариб олди. Унинг танаси менинг ёнимда титраб кетди.
  
  
  "Еҳтимол, мен сизга ёрдам бера оламан", деди у. Мен унинг таълимини олдим, биласизми.
  
  
  У уни итариб юбормоқчи бўлди, лекин жуда кеч еди.
  
  
  Двигателнинг овозини ешитишдан олдин, кичик юк машинаси тог ъ йўлидан тезлашди.
  
  
  Армия рюкзаклари ва милтиқлари тайёр бўлган тўрт kishi ундан сакраб чиқишди. Менга тўртта қурол кўрсатилди.
  
  
  "Салом, бу нима?"Мен ғазабланиб сўрадим. "Бу милтиқлар нимани англатади?"
  
  
  Юк машинасидан салла кийган баланд бўйли, озғин hindu чиқиб, бизга қаради.
  
  
  "Сиз ўқ уздингиз", деди у Hindu тилида ва уни мукаммал инглиз тилида такрорлади.
  
  
  "Аждаҳо", деб ёлғон гапирдим. "Кобра". У хотинимни қўрқитди.
  
  
  У ёлғонни еътиборсиз қолдирди ва Чунйини диққат билан кўриб чиқди.
  
  
  - Сиз қишлоққа ўша кичкина қизил самолётда келдингизми?"- у сўради.
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  Ъ нега бу ерга тушдингиз? Биз бу ердаги сайёҳлик йўналишларидан узоқдамиз.
  
  
  "Биз диққатга сазовор жойлармиз. Бу Ҳиндистонда биринчи."Салла кийган одам шубҳасиз Чоенига қаради ва у тезда тушунди.
  
  
  "Мен хотиним билан Ню-Ёркдаги Бирлашган Миллатлар ташкилотида учрашдим", деб тушунтирдим.
  
  
  У менга ишонмади, лекин у бир муддат ўйнашда давом етди.
  
  
  "Биз билан минишни хоҳлайсизми?"- Бу нима? "у мулойимлик билан сўради.
  
  
  "Ҳа," Чоени рози бўлди. "Мен жуда чарчадим."
  
  
  Еркак хушмуомалалик билан олдимизда юрди ва Чоинига олд ўриндиққа ёрдам берди. У ёнида шифрланган ва қуролли юк машинаси орқа чиқишмоқда кўрдим.
  
  
  Двигател юқорига кўтарилди ва бир сония давомида у орқа ойнасида милтиқнинг думбасини кўрди. У мени бош суягига қаттиқ урди. У фақат чапга бир оз шўнғишга муваффақ бўлди. Бу қўпол зарба еди, лекин оғир ёғоч қути ҳали ҳам миямни ваҳшиёна силкитиши учун мени қаттиқ урди. Онгсиз онгни юмшоқ Бахмал плаши билан қоплашидан олдин сизда пайдо бўладиган оғриқли туйғу бор еди.
  
  
  Кейинчалик, ўтириб, нола қилиб уйғонганимда, қўлларим ва тўпиқларим боғланган ҳолда топдим. Менинг қўлларим танам олдида еди ва мени қўриқлаган икки қуролланган одам ҳаётимнинг қуролини ясадилар.
  
  
  Биз қанчалик узоққа борганимизни билмасдим, лекин йигирма дақиқадан кўпроқ ҳушидан кетолмасдим. У бошқа нарса ҳақида ўйлашдан олдин, юк машинаси тормозланиб, дарвозадан ўтиб кетди. Иккала томонда тиканли симлар ва пўлат сим атрофида иккита панжара бор еди.
  
  
  Узун бўйли одам юк машинасининг орқа томонига юрди.
  
  
  "Его тўпиқлари атрофидаги арқонларни кесиб олинг ва Егони столимга олиб boring", деди у.
  
  
  Унинг овози қаттиқ ғазабланди. "Нима демоқчисиз, мени ҳайратда қолдиринг ва боғланг?"
  
  
  Атрофимдаги аскарлардан бири қўлининг орқа томони билан юзимга тарсаки туширди. Бошқалар кулишди.
  
  
  Улар мени олдинга суришди ва Чоени уни орқамиздан ешитди. У озми-кўпми уни кўтариб, бошқа томонга кетаётган икки қуролли одам билан гаплашаётган еди.
  
  
  Бу формага қарамай, қандайдир тўда еди. Юк машинасидаги аскарлар мени итариб юборишди ва унинг қобиғи улар орасидан ешиги паст, лекин чап томонида деразалари бўлмаган бино томон ўтаётганда мени итариб юборишди. Бир чироқ Брйлев кун давомида оқиб нур ўз қўшилади. Мени ичкарига итариб юборишди ва ешик тезда орқамдан ёпилди.
  
  
  Хона шкафлар, стол ва ёзув машинкаси бўлган офисга ўхшарди.
  
  
  "Сизнинг идентификациянгиз сизнинг исмингиз Matson, Ховард Matson еканлигини айтади", деди салла кийган одам. - Мен ҳақиқатни билмоқчиман."Сиз кимсиз ва нега бу ерда айланиб юрасиз?
  
  
  "Мен тадбиркорман, ҳаммаси шу."
  
  
  "Бу нарсалар биланми?"У Вилгелмина ва Гюгони ушлаб турарди. Кўринишидан, улар мендан юк машинасида мендан олишди. У иҳни четга тортди ва даҳшатли табассум билан менга ўгирилди. "Келинг, Жаноб Matson, сиз бизни камситасиз."
  
  
  Мен соқчиларим мен ҳақимда тан олишга тайёр бўлганларидан кўра кўпроқ билишларига шубҳа қилсам ҳам, қўпол Amerika ролини бир мунча вақт кўпроқ ўйнашга қарор қилдим.
  
  
  "Мана, - дедим мен, - сиз ўша аҳмоқ Ҳинд деҳқонларининг ақидапарасти бўлишингиз мумкин, лекин билишимча, сиз шунчаки одамларни таъқиб қилаётган қароқчисиз. Сиз ва сизнинг ёлланма аскарларингиз ахлатга ўхшайсиз. Мен уни кўрдим, енди бўрилар тўдасида емас. Менга яқинлашишга уринманг, акс ҳолда мен уни шунчалик қаттиқ ураманки, сиз нола қила бошлайсиз. Енди қўлларимни ечинг!"
  
  
  Бу ески ғазаб ҳийласи еди ва у ўз мақсадига хизмат қилди. Бу его чалкашлик ва ғазабга сабаб бўлди. У ўрнидан турди ва мени қаттиқ урди; уни қаттиқ, юз ўгирди, ва атрофида ўралган, қаттиқ унинг его тепиб. Кейин мен буйракларнинг орқа томонига урилдим. Оғриқ даҳшатли еди.
  
  
  Мен енди қаршилик қилмадим ва икки kishi мени столга судраб боришига рухсат бердим. Улар арқонларни кесиб, қуролларини менинг нишонимга қаратдилар.
  
  
  "Ечиниб олинг", деб буюрди капитан иҳ. Ъ бутунлай.ъ
  
  
  Мен қарши емасдим. Кийимларим ечилганда, улар мени тахминан стулга судраб олиб, қўлларим ва оёқларимни бир-биридан боғлаб қўйишди.
  
  
  Капитан столга ўтирди ва менга қаради.
  
  
  "Енди, Жаноб Matson, - деди у, - еҳтимол сиз бизга ўзингиз ҳақингизда бир оз кўпроқ маълумот беришингиз мумкин. Сиз кимсиз? Бу ерда нима қиляпсиз?"ъ
  
  
  "Мен америкаликман", деди у ўз мақсади сари барқарор ҳаракат қилиб. - Сиз бошқа билишингиз шарт емас. Агар Ақш консули топса
  
  
  У кулди. Унинг атрофидаги еркаклар ҳам шундай еди.
  
  
  "Консул?"Калкуттада? Сиз ҳазил қиляпсиз, Жаноб Matson ёки сизнинг исмингиз нима бўлса. Икки кун ичида Калкутта енди Amerika консуллигига ега бўлмайди. Еҳтимол, енди Калкуттада ҳам емас. Лекин сиз буларнинг барчасини аллақачон биласиз, шундай емасми?
  
  
  Мен у нима ҳақида гапираётганини билмаслигимни айтдим. У жуда сабр билан бош ирғади.
  
  
  "Албатта, албатта", деди у юз ўгириб. У менга қайтиб келганида, Егонинг қўлида узун устара кўрди. Тўсатдан у мени қўлга олишимга рухсат бериш яхши фикр емаслигига амин бўлди.
  
  
  - Сиз ҳеч қачон оғриқни ҳис қилганмисиз, Matson?"одам сўради. "Даҳшатли, чидаб бўлмас оғриқ, бу сизнинг ичакларингизни йиртиб ташлайди ва сизни тез ўлим учун ёлворишга мажбур қилади?"
  
  
  Устара юзимга чақнади; унинг узунлиги олти дюйм ва шу қадар ўткир едики, у ерталабки нурда оҳиста ялтираб турарди. Пичоқ биринчи marta теримга тегса, у нишонга тегди деб ўйламаган едим — кесиш шунчалик бошқариладиган, силлиқ еди. У чап қўлига қараш учун бошини бурди. Кўрсаткич бармоғимнинг учидан бошланган пичоқ кафтимни кесиб ўтди, билагидан миммо ўтди ва елкамга кўтарилди, кейин кависли ва ёқа суяги устида ушланди.
  
  
  Биринчи оғриқ билагимга пичоқ кесилганини кўрганимда келди. Уни, кўзларимни юмди, лекин у бошланди. У қичқирмоқчи еди.
  
  
  - Сиз минг marta кесилган ўлим ҳақида ешитганмисиз, Жаноб Matson?"Бу қадимги шарқона қийноқлар, одатда кимдир маълумот олишни хоҳлаганда қўлланилади ва тегишли одамнинг ҳаёти ҳеч қандай аҳамиятга ега емас. Оҳ, минг кесишнинг барча қурбонлари ўлади деб айтмайман. Баъзилар омон қолишди. Иҳнинг бутун танаси чандиқлар билан қопланган. Кесмалар фақат терининг биринчи қатламидан қандай ўтишига еътибор bering, шунда кесма чизиғи бўйлаб фақат бир неча томчи қон ҳосил бўлади. Олдинга силжиганимизда, биз янги йўлларни топамиз ва чуқурроқ ва чуқурроқ шўнғиймиз. Кесишлар бош ва кўкракдан жинсий аъзоларга ўтганда, ҳатто енг кучли одам ҳам қичқиради. Кам одам оғриққа тоқат қила олади."
  
  
  Кейинги кесиш биринчиси билан бир хил еди, лекин ўнг қўлимда ва қўлимда. Бу сафар устара чуқурроқ кетди... а ёниб турган, беихтиёр турилибди searing оғриқ унинг бурун орқали амалга ошириш учун рухсат байроғи snort сабаб. Тишларим ва лабларим қисилган еди. Мен у ҳақида ўйладим: "агар мен унинг оғзини очишдан бош торцам, оғриқ қичқириғини ушлаб туриш мен учун осонроқ бўлади."
  
  
  Узун бўйли одам ўз ишини тушунди. У его кўзларида завқ нур кўрдим, его ва бурун ва ўралган лаблари атрофида мушакларда кучланиш, менинг иягимга бу сафар — — менинг кўкрагига ва ошқозон бўйлаб учинчи кесма чизиқ кузатув тезюрар қайиқ қайтиб танамга кўчиб сифатида.
  
  
  Ҳиндистон яна гапирди. Унинг кўзлари очилди, уларни қачон ёпганимни билмайман.
  
  
  "Оғриқ чегараси қизиқ. Баъзи ғарбликлар бу нуқтада бутунлай бузилади. Улар сизга биринчи marta билганларини айтиб беришади. Иккинчи кесишда улар йиғлаб, раҳм-шафқат сўрашади. Учинчи кесмада улар истерикага айланади ёки онгни йўқотади. Сизнинг оғриқ чегарангиз анча юқори ёки сизнинг машғулотингиз мен ўйлагандан яхшироқдир. У кесмани тугатди. Ъ енди саволлар учун. Бизни жосуслик қилиш учун сизни ким юборди?"
  
  
  Мен ҳеч нарса демадим. У чиқиш йўлини, қочиш йўлини топиши керак еди. Ҳозирча бу умидсиз кўринарди. Арқонлардаги тугунлар моҳир еди; мен нуни чўзганимда, қўлларим ва оёқларим саркмаслигини англадим. Кресло тор ва осонгина егилган еди, лекин у ағдарилса ҳам, у жуда оз нарса қила оларди.
  
  
  "Сизни бизга жосуслик қилиш учун ким юборди, Matson?"
  
  
  Пичоқ менинг қўлимдаги бошқа кесимдан ярим дюйм узоқликда тушди. Бу сафар у чуқурроқ кесилди ва мени хафа қилишдан кўра кўпроқ хўрсинди.
  
  
  Ешик очилди. Аскар бошини тиқди. Ъ олов! у хитоб қилди. Егонинг юзи ҳаяжонланди ва у сигнални такрорлади. "Олов, Капитан! Ташқарида.ъ
  
  
  Капитан ғазабланган юзини қилди. У олиш керак еди, унинг его сўзини деб хафа туюларди. "Қочма, Matson", деди у.
  
  
  У ва соқчилар ешикдан югуриб чиқишди, мен еса енгил нафас олдим. У ташқарида нима бўлаётганини билмас еди, лекин танаффусдан хурсанд еди.
  
  
  Бу мени яна кўзларимни юмишни ёки ёрдам чақиришни хоҳлади, лекин иккала фикр ҳам бефойда еди. Йўқотадиган сониям йўқ еди.
  
  
  У хонага қаради. Аввалига мен чиқиш йўлини кўра олмадим, теримга тишлаётган арқонлардан озод бўлишнинг ҳеч қандай усули йўқ. Кейин у кейинги столда ёг ъ чироқининг ёниши ҳақида ўйлади.
  
  
  У чироққа қанчалик узоқ қараса, ғоя тезроқ шаклланди. Бу жуда қийин еди, аммо еҳтимоллик устанинг ўлик устара билан қайтишини кутишдан кўра юқори еди. Агар мен чироқни ағдариб, билакларимга арқонларни аланга устига боғлаб қўйсам, менда имконият бор еди.
  
  
  Лекин бу жуда узоқ емас еди. Унинг зўрға ҳаракат қила олади. Сакраш ва буриш, у фақат стулни бироз егиши мумкин еди. Уни ағдариб ташлаш учун бор кучим керак еди, шунда у гандираклаб кетди. Аммо охирида стул ағдарилиб, ён томонига йиқилди. Йиқилиш мени ҳайратда қолдирди ва оғриқни кучайтирди.
  
  
  У стулгача бўлган масофани ҳисоблаб чиқди ва секин стулни ўнгга сурди. Кейин мен уни ҳаётга айлантирдим, шунда стул менинг орқамда еди ва менинг егоим уни стулга қарши калтакланган Қўчқор каби ишлатди. Чироқ милтиллади, кейин тушди. У ерга қулаб тушди ва олов ҳовузида портлади.
  
  
  Яхшиямки, чироқ жуда тўла емас еди, лекин ёг ъ ахлоқсизлик полини намлашдан олдин тезда ишга киришишим керак еди.
  
  
  Олов мени боғлаб турган кучли арқонларни аста-секин кемириши учун қўлларимни аланга устида ушлаб туриш учун ён томонга силжиш учун бор кучим керак еди.
  
  
  Кўп ўтмай, аланга ёнишни бошлади ва билакларим ҳам ёнди. У уни олдини олиш учун ўнг қўли билан қаттиқ тортди. Арқон куйишда давом етди.
  
  
  Оғриқ миямдан отилди. Арқон ёнаётган еди, мен унинг билагимдаги сочларни куйлаётганини ва теримни қизариб кетганини кўрдим. Мен уни яна ўнг қўлим билан тортдим ва арқон билагимга оғриқ билан тишлади. Яна бир туг ва менинг билагим озод қилинди.
  
  
  У арқоннинг қолган қисмини унинг қўлидан тортиб олди, кейин чап қўли атрофидаги тугунларни ечди. Улар яхши ётқизилган. Менинг бутун ўнг қўлим ва билагим ёнаётган еди, бу еса оғрийди. Аммо бу менинг кетиш учун ягона имкониятим еди. Ниҳоят тугунлар бекор қилинди; у оёғидаги арқонларни йиртиб ташлади ва кийимларини ушлади. Менинг қуролим ва пичоғим столда еди. У поябзалини кийиб, кетмоқчи бўлганида, баланд бўйли Ҳинд ешикдан кириб келди. У мени кўрганида жуда хурсанд бўлмади ва қурол ҳаётда емуга ишора қилди.
  
  
  У мени отиб ташлашимни кутиб, унга қараб турарди. Аслида, у қуролга шунчалик еътибор қаратдики, у бошқа қўлимдаги пичоқни зўрға кўрди. У его танасига чаноқнинг юқорисида кирди.
  
  
  Пичоқдан орқага чекиниб, ярани қўллари билан ёпганида, унинг его лабларидан гуриллаган овоз чиқиб кетди. Кейин у ерга силжиди.
  
  
  Мен уни ағдарганимда у ўлмаган еди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Қиз қаерда?"
  
  
  "Кетди", деди у. Қон рта егосининг бутун бурчагига отилиб чиқди ва у йўталди. "У хонасида олов ёқди. Илтимос, мени аниқланг. уни...ъ
  
  
  Кейин тўсатдан у ҳали ҳам оёғим остида ўлик ҳолда ётарди.
  
  
  Кечирасиз. Мен ўз егоимни тирик сақлашни афзал кўраман, лекин пичоқ аниқ қурол емас.
  
  
  У атрофга қаради. Бурчакда автомат, токчада иккита қўл гранатаси бор еди. У гранаталарни чўнтагига солиб, автоматни тайёр ҳолатда ушлаб, ешик олдига борди. Бу ерда нима бўлганини, Калкутта билан нима алоқаси борлигини билиш унга боғлиқ еди ва уни топиш Чоенига боғлиқ еди. У ешикни очди ва ташқарига чиқди.
  
  
  
  Ўн Биринчи Боб
  
  
  У еҳтиёткорлик билан ташқарига чиқди. Мен уни атроф-муҳитнинг бир қисми каби ҳис қилиш учун хонасида унга тикилган кўйлаги топдим. Бошини пастга тушириб, у қисқа вақт ичида атрофдаги қўриқчилардан бирига ўтиши мумкин еди.
  
  
  У олов тутунидан нафас олди ва ўт билан қопланган кулбадан келаётган алангага қарши курашаётган одамларнинг қичқириғини ешитди.
  
  
  У ески Amerika ғарбининг қалъаси таассуротини берадиган бир қаватли бинолар билан ўралган ҳовлига кирди. Ўнлаб бинолар бор еди, учтаси атрофида казармага ўхшарди ва биттаси кафетеряга ўхшарди. Учта юк машинаси бинолардан бирининг олдида тўхтаб қолди.
  
  
  Бу фақат, чунки ёнғин мен юк машиналари учун шошиб сифатида ўнлаб формадаги еркаклар мени фарқ қилмади, деб жанг бўлди. Мен деярли ўша ерда едим, яқин атрофдаги машина ортидан бир kishi пайдо бўлди. У огоҳлантириш қўлини ушлаб, тўғри ёнимга келди. У менга қизиқиб қаради, кейин орқага чекинди ва его чақирганда ёрдам чақирмоқчи бўлгандай туюлди. У ҳайрон ва шубҳали қараб, олдимга келди.
  
  
  "Бир marta босиш ва сиз тугатдингиз", дедим. "Орқага қайтинг ва ёнимда turing. У сизга қурол кўрсатди. Мен ҳинд тез гапирди, у тушуниб умид.
  
  
  У ўгирилди ва қўрқув, его, одам шунчалик катта едики, мен уни деярли ҳидлай олардим. Нишабнинг тепасига етиб, нариги томонга тушгунимизча икки юз ярд юрдик. Биз лагерни кўрмаганимизда, его уни ерга итариб юборди.
  
  
  "Сиз қизни кўрдингизми?""У қаерга кетди?"
  
  
  У биз турган қияликка ишора қилди. "Бу ерда ким масъул?"
  
  
  — Билмайман", деди у қўрқувдан овози титраб. - Мен шунчаки Нага, ошпазман. Билмайман.ъ
  
  
  Ъ яхши. Унинг ишораси емуга ўрнидан туришни буюрди. "Менга қиз қаерга кетганини кўрсатинг."
  
  
  У мени тезда ғарбий йўналишда қияликка олиб чиқди. Биз кичик водий билан чегарадош тошли платога чиқдик. Унинг остида у ўнлаб уйларни кўрди, баъзилари ярим ёниб кетди, бошқалари бутунлай вайрон бўлди. Биз ҳеч қандай ҳаракатни сезмасдан беш дақиқа кузатдик. У ўсимтанинг миммосини plato томон тўрт юз метрга яқин жойга кўрсатди.
  
  
  "Овозли буйруқ пости. Агар хоним шу пайтгача келган бўлса, у қоронғиликни кутиш учун қуйида яширинган бўлиши керак.
  
  
  Биз тошдан бутага, тошдан дарахтга силжиймиз. Биз икки юз метр нарида бўлганимизда, Нага қўлини кўтарди. Биз кимдир гаплашаётганини ешитдик. Биз еҳтиёткорлик билан еллик метр юрдик ва иҳ ни кўрдик. Қўмондонлик пункти тошли платонинг охиридан етти метр пастда еди.
  
  
  Биз майдони сканер, лекин ҳар қандай sentries бўлиши учун у ерда емас еди. Индамай, биз бевосита уларнинг юқорида платосида қадар ялаймиз ташкил кириб кетди. У биринчи қўл гранатасидаги пинни тортди, кейин нишонга қаради. Олти kishi қияликка чуқур қазилган бункерда ўтиришарди. Улардан иккитасида автоматик қурол бор еди. Учинчиси кичик radio ўрнатиш еди. Бошқаси durbin орқали қишлоққа қараб турарди.
  
  
  Граната қўмондонлик пунктига учиб кетди. Кейин мен бир автомат менинг елкасига осилган еди, ва у тиклана ва менинг ўқ одамлар ёғдирдик каби шитирлади. Stahl деноуементининг портлаши. Икки kishi аллақачон ўлдирилган еди. Граната бошқаларни буришиб, қонаётган массага айлантирди. Биз кимдир омон қолганлигини кутиш учун кутмадик. Биз тепаликдан югурдик, қўмондонлик пунктини етакладик ва тўрт юз метр пастдаги уйлар томон югурдик. Кейин уни аллақачон тошлар орасида яширинган Чоени кўрди. Қуйидаги тўрт kishi майдонни қидираётганда унинг олдига етиб келишди, аммо гранаталар ва отишма овозидан улар ваҳимага тушиб, орқага чекинишди.
  
  
  У кетаётганимизни кўрди ва менга югурди.
  
  
  У уни қучоғига олди ва уни кўтариб юрди. Унинг баъзи сочлари куйланган, юзи куйик билан қорайган.
  
  
  "Мени қишлоққа қайтариб юборманг", деди у қалтираб. Унинг тўхтади. "Аммо бу ерда биз бошпана топамиз."
  
  
  Ъ йўқ. Бу... бу жуда даҳшатли. Ҳеч ким дафн қилинмади. Иҳ шунчаки отиб ташланди ва у ерда қолди. Аёллар, болалар ва қариялар...
  
  
  У ўгирилиб Нага қаради. У бош ирғади. - Бу тўғри. Улар ўз халқига ҳақиқий одамлар устида машқ қилишларига имкон беради. "У билан бу ерда қолинг", деди Нагй унга. "Мен ҳар йили боришим керак."
  
  
  У йигирма метрга югуришдан олдин чириган, шишган гўштни ҳидлаб, олдинга югурди. Биринчи уйга борганимда, ўнлаб буззардс учиб кетди. Кўчада кекса одам ва боланинг қисман қолдиқлари ётарди.
  
  
  Уйларнинг деворлари гранаталар ва ўқлардан тешиклар билан ўралган еди. Уйларнинг аксарияти тошлар ва оҳак атрофида қурилган ва юзлаб ўқ тешиклари бўлган. Кейинги уйда мен учта аёлни кўрдим. Бирининг кўкраги жасадлар атрофида кесилган; бошқасининг боши йўқ еди. Иккинчи ҳолатда, бир одам деворга тескари михланган ва кейин яқин масофадан отилган.
  
  
  У орқасига қарамасдан синган кўчадан орқага югурди. Агар бу партизанлар Калкуттага кирса, қирғин бўлади.
  
  
  У Чоени тарк етган жойга қайтиб келганида,уни ерда ётган ҳолда ётган ҳолда топди. Унинг ему унга ёрдам бера олмади. У ўлдирилган; унинг ичаклари йиртилган ва томоғи кесилган. Қизнинг аломати йўқ еди.
  
  
  Агар уларда бўлса, улар яқин бўлиши керак...
  
  
  Тўсатдан пулемётнинг ёрилиши пайдо бўлди ва бир қатор ўқлар тошларни икки метр ўнгга сочиб юборди. Мен ўгирилдим, лекин ҳеч кимни кўрмадим. Яна бир портлаш ва ўқлар чап томондаги қояларга урилди. У дарахтга ўралган ва иҳ бошларини тушириш учун тасодифий ўқ узган, аммо барибир ҳеч кимни кўрмаган. Уники бутунлай очиқ жойда ётарди...
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам, Жаноб Картер, қаршилик кўрсатиш бефойда", деди менга хат билан овоз. "Сиз бутунлай қуршовдасиз, намга қарши туриш умидсиз. Сиз буни енгиб ўтишга ҳаракат қилиш учун жуда ақллисиз. Нега қуролингизни ташлаб, жимгина бу ерга келмайсиз?
  
  
  Кичкина водий бўйлаб акс-садо бергандай туюлган megaphone атрофидан кучли, ишонарли овоз келди.
  
  
  У қуролни ташлаб, қўллари билан ҳавода турди. Тепаликдаги тўртта "тош" оёққа сакраб, камуфляжини ташлади ва автоматларини кўкрагимга қаратиб, мен томон югурди.
  
  
  Ҳинд партизанлари атрофимда тўпланиб, Гюго ва Вилгелминани talon-тарож қилишди. Кейин улар мени тахминан олдиларига итаришди.
  
  
  Биз лагерга қайтмадик. Соқчилар менга иккинчи йўлни топган лагерни миммога буюрадилар. Тепаликдан тахминан ярим мил пастда, биз уч томони перпендикуляр бўлган кичик водийга келдик, гўё бу ерда карер бор еди. Орқа томонда катта ғор бор еди. Ғорнинг кириш ешиги олдида тиканли сим атрофида қалин тўсиқ ўрнатилди.
  
  
  Соқчилар мени панжара томон олиб боришди. Улар кичкина майдонни очиб, мени ичкарига итариб юборишди ва дарҳол тиканли симни яна ёпишди. Уни ўттизга яқин одам кўрди - баъзилари касал еди, баъзилари йиғлашди, ҳаммаси ёмон кийинган ва овқатланмаган. У тиканли симли панжара томон ўгирилди ва елкалари билан порлоқ яшил forma кийган яхши кийинган одамни кўрди. У лагерга қаради.
  
  
  "Жаноб Картер. Бу ерга келинг, илтимос."
  
  
  Унинг тиканли симга борди.
  
  
  - "Биз Калкуттадан хабар олдик, - деди у кўзойнаги орқали менга қизиқиб қараб, - биз ҳозиргина муҳтарам меҳмонимизнинг исмини билиб олдик. Сиз ҳақингизда кўп ешитганман. Ўлдирилмайдиган одам. Еҳтимол, биз тарих китобларидан жой оламиз.
  
  
  Унинг егоси мазахларни еътиборсиз қолдирди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. - "15 август куни нима бўлади?""Бу катта кун, шундай емасми?ъ
  
  
  У таҳдид билан жавоб берди. — Сиз буни кўрмайсиз.
  
  
  У ўгирилди, кейин нима ўйлаётганини тушунди. "Қиз ҳақида ташвишланманг", деди у. "У сизнинг қишлоғингизга келади."У кетгач, у ўз фикрларини тўплашга ҳаракат қилди.
  
  
  Унинг кўринишидан у етакчи емас еди. Менга керак бўлган одам шаҳарда хавфсиз бўлиб, якуний тайёргарлик кўради.
  
  
  Бу одам уни топиши керак еди. Аммо аввал мен тирик қолишга ҳаракат қилишим керак еди ва ўша пайтда бу жуда қийин туюлди.
  
  
  Уни, ғорга қаради. Кираверишдаги дарвоза електрга уланган еди, еҳтимол мени ўлдириш учун етарлича кучли ва деворлари еллик фут қалин еди. Сиз бутун ҳаётингизни болға билан ўтказишингиз мумкин. Қочиш имконсиз бўлиб туюлди.
  
  
  Унинг бир нечтаси бор еди, лекин менинг тақдиримни баҳам кўрган одамларнинг ёрдами кам еди. Атрофдаги одамларнинг аксарияти кекса ва заиф, еҳтимол тепаликларнинг қаттиқ заминида тирикчилик қилаётган деҳқонлар еди. Улар фақат ҳиндулар ега бўлган тенглик билан ўлимга тайёрланишди. Улар оёқлари хочда ўтирар едилар, бошлари ахлоқсиз полга таъзим қилар едилар ва улар доимо худоларга ибодат қилар едилар: "харе Krsna, харе Рама."
  
  
  Улар реенкарнасённинг узоқ циклидаги кейинги босқичга тайёр едилар. Лекин мен тайёр емас едим.
  
  
  Мен иҳ ни фаталистик ҳайратдан олиб чиқмоқчи бўлиб, улар орасида юрдим, лекин уларнинг атрофида ҳеч ким мени кўрмагандай туюлди. Фақат у нолага суяниб турган йигитнинг олдига келганида, у ревматизмга чалинган.
  
  
  У мени кўриб кулди. "Шундай қилиб, улар катта балиқни мағлуб етишди. Сиз инглизмисиз?"
  
  
  "Америкалик", дедим.
  
  
  Ъ уйда ўзингизни қилинг. Биз ҳаммамиз тушгача ўлик бўламиз.
  
  
  У ёнида тиз чўкиб, сигарет тутатди. У Егони олди ва тутунни бўғиб қўйди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. - Сиз ҳам?- Нега улар сизни ўлдирмоқчи?Ъ қолганлари ески. Нега улар сизни кўришни хоҳламайдилар?
  
  
  "Мен улардан бири едим", деди у. "Мени Калкуттада ёллашди. Улар мени овқатлантиришди ва синглимга ғамхўрлик қилишди.
  
  
  Кейин мен бу ерда қишлоқни кўрдим. Мен бундай одамларни ўлдира олмадим, шунинг учун улар мени ерларининг руҳи учун ибодат қиладиган қувғинлар, моховлар ва бевалар билан бирга бу ерга қўйишди."У тўхтади ва қоровулга қаради. — Улар тез орада келишади, тўрт-беш кишини олиб, қишлоққа боришади. Агар биз етарлича тез бўлмасак, биз найзалар ёки отишма билан ўлдирамиз. Уни, мен уларни олдин буни кўрган айтинг.
  
  
  Йигит қўрқув ва ғазабдан титрарди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. — Биласизми, улар нима билан шуғулланишади?""Улар Мустақиллик кунида нима қилишни хоҳлашади? Бу ҳақда ешитганмисиз?
  
  
  Егонинг жигарранг кўзлари менга кобранинг тили каби чақнади. "Албатта, лекин буни қандай биласиз?"Бизга айтишди, лекин сиз бегонасиз. У елка қисиб, ерга тикилди, пастга чўкди. "Буюк Инқилоб. Агар иложи бўлса, биз Калкутта ва бутун Ғарбий Бенгалияни егаллаган бўлардик. Улар иҳ полицияси ён томонда еканлигини айтишди; америкаликлар ва руслар бир-бирларини отишади. Биз қилишимиз керак бўлган нарса кўприкни, одамларни ва темир йўл станциясини портлатиш, кейин Човринги йўлига ҳужум қилиш ва барча уйларни ёқиш еди. Калкутта шундай ваҳима ичида бўлар едики, биз юз kishi билан юриб, бутун давлатни егаллаб олишимиз мумкин еди."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Бу ишлайдими?"
  
  
  Йигит бошини чайқади. - Билмайман. Улар бир неча ой давомида одамларни ўқитдилар. Улар буни Калкутта Озодлик армияси деб аташади. Консулликлар портлаганда белги берилади. Кичик гуруҳлар асосий позицияларга ҳужум қилишади. Бу ишлаши мумкин. У елкаларини кўтарди.
  
  
  "Бу биз учун муҳим емас", деб давом етди у. Ҳар куни ерталаб қишлоқда уруш ўйинлари ўтказилади. Улар ҳар доим янги ёлланганлар учун намуна сифатида хизмат қилиш учун енг кучлиларини олишади. Шунингдек, улар иҳ жим учун қуйидаги қишлоқ ҳайдадилар."
  
  
  У ўрнидан турди ва девор бўйлаб юриб, ғорнинг қоронғи бурчакларига қаради. - Бу ердан чиқиш йўли борми?"
  
  
  У бошини чайқади.
  
  
  Мен чўнтакларимни қидирдим, лекин камаримдан бошқа ҳеч нарса йўқ еди. Бўғувчи иплар енди менга ёрдам бера олмади. Менинг камаримда гугурт ҳам бор еди, лекин нам ғорда ҳеч нарса ёнмади.
  
  
  Мен буни мамлакатда қилишим керак еди. У ерда бизда ҳаракат еркинлиги, имконият бор еди. У бир пайтлар ёш йигит бўлган букилган фигурага қаради.
  
  
  "Биз у ерга борганимизда қишлоқда нима бўлади?"
  
  
  У кулди, ичи бўш, масхара овози.
  
  
  "Муқаррар қаршилик кўрсатишда ҳеч қандай нуқта йўқ. Сиз фақат дам олишингиз ва кейинги ҳаётда яхшироқ жой учун ибодат қилишингиз керак."
  
  
  У пастга етиб, Егони ушлаб олди ва ғорнинг нам ноласига қаттиқ босиб, уни оёқларига тортди.
  
  
  - Сиз менга қишлоқда нима бўлаётганини аниқ айтиб беришингиз керак."Айтинг-чи, еркаклар қурол билан нима қилишади, қурбонлар қаерга боришади.
  
  
  Унинг қўлидаги тутқичи бўшашди. Енди Егонинг кўзлари менга қаради; еҳтиёткор, қўрқинчли, ғазабланган.
  
  
  "Улар беш-олти кишини Тошлоқ платонинг тепасига олиб чиқиб, кейин қўйиб юборишади, отиб ташлашади ва қишлоққа ҳайдашади. Ўн етти уй, кулбалар ва шийпонлар мавжуд. Улар яширишга ҳаракат қилишлари керак. Агар улар professional аскарлар бўлса, улар яхши ишлайди, одамларга сайр қилади, балки бошқа уйда яширмасликлари учун оёқларига отиб ташлайди. Охирги уй қидирилганда, ҳамма отиб ташланади ёки найзаланади. Ёш ёлловчилар енг ёмони. Улар пулни якунлайдилар, ҳар бир жабрланувчи қанча яшайди.
  
  
  Уники, у бошини чайқади. - Уларда қандай қуроллар бор?"
  
  
  "Ов милтиқлари, автомат милтиқлари, қўл гранаталари ва узун пичоқлар."
  
  
  У кириш ешиги олдидаги тиканли сим атрофидаги панжара ҳаракатини кўриб, нам нолага суянмоқчи еди.
  
  
  "Улар келяпти", деди йигит.
  
  
  Мен ундан сўрадим. - Исмингиз нима?ъ
  
  
  "Менга қўнғироқ қилинг Жоу яхши америкалик исм."
  
  
  У унинг қўлидан ушлаб, ундан узоқлашди ва деворга суяниб, кутиб турди. Икки қўриқчи кириб келди, кейин оддий кийимдаги тўрт йигит. Уларнинг олтитасида ҳам автоматик қурол бор еди. Енг баланд қоровул менга қаради ва имо қилди.
  
  
  "Ташқарида!"у хитоб қилди. - Сиз биринчисиз!ъ
  
  
  Унинг карапаси секин; найза пичоғи думбаларимга оғриқли сингдирилган. Иккинчи қўриқчи Жоуни оёқларига тортди ва уни чиқиш томон итариб юборди. Муқаддас Раббий дарвозанинг очилишидан ўтаётганда мени кўр қилди.
  
  
  Кўзларини қисиб, унинг беш кишининг ёнида турганини кўрди. Жо уларнинг атрофида ягона еди. Узун, аммо озиб кетган учта аёл ва бир чол бор еди. Чол ташқарига чиқди, ғорни айланиб чиқди, кейин қуёшга ўгирилиб, ерга ўтирди.
  
  
  Ъ тур! соқчилар бақиришди. У иҳ еътиборсиз.
  
  
  Егонинг қўли найза билан тешилган, лекин у қимирламади. Пичоқ елкасининг мушаклари орқали кесилган. Шундан кейингина у қичқирди. Қўриқчи бош ирғади ва автомат билан тўртта ўспирин пичоқ тортди ва чолга заряд олди.
  
  
  Пичоқлар кўтарилиб, орқамга йиқилиб тушмаслик учун еҳтиёт бўлгунимча, танамга чуқур сингиб кетди. Пичоқлар юмшоқ қуёш нурида порлашда давом етди ва пичоқлар енди ёпишқоқ қизил рангга ега еди. Еркак енди овоз чиқармади, шунчаки юмшоқ гуриллаш, чунки охирги нафас Егонинг қонли лабларини қолдирди.
  
  
  "Етарли", деди қоровул. У гуруҳимизнинг қолган беш аъзоси билан суҳбатлашди. Ъ тезда boring. Ва бутун йиғилиш бўйлаб чиқманг, акс ҳолда сиз ўша жойда ўлик бўласиз. Соқчилар билан ҳамқадам бўлинг.
  
  
  Йигитлар пичоқларини чолнинг шимига артишди ва кейин бизни сафга қўйишди. Икки ўсмир олд томондан юришди, иккитаси кортежни ёпди.
  
  
  Қишлоққа юриш жуда тез ўтди; у ҳеч қачон бу йўлдан чиқиш режасини туза олмади. Бу Жо айтганидек кетди. Қояли платонинг тепасида бизга уйларимизга югуриш кераклигини айтишди. Пастга қараб, у пастдаги қияликда унинг ёлғиз қиёфасини кўрди. Бу Чоени еди.
  
  
  Орқа томондан ўқ узмаслигимга умид қилиб, қияликдан иложи борича тезроқ югурдим.
  
  
  "Югур", деб чақирди у унинг олдига келиб.
  
  
  Биз тош деворга ўтирдик ва бир лаҳзага ўзимни хавфсизроқ ҳис қилдим. Жо биз билан бирга оздирди. У камарини ечиб, ингичка бўғма шнурлари атрофидан бирини чиқариб, унга узатди.
  
  
  "Агар сизда имконият бўлса, ундан фойдаланинг."
  
  
  У қошларини чимирди, кейин жилмайиб қўйди ва мен унинг кўзларида умид порлашини кўрдим деб ўйладим.
  
  
  У бошқа ҳеч нарса ҳақида ўйлашдан олдин, уйнинг бурчагида иккита жигарранг фигура отилиб чиқди. Улар ўн уч ёшдан катта бўлмаган ўғил болалар еди. Атрофдагиларнинг ҳаммасида қурол бор еди. Аввал битта ўқ, кейин бошқаси ва мен югураётганимизда бошим устида иссиқ қўрғошин шивирлаганини ешитдим.
  
  
  У ешикни топди ва ичкарига кириб, Чоени томон тортди. Бу қишлоқдаги енг катта уй еди, бир томонида қўпол чодир бор еди. Чодирнинг кенглиги тахминан ўн фут еди, бу сизни бир муддат яшириш учун етарли еди. Биз ёғоч зинапояга чиқдик ва қалин қарағай тахталарига қадам қўйдик. Заминда кичкина ёғоч қути бор еди. Чоенй уни хонанинг нариги томонига итариб, ётишини ишора қилди.
  
  
  Ёш жангчиларнинг қўл гранаталари борми, деб қизиқдим. Бир лаҳзадан кейин у буни тушунди. Кичкина граната бизнинг остимиздаги деразадан учиб ўтди, бир marta рикошет қилди ва ердан уч метр баландликда портлади. Ўрдакка вақтим йўқ еди. Танамнинг бир қисми shrapnel ёмғирида ушланди, лекин мен иссиқ металлни сезмадим. Тутун тозалангач, ўғиллардан бири еҳтиёткорлик билан хонага кирди. Қўлида қисқа автоматик тўппонча билан у тезда хонани қидирди, кейин его, диққат кескинлашди. У чодирга қаради, ёғоч сандиқ уни ташлади.
  
  
  У Егодан қочишга улгурмади. Сандиқ его қўлларидаги қуролни тақиллатди ва ҳаётдаги егоини урди. У ярим ўгирилиб, қўлларини чангаллади ва нафаси чиқиб, ерга йиқилди. Уни, машина қаради. Бу бизнинг нажотимиз бўлиши мумкин. Аммо его уни ушламоқчи бўлганида, яна бир бола югуриб кирди. У полда ётган ўртоғини кўрди, шубҳали тарзда чодирга қаради ва пастдан полни пулемёт атрофида дўл билан ёғдирди. Бизнинг егоимиз ёмон нишон ва икки дюймли қаттиқ ёғоч билан қутқарилди.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг у ерда ётган болани чиқариб, автоматни олди.
  
  
  Мен уни ташлаб, зинадан тушдим ва Чоени менинг орқамдан ергашди. Ерга муштдек тош ётарди. Бу фақат его томонидан ишлатилиши керак еди. Уни бир тез ҳаракат билан тош улоқтирди, сўнг нолага босди ва Стал кутди. Тош яқин атрофдаги уйдан бир парча металлга урилди ва дарҳол навбат пайдо бўлди. Shaggy бизнинг йўлимизга келди. Мен аниқ вақтни ҳисоблашга ҳаракат қилдим. Охирги лаҳзада у ешикдан кириб, ёш аскарни тўлиқ тротда ушлаб олди. Унинг егоси бир қўлини оғзига қисди ва Егони ичкарига тортди.
  
  
  Ему қўллари ва оёқларини кўйлак чизиқлари билан боғлади ва Чоени Емунинг оғзига тиқди. У олиб юрган милтиқ тўғри ишлаётганга ўхшайди, аммо patron уни қамоқхона орқали итармоқчи бўлганида, у тиқилиб қолган деб топилди. Кўр-кўрона, биз ешикдан югуриб чиқдик ва бола келган томонга йўл олдик.
  
  
  Орқамдан бир шовқин мени ўгириб қилди, тайёр қурол, Жо ерга йиқилди, лекин менинг thumb тепкиси ҳақида юмшатилган, қўлида қурол, ва биз билан бирга емаклаб.
  
  
  Егонинг юзи ғазабланди. "Улардан бири уни ўлим билан ўлдирди; ҳеч бўлмаганда унга қурол олди.
  
  
  - Сиз тепага чиқишга тайёрмисиз?"
  
  
  Жо бош ирғади.
  
  
  Биз биринчи деворни ўтиб сифатида, Чоени менинг енги да tugged, унинг юзи оқариб. Биз билан келган аёллардан бири чалқанча ётар еди; унинг ҳаёти йиртилган, кўкраги қон билан ўралган еди; у очиқ қўллари билан бир долларни йиғаётган еди.
  
  
  Уни аёлнинг Чоени миммо судраб олиб, кейинги уйга югурди. Биз кўпроқ отишма ва орқамиздан бақиришни ешитдик.
  
  
  Биз шишган мурданинг устидан сакраб ўтдик. Унинг юзини тулпорлар ейди. Биз девор орқасида тўхтадик, енди олд ва орқа томондан ёпилиб, нафас олишга ҳаракат қилдик. Чоенй чарчаган кўринарди.
  
  
  У мендан милтиқни олди, тетик ва механизмни бир лаҳзага ишлади ва у журналда картрижнинг жойига қайтганини ешитди. У хўрсиниб менга қайтариб берди.
  
  
  Ерга ётиб, еҳтиёткорлик билан девор бурчагига қарадим. Биздан олдин ҳеч ким йўқ еди. Бир неча дақиқа олдин биз қолдирган тепаликнинг қиялиги уч юз метр баландликка кўтарилди. Бу қопқоқсиз узоқ зарба еди. Чоени буни уддалай олишига ишончим комил емас еди, лекин у тайёрлигини айтди.
  
  
  Биз сакраб тушдик ва девор бўйлаб югурдик, олдинга қияликка ҳужум қилишга тайёрмиз. Бизда вақт йўқ еди. Чоени узун қурол билан кичкина болага урилди. Унинг қўли беихтиёр karate зарбасида бўйнига чўзилди ва бола қонга ботган ерга ҳушсиз йиқилди. Чоени ўзининг его қуролини кўтарди.
  
  
  Унинг орқасида бизни олиб келган соқчилардан бири бор еди. Его пулемёти бизга ишора қилди.
  
  
  "Орқага қайтинг", деди у.
  
  
  У уни шу қадар тез отиб ташладики, ҳатто қуролнинг ҳаракатини ҳам сезмади. ГАВК емуни кўкрагига уриб, уни қизил чангга икки метр учиб юборди.
  
  
  Биз югурдик.
  
  
  Улар бизга қарата ўқ отишни бошлаганларида, биз фақат тепаликнинг ярмида едик... Биз ўрдак ва югуришни давом еттирдик, ўрдак ва бошқа томонга бурилдик, лекин биз юқорига кўтарилишда давом етдик.
  
  
  Тепадан ўн метр нарида автомат билан қурол кўтарилди ва бизга ўқ узди. Жо унга ўқ узди, лекин ўтказиб юборди. Менинг милтиғим яна кўтарилди ва ўқ узди ва одам айланиб, биз томон тепаликдан йиқилди. Биз ундан миммо югурдик ва шўнғидик.
  
  
  Жипдаги одам биздан кўра кўпроқ ҳайрон бўлди. Lager раҳбари, ёрқин яшил forma кийган одам, жигарранг шишани тушириб, лабларини артди. Унинг зарбаси Егонинг қўллари атрофидаги шишани тақиллатди.
  
  
  У қўлларини бошидан юқорига кўтарди ва барча жасорат енди у қуролланганидан кейин ўз нафсини тарк етди.
  
  
  У олдинга югурди, Егони қидирди ва яқинда нима етишмаётганини топди... Гюго ва Вилгелмина. Иҳ-ни қайтариб олиш яхши еди. У қўмондонга мурожаат қилди.
  
  
  "Чиқинг!"Мен буюрдим.
  
  
  У саросимага қаради.
  
  
  "Бу жип атрофида чиқинг", деб чақирди ему. У сакраб тушди ва менинг олдимда титраб турди. "Кўйлаги ва кўйлагингизни ечиб олинг."У қошларини чимирди, лекин мен айтганимни қилди.
  
  
  Мен уни ечиб, тошлар доирасига ташладим.
  
  
  Пастга тушинг, қўмондон. Қишлоққа.ъ
  
  
  - Йўқ, сиз буни қила олмайсиз! у қичқирди. "Улар мени формасиз танимайдилар..."
  
  
  Уни его Ногнинг мушти йиқитди. Менинг бошланиши нафрат оқ-иссиқ очиқ фаолияти мени ютиб юборди олдин его босинг. Чоени унга милтиқни узатди, одамни оёққа турғизди ва Егони платонинг четига улоқтирди. У бир оз думалади, кейин Жо ва мен унинг ёнида ва орқасида отишни бошладик, у ваҳимага тушиб, ўзи яратган дўзахга югургунча. У биринчи уйларга етиб борганида, биз милтиқ ва автоматларнинг жиринглашини ешитдик.
  
  
  У Жееп чоени зарур. Жо орқа ўтирди ва қўмондоннинг суб-машина қурол учун унинг милтиқ ўзгарди. Биз lager учун ўнқир-чўнқир йўлда миниб. У фақат бир неча kishi навбатчиликда бўлишига шубҳа қилди, чунки аскарларнинг аксарияти Калкуттада ҳужум қилиш сигналини кутмоқда.
  
  
  Биз биринчи бинога яқинлашганда Чоени милтиғини олди. У иккинчи Витесга ўтди, тезлашди ва биринчи бурчакка силжиди. Биз улардан миммо ўтган тезлаштирди сифатида у ерда турган тўрт kishi учиб кетди. Олдинда иккита юк машинаси бор еди. Унинг улардан бири, ва Жо ҳар бир машинада иккита шинани тешди, биз унинг ёнидан ўтдик, кейин биз бурчакни бурдик ва тиканли сим атрофидаги панжара устидан қичқирдик.
  
  
  "Сизнингча, самолёт ҳали ҳам мавжудми?"Чоени бош ирғади.
  
  
  "Мен қўмондоннинг кимгадир қоронғиликдан кейин Калкуттага учишини айтганини ешитдим."Мен бақирдим. Кейин кичик самолётга ёнилғи қуйилади ва учишга тайёр бўлади. Аммо аеропортда қўриқчилар бўладими? Мен бундай деб ўйламаган едим.
  
  
  Биз тўғридан-тўғри аеропортга бордик ва Чоенй менежерга бориб, дарҳол кетишимизни айтди. Биз самолётда бу ўйинни ўйнаган ва учиш-қўниш йўлагининг охиригача тахиед сифатида у буриштирди. Жип ҳаракатлана бошлаганини кўришим билан нима бўлаётганини билишим керак еди. У биз томон кескин бурчак остида келди ва машинамиздан икки юз метр нарида тўхтади.
  
  
  У жип кўргач Чоени бош ирғади. У тезлашди, двигателларни иситди ва учиш-қўниш йўлагидан жип томон йўл олди. Биз майдон бўйлаб тезлашдик ва жипдаги одам сакраб чиқиб, яшириниб олди. Унинг вазифаси жип билан тўқнашувни олдини олиш учун тиллерни ушлашдир. У ailerons уддалади ва учиш-қўниш йўлаги ва жип марказида тўғри ишора самолёт бурнини сақлаб сифатида Чоини қаттиқ унинг пастки лаб тишлаб. Охирги лаҳзада у тиллерни кескин орқага тортди. Кичкина машина сўровдан чинакам ҳайрон бўлиб туюлди, лекин қўлидан келганини қилди.
  
  
  У тўсатдан ҳаво намуналарини олишдан сакраб тушди... Кейин мен самолётнинг нафас олишини деярли ешитдим; бизда бу маневр учун ҳали тезлик етарли емас еди. Машина яна учиш-қўниш йўлагига қўнди. Аммо биз жип устидан сакраб ўтдик ва енди оддий стартга кетаётганимизда трекдан пастга тушдик. Мен ўқ овозини ешитдим деб ўйладим, лекин бу ҳеч қандай зарар келтирмади.
  
  
  Сўнгги бир неча соат ичида оғриқ ва куйишларни ҳис қилиб, ниҳоят ечиб ташлаганимизда, ўрнимга суяндим. Билагим аланга ёниб кетган жойга урилди. Қўллари ва кўкрагидаги кесиклар шўр терга ботган ва у шу қадар чарчаган едики, бир йил ухлай оларди.
  
  
  "Биз Калкуттага ҳеч қачон етиб бормаймиз", деди Чоени ёқилғи ўлчагичига ишора қилиб.
  
  
  "Егони енг яқин аеропортга қўйинг", дедим мен. "Бугун бироз ухлаймиз, ертага ёнилғи қуйиб Калкуттага учамиз."
  
  
  У енгил нафас олди ва хариталарни ўрганиш учун олдинга егилди.
  
  
  
  Ўн Иккинчи Боб
  
  
  Ертаси куни биз Ҳинд еътиқодининг буюк дарёси бўлган Ганг устидан пастроққа учдик. Гангнинг кўплаб ирмоқлари бор; уларнинг атрофида Калкутта орқали оқиб ўтадиган Ҳоогҳлй дарёси. Биз шаҳарга қадар буюк Дарё бўйлаб юриш учун жанубга йўл олдик.
  
  
  Тўсатдан биз уфқда қора нуқта каби кўринадиган нарсани кўрдик. Аввалига мен буни чакалак деб ўйладим ва сониянинг ўндан биридан кейин бу Команчи ёнида ҳавода икки баравар товуш тезлигида учаётган реактив қирувчи еканлигини англадим. Команчи қаттиқ силжиди, ярим ағдарилди ва Чоени tiller билан қийинчилик билан бурнини юқорига тортди. Биз бўкираётган қирувчи самолёт slipstream устимиздан супуриб қачон биз бир катта момақалдироқ ўртасида еди каби ҳис.
  
  
  Жо менинг ёнимда чўккалаб, автомобил бир-биридан йиртилиб таҳдид сифатида унинг бурунлари қўрқиб ярқираган.
  
  
  Уфқда яна иккита қора нуқта пайдо бўлди. Чоени Команчини шўнғинга туширди ва дарахтлар устидан иложи борича пастроқ учиб ўтди. Жангчилар устимиздан учиб ўтаётганда мен катта қизил юлдузларни ва Миг-23 нинг егри қанотларини кўрдим. Бу русларнинг енг яхши самолётлари еди.
  
  
  Чоени рус бомбардимончисига юқорига ва пастга ишора қилди. Бомбардимончининг ёнида яна олтита нозик жангчи бор еди.
  
  
  "Руслар катта куч олиб келганга ўхшайди", дедим мен.
  
  
  Чоени аеропорт частотасига ўтди ва тинглади. Деярли дарҳол ҳаво тўлқинлари рус ва инглиз суҳбатлари билан тўлдирилди. Иккала гуруҳ ҳам қўниш бўйича кўрсатмаларни сўрашди.
  
  
  "Amerika самолётлари борми?"Чоени сўради. Биз атрофга қарадик. Дум-Дум аеропортига яқинлашганда, биз ҳар бир гуруҳда тўрттадан учбурчак қанотли қирувчи самолётларнинг иккита гуруҳини кўрдик. Булар Ақш денгиз флотининг икки двигателли ҳужум самолётлари еди.
  
  
  Чоени қўл микрофонини олди ва radio алоқасидаги қисқа танаффус пайтида аралашди ва қўниш тартибини сўради.
  
  
  Аеропорт станциясидан кучли signal карнай орқали кўтарилиб, ейга зудлик билан кўрсатмалар берди.
  
  
  Яна бир овоз инглиз тилида жиринглади. "Lexington самолёт ташувчисидан Amerika самолётлари, сизга саккизинчи қаторнинг еттинчи қаторига қўнишга устувор рухсатингиз борлигини маълум қиламиз. Илтимос, бир вақтнинг ўзида иккитадан кўп бўлмаган самолётга рухсат bering.
  
  
  Signal узилди ва рус самолётларига қўниш буюрилди саккиз нол учиш-қўниш йўлаги тахминан етти дақиқада.
  
  
  Чоенй ва мен қарашларни алмашдик. Ичимизда пайдо бўлаётган қўрқувни ифодалаш учун ҳеч нарса дейишнинг ҳожати йўқ еди. Икки super куч шаҳарда ўз кучларини тўплашди.
  
  
  Бу дўстона ташрифлар деб номланган. Ёки улар енди кичик миқёсда бўлган Ҳиндистон ҳудудига бостириб киришни оқлаш учун бошқа дипломатик иборани ишлатишган бўлар еди. Аммо агар икки куч нейтрал ҳудудда тўқнашса, натижалар фожиали бўлар еди.
  
  
  Чоени асбоблари назорат ва ўткирроқ кичик Команчи солди, бас, биз учиш-қўниш йўлагининг бошида қўнди ва хусусий жет ҳангарлар етак устига чиқиб тахиед.
  
  
  Унинг қоши консентрацияда буришган. Чоенй нинг сўроқ қараш мени сўз менинг фикрларимни қўйиш қилди.
  
  
  "Бу ўн тўртинчи август. Ертага катта кун бўлади. Биз урушга жуда яқинмиз, мен бундан касалман.
  
  
  Жоу парвоз пайтида менга террорчилар ҳақида кўп нарса билмаса ҳам, бизни шаҳар ташқарисидаги иҳ ўқ-дорилар омборига олиб бориши мумкинлигини айтди, у ерда улар 15-куни катта ҳужумни кутиб қуролларини яширишди.
  
  
  Агар биз иҳ ўқ-дориларини йўқ қила олсак, консулликларга ҳужумларнинг олдини олишимиз ва шу тариқа Россия ва Ақш ўртасидаги тўқнашувнинг олдини олишимиз мумкин еди.
  
  
  У Мерседесни бошқа кўчага олиб чиқди ва руслар Калкуттадаги дипломатик ишлари учун фойдаланган катта бино атрофида юрди. Панжурлар ёпилди. Бино олдида рус денгиз пиёдаларининг мустаҳкам чизиғи бор еди. Уларнинг елкаларига милтиқлар осилган ва таналари атрофида патронли бандолиерлар бор еди. Руслар жангга тайёр едилар.
  
  
  Қандай қилиб кимдир бомба ташлаш учун етарлича яқинлашиши мумкинлигини тушунмадим, лекин мен хоҳлаган одам ўз режаларини аллақачон бажарганини ҳис қилдим. Негадир, у орқали бор. Лекин қандай қилиб?
  
  
  Ақш консуллиги биносининг иккала томонида тўсиқ ўрнатилди. Яшил жанговар костюм кийган Ақш денгиз пиёдалари барча transport воситаларини айлантираётган еди.
  
  
  Жо ва жони уни ўзлари билан олиб кетишди ва биз консуллик атрофидаги ҳимоя орқали кураша бошладик. Биз катта дарвозадан ўтиб, йўлакдан олд ешикгача бўлганимизда, Slocum бизни кутиб олиш учун чиқди.
  
  
  "Сизда бу ерда яхши армия бор", дедим мен. "Ҳиндистон ҳукумати мамлакатни ҳимоя қилмоқчи емасми?"
  
  
  "Денгиз Пиёдалари?"Slocum деди. - Улар фахрий қўриқчи минорасини ташкил қилади. Биз бу ерга самолётларни ҳам олиб келдик... ҳиндларнинг мустақиллик кунини нишонлашига ёрдам бериш."
  
  
  У берган баҳонадан жилмайиб, Ню-Деҳли қандай муносабатда бўлишига ҳайрон бўлди.
  
  
  Кейин Амартя Раж чеккадан пастга тушди.
  
  
  "Россия ва Amerika қўшинларининг борлиги менинг марҳаматим", деди ҳинд полициячиси хириллаб. "Кўпгина ҳукуматлар мустақиллигимизни нишонлаш учун делегатлар юборишади."У тўхтади ва менга диққат билан қаради. "Аммо Калкуттада бомбардимончилар учун жой йўқ, Жаноб Картер .
  
  
  У менинг исмимни таъкидлаб, лабларини қаттиқ, қатъий чизиқ билан босди. Slocum ютиб юборди ва айбдор кўринди. "Кечирасиз", деди у менга. "Жаноб Раж ... у сизнинг кимлигингизни билади. У сизни ҳибсга олмоқчи.
  
  
  У ҳиндистонлик полициячига қаради ва жилмайиб қўйди. У қўлларини кишанлашга тайёр ҳолда узатди.
  
  
  "Олдинга boring", дедим. "Мени ҳибсга олинг."
  
  
  "Бошқа муаммолар бўлмайди", деди Slocum ишонч билан. "Полковник Ву ва Ню-Деҳли аҳолиси биз ва руслар ўртасида ярашиш устида ишламоқда. Шундай қилиб, биз Қўшма Штатларни чақирдик. Якшанба кунлари тергов комиссияси юборилади.
  
  
  Ъ якшанба кунлари?ъ
  
  
  Slocum ҳали ҳам ўзига ишонмоқчи еди, лекин у қила олмади. у овозини йўқ қилишга рухсат берди.
  
  
  Раж унга еътибор бермади. У менга шубҳа билан қаради, кейин Чоенйга.
  
  
  У сўради. "Сизда қўрғошин борми? Сизда мавжуд бўлган барча маълумотларни билишимиз керак."
  
  
  "Емуга ишонинг", деди Чоени ҳиндистонлик полициячига.
  
  
  Раж қошларини чимирди, лекин Слоcумнинг офисида биздан олдинда юрди. У ерда Aleksandr Соколов ўтирганини кўриб ҳайрон бўлдим. Егонинг бурчакли юзи жиддий еди.
  
  
  У сўради. "Сиз ҳали ҳам тирикмисиз, Жаноб Картер?"
  
  
  "Мутлақо", дедим.
  
  
  "Ва бола... бу ким?
  
  
  Ъ бошқача. У енди йўқ деди ва Соколов Жога қаради. Россиялик Лиза ёш Ҳинднинг аҳамиятини сезди, лекин узоққа бормади.
  
  
  "Жаноб Соколов бу ерга ultimatum қўйиш учун келган", деди Slocum. - Его бошлиқлари бизнинг самимий еканлигимизга ишонмайдилар. Улар ҳали ҳам Kolkata шаҳридаги иҳ тинчлик вакилларига қилинган ҳужумлар ортида турибмиз деб ўйлашади. Уларнинг фикрича, бу иҳни очиқ ҳовуз бўйлаб шарманда қилиш учун катта режанинг бир қисми."
  
  
  "Бу яна содир бўлмайди", деди Соколов оҳиста. "Енди ҳужумлар йўқ, акс ҳолда биз жавоб зарбасини қайтарамиз. Менинг буюртмаларим бор.
  
  
  У қичқирди, лекин еркаклар қўполлик билан бош ирғашмади ва хоналарни тарк етишди. У кетгач, Раж олдинга қадам ташлади. У норозилигини яширишга уринмай, қошларини чимирди.
  
  
  - Мен сизга мустақил ҳаракатларингизни давом еттиришга рухсат беролмайман, Жаноб Картер. Сиз бизнинг миллий ғуруримизни ҳақорат қиляпсиз. Ё сиз менга биласиз ҳамма нарсани айтиб, бу воқеа ҳал қадар ёки консуллиги бориб.
  
  
  Чоенй орамизда турди. У мен билан очиқ гапирди.
  
  
  "Ражни ўзингиз билан олиб boring", деб таклиф қилди у. - У сизга тирик чиқишингизга ёрдам беради."
  
  
  У мени қаерга олиб бориши керак? Раж танқидий сўради. Унинг меҳмонхонаси фақат ўқ-дорилар омборида жойлашган, аммо ҳиндистонлик полициячи менга буни қийинлаштира олганга ўхшайди. Йигирма тўрт соатдан кам вақтим бор еди ва еътироз билдиришга вақтим йўқ еди.
  
  
  "Ҳаммаси яхши", деди унинг Ражу. "Лекин ҳеч қандай савол берилмади. Ва сиз ёлғиз борасиз. Бошқа ҳеч ким. Сизнинг офисингизни огоҳлантиришга вақтим йўқ.
  
  
  "Бу кулгили", деди Раж. "Бу сиз русларни таъқиб қилишда давом етаётганингизда, мени штаб-квартирада олиб бориш учун ҳийла бўлиши мумкин. Ҳаммаси жойида."Тингла," мен жаҳл билан чақади. "Мен тушунганимдек, ертага Калкуттада учинчи Жаҳон уруши бошланиши мумкин емас. Ва бизда бунинг олдини олиш учун озгина имконият бўлиши мумкин. Агар сиз ёрдам беришни истасангиз, ажойиб. Акс ҳолда, мен ёлғиз бораман.
  
  
  Джо ва мен аллақачон ешикдан чиққан едик, ҳиндистонлик бизни кузатиб борди. У бизни машинага кузатиб борди ва индамай меҳмонхонамга қайтиб кетди. Мен уни хонамдан топдим, қирғий берган чамадонга шўнғиб, Вилгелминанинг янги дўконини олдим. Газ бомбаси бўлган Пиера уни олиб, оёғига ёпиштирди ва газли қаламни кўкрак чўнтагига солиб қўйди.
  
  
  Мен тоза кўйлак кийдим ва тоза рўмолчани олдим, хок ҳар доим чамадонимни штаб-квартирага йиғганда ега бўлган катта, ақлли зиғир рўмолчалардан бири.
  
  
  У Ражга махсус қурол таклиф қилди, лекин у бошини чайқади. Оғир хром қопланган .Унинг кестириб 45 калибрли тўппонча Его билан яхши еди.
  
  
  Биз Мерседесга кирганимизда уйлар орқасида ғарбда қуёш ботаётган еди ва у жонинг кўрсатмаларига амал қила бошлади.
  
  
  Бир соат ўтгач, биз ҳали ҳам Калкутта чеккасида саёҳат қилар едик, Жо еса Зокир билан қаерда гаплашганини еслашга уринди. Ниҳоят, у мени йўлнинг елкасига кўрсатди ва тўхташимиз билан машина атрофида сакраб чиқди.
  
  
  Ҳа, у ўзига ишонч билан айтди. "Бу ерда қаердадир. У қўлини силкитиб, шаҳар четига чўзилган гуруч майдончаларига ишора қилди.
  
  
  Биз шоли далаларига кирдик, лекин Амартя Раж иккиланиб, жимгина тирикчилик қилиб, ўзини биз билан келгани учун аҳмоқ деб атади. Фақат тезроқ юра бошлаганимда, у менга ергашди. Биргаликда биз тош ноласига келгунимизча жанубга юрдик.
  
  
  "Бу овоз", деди Жо.
  
  
  Раж олдинга қадам ташлади ва деворни танқидий текширди. У қадимги тошларда ёмон нарсани кўрмаганлигини айтди. Уни Его руку тўхтатди, у деворнинг юқори қисмида ишлайдиган огоҳлантирувчи симдан атиги дюйм узоқликда еди. Тел девордан икки дюйм баландликдаги винтли қулоқчалардан ўтди. У юқорига ва пастга босимга жавоб бериш учун ўрнатилди. Раж ҳеч нарса демади, лекин сим Егони қўриқлади. Бу сиз ферма уйининг нолаларида топадиган нарса емас; бу сиз кутган signal тизими еди.
  
  
  Жо биринчи кетди, унинг его туртиб қўйди кейин уни. У еҳтиёткорлик билан симни босиб ўтди ва мулойимлик билан ерга сакраб тушди. Кейин унинг Ражу унга девор бўйлаб ёрдам берди ва унга ергашди. Жоу узоқдан имо-ишора қиларди. Унинг олдига борди. Меҳмонхонанинг бутун майдони ва деворлар ичида ўтлоқларга айланди ва гуруч далаларининг тўғонлари анча олдин қулаб тушди. Юмшоқ ой нурида мен фақат ўт ва кичик қатор дарахтларни кўрдим.
  
  
  Биз дарахтларни қопқоқ сифатида ишлатиб, девор бўйлаб юрдик. Ҳар икки юз Ярдда биз тўхтаб, тингладик.
  
  
  Бироқ, биз биринчи қўриқчини деярли соғиндик. У дарахтга суяниб, биз томонга қарамади. У транзисторли radio тинглаётган еди. Биз унинг атрофида ҳаракат қилдик.
  
  
  Ой булутлар ортида ғойиб бўлди, биз очиқ яйлов бўйлаб индамай юриб, тахминан тўрт юз метр кенгликдаги чизиқни сканерладик, мен нима қидираётганимизни аниқ билмайман.
  
  
  Тутуннинг заиф ҳиди еътиборимни тортди.
  
  
  Арзон сигаретларнинг шубҳасиз ҳиди иккинчи шабада есди. Биз чап томонда, тахминан уч юз метр нарида ёнаётган гулханни кўрдик.
  
  
  Тез орада биз вақтинчалик формада қоровулни кўрдик. Егонинг мавжудлиги бизни тўғри йўлда еканлигимизга ишонтириш учун етарли еди. Ҳатто Раж чуқурроқ суянди ва биз одамни айланиб юрганимизда еҳтиёткорлик билан ҳаракат қилди.
  
  
  Дарахтлар ортидаги милда биз хайрли белгини кўрдик-одатда миммо бир қатор дарахтлардан ўтадиган йўл.
  
  
  "Ҳа, лекин биз бу юк машинаси ўйинини ўйнаяпмиз", деди Жо ва Егонинг кўзлари ҳаяжондан порлади.
  
  
  Узоқ, паст кўприк уни юз метр нарида жосуслик қилди. Том бутунлай майсазор ва чўтка билан қопланган ва учлари егилган, шунда структурани ҳаво намуналаридан кўриш мумкин емас еди.
  
  
  Биз еҳтиёткорлик билан бино атрофида юрдик. Кейин кўпроқ дарахтлар бор еди. Йўл боши берк кўчага келди, лекин биз дарахтлар орасида бўлганимизда, биз дарахтзор орқали кесилган йўлни кўрдик. Биз унга ергашдик ва тез орада ўзимизни ёпиқ автотураргоҳда топдик. Қуйида ҳайратланарли ва янги бўлган бир нечта Ҳинд армияси Жиплари тўхтаб турарди. Қандай қилиб улар бу ерда, у уларга тегишли, террорчиларга тегишли деб ўйлаган лагерда бўлишди?
  
  
  Ъ бу нима? Раж кескин сўради. "Нега биз кутмоқдамиз?"
  
  
  "Бу Жиплар... менимча, армиядан ўғирланган."
  
  
  Раж жавоб берди: "Ҳа. Ёки террорчиларга сотилган. Ҳамма жойда коррупция мавжуд."
  
  
  Жо менинг енгимни тортди ва олдинга ишора қилди. "У ерда", деди у кескин. "Ўқ-дорилар омбори".
  
  
  Мен у кўрсатган майдонга қарадим ва дарахтлар олдида чироқлар милтиллаётганини кўрдим.
  
  
  Асосий кўча чироқларининг ярмида биз паст тошли бинога келдик. У очиқ майдонда, камуфляжсиз еди ва мен у ерда узоқ вақт бўлганини кўрдим. Тўғридан-тўғри бинога олиб борадиган йўл бор еди, у ҳам катта ешик билан тугади.
  
  
  Жо ва мен ҳаракат бошлади, лекин Раж қайтиб пичирлади.
  
  
  "Биз қайтганимиз маъқул", деди у.
  
  
  Ъ нега?ъ
  
  
  "Кучайтириш учун."Уни юз kishi йиғиши мумкин... минг, агар керак бўлса. Биз биноларни ўраб оламиз ва залдаги барчани ҳибсга оламиз."
  
  
  У ўрнидан турди, лекин его томонидан тортилди.
  
  
  "Биз қайтиб келишимиздан олдин улар йўқ бўлиб кетишади", дедим мен.
  
  
  "Аммо биз у ерга ёлғиз кира олмаймиз", деди у. "Бизда имконият бўлмайди."
  
  
  - Сизда яхшироқ фикр борми?"
  
  
  "Бу ноқонуний", деди полициячи. Бу уни кулдирди. Бунинг ўрнига Жо унга имо қилди ва биз лиcкни бинога олиб бордик.
  
  
  Деярли самимий, автомат билан қўриқчи бизга яқинлашди. У бизга иккинчи кейинчалик кўрган бўларди, лекин Жо инстинкт ҳақида норозичилик. У жасорат билан ўрнидан турди ва қўриқчини чалғитадиган Hindu тилида илиқ салом берди.
  
  
  Еркак милтиқни ҳаракатга келтирди, лекин жуда кеч еди. Уники аллақачон унга сакраб турарди. Ва бу сафар менга керакли нарса бор еди... Пер, ҳар доим оёқларим орасида бўлган кичик газ бомбаси.
  
  
  У буни одамнинг юзи олдида фаоллаштирди ва нима бўлаётганини тушунишдан олдин чуқур нафас олаётганда ҳайратда қолган ифодани кўрди.
  
  
  Ему уни ерга силжитишга рухсат берганида, у ўлган еди. Бир кунлик қулфни очиш учун атиги ярим дақиқа вақт кетди ва биз аллақачон овоз бериш учун ичкарида едик. Ҳиндистон армиясининг логотипи туширилган деворга ўнлаб гранаталар ўтирди. Бошқа деворга қарши қурол қутилари бор еди, баъзилари очиқ, баъзилари ҳали ҳам ўтиришди. Орқа деворда кичик партизан армиясини жиҳозлаш учун етарли бўлган бир нечта миномёт ва базукалар ҳам бор еди. Аммо бино асосан қўлбола бомбалар билан тўлдирилган еди — сўнгги бир неча кун ичида америкаликлар ва русларни бир-бирига қарши қўйиш учун ишлатилган тўртдан икки қисмли shrapnel парчалари. У ҳали ҳам омборни текшираётган еди, узун, тор казарманинг нариги томонидаги ешик олдида қўриқчи пайдо бўлди.
  
  
  Бизни огоҳлантиришмади-унинг егоси уни кўрмади ёки ешитмади. Гўё у шунчаки соядан сакраб тушгандек еди, автомат унинг кестириб ўрнидан турди.
  
  
  У озғин ва ёш еди, йигирма ёшда еди ва у қишлоқдаги баъзи аскарларда кўрган вақтинчалик формасини кийиб олган еди. У иккиланмади; у нишонга олди ва ўқ узди.
  
  
  У биринчи бўлиб Жоуни танлади ва болага имконият бўлмади. Ўқлар унга умрининг қисқа вақт ичида урилиб, уни қайтариб юборди. У бинонинг тупроқ қаватига қулашдан олдин ўлган еди.
  
  
  Кейинги икки сония абадийликдек туюлди. Менинг қўлим Вилгелминани хоҳлади, оёқларим егилиб, у ерга йиқилди; ва менинг кўзларим қўриқчининг кўкрагида еди. Агар мен етарлича узоқ яшасам, у аллақачон уни урадиган нуқтани танлаган. Кўкрак қафасида, трахея ва юрак ўртасида.
  
  
  Мен буни қила оламан деб ўйламаган едим. Автомат тезда жонинг қонли танасидан узоқлашди ва Амартя Ражга қаратилган еди. Катта полициячи учун бир нечта ўқ, қолганлари мен учун; қўриқчининг ҳаммаси шу еди.
  
  
  У ағдарилаётганда Ражнинг юзига қаради. У гавжум еди, лекин қўрқув белгиси йўқ еди. У ўлдирилишини кутаётгандай туюлди. У қўлларини ён томонларида ушлаб турди.
  
  
  У ерда еди ва қўриқчининг қуроли Ражнинг ошқозонига қараб силжиганида, у ерда еди.
  
  
  Аммо қўриқчи ўт ўчирмади. Нишон пайтида милтиқ баланд бўйли полициячига очиқ ишора қилди.
  
  
  Раж қимирламагач, қўриқчи бурилиб, қуроли билан ишора қилишни давом еттирди. Аммо его ритми бузилди ва бу менга бир даста қутиларга думалаб тушиш имкониятини берди. Қўриқчи иккиланиб, атрофимдаги портловчи моддаларни отишдан қўрқди.
  
  
  У қуролларига ишонди. у икки marta ўқ узди ва иккала ўқ ҳам емуни кўкрагига урди. У ерга йиқилишдан олдин бир marta қичқирди.
  
  
  Ҳаммаси тугагач, у еҳтиёткорлик билан сандиқлар ортидан чиқди. Раж ҳали ҳам ўқ-дорилар тўплами орасидаги йўлакнинг ўртасида турарди.
  
  
  Биз ҳаракат қилмасдан бир-биримизга тикилдик. Кейин қурол уни унга қилди. У ҳайрон кўринмади.
  
  
  "Қуролни ерга қўйинг", деди ему унга.
  
  
  У жилмайиб қўйди.
  
  
  - Сиз ҳозир буйруқ беряпсизми, Жаноб Картер?"- Уни тўхтатинг! "у қичқирди.
  
  
  "Сиз уларнинг атрофида фақат битта одамсиз," его айблади.
  
  
  У фақат тахмин қила оларди, лекин қўриқчи полициячини таниб, егога яшашга рухсат берган пайтни унутолмади.
  
  
  "Сиз менинг катта полициячи еканлигимни унутасиз", деди Раж. - Сизнингча, кимдир сизга ишонадими?"У унга жавоб бермаганида ишонч билан жилмайиб қўйди.
  
  
  У бошини егиб, узоқдан бир товушни тинглади.
  
  
  Мен ҳам буни ешитдим-юк машинаси тепаликка чиққанда витесларни алмаштираётган еди.
  
  
  "Менинг халқим", деб тушунтирди у. "Улар қурол учун келишди."
  
  
  "Ертага?"
  
  
  Ҳа.ъ
  
  
  - Лекин нимага еришасиз деб ўйлайсиз?"
  
  
  "Биз давлат ҳукуматини ағдармоқдамиз. Биз Ню-Деҳлидаги Марказий ҳукуматга ҳарбий ҳолатни еълон қилиш учун етарлича муаммо туғдиришимиз мумкин. Улар буни олдин қилишган. Фақат бу сафар биз ишни ўз қўлига оладиган амалдорлар тирик қолмаганига ишонч ҳосил қиламиз."
  
  
  "Сиздан ташқари.
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Сиз омадсизсиз", дедим мен. У қуролини атрофимиздаги қуролларга қаратди. "Сизда бутун штатни у ёқда турсин, шаҳарни егаллаб олиш учун етарли материаллар ёки еркаклар йўқ."
  
  
  У елкаларини кўтарди. "Биз таваккал қилишга тайёрмиз."
  
  
  Мен ундан сўрадим. Ъ бизми?ъ
  
  
  "Мен етарлича айтдим", деди у.
  
  
  У биз кирган ешик олдида елкасига қаради. Ташқарида биз юк машинаси тўхтаганини ва одамларнинг сакраб чиқаётган товушларини ешитдик. Улар қувноқ кайфиятда едилар, жанжал олдидан еркаклар каби гаплашар ва кулишарди. Биринчиси ешикдан ўтиб, Ражни кўргач, у таниброқ жилмайиб қўйди. Аммо қўлимдаги қуролни кўриб, унинг ифодаси ўзгарди. Раж hindu тилида ему билан кескин гаплашди ва одам орқага чекинди. Ташқарида қичқириқлар ва шовқинлар бор еди; кейин бирдан жим бўлди.
  
  
  Амартя Раж яна менга бақирди. "Хўш, Жаноб Картер, енди нима қилмоқчисиз? Сиз қуршовдасиз. Ва сиз бир неча тонна портловчи моддаларнинг ўртасидасиз.
  
  
  "Агар мен ўлсам, сиз ҳам ўласиз", дедим жимгина.
  
  
  У елкаларини кўтарди. "Мен ҳиндман. Мен ўлим сиз учун бўлгани каби мен учун ҳам ёмон еканлигига шубҳа қиламан. Хўш, такрор айтаман, Жаноб Картер, аниқ нима қилмоқчисиз? Менга қуролларингизни берасизми ёки менинг одамларим иккаламизни million бўлакка ургунча кутасизми?"
  
  
  Ўн Учинчи Боб
  
  
  Йилда poker, сизнинг охирги dollar стол устига бўлса, агар фоний мумкин.
  
  
  Шундай қилиб, ташқарида юк машинаси ва ичида тонна портловчи моддалар бўлган омборда туриб, у имкониятдан фойдаланишга қарор қилди. Фақат битта йўл бор еди ва менга ескорт сифатида Раж керак еди. Агар у ердан тирик чиқиб кета олса, Ему аскарларини ушлаб туриши керак еди. Аммо егога озгина luger боғланган бўлса ҳам, бу уни тўхтатгандай туюлмади. Раж худди ўзи каби professional, қурол ва портловчи моддалар бўйича мутахассис еди. Аммо менда битта устунлик бор еди, менинг обрўим. Шундай қилиб, мен карталаримни стулга ташладим ва Стал умид билан кутди.
  
  
  "Менга қуролингизни bering ва томоша қилинг", дедим.
  
  
  Ъ нега?ъ
  
  
  У иккиланиб турди ва у ўз егосини маъбадга luger билан урди. У полга ботди ва унинг его томонидан ундан олинган, унинг соати, ва бир .45 калибрли тўппонча.
  
  
  У келганида, у ендигина ишини тугатган еди. Бу шошилинч иш еди, лекин у ишлаётганга ўхшарди.
  
  
  Буларнинг барчасида граната бор еди. Ҳужумчи уни тортиб олди, сўнг Егони хавфсизлик ушлагичини ушлаб туриш учун етарлича орқага сурди. Кейин Раж соатидаги стаканни синдириб, теришга қалам суришдан олдин иккинчи қўлини олиб ташлади.
  
  
  Мен буни шундай қилишга ҳаракат қилдимки, соатнинг кичкина қўли қаламни итариб юборди. Ва тушган қалам гранатанинг хавфли пинини ташлайди. Бу содир бўлганда, бизда қочиш учун тўрт сония бор еди.
  
  
  Мен буни Ражга кўрсатганимда, у кулиб юборди. - Сиз ҳазиллашяпсиз. Бу ҳеч қачон ишламайди.
  
  
  У ҳайрон бўлиб қаради. Ъ о? Нима учун? Гонконгда ишлаган. Сиз бу ҳақда ешитган бўлишингиз мумкин. У буни ески хитойлик контрабандачи учун тузоқ сифатида ишлатган. Торсодан мақсад, аниқ режага мувофиқ.
  
  
  "Ҳа, яхши", деб тан олди Раж. "Бир кун, еҳтимол. Қалам зўрға гранатдаги залда... агар қалам етарлича оғир бўлса... агар соат қаттиқ ўралган бўлса... агар...
  
  
  Мен кулишни хоҳлардим. Ўзига қарамай, у орқага қайтди. Мен унга ергашдим. Уч метр, олти метр; биз кулгили қўлда ишланган буюмга кўзимизни қаратиб, орқага чекиндик. У оҳак чиғаноқларининг очиқ қутиси устида турарди. Агар граната портласа, миномёт ва бинодаги бошқа барча портловчи моддалар ҳам портлайди. Бу катта портлаш бўлади. "Албатта, биз тез югуришимиз мумкин", дедим мен.
  
  
  Ъ қандай қилиб? Егонинг нигоҳи гранатага тикилди.
  
  
  "Биргаликда", дедим. "Биз юк машинасига югуришимиз мумкин. Сиз учун очиқ. Сиз қўнғироқ керак сизнинг еркаклар биз пайтида. Сиз уларга отмасликни айтишингиз керак.
  
  
  "Жаҳаннамга boring", деди у.
  
  
  Биз гранатадан иложи борича узоқроққа югурдик. Биз кун бўйи бўлдик. Уни, ешитдим его, одамлар ташқарида бизга бақириб. Улар его буйруғини кутишган.
  
  
  "Шошилманг", деди у хотиржамлик билан. - Айтмоқчиманки, сизда тўқсон сония бор.
  
  
  У менга бир зум тикилиб турди, кейин гранатага қаради.
  
  
  "Етмиш сония", дедим. кўп вақт бор еди. Албатта, сиз парво қилмайсиз... Hindu сифатида ва буларнинг барчаси. У соатига қаради. "Олтмиш сония."
  
  
  У терлай бошлади. Уники ҳам.
  
  
  "Бу ишлаши мумкин", деб минғирлади у. "Еҳтимол, бу фақат ишлайди."
  
  
  "Қирқ беш сония."
  
  
  Енди мен унга қарадим, барибир бу жуда катта иш. Мен соат тик ешитдим Худога қасам.
  
  
  "Сиз бу иш беришига ишонмайсиз, шундай емасми?"у ўзидан сўради. Ъ сиз ишонмайсиз...ъ
  
  
  У хаёлидаги гапни ҳам тугатмади. Тўсатдан ўйин-кулгига вақт йўқ еди.
  
  
  "Ўттиз икки сония... ўттиз бир."
  
  
  У енди Ражга ишонмади. Мен буни ўзим учун ҳисобладим. "Тикувчини олинг, Картер", деб бақирди. "Бу нарсани ўчиринг. Костя Бога. У истамай граната томон қадам ташлади. У менинг қўлимдан ушлаб, мени тўхтатди. "Йўқ, абадий емас", деб бақирди у. "Сиз уни тебранишингиз мумкин. Сиз еди...
  
  
  У соатига қаради. "Ей Худойим, ўн сония... тўққиз... саккиз."
  
  
  Ъ югур!Ъ буни тўхтатинг!- у бақирди. Ъ тезда!ъ
  
  
  Биз икки marta ўйламадик. Биз югурдик. Ҳурмат билан ешикдан.
  
  
  Унинг hindu тилида қичқираётганини ешитди ва у его орқасига қурол ушлаб, унинг орқасида чин дилдан еди. Унинг нима бақираётганини тушунмадим. У фақат одамларига оловни ушлаб туришни буюрганига умид қилиши мумкин еди.
  
  
  аскарларнинг егоси буни кўрди; улардан баъзилари бизга қурол ясадилар. У яна бир нарса деб бақирган бўлса керак, чунки тўсатдан одамлар ҳар томонга югуришди. Улар дарҳол орқамиздан югуришди.
  
  
  Биз юк машинасида едик, Раж ўгирилиб, мушак қўли билан мени урди. У мени жағимга уриб, довдираб қолди.
  
  
  Унинг зарбаси Лугерга тегди ва ўтказиб юборди.
  
  
  Орқамдан кимдир ҳам ўқ узди ва у юк машинасига сакраб тушди. Мен Ражга яна иккита тез ўқ уздим, лекин уни уришимни кўрмадим.
  
  
  Кейин ўқ-дорилар ахлатхонаси ҳавога учди. Ёки менинг маҳоратим ёрдам берди, ёки бу ақлдан озган аҳмоқ еди. Мен ҳеч қачон билмайман, лекин паст бино улкан оташин каби портлади. Биринчи чақнаш менинг ретиналаримда оқ доғлар қолдирган кўр-кўрона нур еди. Кейин поп бор еди ва овоз менинг қулоқларимга урилди. Кейин юзимга урилган лаззат ва мени юк машинасига қайтариб ташлаган ҳаво намуналари босими келди.
  
  
  Дастлабки портлаш натижасида ҳавога ташланган ўқлар ва гранаталар ерга урилганда портлади. Бинонинг атрофимга тушиб сифатида милтиқ ўқ ҳалокатли staccato cраcклед.
  
  
  Мен ҳавога ташланган бир одамни кўрдим ва у яна йиқилишидан олдин танаси синган ва парчаланиб кетган. Бошқалар бир зумда вафот етишди ёки дўл ўқлари остида айлана бўйлаб қоқилиб кетишди, уларнинг ёнида қобиқ портлаб, иҳ ни ярмига бўлишди.
  
  
  Мен юк машинасини олди ва Mercedes қуруқ гуруч паддиес орқали тўғри ҳайдаб. У Мерседесга кирганида портлашлар ҳали ҳам орқамдан кечки осмонни ёритиб турарди.
  
  
  Исёнчилар ўқ-дорилар омборида бошқа биров тирикми ёки йўқлигини билмасдим, лекин мен бу ҳақда ташвишланишдан жуда чарчадим.
  
  
  Чап қўлим заиф еканлигини тушунишимдан олдин бир километрдан кўпроқ юрдим. Менинг елкам оғрийди ва у нахга қараш учун қўлини кўтарганида, shrapnel менинг дублетимнинг матосини тешаётганини сезди.
  
  
  Мен ҳушимни йўқотишдан олдин кўп вақтим бўлмаслигидан қўрқардим ва менда шундай даҳшатли шубҳа бор едики, муаммо ҳали ҳал қилинмаган. Мен террорчиларнинг таъминотини йўқ қилдим ва ҳатто муҳим одамларнинг кўпини ўлдирдим, лекин мен қониқмадим. У текшириши керак бўлган яна бир кичик жиҳат бор еди.
  
  
  Шунинг учун менга ёрдам керак еди, инқироз тугамагунча мени қўллаб-қувватлайдиган kishi.
  
  
  У борадиган битта жой бор еди. Ва уники, мен ҳушимдан кетишимдан олдин у ерда бўламан деб умид қиламан.
  
  
  Чоени салқин қўллари еҳтиёткорлик билан елкамдаги тешикка боғлаб қўйди. Кейин у олдинга егилиб, оғриқли жойимни ўпди.
  
  
  У беихтиёр ағдарилиб, уни олиб кетмоқчи бўлди, аммо оғриқ ҳали ҳам жуда кўп еди.
  
  
  "Бечора бола", деди у. "Бахтингиз бор, улар сизни ўлдиришмади."
  
  
  Мен уни олдим ва ўзимни йўналтиришга ҳаракат қилдим. Унинг квартирасида биз яқинда жинсий алоқада бўлган каравотда еди.
  
  
  "Сиз Мерседесга югурдингиз", деди у. "Сиз йўлга чиққанингизда ҳушидан кетдингиз."
  
  
  У каравотдан чиқиб, дераза олдига борди. У пардаларни очганда, қуёшли брйлев хонага кириб кетди.
  
  
  Ъ Ей Худойим!"Унинг бўғилиб. "Бу аллақачон ерталаб."
  
  
  - Сиз тун бўйи ухладингиз. Сизга керак еди.
  
  
  Ундан кийимларини олишни сўрашди ва у менинг олдимга югуриб келиб, мени итариб юбормоқчи бўлди.
  
  
  "Сиз тушунмайсиз", дедим мен. "Бу ўн бешинчи... катта ҳужум... бу бугун ҳам содир бўлиши мумкин. Биз буни тўхтатишимиз керак.
  
  
  У оҳиста жилмайди ва қўлини қулоғимга қўяди. - Есламайсизми?"Сиз унга ип бердингиз.
  
  
  Ъ қандай қилиб?ъ
  
  
  "Террористик ўқ-дорилар омбори... сиз кеча Егони йўқ қилдингиз. Раж билан бирга.
  
  
  Унинг қоши қизиқсиниб буришди. "Буни ешитдингизми?"
  
  
  - Естественно учун. Бутун шаҳар билади. Мен бу ерда портлашларни ешитдим.
  
  
  Миям уйқусираб қолди. У яна Раж ҳақида гапирмагунча, мен унинг нима деганини тушунмадим.
  
  
  "Амартя менга ҳамма нарсани айтди."
  
  
  "Раж? Хўш, у тирикми?
  
  
  "Ҳа, ярадор, лекин тирик. У бугун ҳукумат уйидаги маросимда қатнашишингизни хоҳлайди.
  
  
  У нафаси остида лаънатлади. Bastard ҳали ҳам тирик еди.
  
  
  "У сизни машинада олиб кетади", деди у. "Ескорт". Тўсатдан у уни тушунди. У уни жуда кўп биларди. Раж мен учун ескорт юборди, ҳа, бир нечта жаллодлар, шубҳасиз, улар РТА томонидан ҳеч қачон кашф қилинмаганига ишонч ҳосил қилишади.
  
  
  Ъ қачон?ъ
  
  
  Ъ ҳозир. Исталган вақтда.ъ
  
  
  У уни итариб юборди ва дераза олдига борди. Қуйидаги майдонда у автоуловнинг йўлга айланаётганини кўрди. Чоени еътироз билдирди, лекин у тезда кийиниб, вазиятни саломга тушунтиришга ҳаракат қилди.
  
  
  Икки kishi йўлда машина атрофида келишидан олдин биз квартирани тарк етдик. Чоенй нинг хизматкор ётоқхонага иҳ олиб, ва биз орқа ешикдан қочиб.
  
  
  "Қизиқ", деб ғўлдиради Чоени биз унинг крем рангидаги Бентлига кирганимизда. "Раж террорчилар билан ҳеч қандай алоқаси йўқ. У сизни ўлдириш учун одамларини юбормасди. Мен унинг егосини биламан.ъ
  
  
  Лекин он у деди, а .Автомобил капутида 45 калибрли ўқ тешиги пайдо бўлди. Иккинчисининг боши бамперда Бентли уни дарвоза томон олиб борганида пайдо бўлди.
  
  
  Биз кўчага ўгирилганимизда, у ётоқхонасининг деразасида еркакларни кўрди, улар бизни хоҳлаган жойда. Иҳ қўлидаги қуроллар бизга қарата ўқ узди.
  
  
  "Бу ҳақиқат", деди у. "Кейин Раж террорчи лидер... портлашлар ортида турган одамми?"
  
  
  "Йўқ", дедим. Менинг ревматизмим ҳам мени ҳайратда қолдирди. Тўсатдан, мен Раж террорчиларнинг етакчиси, бутун фитнанинг бошлиғи емаслигини сездим, гарчи менда бунга шубҳа қилиш учун ҳеч қандай сабаб йўқ еди — мен унинг айтган баъзи гаплари ёки еҳтимол нима ҳақида Ташвишланардим.ҳали ҳам атрофимда сезилмоқда.
  
  
  "У ким?"Чоени сўради.
  
  
  Мен буни билмасдим. Раж мени ўлдириш учун юборган одамлардан қўрқиш учун уйдан етарлича узоқда бўлсак ҳам, мен газ педалига қаттиқ урдим. Мен соқчи менинг кўзларимни сақлаб. Менда шаҳарнинг ярми исталган вақтда ҳавога кўтарилиши мумкин деган даҳшатли шубҳа бор еди.
  
  
  Чоени мени тинчлантиришга ҳаракат қилди. "Бир оз секинроқ boring", деди у. — Биз ҳозир шошилмаяпмиз. Раж ўз режаларини амалга ошира олмайди", деди у. — Сиз иҳ етказиб ҳалок қилдик. Сиз иҳ одамларининг кўпини ўлдирдингиз. У иҳ режасини амалга ошира олмайди.
  
  
  Унинг айтганлари унчалик мантиққа тўғри келмади, лекин мен тинчлана олмадим. Менда ҳали кўп саволлар бор еди. Ва бирдан уни, мен жавоб топиш учун қаерда биламан деб ўйладим. Чоени Бентлейни асосий кўчага олиб чиқиб, жанубга консуллик томон йўналтирганида унга ҳеч нарса демади. Кўча аллақачон барча кўча чироқларида байроқлар билан байрамона муҳитга тўлган еди. Йўлаклар Калкутта марказидаги ҳукумат биноси томон кетаётган ёрқин кийимдаги одамлар билан тўла бошлади.
  
  
  "Улар таътилга боришади", деди Чоени.
  
  
  "Улар қачон бошланади?"Мен ундан қаттиқ сўрадим.
  
  
  Ъ соат ўн иккида.ъ
  
  
  У соатига қаради. Бу ўн ўттиз еди.
  
  
  Биз шаҳарга қанчалик кирсак, оломон шунчалик катта бўлди, биз фақат салянгоз тезлигида ҳаракат қила олмадик. Одамлар миллий кийимларида ранг-баранг еди. Улар бизни яхши кайфиятда чақиришди, лекин Иҳкнинг кўриниши мени ҳайратда қолдирди. Мен уни одамлар билан емас, балки порох доналари билан кўрдим, улар овоз бериш-овоз бериш, ёритилган гугуртдан ёнади.
  
  
  Amerika консуллиги олдидаги вазият ҳам ташвишимни камайтирмади. Ақш денгиз пиёдалари ҳали ҳам ўша ерда еди. Улар билан қурол бор еди ва оғир ўқ-дорилар билан тўлдирилган еди, лекин улар тўлиқ кийимда едилар ва одамлар атрофида тўпланишарди.
  
  
  Улар бутунлай қоровулларини туширишди.
  
  
  "Улар террорчилар йўқ қилинган, деб биламан," чоени биз консуллик ҳовлига дарвозаси орқали ҳайдаб сифатида тушунтирди. "Рус болалари".
  
  
  Мен унга нола қилдим, лекин у кулиб, мени ваҳимачи деб атади. "Бу тугади", деди у ишонч билан. - Ҳеч қандай муаммо йўқ. Тез орада Амартяни ҳибсга оламиз. У ҳеч нарса қила олмайди.
  
  
  Унинг салом, зид емас еди. Унинг машинаси атрофида сакраб, консулликка югурди.
  
  
  Slocum зинапоядан ендигина тушаётган еди, уники ёрилиб кирди. Қўрқув, Егонинг кўзлари атрофида, унинг қошидаги тер каби йўқолди. У яна ўша хотиржам, салқин professional diplomat еди. У мени кўриб, у буриштирди, ва мен у вотум вотум жаҳон его домен портлаши деб ўйлаган пайтда мен у яқин сўнгги бир неча кун амалга тақиллатди еди ему нинг media ҳисоботларни рад еди, чунки у билар еди. "Оҳ, Жаноб Картер", деди у табассумсиз. - Сиз зиёфатга борасизми?"
  
  
  Его уни чақирди. "Marines... улар одамларни қўрқувда сақламайдилар."
  
  
  У камситувчи хўрсинди. "Бу бизнинг орқамизда. Жаноб Ражнинг одамлари кеча террорчиларни ўлдиришди. Уники, менимча, сиз уларга бу борада ёрдам бердингиз.
  
  
  "Ҳали ҳам ҳужум бўлиши мумкин", дедим мен зудлик билан. "Россия консуллигига битта бомба ташланиши мумкин ва улар отишни бошлайдилар."
  
  
  "Тинчланинг, Жаноб Картер", деди Slocum. "Иш енди профессионаллар қўлида... дипломатлар. Ва биз вазиятни назорат остида ушлаб турамиз."
  
  
  У елкамга тасалли қўлини қўйди. "Ростини айцам, бугун ерталаб биз русларга қўл узатаётган дўстмиз."У соатига қаради. "Ўн дақиқа, аниқроғи."Иҳ Жаноб Соколов бизнинг кичик делегациямизга мезбонлик қилмоқда. Мен у ерда шошилишим шарт емас.
  
  
  Мен ундан сўрадим. Ъ делегация?ъ
  
  
  Бу менга миммо ўтди. Его ҳайдовчиси, тўлиқ формадаги денгиз пиёдалари ешикни очиқ ушлаб туришди ва Slocum бино олдидаги машина томон юрди.
  
  
  "Полковник Вунинг фикри", деб бақирди у.
  
  
  Его унинг елкасидан ушлаб олганида, у машинада еди. "Кутиб turing", дедим мен унга. "Полковник Ву ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  Ғазабланиб, у қўлимни итариб юборди. "Мана, Картер, сизнинг ишингиз шу ерда тугади. Сиз ўз вазифангизни бажардингиз, мен қонли вазифани айтаман. Шундай қилиб, сиз ҳали ҳам Калкуттадан чиқинг.
  
  
  У машинага қайтди, лекин его уни яна ушлаб, кўкрагига қаттиқ тутди. Ҳайдовчи менинг йўналишимга бир қадам ташлади, кейин тўхтади. "Тикувчи олинг, Slocum," мен ириллади. - Менга жавоб bering. Полковник Ву нимани ўйлаб топди?
  
  
  "Сизнинг бизнесингиз йўқ, - деди у, - лекин бизда ажойиб фикр бор. Тинчлик ишораси. Болалар Россия консуллигига гуллар олиб борадилар. Бу сунъий йўлдош орқали бутун дунё бўйлаб телевизорда намойиш етилади."
  
  
  У Егонинг елкасидан қўлини олди. Унинг гапларига ишонолмадим. "Болалар", дедим.
  
  
  "Ҳа, полковник Вунинг болалар уйи орқали. Юзлаб болалар.
  
  
  Биздан гуллар билан, руслар учун. Ажойиб, сиз ўйламайсизми?
  
  
  У террорчилар ўз ишларини қандай қилганини ҳеч қачон тушунмаганлигини англаб, орқага қайтдим.
  
  
  Slocum ўгирилиб машинага ўтирди ва ешикни ёпди. Шу пайт Чоени келди ва ёнимда турди.
  
  
  - У болалар бўлишини айтди, шундай емасми?"у пичирлади. "Кейин у кетади..."У ҳали тўлиқ шаклланмаган фикрни кўриб чиқиш учун тўхтади. "Айтмоқчиманки, бу ҳали оқим емас. Ҳали емас. Ва Полковник Ву...
  
  
  "Ҳа", дедим. "Бу полковник Ву бўлиши керак. Аммо улар америкаликларни айблашади. Slocum... бу жинни... у полковник Вунинг қўлида ўйнаб юрган. Мен Бентлейга қайтиб югурдим ва Чоени менга ергашди.
  
  
  Ъ сиз нима қилишни режалаштирмоқдасиз?Ъ Оҳ, Худойим!- у хитоб қилди.
  
  
  "Агар иложи бўлса, бу ишни тўхтатинг."У бошқа кунга яқинлашганда, унинг ғилдираги орқасида сирғалиб кетди.
  
  
  "Йўқ, мен ёлғиз бораман", дедим. "Бу хавфли бўлиши мумкин."
  
  
  У менинг шарҳимни еътиборсиз қолдирди ва ўтирди.
  
  
  "Агар бу полковник Ву бўлса, нега у бизга Зокир ва Маъбад ҳақида маълумот берди?""Зокир аллақачон бузилган. Биз его исм еканлигини билардик, шунинг учун Егони олиб ташлаш керак еди. Ву бизни бир вақтнинг ўзида ўлдиришимизга умид қилган бўлса керак. Ем деярли муваффақиятга еришди.
  
  
  У шохни уриб, консуллик дарвозасидан югуриб чиқди. Денгизчи йўлдан сакраб тушди ва блокнинг ярмида ешитилиши мумкин бўлган овоз билан мени лаънатлади.
  
  
  Олдинда одамлар тротуарлар бўйлаб шошилишди. Милиционер бизни чақирди ва ғазаб билан силкитди, лекин биз Россия консуллиги олдида тургунимизча у секинлашмади.
  
  
  Бир лаҳзага ваҳима қўймаслигим керак деб ўйладим.
  
  
  Америкаликлар сингари, руслар ҳам қўриқчиларини туширишди. Иҳ аскарлар, шунингдек, тўлиқ кийим формасида, ҳарбийларга қараганда тантанали кўринарди. У консуллиги кўча бўйлаб еътибор турган Ақш Marines бир гуруҳ томонидан лигини еди, лекин мен бир ёмон ҳис бор еди. Slocum денгиз пиёдалари взвод олиб келиб, вазиятни янада хавфли қилди.
  
  
  Его машинаси бизнинг олдимизда самимий ҳайдаб кетаётган еди ва у чеккага кўтарилганда, его ҳайдовчиси консуллик дарвозасидан ўтиб кетди. Масалан, мен Andrey Соколовнинг меҳмонларини кутиб олиш учун бинонинг олд ешигига чиққанини кўрдим.
  
  
  Ъ қаранг! Чоини хитоб қилди. У кўчага ваҳшиёна ишора қилди.
  
  
  Улар кичик қияликка кўтарилишди, яхши, уларнинг юзтаси бўлса керак. Болалар, уларнинг аксарияти ўн ёшга тўлмаган. Қўшиқ айтадиган кичик армия... у оммавий равишда Россия консуллигига кетаётган еди. Ва уларнинг барчаси ёрқин рангли банкаларда кичик гулдасталарни олиб юришди.
  
  
  Slocum машинани айланиб чиқди ва болаларга мағрурлик ва нурли кўзлар билан қаради, гўё бу его томонидан бошқариладиган дипломатик ғалаба еди. Ҳатто кекса тулки Соколов ҳам яхши кайфиятда еди.
  
  
  Унинг овози хириллади:
  
  
  "Иҳ тўхтатинг!"
  
  
  Уни аҳмоқдек ҳис қилди. Мен бақириб ташқарига югурдим ва Чоенй менинг орқамдан ергашди.
  
  
  Slocum менинг исмимни чақираётганини ешитдим. Кўчадаги одамлар менга ақлдан озгандек қарашарди. Офицер мени тўхтатиш учун олдинга қадам ташлади; его уни итариб юборди ва болалар олдига югурди. Кейин полковник Ву уни кўрди. У ён томонга қараб турди, томоша қилди ва ўспиринларни яширинган жойи атрофида қолдирди.
  
  
  Ҳаммаси жуда тез содир бўлди. Улар орасида шошилиб юрган баланд бўйли оқ танли одамни кўриб, болалар ҳайратда қолишди. Улар қўшиқ айтишни тўхтатдилар ва орқага чекиндилар.
  
  
  Офицер ҳали ҳам менинг олдимга боришга ҳаракат қилар еди, кўчада баъзи одамлар ҳам бор еди. Унинг ваҳшиёна stahl болаларнинг қўллари атрофидаги гулдасталарни тортиб олади. Мен битта гулдастага қарадим, ҳеч нарса топмадим ва банкани ташладим. Кейин бошқаси уни томоша қилди, бошқаси...
  
  
  Болалар қичқиришди. Баъзилар ўзлари келган томонга қайтиб кетишди. Чоени менга қўнғироқ қилиб, бир banka гул бермагунча, мен унга ҳеч нарса топмадим. Унинг гулларини ташлаб, аллақачон остида бўлган бомбани олди.
  
  
  Мен тасаввур қилган нарсам.
  
  
  Полковник Ву ҳатто айбни Amerika консуллиги ходимларига юклаши мумкин еди, чунки руслар билганидек, болаларнинг консулликка юришини айнан Slocum ташкил қилган. Агар бомбалар ўчиб кетганда, Россиянинг реакцияси портловчи бўлар еди. Лекин ҳаммасини тушунтиришга вақтим йўқ еди. Полиция менга яқинлаша бошлади. Шунингдек, кўчада бир гуруҳ одамлар. Мен ҳатто бир взвод денгиз пиёдалари ҳаракатланаётганини кўрдим.
  
  
  Мен йиртқич тахмин қилдим. У зажигалкани чиқариб, қутиларга чиқиб турган қисқа суғуртани ёқди.
  
  
  Оломон орасидан ҳайқириқ ўтди. Одамлар қочиб қутулишга шошилиб, бошқа одамни оёқ ости қилишди. Мен бомба ташлаш учун жой қидириб, орқамга ўгирилдим, лекин деярли ҳамма жойда одамлар бор еди. Полковник Ву ниҳоят уни кўрди. У замонавий офис биносининг shisha кириш қисмида ёлғиз турарди. Ҳар ҳолда, бу Россия консуллигидан анча узоқ еди. Мен Соколов ходимлар егосига ҳужум қилишнинг олдини олишга ҳаракат қилаётганимни тушунишига умид қилгандим. Унинг граната каби кичик бомба ташлади. У Ву олдида ерга тушди ва думалаб кетди. У бомба отилишидан олдин бинога кириб кетди, лекин катта деразалар парчаланиб, унинг устига ёмғир ёғди. унинг йиқилганини кўрди; кейин унинг егоси уни кўрмай қолди.
  
  
  Оломон атрофимда югуришди. Болалар гулдасталарини ташлаб йиғлашди.
  
  
  У Ву кўрган бинога югурди. Бино ичида оёғим остида shisha сиқилиб кетди ва мен полковник Ву йиқилган жойдан қон изи келаётганини кўрдим.
  
  
  Уни, мен лифт ешиклари яқин кўрдим. У тоймасин ешиклар орасидаги торайган бўшлиқдан ўтиб кетди. Мен буни қилдим, лекин бу менинг ҳаётимни деярли йўқотди.
  
  
  
  Ўн Тўртинчи Боб
  
  
  Лифтга қоқилган пайтимда полковник устимга сакраб тушди. У тез еди. Его қўллари бир талаб қурол ҳамма жойда мени groped. Мен Вилгелминани ва пичоқни ёпиш учун қўлларимни кўтардим, лекин у менинг дублетимнинг чўнтагидан ниманидир тортиб олганини ҳис қилдим.
  
  
  "Ҳаракат қилманг", деб бақирди у.
  
  
  У мендан сакраб тушди ва абадий устимда юрди. "Секин айланинг", деб буюрди у.
  
  
  У жуда еҳтиёткорлик билан уни очди ва елкасига қаради. У ёпиқ ешикка суяниб, бир қўли билан бизни дарҳол бинонинг томига олиб борадиган тугмани босишга тайёрланди. Егонинг юзи shisha билан қопланган еди. Баъзи яралар атрофида ҳали ҳам shisha парчалари бор еди. Егонинг кўкрагига қон қуйиларди ва унинг ошқозонида его ва ўлимни англатмаслиги керак бўлган узун гаш бор еди, аммо ҳозир ҳам нен ҳали ҳам маълум бир қадр-қимматга ега еди. Ўлимидан бир неча дақиқа олдин у Его манорда мени ҳайратда қолдирган аниқ, қувноқ хулқ-атворни сақлаб қолди.
  
  
  Унинг қўлида ҳалокатли газ билан тўлдирилган менинг қаламим бор еди. Унинг қопқоғи ёпиқ еди ва бош бармоғи клипда, оловга тайёр еди. Шубҳасиз, у қандай ишлашини билар еди.
  
  
  У менга қаратилган еди ва мен у нарсанинг кучидан хабардорми, деб ўйладим.
  
  
  "Агар сиз буни бу ерда лифтда ишлацангиз,"мен уни огоҳлантирдим," сиз ҳам ўласиз."
  
  
  "Бир нафас сизга керак бўлган нарсадир", деди у. "Мен бу кичик қурилмани яхши биламан, Картер.
  
  
  Мен Егонинг бош бармоғининг ҳаракатини кўрдим деб ўйладим ва у деярли увиллади.
  
  
  "Кутиб turing", дедим. "Шошилиш йўқ.
  
  
  У кулиб юборди ва мени туришим учун ишора қилди. У еҳтиёткорлик билан ўрнидан турди ва ўзини лифтнинг нариги томонига босди.
  
  
  "Фақат нима учун менга айтинг", дедим. - Нимага еришмоқчисиз?
  
  
  "Сиз яқинда мендан менга ўхшаган одам яна нимани хоҳлашини сўрадингиз. Унинг сўзларига кўра, ҳамма нарсага ега бўлган kishi ишонч ҳосил қилишни хоҳлайди."
  
  
  "Ва бу ёлғон еди?"
  
  
  "Йўқ, лекин мен ундан буни бошқа тушунтиришини сўрамадим. Фақат куч хавфсизликни беради. Фақат юқори қаватдаги одам хавфсиздир.
  
  
  "Унинг Феррети ҳали ҳам тушунмайди. Бу бомбалар билан нима қилмоқчи едингиз?
  
  
  "Хаос", деди у. "Руслар америкаликларни айблашади. Ўқ отилган бўлар еди. Кўчада тартибсизликлар. Калкутта бу ерда бир оз уруш. Ню-Деҳли, худди аввалгидек, ҳарбий ҳолат еълон қилгани айтилади. Раж егаллаб олган бўлар еди. Кейинчалик биз Bengal давлатининг мустақиллигини еълон қилган бўлардик."
  
  
  - Лекин у сиз учун ишлаган бўлармиди?"
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Сиз хитойлик бўлганингиз учунми?"
  
  
  У яна бош ирғади ва деярли икки баравар кўпайди, бу зарар кўрди.
  
  
  "Сиз ўласиз", деб огоҳлантирди его. "Сизсиз у ўз зиммасига олади."
  
  
  У заиф бошини чайқади. "Ҳужжатлар бор. Улар менинг ўлимимдан кейин очилиши керак.
  
  
  "Ражнинг фитнага алоқадорлиги ҳақидаги ҳужжатлар?"
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  У қаддини ростлади ва газ тўппончасини бироз кўтарди. "Аммо сиз муваффақияциз бўлдингиз", дедим мен. "Сиз беҳуда ўласиз."
  
  
  У орқасидаги лифт тугмачасини босди. Лифт секин кўтарилди.
  
  
  Кейин у чуқур нафас олди ва қалам қисқичини босди. Унинг ҳаво намуналари орамизда газ булути пайдо бўлишидан олдин чуқур нафас олди.
  
  
  Кичкина лифт у билан тўлдирилган еди ва у атрофимизни йўлбарсдек илиб олди, нафас олиш учун оғзимизни очишимиз билан сакрашга тайёр еди. Биз нафасимизни ушлаб, ҳалокатли, жим жангда турдик ва бир-биримизга тикилдик. Ҳеч ким атрофимизда ҳаракат қилмади. Қочиш йўқ еди. Лифт аста-секин юқори қаватга кўтарилди. Унинг ўртасида лифт тўхтатиш учун у орқали миммо олиш мумкин емас. У ешикни очишдан олдин нафас олишим керак еди.
  
  
  У жилмайиб қўйди. Енди ему ўлиши осонроқ бўлади. У охирги жангда ғалаба қозондим деб ўйлаб қабрига боради. Бу пластинка стендида мен билан рақобатлашишдан кўра яхшироқ еди. Агар у нафасини уникидан бир сония кўпроқ ушлаб турса еди, у сўнгги ғалабасини қўлга киритган бўлар еди. У бир дақиқада етиб келди ва рўмолчасини тортиб олди, хок менга беру гас тўппончаси мен билан бирга бўлганида доим ёнимда олиб юришимни айтадиган махсус рўмолча.
  
  
  Уни его оғзига ва бурнига босди, кейин ривненский махсус филтр толалари орқали нафас олди.
  
  
  Вунинг юзи аввал саросимага тушди, кейин тушунди, кейин даҳшатга тушди. У қизариб кетди; у ҳатто оғзини қўллари билан ёпди. Аммо охирида ему хўрсинишга мажбур бўлди. У хўрсинди ва мен томон сакраб тушди, кичкина қўллари томоғимни ушлади. Мен қаршилик қилмадим.
  
  
  Бармоқлари томоғимга ёпилганда, у нафас чиқарди. "Мен сизни лаънатлайман! "Бу нима?"у хитоб қилди. Биз бир лаҳзага бир-биримизга тикилдик.
  
  
  Кейин его бармоқлари аста-секин бўшашди ва ён томонга силжиди. У полга урилганда ўлган еди.
  
  
  У юқори қаватдаги газнинг тарқалишига йўл қўйди, кейин секин саёҳатни бошлади. Бинонинг биринчи қаватидаги лифт ешиги очилганда, Чоени менга югурди.
  
  
  Бинонинг фоесида чалкаш оломон процессни томоша қилди.
  
  
  Slocum у ерда еди ва Егонинг юзи яна банкадан ҳўл еди ва у менга ғазабланган, хўрланган ифода билан қаради. Его унга еътибор бермади ва оломон атрофида чиққан Aleksandr Соколовга мурожаат қилди.
  
  
  Рус, ёқимли табассум қилди. У ҳатто ватандошлари ўртоқлари билан қилганидек, мени иккала таёқчада ҳам ўпиш учун енгашди.
  
  
  "Сиз ҳаммамизни қутқардингиз", деди у лаблари қулоғимни тараб. "Лекин Калкутта tonight учун тарк. Кейин у жилмайиб, орқага чекинди ва америкаликлар ва руслар ҳамма жойда, ҳатто Калкуттада ҳам тинч-тотув яшашлари ҳақида дипломатик суҳбат қура бошлади. Унинг орқасида уни Амартя Ража кўрди, унинг чап қўли гипсда ва ўқ-дорилар омборидаги портлашдан юз жароҳатлари. У очиқ турарди, лекин мен уни егаллаган қўрқувни тахмин қилардим. Ертами-кечми, его фош бўлади. Бу фақат вақтнинг тирноқлари еди.
  
  
  Ниҳоят, Чоенининг қўли меники еди ва у мени Бентлига олиб борди.
  
  
  У бинога қаради ва Соколовнинг айтганлари ҳақида ўйлади.
  
  
  У кетиши керак еди. Ертаси куни ерталаб его халқи мени ўлдиришга ҳаракат қилади. Бундан олдин ҳам Раж ўз қотилларини юбориши мумкин еди. Калкутта хавфли жой еди; аммо кейин у Чоенига қаради ва нимадир ҳақида ўйлади. "Сизнинг уйингиз", дедим. "Тўшак юмшоқроқ."
  
  
  * * *
  
  
  
  Китоб ҳақида:
  
  
  Катта рул ўз қўшинларига ҳал қилувчи буйруқ берди. Кремл айлана олмади. Калкуттада бутунлай вайронагарчилик аллақачон ёритилган.
  
  
  Бунинг олдини олиш учун фақат битта одам қолди: Ник Картер. Унинг рақиблари болалар еканлигини аниқлаганида ҳалокатли миссия. Нафрат ва қотилликка чанқоқлик билан тўлган болалар, у хавфли бўлганидек кўринмас бўлган ақлдан озган Пиед Piper бошчилигида.
  
  
  
  
  
  Мундарижа
  Боб 2
  
  
  Боб 4
  
  
  Боб 5
  
  
  Боб 6
  
  
  Боб 7
  
  
  Боб 8
  
  
  Боб 9
  
  
  Боб 10
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Белград қассоби
  
  
  
  
  Изоҳлар
  
  
  
  ҚОНЛИ КАСБИНИНГ ТЕПАСИДА ҚОТИЛ ...
  
  
  Дунёдаги ҳар қандай professional разведка агентлигига номаълум одам. Топcон, Инc деб номланган миллиард долларлик хусусий жосуслик тармоғининг орқасида. Шафқациз кучи дунёнинг ярмига етган садист ...
  
  
  ПАРИЖДА
  
  
  Ник Картерга ҳалокатли Топcон ўйини ҳақида айтиб бериши керак бўлган қизил дефектор битта сўз айтишдан олдин пичоқлаб ўлдирилган.
  
  
  ИН LAUSANNE
  
  
  Чиройли ёш немис агенти Никнинг Топcонни топиш имкониятини рад етиш учун ўзининг яхши ўқитилган ақли ва танасининг барча ҳийла-найрангларидан фойдаланган.
  
  
  МИЛАНДА
  
  
  Хитойлик оператив деярли karate зарбаси билан никни тўхтатди. Чиcом агенти ҳам Топcон югурган одамни ов қилар еди.
  
  
  ТРИЕСТДА
  
  
  Нацистлар ўрта мактабининг жиноятчиси егаси никни бекинмачоқ портловчи ўйинига жалб қилган. Ва у томонига Ник чалғитади еса, қийин # 1 Топcон одам яна бир бор қочиб.
  
  
  БЕЛГРАДДА
  
  
  Ник Картер ниҳоят Топcон хост ҳақиқий шахсини кашф қачон бир даҳшатли masquerade кабусга айланди!
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  
  Prolog
  
  
  Биринчи боб
  
  
  Иккинчи боб
  
  
  Учинчи боб
  
  
  Тўртинчи боб
  
  
  Бешинчи Боб
  
  
  Олтинчи Боб
  
  
  Еттинчи Боб
  
  
  Саккизинчи Боб
  
  
  Тўққизинчи Боб
  
  
  Ўнинчи боб
  
  
  Ўн Биринчи Боб
  
  
  Ўн Иккинчи Боб
  
  
  Ўн Учинчи Боб
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Киллмастер
  
  
  Белград қассоби
  
  
  
  
  
  Amerika Қўшма Штатлари махфий хизмати аъзоларига бағишланган
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Prolog
  
  
  
  Orient express Milan станцияси атрофида катта қора машина каби сирғалиб кетди. Тезликни ошириб, поезд шаҳар атрофида ва Италиянинг яшил қишлоқларига учиб, Триест томон тезлашганда йўллар бўйлаб қичқирди.
  
  
  Тебранаётган поезднинг орқа қисмидаги купеда егоистнинг оёқларида жигарранг чамадон билан битта калта, асабий одам ўтирарди. Егонинг исми Карло Спинетти еди. У узоқ қариндошларини зиёрат қилиш учун саёҳатдан уйга қайтаётганда савдогар еди. Поезд ойналаридан шошаётган манзарага қараб, хотини ва болаларини яна кўришдан қанчалик хурсанд бўлишини ўйлади. Баъзилар учун бу саёҳат ҳаяжонли бўлиши мумкин, аммо Карло Спинетти учун оломоннинг доимий шовқини асабийлашди.
  
  
  Узун бўйли одам купе ешигини очди ва қора ёғоч атрофида ўйилганга ўхшаган совуқ, қора кўзлари билан Карлога қараб турди. Егонинг кўзлари Карло пештахтага қўйишдан безовта қилмаган жигарранг чамадонга тушди. Заиф табассум одамнинг оғзининг бурчагини егди, кейин у қолган йўлни купега олиб борди ва Карлонинг қаршисида ўтирди ва узун оёқларини олдига чўзди.
  
  
  "Сиз Trieste офф олиш, а?"у сўради.
  
  
  Карло Спинетти милтиллади ва ўриндиғида силжиди. У бу нотаниш одам его борадиган жой еканлигини билишини билиб ҳайрон бўлди. У: "Ҳа, сизми?"
  
  
  Еркак Карлодан сақланаётган ҳазил ҳақида билгандек табассум қилишни давом еттирди. "Мен ҳам Триестга чиқаман."
  
  
  Беш дақиқадан сўнг купега семиз одам кирди. У ешикни ёпди ва унга суяниб, Спинеттини биринчи одам каби ўрганиб чиқди. Егонинг кўзлари ҳам Спинеттидаги оёқ сумкасига тушди.кейин у узун бўйли одамга бош ирғади, гўё улар бир-бирларини узоқ ўтмишдан танийдилар.
  
  
  Карло беихтиёр егилиб, икки бегонани қизиқтиргандай туюлган чамадонни қимирлатди. У иҳнинг қизиқишини тушунтира олмади. Сумка калтакланган ва ескирган, унда Карлонинг кийимлари ва оиласига уйига юборган кичик совғаларидан бошқа ҳеч қандай қимматли нарса йўқ еди.
  
  
  "Сиз ҳам Триестга борасизми?""Бу нима?"у иккинчи нотаниш одамдан асабий сўради.
  
  
  "Ҳа."Овоз қўпол ва қаттиқ еди. Катта одам биринчи нотаниш одамнинг ёнидаги ўриндиққа тушиб, қўлларини кўкрагига кесиб ўтди. У индамай ўтирди, поезд тортиб олгандек, кўзлари юмилди.
  
  
  Карло ноқулай силжиди. У ўзига иҳ га бўлган таҳдидни тасодифий сўзлар билан тасаввур қилиши кераклигини айтди. Иккала еркак ҳам унга қараганда қимматроқ кийинган. Иҳ юзлари қаттиқ туюлди, лекин улар бегуноҳ саёҳатчилардан ўғирлаган ўғриларга ўхшамасди.
  
  
  "Сизга нима бўлди, дўстим? Сиз бироз асабийлашаётганга ўхшайсиз", деди баланд бўйли одам хотиржамлик билан.
  
  
  Карло егосини енгиллаштириш учун бармоғини ёқасига қўйди. "Мен ҳайрон едим-еҳтимол
  
  
  Мени танийсизми? "
  
  
  "Йўқ, бошқаси, мен сизни танимайман."
  
  
  "Сиз менга қараётганингизни ҳис қиляпман."
  
  
  "Мен сизга қарайман, лекин қарамайман", деди баланд бўйли одам. Кейин у кулди.
  
  
  Карлонинг асабийлашиши тезда қўрқувга айланди. Ему бу ерда қолишнинг ҳожати йўқлигини, купени ўзгартириши мумкинлигини айтиб, егилиб, тезда чамадонини олди. Аммо у ўриндиғидан ҳаракатлана бошлагач, қаршисидаги баланд бўйли одам уни тепиб, чамадонни жойига маҳкамлаб, Карлонинг йўлини оёғи билан тўсиб қўйди.
  
  
  "Бизни тарк етма, дўстим. Сизнинг компаниянгиз бизга ёқади", деди у таҳдидли овозда.
  
  
  Тўсатдан катта одамнинг кўзлари очилди. У Карлога қаради. "Ҳа, ўтир. Ва агар сиз хафа бўлишни хоҳламасангиз, жим turing."
  
  
  Карло яна жойига тушди. У титрарди. У Егонинг ёноғидан нимадир емаклаётганини сезди. У қўли билан юз его қоқиб, кейин у бир пост банк еканлигини тушуниб.
  
  
  "Нега бундай қиляпсиз? Мен сизни илгари кўрмаганман. Мендан нима истайсиз?"
  
  
  "Мен сизга жим туришингизни айтдим", деди бақалоқ одам.
  
  
  Карло саросимага тушиб, поезд триестдаги станцияга тушгунча турган жойида қолди. У шунчалик қўрқдики, у фақат катта одам ўрнидан туриб имо-ишора қилганида ўрнидан турди. "Кетдик. Сиз биздан олдинда борасиз."
  
  
  Палто кийган баланд бўйли одам. У калта, кенг пичоқли пичоқни чиқарди. "Биз сизнинг чамадонингизни оламиз, бошқаси. Агар яшашни истасангиз, ўзингизни тутинг."
  
  
  Карло норозилик билдирди. "Менинг Чамадонимда ҳеч қандай қиймат йўқ. Албатта, бу хато; сиз хато қилдингиз."
  
  
  "Бизда тўғри одам ва тўғри чамадон бор."Пичоқнинг ўткир ипи Карлонинг бўйнига санчди. "Жим бўлинг ва boring."
  
  
  Карло қўрқув билан терлаб, титраб, поезд зинапоясидан секин юрганида, у бизга нима қилган бўлса ҳам, еҳтимол бу одамлар уни ўлдириши мумкинлиги хаёлига келди. Бошларнинг еголарида ваҳима гумбурлади. У станция платформасига чиқаётганда, Егонинг кўзлари оломон ичида полициячининг формасини кўрди. У беихтиёр бақирди: "илтимос, менга ёрдам bering!"
  
  
  У полициячи томон югурди, лекин пичоқ пичоғи емунинг бўйнига ваҳшиёна тишлади. У гандираклаб, нафас қисди. Сабаби нима еди? Нега уларга его чамадон керак еди? Иккала йўналишда ҳам саросимага тушиб, платформанинг охиридан кўр-кўрона югурди ва ўлим йиғига айланган фарёд билан изларга йиқилди ...
  
  
  
  
  
  
  Биринчи боб
  
  
  
  Вашингтон юмшоқ ёмғир ёғаётган еди. Шаҳарни кулранг палто каби қалин туман осиб қўйди. У меҳмонхона хонасининг деразаларига қараганида, уни Pentagon ташлаши мумкин бўлган даражада кўриши мумкин еди. Ҳар ҳолда, мен кўчада Совет елчихонасининг силуетини кўришга ҳаракат қилдим. Мен ўғил болаларнинг еголари атрофида кимдир менга халақит бериш учун тайинланган лойиҳалар билан банд бўлганми, деб ҳайрон бўлдим.
  
  
  Telefon жиринглади ва у тезда унга борди. Мени ёллаган болта, плаш ва ханжар агентлиги учун сигналларни чақирган Девид хок уни кутаётган хабар бор еди. Иш хавфли еди ва баъзида соатлар даҳшатли еди, лекин мен жуда кўп қизиқарли одамларни учратдим.
  
  
  Чизиқда келган овоз Хокнинг ёрдамчиларидан бирига тегишли еди. "Чол йиғилишда ва у узоқ вақт боғлаб туришини айтади. У сизга дам олиш кунини олиб, ертага у билан гаплашишни айтади."
  
  
  "Раҳмат", дедим ва қошларини чимириб, илиб қўйдим. Девид хок узоқ учрашувларда қатнашганида, бу одатда биз томондан нимадир нотўғри кетганлигини англатарди.
  
  
  Сабрсизлик барча жиҳозларимни - елка ғилофидаги лугерни, енгимдаги стилеттони, унинг қисмлари биринчи marta сонимнинг ички қисмига ёпиштирилган кичик газ бомбасини ечиб ташлаганимда мени кемирди ва душга кирди. Баъзан менинг бизнесим ҳарбий бизнесга ўхшарди: шошилинг ёки кутинг. Мен Вашингтонда икки кундан бери емасман, буюртмаларни кутмоқдаман ва хок ҳали ҳам менга нима бўлаётганини айтмади. Бу ақл келганда, кўп Еастернерс операциялар болта югуриб ориқ ески professional ёмон кўз қазиб бўлиши мумкин.
  
  
  Хок мени Ню-Деҳли орқали пойтахтга чақирди, у ерда у топшириқни ендигина бажарган еди. Қўнғироқ "Priority 2" деб белгиланди, бу шошилинч иш тайёрлигини англатарди. Фақат Одиннинг устувор кўрсатмалари агентни тезроқ уйга олиб келиши мумкин еди ва биринчи навбатда Президент ишонч телефонида бўлганида ва Давлат котиби тирноқларини бўғимларга тишлаганида юборилган хабарлар учун ажратилган еди.
  
  
  Бироқ, мен келганимдан бери хок билан фақат бир marta гаплаша олдим ва бу суҳбат қисқа еди. У менга фақат менинг хиёбонимда очиқ бўлган топшириқ борлигини айтди.
  
  
  Бу, еҳтимол, мен ўлдиришим мумкинлигини англатарди.
  
  
  Сочиқни белига ўраб, соқол олаётганда янгиликларни тинглади. Ҳозир дунёда илгари бўлмаган кўп нарсалар бор еди ва аксарият ҳолларда бу унчалик яхши емас еди. Ноқулай об-ҳаво билан бир қаторда, содиқ дўстини барга яна бир жуфт Бурбон учун юбориш кифоя еди. Аммо бу кеча, агар еркак тўғри қизни билса, уни сезиларли даражада ёритиб бўлмайди. Ва мен уни фақат билардим.
  
  
  Унинг исми Ellen еди. У Олий суд ишларига ихтисослашган жуда қиммат адвокатда ишлаган. Мен унинг адвокат сифатида қанчалик яхши еканлигини билмасдим, лекин агар унинг қисқача хулосалари котибникидан ярим баравар катта бўлса, еҳтимол у ҳеч қачон ишни йўқотмаган бўлар еди.
  
  
  Мен Елленни деярли бир йил ичида кўрмаган едим, лекин у нима қилаётганимни билгани учун, а унга қўнғироқ қилганида узоқ тушунтиришлар беришим шарт емас еди. У кеча учун бошқа режалардан воз кечишини айтди. Мен болта мен учун олиб келган машинада шаҳар бўйлаб унинг квартирасига бордим. Туман шу қадар қалин едики, мен салянгоз тезлигида ҳаракат қилишим керак еди.
  
  
  Ellen бўйинбоғли тор қора кўйлак кийган еди. У менинг плаш олди, кейин менинг бўйнига унинг қўлларини қўйиш, менга қарши унинг тўлиқ кўкрак босди, ва менга ҳайкал нинг қошларини ериб бўларди бир бўса берди.
  
  
  "Вақтингизни беҳуда сарфламанг", деди отаси.
  
  
  "Сиз билан ҳеч қачон йўқотадиган нарса йўқ. Бугун сиз шу ердасиз, ертага сиз кетдингиз."У менга жилмайиб қўйди. "Мен оламан, сиз ҳали ҳам ўша жирканч чол учун ишлаяпсизми, хок?"
  
  
  "Аслида, лекин бугун ҳаммаси сизники."
  
  
  У қошини кўтарди. "Бу жуда қизиқ туюлади, Жаноб Картер."
  
  
  Биз ташқарига чиқмасликка қарор қилдик. Об-ҳаво жуда ёмон еди, бундан ташқари, ҳақиқат шундаки, атрофимиздаги ҳеч ким ётоқхонадан узоқлашишни хоҳламаган. Ellen якшанба Ню-Ёрк Таймс каби қалин бизга бифтек қовурилган сўнг, биз ўтирди ва шароб ичди ва биз бир-бирига кўрган каби, улар билан ferrets йилда бизга нима бўлди ҳақида суҳбатлашди. У менга ўз фаолияти ҳақида гапириб берди ва мен унга қаерда еканлигимни айтдим, агар қилган ишимдан мамнун бўлмасам.
  
  
  Кейин у унга стакан олиб келиб, узун бахайда унинг олдига борди.секин табассум билан у шаробининг қолган қисмини қуритди, сўнг енгашди, қора либоси оқ кўкрагидан сирғалиб тушди ва кружкасини ёнимга узатди.
  
  
  "Ниҳоят, Ник", деди у. "Мен сиз ҳеч қачон бу нуқтага ериша олмайсиз деб ўйлай бошладим."
  
  
  У оҳиста кулди ва бармоқларини унинг кўйлагидан пастга ва кўкрагининг юмшоқлигидан пастга силжитди. Унинг кўкрак қафаси менинг кафтимга қаттиқ ва таранг еди. Мен уни ўпдим ва унинг тез тилини ҳис қилдим, кейин у ўгирилиб тиззамга йиқилди.
  
  
  Унинг лабларидан қолган, у иссиқ жавоб қадар унинг его уни ўрганиб. Ўпиш тугагач, Наҳ нафассиз еди, кўкраклари юқорига ва пастга буришди.
  
  
  "Ник, бу жуда узоқ бўлди."
  
  
  Ҳа, мен ўйладим.
  
  
  У ўрнидан туриб, уни оёқларига тортди, қўлини чўзди ва кийимининг орқа қисмини очди. У аста-секин унинг елкасидан камарларни туширди, кейин унинг тўлиқ кўкракларини фош қилди. Мен уни яна ўпдим, қўллари орқамдан пастга тушди.
  
  
  "У илгари бўлган ётоқхонами?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  У бош ирғади, яна оғзимни қидирди ва мен уни кўтариб, ешикдан каравотга олиб бордим.
  
  
  "Ажойибми?"Мен ундан палтомни ечиб, унинг устида турганимда сўрайман.
  
  
  "Яхши, Ник."
  
  
  У ечинишни тугатди ва лугерни стулнинг орқа томонига осиб қўйди. Ellen менга қоронғи ва ёнаётган кўзлар билан қаради.
  
  
  "Кошки сиз бу нарсани киймасангиз", деди у. "Бу менга яшаш учун нима қилаётганингизни еслатади."
  
  
  "Кимдир буни қилиши керак."
  
  
  "Биламан. Лекин бу жуда хавфли. Бу ерга келинг, Ник. Шошилинг. Мен сизни ҳозир хоҳлайман."
  
  
  Ери унга яқинлашганда, у тагида кийган кўйлак ва қора пантиесдан чиқиб кетди. Уни ички сонлари силаб турганда, кўкраклари ўпаётган еди. У менинг тегинишим олов ёқгандек буришди.
  
  
  Кейин мен унинг наҳ-га кирдим ва у менинг остимда ўсиб, ҳаракатларини меники билан синхронлаштирди. Биз биргаликда авжига чиқдик.
  
  
  У мен есладим ва яна кўп нарсалар еди.
  
  
  Унинг ёнидаги стол устидаги telefon жиринглаганда танамиз ҳали ҳам уланган еди. Ellen жилмайиб қўйди, кейин менинг остимдан судралиб чиқиб, телефонни олди. У телефонда овозни тинглади, кейин менга узатди. "Бу одам."
  
  
  "Умид қиламанки, мен унга халақит бермадим", деди Девид хок.
  
  
  "Сиз жуда яқин едингиз", деди ему унга. "Унинг қаердалигини қаердан билдингиз?"
  
  
  "Билимли тахмин, у, менимча, сиз буни чақирасиз, у билади, у сизга дам олишни айтди, Ник, лекин ниҳоят ишлар пайдо бўла бошлади. Унинг меҳмонхонаси сизни ҳозир очиқ бўлган дўконга кўчиб ўтишингизни хоҳлайди."
  
  
  У телефонни қўйди
  
  
  Мен ётоқдан турдим ва яна кийиндим. "Бу ярамас чол учун бирон бир хабар борми?"Елленнинг кунга ёндашуви ундан сўради.
  
  
  "Ҳа", деди у заиф табассум билан. "Емга айтингки, унинг вақти ажойиб еди."
  
  
  Ёмғир Dupont доирасидаги Amalgamated Press ва сим хизматлари биносига етиб боргунча сусайган еди. Бу его-хок айтганидек, АХЕ операциялари маркази учун қопқоқ бўлган дўкон еди.
  
  
  У жим йўлакдан шошилаётганда фақат Хокнинг офисларидаги чироқлар ёниб турарди. Кутиш залида бир жуфт еркак ўтирарди. Уларнинг атрофидаги Один бош бармоғини бошқа кун томон силкитди ва унга кириб, столда хок Егони топди. У жуда яхши ухламаганга ўхшарди.
  
  
  "Хўш, Ник, тунингиз қандай ўтди?""Бу нима?"у қуруқ овоз билан сўради.
  
  
  Бу давом етган пайтда " бу катта еди."Уни сўрамасдан сотинг.
  
  
  "Мен бу янги топшириқнинг тафсилотларини ишлаб чиқишга ҳаракат қилиб, бир лаънати учрашувдан иккинчисига югурдим."Хокнинг бюрократияни менсимаслиги унинг юзида намоён бўлди. "Енди емуга алоҳида аҳамият берадиган нарса юз берди. Бугун кечқурун сизга маълумот бераман, чунки ерталаб Парижга учишингизни хоҳлайман."
  
  
  "У ерга борганимда нима қиламан?"
  
  
  Хок тортмани очди ва Manila папкасини чиқариб олди. Папка атрофида у бир нечта фотосуратларни чиқарди. У фотосуратларни стол бўйлаб силжитди. "Бунга қаранг. Сиз кўриб турган бу оддий бўлмаган гаджет жуда қимматли ускунадир."
  
  
  Мен унинг учта фотосуратини диққат билан кўриб чиқдим. "Бу аниқ електрон қурилма. Лекин бу яна нима?"
  
  
  "Маълумки, бизда жуда мураккаб сунъий йўлдош monitoring тизими мавжуд. Бу руслар ёки хитойликлар яхшилай олган нарсалардан анча қимматлидир. Тизимимиз муваффақиятининг катта қисми бу фотосуратларда кўрсатилган қурилмадир. У узоқ масофадан кичик ҳаракатланувчи нишонни нишонга олиш ва шу нишон томонидан чиқарилган енг кичик товушларни олиш қобилиятига ега."
  
  
  "Бу нима учун қимматли еканлигини тушунаман."
  
  
  Хок қора сигарасини ўрашни йиртиб ташлади. "Бу бизга Советларнинг жосус сунъий йўлдошларидан олган ҳамма нарсани кузатиб бориш ва барчасини кейинчалик декодлаш учун ёзиб олиш имконини беради. Сунъий йўлдош разведкасига келсак, бу дунёдаги енг орзу қилинган объект."
  
  
  "Ва бу еркакнинг муштидан катта емас."
  
  
  Хок бош ирғади ва сигарасини тишлади. "Бу шуни англатадики, его ўғирлаш осон ва яшириш осон."
  
  
  Қолганларини деярли тахмин қила оларди. "Бошқа томондан кимдир пониялардан бирини егаллаб олганми?"
  
  
  "Биз британияликларга уларнинг атрофида бир нечтасини олишга рухсат бердик. Бири Лондонда ўғирланган."
  
  
  "Русларми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Йўқ", деди хок. "Аммо улар еголарга ега бўлишни хоҳлашади, лаънат. Хитойликлар ҳам. Енди сизга айланишга ижозат bering, Ник. "Топcон"деб номланган ташкилот ҳақида нималарни биласиз?"
  
  
  Унинг исмини ешитиб, олдинга егилди. Менинг муносабатим ўсиб бораётган қизиқишимни очиб берган бўлса керак, чунки хок ўзига ингичка ва бироз чарчаган табассумга йўл қўйди.
  
  
  "Топкон" - такрорланг. "Мен унинг мавжудлигини биламан. Сиз каби, мен жосуслик савдоси ҳақида ғийбатларни ешитаман."
  
  
  "Бу мустақил ва бошқариладиган разведка ташкилоти. Самарали. Яқинда у йўқ жойдан пайдо бўлгандай туюлди, лекин бу дарҳол Шарқ-Ғарб жосуслик урушининг омилига айланди. Топcон сирларни ўғирлайди ва иҳ ни енг юқори нархда сотади. Ҳозиргача ferret асосан бизнинг сирларимиз томонидан ўғирланган ва асосан қизил иҳ сотиб олинган ."
  
  
  Хок жуда чарчаган еди. У ёритилмаган сигарани кулдонга қўйди ва кўзларини қисди. "Топcон-бу қоронғу ташкилот, аммо афтидан яхлит ва еҳтиёткорлик билан назорат қилинади. Еҳтимол, бу Ferret томонидан улар билан яратилган енг яхши жосуслик ташкилотидир, чунки геҳлен урушдан кейин Германияда ўзини яратган. Ва биз уни бошқарадиган одамни аниқлай олмаймиз. нен ҳақида маълумот бизни четлаб ўтди ."
  
  
  "Биламан. У Европанинг деярли ҳар қандай йирик шаҳрида бир-икки тўхтаб, маҳаллий Совет ва Британия разведка бошлиқларининг манзилини бериши мумкин еди, аммо Топcон-бу бутунлай бошқа masala. Мен сизга улар учун ишлайдиган одамнинг исмини айта олмайман."
  
  
  "Ўйлайманки, сиз АХ қачон бу компанияга қарши чиқади ва уни ким бошқараётганини аниқлашга ҳаракат қиласиз."
  
  
  Уни кулиб юборди. "Менга иш керак, агар сиз шуни назарда туцангиз."
  
  
  "Ник, Топcон ушбу фотосуратларда кўрсатилган қимматбаҳо кичик гаджетга ега. Улар Егони аукционга қўйишди."
  
  
  Хок яна папкани очди ва менга узатган газета атрофидаги қирқимни олди. "Давом етишдан олдин, бу янгиликни ўқишингизни истайман."
  
  
  Унинг отаси италян газетасининг қирқишини тезда сканердан ўтказаётганда қошларини чимирди. Ҳикоя жуда қисқа еди. Нен пичоқлаб ўлдирилган Карло Спинетти исмли саёҳатчининг ўлими ҳақида хабар берди. Қотиллик Триестдаги поезд платформасида содир етилган. Полиция
  
  
  Улар Карло Спинеттининг чамадонини ўғирлаш жиноятини содир етган икки кишини хоҳлашди.
  
  
  "Бу билан менга айтганларингизнинг қолган қисми ўртасида қандай боғлиқлик бор?"Хока ундан сўради.
  
  
  "Қотилларни қурбонларининг чамадонининг мазмуни қизиқтирмади. Уларга аллақачон сумкада бўлган саёҳат стикери керак еди. Микродотни қимматли маълумотлар билан яширган стикер."Хок қирқишни олди ва бошини чайқади. "Карло Спинетти ҳатто его кўтарганини ҳам билмас еди."
  
  
  "Его билимисиз, его ўғирланган маълумотларни ташиш учун ишлатилганми?"
  
  
  "Мутлақо ҳаёлий. Ва Топcон жавобгар. Улар темир йўлдан маълумотни контрабанда қилиш, ўғирланган сирларни темир парда ортида еркин дунё бўйлаб ташиш учун фойдаланадилар. Улар Париж атрофида Софияга Milan, Триест ва Белград орқали ўтадиган Orient Express-дан фойдаланадилар. Биз ҳаво йўлларини диққат билан кузатиб бордик, шунинг учун улар яна бир транзит йўлини ишлаб чиқдилар ."
  
  
  У турли хил маълумотларни бирлаштирди. "Ва сиз Топcон томонидан ўғирланган електрон қурилма ушбу транзит орқали ташилади деб ўйлайсиз."
  
  
  "Сизга айтганларимнинг аксарияти бизга Ян Скопе исмли болгариялик дефектордан келган. У бизга Топcоннинг гаджети борлигини ва Orient Express бортида Софияга его олиб келишни режалаштираётганини маълум қилди. Один рус халқи атрофида, Кгбнинг юқори мартабали амалдори, Софияга келишдан олдин битим тузиш учун поезд бортида Топcон агенти билан учрашишни режалаштирмоқда. Сиз, Ник, Парижда Скопе билан учрашишингиз, бошқа тафсилотларни олишингиз ва юкни қўл алмаштирмасдан ушлаб туришингиз керак."
  
  
  У қурилманинг фотосуратларига яна бир бор назар ташлади. "Ҳаммаси жойида."
  
  
  "Мен сизни Вашингтонга мониторни топишни буюриш ниятида олиб келдим. Ўша пайтда менда ким борлигини билмасдим. Кейин Скопе иши бузила бошлади, шунинг учун мен қарорни кейинга қолдиришга мажбур бўлдим."
  
  
  "Тушундим. Ва енди вақт бизнинг бўйнимиздан нафас олмоқда. У руслар қилишдан олдин қурилмага етиб бориши керак."
  
  
  "Сиз буни қилаётганда, агар сиз тасодифан Топcон томини очган бўлсангиз, мен умуман хафа бўлмасдим."
  
  
  "Мен нимани ташкил қилишимни кўраман."Унинг ўрнидан турди. "Ҳар қандай янада кўрсатмалар?"
  
  
  "Сиз КГБ ва Топcонга қаршисиз. Ва Худо бу мониторни олиш умидида яна ким бўлиши мумкинлигини билади. Шундай қилиб, қадамларингизни томоша қилинг, Ник. Мен уни, мониторни ёки сизни йўқотишни хоҳламайман."
  
  
  Мен ўз егоимни бу қоидабузарликдан қутқаришга ҳаракат қилишимга ваъда бердим.
  
  
  
  
  Иккинчи боб.
  
  
  
  
  Ертаси куни Париж яқинидаги орли аеропортига етиб келганида ўймакорлик куни бўлган. Об-ҳаво салқин, аммо очиқ еди ва Жорж В авеню 33-даги Prince де Галлес меҳмонхонасига таксида бориш жуда ёқимли еди. Париж шу қаради, кўчаларда тобора трафик ташқари. Булварларни қоплаган дарахтларда бир нечта куртаклар бор еди. Мен носталжик менинг севимли баннерлар баъзи еслатилганда еди: Монпарнассе соҳасида темир-қопланган ижтимоий билан-ее учун Руе, ва гўзал Руе ду Фаубоург Поиссонниере, қайси Foley бевосита олиб. Лекин ҳозир бунга вақтим йўқ еди. Жана Скопе уни топиши керак еди.
  
  
  Кечқурун мени Шаҳзода Де Галлесга текширишди. У бизга берган Скопе рақамини теради ва емуга қўнғироқ қилади. Егонинг овози паст, қаттиқ таъкидланган ва таранг еди.
  
  
  "Foley яқинидаги уч Graces жойига boring", деди у менга. "Еттида. Сиз америкаликлар айтганидек, қанчалик яхши бўлса."Бироз асабий кулги бор еди. "Мен Дюкнинг барида, меҳмонхонамдан бир блокда бўламан."
  
  
  "Мен у ерда бўламан", дедим.
  
  
  Меҳмонхонадан чиқишдан олдин уни Luger - Вилгелмина текширди. Унинг фикрича, бундай еҳтиёт чоралари унинг тириклигининг бир сабаби еди, мендан олдинги бир нечта қотилликлар хок стулининг қулфланган тортмасида озиқланган махсус папкада совуқ уруш қурбонлари рўйхатига киритилган.
  
  
  Унинг Гюго исмли стилеттосини синовдан ўтказиб, чап қўли букилди. Ўлик пичоқ қинининг атрофида ва менинг қўлимга яхшилаб силжиди. У олдинда турган нарсага жуда тайёр еканлигидан мамнун бўлиб, бош ирғади ва кейин зинадан пастга тушиб, брйлив баҳор қуёшига чиқди.
  
  
  Мен хиёбони Latour - Маубоург cоқ ау вин ҳақида Чез дес Ангес ресторанда ерта тушлик бор еди, меуретте ен оеуфс ва ажойиб Бордо шароб, бир купа. Кейин уни таксида Республика майдонига олиб бордим.
  
  
  Мен майдони биларди ва бу кеча қўшимча еҳтиёт бўлиш сўрадим бери, мен юриш қолган уни ўтди. Кўчаларда аллақачон кўплаб аравачалар бор еди ва улар ёнидан миммо ўтиб, адашиб қолиш ёқимли еди. Мен Belleville metro станциялари ташқарисида баҳор кечасидан завқланаётган ёшларнинг катта гуруҳини кўрдим. Кейин у илгари cите де Тревизе билан қопланган хароба камар остидан ўтди ва ўзини Скопе айтиб ўтган кичик майдонда топди. Бу ески Парижнинг кўринишига ега еди - фавворали парк скамейкаси.
  
  
  Майдонда учта меҳмонхона бор еди, уларнинг ҳаммаси кичик еди ва уларнинг атрофида Дюкнинг бари бор еди. Мен ичкарига кирдим ва атрофга қарадим. Бу жой худди Скопе меҳмонхонаси каби кимсасиз еди. Его уни орқа хонага олиб борадиган орқа ешик ёнидаги столда ўтирганини топди. Унинг олдига борди.
  
  
  "Тилерияларда гуллар бор", дедим мен.
  
  
  У менинг юзимни ўрганди. У узун бўйли, озғин одам еди, юзи оқарган, кўзлари остида қора доиралар бор еди. "Ерта баҳор бўлади", деди у еҳтиёткорлик билан.
  
  
  Унинг сели стулда унинг қаршисида. Биз бу ерда ёлғиз едик, барда официантдан ташқари. "Унинг исми Картер", дедим мен. "Ва сиз, Ян Скопе."
  
  
  "ҳа. Сизни кутиб олиш учун яхши, Жаноб."Его хулқ-атвори телефондаги его овозидан ҳам асабийроқ еди. "Биз бу учрашувни қисқача қилишимиз керак. Уни, мен қаерда яшашимни билиб олишди деб ўйлайман. Улар нимани англатишини билмайман, лекин мени сиз билан кўришларини хоҳламайман."
  
  
  "Болгария агентлари?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Ишончим комил емас. Еҳтимол, бу Топcон одамлари. Улар..."
  
  
  Официант келиб, буюртмамизни олди. Скопе унинг ичимликлар олиб келишини кутди ва кейин мунозарани давом еттиришдан олдин яна жўнаб кетди.
  
  
  "Менинг меҳмонхонамни бир kishi кузатиб турибди", деди у оҳиста. У елкасидан официант ғойиб бўлган орқа хонанинг ешикларини очди. Кейин у менга ўгирилди. "Ўғирланган қурилма Швейцариянинг Лозанна шаҳрида икки кун ичида Orient Express бортида етказиб берилади. Поезд у ерда ерта тонгда тўхтайди."
  
  
  "Нега Лозанна?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Топcоннинг бош қароргоҳи Швейцариядаги залда. Қаерда билмайман."У залга киришни диққат билан кузатди. Официант хонага қайтиб кириб, бар томон юрди.
  
  
  "Ўғирланган қурилмани ким олиб юради?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Бу Топcон учун жуда катта операция. Бинобарин, ўғирланган мулк ташкилот раҳбарига топширилади."
  
  
  "Бу ким?"
  
  
  Скопе нимадир дейиш учун оғзини очди, лекин сўзларимизни чиқара олмади. Егонинг кўзлари катта очилиб, оғзи янада очилди. У айланадиган ешиклар ортида, Скопе орқасида заиф шовқинни ешитди ва улардан бири уларнинг атрофида ҳаракат қилаётганини кўрди. Скопенинг жағи товушсиз ишлади, чунки у орқа қорнининг ўртасида жойлашган жойга бефойда маҳкам ушлади. Кейин у стулга қулаб тушди.
  
  
  У стулдан туриб, Вилгелминага қўл чўзди. Кейин у Скопенинг орқа томонига чиқиб турган кичик дартни кўрди. "Скопе?"Мен Егонинг бошини кўтариб дедим. Аммо у аллақачон ўлган еди.
  
  
  Шу пайт официант бизга ўгирилди ва нима бўлганини кўрди. Его унинг қичқириғига еътибор бермади ва очиладиган ешиклардан кичик ошхона ва килер томон югурди. Хиёбонга олиб борадиган ешик очиқ еди.
  
  
  Қоронғи ешикдан ўтиб, у еҳтиёткорлик билан хиёбонга кирди, қўлида Luger. Оғир соялар бор еди ва дастлаб у ҳеч нарсани кўра олмади. Кейин у ёрқин кўчада пайдо бўлган қоронғу фигурани кўрди.
  
  
  У йўлакка етганда, у тўхтади ва олдинга қаради. Еркак блокдан югурди, одамлар емуни томоша қилишди.
  
  
  У катта Лугерни ушлаб, унинг орқасидан кетди. У бурчакка бурилди ва мен ергашдим. У уни таъқиб қиларди. У бошқа бурчакка бурилди ва биз Руе Бергереда едик. Зулматда кўр-кўрона неон чироқлар сузди. Еркак ҳали ҳам олдинда югурарди. У орқасидан югуришда давом етди. Сайёҳлар ва маҳаллий парижликлар тўхтаб, томоша қилишди. Еркак тор хиёбонда ғойиб бўлди ва у яна уни йўқотди.
  
  
  Мен кўчанинг кириш қисмига югурдим ва зулматга қарадим. Его кўриш учун жой йўқ еди. Мен уни фақат ешиклар, бир нечта хиёбонлар ва яна бир кесишган хиёбон кўрдим. Вилгелмина уни яна тортиб олди ва еҳтиёткорлик билан юрди. У ҳар қандай жойда бўлиши мумкин еди ва мен пистирмадан қўрқиб, унга ергашишим керак еди.
  
  
  Миммо ўтиб, у ҳар бир ешик томонидан текширилди. Уларнинг ҳаммаси бўш еди. У кесишган кўчага унинг бурчагига етмасдан етиб келган бўлиши мумкин. Мен хиёбондан ўтдим ва нен-да ҳеч нарса кўрмадим. У аста-секин кейингисига ўтди, енди уни йўқотиб қўйганига амин.
  
  
  Хиёбонга кирганимда ёнимда қандайдир ҳаракат бор еди. Ўнг билагимга нимадир қаттиқ урилди ва Вилгелмина уни йўқотди. Катта қўллар мени ушлаб, оёқларимдан йиқитди, улар тошбўронларга урилиб, орқа ва елкамга шикаст етказди.
  
  
  Юқорига қараганимда, олдимда турган иккита фигурани кўрдим. Улардан бири мен Париж кўчаларида таъқиб қилган ингичка, мўйловли одам еди ва унинг ёнида его, катта, кал, қўпол одам, мени тахта билан уриб, ерга йиқитган одам бор еди. Слим қўлида бир ярим метр узунликдаги темир трубани ушлаб турарди. Мени ўлдириш учун бу ерга жалб қилишганми, деб ўйладим.
  
  
  "Сиз кимсиз?"Мен ундан сўрадим
  
  
  иҳ тўхтатиш учун умид. "Нега Скопени ўлдирдингиз?"
  
  
  "Катта одам менга бу менинг ишим емаслигини айтди.
  
  
  "Dispatch-Ву", яна бири катта одамни давом еттиришга чақирди.
  
  
  У қилди. У бошоқли туфли билан юзимга урди. Мен унинг оёғини ушлаб, бошимни синдиришдан тўхтатдим. Унинг оёғига босимни ушлаб туриш учун думалаб, қаттиқ буришди. Бир лаҳзадан кейин у тўпиғини синдириб, суяклари ёрилиб кетди. У қичқирди ва йўлакка урди.
  
  
  Hardy менга трубка силкиди, ва у юз думалади қачон, у ёнимда йўлакка баланд дарз. Қувур яна пастга тушди, лекин бу сафар Наҳ уни ушлаб, қаттиқ тортди. У қувурни йўқотиб, тепамга йиқилди. Кейин у ўзини озод қилмоқчи бўлди, лекин у атрофга урилаётганда, унинг егоси унинг бўйнини кесиб, суякларнинг ёрилишини ешитди. У тротуарга урилганда ўлган еди.
  
  
  Отаси оёққа турганида, катта одам ўйинга қайтишга ҳаракат қиларди. У ҳар бир қабилага қарши туришга ҳаракат қилганда, унинг егоини бошлари устига урди ва у йўлакка қулаб тушди. Ўлик.
  
  
  Мен ундан сўрадим ва Вилгелминани топдим, кейин Stahl иҳ чўнтакларини титкилаб. Идентификация карталари йўқ еди. Улар француз тилида гаплашгани учун, улар болгар агентлари емас, балки Швейцариядан келган топcон одамлари деб ўйлардим. Ян Скопе Ахга КГБ ва Топcонда ишлаганини ва мониторни ўғирлашни режалаштиришда ёрдам берганини тан олди. Скопе тарк етилганда, Топкон ёки КГБ ўз еголарини ёпишга мажбур бўлди. Шубҳасиз, бу Топcоннинг иши еди.
  
  
  У ингичка одамнинг чўнтагидан ғижимланган қоғоз парчасини топгач, у жасадлардан қимматбаҳо нарсаларни сўрашдан воз кечмоқчи еди. Бу француз тилида еди: Klaus Pfaff. Гастҳаус Лиуcерне, Л. Минуит ле деузе.
  
  
  У его camisole ички Тег етдим; нинг ҳарфларини Ҳ. Д еди.у чўнтагига қоғоз кетди ва диққат билан ингичка одамнинг қиёфасини кўриб. Кейин у Париж тунининг соясига шошилди.
  
  
  
  
  Учинчи боб
  
  
  
  
  Ертаси куни ерта тонгда мен Cите де Тревизе-даги бир нечта кичик меҳмонхоналарни текширдим ва учинчи бекатда омадим келди. Кеча бир кун олдин икки kishi рўйхатдан ўтди. Бири ингичка, иккинчиси катта еди. Юпқа одам Анри Депай сифатида тизимга кирди, бу исм унинг курткасидаги бош ҳарфларга мос еди. Каттасининг исми Navarro еди.
  
  
  У маълумот парчаларини бирлаштириб, баъзи тахминлар қилиши мумкин еди. Депе математикага келиши ва Скопе ва мендан қутулганидан кейин Klaus Pfaff номи билан бориши керак еди. Ёзувдаги л ҳарфи ва кейин гастҳаус Лозаннани англатарди. Ёки унга шундай туюлди. Депай Pfaff билан белгиланган вақтда, ярим тунда учрашиши ва емга Париждаги ишлар қандай ўтганини айтиб бериши керак еди. Тахминларга кўра, Pfaff Топcон раҳбарига ҳисобот беради. Пфаффнинг ўзи катта одам бўлмаса.
  
  
  Мен учун аниқ ҳаракат йўналиши бор еди. Мен Лозаннага бораман, чунки бу ерда ўғирланган monitor Orient Express бортида бўлади. Ва Пфаффа Депе ўрнига уни учратган бўлар еди. Агар Пфаффнинг ўзи қурилмани поездда олиб юрадиган Топcон ижрочиси бўлмаганида, еҳтимол у раҳбарнинг кимлигини билган бўлар еди. Еҳтимол, мен унинг егосини бу махфий шахсни ошкор қилишга ишонтира оламан.
  
  
  У бортга чиқиши мумкин еди Orient Express Парижда Гаре де Лион, лекин у бир мунча вақт ўтгач, унинг бортида бўлишини кутгани учун ва вақт муҳим бўлганлиги сабабли, уни Лозаннага олиб бориш учун машина ёллади. У Mercedes-Бенз 280сл томонидан ёлланган, у ҳали ҳам янги ҳидга ега бўлган сариқ sport автомобили. Ерталаб у Париждан чиқиб, Троя ва Дижонга кетаётган еди. Об-ҳаво илиқлашди ва бу ёқимли саёҳат еди. Қишлоқ тепаликли ва яшил еди, лекин биз Швейцарияга яқинлашганда, у янада тепаликка айланди.
  
  
  Ертаси куни унинг машинаси Швейцарияга кўчиб ўтди ва йўл бир мунча вақт торайиб кетди. Узоқдан қор чўққиларини кўриш мумкин еди, аммо улар йўлнинг қолган қисмида fonda қолишди. Лозаннадан унчалик узоқ бўлмаган жойда, атрофдаги ўтлоқли тепаликлар орасида уни йўл четида тўсатдан бузилиб кетган машина кўрди. Его қалпоқ остида бир қиз кўз югуртирарди. У тўхтади ва унга ёрдам беришни таклиф қилди.
  
  
  "Мен унга бирор нарса қила оламанми?"Ёрқин кўк Lotus Плус 2 га ёндашув ундан сўради.
  
  
  У кўзларини кўтариб, менга диққат билан қаради. У charm мини юбка ва етик кийган чиройли, узун оёқли сарғиш еди. Унинг сочлари елкама-елка емас еди ва тарқоқ кўринарди. Бир зум менга еътибор қаратгандан сўнг, унинг юзи ёришди.
  
  
  "Ник!"у айтди. "Ник Картер!"
  
  
  Енди яна бир қарашга навбатим келди. "Мен сизга фойда бор қўрқаман," мен ноаниқ деди. "Мен ишонмайман ..."
  
  
  "Бонн, ўтган йили шу вақт атрофида", деди у немисча аксентда. "Гронинг иши. Ник, есламайсиз!"
  
  
  
  Кейин мен ҳам уни есладим. "Ursula?"
  
  
  У кенг, шаҳвоний табассум билан жилмайиб қўйди.
  
  
  "Ursula Bergman", деб қўшимча қилдим.
  
  
  "Ҳа", деб жавоб берди у чиройли юзидан табассум билан. "Ески дўстингизга ёрдам бериш учун келишингиз қанчалик ёқимли."
  
  
  "Боннда жигарранг сочларингиз бор еди", дедим мен. "Қисқа жигарранг сочлар. Ва жигарранг кўзлар."
  
  
  "Бу менинг ҳақиқий сочларим", деди у зиғир ипларига тегиб. "Ва кўзлар kontakt линзалари еди."
  
  
  Ursula оҳангдор кулди. Ўтган йили биз Бонн ва Гамбургда якшанба кунлари Ғарбий Германия ҳарбий маълумотларини Шарқий Берлиндаги айрим шахсларга етказишда гумон қилинган Карл Гроенинг исмли чап қанот немис ҳақида маълумот тўплаш учун бирга ишладик. Бундай ҳолда, Ursula махсус вазифани бажараётган еди. Унинг мунтазам иши Ғарбий Германия разведка бўлинмасида бўлиб, у фақат уруш жиноятларини содир етган собиқ нацистларни таъқиб қилиш ва ҳибсга олишга бағишланган еди. Акес менга у ҳақида ҳамма нарсани айтди ва мен кўпроқ маълумот олишга улгурмадим.
  
  
  "Улар мени Вашингтонга чақиришганидан кейин Гроенинг ишини тўхтатдим", дедим. "Бонн судлари айбловларда Егони айбдор деб топдими?"
  
  
  У оҳиста бош ирғади. "Ҳозирда у немис қамоқхонасидаги вақтини йўқотмоқда."
  
  
  Яхши. Сиз вақти-вақти билан бу ўйинларнинг бахтли негатив ҳақида ешитиш каби. Швейцарияда нима қиляпсиз, Ursula, ёки мен сўрамаслигим керакми?"
  
  
  У чиройли елкаларини қисди. "Худди шу нарса."
  
  
  "Мен кўрмоқдаман."
  
  
  "Швейцарияда нима қиляпсиз?"
  
  
  Уни кулиб юборди. "Худди шу нарса."
  
  
  Иккаламиз ҳам кулдик. Яна бошқа дўстни кўриш ёқимли еди. "Лотусда нима бўлди?"
  
  
  "Мен бу Капутдан қўрқаман, Ник. Сизнингча, мен ундан шаҳарга саёҳат қилишни сўрашим мумкинми?"
  
  
  "Мен хоҳлардим", дедим.
  
  
  Биз Mercedes бу каби бир ўйин ўйнаган, унинг, йўл устига чиқарди ва шаҳарга бошчилигидаги. У тезлигини олади кейин, у Карл Гронингҳ ҳақида гапириш давом етмоқда, у Наҳ қарайди, ва унинг диллар унинг Жерси кўйлак қарши босинг йўл ва мини юбка унинг узоқ юқори кўтарилади йўл кўради, тўлиқ сонлари. У Бонн уни учрашди сифатида Ursula улар билан бир ferret bloomed, ва натижа таъсирли еди.
  
  
  "Сиз Лозаннада қоласизми?"Ursula сўради, унинг йиқилиб тушишига ўтди. Бизнинг олдимизда яқинда қишки қор ёғишидан қор парчалари билан тепаликларда жойлашган Лозаннанинг панорамали кўриниши очилди.
  
  
  "Фақат бу кеча", дедим. "Балки, биз баъзи камтар оз рацкелер бир шароб учун биргаликда олиш мумкин."
  
  
  "Еҳ, мен буни жуда хоҳлардим. Аммо у бугун банд, мен ертага ерталаб кетишим керак."
  
  
  "Сизнингча, сизнинг машинангиз ўша пайтгача тайёр бўладими?"
  
  
  "Мен ерталаб поездда кетяпман", деди у.
  
  
  Ертаси куни ерталаб Лозаннадан фақат битта поезд жўнаб кетди ва бу менинг поездим Orient Express еди. "Қандай қизиқ", деб изоҳ берди у. "Мен ҳам ертага ерталаб поездда кетяпман."
  
  
  У тиниқ кўк кўзлари билан менга қаради. Иккаламиз ҳам бу тасодифнинг аҳамиятини баҳоладик. Агар биз бирга ишламасак, бир-биримизнинг иш берувчиларимизни билмасак, иккаламиз ҳам шубҳали бўлардик. Лекин мен уни кўрган едим, Ursula Bergman, ишда, ва мен у икки agent емас еди, менинг фикр ишончли.
  
  
  У аллақачон қарор қилган еди. Унинг кўзлари самимий дўстлик билан порлади. "Хўш, бу жуда яхши, Ник. Бортда бирга ичишимиз мумкин."
  
  
  "Мен буни интиқлик билан кутмоқдаман."У унга жилмайиб қўйди.
  
  
  Биз шаҳарга келганида, мен Avenue б Hotel де ла Паих да унинг Ursula офф тушиб.доимий, шаҳар қалбида, ва кейин жойи Saint-тўққиз бўйича зарарсиз оз пенсия учун ҳайдаб.
  
  
  Унинг хонасига етиб келганида, унинг юклари очилиб, учрашувга тайёрлана бошлади. Анри Депай буни атрофида қилмоқчи еди ва мен буни хотирадан қилишим керак еди.
  
  
  Кейси буни олди, уни менга махсус еффектлар ва таҳрирлаш бўлими атрофидаги йигитлар беришди. Бу ниқоб тўплами еди ва бу жуда моҳир еди. Хокнинг ўзи кўп нарсаларни бирлаштирган еди-у ўз даврида ниқобланган мутахассис еди. Тўпламга кордон пластмасса "тери" чизиқлари ва рангли kontakt линзалари, Париклар ва прокладкалар, шунингдек, турли хил бўяниш соялари киритилган. Ҳатто юз ёки тананинг ҳар қандай қисмига ёпиштирилиши мумкин бўлган пластик излар ҳам бор еди.
  
  
  Мен тўпламни кийиниш столи ойнаси олдига қўйдим. Биринчидан, мен бурун кўпригини қалинлаштириш ва учини узайтириш учун қатламларни қуриб, пластик "терини" қўлладим. Кейин у ёноқларини помпалади, шунда таёқлар ўсиш остида чўкиб кетди. Мен унинг қулоқчалари ва иягини узайтирганимдан сўнг, юзим Депеуга ўхшай бошлади. кейин мен его-ақлли бўяниш қилдим, жигарранг kontakt линзаларини кийдим ва оч жигарранг парикни танладим. Унинг ўзига қаради
  
  
  ойнада. Агар кимдир жуда яқиндан қараса, мен Депега ўтмас едим, лекин Пфаффни бир лаҳзага алдашим мумкин.
  
  
  Ўн бир-ўттизда у кўприкдан ўтди Бессер устида Руе Де ла Caroline учун Lucerne меҳмон уйи. Мен юрганимда, ярим ўнлаб мижозлар борлигидан афсусландим.
  
  
  Klaus Pfaff қандай кўринишини билиш имкониятим йўқ еди. У фақат мен у ерда унинг егосини забт етганимга ва у келганида менинг псевдо-Депе юзимни танийди деб умид қилиши мумкин еди.
  
  
  Соат ўн икки еди, учрашув вақти ва ҳеч нарса содир бўлмади. Ёш бир жуфт талаба кириб, олдидаги столни олди ва хонанинг орқа томонидаги деворга қараган стол уни сўради. Кейин бешта, кейин ўнта келди. Мен Pfaff кўринмайди ёки у аллақачон у ерда еди деб ўйлай бошладим. Фақат битта одам бор еди, бу қозонли немис еди. Мен у Pfaff бўлиши мумкин деб ўйламаган едим. Янги мижозларнинг бутун гуруҳи келди ва бу жой фаоллик билан гавжум еди. У бизга турли хил шароитларда Pfaff билан нима қилишим ҳақида енг заиф фикрни бермади. Бу ўн тўртдан бир қисми еди ва мен сендвич ва пивога буюртма беришим керак еди. Официант менинг буюртмамни олиб келганидан сўнг, ешик очилиб, калта, ингичка одам кириб келди. Его кўйлаги остида бўртиқ бордек туюлди. У бир кун самимий тўхтади ва атрофга қаради. Кўзлари мени топгач, у тўғридан-тўғри столимга қайтди. Бу Klaus Pfaff бўлиши керак еди.
  
  
  У менинг стулим олдида тўхтади ва ўтиришдан олдин яна хонага қаради. У асабий одам еди, сочлари силлиқ, чап қулоғида ингичка чандиқ бор еди. "Bonjour, - Klaus," ему уни айтди.
  
  
  У менинг қаршимда ўтирди. "Кечирасиз, кечикдим, - деди у, - илтимос, инглиз тилида гапиринг. Сиз қоидаларни биласиз."
  
  
  У ҳали менга чин дилдан қарамади ва ундан жуда миннатдор еди. Официант қайтиб келди ва Пфаффнинг димланган колбаса ва тузланган карам буюртмасини олди. Бу давом етаётганда, у вилгелминани кўйлаги чўнтагига тортди ва Лугерни Пфаффга қаратди. Қуролни ҳали ҳеч ким кўрмаган.
  
  
  Официант қолди. Pfaff менга қаради, кейин елкасига қаради. Яхши. Парижда нима бўлди?"
  
  
  Мен бу учрашувга тайёргарлик кўраётганимда, Pfaff ўғирланган нарсаларни олиб юриши керак бўлган Топcон раҳбари бўлиши мумкинлиги хаёлимга келди. Аммо енди его уни олдида кўрганида, у етакчи бўла олмаслигини тушунди.
  
  
  "Парижда жуда кўп нарса содир бўлди", дедим мен.
  
  
  Менинг овозим уни ҳайратда қолдирди. У биринчи marta юзимга еътибор қаратди ва Егонинг кўзлари торайиб кетди. Мени баҳолашларини кўрдим. Кейин юзимга қараганида юзи ўзгарди.
  
  
  "Йўқ, мен Анри Депай емасман", дедим.
  
  
  Унинг тор юзида ғазаб ва қўрқув аниқ кўриниб турарди. "Бу нима?""Бу нима?"у оҳиста сўради.
  
  
  "Қаердан келиб чиққан бўлса, биз буни ҳақиқат ёки оқибатлар деб атаймиз."
  
  
  "Сиз кимсиз? Анри қаерда?"
  
  
  "Анри ўлди", дедим. "Мен уни ўлдирдим."
  
  
  Егонинг кўзлари янада чўкди ва рта бурчаклари бироз буришди. "Сиз ҳақиқатни айтаяпсизми ёки йўқми, билмайман. Мен уни тарк етаман. Менинг учрашувим Депе билан бўлди."
  
  
  У ўрнидан тура бошлади, лекин его уни тўхтатди.
  
  
  "Мен буни қилмаган бўлардим", деб огоҳлантирди Стал уни.
  
  
  У иккиланиб, ҳали ҳам стулда ўтирди. Егонинг нигоҳи менинг ўнг қўлимга тушди, у енди Лугерни стол остида ушлаб турарди.
  
  
  "Ҳа", дедим жимгина. "Менда сизга қарата қурол йўқ. Ва агар сиз ўша стулдан чиқсангиз, уни его ишлатади."
  
  
  Pfaff ютиб юборди ва юзимга қаради. Унинг, мен его, онг, мен кимлигимни тушунишга ҳаракат қилиб, мақсадимни баҳолашга ҳаракат қилаётганини кўрдим. "Сиз бу ерда қурол отишга журъат етолмайсиз", деди у.
  
  
  "Сиз полга урганингиздан кейин орқа ешикдан ўн беш сония ўтишим мумкин."У уни bluff деб аташига умид қилиб. "Ва ташқарида дўстларим мени кутишмоқда. Мени синаб кўрмоқчимисиз?"
  
  
  Егонинг ғазаби, одам ғойиб бўлди; қўрқув уни ўз қўлига олди. У Жасур одам емас еди, бу мен учун яхши еди.
  
  
  "Сиз нима истайсиз?"у сўради.
  
  
  "Ахборот."
  
  
  У асабий кулди. "Кўчада залда сайёҳлик идораси."
  
  
  У хўрсинди. "Мен билан камтар бўлинг, мен унинг бошини йиртиб ташлайман."
  
  
  Его табассуми йўқолди. "Сизга қандай маълумот керак?"
  
  
  "Менимча, биз буни шахсий муҳокама қилганимиз маъқул", дедим мен. Унинг бўш қўли билан у дублетининг чўнтагига кириб, бизнинг буюртмаларимизни тўлаш учун стулга бир даста Швейцария франкини ташлади. "Еда менда", деди у кичик табассум билан. "Енди мен сизнинг ўрнингиздан туришингизни ва асосий кириш жойига жуда секин юришингизни истайман. Мен сизнинг орқангизда бўламан ва бу қурол сизнинг орқангизга қаратилади. Ташқарига чиқсак, сизга қўшимча кўрсатмалар берамиз. . "
  
  
  У айтди."Сизнингча, бу аҳмоқона нарсадан қутулишингиз мумкинми?"
  
  
  "Сиз менга ишонганингиз маъқул."
  
  
  Вилгелмина уни бир дақиқада силкитди ва биз
  
  
  биз ташқарига чиқдик. Его уни Мерседесга кузатиб қўйди ва ҳайдовчи ўриндиғига ўтиришни айтди. Унинг сели унинг ёнига ўтирди, емуга калитларни ташлади ва унга шаҳар четига ҳайдашни буюрди.
  
  
  Pfaff ҳозир жуда қўрқиб кетди. Аммо у худди унга айтганидек, машинани яшил тепаликларга олиб борди. Его уни баъзан тўғридан-тўғри дарахтларга борадиган тупроқ йўлга олиб борди ва биз асосий йўлдан кўздан ғойиб бўлганимизда емуга тўхташни буюрди. Двигател ўчирилганда, отаси орқасига ўгирилиб, ему Лугерини бошига олиб чиқди.
  
  
  "Сиз бу фарс билан ўз жонига қасд қиляпсиз", деди у баланд овозда.
  
  
  "Чунки Сизнинг Топcон дўстларингиз мени олишадими?"
  
  
  Его лаблари сиқилди. Бу унинг ташкилоти ҳақида биринчи marta еслатиб ўтилган еди. "Бу тўғри иш", деди у қатъий.
  
  
  "Кўрамиз, бу орада сиз мен билан ҳамкорлик қилмоқчисиз, шундай емасми?"
  
  
  "Сиз нимани билмоқчисиз?"
  
  
  "Ертага ерталаб Orient Express-га ким тушишини билмоқчиман."
  
  
  "Кўп одамлар."
  
  
  "Мен аллақачон Топcон хўжайини ўғирланган қурилмани поездга шахсан олиб боришини биламан", дедим мен. "Аммо сиз унинг кимлигини айта оласиз ва менга его тавсифини берасиз."
  
  
  "Сиз ақлдан озган бўлсангиз керак."У ишонарли кўринарди.
  
  
  У ҳақорат қилиш учун кайфиятда емас еди. Luger уни юзининг ён томонига туширди. У хўрсинди ва йиқилди, Егонинг ёноғидаги зарбадан қон оқди. Его жароҳатга ёпишиб олганида нафаси саёз бўлиб қолди.
  
  
  "Мен енди буни айтишни хоҳламайман", деди Ему унга қараб. "Мен сизга бераётган саволларимга жавоб истайман. Ва тезроқ гапиришни бошлаганингиз маъқул."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у ниҳоят рози бўлди. "Мен унга сигарет чексам бўладими?"
  
  
  Уники иккиланди. "Муваффақиятли."Мен уни диққат билан кузатдим, у биттасини олиб, уни ёқди. У асбоблар панелидаги кулдонни очди ва унга гугурт қўйди.
  
  
  "Агар мен сиз билан ҳамкорлик қилсам, менинг хавфсизлигимни кафолатлайсизми?""Бу нима?"у ҳали ҳам кулдонни ушлаб, сўради.
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  "Кейин сизга керакли исмни bering. Бу..."
  
  
  Аммо Pfaff менга ҳеч нарса демоқчи емас еди. Его қўли ибодат ақидапараст озод ва асбоблар панелида бўйлаб ее тортди. У юзимга бир юк кул ташлади.
  
  
  Кўзларим кулга тўлган бўлса-да, у ўнг қўлимни урди ва куч билан ён томонга ташлади. Кичкина одам учун у жуда кўп кучга ега еди. Кейин машина ешиги очилди ва Pfaff машина атрофида югуриб чиқди.
  
  
  У ёнаётган кўзларини тозалаб, баланд овоз билан қасам ичди. Luger ҳали ҳам уни ушлаб турарди. У машина атрофида чиқди. Шу пайтгача менинг кўзларим Pfaff асосий йўл томон тез югураётганини кўриш учун етарлича аниқ еди.
  
  
  "Тўхта!"у бақирди, лекин у ҳаракатланишда давом етди. Ему унинг оёқларига ўқ узди. Luger бўкирди ва ГАВК Пфаффнинг оёқларига тушди. Унинг зарбаси ўтказиб юборилди.
  
  
  Pfaff ўгирилиб, тупроқ йўлнинг чап томонидаги дарахтларга ўралди. Мен унинг орқасидан югурдим.
  
  
  Мен Pfaff милтиғини у Мерседесга кираётганда елкамдан олган едим, шунинг учун менда устунлик бор деб ўйладим, лекин мен хато қилдим. Мен бир кичик тозалаш чиқиб келди, деб, бир ўқ Pfaff йўналиши чиқиб жиринглади, ва миммо қулоғимга томонидан ҳуштак. Нен билан бир жойда яширинган кичик тўппонча бўлса керак.
  
  
  У қалин қарағай дарахтининг орқасида ўтирганида, Pfaff унинг олдида ҳаракат қилаётганини ешитди. Мен буни еҳтиёткорлик билан бошладим. Luger уни ушлаб турди, чунки биз асосий йўлга жуда яқин едик ва у шовқинга ўз оловини қўшишни хоҳламади. Шунингдек, унинг жонли Pfaff меҳмонхонаси.
  
  
  Яна йигирма метр кейин, мен ўйладим, мен его йўқотган бўлиши мумкин, Pfaff мендан узоқ бўлмаган бошпана атрофида бепул синдирди ва тозалаш бўйлаб югуриб. У камроқ еҳтиёт бўлишга қарор қилди. Кеч бўлмагунча у мени ешитмайди деб умид қилиб, унинг орқасидан югурдим. Мен ундан йигирма футга кирганимда, у ўгирилиб мени кўрди. У қуёш плексусида белига его урганида, у нишонга олиш учун кичкина тўппончани кўтарган еди.
  
  
  Қурол икки marta ўқ узди, иккала marta ҳам миммо мени ерга қулаганимизда соғинди. Биз бир нечта сайр қилдик. Кейин мен унинг его қўлини қурол билан ушладим ва иккаламиз ҳам оёққа турдик. У Пфаффнинг юзига мушт туширди ва Егонинг қурол қўлини айлантирди. Бу его қўлидан тушди.
  
  
  Аммо Pfaff таслим бўлмади. У ҳар бир қабилани менинг мозоримга кескин кўтарди. У ҳали ҳам зарбадан тикланаётганда, у бўшашди, ўгирилди ва яна югурди.
  
  
  Мен ошқозонимдаги оғриқ билан курашдим ва унга ергашдим. Биз дарахтзорларни ва дарахт шохларини кесиб ташладик. Мен у билан ҳар сонияда ғалаба қозондим. Кейин у яна унга қаради. Иккаламиз ҳам йиқилдик, қўлларим уни ушлади ва муштлари юзимга ва оёқларимга урилди. Биз ўлик дарахтга қулаб тушдик, бу бизнинг таъсиримиздан қулаб тушди. Еркак ҳозир уни яхши ушлаб турарди, лекин у ҳали ҳам қўллари билан курашаётган еди. Кейин унинг егоси унинг юзига мушт туширди ва у ерга йиқилди.
  
  
  "Енди, олинг, тикувчи ва менга исмини айтинг", деди у нафассиз.
  
  
  Pfaff бир дақиқада кўтарилди. У нима учун ҳайрон бўлди
  
  
  бу сафар у янги қурол билан чиқди. Мен билагимни силжитдим ва Стилеттони кафтимга туширдим, чунки Пфаффнинг қўли чўнтагидан чиқиб, оғзига борди.
  
  
  Нима бўлаётганини тушуниш учун менга бир сония керак бўлди. Pfaff, мен ему иплари оғзига сиянид капсуласини қўйганини биламан. У ее-ни тишлади.
  
  
  У stiletto томонидан ерга ташланди ва унинг ёнида тиз чўкди. Мен Егонинг жағини ушладим ва уни очишга ҳаракат қилдим, аммо уринишим муваффақияциз тугади.
  
  
  Кейин ҳаммаси тугади. Пфаффнинг кўзлари катталашди ва у ўзининг егосини, танасини қучоғимга тортганини ҳис қилди. Его жағини бўшатди ва у очилди. Ёқимсиз ҳид бор еди. Кейин мен рта егосининг бурчагида майда қон томчиси ва тилида shisha синганини кўрдим. Аста-секин Егонинг юзи қорайиб кетди.
  
  
  Klaus Pfaff ўлган еди.
  
  
  
  Тўртинчи боб
  
  
  
  
  Orient Express дизел двигатели худди узоқ тепаликда қуёш ботаётган пайтда деярли жимгина Лозанна станциясига айланди. Платформада кўп одамлар йўқ еди. У поезд бир стоп ғўлдиради ва автомобиллар томондан ёзув ўқиб томоша: Париж Лозанна-Milan Trieste Белград, София, ISTANBUL. Бу екзотик исмлар еди ва улар менинг ўтган топшириқларим атрофида кўпчиликнинг хотираларини уйғотади.
  
  
  Поезд тўхтади ва бир неча йўловчи тушди. Бу вақтга келиб, платформага чиқиш учун катта оломон тўпланди. У бепарволик билан унинг юзларини сканердан ўтказди. Улардан бири monitor билан шахс бўлиши мумкин, Klaus Pfaff йўқолиши Топcон бу поездда қурилмани ҳаракат олдин икки marta ўйлаб қилди екан. Лекин у бундай деб ўйламади. Кўринишидан, ушбу поездда КГБ билан учрашувлар ва бизнес аллақачон режалаштирилган еди. Бу режаларни осонликча ўзгартириб бўлмайди.
  
  
  Атрофимдаги юзларга яна бир бор қараганимдан сўнг, юкимни олдим ва поездга чиқа бошладим. Кейин унинг орқасидан унинг овозини ешитди.
  
  
  "Хайрли тонг, Ник."
  
  
  У ўгирилиб Ursula Бергманни кўрди. "Гутен морген, Ursula," И саид.
  
  
  "Лозаннадаги оқшомингиз сизга ёқдими?"
  
  
  "Бу ёқимли жим еди", деб ёлғон гапирдим. У табассумига қарамай, урсуланинг юзи бугун ўзгарганини пайқади. У ерда илгари бўлмаган кескинлик бор еди. "Ешитинг, мен уни ешитдим, бизда Миланга овқат машинаси бор. Бортда сизга нонушта сотиб олсам бўладими?"
  
  
  У бир зум иккиланиб турди, кейин менга катта табассум қилди. "Мен бу меҳмонхонани хоҳлардим."
  
  
  Унга ўтирганда, бундай ўйин ўйнаётган йўловчиларнинг аксариятига қарашга ҳаракат қилди, аммо бу жуда қийин еди. Ярим соатдан кейин биз жимгина Швейцария қишлоқларига жўнадик ва тез орада яшил тепаликлар бўйлаб яхши тезликда югурдик. Ursula билан мен саккиз-ўттизда овқат машинасида учрашдик ва стол олишда қийналмадик.
  
  
  "Швейцария манзараси ажойиб, шундай емасми?"У кичик нутқ сўзларди.
  
  
  Ursula хавотирланиб қаради. "Оҳ, ҳа", деб жавоб берди у ёлғон иштиёқ билан.
  
  
  "Бу ерда Бавария жуда ўхшайди," у давом етди.
  
  
  У мени ешитмади."Ўхшашликлар бор. Мен уни ҳозир кўра оламан."
  
  
  Унинг оҳиста ай жилмайди. "Ursula, нимадир нотўғри, шундай емасми?"
  
  
  У менга жиддий кўк кўзлари билан тез кўриниш берди. "У сизни муаммоларимга судраб боришни хоҳлайдими, билмайман, Ник. Ахир, сиз делл ҳақида қайғурмаслигингиз керак."
  
  
  Ее унинг қўлини олди. "Мана, агар муаммога дуч келсангиз, еҳтимол мен сизга бирор нарсада ёрдам бера оламан. Менинг жоним уларга тегишли, лекин улар менга ярим соат ёки ундан кўпроқ вақт ажратишлари мумкин."
  
  
  У юқорига қаради ва кичкина ҳазилга жилмайиб қўйди. "Кеча мен бир одам билан учрашишим керак еди. Ташкилотимизнинг яна бир агенти. У мен билан Лозаннага поездда бориши керак еди ва биз бунга мажбур бўлдик ... вазифаларни биргаликда бажаринг."
  
  
  "Ва у ўтирмадими?"
  
  
  Ее Сталнинг овози ғазабдан таранг... его уни меҳмонхона хонасида топди..."
  
  
  Овоз bering ва бу. Ursula ва унинг ҳамкасби кўплаб собиқ нацистлар орқали бошқасини таъқиб қилишган ва шерик иҳ лоот ва Стаҳлнинг ўзи қурбонига жуда яқин бўлган. "Бу учинчи Рейх бўйлаб дўстларингиз билан учрашишми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  У юқорига қаради ва кўзлари менга ҳа деди. "Мен қўрқмайман, Ник. Менинг ҳамкасбим бу ишга фақат мени қўллаб-қувватлаш учун тайинланган. Афсуски, его буни билиб олган бўлса керак. Менимча, улар менинг кимлигимни ҳали билишмайди."
  
  
  "Менга айтмаслигингиз керак бўлган нарсаларга киришни хоҳламайман. Лекин менимча, биз қоидаларни бироз тинчлантира оламиз. Сиз ўрта мактаб жиноятчисини қидиряпсиз ва унинг ушбу поездга тушишини кутмоқдасиз. ўнг?"
  
  
  "Маълумот берувчи бизга бу ерда бўлишини айтди."
  
  
  "Агар керак бўлса, бошқа ёрдам оласизми?"
  
  
  "Имконият йўқ. Унчалик тез емас. Аммо мен ўзимга айтдимки, еҳтимол вазиятларда сизнинг ёрдамингизга ишонишим мумкин."
  
  
  У сл томонидан ишонтирилди. "Сиз бунга ишонишингиз мумкин",
  
  
  
  Ursula бош ирғади. У салқин agent еди. Наҳ "ҳўл ҳолатлар" бўйича катта тажрибага ега еди, чунки иҳ руслар томонидан жуда яхши тасвирланган - бу разведка ишларини ўз ичига олган.
  
  
  Официант тост ва қаҳва олиб келди ва кетди. У йўлакка қаради ва ёлғиз ўтирган шарқона одамни кўрди, аниқ Хитой. У яна менга қаради, кейин тезда еътиборини нонуштасига қаратди.
  
  
  Хитой одам professional бўлиши мумкин, агар ҳайрон, у момиқ юзига его мос мумкин, унинг хотирасида бир исм сўради. Менинг хўжайиним хок бизнинг савдо-сотиқимиз асослари деб атаган баъзи еҳтиёт чораларига жуда қатъий еди, улардан бири менинг даражамдаги агентлар одатда бошқа томон агентларининг файлларини физиологик жиҳатдан ўрганишлари еди. Бинобарин, уни бутун хотира банки олиб борди.
  
  
  Бу ҳолатда мен исм топа олмадим. Мен хитойликларни таний олмадим. Бу рақиб сифатида Егони истисно қилмади. У янги ишга разведкачи бўлиши мумкин, хаман-учун, Stahl улар билан у ўз топшириқ амалга едим охирги marta ferret кўрган ким. Билишимча, бу Топcон билан боғлиқ бўлиши мумкин.
  
  
  Яна бир kishi, ғарблик, кириб, Чинаманга қўшилди. Мен уларни қизиқиш билан кузатдим, улар нима ҳақида гаплашаётганини тахмин қилишга ҳаракат қилдим. Қизиқиш мушукни ўлдириши мумкин, аммо бу менинг електрон почта бизнесимда ҳеч кимга зарар қилмайди. Қизиқишнинг етишмаслиги баъзан ҳалокатли еди.
  
  
  У бир қултум кофе ичди ва янги ер-хотин овқат машинасига кирганини томоша қилди. Улар йўлак бўйлаб юриб, ўйинни у ва Ursula ўтирган жой ёнидаги столга қўйишди. Аёл ўттиз ёшнинг ўрталарида, тўқ жигарранг сочлари ва яхши қомати билан еди. Еркак ўрта бўйли, жигарранг сочлари ва таниқли бурун остида кучли ияги бор еди.
  
  
  "Бу нима, Ник? "Ursula сўради.
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Ҳеч нарса."Менинг хотира банким ҳозиргина таниқли бурунли одам ҳақида нимадир топди. Егонинг исми Иван Лубианке еди ва у КГБ агенти еди.
  
  
  Айни пайтда у хитойликларнинг боши ва ўртоқнинг егоси атрофида ташланган. Лубянканинг пайдо бўлиши ниманидир англатарди. У Кгбнинг юқори мартабали амалдори еди, руслар Топcон каби ташкилот билан музокаралар олиб бориш учун юборадиган одам еди.
  
  
  Лубянка ва у билан бирга бўлган аёл бегоналар томонидан алмашилган расмий ноқулайликларни бошдан кечираётганга ўхшайди. Унинг егоси ва хатти-ҳаракати улар ҳозиргина учрашганликларини кўрсатди.
  
  
  Менинг чўнтагимда кичик микрофон бор еди. Мен унинг барбарлар ва аёл ўтирган столга ёпишиб олишини ва унинг хонасига қайтиб, уларнинг суҳбатини тинглашини хоҳлардим. Ишончим комилки, бу жуда қизиқарли бўлади.
  
  
  "Сиз бу одамни биласизми, Ник?"Ursula сўради.
  
  
  "У бироз таниш кўринади."У уни итариб юборди. Наҳ ҳақида ташвишланиб етарли еди.
  
  
  "Еҳтимол, сиз аёлга қизиқасиз", деб таклиф қилди у менга табассум соясини кўрсатиб.
  
  
  "У сизнинг олдингизда шамни ушлаб туролмайди."
  
  
  Камида бу ҳақиқат еди. Ursula билан сўнгги учрашувимнинг енг ёқимли хотираларидан бири ётоқхонада қисқа пауза қилди.
  
  
  Шубҳасиз, худди шу фикр немис қизининг хаёлига келди. У оҳиста кулди, кейин стулга етиб борди ва қўлимга тегди. "Кечирасиз, бу иш safari, Ник."
  
  
  "Еҳтимол, бу шунчаки бизнес бўлмайди. "Мен ҳали ҳам кийимингизни ечиб оламан", дедим.
  
  
  Биз гаплашаётганимизда, мен ҳали ҳам Лубянка ва аёлни томоша қилардим. Иҳ Стаҳлнинг суҳбати янада қизғин. У аллақачон Варварани Топcондан кузатув мосламасини сотиб олиш учун тайинланган рус агенти деб қарор қилган еди. Аммо аёл ҳақида нима дейиш мумкин? Мен барбарлар уни ўйин-кулги ва ўйинлар учун поездда олиб кетишган деб ўйламаган едим. Ҳисоботда, болта о нен, у коммунизм келажак масаласи еканлигига ишонишдан ташқари, ҳеч қандай заиф томонлари бўлмаган, жуда ишбилармон одам еканлигини айтди. Мен хоним ҳам жосус бўлганига аминман.
  
  
  Мен бу ҳақда ўйлаганимда, аёл менинг томонга қаради. Унинг кўзлари совуқ ва таъсирчан, нигоҳи еса жуда тўғридан-тўғри еди. Кейин у еътиборини КГБ зобитига қаратди ва улар яна муҳокамага киришдилар.
  
  
  Мен аёл бир Топcон вакили еканлигини еҳтимолини кўтариб жўнадилар, наҳ мен кўтариб тайинланган бир назорат қурилмаси бор еди, деб. Аммо менга Топcон хўжайини музокаралар олиб бориш учун поездда қурилмаларни олиб кетаётганини айтишди. Еҳтимол, бу аёл топcон каби ўта қаттиқ ташкилотнинг мияси еди?
  
  
  Агар бу содир бўлганида еди, менимча, у қизиқарли танишиши мумкин еди.
  
  
  "Ник, у сизга мен излаётган одам ҳақида айтиб беришга қарор қилди. Агар у сиз билан тенг бўлмаса, мен сиздан ёрдам сўрай олмайман", - деди Ursula фикрларимни тўхтатди. "Биз йигирма беш йилдан бери его истадик. У енг ёмон қотил еди. У Полшада асирлар лагерини бошқарганида, унинг қўлида тезда вафот етганлар у қийноққа солганларга қараганда омадлироқ еди."
  
  
  . ;
  
  
  Немис қизи ўгирилиб ёнимиздаги катта деразага қаради. Миммо chalet-нуқта қишлоқ орқали сирғалиб. Поезд остидаги йўлларнинг босилиши унинг паст овозининг ритмик оҳанги еди.
  
  
  "Белградда биз Егони топдик. Егонинг карераси ҳақидаги хабарларни кўрган атрофимиздаги одамлар Его қассоб-Белград қассобини чақиришади. У ҳам хавфли, ҳам хиёнаткор. Гарчи биз Егони бир неча бор ушлашга яқин келган бўлсак-да, бу бизни четлаб ўтишда давом етди. Бу исмларни, шахсларни ва ҳатто юзни ўзгартиради. Биз ҳозирги ҳаётнинг егоси ҳақида ҳеч нарса билмаймиз ва ҳозир қандай кўринишини аниқ билмаймиз. Биз биламизки, ўтмишда у билан таниш бўлган одамлар яқинда Белградда Егони пайқашган. У биз билан бу поездда бўлиши керак."
  
  
  "Мен бу бошқа вазифа емаслигини кўрмоқдаман. Егони қўлга олиш сиз учун жуда муҳимдир."
  
  
  "Ҳа, шундай. У нима қилди... "У гапни тугатмади. Салом, мен егоимни тугатишим шарт емас еди.
  
  
  У қаҳвасининг охиргисини ютиб юборди. "Биз алоқада бўламиз, Ursula. Бу жуда катта поезд емас. Агар менга керак бўлса, мен ўша ерда бўламан. Сиз қуроллангансиз, шундай емасми?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  Яхши."Мен йўлак бўйлаб қарадим ва барбарлар ва аёл бирга кетаётганини кўрдим.
  
  
  "Оддийлар", дедим мен чўнтагимдан бир нечта векселларни чиқариб, стулга қўйдим. У ўрнидан турди. "Биз кейинроқ учрашамиз."
  
  
  Лубянка ва жигарранг сочли аёл овқат машинасидан тушаётган еди. Улар а синфидаги купега емас, балки поезднинг охиригача кетаётган едилар. Уни, машина атрофида уларни кузатиб, Хитой ўтган миммо да тез назар бериб. Егонинг юзи нотаниш еди, лекин миммо ўтиб кетаётганда у яна менга қаради.
  
  
  Поезднинг орқа томонида кичик томоша майдончаси бор еди ва сирли аёл ва барбарлар тўғридан-тўғри унга боришди. Улар туриб, суҳбатни давом еттирдилар. Иҳc ҳақида чекиш хонасида бўлганида улар мени кўрмадилар. У дублет чўнтагига кириб, кичик дискли микрофонни чиқариб олди. Ушбу қурилма ёрдамида улар нима деяётганларини билиб олишлари мумкин. Мен улар билан платформага бордим.
  
  
  Менинг ёндашувим овози поезднинг ҳаракати билан емас, балки иҳ овозлари билан ҳам бўғилиб қолди. Аниқ овоз уни берди ва улар бурилишди. Аёл менга душманлик билан қаради; Лубянка мени яқиндан ўрганиб чиқди. У мени танимаганга ўхшайди.
  
  
  "Хайрли тонг", деди у унга французча урғу билан. "Бу гўзал тонг, шундай емасми?"
  
  
  Аёл сабрсизлик билан мендан юз ўгирди. Лубянка минғирлади: "Ҳа, бу гўзал тонг."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сиз қанчалик узоққа кетяпсиз?"Мен мувозанатни йўқотиш сохта ва Лубянка яқин тутқичини ушлаб, панжара пастки keychain жойлаштириш.
  
  
  Енди Лубянканинг юзи ҳам душман еди. "Ҳаммаси вазиятга боғлиқ", деди у. У тажовузкорнинг Егони аёлдан кўра кўпроқ безовта қилишини хоҳламади. У совуққонлик билан мендан юз ўгирди ва ерталабки қуёшда порлаб, чекинаётган изларга тикилди.
  
  
  "Хўш, кунингиз хайрли бўлсин", деди у уларга.
  
  
  Лубянка бош ирғади, менга қарамади. Кейин у ўгирилиб, ичкарига қайтди. Овқат машина миммо ўтиб қачон, Ursula кетди. У ухлаб ётган машинага бориб, учинчи рақамли бўлинмасига кирди. Кейин у чамадонини очди ва нен-да яширинган кичик қабул қилувчиларни топди. У уни босди ва теришни бурди.
  
  
  Аввалига менда бор нарса статик еди. Кейин у поезд ғилдиракларининг доимий чертишини ва у билан аралашган овозларнинг овозини ешитди.
  
  
  "Абадий... қурилмалар мониторинги... таклиф қилинг."Бу Лубянканинг овози еди.
  
  
  Аёлнинг овозидан кўра кўпроқ статик.
  
  
  "...Қурилмани ошкор қилманг... агар биз сизга кашф қилишга рухсат берсак... аммо яхши фотосуратлар мавжуд... менинг купеимга, кейинроқ."
  
  
  Кейин Лубянканинг овози аёл билан қисқа хайрлашди ва суҳбат тугади.
  
  
  Мен уни олиб, юкимга яширдим. Енди менда шубҳа йўқ еди. Аёл Топcон агенти еди ва у омела ўғирланган мониторни сотиш учун Лубянка билан муомала қилди.
  
  
  Бироқ, поезддаги аёл ёлғизми ёки у бошқа Топcон оперативи билан саёҳат қилганми, еҳтимол Ян Скопенинг башоратига кўра, кўз олдида яширинган ташкилот раҳбари билан саёҳат қилгани ҳақида ҳали ҳам тиргак бор еди. Агар у бортда ёлғиз бўлса, еҳтимол у Топcон раҳбари бўлган. Қандай бўлмасин, еҳтимол у қурилмани ўзи билан олиб юрмайди ва его ҳатто унинг бўлинмасида ҳам бўлмаслиги мумкин. Ишонч ҳосил қилиш учун текширишим керак еди.
  
  
  Миланга келишимиздан олдин самимий ошхонада енгил тушлик берилди. Ursula у билан учрашди ва биз бирга қўшилдик. У бутун уйқу бўлимларидан бирида қандай завқ олиш мумкинлиги ҳақида ўйлади. Аммо жинсий алоқа ҳақида ўйлашга кўп вақтим йўқ еди. Мен у орқали юрдим
  
  
  , Топcон аёл қайси бўлинмани егаллаганлигини билиш учун.
  
  
  Поезд Миланда тўхтаганида ва овқат машинаси олиб ташланганида, у ўз миссиясини бажара олди. Ursula оёқларини чўзиш учун чиққан йўловчиларга қараш учун қисқа вақт ичида поезддан тушди ва мен у билан бордим. Худди поезд кетмоқчи бўлганида, у а топcон аёл станциялар ва қишлоқлар ешиги бўйлаб чиқиб, қўшни бўлган иккита ухлаб ётган машинанинг иккинчи турини бошлади Воитуре 7, у ерда тўхтади. Мен унинг урсуласини платформада қолдирдим ва тезда Воитуре 5-га кўчиб ўтдим. У коридорга кираётганда, купеда ғойиб бўлаётган бир аёлни кўрди. У йўлак бўйлаб юриб, унинг 4-бўлимга кирганини пайқади. У машинанинг иккала учига юриб, платформага чиқди. Елликдан ошган узун бўйли, қора сочли одам-лекин ёш, еркак ҳавоси билан-машинага чиқди; унинг ажойиб немис брендининг расияси бор еди, лекин у жим еди. У бош ирғаб ёнимдан ўтиб, ётоқхонага кирди. У Лозаннадаги темир йўл станциясида Егони кўрганини еслади. У кетганидан кейин у яна поездлар орасидан чиқиб, Урсулани топди.
  
  
  У юзларни кузатди, лекин у ҳали ўз одамини топа олмади. У ғазабланди.
  
  
  "Биласизми, у қанча вақт бортда бўлади? Биз билан бирга кемага чиқиб олди, деб " мен сўрадим.
  
  
  Бу Белград озод қилиниши мумкин, лекин мен ишонч ҳосил емасман. У биз уни кузатиб турган жойга етиб келган бўлиши мумкин ва уни умуман бортга олиб чиқмаган бўлиши мумкин."
  
  
  Биз платформадаги forma кийган поезд хизматчисини "браконер тухумини" силкитаётганини томоша қилдик, бу поезднинг станциядан кетишини кўрсатувчи таёқ устидаги диск. Енгил силкиниш ҳаракати бор еди ва поезд давом етди. Кўп одамлар платформани тарк етишди.
  
  
  У Урсулага жуда яқин еди. Мен қўлимни белига қўйдим. "Агар сиз Егони кўрсангиз, одамингизни танийсиз деб ўйлайсизми?"
  
  
  У менга қаради ва кейин бизни миммо сирғалиб, поездга йиқилиб тушди. "Учинчи Рейхдаги СС одами сифатида у сарғиш еди. Еҳтимол, у сочларини бўяган. У кейин бир мўйлов еди, лекин у иҳ офф соқолини бўлиши мумкин. Бироқ, мен излашим мумкин бўлган нарсалар бор. У сизнинг ўлчамингиздаги одам. Унинг бўйнида ўқ чандиғи бор еди. Уни, мен Егони жарроҳлик йўли билан олиб ташлаш мумкинлигини тушунаман, лекин мен ҳали ҳам Егони "топа оламан".
  
  
  "Бу унчалик емас, гўё."
  
  
  "Яна бир нарса бор. Унинг чап қўлида деформацияланган бўғим бор. Буни ўзгартириш қийин бўлади."
  
  
  "Бу ҳали кўп емас. Лекин чап қўлини чўнтагида доим ушлаб турадиган одамни кузатиб тураман", дедим ҳазиллашиб.
  
  
  Ursula менга кичик табассум қилди. "Агар мен у бўлиши мумкин бўлган одамни кўрсам, Ник, мен Егони алдаб, унинг шахсини ошкор қилишга умид қиламан."
  
  
  У қатъиятли туюлди. Аммо унинг бурчга садоқати менга ёқадиган ягона нарса емас еди.
  
  
  Ее уни қучоқлади ва у бирдан орқасига ўгирилди, лаблари бироз ажралди. У лабларини лабларига босди ва у жавоб берди.
  
  
  Бир лаҳзадан кейин у узоқлашди. "Кўряпманки, сиз ҳали ҳам ҳамкасбларингизни яхши кайфиятда сақлашдан завқланасиз", деди у.
  
  
  У кийган козокка кўкраклари қандай босилганини пайқади. "Сиз мени биласиз, ҳамма табассум қилганда менга ёқади", дедим.
  
  
  У бир оз шошқалоқ еди, еҳтимол у ўпишга жавоб берганидан бироз хижолат тортди. "Мен купега боришим керак, Ник. Кейинроқ кўришгунча."
  
  
  Унинг табассуми енгил еди. "Мен бунга ишонаман."Кейин у кетди.
  
  
  Биз яна очиқ ҳавода едик. Бу қуёшли баҳор куни еди. Италия қишлоқлари қип-қизил кўкнор ва кўк ёввойи гулларнинг ёрқин ранглари билан ўралган еди. Венеция кечқурун бизнинг кейинги стоп ялаймиз еди, ва унинг биз у ерга олдин Топcон аёл ҳақида топиш кутилмоқда.
  
  
  Мен биринчи ва иккинчи синфда ўриндиқларга ега кун автобуслар орқали кетди. Синфнинг иккинчи қисми биринчи қисмга қараганда анча шовқинли ва кам маданиятли еди. Биринчи даражали бўлинмалар ёпиқ ешикларга ега еди ва уларнинг кўпчилигида ўзларини ҳимоя қилиш учун пардалар чизилган еди. У кейинги бир автомобил секин кўчиб, улар суҳбат сифатида саёҳат юзларини томоша, карталари ўйнади, ёки фақат ўтирди ва ухлаб, поезд нинг ҳаракат уйқу иҳ қўйиш киргизиб. Шпаллар олдидаги охирги машинада жигарранг сочли аёл уни яна кўрди. У икки kishi билан ўтирарди; уларнинг атрофидаги одинимиз Лубянка емас еди. Еркаклар атрофида Один мени Миланда бортида қайтариб олиш ўтказиб юборилган бир radio билан бирга еди. У тўқиб ўтирди, деразага қаради ва бир кишини танимасди. Радиоли одам Италия газетасига берилиб кетган. Бошқа одам, семиз, кал одам, бортга олиб келган тушликдан хурсанд бўлиб, қолган иккитасига бепарво бўлиб туюлди. Аёл мени пайқаб ва Воитуре учун бошчилигидаги олдин миммо coupe уни ўтди 5. Бу менинг ичкарига қараш имкониятим еди.
  
  
  ее купеси.
  
  
  Хизматкор келганида у коридорда ёлғиз еди. Мен унинг дўсти, бизнинг ешикоғамиз уйда йўқлигига ишонч ҳосил қилиш учун унинг ешигини бир marta тақиллатдим. Кейин у тезда қулфни олди ва ешикни орқасидан ёпиб ичкарига кирди.
  
  
  Бу кичкина хонанинг бир томонида битта каравот, иккинчисида ётоқхона столи ва ойнаси бўлган одатдаги ухлаш жойи еди. Кундузги машиналардаги каби багаж учун токчалар бор еди ва аёлнинг бир нечта чамадонлари бор еди.
  
  
  Мен унинг юкларини бирма-бир суратга олдим ва ҳамма нарсани кўриб чиқдим. Улар унга ҳеч нарса, ҳатто Лубянка билан суҳбатда айтиб ўтган фотосуратларини ҳам топа олишмади. У иммиграция ҳужжатида у Ева Шмидт, оптимистик, Швейцария еканлиги ҳақида топилган.
  
  
  Багажимдан ҳафсалам пир бўлди. У мунтазам равишда Cут томонидан қидирилиб, кўрпа-тўшак ва қурилмани яшириши мумкин бўлган бошқа нарсаларни кўриб чиқди. Ешик очилганда у деярли тугади. Один у ерда турган икки кишининг атрофида у илгари овқат машинасида кўрган хитойлик одам бор еди. У билан бир его кечки овқат ҳамроҳ бўлди, қоронғи билан Ғарб фуқароси, поcкмаркед юзи.
  
  
  Босқинчилар атрофидаги ҳамма револверга ега еди. Ва ҳар бир қурол менга ишора қилди.
  
  
  "Жаноблар, сиз тақиллатишингиз керак еди."
  
  
  Қоронғи одам ешикни қарсиллатди. "Енди его уни ўлдиришини хоҳлайсизми?""Бу нима?"у Чинамандан сўради.
  
  
  Хўш, уни тўхтата оладиган кўп нарса йўқ. Иҳ тўппончаларида сустуруcулар бор еди. Агар менга бир нечта ўқ тегса, cут оффдан ташқарида ҳеч ким билмайди.
  
  
  "Сабр қилманг", деди хитойлик тўқ одамга математик ва мукаммал инглиз тилида.
  
  
  Қоронғи одамнинг юзи тўла ва қалин бўйни ёг ъ тўпланиши билан қопланган бўлса-да, елкалари кучли ва қўллари улкан кўринарди. У жангда ўзига ғамхўрлик қилиши мумкинлигига шубҳа қилмадим.
  
  
  Қоронғу одам калта ва оғир, бўртиб чиққан его билан еди. У бўш вақтини жуда кўп ичишга сарфлаётганга ўхшарди. Унинг кўзлари поcк билан белгиланган юзида бир-бирига яқин еди. У хитойликларнинг орқасида Его томонидан рақиб сифатида, его ўртоғига қараганда секинроқ ва еҳтимол камроқ ақлли деб баҳоланди.
  
  
  "Сиз хоҳлаган нарсани топдингизми?"хитойлик мендан сўради.
  
  
  Уники, у елка қисди. "Сизнингча, мен нимани хоҳлардим?"
  
  
  "Бундай ревматизм жуда аҳмоқ, Жаноб Картер. Агар сиз унга нима деяётганимни тушунмаётгандек кўрсатмоқчи бўлсангиз, мен ҳам дўстимга сизни отиб ташлашга рухсат беришим мумкин."
  
  
  "Мен, албатта, бундай бўлишини хоҳламайман."Мен унинг қўлларини атрофга айлантираман, кафтларни юқорига кўтараман. "Сиз кўриб турганингиздек, мен бўшман."
  
  
  "Еҳтимол, Ева Шмидт қурилмани киймагандир", деди қора танли одам.
  
  
  "Бу, албатта, мумкин. Бу ҳақда нима деб ўйлайсиз, Жаноб Картер? "Хитой сўради.
  
  
  "Билмайман. Мен Мисс Шмидт қондириш учун имконият бор еди, балки. Менинг исмимни қандай биласиз?"
  
  
  "Бу сизнинг фотосуратингиз билан бирга бизнинг файлларимизда. Биласизми, сиз бизнинг соҳамизда машҳур бўлишга яқинсиз. Уни, биз бошқа дўст ишлатиш мумкин умид."
  
  
  "Сизнинг файлларингиз бизникидан тўлиқроқ бўлиши керак. Сизни овқат машинасида кўрганимда сизни топишга ҳаракат қилдим. Тополмадим."
  
  
  Хитойлик кулиб юборди. "Ғарб файлларида менинг расмларим йўқ, Жаноб Картер."
  
  
  Бу менга ўйлаш учун нимадир берди. Бу Егони махсус тоифага жойлаштирди.
  
  
  Хитойлик еркак Ева Шмидтнинг каравотининг четига ўтирди. "Мен учун етарлича яхши, Жаноб Картер. Унинг камтар одами. Мен ўзимни муҳокама қилмасликни афзал кўраман. Мен сизга Топcон билан шуғулланади ташкилот ҳақида билиш қанча бизга айтиб афзал."
  
  
  Мен буни сир сақлаш учун ҳеч қандай сабаб кўрмадим. "Жуда оз", дедим. "Ева Шмидт ташкилотларнинг раҳбари ёки бир вақтнинг ўзида битта ходим еканлигини билмайман."
  
  
  "Аслида, бу биз учун, бошқаси учун", деди хитойликлар. У мен нисбатан у Топcон ҳақида кўпроқ маълумот бор еди, деб ҳайрон туюларди. "Шмидт аёл хўжайин емас, лекин у шунчаки бўйсунувчи емас."
  
  
  Деворга суянган қоронғи одам безовталаниб қўзғалди. "Сиз емуга бизга айтганидан кўра кўпроқ гапиряпсиз", деб минғирлади у хитойликларга.
  
  
  "Биз его ўлдириш учун ҳаракат қиляпмиз бери, бу муҳим емас," Хитой унинг алдамчи хушмуомала овоз билан жавоб берди.
  
  
  Унинг оёқлари еркаклар атрофидаги ҳар кимга қараб ҳаракат қилиш учун бироз силжиди. Мен биринчи иҳ ўлдириш учун ҳаракат ҳолда пастга отиб қилинмоқда режаси йўқ еди. Унинг ҳаракати амалга оширилганда, уни ҳаммани ялаётган kishi танлади.
  
  
  "Сиз ҳам бу ерда бўлмаслигингиз керак. Топcон қурилмаларни русларга сотади", деди у хитойларга.
  
  
  "Улар, шунингдек, его дн таклиф. Биз иҳ нархини тўламаймиз. Биз бунинг ўрнига Егони олишга қарор қилдик."
  
  
  У ўзини тайёрлаш учун ҳаракат билан бирга вазнини қўйиб, бир оз олдинга егилди
  
  
  тўшакдаги одамга шошилинг. "Сиз бу поезд биринчи его ўғирлаган одамлардан қурилмани ўғирлаш умид агентлари ҳар хил емаклай мумкин дегани ?"
  
  
  "Бу сиз капиталистлар еркин корхона деб атайдиган муаммо. Бу рақобат руҳини уйғотади", деди хитойликлар кулиб.
  
  
  Қоронғи одам яна гапирди. "Биз буни тугатганимиз маъқул. Аёл исталган вақтда қайтиб келиши мумкин."
  
  
  "Ва биз бу билан давом етамиз, менинг бошқа дўстим. Аммо ҳар куни америкалик қотил билан шахсан суҳбатлашиш имконига ега бўлмайсиз. Қанча менинг шерикларим сиз шармандали мартаба халос олдик, Жаноб.""
  
  
  Уники, у елка қисди. "Мен ҳам камтар одамман."
  
  
  "Сиз биз томонда тикан едингиз. Мен унга мониторни егаллаб олганимни ва сизни йўқ қилганимни айтганимда, унинг мақтовини вазирнинг ўзидан олишим мумкин", деди хитойлик хурсанд овозда.
  
  
  Уни, улар ажойиб жуфтлик деб ўйлашди. Қора танли одам мени сабрсизлик туфайли дарҳол ўлдирмоқчи еди ва хитойлик менинг бошимни камарига боғлаб Пекинга қайтиб келиши мумкин бўлган шон-шуҳратга қизиқди.
  
  
  Чинаман чап қўли билан шеригига ишора қилди. Кейин у ўнг томонидаги револверни кўтарди. У мени қатл қилишга тайёр еди ва у ҳеч қандай имкониятдан фойдаланмоқчи емас еди. У иккаласига ҳам танамга ўқ қўйишни режалаштирган.
  
  
  "Мен сизга ёлғон гапирдим", дедим.
  
  
  Хитой иккиланиб, тетик устида бош бармоқ. Еркак бир кун қасам ичди. "У секинлашмоқда, Sheng Тзу."
  
  
  Sheng Тзу, деб ўйладим ва бирдан хотира банки ишлай бошлади. Sheng Зи, афсонавий Хитой Коммунистик агенти, ўзлигини шу қадар муваффақиятли яширганки, у гўшт ва қондан кўра кўпроқ арвоҳга ўхшарди. Турли вақтларда у Егони кекса одам деб таърифлаганини ешитган; бошқа пайтларда у одамларга йўқ, ему фақат ўттиз ёшда еди, деб айтганини ешитган. Ва бу одамлар атрофида ҳеч ким Егони яхши билмас еди. Улар фақат турли хил ниқобларда егога қарашди. Sheng Зи сирли одам бўлиб қолганлиги сабабли, унинг аслида қандай кўринишини биладиган одамларда зўравонлик билан ўлиш кулгили одати бор еди.
  
  
  Исм бошқасининг оғзидан сирғалиб ўтаётганда Чинаманнинг кўзлари янада торайиб кетди. "Аҳмоқ", у қоронғу одамга шивирлади. "Сизга ҳеч қачон менинг исмимни ишлатмаслик ҳақида огоҳлантирилди."
  
  
  У менга қаради, уларнинг иборалари енди дўстона емас. "Енди Жаноб Картер, сизнинг ўлимингиз аввалгидан кўра кўпроқ."
  
  
  "Сизнинг халқингиз ушбу қурилмага ҳақиқатан ҳам муҳтож бўлиши керак. Улар кўп артиллерияни тортиб олишган бўлса керак."
  
  
  "Енди гапирма", деди у его ҳамроҳи хато қилганидан ғазабланиб, менга тупурди. "Сиз бизга ёлғон гапирганингизни айтдингиз. Буни менга тушунтиринг."
  
  
  "Мен гаджет топдим. Бу менинг чўнтагимда."У қўлини қимирлатди. "Мен буни сизга кўрсатаман."
  
  
  "Картер, яна қўлингизни олиб кетинг, мен ўлган одамнинг чўнтагини текшираман", деди Sheng.
  
  
  Унинг музлатилган. Уни, у ҳар бир сўзни англатади биларди.
  
  
  Шан имо қилди. "Сизнинг его чўнтакларини текширинг," у кун учун математика деди.
  
  
  Қора танли одам олдинга силжиди ва бир лаҳзага унинг танаси Шеннинг кўринишини тўсиб қўйди ва стилеттони кафтимга босганида қўлим ҳаракатини яширди.
  
  
  У қўлини дублетимнинг чўнтагига қўйди ва Гюго уни ушлаб, устара пичоғини ҳаётимнинг егосига ҳайдаб юборди. Кўзлари оғриқ билан катталашиб, нафас олди. У олдинга чўкди ва Его қалқон сифатида фойдаланиш учун уни елкасидан ушлаб олди.
  
  
  Шен мени отиб ташлади. Унинг его-сўлиши танаси уни ушлаб қачон у қора танли одамни қўрқитиб. Таъсир унинг егосини сакрашга мажбур қилди, гарчи ўқ урилишидан олдин ҳаёт ундан чиқиб кетаётган бўлса ҳам.
  
  
  Тишларини ғижирлатиб, унинг ўлик вазнини қўлларига қайтариб, танасини ранза ва хитойлик agent томон улоқтирди. Шан қочди. Его, ўсиш одами учун у ҳайратланарли даражада тез еди. У йўлдан чиқиб кетди ва его ўртоғининг танаси каравотга қулаб тушди.
  
  
  Шан яна отмоқчи еди. У томон бир қадам ташлади ва Егонинг қўл попидаги жим револверни ешитди. У егилиб, танасини олдинга ва пастга бураб, ўнг оёғи билан егосини тепди.
  
  
  Его: менинг ҳаракатим туфайли ўтказиб юборилган иккинчи зарба, кейин менга япониялик karate устаси ўргатган муштим Шенгнинг қўлига қаттиқ урилиб, бармоқларини синдирди ва revolver Егонинг қўллари устидан учиб чиқди.
  
  
  Соғайишидан олдин, уники унга қараб ҳаракат қилди. Унинг мушти Егонинг томбул юзига ташланди ва Егони жағига тутди. У нафас олди ва гандираклади, лекин у Егони битта зарбада енгиб бўлмайдиган даражада кучли еди.
  
  
  У Вилгелмина учун кўйлаги ичига кирди. Чинаман менга ҳужум қилганида унинг қўли Лугернинг ешагида еди. У бўйнимни синдириб ташлаган зарба билан иягимга очиқчасига урди ва мени каравотга маҳкамлади.
  
  
  Мувозанатни йўқотиб, у йиқилди
  
  
  Шеннинг ҳамроҳининг ҳаракациз танаси устида. У ағдарилиб, полга тушди ва яна Лугерга қўл узатди.
  
  
  Бу вақтга келиб Sheng ешикни очган еди. Ажабланарлиси шундаки, у қуролни его томон йўналтиришдан олдин у коридорда еди.
  
  
  У ўрнидан турди ва ярим очиқ ешикни йўлдан итариб, унинг орқасидан югурди. Шеннинг аломати йўқ еди. Уни ғамгин, купега қайтиб, Шмидтнинг аёллари. У ерда муомала қилиш керак бўлган жасад бор еди.
  
  
  Ешикни тақиллатиб, ўликни деразага судраб олиб чиқиб ташлади. У поезд Егони ортда қолдирмасдан олдин қияликдан пастга думалаб тушаётган жасадни кўрди.
  
  
  Унинг нафаси оғир еди. У ўлган одамнинг қуролини олди ва Шенни полнинг ёнида топди. Иҳ уни ташлади, кейин деразани ёпди ва шошилинч равишда бўлинмани тартибга келтирди. Мен Шмидт аёл менинг у ерда еканлигимни билишини хоҳламадим.
  
  
  Менинг ишим поездга чиққанимдан кўра қийинроқ еди. Sheng Тзу уни топиши керак еди. Ҳозиргина ғалаба қозонган кураш биз учун тугамади. У ташқи кўринишини биладиган еркин дунёнинг ягона тирик агенти еди. У менга бу билимларни узоқ вақт ёнимда олиб юришимга рухсат бермади.
  
  
  
  
  Бешинчи боб.
  
  
  
  Мен поезд бўйлаб бир четидан иккинчисига юрдим ва хитойлик агентни пайқамадим.
  
  
  Қидирувни тугатганимда, поезд иккита тез тўхтади. Зи Sheng уларнинг атрофида ҳеч кимга пастга сакраб мумкин. У бортда мен кира олмайдиган бўлинмалардан бирида ёки бошқа ўнлаб жойларда ҳам бўлиши мумкин. Ҳаракатланувчи поездда яшириниш учун барча жойларни ўрганишга умид қилолмадим.
  
  
  У хўрсинди ва бир лаҳзага таслим бўлди. Қандай бўлмасин, мен Шен билан яна учрашишимга амин едим.
  
  
  Ертаси куни ўрталарида у Урсулани ўз хонасида ёлғиз ўтирганини топди. У сумкаси атрофида олиб чиққан кичик дафтарга ёзувлар ёзиш билан банд еди. У унга купе ешигини очди ва ичкарига кирди.
  
  
  "Салом", дедим.
  
  
  "Оҳ, Ник! Ўтир. Мен фақат хўжайинимга еслатма ёзмоқчи едим. Унинг емуга ҳозиргача ferret бўш қолганлигини айтиши керак. Мен унга Венецияга Телеграмма юбораман."
  
  
  Унинг ёнида унинг ёнида. Купенинг ҳар икки томонида учта юмшоқ ўриндиқ бор еди, уларнинг ҳар бири қора ва жигарранг нақшли material билан ўралган бўлиб, емуга ўтган асрдаги Европа чойхонаси кўринишини берди. Купе жозибали поездлар кунларида, шоҳлар ва машҳурлар Orient Express-га ўтирганларида қурилган. Ўриндиқлар устида катта ва кичик багаж токчалари, ҳар бир ўриндиқда ойна, кўзгуларнинг ён томонларида шаҳар манзаралари суратлари бор еди.
  
  
  Ursula ўз ёзувларини ҳамёнига қайтариб қўйди ва у Уеблини кўрди .22 автоматик ичида. Салом, бу ўйинчоқ билан ўз одамига қарши чиқмаслигига умид қиламан. У менга қаради ва юзидан табассум сўнди.
  
  
  "Ник! Сизга нима бўлди?"
  
  
  У mistletoe Шен мени урган жойни кўрсатадиган кўкарган жойни назарда тутган еди. Уни кулиб юборди. "Мен касбим устида ишлаяпман."
  
  
  "Ҳаммангиз яхшимисиз?"
  
  
  "Ҳа, мен яхшиман."Мен унинг чин дилдан ташвишланаётганидан мамнун едим. "Айтайлик, ҳозирда овқат машинаси йўқ, лекин мен унга Миланда бир shisha Бурбон сотиб олдим. Менга ичимлик учун бўлинмамга қўшилишни хоҳлайсизми?"
  
  
  У менга совуқ кўк кўзлари билан қаради. У бу таклиф еканлигини билар еди ва меҳмонхонасини билар еди. У ҳаракат қишлоқ яна қаради, биз Адриатика яқинлашган сифатида енди аста-секин амалга текисланиши еди.
  
  
  "Менимча, сиз мени йўлдан оздирмоқчисиз, Ник."
  
  
  "Ҳеч қандай йўл йўқ", дедим.
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Сиз бироз ўзгармадингиз. Ишлаётганимни кўрмаяпсизми?"
  
  
  "Сиз қачондир дам олишингиз керак."
  
  
  "Ханс Рихтер каби одамни кузатаётганингизда буни қилиш осон емас."
  
  
  У қассоб деб атаган одамнинг исмини биринчи marta еслатиши еди. Уни тушунди. Мен уни Рихтер ҳақида ўқидим ва ўқиганларим қўрқинчли еди.
  
  
  "Демак, у сиз таъқиб қилаётган одам. Мен сизнинг қатъиятингизни тушунаман."
  
  
  Ешик очилиб, у ерда ўрта ёшли аёл ўтирарди. "Бу ўриндиқлар олинганми?""Бу нима?"у тўрт юз ўринга ишора қилиб, британиялик аксентда сўради.
  
  
  "Йўқ, илтимос, бизга қўшилинг", деди Ursula.
  
  
  Аёл кириб, Ursula ва мен қаршисидаги дераза ўриндиғига ўтирди. Мен купе ешигини очиқ қолдирган едим, йўлакдан салқин шабада есаётган еди. У ўтиргандан сўнг, у бир даста тўқиш учун сомон сумкасига кирди.
  
  
  "Яхши кун", деди у жилмайиб. У ингичка, қирғий бурунли, калта кулранг сочли аёл еди. Унинг кўзойнакларида оддий линзаларнинг фақат пастки қисми бор еди-яқин иш учун ишлатиладиган кичик shisha бўлаклари.
  
  
  "Ҳа, шундай емасми?
  
  
  "Ursula рози бўлди.
  
  
  Ursula унинг тўқишидан менга қаради ва жилмайиб қўйди. Аёл трикотажга қайтди, енди бизга еътибор бермади. Мен Ursula билан яна гаплашмоқчи едим, купега бир kishi кирди. Хема ва мен билан гаплашмасдан, у кун бўйи купенинг енг чеккасида ўтирди. Бу у илгари у олиб юрган расия билан кўрган одам еди. У уни ёнидаги ўриндиққа қўйди, қўлтиғидан газетани чиқариб, ўқишни бошлади. У ҳар сафар бу одамни кўрганида, у радиони олиб юрарди, лекин у ҳеч қачон уни ёқмаган.
  
  
  "Венецияга қачон келишимизни биласизми?"Британиялик Урсуладан сўради.
  
  
  Ursula газетали одамга яхшироқ қарашга ҳаракат қилди. Енди у инглиз аёлига мурожаат қилди. "Мен олти ёки ундан кейин кутмоқдаман."
  
  
  "Оҳ, бу ёмон емас. Биз ҳаммамиз у ерда бирор нарса ейишимиз керак, албатта, чунки овқат машинаси йўқ."
  
  
  "Ҳа, аслида", деди Ursula. Унинг юзи ниманидир еслагандек ўзгарганини кўрди ва кейин тезда радиодан атрофга қаради.
  
  
  "Мен бутун йўл давомида биз билан овқат машинасини юбормасликни жуда ночор деб биламан", деди британиялик аёл.
  
  
  Ursula енди одамнинг чап қўлига қараб турарди. Мен ҳам унга қарадим ва у нимага қараётганини кўрдим. Газетани ушлаб турган қўлнинг ҳалқа бармоғидаги бўғим катта ва тугма еди. Биз қарашларни алмашдик. Бу бўғим Ханс Рихтернинг ўзига хос белгиси еди.
  
  
  Ursula Егонинг юзига яхши қарай олмади, Шунинг учун Салом унга ёрдам беришга қарор қилди. У одамнинг саҳифани очишини кутди, кейин у билан гаплашди.
  
  
  "Кечирасиз, сер", дедим.
  
  
  Еркак газетани ташлаб, менга қаради. "Ҳа?"Его аксенти Урсуланикига ўхшарди.у менинг бўйим ҳақида еди ва ҳарбий рулманга ега еди. Егонинг мускулли, ақлли юзи бир қарашда ёшидан ёшроқ кўринарди.
  
  
  "Мен Сизнинг London газетангиз борлигини кўраман", дедим. "У ерда futbol баллари борми?"
  
  
  Егонинг нигоҳи мендан Урсулага ўтди ва енди у менга қайтди. У газетани қўйиб, менга узатди. "Ишончим комилки, бор. Мана, мен уни тугатдим."
  
  
  У чап қўлига қарашдан қочди. "Раҳмат", дедим қоғозни олиб. Мен унинг бўйнидаги чандиқни кўрмадим.
  
  
  У яна Урсулага қаради. "Ҳаммаси жойида."У радиони олди ва ўрнидан турди. "Енди мени кечирсангиз."
  
  
  У ўгирилиб, купедан чиқиб, ухлаб ётган машиналар томон йўл олди. Унинг Урсулага ўгирилди: "Хўш?"
  
  
  "Мен билмайман", деди у.
  
  
  Йўлак бўйлаб аёл тўқишни тўхтатган ва суҳбатимизни чинакам қизиқиш билан тинглаётган еди.
  
  
  "Бундай қўллар кўп емас", дедим мен.
  
  
  "Йўқ", деб тан олди Ursula. "Жуда кўп емас."
  
  
  Мен уни сақладим. "Мен қайтиб келаман."
  
  
  У одам кетган томонга куни мураббий залида пастга тез ҳаракат. У Воитуре кириб еди, мен у билан кўтариламиз 5, топcон аёл қоламан еди автомобил. У чиғаноқ пайтида у машинанинг охирида туради. Кейин уники ва коридорнинг бурчагида ўрдак. Бир лаҳзадан кейин у ешик ёпилганини ешитди. У 6-бўлимга кирди.
  
  
  У ўша ерда турганида, у қарор қабул қилди. Топcон қарши менинг кейинги ҳаракат кам нозик бўлади. Мен Ева Шмидтга бориб, ўғирланган қурилма қаерда яширинганлигини сўрашим керак. Енди мукаммал вақт еди. Мен ешикни тақиллатдим ва 4-бу бўлинма, аммо жавоб йўқ еди. Мен яна уриниб кўрдим, лекин ичкарида ҳамма нарса тинч еди. Forever кейинроқ яна уриниб кўради.
  
  
  У Урсулага қайтиб келганида, аёл ҳали ҳам у билан бирга бўлиб, темир йўл қатновининг авиакомпанияларга нисбатан афзалликларини муҳокама қилар еди. Ursula мени кўриб хурсанд бўлди. "Келинг, сайр қилайлик", дедим. "Гўзаллик платформаларида".
  
  
  "Венецияда овқатланишни унутманг", деди аёл.
  
  
  "Биз унутмаймиз", деди отаси.
  
  
  Йўлакка чиққанимизда, мен унга: "қани, менинг купеимга борайлик."
  
  
  У менга қаради. "Ажойиб."
  
  
  Ursula, ака машинадан уч дақиқа узоқликда жойлашган менинг купеимга етиб борганимизда, унинг меҳмонхона кўйлаги тушди ва Ursula ғилофидаги катта Лугерга тикилди. Кейин у ўз фикрларини рад етди.
  
  
  У менинг ранзамнинг четига еҳтиёткорлик билан ўтирди ва мен унга ҳар биримиз учун Бурбон қуйдим. У кичкина табассум билан уни олди. "Мени маст қилишдан олдин, айтинг-radio билан одамни топдингизми?"
  
  
  "У кейинги машинада", дедим мен. "6-бўлим. Сизнингча, қассобни топдингизми?"
  
  
  "Мен чандиқни кўрмадим", деди у.
  
  
  "йўқ. Аммо его физикаси мос келади ва его yoshi ҳам мос келади."
  
  
  "Билмайман, билмайман", деди у секин. "Менда бу бизнинг халқимиз еканлигини ҳис қиляпман, лекин нотўғри одамни ҳибсга олишни хоҳламайман."
  
  
  "Кейин сизда фақат битта алтернатива бор", дедим мен. "Сиз борасиз
  
  
  Егонинг шахсий нарсаларидан сизнинг идентификациянгизни янада ижобий қиладиган нарсани топишга ҳаракат қилинг."
  
  
  "Ҳа, сиз ҳақсиз", деб рози бўлди у. "Мен его бўлинмасига киришга ҳаракат қилишим керак."
  
  
  У хўрсинди. "Мана, мен буни яхши биламан. Его бўлинмасини қидиришга ижозат bering."
  
  
  "Сиз нимани қидиришни билмас едингиз, Ник."
  
  
  Мен бу ҳақда бироз ўйладим. "Майли, бирга борайлик."
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Бу яхшироқ. Сиз ўзингизни ҳаяжонга тўлиқ ботиролмайсиз."
  
  
  У бурбонидан бир қултум олди. "Биз ҳозир боролмаймиз", деди Ай унга қўлини белига қўйиб. "Бизнинг халқимиз ёки ким бўлишидан қатъи назар, купега қайтди. У бир муддат у ерда бўлади. Биз Егони кутишимиз керак."
  
  
  Мовий кўзлар менга қаради ва у бурбондан бир қултум олди. У косани қўлидан ушлаб, четга чиқишга мажбур бўлди. У уни ранза четига кўтариб, яқин тортди. Кейин ее унинг лабларидан узоқ ўпди ва у жавоб берди. У сарғиш сочлари остидан бўйнини ўпди ва нафаси томоғига тушди. "Тинчланинг", дедим.
  
  
  Кейинги ўпиш тугагач, у ўзини менга беришга қарор қилди. У уни оёқларига тортди ва биз ҳеч нарса демасдан, ечинишни бошладик. Тез орада биз бунк еди, бизнинг органлари қисиш. Унинг томоғидан юмшоқ, ёқимли товушлар чиқди. Унинг гўшти менинг тегинишимга қарши иссиқ еди.
  
  
  У қўлларини кўкрагига югурди. Урсуланинг кўзлари юмилди. Унинг, унинг оқ тишлари чироғини кўрди. У нола қилди ва ўнг қўлини бўйнимга ўраб олди. Унинг титраётганини сезди ва унинг хўрсинишини ешитди, кейин у оғзининг бурчакларида табассум ўйнаб йиқилди.
  
  
  Поезд ғилдираклари бизнинг остимизда гумбурлади ва машина силлиқ ҳаракат қилди. Бу ажойиб лаҳза еди ва атрофимиздаги ҳеч ким Егони сўз билан тўхтатишни хоҳламади.
  
  
  Ниҳоят, Ursula менинг таёқчамга тегди. "Бу ажойиб еди, Ник."
  
  
  Унинг салом жилмайди, ревматизм билан. "Бу купеда тўқишдан кўра яхшироқдир."
  
  
  Биз кийинганимизда, мен дераза пардасини ёриқни очдим. Биз ўзимизни Венеция яқинидаги ботқоқли ҳудудда топдик.
  
  
  "Енди, бу бўлимга келсак, биз қидирмоқчи едик..."- деди Ursula.
  
  
  "Мен сизнинг одамингизни текшириб кўрай ва у ҳали ҳам бор-йўқлигини текшириб кўрай."
  
  
  У коридорга сирғалиб чиқиб, ўз хонасига борди, у ерда расияли одам бор еди.
  
  
  У уни кўргач, ешикни очди, унинг олдига борди ва биз бир лаҳзага бир-биримизнинг кўзимизга қарадик. У юришни давом еттирди ва миммо билан машинанинг иккала учига қараб юрди. Кейин уники, мен ўгирилдим ва орқага тез қарагандек бўлдим. Еркак ҳали ҳам ешик олдида, мени кузатиб турарди.
  
  
  Кўзларимиз яна учрашди. Егонинг нигоҳи қийин, қийин еди. Кейин у купега қайтиб, ешикни ёпди.
  
  
  Урсулага таклиф қилган қидирув ҳозирча бекор қилинди. Бундан ташқари, бу одам менга шубҳали туюлди. Агар у Ханс Рихтер бўлса, бу шубҳа тушунарли еди. Рихтер сингари қўлга олинмаслик учун одам ўта еҳтиёткор, доимо ҳушёр ва ҳаммага ишонмаслиги керак еди. Еҳтимол, у қўлида қурол билан ухлаган.
  
  
  Албатта, бу Рихтерники еди, деб ўйладим. Ursula ишонч ҳосил қилиши керак еди, чунки бу унинг иши еди. Салом, уни ҳибсга олиш учун Егонинг ҳақиқий шахсини исботлаш керак бўлади. Аммо барча амалий мақсадлар учун унга Белград қассобидек туюлди. Бу деформацияланган бўғим ва еркакнинг еҳтиёткорлиги мени бунга ишонтирди.
  
  
  Машинанинг охирида турганимда, Ева Шмидт пайдо бўлиб, менинг ўз ишим борлигини ва у бунинг калити бўлиб туюлганини еслатди.
  
  
  Бир аёл мени миммо ўтди ва жуда назокатли бўлган ее гуручининг хушбўй ҳиди билан ушланди. У зал бўйлаб юрганида унинг оёқларига қаради. Ёмон емас, деб ўйладим.
  
  
  У купе куни тўхтаганида, у менга ее уни биринчи marta кўрган пайтдагидек баҳо берди. Кейин у ешикни очди ва ичкарига кирди.
  
  
  У Урсулага қайтиб, унга Рихтер деб ўйлаган одам ҳали ҳам его бўлинмасидаги залда еканлигини айтди. "Его ешигини кузатишга ҳаракат қилинг. Иштирок етиш учун ўзимнинг кичик бизнесим бор", дедим мен Лугерни текшириб.
  
  
  "Бизнес учун нима, Ник?"
  
  
  "Баъзи одамлар буни еътиқод деб аташади."
  
  
  Мен Ева Шмидтнинг ешигини тақиллатдим ва у дарҳол уни очди. У ҳайрон бўлиб қаради. "Сиз нима истайсиз?""Бу нима?"у немис талаффузида сўради.
  
  
  "Сиз", деди отаси. У уни итариб юборди ва тезда ешикни орқасидан ёпди.
  
  
  Аёл менга еҳтиёткорлик билан қаради, лекин у ваҳима ёқасида емас еди. "Бир-бирини билиш учун яхши йўллари бор," у деди.
  
  
  "Бу яна бир спа қўнғироқ ўхшайди, Ева."
  
  
  "Агар сиз полициячи бўлсангиз, яширадиган ҳеч нарсам йўқ. Агар сиз ўғри бўлсангиз, мендан Ўғирлашга арзигулик нарса йўқ."
  
  
  "Фақат кўпроқ ҳукуматлар ега бўлишни хоҳлайдиган електрон қурилма", деб жавоб бердим. "Бу ерда его bering.
  
  
  Биламан, сиз Топcон агентисиз. "
  
  
  "Топcон агенти нима?"
  
  
  "Сиз КГБ агенти билан гаплашганингизни ҳам биламан. Сиз қурилмани Совет Иттифоқига сотишга умид қиласиз."
  
  
  "КГБ агенти учун нима керак?"у айтди. Бу граммофон ёзувига ўхшай бошлади.
  
  
  Мен уни нима ҳақида гапираётганимни билганимга ишонтиришим кераклигини англадим. Унинг деди: "мен Один По рус билан суҳбатлар кутиб қулоқ. Егонинг исми Лубянка. Бизнинг файлларимизда его фотосуратлари бор."
  
  
  Унинг кўзлари қисилди. "Сиз кимсиз, Марказий разведка бошқармаси?"
  
  
  "Мен иҳ ишидаман."
  
  
  "Мен бағрикенгман, мен унга русларга бирор нарса сотишга ҳаракат қиламан. Қандай қилиб мени тўхтатишни таклиф қилдингиз?"
  
  
  "Хўш, битта оддий усул бор. Мен сени ўлдиришим мумкин еди."
  
  
  Ева Шмидт жилмаймади. "Оломон поездда емас, қила олмайсиз. сиз bluffing қиляпсиз."
  
  
  Мен уни қўлим билан ҳаракатлантирдим ва соч турмаги қўлимга кирди. "Сиз қанчалик хато қиляпсиз. У аллақачон бу поездда бир kishi томонидан ўлдирилган. Мен буни иккитаси билан осонгина қила оламан."
  
  
  Унинг юзи оқариб кетди ва кўзлари асабий равишда пичоқнинг ярқираган пичоғига қаради. "Бу бўлимда мониторлар йўқ."
  
  
  "Бу залда қаердан?"
  
  
  "Мен буни сизга айта олмайман. Агар у менга айтганида, халқим мени ўлдирган бўларди."
  
  
  Менинг қўлим унга отилди. Бир тез ҳаракатда у кўйлагининг тугмачасини кесиб ташлади ва у ерга йиқилиб, думалаб кетди.
  
  
  "Бу сизнинг томоғингиз бўлиши мумкин, Момо ҳаво."
  
  
  У оҳиста нафас олди. Унинг кўзлари тугмачага ергашди. "Менда қурилма йўқ. Мен фақат руслар билан музокара қиламан."
  
  
  "Топcон хўжайини поездда залда, шундай емасми? Сиз воситачисиз, емуни Кгбга топширасиз."
  
  
  "Фақат еҳтиёткорлик. Бу қандай еканлигини биласиз. Сиз ишонадиган бошқа ҳеч ким йўқ."Ева Шмидт ўзгармас ҳазил туйғусига ега бўлиб туюлди.
  
  
  Салом жилмайиб, купе ён томонига суянди. "Агар КГБ тўғри нархни белгиласа, сизнинг хўжайинингиз яшириниб чиқиб, мониторни топширади. Бу режами?"
  
  
  "Сиз емуни бунга тўсқинлик қилмайсиз. Ҳеч ким Егони тўхтатмаган."
  
  
  "Мен янги бошланувчиларга ихтисослашганман", деди отаси.
  
  
  Кейин коридорда кимдир тутқични бураб, ешикни қаттиқ итариб, мени мувозанатдан чиқариб юборди.
  
  
  Ева Шмидт бу янгиликни кутгандек муносабат билдирди. У ҳайдаб, ва унинг тўпиғи менинг шин тутди. У елкасини кўкрагимга ботириб, билагимни икки қўли билан ушлаб олди ва қўлимни ҳар бир қабилага қўйди.
  
  
  Аёл мутахассисдан зарба олди. Агар у билан бирга ҳаракат қилмаганида, у менинг қўлимни синдириб, менинг устун кучимни қоплаш учун зарур бўлган воситани ўғирлаган бўлар еди. У бўш қўлини бўйнига ўраб олди ва бошини шу қадар қаттиқ тортдики, у худди урилгандек хириллади.
  
  
  Stiletto уни кўтариб, томоғига тегди, кейин ешикка бурилди.
  
  
  У ерда ҳеч ким йўқ еди.
  
  
  "Яна ҳаракатланинг, - деди Момо ҳаво унга, - ва бу саёҳат сиз учун тугади."
  
  
  У курашни тўхтатди. У енди бироз очилган купе ешиги поезд ҳаракати билан бироз титраётганини кузатди.
  
  
  Аёлни ўзи билан судраб, коридор уни текшириб кўрди. Момо ҳавонинг тахмин қилинган ҳамкасби йўқ еди.
  
  
  "Сиз компанияни кутган едингиз. Бу ким еди?"Сл уни сўради.
  
  
  "Русча. Сиз Егони қўрқитдингиз."
  
  
  Унинг ешиги қарсиллаб ёпилди. "Сиз ёлғон гапираётганингизга шубҳа қиламан ва мен шунчаки топcон раҳбари билан учрашувни ўтказиб юбордим."
  
  
  "Агар шундай бўлса, омадингиз бор. У сизни ўлдирган бўларди."
  
  
  Бу менга сирли одамнинг хатосиз еканлигини иккинчи marta айтди. Ёки ҳамкасблари уни ҳайратда қолдиришди, ёки Ева шахсан унга қизиқди. Хитойлик agent мақтанаётганда айтган гапини есладим. У Ева Топcон ижрочиси емаслигини айтди, лекин у, албатта, бошқа ёлланма аскар емас еди.
  
  
  "Менга йигитингиз Ева ҳақида айтиб bering. Унинг исми билан бошланг."
  
  
  "Сиз мени бўғяпсиз. Мен зўрға гапира оламан."
  
  
  Мен унинг қўлини бироз бўшатдим ва у яхшиликни қайтарди. У менинг қўлимга тишлади.
  
  
  Сиз қаршилик қила олмайдиган бир нечта нарса бор. Одиннинг атрофида ўткир тишлар чуқур тишланган еди ва Момо ҳаво енг ўткир тишларга ега еди.
  
  
  Унинг лаънатлади ва ее қўйиб.
  
  
  Аёл мендан сакраб тушди ва мен уни кундузги мураббийда олиб юрганини кўрган нақшли чамадонга сакраб тушди. У тепани орқага тортди, ичкарига қаради.
  
  
  Ее уни белига урди. Биз ранза устига қулаб тушдик. Момо ҳаво мени тепди ва кўзларимга урди. Биз полга думалаб тушдик ва у ҳар бир қабилага урилиб, нишонга тегди. У оғриқли оғриқни ҳис қилди.
  
  
  "Тикувчи", дедим. Овоз bering ва бу. Менинг сабрим тугади. Уни боши билан ее қаттиқ урди
  
  
  
  ва унинг мақсади полга урилди. У уни яна қўли билан урди ва у лабининг бурчагидан қон оқаётганида қичқирди.
  
  
  У яланғоч сонларини орқамга босиб, уни ўраб олди. Унинг кийими курашда йиртилган ва битта кўкракнинг бир қисмини кўриш мумкин еди. Негадир, у олдин ортиқ амалиётни қаради, лекин мен ўртоқлик ўйинлари учун кайфиятда емас еди.
  
  
  Момо ҳаво қўлини оғзига қўйди ва нен қонига қаради. "Доннерwеттер!"у тупурди. Аммо унинг кўзларида кучли қўрқув бор еди.
  
  
  "Агар сиз аёл бўлганингиз учун сизни ўлдирмайман деб ўйласангиз, уни бошингиздан ташланг."
  
  
  Гюго уни ҳайратда қолган кўзлари олдида ушлаб турди, кейин пичоқни ияги остига силжитди. "Мен енди сизга таҳдид қилмайман. Мен буни қиламан."
  
  
  "Егонинг исми Horst Блучер. Мен сизга бошқа айтмайман, ҳатто бу менинг ҳаётимни англаца ҳам. Уни егога ўтказиб бўлмайди. Лекин сиз бир рус футболчи қарши пул тикиш бўлсангиз, мен Horst учун сўз бераман."
  
  
  У бу ҳақда бир зум ўйлади. Қурилмани қайтариб олиш учун нақд пул тўлашга ваколатим йўқ еди, лекин Момо ҳаво хўжайинини ҳимоя қилиш учун жонини бераман деганида буни назарда тутган бўлиши керак.
  
  
  У трикотаж қутисига кириб, ичига кириб, Береттани тортиб олди . У бир дақиқада қурол билан тиқилиб қолди, фақат суғурта учун.
  
  
  "Сиз бу Horst йигити билан жуда қулай бўлишингиз керак."
  
  
  "У даҳо. Мен унга жуда қойил қолдим."
  
  
  "Ва яна бир оз, мен пулни сақлайман."
  
  
  Момо ҳаво орқа қўл билан кесилган лабига тегди. "Ҳа, биз севувчилармиз. Бу унинг учун вафот етишининг сабабларидан бири."
  
  
  "Менинг ҳукуматим мониторни қайтариш таклифини беришга тайёр бўлиши мумкин. Хабарни математик ихтиёрингизга ўтказинг."
  
  
  "Мен унинг айтганларини кўраман."
  
  
  "Мен уни қачон танийман?"
  
  
  "Мен бугун кечқурун ревматизм билан касалланишни кутмоқдаман."
  
  
  У ўтирди ва ранза четига қаттиқ суянди. У Хорстнинг ўлжа олиш ва очиқ майдонга чиқиш имконияти камлигини сезди. Аммо бу Момо ҳаво мени унга олиб боришига умид қилиб, узоқ масофали режа еди.
  
  
  Коридорда ташқарида, мен хато қилган бўлардим, деб ўйладим. Ева Horst билан менинг хабаримсиз алоқада бўлиш имконияти бор еди ва у шунчаки мени ўлдирмоқчи еди. Кейин менда катта Топкон милтиғи ва бош териси учун хитойлик қотил бўлади. У истиқболни жозибали деб топмади.
  
  
  
  
  Олтинчи боб.
  
  
  
  Ursula кетди.
  
  
  Мен уни Butcher исмли фашистларнинг уруш жиноятчиси Ханс Рихтер деб гумон қилган одамнинг ешигини томоша қилишни давом еттириш учун қолдирдим. У мен уни охирги marta кўрган машинанинг охирида емас еди ва у ўз хонасида ёки меники емас еди.
  
  
  Ursula сингари бир фикрли қиз ўз лавозимини узрли сабабсиз тарк етмаслиги унинг хаёлига келди. У одамнинг купедан чиққанини кўрган ва унга ергашишга қарор қилган бўлса керак.
  
  
  У одамнинг ешиги олдида тўхтади ва уни тақиллатди. Мен жавоб олмадим. У залга қаради. Саёҳатчи машинага кириб, юзида табассум билан мен томон келди. Унинг егоси уни илгари қаерда кўрган? Кейин есладим. Сафарда у Ева Шмидт ва биз Рихтерни кўриб чиқадиган одам билан бир куннинг машинасида ўтирган еди.
  
  
  У мени қувноқ кутиб олди. "Саёҳат қандай кетмоқда?"Ему унга ҳамма нарса яхши кетаётганини айтганда, у бош ирғади ва елкамга дўстона пат берди, кейин давом етди.
  
  
  У кўздан ғойиб бўлишини кутиб, тўхтаб қолди. Унинг карапаси купеда еди, ҳеч ким йўқ еди, Ursula қилган қидирувни олиб борди. Ертами у ўз бизнесини ҳал, ертами мен наҳ учун масъул ҳис тўхтатиш оламан.
  
  
  Қувноқ нотаниш одам тўхтади. У орқасига ўгирилди. "У сиздан тирноқли винтни сўраши мумкинми?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  У аллақачон кўйлаги чўнтагида бўлган қўлини олиб ташлади. "Агар мен сизга revolver тутганимни айцам, менга ишонасизми?"
  
  
  "Нега менга бундай нарсалар ҳақида ёлғон гапирганингизни билмайман."У Егонинг актёрлик маҳоратидан ҳайратда қолди. У қувноқ сайёҳга ўхшарди. У ҳатто бўйнига камарга камера тақиб олган.
  
  
  "Мен сизни сиз билан гаплашмоқчи бўлган одамга олиб бораман. Биз хоҳлаган нарса шу-озгина суҳбат", деди у.
  
  
  "Унда сизга қурол керак емас."
  
  
  "Еҳтимол, йўқ, лекин мен еҳтиёт бўлишни афзал кўраман. Мен сизнинг орқангиздан қисқа масофага бораман. Отиш учун етарлича яқин, лекин менга сакрашингиз учун етарлича яқин емас. Агар ўзингизни туцангиз, биз жуда яхши бўламиз."
  
  
  "Мен ҳамма билан тил топишишга ҳаракат қиламан", дедим.
  
  
  "Фақат ўгирилиб, юришни бошланг. Мен сизга қачон тўхташ кераклигини айтаман."
  
  
  У ўзини муносиб тутди ва буйруқларга амал қилди. Мендан кейин Егони ким юборганини билишга қизиқдим.
  
  
  Яхши. Ушлаб turing", деди у кейинги машинага кирганимизда.
  
  
  У орқага қараб тўхтаб қолди.
  
  
  
  Биз бир қатор хусусий бўлинмалар ёнида едик. Қувноқ одам калитни қулфга айлантирганини ешитдим.
  
  
  "Енди сиз орқага бурилиб, ичкарига киришингиз мумкин", деди у.
  
  
  У купега етиб боргунча буюртмаларга амал қилди. Кейин у Урсулани кўрди ва ақлдан озди.
  
  
  Тўшакда ётган қиз. У бутунлай яланғоч еди. Наҳ кийимларини ечиб, купе атрофига ташланди. У нафас олаётган еди, лекин қимирламади.
  
  
  Қуролга еътибор бермай, у асирига юзланди. Унинг учун сакраб чиқди. Менинг қўлларим унинг томоғига ёпилди. Айнан унинг егоси уни купенинг ён томонига уриб, бўғиб ўлдирди. "Сиз унга нима қилдингиз?"
  
  
  Кейин орқамдаги ешик очилди. Мен уни ешитдим, лекин ўз вақтида ўгирилмадим. Бир жуфт гуруч бўғимлари қулоғимга урилиб, полга тақиллатди.
  
  
  У ўрнидан турмоқчи бўлди, лекин туролмади. қўлларим орқамга етиб бораётганини ҳис қилдим. Кейин кимдир билакларимни ипак шнур билан боғлаб, боғичларни осонгина тортиб олди.
  
  
  Егонинг қўли мени елкамга урди. Мени оёқ кийимимни боғлаш учун ўтирган одам: "қиз ҳақида қайғурманг. У шунчаки нокаутга учради."
  
  
  Мен уни қувноқ сайёҳнинг овозида танидим.
  
  
  Менинг лойқа кўришим тозалана бошлади. Уни полда турган бошқа одамнинг оёқлари кўрди. Нен қиммат Жириновский қора charm балет терлик кийган еди. Шубҳасиз, у мени масхара қилган. "Унинг кимлигини билиб олинг", деди у Жаноб Жоллига.
  
  
  Кейин унинг кўзлари унинг юзини кўришдан олдин у ешикдан ташқарида еди.
  
  
  Ешик қора туфли кийган одамнинг орқасидан ёпилганда, Жаноб Жолли мени ағдариб ташлади. У ҳали ҳам кутиб олиш қўмитаси раиси каби порлаб турарди. "Айтганимдек, агар ўзингизни туцангиз, сиз ўлдирмайсиз."
  
  
  "Қиз ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Мен сизнинг ташвишингизни тушунаман. У чиройли. Аммо биз унинг кимлигини билиб олишимиз керак еди. Шундай қилиб, мен уни тақиллатдим, кийимларини ечдим ва текширдим."
  
  
  "Сиз қанча ўргандингиз?"
  
  
  "Ҳар қандай ташкилот ўз агентларига шахсий гувоҳномаларни беради. Естественно учун у ўзи учун его омеласи."
  
  
  Бу урсуланинг махфий сиёсий агентлиги билан боғлиқ муаммо еди. Улар ердаги оператив учун хавфли бўлиши мумкин бўлган барча бюрократик одатларга амал қилишди.
  
  
  "Сизда ҳам шахсий гувоҳнома борми?"қувноқ одам сўради.
  
  
  "Мен унга айтдим.
  
  
  Уни, мен его олиш мумкин, агар етарлича узоқ гапириш, деб умид, у яхши жойлаштирилган зарба ажойиб масофа ичида его қўйиш мумкин. Кейин у ўз хизмати билан бутунлай янги тўп ўйинини бошлаши мумкин еди.
  
  
  "Сиз иккалангиз бирга поезд атрофида айланиб юрдингиз, кунни синаб кўрдингиз, бошқа одамларнинг бўлинмаларига қарадингиз. Агар сиз шерик сифатида ишламасангиз, буни қандай изоҳлайсиз?"
  
  
  "Тикувчи, - дедим мен, - сиз ўзингиз учун ҳеч нарса ўйлай олмайсизми?"
  
  
  "Йўқ, унинг дангаса."У чўнтагига яна бир шнурни тортди. "Мен сизнинг ҳаракатингизни қийинлаштираман."У епчиллик билан арқонни тўпиғимга ўраб олди ва менинг егоимни ажаблантирмаслик учун еҳтиёт бўлди. Яхши зарба олиш имкониятим йўқ еди.
  
  
  Йўлакда одам худди шу еҳтиёткорликни кўрсатди, шубҳасиз тажрибадан туғилган. У нима бўлишидан қатъий назар, у ўйин қоидаларини билар еди.
  
  
  Жаноб Жоллининг талаффузи худди Ева Шмидт каби немис еди. ёки Ursula, бу борада. Бу ҳар қандай ташкилотга тегишли бўлган Егони очиш учун калит емас еди. Жосуслик бизнесида томонлар тез-тез ўзгариб туради, барча миллатларнинг профессионаллари ҳар қандай мижозни ёллаш учун мавжуд еди ва Равшан бўлиб туюлди, баъзида ёлғон бўлиб чиқди.
  
  
  Масалан, Sheng Цининг ёрдамчиси Frank Sinatra сингари хитойлик еди.
  
  
  У билганидек, Жаноб Жолли Топcондан Шарқий Германия разведкасига қадар ҳамма учун ишлаши мумкин еди. У Ursula қўлга олиши керак бўлган одам Ханс Рихтернинг дўсти ҳам бўлиши мумкин еди.
  
  
  У фақат аниқ сабабларга кўра ёки Пекинда ахда ишламаганига амин бўлиши мумкин еди. Агар его Хитой коммунистлари томонидан ёлланган бўлса, Sheng Тзу ҳали ҳам ўша ерда бўлар еди ва еҳтимол аллақачон ўлган бўлар еди.
  
  
  У менинг оёқларимни ташлади, кейин ўз ишининг кучини синаб кўриш учун уларга бир оз силкинди. Мамнун бўлиб, у қаддини ростлади. "Енди биз қулаймиз, гаплаша оламиз. Ўзингиз ҳақингизда ҳамма нарсани айтинг."
  
  
  "Бошидан? Хўш, унинг Amerika Қўшма Штатларида туғилган..."
  
  
  "Сиз жуда кўп ҳазил қиласиз", деб огоҳлантирди у мени.
  
  
  У каравотга ўтиб, яланғоч Урсулага қаради, у енди қўл ва оёқ билан боғланган, бу ҳам мен каби арқон. У мен унинг ҳар бир ҳаракатини кузатиб ишонч ҳосил қилиш учун қаради, кейин атайлаб беҳуш қизнинг кўкрак атрофида бир вақтнинг ўзида унинг тирноқ бир силтади.
  
  
  "Мен сизнинг атрофингиздаги жавобларни енгишга ҳаракат қилмайман. Бу жуда қийин бўларди. Агар кимлигингизни айтмасангиз, мен қиз устида ишлайман."
  
  
  Маълумотни яширишдан нима чиққанимни тушуна олмадим. "Мен ах номли ташкилотдан буюртма оламан. Менинг исмим Ник Картер емас."
  
  
  "Сизнинг исмингиз ва ташкилотингиз номи менга таниш. Лекин нима учун сиз ва қиз бирга ишлаётганингизни тушунмаяпман."
  
  
  "Сиз бунга ишонмаслигингиз мумкин, лекин биз битта поездда ески дўстлармиз."
  
  
  "Бир қиз собиқ нацистларни таъқиб қилмоқда. Сиз ҳам собиқ Нацистни овлаяпсизми?"
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам емас. Лекин мен улардан бирига ишлатиш, агар, мен, албатта, ҳар икки калтаклар унинг его ўпиб бўлмайди."
  
  
  "Мен у ҳақида ўйламаган бўлардим, Жаноб Картер. Қандай бўлмасин, мен боришим керак."У соатига қаради ва тезда ешик томон юрди. "Қолган саёҳатингиздан завқланинг."
  
  
  У ешик ёпилишини кузатди ва қулфнинг босилишини ешитди. Кейин купе тинч еди. Мен атрофга қарадим. Ақш юклари йўқ еди, квартирада йўловчи егаллаганлигини кўрсатадиган Ақш кийимлари. Еҳтимол, Жаноб Жолли қулфни танлаган ва бизни асирликда ушлаб туриш учун бўш ухлаш жойини танлаган.
  
  
  Унинг саволларини бериб, бизни зарарсиз қолдирганига ҳайрон бўлдим. Лекин мен шикоят қилмоқчи емас едим. Менинг муаммом бизни бу ердан олиб чиқди.
  
  
  "Ursula", дедим. "Уйғон, Ursula."
  
  
  Қиз қимирламади. Уники ранза томон судралиб, секин ва ноқулай ҳаракат қилди. Кейин уники, у тиз чўкди ва яна Ursula билан гаплашди. Унинг кирпиклари бироз чайқалди.
  
  
  Бу чиройли расм, янги ва жозибали еди. У енгашиб, тили билан унинг кўкрагига тегди. Бу уни уйғотишнинг енг яхши усулларидан бири еди.
  
  
  Ursula беихтиёр жилмайиб қўйди. Кейин у карёлада қўзғалди. Унинг кўзлари очилди. "Ник!"
  
  
  "Ажабланиб", дедим.
  
  
  Унинг нипелига яна тегди. У тўхташдан нафратланди.
  
  
  "Ҳозир бунинг вақти емас", деди у мени. "Қандай қилиб бу ерга келдингиз?"
  
  
  "Мени бақувват одам олиб келди. Унинг бўйнига бир камера билан Funny йигит. Сиз нима деб ўйлайсиз?"
  
  
  "Мен Воитуре йилда бўлмасига томоша 5 агар иш ҳақида кетди еса, барибир у биз учун еди. Еркак ташқарига чиқди. Одатдагидек, лаънати расияни кўтариб. У мен у кимнидир кутиб олиш учун кетаётганини ишонч ҳосил бўлди, бундай шошиб еди ва у жуда муҳим деб ўйлаб, нима амал қарор қилди. У мени пайқаган бўлса керак. У мени камерали бу кулгили йигит ўтирган оддий машинадан олиб ўтди. Улар қандайдир тарзда signal алмашган бўлиши керак. Уларнинг атрофида икки платформасида мени тузоққа. У бу ерга келишга мажбур бўлди. Кейин қулоғимга урилди."
  
  
  "Мен у ерда чиройли ғоз тухумини кўраман, лекин сиз ҳали ҳам яхши ҳолатдасиз."
  
  
  Ursula бироз қизариб кетди. "Сиз мени аҳволга солиб қўйдингиз."
  
  
  "Кошки у ундан пул топиш йўлини топса."
  
  
  "Ўз бизнесингизга еътибор қаратишга ҳаракат қилинг. Кейин нима қилишимиз керак?"
  
  
  "Мен ниманидир тушунаман", деб ишонтирди у.
  
  
  У аллақачон кун воқеалари ҳақида ўйларди. Бирор нарса жойига тушмади ва буни тушунолмаганим мени безовта қилди.
  
  
  Мен хулосаларимни мантиқий тартибда тартибга солишга ҳаракат қилдим. Radio билан одам Рихтер еди, Ursula нинг нацистлар қочоқ. Унинг Рихтер сингари деформацияланган бўғими бор еди ва югуришга одатланган одам каби ҳаракат қилди. Ursula билан танишгандан сўнг, естественно учун унинг кимлигини билишга ҳаракат қилиши табиий еди. У мени немис қизи билан кўрди.
  
  
  Мен его шериги билан кураш еса Рихтер мени урди, Жаноб. У Жаноб Жоллига менинг кимлигимни айтган одам еди. Лекин нима учун Рихтер каби еҳтиёткор одам тирбандлик муаммосини ўртоғига қолдиради? Бундай ҳолда, нега Рихтер тажрибали agent бўлиб туюлган ўртоғи билан саёҳат қилди? Еҳтимол, Ҳерр Рихтер ҳам жосуслик почта бизнесида бўлган.
  
  
  "Бу ерга келинг, Ursula ва менга жой bering. "Мен сиз билан ётаман", дедим.
  
  
  "Ник!"у танбеҳ берди. "Ҳозир емас."
  
  
  "Сиз хато қилдингиз, болам. Мен каравотга ётиб, қўлларингизни ечишга ҳаракат қиламан."
  
  
  Биз бу ўйинни орқага қайтардик ва уни боғлаб турган арқонлардаги қаттиқ тугунларга жалб қилдик. Вазифа шу қадар қийин едики, мен Жаноб Жоллини ярим ўн marta лаънатладим.
  
  
  "Ник, нега улар менинг кийимларимни ечиб олишди?"
  
  
  "Фақат кўриниш туфайли емас, гарчи у чиройли бўлса ҳам. Жаноб Jolly Hotel кийимингизни қидиринг."
  
  
  "Мени нокаут қилганимда бирор нарса содир бўлдими?"
  
  
  "Сиз соғинмайдиган бундай нарса йўқ", деб кулдим.
  
  
  Тугунни ечганимда, қўлларим вақти-вақти билан урсуланинг яланғоч орқа ва думбаларини тарашди. "Бу ишда қўшимча имтиёзлар бор", деди ери.
  
  
  "Улар мени хоҳлаганларида бирор нарса топдиларми, Ник?"
  
  
  "Сизнинг ИД картангиз. Рихтер сизнинг кимлигингизни билади."
  
  
  Шу пайт Жаноб Жоллининг камераси уни кўриб қолди.
  
  
  
  
  Мен егоимни купеда қолдирдим.
  
  
  "Нима бўлди?"Ursula сўради.
  
  
  "У камерасини ортда қолдирди."
  
  
  "Сиз у бунинг учун қайтиб келиши мумкин дегани?"
  
  
  "Бу ҳаётда емас", дедим мен. "Жуда еҳтиёткор одам камерага ўхшаш нарсани унутмайди."
  
  
  Агар у бу ҳақда унутмаса.
  
  
  Унинг тўшагидан чиқиб, полга йиқилди. У ерда қабул қилиш учун енг тез йўл еди, чунки унинг рақамли камералар учун прокат қадар.
  
  
  "Ursula, ётоқдан turing, орқангиз билан деразага turing ва егоингизни кўтаринг."Мен унга айтдим.
  
  
  Наҳ етарлича ақлли еди. Овозимнинг оҳангидан у вақтни беҳуда сарф қилмаслигимни биларди. Унинг яланг оёқлари полга урилганини ешитди.
  
  
  У қорнида ётиб, камерага яқиндан қараб турарди. Агар у ҳақ бўлса, у юзига очиқ ўқ отиш хавфини туғдирди, аммо бунга ёрдам бериб бўлмайди.
  
  
  "Мен ҳеч қандай вақт қурилмасини кўрмаяпман ва ҳеч қандай тиқилинчни ешитмаяпман, лекин ичкарида портловчи қурилма бор деб ўйлайман."
  
  
  "Бу одам атайлаб его қолдирганми?"Ursula деди. Енди у дераза олдида еди.
  
  
  "Сизнинг кимлигингизни билганингиздан сўнг, нега Ханс Рихтер сизни яшашга рухсат бериши керак? Бу бўлинма бизнинг қабримиз бўлиши керак, болам."
  
  
  Урсуланинг оғир нафас олишини ешитдим. У егосини тортиб, дераза олдида чангаллади.
  
  
  "Жаноб Веселй бизни тарк етишдан олдин соатига қаради. Рақамли камералардаги қўлни босиб таймерни фаоллаштирган деб тахмин қилиш керак. Агар камерани олсам, егоимни ўчириб қўйишим мумкин, лекин таваккал қиламан."
  
  
  У рақамли камерага юз ўгирди ва уни икки қўли билан ушлаб олди. Унинг терлаши. Мен Урсулага айтмадим, лекин агар мен унинг камерасини кўчирганимда портловчи моддалар ўчиб кеца, ҳеч бўлмаганда танам портлашнинг бир қисмини ҳимоя қилади ва еҳтимол унинг ҳаётини сақлаб қолади деб ўйладим.
  
  
  "Деразадан узоқлашинг", деди отаси.
  
  
  У менинг исмимни юмшоқ овоз билан аниқлади, кейин қимирлади ва у ўрнидан турди.
  
  
  Портлаш йўқ.
  
  
  Уни поезд ойнасига сакраб тушди. У полда думалаб юришни истамади. У орқасини деразага бурди, унга суянди ва боғланган қўллари билан камерани силкитди.
  
  
  Поезд олдинга силжиганида, у Урсулага қаради ва биз бир-биримизга табассум қилдик, бу бизга енгилликдек туюлди.
  
  
  Кейин биз йўллар бўйлаб портлашни ешитдик. Бу тепаликнинг нариги томонида портлаётган қўл гранатасига ўхшарди.
  
  
  "Сиз ушбу камерани кўрганингиздан ва нима еканлигини тушунганингиздан хурсандман", деди Ursula.
  
  
  "Ҳа, яна бир неча дақиқа ва биз портлаган бўлардик."
  
  
  "Кечирасиз, Ник. Мен сизнинг ҳаётингизни хавф остига қўяман. Рихтер иккаламизни ҳам ўлдиришга ҳаракат қилади."
  
  
  Ursula фақат айсбергнинг учини кўра оларди. Ханс Рихтер ва его лейтенанти Mister Жолли ушбу поездда қотилларнинг озчилик қисми еди.
  
  
  
  
  Еттинчи Боб
  
  
  
  Orient Express Венецияда тўхтаганида, мен урсуланинг қўлларини озод қилишга муваффақ бўлдим. У тўпиқлари атрофидаги арқонлардан халос бўлди ва мени ечишдан олдин бир нечта асосий кийимларни кийди.
  
  
  "Уятчанг бўлма," сл масхара."Ҳозирча мен сиз ҳақингизда ҳамма нарсани биламан."
  
  
  "Йўқ, Ник. Сиз фақат менинг ташқи кўринишимни биласиз. Еркак ҳеч қачон аёл ҳақида ҳамма нарсани билмайди."
  
  
  Биз купе бўйлаб чиқдик ва оломон поезддан тушаётгани билан аралашдик. Ursula сендвич олиш учун шошилди ва унинг ўрнини егаллади, бу менга иккаламиз учун ниманидир англатадиган юзларни кузатиб боришга имкон берди.
  
  
  Ханс Рихтер ва унинг шеригининг егоси уни кўрмади ва Хитой коммунистларининг агенти Sheng Тзу уни кўрмади. Ева Шмидт уни кўрди. Ursula сингари у сендвич йиғаётган еди.
  
  
  "Ева", деб чақирдим, у менга тақлид қилиб, поездга қайтиб, қўлида бир сумка овқат.
  
  
  У юришни тўхтатди. "Сиз менга бугун кечқурунгача бердингиз,есингиздами? "
  
  
  "Фақат текшириш, овоз бериш ва бу."
  
  
  "Мен Horst билан боғланаман ва мониторга қизиққан хабарингизни етказаман. Аммо вақт тўғри еканлигига амин бўлмагунимча, мен бу алоқани ўрнатмайман. Бошқача қилиб айтганда, мен сизга ёки мени кузатаётган бошқа бировга ўз шахсимни ошкор қилмоқчи емасман."
  
  
  Кейин у оломон билан кетди ва у еътиборини менинг орқамдан сендвичларимиз билан келган Урсулага қаратди.
  
  
  "Мен сизни бошқа ўйиндош топишга ҳаракат қиляпсиз деб ўйладим, - деди у, - суҳбатингиздан бир парча ешитгунимча. Horst ким?"
  
  
  "Фақат мен у билан учрашишини истаган одам. Рихтерни есланг, чақалоқ."
  
  
  Тез орада Orient Express станцияни ўзи келган йўналишда тарк етаётган еди. Яна шарққа бориш учун поезд материкга магистрал йўл орқали қайтиши керак еди. Експресс икки миллик йўлдан пастга тушганида қоронғи еди ва биз орқамизда қирғоқ бўйлаб сариқ чироқларнинг кўзни қамаштирувчи кўринишини кўрдик: денгиз қоралиги орқали кўтарилган Венеция манзаралари.
  
  
  
  Тез овқатдан сўнг Ursula Рихтернинг Gansu вилоятини яна урмоқчи еканлигини айтди. "Его купеини синаб кўрайлик. Агар у ерда бўлса, мен уни ҳибсга оламан. Агар йўқ бўлса, биз нарсаларнинг егосини қидирамиз ва у нима қилаётганини билиб оламиз."
  
  
  Рихтер йўқ еди ва мен ҳайрон бўлмадим.
  
  
  "Ҳозирча у бизни ўлдирмаганларини билади. Содир бўлмаган портлаш бўлиши керак еди."
  
  
  "Ник, сиз унинг нафсини йўқотдингиз деб ўйлайсизми?"
  
  
  "У кун бўйи Миланда тушмади", дедим мен.
  
  
  Қулф мажбур бўлди ва биз қассобнинг бўлинмасига кирдик.
  
  
  У Верхний брйлев томонидан ёқилган. Иккита юк бор еди, иккаласи ҳам жавонларда емас, полда еди. Бир чамадон уни олиб, Ursula иккинчисига етиб борди. Чамадонлардаги қулфларни йиғиб, биз уларни еҳтиёткорлик билан очдик.
  
  
  У қидирган сумкада ҳеч қандай муҳим нарса йўқ еди, лекин радиоси бўлган математик мутахассисликка тегишли бўлмаган рўмолча бор еди. Унинг заиф мис ҳиди бор еди, мен уни ноаниқ таниш деб ўйладим. У сумкасини ёпди ва Урсулага бошқасини кўриб чиқишга ёрдам берди. Бир лаҳзадан кейин у бир варақ қоғозни кўтарди.
  
  
  "Бунга қаранг", деди у. "У Белградга чиқишни режалаштирмоқда."Бу его поезд чиптаси еди.
  
  
  Уни, у кулиб юборди. "Бу сизга кўп вақт бермайди."
  
  
  Мен тортмасининг бурчагига бир нечта кўйлаклар остига қарадим ва бир нечта пакет Европа сигаретасини топдим. Улар махсус аралашма каби туюлди. "Қиммат таъм", деди у Урсулага пакетлардан бирини кўрсатди.
  
  
  У мендан сигаретани олиб, пакетга қаради. "Ханс Рихтер Белгия сигаретларининг махсус брендини чекди. Бу менинг жойим."
  
  
  "Белграддаги его бутун дунёга чиққанда уни тортиб олишга ҳаракат қилишингиз керак."
  
  
  "Югославия ҳукумати Рихтерни жавобгарликка тортишга ёрдам беришга ваъда берди. Мен уни темир йўл станциясида бир нечта полициячилар билан кутиб олишини сўрайман."
  
  
  "Сиз ҳибсга олишни ёлғиз қилмайсизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "У тириклайин қўлга олиниши керак", деди у. "Агар мен уни ўша фашист чўчқаси билан ушласам, емунинг миясини чиқариб юборишимдан қўрқаман."
  
  
  Улар ҳамма нарсани аввалгидек қўйишди ва купега чиқишди. Ursula ўзи учун шовқинли поездни кутиш учун ўз купесига борди.
  
  
  Биз Венециядан кейин Триестда қолдик. Биз тўққиз ўттиз да Югославия чегарасида Поггиореале дел Corsa бўлиши керак еди. Агар Ева Шмидт ўша пайтгача мен билан боғланмаганида, мен уни қидиришни бошлаган бўлардим, деб қарор қилдим.
  
  
  Ева у ерда мен билан боғланишига умид қилиб, ўз хонамга қайтдим. Мен салом у мен сунъий йўлдош monitor учун таклиф бўлдим Horst Блучер айтиб ваъда қачон қатор его берди.
  
  
  Компания мени кутаётган еди, лекин бу Ева Шмидт ёки унинг севгилиси емас еди. Чекист Иван Лубянка менинг тўшагимга суянди, боши чап қўлига суянди. У ўнг қўлида Уебли револверини ушлаб турарди .455 Марк ИВ сустуруcу билан.
  
  
  "Киринг", деди у.
  
  
  Еҳтиёт бўлишим керак деб ўйлаб, орқамдан ешикни ёпдим.
  
  
  Лубянка каравотга ўтирди. "Демак, сиз Ник Картерсиз. Сиз унчалик ажойиб кўринмайсиз."
  
  
  "Ким сизга салқин еканлигимни айтди? Унинг мушук."
  
  
  "Агар сиз мен билан поездда еканлигингизни билсам еди, Картер, мен сизни кўриш учун олдинроқ тўхтаган бўлардим."
  
  
  Уни, у кулиб юборди. "Агар сиз палаталар ясаётган бўлсангиз, мени овқат машинасида кўрганингизда танийсиз. У сизни билади."
  
  
  У жаҳл билан менга қаради. "Биласизми, албатта, мен сизни ўлдиришим керак."
  
  
  Унинг елкалари букилган. "Нега безовта қиласиз?"Мен ундан сўрадим. "Сиз барибир мени ўлдирасиз."
  
  
  "Мен бу ерга пул тикиш учун келмадим", деди у қаттиқ урғу билан. "Мен бу ерга ягона харидор сифатида келдим ва шу тарзда сақламоқчиман."
  
  
  "Хитойликлар ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Мен бир вақтнинг ўзида бир рақиб билан шуғулланиш оламан," у оҳиста деди.
  
  
  "Агар шундай қилсангиз, бутун поездда жасадларингиз бўлади. Сиз бу ҳақда ўйлашингиз керак."Стал уни Гюгодан тортиб олишга уринмади, чунки у барбарлар менга вақт бермаслигини билар еди.
  
  
  "Мен бу ҳақда ўйладим", деди у. У ранзадан турди. У мендан бир неча дюйм қисқароқ еди ва мен емга унчалик ёқмаслигини кўрдим. "Сиз ва мен ушбу поезднинг охирига борамиз, Картер. Биз жуда еҳтиёткорлик билан борамиз. Мен бу қуролни йўлда чўнтагимда сақлайман, лекин у сизнинг умуртқа поғонангизга қаратилган бўлади. Маълумки, умуртқа поғонасидаги зарба жуда оғриқли. Шундай қилиб, сиз аҳмоқона иш қилмайсиз деган умиддаман."
  
  
  "Биргаликда яхши юришимиз охирида нима бўлади?"
  
  
  "Хавотир олманг, бу жуда тез бўлади."
  
  
  "Сиз қанчалик сахийсиз."
  
  
  "Илтимос. Сиз ҳозир мен билан келасиз."У менга катта қуролни силкитди ва у ўчиб кетди.
  
  
  Агар бу нарса ўчиб кеца, кўкрагимда еркак муштини тиқиши учун етарлича катта тешик бўлишини англадим.
  
  
  У коридорда кимдир борлигига умид қилиб, ўгирилиб ешикни очди. Аммо у ерда ҳеч ким йўқ еди. У, мен коридорга кирдим ва Варвара менга ергашди. Қурол ҳали ҳам унинг олдида ушлаб турилган еди, лекин у унга қараб туриб, Егони дублетининг чўнтагига тиқди. Мен унинг мато остидан қанчалик оз чиқиб кетаётганини кўрдим ва у менинг белимга қаратилган еди.
  
  
  У купе ешигини ёпди ва мени боришимга ишора қилди. Кейин у ўгирилиб, йўлак бўйлаб секин юрди. Поезд гумбурлади ва бизнинг остимизда тебранди, аммо Лубянканинг мувозанатини бузиш учун етарли емас. У орамизда тахминан уч қадам турди, шунинг учун мен унга осонликча ериша олмадим.
  
  
  Биз Воитуре 7 нинг охирига келдик ва Ева Шмидтнинг бўлинмаси жойлашган Воитуре 7 ва Воитуре 5 ўртасидаги платформаларга чиқдик. Биз иккита ешикдан ўтишимиз керак еди. Иккинчи машинага ўтаётганимда, Лубянка унинг орқамдан қадам ташлаганини кўрди.
  
  
  У кескин ҳаракат билан Лубянка кўчасига ешикни ёпди. Ешик его йига урилиб, мувозанатни йўқотди ва у платформанинг тагига йиқилди. Аммо у револверини йўқотмаган еди. У йиқилаётганда ўқ узди. Куннинг биринчи кўзли синган ойнаси наҳ орқали ўтди ва деярли елкамга урилиб, орқамдаги ёғоч панелга кўмилди. Иккинчи ўқ отилди, лекин у ҳатто менга яқинлашмади.
  
  
  Варвара платформага югураётганда, Вилгелмина уни ташлади. Менинг зарбам чўккалаб турган рус ёнидаги платформанинг металл полига урилиб, уни урмасдан унинг атрофида рикошет қилди.
  
  
  Барбарлар яна ўт очиб, уни қопқоқ учун ишлатган ешик панжарасини тақиллатдилар. Кейин, у ешикдан чиқиб кетаётганда, бошқа араванинг ешигидан шошилди. Его уни сўнгги дақиқада кўрди ва Лугерга яна иккита зарбани сиқиб қўйишга муваффақ бўлди. Лубянканинг кўзларидан бири унинг елкасига тегди ва мен унинг бошқа машинада полга йиқилганини кўрдим.
  
  
  Узоқ бор еди, ғилдираклар бизга остидан баланд шитирлади бўш он. Кейин у revolver билан унинг кўтарилган қўлини кўрди. Лубянка тез менга отиб, лекин олазарак ўтказиб юборилган. Кейин у деразанинг пастки қисмида нишоннинг егоси урилаётганини кўрди. Унинг, ишдан, лекин ўтказиб юборилган. Кейин у чиқиб, машинанинг бошқа учига олиб борадиган йўлакдан югурди. Еҳтимол, у қочиб, яраларини ялашга қарор қилган.
  
  
  У еҳтиёткорлик билан платформанинг ён томонига ўтди ва тезда жарликдан ўтиб, бошқа ешик ёнидаги позицияни егаллади. Енди ўқ отилмади. Мен ичкарига қарадим, лекин Лубянка ҳеч қаерда топилмади. Балки у ерда менга тузоқ қўйгандир.
  
  
  У унга яхшироқ қараш учун ешикни ёриқ билан очди. Ҳеч нарса. Барбарлар ҳақиқатан ҳам йўқ бўлиб кетганга ўхшайди. У олдидаги Лугерни ушлаб, секин машинага кирди. Его у ерда йўқ еди. Кейин мен бурчакни бурдим ва Егони кўрдим, еҳтимол залдан пастга тушишнинг учдан икки қисми. У ғазаб ва умидсизликдан юзи қоронғи бўлиб ўгирилди ва қайта Юкланган револверга иккита нотўғри ўқ узди. Мен тезда чўккалаб ўтирдим ва ўқлар бошимга шивирлади.
  
  
  У нафаси остида қасам ичди. Варвара йўлак бўйлаб югурганида, у яна унга ўқ узди. Аммо поезднинг ҳаракати менинг мақсадимни бузди ва мен уни деярли соғиндим. Кейин рус поезд орқали чиқиб, бурчакда ғойиб бўлди.
  
  
  Афтидан, бўғиқ ўқ овозларини ҳеч ким ешитмаган. Купе бўйлаб ҳеч ким чиқмади. У машинанинг иккала учига ва КГБ одами кўздан ғойиб бўлган жойга етиб борганида, поезд Поггиореале дел Corsa га кираётганини кўрди.
  
  
  Барбарлар бу тез тўхташда тушмайдилар, деди у ўзига. У расмийларнинг его жароҳати ҳақида билишини истамайди. У нима бўлганини тушунтира олмади. Бундан ташқари, Ему ҳали ҳам поездда Топcон агентларидан сотиб олишга ҳаракат қилган мониторга муҳтож еди.
  
  
  Бир нечта forma кийган еркаклар коридорда мен томон юришарди. Бири поезд кондуктори, иккинчиси божхона ходими еди. Биз чегара яқинида едик, бизни текширишди.
  
  
  Унга топор махсус кучлари томонидан тақдим етилган сохта шахсий гувоҳнома тақдим етилди. Божхона ходими бош ирғади ва у ва кондуктор давом етишди.
  
  
  Поезд Жанубий Осетия томон барқарор ҳаракатланиб, тезликни оширди. Кейинги бекат Повкада ярим тунда бўлади.
  
  
  Менинг кейинги вазифам Ева Шмидтга ташриф буюриш деб ўйладим. Аёл Лубянкага сунъий йўлдош мониторини олишга ҳаракат қилаётганимни айтган kishi бўлиши керак еди.
  
  
  Еванинг купеси буни синаб кўрди, лекин у ерда йўқ еди. У яна қулфни олди ва қўлида Luger билан кирди. У ерда ҳеч ким йўқ еди. У унинг бўлинмаси унинг рақами билан аниқланиши мумкин бўлган ягона нарса бўлганлиги сабабли, азиз рақибларим бошқа жойда конференциялар ўтказишга қарор қилишди.
  
  
  У купедан чиқиб, ҳар доим Лубянкани қидириб, кундузги машиналарга қайтди.
  
  
  Ва Шмидт-а ҳам Шенни хоҳларди, чунки у ҳали ҳам бортда, теримни ов қиляпти деб ўйлашга асосим бор еди.
  
  
  Менинг қидирувим самарасиз еди. Биз ёлғиз едик, уларнинг атрофида ҳеч ким йўқ еди. У балки улар барча негадир чегарасида қочиб еди хавотирда еди.
  
  
  Кейин поезд Пивка станциясига кўтарилди. Пивка бир неча Югославия темир йўл линиялари чорраҳасида жойлашган вилоят шаҳар. Станция ибтидоий, тунда чироқлари кам бўлган узун кулранг бино. У ерда тоғларда совуқ еди. Поезд тўхтади қачон, қобиқ дриззлинг ёмғир.
  
  
  Кимдир чиқиб кетишини билиш учун уни автоулов платформалари атрофидан томоша қилишди. Платформада тўрт kishi пайдо бўлди. Уларнинг атрофидаги учтаси станция биносининг яқин қисмида сендвич дўкони ва кофе олишга қарор қилган йўловчилар еди. Тўртинчиси, у ниҳоят унинг таниш юриши билан тан олинган, Иван Лубианке еди.
  
  
  Бир marta елкасига қарамасдан, Лубянка станция биносидан ўтиб, нариги қоронғи кўчага шошилди. Уники бир зум иккиланди. Бу Шмидт ва Блучер бошқа машинадан тушаётганда еътиборимни чалғитиш учун қилинган ҳийла бўлиши мумкин. Лекин мен бу имкониятдан фойдаланишим керак еди. У оёғини ерга қўйди ва Лубянкага ергашди. У ўғирланган мониторга ега бўлиши мумкин.
  
  
  Барбарлар аллақачон кулранг бинога ғойиб бўлишган. Қайтиб келишимдан олдин поезд кетмаслигига умид қилиб, унинг орқасидан шошилдим. Хира ёритилган, ескирган зиёфат майдони деярли бўш еди. Лубянка у ерда йўқ еди - у ҳозиргача бино атрофида айланиб юрган бўлса керак.
  
  
  Мен кўчага ешикдан югуриб чиқдим ва ташқаридаги қоронғи йўлакка қарадим. Енгил ёмғир юзимни ҳўллади-бу совуқ, бахциз тун еди. Кўзга кўринадиган машиналар, пиёдалар йўқ еди, шунчаки кулранг тош тўсиқлар, кулранг бинолар ва ёмғир. Лубянка бутунлай ғойиб бўлди.
  
  
  Мен Лубянкага ергашиб, поезд, Шмидт ва Блучерни унутишим ёки ўғирланган қурилма билан ҳали ҳам бортда қолишим кераклигини ҳал қилишим керак еди.
  
  
  Бу мажбурий қарор еди, чунки вақтим йўқ еди - бу поезд ўн ёки ўн беш дақиқада кетиши керак еди. Агар мен нотўғри қарор қабул қилсам, мониторни қидиришни бошлаган жойимга қайтаман ва ҳатто ўз егоимни абадий йўқотишим мумкин.
  
  
  Касалликнинг бир лаҳзасида унинг танлови амалга оширилди. У ўгирилиб, хира ёритилган станция орқали платформага шошилди. Orient Express чироқлари олдимдаги йўллар бўйлаб чўзилган. Поезд бу қора чўлда цивилизация воҳасига ўхшарди. У ресторан томон қаради ва ичкарида ўтирган бир неча кишини кўрди, қўпол ёғоч столларда иссиқ қаҳва ёки чой ичди. Бу соатда ётоқда ётиши керак бўлган югославиялик бола буғда пиширилган чой билан стол томон ҳаракатланаётган еди. Нен оқ фартук ва лакланган charm балет терлик кийган еди. Мижозларнинг юзларини текшириб, атрофимда ҳеч ким менга таниш емаслигига ишонч ҳосил қилиб, еркаклар хонасига бордим. Унга ёрдам бериш учун у Лубянка қаерга кетгани ва monitor билан шартнома тузмоқчи еканлиги ҳақида ҳайрон бўлди.
  
  
  Ери кетмоқчи бўлганида, у ешик олдида турган бир одамни - менинг ески дўстим Sheng цзини пайқади. У бир оз жилмайиб турарди ва ўнг қўлида revolver ушлаб турарди. Бу Смит ва Вессон еди .44 Magnum катта сустуруcу билан.
  
  
  "Бу биз охирги marta учрашамиз, Жаноб Картер", деди Sheng. "Бизнинг рус ҳали поездни қулай тарзда тарк етди ва мен сиздан қутулганимда, бошқа рақобатчиларим бўлмайди."
  
  
  Унинг қараб қурол, ва қурол билан его қўли. "Блучернинг ўзи ҳали ҳал қилинмаган."У хонадаги ягона муқаддас нур шифтга осилган хира лампочкадан, уни сақлаган жойидан унчалик узоқ емаслигини пайқади. Лекин мен буни кўра олмадим, шунинг учун икки ёки учта ўқ олмасдан жойни қорайтира олмадим. Ва хонада мутлақо қопқоқ йўқ еди.
  
  
  "Аёл менинг қурилмага йўлим бўлади", деди Sheng совуққонлик билан. "Аммо бу сизники емас, менинг муаммом бўлади."У бир оз қурол кўтарди; ва у менинг йиғма dollar қаратилган еди. У тетикни тортмоқчи бўлганида, унинг орқасидан ешикдан бир kishi кириб келди. У станциянинг Югославия ходими еди.
  
  
  "Бу нима?""Бу нима?"у Шеннинг узун қуролига қараб сўради.
  
  
  У Шендан уч фут нарида турарди. Sheng унга ўгирилиб, чап тирсагини ташлади ва егосини юзига урди. Зерикарли сиқилиш ва бўғиқ қичқириқ бор еди ва йигит ерга ҳушсиз йиқилди.
  
  
  Аммо у котибнинг ерга йиқилишини кутиши шарт емас еди. Sheng мени тугатиш учун орқага бурилишдан олдин, у менинг олдимдаги кичкина лампочканинг ипини ушлаб олди ва чап томонга ўгирилганда кескин ёнди.
  
  
  Хона деярли бутунлай қоронғи еди, очиқ ешикдан станция платформасидан битта хира муқаддас нур тушди. Шен менинг йўналишда бир зарбаси ишдан, лекин ўтказиб юборилган
  
  
  
  Қурол хонага урилди ва ГАВК орқамдаги цемент деворига урилди. У шенга қайтиб келганида, у нишонга олган еди. Stiletto уни қоронғи хона бўйлаб улоқтирди ва Шенни револверни ушлаб турган қўл орқасидаги билагидан ушлаб олди. Қўл конвулсив тарзда очилди ва қурол хона бўйлаб учиб ўтди.
  
  
  У его нинг билак кўмилган пичоқ тикилди сифатида Sheng баланд фарёд қилайлик, қайси тендонлар узилган еди, артериялар, ва мушаклари. У қуролни топиш учун ҳали ҳам пичоқни қўлида ушлаб, ўгирилди. Кейин у олдинга қадам ташлади, лекин уни его тўсиб қўйди. У Хитой тилида қасам ичди.
  
  
  "Енди қурол йўқ, Шан", дедим мен паст овозда. "Келинг, усиз нима қила олишингизни кўриб чиқайлик."
  
  
  Sheng бир зум иккиланиб турди, сўнг оғриқ билан билагидан стилеттони тортди. Қон полга отилиб чиқди. У чап қўли билан пичоқнинг дастасини моҳирлик билан ушлаб, мен томон ҳаракат қилди.
  
  
  Мен қуролни ерга туширишга ҳаракат қилишим мумкин еди, лекин мен Шендан олдин унга ҳеч қачон етиб бормаслигимни билардим. Вилгелминага келсак, бу станциядаги менинг Лугерим милтиқ каби бемаъни бўлар еди.
  
  
  Шен енди мени абадий айланиб чиқди. Мен полда его қуролидан орқага чекинишим керак еди. У ҳам буни қила олмади, лекин у ўзининг янги устунлигидан тўлиқ қониқди. У мени stiletto билан парчалаб ташлашимни кутди.
  
  
  Sheng тезда пичоғи билан феинтинг қилиб кирди. У буни яхши биларди. Мен тез, ўткир зарбадан қочдим, лекин иккинчи ҳужум дублетимнинг енгини кесиб, қўлимни ўтлатди. Табассум унинг кенг юзига қайтди. У амин еди. У пичоқ билан яна бир marta суринг ва кўкрагимни кесиб ташлади.
  
  
  Бизнинг кўзларимиз енди хираликка ўрганиб қолган еди ва мен Шеннинг ўнг билагидан доимий равишда қон томаётганини кўрдим, чунки у мени қаттиқ доирада таъқиб қилди. У менинг кўйлагимдаги қонни ҳам кўрган еди ва его фаcе учун ем кўрган нарсасини ёқтириши аниқ еди. У мени бир неча сония ичида тугатишга қарор қилди.
  
  
  Кейин Sheng катта қадам ташлади. У мени ўлдириш, ҳаётимга зарба бериш учун келди. У бир қадам ташлади, ён томонга ўгирилди ва ўнг қўли билан егосининг билагига урди. Унинг егоси уни қаттиқ урди ва унинг қўли зарбадан очилиб кетди. Гюго ҳалокат билан полга йиқилди.
  
  
  Sheng тузалишидан олдин, уни ялаб, Егонинг боши ва бўйнини қўлининг орқа томони билан кесиб ташлади. У хўрсинди ва тўрт оёққа тушди. Мен яна бир мушт ташлаш учун унинг устига қадам қўйдим, лекин у менга тайёр еди. У мени ўнг оёғи билан тепди ва оёғимдан йиқитди, сонимга урди.
  
  
  Иккаламиз ҳам бир вақтнинг ўзида оёққа сакраб тушдик, лекин мен ундан устун едим, чунки менга унчалик зарар етмади. Уни мушт билан улоқтиришди, лекин у буни ўз вақтида кўрди. Унинг қўли оғриган бўлса ҳам, у мени ушлаб, кенг ёйда елкасига ташлади. Мен уни кўрдим, Shift ва қават, мен пастга йўлда унга етди, деб. Уни ҳар бир қабиладан бирига қўнди, ҳанузгача уни ушлаб турди. У яратган импулс билан у его томонидан орқасига ўгирилди, ҳавода тескари ўгирилди ва бетон полга орқасига қаттиқ тушди. У баланд овоз билан урилди ва у ўпкасининг егосидан чиқаётган ҳавони ешитди.
  
  
  Sheng нафас олиб, тиззаларига заиф кўтарилгач, отаси оёққа турди. Кейин унинг егоси нишонга кескин тепди ва у ён томонига йиқилди. У тиз чўкишга ҳаракат қилди, лекин унинг егоси кутиб турарди. У оёққа турганида, еҳтиёткорлик билан нишонга олди, қўлининг орқа қисмини его бурни кўпригига қаттиқ урди ва баланд ёриқ билан нишонга тегди. Sheng хириллади ва полга йиқилди. Кейин у икки marta тебранди ва вафот етди.
  
  
  Мен ешикка қарадим ва кондукторлар яна Orient Express-ни ишга туширишга тайёрланаётганини кўрдим. Гюго ва Вилгелмина уни кўтаргандан сўнг, у кўйлагидаги қонни яшириш учун кўйлаги тугмачасини босди ва ёмғирли кечада поездга югурди.
  
  
  
  
  Саккизинчи боб.
  
  
  
  Поезд Пивкага жўнаб кетганидан кўп ўтмай, у Урсулани орқа платформада ёлғиз ўзи Midget Уеблидаги ўқ-дориларни текшираётганини топди. У мени кўрганидан хурсанд еди.
  
  
  "Мен сизнинг чиқаётганингизни кўрдим ва станцияда муаммо бўлиши мумкин деб ўйладим", деди у.
  
  
  Унинг кўйлаги ва кўйлаги ўзгартирилган еди, шунинг учун Шен билан учрашганим ҳақида ҳеч қандай далил йўқ еди. "Мен учун бир нечта воқеалар бор еди", деб тан олдим. "Белградга тайёрланяпсизми?"
  
  
  У маҳкам жилмайиб қўйди. "ҳа. Менимча, бу мени бироз безовта қилади."
  
  
  "Хўш, деярли бир соат. Мен сизга ухлашни маслаҳат бераман. Биз Белградга ерталаб соат тўққизгача етиб бормаймиз."
  
  
  "Мен бироз дам оламан", деди у. "Мен ваъда бераман."
  
  
  Яхши. Мен нимадир қилишим керак. Ертага ерта тонгда кўришгунча."Сиз купега қайтасизми?"
  
  
  "Менимча, аввал унга ҳаво оламан", деди у. У енгашиб, лабларига тегди.
  
  
  Мен сиздан хавотирдаман, Ник."
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "Яқинда кўришгунча."
  
  
  Мен Урсулани платформада унга қолдирдим ва Воитуре 7 орқали, енди охирги машина, 5-рақамга қайтдим, у ерда уни топишга Умид қилдим, Ева Шмидт.
  
  
  Мен Воитуре узоқ учини етган 7 мен бир одам кейинги ухлаб ётган йўлак орқали мен томон юриб кўргач, ҳар икки йўллари. Бу Ханс Рихтер еди. У енди radio олиб юрмади ва юзи жуда ишбилармон кўринарди. У яна кўзга ташланди ва унинг олдига, хонасига қайтиб югурди. Рихтер коридорнинг бурчагини бураётганда у ешикни очди ва ичкарига кирди.
  
  
  Мен унинг орқасидаги коридорга чекинишдан олдин его ўтишини ешитгунимча кутдим. У ҳали ҳам орқа платформада бўлган Ursula томон юрди. Аввалига бу шунчаки тасодиф деб ўйладим, лекин кейин унинг йўлак охирида тўхтаб, чўнтагидан катта стилеттони чиқариб, пичоқни очганини кўрдим. Бунга шубҳа йўқ еди: у Ursula у ерда еканлигини билар еди. Кўринишидан, у унинг орқасидан келганини ва уни ўлдирмоқчи еканлигини тахмин қилган.
  
  
  Рихтер коридорнинг бурчагида ғойиб бўлди. У Ursula келишини кўрмаса, уни ўлдириш учун емуга бир лаҳза вақт кетишини ва шовқин-суронли поездлар унинг ҳар қандай товушини бўғиб қўйишини билиб, у тезда ҳаракат қилди.
  
  
  Йўлакнинг бурчагини буриш ва асосий платформага етиб бориш учун менга бир лаҳза керак бўлди. Унинг его сканер қачон, у бизнинг одамлар аллақачон орқасидан Ursula тутди ва унинг томоғига пичоқ бўлиб кўрган. Унинг оғзига яна бир его қўли босилди ва у жуда кенг, қўрқинчли кўзларини тасаввур қила оларди.
  
  
  Рихтер асирига мағрур ва қаттиқ овоз билан гапираётганда ешикни орқасидан ёриқ очди.
  
  
  "Ҳа, у, мен ўлим ёқимсиз еканлигини биламан. Аммо Бонн ҳукумати мен учун шуни ёдда тутган, шундай емасми?"
  
  
  Бу осон вазият емас еди. У шунчаки Ханс Рихтерни ўлдира олмади, чунки Ursula ва Бонн Егони тирик қолдирган еди. У жамоат судининг шармандалигига чидаши улар учун муҳим еди.
  
  
  У ешикни орқасидан ёпди, Вилгелминани тортиб олди ва стилеттони урсуланинг томоғига ўтказмоқчи бўлганида Рихтернинг орқасига чиқди. Кейин у у ерда Егони ҳис қилиши учун уни аста-секин Рихтернинг бош суяги тагига босди.
  
  
  Рихтер пичоқни урсуланинг бўйнига тутиб, тезда бошини бурди. У мени орқамдан кўрганида, унинг қаттиқ, мушак юзида соф нафрат кўриниши пайдо бўлди.
  
  
  "Сиз?""Бу нима?"у хитоб қилди.
  
  
  "Сиз пичоқни ташлаганингиз маъқул", деди у лугерни Егонинг бош суягига маҳкам босиб.
  
  
  "Агар қилмасам нима бўлади?"
  
  
  "Кейин мен сизнинг бошингизга отаман", дедим у менинг блуфимга қўнғироқ қилмаганига умид қилиб.
  
  
  "Мен бу хонимнинг томоғини пишган помидор каби очишимдан олдин емас. Йўқ, бу ерда менинг устунлигим бор, бошқаси. Агар сиз дарҳол қуролни қўйиб, ушбу платформани тарк етмасангиз, мен уни дарҳол ўлдираман.
  
  
  "Сиз унинг нима учун бу ерда еканлигини нотўғри тушунасиз", деб давом етди у муаммосиз. "У фақат аёлни қўрқитмоқчи. Мен уни ўлдирмоқчи емас едим. Ва агар сиз ушбу платформани тарк ецангиз, мен уни ўлдирмоқчи емасман. Агар шундай қилмасангиз, мен унинг бўйин томирини кесишим керак."
  
  
  Рихтер ақлли ёлғончи еди, лекин ишонарли емас еди. Агар мен платформани тарк ецам, у Урсулани бошқа тирик кўрмаслигини билардим.
  
  
  Унинг кўк кўзлари умидсизликда менга тикилиб турганини кўрдим. У қаттиқ ютиб юборди ва Лугерни его бош суяги тагига янада қаттиқроқ босди.
  
  
  "Яхши, - дедим мен, - буни қилинг."
  
  
  Рихтер менга қаради. "Сиз уни ўлдиришимга рухсат берасизми?"
  
  
  "Аслида", дедим. "Ва бундан кейин сизнинг мақсадингиз зулматга ғойиб бўлади. Енди сиз қарор қиласиз, Рихтер. Пичоқни ташланг ёки сиз ўликсиз."
  
  
  Уники, бу ишонарли туюлди деб умид қилдим. Рихтер бир лаҳзага иккиланиб, кўриб чиқди ва баҳолади. Кейин у егосининг юзи ўзгарганини ва бироз бўшашганини кўрди. У пичоқни урсуланинг томоғидан чиқариб, бошқа қўлини ее ртадан олди.
  
  
  Мен Рихтердан катта қадам ташладим, у еса Урсуладан бироз қадам ташлади. Енди у қаттиқ нафас олиб, унга юзланди.
  
  
  "Хўш, сиз ниҳоят мени ушлаганга ўхшайсиз", деди у Урсулага истеҳзоли оҳангда. "Wие счаде фüр мич."Бу унинг учун ачинарли - его кинояси ҳар қачонгидан ҳам қийинроқ.
  
  
  "Агар қилган олдин биз его ҳибсга каби кўринади," у Урсуле айтди, Рихтер ҳали кўзлари.
  
  
  "Биз Егони менинг бўлинмамга олиб борамиз. Мен унинг нафсини озод қилмаслик учун тун бўйи ҳимоя қиламан", деди Ursula.
  
  
  Рихтер кулиб юборди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. Мен бу одамнинг ерталабгача биз билан қолишини хоҳламадим, айниқса у Ева Шмидт ва Блучердан хавотирда еди, лекин бошқа йўл йўқ еди. "Давом етинг, Рихтер."У Лугерни асосий платформада силкитди
  
  
  
  Унинг қўлида ҳали ҳам пичоқ бор еди ва у миммо ме-дан ўтиб кетаётганда уни олиш учун қўлини чўзди. У бир муаммо ҳолда менга его берди, лекин кейин у его томонидан денгизга ташланган еди, фақат бир split сония учун ундан кўзларини олиб, у қўли билан менинг ўнг билагини ушлаб ва ундан юз Luger итариб.
  
  
  Биз булкҳеадни бирга урдик ва Рихтер қуролни олиш учун ўгирилди. Бир пайт у унга ўқ узиш хавфини туғдириши мумкин еди, аммо Ursula унинг орқасида олов чизиғида еди.
  
  
  Унинг Егоси поезднинг орқа томонига урилгунча унинг егоси кичик доира ичида айланаётганда Рихтер билан ўгирилди. Ursula енди унинг орқасида емас еди. У лугерни ўзи томон буриш учун курашди. Мен уни ўлдирган бўлса, мен енди ғамхўрлик, Рихтер, ёки йўқ, лекин ўрнига унинг его зарар уринди. У инграб, терлаб, уни ўз нафсига ва танасига қурол каби босди. У менинг қўлимни сиқиб қўйди ва luger атрофида ўқ отилди. ГАВК тўсиқни уриб, тунга рикошет қилди.
  
  
  Ursula ендигина Уеблини тортиб олган еди, лекин мен у билан Рихтер ўртасида едим ва у буни унга қарши ишлата олмади. Тўсатдан, шиддатли ва умидсиз суриш билан Рихтер мени ундан узоқлаштирди. Уники Ursula устига бир зумда йиқилиб, Уеблини қўлларидан йиқитди. Кейин Рихтер ешикдан кирди. У яна бир Luger унга қарата ўқ узганида, у унинг орқасида ғойиб бўлди. Кўзни қамаштирадиган кўзлар Ойнани синдириб, бурчакни коридорга айлантираётганда уни урди. Унинг егосининг ўқи деворга урилди. Лекин у ҳали ҳам оёққа турарди. Кейин, у бутун кўриш майдонида ғойиб бўлди.
  
  
  "Тикувчи!"Унинг қичқирди. "Ҳаммангиз яхшимисиз?"
  
  
  Ursula Уеблини олиб кетаётган еди. "Мен яхшиман, Ник", деди у, лекин мен уни силкитганини айтишим мумкин еди.
  
  
  У ешикни ушлаб, очди ва ухлаб ётган машинага кирди. У коридорнинг бурчагини юмалоқ қилиб, қўлида luger, у Рихтерни бошқа учига қараб югураётганини кўрди. Уни luger туширди, лекин кейин у фикрини ўзгартирди. Йўловчиларнинг аксарияти аллақачон ўз бўлинмаларида еди ва зарба, еҳтимол, иҳ ни уйғотади.
  
  
  Luger уни туширди ва Рихтернинг машинанинг бошқа учига ғойиб бўлишини кузатди. Ursula менинг ёнимда еди.
  
  
  "Кечирим сўранг", деди отаси.
  
  
  "Хавотир олманг, Ник. У ҳали ҳам поездда. Кейинги сафар у унчалик омадли бўлмайди. Биз буни ҳал қиламиз. Еҳтимол, биз его излашимиз керакми?"
  
  
  "Кетдик."
  
  
  Биз Рихтернинг купесига бордик, лекин Его йўқ еди. Кейин поезднинг қолган қисмини қидирдик. Его кўриш учун жой йўқ еди. Шубҳасиз, у яширинадиган жой топди. Биз Ursula бу тонг Белград его қўлга имкониятига ега бўлиш ҳисоблаш керак каби кўринади. У Урсулани қисқа дам олиш учун унинг хонасига боришини талаб қилди. Унга бу жуда зарур еди. Шмидт аёл билан учрашишга умид қилиб, Воитуре 5-га қайтиб борди.
  
  
  Воитуре 5-га келганида, мени катта сюрприз кутиб турарди.
  
  
  Мен Еванинг купесига олиб борадиган коридорга етиб борган едим, унинг ешиги очилиб, Ханс Рихтер пайдо бўлди.
  
  
  Stahl томоша қилиш учун бурчакни бурди. У кўйлагини тортаётган еди, қўлида бинт бор еди. У яширинча атрофга қаради, кейин мендан бошқа машинага узоқлашди.
  
  
  Кўринишидан, собиқ нацист биз хоҳламагунимизча Шмидт аёллари егаллаган купеда яширинган. У, шунингдек, бир blindfold бор, қайси Момо ҳаво ем ёрдам керак еди.
  
  
  Мен бошпаналардан чиқиб, бақирдим.
  
  
  У югурди. У ешикни очиб, аравадан чиқиб кетаётганда унинг орқасидан югурдим.
  
  
  У коридорнинг иккала учига етиб борди, ешикни очди ва ергашди.
  
  
  Кейин уни яна қувноқ одам кутиб олди.
  
  
  У машиналар орасидаги платформада еди. У Рихтерни кутган бўлса керак. У менинг қичқирганимни ешитди, Рихтернинг югураётганини кўрди ва ешикдан ёрилиб кирганида мени кутиб олишга тайёр еди.
  
  
  Рихтер илгари ишлатганига ўхшаш бир жуфт гуруч бўғимлари билан Жаноб Жолли мени урди. Биз уришимиздан олдин унинг егоси орқамиздаги машина нурида унинг юзини кўрди.
  
  
  Менинг тиззаларим чўкди. Гуруч бўғимларидан фойдаланган kishi жабрланувчини жойига қўйиш учун қандай зарба беришни ва аниқ қаерга уриш кераклигини билар еди. Мен платформада ўралган ҳолда уйғондим, дирижёр мени силкитиб, нима бўлганини сўради.
  
  
  "Мени бир одам урди."
  
  
  "Еҳтимол, потенциал ўғри. Ешикдан кирганингизда, устингизга суяниб турган бир одамни кўрдингиз. У кейинги машинага югурди. Агар сиз Егони тасвирлай олсангиз..."
  
  
  "Мен уларнинг юзларини, еголарини ҳам кўрмадим", деб ёлғон гапирдим.
  
  
  Рихтер ва его buddy яна қочиб, лекин унинг, мен омадли деб ўйладим. Агар дирижёр кўринмаганида, Жаноб Жолли, еҳтимол, мени ҳушидан кетишдан ҳам ёмонроқ ҳолатда қолдирган бўлар еди.
  
  
  Мен дирижёрни юришим мумкинлигига ишонтирдим. Мен ундан узоқлашишга муваффақ бўлганимда, Ева Шмидтнинг бўлинмасига қайтдим.
  
  
  "Бу ким?"У менинг тақиллатганимда ревматизмни чақирди.
  
  
  Унинг овози ўзгарди ва у француз тилида гапирди. "Porter, хоним."
  
  
  Пауза бор еди. Кейин қулф босилди. Ешик ёриқни очди. У оёғини тешикка тиқди ва люгерни Момо ҳавонинг ҳайрон бўлган юзига тиқди.
  
  
  "У биз илгари қилган битим ҳақида қандай еди?"у унга қўпол овоз билан айтди.
  
  
  "Мен Horst мурожаат. Лекин сиз билан яна боғланишга улгурмадим."
  
  
  Ешикни тақиллатиб, унга: "сиз ёлғон гапиряпсиз - сиз менга рус тилини ўрнатдингиз."
  
  
  Аёл менинг нигоҳимдан қочди. "Агар у сизни муаммога дучор қилса, бу Егонинг фикри еди. Унга фақат ЕМУ сизга қурилма учун савдо қилишда махсус операциялар еканлигингизни айтди."
  
  
  "Бу жуда чиройли. Сиз емга айтганингизда, у нима қилишини жуда яхши билар едингиз."
  
  
  "Сиз менинг хавфсизлигингиз ҳақида қайғуришимни кута олмайсиз. Сиз мени тўхтатганингиздан кейин емас."
  
  
  Мен ўзимни тийдим. "Ханс Рихтер билан қандай алоқангиз бор?"
  
  
  Унинг нигоҳи менга қайтди. "Ханс Рихтер ва менинг алоқамиз йўқ."
  
  
  "Мен унинг сизнинг бўлинмангиздан чиқаётганини кўрдим. У ўқ жароҳати олди ва сизга ёрдам сўраб келди. Сиз Емунинг қўлини боғладингиз."
  
  
  Унинг нигоҳи тебранмади. "Мен бу ҳақиқат еканлигини тан оламан. Аммо биз ҳали ҳам алоқамиз йўқ, мен Ғарбий Германия агентлари еголарни қидираётганини биламан. Менимча, бу менинг ишим емас. Улар ўзларининг собиқ Нацистларини қўлга олишларига рухсат bering."
  
  
  "Нега у сизнинг олдингизга келиши керак еди?"
  
  
  "Бир неча йил олдин биз бир-биримизни яхши билардик. Уни яна кўрганимда унинг егоси маълум бўлди. У емуга купе рақамини беришда хато қилди, ҳатто унинг поездда муаммога дуч келишига шубҳа қилмади."У бир оз жилмайиб қўйди. "Енди менга его бир вақтлар яхши билганимни айтганимда нимани назарда тутаётганимни тушунмаслигингизни айтманг."
  
  
  "Сизга ҳозиргина хаёлимга келган фикр ҳақида айтиб берай, Ева. Балки Ҳанс Рихтер топcон хўжайини ҳисобланади. Еҳтимол, бу сиз Horst Блучер деб атайдиган одамдир."
  
  
  "Horst отилганида югурмайди. У бунинг учун жуда ақлли."
  
  
  "Унда у қаерда ва нега у кўринмайди?"Мен ундан сўрадим. "У менинг учрашув ҳақидаги илтимосимга нима деди?"
  
  
  У бир қути америкалик сигаретани чиқариб, уларни ёқди. "Ҳорстнинг айтишича, у сизни ушбу қурилма учун қонуний иштирокчи деб билади. Аммо у сиз билан фақат ушбу поездда шуғулланади ва биз Софияга келишимиздан олдин битим қулфланган бўлиши керак. Сиз таклифингизни мен орқали амалга оширасиз."
  
  
  "Тикувчини олинг, мен буни қиламан", дедим. "Мен ўз таклифимни мониторда қилишга тайёрман. Лекин мен буни фақат Топcон хўжайинининг егоси учун қиламан."
  
  
  У оғир хўрсинди. "Емуга бу ёқмайди, лекин мен унга хабар оламан. Мен учрашувни тайинлайман ва хабарномани сизнинг бўлинмангизга олиб келаман."
  
  
  "Сиздан қачон ешитишни кутишим мумкин?"
  
  
  "Кейин ерталаб Белградда тўхтаймиз. Мен Horst tonight мурожаат мумкин емас."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Аммо бу сафар учрашув яхшироқ якунланади. Мен жуда сабрсизман."
  
  
  Купе зулматида мен каравотга чўзилдим ва поезд Белград томон тезлашганда ғилдираклар товушини тингладим ва бу мен учун ҳам, Ursula учун ҳам муҳим лаҳза еди.
  
  
  Ursula Белградда балиқ овлашга умид қилар еди ва у билан учрашишга умид қилар еди. Ева Шмидт менга айтган воқеага қарамай, мен ҳали ҳам у таъқиб қилган одам ва урсуланинг тутиб бўлмайдиган ўлжаси худди шу нарса еканлигига ҳайрон бўлдим ...
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Тунги ҳаяжон ва ҳаддан ташқари чарчоқ туфайли у кутилганидан узоқроқ ухлади. Менинг ягона узатишим-бу бўлинма ешигини тақиллатиш. Бу Ursula еди. Ташқарида очиқ кун еди ва биз Белградга яқинлашаётган едик.
  
  
  "Агар биз яна бир-биримизни кўрмасак, ундан хайрлашишни сўрашди", деди у менга оҳиста.
  
  
  У деярли агентга ўхшамасди. Унинг таралган сариқ сочлари уни ёш мактаб ўқувчисига ўхшатди, бу ҳам худди шундай еди.
  
  
  "Қандай яхши", дедим мен.
  
  
  Мен тўшагимдан турганимда, у менинг олдимга келди ва лабларини меникига босди. Уни кўкрагига қарши юмшоқ танасини ҳис қилди. Узоқ вақтдан кейин ўпиш тугади ва у саёз нафас ола бошлади.
  
  
  "Унинг mistletoe ёдда тутингки, хайрлашиш жуда ёқимли", деди у.
  
  
  Салом унга жилмайиб қўйди. Менимча, унга ее бизнесни озгина завқ билан бирлаштиришни ўргатган. "Биз яқинда Белградда бўламиз."
  
  
  "Хайрлашиш учун кўп вақт талаб қилинмайди."
  
  
  У яна жилмайиб, енгашди ва лабларини лабларига тегизди. "Сиз жуда ишонарли одамсиз," дедим.
  
  
  "Мен умид қилгандим."У жилмайиб қўйди.
  
  
  У ёмғир палтосини тортди ва у томоша қилаётганда етикларини ечди. Кейин у козокни бошига тортарди. Бу сафар у сутен киймаган еди. У ерталаб қуёшда ёқимли кўринарди. У етагини ечишни бошлаганда, кўйлаги тугмачаларини ечишни бошлади.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг, биз бирга каравотда ётдик. Унинг илиқ яланғочлиги мени босди ва мен унинг бутун вужудини ҳис қилардим
  
  
  
  менинг тегинишимни кутмоқдаман.
  
  
  Унинг қўли секин сонининг бахмалидан пастга югурди. Биз дераза пардасини чизишдан безовта қилмадик ва sunny saint ее териси шафтоли тус олди, у кестириб, менга қараб ҳаракат қилди. Унинг қўли оёқлари орасига силжиди.
  
  
  Унинг кўкраклари менга тегиб, тегинишимга жавоб берди. У мени топди ва секин ва еҳтиёткорлик билан, юмшоқ ритмда еркалади. Унинг лаблари hungrily мени бўлдим, излаб, nibbling, ва ботган.
  
  
  Кейин ичимда бир оз титраганини ҳис қилдим ва кута олмаслигимни билдим. Мен еҳтиёткорлик билан унга яқинлашди, ва биз қўлларини қўшилди. Унинг томоғининг тубидан чиройли нола чиқди.
  
  
  Мен салом айтмадим. У шошилинч равишда ундан қониқиш топиш зарурати билан овора еди. Биз тобора қатъият билан бирга ҳаракат қилдик ва унинг томоғидаги чиройли товушлар атрофимда кўтарилгандек туюлди. Енди унинг кестириб, мени шаҳвоний истакка асир қилиб олиб келмоқда. Ритм кучайиб, янада қаттиқлашди. Ичимда тошиб кетишга тайёр қозон қайнаётган еди. Унинг товушлари поезднинг узоқ ҳуштаги билан бирлашганда, қозон қайнаб кетди ва у бу иссиқ тўкилишни ўзининг ички ва енг яқин жойларига олди.
  
  
  "Кунни бошлашнинг яхши усули", дедим мен унинг ёнида ётиб. "Ва биз хайрлашмаймиз. Ҳозир емас. Мен сизни полиция бўлимида учратаман."
  
  
  "Унут, Ник", деди у жилмайиб. "Сизда ўйлаш учун ўз вазифангиз бор."
  
  
  "Менинг топшириғим сизники билан боғлиқ бўлиши мумкин", деб жавоб бердим. "Мен буни ҳозир тушунтира олмайман. Лекин биз кийинганимиз маъқул. Биз деярли Белграддамиз."
  
  
  Поезд Белграднинг чеккасидан ўтаётганда биз тезда кийиндик. Кейинчалик, поезд вагонлари бўйлаб юрганимизда, хаёлимга ёқимсиз фикр келди. Блучер нинг Horst аслида Ҳанс Рихтер еди, ва Ursula ўғирланган monitor залида қаерда у биларди олдин его ҳибсга муваффақ бўлса, ёки monitor Рихтер билан ҳибсга олинган еди, агар, орқага его олиш менинг имконият нозик еди. Югославлар, албатта, қурилмани менга ёки Ақш ҳукуматига топширишмайди.
  
  
  Бир маънода, Ursula ва мен ўша пайтда душман едик, чунки бизнинг миссияларимиз ва бевосита мақсадларимиз бир-бирига зид еди. У урсуланинг ҳаётини сақлаб қолган бўлса-да, Рихтернинг ҳибсга олинишини кечиктиришни ўйламаслигига амин еди Белград ҳибсга олинишидан олдин унинг баъзи електрон жиҳозларини ундан олиб қўйишни сўрашгани учунгина. У аввалги жиноятларининг еголари жуда катта бўлганлиги сабабли унинг топшириғини енг муҳим деб ҳисоблаган бўлар еди.
  
  
  Бироқ, икки томонлама шахс ҳеч қачон исботланмаган. Мен уни кўрмадим, шунинг учун мен ўз вазифамни ошкор қилмасдан Урсулани мақсадларидан чалғитишни хоҳламадим ва буни қилишни хоҳламадим. Шунинг учун мен Ursula билан ҳибсга олишга уриниш пайтида Ева Шмидтни томоша қилиб, менинг фойдамга нима бўлишини кўришга қарор қилдим.
  
  
  Биз кунлик мураббийлардан аста-секин ўтдик, лекин Шмидтни, Рихтерни кўрмадик. Поезд Белград станциясининг узун кулранг платформасидан пастга тушганда, биз двигател ёнидаги платформада турардик. Поездни кутаётганлар кўп еди ва иккаламиз ҳам халқимиз бундай оломон ичида осонгина адашиб қолиши мумкинлигини тушундик.
  
  
  Поезд ниҳоят тўхтади. У Урсулага ўгирилиб, унга жилмайиб қўйди. "Хўш, келинг, сизнинг кийимларингиздан бирини топа оламизми", дедим мен.
  
  
  Биз поезд охирида қолган йўловчилар олдида платформадан тушдик ва гавжум станция биносига йўл олдик. Ursula уни кўрмоқчи еди, лекин у поезд платформаларига қараб турарди.
  
  
  "Мен иҳ ни кўраман", деди у. "Мен уни ҳидоят еса Рихтер устидан бир кўз тутинг."Агар керак бўлса, биз поездни олд ва орқа томондан қидирамиз."
  
  
  Ursula қочиб кетди, кейин Ева Шмидт уни пайқади. У ёлғиз еди ва оломон орасидан поезднинг орқа томонига шошилди. У шошилиб саёҳатчиларга урилиб, унинг орқасидан ергашди.
  
  
  Мен Ханс Рихтер ва унинг ҳамроҳи, қувноқ юзли, бақувват одам охирги машинадан тушаётганини кўрдим. Рихтер Несс багаж ва таниш radio.
  
  
  Улар юк аравасини учратишди ва унинг орқасида ғойиб бўлишди. Мен юкларимни иҳнинг кўзларидан яширган ҳолда уларнинг олдига бордим ва иҳнинг овозини ешитиш учун яқинлашдим.
  
  
  "Сиз Картерни ҳибсга олишга доно едингиз. Бу тез орада тугайди."Бу Рихтер еди. "Мен бу ерда рус билан учрашаман ва шартнома тузаман."
  
  
  "Сизда қурилма борми?"Буни Момо ҳаво айтди
  
  
  Рихтер кулиб юборди. "Бу ерда менинг радиомда очинг, у ерда ҳамма нарса бор еди."
  
  
  Уни дублет остидан тортиб олган Вилгелмина еди. Бизнинг халқимиз ҳеч қачон ўйнамайдиган radio билан ажралмаганлиги ажабланарли емас. Сунъий йўлдош монитори radio корпусининг ичида еди. Его бир-биридан олинган бўлса ҳам, қурилма мутахассисдан бошқа ҳеч кимга катлама қоғозининг бир қисмига ўхшайди.
  
  
  Багаж аравачаси атрофида юриб, у: "ишончим комил емас.:
  
  
  
  "Учрашувни ташкил қилганингиз учун ташаккур, Ева."
  
  
  Рихтер қасам ичди.
  
  
  "Мен radio оламан, Horst. Ўйлайманки, сиз бу номни афзал кўрасиз, енди сиз его ишлатмайсиз. Қўлимда radio бўлса, биз бориб, сизни ҳам таниган полициячилар билан гаплашамиз."
  
  
  Унинг его дўстлари у билан охиригача қолишди. Момо ҳаво ҳамёнини силкитиб, мени қурол билан урди ва Жаноб Жолли менга зарба берди.
  
  
  Биз йиқилиб тушаётганимизда уни бақувват одам отиб ташлади. У билан жанг қилишдан жуда чарчаган еди.
  
  
  Аленканинг нафси уни ташлаб, яна оёққа турганида, у нафас қисди. У менинг Тетикни Лугерга тортганимга ҳайрон бўлмади. У мендан кейин сакраб қачон у бу кутган еди, мен ўйладим. У шунчаки Рихтерга танаффус қилиш учун вақт бермоқчи еди.
  
  
  Фурсатдан фойдаланиб, собиқ нацист. У кетаётганда одамларни итариб юбориб, бекатга қайтиб кетди.
  
  
  Ева Шмидт ҳам қочиб кетди. У менга ҳужум қилган одамга ўқ қўйганимни кўргач, у ўгирилиб, оломон ичида адашиб қолди. Мен унинг поезд томон юрганини пайқадим, лекин унга нима бўлганига аҳамият бермадим.
  
  
  У кейин пойга қилар еди Ханс Рихтер.
  
  
  У катта станциянинг кириш қисмига етиб боргач, орқасига ўгирилди. Енди у бир қўлида парабеллум маусерни, иккинчи қўлида радиони ушлаб турарди. У Маусерни бошимга ишора қилди ва ўқ узди. Отишма платформа бўйлаб момақалдироқ бўлиб, деярли чап кўзимга урилди. Бир нечта аёллар қичқиришди. Менинг орқамда баланд бўйли, кекса одам ерга йиқилди-гавкинг ему унинг елкасига урди. Кўпроқ қичқириқлар бор еди. Рихтер ўгирилиб станция томон югураётганда, у лугерини чиқариб, нишонга олди ва ўқ узди. Ўшанда у йўналишни ўзгартирди ва у буни ўтказиб юборди.
  
  
  Ursula ва полиция қаердалигини кўришга вақт йўқ еди. У рихтердан кейин станцияга югурди. Ичкарида юзлаб одамлар бор еди ва Рихтер улар орқали моҳирлик билан кўчага олиб борадиган узоқ ешикларга ўтди. Мен уни Вилгелминанинг чўнтагига солиб, тезликни оширдим. Одамлар туриб томоша қилишди, баъзилари еса йўлимиздан чиқиб кетишга ҳаракат қилишди. Рихтер аёлни оёғидан йиқитди ва юрди. Уники ҳали ҳам кучайиб борарди ва ешикларга етиб боргунча, у бир нечта зарбалар билан Егони тўхтатди.
  
  
  Рихтер полга қаттиқ урди, лекин бизни йўқотмади Mauser, бизнинг radio. У бошимни отиш учун ўгирилди, лекин мен уни қурол қўлимга тутдим ва итариб юбордим. Mauser катта хонада бўкирди ва ГАВК баланд шифтга урилди. Кўпроқ қичқириқлар ва қичқириқлар бор еди ва ўқ овозларидан узоқлашиш учун тиқилинч бор еди.
  
  
  Биз назоратни сақлашга ҳаракат қилиб, икки marta ағдарилдик. Бизнинг қўлларимиз қуролни ушлаб туриш учун курашди. У яна ўқ узди ва олд ойна синиб кетди. Унинг одамлари Рихтернинг квадрат юзига қўпол зарба беришмади ва унинг его кучи заифлашди. Унинг қўли тез бурилиб сифатида mauser Его қўллари бўйлаб чиқиб тушди.
  
  
  Рихтер лаънатланган кулиб, мушт билан бошимга урди ва уланди. Қулоғим ёнида сиқилишни ҳис қилдим ва ерга йиқилдим. Шу пайт Рихтер ўрнидан турди ва Маусерга қўл чўзди.
  
  
  Мен унга яқинлашишимдан олдин у қуролини тортиб олди ва у менга ўгирилганда, юзида кичкина табассум пайдо бўлди. Маусерни бошимга қаратганида, у Гюгонинг кафтига ташланди. Аммо бизнинг қуролларимиз, стилеттоларимиз урилмади.
  
  
  "Ҳалтен сие! Генуг!"Бу Ursula еди.
  
  
  Рихтер мендан юз ўгирди ва Уеблининг орқасига емуни кўрсатган жуда ғамгин юзли Урсулани кўрди. Начнинг икки томонида оддий кийимдаги иккита Югославия махфий полициячиси бор еди. Уларнинг ҳар бирида Рихтерга ишора қилинган қисқа revolver бор еди.
  
  
  "Илтимос, қуролни қўйинг", деб буюрди урсуланинг ўнг томонида.
  
  
  Рихтер хўрсинди, маусерни ташлади ва менга қаради. "Жин урсин, тикувчи", деди у инглиз тилида оҳиста.
  
  
  Мен унинг олдига бордим ва унинг қўлидан радиони тортиб олдим. Югославлар менга бош ирғаб, Егонинг қўлларини ушладилар.
  
  
  "Биз бош қароргоҳнинг егоини ҳаракатлантиришдан олдин, биз қисқача сўроқ қилиш учун божхона постига олиб борамиз", деди Югославия Урсулага.
  
  
  У бу радиони у ердан олиб чиқиши керак еди. "Мен сумкамни олиш учун поездга боришим керак", дедим. "Мен қайтиб келаман."
  
  
  Менга ўша Югославия хат билан мурожаат қилди. "Йўқ, илтимос. Поезд кечиктирилади. Аввал биз билан келинг."
  
  
  У баҳслашишга мойил емас еди. "Окай," дедим, истамай хонага уларни қуйидаги.
  
  
  Бу жуда кичкина хона еди, фақат стул ва учта текис стул бор еди. Кўчага қараган битта дераза бор еди. Бу хом кўринарди.
  
  
  Биз хонага кирганимизда, Ursula иҳ билан бирга бўлишини даъво қилган Югославия билан гаплашди.
  
  
  "Оҳ, его сумкаси!"у хитоб қилди. "Бу платформада. Мен уни оламан."
  
  
  "Жуда яхши", деб рози бўлди милиционер.
  
  
  Ursula ендигина ғойиб бўлган ва ешикни орқасидан ёпаётган еди, Рихтер яна ҳаракат қила бошлади.
  
  
  Полициячилар ҳали ҳам Егонинг қўлларини ушлаб туришарди. Ҳали гапирмаган kishi мендан афсусланиб, радиони олди ва Егони олдимиздаги стулга қўйди. Енди у бир жуфт кишан олиш учун кўйлагига қўл узатди, лекин Рихтер тўсатдан ва жуда зўравонлик билан бошқа Югославнинг қўлларидан ажралиб, тирсаги билан егосининг юзига урди. Полициячи орқага тисарилиб, полга қаттиқ йиқилди, Рихтер еса бошқасини менга қаратди. Еркак менга урилди ва мен уни ерга йиқилмаслиги учун унинг егосини ушлашим керак еди.
  
  
  Рихтер биринчи офицерни уриб, қуролига қўл чўзди. Мен вилгелминага етиб бордим, чунки мени урган одам мувозанатни тиклашга ҳаракат қилди. Кейин Рихтер бурунли revolver билан пайдо бўлди, орқасига ўгирилди ва мени отиб ташлади. Мен стул томон каптар, ва у ўтказиб юборилган.
  
  
  Устимга йиқилган полициячи енди қуролига қўл чўзаётган еди. Рихтер уни отиб, кўкрагига очиқ урди. Еркак оёққа турди ва тўсатдан зарба орқага сурилди. У деворга ёпди ва кейин полга оздирди сифатида Его кўзлари тўсатдан ўлим ажабланиб акс.
  
  
  Рихтер тезда стул атрофида айланиб, кетаётганда радиони ушлаб, дераза томон югурди. Унинг тезкор зарбаси унинг қопқоғига ўқ узди ва Егонинг елкасини ўтлатди. У ўгирилиб, оловни қайтарди. Кейин у бошқа полициячи унга қарата бошлаганини кўрди. У яна ўқ узди, одамнинг юзига урди ва полициячи унинг курсисига қаттиқ йиқилди. Кейин Рихтер ўгирилиб деразадан шўнғиди ва стаканни дўл билан парчалаб ташлади. У ғойиб бўлиб, мен яна уни отиб, лекин уни ўтказиб юборилган.
  
  
  Шу пайт Ursula ешикдан кириб келди.
  
  
  "У бизни йўқотди", дедим. "Келинглар."Уни, ешик миммо қизиқувчан муҳлисининг чиқиб сакраб олд ешиклар учун станция орқали бошчилигидаги. Ursula ҳақиқатан ҳам орқамда еди.
  
  
  Бинонинг иккала учига етиб борганида, Рихтер енди йўқлигини кўрди. У қора машинанинг кўчадан бир блок нарида тезлашаётганини кўрди, лекин бу Рихтерникими ёки йўқлигини билишнинг иложи йўқ еди.
  
  
  "Кейинги сафар мен уни кўрганимда, Жаноб Рихтер, - деди Ursula, - мен емунинг бошига ўқ қўйиб, кейинроқ саволлар бераман."
  
  
  Ўша пайтда у ўйлаши мумкин бўлган ягона нарса-Рихтер қочиб кетганида ушлаган radio еди. Менда бир лаҳза monitor бор еди, лекин енди у яна менга йўқолди. Балки абадий.
  
  
  Кейин мен уни есладим, Ева.
  
  
  
  
  Тўққизинчи боб.
  
  
  
  "Биз бир хил одамни қидирмоқдамиз", деди Урсуле унга.
  
  
  У орқаси билан вокзал ешигига шошилаётганимда, у менга савол билан қаради. "Нима демоқчисиз, Ник?"
  
  
  "Ҳозирда тушунтиришлар учун кўп вақт йўқ. Рихтер катта ўғирлик билан шуғулланади ва у менинг ҳукуматим учун коммунистларга сотиш учун жуда қимматли нарсани ўғирлаган. Шунинг учун у Orient Express-да еди."
  
  
  Станция бўйлаб югураётганимизда полиция сиреналарини ешитдим. Полиция Рихтерни ҳибсга олишга уринган хона атрофида оломон тўпланди. Ташқарида Orient Express кетишга тайёрланаётган еди.
  
  
  "Мен сизни бу ерда қолдираман, Ursula. Агар сиз ундан қочишингиз мумкин бўлса, менинг иштироким ҳақида полицияга ҳеч нарса айтманг. Обилиcев Венаc 28-даги Majestic меҳмонхонасида рўйхатдан ўтинг ва мен у ерда кейинроқ учрашаман. Айни пайтда, cалве-ни текширинг ва Рихтерни топишга ҳаракат қилинг. Агар сиз ҳали ҳам уни топсангиз, уни ушлашга уринманг, мени кутинг."
  
  
  "Сизни яна қачон кўраман?"у сўради. "Қаерга кетяпсиз, Ник? "
  
  
  "Поездда Рихтерни қаердан топишимизни айтадиган кимдир бор", дедим мен. "Шундай қилиб, мен бортга қайтаман. Умид қиламанки, бугун ёки ертага сизга қайтиб келаман."
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Бизнинг ишимиз бир муддат бирга бўлишимизга имкон беришидан хурсандман", деди у. "Сизни яна кўргунимча омад тилаймиз."
  
  
  "Сиз билан ҳам худди шундай", дедим мен.
  
  
  Поезд бошланганда у платформага етиб борди ва бортга сакраб тушди. Чиройли сарғиш Ursula қўл силкитди, мен ешик олдида турибман ва кейин forma кийган Югославия полициячиларига салом бериш учун ўгирилдим.
  
  
  Бир неча сония ичида поезд станцияни тарк етиб, Югославия қишлоғига қайтиб кетди. Белградда бўлганида, поезд шпалларнинг орқасида, енди поезддаги сўнгги машина бўлган овқат машинасига кирди. Бу мен Ева Шмидтни излашим керак бўлган бошқа жойни яратди ва мен уни шу ерда топдим. У ҳозиргина дастурхонига келганида нонушта қилишни буюрган еди.
  
  
  "Мен сизга ўқ қўйишим керак, шу ерда", дедим. "Аммо мен сизга сўнгги имкониятни бераман. Ўрнингдан тур ва купега бор. Унинг самимий сизники бўлади. Ва бу сафар фокуслар йўқ. Сиз охирги marta каби бир нарса ҳаракат, ва мен янада муҳокама ҳолда сизни ўлдириш оламан."
  
  
  У бир зум иккиланиб турди. Кейин у ўрнидан турди ва овқат машинаси йўлагидан пастга тушди. Мен уни тарк етдим
  
  
  бир нечта ҳисоб-китоблар официант учун столни кўради ва унинг орқасидан ергашади. Тез орада биз Воитуре 5-даги ее купе ешиги олдида турган едик.
  
  
  "Ичкарида", деб буюрдим.
  
  
  У ешикни очди. Биз ичкарига кирдик ва у ешикни орқамиздан қулфлаб қўйди. "Енди нимани билмоқчисиз?""Бу нима?"у тартлй сўради.
  
  
  "Севгилингизни қандай топиш мумкин".
  
  
  У қаттиқ жилмайиб, қора сочлари орасидан қўлини югурди. "Ҳозир бу жуда қийин бўлиши мумкин. Ханс тез орада савдосини якунлайди, кейин у жуда бой одамга айланади. У яна шахсини ўзгартиради ва уни таъқиб қилаётган аҳмоқлардан қочишда давом етади."У кулиб юборди. "Ва биз сизнинг ҳукуматингизга буларнинг барчаси учун миннатдорчилик билдирамиз."
  
  
  У кулишни ва аҳмоқни чақиришни ёқтирмасди. "Сизда омадингизни синаб кўришнинг бир усули бор", деди отаси. "Рихтер Белградда қаерда?"
  
  
  Момо ҳаво жилмайиб қўйди. Мен у билан гаплашаётганимда у ечинишни бошлади. Мен у нима кутаётганини билмасдим, лекин тез орада у шимидан ва сутенидан чиқиб кетди. Наҳ пишган тўлиқ рақамга ега еди.
  
  
  "Агар мен сизга бу маълумотни берсам, сизнинг ишингиз билан боғлиқ қийинчиликни қабул қиламан", деди у менга.
  
  
  У сутенини ечиб, кўкрагини очиб, менга тикилди.
  
  
  "Сиз менга Топcон штаб-квартираси қаерда еканлигини айтиб бериш учун етарлича меҳрибон бўлишингиз мумкин", деди Салом унга оқ тиззасидан қора дантелли пантиесни тортиб олишини томоша қилиб. У бошқа кўплаб аёллар сингари мени жинсий алоқа билан чалғитишга ҳаракат қилди.
  
  
  "Еҳтимол, биз қандайдир муроса қилишимиз мумкин", деди у менга бутунлай яланғоч ҳолда. У менинг олдимга келиб, кўкраклари билан тегди.
  
  
  "Муроса нима?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  У менга бир оз ёпишиб олди. "Сиз истаган барча маълумотлардан камроқ нарсани ҳал қиласиз ва мен сизга кичик совға бераман."У тилини секин лаблари устига югурди.
  
  
  "Мен ҳали ҳам совғани олишим мумкин", деб еслатди Ей, кестириб, мен томон ҳаракатланаётганини ҳис қилиб.
  
  
  "ҳа. Лекин бу бир хил бўлмайди, шундай емасми? Бу умуман бир хил емас."
  
  
  У рта бурчагини ҳаракатга келтирди. У яхши еди. У ва Рихтер ажойиб жамоа туздилар. Еҳтимол, у буни бошқа Топcон миссияларида ишлатган. "Агар мен муросага келишга тайёр бўлсам, менга қандай маълумот берасиз?"
  
  
  У кестириб, тажовузкорроқ ҳаракат қилди ва бу жаҳаннам каби чалғитди. "Мен сизга топcон штаб-квартираси залда қаердалигини айта олмайман, чунки билмайман. Рихтер мени у ерга олиб бормайди. Аммо мен сизга айтаманки, у Белграддаги Excelsior меҳмонхонасида Милош шаҳзодаси 5-да рўйхатдан ўтмоқда. Уники, мен сизга айтаман, чунки у узоқ вақт у ерда бўлмайди ва сиз барибир его топа олмайсиз."
  
  
  Унинг кестириб, менга яқинлашди. Иҳ унинг атрофида қўлларини ўралган ва унинг юмшоқ гўшти менинг алоқада ҳаракат ҳис. Ее бошқа қўли билан унинг иягидан ушлаб, уни яқин тортди ва лабларидан қаттиқ ўпди. У нафасини ушлаб, кўзлари бўртиб чиқди. Кейин унинг кўзларида чалкашлик ва умидсизлик пайдо бўлди. Бир лаҳза олдин у вазиятни назорат қилар еди, у ҳаракатни бошқарар еди, лекин тўсатдан у бу назоратни йўқотди.
  
  
  Унинг ияги қўйиб юбормасди. Его уни қаттиқроқ ушлади. "Сиз ёлғон гапиряпсиз, азизим", деб туриб олдим.
  
  
  Чалкашлик қўрқувга айланди. "Тоза..."
  
  
  "Ҳа, ҳа. Мен буни сизнинг кўзингизда кўраман."У иягини қўйиб юборди, лекин уни бошқа қўли билан яқин тутди. Кейин у кўйлаги ичига кириб, Вилгелминани тортиб олди. У уни чап кўкрагига яқин тутиб, юмшоқ гўштга ботирди.
  
  
  "Бу аввалгидек емас", деди отаси. "Бу сафар сабрим тугади. Енди диққат билан тингланг. Мен Рихтер Белградда қаерда яширинганини, менга айтасизми ёки йўқми, билиб оламан. Ҳақиқатан ҳам ишларни бироз қийинлаштириш учун ўлишни хоҳлайсизми? мен учунми?"
  
  
  У илгари кўрсатган қўрқув енди унинг кўзига қайтди. Мен у менинг айтганларим ҳақида ўйлаётганини айтишим мумкин еди. У кўкрагига ёпишган қуролга қаради ва кейин кўзимга қаради.
  
  
  "Сава меҳмонхонаси", деди у оҳиста.
  
  
  Унинг юзига қаради ва у ишонди. Савва меҳмонхонаси Рихтер танлаган жой еди-кичик ва хусусий.
  
  
  "Ва Топcон штаб-квартираси Лозаннадаги залда, шундай емасми?"
  
  
  У менга тез қаради, кейин узоқда. Кичкина қурол уни кўкрагига қаттиқроқ босди. У нафас олди.
  
  
  "Ҳа", деди у тезда. "Аммо ростини айцам, манзилни билмайман."
  
  
  У қуролни олиб, уни ушлаб олди. "Мен сизга ишонаман", дедим. "Ва енди мен сизни ташлаб, кейинги станциядан тушишим керак."
  
  
  У мендан узоқлашмади. "Мен таклиф қилган шартноманинг бошқа қисмини қабул қилишни хоҳламайсизми?"
  
  
  У қўлларини сонларидан пастга югурди ва лабларидан ўпди. У менга оч туюлди. Лекин хаёлимда яна бир нарса бор еди. У ўгирилиб, унинг шарфини купе деворидан олди.
  
  
  "Мен уни севишимни биламан", дедим. "Лекин у завқ олдин бизнес қўйиш керак, камида баъзан."
  
  
  У рўмолни юзига тутди ва у унга савол билан қаради. Кейин у салом унинг его тортди, оғиз ва уни қайтариб боғлаб. У тўсатдан буришишни, муштлашни ва шарф орқали бўғиқ товушларни чиқаришни бошлади. У яланғоч танасини ушлаб, уни кўтариб, каравотга олиб борди ва ерга ташлади. Мен унинг кўзларида бир лаҳзага кутилган кўринишни кўрдим деб ўйладим, лекин уни ўз камарлари ва кийимлари билан карёлага боғладим. Бир лаҳзадан сўнг, у каравотда чиқиб ястаниб ва диққат менга тикилиб еди.
  
  
  "Болгария билан чегарани кесиб ўтмасангиз, ешигингизни тепиш учун кондуктор ёки юк ташувчи керак бўлмайди", деди ери. "Ва бу жуда кеч. Ўшанда мен Сава меҳмонхонасига етиб бораман."
  
  
  Унинг кўзларида нафрат чақнади ва у рўмоли орқали немис тилида нимадир ғўлдиради.
  
  
  "Боғланишдан хавотир олманг", деди отаси жилмайиб. "Фақат менинг алтернативам ҳақида ўйлашга ҳаракат қилинг."
  
  
  У уни яланғоч ҳолда боғлаб қўйди ва купе ешигини орқасига қулфлаб қўйди. Кейин кичкина юкимни олиш учун Воитуре 7 ва менинг бўлинмамга бордим. У кейинги бекатда тушишга тайёр еди, бу тез орада ҳуштак чалди.
  
  
  Енди у Югославия полицияси уни қидираётган бўлса ҳам, Рихтер Сава меҳмонхонасига кетган деган умидда Белградга қайтиши керак еди. У ҳали ҳам radio бор еди, агар мен топиш учун зарур бўлган.
  
  
  
  
  Ўнинчи боб.
  
  
  
  Белграддаги Марказий вокзалга иккинчи тоифали поездда қайтиб келганимда тушга яқин еди. Мен Сараевоска кўчасидан Кнез Михайла булварига таксида тушдим, таъсирчан Миллий музейдан ўтдим, бизни таъқиб қилмаслигимизга ишонч ҳосил қилиш учун бир неча бурилиш қилдим ва кейин Обиличев Венаc кўчасидаги улуғвор меҳмонхонага йўл олдим. Ursula мени кўрганидан жуда хурсанд еди.
  
  
  "Оҳ, Ник!"у хонасига кирганимда юмшоқ қўлларини бўйнимга ўраб, деди. "Унинг тагликлари полда. Жаҳаннам қаерда едингиз, тикувчи? "
  
  
  "Мен тугалланмаган бизнес билан шуғулланишим керак еди. Сизни бу ёвуз коммунистик пойтахтда ёлғиз қолдираман деб ўйламаган едингиз, шундай емасми?"
  
  
  У ешикни орқамдан ёпди. Мен унинг жуда оқланган хонада камтарона нархда қолаётганини ва наҳ кўчанинг чиройли кўринишига ега еканлигини пайқадим. Аммо енди у фақат Ханс Рихтер ҳақида ўйлаши мумкин еди.
  
  
  "Сиз бирор нарса ўргандингизми?"у сўради.
  
  
  У унга сигарет тутатди ва унга сигарет таклиф қилди, лекин у рад етди. У енди наҳга жиддий қаради. У жуда таранг еди. "Менимча, Рихтер қаерда яширинганини биламан", деди отаси. "Агар у ваҳимага тушиб, шаҳар атрофида югурмаса."
  
  
  "Бу яқин жойда борми?"
  
  
  У сигаретасини узоқ тортиб олди ва уни бир зум ушлаб турди. "Ҳа, бу ердан унчалик узоқ емас."
  
  
  "Қаерда? Ҳаммаси?"
  
  
  У гапиришдан олдин бир лаҳза урсуланинг юзини ўрганиб чиқди. Бу ерда monitor ҳақида гапириш учун яхши вақт туюлди. У буни айтиши ёки уни романдан бутунлай чиқариб ташлаши керак еди ва охирги variant адолатли кўринмади.
  
  
  "Ҳа меҳмонхона", дедим секин.
  
  
  "Қайси по?"У тунги столда телефонга борди. "Мен полицияга қўнғироқ қиламан ва улар бизни у ерда кутиб олишади."
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Йўқ, Ursula."
  
  
  У менга чиройли мовий кўзларида ҳайрат билан қаради. Кейин у телефонни қайтариб олди. "Нега емас?"
  
  
  "Ursula, - дедим мен, - мен сиз билан гаплашаман. Рихтер Ғарб хавфсизлиги учун муҳим бўлган Ақш қурилмаси бўлган Британия ҳукуматидан електрон қурилмани ўғирлаган. Унинг ёнида бу қурилма бор. У чиқиб кетди камида у бор еди, деразадан Марказий станция атрофида."
  
  
  У бир лаҳза еслади. "Radio?"у сўради.
  
  
  "Ҳа, radio. Унинг ичида яширинган қурилма борлигига амин."
  
  
  "Шунинг учун у ўзи билан поездда radio олиб юрган."
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "Ҳозир мен бунга ишонаман. Енди Югославия полицияси Егони ғарбий Германияга ҳарбий жиноятлар учун судга топширишдан хурсанд бўлади. Коммунистлар, Агар улар учинчи Рейхдан одамни ушласалар, ҳар доим хурсанд бўлишади. Лекин менимча, улар менга електрон қурилмани қайтариш ҳақида тирноқли винтни бошқача кўришлари мумкинлигини тушунишингиз мумкин ."
  
  
  "Тушундим, Ник", деди у.
  
  
  "Мен Рихтерни его радиостансияларидан ажратишга ҳаракат қилдим, лекин муваффақиятга еришмадим", деб давом етди у. "Агар мен у ерда бўлганимда, менинг вазифам бажарилган бўлар еди. Енди мен бу радиони қайтариб олишим керак."
  
  
  "Аммо, Ник, мен Рихтерни полициясиз ҳибсга ололмайман", деди у менга. "Егони ҳукуматимиз ҳибсхонасига қўйиш жуда кўп бюрократияни талаб қилади. Полиция жалб қилиниши керак."
  
  
  "Тушундим", дедим. "Аммо есда тутингки, Ғарбий Германия дунёда ёлғиз.
  
  
  агар ушбу қурилма КГБ қўлига тушса, зарар кўрадиган мамлакатлар хизматлари. Аслида, унинг тахминига кўра, Рихтер қурилмаларни Белградда Россия ҳукуматига сотиш бўйича шартнома тузишни кутмоқда. Улар аллақачон шундай қилган бўлиши мумкин. Ҳар қандай ҳолатда ҳам, Ursula, уни ва Рихтер ва его учун менга вақт бериш сўраймиз, radio, биз Его ҳибсга ёрдам учун Югославс тавба олдин."
  
  
  У бир зум ўйлади. "Мен сизга Рихтерни ушлашга ёрдам бермоқчиман."
  
  
  "Ҳа, сиз мен билан келишингиз мумкин", деб рози бўлдим.
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Яхши, Ник. Мен полицияга қўнғироқ қилишдан олдин уни кутаман, лекин, албатта, уларнинг ўз фикрлари бўлиши мумкин. Менимча, уни ушбу меҳмонхонани томоша қилаётган одам кўрган. Улар менга тўлиқ ишонишмайди деб ўйлашим керак."
  
  
  "Бу мантиқий", дедим мен. "Ахир сиз яхши коммунист емассиз."
  
  
  У менга катта немис табассумини берди ва унинг кўк кўзлари чақнади. "Мен ҳатто яхши қиз емасман", деди у.
  
  
  "Мен бунга рози бўлмасдим."
  
  
  У ендигина душга чиққанлиги учун белига боғланган халат кийган еди. У халатни ечди ва унинг остига яланғоч еканлигини кўрсатиб, уни очиб қўйди. "Ўйлайманки, кийинганим маъқул", деди у.
  
  
  У hungrily унинг егри қаради. "Менимча."
  
  
  Халат полга йиқилди. У нигоҳини унинг бўртиб чиққан кўкраклари, ингичка бели ва сутли сонлари ва сонларини супуриб ташлашга рухсат берди. У поездда Евани еслади ва у Ева менда Ursula турини еркалаган ва тарбиялаган нарсани қўзғатганини билар еди.
  
  
  "Бошқа томондан, - деди у орамиздаги масофани ёпиш учун яқинлашиб," агар бизнинг халқимиз ҳозир бу меҳмонхонада бўлса, еҳтимол у ерда бироз кўпроқ бўлади."
  
  
  "Ўйлайманки," дедим.
  
  
  У қулоғимни тишлай бошлади. Ва мен унга мени ечинтиришга рухсат бердим.
  
  
  Ursula менда олов ёқди, бу тез орада назоратдан чиқиб кетишга ваъда берди. У унга қолган кийимларини ечишда ёрдам берди, кейин уни хонанинг нариги томонидаги катта икки кишилик каравотга олиб борди. Биз бирга ётдик ва мен билган кейинги нарса, у менинг олдимга еркак ўрнида келаётган еди.
  
  
  Унинг кўкраклари чиройли вертикал камарларда кўкрагимга осилган еди. У мени ялаш учун тушди ва кўкрагининг учлари кўкрагимга оҳиста ишқалаб, ҳўл лаблари билан юзим ва бўйнимни ўпди.
  
  
  У менинг ошқозон пастга кўчиб, секин мени ўпиб, ва олов менинг ноябр ёнди. Кейин у пастга тушди, енди чидай олмагунча тўла, илиқ лаблари билан жилмайиб қўйди.
  
  
  "Енди, сусткашми?"у сўради.
  
  
  "Енди", дедим хириллаб.
  
  
  Ее уни каравотга итариб юборди ва нафассиз ва сабрсиз ҳолда уни ўраб олди. Сутли сонлар ўрнидан туриб, мени ўраб олди ва биз боғланганимизда уларнинг орқамдан маҳкам қулфланганини ҳис қилганимни еслайман. Ёнғин вулқон холокостига айланди. Кейин биз авжига чиққанимизда ширин ҳидлар, чиройли товушлар ва иссиқ гўшт бор еди.
  
  
  Сава меҳмонхонасига қараганимда, нима учун Рихтер Егони танлаганини тушундим. Штатларда его енг яхши бурга тузоғи сифатида тасвирланган-ески шаҳар ҳудудида анча олдин бузилиши керак бўлган ески рамшаcкле биноси. Ташқаридаги белги шу қадар ескирган едики, сиз ҳатто меҳмонхона еканлигини билмасдан ҳам у орқали ўтишингиз мумкин еди. Бу раҳбарият ёқимсиз меҳмонлардан бошқа томонга қарайдиган жойга ўхшарди.
  
  
  Меҳмонхонада бор-йўғи йигирма хона бор еди ва стол ортидаги почта қутиларига жойлаштирилган калитлар сонидан у атиги ярим ўнтаси олинганини кўрди. Югославия ходими паспортларимизни кўришни сўрамаганида, шунчаки иҳ рақамларини олиб чиққанида ҳайрон бўлмадим. У фақат полицияни расмиятчилик сифатида ишонтиришга ҳаракат қиларди.
  
  
  Клера менинг юкимни олиш учун стул атрофида ҳаракатланаётганда, у яна почта қутиларига қаради ва уларни ёдлаб олди, бу маълум хоналар ишғол қилинганлигини кўрсатди. Кейин хизматчи билан зинадан кўтарилдик. Ешикни очиб, юкимни қўйганида, у емга маслаҳат берди.
  
  
  Клера кетаётганда коридорда ешик очилиб, Ханс Рихтер чиқди. Пешиндан кейин уни Ursula итариб юборди ва у кўздан яширинди. Бир лаҳзадан сўнг, мен бир қарашни ўғирладим ва Рихтер ва коридорда орқаси билан турган икки кишини кўрдим. Улар хонасидан ендигина чиқиб кетган бошқа одамни ташлаб кетмоқчи едилар. Бошқа одам Иван Лубянка.
  
  
  Кўринишидан, Рихтер Повкадаги Orient Express бўйлаб тушганида Лубянка томонидан бу ерга борган. Енди, Рихтер станциядаги бахциз ҳодиса туфайли бошқа яширин жой топганга ўхшаса-да, у руслар билан кузатув мосламаларини сотишни муҳокама қилиш учун Топcон агентлари бўлган бу одамлар билан бу ерга келди.
  
  
  Рихтер Несс radio емас. Балки у Кгбга ишонмагандир. У ва унинг ҳамроҳлари йўлакдан зинапояга тушишди, барбарлар еса ешикни ёпишди.
  
  
  У Урсулага ўгирилди. "Бу бизнинг халқимиз ва улар бизнинг дўстларимиз", дедим мен. "Уларга ергашинг ва қаерга боришларини кўринг. Ўлдирмасликка ҳаракат қилинг. Бу орада мен коридорда рус дўстимга ташриф буюраман. Мен сизни Majestic-да учда учратаман."Кутинг. бир соат ичида, кейин бу, ва агар мен келмасам, сиз ёлғизсиз."
  
  
  У қисқа, нозик бир лаҳза юзимга қаради. "Яхши, Ник."
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "Яқинда кўришгунча."
  
  
  "Ҳа."
  
  
  Ursula йўлак бўйлаб ғойиб бўлди, унинг ортидан Рихтер ва унинг одамлари.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг у Лубянка хонасининг ешигини тақиллатди. Қисқа паузадан сўнг стол ортидан Лубянканинг овози ешитилди. "Ҳа?"
  
  
  Унинг лаҳжалар ва овозларни тушуниши жуда яхши еди, айниқса мистлетонинг иҳ ни ешитиш қобилиятидан кейин, шунинг учун у томоғини тозалаб, Ханс Рихтерга ўхшаб овоз чиқаришга ҳаракат қилди.
  
  
  "Блучер", дедим.
  
  
  Luger уни тортиб олаётганда қулф кун давомида чертди. Ешик очилиб, Лубянканинг ҳайрон қолган юзи унга дуч келганида, Стал унинг хонага киришини кутмади. У ешикни қаттиқ тепиб, хонага кириб кетди. У лубянкани кўкрагига ва бошига урди ва Егони полга йиқитди.
  
  
  Лубянка қуролни бошлади, лекин его уни тўхтатди. "Ўнг бор совуқ."
  
  
  У лугерни емунинг бошига қаратганини кўриш учун ўгирилди. Кейин у у билан Уебли орасидаги масофага қаради ва бу хавфга лойиқ емас деб қарор қилди.
  
  
  "Бу яна сизсиз", деди у аччиқланиб.
  
  
  "Мен қўрқаман, чол. Яхши, тур. Ва стол устидаги ўйинчоғингиздан узоқроқ turing."
  
  
  Варварлар аста-секин кўтарилиб, уларнинг его таёқлари ва рталаридан қон томмоқда. Его лип аллақачон шишган. У ешик олдига борди ва КГБ офицерини доимий равишда кузатиб борди. Унинг кўзларида мен учун катта ёқтирмаслик бор еди.
  
  
  "Ва енди, - дедим мен, - сиз билан гаплашиш жуда ёқимли."
  
  
  "Бизда гаплашадиган ҳеч нарса йўқ", деди у жилмайиб.
  
  
  "Мен шундай деб ўйлайман."
  
  
  У хўрсинди ва қўлини ёноғидаги кесикка қўйди. "Математикадан нотўғри жойга келганингиздан қўрқаман."
  
  
  "Балки", дедим. "Агар шундай қилсам, ўзингизни жуда ёмон ҳис қиласиз."У менга ушбу илованинг таъсирини келганида унинг юзига қаради.
  
  
  "Биз ҳали келишувга еришмадик", деди у менга. "Шунинг учун менда сиз излаётган нарса йўқ."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Агар Рихтерда ҳали ҳам мавжуд бўлса, уни қаерда сақлайди?"
  
  
  "Richter?"
  
  
  "Назорат учун узр. Сиз учун у Блучернинг Ҳорстидир."
  
  
  Барбарлар бир зум ўйлашди. "Мен ҳар бир sport залида қаерда, ҳеч йўқ екан. У жуда яширин ва қочқин."
  
  
  "Еҳтимол, у сизга ишонмайди, барбарлар", дедим мен унга озгина его кучайишини бериб.
  
  
  У менга қаради. "Мен емуга ҳам ишонмайман."
  
  
  Менинг рта бурчак кўчиб. Икки ёқимсиз одамни бошқаси билан алдашга уринаётганини кўриш менга ҳар доим бир оз завқ бағишлади. "Хўш, бир нарса аниқ, Лубянка. Сиз улар билан қаерда боғланишни биласиз. Ва у, буни менга айтишингизни истайман."
  
  
  Лубянка тўшакка кўчиб ўтди. У Лугерни унга қаратиб, уни диққат билан кузатиб турарди. "У менга қаерда турганини айтмади", деди у секин.
  
  
  "Сиз ёлғон гапиряпсиз, Лубянка. Ва сиз бошига 9мм қарайман оласиз."Уни ялаб олдига келди. "Менга ҳақиқат керак ва мен буни ҳозир хоҳлайман. Рихтерни қаердан топсам бўлади?"
  
  
  Лубянканинг кўзлари бирдан текис ва умидсиз бўлиб қолди. Ажабланарлиси шундаки, у каравотдан катта ёстиқни олди ва олдига қўйиб, менга юзланди. У нима қилаётганини билмас еди, шунинг учун ҳеч қандай имкониятдан фойдаланмади. У отиб ташланди ва Luger кичкина хонада портлади.
  
  
  ГАВК қалин ёстиққа кириб, Лубянканинг кўкрагига етиб бормади. Бу орада, ваҳшийлар ҳали ҳам орамизда ёстиқни ушлаб туришди. Мен нишонга олдим ва яна унинг бошига ўқ уздим ва у тепамга йиқилиб тушганида зарбам нишонни озгина ўтказиб юборди.
  
  
  Лубянка тўппонча билан қўлимга урди ва қаттиқ урди, лекин у барибир қуролни ушлаб турди. Енди ёстиқ йўқ еди ва Варвара қўлимни икки қўли билан қаттиқ бураётган еди. Биз деворга урдик ва у қуролини йўқотди.
  
  
  Кейин иккаламиз ҳам жанг қилишга уриниб, полга силжидик. Мен уни Лубянканинг аллақачон қонга ботган юзига муштладим ва у мендан узоқлашишдан олдин зарбани қайтаришга муваффақ бўлди. Кейин у ёнидаги столда турган Уеблига қўл узатди.
  
  
  У қуролни унга етиб боргунча ушлаб олди, лекин ўқ отиш учун ўз вақтида тетикка етиб боролмади. Мен унга яқинлашганимда, у уларни қийнаётган еди, масалан, оғир бочка билан бошимга урди.
  
  
  Уни инилти, дераза тушди. Кейин Лубианке оёққа турди ва менга яна бир Уебли қилди, лекин мен Егонинг қурол қўлини ушлаб, ўқ отишдан олдин уни тортиб олишга куч топдим. У менинг миммонимни соғинди ва у билан деразани синдирди.
  
  
  Shisha баланд синган ва унга сифатида менга ёғдирдик, орқасига ўгирилиб Лубянка жасади ташқарига учиб томоша-у нарса қатнашди учун ҳаракат қилиб его қўллари кенг тарқалди қилинди.
  
  
  Лубянканинг қулаши пайтида қисқа сукунат бор еди, кейин мен унинг қичқириғини ешитдим. У синган ойнадан егилиб, унинг иккинчи қаватдаги балконга урилганини кўрди. У темир коркулук пикетлари билан михланган, юзи юқорига, кўзлари очилган ва иккита пикет кўкраги ва ҳаётининг егоидан чиқиб кетган.
  
  
  У ўзини танбеҳ қилди. Лубянка енди менга ҳеч нарса айтмайди. Вилгелминага қайтиб келгач, у тезда кичкина хонани тарк етди ва худди зинапоядан shaggy товушлар келаётгандек йўлак бўйлаб шошилди. Бу иҳ томонидан йўл қўймаслик еди, ким кўчага қайтиб хизмат зинадан пастга тушди.
  
  
  
  
  Ўн биринчи боб.
  
  
  
  "Бу жой. Рихтер бу ерга икки kishi билан борди", деди Ursula менга.
  
  
  Биз тор кўчада бир қоронғи ешик суқилиб, кўча бўйлаб ески биносида кечаси орқали ташқарига қараб. Ursula жуда хавотирда еди, лекин у буни кўрсатмасликка ҳаракат қилди.
  
  
  "Сизнингча, улар сизнинг уларга ергашганингизни пайқашган бўлиши мумкинми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Мен бундай деб ўйламайман", деди у.
  
  
  Кўчанинг нариги томонидаги уй кўп қаватли уй еди. Ursula менга иккинчи қаватдаги очиқ хонага кирганликларини айтди, аммо ўша пайтда у ерда тинчлик йўқ еди.
  
  
  "Хўш, у ерга борайлик ва қарайлик", деб таклиф қилдим.
  
  
  "Яхши, Ник."У Уебли учун ҳамёнига кирди .
  
  
  "Мени у ерда яхши қамраб олишингизни истайман", дедим. "Бу тузоқ бўлиши мумкин."
  
  
  "Сиз менга ишонишингиз мумкин, Ник."
  
  
  Рихтер ва Его одамлари деб ўйлаган хонага етиб борганимизда, у бўш еди. Ери еҳтиёткорлик билан қурол кўтариб кириб келди, лекин у ерда ҳеч ким йўқ еди.
  
  
  "Киринг", деди Ursula унга.
  
  
  У менга қўшилди, ешикни ёпди ва атрофга қаради. Бу махсус ҳаммом билан катта хона еди. Бўёқ деворларни қириб ташлади ва санитария-тесисат антиқа кўринарди. Бурчакда қўпол каравот, чандиқли ёғоч стул ва ён томонида бир нечта текис стуллар бор еди.
  
  
  "Қаердадир", деб изоҳ берди у. Luger уни яна ғилофига туширди. У карёла томон юрди. Яқинда кимдир унинг устида ётганга ўхшарди.
  
  
  "Ҳеч қандай юк ёки ҳеч нарса йўқ", деди Ursula. "Биз аллақачон егоимизни йўқотган бўлишимиз мумкин."
  
  
  "Келинг, атрофга қарайлик", дедим.
  
  
  Биз бу жойни қисмларга ажратдик. Рихтернинг у ерда еканлиги ҳақида далиллар бор еди - Егонинг севимли сигаретларидан бирининг думбаси; бир shisha шароб, деярли бўш; ва ахлат қутисига его поезд чиптасини ташлади, у бу хонага қайтишини кўрсатадиган ҳеч нарса топмади. Дарҳақиқат, барча далиллар уни абадий ортда қолдиришига ишора қилди.
  
  
  "Енди нима қиламиз?"Ursula сўради.
  
  
  "Билмайман", деди отаси. У ҳаммомга қайтиб, секин атрофга қаради. Менга хонада биз сезмаган жой бордек туюлди. У яна бўш дори кабинетига қаради.
  
  
  Кейин ҳаммомга бордим. Топ нен еди. У қопқоғини кўтариб, ҳавзага қаради.
  
  
  У ерда мен тоза сувда сузаётган ҳўл, ғижимланган қоғозни кўрдим.
  
  
  У уни овлаб, унга қаради. Бу шунчаки йиртилган ва унутиш учун юборилган каттароқ бўлакдан олинган қоғоз еди, лекин нен бир нечта қўлда ёзилган хатларга ега еди.
  
  
  "Менда нимадир бор", дедим.
  
  
  Ursula келиб елкамга қаради. "Бу нима?"
  
  
  "Рихтер ҳожатхонада ундан халос бўлишга ҳаракат қилганга ўхшайди. Бу ҳарфлар нима еканлигини аниқлай оласизми?"
  
  
  У унга қаради. "Бу Рихтернинг қўлёзмаси", деди у. У нотани бироз бураб, жилмайиб қўйди. Бу Сербо-хорват тилида ёзилганга ўхшайди, Ник. Еҳтимол, асосий сўз "миллий"дир. Ва яна бир ҳарф, бошқа сўзнинг бошланиши ."
  
  
  У унга кўз қисиб қўйди: "Миллий. Лекин иккинчи сўз нима?"
  
  
  "М-У-С-Музейи, Миллий Музей".
  
  
  Унинг кўзлари Наҳ учун darted. "Музей. Ненинг шкафи борми?"
  
  
  "Мен шундай деб ўйлайман", деди у.
  
  
  "Рихтер музейдан учрашув учун фойдаланиш учун ҳеч қандай сабаб бўлмайди", дедим мен. "Биз биламизки, у аллақачон Лубянка билан Сава меҳмонхонасида ва еҳтимол шу ерда учрашган."
  
  
  "Бу ҳақиқат", деди Ursula, лекин у менга ергашмади.
  
  
  "Айтайлик, сиз ушбу радиони бир неча кун сақлаш учун бирон жойга қўйишингиз мумкин. Сиз Марказий вокзалда ёки аеропортда багаж омборидан фойдалана олмайсиз, чунки у ердаги полиция сизни кузатмоқда. Лекин нима учун музей каби жамоат жойида овқатланиш камерасидан фойдаланмаслик керак? "
  
  
  "Аммо нарсалар бор, фақат бир мунча вақт қолди
  
  
  
  "Меҳмонлар музейда екан", деб еслатди Ursula.
  
  
  У бу ҳақда бир зум ўйлади. "Улар бу нарсани бир неча кун ушлаб, егасининг қайтиб келишини кутишарди. Аммо, еҳтимол, Рихтер бу имкониятга таянишни хоҳламаган. У радиони музейда қолдирган бўлиши мумкин ва кейин уларга қўнғироқ қилиб, кетганида уни олишни унутганлигини айтиши мумкин. У радиони йигирма тўрт ёки қирқ саккиз соат ичида қабул қилишга ваъда берган бўлар еди. Шунда его Егони сақлаб қолиш учун қўшимча ғамхўрлик қилганига амин бўлади."
  
  
  "Бу яхши назария, Ник. Кейин текширишга арзийди."
  
  
  "Биз ерталаб музейда бўламиз", дедим мен. "Агар Рихтер бугун кечқурун Лубянка ҳақида билиб қолса, у Белградни дарҳол тарк етишга қарор қилади, аммо бу радиосиз емас. Агар у Егони музейда яширса, биз уни ўша ерда мағлуб етишимиз мумкин еди. Бу бизнинг ему билан боғланиш учун сўнгги имкониятимиз бўлиши мумкин."
  
  
  "Бу орада, - деди у, - сиз бироз дам олишингиз керак. Мажестиcда айниқса қулай хонам бор."
  
  
  "Бу яхши таклиф", дедим мен.
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ертаси куни ерталаб очилганда биз Миллий музейда едик. Белградда баҳорнинг қуёшли куни еди. Parque Cаламегдандаги баланд дарахтларнинг ёрқин яшил куртаклари бор еди. Гидрофоил қайиқлари Дунайнинг тинч сувларида сузиб юришди ва гавжум transport қандайдир нотинч бўлиб туюлди. Аммо музейнинг ўзи тиниқ тонгда қаттиқ ва кулранг еди, бу Ursula ва мен бу ерга ўйин-кулги учун келмаганимизни еслатади.
  
  
  Ичкарида его қалин деворларнинг нариги томонидаги қуёшли тонг билан кескин фарқ қиладиган баланд шифтлар ва стерил shisha витриналар бор еди. Биз тезда ечиниш хонасини топдик. Хизматчи Югославия ҳали ҳам ҳушёр еди.
  
  
  "Хайрли тонг", его уни кутиб олди. "Бизнинг бошқа йигитимиз бу ерда кўчма radio қолдирди ва у билан его олишни унутди. У бизни его олиш учун юборди."У енг яхши немис аксенти билан гапирди.
  
  
  У бошини тирнади. "Radio? Бу нима?"
  
  
  Мен у билан Сербо-хорват тилида гаплашишга қарор қилдим. "Radio. У камарига нима кияди."
  
  
  "Оҳ", деди у. У кичкина хонанинг бурчагига юрди ва мен жавонга етиб борганимда нафасимни ушлаб турдим. У Рихтернинг радиосини тортиб олди. "Менда бу ерда швейцариялик Блучер исмли одам қолдирган один бор."
  
  
  "Ҳа", дедим Урсулага қараб. "Овоз бериш ҳаммаси. Horst Блучер - тўлиқ исми."
  
  
  У Миссга қаради. "ҳа. Сизда бирон бир идентификация борми, Жаноб Блучер?"Мен сизнинг юзингизни еслай олмайман."
  
  
  У сабрсизлигини ушлаб турди. Агар керак бўлса, мен аллақачон радиони куч билан олишга қарор қилдим. "Мен Блучернинг Horst емасман", деди у атайлаб. "Биз унга radio талаб қилиш учун келган его дўстлармиз."
  
  
  "А. Хўш, Жаноб Блучер ўзи келиши керак еди, биласизми. Бу қоида."
  
  
  "Ҳа, албатта", дедим. "Аммо Жаноб Блучер касал ва радиога кела олмайди. Умид қиламизки, сиз тушунасиз. Агар сиз бизга емуга етказиш учун расия берсангиз, сиз емуга катта яхшилик қиласиз."
  
  
  У менга, кейин Урсулага шубҳали қаради. "У сизга квитансия бердими?"
  
  
  Енди Ursula рол ўйнади. "Оҳ, азизим! У кетишдан олдин Бланни очиқчасига олишимиз кераклигини айтди. Аммо у Егони днга беришни унутди. У жуда касал."Кейин у сеҳрни фаоллаштирди. "Умид қиламанки, сиз хатони батафсил тушунтирмайсиз. Жаноб Блучернинг таc меҳмонхонаси бу ерда бўлганида чиройли Югославия мусиқасини тинглайди."
  
  
  "Оҳ", деди еркак унинг совуқ мовий кўзларига қараб. "Хўш, мен буни тушунаман. Бу ерда сиз радиони олишингиз мумкин. Менда ўз егоимни бу ерда сақлаш учун аниқ сабаб бор."
  
  
  "Сизга катта раҳмат", деди ему унга.
  
  
  У мени еътиборсиз қолдирди ва радиони Урсулага узатди. "Дўстингизга Белградда қолишидан завқ олиши учун имкон қадар тезроқ тузалиб кетишини айтинг."
  
  
  "Раҳмат", деди Ursula.
  
  
  У радиони олди ва биз кийим алмаштириш хоналаридан чиқдик. Аммо бино атрофида айланиб юрганимда, менинг ғалабам қисқа умр кўрганини кўрдим. Икки kishi йўлакдаги йўлакдан чиқишди ва атрофда ҳеч ким йўқ еди. Уларнинг иккаласида ҳам қурол бор еди. Булар Рихтер билан илгари кўрган Топкондан келган икки kishi, Ursula ергашган одамлар еди.
  
  
  "Тўхтанг, илтимос", деб буюрди баланд бўйли.
  
  
  У оҳиста нола қилди. Яна бир неча дақиқа ва monitor меники бўлар еди. Жин урсин бу одамлар! Бу мен уни егалик иккинчи marta еди, фақат менинг его юз олинган бўлиши. Ursula мен каби хафа бўлмади. У radio қайта тикланганига қарамай, Рихтер билан алоқани узган еди ва енди бу одамлар ушбу алоқани тикладилар. У воқеаларнинг бу бурилишидан фойда олиш учун яшайдими, деб ўйларди.
  
  
  Бурни синган калта, тўртбурчак одам радиода автоматни силкитди. "Сизнинг халта билан бирга, орамизда қаватда radio қўйинг... -
  
  
  у менга қаради-ва сизнинг қуролингиз.
  
  
  "Кейин улардан узоқлашинг", деб буюрди баланд бўйли одам.
  
  
  Ursula менга қаради ва мен рози бўлиб бош ирғадим. Иккита қурол бизга ишора қилиб, баҳслашишга ўрин йўқ еди. У олдинга қадам ташлади ва ралки ва Уебли сумкасини полга узатди. Luger аста-секин уни дублетимдан тортиб олди ва уларга қарши ишлатиш учун ҳар қандай имкониятни қидирди, аммо енди иккала қурол ҳам кўкрагимга қаратилди. Luger уни radio ва унинг ҳамёни ёнидаги полга қўйди. Мен ҳали ҳам менинг енгини Ҳуго еди, мен его фойдаланиш оз имконият бор еди каби, лекин у туюларди.
  
  
  "Жуда яхши", деди баланд бўйли Топcон агенти. Унинг қора сочлари ва жуда нозик юзи бор еди. У олдинга қадам қўйган бошқа одамга ишора қилди, урсуланинг сумкасини очди ва Уеблини тортиб олди. У уни Вилгелминанинг кўйлаги чўнтагига ҳам солиб қўйди. Кейин у радиони олди.
  
  
  "Енди биз билан келинг", деди баланд бўйли одам.
  
  
  Ursula яна менга қаради. "Биз еркакнинг айтганини қилганимиз маъқул", деди ери.
  
  
  Биз бинонинг атрофида айланиб юрдик ва кулранг Фиат седанга жойлаштирдик. Ursula ва менга машинанинг орқасига ўтиришни айтишди. Узун бўйли одам рулга ўтирди ва бурни синган одам унинг ёнига ўтирди, қурол кўкрагимга ишора қилди.
  
  
  "Енди биз бир оз сайр қиламиз", деди қуролли одам менга катта мамнуният билан.
  
  
  Автомобил ерталабки трафикка кирди. Иккала орқа ешик ҳам махсус қулфлар билан қулфланганлигини кўрдим. Бу одамни қурол билан калтаклашга бўлган соф уриниш каби туюлди. Рихтер музокаралар тўхтовсиз давом етиши учун биздан қутулиш яхшироқ деб қарор қилганга ўхшайди. У шунча йил давомида қандай қилиб полиция ва ҳукумат агентларидан қочганини тушуна бошлади: у ақлли, самарали ва виждонсиз еди.
  
  
  Биз Белград атрофида кетаётган едик. Биз Бранкова Призрен булвари бўйлаб дарёга етгунимизча юрдик ва кейин жанубга Кара Дордевага бордик. Тез орада биз ўзимизни очиқ, тепаликли ҳудудда топдик.
  
  
  "Бизни қаерга олиб кетяпсиз?"Мен ниҳоят сўрадим.
  
  
  "Сиз буни тез орада билиб оласиз", деди синган бурун менга кескин жилмайиб. Его аксенти немис, баланд бўйли одам еса француз еди. Бу жуда космополит кийим еди, бу Топcон.
  
  
  Егонинг башорати тўғри еди. Ўн беш дақиқадан сўнг, бир нечта мамлакат йўлларини яхлитлашдан сўнг, биз танҳо мамлакат уйига келдик. Ҳайдовчи унинг олдида тўхтади ва чиқишимизни буюрди.
  
  
  Ursula ва мен Фиат орқали жўнадик. Унинг қаерда еканлигимизни билмас еди; у фақат шаҳарнинг жанубида еканлигимизни билар еди. Рихтернинг Белградни тарк етиши мантиқан тўғри еди, чунки полиция унга ғазабланиб шаҳарни тарашарди. Бугунги кунга қадар у жамоат транспортида саёҳат қила олмади. Қизиқ, у ҳали ҳам Лубянка ҳақида билармиди.
  
  
  "Ичкарида", деб буюрди баланд бўйли одам револверни кўтариб. Иккала қурол ҳам бизга яна ишора қилди. У буйруқларга амал қилди.
  
  
  Ичкарида уй ташқи томондан кўринадиганидан ҳам кичикроқ кўринарди. Аммо бу Рихтерга керак еди. Бир лаҳзадан сўнг, баланд бўйли ўқ отувчи его исмини чақиргандан сўнг, Рихтер ошхонадан хонага кирди.
  
  
  "Хўш, - деди у бизни кўрганида, - қандай ёқимли ажабланиб."У баланд бўйли одам стулга қўйган расияга қўл чўзди. "Сиз деярли тушундингиз, шундай емасми?"
  
  
  "Ҳозиргача ferret сиз биздан бир қадам олдинда едингиз", дедим мен. "Аммо сизнинг омадингиз абадий давом ета олмайди, Рихтер."
  
  
  Унинг егоси унинг ҳақиқий исмини ишлатганда, ёлланма аскарларнинг менга қандай қарашини кўрди. Кўринишидан, у уларга фақат Блучер сифатида танилган. Рихтер менга жилмайиб қўйди, кейин келиб, юзимга муштлади.
  
  
  Уники полга қаттиқ йиқилди. Ursula нафас олди ва яхшиликка суянди. Исо рта қон оқаётган еди. У Рихтерга қараб, ундан нафратланиб ётди. Агар унга қарши чиқиш имконим бўлса, бу нафрат мени бироз кўпроқ уринишга мажбур қилади.
  
  
  Ursula Рихтерга қаради. "Нацист қассоб!""Уни тўхтатинг!"у шивирлади.
  
  
  Рихтернинг юзи ғазабдан қизариб кетди. У унинг юзига қаттиқ урди ва у ёнимга йиқилди.
  
  
  Рихтер бизни олиб келган одамларга мурожаат қилди. "Уларни бу ерда ва у ерда кишанларга солинг."У ошхона ешигига бир қатор юпқа темир панжаралар қўшилган бўлинувчи деворга ва ён деворга ески темир радиаторга ишора қилди. "Шундай қилиб, улар ажралишди."
  
  
  Бурни синган одам урсуланинг иккала билагини радиаторга, баланд бўйли одам еса мени бўлимнинг ташқи устунига занжирбанд қилди. Менинг қўлларим орқамда еди ва ҳар бир билагимда кишан ва шпал атрофида боғловчи занжир бор еди. Мен туриш керак еди, ва Ursula радиаторга унинг орқа билан қаватда ўтириб еди.
  
  
  "Майли, бомба олиб келинг", деб буюрди Рихтер баланд бўйли қуролга. .
  
  
  Узун бўйли одам кичкина ётоқхонага ғойиб бўлди ва бир лаҳзадан кейин қувур бомбаси билан қайтиб келди. Биз жойлашган уйнинг ўлчамидаги иккита уйни портлатиш учун унга етарли динамит бириктирилган еди. Рихтер менга жилмайиб қаради, баланд бўйли одамнинг қўлларига бомба олиб, хонанинг марказидаги стулга қўйди. Ursula ва мен ўртасида тахминан ярим хона.
  
  
  "Andre бу нарсаларни жуда яхши билади", деди Рихтер бомба учун тетик бўлиб хизмат қиладиган соатни ўрнатаётганда. "Гавкинг, албатта, тоза бўлар еди, лекин у анча кучлироқ. Расмийлар сизнинг танангизни, кейин портлаш ва оловни аниқлай олишлари даргумон. Умид қиламанки, бу мисол сизга ергашиши мумкин бўлган ҳар бир кишига огоҳлантириш бўлиб хизмат қилади."
  
  
  "Менимча, бу фикрлашга олиб келади", дедим. Унинг диққат аллақачон ўрнатилган ва тик еди бомба қаради. Рихтер ҳақ еди. Агар бу нарса портлаган бўлса, кашф қилиш учун кўп нарса қолмайди.
  
  
  "Сиз исмини ҳақорат қилган одамларнинг қарамоғига берилмагунингизча, биз ҳеч қачон таслим бўлмаймиз", деди Ursula зўр овозда.
  
  
  Рихтер Начга қаради. "Мен сизни ҳақорат қилдимми?"Буларнинг барчаси содир бўлганда, сиз у ерда бўлишингизни истардим, Фраулеин. Учинчиси ҳеч қачон ўз мақсадларига еришиш учун ёлғиз менга боғлиқ емас еди. Ўшанда ҳаммамиз нацист едик. Биз мағлуб бўлганимизда, заифларнинг бир нечтаси ғазабланди, қолганлари бирдан фашистларга айланишди.
  
  
  "Сиз нацист ициз", деди Ursula.
  
  
  "Енди собиқ душманлар билан дўст бўлиш, социалистлар билан югуриш ва ески идеалларга хиёнат қилиш мода", деб давом етди у секин.
  
  
  "Ва нацистлар коммунистлар билан ишлашни якунлайдилар", унинг ему ОАВ хабарларини рад етди.
  
  
  У менга кескин қаради. "Бу бизнес, тоза ва содда. Унга ҳужум қилган ит каби ов қилишганда, мен одам сифатида шундай қилишим керак."
  
  
  "Бизни ўлдириш сизни қутқармайди, Ҳерр Рихтер!"деди Ursula баланд овозда. "Сизни ҳибсга олишади ва қилган ишингиз учун пул оласиз."
  
  
  У аччиқ жилмайиб қўйди. "Енди ишонч ҳосил қилиш учун йигирма дақиқадан камроқ вақтингиз бор."Жавобни кутмасдан, у ўз ёрдамчиларига мурожаат қилди. "Lamborghini ўчиринг. Биз Фиатни Cрвени Крстдаги Драгоман Пасс станцияларига олиб борамиз. У ерда поездга чиқиш хавфсиз бўлиши керак."
  
  
  "Ҳа, Ҳерр Блучер", деди баланд бўйли одам. Икки kishi ўгирилиб кўчага чиқишди.
  
  
  Қуролланганлар ташқарида машинага ўтиришганда, Рихтер менга ўгирилди. "Сиз менинг руслар билан келишувимни вақтинча тўхтатдингиз. Лекин фақат вақтинча. Бунинг учун енди сизга ҳаётингиз билан пул тўланади."
  
  
  Шундай қилиб, у Лубянка ҳақида билар еди.
  
  
  "Мен бу ердан кетганимда, мен нафақат саёҳат, фотосуратлар, мусиқа, сунъий йўлдош мониторингини сотиш бўйича музокараларни давом еттираман, аммо мен бир мунча вақт Бонн ҳукуматининг кузатувини олиб бораман. Кўряпсизми, ҳамма нарса одатдагидек ишлайди, мен учун жуда яхши ."У ешик томон юрди. Ташқарида Фиат двигатели ишга тушди. "Ауф wиедерсеҳен. Ёки мен шунчаки хайрлашишим керакми?"
  
  
  У ўгирилиб кетди. Бир лаҳзадан сўнг, Фиат узоқлашди ва улар асосий йўлга қайтганларида овоз аста-секин сўнди.
  
  
  Ursula ва мен иккаламиз ҳам шитирлаган бомбага, кейин иккинчисига қарадик. Ursula пастки лабини тишлаб, бошини чайқади. "Мен его билган заҳоти Рихтерни ўлдиришим керак еди."
  
  
  "Chill оут", дедим. "Бизда ўн беш дақиқадан кам вақт қолди. Бу чуқур мулоҳаза юритиш учун кўп вақт қолдирмайди."
  
  
  "Мен ҳаракат қила олмайман", деди Ursula кишанларини радиаторга уриб.
  
  
  "Дам олишга ҳаракат қилинг", деди унинг овози хотиржам. "Сизнинг ташвишингиз юқумли бўлиши мумкин ва мен бирор нарса ҳақида ўйлашим керак."
  
  
  Стол устидаги бомбанинг лаънатланган тиқилиши бизнинг юракларимиз охирги marta ураётгандек еди. У гўшакни қўйди ва орқамдаги панжараларга қаради. Мен боғланган бирини тортдим ва у егилиб, кейин орқага қайтди. У қошларини чимирди ва кишан занжирини барга ишқалади. У металл каби ўткир емас, юмшоқ овоз чиқарди. Ахир, барлар металлдан емас, балки қора темирга ўхшаб бўялган ёғоч атрофида еди. Кейин Гюго уни еслади. Улар Гюгони, менинг стилеттони топа олишмади.
  
  
  Умид кўкрагимда пуфлади ва ичакларимни янада қаттиқлаштирди. Мен унинг ўнг қўлини қимирлатдим, лекин ҳеч нарса содир бўлмади. Унинг ҳаракатларида қаттиқ чекланган еди. У Урсулага юзланиб, юпқа ёғоч панжарадан орқага суянди.
  
  
  "Нима қиляпсан, Ник?"
  
  
  "Ҳаётимизни сақлаб қолиш учун ҳаракат," мен тез деди. Гапиришга вақтим йўқ еди.
  
  
  Мен унинг қўлини яна қимирлатдим ва Гюго кафтимга сирғалиб тушди. Менинг грип мустаҳкам еди, шундай қилиб, мен пичоқ бўлиб. Билагини кескин буриш билан у Гюго пичоғининг ўткир четини яланг қўллари билан ёғоч устунга туширишга муваффақ бўлди. Бир новда уни кесиб ўтди ва мен пичоқнинг пичоғи ёғочга ботганини ҳис қилдим. Ёғоч қаттиқ еди, лекин пичоқ
  
  
  чизиқлар учун ингичка четига сургун қилинган. У пичоқ билан кичик, қатъий ҳаракатлар қилди ва бир нечта чиплар тушиб кетганини сезди.
  
  
  У Урсулага қаради. "Мен бу лаънатланган блокни бузишга ҳаракат қиляпман", деб тушунтирдим. Мен буни кўрмадим, териш қаттиқ. "Бу соат нечада?"
  
  
  "Ўн дақиқадан бир оз кўпроқ", деди Ursula теришни кўриш учун олдинга егилиб.
  
  
  "Исо", дедим, бу жуда узоқ бўлганидан ғазабландим.
  
  
  Мен уни кесиб ташладим. Бу бутун барни кесиш керак емас. Унинг егоси фақат заифлашиши керак. Заминда жуда кўп чиплар бор еди. У уни майдалашни тўхтатди ва барни қаттиқ тортди. Енгил ёриқ бор еди, лекин ўтин синмади. Қўл кишанлари енди билакларимга чуқур сингиб кетган еди. Мен уни яна бир оз кесиб ташладим, ниҳоят ёғочда чуқур ёриқни сездим. У билакларидаги босимга қарши ўзини тутди ва Урсулага қаради.
  
  
  "Вақт", дедим.
  
  
  "Олти м".
  
  
  У оёқларини остига қўйди ва бор кучи билан тортди. Ёғоч Брюс бўлиниб кетганда баланд ёриқ бор еди. У боши билан полга йиқилди ва деярли бомба билан стулга урилди.
  
  
  Менинг қўлларим ҳали ҳам орқамдан кишанланган еди, лекин унинг оёқлари билан курашди. У билакларидаги қонни сезди. Уни, бомба қараш стулда турди. Агар Рихтер уни таниган бўлса ва у мен бошлаяпман деб ўйлаган бўлса, у бомбани шундай жойлаштирган бўлар едики, еени кўтариш каби ҳар қандай мия чайқалиши уни муддатидан олдин қўзғатган бўлар еди. У симларни текшириш учун енгашди ва унинг ҳақлигини аниқлади. Мен бомбани ҳаракатлантирмасдан зарарсизлантиришим ёки Урсулани радиатордан озод қилишим керак еди.
  
  
  Бомба ўчирилиши керак еди, дақиқа қўли ярим соатни кўрсатди ва атиги тўрт дақиқа қолди. Кўп вақтим йўқ еди.
  
  
  "Биз сизни бу нарсадан халос қилишимиз керак", дедим мен Урсулага мурожаат қилиб. "Мен бомбани қимирлата олмайман."
  
  
  "Аммо қандай қилиб ўзимни озод қила оламан?""Бу нима?"у овозидан ваҳима қўзғашга ҳаракат қилиб, сўради.
  
  
  У егилиб, унинг металлга қандай илдиз отганини текширди. Уни озод қилишнинг ягона йўли бор еди, бу кишанларни очиш еди. Аммо, бу операция, ҳатто унинг қўллари олдида ушлаб турилган бўлса ҳам, бир нечта миналарни талаб қилади. Гюго уни шимининг орқа чўнтагига солиб қўйди; менга керак емас еди. Кейин у радиаторни диққат билан текширди.
  
  
  Радиаторни боғлайдиган подвал атрофидаги қувур ҳаммаси занглаган. Radiator йиллар давомида ишлатилмаганга ўхшарди. Бундан ташқари, радиаторни ёғоч полга маҳкамлаган плиталар ески ва заифлашган кўринарди.
  
  
  У орқага чекинди ва қисқа масофадан саҳнани ўрганиб чиқди. Radiator девордан тахминан 30 см масофада жойлаштирилган. Мен ўйлаган нарсалар учун жуда кўп жой бор еди. Унинг кўзлари radiator олдида очиқ еди ва Урсулага қаради.
  
  
  "Ўзингизни тортинг", дедим мен. "Мен бу нарсага қаттиқ зарба бераман."
  
  
  "Яхши, Ник", деди у.
  
  
  У соатига қаради. Икки дақиқа қолди. Оёғини кўтариб, ҳар бир қабилага егиб, батареяни ўнг оёғи билан урди.
  
  
  У уланганда металл ва ёғоч қулаб тушди ва Ursula радиаторга орқага ташланди. Мен унинг томоғида ўткир овоз чиқарганини ешитдим. Натижаларни кўриш учун қараганимда, полда занг уюмини топдим. Radiator қувурдан бутунлай ажралиб чиқди ва инграшга суянди. Егони полда ушлаб турган плиталар йиртилган еди, лекин уларга ҳали ҳам чириган ёғоч ёпиштирилган еди. Плиталар атрофидаги ҳали ҳам лангар ёнидаги ёғоч полга ёпишиб қолган еди, шунинг учун мен уни яна ташладим ва бутунлай қўйиб юбордим.
  
  
  Ursula кўкарган ва занг билан қопланган.
  
  
  "Қўрқаман, сиз бу нарсага ипингизни судраб боришингиз керак", деди отаси. "Тур. Тезда."
  
  
  У бир оқимни ўзи билан радиаторга судраб, оёқларига қадар курашди. Наҳ учун қийин еди, лекин наҳ жуда кўп адреналинга ега еди. У ёнбошлаб ҳаракат қилди, қўллари билан бошқа ипни ушлади ва радиаторни кестириб даражасига кўтарди. Уни, қаттиқ дискда соат қаради. Бир дақиқадан камроқ вақт қолди.
  
  
  Мен унга айтдим. "Ешикдан!"
  
  
  Ursula ҳали ҳам аккордеон шаклидаги катта металл бўлакка ёпишиб, очиқ ешик атрофида айланиб юрди. У деярли орқага юриб, унинг орқасидан ергашди.
  
  
  "Жуда тез boring", дедим. "Югурманг. Биз камида еллик Ярдга боришимиз керак. У ерга тешик қазаётганда."
  
  
  У буйруқларга бўйсунди, хириллади ва терлади. Бу жаҳаннам каби шарманда бўлди. Бир куни Ursula тиз чўкди ва унинг radiator ипи деярли йўқолди. "Ўрнингдан тур", деди у хотиржам овоз билан.
  
  
  У қилди. Бошимдаги соат менга атиги ўн беш сония борлигини айтди. Биз уйнинг ёнидаги даладаги саёз бўшлиққа тезда кўчиб ўтдик ва наҳ устига келдик. Биз ерга уришимиз билан, қулоқ соладиган портлаш содир бўлди.
  
  
  бизнинг орқамиздаги тинч кунни бузиш.
  
  
  Шок тўлқинлари қулоқларимга зарар етказди ва сочларимни юзимизга сочди. Кейин ахлоқсизлик ва қолдиқларнинг чигаллиги бизни урди. Атрофимизга катта, оғир логлар тушаётган еди. Бир лаҳзадан кейин ҳаммаси тугади ва биз уйга қарадик. Катта тутун булути осмонга кўтарилди ва коттеждан озгина қолган нарса ёниб кетди.
  
  
  "Оҳ, Худойим", деб хитоб қилди Ursula, еҳтимол radiator тўғри йиғилмаган бўлса, унга нима бўлишини тасаввур қилиб. Унинг сариқ сочлари таралган ва юзи ахлоқсизлик билан қопланган еди.
  
  
  "Биз омадли едик", дедим мен.
  
  
  Гюго уни ушлаб олди ва манжетларидаги қулфни йиғишни бошлаш учун Ursula радиаторининг охирига борди. Бу ўн дақиқадан кўпроқ вақтни олди. Ниҳоят бўш бўлганида, у узоқ вақт билакларини ишқалаб, чуқур нафас олди. Кейин у менинг Кишанларимни олиб ташлаш учун Гюго билан ишлашга кетди. Бу вақт бир хил миқдорда ҳақида Наҳ олди, унинг қўллари бепул билан. Билакларим кишан билан кесилган, аммо қон аллақачон яраларни қоплаган еди.
  
  
  "Енди нима, Ник?"Ursula сўради.
  
  
  "Биз ҳозир Елин-Рихтер довонига борамиз."
  
  
  "Улар биздан устунликка ега", деди у. "Ва бизда машина йўқ. Улар Lamborghini-дан баъзи қисмларни олишди."
  
  
  "Биламан", дедим мен уйнинг ташқарисидаги италян машинасига қараб. Его ойнасининг бир қисми парчаланиб кетди ва бўёқ портлашда бир томондан учиб кетди. "Аммо бизнинг халқимиз довонда Orient Express Кенгашига қайтаётганларини аниқ кўрсатди. У Болгария билан чегарани кесиб ўтган ҳолда топилган Димитровград. Шундай қилиб, биз Рихтер бор олади қачон Cрвени Крст олиш ҳақида ташвишланиб шарт емас, лекин поезд жўнаб кетади олдин. Агар биз асосий йўлдан тушиб, дарҳол машинани ушласак, бу мумкин."
  
  
  "Кейин кетайлик", деди Ursula.
  
  
  
  
  Ўн иккинчи боб.
  
  
  
  Бу йўлга ҳақиқий саёҳат еди. Ursula шикоят қилмади, лекин мен охирги йигирма тўрт соатлик зўриқиш унга зарар етказаётганини айтишим мумкин еди. Ёнаётган ёзги уйни тарк етганимиздан тахминан ярим соат ўтгач, биз мамлакатнинг ушбу қисми орқали ўтадиган ягона йўлга етиб бордик.
  
  
  "Бу жуда ёлғиз кўринади", деди Ursula.
  
  
  Ривненская йўли Дарё водийси бўйлаб кўз кўрганча икки томонга югурди, лекин унда машиналар йўқ еди. Бу шунчалик сокин едики, ҳар қандай transport ўтиб кетганига ишониш қийин еди.
  
  
  "Бу мени Рихтер ҳақида унутишга ва тинчлик ва осойишталикдан завқланишга мажбур қилади", дедим мен.
  
  
  "Ҳа," Ursula рози бўлди. У бориб, йўл четидаги ўтлоқли қирғоққа ўтирди ва у ўша ерда унга қўшилди.
  
  
  Ursula тирсакларини юқорига кўтариб, узун ўтга суянди. У кўзларини юмди ва яқин атрофдаги даладаги қушни тинглади. Бу юмшоқ, қуёшли баҳор куни, хушбўй ҳавода тасалли берувчи сеҳр еди. Яқин атрофда тераклар кластери пичирлади, дантелли шохларини безаб турган яшил куртаклар ва дарахтларни ҳаракатга келтирган шамол ҳам йўлга parallel равишда даладаги баланд ўтларни оҳиста қўзғатди. Бу агентни ўзига хос касбида нима қилаётганини қизиқтирган кун, жой ва компания еди.
  
  
  Урсуланинг калта қора юбкаси унинг белига тортилди ва мен у ерда жуда яхши кўринишда ётдим. Ётоқ хонаси севги қилиш учун ягона мукаммал жой емас, чунки мен бошқа бахтли кунларда кашф қилдим. Мен енг кутилмаган ҳолатларда енг зўр жойни топаман. Аммо ҳар қандай вақтда машинага умид қилганимизни ҳисобга олсак, бу имконият унчалик қулай емас еди.
  
  
  "Ник! Бу машина!"Ursula ишора қилди.
  
  
  Бу sedan, Citroen еди, бизга юқори тезликда яқинлашди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Мен буни тўхтатишга ҳаракат қиламан."У йўлга чиқди ва қўлларини кенг ёйда силкитди. Машина дарҳол секинлаша бошлади ва бир лаҳзадан сўнг ёнимиздаги йўл четига ағдарилди.
  
  
  Ичкарида чегарага кетаётган икки ёш италиялик бор еди.
  
  
  "Сиз Желин довонида Cрвени Крстга бормоқчимисиз?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  Уларнинг иккаласи ҳам узун сочли ингичка йигитлар еди. Ҳайдовчи Урсулага қаради ва Ем кўрганини ёқтиргандай туюлди. "Биз албатта Cрвени Крстга борамиз", деди у оғир урғу билан. "Илтимос, ўтиринг."
  
  
  Биз шундай қилдик ва машина катта йўлдан гумбурлади. Улар тез ҳайдашни ёқтиришларидан хурсанд бўлдим, чунки бизда кўп вақт йўқ еди. Дарҳақиқат, биз у ерга ўз вақтида етиб бориш имкониятини қўлдан бой берган бўлишимиз мумкин.
  
  
  Аввалига йигитлар Ursula билан ноз-карашма қилишди. Биз қолиш ва дам олиш учун коняк ва меҳмонхоналарни таклиф қилдик. Аммо улар Ursula гуруҳли жинсий алоқани ёқтирмаслигини кўриб, қачон емас, яна қуёшдан завқлана бошладилар. Биз Рихтер шубҳасиз кетаётган cрвени Крст тог ъ қишлоғига тушдан кейин соат иккилар атрофида етиб келдик. Италияликлар бизни темир йўл станциясига очиқ олиб боришди ва биз
  
  
  сафар учун самимий миннатдорчилик билдирди. Кейин Ursula билан мен ичкарига кирдим.
  
  
  Бу кичкина жой еди ва у Югославиядаги ушбу йўналишдаги аксарият станциялар сингари бутунлай кулранг кўринарди. Биз тезда кутиш хонасига қарадик ва Рихтер ва унинг иккита его қуллари йўқлигини кўрдик. Станция платформасига қараб, мен поезд узоқлашаётганини кўрдим.
  
  
  "Boring", деди Ursula унга.
  
  
  Биз тушганимизда, поезд аллақачон тезликни ошириб, платформанинг охирида еди. Бу Orient Express еди.
  
  
  "Тикувчи!"Мен унга айтдим.
  
  
  У бинолар оқимига, бир нечта машина ўтирган очиқ майдонга қаради ва Фиат Рихтер Белград яқинидаги қишлоқ уйи бўйлаб кетаётганини кўрди.
  
  
  "Қаранг", дедим. "Его машиналари. У бу поездда."
  
  
  У урсуланинг қўлидан ушлаб, платформадан машинага югураётганда уни тортди.
  
  
  "Биз нима қиляпмиз, Ник?"у биз югураётганимизда сўради.
  
  
  "Биз Белград қассобини оламиз", деди ери.
  
  
  Биз Фиатда тўхтадик ва у трекка қаради. Мен бу поездни ушлашим керак еди. Агар Рихтер Болгарияга етиб borsa, менинг его ва radio олиш имкониятим жуда нозик еди. У ерда у барча керакли КГБ ёрдамини олади.
  
  
  У паст sport машинасига сакраб тушди ва асбоблар панели остидаги симларни ушлаб олди. Поезд трекдаги бурилиш атрофида аста-секин ғойиб бўлди. Мен уни уладим, симларни уладим ва двигател ишлай бошлади.
  
  
  "Киринг ва кетайлик!"у Урсулага машинанинг шовқини устидан бақирди.
  
  
  Уники йўловчи ўриндиғида еди ва Ursula рулда еди.
  
  
  У Orient Express йўлнинг бурилиш атрофида қаерга ғойиб бўлганига ишора қилди.
  
  
  Унинг деди."Бу лаънати поездга ергашинг!"
  
  
  У менга бир сониягина қаради. Кейин машина бурчак атрофида учиб, автомагистралнинг ён томонига йўл олди.
  
  
  У олдинга қаради ва қишлоқ яқинидаги йўлнинг икки томонида тик қирғоқ бўлса-да, Агар Ursula етарлича яхши юра олса, тор sport автомобили учун жой борлигини кўрди.
  
  
  "Бу чорраҳада трекнинг нариги томонига ўтинг", деди Салом, биз чап ғилдиракларимизни шпалларга урганимизда. "Агар биз буни тушунсак, поезд ёнида бўлишни хоҳлайман."
  
  
  У мен айтганимни қилди салом, енди биз автомагистралнинг чап томонидамиз. Урсуланинг машинани бошқариш учун курашаётганда кўзлари катталашди. Ўнгдаги ғилдираклар остидаги дастгоҳлар машинани қаттиқ силкитди ва бошқа ғилдираклар остида тешиклар пайдо бўлди, аммо Ursula Фиатни йўлларнинг ён томонида ушлаб турди. Бир лаҳзадан кейин поезд яна кўринди ва биз унга яқинлашаётган едик.
  
  
  "Шошилинг", деб уни чақирди.
  
  
  Ursula газга қадам қўйди ва биз олдинга тезлашдик. Поезд атиги бир неча метр нарида еди. Бу бизнинг ёввойи саёҳатимизга нисбатан силлиқ силжиди. Биз зарбани урдик ва машина чапга бурилди. Бир лаҳзага биз қирғоқ бўйлаб юрамиз деб ўйладим. Аммо Ursula назорат учун курашди ва ниҳоят биз яна яхши йўл тутдик. Овқатланиш машинасининг орқа қисми енди йигирма фут атрофида еди. Фиата унга ешикни очди ва Урсулага қаради.
  
  
  "Мен бортга чиққанимда, шаҳарга қайтиб, мени бекатда кутинг. Агар у менга рухсат берса, Егони тириклайин олишга ҳаракат қиламан."
  
  
  У ғазабланиб бош ирғади, рулда унинг knuckles оқ. У Наҳга охирги marta қаради ва очиқ машина ташқарисидаги зинапояда турди. Биз поезднинг орқа платформасида турардик. Машинанинг очиқ ешиги бизни жуда яқинлашишимизга тўсқинлик қилди, лекин менга яна бир бош бошлаш керак еди.
  
  
  "Яланг!"Унинг салом, ревматизмда бақирди.
  
  
  Стансия вагони урилиб, бурилиб, поезддан узоқлашди. Кейин биз поезднинг қаршисида едик, очиқ ешик платформа тузилишига қарши жиринглади. Бу ҳозир ёки ҳеч қачон бўлмаган. Унинг шошилиб ерга тўрт оёқлари устидан сакраб, платформа қўрқинчли тутди, ва наҳ тутди. У ўзини платформага тортди ва панжара устига чиқди. Кейин у уни кўрди, орқасига қаради ва Ursula аллақачон машинани тормозлаётганини кўрди. Ай унга қўл силкитди ва у аста-секин кейинги чорраҳага кетаётганда фараларини чақнади.
  
  
  У кийимларини тўғрилаб, сочларини пешонасидан орқага сурди. У бизни, ўзини ёки Урсулани ўлдирмасдан бортга чиқди. Енди мен чегарага етмасдан олдин Ханс Рихтерни топишим керак еди.
  
  
  У овқат машинасига кириб, кечки овқатдан кейин ичишга келган бир неча кишининг юзларига диққат билан қаради. Уларнинг атрофида ҳеч ким Рихтер ёки его одам бўлмаган. У худди поездда кетаётгандек, машина атрофида бепарво ҳаракат қилди. Агар дирижёр мени чипта суяги билан тўхтатган бўлса, уни бортдаги его сотиб олиши мумкин еди - еҳтимол иккинчи даражали чипта, лекин мен бунга аҳамият бермадим, чунки мен дам олишни ва бу саёҳатдан завқланишни кутмаган едим.
  
  
  У аста-секин ухлаб ётган иккита машинадан ўтиб, бирон бир аломат қидирди
  
  
  Рихтер, лекин мен ҳеч нарса кўрмадим. Мен уни жамоат машиналарида ҳам кўрмадим. Поездда мен фақат бахтли саёҳатчиларнинг юзларини кўрдим. Агар Рихтер бортда бўлса, у хавфсиз ўйнади ва яширинди. Ему, еҳтимол, ўзлари ва халқ еголари учун бир ёки бир нечта уйқу бўлинмаларини олишга муваффақ бўлган ва улар Димитровграддаги Болгарияга ўтишни кутишмоқда.
  
  
  Бироқ, охирги поездда бўлгани каби, унинг Феррети улардан олган афзаллиги бор еди. Енди у Ханс Рихтернинг кимлигига амин еди ва унинг қандай кўринишини билар еди. Унинг егоси уни поезд кондукторларига тасвирлаб берган бўлиши мумкин.
  
  
  Менга юк ташувчини топиш учун ўн дақиқа вақт кетди, лекин мен топганимда у жуда фойдали бўлди.
  
  
  "Кўрай,-деди у Сербо-хорват тилида, - мен сиз тасвирлаган одам Cрвени Крстда ўтиришига ишонаман. Ҳа, мен уни ҳозир еслайман. Мен бу йигитнинг кейинги ухлаб ётган машинада бай 8 га кирганини кўрдим."
  
  
  Бир зум ўтгач, уни кесиб, бир кун учун тўхтади 8. У Вилгелминани тортди ва содир бўлиши мумкин бўлган ҳар қандай нарсага руҳан тайёрланди. У ўзига Ханс Рихтер бу сафар кетмоқчи емаслигини, бу поездни тирик қолдирмаслигини айтди. У бир зум ешикдан узоқлашди, ўнг оёғини кўтарди ва шафқацизларча тепди.
  
  
  Купе ешиги тақиллади ва у унга ергашди. Luger отишга тайёр еди. Унинг кун учун самимий қолди ва ички текширилган. У кимсасиз еди.
  
  
  У тезда кириб, ешикни орқасидан ёпди. Менинг тахминимча, Рихтер икки ёки ундан ортиқ қисқартиришни олди, шубҳасиз тўғри еди. Еҳтимол, у бошқа одамлар томонидан бировнинг номига бошқа купе сотиб олган ва еҳтимол у ҳозир очиқ бўлган ва кейинги ҳаракатини сунъий йўлдош мониторлари, фотосуратлар, мусиқаларни сотиш орқали режалаштирган.
  
  
  Мен атрофга қарадим. Багаж ёки radio йўқ еди, лекин ранзада кўйлаги бор еди. Бу Рихтер илгари бўлган менинг версиям.
  
  
  У бу ерда Егони кутиши ёки у ва его, одамлар қаерда яширинганлигини билишга ҳаракат қилиши мумкин еди. Мен каравотга ўгирилдим ва у радиони бирор жойга яширмаганига ишонч ҳосил қилиш учун қопқоқларни орқага тортдим. Мен куни юз ўгирди еди - да, мен бир қалам босинг ешитдим. У қайта Юкланган Лугерга етиб борганида овоз томон бурилди.
  
  
  Ешик олдида бурни синган Топcон агенти турарди ва унинг баланд бўйли ҳамроҳи shell унинг орқасида еди.
  
  
  Бурни синган одам қуролига қўл чўзди, лекин унинг егоси уни ўлдирди. Его Рука курткасида бўлганида, Вилгелминанинг хунук кичкина юзи аллақачон унинг ҳайрон бўлган юзига ишора қилар еди. Его баланд ўртоқ ҳатто уринмади.
  
  
  "Қўлингизни палтодан олинг. Еҳтиёт бўлинг", дедим.
  
  
  У қилди.
  
  
  "Енди иккалангиз ҳам ичкарига киринг."
  
  
  У икки қадам орқага чекиниб, купега кирди. У баланд бўйли одамга ешикни орқасидан ёпишни буюрди. У қилганида, у иккаласи томонидан еҳтиёткорлик билан қуролсизлантирилди.
  
  
  "Буни қандай қилдингиз?"Бузилган бурун:" қандай қилиб ёзги уйни айланиб чиқдингиз?"
  
  
  "Ҳечқиси йўқ", дедим мен иккаласини ҳам олдимда ушлаб. "Бизнинг Халқимиз Қаерда?"
  
  
  "Оҳ," баланд бўйли одам кулиб юборди. "Сиз нотўғри йўл тутдингиз, дўстим. У бу поездга ўтирмади."
  
  
  У мени ялаётган еди, ҳамма. Унинг его бошларига ёнбошлаб бир "Luger" билан урди ва ўсган. У хириллади ва купе деворига йиқилди.
  
  
  Мен ундан сўрадим."Яна ёлғон гапиришга ҳаракат қилмоқчимисиз?"
  
  
  Узун бўйли одам ҳайратда қолди ва ҳайратда қолди. Бошқаси у учун гапирди. "У бортда", деди у. "Аммо биз қаердалигини билмаймиз. Биз Егони поезднинг бошқа учида қолдирдик."
  
  
  "Бу бир кишилик бўлинма", дедим мен. "Сиз иккалангиз алоҳида бўлинма олдингизми?"
  
  
  Бурни синган одам иккиланиб турди ва баланд бўйли одам унга жилмайиб қаради. "Ҳа."
  
  
  "Рақам нима?"
  
  
  "Емуга айтманг!"баланд бўйли одам баланд овозда бақирди. Унинг егоси уни болдирига тепди ва у қичқирди.
  
  
  "Ҳаммаси яхшими?"Мен ундан бошқа нарсани сўрадим.
  
  
  "Бу кейинги бўлим", деди еркак оҳиста бош бармоғини деворга силкитиб.
  
  
  "Аҳмоқ!"баланд бўйли одам тишларини ғижирлатди.
  
  
  "Майли, биз борамиз", дедим мен. "Платформага. Чиқинг."
  
  
  Бурни синган kishi ешикни очди ва коридорга чиқди ва уни баланд бўйли ўғри итариб юборди. Коридорда ҳеч ким йўқ еди, Шунинг учун Luger уни қўйиб юбормади.
  
  
  "Кўчиб ўт", деб буюрдим, қуролни баланд бўйли одамнинг қовурғасига ҳайдаб.
  
  
  Бир лаҳзадан сўнг биз машиналар орасидаги платформаларга етиб бордик. Уники уларнинг орқасида туриб, Лугерни ушлаб турарди. "Яхши, сакраш", деб буюрдим.
  
  
  Улар менга диққат билан қарашди.
  
  
  "Поезд жуда тез ҳаракат қилмоқда", деди қуролли одам.
  
  
  Его бу қуролни айланиб ўтиш каби тез емас, уни огоҳлантирди.
  
  
  Кейин, бир зум иккиланиб тургандан сўнг, бурни синган безори ешикни очди ва ичкарига сакраб тушди. Кейинги лаҳзада баланд бўйли бир одам менга ғазаб билан қаради.
  
  
  Унинг ҳужуми Luger бочкаси билан кутиб олинди ва Егони ошқозонга қаттиқ урди. У инграб юборди ва ҳушидан кетиб, оёқларимдаги металл полга қаттиқ йиқилди. Luger уни ушлаб, Егони очиқ ешикка судраб олиб, поезддан улоқтирди.
  
  
  Унинг танаси шағалга урилганини кўрди ва кейин баланд ўтга кўздан ғойиб бўлди. Ему, еҳтимол, онгли бўлганидан кўра яхшироқ еди, лекин ҳар қандай ҳолатда ҳам stahl бунга кўп тоноз сарфламайди. Ахир у мени майда бўлакларга урмоқчи еди.
  
  
  Енди бу Рихтерники еди.у бу поездда еди ва мен уни топишим керак еди. Мен буни интиқлик билан кутардим.
  
  
  
  
  Ўн Учинчи Боб
  
  
  
  Танлов йўқ еди. Тез орада поезд Димитровград еришиш ва Болгария киради, ва кейин менинг иш анча қийин бўлади. Мен фақат у ерда ўтириб, бирга менинг қўлларини қўйиш ва Рихтер кўрсатиш учун кутиш мумкин емас. Мен кун бўйи тақиллатиб, ухлаш жойларини методик равишда қидиришим керак еди. Ушбу тактика менга porter билан боғлиқ муаммоларни келтириб чиқариши мумкин, аммо мен таваккал қилишим керак еди.
  
  
  У биринчи ухлаб ётган машинанинг енг узоқ ипига, ялаётган машинага, поезд олдига боришга қарор қилди. У уни поезднинг нариги четидан қидира бошлайди ва кейин иккала машина орқали орқага қайтади. Аммо бу режа тўсатдан бутунлай кераксиз бўлиб қолди. Мен биринчи уйқу автомобил бўйлаб ярим ҳақида бир нуқтага бор қачон, бўлмаси ешик очилди ва Ҳанс Рихтер фақат бир неча фут узоқликда йўлакда турган еди, мен бир руҳ каби менга тикилиб.
  
  
  "Сиз!""Уни тўхтатинг!"у шивирлади.
  
  
  Унинг radio олиб юрганини пайқади.
  
  
  "Boring, Рихтер", деб огоҳлантирди у. "Сиз ҳозир саёҳат, фотосуратлар, мусиқага кира олмайсиз."
  
  
  Аммо Рихтернинг бошқа фикрлари бор еди. У немис тилида нафаси остида нимадир ғўлдиради, кейин ўгирилиб, залдан мендан узоқлашди.
  
  
  У поезднинг охиригача уни тарк етган ухлаб ётган машинага кетаётган еди. Поезд ўқ отиш учун жуда гавжум еди. Бунинг ўрнига у қувғин қилди.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг Рихтер поезднинг орқа платформасида еди. У бу йўналишда иложи борича узоқлашди. Мен унга қурол билан яқинлашганимда, у мени кутиб турарди. Платформадаги очилишидан ўтмоқчи бўлганимда ешик олдимда ёпилди. Ешик кўкрагимга ва қўлимга урилганда у деярли мувозанатни йўқотди. Рихтер уни қаттиқ итариб юборди. У еҳтиёткорлик билан ешикдан ўтди ва Рихтернинг зинапоядан машина томигача ғойиб бўлишини кузатди.
  
  
  "Таслим бўлинг, Рихтер!"у поезднинг шовқинидан бақирди. Аммо у кўриш соҳаларида ғойиб бўлди.
  
  
  Унга ергашишдан бошқа ҳеч нарса йўқдек туюлди.
  
  
  Мен темир устига енгашиб, зинадан юқорига қараб, ва фақат вақт ичида Рихтер бошимга бир кичик Белгия revolver ишора кўрдим. У ўқ узди, орқага қайтди ва ғилдираклар остидаги шошилиб ерга қаради. Кейин Рихтер машинанинг томи бўйлаб поезднинг олд томонига ўтди.
  
  
  У тезда зинапояга чиқиб, машинанинг тепасига чиқди. Рихтер аллақачон нариги томонда еди, овқат машинаси устидан охирги ухлаб ётган машинага сакраб ўтди. У бир лаҳзага мувозанатини йўқотиб, кейинги машинанинг томига қўнди, лекин ушлаб турди.
  
  
  У овқат машинасининг томидан унинг орқасидан югурди. У иккала учига етганда, у ва ухлаб ётган машина орасидаги масофани тўхтамасдан сакраб ўтди ва югуришни давом еттирди.
  
  
  Рихтер ўгирилиб, менга яна иккита ўқ узди. Мен унинг нишонга олганини кўрдим ва ўрдакландим. Иккала зарба ҳам миммо бўлиб кетди, гарчи иккинчиси машинанинг томини оёқларим остига йиртиб ташлади. У Luger билан оловни қайтариб берди, аммо поезд бизнинг остимизда ҳаракатланаётганда, у ҳам нишонга олмади ва гавкинг бегуноҳ Рихтернинг боши устидан миммо учиб ўтди. Кейин у яна югуришни бошлади.
  
  
  Рихтер машиналар орасидаги бошқа ўриндиққа сакраб тушди. У бундан яхшиланди. Уники ергашди; биз югурдик ва яна бир нечта машинадан сакраб ўтдик. Рихтер поезд олдига яқинлашаётган еди.
  
  
  Рихтер машиналар орасида яна бир сакрашни амалга оширганда, поезд бурилди ва у ҳар бир қабиладан бирига йиқилди. У ўгирилиб, менинг унга қараб келаётганимни кўргач, яна кичик револверни нишонга олди ва яна иккита ўқ узди. У кейинги машинанинг томига қулаб тушди ва ўқлар бошим ва қўлим ёнидаги устки иншоотдаги ўтинни йиртиб ташлади. Рихтер револверининг тетикини учинчи marta тортди, аммо ҳеч нарса содир бўлмади. Кейин у жаҳл билан қуролни менга ташлади. У машинанинг томидан сакраб тушди ва четидан ғойиб бўлди.
  
  
  Рихтер ўгирилиб яна югурди. Мен ўрнидан турди ,менинг luger ҳолстеред, ва унга ергашди. Кейин у олдинда, тог ъ ёнбағрида дастгоҳни ва ненда очилган қора туннелни кўрди. Поезд туннелга қулаб тушди ва унинг аравачаси зулматга ғойиб бўлганида, Рихтер ўз вақтида дастгоҳни босди. Унинг юзи ҳам пастга ташланди, кейин еса зулматга ботди. Бир лаҳзадан кейин мен унинг дунёда ўсаётганини кўрдим
  
  
  бошқа томондан, мен яна қора қувур бўйлаб кундузги Брилевга чиқдим.
  
  
  Рихтер аллақачон двигателга яқинлашаётган еди. Мен ўрнимдан турдим ва унинг орқасидан югурдим. Унинг вазифаси емунинг поездга қайтишини олдини олишдир. У двигател орқасидаги биринчи машинага сакраб тушди ва ҳайдашни давом еттирди. Отаси сакраб тушганда, поезд йўлда кескин егилиб чайқалди. У ўнг томонга йиқилиб, машинанинг томидан деярли сирғалиб кетди.
  
  
  У релслар яна тўғрилангунча кутди. Кейин у Рихтер томон ҳаракатланмоқда. Рихтер фургон олдига яқинлашганда поезд яна қўпол йўлда тўхтади. У йиқилиб, радиони ташлади. У машина томининг четига силжиди, лекин Рихтер уни йиқилишидан олдин ушлаб олди .
  
  
  Рихтер енди машина олдида еди. У орамиздаги қисқа масофани ёпиш учун двигател яқинлашаётганини кузатди. У двигателга сакрамасликка қарор қилди ва бунинг ўрнига машинанинг ён томонидаги зинапояга борди. Бу унга қадам қўйиши биланоқ унга етиб келди.
  
  
  Его уни бор кучи билан ушлаб, машинанинг томига судраб борди. У менга қаради, озод бўлишга ҳаракат қилди.
  
  
  "Мени қўйиб юборинг!"у бақирди. "Сиз ҳам буларнинг барчасини бекорга яратганман деб ўйлайсизми?"
  
  
  Егонинг сўзлари унинг айтганларини ушлашдан олдин деярли учиб кетди. Аммо Егонинг кўзлари менга ҳамма нарсани айтди. У ҳамма муваффақияциз бўлган жойда муваффақиятга еришди ва Ханс Рихтер охирида тузоққа тушди. Бир неча кун ичида унинг stahl егоси душман бўлди.
  
  
  У уни его квадрат юзига урди ва емунинг бурнини синдирди.
  
  
  Рихтер ҳаракатланаётган машинанинг томига қулаб тушди. Қишлоқ хавфли тезликда бизга остидан оздирди. Мен уни яна ушладим, лекин у тепди ва оёқларимни тагимдан йиқитди, мен унинг ёнига йиқилиб, томнинг четига думалаб тушдим.
  
  
  У қўллари ва оёқлари билан томнинг четини ушлаб, менинг остимдаги чакалакзорга қаради. У аста-секин охиридан узоқлашганда, Рихтер яна оёққа турди. Ўрнимдан турганимда, у мени кўкрагимга тепди.
  
  
  У зарбадан қочди ва Рихтер яна мувозанатни йўқотди ва тиз чўкди. Иккаламиз бирга оёққа турдик, лекин бу сафар менда устунлик бор еди. Унинг егоси унинг ошқозонига мушт туширди ва у икки баравар кўпайди. Кейин унинг его кўпроқ бошларини уриш ва зарбасини такрорлаш қийин. У орқага қайтди ва деярли яна йиқилди.
  
  
  Енди Рихтер ва машиналар томининг олд қирраси ўртасида еди. Охирги умидсиз ҳаракат билан у менинг бошимда radio ясади. Бу сафар мен унинг келаётганини кўрдим ва Рихтер менга яқинлашганда орқага қайтдим. Его ҳужуми импулси менинг миммо егоимни машинанинг охирига ва унинг устига олиб борди. У ўтиб кетаётганда, у расияни ушлаб олди ва уни қўлидан тортиб олди. Рихтер машина ва двигател орасидаги очиқ жойга қулаб тушди.
  
  
  Уни қутқариш имкониятим йўқ еди. У radio ушлаб қачон у деярли ағдарилди. Бошқа бир нуқтада, Рихтер машина ва двигател орасига тушиб, кейин пастдаги шпалларга урилди. Долли сониялар учун машиналар его-майдаланган расмни ағдаришди.
  
  
  Бу ёқимли манзара емас еди. Рихтер бақиришга ҳам улгурмади. Жасад ҳаракатланаётган машина остида ғойиб бўлди. Кейин, орқага қараганимда, унинг оёғи йиртилганини ва танасининг аниқлаб бўлмайдиган бошқа қисми йўлдан тушиб кетганини кўрдим. Белград қассоби ўлдирилди.
  
  
  Поезд секинлашди. Биз аниқ Димитровградга яқинлашаётган едик ва у келганида у поездга чиқа олмасди. Рихтер илгари ишлатмоқчи бўлган зинапоядан пастга тушди ва поезд янада секинлашганда, у шошилиб ерга сакраб тушди.
  
  
  Мен оёқларимни остимда ушлаб туришга ҳаракат қилдим, лекин қила олмадим. у икки marta ағдарилди, гўштни қириб ташлади ва мато йиртиб ташлади. Кейин, мўжиза билан, у кичкина қирғоқнинг етагида орқа томонида еди ва поезднинг кузатув майдончаси йўллар бўйлаб чекинаётганини кўрди.
  
  
  Мен унинг синган суякларини ҳис қилдим, лекин топа олмадим. Radio уни йўқотган еди, лекин у ўн беш фут нарида еди. Кечқурун қуёшда у Егони орқадан очди ва ичкарига қаради. Мен хулосага келди, деб, бир ажралмас radio бор, уни овоз, шунинг учун у баробар қоғоз қисми каби қаради-бир сунъий йўлдош monitoring қурилма.
  
  
  У уни ёпди ва бошини чайқади. Менинг чап қўлим ва таёқчам йўл бўйлаб шағал билан ишқаланган жойда ёнаётган еди. У рўмолча билан юзини артди ва Рихтер поезддан тушган томонга қараб йўлларга қаради. Яхши мил бор еди ва у ҳеч нарсани кўра олмади.
  
  
  Тахминан ўттиз метр нарида parallel йўллар чизиғи бор еди ва улар бўйлаб секин поезд келаётган еди. У снарядни ҳозиргина келган томонга, Елин довони томон отди. Олдинда бу поезд асосий йўлга ўтади.
  
  
  Бу мен учун катта муваффақият еди,
  
  
  чунки бу мени шошилинч ва ҳокимиятдан қочишим учун ҳудуд бўйлаб судраб боради. У тезда бошқа йўлларга ўтди. Бир лаҳзадан сўнг, поезд ҳаракатланарди миммо аста-секин секин тезлигини ошириб, мендан. У охирги машина келишини кутди, деярли бир нечта иккинчи даражали машиналар атрофида, кейин иложи борича тезроқ югуришни бошлади. Мен орқа платформадаги зинапояларнинг панжарасини ушлаб, ушлаб турдим ва поезд оёқларимни остимдан чиқариб юборди. Бир лаҳзадан сўнг, у қўлида Ханс Рихтер радиоси билан платформада туриб, Димитровград атрофидаги манзарани узоққа силжишини томоша қилди.
  
  
  Беш дақиқадан камроқ вақт ичида поезд қассоб муносиб ўлимга дуч келган жойдан ўтди. У излар орасида ётган ески кийимлар уюмига ўхшаш нарсани кўрди, аммо унинг қисмлари шахс сифатида аниқланмаган. Рихтернинг қолган қисми йўлларнинг нариги томонида ётарди. Унинг кўзлари узоқ вақт қозиққа ўйчан тикилди ва кейин у кўздан ғойиб бўлди.
  
  
  Ursula Рихтернинг Боннга суд учун олиб келилмаганидан ғазабланади. Аммо хунук мартаба егосининг охирида қандайдир адолат - шафқациз ҳисоб-китоб бор еди.
  
  
  Ursula ва мен тунни Cрвени Крстдаги кичкина хонада ўтказамиз. Унинг танасига тегиб, биз фақат ўша илиқ лаҳзалар ҳақида ўйладик.
  
  
  Бизга буни қилиш ҳуқуқи берилди.
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Қотиллик Гуруҳи
  
  
  Биринчи боб
  
  
  Тонг отгунча кулранг соатларда telefon жиринглаганда, мен чизиқнинг нариги томонида фақат битта одам борлигини билардим - хок, Ахдаги хўжайиним.
  
  
  Telefon каравотнинг қарама-қарши томонидаги комидинда еди, шунинг учун унга бориш учун ёнимда ухлаётган Мария фон Alder устидан емаклашим керак еди. Мария уйқусида қўзғалди ва бир оёғини бироз юқорига тортди, шунда telefon уни кўтараётганда унинг шаффоф пушти тунги кўйлаги сонлари устида кўтарилди.
  
  
  "Сиз дарҳол бу ерга қайтишингиз керак", деди хок менинг овозимни таниши биланоқ. Егонинг сўзлари ўткир ва қатъиятли еди. "Биз янги битим устида ишламоқдамиз. Ўттиз дақиқада кетишга тайёр бўлинг."
  
  
  "Ўттиз дақиқада?"Мен ундан сўрадим. "Қандай қилиб? Сиз менинг қаердалигимни унутганга ўхшайсиз.
  
  
  Хок ўзи мени зиёрат қилиш учун юборган Багама ороллари яқинидаги кичкина Орол-виски кайда еди. Мени олиб кетиш учун қайиқни ташкил қилишим ва одинни катта ороллар бўйлаб олиб кетишим керак еди, шунда у Штатларга самолётни олиб кетиши мумкин еди.
  
  
  Хок менинг ревматизмимни ешитишни кута олмади. "Ўттиз дақиқада кетишга тайёр бўлинг", деб такрорлади у. "Жаноб Жеймс сизнинг транспортингизни таъминлайди."
  
  
  Унинг жимгина бош ирғади. Жеймс " - Amerika Қўшма Штатлари Президентининг код номи.
  
  
  "Майли", деди хок, гўё у мени бош ирғади. "Йигирма етти дақиқада сизни виски Cай Ривне-даги маин-дан қайиқ олиб кетади."У илиб қўйди. Мен гўшакни қўйганимда, Мария кўзларини очиб, менга қараб турганини кўрдим.
  
  
  "Бу менинг Ню-Ёркдаги офисим еди", деди ери. "Мен орқага қайтишим керак деб қўрқаман. Компания қайиқни юборади.
  
  
  Мария бу Тони Дейвс исмли миллионер деб ўйларди, у менинг Ахдаги ҳозирги топшириғимда ишлатган муқоваси. Агар у менинг хок билан суҳбатимни ешитган бўлса ҳам, Наҳ менинг муқовамга шубҳа қилиш учун ҳеч қандай сабаб йўқ еди.
  
  
  Аммо у жилмайиб қўйди, пишган қизил лаблари портлади. "Бугун орқага қайтишингиз керакми?"
  
  
  "Ҳа, мен шундай қўрқаман," мен каравотдан туриб, қувноқ деди. "Ва нафақат бугун, балки ҳозир ҳам очиқ. Қайиқ бу ерга келишидан олдин кийинишга вақтим бор.
  
  
  Аммо ахлатдан туришимдан олдин Мария қўлини кўтарди ва ўйноқи билан қўлимни тортди ва мени ўзига тортди.
  
  
  "Сиз бундай шошилмаслигингиз керак", деди у хириллаб.
  
  
  Бунга шубҳа йўқ еди, Мария фон Alder гўзал жонзот еди, узун оёқли, ингичка сарғиш, мукаммал шаклланган олтин танаси ва тўлиқ, силлиқ кўкраклари, пушти учлари шаффоф либосининг кўйлагига суянган. У менинг танамга қаради ва унинг кўриниши менга нима қилаётганини кўрди. У орқасига тўшагини офф оздирди, бир оз унинг кестириб кўтариш, менга муҳаббат, бир қадаҳ каби, унинг ипакдек танани таклиф тўлдириш учун кутиб.
  
  
  У барча Ирода кучи билан унга пичирлади:"бошқа пайтлар ҳам бўлади."У лабларини ёноғига чўзди ва душга йўл олди.
  
  
  У Cай Вискисидаги сўнгги беш кун унчалик ёқимли бўлмаганидан шикоят қила олмади. Орол жуда бойлар учун ўйин майдончаси еди. Биз қараган ҳамма жойда ҳашамат бор еди-тоза, ювилган денгиз яхталари порлоқ мовий сувларга боғланган; денгизга чўзилган ёрқин оловли гуллар билан қопланган қиммат ободонлаштирилган майсазорлар; Атлантика океани устида кўтарилган болалар қаламлари билан чизилгандек ёрқин бўялган ҳашаматли виллалар кластерлари. Сўнгги беш кун ичида мен ҳамма нарсадан, шу жумладан Мария фон Алдердан завқланаман.
  
  
  Аммо виски Кайга ташрифим ҳали ҳам умидсизликка учради; у ерда иш бор еди ва менинг ҳозирги муаммомни ҳал қилишга хок Вашингтондаги АХ штаб-квартирасида биринчи marta маълумот берган кундан кўра яқинроқ емас еди.
  
  
  Хок суҳбатни ушбу миссиянинг хавфлилиги, ақл бовар қилмайдиган коеффициентлар ва муваффақиятнинг ҳаётий аҳамияти ҳақида ғайриоддий монолог билан очди.
  
  
  Мен унга яна нима янгилик бўлганига ҳайрон бўлиб, кўзимнинг бурчагидан қарадим. У ярми его атрофидаги чизиқларни кўришни кутди-ингичка лаблар табассумга айланади. Ҳимояланган янги англиялик хок ҳазил қилишга тез-тез уринмасди. Лекин мен рта нинг его ва ўткир кўзлари атрофида ўша ажинлар фақат ёмон бор кўрдим, ва мен у жиддий биларди.
  
  
  У стол устидаги қоғозларни аралаштириб, қошларини чимирди. "Бизга ҳозиргина хабар берилди-бу, албатта, жуда сир - олти соат олдин Англия Бош вазири узоқ вақт дўстининг Егоини ўлдириш билан таҳдид қилинган, парламент аъзоси. Икки kishi Бош вазирнинг дала ҳовлисида едилар, иккинчиси тўсатдан милтиқни чиқариб, Бош вазирга ишора қилди ва кейин тушунарсиз равишда милтиқни ўзига қаратиб, миясини пуфлади. Ўша пайтда у ерда бошқа ҳеч ким йўқ еди, шунинг учун биз жамоатчиликка сохта ҳикоя бера оламиз. Аммо авариянинг ҳақиқий оқибатлари даҳшатли ."
  
  
  У унга бош ирғади. Бу у кутганидан ҳам бегона еди, ҳатто Хокнинг очилиш нутқидан кейин ҳам.
  
  
  "Британиянинг расмий версияси буни бахциз ҳодиса деб таърифлайди", деб давом етди хок. "Misfire бошқа милтиқ текширувчи еди. Албатта бўлмайди
  
  
  
  
  Унинг сўзларига кўра, дастлаб қуроллар Бош вазирга қарши қаратилган."
  
  
  "Терговда ёрдам бериш учун мени инглизларга қарз бермоқчимисиз?"
  
  
  Хок бошини чайқади. "Муаммо уйга ялаяпти. Шунга ўхшаш ҳолатлар Хитой, Франция, Япония ва Германияда қайд етилган. Ҳар ҳолда, потенциал қотил ўз қурбонини ўлдиришга қодир еди, аксинча ўзини ўлдирди.
  
  
  "Ушбу ҳисоботлар президентга қандай таъсир қилганини тасаввур қилишингиз мумкин. У осонгина кейинги мақсад бўлиши мумкин. Ва у бу суиқасд гуруҳининг аъзоси оқ уйга етиб боришини кутмайди, ҳатто қотил фақат ўзини ўлдирса ҳам. Бу сафар бизнинг вазифамиз - профилактика чораларини қидириш ва йўқ қилиш ."
  
  
  "Бизда бирон бир йўл борми?"
  
  
  "Кўп емас", деб тан олди хок. У арзон сигаралари атрофида бирини ёқди ва бир дақиқа сукутда пуфлади. "Менда турли хил махсус хизматларнинг тергов файллари бор, уларнинг ҳар бири ўз мамлакатлари ва Interpol билан. Улар нима топганини билмоқчимисиз? "
  
  
  У бармоқларидаги фактларни қайд етди. "Биринчидан, барча ўлик қотиллар тўлиқ еди. Иккинчидан, ҳар бир kishi ортиқча вазнига берилиб кетган ва ундан қутулиш учун кўп вақт сарфлаган. Уч-уч, уларнинг атрофида Вон Alder опа-сингиллари билан яқин еди."
  
  
  У унга қошини кўтарди. "Ажойиб. Мен чиройли қизларни ёқтирадиган диетада семиз еркакларни қидиряпман. Сиз буни аниқ осонлаштирмаяпсиз."
  
  
  "Биламан", деди хок. "Кечирасиз."У айтганидек, у деярли емуга ишониб топширилганга ўхшарди. Аммо кейин у яна ишбилармон бўлиб қолди.
  
  
  "Биз опа-сингиллар фон Алдердан, яъни сиз билан бошлаймиз. Бу биз олган веб-га асосланган ҳақиқий маслаҳат ."
  
  
  Вон Alder қизлари ўзлари бироз ғалати едилар. Мария, Helga ва Елза ҳар қандай газета ўқувчиси ёки телевизор томошабинига яхши таниш бўлган бир хил сариқ учликлардир. Улар йигирма ёшда едилар ва улар чиройли едилар. Иккинчи Жаҳон уруши бошланганидан кейин улар Ақшга Германия орқали оналари Ursula билан келишган. Улар иҳни очиқ ҳовуз, яхталар, заргарлик буюмлари ва ҳатто шахсий самолётлар атрофида тарқалган уйлар кўринишидаги совғалар билан бой қилган миллионер ерлар ва севувчиларга ихтисослашган.
  
  
  Иккинчи фикрда, мен Алдерс фонига яқинлашиш, еҳтимол, мен уни миссияга бошлаган енг ёқимли усуллардан бири деб қарор қилдим.
  
  
  АХ учун менга муқова ҳикоясини тақдим етиш жуда осон еди-Ню-Ёркдаги штаб-квартираси билан ривожланган експорт-import бизнесини мерос қилиб олган бой тадбиркор Тони Дейвс. Кўп ўтмай, хок саҳна ортида тўғри ипларни тортаётганда, мени Вон Alder қизлари каби бир нечта партияларга таклиф қилишди. Биродарлари у билан учрашгандан сўнг, иҳ ижтимоий тармоғининг бир қисмига айланиш жуда осон еди, совғалар ва еътиборнинг саховатли намойишлари билан.
  
  
  Мария мен "ўрганган"биринчи вон Alder еди. Мен уни виски Кайга олиб бордим, у ерда биз беш бахтли кунни ҳашаматда ўтказдик. Аммо ерталаб хок менга Ақшга қайтишни буюрди, у бошқа йўл тополмади.
  
  
  Икки
  
  
  Йигирма дақиқадан камроқ вақт ўтгач, хок уни чақиргандан сўнг, у асосий искала томон йўл олди виски Cай. Мария фон Alder қўлимга ёпишиб, мен билан келди. У ерда қайиқ кутиб турарди, қирқ футлик крейсер, гулларнинг аксарияти занглаган ва занглаган, иккита дизел двигател бўш турган. Кемада тўрт kishi бор еди.
  
  
  Хиралашган бейсбол кепкасини кийган еркаклардан бири бақирди: "биз итаришга тайёрмиз, Жаноб Доус."
  
  
  "Сиз билан бўлинг", дедим. Мен Мария билан хайрлашиш учун ўгирилдим ва у менга узоқ, талабчан ўпишни берди.
  
  
  "Есингизда бўлсин, Думплинк, - деди у - барча вон Alder опа-сингиллари ўз еркакларини "Думплинк" деб аташган - " бу опа-сингилларимдан узоқроқ turing, акс ҳолда мен уларнинг кўзларини қириб ташлайман."
  
  
  "Меники ёки яхши?"у ундан сўради.
  
  
  "Барча кўзлар", деди у.
  
  
  У менга тез ўпди ва мен крейсернинг пастки қисмига сакраб тушдим. Хиралашган бейсбол қопқоғидаги одам дарҳол қочиб кетди. Крейсернинг кучли егизак дизеллари жонланаётганда, у иккинчи қайиқнинг доcк томон югураётганини кўрди. У тўсатдан ўгирилиб, очиқ денгизга тез яқинлашиб келаётган, бурни сув билан кесилган, бурни пуркагич атрофида хўрознинг думини ясаган крейсерим томон йўл олди. Кўп ўтмай, Мария фон Alder ҳали ҳам порт барининг охирида туриб, қўғирчоқ катталигига қисқарди ва кейин бутунлай ғойиб бўлди. Бир неча дақиқадан сўнг оролнинг ўзи кўздан ғойиб бўлди.
  
  
  Тўсатдан яна бир қайиқ бизни кузатиб бораётганини англадим. Умуртқа поғонамдан таниш совуқ югурди. Кимдир жиддий хатога йўл қўйган еди-бу у бўлиши мумкинми?
  
  
  У буни тушунишга ҳаракат қилди ва тезда. Ёки бошқа қайиқ менга етиб бормоқчи бўлган душман кемаси еди, ёки қайиқда уни олиб кетишга имкон бермади, бошқа қайиқ еса қирғий виски Кайга юборган еди. Мен ҳар қандай янада унга ишлаш учун имконият бор еди олдин, бейсбол шапкача кийган одам мен билиш керак, нима менга.
  
  
  "Илтимос, аҳмоқона иш қилманг, Жаноб Доус", деди у. У тувалнинг бир қисмини яна кемага ташлади ва унинг остида ётган арраланган ов милтиғини ушлаб олди. Бу менинг кўкрагимга қаратилган еди.
  
  
  Ҳеч бўлмаганда у менинг ҳақиқий исмимни билмас еди. Аммо у ҳали ҳам виски кайдаги порт баридан туришини кутишимни қандай билишини тушунтириб беролмади.
  
  
  
  
  
  T. ёки кимдир Хокнинг қўнғироғини тинглаётган еди, ёки Мария фон Alder мени берди.
  
  
  Крейсер рулида ўтирган одамнинг қичқириғи ешитилди ва қайиқ тўсатдан ўнг томонга бурилиб, барчамизни оёғимиздан йиқитди. Кейин биз муаммо нима еканлигини кўрдик-камонларимиз устидаги сувни деярли очиқ тешадиган даҳшатли кумуш буюм. Бизни таъқиб қилаётган қайиқ торпедани отди, аммо ракета бизни соғинди ва денгизга учиб кетди.
  
  
  Аммо крейсер бортидаги барча қўллар мувозанатини йўқотган ўша қисқа лаҳза менга ўзгартирилган уч дюймли бочка чанамни Вилгелминани тортиб олиш имкониятини берди. Мен виски Cай Мария билан бирга еди-да, мен багаж бир махфий бўлмасига унинг его яшириб. Лекин бизнинг хонани тарк олдин, ерталаб Мария бошқа хонада еди, Его унинг шим кийган еди айри ақидапараст уни туртма учун тушунча бор еди, у қурол учун еришиш ва унинг пашшани ечмоқ мумкин, шундай қилиб,.
  
  
  Ов милтиғи бўлган одам ҳали ҳам панжара устида ётган бўлса-да, у егилиб, уни очди ва лугерни тортиб олди . Luger менинг пашша отилиб, мен инсоннинг его ҳақида ҳайрат кўриш мумкин. У қичқирди ва қуролнинг оғзини юқорига силкитди, бармоғи тетикни тортди. Биз бир вақтнинг ўзида ишдан. Вилгелминанинг 9 миллиметрли гавдаси орамиздаги бўшлиқни ярим сония тезроқ ёпди. Гавкинг одамнинг юзини олиб ташлади ва ўз нафсини панжара устига денгизга ташлади ва милтиқ портлаши орқамдаги тўсиққа урилди.
  
  
  У тез ҳаракат, бир қўли билан ҳаёт кўйлаги қатнашди ва бошқа билан унинг ғилофида қайтиб Luger shoving. Кейин у панжара устидан денгизга сакраб тушди. Мен иккинчи қайиқдаги еркаклар торпедани ўққа тутганларида қайиқлардан чиқишга ҳаракат қилишимга ишора қилишаётганини ва улар мени durbin орқали кузатиб туришганини тахмин қилдим.
  
  
  Куннинг жазирамасига қарамай, у урилиб, остига тушганда, сув жуда совуқ еди. Ҳали ҳам қўлида Gillette ҳаётини ушлаб, у деярли дарҳол сакраб тушди ва cо крейсеридан иккинчи қайиққа сузиб ўтди, у енди мен томон шошилди. Унинг елкасида у крейсерни таъқиб қилишни бошлаганини кўрди.
  
  
  Яқинлашаётган тўсар бошқа торпедани ўққа тутганда, крейсер ҳали ҳам парвоз ўрталарида еди. Денгиз ракетаси атиги беш метр нарида ёнимдан ўтиб кетди ва бу сафар у крейсерга зарба берди. Жаҳаннам портлаши юз берди ва мени яланғоч жонли симдан ўтадиган електр токи каби сув бўйлаб тарқаладиган кучли зарба тўлқинлари урди. Крейсер парчаланиб, улкан сув, қолдиқ ва сим гейзерини юборди.
  
  
  Бир неча сониядан сўнг, таъқиб қилаётган қайиқ ён томонга тортилди ва ёрдам қўллари мени бортда кўтарди. Бир marta кемада у бу қайиқ ҳозиргина вайрон қилинган крейсернинг аниқ нусхаси еканлигини кўрди; ҳатто тозаланган ва занглаган бўёқ ва бортдаги одамлар сони билан ҳам. Аммо бу сафар еркаклардан бири Ақш муҳри ва президент имзоси туширилган откриткани кўрсатди.
  
  
  "Биз ноқулайликлар учун узр сўраймиз," одам тез деди. "Биз виски Cай да доcк ўтказиб юборилган. Кимдир бизни кечиктириш учун генераторларимизга кичик бурилиш ўрнатди. Бошқа қайиқ сиз билан кетаётганини кўрганимизда, нима бўлганини тахмин қилдик."
  
  
  "Раҳмат", мен табассум қилдим. "Сиз яхши тузалиб кетдингиз."
  
  
  У ҳақиқий professional еканлигини тан олишни истамади. Бунинг ўрнига у шундай деди: "биз манзилимизга етиб боргунимизча қуруқ кийимни алмаштиришни хоҳлашингиз мумкин. Қуйидаги кабинада баъзи кийимларни топасиз.
  
  
  Мен пастга тушиб, янги жинси шимлар, sport кўйлак, поябзал ва пайпоқларга айландим. Бу аниқ швед Saville қатори емас еди, лекин у тоза ва қуруқ еди. Қутқарувчиларим менга ҳеч қандай савол беришмади ёки менга ҳеч қандай маълумот таклиф қилишмади. Бу, еҳтимол, Марказий разведка бошқармаси еди, лекин улар мени хок ўйлаган тезликда материкга қандай қайтаришни режалаштиришганини ҳали ҳам билмасдим.
  
  
  Юқорига қайтганимда, илгари мен билан гаплашган ўша одам transfer нуқтасига тахминан олти дақиқада етиб боришимиз кераклигини айтди.
  
  
  Мен бош ирғадим, лекин у нима ҳақида гапираётганини ҳали ҳам тушунмадим. Биз бир мунча вақт учун виски Cай ҳузурида чиқиб еди, ва мен Атлантика океанининг бу қисми билган нарсадан, Amerika қўшма Штатлари ташқари ғарбга километр учун ҳеч қандай ер бор еди. Мен кўрган нарса ҳар томондан кўк либоснинг тог ъ тўлқинлари еди. .
  
  
  Беш дақиқа еллик сониядан сўнг биз Ақш денгиз флоти самолёт ташувчисини кўрдик ва мен билан бирга кемада ўтирган одам: "овоз ва биз шу ердамиз - тугмани босинг."
  
  
  Қанотлари букланган ўнлаб реактив самолётлар парвозни давом еттиришдан олдин дам олаётган қоронғу қушлар каби ташувчида ўтиришди. Екипаж аъзоларининг баъзилари бизнинг қайиқимиз қирғоққа яқинлашганда арқон нарвонини ташладилар. У қутқарувчилари билан қўл бериб кўрди, кейин зинадан кўтарилди. Крейсер узоқлашди ва айланаётган денгизда кемага етгунча деярли кўринмасди.
  
  
  Кема капитани мени рампанинг тепасида кутиб олди, орқасига салом берди ва тезда мени парвоз майдончасида кутиб турган реактив самолёт томон тортди. А-4 Скйҳавк двигателлари аллақачон ўрнатилган еди
  
  
  
  
  ҳавода туришга ҳаракат қилиб, ёқилган. У учувчи, қизил сочли ёш йигит билан қўл бериб, парвоз кийимларини кийиб, орқа кабинага кирди. Учувчи менга бош бармоғини берди ва биз ташувчининг пастки қисмидан осмонга катта тезликда катапултация қилдик. Amerika Қўшма Штатлари Президенти сизнинг шахсий саёҳат агентингиз бўлганида, турар жой биринчи даражали еди...
  
  
  Уч
  
  
  Штатларга қайтиш тез ва муаммосиз ўтди. Бизнинг манзилимиз Ню-Ёрк шаҳридаги ЖФК аеропорти еди ва биз у ерга, махсус тайёрланган учиш-қўниш йўлагига қўндик. Виски Cай қуёш ва очиқ осмондан кейин, мен қаттиқ учун тайёр емас еди, Ню-Ёрк қаттиқ январ совуқ.
  
  
  Хок учиш-қўниш йўлагининг охирида узун, қоронғи лимузинда кутиб турарди. У самолётдан машинага ўтиши билан қизил сочли учувчи қўлини силкитиб, самолётни айлантирди ва самолёт ташувчиси учун учиб кетди. Лимузин олдида икки kishi бор еди-ҳайдовчи ва мен тахмин қилганимдек, бошқа болта агенти. Еҳтимол, биз катта инқирозга дуч келишимизни билардим, чунки хок деярли ҳеч қачон бир агентнинг шахсини бошқасига ошкор қилмайди. Қирғий бизни олдимиздаги еркаклардан ажратиб турадиган shisha қисмга урди ва лимузин аеропортдан ўтиб кетди.
  
  
  "Хўш, Н3, - деди хок деразага қараб, - менимча, сизда хабар бериш учун янги маълумот йўқ."
  
  
  "Мен қўрқаман, сер", дедим, лекин мен емга виски Cай-даги захира крейсери ва менинг қутқарувим ҳақида айтдим. У қўшимча қилди: "албатта, улар маълумотни қандай олганларини исботлаб бўлмайди. Мария фон Alder умуман қатнашмаслиги мумкин."
  
  
  "Ҳмм", деди фақат хок.
  
  
  Биз хок ўгирилишидан олдин бир неча сония сукут сақладик ва хиралик билан деди: "Россия Коммунистик партиясининг раҳбари Ню-Ёркда олти дақиқада бўлиши керак. У ертага қайтиб келишдан олдин Бмтдаги махфий йиғилишда баъзи одамларимиз билан учрашади. Бизга его бу ерда бўлганида уни хавфсиз сақлаш масъулияти берилди. Шунинг учун у сизга зудлик билан керак еди.
  
  
  Бу mutter менинг навбат бўлди, " Ҳмм."
  
  
  Лимузин секинлашди ва енди аеропорт учиш-қўниш йўлагидан бирида тўхтади, у ерда кўплаб одамлар ва машиналар Егони кутишарди. Хок олдинга егилиб, қўрғошин осмонидан тушаётган улкан турбожет двигателига ишора қилди. "Бизнинг меҳмон, фақат вақтида," у Gillette бўйлаб осилган бир занжирга кийиб чўнтак соатига қараб, деди.
  
  
  Россия самолёти учиш-қўниш йўлагида тўхташи билан аеропорт ходимлари тезда салоннинг олд томонига қадам ташладилар ва Совет партияси раиси чиқиб кетди. Бошқа бир қанча рус амалдорлари уни улкан самолёт атрофида кузатиб туришган ва зинапояга етиб борганларида, гуруҳ дарҳол полиция ва хавфсизлик ходимлари - ҳам рус, ҳам америкаликлар томонидан қуршаб олинган ва машиналар атрофида навбатга кузатиб қўйилган. Ню-Ёркдаги бир гуруҳ мотоциклчилар бошчилигидаги кортеж бошланганда, бизнинг лимузинимиз Совет вазирининг машинаси орқасида еди. Тез орада биз Бирлашган Миллатлар ташкилоти дарвозаларига кираётган едик, музли шамолда тез ҳилпираб турган байроқларнинг узун ва ажойиб чизиғи.
  
  
  Бинога киргандан сўнг, бутун гуруҳ тезда хавфсизлик Кенгашининг хусусий хоналаридан бирига кўчирилди. Бу томошабинлар учун амфитеатр сингари поғонали ўриндиқли катта, деразасиз хона еди, марказда podium бор еди, у ерда партиянинг совет раиси ва егоси, шунингдек, Amerika қўшма Штатлари хавфсизлик бўйича маслаҳатчиси ва его ёрдамчилари ўз ўриндиқларини кўришади. У ва хок, яна бир болта агенти, совет раҳбарини Москвадан олиб чиқиб кетаётган Россия хавфсизлик полицияси ёнида биринчи қаторда ўтирганини кўришмоқда. Бизнинг орқамизда шаҳар, штат ва federal ҳуқуқни муҳофаза қилиш агентлари бор еди. Учрашув, албатта, томошабинлар учун ёпиқ еди.
  
  
  Икки kishi таржимон орқали гаплашдилар, улар бир-бирларига пичирладилар, шунда биз ўтирган жойда ҳеч нарса ешитилмади. Бу пантомима шоусини томоша қилиш ва актёрларнинг имо-ишоралари билан нима деяётганини тахмин қилиш каби еди.
  
  
  Аввалига иккала еркак ҳам ғазабланган ва шубҳали бўлиб туюлди. Кўп қошларини чимирган, қошларини чимирган ва мушт уришган. Кўп ўтмай, ғазаб саросимага айланди ва кейин у икки kishi янада дўстона бўлиб қолганини кўрди. Шубҳасиз, улар ғалати воқеалар ортида ҳеч бир томон ўтирмаганлигини англай бошладилар.
  
  
  Кўп ўтмай, учрашув ўз ниҳоясига етди ва Совет Иттифоқи раиси ва Ақш хавфсизлик бўйича маслаҳатчиси қўл бериб кўришди.
  
  
  Кейин Совет премераси партиясининг аъзоси-кейинчалик у Россия елчиси еканлигидан хабардор бўлиб, коммунистлар раисига ўтди. У чўнтагида граната ушлаб турарди. Еркак гранатани ечиб ташлади ва уни гиламчага тўғридан-тўғри Россия раҳбарининг оёқларига ташлади.
  
  
  Ортидан совуқ terror split сонияда, бизнинг овозлар хонада йўқолган еди. Бу Совет вазири одамининг соф даҳшатида кўриниб турарди, у его етикларининг оёқ бармоқларида ётган ҳалокатли фаоллаштирилган гранатага ожизона тикилди.
  
  
  
  
  
  Беихтиёр мен Лугеримни Вилгелминанинг ғилофидан тортиб олдим, лекин хок менинг қўлимдан ушлаб олди. Делл ўзи ҳақида, у мендан тезроқ бўлгани каби, мен, албатта, мумкин ҳеч нарса йўқ еди, деб кўриш учун. Гавкинг фақат гранатани тезроқ портлатади. Россия раҳбарининг кўчиб ўтишга ҳам вақти йўқ еди.
  
  
  Ўша пайтда, хонадаги ҳамма фалаж бўлганида, Россия елчиси - бўшашган гранатани ташлаган одам портловчи моддаларга отилди. Бўғиқ портлаш юз берди; гранатанинг ҳалокатли кучи еркак танаси томонидан бостирилган. Его танаси синган, torso йиртилган мақсад.
  
  
  Портлаш оқибатлари кенгаш раисини ва подиумда бўлган бошқаларни ҳайратда қолдирди, аммо акс ҳолда улар зарарсиз еди. Хок билан мен дарҳол Россия ва Amerika делегацияларини хона бўйлаб ташқарида кутиб турган лимузинга кўчирдик. Ақш хавфсизлик бўйича маслаҳатчиси ва унинг ходимлари Вашингтонга қайтиши учун шошилинч чоралар Кўрилди, Россия томони еса совет елчихонасига бориб, Москвага жўнаб кетгунча у ерда қолди.
  
  
  Айни пайтда, полиция тезёрдамлари ва Н. Y. P. D. газета мухбирлари ва фотосуратчиларининг контингенти бўлган сапёрлар Бмтга кела бошладилар. Хусусий хавфсизлик кенгаши хонасини БМТ полицияси тўсиб қўйди, аммо хок ва менга ичкарига қайтишга рухсат берилди, у ерда Россия елчисининг қолдиқлари брезент билан қопланган замбилга Юкланган еди. Аллақачон Россия хавфсизлик полицияси ва Ақш агентлари елчининг сўнгги ҳаракатларини кузатишга тайёрланмоқда.
  
  
  Оқ уйга қўнғироқ қилинди ва бу ҳақда Президентга Della кўчаси хабар берди. Ушбу суҳбат тугашидан олдин хок президент билан суҳбатлашиш учун телефонга чақирилди. У қайтиб келганида, болта бошлиғининг юзи кулранг еди.
  
  
  "Бу деярли фалокат еди", деди у бошини чайқаб. "Президент менга тергов бирон бир нарсани топиши биланоқ Совет елчисининг ҳаракатлари тўғрисида тўлиқ ҳисобот олишимизни маълум қилди. Лекин биз аллақачон бир нарсани биламиз."
  
  
  "Бу нима?"
  
  
  "Икки кеча олдин, - деди хок, - Совет елчиси Helga вон Alder ва унинг онаси Helga Парк Avenue квартирасида ўтказган зиёфатда меҳмон еди."
  
  
  "Ишончингиз комилми?"у ажабланиб сўради.
  
  
  Қирғий Кеннеди ортиқ лимузин бизни бирга бир хил болта агенти бош ирғади, нй. "Agent З1 партияда еди. Уники бир вақтнинг ўзида барча фон Alder аёлларини кузатиб боришнинг иложи йўқлигини билиб, его томонидан ушбу деллда ишлатилган. У сизга ўша кечанинг тафсилотларини айтиб бериши учун икковингиз бирга бўлишингизни истайман. Шундан сўнг, мен сизга Helga вон Alder устида ишлаш истайман. & ..
  
  
  "Ҳа жаноб?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Ишончим комилки, сизнинг вазифангизнинг долзарблигини еслатишим шарт емас. Бу бизнес ва фон Алдерс ўртасида қандайдир боғлиқлик бўлиши керак. Нима бўлишидан қатъи назар, уни топинг."
  
  
  Тўрт
  
  
  Хок ахнинг Ню-Ёркдаги офисига ёлғиз ўзи борди, З1 ва мен бирга суҳбатлашдик. Виски Cай пастга учиб бир самолётда ва ЖФК пастга ҳайдаш бир машинада куннинг енг ўтказгандан сўнг, НЙ, мен sport залида амалга ишлаш учун зарур бўлган каби, мен ниҳоят ҳис. Уни З1 биз суҳбатлашаётганда гандбол ўйнаш учун sport клубига боришга таклиф қилди.
  
  
  Ҳеч биримиз, албатта, бошқаларнинг ҳақиқий исмларини билмасдик. З1нинг ўзи менинг ёшимга яқин еди, бир неча дюйм қисқароқ ва бир неча фунт оғирроқ, сочлари сомон ва териси очиқ еди. Биз sport формаларимизни ўзгартириб, ўйинни бошлашимиз билан у гандболга муносиб рақиб еканлигини кўрди. Майдонда у қўпол, текис оёқли еди, лекин у тўпни ҳалокатли куч билан урди, шунинг учун у рикошет билан говк каби сакраб тушди ва мени ҳаракатга келтирди.
  
  
  "Кеча икки кеча ҳақиқий зиёфат еди", деб бошлади у ва ўзининг его овозидаги заиф Жанубий урғу, ўрта-Жанубий урғу билан ушланди. "Бу вон Алдерс, албатта, қандай қилиб кўнгил очишни билади. Бир нечта актёрлар, Россия елчиси, иккита инглиз ёзувчиси, sport камарлари билан расм чизишдан бошқа ҳеч нарса чизмайдиган бу поп-рассом ва у ҳеч қачон учрашмаган ўнлаб одамлар бор еди."
  
  
  "Атрофдагилар елчини айниқса ёқимли деб билишдими?"у тўпни ураётганда ундан сўради ва муваффақиятли зарба билан у З1 ўртасига ўз егосини қаттиқ ҳайдаб юборди, бу еса зарбани қайтаришни имконсиз қилди.
  
  
  "Уф!"у минғирлади, ҳаракат билан ўрнидан турди, Егонинг юзи қон томчилари билан қопланган. Кейин, менинг тирноғимга жавоб бериб, у шундай деди: "менга барча меҳмонлар бир-бирлари билан жуда дўстона бўлиб туюлди. Гўё уларнинг барчаси ексклюзив клуб аъзолари еди. Агар унинг ҳақида нима билсангиз?"
  
  
  У унга бош ирғади. "Аммо Helga ёки унинг онаси Ursula кечқурун елчи билан узоқ вақт ёлғиз қолганми?"у сўради, юқорига ва майдончада пастга пойга. У менга қандай маълумот беришини кутганимни билмасдим, лекин ўлган елчи билан у ёки бу фон Alder по ўртасидаги ҳар қандай маслаҳат ёки алоқа ёрдам бериши мумкин.
  
  
  "Йўқ," З1 югуриб унинг адолатли улушини қилиб, жавоб берди. "Дарҳақиқат, рус кўп вақтини ушбу рассом билан суҳбатлашди ва ниҳоят йигит ўзи билан олиб келган иккита поябзал сотиб олиб, оқшомни якунлади..
  
  
  
  
  
  
  Менда йиртқич фикр бор еди. "Агар шифокор ундан ўлган Руснинг миясига отопсия қилишни сўраса, нима деб ўйлайсиз?"
  
  
  "Отопси?"З1 хитоб қилди, ўгирилиб менга қаради. "Brain его тадқиқотлари нимани исботлаши мумкин?"
  
  
  "Мен шунчаки ўйлаяпман", дедим. "Мен бутун вазият қанчалик ғалати еканлигини бошимдан чиқара олмайман. Нафақат бугун содир бўлган воқеалар, балки аввалги барча қотилликлар - ёки ўз жонига қасд қилиш, дейман. Бу одамлар мен кўрган қотилларнинг енг ғалати жамоасини туздилар. Еҳтимол, улар биринчи навбатда препарат ишлатиладими ёки гипноз қилинадими ёки мияни ювадими, деб сўрашади. Кимдир иҳ шундай тенг иррационал муомала қилиш еди. Тушунтириш бўлиши керак. Еҳтимол, отопси баъзи жавобларни беради, бу ишнинг сабабларини тушунишга ёрдам беради."
  
  
  "Ўйлайманки, буни синаб кўришга арзийди."З1 қисди.
  
  
  "Хок уни дарҳол Helga билан бирга бўлишини хоҳлайди", деди ему унга. "Биланоқ, биз ўйинни тугатиш каби, мен бу ерда уни чақириб, бу кеча учун бир санани ўрнатиш учун ҳаракат қиламан. Ўйлайманки, сиз хокни штаб-квартирада айтганингиз маъқул."Емга рус тилида отопси қилишни хоҳлаётганимни айтинг."
  
  
  "Албатта," у имконият бедарак ва менга ўйин йўқотиб, деди.
  
  
  Душ ва кийинишдан сўнг, биз барга бордик ва бир нечта совутилган martini олдик ва Хелге фон Alder уни telefon кабинасидан чақирди.
  
  
  "Dumpling!"у менинг овозимни ешитиши биланоқ завқ билан қичқирди. "Сиз қайтдингиз. Менинг аҳмоқ синглим сизни қўйиб юборди. Бугун кўришгунча?"
  
  
  "Айнан мен нимани назарда тутдим", деди отаси. "Мен сизни саккизга яқин олиб кетаман."
  
  
  Унинг қўнғироғи тугагач, Agent З1 ва мен ажрашдик. Мен Саттон Плейсдаги мен учун ижарага олган ҳашаматли квартирага бордим-аниқроғи Тони Дейвс учун .
  
  
  АХ учун яширин ишлашнинг афзалликларидан бири шундаки, ташкилот ўз агентлари учун ишончли ниқоб яратишда ҳеч қандай маблағни аямаган. Тони Доуеснинг меҳмонхонадаги хоналари яхши мисол бўлди. Бу нафис, нафис бакалавр ёстиғи бўлиб, бундай одам ўзини ўзи таъминлай оладиган барча жозибали атрибутларга ега еди. Ташқи томондан овоз ўтказмайдиган, шаҳар ва шахсий ҳаётни кўриш учун етарлича баланд ва ички ёритишдан тортиб квадрафоник товушгача бўлган барча сўнгги електрон ускуналар билан жиҳозланган. Менинг ягона сўровларим кичик sport зали ва sauna еди. Мен куннинг қолган қисмини мушт сумкаси ва нотекис барларда ўтказдим ва sauna билан тугатдим. Мен Смокингда Helga фон Алдерни кўришга борганимда етти ўттиз беш еди.
  
  
  Ҳелганинг квартираси саксонинчи йилларда Парк проспектидаги пентхаус еди, Қироллик биносида қароргоҳдан кўра хусусий клубга ўхшарди. Мен унинг ёлғиз қолишини кутгандим, лекин мен унга келганимда, Ursula у ерда юзи ноаниқ таниш кўринадиган кулранг сочли жентлмен билан борлигини кўрдим, гарчи унинг исми мендан бир лаҳзага қочиб кетди.
  
  
  "Лекин Думплинк, "Helga мени кутиб олди, лабларидан менга одатдагидек очиқ-оғиз вон олха бўса бериб ва ички мени тортиб," урси салом "- вон олха қизлари онасини Урси чақирди - " ва унинг соқчилар, Байрон Timmons. "Кейин мен бу одамни мамлакатнинг енг яхши нефт магнатларидан бири деб тан олдим. Ursula фон Alder ҳам менга оналикдан узоқ бўлган лабларимдан ўпди ва Timmons менга қаттиқ қўл бериб кўрди.
  
  
  "Урси ва Байрон ендигина кетаётган еди", деб қўшиб қўйди Хелга каруб табассум билан.
  
  
  Байрон Timmons: "Оҳ, ҳа", деб минғирлади ва Урсулага минк палтосига ёрдам бера бошлади.
  
  
  "Биз бечора Vladimir Колчакнинг даҳшатли аварияси ҳақида гапирган едик", деди Хелга. "Сиз буни янгиликлардан ешитдингизми?"
  
  
  "Йўқ, мен унга айтдим. "Мен қўрқмайман."
  
  
  "Бу бугун Бмтда его ўлдирилгани каби емас еди", деди Хелга афсус билан, " қозон портлаши каби."
  
  
  "Даҳшатли", деди у, хок Сем томонидан матбуот учун" қозон портлаши " ни тузганми, деб ҳайрон.
  
  
  "Бечора Владди, - деди Хелга, - у ҳар доим ҳаётга тўла еди. Мен уни соғинаман.
  
  
  "Сиз Егони биласизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Ҳа, Ҳа", деди Helga. "У урсининг ески дўсти еди.у бу ерда уйда, зиёфатда, атиги икки кеча олдин еди.
  
  
  "Биз ҳаммамиз ўз еголаримизни соғинамиз", деди Ursula Хелганинг юзидан ўпиб, лабларини меникига қаратиб ва ешик томон йўл олди. Байрон Timmons менга яна бир қаттиқ қўл бериб, ергашди.
  
  
  Helga кетаётган жуфтликнинг орқасида ешикни ёпиши биланоқ, у бостирилган кулиш билан менинг қучоғимга тушди ва пичирлади: "Оҳ, Думплинк, Байрон Timmons менга ва сизга жуда ғазабланди. Бугун унинг санаси сиз учун белгиланганида ҳеч қандай йўл йўқ қачон, у бугун кечқурун у билан театрга бориши кераклигини бутунлай унутди. Мен уни еслаганимда, умидсиз ўзгаришларни амалга оширишим ва унинг ўрнига Урсини чақиришим керак еди. Мен Байронга айтдимки, сиз мен кўп йиллар давомида кўрмаган кекса, бошқа одам едингиз ва сиз фақат шаҳарда Тунадингиз.
  
  
  "Мен унинг бирор нарсадан хурсанд емаслигини билардим. Мен буни ҳозир тушунаман.
  
  
  Helga бошини чайқаб, узоқлашди. "Мен баъзан жуда ярамас бўлишим мумкин. Лекин у сиз билан бўлиши керак."
  
  
  "Мен мамнунман, - деди Салом унга" ва хушомад қилди. У сизни қаерга олиб кетишини хоҳлайсиз?"
  
  
  "Бу жуда ёқимсиз кеча", деди Helga.
  
  
  
  
  
  Унинг хотиржам деди: "мен, еҳтимол, сиз яхши бу ерда қолиш ва қулай бўлиши едим ўйладим. Агар сиз шампан ва икра каби оддий нарсага қарши бўлмасангиз. Мен қўрқаман, бу бизнинг уйимизда бор нарса, ва бу хизматчиларнинг дам олиш куни.
  
  
  "Кечқурун ўтказишнинг яхшироқ усулини ўйлай олмайман."
  
  
  У менман у озод. У тор оқ кечки либос кийган, сариқ сочлари еҳтиёткорлик билан безатилган ва бўйнига олмос маржон осилган, қулоқчалари атрофида олмос маржонлари осилган еди. У тунни шаҳарда ўтказишга тайёр еди. Аммо кейин тушундимки, фон Alder аёллари, еҳтимол, фақат кечқурун уй атрофида нон тайёрлаш учун шундай кийинишган.
  
  
  Helga мусиқани ёқди ва брйлевни ўчирди. Кўп ўтмай у шампан ва икра олиб келди ва биз бу ўйинни полдан шифтгача деразалар олдида leopard босилган стулда ёнма-ён ўйнадик, унинг атрофида шаҳар чироқлари ва қорли зулматни томоша қилдик.
  
  
  "Биласизми, Тони, - деди Хелга оҳиста ва иккаламиз совутилган шампанни ҳўплаганимизда менга ўгирилиб," сиз менинг ҳаётимда таниган бошқа еркакларга ўхшамайсиз. Одатда иҳ уни жуда осон тушуниши, аёлдан нимани хоҳлашларини тушуниши мумкин. Сизни узоқ вақтдан бери билсам ҳам, сизга ишончим комил емас. Ва бу муаммо. Мен қизиқаман ва менимча, бошқа барча Вон Alder аёллари, шу жумладан Урси ҳам. У бирдан тик ўтирди. "Мария билан бўлиш сизга ёқдими?"
  
  
  Отаси ҳалол бош ирғади. "У ажойиб. Аммо кейин ҳаммангиз. Ахир сиз бир хил учликсизсиз.
  
  
  "Тўлиқ бир хил емас."Мен унинг хира нурда табассумини кўрдим. У менга бир кружка шампан узатди ва танасини меникига босиб стулга ўтирди. У кийими орқали танасининг илиқлигини ҳис қиларди. Ее ёғоч шамолининг екзотик ҳиди белларимни ҳаяжонга солди. Унинг бармоғи кийимининг тасмаси остига сирғалиб тўхтади.
  
  
  "Helga", дедим.
  
  
  "Ҳмм?"
  
  
  "Бу йигит, Колчак ёки Владди, сиз уни чақирганингиздек-яқинда его қисмларини кўрдингизми?"
  
  
  У менинг тирноғимни нотўғри тушунди. "Сиз его-ҳасад қилишингиз шарт емас, Думплинк."У мени ялаш учун олдинга егилди, шунда сонларимиз тегиб турарди.
  
  
  "Йўқ, лекин мен қизиқаман", деб туриб олдим. "Сўнгги бир неча ҳафта ичида у сизга ёки оилангизга тез-тез ташриф буюрганми?"
  
  
  У елка қисди, ҳали ҳам менга ёпишиб олди. "Владди ҳар доим ёки ҳар доим дўстларимга яқин бўлган одамлардан бири еди. Сиз уни у ерда бўлганида пайқадингиз, у йўқлигида уни соғинмадингиз."У сабрсизлик билан қўзғалди. "Аммо бу ўтмиш ҳозирги. Ҳозирги ҳар доим муҳимроқдир."
  
  
  Мен буни у айтмоқчи бўлганини билардим. Еҳтимол, у бирор нарсани яширмоқчи бўлган ёки Колчак ҳақида айтадиган ҳеч нарсаси йўқ еди. Қандай бўлмасин, у ҳозирча ўз вазифаларини бажарганини ҳис қилди.
  
  
  Енди бу имкониятни бармоқларимдан ўтказиб юбормаслик унинг масъулияти еди. Бу бармоқлари билан у Helga кийимининг камарини бўшатди. У иккала камарни ҳам қўлидан силжитди ва юмшоқ оқ мато белига тушди.
  
  
  У сутен киймаган еди. У орқага суяниб сифатида, унинг тўлиқ, нозик диллар кўтарилди, унинг пушти-уч кўкрак учида турган. У менинг юзимни кутиб олиш учун олдинга бурилди, шунда оғзим бир, кейин яна бир қовунга ўхшаш тепалик билан тўлди. Унинг танаси қаттиқ титради, чунки у тилининг учи билан кўкрак қафасини силаб қўйди, ниҳоят, титраб хўрсиниб, бошимни икки қўлига олди ва лабларимни ўзига олиб келди. Биз ўпганимизда, у менинг ҳаяжонланишимга далил топгунча бир қўлининг бармоқларини сонимдан пастга югурди. Унинг қўли у ерда бир лаҳзага қолди.
  
  
  "Ажойиб, Думплинк, ажойиб", деди у нафассиз пичирлади ва лабларини қулоғимга босди.
  
  
  У уни кўтариб, яшаш хонаси, фое орқали ва ётоқхонага олиб борди. Хонанинг марказида улкан думалоқ каравот бор еди. Мен наҳ уни пастга қўйиш ва у кийим ечиб, пайпоқ маҳсулотлари, ва тўрли bikini палуба. Мен atlas чойшаб устида ётганимда, у сабрсизлик билан кийимларимни ечишга ёрдам бериш учун қўлларини узатди.
  
  
  Унинг кўзлари унинг ажойиб танасини ютиб юборганида, қонимдаги қон оқимини сезди. У синглиси Мария аниқ нусха еди, мукаммал белгиланган билан, бўртиб диллар ва унинг танасининг марказида кичик олтин учбурчак учун секин камар сонлари. У мени қучоғига тортди ва танамиз тегса, у бошини ён томонга буриб, оҳиста деди: "кечирасиз.: "Ешитинг, Думплинк, қаерга бурилсангиз ҳам, бизни севишимизни кўришингиз мумкин."
  
  
  Мен илгари сезмаган едимки, хонанинг учта девори, икки томонидаги каравотнинг бошида, бутунлай акс еттирилган. Ҳелганинг танаси мен билан ўралган ва айланаётганда, худди мукаммал дастурлаштирилган, аммо нозик шаҳвонийлик воситаси сингари, кўзгулар худди биз бутун иштирокчилар гуруҳи бўлган улкан оргиянинг ўртасида бўлгандек, шаҳвоний ҳаракатларни акс еттирди.
  
  
  У кашф қилинди, Helga менга айтди, у ва унинг синглиси Мария мутлақо бир хил емас. Уларнинг севги қилишида катта фарқ бор еди. Иккала аёл ҳам чексиз тасаввур ва катта очиқ завқ билан севишди. Аммо ўхшашлик шу ерда тугади. Мария жим ва таранг бўлганида, унинг ҳаракатлари
  
  
  
  
  
  
  улар жуда нозик еди, Helga ёввойи ва ташландиқ еди, унинг қўллари, сонлари ва оғзи доимо танамни ўрганиб, ҳар бири учун ёқимли ҳис-туйғуларни алмашарди. Унинг бутун борлиғи доимо буришиб, титраб, мени катта ва катта екстаз баландликларига итариб юборарди. Гўё-ва ойнали деворлар еффектга қўшилди-мен ҳар бири бошқача ёндашув ва реакцияга ега бўлган ўнлаб турли аёлларни севиб қолдим. Ниҳоят, у тоза завқдан йиғлаб юборди ва яна каравотга йиқилди.
  
  
  Бир лаҳзадан кейин у менга яхшилик учун енгашди. "Мен сизни хурсанд қиламанми?"у юзимни ўпиш билан ёпиб сўради.
  
  
  "Ҳа", дедим. "Ҳа, сиз мени хурсанд қиласиз."
  
  
  "Мен ҳам бахтлиман", деди у. "Сиз улар сизни ўйлаган одамсиз."
  
  
  У менга қараш учун ее томонидан мулойимлик билан тортилди, танамиз бошдан оёққа бир-бирига босилди. Биз бир жойда ётамиз, ҳеч ким биз билан гаплашмайди. Бир лаҳзадан сўнг, у уни кутиб турган ижро етиш учун рухсат байроғига озгина хўрсинди.
  
  
  "Шҳ", деб пичирлади онаси.
  
  
  У яна пауза қилди, лекин узоқ вақт емас. "Оҳ!"у хитоб қилди. "Оҳ! Оҳ, Дамплинк! Оҳ!"Унинг танаси яна қаттиқ титради, токи у узоқ ва юмшоқ завқ билан орқасига ўгирилиб, кўзларини юмди.
  
  
  Тана ва онг учун мунтазам машқ дастурларим яна фойдали бўлди, бу менга Helga у кутмаган сўнгги завқ совғасини беришга имкон берди.
  
  
  5
  
  
  Helga кўзларини очди ва мен унинг бошига егилганимда менга оҳиста жилмайиб қўйди. "Бу ажойиб, ажойиб, ажойиб еди", деб пичирлади у. У ағдарилиб, ахлат атрофида судралиб чиқди. "Дам олинг, Думплинк", деди у мени ўпиб, хоналардан чиқиб.
  
  
  Бир лаҳзадан сўнг у бир shisha шампан ва икки стакан билан қайтиб келди. У бизнинг кўзойнакларимиздан бирини тўлдирди ва менга узатди. "Бу, - деди у, - мен душ қабул қилаётганимда сизни банд қилади."У мени яна ўпди ва хурсанд бўлиб ғувиллаб ҳаммомга кирди. Тўшакда дабдабали ёйилиб, унинг душ қабул қилаётганини ешитдим.
  
  
  Мен совутилган дом Перигнонимдан бир қултум олдим. Ташқарида шамол кўтарилди. Хонанинг тўртинчи девори пардалар билан қопланган еди ва у пардалар ортида квартиранинг тўрт томонини ўраб турган пентхаус боғининг деразалари борлигини билар еди. Ешик ташқарисида тақиллади. У каравот ёнига бир кружка шампан олиб келиб, шимини тортди ва каравот томон юрди. У парданинг бир қисмини четга тортганда, ешик атрофидаги шамолда тебраниб турганини кўрди. У ешикни ёпди ва қулфлади.
  
  
  Бу шубҳасиз олтинчи туйғу, яқинлашиб келаётган хавф ҳақида онгсиз огоҳлантириш менга ўз хабарини юборганида, мен хонанинг ярмига қайтдим. Нима учун билмайман, унинг инстинктив равишда иккала қўлини томоғи олдида кўтарди, унинг stahl бўлмаганлиги жуда тез ҳаракат қилади. Шу билан бирга, бошимга юпқа сим ва елкамга каравот ўралган еди. Томоғимга тиқилиб қолмаслиги керак бўлган сим чўзилган қўлларимнинг терисига чуқур қазилган.
  
  
  Менинг ҳужумчим оғир хириллаш ва ғазабланган хўроз тортишни чиқарди. У ўрдаклади ва елкасини орқага урди. Мен ҳали ҳам орқамда ким турганини кўра олмадим, лекин унинг тўсатдан ўпкасида Ҳелганинг инграётган кўзгуларида иккита курашаётган тасвирни кўрдим. Мен яна қарадим ва ўзимни кўрдим ва орқамдаги одам у ерда акс етди. Бу одам З1 еди!
  
  
  Ҳужумдан Егонинг юзи бузилган, аммо Егонинг шахсини ўзгартириб бўлмайди. Ўша куни у sport клубида гандбол ўйнаган одам еди.
  
  
  Нега енди у мени ўлдирмоқчи бўлганини тушуниш мумкин емас еди. Мен қила оладиган нарса ўзимни ҳимоя қилиш еди. Ва у даҳшатли еди, безовта туйғу кимдир қаерда шу кўзгулар мени ўлдириш учун ҳаракат томоша қилиш учун, фақат яқинда, мен ўзимни кўрган едим ва Helga кучли завқ жинс.
  
  
  У ҳали ҳам ойнали деворни пайқамаган ва мен уни у орқали кузатаётганимни билмас еди. У тиззасини орқамга қўйиш учун оёғини кўтара бошлади. У чап оёғи билан унинг егоси томонидан ваҳшиёна тепилиб, емуни тиззасига уриб, слни синдирди. У оғриқни бўғиб қўйди ва мени ўзи билан судраб йиқила бошлади. У йиқилиб тушганда бошини айлантириб, симли хўрозларни буриштирмоқчи бўлди. У ўжарлик билан илмоқни ушлаб, ҳали ҳам мени бўғиб ўлдирмоқчи бўлди. У ҳозир унинг юзини аниқ кўрди. Егонинг кўзлари худди гипноз қилинган ёки гиёҳванд бўлгандек сирланган еди.
  
  
  Ҳозиргача ferret уники еди, мен уни ўлдирмасдан ўзимни ҳимоя қила оламан деб умид қилардим. Лекин мен бу мумкин емаслигини кўрдим. У ўнг қўлининг қаттиқ четини его томоғининг тагига уриб, ҳалокатли karate зарбасини берди. Зарба кучли ва тоза еди. Егонинг бўйни қисилиб, у ўлган еди, еҳтимол Его уни ўлдирганини ҳам билмаган. Егонинг танаси полга чўкди, гротеск нишон ён томонга бурилди. Унинг ўрнидан турди ва ўрнидан турди, его, танани ўраб олди.
  
  
  Уники, мен ҳаммомдаги душни ешитдим. Ётоқхона полидаги чуқур қозиқли гилам бизнинг курашимиз товушларини ғарқ қилди. Ўша пайтда Helga фон Alder мени ётоқхонага жалб қилгани аниқ бўлиб туюлди ва мен Agent З1 ҳаётимга суиқасд қилишни режалаштираётганини билардим. У мен билан ахлатда қанчалик яхши бўлмасин, мен ҳеч қачон бўлолмадим
  
  
  
  
  
  Мен у ва унинг сингиллари тажрибали актрисалар еканлигини унутаман.
  
  
  Бошқа томондан, у оммавий ахборот воситаларининг у ҳақидаги хабарларини рад етди, унинг айбсиз бўлиш еҳтимоли ҳали ҳам мавжуд. З1 бугун кечқурун Helga билан учрашганимни билар еди ва мени квартирамга кузатиб бориши мумкин еди. Агар мен ҳозир гумон қилганимдек, у мени ўлдириш тўғрисида буйруқ олган бўлса, Helga ва мен севиб қолганимизда у терастадан хонага кириб кетган бўлиши мумкин еди ва у бу ҳақда ундан бошқа билмас еди.
  
  
  Агар бу ҳақиқат бўлса, у Helga ўз хоҳишига кўра пайдо бўлишига ва у ўлдирган одамни гиламида ётганини топишига йўл қўёлмади. Агар у менинг қопқоғимни пуфламаганида, уни қониқтирадиган бирон бир тушунтириш бўлиши мумкин емас. Агар у шундай қилган бўлса, у аллақачон ишда бўлган веб-қўрғошин, фон Алдерс, фойдасиз бўлар еди. У қила оладиган битта нарса бор еди, бу жасадни хок қўлига топшириш еди, унинг ихтиёрида уни ҳеч ким сездирмасдан йўқ қилиш учун барча воситалар мавжуд еди.
  
  
  Унинг егилиб, жасадни қўл даямаларига кўтариб, кун бўйи Егони хона бўйлаб судраб олиб, кўчага ташлади. Кейин у хокни чақириш учун ётоқхона телефонига шошилди. Мен скрамблерсиз гаплашишим керак еди.
  
  
  "Бу жиддий бизнес", дедим у жавоб бериши биланоқ. Қисқаси, у Емуга нима бўлганини аниқ айтиб берди ва у кетаётганда кодни импровизация қилди. Хулоса қилиб айтганда, у шундай деди: "дўстим ва мен тез орада бу ердан кетамиз. Сиз супуришни уддалай оласизми? »
  
  
  Хок тушунди. "Барча келишувларни менга қолдиринг, - деди у, - лекин бугун кечқурун келинг ва мени кўринг."
  
  
  "Мен буни режалаштиряпман", дедим ва Helga ҳаммомдаги душни ўчириб қўйганини ешитиб, суҳбатни қисқартирди.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг, Helga танасининг ҳар бир тафсилотини очиб берадиган қора танли бепарво хонага кирди. У яна катта каравотга ёйилиб, стакан атрофида шампан ичди. Яхшиямки, Agent З1нинг ўлими қонсиз еди ва хонада бир неча дақиқа олдин у ерда бўлиб ўтган жангни кўрсатадиган ҳеч нарса йўқ еди. Агар Helga фитнанинг бир қисми бўлса ва менга ўлик жасадни топишни кутиб қайтиб келган бўлса, у ҳеч қандай кўрсатма бермади. Ай унга шампан виноси бир қадаҳ қуйиб еса ўрнига, у тўшакда менга кейинги snuggled.
  
  
  "А amore", деди у менинг стаканимга тегиб.
  
  
  "А amore," мен рози.
  
  
  Биз маст бўлганимиздан сўнг, у ётоқдан оёқларини силкитиб: "boring, чучвара, мен сизни кечки овқатга таклиф қиламан. Инсон нафақат севги билан яшайди. Ҳеч бўлмаганда бу одам емас.
  
  
  Биз Ҳелганинг квартирасидан унчалик узоқ бўлмаган кичкина, хира ёритилган француз жойида ресторан танладик. Ташқарида ҳали ҳам қор ёғаётган еди, лекин ресторан иссиқ ва қизиқарли еди, хизмат кўрсатиш ва еда жуда яхши еди. Лекин унинг, албатта, оч емас еди, овқат давомида сифатида, унинг қирғий ўлик болта агенти жасадини тозалайди сифатида кейинчалик Helga квартирасида бўлиб ўтади даҳшатли саҳна тасаввур сақлаб.
  
  
  Helga менинг ташвиш фарқ кўринади ва самимий еб бермади, овқат давомида аниматедлй суҳбат. Бир marta, у урмоқ учун сохта - у виски Cай уни тарк едим қачон Мария қилган шу жест-ва деди, " Думплинк, биз ёлғиз бўлиши мумкин, шунинг учун унинг ҳафта учун бир жойга борамиз. Сиз Мария билан кетдингиз. Енди менинг навбатим."
  
  
  Қизлар орасида аллақачон мавжуд бўлган бу ўйноқи мусобақа мени ҳайратда қолдирди. "Сизнинг фикрингиз нима еди?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  У қўли билан ҳавода ноаниқ имо-ишора қилди. "Мексика. Балки Испания. Франциянинг жануби. Ахир, реактив самолёт фақат илгичда бўш ўтирибди. Биз бундан фойдаланишимиз мумкин."У буни шаҳар бўйлаб такси safari ҳақида гапираётгандек тасодифан таклиф қилди. Ва мен унинг жиддий еканлигини кўрдим.
  
  
  "Хўш," дедим мен ўз имкониятларимни очиқ қолдириб, чунки Agent ахнинг ўлимидан кейин қандай асоратлар бўлишини ҳали билмасдим.
  
  
  Helga бош ирғади ва у бирдан жиддий кўриниб, мени ҳайратда қолдирди. Бу у giddy вон Алдерсдан кутган кайфият емас еди.
  
  
  "Мен сизга бир нарсани айтаман, Тони", деб пичирлади у, биз конякни ҳўплаганимизда бармоқлари меники билан ўралган. "Мен сиздан тебранишларни, буюк кучнинг тебранишларини оламан. Бу мен ҳар доим еркакда хоҳлаган нарсам. Ғамхўр севгилининг мулойимлиги ва обрўли одамнинг кучи. Баъзан сиз бирини ёки бошқасини топасиз. Аммо иккаласи ҳам-ҳеч қачон! Бу жуда яхши. У қошларини чимирди ва аста-секин қарор қилди: "мен бир marta ўзим билган одамга унга нима истаётганимни тушунтиришга ҳаракат қилдим. У мулойим, аммо кучли емас еди ва мен ўзимни худди шундай ҳис қилганимни айтди, чунки мен отамни ҳеч қачон танимаганман. У мен бир севгилиси ва отаси барча бирига прокат излаб еди. Сиз бунга ишонасизми?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Мен ҳеч қачон бундай нарсалар, ҳис-туйғуларимнинг сабаблари ҳақида ўйламайман. Ҳиссиётларнинг ўзи муҳимдир ."
  
  
  "Мен ҳам шундай деб ўйлайман", деди у рози бўлди. "Аммо мен баъзан отам ҳақида ўйлайман ва Мария ва Елза ҳам ўйлашларини биламан, гарчи биз ҳеч қачон нен ҳақида гапирмасак ҳам."
  
  
  "Егони умуман есламайсизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "йўқ. Урси бизга нима деди. У Берлинда иккинчи Жаҳон уруши бошланганда иттифоқчиларнинг бомбардимон кампанияларидан бирида ўлдирилган. ўшанда опа-сингилларим ва мен жуда ёш едик ва фақат мўжиза туфайли Урси бизни тириклайин қутқарди.
  
  
  У жилмайиб, яна нур сочди. "Боо
  
  
  
  
  
  
  "Улар билан ферретнинг ҳаёти яхши бўлди", деди у.
  
  
  Кейинчалик, Хелгани квартирасига қайтариб олиб борганида, хок жасадни терастадан олиб ташлаганига ишонч ҳосил қилиш учун етарлича узоқ турди. Албатта, у бу ҳақда ғамхўрлик қилди. Хелганинг уйидан чиққанимда, у яна ҳафта охири бирга боришимизни хоҳлашини еслатди. Улар сизга хабар беришга ваъда беришди. Кейин уники, пастга тушди ва таксида болта штаб-квартирасига борди.
  
  
  Олти
  
  
  ТОПОРНИНГ Ню-Ёркдаги офиси шаҳарнинг қуйи Ғарбий қисмида, panel туманидаги омборда жойлашган еди. Такси ҳайдовчиси манзилни ешитиб хурсанд бўлмади. Мен у мен йўлда роб его учун кетаётганини ўйладим, деб ўйлайман, биз уйига тортди, мен уни енгиллик билан уҳ тортди ешитдим, чунки. Его уни ағдариб, ташқарига чиқди. У тротуардан ўтишни бошлаганда, у деразадан егилиб: "нима бўлди?": "Бу сиз учун тўғри жой еканлигига аминмисиз, дўстим?"
  
  
  У уни силкитди. Егонинг ҳиссиётлари тушунарли еди. Бутун қирғоқ қоронғи ва кимсасиз еди. АХ штаб-квартираси жойлашган бино қорайган, бинонинг олд қисмидаги битта ёритилган хонадан ташқари. Такси ҳайдовчиси бинодаги бошқа барча қоронғи деразалар одатда кунига йигирма тўрт соат ичида содир бўладиган шов-шувни яшириш учун бўялганини ва кучли инфрақизил телескопли одамлар доимий равишда кўчани кузатиб туришини билишнинг имкони йўқ еди. Аслида, такси ҳайдовчиси шаҳарнинг бирон бир жойида, дунёдаги енг кучли контрразведка агентлигидан ташқарида очиқчасига гапиришдан кўра хавфсизроқ бўлиши мумкин емас.
  
  
  Оддий сақлаш жойига ўхшаган ёритилган олд офисда навбатчи тунги қоровул стол остидаги қўнғироқ тугмасини босди ва у темир ешикдан одамлар билан лифтга ўтди. Юқоридаги деразаларда телескопли қўриқчилар бинога яқинлашаётганда мени иккала одам билан ҳам тозалаган еди.
  
  
  "Хок сизни киришингиз билан подвалга олиб бориш учун буйруқ қолдирди", деди лифт оператори. Машина тушди.
  
  
  Bodrum хок мени агентлик ўликхонасида кутаётганини англатарди. Кўпгина махфий разведка ташкилотлари сингари, АХ ҳам дарҳол полицияга топширилмайдиган жасадларни бошқариш учун ўз ўликхонасига ега бўлиши керак еди. Бироқ, йўл тозаланганидан кейин жасадларнинг аксарияти охир-оқибат маҳаллий ҳуқуқ-тартибот идораларига топширилди, шунинг учун шармандали саволлар йўқ еди.
  
  
  Уни З1 ёпиқ танаси ёнида турган хока топди. Болта тиббий кўриги доктор Кристоффер у билан бирга еди.
  
  
  Хок менга бош ирғади ва биз доктор Том деб атаган тиббий кўрикчи: "сиз нима ҳақида гапираётганингизга амин емасман.: "Мен дастлабки отопси қилдим, Ник. Бу бизга айтганларингизга мос келади. Его, ўлим синган бўйин сабаб бўлди."
  
  
  "Сиз бошқа ҳеч нарса топдингизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  Доктор Том бошини чайқади. "Ҳали ҳеч нарса. Нима учун?"
  
  
  Емуга жавоб бериш ўрнига у хок билан гаплашди. "Agent З1 бугун сизга елчи Колчакнинг миясида отопси ўтказишни таклифим билан хабар бердими?"
  
  
  "Йўқ, мен қилмадим", деди хок. "У бу ерга штаб-квартирага қайтиб келди ва менга Helga вон Alder билан боғланганингизни айтди. Кейин унинг егоси буни кўрмади. Отопси ҳақида ҳеч нарса айтилмаган. Бу муҳимми? »
  
  
  "Балки", дедим секин. "Бу бизга его ҳужуми учун мумкин бўлган сабабни бериши мумкин."
  
  
  Қирғий қошларини чимирди. "Мен сизга ергашмайман."
  
  
  Унинг сўзларига кўра, енг юқори даражага ега бўлган доктор Том олдида гаплашиш барча ҳаракатлар учун рухсат берилган ва шунинг учун хавфсиз. "Хўш, у Ҳелганинг квартирасида менга ҳужум қилганида, у ўзини тута олмайдиган одамга ўхшарди - лекин унинг жисмоний ҳаракатлари мукаммал мувофиқлаштирилган еди."
  
  
  "Сиз демоқчимисиз, - сўзини тўхтатди қирғий, - сиз у қотиллик отрядининг аъзоси деб ўйлайсизми?"Одина бизнинг агентларимиз орқали бу - бу куч ёки бошқа нарса, унинг кучи таъсирида бўлиши мумкин деган фикр менга ёқмаса ҳам."
  
  
  "Аммо бу нима учун у мени ўлдирмоқчи бўлганини тушунтириши шарт емас", деб давом етдим мен, " агар у биз курашаётган нарсага таҳдид соладиган бирор нарса айтмаса ёки қилмаса. Мен ўйлашим мумкин бўлган ягона нарса-бу отопси бўйича таклифим. У сизга таклифни бермаган, лекин мени ўлдирмоқчи бўлганлиги сабабли, бу алоқа бўлганга ўхшайди.
  
  
  "Сизнингча, елчининг мия тести аниқ нимани кўрсатади?"доктор Том сўради.
  
  
  "Билмайман", дедим. "Аммо биз бу воқеаларда иштирок етган одамлар қандайдир тарзда мияни ювишганини тан олдик. Шундай қилиб, русларнинг отопси "мияни ювиш" назариясининг исботига зарба бўлди. Биз ҳеч нарса топа олмаслигимиз мумкин, лекин кейин ҳаракат қилсак йўқотадиган ҳеч нарсамиз йўқ."
  
  
  "Ҳа, мен кўряпман", деди доктор Том. У болта ахлатхонасининг плитасида ётган жасадга қаради. У хокка қаради. "Бу қандай, хўжайин?"
  
  
  Хок бир сония иккиланиб турди. "Boring", деди у бош ирғаб.
  
  
  Доктор Том ўзининг қаттиқ хусусиятлари устидан варақни юқорига тортди. "Бу менга бир неча кун керак бўлади, - деди у ўйчан, - ва натижаларни олишим билан сизга ҳисобот юбораман."
  
  
  Хок билан мен индамай ахлатхонадан чиқиб, лифтни бинонинг биринчи-иккинчи қаватига олиб чиқдик. Бу шаҳар асаб маркази еди
  
  
  
  
  
  
  Ню-Ёркда қароргоҳи. Елликдан ортиқ кишидан иборат ходимлар у ерда кунига йигирма тўрт соат телетайплар, радиолар ва дунё полиция кучлари идоралари билан алоқада бўлган ёпиқ телевизион тизимларда ишладилар. Хокнинг офисига олиб борадиган коридор катта хонанинг ёнида еди. Деворларда бир томонлама shisha деразалар бор еди, шунинг учун коридорда бўлганлар хонани кўришлари мумкин еди, лекин хонада бўлганлар иҳ ни кўра олмадилар. Бу ахнинг бошқа ходимларига Хокнинг офисига келган махфий агентларни кузатишни имконсиз қилди.
  
  
  Бир marta биз Хокнинг кабинетида бўлганимизда, болта бошлиғи чарчаган ҳолда стол стулига жойлашди ва чайналган сигарани топгунча чўнтагини титкилаб, оғзига тиқди.
  
  
  "Тан олишим керак, Ник, - деди у, - бу иш мени безовта қилди. Дие Вон Алдерс ҳақида нима деб ўйлайсиз?
  
  
  "Айтиш қийин", дедим сўзларимни диққат билан танлаб. "Мен аниқлай олганимдек, улар сиртда кўринадиган нарсадир. Аммо деллда ҳар сафар янги ишланмалар пайдо бўлганда, улар қандайдир тарзда боғланганлигини чегирма қилиш қийин."
  
  
  "Янги ўзгаришлар ҳақида гапирганда, - деди хок, - мен сизга Monte-Карло ҳақида айтиб беришга улгурмадим. Бугун биз Интерполдан хабар олдик.
  
  
  "Monte Carlo?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "ҳа. У ерда бир казино бор. Белгиялик Трегор исмли kishi банкни бузади. Трегорнинг қайнотаси бир неча ҳафта олдин Германия канслерини пичоқ билан урмоқчи бўлди, аксинча пичоқни томоғига тиқди. Трегорда бизда ҳеч нарса йўқ, лекин барибир текшириб кўрганингиз маъқул.
  
  
  "Казино бошқаруви ўйинни вақтинча тўхтатди", деди хок. "Аммо улар бир кунда Егони янгилашга рози бўлишди. Унинг меҳмонхонаси казино қайта очилганда у ерда бўлишингизни хоҳлайди, лекин мен фон Алдерс билан алоқани йўқотишингизни хоҳламайман. Сиз иккаласини ҳам ҳал қила оласизми? "
  
  
  "Бу муаммо емас", деди ему унга. "Бугун кечқурун Helga мендан ўзи билан Мексикага боришни илтимос қилди. У биз унинг шахсий самолётидан фойдаланишимиз мумкинлигини айтди."
  
  
  "Ва сиз у Monte-Карлога рози бўлади деб ўйлайсизми?""Сиз ўз ишингизга кўп сармоя киритишингиз керак."
  
  
  "Унинг мукофотлари бор.""Мен яхши тасаввур қила оламан", деб жавоб берди у мени идораси атрофида силкитиб.
  
  
  Етти
  
  
  Ерта еди, ертаси куни ерталаб соат саккиздан олдин, у Ҳелганинг квартирасидан қўнғироқ қилди. Мен у қадар ерта турмаслигини билардим, лекин агар биз ўша куни Monte-Карлога учмоқчи бўлсак, енди уни кечиктира олмадим.
  
  
  Жавоб берган овоз тонозлардан кўра уйқучанроқ еди. "Салом бор. Салом бор?"
  
  
  "Helga, - дедим мен, - бу Тони Доуес."
  
  
  "Ким?"у сўради, ҳали ярим уйқуда. "Салом?"
  
  
  "Худойим, - дедим кулиб, - кеча кечқурун мени унутганингизни айтма. Бу Тони емас.
  
  
  "А... Тони, Думплинк " - енди ревматизм ҳаётга тўла еди.
  
  
  "У сизни жуда ерта чақирганига сабаб, у сизни кичик саёҳатга таклиф қилмоқчи еди-фақат иккимиз. Аммо Испания, Франция ёки Мексика ўрнига Monte-Карлони қилайлик. Бу қандай ешитилади?"
  
  
  "Илоҳий", деди у. "Қачон боришни хоҳлайсиз?"
  
  
  "Енди ҳурмат билан, - деди Салом унга, - бугун ерталаб, иложи борича тезроқ. Сиз самолёт тайёр дедингиз.
  
  
  "Албатта", деди у. "Лекин нима учун Monte Карло?"
  
  
  Мен аллақачон Monte-Карлони танлашнинг ҳақиқий сабабини тушунтиришга қарор қилдим. Ўша куни ерталаб телевизор, radio ва газеталар казинодан қочиш ҳақида гаплашишди.
  
  
  "Еҳтимол сиз Barents денгизи ҳудуди ҳақида ешитмагансиз", дедим мен. Казинода жуда кўп пул бор. Кеча раҳбарият ўйинни бир кунга тўхтатиб қўйди. Унинг меҳмонхонаси яна бошланганда у ерда бўлади."
  
  
  Мен у Вон Alder истардим фақат нима бўлади деб ўйладим. Мен унинг завқланишини ешитиб, тўғри тахмин қилганимни билардим.
  
  
  "Борайлик", деди у иккиланмасдан. "Тез орада сиз парвозга тайёр бўласиз? У сизни Лонг-Айлендда олиб кетишини хоҳлайсизми?"
  
  
  Фон Алдерс самолётларини Шимолий қирғоқдаги Лонг-Айленд мулкида сақлашди. Унинг оиласи билан учрашганидек, улар билан бир неча marta манорда бўлган. Шундай қилиб, у залда қаердан келганини билгани учун, у салом, мен у ерда икки соатдан кейин учрашишимни айтди.
  
  
  Мен уни хок шаҳрига бердим, кейин кийинишдан ва сумкамни йиғишдан олдин квартирамдаги кичик sport залида бироз машқ қилдим. Хок мени Лонг-Айлендга олиб бориш учун ҳайдовчиси билан машина юборди ва биз у ерга етиб борганимизда, Хелга кутиб турганини ва самолётни фон Алдернинг шахсий аеродромига тайёрлаётганини кўрди.
  
  
  Ҳелге уни чақирганидан икки соат ўтмай, биз Лир реактивида учдик ва Атлантика устидан учиб ўтдик. Helga ва мен бу ўйинни қулай яшаш хонасининг барча қулайликлари - кресло заллари, divan каравоти, бар ва ҳатто биллур қандил бўлган кенг идишни орқасидаги ўриндиқларда ўйнадик.
  
  
  Бу майдон учун ажойиб кун еди; осмон кўк ва булуциз еди, уфқдан уфқгача - кечаги булутли об-ҳаводан ёқимли ўзгариш. Бизнинг остимиздаги денгиз силлиқ кўк гилам еди.
  
  
  Helga мени учувчи, капитан Дирк Обри ва иккинчи учувчи Дуглас Roberts билан учрашиш учун кабинага олиб кирди. Обри қаламдек ингичка қора мўйловли баланд бўйли, гавдали йигит еди. Roberts нозик йигит еди, еҳтимол,
  
  
  
  
  
  
  у йигирманчи йилларнинг бошларида, сариқ сочлари ва сепкилли ой юзи билан еди.
  
  
  "У албатта бўлди,"Обри деди, асбоблар панелида томон бош ирғади," ва ҳаво очиқ, ва у Орлй да очиқ, биз ёқилғи оламан қаерда."
  
  
  Кейинги бир неча соат ичида Helga ва мен бир нечта тугмачаларни босиб, кейин тавла ўйнаб кўрсатган филмни томоша қилиб, ўзимизни хурсанд қилдик. Helga аввалгига қараганда анча бўйсунгандай туюлди, лекин у ҳали ҳам яхши компания еди ва вақт тез ўтди.
  
  
  Биз Франция қирғоқларидан еллик мил нарида бўлган бўлсак керак, огоҳлантиришсиз самолёт бурунга биринчи бўлиб денгизга қулаб тушди. Helga бақирди. Идишдаги михланмаган ҳамма нарса, шу жумладан Helga ва мен, қия идишни қаватидан ўтиб, ёпиқ идишни ешигини қаттиқ уришди.
  
  
  Salon ешигини очиш учун ён томонга бурилмоқчи бўлганида, Helga ҳали ҳам қичқираётган еди. У қулфланган еди. Уни Вилгелмина чиқариб ташлади, менинг Лугерим елкасида ва қулфни пуфлади. Ешик очилиб, ҳозир менинг остимда жойлашган идишни очиб берди.
  
  
  Унинг отаси кокпитга қараганида, капитан Обри ҳали ҳам бошқарувда еканлигини кўрди, аммо его, поз музлаб қолгандай туюлди. "Иккинчи учувчи Roberts полда ўлик ёки ҳушсиз ётарди. Самолёт ҳали ҳам океан томон қулаётган еди.
  
  
  Уни Обри чақирди, у бир лаҳзага бошини буриб, менга қаради. Кейин у ҳайдашга қайтди, иккала қўли Рулни ушлаб олди. Унинг юзига қараб, у Agent Ҳелганинг квартирасида мени ўлдирмоқчи бўлганида кўрган худди шу бўш ифодани билар еди. Егонинг кўзлари сирланган еди, гўё у гипноз остида ёки гиёҳванд моддалар таъсири остида еди.
  
  
  Шу пайтгача унинг бармоқлари кун бўйи идишни ёнидан осилган еди. Енди у унинг қўлидан қўйиб юборди ва кокпитга олдинга отилди. У бошқарувда учувчига қўл узатди. Негадир мен его бўйнига бир қўлини илмоғи ва ғилдирак қисман бепул его кўтаришга муваффақ, у бутун кучи билан унга yanked ва автомобил орқа қайтиб Его ташлади қадар, лекин у ҳали ҳам ўжарлик назорат ёпишди.
  
  
  Самолёт Москва томон қулашда давом етди.
  
  
  У учувчи ўриндиғига тушиб, ғилдиракни қаттиқ силкитди. Кучли титроқ реактивдан бурундан думгача югурди, лекин кейин бурун аста-секин кўтарила бошлади. У ғилдиракни тортишда давом етди, танасидаги ҳар бир мушакни сиқиб, тортишиш кучини енгишга ҳаракат қилди. Ниҳоят, самолёт Атлантикадан бир неча метр нарида текисланди. Мен учун етарли самолётлар учиб ега бўлиш учун омадли бўлди. Мен бу самолётни бошқара олмадим, лекин бу ҳали ҳам фалокат еди.
  
  
  Кейинги бир неча дақиқада у асбобларини текшириш билан банд еди, чунки реактив океан юзаси бўйлаб доимий равишда сузиб кетди. Ҳаммаси ишлаётгандай туюлди, шунинг учун мен ғилдиракни олдинга сурдим ва биз яна тоққа чиқа бошладик. Кейин Helga менинг исмимни кабинанинг орқа томонига чақирди.
  
  
  Обри менга калит билан яқинлашаётганини кўриш учун ўз вақтида бурилдим. Бир қўли билан Рулни ушлаб, у бошқа қўли билан яна Вилгелминани ушлаб олди ва емуни ўнг елкасига отди. У орқага тисарилди ва йиқилиб тушди, калитни уйқусираган бармоқлари атрофида силжитди. Самолётни кўтарилишда ушлаб туришга ҳаракат қилиб, отаси учувчига қаради. У яна оёққа турди, лекин орқа кабинага қайтди. Орқа fonda Helga кулбанинг бир бурчагида ўралганини кўрдим. Менинг қўлимда ҳали ҳам Вилгелмина бор еди, лекин Агар Обри бизни Helga томон, биз томон, мен томон ҳаракатлантирмаса, яна отишни хоҳламадим.
  
  
  У буни қилмади. Бунинг ўрнига у маст ҳолда кабинанинг ешиги томон юрди, ему нахга катта босимга қарамай очишга муваффақ бўлди. У ерда ҳеч отишиб ташқари его тўхтатиш еди - ва мен уни ўтказиб юборилган бўлса, мен бутун самолёт хавф едим. Обри бир лаҳза очиқ ешик олдида турди, кейин боши билан учиб кетди. Самолёт уни айланиб чиқди, шунда ешик ёпилди. Санcак қаноти остида у Обрининг танаси деярли секин ҳаракатланаётганини, қўллари ва оёқлари сувга урилиб, нотекис сирт остида ғойиб бўлгунча ён томонларга ёйилганини кўрди.
  
  
  Helga менга кокпитда қўшилди, уники еса самолёт бошқарувига еътибор қаратди. У ҳали ҳам полда ҳушидан кетган иккинчи учувчи Роберцни жонлантиришга ҳаракат қилди. Салом Егони ўзига келтириш учун узоқ вақт талаб қилди, лекин охир-оқибат у иккиланиб минғирлади ва атрофга қаради. У бошини чайқади. "Нима бўлди? Нима бўляпти?"
  
  
  Бу хатти-у дори еди менинг гумонимни тасдиқлади. У изчил гапириш учун етарлича тузалиб кетгач, у менга еслаган охирги нарса ему Обрига топширган чашка қаҳва еканлигини айтди. У йўқолган капитан ҳақида сўрашдан ҳали ҳам ҳайратда еди, Шунинг учун Ему унга Обрининг тақдири ҳақида ҳеч нарса демади. Кейинчалик тушунтириш билан келаман.
  
  
  Ўшанда мен орлидаги биз яқинлашаётган бошқарув минораси билан боғлангандим ва бизга қўнишга рухсат берилди. Биз бироздан кейин қўндик ва самолёт уни тўхтатди.
  
  
  
  
  
  
  Мен ўзимни яхши ҳис қилмадим деб айтмадим.
  
  
  Биз тушганимизда, самолёт атрофида Helga менга ҳайрон бўлиб қаради. "У ерда нима бўлди?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Буни айтиш қийин. Сизнинг капитанингиз ғилдиракка ёпишиб, самолёт йиқила бошлаганда қўрқув ғазабига учиб кетганга ўхшайди. Еҳтимол, у менга ҳужум қилиб, кейин сакраб тушганида ярим ақлдан озган еди. Бизнинг иккинчи учувчимиз Roberts тортишиш кучи туфайли ҳушини йўқотган бўлса керак. Бундай нарсалар парвозда кам учрайди. Аммо расмий лентага тушиб қолмаслигимиз учун расмийлар билан гаплашишга ижозат bering."
  
  
  У ҳақиқатан ҳам менинг тушунтиришимни қабул қилдими ёки йўқлигини аниқлашнинг иложи йўқ еди, лекин у мени бошқа босмади.
  
  
  "Биз ҳали ҳам оёқларида титраётган Roberts ҳамроҳлигида terminal биносига етиб борганимизда", Орла хавфсизлик полицияси бошлиғи уни топди ва Егодан менга болта агенти, у Даммлиер деб билган одам ва маҳаллий одамни юборишини сўради.бошлиқ. Interpol Бўйича. Иккала одам ҳам келганида, мен уларга нима бўлганини аниқ айтиб бердим, бу воқеа менинг топшириғим билан боғлиқ деб гумон қилганимни кўрсатди. Мен унга Helga ва мен дарҳол Monte-Карлога боришимиз кераклигини айтдим.
  
  
  "Менга бу ҳақда ғамхўрлик қилишга ижозат bering", деди Interpol одам тугатгандан сўнг. "Ҳеч қандай муаммо бўлмайди. Еҳтимол, бу ерда сизнинг ёрдамчингиз "- у Даммлиерга мурожаат қилди- " сизни манзилингизга олиб борадиган ишончли учувчи ва иккинчи учувчини топиши мумкин.
  
  
  Даммлиер бош ирғади ва учрашув тугади. Бир соатдан кам вақт ичида Helga ва мен Monte-Карлога енг яқин қўниш жойи бўлган Ницца томон йўлда едик. Самолётни бошқариш учун бизда иккита америкалик бор еди, еҳтимол Франция штаб-квартирасининг бир қисми ёки Марказий разведка бошқармаси. Даммлиер Роберцни Штатларга қайтариш учун чоралар кўрди ва Хелганинг ўзи уни Нахда ишлашни давом еттиришига ва бахциз ҳодисадан халос бўлганда маош олишига ишонтирди. Ҳар ким айтиши мумкинки, менинг тушунтиришим - Roberts ҳушини йўқотган - Helga ҳам, ҳокимият ҳам қабул қилди.
  
  
  Ницсага парвоз муаммосиз ўтди. Биз кечқурун ялаймиз ва Helga ва мен бу ўйинни Monte-Карлодаги казино яқинидаги Париж меҳмонхонасида лимузинда ўйнадик. Helga бизнинг самолётимизни кутиб олиш учун лимузин ажратди, шунингдек меҳмонхонада уланиш хоналарини ажратди. Биз Helga яхши маълум еди омадли бўлди; биз бир хона кафолатланган еди, Monte Карло бутун дунёдан қизиқувчан сайёҳлар тўла бўлса-да,. Кўчалар сайёҳлар билан тўлиб-тошган, шаҳарга карнавал туйғусини берган ва бўш меҳмонхона хонаси йўқ еди.
  
  
  Биз ўрнатилган Карло кўчаларида ҳайдаб сифатида, ўрта қоронғи каби жимирлади қаерда, кечки соялар бой шароб, мен Монако келиб чиқиши афсонавий ҳикоя еслатилганда еди 303. Афсонага кўра, Корсикалик. Бокира, Девот, Корсика губернатори томонидан унинг насроний еканлиги аниқланганда жазоланди. Ҳоким қизни боғлаб, қўпол ер устида отда судраб юришга ҳукм қилди ва кейин токчага чўзилиб ўлди. У вафот етган пайтда унинг танаси устида оқ каптар кўринди. Бир куни кечаси унинг жасадини роҳиб олиб, балиқчининг қайиғида реклама қилганида, оқ каптар яна пайдо бўлди. Балиқчи каптарнинг орқасидан ергашди, қуш & нб дан пастга сирғалиб, Егони Монакога олиб борди ва қизнинг жасадини ўша ерга кўмди.
  
  
  Монако менинг қолиш каби ажойиб бўлади, агар мен ҳайрон.
  
  
  8
  
  
  Менинг suite қайрилиб қирғоқ бўйлаб километр чўзилган ёрқин денгиз ва баланд қояларнинг ажойиб манзараси билан ўралган еди. Мен сумкаларни ечиб, душ қабул қилганимда ва алмаштирганимда, Helga қўшни хонасида айланиб юрганини ешитишим мумкин еди. Унинг ҳаракатларининг товушлари билан айтишим мумкинки, унинг ҳаракатлари, масалан, меники такрорланган.
  
  
  Casino ўйини бир неча соат ичида қайта тикланди. Биз, албатта, меҳмонхонанинг пентхаус ресторанида осмонга очиладиган тоймасин шифтли овқатланган бўлардик. Аммо тушлик учун ҳали вақт бор еди. Мен Helga диққатга сазовор жойларни томоша қилиш ҳақида қайғурмаслигини билардим ва агар биз бу вақтни янада ёқимли тадбирларда бирга ўтказмасак, бу уят бўлади деб ўйладим. Helga худди шундай ҳис қилганига умид қилиб, мен унинг кичик, аммо потенциал ёқимсиз муаммосини орамиздаги қулфланган ешик билан шампан, икра ва уч ўнлаб қизил атиргулларни салом, олтида етказиб беришни буюртма қилиб ҳал қилдим. Тахминан бир дақиқа, кейин бир соат ўтгач, у ешикни тақиллатди ва мени оҳиста чақирди.
  
  
  "Сиз жуда еҳтиёткорсиз", деди у уй егаси хонасига кираётганда бир кружка шампан узатди.
  
  
  У денгиз кўринишидаги деразаларга яқинлашганда, у танасини чиройли силуетда таъкидлайдиган нозик пушти бепарво кийган еди. У кийимининг юпқа матоси орқали унинг танаси манзарасидан баҳраманд бўлиш учун бир зум тўхтаб қолди, кейин дераза олдида унга қўшилди. Ботаётган қуёш уфқ остидан ғойиб бўлди, лекин мусаффо осмонда чуқур, бой, олтин акс қолдирди. Ўрта ер денгизи сувлари, ўз навбатида, осмонни акс еттирди, бу хона тирик ва кўзни қамаштиргандай туюлди.
  
  
  
  
  
  
  олтин каби.
  
  
  "Бу гўзал манзара, шундай емасми?"- деди Helga менга ўгирилиб.
  
  
  "Ҳа, жуда яхши", деб жавоб бердим мен унинг нигоҳини учратгунимча атайлаб унинг танасини юқорига ва пастга югуртирдим. У тилини лаблари устига югурди ва сўради: "мени ёқтирасизми, Тони?"
  
  
  "Ҳа, жуда кўп."
  
  
  "Опа-сингилларим сизга қанчалик ёқади?"у туриб олди. Ню-Ёркда бирга ўтказган бир кечадан кейин бу тиргак мени ҳайратда қолдирди, лекин салом, самимий, унга жавоб бериш ўрнига, у қўлларини узатди ва деди: "сиз уни сизга кўрсатишимни хоҳлайсиз, қанча?"
  
  
  У сезгир, силлиқ ҳаракат билан мен томон келди, кўзлари ярим ёпиқ ва лаблари ажралди. Уни ее ўпди ва бутун вужуди дарҳол жавоб берди, мен томон оҳиста юқорига ва пастга тебранди. Унинг оёқлари иккига ва менинг атрофида ўралган, ва мен ўз уйғотди излаб унинг титроқ тошли ҳис, жавоб танаси. У оҳиста ингради ва бир купа шампан узатиб, орқага қайтди. У стаканини енг яқин стулга қўйди. У орқасига ўгирилганда, у тунги кўйлагидан сирғалиб тушганини кўрди.
  
  
  Олтин муқаддас Раббий унинг яланғоч танасини нафис ҳайкалтарош тирик бронза ҳайкалга айлантирди. У мени ўзи билан дам олиш стулига судраб киришидан олдин кийимларимни ечишга зўрға улгурдим.
  
  
  "Тезда!"у илтижо билан пичирлади ва кестириб кўтарди. Улар бизга қўшилишди.
  
  
  "Ҳа! Ҳа! Ҳа!"у нафасини ушлаб минғирлади. Унинг қўллари менинг елка ва қурол олди, у мени чақирди ва унинг мих менинг тана ичига қазилган. Бир неча дақиқадан сўнг, унинг танаси очиқ ва атрофимда қисқарганини ҳис қилдим, унинг мақсади иштиёқ билан ёнма-ён айланиб, биз ваҳший конвулсив авж нуқтасига етгунимизча.
  
  
  Кресло устида ёнма-ён ётганимизда, у бошини буриб, менга қаради. У оҳиста жилмайиб қўйди: "енди биласизми, шундай емасми?"
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  У Ню-Ёрк атрофида кетаётганимизда ferret улар билан нимани тахмин қилиши кераклигини билар еди, лекин, албатта, бир неча дақиқа олдин, айтишнинг иложи йўқ еди. Ёнимда ётган аёл Helga емас еди, чунки мен унинг севги қилишнинг ўзига хос усули билан таниш едим. Ва у ҳам яқиндан билган Мария емас.
  
  
  "Сиз Елзасиз."
  
  
  "Ҳа", деб тан олди у. "Кечирасиз, шундай емасми?"
  
  
  "Қандай қилиб бундай айланишни сўрашингиз мумкин? Биз ҳозиргина баҳам кўрганимиздан кейин? "
  
  
  У хурсанд кулди. "Helga нима қилганимни билиб, ғазабланади. Бугун ерталаб менга қўнғироқ қилганингизда, мен унинг квартирасида тунаётган едим. У ҳали ҳам ухлаб ётган ва ҳеч нарсани ешитмаганди. Агар ўрнатилган Карло сафар таклиф қачон, унинг фақат тўплами ва бориш ва унинг Helga деб ўйлайман рухсат қарор қилди. Бу қадар қизиқарли бўлишнинг маъноси йўқ. Бундан ташқари, сиз аллақачон менинг икки синглим билан етарлича вақт ўтказдингиз. Менинг навбатим."
  
  
  Унинг сўзларини тинглаб, отаси бу фон Alder аёллари қодир бўлган ҳийла-найранг деб ўйларди. Аммо унинг тушунтиришлари етарлича ишонарли бўлиб туюлса ҳам, у фон Алдерс унга ошкор қилмоқчи бўлган жиноятда гумон қилинаётганини ва Елзанинг Helga ўрнини босишида даҳшатли нарса бўлиши мумкинлигини еслатиши керак еди.
  
  
  Аммо ўша пайтда мен ҳеч нарса қила олмадим. У ее томонидан жуда кичкина думбаларига енгил тарсаки туширди ва еега кийинишни айтди.
  
  
  Биз тушликдан кейин casino келганида, биз у хусусда топилди. Катта оломон бир рулет ғилдираги атрофида қаттиқ доирада ўтириб, индамай кутишди. Доира ичида учта еркак бор еди: крупиер, smokin ва қора кўзойнакли иккинчи одам-аниқ Одина По - ва белгиялик Трегор исмли, банкни ўғирлаган одам.
  
  
  Елза ва мен оломон орасидан уч кишидан бир неча фут нарида жойлашган жойга сиқиб чиқишга муваффақ бўлдик. Биланоқ, биз келди, деб, йигирув Рулетка ғилдирак бир стоп чертаётган, ва томоша оломон олдинга кўчиб ва нафас олди. Қиморхона егаси ёки хизматчиси трегор учун кафедра бўйлаб чиплари катта суякка итариб, ким бамайлихотир унинг олдида яна бир катта суякка ёнида иҳ жойлаштирилган.
  
  
  "Ей Худойим!"Ёнимдаги аёл ҳаяжон билан пичирлади. "У шунчаки ярим million dollar ютди! Енди у нима қилади?
  
  
  Трегор Его атрофидаги одамларга бепарво бўлиб туюлди. У его тирсагида турган шишани тўлдириб, бир стакан mineral сув ичаётган, қорни катта, баҳайбат одам еди. Егонинг кўзларини қора доиралар қоплади, лекин унинг юзи, мен пайқадим, бутунлай бўш ниқоб еди.
  
  
  Хонадаги барча кўзлар унинг ёнида еди, кейин нима қилишини кутди. У олдинга егилиб, худди медитация қилаётгандек пешонасини ўнг қўли билан муштга қўйди ва бир неча сония шу ҳолатда қолди. Ўша пайтда, еҳтимол у оломон ичида унинг қаршисида турган директорга қараган ягона одам еди. У деярли Трегор билан бир хил ҳолатда еди! Гўё улар бир-бирлари билан жимгина мулоқот қилишаётгандек еди!
  
  
  Бир сониядан сўнг, иккаласи ҳам бир вақтнинг ўзида юқорига қарашади ва қаттиқ қўл билан Трегор ўзининг бутун чиплари тўпламини олдидаги қизил майдонга ишонч билан қўяди.
  
  
  Елза менинг қўлимдан ушлаб олди. "У барча ютуқларига пул тикади!"у ишонмай пичирлади. "Бир million dollar!"
  
  
  Трегор стулга суянди ва крупиер қўлини кўтариб ғилдиракни яна бошлади. У айланаётган еди
  
  
  
  
  
  
  бир-икки сония боши айланади. У секинлаша бошлагач, томошабинлар бир овоздан "қизил, қизил, қизил" - Трегор даражасида хитоб қила бошладилар. Ниҳоят, ғилдирак тўхтади. Белгиялик яна ғалаба қозонди. Крупиер Трегорнинг асл тўпламига яна бир чиплар тўпламини сурди. Икки million dollar! Кейин режиссёр олдинга қадам қўйди ва паст овозда: "ғилдирак тунга ёпиқ."
  
  
  Трегор бир неча казино ходимлари ёрдамида унинг chips тўпланган ва ғазначисига унинг йўлини қилиб оломон чекинди. У турли хил ташқи ишлар давлатлари атрофида камида ўн иккита махфий агентни пайқаб қолди, уларнинг ҳаммаси у хабардор бўлиб, уни таъқиб қилишди. Трегор қила олмади, у агентлар уни томоша қилмасдан ҳеч қаерга боролмади. Дунё ҳукуматлари унга шаҳар бўйлаб осонгина сирпаниб кетишига йўл қўймадилар.
  
  
  Мен Monte Карло ва унинг атрофидаги барча transport турларини кўриб чиқдим. Шаҳар атрофида фақат учта йўл бор еди ва уларни кузатиш осон еди. Шаҳар ҳокимияти портдаги барча қайиқларни доимий кузатув остида ушлаб турди ва улар Ўрта ер денгизида енг тезкор қайиққа ега едилар. Ҳеч ким ҳаво билан уча олмади, чунки Monte-Карлода аеродром яратиш учун етарли текис сирт йўқ. Ушбу омиллар Трегорга ютган пулини қаердан олганини билиш учун унга ергашган агентлардан қочишга имкон бермади. Менга ергашишнинг ҳожати йўқ еди.
  
  
  Мен директори ва қиморхона егаси ёки хизматчиси манфаатдор еди, ким енди уй бундай катта зарар кўрган бўлса Рулетка ғилдирак ўйин охирида бир умумий амалиёт еканлигини тушуниш. Ғилдирак Casino ертўласида кўчиб ўтади, гул дарахти атрофида қилинган барча казино ғилдираклар ишлаб чиқарилмоқда қаерда. У ҳар бир ғилдирак дюймнинг мингдан бир қисмигача мувозанатланганлигини ва у қимматбаҳо тошлар устида худди соат каби ҳаракатланишини билар еди.
  
  
  Аммо ғилдиракни таъмирлаш мумкин еди. Шунинг учун унинг меҳмонхонаси ушбу меҳмонхонани диққат билан кўриб чиқди ва нима учун у қўшни ешикдан ўтаётганда директор ва крупиерга ергашди. Ешикдан ғойиб бўлишларини кўриб, Елзага меҳмонхонага қайтиб, у ерда мени кутишини айтдим.
  
  
  Подвалга олиб борадиган зинапояда қоронғи еди, лекин пастки қисмида муқаддас нур ёнаётган еди. Ешик орқамдан қарсиллаб тушганда, мен зинапоянинг ярмида едим. Худди шу пайтни ўзида, бир кўр брйлев чақнади. Кейин баланд овозда қичқириқни ешитдим. Мен тезда ўгирилдим ва Елза кўрсатмаларимга зид равишда менга ергашганини кўрдим. Еркак, еҳтимол ешикни ёпиб қўйган одам, уни маҳкам ушлаб, менга қурол кўрсатди.
  
  
  Мен подвалда томон ўгирилди ва казино директори ва қиморхона егаси ёки хизматчиси мен томон зинадан чиқаётган кўрдим. Иккаласи ҳам милтиқ билан қуролланган еди ва крупиер ҳам қўлида қувур бўлагини ушлаб турарди. Икки kishi менинг остимдаги қадамга етганда, директор қора кўзойнагини олиб ташлади. Егонинг кўзлари сирланган еди, гўё у гипноз остида ёки гиёҳванд моддалар таъсири остида еди. "Нен ғамхўрлик," у буюрди. Крупиер темир найчани олди ва ҳамма нарса қорайиб кетди.
  
  
  Онг аста-секин қайтиб келди ва ҳатто уни яна кўрганимда ва ешитганимда ҳам ўзимни атрофимга узоқдан ва туманли филтрдан қараётгандек ҳис қилдим. Менинг танам ва оёқ-қўлларим оғир ва оқсоқлангандек туюлди. Қўпол қўллар мени итариб юборса ҳам, у ҳеч нарсани сезмади. Аста-секин у летаргик ҳолатининг аломатларини ҳис қила бошлади. Мен беҳуш еди-да, мен оғир drugged еди. Бу Марказий асаб тизимининг кучли депрессантларидан бири бўлиши керак еди.
  
  
  Унинг дори таъсирини енгиш учун қаттиқ курашган, лекин ҳатто унинг бўлса, ажойиб жисмоний шакли еди, унинг фақат қисман муваффақият еди. Мен атрофимда содир бўлаётган ҳамма нарсани кўрардим, лекин ҳаракат қила олмадим. Крупиер ва директор мени машинанинг олд ўриндиғида рулга қўйишди. Мен Елзани гиёҳванд ва беҳуш ҳолда, ёнимдаги ўриндиққа чўзилганини кўрдим ва еркаклар иккала очиқ ешик ичида туришарди. Мерседеснинг двигатели пойга еди, лекин машина ҳаракатланмади.
  
  
  Кейин еркаклардан бири оёқларим остидаги тахта тахталарида ниманидир созлаётганини пайқадим. Кўп ўтмай, у машина атрофида сирғалиб чиқди ва мен унинг: "яхши, у учишга тайёр."
  
  
  Барча машиналар ёпилди. Двигател ҳали ҳам ишлаётган еди. Менинг беозор миям нима бўлаётганини тушуна олмади. Хира, худди туман ичида бўлгандек, ёнимдаги очиқ деразадан қўл узатаётганини ва Мерседесни ёқаётганини кўрдим. Машина олдинга чўзилди.
  
  
  Кейин мен Елза ва мени Мерседесга қўйиб, тезлатгични тахта плиталарига босмоқчи еканлигимни англадим. Енди биз Монаконинг қоронғи, кимсасиз йўллари бўйлаб соатига юз милдан ошиқ пойга қилардик. Ушбу тезлаштирилган тезликда Mercedes жуда узоққа боришдан олдин қулаб тушади ва иккаламиз ҳам ўлдирамиз. Бизнинг танамиз кашф етилганда, биз гиёҳванд моддаларнинг ҳаддан ташқари дозаси натижасида вафот етгандек туюлди. Қотиллик белгиси бўлмайди.
  
  
  У умидсиз равишда танасини бошқаришга ҳаракат қилди.
  
  
  Ҳозирча биз омадли бўлдик ва машина йўлнинг ўртасида еди. Аммо олдинда тепаликлар ва бурилишлар бўлади,
  
  
  
  
  
  
  ва агар мен машинани ҳайдашни бошламасам, биз тез орада йўлдан чиқиб кетамиз. Мен қўлларимни кўтаришга ҳаракат қилдим, лекин улар ўзларини оғир ҳис қилишди. Мен яна ҳаракат қилдим. Иккала қўл ҳам оғир кўтарилди, тебранди, йиқилди ва яна секин кўтарилди. У машина ойнаси атрофидаги кўр-кўрона туман ичида миммо ёнидан ўтаётган қоронғу манзарани кўрди. Мен қўлларимни рулга бир неча дюйм кўтаришга ҳаракат қилганимда терлаган едим. Кейин унинг олдида бир нечта белгилар пайдо бўлди. Бармоқларим рул атрофида ёпилганини кўрдим, лекин уларнинг остидаги ғилдиракни ҳис қила олмадим. Машина С-егри чизиғига кирганида, мен Егони бир неча даража ўнгга буришга муваффақ бўлдим. Бу бизни давом еттириш учун етарли еди. Машина бурилиш атрофида катта тезликда айланиб, тик қияликдан пастга тушди.
  
  
  Йўл кўтарилишни давом еттирди. Мен машина ойналари орқали биз йўлакнинг охиридан денгизга деярли очиқ егилган жарлик четида еканлигимизни кўрдим. Машина жарликнинг тепасига кўтарилди ва кейин қурол атрофидаги металл қобиқ каби тик қияликдан йўл томон югурди. Шиналар тротуарда қичқирди. Ҳали ҳам дори-дармонлардан тушкунликка тушиб, мен омон қолиш учун ягона имкониятимизга еътибор қаратишга ҳаракат қилдим: негадир машинани тик ва йўлда ушлаб туришим керак еди, у ниҳоят газ тугамагунча.
  
  
  Кейинги кабуснинг иккала учи ҳам йўқдек туюлди. Мил кейин мил, Mercedes қоронғи виллалар ва уйлар ўтган бўкиришини, юқорига ва гердаймай пастга, Кот Азур букиб йўллар. Монако биздан анча орқада еди. Биз карнизлар бўйлаб югурдик, Монакони Ницца билан боғлайдиган автомагистрал, кейин Ницца орқали, сокин ва тун учун ёпиқ.
  
  
  Ница учун автомагистрал денгиз билан текис еди-нам, силлиқ ва хавфли. Мерседеснинг орқа томони ёнма-ён силжиди. Агар биз сирпаниб кетганимизда, денгизга қўнган бўлардик. Аммо Mercedes Антибес орқали тезлашди. Ва ниҳоят, Антибес ва Канн ўртасидаги бирон бир жойда, у Париж елементлари ва елементлари орқали тезликни йўқотишни бошлади. Катта куч билан мен Рулни айлантирдим, машина йўлнинг ён томонига учиб кетди ва тўхтади. Двигател тўхтаб қолди. Ҳали ҳам ёнимда ўтирган Елза бир marta қимирламади.
  
  
  Тўққиз
  
  
  Кўзларимда қуёш порлаб турарди. Унинг бўйнига орқа тишлаб, ҳам, нола сотаман. Mercedes ҳали ҳам йўл четида тўхтаб турарди. Мен кўрган биринчи нарса Елзанинг бўяниш кийганлиги еди. Кейин мен Елзанинг ён томонидаги деразадан ташқарида бир оломон болаларни кўрдим, стаканга босдим ва Наҳ бурнини чанглатаётганда катта кўзлари билан тикилиб қолдим. У худди тетиклантирувчи уйқудан уйғонгандек ажойиб кўринарди. Юк машиналари ва автомобиллар йўл устида томонидан тезлаштирди, ва мен ичида йўловчилар енг бизга яхшироқ қараш учун бўйинларини cранед пайқадим.
  
  
  Елза ўтирганимни пайқади, CД ва лаб бўёғини қўйди ва жилмайиб қўйди.
  
  
  "Кеча биз завқландикми?"у қувноқ сўради.
  
  
  Мен у билган ёки ўтган кеча ҳақида еслади нима билмасдим, биз Casino ертўласида зинадан ҳақида сўзини еди. Бутун тун мен учун даҳшатли туш еди, лекин мен фон Alder аёлларига бир нарса учун кредит беришим керак-улар бардошли еди.
  
  
  "Келинглар", дедим мен унинг ёнидаги ешикни очиш учун миммо нахга суяниб. У ташқарига чиқди, машина атрофида, мен еса унинг орқасидан ергашдим. "Биз Monte-Карлога қайтишимиз керак. Бу машинада газ тугади."
  
  
  "Аммо биз у ерга қандай етиб борамиз?"
  
  
  "Менга қолдиринг," дедим мен, автомагистрали четига ёнимда уни тортиб. Болалар ҳали ҳам атрофимизда тўпланишарди. У Елзани transport ҳаракати орқали осонгина кўриш учун унинг олдига қўйди ва халқаро автостопчига бош бармоқ белгисини берди. Биринчи ўтаётган машина тормозланди ва ҳайдовчи француз тилида шитирлаб ешикни очди.
  
  
  "Monte Карло", дедим.
  
  
  "Ои", деди у. Ҳайдовчи билан бирга кетаётган Елза ва унинг олдида бақлажон билан тўлдирилган юк машинасида Monte-Карлога қайтиб келишди. Биз юк машинаси чиқиб юрар сифатида Hotel Де Париж да ешикоғаси қошини кўтариб бермади, ҳали бизнинг кечки кийим, силкиди ва юк машиналари ҳайдовчи миннатдорчилик билдирди, ва лобби орқали бостириб.
  
  
  Мен унинг елзасини хонасининг ешиги олдида қолдирдим ва унга дам олишни айтдим. У хоналарига кирганида телефони жиринглади. Бу маҳаллий agent АХ, мен Чиcлет деб билган одам еди. У чет елдан қўнғироқ қилиш учун дарҳол маҳаллий АХ офисимга мурожаат қилишим кераклигини айтди. Хок, еҳтимол, scrambler телефонига қўнғироқ қилган. Мен шоша-пиша кийимимни алмаштирдим - ҳатто Монакода ҳам smokin ҳеч қачон исталмаган еътиборни жалб қилмайди-ва меҳмонхонадан унчалик узоқ бўлмаган виллада жойлашган АХ офисига бордим. Чиcклет мени ешик олдида кутиб олди ва мени четга тортди. гапириш. Бу жой у казинода кўрган агентлар билан судралиб юрган, трегорни ютуқлари билан кетганида уни кузатиб бориш учун тайинланган одамлар.
  
  
  Чиcклет ундан Трегор ҳақида сўрашдан олдин, отаси емга Елза ва мен билан нима бўлганини айтиб берди ва биз дарҳол казино директори ва крупиер билан учрашишимиз мумкинлигини сўради.
  
  
  
  
  
  
  Иклет бошини чайқади. "Бу қийин бўлишидан қўрқаман", деди у афсус билан. "Иккаласи ҳам Трегор билан ғойиб бўлишди."
  
  
  "Ғойиб бўлдими?"Мен ишонмай сўрадим. "Қандай қилиб Трегор бу его таъқиб қилувчи агентлар билан ғойиб бўлиши мумкин?"
  
  
  "Биз жуда маккор ақлга дуч келдик", деб тушунтирди Чиcлет. "Ўтган кеча, Трегор казино тарк қачон, у меҳмонхонага қайтиб кетди. Бизда бу жойни олд ва орқа томондан томоша қилаётган одамлар бор еди. Бошқа агентлар шаҳар атрофида ва порт бўйлаб олиб борадиган йўллардаги позицияларни кўриб чиқмоқдалар. Лекин трегор, casino директори, ва қиморхона егаси ёки хизматчиси барча уларни қочириб."
  
  
  "Улар буни қандай қилишади?"
  
  
  Чиклет ҳали ҳам ишонмагандек бошини чайқади. "Трегор хонасида денгиз манзарали балкон бор еди. Бир marta, ерта тонгда вертолёт шаҳар устидан учиб ўтди.
  
  
  Бу балкондан Трегор олди, ва афтидан шаҳрида бошқа бир жойда бошқаларни олди, ва учиб кетди. Ажойиб ҳодиса ."
  
  
  Отаси рози бўлди.
  
  
  "Биз ҳеч нарса топа олмаслигимиз мумкин, - давом етди Чиcлет, - лекин биз вертолётдан кимдир ешитганлигини билиш учун қирғоқни юқорига ва пастга текширмоқдамиз. Агар шундай бўлса, улар бизга унинг йўналишини айтиб беришлари мумкин."
  
  
  "Агар биз вертолётни ешитган одамни топмасак, биз бошлаган жойимизга қайтамиз", деб қўшимча қилдим мен. Кейин у оммавий ахборот воситаларида Чиcлету менга чет елдан қўнғироқ қилишимни айтгани ҳақидаги хабарларга зид еди.
  
  
  У бош ирғади. "Хок сиз билан шифрланган сим орқали гаплашмоқчи. Мен операторга уни қайта чақиришини айтаман."У мени юқори қаватдаги офисга олиб борди ва хок сафга келганида, у мени ёлғиз қолдирди.
  
  
  "Мен сизнинг карерингиз қочиб кетганини ешитдим", деди хок муқаддимасиз. "Кейинги ўзгаришлар борми?"
  
  
  "Йўқ", деди ему кеча емуга ўз тажрибам ҳақида тўлиқ маълумот беришдан олдин.
  
  
  Қирғий хўрсинди. "Сизга яқин қўнғироқ қилганга ўхшайди."У тўхтаб қолди ва орамиздаги симлар қисқача жиринглади. Кейин у: "бу ерда унинг меҳмонхонаси гапирадиган нарса юз берди, шунчаки биласиз. Менимча, менимча-З1 мия отопси ҳақида оқланди. Доктор Том нимадир топди-миянинг тагига ўрнатилган кичик микроскопик диск. Биз бу нима еканлигини ва нимани англатишини билмаймиз. Лаборатория йигитлари ҳозир уни таҳлил қилишга ҳаракат қилмоқдалар. Ва доктор Том у ерга қандай етиб келганини аниқлай олмайди. Бош суягида ҳеч қандай белги ёки операция белгилари йўқ."
  
  
  "Шунга қарамай, бу ниманидир англатиши керак", дедим.
  
  
  "Балки", деди хок ноаниқ. "Кўпроқ топсак, агар топсак, сизга хабар бераман. Ҳозир қандай режаларингиз бор? "
  
  
  "Мен вертолёт ва ундан кейин пул топишга ҳаракат қилмоқчиман", деди ему унга. "Иккаласи ҳам, еҳтимол, ҳали ҳам бу ҳудудда. Пул мени буларнинг барчасининг манбаи бўлган одамга олиб бориши мумкин. Нима бўлса ҳам, бу мен ҳозиргача ferret еди айтинг фақат истиқболли қўрғошин ҳисобланади."
  
  
  "Ҳа, яхши ов", деди хок ва гўшакни қўйди.
  
  
  Чиcлет мени француз ва италян тилларида телефонда тез гаплашаётган еркаклар билан тўлдирилган пастки қаватда кутиб турарди. Битта девор Монако ва унинг атрофидаги Его ерларини кўрсатадиган катта харита билан қопланган Лион кўрфази, ғарбда Франция қирғоғида, Шарқда Италия соҳилидаги Генуя кўрфазигача. Монакодан ташқаридаги турли жойларда харитага рангли пинлар бириктирилган.
  
  
  "Менинг агентларим бироз тараққиётга еришмоқда", деди Чиcлет телефонда одамларга қараб бош ирғаб. "Кўряпсизми, - деди у моан харитасига ишора қилиб, - биз маҳаллий аҳолидан тунда вертолётда ешитишларини сўраш учун қирғоқ бўйидаги шаҳарлардаги ҳокимиятларга мурожаат қилдик. Енди биз натижалар билан қўнғироқларни қайтариб олишни бошлаймиз ."
  
  
  "Ҳар қандай ижобий жавоб?"
  
  
  "Яхшиямки, ҳа", деди Чиcклет мени девор харитасига олиб борди. У пинларга ишора қилди. "Ҳозиргача бизда Saint-Raphael ва Фрежусдан вертолёт ешитган хабарлар бор еди. Шарқдан, Италия бўйлаб ҳисоботлар салбий. Кўринишидан, бу одамлар ғарбга кетаётган еди. Енди биз Фрежус учун қирғоққа еътибор қаратмоқдамиз. У жилмайиб қўйди. "Яқин келажакда биз ким, қаерга кетганини аниқ айта оламиз."
  
  
  Уни харитага қаради. Фрежус ғарбий, қайрилган қирғоқ бўйлаб, Saint-Tropez еди, Ҳерес, Ла Seine, ва Марсел ташқарида. Аммо харитада яна бир бор еътиборимни тортган нарса дъҳиере шаҳрида, қирғоқда, Фрежус ва Марсел ўртасида жойлашган ороллар гуруҳи еди. Мен ўйлай бошладим.
  
  
  "Мана, Чиcклет, - дедим мен, - дарҳол вертолёт ва учувчи олишим жуда муҳим. Сиз буни тартибга сола оласизми?""
  
  
  "Албатта. Бу бироз вақт талаб етади, лекин қўнғироқ қилишга ижозат bering."
  
  
  У telefon рақамларидан бирини ишлатиб, бош ирғаб қайтиб келди. "Бу ерда бир соат ичида вертолёт safari бўлади. Нен Ницца бизнинг агентлари орқали бири томонидан учиб ўтади. У менга савол билан қаради. "Сизнинг режангиз борми?"
  
  
  "Унга келсак, - дедим мен, - бу вертолёт жуда узоққа бормади-у ҳеч қачон режалаштирмаган, ҳеч қачон қила олмаган. Менинг тахминимча, у его яширин бўлиши мумкин бўлган жойга яқин жойга тушди ва бу пул ва одамлар бугун кечқурун у ердан ўтказилади."
  
  
  "Узатилганми?"Чиcклет ҳайрон, сўради. "Нима учун?"
  
  
  Уники, у елка қисди. "Менимча, сизники меники каби яхши. Лекин менимча, улар тезюрар қайиқдан фойдаланадилар."
  
  
  "Тез қайиқ!"хитоб қилди Чиcклет. "Албатта. Бу аниқ бир нарса бўларди. "в? Харитага ишора қилиб, у қўшимча қилди: "ва бу мени шовқин деб ўйлашга мажбур қилади
  
  
  
  
  
  
  
  Биз қидираётган тўсар бу оролларда, Дъс лаирда яширинган бўлиши мумкин.Ъ ерса ёки қирғоқда. Қаерда бўлмасин, ердан кўра паст учаётган бошқа вертолётдан Егони аниқлаш осонроқ бўлади."
  
  
  Чиcклет менинг фикрларим билан рози бўлди. Биз вертолёт келишини кутаётганимизда, мен Елзага Париж меҳмонхонасига қўнғироқ қилдим ва унга бир мунча вақт бирон бир иш билан боғланишимни айтдим, лекин у мени у ерда кутишини хоҳлардим.
  
  
  "Мен сизни ажаблантирмоқчи едим", деди у pouting. "Мен сизнинг хонангизга кирдим, лекин сиз у ерда йўқ едингиз. Сиз бизнес қилаётганингизга аминмисиз? "
  
  
  "Мен у ерга боргунимча, сиз турган жойда қолинг. Бу бугун ёки бугун кечқурун бўлиши мумкин. Кейин кутилмаган ҳодисалар учун кўп вақтимиз бўлади ."
  
  
  10
  
  
  Монакода жуда кўп еътиборни жалб қилиш амалий бўлмаганлиги сабабли, Чиcлет мени шаҳар бўйлаб вертолётда кутган тепаликлардаги жойга олиб борди. Офисдан чиқишдан олдин, биз тунда Фрежусдан ғарбда битта вертолётни ешитмаганлигимиз ҳақида янги хабарлар олдик. У тахмин қилганга ўхшайди-у яқин атрофдаги вертолётда яшириниб олди.
  
  
  "Енди еҳтиёт бўлинг", деб хавотирланиб маслаҳат берди Чиcклет. "Сиз қандай имкониятларга дуч келишингизни билмаяпсиз."
  
  
  У унга бош ирғади. Менинг ишончли Luger, Вилгелмина, менинг елка ғилофида бемалол ўтирди, ва менинг Уго stiletto менинг палто енги остида ўз қин еди, менинг қўл заррача ҳаракати да қўлимга баҳор тайёр. У, айниқса, имкониятлар ҳақида ташвишланмади.
  
  
  Тез орада у биз кутган вертолёт билан келди. Бу уҳ - 1 Ҳуей вертолёти еди. Чиcле мени учувчи, Марсел Номе де Клемент исмли ёш француз, катта, ингичка, паришон одам билан таништирди.
  
  
  Чиcклет унга менинг буйруқларимни бажаришни буюрди ва бу иш хавфли бўлиши мумкинлиги ҳақида огоҳлантирди.
  
  
  "Мен хавф ҳақида ташвишланмайман, товуқ," учувчи его. "Сиз нима биласиз."
  
  
  У майдалагичга чиқди, лекин биз учишдан олдин, Чиcклет залда мукаммал иш тартибида еканлигига ишонч ҳосил қилиш учун кеманинг схемасини тузди. Кейин у бизни силкитди. Марсел вертолётнинг бурнида ўтирган еди ва Чиcлет менга берган кучли durbin орқали пастдан аниқ кўришим учун унинг орқасидаги ўриндиқ орқага сурилди.
  
  
  Биз қирғоқ бўйлаб ғарбга йўл олдик. Биз Фрежусдан ўтганимиздан сўнг, Марсел пастда учиб кетди, у ва мен вертолёт яширинган жойнинг ҳар қандай белгилари учун тешикда ерни тарадик. Биз зич барглари бўлган бир нечта жойлардан ва қояларда чуқурликлар бўлган бошқа жойлардан - вертолётда яширилиши мумкин бўлган жойлардан ўтдик, лекин мен уларнинг бирортасида бошпана борлигини кўрсатадиган ҳеч нарса топа олмадим. Ўшанда биз Монакодан қирғоқ бўйлаб Фрежусдан анча наридаги нуқталарга саёҳат қилган едик, у ерда тунда вертолёт ҳисоботлари келаётган еди. Ороллар кластери ётади-дъжер жанубда кўринарди.
  
  
  "Келинг, у ерда беланчак қилайлик", деди у Марселга қўнғироқ қилиб, кийим томон ишора қилди.
  
  
  У бош ирғади ва вертолётни айлантирди. Тез орада биз ороллар устидан учиб ўтдик ва ер устида паст баландликда яна бир довон қилдик. Durbin мени қуйида ҳамма нарсани бир яқин-уп кўриниши олиш учун рухсат, оролнинг аҳолиси баъзи жумладан, ким бизга Веселй хўжаликларининг, лекин биз қийин вертолёт ҳеч белгисини кўрдим.
  
  
  "Енди нима?"Марсел кокпит атрофида сўради.
  
  
  "Мен ҳам бизни қайтариб олишим мумкин", дедим истамай.
  
  
  Марсел қирғоққа қайтиш учун вертолётни айлантирди. У ҳали ҳам durbin билан ҳудудни ўрганаётган еди, у денгизда кичик қоронғу доғни пайқади. У ненга еътибор қаратганида, у яна бир кичик Оролни кўрди, Тошлоқ ва бепушт, бир нечта дарахтлар ва сийрак ўсимталардан ташқари. У шунчалик кичкина едики, Чиcклетнинг офисидаги харитада белгиланмаган. Бироқ, у ҳали ҳам вертолётнинг қўниши учун етарлича катта еди-бир милдан бир ярим квадрат милгача-ва Россия Президенти Vladimir Putin билан яхши яширинадиган жой бўлиш учун етарлича узоқ еди.
  
  
  У Марселнинг елкасидан силаб, оролга ишора қилди. "Бу жой нима? Сиз уни танийсизми?"
  
  
  "Бу "Шайтоннинг тоши" деб номланган, - деди Марсел, - "Иблис тоши" - бу кўп йиллар олдин мамлакатга қурол ва гиёҳванд моддалар учун транзит пункти сифатида фойдаланган француз ер ости дунёси томонидан емуга берилган исм. Иҳ матбуот анжумани фаолиятининг кучи. Улар билан бирга ferret билан, уни ташлаб кетишди, фақат унинг айтганларини ешитганимдек, бу жойни юқтирган каламушлар колонияси учун. Айтишларича, каламушлар кема ҳалокатидан кейин у ерга анча олдин келган ва паромлар улар билан бирга тарбияланган ."
  
  
  "Менимча, биз буни диққат билан кўриб чиқишимиз керак", дедим мен.
  
  
  "Сизнингча, бизнинг халқимиз у ерда яшириниши мумкинми?"Марсел шубҳа билан сўради.
  
  
  "Бу мумкин. Бу фақат мумкин.
  
  
  Марсел вертолётни денгизга қайтарди. Биз яна Ли дъердан ўтдик ва жанубда давом етдик. Шайтон рокига яқинлашганимизда, мен унинг қандай қоронғи ва тақиқланган жой еканлигини кўрдим, унинг ён томонларидан қора тошлар уюми чиқиб кетаётгани ва нима-қаерда - бир нечта қириб ташланган дарахтлар ва камар ямоқлари ... юқори чўтка.
  
  
  
  
  
  
  
  Марсел оролнинг секин думалоқ кўринишини олиш учун биз дарахт тепаларига тегмагунимизча вертолётни туширди. Биз ерга яқинлашганимизда, мен двигателимизнинг овозидан қўрқиб, тошлар атрофида айланиб юрган юзлаб йирик қора каламушларни кўрдим.
  
  
  "Сиз бирор нарса кўряпсизми?"Марсел сўради.
  
  
  "Каламушлар", дедим мен. "Каламуш рақамлари".
  
  
  Биз айланамизни деярли якунлаган едик, у тўсатдан durbin орқали кўринди. Бу ёрқин ёруғлик чақнаши, оролнинг марказидаги катта тошлардан бири остида қуёшнинг металлга акс етиши еди. Уни вертолёт билан яшириш мумкин еди.
  
  
  У Марселга кўрганларини айтиб берди ва Егодан яна жойни айланиб чиқишни сўради.
  
  
  У бош ирғади ва вертолётни қийшайтирди ва биз манзилимизга қайтишни бошладик. Марсел шу қадар паст учдики, биз пастдаги дарахт тепаларини деярли соғиндик. Мен дурбинимни бирор нарсани кўрдим деб ўйлаган жойга қаратдим ва шу қадар қаттиқ диққатни жамлаган едимки, Марсел қичқирмагунча хавф ҳақида ўйламаган едим. Тўсатдан унинг вертолёти чайқалаётганини ва титраётганини ҳис қилдим.
  
  
  Кейинги сонияда бизни вертолётга пастдан қулаб тушган, кокпитнинг shisha қалқонини синдириб, вертолётнинг металл корпусига кириб, двигателга қулаб тушган ўқлар урди. Такси орқасида чўккалаб ўтирганимда, қояларнинг тепасидан кўтарилган автоматлар атрофида тўрт-беш kishi бизга қарата ўқ узаётганини кўрдим.
  
  
  "Марсел!"у унга бақирди, елкасига томонидан Его қатнашди:" бу ерда бизни қилинг."
  
  
  У ўз ўриндиғида менга ўгирилганда, Егонинг юзи қонли ниқоб еканлигини кўрди. У нимадир демоқчи бўлди, лекин ртадан фақат қон оқди. Егонинг кўзлари юмилди ва у ўриндиғидан ёнбошлаб йиқилди. Уни Вилгелмина По ғилофидан тортиб олди, лекин у пастдаги одамларни нишонга олишдан ва ўқ узишдан олдин вертолётнинг двигатели улкан оловли шарда портлади. Машина улкан олов ва тутун қатлами билан бирга денгиз томон тезлашди.
  
  
  Паст баландлик ҳаётимни сақлаб қолди. У лугерни яна ғилофига тиқди ва вертолёт сувга қулашидан олдин очиқ оловдан қочиш учун очиқ ешикдан сакраб ўтди. Вертолёт атрофидаги олов ва тутун бизни уриб туширган одамларнинг кўришига тўсқинлик қилди. Мен юзага чиққанимда, мен ўзимни ҳали ҳам оролдагиларнинг кўзидан яширинганимни кўрдим, ҳали ҳам денгиз юзасида, мен билан қуруқлик ўртасида сузувчи оловли вертолёт.
  
  
  Мен тезда Оролгача бўлган масофани ҳисоблаб чиқдим, чуқур шўнғидим ва ўпкам ёрилиб кетгунча сув остида суздим. У ниҳоят тошларга урилгунча сузишни давом еттирди. У тошларни дюйм-дюйм юқорига кўтариб, ниҳоят товушсиз сув юзасини ёриб ўтди. Фақат бошини сув устида ушлаб, ўзини тошларга босди ва ҳавони ютди. У яна normal нафас ололгач, еҳтиёткорлик билан бошини кўтариб атрофга қаради.
  
  
  Яхшиямки, у умид қилганидек, у вертолёт қулаган жойдан анча узоқда еди. Шу пайтдан бошлаб у ҳали ҳам вертолётнинг ерда сузаётган куйган қолдиқларини кўриши мумкин еди. У оролга ташриф буюрган бир неча kishi резина салларда йўлга чиқиб, вайроналар томон сузаётганини томоша қилди. Уни кўриб, улар Марселнинг жасадини тортиб олишди ва Одиннинг егосини салларга қўйишди. Кейин одам вайроналар атрофидаги сувда қидирилди. Шубҳасиз, улар вертолётда икки кишини кўришди ва болалар менинг танамни топишга умид қилишди. Унинг паст-ёлғон Б тутиш учун ҳаракат & нб ва улар қидирув берди қадар қисман қоялар томонидан бошпана қолади.
  
  
  Еркаклар оролга қайтиб сузишганда, бир вақтлар вертолёт бўлган ёнаётган металл қозиқ сув остида чўкиб кетди. Еркаклар резина салларини қирғоққа тортиб, оролнинг марказига қайтгунча у тошларга ёпишди. У қисқача материкга қайтишга ҳаракат қилиш учун пляждан саллардан бирига тушишни ўйлаб кўрди. Аммо кейин у топшириқнинг долзарблигини еслади. Оролда одамлар, ва пул улар casino олди, муҳим нарса мени олиб келиши мумкин.
  
  
  У ёруғлик сўна бошлагунча кутди ва кейин вазиятни баҳолаш учун Оролни кесиб ўтишга ҳаракат қилди.
  
  
  Мен кузатган нарсалар атрофида, кечқурун иҳ ни қайиқ билан олиб кетишини кутиб, еркаклар оролдан вақтинча фойдаланаётганга ўхшайди.
  
  
  11
  
  
  Яна бир соатдан кейин кечқурун қуёш бота бошлади ва мен жанубдан есган илиқ шамолда қуриб қолиш учун қоялар устида емаклаб юрганимни ҳис қилдим. Мен ҳозиргина қояларга ётқизилган едим ва чап оёғимга юмшоқ нарса тушганини сезганимда тор токчада ёйилган едим. Мен сакраб турдим ва баланд тошдан тушган катта қора каламушнинг қон-қизил мунчоқли кўзларига тикилиб қолдим. Унинг егоси уни тепди, силкитди ва тош отиб, четга улоқтирди.
  
  
  Кейин у атрофида юмшоқ қичқириқларни ешитди. У тезда ўрнидан турди ва ўнлаб ёрқин кўзларини кўрди. Умуртқа поғонамдан совуқ титроқ югурди ва қўлим беихтиёр Вилгелминанинг Лугерига етди.
  
  
  
  
  
  
  Отишма оролда одамлар мени қидиришига олиб келиши менга аҳамият бермади.
  
  
  Аммо каламушлар ҳужум қилмади. Бунинг ўрнига, улар олдинга ва орқага асабийлашиб, тирноқлари қоялар юзасини қириб ташлаганларида оҳиста чийиллашди. Мен еҳтиёткорлик билан орқага чекиндим ва елкама пичоқларим орасига қаттиқ, думалоқ металл буюм ботганини ҳис қилгунимча оломонга кўзларимни қаратдим. Ўткир овоз хириллади: "бу ерда очиқ қолинг!"
  
  
  Орқамдан бир қўл чўзилди ва лугерни олди . Сўнгра бир одам-бу казино қиморхона егаси ёки хизматчиси по еди-олдимда қадам. У бурун бурунини ушлаб турарди .38 бошқа бир томондан ва менинг Luger йилда. У менга бош ирғади ... "Биз сизни вертолётдан тирик чиқдингиз деб ўйладик. Биз сизни хоҳладик. Boring, boring."
  
  
  У егилиб, бензинга ботган ёғоч бўлагини олди. У Одиннинг его ипини ёқди, шунда у алангали машъалага айланди ва уни силкитиб, каламушлар тўдаси орқали ўтга кириб кетаётган йўлни тозалаш учун силкитди.
  
  
  Биз Орол қояларидан юқорига кўтарилдик, у ҳаводан намуна олишдан пайқаган катта токчага етгунча. Крупиер қуролини силкитиб, мени олдинга катта, ичи бўш ғорга итариб юборди. Оловли машъалалар каламушлардан сақланиш учун кириш атрофида айлана шаклида ўрнатилди ва муқаддас Раббий ичидаги вертолётни ёритди. Бошқа еркаклар ҳам бор еди - казино директорлари Трегор ва казино подвалига зинапояда Елзани ушлаб олган одам. У вертолётни бошқарган kishi бўлса керак, деб тахмин қилди.
  
  
  Бошқалар кўп қизиқиш ҳолда менга қаради, лекин казино директори қиморхона егаси ёки хизматчиси бош ирғади: "уни қидириш, уни боғлаб, ва унга бир кўз тутиш."
  
  
  Ҳали ҳам қуролни ушлаб турган крупиер вертолёт ичига кириб, бир неча узунликдаги арқонни тортиб олди. Кейин у мени ғорга чуқурроқ итариб юборди. У мени қидиришни бошлаганида қўлларимни кўтардим, шунинг учун у палто енгидаги енглардаги баҳорга ўрнатилган stiletto, Ҳугони соғинди. Қидирувдан сўнг у мени арқон билан маҳкам боғлаб, ерга чўзишга мажбур қилди.
  
  
  Биз кутишимиз керак. Шу пайт крупиер яқин атрофда қурол билан туриб, мени кузатиб турганда, мен ожиз едим. Лекин мен ҳали ҳам Гюгони енгимга олдим.
  
  
  Ташқарида қоронғи тушди. Вақти-вақти билан еркаклар атрофида кимдир durbin ва чироқни олиб, ташқарига чиқар еди. Улар иҳни оролдан олиб чиқилишини кутишаётганини тушунишим учун кўп вақт талаб қилинмади. Менинг дастлабки назариям тўғри бўлиб туюлди-иҳ қайиқни олиб кетмоқчи еди.
  
  
  Кузатувчилардан бири бақиришидан бир соат ёки ундан кўпроқ вақт ўтди, бошқалари, ҳали ҳам мени қўриқлаётган крупиер бундан мустасно, шошилишди. Мен баҳорни қинига солиб қўйиш учун асиримнинг еътиборини вақтинча чалғитган пайтдан фойдаландим. Stiletto дарҳол ўнг қўлимга тушди. Мен арқонларни тезда кесишим керак еди. Уч kishi ғорга қайтиб шошилишганда, мен фақат иҳни кесиб, қўлларимни бўшатишга муваффақ бўлдим.
  
  
  "У шу ерда", деб бақирди директор. "Хўш, вертолётни ташлаб, сиз учун қайтиб келинг."
  
  
  "Қайтиб келаётганингизни қаердан биламан?"дилер шубҳали сўради.
  
  
  Директор вертолётдан катта алюминий чамадонни олди. У ўз егосини ғорнинг полига қўйди ва ён томонга бош ирғади. "Пул ҳали ҳам шу ерда бўлади. Биз қайтамиз."
  
  
  Барча еркаклар вертолётни ғор атрофида итаришни бошладилар. Иҳ еътиборини чалғитди - да, унинг, мен томонига устига думалади ва менинг қўллари оёқларимни боғлаб арқонлари еришиш мумкин, шундай қилиб, орқага танамни кемерли. Кўп ўтмай у қўйиб юборилди ва асл ҳолатига қайтди, мен қон айланишини тиклаш учун қўлларим ва оёқларимни орқамда ишлашга ҳаракат қилиб, ҳаракациз ётаман. Ўшанда одамлар вертолётни ғор атрофида итариб юборишган ва қиморхона егаси ёки хизматчиси мен томонда еди. Қолган учтасининг овози узоқдан хиралашди.
  
  
  Менинг guardian қисқача менга қаради. Кейин чўнтагидан сигарет чиқариб, гугурт ёқди. Мен ҳаракат қилдим, оёқларимга сакраб тушдим ва қўлида stiletto томон югурдим. У даҳшатли одамнинг юзига пичоқни чақнади, сўнг пичоқни еҳтиёткорлик билан ҳаёт егосига ҳайдаб юборди ва бўш қўли билан қуролга қўл узатди.
  
  
  У менга бўйсуниш ўрнига, аҳмоқлик билан қуролини ўққа тутди. У ҳаётда ему стилеттоси билан пичоқланган ва у овозсиз икки баравар кўпайган, ёниб турган сигарет ҳали ҳам лабларида осилган. Его уни ўлдиришни режалаштирмаган, лекин у менга бошқа танлов қолдирмаган.
  
  
  Его тутди .38 ва унинг luger, ва тез алюминий чамадон югурди. Қулф очилди ва қопқоқ очилди. У ерда тебранаётган машъалада у ичидаги икки million долларга қаради.
  
  
  Директор чамадонни қўйганида, у улар билан бу пул учун кичик режани ишлаб чиқди ва мен у ерда еканлигини билардим. Его шошилинч равишда буни амалга оширишни бошлади. У векселларни йиғиб олди ва чамадоннинг пастки қисмини ғор қаватидан катта тошлар билан тўлдирди. Кейин мен унга бир неча юз доллардан ошмайдиган векселлар қатламини қўйдим.
  
  
  
  
  
  
  қоялар. Унинг чамадон ёпиб ёпди ва унинг асл жойда унинг его тарк.
  
  
  У ҳали ҳам узоқдан бошқа одамларнинг овозларини ешитар еди, чунки у тезда кўйлагини очди, ичидаги пулни тўлдирди ва яна тугмачани босди. Кўкрагимдаги икки million dollar бемаъни еди, лекин унинг оғирлигига қарамай, мен ўлик дилернинг олдига қайтиб бордим, Егони ёқасидан ушлаб олдим ва уни ғордан судраб кўчага олиб чиқдим.
  
  
  Қолган уч kishi ҳали ҳам вертолёт билан катта, текис тошнинг нариги томонида ишладилар. У Егони яшириши мумкин бўлган чуқур бутага етгунча мурдани ўзи билан судраб, уни тескари томонга урди. Кейин у яна тошга судралиб, баландроқ ерга тушди ва у ерда нима бўлаётганини томоша қилди.
  
  
  Тўлиқ ой саҳнани аниқ ёритди. Ҳозирга келиб улар вертолётни клирингга чиқариб юборишди. Еркаклардан бири, учувчи ичкарига кириб, асосий rotor пичоқларини ҳаракатга келтирди. Вертолёт кўтарила бошлади, лекин ердан бир неча метр нарида бўлганида, одам сакраб тушди. Дрон вертолёти тўсатдан учиб, жарликдан узоқлашди ва пастдаги қоронғу сувларга шўнғиди. У изсиз чўкди.
  
  
  Айни пайтда, казино директори ғорга қайтди. У чамадонни кўтариб, бақирди. У яширинган одамларнинг овозини аниқ ешитди ва директорнинг: "у қочиб кетди! Бу йигит озод бўлиб, қочиб кетди! У Жоржни ўзи билан олиб кетди! "
  
  
  "Пулми? Пулми? "ревматизмда трегор бақирди. "Пул хавфсизми?"
  
  
  Директор чамадонни ерга қўйди ва учаласи уни очаётганда унинг атрофида тўпланишди.
  
  
  "Бу ерда! У ҳали ҳам шу ерда! "Бу нима?"у хитоб қилди. Мен умид қилганимдек, у банкнотларнинг юқори қатлами ортидаги пулларни текширишга вақт ажратмади, чунки тошларнинг оғирлиги тахминан ҳақиқий банкнотларнинг оғирлигига тенг еди.
  
  
  "Келинглар!"Трегор бақирди. "Келинг, бу лаънатланган оролдан тушайлик."
  
  
  Улардан учтаси чироқларини милтиллай бошлади. Оролнинг охиридан жавоб сигнали келди ва улкан прожектор ёқилди. Кейин мен қайиқ ўрнига иҳ денгиз самолётини олиб кетишини кўрдим. У қоялар ёнида тахиед ва у ерда кутиб, юқорига ва пастга сакраб. Одамлар самолётга туша бошлаганларида, уларнинг мен ҳақимда ўйлаётганларини ешитдим.
  
  
  "Сизнингча, бу йигит ва Жорж қаерга кетишди?"
  
  
  "У, еҳтимол, Жоржни материкга қайтиши учун одинни саллар атрофида пастга туширишга мажбур қилган."
  
  
  У турган жойида қолди, улар оролнинг охирига етгунча томоша қилди, саллар атрофида битта ўйин ўйнади ва самолёт томон сузди. Улар ўтиргунча ва самолёт кўтарилиб шимолга ғойиб бўлгунча у ўзини хавфсиз ҳис қилмади.
  
  
  У деярли барча пуллар манзилига етиб боргунча йўқолганини билмайдилар деб умид қилди. Бу вақтга келиб, улар учун қайтиш хавфли бўлар еди, чунки улар менинг Россия Президенти Vladimir Путинга расмийларга қайтиш учун мурожаат қилмаганимга амин бўлишлари мумкин емас еди. Мен ҳали ҳам ишни ҳал қилишга яқин емас едим, лекин ҳеч бўлмаганда иҳнинг режаларини бузишга муваффақ бўлдим.
  
  
  Ўн икки
  
  
  Самолёт кетганидан кўп ўтмай ой пастга тушди. Енди шу қадар қоронғи едики, юзим олдида қўлимни зўрға кўрдим. У крупиернинг жасадини буталар ичида қолдирган жойидан топишга ҳаракат қилди, аммо қоронғида бу имконсиз иш еди. Мен каламуш билан зарарланган бу оролда тунаш фикридан қанчалик нафратлансам ҳам, резина саллар атрофида одинни топиш учун қоронғуда қирғоқ четига бориш жуда хавфли бўлишини билардим. У ғорга қайтишга қарор қилди, у ерда еркаклар ўрнатган бир нечта машъалалар ҳали ҳам ёниб турарди.
  
  
  Ғорга қайтиб келганимда, бир ҳовуч қуруқ кистани олиб, ўзим билан олиб кетдим. Унинг lodges олов хира ўсди қадар иссиқ машъалалар ичига чўткаси қуруқ, унинг кираверишда чўккалаб еса. Бу тўда каламушларни ушлаб туришнинг ягона йўли еди, лекин иҳ ҳали ҳам унинг кўзлари ғор ортидаги олов нурида порлаётганини кўрди. У Лугерини қўлида ушлаб турди ва чарчаган бўлса-да, каламушлар дадилроқ бўлиб, ҳужум қилишидан қўрқиб, ухлашга журъат етмади.
  
  
  Тонг отгунча чексиз вақт қолгандек туюлди. У оёққа турди ва биринчи нурда & нбга тушишга тайёрланди. Унга пул ҳали ҳам кўйлаги остига тугма босилганлиги тасдиқланди ва кейин каламушларни қўрқитиш учун ёнаётган машъалани кўтариб йўлга чиқди. Бироқ, ундан олдин оролнинг четидан пастга тушди, бу крупернинг жасадини топиш учун чўткани текширди. Унинг жасади топилмади. Фақат тоза суяклари бўлган его скелети бор еди. Каламушлар қоронғуда ишладилар.
  
  
  Мен шошилиб юз ўгирдим ва буталар орасидан шошилдим, каламушлар еса олдимда йўлимдан чиқиб кетишди. У оролнинг охирига етиб борган ва сув атрофида гумбурлаган овозни ешитиб, саллар атрофида одинни қидирган еди. Юқорига қараганимда, чорак мил узоқликда айланиб юрган катта оқ крейсерни кўрдим. Биринчи уни, фикр одамлар тунда атрофида еди
  
  
  
  
  
  
  У мени ва пулни топишга уриниш учун қайтиб келди, лекин бироз тинчлангач, крейсер Монако атрофида полиция қайиғи еканлигини кўрди. У тезда Лугердан ҳавога бир нечта ўқ узди.
  
  
  Крейсер менинг сигналимни ешитди ва дарҳол қирғоққа ўгирилди. У лангарни ташлаганида, уч kishi қайиқни туширишди ва мени ушлаш учун ешкак ешишди. Унинг отаси унинг атрофидаги еркаклардан бири Чиклет еканлигини кўриб ҳайрон бўлди. У мени қаердан топишни қаердан билди?
  
  
  "Хўш," Чиcклет мени кутиб олди, " сиз ҳали ҳам тириксиз. Биз деярли беҳуда сиздан воз кечдик. Айтинг-чи, нима бўлди?"
  
  
  Унинг қисқача фош етилиши ему воқеалар ва емуга тушган маблағни кўрсатди. Оролдан чиқишдан олдин биз қояларга чиқдик ва таёқчининг скелетини қайиққа туширдик. Кейин биз шайтон Роcни кемирувчилар колониялари билан қолдириб, сузиб кетдик.
  
  
  Биз крейсер бортида бўлганимизда ва Монакога қайтганимизда, Чиcлет мени қандай топганини айтиб берди. "Кеча сиз ва Марсел вертолётда учишингиздан олдин, - деди у, - мен сигнални вертолётнинг орқа томонига қўйдим. Сиз уларни олиб ташлаганингиздек, улардан signal олиш. Кечқурун қайтиб келмаганингизда, у полицияга огоҳлантирилди ва тонг отганда қайиқни тарк етишни сўради. Биз пейжер сигналига ергашдик ва бу бизни оролдан унчалик узоқ бўлмаган жойга олиб борди, у ерда биз вертолётни сув остида топдик. Овозли signal ҳали ҳам ишлайди. Аммо айтишим керакки, вертолётни денгизга олиб чиққанингизни тушунганимда, сиз ўлганингиздан қўрқардим.
  
  
  "Мен Марселга жуда ачинаман", деди Чиcлетоу унга. "У яхши учувчи ва Жасур одам еди."
  
  
  Чиcклет бош ирғади. "Мен ҳам афсусдаман. Аммо у, худди биз каби, хавфларни билар еди."
  
  
  Биз Monte-Карлога келганимизда, Чиcклет казино пулини қайтариш учун чоралар кўрди ва у яна Его офисида шифрланган телеграф орқали хокни чет елга чақирди. Мен хок нима бўлганини ва пулимни қандай қайтариб олганимни айтдим.
  
  
  "Хўш, - деди хок, мен ўйлаганимдан кўра самимийроқ, - ҳеч бўлмаганда бу бизга қарши чиқмади. Агар model аввалгидек давом еца, яқин келажакда янги ривожланиш юз бериши мумкин. Ва тахаллус ...
  
  
  "Ҳа жаноб?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Бир-икки кун дам олишингизни, бироз дам олишингизни истайман."У тўхтади ва тахминан қўшиб қўйди:" бу буйруқ. Мен сизга қайтаман."
  
  
  У жавоб беришидан олдин, у гўшакни қўйди.
  
  
  Полиция аллақачон крупиернинг қолдиқларини маҳаллий ўликхонага кўчирган ва пул казинога қайтарилган. Болта офисида бошқа қиладиган ишим йўқ еди. Мен Чиcклетга ухлаш учун меҳмонхонага қайтаётганимни айтдим.
  
  
  Мен келганимда, Елза мени хонамда кутиб турарди. Аввалига у менга ғазаблангандек туюлди, лекин мен қанчалик чарчаганимни пайқаганида, унинг ўйноқи асабийлашиши ҳамдардлик билан ташвишга айланди.
  
  
  "Бечора Думплинк, - деди у, - сиз даҳшатли кўринасиз. Нима қиляпсан?"
  
  
  "Бу тун бўйи иш учрашуви еди", деди Ай унга кўйлаги ва галстугини ечиб. "Енди менга чиройли иссиқ душ ва узоқ уйқу керак."
  
  
  "Албатта, Думплинк", деди у. "Сиз ечинасиз. Мен уни кейинроқ сизга тайёрлайман.
  
  
  У норозилик билдиришдан олдин, у ҳаммомга ғойиб бўлди ва душни ёқди.
  
  
  Мен халатимни ўзгартирганимда, ҳаммом буг ъ билан тўлган еди. Елза чиқди, қизариб кетди, мени душга итариб юборди ва ешикни ёпди.
  
  
  Мен терим ва сочларимнинг ҳар бир дюймини иссиқ сув билан артдим, кейин музли душ билан ювдим. Кейин у белига янги сочиқни боғлаб, ётоқхонага қайтди. Елза каравотдаги қопқоқларни пастга тортди ва унинг ёнида ўтирарди.
  
  
  "Юзингизга чўзинг", деб буюрди у каравотни силаб. Мен иккиланиб турганимда, у менга бир оз туртки берди. Ери қорнидаги каравотга чўзилганида, у сочиқни силкитиб деди: "тинчланинг, мен сизга массаж қиламан."
  
  
  У хонасидан олиб келган лимон ҳидли лосоннинг кичик шишасини чиқариб олди. Кейин у кўйлагини ечиб, танамни ўраб олди ва орқа ва елка пичоқларимга лосон суртишни бошлади. Бу бириктирувчи ечим бўлиб, аввал теримни чайқаб, кейин мушакларимга чуқур, тинчлантирувчи илиқлик юборди.
  
  
  "Сиз фойдаланаётган бу нарса нима?"Мен бошимни буриб, абадий устимдан егилган Елзага қарашни сўрадим.
  
  
  "Бу Алденнинг ески уй давоси", деб жавоб берди у. "Ижобий натижаларга еришиш кафолатланган."
  
  
  Унинг еркаловчи қўллари менинг танамни шифобахш балзам каби силаб, бутун вужудимдаги илиқ, ширин нафаси каби юқорига ва пастга осонгина ҳаракат қилди. Кейин Елза тиз чўкди ва менга ағдаришни буюрди.
  
  
  Унинг юзига ўгирилиб, ёйилган оёқлари орасига дастгоҳ босди. У менинг танамнинг олд қисмини мойлашни бошлади, унинг енгил бармоқ ҳаракатлари кўкрагимдан ошқозонимга, найчамга, оёқларимнинг ён томонларига, оёқ бармоқларимга ўтди. У менга суяниб сифатида, унинг юмшоқ соч менинг яланғоч тана қарши қоқиб, ва менинг бурун бир его-ҳидли ҳид билан тўлган. Узоқ вақт давомида у кучли консентрация билан ишлаётганга ўхшарди, деярли гипноз еди, лекин тез орада у нафас олиши тезлашаётганини, гўшти ҳўл ва титраётганини пайқади.
  
  
  У бошини кўтариб, Наҳга қаради. Унинг кўзлари катта ва тишлари яланғоч еди.
  
  
  
  
  
  
  унинг пушти тилининг учи очиқ бўлиши учун улар ажралишди. У унинг остига думалаб, унинг оғзини босди. Унинг кемерли кестириб, таранглашди. Биз учрашдик ва жимгина қўшилдик ва шу билан бирга, сўзсиз, авжига чиқдик.
  
  
  Бизнинг танамиз ажралганида мен уйғонганимдан кўра кўпроқ ухлаб ётган едим. У халатни қўлида ушлаб, каравот ёнида турди. Аммо у егилиб, мени ўпганида, мен танам яна еслаётганини ҳис қилдим ва у кўпроқ нарсага тайёр ва оч еди. У менинг ҳаяжонимдан оҳиста кулди ва пичирлади: "мен сизга айтишни унутганман, Думплинк, баъзида бу фон Alder тиббиёти Афродизяк сифатида ҳам ишлайди."У мени ўпди. "Уйқу", деб пичирлади у.
  
  
  Унинг уйқуси йигирма тўрт соат давом етди ва агар менинг ягона узатиш телефоним жирингламаганида узоқроқ давом етиши мумкин еди. Бу хок еди.
  
  
  "Умид қиламанки, сиз бироз дам олдингиз", деди у. "Мен Париждаман. Мени имкон қадар тезроқ офисда кутиб олинг. Яна ёмон хабар, қўрқаман. Сиз вон Alder аёлини сиз билан бирга келишига рухсат беришингиз мумкин, шунда сиз уни кузатишингиз мумкин. Мен уни иккалангиз учун Жорж В меҳмонхонасида брон қиламан."
  
  
  Мен унинг Парижга мен билан келишини хоҳлаётганимни айтганимда Елза жуда хурсанд бўлди. Чиcлетоу уни егога миннатдорчилик билдириш ва хайрлашиш учун чақирди ва бир соатдан камроқ вақт ўтгач, Елза ва мен самолётни қўлга олиш учун Ницсага қайтдик.
  
  
  Ўн уч
  
  
  Биз орлига қўнганимизда, қаттиқ ёмғир ёғаётган еди. У Елзани хок биз учун яқин атрофдаги квартирани ажратиб қўйган Жорж В меҳмонхонасида текшириши биланоқ, уни таксида Санкт-Мишел жойидаги кафеда жойлашган АХ Париж офисига олиб боришди. Офислар бинонинг юқори уч қаватида жойлашган бўлиб, пастдаги шовқиндан овоз ўтказмайдиган қилиб қўйилган. Муассаса егаси Бонапарт кодли болта агенти еди.
  
  
  У мени ешик олдида кутиб олди ва мени юқоридаги идораларга олиб борадиган орқа зинапояга олиб борди. Тутун билан тўлдирилган овқат хонаси ва бардан ўтаётганимизда, мижозлар кўп бўлса-да, у аввалги учрашувлардан хабардор бўлган ўттиз ёки қирққа яқин хавфсизлик полицияси ходими ва болта агентлари борлигини кўриб ҳайрон бўлдим. Мен муҳим бир нарса содир бўлишини билардим.
  
  
  Хок мени иккинчи қаватда кутиб олди. Егонинг юзи ғамгин еди ва у мени шахсий офисига олиб кирганида зўрға бош ирғади ва ешикни ёпди ва қулфлади.
  
  
  "Бу иккала йўл ҳам ақлга сиғмайдиганга ўхшайди", деди у чўнтагидан конвертни чиқариб, менга топширди. У конвертдаги хатни ўқиётганда деразадан ойналарга урилаётган қуюқ ёмғирга қараб, орқаси билан менга қараб турди.
  
  
  Хат ёзилди:
  
  
  12 соат олдин ғойиб бўлган Хитой ядровий ракетаси 2 million dollar евазига қайтарилади. АГАР РОЗИ БЎЛСАНГИЗ, ДАСТЛАБКИ ИККИ КУН ИЧИДА ЛОНДОНДА ЕЪЛОН ҚИЛИНГАН ХАБАРНИ ЖОЙЛАШТИРИНГ, ЎҚИНГ: "ALEKSANDR-ШАРТЛАР ҚАБУЛ ҚИЛИНДИ - (ИМЗОЛАНГАН) ХУБИЛАЙ ХОН. КЕЙИНГИ КЎРСАТМАЛАРГА АМАЛ ҚИЛИНГ.
  
  
  Конвертда манзил йўқ еди. Деразадан юз ўгирган хок конвертда қошимни чимирганимни кўрди ва тушунтирди: "кеча ерталаб Его Хитой елчихонаси ешиги остига ташланди."
  
  
  "Хитой ядровий ракетаси ғойиб бўлгани ростми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Жуда кўп, ҳақиқатан ҳам", деди хок аччиқланиб. "Бу Сатане Роc-дан пулни қайтариб берганингиздан бир неча соат ўтгач содир бўлди. Сиз талаб миқдори айнан Casino олинган миқдори бир хил еканлигини сезасиз ."
  
  
  "Сиз Хитой ядровий ракета, албатта, ғойиб дегани?"У ишонмасди.
  
  
  "Шубҳасиз, - деди хок, - душманимизнинг зукколиги чексиздир. Оролдаги тажрибангиздан кўп ўтмай, хитойликлар махфий полигонда ядровий ракета учираётган еди, самолёт шунчаки ғойиб бўлди. Ушбу ёзув келгунига қадар хитойликлар самолёт қулаган деб ўйлашди."
  
  
  "Вагон ҳақида нима дейиш мумкин?""Иҳ бундай вазифа учун танланишидан олдин улар синовдан ўтган бўлиши керак."
  
  
  "Оҳ, ҳа," хок рози бўлди. "Аммо шуни таъкидлаш керакки, бир неча ҳафта олдин Хитой ҳарбий-ҳаво кучларининг енг ишончли ва содиқ одамларидан бири бўлган учувчи Хитойни Албанияга хизмат safari учун тарк етган. У ерда бўлганида уни диққат билан кузатишмади ва аслида хитойликлар ташрифнинг бир неча кунида унинг ҳаракатларини тушунтира олмайдилар. Улар ҳали ҳам текширишмоқда. Еҳтимол, бу вақт ичида его миясига халақит берадиган рақибимиз унга етиб келган.
  
  
  "Хитойликлар тўловни тўлайдиларми?"Мен хатни хокка қайтариб бердим.
  
  
  У бош ирғади. "Шунинг учун биз ҳозир бу ерда учрашмоқдамиз. Юқорига борайлик."
  
  
  Бинонинг юқори қаватида тўртта хитойлик жаноблар ғамгин ва бироз шубҳали кўринишда кутишарди. ИҲРА бинода қаттиқ хавфсизликни тушунтирди. Один еркаклар атрофида таржимон бўлган ва у орқали хок мени Хитой Коммунистик партиясининг юқори мартабали аъзолари деб биладиган яна уч kishi билан таништирган. Уларнинг ҳар бири менга қўл бериб кўришганимизда зукко кўриниш берди. Кейин учаласи таржимон билан тезда Хитой тилида гаплашдилар.
  
  
  "Улар, - деди таржимон менга, - ядровий ракетани қайтаришда уларга ёрдам берган бундай ҳурматли вакилга ега бўлиш улар учун катта шарафдир. Улар ҳам айтадилар
  
  
  
  
  
  
  Партия раиси сизнинг Президентингиз билан суҳбатлашди ва уларга сиз билан тўлиқ ҳамкорлик қилишни буюрди ."
  
  
  "Бу мен учун ҳам катта шараф", деди у таржимонга. "Мен Республика халқ табобатига ишонишга лойиқ бўлишга ҳаракат қиламан."
  
  
  Кейин мен ундан бу расмиятчилик ҳақида сўрадим: "икки million dollar тўлашга қарор қилдими?"
  
  
  Таржимон яна ватандошлари билан маслаҳатлашди ва кейин менга Хитойча белгилар билан ўйилган ва қулф билан жиҳозланган катта charm сумкани узатди. Таржимон его қулфини очди ва уни очди, ичидаги банкноталар сумкаларини топди.
  
  
  "Икки million dollar", деди у. "Ертага London Times нашрида кўрсатма сифатида ёзилган еълон бўлади."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Пулни яна қулфланг. Биз кўпроқ хабар олмагунимизча, бу сизнинг қўлингизда қолишини истайман.
  
  
  Таржимон менинг сўзларимни таржима қилгандан сўнг, уч kishi оғир бошларини егдилар ва биз яна қўл силкитдик. Хок менга Хитой вакилларининг яшаш жойларида, офисда ва уларнинг олдида ферретда London Times рекламасига жавоб бўлмагунча қолишлари учун аллақачон келишувлар қилинганлигини айтди. Шундай қилиб, сотиб олиш суммаси паром тўланмагунча хавфсиз сақланади.
  
  
  Хок мен билан таксида меҳмонхонага қайтди. Бу қоронғи еди. Ёмғир ва хира об-ҳаво бизнинг кайфиятимизга жуда мос еди.
  
  
  "Бунинг ортида ким турган бўлса, - деб минғирлади хок, - бизнинг аҳволимиздан завқланишимиз керак. Тасаввур қилинг-а, ядровий ракетани ўғирлаб, уни тўлов учун қайтаринг! "
  
  
  "У ўз рекламалари учун бир нечта ақлли исмларни танлади", дедим мен. "Aleksandr ва Хубилай Хон".
  
  
  "У ақлдан озган, лекин у жуда айёр", деди хок. "Мен егога ега бўлиш учун нима бермайман."У менга қаради.
  
  
  Меҳмонхонага келганимизда, хок мени ташлаб, Парижда бўлган Amerika елчихонасига йўл олди.
  
  
  Унинг хонасига етиб келганида, Елзадан еслатма топиб ҳайрон бўлди. Нен уни монтмартрдаги зиёфатга таклиф қилишганини ва у боришини айтди. Агар хоҳласам, унга қўшилишим учун у менга манзил қолдирди. Бунинг ўрнига улар хонасида бир нечта совутилган martini ва яхши тушлик қилишга қарор қилишди. Ётишдан олдин, ертаси куни ерталаб London Times газетасининг нусхасини олиш учун олд столга қўнғироқ қилдим.
  
  
  Ертаси куни ерта тонгда газета нусхасини олганимда Елза ҳали ҳам меҳмонхонага қайтмаган еди ва ўша кеча унинг йўқлиги ҳақида мазмунли нарса бор-йўқлигини аниқлай олмадим. Бироқ, реклама Тҳе Times-да еди ва его сўзлари тўлов еслатмасида айтилганидек еди. Уни ўқиб, мен "Aleksandr" ҳам уни қанчалик бахтли ўқиётганини тасаввур қилдим. У Парижда, Лондонда ёки Monte-Карлода ёки Тибетда бўлиши мумкин еди.
  
  
  Мен болта офисига боришни жуда хоҳлардим, у қўшимча кўрсатмалар келишини билиш учун биринчи жой бўлишини билар еди. Елза қайтиб келганида у кийинган ва рақамлар билан чиқиб кетган.
  
  
  У ҳали ҳам кечки либосда, елкасига минк палто осилган еди. У уйқусираб кўринарди, лекин у жилмайиб, мени ўпди ва палтосини ерга йиқитди. Кейин у кийимининг орқа қисмини очиш учун менга ўгирилди.
  
  
  "Мен сизни партияда соғиндим, Думплинк", деди у. "Бу жуда қизиқарли еди. Кўп француз халқи. Агар сиз боришни истасангиз, у ҳали ҳам давом етмоқда.
  
  
  "Йўқ, раҳмат", дедим. "Менда иштирок етиш учун бизнесим бор. У ухлаб ётибди, кейинроқ сизга қўнғироқ қиламан.
  
  
  "Бизнес, бизнес, бизнес", деди у юзимни силаб. "Есингизда бўлсин, барча ишлар ва ўйин-кулгилар Тони зерикарли болага айлантиради."У кўйлаклардан чиқиб, шаффоф сутен ва тайтда жуда керакли кўринишга ега бўлиб, хонасига олиб борадиган ешик томон юрди. У ешик олдида қисқа тўхтаб, менга имо қилди. Мен бошимни чайқаганимда, у мени ўпди ва ғойиб бўлди.
  
  
  14
  
  
  Мен Санкт-Мишелдаги кафега етиб борганимда ва болта офисига борганимда, унинг таранглиги ва тушкунлиги бутун жойни қамраб олганини ҳис қилдим. Ташқарида қуёш порлаб турарди ва ҳавода сохта булоқ бор еди, лекин об-ҳаво биз учун қандай қувончли кайфиятни яратмасин, у бинолар деворлари ортида ғойиб бўлди.
  
  
  Хок ўша ерда еди, у тўрт хитойлик, шунингдек, бир неча ўнлаб болта агентлари ва қўриқчилар каби кечагидан кўра кўпроқ Хаггард кўринарди. Биз ҳаммамиз жуда ерта келдик ва узоқ соатлар давом етар екан, сабрсизлигимиз ошди. Пешингача биз ниҳоят кутган хабарни олдик. Ва, албатта, айланма йўл билан.
  
  
  Interpol Париж офисидан қўнғироқ қилиб, улар маҳаллий бошлиқ учун мессенжердан пакет олганликларини айтишди. Пакетни очиб, у муҳрланган қутини ва ёзувда ёзилган ёзувни топди, бу қутини дарҳол Хитой елчихонасига етказиш керак. Interpol бошлиғига инқироз ҳақида хабар берилганлиги сабабли, у дарҳол хокни чақирди ва кейин болта идорасига шошилди. Айни пайтда, Interpol агентлари саҳиҳ еди пайғамбар олди, ва улар ем етказиб бериш пакетини берди шахс ҳақида его сўраганида, у мос мумкин тавсифи берди
  
  
  
  
  
  минг француз.
  
  
  Қутида магнитафон бор еди. Хок лентани офис машинасига қўяётганда биз қучоқлашдик. Лента ўралганида, овоз: "бу Aleksandr. Мен сизнинг хабарингизни олдим ва енди сизга қуйидаги кўрсатмаларни бераман. Кечқурун, ўттизинчи куни, Адриатик денгизида нен устига қизил аждаҳо ўйилган оқ байроқли кема пайдо бўлади ва Югославиянинг Split шаҳридаги портга киради. Ушбу кеманинг пастки қисмида Хитой ядровий ракетаси бўлади. Сизнинг кемаларингиздан бири унга икки million dollar билан яқинлашиши мумкин. Пул бортдаги одамларга ўтказилгандан сўнг, ракета қайтарилади. Агар ракетани пул тўламасдан қайтаришга ҳаракат қилинса, у портлайди ."
  
  
  Лентадаги сўзлар бизга иҳ гапирган одам ҳақида, аниқроғи, одамлар ҳақида ҳеч нарса айтмади, чунки бошқа барча жумлалар бошқа овозда айтилган, иҳ урғу инглиз тилидан немисгача Бруклингача. Сюжет ортидаги мия кўринмас бўлиб қолди.
  
  
  Филм декодланганидан ва нусхалари олинганидан сўнг, бизни Адриатик соҳилига олиб борадиган самолётни топиш ва Югославиянинг Греч шаҳри яқинида бизни катта ва тезкор кема кутиб туриши учун шошилинч telefon қўнғироқлари қилинди. Ушбу тайёргарликларнинг барчаси амалга оширилганда ҳам, хок ракета топиладиган вақтни режалаштириш билан банд еди.
  
  
  Бироз вақт ўтгач, Ястреб, тўлов билан Хитой вакиллари, ахнинг бир нечта агентлари ва унинг Орёлга бориб, Адриатикада ўлиш учун самолётда учишди. Югославия ҳукумати билан дипломатик каналлар орқали боғланишди ва биз келганимизда бизни замонавий ва тезкор кема кутиб турарди.
  
  
  Биз портга етиб борганимизда ва Сплитда қирғоқ бўйлаб лангар ташлаганимизда, қирғоқдан совуқ ва ўткир шамол есаётган еди. Бошқа кемалар кўринмади. Биз кемани босиб ўтаётганимизда, хок минғирлай бошлади: "умид қиламанки, бу ҳийла емас, Ник."
  
  
  Яна бир неча соатдан сўнг, кун қоронғи туша бошлагач, мен қирғий ҳақ бўлиши мумкин деб ўйлай бошладим. Аммо кейин, кутилмаганда, портнинг кириш қисмида қизил аждаҳо билан безатилган оқ байроқли катта оқ кема пайдо бўлди. У бизнинг кемамизнинг Санcак камонидан лангарни туширди ва капитан формасидаги бир kishi панжара олдига келиб, megaphone кўтарди ва бақирди: "Ҳей, мен сизга Александрдан салом бераман. Сизда ўлишга пулингиз борми? »
  
  
  Қирғий менга шунга ўхшаш мегафонни узатди. "Бу сизнинг шоуингиз", деди у.
  
  
  "Бизда пул бор", деб жавоб берди у Мегафон орқали. "Биз битимни бажаришга тайёрмиз."
  
  
  "Сиз бортга келишингиз мумкин", деб бақирди Роматоид капитан.
  
  
  Бизнинг кема екипажининг бир нечта аъзолари бортга кичик моторли қайиқни туширишди. Икки хитойлик, улардан бири атрофида бир сумка пул кўтариб юрган ва у бошқа кемага ўтказилган. Бизга кемада капитан ва екипажнинг егоси атрофида бир неча kishi ёрдам беришди. Олдинга палубада боғланган тарп билан қопланган улкан нарса бор еди. Бу ракета бўлса керак, лекин мен ҳали ҳам ундан еҳтиёт бўлдим. Кемада яна бир неча kishi бор еди, лекин уни фақат Трегор исмли белгиялик билади.
  
  
  Капитан самимий еди ва бизни совутилган шампан кутиб турган асосий палубадаги катта кабинага олиб кирди.
  
  
  "Сизда пул борми?"у сўради.
  
  
  У сумкани узатган Чинаманга бош ирғади.
  
  
  "Сизга ракетани топширишдан олдин ҳисоблашимизга қарши емассиз, шундай емасми?"у сўради.
  
  
  "Йўқ", дедим.
  
  
  "Жаноблар, илтимос, кутаётганингизда шампан ичинг", деб таклиф қилди капитан пул билан хоналардан чиқиб.
  
  
  Хитойликларнинг ҳеч бири стюарддан бир пиёла шампанни қабул қилмади, лекин уни қабул қилди. Бу яхши vintage шароб, ажойиб совутилган еди. Хитойликлар стулларида ноқулай силжиган пайтда у икки стакан ичди. Капитан қайтиб келганида, у жилмайиб, бошини қимирлатди.
  
  
  "Жуда яхши, жаноблар", деди у. "Ҳаммаси тартибда кўринади. Агар сиз мен билан кемада келсангиз, биз ўз бизнесимизни якунлашимиз мумкин."
  
  
  Биз тепага қайтганимизда ва екипаж аъзолари олдинга кемадаги объектдан брезентни олиб ташлаганимизни кўрганимизда жуда ҳайрон бўлмадим. Бу аллақачон лифтга ўрнатилган ядровий ракета еди.
  
  
  Икки хитойлик ҳар бир нарса тартибда еканлигига ишонч ҳосил қилишдан олдин ракетани шубҳали текширишди. Улар менга қаттиқ бош ирғашди ва у капитанга бош ирғади.
  
  
  У яна мегафонни кўтариб, кутиб турган Югославия кемасини чақириб, ракетани кемага тушириш учун яқинроқ келишини айтганида, у мамнун бўлиб туюлди. Икки хитойлик ва у бортда қолишди, екипаж лифтда ишлаётганда, улкан ракетани ҳавога кўтариб, кейин биз уни ушлаб туриш учун бешик тайёрлаган кемамизнинг пастки қисмига тушдик. У ракетанинг кемада ўтирганини ва ниҳоят бортда хавфсиз ўтирганини кўриб, Хокнинг юзидаги енгиллик кўринишини кўрди.
  
  
  Оқ кема капитани у билан қисқа қўл бериб кўришгандан сўнг, у хитойликлар билан бизнинг кемамизга қайтиб келди.
  
  
  "Муаммо йўқми?"Хок мендан дарҳол сўради.
  
  
  "Йўқ", дедим.
  
  
  "Аммо мен сизни билсам, - деди хок менга диққат билан қараб, - сизни нимадир безовта қилмоқда."
  
  
  "Бу еди
  
  
  
  
  
  
  бу жуда оддий. "Мен жавоб бердим. "Улар шуни билишлари керакки, биз ракетани хавфсиз тарзда қайтариб олганимиздан бери, биз бу ерда ўтириб, икки million dollar билан сузиб кетишга рухсат бермаймиз."
  
  
  "Улар биз фойдаланадиган режа билан келишмаган бўлиши мумкин", деди хок.
  
  
  "Мен бунга шубҳа қиламан."
  
  
  "Хўш, улар барибир қочиш учун лангарни кўтаришмоқда", деди хок портда айланаётган кемага ишора қилиб. "Мен режамизни амалда қўллаяпман."Унинг қўлида у radio узатгични ушлаб турди ва у портдан ташқарида тўловларни кутаётган барча кемаларни - Италия кемаларини, юнон кемаларини, Югославия кемаларини, ҳатто баъзи рус крейсерларини огоҳлантирди.душманимизни ушлаш учун юборилган.
  
  
  Оқ кема порт кириш томон сузиб сифатида, биз баъзи масофада уни кузатиб бошлади. Очиқ денгизга чиқишдан олдин бизнинг кемамиз armada пайдо бўлди. Улар ҳали ҳам узоқда едилар ва хок ҳали уларга яқинлашишни буюрмаган еди. Оқ кема тўсатдан портнинг кириш қисмида тўхтади. Хок яна transmitter билан гаплаша бошлади, лекин уни тўхтатди.
  
  
  "Бир дақиқа кутиб turing", дедим.
  
  
  "Нега емас? Бу нима?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. Мен унга нима дейишни билмасдим, лекин нимадир нотўғри еканлигини билардим. Бир неча дақиқа ўтди ва ҳеч нарса содир бўлмади. Хок ва мен дурбинимизни бўш бўлган кема кемасига қаратдик. Хок ҳали ҳам radio узатгични қўлида ушлаб турарди ва унинг егоси сабрсизланиб борарди. У сезгисига шубҳа қила бошлади ва емга бу содир бўлганда ёпиш буйруғини беришини айтмоқчи еди.
  
  
  Тўсатдан биз оқ кемадан тўқ сариқ оловнинг ёрқин чақнашини кўрдик. Ешитмайдиган портлаш содир бўлди. Чиройли оқ кема денгизга парчаланиб кетди. У бир сония давомида бир нечта сузувчи тахталарга айланди. Портлаш шу қадар кутилмаган ва даҳшатли едики, деярли барчамиз қисқа вақт ҳаракацизликда музлаб қолдик.
  
  
  Бироқ, хок тезда тузалиб кетди ва жангга қўшилди ва radio узатгич орқали барча кутаётган кемаларга келиб, тирик қолганларни олиб кетишга ҳаракат қилиш учун буйруқ берди. Шу билан бирга, бизнинг қайиқимиз тезда кема чўкиб кетган жойга яқинлашаётган еди. Аммо биз ва бошқа кемалар бу ҳудудга яқинлашганда, омон қолганлар йўқ еди. Деллнинг ўзида бир нечта куйган тахта ва ёг ъ чизиқларидан бошқа ҳеч нарса қолмади. Шунга қарамай, қидирув тун бўйи давом етди, сув барча кемаларнинг пастки қисмидаги улкан қидирув чироқлари билан ёритилган. Биз ҳеч нарса топмадик.
  
  
  "Бу мен учун сир", деди хок секин, қидирув ниҳоят тўхтади ва бошқа кемалар ундан қўшимча кўрсатмаларни кутишди. "Нега улар икки million dollar йиғиш учун кўп куч сарфлайдилар ва кейин ўзларини портлатадилар-ва пул?"
  
  
  "Овоз ва барча, мен бир фикр бор еди," мен кескин деди. "Улар пулни портлатишмади!"
  
  
  "Сиз пулни портлатмадингизми?"Қирғий талаб қилди. "Унда у қаердан келади?"
  
  
  "Билмайман", дедим. "Аммо у кема билан чўкмади. Қандайдир тарзда улар портлашдан олдин Егони олиб ташлашга муваффақ бўлишди."
  
  
  "Қандай қилиб? Қандай қилиб?"Хок сабрсизлик билан сўради. "Биз Егони биринчи кўрган пайтдан бошлаб доимий кузатув остида ушлаб турдик. Буни қандай олиб ташлаш мумкин? »
  
  
  "Мен ҳали билмайман", деб тан олдим. "Аммо улар буни қилишди. Улар ҳар доим буни шундай қилишни режалаштиришган. Ракета қайтиб келганидан кейин улар учун тузоқ бор деб ўйлашди, аммо бу муҳим емас еди. Асосийси пул. Қолганлари, кема ва екипажни қурбон қилиш керак еди ."
  
  
  "Аммо бу ақлдан озган", деди хок.
  
  
  "Албатта, - деди унинг ему, - ҳамма нарса каби."
  
  
  "Ҳа, - деди хок рози бўлиб, секин гапириб, - сиз ҳақсиз. Лекин қандай қилиб, қандай қилиб пулни қайтариб олишга муваффақ бўлишди? "
  
  
  "Мен ҳали билмайман, - дедим яна, - лекин мен уни танийман. Ревматизм бу ерда Адриатик соҳилида бўлиши керак. Уни, мен бизга его қўнғироқ қилиш истайман, дюйм дюйм, биз пул билан юз бор омон қолган ёки омон бор еди, деб далил топиш қадар."
  
  
  Хок ҳали ҳам менинг фикримга шубҳа қилди, лекин у яқин атрофдаги кемалардан далилларни қидиришда ёрдам беришни сўрашга рози бўлди. Уларнинг барчаси ёрдам беришни таклиф қилишди. Хок мени Сплитда қолдирди, чунки ему Президентга шахсан ҳисобот бериш учун қўшма Штатларда ўлиш учун қайтиб келиши керак еди.
  
  
  Адриатик соҳилини қидириш учун яна икки кун ва тун керак бўлди, мен у ерда қаердадир еканлигимга амин бўлган далилларни топдик. Юнон крейсери Егони топиб, бу жойга - гуноҳнинг шимолидаги бепушт ернинг кимсасиз қисмига югурганида, унга хабар берилди.
  
  
  У ерда битта ўриндиқли кичик сувости кемаси ташлаб кетилган, қирғоққа ювилган ва қисман денгизга ботган. Аммо унинг ревматизм ҳақидаги ҳикояси кемадан қандай қилиб икки million dollar олиб кетилгани ҳақида. Еҳтимол, биз ракета евазига бортга пул олганимиздан кўп ўтмай, у сув ости кемасига топширилган ва битта ўриндиқли қайиқ кема тутқичи орқали чиқарилган.
  
  
  Кичкина сув ости кемаси учун порт атрофида сирпаниш, қирғоқ бўйлаб йўл олиш ва қўниш осон еди. Кейинчалик, еҳтимол ўша кечада ёки ҳатто кейинги кунларнинг бирида ёки
  
  
  
  
  
  
  бу одам, еҳтимол, самолётда ёки бошқа кемада олиб кетилган ва 2 000 000 dollar билан ғойиб бўлган. Кема радиосини ишга туширишга муваффақ бўлганимдан сўнг, у ўша пайтгача Ню-Ёркка қайтиб келган хок томонидан қўнғироқ қилди. У емуга биз топган нарсаларни код шаклида айтди. У бу хабарни кутилганидан ҳам қувноқроқ қабул қилди ва менга Парижга қайтиб, ахе офисида емга қўнғироқ қилишни буюрди, чунки у мен учун янги ўзгаришлар ҳақида янгилик бўлиши мумкин еди.
  
  
  Ўша куни Парижда у болта офисига боришдан олдин Елза билан суҳбатлашиш учун меҳмонхонаси ёнида тўхтади.
  
  
  У мени ўзидан олдин ушлаб, ешикдан кириб, юзимни ўпиш билан ёпди ва хавотир билан деди: "сизга нима бўлганини билмасдим, Думплинк. Мен сизни йўқолган одам сифатида полицияга хабар беришга тайёр едим."
  
  
  "Яна бизнес", дедим. "Кечирасиз, мен хабар қолдиролмадим. Ва яна чиқишим керак. Аммо бу сафар мен тез орада қайтаман ва еҳтимол биз бирга вақт ўтказишимиз мумкин."
  
  
  Офисда Бонапартнинг отаси мени хок билан шифрланган сим орқали боғлади.
  
  
  "Бизда янги қўрғошин бор", деди хок. "Бу биз ҳозиргача ferret еди айтинг уларнинг атрофида енг яхши бўлиши мумкин. Ушбу ишда иштирокчиларни доимий равишда синаб кўрган тадқиқотчиларимиз, ниҳоят, уларнинг атрофидаги баъзилар ўртасида аниқ алоқани топдилар. Сиз унинг баъзи одамларда вазн билан боғлиқ муаммолар борлигини еслатиб ўтганини еслайсиз. Хўш, биз ҳозир уларнинг атрофидаги одамларнинг камида тўрттаси Швейцариядаги бир хил вазн йўқотиш курортида беморлар еканлигини аниқладик."
  
  
  Бу тасодифдан кўпроқ бўлиши керак, деб ўйладим.
  
  
  "Биз ҳам шундай деб ўйлаймиз", деди хок. "Берн яқинидаги жой, тоғларда. У ёшартирувчи Саломатлик курорти деб аталади ва доктор Frederik Bosch томонидан бошқарилади. Сиз нима деб ўйлайсиз?"
  
  
  "Менимча, Швейцарияга учганим маъқул, - дедим мен, - ва атрофга қаранг."
  
  
  "Ҳа, уники, мен розиман", деди хок. "Фон Алдерда, Елзада бу аёлга нима дейсиз?"
  
  
  "Мен саломга Бернда бизнесим борлигини айтаман ва салом Штатларга қайтишни таклиф қиламан."
  
  
  "Ҳа, яхши, - деди хок, - менда фон Алдерснинг қолган қисмини томоша қиладиган бошқа еркаклар бор. У қайтиб келса, мен ҳам, наҳ одам уни ўрнатиш оламан. Швейцарияга келганингизда мен сиз билан боғланаман.
  
  
  Ери меҳмонхонага қайтиб, Елзанинг хонаси ешигини тақиллатганда, унинг сартароши сочларини қилаётганини кўрди.
  
  
  "Мен гўзал бўлишга ҳаракат қилаётганимда мени кўришингизни ёқтирмайман", деди у мухлисларга қошларини чимириб.
  
  
  "Мен сиз билан гаплашишим керак еди", деди отаси. "Бугун Бернга кетишим керак. Менга офисимдан қўнғироқ қилишди ва ишни ҳал қилишим керак.
  
  
  "Берн!""Йўқ", деди у хурсанд бўлиб. "Аммо, Думплинк, бу ажойиб. Мен сиз билан бораман. Берндан ташқарида Урси ва мен боришни яхши кўрадиган ажойиб курорт бор. Биз самолёт билан у ерда учиб оламан, ва мен мумкин дам олиш агар иш ҳақида бориш еса берилган."
  
  
  "Бу курортнинг номи нима, - деб сўрадим мен?"
  
  
  "Бу ёшартирувчи соғломлаштириш курорти деб аталади", деди у худди мен тасаввур қилганимдек. Яна фон Алдерс ва иш ўртасида яна бир боғлиқлик бор еди. Елза мени Бернга ҳамроҳлик қилмаслиги учун ҳеч қандай сабаб кўрмадим, чунки бу алоқани мустаҳкамлаши мумкин, шунинг учун мен уни қабул қилдим.
  
  
  Хок уни хонасидан яна чақириб, емга Елза мен билан Бернга келаётганини айтгандан сўнг, биз Жорж В. АХ Париж офисидан Швейцарияга саёҳат қилиш учун чиқдик.
  
  
  Ўн беш
  
  
  Биз Бернга қўнганимизда, ҳаво совуқ ва очиқ еди. Елза шаҳар четидаги кичик чалетни билар еди, шунинг учун биз у ерда боғловчи хоналарни ижарага олдик.
  
  
  "Биз ҳар доим шу жойда қоламиз", деб тушунтирди Елза квартирамизга кирганимиздан кейин. "Спа жуда гавжум бўлганда бундай жойга ега бўлиш яхши."
  
  
  Менга бизнинг жойимиз ёқди. Бу тоза, сокин, қувноқ жой еди, ҳар бир хонада илиқ олов ёнарди. Кекса, оқ сочли, олма ёноқли егаси ва аёлнинг егоси ажойиб обрўга ега еди. Хонамнинг деразаси атрофида Елза тоғнинг тепасида, бир оз масофада жойлашган соғломлаштириш курортига ишора қилди. У мени хонасига қолдиргандан сўнг, мен уни durbin билан текширдим.
  
  
  Бу бир нечта кичик бинолар билан ўралган кўп қаватли асосий бинога ега улкан мажмуа еди. Уларнинг барчаси кўзни қамаштирувчи оқ рангда еди, улар атрофдаги ҳар томондан чиқиб кетадиган қорли чўққиларга айланди. У тўғридан-тўғри бу жойга олиб борадиган ўралган бир қаторли йўлни ва тепада иккита троллейбус линиясидан тўхтатилган телеферикни кўрди. Бу масофадан кўп тафсилотларни кўриш имконсиз еди. Мен қандай қилиб яқинлашишим мумкинлиги ҳақида ўйлардим-яширинча ёки меҳмон сифатида ёки еҳтимол Елза орқали. Аммо бу орада мен қанотларда кутаман ва ҳудудни тушунишга ҳаракат қиламан. Бундан ташқари, вон Алдерс негадир фитна жалб қилинган бўлса, Елза мен ертами-кечми бор ғурурига еди ишонч ҳосил қилган бўлар еди.
  
  
  Айни пайтда, еҳтимол сизнинг маҳаллий АХ агентингизга мурожаат қилиш яхши бўлар еди. Мен у билан ҳеч қачон учрашмаган едим, лекин хок менга исмини ва уни қаердан топишимни айтди. Мен уни тақиллатдим
  
  
  
  
  
  хонамни ҳар доим Елза билан боғлайдиган ва саломга бир оз ташқарига чиқаётганимни айтадиган ешик. Мен йўқлигимда у ўзининг гўзаллик муолажаларини қилди ва қайтишимни кутди.
  
  
  Ахнинг маҳаллий вакили Ханс Верблен мени Берн хиёбонларидан бирида ўз номини олган камтарона студия ешиги олдида кутиб олди. Верблен мени кутаётган еди. Унинг сўзларига кўра, хок аллақачон Штатлар бўйлаб telefon орқали менинг топшириғим тафсилотларини айтган. У менинг ихтиёримда еди.
  
  
  "Мен унга қандай ёрдам бера оламан?"Семиз, қора сочли одам сўради.
  
  
  "Асосан, - деди ему унга, - унинг меҳмонхонаси ёшартирувчи Саломатлик курорти ҳақида иложи борича кўпроқ маълумотга ега бўлишни хоҳлайди."У ерда ҳеч қандай муаммо бўлганми? Уни ким бошқаради? Бундай маълумотлар. "
  
  
  Верблин бош ирғади, студиясининг ешигини қулфлади ва мени подвалга олиб борди. Бу деворларни қоплаган шкафлар билан жиҳозланган катта, овоз ўтказмайдиган хона еди. Ҳамма жойда камералар, магнитафонлар, телетайплар ва ҳар хил қуроллар бор еди.
  
  
  "Бу ерда мен ҳақиқий ишимни қиламан", деб тушунтирди Верблен қўл тўлқини билан.
  
  
  "Бу ҳақиқий созлаш", дедим мен.
  
  
  Верблен кабинетлардан бирига ўтди. "Менда кенг курорт рекорди йўқ деб қўрқаман. Хокнинг telefon қўнғироғига қадар менда разведка маълумотларини йиғиш учун махсус сўровлар йўқ еди. Менда бор нарса қатъий мунтазам, шаҳардаги бошқа муассасалардагидан кўп емас. Билишимча, у ерда ҳеч қандай муаммо йўқ еди. Уларда бутун дунёдан доимий ташриф буюрувчилар оқими бор, уларнинг аксарияти бой. Мен ҳар доим телескопик линзали камера билан иложи борича кўпроқ келиш ва кетишни суратга олишга ҳаракат қиламан. Лекин, естественно учун, мен кўп соғиндим ишонаманки.
  
  
  У фотосуратларни стулга ташлади ва мен уларнинг минглаб борлигини кўриб ҳайрон бўлдим.
  
  
  "Сиз, албатта, сизнинг нафақангизга лойиқсиз, Верблен", дедим мен егоимнинг пухталигини тасдиқлаш учун бошимни чайқаб. Мен унинг бир нечта фотосуратларини варақладим ва турли вақтларда олинган суратларда тўртта Вон Алдерсни ҳам пайқадим.
  
  
  "Сизнингча, улар сизга бирон бир тарзда ёрдам бера оладими?"верблен сўради.
  
  
  "Мен ҳозир қўрқаман", деди унинг ему. "Улар кейинроқ ёрдам бериши мумкин. Нима, мен ҳозир манфаатдор емасман сиз менга кўрсатиш ёки берилган ички ҳақида менга айтиб мумкин нарса емас. Ва Frederik, Bosch, уни бошқарадиган шифокор ҳақида."
  
  
  "Кўрсатиш ёки айтиш учун ҳеч нарса йўқ", деб жавоб берди Верблен. Унинг ўзидан ҳафсаласи пир бўлганини кўрдим. "Сиз курорт жуда ексклюзив жой еканлигини тушунасиз. Бу ерда жуда кўп бой меҳмонлар борлиги сабабли, хавфсизлик қатъий. Мен ҳеч қачон унинг ичида бўлмаганман, шунинг учун ички маконнинг фотосуратлари йўқ. Агар Ахдан махсус сўров бўлса, у, албатта, чиқиш йўлини топади."
  
  
  "Ҳа, мен уни тушунаман, лекин шифокор ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Сиз яна жавобдан ҳафсалангиз пир бўлади", деди Верблен. "Менда доктор Босчнинг расмлари йўқ, чунки у камдан-кам ҳолларда даволаниш учун ташқарига чиқади. Унинг, мен унинг европалик еканлигини ешитдим. У бу ерга кўп йиллар олдин келган ва курорт очган. Аввалига бу жуда камтарона жой еди, лекин у ҳар доим муваффақиятга еришди. Йиллар давомида его қисмлари уни бугунги кунда ажойиб тузилишга айлантириш учун қайта қурилди. Менда шифокор ҳақида маълумот йўқ, чунки у Interpol файллари кўрсатганидек, Швейцария расмийлари билан ҳам, бошқа амалдорлар билан ҳам ҳеч қачон муаммога дуч келмаган. Мен еҳтиёт чораларини кўрдим ва уни текширдим.
  
  
  "Сиз курортга сезилмасдан киришга ҳаракат қилишингиз мумкин", деди Верблену унга. "Агар мен буни синаб кўришга қарор қилсам, сиздан ёрдам сўрашим мумкин."
  
  
  Верблен бошини бироз егди. "Мен ёрдам бериш учун қўлимдан келганини қилишга тайёрман. Сизга кўпроқ маълумот беришни истардим."
  
  
  "Сиз менга ўйлаганингиздан ҳам кўпроқ ёрдам берган бўлишингиз мумкин", деди у ҳайрат билан. "Мен, масалан, доктор Bosch камдан-кам ҳолларда тиббий мақсадлар учун жамоатчилик пайдо сиздан ўргандим. Бу муҳим емас, лекин бошқа томондан, мен бу ҳақда бироз хавотирдаман. Унинг шубҳалари туфайли мен кўпроқ еҳтиёт бўламан."
  
  
  Верблин мени юқорига олиб чиқди ва его дўконининг ешиги олдида ўз егосини қолдириб, чалетга қайтиб кетди. Ҳаво тиниқ ва тиниқ еди. Кечқурун еди, кўчадаги дўконларнинг аксарияти ёпиқ ва қулфланган еди. Мен юришдан завқланардим ва кўчадаги кичик дўкон ойналарига қараш билан овора едим, шунинг учун у ёнимда ҳайдаб кетаётганида унинг машинасини ешитолмадим. Хавфнинг биринчи ишораси дўконлардан бирининг ойнали ойнасида унинг аксини, ёнимдаги йўл четидаги қоронғи машина ва очиқ ешиклар атрофида сакраб чиқиб, енди мен томон шошаётган беш кишини кўрганимда пайдо бўлди. .
  
  
  У айланиб чиқди, қўлим вилгелминага елкасининг ғилофида етиб борди, лекин luger уни тортиб олишидан олдин уларнинг бештаси ҳам менинг тепамда еди. Улар менга ҳар томондан зарба беришди, муштлари танамга қисқа, ваҳший зарбалар билан уришди. Унинг ўзи фақат token қаршилигини таклиф қилди-умид қиламанки, иҳ ни алдаш учун-танам оқсоқланиб кетганини, нишон у ёқдан бу ёққа тебранганини ва кўзларим ҳушидан кетиб юмилганини қўшимча қилди.
  
  
  "Майли, - деди еркаклардан бири, - его йўқ. Машинада Егони олинг. Тезда!"
  
  
  Икки
  
  
  
  
  
  
  еркаклар мени елкамдан ушлаб олишди, яна икки kishi оёқларимдан ушлаб олишди. Улар мени тротуардан судраб туша бошладилар. У тўсатдан икки оёғи билан тепиб еди уни уларни автомобил учун ярим ҳақида мени олиб қилайлик, юзига очиқ, кейин менинг оёқ мени кўтариб еркаклар атрофида бир қатнашди ва. Иккаласи ҳам қичқиришди ва юзларини чангаллаб орқага қайтишди. Шу билан бирга, унинг оёқлари юқорига кўтарилди ва оёқларим бўш бўлганда, унинг елкамни ушлаб турган икки кишининг қўллари атрофида еркин синдирди. Менинг ҳаракатларимнинг тўсатдан уларнинг ҳаммасини қўриқлади. Уни, унга юзланди.
  
  
  Биздан олдин машинага келган бешинчи одам очиқ ешиклардан бири қўлида тўппонча билан тиз чўкди. У ўқ узди ва ГАВК мендан тахминан бир дюйм узоқликда юлка бўлагини йиртиб ташлади. Ўшанда менинг қўлимда Вилгелмина бор еди. Бу одам уни ҳимоя қилишдан, лугеридан фойдаланишдан ва ему ҳаётига ўқ қўйишдан олдин яна битта ўқ отиш имкониятига ега еди. У оёқлари кўчага осилган ҳолда машинага орқага йиқилди.
  
  
  Қолган тўрт kishi кўчада турли позицияларга шошилишди. Бир бинонинг ешиги орқали ўрдак, бошқа икки хиёбонга айланди, ва тўртинчи бир машиналар машина да lunged. У ҳали ҳам яширинадиган жойни хоҳлади. Улардан тўрттаси бир вақтнинг ўзида менга қарата ўт очди. У ревматизмга ўқ узди, кейин тиз чўкди ва машина ортидаги одамнинг ҳимояланмаган оёқларини нишонга олди. У Вилгелминанинг тетикини икки marta тортди ва одам қичқирди ва олдинга ўпди, иккала оёғи унинг остидан учиб чиқди.
  
  
  Менга икки томондан бошқа зарбалар келаётган еди. Мен тинчликсевар Швейцария фуқаролари одатда тинч шаҳар бўлган иҳ шаҳридаги барча отишмалар ҳақида қандай фикрда еканлигига ҳайрон бўлдим. Қароқчилар ўз автомобил ва мен уни сақлаб дўконга кириш ўртасида мени қадаб, иҳ автомобил яқинлашиб қачон. Улар менга келишидан олдин кўчадан чиқишим кераклигини билардим. Аммо мен машинанинг орқасидан югура олмадим, чунки улар мени аниқ отиб ташлашлари мумкин еди ва орқамдаги дўкон ешиги ёпиқ ва қулфланган еди.
  
  
  Кейин орқамдан учта қуролли одам келаётганини кўрдим ва мен ҳаракат қилишим керак еди. Мен уни бир муддат ушлаб туриш учун унга бир нечта ўқ уздим. Фақат битта нарсани қилиш мумкин еди. Юзимни ҳимоя қилиш учун бошимни тушириб, қўлларимни ўраб, йўлакдан югурдим ва орқамдаги дўконнинг shisha деразасидан ўралиб олдим. Shisha улкан бўлакларга бўлиниб, ташқаридаги кўчага қулаб тушди, лекин мен ичкарида ва ташқарида едим.
  
  
  Дўкон ўйинлар ва қўғирчоқлар билан жиҳозланган кичик ўйинчоқ дўкони еди. Бу аниқ тарк етилди. Мен у орқали югурдим ва очилмаган орқа ешикни топдим. Унинг бир хиёбонда ичига қочиб. Мен ривненская биносининг четидан ўтиб, тўхтаб турган машинасига шошилиб мени пистирма қилмоқчи бўлган одамларни кўриш учун етарли еди. Атрофдаги учтаси қолган иккитасини машинага судраб олиб кетишди. Бу вақтга келиб, у яқинлашиб келаётган шохларни ешитди. Полиция йўлда еди. У меҳмонхонасига қайтиб борди ва атрофни айланиб чиққунга қадар орқа кўчаларда юрди.
  
  
  Ниҳоят чалетга кирганимда, ҳеч ким менга еътибор бермади. У ҳали ҳам узоқдан полиция машиналарининг хириллашини ешитарди ва овоз узоқ давом етди.
  
  
  У хонасига кириши билан дурбинини ушлаб, дераза олдига борди. Мен спа қадар етакчи йўлда менинг durbin қаратилган ва ҳеч қандай муаммо қоронғи машина топиш еди. Одамлар ўша жойдан келганига амин едим ва кўрганларим бу ҳақиқатни тасдиқлади.
  
  
  Хўш, мен ўйладим, майли, уни меҳмонхонага олиб boring, курортга boring, лекин бундай емас.
  
  
  Бу воқеа шуни кўрсатдики, кимдир менинг курортга қизиқишимни билар еди-ёки меҳмонхона мени у ерга зўрлик билан олиб боради ёки у ерга тирик бормаганимга ишонч ҳосил қилади. Тирик еркаклар-еҳтимол курорт атрофида-менинг Бернда еканлигимни қандай билишган? Елза Орқали? Балки. Аммо мен Швейцариянинг ахе агенти Верблен билан ҳам суҳбатлашдим. У битта бўлиши мумкинми? Мен уни ўтган тажрибамдан жуда яхши билганимдек, ҳамма нарса мумкин.
  
  
  Ўн олти
  
  
  "Думплинк", Елза бироздан кейин хонасининг ешигидан ўтаётганда мени кутиб олди. "Қайтиб келишингизни ешитмадим."
  
  
  Унинг кийимларини алмаштирди. У айтганидек, уники ҳар доимгидек ескирган кўринарди.
  
  
  "Мен бир неча дақиқа олдин келдим."
  
  
  "Мен сиз учун енг ажойиб сюрпризим бор, Думплинк", деди у кулиб, айланиб. У ruffles билан пушти бепарво кийган еди. У оёқ учига бироз ўгирилиб, хонасининг очиқ ешигини кўрсатди ва чақирди.
  
  
  Қолган иккита Вон Alder опа-сингиллари ешикдан кириб келишди, кейин иҳ онаси Урси. Иккала опа-сингил ҳам худди Елза сингари пушти бепарволик кийиб юришган-ёки бу Елзами? "Мен қилдим. Урсининг уйда тикилган палтоси бор еди. Ёнма-ён турган учта опа-сингилга қараш худди шу тасвирни акс еттирувчи учта ойнага қарашга ўхшарди.
  
  
  Қизлардан бири кулиб деди: "сиз Елза билан югуриб кетган ярамас бола едингиз. Сиз ҳақиқатан ҳам атрофимиздаги бошқалардан осонгина қочиб қутула оласиз деб ўйладингизми? Енди сиз бунинг учун пул тўлайсиз, чунки биз сизга атрофимизда ким борлигини, нима борлигини айтмаймиз ."
  
  
  "Барчангиз бир хил даражада чиройли ва мафтункор бўлганингиз учун, - деб жавоб бердим мен, - бу жуда яхши фикр.
  
  
  
  
  
  Бу муҳим емас. Менинг завқим уч баравар ошди."
  
  
  Буларнинг барчаси хушмуомала ва, албатта, вон Алдерс қилишни хоҳлайдиган нарсалар атрофида еди. Аммо мен бу ерда Бернга қўшилган иҳ шунчаки ҳазилми ёки мен курортга жуда яқин бўлганим учунми ёки меҳмонхоналар мени узоқроқ тутишнинг йўлини ёки йўлини топгани учунми, деб ҳайрон бўлолмадим.мени жойида олинг. Вақт кўрсатади.
  
  
  Вон Алдерс иҳни чалетнинг овқат хонасида тушликка таклиф қилишим керак, деб қарор қилишди, улар менга ажойиб ошхонаси билан машҳур еканлигини айтишди. У рози бўлди ва тўрт аёл ешикдан ғойиб бўлиб, уни орқасига қулфлаб қўйишди. Иҳ унинг кулишини ешитди. Улар мени алдаганлари учунми?
  
  
  Кейинчалик, бештамиз овқат хонасига тушганимизда, мен бу тог ъ уйи қанчалик машҳурлигини билиб олдим. Овқатланиш зали меҳмонлар ва маҳаллий аҳоли билан тўла еди. Албатта, фон Алдерс тез орада улар таниган одамлар билан ўралган еди, бу деярли ҳар доим улар омма олдида бўлганларида бўлган. Бизнинг беш кишилик стул тезда стулга айланди, тахминан ўнлаб ёки ундан кўп. Мен янги келганлар ҳар бир жорий етилди, кимга енг ташқи ишлар елчихоналари аъзолари еди, ва бошқалар. Фон Алдерс оддий одамлар билан алоқа қилмаган.
  
  
  Мисол учун, суҳбат ва кулги кечки овқатимиз ўртасида суҳбат ва кулги бирдан тўсатдан тўхтади ва хонадаги барча еркак бошлари, шу жумладан меники ҳам ендигина кириб ўтирган енг гўзал қизга қараш учун ўгирилди.дераза ёнидаги столда ёлғиз. Бу унинг мукаммал шаклланган танасини худди чўтка билан бўялгандек қучоқлаган, паст бўйли кўйлакдаги ёрқин, майин қизил ранг еди.
  
  
  Один столимиздаги еркаклар атрофида еҳтиёткорлик билан ҳуштак чалди. "У ким?"
  
  
  Уч егизаклардан бири хўрсинди ва деди: "Оҳ, у шунчаки санитария ишчиси. Уни, биз бор еди, ҳамма жойда уни кўрдим.
  
  
  Вон олха аёллар ҳам еркак еътибор узоқ улардан бошқармоқдалар рухсат бериш учун тажрибали еди, ва мен тез орада бизнинг кафедра атрофида тўпланган еркаклар redhead еътиборсиз пайқадим, унинг йўналишда вақти-вақти қарашда ташқари. Бироқ, у ичкарига қарамади. Мен ескорт унга қўшилади деб ўйладим, лекин у ёлғиз овқатланишни давом еттирди.
  
  
  Овқатни тугатгандан сўнг, Один по дастурхонимиздаги еркакларни ўша кеча елчихона идораларидан бирида катта зиёфатга таклиф қилди. Фон Алдерс столда ўтирганлар каби хурсанд бўлишди ва қабул қилишди. Мен узр сўради, мен қўлга олиш учун зарур, деб ва мен chalet да қоламан, деб. Дарҳақиқат, унинг меҳмонхонасида курорт ҳақида ўйлаш учун яна бир нарса бор ва у ҳатто у ерга яширинча боришга ҳаракат қилмоқда. Албатта, акс ҳолда банд бўлган Алдерс фонида ишлаш мен учун осонроқ бўлади. Иҳ уч егизакларнинг онаси зиёфатга боришни жуда хоҳларди, шунинг учун биз хайрли тун дедик.
  
  
  Мен унга бошқа коняк буюрдим. Официант ликёрни олиб келганида, у менга еслатма берди ва ҳали ҳам ёлғиз ўтирган Маллага ишора қилди. У ҳайрон бўлди. Бизнинг столда бошқа меҳмонлар тарк оқибатида саросимага, унинг бутунлай илгари унаштирилган қиз ҳақида унутиб менинг еътиборимни тортди.
  
  
  Мен еслатмани очдим ва ўқидим: "илтимос, менга қўшилманг? СИЗ БИЛАН ГАПЛАШИШГА ШОШИЛИНГ. Мен ундан нима учун мувофиқ сўз таъкидланганлигини сўрадим. Мен орқага қарадим ва қиз менга жиддий қараб турганини кўрдим ва бош ирғадим.
  
  
  "Жаноб Доус, - деди қиз юмшоқ, хириллаган овозда, менга ингичка ва ингичка қўлини узатиб, - унинг исми Сюзанна Хенли. Наҳ қийин аксентга ега еди-улар буни Ўрта Атлантика деб аташади-лекин жуда кучли инглиз оҳанги унга етиб олди. Официант кетгунча у тўхтаб қолди ва мен ўтирдим, кейин умуман қўшиб қўйди: "илтимос, мени адаштирманг, мен еркакларни олишга одатланмаганман. Аммо буни сиз билан муҳокама қилиши керак бўлган муҳим тирноқ бор. У овқат хонасини қидириб атрофга қаради, кейин менга қайтиб келди. "Биз буни бу ерда муҳокама қила олмаймиз. Ким томоша қилиши мумкинлигини билмайман. Шахсий суҳбатлашадиган жой борми? "
  
  
  "Хўш, юқорида менинг хонам бор", деб таклиф қилдим. "Агар у сизни безовта қилмаса, у етарлича шахсий бўлиши керак."
  
  
  "Ишончим комилки, сиз жаноб Доуссиз", деб жавоб берди у. "Ҳа, сизнинг хонангиз яхши бўлади. Юқорига чиқинг, мен бир неча дақиқадан сўнг сизни кузатиб бораман."
  
  
  У Салом унинг хона рақамини берди ва тарк ўрнидан турди. Официант стулимни орқага суриш учун столга қайтиб келганида, у қўлини узатди ва деди: "сизни яна кўриш жуда ёқимли, Агар мен Штатларда бўлсам, сизга қўнғироқ қиламан."
  
  
  Унинг хонасига юқорига кетди, бу сўнгги тадбир кўрсаткичлари дегани мумкин, нима ҳайрон. Ешигим тақиллашидан ўн-ўн беш дақиқа ўтди. Его уни очди ва Сюзанна Хенли тезда ичкарига кирди. Мен уни ёпдим ва ешикни қулфладим. Дастлабки дақиқаларда у асабий ва ноқулай туюлди. У безовталаниб хонани айланиб чиқди, деразага қаради ва тунда чироқлар милтиллаган курортни кўрди.
  
  
  "Оҳ, мен қаерда ишлаётганимни қара", деб хитоб қилди у. У деразадаги дурбинни кўрди, егосини кўтарди ва биноларнинг курорт мажмуасига еътибор қаратди. "Бу ердан курортнинг жуда яхши кўриниши", деди у дурбинни тушириб, менга қайтиб.
  
  
  "Мисс Хенли, бу қандай суҳбат
  
  
  
  
  
  нима ҳақида? Ва илтимос, ўтиринг.
  
  
  У қаршимдаги стулга ўтирди ва бошлашдан олдин бир зум ўйлади. "Бу нима ҳақида еканлигига ишончим комил емас, Жаноб Дейвс, лекин курортда сиз ҳақингизда миш-мишларни ешитганман. Ва у хавотирда еди. Унинг, албатта, сизни билмайман, ва мен бу жойда манфаатдор нима билмайман, лекин ... яхши, унинг фақат бу борада ўнг ҳис емас. Мен сизга айтаман деб ўйладим, лекин бу ҳаммаси. У тўхтади ва ночор бош чайқади.
  
  
  У иложи борича мулойимлик билан деди: "сиз тушунасиз, Мисс Хенли, у ҳақиқатан ҳам менга айтмоқчи бўлган нарсангизни тушунмайди."
  
  
  У чуқур нафас олди ва ниҳоят стулга суянди. "Мен тушунтиришим керак еди, - деди у, - мен бир неча йилдан бери курортда ишлаяпман. Унинг диетисени бор. Аммо бир мунча вақт менга атмосфера ёқмади. Бу кўринади ... яхши ... даҳшатли.
  
  
  "Сиз нима демоқчисиз, ёмон?"Мен туриб олдим.
  
  
  "Мен ҳақиқатан ҳам билмайман", деди у. "Бу ерда жуда кўп пичирлаш ва махфийлик бор. Ва мен буни тунда одамлар келиб - кетганда ешитаман. Ҳамма жойда соқчилар бор, лекин меҳмонлар буни билишмайди. Меҳмонлар ўзларини шунчаки ходимлар деб ўйлашади. Лекин улар жуда ажойиб еркаклар. Қачон ва кечаси унинг пичирлашини ешитганимни еслай олмайман ва Сизнинг Исмингизни еслайман, Доуес. У бешта қўриқчи курортга машинада қайтиб келганида емас, бугун муаммо борлигини тахмин қилди. Мен уни тасодифан кўрдим. Яраланган жуфтлик. Ва мен сизнинг исмингиз яна зикр ешитдим. Сизни бу ерда топишдан олдин унга қўнғироқ қилдим. Шунинг учун у бу ерга кечки овқат учун келган. Мен официантдан Жаноб Дейвс кимлигини сўрадим ва у сизга ишора қилди. Ундан фақат сизни узоқроқ туришингизни огоҳлантиришни сўрашди."
  
  
  Мен ундан кўпроқ сўроқ қилганимда, унинг жавоблари етарлича содда бўлиб туюлди, лекин у бу иш билан боғлиқ ҳеч нарсани билмас еди, гарчи биз анча вақт гаплашдик. У бир даражада бўлиши мумкин ёки у мени унга ергашишдан қайтариш учун юборилган алданган бўлиши мумкин.
  
  
  Суҳбатни тугатганимизда анча кеч еди ва у бирдан соатига қаради ва нафас олди: "Оҳ, менда ҳозир ҳақиқий муаммо бор. Бу ярим тундан кейин. Ходимлар учун комендантлик соати аллақачон ўтиб кетган. Бугун кечқурун у ерга қайтиб боролмайман. Улар унинг қаердалигини батафсил тушунтиришни талаб қиладилар. Мен қолиш учун жой топиб, ерталаб қайтиб келишим керак."
  
  
  У оёққа турди, жуда ҳаяжонланиб, ешик томон йўл олди. У ўрта қадам билан тўхтади ва сесканиб кетди. "Агар курортда кимдир мени кўчада кўрса, мени олиб, сўроқ қилишади."
  
  
  "Бу жой қамоқхонага ўхшайди."
  
  
  У бош ирғади. "Ҳа, аниқ. Мен сизга айтмоқчи бўлган нарса.
  
  
  У ешикни очди ва кета бошлади. Ее унинг қўлидан ушлаб, орқасига тортди, ёпди ва ешикни яна қулфлади.
  
  
  "Агар бу сиз учун жуда хавфли бўлса, - дедим мен, - еҳтимол сиз бу ерда тунашингиз керак. Сиз хавфсиз бўласиз.
  
  
  У менга узоқ вақт ўйчан қаради, еҳтимол менинг таклифимнинг оқибатларини ҳисобга олган ҳолда. Мен, албатта, бу таклифни қилиш учун ҳеч қандай ғаразли ниятлар йўқ еди, унинг бир меҳмонхона ва ёрдам деб бошқа. Аммо агар бошқа нарса юз берса...
  
  
  "Бу сизни безовта қилмаслигига аминмисиз?"у сўради.
  
  
  Уники, у елка қисди. У аниқ кўрганидек, иккита битта каравот бор еди. "Сиз битта тўшакни олишингиз мумкин, - дедим мен, - ва мен ерталабгача бошқасига чўзаман. Сиз мутлақо хавфсиз бўласиз. У буни у айтганидек англатарди.
  
  
  "Яхши", деди у секин бошини қимирлатиб.
  
  
  У ҳаммомга борди. Мен ешиклардаги қулфларни текширдим ва Sergey уларни хонада ўчириб қўйди. Кейин у поябзалини ечиб, каравот атрофида скамейкада press қилди. Хона ҳали ҳам ойнинг ташқаридаги қорда акс етишидан ёруг ъ еди. У бир неча дақиқадан сўнг фақат слип кийиб қайтиб келди. У ваннахонадан каравотга ўтаётганда, унинг танаси дераза атрофидаги нурда тасвирланган еди ва мен унинг остида бошқа ҳеч нарса йўқлигини кўрдим.
  
  
  У каравотга кириб, устига қопқоқларни тортди. "Хайрли тун, Жаноб Доус. Ва раҳмат."
  
  
  "Хайрли тун", дедим. "Ҳозир ухла."
  
  
  Тан оламанки, қисқа вақт ичида менга жуда яқин ётган ўша гўзал тана ҳақидаги фикр мени тоноздан чалғитди. Лекин у таклифнома таклиф қилмади. Тез орада у ухлаб қолди. Мен ее ахлат устидан юмшоқ қичқириқлар билан уйғонганимда жуда узоқ ухладим деб ўйламайман.
  
  
  Унинг сел ва каравот томон енгашиб. "Сузанна? Мисс Хенли? Сиз яхшимисиз?"
  
  
  У оҳиста йиғлашда давом етди ва мен шунчаки даҳшатга тушаётгандирман деб ўйладим. У унинг олдига борди, каравотнинг четига ўтирди ва уни елкасидан енгил силкитди.
  
  
  "Майли", деб пичирладим. "Уйғон! Ҳаммаси жойида. Сиз фақат ёмон туш кўряпсиз.
  
  
  Унинг қўллари тўсатдан келиб, бўйнимга ўралган ва мени қаторга тортди. Унинг кўзлари ҳали ҳам ёпиқ еди ва у ғазаб билан юзимни ўпиш билан қоплай бошлади. "Мени ушланг. Мени ушла!"У мени севади!"
  
  
  У ухлаб ётганми ёки йўқлигини айтиш ҳали ҳам қийин еди, лекин унинг қўли танамга ўтди, у мени ўпишда давом етар екан, шимларим билан овора еди. У тезда кийимларини ечиб ташлади ва скамейкада у билан тўшакка ўтирди.
  
  
  "Susanna, - деб сўради у яна, - сиз уйғоқмисиз?"
  
  
  "У мени севади, илтимос", деди у. Салом уни мажбур қилди.
  
  
  У худди севги ҳаракатига тайёрланаётгандек жавоб берди.
  
  
  
  
  
  
  бутун ҳаётим, лекин ҳеч қачон mistletoe буни амалга оширишга қарор қилмаган. Унинг очлиги жуда катта еди ва биз уни такрорий оргазмлардан чарчагунимизча, уни бирин-кетин еротик қўзғалишни бошдан кечиришга мажбур қилди. Ҳеч қачон олдин мен ҳар бир ҳис-туйғу, шунинг учун тўлиқ жавоб бир аёлни маълум еди, унинг фаровонлигини ҳар асаб. Қайта-қайта, унинг танаси каравотга ваҳшиёна урилиб, у бутун тог ъ уйи бўйлаб акс-садо бермаслиги учун қичқириқларини бўғиш учун бошини бурди.
  
  
  Кейин, биз ёнма-ён ётганимизда, у ниҳоят кўзларини очди ва менга жилмайиб қўйди. "Аввалига, - деди у оҳиста, - мен бу шунчаки туш деб ўйладим. Лекин бу туш емас еди ва бундан ҳам яхшироқ еди."
  
  
  "Ҳа," мен рози бўлдим. "Бу еди."
  
  
  Мен наҳ уни юз кетмоқ бошлади, мен унинг қўли менинг чап белида ички тегиб ҳис. Унинг бармоғида узук бор еди ва у менинг танамни енгил тирнаётганини сезди. Мен тирналишни зўрға ҳис қилдим, лекин деярли дарҳол бутун вужудимга илиқ, тинчлантирувчи туйғу тарқалди. Менинг биринчи фикр у бизнинг узоқ lovemaking фақат бир имконият еди. Ҳақиқат бир лаҳзадан кейин, бу туйғу зўравонлик билан бўғилиш ҳиссиётига йўл қўйганида мени урди. Бу яна содир бўлди-мени гиёҳванд қилишди. Сюзанна Хенли танамга узук атрофидаги бирон бир моддани киритди.
  
  
  Бу сафар мен бу қаршилик қила олмайдиган кучли дори еканлигини билардим. Зулмат тезда тушди. Менинг миям қора бўшлиққа айланди.
  
  
  Ўн етти
  
  
  Кўзларимга тўғридан-тўғри порлаган кўр-кўрона оқ нур менинг визёнимни хира қилди. У узоқ вақт ҳушидан кетган бўлса керак. Уни, мен шол деб ўйладим. У қўлларини ёки оёқларини қимирлата олмайди. Аста-секин, менинг кўриш тозаланади сифатида, мен бир бутунлай оқ хонада еканлигини кўрдим, бир шифохона хонаси каби, ва бир кўр муқаддас нур устимда самимий шифтга ўрнатилган бир чироқ келаётган еди. Мен чалқанча ётган едим, қўлларим ва оёқларим charm камарлар билан маҳкам боғланган еди.
  
  
  У оғзини очди ва ўпкасининг тепасида бақирмоқчи бўлди, лекин фақат хириллаган ҳолда. Шундай бўлса-да, менинг овозим шифохона хизматчилари кийган оқ кўйлаги кийган тўртта одамни ўзига тортди ва мени ўраб олди. Улар менинг тўшагимнинг тепасини кўтаришди, шунда мен тўғри ўтирдим.
  
  
  Янги лавозимидан у хонада тўртта "тартибли"дан ташқари яна иккита одамни кўриши мумкин еди. Бири кеча менинг ҳамроҳим еди. Сузанна Хенли алангали қизил сочлари билан оқ ҳамширанинг формаси ва оқ паст пошнали туфлиларида чиройли кўринарди. Иккинчиси олтмишинчи йилларда оқ лаборатория палтоси, оқ шим, оқ балет терлик ва оқ қўлқоп кийган кулранг сочли одам еди. У ногиронлар аравачасида еди. Мен инстинктив равишда ҳозирда ёшартириш Соғлиқни сақлаш курортида еканлигимни ва бу одам доктор Frederik Bosch еканлигини билардим.
  
  
  Шифокор ногиронлар аравачасини тўшагимга тортди ва менга музли, ингичка лабда табассум қилди. Сюзанна Хенли менга ифодасиз қаради ва кейин юз ўгирди.
  
  
  "Бизнинг курортимизга хуш келибсиз, - деди шифокор немисча урғу билан бўғиқ овозда, - гарчи бу ташриф соғлиғингизни яхшиламаслигидан қўрқаман."У тўхтади, кейин қўшиб қўйди," Ник Картер."
  
  
  Егонинг мени тан олиши менга туртки берди ва бир мунча вақт мени қаттиқ ушлаб турган ришталарга қарши беҳуда курашди.
  
  
  Шифокор қўл силкитди. "Жангда ҳеч қандай нуқта йўқ, Жаноб Картер. Сиз бу ерда кучсизсиз. Бундан ташқари, агар сиз бу ерга келишни жуда хоҳласангиз, нега кетишни жуда хоҳлайсиз? "
  
  
  У ногиронлар аравачасида ўгирилиб, тўртта оқ қопламали ёрдамчига мени юқорига олиб чиқишни буюрди.
  
  
  Еркаклар тез мени прокат, ҳали каравотга боғлашади, махсус лифт учун хона к бўйлаб, уларнинг атрофида бир тугмани босиб, дарҳол пайдо бўлган. Улар мени лифтга итариб юборишди ва Сюзанна Хенли ва его ногиронлар аравачасидаги шифокор бизга қўшилишди. Лифт жимгина кўтарилганда ҳеч ким жавоб бермади. Лифт тўхташидан олдин биз бир неча қаватга кўтарилдик, ешиклар очилди ва мени улкан очиқ хонага олиб киришди.
  
  
  Хонага қараб, мен унинг квадрат шаҳар блокининг катталиги ва тўрт томондан полдан шифтгача сирланганлигини кўрдим. Биз курортнинг тепасида едик ва у баланд тоғнинг тепасида бўлгани учун shisha девор бизга ҳар томондан чуқур водийларнинг кўринишини берди. Бу ажойиб манзара еди, айниқса кундузи қуёш қор устида порлаганда.
  
  
  Аммо хона ажойиб манзара еди-марказда катта ғувуллаган, ғувуллаган компютер, кўп жойни егаллаган. Компютернинг чироқлари ёниб-ўчиб турарди ва машина барқарор, сокин хириллаган овоз чиқарди. Акс ҳолда, хона аниқ овоз ўтказмайдиган бўлгани учун, у жуда сокин еди. Доктор қўли билан ҳаракат қилди ва тўрт kishi менинг тўшагимни машинага тортди. У ерда бўлганида, атрофдаги еркаклардан бири менинг каравотим етагидаги кранкни бурди ва унинг тўсатдан сели самимий еди, ҳанузгача боғлаб қўйилган, худди стулда ўтиргандек, орқасини юқорига ва оёқларини пастга туширган еди.
  
  
  Тўрт kishi лифтга қайтиб, шифокор яна силкитганда бизни тарк етишди.
  
  
  Сюзанна Хенли унинг ёнига ўтирди
  
  
  
  
  
  
  У компютерни ёқди ва доктор ногиронлар аравачасини олдимда очиқ бўлиши учун ғилдиратганида, у компютерни бураб, теришни бошлади.
  
  
  "Мана, Жаноб Картер, - деди у компютерга қўлини силкитиб, - сиз истаган ревматизм. Сиз илгари "қотил бригадаси"деб атаган нарсанинг орқасида куч бор. Бу унинг овози ва сиз ҳали ҳам бу нимани англатишини тушунмаяпсизми? "
  
  
  У ҳақ еди. Мен компютер нима еканлигини ва у global инқирозга қандай сабаб бўлганини билмасдим.
  
  
  "Сиз кимсиз?"Мен ундан сўрадим. "Буларнинг барчаси нима ҳақида?"
  
  
  Шифокор мендан юз ўгирди ва мен биринчи marta его ногиронлар аравачаси тўлиқ механизациялашганини, афтидан у қўл меҳнатисиз ишлаши мумкин бўлган бошқарув елементлари томонидан бошқарилишини пайқадим. У хона атрофида бир marta шивирлаганда қувноқ кулди. Кейин у ўтирган жойига қайтди.
  
  
  "Ўзимни таништиришимга рухсат bering", деди у белидан пастга масхара қилиб. "Мен ўзимни ҳақиқий исмим билан таништираман, мени ҳамма биладиган емас, доктор Frederik Bosch. Бу исм сизга таниш бўлади-унинг исми доктор Феликс фон Alder. Мен унинг қошларини кўтарганини кўраман, Жаноб Картер. Сиз менинг хотиним ва учта чиройли қизимни биласиз. Аммо бу ҳикоянинг кичик бир қисми."
  
  
  У бир зум тўхтаб, менга савол билан қаради. "Сизга ўз ҳикоямни айтиб беришдан олдин, Жаноб Картер, нима учун сизга айтаётганимни тушунишингизни истайман. Кўряпсизми, сиз ҳозир менинг раҳмдиллигимдасиз - жисмонан ва тез орада сиз менинг раҳмдиллигимга тўлиқ-ҳам жисмоний, ҳам руҳий жиҳатдан. Сизни ишонтириб айтаманки, буни ҳеч нарса тўхтата олмайди ва сиз тез орада ўзингиз кўрасиз. Аммо бу содир бўлишидан олдин, нима бўлганини ешитишингизни истайман. Сиз, ўтмишдаги ютуқларингиз билан, унга ажойиб воқеани айтиб беришга тайёрмиз. Айни пайтда сиз бу ерда тирик еканлигингиз жуда муҳим, чунки сиз мен қилган ишни чинакам қадрлай оладиган одамсиз. Акс ҳолда," у яна стулга ўгирилди", акс ҳолда менинг ишим ажойиб асар яратишга, яхши мусиқани қадрлайдиган ҳеч ким ешитмаган симфонияга ёки ҳеч ким кўрмаган расмга ўхшайди. Тушундингизми?"
  
  
  У унга бош ирғади. Мен ҳайрон бўлдим, бу аниқ жинниликнинг изоҳи нима еди?
  
  
  Доктор Феликс фон Alder мен билан гаплашиш учун суянишдан олдин бир муддат ногиронлар аравачасида ҳаракациз ўтирди.
  
  
  У Германияда ажойиб олим бўлиб, Adolf Гитлер учун инсон хатти-ҳаракатларини бошқариш устида ишлаган. 30-40-йиллардаги тажрибаларда фақат ҳайвонлар махсус операцияларга жалб қилинган ва улар мияни ўзгартириш ва бошқариш учун кимёвий ва жарроҳлик усулларидан фойдаланган ҳолда жуда қўпол еди.
  
  
  "Менда муваффақият бор еди, - деди фон Alder ғурур билан, - шунда ҳам. Дер Фуҳрер мени кўп marta безатган.
  
  
  У одамларга боришга тайёр еди. Кейин жуда кеч еди-уруш тугади. Берлинда иттифоқчи реид бор еди, у ерда у ишлаган... у тўхтаб, оқ лаборатория палтосини ечди. Унинг егоси оқ қўлқопли қўллар сунъий еканлигини кўрди. У елкаларини қимирлатди ва иккала қўли ерга йиқилди. "Рейдда иккала қўлимни ҳам йўқотдим."
  
  
  Кўп ўтмай, у давом етди, уруш тугади. Руслар Берлинга келганларида, улар его тажрибалари ҳақида билишгани учун его исташди. Уни топиб, Сссрга олиб кетишди. Вақт чалкашлигида немислар уни ўлик деб ўйлашди. Доктор Феликс фон Алдернинг мавжудлигини давом еттиргани ҳақида ҳеч қандай маълумот йўқ еди.
  
  
  Москвада у ўз ишини давом еттирди, аммо унинг ихтиёрида янада мураккаб електр жараёнлари бор еди. Руслар унга сунъий қўллар ва кисталар яратдилар ва у ажойиб муваффақиятга еришди.
  
  
  "Аммо руслар, - дея қўшимча қилди у, - ҳеч қачон мени шубҳа билан даволашдан тўхтамади."У яна тўхтади ва кестириб, ногиронлар аравачасига ўтирди. Енди у сунъий кўрган иккала оёғи ҳам полга йиқилди.
  
  
  "Улар қочиб қутула олмаслигим учун оёқларимни кесиб ташлашди. Улар унинг иҳ душман еканлигини билишарди. Мен ҳар доим немис халқининг устунлигига ишонганман. Менинг бутун вазифам Германия давлатига дунёни бошқаришда ёрдам бериш еди-ва енди у ўз усулларини такомиллаштиргандан сўнг, менинг орзуим амалга ошади.
  
  
  "Аммо русларга қайцак-улар учинчи Рейх тарихини ўрганишди ва менинг Гитлерга бўлган чуқур шахсий садоқатимни аниқладилар. Аммо бу уларнинг менинг илмий билимларимдан фойдаланишига тўсқинлик қилмади. Они мен тажрибаларимдаги ютуққа яқин еканлигимга ишонаман. Шундай қилиб, улар мени изоляция қилишди; менинг ишимдан бошқа ҳеч нарсам йўқ еди."
  
  
  Фон Alder менинг олдимдаги стулда қўлсиз ва оёқсиз ўтирарди. Унинг унга қараганида, у менинг жирканчлигим ва зарбамдан лаззатланаётганини кўрди. У аччиқ кулди ва орқа мушаклари ёрдамида ногиронлар аравачасини хона бўйлаб zigzag қилиб, менга қайтариб берди ва ҳозир ҳам у ёрдамсиз емаслигини исботлади.
  
  
  Яна тўхтаб, у ҳикоясини давом еттирди. Россияда у ниҳоят одамларни муваффақиятли бошқариш назариясини ишлаб чиқди, чунки ўша вақтга келиб дунёга иккита янги ишланмалар - компютерлар ва миниатюра транзисторлари киритилди.
  
  
  "Мен бу икки елементни кашф етишим биланоқ, - деди вон Alder менга, - мен керакли нарсам борлигини билардим. Ахир, компютер шунчаки механик мия бўлиб, уни хоҳлаган нарсани қилиш учун дастурлаш мумкин еди.
  
  
  
  
  
  
  биз уни меҳмонхонага олиб борамиз, шунда мия танадан ташқарида. Мен кичкина транзисторни инсон миясига қўйиш орқали транзисторнинг компютеридан буюртмаларни узатишим мумкинлигини билардим. Менинг мавзуим менинг мутлақ назоратим остида бўлади."
  
  
  Аммо у ҳали ҳам муаммога дуч келди: у инсон миясига транзисторни, ҳатто ойнали нуқтали транзисторни ҳам қўйишни билмас еди. У тажрибани давом еттирди, ҳеч қачон ўз назариясини русларга ошкор қилмади.
  
  
  Кейин хитойлик олимлар маълумот алмашиш учун Москвага ташриф буюришни бошладилар. Фон Alder томонларни алмаштиришга қарор қилди. Афтидан, хитойликлар Егонинг сиёсий ўтмиши ҳақида ҳеч нарса билишмайди ва уларга яхшироқ муносабатда бўлишади. У хитойлик физик билан дўстлашди ва у орқали Россия бўйлаб контрабанда йўли билан олиб ўтилди. Бу осон еди. Фон Алдерснинг сунъий қўллари ва оёқлари олиб ташланди ва его Пекинга жўнатилаётган илмий асбоблар сандиғининг пастки қисмига жойлаштирилди.
  
  
  "Бир marta Хитойда, - давом етди фон Alder, - мен ечим топдим. Бу ҳайратланарли даражада оддий еди. Сиз тахмин қила оласизми? »
  
  
  У бирор нарса дейишдан олдин, у ўзига жавоб берди: "акупунктур".
  
  
  У ўз ҳикоясини айтиб беришда давом етар екан, нафасини ушлаб турди. Қадимги Хитой тиббиёт акупунктур санъатидан фойдаланиб, у инсон миясига микро нуқтали транзисторни кўмишга муваффақ бўлди. Transistor компютер томонидан қувватланган ва фон Алдерс одамни тўлиқ бошқарган.
  
  
  Россияда бўлгани каби, фон Alder ҳам ўз кашфиётини сир тутди. Имконият пайдо бўлганда, у маст Коммунистик партия амалдори, ҳукуматнинг юқори мартабали аъзоси миясига микропоинт транзисторини жойлаштирди. Кейин у транзисторни олдиндан дастурлаштирилган компютер ёрдамида фаоллаштирди ва хитойликлар фон Алдерга Швейцарияга қочишга ёрдам беришди.
  
  
  "Афсуски, - деди фон Alder чуқур хўрсиниб, - бечора Чинаман уйига кетаётганда ўлдирилди."
  
  
  Швейцарияга етиб бориши билан фон Alder хотини билан боғланди. Руслар фон Алдерни олиб кетишганидан кўп ўтмай, у қизларини дунёга келтирганини билмас еди. Ursula Гитлер билан его алоқаси туфайли ерининг шахсини сир тутишда давом етди, аммо у унга курорт очиш учун етарли маблаг ъ ажратди. Его оила его оширилаётган тажрибалар ғофил еди, ва его қизлари деб гумон ҳеч қачон " доктор. Bosch " ихнинг отаси еди.
  
  
  Дам олиш маскани гуллаб-яшнаб, бутун дунёдан бой ва нуфузли мижозларни жалб қилди. Вон Alder еҳтиёткорлик билан танланган клиника беморларининг миясига микропоинт транзисторини жойлаштириб, қотиллар гуруҳини қуриш учун йиллар сарфлади. Шифокор тайёр бўлгач, у шунчаки инсон роботларини компютер орқали фаоллаштирди.
  
  
  Его узоқ ҳикояси пайтида уники жим еди, қисман фон Alder тўхтовсиз гапиргани учун ва қисман его ҳикоясини изоҳлаб бўлмайди. У аниқ ғазабланди, лекин у тезда аҳмоқ емаслигини исботлади.
  
  
  Гўё фикримни ўқиётгандек: "сиз менга ишонмайсиз. Сиз ақлдан озган чолнинг ёввойи учишини тинглаган деб ўйлайсиз.
  
  
  У улкан компютерга ўгирилиб деди: "ешитинг, Жаноб Картер. У тугмачани тезда босган Сюзанна Хенлига ишора қилди. Тўсатдан Amerika Қўшма Штатлари Президентининг овози хонани тўлдирди. У Россия ва Хитой билан савдо-сотиқнинг ўсишини муҳокама қилди. Егонинг овози давом етар екан, фон Алдернинг ёввойи қичқириғи уни деярли ғарқ қилди.
  
  
  "Трансисторлар нафақат менинг буюртмаларимни узатади," деди фон Alder, " лекин улар қабул қилувчи сифатида ҳам ҳаракат қилишади. Мен унинг бутун дунё бўйлаб гаплашаётганини ешитаман. Енди сиз давлат департаментининг юқори лавозимли амалдорларидан бирининг миясига ўрнатилган транзисторли radio орқали Президентингизнинг нутқини ешитишингиз мумкин. Они Вазирлар Маҳкамаси йиғилишида".
  
  
  Фон Alder Сусаннага signal берди ва у бир нечта тугмачаларни босди. Россия, Хитой ва Англия ҳақидаги суҳбатлар хонани бирма-бир тўлдирди.
  
  
  У енди уни билар еди, чунки фон Alder менинг ҳар бир ҳаракатимни кузатиб, мени ҳар томонга ўтқазди. Agent З1 ва Верблен ва еҳтимол бошқа АХ ходимларининг миясида трансмиттерлар бўлган бўлиши керак.
  
  
  "Ҳеч ким мени тўхтата олмайди", деб мақтанди фон Alder. "У бу қотиллик-ўз жонига қасд қилиш билан уюштирилган, шунинг учун у катта қотиллик билан келганида ҳеч қандай савол қолмайди. Ҳозир унга таҳдид қилганимда, улар менга ишонишади. Ва мен хоҳлаган нарсани қилинг."
  
  
  Егонинг кўзлари ярқираб кетди ва шифокор ногиронлар аравачасини айлантирди, шунда бизнинг юзларимиз бир-биридан атиги бир неча дюйм еди. "Енди биз сизнинг келажагингизни муҳокама қиламиз, Жаноб Картер. Сиз ҳушсиз бўлганингизда, у миянгизга транзистор томонидан киритилган. Бир лаҳзада менинг ёрдамчим "- у Сусаннага бош ирғади - " Егони фаоллаштиради. Бундан буён сиз компютерга реклама қиладиган дастурлаштирилган тасмага бўйсуниб, менинг раҳм-шафқатимга тўлиқ ва тўлиқ еришасиз."
  
  
  Фон Alder бир зум юзимга қараб ўтирди. У менинг ожизлигимдан завқланаётгани аниқ еди. Мен его кучимдан жуда хабардор едим ва танамда тер пайдо бўлишини ҳис қилдим.
  
  
  Вон Alder мендан юз ўгирди ва қизга бош ирғади. Унинг қўли компютердаги тугмачага ўтганини томоша қилиб, ўзимни мустаҳкамладим. У бир тугмани тегди. Бир қатор чироқлар ёнди ва машина янада гумбурлади. Мен уни диққат билан кутдим, нима кутишимни билмайман. Бу ўтиб кетармиди? Унинг хотирасини йўқотган бўлар еди
  
  
  
  
  
  ўтмишми? Нима бўлар еди? Тез орада чироқлар милтиллашни тўхтатди.
  
  
  "Ник Картернинг транзистори фаоллаштирилган, доктор фон Alder", деди қиз совуққонлик билан. "Функция мукаммалдир."
  
  
  Уни стулда ҳаракациз ўтирди. Мен ҳеч нарсани сезмадим - миям аввалгидек аниқ ишлади. Мен нима бўлганини билмасдим, лекин бу фон Алдернинг назорати остида емаслиги аниқ. У ҳеч нарсани кашф қилмаслиги учун юзидан қаттиқ ниқоб ясашга ҳаракат қилди.
  
  
  Вон Alder афтидан операция муваффақиятли деб ўйлаган. У зўрға у хонада атрофида ҳаяжон билан темполу сифатида менга қаради, ўзи билан гаплашиб. "Мен муваффақиятга еришдим! Яна, ҳар доимгидек! »
  
  
  У Сусаннага ишора қилди ва деярли нафрат билан деди:"уни қўйиб юборинг, илтимос."
  
  
  Қиз тезда ёнимга ўтди ва мени ушлаб турган камарларни бўшата бошлади. Агар у уни огоҳлантирадиган нарсани кўрса, мен унинг юзини четлаб ўтдим, лекин у менга қарамади ҳам. Ниҳоят озод бўлганида, у компютерига қайтди. Ўша пайтда у нима қилишни билмас еди, Шунинг учун у шунчаки у ерда ўтирди, фон Alder еса ўз режалари ҳақида гапириб, олдинга ва орқага қадам ташлашда давом етди.
  
  
  Бирдан, унинг diatribe ўртасида, у гаплашиб тўхтади ва унинг ногиронлар аравачасида менга lunged, его асаб назорациз равишда титрамоқ.
  
  
  Деярли бир вақтнинг ўзида Сюзанна менга бақирди: "мана, Ник! У сизни назорат қилмаётганингизни билади. У билади! У сизнинг кўзларингизни кўрди! »
  
  
  Ее огоҳлантириш вақтида келди. Мен ўтирган жойдан пастга сакраб тушдим, Жаноб Алдернинг ногиронлар аравачаси менга урилди. Кейин у жуда кеч ногиронлар аравачаси қўлтиғи остидан иккита тумшуғи чиқиб кетаётганини кўрди. Бири, мало, ёниб турган оловни бир варақ чиқарди, иккинчисининг атрофида кўр-кўрона газ оқими пайдо бўлди. Агар мен сакраб тушмаганимда, у ерга ёқиб юборилган бўлар еди. Шунга қарамай, чап елкам ва қўлимнинг бир қисми қаттиқ ёниб кетган ва у ён томонга қочганида ярим кўр бўлиб қолган.
  
  
  Вон Alder ногиронлар аравачасини ғазаб билан айлантирди ва яна менга қаради, иккала тумшуғи ҳам ҳалокатли аланга ва хириллаган газни тупурди. Мен югуриб, букиб ва у ногиронлар аравачасида мени итариб сифатида хона бўйлаб ўгирилиб. Ундан узоқлашишимдан олдин белим яна ёниб кетди, чунки бу сафар у жуда тез ҳаракат қиларди. Еи чарчашга яқин еди, лекин стулни яна буришдан олдин, Еи унинг орқасидан югурди.
  
  
  У стулни айлантираётганда, унинг ему орқасига сакраб тушди ва қўлларини Егонинг бўйнига ўраб олди. Ногиронлар аравачаси ҳали ҳам олдинга югуриб, мени ўзи билан бирга судраб борарди. Унинг бўш қўли билан у бармоқларини фон Алдернинг бўйнига чуқур қазиб олди, у излаётган асабни топгунча. Унинг босими кучайиб, уни вақтинча фалаж қилди. Енди у ҳаракат қила олмади, ҳатто мушаклари ҳам машинасини секинлаштиришга ҳаракат қила олмади. Аленка бор кучидан фойдаланиб, пойга аравачасини айлантирди ва Егони очиқ shisha деворга қаратди.
  
  
  Ногиронлар аравачаси ўз манзилига тўлиқ тезликда тезлашди. Уни ушлаб, девор ялаб ва ялаб яқинлашиб сифатида томоша, ғилдиракли стул shisha орқали синдиришиб қачон қадар, унинг полга тушиб кетди. Фон Алдернинг жасади бўлган стул стаканни синдириб, пастдаги водийга қулаб тушди.
  
  
  Сюзанна Хенли югуриб келиб, оёқларимга ёрдам берди. Уни, наҳ қаради. "Сиз мени қутқардингиз, шундай емасми?"
  
  
  "Ҳа", деди у менга ёпишиб. "Мен буни кейинроқ тушунтираман."
  
  
  Иккимиз индамай хонанинг четида турдик, пастдаги чуқур тубсизликка қарадик. У ерда, юзлаб фут пастда, музлик музида, ёнида ногиронлар аравачаси синган фон Алдернинг жасади ётарди. Юқоридан танаси қўллари ва оёқлари йиртилган майда синган қўғирчоққа ўхшарди. Сюзанна жилмайиб қўйди ва отаси уни деразадан тортиб олди.
  
  
  "Компютер", деди у бирдан еслаб. "Мен Егони ўчиришим керак."
  
  
  У хона бўйлаб шошилиб, тугмачаларни босди. Қатор чироқлар ўчди ва шовқин паст гумбурлади. Охирги титроқ билан машина бутунлай тўхтади ва музлаб қолди.
  
  
  Сюзанна менга қаради. "Ҳозир ҳаммаси жойида", деди у. "Компютер қулфдан чиқарилган. Одиннинг транзисторли дастури ишламайди ва доктор вон Алдернинг барча қурбонлари одатдаги шахсиятларини тиклайдилар. Вақт ўтиши билан микро нуқтали транзисторлар, шу жумладан миянгиздаги транзисторлар шунчаки ерийди."У унга бош ирғади. Бу тугади.
  
  
  18
  
  
  Компютер ўчирилгандан сўнг, у Штатларда хок томонидан қўнғироқ қилди. У Емуга нима бўлганлиги ҳақида қисқача, тўлиқ ҳисобот берди. Мен уни тугатганимда, у менга курортда қолишни маслаҳат берди. У Президентга ва бошқа ҳукуматлар вакилларига тўлиқ ҳисобот беради. Кейин уларнинг барчаси Швейцарияга компютернинг якуний йўқ қилинишига гувоҳ бўлиш учун келади.
  
  
  Susanna ва мен кутганимизда, у менга ўз ҳикоясини айтиб берди. У фон Алдерда икки йил ишлаган. У инглиз еди ва унга London газетасидаги махфий қидирув рекламаси орқали келган еди. У Лондонда лаборатория ёрдамчиси еди ва курортда яна бир нарса қилиш керак еди.
  
  
  У аслида келган кундан бошлаб маҳбус еди. Қочиш имконсиз еди. Ҳатто ўша кеча, у менинг меҳмонхонамга келганида, агар у мени нокаут қилмаган бўлса, кимдир билан
  
  
  
  
  
  у-фон Алдернинг гоонларидан бири-ишини тугатган бўлар еди.
  
  
  Нафрат ва умидсизликнинг комбинацияси уни компютерда бу ақлдан озган саргузаштга боришга мажбур қилди. У мени озод қилиш саломга ёрдам беришига умид қилди, ибодат қилди.
  
  
  Бир неча соатдан кейин хок ва Его гуруҳи кела бошладилар. Унга фон Алдернинг ҳикоясининг барча тафсилотларини айтиб беришганда, улар ишонмас едилар. Ўйлайманки, Агар Susanna кийикни қўллаб - қувватлаш учун у ерда бўлмаганида еди - ва агар у бу соҳада бундай мустаҳкам обрўга ега бўлмаганида еди-мен оддбол сифатида ишдан бўшатилган бўлардим. Ва, албатта, далилларни тақдим етиш учун компютер бор еди.
  
  
  Президентнинг буйруғи билан хок Швейцария расмийларини улкан машина билан боғлади. Ертаси куни курорт одамлардан тозаланди. Кейин компютерни қисмларга ажратиш учун мутахассислар чақирилди. Доктор фон Алдернинг дунёни бошқариш режасининг барча далиллари-компютер ва курорт йўқ қилинди. Докторнинг жасади тунда Берлинга олиб кетилган ва фон Alder оилавий участкасига жойлаштирилган. Егонинг ўлими ҳақида фақат Урсулага хабар берилди ва у қизларидан ҳеч қачон оталарининг борлиги, кейин иккинчи Жаҳон уруши бошланиши ҳақида билмаслигини илтимос қилди.
  
  
  Ҳокимият Берн аҳолисига курортни бузиш кераклигини айтди, чунки бу тузилма хавфли деб топилди. Енди иш ёпилди ва ҳамма нарса ҳисобга олинди, хок, Susanna ва унинг уйи учрашди, у ерда мен ҳали ҳам хона қолган еди, охирги ичимлик учун. У тунда қирғий каби орқага учиб кетди, лекин у сахийлик билан менга бошқа кун қолишимга рухсат беришни таклиф қилди.
  
  
  "Хўш, Ник, - деди у мен билан кўзойнакни чайқаб," биз сиз учун яна бир гол уришимиз мумкин."Бу хок менга айтган енг яқин нарса еди.
  
  
  Кейинчалик, Хокнинг самолёти кетганидан сўнг, Susanna ва мен хонамда ётдик. Биз яна севдик ва у уни ўзига тортди ва деди: "биласизми, у, мен умрим давомида сизни севишни давом еттира оламан. Хавфли туйғу.
  
  
  У ўзини бир тирсагига тираб, устимга суянди ва оҳиста жилмайиб қўйди. "Балки, Думплинк, - пичирлади у, - бу сизга нима бўлади. Шуни унутмангки, сизнинг миянгизда ҳали ҳам транзистор ўрнатилган ва мен одамларни бошқариш ҳақида доктор фон Alder каби деярли биламан. Бу шунчаки кичик компютер томонидан амалга оширилиши ва дастурлаштирилган бўлиши мумкин, шунда сиз бирон бир вақтда ёки тунда менга муҳаббат қўймаслигингиз керак."
  
  
  "Сизнингча, бу мени қўрқитадими?"
  
  
  Ип
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Тугатувчи
  
  
  
  
  Изоҳ
  
  
  
  Юнон агенти, ески дўсти Картер темир парда ортида ишлаган, аммо кетишни хоҳлайди ва бунинг учун ахнинг ёрдамига муҳтож.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Биринчи боб
  
  
  Иккинчи боб
  
  
  Учинчи боб
  
  
  Тўртинчи боб
  
  
  Бешинчи Боб
  
  
  Олтинчи Боб
  
  
  Еттинчи бобни уруғланг
  
  
  Саккизинчи Боб
  
  
  Тўққизинчи Боб
  
  
  Ўнинчи боб
  
  
  Ўн Биринчи Боб
  
  
  Ўн Иккинчи Боб
  
  
  Ўн Учинчи Боб
  
  
  Ўн Тўртинчи Боб
  
  
  Ўн Бешинчи Боб
  
  
  Ўн олтинчи боб
  
  
  Ўн еттинчи боб
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Киллмастер
  
  
  Тугатувчи
  
  
  
  
  
  Amerika Қўшма Штатлари махфий хизмати аъзоларига бағишланган
  
  
  
  
  
  
  Биринчи боб
  
  
  
  
  
  Вашингтондан Outer Банксгача узоқ емас; бу шунчаки шундай кўринади. Бу дам олиш еди, чунки, биз бир оз орқага тортди ва Шарқий соҳилга ҳиндуча устидан Annapolis Бай кўприги устида ҳайдаб, кейин Indianapolis ва Terre Haute ўртасидаги чўзилиш каби ажойиб қишлоқ орқали автомобил йўлини олди. Илгари Cапе Чарлздан Норфолкгача ажойиб паром safari бор еди-дам олиш, овқат хонасида овқатланиш ва Атлантика ва Кўрфаз ўртасида денгиз ҳаракатини томоша қилиш учун етарлича узоқ. Лекин бундан ортиқ емас. Енди кўприк мураккаб бор, сув орқали аниқ тасмали каби, ва гўёки кемалар трафикни халақит ҳолда ўтиб имконини беради ёмон tunnel шўнғин бир ер-хотин. Муаммо шундаки, ҳар сафар бўрон урилганда, қайиқ лангарни бузади, кўприк қозиқларини бузади ва бир неча ҳафта давомида барча тузилмаларни ёпади. Баъзан мен улар Norfolk учун Cапе бориб одамларни банд қандай ҳайрон, лекин бу муаммо иҳ екан.
  
  
  Norfolk орқали ҳайдашда енг яхши нарса-кўзингизни юмишдир. Кейин, жанубга борганингизда, ўнгдаги Буюк Dismal ботқоқни унутинг ва Шимолий Каролина қирғоғининг Шимолий ярмини ташкил етувчи оролларнинг бу улкан парчаланишига еътиборингизни қаратинг. Hello kitty қирғий модуллари атрофидаги ташқи банкларга етиб борганингиздан сўнг, сиз сувга тушмаслик учун тор қумтепалар ва мотеллар билан денгизга узоқда еканлигингизни ҳис қиласиз. Аслида, сиз денгизга жуда узоқдасиз, лекин Cапе Hatteras ҳақида Ақшнинг енг Шарқий нуқтаси бўлган бу саёҳат агентлигининг бемаънилигига ишонманг; Филаделфия фақат бошланувчилар учун яхши юз мил узоқликда.
  
  
  Лекин биз Ҳаттерасда тўхтамадик. Жуда кўп сайёҳлар ва Monika ва мен бу узоқ дам олиш кунларини бир гуруҳ фотосуратчилар билан суҳбатлашиш учун ўтказмадик. Тўғри, монотон автомагистралда абадий ҳайдашдан сўнг, биз ташқи банкларнинг охирги бекати Оcраcоке-га паромга етиб бордик. Кеч баҳор куни очиқ, аммо ғамгин еди, енгил булутли об-ҳаво қуёшни деярли зулм қилди.
  
  
  Биз келганимизда, биз ижарага олинган сариқ Мустангдан чиқдик ва қайиқнинг тўмтоқ камонида тўхтадик; шабада юзимизга пуркагич сепиш учун етарли еди, лекин бу безовталанишдан кўра тетиклантирувчи еди. Monika ўзининг бўяниши ёки бошқа бирон бир нарса ҳақида қайғурмайдиган қиз тури еди, бу мен уни бу кичкина сайрга олиб боришимнинг сабабларидан бири еди.
  
  
  Вашингтондаги хўжайиним узоқ дам олиш кунлари менинг танловимдан мамнун емас еди; мен емуга қаерда турганимни ҳам айта олмадим, чунки илгари ҳеч қачон Оcраcоке-да бўлмаганман; бу сайёҳларга керак бўлган нарса емас еди. Мен мотелни топишимиз биланоқ емга хабар беришга озми-кўпми ваъда берган едим, лекин иккаламиз ҳам унутганимни билардик. Сизга кераклигини билиш жуда ёқимли, лекин сиз бирон бир жойга чизиқ чизишингиз керак.
  
  
  Биз Оcраcоке шаҳридаги шаҳарга яқин жойда тўхтадик, порт атрофида жойлашган уйлар ва дўконлар тўплами мукаммал доирани ташкил етди. Хонада telefon йўқлигини билиб хурсанд бўлдим, лекин ташқарида муз ишлаб чиқарувчимиз бор еди. Бир неча йил олдин, менинг бир дўстим бу кичик, изоляция қилинган Орол ҳақида мақола ёзди ва у его, ҳаётга бўлган асосий қизиқишни таъкидлаганлиги сабабли, мен Окракок нафақат қуруқ, балки ҳатто одам ҳам йўқлигини билардим.сизга қўшимча shisha ёки иккита олиб келиши мумкин. Аммо биз яхши жиҳозланган ҳолда келдик ва Monika ва мен бир неча кун давомида банд бўлган таътилни бошлаганимиз учун ташвишланмадик.
  
  
  Monika Bethesda шаҳридаги курортда ишлаган ва бу кичкина, аммо ажойиб жонли танага бир қараш-бу реклама ролиги керак бўлиши мумкин. Йигирма беш yoshida, бир нечта бузилган никоҳдан сўнг, Наҳ ўспириннинг содда руҳига ега еди, лекин у уни қадрлайдиган зукколикка ега еди. У ҳеч қачон менинг чандиқларим, ҳатто ахнинг super жарроҳлари ҳам тўлиқ тузата олмайдиган даҳшатли излар ҳақида сўрамаган. У ишлаган жой бундай жароҳатга мос еди.
  
  
  Вашингтоннинг мижозлари - ҳарбий бошлиқлар, иҳ сунъий йўлдош дипломатлари, унвонлари иҳ нинг ҳақиқий функциялари ҳақида ҳеч нарса айтмайдиган турли давлат идоралари атрофидаги еркаклар ва аёллар. Бошқача қилиб айтганда, саволлар тушкунликка тушди ва бу менинг топшириқларимдан бири мени жуда ёмон аҳволда қолдирганидан кейин хўжайиним мени бу ерга юборишининг асосий сабаби еди.
  
  
  Monika ва мен салқин Атлантика қисқа сузиб олди, узоқ томонидан таъқиб, хотиржам сунбурнс, қуёш Оролнинг бошқа томонида Памлиcо Sound томон тушиб бошлади, кейин яна бир қисқа сузиш ва motel учун зудлик билан қайтиш. Шундан сўнг, биз барда ажойиб соат ўтказдик ва кейин кечки овқат учун жой топиш учун турдик. Танлов ажойиб емас еди, лекин биз танлаган жойдаги янги балиқ яхши пиширилган, агар ҳаяжонли бўлмаса ва биз ҳалоллик билан шикоят қила олмадик.
  
  
  Шундай қилиб, у бир неча кун давом етди; биз саёҳларни айланиб чиқдик, вақти-вақти билан бемақсадчилар билан суҳбатлашиш учун тўхтадик, ёдгорлик дўконларини текшириб кўрдик ва биз бир жойда еканлигимизга рози бўлдик, уларнинг атрофида ҳеч қандай арзигулик нарса йўқ еди. Об-ҳаво ҳеч қачон ўзгармади, ҳар доим енгил туман бор еди, у кўк осмонни яна сутли кул рангга айлантирди ва бир мунча вақт ўтгач, у иккаламизни ҳам тушкунликка сола бошлади. Учинчи куни тушга келиб, биз қайтиш вақти келганига рози бўлдик; биз қирғоқ бўйлаб бошқа жойда тунаш учун тўхтадик - шошилмай, шунчаки ҳаракат қилишга ҳаракат қилдик.
  
  
  Биз Виржиния яқинидаги Чинcотеагуе оролида топилган ёввойи зот Оcраcоке понй ҳақида ешитган едик, лекин биз паромга кетгунимизча бизни ёлғиз пайқамадик. Кейин, биз думалоқ қумтепалар орқали тор икки қаторли асфалтда кетаётганимизда, Monika тўсатдан мени олдинга чапга кўрсатди.
  
  
  У қичқирди. "Қаранг!"Бутун бир пода!"
  
  
  У баланд, бута қумтепаси орқасида бир жуфт отнинг орқа оёқлари ғойиб бўлганини кўриш учун ўз вақтида бошини бурди. "Улар кетишди", дедим мен.
  
  
  "Оҳ, илтимос, тўхтанг, Ник", деб туриб олди қиз. "Келинг, яна иҳ топа оламизми, кўрайлик."
  
  
  "Улар ёввойи, улар сизни уларга яқинлаштирмайдилар."У Monika отлар ҳақида ақлдан озганини билар еди; у Мериленддаги отхоналарга мунтазам равишда миниб борди. Мен учун отлар юришдан кўра ердан ўтишнинг тезроқ усули, агар бу сизнинг ягона танловингиз бўлса.
  
  
  "Барибир синаб кўрайлик."У менинг қабиламга қўлини қўйди ва менга йўл олишини яхши билишини айтадиган ўйноқи жилмайишини айтди. "Биз шошилмаяпмиз ва ҳатто оролнинг бу қисмига ҳам қарамадик."
  
  
  Умуман олганда, у йўл четига ўтиб, машинани тўхтатаётганда унга иқрор бўлди. Двигател ўчирилганида, ягона овоз-бу қандайдир тарзда қумли ерга dreadlocks қилишга муваффақ бўлган беғубор қизил-жигарранг буталардан есаётган енгил шабада еди. У Моникага бурилган бурни ва ёрқин кўзлари билан қаради, унинг қорайган таёқлари четидан тозалана бошлади. Ва кейин уники, унинг енгил трикотаж кўйлакка қарши турган ажойиб тўла кўкрагига ва севгилининг қучоғидек сонларига ёпишган хира жинси шортиларига қараб. У қўлини тиззасидан олди ва қисқа ўпди.
  
  
  Яхши. Келинг, катта йиғилишни бошлайлик", дедим мен томонда ешикни очиб.
  
  
  "Камерани олинг. Мен уни суратга олмоқчиман."
  
  
  "Тушундим."
  
  
  Иккаламиз ҳам товуш йўналиши бўйича оғир қум бўйлаб ялангоёқ юрдик. Бизнинг икки томонимиздаги баланд қумтепалар орасида бир хил йўл бор еди-ёки ҳеч бўлмаганда буталар ўсмаган қум чизиғи. Мен отлар ғойиб бўлган жойга кўз сақлаб, лекин биз қирғоғида очиқ кириб чиқди қачон, Ну, ҳеч бир жойда кўриниб еди.
  
  
  Monika енди олдинга югуриб, ерни сканерлаётган еди; тўсатдан у Ҳинд скаути каби тиз чўкди. "Томоша қилинг!"у қичқирди. "Туёқ излари!"
  
  
  "Сиз нима кутдингиз?"Мен сўрадим, унинг томон иссиқ қум бўйлаб оёқ судраб. "Шиналар излари?"
  
  
  "Аҳмоқ емас. У ўрнидан турди ва пляжнинг узун, текис қисмига қаради. "Аммо биз уларга ергашишимиз мумкин еди."
  
  
  "Албатта. Ҳозирдан кейинги қишгача. Сизнингча, бизда иҳ га еришиш учун қанча имконият бор?"
  
  
  "Хўш..."У бошини бурди, кўк кўзлари торайиб кетди. "Улар қумтепалардан нарига кетишган бўлса керак."У менинг қўлимдан ушлаб, тортишни бошлади. "Келинг, Ник."
  
  
  Салом, мени ўзи билан олиб кетишига рухсат bering. У пляждан пастга тушиб, қум мини тўлқиндан кўра қаттиқроқ ва намроқ бўлган жойга борди. У туёқларни диққат билан кузатди, кейин тўсатдан тўхтади ва ичкарига ишора қилди.
  
  
  "Қаранг! Улар у ерда ўчирилди."У югурди ва тикувчи уни олиб, орқасидан югурди. Бундай иштиёқ юқумли бўлиши мумкин.
  
  
  Излар қум тепалари бир чакалакзор ичига ғойиб бўлса, мен айтиб ўзимни тўхтатишга муваффақ, салом, "мен шундай сизларга айтдим," мен зулматда ташқари буни қилмади қисман, чунки. Monika юришни тўхтатди
  
  
  тўсатдан унинг лабларига бош бармоғини суртди ва хўрсинди.
  
  
  "Мен қайси йўлдан ҳайронман -" у бошлади.
  
  
  "Бу тахмин."
  
  
  У бош ирғади. "Сиз ҳақсиз."Кейин у ёришди. "Аммо қаранг! Биз бу даҳшатли қумтепанинг тепасига кўтарилишимиз ва ҳеч бўлмаганда атрофга қарашимиз мумкин. Еҳтимол, биз яна иҳ ни аниқлай оламиз!"
  
  
  Хўрсиниш менинг навбатим еди, лекин мен уни бу қадар узоққа олиб бормаганим учун қаршилик кўрсатишнинг маъноси йўқ еди. У ҳимоячи каби тик қумтепа ёнбағрига кўтарилиб, мавсум учун оёқларини шакллантирди ва агар мен бир неча ёшга ёшроқ бўлганимда, салом, мен ҳам буни қила олишимни кўрсатишга мажбур бўлардим. Бунинг ўрнига мен янада оқилона суръатда кўтарилдим; менинг иш йўналишимда жисмоний талаблар етарли ва мен ўзимни кўрсатишга ҳожат йўқ. Бундан ташқари, мен Моникага ҳеч нарсани исботлашим шарт емас еди.
  
  
  У оёқ учида турди, енгил шабада сариқ сочларини силкитди ва секин пастга қараб ўгирилди. Икки қатор қумтепалар орасидаги буталар ва пакана дарахтларнинг чексиз чигалида ҳеч нарсани кўрмадим. Бир panzer бўлими бор яширинган бўлиши мумкин, ўнлаб Киёс емас, балки сўз.
  
  
  "Менимча, биз иҳ ни албатта йўқотдик", дедим.
  
  
  Monika бош ирғади. "Тикувчига ўхшайди! Иҳ меҳмонхонасини яқиндан кўриш учун."
  
  
  "Хўш, кейинги сафар."У узоқдан асфалт йўлга бошини қаради. У его қолдирган жойда тўхтаб турган сариқ мустангни кўрди, лекин у бизнинг машинамизни, одамимизни ва ҳатто йўқолган чаёқни кўра олмади. Бизнинг орқамизда, кўринмас материк томон чексиз чўзилган товушда, еҳтимол йигирма мил узоқликда, бир жуфт ўйинчоқ қайиқ & нбга кирди, лекин уларнинг бу узоқ ва изоляция қилинган жой билан ҳеч қандай алоқаси йўқ еди.
  
  
  Мен Моникага қарадим, у енди менга жуда яхши билган нигоҳ билан қаради. У еснади, чўзди ва қўлларини сочлари орасидан ўтказди. Унинг тўлиқ кўкраклари кўйлак остида кўтарилган, кўкраклари кескин аниқланган. У уйқусираб жилмайиб қўйди ва у қум ичига тушмаслиги учун унинг charm камерасини фермуарга қўйди.
  
  
  Қумтепанинг тепаси ичи бўш еди, юмшоқ қум атрофидаги идиш дастлаб яланғоч гўштга қарши иссиқ еди. Аммо кейин, бу кестириб, менинг остимда ритмик ҳаракат қила бошлагач, мен иссиқлик ва биз қилаётган ишимиздан бошқа ҳамма нарсани унутдим. У наҳ билан тўлиқ шуғулланган еҳтиросли, шаҳвоний қиз еди; у оёқларини кўтариб, белимга ўраб, мени ҳайратланарли куч билан ушлаб турди ва кейин мени ўзига тортмоқчи бўлиб, шиддат билан силкитишни бошлади. Кейин у узоқ ва паст қайғу ва завқни чиқариб юборди ва кейин чарчагунча аста-секин туша бошлади.
  
  
  "Бу яхши еди", деб минғирлади у.
  
  
  "Ажабланарлиси", мен рози бўлдим, енди қуёш мени қандай ёқаётганидан хабардор бўлдим.
  
  
  "У кун бўйи шу ерда қолишини истардим."Унинг қўллари ҳали ҳам бўйнимда еди ва у менга жилмайиб қўйганида кўзлари бироз очиқ еди.
  
  
  "Бошқа жойлар ҳам бор."Мен қолишни истамаганим емас еди, лекин менда тушунолмайдиган қизиқ бир шошилинчлик бор еди. У узоқ овоз яқинлашаётганини ешитмагунча.
  
  
  У чап томонга, паром доcк жойлашган оролнинг иккала учига қаради. Ҳавода, ердан юз футдан ошмаган вертолёт бизнинг ҳозирги йўналишимизда секин ҳаракатланарди. У икки қаторли асфалт қопламасини сканердан ўтказиб, олдинга ва орқага секин силкитди. Бу менинг сариқ Mustang келганида, у ҳам кўпроқ секинлашди, бўлди, ва кейин бир оз пастлатди, мен яхши бир-бирига билиш учун сўрадим, гўё.
  
  
  Маросимсиз у Мониканинг қучоғидан халос бўлди ва оёқларига сакраб тушди; у шимини тортиб олаётган еди, вертолёт тўсатдан banking қилди ва бизнинг дуне томон очиқ йўл олди.
  
  
  "Бу нима?"Monika сўради, фақат ярим қўрқиб, ўзини бир тирсагига тираб.
  
  
  "Сариқ Mustang", мен ижара агентлигини менга унчалик кўзга ташланмайдиган машина бермагани учун лаънатладим.
  
  
  "Сиз нима ҳақида гапиряпсиз, Ник?"Қиз вертолёт яқинлашганда осмонга қараб ағдарилди. Мен қасам, яланғоч ва барча, мен уни yanked ва тик дуне банк офф уни ташлади, у тўлқин ҳақида еди. Сиз шунчаки севган хонимни бошқариш маҳорат емас еди, лекин у унга шўнғиганида, бу унинг хаёлидаги охирги нарса еди. Ғалати самолёт мени қидираётганда, мен уни қўлим билан силкитмайман - ўрдак қиламан.
  
  
  
  
  
  
  Иккинчи боб
  
  
  
  
  
  Қисқа масофадаги барча бошпаналарга қарамай, биз бўлган жойлар қуённи яшириш учун етарли емас еди. Бу сафар у ишлатиш учун менинг навбат бўлди, орқамдан Monika судраб; негадир, салом у ее томонидан дуне устидан суриб еди, унинг кийимларини қатнашди муваффақ, ва унинг нақшли кўйлак байроғи каби унинг орқасида ҳилпираган. Бу муҳим емас; ҳар ҳолда, вертолётдаги йигит бизни соғинмасди.
  
  
  У бизнинг устимиздан паст учиб ўтди, роторлардан шамол қум кўтармоқда
  
  
  бизнинг юзимизда. Monika қоқилиб, кўзларини юммоқчи бўлди; Ей унга ёрдам бериш учун тўхтади, орқасига қаради ва шу пайт вертолёт биздан бир неча ўн фут олдинда ерга тушди.
  
  
  Югуришни тўхтатиш вақти келди. У шивирлаётган пичоқларни акс еттирувчи қуёш нурига кўз қисиб, беихтиёр ўзини қиз ва вертолёт орасига қўйди; ва бу шунчаки яланғочлигини яшириш учун емас еди. Думалоқ пластик пуфакчага енг яқин ешик очилди ва бир kishi аста-секин наҳ устига чиқди. У шунчаки силует еди, лекин у менга қараб ҳаракатланиши билан танаси бўшашди.
  
  
  "Нарсаларингга кир, асалим", деб ғўлдиради у қизга ва Девид Хокнинг еҳтиёткорлик билан яқинлашишини кутди. Яхшиямки, унинг учун Monika кийиниш учун бир ярим сония вақт сарфлаган қиз емас еди, Шунинг учун Ем енди бошқа томонга қарашга ҳожат йўқ еди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у ниҳоят хириллаш емас. У янги Англия қишлоғида ўз жамоатига жаҳаннам ва олтингугурт ваъз керак каби болта Бош қараш емас, балки фақат, лекин у баъзан шундай ҳаракат - тушунарли бир яланғоч аёл ҳузурида.
  
  
  Кейинги паузада у кўйлагини кийди. Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Сизни ажойиб Оcраcокега нима олиб келади?"
  
  
  "Сиз", деди у самимий. "Нега бу ерда турган жойингизни қолдирмадингиз?"
  
  
  "Чунки мен Вашингтонни тарк етганимда уни танимас едим."
  
  
  "Қачон билиб олдингиз?"
  
  
  "Бу бир неча кун давомида муҳим емас еди."
  
  
  Егонинг чақмоқтош кўзлари мендан Моникага, кейин менга қайтди. "Сиз яхшироқ билишингиз керак, Картер."
  
  
  У билан ҳеч қандай тортишув бўлмади. Менинг ягона баҳонам шундаки, мен жуда кўп қисқа таътилларимни шундай овоз бериш учун тўхтатдим, аммо бу умуман баҳона емас еди. Биз кичик ташкилотмиз ва менга керак бўлганда, менга керак.
  
  
  "Кечирим сўранг", деди отаси. "Нима бўлишидан қатъий назар, биз фақат ОКРГИ қайтиб бизнинг йўлда еди .қачон сиз, уҳ... .. улар бизни пайқашди."
  
  
  У кулиб юборди. "Ммм. Албатта, барчамиз учун қилган ишимиз уники еди, менимча. Агар сиз дунёнинг чеккасидаги бу оролдан бошқа жойда бўлсангиз, биз алоқа ўрнатишимизга шубҳа қиламан. Лекин бу ҳаракатга арзийди ва у ишлади. Сизни машинада кутиш учун қизни юборишингиз керак бўлади."
  
  
  Мен нима учун сўрамадим, шунчаки ўгирилиб Моникага бош ирғадим. Еми унга ҳақ тўлаш учун у хафа бўлмади ва норозилик билдирмади. У фақат силкиди ва қочиб кетди.
  
  
  Хок дастлабки синовларга вақт сарфлашни хоҳламади. "Биз ҳозир Вашингтонда сизга муҳтожмиз, Ник; офисга қайтмагунимизча бошқа тафсилотларга кирмайман, лекин бу ерга ёлғиз келганим бу қанчалик муҳимлигини айтиб беришим керак."
  
  
  "Тушундим."Чол шунчаки пост қўмондони бўлганлиги емас, балки дунёдаги енг муҳим разведка ташкилотларидан бирининг бошлиғи камдан-кам учрайди.
  
  
  "Қиз машина ҳайдайдими?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  Яхши. Кейин у машинани Вашингтонга қайтариши мумкин. Сиз мен билан қайтиб учяпсиз."
  
  
  "Мен кечқурун бориб, у ерга боришим мумкин."
  
  
  "Жуда кеч. Сиз кечгача йўлда бўласиз."
  
  
  "Қаерга?"
  
  
  "Кейинчалик. Вертолётга киринг ва биз сизни ўзингизникига ташлаймиз... Яхшиямки, сезиларли машина."
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Мен юраман; бу қизни бажарганимдан кейин қила оладиган енг кам нарса."
  
  
  Хок совуқ трубкасини сўриб, менга бир зум тикилди. "Менга айтма", деди у ему табассуми бўлиб хизмат қилган лабларини қимирлатиб. "Сиз шу кунларда жентлменга айланяпсизми?"
  
  
  Жавоб беришнинг маъноси йўқ.
  
  
  Monika бу янгиликни яхши қабул қилди, гарчи у таътилнинг қолган қисмини ўтказиб юбориш фикри менга ёқмаслигини аниқ айтди. "Мен сизни имкон қадар тезроқ кўраман", деди Салом унга ҳар бир сўзни англатади: Monika каби қизлар камдан-кам учрайди, айниқса менинг електрон почта бизнесимдаги еркак учун. У унинг юкларини ушлаб, хайрлашиб ўпди ва вертолётга ўтирди. У бир marta қўл силкитди, кейин Вашингтонга пойга қилишга тайёрдек тезлашди. У ҳайдаб йўл, у узоқ бўлмаганида еди, у наҳ фикрловчи йўқ еди, секин паром сафар.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Хок менга Его штаб-квартирасида, ахнинг DuPont Circle штаб-квартирасида бўлмагунимизча нима деяётганимизни айтмади. Жаҳон Соғлиқни сақлаш хизмати жабҳаси ортида қамоқхона бўёғининг бир хил хира соясини бўяган ва чексиз қатор рангпар неон найчалари билан ёритилган стерил кичкина офислар мажмуаси жойлашган. Хок Одиннинг атрофида бир нечта деразали идоралар бор, аммо бу Егони янада қизиқарли қилмайди; у sport залида ишлайдиган бўш ғишт девори олдида деярли қўли етмайдиган жойда турибди.
  
  
  Унинг сотуви оддий пўлат стулнинг егосига қарама-қарши бўлган қаттиқ стулга ўтирди. Одатдагидек, нинг фақат бир неча аниқ ҳасрат папкалар бор еди, мунтазам қора телефонлар бир ер-хотин, плус бир сиз кўрмаяпман, его кафедра ичига қурилган махсус бўлмасига қизил бир. Қирғий сингари, офис фақат қуйидагилар учун мўлжалланган еди
  
  
  бизнес учун. Ҳеч ким ҳеч қачон узоқлашишга ва куннинг вақтини у ерда ўтказишга даъват етилмаган.
  
  
  "Сиз асабийлашяпсиз, Н3", деди чол.
  
  
  "Сизни нима дейишга мажбур қилади?"
  
  
  "Фақат, чунки... айтайлик... voyeur бу қумтепанинг тепасида нима бўлаётганини диққат билан кўриб чиқишга қарор қилди, сиз ўз ҳаётингиз учун қўрққандек ҳаракат қилдингиз."
  
  
  "Агар сиз аввал менинг машинамни текширмаган бўлсангиз, бу сизни бошқа Том билан адаштирган бўлиши мумкин. Лекин ҳар ҳолда, у кўргазмачи емас, шунинг учун у ердан чиқиб кетган бўларди, Хема унга қийин вақт берган бўларди."
  
  
  Хок кескин бош ирғади, ошхонадаги гугуртни урди ва уни трубасининг ҳидли косасига тутди. "Охирги marta қачон қайиқ сафарига чиққансиз, Ник?"
  
  
  Мен бу ҳақда бироз ўйлашим керак еди. "Охирги marta Багамада едим. Тўрт ой олдин."
  
  
  "Қайси бири?"
  
  
  "Бузоқни ижарага олган кичкина катамаранлардан бири."
  
  
  "Ҳеч нарса кўпроқ?"
  
  
  "Тоза... бу ҳақда ўйлаб кўрай. Ўтган ёздан бери емас. Менинг бир дўстим Шарқий қирғоғида бир қирқ икки-оёқ ёт бор. Биз уни Chesapeake атрофида ҳайдаш учун бир неча кун сарфладик."
  
  
  "Қайиқни ўзингиз ҳайдаяпсизми?"
  
  
  "Албатта. Биласизми, мен сузишим мумкин. Мен уни Amerika Кубогида 12 километрлик пойгага ўтказиб юбормаган бўлардим, лекин мен бир kishi қила оладиган ҳамма нарсани қила оламан."
  
  
  "Ҳа, бу сизнинг файлингизда. Навигация?"
  
  
  "Бу ҳам файлда."
  
  
  У бош ирғади. "Алекс Зенополис".
  
  
  Мен яна файлим ҳақида нимадир дея бошладим, лекин кейин исм мени урди ва тош девор каби тўхтатди. "Алекс", мен нафас олдим. "Ferret бу исмни илгари ешитганимдан бери йиллар ўтди."
  
  
  "Хўш, вақти-вақти билан нен ҳақида у Редс томонига қочиб сифатида ferret улар билан ҳисоботларида пайдо. Шубҳасиз, у иҳ разведка аппаратида яхши ҳаёт кечирган."
  
  
  "Бу хабарлар атрофида ҳеч кимни кўрмаганимни еслай олмайман."
  
  
  "Бу соҳада ишлаётганингиздан миннатдор бўлинг, ҳар бир ҳисоботни ўқишингиз шарт емас."
  
  
  У унга миннатдор еди, лекин у бу ҳақда гапирмоқчи емас еди. "Сизни кўрсам еди; Алекс ва мен бир мунча вақт дўст едик."
  
  
  "Ҳа, мен уни еслайман."
  
  
  "Хўш, енди у ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Шубҳасиз, у чиқишни хоҳлайди."
  
  
  Бош ирғашга навбатим келди; мен ҳеч қандай савол беришим шарт емас еди.
  
  
  "Кеча кечқурун, - давом етди хок, - Албания билан чегарада Грецияда жойлашган еркакларимиздан бири Зенополисдан хабар олди. У дарҳол бу ерга кўчирилди."Хок юқори папкани очди ва стул бўйлаб ингичка қоғозни силжитди.
  
  
  Хабар тушунарли сирли еди; нен фақат юнон разведкасининг собиқ ходими Алекс Зенополис бир ҳафта ёки ундан кўпроқ вақт давомида меҳмонхонада Грециядаги Ақш агентлари билан шахсан боғланишини айтди. Кузатиш вақти ва жойи. Кейин у тасдиқлаш сигналини юборади, у маълум бир вақтда standart частотада ефирга узатилади.
  
  
  Его томонидан хўжайинга қайтарилди. "Бизда унинг қаердалигини кўрсатадими?"
  
  
  "Охирги ешитдик, у Югославия ва Албания ўртасида фаолият юритадиган алоқа гуруҳида хизмат қилган."Хок ўзини совуқ табассум қилди. "Сиз бундай операциянинг нозиклигини тасаввур қилишингиз мумкин."
  
  
  "Алекс diplomat бўлганини еслай олмайман."
  
  
  "йўқ. Бошқа томондан, биз Албанияда нима бўлаётгани ҳақида қизил Хитойга қараганда камроқ биламиз."
  
  
  "Демак, у бизга муҳим нарсани айта олади деб ўйлайсизми?"
  
  
  "Ҳар доим бундай имконият бор. Бошқа томондан, у биз билан боғланишни хоҳлаётганини айтади. Шахсан."
  
  
  "Бу юзма-юз деган маънони англатади. Грецияда."
  
  
  "Ва, еҳтимол, у шунчаки орқага қайтишни хоҳлайди."
  
  
  Уники, у елка қисди. Яхши. Қандай бўлмасин, у бизга қизиқ бир нарсани айтиб бериши керак."
  
  
  "Еҳтимол жуда кўп."
  
  
  "Сизда бу хабардан бошқа нарса борми?"
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам емас. Лекин мен у юборган кейинги нарсани олишни жуда хоҳлайман."
  
  
  "Ва бу орада?"
  
  
  "Бу орада сиз сузиб юриш ва навигация бўйича авария курсига борасиз."
  
  
  "Мен тушунмаяпман."
  
  
  Хок хириллаган айланадиган стулдан ўрнидан турди ва офисдаги ягона безак бўлган кулранг пўлатдан ясалган шкафлар қаторига ўтди. У тортма атрофида ўралган харитани чиқариб, орқамдан куйган конференция столига олиб борди. Унга қўшилди
  
  
  "Мана, - деди у, - Болқон давлатлари. Греция, Албания, Югославия, Болгария ва Руминия. Енди бизнинг одамимиз, хабарни олган kishi бу ерда жойлаштирилди."У Югославия, Албания ва Греция чегаралари учрашадиган жойга ишора қилди. "Сиз бу ерда катта кўл борлигини сезасиз ва учала мамлакат ҳам қирғоқнинг егосини баҳам кўришади. Жуда тоғли мамлакатда."
  
  
  Ем тушунтиришга мажбур бўлмади. "Трансчегаравий трафик кўпми?"
  
  
  "Ажабланарли даражада оз, ҳисобга олган ҳолда
  
  
  ҳудудни ҳимоя қилишда қийинчилик. Аммо бундай ҳудуд малакали ва тажрибали одам учун кўплаб имкониятларни тақдим етади ."
  
  
  "Расулуллоҳ ҳақида нима дейиш мумкин? Ундан бирор нарса борми?"
  
  
  Хок бошини чайқади, мен бироз афсус билан ўйладим. "Бу кўпроқ ёки камроқ тинглаш учун очиқ пост. Фақат ўзи томонидан, АХ томонидан бошқарилмайди. Шубҳасиз, қўнғироқчи залда қаердалигини билар еди ва ... аҳҳ... Мен фақат ешик остига еслатма қўйдим."
  
  
  Енди операция бизнинг назоратимиз остида бўлмаса ҳам, у хижолат бўлганини билардим. Шундай қилиб, у ҳеч нарса демади ва Ем давом ецин.
  
  
  "Қандай бўлмасин, Зенополис қилган ишнинг моҳиятини ҳисобга олсак, у бу минтақада қаердадир деб тахмин қилиш мантиқан тўғри бўларди."У кўлга tamaki билан бўялган тўмтоқ бармоғини кўрсатди.
  
  
  "Менга сузишим кераклигини айтманг."
  
  
  "Умуман емас. Аслида, Агар Зенополис бу соҳада чиқиш қилмоқчи бўлса, биз бунга ҳеч қандай алоқаси йўқ. У ерда емас."
  
  
  "Нега емас?"
  
  
  "Бу жойга қаранг. Бир йўналишда, бу дунёдаги бошқа мамлакатлар сингари Ғарб халқларига қаттиқ қарши бўлган мамлакат. Унинг ёнида Югославия бор, у бугунги кунда бизга меҳрибон, аммо барибир, шубҳасиз, бошқа томоннинг иттифоқчиси. Ва Греция. бизнинг иттифоқчимиз, ҳа, лекин ҳозирги ҳукумат остидаги муносабатларимиз кескинлашгани аниқ. Ва ҳозир салом қилаётган полковниклар Зенополис каби одамни олишни қанчалик хоҳлашларини тасаввур қилинг."
  
  
  "Мен уни тушунаман деб ўйлайман. Чегарани кесиб ўтгандан сўнг уни тезда олиб чиқишнинг ягона йўли-ҳаво орқали. Ва бу Албания ёки Греция устидан узоқ парвозни англатади ва бизга у ерга боришга рухсат бериш ҳақида жуда кўп ташвишланиш учун уларнинг атрофидагилар керак емас. соврин билан."
  
  
  "Агар юнонлар Ақш агентлари бирон бир тарзда иштирок етаётганини билсалар, янада жиддий муаммолар пайдо бўлиши мумкин."
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  "Бу бизни сузиб юриш дарсларига қайтаради."
  
  
  Хок бармоғини Грециянинг ғарбий қирғоғи бўйлаб югурди. "Биз яна Зенополис билан алоқа ўрнатганимизда, биз Албания орқали бле ялаши билан денгизга чиқиб кетишини талаб қиламиз. Бу босқичда у билан боғланишнинг ягона йўли."
  
  
  "Агар у биз учун муҳим маълумотга ега бўлса-чи?"
  
  
  "Кейин биз фикримизни ўзгартиришимиз керак бўлиши мумкин. Айни пайтда, сиз ушбу ҳудудда его билан учрашишга тайёр бўлишингиз керак. Кейин сиз Егони италиялик етикнинг товонидаги залда жойлашган Тарантога ўтказасиз."
  
  
  "Яхши, лекин нега у? Ҳар қандай agent бу ишни бажариши мумкин еди ва мен елканли қайиқни бошқара оладиган ягона одам емасман деб ўйлайман... нима?"У millar шкаласини текширди; харитада Италиянинг жануби-шарқидаги бир тилим кўрсатилган. "Балки етмиш беш мил? Юздан ортиқ емасми? "У яланғоч Monika билан қум бўйлаб шармандали югуришини еслаб, бироз ғазаблана бошлади.
  
  
  "Ҳа, бизда бу борада сиздан кўра кўпроқ малакага ега бўлган бир ёки иккита агентимиз бор. Аммо уларнинг атрофида ҳеч ким Alexa Зенополисни кўриш орқали билмайди."
  
  
  Буни тушунишим учун бироз вақт керак бўлди. "Аммо қаранг, - дедим мен, - мен бу одамни ўн беш йилдан бери кўрмадим. Бу миммо уни кўчада ўтиши ва Егони танимаслиги мумкин."
  
  
  "Умид қиламизки, бундай емас. Мен бугун сизнинг шахсий файлингизни кўриб чиқдим ва шу вақт ичида сизнинг ташқи кўринишингиз сезиларли даражада ўзгармади."
  
  
  Агар чол менга хушомад қилмоқчи бўлса, у яхшироқ йўлни танлай олмасди. У қайтиб, кейин фақат бир йигит еди, унинг ерта вояга, лекин кўп ўтмай, у ўз кўриниши ва жисмоний ҳолати ҳақида гўзал ишонч еди. Улар билан унинг Феррети ўзини шаклда ушлаб турди ва ташқи кўринишига кўра, унинг юзи, менимча, менда унчалик қаримайдиган юзлардан бири бор. Менинг сочларим ҳали ҳам қалин ва қоронғи еди, ўша ерта, тўғри Ейзенхауер кунларидагидан бир оз узунроқ еди. Мен кейин қайтиб қараганда мен ўн фунт кўпроқ тортинглар, лекин мен атайлаб бир вазн-таълим дастурининг бир қисми сифатида менинг его барпо, мен йўқ еди ортиқ ва мен бир унция кўпроқ кийган емасман. Агар бу мақтаниш ҳуқуқига ўхшаса, шундай бўлсин; формада қолиш учун кўп меҳнат қиладиган одам бундан бироз фахрланиши керак.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у ва хок рози бўлишди. "Еҳтимол, мен уни Alexa деб танийман."
  
  
  "Ва бундай қилмасангиз ҳам, албатта, ески даврлар ҳақида гапириб, его, шахсиятни ўрнатишингиз мумкин."
  
  
  У бунга унчалик амин емас еди; агар бошқа томон алмаштиришни амалга оширган бўлса, у яхши хабардор бўлиши керак. Лекин мен баҳслашмоқчи емас едим. "Хўш, кейин нима бўлади, сер? "
  
  
  Хок столига қайтди. "Сиз кийим-кечак йиғганингиздан сўнг, сиз Providence учун тижорат самолётида бўласиз. Сиз учун Daniel Макки номидан брон қилинган. Менинг регистраторимда кредит карталари ва бошқа шахсни тасдиқловчи ҳужжатлар мавжуд."
  
  
  "Providence?"Менинг ажабланиб аниқ бўлса керак.
  
  
  Қирғий кулиб юборди ва мени бош ирғади. "Сизнинг охирги манзилингиз Нюпорт. Аммо сиз ёмон кўрадиган шаҳарда сизни аеропортда исмли одам кутиб олади
  
  
  Натаниел Frederik. Бу сизга кўпроқ хабар беради. "
  
  
  "У бизнинг агентларимиз орқали ёлғизми?"
  
  
  "Умуман емас. Аслида, у его фамилияни қандай ешитиши аниқ."
  
  
  "Бу нима?"У жилмайиб қўйганида, у чолга ишонмади.
  
  
  "Албатта, истеъфодаги янги Англия мактаб ўқитувчиси."
  
  
  
  
  
  
  Учинчи боб
  
  
  
  
  
  Терминалга кирганимда, у мени кутиб турарди, баланд бўйли, юзи қизғиш, сочлари оқарган, сочлари оқарган. Его handshake самимий ва мустаҳкам еди, лекин его charm хурмо ҳис дан, мен у кумуш ingot сиқиш мумкин таассурот бор, бир доира каби шаклидаги, Монетте бир сум ичига. Унинг қувноқ, ярамас юзи бор еди, кўзлари доимо рақсга тушарди ва унинг бемалол кенг ўртаси тенг даражада кенг елкаларнинг егосидан кенгроқ емас еди. У гапиришдан олдин ҳам, у нима учун ахда ишлаётганини билар еди; Натаниел Frederik, шубҳасиз, илгари у ерда бўлган ва унинг ҳар бир дақиқасини яхши кўрадиган одам еди.
  
  
  "Сиз омад одамсиз," у биз тугадинаме сифатида деди, терминали доира ва ўнг кириш ташқарида машиналар его амп станцияси вагон учун раҳбарлик. "Сизнинг самолётингиз ўз вақтида етиб келди. Одатда, Вашингтондан парвозлар камида бир соат кечикишини кутишингиз мумкин."
  
  
  "Еҳтимол, омадингиз бор", дедим мен. "Сиз кутишингиз шарт емас еди."
  
  
  "Оҳ, мен кутишга қарши емасман."У қора портфелни қўлтиғига қоқди. "Мен ҳар доим бўш дақиқаларни ўтказишга тайёрман."
  
  
  Агар бу гап менинг қизиқишимни уйғотиш учун қилинган бўлса, у ишлади. Мен ҳеч нарса қаради, лекин янги Англия бутун нафақага чиққан одам аниқроқ расм бор қадар лекин мен офф ушлаб қарор қилди. У шовқинли, аммо силлиқ двигателни ишга туширганда, унинг его профили уни бир лаҳзага ўрганиб чиқди. Менимча, бу елликинчи йилларнинг ўрталаридан ошмайди ва бу мени ўйлашга мажбур қилди. Истеъфодаги? У саксон ёшга тўлгунга қадар давом етиши мумкин еди ва еҳтимол ундан кейин ҳам.
  
  
  Биз шаҳар бўйлаб ҳайдаб кетгунимизча, у кўчалар ва магистрал йўллар бўйлаб барқарор ва бепарво юрди. У мамлакатнинг бу қисми ҳақида деярли ҳеч нарса билмас еди, фақат мени бир вақтлар Браунга махсус курсга юбориш учун юборишган. Бу қишнинг ўртаси еди ва Провиденсдаги қиш сизни бошқа жойга боришни хоҳлайди. У бир marta Нюпортда бўлган, дўстлари билан яхта деб аташ мумкин бўлган қайиқда саёҳат қилган, аммо бизнинг тунашимиз давомида у ҳатто қирғоққа ҳам етиб бормаган.
  
  
  "Қандай машқ?"Мен бир очиши каби, уни сўради.
  
  
  Натаниел менга қаради. У, албатта, сиз Нат деб атайдиган одамлар атрофида емас еди "Хўш, сиз менинг уйимда қоласиз. Мен сизни ҳар куни денгизга олиб бораман, сиз худди уйдагидек ёки машина ҳайдамагунингизча. Кейин сиз бошқа нарсани билишингиз керак бўлади ... "
  
  
  "Навигация", мен тўхтатдим.
  
  
  "Оҳ, бу сузиб юриш учун амал қилади ва агар сиз назарияни бироз ўрганишингиз керак бўлса, мен сизга бу борада ёрдам бераман. Лекин бу осон қисми."
  
  
  "Бу тўғрими?"
  
  
  У жилмайди, унинг юзи dashboard чироқлар билан ёритилган. "Сиз Amerika қўшма Штатлари ва дунёнинг бошқа қисмларида сотилаётган деярли ҳар бир елканли кеманинг тафсилотларини - ўлчамлари, қалбакилаштирилиши, қўшимча жиҳозлари ва айниқса нархларини ёдлаб олишингиз керак бўлади."
  
  
  "Буларнинг барчаси? Нима учун?"
  
  
  Натаниел кулиб юборди. "Девид менга сизга батафсил маълумот беришга улгурмаганлигини айтди, лекин у сизга ҳеч нарса айтмаганини билмасдим."
  
  
  Ёнимдаги одам ҳар сафар оғзини очганда мени ҳайратда қолдирди. У мен бошлиқнинг исми билан чақирганини ешитган ягона одам еди.
  
  
  "У менга тафсилотларни беришингизни айтди."
  
  
  "Албатта, операциянинг фақат шу қисмида. Ва бу сизни яхта воситачиси Жаноб Daniel Маккининг ақлли нусхасига айлантириш учун. Нима учунлигини билмайман ва ҳеч қачон" сизнинг операциянгиз ҳақида билишим шарт емас, илтимос, менга айтманг "нима учун еканлигини билишни кутмайман.
  
  
  Мен буни қилмоқчи емас едим, лекин ўзимнинг қизиқувчанлигим мени бу ўсиб чиққан каруб ҳақида ҳамма нарсани билишни хоҳлади. "Мен буни қабул қиламан, сиз илгари хок билан ишлагансиз."
  
  
  "Оҳ, албатта", деб тан олди у. "Биз биринчи Жаҳон урушига қайтамиз, иккаламиз ҳам денгиз разведкасида ишлаганмиз. Яхши, камида унинг иш бўлди; David еди... биз айтганимиздек, штатда емас."
  
  
  "Ҳа. Сиз ҳозир мактабда дарс беряпсизми?"
  
  
  "Енди емас. Уники, бир неча йил олдин нафақага чиққан."
  
  
  Мен унга очиқчасига қарадим, у бундан хабардор еканлигига ишонч ҳосил қилдим. "Сиз нафақага чиқиш учун бир оз ёш бўлиб туюласиз", дедим самимий ва реакцияни тушунишга ҳаракат қилдим.
  
  
  У фақат рози бош ирғади. "Бу ҳақиқат. Мен атиги еллик тўққиз ёшдаман. Аммо хотиним вафот етганида, менинг Авлиё Dunstan черковидаги мавқеим ноқулай бўлиб қолди."
  
  
  "Бу мактабми?"
  
  
  "ҳа. Кўряпсизми, тайёргарлик мактабларида ўғил баъзи идоралар ректорлари хотинлари бириктирилган олиш истаги. Биласизми, тушдан кейин чой,одатда баъзи жойларда сақланадиган очиқ ешик атмосфераси.
  
  
  . Мақтанмасдан айтишим мумкин бўлган хотиним, еҳтимол, бутун оиламнинг севимлиси еди ва у кетгач, улар жуда кўп еканлигини кўрдим... Хўш, айтайлик, менга ҳамдардлик. Ўқитиш жуда қийин бўлди ва мен болалар фақат мен билан дарсга келганидан хавотирда едим. Шундай қилиб... Мен нафақага чиқдим."
  
  
  У қуруқ гапирди, лабларида енгил табассум билан, лекин у бир marta кўзларини ювди ва кейин томоғини баланд овоз билан тозалади.
  
  
  "Сиз... хато... ҳали ҳам кампусда яшайсизми?"У менинг муқова ҳикоямга қандай таъсир қилиши мумкинлигидан кўра, у қаерда яшаганлиги ҳақида камроқ Ташвишланардим; мен қилмоқчи бўлган охирги нарса бир гуруҳ қизиқувчан ўқувчилар билан шуғулланиш еди.
  
  
  "Оҳ, йўқ. Саконнетдаги яхта клуби ёнидаги уй уни ижарага олди. Бу унчалик катта емас, лекин у менинг еҳтиёжларимга мос келади ва у университет кампусига етарлича яқин бўлиб, вақти-вақти билан дўстларим тушишини кутишим мумкин. Ва унинг ҳақиқатан ҳам банд бўлиши, жаноб Картер, кечирасиз, Жаноб McKee. Биласизми, пенсия-бу еркак илгари қолдирган барча нарсаларни қилиш имкониятини топадиган ҳаёт вақти."
  
  
  Яхши, шунинг учун у менинг ҳақиқий исмимни биларди. Бу ажабланарли емас еди, айниқса унинг хок билан қанчалик яқинлигини тушунганидан кейин. Лекин мен у мен билан жуда еркин гаплашяпти деб ўйладим ва у қанчалик узоққа боришини ўйлаб қолдим.
  
  
  "Менимча, сиз буни олдин хок билан қилгансиз", дедим мен.
  
  
  У тезда менга қаради. "Аниқ емас. Яъни, мен АХ агентлари учун одатий денгиз бизнес мактабини олиб бормайман, гарчи вақти-вақти билан мен бир ёки иккитасига асосларни ўргатганман ҳамкасбларингиз билан танишинг."
  
  
  "Лекин сиз... бу йиллар давомида алоқада бўлган."
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Сиз бу алоқаларни текширяпсиз, Жаноб Макки."
  
  
  Очиғини айтганда, бу яхши фикрдек туюлди. "Мен ҳар доим мен билан муомала қилаётган одам ҳақида иложи борича кўпроқ билишни яхши кўраман. Айниқса, у менинг хўжайинимнинг ески дўсти бўлса."
  
  
  Натаниел кулиб юборди. "Хўш, сизга бир оз айтмаслик учун ҳеч қандай сабаб йўқ. Менда Довуд унга мавжуд бўлганида фойдалана олган турли соҳаларда бир нечта кичик истеъдодларим бор. Қайиқда ва сузиб юришдан ташқари, у денгиз флоти ва улар менга кўп йиллар олдин берган машғулотлари туфайли жуда яхши танилган. Ва мен уни саёҳат; мен ҳали ҳам уни ўргатиш еди, ҳатто, у Европага сузиб керак ишлатилади, Кариб, ҳатто тинч океани бўйлаб, узоқ йиллар давомида мактаб яшайди, деб. . Менинг таътилимда-Худо, деярли ўн йил олдин! "У ўсиб-улғайган ва уясини тарк етган хотини ва икки қизини дунё бўйлаб круизга олиб кетди. Довуд мендан баъзи нарсаларни тартибга солишимни, алоқаларни ўрнатишимни сўради ... Хўш, сиз нимани назарда тутаётганимни биласиз. Уни, ишончим комилки, сиз мендан батафсил маълумот сўрамайсиз."
  
  
  "Улар агентлик файлларида бўлиши керак."
  
  
  "Умид қилмайман. Сизнинг хўжайинингиз учун қилган кичик ишим шахсий masala еди. Ески дўст учун. Ва ески дўстим сифатида Довуд мени исмим ҳеч қачон, ҳатто битта АХ файлида, ҳатто кодланган шаклда ҳам кўринмаслигига ишонтирди. Мен у билан емуга ишонаман. Бу емасми? "
  
  
  У унга бош ирғади. Ва шу билан бирга, мен математикага ишонганимни ва ҳаётимда у билан учрашган ҳар кимга ишонганимни англадим. Бу, албатта, мени безовта қилди, чунки менинг касбимнинг катта қисми мен билан алоқада бўлган ҳар бир кишига жуда шубҳали.
  
  
  "Бу муқова ҳикоясига ўхшайди", дедим мен. "Сиз аёллар, болалар, саёҳат очиқ ҳовуз. Қайси портларга дуч келдингиз?"
  
  
  Натаниел менга мулойимлик билан танбеҳ берадиган бармоғини силкитди. "Шундай қилиб, енди Ник, бунга ғарқ бўлманг. Бу йиллар олдин еди ва Довуд учун қилган барча кичик ишларим аллақачон тугади. Бундан ташқари, мен ҳар доим тоза бўлиб қолдим, ҳеч қачон agent сифатида аниқланмаганман. буни шундай сақлаш учун. "
  
  
  "Бундай ҳолда, - деди у унга киноя билан, - сиз мени Daniel Макки деб чақирмаганингиз маъқул."
  
  
  "Оҳ, унутмайман."
  
  
  "Ва мен... яхта брокери?"
  
  
  "Бу фикр. Нега буни муҳокама қилишдан олдин уйимга етиб боргунимизча кутмаймиз? Ёмғир ёға бошлади ва бу безовта қилувчи shisha тозалагичлар фақат олд ойнага сув сепмоқда."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Менинг самарали квартирам Натаниел Фредерикнинг "унчалик катта бўлмаган" уйининг ошхонасига тўғри келади. Бу икки қаватли оқ панелли бино бўлиб, орқа томони бўйлаб кенг ёпиқ айвон югуриб, кенг сув ҳавзасига қараган. Биз келганимизда, қаттиқ ёмғир ёғаётган еди ва мен қаерда еканлигимизга амин емас едим. Лекин мен Натаниел ҳақида қайғурмадим.
  
  
  Мени юқори қаватдаги хонамга кўрсатиб, тозалаганимда, уй егаси катта, қулай яшаш хонасида олов ёқди, бу ҳам иш хонаси бўлиб хизмат қилган. Китоблар ва қоғозлар ҳамма жойда сочилган еди; битта девор Мантар билан ўралган бўлиб, унга у кўрган енг яхши қайиқ фотосуратларининг катталаштирилган тасвирлари бириктирилган еди. Вояга етишнинг турли босқичларидаги болаларнинг рамкали тасвирлари жавонларга ва тасодифий столларга сочилган ва бошқа деворга мағрур оқ сочли, аммо гўзаллиги ёрқин аёлнинг фотосурати осилган. Бу шунчаки бош ва елканинг портрети еди.
  
  
  * Унинг у Playboy bunny парад барча кўзларини чалғитиши еди аёл меҳрибон еканини биларди. Натаниел Frederik менинг ҳурмат яна бир неча notches кўтарилди; у бу каби бир одамни йўқотиб едим, у жаҳаннам каби жилмайиб бўлмас еди.
  
  
  "Мен буни қабул қиламан, сиз Бурбон ичувчисиз", деди у.
  
  
  "Сиз мен ҳақимда кўп нарсаларни биласиз."
  
  
  "Ҳа."У юмшоқ ески дафн маросимида туриб, биллур декантердан улкан стаканга қуяётган еди.
  
  
  "Сувми?"
  
  
  "Фақат бир зарба, раҳмат."
  
  
  Биз бу ердан бинафшарангнинг ичимликларини олдик - менимча, бу sherri еди, лекин у ишонч ҳосил қила олмади-ошхонага, у ерда бир нечта қутиларни очди ва консерва каби бизга ўхшамайдиган тез кечки овқат тайёрлади. Ее Емуга илтифот тўлаганида, у хушомадни ўчирди.
  
  
  "Кичик қайиқда бир неча ҳафта денгизда бўлганингизда, Жаноб Макки, сиз ловия ва мол гўшти билан ҳар хил қизиқарли нарсаларни ўйлаб топасиз. Акс ҳолда, сиз кемада бир исён бор."
  
  
  Кейин орқа айвонга чиқдик. Ёмғир ҳали ҳам ёғаётган еди, тун салқин бўлса-да, илиқ ва чуқур томда паноҳ топди. Кичкина қум чизиғи сув четига қияланиб тушди, у ерда қоронғу тўлқинлар қирғоққа ҳунгриллй тушди.
  
  
  Натаниел тўғридан-тўғри биздан узоқлашди. "Яхта клуби. Бу кичкина жой, биз у ерга дарҳол бормаймиз. Аниқ сабабларга кўра, мен қайиқимни унинг орқасида жойлашган зал билан шуғулланадиган бар порти яқинида сақлайман. Бир неча кундан сўнг, сиз у ерда яхта брокери сифатида синовдан ўтишингиз мумкинлигини ҳис қилсам, биз сизни клубда текширамиз."
  
  
  "Синовми?"
  
  
  "Нега емас? Мен сизга якуний имтиҳонсиз авария курсини бераман деб ўйладингизми?"
  
  
  Мен бу ҳақда ўйламаган едим, лекин бу яхши фикр бўлиб туюлганига рози бўлишим керак. Бошқа томондан, у нима учунлигини ҳали ҳам билмас еди. Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Оҳ, буларнинг барчасини бугун кечқурун муҳокама қилиш жуда кеч, Жаноб Макки. Бир зумда қайтиб келинг."
  
  
  Биз яшаш хонасига қайтиб бордик, у ерда жавондан китоб олди. У яқин атрофда бир нечта бир хил жилдлар борлигини пайқади; ҳеч бўлмаганда chang кўйлаги ҳали ҳам бир хил еди.
  
  
  "Беадаблик қилиш хавфи остида, ётишдан олдин ўқиш учун буни ўзингиз билан олиб кетишингизни маслаҳат бераман", деди Натаниел. "Агар мен буни ўзим ёзган бўлсам ҳам, бу ёмон емас."
  
  
  Исм Lines & Spars еди ва менинг қўлимда у Манхеттен telefon маълумотномаси каби оғир еди.
  
  
  "Ўзингизни яхши ҳис қилиш учун", дейди Натаниел. "Агар ҳушёр мумкин Арма арзимас батафсил ўзингизни ва сузиб кема фаолият. Лекин еҳтиёт бўлинг, Жаноб Макки."
  
  
  Унинг овозида бирдан мени таранглаштирган бошқа бир нота бор еди. "Еҳтиёткорми?"
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Сиз ухлаб ётганингизда китоб юзингизга тушишига йўл қўйманг. Бурунни синдириш учун етарлича оғир."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кейинги бир неча кун жисмоний ва руҳий чарчоқнинг жиннихонасига айланди. Биз Натаниелнинг ўттиз тўққиз фут узунликдаги чеcче-ни Саконнет дарёсидан юқорига ва пастга сузиб ўтдик, бу умуман Дарё емас, балки Колорадо дарёсининг оқимлари каби тўлқинлар қайнаб турган Дарё. Яхши... еҳтимол, унчалик кўп емас, лекин жуда адолатли шамол астерн билан югуриш, барча елканлар учиб, ўзингизни оқим билан кетаётганингизни топиш жуда қийин. Бир пайт ҳатто Натаниел ҳам мағлубиятни тан олди ва Порт-барга боришимизга ёрдам бериш учун ёрдамчи двигателни ёқди. Бу мени яхши ҳис қилди. Тажрибали денгизчилар атрофида бир сир бор; афтидан, улар двигателларига мурожаат қилишдан кўра абадий узоқлашишни афзал кўришади, аммо Натаниел узр сўрамади.
  
  
  "Агар бирор жойга бориш керак бўлса, - деди у, - иложи борича у ерга boring. Биз пойга қилмаймиз ёки намойиш қилмаймиз."
  
  
  Менинг навигациям ва қайиқни ҳар томонлама назорат қилишимни синаб кўриш учун биз бир неча кун давом етган круизга чиқдик. Аввалига бу Cуттйҳунк еди, бу унчалик узоқ бўлмайди, лекин Натаниел ўйчанлик билан туман шу қадар қалин бўлган кунни танладики, его деярли кичик тўпларга ўралиши ва сақланиши мумкин еди. У кокпитда ўтирар еди, менга унчалик яқин емас еди, у китоб ўқиётганда, шамол ва тўлқинлар билан курашар еди ва мен ҳатто кеманинг бурнини ҳам зўрға кўрардим. Биз портга кириш маркировка буой қилган бўлса, мен ўзим жуда фахрланамиз еди, лекин менинг маккор инструктор мен учун дўконга яна бир оз ажабланиб бор еди; у порт кираверишда катта ўлчамли буой қайиқ crash ҳуқуқига зикр қилмади, ва биз келди, улар бир қилиш учун етарли катта еди. сурфернинг оғзидаги сув.
  
  
  Шундай қилиб, мен Натаниелнинг ёрдамисиз елканларни ташлаб, ақлли иш қилдим ва ёрдамчи двигателни ишга туширдим. У бизга бир оғиз сўз айтмади, лекин менда у ҳам шундай қилган бўларди, деган таассурот пайдо бўлди.
  
  
  У ердан биз Мартанинг узумзорига бордик, тунни Едгартаун бандаргоҳида ўтказдик ва ертаси куни ерта тонгда денгиз яхтаси саёҳати жойлашган блок оролига йўл олдик.
  
  
  ҳеч қандай белги кўринмади. У ўнлаб йиллар давомида унга ўргата олмаган drift ва компенсация ҳақида нимадир билади ва оролнинг баланд бўйли, зерикарли қизил қоялари пайдо бўлганда, у хотиржамликдан кўра енгилликни ҳис қилди.
  
  
  Биз Оролни айланиб чиқдик ва ғарбий томонда табиий порт бўлган катта тузли ҳовузга кирдик. Кечқурун у ҳали ҳам енгил еди ва Натаниел бизни қирғоққа чиқишни таклиф қилди.
  
  
  "Мен бугун кечқурун Нюпортга қайтишимиз мумкин деб ўйладим", дедим.
  
  
  "Шошилманг. Сиз илгари бу ерда бўлганмисиз?"
  
  
  "Ҳеч қачон."
  
  
  "Бу қизиқарли жой. Келинг, бир нечта велосипед олиб, саёҳатга борамиз."
  
  
  "Велосипедлар?"
  
  
  "Албатта! Бу сиз & нбсп-да бўлмаганингизда саёҳат қилишнинг ягона йўли."
  
  
  Шундай қилиб, биз Орол ва материк ўртасида ҳаракатланадиган ёзги паромларни истеъмол қилиш учун қурилган баланд доcкга чиқдик. Дўконлар ва озиқ-овқат дўконларининг кичик кластери ёпиқдек туюлди, лекин Натаниел хароба, саркма бинонинг ешигини тақиллатди. Аёл уни очди; Наҳнинг юзи бинафша рангда еди, демак у бутун умри давомида маст бўлган ёки даҳшатли касалликка чалинган. Нима бўлишидан қатъий назар, у Натаниел кўргач илжайди, уни қучоқлаб, кейин бинонинг орқа бизни олиб, юз велосипедлар бир ер-хотин бир шийпон сақланган қаерда, бошқа устига бир ҳасрат.
  
  
  "Сиз хоҳлаган нарсани олинг, Жаноб Frederik. Улар югураётганда, ҳа?"
  
  
  Биз сонофабитч велосипед бир неча чиқарди, уларни назорат.
  
  
  "Улар буни қилишади, Гормсен хоним", деди Натаниел. "Еҳтимол, биз бир неча соатдан кейин қайтамиз."
  
  
  "Сиз тунаб қоласизми ёки кетасизми?"
  
  
  "Биз ҳали қарор қилмадик. Бизни овқатлантирмоқчимисиз?"
  
  
  Аёл чин юракдан кулди. "Оҳ, Худойим, йўқ, Жаноб Frederik. Йилнинг шу даврида биз асосан ўтган ёзда сотмаган музлатилган сосискаларда яшаймиз. Хуш келибсиз, лекин бу сизга керак емас деб ўйлайман."
  
  
  "Мен бу ҳақда баҳслашмайман", деди Натаниел оёғини велосипед ўриндиғига силкитиб.
  
  
  Биз асосий йўл бўйлаб ҳайдаш қилинди, тез-тез миммо бўш ўтди потҳолед асфалт бир strip, shuttered ески меҳмонхоналар ва ёзги интернат уйлар, ҳар қандай қайси атрофида кўр деразалар ортида яширинган ота-боболар apparitions бўлиши мумкин. Блок ороли-бу баланд ер участкаси; биз шифер-кулранг сув ҳавзалари билан нуқта қўйилган инглиз ботқоғига ўхшаш ернинг миммосидан ўтдик. Лекин биз бутунлай яккаланиб емас еди; биз оролнинг пастга ярим еди, биз ҳар икки доимий pedal еди tandem велосипедда бир ёш ер-хотин билан учрашди, ва аниқ бир катта вақт ега. Биз улар учун хона қилди, ва улар силкиди ва кулиб, кейин йиғиш шом кириб ғойиб бўлди.
  
  
  "Мен мавсумда бу ерда ҳеч ким йўқ деб ўйламаган едим", деди у Натаниелга.
  
  
  "Оҳ, ҳар доим бир нечта ғалати одамлар бор. Мен уни кўрмасликни афзал кўраман."
  
  
  Биз Оролнинг енг чеккасига, Атлантика океанига қараган баланд жарликка етгунимизча юрдик. Биз турган жойдан таъсирчан манзара бор еди, еҳтимол юз фут пастда, тўлқинлар қуйида жойлашган тошли қирғоқда шафқациз урилди. Узоқ бизнинг чап маёқ еди, его рай фақат йиғиш кечаси айлана бошлади. Натаниел билан мен бир неча дақиқа турдик, Азор ороллари каби салқин ва тоза ҳаводан нафас олдик. Кейин велосипедимизга қайтдик.
  
  
  Шамол ва тўлқинлар туфайли яқинлашиб келаётган машинани ешитмадик; енди у чироқлари ўчирилган ҳолда турарди ва синган панжара бизнинг велосипедларимизга суяниб турарди. Ертаси куни ҳайдовчи томонида бир kishi бор еди ва у олд ойнадан лойқа юзни кўрди, лекин у унчалик еътибор бермади. Бу одам бизга кўрсатган милтиқ мени кўпроқ қизиқтирди.
  
  
  "Жаноб Frederik?""Бу нима?"у сўради, унинг овози шамолга қарши.
  
  
  "Оҳ, Худойим", деди Натаниел оҳиста.
  
  
  "Мени еслайсизми?"
  
  
  "Мен қўрқаман."Натаниел қимирламади; у қўлларини ён томонларида ушлаб турди ва деярли бўшашгандай туюлди. "Гарчи бу жуда узоқ вақт олдин бўлса ҳам ..."
  
  
  "Мен учун оёқларни узоқроқ қадрланг."У милтиқни бироз қимирлатди, бу менга ёқмади. "Улар менга ишонмайдилар, биласизми. Улар мен ишлаяпман деб ўйлашди халқингиз билан танишинг, уларники емас ва улар мени қўйиб юборишларидан бир йил ўтди."
  
  
  "Сизга қийин бўлган бўлса керак."
  
  
  "Бу жаҳаннам еди! Ўша завод кемасида бутун лаънати йил ва бу завқли круиз емас еди!"
  
  
  "Йўқ, мен уни бундай кўрмаяпман, Graves."Натаниел одам томон ярим қадам ташлади ва милтиқни кўрсатди. "Сиз бундан фойдаланмоқчимисиз?"
  
  
  "Мен бу ерга тоза ҳавода дам олиш учун келмаганман."
  
  
  Енди у унинг ўттиз ёшлардаги, бош бармоқлари ва ажинланган юзи шамол ва сувдан қўпол одам еканлигини кўрди. Егонинг ноаниқ шамолбардоши остида унинг елкасининг таъсирчан мушаклари бўртиб чиқди.
  
  
  "Шундай қилиб, сиз тасодифан бизни бу ерда топдингизми?"Натаниел
  
  
  Мен ҳаракат қилдим. Яна ярим қадам.
  
  
  "Мен оролда бир неча ҳафта бўлдим, чунки ferret мени қўйиб юборди. Хотиним асли шу ердан..."
  
  
  "Оҳ, албатта. Ва Гормсен хоним сизнинг қайнонангиз, шундай емасми?"
  
  
  "Сиз ҳамма нарсани жуда яхши тушунасиз."Graves олдинга силжиди. "Менимча, сиз ва дўстингиз жарликнинг четига қайтишингиз керак."
  
  
  "Сиз бизни отиб ташлайсизми ёки бизни сакрашга мажбур қила оласизми?"
  
  
  "Бу мен учун ҳеч қандай фарқ қилмайди, Жаноб Frederik. Мен сизга Нюпортга ташриф буюрмоқчи едим, лекин сиз бугун мени қутқардингиз."
  
  
  "Агар сиз қизил Балиқчи дўстларингиз сизни қўйиб юборганини билсангиз, маршрутингизни ўзгартирган бўлишингиз мумкин."Натаниел бу хушмуомала ярим табассумни юзида, худди ғайратли талабалар билан тўлдирилган синф олдида тургандай хотиржам тутди.
  
  
  "Ҳа, улар сизга Телеграмма юборишяпти деб ўйламаган едим. Сиз мени жуда яхши ўрнатдингиз, Жаноб Frederik ва мен бундай нарсани унутмайман. Мени ўлдирмаганликларининг веб-сабаби еди..."
  
  
  "Чунки сиз унчалик муҳим емас едингиз, шундай емасми?"Натаниелнинг овозидаги ўзгариш ажойиб еди; енди ненда табассум бор еди.
  
  
  Бу мукаммал ишлади. Graves унга қараб ҳаракат қилди, унинг юзи зулматда ҳам қизариб кетди. У Егони клуб сифатида ишлатиш учун ов милтиғини кўтарди ва нафақадаги мактаб ўқитувчиси унинг остига ўтирди. У милтиқнинг тумшуғининг зарбасини тўсиш учун бошқа билагидан фойдаланиб, уйқусираган бармоқларини ҳаётга қазиб олди. Қабрлар устида икки баробар, кўзлари кўпайиб. Натаниел яна ўша жойда ўз нафсини урди, бу сафар қўлини ағдариб, одамни оёғидан деярли кўтариб, бармоқлари его стернумининг остига илиб қўйди. Graves қичқирмоқчи бўлди, лекин кенг очиқ рта егосидан чиққанларнинг ҳаммаси бўғилган азоб овози еди.
  
  
  Натаниел ов милтиғини қўлининг егосидан олди ва одамни ерга йиқитди. У азобли оғриқдан буришаётган қабрларга қараганида, унинг юзида аралаш қониқиш ва пушаймонлик табассуми бор еди-ва у жуда узун кўринарди.
  
  
  Бошқа машинанинг ешиги очилиб, наҳга бир аёл чиқди. Мен бу аёл еканлигини айтишим мумкин еди, чунки Наҳнинг сочларида пушти пластик буклелер бор еди; акс ҳолда, у Натаниелнинг оёғида ётган одамга ўхшаб озми-кўпми кийинган еди. Наҳ қурол бор еди.
  
  
  Уники ҳам. Вилгелмина, менинг ўнг қўлим каби менинг бир қисмим бўлган Luger, елкасининг ғилофи атрофида сакраб чиқди. Уники Натаниел да каптар, аёл бизнинг йўналишда катта ески revolver силкиди сифатида четга его отиб. Шамол ва бемақсад туфайли мен ўқ овозини деярли ешитмадим, лекин ГАВК елкамга урилганда қаттиқ оғриқни ҳис қилдим.
  
  
  Аёл ёки аёл йўқ, у уни отиб ташлади. Бир аниқ шот очиқ ҳасрат dollar; уни соғиндим учун у жуда яқин еди, ва у фақат ее зарар қилмоқчи емас еди.
  
  
  У тош каби йиқилди, revolver бармоқлари атрофида бирдан чарчаган ўйинчоқдек қулаб тушди. Натаниел аллақачон оёғида еди, милтиқни қабрларга отди.
  
  
  "Сизни кутиб олиш учун яхши, Жаноб ... оҳ... Mackey. У қурол билан нима қилаётганини билгандай туюлди."У аёлнинг танасига суяниб, бошини чайқади. Кейин у қуролини олиб, камарига қўйди. "Енди бизда кичик муаммо бор."
  
  
  "Ҳа, гўёки."
  
  
  Graves ҳали ҳам оёққа турмоқчи бўлиб, ўрнидан турмоқчи еди, лекин у гапира олмади.
  
  
  "Кошки у хотинини бунга олиб келмаган бўлса еди", деди Натаниел. "Ёки ҳеч бўлмаганда уники, менимча, у шундай еди. Ҳақиқатан Ҳам, Қабрлар? "У унинг устига егилиб қолди.
  
  
  Graves бош ирғади, юзи буришди, бўйни қисилди.
  
  
  "Кейин уники, менимча, сиз унинг ўлими учун мени кечира олмайсиз."У афсус билан бош чайқади. "Йўқ, бу кеча сизнинг чиқишингиздан кейин бундай деб ўйламайман. Шундай қилиб..."У елка қисди. "Кечирасиз, Graves."У одамнинг кўкрагига етиб борди, бармоқларини шафқацизларча қовурғалари остидан қазиб олди ва қўли деярли гўштга Кўмилгунча dollar купюрасини текшириб, баландроқ ва баландроқ итариб турди. Graves оёқларини тепиб, оҳиста қичқирди; Натаниел босимга берилмай, унга бепарво қаради. Кейин одам ҳаракациз ётди.
  
  
  Истеъфодаги ўқитувчи ўрнидан турди ва қулоғини орқа қўли билан артди. "У ўлганми ёки йўқми, билмайман, лекин бу жуда муҳим емас. Менга бахциз машинага қайтишга ёрдам бера оласизми?"
  
  
  Бу По ҳеч саҳналаштирган еди енг ишонарли ҳодиса емас еди, лекин ески Chevy Mistletoe нинг автоматик узатиш бутун нарса бир оз камроқ еҳтимол қилди ўчириб истаги ҳақиқатдир. Биз контактни ёқдик, машинани жарликнинг четига айлантирдик ва уни четга суриб қўйдик. Натаниел унинг пастдаги тошларга урилганини кўришни кута олмади; ҳар ҳолда, ҳеч нарсани кўриш учун жуда қоронғи еди.
  
  
  Унинг, маёқ томонга қаради.
  
  
  "Хавотир олманг", деди у. "Агар улар бирор нарса ешитганларида еди, улар ҳозиргача бу ерда бўлар еди. Иҳ қирғоқда емас, денгизда нима содир бўлишидан хавотирда. Гормсен хонимнинг велосипедларини қайтариш вақти келдими?"
  
  
  Зулматда миниш осон бўлмаган; менинг велосипедимнинг авлиёси
  
  
  бу менинг олд ғилдирагимдан узоққа тушмади ва Натаниел умуман ишламади. Лекин у қаерга кетаётганини билгандай туюлди ва биз Орол бўйлаб секин юрганимизда, у менга Graves қандай еканлигини айтди.
  
  
  "У Балиқчи, қайиқчи еди, буни хоҳлаганингизча чақиринг. У асосан ишлаган Montauk, Лонг-Айленднинг учида. У ерда очиқ."У чап томонга ишора қилди, у ерда Блок оролини Россия Президенти Vladimir Путиндан ажратиб турадиган сув борлигини билар еди. "Бир неча йил олдин, қизиллар его ёллашди. А умумий меҳнат, агар спй маил бизнес его қўнғироқ қиламан. Унинг вазифаси шунчаки кўзларини очиш еди. Бу ерда, масалан, кўплаб сувости кемалари мавжуд; Атлантикага Ню-Лондондаги суб-базадан кириш. Бошқа нарсалар ҳам бор еди. Graves charter қайиқларида ишлаган ва муҳим ҳукумат алоқаларига ега бўлган бир неча kishi бу ерга бир неча кунлик дам олиш учун келган. Ҳатто Никсон ҳам буни олтмиш саккизда сайловолди ташвиқоти пайтида қилган, биласизми. Яхшиямки, Вашингтондаги бир дўстим мени Гравесга чақирди ва у қулай ва қайиқлар ҳақида озгина билгани учун менга тайинланишди... Егони зарарсизлантириш."Биз ёнма-ён юрганимизда, у менга жилмайиб қўйди. "Мен одатда физиологик фаол дори-дармонларни қабул қилмайман, лекин шундай бўлдики, мен қирғий таклиф қилган пулдан фойдалана олдим."
  
  
  Мен сўрадим, ҳовлидаги сузиш ҳавзаси катталигидаги чуқурдан қочиш.
  
  
  "Ҳа, ҳа, улар буни шундай қилишди. Маълумки, кўплаб мамлакатларнинг, хусусан, Россиянинг балиқ овлаш парклари бизнинг қирғоқларимиздан бир неча мил узоқликда ишлайди. Бу ерда қандай рақобат мафкуравий емас, иқтисодий, шунинг учун миллати ва сиёсатидан қатъи назар, турли қайиқлар ўртасида адолатли алоқа мавжуд. Шундай қилиб, Graves ўз ҳисоботларини у ёки бу рус қайиғига етказиш қийин емас еди. Аммо баъзида у шошилинч хабарларга ега бўлар еди, кейин у улар билан сиздан кўра муқаддасроқ хабарни қояларга жойлаштирар еди, у ерда у безорилик йиғилишига чиқди ва у ва унинг рафиқаси ўлимга қулаб тушишди ... "
  
  
  "Бу ҳақда", деди у. "Еҳтимол, унинг ўлимини бахциз ҳодиса деб тасаввур қилиш мумкин, аммо унинг ўлими ҳақида нима дейиш мумкин? Унда тўққиз миллиметрли ГАВК бор."
  
  
  "Ҳа, Ҳа. Жуда тоза емас. Бироқ, йилнинг шу даврида қирғоқнинг бу қисми шу қадар ҳувиллаб қолганки, агар машина сув остида залда бўлса - ва у тасодифан топилган вақтга келиб, бу етарли бўлмайди. жасадларни маҳаллий ҳокимиятга қолдиринг, шунда улар бахциз ҳодисадан бошқа нарсадан шубҳаланадилар. Агар шундай қилсалар, бунинг учун бизга Вашингтонда дўст керак, шундай емасми?
  
  
  Менга ҳеч нарса дейишнинг ҳожати йўқ еди; совуқ қон билан ўлдириши мумкин бўлган бу юмшоқ мактаб ўқитувчиси мендан анча олдинда еди.
  
  
  "Қандай бўлмасин, - давом етди Натаниел, биз узоқ ва аста-секин нариги бинолар ва бинолар кластерига тушишни бошлаганимизда, - мен Гравесни ҳамдард еканлигимга ишонтиришга муваффақ бўлдим. Бу қийин емас еди; у бундай менталитетга ега - у барча мактаб ўқитувчиларини у ёки бу даражада коммунист деб ҳисоблайди. Охир-оқибат, у его томонидан Балиқчи қайиқларидан бири бизнинг ҳудудий сувларимизда бўладиган хабарни юборишга кўндирди - бу, албатта, қатъиян ман етилади. А Coast Guard тўсар яқин машиналар қилинган, ва диққат билан режалаштирилган бор еди - ва беҳуда-chase, ей қабрларни қўлга олиш учун сохта еса. У қочиб, оролнинг нариги томонидаги портга тушди ва қочиш учун моторли қайиқни ўғирлади. Айтайлик, у қизил траулерлар атрофида бирини топди ва балиқни қайта ишлашдан кўпроқ нарсани қиладиган завод кемасига олиб кетилди. Ростини айцам, биз улардан Егони она Россияга қайтаришларини кутгандик, аммо иҳ ускуналари биз ўйлагандан ҳам мураккаброқ. "
  
  
  Биз кириш жойидан унчалик узоқ бўлмаган бир қатор ескирган биноларга яқинлашаётган едик. "Нега бу муаммоларга борасиз?"Мен ундан сўрадим. "Бу йигитни ҳибсга олиш осонроқ бўлмайдими? Ёки Егони йўқ қиласизми?"
  
  
  "Хўш, сиз Вашингтондаги бу одамни биласиз; у керак бўлмаган нарсани тушунтирмайди. аммо менинг назариям шуки, Агар биз Гравесни ҳибсга олиб, Егони синаб кўрганимизда, бу бефойда бўлар еди. Ахир, у шунчаки маҳаллий Балиқчи бўлиб, қўшимча пул ишлаш учун озгина ифлос иш қилган. Суд жараёни Егони шаҳидга айлантирган бўлиши мумкин ва бу кунларда бизда иҳ етарли емас. Бошқа томондан, агар биз судни бошқача ишонтира олсак. У икки томонлама agent еканлигидан ташқари, биз буни маълум даражада қилганмиз, улар ҳаммаси Гравесга ўхшамаслигига ишонч ҳосил қилиш учун бошқа умумий ишларини текшириш учун кўп вақт ва куч сарфлашлари керак еди."
  
  
  У буни айнан шундай тасаввур қилган еди, шунинг учун у мавзудан воз кечди. "Наҳ ҳақида нима дейиш мумкин?"Биз Гормсен хонимнинг ёпиқ ҳот-дог стенди ва велосипед ижараси маркази олдида секинлашдик.
  
  
  "Мен Стаҳлни ташвишга солмас едим", деди Натаниел. "Бизда унинг иштироки ҳақида ҳеч қандай далил йўқ еди."
  
  
  "Кимдир Гравесга биз оролда еканлигимизни айтди."
  
  
  "Ҳа, албатта. Лекин бир кун олдин
  
  
  агар у у бўлса, бу уни жалб қилиши шарт емас еди. Ахир, велосипедларни ижарага олган яхтачилар йилнинг шу вақтида тез-тез учрамайди."
  
  
  "Яхши..."
  
  
  "Аммо мен бугун кечқурун қайиқимизга қайтиб, уйга боришни таклиф қиламан. Жуда кўп тахминлар қилишнинг маъноси йўқ, шундай емасми?"
  
  
  
  
  
  
  Тўртинчи боб.
  
  
  
  
  
  Ўша куни кечқурун докга қайтганимизда, Натаниел блок оролидаги хунук кичик воқеани унутганга ўхшайди. Биз қоронғи уйга кирганимизда у ҳар доимгидек хотиржам ва ўзига хос еди ва хоналарни тезда кўриб чиққач, у менга қандайдир кулгили ифода билан қаради.
  
  
  "Биласизми, сиз доимий қотилликдан қўрқиб яшай олмайсиз", деди у. "Акс ҳолда, яшашнинг нима кераги бор? Биз қиладиган жирканч кичик ишни қиламиз ва оқибатларига озми-кўпми тайёрмиз. Бу дунёда бошқа кўплаб одамлар ҳам шундай қилишади. Ва тасаввур қилинг. McKee, биз барча кейинги бурчакда яширинган бўлиши мумкин ким ҳақида ташвишли еди, агар у каби нима бўларди? Нима учун, ким президентликка номзодини қўйиш учун ақлли бўлиши мумкин? Менга сендвич ва қаҳва учун қўшиласизми?""
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кейинги бир неча кун ичида, биз сузиб кетмаганимизда, у асосан каталоглар ва Ню-Ёркдаги қайиқ шоуси ҳақидаги ески қирқимларни ўрганиб чиқди. Натаниелда кунлик елканли қайиқлардан тортиб океан тримаранларигача бўлган ҳар қандай елканли кеманинг ишчи дизайнлари билан тўлдирилган ҳужжатлар тортмаси ва бутун мамлакат бўйлаб газеталарда фотосуратлар ва рекламалар мавжуд еди. Биз яқин бир неча терсанелериндеки ташриф буюрди, сувга ташланган еди, уларнинг қайиқ hulls қараб, ва бошқа кўплаб ички. Бир неча marta у мени Чристиеъс-га олиб борди, у ерда Нюпортдаги доcкдаги катта ресторан, у ерда хизмат ва еда жуда яхши еди ва сиз адашган Vanderbilt яхтачи ёки маҳаллий МЕАД базаларидан бирининг мўйнали прапоршигига дуч келишингиз мумкин еди. Натаниел барча бирга иҳ биларди, ва кейин унга ташрифлар бир ер-хотин жуда яхши Daniel McKee учун қопқоқ сифатида ўзини ташкил, Florida ғарбий соҳилида бир ёт broker. У ҳатто ўзи ҳам ишона бошлади.
  
  
  Яхта клубидаги "имтиҳон" унчалик оддий емас еди. Аъзолар қайиқларини биладиган одамлар еди; улар уй портидаги барда мехнат қилмайдиганлар емас еди ва мен кўрган веб-яхта қопқоғи бар устидаги нолага михланган еди. Натаниел суҳбатни катта думалоқ стол атрофида, бепарволик билан, ўйладим-бу уники бўлган жойларда ва баъзи жавобларни топишга мажбур бўлди. Ўйлайманки, мен ундан ўтдим, чунки оломонда ҳеч ким шубҳали кўринмади. Барибир, биз кетганимизда - жуда кеч-Натаниел мени елкамга қарсак чалди ва жуда мамнун кўринарди. Его уйига қайтганимизда, биз қум устида кўп қоқилиб кетдик ва атрофимиздаги бошқасини ким қўллаб-қувватлаётганини билмайман.
  
  
  Ешикни кескин тақиллатиш мени тўхтатганда ҳали ҳам қоронғи еди. Менинг бошимда айланма мақсад бор еди - улар ўша клубда Бурбонни тежашмади-лекин мен буни дарҳол олдим.
  
  
  "Бу нима?"Мен талаб қилдим.
  
  
  "Ник!"
  
  
  "Уни, Дан!"унинг ревматизми қичқирди.
  
  
  "Ҳа, ҳа", деди Натаниел. "Аммо сиз туришингиз ва ҳаракат қилишингиз керак."
  
  
  "Енди?"У мени яна нима билан ўтказмоқчи еканлигига ҳайрон бўлдим.
  
  
  "Бу шошилинч. Сиз Tampa учун сафар қўлга олиш учун керак, ва биз зўрға аеропортида олиш учун вақт бор."
  
  
  "Tampa?"
  
  
  "Нима учунлигини билмайман. David фақат чақирди, ва бу енг устувор ҳисобланади. Енди кийинг. Шошилинг!"
  
  
  Tampa, мен пижама ечиб, мен ўйладим. Бу мен қилган енг чалкаш вазифалардан бирига айланди. Ва агар иш Грецияда бўлса, унинг иши, албатта, унга яқинлашмаган.
  
  
  
  
  
  
  Бешинчи боб.
  
  
  
  
  
  Алоқа оддий еди; Tampa аеропортида Daniel Макки учун яқин атрофдаги мотелда менинг номимга брон қилинганлиги тўғрисида хабар. У рўйхатдан ўтган ва ҳозиргина тез соқол олган еди - Натаниелнинг уйи уни тарк етишидан олдин ҳеч қандай имконият йўқ еди - ешикни енгил тақиллатганда.
  
  
  У иккиланиб, кейин Вилгелминани махсус бўлинмада жойлашган чамадонига қаради. Аммо менга соддалаштирилган Luger керак деб ўйламаган едим, ҳозир емас. Билишимча, агар дўстона бўлмасам, мени излашга ҳеч қандай сабаб йўқ еди. Ҳозир емас. Шундай бўлса-да, у еҳтиёткорлик билан ешикни очди ва у ерда турган хокни кўргач, ғалати енгиллик ҳисси пайдо бўлди.
  
  
  У бизга салом айтмасдан ичкарига кирди, бир жуфт улкан каравот атрофига ўтирди ва менга қаради. У бир томчи кўпикни олиб ташлади, тақлид қилинган ёғоч стол олдидаги стулни айлантирди ва унга қараб ўтирди.
  
  
  "Бу хона яхшилаб текширилди", деди хок. "Бизнинг електроника муҳандисларимиздан бири кеча шу ерда ўтказди ва улар билан ferret кузатув остида залда.
  
  
  У уни автоматик равишда очди ва орқасидаги деворга қаради; бугунги кунда кўпчилик мотеллар Marley атрофида қурилганга ўхшайди ва ҳатто ешитиш мосламаси бўлмаган кекса одам ҳам кейинги блокда содир бўлаётган ҳамма нарсани ешитиши мумкин.
  
  
  "Хавотир олманг", деди чол. "Биз иккала йўл билан ҳам хонани брон қилдик; нима деяётганимизни ҳеч ким ешитмайди."
  
  
  Бу мени қониқтирди; мен ҳеч қачон хўжайинимнинг ҳар бир тафсилотни ўйлаш қобилиятига шубҳа қилмаганман.
  
  
  "Зенополис буни ўз йўлимиз билан қилмоқда", деди у қўшимча дастлабки баёнотларсиз. "Аниқ сана ҳали белгиланмаган, аммо якшанба кунлари бўлади. У Албания билан чегарани кесиб ўтади ва Корфуга йўл олади. Учрашув вақти ва жойи ўша пайтда аниқланади."
  
  
  У бош ирғади, кейин қовоғини солди. "У билан қандай боғланаман?"
  
  
  "Его синглиси орқали."
  
  
  Хок буни шу қадар қуруқ айтдики, аввалига бу сезилмади. "Яна қандай бўлди?"
  
  
  "Его опа. Унинг исми Kristina ва у егоистиcаллй тирик қариндоши. Ҳозирда у Афинада талаба ҳамшира бўлиб ишлайди, аммо Наҳ ғарбий соҳилда таътилда. Сиз уни қабул, ва ... тафсилотларга киришга ҳожат йўқ."
  
  
  Лекин у барибир буни қилди. Маълум бўлишича, Kristin йигирма икки ёшда еди ва у ўн беш йил олдин қочиб кетганидан бери Алексни улар билан бирга кўрмаган еди. Аммо Алекс, Хокнинг сўзларига кўра, биз учрашганимизда синглисининг егоси бўлишини хоҳлаган; у жиддий шубҳаларга ега еди ва халқимиз билан дастлабки музокаралардан сўнг у Кристинани битимга жалб қилганини даъво қилди. Унинг сўзларига кўра, Internet у ишониши мумкин бўлган одам еди ва хок ва мен уни ўзи ва Юнонистон ҳукуматининг хиёнати ўртасида буфер сифатида ишлатаётганига рози бўлдик.
  
  
  "Мен унинг нима қилаётганини аниқ тушунгандек кўринмайман, - тан олди хок, - лекин биз у билан иложи борича бирга боришимиз керакдек туюлади."
  
  
  Менинг топшириғим нисбатан содда бўлиб туюлди: мен Афинага учишим, машина ёллашим ва бир неча кун қирғоқ бўйидаги қайиқчаларни ўрганишим керак еди. Пиргосда мен бир қизни олдим ("жуда жозибали, менга айтилди", - деди хок мени ишонтирди) ва кейин Корфуга қисқа круиз учун елканли қайиқни ижарага олди. У ерда, залда Албания ёки Грециядан каттароқ оролда, иккаламиз Алекс Зенополис билан боғланамиз.
  
  
  "Сиз билан охирги marta гаплашганимиздан бери биз у билан бир неча бор алоқада бўлдик", деб тушунтирди хок. "У ерга қандай етиб бориши бизга аҳамият бермайди, аммо енди бу унинг бизга етказиши мумкин бўлган муҳим маълумотларга ега еканлигидан далолат беради. Еҳтимол, еҳтимол йўқ, лекин сиз Егони режалаштирилганидек олиб ташлаш учун қўлингиздан келганини қилишингиз керак бўлади; биз бошқача билмагунимизча, у ҳақиқатни айтаётганини тахмин қилишимиз керак ."
  
  
  "Мен ҳали ҳам айтаман, нега Егони тезюрар қайиқда Тарантога олиб бормайсиз? Ушбу сузиб юриш бизнеси бир неча кун давом етиши мумкин."
  
  
  Чол бошини чайқади. "Ҳеч ким сизга ёки Зенополисга бирон бир тарзда еътибор қаратишига йўл қўймаслигингиз жуда муҳимдир. У бизни его ютуғи камида бир неча кун давомида еътиборга олинмаслигига ишонтиради, аммо у его номидан қилган ҳаракатларимиз умуман кўринмас бўлиши кераклигини таъкидлайди. у тўлиқ тушунтирмаган вақт елементи иштирок етади; ҳар ҳолда, биз его маслаҳатини ҳозирча ҳурмат қилишимиз керак. Йўқ, Ник, сиз ижарага олинган елканли қайиқни махфий йўл билан Тарантога олиб борасиз. Зенополис биз билан хавфсиз бўлмагунча, сиз Греция ёки бошқа мамлакат расмийларининг еътиборини жалб қилиш учун ҳеч нарса қилмайсиз. Қандай бўлмасин," у енгил табассум билан қўшиб қўйди: "агар бу а & нб таъқибига тўғри келса, сиз олишингиз мумкин бўлган ҳеч қандай қайиқ сиздан кейин турли ҳукуматлар юборадиган кемалар ва самолётлардан ошиб кета олмайди."
  
  
  Қандай бўлмасин, у мени ишонтирди. Мен буни шундай деб ўйладим, лекин хокни мен учун яна бир кичик сюрприз кутиб олди.
  
  
  "Айтганча," у деворга енгиллаштиришни менинг очиқ чамадон қараркан, деди. "Бу миссияда сизда ўқотар қурол бўлмайди. Ёки сизни ушласангиз ва сўроқ қилсангиз, айблаши мумкин бўлган бошқа нарса."
  
  
  "Ҳеч нарса?"Мен талаб қилдим.
  
  
  "Менимча, сиз пичоғингизни кўтаришингиз мумкин, лекин Билагингиздаги қинда емас. Сувни тозалаганда, сизда қандайдир пичоқ бўлиши керак, гарчи сизники кўпчилик қайиқларда топилмаса керак. оқим, аммо сизга керак бўлиши мумкин ."
  
  
  "Сиз шундай деб ўйлайсизми?"
  
  
  "ҳа. Кўряпсизми, Ник, биз бу бутун операция бошқа томон томонидан ўрнатилган қандайдир тузоқ бўлиши еҳтимолини кўриб чиқишимиз керак. Маълумки, биз руслар ва хитойлар билан ўта нозик музокаралар давридамиз. Дарҳақиқат, ушбу иҳ сунъий йўлдош мамлакатларига қарши операцияларимизга қандайдир яширин мораторий мавжуд. Агар сиз Корфудан Тарантога саёҳат пайтида Зенополис бизни ёмон кўринишга келтириш учун иҳ мақсадларида ишлаётганига қарор қилсангиз, бу мақбул бўлса, унда сиз бунга ишонч ҳосил қилишингиз мумкин... денгизда йўқолган."
  
  
  Бу мени безовта қилмади; менга Киллмастер синфи керак емас еди, чунки мен душман агентига пичоқ ёпиштириш фикридан титраб кетдим, ҳатто у илгари дўст бўлган одам бўлса ҳам.
  
  
  
  "Яхши", дедим сумкамга бориш учун ўрнидан туриб. У Лугерни чиқариб, Его хок. "Нен ҳақида ғамхўрлик қилинг, у менга яхши хизмат қилди."
  
  
  "Қайтиб келганингизда тайёр бўлади", деди у қуролни портфелига қайтариб.
  
  
  У яна ўтирди. "Яна бир нарса."
  
  
  Қирғий менга shaggy қошини кўтарди.
  
  
  "Тикувчи Тампада нима қиляпти?"
  
  
  "Албатта. Мен буни тушунтирмоқчи едим. Сиз бу ерда икки кун қоласиз ва турли хил мариналар ва яхта брокерлари билан танишасиз."У портфели атрофидаги кичкина конвертни чиқариб, ёнидаги каравотга его қўйди. "Бу яқинда ўз фаолиятини тўхтатган брокерлар рўйхати; сиз уларнинг учаласи учун ишладингиз ва енди ўз бизнесингизни бошлаш учун танаффус қиляпсиз. Биз ҳаддан ташқари еҳтиёткор бўлишимиз мумкин, лекин кимдир сиздан ким учун ишлаганингизни сўраса, текшириш осон бўлмаган маълумотларни беришингиз мумкин. Аслида, бу керак емас; бу операция фақат бир неча кун давом етади. Аммо тасодифий учрашувга рухсат бериш аҳмоқлик бўларди. "
  
  
  "Ешкак ешиш одамлари ҳамма жойда очиқ ҳовузга жуда яқин", деб рози бўлдим. Натаниел Frederik мени бунга ишонтирди.
  
  
  "Мутлақо ҳаёлий. Греция қирғоқлари бўйлаб саёҳат қилаётганда, сиз ушбу ҳудудни биладиган бошқа америкаликларни учратишингиз мумкин. Дудуқланиш ва адашишдан кўра глиб бўлиш яхшироқ, ҳа?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Хок менга ҳар бир ёруғлик соатини сарфлаб, кейин қоронғиликдан кейин бандаргоҳлар, савдо майдончалари ва терсанелер атрофида ишсиз яхта брокери каби кезиб юрганини айтди. Саёҳатлари давомида у менежерлар ва сотувчилар, порт капитанлари ва турли докларда бензин станцияларига хизмат қилган йигитларнинг исмларини билиб олди. Еҳтимол, барча тафсилотлар ҳеч қачон керак бўлмайди, лекин Агар америкалик, айтайлик, Пирей мен билан Клируотер яқинидаги штатда ишлаган ақлдан озган кекса йигит ҳақида гапира бошласа, мен унга нен ҳақидаги ҳикоямни айтиб беришга тайёр бўлардим.
  
  
  Иккинчи куннинг охирида, у Маями учун Florida яримороли орқали ҳайдаб, унинг сел самолёт ерта ертаси куни ерталаб Madrid мени олди қаерда. Мен у ерда Афина учун боғловчи парвоз еди, ва у божхона орқали саёҳат тугагач қоронғи олиш еди - улар менинг керак дел ҳақида билиб, улар унинг багаж олиб икки қирраси ўткир пичоқ ҳақида бахтли емас еди - ва чиқиб. такси топинг. Mistletoe кечаси, менимча, фақат Греция ва Левантда топиш мумкин бўлган ўзига хос равшанликни келтириб чиқаради; гўё осмон зайтун ва анжир дарахтларининг ёнаётган кўмир ва қовурилган қўзичоқ билан аралаштирилган барча екзотик ҳидларини ушлайди ва дистиллайди ва кейин уларни зериктирмаслик учун бироз совитади. Бу ҳеч бир аёл киёлмайдиган ўзига хос атир, лекин Афина буни услуб ва нафосатда қилади.
  
  
  Ва кейин у Хилтонда рўйхатдан ўтди ва Amerika кондиционерларидан намуна олиш тизимининг сустлиги туфайли ҳаммасини йўқотди. Аслида, Della хонасида телевизорни ёқганда, Гунсмоке уни олди. Асрлар овози ва Ғарб цивилизациясининг бешиги.
  
  
  Ертаси куни ерталаб мен ўзимни тезкор шаҳар safari билан даволадим. Айтиш даҳшатли, лекин мен шу қадар кўп саёҳат қилдимки, бутун дунё шаҳарлари менга умидсиз ўхшашлик қила бошлади. Қаерга борсангиз ҳам, америкалик қоплама борга ўхшайди; меҳрибон гилам сотувчиси инглиз тилида гапиради ва Акрондаги его brother ҳақида билишингизга ишонч ҳосил қилади ва сиз бирон бир кўчада Cоcа-Cола белгисини кўрмасангиз ҳам, ҳар доим бурчакда еканлиги ҳисси бор.
  
  
  Шундай қилиб, мен беадабман. Уники ҳам ғазабланди. Бу топшириқ жуда осон бўлиб туюлди ва мен коллеж юлдузлари ўйинига тайёргарлик кўраётган Суперкубок чемпиони каби кўнглимни кўтаришим керак еди. Ўйин ҳар доим профессионаллар учун қизиқарли бўлиши керак, яъни улар буни еътиборсиз қолдирмаслик учун айниқса еҳтиёт бўлишлари керак. Менинг муаммом айнан бир хил емас еди, лекин кейинги бир неча кун яшашим керак бўлган кундалик ҳаётим, умид қиламанки, жозибали қиз билан учрашиш орқали, агар еҳтиёт бўлмасам, мени осонликча дангаса қилиб қўйиши мумкин еди. .
  
  
  Ундан ташқари мен Вилгелминани соғиндим. Ўша пайтда қанча еканлигини билмасдим; тез орада билиб олмоқчи едим.
  
  
  У Волксваген томонидан маҳаллий Хертз агентлигидан ижарага олинган ва турини яхта воситачиси сифатида бошлаган. Пирей менинг биринчи мантиқий бекатим еди ва мен кунни ушбу гавжум порт шаҳрининг бандаргоҳларида адашиш билан ўтказдим. Саёҳат тадбиркорини ўйнаб, у саволлар берди, янги рус лойиҳалари ва асбоб-ускуналарини ўрганишга даъво қилди, бу унинг ўзига ишонган Натаниелни олқишлайди. У билан учрашган ҳеч ким менинг муқовамга шубҳа қилмади; бу Daniel Макки, дунёнинг бир қисмида таътилда, баъзилар денгизчи жаннати деб аташади. Қизиғи шундаки, мен дунёнинг бу қисмида фақат бир marta бўлганман ва бу денгизчилар учун жаннат еди, лекин улар ҳозир тушунадиган маънода емас. Тушунтириш учун, унинг Хема еди
  
  
  ўн беш йил олдин Ақш армиясига қўшилиш жуда қийин бўлар еди. Айтайлик, бу менинг малака оширишимнинг бир қисми еди, АХ ва ҳатто армия ҳам тегишли бўлиб туюлганда баъзи қоидаларни бузиши мумкин. Бу вақт ичида у forma кийган ягона вақт-у Балтимордаги Ҳолабирд фортидаги контрразведка мактабида ўқиган. Бу асосан шоу учун еди, улар бизга биринчи бўлиб ёзишни ўргатишди, чунки agent барча ҳисоботларни тўлдириши керак еди ва у иккинчи лейтенант кордонининг зарарсиз чизиқларини кийиб олган еди. Кейинчалик, мен Ғарбий Германияда лавозимга тайинланганимда, менинг унвонимни билмоқчи бўлган ҳар қандай юқори лавозимларга мен катта еканлигим ҳақида хабар берилди. Ўша пайтда CИC шундай ишлаган ва у оддий кийимда ишлайдиган бир ёки иккита корпорацияни билар еди, агар сўралса, mayor" унвони " ҳам бор еди.
  
  
  Аммо унвоннинг Алекс Зенополис билан қандай учрашганим ва биргаликда ўтказган операциямизга ҳеч қандай алоқаси йўқ еди. Мухтасар қилиб айтганда, бизнинг армиямиз ушбу материални Германияга олиб келган ва қўшинларимиз учун его сотиб олган бир гуруҳ героин сотувчилари томонидан таъқиб қилинмоқда. Сўнгги йилларда Ветнамдаги каби ҳеч нарса йўқ, лекин кейин ҳамма нарса ҳали ҳам жиддий. Бир ҳовуч аскарлар етказиб берувчилар еканлиги аниқланди ва улар Туркиядаги алоқалари бўлган бир нечта юнон денгизчиларидан его олдилар. Айирбошлаш пункти Кикладларнинг енг йирик ороли Naxos еди.
  
  
  Один аскарлар атрофида, ёш сержант, ҳар бир аскар орзу қиладиган қулай ишлардан бирини егаллади; у ВИП перссонларни, юқори лавозимли раҳбарларни ва тинч аҳолини юнон ороллари ва Ливан каби жойларда қуёшли жойларга олиб борадиган кичик двигателли самолётни бошқарган. Мюнхенга бўш қайтиш, Нахосдаги кичик аеродромга чиқиш ва оқ кукун юкини олиш қийин емас еди. Унинг божхона расмийлаштируви йўқ еди ва унинг базасидаги бир нечта механиклар битимда махсус оплар еди; улар гиёҳванд моддаларни олиб кетишди ва кичик вақтли дилерлар учун еголарни олиб кетишди.
  
  
  Мен саралашда қатнашмадим; бу асосан CИC аъзоларининг иши еди, аммо юнон ҳарбийлари иштирок етгани аниқ бўлгач, бу ҳарбий полиция учун бироз зерикарли бўлди. Тўлиқ айтганда, бу ҳам CИCНИНГ иши емас; Россия корпусининг жойлашуви армия учун ҳар қандай яширин таҳдидни тўхтатишдир, аммо бу жуда кенг талқин қилинади. Қандай бўлмасин, мени мамлакат бўйлаб гиёҳванд моддалар контрабандачиларини кузатиб бориш ва жалб қилинган назоратчиларнинг бирортасида ҳеч ким бу ҳақда катта шов-шув кўтармаслигини таъминлаш учун олиб келишди. Ёки бу ҳақда ешитган, агар ешица.
  
  
  Бу қотил иш еди; брифингим тугаши биланоқ буни билардим. Ва уни Байрутда Alexa Зенополис кутиб олганида, мен у билан ишлаш учун яхши одам еканлигини кўриш учун унга қарашим керак еди. Алекс буқа еркак еди, мендан бир оз баландроқ, олти фут бир дюйм ва кенглиги мос еди. Ўшанда у ўз мамлакатининг денгиз разведка хизматида хизмат қилар еди, лекин қоронғу фуқаролик костюмида у Хамфри Bogart филми атрофидаги қаҳрамонга ўхшарди: қора сочлар ва мўйловлар, улар сизни нола қилиш учун пастга тушириши ва у ерда осилган ҳолда қолдириши мумкин еди. у сизни қўйиб юборишга қарор қилишдан олдин.
  
  
  "Сиз Картерсиз", деди у шовқинли кафеда учрашганимизда. Jukebox Sinatra ёзувини ижро етаётган еди ва ортиқча овқатланган қўшиқчи ҳаёт рақси мусиқа билан рақобатлашишга ҳаракат қилар еди.
  
  
  У уларники еканлигини тан олди; унинг кунларида улар ҳали ҳам ўз исмларини ишлатишлари мумкин еди.
  
  
  "Жуда оддий."Его инглиз тили яхши еди, лекин у сўзларни беҳуда сарфламади. "Икки халқимиз аеродромда икки америкалик билан учрашади. Сиз ва мен иҳни йўқ қилмоқдамиз."
  
  
  "Amerika самолёти қачон келишини қаердан биламиз?"
  
  
  "Ҳодиса жойининг кўриниши билан ўриндиқлар мавжуд. Биз ўрнатган ечки кабинаси;у касалхонада, бечора."Алекс кулиб, олд тишлари орасидаги катта бўшлиқни кўрсатди. "Кичкина ошқозон муаммоси, егодаги нарса."У кекса одам, лекин у яхшиланади."
  
  
  "Биз қанча кутамиз?"
  
  
  Алекс катта елкаларини қисди. "Улар келгунча. Сиз шошяпсизми?"
  
  
  Биз Нахосга етиб келишимиздан олдин Крит ҳақида гапирмаса ҳам, ҳар доим Киклад оролларида тўхтаб турадиган ески шитирлаган қайиқни олдик. Биз сайёҳ бўлишимиз керак еди ва тушганимиздан кейин биз ҳали бир-биримиз билан гаплашмадик. Мен порт шаҳридаги меҳмонхона бўлиши керак бўлган нарсани текшириб кўрдим ва кейин тоғларда сайр қилишга қарор қилган екссентрик америкаликни ўйнадим, менимча, дунёнинг ҳамма жойида рюкзаклари билан тўлиб-тошган замонавий ҳиппилар учун.
  
  
  Alexa уни гоатҳерднинг учиш-қўниш йўлагига қараган уйида топди. Яхшиямки, у ескирган, лекин фойдали ўйин карталари бир тўплами бор еди, ва негадир биз керак еди қурол билан бирга РCД катта таъминотини суякка муваффақ бўлди. Икки кундан ортиқ давом етган кутиш ёмон емас еди, лекин агар биз пиноклни ҳақиқий пул учун ўйнаётган бўлсак, мен ҳали ҳам Алексей Зенополисга улар билан ferret сифатида топган деярли ҳамма нарсамдан қарздор бўлардим.
  
  
  Аеродром бизнинг остимиздаги узун, тор водийда еди; у иккинчи Жаҳон уруши пайтида немислар томонидан қурилган еди.
  
  
  уруш пайтида у қўй ва ечкиларни боқиш орқали озми-кўпми хизматга яроқли ҳолатда сақланган. Енг охирида тик томчи бор еди; охирида катта табиий ғор бор еди, унинг киришини биз аниқ кўришимиз мумкин еди.
  
  
  "Денгизчилар у ерга киришади", деб тушунтирди Алексей. "Бизнинг халқимиз, қирғоқларимиз ҳимоячилари."У кулбанинг ахлоқсизлик полига тупурди. "Биз юнонларнинг ҳимоя қилиш учун жуда кўп қирғоқлари бор; ҳар қандай харитага қаранг, Ник. Ва бу каби ахлат менинг касбимни булғайди деб ўйлаш... "У яна тупурди.
  
  
  Унинг Алекс idealist еканлигини тушунди. Бу мени безовта қилди; ва шунга қарамай, мен киниклар билан ишлашни афзал кўрардим, чунки улар анча ишончли.
  
  
  Кечалар енг қийин еди, чунки биз брйлевдан фойдалана олмадик. Алекс ва у ҳам кўп гаплашишмади. Баъзан у кўр-кўрона ой остидаги ернинг рангпар ёрқинлигига қойил қолиш учун ташқарига чиқди. Ва у рақамлар учиш-қўниш йўлагининг охирида ҳаракат кўрдим учинчи кечаси еди, алпинистлар Everest чўққисига етиб каби жарлик четига устидан чиқиш.
  
  
  Унинг кулбага қайтиб кетди ва бу ягона Alexa трансляцияси. "Улар бу ерда", деб пичирладим. "Сизнинг буг ъ двигателлари, унинг деярли аниқ."
  
  
  Алекс қўлини силкитиб, қопқоқ остига ўралган. "Яхши, яхши, йигит."У мендан ўн ёш катта еди. "Улар худди биз каби кутишади. Amerika самолёти тонг отгунча кўринмайди. Кечаси бу ерга туша олмайсиз."
  
  
  Мен қасам ичмаган бўлардим, лекин Алекс охирги сўзни айтиши биланоқ ҳорлаяпти деб ўйладим.
  
  
  Мен туннинг қолган қисмида ярим соат ухлаган бўлишим мумкин; биламан, уйғондим ва тонг отгунча кулбани айланиб чиқдим, қуёш бизга порлай бошлашини сабрсизлик билан кутдим. Ой узоқ вақт кетди ва водий туби уни зўрға кўрди.
  
  
  "Биз ҳозир бошлаймиз."Алекснинг жим кулбадаги хотиржам овози шунчалик кучли едики, мен деярли теримдан сакраб чиқдим. "Кундузги ёруғликдан ярим соат олдин."У оёқларида еди, чўнтаклари ўқ-дорилар билан тўлдирилган оғир қора charm курткани тортди. Унинг хўтиклари бор еди .Унинг остида 45 калибрли тўппонча, лекин енг муҳими, у елкасига осилган М-1 милтиғига таянган.
  
  
  Менда ҳам бор еди. Менда Вилгелмина, Luger ҳам бор еди, у уни яқинда Германияда сотиб олган ва қайсидир маънода менинг бир қисмимга айланаётган еди.
  
  
  Биз водийнинг яқин охирида бирга еҳтиёткорлик кўчиб, ғор кириш юқорида тепаликлар томон атрофида айланаётган. Биз охиригача етарлича узоқ турдик, пастда ҳеч ким бизни кўра олмади, ҳатто улар авлиё бўлса ҳам, ва бу соф ҳукм ва Alexa инстинкти бизга қаерда тўхташ кераклигини айтди.
  
  
  "Овоз", деб пичирлади у четига ишора қилиб.
  
  
  Биз баргларга ўхшаган нотекис ер бўйлаб судралиб юрдик ва ниҳоят пастдаги майдонни кўрдик. Биз олтмиш фут баландликда едик ва у кўрганича, пастга тушишнинг иложи йўқ еди.
  
  
  "Қандай қилиб биз...?"у бошлади, лекин Алекс бармоғини лабларига қўйди ва қоронғида тишлари чақнади.
  
  
  Унинг кўплаб чўнтаклари орқали у юпқа нейлон арқонни тортиб олди. Бир учига граната боғланган, қолган иккитасини ёнига ерга қўйган.
  
  
  "Самолёт у ердан келади", деди у биздан тўғридан-тўғри майдон четидаги қора бўшлиққа ишора қилиб. "Ягона йўл. Қачон у ерлар, бу узоқ охиригача иккала йўлларини такси ва ўгириб керак, ҳуҳ? Шундай қилиб, қўнишда... улар кетолмайдилар."
  
  
  У жуда секин жарликнинг тош ноласи бўйлаб ингичка чизиқ чизишни бошлади, граната бириктирилган ип ғор кириш ешиги устида еди. Кейин у тўхтаб, колбаса бармоқларини силкитиб, ақлий ҳисоб-китобларни амалга оширди ва яна бошлади. У нейлонга белги қўйди ва пичоқ билан Егони кесди. "Мутлақо ҳаёлий", деб еълон қилди у ва балиқ овининг қолган қисмини охиридан бир неча метр нарида кичик бутага ёпиштириш учун олди.
  
  
  "Енди нима?"Мен ундан сўрадим. Ҳеч ким бизга бу операцияни ким бошқаришини айтмади, лекин Алекс нима қилаётганини билгандек туюлди ва у ўрганишга тайёр еди.
  
  
  "Пастга тушиш ёмон нарса, лекин мен пастга туша оламан."У қалин қўлқоп кийиб, кестириб, узун арқон билан ўралган ва илмоқни елкасига осиб қўйган. "Енди сиз даланинг узоқ оқимига қайтасиз. Ечкилар яшайдиган кичик йўл сизни пастга олиб боради. Ғорда граната портлаганини ешитганингизда, сиз пастга тушасиз ва самолётдаги ўша йигитларни борадиган жойи йўқлигига ишонтирасиз. Тушунасизми?"
  
  
  Мен шундай ўйладим. У итоаткорлик билан биз келган томонга югурди. Алекс айтган йўлни топиш қийин емас еди, гарчи сохта тонгнинг кулранг нурида наҳга қараш козуни унга ачинтирди. Унинг м-Л озод, cliff четига ва stahl кутиш унинг ешак матбуот.
  
  
  Аввалига бу чивинларнинг доимий ғувиллашига ўхшарди ва у ухлаб қолганини тушуниб, уни уриш васвасасига қарши курашди. Кўзларим очилиб кетди ва у узоқ осмондан кўтарилган тўқ сариқ қуёшнинг бир бўлагига қаради.
  
  
  Ярим дискнинг қорнининг ўртасида қоронғу дог ъ бор еди, у катталиги ўсишда давом етди ва у ётган жойга тўғри йўл олди. У ўз ҳаёти учун қанчалик тез курашаётганини ҳис қилиб, ўзини икки двигателли самолёт кўриниб турган жойда қолишга мажбур қилди ва майдоннинг енг чеккасига қўниш учун йўл олди.
  
  
  Унинг нигоҳи жарликнинг охири бўйлаб Alexa уни тарк етган жойга қараб ҳаракатланди. Самолёт ғилдираклари ўтга тегмагунча Его умуман кўринмасди, лекин кейин у катта фигуранинг кўтарилишини ва узун, ингичка оқ чизиқни ташлаганини кўрди. У ҳаводан учиб ўтди, тезда его учига бириктирилган парчаланадиган оғирлик остига тушди ва ниҳоят ғор очилишига қулаб тушди.
  
  
  Узоқ пауза бор еди, жуда узоқ ва мен ўйлай бошладим. Тўрт сония унчалик кўп емас, лекин бир куни унга инструктор пинни граната атрофида тортиб олишни ва кейин тасодифан менга ташлашни сўради. У его томонидан тоза фош қилинди ва бетон parapet устидан машғулот чуқурига отилди, гўё уники икки ўйин воситачиси еди. Ундан кейин, менинг тирсак бир неча кун давомида зарар - бомбалар оғир, еслайман - лекин нима мени енг бу бутун нарсани бошлади ва bastard ўлдириш учун енг яхши йўл излаб бир калтак giggling ўғли еди безовта. Яхшиямки, у учун ва еҳтимол мен учун его ўша кундан кейин уни бошқа кўрмади.
  
  
  Ғорга кириш даҳшатли кучли портлаш, улкан тутун оқимлари ва яшил майдонга тўкилган қолдиқлар билан портлади. У ҳаракат қилишдан олдин, у Алекс ўзини жарликнинг учидан улоқтираётганини, қояларнинг қирғоқларига урилганини ва тезда ерга тушганини кўрди.
  
  
  У тик йўлдан юриб, тартибсиз буталарга ёпишиб олди ва югураётганда водий тубига урди. Икки моторли Amerika самолёти двигателларнинг шовқини билан мен томон таксида кетаётган еди, лекин ҳозир мен кўринишдан қўрқмадим; уларнинг орқасидаги портлаш иҳ нинг барча еътиборини банд қилиши керак еди.
  
  
  Самолёт секинлашганда, у жарликнинг ноласида кичик ёриққа югурди, бурилиш бошланишини кутди, кейин ташқарига чиқди ва самолётнинг бурнига бир нечта тезкор ўқ узди. У уни, қўрқиб кетган, оқарган юзини олд ойнадан ва кейин шошилинч ҳаракатни кўрди. Учувчи парвоз учун двигателларни айлантириб, ўз белгисини қўйишда давом етар екан, ён ешик очила бошлади.
  
  
  Агар ёрдам бера олсак, самолётга ўқ узмаслик ҳақида буйруқлар бор еди; ахир, бу Ақш ҳукуматининг мулки. Шундай қилиб, у его думини қадам, кейинги кун учун бир еҳтимол безори ололмайдиган. Икки устуннинг тўсатдан портлаши мени оёқларимдан йиқитди, chang юборди ва бир зумда мени кўр қилди. Мен уни яна кўрганимда, самолёт мендан тезда узоқлашди; менинг елкамда М-1 бор еди, у охирги чора сифатида ўқ отишга тайёр еди, Алекс вайрон бўлган ғордан чиқиб, учаётган самолёт йўлига учиб кетди.
  
  
  Ерта нурда у худоларнинг ғазабини жиловлашга уринаётган қадимги жангчи сингари қўлларини кўтарган ҳолда, ҳаммаси қора рангдаги кичик тоғга ўхшарди. Самолёт унга қараб югураётганда, тўқнашув яқинлашаётгандай туюлди, лекин охирги лаҳзада у ён томонга бурилиб, двигателларни ўлдирди ва қўрқитишни тўхтатди. Алекс ғилдираклардан узоқлашиб, йигирув перванеси остига ўтирди.
  
  
  Мен к майдонидан, айниқса юнон ва самолётга югурдим ва қурол Алексдан бир кун олдин ён томонга учиб кетганини кўрдим. У тўхтади, тиз чўкиб, самолёт жарлик охирида ковакларига бўйича тўҳтайди келди ва унинг М-л олди. Еркак бошини ташқарига чиқариб, шеригимга қурол кўрсатди.
  
  
  Бу кичик нишон еди ва самолёт ҳали ҳам кескин бурилишдан кескин тўхташга тебранаётган еди, лекин еҳтиёткорлик билан нишонга олишга вақт йўқ еди. У битта, кейин бошқасини отди. Ешикдаги одам менга қаради ва ҳатто шу масофадан туриб ҳам, Егонинг бўйнидан қон оқаётганида, одамнинг егосини ижро етиш учун тўлиқ рухсат байроғининг ифодасини кўрдим. У қуролни менга қарата бошлади, лекин тўсатдан у anvil каби оғир бўлса керак. Егонинг қўли тушди, қурол Егонинг қўлига тушди ва у аста-секин ешикдан ерга қулаб тушди.
  
  
  Алекс таксига сакраб тушаётганда одамнинг устига қадам қўйди. Баланд бўғиқ қичқириқ, кейин guttural кулги бор еди; бир неча сониядан сўнг, яна бир kishi учиб чиқиб, юзи биринчи бўлиб Тошлоқ ерга тушди. Алекс унинг орқасида ешик олдида туриб, тўққиз фунтлик М-Л ни полиция таёқчаси каби осонгина ушлаб турарди. Кейин у менга имо қилди, лекин мен аллақачон юқорига кўтарилиб, самолётга кетаётган едим.
  
  
  "Яхши тортишиш", деди у. "Сиз учувчини деярли ўлдирдингиз."
  
  
  "Сиз нима демоқчисиз?"Иккаламиз ҳам одамнинг ерда буришаётганини кузатдик; уни отиб ташлаган kishi қимирламади.
  
  
  "Ҳа! Сизнинг гавкингиз Егонинг бўйнидан ўтади ва самолётга урилади, учувчининг қулоғини кесади ва олд Ойнани синдиради. Жуда ёмон."
  
  
  "Ҳа. Бошқа зарар борми?"
  
  
  "Мен ҳеч кимни кўрмадим. Ўйлайманки, иккинчи зарба биринчи навбатда емуни кўкрагига урди. Ҳар ҳолда, бу тўғри ўтмади."
  
  
  "Ёки еҳтимол
  
  
  унинг бутунлай ўтказиб юборилган. "
  
  
  Алекс бошини чайқади. "Йўқ, сиз соғинмадингиз, Ник Картер. Ва мен буни ҳеч қачон унутмайман, биласизми? "У ўтирмоқчи бўлган учувчига қаради. "Бу йигит тирик бўлишини хоҳлайсизми?"
  
  
  "Агар у ёмон жароҳатланмаган бўлса, менимча, биз Егони штаб-квартирада ишлатишимиз мумкин."У егилиб, одамни ушлаб олди. Нен сержантнинг чизиқлари билан армия формасини кийган еди ва у его ишини ўргангандан сўнг его юзини ҳам, ўзини ҳам билар еди. "Regan", деб бақирдим. "Сиз бу ерда очиқ яшашни ёки ўлишни хоҳлайсизми? Бу сизнинг танловингиз."
  
  
  "Чеесус, ҳа!"У боладан каттароқ емаслигини ва портретидан ёшроқ кўринишини еслади. У Алексга қаради ва ажабланиб бош чайқади. "Ақлдан озган!"у минғирлади. "Бу йигит ақлдан озган."
  
  
  Алекс кулиб, ёнида тиз чўкди, милтиқнинг егоси ёш кичик офицернинг юзига тегди. "Агар сиз мени урсангиз, самолётингиз худди уники каби бузилиб кетишини билардим. Ва сиз пастга тушасиз."У қўли билан баландпарвоз имо-ишора қилиб, жарликнинг четига елкасига қаради. "Демак, сиз тирик қоласиз, а? Яхши бола."У Егони орқасига урди, кейин елкасини ушлаб, майда офицерни оёқларига тортди.
  
  
  "Ғор ҳақида нима дейиш мумкин?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Ҳамма ўлган."У милтиғининг думбасини урди. "Ва сиз кетганингиздан сўнг, мен ғорни муҳрлаш учун бошқа гранаталардан фойдаланаман. Чиройли қабр қилинг. Бу қандай? "У ўлик одамни бармоғи билан силкитди.
  
  
  "йўқ. Мен ўзим билан его олганим маъқул. Аммо бу ердан қандай кетмоқчисиз?"
  
  
  "Бу менинг мамлакатимнинг бир қисми, Ник Картер. Менга айтишдан ташвишланишингиз шарт емас, шундай емасми? Енди мен сизга бу болани боғлашга ёрдам бераман, шунда улар сизни парвозда муаммога дуч келмайдилар."
  
  
  Биз Раганни учувчи ўриндиғининг орқасида еҳтиёткорлик билан боғлаб қўйишга қарор қилдик, шунда у уни кузатиши мумкин еди. Бошқа Alexa одамининг танаси орқадан оғирлик каби осилган еди. Киришдан олдин у чўнтагини титкилаб, бир нечта кичкина сумкаларни чиқариб олди.
  
  
  "Иккаласини ҳам олинг; сиз америкаликлар, сизга далил керак. Биз, гиёҳванд моддалар контрабандаси ҳақида ҳеч нарса билмаймиз, шундай емасми?""Яхши саёҳат қилинг, Ник Картер. Агар сиз ўқ отишингиз мумкин бўлган даражада яхши учувчи бўлсангиз, сизда ҳеч қандай муаммо бўлмайди, шундай емасми?"
  
  
  Мен кўрган охирги нарса, его, уни тасодифан елкасига осилган милтиқ билан ғорга қайтариш еди; у яхши кундан кейин уйга келаётган овчига ўхшарди. Уники кўтарилганда у ҳатто тўлқинланишга ҳам бурилмади.
  
  
  
  
  
  
  Олтинчи Боб
  
  
  
  
  
  Греция қирғоқларига тун тушганда, бирдан қоронғи тушади. Уни пляж яқинидаги яхши меҳмонхона топди, мен илгари гаплашган charter кема капитани менга тавсия қилди. У менга тунги клублар атрофида кўрсатишни таклиф қилди, лекин мен имкон қадар меҳрибон бўлиб, рад етдим; у ҳали бошланмаган вазифага мослашаётган еди ва ҳеч қандай дўстона чалғитишни хоҳламади.
  
  
  Хонам тоза ва Озода еди. Соф севги, бунинг учун мен жуда миннатдорман. Бу кун узоқ еди ва у одамнинг кучини сезмасдан тўкиб юборадиган ёрқин қуёш нурига ўрганмаган еди. Мен қиз билан учрашиш учун ерталаб Пиргосга бормоқчи едим ва мен давом етишни жуда хоҳлардим.
  
  
  Мен яқин атрофдаги кичик тавернада тушлик қилдим. Яқин атрофда бир гуруҳ америкаликлар ўтиришарди, оломон ичидаги аёллардан бири менга қараб турарди. У ҳар бир ёруғлик соатида терисини пишириб, печни узоқ вақт ёқиб қўйгандек, қорайган тарзда ёмон кўринмасди. Лекин мен уни еътиборсиз, круиз даромадлар ўрганиш нажот учун, мен Афинада сайёҳлик офисида олди қайси.
  
  
  Аёл еътиборсиз қолмайди. Кўзимнинг бурчагидан мен унинг ўрнидан туриб, аёллар ҳозир киядиган баланд пошнали ёғоч тиқинларга кириб кетганини кўрдим. У столда мендан қаршисида тўхтади, тикилиб ва қовоғини солиб, унинг баъзи ғалати намуна гўё у ўрмонда дуч едим.
  
  
  "Сизга ёрдам бера оламанми?"Мен мулойимлик билан сўрадим. У ўрнидан турмади.
  
  
  У қуёшга ботган жигарранг сочларини силкитди. У менга айбловчи бармоғини кўрсатди. "Galveston. Уч, тўрт йил олдин. Сиз Сю-Елленнинг дўсти едингиз, шундай емасми?"
  
  
  У буни кўрсатмасликка ҳаракат қилиб, музлаб қолди. "Сиз бошқа бировни ўйлаётганингиздан қўрқаман."
  
  
  Унинг қошлари чуқурлашди. "Қасам ичаман, биз ҳеч қачон бир юзимизни унутмайман. Ва гўёки сизникига ўхшамайди."У мени қадрлашини кўрсатиш учун тез табассум. "Boring, ҳозир. Номи... Тахаллусми? Ҳа. Бу менга бир дақиқа вақт bering; мен охиргисини ўйлайман."
  
  
  "Кечирасиз, менинг исмим Daniel Макки."
  
  
  У тушунишда бош ирғади. "Уҳ-ҳуҳ. Ва унинг исми Жеки Онассис. Сизга нима бўлди? Сиз бу ерда хотинингиз биланми ёки бошқа нарсами?"
  
  
  "Йўқ, лекин..."
  
  
  "Қизиқарли, биз бугун Суе-Ellen билан едик. Ее яхта?"У гапирганда, сиз аёлнинг аксентини кўрасиз
  
  
  бу кўпроқ Жанубий олиш ётипти. Мен ҳайрон бўлмадим; фақат Сю Ellen ҳақида ўйлаш оғзимга маккажўхори tortilla қўйиш учун етарли еди.
  
  
  "Мен ҳақиқатан ҳам қилмайман ..."
  
  
  У мени ешитмагандек давом етди. "Биласизми, ўша вақтдан кейин у ниҳоят ажрашди, лекин менимча, сиз буни биласиз, чунки сиз ва Сю-Ellen жуда яқин дўст едингиз. Албатта, яна турмушга чиқди, лекин унинг ески юнон ери шу кунларда у билан кўп вақт ўтказмайди. Ўйлайманки, Сю-Ellen сизнинг бу қисмларда еканлигингизни ешитишдан жуда хурсанд бўлади."
  
  
  Мен бошқа одамлар енди менга қараб, деб кескин хабардор еди, емас, балки фақат сергап аёл гуруҳининг қолган, балки бир неча яқин жадваллар одамлар. Унинг ўрнидан турди. "Ишонинг, хоним, унинг исми Daniel Макки."У ҳамёнидан картани чиқариб олди. "Аслида мен яхта брокериман. Еҳтимол, сизнинг дўстингиз Суе-Ellen мен билан гаплашишдан манфаатдор бўлар еди. Сизнинг қайиқингиз қаерда?"
  
  
  У оқ картага нафрат билан қаради. Кейин у менинг юзимга қаради, кўзлари унчалик еътибор бермади. Ниҳоят, у бошини чайқаб, орқага қадам ташлади. "Мен бу сиз еканлигингизга қасам ичишим мумкин еди, Ник кимдир. Фақат Сю-Ellen битта қайиқ сотувчиси билан учрашмайди. Ҳатто дам олиш кунлари ҳам."
  
  
  Мен чалкашиб кетдим ва ниҳоят визиткани ҳамёнимга қайтардим.
  
  
  Аёл менга бармоғини силкитди. "Аммо, еҳтимол сиз ҳақиқатан ҳам айтганингиздек емассиз? Унинг, никни есланг, у ҳеч кимга вақт бермай, айёр еди. Yacht broker; Суе-Ellen у кейинчалик бу ерда бўлиши мумкин деди. Шунда биз аниқ билиб оламиз, а? "У столга қайтиб кетди.
  
  
  У тезда кетишни хоҳлади, лекин компаниядаги бошқа еркаклар ва аёлларнинг қарашларига еътибор бермай, ўзини овқатни тугатишга мажбур қилди. Бу гуллаб-яшнаётган екипаж еди, асосан уларнинг ўттиз ва қирқинчи йилларида, мен уларни ҳукм қилганимдек, уларнинг атрофида, бу дунёнинг деярли ҳар қандай сайёҳлик жойида пайдо бўлади. Йиллар давомида Суе-Ellen каби kishi билан тасодифий дўст бўлади қилганлар атрофида, ёки унинг фамилияси бу кун барибир, ва ишонч ҳосил барча иҳ дўстлар буни биламан қилиш.
  
  
  Аммо бу оқшом сиз Сю-Ellen ёки унинг дўстлари ҳақида ўйлай олмадингиз, шунинг учун у тавернадан чиқиши биланоқ уни бошингизга ташладингиз ва кейин жилмайиб, Amerika партиясидаги аёлга бош ирғадингиз. У тунги тоза ҳавога чиқаётганда унинг баҳолаётган кўзларини орқа томонида ҳис қиларди.
  
  
  Бу салқин еди, барқарор шабада сувдан есиб турарди. Катта круиз кемаси портга лангар ташлаган, барча чироқлар ёқилган ва ҳатто шу масофада у рок гуруҳининг овозини ешитган. Ақлдан озган, деб ўйладим. Одамлар бутун дунёдан Грецияни кўриш учун келишади ва Amerika мусиқасини тинглаш учун ўз кемаларида қолишади.
  
  
  Унинг карапаси секин, бепарво еди, лекин ичкарида нимадир жиринглади. Суе-Ellen иши мени безовта, мен уларни мимед ва мен ўзимни қоронғи кўчаларини назорат топилди. Доcкнинг ўзи яхши ёритилган еди ва ҳатто туннинг шу вақтида ҳам уни қулай ҳис қилиш учун етарли фаоллик мавжуд еди. Ҳали ҳам у Гюгонинг борлигини қадрлади, енди билагидаги қинига маҳкам ўрнашди. Яқин атрофда унинг кимлигини ва айниқса менинг исмимни биладиган одам борлиги, мен ҳисларимни жуда яхши билган майдонга мослаштириш учун керак бўлган нарса еди.
  
  
  Меҳмонхонага қайтиб келганимда, бизга бирон бир жон яқинлашмаган еди ва мен сокин кичкина майдон атрофида сўнгги бемалол қараш учун ешик олдида турганимда, у заррача шубҳали ҳаракатни сезмайди. Ниҳоят, у елка қисиб, ичкарига кирди ва кенг зинапоядан битта парвозга ўз хонасига чиқди.
  
  
  Ешикни очганимда улар мени кутишди ва улар жуда яхши едилар. Ҳеч қандай таҳдид йўқ, деярли сўз йўқ; уларнинг атрофларидан бири ешикни тақиллатди, иккинчиси хона бўйлаб муқаддас нурни ёқди. Иккала еркак ҳам оғир қурилган, оддий қуюқ костюмлар кийган ва улар кийган автоматика кичик, аммо ўлик еди.
  
  
  Мен деразага енг яқин каравотда юкларим очиқ еканлигини пайқаб, атрофдагиларнинг гапиришини кутдим. Уники Stahl очиш емас еди, ва мен кўриш мумкин, нима, менинг икки меҳмон уларнинг мен сўради жуда еҳтиёт еди. Жуда тоза.
  
  
  "Жаноб Daniel Макки?"Мендан енг узоқда бўлган одам гапирди; у бошқасидан бир оз баландроқ еди, қора сочлари калта кесилган, аммо ажойиб мўйлови билан.
  
  
  "Ҳа", деб жавоб берди Ривнен, улар менинг ҳақиқий исмимни ишлатмаганларидан бироз енгил тортди.
  
  
  "Сиз ерта қайтдингиз."
  
  
  Мен қасам ичишим мумкин еди одам жилмайиб қўйди, лекин бу мўйлов билан ишонч ҳосил қилиш қийин еди.
  
  
  "Шубҳасиз", дедим.
  
  
  У орқа чўнтагидан текис, ескирган ҳамённи тортиб олди ва очди. Ёмон тирналган ва сарғайган пластмасса остида лойқа расм ва расмий кўринишдаги картани кўрдим, кейин у яна ҳаммасини қўйиб юборди.
  
  
  "Сиз бизнес алоқаларини қидиряпсизми, Жаноб Макки?"одам сўради. Его шериги каравотнинг етагида ўтирган ёғоч шкаф олдида турибди.
  
  
  тўшак, бизга бир оғиз сўз айтмади ёки қимирламади.
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам емас."
  
  
  "Сиз... яхта брокери". Бу савол емас еди.
  
  
  "Аслида."
  
  
  "Грецияда қайиқ сотиб олишни ёки сотишни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Йўқ", дедим еҳтиёткорлик билан. "Мен фақат атрофга қарайман. Кичик бизнес билан биргаликда дам олишга ўхшаш нарса."
  
  
  "Сиз бизнинг сув саноатимизга катта қизиқиш билдирасизми?"
  
  
  "Албатта. Бу қизиқ емасми?"
  
  
  Еркак оғзи кенг кулди; бир лаҳзага унинг его олд тишлари орасидаги бўшлиқни кўргач, унга Alexa Зенополис кучли еслатилди. Аммо Алекс, унинг сўзларига кўра, олти дюйм баландроқ еди ...
  
  
  "Сиз бу мамлакатда узоқ вақт бўласизми?"еркак кулиб давом етди.
  
  
  "Билмайман. Яна бир неча кун, еҳтимол менда кўп режалаштириш йўқ."
  
  
  "Ҳа, албатта. Биз томондан - дам олиш томони... меҳмонлар учун". У сўнгги бир неча сўз айтганидек Его қора кўзлари бўронли ўгирилиб, ва унинг уруш у ҳали ҳам менинг ўртасида қаратилган бўлиб қурол тикилди.
  
  
  "Сиз аниқ нима қиляпсиз?"Мен талаб қилишдан кўра кўпроқ асабийлашишга ҳаракат қилдим.
  
  
  У қурол билан қўлини силкиди, лекин у менга его қатнашди учун ҳаракат заррача фикр бермади; его шериги иҳ унинг яшириш учун камида бир чандиқ қўшиб ҳолда уни қабул бўлиши мумкин, ҳеч қандай йўл йўқ еди, деб ундан етарлича узоқда жойлашганки. Бундан ташқари, бунинг учун ҳеч қандай сабаб йўқ еди. Унчалик узоқ емас.
  
  
  Мўйловли одам елка қисди. "Сиз ҳақингизда кўпроқ билиш учун Жаноб Макки. Ҳар қандай чет еллик, мени кечиринг, америкалик, бу мамлакатга келиб, сўроқ қилишни бошлаганда, бу естественно учун менинг ҳукуматимнинг қизиқишини уйғотади."
  
  
  "Сиз буни фақат сўраш орқали билиб олишингиз мумкин", деди у.
  
  
  "Ҳа, бу мумкин. Лекин менинг томоним ... McKee, биз жуда хавфли ҳолатда еканлигини, бизга душманлик ҳар томондан кучлар билан ўралган. Шундай қилиб, биз ҳаммадан шубҳаланишимиз керак ва менга ишонинг , жаноб, биз сиздан кўра кўпроқ афсусланамиз. Шундай қилиб, биз билишимиз керак бўлган нарсаларни билиш учун енг тўғридан-тўғри, ҳатто қўпол воситалардан фойдаланамиз. Тушундингизми? "
  
  
  "Албатта," мен нордон деди. "Ва менимча, сиз аллақачон машҳурсиз, шундай емасми?"
  
  
  "Хўш... балки."Ўзининг яхши имонини кўрсатиш учун у тўппончани камарига тиқди. "Фақат битта нарса бор."
  
  
  "Оҳ?"у, шеригининг егоси ҳали ҳам қуролини ушлаб турганини пайқади, гарчи у менга ишора қилмаса ҳам.
  
  
  "Агар қарши бўлмасангиз..."У хайрихоҳлик намойиши билан қўлларини кенг ёйиб, каравот атрофида мен томон ҳаракатланди. "Бир оз қидирувми? Сизнинг одамингизми?"
  
  
  Масиҳ! Менга керак бўлган нарса шу еди, Уго чап билагимга ўралган еди. Уники, у бир қадам орқага қайтди. "Бу нима учун кераклигини тушунмаяпман", деди у унга енгил ғазабланган америкалик сайёҳга иложи борича тақлид қилиб. "Худо билади, мен уни қайиқ билан мамлакатингиздан олиб чиқмайман!"
  
  
  "Албатта йўқ. Шунга қарамай."У ҳали ҳам менга келаётган еди. "Бу ҳаммамизни қониқтиради, шундай емасми?"
  
  
  "Нима учун тушунмаяпман ...?"
  
  
  Менинг шеригим яна қуролни кўтариб, Егони мен томон йўналтирди.
  
  
  "Илтимос, Жаноб Макки", деди мўйловли дўкондор. "Биз туриб олишни хоҳламаймиз."
  
  
  У каравотнинг оёғи атрофида юриб, тинчлантирувчи имо-ишора билан қўлларини чўзди ва каркидон каби дўстона кўринарди.
  
  
  Мен чидай олмадим. "Чизиқда қолинг!"
  
  
  Мўйловли одам тўхтади, лекин у зарар кўрмаганга ўхшайди.
  
  
  "Сиз полиция ёки шунга ўхшаш нарса деб айтасиз. Сиз менга кўрсатган картани диққат билан кўриб чиқсам бўладими?"
  
  
  Бу уни тўхтатди. У шеригига тезда қаради ва мен томон бошлади. Его хатоси. У ўнг томонга ярим қадам ташлади ва ўз нафсини ўзи ва қуролни ушлаб турган одам орасига қўйди. Улар орқали кимдир нима бўлаётганини тушунмасдан олдин, уни мўйловли одамнинг билагидан ушлаб, его бурди ва кўкрагига тортди. Бу қийин ва оғир еди, лекин мен унинг егосини сустлаштирдим.
  
  
  "Жаноб McKee..."у нафас олди.
  
  
  У буни ешитганидан хурсанд еди; нима бўлишидан қатъи назар, у унинг ҳақиқий исми кимлигини билмаслиги аниқ.
  
  
  "Ҳамён", ему унинг қулоғига қичқирди.
  
  
  У кестириб чўнтагида пайпаслади. У ўз нафсини ушлаб туришга шунчалик қатъий едики, у бошқа одам нима қилаётганини сезмади. Аввалига емас. Кейин мен уни хотиржамлик билан қуролининг орқасига сустуруcу қўйганини кўрдим. У муносабат билдиришдан олдин, у еҳтиёткорлик билан нишонга олди ва уни ушлаб турган одамнинг катта кўкрагига иккита ўқ узди. Менинг биринчи реакциям, биримиз гавкинг танамдан ўтиб, мени урмаганидан халос бўлди, деб айтишдан уяламан.
  
  
  Унинг мўйлови чўкди ва Аленканинг егоси бирдан менинг қўлимда икки баравар кўпайди. Мен ему қулашига йўл қўйдим; енди у менга қалқон сифатида мос келмаслиги аниқ еди.
  
  
  Бошқа бир kishi ревматизмда менга қўл силкитди. "Мен оламан. Сиз хавотир олмайсиз... McKee."
  
  
  Унинг менга жилмайиши менга ёқмади, айниқса у резина лаблар билан ўралган металл тишларини кўрганида.
  
  
  "Нима жаҳаннам", дедим мен бизнес саёҳатчиси сифатидаги ролимга қайтишга ҳаракат қилдим. У мени отиб ташламаслиги аниқ еди.
  
  
  "Баъзида кулгили нарсалар содир бўлади, Жаноб Макки", деди у оёқларимдаги жонсиз танага суяниб. Мўйловнинг кўкрагидаги тоза тешиклардан қон оқаётган еди, лекин ҳаммаси унинг қора кўйлаги матосидан намланган еди.
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ", дедим, агар касаллик пайтида Ҳугога муҳтож бўлсам, чап қўлимни бироз узатиб. Ўшанда Вилгелмина уни шунчалик хоҳладики, уни татиб кўриши мумкин еди. "Сиз нима қилмоқчисиз, тикувчи?"
  
  
  Қароқчи илонникидек ўлик кичкина кўзларини юқорига қаради. "сиз билмоқчимисиз, Жаноб Макки?"
  
  
  Мен унга ҳеч нарса демадим.
  
  
  У ўлган одамни оёқларига кўтариб, қалин танасини пастга егиб, мўйловли одамни елкасига осди. "Ёнғин қочиши бор", деб еълон қилди у, гўё буни билмагандек ва пастдаги кичик майдонга қараган дераза олдига борди. Бир лаҳзалик паузадан сўнг у дераза токчасидан ўтиб, темир панжара устига чиқди. Унинг елкасидаги жасад кўтарилган дераза ойнасига оғриқ билан урилди, аммо мўйловли одам еътироз билдира олмади.
  
  
  Bandit его burden ташқарида бўлганидан кейин бир сония тўхтаб қолди ва у менга қараганида, унинг табассуми деярли дўстона еди.
  
  
  "Биз сизни яна кўрамиз, Еҳ, Жаноб Макки?"У мўйловли одамнинг жасадини думғаза устига силаб қўйди. "Кейинги сафар аҳмоқона хатоларга йўл қўймаймиз, а?"
  
  
  
  
  
  
  Еттинчи боб.
  
  
  
  
  
  У дераза олдига борди ва бандитнинг маймун каби ўт ўчириш жойига кўтарилишини томоша қилди, афтидан у кўтараётган юкни унутди. Агар менда Вилгелмина бўлса еди... Лекин йўқ, у ўзига айтди, нима фойда? Бу ерда қилишни хоҳлаган охирги нарса ўзимга еътибор қаратиш еди. Айниқса, расмийларнинг еътибори.
  
  
  Ва, албатта, уники, мен хонамни тинтув қилган икки пранкстернинг ҳукумат билан ҳеч қандай алоқаси йўқлигини билардим; ўз мамлакатида ишлайдиган қонуний агентлар муаммога дуч келганда шерикларини отишмайди.
  
  
  У юкларини ва хонанинг қолган қисмини, шу жумладан ибтидоий ҳаммомни текширди. Ҳеч нарса етишмаётгандай туюлди ва менда айбловчи нарса йўқлиги сабабли, мен бу ҳақда жуда кўп ташвишланмоқчи емас едим. Бундан ташқари, мен бу жуфтлик ким еканлиги ва нима учун улар бу ерда еканлиги ҳақида ҳайрон бўлишим керак еди. Мўйловли одам менга кўрсатган картани яхшилаб кўриб чиқмоқчи едим, лекин жуда кеч еди. Ва бу, еҳтимол, ҳеч қандай фарқ қилмади. Кимдир, қандайдир ташкилот, яхта воситачиси Daniel Маккига қизиқди ва бу уни ташвишга солиши учун етарли еди. У вилгелминани ечиниб, ётаётганда ҳар қачонгидан ҳам соғинди.
  
  
  Учрашув ертаси куни режалаштирилган еди ва у ерта тонгда Пелопоннес орқали уч соатлик осон юриш учун турди. Улкан тог ъ ярим оролининг барчаси яшил ва оқ рангда, ям-яшил тог ъ ёнбағирлари ва бўр қоялари билан; йўл яхши еди ва у менинг қолиш ва ҳалол сайёҳ бўлишга вақтим бўлишини хоҳларди. Аммо мен жуда сабрсиз едим, манзилимга етиб боришни жуда хоҳлардим; кеча хонамда содир бўлган воқеалар хотираси қўйиб юбормади ва мен Kristina билан алоқа қилиш қандайдир лаънатланганлигини ҳис қилдим. Шунда биз, улар айтганидек, меҳмон шоусини олишимиз мумкин еди.
  
  
  Пйргос-ажойиб табиий портга ега шафқациз шаҳар. Бошқа ҳеч нарса қилишдан олдин, мен бир ёки икки ҳафта давомида елканли қайиқни ижарага оладиган жой топгунимча, доcкларни айланиб чиқдим. Елгон Хефрат бу жойнинг хушмуомала егаси, қабр тоши тишлари бўлган кичкина одам еди, у кўзни қамаштирадиган табассум билан ёниб турарди.
  
  
  Биз дарҳол келишувга келмадик; мен ҳали ҳам хотиржам ҳаракат қилишим керак еди, лекин мен керакли нарсани қисқа вақт ичида олишимга амин едим. Елгон мени олиб кетмоқчи бўлганимда мен учун денгизга яроқли кема бўлишига ишонтирди. Бу енг муҳим саволлардан бири еди.
  
  
  Пирейдаги меҳмонхонадан унчалик фарқ қилмайдиган яна бир меҳмонхона, фақат нен битта катта нотекис тўшакка ега еди ва ҳаммом коридорда жойлашган еди. Хўш, унга фақат бир кеча қолди, еҳтимол у кеча емас.
  
  
  Куннинг охири еди ва у ниҳоят Закинтос тавернасига келганида иложи борича гастрол жадвалига амал қилган еди. Бу портнинг ажойиб манзараси ва қирғоқдан бир неча мил узоқликда жойлашган катта тог ъ ороли бўлган катта очиқ осмон остидаги муассаса еди. У уни терастадаги металл стол устига олди, калтакланган яхта қопқоғини ечиб, ёнимдаги ўриндиққа қўйди. Кейинчалик, Қуёш ион денгизига суяниб, Италиянинг етикига тушиб, у ерда бир неча кун ичида кетиши керак еди. Мен Кристинани иложи борича сабр-тоқат билан кутдим, у мени узоқ кутмайди деб умид қилдим. Бу миссиянинг тафсилотлари ҳақида мендан кўра кўпроқ билмаган ғалати қиз билан муомала қилиш ноқулай еди.
  
  
  У, айниқса, кеча олдин менинг меҳмонхона хонасида икки тарозига билан арафасида еди.
  
  
  Таверна атрофида у тунда портда сув ҳаракати ҳаракатланаётганини кўрди. У гавжум емас еди, лекин ҳар хил турдаги қайиқлар доимо келиб-кетарди. Қора корпусли кичкина қайиқ пайдо бўлиб, қизни сув чанғисига тортди. Улар қирғоққа боғланган бир қатор Балиқчи қайиқларига яқинлашдилар. Қиз бир қўлини бошидан юқорига кўтарди, қора сочлари орқасидан учиб кетди ва сочилган юзи ҳаяжон ифодасини кийди. Қайиқда ҳайдовчи ҳам, уни орқа томондан кузатиб турган бошқа одам ҳам унга таскин бериб жилмайишди. Таглиги балиқчилар баъзи уларнинг ишдан қаради; бронза bikini-қопланган танаси уларнинг ўтган чақнади сифатида баъзи автоматик ҳайрат туриб, ва ески раҳмат бор еди.
  
  
  Кейин кулранг сочли, таъсирчан олтин нишонлари билан қалпоқ кийган одам ғазаб билан ишора қилиб, қирғоқ томон югурди. Қайиқ рулида ўтирган одам аввалига уни пайқамади, лекин қандайдир инстинкт Егони қаерга кетаётганига еътибор беришга мажбур қилди; у портнинг охирига яқинлашаётганини кўрган бир вақтнинг ўзида секинлашиб, кескин бурилди.
  
  
  "Лаънатланган аҳмоқлар", деб ғўлдиради у ўзига. Қандай бўлмасин, улар портда сув чанғисига бориш учун кўпроқ билишлари керак.
  
  
  Қиз тортиш чизиғини қисқартирмоқчи еди; у қувноқ трионинг нима қилаётганини аниқ биладиган ягона аъзоси бўлиб туюлди ва қайиқнинг тезлиги ва йўналиши ўзгарганига қарамай, у вазиятни назорат қилгандай туюлди.
  
  
  Ва кейин, негадир мен тушунмаяпман, у шунчаки йиқилди. У автоматик равишда чанғиларини кўтариб, тортиш чизиғини қўйиб юбориб, сувга тушди. Қарсаклар тўхтади, лекин докчи қайиқдаги одамларга муштларини силкитишда давом етди. Бу деярли тўхтади, его двигатели қичқирди, секин доира ясади ва қизга яқинлашди.
  
  
  У чанғиларига ёпишиб, муз устига енгил қадам ташлади, лекин қайиқ яқинлашганда унинг овози ғазабдан кўтарилди. Мен у ҳақида бир оз юнон тилини билардим, лекин унинг айтганларини фақат битта standart матнли файлда топиб бўлмаслигига амин едим. У жет ски-ни математика ва афт томон итариб юборди; у юзига ҳайрон бўлиб қаради. Аммо у бортида унга ёрдам бериш учун қўлини узатганда, у елка қисди, ўгирилди ва қирғоқни қоплаган қўпол ёғоч зинапоялар томон сузди.
  
  
  Ҳайдовчи унинг орқасида еҳтиёткорлик билан маневр қилди, иккаласи ҳам очиқчасига ёлворишди. У иҳ еътиборсиз, унинг юзи, унинг мутакаббир нафрат акс. У зинапояга етиб бориб, сувни бошлаганида, орқа тарафдаги одам яна унга етиб борди; у Егонинг қўлини силкитиб, оқаётган сочларидаги сувни тўкиб ташлади, шунда у бутунлай сочилиб кетди, кейин яна бир неча қадам юқорига кўтарилгунча кўтарилди. Шу пайт у ўгирилиб нимадир деди ва уни взвод ичидаги енг қобилияциз калхатга буйруқ берган сержант каби кесиб ташлади. Иккала еркак ҳам крестфаллен, кейин хиралашган кўринарди; улар орасида қизга кийим-кечак ва катта сомон сумкасини беришди. Улар Наҳда бўлганларида, у хайрлашиш учун бир қарашда юз ўгирди ва тезда қирғоқнинг тепасига чиқди.
  
  
  Тавернадаги бошқа ҳомийларнинг аксарияти сингари, у ҳам қиз йиқилиб тушганидан кейин яхшироқ қараш учун стул орқасидан турди. Мен уни сақлаган жойдан, мен бўлаётган ҳамма нарсани яхши кўриб чиқдим ва у кенг тош қирғоқнинг тепасига етиб борганида у ёнида турарди. У бир лаҳза тўхтаб қолди, атайлаб орқага қараб емас,, унинг икки бепарво ҳот род ескорт уларнинг йўқолган его қидириб порт бўйлаб қайтиб, уларнинг йўлини қилиб, у ташқи ўрнатиш двигатели тўсатдан бўкиришини ешитдим қадар. Кейин у сомон сумкасини оёқларига олиб келди, қўлларини кўтарди ва Terri мато кўйлагини бошига ташлади ва шведлар сонларидан жанубда бўлгунча Ривненскаяни керак бўлганда бурди. У силлиқ, нам сочларини кўйлагининг ёқаси остидан чиқариб, сумкасига узатди ва даҳшатли кўзойнакни тортиб олди. У ну кийганидан кейингина у бизга қаради, у ерда нахга қараб турган еди.
  
  
  Унинг бизга бўлган муносабатида сохта камтарлик ёки такаббурлик йўқ еди; у фақат заиф жилмайиб, елкаларини қисди ва сумкасини олди. У миммо ме-дан ўтиб, шунчалик яқин едики, мен терисини мунчоқ билан қоплаган шўр сув ва қуёш лосонининг аралашмасини ҳидлай олдим, у бир сония иккиланиб турди, кейин йўлда давом етди, тўғридан-тўғри Тавернага.
  
  
  Унинг ўзи уни томоша қилар еди - агар у бўлмаганида, еҳтимол унинг қопқоғини бузган бўлар еди, чунки ҳамма унга қараб турарди - у тош терастага бир неча кенг, саёз қадам ташлаб, ҳимоя қилиш учун соябонсиз стулни олди.ўзини қуёшдан. У ўтиришдан олдин официант бор еди ва у буюртмани олиб келиш учун тавернанинг маъюс ички қисмига қайтиб келганида, у аста-секин столига қайтди. Мен у кейинги жадвални танламаганидан маълум миқдордаги мураккаб пушаймонликни ҳис қилдим, аммо ақл-идрок менга пайдо бўлган оммавий ахборот воситаларининг хабарларини рад етди
  
  
  * Мен бу ерга фақат маҳаллий сув маъбудасига қойил қолиш учун келмаганман.
  
  
  У бир кружка маҳаллий шароб ичди, уни татиб кўрган узумни қаттиқ сиқиб қўйди ва узога ёпишиб олишга қарор қилди; ҳеч бўлмаганда рангпар, сутли модда уни ютишдан олдин ўз огоҳлантириш сигналларини юборди. Биз бу ҳақда кўп ўйламасдан бир-биримизга қарашимиз учун ўтирган едик ва бир мунча вақт ўтгач, у менинг томонимга қарамаслиги аён бўлди. ОК, мен буни қабул қила оламан; ҳозирги пайтда бу жойнинг ягона меҳмонлари бир нечта сайёҳлик жуфтликлари ва бир нечта маҳаллий аҳоли, ишбилармонлар, иҳ қаттиқ кийим-кечак, нам, один томонидан ҳукм қилинган, улар атрофида қиз қизиқмаган ёки ундан кейин унга яқинлашишга журъат етган бўлар еди ишлаш & нб лаҳзалар аввал.
  
  
  Унинг узун, яланг оёқларидан бири унинг атрофида сабрсизлик билан тебранди. Ҳар бир неча сонияда у ҳўл сочларини пуфлаб, қуёшда қуритди; у ўтирган жойдан мен қора Бахмалдаги мис рангларини кўрдим ва ҳар сафар қўлларини кўтарганида, кўкраклари chemise-нинг қаттиқ матосидан кескин ажралиб турарди. Мен юз ўгирдим; менга керак бўлган охирги нарса бу каби чалғитиш еди. Бундан ташқари, у ўзини айтди, у, еҳтимол, қўллаб-қувватлаш излаб юқори синф ҳафта охири қўнғироқ қиз еди. У тавернанинг қолган қисмини синчковлик билан ўрганиб чиқди ва бу потенциал мижозлар учун енг яхши танлов еканлигига бепарволик билан қарор қилди.
  
  
  У соатига, кейин денгиз устидан тез тушаётган қуёшга қаради. Улар ҳар икки кеч олиш еди, менинг алоқа кўрсатиш қачон ва мен ҳайрон.
  
  
  У оёққа тураётган еди, лабларидан тилла учли сигарет осилиб турарди. У бир зум ўтирди, худди бирор нарсани хоҳлагандек қирғоқ атрофига қаради, кейин ўгирилиб, ҳали ялангоёқ тавернанинг хира ички қисмига юрди. У менинг столим ёнидан ўтаётганда, у менга қарамасдан, ноаниқ жилмайиб қўйди.
  
  
  Мен кўзойнакларимни созлаш учун қўлимни кўтардим ва яқин атрофда айланиб юрган официант менинг буюртмамни олди; бир лаҳзадан кейин олдимда яна бир узо бор еди. У ерта ўсмирлик ёш йигит еди, ва у стулга шароб пастга белгиланган бўлиб, у қизнинг столга қаради, кейин tavern орқа, у Гроучо Marks тақлид гўё унинг қошлари ғазаб кўтарди. У нима қилаётганини тушунмасдан олдин, у қиз ичаётган кружка шаробини ҳам қўйди ва у норозилик билдирмасдан шошилди.
  
  
  У егоистиcаллй тарк кейин деярли дарҳол қайтиб, мендан бўйлаб жойини олиб. Бир сўз айтишдан олдин, у бир қултум шароб олиб, миннатдорчилик билан хўрсинди ва стулга суянди. Шундан кейингина у менга қаради.
  
  
  "Сизда машинангиз борми?"у сўради. Наҳнинг аксенти таъкидланди, лекин у инглиз тилини яхши биларди.
  
  
  "Менда биттаси бор", деб рози бўлдим. Волксваген бизнинг стулнинг тўлиқ кўринишида яқин жойда тўхтаб турарди.
  
  
  "Мен бу сизники деб ўйладим", деди у қуруқ ҳолда. "Rolling рақамлари ва сиз америкалик еканлигингиз."
  
  
  "Бу жуда кўп нарсани кўрсатадими?"
  
  
  У бефарқлик намойиши билан елкаларини қисди. "Еҳ, бле тан ўрганиш."У яқин атрофдаги бошқа столларга қаради. "Улар, нима, у ерда, улар Англияда."У бир оз бош ирғади, бир сояли столда вермут ичиб бир ўрта ёшлардаги ер-хотин кўрсатиб. "У нафақага чиқди ва ўзини вискига бағишлади; бу ёқут таёқчаларга қаранг! Ва машқ қиладиган ҳар қандай аёл шундай кўринади, юзи болта каби ва бу ажойиб твид костюмида бу ерда Пиргос қуёш нурида! Тасаввур қила оласизми, улар келган... "У умидсизлик билан қўлини ҳавода силкитди. "Argentina?"
  
  
  Мен табассум қилишим керак еди. "Еҳтимол емас."
  
  
  У тирсакларини стулга қўйди ва егилиб, менга табассумининг тўлиқ кучини берди, гўё у бутунлай мафтункор нарсани кашф етгандек. "Демак, сизда машинангиз борми?"У Волксвагенга қаради.
  
  
  "ҳа. Бу меники."
  
  
  "Еҳтимол, сиз бунга қарши емассиз... Мен ишимни йўқотдим."
  
  
  "Шундай қилиб, сиз уни пайқадингиз."
  
  
  "Бу шунчаки кичик жамоат пляжи, унчалик узоқ емас. Улар қайиқдаги болалар, улар мени ўзлари билан сув чанғисига боришга таклиф қилишди ва у нима учун бундай емаслигини айтди."Унинг елкалари енди кўтарилиб, Локомотив ғилдирак тўпламидаги пистонлар каби йиқилди. "Аммо улар бу қайиқни қандай бошқаришни билишмайди, биласизми? Сиз аҳмоқлар! Портда жуда самимий овоз... сиз буни кўрдингизми?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Шундай қилиб, иҳ уни тарк етди; улар мени ҳатто у жойлашган кичик пляж меҳмонхонасига олиб боришларига ишонмайман. Шундай Қилиб, Мен... сиз уни нима деб атайсиз? Ташландиқ?"
  
  
  "Аниқ емас, лекин сизда тўғри фикр бор."
  
  
  У стул бўйлаб мен томон егилди. Standard ҳаракат, мен ўйладим, унинг диллар унинг сменада ям мато қарши босди сифатида. "Сиз Пйргосда қанча вақт бўлгансиз?"у сўради.
  
  
  "Мен бу ерда узоқ вақт бўлишни кутмайман."
  
  
  "Оҳ. Бу ердан қаерга борасиз?"
  
  
  У стулда бир оз силжиди. У жуда кўп саволлар беради, ҳатто фоҳишалар учун ҳам. "Мен ҳали қарор қилмадим", дедим еҳтиёткорлик билан.
  
  
  "Балки..."У менга яқинлашди ва стул йўқдек лабларини ялади. Унинг кўзлари худди ўзларининг ички burma қоғозлари бордек ярқираб турарди. "Корфу ёмон бўлмайдими?"
  
  
  "Бу имконият", деб тан олдим. Ёлғон гапиришнинг маъноси йўқ.
  
  
  "Унда сизга ҳамроҳ керакдир?"
  
  
  Тирноқли винт кутилмаган емас еди, лекин менда жавоб йўқ еди. У жавоб беришдан олдин нахга узоқ лаҳза тикилди. "Корфуга боришни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Мен қарши емас едим."
  
  
  "Нега?"
  
  
  Унга иккиланиш навбати келди. У юз ўгирди ва ўша ажойиб елкалари билан орийларни ҳаракатга келтирди. "Бу яхши жой."
  
  
  "Шундай қилиб."
  
  
  Тўсатдан у зарарсиз ёлғонга чалинган кичкина қизча каби жилмайиб қўйди. "Аммо Корфунинг нархлари яхшироқ, шундай емасми?"
  
  
  У хириллашни ҳис қилди. "Балки..."
  
  
  У стул бўйлаб етиб борди ва қўлимга тегди. "Сиз унинг бир неча кун ҳамроҳ бўлишига қарши емассиз, шундай емасми?"Унинг табассуми кенгайди. "Жаноб Макки?"
  
  
  У ўз исмини айтмади.
  
  
  
  
  
  
  Саккизинчи Боб
  
  
  
  
  
  Бу мен қилган енг нозик алоқа емас еди ва у кийимларини қолдирган меҳмонхонага қайтиб келганида мени безовта қилди. Биз машинада кўп гаплашмадик; у уни рағбатлантирмади ва у таклиф қилмади. Лекин биз у сув-чанғи експедицияси йўлга еди жойдан кичик иккинчи даражали меҳмонхоналар билан ўралган давлат соҳил чўзилиш бор олдин, у наҳ бориш учун секинлашди.
  
  
  "Демак, сиз Кристинасиз", дедим мен. У менга ҳали буни айтмади.
  
  
  "Албатта. Сизда қайиқ борми?"
  
  
  "Менда битта ижарага олинган, ҳа."
  
  
  "Еҳтимол, биз керак.... Бўш вақтингиздан шундай фойдаланмайсизми?"
  
  
  Унинг қошларини чимирди: "балки. Сиз нимани назарда тутаётганингизга боғлиқ."
  
  
  "Айтмоқчиманки, биз омма олдида кўринишимиз керак, аниқ бир-биримизга жалб қилишимиз керак."У менинг қўлимни олди, лекин унинг иссиқ, яланғоч сонида. "Бу каби овоз bering, йўқми? Америкалик сайёҳ, таътилда юнон аёл. Бу режалаштирилганидек емасми?"
  
  
  Шубҳасиз, у оёқнинг қиймат режалари ҳақида ўзидан кўра кўпроқ билар еди, аммо бу мантиқий еди. "Алексдан нима ешитяпсиз?"Мен чин дилдан сўрадим.
  
  
  Гўё унинг териси тўсатдан мармарга айлангандек, қабр каби совуқ еди, лекин у менинг қўлимни итариш учун ҳеч қандай ҳаракат қилмади. "Бу ҳақда кейинроқ гаплашамиз."
  
  
  "Нега енди емас?"
  
  
  Унинг табассуми ўлим ниқобига ўхшарди. "Чунки сиз ва мен, Жаноб Daniel Макки, Алекс ҳақида ҳеч нарса билмаймиз. Ҳозир биз бир-биримиз билан танишишни нишонламоқдамиз ва ертага Корфуга кичик круизга борганимизда, бу ҳақда гаплашиш учун кўп вақтимиз бўлади."
  
  
  Оддий одам учун mistletoe менинг почта бизнесимда нарсалар қандай ишлаши ҳақида жуда яхши тасаввурга ўхшарди. У билан бирга бориш керак еди. Камида ҳозир учун.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ее меҳмонхонаси пушти гипсли деворлари ва пляжнинг тор чизиғига қараган кенг терасли оддий жой еди. Биз бир маросимларда орқали кетди: биз томидан жадваллар бирида шароб бор еди, қўлларини ушлаб, ва кўп бир-бирининг кўзларига қараб. Вақти-вақти билан кимдир бизга еътибор бераётганини текшириб турардим, лекин Кристинга кутилганидан кўпроқ Қизиқадиган одамни кўрмадим. Ниҳоят, қуёш денгизга чўкмоқчи бўлганида, у ўрнидан турди ва мени ўзи билан оёқларимга тортди.
  
  
  "Биз тушлик қиламизми?"
  
  
  "Албатта."
  
  
  "Албатта", деди у. "Сиз мени бир ярим соат ичида олиб кетишингиз мумкин. Балки... ертага ерталаб сузиб юришимизни ташкил қила оласизми?"
  
  
  "Мен dunno."У, кутилганидек, қулоғига чалинди, лекин асосан мен нима деяётганимни ҳеч ким ешитмаслигига ишонч ҳосил қилишни хоҳлаганим учун. "Шошилманг, азизим. Сиз мен билан келаётганингиз аниқ бўлмагунча, ундан ертага кетиш учун чоралар кўришни сўрашмайди."
  
  
  "Шундай қилиб, енди буни аниқ айтайлик."У яланғоч тиззасини сонимга суртиш учун оёғини бироз кўтариб, енг аниқ тарзда менинг тиззамга урди. Бу шунчаки қисқа имо-ишора еди, лекин ҳеч ким уни ўтказиб юборолмади. Ёки его оқибатлари.
  
  
  "Ҳа", дедим ва бошқа сўз чиқмасдан олдин томоғимни тозалашим керак еди. "Биз ерталаб кетамиз."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  У ўзининг қуюқ кўк либосида бикинида бўлгани каби яхши кўринарди; бу, албатта, у омбордан сотиб олган нарса еди, лекин Kristina ҳар қандай кийимини наҳ bvlgari, burberry учун тикилганга ўхшатишни биларди. Биз унинг меҳмонхонаси яқинидаги кичик ресторанга бордик; бу ерда ҳеч қандай алоҳида нарса йўқ еди ва у кўрганича, у ерда бошқа сайёҳлик фаолияти йўқ еди. У бизни ҳеч ким ешитмаслигига амин бўлганида, ее ундан сўради,
  
  
  айнан шу жойда бўлишимизга нима сабаб бўлди?
  
  
  У қизариб кетди, фақат унинг сарғиш орқали бир оз.
  
  
  "Мен бу шаҳарни билмайман", деди у. "Бу ерда мен биринчи marta."
  
  
  У бир неча сония давомида бу ҳақда ўйлади, кейин стулга суяниб, стул бўйлаб саломга жилмайиб қўйди. "Фақат бир нечта сайёҳлар, шундай емасми?"
  
  
  "Ҳа..."
  
  
  Ишларни ҳаракатга келтириш менинг навбатим еди. Manila конвертига кўра, у стул ёнига тушиб, харитани олди ва уни очди. "Менга бу қирғоқ ҳақида бирор нарса кўрсатинг", деди у паст овозда. "Ёки билмаганингизни айтинг. Қандай бўлмасин."
  
  
  Бу Грециянинг ғарбий қирғоғининг харитаси еди-Пелопоннесдан Закинтос оролларигача; Кефалония; Итака, Улисс Троя билан уруш олиб бориш учун сузиб кетган ва кейин ўша йиллар ўтиб тарихдаги енг содиқ жин Леуcасга қайтган; ва бошқа бир қанча кичик ороллар ва материк портлари, Корфу пайдо бўлгунча, денгизнинг улкан кесими бўлган болта каби шаклланган. пичоғи Албания қирғоғига қаратилган деформацияланган тутқич.
  
  
  "Бу яхши круиз бўларди", деди қиз еҳтиёткорлик билан.
  
  
  "Ҳа. Йўлда қайси бекатларни афзал кўрасиз?"
  
  
  "йўқ. Бизга, қандай аниқ ҳолатда. Лекин менимча... уч кун яхши вақт бўлади."
  
  
  Менинг ичакларим бу миссияда биринчи marta емас, балки сиқилди. Кўпроқ кечикиш, ҳеч нарса содир бўлмаганда кўпроқ вақт.
  
  
  "Мен билан келишни хоҳлаётганингизга аминмисиз?"Унинг овози ролга қайтди.
  
  
  У катта, қора кўзларини менга қаратди. "Лекин, албатта, Daniel Макки."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Тушликдан сўнг, биз мусаффо ион осмонини очиб, устимиздан кўриниб турган қоронғи уйларнинг қаттиқ қаторлари билан ўралган тор хиёбонлардан ўтдик. Kristina ёнимда оҳиста юрди, унинг кестириб, меникига босди ва мен доимо ўзимга мумкин бўлган қуйруқни қидиришни еслатишим керак еди.
  
  
  Уни ҳеч ким кўрмади. Бу менга ёқмади.
  
  
  "Сиз ... ер... меҳмонхонада хабарнома олиш учун етарлича узоқ вақт қолди...?"
  
  
  У лабларини меникига босди, лекин лаблари совуқ еди ва огоҳлантириш бор еди. "Ҳозир гапирма", деб минғирлади у. "Бу кеча биз учун."
  
  
  У мен билан гаплашяптими ёки наҳга екилган хато билан гаплашаётганини айта олмадим. Ҳар ҳолда, у еътироз билдира олмади.
  
  
  Биз уни биринчи marta кўрган қирғоқ бўйлаб юрдик, яна учрашган Тавернага бормасликка қарор қилдик, кейин бир неча блок нарида жойлашган меҳмонхонам томон йўл олдик. Биз хира ёритилган киришга яқинлашганда, хиёбон атрофида жигарранг Мерседес чиқиб, биз томонга бақирди ва кескин секинлашди. У унинг ёнидан ўтиб, машинага бепарво қаради, лекин орқа ўриндиқда лойқа фигурадан бошқа ҳеч нарсани кўрмади. Ҳайдовчи шляпасини кўзларига тушириб, олдинга қаради. Mercedes қисқа масофада бўлганида, у кўчанинг қарама-қарши томонидаги йўлнинг ён томонига ўтди. Яқин атрофда бир нечта бошқа машиналар бор еди ва Kristina ва мен кўз ўнгимизда ягона пиёдалар едик.
  
  
  Қиз мени тўхтатишга мажбур қилиб, қўлимдан ушлаб олди. "McKee!"у зудлик билан пичирлади. "Бу одамлар кимлар?"
  
  
  "Мен ҳеч кимни билмайман."Унинг сўзларига кўра, у юмшоқ қилиб айтганда, оддий ҳаваскор билан уни қўрқитмасдан муомала қилиш учун ёмон еди.
  
  
  "Аммо улар бизни кўришди ва тўхташди."У, мен унинг титраётганини ҳис қилдим, танаси меникига босилди. "Нега улар у ерда кутишмоқда?"
  
  
  Mercedes тўғридан-тўғри меҳмонхона кириш ешиги олдида тўхтаб турарди, унинг двигатели оҳиста гумбурлади ва егзоз трубкасидан юпқа буг ъ оқимлари чиқаётган еди.
  
  
  У қизга ўгирилиб, уни қучоқлади. "Сиз кўрган ҳар бир kishi ҳақида ташвишланманг, Kristina. Бу кеча бизнинг кечамиз... бўлмаса."
  
  
  "Нима екан?"
  
  
  "Сизнинг ерингиз йўқ, шундай емасми? Ёки бошқаси-йигитми?"
  
  
  У бошини чайқади, кўзларимни савол билан қидирди. "йўқ. Агар унинг егоси омела бўлса, у ёлғиз таътилда бўлармиди?"
  
  
  Отаси рози бўлиб бош ирғади. "Хўш, нимадан қўрқиш керак? Менинг хонам жим бўлади, кейин..."
  
  
  Қиз тўсатдан, қаттиқ ўпиш билан менинг сўзларимни кесиб ташлади. Бу мени ҳайратда қолдирди, лекин мен тезда тузалиб кетдим ва уни менга маҳкам ушладим. Бироз вақт ўтгач, у оғзини мендан тортиб олди ва лабларини қулоғимга босиб, бўйнимга тегишни бошлади. "Хонангизда гаплашиш хавфсизми?"у минғирлади.
  
  
  "Мен бунга Стаҳлга пул тикмаган бўлардим."Кечаги меҳмонларимни, ҳатто ярим мамлакат узоқда бўлса ҳам, еслашнинг маъноси йўқ еди.
  
  
  У аста-секин орқага чекиниб, кўзлари порлаб, оғзи кенг очилиб, ажойиб табассум билан менга қаради. "Шундай қилиб, биз бу кечани ўтказамиз, Daniel Макки. Кейин кўрамиз..."
  
  
  Биз меҳмонхонага кирганимизда, жигарранг Мерседес ҳали ҳам ўша ерда еди, худди думғаза тутунидан нафас олаётган аждаҳо каби.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Kristina биз учун уятчан емас еди, у биз учун телбаларча сабрсиз емас еди, лекин
  
  
  у ҳам жинсий алоқага бефарқ емас еди. У тишларини ювишми ёки бегонани севишми, ҳеч қачон ҳеч нарсага бефарқ қола олмайдиган қиз тури еди. У бир неча кўзойнак ичига конякни қуйиб сифатида биринчи marta хона четда lumpy тўшакда четига енгил ўтирди. У ўзиникини олиб, татиб кўрди ва тилини мушукдек лаблари устига югурди.
  
  
  Хонадаги ягона стул жуда паст ва ёмон жойда еди. Менинг асосий қоидаларимдан бирини бузганимдан сўнг, дераза пардаси маҳкам ёпилганлигига ишонч ҳосил қилиб, уни кенг деразага кўчирдим; шунда ҳам, менинг силуетим мерганлик учун енг зўр нишон еканлигини билардим ва ҳеч ким унинг ўлишини хоҳламаслиги ҳақидаги инстинктимга ишонардим. У ҳали хоҳламайди.
  
  
  "Яхши", дедим мен пишлоқли сендвични панжара қилиш ишораси билан меҳмонхона хонасида қалин стаканни кўтариб.
  
  
  "Ҳаммаси яхшими?"
  
  
  Бу менинг Kristina Зенополисга бўлган биринчи яхши қарашим еди; бошқа сафар мени жуда кўп қуёш нури ва ҳўл, қовурилган гўшт кўр қилди; ресторанда бўғиқ туман ва орамизда стол бор еди. Бу ерда овоз ўчирилди, лекин жуда кўп емас ва ҳеч нарса кўринишга халақит бермади. Ҳатто унинг тўқ кўк, безаксиз либоси ҳам кундузги bikini каби очиқ ва қайсидир маънода янада ҳаяжонли еди. Қалин қора сочлари ва ҳайратланарли даражада кўк кўзлари билан у визуал хазина еди ва паром каби у ақл ва руҳни кўринишга мос равишда намойиш етди. Бир лаҳзага биз туюлгандек бўлишни хоҳлардим, кейин ўзимга аҳмоқ бўлишни бас қилишни айтдим.
  
  
  "Шундай қилиб, сиз талабасиз", дедим мен суҳбатни тинглаётган ҳар бир kishi сайёҳ ўзи олиб келган ва хонасига олиб келган қиздан сўрашини кутиши мумкин.
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Сиз нимани ўрганяпсиз?"
  
  
  У елка қисиб, узоқ вақт коняк ичди. "Мен бир marta ҳамшира бўлишни хоҳлардим, лекин ишдан кетишга мажбур бўлдим."
  
  
  "Нега?"
  
  
  "Бу еди..."У қовоғини солди. "Хўш, мен ниҳоят ўзимга бутун умр касал одамлар атрофида қола олмаслигимни тан олдим. Биласизми?"
  
  
  "Мен шундай деб ўйлайман."
  
  
  "Ва шунинг учун уники ... яхши, фақат унинг ўрганиш. Балки мен биолог, балки археолог бўламан. Ҳар доим қарор қабул қилишга шошилманг, тўғрими?"
  
  
  "Мен сизнинг ота-онангиз сизни mayor олишингизни хоҳлашларига ишонаман."Мен буни билган табассум билан айтдим, лекин Наҳнинг ота-онаси йўқлигини ҳам билардим.
  
  
  Kristina менга диққат билан қаради. "Мен ҳар қандай ота-онасини йўқ, McKee. Албатта қиласиз; буни сизга илгари айтган бўлсам керак."
  
  
  У унга бош ирғади. "Сиз қилганингизга ишонаман. Узр. Лекин қандайсиз, уҳ ... қандай қилиб тирикчилик қиласиз?"
  
  
  "Оҳ, салом, мен Афинадаги бутикда ишлайман. Бу Хилтонга жуда яқин. Дарсга боришим шарт бўлмаган дам олиш куни учун улар менга пул тўлашда жуда яхши."У олдинга егилди, кийимининг камтарона бўйинбоғи фақат қисман очилди. "Ҳозир таътилда бўлганим яхши емасми?"
  
  
  "Бундан яхшироқ бўлиши мумкин емас", дедим ва тушунганимда ўрнимдан турдим ва каравотда унинг ёнига ўтирдим. У қимирламади ёки ҳайрон бўлиб туюлди, лекин автоматик еркалашлар ҳам йўқ еди. Менга бу қиз тобора кўпроқ ёқди.
  
  
  "Сиз хоҳлаган нарсани Грецияда топдингизми, Макки?"
  
  
  "Бир тарзда."
  
  
  У куларди. "Мен сизнинг електрон почта бизнесингиз ҳақида гапиряпман."
  
  
  "Мен айтмадимми?"Унинг, салом, ревматизмда. "Хўш, аслида, у бир неча кун шу ерда еди, лекин у баъзи одамлар билан учрашди, қайиқларга қаради. Мен уни сизнинг мамлакатингизда яхта дизайни бўйича даҳо, янги ва ҳаяжонли нарсаларни ўйлаб топадиган одамни топа оламан деган фикрга келдим. Еса... Аммо излаётганимни топаманми ёки йўқми, мен Греция ҳақида бирор нарса билан танишаман. Мен унинг атрофида нарсалар енг каби."
  
  
  Бу сафар у мени салқин, енгил лаблари билан ўпди. Мен уни қучоқлай бошладим, лекин у узоқлашди, унчалик емас, бу вақт емаслигини менга билдириш учун етарли.
  
  
  У айтди. "Демак, ертага кетяпсизми?"
  
  
  "Бу фикр. Қизиғи шундаки, менинг мамлакатимда ва еҳтимол сизникида ҳам, қайиқда одамлар машинада келган одамни кўриб, савол беришни бошлаганларида, улар кўп гапиришга мойил емаслар. Аммо қайиқда ўша одам пайдо бўлиб, уларга бир хил саволларни берганда, улар жавоб беришади."
  
  
  "Ҳа, бу қандай бўлиши мумкинлигини кўрмаяпман."У яна бир қултум бренди олди. "Ва сиз мени ўзингиз билан олиб кетмоқчимисиз?"
  
  
  Енди у мумкин бўлган хатолар ҳақида гапираётганига амин едим, чунки у уни ўзим билан олиб кетишим кераклигини жуда яхши биларди. "Мен буни жуда хоҳлардим. Фақат уч ёки тўрт кун, шунчаки қирғоқ сузиш. Шошилманг."
  
  
  У бу ҳақда ўйлагандай туюлди; кейин у секин бош ирғади. "ҳа. Бу жуда, жуда яхши бўларди."Шу билан у ўрнидан турди, бўш коняк стаканини енг яқин cоммодорега узатди ва кечқурун совуққа қарши кийган оқ жун палтосини кўтарди. "Мен меҳмонхонамга қайтишим керак, McKee."
  
  
  Менинг ҳайратим аниқ бўлса керак, лекин у менинг норозилигимни қаттиқ қовоғини солиб бўғди. "Сизга керакми?"Мен ишонмасдан айтдим.
  
  
  "Ҳа, ҳа. Бу жуда яхши еди, McKee. Уни, мен қисқа вақт ичида бир-биримизни яхши билганимизни ҳис қиляпман ва кутиш учун жуда кўп нарса бор. У бошини ён томонга егиб, менга масхара қилувчи табассум қилди. "Денгизда ёлғиз қолганимиздан сўнг, биз гаплашадиган нарса топамиз."
  
  
  У хабарни етказди ва мен бунга қарши емас едим. Kristina уни меҳмонхонага қайтаришини хоҳламади, лекин мен уни таксига ўтиришдан олдин жигарранг Мерседес кўчанинг нариги томонида емаслигига ишонч ҳосил қилдим. Мен уни кўздан ғойиб бўлгунча кузатдим ва думининг унга етиб боришидан ҳеч қандай аломат кўрмадим, лекин мен ҳали ҳам ошқозонимда совуқ хавотирни ҳис қилдим; Kristina Алекс билан боғланишнинг ягона йўли еди ва агар унга бирор нарса бўлса ...
  
  
  Енди мен қила оладиган нарса, у нима қилаётганини билишига умид қилиш еди, чунки мен буни қилмадим.
  
  
  
  
  
  
  Тўққизинчи Боб
  
  
  
  
  
  Ертаси куни ерта тонгда келганида, Елгон Хефрат мени кутиб турарди, лекин у бир кун олдин учрашган дўстона, табассумли одам емас еди. У мени машина атрофида ва унинг кичик кириб юриб кўриб, у маъюс бошини чайқади, майдаланиб офис.
  
  
  "Мен умидларимни оқламаганимдан афсусдаман", деди у чин дилдан у кўтариб юрган оқ sport сумкасига қараб. "Сизнинг қайиқингиз бугун сузишга тайёр бўлмайди. Ертага, еҳтимол икки ёки уч кундан кейин. Айта олмайман."
  
  
  "Жаҳаннам нима бўлди?"Мен талаб қилдим.
  
  
  "Кеча бахциз ҳодиса."У елка қисди ва елкасига ноаниқ ишора қилди. Дераза орқали, унинг орқасида, его гавжум кемасозлик заводини, докларни ва ўнлаб қайиқлар, асосан кичик қайиқлар боғланган кичик кўрфазни кўрди. У бир кун олдин мени ёритган ўттиз икки футлик овни билади, ён томондан тўкилган шланг атрофида узун, қалин илонда доcкга ўралган ва идишни ичига тушган.
  
  
  "Нима бўлди?"
  
  
  "Менимча, кимдир боғлаш станциясига кеч келган. Сизнинг Argos гўзал ёмон урди бўлиши керак; биз сув, бир пода билан, бу тонг бир его топилди, баъзи платалари олдинга отилиб. У буни кераксиз кўрсатди.
  
  
  "Агар у тунда чўкмаса, у жуда қаттиқ шикастланмайди.",
  
  
  "Еҳтимол емас; ишонч ҳосил қилиш учун уни ташқарига чиқаришимиз керак."
  
  
  "Ҳар йили у ерга борсам бўладими? Еҳтимол, менда бир фикр бор..."
  
  
  Егонинг кўзлари совуқ еди. "Сиз менинг қайиқларим ҳақида ундан кўра кўпроқ биласизми, Жаноб Макки?"
  
  
  "Албатта йўқ; бу мен назарда тутган нарса емас. Мана, сизда мен олиб кетадиган яна бир қайиқ борлигини айтдингиз. Бу ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Оҳ, лекин сиз кеча кетганингиздан сўнг, иккита жаноб келиб, Егони ижарага олди. Сиз барибир Аргосни афзал кўрганингизни айтдингиз."
  
  
  Мен буни қилдим; у кичикроқ, бир қўли билан ишлов бериш осонроқ ва умуман яхшироқ кўринарди. Бироқ ... "Улар аллақачон уни олиб кетишганми?"
  
  
  "Сcйлла? Ҳали емас, йўқ."
  
  
  "Менга қайиқ керак", дедим мен қатъиян.
  
  
  Зефрат ҳайрон бўлиб қаради. "Аммо сиз шошқалоқлик йўқлигини айтдингиз, Жаноб Макки."
  
  
  "Ҳаммаси ўзгарди. У сиз билан бизнес қила олиши керак, лекин агар сиз сўзингизни бажармасангиз, мен бошқа жойга боришим керак, Жаноб Хефратес."
  
  
  Агар у бу одамдан шундай нарсани кутган бўлса, у афсуски адашди. У менга узоқ вақт тикилиб турди, кейин елка қисди. "Бу сизнинг ҳуқуқингиз."
  
  
  "Мана, мен Сcйлла учун хоҳлаганингизни тўлайман. Бошқалар Аргоснинг таъмирланишини бир кун кутишларига рухсат bering."
  
  
  "Бу сиз учун муҳимми, Жаноб Макки?"
  
  
  "Бу муҳим."Уни кулиб юборди. "Бунинг сабабини тез орада тушунасиз."
  
  
  Хефрат ўйчан қаради, кўзлари хиралашди, кейин унинг қоронғи, соқолли юзи тўсатдан табассум билан чақнади. "Оҳ! Еҳтимол, мен буни тушунаман."У қаламчани тишларига урди. "Еҳтимол, бошқа жаноблар ҳам тушунишади."
  
  
  "Улар қачон бошлашларини айтишди?"
  
  
  "Фақат бугун. Аслида, улар кеча жуда кеч келганлари учун, иҳ ни қайиққа туширишга вақтим йўқ еди. Одатда, кимдир менинг севимли қайиқларимдан бирини олишга рухсат беришдан олдин уни қандай бошқаришни билишига амин бўлишим керак. Улардан ташқари... Буни қандай айтаман? Ҳисоб маълумотлари? Ҳа, худди сиз каби, Жаноб Макки.
  
  
  Менга тақдим етилган бошқа ҳужжатлар қаторида менинг шахсий гувоҳномамнинг фотокописи ҳам бор еди, унда Атлантика океанини икки marta кичик қайиқ пойгаларида, бир marta navigator ва бир marta капитан сифатида кесиб ўтганим айтилган. Мен Хепҳратус Сcйлла ҳидоят сўради емас еди, деб хурсанд еди, Сcйлла ҳидоят қилиш учун етарли идишни бўш жой билан кенг ҳуллед sloop юк сифатида ошириш учун карнайлар бир сурув учун, гавжум кўрфазида атрофида.
  
  
  "Шундай қилиб, мен унинг ўрнига Сcйлла-ни олишим мумкин", дедим ҳамёнимга етиб.
  
  
  Қолган икки kishi бошларини чайқадилар. "Мен буни қила олмадим, Жаноб Макки. Мен сўзимни яна иккита жанобга бердим."
  
  
  "Аммо сиз менга ваъда бердингиз."
  
  
  "Тез орада Аргосни қабул қилмоқчи бўлган кун келади."
  
  
  "Бу бошқа йигитларни чақира оласизми? Улар бир кун ёки шундай учун сафар кейинга қолдириш ақлга емас, агар камида ну сўранг? "у ўзини кулгили ҳис қилди, деярли шундай ёлворди, лекин Пиргосда унинг қайиғини дарҳол ижарага олиш мумкин бўлган бошқа жой йўқ еди. Ягона алтернатива Пирейга қайтиш еди, у ерда Қироллик юнон яхталар клуби улар мавжуд бўлган деярли ҳар қандай портда чартерларни ташкил қилиши мумкин еди. Аммо бу нафақат камида бир кунлик кечикишни англатади, балки енг муҳими, бу мени "шошилмасдан" круизни бошлаш ташвишидан халос қилади.
  
  
  Хефратус қошларини чимирди, иш столидаги каламуш уясидаги қоғозларни варақлади, хоҳлаган нарсасини топди ва ниҳоят истеъфога чиқди. "Кечирасиз. Менимча, иҳ меҳмонхонаси буни ёзмаган."
  
  
  У у ерда ғамгин, ғамгин, аммо кечиримсиз ўргимчак каби ўтирди ва у Kristina келганида Россиядаги бу жой умуман муваффақияциз деб ўйлай бошлади.
  
  
  Хефрат қиз кириб келганида деярли сакраб тушди, унинг қора юзи аҳмоқона миннатдорчилик табассумига бўлинди. Хира кўк шортиларда, екипаж бўйинли чизиқли козок ва таътилга бўлган ғайратда ее ҳар қандай одамни ўрнидан туриши учун етарли еди.
  
  
  "Биз тайёрмизми?""Бу нима?"у сўради, ёноғимга Пек бериб, чангли полга иккита Тувал сумкасини ташлади.
  
  
  Бу ерда асоратлар ҳақида қисқача гапириб берди. Кристинанинг реакцияси мукаммал еди; у етарлича pouting билан Зефратга мурожаат қилди.
  
  
  "Аммо бу адолатдан емас! Менинг таътилим бир неча кун ичида тугайди ва менга кичик круиз ваъда қилинди."
  
  
  Хефратус хиралашган кўринарди. У қиз билан юнон тилида гаплашди ва у жавоб берди; атрофдагиларнинг ҳеч бири уни тушуна олмади. Аммо у бизга нима деса ҳам, Kristina тушуна олмайдиган ишонтириш кучига ега еди; бир неча дақиқадан сўнг Хефрат бироз афсус билан бош ирғади, лекин елка қисди ва бизни машинамизда доcкга олиб боришди.
  
  
  Одиннинг его дўстлари Сcйллани мен билан олиб келишди ва у менинг қалбакилаштиришим ва жиҳозларимни текширгандан сўнг, шпал озиқ-овқат билан таъминланди ва биз жиҳозларимизни пастга туширдик. Хепҳратҳус самарали операция амалга, ва биз Бар порт чиқиб кетди, деб пешин қадар емас еди. Борт двигателининг момақалдироқ кучи остида ишлаётганда, у рулнинг сустлигини ҳис қилиб, кўрфазда боғланган қайиқлар кластерларидан ўтди. Фақат биз кўрфазга киришни белгилайдиган шамширдан узоқда бўлганимизда, мен уни Кристинанинг ғилдирагига бердим ва олдинга бордим.
  
  
  Стайсаил биринчи бўлиб кўтарилди; бу ўз-ўзини созлаш еди, бу ёлғиз сузишни анча осонлаштирди. Kristina менга бир оз сузиб юрганини айтди, лекин фақат кичик қайиқларда, шунинг учун фавқулодда вазиятлардан ташқари, мен барча жиддий нарсаларни ўзим қиламан деб ўйладим. Жиб тўлдиришни бошлаганда, у ўгирилиб, қизга шамолни кўтаришни айтди. У бош ирғади, ғилдиракни ўгирди ва Егони ушлаб, қаттиқ қисди, камон айлангунча ва жиб қоқила бошлади. У бизни тўғри йўналишда кўпроқ ёки камроқ ишонч билан ҳаракат қилишга мажбур қилганидан хурсанд бўлганимда, мен қайтиб келдим ва уни оғир магистрал билан кўтардим. Бу ўз-ўзидан, ҳатто Vince билан ҳам осон бўлмади, лекин ниҳоят уни оғир брезент билан устуннинг тепасига маҳкамлаб қўйишди ва қўполлик билан тозалашди.
  
  
  Сcйлла ўртача кучли тўлқинларда тебранаётган еди ва у кабина томининг тор миммо йўли бўйлаб маневр қилаётганда бироз рақсга тушишим керак еди. Отаси кенг кабинага қайтиб келганида, Kristina қайиқни бошқаришда қийналди; унинг ёнида ўтирди ва двигателни ўчирди. Сукунат чиройли еди.
  
  
  "Бу катта қайиқ", деди у оҳиста, шамол унинг нафсини тўлдиришни бошлаганда катта устунга қараб.
  
  
  "Етарлича катта", мен ундан Рулни олиб, рози бўлдим.
  
  
  Кун аниқ ва тиниқ еди, transport ўртача ва жуда яхши тарқалди. Ҳатто қирғоққа жуда яқин бўлса ҳам, бизнинг корпусимиз остида чексиз чуқурлик ҳисси бор еди, биз тўлқинлар бўйлаб ҳаракатланаётганда қуюқ кўк сув юмшоқ кўпикка айланди. Kristina қалин, ялтироқ сочларини орқага суриш учун қўлларини кўтарди ва қуёш нурида нен унинг мис рангларини кўрди. У шамол ва шўр ҳаводан завқланиб, кўзларини юмиб чуқур нафас олди; у яна иҳни очганда, у менга чин дилдан қаради.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у.
  
  
  "Ҳа."
  
  
  У орқага қаради; кўрфазга кириш аллақачон қирғоқ чизиғининг бошқа ажралмас қисми еди. "Биз ниҳоят ёлғизмиз."У жилмайиб қўйди. "Мен ҳақиқатан ҳам ёлғизликни назарда тутяпман."
  
  
  У асосий кабинага олиб борадиган очиқ тузоққа қаради, кейин еҳтиёткорлик билан Наҳга қаради. "Рулда билан бироз ишлай оласизми? Мен қуйида баъзи нарсаларни назорат истайман."
  
  
  Kristina бош ирғади ва яна ғилдиракни олди. Россия Президенти Vladimir Путиндан ташқари бизнинг орқамизда кўринадиган ягона ер Закинтос еди ва Орол санcакгача millar еди.
  
  
  Ҳақиқий профессионалларда, албатта, ҳамма нарса яхши бўлиб туюлади, фақат ҳар қандай ажабланиб бизни қайиқ билан боғлиқ муаммоларга жалб қила олмайди. Бошқа муаммоларни топиш учун пастга тушдим.
  
  
  Еҳтимол, мен уни ҳаддан ташқари оширдим, лекин мен уни қайиқнинг барча ички қисмини кўриб чиқдим ва мумкин бўлган муаммоларни талаб қилдим. Сcйлла-га кимдир бирон бир тинглаш мосламасини ўрнатиши еҳтимолдан йироқ еди, аммо ҳеч қандай имкониятдан фойдаланишнинг маъноси йўқ еди. Пастки қисми ҳайратланарли даражада кенг еди, асосий идишни деярли вертикал ҳолда туриши мумкин еди. Ошхона ихчам ва қайиқдан анча янги, томи пластик ва зангламайдиган пўлатдан ясалган кичкина лавабо билан жиҳозланган еди. Хепҳратуҳ унга фойдаланмаслигимни айтган електр музлатгич бор еди; бу батареяларни заряд қилиш учун двигателларни ишга туширишни англатарди ва унинг қобиғи бунинг учун емас еди. Нима бўлишидан қатъий назар, ески асл музлатгич ҳали ҳам ўша ерда еди ва нен але совуқлигини сақлаш учун еллик фунтли муз блокига ега еди.
  
  
  Шунингдек, асосий кабинада порт томонида юқори ва пастки тўшаклар, бошқа томонда ён томонларида ўрнатилган юмшоқ ўриндиқли кресло бор еди; ҳамма нарсани икки кишилик каравотга айлантириш учун овқатланиш жойини тушириш мумкин еди.
  
  
  Олдинда, бошча ва осилган шкаф билан ўралган қисқа, тор ўтиш йўли орқали яна бир кабина бор еди, у ерда икки kishi бироз кависли тўшакларда ухладилар. Ичкарига кириш учун деярли емаклашим керак еди, чунки олдинга пастки остидаги баландлик кескин камайди. Plexiglass trapdoor ёруғликнинг ягона манбаи еди ва у нам хонада нафас олиш учун уни бироз кўтарди. Агар об-ҳаво ёмонлашса, уни ўчириш учун ақлий еслатма қилдим; бизда автоматик bilge насоси бўлса ҳам, кераксиз сув олишнинг маъноси йўқ еди.
  
  
  Сcйлла тоза еканлигига ишонч ҳосил қилиш учун менга деярли бир соат вақт кетди. Бу аҳмоқ еди, у ўзини айтди, бас, лаънат еҳтиёт бўлиш, лекин у спй маил бизнес ўрганган едим биринчи нарсалардан бири берилган учун ҳеч нарса олиш ҳеч қачон еди. Кейин бир кун олдин Сcйлла-ни сотиб олишга ҳаракат қилган икки йигит бор еди, бошқа қайиққа зарар етказган "бахциз ҳодисалар" ҳақида гапирмаса ҳам бўлади. Йўқ, бу бир соатга арзийди. У бир-икки shisha пивони очди ва ихни яна кабинага олиб келди.
  
  
  "Сиз ухлаб қолишингиздан қўрқардим", деди Kristina.
  
  
  "Мен ҳамма нарса тартибда еканлигига ишонч ҳосил қилдим. Енди биз гаплаша оламиз."Унинг сели наҳнинг қўлидан келмаган еди; бизнесга кириш вақти келди.
  
  
  "Тоза... носозликларми?""Бу нима?"у енгил сўради.
  
  
  "Йўқ", дедим мен.
  
  
  "Сиз ҳайдашни хоҳлайсизми?"
  
  
  Уни, Санcак қаради. Биз Закинтоснинг енг Жанубий учидаги нуқтага яқинлашаётган едик, бу биз тез орада йўналишни ўзгартиришимиз ва шимоли-ғарбга боришимиз кераклигини англатарди. Бу шамол томонидан текширилди; биз жуда узоқ масофада едик, шамол деярли шимолдан есаётган еди; курснинг ўзгариши бурилиш созламаларини ўзгартиришдан бошқа нарсани англатмаслиги керак. Қайиқ барқарор олдинга силжиди, двигателга қараганда елкан остида бахтлироқ.
  
  
  "Бошқарувни сақланг", дедим. "Сиз яхши иш қиляпсиз."
  
  
  "Ҳозир гаплаша оламизми?"
  
  
  "Агар хоҳласангиз."
  
  
  У юз ўгирди, кўзлари ғилдирак олдидаги самимийлар томонидан ўрнатилган компасга тикилди.
  
  
  Мен ундан: "Хўш?"
  
  
  "Нима дейсиз?"
  
  
  Мен буни очиқ бошладим. "Кеча нега бу машинадан қўрқдингиз?"
  
  
  "Автомобилларми?"У вақт учун тўхтаб қолди.
  
  
  "Менинг меҳмонхонам яқинида. Сизни таъқиб қилишнинг сабаби борми?"
  
  
  У менга қараганида кўзлари катталашди. "Албатта! Билмайсизми?"
  
  
  У хўрсинди ва унинг яланғоч қўлига енгил тегди. "Ешитинг, Kristina, биз ниманидир тушунганимиз маъқул. Сиз бу сафардасиз, чунки акангиз буни талаб қилди. Лекин у билан қанча алоқангиз борлигини ва бу қандай бўлганини ҳали ҳам билмайман. . Унинг ери виждонли, менга ёқмайди. Алекс кекса бола ва у сизни бунга судраб борганидан афсусдаман, лекин аниқки, у билан гаплашиб бўлмайди. Мен биринчи билиш керак, нима, бу иш билан сиз қандай иштирок етади ."
  
  
  У лабларини ялаб, яна компасга қаради ва кейин айланиш созламасини текшириш учун ўрнидан турди. Ниҳоят, у елка қисди. Яхши. Мен Алекс ҳақида билиш биринчи нарса ... қайтиб фойдаланувчи ... бу Одиннинг бутикда юрганида сизнинг халқингиз билан учрашиши менга келади. У менга Алекс сиз билан боғланишини айтади."У менга ўгирилди. "Сиз билишингиз керак, McKee, мен акамни деярли танимайман. У вафот етганида мен атиги етти ёшда едим... бошқа томонга кетди. Ва бундан олдин у ҳар доим узоқда еди, шунинг учун у уни кўрди, его жуда оз, ҳар доим. онам вафот етди, отамиз кўп йиллар олдин мен гўдаклигимда вафот етди. Шундай қилиб, у, менимча, у... у буни ҳис қилди, чунки у оиланинг қолган ягона аъзоси еди... у менга ишониши мумкинми? "У сўроқ ёзуви билан якунланди, мен буни аввалига унчалик ишонтира олмадим.
  
  
  Ханс учун бу муҳим емас еди. "Ферретдан бери у билан қандай алоқада бўлгансиз?"
  
  
  "Икки, уч marta мен унинг хабарларини олдим; менга қандай чиқарилганини билмайман. Бу шунчаки иҳ томонидан аниқланган
  
  
  у мактабдан ёки ишдан уйга қайтаётганда ."
  
  
  "Уларда нима бор еди?"
  
  
  "Мен билан иҳ йўқ. У менга иҳ ёқишни маслаҳат берди."
  
  
  Бунинг учун Худога шукур, ҳеч бўлмаганда, у ўзини айтди. "Аммо сиз иҳ ни еслайсиз."
  
  
  "Албатта. У қайтиб келишини, Егони америкалик агентлар кутиб олишини ва у ерда бўлишини хоҳлашини айтди."
  
  
  "Нега у билан учрашмаганингизни ҳали ҳам тушунмаяпман, ferret."
  
  
  "Ва уники ҳам."
  
  
  "У сизни ўзи билан олиб кетмоқчи?"
  
  
  "Мен айта олмайман. Билишимча, мен сиз билан Корфуга боришни, у ерда Алекс билан учрашишни ва кейин Афинага қайтишни режалаштирмоқдаман. Таътил тугайди."У беихтиёр жилмайиб қўйди. "Унинг ноаниқ еслашига келсак, менинг акам ҳар доим ўжар одам бўлиб, ҳар доим ўз йўлини талаб қилган. Еҳтимол, у фақат оиланинг қолган охирги аъзосини кўришни хоҳлайди."
  
  
  Биз ҳеч қаерга бормаслигимиз аниқ еди, шунинг учун мен йўналишимни ўзгартирдим. "Кеча жигарранг машинага қайтайлик. Сиз қўрқдингиз. Нима учун?"
  
  
  "Билмайман. Илгари бундай нарсаларга ҳеч қачон аралашмаган, шунинг учун у жуда билимдон... бу нарсалар."
  
  
  "Бу аҳмоқона спин, лекин буни сўраш егога боғлиқ. Бу ҳақда ҳеч кимга айтдингизми? Айтмоқчиманки, бу йиллар давомида акангиздан ешитган нарсангизга ўхшаш нарса?"
  
  
  У қатъий бош чайқади, кейин салом, мен рта-дан бир соч сочимни олиб ташлашим керак еди. "йўқ. Менда бор... Менинг яқин дўстларим йўқ, McKee. Ҳеч ким, Хема у билан гаплашмасди."
  
  
  Уни, наҳ қаради. "Бу бироз ғалати", дедим чин дилдан. "Яқин дўстлар йўқми?"
  
  
  У сарғиш остида қизариб кетди. "Ҳа, ҳа, мен уни тушунаман. Хўш, бу еди ... яқин вақтгача у бир йигит билан боғланган еди. Менда енди его йўқ. Ва менинг яқин дўстларим йўқ. Менинг ишим ва янги университетим; у менинг ҳаётимни жуда ўзгартирди, шунинг учун у буни айтадиган ҳеч ким йўқ."
  
  
  "Аммо сиз ҳали ҳам қўрқдингиз."
  
  
  У яна елка қисди. "Сиз жосуссиз, McKee ва ишончим комилки, бу сизнинг ҳақиқий исмингиз емас, лекин бу муҳим емас; кеча у ҳайдаган машинага ўхшаш нарсадан шубҳаланмайсизми?"
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ. Лекин шарт емас. Бу жуда махфий операция, Kristina; иштирок етганлардан бошқа ҳеч ким бу ҳақда ҳеч нарса билмаслиги керак."
  
  
  "Ҳа, уники, менимча ..."
  
  
  "Майли, бу ҳақда унутайлик. Еҳтимол, кимдир ушбу операциянинг баъзи тафсилотларини ошкор қилган. Бизнинг вазифамиз ҳали ҳам масалани иккала мақсадга етказишдир. Денгизда суҳбатлашиш учун бир неча кунимиз бор, Шунинг учун Алекс сиз билан қандай алоқада бўлиши кераклигини айтиб беришдан бошланг. Корфуга".
  
  
  У иккиланиб, ғилдирак билан курашаётганда Сcйлла катта моторли қайиқни силкитди. Кейин у хўрсинди ва орқа тахта сифатида фойдаланаётган апелсин қутқарувчисига қулаб тушди. "Биз учрашув санаси ва вақтини келишиб олдик. Бу Корфудаги таверна."
  
  
  "Оҳ, салқин!"У қўлларини ташлади. "Айнан его излаётган ҳар бир kishi Албанияда его топишини кутиши мумкин."
  
  
  "Ҳа, лекин ҳеч ким буни қидирмаяпти, McKee."
  
  
  "Сиз нима демоқчисиз?"
  
  
  "Сўнгги хабарида у менга вақт енг муҳими еканлигини айтди. Камида икки-уч кун, кейин еголар, улар унинг йўқолганини билишмайди."
  
  
  "Ва ему буни қандай қилади?"
  
  
  "У айтмади. Его хабарлари қисқа еди."
  
  
  "Ҳа, мен шундай деб ўйлайман. Корфу."У ўрнидан турди, пастга тушди ва ўралган карталар тўплами билан қайтиб келди. Корфуда топганимда, ҳамма нарса нотўғри еканлигини билиш учун озгина қарашим керак еди. "Биз у ерга бормаймиз", дедим мен.
  
  
  У ўзи кўрсатган жойга қаради. "Нега емас?"
  
  
  "Чунки акангиз билан мен кетганимизда, очиқ денгизга етгунимизча, исталган йўналишда ўн беш-йигирма мил узоқ югурамиз. У бизга нима деса ҳам, Тарантога ўтишимиздан олдин кимдир Алексни қидириши мумкин."
  
  
  У харитага қаради. Корфу оролининг асосий шаҳри бўлган Корфу оролнинг Шарқий қирғоғининг ярмида жойлашган еди. Сувдан атиги бир неча чақирим нарида Греция ва Албания қирғоқлари бор еди ва у тўрт-бешта тугунга борадиган қайиқда иккала мамлакатдан қочувчи билан қочишга уринмоқчи емас еди. У ердан емас, барибир; Корфудан чиқиб, очиқ сувга тушишим учун кўп вақт керак бўларди. Еҳтимол, агар менга бир неча кеча олдин бири ўлган иккита оғир вазн тоифаси ташриф буюрмаганида, мен буни хавф остига қўйган бўлардим. Лекин бу ҳозир гап емас.
  
  
  "Аммо яна нима қила оламиз?"Kristina сўради.
  
  
  Мен жадвалга узоқ вақт тикилдим. Корфу денгиз соҳилида Агиос Маттаиос номли кичкина шаҳарча бор еди. "Сиз бу жойни биласизми?"
  
  
  Kristina бош чайқади. "Мен ҳеч қачон Корфуда бўлмаганман."
  
  
  "Хўш, биз у ерда сузиб, бу қайиқни тарк етамиз. Ўйлайманки, бизни Корфуга олиб борадиган жойда машина топа оламиз."
  
  
  "Лекин ... McKee?"
  
  
  "Қилмаслик учунми?"
  
  
  "Нега биз Айиос Маттаиос каби жойга борамиз?
  
  
  Сиз сайёҳ бўлишингиз керак, мен еса... яхши. Ҳеч бир сайёҳ бундай узоқ жойга сузиб кетмайди ва Корфуга бормайди. Агар биз шошилмасак. "
  
  
  У ҳақ еди. Агар биз уни иккала усулда ҳам ижро етмоқчи бўлсак, айниқса ҳал қилувчи босқичда, биз одатдагидан ҳеч нарса ололмасдик. Мен яна бир нечта жадвалларни очдим, бирор нарсани текширдим. "Яхши, Kristina, сиз ҳақсиз. Бугун биз Селфалониа ҳақида қаердадир тўхтатиш оламан. Бу кейинги катта Орол, кейин Закинтос. Ертага кеча Превеза емас, ва кейинги бир емас қачон Айиос Маттаиос. Аммо у ерга етиб борганимизда, бизда қайиқ муаммоси каби нарса бўлади; бу бизнинг баҳонамиз бўлади ва мен буни қонуний кўринишга келтираман. Кечада Корфу ва кейин қайтиб ... "
  
  
  У бошини шунчалик қаттиқ силкитдики, мен гапиришни тўхтатишга мажбур бўлдим. "Нима бўлди?"
  
  
  "Йўқ!"у нафас олди. "Йўқ, йўқ!"
  
  
  "Лекин нима учун? Бу Егони талаффуз қилиш қийин бўлса ҳам, мен уни кўра оладиган енг яхши лаънати жой."
  
  
  "Мен у ерда демоқчи емасман."У харитага ишора қилди. "Айиос Маттаёс Емас."Унинг бармоғи яна қирғоқ бўйлаб юқорига кўтарилди. "Бор."
  
  
  "Превеза? Бунда нима бўлди?"
  
  
  Ҳеч қандай сабабсиз, мен унинг юзини елкамга кўмиб, қўлимни ушлаб турганини тушуна бошладим. "Йўқ, McKee ёки сизнинг исмингиз нима бўлса. Хуш келибсиз! Қаерда биз тўхтатиш, бу Превеза бўлиши ҳеч қачон мумкин!"
  
  
  
  
  
  
  Ўнинчи боб.
  
  
  
  
  
  Шундай қилиб, биз Превезани соғиндик. Кристинанинг еътирози шунчалик истерик едики, мен ҳеч бўлмаганда тергов қилмасликка қарор қилдим. Кейинчалик, бу ей уни қайтариб олгандек, унинг ғазабидан уялгандай туюлди. Лекин барибир mistletoe у ёдда еди, у шукр еди; у босим остида залида еканини кўрсатди, ва Жет тош енди ажойиб маъбуда ким амалиёт, тасодифий америкалик сайёҳни кўтариб ва кичик томоша бориш мумкин. Бу нарсаларга тўғри қарашни қайтариб берди ва бу мен учун яхши бўлди.
  
  
  Биз биринчи куннинг қолган қисмини очиқ денгиздан завқланиб, Закинтосдан узоқлашдик ва қуёш очиқ Ўрта ер денгизи устида бота бошлагач, Кефалониянинг асосий шаҳри Аргостилионга йўл олдик. Портда биз ошхона учун кўпроқ материаллар, консервалар, муз, кўп спиртли ичимликлар олдик, кейин маъюс кечки овқат бўлган ресторан топдик . Kristina жим бўлиб, қуёш деразадан ташқарида ғойиб бўлганида, ажралиб бўлмайдиган сабзавот ва зираворлардан иборат таомига еътибор қаратди.
  
  
  "Менимча, - деди у, - биз бортда ухлаймизми?"
  
  
  "Александрнинг режаси бор еди."
  
  
  "Ҳа."У буни истеъфога чиқиш билан айтди.
  
  
  "Бу муаммоми?"
  
  
  "Йўқ."У буни жуда тез айтди. "Биз портга чиқиб, лангар ташлай оламизми?"
  
  
  "Балки. Мен буни порт капитани билан текшираман; еҳтимол биз бепул йўлланмани топа оламиз."
  
  
  "Биз шунчаки қила оламизми?.. давом етасизми?"
  
  
  "Сиз уч кунимиз борлигини айтдингиз. Шошилиш нима?"
  
  
  "Сиз ҳеч қачон тунда сузиб кетганмисиз? Енгил шамол билан тўлдирилган елканли очиқ денгизда?"
  
  
  Кристинадан келган сўзлар ғалати туюлди. "Ҳа", дедим.
  
  
  "Унда биз қила олмаймизми, Макки?"Унинг қўли стол бўйлаб сирғалиб, бармоқлари билан қўлимга тегди. Улар хотиржам едилар, бироз титрадилар.
  
  
  "Сиз тун бўйи сузишни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Бу яхши бўларди."
  
  
  "Нега емас?"
  
  
  Шу пайт официант бизга турк қаҳвасини олиб келди ва у стакан тубидаги чўкиндиларни тишлари орқали филтрларкан, Kristina ўзига ғамхўрлик қилиш учун ўрнидан турди. У ҳаяжонланиб қайтиб келганида, у стулга шунчалик қаттиқ чўкдики, мен уни синдириб ташлайман деб ўйладим.
  
  
  "McKee!"у шивирлади. "У ерда кимдир бор еди!"
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ. Кимдир учун нима?"
  
  
  "Еркак! Хонимлар хонаси олдида самимий нолага суяниб!"
  
  
  "Тўғри?"
  
  
  "Аммо мен унинг егосини илгари кўрганман! Пйргос ўтган кеча!"
  
  
  Бу менинг еътиборимни тортди. "Пиргосда қаерда?"
  
  
  "Бу еди..."У иккиланиб, бош бармоғини оғзига суртди ва тирноқни чайнади. "Сизни тарк етганимдан кейин меҳмонхонамда. У келганида, у стол ходими билан гаплашаётган еди."
  
  
  Унинг ўрнидан турди. "У ҳали ҳам борми?"
  
  
  "Йўқ! Уники йўқ бўлганда, у йўқ еди. McKee! Қандай қилиб улар бизни шундай кузатиб боришлари мумкин?"
  
  
  "У бизни кузатаётганига амин бўлманг."
  
  
  "Аммо у ерда бўлиши керак!"
  
  
  "Яхши, яхши. Тинчланинг."Тур. "Ўзим кичик ташриф буюришимга ижозат bering."
  
  
  Аммо у асосий овқат хонасидан кичик ўтиш жойига қайтиб келганида, у ерда умуман ҳеч ким йўқ еди ва у еркаклар хонасини бўш деб топди. Қайтиб келганимда, Kristina хавотир билан менинг томонимга қаради ва мен ўтирганимда бошимни чайқадим. "Ҳеч ким. Бу сизнинг меҳмонхонангизда кўрган одам еканлигига аминмисиз?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Егони тасвирлаб bering."
  
  
  У иккиланиб, лабини тишлади. "У еди ... сиздан қисқароқ, лекин жуда кенг. Тўқ рангли костюм, қора сочлар. Balding, менимча, лекин у
  
  
  Мен шляпа кийган едим, шунинг учун ишончим комил емас еди."
  
  
  "У нима қилди?"
  
  
  "У шунчаки... у ерда туриб. Мен стол ходими билан гаплашдим..."
  
  
  "Қайси tilda?"
  
  
  "Аҳ, юнон тилида."
  
  
  "У сиз билан гаплашдими? Сиз бирор нарса қилдингизми?"
  
  
  "Йўқ, бу каби ҳеч нарса. У шунчаки қараб турарди; унинг нафси зинадан юқорига қараб, ўзига қарагандек туюлди."
  
  
  Уники кулиб юборди. "Мен Егони айблай олмайман."
  
  
  "Аммо у бу ерда!"
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ. Бу кулгили емас, шундай емасми? Хўш, Kristina, бу тун бўйи сузиш. Агар кўзларимни очиқ тута олмасам, сиз мени рулда хурсанд қилишингиз керак бўлади."
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Ваъда бераман, McKee, мен сизни ҳушёр туриш учун қўлимдан келганини қиламан."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Биз қайиққа қайтиб йўл олди вақтга келиб, бепарволик билан Kristina нинг вақтинчалик гўзаллик ғойиб бўлди; мен уни қўйиш салом айтиб еди қадар у ҳар қадамда унинг елкасига қаради. Биз бортида еди ва порт клиринг қачон, у диққат билан биз миммо томонидан ўтган ҳар бир кема текширади еди, ва кейин кўчиб ҳар бир нарсани бир кўз тутиш. Деярли қоронғи еди, лекин яна бир нечта қайиқлар ҳали ҳам олдинга ва орқага югуришарди. Уларнинг атрофида бир секин бизга яқинроқ тойиб еди яхши ўлчамли motorboat еди, кечалар сарф қилинмоқда қаерда аниқ фарқи йўқ еди screeching ревелерс билан қадоқланган. Атрофдагилар бизга қўл силкиди; уники, ревматизмда силкиди, лекин Kristina кўздан яширишга ҳаракат қилгандай туюлди.
  
  
  "Унут", дедим. "Сиз шунчаки бизга еътибор қаратяпсиз. Улар бундай емас."
  
  
  У менга қаради, кейин қаддини ростлади ва чекинаётган крейсерга заиф силкитди. Биз томоша қилганимиздек, тезкор қайиқ деярли денгизга чиқиб кетаётган круиз кемасидек улкан моторли яхтага йўл олди. Ҳар бир иллюминатор ёниб турарди, ҳатто шу масофадан ҳам у кўча бўйлаб айланиб юрган рок мусиқасини заиф ешитарди.
  
  
  "Бу партияга ўхшайди", дедим мен.
  
  
  Kristina бош ирғади. Биз моторли қайиқнинг моторли яхта билан бирга секин юришини томоша қилдик. Кабеллар туширилди ва бириктирилди ва ҳали ҳам тўлдирилган кичикроқ қайиқ асосий пастки даражасига кўтарилди. Қичқириқ, кулги бор еди ва durbin орқали у ўрнидан турган, деярли денгизга йиқилиб тушаётган аёлни кўрди.
  
  
  "Жин урсин аҳмоқлар", деб минғирладим.
  
  
  "Ҳа," ёнимдаги қиз рози бўлди. "Сайёҳлар".
  
  
  Уни, Салом кулиб юборди. "Унинг исми нима?"
  
  
  "Йўқ, McKee. Сиз жосуссиз."
  
  
  Уни хафа қилди. "Окай, кейин Мисс ёрдамчиси жосус. Мен пастга тушаётганимда рулга ўтиринг ва биз учун иссиқ козокларни тортиб олинг. Совуқ тушмоқда."
  
  
  Унинг табассуми маънога тўла еди. "Аммо мен умуман совуқ емасман."
  
  
  У енгил кўйлак кийган еди, унинг чўмилиш костюм устидан еркин тугма, ва таалукли сўниб кўк шортилар. Мен унга ташқи қиёфасини қанчалик қадрлаганимни кўрсатишга ҳаракат қилдим. "Келинг, буни шундай қолдирайлик", дедим ва пастга тушдим.
  
  
  У қайтиб келганида, у ўралган, кичкинтойлар бутун идишни ишлатадиган кенг ўриндиққа ўралган, оёқлари остига тиқилган, боши бир тирсагига кўтарилган.
  
  
  "Бу қулай кўринади, лекин кечаси менинг қайиғимни шундай бошқаришингизни хоҳламайман. Бу ҳолатда ухлаб қолиш жуда осон."
  
  
  "Ҳа, капитан", деди у менга енгил салом бериб.
  
  
  У унга козокни улоқтирди ва ёнидаги ўриндиққа адёл ташлади, сўнг жибни текшириш учун олдинга борди. У ёқимли шамол есди ва унинг нафсини текширганда, ўзини ўзи созлайдиган қалбакилаштириш ёмонлашмаганлигини аниқлади. Лангар м ўрнатилдикатта, агар биз тўхташимиз керак бўлса, бортга чиқишга тайёр, гарчи бу чуқур сувларда бизнинг арқонимиз тубига етиб борадиган жойлар кўп емас еди. У Натаниел Франклиннинг орқа томонидаги патини қабул қилиб, олд люкни ёпишни еслади ва кокпитга қайтиб кетди.
  
  
  "Яхши, skipper?"Kristina сўради.
  
  
  "Ҳа."У нахга қизиқиб қаради. "Сиз жуда кўп денгиз филмларини томоша қилганга ўхшайсиз."
  
  
  "Менга сузишни америкалик прапоршик ўргатган."
  
  
  "Ҳа! Сиз бу заифлар ҳақиқатан ҳам сузишни билишини назарда тутяпсизми?"
  
  
  "Хўш, бу кичкина қайиқ еди. Иккаламиз учун зўрға жой бор еди."
  
  
  "Бу ажойиб бўлса керак."У оёқларини бураб ёнидаги ўриндиққа йиқилди.
  
  
  Тўсатдан, у тўғри ўтирди, унинг кўзлари starboard қалтирайди маёқ устида собит. "Бу нима?"
  
  
  Жадвалимни текширишим шарт емас еди. "Бу биз портга кирганимизда кўрган пештахтадаги азизлар. Егони ортда қолдирганимиздан сўнг, биз яна шимолга борамиз."
  
  
  "Мен кўрмоқдаман. Сиз ҳақсиз, McKee, бу уни еътиборсиз қолдирадиган вақт емас. Сиз ухлашни хоҳлайсизми? Сиз узоқ кунни ўтказдингиз."
  
  
  У гапирганда унинг овози бемаъни деярли жиддий еди, унинг олдида очиқчасига тикилиб, испит ғилдирак устида икки қўллари.
  
  
  "йўқ. Ҳозир емас. Унинг фақат у ерда ўтирган.
  
  
  ва ... кўриниши завқ."
  
  
  Kristina бу ноқулай гапни пайқамади.
  
  
  Узоқ вақт давомида атрофимизда ҳеч ким гапирмади; кейин у менинг нигоҳимни сезиб, чайқала бошлади.
  
  
  "Нега менга бундай қараяпсиз?""Бу нима?"у жаҳл билан сўради.
  
  
  "Мен сизни ўйламаган едим. Сиз кеча ташқарида едингиз... бутунлай бошқа қиз."
  
  
  "Бу ишлади."
  
  
  "Жигарранг Мерседесдаги еркаклар кабими?"
  
  
  "Албатта."
  
  
  "Ва енди иҳ емасми?"
  
  
  У бошини менга қаратди ва зулматда унинг кўзлари хотиржам ва ҳушёр еди. "McKee, у сиз билан ётишни хоҳлаши мумкин. Бир мунча вақт учун. Агар кимнидир биз ўзимизни кўрсатаётганимизга ишонтириш учун сизни севишим керак бўлса, у иккиланмайди. Бир мунча вақт у синфдошини севиб қолди ва ростини айцам, у сиз каби жозибали емас еди. Ва ҳали... У елка қисиб, яна юқорига қаради, кейин менга қайтди. "Мен биринчи америкалик сайёҳ ёки жосус билан ётиш учун фоҳиша емасман. Тушундингизми?"
  
  
  "Албатта."У наҳдан бир оз узоқлашди, лекин қўли етмайдиган жойда емас. "Шунингдек, нима учун сиз тўсатдан тун бўйи сузишга қарор қилганингизни тушунтиради."
  
  
  Унинг қизариб кетганини кўриш жуда қоронғи еди, лекин мен унинг бошини егиб, хижолат бўлганини айтишим мумкин еди.
  
  
  "Бу ҳақиқат, McKee. Қисман. Агар мен қатъиятимда қатъий бўлишни истасам, кераксиз васвасага хавф солишнинг маъноси йўқ."
  
  
  "Аммо фақат қисман?"
  
  
  "Ҳа. Бугун айтганимиздек,улар билан бир оз уруш."
  
  
  "Нима ҳақида?"
  
  
  "Режаларимизни қандай ўзгартирганингиз ҳақида."
  
  
  "Сиз нима демоқчисиз?"
  
  
  "Алекс... у жуда еҳтиёткор. Шубҳали бўлганлар. Уни, мен буни фақат ундан олган қисқа хабарлардан биламан."
  
  
  "Бу қандайдир таассурот қолдирди."
  
  
  "Шундай қилиб, мен ўйлайман ... бундай ўзгартиришлар киритиш оқилона бўлмайди."
  
  
  "Сиз Корфуга режалаштирилганидек боришимиз керак демоқчимисиз?"
  
  
  "Менимча, бу яхшироқ бўлар еди."
  
  
  Қизиғи шундаки, мен ўзим ҳам худди шу нарсани ўйлардим ва жуда еҳтиёткор еканлигимга қарор қилдим. Агар хавфсизлик бузилса ёки қандайдир таъқиблар бўлса, биз Корфу ва материк ўртасида ёки очиқ денгизда бўлишимиздан қатъи назар, унчалик катта фарқ бўлмайди; қандай бўлмасин, улар бизни ушлайдилар.
  
  
  "Мен ҳам", дедим.
  
  
  Унинг кўзлари худди жанжал кутаётгандек, ижрога рухсат байроғида катталашди. "Сиз буни қиласизми?"
  
  
  У ўз фикрини тушунтирди. У бош ирғади.
  
  
  "Муаммо шундаки, - давом етдим мен, - биз Корфуга сузиб борадиган тезликда боришдан олдин бир кун ёки ундан кўпроқ вақтни ўлдиришимиз керак.
  
  
  У унинг номидан таранглигини сезди ва нега у бу ерга яқинлашишни истамаганига яна ҳайрон бўлди.
  
  
  "Аммо, - давом етдим мен, - чунки бу содир бўлиши керак, кейинги бекат, Корфуни ҳисобламаслик Пахосда бўлиши керак. Еҳтимол, биз у ерда яна бир кун қолишимиз мумкин еди, лекин сиз бизни томоша қиляпмиз деб ўйласангиз, мен бир портда узоқ вақт бўлишни ёқтирмайман."
  
  
  "Ҳа, мен уни тушунаман. Ҳа, мен уни тасаввур қилаётган бўлишим мумкин, Макки, лекин мен бу одамни Аргостилиондаги тавернада кўрганимдан бери, мен бундай деб ўйламайман, аслида емас."
  
  
  Еҳтимол, бу ерда менинг учрашувим ҳақида айтиб бериш вақти келди, лекин мен бундай деб ўйламаган едим. Ҳали емас. Мен уни, бу қизни қанчалик кўп кўрсам, у шунчалик қийинлашди ва бу миссияга ҳам тегишли еди.
  
  
  "Яхши, - дедим мен, - ертага бу ҳақда ташвишланамиз. Енди менга Алекс сиз билан қандай боғланишни режалаштираётганини айтинг."
  
  
  "Мен... Ҳеч кимга ҳеч нарса айтишим шарт емас. Ҳатто сиз ҳам емас."
  
  
  "Бу аҳмоқлик. Сиз Корфудаги таверна ҳақида нимадир дедингиз, лекин бошқа ҳеч нарса йўқ. Айтайлик, сиз ҳаддан ошиб кетдингиз ёки бирор нарса."
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Мен балиқ каби сузаман."
  
  
  "Кечаси ухлаб ётганингизда йиқилиб тушсангиз, бу сизга кўп фойда келтирмайди. Елкан остида қайиқни ушлай олмайсиз, ишонинг."
  
  
  "Бу содир бўлмайди, McKee."
  
  
  "Жуда амин бўлманг. Барибир, мен бу ерда ухлайман."
  
  
  "Сиз совуқ бўласиз."
  
  
  "Камида мен компания оламан. У ерда ёлғиз."
  
  
  У куларди.
  
  
  "Шундай қилиб, бизнесга қайтиш. Алекс билан алоқа."
  
  
  "Албатта, McKee. Айта олмайман."
  
  
  "Яна ўйлаб кўрганингиз маъқул, азизим. Агар одамлар бизга ергашса, биз ажралиб қолишимиз ёки ёмонроқ бўлишимиз мумкин."
  
  
  У иккиланиб, лабини тишлади. Ниҳоят, у секин бошини чайқади. "Балки ертага. Бу ҳақда ўйлаб кўрай, McKee."
  
  
  Менинг буйруқларим-Алекс билан учрашиш, Егони олиб кетиш ва уни Италияга олиб бориш. "Ҳозир сиз у билан бўлган ягона алоқадасиз, шунинг учун биз бир-биримизга ишонганимиз ёки шу ерда ўгирилиб, тикувчи!"
  
  
  У қўрқувдан кўзларини катта қилиб қўйди.
  
  
  "Сиз Стал бўлмайсиз!"
  
  
  "Тикувчини олинг, мен буни унинг учун қилардим."У уни пуфлаётган еди, лекин унинг реакциясига кўра, у қисман ишонди.
  
  
  "Илтимос, McKee. Буларнинг барчаси мен учун жуда янги; мен нима қилишни, кимга бўйсунишни билмайман. Биз зиддиятда бўлишимиз керакми?"
  
  
  "Танлов сизники", дедим қатъий.
  
  
  "Кейин мен сизга айтаман."
  
  
  У сукунат пичоқ билан кесиш учун етарлича қалин бўлгунча кутди.
  
  
  "Ертага", деди Kristina оҳиста.
  
  
  У Наҳ да порлади, кейин хўрсиниб, ёстиқли ўриндиққа чўзиб ва ўрнига ёстиқ бир лифебуой олди. "Чарчаганингизда мени уйғотинг", деб бақирдим.
  
  
  "Ҳа", деди у оҳиста.
  
  
  "Ва компасни диққат билан кузатиб boring."
  
  
  "Ҳа, сер."
  
  
  
  
  
  
  Ўн биринчи боб.
  
  
  
  
  
  Бу шамолли тонг еди, тепада қора булутлар шошилиб турарди. У ерда оғир деcкҳоусес ишлаётганда емас, балки кенг нурлари бўлган оғир қайиқ қочиб кетган от каби тебраниб чўкаётган еди. Kristina пастда ухлаб ётган еди, лекин тез орада рангпар ва ҳаяжонланган ҳолда кемага қайтиб келди.
  
  
  "Биз ҳаммамиз яхшимизми?""Бу нима?"у булутларга хавотир билан қараб сўради.
  
  
  "Хавотирланадиган ҳеч нарса йўқ."Мен кўтарилаётган шамол, момақалдироқ ва ғичирлаган қалбакилаштириш устидан бақиришга мажбур бўлдим. Шамолнинг кескин ўзгариши катта маинсаилни боғланган, ақлдан озган бургут каби қоқишига олиб келди; биз елканни яна тўлдирган шамол учун кетмагунимизча у рул билан курашди.
  
  
  Kristina идишни томига суянди ва бир муддат атрофга ваҳшиёна қаради. "Биз қаердамиз? Мен ерни кўра олмаяпман."
  
  
  "Оҳ, у ерда бир жойда."У ўнг тўп йўналиши бўйича ноаниқ силкиди еди.
  
  
  "Лекин билмайсизми?"Унинг овозида нозик ваҳима бор еди.
  
  
  "Хавотир олманг."У соатига қаради; ерталаб соат бешда еди. Бир куни кечаси у бизнинг тезлигимизни ҳисоблаб чиқди ва биз, масалан, аксинча Превеза деб қарор қилдик, аммо бу жуда тахминий еди. У қизга айтмади. "Агар биз муаммога дуч келгандек туюлса, мен фақат шарққа боришим керак ва биз ерни кўрамиз."Айни пайтда бу жуда жозибали истиқбол емас еди, чунки шамол енди ўша томондан есаётган еди ва Егони енгиш учун бир қатор зерикарли узун таёқларни талаб қилади. Натаниел туфайли у кам қувватли ёрдамчи двигател бундай денгизда ёрдам бермаслигини билиш учун етарлича билар еди; елканларда шамолнинг барқарорлаштирувчи таъсири бўлмаса, Сcйлла олдинга қараганда кўпроқ юқорига ва пастга ҳаракат қилар еди.
  
  
  "Лекин... қаерда еканлигимизни аниқ билолмаймизми? Бу билан... сиз уни нима деб атайсиз? Trident?"
  
  
  Уни кулиб юборди. "Секстант". Уни юқорига қаради. "Ва ферретда тўхташ учун қуёш бўлмаса, ревматизм йўқ."
  
  
  У қошларини чимирди, аниқ хавотирда еди ва қўлини идишни томидан олиб қўйди, сўнг орқага қайтди ва деярли Наҳ орқасидаги очиқ ўтиш йўлига тушди.
  
  
  Унинг қичқирди. "Қаранг!""Келинг, бу кичкина круизда оёқларимизни синдирмайлик. Бу ерга келинг ва ўтиринг."
  
  
  У улар айтганидек қилди, очиқ кабинадан ўтиб, компаснинг биннаcле-га деярли қулаб тушди. Ее унинг қўлидан ушлаб, уни яқин тортди.
  
  
  "Қолиш. Худонинг Костя, компасни бузманг, чунки у ҳолда ҳатто у ҳам ташвишлана бошлайди."
  
  
  У қисқа жилмайиб, сочларини юзидан итариб юборди. Унинг териси ҳўл еди ва вақти-вақти билан унинг ён томонига сепиладиган пуркагичдан емас еди. Бу қараш уни биларди.
  
  
  "Бир оз денгиз касаллигини ҳис қиляпсизми?"
  
  
  "Мен ўзимни касал ҳис қилмаяпманми? Мен бундай сўзни билмайман."
  
  
  "Оғриқли."
  
  
  "Оҳ ... бир оз. У ерда жуда тиқилиб қолган ва қайиқ жуда кўп сакрайди."
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ. Хўш, биз бу ердан чиқмагунимизча шу ерда қолинг. Рулга ўтиринг."
  
  
  "Уни?"У қўлларини тортиб олди, гўё унга тегишдан қўрққандек.
  
  
  "Нега емас? Дўстларингиз билан кемада қолиш учун денгиз касаллиги учун дунёдаги енг яхши даво."
  
  
  "Мен денгиз касал емасман!"
  
  
  "Сиз бизга қўнғироқ қилишни хоҳлайсиз. Қандай бўлмасин, бир неча дақиқадан сўнг ўзингизни яхши ҳис қилишингизга кафолат бераман. Prima буни қилади. Менинг ишим бор."
  
  
  Салом айтган еди, у қилдим, унинг ўрнидан туриб, унинг бўшаган жойга тоймасин. У менга бир зум шубҳа билан қаради, сўнг чуқур нафас олди ва икки қўли билан Рулни ушлади. У кабинага тушди.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг у қайтиб келганида, у шабада ва туз пуркагични ушлаш учун бошини кўтариб, заиф жилмайиб қўйди. Даволаш мен ўйлагандан тезроқ ишлади.
  
  
  "Сиз гаплашмоқчимисиз?"
  
  
  "Гапирасизми?"
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ. Биласизми."
  
  
  У компас теришга яхшироқ қараш учун ўриндиқдан турди. "Бироздан кейин, ҳа, Макки? У ҳозир бироз банд."
  
  
  У ўтиб кетди.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Тушга қадар бу еди
  
  
  Бу яна сокин ва қуёшли еди, ва мен бир сехтант билан уни муваффақ ва менинг ибтидоий навигация камида етарли тўғри, деб ибодат. Мен кутганимдан узоқроққа кетганимизни кўриб ҳайрон бўлдим; Превеза деярли биздан Шарқда ётиши керак. Бу узунлиги тўрт-беш милдан ошмайдиган кичик Орол еди ва Егони соғиниш қийин емас еди. Шамол ҳали ҳам шарқдан есаётган еди ва денгиз тинчроқ бўлса-да, ҳали ҳам ёқимсиз кичик фавқулодда вазият мавжуд еди . Енгил нафас олиб, мен биринчи боғлашимиз устида ишлашга киришдим. Бу ўйин-кулги ёки ҳатто иш учун бир кун емас еди.
  
  
  Кейин мен пастга тушдим, асосий кабинадаги кенг столга ҳудудимиз харитасини ўрнатдим ва ҳозирги ҳолатимизни белгилаб қўйдим. Шу пайтдан бошлаб, мен шамолга қарши олдинга ва орқага ҳаракатланаётганда, бу оғишларни аниқ қайд етишим, ҳар бир ёпиштиришга сарфланган аниқ вақтни кузатиб боришим ва босиб ўтган масофа ҳақидаги тахминларим етарлича аниқ бўлишига умид қилишим керак еди. Рулда тажрибали қўл билан ҳам осон бўлмас еди, лекин Кристинанинг у ерда мен учун ёзганлари ҳаммасини анча мураккаб ва ноаниқ қилди; ахир у илгари ҳеч қачон қирғоқ нуқтаи назаридан юқорига қарамаган еди. Бошқа томондан, мен узоқ масофаларга сузиб юришда жуда тажрибали емас едим.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кечқурун биз камонда кичик бир Оролни урдик. Биз Porto Гаионинг гўзал кичик портига йўл олганимизда, бу олтин кун еди. Бир қарашда, бу ибтидоий, ривожланмаган жойдек туюлди; биз кўришимиз мумкин бўлган ҳамма нарса кумуш-яшил зайтун боғлари еди. Кейин, биз яқинлашганда, биз портда ўралган қайиқларнинг яланғоч устунлари билан оқ, жигарранг ва пушти паст биноларни ясашимиз мумкин еди.
  
  
  Шаҳар кичик, аммо гавжум еди; уйларнинг аксарияти қирғоқ бўйида жойлашган. Порт билан чегарадош тош қирғоқ; қирғоқ бўйлаб бир қатор кичик дўконлар, таверналар ва бир нечта майда меҳмонхоналар бор еди. Буни муҳокама қилмасдан, Kristina тунни Сcйлла бортида ўтказишга рози бўлди; порт капитани бизга қирғоқдан узоқда жойлашган жойни тайинлаган еди, бу мен учун яхши еди. Бизнинг қайиқимиз орқа томондан давицга боғланган кичкина қайиқни олиб юрди ва ваннанинг катталигидаги кичик қайиққа тушиш мувозанат ва вақт жиҳатидан катта ютуқ еди. Биз икки наҳ суқилиб қачон, биз Б шундай паст еди & биз Порт Бар юз метр, бир неча юриш мумкин олдин нб мен сув остида бўлиши кутилмоқда.
  
  
  "Яхшиямки, бу ерда сув чанғичилари йўқ", деб изоҳ берди у.
  
  
  "Оҳ?"Kristina ҳозир қувноқ бўлиб туюлди, ерталабки ташвишлар ва олдинги тун қўрқувидан бутунлай бехабар еди.
  
  
  Аленка уни бироз ўзгартирди; қайиқ силкитди ва ён томонга озгина сув қуйди. Қиз қўрқиб кетди, кейин кулди.
  
  
  "Ҳа, у, мен нимани назарда тутаётганингизни биламан. Еҳтимол, биз қоронғи тушмасдан қайиққа қайтишимиз керак, ҳа?"
  
  
  "Бу ҳеч қандай фарқ қилмайди; биз қачон ёки кечаси чўкмаслигимиз мумкин."
  
  
  "Ва биз ҳар доим сузишимиз мумкин."
  
  
  Бизнинг тиззаларимиз бир-бирига боғланган, сиз бу ҳақда ҳеч нарса қила олмайсиз ва у менга бироз қўшимча босим ўтказаётгандек туюлди. Балки.
  
  
  Биз кичик шаҳар бўйлаб узоқ сайр қилдик ва ўзимизни қасос билан сайёҳ сифатида кўрсатиб, его ташқарисида бир оз сайр қилдик. Қишлоқ яшил ва Тошлоқ еди, аксарият юнон ороллари бўлган чўкиб кетган тоғнинг чўққиси каби денгиздан кескин кўтарилди. Chang йўлдан биз юқорига қараш ва бўр қоялар билан нуқта тог ъ ёнбағрида кўриш мумкин, уларнинг ўртасида туриб уйлар каби катта баъзи, баъзи ҳолларда уйлар иҳ деразалар белгиланган қоронғи квадратчалар томонидан асосан ажралиб етилмоқда. Урушдан олдинги Citroen сингари хириллаган қора машина, катталар ва болалар билан тўлдирилган миммо Ақш ўтди. Мен маҳаллий аҳоли бой еканлигини тушунмадим; биз йўлда кўрган бошқалар ё пиёда ёки от араваларини ҳайдашарди. Улар асосан бизни еътиборсиз қолдиришди; еркаклар калта ва гавдали, кўплари катта мўйловли, standart деҳқон кийимидаги аёллар, тўпиқлари қора, одатда юзларини деярли ёпиб турадиган мос шарфлар билан. Бу ҳақда ўқишни бошлаганимдан бери Греция ҳақида мени ҳайратда қолдирган нарса бўлди: нега тиниқ ҳавоси ва газланган суви билан бундай қуёшли меҳмонхона ҳудудида доимий мотамда аёллар ва кўплаб еркаклар яшаши керак. Агар мен фалсафий бўлганимда, Кристинадан бу ҳақда сўраган бўлардим, лекин менда бошқа фикрлар бор еди. Сузиб бир очкўз ичига енг нозик eater қўйишингиз мумкин иштаҳани сабаб, ва унинг оч.
  
  
  Биз денгиз бўйидаги қараган бир tavern топилди, ва кечки овқат, биз тунда кеч қадар нен қолди, шундай қилиб, ҳайратланарли даражада яхши еди. Бу жой аниқ саёҳат қилувчи яхтачилар учун мўлжалланган еди; меню қисман инглиз тилида бўлиб, қўпол чизилган лангар ва денгиз чиғаноқлари билан безатилган. Аввалига биз бу жойда ягона едик, лекин тез орада юзлари қорайган, қўллари денгиз кийимида бўлган бир гуруҳ еркаклар ва аёллар йиқилиб келишди.
  
  
  Суҳбатнинг тортиб олинишига қараганда, мен бу америкаликлар ва британияликларнинг аралаш гуруҳи, шу жумладан италиялик аёл ва иккита аниқ француз еканлигини ешитдим. "Ҳеч қандай махсус нарса йўқ", деди у ўзига ва Кристинага қаради.
  
  
  У худди чап елкамдаги нарсага ўхшаб олдинга тикилиб турарди, лекин мен унинг ияги ва саёз нафаси билан унинг таранглашганини айтишим мумкин еди.
  
  
  "Бу нима?"Мен earshot чиқиб олдинга егилиб, сўради.
  
  
  "Бу... бу ҳеч нарса емас."У қисқача жилмайиб қўйди. "Менимча, ҳамма уни гумон қилмоқда. Ҳаммаси тугагач, хурсанд бўламан."
  
  
  "Сиз қиласизми?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  У унинг қўли учун стул бўйлаб етди. "Мен бахтли бўлишимга амин емасман."
  
  
  У менга узоқ вақт қаради. "Йўқ", деди у ниҳоят. "Балки менда ҳам у бўлмайди."
  
  
  Биз қаҳва ичгунимизча ҳеч ким биз билан гаплашмади, лекин кейин хона бўйлаб французлардан бири ўрнидан турди ва атайлаб столимизга ўтди. У қумли сочлари зарбали ва ўзига ишонган уятчан табассумли озғин одам еди.
  
  
  "Мени кечиринг", деди у асосан Кристинага қараб. "Сиз Америкаликмисиз?"
  
  
  "Уни", дедим мен. "Бу тоза."
  
  
  "Дўстларим ва мен сиз ичиш учун бизга қўшилишни хоҳлайсизми, деб ҳайрон бўлдик."У ҳали ҳам Кристинага қараб турарди;
  
  
  У бошини қаттиқ силкитди. "Кечирасиз", деди у совуққонлик билан. "Аммо биз ерта ётишимиз керак, узоқ кун бўлди."У нолойиқ даъвогарни рад етган маликанинг силлиқ инояти билан ўрнидан турди. "Сиз чекни тўлайсизми, Daniel? Биз боришимиз керак. Мен бир дақиқадан кейин қайтаман."
  
  
  Француз орқага чекиниб, бепарво хотиржамликни сақлашга ҳаракат қилди. Мен драхмаларни қўйганимда ўзимга табассум қилдим; қиз ҳали ҳам мени ҳайратда қолдирди. Унинг ҳаммом томон ҳаракатланишини томоша қилиб, унинг орқасидан ҳам, устига кенг кўк кўйлак билан чиройли тўлдирилган оқ шимларни кўрди. Оддий костюм унинг нима киймаганлигини аниқ кўрсатиб берди ва бирдан кеча еслаганимда, мен буни кутмаган едим.
  
  
  Официант келиб, пулимни олди ва иҳни кассадаги тўла, мўйловли аёлга берди. У бу ҳақда узоқ вақт ўйлади, лекин уники сабрсизланиб қолди. Ниҳоят қайтиб келганида, у аллақачон ўрнидан турди, лекин у кетгач, яна ўтирди. Kristina ҳали ҳам қайтиб келмади.
  
  
  "Менимча, бу менинг сабрсизлигим", деди у ўзига ва атайлаб соатига қарамади. Хонанинг нариги четидаги стул уни текшириб кўрди; улар менинг томонимга қараб туришарди ва ёш француз жилмайиб турарди.
  
  
  Мен ҳали ҳам ўтириб ўзимни мажбур, менинг қаҳва охирги ичиб, дақиқа томонидан ticked сифатида менинг юрак clenched еса. Мен унинг ташвишини есладим, у Аргостилиондаги ресторанда бир одамни кўрди ва аввалгидек асабийлаша бошлади.
  
  
  Кассадаги аёл менга савол билан қаради. Ниҳоят, у ўрнидан турди ва унинг олдига борди.
  
  
  "Умид қиламанки, сиз инглиз тилида гаплашасиз."
  
  
  "Лекин, албатта," у жавоб берди.
  
  
  "Ёш хоним."У ҳаммомга ишора қилди - ёки ҳеч бўлмаганда унга олиб борадиган коридор. "Биз узоқ кунлик саёҳат қилдик ва у яхши бўлмаслиги мумкин..."
  
  
  "Лекин, албатта," деди у ва қора либосли катта қисмини баланд стулдан кўтариб, аёллар хонасига кирди. У бир лаҳзадан кейин елка қисиб қайтиб келди. "У ерда ҳеч ким йўқ", деди у.
  
  
  "Жаҳаннам тикувчи қаерда...?"
  
  
  "Еҳтимол, орқа ешик."У француз шубҳали жиддий қаради кафедраси қаради, ҳамма нарса ўрнашиб ега ва бирга уни қўйиш шошиб емас бир одам каби. биргаликда қисмлар.
  
  
  Бундан ташқари, мен бунга бир дақиқа ҳам ишонмадим. Ҳеч ким бу стулдан турмади ва Kristina тасодифий дўстим туфайли мени тунашга ташлаб кетиши еҳтимолдан йироқ емас еди. Ҳозир емас, барибир. Уни менсимади.
  
  
  "Раҳмат", деди у аёлга ва тавернадан шошилди. Отаси биз қайиқдан чиққан жойга келганида, уни у ерда топганига ҳайрон бўлмади, у, албатта, қайиққа ёлғиз қайтмас еди. Аммо у қоронғи портга қараганида, у Сcйлладан унчалик узоқ бўлмаган қоронғи шаклни чиқариши мумкин еди. Бу ташқи моторли кичик қайиқ еди, унинг камони шпалнинг корпусига суяниб турарди ва унинг чайқалиши ва чўкишидан мен у ерда бир неча дақиқа олдин қолгандек таассурот қолдирдим. У томоша қилар екан, кабинанинг асосий деразаларида муқаддас нур порлаб турарди ва бунга шубҳа йўқ еди.
  
  
  У қайиққа ўтирди, итариб юборди ва гавжум порт орқали иложи борича тезроқ сузиб кетди. Қулоғимдаги момақалдироқнинг овози қулоғимдаги момақалдироққа ўхшарди, лекин мен овозни ўчириш йўлини ўйлаб тўхтаганимда, миммо томонидан тезлашган моторли қайиқ. Его кейин деярли мени сув остида, лекин мен назорат уни сақлаб ва ундан қолган орқали олиш учун шовқин ишлатилади
  
  
  Сcйлла учун масофалар.
  
  
  У уни камонга боғлаб, кейин олдинга палубага чиқди. Сирт шудринг билан нам еди ва у ерда ётганимда, унинг кўйлагимдан ўтаётганини ҳис қилдим. Бу мени безовта қилмади; Sergey плексиглас Люк қопқоғидан ўтмаганидан кўпроқ хавотирда едим самимий бурним олдида. Бу кабиналар орасидаги ешик ёпилганлигини англатарди.
  
  
  Луқо уни ёриқ билан очди, чунки у илгари Егони ичкаридан синдиришга ҳаракат қилмаган. У шовқинсиз тебранди ва у пастдаги иккита тор булочка орасига тушди. Люк яна ёпилди ва у ёпилгунча тезлигини секинлаштирди. У билагидаги қиндаги Гюгони текшириб, ешикка ўтди ва қулоғини ингичка ёғоч панелга қўйди.
  
  
  Агар менинг юноним яхшироқ бўлганида еди, у нима деяётганларини айтиб бериши мумкин еди, лекин бу одамнинг сўзлари жуда тез чиқди, чунки у суҳбатнинг бир нечта қисмларини ушлай олмади. Аммо его овози бу кимгадир таҳдид солаётганини аниқ кўрсатди ва Кристинанинг ревматизмини ешитгач, унинг кимлигига шубҳа йўқ еди. У ўткир тарсаки ва бўғиқ қичқириқ овозини ешитди. Устимга бир тонна ғишт тушганда пичоқни қўлимга ола бошладим.
  
  
  У ҳозиргина ёпилган люкдан ўтди. Зулматда мени босиб турган катта соядан бошқа ҳеч нарсани кўрмадим; унинг тўшаклари орасидаги тор бўшлиқда мен ҳатто одамга етиб бориш учун ағдарилолмадим. Саримсоқ нафаси мени деярли бўғиб қўйди ва бу менга умидсизлик кучини берди. У егаридаги бурр билан mustang каби сакраб, ёмон ҳидли одамни орқасидан силкитмоқчи бўлди. Его мақсад паст Shift урди, его қўллари ҳали менинг томоқ огоҳлик қилинди ва у оғир grunted. Унинг егоси уни яна урди ва ешик очилганда уни тўшаклардан бирига ташлай бошлади.
  
  
  Асосий кабинадаги ёруғлик хира еди, аммо зулматдан кейин у бир зумда кўр бўлиб қолди. Мен кўрган барча его қўлида силует ва металл glint еди. Мен уни тепдим, лекин унга ериша олмадим. Орқага тортилаётган тетикнинг совуқ чертиши бор еди; мен орқадаги одамни қурол билан Орамдан тортиб олмоқчи бўлиб айландим, лекин жуда кеч еканлигини билардим.
  
  
  Отишма гавжум хонада момақалдироққа ўхшарди. Қаерга урилганимни ҳис қилишни кутиб, бир зум қотиб қолдим. Аммо бу зарар кўрмади, ҳатто жиддий зарба азобидан олдинги ерта уйқусизлик ҳам. Ешикдаги силуетга орқасига қараганида, у ҳайратда еканлигини кўрди. Менга ҳужум қилган одам қўлини бўшатди ва мен қотилни мақсад қилиб, озод бўлдим.
  
  
  У его қўлидаги қурол билан нокаутга учради ва его томонидан орқага сурилди. Дераза ташқарисидаги хира нурда у Кристинани кўрди, унинг қўли его сочларига чигаллашиб, бор кучи билан иҳ тортди. Аммо курашда унинг бўш қўли орқасидан учиб чиқиб, керосин чироққа урилиб, уни илмоқларидан йиқитди.
  
  
  Оловли суюқлик стол бўйлаб, кейин палубага тўкилди ва тўсатдан зулматда тахтани биз томон ялади. У одамни итариб юборди, ҳатто Кристинни ҳам еътиборсиз қолдирди. Қайиқ бортидаги ёнғин, еҳтимол, дунёдаги енг ёмон нарса, айниқса сиз пастда қолиб кетганингизда ва олов тўғридан-тўғри газ бакларига юборилганда.
  
  
  Унинг граната дан адёл тутди ва енг катта ёниб соҳаларда иҳ ташлади; улар смоулдеред еса, уни ошхона чиғаноқ сув ёқилган, кейин катта муаллақ кабинет ичига ducked ва бошқа ёниб доғлар устидан отиш учун бир ҳаво кўйлаги чиқарди. Бутун бизнес бир ярим дақиқадан кўпроқ вақтни олиши мумкин емас еди - акс ҳолда биз қайиқни ва еҳтимол ҳаётимизни йўқотган бўлардик-лекин ёнғин ниҳоят уни ўчирганда, мижозларимиз йўқ бўлиб кетишди. У унинг ташқи двигателни ишга туширганини ешитди, кабинага кўтарилишга ҳаракат қилди, лекин Кристинага қулаб тушди.
  
  
  "McKee!"у қичқирди, қўлларини бўйнимга ўраб. "Оҳ, Худойим! McKee!"
  
  
  Ее двигателнинг сўнаётган овозини тинглаб, уни беихтиёр силаб қўйди. "Бу ерда нима бўлди?"
  
  
  "Уни ... улар мени Тавернага олиб боришди. Одамда қурол бор еди ва -"
  
  
  "Ҳаммаси жойида."Уни ее итариб юборди, у егилиб, оёқлари остидаги кемани текшириши учун етарли. "Менга чироқни bering, шундай емасми?"
  
  
  Барча ёнғин ва чалкашликларга қарамай, унчалик катта зарар кўрмади. Яхшиямки, ёнаётган керосиннинг биринчи партияси урилган стул слюда билан қопланган; латта билан бир нечта суриш доғларни олиб ташлайди. Идишнинг ўртасидан ўтган пастки панели ҳар доим қуйида жойлашган сувнинг чайқалишидан нам еди ва фақат бўёқ куйдирилган еди. Бортда ҳеч нарса аралашмаслигига ишонч ҳосил қилгандан сўнг, Авлиё на Kristin уни ёқди.
  
  
  "Узр," мен тез деди. "Безорилар йўқ бўлиб кетганлиги сабабли, савол беришни бошлашдан олдин портламаслигимизга ишонч ҳосил қилиш яхшироқ деб ўйладим."
  
  
  Қиз қаттиқ бош ирғади, боши егилди.
  
  
  
  унинг елкалари у порт томони ранза ўтирган еди. "Тушундим."
  
  
  "Ҳозир менга ёрдам беришни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Сизга ёрдам берасизми?"
  
  
  "Биз бу ерда бугун кечқурун тўхтамаймиз, асалим. Келинг, бошқа доcкни топамиз-агар сиз яна тун бўйи сузишни хоҳламасангиз."
  
  
  "Оҳ, Худо, йўқ, Маккел."У юзини қўллари билан ёпди. "Жуда кўп..."
  
  
  "Хўш, енди егилманг. Кетдик. Двигателни ишга тушираётганда қайиқни камондан чиқариб олинг ва уни орқа томонга боғланг."
  
  
  Бир маънода, тунда сузиб кетиш яхшироқ бўлар еди, лекин мен бу операция ҳақида янада ақлдан озишни бошладим. Агар улар бизни ўлдиришни ёки қўлга олишни хоҳласалар, буни қилишлари мумкин еди. Айниқса, очиқ денгизда. Еҳтимол, туннинг қолган қисми учун бошқа жой ҳам худди шундай хавфсиз бўлади. Барибир, унинг ҳам чарчаган.
  
  
  Биз портнинг ташқи четидан доcк топдик, уни боғлаб, тозалашни тугатдик. Биз қавсга яна бир ёруғлик киритдик ва Kristina стол усти тозалаганда, у идишни қолган қисмини синчковлик билан текшириб кўрди, синган shisha ва бошқа қолдиқларнинг қолдиқларини тозалади. У одамнинг қўли атрофида амалга тақиллатди еди тўппонча томонидан топилган, ески .32-юқори шляпа бошқа турда билан калибрли revolver. Фойдасиз, лекин мен уни ҳар еҳтимолга қарши ошхонадаги жавонга қўйдим.
  
  
  "Сиз ҳеч қандай савол бермайсиз", деди Kristina оҳиста.
  
  
  "Мен сизни кутган едим."
  
  
  "Унга нима дейишимни хоҳлайсиз?"
  
  
  "Балки нимадир содир бўлгандир."
  
  
  "Бу каби кўринади... аҳмоқ."
  
  
  "Аҳмоқми?"
  
  
  "ҳа. Кўряпсизми, қуролли одам мени тавернада ушлаб олди. Қўпол одам, безоридан яхшироқ емас, биласизми? У ва бошқа бир его мени қайиққа қайтишга мажбур қилди..."
  
  
  "Нега емас? Ва нима учун бу ерда?"
  
  
  "Бу жуда аҳмоқона овоз. Улар сизни бой америкалик деб ўйлашди, сотиб олиш учун қайиқларни қидириб ўтиришди. Улар сизнинг бортингизда жуда кўп пул яширинган деб ўйлашди ва мени қачон айтиб беришимга ҳаракат қилишди ... яхши ... сиз кўрсатдингиз . "
  
  
  Унга шубҳа билан қаради. У ҳар доимгидек ҳайратланарли кўринарди ва сочлари юзи олдида пастга тушиб, ҳамдардлик ва таскин берувчи еркалашларни уйғотди. Ҳеч нарса демаганимда, у менга қаради. "Нима бўлди, McKee?"
  
  
  "Ҳеч нарса", дедим мен деярли ўзимни ишонтирдим. Ахир бу ҳақиқат бўлиши мумкин еди. Ва нега Alexa синглиси Зенополис мен билан бундай қийин ўйинни ўйнаши керак? Мен ҳамдард табассумни бошқардим. "Хўш, енди тугади. Менимча, улардан бири бошқача. Ўзингизни қандай ҳис қиляпсиз?"
  
  
  Секин-аста ее гол ўрнидан турди ва у сочларини юзидан итариб юборди. Аксарият аёллар ташқи кўринишдаги бир хил ўзгаришларга еришиш учун гўзаллик салонида бир неча соат керак бўлади.
  
  
  "Тунги қалпоқ кабими?"у деди ва жилмайиб қўйди.
  
  
  Бортда бренди ва Афинада топган бир shisha Бурбон бор еди. Буни тартибга солиш учун яхши вақт туюлди.
  
  
  Мен иккала шишани ушлаб, сўрадим.
  
  
  "Оҳ! Сизда Бурбон бор!"Унинг кўзлари хира нурда рақсга тушди.
  
  
  "Менга ўша америкалик прапоршикдан бошқача нарсани ўрганганингизни айтманг."
  
  
  "Биз америкаликлардан кўп нарсаларни ўрганамиз."У стул қаршисидаги тор каравотга ўтирди ва менга қаради. Томоғим қуруқ еди ва менга ичимлик керак еди.
  
  
  Бир-икки соғлом қултум олиб, ёнидаги каравотни силаб қўйди. "Ўтиринг, McKee."
  
  
  Мен қилдим. Унинг қўли бепарволик билан сонимга суянди ва унинг салқин илиқлиги у кийган ингичка қоронғи блузкадан тарқалаётгандай туюлди. У томоғини тозалади.
  
  
  "Овоз... Пахос".
  
  
  "Ҳа", деб минғирлади ва узоқ, секин қултум олди.
  
  
  "Енди", дедим.
  
  
  У мени ҳайратда қолдирди. "Дарҳол?"
  
  
  "ҳа. Сиз ваъда бердингиз. Алекс билан алоқада ҳақида."
  
  
  У бир зум тикилиб турди, кейин секин бош чайқади. "Биз керакми? Ҳозир?"
  
  
  "Енг яхши вақт нима?"
  
  
  "Оҳ ... кечроқ?"У ялашга яқинлашди ва қандайдир тарзда блузкасининг юқори қисмидаги бир нечта тугмалар бекор қилинди. Тешикда мазали гўшт пайдо бўлди ва чап қўлим кўкрагимга босилган кўкракни мулойимлик билан чашка қилиш учун ўз-ўзидан кўтарилди. "Ҳа," у нафас олди.
  
  
  "Сизга нима бўлди?"Мен ундан сўрадим. "Кеча сиз бокира қизни ўйнадингиз, бугун сиз яна фоҳишасиз."
  
  
  У мен кутгандек муносабат билдирмади; у менинг қўлимни олиб, кўкрагига қўйганида унинг кўзлари пастга тушди. "Мени дарҳол тушунишга уринманг, Макки. Менга ишонинг. Менинг инстинктларимга ишонинг."
  
  
  "Сизнинг инстинктларингиз?"
  
  
  "Кейинчалик, McKee. Лекин ҳозир... "яна бир тугма очилди, кейин бошқаси; шу билан бирга, у олдинга егилиб, лабларини меникига секин босди. Ҳозирча менинг саволларим унутилди.
  
  
  Унинг тили меникига қараб, кашф қилди, қўл чўзди. Қўлим ичкарига кирди
  
  
  блузкамга унинг кўкрак қафаси ўсиб, бармоқларим остида қаттиқлашаётганини ҳис қилдим. У нафас олди, кейин қўлини тиззамдан пастга туширди. Менинг қизиқишим аниқ еди ва у томоғига чуқур кулди.
  
  
  Унинг блузкасини орқага суриб, унинг елкасини, чуқур сояли ёриқни, бир кўкрагини, кейин бошқасини ўпди. Кейин уники ва мен унга қараш ва унга қойил қолиш учун орқага тортдим; унинг кўкраклари ҳали ҳам очиқ ва бироз кўтарилган еди, гўё улар оғзимга етиб боргандек. Кристинанинг кестириб, секин ҳаракат қилди ва унинг қўли шимимнинг белбоғига тушди. Унга бироз кўпроқ жой бериш учун унинг ҳаёти тортилди ва у бундан тўлиқ фойдаланди ...
  
  
  Мендан қандай қилиб кабина чироқларини ўчиришга муваффақ бўлганимни сўраманг - қайиқдаги одамлар шунчалик бепарво, улар шунчаки кириб келишди-ва стул ва скамейкаларни каравотга айлантиришди, лекин бир неча лаҳзадан кейин биз бирга яланғоч едик, унинг танаси унга қарши босилган. оёқ бармоқларидан елкаларига. Биз ўсаётган очлик билан яна бир бошқа ўрганиб, ва унинг тили банд ва епчил еди; ва кейин, биз ҳам, деб туриб истаги дан портлаши учун кетаётганини каби қаради фақат қачон, у менга очиб.
  
  
  Мен уни секин итариб юборганимда, у нафас олди; у мен тушунмаган нарсани айтди ва мени чуқурроқ тортиб олишга ҳаракат қилди. У Ривненскаяга ким масъул еканлигини кўрсатиш учун етарлича қаршилик кўрсатди ва кейин ҳар бир зарба билан чуқурроқ кириб борадиган узоқ, секин ҳаракатларни бошлади. У оёқларини кўтарди ва менинг орқа уларни ўралган, менинг ошириш суриш қондириш учун унинг кестириб юқорига jerking. У нола қила бошлади, мени ўзига тортди, шунда у мени шафқацизлик билан ўпиши мумкин еди, чунки унинг ҳаракатлари тезроқ ва ғазаблироқ бўлди.
  
  
  Бу содир бўлганда, у бошини орқага ташлади, кўзлари ва оғзини кенг очди, қўллари елкамга ёпишиб олди, кестириб, piston каби урди. Бу абадий давом туюларди, унинг наҳ ичида портлади сифатида аралаш бизнинг ўзаро нуҳс, ва ниҳоят, биз ҳам ҳолдан тойган еди, унинг наҳ бўйлаб ноиложликдан ётарди, тер шимдирилган сим мазали заифлик ва слиcкнесс хабардор. У гапирганига анча вақт бўлди.
  
  
  "McKee?"- деди у бўғиқ овозда.
  
  
  "Ҳа?"
  
  
  "Раҳмат."
  
  
  Уни кулиб юборди. "Раҳмат"
  
  
  "йўқ. Сиз тушунолмайсиз."Унинг овозида истеъфога чиқиш ҳақида ғалати еслатма бор еди.
  
  
  "Мени синаб кўринг."
  
  
  У бошини чайқади. "Йўқ, айта олмайман."
  
  
  "Бу нима?"
  
  
  "Мен нима истайман."
  
  
  У яна доираларда pacing еди, лекин мен жаҳл қаршилик. Унинг танаси қисман наҳ офф думалади еди, лекин у ажабланарли куч билан ёпишди.
  
  
  "Йўқ! Мени тарк етма!"
  
  
  "Мен ҳеч қаерга бормайман. Кечгача бориш учун узоқ йўл, Kristina."У каравотнинг четига етиб борди, полда стакан топди, егосини олди ва бурбоннинг узун тебранишини олди. Суюқлик томоғимдан ошқозонимга оқиб тушганида, мен аллақачон кучим қайтаётганини ҳис қилардим ...
  
  
  "Ҳа," у нафас олди, стаканига қўл чўзди ва бир қултум олиш учун бошини кўтарди. "Бу бизнинг кечамиз ва қўрқаман, бу ягона бўлади, McKee."
  
  
  У ҳақ еди, чунки у жуда лаънатни тезда билиб олди, лекин ҳатто Kristina ҳам унинг қанчалик ҳақлигини билмас еди.
  
  
  
  
  
  
  Ўн иккинчи боб.
  
  
  
  
  
  Улар бизни Корфуда кутишган, асосий докларда кўзга кўринган жигарранг Мерседес учун очиқ. Юзларининг кўп қисмини яширган қоронғу костюмлар ва шляпалардан фарқ қилмайдиган икки kishi Kristina ва мен қирғоқ бўйлаб юрганимизда, бир неча денгиз сайёҳлари, иккаласи ҳам севги кечасидан чарчаган ва узоқ, секин, ҳеч қачон кўрилмаган денгиз саёҳати. баъзилар уни барча юнон оролларининг енг чиройлиси деб аташади.
  
  
  Биз портнинг енг Шимолий қисмида, марказдаги шовқин-сурондан узоқда қолиш учун жой танладик. Он & нб, ҳамма жойда, биз қаради, барча регистри ва турлари қайиқ бор еди, катта океан яхталар учун маҳаллий балиқ овлаш қайиқ учун майда қайиққа дан. Биз она кийим сотиш партердаги қаторлар ўтган юрар кечки қуёш узоқ соя, заргарлик, санъат, ва шўр ҳаво ва ҳозир шаҳар устидан зайл тоғли қишлоқ номаълум ҳидлар билан аралаш озиқ-овқат, барча усул. Скутерлар ғувиллашди, сотувчилар бақиришди ва мусиқа бошқа барча умумий овқатланиш корхоналарининг очиқ ешикларидан ўтиб кетди. Биз шунчаки зиёфат муҳитига кираётган едик, Мерседес уни кўрди.
  
  
  У еҳтиёткорлик билан унинг қўлидан ушлаб, қадамини бузмасдан ҳаракат қилишни давом еттиришга ундади. Аввалига у тушунмади, лекин машинани кўриб, таранглашди; бу уни олдинга тортди.
  
  
  "Уларга қараманг. Ҳаракатни давом етинг."
  
  
  "Лекин... қандай қилиб улар бу ерга келишди? У машина ҳайдаяптими?"
  
  
  "Паромлар бор, йўқми?"
  
  
  "Оҳ. Ҳа. Лекин нима учун улар оддий... бу ерда ўтирасизми?"
  
  
  "Енг муҳими, улар бизнинг бу ерда бўлишимизни қаердан билишди?"Биз деярли машинанинг қаршисида едик. Биз томоша қилаётганимизда ичкаридаги еркаклар секин бошларини буришди.
  
  
  миммо ўтди, аммо иҳ юзларининг ифодаси ўзгармади.
  
  
  Kristina истеъфога чиқди. "Ҳамма Корфуга келади. Ёки... математикада томга қайиқни қаерда ижарага олганингизни айтдингизми?"
  
  
  Уники, бир зум ўйлади. "Бу мумкин. Ҳеч бўлмаганда мен унга шимолга боришимни айтдим."
  
  
  "Сиз емуга айтишингиз керакми?"
  
  
  "Буни олдини олиш мумкин емас еди. У қаерга боришини билмоқчи еди ва агар мен унга Сикладларда саёҳат қилишни хоҳлаётганимни айцам, у буни ғалати деб ўйларди."
  
  
  "Нега бу?"
  
  
  "Харитага қаранг. Залда пиргос Егей денгизидан узоқда; Агар у ерга боришни режалаштирган бўлса, Пирейда қайиқни ижарага олиш янада мантиқий бўлар еди."
  
  
  "Албатта. Ва бу одамлар... улар бундан қочишга ҳаракат қилган бўлиши мумкинми?"
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ. Ва, еҳтимол, сиз дастлаб олиб кетмоқчи бўлганингиздан фойдаланган. Фақат бу ҳам мантиқий емас."Бу ундай емас. Агар улар Alexa-дан фойдаланаётган бўлсалар ва ҳозиргача мен хок менга нима демасин, қаердадир оқиш бўлганига амин бўлдим, нега улар бизни Пйргосда ҳибсга олишга ҳаракат қилишди? Мен ўйлашим мумкин бўлган ягона ревматизм, агар биз машинада саёҳат қилишни давом еттирсак, бизни кузатиб бориш осонроқ бўлар еди. Бу жуда қониқарли ревматизм емас еди.
  
  
  Биз Мерседес орқасида юрганимизда, у қизни рангли шарфларнинг ажойиб намойиши ўтирган кичик киоскка олиб борди. "Бирини сотиб ол", дедим. "Мен иккитасини сотиб олдим, лекин шошилманг."
  
  
  У юкларини йиғаётганда, ажинланган ески стюардесса қувонч билан қирғоқ атрофига қараб турарди. Мерседесдаги одамлар қимирламадилар, лекин улар мени безовта қилмадилар; улар ўзларини шунчалик кўзга ташландиларки, мен бошқалар бўлиши кераклигига амин едим. Аммо шундай банд, доимий ҳаракатланувчи оломон борки, ҳатто бироз шубҳали кўринадиган одамни танлаш деярли имконсиз еди; қоронғи костюм кийган европаликлар ёрқин кийинган сайёҳлар каби кўп еди ва менинг хонамда шеригини ўлдирган одамни топиш имкониятим жуда нозик еди.
  
  
  Ва кун бўйи Kristina Алекс билан алоқаси ҳақидаги саволларимдан қочди.
  
  
  У бир жуфт шарфни танлаганида, биз давом етдик. Уни ее қўлидан енгил ушлаб турганда, қиз титраб кетди.
  
  
  "Бу нима?"
  
  
  "Менга... Менимча, совуқлашмоқда."
  
  
  "Ва...?"
  
  
  "Менимча, бу вақт."У қўлимни олди, билагимни бурди ва соатимга қаради. "ҳа. Биз боришимиз керак."
  
  
  "Мен ертага бўлмайди деб ўйладим."
  
  
  "Мен буни бугун қилишим керак... контактни созланг".
  
  
  "Аммо биз бугун бу ерда бўлишимиз керак емас еди."
  
  
  "Аммо биз."Унинг табассуми чинакам ва менга жуда мос еди.
  
  
  "Сиз айёр кичкина калтаксиз."У кулиб юборди. "Биз борамизми?"
  
  
  "йўқ. Биз таксига чиқамиз."У гавжум бурчакка ишора қилди, у ерда кенг кўча қирғоқдан шаҳарга олиб борди. "Уларнинг атрофида биттаси бўлиши керак."
  
  
  Яна бир бор у мени еркин қўйиб юборди; у кўпроқ қочишни кутган еди, лекин енди у мени ўзи билан олиб кетган бўлса керак. У ҳеч нарса демади, лекин бўш чап қўлини кўкрагига тутди ва Гюго ишонч билан қинига ўтирди.
  
  
  Катта, кенг тарқалган ески меҳмонхона олдидаги бурчакда ярим ўнлаб таксилар тўхтаб турар еди, улар мармар жабҳаси билан юнон ибодатхонасининг тикланган харобаларига ўхшарди. "Ҳар қандай алоҳида?"Мен бурчакка яқинлашаётганимизда сўрадим.
  
  
  Kristina тўхтади, кўзларини юмди ва кўрсаткич бармоғини кичик доира ичида силкитди, сўнг ишора қилди. "Бу", деди у яна кўзларини очиб.
  
  
  Бу чангли ески Форд еди, уни зериккан ҳайдовчи ҳайдаб, тишларини териб, ўткинчиларга еътибор бермасди. Яна бир нечта ҳайдовчилар йўл четида машиналари ёнида туриб, таъзим қилишди ва имо-ишора қилишди, лекин Kristina ўзи танлаган орқа ешикни очиш учун уларнинг ёнидан сузиб ўтди. Рулда ўтирган одам истамай юқорига қаради; у йўловчиларни умуман олишни хоҳламаганга ўхшарди. Бу Ню-Ёрк атрофида такси ҳайдовчиси бўлса керак, мен Кристинани чириётган машинага ергашганимда ўйладим.
  
  
  Ҳайдовчи орқасига қарамади, лекин хўрсинди ва ўриндиғида оғир силжиди. Kristina олдинга егилиб, тезда юнон тилида нимадир деди. У истамай бош ирғади, двигателни ишга туширди ва уни Витесга қўйди.
  
  
  Бурилишдан сўнг биз кенг кўчадаги зич тирбандликдан ўтдик; тез орада у торайиб кетди ва нафис дўконлар қатори салқин ҳовлилар ва катта кўр жабҳалар билан ёнма-ён қурилган блокли уйлар блокига йўл очди. Ески хўтикни миниб қора-қопланган аёл бизга яқинлашди, Наҳ ортида трафикни еътиборсизлик. Биз ўтиб кетаётганимизда, ҳайдовчи деразадан тупурди ва нимадир ғўлдиради; унинг нима деяётганини тушуниш учун тилни билишим шарт емас еди.
  
  
  Кўча тик кўтарила бошлади; уйлар йўлдан узоқроқ еди
  
  
  ва биз chang ҳовлиларда ўйнаётган болаларни кўрдик, товуқлар ерга чўкмоқда, бошларини кўтариб, ўтаётган машинани томоша қилишдан кўра кўпроқ нарсани қилишга бефарқ итлар. Кўп ўтмай, шаҳар ортда қолди ва асфалтланган кўча аста-секин тик, дарахт билан қопланган тепалик устида олдинга ва орқага шамоллай бошлаган силлиқ тупроқ йўлга йўл берди.
  
  
  Биз тизмага етгунимизча индамай юрдик. Маъбадга ёки еҳтимол қабрга ўхшаш нарсаларни ўраб турган кичик дарахтзорга яқинлашганимизда ҳайдовчи секинлашди. Қандай бўлмасин, у оқ мармар билан ўралган, олд томонида устунлар, олд томонида қушлар ҳаммомига ўхшаш ҳавзаси бўлган ҳайкаллар билан ўралган еди. Такси ҳайдовчиси миммодан ўтиб, чапга кескин бурилиб, кичик чорраҳада тўхтади.
  
  
  "Оҳ, қандай гўзал манзара!"Kristina хитоб қилди.
  
  
  Биз тўхтаб турган жойдан биз бутун шаҳар ва портни олтин нурда расмли откритка каби кўришимиз мумкин еди, лекин ўша пайтда мени ажойиб манзаралар қизиқтирмасди. У Кристинага пичирлаш учун енгашди. "У инглиз тилида гапирадими?"
  
  
  У елкаларини қисди. "Билмайман."
  
  
  Мен унга имконият олдим. "Бу... жойми?"У ғазабланди; бу ҳар қандай алоқа учун жаҳаннам жой еди. Йўл жуда банд емас еди, лекин икки томонлама transport жуда барқарор еди.
  
  
  Қиз билан гаплашаётганда у такси ҳайдовчиси аста-секин бизга қараш учун айланаётганини пайқади. Тиш пичоғи ҳали ҳам оғзида еди ва у секин жилмайиб қўйди.
  
  
  "Шундай қилиб", деди у. "Улар сизни юборишди. Бу йилларда сиз унчалик фарқ қилмайсиз, Ник Картер."
  
  
  
  
  
  
  Ўн учинчи боб.
  
  
  
  
  
  Бирор нарса дейишдан олдин, у машинани орқага қайтариб, йўлга чиқди ва йўлида давом етди. Kristina у каби ҳайрон бўлиб қаради. У ҳайдовчининг бошининг орқа томонига оғзини очиб тикилиб, қўлимни маҳкам сиқиб қўйди.
  
  
  "Ал -" у бошлади, лекин мен уни бир қараш билан жим қилдим.
  
  
  "Ҳа, бу менман."Ҳайдовчи кийган текис катакли қалпоқчани ечиб ташлаган еди; унинг мақсади кал еди, лекин енди у ғилдирак орқасида, ҳатто орқада ҳам тенгроқ ўтирди ва ўн беш йилдан сўнг буқанинг кучини бўйин ва елкаларида кўрди. "Naxos". У йил ва ойни номлади. "Сиз ва мен, Ник. Ғорда гранаталар. Мен унинг самолётини тўхтатаман, сиз мени ўлдирмоқчи бўлган одамни отасиз. Қандай бўлмасин, Егони Германияга қайтарганингизда, улар сержант бола билан нима қилишади?"
  
  
  Мен жавоб бермадим. Емас Parma нинг его ҳақида, барибир. "Мен сизнинг юзингизга яхшироқ қарашни хоҳлайман", дедим диққат билан.
  
  
  "Албатта. Pretty яқинда биз физ қаерда бўламиз, ва кейин мен атрофида ўгириб. Ўн беш ёшда, унинг yoshi ўзгарди, тўғрими?"
  
  
  Буни айтиш қийин. Ушбу ўқув-машғулот йиғинини ўйнаганимизда кўрганим одатдагидек қалин қора мўйловли оғир юз еди. Унинг, албатта, Corfu марказида бир кўча бурчагида Alexa Зенополис топиш кутилмоқда емас, ва, албатта, бугун емас гўё.
  
  
  "Мен сизга хабар бераман. Қаерга кетяпмиз?"
  
  
  "Сиз ва синглим бу ердан унчалик узоқ бўлмаган сайёҳлик жойида ичасиз. Жуда шов-шувли кўриниши, Martini ва даиқуирис билан Amerika бар. Сиз ҳали ҳам Бурбонни ёқтирасизми, Ник?"
  
  
  Иккинчи Жаҳон уруши бошланишида учувчи менга его Германия устидан қандай қилиб уриб туширилгани ҳақида гапириб бергани ва уни қўлга олишганидан кейин сўроқ қилиш учун олиб кетишганида, унинг ёнидаги стол устидаги одам емга ўзи ҳақида бирор нарса айтиб бергани ҳақидаги воқеани есладим., ҳатто у унутилган бўлса ҳам.
  
  
  "Менинг исмим Daniel McKee емас," мен хотиржам деди. "Унинг ёт broker Florida дан, ва даиқуири, албатта, яхши товушлар."
  
  
  Ҳайдовчи чин дилдан кулиб, катта елкаларини қисди ва йўл белгилари атрофида тезлашди ва йўл яна кўтарила бошлади. Биз тўғридан-тўғри йўлдан деярли яширинган паст, кенг ресторанга олиб борадиган бута сояли йўлга чиқмагунимизча, у ҳеч нарса демади. Биз қоронғи, қоронғи айвон олдида тўхтадик ва хизматчи кенг қадамларни биз томон бошлаганида, ҳайдовчи менга ўгирилди. У жилмайиб, егосининг олд тишлари орасидаги кенг бўшлиқни кўрсатди.
  
  
  "Мен ярим соат кутдим. Бундан ортиқ емас. Сизни катта кеча кутмоқда."
  
  
  Хизматчи ешикни очди; Kristina ва мен ташқарига чиқиб, ичкарига кирдик. Алекс, ўша пайтгача мен его деб ҳам аташим мумкин деб қарор қилган еди, рестораннинг нариги томонидаги қияликни кўтарган ёпиқ терастадаги йигит ҳақида нотўғри еди. Ҳар бир стол устидаги шамолга чидамли ушлагичларда шамлар милтиллади ва йиғилиш зулматида анча пастдаги сув ялтираб турувчи қабул қилувчи нурга айланди, калайга айланди ва кейин аста-секин қора рангга айланди. Биз ўтирган жойдан шаҳарнинг чироқлари кўринмас еди, лекин портда ўт ўчирувчилар кластерига ўхшаш юзлаб майда чироқлар бор еди. Атрофимизда ҳеч ким гапирмасди ва менимча, Kristina унинг ташқи кўринишига умуман еътибор бермаган.
  
  
  Алекс бизни кираверишда кутиб турарди. У гапиришдан олдин биз йўлга қайтдик.
  
  
  "Сиз ҳали ҳам шубҳасизми
  
  
  Мен нимаман, Ник Картер? "
  
  
  "Бир оз", деб тан олдим.
  
  
  Яхши. Мен сизга айтаяпман, сизнинг одамларингиз мен билан учрашишингизга ишора ҳам қилишмаган. Яхши суғурта; Агар сиз Алекс Зенополисга ўхшамасангиз, сиздан бошқа ким билиши керак, ҳа?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  У бизнинг олдимиздаги ўриндиқда силжиди. "Kristina, синглим. Оддий, сиз билан унинг оз мунозараси. Мен сизни фақат кичкина қиз сифатида еслайман."
  
  
  У Иҳтдаги емуга нимадир деди. У кулди.
  
  
  "Йўқ, биз инглиз тилида гаплашамиз. Ник учун яхшироқ, ҳа?"
  
  
  Мен бир муддат таваккал қилишга мажбур бўлдим. "Яхши, Алекс. Кейин нима қилишимиз керак? Нега енди бу ердасиз?"
  
  
  "Бизнинг почта бизнесимизда биз аниқ жадвалга риоя қилмаймиз. Ёдингизда бўлсин, биз бу контрабандачиларни уч кун кутдикми?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Шунинг учун мен бир кун олдин Албанияга кетишим керак еди. Катта битим йўқ; биз овоз беришимиз керак еди, шунинг учун ертага учрашамиз. Худди шу жойда, бир вақтнинг ўзида. Кичкина Kristina, у ҳеч нарсани билмайди, шундайми, опа?
  
  
  "Бу ҳақиқат учун."
  
  
  "Биз бугун кечқурун кетяпмизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "йўқ. Сиз ва синглим, агар шаҳар катта кечаси билан оз романтик якунлайди. Сиз рақсга тушасиз, овқатланасиз, қўл ушлайсиз ва ертага сузиб кетаётганда қайғули хайрлашасиз ва кичкина талаба Афинага қайтади. бир оз синган юрак билан. Бу тўғри емасми? "
  
  
  Бу мен ўйлаган нарса еди. Агар бизни таъқиб қилишда хато қилган бўлсак, ғоя бизнинг қисқа романимизни иложи борича ишонарли қилиш еди.
  
  
  "Бу орада нима қиляпсиз, Алекс?"
  
  
  "Мен бугун кечқурун иккалангизни жойдан жойга кўчираман. Кейин сизни қайиғингизга қайтараман. Сиз менга боғланган жойни кўрсатасиз."Мен тонг отгунча бортга бораман ва мени ҳеч ким кўрмайди. Унинг турар жойи, тўғрими?"
  
  
  "Буни қандай қилмоқчисиз?"
  
  
  У елка қисди. "Мен сузаман. Мен қандай қилиб балиқ режими каби бўлишни биламан & нб зулматда".
  
  
  У бир муддат жим қолди. Биз кичкина маъбаддан ўтдик; қарама-қарши кузатув майдончасида бир нечта машина тўхтаб қолди ва бир жуфтлик устунлар олдида қўл қовуштириб ўтиришди. Мен уларга ҳасад қилдим; Кристинанинг қўли менда совуқ еди.
  
  
  "Бу таксини қандай олдингиз?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Бу ерда алоқаларим бор, бошқаси. Бу оролда биз ишонолмайдиган бошқалар бор. Кўпроқ билмоқчимисиз?"
  
  
  "Мен унга айтдим. - йўқ.
  
  
  Яхши. Муаммо йўқми?"
  
  
  "Умид қилмайман."Мен қониқишдан йироқ едим, лекин шубҳаларимни ўзимга сақладим.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Бу у ўтказган енг қоронғу байрам кечаси еди. Биз оролнинг енг ексклюзив соҳил қарайдиган треллисед узум остида очиқ ҳавода "Павилеон" кечки овқат еди. Биз стулдан бир неча фут нарида жойлашган иҳ қафасларида сув атрофида тирик олинган керевитни едик. Sergey бўйсунди, оломон ёруг ъ еди ва буни ҳамма биларди. У камида иккита кино юлдузини, шу жумладан ўспиринлигида севиб қолган актрисани билади. Бу йиллар ўтиб, у ўша пайтдан кўра яқиндан ҳам яхшироқ кўринарди.
  
  
  Кейинчалик, биз Palace Меҳмонхонасидаги дискотекага бордик, у ерда у истамай Kristina билан рақс майдончасида айланиб чиқди. У шунчалик қотиб қолган едики, нима қилишимиз муҳим емас еди, лекин бу оломонда ҳам қиз еркаклар еътиборидан кўра кўпроқ нарсани ўзига тортди. Менга бу ёқмади, лекин одатий сабабга кўра емас; унинг ҳаракатлари ва ифодасида, худди фалокат овозини тинглаётгандек, назорат остида умидсизлик ҳисси бор еди. Унга диққат билан қараган ҳар бир kishi уни қандайдир гиёҳванд деб ўйлаши мумкин, аммо уники уларга тегишли, бу оломон ичида жуда ғайриоддий бўлмайди.
  
  
  Яна бир жой бор еди ва бундан кейин яна бир нечта жой бор еди, ҳар доим тинимсиз Алекс бизни гавжум шаҳар бўйлаб ҳайдаб чиқарди. Икки marta уни жигарранг Мерседес кўрди, лекин бу мени унчалик безовта қилмади; уни бошқа кузатувчилар қидиришди. Бир неча marta мен Alexa ҳақида огоҳлантириш арафасида едим, лекин бу одам жуда ўзига ишонган ва аниқ еслаганимдек, шу қадар қобилиятли едики, мен жим туришга қарор қилдим. У тўғри ва нотўғри еди.
  
  
  Ерталаб соат иккида Алекс қайиққа бориш вақти келганини еълон қилди. Биз яхши ёритилган қирғоқда турдик, Ето еса "ҳайдовчимиз" га бир даста қоғоз пул узатди ва Егодан ерталаб қайтиб келишини сўради. Қайиқда кутиб турган бир йигит бизни бефарқлик билан еснаб кузатиб турарди.
  
  
  "Йўқ," Алекс тупурди. "Ертага мен уни онамни кўриш учун Орол бўйлаб олиб бораман."
  
  
  Яхши. Бошқа ҳайдовчилар ҳам бор."
  
  
  "Ҳа."У пулни ҳисоблаш учун атайлаб ҳақоратли шоу қилди, хўрсинди ва шу қадар тез орқага чекиндики, мен йўлдан сакрашга мажбур бўлдим. Kristina ва мен уни ҳайдаб томоша, биз бар портидан қайиқ чиқдик, кейин бир-бирига руефуллй жилмайди.
  
  
  Қисқа сафарда биз қилдик
  
  
  савдо марказида харид қилиш, асосан орқамизда юрган лакей учун.
  
  
  "У жуда ёмон еди", деди Kristina.
  
  
  "Яхши, кейин. Барибир яхши тун еди, шундай емасми?"
  
  
  Ревматизмда у менинг ёноғимдан мулойимлик билан ўпди, сўнгра иягим остидан кўпроқ иштиёқ билан ўпди. "Аммо, - деди у бир мунча вақт ўтгач, афсус билан, - ертага барибир бизга керак бўлмайди. Парвозим қачон кетади? Иккида?"
  
  
  Бир куни кечқурун у телефонга жавоб берди ва Афинага қайтиш учун чиптани брон қилди. "Яна бир кун қолишингизни истардим."
  
  
  "Аммо бу имконсиз. Ва сиз ҳам Италияга сузиб керак."
  
  
  "Мен шошилмаяпман."У унинг елкаларини ишқалаб, қўлини атрофига қўйди ва уни яқин тутди. Қайиқ бошқарувчиси двигателни секинлаштирди, унинг бутун диққати Сcйлла-га яқинлашишга қаратилди.
  
  
  "Лекин ... уни. Афсуски."Kristina хўрсинди ва мендан узоқлашди, чунки қайиқ қоронғи шпал билан бирга кўтарилди, фақат ишлайдиган чироқлар ёнди, кам қувватли електр чироқлари батареяларни жуда кам қуритди.
  
  
  Мен бунинг учун қайиқнинг рул бошқарувчисига пул тўладим ва биз пастга тушдик. Қоронғи кабинага кирганимизда, Kristina рампада менинг олдимда тўсатдан тўхтади.
  
  
  Унинг шивирлади " бу нима?", чап қўлим автоматик равишда мендан юз ўгирди, Гюго қин атрофида қўлимга киришга тайёр еди.
  
  
  "Бу... бу ҳеч нарса емас."У кабинага кирди.
  
  
  У тезда атрофга қаради; бар портидан келаётган Авлиё кичкина еди, лекин яширинадиган жой ҳам йўқ еди. Мен олдинга бордим, бош ва осилган ечиниш, кейин бошқа идишни текширдим. Ақш Один. Ҳеч кимга. Қайтиб келганида Kristina Одиннинг керосин чироқларини ёритаётган еди.
  
  
  "Биз бугун кечқурун иҳ ни хоҳламаймиз", дедим мен.
  
  
  "Лекин..."
  
  
  "Агар Алекс бу ерда сузмоқчи бўлса ва бортга яширинча кирса, келинг, унга еътибор бермайлик. Ҳаммаси яхшими?"
  
  
  "Оҳ, мен қанчалик аҳмоқман."У муқаддас нурни ўчирди ва менга ўгирилди, бунклар ва стол орасидаги тор бўшлиқда. Бир лаҳзага у менинг қучоғимда еди, унинг нишони кўкрагимга босилди ва мен унинг тўсатдан иссиқ кўз ёшларини кўйлагимнинг ингичка матосидан ҳис қилдим.
  
  
  "Бу нима?"Мен уни тинчлантирдим, сочларини секин силадим.
  
  
  "Оҳ... Шундай қилиб, кўп нарсалар, McKee. Ёки Ник Картер ёки ким бўлсангиз."У кўзларини юмди ва ҳидлади. "Кеча мен унга бу бизнинг ягона вақтимиз еканлигини айтдим. Ва у ҳақ еди, лекин у бу туфайли содир бўлади деб ўйламаган. Мен кун бўйи меники деб умид қилдим... менинг инстинктим нотўғри еди. Лекин бу тўғри иш еди, шундай емасми? "
  
  
  Бир мунча вақт олдин, у узоқ кунлик саёҳат ва байрам оқшомидан кейин суякка қадар чарчаган еди, лекин биз бу тор маконда бирга турганимизда, у барча чарчоқни ҳис қилгандай туюлди. "Его бу ерда бир неча соат бўлмайди", дедим оҳиста.
  
  
  У мени бир лаҳзага маҳкам ушлаб, кейин тўсатдан тортиб олди: "бизда Бурбон, McKee бўлиши мумкинми? Ва Алекс бу ерга келгунига қадар зулматда ёлғиз ўтирайлик. Қатъи назар, унинг нам сиз ҳақингизда ҳис қандай, акам ҳар қандай вақтда бизга қўшилиш мумкин, мен севги қилиш истамайман."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Соат деярли бешлар еди, Алекс жимгина қайиқнинг орқа томонига кўтарилиб, қайиқнинг ён томонида гангпланк томон судралиб юрди. Гюго уни қўлида ушлаб турганда, унинг нишони тешикда пайдо бўлди.
  
  
  "Кутинг!"Мен пичирладим, пичоқ устида хира нур ёниб турсин.
  
  
  "Бу фақат мен, Ник."Алекс олдидаги қора сув ўтказмайдиган сумкани итариб, паст зинадан пастга кабинага тушди. У унга чироқ бир аломат тутди; у юзини лекин ҳамма нарсани қопланган бир серсув кийган еди. Брйлев уни ўчириб қўйди.
  
  
  "Сизни кўрганмисиз?"
  
  
  "Бу имконсиз. Сиз бу қайиқни яхши жойга қўйдингиз, дўстим, мен фақат кичик қайиқлардан ўтишим керак еди. Кечаси иҳ бортида ҳеч ким йўқ еди."
  
  
  Бу тасодиф емас еди, лекин мен бу ҳақда емга айтишим шарт емас еди. "Сиз қуруқ кийимни хоҳлайсизми?"
  
  
  У олдидаги палубадаги сумкага ишора қилди. "Менда битта бор. Еҳтимол сочиқ. Икки сочиқ."У ўрнидан турди, танаси салондаги бўш жойни деярли тўлдирди. "Сиз мени биринчи marta ҳис қилганингизда мен катта одам едим, Ник. Енди унинг stahl бироз каттароқ."У синглисига еътибор бермай, сув кийимини ечишни бошлади. Мен сизга бир савол билан келдим.
  
  
  У қуруқ ва қуруқ кийим кийганида, биз бу ўйинни асосий кабинада қўлимизда ичимликлар билан ўйнадик. Ташқаридаги осмон аллақачон кул рангга айланган еди, лекин бир неча соат олдин мени тарк етган чарчоқ абадий йўқ бўлиб кетгандай туюлди.
  
  
  "Бизда вақт бор", дедим мен. "Гапириш вақти."
  
  
  Алекс Егонинг Бурбон стаканини бўшатиб, бошқасини қуйган улкан тебранишни олди. "Гап йўқ. Сиз ва мен, бизда кўп вақт бор, Ник. Бу орада биз бироз ухлаймиз. Кейин, синглим Kristina ва мен учун чипталарни олганингизда, бизда бироз вақт бўлади
  
  
  биргаликда. Окай?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Уники, тўққиздан кейин бир оз тезюрар қайиқда қирғоққа чиқди. Авиакомпаниянинг офиси қисқа юриш еди, шунинг учун мен такси излашим шарт емас еди. Кун булутли, аммо шамолсиз еди; тош қирғоққа қарши оқаётган сув кулранг ва жонсиз кўринарди. Бу менинг кайфиятимга мос еди.
  
  
  Кристинанинг чиптасини олганимдан сўнг, мен қирғоқ бўйлаб мақсадсиз юрдим. Бугун ерталаб бир нечта аравачалар бор еди. Бу жуда тез орада. Аммо жигарранг Мерседес ҳайдовчи ва унинг шериги менинг қайиғимни кўриши мумкин бўлган кўзга ташланадиган жойда тўхтаб қолди. Бу мени безовта қилмади; агар улар durbin ишлатмасалар, у ерда нима бўлаётганини айтиб беролмас едилар ва агар иложи бўлса, бу ҳеч қандай фарқ қилмайди. Алекс олдинга идишни олдидаги занжирли шкафга бориб, тор, нам металл боғламларда уясини қурди ва биз тарантога кетаётганимизда денгизга чиқмагунимизча у чиқмаслигини еълон қилди. "Сиз яширганингизда, бошқаси, сиз яширасиз. Хайрли тун."
  
  
  Мен Kristina бериш нарса сўради унинг бепарво ёдгорлик дўконлари орқали титиб чиқди. Ҳаммаси тўғри ҳис қилди. У орқага ўгирилиб, Сcйлла боғланган жойдан унчалик узоқ бўлмаган махсус ески меҳмонхонага йўл олди. У биродарлар учрашгунча у узоқроқ туришга рози бўлди ва мен бу йиллар давомида улар нима ҳақида гаплашишлари мумкинлиги ҳақида ўйладим.
  
  
  Бар очиқ еди ва у улкан, баланд шифтли хонадаги ягона мижоз бўлиб кирди. Буфетчи қонли Марямни таклиф қилди, у уни кўрганида осилган сайёҳни билар еди, лекин мен Бурбонга жойлашишга қарор қилдим. Мен одатда ерталаб ичмайман, лекин танамга келсак, у ҳали ҳам кеча еди; умуман ухламайди.
  
  
  Мактаблардаги синфларнинг деворларига осилган ва ҳали ҳам ўша ерда бўлиши мумкин бўлган електр соатнинг дақиқали қўлига қараб, теришни босганимда, менда бир нечта секинлар бор еди. Қўнғироқчи кириб, атрофга қаради ва менга тўхтади, ҳатто соат ўн бирлар ҳам емас еди.
  
  
  "Жаноб Картер?"
  
  
  У нима деяётганини тушунмасдан олдин деярли айтди. Кейин отаси бош чайқади.
  
  
  "Сиз ... Жаноб Картер Емасми?"У инглиз тилида мукаммал бўлган сеҳргар кичкина бола еди.
  
  
  "Мен қўрқаман. Маккининг исми."
  
  
  "Аммо баррдаги жаноб қўнғироқ қилмоқда. Хоним Егонинг исми Картер еканлигини айтди."У яна атрофга қаради ва мен бу ерда ягона одам еканлигимни таъкидлади.
  
  
  Хоним. "Сиз аҳмоқни лаънатладингиз", дедим мен ғазабланиб. У кемада бўлган ва мени меҳмонхонага борганимни кўрган бўлса керак. Ва бардан ташқари яна қаерда бўлар еди? Мен уни менга қўнғироқ қилишга мажбур қилган нарса содир бўлганини тушуниб, ғазабимни бўғдим ва у ташвишли ҳолатда у аҳмоқона хатога йўл қўйган бўлса керак.
  
  
  "Хўш, - дедим ёқимли, ўрнидан туриб, - агар хоним туриб олса, телефонга жавоб бераман. Менга йўлни кўрсатинг."У пулни пештахтага ташлади ва мессенжерга ергашди.
  
  
  У менга дам олиш хоналари ва меҳмонхонанинг орқа томонига олиб борадиган тор коридорда бир қатор уй телефонларини кўрсатди. "Ҳар қандай телефонни олинг ва operator сизни боғлайди", деди у. У йўқолгунча кутдим, кейин телефонни олдим. Operator дарҳол тарк етди. Мен унинг ким салом деди, мен тўғри номини деди винcинг, ва у бир оз кутиш учун сўради. У чарчаган ва барча бепарво ишлардан нафратланиб, нола қилиш учун деворга суянди.
  
  
  Орқамдан очилган ешикнинг юмшоқ овози аввалига ешитилмади. Кейин у етикнинг қичқириғини ешитди, қўл сифатида кийимнинг ўзига хос шитирлаши кўтарилди. Мен айлана бошладим ва telefon қўлимга тиқилди, лекин жуда кеч еди; бош суягимга нимадир урилди ва у тиз чўкди. У ҳис қилган ягона оғриқ мармар замин билан алоқа қилиш еди ва у ўрта мактаб futbol кунларида тиззасидан олган жароҳатларидан хавотирда еди, унинг иккинчи зарбаси келди ва ташвишланадиган ҳеч нарса йўқ еди.
  
  
  
  
  
  
  Ўн тўртинчи боб.
  
  
  
  
  
  Унинг stahl мен қаерда тушунишга ҳаракат вақт исроф емас. Мен аввал уни пичоғим билан текширдим ва Гюго ҳали ҳам дублетимнинг енги остидаги қинда еканлигини кўриб ҳайрон бўлдим. Мен боғланмаган едим ва қандайдир каравотда ётгандек бўлдим. Унинг кўзлари оғриқли очилди; авлиё булутли кунда кундузги авлиё каби бўғиқ еди ...
  
  
  Кейин пешин! У соатига қаради ва инграб юборди. Соат иккилар еди ва у тушгача Сcйлла-га қайтиши керак еди. Мен ўтиришга ҳаракат қилдим, лекин бир қўл мени каравотга қайтариб юборди. Кўзларим қаратилган емас еди, лекин мен кўриш мумкин, барча баъзи ажойиб баландликда олдимда бир лойқа мақсад еди, бошимнинг орқа зарба билан вақт ичида пулсация. У бир оз тўхтаб, рангпар бўлиб, тинчланишга ва дўзах нима бўлаётганини кўришга ҳаракат қилди. Кейин мен унинг қўлини итариб юбормоқчи бўлдим, лекин кўкрагимда қаттиқ ва қаттиқ еди. Кичик қўл...
  
  
  Унинг кўзлари катта очилди; устимдаги юз диққат марказида сузишни бошлади, юзи юмшоқ сарғиш жингалак ҳало билан ўралган.
  
  
  Кейин у лабларини табассумга бурканганини, уларнинг тепасида бир оз егилган палтосини ва бу табассумдан дўстроқ бўлмаган порлоқ қора кўзларини кўрди.
  
  
  "Суе Ellen," мен қичқирди. "Нима жаҳаннам...?"
  
  
  "Фақат яхши бола каби пастга қолиш, асалим. Мен одамлар қўпол ва хунук емас, шунинг учун сиз атрофида отилувчи истамайман."
  
  
  "Лаънати кўкрагимдан қўлингизни олинг. Мен уни ўтирмоқчиман. Агар қила олсам."
  
  
  "Майли, асалим, сиз синаб кўринг. Лекин жуда секин, ешитасизми?"
  
  
  Унинг кучли жигарранг қўли ўтирганида босимни енгиллаштирди. Ахир, уники тўшакда емас, балки олтинчи одамгача оломонсиз ухлай оладиган улкан оқ диванда еди. Мен еҳтиёткорлик билан атрофга қарадим; агар думалоқ деразалар бўлмаганида, биз ўзимизни Парк Avenue-нинг ҳар қандай оддий яшаш хонасида топишимиз мумкин еди. Ва кейин уники, мен остимдаги юмшоқ чайқалиш фақат менинг бошим емаслигини англадим.
  
  
  "Сизнинг қайиқингиз?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Ҳар доимгидек ақлли, Ник? Уҳ-ҳуҳ, бу менинг қайиқим. Ёки ерим, у биз учун ким бўлса."
  
  
  У табассум қилишдан жуда ғазабланди. "Бу ерда нима бўляпти, Суе-Ellen? Мени ким урди?"
  
  
  "Оҳ,менинг қўриқчи ўлчаш асбобларим атрофида. Мақсадингиз нима, азизим?"
  
  
  "Сиз нима кутмоқдасиз?"Мен ўрнидан туришга ҳаракат қилдим, лекин у кўрсаткич бармоғи билан мени диванга итариб юборди. Мен Сю-Ellen Смуда бўлганида Техаснинг барча қизлар rodeo чемпиони бўлганини есладим ва у ўн йил давомида биздан, мен уни таниган учта еримиздан воз кечмади.
  
  
  "Жуда ёмон. Бурбонни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Ҳозир емас."
  
  
  "Бугун ерталаб сизга етарлими?"
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам емас."
  
  
  "Хўш, овозлар, меҳмонхонада telefon орқали ҳушидан кетганингизда қандай кўринишга ега еди. Барда машқ қилиш ва буларнинг барчаси. Яхшиямки, менинг қўриқчи адабиётларимдан бири келиб, полиция келиб сизни ҳибсга олишидан олдин сизни тортиб олди......"
  
  
  "Шундай қилиб, битта по сизнинг қўриқчиларингиз билан учрашади ёки мени уради."У яна соатга яширинча қаради; у илгари бўлмаган еди.
  
  
  "Оҳ, хавотир олманг, асалим. Сизнинг кичкина юнон қизингиз сиз саёҳат қилаётган ески ваннада қайтиб келишингизни кутмоқда. У боғланишга тайёр, у ҳар доим кемада юради ва panel томон қарайди, гўё уларнинг атрофида "бева юришида кит капитани".
  
  
  "Келинглар!"Мен чақади. "Мендан нима истайсиз?"
  
  
  Унинг жилмайиши соф фоҳиша билан аралаштирилган соф имп еди. У бир жуфт bikini тагида ва тугмачани босишдан безовта қилмаган кўйлак кийган еди. Унинг кўкраги қовуннинг ярмига ўхшаб кичкина, аммо қаттиқ еканлигини еслади. Ўттизга яқин бўлганида, Наҳ professional акробатнинг мушак тузилишига ега еди ва унинг оёқлари чиройли қурилган бўлса-да, улар у бўлган умрбод чавандознинг кучига ега еди. Сю-Елленнинг бўйи беш футдан ошмасди, лекин мен уни бўйсундириш учун унинг қиз еканлигини унутишим кераклигини бир неча бор кашф қилган едим. Салом бу ёқди.
  
  
  У менинг ёнимдаги диванда йиқилиб, кўйлагини кўкрагини очиш учун очиб қўйди. "Кеча сиз мени жуда кўп муаммоларга дуч келдингиз, Ник. Биласизми?"
  
  
  "Уни? Қандай қилиб?"
  
  
  "Хўш ... бу нима еди? Бир дўстим сизни бир неча кун олдин кўрган... қаерда еди? Пирей?"
  
  
  У унга бош ирғади. Оғриқли. "Еслайман."
  
  
  "Хўш, Rhonda, у сиз уни есламагандек кўрсатганингизни айтди. Ёки мен. Лекин мен у сизни кўрган ва кўрганидан билардим, у Ник Картер бўлиши керак еди. Ҳақиқатан ҳам? Сизга ўхшаган ҳеч ким емасми, азизим?"
  
  
  "Мен..."Нима дейишни билиш қийин еди. Сю-Ellen менинг ҳукумат учун нимадир қилаётганимни билар еди, чунки бир мунча вақт унинг отаси бутун дунё бўйлаб Марказий разведка бошқармаси ва бошқа алифбо хавфсизлик идоралари билан шуғулланадиган қўмиталардан бирида senator бўлган. "Биласизми, баъзида ески дўстларимга салом ҳам айта олмайман."
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ. Ловия ҳақида кўп нарса билмайдиган Rhonda каби ески дўстлар учун емас. Аммо сиз бутун Грецияда сиз каби гўзал юзни кўрсатганингизда, у сизнинг махфий топшириқда емаслигингизни ёки Сем амаки учун бизга нима қилганингизни билади. Сиз каби гўзал одам ниқобдан фойдаланиши керак еди, чунки Кремлдаги ёки бошқа жойдаги ёмон одамлар сизга ҳужум қилишди."У менга ишора қилди ва болғани босди. "Шундай қилиб, мен ўша кеча бироз гаплашишим керак еди, уларга қанчалик буюк еканлигингизни айтинг... яхши ... турли. Bourbon палавра ҳуқуқлари, биласизми?"
  
  
  Мен уни билардим. Жуда яхши. Бир неча marta мен Сю-Елленни деярли севиб қолдим, лекин ҳар сафар унинг ичкиликбозликдан келиб чиққан "бузилган кичкина бой қиз" одати мени қутқарди.
  
  
  "Шундай қилиб, кеча, биз ҳаммамиз ўша хунук юнон қизи билан рақс майдончаси атрофида сакраётганингизни кўрганимизда ва сиз ҳатто салом айтмадингиз, бу мени ёқиб юборди."
  
  
  "Аммо мен сизни кўрмадим!"
  
  
  "Йўқ? Ҳатто у сизнинг М Ривненская жуфтлигингизга қарши ешагини итариб юборганида ҳам? Бу дискотека, нима ҳақида унутилган?"
  
  
  "Мен ўйлаяпман... уларнинг барчаси жуда гавжум еди."
  
  
  "Тўлиқ оломон емас, дўстим! Агар сиз менинг ешагимни билмасангиз, ким билади? "У ялаб олдимга келди,
  
  
  "Нима ... ерингиз ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Оҳ, у. Ачиллион, у Японияда ёки бошқа жойда кемалар сотиб олмоқчи. Биз турмуш қурганимиздан бери у улар билан ярим ўндан ортиқ marta ёнимда бўлмаган."
  
  
  "Демак, у сизни бу ерда қолдиряптими? Соқчилар ва механиклар биланми?"Менинг мақсадим енди тезда аниқ бўлди; ғалати, ёрилган Бошсуяги тоноз ва жуда кўп Бурбонни йўқотиш таъсирига қарши туради.
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ. У менга бу катта ески яхтани ва мен унга кар ва соқов ўйнаш учун тўлайдиган екипажни берди, лекин унинг жамоаси қаерга бормасин, менга енг кўп ергашадиган бу икки оғир вазнлилар бор."У кулиб юборди ва менга яқинлашди. "Аммо бу ерда емас."
  
  
  "Сиз нима демоқчисиз?"
  
  
  "Оҳ, у мени алдаяпти деб ўйлайди, лекин мен бу ерда портга борганимда, уни кўраман. Ва бу катта ески жигарранг машина."
  
  
  "Катта Mercedes...?"
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ. Сиз ҳам буни пайқадингизми? Ҳамма пайқади."
  
  
  "Сиз кирдингиз... Пйргос бир неча кеча олдин?"
  
  
  "Мен буни режалаштирдим, лекин қила олмадим. Нима учун? Бор еди?"
  
  
  "Бир мунча вақт учун."
  
  
  "Фоҳишангизни қаердан олдингиз?"
  
  
  "У фоҳиша емас. Ва бу кичик емас."
  
  
  "Йўқ, бу катта емас. Аммо у уни бир қўли билан орқасига боғлаб ўлдириши мумкин еди."У менинг камар токам билан овора еди.
  
  
  "Мен бу ердан чиқишим керак."
  
  
  "Биз парво қилмаймиз. Бизда оқшомлар бўлади, Ник Картер. 7 п. m., ҳозир очинг. Ва кейинроқ, менинг барча дўстларим бортга қайтишади ва мен уларга ҳеч ким Сю-Ellen Барлоуни еътиборсиз қолдирмаслигини кўрсатаман . унинг барча дўстларига."
  
  
  Уни, наҳ юз тортди. "Демак, шунинг учун мени нокаутга учратиб, бу ерга олиб келдингиз?"
  
  
  "Хўш... бу, еҳтимол, бир оз салқин еди, асал. Аммо мен бу одамлар билан тун бўйи ухладим ва уларнинг кулишларини кўрдим, чунки мен сиз билан мақтанаётган едим, кейин сиз ҳамманинг олдида мени аҳмоқ қилдингиз. Шундай қилиб, менинг қўриқчиларим меҳмонхона барига кирганингизни кўрганларини айтишганда, мен шунчаки импулс билан ҳаракат қилардим. Бу қўриқчилар, улар бирор нарсага ярашади, шундай емасми? "
  
  
  "Ҳа, менимча, улар. Улар ҳозир қаерда?"
  
  
  "Оҳ, ешикдан ташқарида биттаси бор."У қўлини ноаниқ силкитди. "Агар сиз юнон пирогингизга қайтишни кута олмасангиз."
  
  
  "Унинг қўлга олиш учун самолёти бор еди."
  
  
  "Хўш, у яна бир кун кутиши мумкин, шундай емасми?"
  
  
  У Сю-Ellen билан мулоҳаза юритишга уриниш умидсиз еканлигини кўрди. У ўрнидан туриб, тирноқли қўлларини олиб ташлади ва тезда ешик томон юрди. Уни очиб, унинг жигарранг Мерседес атрофидаги еркаклардан бирининг қўпол юзи менга қараб турганини кўрдим. У ушлаб бир .Унинг қўлида 45 калибрли тўппонча, кўкрагимга қаратилган. У его меҳмонхонасига ўхшайди. У яна ешикни ёпди.
  
  
  "Асалим, сизнингча, мен бу муаммоларни келтириб чиқарганимдан кейин мендан қочишингизга рухсат бераманми? Енди борайлик."У оқ диванда қаватда ётган еди, унинг ёнида гилам устида унинг кўйлак, бир қўли унинг minimal bikini пастки камар хусусда.
  
  
  Бир пайтлар Сю-Ellen кулгили ва кулгили, одобсиз, аммо соғлом еди. Енди у ўзгаргани аниқ еди; мен у билан хурсанд бўлишим мумкин еди, лекин унинг ўйинлари мени ўчириб қўйди.
  
  
  У унинг олдига борди ва бикинини ечди. У ёрдам бериш учун кучли, тор сонларини камар қилди. У ҳаёт ее томонидан тескари томонга бурилди.
  
  
  "Ммм. Ески буқа ва ғунажин каби бошлашни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Нега емас?"У шимини ечишда жуда шовқинли еди ва кўзлари юмилганини кўриб, тезда кўйлагини кўтарди. "Менга қўлларингни бер", деб буюрдим, соннинг ички қисмига тегиб, у мен буни қиляпман деб ўйлаганини унутмаслиги учун. У айтганидек қилди, умид билан пастки қисмини силкитди.
  
  
  Тўсатдан ҳаракат билан ее унинг билакларидан ушлаб, матони ўраб олди. У нима бўлаётганини тушунмасдан олдин, унинг қўллари унинг орқасида оғриқли баланд еди, фф уни ҳимоя қилди.
  
  
  "Ник!"у йиғлади. "Калтакнинг ўғли!"
  
  
  У мен кутганимдек курашди, лекин у уни оёқларига силкитди; у ҳеч қандай ҳаракат қилмасдан оёқ учида турадиган даражада кичкина еди ва бу ҳолатда у менга қарши кучини ишлата олмади.
  
  
  "Енди жаҳаннамни бу ердан олиб чиқинг, Сю-Ellen", деди у унинг қулоғига. "Менда қиладиган ишларим бор, биз бошқа сафар ўйнашимиз мумкин."
  
  
  "Bastard!"у қичқирди, товонлари билан менга тепди. Уни бир оз юқори уни тортди ва у зарар кўра нафас олди. "Дино!"у бақирди. "Дино, бу ерга кел!"
  
  
  Бу мен билмаган нарса еди. Ешик очилиб, қўриқчи ит учиб кирди. Сю-Ellen менинг олдимда бўлса ҳам, у бу масофада емас, балки ҳар қандай қалқон яратиш учун етарлича катта емас еди.
  
  
  "Калтакнинг ўғлини отиб ташланг!"қиз қичқирди. "Ему, лаънати бошни пуфланг!"
  
  
  У аста-секин қурол кўтарди Дино жилмайди .45. Унинг нишонга олиш ва тетикни тортиш учун кўп вақти бор еди.
  
  
  Лекин у ўйлаганчалик емас. У елка қисиб, Гюгонинг чап қўлини қўйиб юборди. Шундай бўлса-да, унинг бошқа қўлида Суе-Ellen ушлаб, у унинг икки қирраси ўткир пичоқ отилди, тўғри ему нинг томоғига; Stahl унинг мақсад урди, агар кўриш учун кутиш йўқ еди, шот чекланган космосда жиринглади, лекин пастга ва йўлимда уни судраб.
  
  
  У юқорига қараганида, қўриқчи ҳали ҳам тик еди, унинг юзида рухсат ифодаси тўлиқ байроғи бор еди. У чекишга қаради .45 унинг қўлида, кейин бўйнидаги его устидан чиқиб кетган дастага тегиш учун иккинчи қўлини секин кўтарди. Бир лаҳзага у яна ўқ отади деб ўйладим, лекин пичоғим қилган тешик атрофида тўсатдан қон оқиши ҳамма нарсани ҳал қилди. У аста-секин полга қулаб тушди ва товушсиз қалин гиламга тушди.
  
  
  У ҳали ҳам Сю-Елленнинг қўлида еди, у янги жасадни кўришга келганида. Биринчидан, қурол бармоқларнинг его томонидан қўлидан тортиб олинди, Егони четга ташлай бошлади ва фикрини ўзгартирди. Бу фойдали бўлиши мумкин ва мен бўлажак саёҳатимда божхонадан ўтишим шарт емас. Кейин унинг пичоғи Динонинг томоғига тортилди, у гуриллаган овоз чиқарди ва кўпроқ қон тўкилди.
  
  
  "Жин урсин, Ник Картер," Суе-Ellen хириллаб. "Қаранг, менинг девордан деворга гиламчамга нима қилдингиз!"
  
  
  Аммо Техаслик бой ва салқин қиз ҳам содир бўлган воқеадан ҳайратда қолди ва у бундан фойдаланди. Биринчидан, у жуда юмшоқ емас, балки унинг думига тепди ва уни кийими бўлиши керак бўлган нарсага мажбур қилди. У бир зум индамай, маъюс итоат қилди. Мен одатдагидек ўлик одамнинг чўнтакларини текширдим, лекин унинг Хема еканлигини кўрсатадиган ҳеч нарса топмадим-Суе-Ellen айтган нарсадан бошқа нарса.
  
  
  "Бу ҳақда нима қилмоқчисиз?"Мен ундан мурдани кўрсатиб, ундан сўрадим.
  
  
  "Уни? Мен билан нима демоқчисиз?"
  
  
  "У сизнинг болангиз. Сизнинг қайиқингизда"
  
  
  "Хўш, сиз Егони ўлдирдингиз!"
  
  
  "Ўзини ҳимоя қилиш мақсадида. Сиз мени ўғирлаб кетганингиздан кейин."
  
  
  "Ҳа! Ачиллион, у бу тартибсизликни ҳал қилади."
  
  
  "Фақат у Японияда. Биласизми, сизнинг қўриқчи итингиз ерингиз қайтиб келишидан олдин ҳидлай бошлайди."
  
  
  У гиламдаги катта танага тикилди ва тирноқни чайнади. "Гўёки..."
  
  
  "Сизнинг жамоангиз қаерда?"
  
  
  "Мен қирғоқ изни асосан иҳ ҳайдаб. Двигател хонасида бир нечта ва ошхонада битта йигитдан ташқари."
  
  
  "Улар ешитмаяптими?"
  
  
  "Мен сизга айтдим. Улар кар ва соқов. Оҳ, емас, балки сўзма-сўз, Ник; иҳ фақат бу катта ески туб содир ҳамма нарсани еътиборсизлик ўрганиш. Биласизми?"У Техасдаги аксентининг кўп қисмини йўқотди ва ғалати, бунинг учун менга кўпроқ ёқди.
  
  
  "Сиз тинглайсизми? Ески дўстингизнинг маслаҳатига?"
  
  
  "Балки."
  
  
  "Кар-соқов екипажингизни олиб, бу портдан жаҳаннамни олиб чиқинг. Жасадни ёки енг яхши деб ҳисоблаган нарсани ташланг, лекин агар сиз бу ҳақда полицияга хабар берсангиз, сиз фақат муаммога дуч келасиз. Бу йигитнинг қариндошлари борми? ? "
  
  
  "Қандай билишим керак?"
  
  
  Мен буни тушундим. Яхши. Сизга айтганимни қилинг. Енди бу сизга боғлиқ, Сю-Ellen."
  
  
  "Ҳа..."У ҳали ҳам жасадга қараб турарди ва у ендигина бошини масхара қила бошлаган кичкина қизга ўхшарди. Бу ҳам даҳшатли даражада наҳ катталигида еди.
  
  
  "Мен оладиган қайиқ борми? Слоопга қайтасизми?"
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ. У ерда боғланган."У қўлини ноаниқ силкитди.
  
  
  "Кейин мен бораман."Оғир тўппонча уни кўтарди.
  
  
  Тўсатдан у менга югурди ва қўлини белимга қўйди. "Оҳ, Ник! Кечирасиз, кечирасиз!"
  
  
  "Мен ҳам."
  
  
  "Сиз қолиб, ёрдам бермайсизми?"
  
  
  "Бизга нима керак, азизим?".
  
  
  "Ростини айцам?"
  
  
  "Менинг шараф сўзим. Ва агар сиз мени дунёнинг исталган нуқтасида яна кўрсангиз, бу ҳийлани такрорлашдан олдин худди шу нарсани ўйлаб кўрганингиз маъқул."У Салом томонидан бурун устида уриб қўйди, билан .45 калибрли оғиз.
  
  
  У илиқ металлни ўпди ва менга қаради. Унинг кўзларида ҳақиқий ёш бор еди. "Кейинги ҳафта Барри ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Нима?"
  
  
  "Айтмоқчиманки, у ерда баъзи одамлар билан учрашиши керак. Ва сиз дунёнинг бу қисмида ҳали екансиз агар, ва... ва ишламаяпти."
  
  
  "Оҳ, Масиҳнинг Костя!"Аммо кейин кулишим керак еди. Ее уни бошининг тепасида ўпди, у охирги marta уни кўрган қизил сочли еди, мармар қаттиқ ешагини силаб, кунга кетди. "Балки", дедим.
  
  
  У тезюрар қайиқни Сcйлла-га қайтариб олди; бу мидафтерноон еди, осмон ҳали ҳам қоронғи еди ва қайиқ даҳшатли жим кўринарди. Ери бортга келганида, уни қайиқ ағдариб ташлади; кимдир банд бўлган портдаги Егони кўтарар еди ва у Суе-Ellen ёки унинг йўқ ери учун бу жуда муҳим еканлигига шубҳа қилди, улар уни қайтариб олишганми ёки йўқми. Хўш, яна кўп нарсалар бор еди.
  
  
  "Салом? Kristina?"
  
  
  Афсуски, кулранг зулматда ҳаёт белгиси йўқ еди. Отаси уни яқинлашганда, у тортди бир .Унинг кўйлаги чўнтагида 45 калибрли тўппонча, лекин жуда кеч еди. Ичкарига қараб, ўша куни иккинчи marta ўлимнинг қора туннелига қараб қолдим.
  
  
  
  
  
  
  Ўн бешинчи боб.
  
  
  
  
  
  "Уни жуда секин ётқиз, Ник. Агар қилмасангиз, мен сизни ўлдираман. "Алекс менга асосий кабинадан қараб турарди, қўлида revolver. Унинг бир сония учун нен бизни шубҳа ва мен айтган еди қилдим бермади.
  
  
  "Сизга керак емас", дедим мен.
  
  
  "Мен уни ҳозир биламан. Сиз ҳамма нарсани йўқ қилдингиз. Ҳаммаси!"
  
  
  "Умид қилмайман. У орамизда бироз масофани сақлаш учун орқага чекинганда, мен паст зинадан еҳтиёткорлик билан тушдим. Мен уни биринчи marta кўришим еди, его, муносиб нурда турибди ва у ўн беш йил олдингига қараганда ошқозонининг ўртасида семизроқ бўлса ҳам, мен уни ушламоқчи емас едим. Қурол бўлмаса ҳам. "Kristina қаерда?"
  
  
  "Олдинга boring."
  
  
  "Мана, Алекс, муаммо бор..."
  
  
  "McKee? Ник?"Идишнинг олд қисмидан Кристинанинг овози ешитилди ва бир лаҳзадан кейин у пайдо бўлди. "Сизга нима бўлди?"
  
  
  Сиз ярим севган умидсиз еркак ва қизга сизни бузилган бой калтак ўғирлаб кетганини қандай тушунтириш мумкин, чунки ..... Хўш, мен қўлимдан келганини қилдим. Охирида Алекс жилмайиб қўйди ва Kristina шубҳали кўринарди.
  
  
  "Сиз машинадаги одамлар уни кузатаётганини назарда тутяпсизми?"
  
  
  "Ва мен бир оз ўйлайман. Пйргос барча."
  
  
  У бош ирғади ва табассуми ёқимсиз еди. "Демак, сиз юракларни бузяпсиз, биз билан қаерга борардингиз, ҳа, Ник Картер?"
  
  
  Акаси тўсатдан бошини буриб, жим бўлишни айтди. Кейин у қуролни қўйди.
  
  
  "Келинг, бизнесга қайтайлик, Алекс", дедим мен. "Кристинани кулгили кўринмаслиги учун бугун Афинага қайтариш жуда кеч..."
  
  
  "У аллақачон резервасёнини бекор қилиш учун пляжда еди. Енди ертага тушдан кейин. Ва уларнинг олдидаги ferret, биз ҳаммамиз бортда қоламиз. Сиз бу аёлнинг яхтасига худди маст ҳолда ҳушидан кетгандек олиб кетилганингизни айтасиз. Ажойиб. Kristina ваҳима қилмоқда. Сиз касалсиз. Менимча, барчамизга хайрли тун."У занжир шкафидаги яширинган жойига қайтди.
  
  
  "Еҳтимол, биз вақтдан яхшироқ фойдаланишимиз мумкин", дедим мен. "Сиз нима демоқчисиз, мен аралашдим дейман?"
  
  
  "Балки уларнинг ҳаммаси емас. Яхшиямки, сиз ва мен денгизга чиқмагунимизча гаплаша олмаймиз. Ҳатто синглим ҳам сизнинг халқингизга нима дейишимни билмаслиги керак; хавф улар учун жуда катта."
  
  
  "Унда Худо учун Костя, нега уни биринчи навбатда бунга судраб келдингиз?"
  
  
  У сеҳрли шишадан чиққан жин каби идишни ипини тўлдириб, қаддини ростлади. "Чунки у менинг оилам. Мен уни бошқа кўрмаслигим мумкин; бу дунёда ким айта олади? Бу қандай бўлиши мумкинлигини кўряпсизми, Ник Картер?"
  
  
  Деярли. Мен ҳеч қачон гаплашадиган оилам бўлмаган, лекин мен буни тушундим.
  
  
  Ўша булутли кунда зулмат раҳмдил тезлик билан келди. Мен бир неча соат ухладим, ҳатто Kristina кабинада югуриб юрганида ҳам ва ниҳоят ўрнимдан турганимда, тун қурол ўқининг ички қисмидек қора еди.
  
  
  "Kristina?"
  
  
  "Ҳа?"У кемада, рулда ўтирган, ёш деҳқон аёлига ўхшаб елкасига қора рўмол ўралган еди. Унинг олдига борди.
  
  
  "Сиз менга ғазабланишингиз шарт емас. Сиз билан ажрашишимизни истамайман."
  
  
  "Оҳ, бу нуқта емас, Н... Mackey. Аммо бугун мен кетишга, сизни тарк етишга, бир неча соатгина билган акамни тарк етишга тайёр едим... ва енди бу. Бу кутиш. Сўз нима? Антиклимакс? "
  
  
  "Бу яхши юнонча сўз."
  
  
  Бу унинг жингалак лабларига Арвоҳли табассум олиб келди. "Мен билмаслигимни билишим керак"
  
  
  "Барибир, енди жигарранг Мерседесдаги одамлар ҳақида ташвишланишингиз шарт емас. Улар сизга ергашмадилар; Афинага қайтишингиз мумкин ва... ҳаммаси яхши бўлади."
  
  
  "ҳа. Балки."У менга ўгирилди, юзи таранглашди. "Лекин McKee... яна бири бор еди... тавернада ва менинг меҳмонхонамда."
  
  
  "Бу бир хил одам емаслигига аминмисиз?"
  
  
  "Нима учун бу бўлиши керак? Нега у аёлларнинг тансоқчилари менга ергашишди?"
  
  
  "Оҳ, еҳтимол ҳеч нарса қилмагандир", деди у бир дақиқага ҳам сўзларига ишонмай, енгилгина.
  
  
  "Сиз менга ишонмайсиз."
  
  
  "Албатта, мен унга ишонаман."
  
  
  "Оҳ, йўқ. Сиз жосуссиз; сиз бундай нарсаларни кутасиз ва улар сизни тўп атрофида ўлдирмоқчи бўлганларида, сиз ўлдираётганингизда ўзингизни ҳимоя қилиш учун аёл танасидан фойдаланасиз."
  
  
  Мен Алексга Сю-Ellen билан бўлган муаммом ҳақида ҳикоя қилганимда, Кристинанинг борлигини бутунлай унутган едим; енди мен барча тафсилотларга кирганимдан афсусдаман.
  
  
  "Келинглар", улкан мамлакат, унинг егоси
  
  
  "Бу хавфли иш, Kristina. Ертага пешин вақтида ундан чиқишингиздан хурсанд бўлинг."
  
  
  "Уни? Бирор нарсани биламанми?"
  
  
  "Нега тушунмаяпман..."
  
  
  Унинг муносабатидан биз ҳаммасини бир вақтнинг ўзида ешитган бўлсак керак: қайиқнинг камонимизга юмшоқ яқинлашиши, юмшоқ суриш ва олдинга палубадаги charm тагликли етикларнинг тез чайқалиши. У ўриндиққа офф оздирди ва пастга чўккалаб, учун етиб .Бир вақтнинг ўзида 45. Қалин устун олдидан бир нечта ноаниқ шаклларни кўриш учун ёруғлик етарли еди, улар бизнинг йўналишимизда секин ҳаракатланарди.
  
  
  "Ник...!"Kristina шивирлади.
  
  
  Мен қилмоқчи бўлган охирги нарса отиш еди; сокин портдаги овоз тўп ўқига ўхшарди. Гюго уни чап қўлига қўйди ва кутди.
  
  
  "Жаноб McKee."Овоз устуннинг нариги томонидан келди, юмшоқ, аммо аниқ;
  
  
  Мен жавоб бермадим.
  
  
  "Кўзларим олдида қиз. Сиз жавоб берасиз, ёки у ўлган."
  
  
  У елкасига қаради. Kristina ҳали ҳам ғилдирак орқасида музлаб қолган, қўли томоғида еди:
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим.
  
  
  "Биз у билан гаплашмоқчимиз. Агар сиз ҳаракат қилмасангиз, биз ҳаракат қилмаймиз. Сиз розимисиз?"
  
  
  Овоз уни таниди; бу бир неча кеча олдин Пйргосдаги хонамда еди, егос икки жасадни ўт ўчириш жойига судраб борганида кечирим сўради.
  
  
  "Наҳдан нимани хоҳлайсиз?"
  
  
  "Бир неча сўз. Агар қурол бўлса, сизнинг его томчи илтимос, Жаноб. Биз ҳеч қандай муаммо истамаймиз, шундай емасми?"
  
  
  "Кейин гаплашамиз."
  
  
  "Хусусий. Мисс Зенополис, илтимос, олдинга қадам ташлай оласизми?"
  
  
  Kristina ўрнидан тура бошлади, лекин отаси унга турган жойида қолишини илтимос қилди.
  
  
  "У сизга жим ўтирганингизда айтади. Сиз менга полициячи еканлигингизни айтдингизми?"
  
  
  "Демак, сиз мени еслайсиз, Жаноб Макки?"
  
  
  "Ҳа, гўёки."
  
  
  "Жуда яхши. Шунда сизда ҳеч қандай еътироз бўлмайди. Мисс Зенополис?"
  
  
  У айланма йўл бўйлаб яна бир соя ҳаракатланаётганини кўрди ва уни заифлаштира бошлади .45 его йўналиши бўйича. Ақш шовқини, Ақш шовқини, бизни олиб кетишларига йўл қўймайман.
  
  
  "Йўқ, Жаноб Макки", деди устун ортидаги одам. "Мен сизни жуда аниқ кўраман. Ҳозир қолдиринг."
  
  
  Мен қилдим. Еҳтимол, улардан бири уни ўлдириши мумкин еди, лекин иккаласи ҳам емас. Лекин мен кеманинг менинг қурол пастга қўйиш қачон, мен қўл остида унинг чироқ анаҳат ҳис. У еркаклар атрофида кимдир менинг нима қилаётганимни кўра оладими, деб ўйлаши шарт емас еди, лекин у ўз нафсини кўтариб, тўрт камерали нурни ёқди.
  
  
  Устундаги одам кўзларини қўли билан ёпди ва у тезда авлиёни бошқасига ўтказди. У бир зум кўр бўлиб қолди, кейин орқага тисарилди ва ҳаддан ташқари йиқилди. Мен чайқалишни ешитмасдан олдин, у бошқа одамга авлиё қилди ва шу билан бирга Кристинани орқамдан кабинага тортиб олиш учун орқага қайтди.
  
  
  "Қурол томчи," мен паст овоз билан деди, ва чиқарди .45. У ему айтганидек қилди, қуроли кабинанинг томига зарба билан тушди. У ҳали ҳам қўлини юзи олдида ушлаб турарди. Мен ўрнимдан турдим ва унинг олдига бордим, Ҳуго қўлимда.
  
  
  Агар у уни отишга тайёр бўлганида, у ўлган бўлар еди, лекин тўсатдан ҳаракат билан у ўгирилиб ён томонга сакраб тушди. Катта чайқалиш, кейин сукунат бор еди. Қаердан келаётганини кўриш учун ён томонга бордим; менинг авлиём сув остида бир оз ҳаракат қилди ва кейин уни йўқотди. Мен олдинга бошладим, лекин Kristina қўлимдан ушлаб олди.
  
  
  "Ник! Ник! "Мен учун унинг овози минг қулоқ тинглаётган а & Нбда камида бир неча чақирим масофани босиб ўтди. "Бу одам! Мени таъқиб қилган kishi!"
  
  
  "Қайси по?"
  
  
  "Бу... биринчидан. Биринчи бўлиб йиқилган."
  
  
  Менинг авлиём уни ўчириб қўйди ва қайиқнинг Скилланинг камонидан итараётган овозига еътибор бермади, чунки мен Sergey биринчи бўлиб урган одамнинг юзини жуда аниқ кўрдим. Унинг ажойиб мўйлови бор еди ва бир неча кеча олдин у менинг қўлимда вафот етди, шериги томонидан кўкрагига ўқ узди.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "Хўш, сиз дўзах қаерда едингиз, тикувчи?"Мен олдинга кабинага кириб, занжирли ечиниш ешигини очгандан кейин талаб қилдим.
  
  
  "Уни? Мен бу ерда емасман. Еслайсизми?"
  
  
  "Албатта. Шундай қилиб, улар сизнинг қимматбаҳо синглингизни ўлдиришади ва сиз бу тешикда каламуш каби қоласизми?"
  
  
  "Агар улар иккалангизни ҳам ўлдиришса, еҳтимол мен олдинги люкка бориб, уни ўлдираман. Кейин бошқа йўл йўқ. Лекин мен сизни жуда ҳурмат қиламан, Ник Картер; мен ўша аҳмоқ поябзалларни ешитаман ва сиз уларни очмасдан бошқаришингиз мумкинлигини биламан."
  
  
  "Сиз иҳ ни пичоқ билан ўлдиришингиз мумкин еди. Орқадан. Ундан отишни сўрашмади, шунинг учун улар кетишди."
  
  
  Биринчи marta Алекс ишончсиз кўринарди. Балки сиз ҳақсиз, лекин..."У менинг елкамдан ҳамон елкамга ёпишиб олган синглисига қаради.
  
  
  "Ник?"у айтди. У менинг ҳақиқий исмимни ишлатаётганидан ғазабландим, лекин биз бирга бўлганимиз енди ўзимни ёмон ҳис қилаётганим еди.
  
  
  ва енди менга бир-биримизни умуман танимагандай туюлди.
  
  
  "Бу нима?"
  
  
  "Мени бу ерда қолдирманг, Ник. Мен ҳозир Афинага қайтиб боролмайман, ҳеч қачон."
  
  
  "Мана, бу имконсиз..."
  
  
  "Лекин нега емас, Ник? ""Менинг синглим, у хавф остида, а? Биз уни ўзимиз билан олиб кетишимиз керак."
  
  
  "Алекс, бу ердан, агар омадимиз келса, Тарантога боришимиздан икки кун олдин яхши бўлади. Ушбу операциянинг бутун ғояси шундаки, биз бизни йўлдан чалғитадиган ҳеч нарса қилмаймиз. Агар Kristina биз билан, мен билан бирга келса, бу ҳамма нарсани портлатиши мумкин."
  
  
  "Ва агар у қолса, еҳтимол у ўлади. Йўқ, бошқаси, у бунга йўл қўёлмади. Ҳа, мен уни бу ишга жалб қилганим менинг айбим, лекин енди уни бунга мажбур қилиш учун қўлимиздан келганини қилишимиз иккаламизга боғлиқ. бунинг учун азоб чекманг."
  
  
  Унинг қўли орқамда титрарди ва бу мени Alexa logic-дан кўра кўпроқ ҳал қилди. Яхши. Кетдик. Ҳозир очинг."
  
  
  
  
  
  
  Ўн олти
  
  
  
  
  
  У бортдаги ёрдамчи ускуналардан фойдаланган ҳолда портни ишлайдиган чироқлар остида тарк етди. Бошқа қайиқлар кўринмаганида, Алекс кокпитга кириб, оёқларимга ўтирди.
  
  
  "Сиз бу сувларни билмайсиз", деб еълон қилди у. "Енгил шамширлар сизга абадий қаерга бормаслигингизни айтади. Мен сизга қаерга боришни айтаман."
  
  
  Его раҳбарлигида биз Орол ва материк ўртасида жойлашган махфий каналга ергашдик; ёрқин чироқларнинг бир тўплами, деди у менга Албания ва Греция ўртасидаги чегарани белгилаб қўйди. "Уларда бундай қалъалар бор! Дунёнинг енг қоронғу кечасида миммодан бирорта ҳам илон ўтолмади."
  
  
  "Буни қандай уддаладингиз?"
  
  
  "Йўқ, дўстим. Аммо улар ўз чегараларини ҳимоя қилиш учун жуда кўп одамлар ва жиҳозларни жойлаштирган жойда, улар кўп бўлмайдиган бошқа жойлар бўлиши керак. Еҳтимол, ҳатто етарли емас, ҳа?"
  
  
  "Мен Албания coast яхши ҳамма жойда оғир еди ўйладим."
  
  
  "ҳа... ёмон емас. Лекин, еҳтимол, етарлича яхши емас."
  
  
  "Шимолий чегара қандай?"
  
  
  "Еҳ?"
  
  
  "Югославия Бўйлаб? Грециянинг бу қисмларими?"
  
  
  Алекс қаддини ростлади. "Сиз бу ҳақда биласизми, Ник Картер?"
  
  
  "Бу етарли", деб ёлғон гапирдим. "Сиз чиққанингизда бизга айтадиган муҳим нарсангиз борлигини айтдингиз. Сиз кетдингиз. Бу нима?"
  
  
  У жилмайиб, олдинга ишора қилди. "Биз alban пулемётлари билан шунчалик яқин урилиб кетадиган бу бўғоздан ўтганимизда, сиз иҳ патронларидаги порохни ҳидлай оласиз, мен сизга бир ёки иккита нарсани айтиб бераман. Сиз билиб олган вақт келди."
  
  
  У Албания қирғоғига яқин бўлганида ҳақ еди; у навигация чироқларини кўрсатганда, мен деярли икки томондан қирғоққа етиб боришим мумкинлигини ҳис қилдим. Каналнинг нариги томонидан кириб келган tanker бир мунча вақт мендан жаҳаннамни қўрқитди; нен-да ҳатто бизнинг кичик қайиқимиз учун ҳам хона қолмаганга ўхшайди. Алекс менга буни еътиборсиз қолдиришни маслаҳат берди.
  
  
  Бўғозни ортда қолдириб, денгизга чиққанимизда, у яна енгил тортди, лекин Стал бахтли бўлишига ҳали ерта емас еди. Шамол кўтарилди ва биз Корфу баррикадаларини тарк етишимиз билан тишларимизга очиқ пуфлади. Биз оғир зарбаларни бошдан кечира бошлаганимизда, Алекс жибни, кейин лифтни кўтариш учун олдинга борди. Бу худди бир нечта гамбургерни панжара устига ташлаб, уларнинг куйишини томоша қилиш учун орқада турганга ўхшарди.
  
  
  "Биз сузиб кетяпмиз, Ник Картер. Сиз яхши денгизчисиз?"
  
  
  "Мен яхши қиляпман."
  
  
  Яхши. Бу ҳали ҳам сизнинг завқ круизингиз ва тонг отганда, сиз яна пастга тушишингиз керак. Агар кимдир яқинлашса ... Хўш, менинг гўзал синглим сизни тарк етишга чидай олмайди, тўғрими? Сиз саломлашасиз ва сиз бахтли бўласиз, агар улар душман кўринса, сиз уларни отиб ўлдирасиз."
  
  
  "Алекс?"
  
  
  "Ҳа?"
  
  
  "Буларнинг барчаси нима, тикувчи? Биз бўғозни тарк етдик."
  
  
  "ҳа. Ва мен сизга шуни айтишим керак, чунки агар мен омон қолмасам, билишингиз керак. Биласизми, Хема бу йиллар давомида у ерда бўлганми?"
  
  
  "Дефектор".
  
  
  "Оҳ, ҳа, бу, лекин унчалик шубҳаланманг, дўстим. Менинг мамлакатимда ... Хўш, бугун қаранг. Коммунист ҳозирги ҳукуматга содиқ бўлганларга қараганда каттароқ таҳдидми? Ёки ўтмишда шунчаки коммунист бўлганми? Йўқ . Мен узр айтмаяпман, Ник, мен буни биламан. Унинг ўз мамлакатимизда чидаб коррупцияга кашф, ва шунинг учун уни Албания борди, улар менинг хизматларидан фойдаланиш учун жуда бахтли еди қаерда. Бу кучли одамлар бор, баъзан мўғуллар дейилади бу албанлар. ОЙРОПА. Бошқалардан фарқ қилади, биласизми? "
  
  
  Уни тушуниб, ноаниқ. Улар кучли, яширин, бегоналарга душман ва асрлар давомида потенциал босқинчиларга қаршилик кўрсатган шиддатли жангчилар еди. Бу одамларнинг ярмидан кўпи мусулмонлар бўлиб, улар яқин Шарқнинг чўл мамлакатларидаги биродарлари каби ўз тоғларида фанатик тарзда жанг қилишган.
  
  
  "Нима бўлди?"Мен ундан сўрадим. "Сизни қайтиб келишга нима мажбур қилди?"
  
  
  "Хўш, менинг бошқа дўстим, бу ҳақда сизга ҳамма нарсани айтиб бериш учун якшанба кунлари керак бўлади. Кўряпсизми, коммунизм буюк текисловчи; ҳатто Албанияда ҳам мағрур жангчиларни майда бюрократларга айлантиради. Аммо бу ревматизм емас сизнинг тирноғингиз, а?"
  
  
  "Ҳеч қандай йўл йўқ."
  
  
  "Шундай қилиб, мен сизга айтаман ва сиз диққат билан тинглашингиз керак. Жаҳон коммунизмининг буюк ҳаракати тўхтади; сизнинг Президентингиз Хитой ва Москвадаги раҳбарлар билан учрашмоқда ва Ветнам уруши тугади. Ҳозирча."У кулиб юборди. "ҳа. Аммо бу буюк Ҳаракатнинг аъзолари бор, улар бу ривожланишни ёқтирмайдилар, дўстим. Улар ҳали ҳам Marks, Lenin ва Сталинни тинглашади ва тизим бутун дунёни бошқармагунча коммунизм доимо кенгайиши керак деб ҳисоблашади. . Бир пайтлар, ишонинг, унинг атрофида деярли ягона бўлган. Лекин ҳозир емас, Ник, ҳозир емас. Қандай бўлмасин, улар ҳали ҳам фаол, бу фанатиклар ва улар иҳ сабабига яхшироқ ҳисса қўша олмайдиган даҳшатли ҳаракатни тайёрламоқдалар. йигирмадан ортиқ Ветнам."
  
  
  "Бу нима?"
  
  
  "Албания ва Югославия чегарасидаги иккита кўлни биласизми? Греция Яқинида?"
  
  
  "Мен қиламан."Мен Хокнинг харитадаги маърузасини жуда яхши есладим.
  
  
  "Ҳозир ҳам у ерда армия бор. Улар қайси мамлакатда бўлишидан қатъи назар, бизга тегишли емас; улар юнонлар, албанлар, югославлар, аммо уларнинг барчаси ески қаттиқ мактабнинг содиқ коммунистлари. Орқали ... ҳа... улар икки кундан кейин ишлай бошлайдилар. уч мамлакат ўртасидаги ушбу нейтрал зонадан бир қатор партизан ҳужумлари дунё кучларини бутунлай чалкаштириб юборди. Иҳ, сиз америкаликлар бу иборани жуда яхши ўйлаб топганингиз каби, Ветконг контингентига олиб келади ... "
  
  
  У Рулни қўйиб юборди ва Алекснинг кенг ва хотиржам юзига қараш учун айланиб чиқди. "Нима!?"
  
  
  "Аслида, дўстим. Ветконгдан кўра бундай ҳарбий операцияларни ўтказиш учун ким яхшироқ жиҳозланган? Ўзларининг ибтидоий қуроллари ва кичик, кам таъминланган қўшинлари билан улар французлар ва америкаликлар билан биз еслашимиз мумкин бўлган вақтгача жанг қилдилар. . Улар ўз билимлари ва идеализмларини ҳозирда ушбу чекка ҳудудда, Оҳрид кўли ва Преспа кўли ўртасида тўпланган гуруҳга етказишларини тасаввур қилиб бўлмайдими? Имкониятлар ҳақида ўйланг! Бир томондан, ҳозирги кунларда ҳарбий диктатура бўлса ҳам, Қўшма Штатларнинг қатъий иттифоқчиси; бошқа томондан, Ғарб дунёсидаги енг репрессив коммунистик режим; учинчидан, Югославияда русларга қараганда Ғарб билан кўпроқ мос келади. Иҳ рейдлари бошланганда уларга қарши ким ҳаракат қилади? Улар қайси мамлакат томонидан шовқин-сурон қилади ва ҳатто иҳ топилса ҳам, бошқа буюк давлатлардан бири нима қилади? Иҳ Қўшма Штатларни бомбардимон қиладими? Руслар Югославия орқали танклар юборади? Йўқ, дўстим. Ва шунга қарамай, нима-нима қилиш мумкин, а? Чунки бу terror ва ўлим кампанияси билан бирга очиқ ҳовузга дунёнинг кичик бурчагида содир бўлаётган воқеаларни еътиборсиз қолдирмасликка имкон бермайдиган ташвиқот кампанияси бўлади. Ертами-кечми чоралар кўриш керак ва бу муқаррар равишда Ғарб ва коммунистик кучлар ўртасида зиддиятга олиб келиши керак."
  
  
  "Бу жуда шафқациз туюлади", деб тан олдим. "Аммо буларнинг барчасини қандай биласиз?"
  
  
  Алекс кулиб юборди. "Чунки мен, менинг бошқа ўзим, нима қилаётганимни тушунмагунимча, ҳаммасини ўрнатишга ёрдам бердим."
  
  
  "Сиз билмаганингизни англатасизми?"
  
  
  "Бундай шубҳа қилманг, Ник. У ўз соҳасининг мутахассиси ва бундай кўплаб мутахассислар сингари, менга ҳар қандай режанинг умумий мақсади ҳақида билишим керак бўлганидан кўпроқ нарса айтилмаган."
  
  
  "Лекин сиз билиб олдингизми?"
  
  
  "ҳа. Мен буни тушундим. Ва у, мен бор билимим билан яшай олмаслигимни англадим. Шундай қилиб..."У атрофимиздаги қоронғу, золим осмонга қаради. "Шундай қилиб, яхши=)".
  
  
  У тонг отгунча рулга ўтирди, лекин ухлашга ҳам уринмади. Иҳ сўраш учун жуда кўп саволлар бор еди.
  
  
  "Сиз Грециядаги агентларимизга Албанияда бир неча кун сизни ҳеч ким соғинмаслигини айтдингиз. Буни қандай уддаладингиз?"
  
  
  "Хўш, бу унчалик қийин бўлмайди. Биласизми, бу тоғлар ва жуда ёмон йўллар бўлган мамлакат. Менинг вазифаларим атрофида саёҳат қилиш учун жуда кўп еркинлик бор еди. Тоғлар бўйлаб олдинга ва орқага; у ҳеч қачон Жанубий Америкада бўлмаган, лекин мен ўқиганларимга кўра, Chili ва Перу каби тахминан бир хил шароитга ега мамлакатлар бор. Ҳар доим автомобиллар ва автобуслар узоқ тог ъ ёнбағридан тушиш учун йўлларни тарк етишади. Бир неча кун ва чиройли қисмлар учун тоза transport. "
  
  
  "Аммо улар сизни қидиришади, шундай емасми? Ҳатто тог ъ ёнбағрида ҳам?"
  
  
  "Оҳ, тўғри. Менинг ҳайдовчим ва мен, охирги сафаримизда бир чолни олдик. Катта чол, деярли у каби катта. Унинг ему егога қирғоққа саёҳат қилишни ваъда қилди; менинг саёҳатларим давомида Албания халқи орасида жуда кўп дўстларим бор, биласизми? У совуқ тоғларда илиқ бўлиши учун емунинг елкасига forma кўйлагини ёпди. Стал ҳужжатларни олмади
  
  
  чўнтак атрофида бу унчалик узоқ йўл бўлмайди. Ва кейин менинг ҳайдовчим нотўғри кўрсатмалар беради ва мен қандайдир тарзда машина тоғдан ўтмасдан чиқиб кетишга муваффақ бўлдим. У ерда жуда кўп олов бор. Чол яна ҳеч қачон музламайди, а? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  У ғилдирак да қайтиб еди, оғир тўлқинлар жанг, Kristina кеманинг келди. Унинг юзи шишган еди ва бу кокс туфайли емас еди. У мен билан гаплашмади, лекин кофе кружкасини олди ва олдинга қараб таксининг томига суянди.
  
  
  "Салом", деб оҳиста чақирди.
  
  
  Унга жавоб бериш учун кўп вақт керак бўлди, лекин сукутда у ниҳоят менга юзланди.
  
  
  "Сиз яхши ухладингизми?"
  
  
  "Мен шундай деб ўйлайман", деди у Арянлй. "Тарантога қанчалик тез етиб борамиз?"
  
  
  "Еҳтимол, ертага ерталаб. Ушбу круизда об-ҳаво билан омадимиз келмади."
  
  
  "Йўқ, биз буни ҳали қилмадик."У бизга бошқа сўзсиз тушди ва мен қуёш яна чиқмагунча узоқ вақт ёлғиз қолдим.
  
  
  Алекс кундузи кемага чиқиб, мени ҳайратда қолдирди, лекин унинг тушунтириши мантиқий еди. "Ешитинг, бошқа дўстим, биз Италияга ярим йўлдамиз, шундай емасми? Агар улар мени бу қайиқда деб ўйлашса... У қўли билан шўнғин-бомбардимон ишорасини қилди. "Мен қуёш порлаётган пайтда у ерда бўлишни ёқтирмайман. Агар керак бўлмаса емас."
  
  
  Kristina тез орада бизга қўшилди, қаҳва буг ъ стакан ва тўғралган спам ва оқ пишлоқ, бир аниқ ажратиш лавҳа олиб. Алекс буни кўриб олқишлади.
  
  
  "Енди бу менинг яхши юнон синглим!"у бўкирди, бир ҳовучни ушлаб, гўшт ва пишлоқни оғзига тиқди. Kristina заиф жилмайиб қўйди. У сочингизни олдириш ва алмаштириш учун пастга тушаётганда уни рулга ўтиришга мажбур қилди.
  
  
  У шунчаки бурни остидаги кўпикнинг охиргисини қириб ташлаётган еди, у кучли двигателларнинг узоқдан шовқинини ешитди. Оёқлари идишни пастки қисмида жанжаллашди ва ери Алекснинг асосий кабинага шўнғиётганини кўриш учун ўз вақтида ешикка қаради.
  
  
  "Бу нима?"
  
  
  "Катта моторли қайиқ. Бу бизга очиқ келади."У galley чиғаноқ юқорида енгиллаштиришни revolver олди, заряд текширилади, ва гангпланк қайтиб кетди.
  
  
  Унинг устара тушиб, юқори лабидаги соқол кремининг охирги қисмини артиб, чиқариб олди .45. Йигирма футдан ошиқ даҳшатли қурол, лекин менда бор нарса шу еди. Миммо Alexa унинг ёнидан ўтиб, кабинага чиқди, у ерда Kristina ғилдиракни шамолга айлантирди ва қайиқ биздан ўтаётганини томоша қилди.
  
  
  "Уни ҳаракатга келтиринг", деб буюрди у ва қуролни кўйлаги остига тиқди.
  
  
  Бу ну йўқдек тўлқинларни кесиб ўтадиган катта қора корпусли крейсер еди. Бизнинг бурчагимиздан мен фақат камон ва кокпитнинг кичик қисмини кўрдим, унга катта светофор ўрнатилган. У бизга омадли ва ўтдан туша олмайдиган ярим ҳимоячи каби келди. У яна хок ва бутун его елканли қайиқ режаси томонидан лаънатланди.
  
  
  Унинг қуроли Егони оёғидан ушлаб, кўздан яширган еди. Қайиқ тезлашди, бизнинг орқа томонимизга жуда яқин келди, бироз секинлашди ва ён томонга бурилди. У қуролини кўтариб отмоқчи бўлганида, рулда ўтирган одамни кўрди.
  
  
  "Салом, чиройли!"у его корпусининг пуркагичи орқали бақирди. "Кейинги сафар Пахосда бўлсангиз, ўша аҳмоқ америкаликни ортда қолдиринг, майлими?"
  
  
  Соч зарбаси ва уятчан, ўзига ишонган табассум билан француз қўлини силкитди, Кристинага ўпди ва бизнинг йўналишимизга кўп сув ташлади, двигателларни ишга туширди ва бизнинг курсимизга тўғри бурчак остида кетди.
  
  
  "Калтакнинг ўғли", мен қуролни камаримга қайтариб нафас олдим. "Мен пулни сақлайман, у барига боради."
  
  
  "Нима?"Kristina сўради. У рангпар ва титроқ еди, у еса уни айбламади.
  
  
  "Бу муҳим емас. Мен уни ҳайдаб юбораман."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Биз ҳали ҳам қоронғиликдан олдин қирғоққа келмаган едик, лекин мен италян етигининг товонида еканлигимизни билардим. Таъқиб қилишнинг аломати йўқ екан, у дам оламан деб ўйлаб, мен унинг тўрт-беш соатлик ухлашини билиш учун олдинга кабинага бордим. Бир мунча вақт мен Кристинанинг асосий кабинада кофе тайёрлаётганини ва пластик идишларнинг шитирлашини, барча аёллар туғилган деб ўйлаган тозалашни ешитардим ва мен буни қандай қилишни биламан. Кейин мен унинг кокпитга яқинлашаётганини ешитдим ва бошимдан бир дюйм ёки ундан кўпроқ масофада корпусга тўлқинларнинг овози бундан мустасно...
  
  
  Бу даҳшатли туш еди ва менинг биринчи фикрим бу содир бўлиши еди. Юзимда совуқ нафас, томоғимда совуқ пўлат бор еди. У қабрлар орқали қочишга ҳаракат қилди, лекин зулматда даҳшат ўтмади. Мен пичоқнинг пичоғи унинг гўшти орқали кесилганини ҳис қилардим ва у менинг туш кўрмаслигимни билар еди.
  
  
  Бу уники бўлиши керак, у пичоқдан сакраб қичқирди. Менинг сайтим учун дастурий таъминот
  
  
  Ўйлайманки, тор каравот ёнидаги қайиқ корпусининг қаттиқлашган қовурғалари мени бошимга урди. Мен ҳайратда қолдим, сочларим буришганини ҳис қилдим ва нишон орқага қайтди. Пичоқ одам Атонинг олмасига чуқур ботди, кейин орқамдан портловчи қичқириқ билан ғойиб бўлди.
  
  
  Мен бу хира авлиё, менинг чироғим еканлигини англадим ва унинг шарпа нурида мен абадий устимга егилиб турган иккита буралган юзни кўрдим. Улар мен илгари кўрган нарсага ўхшамасди: кенг кўзли, оғзи қаттиқ, ешитиладиган ҳеч нарса йўқ, шунчаки оғир хириллаш охирги нафас олмоқчи бўлган ески машинага ўхшайди.
  
  
  Мен тўсатдан ўтирди ,ушлаб.45-калибрли тўппонча, ва у ҳали ҳам менинг камарига хусусда топилди.
  
  
  "Хавотир олманг, Ник", деди Алекс. "У буни олмади."
  
  
  У синглисининг бўйнини Билаги билан еман дарахти атрофида ушлаб турди ва у томоша қилар екан, у пичоқни қўлига туширгунча бармоқларини совуққонлик билан бурди, Гюго.
  
  
  Мен унга айтдим. "Нима жаҳаннам?"
  
  
  "Уйғон, Ник."У қизни тор кулбадан бошқа тўшакка итариб юборди:" сиз уни ўлдирмоқчимисиз ёки мен буни қиламанми?"
  
  
  Унинг юзи қалин соч пардаси билан яширинган заиф нурда Наҳга қаради. "Уни ўлдирасизми?"
  
  
  "Албатта."
  
  
  "Сизнинг синглингизми?"У ҳали ҳам ярим уйқуда еди.
  
  
  "Опа?"у хўрсинди ва еенинг иягидан ушлаб, уни Брилевга қарашга мажбур қилди. "У менинг синглим Ник Картер емас. Ва енди бу овоз-овоз ўлади."
  
  
  
  
  
  
  Ўн еттинчи боб
  
  
  
  
  
  "Ҳа", деди у. "Мени ўлдиринг."Унинг нишони Алекснинг айиқ панжасига тушди, гўё у енди уни ушлаб туролмасди ёки хоҳламасди.
  
  
  У акасининг қўлини итариб юборди ва пичоқни орамиздаги қия палубадан пастга тортди. "Бу сизнинг синглингиз емасми, Алекс?"
  
  
  "Албатта йўқ."
  
  
  "Қандай биласиз?"
  
  
  "Мен буни унинг таксига кетаётганини кўрган биринчи дақиқаданоқ билардим. Мен уни охирги marta кўрганимда синглим ҳали гўдак еди, лекин у худди менга ўхшарди. Чиройли, ҳа, лекин қалин оёқлари ва мен каби танаси билан. Унчалик катта емас, балки. лекин бу қадар мукаммал бўлиши мумкин емас еди."У қаламнинг заиф нурини қизнинг танаси бўйлаб югуриб, уни ва уни таъкидлаш учун югурди, лекин у жуда ўхшашлик йўқлигига рози бўлиши керак еди.
  
  
  У қўлини узатди ва уни унга қарашга мажбур қилди. "Сиз мени ўлдиришга ҳаракат қилдингизми?"
  
  
  "Ҳа."У буни иккиланмасдан айтди.
  
  
  "Нега?"
  
  
  "Чунки мен мажбур бўлдим."
  
  
  "Ва Алекс ҳам?"
  
  
  Салом, ушлаб турадиган ҳеч нарса йўқ еди.
  
  
  "Қандай қилиб?"
  
  
  "Сиз ўлганингизда, его уни отиб ташлаган бўлар еди."У менинг камарига ишора, қаерда .45-калибрли тўппонча хусусда бўлди.
  
  
  "Ва кейин нима?"
  
  
  "Оҳ, мени ўлдиринг! Илтимос!"
  
  
  "Келинг, Kristina. Кейин нима?"
  
  
  У чуқур нафас олди. "Ва кейин... Мен акамнинг жасадини ташлашим керак еди... Alexa кенгаши ва Италия соҳилига сеники етказиб. Таранто, иложи бўлса, лекин ҳар бир жойда."
  
  
  "Мақсад нима еди?"Мен наҳни жуда кўп қазишни хоҳламадим, лекин енди ҳақиқатни билиш вақти келди.
  
  
  "Мен... Мен Алекс маълумот ҳақида нотўғри еканлигини айтишим керак еди. Агар икки кураш тушиб, деб, яна ҳалок, яна ҳалок, ва... Хўш, майли. Бу аниқ емасми?"
  
  
  "Сиз бошқа томонда ишлаяпсизми?"
  
  
  "Танлов билан емас!"У ваҳшиёна юқорига қаради, аввал менга, кейин Алексга, кейин очиқ занжирли шкафнинг тубига. У йиғлаб юборди."У унга яна нима қила олади?"
  
  
  Алекс ҳамдард еди. "Улар сизга нима бор?"у сўради.
  
  
  "Ўғлим", деб минғирлади у.
  
  
  "Сон?"
  
  
  "ҳа. У еди... Унинг Болгарияга safari. Менинг ота-онам юнон еди, лекин улар фуқаролик уруши пайтида ҳижрат. Мен бу ифлос мамлакатда туғилганман, лекин мен юнон бўлиб ўсганман."
  
  
  "Ва ўғлингиз?"
  
  
  "Менинг битта ўғлим бор. Ему ҳозир тўрт ёшда. У давлатга тегишли. Ва уни...."
  
  
  Гюго уни яна қинига суриб, текширди .45 ва Егони ёнимдаги карёлага қўйинг. "Kristina? Бу сизнинг исмингизми?"
  
  
  "Ҳа, ҳа. Бу муаммо еди!"
  
  
  "Бу шундайми?"
  
  
  У бошини кўтариб, менга, кейин Алексга очиқ қаради. "Мен Kristina Калихосман. Мен йигирма тўрт ёшдаман. Ўн тўққиз ёшимда фарзандим бор еди, лекин ерим йўқ еди. Давлат менинг егоимни мендан тортиб олди. У ҳатто уни кўра олмади. Онам ва отам вафот етганида, менда ҳеч нарса йўқ еди. Мен кетдим, шунинг учун чегарадан Грецияга кўчиб ўтдим, у ерда мен еркинроқ бўламан ва қандайдир тарзда ўғлимни қайтариб оламан деб умид қилдим. Деярли бир йил давомида унинг томирлари қўрқиб кетди, чунки менда ҳужжатлар йўқ еди; кейин мен Превезда едим."У менга қаради. "Превезада у ёш қиз чўкиб кетганда пляжда еди. Катта оломон бор еди ва унинг ёнида унинг нарсалари бор еди. Мен унга қарадим ва унинг исми Kristina еканлигини кўрдим. ИҲ уни олиб, Kristina Зенополисга айланди. Мен ҳамширалик мактабини ташладим, ҳатто севгилимни ташлаб, Афинанинг бошқа қисмига кўчиб ўтдим, шунда ҳеч ким менинг шахсимга шубҳа қилмайди
  
  
  бу ва улар мени топгунча ишлади."
  
  
  "Улар?"у ундан сўради.
  
  
  "Ҳа."У Алексга қаради. "Бу еди... нима? Икки ой олдин? Олти ҳафта? Улар мени топдилар ва у кимлигини ва давлат уйида ўғлим ҳақида ҳамма нарсани айтиб беришди. Ва агар у улар билан ҳамкорлик қилмаса нима бўларди. Мен Kristina Зенополис ҳақида жуда кам нарса билардим, лекин енди мен уни ўзимдан кўра яхшироқ биламан. Улар Сизнинг чиқаётганингизни билишарди, Алекс. Менимча, улар мендан қандай фойдаланишни аниқ билишмаган, лекин улар жуда омадли едилар, шундай емасми? "
  
  
  Алекс мўйловининг учини тортди. "ҳа. Улар жуда омадли едилар. Агар мен сиз билан боғланишни талаб қилмаганимда нима бўлади?"
  
  
  "Менимча, улар сизнинг ҳар бир ҳаракатингизни билишган. Айта олмайман. Лекин мен уни биламан... "У менга ўгирилди. "Ник? Улар бизга ҳужум қилганда қайиқдан йиқилиб тушган одамми? Сиз его бир неча кеча олдин ўлдирилган деб ўйладингиз."
  
  
  "У емас. Его шериги".
  
  
  "Ҳа, ҳа. Аммо улар менга қон билан тўлдирилган мум ўқи билан қандай қилиш кераклигини айтишди, масалан, баъзи босқич сеҳргарлари нима ишлатишади? Улар сизни бўш қўл билан алдаб бўлмаслигини билишарди."
  
  
  "Бу менга жуда қаттиқ туюлади", дедим мен. "Нега улар шунчаки Alexa-ни ўлдиришмади ва буни қилишди?"
  
  
  "Мен буни айта олмайман. Менда фақат кичик бир вазифа бор еди..."
  
  
  "Бир нечта қотиллик."
  
  
  "Ҳа! Ўғлимнинг ҳаётида мен билмаган одамларнинг иккита ўлими! Акс ҳолда танлайсизми?"
  
  
  "Майли, майли."Унинг еҳтиросига жавоб бермаслик қийин еди, лекин мен уларнинг қаршисида ўтирганимда, Алекснинг собиқ синглисининг елкасини ўйчан силаганини кўрдим. Қандай бўлмасин, давом етишни осонлаштирдим. "Очиқ гапиришга ижозат bering. Биз у ерда бўлганимизда сизни таъқиб қилишмади... биргаликда?"
  
  
  "Йўқ, йўқ. Улар сизни мени хавф остида деб ўйлаш учун туздилар. Ва улар, кеча бортга келган одамлар... биласизми."
  
  
  "Шундай қилиб, сиз биз билан саёҳатга боришингиз керак."
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Ва бизни ўлдиринг."
  
  
  Узоқ вақт давомида гавжум хонадаги ягона овоз Кристинанинг кескин нафаси еди. Кейин Алекс ойлик кечки овқат учун хириллаган alligator каби томоғини тозалади.
  
  
  "Сиз қониқдингизми, Ник Картер?"
  
  
  "Кўпроқ ёки камроқ."
  
  
  "Унда нега юқорига чиқмайсиз, куда, тикувчи олинг, бу қайиқ келади?"
  
  
  Тонг отгандан сўнг, биз италиялик етикнинг товонини кесиб ўтдик ва тарантога ярим йўлда едик, биринчи вертолёт устимиздан учиб ўтди. Кечаси у биз келишганимиздек, олдинга кемага учта апелсин қутқарув кемасини қўйди ва вертолёт бизни кўргач, унинг Сcйлла билан боғланганлигини айтиш учун қўли учиб чиқди. Бир соатдан камроқ вақт ичида Alexa ва Кристинани бортга олиб чиқиш учун унинг ёнидаги кенг кўрфазда яна бир вертолёт ёки еҳтимол ўша вертолёт. Мен қирғий ва вертолётдан туширилган қутқарув кемаси билан қолдим. об-ҳаво яна ёмон еди ва хўжайиним кабинада беш дақиқадан кўпроқ вақт ўтирмасдан олдин, унинг юзи атрофимиздаги сувнинг яшил рангига мос кела бошлади.
  
  
  "Бу нарсани портга олиб боришингиздан олдин қанча вақт бўлади?"у сўради.
  
  
  "Еҳтимол, бир неча соат."
  
  
  У жавоб беришдан олдин пауза қилди. "Оҳ, мен уни кўраман."
  
  
  "Мен билан гаплашмоқчи бўлган нарсангиз борми?"
  
  
  "Хўш, еҳтимол. Мен қиз уларнинг атрофида фақат битта еди, деб уни олиб?"
  
  
  "У шундай еди. Уни ҳозир қўйиш Сталнинг фикри бўлмайди."
  
  
  "Оҳ?"
  
  
  "Янги севги."У, Kristina ва Алекс вертолётга чиқишдан олдин бир-бирига қандай қарашганини кўрди.
  
  
  "Лекин ... улар ака-ука ва опа-сингил!"
  
  
  Мен уни тафсилотлар билан тўлдирдим. Хок донолик билан бош ирғади. "Еҳтимол, у бизга ҳам ёрдам бериши мумкин."
  
  
  "Агар сиз унинг чақалоғи ҳақида бирор нарса қила олсангиз."
  
  
  "Бу мумкин. Мен бунинг устида ишлашим керак."
  
  
  У яна гапиришдан олдин биз бир муддат сукутда адашдик. "Қандай қилиб, Н3? Яралар йўқми? Кўкаришлар йўқми?"
  
  
  "Гаплашадиган ҳеч нарса йўқ. Кўп нарсалар."
  
  
  Яхши. Бугун Вашингтонга қайтиб келганимизда, мен сиз билан гаплашишим керак..."
  
  
  "Бир дақиқа кутинг."
  
  
  "Ҳа?"
  
  
  Мен уни рулга урдим. "Мен қайиққа қайтишим керак."
  
  
  "Бу ҳақда ғамхўрлик қилиш мумкин."
  
  
  "Мен буни ўзим қилганим маъқул. Бир кун келиб бу ерга қайтишим керак бўлиши мумкин."
  
  
  "Яхши..."
  
  
  "Ҳа?"
  
  
  "Оҳ, у, менимча, сиз ҳақсиз. Бу қанча вақт олади?"
  
  
  "Бир неча кун. Об-ҳавога қараб."
  
  
  Яхши. Лекин кўп вақт талаб қилманг, Ник. Биз сизга керак."
  
  
  "Мен қилмайман", деб ваъда бердим ва Бари учун курсни ақлий равишда режалаштира бошладим. Бир мунча вақт у Кристинага деярли боғланиб қолди, лекин ҳатто Сю Елленда ҳам у ҳеч қачон томоғимга пичоқ қўймади. Бироз завқланиш вақти келди. Бу менинг усулим.
  
  
  
  
  
  
  Код
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Код
  
  
  Amerika Қўшма Штатлари махфий хизмати халқига бағишланган
  
  
  
  Prolog
  
  
  Мен Кирбининг дафн маросимига бормадим. У ўша пайтда Сингапурда соқол ва кўзойнак таққан ва ўзини Хитой коммунистларига Amerika сирларини сотмоқчи бўлган ракетадан қочувчи сифатида кўрсатган. У Маонинг асосий агентларидан бирини йўқ қилиш ва унинг ёнига бир нечта ўқни олиш ва мен ишлайдиган бўлинманинг етакчи даҳоси хок томонидан табрикларнинг шифрланган телеграммасини олиш учун ўрнатган ахборот қувурини бузиш учун ўз ролини яхши ўйнади.. Биз его болтасини чақирамиз. Биз яхши йигитлармиз.
  
  
  Кирбининг ўлими ҳақидаги кечиккан хабарни олганимда, у Malay ярим оролининг Шимолий соҳилидаги Британия касалхонасида даволанаётган еди. Хок менга яхши шифокорлар, юмшоқ тўшак ва чиройли ҳамширани топиш учун инглизлар билан етарлича алоқада бўлган. Кирби ҳақидаги хабар ҳамма нарсани бузди.
  
  
  Кирби АХЕНИНГ енг яхши агентларидан бири, ақлли ва ишончли еди. Биз лотин Америкасида сизни жуда кўп қийинчиликларга дучор қиладиган баъзи қийин вазифалар устида биргаликда ишладик. Дебрияждаги қаттиқ одам ва тажрибали вертолёт учувчиси Кирби мени Куба сувларида қайиқдан қандай ушлаб олганини унутмадим.
  
  
  Енди у ўлдирилди ва қотилнинг егоси кимлигини ҳеч ким билмас еди. Иҳ ни топиш менинг кейинги топшириғим еди.
  
  
  Биринчи боб.
  
  
  Самолёт мени Florida-Мдҳдаги шахсий учиш-қўниш йўлагига олиб борди. Юзи ифодасиз баланд бўйли одам капотга суяниб, машинани кутди. Унинг его ҳақидаги билимлари. У Хокнинг қўриқчиси бўлиб ишлаган иккита болта агентидан бири еди. Егонинг исми Смит еди.
  
  
  Бу Смитнинг енг суҳбатдош кунларидан бири еди. У мени хок билан учрашишга чақирганида атиги ўн саккизта сўз айтди.
  
  
  "Чол тишларини ушлаб туради", деди у. Биз кимсасиз йўл пастга тезлаштирди, тезлик 70 томон лимузин ишора. "Мен уни ҳеч қачон кўрганимни еслай олмайман - его шундай ёмон кайфиятда."
  
  
  Хокнинг бахцизлиги сабабини аниқлаш қийин емас. Девид Кирби каби агентни йўқотганидан кейин ҳеч ким бефарқ қолмайди.
  
  
  Лимузин бурчакка бурилди ва у асфалтланган йўлнинг охирида ўтирган ёлғиз коттежни кўрди. Ёзги Beyond, мен бир сокин кўрфазида ичига бўш таглиги ўрганиб. Мексика кўрфази узоқдан қуёш тўсиб қўйган рангли shisha каби порлаб турарди.
  
  
  Шамол Орол бўйлаб есиб, Хокнинг оппоқ сочларини силкитарди. Биз келганимизда у ёзги уйнинг ташқарисида кутиб турарди. Одатда хок яқинида топилган ифодасиз иккинчи оператив Смитнинг нусхаси дераза ёнида ўтирган еди.
  
  
  "Бу қотилликлар содир бўлган жой", деди хок тез кулиб уйга қўлини силкитиб. "Мен сизни бир дақиқадан сўнг ичкарига олиб бораман."
  
  
  "Мен учун юборганингиз учун ташаккур."
  
  
  "Мен сизни Вендеттага қўзғатмаяпман, Ник. Мен уни сиз учун юбордим, чунки сизга муҳтожман."
  
  
  У менга қаради ва давом етди. "Биз баъзи тафсилотларни тиклашга муваффақ бўлдик. Қотиллар кичик юк машинасини ҳайдашди. Улар ўша ерда тўхташди, - деди у "ва уйга олиб борадиган telefon симларини кесиб ташлади. Кейин улар уйга боришди ва кимнидир телефонни текшириш баҳонасида сигналчилар еканликларини тан олишга ишонтиришди. Ўйлаймизки, улар fitters каби кийинган. Улар Кирби ва Кирби ажабланиб учрашиш учун бу ерга олиб келган одамни ушладилар ва ўша пайтда ёзги уйда бўлган аҳ ва яна икки кишини ўлдирдилар . Егонинг овозида аччиқ ишора бор еди, у қўшимча қилди: "биз ҳали ҳам уларнинг нима еканлигини билмаймиз ва фақат иҳнинг сабабларини тахмин қилишимиз мумкин."
  
  
  "Биз қанча одамни қидирмоқдамиз?"
  
  
  "Билимли тахмин сифатида мен улардан тўрттасини айтардим. Улардан камида иккитаси автоматлар билан қуролланган еди. Улардан бирида милтиқ бор еди. Биз Одинанинг орқасидан яқинлашиш учун уйда айланиб юрган изларини топдик. У орқа ешикни бузди ва улар ичкаридаги одамларни ўзаро отишмада ушладилар. Бу даҳшатли иш еди ."
  
  
  Уй томон юрганимизда шамол бизга қарши есди ва Смит индамай ергашди.
  
  
  "Кирбининг топшириғи нима еди?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "У бу ерга ёзги уйни ижарага олган одам билан гаплашиш учун келган. Бу одам Frank Абруз еди."
  
  
  Бу исм мени изларимда тўхтатишга мажбур қилди. "Мафиянинг Frank Абруз?"
  
  
  "Ва бошқа ҳеч ким. Афсонавий Frank Абруз. Один мафия ҳеч шараф билан қўйиб рози бўлди неча одамлар атрофида бўлади. У юрак хуружига учради ва сўнгги кунларини Сицилияда ўтказишга қарор қилди. Мафия директорлар кенгаши Егонинг нафақаси учун овоз берди ва емга содиқ хизмат учун кичик пенсия тўлашга қарор қилди."Хок ўзига кичик табассум қилди. Пенсия олтин соатдан кўра яхшироқ еди. Аслида, мен йилига икки юз минг дейман. Биз Аброуз бир неча ҳафта ичида мамлакатни тарк етишини билиб олдик ва Кирби у билан алоқа ўрнатди."
  
  
  "Мен улар нима ҳақида гаплашаётганларини, болта агенти ва собиқ мафия капосини билишга қизиқаман."
  
  
  "Абрузнинг саёҳати, Ник. У Кота ичидаги урушаётган гуруҳлар томонидан ишончли одам еди ва улар чет елда ҳал қилиш учун сезгир топшириққа ега бўлганларида, они қисмлари юборилди его."Хок менинг қўлимга тегди. "Енди ёзги уйга борайлик."
  
  
  
  
  
  Корбетт исмли яна бир тансоқчи биз учун ешикни очди. Биз ичкарига кирганимизда у деярли қоқилиб кетди. Бу жой бир неча ой давомида ёпилган еди, аммо барибир ўлим ҳиди бор еди.
  
  
  "Frank Абруз қизиқарли одам, индивидуалист еди. Мен унинг егосини ҳурмат қилдим деб айта олмайман. Егонинг рекорди жуда қонли еди, - давом етди хок, - лекин у мафиянинг халқаро гиёҳванд моддалар савдосига алоқадорлигига қарши чиққан раҳбарлардан бири еди. Бу сўнгги икки йил давомида бу қаттиқ жанг қилинди, мафия Amerika филиали Indochina йилда чоиcест афюн майдонларини назорат " Осиё гуруҳи томонидан шартнома таклиф етилди қачон."
  
  
  "Бу Егони пенсияга олиб келган юрак хуружидан олдин бўлганми?"
  
  
  "Аслида. Кейин, Абруз битимдаги Коммунистик-партизан позициясини ўзгартиришга муваффақ бўлганда, ҳамма нарса осмонга кўтарилди. У ўз топилмаларини мафия олий Кенгашига тақдим етди ва уларни таклифни кўриб чиқишга таклиф қилди. Бу сафар овоз бериш унинг фойдасига бўлди. мухолифлар бор еди, аммо кенгаш битимни бекор қилишга қарор қилди ."
  
  
  "Тушундим. Абрузда биз фойдаланишимиз мумкин бўлган афюн далалари ҳақида маълумот бор еди. Кирби Егони буни бизга етказишга ишонтирмоқчи еди."
  
  
  "Абрузнинг фазилатлари кам еди, аммо улардан бири коммунизм келажак тўлқини емаслигига ишониш еди. У биз билан ҳамкорлик қилади деб умид қилиш учун асос бор еди. Кирби, шунингдек, Аброуз коммунистлар ҳақида баъзи маълумотларни ўқиган деб гумон қилди. Еҳтимол, иҳ мафия алоқалари улар билан нафақат гиёҳванд моддалар соҳасида боғлиқ еди."
  
  
  "Қандай бизнес?"
  
  
  "Кирби билмас еди. Абруз фақат Ахга жуда қизиқ бўлиши мумкин бўлган нарсани билишига ишора қилди."
  
  
  Хок мени ўқ тешиклари билан ўралган хонага олиб кирди. У жаҳл билан қўлини силкитди. "Сиз кўриб турганингиздек, қотиллар ҳеч қандай имкониятга ега бўлишмади. Улар бу ерга ўнлаб одамларни ўлдириш учун етарлича қўрғошин сепдилар."
  
  
  "Абруз қаттиқ обрўга ега еди. Юрак хуружи ёки юрак хуружи йўқ, лекин у ўйнайдиган одам емас еди.
  
  
  Қирғий бош ирғади. "Улар тез ва самарали еди, мен буни тан оламан. Ва мутлақо совуққон."
  
  
  "Сиз қолган икки kishi Абрузнинг йигитлари деб айтдингизми?"
  
  
  "Еголар" шахсий тансоқчилар"."
  
  
  У деразани очди ва шабада есди. Мен ески мафия Капо ва дўстим Кирби жасадлари ўқ билан йиртилган ҳолда полда ётганини ўйладим. Мен юзимдан оқаётган салқин намуна олиш ҳавосидан чуқур нафас олдим.
  
  
  "Мафия Абрузнинг ўлими ҳақида қандай фикрда?"
  
  
  "Менинг одатда ишончли манбаларим, иҳ ишончли юқори лавозимли шахсларнинг деярли барчаси қисқа қўл билан ишлаганидан қўрқишади. Аммо Абрузнинг қарашлари баъзилар томонидан рад етилганини ва у ўз вақтида душман қилганини унутманг. Мен учун муҳим бўлган нарса шундаки, бизнинг асосий агентларимиздан бири турли шароитларда ўлдирилган, мен буни тушунтириб беролмайман. Мен сиздан кўра бундан воз кечмайман. Мен қотиллар топилишини хоҳлайман."
  
  
  "Учта йўл бор", дедим мен. "Коммунистик агентлар, Абрузнинг ески душманлари ёки унинг Осиё гиёҳвандлик шартномасини чеклашини ёқтирмаган одам."
  
  
  Хок шимига пуро кулини тўкиб ташлади ва иҳни олиб ташлади. "Тўрт кун. Агар уни Абруз нинг еслатиб еслайсизми $ 200,000-йил пенсия? Унинг уйида биринчи йил тўлови бор еди. У қотиллар билан бирга ғойиб бўлди."
  
  
  "Мафиянинг енг қўрқинчли капосларидан бирини ўлдиринг? Бундай фикрни ўйлаб топиш учун жинни керак."
  
  
  Хок тўсатдан ўрнидан турди. "Бу ўқ тешикларига қаранг. Сизнингча, масъул шахс ақли расо бўлганми?"
  
  
  У ҳақ еди.
  
  
  У Хокнинг орқасидан кўчага чиқди. "Мен бу воқеани уйда кўрганман ва ешитганман, лекин сиз шу сабабли мени бу ерга шошилмадингиз. Яна нима?"
  
  
  "Коттежда қирғиндан қочган яна бир kishi бор еди. Ниҳоят уни топдик."
  
  
  * * *
  
  
  Қиз инфляцияга million долларга ўхшарди. У сариқ, ёш ва оёқли еди. У ёқаси юқорига бурилган палто кийган бўлса-да, ресторан атрофида кўчага юрганида юзини кўрди. Наҳ юқори jutting cheekbones ва кенг қора кўзларини еди, у кутилган едим кинизм ва қаттиқлик билан белгиланган емас еди енгил тикувчи қараш.
  
  
  "Бу ерда музлатиб қўйинг", деди хок прожекторнинг математик раҳбарига. Биз асосий болта асосларидан бирининг қоронғи проекцион хонасида ўтирдик ва екрандаги ҳаракациз тасвирни ўргандик. "Унинг исми Sheila Brant, лекин у енди ўзини бундай деб атамайди", деди хок. "Биз уни топганимиздан бери узоқ вақт жаҳаннам бўлди."
  
  
  Хокнинг Sheila Brant ҳақида айтганларига ишониш қийин еди. Бу ингичка юз ва юмшоқ кўзлар билан кетмади.
  
  
  "У Frank Абрузнинг маъшуқаси бўлганига аминмисиз?"
  
  
  "Шубҳасиз. Лекин биз Абруз Вегасдаги уни олди олдин у қаерда ҳақида жуда оз биламан."
  
  
  У умидсизликдан хўрсинди. Менимча, йигирма икки ёшли гўзал қиз қариган мафия Капоси билан бахт топа олмайди, деган қонун йўқ. "Ески мобстернинг таъми бор еди."
  
  
  "Аслида сизникига жуда ўхшайди", деди хок сардоник тарзда. Кейин у давом етди: "биз Sheila Абруз билан Флоридадаги коттежда яшаганини ва қурбонлардан бири емаслигини билганимизда, биз уни қидира бошладик.
  
  
  
  
  
  
  У изларини яхши яширди."
  
  
  "У кимдан қочмоқда? Оҳ, қонун, мафия?"
  
  
  "Еҳтимол, учаласидан ҳам. Ва еҳтимол бошқа биров. Ушбу тирноқли винтни Sheila-га ўрнатишингизни ташкил қилишимни билишдан хурсанд бўласиз."
  
  
  Мен буни интиқлик билан кутардим. У соатининг порлаб турган кадрига қаради. У унга муҳтожлигини билса ҳам, сабрсизликнинг кескин тугашини ҳис қила бошлади. Мен йўлга чиқишни ва Девид Кирби қотилларининг изидан боришни кута олмадим. Бу кеча менга жуда совуқ еди.
  
  
  "Ушбу филм Айдаходаги Bonham номли кичик шаҳарчада суратга олинган. Sheila Brant сўнгги икки ой давомида у ерда яшайди. Тўсатдан пайдо бўлишингизни тушунтириш учун сизда муқова ҳикояси бўлади. Биз қизни қочиб қўрқитмоқчи емасмиз. яна, " хок менга айтди. "Аммо сиз келганингиздан сўнг, сиз Егони портлатишингиз керак бўлади."
  
  
  "Филмнинг қолган қисмини томоша қилайлик", деб таклиф қилдим.
  
  
  Проектор яна ёқилди. Биз Sheila Брантнинг бир қўли палтосининг кенглигига тиқилиб, тўхтаб турган машина томон юрганини томоша қилдик. Унинг ҳаракатларида силлиқ иноят бор еди. У машина ешигини очганда, унинг мақсади уни асабийлаштирадиган овозни ешитгандек, тўсатдан силкинди. Овоз зарарсиз еканлигини англагач, енгиллик унинг юзига тегди.
  
  
  У машинага ўтирди ва ҳайдаб кетди, камера бурчакка бурилгунча унинг орқасидан ергашди.
  
  
  "Бизнинг одам рестораннинг нариги томонидаги меҳмонхона деразасини суратга олди. Қиз у ерда официант бўлиб ишлайди", деди хок. Бу саккиз кун олдин еди. Бизнинг одам алоқа қилишга уринмади. Бу сизнинг ишингиз. Sheila билан алоқа ўрнатинг ва агар керак бўлса, муносабатлар. Биз у нимани билишини билишимиз керак. Ҳаммаси."
  
  
  Проектор ўчди ва Sergey ёниб, хонани ёрқинлик билан тўлдирди.
  
  
  "Хўш, филм сизга бирор нарса айтдими?"Хок мендан сўради.
  
  
  "Сиз ҳақ едингиз. У қўрқади. Унинг ўнг палто чўнтагида қурол бор еди. Бундан ташқари, наҳ яхши оёқлари бор."
  
  
  "Мен буларнинг барчасини пайқадингиз деб ўйладим", деди хок қуруқ ҳолда. "Унинг ўнг қўли ва оёқлари учун еҳтиёт бўлинг."
  
  
  У менга тиззасида ушлаб турган папкани узатди. Унда Шеиладаги болта файли ва менинг муқовамнинг қисқача мазмуни бор еди. Куннинг қолган қисмида иҳни ёдлаш, сохта гувоҳнома тайёрлаш ва Айдаҳога олиб борадиган махсус жиҳозлар билан танишишим керак еди.
  
  
  Мен қабул қилинди хона биносида Sheila Brant нинг файлни тарк, кейин менинг сохта ИД олди. Ҳайдовчилик гувоҳномасида тасвирланган Нед Harper айнан Ник Картерга ўхшарди. Унинг юзи қаттиқ еди, лекин менга жуда ёқди. Шахсий гувоҳномаси билан бирга унга айдаходаги ролига мос келадиган шахсий буюмлар билан тўла чамадон берилди. Шведов биз учун янги кўринмади, биз тикдик, лекин бу мен учун жуда мос еди.
  
  
  Мен қурол-яроғда бир соат вақт ўтказдим. У бошқа ҳалокатли буюмлар қаторида узоқ масофага ега юқори қувватли милтиқни ўз ичига олган сандиқ билан текширилди. Шахсий қуролларим билан бирга, бу менга баъзи полиция бўлимлари каби олов кучини берди.
  
  
  Мен қилган яна бир тўхташ базанинг електроника бўлими еди. Хокнинг буйруғи билан мутахассисларимиз мен учун тўплам йиғишди. Бу соқол олиш тўпламига ўхшарди, лекин нен-да сезгир тинглаш мосламалари, камера ва кичкина магнитафон бор еди. Мен бу ускунага муҳтож еканлигимга шубҳа қилдим, лекин хок мағлубиятни ўтказиб юбормади.
  
  
  Мен яна бир бор ташриф буюрдим, механиклар мен бошқараётган машина устида ишлаётган шийпонга, уни нед Харпер исмли одам топди. Механиклардан бири қирқ ёшлардаги Жасур, калта одам еди, у Картернинг Нике ҳақида кўп ешитганини ва мен билан учрашишни хоҳлаганини айтди. У унга ешитганларининг ярми ҳақиқат емаслигини айтмасликка қарор қилди.
  
  
  "Биз сизга арзон нархда сотиб олинганга ўхшамайдиган, лекин ҳеч қаерга кетмайдиган машинани тақдим етишни буюрдик", деди у жилмайиб. "Биз нима қилганимиз ҳақида овоз бериш. Бу кичкина қиз чиройли емас, лекин менимча, сиз наҳни севиб қоласиз. У француз фоҳишаси каби жавоб беради."
  
  
  Биз сераглионинг нариги томонига бордик. Механик тўсиқлар билан қопланган йўлнинг кичик қисмига ишора қилди. "Овоз бериш, биз уни синаб кўрамиз. Синов ҳайдовчиси буни ўзи синаб кўрмоқчи."
  
  
  Тўсиқ йўлининг охирида қанотларидан бирида гулли доғлар ва чуқурчалар бўлган уч ёшли Форд. Дубулға кийган ҳайдовчи бизга қўл силкитди ва газ педалига урилди. Машина куйган мушук каби учиб кетди.
  
  
  "Мен сизга ҳеч бўлмаганда наҳ 120 дан бир соат ичида олишингиз мумкинлигини ваъда қиламан", деди кичкина механик ғурур билан. "Биз уни концерт скрипкаси каби яратдик."
  
  
  Машина тўсиқлар билан югурди. Мен у биринчи бўлиб киради деб ўйладим, лекин ҳайдовчи сўнгги дақиқада шинани кесиб ташлади. У машинани курс бўйлаб zigzag қилди, шиналар чийиллади. Пойга охирида у тўсатдан безорилик тугмачасини урди ва машинани атайлаб айлантириб қўйди ва еени Голливуд каскадёри flair билан айлантириб, бизга қайтиб боришдан олдин.
  
  
  "Бу одам Индианаполисга бориши керак", дедим мен.
  
  
  Механикнинг табассуми кенгайди.
  
  
  
  
  
  "Сизга кутилмаган ҳодисалар ёқадими, Картер?"
  
  
  Ҳайдовчи ташқарига чиқиб, машинани айланиб, дубулғасини ечиб, ёрқин қизил сочларини силкитганда, у нимани назарда тутганини англадим. Унинг танаси шаклсиз комбинезон билан яширинган бўлса ҳам, синов ҳайдовчиси аёл еканлигига шубҳа йўқ еди. .
  
  
  Унинг таёқчалари чақнаб кетди ва у қўлидаги дубулғани силкитиб, олдимизга келди.
  
  
  "Сиз нима деб ўйлайсиз, Н3?"у менинг исмим ўрнига менинг assassin унвонидан фойдаланиб, деди. У каби ажойиб кўринадиган қизлар учун у бир оз кўпроқ танишишни рағбатлантиришга ҳаракат қилди.
  
  
  "Автомобил ёки ҳайдовчи ҳақидами?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  Унинг яшил кўзлари олов билан чақнади. "Автомобиллар, албатта. Ҳайдовчи ҳақида нима деб ўйлайсиз, менга аҳамият бермайди."
  
  
  У механик қаради, ким қисди ва дипломатик юз қўллаб-қувватлади. У ажойиб малла унинг нафрат билан майда бўлакларга машҳур Ник Картер туғралган қачон у гувоҳ бўлиш истамади.
  
  
  "Мен сизга нима қилдим?"Мен ундан бироз чалкашиб сўрадим.
  
  
  "Ҳеч нарса. Бу йўл қолади, агар кўрайлик, Н3."
  
  
  Ва яна-исм ўрнига исм. У буни олди ва унинг кўзларида олов порлаши қийин еди. "Мен сиз машина ҳайдаб кетаётганингизда бироз ўзингизни кўрсатяпсиз деб ўйладим", дедим. "Бу мен учунми?"
  
  
  "Албатта сиз шундай деб ўйлайсиз. Еҳтимол, аёл сиздан кўра машинани яхшироқ бошқариши мумкинлигини кўриб ҳайрон бўлгансиз."Унинг мағрур лаблари жингалак еди, лекин бу Сталнинг тўла оғзини янада жозибали қилди. "Келинг, ҳозир аниқ нарсани олиб ташлаймиз, Н3. Бу ердаги баъзи қизлар сизга ётоқхонадаги спортчи сифатида сиғинишлари мумкин, аммо сизнинг обрўингиз мени ҳайратда қолдирмайди."
  
  
  "Сизни нима ҳайратда қолдиради-спектакл? Балки хурсанд шарҳ."
  
  
  У бу таклиф уни хурсанд қилгандек кулди. У сумкали комбинезонининг фермуарини тортди. "Менга нима дейилганини биласизми, Н3? Менга айтилишича, агар сиз ҳалокатга учраган самолётда бўлсангиз, сиз ҳали ҳам стюардессага таклиф қилиш учун вақт топасиз."
  
  
  Бу ҳақиқат", деди отаси. "Аслида, мен унга айтдим.
  
  
  У елкасидан комбинезонларни қисди ва ундан чиқиб кетди ва тартибни стриптиз каби ҳаяжонли қилишга муваффақ бўлди. Иш кийимлари остида у тор шимлар ва charm каби егри чизиқларига ёпишган козок кийган.
  
  
  "Мен сизни professional сифатида ҳурмат қиламан. Н3 даражаси, нима-бу нимани англатади", деди у. "Аммо суҳбатни professional даражада давом еттирайлик, шундай емасми?"
  
  
  Мен камроқ манфаатдор еди ҳеч нарса ўйлаб олмади, еҳтимол, ески хизматкорлар уйига қочишга ҳақида маъруза бериб бошқа.
  
  
  "Машина сиз учун яхши ишлади, лекин мен Егони ўзим учун синаб кўрмоқчиман", деди ери.
  
  
  У рулнинг остига қўйилди, бу ягона тишли, двигател ва тескари. Кейин уни отиб ташлади. У курсдан худди қиз каби тез ўтди ва ўткир қўш белги қилиб машинани тормозлади. Ташқарига чиққанимда, мен унга калитларимни ташладим ва "шундай қиламан" дедим, деб ўйладим ва у юзимга тупурди.
  
  
  "Енди ким ўзини кўрсатмоқда?"у айтди, лекин унинг овозида киноя билан аралашган ажабланиб ишора бор еди.
  
  
  "Машина унчалик яхши бўлмайди, лекин капут остида жуда кўп нарса бор. Сиз катта аёлга ўхшайсиз, лекин унчалик емас. Мен ўзимга бу саволни беришга қизиқаман."Унинг хонасига икки нусхадаги калит унинг қўлига ташланди. "Агар сиз буни ишлатмоқчи бўлсангиз, бу кеча бўлиши керак. Мен ерталаб базани тарк етаман."
  
  
  "Сизни нима деб ўйлайман, мен ундан фойдаланишни ўйлайман?"
  
  
  "Еҳтимол, сиз мен каби қизиқувчансиз", дедим мен.
  
  
  Орқага унинг идишни ичида, у кўйлаги офф тортди, унинг чап қўли остида тез-релизлар Арма бир маҳрум-пастга luger аниқлаш. У ахда синовдан ўтган қуроллар ҳар бир вазифада турлича еди, лекин у ҳеч қачон ўзининг шахсий қуролидан холи емас еди: Вилгелмина унга берган luger; stiletto, Гюго, унинг енгида; ва Пер томонидан сонининг ички қисмига ёпиштирилган майда газ бомбаси. Бомба бир неча сония ичида ёпиқ хонадаги барчани ўлдириши мумкин еди; его қобиғини синдириш учун бир нечта кўрсатма керак еди.
  
  
  Креслода тортмачани очиб, қирғий менга берган папкани тортиб олди. У қопқоқни орқага бурди ва ғазабланиб қошларини чимирди. Муқовамнинг нусхасини файл устига қолдирганимни есладим деб ўйладим. Енди биринчи саҳифа Шеиланинг ташқи қиёфаси тасвирланган варақ ва ўша куни уни кўрган филм атрофидаги ҳаракациз фотосурат еди.
  
  
  Мен ўзимга хато қилишим кераклигини айтдим. У папканинг мазмунини кўриб чиқди, лекин бир саҳифали ҳикоянинг аломати йўқ еди. Хўш, ҳозир ташвишланадиган ҳеч нарса йўқ, деб ўйладим. Ауцайдер учун futbol стадионига пароход контрабандаси каби болта базасига кириш қийин бўлар еди.
  
  
  Ҳали ҳам бироз хавотирланиб, у Brant қиздаги файлни қайта ўқий бошлади. Худди хок айтганидек, унинг ўтмиши ҳақида тафсилотлар йўқ. Frank Абруз Лас Вегасдаги ее олди, у ўз ҳафта куни туғилган бўлиши мумкин. Бироқ, ахе уни Айдахода топгандан сўнг, маълумотлар жуда зўр еди - у одатда ухлашга ётганида официант бўлиб ишлаган соатлари ва ҳатто ижарага олган уй режасининг қалам ескизи.
  
  
  
  
  
  Кўп marta фотографик хотирага ега бўлишни хоҳлардим. Менда его йўқлиги сабабли, мен асосий фактларни бошимга боғлаш учун ўз усулларимни ишлаб чиқдим. Мен ўзим билан олиб юрадиган чўнтак дафтарига ёзувлар қилдим ва иҳ ни қайта ўқидим, Sheila уйининг тартибига қарадим, кейин каравотга чўзилдим, унга ўқиётган материалимдан ташқари фикрларим атрофидаги ҳамма нарсани ташладим.
  
  
  У ухлаб қолган бўлса керак. Мен зулматда уйғонганимда, мен ўзимни аниқлаш мумкин емас, шундай қилиб, заиф бир товуш билан огоҳлантириш еди.
  
  
  Бу яна келди, шунчаки заиф тирналган овоз, металлга тегадиган металл. У тўшакда чиқиб сакраб ва унинг ҳаунчес қўнди, қўлида luger.
  
  
  Ешик очилиб, Пол бўйлаб сариқ нурли чизиқ югурди. Қизил сочли: "сизда тезкор рефлекслар бор, Н3."
  
  
  У ешитаётган товуш унинг калити еканлигини тушуниб, бўшашиб қолди. Қўлимда қурол билан ушланганимга қарши емас едим. Мени ахлатдан туришга мажбур қилган инстинкт ҳаётимни бир неча бор сақлаб қолди.
  
  
  "Брйлевни ёқинг. Орқангиздаги нола тугмасини босинг", деди у қиз дўстига.
  
  
  У ёруғлик тугмачасини айлантирди, кейин менга калитни ташлади. "Агар ертага кецангиз, енди менга керак бўлмайди, шундай емасми?"
  
  
  Калит унинг устига қисилиб, жилмайиб қўйди. "Шундай қилиб, сиз қизиқдингиз."
  
  
  У елкаларини қисди. "Ўйлайманки, мен сиз ҳақингизда айтилган ҳамма нарса ҳақиқатми ёки йўқлигини билишим керак еди."
  
  
  "Нега ешикни ёпиб, ўзингизни таништирмайсиз?"Мен унга айтдим.
  
  
  У кўзларини мендан узмай, уни ёпди. Қийинчилик ҳали ҳам иҳ яшил тубида порлади.
  
  
  "Патрисия услуби", деди у.
  
  
  Мен елкама-камарни ечиб, унинг егосини стулнинг орқа томонига осиб қўйдим ва Лугерни ушладим . "Ахда қанча вақт ишладингиз?"
  
  
  "Масалан, бир йил. Енди мендан менга ўхшаган гўзал қиз бу бизнесга қандай кирганини сўранг."
  
  
  "Мени тахмин қилишга ижозат bering. Сиз еркак қила оладиган ҳамма нарсани қила олишингизни исботлашингиз керак."
  
  
  "Еҳ, агар айёр пиc," у ҳар қандай аниқ адоват ҳолда деди.
  
  
  "Менда бир shisha виски бор", дедим. "Бизнинг хўжайинимиздан совға. Унинг егосини очсам бўладими?"
  
  
  "Мен бу ерга ичиш учун келмадим", деди у. У козокни бошига тортди ва Егони стулга ташлади.
  
  
  У қора дантелли сутен кийган еди. Хўш, ярим сутен. Унинг кўзойнаклари тўлиб тошган еди. "Яхши тақдим етилган" - бу наҳга қараганимда хаёлимга келган барча етарли бўлмаган тавсифларга битта овоз.
  
  
  Ёрқин қизил сочларини тараб, у менга жилмайиб қўйди. Табассум қисман масхара қилди, қисман умидвор еди.
  
  
  Ўша куни унинг чизиғини еслади. Бу унинг бир такрорлаш. "Енди ким мақтанмоқда?"
  
  
  "Уники", деб тан олди у. "Лекин бу сизга ёқади."
  
  
  Ҳали ҳам жилмайиб, у фермуарли шимининг пашшасини туширди ва оёғига қўйган йиғидан чиқиб кетди. Енди у фақат қора сутен ва остига мос келадиган қора дантел кийган еди.
  
  
  У хотиржамлик билан каравотга ўтди ва четига ўтирди. У сутенини очди ва Егони катта кўкрагидан тортиб олди. У қўлини силтаб, кийимларини каравотнинг бошига, сўнгра каравотни ёстиғим устига ёпди.
  
  
  "Мен сизга пантиесингизни қолдираман", деди у. "Мен сизни мендан йиртиб ташламоқчисиз деб ўйладим."
  
  
  Ҳозир унинг кўзларида қийинчиликдан бошқа нарса бор еди. Ҳаяжон, истак.
  
  
  Унинг кийимлари ташланганида ва у соч турмаги ва газ бомбасини кўрганида, у хитоб қилди: "Худойим, сен юрадиган арсеналсан."
  
  
  Унинг одобсиз кулгиси. "Сиз ўзингиз бир нечта ядроларни йиғасиз."
  
  
  Унинг кулгиси бўғиқ ва жиловсиз еди. У ҳар қандай еркак билан тенг еканлигини исботлаши мумкин еди, лекин у, албатта, жинсий алоқа объекти каби муносабатда бўлишга қарши емас еди. "Бориб, Н3," у чақирди.
  
  
  "Ник", деди отаси. "Тўшак расмиятчилик учун жой емас."
  
  
  "Тахаллус. Ник, - деди у, - мен тайёрман."
  
  
  Мен унинг тўрли шимларини йиртиб ташладим. У ҳақ еди. Буни қилиш менга ёқди.
  
  
  Пат кучли қиз еди. Биз қучоқлаганимизда, мен унинг орқа титроқ мушакларини ҳис қилдим. Унинг оғзи юмшоқ ва илиқ, тили еса тез ва тез еди. Мен унинг кўкрагига юзимни кўмдим, бармоқлари сочларимни қазди. Отаси қаттиқ нипеллари билан ўйнаганида, у оч мушукдек буришиб, ўкирди.
  
  
  Менинг қўлларим унинг думбаларига тушди ва у биринчи зарбасини кутиб олиш учун уни кўтарди. Мен наҳга чуқур ботдим ва унинг ноласини ешитдим. Унинг танаси меникига босди. Унинг ҳаракатларини кўтарганда, у сесканиб кетди ва тўшакни силкитди. Наҳ ҳайвоннинг мослашувчан кучига ега еди.
  
  
  "Ник", у нафас олди. "Буни биргаликда тугатамиз."
  
  
  Унга келсак, унинг вақти мукаммал еди. Аслида, ҳамма нарса мукаммал еди.
  
  
  Унинг қўли кашф қилиб, сонимни пастга туширди. "Мушаклар. Сиз ҳақиқий гўшт бўлагисиз, Жаноб Картер."
  
  
  "Шундай қилиб, сиз."
  
  
  "Мен бунга тайёр емас едим. Сиз менга айтилганидан ҳам яхшироқсиз."
  
  
  "Мен буни тушунаман. Унинг шарафи сизнинг professional ҳурматингиздан кўпроқ."
  
  
  У куларди. "Бугун кечқурун бу ерда ухлай оламанми?"
  
  
  "Сиз тунда қолишингиз мумкин, - дедим мен, - қанча ухлашингизни билмайман."
  
  
  Икки
  
  
  Ерталаб у ерта турди ва малла уйғонгунча ва ахлатга ўралгунча қадоқлашни бошлади.
  
  
  "Ник, - деди у, - бу жуда зўр еди. Айниқса охирги marta."
  
  
  У соннинг ички қисмига газ бомбасини тиқди. Кеча кеча еди. Бугун ҳамма нарса одатдагидек еди. Мен уни маҳкамлайман
  
  
  
  
  У билагига stiletto боғлаб, баҳор механизмини текширди. Мен унинг қўлини егдим ва ингичка пичоқ қўлимга сирғалиб, боришга тайёр еди. "Юзингиздаги кўриниш бироз қўрқинчли", деди Пат.
  
  
  Мен унга деярли кўзларимга етиб келган табассум қилдим. "Мен айнан қўшни бола емасман."
  
  
  Кейин у Нед Харпернинг кийимини кийди ,Luger кийди, устига фермуарли кўйлаги ташлади ва ойнага қаради. Айтишим мумкинки, уники маст юк машинаси ҳайдовчисига ўхшарди. У Sheila Brant яширинган шаҳарга кўчиб ўтганида, у унга иш топмоқчи еканлигини айтди.
  
  
  "Мен буни сўрамаслигим керак, - деди Пат, - лекин Н1 ва Н2 билан нима бўлди?"
  
  
  "Хўш, бизда омад йўқ", деди отаси. Девид Кирби сингари, мен ўйладим.
  
  
  Бу АХ томонидан тақдим чамадон томонидан ёпиб ёпди еди. У кетишга тайёр еди. Мен қилишим керак бўлган нарса хайрлашиш еди.
  
  
  Қизил мени муаммо қутқарди. "Биламан. Кечаси ўтадиган кемалар ва буларнинг барчаси. Омадли қолинг, Ник."
  
  
  У жўнаб кетди Bonham, Айдаҳо, тушдан кейин соат иккида. Шаҳарда 4700 kishi бор еди ва уларнинг атрофида 4695 kishi уйда қолишга қарор қилганга ўхшарди.
  
  
  Тезкор хизматни реклама қиладиган бензин станциясига айланиб, у танк машиналарига кўтарилди. Тезкор хизмат амалга оширилмади. У машиналар орасидан чиқиб, ичкарига кирди, у ерда chang, йўл хариталари, кракер қутилари ва қадоқланган автоулов қисмлари билан тўлдирилган столда ухлаб ётган одамни топди. У тиззаларини стулнинг тоза четига урди.
  
  
  Егонинг кўзлари ёрилиб кетди. "Ҳа жаноб?"у еснади.
  
  
  У машинасига ишора қилди. "Мен газ истайман."
  
  
  "Оҳ," деди у, гўё бу имконият ҳеч қачон емуга келмаган еди.
  
  
  У шлангни чиқариб, нозулни Форднинг деярли бўш танкига киритганида, у ёнида турди ва баҳорнинг оқарган қуёш нурида уйқусираган кўчага тикилди.
  
  
  Мен уни кўрмаганман, бизда светофор йўқ, бизда неон белгилар йўқ. Bonham кичик шаҳарчанинг Norman Роквелл расмига ўхшарди. Уни, менинг барча ҳалокатли қурол менинг танасига боғлашади ва менинг автомобил танасига қулфланган билан ўринсиз ҳис. Bonham собиқ моб хўжайинининг бекаси яширишни афзал кўрган жойга ўхшамади. Еҳтимол, Шунинг учун Sheila Brant Егони танлади. Салом, менга миялар учун кредит bering, деб ўйладим.
  
  
  У чарчаган елкаларини тўғрилади. Унинг Феррети Каролина соҳилидаги ТОПОР базасидан чиқиб кетаётганда улар билан ҳар куни тез ва кўп соатлаб саёҳат қилар еди. Ўша куни мен Шеилани бизни соғинмаслигига ишонч ҳосил қилиш учун унга ергашган болта агентига мурожаат қиламан.
  
  
  Хизмат кўрсатиш станциясидаги хизматчи машинанинг олд ойнасини артишни бошлади. "Сизда челакларни тўлдириш учун ўлик ҳашаротлар етарли", деб шикоят қилди у. "Сиз тун бўйи машина ҳайдаган бўлсангиз керак."
  
  
  "Ҳа", дедим. У кузатувчан еди, дарҳол емас, агар.
  
  
  "Туристми?"
  
  
  "Йўқ, мен унга айтдим.
  
  
  Его нишони бурилди ва его кўзлари енди ухламади.
  
  
  "Мен юк машинаси ҳайдовчисиман", дедим. "Бу ерда иш топишга умид қиламан."
  
  
  "Бонҳамни танлаганингизнинг алоҳида сабаби борми?"
  
  
  "Менга кичик шаҳарлар ёқади."
  
  
  "Бошқа кўплаб кичик шаҳарлар мавжуд."
  
  
  Жин урсин, мен ўйладим. Ему, албатта, қизиқувчан еди. Мен: "менга бу кўриниш ёқади."
  
  
  У ёг ъ даражасини текшираётганда, у еркаклар хонасига кириб, ешикнинг ички қисмидаги мурватни силжитди. У юзига совуқ сув ташлади. Мен узоқ вақт давомида машина ўриндиғига ёпишиб олишдан чарчадим, мен унга ўзим айтдим, акс ҳолда ходимлар мени сўроқ қилишдан безовта қилмас едим.
  
  
  У ешикни тақиллатди. "Салом жаноб, мен сизни кўришим керак."
  
  
  У тезда Лугерга етиб бориш учун курткасини ечди, кейин ешикни очди. "Ҳа нима?"
  
  
  "Sheila Brant ҳақида", деди у жилмайиб. "Сиз учрашишингиз керак бўлган унинг агенти Н3."
  
  
  Ҳеч қачон унинг алоқасини кўрмаган ва ҳеч қандай имкониятга ега бўлмаган. "Сиз нима ҳақида гапиряпсиз?"
  
  
  Ешикни тақиллатгандан сўнг, у ичкарига етиб борди ва меникига ўхшаш зажигалкани чиқариб олди. У Егони менга узатди. "Мен илгари сиз билан бирга ишлаган бир неча kishi билан гаплашдим, Картер. Мен сизни тавсифларингиздан танийман деб ўйладим. санъат. Баъзилар хок каби, у ўзини айтди. Айтганча, менинг исмим Мередит.
  
  
  У уни зажигалка айлантирди. Пастки қисмида ишлаб чиқарувчининг серия рақамига ўхшаш нарса аслида егасини болта ходими сифатида аниқлайдиган код еди. "Ҳаммаси жойида, Мередит. Лекин мен сиз бўлганимда еҳтиёт бўлардим. Шуни унутмангки, бу бизнеснинг сабаби унинг лаънати яхши agent жамоаси."Буни талаб қилган Стал емас еди. Менда: "бизнинг қизимиз ҳақида нима янгилик бор, Sheila?"
  
  
  "У ҳали ҳам шу ерда ва ажойиб ҳаракат қилмоқда. У Наҳнинг шубҳаларини қўзғатмаслик учун жуда яқинлашмасликка ҳаракат қилди. Мен бу ишни шаҳарликлар нима учун уни ушлаб турганимни ўйлай бошлашидан қўрққаним учун олдим. биз меҳмонхонада қоламиз. Бугун кўришгунча ва баъзи кўпроқ гапириш."У иккиланди. "Мен бу вазифада асосий таянч бўлишимни тушунаман ва сиз билан ишлашни орзиқиб кутаман. Мени нима бўлганига қараб ҳукм қилманг. Одатда унчалик тасодифий емас."
  
  
  "Умид қилмайман", дедим.
  
  
  У аста-секин шаҳарнинг асосий кўчасидан пастга тушди
  
  
  
  
  
  икки хонали полиция бўлими, почта бўлими ва економ-klass шаҳар ҳокимлиги жойлашган жойни таъкидлаб. Уни, агар shoebox бутун шаҳарни тўплами деб ўйладим. Икки катта бино ўртасида деразада "совуқ пиво" белгиси бўлган ноок бар бор еди. Унинг остидаги тўртта дўкон ҳамма нарсани топди, Bonham темир йўл станцияси бўлган кунларнинг ёдгорлиги каттароқ ва гуллаб-яшнаган еди. Енди икки қаватли бино расмга муҳтож еди ва у баъзи юқори деразаларда екран йўқлигини кўрди.
  
  
  Автомобил атрофида чиқиб, у диққат билан меҳмонхона кўча бўйлаб ресторан томонидан кўриб чиқилди. Sheila Brant қадар навбатчи емас еди 4: 00 п.m. ва нарсалар яхши кетганида еди, у зарур бўлмас еди. Бу ерда мижозлар йўқ еди.
  
  
  У дим hotel қабулхонасига кирди, у ерда мебел chang ва қарилик билан чорак дюйм қалинликда еди. Ҳеч лифт бор еди, фақат бир нарвон, ва синиғи ўсимликлар миммо зарур орқали ўтиб & Bonham янги ҳаёт нафас олиш учун зарур бўлган каби нб.
  
  
  У бир сиёсатчи муҳим овоз салом гўё Клера мени кутиб олди. Унинг сўзларига кўра, улар узоқ вақт олдин ошхоналарини ёпишган, аммо мен кўчанинг нариги томонидаги ресторанда яхши овқатланишим мумкин. "Синаб кўринг, сизга ёқади", деди у.
  
  
  Хонасида у кийимларини ва жиҳозларини ечиб, душ қабул қилди. Гарчи мен буни ўз хусусиятларимда кўрсатмаган бўлсам-да, ичим булоқ каби ўралган. Девид Кирбининг ўлими ҳақида менга жавоб бера оладиган қизга яқин едим, деган фикр бошимдан ўтди.
  
  
  Иккинчи қаватдаги деразалардан ресторанни яхши кўрдим. У кўйлагини тугма ва унинг шим кийиб сифатида, у Sheila Brant ўйладим. У Ай бу коттеж атрофида ёлғиз қочишга муваффақ бўлдими ёки қотиллар айни бирон сабабга кўра тириклайин қочишга қарор қилдими, деб ҳайрон бўлди.
  
  
  Мередит менга хонасининг рақамини берди, у одатда меникидан бир неча ешик нарида еди. Мен даҳлиздан унга қараб юрдим. Мередит ҳақиқий мақола бўлиб чиқди, лекин мен шубҳали қаҳрамон едим ва у буни текшириб кўрмоқчи еди.
  
  
  Ахнинг тайёргарлиги ва айниқса Стаҳлнинг қулфни йиғиш бўйича мутахассис сифатида амалий тажрибаси туфайли. Меҳмонхона хонасининг ешиги қийин емас еди. Ўн икки ёшли бола пичоқ пичоғи билан қулфни танлаши мумкин еди.
  
  
  У тугмачани бураб, жимгина хонага кирди. Бир kishi дераза ёнидаги стулда ўтирарди. У менга жилмайиб қўйди. "Тақиллатиш ҳам осон бўларди."
  
  
  Мен ҳеч қандай ақлли бошланиш ҳақида ўйлай олмадим. Мен бошқаришим мумкин бўлган нарса: "сиз кимсиз?"
  
  
  "Мередит, албатта. Ва сиз Ник Картер бўлишингиз керак."
  
  
  Агар у Мередит бўлмаса, у жуда яхши ёлғончи еди. У бутунлай хотиржам туюлди. "Мен сизни кутган едим. Ўйлайманки, сиз ҳозиргина кирдингиз", деди у. "Сиз ҳали қизни кўрганмисиз?"
  
  
  "Ҳали емас."
  
  
  Агар у сўнгги бир ярим соат ичида учрашган иккинчи Мередит емаслигини билганида еди, у шунчалик бўшашмас еди, деб ўйладим. Унга сигарет олинг. "Ҳар қандай азизлар?"
  
  
  У жингалак жигарранг палтосининг бир дақиқасини бармоқ билан босди. У думалоқ юзли одам еди, кал ва семиз бўлиб кета бошлади, лекин ташқи кўриниши бизга ҳеч нарса демади. АХ агентлари ҳар қандай ўлчам, шакл ва ёшда бўлади. "Овоз қаерда, Картер?"
  
  
  У менга гугурт китобини узатди.
  
  
  "Сизда зажигалка йўқми?"Мен сигарет ёқиб, бепарволик билан сўрадим.
  
  
  "Ҳеч қачон ўзингиз билан олиб кетманг. Жин урсин нарсалар ҳар доим ёқилғи тугаб."
  
  
  У жилмайиб, ему гугуртларини ташлади. "Менимча, агар уни танлаш мумкин бўлса, сиз ҳам шундай бўлар едингиз."
  
  
  У оёқларини кесиб, стулга суяниб, қўлларини ҳар бир қабилага қўйди. Его кўзлари мени улар билан қолдирмади ferret у хонага кирганида. "Сиз менинг Мередит еканлигимга ишонмаслигингизни англатасизми?"
  
  
  Унинг кўйлаги Унбуттонинг, деди:: "мен бу тўғри емас лаънат яхши биламан."
  
  
  Унинг хотиржам табассуми ҳали ҳам ўша ерда еди. Унинг ўзини тута билиши етарли еди. "Мен нима нотўғри қилдим?"
  
  
  "Муҳими, сиз буни қилдингиз. Сиз кимсиз, Della?"
  
  
  "Мен ўз ўлим жазосига ега одамман", деди у. Епчил ҳаракат билан у бир қўли билан шим оёғини кўтарди. Иккинчиси билан у болдирига боғланган қиндан revolver тортди.
  
  
  У чизилаётганда ҳар бир қабиладан бирига тушди. Его револвери сустуруcу билан жиҳозланган ва қурол ўчиб кетаётганда у юмшоқ йўтални ешитган. ГАВК деворга урилди.
  
  
  Мен унинг қўлини егдим ва stiletto қўлимга кирди. Уни его ташлаган, у мени орқага қайтариш учун ҳаракат қилган. Пичоқ емунинг томоғига чўкди ва дарт каби титраб кетди. Егонинг кўзлари музлаб қолди ва у худди стул остига қарагандек енгашди.
  
  
  У ешак отилиб қачон унинг уни қўлга. Бу оғир еди. Унинг егоси уни чўзди ва қидирди. Егонинг ҳамёнида беш минг dollar ва Егонинг исми Cооган ва у Денвердан келган деган баъзи ҳужжатлар бор еди. Бу ҳеч нарсани англатмайди. Его қоғозлари, еҳтимол, меники каби сохта еди. Сизнинг его дақиқада ҳайдовчилик гувоҳномасини ёпишиб. Унинг ўрнидан турди. Ишлар ёмон бошланди. Кимдир унинг хавфсизлиги аниқ бузилган Бонхемда нима учун еканлигини билар еди.
  
  
  Мен тана билан нимадир қилишим керак еди. Мен ўз егоимни Мередитнинг ҳақиқий хонасида қолдиролмадим. Коридорга ишонч ҳосил қилиш
  
  
  
  
  
  У кимсасиз еди, шунинг учун у тасодифий ешикни олди ва қулфни очди. Шубҳасиз, хонада ҳеч ким йўқ еди. Cооган уни кўтариб, зал бўйлаб олиб ўтди ва каравотга ётқизди.
  
  
  Ҳеч бир савдо палатаси мени ёллашдан манфаатдор бўлмайди, деб ўйладим. Мен шаҳарда икки соатдан камроқ вақт бўлдим ва бир kishi аллақачон вафот етди.
  
  
  У пастга тушди ва стол ходими билан дўстона суҳбат қурди, у кроссвордни тарк етиш имкониятини мамнуният билан кутиб олди. У емуга коридорда юмалоқ юзли, қувноқ йигит билан учрашганини айтди.
  
  
  "Бу Жаноб Хоббс. Сотувчи. Бугун текширилди. Хона 206."
  
  
  "Жаноб Хоббс нимани сотади?"
  
  
  "Мен унинг айтганларига ишонмайман."
  
  
  Беш дақиқадан сўнг у хонадан чиқиб, яна зинапояга чиқди ва бошқа қулфни олди. 206-хона кимсасиз еди, намунавий иш учун ишдан ташқари. Жаноб Хоббс мени кутишни бошлаганида зўрға қўнди. У чамадонини каравотга урди ва очди. Унинг таркибидаги ягона намуна сустуруcу ва кўлами билан ечиб ташланган милтиқ еди. Жаноб Кобан ва Мередит сифатида ҳам танилган Жаноб Хоббс ўлимни сотди. Яхши мойланган милтиқ professional қотилнинг жиҳозларига ўхшаш нарса еди.
  
  
  У его ўйин режасини тахмин қилган бўлиши мумкин. У мени ушлаши ва у ерга етиб боришим биланоқ ўлдириши, қизни ишга келганида меҳмонхона деразаси атрофида олиб бориши ва кейин шошилиб Бонхемни тарк етиши керак еди. Мередит бўлиш ҳақида ёлғон гапириш мени қўриқлаш ва еҳтимол қиз билан гаплашаётганимни билиш учун тезкор ҳийла еди. Жаноб Хоббс ёки Жаноб Куган ақлли professional, салқин бошли ва ўз ҳунарини яхши билган еди. Лекин ҳатто енг яхшиларнинг ҳам ёмон кунлари бор.
  
  
  У жимгина 206-хонадан чиқиб, зинадан пастга тушди. Бутун мамлакат бўйлаб telefon қўнғироқлари меҳмонхонанинг коммутаторидан ўтганлиги сабабли, у ёқилғи қуйиш шохобчасида Мередитга қўнғироқ қилиш учун қабулхонадаги пуллик телефондан фойдаланган. "Қоронғи хиёбонларда юрманг. Мухолифат шаҳарни урди", деди ему унга чизиққа яқинлашганда.
  
  
  "Тикувчи. Сизда тузатишлар борми? Айтмоқчиманки, улар кимлар?"
  
  
  "Бу уларга ёқмайди."
  
  
  "Хўш, ижро етиш учун авторизация қилиш учун ҳеч қандай сабаб йўқ", деди у. "Агар биз қизни топа олсак, улар ҳам топа олишди."
  
  
  "Мен унга иҳ олиб келганимиздан қўрқаман", дедим.
  
  
  Мен Хокнинг емга кимдир менинг АХ базасидаги квартирамни бузиб кирганини, Sheila Брантнинг файлини кўриб чиққанини ва қиз билан алоқа ўрнатиш учун бизнинг маълумотларимиздан фойдаланганини айтганида, унинг реакциясини тасаввур қилардим. У портлатилган ракета каби портлайди.
  
  
  Кун воқеалари вазиятни тубдан ўзгартирди. Хок тавсия қилганидек, у карталарини секин ва сабр билан ўйнай олмади. Шеиланинг ҳаёти хавф остида еди. Мен тезда алоқа ўрнатишим ва унинг ишончини қозонишим керак еди.
  
  
  У ресторанга келганида меҳмонхона ташқарисида турарди. У унинг қизил Volvo ешигини очишини кузатди ва у машина атрофида сирпаниб юрганида унинг силлиқ сонини кўрди. Унинг оёқлари мен еслаганимдек яхши еди ва унинг шаҳвоний юриши янада яхши еди.
  
  
  У машина атрофида узоқ ва нафис қадамлар билан ҳаракатланаётганда мени пайқади. Шубҳасиз, нотаниш одамнинг кўриниши уни таранглаштирди. У тўхтади ва менга қаради ва мен унинг нигоҳини енг мафтункор табассумим билан қайтардим.
  
  
  У ресторанга ғойиб бўлганидан сўнг, отаси сигарет чекди. Унинг илтимоси айга палтосини тўкиб ташлаш ва столларда кутиш учун вақт бериш еди. У тўхтагач, учта мотоцикл шаҳарга бақирди. Рокерлар Бонхемда худди уникида бўлгани каби ўринсиз еди. Улар соқолли юзлар билан қопланган деразалар орқали менга қараб, меҳмонхонанинг миммо ёнидан ўтишди. Улар орқасига ғазабланган иблислар билан дублет кийишган. Иҳ мақсад бар еди. Улар баланд овозда гаплашиб, отдан тушишди ва ичкарига киришди. У уларнинг Бонхемда яшамаслигини билар еди. Шаҳарда иҳc шов-шувлари учун етарли емас еди.
  
  
  "Жиноятчилар ва уйсизлар", деди Клера нафрат билан. У ешик олдида менга суянди. "Улар бу ерда йилига бир неча marta кўринмайдиган тўданинг бир қисми. Улар ўзларини Шайтоннинг зоти деб аташади. Улар ески кўргазма майдонларида lager қурдилар. Шаҳар аҳолиси иҳни ҳудуддан чиқариб юбормоқчи, аммо полиция буни қилмайди. Мен ғалаённи қўзғатмоқчиман ."
  
  
  Унинг сигаретаси ташланди. Агар велосипедчилар мунтазам бўлса, бу улар менинг ишим емаслигини англатарди. У кўчани кесиб ўтди ва бизнес ендигина бошланган ресторанга йўл олди. Мен жами тўртта мижозни ҳисобладим. Уларнинг барчаси еркаклар еди ва атрофдаги учтаси Шеиладан кўзларини узолмадилар. Тўртинчиси, менимча, ярим кўр бўлса керак.
  
  
  Уни бошқа ҳомийлардан узоқда жойлашган бурчак столига олиб боришди. Sheila мен томон ҳаракатланишидан олдин ҳам, унинг нигоҳи менинг томон силжиб, мени юқорига кўтарди.
  
  
  "Бонҳамга хуш келибсиз. Агар узоқ қоламан режалаштирмоқда? "у менинг столимга яқинлашганда деди.
  
  
  "Бу сизга боғлиқ, Sheila."
  
  
  Унинг мўрт юзи музлаб қолди. "Менинг исмим Сюзан."
  
  
  "Бу Sheila Brant ва улардан олдин, Frank Абруз ўлдирилгунга қадар, сиз его севгилиси едингиз."Менинг қўлим стол бўйлаб чақнади ва у билагини маҳкамлади. "Турманг, у очиқ. Ўша гўзал юзга табассум қўйинг ва Менюда нима борлиги ҳақида гапираётгандек кўринг",
  
  
  "Табассум қилиш осон бўлмайди. Сиз билагимдаги суякларни синдирасиз."
  
  
  Унинг тутқичи бўшашди, лекин у қўйиб юбормади. "Сиз югураётган одамлар сизнинг қаердалигингизни билишади. Нима учун улар сизни йўқ қилишни хоҳлашларини тасаввур қила олмайман, лекин улар буни ёдда тутганга ўхшайди. Сизга ёрдам керак."
  
  
  
  
  
  
  "Ва сиз буни менга берасизми?"Унинг чиройли оғзи буришди. Бу менинг ҳаётимнинг ҳикояси. Еркаклар ҳар доим менга ёрдам беради. Ва қанча кўп фойда олсам, шунча кўп муаммоларим бор ."
  
  
  "Мен буларнинг барчасини ўзгартирадиган одамман."
  
  
  "Мен сизнинг кимлигингизга ҳайрон бўлдим. Мен уни ҳозир биламан. Сиз сеҳргар Mandrake бўлишингиз керак."
  
  
  "Исм Нед."
  
  
  "Хўш, Нед Маг, ҳаётимдаги қийинчиликларни бартараф етиш учун менга бир нечта мо" жизалар керак бўлади."Унинг сўзларига қарамай, қора кўзлар қизиқиш билан тўлди. "Сиз, албатта, бунинг евазига бирор нарсани хоҳлайсиз."
  
  
  "Биз шартларни кейинроқ муҳокама қиламиз."
  
  
  "Оҳ, салом, аминманки, биз", деди у сардоник овозда.
  
  
  Бизнес ёки бизнес йўқ, у оч еди. Менга салом менга қалин қаҳва ва қора қаҳва олиб келишини айтди.
  
  
  "Бунинг учун қочиб кетмаслигимга ишонасизми?"
  
  
  "Золушка пери художўй онасидан қочмади, шундай қилдими?"
  
  
  У куларди. "Мен Золушка емасман."
  
  
  Уни, у ўз ролини ўйнаши мумкин деб ўйлади. У Шаҳзода шиппакларини олиб келиб, терлик сиғмаса ҳам олиб кетадиган қизга ўхшарди. Фақат унинг шаҳзодаси мафтункор мафия Капоси Frank Абруз бўлиб чиқди.
  
  
  У менинг қаҳвам билан қайтиб келганида, у косани қўлимнинг ёнига қўйиб, ёнимдан ўтиб кетди. Мен буни биз келишишимизнинг белгиси сифатида талқин қилдим.
  
  
  "Афтидан, сиз пооҳ емассиз. Ва сиз Абрузнинг дўстлари атрофида ёлғиз емассиз. Хўш, сиз кимсиз? "у сўради.
  
  
  "Мен буни кейинроқ тушунтираман."
  
  
  Ешик тақиллади ва учта велосипедчи кириб, ўзлари билан бадбўй ҳид олиб келишди. Бир неча ҳафта ичида уларнинг ҳеч бири совунга тегмаган. Касса ортидаги одам, еҳтимол ресторандан икки kishi, учликка норозилик билан қаради. У камида кейинги тўқсон йил давомида иҳ бизнесисиз яшаши мумкин еди.
  
  
  Улар менинг ёнимдаги столга ўтиришга қарор қилишди. Улар баланд овозда гаплашиб, бир-бирларининг ҳазилларига кулишди. Ўзини хурсанд қилиш учун ундан атрофдаги енг хунук одам ким еканлигини сўрашди. Танлов пичоқ билан кесилган чандиқ билан ёноғини букиб, менга енг яқин ўтирган kishi, мунчоқ, ёғли бошча ва charm билагузук кийган одам ўртасида дуранг билан якунланди. Ўртадаги, узун сочли ва мис рангли соқолли, енг чиройли кўринарди.
  
  
  Sheila иҳнинг буйруғини бажараётганда Scarface қўлини оёғидан пастга югурди. У ҳайратланарли хотиржамлик билан хафа бўлди. Cоппербеард шеригини қўлига урди. "Ўзингизни тутинг", деди у текис овоз билан.
  
  
  Ёнимда ўтирган kishi кўзимни тортди ва тишларини кўрсатди, уларнинг баъзилари етишмаётган еди. "Сиз нимага қараяпсиз, Buster?"
  
  
  "Сизда", дедим мен. "Мен сизнинг стоматологик ишингизга қойил қолдим.""Бир marta полициячи юзимга қадам қўйди. Сиз ҳам худди шундай қилишни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Айниқса емас", дедим мен бир чашка қаҳвани Емунинг томоғига тушириш васвасасига қарши туриб.
  
  
  Cоппербеард дўстининг елкасини ушлади. У шу қадар қаттиқ сиқдики, тишлари йўқолган одам қотиб қолди. "Жентлмен билан аралашманг, Жоржи. У сизни жиддий деб ўйлаши мумкин. Бизга керак бўлган охирги нарса-тушунмовчилик. Ҳақиқатан ҳам?"
  
  
  "Бу тўғри", деди Georgie. У самимий кўринмади. У елкасида қўли билан қўрқиб кетган одамга ўхшарди.
  
  
  Мен буни хотиржамлик билан тугатдим ва Шеилага ярим тунда ишдан кетганида уни кутишимни айтдим. Меҳмонхонадаги хонасига қайтиб, у ресторанни кузатиб туриш учун дераза ёнидаги стулга ўтирди. У билганидек, ўлик қотилнинг қизга ёрдам беришга ҳаракат қиладиган шериклари бор еди.
  
  
  Юмшоқ қоронғида велосипедчилар чиқиб, кўчада кезиб юришди, ҳали ҳам мақтаниб кулишди. Фақат мис рангли соқолли kishi жим бўлиб, бошқалар орасига кириб, боши иҳ дан баландроқ, етакчидек силлиқ ҳаракатланарди. Улар барга қайтишди. У уларни кўздан ғойиб бўлгунча кузатди.
  
  
  Sheila келишидан анча олдин у келиб қўнғироқ қилмаган Мередит ҳақида ташвишлана бошлади. Ресторан пештахтасидан кўзимни узмай, телефонни тиззамга қўйдим ва тунги хизматчидан менга ташқи чизиқ беришини сўрадим. У ёқилғи қуйиш шохобчаси рақамини терди ва жавоб олмади. Қоронғида у ерда ўтирганимда, гумбурлашни тинглаб, нарсалар яна кескин ўзгарганини ҳис қилдим.
  
  
  Sheila тез суръатлар билан ресторан чиқиб юрар, у йўлка чеккасига да Volvo учун бошчилигидаги сифатида атрофга. Енгил ёмғир ёға бошлади. Уни, мен томчи ойна ойнаси устида шакллантириш кўрдим. Sheila Мередит филмида кийган узун палтосини кийиб олган еди. У Нахнинг чўнтагида қурол борлигини тахмин қилган бўлиши мумкин.
  
  
  "Болам, сен ҳийла-найрангсан", дедим оҳиста.
  
  
  Бу ярим тунда емас еди; бу фақат 22:00 еди. У ерта кетди-мен уни соғиндим.
  
  
  У стулни орқага суриб, учта тез қадам билан ешикка етди. У шошиб зинадан пастга тушди, қўрқиб кетган хизматчининг ёнидан ўтиб, худди Sheila кетаётганда кўчага чиқди.
  
  
  Мотоцикл двигателларининг овози Volvo двигателининг зарбаси билан бирлашди. Велосипедчилар миммодан мени пайқамай ўтиб кетишди. Улар машинага ергашдилар. Уники, у тойган Форд томон югураётганда узоқ бурчакдаги орқа чироқларнинг қизил нурини кўрди.
  
  
  
  
  
  Улар тезлик чегарасига жуда яқин ҳаракатланаётган Волвони таъқиб қилиш учун шаҳар бўйлаб югуришганда, у иҳ томонидан ушланди. Шаҳар ортда қолганда, у лаънатлади. Sheila велосипедчилар нимани назарда тутганини созлади.
  
  
  Мен унга Фордга яна бир оз газ бердим ва уларга яқинлашдим, фақат етакчи Volvo ёнида турганини ва тўхташ учун қизни силкитганини кўрдим. У егога еътибор бермади ва машинаси атрофида тезлашишга ҳаракат қилди.
  
  
  Менинг фараларим уларга урилганда, улар партияда кимдир ёниб кетганини билишарди. Один Понинг велосипедчилари орқага бурилиб, тўсатдан менинг йўлимга қулаб тушишди, мен тўқнашувни олдини олиш учун қўрқинчни босдим. У ёмғир намланган тротуар пастга думалаб сифатида Georgie исмли бир одамнинг ёмон юзини кўрди. У тишларини ғижирлатиб, думғаза ичига кириб, яна Фордни бошлади. У таъқиб қилишни давом еттирди.
  
  
  Менинг фараларим Georgie биринчи бўлиб ушланди. У мен билан бошқалар ўртасида ҳаракатланиб, улар билан қолишимни билиш учун секинроқ ҳаракат қилди. Орқага қараб, у қўпол сохта табассум билан йўқолган тишларини очди. У мен Фордни қуламаганимдан деярли мамнун бўлиб туюлди. Енди у менда яна бир имкониятга ега еди.
  
  
  У велосипедни айлантирди ва ўриндиқ орқасидаги жойдан қисқа занжирни чиқариб олди. Қўлида занжир осилган ҳолда, у велосипедни ушлаб, менга қаради.
  
  
  У безорилик тугмачасини босмади ёки секинлаштирмади. Уники барқарор олдинга супуриб, менинг чироқлар нур кеча ялаб. Georgie ялаймиз томонидан яқинлашди. У менинг курсимга ёпишиб олишимни кўргач, у менинг йўлимда бўлса ҳам, велосипедни автомагистралнинг бошқа бўлагига бурди.
  
  
  У машинани айлантириб уриши мумкин еди, лекин у буни силлиқ асфалтда қилишдан қўрқарди. У яна скидкага тушиб қолишни истамади. Фордга кўпроқ газ бергандан сўнг, унинг машинаси тезликни оширди. Georgie менинг дераза ўтган чақнади, ва мен Его қўли ҳаракат кўрдим. У занжирни қамчи каби синдирди.
  
  
  Уни машина атрофида айланиб ўтишга мажбур қилган тўсатдан тезлик зарбаси Жоржининг йўлини йўқотишига олиб келди. Занжир юзимга яқин емас, орқамдаги деразага қаттиқ урилди. Shisha ёрилганини ешитиб, беихтиёр титраб кетди. Кейин мен орамизга кўпроқ масофани қўйдим, чунки велосипедни яна айлантириш учун ему секинлашиши керак еди. Уники, его фонар орқамда осилиб турганини кўрди, чунки у егилиш атрофида ва тепаликка югурди.
  
  
  У тепаликнинг тепасига етиб боргач, Sheila ва унинг таъқибчиларини пайқади. Етакчи велосипедда ўтирган одам Volvo билан бирга югураётган еди. У машинага етиб олди ва ҳайдовчининг йўлига бурила бошлади ва тўқнашувни олдини олиш учун уни йўл четига буришга мажбур қилди.
  
  
  У велосипедчи билан дуелга шунчалик берилиб кетдики, у кейинги кўрсаткични қила олмади. Volvo йўлдан чиқиб кетаётганда, у сакраб тушди ва шошилинч ёмғирда қоғоз қайиқ каби қочиб кетди. Мен у зовурга урилганда ағдарилиб кетишидан қўрқардим, лекин суриш уни секинлаштирди. Sheila безориликка тўсатдан туртки бермаслик учун етарлича ақлли еди. Машинанинг тебранишига қараб, у уни секинроқ Витесга ўтказганини тахмин қилди. Кейин у безориликни кўрди. Volvo титраб кетди ва сирғалиб кетди, лекин ағдарилмади.
  
  
  Ниҳоят у машинани очиқ майдонда тўхтатганда, велосипедчилар орқага бурилишди. Улардан бири от минадиган ҳунармандчилик билан тўла ариқдан сакраб ўтиб, майдон бўйлаб у таъқиб қилаётган машинага югурди. Его ғилдираклари лойни чайқади.
  
  
  Иккинчи велосипедчи зовурга сакрашга журъат ета олмади. У йўл четида тўхтади ва тунда чиқаётганимни кўрди. У тадқиқот муаммоларини motor билан ҳал қилар еди ва мотоциклидан тушди.
  
  
  Секинлашиб, у Грузияни текшириш учун орқа ойнага қаради. У менинг думи ва қулоч ҳали еди. У тез орада менга етиб олади.
  
  
  Унинг дала яқинидаги йўлнинг ён томонида ва машинанинг тадқиқот муаммоларини ҳал қилиш. У ташқарига чиққач, унинг фараларини ёниқ қолдирди. Кутиш biker scarface унинг ёноқ пастга думалаб билан бир еди. У дублетининг ичига етиб борди ва пичоқни чиқарди. У менинг олдимга келганида, пичоқда ёруғлик чақнади.
  
  
  "Жаноб, сиз машинага қайтиб, дўзахни бу ердан олиб чиққанингиз маъқул."
  
  
  "Агар мен буни қилмасам?"
  
  
  "Мен сизни панга тайёр Бекон каби кесиб ташлайман."
  
  
  Ҳар бир қабилага биттадан егилиб, у ярим бурилди. Чап қўлим учиб кетди. У Егонинг тиззаси билан кескин алоқани сезди. Япониялик karate устаси менга бу ҳаракатни ўргатди ва бу яхши машқ еди. Скарфаcе худди унинг остидан ер юлиб олингандек йиқилди.
  
  
  У пичоғига кўтарилиб, пичоқ билан пас берди. Уники силжиди ва пичоқ менинг олдимда, ҳаётимдан бир неча дюйм нарида урилди. Его уни икки қўли билан қўлидан ушлаб, ҳар бир қабилага туширди ва синдирди. Scarface қичқирди.
  
  
  Бу его пичоқ билан олди ва автомагистрали нариги томонида зулматга ташланган еди.
  
  
  Кейин Жоржи келди. У менга тўғри миниб, занжир ҳилпираган. Агар у юзимга урса, уни кўр қилиб қўйишимни ёки умрбод жароҳатлашимни билардим. Мен ўрдакда занжирнинг увиллашини ешитдим. Кейин Georgie мендан ўтди. У орқасига ўгирилишидан олдин, уни ечиб ташлашди
  
  
  
  
  
  У чана ҳайдовчисини тортиб олди.
  
  
  У уни егарлардан отиб ташлади ва велосипед давом етди, ён томонга йиқилиб тушмасдан олдин катта йўлнинг ўртасига учиб чиқди.
  
  
  Жоржи намга бир назар ташламасдан, у машинага қайтиб, уни тескари томонга бурди ва фараларини майдон бўйлаб порлади.
  
  
  Cоппербеард отдан тушди ва Sheila машинасининг деразасига урилди. Фараларимнинг сариқ нурлари уни ёритганда у тўхтади.
  
  
  Форд уни паст Витесга ўтказди ва хандақдан ўтиб кетди. Бу поғона менинг ешак мени офф кўтарди. Cоппербеард велосипедига қайтиб югурди. Уники биринчи бўлиб келди. Мен сўнгги дақиқада ғилдиракни бураб қўйдим, шунда фақат менинг бамперим велосипедга урилди, аммо зарба машинани айлантирди. Cоппербеард енди дўстлари томон пойга қилар еди, еҳтимол иҳ мотоциклларидан бирига боришга умид қилар еди. Его уни фараларда аниқ кўриши учун уни Форд айлантирди. У лугерга қаратилган машина атрофида чиқиб, қочаётган одамнинг оёғига ўқ узди.
  
  
  Sheila Brant машинасининг ешигини итариб очди. У ушлаб турган еди .38 калибрли revolver. Cоппербеард буни билмас еди, лекин у Емунинг ҳаётини сақлаб қолиши мумкин еди.
  
  
  "Жаноб, - деди Sheila ҳурмат билан, - сиз бошқа нарсасиз."
  
  
  У Волвонинг чап орқа ғилдирагида Luger олди ва нен тешигини тешди. У миммо томонидан наҳ Шеилага қараб ўтиб кетди ва чап олд ғилдиракка ўқ узди. Кейин капут уни кўтариб, симларни чиқариб ташлади.
  
  
  "Сиз ақлдан озганмисиз?"у талаб қилди.
  
  
  "Сиз мендан бир marta қочдингиз. Мен буни бошқа қилмаслигингизга аминман."
  
  
  "Сизга ишонишим мумкинлигини билмасдим. Мен сизнинг кимлигингизни ҳам билмайман."
  
  
  "Мен сизга айтдим. Исм Нед."
  
  
  "Мен югуришга одатланганман. Мен буни тўғри нарса деб ўйладим."
  
  
  "Сиз, еҳтимол, бу қуролдан фойдаланишингиз мумкин," дедим мен, " лекин сиз учта скаутни ҳам бошқара оласизми? Бошингизни ишлатинг, Sheila. Сизга ҳимоя керак."
  
  
  Ўз машинасидаги калитларни чиқариб, бир дақиқада иҳ қўйгандан сўнг, у оёғини ушлаб, ерда ётган Cоппербеардга қайтиб келди.
  
  
  "Сиз яшайсиз", деди ему унга. "Агар мен сизга рухсат беришга қарор қилсам."
  
  
  У лабини ялади. "Бу нимани англатади?"
  
  
  У енгашди ва Егонинг бута қошлари орасига luger пичоғини силкитди. "Менга тунги фаолиятнинг сабабини айтинг."
  
  
  "Биз фотосини топдик. Яна нима?"
  
  
  Его уни қуролининг ўқи билан урди. "Сиз менга бошқа нарсани айтишингиз мумкин деб ўйладим. Яна қизиқарли нарса."
  
  
  "Дўстим, мен сизга ешитишни хоҳлаган ҳамма нарсани айтиб бераман. Аммо ҳақиқат шундаки, биз Бабуни биламиз. У овқат залида бизни мафтун етди, шунинг учун у ишни тугатгандан сўнг, биз у билан дам олишга қарор қилдик . "
  
  
  "Ҳеч ким сизни унга ғамхўрлик қилиш учун ёлламаганми?"
  
  
  "Ким каби?"У титроқ жилмайишга муваффақ бўлди. "Дўстим, биз нимага кирдик?"
  
  
  Мен емуга ишонганимга амин емас едим. У шундай деди: "мен сизни ғазаблантириб, қамоққа олиб боришдан безовта қилмайман. Лекин менинг кўзимдан четда қолинг. Агар уларни яна урсам, сизни ўлдираман."
  
  
  "Дўстим, мен сиздан қоралама каби қочаман."
  
  
  Sheila машинамнинг очиқ ешиги ёнида ўтирарди. "Сиз иккалангиз нима ҳақида гаплашдингиз?""Бу нима?"у қайтиб келганида сўради.
  
  
  "Унинг ему шифокорининг исмини берди", дедим мен. "Машинага ўтиринг. Биз Бонҳамга қайтамиз."
  
  
  У иккиланиб, кейин менга бўйсунди. У рулда остида оздирди ва йўловчи ўриндиққа устидан юрар, унинг юбка оёқларини юқорига тоймасин. Салом унга жилмайиб, лугерни ушлаб олди ва ичкарига кирди. Кейин у уни урди .38-менинг қовурғалар ичига калибрли мушт.
  
  
  "Мен ўз миннатдорчилигимни билдиришнинг ёмон усули еканлигини биламан, - деди у, - лекин қиз ўзига ғамхўрлик қилиши керак."
  
  
  Уч
  
  
  Бу менинг китобимдаги енг қадимги парчалардан бири томонидан бузилган. Ақлли agent ҳеч қачон қуролни ушлаб турмаган, бошқаси еса ўзиникини ушлаб турган. Енди у ўзини енг яхши ҳолатда, ноқулай ҳолатда топди. Енг ёмон ҳолатда, бу ўлимга олиб келиши мумкин.
  
  
  "Мен бепарволигим учун бунга лойиқман", деб тан олдим мен унга, аллақачон револверни қовурғамга тиқган қиз, " лекин у буни менга тушунтиришни хоҳлайди."
  
  
  "Калитлар, Нед. Мен сизнинг автомобил калитлари керак. Кейин у, кетишингизни хоҳлайман. Мен Бонҳамга қайтмайман. У ерда кимдир мени кутаётган бўлиши мумкин."
  
  
  "Сиз мени ташлаб, яна ёлғиз учиб кетасизми?"
  
  
  "Мен ўз имкониятларимни оламан. Унинг омон қолган Феррети ҳали ҳам ўша ерда."
  
  
  "Агар мен келмаганимда, бугун кечқурун сизда жаҳаннам бор еди."
  
  
  У билан баҳслашаётганда, унинг аҳволини баҳолади. Унга енг яқин бўлган ўнг қўлим рулда енгил дам олди. Мен Sheila Брантнинг жаллоднинг болтаси каби чиройли оқ томоғига уриладиган karate зарбасида бу қўлни қанчалик тез силкитишимни билардим. Лекин мен жиддий қиз жароҳат хавф олмади, ва таъсир унинг revolver тепкини тортинг ва яқин масофадан менга бир ўқ қўйиш олиб келиши мумкин. Менга бу имкониятлардан бири ёқмади.
  
  
  Шеиланинг овози кўтарилди. "Мен сизни отмаганим маъқул. Агар керак бўлса, мен буни қиламан."
  
  
  "От, болам", дедим. "Мен сизга калитларни бермайман."
  
  
  Биз у ерда ўтирдик, атрофимизда ҳеч ким ҳаракат қилмади, у тетикни тортиб олишга қарор қилди. Соч чизиғимдан бир томчи қон оқаётганини ҳис қилдим.
  
  
  У Sheila Брантни ҳаётини унинг қўлига топшириш учун етарлича билмас еди. У болта агенти Девид Кирбининг ўлимида иштирок етиши мумкин; у қўрқувдан мени ўлдириш учун ваҳимага тушиши мумкин;
  
  
  
  
  
  
  Тикувчи бола, мен билганимдек, у барча еркакларни ёмон кўрарди ва битта ўқни қўйишни хоҳларди. Лекин мен саломни яна тарк етишга рухсат беролмадим. Бошлар рўйхатида менда бўлиши керак бўлган нарса бор еди, шилимшиқ шунчалик муҳимки, кимдир Sheila уни ҳеч қачон болта билан баҳам кўрмаслигига ишонч ҳосил қилишга қарор қилди.
  
  
  "Сизда жуда кўп асаб бор", деди у ниҳоят.
  
  
  У титроқ хўрсиниб, қуролни ёнимга тортди ва ўриндиққа суянди. "Ўйлайманки, сизни арқон билан боғлашим керак. Мен у сизни ўлдириш учун нима қилади йўқ кўринади."
  
  
  "Буни ешитганимдан хурсандман."У калитларини чиқариб, машинани айлантирди.
  
  
  "Мени қаерга олиб кетмоқчисиз?"
  
  
  "Ҳурмат билан, енди Бонҳамга қайтинг. Мен ҳамма нарсани тартибга солишим биланоқ, сизнинг ҳаётингиз хавф остида бўлмайдиган жойда."
  
  
  Даладан сакраб ўтиб, уни Cоппербеарднинг миммо ўтиб кетди, у жароҳатланган оёғини судраб дўстлари томон емаклай бошлади. Scarface йўлнинг ён томонида ўтирган еди, синган қўлини ушлаб олди ва Жоржи исмли одам ҳаракациз тўпга ўралган еди. Бутун америкалик ўғил болаларнинг ажойиб гуруҳи, деб ўйладим. Машина автомагистралдаги хандақдан ўтаётганда Sheila: "ишончим комил емас.: "Сиз отиб ташланган одамни ўлганлигини билиш учун отиб ташламайсизми?"
  
  
  "Йўқ", деди отаси. "Мен унинг ўлганини биламан."
  
  
  Тезлатгич уни урди ва менинг калтакланган машинам чизиқ каби отилди. Уни, оз болта механик бола бу кеча қандай его-гижгижлаш фахрланамиз бўларди ўйладим. Аслида, машина Хокнинг яхши тузилган режаларига мувофиқ ишламаган ягона нарса еди.
  
  
  Унинг режаси Шеилани ахнинг юрисдикциясига хавфсиз жойга олиб бориш еди, лекин аввал мен хокни чақириб, уни ўрнатишим керак еди. Мен ҳам Мередит билан нима бўлганини, нима учун у меҳмонхонага келмаганини билишим керак еди.
  
  
  "Мен бу қуролни ҳеч қачон ишлатмаганман", деди Sheila. "Мен ҳеч қачон ҳеч кимни отмаганман. Балки шунинг учун мен сизни отолмадим."
  
  
  "Сизда яна бир сабаб бор деб умид қилгандим. Балки сиз мени севиб қолгандирсиз."
  
  
  "Ҳали емас", деди у. "Аммо менимча, бу содир бўлиши мумкин."
  
  
  Менинг қўлим унинг илиқ сонларини қоқди. У бунга қарши емас еди. "Менга қурол bering", дедим.
  
  
  Бир лаҳзалик иккиланишдан кейин у қуролни қўлимга ташлади. Унга бўлган ишонч белгиси сифатида, мен бироз муваффақиятга еришдим деб ўйладим.
  
  
  "Бу сизга нима учун керак?"у мендан сўради.
  
  
  "Фақат янгиланди". Агар сиз мени яна нишонга олиш учун ваҳима қилсангиз."
  
  
  Бу еди .Уни чап чўнтагига ташлаган 38 калибр. Биз шаҳарга қайтганимизда спидометр игнаси 70 да життеред.
  
  
  "Бу уч kishi. Иҳ мени ўлдириш учун юборилган, Нед? "
  
  
  "Хўш, раҳбар йўқ деди."Мен қоронғи машинада унинг ифодасини аниқлай олмадим. "У улар ёдда бор еди, барча бир оз дўстона зўрлаш еди."
  
  
  "Мен учун нимани режалаштиряпсиз?"
  
  
  "Бир нечта нарса."У секинлашмасдан узун табеладан ўтди. "Зўрлаш иҳcга киритилмаган."
  
  
  "Бошқа ҳолатларда, бу керак емас еди."
  
  
  Унинг қоронғида жилмайиб қўйди. "Frank Абруз билан қандай учрашдингиз?"
  
  
  Мен бир раққоса бўлиб олмади кейин " мен Лас Вегасдаги олмади. У у билан келди. У менинг отам бўлиш учун етарлича ёшда еди, лекин унинг пули бор еди."
  
  
  "У нима қилаётганини билармидингиз?"
  
  
  "Мен кеча туғилмаганман."У узоқ вақт жим қолди. "Лас-Вегасда кашфиёт излаётган жуда кўп чиройли қизлар бор. У кўпчилик атрофида фақат битта еди. Менинг юзим менинг ҳолатим еканлигини аниқлаганида, у ўз танасидан фойдаланишни бошлади."
  
  
  Миммо томонидан биздан Greyhound автобуси ўтиб кетганда, уни авлиё бўғиб қўйди.
  
  
  "Мен бу автобусга чиқмоқчиман", деди Sheila. "Яхши, Нед, мен сизга ҳикоямнинг бир қисмини айтиб бердим. Сиз менга ўзингизникини айтишингиз керак деб ўйламайсизми?"
  
  
  "Сиз биринчи навбатда қайси қисмни хоҳлайсиз?"
  
  
  "Сиз кимсиз, нега менинг ҳаётимга ҳеч қаердан келмадингиз ва Frank Абруз билан бўлган муносабатларим ҳақида қаердан билдингиз?"
  
  
  "Айтайлик, мен Frank Абрузнинг қотилларини топишга қизиққан ташкилотда ишлайман."
  
  
  "Аммо сиз мафияда емассиз."Бу саволнинг ярми еди.
  
  
  "йўқ. Балки сиз Девид Кирби исмли одамни еслайсиз. У менинг дўстим еди."
  
  
  "Мен исмни еслайман. У Абрузни кўргани келди. Бу Сизнинг Жаноб Kirby ҳақида биламан ҳаммаси. Бу"бизнес пайдо бўлади"его ҳақида Абруз савол бермайди.
  
  
  "Ўша коттежда тўрт kishi вафот етди, лекин сиз тирик қолдингиз, Sheila. Буни қандай уддаладингиз?"
  
  
  У менга жавоб бермади. Бунинг ўрнига у шундай деди: "сиз унинг қотилларни кўрсатишини хоҳлайсиз. Бунинг евазига сизнинг ташкилотингиз мени ҳимоя қилишга ваъда беради. Бу шундайми?"
  
  
  "Бу шундай."У олдинда Bonham чироқларини кўрди ва секинлашди. "Сиз нима деяпсиз?"
  
  
  "Мен бу ҳақда ўйлайман."
  
  
  "Мен буни қандай кўрсам, болам, сизда танлов йўқ."
  
  
  Кичик шаҳар ерта ешак матбуот уйқу учун. Фақат ресторан, бар ва меҳмонхона очиқ қолди. У қоронғи газ станциясида тўхтади. "Бу одамлар одатда соат нечада ёпилади?"
  
  
  "Соат саккизда. Нега сўрайсиз?"
  
  
  Бу шуни англатадики, Мередит велосипедчиларни таъқиб қилиш учун меҳмонхонадан чиқиб кетгунча камида бир ярим соат кечикди. Бир қўлимда чироқ, иккинчисида Luger билан мен ташқарига чиқдим ва станция атрофида юрдим. Ниҳоят, у Мередитни бегона ўтлар ичида ётган ҳолда топди, ташландиқ нефт бочкалари уюмидан тахминан ўн беш қадам.
  
  
  У еҳтиёт бўлишини айтди,
  
  
  
  
  
  лекин у етарлича еҳтиёткор емас еди. Егонинг томоғи кесилган.
  
  
  Sheila орқамдан келди. У ўралган танани менинг дунём нурига босганини кўриб, нафас олди. "Мен бу одамни биламан. У станцияда ишлаган."
  
  
  Брйлев уни ўчириб қўйди. "Ҳа, гўёки."
  
  
  "Аммо у бу ерда узоқ вақт ишламади. У аслида ким еди, Нед? "
  
  
  "Бошқаси менинг бошқам. У сизни кузатаётган еди."
  
  
  "Ва енди у ўлди."Унинг овози баланд еди ва нен ваҳима ичида еди. "Халқингиз хавф остида қолганда мени қандай ҳимоя қилмоқчисиз?"
  
  
  Уни, бу адолатли деб ўйлаб йигирмоқ.
  
  
  Sheila мендан юз ўгирди ва чўл бўйлаб, барча бегона ўтлар бўйлаб югурди. Еҳтимол, у қаерга кетаётганини билмас еди. У фақат кетишни хоҳлаётганини билар еди.
  
  
  Унинг орқасидан югурди. Мен югуриб сифатида, нам бегона ўтлар менинг жинсида оёқлари қарши флаппед. Мен қиз билан кўтариламиз олдин баланд беcериёр ешитдим. Ўпка қилиб, ее унинг қўлидан ушлаб, унга тортди.
  
  
  "Мени қўйиб юборинг", деди у. "Менга сизнинг ҳимоянгиз керак емас. Мен наҳ ҳолда яхши емасман."
  
  
  Унинг мих юзимга қазилган, лекин унинг бошқа билагини тутди. Унинг кўкраклари кўкрагимга босилди ва у тортиб олмоқчи бўлганида нафаси томоғимга иссиқ еди. Ее уни қучоқлаб, жим туришга мажбур қилди.
  
  
  "Мередит хато қилди. Мен буни кўрмайман."У уни тинчлантиришга умид қилиб, оҳиста гапирди. "Бугун кечқурун сизни бу шаҳар атрофида судраб бораман. Биз сизнинг жойингизга борамиз, уни жойлаштирамиз ва кейин Бонҳамни ортда қолдирамиз."
  
  
  "Нед". У менинг исмимни меники каби паст ва юмшоқ овозда аниқлади. "Мен еркак нимани ёқтиришини биламан."Енди курашмай, у кўкраги билан менга, кестириб, меникига ўтирди. "Мен сизга меҳрибон бўламан. Оҳ, жуда яхши. Лекин илтимос, мени қўйиб юборинг."
  
  
  Мен унинг таклифидан хафа бўлмадим. У умидсиз еди ва енг яхши хизматига мурожаат қилди ва мен бунинг учун уни айблай олмадим.
  
  
  "Сиз уни жозибали қилиб кўрсатасиз. Лекин билганларингизни билиш менинг вазифам. Барибир ёлғиз қочишингизга йўл қўёлмайман. Бу сизни Виллига ташлайди. Кимдир сизни йўлдан оздиришга жуда жиддий ёндашади. Meredith пастга ишлатиш ва менга худди шундай қилишга ҳаракат қилиш учун етарли жиддий. Сиздан кейин қотилни юбориш учун етарлича жиддий, Sheila. Бугун меҳмонхонада унга югурдим. У милтиқни йиғиб, ишга келганингизда сизни меҳмонхона деразасидан йиқитмоқчи еди."
  
  
  У менинг қучоғимда музлаб қолди. "Сизнингча, Абрузнинг қотиллари буларнинг барчасини қилдими?"
  
  
  "Бу ҳақиқат. Сиз иҳ аниқлаш мумкин веб бор."
  
  
  Аччиқ кулиш наҳ қочиб кетди. "Менда қотилларни ким юборган енг заиф фикр йўқ, лекин мен сизга бир нарсани аниқ айта оламан. Улар Frank Абруз ва Kirby отиб бўлганлар емас еди. Йўқ, албатта. Улар унинг тирик бўлишини хоҳлашади."
  
  
  "Чақалоқ, сиз озгина ажабланиб бўлдингиз."Бармоқларини билагига маҳкам ўраб, ее уни машинага тортди ва наҳга итариб юборди.
  
  
  Мен у қаерда Meredith жасадини тарк нафратланади, лекин его қотил ҳали атрофида бўлиши мумкин, бизни излаб. Мен қизни имкон қадар тезроқ хавфсиз ҳолатга келтиришим керак еди.
  
  
  "Бу ҳақда менга айтинг, Sheila", дедим мен машинани бошладим.
  
  
  "Сиз бахтли бўлмайсиз."
  
  
  "Еҳтимол, мен буни қилмайман. Барибир айтинг."
  
  
  "Frank Абруз тасодифан Лас Вегасдаги мени кўтариб бермади. Унга ему совға қилинди. Уни таниган бу одам менга ташриф буюрди ва Абруз шаҳарда еканлигини ва емуга менинг арвоҳим ёқишини айтди. У биз учун учрашув ташкил қилиши мумкинлигини айтди. Frank мени ушлаб қолишга қарор қилганидан кейингина, еркак яна мен билан боғланди. У менинг емуга қарздорлигимни айтди ва у пулни олишга тайёр еди."
  
  
  "Сизнингча, у сизни айғоқчилик қилиш учун сизни Абруз билан бирга екканми?"
  
  
  "Шунга ўхшаш нарса. У мафия абрузанинг коттежига 200 000 dollar етказиб беришини билар еди. У пул келганда ему томонидан хабардор қилинишини талаб қилди. У бу талончилик бўлишини айтди ва Ему унга ишонди. Агар у айтганидек қилмасам, у мени ўлдиришидан қўрқарди. Шунинг учун пул кириб келганида унга қўнғироқ қилдим."
  
  
  Мен унинг уйига борганимда унинг ҳикоясини ҳазм қилдим.
  
  
  "Сиз унга нима деяётганимни биласиз, шундай емасми?"у ёввойи овоз билан сўради. "У қўнғироқ қилганида бу нимани англатишини биласиз."
  
  
  У уйининг ешигини очди ва уни яшаш хонасида авлиё билан ёритди. У атрофга қаради, қўлида Luger ва телефонга борди.
  
  
  "Абруза уни ўрнатди", деди Sheila. "Улар келиб, менинг егоимни, тансоқчиларнинг егосини ва Кирби исмли одамни ўлдиришди. Улар иҳ уларнинг ҳаммасини отиб. Бу қирғин еди."
  
  
  "Сиз нима қилишларини билмас едингиз", деди ери.
  
  
  Мен шаҳарлараро операторга фавқулодда telefon рақамини бердим. Хок қаерга бормасин ва бу катта майдонни қамраб олмасин, тез ёрдам рақамига жавоб берган қиз у билан тезда қандай боғланишни биларди.
  
  
  Sheila шкафни очди ва бир shisha Бурбонни тортиб олди. "Мен буни ўзимга айтдим. Лекин бу жаҳаннамга ёрдам бермайди. Frank Абруз mobster еди, лекин у менга яхши муносабатда бўлди. Унинг егоси уни ўлдирди."У шишани олди. "Сиз буни суратга олишни хоҳлайсизми?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. Менда Хокнинг севгилиси бор еди. Мен уни алдамаслигимга ишонтирган код сўзларини айтдим: "Абердин мовий."Мен қизга бу одам билан гаплашмоқчи еканлигимни айтдим.
  
  
  "Мен хабарни узатаман, Н3", деди у
  
  
  
  
  
  
  аниқ, самарали овоз. "Менга рақамингизни bering ва осиб қўйинг. У ўн беш дақиқа ичида сизга қўнғироқ қилади."
  
  
  "Шошилинг. Вақт менинг cоаттаилс ёндиради."
  
  
  Мен уни осиб қўйдим. Sheila шишани ошхонага олиб борди. Мен унинг орқасидан ергашдим ва уни лавабода йиғлаб турганини кўрдим.
  
  
  У кўзларини артди. У стаканни чиқариб, бурбоннинг икки бармоғини қуйди ва Егони бир қултум чой каби туширди. "Бу Кирби. Сиз Егони қанчалик яхши билдингиз?"
  
  
  "Биз дўст едик."
  
  
  "У Frank Абрузни зиёрат қилиш учун нотўғри кунни танлади."У стаканини ташлади ва у ерга парчаланиб кетди. У юзини кўйлагимга кўмди. "Қотилни ким юбориши мумкин еди, Нед? Мафия?"
  
  
  "Балки. Еҳтимол, улар сиз иҳ учун ҳурматли катта шахсни тузганингизни билиб олишди."
  
  
  "Улар буни қилишидан қўрқардим. У улардан ва Абруз қотилларидан қочиб кетаётган еди."Унинг бармоқлари менинг енгларимга қазилган. "Сиз бу тўртта ўлим учун мени айблаяпсиз, шундай емасми?"
  
  
  "Сиз ўзингизни айблаганингиз каби емас."
  
  
  У лабларини меникига босиб, менга тортди. Унинг лаблари илиқ еди. "Нед, мени ётоқхонага олиб boring."
  
  
  "Мен telefon қўнғироғини кутмоқдаман."
  
  
  "Сиз мени севишни ўйлар едингиз. Ҳозир қилинг. Менга ҳозир керак."
  
  
  Тўғри, бу фикр хаёлимдан бир неча бор ўтган. Айтайлик, ўнлаб. Ее уни биринчи marta Мередит режиссёрлигидаги филмда кўрган. Аммо орамизда саволлар жавобсиз қолди.
  
  
  У унинг юмшоқ сариқ сочларини силаб қўйди. "Кейинчалик."
  
  
  "Бу мени яхши ҳис қилади. Илтимос."
  
  
  "Кейинчалик", мен яна ваъда бердим. Мен буни назарда тутганимни исботлаш учун у лабларига егилди. Унинг ҳўл лаблари ажралганини сезди, тез тилини сезди. Қўлим унинг думалоқ кўкрагига кўтарилди. У сутен киймаган еди.
  
  
  Унинг шовқинини ешитгач, у наҳдан юз ўгирди. Уни ингради ва ертаси куни чироқни ёқди. Ҳовли тинч еди. У ташқарига чиқди, luger тайёр бўлди ва тинглади, ҳавони ҳийла-найрангдаги ит каби синаб кўрди. Нимадир нотўғри кетди. Мен буни ҳис қилдим. Sheila уйни ижарага олди. Енг яқин қўшнилар портлашдан бошқа нарсани ешитиш учун жуда узоқ едилар. Иҳ ёритилган деразалар анча пастдаги чуқур сояларда кичик тўқ сариқ квадратчалар ҳосил қилди. Sheila меҳмонхонаси шахсий, аммо шахсий ҳаёт тузоқ бўлиши мумкин. Уни, кимдир бизни бурчакка қўйиши қанчалик осон бўлади деб ўйладим.
  
  
  Ичкарида telefon жиринглади. У ешикка захираланиб, уни маҳкамлади, сўнг тезда ошхонадан ўтиб, яшаш хонасига кирди. Унинг телефони стуллардан стенд билан кўтарилди.
  
  
  Аниқ ва самарали аёл овози: "чизиқни ушлаб turing, Н3. Жаноб хок келади."
  
  
  "Нима бўлди, Ник?"у сўради.
  
  
  "Мени олиб кетиш учун юборган пакетим бор. Уни етказиб беришга тайёр."
  
  
  "Сиз тезда натижаларга еришдингиз."
  
  
  "Улар менга ёрдам беришди. Denver окай?"
  
  
  "Уни у ерга олиб boring. Мен сизга олдиндан қўнғироқ қиламан ва сиз учун ҳамма нарсани тартибга соламан. Сизнинг қаршилик табиати нима, Ник? "
  
  
  "Мен сизга бу борада аниқ фикр билдира олмайман. Аммо Влад жуда кучли. Ўйлайманки, биз икки хил гуруҳ билан шуғулланишимиз мумкин", дедим. "Мередит мактабни ташлади."
  
  
  "Кейин гаплашишга вақт сарфламаслигимиз керак. У ердан чиқинг."У илиб қўйди.
  
  
  "Агар сиз ўзингиз билан баъзи нарсаларни олиб кетмоқчи бўлсангиз, иҳ-ни тўпланг", деди у Шеилага. "Биз кетяпмиз. Ҳаммаси жойида бўлади."
  
  
  "Сиз ҳақиқатан ҳам бунга ишонасизми, Нед? "
  
  
  "Албатта биламан. Ва унинг лаънати яхши пайғамбари."У асабларини тинчлантиришга ҳаракат қиларди. Аслида, Stahl бунинг учун пул тўламаган бўлар еди! биз ишонган одамлар қуршовида бўлгунимизча хавфсиз.
  
  
  "Сиз менга бошқа спин сўради керак. Қачон его сўрайсиз?"
  
  
  "Мен сизга ўз йўлингизни айтиб беришга рухсат бераман деб ўйладим", дедим.
  
  
  Яхши. Еҳтимол, нега Абрузнинг қотиллари мени тириклайин хоҳлашларини ўйлаётгандирсиз? Ревматизм-улар менда 200 000 dollar бор деб ўйлашади."
  
  
  У нарсаларини йиғиштираётганда, у дераза олдида турди ва кўрларнинг ёриғидан қоронғи кўчага қаради. У бизнинг машиналаримизни, чироқларимизни, ҳаракатларимизни кўрмади. У илгари ешитган товуш адашган ит ёки мушукнинг овози, узоқдан моторли йўтал, ўнлаб нарсалар бўлиши мумкин еди. Аммо менинг ташвишим давом етди.
  
  
  Sheila ётоқхонада жуда узоқ қолди. У пардаларни ёпди ва ётоқхона ешигига борди. У дастани бураб, қоронғида ешикни очди.
  
  
  Нега у авлиёни ўчирганига ҳайрон бўлиб, оёғи ешикни кенгроқ итариб юборди. "Sheila?"
  
  
  "Мен сизни кутган едим, Нед."
  
  
  Орқамдаги бутун хонанинг Брйлев каравотга йиқилди, у ерда у ерга ётди. Унинг яланғоч танаси кўк чойшабда оқ хиралашган еди.
  
  
  "Яна бир нарсага еътибор бериш керак", деди у. "Бу ерга келинг ва мени севинг, асалим."
  
  
  У гўзал санъат асари еди.
  
  
  "Бу кўп вақт талаб қилмайди, азизим", деди у овози паст ва хириллаган. "Мен жуда иссиқман, мен қисқа суғурта устида ёняпман."
  
  
  У бутунлай сарғиш еди, ҳақиқий нарса. Бир силлиқ сарлавҳа букилди ва у ён томонга ўгирилиб, қўлларини узатди. Очиқ ешикдан келаётган Sergey унинг тўлиқ кўкракларини силаб қўйди.
  
  
  "Худо ҳаққи, Нед, пастга қурол қўйиш ва бу ерга келиб."
  
  
  У панжара устидан ўтаётган кўча мушуки каби йўлакдан пастга қадам ташлаб, унга икки қадам ташлади. У фақат хонанинг қоронғи бурчакларидаги мебелларнинг хира контурини аниқлай оларди. Менинг чап томонимдаги ҳаммом ешиги ёпилди ва деразалар тортилди. Баъзи аёллар буни ёқтиришди
  
  
  
  
  
  
  зулматда, лекин мен Sheila уларнинг атрофида ёлғиз қолади деб ўйламаган едим. Отаси каравотга яқинлашганда, унинг хаёлида доимо огоҳлантириш бор еди.
  
  
  "Мен сизга кутиш мумкинлигини айтдим", дедим.
  
  
  "Кейинчалик жуда кеч бўлиши мумкин."
  
  
  Унинг овози бироз ўзгарган бўлиши мумкин, лекин еҳтимол бу нотўғри еди. Еҳтимол, у шунчаки унинг сўзларида хабар бор деб ўйлагандир.
  
  
  Унинг устига суяниб. Унинг нафас олишини ешитди. Қаттиқ, ҳаяжонланган. У қўлини кўкрагига югурди ва уларнинг устида банк бор еди. У бармоқ учлари билан унинг ингичка юзига тегди ва унинг титраётганини сезди. Мен уни тушундим, у тутган кучли йўл.
  
  
  "Ҳа", дедим мен ҳали ҳам унга тегиб. "Менимча, биз буни ҳозир қилишимиз керак."
  
  
  У чуқур ва ҳайратланарли нафас олаётганда ҳаётининг мушаклари таранглик билан сакрашини ҳис қилди. Бу ҳам огоҳлантириш еди,у айтиши мумкин еди.
  
  
  Уни, мен ўйладим, тезроқ мен орқасига ўгирилиб, кун қайтиб бир қадам керак ортиқ. Sheila бу ролни ўйнади ва у яхши ўйнади, чунки унинг ҳаёти бунга боғлиқ еди. Қоронғи ётоқхонада тажовузкор бор еди.
  
  
  Қизиқ, у қаерга юқорига ва пастга қаради. Шу билан бирга, менинг яширин аудиториям учун унга: "сиз жуда ишонарли, болам. Яна айтинг-чи, унинг сиз билан ётишини қанчалик хоҳлайсиз."
  
  
  "Сиз қанча биласиз, Нед. "У ўйноқи овоз чиқаришга ҳаракат қилди.
  
  
  Ёнимда комидинда чироқ бор еди, лекин агар мен симни тортиб олсам, тўсатдан ёруғлик мени ўлдириш учун етарлича кўр қилиши мумкин. Уни истисно қилди.
  
  
  "Кийимларингизни ечиб олинг, азизим", деди Sheila. "Кейин мен сизга ёқадиган нарсани айтаман."
  
  
  "Мен сизга пул тикаман", дедим.
  
  
  Салом, улар менга ечинишимни айтишди ва бу менинг яширин рақибимдан ёмон емас еди. Ноёб тиббий одам ўқотар қуролни ушлаб, ўзидан қутиларни олиб ташлайди.
  
  
  Sheila учун интилса, у орқа кичик остида қўлини оздирди ва каравотдан уни кўтарди, унинг томоғига унинг оғзини ботган. Менинг лабларим унинг қулоғини таради ва у пичирлади: "кечирасиз.: "У қаерда?"
  
  
  У шунчалик яқин едики, ҳатто пичирлашни ҳам ешитарди. У каравотнинг нариги томонида турди.
  
  
  У яланғоч қизни четга улоқтирди ва лугерни ғилофидан чиқариб олди, лекин ўқ отишга улгурмади. Иккинчи одам орқамдан менга ўқ узди, қўлларимни ён томонларимга маҳкамлади.
  
  
  Мен жамоа билан жанг қилишни кутмаган едим.
  
  
  "Ўз егоингизни сақланг", деди каравотнинг нариги томонидаги катта одам дўстига кулиб.
  
  
  Товонимни орқага тортиб, орқамдаги одамни болдиридан ушладим ва у қасам ичди, лекин мен Егонинг қўлини синдира олмадим. У нима қилаётганини биларди.
  
  
  Катта йигит каравот устига чиқиб олди ва атрофида юзига мени урди .357 Magnum тўппонча. У кучли еди. Бу зарба лабимни йиртиб ташлади, тишларимни бўшатди ва ёноғимни кесди.
  
  
  Мен оёғимни кўтариб, катта одамнинг тиззасига тарсаки туширдим, лекин у бу ҳаракат келаётганини кўрди ва тезлашди. У боксчи каби оёқларида тез еди.
  
  
  Ажабланиб, у кулиб юборди. "Бизда бир ҳовуч борга ўхшайди, Жейк."
  
  
  Жейк мени ушлаб туришга уриниб, хўрсинди. Кейин у орқасига ўгирилиб, Егони комидин устига ташлади. Чироқ полга йиқилди, лекин Жейк ушлаб турди.
  
  
  Катта йигит келиб, мени яна урди. Мен ўзимни деворга ургандек ҳис қилдим.
  
  
  Егоингизни ўлдирманг, Sheila унинг йиғлаганини ешитди. "Илтимос, Егони ўлдирманг."
  
  
  Ҳаммом ешиги очилиб, ётоқхонага яна бир kishi кирди. Катта одам мени биринчи ва иккинчи marta урганида тиззаларим остимга чўкди. Бошлар жиринглади. У чуқур нафас олди ва ўзини орқага ташлади ва Жейкни бошига урди. У grunted, қайси зарар, ва унинг его, тушуниш чақади ва унинг luger кўтарди .
  
  
  Ён томондан учинчи одам олдимга келиб, қуролнинг тумшуғи билан бошига урди. Мен ёнбошлаб гандираклаб, лугерни туширдим ва агар қўлларим катта одамнинг палтосига урилмаганида йиқилиб тушардим. Уни ушлаганимда матонинг кўз ёшини ҳис қилдим.
  
  
  "Тикувчини олинг, бу чегара", деди у. У мени шу қадар қаттиқ урдики, оёғимни йиртиб ташладим, полга елкамга қўндим ва нола қилдим.
  
  
  У ўрнидан туришга ҳаракат қилди, лекин қила олмади. у ҳушини йўқотаётган еди.
  
  
  Қора чуқур атрофида кўтарилиб, кўзлари торайиб кетди. Унинг қанча вақт тонозсиз бўлганини тахмин қила олмадим, лекин у ҳали ҳам ётоқхонада, қорнида полда ётарди.
  
  
  Босқинчилар иҳ боғлаш учун кўйлагимни елкамдан ва қўлларимдан пастга туширишди, кейин билакларимни варақ чизиқлари билан орқамга боғлашди. Оёқларим худди шу тарзда боғланган еди. У пухта иш қилганларини билиш учун қўлларини бирлаштирди. У уларнинг облигациялари орқали сирғалиб бўлмас еди.
  
  
  "Сизда бу ерда ажойиб кукилар бор, қўғирчоқ", деди катта одам. Унинг егоси қўпол овози билан танилди. У менинг олдимга келиб, у ҳали ҳам ҳушидан кетганми ёки йўқлигини билиш учун ёнимга тиқди. Мен емуга ҳушсиз деб ўйлашимга рухсат бердим.
  
  
  "Егоингизни ёлғиз қолдиринг", деди Sheila. "Сиз келганингизда у бу ерда бўлганлиги Егонинг айби емас."
  
  
  Катта одам кулиб юборди. У ғалати ҳазил туйғусига ега еди. У мендан юз ўгирди, мен яна унга кўзларимни чақади. Бошини қимирлатмасдан ёки ўзини ташламасдан, уни фақат оёқлари ва оёқларининг егоси кўриши мумкин еди. Унинг оёқлари қуюқ пахта шимидаги шпалларнинг катталигида еди. Мен кроссовка кийган едим.
  
  
  "Биз сизни топишда қийналдик, қўғирчоқ, лекин енди қайтдик
  
  
  
  
  
  яна бирга, бу қизиқарли бўлади. Сиз ҳали ҳам мени севасизми? "Оёқ шитирлашидан ва Шеиланинг мушукдек тупурган овозидан мен бу одам унга тегганини тахмин қилдим. У кулиб деди: "сиз дўстона бўласиз. Кеча тугашидан олдин ҳам, сиз дўстона одамларни қадрлайсиз. "
  
  
  Бу таҳдид каби еди.
  
  
  "Мен сизнинг егоингизни ажаблантиришга ёрдам бердим. Бу ҳеч нарсани англатмайдими?"Sheila сўради.
  
  
  "Менга ёлғон гапирма, қўғирчоқ. Сиз бу кичик жинсий саҳнани мукаммал даражада ўйнадингиз, чунки ҳар қандай силжиш йигитингизни ошқозонида катта тешик билан қолдиришини билар едингиз."Сталнинг его овози жиддийроқ. "Сиз телефонни қўйдингизми? Сиз фуқарони алдаяпсизми, қўғирчоқ?"
  
  
  "йўқ. Мен шунчаки егоим бекорга ўлдирилишини хоҳламайман."
  
  
  У ҳали ҳам рол ўйнади, ҳаётимнинг суягини ўйнади.
  
  
  Унинг торайган нигоҳи еҳтиёткорлик билан ўзгариб, катта одамнинг шерикларини топишга ҳаракат қилди. Мен ўнг уларнинг атрофида бир пайқадим, қаватда squatting. Катта одам сингари, у қоронғи кийим ва кроссовкалар кийган. Унинг хусусиятларини бузиб, бошига пайпоқ тортилди. У хок унга ёқадиган қотиллар совуқ ва самарали мутахассислар еканлигини айтганини еслади. Бу одам ва шағал овозли гигант, албатта, тавсифга лойиқдир.
  
  
  Улар уйга яқинлашдилар, аҳолини ҳайратда қолдирмасдан киришга тайёрландилар. Мен унинг овозини ешитган битта заиф овоздан ташқари, мен ушлай олмаган овоз, улар буни уддалашди. Унинг тахминига кўра, улар ҳаммом деразасидан киришган, еҳтимол бўлим орқали чиқиб кетишган. Улар Шеилани ётоқхонага кирганида ушлаб олишди, кейин уни кийимларини ечишга мажбур қилишди ва мени тўшакка тортиб, мени қўриқлашни буюришди.
  
  
  Ёнимда ўтирган одам чўнтагимни қидирди ва иҳ таркибини ерга ташлади. У қўли билан иҳ орқали таралган, его манфаатдор емас еди, нима юз итариб. У менинг зажигалкамга қаради, кейин уни шимининг чўнтагига тиқди. У ҳамёнимни очди ва идентификациямни текширди. У пулни олиб, ҳамённи елкасига осди. "Салом, Moose, уни қўлга."
  
  
  "Нед Харпер", деди катта одам менинг ҳайдовчилик гувоҳномамни ўқиб. У кулиб юборди. "Бунга кўра, у юк машинаси ҳайдовчиси. Қанча юк машиналари ҳайдовчилар елка ғилофларда лугерс тўплами?"
  
  
  Бу суҳбат томонидан таҳлил қилинди. Бу одамлар унинг агенти болта еканлигини билишмаган, шунинг учун улар меҳмонхонадаги қотил билан боғланмаган. Худди шу сабабга кўра, улар Мередитнинг қотилликлари учун жавобгар емаслар. Бу менинг икки хил душман гуруҳи билан муомала қилганим ҳақидаги назариямни тасдиқлади.
  
  
  Sheila шундай деди: "мен сизга нима учун қурол борлигини айта олмайман. Его у билан бугун учрашди. У мен билан ресторанда гаплашди. Менга его услуби ёқди, шунинг учун у мени уйга олиб келишга имкон берди."
  
  
  "Сизга жинсий алоқа керак еди, шундай емасми?"
  
  
  "Бу яқинда еган емас," у мус учун қўрслик деди. "Мен оддий ҳаёт кечириш учун сиздан қочиш билан банд едим."
  
  
  У яширинча қўлини қимирлатиб, сочларини енгида озод қилишга ҳаракат қилди. Имконият йўқ. Улар бир пичоқ stash ошкор етарлича пастга узоқ менинг кўйлаги тортманг еди, лекин улар тасодифан его Constellation бугун блокировка муваффақ.
  
  
  "Бу қуш юк машинаси ҳайдовчиси емас", деди ёнимда ўтирган одам. "Буларнинг барчаси у ерда еканлигини англатади, лекин мен бундай емаслигига аминман. Сиз унинг ўзини қандай тутганини кўрдингиз."
  
  
  "Еҳтимол, бу мафияга юборилган. Бу кулиш бўлади."Менинг олдимга катта бир одам келиб суянди. У мени ағдариб, юзимга урди.
  
  
  Худди ҳушига келгандай нафас олиб, кўзлари катталашди. У пайпоқ, кенг елкалари ва буқанинг бўйни билан ниқобланган юзини кўрди. Олд томондан кўйлагимни ушлаган қўл менинг иккитамга ўхшарди ва меники кичкина емас еди.
  
  
  Пайпоқ бити дастлаб мени ҳайратда қолдирди. Sheila жуда яхши билгандек туюлганида, нега улар юз хусусиятларини яширишди? Кейин у уйга бостириб кирганларида яна ким билан учрашишларини билмасликларини тушунди. Маскалар биринчи навбатда деллъдаги иҳ мутахассисларини яратган яна бир хавфсизлик чораси еди.
  
  
  "Ўзингизни қандай ҳис қиляпсиз, айғир?"катта одам мендан сўради.
  
  
  Менинг сочларим қулоғим яқинидаги кесилган жойдан қон оқиши билан ҳўл еди ва оёғим оғриганидан ҳам кўпроқ титрарди. У гапирганида, менинг овозим бемаъни тарзда бокс оғзи кийгандек янгради. "Мен ўзимни ажойиб ҳис қиляпман."
  
  
  Катта йигит палтосининг ичига кириб, камаридан қуролни тортиб олди ва одам Атонинг олмасига уриб, мени нафас олди. "Менда банд бўлган жадвал бор ва мен сизга атиги бир дақиқани аямайман. Сиз ёллаш учун қотилмисиз? Мафия сизни бу ерга сариқ шартнома билан юборганми?"
  
  
  У нафас олиш учун курашаётганда, у ҳозир стулда ўтирган, ҳали ҳам яланғоч, лекин йиртилган чойшаб қолдиқлари билан танасини қисман яширган Шеилага қаради. Унинг мўрт юзи оқариб, қора кўзлари қўрқувга тўлган еди. У нафақат ўзи, балки мен ҳақимда ҳам хавотирда еди.
  
  
  "Гапиринг, ёки сиз аллақачон ешитгансиз", деди мус менга.
  
  
  "Ҳа", дедим хириллаб.
  
  
  Moose бош ирғади ва менинг кўйлак қўйиб, мени тушиб киргизиб. "Буни ешитяпсизми, Sheila? Сизда мафия билан боғлиқ муаммо бор."
  
  
  "Сиз Абрузни ўлдирган одамсиз."
  
  
  "Аммо улар буни билишмайди. Улар биладиларки, сиз у ерда едингиз ва сиз ўлдирилмадингиз, шунинг учун сиз ўз егоингизни берган бўлишингиз керак."Елк баланд овозда кулди.
  
  
  Учинчи одам
  
  
  
  
  
  у ётоқхона ешигида пайдо бўлди. У бошқалар каби кийинган еди. "Мен барча кўрларни тортиб олдим ва уйни тезда кўриб чиқдим. Бу ерда пул йўқдек туюлади."
  
  
  "Агар шундай бўлса, у буни яхши яширган. Sheila ақлли қиз. Сиз-чи, қўғирчоқ?"
  
  
  "Сизга қарши чиқиш учун жуда ёрқин. Мен унинг пулини ўғирламадим. Мен сизга айтдим."
  
  
  "Мен буни сизга қолдирдим. Бунинг учун сиз жавобгар едингиз."
  
  
  "Мус, агар менда бўлса, бу сизга хизмат қилади. Ўлимдан қўрқаётганимни кўрмаяпсизми?"
  
  
  "Сиз қўрқасиз, окай, лекин $ 200,000 учун одамлар бир пода орқали кетади. Буни мендан яхшироқ ким билади? "У ешик олдида турган одамга ишора қилди. "Йўлдан пастга тушинг, машинамизни олиб, уйга олиб boring. Биз туннинг кўп қисмини шу ерда ўтказишимиз мумкин, аммо Sheila бизга хоҳлаган нарсани беради."
  
  
  "Агар у гапирмаса нима бўлади?"
  
  
  "Сид, одам нарсаларнинг қоронғу томонига қараса, мен бундан нафратланаман. Биз қизни кузатиш учун бир неча ой сарфладик ва енди уни топдик. Ишлар бошқача кетганини тушуниш учун нима қилиш керак? яхшироқми?"
  
  
  "Икки юз минг dollar ёрдам беради", деди Сид.
  
  
  "Агар у бизга айтмаса, Худога қасам ичаман, биз яна бешта штатда текширамиз. Биз бу икки юз мингга тўрт кишини ўлдирдик, бу бизники."
  
  
  Moose варақни қўрқинчли қизга тутди. Кейин у еени сочларидан ушлаб, стул атрофида айлантирди.
  
  
  Охирги marta уни кўрганимда, ее, улар уни хона бўйлаб судраб юришарди.
  
  
  У Шеиланинг қичқириғини ешитди, кейин унинг овози ешитилди. У уларнинг ошхонасида еди. Мен унга нима қилишаётганини билмасдим, лекин тасаввур қилардим.
  
  
  Мен ришталаримни бузиш учун бирор нарса топишим керак еди. Унинг фикри қотиллар атрофида ётоқхона столи билан жанг қилганида, полга тушган синган чироққа қайтди. У ағдарилиб, каравот остига бошқа томонга қарашга муваффақ бўлди. Бузилган чироқ ҳали ҳам ўша ерда ётарди. Уни, тўшакда ва наҳ остида ағдарилди. Унинг бошқа томондан чиқиб кетганида, унинг чироққа етиб бориши мумкин еди.
  
  
  Чироқ базасининг бир қисми қўлларимни боғлайдиган чойшабларни кесиш учун етарлича ўткир кўринарди. У орқа томонида турди, қимирлади ва жағли Ойнани топди. Мен нима қилаётганимни кўра олмаганим учун, еҳтимол мен ҳам қўлларимни кесиб ташлаган бўлардим, лекин бунга ёрдам беролмадим.
  
  
  У ўша ерда ўтирган еди, одамлардан бири қайтиб келди.
  
  
  "Сизга қаранг", деди у. Бу машинани олиш учун мус томонидан юборилган Сид еди. "Сиз аҳмоқ екишга. Ўзингизни шундай озод қилиш учун сизга бир соат керак бўлади."
  
  
  У яна Шеиланинг қичқириғини ешитди, унинг овози оғриқ ва даҳшатга тўлди. Мен тишларимни ғижирлатдим ва қонаётган бармоқларимдаги shisha парчасини сиқиб, занжир устида ишладим. Ешикдаги одам мени тўхтатмагунча, у ўзини озод қилишга ҳаракат қиларди.
  
  
  "Қиз сизга ҳақиқатни айтмоқда. Еени қийноққа солишнинг маъноси йўқ", дедим.
  
  
  "Сиз Мусни тушунмайсиз. Ему бундай нарсаларни ёқтиради. Агар у сизга ишонган бўлса ҳам, еҳтимол у ҳам шундай қилган бўларди."
  
  
  Агар Абруз нинг ёзги ишдан қачон " у Florida хитлар кўп қабул қилган бўлса керак."
  
  
  "Ҳа, уларнинг тўрттаси у ерда ўлик ҳолда ётишган ва мус милтиқни мендан тортиб олиб, уларга яна бир ўқ узган. Ҳар доим кулиш. У ақлдан озган ярамас, бу булоқ."Сид буни овоз оҳангида айтди, агар кўпчилик компания ҳаёти деб айца, кўпчилик фойдаланади.
  
  
  У унинг бўғимини кесиб, кўз қисди. "Нега ҳатто қизга пул бердингиз?"
  
  
  "Биз иҳ яшириш керак еди. Биз бой кечада ўгириб олмади, биз мумкин? Олтинчи ой давомида, уларнинг қотилликларидан сўнг, жиноятчилар дунёсига тушган ҳар қандай ғалати dollar мафияни бошқарадиган одамларга хабар қилинади.."
  
  
  У мусга менинг Sheila Брантга ғамхўрлик қилиш учун юборилган professional Хитмен еканлигим ҳақида айтган ёлғонини деярли унутган еди. Унинг сўзларига кўра: "мен шунчаки шартномани бажараётган едим. Мен мафия емасман."
  
  
  "Биз иккита мафия қонунларини буздик. Биз иҳнинг баъзи пулларини ўғирладик ва шарафланган Капони ўлдирдик. Улар бизни полициядан кўра қийинроқ қидирмоқдалар. Ва қиз ҳам. Биз қиз дўстимиз бор деб ўйладик ва пул хавфсиз жойда яширинган еди, лекин у ғойиб бўлди."
  
  
  Суҳбат менга қимматли вақт берди ва менинг егоим уни узайтиришга ҳаракат қилди. "У қизни қандай топганингизни билмоқчи еди. Мен у ерда ички овозим бор деб ўйладим."
  
  
  Сид менга келди. Деллнинг ўзида у мени қовурғаларга тепди. "Ҳаракат қилишни тўхтатинг. Сиз қочиб қутула олмайсиз, дўстим."У револверни чиқариб, сустуруcу билан жиҳозлади. "Moose ҳар доим менга қизиқ бўлмаган ему билан шуғулланадиган иш беради. У қизни олади, у еса сизни олади."
  
  
  У мени ўлдириш учун хонага келганини тушундим. Мен мафия учун ишлаётган деб фараз қилсам, улар менинг хўжайинларимга нимани тушунганимни айтиб беришимга рухсат беришмади. Унинг жасади полда математикага қараб ва қурол билан чиқиб кетишга қарор қилиб, қаршилик кўрсатди. У шунчаки орқага чекиниб, унга еришиш учун беҳуда уринишларимдан нафратланди. Мен револвернинг озгина қисми кўтарилиб, совуқ ва ўлик кўз каби менга ишора қилганини кўрдим. Ён томонига йиқилиб, у Егони қарши оғирликлардан чиқаришга ҳаракат қилиб, отишма томон думалади. У яна орқага чекинди, лекин қурол тебранмади. Кейин у мени отиб ташлади.
  
  
  Мен жим қуролнинг шлакларини ешитдим ва гавда кўкрагимга қизғиш Перчин каби ботганини ҳис қилдим. У мени яна отиб ташлади. Унинг қулаши
  
  
  
  
  
  Иккинчи говк бўйнимга урилганда пичоқ оғриди, лекин енди мен тонозларда қатнашгандек бўлдим. Отиш ари чақиши каби еди, бошқа ҳеч нарса йўқ.
  
  
  Мен чалқанча ётдим, кўйлагим қонга беланиб, Сиднинг мен томон ҳаракатланишини кузатдим, унинг оёқлари деярли товуш чиқармади. Визёним лойқа еди. У менинг олдимга келганида, у лойқа шаклдан бошқа нарса кўринмасди.
  
  
  У оёғини менга қўйди ва орқамга итариб юборди. Уники унга ёрдамсиз қаради. У яна револверни тортди. Уни, у якуний тўнтариш қилиш, деб ўйладим, унинг кўзлари орасида қарайман, лекин у ўз қурол солди. У мени қонга ботиришга қарор қилди.
  
  
  Кўзларим шифтга тикилди. Мен заифликдан фалаж бўлдим. Сид енгашди ва кўкрагимдаги ярага қараш учун кўйлагимни ечди. У мамнун туюлди. У кетди.
  
  
  Мен уни ҳозир зўрға кўрдим. Зулмат хаёлимнинг бурчакларида судралиб юрди. У хок ҳақида ва Киллмастерни йўқотганини билиб, қандай муносабатда бўлишини ўйларди. Унга у Егони яхшилик учун ёпишдан олдин менинг файлимга вафотидан кейин мақтов мактубини жойлаштиргандек туюлди - вазифа чизиғида ўлдирилган agent учун епитафия.
  
  
  Мен Пат стил ўйладим, redhead, менга омад тилаб. Н1 ва Н2 ва Девид Кирбига омадсизлар сафига ергашганимни билиш учун унга узоқ вақт керак бўлиши мумкин. Мен Кирби ва Sheila Brant ҳақида ўйладим ва ўзимга ўзимни ўлдириш орқали иҳ ни туширишимни айтдим ....
  
  
  Аммо кейин, ҳаво учун кўтарилган сузувчи каби, у мени ўраб турган қоронғуликдан ёрилиб кетди. Мен буни тушунтира олмадим, лекин мен ҳали ҳам тирик едим. Кўзларим шифтга суяниб, нен қаратилган. Унинг вақт ҳақида ҳеч қандай тасаввурга ега емас еди, қанча вақт ҳушидан кетганини билмас еди.
  
  
  Уй жим қолди. Заиф Sergey деразадан ташқарида тонг отгандек хонага кирди. Қотиллар кетди, мен ёлғизман деб ўйладим.
  
  
  Мен унинг машинасини ешитдим. Машина двигателининг овозидан унинг уй олдида тўхтаганини айтишим мумкин еди. Машина ешиги қарсиллаб ёпилди. Мен у ерда ётдим ва умид қилиб тингладим. Олд ешик очилди. Shaggy уни яшаш хонасида ешитди. Улар ошхона томон ҳаракатланишди.
  
  
  У оғзи билан ишлади, лекин бизга овоз бермади. Уники жуда заиф еди. У ҳаракат қилмоқчи бўлганида, Shift ғорга киргандай туюлди ва у деярли ҳушини йўқотди.
  
  
  Shaggy яна, қаттиқ ва оғир. Ешик олдида бир kishi пайдо бўлиб, ичкарига қаради. Нен чизиқли костюм ва шляпа кийган еди. Уники овоз, қаттиқ хириллаш еди.
  
  
  У мени ешитди. У хонага кириб, менга қаради. У унинг совуқ кулранг кўзларини ифодасиз, поcк билан белгиланган юзида кўрди. Ниҳоят, у менинг ёнимда тиз чўкди. У пичоқни чиқариб, кўйлагимнинг олд қисмини кесиб, ярани текширди. У менга ёрдам беришга қизиқадими ёки қанча вақт яшашим билан қизиқадими, айта олмадим.
  
  
  "Сиз кимсиз?""Йўқ", деди у ниҳоят. У заиф Сицилия аксентига ега еди.
  
  
  Оғзим бир сўз ҳосил қилди. Ҳарпернинг.
  
  
  У ўрнидан турди, ҳожатхонага борди ва биринчи тиббий ёрдам тўплами билан қайтиб келди. У ўқ жароҳатлари ҳақида нимадир билар еди. У тезда қон кетишимни тўхтатди, кейин варақни кесиб, кўкрагимга бинт каби кордон чизиқларини ўрай бошлади. У менинг бўйнимдаги ярага еътибор бермади, шунинг учун у шунчаки ўтлоқ еди ва ташвишга сабаб бўладиган даражада жиддий емас еди.
  
  
  "Сизни ким отиб ташлади, Харпер?"
  
  
  Мен билмаслигимни кўрсатиб, бошимни чайқадим. У нима бўлганлиги ҳақида гапира олмади.
  
  
  У мени бир зум ўрганиб чиқди, гўё мен билан нима қилишни ҳал қилгандек, кейин билакларим ва тўпиқларимни боғлаб турган кордон мато чизиқларини кесиб ташлади. Бу его-поcк билан белгиланган юз ноаниқ таниш еди, лекин мен его кимлигини айта олмадим.
  
  
  Ўрнидан туриб, у яна хонага қаради, кейин яна мен билан гаплашмасдан уйдан чиқиб кетди. Уни, его автомобил бошлаш ва ҳайдаб ешитдим.
  
  
  Бу ном бирдан бошимга тушди. Валанте. Marko Валанте. Унинг егоси Адлия вазирлиги томонидан уюшган жиноятчиликни тергов қилиш пайтида газеталарда унинг расмини кўрди. Хабарларга кўра, у юқори қаватдаги одамлар атрофида ягона бўлган.
  
  
  Уни кўрганимда, у мени, уни топишдан олдин ошхонада бир неча дақиқа ўтирганини есладим ва мен тўрт оёққа турдим. Емаклаш кўп ҳаракат қилди. Қўлим манзиллар китобига тегса, у аста-секин жонланаётган еди. Бармоқларим унинг атрофида ёпилди.
  
  
  Мен барибир дам олишим керак еди. Унинг дастгоҳ матбуоти унинг томонида, бош айланиши билан курашмоқда ва Стал китоб ўрганмоқда. Биз курашаётганимизда босқинчилар атрофида бир чўнтак атрофида тушиб кетган бўлса керак. Муснинг палтоси уни қандай йиртиб ташлаганини еслаб, у китоб Емуга тегишли деб тахмин қилди. Бир дақиқада его қўйиш, яна емаклаш. У ниҳоят ошхонага етиб боргунча уч marta пауза қилишим ва дам олишим керак еди.
  
  
  Ешик олдида чўзилиб, бошини кўтариб, ўзи боғланган стул ёнида ҳаракациз ётган Шеилага қаради. Уни боғлаб турган кордон мато чизиқлари ҳанузгача стулнинг қўллари ва пастки поғоналарида осилиб турарди.
  
  
  Унинг овози ўз овозини топди. "Sheila?"
  
  
  Унинг ҳаракат қилмагани ёки жавоб бермагани мени ажаблантирмади. Аммо унинг исми яна ғазаб ва ғазабга тўла овозда қичқирди. Кейин у унинг олдига судралди. Унинг мўрт юзи кўкарган ва қонли еди. Қароқчилар уларни шафқацизларча ўлдиришди.
  
  
  У унинг чўзилган билагига тегди. Совуқ еди. Мен бир дақиқага кўзларимни юмиб, унга олиб келдим.
  
  
  
  
  
  
  сизнинг ҳис-туйғуларингизни назорат остида ушлаб туриш. Кейин у ўзини танага тортди.
  
  
  Мен унинг қаттиқ зарбадан ўлдирилганини кўрдим, бу унинг бўйнини синдирди. Бундай зарба бера оладиган ягона одам бу еди. Бир калтак ўғли, мен ўйладим.
  
  
  Мен уни қайтариб берганим учун ўзимни айбдор ҳис қилдим ва уни ҳимоя қила олмадим. Уники ҳали тирик еди ва у ўлган еди. Аммо тўсатдан мени қамраб олган, қатъият билан тўлдирган енг кучли туйғу ғазаб еди. Унинг атрофида айланиб, Мусо еголари ва дўстларини олиб, мен буни нафақат Дейв Кирби учун, балки Sheila учун ҳам қиламан деб ўйлайди.
  
  
  Қаердадир мен ўйлаганимдан кўра кўпроқ куч топдим. У қўлини чўзди, ошхона стулининг четидан ушлаб, оёққа турди. У чайқалиб, атрофга қаради ва дераза томон юрди. У пардаларни йиртиб ташлади ва улар билан унинг яланғоч танасини ёпди. У яшаш хонасига кириб, телефонга ниҳоятда секин саёҳат қилиш учун етарлича кучли бўлишидан олдин стулга қулаб тушди. У телефонни илгакдан олиб, operator рақамини теради.
  
  
  Менинг хириллаган сўзларим унчалик мантиқий емас еди, лекин мен ёрдамга муҳтожлигимни етказишга муваффақ бўлдим. Один икки Bonham полиция ходимлари у қаватда беҳуш еди уйига келди юқорига юмалоқ қачон, telefon ему қийинчилик уни озод еди, шундай қилиб, маҳкам қўлимда чангаллаб еди.
  
  
  * * *
  
  
  Бу Bonham яқинидаги округдаги касалхона ходимлари учун янгилик еди. Улар бир нечта ўқ жароҳатларини даволашди, фақат ов мавсумида, ортиқча ишлаган спортчилар одатда бир ёки иккита бошқа овчини отишга муваффақ бўлишган ва мен улар билан учрашган енг бахтли одам еканлигимга қўшимча равишда жалб қилинганман.
  
  
  "Битта ГАВК фақат бўйнингиздаги тешикни йиртиб ташлади. Сиз ёмонлашишингиз мумкин, мен сенсорли futbol ўйнайман", деди шифокор. "Аммо сиз кўкрагингизга урган нарсадан жуда омадли едингиз."У кийган елка ғилофини олди. "Бу ўқнинг ҳаракатини секинлаштирди ва уни ҳаётий органларингиз билан учрашишдан узоқлаштирди. ГАВК charm қалбакилаштиришдан ўтди ва унинг траекториясидан четга чиқди. Сиз отишма сизни ўлдирганига ишонтириш учун етарлича қон кетдингиз.Сизга омад кулиб боқди, Жаноб Харпер."
  
  
  "Ҳа", дедим. Мен омадли едим, лекин Sheila вафот етди.
  
  
  "Сизнинг яхши Самариялик ҳам ёрдам берди. У сизни чиройли боғлаб қўйди. Қизиқ, у тиббий маълумотга егами?"
  
  
  У mobster Marko Валантени яхши Самариялик деб аташини ешитиб кулди.
  
  
  У касалхонада ўтказган бир ярим кун мени normal ҳолатга келтирди. Уники ҳали ҳам заиф еди, лекин ўзини парга яқин ҳис қилди. Шифокор хонам бўйлаб ҳаракатланишим мумкинлигини айтди ва агар ҳаммаси яхши бўлса, якшанба кунлари касалхонани текшириб кўришим мумкин. У буни билмас еди, лекин ўттиз дақиқада норасмий равишда текширишни режалаштирган.
  
  
  У дераза олдига бориб, касалхонанинг автотураргоҳига қаради. У ерда двигатели кучайтирилган калтакланган Форд кутиб турарди. Унинг егоси уни бугун ерталаб Бонҳамникидан қайтариб олиб келган еди. Moose ва его ўртоқлари деярли икки кун давомида мендан узоқда едилар. Мен иҳ из совуқроқ бўлсин қилмоқчи емас еди.
  
  
  "Ферретни сизнинг жисмоний ҳолатингиздаги одам кўрганига анча вақт бўлди", деди шифокор. Сиз олган калтаклаш мени сизни бир неча кунга тарк етишга мажбур қилади. Лекин тез орада ўзингизни итарманг. Сиз ўйлагандек кучли емаслигингизни сезишингиз мумкин."
  
  
  "Мен еҳтиёт бўламан, Доc."Мен нима деяётганимни хаёлига ҳам келтирмадим. Уни, Moose ҳақида фикр.
  
  
  Шифокор палаталардан чиқиб кетгандан сўнг, у касалхонадаги халатини ечиб, кўча кийимларини кийди. Gadget унинг ўқ-чандиқ елка билагузук боғлашади, унинг омад жозибаси, ва Luger текширилади .
  
  
  Менинг режаларим хок билан келишилмаган. Ҳозирча Бонхемдаги воқеаларни батафсил муҳокама қилиш имконига ега бўлмадик. Бир куни биз улар билан телефонда едик ferret полиция мени касалхонага олиб борганида, бу зарур еди, чунки ўлдирилган қиз билан уйга келишим бироз тушунтиришни талаб қилди.
  
  
  Полиция бўлимининг ўзида Bonham мени ҳибсга олиш билан таҳдид қилди. Улар иҳ Сити менинг борар куни, деб аслида ҳақида жуда хафа бўлди, ўлим фаол дам бор еди. Аммо хок бир нечта ипларни тортди ва бирдан бошқа саволлар, босим йўқ еди. Газеталарда ҳам мақолалар йўқ еди.
  
  
  У касалхонадан чиқиб, орқа зинадан кўтарилди. Узоқ машина автомагистрални ўчириб, ёнимга тортилганда, уни тезда тўхташ жойидан олиб кетишди. Ешик очилиб, хок: "Ник, сиз турганингиздан хурсандман."
  
  
  Мен канcада ушланган мактаб ўқувчисига ўхшамаганимга умид қилиб, мен унинг его сигналини тингладим ва лимузинга кирдим.
  
  
  "Менимча, сиз менга қўнғироқ қилишни режалаштиргансиз. Албатта, сиз касалхонадан чиқиб, менга айтмасдан яна таъқиб қилишни бошламаган бўлар едингиз."
  
  
  "Албатта йўқ", дедим.
  
  
  "Сиз бу фикрга вето қўяман ва сиз қотиллар тўпламини таъқиб қила олмайсиз деб айтишдан қўрқмадингизми?"
  
  
  "Йўқ, жаноб", деди у овозида ҳурмат. "Биласизми, агар мен буни уддалай олмаслигимни ҳис қилсам, ишимни ташлаган бўлардим."
  
  
  "Сиз бу иш учун жуда кексайганингизда, Ник, мен сизни чет ел хизматига тавсия қиламан", - хўрсинди хок. "Мен Денверда едим
  
  
  
  
  
  
  Сиз бундай нарсани тортиб олишингизга шубҳа қилганим учун, мен унга яқинлашдим. Кимдир сизга захира сифатида тайинланганини хоҳлайсизми? "
  
  
  "Йўқ, сер. Мен буни ёлғиз қилишни афзал кўраман."
  
  
  Қирғий биз ва олд ўриндиқдаги икки kishi ўртасидаги овоз ўтказмайдиган shisha панелни силжитди.
  
  
  "Бу енди шунчаки Кирбининг айланиши емас, шундай емасми, Ник?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Бир қиз ҳам бор. Аммо шахсий қасосдан кўра кўпроқ нарса бор. Қотилларни бошқарадиган kishi, агар его тўхтатилмаса, одамларни ўлдиришда давом етадиган садистдир."
  
  
  Хок унинг олдидаги панелни айлантирди ва магнитафонни тортиб олди. У тугмани босди. Расмий овоз билан у: "менга ҳисобот bering, Н3."
  
  
  Мен унга Бонхемга келганимдан бери содир бўлган воқеалар ҳақида гапириб бердим, кейин хок ёзувчига борди. "Бу расмий қисмга ғамхўрлик қилади. Қолган гаплар иккаламизнинг ўртамизда. Мен сизнинг шартларингизни давом еттиришга рухсат бераман. Бу ярамасларни бу ердан олиб чиқинг, Ник."
  
  
  "Сиз Каролина соҳилидаги базада бизнинг хавфсизлигимиз бузилганлигини тушунасиз, шундай емасми?"
  
  
  "Мен бунга ғамхўрлик қиламан", деди хок қаттиқ.
  
  
  "Менимча, базага мафия агенти кириб келган. Улар биз қиз ҳақида тўплаган маълумотни ва Frank Абрузнинг қотилларини хоҳлашди. Улар dissident хонаси хавфсизлик ва нафақага чиқишни ваъда қилган одамни ўлдиришига йўл қўёлмайдилар. Бу тўғридан-тўғри қийинчилик ва ҳақоратдир ."
  
  
  "Мен розиман", деди хок. "Мен бир хил хулосаларга келдим."
  
  
  "Жумбоқда етишмаётган қисмлар бор. Масалан, нега мафияда ишлайдиган қотил мени ўлдирмоқчи бўлган, аммо Marko Валанте менга ёрдам берган. Бу ҳақда мафия мутахассисларидан сўранг. Еҳтимол, улар назарияни ўйлаб топишлари мумкин."
  
  
  "Буни ўйлаб кўринг, бу бажарилди."
  
  
  "Абруз ва Кирбини ўлдирган одамлар енди қон пулларини қидирмоқдалар. У Sheila уларга ҳақиқатни айтганига ва пулга нима бўлганини билмаслигига амин еди. Улар уни ҳеч қандай сабабсиз ўлдиришди, фақат бу қотилликни қилган булоқ еди. Айтганча, тўртта емас, учта ."
  
  
  "Бу ердан қандай оқибатларга олиб келиши керак?"Хок сўради.
  
  
  "Кеча биз жанг қилаётганимизда мус тушган ушбу манзиллар китоби. Унда етти ном бор. Мен бу одамларнинг атрофидагиларга ташриф буюраман. Еҳтимол, уларнинг атрофидаги одина мени буқага олиб боради."
  
  
  "Агар Moose ва его шерик бўлса ёки мафия сизни биринчи бўлиб ушламаса."Хок манзиллар китобини варақлади. "Бу аёлларнинг исмлари, уларнинг барчаси."
  
  
  "Ва ҳар ким ўз шаҳрида. Moose бутун харитада дўстлари бор."
  
  
  "Унинг ФБИ файлларини текшириши. Еҳтимол, улар бизга Moose ва его дўстлари ҳақида бирор нарса айтиб беришлари мумкин. Сизнинг тавсифингизга кўра, бу қувноқ яшил гигантнинг ўлчамига тенг. Бу бошланиши."
  
  
  У манзиллар китобига қўл узатди, лекин хок уни қайтаришга шошилмади: "Ник, бу исмлар рўйхатидан кўпроқ. Агар бу жинсий табиатнинг каталоги бўлса. Mousse етти қиз ҳақида ёзган барча шарҳларни ўқидингизми?"
  
  
  "Ҳа", дедим. "Чиройли сувли нарсалар."
  
  
  "У атрофдагиларнинг жинсий соҳада енг яхши ишларини тасвирлайди."Лос-Анжелесда ишлаш" шов-шувли туюлади."
  
  
  "Шахсан менга Вегасда Корага берган тавсиялари ёқди. Мен сизга айтаман, нима овоз, Агар Moose ёзувлар қанчалик тўғри хабар bering."
  
  
  "Сиз қаттиқ жисмоний намунасиз, болам, лекин мен қандай қилиб суяк ва суякка чарчамасдан, мавзуни чуқур ўрганишингиз мумкинлигини кўрмаяпман", деди хок қувноқ овозда. "Масалан, Барбаранинг гўзаллиги шундайки, ҳатто мус ҳам буни тасвирлай олмади. У шунчаки унинг исмини таъкидлаб, орқасига ундов белгиларини қўйди."
  
  
  "Еҳтимол, у бу компанияда веб-бокира бўлгани учун қилгандир."
  
  
  "Мен мус бокира қизларни билишига шубҳа қиламан", деди хок. "Ўйлайманки, бу қизларнинг барчаси, еҳтимол, жиноятчилар дунёсига алоқадорлигини ва агар улар гумон қилсалар, сизни ўлдиришдан тортинмайдиган қароқчилар билан боғланишларини таъкидлашим шарт емасми?"
  
  
  "Бу қизиқарли саёҳат бўлади, майли."
  
  
  Хок китобни ёпиб, менга узатди. "Яна нима, Ник? Сизни ушлаб турадиган бирор нарса борми?"
  
  
  "Йўқ", мен ёлғон гапирдим. "Овоз бериш ҳаммаси. Мен алоқада бўламан."
  
  
  У чиқиб, у яна менинг исмим деди, автомобил атрофида. "Sheila сизда кучли таассурот қолдирди, шундай емасми? У қандай еди?"
  
  
  "Мен айта олмадим. Мен уни унчалик яхши билмасдим."
  
  
  У Муснинг китобидаги исмлардан бири биз Sheila Brant деб билган қизга тегишли бўлиши мумкинлигини айтмади. Х унга ўтмишни боғлай олмади, лекин у Frank Абруз билан учрашишдан олдин нах бор еди.
  
  
  У Шеиланинг руҳи ва унинг қотиллари томонидан таъқиб қилинган.
  
  
  5
  
  
  Агар менинг ишимда битта катта камчилик бўлса, ишлаган соатларим сони ва ўлим даражаси юқори бўлишидан ташқари, мен ўзимникига қараганда хорижий мамлакатларда кўпроқ вақт ўтказишим керак еди.
  
  
  Мен уни кўрмаганман, ел Pueblo Нуестра Сенора ла Реинда Де Лос Анжелес Де Порcиунcула, атрофимиздаги кўпчиликка фақат Лос-Анжелес сифатида танилган, икки йилдан бери. Шаҳар бутунлай яхши томонга ўзгармади. Ўрта ер денгизи мамлакатларига ўхшаш иқлим ҳали ҳам гўзал еди ва қизлар ҳам шундай еди. Аммо transport ва тутун кўпайди.
  
  
  Дорихонанинг telefon кабинасига борганимда, унинг қандай ишлашига ҳайрон бўлдим
  
  
  
  
  
  қайси битимлар сексуалнинг биринчи саҳифасини жойлаштирган ким ким Moose, иҳ кашф етилишини кутаётган сода фаввораси ёнида ўтирган маст одамларнинг баъзилари билан таққосланади. Американинг шон-Шуҳрат ҳақидаги буюк орзуси ҳеч қачон ўлмайди.
  
  
  Труду уни сўраганда, бир аёлнинг овози ҳафсаласи пир бўлиб жавоб берди. "Мен салом қўнғироқ қиламан."Мен уни кутаётганимда, содали фаввора ёнидаги қизларнинг оёқларига қарадим ва у кондиционердан фойдаланиши учун kiosk ешигини очдим. Кунлар қизиб кетди ва у кўкрагига жуда бинт кийган еди.
  
  
  Меҳнатнинг овози жирканч бўлиб туюлди, лекин, еҳтимол, менинг фикримга Елк ее ётоқхонадаги истеъдодларнинг қисқача тавсифи таъсир қилган. Унга салом айтганида, бошқаси мен билан боғланишни таклиф қилди, у мени ташлаб кетишга таклиф қилди. Бу бар курсисидан тушиш каби оддий еди. "Мен янги дўстлар орттиришдан ақлдан озганман", деди у.
  
  
  Тез орада бунинг сабабини аниқладим. Янги одамлар билан танишиш қийин иш еди. У Фоҳишахонада ишлаган. У мени зинадан кўтариб, қўлимга ёпишиб, кўк чизиқда гаплашди.
  
  
  "Сизга жуда тавсия етилади. "Мен сизнинг рақамингизни Моосдан олдим", дедим.
  
  
  "Moose? Оҳ, албатта."У мени хонага судраб кирди ва унинг атрофига қараб турган пайтда шимимдаги фермуарни туширди. "Мен сизни текширишим керак, азизим ва яхши чўмилишим керак. Мен ишлаётган хоним поклик фаровонлик ёнида еканлигини айтади."
  
  
  Унинг ақлли ҳийласидан қочди. "У ҳақиқий файласуф бўлиши керак. Мен у билан яна учрашишни истардим."
  
  
  "Йўқ, сиз Стал бўлмайсиз. Бу кредит акуласининг долларини қўшиш каби совуқ. Аксарият хонимлар совуқ. Улар, олтин қалблари бўлган филмлар, Голливуднинг катта аҳмоқлиги. Сизга нима бўлди, азизим? унга тегдими? "
  
  
  Ҳеч бўлмаганда у гаплашадиган одамни топди, деб ўйладим. Агар у ундан стадионга қандай боришни сўраганида, еҳтимол у бейсбол клуби рўйхатини ва ўтган йилги рекордни қўшган бўлар еди.
  
  
  Трудила менга ёпишиб олди. У катта қиз еди, гўзаллик салони орқали сарғиш еди ва абадий қилиш учун жуда кўп гипс бор еди. Унинг кўкраклари кўкрагимдаги ўқ каби еди.
  
  
  "Юзингизга нима бўлди, асалим?"У лабимнинг четидаги кесмага, шифокор бошимга қўйган тикувларга тегди. "Сиз бетон миксерга тушганга ўхшайсиз."
  
  
  "Менда бахциз ҳодиса юз берди*
  
  
  "Кечирасиз."Унинг қўли мени яна ушлаб олди. "Оҳ, сиз ҳақиқий Еркаксиз, шундай емасми?"
  
  
  Еҳтимол, у буни барча мижозларига айтгандир, лекин у mistletoe буни назарда тутгандек туюлиши мантиққа тўғри келмайди. Мен шоша-пиша орқага чекиндим ва Агар хок мени ҳозир кўрса, кулишини билиб, уни ечишни бошладим.
  
  
  "Мен сиздан мўйлов ҳақида сўрамоқчиман. Егони охирги marta қачон кўргансиз?"
  
  
  "Мен ҳақиқатан ҳам еслай олмайман. Шунинг учун сиз залда Елк қаердалигини билиш учун бу ерга келдингизми?"
  
  
  "Сиз ақлли қизсиз. Сиз мени дарҳол кўрдингиз, шундай емасми?"У бор кучи билан хушомад қилди. "Мен катта масхарабозни қидиряпман. Биз алоқани йўқотдик, нима демоқчи еканлигимни биласизми?"
  
  
  У мени ялаш учун енгашди ва чап қўлини белимга ўраб олди. Унинг ўнг қўли яна менинг фермуаримни топди. У чўнтакдан тезроқ еди. "Сиз бу ерда бўлганингиз учун ташриф буюришингиз мумкин. Сизни нима ҳаяжонлантиради?"
  
  
  Ее унинг қўлидан ушлаб, кафтини юқорига бурди. Улар унинг жингалак бармоқларига уч йигирмани қўйишди. "Менга Moose ҳақида айтиб bering."
  
  
  Унинг дўстлиги тўсатдан сўнди. У ҳисоб-китобларни еҳтиёткорлик билан тугатди ва белбоғимга иҳни тўлдирди: "мен маълумотни емас, балки жинсий алоқани сотаман."
  
  
  "Мус ва мен ески дўстмиз. Лекин мен айтганимдек, биз алоқани йўқотдик. Қаранг, у менга сизнинг рақамингизни берди, шундай емасми?"
  
  
  "Сиз бу ҳақда ёлғон гапиришингиз мумкин еди. Қандай бўлмасин, мен охирги marta мўйловни кўрганимни еслай олмайман ва унинг қаердалигини билмайман. Агар у сизнинг узоқ вақтдан бери йўқолган укангиз бўлса ҳам, мен нен ҳақида гапиришни хоҳламайман."
  
  
  У унга яна йигирма икки ёшни олди, бештасини ҳам буклади ва паст кесилган блузкасига тиқди. "Ишончингиз комилми?"
  
  
  "Мен мутлақо аминман. Мус одамларни чалғитишни яхши кўради ва у буни яхши билади. Ҳеч ким нен ҳақида бегоналар билан гаплашмайди."
  
  
  "Менга ески манзилингизни, ҳатто telefon рақамингизни ҳам bering. Мен сизга унинг егоси қаердан олганини айтмайман."
  
  
  У катта кўкраклари орасига тушиб, ҳисоб-китобларни тортиб олди. У иҳ ажинларини текислади. "Мен бир неча ой давомида Егони кўрмадим, еҳтимол ҳатто бир йил. Ростини айцам. Ва мен унинг манзилини ҳеч қачон билмасдим. У вақти-вақти билан бу ерга келарди, ҳаммаси шу."
  
  
  "Унинг исми бор еди, тўғрими?"
  
  
  "Мен сизни его дўстим деб ўйладим. Дўстлар бошқасининг исмларини билишади."У менга харажатларни ташлади, ва улар полга йиқилди. "Сиз ҳатто унинг дўстига ўхшамайсиз. Сиз жуда ҳалол кўринасиз. Пора олинг ва унга қарши курашинг."
  
  
  Музокара қила олмаганидан сўнг, у тўғридан-тўғри ёндашишга ҳаракат қилди. У кўйлаги орқага тортди, шунда у Лугерни charm қинида кўриши мумкин еди. "Менга исм керак, ишлади."
  
  
  У пастки лабини ялади. "Сиз Коппмисиз?"
  
  
  "Йўқ, шунчаки булоқ излаётган одам."
  
  
  "Жонс-бу его номи."У асабий кулди. "Еҳтимол сиз менга ишонмайсиз, лекин бу ҳақиқат. Егонинг исми Едвард Жонс. Ва бу сизга айта оламан."
  
  
  "Раҳмат", дедим мен кунга яқинлашдим. "Сиз пора қолдиришингиз мумкин."
  
  
  Мен уйдан ташқарида уч соат кутдим, машина ўриндиғига қулаб тушдим ва кўзга кўринмас кўринишга ҳаракат қилдим. Уники уйнинг ёнида еди
  
  
  
  
  
  У ўзини характерларни таҳлил қилиш билан тўлдирмоқчи бўлганида, Труди ниҳоят пайдо бўлди ва таксини олқишлади.
  
  
  Картер, мен ўйладим, бу яхши нарса, сиз ишончли руҳ емассиз.
  
  
  Мени шаҳар бўйлаб арзон турар-жой биносига олиб борадиган таксига ўтирдим. Мен унинг зинадан кўтарилишини кўриш учун унинг орқасидан ергашдим. Узоқ коридорнинг охирида busty фотосини ешикни тақиллатди. Жавоб бўлмаганида, у қаттиқроқ тақиллатди. Кейин у ўгирилиб мени кўрди ва кўзлари ижро етишга рухсат байроғида катталашди.
  
  
  "Сизнинг ҳикоянгизда ҳақиқат йўқ еди, - деди Салом унга, - лекин мен пулимнинг қийматини олдим. Сиз мени бу ерга олиб келдингиз."
  
  
  "Тикувчи сифатида ақлли, шундай емасми?"у тупурди.
  
  
  Унинг ешикни ҳаракат. "Шубҳасиз, Moose уйда емас. Бу ҳақда нима қилишни таклиф қиласиз?"
  
  
  У кейинги зинапояга югурди. У уни томга қувиб, бурчакка бурди. У қийналди ва юзимни тирнади, тиззамга тиз чўктиришга уринди ва кўп йиллар давомида ешитмаган бир нечта одобсизликларни чақирди. Менинг жуда хилма-хил саёҳатларимни ҳисобга олсак, бу унинг сўз бойлиги ҳақида кўп нарсаларни айтди.
  
  
  Ее уни билакларидан тортиб, томнинг четига маҳкамлади. "Енди мус ҳақидаги ҳақиқатни ешитайлик."
  
  
  "Сиз мени итариб юбормайсиз. У бўларди, лекин сиз қилмайсиз."
  
  
  "Бунга ишонманг, Трудила. Moose менинг дўстимни ўлдирди ва қизни ўлимга мажбур қилди. Унинг егоси уни топади ва мен йўлда нима қилаётганимга аҳамият бермайман."
  
  
  У оғир нафас оларди. "Бу қиз ҳақида ҳақиқатми? Агар пар қадар?"
  
  
  "Қизнинг исми Sheila еди. Мус уни еслаганини ешитганмисиз?"
  
  
  "Ҳеч қачон. Ва мен уни кўрмадим-яқинда его. Его уни таниганида у квартирада яшаган. У сизнинг егоингиз нимани қидираётганини билиши мумкин деб ўйладим. Бу унинг яратилишининг веб-сабаби. Қасам ичаман."
  
  
  "У ўзини Едвард Жонс деб атаяптими ёки сиз буни ўйлаб топяпсизми?"
  
  
  "У бу исмни его билганида ишлатган. Еҳтимол, у яна ўндан фойдаланган. Агар менга ишонмасангиз, ичкарига қайтиб, бошқа қизлардан сўранг. Улар сизга бир хил нарсани айтиб беришади. У ўғри. У ажойиб ишларни қилгани билан мақтанди."
  
  
  Ее уни озод қилди. "Ажойиб."
  
  
  "Ҳозир борсам бўладими?"
  
  
  "Учиб кетинг", дедим.
  
  
  Трудила зинапояга етганида орқасига қаради.
  
  
  "У ўлимга қўйди?"
  
  
  "Ҳа", дедим. Овозим ҳирқироқ еди.
  
  
  Мен квартиранинг кунидаги арзон қулфни очиш осонлигини аниқладим. Хоналар бўш, мебеллар chang еди. Охирги аҳоли анча олдин кетган. Мен нафрат билан атрофга қарадим. Унинг, кўпроқ умид.
  
  
  Компания мени зинапоянинг пастки қисмида кутаётган еди. Мен ее кўргач, мен ижро рухсат байроғини кўрсатиш учун емас, балки ҳаракат.
  
  
  "Сиз айтган нарсалар мени ўйлашга мажбур қилди", деди Труде.
  
  
  "Буни қилдими?"
  
  
  "Мен қиз ҳақида демоқчиман. У сизнинг қиз дўстингизми?"
  
  
  "Йўқ, мен унга айтдим. "Аммо у бундай ўлишга лойиқ емас еди."
  
  
  "Мен сизга мус ҳақида айтганимдан кўра кўпроқ гапира олмайман. Лекин мен сизга бошқа исм бера оламан. Йиртқичлар қандай ишлашини биласизми? еҳтимол, улар мафиядаги кимгадир ёки talon-тарож билан талончиликни молиялаштирадиган йигитга боришади. Лос-Анжелесда Haskell исмли одам бор. Талаш учун пул ."
  
  
  "Раҳмат, Мен Қаттиқ Ишладим."
  
  
  "Унут. Ва бу мен дегани нима. Сизга айтганларимни унутинг."
  
  
  Haskell кунидаги белги унинг кўчмас мулкда еканлигини айтди. Йўлакдаги қалин гилам унинг ундан пул топаётганини ёки ярим кунлик ишлаётганини кўрсатди. Менинг шаҳвоний котибим менга тишларга тўла табассум ва самимийлик бермади ва Жаноб Хаскелл ҳеч кимни учрашувсиз кўрмаслигини айтди.
  
  
  "Қандай қилиб учрашувни оламан?"
  
  
  У яна тишларини кўрсатди. Бу тиш пастасини реклама қилиши керак еди. "Агар бирор kishi Жаноб Хаскеллни танимаса, уни камдан-кам тиббий атамалар билан билишади."
  
  
  "Мен Едвард Жонсни биламан", дедим. "Бу етарли бўладими?"
  
  
  У бир нечта қоғозларни йиғди ва хўжайинига исмини якка ўзи бериш учун кирди. У қайтиб келганида, Жаноб Хаскелл бугун жуда бандлигини ва маълум бўлишича, Едвард Жонс ҳақида ҳеч қачон ешитмаганлигини айтди.
  
  
  "Бошқача қилиб айтганда, мен кетишим керак."
  
  
  Табассум яна гуллади, бу сафар йигирма тўрт karat. "Сиз тушундингиз, Buster."
  
  
  Қора Кадиллак Калифорниянинг қуёшли муқаддас кунида бино атрофида чиқиб кетаётганда чеккада ўтирди. Рулда иккинчи қаватдан кимгадир ўхшаган юзли forma кийган ҳайдовчи бор еди.
  
  
  Уни, миммо "Caddy" ўтиб сифатида унга гапириш учун енгашиб. "Сиз тикилган forma киймаслигингиз керак. Бу сизнинг қўлингиз остидаги бўртиқни шинадаги зарба каби ажратиб туради."
  
  
  У жилмайиб, бўртиқни силаб қўйди. "Мен тавсияларимни олиб юрадиган овоз."
  
  
  У ярим блок нарида тўхтаб, кутди. Ҳайдовчи Ҳаскеллга келгани аниқ. Ўн дақиқадан сўнг, палтоси остида тарвуз кўтариб юрганга ўхшаган тўла одам пайдо бўлиб, машинага ўтирди.
  
  
  Caddy уни ўтиб қачон, у орқасида йиқилди. Бизнинг мақсадимиз шаҳар атрофидаги мамлакат клуби еди. Семиз одам голфчи еди. У куннинг кўп қисмини durbin орқали томоша қилди. У кампирнинг ҳайдовчисига ега еди. Ниҳоят у клубга қайтганида, у жиддий зерикиш қурбони бўлди.
  
  
  Ҳаракат қилиш вақти келди. Мен дурбинимни олдим ва тўхташ жойига бордим
  
  
  
  
  
  . Бир қатор машиналар ортида ҳаракатланиб, отаси қўлларини кесиб, Каддининг капотига суяниб турган ҳайдовчининг орқасидан юрди.
  
  
  "Салом", дедим оҳиста.
  
  
  У айланиб чиқди ва бир жуфт очиқ зарбалар билан Егонинг қуёш плексусига урилди. Его еътиборни жалб қилмаслик учун уни иккита машина орасига тортди ва кейин яна егога урилди. Егонинг кўзлари мармар каби орқага ўгирилди ва Егонинг қўпол қўли кўйлаги тугмаларидан суст силжиди.
  
  
  "Келинг, сизнинг тавсияларингизни кўриб чиқайлик", деди у ва кўйлагини қаттиқ тортди. Cadillac ён томонида тугмалар ёғди. Бу билан унинг қўли остида ғилофида чиқди .38 калибрли тўппонча.
  
  
  "Енди хўжайинингизни кутамиз", деди ему унга.
  
  
  Haskell клуб орқали чиққанда, ҳайдовчи рулда қаттиқ ўтирган еди. Рафнинг егоси уни емунинг бўйнига орқадан тиқиб қўйган қурол туфайли еди.
  
  
  "Макс, сизга нима бўлди?"Haskell лабларини ялаб сўради.
  
  
  "Унинг ҳаёти оғрияпти", дедим. Унинг оёғи машинанинг ўнг ешигини итариб очди. "Ўтиринг, Жаноб Хаскелл."
  
  
  Семиз одам орқа ўриндиқдан менга қаради. Унинг силлиқ голф танаси бор еди, лекин енди у бироз оқариб кетди. "Бу сизнинг ҳукмингизни қўллаб-қувватламайди", деб минғирлади у. "Мен қандайдир таъсирга ега одамман."
  
  
  Мен уни узоқ кутдим ва сабрсизлик мени қийнади. "Машинага ўтиринг, Жаноб Хаскелл, ёки мен Сизнинг ҳайдовчингизнинг қонини ўша қиммат Жириновский charm ўриндиқларига тўкиб ташлайман."
  
  
  У машинага ўтирди ва минғирлаб орқага егилди. Тўлиқ бармоқларини бир жойга қўйиб, у шундай деди: "сизда бу ҳаракат учун жуда яхши сабаб бор."
  
  
  "Муваффақият ишончни оширади, Жаноб Хаскелл", дедим. "Мен арзон безори емасман ва сиз мен учун қанчалик муҳимлигингиз менга аҳамият бермайди."
  
  
  Егонинг кичкина кўзлари безовталаниб силжиди, лекин у ўзини хотиржам тутди. "Мен сизни Едвард Жонснинг дўсти деб даъво қиладиган одам деб ўйлайман."
  
  
  "Мен унинг егоси бошқача деб айтмадим. Мен уни таниганимни айтдим. Мен сизлар билан Жаноб Jones топиш қаерда ҳақида баъзи маълумотларни баҳам истайман."
  
  
  "Биз ҳеч қачон манзил алмашмаганмиз."
  
  
  Мен Ҳаскеллни оқ қўлқоп билан даволаш учун ҳеч қандай сабаб кўрмадим. Шофёр томонидан бошқариладиган Кадиллак, его-минланган офис ва мамлакат клубига аъзо бўлишига қарамай, у мураккаб безори еди. У уни revolver каби егосининг тиззасига маҳкамлади. Ўткир зарба оғриқ ҳужумига сабаб бўлди.
  
  
  "Сиз кимсиз, тикувчи?"билиш учун онлайн меҳмонхона.
  
  
  "Мен сизга Едвард Жонс ҳақидаги тирноқли саволни берган одамман."
  
  
  "У бир неча ой ичида Лос-Анжелесда бўлмаган. Мен у билан бундан кўпроқ вақт давомида ҳеч қандай алоқам йўқ еди."
  
  
  "Жонс билан ким ишлайди? Унинг ishida фойдаланадиган бир нечта дўстлари бор. Иҳ номларини билмоқчиман."
  
  
  У жилмайиб, ҳар бир қабилани ишқалади. "Агар сиз бу одамни ўзингиз билганингиздек билсангиз, уни излашга қизиқмайсиз. . У одамларни ўлдиришни яхши кўради."
  
  
  "Шунинг учун мен унинг егосини қидиряпман."
  
  
  "Мен сизга его дўстлар ҳақида гапира олмайман, чунки мен у билан ёлғиз шуғулланганман. У бундай тафсилотларга жуда еҳтиёткор еди. У бошқа ҳомий топгани учун менга молиялаштириш учун келишни тўхтатди. Менимча, ташкилотда кимдир."
  
  
  Унинг оут, автомобил атрофида. Бошқа нол. Беҳуда кун, Жаноб Хаскелл билан яхшироқ танишиш завқидан ташқари, мен буни қилолмасдим.
  
  
  "Сиз менга кимлигингизни айтмайсизми?"Haskell сўради.
  
  
  "Нега мен керак? Сиз менга ҳеч нарса айтмадингиз."
  
  
  У кўчада ахлат қутисидаги ҳайдовчининг қуролидан Его томонидан ташланди.
  
  
  Ўша кеча у Motel хонасидан хокни чақирди. "Еслатмаларни таққослайлик", дедим у чизиққа келганда.
  
  
  "Bonham меҳмонхонасида сизни ўлдирмоқчи бўлган одам ҳақида баъзи маълумотларим бор. Аввало, Егонинг ҳақиқий исми Della Куган еди. Унинг полиция ёзуви бор еди. У ёлланма, енг яхшиларидан бири еди. ФҚБ сиз Егони енгишга қодир еканлигингиздан бироз ҳайрон бўлиб туюлди."Хокнинг овозида мамнуният бор еди.
  
  
  "Емуга ким буйруқ берди?"
  
  
  "У мустақил пудратчи еди. У емуга юқори ҳақ тўлай оладиган ҳар бир kishi томонидан ёлланган. ФҚБ у мафиянинг мунтазам маошининг бир қисми емаслигини даъво қилмоқда."
  
  
  "Валанте ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "У Frank Абрузнинг енг яқин дўсти еди."
  
  
  "Менда кўп нарса йўқ деб қўрқаман. Лос-Анжелесда moose йўқ."
  
  
  Хок томоғини тозалади. У кўргазма учун омон қолдими?"
  
  
  Бунга шубҳа йўқ еди. Менинг хўжайинимда ифлос чол чизиғи бор еди.
  
  
  Олти
  
  
  Унинг дастлабки дастгоҳ пресси ётди ва тонг отгунча ухлади. Мен учун бу хириллаган товушнинг ягона узатилиши. Унинг кўзлари торайиб кетди ва у тингларди, бармоқлари Лугернинг дастасини ушлади. Кейин юзимда тўсатдан илиқлик пайдо бўлганини ҳис қилдим.
  
  
  Чойшабни четга улоқтириб, у ўгирилди ва қўлида Вилгелминани егиб полга йиқилди. Апелсин алангаси менинг motel хонамнинг деворини ялади. Мен ешитган шивирлаш веранданинг shisha ешикларидаги пардалар ёниб кетиши билан боғлиқ еди. Улар аллақачон қора тиндерга ўралган едилар ва олов нола билан ёнаётган еди.
  
  
  Уни залда нола қилаётган ўт ўчиргич ушлаб олди ва у хонага кираётганда иссиқда титраб кетди. Ёнғин ўчиргич тезда оловни ўчирди. Мен уни ютдим, лекин агар мен беш дақиқа кўпроқ ухлаганимда, бошқача бўлар еди.
  
  
  Ёнғин ўчиргич уни ташлаб, яна Лугерни олди ва йиртиб ташлади.
  
  
  
  
  
  куйган пардалар. Кимдир shisha деворга тоза тешик очиб, пардаларни ёритиш учун қўлини чўзган еди. Бу ажойиб professional иш еди. Тешикка Маҳлиё бўлиб турганимда, бошим ёнидаги ешикни ғичирлатиб синдирди. ГАВК миммодан ўтиб, узоқ деворга урилганда уни ешитди. Бир лаҳзадан кейин у ерда ётарди.
  
  
  Қуролли шахс ёпиқ veranda ва ҳовуз майдонининг нариги томонидаги паст ғиштли девор орқасига яширинган. Хира нурда, мен уни кўриш мумкин, қурол оз его, у девор орқали его суриб сифатида. У ўқни ешитмагани учун милтиқ сустуруcу билан жиҳозланган бўлиши керак. Бу одам ҳамма нарсада professional еди, бундан ташқари у менинг бошимни олти дюймга ўтказиб юборди. Еҳтимол, у тетикни тортганда бироз силжиган.
  
  
  Мен ему оловини қайтармадим, чунки Егони аниқ кўра олмадим. У ҳам менга ета олмади. Биз кутиш ўйинини ўйнадик, атрофимиздаги ҳамма кашфиётга умид қилмоқда. Егонинг сабр-тоқати меникидан ошди. Мен уни кўчиришга қарор қилдим. Полни қучоқлаб, чекинишни бошлади.
  
  
  У ешикдан узоқлашганда, у ўрнидан турди. У шимини тортди. У гилам билан қопланган коридордан ялангоёқ пастга тушди ва зинадан мотелнинг биринчи-иккинчи қаватига кўтарилди. Агар омадим бўлса, уни юқоридан отишим мумкин, деб ўйладим. Аммо у иккинчи қаватдаги балконнинг панжарасига етиб борганида, у яширинган жойи атрофида ғойиб бўлди.
  
  
  Motel майдончасидаги чўтка тўпламлари яхши қопқоқни таъминлади, аммо gunslinger улар орасида дарт қилиши керак еди. Ертами-кечми унинг егосини кўраман. У салқин ҳавода бироз титраб, уни кутаётган еди. Шимимдан ташқари, кўкрагимга фақат бинт кийган едим.
  
  
  Ниҳоят, мендан қочиб кетаётган букилган фигурани пайқадим. Уни отишдан олдин у бинонинг узоқ бурчагига сакраб тушди.
  
  
  У тезда зинапоядан тушди, тангалар билан ишлайдиган ичимлик автоматлари миммо қаторидан ўтиб кетди ва автотураргоҳга учиб чиқди. Менинг одамим чекинаётган еди. У сим панжара устига чиқиб, motel ташқарисидаги йўл четида турган машинага сакраб тушди. У велосипедни олди ва тезлашди.
  
  
  У уни отиб ташлаши мумкин еди, лекин бу уни тўхтатмас еди ва у оломонни жалб қилишни хоҳламади. Унинг қайтиб хонасига юрар, ўзингизни Равшан Parma сўранг. Потенциал қотил мени қаердан топишни қаердан билади?
  
  
  Кейин мен уни ташлаб, катта йўлдан пастга тушдим ва шаҳар бўйлаб асарлар билан учрашган уйга бордим.
  
  
  Ешик олдида бир хитойлик еркак мени кутиб олди. Мен уни кўрмадим", деди Его биринчи ташрифида ва мен бундан афсусланмадим. У traktor каби қурилган ва дўстона кўринмасди.
  
  
  "Куннинг бу вақтида нима истайсиз?""Бу нима?"у жаҳл билан сўради.
  
  
  "Бизнес учун жуда ерта?"
  
  
  "Агар сизда учрашув бўлмаса. Лекин сиз қилмайсиз."
  
  
  У юзим олдида уни ёпмоқчи бўлганида, мен елкамни деворга суядим. Ему унга жилмайиб қўйди. "Трудга уни кўриш учун бошқа биров келганини айтинг."
  
  
  "Завод бугун ҳеч кимни кўрмайди."
  
  
  "Сиз бу ҳақда адашяпсиз", деди ему унга. "У мени кўради."
  
  
  "Жаноб, менга қаттиқ муносабатда бўлишга уринманг. Мен кейинги блокда сизни отиш мумкин."
  
  
  "Еҳтимол, сиз қила оласиз. Аммо қайтиб келганимда, сизга дўзахни кўрсатишим керак."
  
  
  У бошини орқага ташлади ва ташқи двигател каби кулди. "Мен professional курашчи бўлганман. Қудратли Шан, Шарқ даҳшати, гарчи бу ерда Лос-Анжелесда очиқ туғилган. Сиз ҳеч қачон телевизорда курашни кўрганмисиз?"
  
  
  "Мен буни қилмасликка ҳаракат қиламан."
  
  
  "Ешитинг, қаттиққўл йигит, мен фақат шу ерда ишлайман. Аммо кутишни истасангиз, мен сизнинг хабарингизни етказмайман."
  
  
  "Раҳмат."
  
  
  "Ҳаммаси жойида. Сиз мени қизиқтиряпсиз."
  
  
  У мени ичкарига киритди ва ҳали ҳам кулиб кетди. У биринчи қаватдаги орқа хонага кириб, ешикни орқасига ёпди. Мен унинг овозларини ешитдим, битта аёл. Уни кутар еканман, нега кеча унаштирилган қиз шунчалик қулай, бугун кўриш жуда қийин бўлганига ҳайрон бўлдим.
  
  
  Бир кун олдин труда мени кўтариб олган зинапояда сариқ аёл пайдо бўлди. У Трудга жуда ўхшаш еди, фақат у ёшроқ ва кестириб оғирроқ еди. У бепарво кийган еди, бу деярли аҳамияциз еди.
  
  
  Еснаб, чўзилиб, у мени чақирди: "сизга нима керак, асалим?"Унинг овози нима бўлишидан қатъи назар, уни қаердан олишимни билишини кўрсатди.
  
  
  Шарқ даҳшати қайтиб келди ва тўхтатилди. "Йўқолинг", у қизга бақирди. Шубҳасиз, его енди завқланмади. У менга бош бармоғини силкитди. "Қани, қаттиқ йигит."
  
  
  У панжурлар қуёшга маҳкам тортилган хонага кирди. Арзон ҳидли моддалар ҳавони ифлослантирди ва мебел tikka ва Голливуд гротеск аралашмаси еди. Катта хитойлик ешикни орқамдан ёпди ва мен қулфни босганини ешитдим.
  
  
  Мени кутаётган аёл Трудига умуман ўхшамади. У ўттизинчи йилларнинг ўрталарида еди ва қаердадир шарқона насабга ега бўлиши керак еди. Унинг кўзлари бироз қийшайган, терисида омела сарғиш тусга ега еди. Унинг қора сочлари нишонга яқин кесилган. Ялтироқ mandarin юбка унинг ингичка танасига ёпишди ва узун тирноқлари қабул қилувчи жойга бўялган еди. Қоронғи хонада унинг кўзлари Наҳнинг тиззасида ўралган сиям мушукининг кўзлари каби порлади.
  
  
  "Бу у, Алида?"Шан сўради.
  
  
  "Албатта, бу у."
  
  
  "Сиз қилмайсиз
  
  
  
  
  
  
  Бошқаси ишлайди, жаноб. У қалин бармоқлари билан бир ҳовуч его кўтариб, енгимдан ушлаб олди.
  
  
  Аёлнинг тиззасидаги мушук таҳдидни ешитгандек юқорига қаради. Его майда тили его пирзола устидан оздирди.
  
  
  "Бир дақиқа кутиб turing", дедим. "Ёқтирмасликнинг сабаби нима?"
  
  
  Аёл мушукни силаб, менга қараганида кулиб юборди. "Мен бу уйни бошқараман. Сиз бу ерга кеча ёлғон баҳоналар билан келдингиз. Сиз бизга муаммо туғдирдингиз."
  
  
  "Муаммо нима?"
  
  
  "Енг ёмон тур. Трудила биринчи навбатда сиз ҳақингизда менга айтмасликда хато қилди. Мен уни бошқа кўришингизга рухсат бермайман. Сиз иштирок етаётган бу иш унинг иши емас."
  
  
  Хитойлик елкамга оғир қўл қўйди. "Ҳозир меникими?"
  
  
  "Ҳали емас", деди Ему Алида. У менга узун тирноқни кўрсатди. "Сиз қизнинг олдига келдингиз, деб айтдингиз, бу аёлни ўлимга олиб келди. Балки сиз ёлғон гапиргансиз. Еҳтимол, сизда его излаш учун бошқа сабаблар бор."
  
  
  "Улар нима бўлар еди?"
  
  
  "Масалан, икки юз минг dollar."
  
  
  У менга қарши Шан озод олдин вақт фақат бир таилспин еди, ва мен безовта билан гаплашиб туриб тарк қилмоқчи емас еди. Шундай қилиб, у ғазабланган орқага қараб ҳаракат қилиб, Шаннинг қаттиқ ошқозонига тирсагини урди. У хафа бўлди ва ижро етиш учун рухсат сўради.
  
  
  Бурилиш, мен унинг егоини тиззам билан урдим. Егонинг юзи сирли еди. Егонинг кўзлари бўйлаб оғриқ чизиқлари югурди ва у тиззалари орасига ёнғоқ тутмоқчи бўлган оёқли одам каби егилди.
  
  
  У менга қўл чўзганида, у феинтед ва кейин ўнг қўлининг четига егосини урди. Кенгашни ажратган зарба емуни қалин бўйнининг ён томонига тутди. Егонинг кўзлари бўртиб, нафаси тишлари орқали ҳуштак чалади. Егони палтосида ушлаб, унинг егосини қарши оғирликлардан чиқариб ташлади ва уни кестириб ташлади. У икки қаватдан тушган пианино каби полга йиқилди.
  
  
  Luger уни тортиб олди. "У Қаерда Ишлайди?"
  
  
  Алида ўрнидан турди ва мушукни юзимга ташлади. У қочди ва Сиямликлар ғазабдан чиқиб, миммо ёнидан учиб ўтди. У Shang орқасига келиб, юқорига кўтарила бошлади. Хитойликлар Егони итариб юбормоқчи бўлишди ва мушук тирноқларини одамнинг бошига ботирди.
  
  
  Бечора Шан стаканни синдириш учун баланд овозда қичқирди.
  
  
  У мушукни Luger билан орқа томонига енгил урди. У миёвлади ва енг яқин столга сакраб тушди.
  
  
  "Ҳаммангиз яхшимисиз?"Shana ундан сўради, лекин у тингламади. У Алиидга ўгирилди ва у тортмачани, стулни очди. Менда хоним мен учун меҳмонлар китобини қидирмаяпти деган фикр бор еди. Ее уни тор кўйлагининг орқа қисмидан ушлаб олди ва у буришганда йиртилиб кетди. У орқасига ўгирилиб қачон, Наҳ бир ушлаб еди .38 Beretta.
  
  
  У мени хитойлик аждодларидан маълум бўлмаган исм билан чақирди. Бу 100% америкалик мат еди. У тетикни тортиб олишдан олдин, уни оғир Luger билагига урди ва Beretta бармоқларидан чиқиб, деворга урилди.
  
  
  Унинг киритилган luger учи нафратга тўлган кўзлари орасида самимий. "У ишлаётган жойда тиргак борми?"
  
  
  Алида мени юқорига олиб чиқди. Қиз каравотда solitaire ўйнаб ўтирарди. У менга жилмайиб қаради. "Қаранг, бу ерда ким бор. Менинг маскотим."
  
  
  "Мен ўз егоимни сиздан узоқлаштиришга ҳаракат қилдим. Менинг маслаҳатимни олинг ва унга ҳеч нарса деманг", деди Алида.
  
  
  Заводда бир кунлик қора кўзим бор еди. У унинг олдига борди ва иягини кўтарди. "Сиз учун ким ишлаган?"
  
  
  "Oskar исмли йигит. Oskar Snodgrass."
  
  
  "Менимча, бу его номи емас еди."
  
  
  "Мафия Капоси ўлдирилгани ва мафиянинг баъзи пуллари ўғирлангани ҳақида миш-мишлар бор. Мус бундай каскадёрни тортиб олиш учун етарлича ёввойи. Ва сиз буқани қидириб келдингиз. Алисия бу ғалати тасодиф еканлигини айтади."
  
  
  "Мени пул қизиқтирмайди. Мен сизга нега булоқ кераклигини айтдим."
  
  
  Қиз Алидага қаради. "Мен нима қиламан? Мен унинг емуга ишонаман."
  
  
  "Мен Ҳаскеллни кўриш учун кетаётган едим. У менга билишим керак бўлган нарсани айтмади. Аммо кимдир мени ўлдирмоқчи бўлди, енди мен сизни ва бу хушмуомала хонимни бу ерда шубҳа билан топдим. Ҳикоя нима, ишлаяпсизми?"
  
  
  Бу каравотдаги қозиқдаги карталар билан якунланди. "Алида, унинг исми ему."
  
  
  Кейин шошилинг. Уни, мен бу ерда уни истайман. Мен мафия билан бошқа муаммоларни хоҳламайман."
  
  
  "Кеча бу ерга икки kishi келди", деди Труде. "Мен сизга иҳ исмларини айтолмайман, лекин улар ким учун ишлашини айта оламан."
  
  
  "Мафия".
  
  
  "Ишонч овози. Улар мени кўриш учун борлигингизни билишарди. Они меҳмонхоналар сизга нима кераклигини билишади. Қисқа инжиқлик мени урди ва мен қўрқардим. Мен емуга сиз булоқ қидираётганингизни айтдим."
  
  
  Улар мени таъқиб қилишмоқда деб ўйладим. Иҳ уни Айдаҳога олиб келгани каби, уни бу ерга олиб келди. Улар сабр-тоқатли ва қатъиятли едилар ва енди улар илгари билмаган нарсаларини, буқанинг иҳ қароқчиси еканлигини билишарди.
  
  
  "Улар сизни ёқиб юборишади", деди Алида. "Умид қиламанки, улар сизни яхши ёқишади."
  
  
  Уни, зинадан пастга тушди. Кучли Шан стулнинг қўлларини ушлади ва бепарво одам ему ёдини сочларига суртди. Сиям мушуки панжасини ялаб ўтирди ва миммо ундан ўтаётганда менга қараганида кулиб юборди. "Ширин мушукча", дедим. У Шарқнинг ҳақиқий даҳшати еди.
  
  
  Етти
  
  
  Унинг, Лос-Анжелесни ерталаб соат ўнда жанубда тарк етди. Муснинг кичик қора китобидаги отасининг исми Тереза, Тереза еса сан-Диегода еди. Мен у билан куннинг иккала учида гаплашишга умид қилгандим.
  
  
  
  
  
  Пойга бошланди. Мафия мен уни билганимдек деярли билар еди. Улар молларни овлаш учун аскарларни юборадилар. Менинг ягона устунлигим-бу етти номли кичик қора китоб еди.
  
  
  Орқа ойнага қараб, орқамдан ергашмоқчи бўлган машинани кўрмоқчи едим. Мен бу жигарранг sedan, Буик деб ўйладим. Ҳайдовчи мени чалғитмоқчи бўлди: у бошқа машинани бир муддат орамизда қолишига рухсат берди ва у секинлашганда, у бир неча мил олдинга тезлашди.
  
  
  У ерда бўлганида, у асосий йўлдан чиқиб, биринчи мавжуд ён йўлга чиқди. Мен хизмат кўрсатиш станциясига бордим ва хизматчига Фордни тўлдиришни ва капут остида текширишни айтдим. У уни очди, ичкарига кирди ва алкоголсиз ичимлик очди.
  
  
  Жигарранг Буик хизматчи мойни текширишни тугатмасдан олдин келди. Олд ўриндиқда икки kishi бор еди. Улардан бири фордларга қараш учун ўгирилди, лекин улар давом етишди. Улар ҳали ҳам ну сезмаган деб умид қилишган.
  
  
  Ҳали ҳам қўлида ичимлик шишасини ушлаб, бекатнинг ён ешигидан чиқиб, унинг орқасидаги тепаликка чиқди. Хизматчи мени чақирди, лекин мен юришда давом етдим. У дарахтлар тупида тўхтади ва чўкди. Мен уни бекатда аниқ кўрдим, лекин у ерда мени ҳеч ким кўрмади.
  
  
  Жигарранг машинанинг ҳайдовчиси унинг яна пайдо бўлишини кутиб, бўш турган еди. У қилмаганида, у ўгирилиб қайтиб келди.
  
  
  Мен уни тугатдим ва хизматчининг Форд капотини тортиб олишини томоша қилдим. Его менинг хатти томонидан ҳайрон бўлди, лекин у менинг машина бор еди. У менинг харажатларни тугаб ҳақида ташвишли емас еди.
  
  
  Буик қайтиб келди. Икки безори бир зум одам билан маслаҳатлашди. У мен кетаётган томонга ишора қилди. Мафиозлар буни муҳокама қилишди. Кейин улар тоғга югуришди. Улар мен Фордни тарк етганимдан ва улардан узоқлашишга ҳаракат қилаётганимдан қўрқишди."
  
  
  Қани, болалар, мен ўйладим.
  
  
  Улар яқинлашганда, уни ялаб, ҳансираб ва лаънатлаб, дарахт орқасига сирғалиб кетишди. Узун бўйли одам яхши ҳолатда еди. У шеригидан уч қадам олдинда еди. У чакалакзор четига югуриб, менинг яширинган жойимдан миммо югурди. Қисқа одам емуни чақирди: "Салом, Жо. Секинлаштиринг. Сизнингча, бу Олимпия ўйинлари?"
  
  
  Шишани shisha билан кичкина ипга тутиб, дарахт орқасидан чиқиб кетди. "Салом, shorty", дедим.
  
  
  У худди кийим ипига қоқилгандай тўхтади. "Жо!"у бақирди.
  
  
  Унинг егоси унинг бошига бўш пиво шишаси билан урилди ва у уюмга қулаб тушди.
  
  
  Жо тўхтади. У орқасига қаради ва мени унга қараб келаётганимни кўрди. Его қўли унинг палто остида чақнади, кейин бир билан пайдо .45 калибрли тўппонча. Кейин у иккиланди. У олов қилмади.
  
  
  Мен ундан нега оловни ушлаб турганини сўрамадим. Уни ушлади.
  
  
  Қароқчи оёқларини атрофимга ўраб, бошимга тепди .45. Биз курашаётганда ёввойи ўт ва буталар устига думалаб тушдик. Его унинг билагидан ушлаб олди ва yanked. Унинг егоси уни синдирди. Овоз қуруқ клубнинг ёрилишига ўхшарди. Bandit нола қилди. Унинг егоси уни икки marta урди ва у судралиб кетди.
  
  
  У ўрнидан турди ва қўлимдан Лугерни тақиллатди. Унинг егоси уни урди. У яна ўрнидан турди, синган Билаги осилиб, яхши қўли билан мени урди. У салқин еди. У келаверди. Охир-оқибат, у его томонидан ўнг хоч билан ташланди.
  
  
  Унинг қатъиятлилиги ажойиб еди. У яна оёққа турди.
  
  
  Унинг чарчаган. Бу мен ўзимга мурожаат қилган енг катта нарса еди, улар билан мен каби ферретлар отиб ташланди ва мен ўзимни кучим қуригандек ҳис қилдим. Жоу билан таққослаганда, кучли Шан осон нишон еди.
  
  
  "Ўйин тугади", деди ему унга. Ҳуго менинг қўлимга тушди. "Мен сизни суҳбатлар учун қутқардим, лекин фикримни ўзгартиришим мумкин."
  
  
  Қуёш авлиёси унга қараб ҳаракатланаётганда stiletto пичоғида порлади. Жо яхши қўлини кўтарди. "Мен бу нарсани сиздан тортиб олмайман. Гаплашайлик."
  
  
  "Атрофингиздаги Трудуда ким ишлаган?"
  
  
  "Сиз калтаклаган йигит. Лекин мен буни қилардим. Бизнес-бу бизнес."
  
  
  Лиззи унинг олдига келиб, его одам Атонинг олмасига пичоқ пичоғини қўйди. "Сизнинг хўжайинингиз ким?"
  
  
  "Валанте. Marko Валанте".
  
  
  "Ва унга охирги marta нима дейишингиз керак еди?"
  
  
  "Сиз мус исмли қароқчини қидиряпсиз. Биз буни бир қиздан олдик. Валанте бизга сиз билан қолишимизни айтди."
  
  
  У қурол тўпланган, хусусда Его нинг .45 унинг камарига, stiletto sheathed, ва унинг орқасига Luger билан ешик қайтиб Его олиб.
  
  
  Жо шеригига қаради. "У ертага бир бош оғриғи бир жаҳаннам бор ёғадиганга. Валанте бизни кичик нарса емаслигингиз ҳақида огоҳлантирди."
  
  
  "Қачондан бери мени кузатиб юрасиз?"
  
  
  "Биз сизни Лос-Анжелесда топдик, лекин улар билан паромлар, сиз касалхонани текширганингизда, кимдир сизнинг ёнингизда еди. Валанте армияни ўзгартиришда давом етди."
  
  
  Валанте ақлли одам еди. Агар у бир гуруҳ аскарларга ёпишиб олганида, иҳ буни пайқаган бўларди.
  
  
  Shorty уни ағдариб ташлади ва тўппончани его елкасидан чиқариб олди. Уни тўғрилаб, Жоуга қаради ва у билганича тахмин қилди. У ёш, келишган италиялик, чиройли ва қиммат кийинган еди. Унинг оддий қароқчи еканлигига ишонолмадим. У жуда салқин, жуда салқин еди, Билаги синган ҳолда осилиб турарди, лекин қора кўзлари его атрофидаги чизиқлардан бошқа оғриқ белгиларини ушлаб турарди.
  
  
  "Валанте сизнинг истеъдодингизни думимга қўйганидан мамнунман. Сиз биринчи рақамли его бўлишингиз керак.
  
  
  
  
  
  
  "Бу содир бўлгунча мен едим. Еҳтимол, мен енди бу ерда бўлмайман."
  
  
  "Мередитни ким ўлдирди?"Бу тўсатдан, агар у ёлғон гапираётганини айтмайдиган реакцияни олишга умид қилиб, тўсатдан сўради.
  
  
  Унинг қоши саросимага тушди. У синган билагини ошқозонига босди, бироз титради. "Мередит ким?"
  
  
  "У Айдаходаги хизмат кўрсатиш станциясида ишлаган. Кимдир емунинг томоғини кесиб ташлади."
  
  
  "У емас. Мен ҳеч кимни билмайман. Валанте Айдахода еди, лекин у ҳеч қандай ҳаракатни кўрмади. У ерга келганида, ҳаммаси тугади. қон кетишидан ўлимгача ."
  
  
  "У мен учун фойдали еди. У нима билишини билишни хоҳлайди."
  
  
  Бу ҳам ишлади. Ему унинг касалхона атрофида чиқишини кутиши ва жиловни ечишимга рухсат бериши керак еди, лекин его бойс мен билан мус номини олиш учун етарлича узоқ вақт қолди. Ҳозирги ҳолатда Лос-Анжелесга саёҳатим мафия учун мендан кўра фойдалироқ еди. Хок бундан хурсанд бўлмайди.
  
  
  "Валанте сизни тирик сақлашга ёрдам берадиган ўз сабабига ега бўлиши мумкин", деди Жо. "Мен Сталнинг егосини ўлдирмаган бўлардим."
  
  
  "Сиз ҳам худди шундай имтиёздан баҳраманд бўлишни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Тирик, демоқчимисиз?"У асабий кулди. "Мен сизнинг барча саволларингизга жавоб бердим, одам. Яна нима истайсиз?"
  
  
  "Сиз менга ҳали катта сирларни айтмадингиз. "Валанте вазиятни ҳисобга олган ҳолда танилишига қарши емас еди. Қийин саволлар туғилади."У dollar суякка бир Luger ему томонидан олиб чиқилди. "Енди яхшилаб ўйлаб кўринг. Валанте ҳатто мен ҳақимда қандай билади?"
  
  
  "У кенгаш йиғилишига, ташкилотнинг юқори раҳбариятига борди. Улар Frank Абрузнинг ўлдирилиши ҳақида гапиришарди. Сизнинг исмингиз стулга қўйилди. Кенгаш ишни валантега юбориш учун овоз берди. У алоҳида қизиқиш уйғотди. У ва Абруз яқин еди."
  
  
  "Айдаҳо штатидаги Бонхемда яна бир kishi бор еди. У қизни уриш учун у ерга борди. У мени ўлдирмоқчи бўлди."Luger ҳали букланган dollar да ему қаратилган, унинг ҳаракациз бўлиб ўтди. "Cооган ҳақида нималарни биласиз?"
  
  
  "Его мафияси уни юбормади. Улар Валантени юборишди."
  
  
  "Валанте енди нима қилади?"
  
  
  "Мен сизнинг фикрингизни ўқий олмайман, одам."Жо қаттиқроқ овозда гапира бошлади. "Мен тахмин қила оламан, қисман. У кенгаш йиғилишини сўрайди. У Муснинг исмини чақиради. Бу сўз мамлакатдаги ҳар бир оилага боради ва улар ақлдан озган пичан яшириниши мумкин бўлган жойларни тозалашни бошлайдилар."
  
  
  "Мен буни қабул қиламан сиз мус ҳақида ешитгансиз меҳнат сизга его номини беришидан олдин."
  
  
  "Фақат ғийбат. Келинг, касб ҳақида гапирайлик. У психопат. Шу кунларда ташкилот унинг туридан узоқлашишга ҳаракат қилмоқда. Шунинг учун у ўз-ўзидан ҳаракат қилади. Аммо бу йигит ҳақидаги миш-мишлар ҳамма жойда."
  
  
  "Бу яхши, Жо. Сиз менга кўп ёрдам бердингиз."Совуқ табассум билан лабларим тишларимдан ажралди. "Яна бир нуқтага тегиш қолади. Бугун ерталаб атрофингизда ким мени ўлдирмоқчи бўлди?"
  
  
  "Уни, ёки Shorty, агар дегани? Валанте бизга сиз билан қолишимизни айтди, лекин бизда ўлдиришга буйруқ йўқ еди. Биз буни қилмадик."
  
  
  "Менга ёлғон гапирма, Жоу. Бу одам худди сиз каби professional еди."
  
  
  Жо терлаган еди. "Бу кеманинг бир жойида йиртқич карта бор. Мередит, Cооган мен билмаган одам емас. Директорлар кенгаши Абрузнинг қиз дўсти уларга қўшиқ куйлашдан олдин ўлишини истамади. Мен сизга валантедан буюртмаларимни айтдим. Унинг сўзларига кўра, бу йигит Картер билан қолинг, у ақлли, у бизга буқани топишга ёрдам беради. Агар бу жуда зарур бўлмаса, у сизни боғламаслигини айтди. Яқинда менда имконият бўлмадими? "
  
  
  "Ҳа", дедим. "Албатта сиз қилдингиз. Ва сиз ҳақсиз. Кемада ёввойи карта бор."
  
  
  Bonham давридан бери у ерда. Мафия нимани билишини биладиган ва бу ҳақда жуда кўп нарсаларни биладиган одам. Куганни ёллаган одам Мередитнинг томоғини кесиб, мотелда менга тузоқ қўйди. Luger уни туширди ва Жоу ва Егони тог ъ ёнбағрида ҳушсиз қолдирди. Уни кенг кўзли техник ходим бензин билан тўлаган ва у Фордга қуйган. Кейин Буикнинг капоти уни кўтариб, симларни йиртиб ташлади.
  
  
  "Улар ўша ерда бўлишади", дедим мен. Лекин улар менга етиб олиш учун вокзалдан ўз вақтида чиқиб кетишмади.
  
  
  Спидометр игнаси чегарада бўлганида, у қолган 110 милни Сан-Диегога олиб борди. Тушга қадар у Кўрфаз олдида еди. Айлана чайқалар шамолда замонавий ва нафис сузади.
  
  
  У тушлик қилишга шошилаётганда, у ўз режаларини тузаётган еди. Мен хокни чақиришим керак еди. Унинг меҳмонхонаси хавфсизлик манбаларини текширишни хоҳлаган нарса бор еди.
  
  
  Аммо аввал Тереза бор еди, у Мусонинг қора китобида иккинчи ёрқин парчани илҳомлантирган. Ҳозиргача у бутун дунё бўйлаб терган барча telefon рақамларини ёддан биларди. Тереза ва аёл билан виски овозида гаплашди.
  
  
  "Тереза билан учрашишни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Ҳа, гўёки."Тирноқли винт мени ажаблантирмади. Китобдаги ҳар бир қиз фоҳиша ёки қўнғироқчи қиз бўлиши учун яхши имконият бор еди.
  
  
  "Сизда алоҳида шахсий дидингиз борми, азизим?"
  
  
  "Мен иҳ ни telefon орқали муҳокама қилмасликни афзал кўраман."
  
  
  У кулиб, менга манзилни берди. Бу қамоқхона биноси каби жозибали кўринмайдиган кўчанинг ўртасида, қирғоқдан унчалик узоқ бўлмаган маҳаллада еди.
  
  
  Мен машина атрофида чиқиб сифатида унинг Форд ешигини қулфланган, мен қайтиб бор, ҳатто бу янгиланган хавфсизлик автомобил уни таъминлаш, агар ҳайрон. Ушбу блок
  
  
  
  
  
  бу еркаклар черковга борадиган шаҳарнинг бир қисми емас еди.
  
  
  У яқинлашган бино бир неча йил олдин бузилиши керак бўлган кўзни қамаштирар еди, аммо ескирган ешик рамкасига ўрнатилган signal ишлаётган еди. Сариқ сочли аёл ташқарига қаради, кейин мен шоли вагонини олиб келмаганимга ишонч ҳосил қилиш учун кўчага қаради.
  
  
  "Мен қўнғироқ қилдим", дедим. "Мен Терезани кўриш учун келдим."
  
  
  У шубҳали еди. Еҳтимол, у одатдаги мижозига ўхшамаган. "Сиз Терезанинг доимий дўстлари атрофида ёлғиз емассиз."
  
  
  "Мен уларнинг атрофида бир бўлишни истардим. Мен у ҳақида кўп ешитганман."
  
  
  Аёл табассум қилишга қарор қилди. Унинг тишлари енг яхши емас еди. Унинг сариқ сочлари анча олдин бўялган ва унчалик яхши емас, қошлари кўршапалак қанотларидек тузилган. У миммо сиқиб чиқиши учун ешикни кенгроқ очди, кейин мурватни орқага сурди.
  
  
  "Сиз рейд кутяпсизми?"
  
  
  "Сиз бу кунларни ҳеч қачон билмайсиз. Енди ҳалол пул топиш осон емас."
  
  
  У ҳалол ҳаёт кечириш, ҳатто қилганлар ҳақида умуман ҳеч нарса билмаслигига амин еди. У оқ етик кийган еди, тор жинсида, ва zebra даррадан билан козок блузка унинг кўп кўксига устидан тор тортди. Унинг блузкаси тош каби катта нипеллар билан безатилган еди.
  
  
  "Сиз яхши боласиз", деди у кўзларини менга қаратиб. "Мен пулни сақлайман, сиз ҳақиқатан ҳам ёқимтойсиз."
  
  
  Мен ҳеч нарса деб аталади айтинг, лекин ширин ҳеч қачон. Унинг шарт-шароитлар билан боғлиқ рол ўйнаш учун жилмайишга мажбур қилди. Бу аёл, албатта, уларнинг атрофида нотаниш одамга маълумот беришдан манфаатдор бўлмаган.
  
  
  "Ва овоз ва Rondo", деди у қўлини елкамга қўйиб. Унинг бармоқлари колбаса катталигида еди.
  
  
  Еркак бир кундан кейин уйнинг биринчи иккинчи қаватига олиб борадиган зинапоянинг етагида чиқди. Его кўйлагининг енглари кесилиб, кенг елкаларини очди. Унинг кенг камарига металл тиргаклар ялтираб турарди. Его шимлари аёлникига ўхшаб маҳкам ўрнашиб, унинг кучли оёқларидаги бўртиқларни очиб беради. Унинг ой юзи бор еди, кичкина кўзларининг бурчакларида ёг ъ бор еди.
  
  
  "Бизга Тереза сиз учун нима қилишни хоҳлаётганингизни айтинг, азизим", деб таклиф қилди у аёлникидан ҳам ёмонроқ тишларини қоқиб.
  
  
  У бўйнининг орқа қисмида хириллашни ҳис қилди. Уники оддий Фоҳишахонада бўлмаган. Уйда ҳеч ким йўқдек туюлди, лекин биз учаламиз ва мен илгари кўрмаган қиз.
  
  
  "Унинг меҳмонхонаси уни биринчи бўлиб кўриши керак еди."
  
  
  "У чиройли жўжа. Сиз хафа бўлмайсиз."
  
  
  "У келсин, Rondo", деди аёл. "Бу оқилона талаб."
  
  
  Rondo бошини чайқади. "Менда у қўнғироқ чалувчиси еканлигини ҳис қиляпман. У сизга ҳеч қандай тавсиялар бермади, шундайми?"
  
  
  "Moose", дедим мен. "Мус менга Терезанинг рақамини берди."
  
  
  "Яхши исм."У қўлини узатди. "Бу ерда елликта самимий ётинг. Бу муқова ҳикояси учун пул тўлашга ўхшайди. Еллик долларга ишлаш-бу жўжа ишлатиши мумкин бўлган енг арзон ҳийла."
  
  
  Унинг қўли унинг егосини кесиб ўтди ва у Тереза билан гаплашиш учун ғичирлаган зинапояга чиқди, кейин майдончадан менга қўл силкитди. "У ўрнидан тур дейди."
  
  
  Ётоқ хонасининг ешигини очганимда кўрган биринчи нарса-бу ёғоч столга қўйилган кўплаб қамчи ва камарлар. Иккинчи нарса қиз еди. У ҳақиқатан ҳам чиройли еди.
  
  
  "Исмингиз нима, азизим?"- деди у бўғиқ овозда.
  
  
  Юпқа слип унинг ягона кийим елементи еди. У тайёрланмаган каравотдаги бир уюм ёстиққа суяниб турарди. Хира хонадаги мебеллар ески ва ескирган еди. Шкафда фақат тароқ ва ёрилган лавабо бор еди, хира пардалардан chang ҳиди келарди. Бу ерда ягона қимматбаҳо нарса Тереза еди. Наҳнинг қора сочлари, зайтун ранги ва баланд ёноқлари бор еди, бу унинг озғин юзининг терисини қаттиқлаштирди. Унинг танаси ёш ва майин еди ва у гўё ўзининг кичик қора китобида айтган ҳамма нарсага ўхшарди.
  
  
  Аммо у қамчи ҳақида гапирмади.
  
  
  "Нед", деди отаси. "Менинг исмим Нед."
  
  
  "Сизнинг ўйинингиз нима?"
  
  
  У стулга қаради. Енди мен қандай уйда еканлигимни билардим ва бу ерда ўтказилган ўйинлар ҳақиқатан ҳам жуда қийин еди. Мен у ҳақида ўйладим. Мусонинг мойиллигини ҳисобга олиб, у бундай жойнинг сонини кийишга қарор қилинди. Фақат қиз тушунмади. У бу ерда бўлиш учун жуда яхши еди.
  
  
  "Сизга ҳаётим ҳақида гапириб берганимда ҳайрон қоласиз", дедим.
  
  
  "Мен сюрпризларни севаман."Унинг табассумида бузуқлик бор еди. У уларнинг атрофида Faust mistletoe соул учун аёллар еди.
  
  
  "Мен залда мўйлов қаерда еканлигини билмоқчиман."
  
  
  "Мен ҳайронман, майли. Ва бироз ҳафсаласи пир бўлди."
  
  
  "Мен уни топишим керак, Тереза."
  
  
  "Сиз буни Рондога айтмадингиз. Агар сиз унга айтганингизда, у мени кўришга рухсат бермаган бўларди."
  
  
  "Шунинг учун у бу ҳақда гапирмади."
  
  
  Тереза ўралган сигаретни оғзига ташлади ва ёғоч полга гугурт урди. Комбинезонлар унинг елкасидан сирғалиб, кичик думалоқ кўкрагини кўрсатди. У менга яна бир масхара табассумини берди. "Moose шаҳар атрофида қолди."
  
  
  Хонадан тарқалган ҳид менга унинг сигаретаси полиция бошлиғига таклиф қилган нарх емаслигини айтди. Уни, каравотга кетди. "Агар сиз буқани топсангиз, қаерга борган бўлар едингиз?"
  
  
  "Жаҳаннамга. У бўлиши керак қаерда овоз бериш."У тишларини кўрсатиб кулди. Улар тоза, силлиқ ва оқ еди. У ҳақида ҳамма нарса мукаммал еди, фақат у кийган етагидан ташқари.
  
  
  "Сан-Диегода уни топиш мумкин бўлган дўстлари борми?"
  
  
  "Мен одамларга қарайман ва дарҳол, биринчи marta, улар менга ёқадими ёки йўқми, билмайман. Мен сизни ёқтираман."У бошини оёғимга суяди. Унинг овози юмшоқ еди. "Агар бу муҳим бўлса, мен сизга ёрдам бераман. Нега буқани топишга ҳаракат қиляпсиз?""У бир неча кишини ўлдирди."
  
  
  
  
  
  
  У бошини кўтарди. "Сиз полициячи емассиз. Мен уни юришидан иҳ дан таний оламан."У оёғимни қоқди. "Сиз ҳам ўзингизни полициячи каби ҳис қилмайсиз."
  
  
  "У менинг дўстимни ўлдирди."
  
  
  Ётоқхона ешиги очилди. Rondo ва сариқ сочли аёл кириб келишди.
  
  
  Тереза қаддини ростлади, чиройли оғзи буришди. "Сиз кутишингиз керак еди, Rondo!"у қичқирди:" мен его менга кўпроқ айтиб олиш мумкин."
  
  
  "Биз етарлича ешитдик."У стулдан енг катта қамчини олди. "Mister, Агар Moose атрофимиздаги кимдир сизни таъқиб қилаётганини билса, биз ҳаммамиз афсусдамиз."
  
  
  "Хавотир олманг. Мен унга емуга айтмайман."
  
  
  "Айтадиган ҳеч нарса бўлмайди."У қамчисини синдириб, мен томон ҳаракат қилди. "Елликта қўйганингизда семиз ҳамёнингизни кўрдим. Сизда яхши пул бор."
  
  
  "Его олинг, Rondo!"сариқ сочли аёл деди.
  
  
  Мен улар мени олиб юрган нақд пулим учун ёки ҳатто буқага яхшилик сифатида ўлдиришга мутлақо тайёр еканликларини англадим.
  
  
  Rondo қамчини орқага тортди ва у каравот ёнидаги тўғри стулни олди. Қамчи ҳавони кесиб, стулнинг оёғига ўралган, чунки его юзини ҳимоя қилиш учун уни кўтарган. Rondo қасам ичди ва қамчини тортиб олишга ҳаракат қилди.
  
  
  Унинг ўзи томон икки қадам ташлади ва Егонинг бошидаги стулни синдирди. У парчаланиб кетди ва у тиз чўкди. Унинг егоси унинг юзига мушт туширди ва қон отилиб чиқди.
  
  
  Бир чинқириб билан, Тереза тўшакда сакраб, ёстиқ остида етди, ва чиқарди .25-калибрли Bauer автоматик. Улар ҳамма нарсага тайёр едилар, бу тўда.
  
  
  Тереза менга турган жойимни тўхтатишимни ёки қўлларимни кўтаришимни айтмади. У тўппонча ясади ва тетикни тортди. ГАВК деворга урилди. У тўғридан-тўғри отиш учун жуда жирканч еди.
  
  
  У тезда қиз ҳақидаги фикрини қайта кўриб чиқди. Бу чиройли еди, лекин мен қоронғи хиёбонда Наҳга югуришни хоҳламадим.
  
  
  "Уни отиб ташланг, Тереза", деди сариқ сочлар. У ажойиб cheerleader еди. У орқага урди ва қиз учун каптар.
  
  
  Унинг ошқозони каравотга урилди ва у менинг оғирлигим остида қулаб тушди. Тереза оёқларини босиб, бир томонга йиқилди. У комбинезонлари остида ҳеч нарса киймаган еди. Менинг сакрашимнинг кучи мени муз устида силжиган хоккей шайбаси каби каравот бўйлаб олиб ўтди ва у наҳ устига тушди. Куз мени юмшатди, лекин мен касал қуш каби овоз чиқардим.
  
  
  Унинг елек чўнтагидаги қурол унинг қўлидан ва полдан учиб чиқди. Rondo қонли бурнини артди, оёққа турди ва гандираклаб кетди.
  
  
  Мен Лугерга қўл чўздим, лекин сариқ сочлар орқамдан сакраб тушди. У оғирлиги 160 бўлиши керак. У ўгирилиб, уни елкасига ташлади ва у каравотга қулаб тушди.
  
  
  Rondo кичик автомат милтиқни олмоқчи еди. Ему буни кўришда қийналаётганга ўхшарди. Его уни бир қўли билан бўйнидан ушлаб олдинга сурди, шунда его нишони деворга урилди. У бутун юзига тўкилиб, ҳаракациз ётди.
  
  
  Сариқ сочлар синган каравотда турди ва қичқирди. "Rondo. У сизни хафа қилдими, Rondo?"
  
  
  "Йўқ, азизим", дедим. "Емус деворга бошларини портлаш каби."
  
  
  "Bastard. Агар сиз Рондони хафа қилсангиз ..."
  
  
  Luger уни тортиб олди ва унинг овози жумла ўртасида бузилди. "Сиз нима дедингиз, азизим?"Мен ундан истеҳзоли овоз билан сўрадим.
  
  
  У каравотга ўтирди ва индамай менга қаради.
  
  
  Ҳайратда қолган Rondo унинг белидан ушлаб, хонанинг ўртасига судраб борди ва юзини юқорига бурди.
  
  
  "Рондони отманг!"аёл қичқирди.
  
  
  Рондонинг хунук юзига қарамай, уни Luger олиб чиқди. Унинг айтишича: "нега мен его, қўғирчоқни отмайман?"
  
  
  "Мен сизга мўйлов ҳақида айтиб бераман. Бу сиз хоҳлаган нарса, шундай емасми? У бир неча ой олдин шаҳар атрофида кетди. Улар ўлжани талончиликдан бир қиз билан яширишди ва у у билан қочиб кетди. Улар наҳ ов қилишди."
  
  
  "Сиз улар дедингиз, шундай емасми, азизим?"
  
  
  "Мус, Жек Хойл ва учинчи одам. Хойл-рондонинг елкасидек баланд бўйли, калта йигит. Бу ерда унинг татуировкаси очиқ."У чап билагига тегди. "Биз ҳеч қачон учинчи одамни кўрмаганмиз."
  
  
  У Рондонинг чўнтагини қазди ва кетишдан олдин еллик долларини олди.
  
  
  8
  
  
  Уники Сан-Францискога ендигина келган еди ва хок телефонда еди.
  
  
  "Сиз Сан-Диегода бўлганмисиз? Кичик қора китобда қанча иссиқ рақамлар мавжуд? "у ўзининг енг сардоник овозида сўради.
  
  
  "Тереза. Яхши қиз", дедим. "Ва маржон аждаҳо каби ширин."
  
  
  "Мен у ҳақида қачондир ешитишим керак. Аммо ҳозирча, бизнесда. Сиз бирон бир муваффақиятга еришдингизми?"
  
  
  "Менда Елк тўдаси аъзосининг исми ва тавсифи бор. Егонинг исми Жейк Хойл."
  
  
  "Биз ҳуқуқни муҳофаза қилиш органларидаги еголарни текширишимиз мумкин, аммо бу йўналиш бизга Moose ҳақида кўп нарса бермади. Тадқиқотчилар ФҚБ билан текширишди ва Едвард Жонс исмини компютерда қидиришди. Ҳеч нарса. Бизга берган ескиз тавсифига асосланган хулоса, берилган, улар бир хил натижалар ."
  
  
  "Мен ҳайрон емасман. Бу одам деллда жуда яхши кўринади. Шу қадар яхшики, еҳтимол у ҳеч қачон қонун томонидан ҳибсга олинмаган.
  
  
  
  
  
  Сизга мамлакат бўйлаб қанча ҳал қилинмаган талончилик его иши бўлганлигини айта олмайман."
  
  
  "Хўш, Н3, кейин нима бўлади?"
  
  
  У Емуга мотелда менга қилинган ҳужум ва лейтенант Marko Валанте унинг атрофида сиқиб чиқарган маълумотлар ҳақида гапириб берди. "Тадқиқот бўлими мен учун қила оладиган нарса бор. Frank Абрузнинг енг ёмон душманларининг исмларини, айниқса мафия директорлар кенгашида ўтира оладиган собиқ душманларнинг еголарини билиб олинг."
  
  
  "Мен буни сизга чин дилдан бош атрофида айта оламан. Бу рамкага киришдан олдин тўпланган Абруз файлининг бир қисми еди. Логии исмли бир одам бор, у Абрузнинг рақиби бўлиб, улар ёш безорилар кўтарилаётганда еди. Ва Rossi . Уларнинг иккаласи ҳам мафия ҳукмрон Кенгашининг аъзолари."
  
  
  Бир исм таниш еди. "Лю Rossi?"
  
  
  "Доктор Лю. Қимор, фоҳишалик, ва дорилар. У ва Абруз Осиё битимига нисбатан турли хил қарашларга ега едилар ва улар илгари гиёҳванд моддалар масаласида тўқнаш келишган еди", деди хок. "Ник, менга нима деб ўйлаётганингизни айтинг."
  
  
  "Тўпламдаги ўша аcе, Мередитни ўлдирган одам қотилни қизни ўлдириш учун Бонхемга юборди ва мени мотелга отиб ташлади. Менимча, у ташкилотларнинг юқори поғонасида. У валанте мен ҳақимда ешитган учрашувда бўлса керак. Бу Егонинг мафия ва ташкилотимиз ҳақидаги билимларининг енг яхши изоҳидир ."
  
  
  "Агар сиз ҳақ бўлсангиз, мақсадингиз нима?"
  
  
  "Менимча, у Frank Абрузни ўлдиришда Мозорни ўрнатган. $ 200,000 чиқимларни қоплаш еди. У мусга деди: "агар мен учун иш қилсангиз, икки юз грандни қаердан олишингиз мумкинлигини биламан."Енди у умидсиз аҳволда. У биродарликнинг его топишига йўл қўёлмайди. У Sheila Брантнинг Хема ва мен билан гаплашишини истамади ва у бизни буқани тутишимизни хоҳламайди."
  
  
  "Бу содир бўлган баъзи нарсаларни тушунтиради", деб рози бўлди хок. "Аммо ҳозирча биз учун енг яхши variant-бу кичик қора китоб."
  
  
  "Мен бунинг устида ишлаяпман", дедим.
  
  
  * * *
  
  
  Тўшак ёнидаги telefon кескин жиринглади. Унинг сал. Меҳмонхона хонаси қоронғи еди. У телефонни қулоғига қўйди. Бу мен қўнғироқ тарк қилган еслатди оператори еди 20: 00.
  
  
  "Раҳмат", дедим. Тўшакнинг четига ўтириб, у чироқни ёқди ва кўкрагидаги бандаж остига қаради. Менинг терим юзасида яхши шифо топди, лекин менда аниқ яралар йўқ еди.
  
  
  Мен Sheila Brant ҳақида орзу қилардим. Унинг жасади Бонхемдаги уйнинг ошхонасидан топилганида, у тирик қолди. Унинг ўлимидан сўнг, у кимдир билишини хоҳлаганидан кўра, у ҳақида тез-тез ўйларди. Мен уни қисқа вақтдан бери билган бўлсам ҳам, орамизда нимадир ўтди, бу електр енергияси асосан жинсий еди, лекин кўпроқ нарсани ваъда қилди.
  
  
  Меҳмонхона хонасининг деразаси атрофида у олтин дарвоза кўпригининг чироқларини кўрди. Енди мен Пенни исмли қизни Излаш учун келдим, у менга Sheila ва Девид Кирбини ким ўлдиргани ҳақида маълумот беради деб умид қиламан.
  
  
  Пеннининг исми мус ёзган учинчи исм еди кичик қора китоб бу шуғулланади менга Труди ва Терезада қўшилади. "Penny. Катта кўкраклар", деб ёзган Moose қизга бағишланган саҳифанинг юқори қисмида. Мен унинг бундан яхшироқ иш қилаётганини тасаввур қила олмадим. Ушбу шарҳ остида мус Пенни махсус маҳорат билан қилган жинсий ҳаракатларни санаб ўтди. Агар мус малакали судя бўлса ва у шундай бўлса, бир тийин Страдивариус каби деярли кам еди.
  
  
  У китобни олди ва кийинди. Мен беш соат ухладим ва ўзимни тетик, ҳушёр ҳис қилдим. Бу унутилмас кеча бўлади. У бугун кечқурун Лиз бурдик кафетерясига кетаётган еди.
  
  
  1906 йилда сан-Францискони вайрон қилган зилзила ва ёнғиндан кейин қурилган қаср тепаликнинг тепасида ўтирди. Бу шаҳардаги енг машҳур фоҳишахона еди ва уни бошқарган аёл ўз даврининг афсонаси еди. Бир пайтлар драматург ўз ҳаёти ҳақидаги ҳикояни Бродвей мусиқий асарига асос қилиб олмоқчи еди. Хабар қилинишича, Лиз бурдик унга миннатдорчилик билдирган, аммо у жамоатчиликка боришга ҳожат йўқ еди. Хизматкор ешикни очди ва мени бой қизил пардалар билан ескирган меҳмон хонасига олиб кирди. Мебел антиқа, гилам қалинлиги бир дюйм еди. У Сакраментодаги губернатор саройи ҳам жиҳозланганига шубҳа қилди.
  
  
  Лиз бурдик хонага кирди ва хизматкор унинг орқасидаги қўш ешикларни ёпди ва бизни ёлғиз қолдирди. У кўр кўринмасликка ҳаракат қилди. Мен бир катта аёлни кутган еди. Лиз бурдик фақат ўттиз ёшда еди.
  
  
  Унинг узун кўйлаги гилам бўйлаб сирғалиб кетди, у менга қараб, салқин, ингичка қўлини чўзди ва кўзимга тик қаради. "Сиз бироз ерта, лекин мен уни қизлар деб атайман. Менда сизга ёқадиган нарсалар борлигига ишонч ҳосил қилинг", деди у.
  
  
  "Мен Тинни кўришим керак еди."
  
  
  "Ҳа, сиз қўнғироқ қилганингизда биз у ҳақида гаплашдик, лекин у бугун бу ерда бўлмайди. Мен уни бошқа бировга берасиз деб умид қилгандим", деди у жилмайиб.
  
  
  Унинг кўзлари совуқ жаде ранг ва баҳолаш еди, у кийган табассум қарамай. Мен унга тўшак таклиф қилишим керакми, деб ўйладим. Мен унга Конгрессга ташриф буюрган тадбиркор еканлигимни айтдим, шунингдек, уни уйда зиёрат қилишни маслаҳат бердим.
  
  
  "Пенни бизнинг енг машҳур қизларимиздан бири, аммо бизда бошқалар ҳам худди шундай жозибали. Агар сиз менинг фикримга ишонсангиз, мен сиз учун танлов қилишим мумкин еди", деб таклиф қилди у.
  
  
  "Ишончим комилки, Сизнинг дидингиз ажойиб, Мисс бурдик."
  
  
  
  
  
  
  "Бурдик хоним", у мени тузатди. "Мен бева аёлман. Унинг узун сарғиш сочлари нурда порлаб турарди ва у стулга бориб ўтирганида сезгир иноят билан ҳаракат қилди.
  
  
  "Аммо мен фақат тинга қизиқаман."У унга оддий табассум деб ўйлаганимни берди. "Дўстим, у билан ажойиб иш қилди."
  
  
  "Бундай ҳолда, сиз кейинги сафар Сан-Францискога келгунингизча кутишингиз керак."
  
  
  "Ертага кечқурун нима бўлди?"
  
  
  "Пенни бу ерда бўлмаслигидан қўрқаман."
  
  
  "Миссис бурдик, ташриф ўт ўчирувчига яхшилик қилинг. Пеннйга қандай еришишим мумкинлигини айтинг."Агар у бу ерда яшамаса, менга манзилини bering. Мен салом қўнғироқ ва еҳтимол, бир нарса ташкил мумкин."
  
  
  "Биласизми, бизда бу ерда қоидалар бор. Биз қизларимиз ҳақида бундай маълумотларни ошкор қилмаймиз. Улар ишламаётганларида ўз ҳаётларига ҳақли."
  
  
  У янада қатъиятли бўлгач, у тикроқ бўлди.
  
  
  Тўсатдан шубҳа билан уриб, унга деди:: "сиз уни кўришимга тўсқинлик қилмоқчимисиз?"
  
  
  У табассум қилди ва жавоб бермади, лекин унинг хулқ-атвори жуда сезгир еди.
  
  
  Хизматкор оҳиста тақиллатиб хонага кирди. У бир нечта ичимликлар билан лаганда олиб келди. Мен у ерда қўлимда стакан билан ўтирдим, нега Madam менга Пенни кўришга рухсат бермаётганида менга ВИП хизмат кўрсатаётганига ҳайрон бўлдим.
  
  
  "Мен унга қўнғироқ қилганимда, мен ундан Пенни билан гаплашишини сўрадим, лекин сиз уни ушладингиз. Нега бу еди, бурдик хоним?"
  
  
  "Чунки у бу ерда бўлмаганлиги аниқ. Бу вақтда унинг фикрича, у куннинг охирида қайтиб келади. Мен хато қилдим."
  
  
  Уни стакандаги муз силкитди, лекин Стал уни ичмади. "У қаерда?"
  
  
  "Менимча, бу сизнинг бизнесингиз емас."У овозини кўтармаган еди, лекин енди унинг кўзлари пўлат еди.
  
  
  (Қошларини чимириб, у стаканини кўтарди. Салом унга ишонмади. "Қизларимиз таътилга чиқишмоқда, биласизми. Улар қариндошларини зиёрат қилишади. Улар касал бўлишади. Ешитишингизга қарамай, улар бошқалар каби."
  
  
  У Сан-Франсиско нинг баҳаво қаҳва дўкони нафис муҳитда бир милтиқ тортиб нафратланади, лекин таъмирлаш зарур туюларди.
  
  
  Лиз бурдик қошларини кўтарди Luger менинг қўлимга тушди. Бироқ, у ҳайратда қолмади.
  
  
  "Енди биз ҳақиқий келишувга еришамиз, шундай емасми, Жаноб Харпер?"
  
  
  "Қурол сизга жиддий еканлигимни билдириши керак. Жуда жиддий."
  
  
  "Пенни бизни бир муддат тарк етди. Аниқроқ айта олмайман."
  
  
  У билан муомала қилиш муз девори билан қопланган аёл билан муомала қилишга ўхшарди.
  
  
  У стаканни узатди. Унинг ҳар бир ҳаракати шеърга ўхшарди. "Менга нима учун қурол олиб юрганингизни айтмоқчимисиз, Жаноб Харпер?"
  
  
  "Одамлар менга ўқ қўйишга ҳаракат қилишади."
  
  
  "Буни ешитганимдан афсусдаман. Аммо биз оғир пайтларда яшаяпмиз. Енди сиз мендан қурол ясадингиз, нима қилишим керак?"
  
  
  "Бу сизни бироз силкитади деб умид қилгандим. Мен сизни камситдим."У ўрнидан турди ва Лугерни ушлади. "Мен манзиллар китобида Penny исмини олган одамни қидиряпман. Мус исмли катта одам, баъзан еса Едвард Жонс. У ажойиб характер."
  
  
  "Бу уйда ҳеч қачон бундай одам бўлмаган."
  
  
  "Мен Нен Пенни ҳақида сўрамоқчиман."
  
  
  "Кечирасиз. Буни тартибга солиб бўлмайди. Сиз борганингиз маъқул, Жаноб Харпер."
  
  
  У қимирламади. У наҳга қараб турди ва деди: "нархни номланг."
  
  
  "Мен маълумот сотмайман."
  
  
  Уни, Салом кулиб юборди. "Мен маълумот ҳақида гапирмаяпман."
  
  
  Бу сафар у ҳайрон қолди. "Сиз менинг бошқа қизларимдан бирини назарда тутяпсизми?"
  
  
  "Йўқ, Бурдик Хоним. Биз сизнинг қизларингиз билан ўзимиз учрашамиз."
  
  
  У тушунди. Ва, тикувчи boring, у жилмайди ва кўзларимни учрашди. "Бу жуда қиммат бўлар еди. Енг яхшиси ҳар доим қиммат."
  
  
  "Мен енг яхшисини хоҳлайман", дедим.
  
  
  У каравотга чўзилиб, Лизнинг ечинишини томоша қилди. Унинг оёқ-қўллари антиқа чироқ нурида олтин-жигарранг ялтираб турарди. Унинг бели ингичка, елкалари кичкина, аммо кўкраклари катта ва тўла еди. У мен томон ҳаракатланаётганда улар чайқалиб кетишди. Худди унинг юзи сингари, танаси ҳам жуда яхши ҳолатда еди.
  
  
  "Сизнингча, бу сиз учун нима қилади? Айтмоқчиманки, Равшандан ташқари."
  
  
  "Мен сизга қизиқаман. "Мен сизни нима ундаётганини билмоқчиман", дедим.
  
  
  У қаттиқ кулди. "Агар сиз уни ётқизсангиз, фоҳиша ҳақида билмайсиз. Фоҳиша актриса, каравот еса саҳна."У енгашди ва лабларини меникига босди. Унинг тили лабларим орасига, қўли еса сонимдан пастга тушди. "Аммо мен фоҳиша емасман. Сиз буни тушунасизми?"
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам емас", дедим.
  
  
  "Мен мижозларимга хизмат қилмайман. Қизларим буни қилишади. Мен сотилмайман."
  
  
  "Унда нега менинг таклифимни қабул қилдингиз?"
  
  
  "Бу таклиф емас еди", деди у. "Бу қийин еди."
  
  
  У уни каравотга итариб юборди. Қўлларим унинг танасидан пастга тушди. Унинг бармоқлари кўйлагимнинг тугмачаларини босаётганини сездим. Бу Салом, Егони олиб ташлашга ёрдам берди. У менинг бинтланган ярамни кўргач, ҳеч қандай савол бермади. Отаси уни севганида, унинг ўзига хос хусусиятлари қизариб кетди. Унинг тили мен учун отилиб чиқди, қўллари орқамни силаб, бирдан қотиб қолди ва кейин у ваҳший қичқириқ билан ўзини остимга ташлади ...
  
  
  "Қандай бўлди?"у сўради.
  
  
  "Сиз айтганингиздек, сиз енг зўрсиз."
  
  
  "Демак, сиз, Нед Харпер. Бундан ташқари, сиз кимсиз? Безори, полициячи, нима?
  
  
  "Полицияни ялаш."
  
  
  У кўр-кўрона тегди. "Бу ўқ яраси, шундай емасми?"
  
  
  "Сиз ҳеч қачон учрашмаган деб даъво қилган одамнинг дўстига мақтовлар.""Агар тўшакда мен билан ешак матбуот фақат, чунки унинг gonna сизга ёрдам деб ўйлайсизми? ""Мен его топиш оламан, билан ёки ёрдам наҳ ҳолда. У камида беш кишини ўлдирди. Бири менинг яқин дўстим бўлиб чиқди. Бири чиройли аёл еди. У менинг бўйнимни синдирди."
  
  
  
  
  
  "Тўхтатинг", деди у қаттиқ овоз билан. "Елк бу ерга икки marta келди. У менинг одатий мижозим емас еди. У қўпол ва зўравон еди ва у жиноятчи еканлигини айтиши мумкин еди. Аммо у Пеннйни бу ерда бошлашдан олдин билар еди. У бошқача еканлигини айтди. Мен Неи ҳақида яхши нарса йўқ еди, деб салом томонидан айтилган еди. У яна келмаганида хурсанд бўлдим, кейин иккинчи ташриф."
  
  
  Ее унинг бўйнидан ўпди. "У қаерда, Лиз?"
  
  
  "У мўйлов билан ҳимояланмаган. Пенни унга ёрдам бераётган еди. У сизни кўришни истамаслигини, бу унинг ҳаётига хавф туғдиришини айтди."
  
  
  "У буни қаердан билди?"
  
  
  "У тафсилотларга кирмади. Мен унга буйруқ бермайман, деб ваъда берилиши биланоқ у шошилиб кетди."Лиз менинг қучоғимда жилмайиб қўйди. "Еҳтимол, Елк у билан алоқада бўлган. Сиз бу ҳақда ўйлайсизми?"
  
  
  "Балки."
  
  
  "Мен унинг қаерда қолишини биламан. Буни сизга айтишни хоҳлайманми, билмайман. Агар у билан булоқ бўлса, маълумот сизни ўлдириши мумкин."
  
  
  "Менга айтинг", дедим.
  
  
  У хўрсинди: "бу шаҳар ташқарисидаги ески ёзги уй. Мен сиз учун йўлни тасвирлаб бераман."У ўрнидан турди ва антиқа столга борди. У чиройли ҳаракат қилди. Наҳ ёш қизникига ўхшаб кичкина, қаттиқ орқа томони бор еди.
  
  
  У уни стулга ўтирганида, нозик кўк қоғозга ёзаётганини кузатди. У ҳаракатланаётганда унинг тўлиқ кўкраклари чайқалди. Sergey унинг силлиқ елкаларида ўйнаётган еди. У ҳақиқий сарғиш, сонлар орасидаги олтин еди.
  
  
  Овоз чиқармасдан, у каравотдан турди. У уни қучоғига олди ва кўкрагини силаб қўйди. Унинг қўл кафти иҳ олди ва унинг кўкрак билан fiddled, уларни яна қаттиқ олиш ҳис.
  
  
  У ҳаракациз ўтирди, боши егилиб, менинг еркалашларимдан завқланди. Мен унинг сочларини ҳидладим, танасидаги атирни ҳидладим.
  
  
  "Мен Сан-Францискога келганимдан хурсандман", дедим.
  
  
  Секин-аста у менга суянди, кейин ўгирилиб, бошини елкамга ташлади. "Қанча вақт бор, Нед? "
  
  
  "Жуда кўп", дедим.
  
  
  Унинг қўли юзимга оҳиста тегди. У уни кўтариб, яна ётоғига олиб борди ...
  
  
  Пенни истиқомат қилаётган уй сан-Францискодан унчалик узоқ бўлмаган жарликда баланд еди. Лизнинг кўрсатмаларига амал қилиш осон еди. У кимсасиз йўл четидаги уйдан еллик метр нарида тўхтаб, машина атрофига чиқди ва жимгина ешикни ёпди. Меҳмонхона бўйлаб тунги ҳаво салқин ва нам бўлиб, ёзги ёмғирдан нам еди. Менинг икки томонимда ўрмон бор, stahl қалин, йўлнинг четида буталар билан ўралган.
  
  
  Мен унинг машинасини уйнинг олд ешиги олдида кўрдим. Еҳтиёткорлик билан яқинлашиб, у машинасидан ўтиб, уйнинг ёритилган деразаларидан бирининг остига чўкди. Ичкарида икки kishi гаплашаётган еди. Иҳ унинг овозини ешитди, гарчи иҳ сўзларни аниқлай олмади. Одиннинг овози бир одамга тегишли еди.
  
  
  Менинг қўлимдаги Luger уйнинг бурчагини бурди. Унинг овози бирдан қизариб кетди. Менинг қидирувим якунланмоқда.
  
  
  Унинг қобиғи, оёқ учида, сояда тез ҳаракатланмоқда. Унинг куни кираверишга яқинлашганда, у овозларнинг кучайишини ешитди. Одамлар чиқаётган еди. Орқасига ўгирилиб, унинг stahl қопқоқни қидирди. Shaggy еркаклар, баланд ва ўткир, кун давомида алоҳида йўлларидан кетишди. Уни, бир машиналар машина учун югуриб наҳ шўнғиди.
  
  
  Sergey тунни сув босди ва ерга сариқ чизиқ чизди. Ешикдан бир одамнинг қиёфаси ёрилиб кетди. Бу булоқ емас еди. Бу момақалдироқ овози билан гигантнинг катталиги емас еди. У кескин умидсизликни ҳис қилди.
  
  
  "Ешикни қулфланг", деди еркак шеригига, у қисқача кўрган қизга. У зинапоядан пастга тушди. Егонинг бақувват шакли таниш кўринарди. Егонинг машинага яқинлашганда нотекис қадамлари билан ҳам худди шундай еди.
  
  
  У ҳатто йўлда тўхтаб турган Фордимга ҳам қарамади. У машинасининг ешигини очди ва ичкарига кирди. Уйнинг олд ешиги ёпилди ва қиз ғойиб бўлди.
  
  
  Еркак контактдаги калитни бурди. У двигателнинг ҳаракатлана бошлаганини ешитди ва одам машинани тескари томонга силжитганда машина суст ҳаракатлана бошлаганини сезди. У ён томонидаги ешик тутқичини ушлаб олди ва еркак уйдан орқага чекинаётганда машинага сакраб тушди.
  
  
  У безориликни босди. "Нима жаҳаннам?"
  
  
  "Менда қурол бор, шунинг учун дам олинг. Юқори брйлев ёқиш. Мен сизнинг қандай кўринишингизни кўришни хоҳлайман."
  
  
  Унинг қора сочлари ва қаттиқ юзи бор еди. Нен қисқа қисма кўйлак кийган еди ва мен унинг билагида лангар зарбини кўрдим.
  
  
  "Исм Жейк Хойл, шундай емасми?"
  
  
  "Сиз ўлик бўлишингиз керак", деди у. "Сид сизга ўқ қўйди."
  
  
  "Воқеани еслайман."Унинг егоси унинг юзига Luger билан урди. Мен бутунлай егога еътибор қаратганимга ишонч ҳосил қилиш учун етарлича қийин. "Moose қаерда?"
  
  
  "Сиз Егони кўришни хоҳламайсиз. Сиз лигангиздан чиқдингиз. Мус сиз каби одамларни ширинлик учун ейди."
  
  
  "Мен у аёлларни калтаклашни афзал кўрдим."
  
  
  "Мана, сиз қила оладиган енг доно нарса-бу машинани ҳозир очиқ айланиб, минг чақирим нарига ҳайдаш."
  
  
  Айдаходаги биринчи кеча бошимда ёнди, яна ёруг ъ бўлиб, мени ғазабга тўлдирди. Мен Сид хотиржам менга бир ўқ қўйиб еслади уники боғлаб ва ночор ётар еса.
  
  
  
  
  
  
  Унинг Sheila Brant ва David Kirby хотирлаб.
  
  
  Luger уни томоғига шунчалик қаттиқ босдики, у нафас олди. "Мен сизга таилспин бердим. Агар сиз бунга жавоб бермасангиз, мен сизнинг миянгизни ушбу машинанинг бутун ўриндиғига пуфлайман."
  
  
  У ҳирқироқ деди: "мен ҳозир буғу билан учрашяпман."
  
  
  Яхши. Мен сиз билан бораман."
  
  
  "Бу сизнинг дафн маросимингиз."Ёки у умид қилди.
  
  
  У ҳайдаб сифатида у вақти-вақти билан менинг томонга қаради. "Елк сиз ҳақингизда билади. У сизнинг қандайдир federal agent еканлигингизни билади."
  
  
  "У буни қаердан билди?"
  
  
  "Унинг алоқалари бор. У уларни ташкилотнинг юқори қисмига қадар олиб боради. Сиз ўзингизникини оласиз, жаноб. Сиз қарзга олинган вақтда яшайсиз."
  
  
  У сигаретани оғзига солиб қўйди. "Сизда менинг енгилроқ. Сиз уни Бонхемда мендан ижарага олдингиз."
  
  
  "Сиз ҳеч нарсани унутмайсиз, шундай емасми? Мен унга зажигалка совға қилдим."
  
  
  Мен асбоблар панелида уни ёпди. "Тезроқ boring. Мен, албатта, яна Moose кўришни истайман."
  
  
  Лаънатлаб, Хейл газ педалига қаттиқроқ қадам қўйди. "Rondo ҳақ еди. Сиз ақлдан озгансиз."
  
  
  "Rondo менга қаерда еканлигингизни билмаслигини айтди."
  
  
  "У буни қилмади, лекин бизнинг умумий дўстимиз бор. У қўнғироқни чалди. Сан-Францискога Пенни кўриш учун келяпсиз деб ўйладим."Сиз Мусе томонидан йўқолган ушбу манзиллар китобини топдингиз. "
  
  
  "Фақат мен енди томоша қилишим шарт емас, шундай емасми?"
  
  
  "йўқ. Бу сизнинг саёҳатингизнинг мавзуси, жаноб."
  
  
  Овозининг оҳангини ўзгартирмасдан, Хейл ғилдиракни айлантирди. Автомобил қайрилиб сифатида, мен асбоблар панелида қарши ташланган еди.
  
  
  Мен унинг палтосига кирганини кўрмадим, лекин мен ўқ отаётганини кўрдим ва у тетикни тортаётганда овозни ешитдим. У тез еди. У жуда тез еди. Аммо гавкинг белгини урмади. У аллақачон машинанинг полига тушиб кетган еди. Бу ҳақда ўйлашга вақтим йўқ еди. У ревматизм билан отилган. Luger ёпиқ машина ичида баланд овозда портлади. Хейл томоғи атрофида гуриллаган овоз чиқариб, рулга чўкди.
  
  
  Машина бурилишларсиз очиқ тротуарда кетаётган еди. Хойл жойни еҳтиёткорлик билан танлади. Агар ҳамма нарса режалаштирилганидек кетганида еди, у мени битта тез ўқда ўлдирган ва машинани йўлдан кетишига йўл қўймаган бўлар еди. Аммо его режаси ишламади.
  
  
  Ҳайдовчисиз машина чапга бурилиб, йўл бўйлаб тезлашди. Мен рулга етиб бормоқчи бўлганимда у хандаққа урилди ва мен Хойлнинг танасига ташландим. Машина ариқлардан, дарахтзор орқали тезлашди ва ниҳоят тўхтади. Унинг ағдарилмаганига ҳайрон бўлдим.
  
  
  У қаддини ростлади, Хойлни ўриндиққа маҳкамлади ва пулсини олди. Его йўқ еди. У ўлган еди. Уни отишдан бошқа иложим йўқ еди. Бироқ, бу ривожланиш билан езилган. У ўлим егосига қизиқмасди. Унинг меҳмонхона Moose олиш.
  
  
  Luger уни тортиб олиб, Хойлнинг жасадини машина атрофида судраб борди. Двигател яна олиб келинди ва машина олуклардан ўтиб, яна йўлакка урилди. Унинг машинаси уйга қайтди.
  
  
  Мен Пеннйни Moose қаердалигини айтиб беришим керак еди, акс ҳолда мен бошлаган жойимга қайтардим.
  
  
  Уй ҳали ҳам муқаддас ёнаётган еди. Его унинг атрофида юриб, ётоқхонанинг очиқ ойнасини топди. Мен уни кўрмадим, Пенни, лекин мен уни ешитдим. У душ қабул қилаётган еди. Уни, сув югуриб ешитдим.
  
  
  У уни орқа поғонага кўтариб, поябзалини ечди, сўнг кун учун қулфни олди. У жимгина ошхона ва яшаш хонаси орқали ётоқхонага борди.
  
  
  Пенни душда қўшиқ айтаётган еди. У оҳангни танимади. Пенни Barbra Streisand емас еди. Менинг енгилроқ кўкрагимда еди. Унинг егоси уни бир дақиқада ташлади ва тугашини кутиш учун ўтирди.
  
  
  У ташқарига чиққанда, ҳаммом атрофида у душ кепкаси, бир жуфт шиппак ва бошқа ҳеч нарса киймаган еди. Биз бир-биримизга қарадик. Ажабланиб ўзаро бўлди. У ётоқхонасида нотаниш одамни кўришни кутмаган еди ва мен уни туғилган кун костюмида кўришни кутмаган едим.
  
  
  Муснинг кўкраги ҳақида ёзган ёзуви аниқ еди. Улар истисно еди. Унинг танаси ҳақида ҳамма нарса ажойиб еди. У Ракел Уелчни ўспирин болага ўхшатди.
  
  
  "Салом, қандай қилиб кирдингиз?"у айтди.
  
  
  "Бу менинг куним. Унинг қулфи бузилди."
  
  
  "Сиз ўғри емассиз, шундай емасми?"
  
  
  "Мен Нед Харперман. Сиз кўришни истамаган одам."
  
  
  "Лиз билан телефонда гаплашган одамми?"У душ қопқоғини ечиб, сочларини силкитди. "Мени қандай топишни сизга айтиб бериш учун сиз қандайдир operator бўлишингиз керак."
  
  
  "Биз умумий тил топдик."
  
  
  "У сизни кўришни истамаслигининг сабабини биласиз. Hoyle менга сизнинг ишингиз бўлмаган нарсаларга аралашишингизни айтди. Унинг сўзларига кўра, агар сиз пайдо бўлсангиз, у сиздан қочиши ва емга хабар бериши керак."
  
  
  "Ва сиз буни жуда чиройли ҳал қилдингиз."
  
  
  "Етарлича тоза емас. Бу аниқ."У шкафни очди ва халат олди. "Агар мен буни кийсам яхши бўладими? Мен яланғоч емасман еса бизнес гаплашиб нафратланаман. Кейинчалик, агар хоҳласангиз, мен унинг егосини яна олиб ташлайман."
  
  
  "Мен бу дўстона еканлигимизга шубҳа қиламан."
  
  
  "Сиз ҳеч қачон билмайсиз. Сиз Ҳойлга дуч келдингизми?"
  
  
  "Ҳа", дедим.
  
  
  "Мен бундан қўрқардим. Унга нима бўлди? Яхши нарса йўқ, мен пулни сақлайман."
  
  
  "У қайтиб келмайди."
  
  
  У буни қоқилмасдан қабул қилди
  
  
  
  
  
  
  . "У сизга ўзи ғамхўрлик қилиши мумкинлигини айтди. Унинг ему унга ишонмади. Улар сизни бир marta ўлдирмоқчи бўлишди ва сиз ундан омон қолдингиз. Сиз Rondo билан шуғуллангансиз. Айтмоқчиманки, сиз жуда зўрсиз."
  
  
  Мен хушомад қилишим керакми, деб ўйладим. Мен унга айтдим: "сиз менинг жиҳозларим ҳақида жуда кўп нарсани биласиз."
  
  
  "Хойл ҳамма нарсани биларди. У катта суҳбатдош еди."У халатини тугмачасини босган ва менинг стулим олдида ўтирган еди. "Сиз ўзингиз жуда суҳбатдошсиз."
  
  
  "Мен қўрққанимда доим кўп гапираман", деди у. "Сиз ҳам мени ўлдиришингиздан қўрқаман."
  
  
  Унинг деди: "унинг Нодир доривор ўлдириш аёллар."
  
  
  "Сиз ичишни хоҳлайсизми? Бошқа хонада спиртли ичимликларим бор."
  
  
  "Йўқ, раҳмат."
  
  
  У менинг стулга ўтиб, халатимни ечди. У қимирламагач, у менинг қўлимдан ушлаб, танасини боғлади. Шубҳасиз, у енг яхши ҳимояни яхши ҳужум деб ўйларди.
  
  
  "Савдолашайлик", деди у оҳиста.
  
  
  "Биз нима билан савдо қилмоқдамиз?"
  
  
  "Менинг ҳаётим ва мен олишим мумкин бўлган ҳамма нарса."
  
  
  "Мен залда мўйлов қаерда еканлигини билмоқчиман."
  
  
  Бир оз чайқалиб, яна халатини ечди. "Хейл Одиннинг Сан-Францискосига келди. Moose қаердадир йўлда."
  
  
  "Бу Хойл айтган нарса емас. У Moose бу ерда еди."
  
  
  "У сизга ёлғон гапирди. Мус кўринмади. У Хойлнинг ёлғиз келишига рухсат берди. Бу хато еди. Улар сизни кам баҳоладилар."
  
  
  Хейл мени Мусе билан учрашишга чақиргани ҳақида ҳикоя қилган бўлса керак. У қуролни тортиб олиш қарорини кутиб, вақт тўхтаб қолди.
  
  
  "Мафияда мус билан ким боғланган?"Пенни ундан сўради.
  
  
  "У бу ҳақда ҳеч кимга айтмаган. Албатта, у жуда кўп вазнга ега, у билан муомала қилган одам бор. Ташкилот одатда буқани рад етади, чунки улар буни ақлдан озган ва назоратдан ташқарида деб ўйлашади. Аммо тепада бир kishi бор еди, улар иккаласи ўртасидаги битимнинг бир қисми сифатида мус учун баъзи талончиликларни молиялаштирдилар. Moose улар бир-бирига баъзи неъмат қилдим деди ."
  
  
  "Сиз бирор нарсани биласизми, Пенни? Сиз кўп гапирасиз, лекин менга жуда кам гапирасиз."
  
  
  У лабини тишлади. "Мен сизга ёрдам бериш учун қўлимдан келганини қиламан. Мен ўз теримни сақламоқчиман."У сочларини силкитди. "Бу ҳақда ўйлаб кўрай. Улар Sheila Брантнинг изига ергашишга ҳаракат қилиб, орқага чекинишди. Улар у ўғирлаган пулни топишга ҳаракат қилмоқдалар. Аммо сизга қасам ичаман, Хейл менга Елк ва Креддок қаердалигини айтмади."
  
  
  "Cраддоcк," уни такрорланг. "Менга Cраддоcк ҳақида айтиб bering."
  
  
  "Сид Cраддоcк Елк талончилик баъзи иштирок учинчи шахс. У Абрузнинг қотиллигида иштирок етган. У жингалак сочли ва юзи гўдакка ўхшаш ингичка одам. Бу мен нен ҳақида еслайман мумкин ҳаммаси."
  
  
  У битта фойдали маълумотни тақдим етди. Унинг кўнглини кўтарди. "Хойл сизга жуда ишонган бўлса керак."
  
  
  "У мақтанаётган еди - мени ҳайратда қолдирмоқчи еди. У менга ҳатто унинг севимли машғулоти бўлганида ҳам боғланган еди", деди у. "У яхши таъми кўрсатди, Harper. Унинг исми бу тўдада."
  
  
  "Мен бунга ишонаман."
  
  
  "Сизга таклиф қила оламанми?"
  
  
  Уни, Салом кулиб юборди. "Сиз аллақачон қилдингиз деб ўйладим."
  
  
  "Бир жойда катта пул бор. Икки юз минг dollar. Бу улар Абруз ҳалок, улар бор қанча екан."У лабларини қисди. "Бу мени бу ҳақда ўйлашга ундайди. У ҳамма нарсани пулга айлантиришни ва унда яланғоч ётишни хоҳларди. Икки юз минг долларлик векселлар. Менга икки юз минг долларлик банкнот қўя оласизми? "dollar матрас, севгилиси?""
  
  
  "Менда сизнинг тасаввурингиз йўқ."
  
  
  "Улар буни Шеилага қолдиришди. Улар бўлиниб, кейин Florida ишлаш ва Салом уни юклансин. Хойл буни менга айтди."
  
  
  "Мус ва Его дўстлари Sheila ҳақида нотўғри едилар. У пул билан қочиб кетмади."
  
  
  "Унда нима бўлди?"
  
  
  "Наҳ ҳеч қачон менга айтишга имкони бўлмаган. Унинг тахмин қилишича, у наҳдан олиб қўйилган. У буқага югуришдан қўрқарди, шунинг учун у қочиб кетди."
  
  
  Кўринишидан, Пенни унга бўлаётган ҳамма нарсани айтиб берган еди. У стулдан турди. У орқамдан орқамга ергашди, мен поябзалини кийдим.
  
  
  У менга Хойл ҳақида бошқа савол бермайди. У у учун қайғурмаяпти деб ўйлади.
  
  
  "Салом, тингланг, Харпер. Айтайлик, сиз буқани югурмоқчи бўлганингизда пул топа олдингиз. Улар билан нима қиляпсиз?"
  
  
  "Мен бу ҳақда ўйламаган едим."
  
  
  "Икки юз минг. Бу ажойиб."
  
  
  У балет терликларини боғлади. "Сиз его уни сизга топширишни таклиф қилмоқчимисиз?"
  
  
  "Хўш, биз буни ҳали ҳам баҳам кўришимиз мумкин. Бу мафия пуллари. Ешитинг, мен китоб ҳақида биламан у Елк сизда бор. Сиз унинг исмлари бўлган қизларни хоҳладингиз. Мен сизга ёрдам бера оламан."Мен йўлимни биламан. фоҳишахоналар атрофида жуда яхши ."
  
  
  "Сиз мендан қўрққанингизни айтдингиз."
  
  
  "Икки юз мингга. Мен ёнаётган кўмир тўшагидан ўтаман, оқ уй майсазорида яланғоч рақсга тушаман ва биринчи отлиқ дивизияга хизмат қиламан. Мени сиз билан олиб boring. Harper, ва унинг пул топиш қилайлик. Биз бу ҳақда кўп иш қила оламиз. бу сизга илгари ҳеч қачон қилмаган жинсий алоқани бериши мумкин."
  
  
  "Йўқ, раҳмат", деди отаси. "Сиз Ҳойлни жуда осон унутдингиз."
  
  
  Тўққиз
  
  
  У қайтиб кетди кичик қора китоб ва исмлар рўйхати, енди тўрттага қисқарган еди. Улар Janice, Ева, Barbara ва Cора еди. У Портлендга бориб, аввал Жанисни топишга қарор қилди. Агар у ерда бўш жой чизилган бўлса, у Ренога Denver ва Лас-Вегасга қайтиб кетган бўлар еди, у ерда бошқа қизлар бўлиши керак еди.
  
  
  Moose менинг его манзиллар китобим борлигини билар еди. У менинг қобиқ еканлигимни билар еди
  
  
  
  
  
  его жойи нима еканлигини билишга умид қилиб, қизлар рўйхатини кўриб чиқинг. У чиқиб топади, мен Hoyle нинг его дўст ҳалок, у ҳали ҳам ўтириб бўлмайди, мен ўйладим. Қаердадир йўлда, бу тўрт шаҳарларидан бирида, мен Moose топаман, ёки у мени топа оламан.
  
  
  Портленд фоҳишахонаси гўштни қайта ишлаш тумани яқинидаги хира турар-жой маҳалласида жойлашган ески уй еди. Уни ерта тонгда ешикни тақиллатди ва Жанисни сўради. Сочлари таралган еснаётган қиз менга қўл силкитди.
  
  
  Ерта тонгда қаҳва атиргул боғи каби хушбўй емас. Бу кеча, таналар ва жинсий алоқа каби ҳидлайди, баъзан еса ичкиликбозлик қилади ва агар хизматкорлар аллақачон тозалашса, у армия ҳожатхонаси каби ҳидланади.
  
  
  Сочлари таралган қиз хизматкорлар орасидан тўқаётган еди, унинг калта тунги кўйлаги кестириб ҳаракати билан тебранарди. Канизаклар мени устидан қаради, мен кечгача менинг шаҳват офф қўйиш мумкин емас нега аниқ ҳайрон.
  
  
  Ешикни тақиллатиб, қиз: "Janice. Бу қўнғироқ қилган одам."
  
  
  Janice уйқусираб жавоб берди. "Ажойиб."Ишлаётган қиз менга кун бўйи қўшилади, табассум қилади, ёноғимни силаб, залдан пастга тушади.
  
  
  Сариқ пижамадаги оёқли қорамағиз ешикни очди ва унинг кўзига ўралган муштни артди. У пижамасининг юқори қисмини босиш билан безовта қилмади. "Сиз Moose қидираётганингизни айтасизми?"
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  У ешикни кенгроқ очди. "Кириш."
  
  
  Унинг хонага кирганида менинг аксим тўлиқ узунликдаги нометаллда ҳаракатланарди. Думалоқ икки кишилик каравот устидаги шифтга яна бир ойна ўрнатилди. Тўшакда яланғоч фотосини ётган еди, у аллақачон менга қараш учун ён томонга бурилган еди, ипак чойшаб унинг оппоқ танаси устида силжийди.
  
  
  "Менинг дўстим Delia."
  
  
  Унинг бош ирғади ва сарғиш ревматизмда бош ирғади.
  
  
  "Мус бизни ўзи ва дўстларининг еголари учун бир нечта шоуларни намойиш етиш учун ёллади. У айнан менинг турим емас еди", деди Janis.
  
  
  "Сиз ундан қанча вақт олдин ешитгансиз?"
  
  
  "Январ", деди сарғиш. "Бу январ ойида қайтиб келди."
  
  
  "У ўзи билан таассурот қолдирмоқчи бўлган одамни олиб келди."Janice жилмайиб қўйди. "Менимча, биз егога қойил қолдик, Delia емасми?"
  
  
  "Сиз пул тикасиз."
  
  
  "Бу одам ким еди?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Жаноб Смит", деди Janis. "Машҳур Жаноб Смит. Биз кўплаб қариндошларимизнинг еголари учун шоу намойиш қилдик."
  
  
  Delia кулди. "У ҳақиқий исмининг ишлатилишини хоҳламади."
  
  
  "У нимага ўхшарди?"
  
  
  "Узун ва ингичка. У кўзойнак таққан. Агар у мус билан бўлмаганида, у ўзини бухгалтер деб ўйларди."
  
  
  "У Moose билан бўлгани учун, сиз нима деб ўйлайсиз?"
  
  
  Сариқ унинг қўлида унинг иягини propped. "Boring, ҳозир. Агар сиз буқани қидирсангиз, унинг қандай бизнес шериклари борлигини биласиз."
  
  
  "Жаноб Смит ташкилотчи одам еди. Муҳим", деди Janice. У фотосини ёнидаги каравотга ўтирди. Улар атрофида катта стуллар ва bookends қилиш еди.
  
  
  Одамлар баъзи фарқли ўлароқ, мен Moose ҳақида сўрадим, улар менга ёрдам бериш учун тайёр еди, лекин мен улар ҳар қандай қўшимча маълумот йўқ еди, деб топилди. Иҳ унга миннатдорчилик билдирди ва улар мени қачондир қайтиб келишга таклиф қилишди.
  
  
  "Мендан ёки Делиадан сўранг", деди Janis. "Биз жамоа сифатида ишлашни яхши кўрамиз."
  
  
  Портлендни тарк етганидан ўттиз дақиқа ўтгач, Линколн очиқ йўлда мендан ўтиб кетди. Ҳайдовчи қувиб ўтадиган бўлакка кириб, менинг Фордим ёнига тезлашди.
  
  
  Мен унинг юзини, кейин еса кичкина қуролни кўрдим. Рул ғилдираги уни айланиб чиқди, Форд оғирроқ машинага урилди ва бир вақтнинг ўзида ўрдак қилди.
  
  
  А милтиқ портлаш деразадан синдириб, лекин ўтказиб юборилган.
  
  
  Линколн менинг машинам учун его скиддингни юбориш учун жуда катта еди. Ҳайдовчи Егони йўлга қўйди ва ўз ғилдиракларини тортди. Fender қанот билан алоқа ўрнатди ва кейин Форд йўл четидан чиқиб, йўл четига силжиди ва катта йўлдан нарида пикник майдонига кирди.
  
  
  У уни урди, у журъат борича уни масхара, автомобил орқа атрофида ўралган ва ахлат barrel урди ва тишли уни ёпди. У дрифтни бошқаришга уриниб, тишларини ғижирлатди. Машина яна айланиб, ёғоч пикник стулини урди, кейин ён томонига ағдарилди.
  
  
  Унинг тўғри яшаган бўлиши керак. У ешикни итариб очди ва зарарсиз чиқиб кетди.
  
  
  Линколн ҳайдашда давом етди. Уни, уни тепалик устида кўринишида ғойиб кўрдим. Олд ўриндиқда икки kishi, ҳайдовчи ва қуролланган одам бор еди. Ов милтиғи ўчишидан олдин кўрган юзимни бугунги кунгача ҳеч қачон аниқ кўрмаган едим, лекин мен унинг буғуга тегишли еканлигини билардим. У тетикни тортаётганда жилмайиб турарди.
  
  
  "Форд" яраланган. Мен уни гаражда қолдиришим керак еди. У бошқа машинани ижарага олди ва Ренога йўл олди, фақат овқатланиш ва хокни чақириш учун тўхтади.
  
  
  "Мен буқага яқинлашаман. У менинг нафасимни бўйнида сезади ва Ем буни ёқтирмайди. У бугун мени ўлдирмоқчи бўлди."
  
  
  "Ник, еҳтиёт бўлинг."
  
  
  "Бундан буён мен сизга таc қисмлари билан боғланмайман. Мен жуда банд бўлишимни ҳис қиляпман."
  
  
  "Сизга Жейк Хойл ҳақида тўплаган маълумот керакми?"
  
  
  "Йўқ", дедим. "У ўлган."
  
  
  Ева уни Ренода топишда қийналмади. Қоронғи трейлер лагери шаҳар четида жойлашган еди. Учта қиз ва хоним бор еди, уларнинг ҳар бири ўз трейлерига ега еди. Ева мижозни хурсанд қилар еди ва мен хоним билан кутишим керак еди, ўзаро қизиқиш ҳақида кичик гаплашдим. Офис иссиқ ва тиқилиб қолган еди, хоним еса мен синаб кўрган аёл еди.
  
  
  
  
  
  акс ҳолда ўзини кўрсатишга ҳаракат қилди. Унинг сарғиш париги сиғмасди, қизил тирноқлари йиртиқ еди.
  
  
  Суҳбат мусга айланганда, унинг шарҳлари янада жонланди. У катта безорини еслади; у Егони мижоз ёки муносиб инсон сифатида тавсия ета олмайди. У ее қизларидан бирини ўлдирди, чунки емуга его жинсий алоқаси билан аралаштирилган озгина зўравонлик ёқди. Хонимнинг қарашлари кенг еди, лекин у бундай хатти-ҳаракатларга тоқат қилолмайди.
  
  
  Унинг галстуги бўшашди. Хоним гапиришни давом еттирди, худди шу нарсани қайта-қайта такрорлади. Ниҳоят, Момо ҳавонинг мижози трейлердан чиқиб, машинасига йўл олди. Унинг madam ҳали ғалати ҳақида гапирганда чап жинс.
  
  
  Ева бир оз семириб кетган ва умидсизликка ботган қизил сочли қиз еди. У Ренога жуда кўп рақобат бор еди ва бошқа бир жойда, унинг меҳмонхона зикр айтди. Жуда кўп ажрашганлар ўз еголарини беришади. Бутун мамлакат бўйлаб жуда кўп севувчилар, бу янги жинсий еркинлик жуда кўп. "Ҳиппилар буни бирон сабабга кўра ёки умуман сабабсиз қилишади. Мен ҳиппилардан нафратланаман", деди у.
  
  
  Муҳокама ва атмосфера тушкунликка тушди. Бу аллақачон хоним томонидан тўланган еди, лекин у яна йигирматасини олиб, каравотга қўйди. Момо ҳаво машинани чангютгич каби тўлдирди. Унинг сўзларига кўра, у, албатта, Мўйловни еслади. Улар Денверда бўлганида, енг яхши пайтларда учрашишган.
  
  
  "Унинг қисмлари орқага қайтиш ҳақида ўйлайди", деди у. "Ўшанда ҳаммаси яхшироқ еди, шу жумладан мен ҳам."У узр сўради. У ўзига ғамхўрлик қилмаслигини тушунди. Ей жуда яхши овқатланишни яхши кўрарди ва у қилган ягона машқ унинг орқа томонида еди.
  
  
  Суҳбат нотўғри йўналишда оқаётган дарёга ўхшарди. Бу салом media ҳисоботларни томонидан рад етилди, мен Moose манфаатдор еканимни. "Кечирасиз", деди у яна узр сўради. У ўрнидан туриб,иккита қути пивони очди ва менга биттасини узатди. "Moose яқинда атрофида бўлмаган."
  
  
  Бир пайтлар у унга берилиб кетган ва у уни ўзига хос бир нарса қилган. Аммо муносабатлар узоқ давом етмади ва у асосан кексалар билан алоқада бўлди. У охирги marta бу йил бошида ташриф буюрган.
  
  
  "Мен Денверга бошқа қиз билан учрашиб, келишни тўхтатганимдан кейин жўнаб кетдим. У официант еди. Denver яқинидаги кичик шаҳарча атрофида. У буқани севувчи тип еди. Уни, у жуда кўп пул бор, меҳмонхона билан еканлигини унутманг. Момо ҳаво кинояли кулди. "Ўйлайманки, у сизга буни қандай қилишни айтмаган. Кейинчалик уни уйга қўйганини ешитдим."
  
  
  Ва кейин монолог мени зериктиришни тўхтатди. Унинг сўзларига кўра, " бу қиз сарғиш еди? Унинг исмини еслайсизми?"
  
  
  "Исм, йўқ. У мен аристократик кўриниш деб атайдиган нарсага ега еди. Юқори ёноқ суяклари, катта қора кўзлар. Сиз уни model деб ўйлайсиз."
  
  
  У Sheila Brant ҳақида гапирарди.
  
  
  "Нима бўлди?"Момо ҳаво сўради, юзимда менда борлигини билмаган ифодани ушлади.
  
  
  У ўрнидан турди ва трейлер деворига суянди, унинг орқаси унга суянди. "Менимча, сиз унга нима бўлганини билмайсиз."
  
  
  "Мен бу ҳақда ҳеч қачон ешитмаганман. Еҳтимол, гўё мен билан бўлгани каби, уни ташлаб, кетиб қолгандир."
  
  
  "Кейинчалик, Moose катта алоқани топди", дедим мен. "У ваколатли одамга яқин бўлиши керак. Ташкилотда".
  
  
  "Бу мен учун янгилик", деди Момо ҳаво. "Бу ерда узум кўп емас."
  
  
  Ковбой shell trailer муҳитлар, его ҳат кўзларини яшириш учун пастга тортди еди. У яшил харид қилиш сумкасини кўтариб юрган еди. Мен унинг менга яқинлашаётганини кузатдим.
  
  
  "Сиз нега буқани қидираётганингизни айтмадингиз", деди Момо ҳаво. У ёнимда ўтириб, яна бир пиво қутисини очди.
  
  
  Ковбой тўхтади. Его шляпаси янги ва бемаъни еди. У харид қилиш сумкасига кириб, кесилган милтиқни чиқариб олди.
  
  
  У қуролини кўтариб, менга его қилганида, мен ён томонга отилдим. У Момо ҳавони елкаси билан урди ва милтиқ ўчирилганда уни олов чизиғидан ҳайдаб чиқарди. Қўрғошин трейлер ешигидан оқиб ўтди ва шаҳарга ўхшаб деворга урилди.
  
  
  У дераза олдига бориб, пардани орқага тортди. Ковбой қайта юкланаётган еди. У Лугернинг бочкаси билан деразани тақиллатди ва уни отиб ташлади. У қопқоқ учун югураётганда шляпасини йўқотди.
  
  
  "Ей Худойим! Нима бўляпти?"Момо ҳаво деди.
  
  
  Ковбой мадамнинг трейлери орқасида яширинган пайтда отаси ешик томон югурди. У саёз сувга шўнғиган сузувчи каби ерга тушди. Унинг сўнгги дақиқасида у орқасига ўгирилиб, ўзини елкасига урди ва ағдарилди. У ўтирди, унинг шот ишдан, у бурчак атрофида қаради ва кўз қисиб кўзлари ковбой юзидан trailer дюйм бўйлаб учиб. У кўздан ғойиб бўлди.
  
  
  У оёқларига сакраб, его яширинган томон zigzag қилди. Мен югуриб, мен уни ишдан, бир милтиқ портлаш олов дан Его қайтармоқ учун ҳаракат. Мен уни ўраб ва тиркама инилти қарши менинг орқа енгашиб.
  
  
  У бизга бир дақиқа ҳам овоз чиқармади. Кейин мадамнинг қичқираётганини ешитдим. Қизлар трейлерлардан чиқиб кетишди. Улардан бири овозининг тепасида бақирди. Madam трейлернинг бурчагига келиб, унинг бошига пастга тушди.
  
  
  Ковбой қобиғи у ҳақида, уни қалқон сифатида ишлатади.
  
  
  У уни қучоқлади, бир қўлида милтиқ, мени отишга тайёр. А luger уни пастга тортди ва оёқлари орасига отиб ташлади, хоним, унинг ковбой етигининг бир қисмини йиртиб ташлади. Унинг баъзи бармоқлари у билан қолди. Его фарёди аёлни тутди
  
  
  
  
  У йиқилиб сифатида Madam его роок амалга сакраб. У ердан кўтарилган трейлерга шошилди.
  
  
  Ковбой орқасига ўгирилиб, милтиқни менга қаратмоқчи бўлди. Менинг кейинги гавим емунинг бошига урди.
  
  
  Қизлар тиркамалари чиқиб югуриб, мен ўлик босқинчи ёнида тиз чўкиб сифатида мени атрофидаги. У юзидан қолган нарсадан ҳеч нарса айта олмади. У его чўнтакларини титкилаб, Калифорнияда Sidney Л. Крандаллга берилган ҳайдовчилик гувоҳномаси билан ҳамённи топди. Унинг фикрича, Егонинг нозик физикаси тўғри еди. У Муснинг бошқа шериги, Айдахода менга ўқ отган kishi бўлиши мумкин еди.
  
  
  У бир дақиқада емунинг ҳамёнига қайтарилди. Его шимлари, кўйлаклари ва етиклари ҳам янги еди. У шубҳаларни чалғитиш учун бу иш учун кийим сотиб олди.
  
  
  "Мен бу йигитни илгари кўрганман. У охирги кун ёки ундан кўпроқ вақт давомида бу ерда қолиб кетган", деди қора комбинезон кийган қиз. "У ерда бир пикап ҳайдаш еди."
  
  
  Мен у ва мус бузилган деб ўйладим. Мус Портлендга борди ва Сид бу ерга келди. Улар мени тезда тугатиш учун келишди.
  
  
  Мен пикапга шошилдим ва мени мозга қайтарадиган бирон бир маслаҳат топишга умид қилиб, уни тезда қидирдим. Муваффақияциз. Қўлқоп бўлинмасидаги ҳужжатлар шуни кўрсатдики, юк машинаси Ренода икки кун олдин ижарага олинган.
  
  
  Madam уни машинага ўтирганимда ёнимга келди. Узоқдан полиция сиренасини ешитдим. Madam шундай деди: "яхшиси қолинг ва буни полицияга тушунтиринг."
  
  
  "Сиз мен учун бу ҳақда ғамхўрлик қиласиз", деди отаси.
  
  
  * * *
  
  
  У ерталаб соат 8:30 да Денверга етиб келди ва икки стакан қора кофе билан ювилган қалин бифтекни еди. Улар билан ferret Айдаходаги касалхонани текшираётганда, у фақат бир кеча ухлади ва менга дам олишни маслаҳат берган шифокор унинг нима қилаётганини билиб ҳайратда қолган бўлар еди.
  
  
  Билишимча, мус ҳам шаҳарда еди. Унинг егоси тўда сафини иккига қисқартирди, лекин у яна бир шеригини олди, кейин Бонхем, мусс мени Портленддан ташқарида отмоқчи бўлганида Линколнни ҳайдаган одам.
  
  
  Бўш вақтларида у бу одам ҳақида ўйларди. АХ терговчилар, кейин асосий Ғарб қотиллик саҳналари текшириш, тўрт қотиллар David Kirby Frank Абруз билан учрашув еди уйига ҳужум таклиф қилган. Бонхемга фақат икки kishi мус билан келган, аммо у ерда тўданинг яна бир аъзоси бўлган бўлиши мумкин.
  
  
  Мен менга қарши мумкин тикиш баҳолаш учун ҳаракат сифатида кўриб чиқиш учун бошқа омиллар бор еди. Кемада сирли аcе бор еди, у ҳали аниқламаган одам. Мен у Frank Абруз ишора қилган моб бош мураббийи деб ўзимни ишонч ҳосил, ва у одам еканлигини дилбар ер-хотин Janice ва Delia менга тасвирланган еди, Лос забт етиш учун сўрадим ташкилот муҳим кўрсаткич. Қизлар унинг баланд бўйли, кўзойнак таққан ва бухгалтерга ўхшаганини айтишди.
  
  
  Ниҳоят, Frank Абрузнинг ески дўсти Marko Валанте бор еди.Валанте бир marta менга ёрдам қўлини узатди, лекин бу икки его ўғлини ўлдирди ва иҳни унинг изидан ташлади. Агар биз яна учрашсак, Валанте менга унчалик меҳрибон бўлмаслиги мумкин.
  
  
  "Хўш, ҳеч ким менга бу осон иш бўлишини айтмади", деб ўйладим.
  
  
  Мен кечки овқат учун пул тўладим ва Денверга келган қиз Барбарага қўнғироқ қилиш учун ресторан қабулхонасидаги telefon кабиналарида тўхтадим.
  
  
  Barbara кичик қора китобга киритилган, мус етарлича батафсил тасвирламаган етти қиздан биттаси еди. Унинг исми остига чизилган еди ва Mousse оғзаки тавсифга қарши бўлгандек, унга бир қатор ундов белгилари билан ергашди. Унинг фикрича, агар у ётоқхонада шунчалик ўзига хос бўлса, мусс унинг ишлашини қадрлай олмаса, у Шимолий Американинг табиий мўжизалари орасида юқори баҳоланиши керак еди.
  
  
  Телефонда унинг рақамини терганимда, қизиқиш мени кемираётганини тан олишим керак еди. Қўнғироқ пайтида битта қўнғироқдан сўнг, мен терган рақам енди ишлатилмаётганлиги тўғрисида хабар бериш учун ёзув тўхтатилди. Бу жуда катта умидсизлик еди, гарчи у деярли бутун дунё бўйлаб баъзи қизлар билан алоқа қилишда қийналишимни кутган бўлса ҳам. Уларнинг барчаси қўнғироқ қилувчи қизлар ёки фоҳишалар еди, иҳ касби mobil еди.
  
  
  Мен telefon кабинасида турардим, кейин нима қилишим кераклигини ўйлардим. Мус Барбаранинг рақамини қачон ёзганини билиш имконига ега бўлмадим. Балки қиз шаҳар атрофида кетди. Агар у фақат манзилни ўзгартирган бўлса ҳам, унинг боши берк кўчада еди. Мен унинг фамилиясини ёки қандай кўринишини билмасдим. Мен Лас-Вегасга бориб, рўйхатдаги охирги қиз Cора билан боғланишга ҳаракат қилдим, лекин мен тезда таслим бўлишни хоҳламадим.
  
  
  Мен мутахассис билан маслаҳатлашишга қарор қилдим. Такси уни ушлади. "Мен маҳаллий фоҳишахоналарни биладиган одамни қидиряпман", деди у ланки ҳайдовчига.
  
  
  "Кўрайлик. А фоҳишахона бир ҳашаматли фоҳишахона емас, албатта,?"
  
  
  "Техник жиҳатдан бу фантастик бўлиши шарт емас", дедим мен.
  
  
  "Сизнинг ўз одамингиз бор. Emmett Ripley, лицензияда ёзилганидек. Сиз мени қизил деб аташингиз мумкин."
  
  
  "Ҳаммаси жойида, қизил. Сиз фоҳишани биласизми?
  
  
  
  
  
  
  Barbara Амед? "
  
  
  У бу ҳақда ўйлади. "Ноқулай емас. Аммо мен сизни иҳ Barbara деб аташингизни истаган жуфтликни биламан, агар бу сизга ёқса."
  
  
  "Мен аниқ бир қизни қидиряпман."Унинг таксида. "Мени мавзуни сиздан кўра яхшироқ биладиган одамга олиб boring."
  
  
  У бу ҳақда ўйлади. "Хўш, битта имконият бор."У мени Миллнинг барига олиб борди. "У ерга boring ва емунинг юзига қадам босган филга ўхшаган бармен билан гаплашинг. Мен сизни кутаман."
  
  
  Буфетчи қизил нимани назарда тутганини хато қилиш йўқ еди. У собиқ боксчига ўхшарди. У емуга его Ripley томонидан тавсия етилганлигини айтди.
  
  
  У менга Бурбон ва сув берди. "Сиз кимни афзал кўрасиз: блондалар, қорамағизлар ёки қизил сочлар?"
  
  
  "Мен Барбарани афзал кўраман."
  
  
  "Агар сиз Базум қизи Барбарани назарда туцангиз, у шаҳарни айланиб чиқди. Биласизми, у стриптизчи еди. Хустлинг фақат ярим кунлик билан ишлаган."
  
  
  Мен унга Barbara қандай кўринишини билмаслигимни айтдим.
  
  
  "Хўш, Баздан ташқари, мен сизнинг қиз дўстингиз бўлиши мумкин бўлган бошқа Barbara ҳақида ўйлашим мумкин."У телефонга борди ва суҳбатлашди, қайтиб келди ва манзилни гугурт қутисига ёзди. "У келишни айтади."
  
  
  "У қандай?"Мен бар курсидан туриб сўрадим.
  
  
  "Венера де Мило илиқ", деди у.
  
  
  Ред Ripley мени кафе, ресторан ва қаҳвахоналарга тўла маҳалладаги ески бино бўлиб чиққан манзилга олиб борди. Мен ташқарига чиқдим ва йўл ҳақини тўладим. "Ечиб олинг, қизил. Мен бир оз қолишим мумкин."
  
  
  Унинг карапаси расмга муҳтож бўлган йўлак бўйлаб юриб, охирида ешикни тақиллатди. Barbara йигирма ёшда еди. У кийик териси кўйлаги, хаки шим ва sandal кийган еди. Кичкина квартиранинг деворлари рок-гуруҳларнинг плакатлари билан безатилган.
  
  
  "Қандай енгиллик", деди у. "Чарли бу ерга юборган охирги йигит Генри Киссинжердан каттароқ еди."
  
  
  "Фокус учун қанча пул оласиз?"Сл уни сўради.
  
  
  "Юз dollar. Баъзилар буни жуда кўп деб ўйлашади, лекин мен университетда ишлайман."У жилмайиб қўйди. "Иккита қилинг ва сиз тун бўйи қолишингиз мумкин."
  
  
  "Сизнинг мутахассислигингиз нима?"
  
  
  "Халқаро муносабатлар", деди у тўғри юз билан.
  
  
  "Мен сизга маълумот учун юз бераман, ўйин талаб қилинмайди. Мен унинг мосини қидиряпман."
  
  
  "Ва у, бу қизиқарли сана деб ўйлади. Оҳ, яхши. Юз-юз. Менга пул bering, мен сизга буқанинг манзилини бераман."
  
  
  Бу жуда осон еди. У: "у шаҳардами?"
  
  
  "У кеча келди. Нақд пулга қарайлик", деб туриб олди у.
  
  
  Расмий библни топширишим шарт емаслигидан хурсанд бўлиб, пулни тортиб олдим. Болта иш юритиш бўлимида шунчаки тушунмайдиган одамлар бор еди.
  
  
  Barbara ҳисобни еҳтиёткорлик билан тугатди ва уни шимининг кенглигидан пастга туширди. Кейин у менга telefon китобини ташлади. "Мус қўнғироқ қилди ва келишимни сўради. Бу ҳали йўқ еди, лекин мен унинг манзилини муқовага ёздим."
  
  
  Китобдаги манзил уни йиртиб ташлади. "Нега мен унинг егосини қидираётганимни сўрамаганингизга ҳайронман."
  
  
  "Менга барибир. Сиз Cуб Scout его squad аъзоси еканлигингизни билмайман, лекин бу менинг ишим емас. Унга сизни юборганимни айтманг."
  
  
  Уни, у Венера де Мило каби қараш мумкин деб ўйладим, лекин наҳ Chase Манхеттен банки каби бир dollar суякка.
  
  
  Мен кетмоқчи бўлганимда, у стол охиридан оғир shisha кулдонни олди ва у билан бошимга урди. Бу яхши зарба бўлди. У тиз чўкиб, бошини чайқаб, уни тозалашга ҳаракат қилди.
  
  
  У каратени ҳам биларди. У орқамга сакраб тушди ва қўлининг чеккаси билан бошимнинг орқа қисмига урди. Унинг узилган.
  
  
  У полда чалқанча ётиб уйғонди. Менинг палтоим ёпиқ еди ва Вилгелмина қўлтиғим остида ҳолстеред еди. Мен салом мени офф қоровул қўлга киргизиб учун едим қандай аҳмоқ ўзимни жонли тугагач, мен томонига устига прокат.
  
  
  Barbara кимдир билан телефонда гаплашаётган еди. "У бу ерда", деди у. "Ҳаммаси назорат остида."
  
  
  Унинг, мен енгларим ўралганлигини англадим. Шунингдек, у қинининг атрофига stiletto чизди. Еҳтимол, у аҳмоқ емас еди, лекин у ақлли еди. Кўплаб professional айғоқчилар мени қидиришди ва бу кичик пичоқни пайқамадилар. Barbara буни қилмади.
  
  
  У менга қаради қачон унинг сел. У қўлидаги Лугерни олди ва бошимга его отди. Унинг кўзлари мени еътиборсиз қолдирмаганимдан огоҳлантирди. У ҳаракациз ўтирди.
  
  
  "Окай," у математика ва линияси бошқа учида деди, ва илиб.
  
  
  "Moose?"Сл уни сўради.
  
  
  "Сиз буқанинг жойлашуви ҳақида мен каби кўп нарсаларни биласиз", деди у. "Мен манзилни олти ой олдин telefon китобига ёзганман."
  
  
  Бошим айланаётганини ҳис қилдим. У: "демак, у сизнинг маҳбусингиз. Нима учун менга айта оласизми?"
  
  
  "Мен жосусларни йиғаман."
  
  
  Кўзларим хиралаша бошлади. У қўлини уларнинг устига югурди. Тўсатдан у иккала қўлини шубҳали текширди. Игна белгиси ўнг томонда еди. У атрофга қаради ва стулнинг қўлидаги гиподермик игнани пайқади.
  
  
  "Бу ерда ҳалокатли нарса йўқ", деди Barbara. "Мен нима қилаётганимни билардим. Мен университетда халқаро алоқаларни ўрганмайман. Унинг ҳамширалик талабаси."
  
  
  "Сиз яна нимасиз?"
  
  
  "Сиз ҳайрон қоласиз", деди у табассум билан. "Мен сизни бир неча кундан бери кутмоқдаман, Жаноб Картер. Сиз кўринмайсиз деб ўйлай бошладим."У егилаётганда, у аста-секин бир томондан иккинчи томонга бурилди. Уники ён томонга силжиди. "Сиз ўласиз", деди Barbara. "Фақат дам олинг ва дори ишласин. Сиз мамлакат бўйлаб одамларни отиб, калтаклаяпсиз, лекин сиз ҳали ҳам дам олишингиз керак.""Қандай қилиб ..."Менга гапириш қийин бўлди. Менинг сўзларим хиралашган еди. "Сиз каби ... Биласизми нима?""Унинг қизи Marko Валанте", деди у
  
  
  10
  
  
  Бу менга узоқ вақт керак бўлди, лекин мен ниҳоят зулматнинг чуқур қудуғи атрофида айланиб, кўзларимни очдим. Ерталаб қуёш нури қизнинг квартирасининг деразалари орқали кириб келди. Мен кўзларимни қисиб, ундан юз ўгирдим. Менда енгил бош оғриғи бор еди, бу,еҳтимол, Barbara Валанте менинг қўлимга киритган дори-дармонлардан ёки оғир кулдон томонидан урилганидан еди.
  
  
  Унинг фикрича, ҳамма нарса унинг компенсацияси бор. Ҳеч бўлмаганда енди у мус нима учун китобида унинг исмидан кейин ундов белгиларини қўйганини биларди. Мафия хўжайинининг қизи билан Moose каби арзон безори ҳар куни емас.
  
  
  Бошқа хонада радиода рок мусиқаси янграётганини ешитардим. Овоз баланд еди. Бу менинг бош оғриғимга умуман ёрдам бермади. Қўлларим мен ўтирган ёғоч стулнинг орқа томонига боғланган еди. Менинг тўпиқларим пастки қисмидаги зинапояларга маҳкам боғланган еди. У ҳаракат қилишга уринди, аммо натижа бермади. Мутахассис қолиши учун мени стулга қўйди.
  
  
  У кўзларини юмди ва бошини тозалашга ҳаракат қилди. Препарат мени тун бўйи тақиллатди. Барбаранинг қўнғироғи узоқ масофали қўнғироқ бўлиши керак еди. Бу нима учун у мени саккиз соатдан кўпроқ ётқизганини тушунтиради.
  
  
  Barbara Валантенинг қизи еканлиги ҳақидаги ваҳий ҳайратланарли еди. Мен унинг отаси хабарларга Шарқий соҳилида фаолият қачон қиз Denver тугади қандай ҳайрон бўлди. Мафия бирликлари ҳақида ўқиганларимни еслашим лойқа еди, лекин мен Лю (доктор) Rossi Denver мафия ҳудуди учун масъул еканлигини билардим.
  
  
  У кўзларини очди ва қизни чақирди. "Barbara!"
  
  
  Radio ҳажми бироз камайди. Barbara қўлида бир чашка қаҳва билан ешикдан кирди. Бу тонг, у Amerika қарши бир маҳсулот каби кўп камроқ қаради. У нафис яшил кўйлак кийган, қора сочлари еса енса қисмидаги тоза булочкада орқага тортилган еди.
  
  
  "Сиз бугун бошқачасиз. Сиз актриса бўлишингиз керак еди", дедим.
  
  
  "Агар у актриса бўлганида, одамлар унинг кимлигини билишлари биланоқ менга сувли ролларни бериб, менга тушишни бошлашарди."У қаҳвасидан бир қултум олиб, тиниқ кўк кўзлари билан менга қаради. "Мен бундай еътибордан завқланадиган даврни бошдан кечирдим, кейин у катта бўлди. Мен бу ерга отам ва нен ҳақида ешитган одамларнинг таъсиридан узоқлашиш учун келдим. У фамилиясини ўзгартирди ва ҳамшира сифатида ўқишни бошлади. "
  
  
  "Шундай қилиб, сиз менга кеча ҳақиқатни бердингиз."
  
  
  У менга қаттиқ, очиқ табассум қилди. У шундай қилганида, у деярли қўшни қизга ўхшарди. Интернетдаги фарқ шундаки, маҳалладаги қизларнинг аксарияти Playboy журналининг тарқалишига мос келмаган.
  
  
  "Кечирасиз, мен сизни кулдон билан уришим керак еди, лекин агар сиз ҳайратда қолмасангиз, сизни бошқара олмаслигимдан қўрқардим. Менга бостириш ва кетиш қийинлигини айтишди. Менинг karate инструктор мен его енг яхши талабалар бири емасман, дейди, лекин унинг айниқса кучли емас, мен бу кичик фойда зарур каби ва ҳис."
  
  
  "Сиз менга ески мактаб ўқитувчиси каби муносабатда бўлдингиз", дедим мен.
  
  
  У мени ялаш учун келди ва бармоқлари билан бўйнимнинг орқа қисмидаги бўлакка енгил тегди. "Бу тугун парчаланади. Ва сизда мия чайқалиши йўқдек."
  
  
  "Оддий мия чайқалиши менинг ташвишларимдан енг ками."
  
  
  "Сизнингча, кимдир сизни ўлдиришни режалаштиряптими, Жаноб Картер?"
  
  
  "Кўп одамлар ҳаракат қилишди."
  
  
  "Бу ҳақда ташвишланманг. Сиз Валанте билан яхши қўллардасиз."У бир чашка қаҳвани лабларимга кўтарди. "Овоз. Бир қултум олинг. Бу ҳозир сиз учун қила оладиган енг яхши нарса. Мен дарсга боришим керак."
  
  
  У иссиқ қаҳвасини ютиб юборди: "сиз ва Moose. Бу комбинация табиий кўринмайди."
  
  
  "Ўшанда Елк кимлигини билмасдим. Айтмоқчиманки, у ичкарида еди. Унинг ўғри еканлиги мен учун ҳеч қандай фарқ қилмади. Marko Валантенинг қизи учун нима муҳим? "
  
  
  У косани яна лабларимга кўтарди.
  
  
  Radio chimed ва соатни еълон қилди. Ерталаб соат 8: 30 еди.У янгиликлар ҳақида хабар беришни бошлади, шу жумладан трейлерда отишма Рено. У бу қандай lager еканлигини айтмади.
  
  
  "Мус менга ўз ҳаётини бизга ишонмасдан яшайдиган ноёб одамлардан бири бўлиб туюлди", деди Barbara Валанте. "У кучли ва ўзига ишонган, Худонинг яшил заминида ҳеч кимдан ёки ҳеч нарсадан қўрқмаган. Кейинчалик, у Егони етарлича яхши билганида, у куч егоси шафқацизликка айланиши мумкинлигини тушунди. фантастик его натижаси. У жуда Жасур, яхши, ақлдан озган."
  
  
  "Ҳамма бунга рози кўринади."
  
  
  Barbara Валанте ақлли ва нотиқ қиз еди. Шунингдек, сехй. Лекин у менга тузоқ қўйганини унутмаган едим. Агар қўлларимни озод қилсам, унчалик дўстона бўлмас едим. У бир чашка қаҳвани ошхонага қайтарди.
  
  
  
  
  
  . Radio ўчирилган. У яна бир ешик очилганини ешитди, у енди кўп қаватли уйнинг орқа зинапоясига олиб боргандай туюлди. Овозлар пичирлайди. Barbara ошхонадаги лавабога бир оз сув қуйди, афтидан косасини ювди ва кейин қайтиб келди.
  
  
  "Мен боришим керак, Жаноб Картер. Отам тез орада сиз билан гаплашиш учун келади. Айни пайтда ошхонада сизни ушлаб турадиган кимдир бор."
  
  
  У ем чақирди. У хонага кириб, менга жилмайиб қўйди. У палтосини ечиб ва мен у бор еди, деб кўрдим .38 Смит ва Вессон револверлари унинг елкасига осилган. Унинг билагида гипс ҳам бор еди. Унинг исми, есладим, Жо еди. У ишлаган Валанте.
  
  
  "Мен Сизнинг ҳис-туйғуларингизни биламан, Картер. Чалкаш. Сиз агентлар, еҳтимол, дунёдаги енг зўр бўлишингиз керак, лекин битта қиз сизни ёлғиз олиб кетди."
  
  
  "Бу кичик емас", дедим мен. У ерда умуман кичик бўлмаган жойлар мавжуд."
  
  
  Barbara Валанте кулиб юборди. Кейин у ҳамёнини олиб, квартиранинг ешигидан чиқиб, мени отасининг лейтенанти билан ёлғиз қолдирди.
  
  
  "Мени Калифорнияга қандай олиб келганингиз ҳақида ўзимни бироз чалкаштириб юбордим. Бу шуҳратпараст йигитнинг келажагини барбод қилиши мумкин еди", деди Жо.
  
  
  "Узр. Бу вақтда тўғри ҳис."
  
  
  Жо ўтирди ва соатига қаради. Шубҳасиз, Валанте исталган вақтда келади.
  
  
  "Қандай қилиб бу ерга келдингиз?"Его ундан сўради. "Мен сизни йўқотдим деб ўйладим."
  
  
  "Валанте буни тушунди. Унинг сўзларига кўра, еҳтимол сизда Муснинг ески ва янги қиз дўстлари рўйхати бор. Еҳтимол, Barbara рўйхатда еди. Шундай қилиб, сиз Калифорнияда мени ҳайратда қолдирганингиздан сўнг, у сизни ушлаб қолиш учун мени бу ерга юборди. У чўнтагига кириб, кичкина қора Елк китобини чиқарди. "Енди мен сизнинг исмларингизни қаердан олганингизни биламан. Кеча сизни қидирдим."
  
  
  "Сиз бу ерда квартирада бўлганингизда, қиз билан гаплашдингиз.
  
  
  "Кейинги ешик. Barbara сизни ётқизгандан кейин менга қўнғироқ қилди."У яна жилмайиб қўйди. "Мукаммал қиз. Менга унга ўхшаган одам керак."
  
  
  "Иккаламиз ҳам керак."
  
  
  "Наҳ Лос билан нимадир содир бўлганида ва Валанте ундан шамол олганида, Поугҳкеепсиегача ешитиладиган портлаш содир бўлди. Валанте ҳақиқатан ҳам бифтекини портлатди. Мен у кимнидир ўлдираман деб ўйладим. агар у mistletoe бўлса яхши бўларди. "
  
  
  "Мен нимани назарда тутаётганингизни биламан."Унинг отаси яна занжирларини яширинча текшираётган еди. Бу фойдасиз еди. Агар мен чиқсам, кимдир мени озод қилиши керак.
  
  
  "Валанте наҳ учун йўлларни ўрнатганида, у Егони сўзнинг егосини ейишга мажбур қилди", деб давом етди Жо. "У емга енди унинг ҳаётини назорат қилмаслигини айтди. Лекин у ишлади. Barbara Мўйловни тарк етди. ўз-ўзидан ва Валанте уни кечирди. Енди у ҳатто у билан қолганидан фахрланади."
  
  
  Ёш лейтенант Валанте хўжайини ҳақида кўп ўйлаётгани аниқ. Ва у хўжайиннинг қизи ҳақида кўпроқ ўйлади.
  
  
  У яна соатини текширди, ўрнидан турди ва деразадан пастдаги кўчага қаради. "Они бор."
  
  
  Коридорда Shaggy оёқ товушлари янгради. Жо ешикни очишга шошилди. У хўжайинини рози қилишни жуда хоҳларди, бу аниқ еди. Валанте хонага кириб, менга қараб порлаб турди. Икки kishi у билан ажрашди. Улардан бири деворга суяниб, қўлларини қалин кўкрагига кесиб ўтди. Иккинчиси келиб ошхона ешиги ёнига ўтирди.
  
  
  "Картер, сиз менга қийинчилик туғдирдингиз. Ўша кеча Айдахода сиз тиқилиб қолган чўчқа каби қон кетдингиз ва унга ўқ тешиги тиқилган еди. У сизни яшашга рухсат берди. Сиз менинг одамларимни калтаклаб, менга тўсқинлик қилиб, мени қайтардингиз", деди Валанте.
  
  
  "Яхши Самариялик ўйнаш учун ўзингизнинг сабабларингиз бор еди. Сиз мен сизни Абруз қотилларига олиб бораман деб ўйладингиз. Сиз ўша пайтда мус иштирок етганини билмас едингиз."
  
  
  Ичкаридаги одам кумуш зажигалка билан сигарани ёқди. "Ақлли бола, у емасми, Marko?"
  
  
  "Жуда ақлли. Менимча, у яна нимани ўрганганини кўриш вақти келди."
  
  
  "Сизнинг қизингиз менга зарар бермаслигимни ваъда қилди", деди Валанте унга.
  
  
  "Хўш, у, сиз зўравонлик ҳақида бирор нарса айтдингизми? Биз фақат бир нечта савол бермоқчимиз."Валанте ўтиб кетди ва Деразалардаги пардаларни қоқди. Бу ёмон аломат еди.
  
  
  "Ўйинларга вақтим йўқ, Marko. Енди Егони ўлдирайлик", - деди стулдаги одам.
  
  
  У квартирага кирган пайтдан бошлаб стулдаги одамни яширинча кузатиб турарди. Унинг кимлигини билиш жуда қизиқ. Деворга суянган йигит юзи қотиб қолган ва кўзлари хира бўлган, ишлаб чиқарилган mobster еди. Аммо стулдаги одам қимматбаҳо кийинган, кумуш қўл тугмалари ва поябзаллари alligator терисига ўралган еди. У валантенинг тенг даражадаги хўжайини каби туюлди. Мен унга айниқса қизиқардим, чунки у баланд бўйли, озғин ва кўзойнак таққан еди. Тоза кийимларидан ташқари, у безори емас, бухгалтерга ўхшарди. У икки Портлендлик қиз Муснинг дўсти деб атаган одамга ўхшарди.
  
  
  "Мен сизни олиб келдим, чунки бу сизнинг ҳудудингиз, Лю. Лекин мен бу шоуни бошқаряпман. Ва мен Картер саёҳатлари давомида нимани ўрганганини билмоқчиман", деди Валанте.
  
  
  Унинг исми ушланди. Унинг исми ушланди. Креслодаги одам Лю Rossi еди.
  
  
  
  
  
  Лю шифокорга. Frank Абрузнинг ески душмани.
  
  
  Жо қора китобни чиқариб, Валантега узатди. "Мен буни Картерникидан топдим. бу Мусога тегишли еди. Бу ерда Картер қизларнинг исмларини олди."
  
  
  "Буни қандай олдингиз, Картер?"
  
  
  "Moose ҳурда пайтида ўз егосини йўқотди."
  
  
  Валанте саҳифаларни варақлади. Rossi олдинга егилди. Егонинг кўзлари кўзойнаги орқасида ёрқин қора металл каби порлади. Агар китобда его номи ёки его тахаллуси билан топилган бўлса, унинг учун ўйин тугади. Валанте мен фақат Rossi Абруз ўлдириш учун бир Moose ёллаган, деб тушунди, деб гумон бўлар еди.
  
  
  "Фақат қизларнинг исмлари", деди Валанте ва Rossi бўшашгандай туюлди. Валанте Барбаранинг исми ёзилган саҳифага ўтди. У ғазабдан йиртиб ташлади ва ғижимлади. "Bastard."Кейин у менга қаради. Фақат текшириш керак, Картер?""
  
  
  Мен оғзимни ёпдим.
  
  
  "Сиз сўнгги пайтларда жуда банд едингиз-фоҳишахоналарни бузиш, одамларни чалкаштириб юбориш ва бир нечтасини ўлдириш ... Лекин сизда ҳали булоқ ёки пул йўқ, менимча."
  
  
  "Пул йўқ. Moose иҳ тўрига ега. Мен ўлдирган одамлардан иккитаси Абрузнинг қотиллигида иштирок етган. У Brant нинг севгилиси ҳалок бўлса, улар Moose билан Bonham еди, " унинг Валанте деди.
  
  
  "Мен буни тушундим. Аммо мен сизга буқани олишга рухсат беролмайман. Унинг менга қарздор бўлган қон қарзини йиғишдан завқланиш истаги. Frank Абруз менинг енг қадимги дўстим еди. Биз орқага қайтдик. Мен Vegas бориб еса Лю билан бу ерда бир оз вақт ўтказиш, кейин Мусо."
  
  
  Rossi ўрнидан турди, унинг сигара унинг рта бурчагида хусусда. "Ва мен сизга ғамхўрлик қиламан", деди у жилмайиб.
  
  
  Валанте менинг ўлганимни кўрмаган бўлиши мумкин еди, лекин Rossi амин еди. Валанте кетиши билан у кўзларимга ўқ қўйишига амин едим. Қаттиқ туйғулар йўқ. Фақат ғамхўрлик қилиш керак бўлган нарса.
  
  
  "Сиз баъзи нарсаларни тушундингиз, лекин ҳаммаси емас", деди Валанте унга. "Сиз енг муҳим нарсани соғиндингиз."
  
  
  "Бу нима?"
  
  
  "У секинлашмоқда, Marko. Агар сиз буқани ушламоқчи бўлсангиз, борганингиз маъқул", деди Rossi.
  
  
  "Нима бўлди, Rossi, менинг гапларимни ешитишдан қўрқасизми? Менда сизнинг рақамингиз бор."
  
  
  "Сиз нима ҳақида гапиряпсиз?"Валанте талаб қилди.
  
  
  "Frank Абруз ҳақида заҳираси қилинмоқда. Бу шунчаки мус Флоридада қилган талончилик емас еди. Бу сизнинг дўстингизга зарба бўлди. Rossi Абрузга булоқ қўйди ва улар билан бирга паром, у сизга қарши ишламоқда ва одамлар сизни билиб олишингизга тўсқинлик қилмоқчи. "
  
  
  Лю Rossi бир қадам орқага қайтди ва Валантега Жоунинг орқасида қўшилди. У бирдан жонинг орқасига мушт туширди. Йигит оғзини очди ва нафас олди. У менинг стулим томон бир қадам ташлади ва гипс билан ўралган қўлини узатди. Кейин у юзига йиқилди ва у елкама пичоқлари орасидаги пичоқни кўрди.
  
  
  Marko Валанте айланиб юрди. Унинг унга қичқирди. "Йўқ, Валанте. Бошқа йигит!"
  
  
  У хато қилганини тушунди, лекин жуда кеч еди. Бир кунлик одам, Россининг боласи, уни отиб ташлади ва его, ўқ урилганда танаси титраб кетди. Валанте ўжарлик билан йиқилишдан бош тортди. У тўлиқ белгилар доирасини ясади, қуролини тортиб олди ва емунинг орқасига ўқ қўйган одам билан тўқнашди.
  
  
  Еркак яна бир кун тетикни тортди. Егонинг жим қуроли тупурик овозини олди. ГАВК валантени гўштига муштдек урди. Валанте ниҳоят йиқила бошлади, лекин ўзини ишдан бўшатди. Кейин у менинг стулим ёнидаги полга тушди.
  
  
  Rossi қароқчи деворга суяниб, оёқлари ёйилган еди, гўё у ўзини тортиб олишга ва йиқилмасликка умид қилгандек. У ўз ишини қилди. У хўжайинини қутқарди. Лекин у ўлаётган еди. Валантенинг зарбаси ҳаётдаги емуга тегди. У ерга ўтиришга қарор қилган маст одам каби секин ешикдан чиқиб кетди. Егонинг тиззалари пастга осилган еди. Егонинг оёқлари бирдан олдинга силжиди ва у ўралган уюмга қулаб тушди.
  
  
  Лёв Rossi пичоқни жонинг орқасига силлиқ тортди ва ёш мобстернинг палтосига егосини артди. У ўлганига ишонч ҳосил қилиш учун жонинг кўзларини юмди. Кейин у Жоу устидан ўтиб, Marko Валантени тепди. У яна туртди, кейин менга қаради. "Хафа Бўлдингизми, Картер?"
  
  
  "Ҳа", дедим.
  
  
  Ниҳоят, Rossi ўз одамини текширди. У shooter ўлик еканлигини тасдиқлади, у юрак хафа қараш емас еди. Атрофда кўплаб алмаштиришлар бор еди. "Қандай билдингиз?"у мендан сўради.
  
  
  "Кўп парчалар бирга келди. Оломондан кимдир Cооганни мени ва бонхемдаги қизни ўлдириш учун юборди. Қизни гаплашиш учун Валанте - на-hotel иши емас, балки Егони Абрузнинг қотилларига олиб бориши керак еди. Мус ҳали ҳам мафияда еканлиги аниқланганда. Бу билан бирга, икки ва икки қўйиб. Абруз Хитой коммунистлари билан гиёҳвандлик шартномасини тузди. Унинг, менимча, бу сизнинг келишувингиз еди. Лекин сиз фақат ғазаб кўпроқ муҳим шунинг учун Абруз ўлик бўлдим. "Мен буни ҳозир тахмин қилдим. "У билади коммунистлар билан яширин муносабатларингизни кутиб олинг ва сиз билан гаплашмоқчи еди. Сиз нима ҳақида гаплашаётганимизни билишдан қўрқдингиз, Шунинг учун сиз Абруз ва Кирбидан қутулдингиз. Ва кейин улар Мередитга ега едилар ва мен ҳеч нарса топмасдан олдин буни аниқлашим керак еди. Сиз Мередитни ўзингиз ўлдирган бўлишингиз керак-его қотили пичоқ ишлатган."
  
  
  
  
  
  .
  
  
  "Улар мени шифокор дейишмайди, чунки мен тиббиётда ўқиганман. Қадимги кунларда мен кўплаб тезкор операцияларни қилдим."У пичоқни силкитди ва бир дақиқада его: "мен сизни мотелда ушладим. Сиз омадли бастардсиз, Картер."
  
  
  "Бунинг сабаби мен қалбимда покман."
  
  
  "Сиз ҳам жуда қизиқасиз. Сиз бу квартирани тирик қолдиришни ният қилмаганингиз учун, мен сизга ҳамма нарсани айтиб беришим мумкин."У яна ўтирди ва яна сигарасини ёқди. "Мен бу хитойликлар билан яхши муносабатдаман. Гиёҳвандлик битими шунчаки яшириниш еди-улар билан учрашишим учун баҳона. У болтага кириб, коммунистларга маълумот етказиш учун ўз одамларидан фойдаланган. Carolinas сизнинг базасида менинг одамлар атрофида Один файлларни учрашув томонидан Sheila Brant қаердалиги хабардор бўлди. Коммунистлар менинг ёрдамим учун юқори сифатли дори-дармонлар билан тўлайдилар. Мен мамлакатда енг яхши таъминотга егаман. Естественно учун мафия менинг шахсий ишларим ҳақида билишдан хурсанд бўлмайди. Абруз Стал шубҳали еди, шунинг учун ему кетишга мажбур бўлди."
  
  
  "Ушбу саҳнани ташкилотларга қандай тушунтиришни режалаштирмоқдасиз? Жоу билан қилган ишингиз енди сизнинг бош ҳарфларингизни олиб юради."
  
  
  "Сиз буни қилдингиз, Картер. Сиз пичоқ билан яхшисиз. Сиз у ерда Валанте ва менинг боламни ҳам ўлдирдингиз. Бу менинг ҳикоям ва Barbara Валанте уни қўллаб-қувватлайди."
  
  
  У касалхонада Барбарага қўнғироқ қилиб, саломга отаси хафа бўлганини айтди ва салом, биз имкон қадар тезроқ квартирага қайтганимиз маъқул. У гўшакни қўйди ва ўтирди, ингичка лабларида чақмоқтош табассум билан менга қаради.
  
  
  "Сиз менга бир вақтнинг жаҳаннамини бердингиз, болта одам. Аммо енди менда сиз бор."
  
  
  Уники терлаб, арқонларни жаҳл билан тортаётган еди. Негадир Хоксга ҳозиргина ўрганган нарсаларимни айтишим керак еди. Аммо мен чолдан юз мил узоқликда бўлишни хоҳламадим, у шаҳарга қизил хитойликлар учун ишлайдиган мафиозлар кириб келаётганини тушунди.
  
  
  Rossi ўрнидан турди. У чўнтагидан рўмолча чиқариб, оғзимга тиқди. "Barbara бу ерда ўн дақиқада бўлиши керак. Мен сизнинг бақиришингизни ёки суҳбатга киришишингизни хоҳламайман."
  
  
  Ўн икки дақиқадан сўнг у залдан югуриб чиқиб, квартирага кириб кетди. У даҳшатли саҳнани кўргач, у оқариб кетди: учта жасад, бири унинг аждодига тегишли еди. Кўп аёллар ҳушидан кетишади. У фақат бўғиқ азоб овозини чиқарди.
  
  
  Rossi ешикни ёпди ва Еининг оғзига қўл урди. У пичоқни унинг томоғига тутгунча улар курашдилар.
  
  
  "Биламан, бу сиз учун қийин, Barbara, - деди у юмшоқ овозида, - лекин сиз хотиржам бўлишингиз ва ўзингизни тутишингиз керак. Сизнинг ҳаётингиз ва ахлатхонанинг ҳаёти бунга боғлиқ."
  
  
  У бош ирғади ва Rossi уни қўйиб юборди. У томоғига йиғлаб юборди, кўзлари менга нима беролмаслигимни тушунтиришни илтимос қилди.
  
  
  "Телефонга жавоб беришингизни истайман", деди Салом Rossi.
  
  
  "Уни кимга чақиришим керак?""Бу нима?"у ҳирқироқ сўради.
  
  
  "Ҳар ким, агар улар директорлар кенгаши аъзоси бўлса. Мен Сал Терлиззи ёки Дон Cорвоне-ни таклиф қиламан. Келинг, буни Терлиззи қилайлик. У ҳар доим сиз ҳақингизда кўп ўйлайди. У сиз айтган ҳамма нарсага ишонади."
  
  
  Barbara хўрсинди ва ўткир нафас олди. Унинг кўзлари менга қаради ва у Гаг-га қарамай гапиришга ҳаракат қилди, фақат мен нафас олаётганимни кўрдим.
  
  
  "Мен нима дейман, Rossi?""Бу нима?"у бирдан қотиб қолган овоз билан сўради.
  
  
  "Ник Картер гуй отангизни ва Жоуни ўлдирган ва мен Егони ўлдиришга ҳаракат қиляпман. Агар гаплашишда қийналсангиз яхши бўлади. Бу Егони ишончли қилади. Кейин сиз ҳеч қандай маълумот бермасдан телефонни осиб қўясиз. "
  
  
  Rossi хонадаги барча қуролларни йиғди ва еголарни столга қўйди. У Валентенинг Браунини олди, бу несс. "Енди, Barbara, агар сиз хабарни егога етказаётганимдек етказмасангиз, мен сизни Картернинг юзига отиб ташлайман."
  
  
  Его режаси шаклланаётган еди. Оломон хўжайини Barbara унинг ҳикоясини ютиб юбориши керак еди. У гўшакни қўйгандан кейин Rossi иккаламизни ҳам ўлдиради. Кейин у мафияга мени ўлдиришдан олдин қизни ўлдирганимни айтади. Охирги қисмни ишончли қилиш учун у яна бир нечта тафсилотларни ўйлаб кўрган бўлиши керак, аммо моҳият аниқ еди.
  
  
  У Барбаранинг кўзига тушди ва бошини чайқади. Мен у тушунди деб умид қилдим. У қўнғироқни тугатгандан сўнг, биз иккаламиз ҳам ўлган едик.
  
  
  У телефонга жавоб берди. Rossi қобиғи у ҳақида. У стулни ағдариб, қўлларини бўшатиш учун уни синдиришга уриниб, полга йиқилди. Мен муваффақиятга ериша олмадим, лекин полга таъсир Россининг бошини силкитди. Унинг нигоҳи Барбарадан чиқиб кетгач, у кеча ишлатган гиподермик игнани ушлаб, бор кучи билан емунинг елкасига тиқди.
  
  
  Тўсатдан оғриқ Rossini фарёд қилди. Ҳатто отаси ҳам қўлида кирпи квилингидек турган қурилмани кўриб, қоқилиб кетди. Rossi қасам ичди ва уни озод қилди. У буни қилаётганда, қиз telefon билан Егони урди. У деворга урилди ва у ошхонага югуриб кириб, ешикни ёпди. Бўйига қарамай, қиз тез ўйларди. Қочиш наҳ учун қолиш ва Rossi билан жанг қилишдан кўра яхшироқ еди.
  
  
  Rossi ноаниқ бош чайқади. У шунчалик ғазабландики, мен талоқ атрофидаги ҳавони чиқариш учун мени отиб ташлайман деб ўйладим
  
  
  
  
  
  Кейин иккаламиз ҳам орқа зинапоянинг ешигини ешитдик. У ему Барбарани тўхтатиши кераклигини тушунди, акс ҳолда Егонинг бутун режаси бузилади. У ёпилган ешикка югурди, елкасини очди ва ошхонадан югурди. Унинг зинадан тушаётганини ешитдим.
  
  
  Ошхонада тортма очилди. Barbara гўшт тозалагич билан хонага кирди. У оғир нафас оларди. "Мен орқа ешикни тақиллатдим ва супурги шкафига кирдим. У мендан миммо югурди", деди у мени озод қилиб.
  
  
  Мен Наҳ унинг пичоқ учириб ва менинг тўпиқдан боғлаб арқонлари кесиб. У уни иккинчи жим тўппонча билан кўтариб, ошхонадан зинапояга югурди.
  
  
  Rossi ташқарига чиқди ва қизни кўрмагач, ичкарига қайтди. У иккинчи қаватдаги майдончада пайдо бўлганида юқорига қаради.
  
  
  Его ГАВК орқамдаги очиқ куннинг ён томонидаги парчаларни йиқитди. Меники палтосининг енгини йиртиб ташлади.
  
  
  У кўчага олиб бормайдиган ешикни очди ва наҳга сакраб тушди. Мен кўча даражасига етганимда, у уйнинг бурчагида ғойиб бўлди.
  
  
  11
  
  
  Ери квартирага қайтиб келганида, Barbara отасининг ёнида тиз чўкди. Унинг рангпар юзида оғриқ пайдо бўлди.
  
  
  "Биламан, бу сиздан кўп нарсани олади, лекин сизнинг ёрдамингизга муҳтожман. Rossi уни тезда топиши керак", дедим.
  
  
  "Сиз нима деб ўйлайсиз, тикувчи уни олиб?"
  
  
  "У ўз позициясидан воз кечмайди ва югурмайди. У сизга айтиб бериш учун яна бир воқеани ўйлаб топади. Масалан, сиз отангизга хиёнат қилдингиз ва мен билан кучларни бирлаштирдингиз."
  
  
  У ўрнидан турди. "Кейин биз улар билан боғланишдан олдин уни тўхтатишимиз керак."
  
  
  "Аниқ."
  
  
  У кичкина Фиатни ҳайдаб кетаётган еди. Биз квартира биносини тарк етганимизда, у шундай деди: "Rossi шаҳар атрофидаги мулкка ега. Ўйлайманки, у у ерга боради."
  
  
  Мен ўтган кеча менинг ижара машина тарк едим кўчага уни олиб. Машина ҳали ҳам ўша ерда еди, олд ойнада ноқонуний тўхташ чиптаси бор еди.
  
  
  "Сиз ҳайдайсиз", деб буюрдим. Унинг ёнида, Жанубий Каролинадаги болта базасида синовдан ўтган милтиқни йиғмоқда.
  
  
  Россининг уйи тепаликда еди. Киришни темир дарвоза қўриқлаган ва баланд панжара атрофни ўраб олган.
  
  
  "Агар сиз дарвозани бузсангиз, signal ўчади", деди Barbara. "Сиз уйга қўнғироқ қилиб, қабул қилишни сўрашингиз керак."
  
  
  У рул остида сирғалиб, унинг ўрнини егаллади. Кейин у дарвозадан ўтиб, қулфни очди ва иҳни тақиллатди. Машина асфалтланган йўл бўйлаб ўтди, дарвозанинг бир қисми ҳали ҳам капутдан осилган. Егилган қанот шинани тирнади, лекин ўйилган машина каби унчалик мантиқий емас еди.
  
  
  Миммодан ўтаётганимизда, боғбон кийинган бир kishi бизга бақирди. Кейин иккинчи одам қўлида қурол билан буталар орасидан югурди. У бир қўли билан милтиқни олди, қўлини кўкрагига кесиб ўтди ва бошини деразага тиқди. У тетикни тортди ва югураётган одам ҳовуз томон бурилди.
  
  
  "Бу Россининг машинаси", деб чақирди Barbara йўлда Кадиллакка ишора қилиб. "У бу ерда, майли."
  
  
  У машина атрофида сакраб, Кадиллакнинг газ бакига ўқ узди. У уни яна иккита ўқ билан помпалади, сўнг болта зажигалкасини чиқариб, танкдан оқиб чиқа бошлаган газга ташлади.
  
  
  "Сиз нима қиляпсиз?"Қиз ҳайрон бўлиб сўради.
  
  
  "У кетолмаслигига ишонч ҳосил қилинг", дедим.
  
  
  Олов Кадиллакнинг жасадини портлатди, кейин танк портлади. Гараж устидаги квартирага тушадиган зинапояда ҳайдовчи кийимидаги одам пайдо бўлди.
  
  
  "Ник!"қиз унга ишора қилиб хитоб қилди.
  
  
  У машинасининг капотига суяниб, милтиқни алмаштирди ва ҳайдовчининг кўкрагига ўқ қўйди, у ҳали ҳам револверни дублет остидан чиқармоқчи еди.
  
  
  Қанотда ёнимда ГАВК қичқирди. Уйда кимдир менга ўқ узди. Мен егилиб, Barbara аллақачон чўккалаб ўтирган машинанинг нариги томонига югурдим. Яна бир қурол бошланди. Уйда камида икки kishi бор еди.
  
  
  Милтиқни тиззасида ушлаб, отаси қизга қаради. У қаттиқ нафас олаётган еди ва ранги юзига қайтди.
  
  
  "Barbara, - дедим мен, - сиз яхшисиз."
  
  
  "Демак, сиз, Ник."
  
  
  "Мен сизни машинадан чиқиб, атиргул буталарига яширишингизни истайман", деди отаси. "Сиз тўпни отишингиз мумкинми?"
  
  
  "Албатта, мен қила оламан."
  
  
  Улар унинг қўлида уларнинг Luger уни қўйиш. "Уйга отиш. Сизда мақсад бўлиши шарт емас. Фақат суратга олинг. Мен уни қайтариб олишни хоҳлайман."
  
  
  Кейин у машинанинг очиқ ешигидан судралиб ўтиб, калитни бурди. Мен велосипедимни олдим, ҳисоб-китобларим учун ўриндиқда ётиб, қўлимни газ педалига босдим. У қўлини чўзди ва машинани жиҳозга қўйди ва машина йўлакдан уйнинг олд томонига ағдарилди.
  
  
  У майсазорга чиқиб, буталар орасидан деворга йўл олди. У деразалар остидан уйнинг бурчагига судралиб борди. Орқа томонда veranda ва shisha билан ўралган veranda бор еди. Лю Rossi gilles замонавий.
  
  
  У кичкина тош скамейкани олиб, стаканга ташлади. Бир kishi югуриб чиқиб, мени қидирди. Уни кутиб, мен нола қилиш учун орқам билан тураман. Ниҳоят, у ҳовлига чиқди. У миммо мендан ўтганида,
  
  
  
  
  
  Уни, чиқиб кетди ва унинг милтиқ кўт билан унинг его урди.
  
  
  У синган shisha ешиклар орқали уйга кириб, бурчакда ўтирган қизил кўйлак кийган аёлни топди. У ўттизинчи йилларнинг ўрталарида еди ва у шунчалик қўрқиб кетдики, у ҳамма нарсани силкитарди.
  
  
  "Сиз кимсиз, тикувчи?"у титроқ овоз билан деди.
  
  
  "Унинг тахаллуси Картер. Сиз Rossi ёки его аёлмисиз, бекаси?"
  
  
  "Бизга Один керак. Унинг Vegas атрофида келаётган. Ва агар мен бу ердан чиқиб кецам, қайтиб келмайман."
  
  
  У каттароқ хонага, залдан пастга тушди ва бир kishi сакраб чиқиб, мени отиб ташлади. Унинг ов милтиғи кестириб ўқ узди ва менинг соқолим одамнинг ўнг томонидаги узун стол устидаги вазага урилди. У орқага сакраб тушди. Узоқ стулни ағдариб, у коридорга киришни тўсиб қўйиш учун унинг егосини итариб юборди. Кейин унинг егоси уни қалқон сифатида ишлатган.
  
  
  Еркак елкамга иккита ўқ қўйди. Унинг отаси ерга ётиб, инграб юборди. Тишлашдан олдин уни ўнтагача ҳисобладим. Кейин унинг менга яқинлашаётганини ешитдим. У столга келгунча кутдим ва танамни топиш учун унинг устига егилди. Кейин уники милтиқни силкитди ва револверни қўлтиғига тақиллатди.
  
  
  У менинг сочларимни ушлади, бундан яхшироқ бўлиши мумкин емас еди. Менинг нолам каби сохта емас еди. Мен у сочларимни илдизидан тортиб оламан деб ўйладим. Мен ўрнимдан турдим ва егоимнинг думбаси билан унинг иягига урдим. Кейин у унинг устидан ўтиб, ешиклар билан ўралган йўлакдан пастга тушди.
  
  
  "Rossi", деб чақирдим. "Сиз жуда қўрқоқмисиз?"
  
  
  Жавоб йўқ.
  
  
  У ётоқхонанинг бўш ешигини итариб очди ва давом етди.
  
  
  "Rossi", деб чақирдим. "Жо каби одамни орқадан ўлдириш керакми?"
  
  
  Жимлик.
  
  
  Мен бошқа ешикни синаб кўрдим. Ҳаммом. Ҳаммомда хизматкор кийимидаги аёл қўрқарди.
  
  
  "Сизда бу ерда ажойиб жой бор, Rossi", деб бақирдим. "Мен сизга нима қилишимни айтаман. Агар сиз чиқмасангиз, уни ёқиб юбораман."
  
  
  У ташқарига чиқди. У зиғир шкафидан сакраб тушди, ешик билан урди ва оёғимдан йиқитди, кейин устимга урди.
  
  
  У Егони томоғимга ботирганда пичоқ чақнади. У jerked, икки қўли билан его билагидан ушлаб, его қўлини орқага егишни бошлади. У йиқилиб, муштини қовурғамга ҳайдаб, озод бўлди. Кейин у яна пичоқлаб, шимимнинг оёғидаги узун тешикни кесиб ташлади.
  
  
  Биз коридорда нафас олиб учрашдик. У тиз чўкди, у еса унинг устида еди ва у ташлаган милтиқ орамизда полда ётарди.
  
  
  "Уни олинг, Картер", деди у. "Уни кўтаришга ҳаракат қилинг, мен сизнинг қўлингизни кесиб ташлайман."
  
  
  Уго Барбаранинг квартирасидан чиқишдан олдин уни олди. У пичоқни кафтига қўйди ва Rossi буни кўргач, пичоғини ташлаш учун қўлини кўтарди.
  
  
  Barbara уни отиб ташлади. У уйга кириб, залнинг охирида ўтирган еди. У лугерни кўтариб, Егони иккала қўлига маҳкам олди ва емуни бошнинг орқа қисмидан отди. У аста-секин биз томон юрди ва ўлик одамга қараб турди. Ниҳоят у менга йўқ ифода билан мурожаат қилди ва деди: "код ... у Кота кодини бузди ... bastard."
  
  
  Ертаси куни ерталаб биз қора рангда хайрлашдик. Унинг узун сочлари бўйнидаги покиза булочкага тортилган ва рангпар юзи бўянишсиз еди.
  
  
  "Менимча, сиз ҳозир Лас-Вегасга ит итини топишга ҳаракат қиляпсиз", деди у.
  
  
  "У мени кутаётганини ҳис қиляпман."
  
  
  "Сиз қоғозларни ўқидингизми? Полиция нима бўлганини аниқлай олмайди. Улар қандайдир тўда уруши бор деб ўйлашади."
  
  
  "Биз ўз вақтида чиқдик", дедим мен.
  
  
  "Ник, мен унга бир нарса айтишим керак."
  
  
  "Сиз шундай демоқчисиз, еҳтимол ишлар яхшиланганда яна учрашамизми?
  
  
  "Менимча, буни умуман айтишим шарт емас."
  
  
  Мус Cора учун Лас-Вегасда қайд етган рақам бу еди ranch, Arlen Бредли исмли аёл томонидан бошқариладиган қонуний фоҳишахона. У ее қизларининг истеъдодларини синаб кўришни истамаслигимдан хабардор бўлганида, Бредли аёл мени паст даражадаги офисга кузатиб қўйди ва айланадиган стулга ўтирди.
  
  
  "Cора бироз олдин бу ердан кетган. У бўлиши керак емас еди ва у бошқа ҳаётни топди."
  
  
  "Мус исмли одамни еслайсизми?"
  
  
  "У ва яна уч kishi Корани кўриш учун бу ерга келишди. Естественно учун иҳ унга савол бермади. Лекин мен уларни одамлар деб ўйладим, салом, мен аралашмаслигим керак еди. Айтганимдек, менга ёқди. бундай жойда бир element ее ."
  
  
  У расмни тортмасидан чиқариб, менга узатди. "Мен буни олдим. Бу сиз айтаётган қизми?"
  
  
  Бу Sheila Brant еди.
  
  
  "Сиз нима истайсиз, Жаноб Харпер? Бу саволларнинг мавзуси нима? "аёл сўради.
  
  
  "Cора ўлди. Сиз айтганингиздек, у нотўғри одамлар билан аралашмоқда. Фақат у уни Sheila Brant деб биларди."
  
  
  У милтиллади. Бу хабар унга қаттиқ таъсир қилгандай туюлди. У яна гапирганда, овози бўғиқ еди. "Сиз менга олдинроқ айтишингиз керак еди. Мен уни ёқди айтдим, ва мен жиддий уни олди. Унинг ўлими учун мус номи билан танилган одам жавобгарми?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "У Лас-Вегасда. Его уни кеча казинода кўрди."
  
  
  "Агар бу ерда мусс пайдо бўлса, мени меҳмонхонамга чақирасизми?"
  
  
  "Албатта."
  
  
  У тунда казиноларда, клубларда ва меҳмонхоналарда уни овлаган
  
  
  
  
  
  аммо унинг егоси буни топа олмади.
  
  
  Arlen Бредли нонушта қилаётганимда менга қўнғироқ қилди. "У мен билан боғланди. Сиз чиқа оласизми?"
  
  
  Уники иссиқ қуёшда ранчога кетаётган еди. Менинг пулсим пойга еди, Адреналиним помпалаяпти. Менинг қидирувим тугади.
  
  
  "Улар сиз ҳақингизда сўраганингиздек, улар сиз ҳақингизда сўрашди. Мен унга бу ерда еканлигингизни ва қайтиб келишингизни айтдим. Улар унинг сизга тузоқ қўйишини хоҳлашади", деди Arlen Бредли.
  
  
  "Сиз таклифни қабул қилдингизми?"
  
  
  У биринчи marta табассум қилди. Табассум ингичка, қаттиқ ва бошқариладиган еди. "Ўйлайманки, улар менинг бизнесимдаги кимдир иҳга еътироз билдира олмайди деб ўйлашади. Улар сизни ўлдиришлари учун сизни ёлғиз қолдиришлари учун менга 10 000 dollar таклиф қилишди."
  
  
  "Улар пулни топишган бўлса керак."
  
  
  "Пулми?"- деди у қошларини чимириб.
  
  
  "Бу муҳим емас. Уларга буни қилишингизни айтинг. Уларга иҳ тузоғини қўйганингизни айтинг."
  
  
  "Ва сиз ўрнига иҳ қўлга оламан."
  
  
  "Мен ҳаракат қиламан", дедим.
  
  
  Ранчога кетаётганда, ески арвоҳ шаҳарнинг миммоси ундан ўтди. Биз унинг жойига бордик ва у унинг меҳмонхонасига мос келадиган бино топгунча чангдан ўтиб кетди. У машина атрофидаги милтиқни чиқариб, кириш ешиги ёнидаги рафтерсга яширди.
  
  
  "Ундан нега бундай қиляпсиз деб сўрасам бўладими?"Arlen деди.
  
  
  "Менда яқин масофадан ҳимоя қилиш учун етарли қурол бор. Лекин улар мени узоқдан ўлдиришга ҳаракат қилишлари мумкин."
  
  
  У кимсасиз кўчага тикилди. Савченко билан ҳаво порлаган бўлса-да, у титраб кетди. "Отишма учун енг зўр жой. Худди филмлардаги каби. Фақат бу фантастика емас."
  
  
  "Сизда ранчода бир нечта отлар бор. Мусга айтинг-чи, бугун мени сайрга олиб борасиз, қачон емас. Сиз мени бу ерга олиб келасиз, кейин отлар билан қочиб, мени ёлғиз қолдирасиз."
  
  
  "Бу мукаммал ешитилади. Улар учун."
  
  
  "Мен уларга ишонишларини истайман. Қачон улар сиз билан яна боғланишади?"
  
  
  "Елк пешин вақтида келишини айтди. Ему жадвали бажарилади. Бу сизни бу ерда Оциз қолдириш билан бир хил."
  
  
  Ранчога қайтиб, у менга ичимлик қуйди ва стаканини меникига тутди. "Муваффақиятга."
  
  
  "Жиноятга", дедим.
  
  
  Биз учрашганимиздан бери у иккинчи marta жилмайиб қўйди. "Мен қатъийлик кўринишини сақлайман, чунки бу бизнес учун яхшироқдир. Лекин мен одамларга жуда ҳамдардлик ҳис қила оламан. Қобиқ Каби. Сиз каби."
  
  
  У бизга бошқасини қуйди. "Кейин дўстликка."
  
  
  Биз шу қадар иссиқ қуёш остида арвоҳлар шаҳарчасига кетаётган едикки, кўйлагим орқамга ёпишиб қолган еди. У отдан тушди.
  
  
  "Сиз иҳ, Недни кўряпсизми? "
  
  
  "Мен қуёш нурини кўрдим. Еҳтимол, улар durbin орқали қарашади. Келинг, ечиб олинг. Улар ўша ерда бўлишади. Улар учрашувни ўтказиб юборишни хоҳламайдилар."
  
  
  У отимни ортда қолдириб, учиб кетди. Бу режанинг бир қисми емас еди. Лекин бу муҳим емас еди. Moose ҳали ҳам келади. Мен бунга ишонишим мумкинлигини билардим.
  
  
  У уни узоқ вақтдан бери ташлаб кетилган дўконлардан бирининг осилган айвонига олиб борди ва сигарет чекди. Кейин у билган машина - Линколн уни кўрди. Кўчанинг охирида тўхтади ва бир kishi чиқиб кетди. Катта одам. У ерда менга қараб турди, ва мен dollar суякка тортинг ҳис.
  
  
  Менинг отим шовқин қилди. У ҳайвонга қаради ва қарама-қарши томондан яқинлашаётган бошқа қароқчини кўрди. У отни бошқараётганда юрди. Егонинг оёқлари майда спиралларда чангни тепди.
  
  
  Улар мени отишмада ушлашни режалаштиришди.
  
  
  Унинг сигаретаси уни ташлади. У ўрнидан турди ва икки бино ўртасида ҳаракат қилди. Кулбалар атрофида битта деворга қарши туриб, менинг сталкерларим ҳаракат қилишини кутмоқда. Бу кўп вақт талаб қилмади. Мус бурчакка келди.
  
  
  "Менинг қизларим сизга қандай ёқди, Харпер?"
  
  
  "Ер-хотин билан ҳаммаси яхши еди / *
  
  
  "Аммо Sheila каби гўзал емасми? У ёқимли еди. Кечирасиз, бўйнингизни синдирдим. Биз бир неча бор бирга бўлдик. Аммо катта пул аёлнинг бошини лойқа қилади, унинг фикрини бузади."
  
  
  "У сизни talon-тарож қилмади."
  
  
  Moose лиcк учун келди. "Кейин буни ким қилди? Мен уни Арленнинг уйига ишга жойлаштирдим, лекин пул ҳақида ҳеч кимга айтмаганман. Хўш, қандай қилиб улар у айтганидек ғойиб бўлишлари мумкин еди?"
  
  
  Менинг қўлим ён томондан осилиб турарди ва у мус менинг қўлимни кўрмаслиги учун ўгирилди. Унинг Лугери кўчиб ўтди, орқасига ўгирилди ва қатл қилиш учун рухсат байроғидаги мўйлов осилган еди.
  
  
  "Менимча, у Арленга айтишда хато қилган", дедим мен.
  
  
  "Келинг, Харпер!"
  
  
  Яна бир kishi уйни айланиб чиқди ва орқамдан чиқди. У егилиб, қуроли менга ишора қилди. "Мен кел деди, гўдак."
  
  
  "Уни отманг", деб бақирди мус. "Мен унинг пул ҳақида нима дейишини ешитмоқчиман."
  
  
  Luger уни ташлаб, идишни томон суянди. "Arlen Шеилани мағлуб етди ва унинг ишончини қозонди. У менга ушбу ўрнатиш учун унга 10 000 dollar таклиф қилганингизни айтди. Бу тўғрими, мус ёки у сизга бу ески дўстингиз учун яхшилик еканлигини айтдими?"
  
  
  "У бу яхшилик еканлигини айтди."
  
  
  Кейин у ўгирилиб, кулбанинг очиқ деразасидан ўради. Унинг елкаси чириган тахталарга урилди ва улар чангни тупуриб, йўл беришди. Мен мус ва бошқа бир одамнинг бир-бирига бақираётганини ешитдим. У ўрнидан турди, рафтерсга югурди ва у ерда ушлаган милтиққа қўл чўзди. У его йўқолишини билиши керак еди. Arlen қайтиб келиб, ўз нафсини ўзгартирди. У ҳақиқатан ҳам мени ўрнатди.
  
  
  Муаммо шундаки, мен мус яна пул олиб келгунига қадар унинг алоқадорлигини тушунмадим. Мус Шеилани уйга ишга жойлаштирганини айтди,
  
  
  
  
  
  Улар Арленни ҳеч бўлмаганда назорат туфайли бир marta ёлғончи қилишди. Мус ҳали ҳам пулни топа олмаганини, яъни Арленга 10 000 dollar таклиф қила олмаслигини айтди. Бу уни икки marta ёлғончи қилди. Ва у менга Sheila ва мен ҳақида қанчалик ҳис қилгани ҳақида бу қаторни берди. У менга бу тузоқдан тирик чиқишини кутишини айтди. Еҳтимол, қурол билан.
  
  
  Елк уйнинг айвонидан югурди. У буфалога ўхшарди. У тўхтамасдан ўзини ешикдан ташлади ва полга йиқилди. Аленканинг егоси чириган тахталардан кўра кўпроқ еди. Его деворга маҳкамланган еди. У қасам ичди ва буришди, мени қидирди.
  
  
  У унга бир қадам ташлади ва унинг егосини доска юзига урди. Таъсир шунчалик кучли едики, тахта парчаланиб кетди.
  
  
  Деразадан қуёш ботганда яна бир одам. У stiletto томонидан ташланган, лекин тезда бориб, ўтказиб юборилган. Унинг ешикдан қочди. Агар бошқа Мусо ўз нафсини кўтармаганида еди, менинг Лугерим ҳали ҳам ташқарида ётар еди.
  
  
  Мен уни бурчакка югурдим. Қурол ҳали ҳам ўша ерда еди, лекин унинг бўғимлари унга етиб бормади. Arlen бинолар орасида ўтирди, бир қўлида асабий отнинг жиловини, иккинчи қўлида ўрта вазнли Маусерни ушлаб турди.
  
  
  "Boring ва олинг. Мен сизга ёрдам бериш учун қайтиб келдим", деди у.
  
  
  "Йўқ, сиз болалар билан текшириш ва ҳамма нарса режа бўйича кетаётганини кўриш учун қайтиб келдингиз. Бу ундай емас. Уники ҳали ҳам тирик ва улар ҳақиқатни билишади. Сиз Шеиладан пул ўғирладингиз. У йўқолганини билиб, у қочиб кетди. Сизда борлигини ҳеч қачон билмаганман. У сизга ишонди. "
  
  
  У унга автомат отди.
  
  
  У Фиат томонидан чангга ташланган. У Муснинг ҳамроҳи деразадан егилиб, Арленни отиб ташлаганини кўриш учун ўз вақтида юқорига қаради. ГАВК еди .45 калибрли ва йиртилган салом, юзма-юз.
  
  
  Унинг қичқириб юборди ва деразадан Егони тортиб, одамга қаради. У юзига унинг его урди ва биз chang кўчада пастга думалади сифатида его қурол қўлини ушлаб. Бурчакка бир булоқ келди. У тошни олди, егосини бошидан юқорига кўтарди ва мен томон бир қадам ташлади.
  
  
  Менинг остимдаги одам қуролни тўғри йўналишга қаратмоқчи еди, лекин мен егоимни унинг билагида ушлаб турдим. Унинг егоси уни яна урди. Уни, мен Moose келишини билар еди. Охирги лаҳзада у орқага қайтди. Мус тошни чиқарди. Яна бир kishi ўтирар еди ва тош унинг егосига даҳшатли овоз билан урилди, гўё пичоқ гўштда еди. Мен бу одамнинг ўлганига шубҳа қилмадим. Шубҳасиз.
  
  
  Мус воқеаларнинг бу бурилишидан ҳайратда қолди. У ишонмай катта бошини чайқади. Кейин у дўстининг олдига борди. У йиртилиб .45 инсоннинг бармоқлари атрофида чиқиб.
  
  
  Мен уни Лугерга судраб бордим. Орқасига ўгирилиб, унинг Мози унинг кўкрагига ўқ узди. Икки marta. Мен уни учинчи marta отиб ташладим, у ўрнидан турди, кўзлари ёввойи ва оғзи худди нимадир демоқчи бўлгандек ҳаракат қилди.
  
  
  Ниҳоят, у йиқилиб, chang остида ётди. У аста-секин оёққа турди. Арвоҳ шаҳар қабристон каби деярли жим бўлиб туюлди. У нен шаҳрида тирик қолган ягона одам еди. Узоқ конференция тугади ва менинг ишим тугади, фақат мен хок-га болта базаларининг инфилтраторлари ҳақида айтдим. Аммо ертага бошқача бўлади.
  
  
  Епилог
  
  
  Мен уни Вашингтон яқинидаги баргли Виржиния қишлоғидаги Хокнинг его Cлуб ҳовузида топдим. У жуда зарур бўлган қуёш ванналарини қабул қилар еди. Егонинг суяк тирсаклари ва тиззалари фил суяги ешик тутқичларига ўхшарди.
  
  
  "Тозалаш қандай ўтди?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Ускуналар ғамхўрлик қилинди. Биз Каролиналар ва Денвердаги базаларимизни ёпишимиз керак еди, аммо биз барча мафия жосусларини назорат қилдик. Яхшиямки, операция дастлабки босқичда еди ва улар ҳеч қандай муҳим маълумотларни узатмадилар. "
  
  
  "Умуман олганда, мафия Россининг коммунистлар билан тузган шартномаси ёки болта учун жосуслик қилгани ҳақида ҳеч нарса билмас еди. Абруз ҳам кўп нарсани билмас еди. У шунчаки шубҳали еди. Аммо Лёв Rossi каби одамлар билан аралашганингизда шубҳалар ҳалокатли бўлиши мумкин."
  
  
  Қирғий бир кўзини очди.
  
  
  "Бу қиммат ва қонли еди, Ник, лекин бу бизнинг ишимиз, сизники ва меники. Бу ифлос иш ва бунинг учун сизга medal бермайдилар."
  
  
  "Биламан", дедим.
  
  
  "Ертага Лондонга кетишга тайёрмисиз?"
  
  
  "Ҳа жаноб."
  
  
  "Ник", деб чақирди у отаси узоқлашганда. У стулда ўтирди. "Буви, сизни машинада ким кутмоқда?"
  
  
  "Ишончли маълумот берувчи".
  
  
  "Сиз Валантнинг қизини назарда тутяпсизми?"у айтди .
  
  
  * * *
  
  
  Barbara сабрсизлик билан кутди. "Келинг, бирон жойга борайлик ва ётайлик, Ник. Ертага жуда тез келади."У клубга кетаётиб, менга яқинлашди. "Сизнинг хўжайинингиз ҳайрон бўлдими?"Оҳ, албатта", дедим. "У деярли индамади."
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Контрагент Агенти
  
  
  
  Ник Картер.
  
  
  Контрагент Агенти
  
  
  Amerika Қўшма Штатлари махфий хизмати аъзоларига бағишланган
  
  
  
  Биринчи боб.
  
  
  Хавфли ўйинни таъқиб қилаётганда, овчи баъзида беихтиёр ўлжаси билан ролларни алмаштирганини ва қурбонга айланганини топади. Кўпгина ёввойи ҳайвонлар пистирмалар учун зарур бўлган айёрликка ега, масалан Мато Grosso қотил ягуар, ов итларини тирноқларини бир силаш билан чалкаштириб ўлдириш учун ўз изига яширинган ва ҳар доим пакетдаги охирги итни биринчи бўлиб ўлдирган. Ва одам таъқибчиларидан оёқ-қўлларини йиртиб ташлашнинг ёмон одатини ривожлантирган ёлғончи фил Даби.
  
  
  Бу одам, албатта, атрофдаги енг айёр пистирмадир ва у қоронғу ўрмон йўлидан юрганида бу ҳақиқатни диққат билан кўриб чиқди. Бу пистирма учун енг зўр жой еди; ва уники, бу шундай режалаштирилганлигини билар еди.
  
  
  У еҳтиёткорлик билан, аста-секин, ҳар бир дарахт ва бутани ҳаракатга кузатиб, енг кичик товушни тинглади. Менинг Luger, Вилгелмина, унинг ғилофида тайёр ётарди, лекин унинг тишли ҳолда. Ҳуго stiletto у кийган кўйлаги остида ўнг билагимга боғланган замш қинида ётарди. Унинг миммо ендигина осилган новдадан ўтиб кетган еди, у орқасидан овоз ешитди. У орқасига ўгирилишидан олдин ҳам, бу нимани англатишини билардим-одам орқамдан дарахтдан ерга йиқилиб тушган еди.
  
  
  У пичоқ билан тушаётган қўлни кўриш учун ўз вақтида бурилди. Юпқа, ўткир пичоқ деярли тўғридан-тўғри кўкрагимга қаратилди.
  
  
  Уни тўсиш учун чап билагини кўтариб, еркакнинг билагидан ушлади. Шу билан бирга, у ўнг қўлининг кўрсаткич ва ўрта бармоқлари билан еркакнинг кўзларини тиқди. Аммо у кўзларини қутқариш учун бўш қўлини бурун кўпригига босди.
  
  
  Его унинг бошқа билагини икки қўли билан ушлаб, ўгирилиб, ундан юз ўгирди ва олдинга егилиб, қаттиқ тортди. Еркак елкамдан учиб ўтиб, орқасига ерга урди. Пичоқ қўлнинг егоидан учиб чиқди. Мен ўнг билагимдаги мушакларни егдим ва stiletto кафтимга тушди. Еркак ҳаракат қилишидан олдин, у унинг ингичка ему стилеттосини ияги остига тиқди ва егосини ўша ерда ушлаб турди.
  
  
  "Кейинги сафар омад тилаймиз", деди у унга оҳиста.
  
  
  У одатдагидек еркакнинг иягига пичоқ урилмаган. Его кўзлари менга қисиб қадар Его бор уни бўлиб.
  
  
  Бирдан у кулиб юборди. "Жуда яхши, Н3", деди у.
  
  
  "Ҳар қандай таклифлар?"Мен стилеттони Егонинг томоғидан олиб ташлашни сўрадим.
  
  
  У ўтирди ва ўзини чанглатди. "Хўш, мен сизга отиш сизнинг кестириб кўпроқ фойдаланиш керак, деб зикр бўлиши мумкин. Ва сизнинг стилеттонгиз муаммо емас ва сиз мендан олган немис Тузоқчисининг шеригидан ҳам ёмонроқ деб ҳисобланади. Лекин менимча, барибир буни ҳаммангиз биласиз. Ва сиз ўз ишингизни қилаётганга ўхшайсиз, биз, нима бўлишидан қатъий назар."
  
  
  Гюго уни қинига қайтарди. "Раҳмат", дедим.
  
  
  У малака ошириш курсларида биринчи синовдан ўтди. Менинг рақибим АХ Академиясида Айкидо ўқитувчиси ёрдамчиси еди ва мен ўзимни ҳимоя қилиш асосларини еслаганимга ишонч ҳосил қилиб, у жуда яхши иш қилганини тан олишим керак еди. Биз АХ агентлари учун ўта махфий мактаб асосида едик.
  
  
  "Енди ўқув марказига олиб борадиган йўл билан чорраҳага келгунингизча, бу йўлда давом етинг", деди у менга. "Бирор нарсани кутинг."
  
  
  "Мен буни доим яхши кўраман", деди у жилмайиб.
  
  
  Мен унинг егосини у ерда қолдириб, ўралган йўлдан пастга тушдим. Ой булутлар ортидан сирғалиб чиқиб, осмонга даҳшатли кумушранг нур сочди. У еҳтиёткорлик билан ҳаракат қилди, ҳамма нарсага тайёр. У чорраҳага етганда, у бир зум тўхтади. У овоз тизими йўқлигини билар еди, бу яқин атрофдаги залда бошқа биров борлиги учун яхши имконият борлигини англатарди. Мен ўқув марказига боришни ендигина бошлаган едим, бир kishi зулматдан тўғридан-тўғри олдимдаги йўлга сакраб чиқди. Унинг luger чиқарди ва қурол его одамни офф якунлади. Ему лугери кўкрагига қаратди ва тетикни тортди. Бўш камера ойнасида чертиш бор еди.
  
  
  "Сиз ўлгансиз", дедим мен. "Ғавғо 9мм баробар dollar".
  
  
  Қоронғи костюмдаги фигура кулиб юборди ва мен унинг юзига пайпоқ кийганини кўрдим. Кулги ва пайпоқ мени бошимга айлантирди. У ҳали ҳам буни тушунмоқчи бўлганида, унинг орқасида енгил шовқин ешитилди. Бу одам шунчаки алданган еди. Лекин бу мантиққа тўғри келмади. Ўқитувчилар ҳеч қачон сизга қарши жамоаларда ишламаган, бизнинг тунги машқларимиз.
  
  
  У бошқа одамга юз ўгиришдан олдин, бош суяги тагида тўсатдан ўткир оғриқ портлаганини сезди. Қоронғида менга ёрқин чироқлар чақнади. Бутун меҳмонхона бўйлаб тиззаларим букилиб, бошимнинг орқа қисмига урилди. Мен уни қаердадир ешитдим, паст нола, хириллаш овози ва бу менинг томоғимдан чиқди.
  
  
  Бир овоз уни ешитди. "Бу у?"
  
  
  "Ҳа, бу у", деб жавоб берди бошқа одам қандайдир урғу билан.
  
  
  У оғриқ билан кўзларини очди ва зулматда сузиб юрган иккита қоронғу фигурани кўрди. Иккаласи ҳам
  
  
  пайпоқ ниқобларини кийинг. Мен ундан сўрашга муваффақ бўлдим. "Бу нима?"
  
  
  "Ҳақиқий ҳаёт, Жаноб Картер", деди у урғу билан. "Сиз ўйлагандек мактаб ўйинлари емас."
  
  
  У пайпоқ остидаги юзларнинг контурларини кўриш учун оғриқли хиралашган кўзларини қисиб қўйди, лекин ҳеч нарсани кўриш жуда қоронғи еди. Қандай бўлмасин, улар ўқув академиясининг ўқитувчилари емаслигини билиш учун ҳеч қандай ажойиб чегирмалар талаб қилинмади. Мен уларнинг қандай қилиб ҳудудга кирганини тахмин қилмоқчи едим, атрофдагилардан бири мени ён томонга қаттиқ тепди.
  
  
  У кулиб, нафаси остида қасам ичди. Оғриқ чидаб бўлмас еди. Бир талаффуз билан бир одам бир той шов ишора 38 юзимга махсус.
  
  
  "Бу сизни бу ўйин емаслигига ишонтириш учун еди, Жаноб Картер", деди менга Колт билан. Бошқа одам саёз нафас олаётган еди ва у дарсни такрорламоқчи бўлганга ўхшарди.
  
  
  У кичкина тўппончани чўнтагига тиқди ва кўйлаги ичидан қора конвертни чиқарди. Guttural овоз билан у ёнимдаги конвертни ерга ташлади.
  
  
  Урғу билан яна гапирди. "Бу сизнинг бошлиқларингиз учун хабар, Жаноб Картер. Бу Каракасда бўлиб ўтадиган конференцияга тегишли. Мен сизнинг халқингизга буни диққат билан ва жиддий ўқишни таклиф қиламан."
  
  
  Менинг ақлим оғриқли зулматда айланди. Конференция Amerika вице-Президенти ва Венесуела Президенти ўртасидаги учрашув бўлиб ўтди, у ҳам кейинги икки ҳафта ичида оқ сарой Паласио де Мирафлоресда бўлиб ўтиши керак еди. Бу Ақш ва Венесуела ўртасидаги иқтисодий ва сиёсий алоқаларни мустаҳкамлаши керак бўлган муҳим сиёсий воқеа еди.
  
  
  Ундан бироз кўпроқ гаплашишлари учун саволлар беришни сўрашди. Аммо улар суҳбатни тугатдилар. Ким мени олдинроқ тепган бўлса, улар кетишидан олдин менга сўнгги зарбани бермоқчи еди. У билан муаммо шундаки, у ўз ишини жуда яхши кўрарди. Бу сафар у оғир ботинкасини бошимга қаратди. Его унинг оёғидан ушлаб, кулиб орқасига ўгирилди. У суякларнинг ёрилишини ешитди ва қичқирди, мувозанатни йўқотди ва шеригининг устига қаттиқ йиқилди. Бошқа одам орқага қайтди ва иккаласи ҳам йиқилди.
  
  
  "Аҳмоқ!"Хўтикли одам бақирди, оёққа туришга ҳаракат қилиб, нишонга олишга ҳаракат қилди.
  
  
  Ўша пайтгача у оёққа турди ва қандайдир тарзда у мен билан қурол ўртасида еди, бу мен билан яхши еди. У менинг юзимга катта муштни урди, лекин мен ўрадим ва у жағимдан сакраб тушди. Қуролли одам ўрнидан сакраб, сояга югурди. Уни бошқа одам уриб, егосини мушти билан синдириб ташлади. У орқасига йиқилди ва мен ўзимни унинг устига ташладим, лекин у оёғини юзимга қўйди ва итариб юборди. У учиб кетди ва у оёққа турганда, у буталар ичига сирғалиб кетди.
  
  
  Аммо у ему мени тепишни қанчалик ёқтирганини унутмоқчи емас еди ва бу менга у борлигини билмаган енергия берди. У stiletto қўлимга тушсин ва его емуни орқасидан отди. У зич бутага кираётганда емуни орқасига урди. У қичқирди, орқасини чангаллади ва олдинга силжиди ва кўздан ғойиб бўлди буталар ичига.
  
  
  Йиқилган одамга яқинлашганимда, инструктор орқамдан соядан чиқди. "Салом, - деб бақирди у, - бу ерда нима бўляпти?"
  
  
  У сақлаган жойга борди ва бандитнинг орқа томонига stiletto чиқиб турганини кўрди. У айтди. "Исо!""Жаҳаннам нима бўлди?"
  
  
  Унинг пайпоқ ниқоби одамдан олиб ташланди ва унинг ўлганини кўрди. Юзи нотаниш еди. "Бизда меҳмонлар бор еди", дедим мен. "Бири қолди."
  
  
  "Сиз буни ўлдирдингизми?"У бир оз касал кўринарди.
  
  
  Болта ўқитувчилари ўзини ҳимоя қилиш бўйича мутахассислардир, аммо уларнинг аксарияти далада кўп вақт сарфламайдилар. Улар бизга ҳеч нарса қилишни ўргатишади, лекин улар ҳеч қачон ифлос ишларни қилмайдилар.
  
  
  "Мен буни қилганга ўхшайман", дедим миммо karate бўйича мутахассисни жағим осилган ҳолда ўтиб, ҳужумчиларим мен билан қолдирган конвертни олиш учун. Его уни очди ва хира ой нурида хабарни зўрға ўқий олди.
  
  
  Каракасда бўлиб ўтадиган конференцияда Ақш ҳукумати ва айниқса АХ разведка тармоғи қаттиқ таҳқирлаш ва хижолатга дучор бўлади. Бу ҳамма учун очиқ қийинчилик: кимга, хўрлашнинг қандай шакли ва қандай амалга оширилади, шунингдек, иложи бўлса, его олдини олиш учун. Йўқотганингизда, дунё Европа Иттифоқининг самарасизлигини ва Amerika қўшма Штатлари ҳукуматининг дунё ишларида самарасизлигини кўради.
  
  
  Оддийгина "спойлерлар"имзоланган. Бутун хабар, шу жумладан сарлавҳа, дастурий таъминот журналининг қирқимларидан ёпиштирилган.
  
  
  Рангсиз юзли karate бўйича ўқитувчи менга яқинлашди ва ўлик одамга кўз қисди. У гапирганда, овози совуқ еди. "Бу одамлар буни тарк етдими?"
  
  
  "Аслида", дедим.
  
  
  "Буни кўра оламанми, илтимос?"У ўқитувчининг овозида сўради.
  
  
  "Мен қўрқмайман", дедим.
  
  
  Егонинг юзи ғазабга тўлди. "Енди тингланг, Картер. Бу бахциз ҳодиса мактаб ҳудудида содир бўлди, нима қилмоқчисиз. "
  
  
  У қоғозни кўйлаги чўнтагига тиқди. "Девид хок тўлиқ ҳисоботни олади."
  
  
  АХТАДАГИ ҳамма хок, ҳатто ўқув марказидаги одамнинг хўжайинига ҳам бўйсунди. У ўқитувчи мен тўғридан-тўғри хок-га хабар берганимдан норози деб гумон қилди. Миммо стилеттосини олиш учун унинг ёнидан ўтганида, у мени тўхтатади деб ўйладим.
  
  
  "Сизнингча, бу қоғозни мендан қарзга оласизми?"у истеҳзоли табассум билан ундан сўради.
  
  
  У бир зум иккиланиб турди. Мен у қийинчиликни қабул қилишга жуда тайёрлигини билардим, лекин у менинг даражам ҳақида билар еди. Каратедаги қора камарига қарамай, бу битта факт уни қўрқитди.
  
  
  У четга чиқиб, стилеттосини чиқариб олди. У ўлган одамнинг орқасидаги пичоқни тозалаб, Егони қинига қайтарди. "Сиз танани ўқув марказига олиб боришингиз мумкин, - дедим мен, - лекин хок ешитмагунингизча Егони у ерда қолдиринг. Ва его чўнтагингиздан ҳеч нарса олманг."
  
  
  Ўқитувчи шунчаки менга қаради, ғазаб бутун юзига ёзилди.
  
  
  "Бу орада машқлар тугади", дедим мен. "Бугун енди абадий сояда яширилмайди."
  
  
  У юз ўгириб, бинолар томон йўл олди. Мен дарҳол хокни чақиришим керак еди.
  
  
  * * *
  
  
  Бир неча кундан сўнг, хок ва унинг ўзи Марказий разведка бошқармаси бошлиғи, Миллий хавфсизлик агентлиги раҳбари, махфий хизмат бошлиғи ва Венесуела хавфсизлик полицияси директори билан АХ штаб-квартирасида узоқ mahogany конференция столида ўтиришди. Хок бу одамлардан биз билан учрашишни илтимос қилди, чунки иҳ агентликлари Каракас конференциясини таъминламоқчи едилар.
  
  
  Хок стулнинг бошида улкан, ҳидли сигара билан гаплашаётган еди. "Ҳаммангизда хабарнинг нусхалари бор, жаноблар", деди у. "Агар сизнинг атрофингиздаги кимдир асл нусхасини қайта кўриб чиқмоқчи бўлса, менда бу ерда бор."Унинг озғин танаси енергия билан електрлаштирилганга ўхшарди ва қаттиқ, музли кўзлари Коннектикут фермерининг қувноқ юзида ўринсиз кўринарди. У илгари кўп marta бўлгани каби, қирғий гапирганда,одамлар диққат билан тинглашганини ва ҳатто бу машҳур одамларни пайқашди.
  
  
  "Буни ким ёзгани ҳақида ҳеч қандай сўз йўқ?"Марказий разведка бошқармаси бош мураббийи сўради. У баланд бўйли, қизил сочли, кўк кўзлари тешилган ва беш юлдузли генералга ўхшаган одам еди.
  
  
  "Мен Н3га бу тирноқли винтга жавоб беришга рухсат бераман", деди хок оғзига сигарет ёпиштириб.
  
  
  У қўлларини олдидаги столга қўйди. Мен бу бюрократик учрашувлардан нафратланаман, айниқса ақл ҳақида кўплаб саволларга жавоб беришим керак бўлганда.
  
  
  "Улар хабарнинг ўзи учун ишлатган материалларни кузатиб бўлмайди", дедим мен. "Биз қоғозни, конвертни, қирқимларни ва елимни текширдик ва буларнинг барчаси ушбу ҳудуддаги мингга яқин дўконлардан сотиб олишлари мумкин бўлган одатий нарсалар."
  
  
  "Еркаклар ҳақида нима дейиш мумкин?"Махфий хизмат раҳбари сабрсизлик билан сўради. У гавдали ва оқ сочли, ибодатхоналарда кулранг чизиқлар бор еди. У жуда асабий кўринарди.
  
  
  "Уни ўлдирган одам Вашингтондаги катта дўконда поябзал сотувчиси бўлиб чиқди. Йўқ, барча келади. Унинг бирон бир бўлимимизда ёки полицияда ёзувлари йўқ. Ва мен его дўстим ҳақида сизга айтишим мумкин, барча у Европа талаффуз билан баланд бўйли йигит деб."
  
  
  "Русча?"НСА агенти сўради. У оқ сочли ва узун жағли кекса одам еди. У олдидаги ёстиққа расм чизаётган еди, лекин у менинг юзимга диққат билан қаради.
  
  
  "Мен аниқ айта олмайман", дедим. "Еҳтимол, бу Болқон аксенти еди. Ва, албатта, бу сохта бўлиши мумкин."
  
  
  Венесуелалик бармоқларини столга урди. У зайтун ранги ва қора, бута қошлари бўлган катта одам еди. У бир мунча вақт олдин бир қатор тўнтариш уринишлари пайтида Венесуела ҳукуматини муваффақиятли олиб чиққан одам еди ва енди у хавотирда еди. "Кейин биз бу хабарнинг орқасида ким турганини билмаймиз", деди у секин, оғир урғу билан.
  
  
  "Бу ҳозирги вазият деб қўрқаман", деб тан олди хок. "Ҳатто менинг имзом ҳам биз учун ҳеч нарсани англатмайди."
  
  
  "Агар бу менга боғлиқ бўлса, Stahl бу ҳақда ташвишланмайди", деди НСА бошлиғи. "Бу нарса, еҳтимол, қандайдир ёлғондир."
  
  
  "Ёки сизга нисбатан нафратланадиган баъзи одамлар", - дея изоҳ берди махфий хизмат раҳбари. "Агар Каракасда пайдо бўлса, улар билан курашиш осон бўлган ҳаваскорлар."
  
  
  "Менимча, руслар ёки қизил хитойлар ҳеч қачон бундай миссияларни қилмаган", деди Марказий разведка бошқармаси секин. "Аммо кейин КГБ ва Л5 у ёки бу вазиятда ўзини қандай тутишини тахмин қилиш деярли мумкин емас."
  
  
  "Қаттиқ ва совуқ ҳақиқат қолмоқда, - деди хок, - таҳдид бор."Еслатма нафақат бузилишлар, балки хўрлик ва хижолат ҳақида гапиради. Ва бу махсус Ахга қаратилган. жаноблар? "
  
  
  Қисқа сукунат бор еди. Ниҳоят, Марказий разведка бошқармаси бошлиғи яна гапирди. "Сизнинг одамларингиз суиқасд кутилган жойга етиб бормайдилар, - деди у, - жаллодларнинг иҳ ни сиз билан тўсиб қўйиш."У менга қаради
  
  
  "Аслида", деди хок стулга суяниб, стул атрофига қараб. "Шундай қилиб, агар АХ ушбу конференцияда бўлиши керак бўлса, кимдир бизнинг вице-Президентимизни ёки Венесуела президентини ёки иккаласини ҳам ўлдиришни режалаштираётган бўлиши мумкин."
  
  
  Стол фаоллик билан гавжум еди. Махфий хизмат бошлиғи хок билан қаради. "Ҳужжатлардан қандай хулоса чиқаришимиз мумкинлигини кўрмаяпман, Девид", деди у. "Менимча, сиз унинг аҳамиятини ошириб юборяпсиз."
  
  
  НСА ходими стулдан турди ва Stahl узун стул ёнида олдинга ва орқага қадам қўйди, қўллари орқасига қисилди. У хона pacing истеъфодаги Британия полковник каби қаради. "Менимча, биз ҳаммамиз буни жуда жиддий қабул қиламиз", деди у. "Лаънати еслатма ёлғон бўлиши мумкин."
  
  
  Ҳозиргача унинг пароми атайлаб жим еди. Хок биз ўз фикримизни билдиришдан олдин ҳамманинг фикрини ешитишни хоҳлайди. Аммо енди уники, мен гапириш вақти келди деб ўйладим.
  
  
  "Бу ҳазил учун жуда яхши режалаштирилган", деди Tycho унга. "Есингиздами, бу одамлар АХ ўқув маркази ҳудудига киришга муваффақ бўлишди. Ва улар менинг исмимни билишди ва мени ўша ерда топишга муваффақ бўлишди. Менга еслатма берган аксентли kishi айнан шундай деди: мен сизнинг халқингизга буни диққат билан ва жиддий ўқишни таклиф қиламан. Мен стул атрофига қарадим. "У ҳазиллашаётганга ўхшамасди."
  
  
  "Агар у бундай вазиятда еркак томонидан ўлдирилмаган бўлса, у ҳам ҳаммасини жиддий қабул қилишга мажбур бўлар еди", деди махфий хизмат расмийси тартли.
  
  
  Мен ўз устида бўлиши кўзга олмади. "Атрофимдаги одамлардан бири менга револверни кўрсатди, иккинчиси мен билан жанг қилди", дедим совуққонлик билан. "Агар сиз у ерда бўлганингизда, албатта, буни жиддий қабул қилган бўлар едингиз. Мен бир кишини тўхтатиш учун зарур бўлган, чунки мен пичоқ ишлатилади, мен ўлдириш каби емас, чунки."
  
  
  Махфий хизмат бошлиғи қошларини кўтариб, менга пасткаш табассум қилди. "Сизнинг ҳукмингизни танқид қилиш сиз учун мўлжалланмаган, Жаноб Картер. Мен шунчаки хавфсизлик хизматлари бундай ёзувларни мунтазам равишда олишини таъкидламоқчиман. Биз иҳ ни жиддий қабул қила олмаймиз."
  
  
  Венесуелалик томоғини тозалади. "Бу ҳақиқат. Лекин бу менга бошқача туюлади. Президентимнинг ҳаётига суиқасд қилиш еҳтимоли бор жойда мен таваккал қила олмайман. У конференциялар пайтида Мирафлорес саройида хавфсизликни икки баравар камайтиргани аниқланди. Ва сизнинг вице-Президентингиз ҳам хавф остида бўлиши мумкинлиги сабабли, қўшимча еҳтиёт чораларини кўришингизни қатъий тавсия қиламан."
  
  
  "Мен фақат вице-президент билан гаплашдим", деди Марказий разведка бошқармаси бошлиғи. "Его" - бу сизни умуман безовта қилмайди. У емуга тўртта Агентликда ҳам у ерда одамлар бўлишини айтди ва бу етарли деб ўйлайди."
  
  
  Хок қўлларини оғзига қисган махфий хизмат одамига орқасига қаради. Ўзининг беадаб изоҳларига қарамай, у биринчи навбатда вице-Президентнинг ҳаёти ва шахсий фаровонлиги учун жавобгар еканлигини аниқ билар еди.
  
  
  "Сиз нима деб ўйлайсиз?"Его қирғий сўради.
  
  
  У хокка жиддий қаради. "Хўш, биз бу ерда конференция хонаси раҳбарларининг ҳаёти ҳақида гапираётганимизни тан олишимиз керак. Венесуеладаги хавфсизлик талабларини қондириш учун Каракасга саёҳат қилиш учун қўшимча одамларни топаман."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди хок сигарасини чайнаб. У кулранг сочлари орқали қўлини югурди, кейин исо рта сигарасини олди. "Ахга келсак, биз одатда бу мамлакатда учрашув учун агентга ега бўлмаймиз. Аммо АХ еслатмада алоҳида қайд етилганлиги сабабли, мен асосий шахсим-Ник Картерни конференцияга юбораман."У менга қўл силкитди. "Вице-президент, агар у его билан бирга бўлса яхши бўларди, деб ўйлайди, шунинг учун мен ҳам бораман."
  
  
  Марказий разведка бошқармаси бошлиғи мендан хокка қаради. "Биз иккаласини ҳам қабул қиламиз."
  
  
  НСА одам секин бошини чайқади. "Менимча, сиз ҳали ҳам ёввойи ғоз таъқибига борасиз", деди у киноя қилди.
  
  
  "Балки шундай", деб тан олди хок. "Ва, албатта, учинчи имконият бор."У кутишдан завқланиб, тўхтади. "Тузоқ", деб давом етди у совуқ сигарани оғзига қайтариб. "Еслатмада айтилишича, сизни камситадиган болта бўлади. Ва буларнинг барчаси Ахга очиқ қўнғироқ. Еҳтимол, кимдир Н3 ёки унинг бирон бир ғаразли ният учун у ерда бўлишини хоҳлайди."
  
  
  "Унда нега бориш керак?"НСА агенти еътироз билдирди. "Менимча, бу сиз бошқа жойда ўтиришдан хурсанд бўласиз."
  
  
  Хок сигара чайнади. "Бундан ташқари, мен қандай ҳаракат қилмайман", деди у. "Менга бошимни қумга кўмиш ва таҳдид йўқолади ёки бошқа биров биз учун ҳамма нарсани ҳал қилади деб умид қилиш фикри ёқмайди."
  
  
  "Биз сизнинг ҳузурингизни қабул қиламиз, Senor хок", деди Венесуела расмийси.
  
  
  Марказий разведка бошқармаси одами ақлли ва жиддий нигоҳини менга қаратди. "Умид қиламанки, сизнинг саёҳатингиз муаммосиз бўлади", деди у.
  
  
  Уни, ему кулиб юборди. "Ишонинг ёки ишонманг, умид қиламанки, мен ҳам."
  
  
  Иккинчи боб.
  
  
  Бу Каракасда муқаддас якшанба еди ва бутун шаҳар фестивалга йиғилди. Буқа бўёқлари, ранг-баранг сузувчи парадлар ва ёрқин минтақавий либослар, концертлар ва кўргазмалар бор еди
  
  
  ва майдонларда рақсга тушиш. Каракас сочлари билан дам олаётган еди. Шунга қарамай, конференциядан олти кун олдин Ел Conde Меҳмонхонасидаги хонамга кирганимда, ёрқин, ақлдан озган карнавал кайфияти менда қолмади. Бу шаҳарнинг ески қисмидаги тор тошли кўчаларда ҳуштак чалаётган кучли шамолнинг совуқ ва қўрқинчли ҳисси еди. Шаҳар менга байрам тасодифий кузатувчидан яширган нарсани айтмоқчи бўлган даҳшатли туйғуни силкитолмадим. Ёмон нарса.
  
  
  Қирғий олдинроқ учиб кетди ва аллақачон шаҳарда еди. Улар биз алоҳида бориб, турли меҳмонхоналарда қолишимиз керак деб ўйлашди.
  
  
  У ўша кеча соат тўққизда American Express офиси яқинидаги кичик ресторанда хок билан боғланиши керак еди. Бу менга ўзимга бир неча соат вақт берди, шунинг учун мен бурчак киоскига бориб, газета ва буқалар жанги варағини сотиб олдим. Мен унинг қоғозларини ўзим билан йўлакдаги енг яқин кафега олиб бордим, лекин шамол туфайли ичкарига ўтиришга қарор қилдим. Мен Cампари буюртма қилдим ва конференциянинг барча ҳикояларини ўқиётганимда ичдим, бу forum тугамасдан олдин ҳақиқий сарлавҳаларни чиқарадими, деб ҳайрон бўлдим.
  
  
  Мен газета ўқиб тугатгач, мен сўнгги буллфигҳтинг маълумотлар кўриб. Мен ҳар доим яхши буллфигҳт ёқди айтинг. Агар сиз ўлдириш билан шуғуллансангиз ва ўлдирилмасликка ҳаракат қилсангиз ва ўлим билан ўйнасангиз - зўравонлик билан ўлим - буқалар жанги сиз учун алоҳида ҳайратга ега. Сиз борасиз, пулни тўлайсиз ва баррерага кирасиз-олдинги қаторда. Ва биласизки, аренеада ўлим бўлади, еҳтимол ҳатто инсоннинг ўлими ҳам. Аммо ўлим буқани ёки одамни урадими, биласизми - ҳеч бўлмаганда бу сафар-сиз тирик чиқасиз. Ким ўлмасин, улар сизни ёки рақибингизни ўлдирмайди. Бас, сиз пуллик ўриндиққа ўтириб, сиз майдонда ташқарида дунёга қайтиб биланоқ воз керак биламан отрядининг ҳисси билан ҳамма нарсани бошдан. Аммо спектакл давомида сиз ўлимдан, хотиржам ва кўчаларда сизни таъқиб қилаётган ўлимдан завқланишингиз мумкин.
  
  
  Буқалар жанги ҳақида газета ўқиётганимда, юқорига қарадим ва мени кузатаётган бир одамни кўрдим.
  
  
  У тезда газетага қаради. У еркак ўз егоси нимани кўрганини билишини истамайди. Унинг нигоҳи саҳифада қолди ва у Кампарини ҳўплади ва одамни кўзининг бурчагидан кузатиб турди. У ташқаридаги столда ўтирар, деразадан менга қараб турарди. Мен олдин его юзларини кўрмаган едим, лекин у его умумий build ўқув марказида менга ҳужум қурол билан одамга ўхшаш еди, деб менга содир. Бу бир хил одам бўлиши мумкин.
  
  
  Аммо Каракасда бундай минг kishi бўлса керак. У ҳаракатни ушлаб, яна юқорига қаради. Еркак кетишга тайёрланаётганда стулга бир нечта танга улоқтираётган еди. У ўрнидан турди ва яна менга жуда тез қаради.
  
  
  Еркак кетганидан кейин у стулга бир нечта танга ташлади, қоғозни қўлтиқ остига тиқди ва унинг орқасидан ергашди. Кўчага етиб борганимда, оғир трафик ему кўринишини тўсиб қўйди. Трафик тўхтаганда, у ҳеч қаерда кўринмасди.
  
  
  Кейинчалик, American Express офиси яқинидаги ресторанда у хок воқеасини айтиб берди. Одатдагидек, у узун сигарани чайнарди. Хок ҳақиқий ватанпарвар, аммо у яхши кубалик сигарани олиш учун қонуний имкониятга ега бўлганда, у ҳақиқатан ҳам наҳни рад ета олмайди.
  
  
  "Жуда қизиқ", деди у ўйланиб, мен томонга тутун ҳалқасини пуфлади. "Албатта, бу ҳеч нарсани англатмаслиги мумкин, лекин менимча, биз жуда еҳтиёткорлик билан ҳаракат қилганимиз маъқул."
  
  
  "Сиз оқ саройда бўлганмисиз, сер?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Мен бугун ерта тўхтадим. У ерда жуда кўп одамлар бор, Ник, лекин жуда кам ташкилотлар. Хавфсизлик атрофидаги одамлар конференциядан кўра фестивалдан кўпроқ хурсанд бўлишади. Мен бу ҳақда ёмон ҳис қиляпман."
  
  
  "Мен ҳатто у ерга бормаганимни ҳис қиляпман", деб тан олдим.
  
  
  "Ертага саройга боришингизни ва атрофга узоқ, бепарво қарашингизни истайман. Сизда муаммо учун ўткир бурун бор. Сизнинг его фойдаланинг ва ертага менга қайтиб ҳисобот, емас, балки қачон."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Бизнинг вице-Президентимиз ва унинг атрофидагилар қачон келади?"
  
  
  "Ертага кечқурун. Бизнинг махфий хизматимиз пароходлари у билан бирга бўлади. Бошлиқ ўзи келмоқчи еди, лекин у Президент билан Гавайига бориши керак еди."
  
  
  "Вице-президент нимани режалаштирмоқда?"
  
  
  "Каракас ва унинг атрофидаги ҳудудларда президент ва бошқа расмийлар билан бир неча кун сайр қилиш бўлади. Венесуела Президенти билан зиёфатлар, зиёфатлар ва шахсий музокаралар ҳам ташкил етилади. Конференция Венесуела президенти маъмурияти билан очиқ музокараларни ўз ичига олади. Матбуот, албатта, у ерда бўлади. Конференцияда ерталаб ва тушдан кейин сессия бўлади. Агар у қисқароқ бўлса яхши бўларди."
  
  
  Хок кулранг сочлари орасидан қўлини югуртирди ва илгари буюрган қалин кофега тикилди. Биз дераза ёнидаги кичкина кабинада ўтирардик. Кичкина ресторанда жуда кўп одамлар бор еди ва атрофимизда испан тилида жуда кўп суҳбатлар бўлиб ўтди.
  
  
  "Вице-президентнинг бу ерда биринчи marta омма олдида чиқиши қачон? "-
  
  
  Мен ундан сўрадим.
  
  
  Хок сигарасидан кулни уриб, қоронғи, тор кўчага қаради. "Ертага тунда у его шарафи й Palacio де Мирафлоресда режалаштирилган тантанали кечки овқатга ега. Кечки овқатдан кейин рақс бўлади."
  
  
  "Мен зиёфатда қатнашмоқчиман, сер", дедим.
  
  
  "Бизда аллақачон таклифномалар бор", деди хок сигарасини чайнаб. "Аслида, биз вице-президент учун режалаштирилган барча тадбирларда қатнашишга рухсатимиз бор. Ўйлайманки, биз уларнинг атрофига ташриф буюришимиз керак емас, чунки таҳдид конференциянинг ўзи учун еди ва махфий хизмат йигитлари айниқса бой вице-президентга боғланишади. Аммо биз махфий хизмат ходимлари билан шахсан учрашишимиз керак бўлса, тадбирнинг бошида бўлишимиз керак."
  
  
  "Биз алоҳида бора оламизми?"
  
  
  "ҳа. Хавфсизлик ходимларидан ташқари ҳамма бизни Каракасдаги елчихона аъзоси деб ўйлашади. Вице-президент бизнинг муқовамизни билади ва ему билан бирга ўйнайди."
  
  
  У Хокнинг тешувчи кўзлари атрофидаги ташвиш чизиқларини кўрди. "Биласизми, - дедим мен, - бу огоҳлантириш муаллифлари оқ сарой олдидаги намойишдан бошқа зўравонликни режалаштирмаган бўлиши мумкин."
  
  
  "Ёки бу шунчаки катта ҳазил, кимдир ўтириб, устимиздан енгини кўтариб кулади."
  
  
  Уники, у елка қисди. "Балки."Аммо мен бунга бир лаҳзага ишонмасдим.
  
  
  "Сиз мени юпатмоқчисиз, Ник. Мен қариган бўлсам керак."
  
  
  Уни кулиб юборди. "Мен шунчаки дам олишингизни хоҳлайман, сер."
  
  
  Хок яна исо рта сигарасини чиқариб, кичкина кулдонга ташлади. "Мен шунчаки ҳалокатли нарса юз бериши ҳақидаги даҳшатли туйғудан халос бўлишни ва бизни еҳтиёт қилишни хоҳлайман."
  
  
  У яна стулга қаради. У кайфиятни кўтариш учун нимадир демоқчи еди, лекин ҳеч нарса ҳақида ўйлай олмади. Бу туйғу менга ҳам таъсир қилди.
  
  
  Ертаси куни ерта тонгда уни таксида Паласио де Мирафлоресга олиб кетишди. Бу минг хонага ўхшаган улкан бино еди. Конференция катта қабулхонада ўтказилиши керак еди. Зиёфат, кечки овқат ва кечалар банкет залида ва Grand бало бўлиб ўтади.
  
  
  У асосий кираверишда ўз маълумотларини кўрсатди ва қийинчиликсиз киришга муваффақ бўлди. Аслида, бу жуда осон еди. Навбатчи Венесуела полицияси рози бўлиш учун жуда кўп ҳаракат қилаётгандек туюлди. Сарой конференция учун томошабинлар учун ёпиқ еди, лекин унинг ичида махсус йўлланмалар бўлган ёки конференция билан боғлиқ бўлган одамлар гавжум еди.
  
  
  Ичкарида ҳақиқий тартиб бор еди. У ҳайратда қолди. Улар ҳатто расмий меҳмонларга рулманларини олишда ёрдам бериш учун навбатчиларни тарк етишди. Мен холстнинг номаълум лотин Америкаси рассомининг катта ёғли расмини кўриб турганимда, менга йўлбошчи яқинлашди.
  
  
  "Пердóнеме, senor. Сиенто молстарле.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у унга испан тилида. "Сиз мени безовта қилмайсиз."
  
  
  "Мен шунчаки Пикассо залидаги залда нима борлигини кўрсатмоқчиман", деди еркак жилмайиб. Нен кулранг forma ва қалпоқ кийган еди, бу менга Гошавкнинг лотинча версиясини еслатди.
  
  
  "Gracias", дедим. "Мен кетишдан олдин Егони албатта кўраман. Полиция саройда штаб ташкил қилганми?"
  
  
  "Ҳа", деди у. "Давлат квартираларида. Тўғридан-тўғри ушбу коридордан пастга тушинг ва сиз унга кирасиз."
  
  
  Его унга миннатдорчилик билдирди ва ҳозирда хавфсизлик штаб-квартираси сифатида ишлатилган катта хонага кирди. Атмосфера нотинч еди, лекин иложи бўлса тинчланди. Телефонлар жиринглади, расмийлар жиддий суҳбатлар қилишди, лекин бошқа еркаклар ҳазиллашишди, кулишди ва якшанба куни festival ёки буқалар жанги ҳақида гапиришди. Кўп чалкашликлар бордек туюлди. Тез орада вице-президент кутилган еди ва қўриқчилар аеропортга бориш учун гуруҳ йиғишга ҳаракат қилишди.
  
  
  Мен билган Марказий разведка бошқармаси одамлар бир ер-хотин билан суҳбатлашди, лекин улар анжуманида айниқса манфаатдор емас еди. Уларнинг атрофида Один беш дақиқа давомида менга кеча учрашган раққоса ҳақида гапириб берди. Ҳеч ким таҳдидга ишонмади. У хоналардан чиқиб, юзларга қараб сарой бўйлаб юрди. Мен уни нима қилишни кутганимни билмайман, шунинг учун қаранг - еҳтимол мени ресторанда кузатган одам, билмайман. Аммо мен хок сингари сарой ва хавфсизлик егоси ҳақида тасаввурга ега бўлиш учун вазиятни баҳолашга ҳаракат қилдим. Афсуски, менинг таассуротларим уникидан яхшироқ емас еди. Мен ҳар бир kishi камида уни кутилмоқда қачон портлаши боғлиқ еди, бир секин-ҳаракат ригиднесс ўтирган еди каби ҳис қилдим. Бу ёқимсиз сенсация еди.
  
  
  Мен кетаётганимда Марказий разведка бошқармаси агентларидан бири мени ушлаб олди.
  
  
  "Венесуела хавфсизлик полицияси бир гуруҳ радикалларни ҳибсга олди ва улар бу тугамагунча иҳни камераларда сақлайдилар", деди у менга. "Вашингтон атрофида ҳеч нарса йўқ, сизнинг ҳужумчиларингиз билан учрашишга олиб келмайди. Барча жабҳаларда ҳамма нарса жим кўринади. Муаммо шундаки, вице-президент еслатмани жиддий қабул қилмайди.
  
  
  Унга қаради. "Хўш, мен нима деб ўйлашим мумкин-бу битта сабаб."
  
  
  "Қилмаслик учунми?"
  
  
  "Биз профессионалмиз", дедим мен. Унга ўгирилиб, бошқа сўз айтишдан олдин ундан узоқлашди. Мен янги билан айниқса таъсирланиб емас еди, ёрқин, Марказий разведка бошқармаси ишга еди лойқа юзли ўғил.
  
  
  Вице-президент кейинчалик ҳодисасиз келди. У ва Егос турган меҳмонхонага борадиган кўчалар Amerika ва Венесуела байроқларини силкитаётган одамлар билан гавжум еди. Мен келишимни томоша қилиш учун меҳмонхонада едим ва шовқинли еди. Махфий хизмат раҳбари қўшимча одамлар ҳақидаги ваъдасини бажарди. Его агентлари ҳамма жойда еди. Ҳеч бўлмаганда, улар ўз ишларига жиддий ёндашаётгандай туюлди.
  
  
  Кечқурун у smokin кийиб, таксида Паласио де Мирафлоресга қайтди. Бу Голливуддаги Академия мукофотлари кечаси каби еди. Кўчалар одамлар билан тўлган ва transport имконсиз еди. Бу саройга сўнгги узун блок еди. Бу сафар асосий кириш хавфсизлик ходимлари томонидан тўсиб қўйилди. Ичкарида, баланд шифтли зиёфат залида вице-Президент матбуотнинг танланган бир нечта аъзолари қуршовида турарди.
  
  
  Вице-президент баланд бўйли одам еди ва у атрофидаги одамларнинг кўпчилигини баланд кўтарган. У оқ сочли олижаноб одам еди, жим ва ўзини тутиб турарди. Журналистларнинг саволларига жавоб берганида унинг овозини фақат енг яқинлари ешитдилар. Унинг ёнида его, узун кўк кўйлак кийган жуда қора сочли аёл ўтирди. Мен яна одамларни ўрганаётганимни кўрдим, лекин шубҳали нарсани кўрмадим. Мен НСА бошлиғи ҳақми, деб ҳайрон бўла бошладим. Еҳтимол, хок ва мен буни жуда жиддий қабул қилганмиз. Еҳтимол, ресторандаги одам шунчаки чет елликларга қарашни ёқтирадиган венесуелалик еди. Ёки ўқув марказидаги одамлар мени ўша қурол билан қўрқитмоқчи бўлгандир. Балки.
  
  
  Зиёфат катта еди, лекин uneventful. Венесуела президенти медалларга тўла кўкраги билан тўлиқ ҳарбий кийимда пайдо бўлди. Вице-президент ўнг томонда, узун зиёфат стулининг бошида ўтирди. Еда континентал ва Венесуела таомларининг ажойиб аралашмаси еди ва винолар бундан ҳам яхшироқ еди.
  
  
  Кечки овқатда чиройли ёш қиз деярли қаршимда ўтирди. У столдаги енг чиройли аёл еди: шаҳвоний, ингичка, узун қора сочлари ва ҳайратланарли даражада қуюқ кўк кўзлари билан. У бўйинбоғли қора креп либос кийиб, ҳайратланарли фигуранинг бошланишини кўрсатди. У овқатланаётганда бир неча marta кўзимни ушлади ва бир marta менга жилмайиб қўйди. Кейинчалик, бал залида у менинг олдимга келди ва ўзини таништирди.
  
  
  "Унинг исми Илса Hoffmann", деди у енгил таъкидланган инглиз тилида.
  
  
  У менга катта табассум қилди ва мен уни қанчалик кўп кўрсангиз, у шунчалик яхши кўринарди, деб ўйлай олмадим. Қаттиқ қора либос унинг тўлиқ кўкрагининг шишишини ва кестириб, драматик егри чизиғини таъкидлади. У кўйлак остида ҳеч нарса кия олмади ва унинг тик нипеллари атрофдаги матодан аниқ кўриниб турарди. У тасаввур қилганидан баландроқ, оёқлари узун ва ингичка еди.
  
  
  "Сиз билан учрашиш жуда ёқимли, Илсе", дедим мен. "Унинг исми Скотт Метюс."
  
  
  "Унинг меҳмонхонаси тушлик пайтида сизга қарамайди, лекин юзингиз жуда таниш кўринади. Мен Германияда елчихонасида бу ерда ишлаш. Сиз уни, сиз, у ерда кўрганмисиз?"
  
  
  "Бу мумкин", дедим мен. "Мен яқинда Париж атрофида ўтказилган Amerika елчихонасида ишлайман."
  
  
  "Оҳ, мен унинг Парижини севаман!"У яна жилмайиб қўйди. Унинг кўзлари кенг ва бегуноҳ еди ва унинг табассуми томирларида тирик қон билан ҳар қандай одамни ўзига тортди. У ниҳоятда чиройли қиз еди. "Нархлар менинг туғилган шаҳри Гамбургга қараганда анча юқори."
  
  
  "Мен Гамбургда ҳам яхши вақт ўтказдим", дедим мен унинг аксенти ҳақида ҳайрон бўлиб. Бу асосан немис еди, лекин яна бир нарса содир бўлгандай туюлди. Аммо мусиқа янграётган еди ва у бу ҳақда ўйлашга вақт сарфлашни хоҳламади. "Сиз рақсга тушишни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Жуда кўп", деди у.
  
  
  Биз гавжум рақс майдончасига чиқдик. Катта залнинг бир четида кичик гуруҳ ўйнаётган еди. Одамлар кичик гуруҳларда туриб, гаплашиб, рақс майдончаси атрофида айланиб юришарди. Илсе уни жуда яқин ушлаб турарди ва у бунга қарши емас еди. У илиқ танасини меникига босди ва кўзларимга жилмайиб қўйди. Еффект сенсацион еди.
  
  
  Қўшиқнинг ўртасида вице-Президент ва Венесуела Президенти шахсий суҳбат учун бал залидан чиқиб кетишди. Бир гуруҳ оддий кийимлар улар билан бирга кетишди. У уларни бир лаҳзага кузатди ва Илса буни пайқади.
  
  
  "Мен сизнинг вице-Президентингиз билан учрашдим, - деди у, - ва у менга жуда ёқади. У ҳақиқий diplomat, шунинг учун "карикатура америкалик"тасвиридан фарқ қилади."
  
  
  "Мен пулни сақлайман, ему ҳам сизга ёқди", деб табассум қилдим.
  
  
  "У жуда мулойим, сезгир одамга ўхшайди", деб жиддий жавоб берди у.
  
  
  Мусиқа тўхтади. Биз бир-биримизга қараган едик. Мен Каракасда ўзим учун кўпроқ вақтим бўлишини хоҳлардим. Илсе жуда ёқимли бурилиш бўлиши мумкин. "Хўш, - дедим мен, - менга ёқди."
  
  
  "Сиз жуда яхши раққосасиз, Скотт", деди у. "Сизда тореро туйғулари кўп.
  
  
  Сиз буқалар жангини ёқтирасизми? "
  
  
  "Иложи бўлса, яхши томоша қиламан", дедим.
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Еҳ, бошқа бағишланган буллфигҳтер!""Мен ертага буқалар жангига бораман, қачон емас. Карлос Nunez менинг севимли буқалар жангчиси."
  
  
  "Менга ел Кордобес ёқади", дедим. Мен унинг изоҳи таклифнома еканлигини билардим, лекин буқалар жангини томоша қилишдан кўра муҳимроқ нарсаларим бор еди. Менда биринчи marta учрашганда ташаббус кўрсатишга жуда тез бўлган аёлларга нисбатан туғма шубҳа бор еди.
  
  
  "Ел Кордобес менинг иккинчи Севимлим", деди у иштиёқ билан. Унинг кўк кўзлари у ҳамма вақт гумон едим нима нозил-у уни ёқди каби кўп уни ёқди, деб. "Сиз боришингиз керак. Бу ажойиб буқалар жанги бўлади."
  
  
  Кўзларим уники билан учрашди. "Қаерда ўтирмоқчисиз?"
  
  
  "Олдинда, у сояли томонда", деди у. "Мен ёлғиз қоламан."
  
  
  "Агар имконим бўлса, бораман", дедим. "Мен сизни у ерда кўришни истардим."
  
  
  "Мен ҳам сизни кўришни истардим, Скотт."
  
  
  У бал залидан чиқиб кетаётган бир одамни кўриб, уни яна бир рақсга таклиф қилмоқчи еди. Мен фақат его тадқиқот шахслар чорак еди, лекин мен у кафеда мени кузатиб турган одам еди гўзал ишонч ҳосил бўлди.
  
  
  "Мени кечиринг, Илсе", дедим кескин ва одамга ергашдим.
  
  
  У аллақачон кенг ешикдан ўтиб кетган еди. Баъзи одамлар менинг йўлимга кириб, мени тўхтатдилар. Мен коридорга кирганимда, у саройнинг асосий кириш ешиги томон тез юрганида, уни фақат бошининг орқа томонидан кўриш мумкин еди.
  
  
  У ерга келганида, у аллақачон ташқарида еди. У тезда миммо қўриқчилари томонидан зинапояда тушган миммо меҳмонлар гуруҳи томонидан ўтиб кетди. Мен бу одамни ҳеч қаерда кўрмаганман. У кетди. У зинапоядан пастга тушди ва бинонинг охирида юрган икки жуфтликнинг миммосини томоша қилди. Қоронғи фигура бурчакни сарой ва боғлар томон бураётган еди.
  
  
  У йўлдан шошилди, у кўздан еди, кейин бир муддатда кириб. У одам бурчакка бурилган жойда қисқа тўхтаб қолди. Нола қилаётган бинолардан яна бир йўл ўтди, лекин унда ҳеч ким йўқ еди.
  
  
  У нафаси остида лаънатлаб, кўзларини боғга қаратиб, йўлдан югурди. Олдимдаги соядан икки kishi чиққанида, мен йигирма Ярдга борган едим. Улардан бирининг қўлида қурол бор еди.
  
  
  "Соф вая тан де прис!"деди қурол билан. "Еспере БМТ минуто, попшот". У менга бу ерда егоимни очиқ тутишимни айтди.
  
  
  Кўринишидан, улар Венесуела хавфсизлик полициясининг бир нечта аъзолари еди. Улар мени кўздан билишмасди. Қуролли одам жуда такаббур еди.
  
  
  "Мен Amerika разведкасида ишлайман", деди у унга испан тилида. "Бу ерга бир одам келаётганини кўрдингизми?"
  
  
  "Amerika разведкаси?""бу қурол билан.""Бу мумкин. Илтимос, қўлларингизни бошингиздан юқорига кўтаринг."
  
  
  "Қаранг, тикувчини олинг!"Мен унга айтдим. "Мен бу йўлдан юрган одамни ушлашга ҳаракат қиламан. Сиз мени ушлаб турганингизда у сирғалиб кетмоқда."
  
  
  "Бироқ, - деди қуролли kishi, - мен сизни текширишим керак."
  
  
  "Майли, тингланг, мен сизга қоғозларимни кўрсатаман", дедим жаҳл билан.
  
  
  Иккинчиси жимгина юзида хиралашган ифода билан менга яқинлашди. Унинг, у ИД карта учун етди. у келиши билан. У дарҳол юзимга мушт туширди, оёғимдан йиқитди. У иккаласига ишонмай қаради. Уни, мен Венесуела махфий полиция гўзал қаттиқ еканлигини ешитдим, лекин у кулгили еди.
  
  
  "Сизга қўлларингизни кўтаришингизни айтишди!"- деди мени урган одам. "Биз сизни идентификация қилиш учун қидирамиз."
  
  
  Қуролли одам юзимга яқин револверни ушлаб турарди. "Енди сиз у ерда ўтириб, биз сизни қидираётганимизда йўлакда қўлларингиз билан овоз берасиз."
  
  
  Менда етарли еди. Мен қўпол хавфсизлик ходимлари армияси билан ишлашдан чарчадим ва айниқса, ўша икки оддий кийим полициячисининг аҳмоқлигидан чарчадим.
  
  
  Gunslinger уни тўпиғига тепди ва суяк баланд овозда ёрилиб кетди. Шу билан бирга, его унинг қўлини қурол билан ушлаб, қаттиқ тортди. Лаънати қурол ўчиб кетдими ва ҳамма юрак хуружига учрадими, менга аҳамият бермади. Лекин бу ишламади. Милиционер ёнимдан учиб ўтди ва юзимга қаттиқ урди. У қурол миммо томонидан учиб кетаётганда уни ушлаб олди ва Егони унинг қўлидан тортиб олди. Бошқа одам менга lunged. У ундан думалаб кетди ва у йўлакка урилди. Мен қуролимни Его бошининг орқа томонига қўйдим ва у ёнимда қулаб тушди. Биринчи одам оёққа турмоқчи бўлганидек, у ҳам тиз чўкди. У revolver томонидан юзига силкитилди ва ему музлаб қолди.
  
  
  Унинг бошқа қўли билан мен ИД-ни чўнтагимдан тортиб олдим ва уни ўқиши учун Егонинг юзига тутдим. "Иккинчи полициячи ўтирмоқчи бўлиб, менга еътибор қаратмоқчи еди.
  
  
  Мен ундан биринчи бўлиб сўрадим. "Сиз инглиз тилини ўқийсизми?"
  
  
  У менга бир зум тикилиб, нафас олди, кейин ғижимланган шеригига қаради. У менга қараганида, унинг юзида янги турдаги истеъфо бор еди. "Ҳа", деди у. У тезда картамни кўриб чиқди. "Сиз болта биланмисиз?"
  
  
  "Мен сизга айтмоқчи едим", деди отаси сабрсизлик билан.
  
  
  У қора қошларини кўтарди. "Хато қилинганга ўхшайди."
  
  
  Мен ўрнимдан турдим ва у оёққа турди. "Енди сизнинг картангизга қарайлик", дедим жимгина. У Егони чиқариб, менга узатди. У синовдан ўтаётганда, у шеригига ёрдам берди. Еркак ўнг оёғига оғирлик қила олмади. Тўпиғи синганини тушунгач, юзига қандайдир душманлик қайтди.
  
  
  ИД тасдиқланган. Ҳа, бу махфий полиция еди. У иккинчи одамнинг қуроли билан бирга картани қайтариб берди. У индамай қабул қилди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Енди иккаламиз ҳам бахтлимиз."У кета бошлади.
  
  
  "Сиз бу ҳақда хабар берасизми?"қурол билан одам сўради.
  
  
  У хўрсинди. "Агар сиз менга бу нарсани кўрсатишни тўхтацангиз емас", дедим мен револверга ишора қилиб. У ўгирилиб, саройнинг олд томонига қайтди. Сирли одам яна ғойиб бўлди. Ва бу хавфсизлик тизимининг бир қисми бўлиш ҳақиқатан ҳам асабимга туша бошлади.
  
  
  Учинчи боб.
  
  
  Ертаси куни ерталаб у Марказий разведка бошқармаси операциялари учун масъул agent Коллинздан Ғарбий Германия елчихонасига мурожаат қилиб, у ерда Илсе Хофман исмли қиз ишлаганлигини сўради. Якшанба еди ва офис ёпилди, аммо Коллинз Германия елчисини шахсан билар еди ва Емунинг уйига қўнғироқ қилиши мумкин еди.
  
  
  Елчи у ерда Илсе Хоффман исмли қиз ишлаётганини айтди ва унга мос келадиган тавсиф берди.бу мени кеча танишган қиз дўстим еканлигига ишонтирди. Елчи ўз ўринбосарини зиёфатга юборди ва Емуга ўзи билан бошқа ходимни олиб кетиши мумкинлигини айтди. Еҳтимол, Илсе бориш истагини билдирган ва у уни олиб кетган.
  
  
  Кечки овқатда Илса ёнида ким ўтирганини еслашга ҳаракат қилдим. Мен унинг қуршовида ўрта ёшли еркаклар борлигини есладим деб ўйладим. Уларнинг атрофидаги ҳар ким ўзи бўлиши мумкин. Кейинчалик у менга ёлғиз ўзи мурожаат қилгани ўзи учун ажойиб емас. Естественно учун Салом янада қизиқарли компания топишни хоҳлаши аниқ еди.
  
  
  Коллинз ходим билан уйида боғланишга ҳаракат қилди, аммо жавоб бўлмади. Бу йигит, еҳтимол, дам олиш кунида завқланарди.
  
  
  Қиз ҳақиқий кўринарди, лекин бу мени шубҳали қилмади. Мен ҳали ҳам бу топшириқ ҳақида ёмон ҳис қилдим. Хок Марказий разведка бошқармаси ва Венесуела хавфсизлик полициясига бир нечта тавсиялар берди. Қўриқчи енди қаттиқроқ туюлди, лекин бу туйғу йўқолмади. Хокда ҳам бор еди. Премонитионс жуда илмий емас, лекин менинг делл сиз сезги еътибор ўрганиш. Улар сизни онгли даражада ҳайратда қолдириш учун етарли бўлмаган бир қатор кичик фактлар орқали ривожланиши мумкин, аммо сизнинг ичингизда бирон бир жойда қизил авлиёни ёқиб юборадиган тахминлар мавжуд. Бу нима еканлигини билмайман. Мен тахминларимга амал қилиб, ҳаётимни кўп marta сақлаб қолганимни биламан.
  
  
  Еҳтимол, бу қизга, ҳатто у кафеда ёки ҳатто саройда кўрган еркакка ҳеч қандай алоқаси йўқ еди. Бу уларга бефарқ нарса бўлиши мумкин, менинг беихтиёр соясида чуқур яширинган. Аммо қиз ва сирли одам менинг еҳтиёткорлигим, башорат қилишим ёки башорат қилмаслигим учун етарли сабаб еди.
  
  
  Avenida Баралтдан унчалик узоқ бўлмаган Ибарра майдони яқинидаги кафеда тушлик қилдим. У кутаётганда, парад ўтди ва унинг егоси аниқ кўрди. Костюмлар, сузувчи, papier-mache бошлиқлари устунлар ва бандажларда раққосалар бор еди. Одамлар завқланишди, мен еса бироз дам олишни бошладим.
  
  
  Хока уни айтганидек ресторанда учратганида емас. У ташқарида қуёш остида ўтирар, ёқаси очиқ кўк рангли sport кўйлак ва бўш тугунли кўк шарф кийган еди. У бошига тўқ кўк beret кийиб, бир томонга жаҳл билан егилди. У қариган Хеммингуей характерига ўхшарди. У табассумни бостирди ва унинг қаршисида кичкина столга ўтирди.
  
  
  "Ўзингизни қулай ҳис етинг, Ник ва мен ҳақимда ҳеч қандай изоҳ берманг. Мен байрамона оломон билан уйғунлашишга ҳаракат қиламан."
  
  
  Бу ҳали ҳам beret остидаги ўша ески қирғий. У узун кубалик сигараларини бир-биридан чиқариб, бир учидан иккинчисига тишлаб олди ва тупурди. Кейин у сигарани оғзига солиб, секин айлантириб, ҳўллади. Сигарет beret ва кўйлак билан мос келмай туюлди. Ниҳоят, у ўз егосини ёқди ва ёрқин ҳаётга жалб қилина бошлади. Бу унинг учун ўзига хос маросим еди ва у мени ҳайратда қолдиришдан тўхтамади.
  
  
  "Сиз гўзалсиз, сер", деди у Егонинг насиҳатларига қарамай.
  
  
  У менга кескин қаради. "Кеча сиз рақсга тушган қора сочли гўзаллик каби чиройли емас. Сизнингча, пуллик таътил нима?"
  
  
  "У туриб олди", дедим. "У менга жуда қизиқ туюлди."
  
  
  "Ҳа, мен уни биламан", деди у. "Сизда бор ёки йўқ". у жилмайиб қўйди.
  
  
  "Аслида у мени қўриқлашга қўйди", дедим еслайман. "Мен бугун ерталаб уни текширдим, лекин у яхши кўринади."
  
  
  "Олд столда яна бир қизиқ нарса борми?"у сигарасини қаттиқ ютиб юборди. "Айтмоқчиманки, қиздан ташқари?"
  
  
  У Емуга бу одам ва унинг Венесуела хавфсизлик полицияси билан учрашуви ҳақида гапириб берди. "Албатта, мен бу одам еканлигига амин емасман", дедим.
  
  
  "Ёки агар шундай бўлса, бу таҳдид билан боғлиқ."Бир одамнинг ўша қаҳвахонага бориши ва ўша куни истеъмол қилиш учун ҳеч қандай ёмон нарса йўқ. Еҳтимол, мен асабийман."
  
  
  Официант келди ва иккаламиз ҳам Пернодга буюртма бердик. У ичимликларни олиб келиб кетмагунча суҳбатимизни давом еттирмадик.
  
  
  "Қиз мендан буқалар жангида емас, бугун у билан учрашишимни сўради", дедим у кетаётганда.
  
  
  Хокнинг қошлари кўтарилди. "Делл ўзи?"
  
  
  "У мухлис еканлигини айтди."
  
  
  Қирғий сигара чайнади, озғин юзи ғамгин, суякли рамкаси стол устига егилди. "Салом нима дедингиз?"
  
  
  "Мен салом, агар иложи бўлса, у ерга боришимни айтдим. Лекин менда бошқа фикрлар бор. Мен бугун саройга қайтиб келмоқчиман, қачон емас, сирли одамим ҳақида нимани билиб олишимни кўриш учун."
  
  
  "Бу тетиклантирувчи муносабатлар", деди у табассум қилмасликка ҳаракат қилиб. "Баъзида менда банд бўлган жинсий ҳаётингизга ишни сиқиш қийин деган таассурот пайдо бўлади."
  
  
  "Бу мени обрўсизлантириш учун Кгбнинг ярамас ходимлари томонидан тарқатилган ёлғон ҳикоялар", деб табассум қилдим.
  
  
  У кулиб юборди. "Аслида, сиз бизнесга кирганингизда, сиз жуда қатъиятлисиз. Лекин мен сизга бу делл ҳақида айниқса еҳтиёт бўлиш истайман. Бу сиз учун жуда хавфли бўлиши мумкин."
  
  
  "Ҳар қандай назариялар?"
  
  
  У гапиришдан олдин бир зум ўйланиб ўтирди. Пешиндан кейин илиқ қуёш унинг оппоқ сочларида порлаб, юзини қуёш нурига айлантирди. "Махсус ҳеч нарса. Аммо агар ўқув марказида сизга ҳужум қилган kishi КГБ офицери бўлса ва у сиз бу ерда икки marta кўрган одам бўлиб чиқса, бу сизни бирор нарсага тайёрлаётганини англатиши мумкин."
  
  
  "Агар омадим бўлса, улар мени мактабда ўлдиришлари мумкин еди."
  
  
  "Бу иҳ мақсадлари учун мос келмаслиги мумкин", деди у секин. У менга қаради. "Буқалар жанги соат нечада бошланади?"
  
  
  "Тўртда. Бу Венесуелада ўз вақтида бошланадиган ягона воқеа бўлиши керак."
  
  
  У қўл соатига қаради. "Буни қилиш учун сизда жуда узоқ вақт бор."
  
  
  "Сиз унинг буқалар жангида қиз билан учрашишини хоҳлайсизми?"
  
  
  "Ҳа, биламан. Ўйлайманки, унинг сизга бўлган қизиқишини билиб олганимиз маъқул."Агар бу фақат севги ҳикояси бўлса, завқланинг, лекин еҳтиёт бўлинг. Агар йўқ бўлса, биз бу ҳақда билмоқчимиз."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Бу буқалар жанги."
  
  
  "Ертага ерталаб менга қайтиб келинг. Мен уни Пикассо билан ертага ерталаб соат ўнларда Museo де Беллас Артесда томоша қиламан.
  
  
  "Мен у ерда бўламан", дедим.
  
  
  Агар сиз ҳеч қачон Festival давомида якшанба куни соат 3:30 да Nuevo Cирcо-да бўлмаган бўлсангиз, тўлиқ хаос қандай кўринишини ҳеч қачон билмайсиз. Атрофда шунчалик кўп мухлислар борки, уларни бузмасдан бир нуқтадан иккинчисига ўтиш деярли мумкин емас. Ҳамма жойда чайқовчилар бор, улар чипталарни оддий чиптадан икки ёки уч баравар қимматга сотадилар. Турли савдогарлар arena олдидаги очиқ майдонни тўсиб қўйишмоқда ва юзлаб чўнтаклар қаттиқ ишламоқда. Илса ўтиришини айтган Барреранинг қоронғи қисмига чипта билан чайқовчини топишда қийналдим. Festival давомида биринчи қатор чипталарини олиш унчалик осон емас. Аммо охир-оқибат у чипта олди ва кирди.
  
  
  Ичкарида атмосфера жуда бошқача еди. Бу ҳали ҳам шовқинли еди, лекин оломонда жим кутиш ҳавоси бор еди, умуман Amerika футболи ўйинидаги ўйин олдидан емас. У arena яқинида очиқ бўлган ўриндиғини топди, у ерда ҳамма нарса яқин масофада кўриниб турарди. Шу пайт bugle янгради ва отда ўтирган бир kishi аренани кесиб ўтиб, шляпасини президент қутиси томон ечди. У масъулиятли амалдор бўлган ва буқалар жангини давом еттириш учун arena президентидан рухсат олган.
  
  
  У Илсага қаради ва бир неча дақиқадан сўнг унинг атиги икки қисм нарида ўтирганини пайқади. У мени кўрмади. Ёстиқларни ижарага олган одам ёнимдаги йўлакдан тушди ва мен биттасини олдим. Ёстиқсиз, бу тош оқартгичлар жуда ноқулай бўлиши мумкин. Ёнимдаги иккита ўриндиқ бир неча дақиқа бўш еди, лекин кейин бир нечта инглизлар келиб, иҳ ни олишди. Буллфигҳтер паради тугади ва гуруҳ ўйнашни тўхтатди. Arena жим қолди. Мен яна Илсага қарадим ва у мени хоҳлаётгандай туюлди.
  
  
  Кейин дарвоза очилиб, катта қора буқа қулаб тушди. Буллфигҳтерс тўсиқ ортида туриб буқа уларнинг олдида бурладеро frank нинг қалқон ҳужум сифатида grimly томоша, бир дарахтга урилди, ва баланд его бўлинди. Илсанинг уй ҳайвони Nunez еркаклар атрофида томоша қилаётган ягона одам еди. У қонун бўйича биринчи буқа жангчиси еди.
  
  
  Менинг ёнимдаги инглиз аёл катта қизил қалпоқли дастлабки вероникалар ва родиллаларга қараб, жуда яхши ишлаётгандай туюлди, чунки ҳамма нарса жуда ранг-баранг ва чиройли еди. Ва мен, албатта, нафис бандериллерос ёқди. Аммо буқа Пикадорнинг отига урилиб, пикадорга деярли қарсак чалганда, у оқариб кета бошлади. Nunes буқа билан жанг қилар еди ва его кепкаси яхши еди.
  
  
  лекин бир оз ёрқин. Ниҳоят, у ўлдириш учун кетди ва қон оқди. Биринчи уринишда қилич суякка урилди ва ему слни тортиб олишга мажбур бўлди. Аммо иккинчи уриниш янада муваффақиятли бўлди-пичоқ тоза кирди. Нунезнинг куадрилласи буқани тиз чўктиргунча қувиб чиқарди ва matador уни бош суяги тагида ханжар билан тугатди. Сўнгра хачирлар бир жамоа чиқиб келди ва улар узук тарк сифатида миммо нос қип-қизил-сочилган каркас судраб. Ўшанда инглиз хоними етарли еди. Ери уни олиб кетганда, у ҳақиқатан ҳам яшил еди.
  
  
  Nunes ҳалқа атрофида сажда қилди. У мукофот билан худбинликдан кўра обрўсига ҳурмат билан тақдирланган. У бу кураш учун бунга лойиқ емас. Его cапе жуда яхши еди, лекин у буқани яхши ўлдирмади. Яхши ўлдириш учун зарур бўлган, аммо буқачи томонидан маълум бир жасорат талаб қиладиган шохлардан ўтиш ўрнига, Nunez қассобнинг шогирди каби ҳайвонни пичоқлади.
  
  
  Қичқириқлар бироз пасайганда, Илсе уни чақирди. У менинг овозимга ўгирилди ва ай унга қўл силкитди.
  
  
  "Агар сиз менга қўшилишни истасангиз, бу ерда ўриндиқлар мавжуд", деб чақирдим.
  
  
  У иккинчи таклифни кутмади, лекин тўғридан-тўғри менинг олдимга келди. Илсе қисқа замш юбка кийган ва шаффоф оқ блузка устига гиллеттага мос тушган. У ҳаракат қилганда, юбка унинг узун, қорайган сонларини очиб берди.
  
  
  "Менинг севимли буқачим ёмон кун ўтказганидан қўрқаман", деди у ёнимга ўтириб. Мен унга ёстиғимни бердим.
  
  
  Унинг табассуми қийшиқ еди. "Биз вақти-вақти билан хато қилмаймизми?"
  
  
  У ревматизмга жилмайиб, мени кўр қилди. Еҳтимол, у иккинчи буқасида яхшироқ ишлайди."
  
  
  "Мен бунга аминман", дедим. "Кеча жуда тез кетганимдан афсусдаман. Лекин мен билган бир одам уни кўрди ва у кетаётган еди."
  
  
  У унинг реакциясини кутиб, унинг юзига қаради, лекин йўқ еди. Мен у одамни кўрган едим ишонч ҳосил бўлди, ҳам, у уни билар еди, агар ва мен ҳайрон. Аммо агар у қилса, у буни кўрсатмади.
  
  
  "Мен бизнес мулоқотдан кўра муҳимроқ еканлигини биламан", деди у. "Агар мулоқот бизнес бўлмаса."
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "Хўш деди."
  
  
  Аёл қачон сиз билан ётишни хоҳлаётганини айта оласиз, ҳатто у буни сиздан яширмоқчи бўлса ҳам. Бу асосан у сизга қандай қараши ва қўллари ва танаси билан қилган имо-ишоралари. Баъзан унинг суҳбати умуман жозибали бўлмаганда, у ўзининг устига чиқади. Бу сизга йўқолишга ёки термодинамиканинг сўнгги назариясини тушунтиришга ёрдам беради. Илса буқалар курашининг нозик томонлари ҳақида гапиришда давом етди, лекин айтишим мумкинки, у мени худди уни севганидек севарди. Наҳ мени кўриш учун муҳтожлик учун яширин ниятлар бор еди, ҳатто, агар, уни, мен ўзимни бу оқшом учун олдинга қараб топилди.
  
  
  Иккинчи буқачи бошланди, шунчаки унинг буқасига тегиш учун чиқди, атрофдаги енг яхши фермалардан бирининг катта, чиройли буқаси. Буқачи ҳеч кимга номаълум еди, лекин у оломонни хурсанд қилиш учун таваккал қилди.
  
  
  "Оле! Оле! "улар бақиришди.
  
  
  "У яхши", деди Илсе.
  
  
  "Ҳа."Уники, мен унинг плашини капалак каби чайқаб, mariposa ижро етганини кўрганман. "Сиз буқалар курашидан кимнидир биласизми?"
  
  
  "Шахсан емас", деди у. "Гарчи мен уларнинг чиқишларини томоша қилишни ёқтирсам ҳам, улар менинг турим емас, биласизми. Яхшиямки, мен одатда лотин Америкаси еркакларини ёқтирмайман."
  
  
  "Сиз елчихонада қанча вақт бўлгансиз?"
  
  
  "Каракасга келганимдан бери деярли бир йил олдин. Мен дунёни кўришни хоҳлайман деб ўйладим."
  
  
  "Ва енди мен қилмайманми?"
  
  
  У кўк кўзлари билан менга қаради, кейин рингга қаради. "Бу бўлиши мумкин ... бу катталикдаги ғалати шаҳардаги қиз учун ёлғиз."
  
  
  Агар яшил авлиё бўлмаганида, унинг егоси уни ҳеч қачон кўрмаган бўлар еди. "Сиз кеча бакалавр билан зиёфатга бордингиз", дедим мен.
  
  
  "Оҳ, Людвиг."У кулиб юборди. "У яхши одам, лекин у капалакларни йиғишни ва қадимий тарихга оид узун китобларни ўқишни яхши кўради. Ҳатто ему қизларни ёқтиришига амин емасман."
  
  
  Биз табассумларни алмашдик. Мен ундан сўрадим. "Сиз у учун ишлайсизми?"У Илсе Хоффманнинг у учун ишламаслигини билар еди.
  
  
  У менга қарамади, лекин буқачига қараб турди. "Йўқ, Людвигда емас. Штайнер исмли одам."
  
  
  Ревматизм тўғри еди, лекин мен ҳали ҳам қониқмадим. "Мен Гамбургни яхши биламан. У ерда қаерда яшадингиз?"
  
  
  "Шаҳарнинг шимолида. Фридрихстрассе Ҳақида. Парк яқинида."
  
  
  "Ҳа, ҳа. Мен ҳудудни биламан. Сиз у ерда ота-онангиз билан яшадингизми?"
  
  
  "Ота-онам у жуда ёшлигида автоҳалокатда ҳалок бўлган", деди у.
  
  
  Бу ҳам ҳақиқат еди. Елчи Коллинзга Илсе Хоффманнинг етим еканлигини айтди.
  
  
  Кечирасиз.
  
  
  Биз буқалар жангини томоша қилдик. Мен котибдан иккита ичимлик сотиб олдим ва Илсе бундан жуда завқлангандай туюлди. Nunes яна пайдо бўлди ва биринчи уринишдан кўра яхшироқ ишлади. Фақат иккита буқа қолди ва улар иккинчи даражали ранчодан пишмаган бузоқлар еканлиги ҳақида миш-мишлар тарқалди.
  
  
  "Нега енди кетмаймиз ва бир жойда бирга ичмаймиз?"у таклиф қилди.
  
  
  У унинг кўк кўзларига қаради ва у ерда яна таклифни кўрди. "Бу ажойиб туюлади", дедим мен.
  
  
  Биз яқин атрофдаги кафеда ичдик, кейин Илсе уни Avenida Алмедадаги Ел Хардиндаги кечки овқатга таклиф қилди. Кечки овқатни тугатгандан сўнг, у мени ўз квартирасига ичишга таклиф қилди. Мен уни ҳали ҳам тушунмаганим учун ва "унинг кўзларидаги жозибали ваъда мени чиндан ҳам қўзғатди, мен бордим.
  
  
  Наҳнинг Miranda майдони яқинида катта квартираси бор еди. У ески испанча услубда жиҳозланган ва антиқа буюмлар билан безатилган. Тор кўчага қараган кичик балкон бор еди.
  
  
  Биз ичкарига кирганимизда, Виачеславовна менга ўгирилди ва мен жуда яқин турибман: "Хўш, овозлар ва биз, Скотт."
  
  
  Унинг лаблари юмшоқ ва тўла еди, унга еришиш осон еди. У унинг орасидаги қисқа масофани ёпди ва ўпди. У кун бўйи кутгандек илиқ жавоб берди. Истамай, у узоқлашди.
  
  
  "Мен ўзгартириш еса бизга шароб қилинг," у деди.
  
  
  У ётоқхонага ғойиб бўлди. У бизга биллур декантердан бир нечта брендларни қуйди ва мен тугатганимда Илса қайтиб келди. У тасаввурга ҳеч нарса қолдирмайдиган узун, тор халат кийган еди. У пардаларни ёпди, кейин менинг олдимга келди ва коняк ичди.
  
  
  У ётоқхонада бўлганида мен унинг кўйлагини ечдим ва luger ва стилеттони яширишга қийналмадим. У кўрганида юзидаги ифодани кузатди. Мен бу ажабланиб бўлади деб умид қилгандим ва шундай бўлди. Лекин бу ҳақиқий еканлигига амин бўлолмадим.
  
  
  "Буларнинг барчаси нима, Скотт?"у айтди.
  
  
  "Оҳ, шунчаки қурол", дедим бепарволик билан. "Ушбу конференция каби бир нарса юз берганда елчихонада қўшимча еҳтиёт чораларини кўришимиз керак."
  
  
  "ҳа. Албатта", деди у.
  
  
  У халатининг қалин матоси орқали унинг танасининг ҳар бир тафсилотини ўрганиб чиқди. У стаканини кўтарди. У ҳатто татиб кўрмаган еди, лекин ҳозирча бу муҳим емасдек туюлди. Илса бир қултум олиб, уни ҳам итариб юборди. У қўлини унинг нозик белига қўйди ва уни яқин тортди. Негадир, халат таъсир қўшилади. Менинг тегинишимдан ҳеч қандай егри ёки егри гўшт яширилмаган. Мен уни яна ўпдим ва қўлларим унинг танаси устида ҳаракатланаётганда у менга қаттиқ босди.
  
  
  "Оҳ, Скотт", деди у.
  
  
  У пастга етиб борди ва халатни полга тушишига йўл қўйиб, секин тугмачасини очди. У ҳаракациз ўтирди, кўзларимга қаради. Унинг танаси тасаввур қилганидан ҳам ажойиброқ еди. Унинг нафаси саёз бўлиб, тўла, думалоқ кўкраклари қимирлади. У ғилофини ва stiletto қинини олиб ташлади ва иҳ ни орқамиздаги кенг диванлар ёнидаги столга ташлади. У менга ечинишимга ёрдам берди, кейин диванга ўтиб, устига ўтирди.
  
  
  "Бу ерга кел, Скотт", деб пичирлади у.
  
  
  Мен уни кўргани бордим. Биз бирга ётганимизда, ее ёғоч шамолининг ҳаяжонли ҳиди бурун тешигимни тўлдирди. Унинг илиқ гўшти менинг қўлимда, ширин таъми еса лабларимда еди. Менинг қўллари ва лаблари унинг диллардаги шишиб қопланган бўлиб, у менга томон туриб кўчиб, текис,уйғотди кўкрак. Унинг қўли менда еди ва у мени ўзига олиб борди, кейин иссиқ ширинлик мени қамраб олди. Унинг кестириб, мен томон силкиди, оёқлари орқамга ёпилди. У бизнинг еҳтиросимиз қурганидек, томоғидаги паст, шаҳвоний товушларни чиқарди. Кейин у кескин қичқириқни чиқарди ва унинг юмшоқ гўшти қаттиқ титради, чунки унинг ичида наҳ портлади.
  
  
  Бироздан кейин Виачеславовна бренди учун ўрнидан турди. Уники диванда бўшашган ва тўлиқ ётар, тўлиқ узунликда чўзилган. Агар бу менинг шубҳаларимга ревматизмда Илсе таклиф қилган бўлса, у ҳақида ташвишланишни давом еттириш бефойда еди.
  
  
  Бироқ, у уни диққат билан кузатди ва шу билан бирга кўзларини қуролига яқин атрофдаги столда ушлаб турди. У Илсега ўзиникини ичишдан олдин унинг конякини ичишга рухсат берди.
  
  
  "Сизга ёқдими?""Бу нима?"у мендан бир қултум ичганимдан кейин сўради.
  
  
  "Ичасизми ёки дам оласизми?"Мен ундан сўрадим. Ўшанда у бироз боши айланганини ҳис қилди.
  
  
  "Ўйин-кулги", у ревматизмга жилмайиб қўйди.
  
  
  "Бу биринчи синф еди."Мен уни ёнидаги диваннинг четига кўтарганимда, қўлларим оғирлашаётганини ҳис қилдим.
  
  
  "Менга ҳам ёқди."
  
  
  Унинг танаси ҳақиқатан ҳам таранглаша бошлади. Унинг боши айланиб, заифлашди ва бунга ҳеч қандай сабаб йўқ еди. Агар Илса мени гиёҳванд қилмаса.
  
  
  "Нима жаҳаннам..."Сўзлар шунчаки мос келмади.
  
  
  Илса ҳеч нарса демади. У мендан бир оз узоқлашди.
  
  
  Уни, наҳ қаради. У тўсатдан жуда ғазабланди - Наҳга ва ўзига. Хокнинг огоҳлантиришларига ва ўз шубҳаларимга қарамай, мен уни қўриқлашга рухсат бердим.
  
  
  "Калтак!"у унга баланд овоз билан деди ва унинг сўзлари қулоғимга ғалати янгради. У унинг юзига қаттиқ урди ва у бўғиқ хўрсиниб диванга йиқилди.
  
  
  У ўрнидан турди ва маст ҳолда гандираклади. Унинг кийимларини ушлаб олди ва стал уларни тортди. "Сизнинг ҳақиқий исмингиз нима?"Мен шимимни зиплашга ҳаракат қилиб сўрадим.
  
  
  У менинг қуролларимга қаради, лекин мен уларни айланиб ўтишга журъат етолмадим. У рта устида бир томчи қонни артиб ташлади. "Менинг исмим Tanya Савич", деди у.
  
  
  Мен ҳозир поябзалимни кийган едим. Унинг luger ва stiletto у ерда ётишди ва деярли юзимга тушишди.
  
  
  У стулни ушлаб олди, лекин уни йиқитди ва у ерга йиқилди. Унинг диваннинг қўлига суяниб, Tanya Савич исмли қиз устида турибди.
  
  
  "Ва сиз КГБ учун ишлайсиз", дедим мен.
  
  
  "ҳа. Кечирасиз, Жаноб Картер", деди у оҳиста. "Мен сизни ёқтираман."
  
  
  Уни, наҳ қаради ва икки Тан кўрдим. "Бу коняк еди, шундай емасми? Лекин сиз ўзингиз его файлисиз. Кўзойнак сотиб олишга чиққанингизда мен сизни кузатдим. Сиз нима қилдингиз, аввалроқ антидот билан ўзингизга Укол қилинг?"
  
  
  "Бу коняк емас еди", деди у деярли бахциз. "Бу лаб бўёғи еди. Ва мен унинг токсик таъсиридан гипноз билан иммунитетман."
  
  
  "Гипноз...?"Унинг тирноқли винтини тугата олмади. У яқинлашиб келаётган зулмат мени юваётганини сезди ва кейин у ерга йиқилди.
  
  
  Мен енди қурол ҳақида қайғурмадим. Ундан шунчаки қоронғиликни енгиб, квартирадан чиқиб кетишни сўрашди. Агар коридорга борсам, кимдир менга ёрдам бериши мумкин. Қандайдир тарзда, у оёққа туриш ва ешик томон қоқилиш учун етарли куч топди.
  
  
  Мен унга етиб боришим билан у очилди ва у ерда икки kishi туришди. Бир калта, кал бандитнинг юзида бемаъни табассум бор еди. Иккинчиси мен кафеда ва саройда кўрган одам еди, еҳтимол Вашингтондаги ўқув мактабида менга қурол тутган. Дори кучга сифатида иҳ лойқа юзлар. Вашингтондан бери мени қийнаган иккаласининг бўйи мен томон қадам ташлади.
  
  
  "Сиз бироз ақлдан озгандек туюласиз, Жаноб Картер."
  
  
  Уники унга беозор тебранди. У осонгина қочиб кетди ва у мени ушлаб, бир зум ушлаб турди ва кейин бошимга қаттиқ урди.
  
  
  У яна квартирага йиқилиб, яна полга тушди. Қисқа бўйли, гавдали одам олдимга келганида, у унинг егосини оёқларидан ушлаб, ихни остидан чиқариб олди. У ёнимда полга йиқилди. Мен унинг русча сўкиниш сўзларини ишлатганини зўрға ешитдим. Узун бўйли бир одам келиб, ёнимга тепди.
  
  
  "Уни хафа қилманг", деганини ешитди. "Емуга зарар етказишнинг ҳожати йўқ."Овоз узун туннелнинг нариги четидан ёки еҳтимол дунёнинг нариги четидан келганга ўхшарди.
  
  
  Узун бўйли одам қизга баланд овоз билан қасам ичди. Бақувват одам оёққа сакраб тушди. Бош айланиши тобора ёмонлашди. У тиз чўкишга уринди, лекин ён томонига қаттиқ йиқилди. Мени ўлдириш учун бу ерда едилар деб ўйлардим. Бу ТОПОРНИНГ асосий агентини ўлдириш учун фитна еди ва бу муваффақиятли бўлди. Аммо еркакларнинг ҳеч бири қуролланмаган.
  
  
  "Сизнингча, у билан нима қилишимиз емуга зарар келтирмайдими?"Бақувват рус хунук кулиб юборди. У мени қовурғаларимдан қаттиқ тепди. У инграб, орқасига йиқилди. Унинг сўзларига кўра, Илса Хоффман ёки Tanya Савич исмли қиз гавдали одамга яхши танланган сўзларни айтган. Кейин овозлар йўқ бўлиб кетди ва қулоқларимга ичи бўш гумбурлай бошлади.
  
  
  Бир дақиқадан сўнг зулмат қайтиб келди ва бу сафар уни итариб бўлмайди. Уники тўсатдан йиқилиб, тубсиз қора бўшлиқдан йиқилиб тушар еди, унинг йиқилиб тушганида танам аста-секин айланарди.
  
  
  Тўртинчи боб.
  
  
  У уйғонганида, у ўн фут квадрат атрофида ёрқин ёритилган антисептик хонада полда ётарди. Хона оқ карёладан ташқари бўш еди. Мен уларга қараганимда, шифтдаги чироқлар бошимда кучли порлади. Мен ўтиришга қийналдим ва дарҳол кўкрагимда оғриқни ҳис қилдим, оёқларим қаерда еди. У қовурғаларини текширди. Даҳшатли кўкаришлар бор еди, лекин ҳеч нарса бузилмади.
  
  
  Мени бу ерга қандай қўйишганини билмасдим. Аввалига у қоронғиликка олиб келган воқеаларни еслай олмади, лекин кейин аста-секин қиз билан саҳнага қайтди. Иҳ нинг жин урсин ақлли салом қўйиш, лаб бўёғи дори ҳақида. Аммо у иммунитети ҳақида нима деди? Ва нега енди уни есладим, унинг тинчлантирувчи овози мен билан жуда қоронғиликда гаплашди, унинг шаҳвоний ва жозибали овози менга яхши ухлашни айтди? Ҳақиқат шундаки, мен ундан бутунлай ташқарида едим, шу қадар тўлиқ едики, агар белимдаги зонклама оғриғи бўлмаганида ўзимни тетик ҳис қилардим.
  
  
  Бироз қийинчилик билан у ўрнидан турди, каравот ёнига борди ва унинг четига ўтирди, қўллари билан юзини ишқалаб, бошини тозалашга ҳаракат қилди. Улар менга қарши қандай дори ишлатмасин, вақтинчалик ва зарарсиз еди. Негадир они мени тирик ва сог ъ - саломат олиб кетишга ҳаракат қиляптими, тушунолмадим. Еҳтимол, у тугашидан олдин ҳам, улар қизнинг квартирасидаги улушимга ўқ қўйишларини хоҳлардим.
  
  
  Танянинг остимдаги илиқ гўштини есладим. Қурол сифатида жинсий алоқа ҳар доим Кгбда машҳур бўлган. Аммо бу мени янги косметик дорисиз олиш учун етарли бўлмайди. Миш-мишларга кўра, руслар юзлаб гиёҳванд моддалар устида ишлашган ва улар бу соҳада Ғарбдан бир неча йил олдинда едилар. У бу дорини ишлатган биринчи душман агенти бўлиши мумкин. У бу устунликни бошдан кечиришни истамади.
  
  
  Орқага қараб, мен Танянинг оддий КГБ агенти учун атипик хатти-ҳаракатларини тушунмадим.
  
  
  Мени еркаклар томонидан калтакланишдан ва еслатишдан қутқариш учун бу уриниш бор еди ... қандайдир гипноз. Гипноз иммунитети, овоз бериш ва шу билан. Мен бу атамани илгари ешитмаганман. Менинг онгим ҳар хил имкониятлар ва еҳтимолликларни бошдан кечирди, лекин бу ҳеч нарсага келмади ва бошим шиддат билан титраб кетди. Мен унинг овозини бир кун ешитганимдагина бутунлай саросимага тушдим.
  
  
  Унинг ақли таранглашди. Ешик очилиб, Танянинг квартирасида пайдо бўлган икки kishi кириб келишди. Семиз, кал йигитнинг худди шундай хунук табассуми бор еди. Узун бўйли одам менга бепарволик билан қаради.
  
  
  "Хўш, - деди баланд бўйли, - умид қиламанки, сиз яхши дам олдингиз."Бу, албатта, Вашингтонда менга ҳужум қилган одамнинг овози еди.
  
  
  Мен унга айтдим. "Бу Вашингтонда бир пайпоқ одам сизни еди."
  
  
  "Ҳа, бу мен едим", деди у хушмуомалалик билан."Сиз ўлдирган одам биз учун ишлаган америкалик еди. У сарфланадиган еди."
  
  
  "Ва сиз Каракасда менга ергашдингиз."
  
  
  "Албатта. Доктор Савич сизни тузоққа тушириш имкониятига ега бўлишидан олдин биз алоқани йўқотишни хоҳламаймиз."
  
  
  "Доктор Савич?"
  
  
  "Сиз уни тез орада кўрасиз", деди у. Сизнинг лабораториямизда учрашувингиз бор."
  
  
  "Лаборатория?"У ўрнидан турди ва ҳар бир кишининг масофаси ва позициясини ҳисоблаб чиқди, мен уни кундан-кунга ўтиши мумкинми, деб ҳайрон бўлди. "У қаерда?"
  
  
  Узун бўйли одам жилмайиб қўйди. "Сиз ҳали ҳам Каракасдасиз. Биз сизни янги КГБ муассасасига олиб келдик, Картер, сиз учун махсус ишлаб чиқилган."
  
  
  Бақувват одам қичқирди. "Сиз жуда кўп гапиряпсиз!"
  
  
  Узун бўйли одам унга қарамади ҳам. "Бу муҳим емас", деди у совуққонлик билан.
  
  
  Қизиқ, бу нимани англатади. Агар улар мени ўлдирмоқчи бўлсалар, нега улар аллақачон йўқ? Ҳозирча буларнинг ҳеч бири мен учун мантиқий емас.
  
  
  "Мен билан нима қилмоқчисиз?"
  
  
  "Сиз тез орада билиб оласиз. Кетдик. Ва бизга ҳеч қандай муаммо берманг."
  
  
  Унинг к кунида миммо ўтди ва улар менга ергашдилар. У чиқишга ўхшаш ешикни топишга умид қилиб, оқ коридорга қаради. Бу ҳар икки учида ешиклари ва ўртада бир нечта бошқа йўлак еди. Уни, енд балл чиқади бўлиши керак, деб қарор қилди. Улар ёпиқ еди, лекин бир нарса менга очилмаслигини айтди. Биринчидан, русларда улар билан калитлар йўқ еди.
  
  
  Бу менинг қочиш учун ягона имкониятим бўлиши мумкин. Беш дақиқада синаб кўриш учун ҳар қандай шаклда бўлишимга кафолат йўқ еди. Биз ўгирилиб залнинг нариги томонидаги ешик томон юрдик. Ўшанда мен ҳаракат қилдим.
  
  
  Тўсатдан уники тўхтади ва яна менинг кучимнинг жисмоний қисмидан завқланаётган одамга ҳужум қилди. У чап оёғига қаттиқ қадам қўйди ва сиқилиш ва оғриқнинг баланд овозини ешитди. У его тирсагини кенг юзига урди ва Егонинг бурни текисланганини сезди. У ёнидаги деворга урилди.
  
  
  Узун бўйли одам қасам ичди ва курткасидаги қуролни ушлаб олди. У қуролни тортиб олди ва у Вашингтондаги бошимга ишора қилганга ўхшарди. Кириш менга ҳеч қандай тасалли бермади. У унинг қурол қўлини ушлаб, бошқа қўли билан унинг егоини кўзларига урди. У зарбани тўсиб қўйди ва тезда мени тиззамга тиз чўкди. У уни урганида, у даҳшатли оғриқ ва кўнгил айнишнинг кучли ҳужумини ҳис қилди. Уники хириллади ва қурол билан қўлини йўқотди. Препаратнинг ён таъсири туфайли менинг реакцияларим секинроқ еди ва бу унга сезиларли устунлик берди.
  
  
  Унинг қўли томоғига тегди ва у қисман уни суратга олди. Аммо унинг егоси уни одам Атонинг олмасига қараб зарба билан урди. У нафас олди ва деворга йиқилди. У ўгирилиб, залнинг охиридаги ешик томон йўл олди. Мен ендигина оёққа турмоқчи бўлган гавдали одамнинг егилган фигурасидан сакраб ўтишга мажбур бўлдим. Мен баланд бўйли одамнинг тикланиши учун бир дақиқа вақт кетади деб умид қилгандим, аммо умидларим қисқа муддатли еди. У revolver ўчган куннинг ярмида еди.
  
  
  "Кутинг, Картер. Ёки кейинги ГАВК миянгизни тешади."
  
  
  Бу ишончли таҳдид еди. Уни тўхтатди ва нолага суяниб, унга қарамади. Менинг қочиш имкониятим йўқолди. Бир дақиқадан сўнг, менинг олдимга баланд бўйли бир одам келди ва револверни қовурғамга тиқди.
  
  
  "Сиз жуда жирканч йигициз, Картер", деди у нафассиз ва қўлини томоғига қўйди.
  
  
  Бошқа КГБ агенти бизга яқинлашди. "Агар улар бўлмаганида," деди у тезда рус тилида бош бармоғи билан бинонинг бошқа қисмига ишора қилиб, " егоизм уни шу ерда ва ҳозир ўлдирган бўлар еди. Секин ва оғриқли."
  
  
  Бақувват одам револверини чиқариб, бошимга ва юзимга уриш учун кўтарди.
  
  
  "Йўқ!"- деди баланд бўйли одам. "Миссия ҳақида ўйланг."
  
  
  Бақалоқ одам иккиланиб турди, кўзларида ваҳшиёна қараш. Қон бурнининг егосидан пастга, лабларидан иягига югурди. Бурун аллақачон шишган, одамнинг егоида. Мен унга қарадим ва Егони ўлдирмаганимни хоҳлардим. Бу фақат бир дақиқа кўпроқ вақтни олади ва бу менга катта мамнуният бахш етади.
  
  
  Аммо одам қуролни туширди.
  
  
  "Boring", деди баланд бўйли. "Улар ҳали ҳам бизни лабораторияда кутишмоқда."
  
  
  * * *
  
  
  Улар мени махсус ёғоч стулга боғлашди. Уники лабораторияда еди. Бу катта хона еди, бу менга катта Amerika касалхонасидаги операция хонасини еслатди, фақат операция кафедраси кўринмасди. Еҳтимол, у боғланган стул худди шу мақсадга хизмат қилган. Хонада бир нечта електрон жиҳозлар бор еди ва бошқарув панелларида рангли чироқлар ёниб турарди. Машиналарда иккита техник ишлаган, аммо акс ҳолда улардан биттаси бор еди. Агентлар мени стулга боғлаб, хоналарни тарк етишди.
  
  
  Бу стул ўз-ўзидан машина еди. Бу електр стулга ўхшарди, лекин симлар анча мураккаб еди. Ҳатто електродлари чиқиб турган бош кийим ҳам бор еди. Аввалига бу қандайдир қийноқ асбоблари тизими деб ўйладим, аммо бу ҳеч қандай маънога ега емас еди. Ҳатто руслар ҳам одамни қийнаш учун, ҳатто енг юқори сирларни олиш учун ҳам бунчалик узоққа боришмаган. Бундан ташқари, ҳар қандай машина сингари, бу ишни ҳам ибтидоий усуллар мавжуд еди. Қандай бўлмасин, агентлар бизга, Россияда ёки Ғарбда бизга чуқур давлат сирини сақламайдилар. Мен истисно емас едим. Аслида, АХ агентлари махфий маълумотларни ошкор қилиш учун кўпчиликка қараганда камроқ сабабларга ега едилар, чунки АХ топшириқлари маълумотларни тергов қилиш ва тўплашдан кўра кўпроқ бошқа томонга қарши аниқ жисмоний ҳаракатлар билан боғлиқ еди.
  
  
  Мен ҳали ҳам нарсаларни тартибга солмоқчи бўлганимда, орқамдан ешик очилганини ешитдим ва хонага уч kishi кирди. Tanya уларнинг атрофида ёлғиз еди. У оқ лаборатория палтоси ва шохли кўзойнак таққан еди. Унинг сочлари булочкада орқага тортилди ва у жуда ғамгин ва қатъиятли кўринарди. У менинг кўзларимни учратди ва гапиришдан олдин уларга узоқ вақт тикилди. Ўйлайманки, у менга буларнинг барчаси учун афсусда еканлигини айтмоқчи еди, лекин вазифа биринчи ўринда туради.
  
  
  "Ўзингизни қандай ҳис қиляпсиз, Жаноб Картер?""уйдами?"у сўради.
  
  
  "Ёмон емас, вазиятни ҳисобга олган ҳолда", дедим мен.
  
  
  Икки kishi уни ўраб олди. Улардан бири менга таниш еди, чунки мен Вашингтондан кетишдан олдин его ишини ўқиган едим. Бу Каракасдаги КГБ резиденти ва бу ерда содир бўлган ҳамма нарса учун жавобгар бўлган Олег Димитров еди. У ўрта бўйли, оқ сочлари ва ўнг ёноғида катта мол бор еди. Егонинг кўзлари қаттиқ ва совуқ еди.
  
  
  "Демак, сиз таниқли Ник Картерсиз", деди Димитров.
  
  
  "Менимча, буни инкор етиш бефойда", дедим мен.
  
  
  "Ҳа, бу фойдасиз. Унинг исми Олег Димитров, еҳтимол сиз аллақачон биласиз. Сизни ушлашимизга ҳақиқатан ҳам ёрдам берган бу ширин қиз-Россиянинг енг зўр бихевиористи доктор Tanya Савич. Ва бу жаноб унинг ҳамкасби, доктор Anton Калинин."
  
  
  Танянинг нариги томонидаги оқ лаборатория палтосидаги оқ сочли одам менга кўзойнагининг тепасида қаради ва бош ирғади. Его кўриниши мени микроскоп остидаги амёба каби ҳис қилди. Унинг нигоҳи ундан Таняга ўтди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Бихевиористми?"
  
  
  "Аслида Ник. Умид қиламанки, сизни Ник деб атасам, қарши емассиз."
  
  
  Мен унинг овозини тингладим ва енди нима учун бу бемаъни немис емаслигини тушундим. Бу немисча аксент билан инглиз тилига тақлид қилишга уринаётган рус овози еди. Бу мукаммал емас еди, лекин мени тахмин қилиш учун етарли еди.
  
  
  "Сиз менга хоҳлаганингизча қўнғироқ қилишингиз мумкин", дедим. "Менимча, бу катта иш емас. Гарчи нима қилмоқчи еканлигингизни билиш яхши бўларди. Менинг қизиқувчанлик абадий мени яхшироқ бор. Сизлардан уч КГБ жодугар coven ёки бирор нарса ташкил қилдим?"
  
  
  Tanya жилмайиб қўйди, лекин еркакларнинг юзлари тош бўлиб қолди. Димитров биринчи бўлиб гапирди, овози баланд ва таранг еди. "Классик америкалик қаҳрамон, еҳ, Жаноб Картер? Хавф олдида Жасур ҳазил."
  
  
  У Димитровга қаради. "Бу йиғлашдан яхшироқ", дедим жаҳл билан.
  
  
  "Биз буни ҳозир қиламиз, Олег", деди ему Калининнинг шифокорига.
  
  
  Димитров кулиб юборди ва кетди. У кетаётганда лаборатория ешиги очилиб, яна ёпилганини ешитди. Машиналардаги иккита техник бизга еътибор бермади. Калинина келди ва кўзларимга чироқни тиқди. У ишлаётганда мен билан паст овозда гаплашди.
  
  
  "Доктор Савич хулқ-атворни бошқаришга ихтисослашган", деди у аста-секин кўзимга қараб. "У гиёҳвандлик онгини назорат қилиш, гипотерапия ва хулқ-атворни назорат қилишнинг умумий усуллари каби соҳаларда етакчи рус мутахассисларидан биридир."
  
  
  У муқаддас Раббийни ўчириб қўйди ва мен Таняга қарадим.
  
  
  "Бу ҳақиқат, Ник", деди у. "Биз йиллар давомида инсон хатти-ҳаракатларини назорат қилиш бўйича тажриба ўтказдик. Бу соҳада жуда кўп тадқиқотлар олиб борилди. Доктор Калинина бизнинг гуруҳимиз билан яқиндан ҳамкорлик қилиб, беморларни даволаш усулларининг жисмоний таъсирини қайд етди ва таҳлил қилди ва у мамлакатимизда таниқли шифокор ."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сиз мен билан хулқ-атвор тажрибаларини ўтказишни режалаштиряпсизми?"
  
  
  "Сиз бизнинг такомиллаштирилган техникамиз томонидан бошқариладиган биринчи еркак бўласиз", деб жавоб берди у ва унинг овози унинг ноаниқлигини очиб берди. Енди у Tanya Ай ўз билим ва кўникмаларини бундай даҳшатли ҳолатларда қўллаши кераклигини билмаганига амин еди. Унинг мовий кўзлари шохли кўзойнаклар орқасида яширинган еди.
  
  
  "Сиз борасиз... мени қандайдир тарзда ишлатасизми?"
  
  
  Tanya тезда кўзимга қаради ва кейин яна юз ўгирди.
  
  
  Калинина бу ерга ёрдам бериш учун келди. "Биз Ник Картерни йўқ қиламиз", деди у. "Бир мунча вақт учун камида. Сиз енди Ник Картер каби мавжуд бўлмайсиз."
  
  
  У шунчаки унга тикилди. Еҳтимол, мен ҳақ едим-Танянинг квартирасидаги сўнгги говк узоқ муддатда мен учун яхшироқ бўлиши мумкин.
  
  
  "Енди йўқми?"
  
  
  "Биз шахс трансплантациясини амалга оширмоқчимиз", деб давом етди Калинин. "Сиз бутунлай бошқача одамга айланасиз. Ва бу одам биз томонидан дастурлаштирилади, Жаноб Картер. Сизга техник томонидан компютер қандай дастурлаштирилиши кўрсатилади. Сиз тушуна бошладингизми?"
  
  
  Унинг нигоҳи ундан Таняга ўтди. "Ей Худойим, Tanya", деб пичирладим.
  
  
  Мовий кўзлар меники билан учрашди. У чиройли юзини меникига босди ва яқин атрофдаги столдан шишани олди.
  
  
  "Бу намбулин,-деди у ҳақиқатан ҳам, - бизнинг лабораторияларимиз томонидан яқинда ишлаб чиқилган дори. Буни сиз ақлни ўзгартирадиган дори деб атайсиз. У ЛСД га ўхшаш хусусиятларга ега, аммо бизнинг дори-дармонларимизнинг таъсири аллақачон чекланган."
  
  
  "Мен буни ешитишни кута олмайман", дедим истеҳзо билан.
  
  
  У изоҳга еътибор бермади ва давом етди. "Намбулин қўлланилганда, фикрлаш жараёнлари асосий даражада тўхтатилади ва шахсият ўзгаради. Гиёҳванд моддаларни истеъмол қилувчи жуда итоаткор бўлиб қолади ва таклифни кучайтиради."
  
  
  Бир таклиф, деб ўйладим. "Шундай қилиб."
  
  
  "Қисман", деди Tanya. "Препарат таъсирида бўлганингизда, сиз малакали гипотерапевтнинг таклифига жуда мойил бўласиз. Ва тадқиқотларимиз давомида ишлаб чиқилган хатти-ҳаракатларни бошқариш усулларига."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Нима мақсадда?"
  
  
  Tanya юз ўгирди.
  
  
  "Тафсилотларга киришдан фойда йўқ", деди Калинина Танядан шишани олиб, АОК қилинган суюқлик билан тўлдирди. "Қандай бўлмасин, сиз ушбу суҳбатда айтганларимиз атрофида ҳеч нарсани еслай олмайсиз."
  
  
  Унинг юзидаги его-бемаъни кўриниш ҳақида бир нарса мени жуда ғазаблантирди. "Жин урсин, тикувчи!"ему унга бақирди.
  
  
  Его кўзлари меники қондириш учун чақнади, ва мен у менга қаради, мен уларда қўрқув хира чироғи кўрдим деб ўйладим. "Илтимос, драматик бўлманг, Жаноб Картер. Сиз буни фақат ўзингиз учун қийинлаштирасиз."
  
  
  Tanya стулдан турди ва техниклардан бири билан суҳбатлашиш учун кетди. Калинина сқуирцни юзи олдида ушлаб, аппаратни ҳаво намуна олиш пуфакчаларидан тозалаш учун пистонни итариб юборди.
  
  
  Шиддатли умидсизлик кўкрагимни қамраб олди. Бу мен бошдан кечирган ваҳима учун енг яқин нарса еди. У ҳеч қачон жисмоний оғриқдан ёки ўлимдан қўрқмаган, аммо бу бошқача еди. Аслида, улар мени ўлдирмоқчи едилар, шахсиятимни йўқ қилдилар ва кейин танамни ўзларининг ёмон мақсадлари учун ишлатдилар. Фақат бу ҳақда ўйлаш менинг умуртқа поғонамни титратди. Ва енди у уни камситиш таҳдиди бўш емаслигини билди. Ушбу режани тайёрлаш учун уларга ойлар ёки ҳатто йиллар керак бўлди, биз учун нима бўлишидан қатъий назар. Ва қўрғошин болта агенти буни қилганда, улар деярли уйда едилар.
  
  
  Калининга ёрдам бериш учун техник келди. Tanya ўгирилиб, хона бўйлаб бизга қаради. Техник елкамга резина найча боғлаб, кўйлагимнинг енгини ўраб олди. У билагидаги чиқадиган томирларни кўрди. Намбулин тўғридан-тўғри венага борди.
  
  
  Менинг dollar суякка олазарак қўлланма еди. Калинина игна билан олдимга келганида, унинг stahl charm тасмалар билан астойдил курашди ва уларни синдириш учун қўлидан келганича ҳаракат қилди. Агар у бу стулдан турса, у бу одамларга осонгина ғамхўрлик қилиши мумкин еди. Аммо ришталар жуда кучли еди.
  
  
  Жанг қилишнинг ҳожати йўқ, Жаноб Картер", деди Калинина оҳиста билагимни ушлаб. "Бу вақтда югуриш мутлақо мумкин емас."
  
  
  Игна пастга тушди ва техник ҳаракат қила олмаслиги учун елкамни ушлаб турди. Калининнинг юзида озгина завқ бор еди, чунки у игнани кенгайган томирга киритди ва кейин шприц пистонини босди.
  
  
  Бешинчи боб.
  
  
  Мени ейфория ҳисси енгди. Кейин танам хиралаша бошлади. Менинг нафасим сезиларли даражада секинлашди ва у пешонасидан ва юқори лабидан тер оқаётганини сезди. Мени гиёҳвандликка дучор қилишимга ҳам аҳамият бермадим ва даҳшатли ваҳима ҳисси йўқолди. Уларнинг менга айтганларини ҳали ҳам еслай олардим ва улар мени даҳшатли terror тажрибасида ишлатишларини билардим, лекин бу енди мени безовта қилмади. Мен у ерда бўлишим кераклигини билардим, лекин мен шунчаки парво қилмадим. Унинг бир неча дақиқаси, туйғу билан курашиб, ичидаги ғазабни қайта тиклашга ҳаракат қилди, лекин ҳеч нарса қолмади. Улар бизга нима қилишса, бизга нима дейишса, бу менга мос еди. Бу билан курашиш, бу ҳақда ташвишланиш аҳмоқлик еди. Унинг кучи иҳ кучида еди, иҳ кучи жуда катта еди. Мен унга бўйсунаман ва еҳтимол қандайдир тарзда омон қоламан. Ахир, бу узоқ муддатда ҳақиқатан ҳам муҳим еди.
  
  
  Иҳ юзлари менинг олдимда буришди-Tanya ва Калинина-ва улар томоша қилишди
  
  
  У менга қафасдаги Гвинея чўчқаси каби қаради, лекин мен бунга қарши емас едим. Уларнинг иши бор еди ва у уларга буни қилишга рухсат берди.
  
  
  Калинин юзимга қўл чўзди ва кўз қовоқларини кўтарди. У Таняга бош ирғади ва кетди. Tanya менга юзма-юз келди. У жуда яқин ўтирди. У унинг ёрқин кўк кўзларига қаради ва илгари ўтказиб юборган ўлчовни топди.
  
  
  "Енди сиз ўзингизни жуда хотиржам, жуда қулай ҳис қиляпсиз", деди у менга юмшоқ, шаҳвоний овозда. Овоз ва интонация менинг фаровонлик туйғусини оширди.
  
  
  "Ҳа", дедим мен унинг кўзларининг чуқур кўк ҳовузларига қараб.
  
  
  "Кўзларимга қараганингизда, кўзларингиз чарчайди. Сизнинг кўз қовоқларингиз жуда оғирлашмоқда ва сиз уларни ёпмоқчисиз."
  
  
  Кўз қовоқларим титраб кетди.
  
  
  "Ҳозир кўзингизни очиш қийин. Мен уни бешга ҳисоблаганимда, сиз хоҳлаганингиз учун кўзингизни юмасиз. Кўзларингизни юмганингизда катта енгиллик ҳиссини ҳис қиласиз. Иҳ ни ёпганингиздан сўнг, сиз аста-секин чуқур трансга тушасиз. Один. Сиз жуда уйқучансиз. Икки. Сизнинг кўз қовоқлари жуда оғир. Уч. Сиз чуқур хотиржам ва итоаткорсиз. Тўрт. Кўзларингиз ёпилганда, сиз менинг овозим сизнинг жавобларингиз ва ҳаракатларингизда сизга йўл кўрсатишига имкон берасиз. Беш ."
  
  
  Кўзларим ўз волейболида ёпилгандай туюлди. Мен иҳни ёпишдан сақлай олмаслигимни билардим, лекин синаб кўришни ҳам хоҳламадим.
  
  
  "Сиз ҳозир гипноз трансидасиз ва менинг овозимга жавоб берасиз."
  
  
  У юмшоқ, паст монотонда гапирди, бу қандайдир тарзда жуда ишонарли еди. Мен унинг овозининг чиройли овозига - бу шаҳвоний, жозибали овозга жуда меҳр қўйганимни англадим ва у мендан нима сўраса, шуни қилишни хоҳладим.
  
  
  "Тушундингизми?""Бу нима?"у сўради.
  
  
  "Ҳа, мен уни тушунаман."
  
  
  Яхши. Енди биз ушбу ҳалқа қурилмасини бошингизга қўямиз ва електродларни бириктирамиз."Кимдир ускунани бошимнинг тепасида ҳаракатлантираётганини ҳис қилдим. Бу бош тасмасига ўхшарди ва у ундан чиққан симлар лабиринтини еслади.
  
  
  "Мен сиз билан гаплашаётганимда, Ник, сиз машинадан audio-визуал маълумотларни оласиз. Сиз кўрган ва ешитган нарсалар ёқимли бўлади ва енг чуқур trans ҳолатига еришишга ёрдам беради."Қаердадир мен тугмани босганини ешитдим, кейин Tanya яратган қора рангга чиройли ранглар айланаси ҳужум қилди. Гуллар билан бирга юмшоқ мусиқа, у илгари ешитмаган гўзал мусиқа ҳам келди. Ва Танянинг овози гўзал диққатга сазовор жойлар ва товушларга ҳамроҳ бўлди.
  
  
  "Танангиздаги барча мушаклар мулойимлик билан бўшашади, осонгина бўшашади ва сиз жуда катта ейфория туйғусига ега бўласиз. Сиз пастга қараб ҳаракатланаётган ескалатордасиз. Ҳар бир оёғингиз билан сиз аста-секин пастга тушасиз ва сиз янада бўшашасиз. "
  
  
  Машина мен учун ескалатор яратди ва силлиқ силжишда мени ранглар лабиринтидан ўтиб, юмшоқ зулматга олиб кетишди.
  
  
  "Сиз ескалаторнинг пастки қисмига яқинлашасиз ва жуда чуқур трансга ўтасиз. Сиз менинг овозимни тўлиқ тушунасиз."Мен унинг тубига етиб бордим ва ўзимни ҳеч қачон тарк етишни истамаган ажойиб, еркин сузувчи зулматда топдим.
  
  
  "Сиздан бешгача санашингизни сўрайман, лекин сиз учта рақамни соғинасиз. Сиз учта рақамни талаффуз қила олмайсиз. Енди бешгача ҳисобланг."
  
  
  Менинг лабларим ҳаракатланарди. "Бир, икки, тўрт, беш."Менинг оғзим ва миямнинг учинчи рақам билан ҳеч қандай алоқаси йўқ.
  
  
  "Жуда яхши", деди Tanya. "Енди менга исмингизни ва кимлигингизни айтинг."
  
  
  Ичимда чуқур бир нарса қаршилик кўрсатди, лекин бу кучли овоз мендан сўради, шунинг учун мен унга жавоб бердим: "унинг лақаби Картер. Мен АХ-да ишлайман, у ерда н код номи бор..."Мен рақамни ва Киллмастер рейтингини еслай олмадим."Кейин идентификация ҳақида батафсил маълумот бердим.
  
  
  Яхши. Енди мени диққат билан тингланг. Сиз менга айтган ҳамма нарсани ва ўтмишингиз билан боғлиқ бўлган бошқа нарсаларни унутасиз. Айни пайтда сиз тўлиқ ва тўлиқ амнезияни ривожлантирасиз."
  
  
  Ғалати нарса содир бўлди. Екзотик титроқ ичимдан ўтди ва у йўқолгач, бошим айланди. Жисмоний таъсирлар йўқолганда, у ўзини бошқача ҳис қилгандай туюлди. Бу нозик фарқ еди, лекин атрофимдаги бутун дунё ғойиб бўлгандек туюлди. Коинотда менинг сузувчи танам ва Танянинг овозидан бошқа ҳеч нарса қолмади.
  
  
  "Сиз кимсиз?"
  
  
  Мен бу ҳақда бир дақиқа ўйладим. Бу ишламади. Мен қўлимдан келганича ҳаракат қилдим, лекин ҳали ҳам жавоб беролмадим. Менинг шахсим йўқ еди. Мен улкан зулматда сузиб юрган, номланишини, таснифланишини ва таснифланишини кутаётган жонзот едим.
  
  
  "Билмайман", дедим.
  
  
  "Қаерда яшайсиз?"
  
  
  "Бу қоронғиликда", дедим мен.
  
  
  "Сиз қаердан келдингиз?"
  
  
  "Билмайман."
  
  
  Яхши. Хотирангизни янгилайман. Енди сиз олдингизда одамнинг қиёфасини кўрасиз."Машина гумбурлади ва мен бир одамни кўрдим. У баланд бўйли, қора сочлари ва кулранг кўзлари билан еди. "Бу одам сизсиз", деб давом етди у. "Сиз Rafael Чавессиз."
  
  
  "Rafael Чавес", дедим.
  
  
  "Сиз Ақшда бир неча йил ўтказган Венесуелаликсиз. Сиз туғилгансиз
  
  
  Маргаритада туғилган ва Каракасда ўқиган. Сиз бир нечта соҳаларда ишладингиз, аммо енди сиз фаол инқилобчисиз ."
  
  
  "Ҳа", дедим.
  
  
  "Сиз Каракасдаги Avenida Bolivar 36-да квартирада яшайсиз."
  
  
  36 Avenida Bolivar.
  
  
  У менга оилам ёки дўстларим йўқлигини ва у билан алоқада бўлган одамлар бу бинода инқилобда ўртоқ бўлган кам сонли одамлар еканлигини айтди.
  
  
  "Сиз ўзингиз ҳақингизда кейинроқ билиб оласиз", деди у ниҳоят. "Бу орада сиз дам олишингиз керак. Мен уни бешдан қайтараман. - Ҳисоблаш пайтида сиз аста-секин трансдан чиқиб, яна онгга қайтасиз. Беш. Сиз яна ескалаторга чиқасиз. Тўрт. Сиз бутунлай тинчсиз. сиз дам олдингиз, лекин сиз кўпроқ хабардор бўласиз. Уч. Кўзларингиз битта ҳисобда очилганда, сиз кўзингизни юммагунингизча ҳеч нарсани еслай олмайсиз, умуман ҳеч нарса. Кўзларингиз очилганда, сиз Rafael Чавес еканлигингиз ҳақида айтганларимни еслайсиз. Тўлиқ амнезия бошланмагунча сиз ҳеч нарсани еслай олмайсиз. Один ."
  
  
  Унинг кўзлари очилди. У ерда бир қиз ўтирган еди ва у илгари бу юзни кўрганини билар еди, лекин бошқа қандай шароитда у ҳеч қандай тасаввурга ега емас еди. Бу унинг кўзларини юмишдан олдин бўлса керак. Мен дарҳол унинг Венесуела атрофида емаслигини пайқадим, бу мени чиройли юзга камроқ қизиқтирди. Уни, равон испан унга гапирди.
  
  
  Мен ундан сўрадим: "Қу ва Қу ва мен уни" Қу " деб сўрадим."
  
  
  "Сиз енгил седатив остида едингиз, Senor Чавес. Сизда бахциз ҳодиса юз берди ва нишонга урилди ва биз сизга бир неча кундан кейин ғамхўрлик қиламиз. Сиз ҳақиқатан ҳам инқилобий ҳамкасбларингизни танидингизми, Дон? "
  
  
  У хонага қаради. Техник мени стулда ушлаб турган боғичларни бекор қилди ва бошимдан бирор нарсани олиб ташлади. "Нима учун... ҳа," дедим. Гап шундаки, мен кўп нарсани еслай олмадим.
  
  
  "Бу доктор Калинина ва унинг исми Tanya Савич, инқилобий ҳаракатдаги рус дўстларингиз. Бу бошқа ўртоқлар Menendez ва Салгадо. Улар сиз билан бир мунча вақтдан бери ҳаракатда. Сизни даволаш учун сизни бу ерга, ушбу хусусий клиникага олиб келдик. Ахир конференция яқинда."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Конференция?"
  
  
  Tanya жилмайиб қўйди. "Ҳаммасини бирданига еслашга уринманг. Сиз хонангизга бориб, дам олишингиз керак."
  
  
  "Ҳа", дедим дуллй. "Дам олиш учун. Жуда чарчаган."
  
  
  * * *
  
  
  Мени олиб борган хона ёқимли сокин еди. Фақат ётадиган тўшак бор еди, аммо бу турли хил шароитларда у касалхонада ётишини кутиш мумкин емас еди. Ахир, у қонун билан қидирилаётган одам еди, шундай емасми? Ростини айцам, у ҳақида кўп еслай олмадим. Кечирасиз, мен қиздан бахциз ҳодиса қандай содир бўлганини сўрамадим, чунки буни еслай олмадим. Бир нарса аниқ еди-мени даволаган ўртоқлар керак еди. Менга улар жуда керак. Улар менинг амнезиям қанчалик жиддийлигини билишмаган. Хўш, бу бир неча соат ичида аниқланади. Яхши тунги уйқу мени тузатади. Аммо мени безовта қилган нарса шундаки, қиз айтаётган муҳим конференцияни еслай олмадим. Миям уни еслашга уриниб кўрди, лекин охир-оқибат ухлаб қолдим.
  
  
  У тўсатдан ярим тунда уйғонди. Мен галлюцинация қилдимми ёки бу шунчаки ғалати тушми? Бу туш бўлса керак. У қандайдир бегона юртда, чўл мамлакатда еди. У қоронғи тошли кўчадан югуриб, бир одамни таъқиб қилар еди. У немис томонидан ишлаб чиқарилган узун қора тўппончани ушлаб турарди, еҳтимол Luger. У бу одамни отиб, Егони ўлдирмоқчи бўлди. У ўгирилиб менга ўқ узди, мен еса белимда қаттиқ оғриқни ҳис қилдим. Қўлимдаги қурол бирдан калта тутқичли болтага айланди. Кейин мен уни уйғотдим.
  
  
  Бу ғалати туш еди. Венесуеладан бошқа бирон бир мамлакатда бўлганимни еслай олмадим ва бу монотон еди. Ва унинг ери умрида ҳеч қачон еркакни отмаган. Ёки уни? Буларнинг ҳеч бири мен учун мантиқий емас еди.
  
  
  Ерталаб келганда, улар менга бир лаганда овқат олиб келишди, мен уни очкўзлик билан едим. Тугатгандан сўнг, у юзини ойнада текширди. Ҳеч бўлмаганда бу таниш еди. Аммо бу юз Rafael Чавесга тегишли емас еди. Улар менга олиб келган кийимларга қарадим, лекин нима учунлигини билмасдим. Чўнтаклар бўш еди, идентификация йўқ еди. Тахминан бир соат ўтгач, Menendez кириб келди ва мени сим ва бошқа жиҳозлар билан стул билан хонага олиб кетди.
  
  
  "Хайрли тонг, Senor Чавес", деб исмини Tanya сифатида берган қиз мени кутиб олди. "Сиз янги даволанишга тайёрмисиз?"
  
  
  "Ҳа, мен шундай деб ўйлайман", дедим мен машиналарга қараб. "Аммо барчаси керакми? Мен қандай даволанаётганимни билмоқчиман."
  
  
  "Илтимос," деди Tanya менга катта стулни кўрсатиб. "Сиз бизга ишонишингиз керак, Senor Чавес. Биз сизнинг дўстларингизмиз."
  
  
  Мен унинг стулда ўтирганини кўрдим, лекин ўзимни қулай ҳис қилмадим. Унинг меҳмонхонаси бу бино атрофида айланиб, Каракас кўчаларида сайр қилиш ва Avenida Боливардаги квартирасига қайтишдир. Ишончим комилки, бу таниш жойлар хотирамни тиклайди ва мени соғлом қилади. У ўзига ваъда берди, агар бу фаолият натижа бермаса, у тўғридан-тўғри уйига кетади.
  
  
  "Енди дам олинг", деди Калинина исмли одам.
  
  
  "Мен сизга енгил седатив бераман."У билагимга инъекция қуролини тиқди ва менга тери остига Укол қилди.
  
  
  Бошимдан бир исм чақнади. Намбулин. Буни олдин қаерда ешитган едим? Бу ҳақда кўпроқ ўйлашимдан олдин, мен чуқур ейфория мени юваётганини ҳис қила бошладим ва сўзларга ва бошқа нарсаларга қизиқишни йўқотдим.
  
  
  Кимдир менинг бош кийимимни тузатди. Мен қарши емасдим. Бир дақиқадан сўнг мен унинг овозини Tanya каби ешитдим.
  
  
  "Сиз кўзингизни юммоқчисиз. Сиз ҳисобни бешдан олдин ёпасиз."У ҳисоблади ва кўзларим юмилди. Зулматда тўсатдан ранг чақнади ва мен қандайдир тарзда менга таниш бўлиб туюлган ғалати мусиқани ешитдим. Овоз ешитилди, лекин ранг ва мусиқа мени пастга ва пастга тортди. Мен ескалаторда бўлганимни ҳис қилдим. Кейин бошимга яна бир овоз келди. Овоз менга ҳамма нарсани айтиб берди. Менинг туғилган кунимдан бошлаб Венесуелани Amerika қўшма Штатларининг золим империализмидан озод қилиш учун чап ҳаракатдаги сўнгги фаолиятимгача бўлган ҳар бир кичик тафсилот. Муайян саҳналарнинг тасвирлари бор еди. Иш тугагач, у ўтмиши ҳақида батафсил тасаввурга ега бўлди. Менинг амнезиям даволанади.
  
  
  У Моб Адолат деб номланган сиёсий гуруҳ аъзоси еди, унинг мақсади Венесуела ҳукуматини ағдариш ва руслар ёрдамида чап режимни ўрнатиш еди. Мен бир неча ой олдин ишга қабул қилинди, ва бир неча кун олдин, у Amerika елчихонаси ташқарисида намойиш пайтида жароҳат олган.
  
  
  Tanya яна гапирди. "Сизнинг раҳбарингиз бизни шафқациз полиция тактикаси олдида қўрқоқлик туфайли ҳушёрлар сафи юпқалашаётганини сизга маълум қилишни сўради. Шунинг учун биз ҳозир ҳаракат қилишимиз керак. Сиз ушбу амални бажариш учун танлангансиз.
  
  
  "Венесуела Қўшма Штатларга жуда қарам бўлиб қолди", деб давом етди у. "Қўшма Штатлар Венесуела нефт експортининг тахминан 40 фоизини сотиб олади, бу америкаликларга Венесуелага ҳалокатли иқтисодий таъсир кўрсатади. Венесуела президенти ва егога асосланган капиталистик ҳукумат бутун мамлакатни америкаликларга топширишдан олдин йўқ қилиниши керак. Режа ишлаб чиқилди. ёдда бўлажак Каракас анжуманида билан мўлжалланган.
  
  
  "Конференция Венесуела Президенти ва Ақш вице-Президенти ўртасидаги учрашув бўлади. Бу халқнинг иккала душманига ҳам зарба бериш учун ноёб имконият яратади. Кейинчалик, сизга режанинг моҳияти ва уни қандай амалга ошириш кераклиги ҳақида маълумот берилади. Тушундингизми? "
  
  
  "Ҳа, мен уни тушунаман."
  
  
  Яхши. Уйғонганингизда, мен сизга айтганларимни ва чуқур трансда ешитган ва кўрганларингизни батафсил еслайсиз. Агар сизнинг онгингизда тафсилотлар ҳақида саволлар бўлса, сизнинг онгсиз онгингиз жавоб беради ва сизни безовта қилиши мумкин бўлган бўшлиқларни тўлдиради. Сиз ўзингизнинг шахсингизни Rafael Чавес деб сўрамайсиз ва сиёсий фалсафа егоининг ҳақиқийлигига шубҳа қилмайсиз."
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг, кўзларим табиий равишда очилди ва у Tanya бешдан биргача орқага қандай ҳисоблаганини еслади. Унинг ақли ҳам ўтган ҳаёти ҳақида ҳамма нарсани еслади. Улар мен билан бизга нима қилишса, у ишлади. Унинг амнезияси бутунлай тикланди.
  
  
  Tanya жилмайиб қўйди. "Ўзингизни қандай ҳис қиляпсиз, ўртоқ?"
  
  
  "Жуда яхши", дедим. "Дори мени еслашга мажбур қилди. Каракас конференциясига қарши миссияда иштирок етиши керак еди, енди у бу ҳақда еслади. Мен тайёр бўламанми?"
  
  
  "Сиз тайёр бўласиз", деди у.
  
  
  Калинина юз ўгирди ва Tanya ва мени ёлғиз қолдириб, хонанинг нариги четидаги техникнинг олдига борди. "Биз сиз биланмиз... Биз уни еслашимдан кўра бир-биримизни яхшироқ биламизми? "У сўради. Ичкарида яланғоч ётган Танянинг ўткинчи тасвири бор еди.
  
  
  Унинг кўзларида бир нарса бор еди, кейин унинг юзига кичик табассум тарқалди. "Сиз еслайсиз деб умид қилгандим. Биз бирга бир оқшом ўтказдик. Есламайсизми?"
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам емас", дедим. "Аммо бир қараш, унинг ҳаётининг маълум бир хотираси, мен кўпроқ еслашни истардим."
  
  
  У оҳиста кулди. "Еҳтимол, сиз клиникадан чиқишдан олдин яна бир неча дақиқа бирга бўлишимиз мумкин."
  
  
  "Бу орзиқиб кутадиган нарса", дедим мен.
  
  
  Унинг танаси ўзини бутунлай яхши ҳис қилган бўлса-да, улар унинг хонасида қолишини ва дам олишини талаб қилишди. У Tanya ҳақида бир оз ўйлади. Ғалати. Менинг Россиядаги жойим ҳаётимдаги енг муҳим жой еди, лекин мен бу ғайриоддий қиз ҳақида ўйлашни тўхтата олмадим.
  
  
  Tanya ҳақида ўйламаганимда, бахциз ҳодисалар туфайли деярли унутган ўтмишни тиклашга ҳаракат қилардим. Ва еслашга ҳаракат қилганимда, менга кичик бир воқеа еслатилди. Унинг яланг оёқлари Маргаританинг чеккасидаги лой уйга югурди. Кейин бу уй менинг уйим, Мария исмли чиройли қора сочли аёл еса онам еканлигини есладим. У ва отам тўққиз ёшимда вафот етди. Кўп ўтмай, у Каракасга келди, у ерда қариндошлари билан яшади ва давлат хизматчиси бўлишни ўрганди.
  
  
  Ҳаммаси ҳақида ҳали ҳам ғалати нарса бор еди. У ўтмишдаги нарсаларни еслай оларди, лекин бу нарсалар ҳақиқий емасдек туюлди, ақлий тасвирлар хира ва туманли еди. Ва мен улар ҳақида онгли равишда ўйлашни тўхтатганимда, улар шунчаки унутилиб кетишди ва менинг ҳақиқий қисмимга ўхшамадилар.
  
  
  Ажабланарлиси шундаки, менинг енг ёрқин хотираларим Америкада юклаш Докида ишлаган бир неча йилларим еди.
  
  
  Мен бутун кунни хонамда ўтказдим. Ўша кеча Tanya мени кўргани келди. У жимгина кириб, ешикни орқасидан ёпди. У Каракас конференциясидан газета ўқиётган ранзасининг охиридан турди. Наҳнинг қўлида стетоскоп ва буфер бор еди.
  
  
  "У билан пулсингизни олсам бўладими?"у сўради.
  
  
  "Албатта."
  
  
  У менинг билагимни кичкина, юмшоқ қўлида ушлаб турди. Бизнинг кўзларимиз учрашди ва у тезда юз ўгирди. У ўз жадвалига еслатма қўйди, кейин стетоскопни кўкрагимга тутди ва бир дақиқа тинглади.
  
  
  "Сиз кўнгил айнишни ҳис қиляпсизми?"
  
  
  "Ҳеч қандай йўл йўқ."
  
  
  "Сизнинг уйқуингизда терлаш борми?"
  
  
  "У уни еслайди."
  
  
  Менинг нигоҳим унинг тўла лабларидан танасининг шаҳвоний егри чизиғига ўтди. Яна бир бор Tanya яланғоч Иринанинг жозибали қиёфаси хаёлимдан ўтди. Ее тирноқнинг кейинги ҳаракати руҳий туюлди.
  
  
  "Сиз еслаганингизни айтдингиз ... орамиздаги яқинлик, Rafael."
  
  
  "Ҳа, мен буни есладим."
  
  
  "Еслаганингизни айта оласизми?"
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "йўқ. Бу сиз едингиз. Irina".
  
  
  Унинг чиройли мовий кўзлари меникидан қочди. У Наҳнинг планшети ва стетоскопини олиб, ерга улоқтирди. Кейин у ее томонидан мулойимлик билан тортилди. У уни ўпди ва у жавоб берди.
  
  
  "Сиз ҳақиқатан ҳам мен билан ухладингиз, шундай емасми?"Мен жимгина сўрадим.
  
  
  У узоқлашмоқчи бўлди, лекин мен уни ушлаб турдим. "Rafael, сиз севгилиси емассиз", деди у. "Сиз инқилобчисиз. Аёлларга вақтингиз йўқ еди."
  
  
  "Уники камида бир marta вақт топган бўлса керак", деди ери ОАВ хабарларини рад етди.
  
  
  Унинг кўзлари меники топди. "Ҳа, бир marta."У еслаётгандай туюлди. "Amerika елчихонасидаги намойишдан бироз олдин. Мен сизнинг квартирангизга еслатма олиб келдим ва сиз қолишимни сўрадингиз."
  
  
  "Ва биз ўпдик ва мен сизни жуда яқин тутдим", дедим мен қўлларимни танасининг узунлигидан секин югурдим.
  
  
  "Rafael, илтимос..."у заиф норозилик билдирди.
  
  
  У униформасини белига очди ва қўлини ичкарига суриб, уни яқин тутди. Мен унинг кўкракларини силадим ва тегинишимда унинг кўкраклари қаттиқлашаётганини ҳис қилдим.
  
  
  "Rafael ..."
  
  
  Биз яна ўпдик. У курашни тўхтатди ва менинг еркалашимга тўсатдан катта иштиёқ билан жавоб берди, оғзи уни ўрганаётганда танаси қаттиқ таранглашди. Ўпиш тугагач, иккаламиз ҳам нафас олдик ва кўпроқ орзу қилдик.
  
  
  "Оҳ, Худойим, Rafael", деди у нафас олди.
  
  
  У формасини тепиб, полга ташлади. У узун, силлиқ сонларидан пантиесини пастга тушираётганда уни кузатди. У карёла томон юрди ва чўзилди, ҳаяжондан танаси титради. Унинг ёнида тез ечиниб ва ешак матбуот. Бармоқларим ва лабларим унинг иссиқ, титроқ гўштининг ҳар бир дюймини кузатди.
  
  
  Тўсатдан у узоқлашмоқчи бўлди, лекин ее уни қаттиқ ушлаб олди. "Мен сизга нима қиляпман?"у хитоб қилди. У тилини оғзига чуқур ботириб, унинг сўзларини бўғди. У яна жавоб бера бошлади.
  
  
  Mistletoe нимани англатишини билмасдим ва менга барибир. У фақат унинг пишган, илиқ танаси ҳақида ўйлаши мумкин еди. У наҳ устига ағдарилди, деб у истаги билан нола. Унинг сонлари мен учун очилди ва мен унинг тирноқлари орқамга қазилганини ҳис қилдим. Унинг хўрози унга урилди ва у завқ билан қичқирди. Ўша пайтда ҳамма нарса зулмат, шошилинчлик ва ўсиб бораётган, чексиз еҳтирос еди.
  
  
  Олтинчи боб.
  
  
  Мен яна стулга боғландим ва хона бутунлай қоронғи еди. Улар менга яна бир Укол қилишди, лекин бу сафар ҳеч қандай илтижо овози бўлмади. Мен фақат гиёҳванд едим. Tanya ва Калинин хонада ҳам йўқ еди.
  
  
  Улар "охирги босқич"ҳақида бирор нарса айтиб ўтишди. У уларнинг рус тилида айтганини ешитган ва рус тилини ўрганганини есламаса ҳам, қандайдир тарзда тушунган.
  
  
  Унинг стулда ўтирганини кўрганимда, қоронғида менинг олдимда тасвир пайдо бўлди. Бу президент еди ва у сиёсий нутқ сўзлади. У мендан атиги йигирма фут нарида, гапираётганда имо-ишора қиларди. У мени хафа қиладиган нарсаларни айтди. У совуқ тердан чиқди. Президентнинг сўзлари тобора ҳақоратли, баландроқ ва баландроқ бўлиб, ейфория кучли ғазабга айланди. Егонинг юзи аста-секин буришди ва даҳшатли бузуқ бўлди. Бир дақиқада юз тасвирдан қолган нарса еди. У кенгайиб, катталашиб, чиркинлаша бошлади, чунки буришган лабларнинг егосига ғазаб урилди. Юз шу қадар яқин едики, мен қўл узатиб, унга ҳужум қила оламан деб ўйладим.
  
  
  Мен хонада қичқириқни ешитдим ва бу менинг томоғимдан келаётганини англадим. У бу даҳшатли юзга қаттиқ қўл узатди, яланғоч қўллари билан гўштни йиртиб ташламоқчи бўлиб, бармоқлари билан тирнаб қўйди.
  
  
  Лекин мен бунга ериша олмадим. Бу қичқириқ даҳшатли Худога мурожаат қилиб, Егони йўқ қила олмаганидан қаттиқ умидсизлик ва ачинарли умидсизлик еди. Бир дақиқадан сўнг овоз ешитилди ва сукунат ҳукм сурди, бузилган юз ҳали ҳам менинг олдимда ҳаракатланмоқда.
  
  
  Ҳаммаси тўсатдан
  
  
  Танянинг овози зулмат атрофида янгради. "Бу сизнинг душманингиз. Бу сизнинг халқингиз ва еркинлигингиз ўртасида турадиган одам. У ярамас, хунук ҳайвон ва у ўз халқининг жасадлари билан озиқланади. Сиз ҳар доим Егони ёқтирмагансиз ва қўрққансиз, лекин енди сизни умидсиз, шафқациз нафрат истеъмол қилади. Сиз ҳаётингизда ҳеч кимни ёки бирор нарсани ёмон кўрганингиздан кўра кўпроқ Егодан нафратланасиз."
  
  
  Мен унинг бузилган юзига нисбатан нафрат ва нафратдан кўкрагим портлайди деб ўйладим. У президентнинг қабиҳ сўзларини еслаб, тирноқлари кафтларини йиртгунча муштларини қисди.
  
  
  Ниҳоят, тасвир зулматга ғойиб бўлди ва унинг ўрнини бошқаси егаллади. Аввалига бу менга таниш емас еди, кейин бу ҳақда газеталар орқали есладим. Бу Amerika вице-президенти еди. У инглиз тилида гапирди, лекин унинг егоси мукаммал тушунди. У Венесуела ҳукумати билан яқиндан ҳамкорлик қилишини ва Қўшма Штатлар Венесуела президентини ҳокимиятда ушлаб туриш учун кўпроқ иқтисодий ва ҳарбий ёрдам таклиф қилишини тушунтирди. У гапирганда, юзи ўзгарди. Его кўзлари кўпроқ ва кўпроқ ғазабланган олиш қилинди, ва жирканч, жирканч сўзлар оғзидан чиқиб оқа қилинди.
  
  
  Авлиё ниҳоят ёнганида, у терга ботди. Техник мени стулдан кўтариб, хонамга қайтарди. Дори ва ҳаддан ташқари ҳиссиётлар менинг енергиямни бутунлай қуритди. Оёқларим шу қадар заиф едики, зўрға юрардим.
  
  
  Хонамга қайтиб, техник менга карёлада ўтиришга ёрдам берди ва менга қаради.
  
  
  У сўради. "Ҳаммангиз яхшимисиз?"
  
  
  "Мен шундай деб ўйлайман."
  
  
  У мулойимлик билан деди. "Буларнинг барчаси сизнинг вазифангиз учун зарурдир."
  
  
  "Tanya Савич қаерда?"
  
  
  "У лойиҳа билан банд."
  
  
  "Мен уни кўришим керак."
  
  
  "Бу имконсиз деб қўрқаман."
  
  
  Унга қаради. Бу Салгадо исмли ёш венесуелалик еди. Егонинг юзи ҳалол кўринарди. Балки очиқлик туфайли у уни кўрди, кўрди, ўйлаганини ҳам билмаган нарсаларини хира қилди.
  
  
  "У ҳам мени чақирадими? Буларнинг барчаси халқ демократик инқилоби учун ҳам керакми?"
  
  
  Егонинг кўзлари менга торайиб кетди. "Сиз бунга шубҳа қиласизми?""Бу нима?"у хавотир билан сўради.
  
  
  "Мен... Билмайман. Мен бундай деб ўйламайман. Баъзида ўзимни ақлдан озгандек ҳис қиламан."
  
  
  "Сиз ақлдан озган емассиз. Аслида, сиз ҳозир жуда соғломсиз."Егонинг овози тинчлантирувчи еди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сиз бу ерда клиникада қанча вақт бўлгансиз?"
  
  
  У менга жавоб беришни ўйлаётгандек иккиланди. "Бир дўстим сизни кеча бу ерга олиб келди."
  
  
  "Қачон кетишга тайёр бўламан?"
  
  
  "Бугун."
  
  
  У ўзини бир тирсагига заиф кўтарди. "Делл ўзи?"
  
  
  "Охирги босқич бугун кейинроқ тугайди. Сизда яна бир нечта кириш дарслари бўлади. Кейингиси сиз учун унчалик ёқимли бўлмайди, лекин сиз буни билмасдан олдин тугайди. Бу конференцияга тайёргарликнинг мутлақо муҳим қисмидир."
  
  
  "Бу қандай иш?"
  
  
  "Улар сизга бугун кейинроқ айтиб беришади."
  
  
  Тўсатдан ешик очилиб, доктор Калинина кириб келди. У техникга қаради. "Бу нима? Нега сиз ҳали ҳам Senor Чавес билан биргасиз?"
  
  
  Техник ҳайрон бўлиб қаради. "У бир мунча вақт гаплашмоқчи."
  
  
  "Ишга қайтинг", деди Калинин тез орада.
  
  
  Салгадо ўгирилиб хоналардан чиқиб кетди.
  
  
  Калининанинг менга яқинлашишини кузатдим. Менга руслар бу ерда нима қилаётгани ва ватандошларимга мен билан гаплашишга рухсат берилмаганлиги ҳақидаги фикр ёқмади. Венесуелалик ўз инқилобини бошқариши керак, аммо Калинина Салгадога пасткаш каби муносабатда бўлди.
  
  
  Калинина менга қаттиқ табассум қилди. "Мен Салгадони сиздан тўсатдан тортиб олганимдан жуда афсусдаман, Senor Чавес, лекин унинг бошқа жойда вазифалари бор. Ўзингизни яхши ҳис қиляпсизми?"
  
  
  "Яхши", дедим.
  
  
  У менинг пулсимни олди ва бир мунча вақт ҳеч нарса демади.
  
  
  "Жуда яхши. Сиз дам олишингиз керак, биз тушликдан кейин сиз учун қайтиб келамиз."Сизни жиддий сабоқ кутмоқда."
  
  
  "Бугун кечқурун бу жойни жуда кеч тарк ета оламанми?"
  
  
  Менинг Parma қоровул офф его қўлга. Аммо қисқа паузадан кейин у: "Ҳа. Сиз бугун кечқурун тайёр бўласиз."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Мен қамоқдан нафратланаман."
  
  
  "Биз ҳаммамиз болалармиз", деди у атайлаб. "Аммо биз инқилоб манфаати учун қурбонлик қилишимиз керак. Бу тўғри емасми?"
  
  
  У унга бош ирғади. Калинина маҳкам жилмайиб қўйди.
  
  
  Бир муддат ухлаб қолдим. Тўсатдан у ўзининг қичқириғини ешитди. Унинг ранзадаги сотуви самимий, терга ботган ва титраган. У титроқ қўлини оғзига югуриб, қарама-қарши деворга қаради. Қўрқишим мен каби емас еди-мен у ҳақида жуда кўп билардим, ўзим ҳақимда жуда кўп билардим. Улар менга дори беришган бўлса керак. Менда яна бир кабус бор еди.
  
  
  Қоронғи хонадан хунук юзларни кўрдим ва қаттиқ ғазабланган овозларни ешитдим. Ҳаммаси менинг расмларим билан аралашган. Унинг карапаси қўлида luger билан қоронғи хиёбон бўйлаб юрибди. Мен бурчакка бурилдим ва тўсатдан олдимда улкан, буришган юз пайдо бўлди. У президентга ўхшарди, лекин бу қоронғуда осилган деформацияланган юз еди.
  
  
  Унинг отишмаси лугерни қайта-қайта урди, лекин бу жирканч юз мени абадий кулдирди. Унинг оғзи очилиб, мени ютиб юбориш билан таҳдид қилди. Менга узун, ўткир тишлар келаётган еди. Кейин у қичқирди.
  
  
  Кейин, тушликдан кейин мени яна машина хонасига олиб кетишди-улар уни ориентация хонаси деб аташди. Техник мени бу сессия бошқача бўлиши ҳақида огоҳлантирди ва у муболаға қилмади. Tanya мени хонада кутиб олишди, улар мени стулга боғлаб қўйишди.
  
  
  "Бу асабийлашади", деди у. "Аммо сиз буни билмасдан олдин тугайди."
  
  
  "Мен сиз ҳақингизда олдин ҳам ўйлаганман", дедим. "Мен сиздан сўрадим, лекин улар мени кўриш учун жуда банд еканлигингизни айтишди."
  
  
  Еркаклар мени боғлаб қўйишди ва бошқа машиналардан бирига ўтишди. Улар бундан олдин фойдаланмаган едилар. Унинг кичик бошқарув панели бор еди, лекин унинг пештахтасида ўнлаб милтилловчи рангли чироқлар бор еди.
  
  
  "Улар сизга айтганлари ҳақиқат еди", деб жавоб берди Tanya.
  
  
  "Бу ердан кетганимдан кейин яна сизда кўраманми?"
  
  
  У юз ўгирди. "Бу мумкин. Ҳаммаси миссия натижасига боғлиқ."
  
  
  "Мен миссия ҳақида ҳеч нарса билмайман", деди миссия раҳбари оммавий ахборот воситаларида пайдо бўлган хабарларни рад етди.
  
  
  "Сиз тез орада билиб оласиз."
  
  
  Бу сафар улар турли хил қурилмалардан фойдаланишди - кўкрагига симли металл тасма ва янги бош кийим. Tanya ҳамма нарса керак бўлганидек еканлигига ишонч ҳосил қилди ва хоналарни тарк етди.
  
  
  Улар авлиёни ўчириб қўйишди ва у қоронғида яна бир нечта фотосуратларни кўрди. Тасвирлар ўша куни ерталаб кўрганларимдан ҳам ҳақиқийроқ еди. Мен бу сафар зарбани олмадим, лекин ерталабки доз ҳали тўлиқ йўқолмаганлигини билардим.
  
  
  Хонада президент пайдо бўлди. У оломон орасидан отиб, кулиб, қўлларини силкитиб, жилмайиб қўйди. Тасвир пайдо бўлиши биланоқ, кўр-кўрона менга нимадир қила бошлади. Бошларда даҳшатли босим бор еди, оғриқ деярли чидаб бўлмас ҳолга келди. Отаси тасвирларнинг ҳаракатланишини томоша қилар екан, азоб янада чуқурлашди. У ўзини озод қилиш учун курашди, оғзини очди ва ёпди ва кўзларини қисиб қўйди. Мақсадим портлайди деб ўйламагунимча, бу янада ёмонлашди. Томоғимнинг орқа тарафидан бир фарёд чиқиб кетди. Еркак оломондан ажралиб, катта machete кўтариб, президент томон югурди. Пичоқ боғланиб, президентни бошини танасидан жудо қилди, его ва мақсад оломон ичига учиб, ҳамма жойга қон тўкди. Одамлар кулишди ва кулишди.
  
  
  Оғриқ йўқолди ва у фақат жисмоний қулайликнинг ширин бўшлигини ҳис қилди. Президент вафот етди ва дунё унинг зулмидан қутқарилди.
  
  
  Мен сессия тугади деб умид қилгандим, лекин бу содир бўлмади. Президент оммавий нутқ сўзлаганида хонани яна бир саҳна тўлдирди. Оғриқ яна келди ва у саломга қарши туриш учун ичкарига буришиб, Наҳга қарши турди. Лекин мени ҳайратда қолдирди. Бу сафар бошимдаги даҳшатли босим худди юрак хуружига учрагандек кўкрагимда ўткир оғриқ билан бирга бўлди. Мен қичқирганимни ешитдим, лекин оғриқ йўқолмади. Еркак президентга қурол кўрсатди ва ўқ билан ему бошининг орқа қисмини йиртиб ташлади. Оғриқ дарҳол сусайди.
  
  
  Аммо яна хона тасвирлар билан тўлдирилди, бу сафар Amerika вице-президенти. У расмий парадда қора Кадиллакни бошқараётган еди ва у Венесуела президенти машинада олдинда кетаётганини билар еди. Вице-президент оломонга империалистик имо-ишора қилиб, қимматбаҳо чизиқли костюм кийган еди. Босим яна келди, лекин бу сафар кўкрагимда сиқилиш йўқ еди, фақат бошимда даҳшатли оғриқ. Тўсатдан тутун ва қолдиқларнинг портлаши натижасида вице-Президентнинг машинаси кўринмас бомба билан вайрон бўлган ва машинадаги ҳамма ҳалок бўлган. Иккинчи хонанинг бошида кучли портлаш содир бўлди ва Венесуела Президентининг машинаси қулаб тушди. Оғриқ абадий йўқолди.
  
  
  Улар мени ечиб, қурилмани ўчириб қўйишганда, мен стулга йиқилдим. Доктор Калинина ёнимда еди, лекин мен уни кўрмадим ва бу ҳам шундай еди.
  
  
  "Енг ёмони тугади", деди у менга.
  
  
  У стетоскопи билан мени тинглашни тугатгандан сўнг, у менга стулдан чиқишга ёрдам берди ва мени залдан оддий проекцион хонага олиб борди. Хонанинг нариги томонида ўрнатилган екран, хонанинг орқа томонида еса проектор киоскаси бор еди.
  
  
  Калинина Юкланган Лугерни қўлимга қўйди. У шафқациз сессиялардан ҳали ҳам карахт бўлиб, унга бепарво тикилди. Бу унинг кабусида уни отиб ташлаган қурол еди.
  
  
  "Препарат аллақачон тугаган, - деди Калинина менга, - ва препаратнинг ушбу қисмида турли хил огоҳлантиришларга бўлган муносабатингиз табиий бўлади. Сиз қуролни ушлаб, хоҳлаган нарсани қиласиз. . "
  
  
  Унинг фақат катта қурол тикилиб. У бу немис тўппончаси еканлигини билар еди, лекин негадир уни Ақш билан боғлади. Мен буни тушунишга ҳаракат қилаётганимда, хона қоронғи бўлиб, филм бошланди. Бу ҳақиқий фотосуратлар еди, еҳтимол сўнгги икки кун ичида конференция олдидан йиғилишларда олинган. Филмда президентнинг президент олдидаги йўлак бўйлаб юргани акс етган.
  
  
  Паласио де Мирафлорес, унинг ёнида Amerika вице-президенти. Атрофда операторлар бор еди ва президент америкалик меҳмони билан бемалол гаплашаётган еди.
  
  
  Екрандаги рақамлар менга яқинлашгандай туюлди, кўкрагимда ҳаддан ташқари нафрат туйғуси кўтарилди ва у ноқулай мақсад туйғусини, кучли ноқулайлик ҳиссини ҳис қилди. Оғриқ мутлақо жирканиш ҳисси билан ортди. Мен уни енди кўра олмадим. Менга келган еркаклар жуда ҳақиқатга айланишди. Унинг ўнг қўлидаги қуролни кўтариб, иккита рақамга его қилди. Унинг биринчи мақсади президент еди. Уники нафрат ва оғриқдан титрар, пешонамдан тер оқар еди. У тетикни тортди. Рақамлар аста-секин мен томон юришди. Уники, ғазабланди. Унинг қуролбардори қуролни қайта-қайта урди ва президентнинг кўкрагида қаттиқ нақшда қора туйнуклар пайдо бўлди. Бир дақиқадан сўнг, тетик бўш картриджга тортилди. Шунга қарамай, икки рақам менга яқинлашишда давом етди. У уларга қурол отди, кейин ғазабланиб улар томон югурди. У қаттиқ урилиб, полга қаттиқ йиқилди.
  
  
  Sergey олов ёқди ва Калинина менга ёрдам берди. У нафас олаётган ва чарчаган еди. Енди филм тугагандан сўнг, атрофимдаги оғриқ ва ғазаб йўқолди.
  
  
  "Жуда яхши", - дейди Калинин ширин айтади. "Ажойиб, аслида."
  
  
  "Мен хоҳлайман... бу ердан кетинг", деди ему унга.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у. "Биз сизга охирги машғулотингиз бўлгунга қадар сизга керак бўлмайди. Сиз хонангизга қайтишингиз мумкин."
  
  
  Мен бир ранза билан оқ хонага қайтиб олинди, ва унинг қаттиқ ешак матбуот учун. Ўша куни ерталаб уйғонганимдан бери улар билан бир неча азобли уйқусиз кунлар ўтгандек туюлди. Бир муддат ухлаб қолдим. Аммо бу сафар бу даҳшатли туш емас еди. Бунинг ўрнига мен Tanya ҳақида жуда батафсил туш кўрдим. У менинг қучоғимда яланғоч еди. Унинг танасининг илиқ юмшоқлиги мени истеъмол қилди, истак билан истеъмол қилди. Менинг барча ҳис - туйғуларим уйғонди-мен унинг чиройли овозини ешитдим ва ее гуручининг маст қилувчи ҳидини ҳис қилдим. Ва ҳамма омборлар орқали, еҳтирос жазирамасида, у менга: "кечирасиз, Ник. Кечирасиз, Ник."
  
  
  Нима учун у бу чет ел номини ишлатаётганини тушунолмадим, лекин Стал уни тузатмади. У мени нима деб атаганига аҳамият бермадим. Ҳеч нарса муҳим емас, лекин иссиқ, талабчан гўшт менинг остимда буришади.
  
  
  У бирдан ўтирди. У Tanya ва унинг чет ел номидан фойдаланиши ҳақида ўйларди. Ник. Бу нимани англатади? Калинина муштимга ёпишган Лугерни орзу қилардим. Мени якуний сессияга олиб келишларини кутиб ётганимда, сўнгги икки кун ичида мен уни таниганимдан, бу одамлар менга айтганидан кўпроқ нарса бўлмаганми, деб ўйладим. Лекин улар қонуний бўлиши керак еди. Улар мен ҳақимда, менинг фалсафам ва ҳаракат билан ишлашим ҳақида ҳамма нарсани билишарди. Биз ҳаммамиз Вячеслав учун худди шу ишда ишладик ва у уларга ишониши керак еди.
  
  
  Улар мени олиб кетиш учун келганларида, улар ерта оқшом еди ва мен яхши овқатдан кейин бир неча соатдан кейин озод бўлишимни айтишди. Улар мени йўналишга олиб боришди, лекин мени махсус стулга маҳкамламадилар. Бунинг ўрнига улар мендан Салгадо ёнидаги одатий стулда ўтиришимни сўрашди. Бироз вақт ўтгач, у кетди ва Tanya ва Калинина учинчи одам-Олег Димитров исмли рус билан келишди.
  
  
  "Senor Димитров ҳаракат раҳбари билан яқиндан ишлайди", деб тушунтирди Калинина менга.
  
  
  Унинг нигоҳи еркаклардан Таняга ўтди. У қўлтиғига бир даста қоғоз олиб юрди. У менга титроқ табассум қилди.
  
  
  "Биз бошлаймизми?""уйдами?"у сўради.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Бошлаймиз."
  
  
  Улар учта стулни тортиб олишди ва бу ўйинни " менга, Танянинг икки томонидаги еркакларга қаратишди. У қоғозларни тиззасига қўяди. Димитров менинг ички фикрларим ва ҳис-туйғуларимни ўлчашга ҳаракат қилгандек, менга диққат билан тикилди.
  
  
  "Сиздан бошқа терапия курсини ўташингизни сўраймиз", деди Tanya. "Кейин сиз тайёр бўласиз."
  
  
  Калинина инъекция тайёрлаётган еди. У стулда олдинга егилиб, менга зарба берди. "Бу сафар сиз озгина миқдорда тинчлантирувчи воситани оласиз, - деди у, - чунки биз сизни сессия тугагандан сўнг дарҳол озод қиламиз."Суюқлик томиримга кирганда, у игнани чиқариб, пахта ёстиғини майда ярага босди.
  
  
  "Енди, - деди Tanya ўзининг силлиқ ва сокин овозида, - сиз ўзингизни жуда хотиржам ва хотиржам ҳис қиласиз."Унинг овози хириллади, миямни тинчлантирди ва тез орада унинг егоси раҳм қилди. У бутунлай итоаткор еди.
  
  
  "Бу сафар сиздан кўзингизни очишингизни сўрайман, лекин сиз чуқур трансда юришингиз шарт емас. Бешни ҳисоблашда сиз кўзингизни очасиз, лекин сиз гипноз ҳолатида қоласиз."
  
  
  У секин ҳисоблади. У беш деганда, кўзларим очилди. Унинг кўзлари бир юзидан иккинчисига қараб турарди. Мен атрофимдаги ҳамма нарсани жуда яхши билардим, лекин мен ҳали ҳам юқори ейфория ҳолатида едим. Мен бутунлай хотиржам едим ва бу овознинг раҳм-шафқатида еканлигимни билардим.
  
  
  "Сиз енг муҳим миссия учун танлангансиз"
  
  
  Бу Россиядаги инқилоб охир-оқибат қабул қилган жой", деди Tanya жиддий. - Ертага Каракас конференцияси бўлиб ўтади. Ерталаб ва тушдан кейин сессия бўлади. Венесуела Президенти, Ақш вице-Президенти ва бошқа таниқли шахслар иштирок етади. Конференция Паласио де Мирафлоресда бўлиб ўтади.
  
  
  "Сиз конференция яна йиғилишидан олдин тушдан кейин сессияга борасиз. Сизга графин суви берилади, уни хонага кўчиришингиз мумкин. Ўйин қайта бошланганда, декантерда яширинган қурилма бу хонадаги барчани ўлдиради."
  
  
  Завқ бир титроқ мен орқали отиб.
  
  
  "Сиз душманларимизни ўлдириш учун қурол ишлатмайсиз. Аммо сиз иҳ ни ўлдирасиз. Тушундингизми?"
  
  
  "Ҳа, мен уни тушунаман."
  
  
  "Бу трансдан уйғонганингизда юзингиз бошқача кўринади. Биз сизни Ник Картер исмли америкалик жосусга ўхшатамиз."
  
  
  "Ник Картер," такрорланг. Ник! Tanya мени тушимда шундай чақирарди. Бу Luger ҳақидаги туш каби огоҳлантириш еди.
  
  
  "Сиз бинога Ник Картер номи билан кирасиз. Гуруҳимиз аъзоси сизга яширин қурилма билан Декантер беради. Сиз декантерни конференция залига олиб келасиз ва Егони стулга қўясиз. Сиз буни қила оласиз, чунки биз қутулган ник Картер конференцияга кириш даражаси енг юқори."
  
  
  "Тушундим", дедим.
  
  
  "Кейинги икки кун давомида сиз атрофингиздаги Ник Картерни тасвирлайсиз. Мен ҳозир ушбу agent ҳақида файлни ўқишни бошлайман ва сиз Картерни муваффақиятли тақлид қилишингиз учун ҳар бир тафсилотни еслаб қолишингиз керак. Бундан ташқари, сизнинг ичингизда ўша одам ҳақида маълум билимларга егасиз. Сиз бу билимлардан фақат мужассамланишингизни якунлаш учун фойдаланишингиз мумкин, енди еса йўқ ."
  
  
  У тиззасидаги қоғозларни ўқиётган еди. Маълумотни еслаб қолиш осон еди. Негадир бу менга жуда таниш туюлди.
  
  
  "У Илса Hoffman сифатида ўзини офф ўтди бири еди," Tanya тузилган. "Ва биз сизни озод қилганимиздан сўнг, сиз дарҳол Cартерснинг хўжайини Девид хокни хабардор қиласиз. У нима учун икки кун алоқада бўлмаганингизни сўрайди ва у Илсе Хоффман деб биладиган ҳамкасбимдан сўрайди. Сиз мен билан бир неча кун қишлоқ вилласига борганингизни айтасиз, чунки сиз мени текширмоқчи едингиз, лекин енди мен шубҳаланмаслигимга амин бўлдингиз."
  
  
  "Ҳа", дедим. "Юқорида шубҳа."Маълумот миямда ўчмас тарзда қайд етилган.
  
  
  "Сиз ник Картерни ўзингиз билганингиздек аниқ тақлид қиласиз, конференция куни тушгача сиздан кутилган ҳамма нарсани қиласиз. Кейин, улар сизга берадиган ҳар қандай буйруқларни еътиборсиз қолдирасиз ва саройга борасиз. Сиз тушдан кейин соат бирида Ривне конференция залига кираверишда очиқ коридорда бўлишингиз керак. Бу вақтда бизнинг одамимиз сизга яқинлашади. Нен тўқ кўк костюм ва лапелда оқ чиннигуллар билан қизил галстук тақиб юради. У сизга музокаралар столида ишлатиладиган атрофдаги бу декантерни топширади."У Димитровдан катта, безакли декантерни олди. "Унинг ичида, сохта таглик остида, бу қурилма бўлади."
  
  
  У електрон гаджетни еҳтиёткорлик билан олиб ташлади. Бу тасаввур транзисторли radio каби қаради.
  
  
  "Қурилма масофадан бошқариш пулти томонидан бошқарилади. У илгари ишлаб чиқилган нарсалардан кенгроқ частоталарда товуш чиқаради. Муайян частоталар ва товуш даражаларида товуш Марказий асаб тўқимасини йўқ қилади. Жуда қисқа таъсир қилиш оғриқли ўлимга олиб келади."
  
  
  У графиндаги гаджетни алмаштирди. "Қурилма масофадан бошқариш пулти ёрдамида керакли частотага созланади, сўнгра кундузги сеанс созламаларида. Бир неча дақиқа ичида у қулоқ ичидаги барчани ўлдиради, лекин хонадан ташқарида ҳеч кимга таъсир қилмайди. У ўз ишини бажаргандан сўнг, у анча паст овоз чиқаради, бу сизнинг қулоқларингизни кутиб олиш учун ҳали ҳам жуда баланд ешитилади. Сиз бу товушни ўзингиз жойлашган конференция залидан ташқарида ешитишингиз мумкин бўлади ."
  
  
  "Мен конференция залидан ташқарида овоз ешитаман", деб такрорланг.
  
  
  "Ва бизнинг одамимиз сизга сув декантерини берганидан сўнг, сиз хона куни қўриқчиларга борасиз ва уларга сарой ходимлари конференция аъзолари учун тоза сув бўлиши учун декантерни етказиб беришингизни сўраганлигини айтасиз. Ник Картер конференция залига киришга рухсат олганлиги сабабли, улар сизга декантерни ичкарига олиб киришга ва Егони стулга қўйишга имкон беради. Егони деворга қолдиринг ва бошқа декантерни коридордаги енг яқин хизмат хонасига олиб boring. кундузги сессия учун ҳамма конференция залига кирганини кўрмагунингизча, сиз яқин ҳудуддан узоқлашасиз.
  
  
  "Хона атрофида баланд овозни ешитганингизда, қурилма ўз ишини бажарганини билиб оласиз. Енди диққат билан тингланг."Димитров ўрнидан турди ва кейинги столда кичик ёзув машинкасида теришни айлантирди. Уни баланд овозда қичқириқ ешитди, бу оммавий ахборот воситаларида баъзи самолётларнинг шовқини ҳақидаги хабарларни рад етди.
  
  
  "Бу сиз ешитадиган овоз."
  
  
  Егонинг овози бир лаҳзага тўхтади. "Буни ешитганингизда, - деди у секин, - сиз онгсизлигингизга кўмилган ҳамма нарсани еслайсиз. Сиз илгари есламасликни айтганларимни еслайсиз. Сиз ушбу клиникага келишдан олдин содир бўлган ҳамма нарсани еслайсиз. Аммо бу ерда содир бўлган ҳеч нарсани еслай олмайсиз. Бу сизга ҳақиқатни очиб беради, лекин жиддий чалкашликларга олиб келади. Сиз билан гаплашадиган биринчи математик синф аъзосига ўлим мосламасини конференция залига ўрнатганингизни тан оласиз. Ҳаммаси аниқми? "
  
  
  "Ҳаммаси аниқ", дедим мен.
  
  
  "Бундан ташқари, бизнинг одамимиз сизга декантерни топширганда, у айтади:" Вива ла револуcи. Ушбу сўзлар Венесуела президенти ва америкаликни ўлдиришга бўлган қарорингизни кучайтиради ва сиз декантерни ўзи каби хонага олиб боришни жуда хоҳлайсиз. Мен сизга кўрсатма бердим."
  
  
  "Вива ла револути РКК", дедим мен.
  
  
  Калинин ўрнидан турди, столга борди ва менга берган лугерни ва қинидаги стилеттони чиқариб олди. У менга қуролни узатди.
  
  
  "Қуролни қўйинг", деди Tanya. "Стидетдаги қин сизнинг ўнг билагингизга бириктирилиши керак."
  
  
  Мен унинг кўрсатмаларига амал қилдим. Қурол ноқулай ва ноқулай ҳис қилди. Калинина менга қоронғи кўйлаги ва галстук олиб келди ва Tanya қуролимга иҳ қўйишимни айтди.
  
  
  "Қурол Ник Картерга тегишли еди", деди Tanya. "Сиз улардан қандай фойдаланишни билиб оласиз. Шведларда ҳам его бор еди."
  
  
  Димитров енгашиб, Танянинг қулоғига нимадир пичирлади. У бош ирғади.
  
  
  "Сиз Avenida Боливардаги квартирангизга қайтишга уринмайсиз. Шунингдек, сиз Линч тўдаларига ёки ушбу миссия билан боғлиқ бўлган ҳеч кимга, ҳатто ушбу клиниканинг ходимларига ҳам мурожаат қилмайсиз."
  
  
  "Жуда яхши", дедим.
  
  
  "Енди, Rafael Чавес, сиз гипнозни бешдан биттагача ҳисоблаганимда чиқасиз. Сиз инглиз тилини яхши биласиз ва бу сизнинг вазифангизни бажаргунингизча фойдаланадиган тилдир. Сиз топшириқни бажаришга тайёр бўласиз ва менинг барча кўрсатмаларимга аниқ амал қиласиз.
  
  
  "Мен ҳозир библни бошлайман. Беш. Сиз Rafael Чавес бор, ва Венесуела замонавий тарихи курси ўзгаради. Тўрт. Сизнинг Президентингиз ва Amerika Қўшма Штатлари вице-Президенти сизнинг ўлик душманларингиздир. Сиз бу ҳақда кўп ўйламагансиз. мақсадсиз, лекин биз режалаштирганимиздек, бу икки кишини ўлдириш. Икки. Уйғонганингизда, сиз гипноз остида бўлганингизни билмайсиз. Сиз билан бирга бўлганларнинг исмларини еслай олмайсиз, лекин биз сизни миссиянгизга тайёрлаган инқилобларнинг дўстлари еканлигимизни билиб олдингиз ."
  
  
  Биринчи рақамга етганда, олдимдаги саҳна бир дақиқага хиралашгандай туюлди ва кейин яна диққат марказида бўлди. Унинг кўзлари бир юзидан иккинчисига қараб турарди.
  
  
  "Ўзингизни яхши ҳис қиляпсизми, Rafael?""Бу нима?"ширин ёш аёл сўради.
  
  
  "Мен ўзимни ажойиб ҳис қиляпман", деб салом унга инглиз тилида жавоб берди. Ажабланарлиси шундаки, мен буни қийинчиликсиз айтдим.
  
  
  "Хема яқин икки кун ичида бўласизми?"
  
  
  "Ник Картер, америкалик жосус."
  
  
  "Бу ердан кетганингиздан кейин нима қиласиз?"
  
  
  "Девид хок исмли математик мутахассис ҳақида хабар bering. Мен Емуга Сумп йўқлигида сиз билан бўлганимни айтаман - Илсе Hoffmann."
  
  
  Яхши. Ўзингизга қаранг."
  
  
  Уни ойнага борди. Юзимни кўрганимда, у бошқача кўринарди. Они ташқи кўринишимни ўзгартирди, шунда мен Ник Картерга ўхшардим. У кўйлаги ичига кириб, Лугерни тортиб олди . Вилгелминанинг исми бошимдан ўтди. У нима учун билмасди. Барибир, бу муҳим емасдек туюлди. У мурватни чиқариб, тўппонча патронига patron киритди. У қурол билан ишлаш қобилиятидан ҳайратда қолди.
  
  
  У уларнинг атрофидаги учаласига қайтди. "Мен сизнинг исмларингизни билмайман", дедим.
  
  
  Еркаклар мамнун жилмайишгани аниқ. Бироқ, қиз гапирди. "Биласизми, биз сизнинг дўстларимиз. Ва инқилобларнинг дўстлари."
  
  
  Уники иккиланди. "Ҳа", дедим. Унинг қуроли хона бўйлаб ёритилган қуролга ишора қилди ва бочка бўйлаб кўзларини қисиб қўйди. Бу ажойиб восита еди. Его уни ўз ғилофига қайтариб қўйди.
  
  
  "Менимча, сиз тайёрмиз", деди қиз.
  
  
  Унинг нигоҳи бир лаҳзага тикилиб қолди. Орамизда нимадир бўлаётганини билардим, лекин унинг исмини еслай олмадим. "Унинг тайёр."Мен тўсатдан у ердан чиқиб кетишга, ҳаётимдаги енг муҳим нарсани - бу одамлар мени тайёрлаган миссияни бажаришга интилдим.
  
  
  Иш костюмидаги бир kishi гапирди. Его овози жуда авторитар янгради. "Кейин boring, Rafael. Каракасдаги конференцияга boring ва душманларингизни ўлдиринг."
  
  
  "Буни ўйлаб кўринг", дедим мен.
  
  
  Еттинчи боб.
  
  
  "Жаҳаннам қаерда едингиз, тикувчи? "
  
  
  Девид хок қора ғазаб билан меҳмонхона хонасини босиб ўтди. Егонинг кулранг сочлари таралган, совуқ кўк кўзлари атрофида чуқур чизиқлар бор еди. Мен америкаликлар бундай портлашларга қодирлигини билмасдим.
  
  
  "Мен бир қиз билан едим", дедим.
  
  
  "Қиз! Икки кунми? Сизнинг бевақт таътилингизда муҳим воқеалар содир бўлди. Агар сиз бу ерга брифинг учун келсангиз ёмон бўлмайди."
  
  
  "У жуда тез қизиқди", дедим мен. "Бу бизга қарши бирон-бир тарзда ишлатилганлигини билишим керак еди. У мени бир неча кун қишлоқ вилласига таклиф қилди ва биз кетишимиздан олдин сиз билан боғлана олмадим. Виллага етиб борганимиздан сўнг, мен сиз билан боғланиш имконига ега бўлмадим."
  
  
  Хок менга кўз қисиб қўйди ва у мени ниқобим орқали кўришидан қўрқардим. У менинг Ник Картер емаслигимни билганига амин едим ва у шунчаки мен билан ўйин ўйнаётган еди.
  
  
  "Бу бутун воқеами?""Бу нима?"у тартлй сўради.
  
  
  У ишонмади. Мен импровизация қилишим керак еди. "Хўш, агар билсангиз, унинг касал. Аввалига қиз мени заҳарлаган деб ўйладим, лекин бу шунчаки сайёҳ касаллигининг оғир ҳолати еди. Агар у алоқа қилса ҳам, бу сизга ҳеч қандай фойда келтирмайди."
  
  
  У гапирганда, унинг кўзлари юзимга тикилди. Ниҳоят, улар бироз юмшадилар. "Ей Худойим. Биз йиллардаги енг катта миссиямизнинг чўққисида турибмиз ва сиз касал бўлишга қарор қилдингиз. Хўш, еҳтимол бу менинг айбим. Еҳтимол, у сизни жуда қаттиқ итариб юборган."
  
  
  "Кечирасиз, сер", дедим. "Аммо мен қизни текширишим керак еди. Енди мен унинг шубҳадан ташқарида еканлигига аминман."
  
  
  "Менимча, бу салбий нарса бўлса ҳам, бу нарса."
  
  
  "Еҳтимол, бу ёввойи ғозни таъқиб қилиш еди", дедим мен. "Барибир, унинг ишлаши учун. Нима янгиликлар?"
  
  
  Қирғий узун кубалик сигарани тортиб олди. У ипни тишлади ва Егони оғзига айлантирди, лекин уни ёқмади. Менда дежа ву ҳисси кучли еди-худди шу нарсани бошқа жойда қилган қирғий. Имконсиз ярим хотираларнинг барча тахминлари ва чақнашлари мени асабийлаштирди.
  
  
  "Вице-президент ақлдан озган. У биз хавфсизлик масалалари билан оверреаcтед дейди. У Марказий разведка бошқармасининг бир нечта ходимларини қўлга олди ва уйга қўшимча махфий хизмат йигитларини талаб қилмоқда. Унинг сўзларига кўра, биз Венесуела полициясига ишонмаётгандек, матбуот атрофида қўриқчилар армияси бўлиши ноқулай еди."
  
  
  "Бу жуда ёмон", дедим. Деллнинг ўзида ҳамма нарса яхши еди. Мен учун ҳаракат қилиш атрофида бор кам америкаликлар, мен анжуманида келсалар осон менинг иш бўлади.
  
  
  "Хўш, саройда чўнтагида қурол билан ҳали кўп одамлар бор. У сиз бир жойга олти-оёқ туйнук тубида бўлиши мумкин деб ўйлаган бўлса Н7 уни чақирди."
  
  
  Биринчи marta Хокнинг ғазабланишининг сабабларидан бири у мендан жуда хавотирда еканлигини англадим. Тўғрироғи, Нике Картер ҳақида. Негадир бу тушунча менга таъсир қилди ва мен Картернинг тақдири ҳушёрларга етказилган деб ўйладим.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Н7 лой Винсентми?"
  
  
  "ҳа. У учинчи меҳмонхонага кирди, Лас Americas. Унинг ему сизнинг ғойиб текшириш учун айтдим."У истеҳзо билан деди:" енди у муҳимроқ масалаларга ўтиши мумкин. Бугун кечқурун вице-Президент одатда Amerika елчихонаси боғларида ўтказиладиган режадан ташқари зиёфатда қатнашмоқда. Венесуела Президенти албатта пайдо бўлади. Конференция ертага бўлиб ўтиши сабабли, мен, айниқса, дастлабки жадвалга киритилмаган ҳар қандай тадбирлар учун махсус шахсий еҳтиёт чораларини кўришни бошламоқчиман."У сигара чайнаётган еди.
  
  
  Бу халқ душманларининг зикри мени қизариб юборди. Мени нафратнинг иссиқ тўлқини енгди ва уни ушлаб туриш учун қўлимдан келганини қилишим керак еди. Хок билан битта нотўғри ҳаракат миссияни бузиши мумкин.
  
  
  "Майли, мен у ерда бўламан", дедим.
  
  
  "Сиз ҳақиқатан ҳам яхшимисиз, Ник?"тўсатдан қирғий сўради.
  
  
  "Албатта, нега?"
  
  
  "Билмайман. Сиз бир лаҳзага бошқача кўриндингиз. Юзингиз ўзгарди. Сиз ҳали ҳам касал емаслигингизга аминмисиз?"
  
  
  Бу воқеа томонидан тезда қабул қилинди. "Бу бўлиши мумкин", дедим мен. "Мен бугун бутунлай ёлғиз емасман."Мен ҳар қандай вақтда у менинг ниқобимни ошкор қилади ва мен его по лугерни чўнтагимда ўлдиришим керак деб ўйладим. Унинг егоси уни ўлдиришни хоҳламайди. У душманлар атрофида ягона бўлса ҳам, у яхши одамга ўхшарди. Аммо менинг миссиямга тўсқинлик қилган одамни йўқ қилиш керак еди-алтернатива йўқ еди.
  
  
  "Хўш, сиз ҳақиқатан ҳам ёлғиз емассиз", деди хок секин. "Мен сизни ертага саройда бўладиган бир нечта ёрдамчилар бор-йўқлигини текшириш учун елчихонага юбормоқчи едим, лекин сиз бунга тайёр емассиз деб ўйлайман. Бу оқшомгача дам олганингиз маъқул. "
  
  
  "Бу керак бўлмайди, сер", дедим мен. "Мен елчихонасига бориш учун бахтли бўламан ва..."
  
  
  "Тикувчига лаънат, Н3! Сиз мен билан баҳслашишдан кўра яхшироқ биласиз. Хонангизга қайтиб boring ва керак бўлгунча у ерда қолинг. Елчихонага бориш вақти келганида сизга қўнғироқ қиламан."
  
  
  "Ҳа, жаноб", дедим мен жимгина, америкаликлар билан жуда зарур бўлганидан кўра кўпроқ алоқа қилмаслик имконияти учун миннатдорман.
  
  
  "Ва бу лаънатланган қиз билан аралашманг", деб бақирди хок менга.
  
  
  * * *
  
  
  Елчихона боғлари ҳар доим чиройли, аммо бу оқшом улар айниқса ажойиб еди. Ҳамма жойда чироқлар бор еди. Меҳмонлар учун оловли барбекю ва овқат билан столлар ўрнатилди. Боғнинг бир учида бутун оқшом гуруҳ ўйнайдиган ўйин майдончаси бор еди.
  
  
  Хок ва Винсент мен билан еди, лекин биз ҳали бир-биримиз билан гаплашмаган едик.
  
  
  Винсент у билан ҳаммомда олдинроқ учрашган еди. Биз саломлашдик ва мен жуда хижолат бўлдим. Мен уни танишим кераклигини билардим, лекин бошқа болта агентига дуч келишга тайёр емас едим. Мен суҳбат давомида ўзимни bluff керак еди, ва мен ишонч ҳосил емас еди, деб қўрқдим. Винсент АХ штаб-квартираси ва биз биргаликда ишлаган олдинги топшириқ ҳақида қисқача гапирди. Мен унга гапиришга рухсат бердим ва у айтган ҳамма нарсага рози бўлдим.
  
  
  Вице-президент кечқурун анча ерта пайдо бўлди. Унинг егоси ундан бутунлай қочишга ҳаракат қилди. Унинг юзи ва овози менда шундай кучли ҳис-туйғуларни уйғотдики, агар у билан юзма-юз учрашсам, муқовамни очиб беришимга амин едим. Уни, гуруҳи борди, ва фақат уларнинг ўйин тинглади. Мусиқа чиройли еди ва у менинг Ватаним зулмдан озод бўладиган кунни интиқлик билан кутарди. Бир неча соат ичида биринчи marta у дам олишни бошлади.
  
  
  Аммо омад қаршилик қила олмади. У орқасида бир овозни ешитди ва бу Amerika вице-Президентининг даҳшатли овози еди.
  
  
  "Жаноб Картер."
  
  
  У емунинг юзига қаради ва кўкрагида даҳшатли босимни ҳис қилди, лекин у ғазаб билан курашди. Вице-президент ўртасида турган махфий хизматнинг икки аъзоси бор еди, улар менга бош ирғашди.
  
  
  "Жаноб вице-Президент", деди у қаттиқ.
  
  
  "Менимча, сиз президент билан учрашмагансиз", деди йиртқич ҳайвон. У яқинлашиб келаётган рақамга ишора қилди ва уни дунёдаги енг ёмон кўрган одам кўрди. У тўғри юзли ва қаттиқ одам, зарарсиз кўринадиган кекса одам еди, кенг табассум ва кўкраги ленталар ва медалларга тўла еди. Аммо мен унинг нимани англатишини билардим ва бу менинг ошқозонимни сиқиб чиқарди. У бизнинг ёнимизда туришга келди. Икки оддий кийим полициячиси ва тиббиёт ходимлари орқада еди.
  
  
  "Жаноб Президент, бу бизнинг махсус хизматларимиздаги енг яхши ёшлардан бири", деди вице-Президент. "Жаноб Картер."
  
  
  "Сиз билан учрашиш жуда ёқимли, Жаноб Картер."
  
  
  Бу юзнинг яқинлиги менинг ғазабимни деярли бошқариб бўлмайдиган қилди. У ўзини унга ташлаш ва яланғоч қўллари билан парчалаб ташлаш учун жуда кўп иштиёқ билан курашди. Пешонамда тер пайдо бўлди ва мен ҳали ҳам dreadlocks ва dreadlocks кийган кўкрагимда кучли сиқилишни ҳис қилдим. Мен у портлаши учун кетаётганини ўйладим, шундай қилиб, ёмон бир бош оғриғи бор еди.
  
  
  Мен нафас олдим ва икки кишидан юз ўгирдим. Мен ўзимни тортиб олишим керак еди, лекин буни қандай қилишни билмасдим. У ғамгин юз билан атрофга қаради. "Мамнуният билан, Жаноб Президент", дедим.
  
  
  Ҳамма менга ақлимни йўқотгандек қараб турарди. Хавфсизлик ходимлари мени яқиндан ўрганишди.
  
  
  "Яхшимисиз, йигит?"Президент сўради.
  
  
  Кўзларим унинг билан учрашиш учун курашди. "Оҳ, ҳа", дедим мен тезда. "Мен яхши бўламан. Мен фақат бир ишга тушириш баъзи сайёҳлар билан еди."
  
  
  Вице-президент юзимни диққат билан кузатиб турарди. "Сиз дам олганингиз маъқул, Жаноб Картер", деди у жимгина. Бир лаҳзадан кейин улар Amerika елчиси билан гаплашишди.
  
  
  Унинг тўсатдан умидсизлигида у уларга ергашишга ўгирилди. Қўлим кўйлагимга кирди. У Лугерларни тортиб олиб, бошига отмоқчи еди. Аммо у қўлидаги қуролнинг совуқ металини сезгач, ўзига келди. Бу режа емас еди ва у буйруқларга бўйсуниши керак еди. У қўлини чиқариб, кўйлаги устидаги терни артди. Унинг, бутун титроқ. Кимдир менинг ҳаракатларимни пайқаганми ёки йўқлигини билиш учун атрофга қарадим ва бинога қайтганимда, болта ҳамкасбим Клей-Винсент менга қараб турганини кўрдим. У доим кузатиб турарди.
  
  
  Ваҳима билан курашиб, елчихона биносининг орқа томонига, еркаклар хонасига шошилдим. Мен ўзимни касал ҳис қилдим ва қусишдан қўрқардим. Унинг овози ҳамон титраб турарди ва гол-вотум-вотум ёрилиб кетаётганга ўхшарди.
  
  
  Ҳаммомда у бошига совуқ сув қуйиб, лавабога қаттиқ суянди. У юзларнинг бошига ташланди, оғриқ ва кўнгил айниш пасая бошлади. Отаси сочиқни топиш учун ўгирилганда, Винсент у ерда еди.
  
  
  "Сизга нима бўлди, Ник?"у сўради.
  
  
  Мен ундан юз ўгирдим ва ўзимни қуритдим. "Бирор нарса уни нотўғри еган бўлса керак", дедим. "Менимча, у ҳали ҳам ақлдан озган."
  
  
  "Сиз даҳшатли кўринасиз", деб туриб олди у.
  
  
  "Ҳозир ўзимни яхши ҳис қиляпман."
  
  
  "Сизнингча, елчихона шифокорига мурожаат қилиш керак емасми?"
  
  
  "Тикувчи, тоза. Бу жуда яхши."
  
  
  У сочларини тахминан тараганида узоқ сукунат ҳукм сурди.
  
  
  "Биз бирга ишлаганимизда Байрутдаги кафеда ичадиган нарсам бор еди", деди у. "Еслайсизми? Сиз мени бу атрофида олиш ёрдам. Мен фақат бир неъматини қайтариш учун ҳаракат қилинди."
  
  
  У Байрутда воқеани зикр қачон менинг мия ичида чуқур нарса норозичилик. Мен Клей-Винсентнинг ески ғишт деворига қулаши ҳақида жуда қисқа тасаввурга ега едим ва емнинг оёққа туришига ёрдам бермоқчи едим. Бир сониядан сўнг, саҳна ғойиб бўлди ва у буни умуман тасаввур қилганмисиз деб ўйлади.
  
  
  Бу мени ҳайратда қолдирди. Клей Винсент ҳаётида у билан ҳеч қачон учрашмаган. Байрутда у билан бирга бўлганимни қандай еслайман? У ҳеч қачон Венесуеладан ташқарида бўлмаган, фақат у Ақшда бўлган пайтдан ташқари. У Ливан ҳақида ҳеч нарса билмас еди. Ёки уники ҳали ҳам у ерда бўлганми?
  
  
  Яна бир бор, ўтмишда клиникада мендан нимадир яширинганини ҳис қилдим. Жуда муҳим нарса. Лекин, еҳтимол, у нотўғри еди. Балки гиёҳванд моддалар менинг тасаввуримни рағбатлантиргандир, шунда мен Ник Картер ролини ўйнашга ёрдам берадиган саҳналарни ўйлаб топишим мумкин еди.
  
  
  "Кечирим сўранг", дедим. "Мен сизнинг қизиқишингизни қадрлайман, лой."
  
  
  У қисқа жилмайиб қўйди, лекин кейин унинг ташвиши қайтди. "Ник, кимдир сиз билан гаплашгандан кейин у ерда нима қилардингиз?"
  
  
  "Сиз нима демоқчисиз?"Мен уни ҳимоядан сўрадим.
  
  
  "Хўш, бир дақиқага сиз Лугерингизни олмоқчисиз. Нима бўлди?"
  
  
  Унинг фикри бир нечта мумкин бўлган жавоблардан ўтди. "Оҳ, бу. Менимча, бу жуда асабий. Мен йигитнинг кўйлаги ичига кирганини кўрдим ва бир дақиқага у қуролга интилмоқда деб ўйладим. Уни, у рўмолча чиқарди қачон бир аҳмоқ каби ҳис."
  
  
  Винсент менинг ревматизмимни баҳолаганида кўзларимиз учрашди ва қулфланди. Агар у менга қарши чиқса, мен бу ерда Егони очиқчасига ўлдиришим керак еди ва бу катта муаммоларни англатади.
  
  
  "Яхши, дўстим", деди у. Сталнинг его овози юмшоқроқ. "Сиз дам олганингиз маъқул, шунинг учун ертага ўзингизни яхши ҳис қиласиз."
  
  
  Унга қаради. У, еҳтимол, ўттизинчи йилларнинг ўрталарида, қизғиш сочли, бақувват одам еди. Унинг очиқ, ҳалол юзи бор еди, лекин мен унинг қаттиққўл бўлиши мумкинлигини билардим.
  
  
  "Раҳмат, лой", дедим мен.
  
  
  "Унут."
  
  
  Кечқурун мен асосий фаолиятдан узоқлашишга ҳаракат қилдим. Ҳамма раққосалар гуруҳига қараб, ёнимда турганида, қирғий пайдо бўлди.
  
  
  "Ҳаммаси normal туюладими?""Бу нима?"у менга қараб емас, сўради.
  
  
  "Ҳа, сер", дедим. Ему Винсент Кара менга айтди, агар мен ҳайрон.
  
  
  "Бу ерда узоқ вақт қолиш керак емасдек туюлади, Ник", деди у. "Мен ҳам Винсентни ҳамма нарсани егога қайтариб юбораман. Аммо мен сизни ертага ерта тонгда саройда кўраман. Ҳаммаси яхши кўринса ҳам, мен ҳали ҳам огоҳлантириш ҳақида шундай туйғуга егаман. Сизни таъқиб қилаётган одамни пайқадингизми? "
  
  
  Яна бир нотаниш саҳна хаёлимдан ўтди-оқ хонада турган одам мени қурол билан ушлаб турди. Йўқ, бу хона емас, коридор еди. Мен қўлим билан пешонамга тегдим ва қирғий менга тикилди.
  
  
  "йўқ. Йўқ, унинг егоси буни кўрмади."У қандай одам ҳақида гапираётганини қаердан билди? Ўртоқларим менга ўқиган файлда ҳеч нарса айтилмаган. Агар сиз буни унутмаган бўлсангиз.
  
  
  "Ник, сиз яхши еканлигингизга аминмисиз?""Бу ерда Винсент билан, еҳтимол сизсиз ҳам қила олардим."
  
  
  "Мен яхшиман!"у унга бироз кескин айтди. Мен хок қаради, ва у grimly менга қаради, бир ёқилмаган сигара чайнаб. "Узр. Аммо мен ўзимни конференцияда керакли ҳис қиляпман ва у ерда бўлишни хоҳлайман."
  
  
  Мен унинг овозида хом ваҳима ешитмасликка ҳаракат қилдим. Агар хок мени бутун хавфсизликка еришса, мен ўз миссиямни бажара олмайман.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у ниҳоят. "Ертага кўришгунча, ўғлим."
  
  
  Мен унга қарай олмадим. "Бу тўғри."
  
  
  Хок бог ъ бўйлаб юрди ва унинг боғи йўқ еди. Мен меҳмонхонага қайтишни хоҳламадим. Менга ичимлик керак еди. Мен ёлғизликни ҳис қилганим учун ел Хардинга таксида бордим ва негадир бу жойни клиникадаги қиз билан боғладим. Унинг ичкарига кирганида, унинг бурчак столида ўтирганини кўриб ҳайрон бўлди. У ёлғиз еди, бир купа шароб ичди. У мени дарҳол кўрди.
  
  
  Шунингдек, сиз Линч тўдаларига ёки ушбу миссия билан боғлиқ бўлган ҳеч кимга, ҳатто ушбу клиниканинг ходимларига ҳам мурожаат қилмайсиз.
  
  
  У Наҳдан юз ўгирди ва хонанинг нариги томонидаги столга борди. Мен унинг олдига боришни, муаммоларимни айтиб беришни, ўзим билан ётишга олиб боришни жуда хоҳладим. Аммо унинг ўзи менга алоқа қилишни тақиқлади. Официант келиб, унга коняк буюрди. У кетгач, мен юқорига қарадим ва у менинг стулим ёнида ўтирганини кўрдим.
  
  
  "Хайрли кеч, Rafael."У менинг ёнимга ўтирди. У еслаганидан ҳам чиройли еди.
  
  
  Унинг исми бирдан онгсизлигимнинг тубидан бошимга тушди. "Сизнинг исмингиз... Tanya."У унинг кўзига тик қаради. "Мен буни билмаслигим керак, менми?"
  
  
  "Йўқ, лекин нима учун бундай қилаётганингизни биламан деб ўйлайман. Ҳаммаси жойида."
  
  
  "Мен сиз билан бўлмаслигим керак, керакми?"
  
  
  "Мендан сиз билан боғланишимни сўрашди. Ўзингизни қандай ҳис қилаётганингизни билиш ва Ник Картер каби қабул қилинганингизга ишонч ҳосил қилиш учун."
  
  
  "Мен у учун адашдим", дедим. "Аммо хок исмли kishi менинг фаровонлигимдан жуда хавотирда. Мен бугун кечқурун президент билан танишдим ва бу бир дақиқага жуда қўпол еди. Лекин мен хокни мени яхши деб ўйлашга мажбур қилдим деб ўйлайман. "
  
  
  Танянинг чиройли юзи қорайиб кетди. "Хок бу бутун миссияни тўхтата оладиган ягона одам. Сиз Егони Ник Картер еканлигингизга ва конференцияларда ўз ишингизни қилишингиз мумкинлигига ҳар томонлама ишонтиришингиз керак."Унинг овози кескин ва шошилинч еди. "Тушлик танаффусида конференция залига киришингиз шарт."
  
  
  "Тушундим, Tanya", дедим. Унинг меҳмонхонаси
  
  
  уни қучоғимга олинг ва ўпинг. "Менинг хонамга келинг", дедим. "Бир мунча вақт учун. Бу... мен учун муҳим."
  
  
  "Қирғий сизни кузатаётган бўлиши мумкин", деди у оҳиста.
  
  
  "Йўқ, бу ундай емас. Илтимос, бу ерга бир оз келинг."
  
  
  У бир зум иккиланиб турди, кейин қўлини чўзди ва юзимга оҳиста тегди. У мендан яхшироқ еканлигини билардим. "Мен у ерда ярим соатдан кейин бўламан."
  
  
  "Мен кутаман."
  
  
  Қирқ беш дақиқадан сўнг, биз меҳмонхонамнинг хира нурида турдик ва Tanya уни қўпол қучоқлади. Уни ее ўпди ва тили оғзимга тушди. У менга кестириб босди.
  
  
  "Оҳ, Rafael", у нафас олди.
  
  
  "Кийимларингизни ечиб олинг", дедим.
  
  
  "Ҳа."
  
  
  Биз зулматда ечиндик. Бир неча сониядан кейин, биз яланғоч ва бир-бирига hungrily тикилиб ҳам еди. Tanya у кўрган енг гўзал аёллардан бири еди. Кўзларим унинг тўлиқ, юмалоқ кўкракларини, ингичка белини, егри кестириб, узун, силлиқ сонларини олди. Ва унинг юмшоқ, шаҳвоний овози мени мафтун етди. Клиникада менга жуда юмшоқ ва ишончли гапирган овоз. Ушбу махсус муносабатлар туфайли орамизда қўшимча магнитланиш мавжуд еди. Мен ўша тинчлантирувчи, имо-ишора қилувчи овозга тегишли бўлган танани, устимдан шундай кучга ега бўлган овозни хоҳлардим.
  
  
  Биз каравотга бирга юрар ва у ерда уни ўпди, уни яқин тортиб ва унинг таълим диллар менга қарши босинг ҳис, унинг сонлари шишган егри устида қўлларини ҳаракат.
  
  
  Иккаламиз ҳам оғир нафас олдик. У уни қўйиб юборди ва у каравотга ўтирди, унинг тўлиқ крем рангли шакли оқ чойшабга қарши кремга ўхшарди. Мен унинг клиникадаги хонамдаги еҳтиросли дақиқаларини есладим. Тўсатдан, клиникада орзу қилган тонозлар ҳақида яна бир хотирам бор еди. Мен Tanya каравот ўрнига олдимда чўзилиб, мени бутун вужуди билан унга қўшилишга таклиф қилганини кўрдим. Бу шунчаки тушми? Ёки бу ҳақиқатан ҳам содир бўлдими? У жуда чалкаш еди.
  
  
  Унинг дастгоҳ пресси ётоқда, дастгоҳ пресси еса унинг ёнида, унга қараган. У ёнаётган лабларига ўзи билан тегди, кейин лабларини бўйнига ва елкасига югурди.
  
  
  "Сизнинг Каракасда штаб-квартирангиз борми?"Мен ундан ўпишлар орасида сўрадим.
  
  
  "Нега бундай деб ўйлайсиз", деб жавоб берди у қўрқиб.
  
  
  "Сизнинг квартирангизда кенг divan борми?"
  
  
  У менга қаради ва мен унинг кўзларида қўрқувни кўрдим деб ўйладим. "Нега сўраяпсиз?"
  
  
  Мен унга айтдим. "Бу ерда биз биринчи marta севдик, шундай емасми?"Сиз айтганингиздек, бу менинг квартирамда емас еди. Менинг квартирамда бундай divan йўқ."Улар менга Avenida Боливардаги квартирамнинг бир нечта фотосуратларини кўрсатдилар.
  
  
  Tanya хафа бўлиб қаради. "Бу муҳимми?"у сўради.
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам емас", дедим мен уни ўпиб. "Бу сизни бу ерда кўрганимда хаёлимга келди."
  
  
  Унинг юзи яна бўшашди. "Сиз ҳақсиз, Rafael. Бу менинг квартирам еди. Есингиздами ёки йўқлигини билиш учун сизни клиникада текшираётган едим."
  
  
  "Миссия туфайлими?"
  
  
  "Менинг назокатли бемаънилигим туфайли."У жилмайиб, менга қарши қатъият билан босди.
  
  
  У бу ҳақда ташвишланишни тўхтатди ва ҳамма нарсани унутди, лекин унинг хоҳишининг шошилинчлиги ва унинг танасининг Бахмал юмшоқлиги.
  
  
  Саккизинчи Боб
  
  
  Ертаси куни ерталаб хок, Винсент ва унинг дўстлари оқ саройга йўл олишди. Доимий хавфсизлик кучларининг аксарияти тун бўйи у ерда еди. Ерталаб соат олтида бу аллақачон жиннихона еди. Хок Винсент ва мен конференция бошланиши керак бўлган тўққиз-ўттиздан олдин конференция хонасини ва унинг атрофидаги хоналарни текширишимизни айтди. У жуда асабий еди. Ушбу барча хавфсизлик текширувларини ўтказаётганимда менда ғалати туйғу бор еди, чунки мени тўхтатиш учун у ерда бўлган одамлар атрофида ҳаракат қилиш осон еди. Унинг шундай асаб емас еди, агар, унинг барча киноя завқ бўларди. Хавфсизлик ходимлари бош ирғаб, менга жилмайиб қўйишди, ҳатто конференция залидан ҳеч ким тирик қолмаганига ишонч ҳосил қилганига шубҳа қилишмади.
  
  
  Ерталаб ориентация хонасининг юзлари менга қайта-қайта қайтиб келди ва ҳар сафар содир бўлганида, у совуқ тердан чиқиб кетди. Нафратимнинг кучи мени парчалаб ташлади. Унинг вазифаси-давом етиш, ўз ишини бажариш ва дунёни бу икки ёвуз одамдан халос қилиш.
  
  
  "Хўш, конференция бошланишидан бир соат олдин, - деди хок менга, - ва биз Вашингтонни тарк етганимиздан кўра яхшироқ ишимиз йўқ. Бундан ташқари, биз ҳеч ким кўрмаган баланд бўйли одамни топа олмаймиз..."
  
  
  "Бу менинг айбим емас", дедим кескин.
  
  
  Хок менинг юзимни ўрганиб чиқди ва мен буни яна қилганимни билардим. Унинг кўзлари егоси ундан қочди.
  
  
  "Жаҳаннам буни ким айтди?"- у ревматизмга чалинди.
  
  
  "Мен... Кечирасиз, сер. Менимча, бу конференция ҳақида бироз асабийлашади."
  
  
  "Бу сизга умуман ўхшамайди, Ник", деди у жиддий. "Сиз доимо салқинликни сақлайсиз. Шунинг учун сиз енг зўрсиз деб ўйлайман. Барибир сизга нима бўлди? Биласизми, сиз менга тенглаша оласиз."
  
  
  Унга қаради. У менга ғалати таъсир қилди ва мен нима учун еканлигини тушунолмадим. Менга бу одам ёқди ва негадир мен уни ҳеч қачон кўрмаган бўлсам ҳам, унга жуда яқин ҳис қилдим, его кеча ерталабгача. Бу ғалати еди.
  
  
  "Мен яхшиман, сер", дедим. "Сиз менга ишонишингиз мумкин.
  
  
  "Ишончингиз комилми?"
  
  
  "Ҳа,унинг исми."
  
  
  Яхши. Агар бирор нарса топсангиз, мени хавфсизлик штаб-квартирасида топишингиз мумкин."
  
  
  У кетгач, мен ойининг юзига мушт туширмоқчи едим. Уники ник Картерга ўхшаши мумкин еди, лекин уники ўзини унга ўхшамасди. Ва қирғий пайқади. Агар мен еҳтиёт бўлмаганимда, у бутун миссияни ўтказиб юборган бўлар еди.
  
  
  Конференция вақтида сарой ниҳоятда безовта еди. Заллар одамлар билан гавжум еди. Бутун дунёдан юзлаб мухбирлар бор еди. Чироқлар ҳар дақиқада ўчиб турарди, бақириш ва Кўришлар кўп еди. Раҳбарлар конференция залига келганларида, уларнинг атрофидаги оломон шу қадар қалин едики, иҳ деярли кўринмасди.
  
  
  Иҳ ни яна яқин масофада кўрганимда, уларга нисбатан шундай душманликни, шундай очиқ нафратни ҳис қилдимки, юз ўгиришга мажбур бўлдим. У ҳатто уларнинг хонага киришини ҳам кўра олмади. Бир неча дақиқадан сўнг, ҳамма ичкарида еди ва уларнинг орқасида катта қўшалоқ ешиклар ёпилди. Конференция бошланди.
  
  
  Саройга келиб, конференция хонасини текширганимда, унинг еътиборини узун mahogany столидаги сув декантерига қаратдим. Кейинчалик, танаффусда нима қилишим кераклиги билан бир хил еди. Бу лаганда еди, ўнлаб ёрқин биллур кўзойнак билан бирга. Тушга қадар графинда қолган сув ескиради ва сарой ходимлари естественно-га тушдан кейин сессия учун тоза сув олиб келишади.
  
  
  Ерталаб бир йил давом етди. У безовталаниб узоқ йўлакдан юқорига ва пастга тушди. Бошқа соқчилар менга қарашди. Заллар уларга тўла еди. Венесуелалик икки қўриқчи, битта Марказий разведка бошқармаси ходими ва битта махфий хизмат агенти конференция хонаси олдида қўриқлашди. Атрофдагиларнинг ҳаммаси Ник Картерни билишарди ва мен илгари хонага қараганимда ҳеч ким менга қарамаган еди.
  
  
  Тахминан ўн бир-ўттиз, танаффусдан ярим соат олдин, конференция хонаси ташқарисидаги йўлак яна тўлдирила бошлади. Мен кўкрагимда даҳшатли сиқилишни ҳис қилдим ва бошим оғрий бошлади. Аммо бу сафар оғриқ деярли ёқимли еди. Мен миссиямни бажаришим билан у йўқ бўлиб кетишини билардим.
  
  
  Танаффусдан бироз олдин Марказий разведка бошқармаси агенти менга яқинлашди. У мени аниқ билар еди ва его уни таниган бўлса керак. Мен унга еътибор қаратдим ва унинг юзи таниш кўринарди, лекин, албатта, бундай емас еди. буларнинг барчаси шартли еди ва бу қандай ишлаши ҳақида ташвишланишга вақтим йўқ еди. Бироқ, бу тўқнашувлар мени асабийлаштирди. Битта мисс бутун миссияни бузиши мумкин.
  
  
  "Қаерда едингиз, Картер?"одам сўради. "Биз сизни бу ерда бир неча кундан бери кўрмадик."
  
  
  "Оҳ. У бир нечта шубҳали шахслар томонидан текширилди", деди у естественно овозини ешитишга ҳаракат қилиб.
  
  
  "Ким?"
  
  
  "Мен уни бир кеча олдин, қабулхонада шубҳали кўринадиган одамни кўрдим, аммо бу боши берк кўчага айланди."
  
  
  "Тўғри, мен бу ҳақда ешитганман. Бундан ташқари, сиз бир мунча вақт немис қизи билан ухлаётганингизни ешитдим. Бунда ҳақиқат борми? "у кулиб юборди.
  
  
  Amerika вице-президенти мени президент билан таништирганда, табассум тўсатдан менга юзидаги табассумни еслатди. "Нега адашмайсиз, қобилияциз ярамас!"Мен бақирдим.
  
  
  Кейин у хок ва Винсентни бир неча фут нарида туриб, менга қараб турганини пайқади. Мен уларнинг келишини кўрмадим.
  
  
  "Сиз буни боғлаб қўйишингиз керак", деди Марказий разведка бошқармаси ғазаб билан, у тезда хок ва Винсентнинг миммо ёнидан ўтиб, залда давом етди.
  
  
  Хок ўша ерда туриб, мени бир лаҳзага ўрганиб чиқди. У гапирганда, овози тинч ва паст еди. "Биз билан кел, Ник", деди у.
  
  
  "Улар чиққанда у шу ерда бўлиши керак", дедим мен. "Муаммолар бўлиши мумкин."
  
  
  "Тикувчини олинг, у биз билан келишини айтди!"
  
  
  У қўлини унинг оғзига суртди. Мен муаммога дуч келдим, менга декантерга хизмат қиладиган одам билан учрашишимдан бир соатдан кўпроқ вақт олдин. Аммо у хокдан воз кечишнинг иложи йўқ еди. У менга танлов бермади.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим жимгина.
  
  
  Хок бизни хавфсизлик штаб-квартираси яқинидаги бўш хусусий хонага олиб борди. Биз ичкарига кирганимиздан сўнг, қирғий ешикни ёпди ва қулфлади, кейин менга ўгирилди. Винсент жуда саросимага тушиб, ён томонга турди.
  
  
  "Енди", деди хок қаттиқ ва паст овозда. "Бу ерда нима бўляпти, тикувчи? Мен сиздан қўлимдан келган ҳамма нарсани олдим, Ник. Сиз маняк каби ҳаракат қиляпсиз."
  
  
  У Винсентга қаради. "Сиз емга партиядаги воқеа ҳақида айтдингиз."
  
  
  "Йўқ, мен қилмадим", деди Винсент ҳимояда. "Аммо мен буни қилишим керак еди."
  
  
  "Қандай бахциз ҳодиса?"Хок сўради.
  
  
  "Фақат кичик ҳиссий портлаш", деди Винсент.
  
  
  У қуруқ лабларини ялади. У Лугерни олиб чиқишга уринишимни айтмаганидан хурсанд бўлдим. Қирғий ўткир еди. Ишончим комилки, у аллақачон менинг шахсимга шубҳа қилган. Балки у менинг ниқобимдаги камчиликни пайқагандир. Еҳтимол, улар молни, чандиқни ёки мени берган бошқа нарсаларни қолдиришган. Йўқ, бу менинг айбим бўлса керак. Уники шунчаки ник Картер каби ҳаракат қилмаган.
  
  
  "Хўш, бу нима?
  
  
  Хок сабрсизлик билан сўради. "Нега сиз доимо асабийлашасиз?"Сиз улар билан бир хил одам емас едингиз ferret у вилладан қайтиб келганида."
  
  
  Ревматизм оддий еди. У бошқа одам еди. Rafael Чавес. Лекин мен унга буни айта олмадим. У душманлар атрофида еди. Бу АҲ агентларининг иккаласи ҳам менинг душманларим еди.
  
  
  "Мен билмайман, сер. Еҳтимол, бунинг сабаби шундаки, буларнинг барчаси жуда асабийлашади, атрофда оломон, шовқин ва чалкашликлар мавжуд. Ва енг ёмони, ҳар қандай вақтда бирор нарса содир бўлиши мумкинлигини билиш ва биз бу ҳақда ҳеч нарса қила олмаймиз. Бу хавфсизлик иш менинг услуби емас ."
  
  
  Иккала еркак ҳам бир зум жим туришди. Хок юз ўгирди ва дераза олдига борди. "Бу етарли емас деб қўрқаман, Ник."У менга ўгирилди. Унинг озғин танаси твид кўйлаги ичида янада кичрайиб кетгандай туюлди ва совуқ кўзлари менга очиқ тикилгандай туюлди. "Сиз кетган икки кун ичида нима бўлди?"
  
  
  "Сизга айнан нима дедим", дедим.
  
  
  "Мен буни айтишни ёмон кўраман, Ник, лекин сиз мендан ниманидир яширяпсиз деб ўйлайман. Бу ҳам сизга ўхшамайди. Биз ҳар доим бир-биримиз билан жуда очиқ едик, шундай емасми?"
  
  
  Бошим ва кўкрагимдаги босим кучайиб борарди. Бу коридорга киришга мажбур бўлишимга бир соатдан кам вақт қолди. Ва Девид хок гапиришни ва гапиришни хоҳлайди.
  
  
  "Ҳа, биз ҳар доим ҳалол бўлганмиз."
  
  
  "Унда ҳалол бўлайлик", деди хок. "Менимча, сиз ғойиб бўлганингизда нимадир юз берди ва нега бу ҳақда менга айтмаслигингизни тушунмаяпман. Биламан, сизда ушлаб туриш учун бирон бир сабаб бўлиши керак, лекин агар сиз уни у ерга қўйсангиз, иккаламиз учун ҳам яхшироқ бўлар еди. Бу Hoffmann қизи ҳақидами? "
  
  
  Унинг кўзлари унга қаради. "Йўқ, бу қиз билан ҳеч қандай алоқаси йўқ. Бу нима бўлиши керак? Мен сизга бу аниқ еканлигини айтдим. Ҳақиқатан ҳам сизга ёлғон гапираётганимга ишонасизми? Мен бақираётганимни англадим, лекин жуда кеч еди.
  
  
  "Тинчланинг, Ник", деди Винсент оҳиста.
  
  
  Хок бир лаҳзага ҳеч нарса демади. У қаттиқ, совуқ кўзлари билан мени тешиб, яна менга қаради. Бошим ва кўкрагимдаги босим хавфли даражада кўтарилиб, у ўзини бомба портламоқчи бўлгандек ҳис қилди.
  
  
  "Ник, - деди хок секин, - мен сизни бу ишдан олиб ташлаяпман."Егонинг юзи бирдан қариб, чарчаган кўринарди.
  
  
  Ичимдан совуқ югурди. Мен унинг нигоҳини кутиб олиш учун бурилдим. "Сиз буни қила олмайсиз", дедим Дулли. "Сиз бу ерда менга керак."
  
  
  "Илтимос, унга хоҳламаслигимни айтганимда ишонинг. Сиз менинг рўйхатида сони бир одамсиз, ва сиз буни биламан. Сизнинг рекордингиз ўзи учун гапиради. Лекин бу ерда нотўғри нарса бор. Каракасга келганимда пайдо бўлган туйғу-нимадир нотўғри кетганлиги ҳақидаги даҳшатли туйғу-ҳали ҳам мен билан. Дарҳақиқат, сўнгги икки кун ичида у анча кучайди."У Винсентга қаради. "Сиз ҳам буни ҳис қиляпсиз, шундай емасми, Клей?"
  
  
  "Ҳа, сер", деди Винсент. "Мен буни ҳис қиляпман."
  
  
  "Сиз ҳар доим сезгини қадрлагансиз, Ник. Сиз менга буни кўп marta айтдингиз. Хўш, уники ҳам. Ростини айцам, ҳозир сизда жуда кучли туйғу бор, сиз бунга қўшилмаслигингиз керак. ҳеч нарса кўпроқ. Ўзингизнинг манфаатингиз учун, шунингдек конференциялар учун ."
  
  
  "Жаноб, сизга яхши еканлигимни кўрсатаман", дедим. "Фақат танаффус қилишимга рухсат bering."
  
  
  Егонинг қоши буришди: "нега тушда?"
  
  
  Мен емунинг кўзига қарай олмадим. "Бу жуда хавфли вақтга ўхшайди. Улар конференция залига хавфсиз тарзда қайтиб келганларидан сўнг, ҳеч нарса нотўғри кетиши даргумон еди. Агар сиз унинг кетишини истасангиз, мен уни тарк етаман."
  
  
  "Ҳозир кетишингизни истайман", деди хок совуққонлик билан. "Винсент, boring Венесуела қўриқчиларидан бирини олинг. Мен ник билан ёлғиз меҳмонхонага қайтариб юбориш қиляпман, фақат у ерда яхши олади ишонч ҳосил қилиш учун."
  
  
  "Бу керак емас", дедим жаҳл билан.
  
  
  "Кечирасиз, Ник, лекин мен шундай деб ўйлайман", деди хок. Егонинг овози ва кўзлари ҳам ўткир еди.
  
  
  Винсент кундан - кунга бошлади ва у бирдан ваҳимага тушди. Мен бу одамларнинг топшириғимни бажаришимга тўсқинлик қилишига йўл қўёлмадим. Ичкарида нимадир чертди ва мақсадим аниқ бўлди. Уни, мен нима қилиш кераклигини биларди. Мен иҳ ўлдириш керак еди. Қаттиқ ва совуқ қатъият мени қамраб олди.
  
  
  У тезда кўйлаги кийиб, лугерни тортиб олди . Унинг егоси уни хок томон қаратган еди, лекин у Винсент билан ҳам гаплашди. "Бу ерда очиқ фикрни сақланг", дедим кескин.
  
  
  Иккаласи ҳам менга тўлиқ зарба билан қарашди.
  
  
  "Сиз ақлдан озганмисиз?"Хок ишонмай сўради.
  
  
  Винсент ундан юз ўгирди. "У сизни кўриши учун бу ерга келинг", дедим. У қилган заҳоти мен уни иккаласини ҳам ўлдираман. Лекин мен тезда ҳаракат қилишим керак.
  
  
  "Бу нима, Ник? "Винсент сўради, унинг овози паст ва таранг.
  
  
  Мен унга айтдим. "Менинг исмим Rafael Чавес.""Мен қасоскорман. Енди биласизми, бу муҳим емас. Ник Картер вафот етди ва мен уни тақлид қиляпман. Бир соат ичида мен ўз вазифамни бажараман ва конференциянинг барча иштирокчилари вафот етади. Ҳеч нарса мени тўхтата олмайди, шунинг учун айтганимдек олдимда ҳаракатланинг."
  
  
  Хок Винсент ва мен қарашларни алмашдик.
  
  
  "Бугун ерталаб идиш юваётганингизда ўнг қўлингиздаги махфий татуировкани кўрдим", деди хок секин. "Йўқ, сиз ёлғончи емассиз. Худонинг Костя, Ник, пастга нарса қўйиш ва биз билан суҳбатлашди."
  
  
  Унинг сўзлари мени ғазаблантирди. Емунинг қуроли унинг кўкрагига ишора қилди. Аммо кейин Винсент ёнимга шошилаётганини кўрдим.
  
  
  Мен уни кутиб олиш учун ўгирилдим, лекин мен бир сониянинг бир қисми жуда кеч едим. Мен билган кейинги нарса, у менинг тепамда еди ва биз полга йиқилиб тушдик.
  
  
  Биз урганимизда, Винсентнинг гўштли мушти юзимга урилди. Бу оғир зарба еди ва бу мени ҳайратда қолдирди. Кейин уники ва мен қўлимда Лугернинг бурилишини ҳис қилдим. У буни бор кучи билан ушлаб турди, аммо Винсент Мистлето устунликка ега еди. Қурол полга йиқилди. Лекин мен унинг кучини тикладим. Унинг куёви Винсентни тепди ва унинг егосини тиззасига қаттиқ тепди.
  
  
  У қичқирди ва мен билан орқасига йиқилди. Luger уни кўрди, кейин у устида ишлашга кетди.
  
  
  "Буни қилма, Ник. Мен отишим керак."Хок береттасини устимда ушлаб, устимизда турарди. У емунинг узун сустуруcусини кўзларига қаради ва у жуда жиддий еканлигини тушунди. У секин ўрнидан турди.
  
  
  "Сизнингча, бу билан мени тўхтата оласизми?"Мен ундан ўзимникидек танимаган таҳдидли овоз билан сўрадим.
  
  
  "Ишончим комилки, мен қила оламан", деди у хотиржам. "Аммо мени буни қилишга мажбурламанг."
  
  
  "Мен бу ўйинчоқни сиздан олиб, у билан ўлдираман", деб бақирдим. У томон бир қадам ташлади.
  
  
  "Мен уни отиб ташлайман, Ник", деди хок. Аммо мен унинг кўзларида қўрқувни кўрдим-у мени ўлдиролмаслигидан қўрқарди.
  
  
  Мен яна унинг оёқларига Винсент гандираклаб кўргач, мен его фоний қўнғироқ фақат ҳақида еди. Хок қуролни кўкрагимга еҳтиёткорлик билан ишора қилар екан, Винсент ёнимга келди. Его уни ушлаб олди ва ўзини Beretta Гошавкидан ҳимоя қилиш учун уни олдига судраб борди. Кейин уни Винсент қаттиқ итариб юборди, у Хокнинг тепасига қаттиқ йиқилди. Иккала одам ҳам гандираклаб орқага қайтишди ва қурол юмшоқ зарба билан ўчиб кетди. ГАВК шифтга урилди.
  
  
  Мен тезда ҳаракат қилдим, ўнг қўлимни Винсентнинг бўйнига урдим ва уни Гошавкадан учиб юбордим ва мен учун йўлни тозаладим. Хок яна нишонга олиш учун қуролни яна туширганда, его унинг қурол қўлини ушлаб тортди ва Егони ўзига судраб бораётганда қаттиқ бурилди. У менинг кестириб устидан учиб ўтди ва полга қулаб тушди, Beretta унинг орқасида деворга урилди. У ҳайратда қолди.
  
  
  Мен Лугерга қўл чўздим, лекин кейин Винсент мени яна ушлаб олди. У йиқилди, лекин дарҳол тузалиб кетди ва Винсентнинг кенг юзига чап илгакни туширди. Унинг чеекбоне нинг его дарз, ва у таъсир гандираклаб. Ем оғриқли еди, лекин у тугатмади. Унинг его қўли кўйлаги остига тушганини кўрди. Бир ҳаракатда у стилеттони кафтига силжитди ва Винсент нишонга олганидек, Егони учиб юборди. Пичоқ уни қовурғаларига тутди ва у кўзларини катталаштириб, ён томонига йиқилди.
  
  
  Хок Винсентнинг танасига ишонмай тикилиб бақирди. Хок ҳушига келди, лекин ҳали ҳам ҳаракат қилиш учун жуда заиф еди. Luger уни ушлаб олди ва еҳтиёткорлик билан емуни бошига қаратди. У ўлиши керак. Бошқа йўл йўқ еди. Унинг бармоғи тетикни кучайтирди, лекин нимадир мени тўхтатди. Хок менга жаҳл билан ва ғазаб билан қаради.
  
  
  Нафрат ва ғазаб кўкрагимни тўлдирди. Бу одам менинг йўлимда турарди. Уни его йўқ қилиши керак еди. Менинг бармоғим яна тетикнинг қаттиқ металлига тортилди. У ажинланган юзга пастга қаради ва тўсатдан ҳаяжонланганидан ҳайратда қолди. Нима учунлигини билмайман, лекин мен уни жуда яхши кўрардим ва уни отиш учун еркакни жуда ҳурмат қилардим. Шунга қарамай, мен тетикни тортиб олишим керак еди. Менинг яллиғланган мия орқали қарама-қарши туйғулар бурди сифатида уники совуқ тер чиқди. У қуруқ лабларини ялаб, яна нишонга олди. Менинг бурчим аниқ еди. Девид хок вафот етиши керак еди.
  
  
  Лекин мен буни қила олмадим. У шунчаки тетикни тортиб ололмади. Балки мен кейин барча менинг его ўлдириш керак емас еди. Мен его билан уни боғлаб ва мен миссиясини бажариш қадар йўлимда уни ушлаб қолиш мумкин.
  
  
  Хок юзимга қараб турарди. У қуролни туширганда у жуда ҳайрон бўлмади.
  
  
  "Мени ўлдирмаслигингизни билардим", деди у оҳиста.
  
  
  Унинг қичқирди. "Жим бўл!"Унинг кўнгли жуда хафа еди ва аниқ ўйлаш учун қисқа еди.
  
  
  Хокнинг егоси унинг қўллари ва оёқларини галстук ва камар билан боғлади. У ҳаваскор инқилобчи сифатида емас, балки болта агенти сифатида жанг қилганми, деб ўйладим. Ва хока уни илгари ҳеч қачон бундай қилмаганлигини билса ҳам, уни professional каби боғлаб қўйган еди. Ва у чолга нисбатан ғалати туйғу бор еди. Бу сўнгги бир неча кун давомида кўрган номаълум хотиралар ва ақлдан озган орзуларнинг чақнашларидан кўра кўпроқ маънога ега емас еди.
  
  
  Яна бир бор, мен буларнинг барчасида нимадир нотўғри еканлигини ҳис қилдим-клиникадаги одамлар билан, мен турган миссия ва мен билан. Аммо тергов қилиш учун вақт йўқ еди.
  
  
  Хок уни шкафга судраб кирди. Мен уни ёпмадим, чунки хоналар бутунлай овоз ўтказмайдиган еканлигини билардим. У фақат менга тикилди.
  
  
  "Сиз дори ёки бирор нарса одамсиз," У.
  
  
  "Жим бўл, мен сени ўлдирмайман", дедим кескин.
  
  
  "Сиз мени ўлдиришни хоҳламайсиз. Сиз ҳақиқатан ҳам Чавес исмли одам еканлигингизга ишонасизми? "
  
  
  "Унинг Чавес."
  
  
  "Бу тўғри емас", деди у қатъий. "Сиз Ник Картерсиз. Тикувчи лаънат, сиз Ник Картерсиз!"
  
  
  Бу мени бошим айланди. Бош оғриғи қайтиб келаётган еди-мен у билан душманларимни ўлдирганимдан кейин кетмайдиган бош оғриғи. Мен соатимга қарадим ва ярим соатча қолганини кўрдим. Хок уни шкафга итариб, ешикни ёпди ва қулфлаб қўйди. У ешикка яқинлашганда Винсентга қаради. У ўлик кўринарди ва ақлдан озган сабабларга кўра мен жуда афсусдаман.
  
  
  У коридорга чиқди ва унинг деярли ҳувиллаб қолганини кўриб ҳайрон бўлди. Венесуелалик полициячи залнинг нариги четидаги хавфсизлик хонасига кириб келаётган еди. У мени кўрмади. Шубҳасиз, бизни ҳеч ким ешитмади. Лекин бу Хема каби емас ва мен бир-биримизга дуч келишим керак. Хавфсизлик ходимлари бу қаердан келганига ҳайрон бўлишлари мумкин, ёки хок ва Винсент билан залда юрганимни кўрган kishi икки ва иккитасини бирлаштира бошлаши мумкин. У сарой атрофида ён томондан киришга қарор қилди. У боғдан ўтиб, асосий кириш жойидан қайтиб келиши мумкин еди. Умид қиламанки, оломон пешин танаффусида тарқалиб кетган бўлар еди. Ва унинг кириб келганини кўрган ҳар бир kishi, мен ерта тушликка чиққанимни тахмин қилади. У тезда атрофга қаради, кейин жимгина зал бўйлаб ва ён ешикдан чиқиб кетди.
  
  
  Тўққизинчи боб.
  
  
  Мен уни хок ва Винсентнинг бошларига ташладим. Соатим ўн икки ўттиз беш-конференция залидан ташқарида алоқамни учратишимдан атиги йигирма беш дақиқа олдин айтди.
  
  
  У тезда боғдан сарой олдига борди. Бу нисбатан сокин вақтда ҳам ҳамма жойда одамлар бор еди. Сарой майдонига олиб борадиган кўчаларни машиналар тўлдирди. Кириш йўллари тўсиб қўйилди, аммо қўриқчилар юқори хавфсизлик машиналарига рухсат беришди.
  
  
  У бино атрофида айланиб юрганида, юзлаб одамлар майдон атрофида айланиб, обрўли одамларнинг пайдо бўлишини кутишаётганини кўрди.
  
  
  Мен ендигина оломон томон юра бошлаган едим, йўл четидан бир kishi олдимга келиб, йўлимни тўсиб қўйди. Мен унга қарадим ва бу мен илгари дуч келган Марказий разведка бошқармаси одами еканлигини англадим. Мен уни еътиборсиз қолдиролмадим. Бу Егони янада шубҳали қилади.
  
  
  "Айтинг-чи, Картер, сиз билан гаплашсам бўладими?"
  
  
  У кўкрагига ортиб бораётган босимни еътиборсиз қолдиришга ҳаракат қилиб, унга юз ўгирди. Бошим урилди, бу зарар кўрди. "Ҳа?"
  
  
  "Мен шунчаки айтган гапим учун узр сўрайман, деб айтмоқчиман. Сизни ғазабланганингиз учун айбламайман."
  
  
  "Ҳа, ҳаммаси жойида", дедим. "Мен ҳаддан ошдим. Унинг фақат бир оз асаб. Менинг айбим."Унинг ақли ундан узоқлаша бошлади.
  
  
  "Кейин қаттиқ туйғулар йўқми?"у сўради.
  
  
  Уни, орқага қайтди. "Йўқ, жиноят йўқ. Бу ҳақда ташвишланманг."
  
  
  Яхши. У қўлини узатди. Его уни олди ва бир дақиқа ушлаб турди.
  
  
  У енгилликдан жилмайиб турарди. "Биласизми, мен бундай масъулият сизга қандай етиб боришини кўраман. Менимча, бу кутиш ва томоша қилиш. Махфий хизмат ходимлари буни ҳар куни қандай қилишларини билмайман, қачон емас, ойма-ой."
  
  
  У соатига қаради. Бу йигирма бир еди. У ҳис-туйғуларини кўрсатмасликка ҳаракат қилди. "Ҳа, уларнинг иши қийин. Мен буни албатта хоҳламайман. Хўш, мен ҳамкасбим билан учрашишим керак. Кейинроқ кўришгунча."
  
  
  "Албатта, бу яхши", деди у. "Тинчланинг, Картер."
  
  
  Кейин у бурилиб, узоқ йўлни давом еттирди. Миссия туйғуси ичимда шунчалик кучли едики, мен бошқа ҳеч нарса ҳақида ўйлай олмадим. У атрофида тўпланган оломон орасидан бошқа ҳеч нарсани сезмади. Ери кириш жойига яқинлашганда, бир гуруҳ ёрдамчилар йўлакни тўсиб қўйишди. Мен улар орқали йўлимни босиб ўтдим ва улар менга ақлдан озгандек қарашди. Аммо ҳозир тасалли учун вақт йўқ еди. У асосий зинапоялар ёнида бир гуруҳ мухбирларни етаклаб, уларни тақлид қилди. Оломон қалинлашди.
  
  
  Зинага етиб, уларга кўтарила бошлаганимда, оломон мени тўсиб қўйди. У улар орқали елкасини бурди. Уни бир kishi бошқасига итариб юборди ва у менга одобсиз нарса деб бақирди. У аёлга урилиб, уни оёғидан йиқитмоқчи бўлди. Лекин у орқасига қарашга ҳам ҳожат йўқ еди.
  
  
  Мен коридорга ўз вақтида боришим керак еди.
  
  
  "Салом, қара, бола!"кимдир мендан кейин бақирди.
  
  
  У зинапоядан секин юрди. "Мени ўцин", деб талаб қилдим. "Мени ўтай, тикувчини олинг."Бундай ҳолда, мен у ерга ҳеч қачон ўз вақтида етиб бормайман.
  
  
  У менинг миссиямнинг шошилинчлиги, биз учун бефарқлиги, хоҳлаган жойига боришга мажбур қилишдан бошқа нарсага олиб келди. Зинапоянинг тепасида оломон янада зичроқ еди ва соқчилар ҳаммани ушлаб туришарди.
  
  
  У қоқилиб, уларга урилди. Венесуела хавфсизлик хизмати ходими миммо унинг ёнидан ўтаётганда менга қаради. Лекин мен саройга боришим керак еди. Менинг алоқам мени кундузи соат бирида Ривнада кутади. Ва у кута олмади. Вақт мукаммал бўлиши керак еди.
  
  
  "Мени кечир", дедим мен уларга яқинлашиб. "Илтимос, менга рухсат bering!"Аммо ҳеч ким қимирламади. Ҳамма конференциялар ва дунё ишлари ҳақида гапириш билан банд еди, ҳатто менинг борлигимни ҳам сезмади. Мен улардан ўтиб, таналар массасидан ўтдим.
  
  
  "Салом, дам олинг!"бир kishi бақирди.
  
  
  Унинг миммо унга жавоб бермасдан ўтди. У деярли оломон ҳудуддан ўтиб кетди самимий ешик олдида. Мен соатимга қарадим ва менда атиги ўн етти дақиқа қолганини кўрдим. У ешикка йўл олди, у ерда бир нечта полициячилар уни қўриқлашди.
  
  
  "Ҳа?"- деди венесуелалик ҳарбий кийимда. Унинг ёнида ўтирган бизнинг у, бизнинг кийимимиз мени танимади.
  
  
  "Унинг исми", дедим. "Картер".
  
  
  "Сизнинг ИД картангиз, илтимос."
  
  
  Унинг мақсади - одамни оёғидан йиқитиш ва уни миммо билан югуриш. Уларнинг бошидаги зонклама деярли чидаб бўлмас еди. У чўнтагида пайпаслаб, Ник Картернинг ҳамёнини топди. Его уни очди ва ИД картасини топди. ва саройга махсус ўтиш. Мен буни хизматчига кўрсатдим.
  
  
  "Ҳмм", деди у. У карталардаги расмга қаради ва кейин юзимни ўрганди. Агар хок ва Винсент менинг Ник Картер емаслигимни айта олмасалар, у kishi менинг ниқобимни кўра олмас еди.
  
  
  "Илтимос, шоша оласизми?"Мен сабрсизлик билан айтдим.
  
  
  Барибир, сўров уни секинлаштирганга ўхшайди. У харитани худди уни кашф етишини кутаётган бирон бир нуқсон бордек кўриб чиқди. Шубҳасиз, его уни сабрсизлиги билан хафа қилган ва у менга сабоқ бермоқчи еди.
  
  
  "Сиз қаерда жойлашгансиз, Жаноб Картер?"
  
  
  Мен его-расмий юзига менинг мушт слам учун деярли кучли туртки еди. Аммо мен бу миссия мавзусини тезда тугатишини билардим.
  
  
  "Бу муҳимми?"Мен муштларимни қисиб, ўзимни бошқаришга ҳаракат қилдим.
  
  
  "Айниқса емас", деди у нордон.
  
  
  "Ел Conde меҳмонхонаси", дедим мен.
  
  
  "Gracias, мучас gracias", деди у истеҳзо билан.
  
  
  Уни меҳмонхонага олиб boring, у билан менинг она тилимда гаплашинг, у аҳмоқ, ёвуз золимнинг беихтиёр воситаси еканлигини айтинг. Лекин мен ҳеч нарса демадим.
  
  
  "Сизнинг карталарингиз, Жаноб Картер."У менга иҳни қайтариб берди. "Сиз саройга киришингиз мумкин."
  
  
  "Катта раҳмат", деди у ва кулиб юборди. Унинг ҳамёнини олишди ва миммо соқчилари ичкарига шошилишди.
  
  
  Ичкарида анча тинчроқ еди. Қабулхонада бир неча kishi бор еди, лекин улар тарқалиб кетишди ва мен ҳеч қандай муаммога дуч келмадим. У одатда конференциялар учун ишлатиладиган катта зиёфат майдонига борди.
  
  
  Мен саройнинг бу қисмига кирганимда, яна бир хавфсизлик текшируви бор еди, лекин соқчилар атрофидаги Один мени таниди, шунинг учун у тез еди. У залдан конференция залига борди. У деярли у ерда еди.
  
  
  Ўша пайтда Венесуела хавфсизлик полицияси бошлиғи конференция залидан бир метр нарида ешикдан чиқди. Унинг кўкраги ва кўкрагидаги босим ошгани sayin, у ошқозонида жирканчликни ҳис қилди. Шафқациз махфий полиция бошлиғи сифатида у деярли президентнинг ўзи каби ёмон еди.
  
  
  "Оҳ, Жаноб Картер!"у мени кўрганида деди.
  
  
  "Senor Сантяго", дедим мен салқинликни сақлашга ҳаракат қилдим.
  
  
  "Бу яхши кетяпти, шундай емасми? Афтидан, бизнинг еҳтиёт чораларимиз керак емас еди."
  
  
  "Менимча, сер", дедим қатъий. Бошимга бир соат тиқилди. Бу саккиз дақиқа бўлиши керак. Мен уни тарк етишга мажбур бўлдим.
  
  
  "Ишончим комилки, ҳаммаси яхши бўлади", деди у. "Мен буни яхши ҳис қиляпман. Senor қирғийни кўрганмисиз?"
  
  
  "Ерта тонгдан бери емас", деб ёлғон гапирдим, фақат юзим менга бердими, деб ҳайрон бўлдим.
  
  
  "Хўш, уники, албатта топаман. Бундай муваффақиятли ҳеч қандай йўл қачон сизни табриклайман кейинчалик кўришгунча."У жилмайиб, елкамни силаб қўйди.
  
  
  "Жуда яхши, сер", дедим.
  
  
  У хавфсизлик штабига қандайдир илова бўлиб туюлган офисга қайтиб кетди. У енгил хўрсинди ва зал бўйлаб конференция залига борди. Мен соатимга қарадим ва у бешдан бирига деди.
  
  
  Менга айтилганидек, очиқ ешик олдида турдим. Йўлакнинг нариги томонида навбатчи тўртта соқчи бор еди, ўша куни ерталаб у ерда бўлганлар. Улар мени билишарди, шунинг учун миммодан уларнинг ёнидан ўтиш мен учун қийин емас еди. Ҳали икки дақиқа қолди. Уста йўлак бўйлаб юриб, ишонч ёрлиқларини кўрсатди. Соқчилар Егони хонага киритишди. Хавфсизлик хизмати атрофида ҳамма жойда йўлак бўйлаб юриб, конференц-зал ичида турган одамлар бор еди.
  
  
  У зални юқорига ва пастга қаради. Мен жуда оғриқли едим. Дақиқалар ўтиши билан бошимдаги таранглик ва босим тез ўсди. Унинг душманларини йўқ қилмагунимча, оғриқ йўқолмаслигини билар еди. Аммо менда нимадир нотўғри еканлигини даҳшатли ҳис қилдим. Бу миямнинг яширин бурчагидан чиқадиган ички туйғу, ноаниқ, оғриқли туйғу еди. Бу мантиққа тўғри келмади ва сўнгги бир неча кун ичида содир бўлган бошқа ҳамма нарса ҳам қилмади. Аммо қандай туйғу бўлишидан қатъи назар, бу менинг виждонимни кемиришни бошлади, ҳатто миссиямнинг долзарблиги мени босиб олди. У менинг бошимда даҳшатли кураш кетаётганини ҳис қилди ва агар у тез орада тўхтамаса, мени ақлдан оздириш учун микрофон ва карнайлардан фойдаланиши мумкин еди.
  
  
  Менинг алоқам кечиктирилганига ҳайрон бўла бошлади.
  
  
  Аммо кейин его уни консерватив денгиз костюми ва қизил галстукли қора сочли венесуелалик залдан мен томон тушаётганини кўрди. У сарой ходимларининг доимий аъзосига ўхшарди, лекин лапелида оқ чиннигуллар ва қўлида Декантер бор еди.
  
  
  Менинг йиғма dollar менинг қовурғалар қарши олазарак қўлланма еди. Бир дақиқадан сўнг, у менинг ёнимда еди, менга декантерни топширди. "Конференция директори катта Картер мендан тушлик пайтида конференция залига тоза ичимлик суви олиб келишимни сўради."У атрофимиздагилар ешитиши учун жуда баланд овозда гапирди. "Сизда махсус рухсат бор екан, мен учун его қабул қила оласизми?"
  
  
  "Оҳ, яхши. "Мен буни оламан", дедим мен хушмуомалалик билан.
  
  
  "Gracias", деди у. Кейин, кескин пичирлаб," Вива ла револуcи риcксcн!"
  
  
  Еркак тезда коридордан пастга тушди. У даҳшатли шубҳа ва чалкашликларга тўлиб, қўлида Декантер билан туради. Қурилмани хонамга олиб боришим керак еди. Бошқа нарсалар ҳақида ўйлаш жуда кеч еди. Ҳаётимдаги енг муҳим нарса бу декантерни конференция залига олиб бориш ва Егони стулга қўйиш еди.
  
  
  Уни, ниҳоясига етди.
  
  
  "Салом, Картер", деди Марказий разведка бошқармаси ходими. "Сизда нима бор?"
  
  
  "Афтидан, директор музокаралар столида тоза сувни хоҳламайди", деди у унга бепарволик билан. "Ва унинг топшириқли боласи."
  
  
  Марказий разведка бошқармаси декантерга қаради. Махфий хизмат одами менга жилмайиб қўйди, кейин декантерга ҳам қаради. Улар мамнун бўлиб туюлди. Венесуела полицияси уни Декантер билан хонасига олиб бориш учун менга бош ирғади.
  
  
  Декантер уни ичкарига олиб кирди. Яна бир махфий хизмат ходими менга қаради, у стулдан деярли бўш декантерни олди ва Егони ўзи билан олиб келган билан алмаштирди.
  
  
  У: "буларнинг барчаси нима ҳақида?"
  
  
  Уни, ему кулиб юборди. "Сиз конференция иштирокчиларининг ескирган сув ичишини хоҳламайсизми?"
  
  
  У декантерга ва менга қаради, кейин ревматизмга жилмайиб қўйди. "Сизни болта одамларидан конструктив фойдаланаётганларини кўрганимдан хурсандман."
  
  
  "Жуда кулгили", дедим.
  
  
  У ески декантерни олди ва уни қўлтиғига тиқди, кейин у фақат йиғилиш стуллари марказида ўрнатган кишига қаради. Ва унинг ҳам сўзлари унинг бошида акс етганидек:
  
  
  Кейин, кундузги сеанс давомида қурилма масофадан бошқариш пулти ёрдамида керакли частотага ўрнатилади. Бир неча дақиқадан сўнг, у earshot ичидаги барчани ўлдиради.
  
  
  Кейин у ўгирилиб, хоналардан чиқиб кетди.
  
  
  Ташқарида у соқчилар томонидан тўхтади. "Қизиқ, бу ҳақда нима қилишим керак?"им унга сабрсизлик кўрсатиб, деди.
  
  
  "Залда сақлаш хонаси бор", деди Венесуелаликлардан бири.
  
  
  "Балки сиз полни супуришингиз мумкин, Картер", - деди полда турган Марказий разведка бошқармаси. "Еҳтимол, килерда супурги бор", деди у кенг жилмайиб.
  
  
  "Бу нима. Марказий разведка бошқармаси комедия соат? "Мен ундан аччиқ сўрадим, гўё иҳ ҳазиллари мени зериктиргандек. Мен улар айтган ёки нима фарқи йўқ еди, модомики улар йилларда енг катта хавфсизлик бузилиши ўнг бурунлари остида содир етилган, деб гумон қилмади, деб.
  
  
  Қадимги Декантер уни залдан шкафга олиб борди. Ёрдамчилар ва расмийлар конференция залига қайтишни бошладилар. У соатига қаради ва у аллақачон тўртдан бир қисми еканлигини кўрди. Шоу юлдузлари, Венесуела Президенти ва Ақш вице-Президенти бир неча дақиқадан сўнг етиб келишади. Ва тушдан кейин сессия тез орада бошланади. Ва конференция залида ҳеч ким сизнинг его ҳаётингизнинг қолган қисмини бир неча дақиқада ўлчаш мумкинлигига шубҳа қилмайди.
  
  
  Ҳаммаси режа бўйича кетаётган еди.
  
  
  Ўнинчи боб.
  
  
  Декантерни ташлаб, у конференция залига қайтди. Мен Венесуела Президенти ва Amerika Қўшма Штатлари вице-Президентининг америкаликларнинг қўли билан Венесуеланинг елкасида бирга йўлак бўйлаб юрганини кўриш учун ўз вақтида едим. Иҳ махфий хизмат агентлари билан ўралган еди. Уларнинг конференция залига ғойиб бўлганини кўрганимда, мен нафрат ва нафратга тўла едим.
  
  
  Ичкарида фотографлар конференциялар қайта бошланишидан олдин сўнгги дақиқаларда бир нечта суратга тушишди. Ерталабки сессияда муҳим иқтисодий келишувларга еришилгани ҳақида миш-мишлар тарқалди. Шубҳасиз, улар Венесуела режимига Amerika ҳарбий базаларини жойлаштиришга рухсат бериш евазига молиявий ёрдам билан боғлиқ еди. Менинг аралашувимсиз бу даҳшатли зулм абадий давом етар еди.
  
  
  Венесуела хавфсизлик полицияси бошлиғи менинг ёнимда пайдо бўлганида, мен ҳали ҳам очиқ ешиклар олдида ўрнимни егаллаган едим. Бу сафар Егонинг юзи ғамгин еди.
  
  
  "Жаноб Картер, Один По сизнинг НСА агентларингиз билан учрашади ва менга конференция залида бир неча дақиқа ўтказганингизни айтди."
  
  
  Мен бўйнимнинг орқа қисмида хириллашни ҳис қилдим. Бошимдаги босим яна ошди ва ибодатхоналарим даҳшатли титради.
  
  
  "Ҳа, сер", дедим. Менинг фикрим олдинга югурди. Еҳтимол, улар текшириб кўришди ва конференция директори тоза сувга буюртма бермаганлигини аниқладилар.
  
  
  Ёки еҳтиёткор agent қурилмани шунчаки декантерни текшириш орқали топган бўлиши мумкин. Улар аллақачон хона атрофидаги қурилмани олиб ташлашган бўлиши мумкин.
  
  
  У сўради. "Сизга ҳаммаси normal туюлди?"
  
  
  Кўкрагимдаги сиқилиш бироз енгиллашди. "ҳа. Ҳаммаси тартибда туюлди."
  
  
  Яхши. Мен билан бир лаҳзага кела оласизми? У сизга хавфсизлик расмийлаштируви бўлган одамларнинг ушбу янгиланган рўйхатини кўриб чиқишингизни хоҳлайди. Бу узоқ давом етмайди."
  
  
  Унинг, мен бу тезликда режаларимдан четга чиқиш мумкинлигини ҳис қилдим. Куннинг конференция зали ҳали ёпилмаган еди. Қандай бўлмасин, мен қандай қилиб рад етишимни тушунмадим. Венесуела хавфсизлик полицияси бошлиғи сиздан бирор нарса қилишни сўраганда, сиз буни қилдингиз. Мен уни конференция залидан унчалик узоқ бўлмаган хавфсизлик иловасига кузатиб бордим. Биз кирганимизда у ерда венесуелалик полициячи бор еди, лекин у дарҳол чиқиб кетди ва мени уни йўқ қилмоқчи бўлган еркаклар сингари мен ёмон кўрган одам билан ёлғиз қолдирди.
  
  
  "Бу рўйхат."А юзаки ўқиш учун етарли емас..."
  
  
  Унинг столидаги telefon жиринглади. У рўйхатни ўрганаётганда жавоб бериш учун борди ва ҳис-туйғуларини назорат қилиш учун қўлидан келганича ҳаракат қилди.
  
  
  Егонинг юзи ёришди. "Оҳ, Senor Қирғий!"
  
  
  Кўкрагим атрофида пўлат тиргак ёпилганини ҳис қилдим.
  
  
  Венесуелаликнинг юзи ўзгарди. "Нима!"
  
  
  Бунга шубҳа йўқ еди. Хок қандайдир тарзда қочиб кетган ва енди бу ерга ўз вақтида етиб боришига ишонмай, саройнинг бошқа қисмига қўнғироқ қилаётган еди. У ендигина тугаётган танаффус пайтида ниманидир тортиб олишимни тахмин қилди.
  
  
  "Мен бунга ишонмайман!"- деди венесуелалик. У Лугерга етиб борди ва унинг орқасига чиқди. "Аммо, Senor Картер бу ерда..."
  
  
  Еи его боши томонида luger кўт билан уни урди каби у менга юзланди. У оғир полга йиқилиб, ҳушсиз ётди. Стол ёнида telefon қабул қилувчиси осилган. Чизиқнинг нариги четидан Хокнинг овози ешитилди.
  
  
  "Салом? Нима бўлди? Сиз шу ердамисиз?"
  
  
  У inert танани босиб ўтди ва қабул қилгични алмаштирди. Уни ешик олдига бориб, коридорга қаради. Атрофда ҳеч ким йўқ еди. У коридорга чиқиб, ешикни тезда орқасидан ёпди. Умид қиламизки, бир мунча вақт ҳеч ким хавфсизлик иловасига кирмайди.
  
  
  У конференция залига қайтиб келди, чунки улар кунни ёпишди. Бир неча дақиқадан сўнг конференция давом етади ва ҳалокатли қурилма фаоллашади. У коридорда кескин ва даҳшатли босимдан хабардор бўлиб турди. Қурилма ўз ишини бажаргандан сўнг у тез орада йўқолади. Махфий хизмат агенти конференция залидан чиқиб, соқчиларга бош ирғади. У менинг олдимга келди.
  
  
  "Салом, Картер", деди у дўстона овозда.
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  "Хўш, улар у ерда йўлда. Ҳаммаси тугагач, хурсанд бўламан."
  
  
  "Мен ҳам", дедим.
  
  
  Унинг меҳмонхонаси, у кетиши учун, мени у ерда туришга ва ёлғиз кутишга ижозат bering. Тез орада signal бўлади ва мен ҳамма нарса тугаганлигини билиб оламан. Кимдир ёрдам сўраб хонани айланиб чиқиши мумкин, еҳтимол қўриқчи кун бўйи очиқ туради. Аммо Венесуела президенти, Ақш вице-Президенти омон қолмади-столда ҳеч ким омон қолмади.
  
  
  "Ҳаммаси жим бўлиб туюлади", деди еркак. "Менинг дидим учун жуда хотиржам. Менда шундай ғалати туйғу бор. Сизда борми?"
  
  
  "Бугун емас", дедим. "Аммо мен бу ерга биринчи бор келганимда жуда хавотирда едим."
  
  
  "Хўш, менда бор. Бошнинг орқа томонида самимий. Лекин ҳаммаси жойида."
  
  
  "Ҳа, уники, ишончим комилки, бизда кун нотекис бўлади", дедим мен.
  
  
  "Менимча, хавфсизлик полициясига мурожаат қилганим маъқул. Кейинроқ кўришгунча, Картер."
  
  
  "Аслида", дедим.
  
  
  У коридордан хавфсизлик иловасига тушди. Юқори лабимда майда қон томчилари ҳосил бўлди. Агар у Венесуела хавфсизлик бошлиғини ҳушсиз ётган ҳолда топса, еҳтимол у конференцияни тўхтатишга ҳаракат қилади ва бу ҳамма нарсани бузади. Мен унинг орқасидан боришим керакми, деб ўйладим. Лекин мен турган жойимда қолишим кераклигини кучли ҳис қилдим. Буюртмалар буюртмалар еди. НСА ходими залдан тескари томондан тушди ва махфий хизмат агенти билан гаплашиш учун тўхтади. Қисқа муҳлат олдим. Унинг нафаси йиртиқ нафас олди ва у куннинг конференция залига қаради. Ичкарида тушдан кейин сессия бошланди. Қурилма исталган вақтда фаоллашади.
  
  
  Тўсатдан бинонинг тепасида баланд овоз ешитилди. Бу Каракас конференциясига салом бериш учун сарой устида учаётган самолётларнинг қичқириғи еди. Овоз қулоқ пардамни тешди ва ичимда ғалати нарса юз бера бошлади.
  
  
  Менинг фикрим саҳналар, сўзлар ва ақлий тасвирларнинг чалкашлиги еди. Мен ўзимни Luger тўппончаси билан кўрдим. Мен уни, чет ел шаҳарларини ва Америкада бўлмаслиги керак бўлган квартирани кўрдим. Ҳамма нарса менинг устимда тўпланиб, миямда айланиб, касал ва бош айланаётган еди.
  
  
  Ичкарида чуқур нарса
  
  
  Бу мени овозни яна ешитиши учун деразага боришим керак деб ўйлашга мажбур қилди. Лекин мени кучли burch ҳисси ушлаб турди. Улар менга конференция залидан ташқарида қолишни буюрдилар. Ушбу буйруқларга қарамай, мен дераза олдига боришга мажбур бўлдим ва аста-секин, ноқулай ҳолда, йўлак бўйлаб уни топишимни билган алковега бордим. У бир marta иккиланиб, деярли конференция залидан ташқаридаги лавозимига ўгирилди, лекин кейин дераза олдига борди. Самолётлар иккинчи marta саройни айланиб чиқиш учун орқага учаётгани каби, уни его итариб юборди.
  
  
  Аввалига улар саройга яқинлашганда, ҳеч нарса ешитмадилар. Аммо кейин, улар деярли очиқ ҳавода бўлганларида, у иҳ двигателларининг баланд овозини ешитди. Улар бино устидан учиб ўтиб, қуёшда ялтираб, бўкиришга айланди.
  
  
  Бу сафар самолётларнинг овози мени чиндан ҳам ларзага келтирди. Бу бутун вужудимдан ўтаётган улкан зарба тўлқинига ўхшарди. Тўсатдан у Танянинг чиройли овозини ешитди:
  
  
  Ўз ишини бажаргандан сўнг, қурилма анча паст овоз чиқаради, бу сизнинг қулоқларингизга мос келадиган даражада баланд овозда ешитилади.
  
  
  Самолётларнинг овози ҳали ҳам бошимда тебранарди. Ва буни ешитган В Голов еди, яна бир баланд овоз, деярли жетлар чиқарганидек.
  
  
  Бу сиз ешитадиган овоз. Буни ешитганингизда, онгсизлигингизда яширинган ҳамма нарсани еслайсиз.
  
  
  Тўсатдан, ҳақиқат мени ҳар томондан урди. У атрофга қаради, ҳайратда қолди ва даҳшатли саросимага тушди. Жаҳаннам нима бўлди? Нега у ўзини Чавес исмли инқилобчи сифатида кўрсатди? Уни, унинг Ник Картер биларди, мен болта ишлаган, деб, ва у учун шу ерни еди... Тўсатдан у Винсент ва хок билан жангини еслади ва... Худо!
  
  
  Самолётлар йўқолди. У деразага заиф суянди. Бу нима еди? Нега сиз илгари ҳеч қачон ешитмаган венесуелалик кимлигини тахмин қилдингиз? Мени хок ва Винсент билан жанг қилишга нима мажбур қилди ... мени топшириқдан тўхтатинг. Декантер! У бир неча дақиқа олдин конференция хонасига Декантер томонидан олиб келинган ва нен хонада ҳаммани ўлдирадиган қурилма борлигини билган.
  
  
  Ҳаммаси тезда қайтиб келди. Уники шунчаки суратга тушмади-мен унинг одами Чавес деб номланганига ишонардим. Сўнгги икки кун ичида қилган барча ишларим Венесуела Президенти ва Ақш вице - Президентини ўлдиришга қаратилган-мени ҳимоя қилиш учун Каракасга юборилган икки kishi! У илгари у ҳақида ҳеч нарсани еслай олмади, лекин кеча Илсе Хоффман у билан яна учрашди ва уни Tanya деб атади - русча исм. Ва у менинг ҳалокатли миссиям ҳақида билар еди.
  
  
  Ҳа, овоз bering ва тамом! Бир неча кун олдин унинг квартирасига борганимда ва унинг Rafael Чавес еканлигига ишониб қайтиб келган вақтим орасида мен билан содир бўлган ҳеч нарсани еслай олмадим. Аммо мен унинг квартирасида ўша кеча ҳақида бир нарсани есладим. Бош айланиши ва кўнгил айнишини есладим. Мен қочишга ҳаракат қилдим, лекин икки kishi мени тўхтатди. Уники гиёҳванд қилинган бўлиши керак. Ва улар менга ўзларини паром каби тутишим учун бирор нарса қилишди. Бу хабарда улар айтган хўрлик еди. Негадир улар мени конференция арбобларини ўлдириш учун ишлатишди. Ва" улар " КГБ еди. Tanya буни тан олди. Йўқолганимни хок билан тушунтирганимни есладим, лекин улар менга емга айтишни айтган воқеа еди. Мен кетган икки кунни мутлақо есламадим ва шубҳасиз улар буни хоҳлашди. Мен Rafael Чавес ролини олишга мажбур бўлганимда бўлса керак.
  
  
  У алкове атрофида, бурчак атрофида ва асосий йўлакка югурди. Мен конференция хонасига боришим керак еди. Уни топиб олган қурилма аллақачон ишлаётган ва earshot ичидаги ҳар бир кишини ўлдирган бўлиши мумкин.
  
  
  Катта ешикларга яқинлашганимда, иҳни уч kishi, венесуелалик икки полициячи ва махфий хизмат агентлари қўриқлашди. Илгари у ерда бўлган Марказий разведка бошқармаси агенти, еҳтимол, қисқа танаффусга кетган. Махфий хизмат агенти ва хавфсизлик қўшимчасининг ёпиқ ешиги ортида ҳали ҳам бир-бири билан гаплашаётган НСА ходими енди йўқ бўлиб кетди ва ешик ҳали ҳам ёпиқ еди. Махфий хизмат ходими хавфсизлик полицияси бошлиғини топишдан олдин ўғирлаб кетилган.
  
  
  У кун давомида конференция залида қўриқчилар томонидан қўрқиб кетди.
  
  
  "Мен ичкарига киришим керак", дедим. "У ерда қурол бор, агар мен уни тезда олиб чиқмасам, у хонадаги барчани ўлдиради."
  
  
  Миммо уни сиқиб чиқара бошлади, аммо деярли барча венесуелаликлар менинг йўлимни тўсиб қўйишди. "Кечирасиз, Senor Картер, лекин бизда конференцияни тўхтатмаслик ҳақида қатъий буйруқлар бор."
  
  
  Унинг қичқирди. "Йўлдан чиқ, сен аҳмоқ!"
  
  
  Уни қўриқчи итариб юборди, лекин менинг его ўртоғим қуролни чиқариб, мени тўхтатди. "Илтимос, Senor Картер", деди у оҳиста.
  
  
  "Нима бўлди, Картер?"Махфий хизмат агенти хавотирланиб сўради.
  
  
  Отаси сабрсизлик билан унга мурожаат қилди. "Илгари олган сув декантерини еслайсизми?"
  
  
  У бир зум ўйлади. Егонинг кўзлари торайиб кетди. "Бу бомба қандай тикувчи? "
  
  
  "Йўқ, лекин худди шундай ёмон нарса, еҳтимол ундан ҳам ёмони", дедим. "Мен ҳозир лаънати нарсани олишим керак."
  
  
  Мен буни учинчи marta бошладим ва венесуелалик қуролни орқамга қаттиқ босди. "Нега декантерни хонага умуман олиб кирдингиз, Жаноб Картер?"
  
  
  Улар мени ичкарига киритишдан олдин ҳамма нарсани тушунтиришга мажбур қилишлари аниқ еди. Ва бунга вақт йўқ еди. Ҳозирча лаънатланган механизм аллақачон фаоллаштирилган бўлиши мумкин.
  
  
  У чап қўлини орқага ташлаб, атрофга айланди. Менинг қўлим қурол билан венесуелалик одамнинг қўлини ушлаб олди ва қурол қўлнинг егосига қулаб тушди ва полга урилди. Унинг тирсаги Егонинг гўштли юзига суяниб, маҳкам боғланган. Суякнинг зерикарли ёрилиши бор еди ва у баланд овозда хириллади, кейин деворга йиқилди ва полга сирғалиб тушди, у ерда ҳайратда ва инграб ўтирди.
  
  
  "Ник, Худо учун!"махфий хизмат ходими унинг қичқириғини ешитди.
  
  
  У менга ва унга ўпкалади, ему билан учрашиш учун ўгирилди, чап қўли билан емунинг юзига қаттиқ урди ва у йиқилди.
  
  
  Яна бир венесуелалик қуролини тортиб олди ва менга қарши его ишлатмоқчи еди. У менинг кўкрагимни нишонга олди ва унинг қўлидаги қуролни ушлаб олди. У тетикни тортаётганда уни қурол юқорига ва ўнгга итариб юборди. Ҳисобот коридорда янгради ва ГАВК шифтга урилди. Атрофимдаги қичқириқларни, коридорнинг иккала учини ҳам ешитдим. Бир дақиқадан сўнг барча соқчилар мен билан бўлишади.
  
  
  У Венесуеланинг қўлини қурол билан бураб, ниҳоят револверни ундан тортиб олишга муваффақ бўлди. У ему йиқилишига йўл қўйди ва ҳар бир қабиланинг қорнига ему тиқди. Еркак оғриқдан қичқириб, икки баравар кўпайди. У ҳали ҳам тўшагини ушлаб турганида, уни его қўли бошига урди ва уланди ва Егони конференция хонаси ешиклари томон учиб юборди.
  
  
  Биринчи венесуелалик ўрнидан тура бошлади, лекин мен унинг егосини ён томонга қаттиқ тепдим ва у орқасига қаттиқ йиқилди. У кундузи очилди, лекин улар қулфланди. Унинг иҳ киcк учун орқага қадам.
  
  
  "Кутинг, Картер."
  
  
  Бу махфий хизмат ходими еди. Унга бир дақиқага мурожаат қилди. У қаратилган унинг .38 Смит ва Вессон менинг кўкрагимда. У қуролга қаради, кейин орқага қайтди.
  
  
  "Мен ўша хонага бораман", дедим хотиржам. "Агар қилмасам, ҳамма у ерда ўлади. Мени тўхтатиш учун лаънати нарсани отишингиз керак бўлади."
  
  
  У ундан юз ўгирди, оёғини кўтарди ва ешикка қаттиқ тепди. Улар кучли портлаш билан ёрилиб, конференция хонаси ёрилиб кетди.
  
  
  Ешик махфий хизмат одамига урилиб, Егони полга тақиллатди. Қолган барча қўриқчилар мен томон ҳаракатланишди ва конференция иштирокчилари менга хавотир билан қарашди.
  
  
  "Нима жаҳаннам?"Ердаги одам бақирди. У коридорда полда қоровулни кўрди.
  
  
  Олижаноб кўринишдаги Венесуела президенти менга чекланган қизиқиш билан қаради. Amerika вице-президенти менга очиқ зарба ва қўрқув билан қаради.
  
  
  Айнан америкалик ёрдамчи стул ортидан турди. Биринчи зарбадан кейин ҳамма бирдан ғазабланди.
  
  
  "Илтимос, хотиржам бўлинг", деди у қаттиқ овоз билан. "Стол устидаги бу декантерда ҳалокатли қурол бор. Его функцияси бу хонадаги барчани ўлдиришдир."
  
  
  Ўн биринчи боб.
  
  
  Ҳаммаси шовқинли ва тартибсиз еди. Бир неча kishi шошилиб ўрнидан турди ва ўрнидан сакраб турди. Миммо унинг ёнидан ўтиб, стулга суянди.
  
  
  "Егони чиқариб олинг", деб бақирди венесуелалик бир kishi йўлакдан.
  
  
  Мен декантерга етиб бормоқчи едим, оддий кийимдаги венесуелалик еркак мени орқамдан ушлаб олди. Мен декантерга етиб боролмадим. У ўгирилиб, ўзини озод қилиш учун астойдил курашди.
  
  
  Ўшанда қурилма фаоллаштирилган. Хонадаги ҳамма буни ҳис қилиши мумкин еди-уни иҳcда айтиш мумкин еди. Овоз йўқ еди. Қурилма товушларни частотада чиқарди, сиз ешитаётганингизни ёки шунчаки ҳис қилаётганингизни аниқлай олмайсиз. Аммо бир нарса аниқ еди - бу танамиздаги ҳар бир асаб толасига таъсир қилди. Овоз менинг мия жуда ядро кириб, йиртиб ва менинг нервларни чизиш, шафқациз менинг иҳ чайқаб, чидаб бўлмас оғриқ ва кўнгил айниши сабаб. Оғриқ менинг бошимда ва кўкрагимда бошланди, худди улар сўнгги икки кун давомида бошдан кечирган даҳшатли туйғулар каби, лекин бир неча сония ичида бу жуда ёмонлашди. Столда бир нечта еркаклар қўлларини бошларига ноаниқ қўйишди ва улардан бири аллақачон стулга тушиб қолган.
  
  
  "Мени қўйиб юборинг, тикувчини олинг!"У Венесуелаликларга бақирди.
  
  
  У мени ҳийла-найрангдан чиқариб юборди, Ривненская мени юзимга уриш учун етарли. Бу менга қаттиқ урилди ва мен стулга йиқилдим. Аммо бу вақтга келиб, қўриқчи ўлим машинасининг таъсирини сезди. У бошини чангаллади. Унинг егоси унинг юзига қаттиқ урди ва у йиқилди.
  
  
  Мен бошим ва кўкрагимда ўсиб бораётган чидаб бўлмас оғриқни еътиборсиз қолдиришга ҳаракат қилдим, доимо менга ҳужум қилган кўнгил айниш билан курашдим. У стулга беқарор уни итариб ва сув графин ушлаб,
  
  
  Мен у билан стулнинг нариги томонида қоқилиб кетдим.
  
  
  У полга урилганда йиқилиб, декантерни ташлади. У катта қийинчилик билан унинг ёнига судралиб бориб, яна кўтариб олди, кейин яна оёққа турди.
  
  
  Бундай яқин масофада қурилманинг таъсири янада кучлироқ еди. Уники ҳайратланарли еди. Мен Венесуела президентига қарадим ва унинг стулга суяниб ўтирганини кўрдим, кўзлари сирланган. Amerika вице-президенти умидсиз равишда стулдан туришга ҳаракат қиларди. Хонадаги ҳамма тезда касал бўлиб қолишди.
  
  
  Унинг дераза устида орага кирди ва декантернинг қўрғошинли ойнасини синдирди. Мен Егони синган ойнадан ташламоқчи едим, хок хонага кириб кетди.
  
  
  "Нима қилаётганингизни тўхтатинг, акс ҳолда у сизнинг бошингизга самимий тешик очади. Унинг жиддий."
  
  
  Мен унга қарадим ва у менга Береттасини кўрсатди. У машинадан тебранишни ҳис қилганида Егонинг ифодаси ўзгарганини кўрди.
  
  
  "Бу ултратовушли қурол", дедим мен заиф. "Мен ундан қутуламан."
  
  
  Унинг тетикни тортишини кутмасдан, отаси унга юз ўгирди ва декантерни синган ойнадан улоқтирди. У янада кўпроқ ойнага урилди, кейин қуйида жойлашган тротуарга урилиб, бўлакларга бўлинди.
  
  
  Чарчаган ҳолда, у хок томон ўгирилди. У шунчалик заиф едики, деразага суянишга мажбур бўлди. Тўсатдан уники, оғриқ сусайганини ҳис қилдим ва ҳаётим тинчлана бошлади. У хонага қаради ва бошқалар ҳам енгиллашганини кўрди. Улар ҳаёт аломатларини кўрсата бошладилар. Венесуела президенти стулда силжиди ва Ақш вице-Президенти қўлини пешонасига қўйди. У уларнинг ҳаммаси яхши бўлишига амин еди. Ҳақиқатан ҳам жиддий жароҳат олиш учун улар етарлича узоқ вақт таъсир қилмадилар. Аммо мен куннинг иккала учида ҳаммамиз осилиб қолишимиздан шубҳаланардим.
  
  
  Оддийлик кўриниши аста-секин хонага қайтаётган еди. Конференция иштирокчилари жуда тез тузалиб, юзларида оғриқли, чалкаш ифода билан бир-бирларига қарашди.
  
  
  Shell қирғий береттасини кўкрагимга қаратиб, мен томон келди. Унинг ёнида бир нечта соқчилар бор еди. У менинг олдимда очиқ турарди, ҳали ҳам қуролни устимда ушлаб турарди. У билан бўлган еркаклар гўё енг кичик провокация билан отишгандай қарашди.
  
  
  "Аввал сиз ҳамкасбларингиздан бирига, ески дўстингизга пичоқ ташлайсиз ва менинг ҳаётимга таҳдид соласиз", деб жаҳл билан бақирди хок. "Кейин Венесуела хавфсизлик полицияси бошлиғини ҳайратда қолдирасиз. Ва енди бу!"
  
  
  Йўлда уни урган одам гуруҳ томон юрди, унинг юзи ҳали ҳам азоб чеккан оғриқдан буришди. "У сув графинида қурол борлигини даъво қилди", деди еркак. "Кейин бу ерда даҳшатли нарса юз бера бошлади. У декантердан халос бўлганида, барчаси тўхтатилди."
  
  
  "Аслида", деди столда америкалик. "У декантерни деразадан улоқтирган дақиқада тўхтади."
  
  
  "Хўш, декантерда нима бор еди, Ник?""Ёки сиз ҳали ҳам ўзингизни Rafael Чавес исмли инқилобчи деб ҳисоблайсизми?"
  
  
  "Қандай қилиб Винсент, сер?"Мен сўради, Parma нинг его еътиборсизлик. "Бу...?"
  
  
  "Ўлдирилган его?"Қирғий мен учун тугатди. "йўқ. У яхши бўлади. Сизда ярим дюймда пиширилган его етарли емас еди."
  
  
  "Худога шукур", дедим дуллй. Енди конференция сақланиб қолганидан сўнг, унинг раҳбарларининг ҳаёти билан бирга, мен бутунлай чарчаш ҳиссини ҳис қилдим. Якшанба кунлари ухлашим керак еди. Ва уни, мен улар менинг тушунтиришлар ўйладим нима фарқи йўқ еди, деб топилди. "Йўқ, сер, енди мен Чавес емаслигимни тушунаман. Ўйлайманки, самолётлар учиб ўтганида хотирам муддатидан олдин қайтиб келди. Они мени еслашимни хоҳлайди, лекин мен унинг паст частотали сигналини қурилмадан ешитишдан олдин емас. Кейин мен кимлигини билишим ва нима қилганимни тушунишим керак еди.
  
  
  - Деди хок юзимни ўрганиб.
  
  
  "Мени икки кун ҳибсга олган одамлар", дедим мен.
  
  
  Хок менинг кўзларимни ўрганиб чиқди ва мени яна Ник Картер каби ҳаракат қиляпман деб ўйлагандай туюлди. У қуролини ушлаб, бошқа агентларни силкитди. Вице-президент олдимизга келди.
  
  
  "Бу ерда нима бўлди?"у биздан сўради.
  
  
  Венесуела президенти стулдан турди. У вице-президентга хонадаги шовқин устидан жавоб берди. "Афтидан, бу йигит бизнинг ҳаётимизни сақлаб қолди. Овоз bering, катта вице-Президент."
  
  
  Вице-Президент Венесуела президентидан менга қаради. "Ҳа", деди у секин. "Менимча, бу жуда яхши хулоса қилади. Аммо сиз деразадан ташлаган шайтоний нарса нима еди, Ник?"
  
  
  "Ишончим комил емас, сер", дедим. "Аммо агар биз бир лаҳзага шахсий ҳаётга ега бўлсак, мен ўз назарияларимни сиз билан баҳам кўришдан хурсанд бўлардим."
  
  
  "Бу яхши фикр", деди Венесуела президенти. "Жаноблар, ушбу конференция бир соат давомида бузилади, кейин биз ўз бизнесимизни якунлаш учун яна шу ерда учрашамиз."
  
  
  Биз жуда шахсий учрашув ўтказдик. Венесуела Президенти, Ақш вице-Президенти хок ва у хавфсизлик иловасига мурожаат қилишди, қолганлардан еса кетишни сўрашди. Венесуела хавфсизлик полицияси раҳбари даволаниш учун олдиндан етказиб берилди.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг, у икки обрўли ва қирғий билан ёлғиз қолди.
  
  
  "Сиз жуда тез ҳаракат қилдингиз, йигит", деди Венесуела президенти қўлларини орқасига қисиб.
  
  
  "Раҳмат, сер", дедим.
  
  
  "Шунга қарамай, Картер, - деди вице-президент, - сизда тушунтириш учун кўп нарса бор. Кимдир менга декантерни хонага олиб кирганингизни айтди."
  
  
  "Мен буни тўғри қилишдан қўрқаман, сер", дедим.
  
  
  Қирғий жилмайиб қўйди. "Бу Колодезнй ўғирлаб ва у сизни ўлдириш бўйича Венесуела инқилобий мақсад деб ишониш кўндирди, деб пайдо," у нордон деди. У узун сигарани ёқди ва твид кўйлаги билан егилиб, хона бўйлаб юра бошлади.
  
  
  "Бу жуда қизиқ", деди Венесуела президенти. "Ва енди сизнинг normal қобилиятларингиз қайтиб келди, Senor Картер?"
  
  
  "Ҳа жаноб."
  
  
  Amerika вице-президенти стулнинг четига ўтирди. "Буларнинг барчаси биз учун бу ерда, бу залда жуда ёқимли. Аммо матбуот бу ҳақда билгач, улар америкалик agent конференцияни саботаж қилиб, президент ва мени ўлдирмоқчи бўлган деб бақиришади."
  
  
  "Мен розиман", деди хок. "Буни тушунтириш осон емас."
  
  
  "Бу менинг хаёлимга ҳам келди, сер", деди унинг вице-президенти. "Аммо бизда бунинг учун ҳақиқатан ҳам жавобгар бўлган бир нечта потенциал мижозлар бор."
  
  
  "Ва улар кимлар?"Президент сўради.
  
  
  Уни, мен Tanya деди нима еслади, у тунда ўз квартирасида еди, дори мени тақиллатди фақат олдин. Мен уларга айтишга рухсат сўраб хок билан қарадим ва у бош ирғади. "КГБ", дедим мен.
  
  
  "Қуé демонио!"президент минғирлади.
  
  
  "Матбуотни йигирма тўрт соат ушлаб turing, - дедим мен, - иҳ ни топишга ҳаракат қиламан. Шундан сўнг, биз бутун дунё матбуоти воқеани билиб олишини кўрамиз. Ҳақиқий ҳикоя."
  
  
  Хок бир лаҳза юзимни ўрганиб чиқди, кейин вице-президентга қаради. "Бизда шунча вақт бўлиши мумкинми?"
  
  
  Вице-президент қошларини кўтарди. "Венесуела ҳукумати ёрдамида", деди у президентга мурожаат қилиб.
  
  
  Президент менга ҳушёрлик билан қаради. "Мен бу ёш математик мутахассисликка ишонаман. Мен сиз билан тўлиқ ҳамкорлик қиламан. Мени posted тутиш илтимос. Енди, катта вице-Президент, конференция бошланишидан олдин ходимларимни кўришим керак. Конференция залида кўришгунча."Жаноб Картер, агар сиз ўзингизни оқлай олсангиз, сиз менинг мамлакатимнинг енг юқори шарафини оласиз."
  
  
  У норозилик билдиришдан олдин, у йўқ еди. Вице-президент стулдан туриб, ёнимга келди. "Енди буларнинг барчаси оилада, Ник, мен айтмоқчи бўлган сўнгги фикримни ҳис қиляпман."
  
  
  "Менимча, бу нима еканлигини биламан", дедим. "Менда йигирма тўрт соат ишонч бор. Чунки мен ҳақиқатан ҳам дефектор бўлишим мумкин еди. Ёки шунчаки ақлдан озган. Вақтим тугагач, мен ўзимман."
  
  
  "Шунга ўхшаш нарса, Ник. Сиз ҳозир менга normal кўринасиз. Аммо хавфсизлик бу хавфсизлик. Менинг фикримда шубҳа бўлса керак. Умид қиламанки, сиз мени шунчалик очиқ бўлишимга қарши емассиз."
  
  
  "Тушундим. Мен ҳам худди шундай ҳис қиламан, сер", дедим.
  
  
  "Мен ўз ишимни Картерга қўяман", деди хок тўсатдан менга қарамайгина. "Мен емуга бевосита ишонаман."
  
  
  "Албатта", деди вице-президент. "Аммо давом етинг, Довуд. Матбуот абадий кутмайди."
  
  
  Вице-Президент хоналардан чиқиб кетди. Унинг ва қирғий ёлғиз еди. Узоқ сукутдан кейин у ниҳоят гапирди.
  
  
  "Мана, кечирасиз", дедим. "Агар у қизга нисбатан еҳтиёткорроқ бўлса еди..."
  
  
  "Буни тўхтатинг, Ник. Биласизми, биз ўзимизни барча кутилмаган ҳолатлардан ҳимоя қила олмаймиз. Яхшиямки, мен сиздан ее-ни текширишингизни сўрадим. У бунга ишонарди. Сиз тушган тузоқдан ҳеч ким қочиб қутула олмади. Бу жуда яхши режалаштирилган ва мутахассислар томонидан ўйлаб топилган. Енди нима бўлганини қайта тиклайлик ."
  
  
  "Хўш, мен уни гиёҳванд деб тахмин қилишим мумкин, кейин... еҳтимол, гипноз, билмайман. Қизнинг квартирасида ўша кечадан ҳеч нарсани еслай олмайман. Препарат унинг лаб бўёғида еди..."
  
  
  Хок жилмайишга муваффақ бўлди. "Шунинг учун сиз ўзингизни айблайсиз. Аҳмоқ бўлма, болам. Аммо бу қиз КГБ агенти деб фараз қилиб, сизни гипноз қилиш учун яширин жойга олиб кетишди - нега улар сизни икки кун ушлаб туришди? Гипноз кўпи билан бир неча соат давом етади. Ва қандай қилиб улар сизни ахлоқ кодексингизга зид бўлган ишни қилишга мажбурлашлари мумкин? Гипноз бу тарзда ишламайди."
  
  
  "Хўш, мен шунчаки тахмин қиляпман, лекин агар улар менинг бутун шахсиятимни, бутун шахсиятимни ўзгартира олсалар, бу менинг ахлоқий кодим билан бирга ўзгаради. Агар мен ҳукуматнинг егоини зўравонлик билан ағдаришга ишонган инқилобчи еканлигим ҳақиқатан ҳам қабул қилинган бўлса, бу ғоя ишлайди. Ва биз биламизки, руслар одамнинг ахлоқи ва яхлитлигини бутунлай бузадиган ва Егони шартли реакциянинг қулига айлантирадиган хатти-ҳаракатларни бошқариш усулларидан фойдаланадилар. Гипноз ва хулқ-атворни назорат қилишнинг комбинацияси мени Чавес еканлигимга ишонтириши мумкин."
  
  
  "Ҳа", деди хок ўйчан. "Ва бу лаънати ақлли фикр еди. Енг яхши америкалик агентни олинг, Егони қотилга айлантиринг ва у сиз учун ифлос ишларни бажаришга рухсат bering.
  
  
  Ва кейин ему ва его мамлакати айбни ўз зиммасига олсин. Енди мен бу огоҳлантиришдаги таҳдидни тушуна бошладим."
  
  
  "Бу бизни бу ерга олиб келиш учун ёзилган", дедим мен.
  
  
  "Мутлақо ҳаёлий. Ва у бунга тушди-ҳоок, hazel ва sinker. Агар кимдир айбдор бўлса, Ник, бу уники."
  
  
  "Мен ҳам еслатмани ўқидим", дедим. "Еҳтимол, биз айблашни тўхтатиб, ушбу топшириқни бажариш ҳақида ўйлашни бошлашимиз керак. Биз иҳнинг катта режасини йўқ қилдик, аммо енди иҳни қўлга олишимиз керак."Унинг полга қаради. "Менда улар бу ҳақда кулиб, балки завқланишаётгани ҳақида фикр бор. Хўш, менинг ҳисобимдаги ўйин-кулги тугади. Иҳ уни топгач, улар кулишмайди."
  
  
  "Мен сиз аллақачон иҳ-ни уйғотганингиздан шубҳаланаман, - деди хок, - ва кейин сиз иҳ-ни пичоқ билан тўхтатганингиздан кейин. Бу қиз Кгбдан еканлигини қаердан биласиз?"
  
  
  "Чунки у менга айтди", дедим. "Ёки ҳеч бўлмаганда, у сл томонидан сўралганда тан олди. Бу препаратни қабул қилишдан олдин, дори мени нокаут қилганида еди. Қандай бўлмасин, унинг ҳақиқий исми Tanya Савич ва унинг немис аксентида рус тилига ишора бор. "
  
  
  "Сиз у ҳақида еслай оласизми?"
  
  
  "Ҳозирча. Менда текшириш учун квартирам, Германия елчихонаси ва мен уни кўрмаган рестораним бор. Мен уни клиникада, оқ халатли еркаклар ва Tanya еслайман, улар менга буларнинг барчасини қандай қилиш ҳақида доимо кўрсатмалар беришган."Иҳ исмларини ёки у ерда менга нима қилганларини еслай олмайман. Клиникани тарк етганимда, кўзларимни боғлаб қўйдим, шунинг учун унинг қаердалигини билмайман."
  
  
  Қирғий жилмайиб қўйди. "Хўш, ҳеч бўлмаганда сиз улар режалаштирган фожиадан қутулдингиз, Ник. Сиз трансдан муддатидан олдин чиққанингизни айтяпсизми?"
  
  
  "Учар самолётлар у машинадан ешитиши керак бўлган товушга ўхшаш овоз чиқарди. Бу товуш, менинг онгсиз онгим сўнгги икки кун давомида юборган огоҳлантириш хабарлари билан бирга, овозни ешитиш учун дераза олдига боришга мажбур қилди. КГБ қотиллик тугаганидан кейин унинг ҳақиқий шахсига қайтишини хоҳлаган бўлиши керак. Агар унинг тахаллуси Картер еканлиги рад етилса, бу журналистларни чалғитиши мумкин. Улар ҳақиқатан ҳам ким жавобгарлигини билишмайди. Ёки улар ақлдан озганликларини тушунишган бўлиши мумкин. КГБ буни қилмади. Они меҳмонхоналари, бизни камситади ва улар деярли муваффақиятга еришдилар ."
  
  
  "Яхшимисиз, Ник? "мени диққат билан кузатиб, қирғийдан сўради.
  
  
  "Мен яхшиман", деб ишонтирди его. "Аммо кейин ҳаракат қилиш керак."
  
  
  У кулиб юборди. Яхши. Бизнинг веб-қизимиз бош қаҳрамонми?"
  
  
  "Интернетга асосланган. Аммо мен бу сирли одам ҳақида бир нарсани еслайман. Янги нарса. Менимча, у клиникада еди."
  
  
  Хок ҳидли сигарасини тортиб олди ва тутун ҳалқасини пуфлади. "Бу рақамлар. Еҳтимол, аввал сиз баъзи тестларни ўтказишингиз керак, аммо ҳозирда бунга вақтимиз йўқ. Агар ўзингизни тайёр ҳис қилсангиз, давом етинг."
  
  
  "Мен бунга тайёрман", дедим. "Аммо менинг куним тугамагунча полиция ва бошқа агентларни узоқроқ тутинг. Бу мен ундан сўрайман. Мен ёрдамчилар устидан қоқилишни хоҳламайман."
  
  
  "Яхши, Ник", деди хок.
  
  
  "Кейин мен сизни меҳмонхонангизда кўраман."
  
  
  * * *
  
  
  Мен Ғарбий Германия елчисининг ўринбосари Жаноб Людвиг Шмидт томонидан катта mahogany столида ўтирдим, у Таняни ее у билан учрашган кечада қабулхонага олиб бориши керак еди. Шмидт баланд суянчиғида, ўнг қўлида узун сигаретада ёнбошлаб ўтирарди.
  
  
  "Ҳа, ҳа. Фраулеин Hoffmann уни зиёфатга олиб борди. У дипломатик тадбирда қатнашади. У ақлли қиз, биласизми. У беморни олгандан сўнг дарҳол қўнғироқ қилди. Кўринишидан, у буқалар жангида ошқозонини безовта қиладиган нарса еган. даҳшатли. У ҳали ҳам ferret сифатида ишга қайтмаган."
  
  
  "У қанча вақт сиз билан бирга бўлди?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Узоқ емас. А Гамбург қиз, мен хато емасман, агар. Унинг отаси россиялик қочқин еди."
  
  
  "Бу сизга айтганми?"
  
  
  "ҳа. У оилавий аҳволи туфайли немис тилида озгина урғу билан гапиради. Унинг оиласи уйда рус тилида гаплашарди."
  
  
  "Ҳа, - дедим мен, - тушундим."
  
  
  Ҳерр Шмидт қирқ ёшлардаги жуда озғин, жинссиз одам еди, ҳаётдаги ролидан жуда мамнун еди. У сўради. "Яхши қиз, рози емасмисиз?"
  
  
  Биз уни Иринанинг каравотида ва каравотида ўтирган пайтларимиздан еслашди. "Жуда яхши қиз. Мет файлларингизда кўрсатилган манзил бўйича у билан боғлана оламанми?"У мени гиёҳванд қилган кеча менга қўшилган жой еди.
  
  
  "Ишончим комилки, сиз қила оласиз. Ахир у касал."
  
  
  "ҳа. Агар мен уни уйда топмасам, уни яна қаердан қидиришим мумкинлигини биласизми? Ресторанлар, кафелар ёки дам олиш учун махсус жойларми?"
  
  
  "Аммо мен сизга қиз касал еканлигини айтдим."
  
  
  "Илтимос", дедим сабрсизлик билан.
  
  
  У менинг талабимдан ғазаблангандай туюлди. "Хўш, мен уни баъзан бу ердан унчалик узоқ бўлмаган кичик кафеда тушликка олиб борардим. Исмни еслай олмайман, лекин менга Венесуела ҳаллакаси ёқади ва у ерда хизмат қилади. Ушбу таом маккажўхори уни билан тайёрланади."
  
  
  "Биламан", дедим. Унинг еслашича, Tanya уни буқалар курашидан кейин Ел Хардинда буюрган.
  
  
  Шмидт мулойим ифода билан сейлинга тикилди..
  
  
  "Аслида, мен бир қизни ўзига жалб қиляпман деб ўйлайман", деди у хусусий равишда. "Бу шаҳарда бакалавр бўлиш ажойиб тажриба."
  
  
  "Менимча," дедим. "Хўш, мен уни уйда топишга ҳаракат қиламан, Ҳерр Шмидт. Хайрли кун."
  
  
  У ўрнидан турмади. "Мамнуният билан", деди у. У яна шифтга тикилди, еҳтимол Каракас атрофида турмуш қурмаган еркак сифатида жинсий салоҳияти ҳақида орзу қиларди.
  
  
  Мен Таняни квартирасида топишни кутмаган едим. Операциянинг якуний босқичи-менинг қўлга олишим бошланганидек, у Егони ортда қолдиришни режалаштирган бўлиши керак. Лекин мен у ерда бирон бир маслаҳат топишга умид қилардим. Бинонинг биринчи қаватида мени инглиз тилини билмайдиган семиз венесуелалик аёл кутиб олди.
  
  
  "Buenos тардес, senor", деди у баланд овозда жилмайиб.
  
  
  "Buenos тардес", дедим. "Мен Илсе Hoffmann исмли ёш аёлни қидиряпман."
  
  
  "Ҳа, ҳа. Аммо у енди бу ерда яшамайди. У бир неча кун олдин жуда тўсатдан кўчиб кетди. Ғайриоддий чет еллик, агар сиз буни айтганим учун мени кечирсангиз."
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "У ҳамма нарсани ўзи билан олиб кетдими?"
  
  
  "Мен квартирани диққат билан текширмадим. Бу ерда жуда кўп квартира ва унинг банд аёл бор."
  
  
  "Агар мен уни юқори қаватда текширсам, қарши бўласизми?"
  
  
  У менга кескин қаради. "Бу менга қарши. Сиз кимсиз, илтимос?"
  
  
  "Фақат бошқа Мисс Hoffmann," дедим. У бир дақиқада қўлини чўзди ва аёлга бир ҳовуч боливарларни таклиф қилди.
  
  
  У уларга қаради, кейин менга қайтиб келди. У қўлини чўзди ва пулни олиб, елкасидан залга қаради. "Бу саккизинчи рақам", деди у. "Ешик қулфланмаган."
  
  
  "Раҳмат", дедим.
  
  
  Мен зинапоядан унинг квартирасига чиқдим. Агар омадим бўлса, мен уни ва Tanya ва унинг дўстларини Москвага самолётга чиқишдан олдин тўхтата оламан. Аммо мен хавотирда едим-улар иҳ фитнаси муваффақияциз бўлганини аллақачон билишган.
  
  
  Унинг тепасида квартирага кирди. Хотиралар бирин-кетин қайтиб келди. Хонанинг ўртасида кенг divan турарди, худди ўша кеча Tanya америкалик агентни қўлга олиш учун танасини ўзгартирмаган еди. У ешикни орқасидан ёпди ва атрофга қаради. Ҳозир ҳаммаси бошқача еди. Нен ҳаёт маҳрум, ҳаёт, Tanya ему берган. У кичкина стол стулининг тортмаларини титкилаб, бир нечта театр чипталаридан бошқа ҳеч нарса тополмади. Кейинги йигирма тўрт соат ичида улар менга кўп яхшилик қилишмайди. Уни, квартирада қолган юрар. Мен ётоқхонага кирдим ва ахлат қутисидан ғижимланган буқалар жанги дастурини топдим. Мен уни Танянинг қўлёзмаси билан танидим, чунки у буқалар жангида у билан бирга бўлганимда дастурда ёзувлар ёзган. Фақат озиқ-овқат олиш учун еслатма. Бу мен учун фойдасиз еди. У яшаш хонасида бир овозни ешитиб, его томонидан ахлат қутисига ташланди. Йўлак ешиги жуда жимгина очилиб ёпилди.
  
  
  У Вилгелминага қўл узатди ва ўзини ешик ёнидаги нола қилаётган деворга босди. Бошқа хона жим қолди. Кимдир мени кузатиб турарди. Квартира биносини томоша қилаётган ва тинчланиш учун жуда яқинлашишимдан қўрққан kishi. Еҳтимол, бу Танянинг ўзи. У гилам остидаги тахтанинг деярли ешитилмайдиган хириллашини ешитди. У ушбу тахтанинг аниқ манзилини билар еди, чунки у илгари унга қадам қўйган еди. Қарама-қаршиликни кечиктириш учун ҳеч қандай сабаб йўқдек туюлди. Уни, ешик чиқиб.
  
  
  Хонанинг марказида қуролли одам бор еди. У менинг сирли одамим еди ва қурол Вашингтонда менинг бошимга ўқ узган қурол еди ва мен уни КГБ лабораторияларидаги оқ йўлакда кўрганини еслайман. У мени ешитиб, орқасига ўгирилди.
  
  
  "Уни ташланг", дедим.
  
  
  Аммо унинг бошқа фикрлари бор еди. У ўқ узди. Мен у ўқ отишдан олдин бир сония олдин отишни режалаштираётганини кўрдим ва мен полга каптар қилдим. Қурол хонада баланд овозда жиринглади ва ГАВК полга урилганда орқамдаги деворга урилди. Қурол яна қичқирди ва ёнимдаги дарахтни ағдариб, ўқ отишни бошлади. У уни уч marta отиб ташлади. Биринчи говк қуролчининг орқасидаги чироқни синдирди. Иккинчисининг бошланиши Егонинг кўкрагига кириб, Егони нола қилиш учун тақиллатди. Учинчи ГАВК емунинг юзига, очиқ, ёноқ суяги остига урди ва боши томон учиб, деворни қип-қизил тартибсизлик билан сочди. У полга қаттиқ урди, лекин буни сезмади ҳам. Бу миссия давомида менга ергашган одам Егодан олдин вафот етди, тана бундан хабардор бўлади.
  
  
  "Тикувчи!"Мен минғирладим. Менинг тирик гувоҳим бор еди, у менга ҳамма нарсани айтиб бера олади. Лекин мен егоимни ўлдиришим керак еди.
  
  
  У тезда оёққа турди. Бинодаги одамлар ўқ овозларини ешитдилар. У сажда фигурасига ўтиб, чўнтагига қаради. Ҳеч нарса. Йўқ, ҳисобга олиш карталари, сохта ёки бошқа. Аммо қоғоз варағида кичик бир тирналган хабар бор еди.
  
  
  "Т. Ла Масиа. 1930"
  
  
  У қоғозни бир дақиқага қўйди ва дераза олдига борди. Shaggy уни ва коридордаги овозларни ешитиши мумкин еди.
  
  
  У деразани очди ва ўт ўчириш жойига чиқди. Бир неча дақиқадан сўнг, у бинони анча орқада қолдириб, ерда еди.
  
  
  У ташқарига чиққанда, қоронғи тушди. Еслатмадаги хабар менинг бошимда қайта-қайта ўйнади. Avenida Cасановада Ла Масиа номли ресторан бор еди. Унинг овози бирдан тўхтади, еслади. Мен бу жой ҳақида ешитган едим, чунки у Танянинг севимли Венесуела таомлари бўлган ҳаллаcа билан машҳур еди, агар у менга ва унинг дўсти Людвигга ҳақиқатни айтган бўлса. Балки, мен ўйладим, ҳарфи" Т " Tanya учун туради, ва сирли одам, деб, афтидан Россия агенти, да бор Tanya қондириш учун мўлжалланган 19: 30 ёки 19: 30? Бу менда аллақачон мавжуд бўлган веб-қўрғошин еди, шунинг учун мен унга ергашишим мумкин еди.
  
  
  Унинг ресторанга ерта келди. Tanya ҳеч қаерда кўринмасди. Улар уни уйнинг орқа қисмидаги столга ўтиришди, у ерда уни сезмасдан кўриш мумкин еди ва Стал кутди. 7:32 да Tanya кириб келди.
  
  
  У мен еслаганимдек гўзал еди. Бу иллюзия емас еди. Официант уни кириш ешиги олдидаги столга олиб борди. Кейин у ўрнидан турди ва кичкина коридордан аёллар хонаси томон юрди. У ўрнидан турди ва унинг орқасидан ергашди.
  
  
  У аллақачон "хонимлар" деб белгиланган хонага ғойиб бўлган еди, отаси кичкина алcовега келганида. Мен у ерда уни кутаётган едим, у чиққанида овқат хонасидаги одамлардан ёлғиз ва узоқда бўлишимиздан хурсанд едим. Бир дақиқадан сўнг ешик очилди ва биз юзма-юз едик.
  
  
  У муносабат билдиришдан олдин, у уни ушлаб, нола қилиш учун қаттиқ босди. У баланд нафас олди.
  
  
  У айтди. "Сиз!""Сиз нима қиляпсиз? Мени қўйиб юборинг, акс ҳолда мен унга қичқираман."
  
  
  Унинг юзига ее қўлининг орқа томони билан урди.
  
  
  Унинг наҳ да ириллади. - "Сизнингча, бу қандайдир експериментал психология ўйини? ""Сиз ва мен балларни ҳисоблаш учун микрофон ва карнайлардан фойдаланишимиз керак."
  
  
  "Агар шундай десангиз, Ник", деди у. У юзини қўлида ушлаб турди. Ее Сталнинг овози юмшоқроқ.
  
  
  "Мен айтаман, азизим", дедим. У стилеттони ўнг қўлимнинг кафтига тушишига рухсат берди.
  
  
  "Сиз борасиз... мени ўлдирасизми?"
  
  
  "Агар сиз буни жуда зарур қилмасангиз", дедим мен. "Сиз ва мен бу жойни биргаликда айланиб чиқамиз. Ва сиз ажойиб вақт ўтказаётгандек ҳаракат қиласиз. Ёки сиз уни қовурғаларга оласиз. Агар бирор нарса синаб кўрсангиз, сизни ўлдираман деб айтганимда, менга ишонинг."
  
  
  "Биз бирга бўлган вақтни унута оласизми?""Бу нима?"у бу шаҳвоний овоз билан сўради.
  
  
  "Менга ёлғон гапирма, болам. Сиз қилган ҳамма нарса фақат бизнес еди. Енди ҳаракатланинг."Ва бахтли бўлинг."
  
  
  У хўрсинди. "Яхши, Ник."
  
  
  Биз ҳеч қандай муаммосиз ресторан бўйлаб чиқдик. У машинада келди, шунинг учун мен уни у ерга ҳайдашга мажбур қилдим. Биз унда шундай ўйин ўйнадик ва у рулга ўтирди. Автомобил қоронғи хиёбонда бутунлай ёлғиз еди.
  
  
  "Ҳозир. Ресторанда Хема билан учрашдингизми?"
  
  
  "Мен буни сизга айта олмайман."
  
  
  У унга пичоқ қўйди. "Тикувчини олинг, қила олмайсиз."
  
  
  У қўрқиб кетди. "У agent."
  
  
  "КГБ?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Сиз ҳам?"
  
  
  "ҳа. Аммо фақат менинг махсус билимим туфайли-чунки мен олимман. Бу иҳcга тўғри келди."
  
  
  Мен машинани олиб, Avenida Cасановага бордим. Мен ундан сўрадим. "Клиникага қаерга бориш керак?""Ва мен билан ўйин ўйнаманг."
  
  
  "Агар сизни у ерга олиб борсам, иккаламизни ҳам ўлдиришади!"у деярли кўз ёшлари билан деди.
  
  
  "Қайси йўл?"- такрорланг.
  
  
  У жуда хафа бўлди. "Тўғри бурилинг ва булварни кузатиб boring, мен сизга яна қаерга бурилишни айтмагунимча."
  
  
  Бу маркерни томонидан қилинган.
  
  
  "Aleksandr қаерда?"у сўради. "Мен билан учрашиши керак еди."
  
  
  "У ўлди", дедим мен наҳга қарамасдан.
  
  
  У ўгирилиб, бир зум менга қаради. У яна олдинга қараганида, кўзлари сирланган еди. "Мен уларга сиз жуда хавфли еканлигингизни айтдим", деди у деярли ешитилмайди. "Енди сиз иҳнинг катта режасини буздингиз."
  
  
  "Хўш, еҳтимол бу унчалик катта емас еди", дедим тартлй. "Димитров ушбу асосий схема учун масъул бўлганми?"
  
  
  У Димитровнинг исмини билишимни билиб ҳайратда қолди. У ўзининг ажойиб қобилиятларига қарамай, електрон почта бизнесида ҳақиқий бошловчи еди. "Сиз жуда кўп нарсани биласиз", деди у.
  
  
  "Мен бу клиникада его топаманми?"
  
  
  "Мен билмайман", деди у. "У аллақачон кетган бўлиши мумкин. Кейинги кўчада чапга бурилинг."
  
  
  У менга қўшимча тавсиялар берди ва мен уларга амал қилдим. Мен уни кескин бурганимда, у менга ўгирилди. "Мен билмоқчиман. Нима нотўғри кетди? Гипноздан қачон ва қандай чиқдингиз?"
  
  
  У Наҳга қаради ва жилмайиб қўйди. "Мен сўнгги икки кун давомида ҳақиқатни тахмин қилишга уриниб ақлдан озганман. Енди мен сизга унинг бойлигини бир муддат ўқишга рухсат бераман."
  
  
  Кейинги чорраҳада биз охирги белгини чапга қўйдик ва Tanya менга ески уй олдида тўхташимни айтди. Биринчи қават фойдаланилмаётган дўконга ўхшарди, юқори қаватлар еса кимсасиз бўлиб туюлди.
  
  
  "Унинг овози", деди у оҳиста.
  
  
  Тадқиқот муаммоларини ҳал қилиш учун унинг двигатели. Мен унинг орқа ойнасига қарадим ва орқамиздан бошқа машина кўтарилаётганини кўрдим. Бир лаҳзага улар Танянинг дўстлари бўлиши мумкин деб ўйладим, лекин кейин ғилдирак ортидаги квадрат юзни англадим. Хок мени кузатиб туриш учун Марказий разведка бошқармасидан қарз олди.
  
  
  Тўсатдан ғазабим пасайди. Его уни айблаш мумкин емас, у яқинда ҳаракат едим йўл инобатга. Унинг қўриқчиси олеоресинни еътиборсиз қолдиришга қарор қилди.
  
  
  "Чиқ", деди Tanya унга қуролини силкитиб.
  
  
  Биз чиқдик. Tanya таранг ва жуда қўрқарди.
  
  
  "Ник, мени сен билан келишга мажбурлама. ҲҚ буни сизга кўрсатди. Илтимос, мени қутқаринг. Биргаликда ўтказган лаҳзаларимизни есланг. Сиз буни ҳозир унута олмайсиз."
  
  
  "Ҳа, қила оламан", дедим совуққонлик билан. Уни " Luger "ее итариб юборди ва бино атрофида йўлакка юрди.
  
  
  Атрофда ҳеч нарса таниш емас еди. Мени олиб келишганида, мени қаттиқ гиёҳванд қилишди ва у чиққанида кўзларимни боғлаб қўйишди. Аммо мен кўчадан ён кўчага тахминий масофани есладим ва у бир хил еди. Ичкарида, биз тик зинапоядан подвалга тушганимизда, мен клиникани айланиб чиққанимда қанча қадамларни ҳисобладим. Бунга шубҳа йўқ еди-Tanya мени шернинг уйига олиб борди.
  
  
  Ўн иккинчи боб.
  
  
  Оқ йўлакка кирганимизда, у тобора кўпроқ изоляция қилинган воқеаларни еслай бошлади. Илгари бу коридорда турар еди ва уни Танянинг квартирасида ўлдирган одам мени шу ерда ушлаб турарди.
  
  
  "Сиз еслаяпсиз", деди Tanya.
  
  
  "Ҳа, хона, йўналиш хонаси бор еди. Уники стулга боғланган еди."
  
  
  "Бу фақат олдинда."
  
  
  Кейин у залдан пастга тушди. "Бошқа одам бор еди", дедим мен. "Сиз у билан бирга ишладингиз. Унинг исмини Калинина деб еслайман."
  
  
  "Ҳа", деди Tanya оғир.
  
  
  Мен унга ешикни очдим, Tanya ишора қилиб, Лугеримни тайёр ҳолда ушлаб турди. Унинг олдимда Tanya билан ичкарига кирди. Хотиралар қайтиб келди. Тери остига инъекция. Гипноз. Audio-визуал сессиялар. Ҳа, улар абадий менга бир иш бир жаҳаннам қилдим.
  
  
  Хонанинг марказида камар ва симли стул ҳамон турарди. Девор ингради, лекин бир қисми аллақачон қисман демонтаж қилинган. Яқин атрофда техник турган еди. Унинг его ҳақидаги билимлари. Менга Menendez номи келди. У ўгирилиб, менга бир зум бепарво қаради.
  
  
  "Яхши раёс!"у деди, у его ости қалъа бузилганлигини англаб сифатида darkly лаънатлай.
  
  
  "Бу ерда очиқ қолинг", дедим мен унга бир неча қадам ташлаб.
  
  
  Лекин у ваҳимага тушди. У ёнидаги шкафнинг тортмасига кириб, қуролни тортиб олди. Бу standart Beretta автоматига ўхшарди. У менга юз ўгирди сифатида, унинг luger отиб dollar суякка ему урди. У қисман демонтаж қилинган машинага қулаб тушди, қўл ва оёғини чўзди, кўзлари шифтга тикилди. Бир marta бошланишлар буришди ва у ўлди.
  
  
  Бир дақиқадан сўнг унинг орқасидан Танянинг овози келди. "Енди сизнинг навбатингиз, Ник."
  
  
  Мен орқамга ўгирилдим ва у қуролни ушлаб, менга ишора қилаётганини кўрдим. Мен уни диққат билан кузатмадим, чунки мен уни ўқ сифатида кўрмадим. Бу наҳ ҳақида иккинчи marta нотўғри еди. Унинг юзида қайғули, аммо қатъий ифода бор еди. Уни Luger олиб кетганда, хонада кичкина тўппонча отилиб чиқди ва ГАВК мени урди. У айланиб, катта стулга урилиб, полга йиқилди. Яхшиямки, унинг зарбаси ёмон еди ва у мени кўкрагимга емас, чап елкамга урди. Менда ҳали ҳам Luger бор еди.
  
  
  Tanya яна нишонга олди ва у бу сафар унинг мақсади яхшироқ бўлишини билар еди. Мен у билан ўйин ўйнай олмадим. У жанжал уюштиришга қарор қилди. Унинг зарбаси лугерга тегди ва уни иккинчи зарбага урди. Tanya унинг ҳаётига ёпишиб олди ва полга қулаб тушди.
  
  
  У ўрнидан турди ва унинг олдига борди. У қорнидаги қонли жойни қўллари билан ушлаб, чалқанча ётибди. У нафаси остида қасам ичди. Унинг кўзларида аллақачон чуқур зарба порлаши бор еди. У Ривненскаяни нафас олишга уриниб кўрди.
  
  
  "Нега буни қилиш керак еди?"Мен афсус билан сўрадим.
  
  
  "Мен... жуда қўрқдим, Ник. Улар уни Москвага қайтариб ололмадилар... тўлиқ муваффақияцизлик. Мен ҳақиқатан ҳам қиламан... Кечирасиз. Сизга жуда ёқди."Унинг мақсади ён томонга бурилди ва у аллақачон ўлган еди.
  
  
  У еслаб, бир лаҳзага унинг устига енгашди. Ўлимдан кейин ҳам унинг юзи чиройли еди. Қандай қонли йўқотиш! У лугерни ушлаб, ўрнидан турди ва техник тўппончани олиб чиққан кабинетга борди. Мен бир нечта тортмаларни очдим ва жисмоний ҳолатим ҳақида еслатма топдим. Улар, бу машиналар билан бирга, воқеани айтиб беришлари керак. Мен ундан фотожурналистларни бу ерга юборишини сўраган бўлардим. Аппаратнинг ўзи сарлавҳа бўлади. Енди у деярли оқланди. Ва Вашингтон емас, Кремл хўрланган бўларди.
  
  
  Аммо Димитров қаерда еди? Агар у ҳозир қочиб кеца, буларнинг барчаси оғзида ёмон таъм қолдиради. Менинг ишим Кремлни шарманда қилишдан кўра кўпроқ қимматли еди. Бу Кгбга улар жуда узоққа кетганликларини кўрсатиш еди. Бу professional принципнинг тиргак еди.
  
  
  Shaggy уни коридорда ешитди.
  
  
  Унинг шкафи тортмаси ёпилди ва у яна қуролни ушлаб олди. Коридорда овоз ешитдим.
  
  
  Унинг, бир kishi залдан югуриб ўтганида охирига келди. Бу Танянинг ҳамкасби Калинина еди, қўлида оғир чамадон билан ноқулай югурди. У деярли коридорнинг охирида еди.
  
  
  Мен бақирдим. "Тўхта!"
  
  
  Лекин у югуришда давом етди. Каламушлар тезда чўкаётган кемани тарк етишди. Унинг зарбаси лугерга тегди ва ўнг оёғидаги емуга тегди. У қаватда ястаниб, зинадан олиб чиқиш фақат қисқа.
  
  
  Орқамдан овоз ешитдим. У орқасига ўгирилиб, Кгбнинг ҳўл ҳолатлар бўлими атрофида яна бир одамни, хрушчевит юзли, калта, пакана одамни кўрди. У менга иккита револверни кўрсатди.
  
  
  У ўқ узаётганда мен инграш учун сиқилдим ва ўқ деворга бошимдан бир дюйм нарида урилди. Кейин у қуролбардорнинг орқасида коридорда яна бир одамни, сочлари оқарган ва қўлтиғида портфел кийган баланд бўйли одамни кўрди. Бу пичоқ учун масъул бўлган доимий operator Олег Димитров еди. У, албатта, уни севиб бири еди, КГБ, албатта, улар у билан ўйин ўйнаш мумкин емас амалга олдин мен билан музокара қилиш керак еди, бир. У йўлак бўйлаб енг охиригача, еҳтимол иккинчи чиқишгача жуда тез югураётган еди.
  
  
  КГБ одами яна ўқ узди ва у менинг бошимга ғичирлагандек ўрдак қилди. Унинг ревматизмга зарбаси, аммо ўтказиб юборилган. У учинчи marta нишонга олди, лекин уники биринчи бўлиб ўқ узди ва емуни найзасига урди. У оғриқдан қичқирди ва йиқилди. Аммо ўша пайтгача Димитров залда ғойиб бўлди.
  
  
  У йиқилган агентга югурди. У ерга буришди, юзига тер тўкилди ва томоғидан бўғиқ овоз чиқди. У ўнг қўлидаги қуролни бутунлай унутган еди. Бу его қўллари билан Егони нокаут қилди ва залдан пастга югурди. Еҳтимол, у суд жараёнини кўриш учун яшайди. Лекин у бундан хурсанд бўлади деб ўйламаган едим.
  
  
  Мен Димитровнинг орқасидан йўлак охиридаги хонага кирдим, лекин ичкарида хиёбонга қараган очиқ деразани кўрдим. Димитров у ерда йўқ еди.
  
  
  У деразадан қоронғи хиёбонга ўтиб, узоқ атрофда қора sedan учаётганини кўрди. Мен кўчага югуриб чиқдим ва у ерда Марказий разведка бошқармаси одамини учратдим.
  
  
  У: "нима бўляпти, Картер?"
  
  
  У қора sedan Булвардан пастга тушаётган томонга қаради. У аеропортга кетаётганига амин еди. Бир соатдан кейин Римга саёҳат бўлди. Еҳтимол, Димитров уларни учирмоқчи еди.
  
  
  "У ерда ўлдирилган ва яраланган бир неча руслар бор", дедим мен. "Boring ва яшаш жойига ишонч ҳосил қилинг. Мен хўжайин бўлиш учун аеропортга бораман."
  
  
  У қўлим бўйлаб дублетнинг енгидан оқаётган қонга қаради. "Худойим, нега мени ўзи билан олиб кетмадинг?"
  
  
  "Сизнинг вазифангиз қалъага ҳужум қилиш учун емас, балки мени томоша қилиш еди. Ҳар ҳолда, тушунтириш жуда узоқ давом етади. Сизни сўроқда кўришгунча."
  
  
  У Танянинг машинасига ўтирди ва ҳайдаб кетди. Агар у нотўғри бўлса ва Димитров аеропортда бўлмаганида, у ҳеч нарсани йўқотмаган бўлар еди. Бу емуга умумий огоҳлантириш берган ва Венесуела полициясини жалб қилган бўлиши мумкин. Лекин менинг тахминим тўғри еканлигига амин едим.
  
  
  Йигирма дақиқадан сўнг у аеропортда еди. Terminal биносига кирганида, у қанчалик катта еканлигини еслади. У бир неча даражаларда қурилган. Агар белги у ерда бўлса ҳам, его йўқолганлиги мен учун жуда осон. Агар у Римга парвоз ҳақида тахмин қилмаса. Бу ярим соат ичида учиш режалаштирилган ТВА рейси еди. Уни, чипта идорасига бориб. Димитровни ҳеч қаерда кўриш мумкин емас еди, шунинг учун ундан агентнинг нен ҳақида сўрашди ва уни батафсил тасвирлаб беришди.
  
  
  "Ҳа, ҳа. Бу тавсифга мос келадиган одам бу ерда еди, фақат мўйловли кўрган одам бундан мустасно. У бир неча дақиқа олдин бу ерда еди."
  
  
  "Унинг юки борми?"
  
  
  "У текширмади, сер."
  
  
  Мен буни тушундим. Ва Димитровнинг мўйлови осон бўлар еди.
  
  
  "Мен у номини зикр деб ўйлайман... Giorgio Cарлотти, " Cлера деди. "Унинг Италия паспорти бор еди."
  
  
  "Ва у ҳозиргина кетдими?"
  
  
  "Ҳа жаноб."
  
  
  Его унга миннатдорчилик билдирди. Димитров бу ерда еди, у ҳозир бунга амин еди. Мен шунчаки дарвоза томон юриб, унинг пайдо бўлишини кутишим мумкин еди, аммо бу ҳали ҳам омад. Бундан ташқари, дарвоза олдида саёҳатчилар оломон бўлади. Агар Димитров жанг қилишга қарор қилганида, бу жуда чалкаш бўлиши мумкин еди.
  
  
  Яқин атрофдаги журнал дўкони уни текшириб кўрди, аммо Димитров у ерда йўқ еди. Кейин у валюта айирбошлаш ойнасига борди. У ҳатто камерага қисмларга, юкларга тушиб, сўради. Димитров ғойиб бўлганга ўхшайди.
  
  
  У ҳозиргина бурчакка бурилиб, уни пайқаб қолди.
  
  
  У қўлтиғида портфел билан еркаклар хонасига кетаётган еди. У мени кўрмади. Кулранг мўйлов Егонинг умумий кўринишини ўзгартирди. Бу озгина камуфляж еди, лекин унинг яхшисига вақти йўқ еди.
  
  
  Димитров ҳаммомга кирди ва ешик унинг орқасидан ёпилди. Умид қиламанки, ҳожатхона тошиб кетмади.
  
  
  Ешикни очганда Luger уни тортиб олди.
  
  
  Ичкарида у кичкина хона қаршисидаги лавабода қўлларини ювмоқчи еди. У атрофга қаради ва хонада бошқа ҳеч ким йўқлигини кўриб хурсанд бўлди.
  
  
  . Димитров ойнага қаради ва менинг нендаги аксимни кўрди. Егонинг юзи қўрқувдан кулранг еди.
  
  
  У менга юзланиб, кўйлаги ичига кириб, ўгирилди. У умидсиз равишда қуролини чиқаришга ҳаракат қиларди. У тиргакни лугерга тортди ва зерикарли чертишни ешитди.
  
  
  У қуролга қаради. Унинг, камера юкланганлигини билар еди. Бу шунчаки нотўғри чиқди-нотўғри картридж, бу фақат million marta содир бўлган нарса. У қонли чап қўли билан ежекторни ушлаб олди.
  
  
  Аммо вақт йўқ еди. Димитров катта парабеллум маусерни чиқариб, еҳтиёткорлик билан кўкрагимга қаратди. У паст ўтирди.
  
  
  Бу кафелли полга каптар. Гюго менинг қўлимга силжишига рухсат берганида, гавак бошим ёнидаги плиткага урилди ва хона атрофида рикошет қилди. У тўсатдан Димитровга ўгирилди ва стилеттони ишга туширди. Бу Его юқори белида ичига ёпди.
  
  
  Мен торсога умид қилгандим, лекин менимча, бу шароитда бирор нарсага зарба берганимдан бахтиёрман. Димитров stiletto ўз егосини урганида қичқирди ва его mauser полга йиқилди. У узун пичоқни чиқариб, йўқолган тўппончасига қўл узатди.
  
  
  Айни пайтда, Лугердан ёмон patron уни ташқарига чиқариб юборди ва у полга урилиб кетди. У Маусерга қаратганидек Димитровни ҳам мақсад қилган. Унга қўл чўзганида, у юқорига қаради ва имконият йўқлигини кўрди.
  
  
  У қўлларини кўтарди ва қуролдан орқага қайтди. Менинг ифодамни кўриб, у бирдан гапирди. "Яхши, Жаноб Картер. Сиз ютдингиз. Мен буни сизга топшираман."
  
  
  Мен оёққа турдим, у ҳам ўрнидан турди. Биз хона бўйлаб бир-биримиздан турардик, кўзларимиз қулфланган еди. Чап қўлим қаттиқ оғрий бошлади.
  
  
  "Сиз катта хато қилдингиз, Димитров", дедим мен. "Сиз бизни камситиш учун Ахни танладингиз."
  
  
  "Мен полицияга топширишни талаб қиламан", деди у. "Мен таслим бўлдим..."У аста-секин қўлларини туширди, кейин бирдан бир дақиқада етиб келди ва қўлида кичкина Деррингер пайдо бўлди.
  
  
  У Лугернинг тетикини тортди ва бу сафар қурол ўчиб кетди. Гавкинг Димитровни юракдан юқорига кўтариб, Егони орқага ташлади. Его кўзлари менга бир зум кенг кўзли тикилди, кейин у жаҳл билан ёнидаги сочиқ панжарасини ушлаб олди. У йиқилиб тушганда, мато сочиқ диспенсердан унинг ҳаракациз танасини ярми қоплаган узун чойшаб каби учиб чиқди.
  
  
  "Сизнинг Кремл бошлиқларингиз кейинги сафар катта режа тузганларида бу ҳақда ўйлашлари мумкин", деди у трупуга.
  
  
  Luger уни яна ғилофига туширди. Гюго уни яна қинига солиб қўяётган еди, икки полициячи ешикдан қурол олиб киришди. Улар Димитровга, кейин менга даҳшатли ифода билан қарашди.
  
  
  "Қуé паса ақуи?"улардан бири бақирди.
  
  
  Унинг ему ИД картасини кўрсатди. "Хавфсизлик полицияси бошлиғини чақиринг", дедим. "Емга айтингки, барча рус фитначилари қўлга олинган."
  
  
  "Сиз, Senor Картер", деди еркак.
  
  
  У хоналардан чиқиб, қизиқувчан саёҳатчилар орасидан уни чақириши мумкин бўлган енг яқин пештахтага йўл олди. Унинг назарида мен Кгбнинг ер ости штаб - квартираси жойлашган жойни, инсон Гвинея чўчқаси устида фантастик тажриба ўтказилган ғалати лабораторияни ёдладим. Хокки Марказий разведка бошқармаси одамини енгиллаштириш ва полицияга нима бўлганини айтиб бериш учун у ерга кўчиб ўтишни хоҳлайди. У матбуот бу воқеани тўғри хабар қилганига амин бўлар еди.
  
  
  У telefon рақамини агентнинг чипта сотувчисидан олди, лекин рақамни теришдан олдин бир зум тўхтаб қолди. Менга саҳна чиқишлари билан якунланган миссиялар ёқмади. Хавфсизлик учрашувлари кўпроқ бўлади ва мен ўз ҳикоямни кўп одамларга айтиб беришим керак. Менга ҳозир керак емас. Менга Tanya Савич каби қиз билан оқшом керак еди. Мен унинг жонсиз танаси ҳузурида томонидан тузма еди, ўлим ҳали гўзал. КГБ ёки йўқ, у алоҳида еди.
  
  
  У чуқур нафас олди ва уни секин чиқариб юборди. Еҳтимол, агар омадим бўлса, чуқур кўк кўзлари ва шаҳвоний хириллаган овози билан яна бир қорамағиз бўлар еди. Ва, еҳтимол, у душман агенти бўлмас еди ва мен уни ўлдирмаслигим керак еди. Бу мени кейинги бир неча ҳафталик бюрократик қийинчиликларни бошдан кечиришга мажбур қилди.
  
  
  У уни олиб, Хокнинг рақамини теради.
  
  
  Изоҳ
  
  
  "БИЗ СИЗНИ ДАФН ҚИЛАМИЗ!"
  
  
  Коммунистик таҳдид ҳеч қачон бу қадар ҳақиқий кўринмаган! АХ Киллмастерни янги миссиясига тайинлаши биланоқ, улардан хабар келди-улар Amerika мамлакатларининг халқаро таъсирига ҳалокатли зарба бериш билан таҳдид қилишди.
  
  
  Бу, шубҳасиз, Ник Картер учун иш еди-бу унинг карерасидаги енг ҳалокатли иш еди. Киллмастер шайтоний фитнада асосий ролни, болта бошини ўйнашга мўлжалланган еди. Улар унга нима қилишди? Улар ҳам ҳақиқатан ҳам ахнинг ҳимоя қилишга қасамёд қилган кучларга қарши енг қимматли агентини яратдиларми? Ник шаҳвоний рус операционерининг сеҳрига тушгандан кейингина у его қандай ишлатилишини тушуна бошлади. Лекин аллақачон кеч едими? Его ҳисси аллақачон Кгбга тегишли бўлганми?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Бўри соати
  
  
  Лев Шкловский томонидан йўқолган ўғли Anton хотирасига таржима қилинган
  
  
  Original номи: бўри соат
  
  
  Биринчи боб
  
  
  Олдимда йўлни супуриб, ёнимдан қирувчи самолёт гумбурлади.
  
  
  У учувчини ва аждодларининг барча еголарини лаънатлади, чунки у бутун кучи билан Citroen рулини айлантирди. Бу сизни бу ҳаракатдан қутқариши мумкин. Йўл тог ъ деворига қарши чуқур arava изидан бошқа нарса емас еди ва кўп асрлик ариқлар менинг 11cв юпқа шиналаридаги винт каби ушлаб турилди. Бу фақат битта йўлдан бориши мумкин еди ва бу йўналишда ёриқлар бор еди. Ўнгдаги тошлар ва Чапдаги чуқур жарликни ҳисобга олсак, бу ҳам яхши нарса еди. Қоронғи, ингичка ўрмон мени сийрак, тўғри учлари билан ўраб олди ва мен уни сиёҳли қора барглар остидаги жангчидан яширишим мумкин бўлса-да, бу пирик ғалаба бўлар еди. Югославия аскарлари полки мени таъқиб қилар еди ва уларнинг атрофлари мени ўраб олиш учун тоғлардан қанча ўтганини Худо билади.
  
  
  Citroen йўлда катта тош билан тўқнашди ва мени деворга ташлади. Машина яна йиқилганда, егзоз трубасининг қолган қисми чиқиб кетди. Ички макон чиқинди газлар билан тўлдирилган еди. Вида ва ёнғоқ тез офф келди, ва фақат тасодиф мен ҳайдаш еди. У синган олд ойнадан юқорига қаради. Реактив қирувчи қиялик билан учаётган еди. Его корпуси ой нурида порлади ва менга яна бир зарядни йўналтириш учун тушганда порлаб турган силуетга айланди.
  
  
  Менимча, у бир неча сониядан кўпроқ ҳаракат қила олмайди. Айтганча, уники узоқ вақт олдин ўлган бўлиши керак еди. Мен деярли бир соат давомида таъқибчиларим билан курашардим ва мен қила олган ягона нарса менинг йўналишимни чалкаштириб юбориш еди. Мен барча мумкин бўлган ён йўллар бўйлаб юрдим ва уларнинг торайиши мени ҳеч қаерга ғойиб бўлишидан қўрқишга мажбур қилди. Мен қаерда, мен ҳеч қандай фикр бор еди, бир тик жарлик устида бир жойга диний Алп тоғлари билан бундан мустасно. Водийларда бошпана бўлса керак, лекин мен кўрган нарса армия, ўқлар ва ўша лаънати самолёт еди. Ҳозирги ҳолатда, бу менинг топшириғим оқими бўлади ва АХ Н3 агентини йўқотиши мумкин, лекин мен бу НИ ва Н2 билан кўп йиллар олдин турли жойларда содир бўлганлигини ҳам унутмаганман.
  
  
  Мени раҳм-шафқат зарбаси билан кутиб олиш учун қирувчи самолёт келди. У Его олови томон иложи борича тезроқ ҳайдади. Ески 11cв даҳшатли титрарди. Citroen 11cв дан ишлаб чиқарилган 1938 учун 1954, ва йўл у норозичилик дан, мен бир его прототипини еди гўзал ишонч ҳосил бўлди. Чиқиб кетган асбоблар панелидаги фаралар ҳеч қачон ишламаган, шунинг учун уни қанчалик тез бошқараётганимни айта олмадим. Ҳеч бўлмаганда газга чиқиш мумкин еди. Мен буни етарли деб ўйламаган едим, лекин бу яқинлашаётган самолётда унинг волейболини отиш учун шўнғиган ягона имконият еди.
  
  
  Citroen норозилик билан титрарди ва егзознинг шовқини шундай шовқин чиқардики, мен ҳатто фикрларимни ҳам ешитолмадим. Шамол очиқ олд ойнадан есиб, қулоқларимни музлатиб, сочларимни юзимга буриштирди. Самолёт енди шу қадар яқин едики, менда его ҳаво олишни ютиб юборади деган таассурот пайдо бўлди.
  
  
  Унинг мазах қилиши бор кучи билан босди. Машина қурол калибрли .Жангчининг қанотларидан 50 та отишма. Олдимдаги йўл бузилди ва машина тошлар ва қаттиқ тупроқ бўлаклари атрофида ёмғир билан қопланган еди. Автомобил тиклана ва ўқ қочди, ва буг ъ тўсатдан озод томонидан, у улар радиаторга урди билар еди. Қайнаётган сув шивирлаб, куйдирувчи буг ъ булутларида юзимга югурди. У газга қадам қўяди ва яна тезликни оширади. Шамол шамоли, овчи менинг ёнимдан абадий учиб ўтаётганда, деярли ҳар доим ҳужумга ергашган ўлик сукунат бор еди. У ўпкаси атрофида аста-секин чиқиб келаётган нафасини тинглади. Вақтинчалик кечиктириш.
  
  
  Аммо Ф-86 яна бир ҳужумга айланаётган еди ва у учувчи ертами-кечми мени уришини билар еди. Ҳа, Ф-86, Saber. Югославларда 150 та Ф-84 самолётидан ташқари улар ҳам бор еди. менимча, Сем амакининг овоз бериш совғалари мени ўлдиришини билиш мени енг кўп хафа қилган нарса еди. Югославлар тор дараларда партизанлар билан курашиш учун қирғичдан фойдаланадилар, чунки овоздан тез ф-Х4 ва МИГ-2и бундай баландлик учун жуда тез ҳаракат қилмоқда. Қилич ҳар доим енг яхши жангчи бўлган, аммо бу ерда ески Cитроенга қарши емас, балки ҳаво устунлиги муҳим емас еди.
  
  
  Унинг тириклигининг веб-сабаби шундаки, мен пулемётларнинг егоси ҳақида бирор нарса билардим, масалан, ўттиз сония узлуксиз ўқ отишдан кейин бўшатиладиган журналлардаги турлар сонининг чегараси. Учувчиларга бир-икки сония ичида ўқ отишни ўргатишди. Аммо Сабернинг вазминлиги туфайли тўрт калибрли пулемёт бор .50 орқага қайтиш туфайли бурунга ғарқ бўлинг. Шундай қилиб, нишон олдида отиш тенденцияси мавжуд. Шундай қилиб, славян учувчиси, агар у уни мазах қилмаганида ва бир хил тезликда ҳаракат қилганида, у қаерда бўлар еди. Қисқа портлашлар ва бурун шўнғинлари комбинацияси ҳақидаги билимим туфайли у кетма-кет тўртта ҳужумга дош берди, лекин мен паромнинг ёқилғиси тугамагунча ва учувчи қайтишга мажбур бўлгунча ишлашига шубҳа қилдим.
  
  
  Белгиларни олиш учун уни айлантирдим ва дарахтларнинг тунги сояси менга тушди. Қилич орқамда айланиб юрар, уни уриш учун тўғри йўлга чиқишимни кутар еди. Мен рулда енгашиб ва тер юзимни ҳўллаш ҳис, улар ўқ таъсирини ҳис едим гўё менинг орқа мушаклари қисиш. Агар учувчи орқа ҳужумни синаб кўришга қарор қилса, менинг тахминий қувват захирам тахминан ярмига камаяди. Citroen шунчаки бу фарқни қоплаш учун тезликка ега емас еди.
  
  
  Йўл бир нечта ўткир бурилишлар орқали яра. Двигател йўталди, сув етишмаслигидан қизиб кетди ва тепаликка қайтишга мажбур бўлганида секинлашди. У тезроқ чиқиб, югуриши мумкин еди, ёки у умидсиз ўйлади. Мен у ерда ярим йўлда едим, охирги ҳаракат қилишга ҳаракат қилдим.
  
  
  Отишма буталар яқинида бошланди. Ўқлар Citroen ён орқали ёрилади, ва мен ён деразадан shisha shards билан сепиладиган еди, қайси shreds учун қоплама йиртиб. Аскарлар йўлни ҳалокатли автоматлар билан қопладилар. Автомобил атрофида юриш ўз жонига қасд қилишдир. У чуқур енгашиб, тор олд ойнадан рим остида, отишма кейинги давра машина гандираклаб сифатида. Бундан буён arava излари барча бошқарувни бажариши керак.
  
  
  Йўл салқин ой нурида еди. Ўз позициямдан йўл қанча вақт аниқ бўлишини айта олмадим, лекин Saber яна ҳужум қилиши учун етарлича узоқ бўлишини ғамгин ҳис қилдим. Ўрмонда кўпроқ ўқ отилди, улар ҳали ҳам тарқалиб кетди, бу аскарларнинг асосий қисми ҳали келмаганлигини кўрсатди. Бу жуда муҳим емас: сиз қандай қарасангиз ҳам, мен тузоққа тушдим.
  
  
  Sergey дарахтларни филтрлаб, капут ва томга етиб борди. У яқинлашганда қирувчи самолётнинг узоқдан овозини ешитди. Бузилган орқа ойнада у яқинлашаётган самолётни кўрди. Тасвир Ойнани тўлдирди ва бошимга ўзаро ёнғин чиқди. У яна масофани тахмин қилишга уринди, бу сафар асосан сезгисига таяниб, аввалги тактикасини ўзгартирди, атайлаб охирги дақиқагача кечиктирди, кейин яна айланди. Citroen ўжар француз еди. У воз рад. У узоқ вақт олдин ишлатган деб ўйлаган куч билан олдинга силжиди.
  
  
  Лекин бу етарли емас еди. Бу сафар учувчи бурун рулосини иложи борича аниқроқ қоплади ва пўлат кўйлаги ўқлари Cитроенни орқа томондан radiator панжарасигача йиртиб ташлади. Рул ғилдираги уни ўнг томонга, йўлларга перпендикуляр равишда айлантирди, шунда ҳужумларнинг аксарияти машинанинг деярли вертикал танаси томонидан сўрилади. Аммо асбоблар панели умидсиз равишда вайрон бўлди, шунингдек, капут остида нимадир бор еди. Оловлар тахта тахталари бўйлаб таралди. Олов иссиқ еди ва мени қалин, ёғли тутун булути ўраб олди. Citroen ўлаётган еди. Шиналар йиртилган ва ёнилғи идиши оқаётган еди. Чапдаги олд ўқ сакраб тушди ва пастдаги ҳамма нарса парчаланиб кетди.
  
  
  Шиналари ҳолда қирраларнинг йўлда оздирди. Мен енди ҳайдашим мумкин емас еди. Унинг ёноғидан жуда кўп қон оқаётган еди, лекин мен унинг қанчалик хафа бўлганини айта олмадим. Машина енди ўроқ остида думалаб кетаётган еди, йиртилган металл ақлдан озган ва кўр ғазабдан йиғлаб юборди ва аста-секин тепаликнинг учидан жарликка туша бошлади.
  
  
  У ўриндиққа ниҳоятда ёпишди, унинг куйган кўр оғриқ унинг лаб тишлаб. Citroen зўравонлик билан силкинди ва мени бошқа томонга зўравонлик билан ташлади. Оғир етик уни ешикка урди ва у очилди. Яхшиямки, 11cв орқасида хўрозлар бор, шунинг учун ешик шамолда очилади. Бу менинг ҳаётимни сақлаб қолган ягона нарса еди. Мен билган кейинги нарса, мен тушиб едим ва қўпол йўл пастга думалаб еди, учини офф тушиб олдини олиш учун йўл қатнашди, қайси мендан ўн сантиметр узоқда еди.
  
  
  Машина қирғоқ бўйлаб сирпаниб, тошлар, буталар ва дарахтларга урилиб, олдинга ва орқага думалаб, чуқур жар тубига йўл олди. Рокки дарасининг тубига етиб борганида, у қизил олов денгизига портлади.
  
  
  Мен йиртилган теримдаги қонни артиб, буталар орасига кириб кетдим ва ҳаётим шок ва кўнгил айниш билан ўралган еди. Қуйидаги Cитроеннинг ёнаётган танаси орқали осмон қизариб кетди. Мен шошилишим керак еди. Ва агар мен жуда тез бўлмаганимда, атрофимда юзлаб аскарлар бўлар еди, улар машинанинг портлашига жалб қилинган. Лекин нафас олишим учун бир дақиқа тўхташим керак еди... Кейин у буталар орасидан судралиб ўтди.
  
  
  Менинг кичкина газ бомбам ҳали ҳам оёғимга ёпиштирилган еди, гарчи сиз бундай очиқ майдонда лаънати нарса жуда яхши бўлишини кутмасангиз ҳам. Менинг устара ўткир стилеттом ўзининг его қинидан чизилган ва енди менинг қўлимда еди. У Метковичнинг шимоли-шарқидаги назорат пунктини ёриб ўтганида, у Luger томонидан бўшатилган еди ва енди қурол 11cв нинг ёнаётган қолдиқлари орасида еди. Лекин бу унчалик фарқ қилмади. Агар аскарлар мени ҳозир пайқашса, ахнинг бутун қурол-ярог ъ арсенали фойдасиз бўлар еди. Иҳ билан курашиш жуда кўп еди.
  
  
  Меткович менинг кабусимнинг бошланиши еди. Бундан олдин ҳаммаси муаммосиз кетаётган еди. У Югославияга италиялик тролда етиб келди ва кейин қирғоққа сузди. Метковиc бироз ички еди, динор Алп тоғлари етакларида бир жойга янги қишлоқ хўжалиги шаҳар, Босния ва Герцеговина дан Dalmatian coast ажратилган бир кенгайтириш. Метковичда бир kishi менга ҳужжатлар, кийим-кечак ва машинани совға қилди. Алоқа қилувчи kishi юзи ифодасиз сокин хорват еди, гарчи у машҳур Cитроеннинг егосига нима бўлганини билиши биланоқ бу ифода ўзгаришига ишонаман. Ҳужжатларим яхши кўринарди, лекин иш етикларим сирк масхарабозининг шиппагига, шимим, свитерим ва қалин charm курткам менга китнинг қовурғалари атрофидаги корсет каби маҳкам ўрнашган.
  
  
  Ҳужжатлар доимий ва ишлаб чиқилмоқда, гарчи улар жуда қонуний кўринишга ега бўлса-да, сиз назорат пунктидаги хавфсизлик постидан ҳам ўтмадингиз. Мен маккажўхори даласидан бошқа йўлга боришим керак еди ва шу пайтдан бошлаб мен қочиб кетдим. Ҳали ҳам аскарлар таслим бўлишмади. Мен улар машина портлаши кўриб, улар мен ўлик деб ўйлайман едим умид, лекин мен шундай омадли емас еди. У аллақачон яқинлашиб келаётган чироқларни кўрди ва вақти-вақти билан сержантларнинг қидирув буйруғи каби қичқираётганини ешитди. Айтиш мумкинки, у ҳали ҳам югуришда еди.
  
  
  Ўрмон тинч еди, фақат аскарларнинг доимий шитирлаши ва вақти-вақти билан итларнинг ҳуриши.
  
  
  Мен тез орада сийрак ўсимлик майдонига киришимни билардим, чунки бу ердаги ўрмонлар одатда бир неча квадрат километрдан ошмасди, чунки меҳмонхонанинг бутун ҳудуди жуда қуруқ еди. Аммо қоронғида ўрмон ҳали ҳам улкан тоноз таассуротини қолдирди. У ески ямақлар билан ўралган кичик ёнбағирларда ва водийларда чексиз ўсгандай туюлди. Дарахтлар гротеск шаклларини олди, чунки менда пастга йўл топиш зарурати ўсди, лекин ҳали ҳам йўл йўқ еди.
  
  
  Мен пастга тушишим керак еди. Йўл аскарлар билан тўлган еди ва тобора кўпроқ иҳ гуруҳлари нариги тарафдаги тепаликлардан ўтиб кетишди. Пастга тушишдан бошқа илож йўқ еди. Аммо тог ъ ёнбағрида мени абадий масхара қилгандек, жуда тик, жуда сирпанчиқ ва уриниш учун жуда яланғоч бўлиб қолди.
  
  
  У чарчаган ва жароҳатларидан оғриқ чидаб бўлмас еди. Нафас олиш қийин еди. У тизмада тўхтади. Тўсатдан у сувнинг зерикарли шовқинини ешитди. Мен бу менинг олдимдан келаётганини билардим, гарчи мен кўрган ягона нарса-бу аста-секин қояларга кўтарилиб, тепаликда ўсиб чиққан тор тушкунлик еди. Агар сув бўлса, у Дарё бўлиши керак еди: товуш оқим учун жуда кучли еди. Ва Дарё янада чуқурроқ водийни англатар еди, енди у менинг чап томонимдаги тог ъ ўтлоқини кесиб ўтган бўлиши мумкин. Бу мен учун Нишабнинг камида икки-тўрт томонида тош бўлишини англатарди, шунинг учун мен ҳеч қаерга боролмадим, лекин иҳ итлари билан аскарларнинг қучоғига.
  
  
  Енди у итларнинг ҳуришини ҳам ешитди. Улар итларни олиб келишди, еҳтимол чегарачилардан олинган. У қияликдан пастга тушди, кичик тушкунликни кесиб ўтди ва охирги чўққига йўл олди. Орқамдаги итларнинг овози баландроқ бўлди. Қандай қилиб улар Исо номи билан менинг изимга ергашдилар? Улар яхши ҳидга ега бўлишлари керак еди..
  
  
  Охирги томчи жуда тик ва улкан тошлар билан қопланган еди. Унинг отаси куйган қўлларини маҳкам ушлади ва кееллардан юқорига кўтарилди. Кейин у кескин бурилиш олди ва токчанинг егри бўйлаб қоқилиб кетди. Бир дақиқага сув товуши тўхтади, юпқа қозиқ юқорига кўтарилди ва яна ғойиб бўлди. Мен ўрмон четидан чиқдим ва кутганимдек, охирги қочиш йўлимни кесиб ташлаган жарликка етиб бордим. У деярли вертикал ва сирпанчиқ еди ва шу қадар қоронғи жарликка тушиб кетдики, фақат пастдаги сувнинг овози унинг тубига етганимда мени нима кутаётганини кўрсатди.
  
  
  Кўкрагида ва бошларида титраётган оғриқдан титраб, у умидсизликка тушиб, жарликка иккала томонга қараб турди. Ой булутлар ортидан чиқди ва яна тўлиқ куч билан порлади. Ўнг томонимдан бир неча метр ва ундан бир хил метр пастда мен Рим сув ўтказгичининг харобаларини кўрдим. Ундан қолган деярли ҳамма нарса гранит тишлари ва толали ўсимликлар қатори устида кўтарилган қозиқлар каби бир қатор тош камарлар еди. Бу Niagara шаршарасини ескирган арқонда кесиб ўтишга ўхшайди, бу мени аскарлар учун ideal нишонга айлантиради. Агар, албатта, мен у ерга тириклайин тушиб, синаб кўрсам.
  
  
  У егилиб, ўткир оғриққа қарши туриш учун чап қўлини танасига босиб, чекка бўйлаб югурди. Мен унинг қовурға синган ёки фақат мен автомобил атрофида прокат қачон бир мушак йиртилиб едим, агар мен ҳайрон. У менинг ёнимда шаггйни ешитганида, у сув ўтказгич устидаги самимий нуқтага деярли етиб келган еди. У ошқозонида олдинга егилиб, очиқ оғзидан енгил нафас олиб, ўзини ерга босди.
  
  
  Иккиси иҳ нинг юмшоқ пичирлашини ешитиш учун етарлича яқин еканлигимни билмай, кескин ҳаяжон билан менга яқинлашдилар. Улар Чехия М61 автоматларини олиб юришган. Еркаклар яна бир неча қадам ташладилар ва тўхтаб, асабийлашди ва шубҳасиз ўша кеча бошқа жойда бўлишларини исташди. Улар махсус опс chase-да жуда узун. У ҳеч қандай шовқин қилмасдан уларни кузатиши керак еди.
  
  
  У сўзсиз чуқурроқ сояга кириб, дарахтга суяниш учун кетди. Улар менга яқинлашдилар, кичикроқ одам худди кўзлари билан зулматни тешмоқчи бўлгандек, бироз олдинга егилди. Уники бутунлай ҳаракациз еди ва у деярли оёқларимга қадам қўймагунча мени кўрмади. Кейин у чап қўли билан қўлини чўзди, Егонинг иягидан ушлаб, бошини орқага силкитди. Унинг ўнг қўли билан у стилеттони Егонинг томоғига босди.
  
  
  Аскар гуриллаган овоз чиқариб, его туникасига қон тўкилиб йиқилди. Унинг танаси М61 атрофини нишонга олишдан олдин иккинчи одам томон бурилди ва Нен устига тушди, у еса унга пичоқ ташлади. У беихтиёр юз ўгирди, унинг ўлик ўртоқ бизнинг орамизда тушиб ва унинг милтиқ barrel билан его ўтлаб сабаб. Матонинг йиртилиши, бостирилган лаънат овози ешитилди ва кейин пичоғим sternum остидаги нишонга, dollar қўйиш егосига урилди. У оҳиста йиғлаб, шеригининг ёнида ерга йиқилди.
  
  
  Унинг фикри иҳ қуролини ўзи билан олиб кетиш еди, лекин кейин Егони жойида қолдиришга қарор қилди. Автоматлар бўлса яхши бўларди, лекин агар иҳ уни олса, бу мени янада чарчатади ва иҳ кўтариш менинг сув ўтказгичга тушишимни секинлаштириши мумкин еди. У жарнинг четига югурди ва пастга қаради. Канал бир вақтлар мен ҳозир турган тепаликдан давом етди, лекин йиллар ўтиши билан у тиқилиб қолди, еҳтимол катта кўчки туфайли. У ҳали содир бўлган ернинг катламини ёки сув ўтказгичининг юқори қисмида жойлашган турли қатламлар орасидаги кескин бурчакни аниқлай олмади. Ушбу қиялик қанчалик тик бўлса ҳам, у ҳар икки томоннинг перпендикуляр деворларидан яхшироқ еди.
  
  
  Иложи борича тезроқ у хавфли қияликдан тушиб, тошларга ёпишиб, йиқилмаслик учун ўсимликлар ва кўчатларни ушлаб олди. Менинг ҳаракатларимга қарамай, кўчки бўшашган тошлар ва лойдан ўтди ва мен уни сув ўтказгичининг охирида татиб кўрдим. Бир лаҳза, мен оёқ Билаги зўр синган едим ўйладим, унинг ўрнидан туриб, лекин у менинг аленка бўлиб ва диққат оҳактош пештахтасига атрофида оздирди. Сув ўтказгич дарани ҳар қандай вақтда остимда қулаб тушиши мумкин бўлган қадимий харобалар билан кесиб ўтди.
  
  
  У тўрт оёққа емаклай бошлади. Мен йўлимни диққат билан танлашим керак еди. Мен улкан таянч устунидан тахминан ўн метр олдинда едим, тепамдан баланд қичқириқ ешитилди. Ўлик аскарлар топилди. У уларнинг буталар ва тушган барглар орасидан югураётганини, кейин еса кўпроқ қичқириқларни ешитди. У ўгирилиб, жарнинг четида турган аскарларни кўрди. Барча иҳ М61лар бир вақтнинг ўзида отишни бошладилар... Гранит парчалари, сланец парчалари ва ўсимликлар кучли ёмғирда устимга ёғди. Мен ўзимни тошларга, топа оладиган кичик бошпанага босдим ва енди орқага қайтаман, қаерга кетаётганимни билмайман. Менинг балет терлик сирпаниб, қулаб акведукни қисмлари офф келиш сабаб. Ўқлар ва рикошет шрапнеллар шаҳри ғазабланган асаларилар тўдаси каби ёнимдан ўтиб кетди. Бир неча kishi қияликдан пастга тушди. Икки жангчи тўсиқнинг бошида тўхтаб, автоматлари орқали ўқ отишни бошладилар. Мен қояларга ғоят ёпишди, менинг йиғма dollar менинг қовурғалар қарши қўлланма.
  
  
  Отишма бошланганидек тезда тўхтади. Уники ҳаракациз ётарди. Икки кишининг атрофидаги Один кулишни бошлади, сукунатни бузди ва кейин менга урмоқчи бўлди. У автоматига янги журнал киритди. Менинг пичоғим қон билан силлиқ еди. У жимгина шимининг оёғига артди ва его яқинлашишини кутиб, қўлида қаттиқроқ ушлаб олди. Уни, бир одам мени тугатиш учун ялаб келганини ешитди. Уники ҳаракациз қолди. Менинг ягона имкониятим шундаки, у пулемёт билан ўз навбатидан кейин ўзига ишонади. Қоронғида унинг тирик ёки йўқлигини айтиш қийин еди ва у ажабланиб елементига ишонарди.
  
  
  Енди у ётган жойнинг ярмида еди. М61ъс его журнали олдинга сурилди ва у юрганида бироз чайқалди. Егонинг кўзлари асабий ва қўрқинчли еди ва у ярим юз ўгиргунча кутиб турди, кейин сакраб турди ва стилеттони ташлади.
  
  
  Тепага отиш оғир ва яхши еди ва пичоқ аскарнинг чап кўкрагига ғойиб бўлди. Менинг танам таранглашди ва мен унга етиб боришимдан олдин у сув ўтказгичдан йиқилиб тушишидан қўрқардим. Его уни ушлаб олди ва пичоқни йиқилишидан олдин тортиб олишга муваффақ бўлди. Пичоқ тоза чиқди. У ўгирилиб, менга очиқ қаради. Егонинг кўзларида ҳайрат ва хафагарчилик пайдо бўлди, кейин пулемётлар яна очилганда зерикарли бўшлиқ пайдо бўлди.
  
  
  Унинг его танаси уни қалқон сифатида ишлатган. Ўқлар емуни орқасига уриб, латта қўғирчоқ каби силкитди. У у билан сув ўтказгичидан пастга силжишга ҳаракат қилди, лекин бир вақтнинг ўзида унинг егосини ушлаб туриш ва мувозанатни сақлаш имконсиз еди. ГАВК менинг кўйлаги қўлга қолибди, бу менинг ён қотиб сифатида ва мен бир searing оғриқ ҳис. Бармоқларим тутқичини йўқотди. Аскар ён томонга думалаб, кейин сув ўтказгичидан йиқилиб тушди.
  
  
  Кейин у нотекис юзада мувозанатни йўқотди. У гандираклаб, ушламоқчи бўлди, лекин бу умидсиз еди. Мен четидан силжиганимда, мен ҳали ҳам бор кучим билан унинг егосини ушладим. Совуқ шамол жарликдан пастга тушди. Бармоқларим карахт еди, у енди ушлаб туролмади. Бошим устидаги ёриқлар орасидан бир томчи сув пайдо бўлди, гўё уни тош атрофида ушлаб тургандек. У секин пастга тушди ва лабимни намлади. Бу у татиб кўрган енг ширин сув еди.
  
  
  Кейин тош қўлларимнинг босими остида қулаб тушди ва мен йиқилдим...
  
  
  
  
  
  Боб 2
  
  
  
  
  Мен инстинктив кўр ваҳимага айланган оғриқ денгизида ҳушимга келдим ва қўлим силлиқ, қаттиқ ёғочни ҳис қилди. Кейин мен йиқилмаслигимни ва Югославия аскарлари енди менга ергашмаётганини англадим.
  
  
  У бошини силкитмоқчи бўлди, лекин бу оғир еди. Кўзларим ёпилгандай туюлди ва иҳ уни очолмади. Аста-секин, бостирилган хотиранинг қалин қатламларига кириб борганимда, фикрларим изчил бўлди. У ески Cитроенни ўқ остига ташлаганини еслади. Мен сув ўтказгичининг менга берган кичик имкониятини ва таъқиб қилувчиларимдан қочиш учун курашган маъносиз курашни есладим. Бармоқларим тошдан сирғалиб тушганда тинимсиз оқим. Йиқилиш ҳисси, охирги аниқ фикр билан, уни қандай тўхтатиш ва мени бу кузга тушиб қолганларни ўлдириш. Бу тузоқ бўлиши керак; бошқа жавоб йўқ еди. Кейин туман бор еди, музли, чайқалаётган сув менга етиб келиб, мени сув босди. Совуқ ва ҳўл вақт, его қаттиқликни езади ва бошқа ҳеч нарса йўқ.
  
  
  Ҳеч нарса, ҳали ҳам ferret. Банк кўкрагимга ёпишган. У буни ҳозир ҳис қилди. Менда тирик қолиш учун ҳеч қандай сабаб йўқ еди, лекин мен қилдим. Кейин юмшоқ бармоқларнинг теримни силашининг ёқимли ҳисси ва юзимда нам мато ҳисси пайдо бўлди.
  
  
  "Ссст," бир овоз пичирлади. Кейин Сербо-хорват тилида юмшоқ овоз давом етди: "жим. Сиз ҳозир Хавфсизсиз.
  
  
  Бир оз масофадан уни бошқа бир аёл овози ешитди, у қисқа деди: "жим бўл, Арвия!"
  
  
  Секин-аста кўзларимни очдим ва ёш юзга қараётганимни пайқадим. Қиз ёнимда тиз чўкиб, деярли мени қучоқлаб, суяниб турарди. У ёш, йигирма ёшда, тўқ кўк юбка ва оч кўк нақшли блузка кийган еди. Унинг узун, текис сочлари сайқалланган мис рангида еди. Еҳтимол, у ўлган ва бу жаннат,деб ўйладим.
  
  
  Қиз бошини буриб, елкасига: "Онажон, Онажон, у ниҳоят ҳушёр."
  
  
  "Кейин дарҳол отангизни топинг."
  
  
  Қиз яна менга қаради. У ўрнидан туришдан олдин матони пешонасига босди. У қўлларини узун етагига артди. Сочлари елкасига тушиб, тўлиқ кўкрагига ўралган.
  
  
  У сўради. "Сиз кимсиз?"
  
  
  У жавоб беришдан олдин онаси қичқирди: "Арвия, дарҳол отангни олиб кет."
  
  
  Қиз чўзилиб, ешикка шошилди. Кўзларим унинг ёш танасининг чиройли чизиқларига, кўкраги ва оёғининг чизиқларига ергашди. У ешикни очиқ қолдирди ва мен кундузи еканлигини кўрдим. Аммо қуёш бу кичкина квадрат хонанинг ички қисмига деярли кирмади. Ёғоч замин, ёғоч деворлар ва сомонли томни ҳисобга олган ҳолда, бу ферма хонаси бўлиши керак еди. У ёмон жиҳозланган, қўпол мебеллар билан, қоронғи ва ески еди. Қаршимда камин бор еди, у ерда кичкина, бақувват аёл чойнакда нимадир аралаштираётган еди. Сочлари кулранг кулранг, ажинланган думалоқ юзига тугун билан маҳкам боғланган еди. Деҳқон аёллари зерикарли турмуш тарзини олиб борадилар ва йиллар ўз зарарини олади. У менинг саволимни бутунлай еътиборсиз қолдирди ва менга сўзларимизни айтмади.
  
  
  Уники деворга ёйилган, бир жуфт от сочлари адёлига ўралган еди. Унинг терисидаги чайқалиш ҳисси билан мен яланғоч еканлигимни билардим. У ҳўл кийимларимни аёлнинг боши устидаги арқонда кўрди.
  
  
  Узоқ вақт давомида биз учун ҳеч қандай товуш йўқ еди, фақат кампирнинг ҳаракатларидан ташқари. Кейин ешик очилиб, Арвиа кириб келди, унинг ортидан Серро-қора сочлари, узун мўйлови ва катта қизил қулоқлари бор одам келди. Ханс Его ўчоғининг олови ўткир чизиқлар ва бурчакларни, чуқур ўрнатилган кўзларни ва тор оғизни таъкидлаб, ўткир енгиллик яратади. У фақат менинг олдимда очиқ турганида гапирди, кейин еса иккиланиб, аввал чуқур нафас олди.
  
  
  "Шундай қилиб, сиз уйғоқсизсиз", деди у ниҳоят. "Биз жуда хавотирда едик. сиз... Мен узоқ вақт ухладим.
  
  
  Ҳозир ўзингизни қандай ҳис қиляпсиз? Арвиа у поултиcе олиб сифатида сўради.
  
  
  Мен ўзимни яхши ҳис қиляпман", дедим юзимга табассум қўйишга муваффақ бўлдим. "Айтинг-чи, у ҳозир қаерда?"
  
  
  Бу Неретва дарёсидаги Жзан қишлоғи.
  
  
  Мен бу маълумотлардан жуда мамнун едим. Меткович ҳам Неретвада, Дарё катта делтага айланишидан олдин еди. Дарёнинг узунлиги атиги бир неча юз мил бўлганлиги сабабли, бу мен ҳали ҳам ўз вазифам ҳудудида еканлигимни англатарди. Уни, инилти суянди, ва сўради: "Жзан кичик қишлоқ?"
  
  
  Чолнинг оғзи нордон табассумга айланди.
  
  
  Один кичик бўлганлар ҳақида. Ва у кичрайиб бормоқда.
  
  
  "Бу Мостар устидами?"Мостар-Метковичдан ўттиз километр нарида жойлашган кичик тог ъ қишлоғи.
  
  
  "Биз шу ердамиз, Мостар ва коник ўртасида, бу ерда йўл дарёдан жўнайди."
  
  
  У лабларини ялади. "Демак, биз Аптос яқинидамиз?"
  
  
  Қўрқувдан қизнинг кўзлари катталашди ва у қорайган териси остида оқариб кетгандай туюлди. Қошларини чимириб, отам лабларини қисди ва ўйчан бош чайқади. "Ҳа", деди у оҳиста, кейин гўштли, чақириқ қўлини кўтарди. - Менимча, биз етарлича гаплашдик.
  
  
  "Жуда кўп, Жосип", дея қўшимча қилди аёлнинг егоси. У менинг олдимга оғир кружка буғли шўрва билан келди. У менга кружкани узатди ва у уни олиш учун тирсагига суянди. Унинг кўзлари мағрур ва жағи қаттиқ еди. "Жуда кўп", деди у яна ўгирилиб. "Ва бу кўп фойда келтирмайди."
  
  
  "Жим бўл, аёл", деб буюрди еркак. кейин менга: "овқатланинг, кейин дам олинг.". Бугун сиз Жзан тарк керак, агар бизга ким.
  
  
  "Йўқ", Арвиа нафас олди. — У ҳали ҳам жуда заиф.
  
  
  "Сиз ҳеч нарса қила олмайсиз."
  
  
  "Тушундим", дедим. У қайнаб турган тартибсизликни татиб кўрди. Бу қўзичоқ ва помидорнинг бутун бўлаклари билан мазали ловия шўрва еди ва у менинг совуқ, оч қорнимни куйдирди. "Сиз мени яширишда катта таваккал қилдингиз", деб давом етди у. "Сиз менинг ҳаётимни сақлаб қолганингиз кифоя.
  
  
  "Биз сизнинг ҳаётингизни сақлаб қолган бўлишимиз мумкин."Айтишга ҳали ерта. Бир ойдан камроқ вақт олдин, биз қанча вақт талаб қилмасин, таваккал қилишдан хурсанд бўлардим, лекин ҳозир. . У бирдан чалкашиб, ўзини тўхтатди.
  
  
  Арвиа унинг фикрини тугатди. Ее овози бемаъни ва титроқ. "Ертага ёки ертаси куни Жзан йўқ бўлиб кетади."
  
  
  У бир муддат жим қолди. Унинг одами ва егоси қизини овқатланишда давом етишди. Охирги томчини ичганидан сўнг, у чойшаб ёнидаги кружкани ушлаб, хотиржамлик билан сўради:: "бу ерда нима бўляпти?"
  
  
  Еркак тишларини ғижирлатиб, улар орасидан шивирлади: "бу сизнинг жангингиз емас."
  
  
  "Ешитинг", дедим. — Сиз менинг ҳаётимни сақлаб қолдингиз, унинг ҳали ҳам ferret қандай қилиб билмайман. Сиз мени яширдингиз ва менга ғамхўрлик қилдингиз, агар қўлга тушсангиз, сизга ва оилангизга нима бўлишини биламан. Шундай қилиб, бу менинг жангим емаслигини айтманг. Бу жанг емас", деди ўчоқ ёнидаги аёл жаҳл билан.
  
  
  Жосип, сиз аҳмоқсиз. Бу енди жанг емас. Жанг тугади.
  
  
  "Бу ҳақда менга айтинг", деб туриб олдим.
  
  
  "Бу бир-бирига бегона бўлиши учун яхши," у ўжарлик деди.
  
  
  Хўш, мен ҳамма каби ўжар бўлишим мумкин.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Нега сизнинг қишлоғингиз вайрон бўлди?"- Мен билишим керак, акс ҳолда мен кетмайман. Акс ҳолда, мен кетолмайман.
  
  
  Бу одам умидсизликда қўлларини осмонга кўтариб, афсусланган хўрсинди. "Ҳеч кимга сир емаски, мамлакат & нбспга жуда муҳтож. Бу ерда Жзанда биз Дарё яқинида маккажўхори ва шароб етиштирадиган катта текис майдонга егамиз. Бахтимизни кўрсатиш учун биз тошдан кўра ёғоч атрофида қуришни афзал кўрамиз ва биз ушбу маҳаллий анъана билан фахрланамиз."
  
  
  "Давом етинг", дедим.
  
  
  "Енди Сербия Жзанни аскарлар лагерига айлантирмоқчи, чунки у ерда сув бор ва Сараеводаги асосий лагерга бориш осон."
  
  
  У" Сербия " ҳақида шунчалик камситиб гапирганда, мен кулишга мажбур бўлдим. Серблар Югославия аҳолисининг 42 фоизини ташкил қилади, шунинг учун улар сиёсат ва ҳукуматни назорат қилади. Бошқа етник гуруҳлар, хорватлар, словенлар, боснияликлар, черногорияликлар ва македонияликлар серблардан нафратланишади. Мамлакат мустақил гуруҳлар ва минтақавий интилишларнинг ямоқидир. Ажабланарли жойи йўқ, Иосип Югославия аскарларини серблар деб камситиб, иҳ ни мендан кўра кўпроқ тажовузкор деб ҳисоблаганини таъкидлади. Аммо ҳозир кулиш масаласи йўқ еди. Вазият бунинг учун жуда оғир еди. "Улар қаршиликка қарши курашиш учун ҳокимиятни қўлга киритдиларми?"
  
  
  Ъ ҳа."Иккаламиз ҳам залдаги қаршилик базаси Аптосда еканлигини билардик.
  
  
  - Сизга нима бўлади?"
  
  
  Кекса Жосипнинг юзи бутун гранит устида ўйилганга ўхшарди; унинг овози таранг ва нафратга тўлган еди. "Улар километр узоқликда лагерларда жойлашган-ку. Улар бизни ҳайвонлар каби ўлдиришади. Бу бизнинг ўлимимиз. Хосип тинчроқ оҳангда давом етди, - қишлоқ аҳолисидан бири сизни беҳуш ҳолда топди, Дарё бўйида ювинди. Деҳқонлар сизни бу ерга олиб келишди, чунки мен сизни жойлаштириш учун жойим бор еди. Аскарлар сизни хоҳлашди. Биз ҳар кимга улардан яширинишга ёрдам берамиз.
  
  
  Мажбурий кўчириш ҳақидаги гап ихнинг жасоратини ўғирлагандек, оила тинчланмасди. Хосип тўхтади ва орқасига ўгирилди. У ешик рамкаси билан ўралган ҳолда бир лаҳза турди. Унинг орқасида қуёш аждодлари қўйган ескирган полга улуғвор соя солди. "Ешикни ёнидаги бу нур билан қулфланг", деди у. "Мен уч marta секин тақиллатаман. Бошқа ҳеч кимни киритманг. Кейин ҳамма они кетди.
  
  
  Иҳ shaggy пасайганда, у ўрнидан турди ва у айтганидек ешикни қулфлади. Қалин думалоқ нур деворнинг иккала томонидаги ёғоч қисқичларга ўрнатилган ва жуда қаттиқ ҳужумга дош бера оладиган даражада кучли кўринарди. У кийимларини сезди ва улар ҳали ҳам ҳўл еканлигини аниқлади. Мен чиқиб бўлдим, лекин мен зарар бўлди, ёмон кўкарган, ва оғриқ, бир пода. Мендаги ҳар бир мушак таранг ва оғриқли еди.
  
  
  Унинг хонасининг ўртасида Таижиқуаннинг 108 қадами, Коен Вии нинг езотерик шакли бироз иккиланиб ўтди. Бутун маросимни бажариш учун менга йигирма дақиқа керак бўлди, лекин кейин уники, мен ўзимни тетик ва илҳомланган ҳис қилдим, кейин Егони яна такрорлаш учун қисқа дам олдим. Учинчи marta у адёлига қайтиб, зен трансга тушиб қолди. У танаси ва ташқи ҳиссиётларидан халос бўлгач, у Цзаннинг тақдири ва муваффақияциз миссияси ҳақида ўйларди.
  
  
  Фақат бошиданоқ иш шубҳали кўринарди. ..
  
  
  Сиз бўри сифатида обрўга егасиз, Н3", деди хок менга юзи ифодасиз. "Сизга бу янги топшириқ ёқади."
  
  
  Хўжайиним ҳазилдан фойдаланса, у доимо истеҳзоли бўлади. Мен уни олдимдаги тўпга урдим ва жавоб беришнинг маъносизлигини биламан. Тўп ўн иккинчи тешик атрофидаги ўтга урилди. Катта, синган майса учиб келиб, поябзалимга тушди.
  
  
  Тишларини ғижирлатиб, тўпини топиш учун бегона ўтларни қазди. Биз Вашингтондаги болта офисларидан Потомак дарёси бўйлаб Делавер Голф & Country клубида едик. Ва биз бу ўйинни фойдаланиб оддий шаҳар аҳолиси бир гуруҳ бўлиши сохта. Мен учун бу оддий еди: мен ўзимни кўрсатишим шарт емас еди.
  
  
  "Полгар Milan ҳақида ешитганмисиз?"Хок менга ергашиб сўради.
  
  
  Daffodils уни голф клуби билан итариб юборди. Милана уни бир marta Германияда билар еди", дедим. "Ему ҳозирда олтмишинчи йилларда бўлиши керак. Нен ҳақида охирги marta ешитганим, у ўзининг туғилган Югославия тоғларида Хорватия мустақиллиги ҳаракатига раҳбарлик қилгани еди.
  
  
  "Полгар Milan ҳам болта агенти еди. Агар мен нимани назарда тутаётганимни билсангиз, биз его харажатларини қоплашга ёрдам бердик. Биз ҳеч қачон его гуруҳини билмаганмиз. Бу одамлар ҳақиқий ватанпарварларми ёки улар озодлик ва инқилобнинг асосий шиорлари остида ўлдирадиган ва talon-тарож қиладиган безорилар тўдасими, билмайман. Бу Milan қурол билан бор еди, деб кифоя, у вақти-вақти билан Аптос унинг лагерида атрофида етказиб қайси.
  
  
  "Нима, сер ?"Сиз" Milan " ўлган ва унинг гуруҳи ҳали ҳам фаол еканлигини англатасизми?
  
  
  - Бу тўғри. У ўн кун олдин Югославия қўшинлари билан тўқнашувда отиб ўлдирилган. Бу mistletoe билан ҳеч қандай алоқаси бўлмаган тўқнашув еди. Сиз ҳали тўпингизни топдингизми? - Бу нима? "у бепарволик билан сўради.
  
  
  Ъ йўқ.ъ
  
  
  "Сиз ҳар доим бу икки пеналтини олишингиз мумкин."
  
  
  "Мен бу тўпни топаман."
  
  
  У елкаларини кўтарди. Ъ нима бўлишидан қатъий назар, Milan аҳолиси ҳали ҳам Аптосдаги ferret базасидан фойдаланадилар.
  
  
  Аптос-тоғлардаги бургут уяси. Бу собиқ Рим қуллар лагери бўлиб, у ерда юнонлар даврида ҳам илгари жойлашган асл карер номи билан аталган."Хўш, агар сизга қадимий тарих ёқса. Буларнинг барчаси бўрига қандай алоқаси бор?
  
  
  "Бунчалик сабрсиз бўлманг, Ник. Сиз бу тўпни бошқа топа олмайсиз."Хок дарахтга суянди ва гўё селофан сигарасини чиқариб, оғзига солиб, ёқди. У ҳидли тутун булутида давом етди. "Миланда уй ҳайвонлари сифатида ярим ёввойи оқ бўри бор еди. Ғалати танлов, лекин агар сиз бу одамни билсангиз, кўпроқ ёки камроқ мос келади. Бу бўри у билан ҳамма жойга борди, фақат садоқат учун емас. Milan буни қандай қилганини билмайман, лекин у бўрининг бўйнининг юмшоқ бурмаларида кичик кесма қилди. Бу кичкина текис сумкага ўхшарди. Мўйнаси туфайли уни кўриш мумкин емас еди ва бўри уни қўриқлаётгандай туюлди. Milan ушбу сумкадан махфий маълумотларни ташиш учун фойдаланган.
  
  
  Бу жуда ғайриоддий, шундай емасми?
  
  
  Мен ҳам доим шундай деб ўйлардим, лекин Milan уларнинг бузуқлиги билан бу ажойиб ғоя деб ўйларди."
  
  
  - Ва енди у ўлдими?"
  
  
  "Бўри енди бева аёлнинг его залида."
  
  
  Ва марҳум Миланнинг бу аёли қаерда?
  
  
  "Аптосда. Яна қаерда?"
  
  
  У тўхтади, голф клубининг дастагига суянди ва тўсатдан жуда чарчаганини ҳис қилди. У хокда жуда узоқ вақт ишлаган, бу қаерга олиб боришини билмаган. "Йўқ, сиз менга айтмадингиз. Мени тахмин қилайлик. Milan вафот етганида, бўрининг терисида маълумотлар бор еди ва бизга ҳозир керак. Енди у ҳақида Аптосга бориш менга боғлиқ .
  
  
  - Овоз-овоз.
  
  
  Аммо бу аёл менинг келишим кераклигини биладими?
  
  
  Ъ ҳа. У сизни икки кундан бери кутмоқда.
  
  
  "Нега мен ҳар доим бундай маълумотни охирги ешитаман?"
  
  
  Ъ келинг. Сизнинг тўпингиз уни топди", деди хок оёғини ерга босилган жойдан кўтариб. - Қайтиб келганимизда, мен сизга Аптос харитасини чизаман ва Метковичдаги одамимиз билан қандай боғланишни айтаман..."ъ
  
  
  Шундай бўлди: Метковичдан Жзан сув ўтказгичигача. Бу жуда мантиққа тўғри келмайди, лекин менинг Россиядаги жойим, гарчи бу деярли муваффақияциз бўлса ва аниқ хавф остида бўлса ҳам, ҳали ҳам давом етаётган еди. Кеча бу шунчаки Меткович яқинидаги тўсиқ емас еди. Бу қўшинлар, итлар ва қирувчи самолётлар томонидан қўллаб-қувватланадиган бир кишилик тўсиқ еди. Кимдир Югославларни мен келаётганимни огоҳлантирди, бу менинг қопқоғим пуфланганини ва ҳужжатларим енди фойдаланиш учун жуда хавфли еканлигини англатарди. Аптос тузоқ бўлиши мумкин ва мен буни билишга вақтим йўқ еди. Мен жуда еҳтиёт бўлишим керак еди, лекин бугун кечқурун Аптосга боришим керак еди.
  
  
  Ешикда учта тақиллади. - Ъ салом. Мени ешита оласизми?ъ
  
  
  Арвиянинг овози уни таниди, лекин жавоб бермади.
  
  
  "Мен ёлғизман", деди у. "Илтимос, мени киритинг."
  
  
  У адёллардан бирига ўралган ва кундузи судралиб юрган. У ерда мен қулоғимни совуқ ёғочга қўйдим ва диққат билан тингладим, лекин шубҳали ҳеч нарса ешитмадим. Бизга оғир етикларнинг хириллаши, унинг ёнида турган еркакларнинг сокин нафаси ёқади.
  
  
  Ъ сиз нима истайсиз?ъ
  
  
  Уни . ...Мен унга янги бандажлар олиб келдим... сиз томонингиз учун", деди у саросимага тушиб.
  
  
  Уники аллақачон белига мато ипи билан боғланган еди, лекин у менинг машқларимдан бўшашиб, қон билан ҳайратда еди. У кеча қилган ҳисоб-китобларидан бошидаги зонклама оғриғини ва қовурғаларини синдириб ташлаш қўрқувини еслади. Лекин бу ундай емас еди. Яхшиямки, гавкинг фақат тирналишни қолдирди. Унинг териси ҳали ҳам юмшоқ сариқ-бинафша рангда еди, у ерда ҳеч бўлмаганда пушти пушти чизиқ йўқ еди ва у ҳаракат қилишдан олдин бинтларни ўзгартириш керак еди. "Ҳаммаси жойида", дедим. "Аммо мен сизга айтмагунимча кирманг."
  
  
  "Сиз хоҳлаганингизча", деди у.
  
  
  У қопқоқни олиб ташлади ва адёлга қайтди. Кейин у еснади ва ешик унинг ўтиши учун етарлича кенг очилди . У дарҳол Егони яна ёпди ва нурни алмаштирди.
  
  
  Оҳ, " у хўрсинди, менинг олдимга келди. Тилининг учи сирғалиб, лабларини намлади. Унинг кўзларида ёрқин порлаш бор еди. - Биз ҳаммамиз ёлғизмиз, буни биласизми?"
  
  
  "Бир дақиқа кутиб turing, Арвиа. Сизнинг отангиз бу ерда еканлигингизни биладими?"
  
  
  "У жуда банд еди. У уни безовта қилишни хоҳламади.
  
  
  "Уҳ-ҳуҳ. Ва сизнинг онангиз?ъ
  
  
  "У ҳам банд еди.
  
  
  У ёнимда тиз чўкиб, қўлларини узатди. - Тушундингизми? Мен сизга бандаж олиб келдим. Наҳ катта оқ бандажни кўтариб юрган еди. - Мен сизнинг кўкрагингизни боғлайман."Шунда сиз ўзингизни анча яхши ҳис қиласиз.
  
  
  "Раҳмат", дедим жилмайиб. У шу қадар яқин едики, мен унинг янги терисининг ҳидидан нафас олиш учун унинг илиқ кўкракларини юзимда ҳис қилардим. У чойшабни белимга тортди ва бармоқлари яланғоч теримдан сирғалиб, еҳтиёткорлик билан бандажни ечишни бошлади.
  
  
  Мен ҳар доим бу ерда ёлғиз бўлганман", деди Арвиа оқартирилган матони тортиб. "Ва буг ъ поездлари жуда зерикарли. Қаердан келганингиз зерикарлими?
  
  
  Ъ ҳеч қачон. Лекин мен олдин бир ferret сифатида Жзан шундай зерикиб ҳеч қачон айтинг
  
  
  "Агар сиз аёл бўлсангиз, бу тўғри", деди у. "Менинг барча дўстларим турмуш қурган ва бир ёки икки фарзанди бор ва мен ўзим учун ҳам худди шундай истайман. Мен уни илгари севардим ва турмуш қуриш имконияти ҳам бор, лекин мен Жзан исмли йигитга уйланмоқчи емасман. Улар қўй каби одамсиз, ва сиз...ъ
  
  
  Унинг қўллари енди яланғоч теримни куйдирарди. Улар ўз пастга келди, панеллари остида ўрдак ва менинг елка атрофида айлана ва орқа пастки. У менга бир marta, жуда енгил тегди. Унинг нафаси томоғига тушди. Кейин мен адёлни четга улоқтирдим ва у менга қараганида унинг кўзлари хиралашган ва истак билан тўлган.
  
  
  Пушти тили яна лаблари бўйлаб сирғалиб ўтаётганда у ҳирқироқ кулди. Секин-аста, аста-секин, у кўк блузкасини очди ва қаттиқ, юмалоқ кўкракларини очди. Етаги остидан судралиб чиқиш учун танасини секин кўтарганида, ўзига бўлган ишончнинг енгил туси унинг юзини кесиб ўтди. Кўзларим унинг яланғочлиги устида юрди ва у қалтираган сонларини пастга тушириш учун чўкди. У ўз нафсини блузка ва юбка ёнидаги полга ташлади.
  
  
  Унинг кўзлари танамга тикилди ва у паст, юмшоқ овоз билан пичирлади. - У-мен сизни хоҳлайман. Мен сизни биринчи marta кўрганимда, отангиз сизни кеча бу ерга олиб келганида унинг исми сиз еди.
  
  
  Арвиа адёлда ёнимда ётади. У қўлини думбаларининг силлиқлиги устига югурди. Улар чиройли шаклга ега еди ва унинг кўкраклари кўкрагимга иссиқ ва юмшоқ еди. У юзини кўтарди ва унинг қўли орамизда пастга оздирди, деб менинг қарши маҳкам унинг очиқ оғзини босди. Атрофимда салқин бармоқлар ёпилганда нафас ололмасдим; кейин у танасининг бутун узунлигини меникига босди... "Ҳа, енди", деб нола қилди у. "Енди, илтимос."
  
  
  Мен уни остимга тортдим ва у мени қабул қилиш учун оёқларини ёйди. У аста-секин кестириб олдинга ва орқага силжитганда, унинг танаси титраётганини сезди. Унинг сонлари оёқларимга босилди, тўпиқлари егилиб, бузоқларим атрофида ёпилди. Мен унинг юмшоқ гўштига чуқур ботдим ва у менинг остимда таранглашди, менинг турткиларим остида нола қилди, кестириб очди ва ёпди ва соф ва мутлақо таслим бўлиб бошини олдинга ва орқага ташлади. Мен ўзимни ўсаётган ва менга ичида ўсди ажойиб мамнуният билан унинг ичида кенгайтириш ҳис мумкин, ва мен у менга унинг огоҳлик кучайтирдилар ва яна куч билан менга остидан кўчиб сифатида унинг авжига яқинлашиб, деб топилди.
  
  
  Кўпроқ! Ҳа, кўпроқ", деб ёлворди у, товонлари билан оёқларимни тепиб, янада қўзғалди. Кейин у қичқирди, кулбанинг сукунатини кескин кесиб ташлади. У ичкарига кирганида завқ билан нола қилиб, қаттиқ сиқилди. Кейин унинг танаси оқсоқланиб орқага қайтди ва у менинг Белларимга маҳкам босилганда сонларининг назорациз титрашидан ташқари жим қолди. Иккаламиз ҳам ҳаракациз, чарчаган ва тўлиқ мамнунмиз.
  
  
  Кейинчалик, биз бу ўйинни адёлда ўйнадик ва онаси дизел двигателида қолдирган шўрвани олдик. Отаси у билан гаплашаётганда арвиянинг юзи мамнун бўлиб қизариб кетди, у менга бефарқ қизиқиш билан қаради.
  
  
  "Диққат билан тингланг", дедим. - Биласизми, мен аптосда еду емасман, шундай емасми?""Мен шундай деб ўйладим", деди у кружкасининг четидан. У шўрвани узатди ва кўзлари яна ғамгин еди. - Лекин сиз ҳеч қачон муваффақиятга ериша олмайсиз. Ҳамма жойда аскарлар бор.
  
  
  Мен ҳаракат қиламан, Арвиа. Агар қила олмасам, сизга ва халқингизга ёрдам беришга ҳаракат қиламан.
  
  
  Лекин қандай қилиб?ъ
  
  
  У бошини чайқади, ўз фикрларида адашди. - Қандай қилиб билмайман. Аммо агар Жзан аскарлар исёнчиларга қарши курашмоқчи бўлганлиги сабабли йўқ қилинса, Аптос ёрдам бериш учун бирор нарса қилиши керак.
  
  
  "Сиз яхши одамсиз", деб пичирлади у.
  
  
  "Енг муҳими, сиз имкон қадар узоқ вақт қаршилик кўрсатишингиз керак. Поездга тушганингиздан сўнг, биз бошқа ҳеч нарса қила олмаймиз.
  
  
  Арвиа бир зум четга қаради, кейин жимгина кружкаларимизни стулга узатди. У ўгирилиб, менинг олдимда турди, ҳали ҳам жим, юзи қўрқув ва хавотирдан хиралашган. Ниҳоят у кескин деди: "мен айтардим..... Еҳтимол, мен сизни ақлдан озган режангиздан тўхтата оламан. Бу биз ва сиз учун умидсиз ... жуда хавфли.
  
  
  У ҳайкалтарошлик гўзаллигини ўрганиш учун тирсакларига суяниб кулди. - Иссиқ сўзлар. куйдирадиганлар. Лекин мен узоқ вақтдан бери салқин едим ва ҳеч қачон ушланмаганман.
  
  
  Ъ ҳеч қачон?ъ
  
  
  "Хўш, деярли ҳеч қачон.
  
  
  "Сиз мукофотга лойиқсиз", деди у нафас олиб. "Сиз кўплаб мукофотларга лойиқсиз. Ва мен ҳам қизиб кетяпман. Олов каби иссиқ. У менинг олдимда ўтирар еди ва мен пастки танамда яна олов ёқилаётганини ҳис қилардим. "Ва бизда кўп соат қолди", дея қўшимча қилди у. "Кўп соат."
  
  
  
  Боб 3
  
  
  
  
  Кеч тушганда, Иосип ўз сўзига содиқ, мени Жзандан олиб чиқди. У мени асосан кимсасиз кўчалардан, қишлоқ ташқарисидаги кенг водийдан, сўнгра тошли бурунга олиб борди. Бир неча соат ўтгач, биз тўхтадик ва тошлар бошпанаси остида у олов қурди ва қаҳва тайёрлади. Учли таёқ ёрдамида у ерга харита чизди ва менга Атҳос тоғига бориш учун боришим керак бўлган йўллар тармоғини тушунтирди.
  
  
  "Бу илгари режалаштирилганидан фарқ қилади", дедим хок менга берган маршрутни еслаб.
  
  
  "Ҳа", деди у. - Лекин сиз ҳозир бошқа жойдан чиқяпсиз. Мен сизга бу ердан енг қисқа йўлни кўрсатаман ва шунга қарамай, Аптоснинг орқа томонига етиб бориш учун сизга кўп соат керак бўлади.
  
  
  "Орқадан?"
  
  
  "Афсуски, дўстим", деб тушунтирди у менга. "Мен сеҳргар емасман. Аптосга олиб борадиган фақат иккита йўл бор ва улар бир-бирига уланмаган. Шуни ёдда тутиш керакки, Аптҳосга кириш қийинлигининг яхши сабаби бор. Бу бир вақтлар қуллар ва гладиаторлар учун қамоқхона еди, аммо ҳозир ... "У титраб хўрсинди. "Агар сиз Олд томондан Афтосга яқинлашишни истасангиз, Метковичга қайтишингиз керак еди", деди у оҳиста.
  
  
  "Менга йўлни кўрсат, Жосип", дедим ичимда инграб. Бу юзинчи хато еди. "Хок менга Миланнинг рафиқаси мени кутаётганини айтди, лекин маълум бир тарзда ва маълум бир вақтда. Унинг ўзи аллақачон кеч югураётган еди, бу ўз-ўзидан шубҳали еди ва ниҳоят у ерга етиб келганида, у ён томонда бўлмайди . Партизанлар бу нуқталарга жуда сезгир бўлиши мумкин еди, айниқса бармоғи тетикда.
  
  
  Хосип тушунтиришини тугатгандан сўнг ва унинг ему маршрутни хотирадан такрорлади, у харитани ўчириб ташлади ва яна йиғди. Кейин мени катта қучоқлаб, тунга сирғалиб ғойиб бўлди.
  
  
  Унинг биттаси бор еди. Жозипнинг рафиқаси менинг кийимларимга тартибда қўшилади ва Арвиа мен учун бир қоп овқат тайёрлади, шунда мен йўлда давом етишим мумкин. Менинг газ бомбам қолган ягона қурол еди. У сув ўтказгичидан пастга тушганда стилеттосини йўқотди: "бомба енди чўнтагимда еди. Мен ҳушимдан кетганимда жозипнинг оиласи уни оёғимдан олиб, барча нарсаларим билан бирга яхшилаб қуритди. Енди бу деярли фойдасиз еди ва Жзанда йўқолган қуролим ўрнини босадиган ҳеч нарса йўқ еди.
  
  
  Мен енергиямни тежаш учун секин ва барқарор суръатда юра бошладим ва ҳеч қачон Жосип менга берган кўрсатмалардан четга чиқмадим. Бу узоқ юриш еди. Унинг карапаси қоронғу водийлар бўйлаб ҳаракатланаётганда, шамол қуруқ дарахтлар орасидан увиллаб, юзимни чимчилаб қўйди. Унинг карапаси баланд тизмалар бўйлаб югурди ва оёқларимда улкан ўлик дунё ётарди ва тунги ҳайвонларнинг қичқириғи менга Milan бўрининг бу ҳудудда жуда кўп қариндошлари йўқлигига умид берди. У тезда кўтарила бошлади, катта тошларга айланди ва ниҳоят, уфқ тонгнинг пушти рангига бўялганида, Атҳос унга етиб келди.
  
  
  Хок муболаға қилмади. Аптос тоғларнинг баланд жойида бургутнинг уяси еди. Табиат ўтиб бўлмайдиган тоғлар ва етиб бўлмайдиган қоялар билан ўралган чинакам чидаб бўлмас қалъани яратди. Бу худди осмондаги оролга ўхшарди ва орқа кириш йўли етти метр узунликдаги тор йўлакдан бошқа нарса емас еди, бу йўлга бош айлантирувчи қўлда ўйилган зинапоя билан боғланган еди.
  
  
  Унинг ходимлари лагерга яланғоч ва очиқ ҳис қилишди, ҳамма нарса ва ҳамма нарса учун осон ўлжа... Мен spiral зинапояга чиқдим ва довонга етдим. Олдинда Candid ески истеҳкомни кўрди. У соясиз кулранг нурда ювилган еди. Ягона овоз plato устидаги шамолнинг пичирлаши еди.
  
  
  Бу жуда жим, шубҳали жим еди. Standart процедура қўриқчиларни жойлаштириши керак еди ва мен олқишлаган бўлардим. Унинг карапаси тор ўтиш йўлидан ўтаётганда, у яширин ёриқлар атрофидаги нигоҳларни сезди, лекин ҳеч нарсани кўрмади. Унинг stahl ғазабланган пумадан кўра еҳтиёткорроқ ва у бошқа нарсани сезганида асабларим таранглашди: мен ўзимни тузоққа очиқ юргандек ҳис қилдим.
  
  
  Олдимда жарлик атрофида иккита улкан фигура пайдо бўлганида, мен ўтиш жойининг ярмида едим. Хира нурда уларнинг юзларини кўра олмадим, шунинг учун улар егилиб қолишди. Чиқиш жойига қайтишим мумкин деб ўйлаб, атрофга айландим. Аммо орқамдан иккита қуюқ соя ҳам менга яқинлашаётган еди. Биз қўл ва оёқларнинг ёввойи чигалида бирлашдик.
  
  
  Бир мушт ҳаётимга урилди. У автоматик равишда Его томонидан Тие Сжоу Шемг Сжие ҳаракати билан ҳужумчининг чап билагини чап қўли билан ушлаб, Егонинг чап қўлини ўнг Билаги билан тўсиб қўйди. Унинг иккала қўлини сиқиб, его ҳужумларининг кучини тортиб олди. Ревматизм ҳақида бирон бир нарса ҳақида ўйлашдан олдин, унинг чап қўли тушиб кетди ва ўнг қўли орқага чекиниб, билагини босиб, его мувозанатини йўқотди. Кейин унинг егоси уни тиззасига тепди.
  
  
  Агар тўғри бажарилган бўлса, у его вақтини ўчириб қўйиши мумкин. Мен абадий иҳ олиб қўйиш истамади, чунки лекин мен орқага бўлиб. Ей Худойим, бу буг ъ двигателлари мен томонда бўлиши керак еди. Муаммо шундаки, мен билган ягона одам едим... Еркак орқасидаги одамга урилганидан кейин ҳушини йўқотди.
  
  
  "Салом", деб бақирдим. "Салом, бир дақиқа кутинг. Уни . .. ъ
  
  
  Бу менинг вақтим еди. Иккинчи одам орқамдан бўйнимга сакраб тушди. Егонинг қўллари танасининг барча қисмларига етиб бориши мумкин еди. Бу Шан Сян Денг Шоуе томонидан ишлатилган, кейин мен пастга ducked ва менинг чап пояфзал таглиги билан қаттиқ ҳаётда его бошланди, у менинг зарба қайтармоқ емас, деб ишонч ҳосил қилиш учун менинг чап қўли билан юзига его уриш гўё.
  
  
  У ҳирқироқ йиғлаб юборди ва йиқилди.
  
  
  Мен буни давом еттирдим. Менинг биринчи ҳужумчимнинг оғирлиги остига тушган одам оёқларига сакраб тушди ва дарҳол бармоқларимни томоғига тиқди.
  
  
  Тўртинчи одам оёқларимга қаттиқ урди ва у йиқилди. Бир зумда у тепамга сакраб тушди ва бир неча сония давомида мен ҳеч нарсани кўраётганимга амин бўлмадим. У у дуч келган енг катта одамлардан бири бўлса керак. Бу гигант еди, бўйи камида олти фут, ҳатто нисбатларга ега еди. Егонинг елкалари шунчалик катта едики, у регби елкаларини кийганга ўхшарди. Балки у қўрққанидан еди, лекин унинг елкасидаги тўртбурчак жағли его гол унинг бўйнига ўхшамасди. Егонинг оёқлари ҳовуз стулини ушлаб туриш учун қурилган ва қўллари бироз ингичка еди. Егонинг чап қўли камида бир метр кенгликда бўлиши керак еди. Унинг ўнг қўли йўқ еди. Бунинг ўрнига унинг уч қиррали канcаси бор еди. Ему қилиш керак еди, барча маълум бир йўналишда тузоқ нуқтаси бўлди, ва мен бир балиқ каби кесиб бўлади.
  
  
  У паст ҳаракат, ўткир диве. Мен қорин отишни синаб кўришга вақтим йўқ еди; у аллақачон ағдарилиб, его ўлдирадиган илгакни тўсиб қўйиш билан банд еди. Унинг чап қўли билан, у унинг его нинг лог-каби билагини ушлаб, ва унинг ўнг қўли билан, у его чап елкасидан ушлаб, его нинг тўпиқдан учун етик қадаб. Егонинг оёқлари йўлдан учиб кетди ва у менинг устимдан ёй билан учиб кетди. У ерга урилганда, титраб кетди.
  
  
  У дарҳол сакраб турди ва ўз ўқи атрофида айланди, шунда биз бир лаҳзага кўринадиган Егони йўқотмаймиз. У салтода оёқларига қўнди ва яна ҳужум қилди. У оёғини қўйиб юборди ва бу қўлини яна ушлаб олди, унинг барча даҳшатли кучидан фойдаланиб, уни ярмига айлантирди. Кейин Егонинг қўлини егиб, у кафти билан унинг егосини кесди. Сталнинг егосини фойдасиз қиладиган ўткир суяк синиши бўлар еди. Лекин ўрнига, менинг қўл карахт кетди, қайси оғритди. Егонинг қўли тирсагигача металл еди.
  
  
  Ҳа, у хўрсинди. "Мен сени ўлдираман."Егонинг кўзлари нафрат ва ёвузлик билан порлаб турган ликопчаларнинг катталигида еди.
  
  
  У менга илгагини силкитди ва ғазабдан увиллади. У орқага қайтди ва Егонинг зарбаси пастга бурилди. Кейин у ўнг муштининг бўғимлари билан диафрагмадаги Егони уриш учун четга чиқди. Лекин у баланд бўйли каби тез еди. У чап қўлининг кафти билан муштимни ушлаб, сиқиб чиқара бошлади. У унинг тендонлари ва суяклари қаттиқлашаётганини сезди, гўё улар портлаб, ёниб кетаётгандек синади, вотум вотум.
  
  
  Менинг кучим йўқолди. У қаттиқ сиқиб, унинг қўли бир висе каби меники огоҳлик. Оёқларим титрарди, юриш соатларидан аллақачон заифлашди. Яна бир лаҳза ва яна учта еркак менга сакраб тушишарди ва ҳаммаси тугайди. Менинг ягона имкониятим Дж-ни уриш Едиккатта Фенг-Сжие пи, лекин бу мени бу даҳшатли илгакка дучор қилади.
  
  
  Чап қўлим Егонинг билагига урилиб отилиб чиқди. Менинг ўнг қўлим енди бўш еди, лекин ўша пайтда Егонинг ўнг қўли силкиди ва его илгагининг ўткир учлари кўйлагимга кирди. Унинг егоси елкаларини иложи борича қаттиқ силкитди. У қоқилиб кетди ва елкасидан charm енг бўшашиб қолганда ёриқ бор еди.
  
  
  Миямдан қаттиқ оғриқ отилди ва ескирган козокимдан қора қон оқди. Бироқ, мен унинг илгагини қўйиб юборишдан олдин унга ҳужум қилишга рухсат бердим, қолган учтаси еса орқамдан менга ҳужум қилишди. Унинг егоси уни уриб, чап оёғи билан ўнг болдирига уриб, тиззасини оддий улоқтирди.
  
  
  Егонинг қўллари шамол тегирмони пичоқлари каби тебранди ва у яна йиқилди. Уни Ему кўкрагига унинг кестириб қўйиш ва тиззалари билан его қўлларини босди. Мен қўлларимни кесиб ўтдим, шунда билакларим унинг томоғига босилди, агар сиз уни томоқ деб атасангиз ва у менга бор нарсамни берди. Уни ўлдирмоқчи бўлган его емас, балки его миясига қон оқимини тўхтатиб, Егони ўчиришга ҳаракат қилган. Бу имконсиз еди. Менинг жароҳатланган қўлим ўткир, зонклама ва чидаб бўлмас оғриқда еди, лекин мен бутун вазнимни унга қўйдим ва мен буни тезда ҳал қилишим кераклигини биламан. Орқамдан уч кишининг юрганини, девнинг қўллари оёқларим остида сирғалиб кетаётганини ешитдим. Мен уни қаттиқроқ босдим. Егонинг кўзлари айлана бошлади. Менинг ўнг маъбадимга совуқ ва металл нарса босилган. Аёлнинг овози: "агар у ўлса, мен сизнинг бошингизни пуфлайман."
  
  
  Мен аста-секин ўгирилди, ҳали босим рухсат муҳтожлик емас, ва ўзим бир Cарcано Times милтиқ barrel пастга тикилиб топилди.
  
  
  Унинг баландлиги бироз баландроқ. Аёл милтиғининг думбасини елкасига тутиб, узун, текис оёқларини маҳкам чўзди ва менга одатдагидек ишонч билан қаради. Салом, бу ўттизга яқин еди. Унинг шимлари ва кўйлаги бели торайган ва таранглашган жойга осилган, у ерда тўлиқ кўкраклари ва ширин думбалари юмшоқ, ескирган матога босилган. Унинг қора сочлари калта кесилган ва пешонасига ёпишган, ёнаётган кўзлари ва мағрур қизил оғзи.
  
  
  Унинг нигоҳи еркакка қайтди. У аллақачон стал кўк ва унинг егоси бузуқ туйғу билан томоғини бироз қаттиқроқ босди. "Отиш", деди отаси. "Камида кейин оғриқ тўхтайди."
  
  
  "Мен буни албатта қиламан. Агар сиз менинг буйруқларимга риоя қилмасангиз, мен сизни албатта ўлдираман.
  
  
  "Агар мен уни қўйиб юборсам, у мени ўлдиради."
  
  
  "Аҳмоқ", деди у. "Улар билан ferret, қандай қилиб бу ерга келдингиз, сизга қурол ишора қилди. Агар биз сизнинг ўлишингизни кутмаганимизда, сиз аллақачон жасад бўлган бўлар едингиз. Аммо сиз ўзингизнинг қийинчиликингиз билан Хашни ғазаблантирдингиз ва у ўзи орқали чиқди. Енди мени ўлдирманг, акс ҳолда сиз ҳаётингизни йўқотасиз.
  
  
  У аёлнинг гўзаллиги ва кучига аччиқ ҳайратни ҳис қилди ва ундаги бу такаббурликнинг бир қисмини озод қилиш қанчалик яхши бўлишини ўйлади. Кейин мен синаб кўриш учун тирик қолишим кераклигини ва у албатта ишлатадиган қуролни ушлаб турганини англадим. У хўрсинди ва қўлини бўшатди. "Ҳаммаси жойида", дедим. - Лекин уники . .. ъ
  
  
  Ъ бу каби ҳеч нарса. Биз учун сўзлар.- У сўзларини таъкидлаш учун мени қурол билан урди. "Келинг, егоингизни қўйиб юборинг ва хотиржам бўлинг. Ҳаш Падра сиз биз билишни истайман, нима бизга айтиб ишонч ҳосил қилади, емас, балки сиз айтиш истайман, нима.
  
  
  У хотиржам, бефарқ муносабат билан аста-секин одамдан сирғалиб, қўлларини ерга қўйди. Енди қўрқувни кўрсатиш вақти емас. Еркаклар бизнинг атрофимизга тўпланишди, бири оқсоқланиб, иккинчиси унинг ҳаётини его унга тегиб кетган жойга ишқалади. Улар қояларнинг тушиб сифатида бошқалар уларга қўшилди, барча олти нон-партизан шамол зулмат орқали менга тикилиб қадар, барча мен ерга қулайди ва раҳм-шафқат сўрайман, деб умид.
  
  
  "Хаш? Хаш, яхшимисиз? аёл хавотир билан сўради. Ердаги одам нафас олди ва унинг катта кўкраги шар каби пуфлади. Бир лаҳзадан кейин у ўтирди, йўталди, тупурди ва оғзи олтин тишларга тўла жилмайиб қўйди. "Ҳа, - у қичқирди. "Бу яхши уриниш еди, лекин Падресни тўхтатиш учун етарли емас еди."
  
  
  - Сизни қутқариш учун сизга аёл керакми?"Мен бепарволик билан жавоб бердим.
  
  
  У олдинга егилиб, илгакнинг қаттиқ учини томоғимга, чап томондаги артерия устида қоқиб қўйди. Совуқ ғазаб билан у: "сўзларингизга қаранг, акс ҳолда улар сизнинг охирги сўзингиз бўлиши мумкин. Ҳатто енг баланд қўнғироқ ҳам қўнғироқ ундан олиб ташланганида тўхтайди."
  
  
  У қаттиқ ютиб юборди, бирдан тилини сезди. - Сиз бизга жосуслик қилмоқчи бўлганингизда аҳмоқ едингиз.
  
  
  "Мен бу ерга жосуслик қилиш учун келмаганман", деди Хаш Padre унга. "Менинг исмим Картер, Ник Картер ва у... .. ъ
  
  
  "Сиз ёлғон гапиряпсиз", деди у.
  
  
  "Ўрнингдан тур, Ник Картер бир неча кун олдин ешикдан кириши керак еди.
  
  
  "Ешик... сиз асосий киришни назарда тутяпсизми?"
  
  
  "Гўё сиз буни билмагандек", деб кулди Padre. - Биз Картер билан учрашиш ва бу ерга Его олиб келиш учун одам юбордик. Аммо бизнинг одам қудуқни, ҳақиқий Картерни топмасдан олдин ушланди. Шундай қилиб, ему ҳали ҳам ешикдан ўтиши керак, чунки у бундан яхшироқ билмайди. Аммо сиз бошқа кириш жойидан келдингиз. Фақат Карак сизни юбориши мумкин еди. У бизни кичик болалар сифатида кўрадими?
  
  
  "Мен Карак билмайман," мен чақади. — Аммо агар сиз ўша балиқ овини мендан олиб қўйсангиз, мен сизга бу ерга қандай келганимни айтиб бераман."
  
  
  Бунинг ўрнига, канcа янада чуқурроқ кетди. Мен танамдаги енгил кесилган жойдан қон оқаётганини ҳис қилгандим. У тезда деди: "Полгар АC Milan, у бу ерда масъул еди, шундай емасми?"
  
  
  - Хўш, нима?ъ
  
  
  "Мен бева аёлман. .. Агар мен его бева аёл билан гаплаша олсам, кимлигимни исботлай олардим."
  
  
  Ҳаш Падра бу жуда кулгили, деб ўйладим. У бошини орқага ташлади ва бўғилиб баланд овозда кулди ва ҳар сафар яна кулганида Хук бироз чуқурроқ чўкди. Бу тузоқ менинг бутун томоқ йиртилиб олдин мен юзига унинг его мағлубиятдир мумкин, агар мен ҳайрон.
  
  
  — Агар сиз его бева аёл билан гаплашмоқчи бўлсангиз, нима дейсиз?""Бу нима?"у кулишни тўхтатганда сўради. — Сиз нима дейсиз?"
  
  
  Ъ унут. Бу немис тилида.
  
  
  "Синаб кўринг", деди у кенг. Егонинг кўзлари мушук каби порлади. у Сербо-хорват тилидан инглиз тилига ўтди ва такрорлади: "синаб кўринг."
  
  
  У чарчаган ҳолда унга қаради. Менга камроқ ва камроқ ёқди. Еркаклар сабрларини йўқотдилар ва аёл милтиқни таҳдид билан силкитди. Бир мунча вақт учун тургин унинг иҳ чап, ва кейин келтирилган:". Бу дегани: биз нафратимизни ҳеч қачон унутмаймиз.
  
  
  Аёл дарҳол шеърнинг кейинги сатри билан жавоб берди. "Wир ҳабен жедер абер еине еинзиге Ҳасс". Ёки: ҳаммамизда фақат битта нафрат бор.
  
  
  У бир лаҳзага ҳайрат билан Наҳга тикилди. Ъ сиз...ъ
  
  
  Полгар аёл. София.ъ
  
  
  "Аммо мен уни ярим қария бўлганимда еслайман. Ва сиз ... "Раҳмат. Лекин математика ва у ҳис каби ески, у каби ва Полгар ҳар доим ҳис. .. ёшлар. У менга кичик табассум қилди ва кейин шундай деди: "биз бирдек севамиз, бирдек нафратланамиз, фақат битта душманимиз бор."Агар сиз Ник Картер бўлсангиз, менга охирги икки қаторни айта оласизми ?
  
  
  "Бу фақат битта нарса ва фақат битта сўз", дедим мен. "Германия ҳеч қачон Франциядан нафратланишни тўхтатмайди."
  
  
  "Охирги сўз" Англия!ъ.
  
  
  "Аммо иккинчи Жаҳон уруши бошланганда . .. ъ
  
  
  "Бу биринчи Жаҳон урушидан шеър", - Ernst Лиссауер уни тузатди. Аммо сизнинг дунёнгиз ўзгарди. У атрофига мазмунли нигоҳ ташлади. "Сизнинг душманингиз енди ерингизнинг душмани, Франция ёки Англия емас."
  
  
  "Кечирасиз, лекин Полгар ва мен Берлинда у сиз билан учрашганидан кўп йиллар ўтиб турмуш қурганмиз. Биз ҳеч қачон учрашмаганмиз. У еҳтиёт бўлиши керак еди.
  
  
  "Ўзингизни айблаш учун ҳеч нарса йўқ."
  
  
  София, Милана Хаш Padre ва бошқаларга мурожаат қилишди. Бу Ник Картер", деди у Сербо-хорват тилида. "Тасодифан у бу ерга ешикдан емас, балки шу кириш ешиги орқали келди ва армиядан ҳам, Каракдан ҳам қочди. Уни хуш келибсиз.
  
  
  Улар мени бир неча дақиқа олдин мен билан жанг қилган худди шундай чидаб бўлмас еҳтирос билан кутиб олишди. Padre буюртма бериш керак еди қадар улар ҳар томондан менга атрофида гавжум, ерталаб нур ёниб тузоқ.
  
  
  Лагерга келганимизда, София яраларимни даволади ва кейин биз учун таълим тайёрлади. Гуивечнинг бир бўлаги, одатдаги Болқон аралаш сабзавотлари ва саккизинчи прессланган узум таъми билан бир қултум оқ шароб ўртасида у менга Югославия ҳужуми, Жзан ва Атҳос тоғига safari ҳақида гапириб берди.
  
  
  Унинг аксарияти ҳақиқат еди. У Арвияга уни еслатмади. Бу сизнинг ишингиз емас. У нима учун бу ерда еканлигидан ҳам қочди. Мен аниқ кутган едим, лекин бу шеър билан бемаънилик гуруҳ менинг исмимни билмаслигини кўрсатди. Хок бу махфийликни талаб қилмади. У менга фақат Миланнинг рафиқаси буни талаб қилганини айтди. Аммо Болқон сиёсати тез ўзгариб бормоқда ва еҳтиёткорлик тушунарли еди. Кейин мени кутиб олиш учун юборилган одам ва бошқа бир одам Karachi ҳақида тасодифий еслатиб ўтилди. Менга ҳам ёқмади. Лекин мен уларга айтганларимни батафсил айтиб бердим. Бу одамлар учун камтарлик қўрқоқликдан тош отишдир ва озгина муболаға ҳикояларга зарар бермайди, айниқса, агар сиз иҳ томонида бўлишини истасангиз. Бундан ташқари, уники, мен завқ олдим.
  
  
  Мен уни тугатганимда, улар менга шишани беришди ва тошдан сотишди. Енг қийин қисми тугагандек туюлди. Мен бу ерга келдим, рози бўлдим, қолганлари осон бўлади . Мен Жзан учун ёрдам олишга ҳаракат қиламан деган ваъдамни унутмадим, лекин ўз навбатимни кутишим керак еди. Хок ўзининг таниш, тўмтоқ тарзда Milan бўри олиб юрган маълумотни ҳар қандай нархда олиш кераклигини таъкидлаган еди. Бу менинг буюртмам еди ва менинг буюртмам енг муҳими еди. У унга қаради, кейин немис тилига қайтди.
  
  
  "Фрау Milan", мен бошладим.
  
  
  "Илтимос, мени София деб чақиринг", деди у.
  
  
  Падра, агар ҳар бир сўз бўлмаса, қисқа кулиб, кўзларини юмди. Его уни еътиборсиз, лекин салом жилмайди ва у фақат очилган едим shisha татиб. "София, мен Афтосни ва сизнинг меҳмондўстлигингизни қанчалик яхши кўрсам, тез орада кетишим керак."
  
  
  Ъ ҳа. Сизга еримнинг бўри керак.
  
  
  "Менга бу бўри керак емас", дедим мен тезда. "У билан бирга бўлган нарса етарли."
  
  
  - Бу имконсиз.ъ
  
  
  Ъ имконсизми? У тезда бир қултум шароб ичди. У аллақачон орқага қайтишни тасаввур қила оларди, бу жараёнда бир бўлак суякни йўқотмасдан ваҳший ҳайвонни назорат остида ушлаб туришга ҳаракат қиларди. "Сиз бу икки нарсани ажрата олмайсиз."
  
  
  "Айтмоқчиманки, - деди у оҳиста, - менда бу бўри йўқ.
  
  
  - У йўқолганми? Қочдингизми? Ёки ақлдан озганми?
  
  
  "У Каракникида."
  
  
  Мен Сталнинг овози баландлашаётганини ешитдим. "Бу Карак ким?"
  
  
  Узоқ сукунат бор еди. София ерталабки қуёшга юзланди. Қуёш нурларининг биринчи нурлари унинг сочларида порлаб, баланд ёноқлари ва фил суяги бўйнини ёритди. Унинг кўзлари его илиқлигини ушлагандай туюлди, лекин у менга қараганида, улар ҳар қачонгидан ҳам совуқроқ ва муросасиз еди. Ниҳоят серб-хорват тилида давом етганида унинг овози ҳам шундай бўлди. "Аввал сизга Полгар қандай вафот етганини айтиб бераман, Ник. У ва яна тўққиз kishi худди меники каби армия пистирмасида ушланди, сиз Cерна горага кирганингизда қочиб кетдингиз. Улар имкониятга ега бўлмадилар.
  
  
  Cерна Гора Сербия Черногория англатади. Мен ундан сўрадим: "Сизнинг еголарингиз таслим бўлдими, София?"
  
  
  У бош ирғади. "Хоин бизнинг атрофимиз еди, жанг қилишдан чарчаган ва катта мукофотга ишонган.
  
  
  У муносиб хоиннинг ўлимидан вафот етди. Биз иккита дарахтни бир-бирига егиб, улар орасидаги Егони боғладик. Кейин дарахтларни ушлаб турган арқонларни кесиб ташладик."
  
  
  "Аммо қотиллик шу билан тугамайди", деб бақирди Падра.
  
  
  "Биз ҳозир фуқаролар уруши давридамиз. Полгар вафотидан кейин бизни ким бошқаришини ҳал қилишимиз керак.
  
  
  "Аммо биз иккига бўлдик.
  
  
  "Бошқа ярми, - дедим мен, - каракми?"
  
  
  Ъ ҳа. Еван Карак, еримнинг лейтенанти. У енг амр, Ник. У лагерида енг назорат, ва биз қувилган бор.
  
  
  Ъ сиз? Аммо сиз Миланлик аёлсиз.
  
  
  "Бу ерда аёл егоист сифатида емас, балки еркакнинг бирга яшаши сифатида кўрилади", деди у қўполлик билан. "Ва Каракнинг бўри бор."
  
  
  "У его қиличини англатади", деб тушунтирди Падра. "Бўри Полгар билан вафот етди ва Карак уни терди. У Полгарнинг қонуний меросхўри еканлигининг исботи сифатида Егони totem сифатида ишлатади. Бундан ҳам ёмони, еркаклар қонаётган, қўрққан қўйлар каби унга бўйсунадилар ва ергашадилар.
  
  
  "Бу ерда ҳаёт оғир ва Хорватия мустақиллиги учун кураш узоқ, еҳтимол жуда узоқ. Босслар ёшлари билан бирга жонларини йўқотдилар", - хўрсинди София. - Аммо бу естественно учун. Қариганингизда, қолган нарсаларни маҳкамроқ ушлаб туришни хоҳлайсиз."
  
  
  "Баҳ", деди Падра жаҳл билан. "Биз ҳужум қилишимиз керак. Биз Полгар ва ҳалок бўлган биродарларимиздан қасос олишимиз керак. Лекин йўқ! Биз Аптосда яна бир бор ўтмиш билан курашамиз ва келажакни унутиш учун ўйин ўйнаймиз. Каракнинг сўзларига кўра, биз реалистмиз ва менимча, биз бу ерда чириймиз."
  
  
  "Аммо нима учун бу биз учун имконсиз еканлигини биласиз, Ник", деди София. "Карак томонида жуда кўп одамлар бор ва у бу бўри мўйнаси бор екан, у ҳокимиятда қолади. У йўқ демайди. Сиз барибир бу ерга келганингиздан афсусдаман, енди қуруқ қўл билан қайтишингиз керак.
  
  
  Уники, мен бир лаҳза ўйладим, чунки танамда аччиқ туйғу пайдо бўлди. Кейин у ундан немис тилида сўради: Карак бу della, София ҳақида биладими?
  
  
  "Албатта емас", деб жавоб берди у немис тилида. "Полгар ва мен буни сир тутдик."
  
  
  "Хўш, нима бўлишидан қатъий назар, у ҳали ҳам мавжудми?"
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  У ўрнидан турди, чўзилди ва ўзини муқаррар равишда берди ва уни Сербо-хорват тилида айтди: "унда фақат битта нарса қолди."
  
  
  "Ва бу?"
  
  
  Биз бу қилични Каракдан чиқаришимиз керак."
  
  
  
  Боб 4
  
  
  
  
  София кўзлари катталашганда нафас олди. - Йўқ, бу имконсиз!
  
  
  - Мен буни қилишим керак.ъ
  
  
  Падра нимадир дейиш учун оғзини очди, лекин у уни тўхтатди. "Мана, мен сизнинг муаммоингизни тушунаман ва сизга ҳамдардман", дедим. Мен дунёнинг ярмида саёҳат қилмадим ва қуруқ қўл билан қайтиш учун бу художўй тоғга чиқмадим. Мен ўз ишимни қилишим керак ва бу жуда муҳим. Ва Карак буни тушуниши керак.
  
  
  "У сизни ўлдиради."
  
  
  "Ҳа, Падра. Балки.ъ
  
  
  "Унга ҳамма нарсани айтинг..."ъ
  
  
  "Йўқ, София. Бу бизнинг сиримиз бўлиб қолмоқда.
  
  
  - Лекин нима қилмоқчисиз?".. ?
  
  
  Мен уни ҳали билмайман. Мен бир жойга бораман. У ноқулай ўрнидан турди, мен уларга айтишим мумкин арзигулик бошқа нарса бор еди, агар ҳайрон. Лекин ундай емас еди. "менга Егони қаердан топишни айтинг ва менга омад тиланг", дедим.
  
  
  "Ник, биз сизга буни қилишга рухсат бера олмаймиз.
  
  
  — Агар мени тўхтатмоқчи бўлсангиз, мени отишингиз керак бўлади."Падранинг юзи қотиб қолди ва маунга ўхшагунча қорайиб кетди. Тўсатдан у бақирди: "кейин кетайлик
  
  
  ҳаммаси.ъ
  
  
  "Сизга керак емас", дедим мен. "Бу бўри териси...ъ
  
  
  - Бу биз учун сиз учун бўлгани каби муҳим, Картер. У ўгирилиб, бошқаларга бақирди. "Биз бу нотаниш одамга ўз ишимизни қилишига қандай қўрқоқмиз. Биз Карак билан курашишимиз ва бу тирноқни бир marta ва бутунлай ҳал қилишимиз керак.
  
  
  "Лекин Ҳаш. Биз жуда озмиз ва каракда жуда кўп одамлар бор .. У ўнг қўлини ерга уриб, ғазабланган лаънат билан унинг норозилигини бўғди. Яна бир оғир сукунат бор еди ва мен Milan бўри икки томон тўқнашувининг рамзига айланаётганини золим ҳис қилдим. Ва қон оқишни бошлаганда мен унинг марказида бўламан. Еркаклар бирин-кетин бош ирғаб, Падра билан келишиб олдилар, ниҳоят биз боришимиз учун умумий баланд овоз билан бақиришди. София кўзлари қоронғи ва қўрқинчли, ёнимда туришга келди.
  
  
  "Келинглар", деди у милтиқни ҳавога кўтариб. "Биз ҳаммамиз борамиз."
  
  
  "Ва тезда, - деб бақирди Падра, - биз яна юракни йўқотишдан олдин."
  
  
  Момақалдироқли кулги жавоб бўлди, лекин бу унинг хаёлидаги охирги нарса еди. Иҳни қассобхонага олиб бориш фикри менга ёқмади. София тор йўлак бўйлаб ёнимда юрди, елкалари тўртбурчак ва ажойиб кўкраги ғурур билан пуфлади. У бир одам каби юрар, беҳуда ва юрган ҳолда, вақти-вақти билан унинг сон меники қоқиб да .
  
  
  Шаҳарга кирганимизда ески афишага ўхшаб қолган бўлсак керак. Биласизми, бу плакатлар: қаҳрамон деҳқон жуфтлиги, келажакка қатъий назар, у қўли билан улкан машинасининг дастагига ва у қўлида бир даста буғдой билан. Фақат менда бундай ёқимли ўйинчоқ йўқ еди ва София ески ов милтиғини ушлаб турарди. Бизнинг орқамизда латта кийган ва қурол ушлаган мотли екипажи бор еди. Қудратли Худо . ..
  
  
  Биз ғишт ва бетон бинолар орасидаги ўсган кўчалар бўйлаб юрдик. Бир marta, пастки қаватлар асосан чодирлар, пештахта сифатида хизмат қилиш учун туширилиши мумкин бўлган илгаклардаги ёғоч айвонли кичик дўконлар еди. Юқори қаватлар балконли ва зинапояли уйлар бўлиб, томлари плиткалар билан қопланган. Аммо енди ески Афтос ўлик еди, об-ҳаво ва еътиборсизликдан яраланган еди, токи ундан ўсиб чиққан молоздан бошқа ҳеч нарса қолмади.
  
  
  Вақти-вақти билан миммо томонидан ёлғиз аёллар ўтиб кетишди, асосан бошдан-оёқ қора кийинган. Улар шошилиб, бурилиш ва бизга қараш учун бир лаҳзага тўхтаб қолишди. Тор кўчалар одамлар билан гавжум еди, баъзилари кекса ва мағрур, лекин кўпинча ёш, юзлари қизариб, беадаб ёки қўрқоқ кўзлари ва қатъияциз юриши билан.
  
  
  — Сиз ва Padre бу ердаги одамлар кекса деб айтмадингизми?"Мен ундан сўрадим, София, қизиқсиниб.
  
  
  "Булар Карак атрофида тўпланган ва биз кўп йиллар давомида таниганлар. Аммо Карак янгиларини ҳам ёллади. Унинг лаблари аксирди. "Улар бу ерда яхши мақсад учун курашиш учун келганларини айтишади, лекин баъзида иҳ нинг ниятлари қанчалик чуқур еканлигига ҳайрон бўламан. Мен айниқса Каракка қизиқаман.
  
  
  "Камида у ақлдан товушлар."
  
  
  "Биз шунчаки ўғри емасмиз", деди у. Кейин у ҳукмини тугатмай, бир зум ўйлади.
  
  
  Кўпгина Рим шаҳарлари сингари, Атҳос Mistletoe тоғи ҳам ари шаклида бўлиб, Маъбад кўтарилган хиёбон атрофида носимметрик тарзда жойлашган еди. Бу маъбаддан деярли ҳеч нарса қолмади, лекин биз унга борадиган зинапояларга етиб борганимизда, София ишора қилиб деди: "сиз енди Егони кўра олмайсиз, Ник. Ва Вигилус уйининг нариги томонида. Бу енг катта ва енг яхши уй еди ва у ҳали ҳам бошқа уйларга қараганда яхшироқ ҳолатда сақланади, Шунинг учун Карак шу ерда қолди. Бу ерда бир marta бор еди", деди у аччиқланиб.
  
  
  "Вигилус, Mayor, шундай емасми?"
  
  
  "Кўпроқ гарнизон қўмондони каби. Вилоят ҳокими Сплитда яшаган. Делланинг ўзида бу шаҳар бутпараст император Диоклетиан томонидан асос солинган. Аптос кичик чегара пости еди ва Вигилус кичик гарнизон ва карерларда ишлаган ва gladiator бўлишга ўргатилган қуллар учун жавобгар еди.
  
  
  Сиз ҳали ҳам қалам ва зиндонларни кўришингиз мумкин", деди бизга келган Падра. У чўкиб кетган амфитеатрда илгагини силкитди. "Улар ўша ерда вафот етдилар ... ёки Римеда ўлиш учун яшаган."
  
  
  У узун овал косани ўрганган. "Бу ҳали ҳам ишлатилаётганга ўхшайди", дедим аҳволи қанчалик яхши еканлигини кўриб.
  
  
  "Шундай қилиб," Падра давом етди. "Биз ҳар доим Егони нишонга олиш ва sport учун ишлатганмиз. Яқинда, Полгар ҳали тирик бўлганида, Карак бошқа ўйинлар — ески ўйинлар учун Егодан фойдаланишни таклиф қилди.
  
  
  "Gladiator ранглари? Сиз мени ҳазил қиляпсиз.ъ
  
  
  "Ўлимга емас, балки қадимги Рим мусобақалари бўлгани каби."София афсус билан бош чайқади. "Полгар буни маъқулламади, лекин у каракни ўзининг лейтенанти сифатида ишонди ва ўша пайтда бу зарарсиз кулгили туюлди."
  
  
  "Римликлар ҳам", дедим мен.
  
  
  "Ва римликлар сингари, унинг машҳурлиги ошди."Падраиг чуқур нафас олиб, зинапояларга кўтарилди. "Бир-бирингиз билан жанг қилиш соф жиннилик. Қачон тугайди?
  
  
  "Қорак томонидан," София grimly деди, ва юқорига йўл олиб.
  
  
  Маъбад учун катта майдон бор еди ва унинг орқасида девор қолдиқлари билан ўралган хароба villa бор еди. Иккиланмасдан, биз villa томон йўл олдик.
  
  
  "Аниқ овоз bering", деди София ва биринчи marta унинг овозидаги титроқни ешитди. Еркаклар орқамиздан бизга қўшилишди, бир-бирларига яширинча қарашди ва овозларини ғўлдирашди. Атмосфера тинч еди: кучли момақалдироқдан олдин зарядланган тинчлик ва атрофимиздагилар буни яхши билишарди. Қўрқинчли ерталаб авлиё бизни виллага ергашмади. Биз милтилловчи машъалалар билан акс-садо берувчи йўлак бўйлаб юрдик. Кейин биз уч оёқли мангаллар билан ёритилган катта тўртбурчаклар хонага кирдик. Ёнаётган ёғнинг ҳиди ҳавода қаттиқ осилиб турарди. Бир неча асрлар олдин villa позиция ва бойлик безаклари билан безатилган: оғир гиламлар, қўлда ётқизилган мозаик поллар ва бой фрескалар. Енди гиламлар йўқ бўлиб кетди, Пол ёрилиб, лойли еди, оёқ ости ғижирлади, бўёқ қорайган ёки ёрилиб кетган. Енди қўпол ёғочдан ясалган узун стул ва йигирмага яқин одам бизга ваҳшиёна тикилиб турган бир нечта скамейкадан бошқа мебел йўқ еди.
  
  
  Менинг нигоҳим стул бўйлаб хонанинг нариги четидаги кичкина папатяга қаради. Папатялар бир нечта тош блоклар билан ўралган ва жуда ескирган мато ва терилар билан қопланган. Ненда орқа томони бўлмаган думалоқ стул бор еди, мантиқан Рим стул деб номланган ва яна уч оёқли Мангал.
  
  
  Бу стулда бир kishi ўтирган еди. Его уни бразернинг ноаниқ нурида ўрганган. У бақувват, егосининг юзини қоплаган қалин жингалак соқоли, юзи шафқациз чизиқлар ва чандиқлар билан қопланган еди. У Кастронинг партизанлари кийган хаки формасини кийиб олган ва узун қора сочлари полиция кепкаси билан безатилган.
  
  
  Унинг тиззасида Мабнинг автомат тўппончаси бор еди ва у уни худди севимли ўйинчоғидек еркалаётган еди.
  
  
  У менга алоҳида қизиқиш билан қаради ва сўради: "сиз кимсиз?"
  
  
  "Ник Картер."
  
  
  У очиқ сел. Сталнинг овози кескинроқ. "Мен сиз ҳақингизда ешитганман, Картер.
  
  
  - Мен сиз ҳақингизда олдин ешитганман."Унинг Stahl у нен ҳақида ешитган нарсани қўшиб емас. "Сиз Полгар Milan лейтенанти Еван Караксиз.
  
  
  "Milan ўлди."
  
  
  - Мен буни биламан.ъ
  
  
  "Шунинг учун мен енди его лейтенанти бўла олмайман."Карак бир лаҳза соқолини силаб, кўзлари торайиб кетди. "Сиз ёмон компаниядасиз, Картер.
  
  
  - Улар менинг дўстларим. Айтмоқчиманки, биз ҳаммамиз Миланнинг дўстларимиз", дедим хотиржам. "Аммо у ўзи учун бу ерда.
  
  
  Ъ нега?ъ
  
  
  "Milan бўрининг терисини олиш учун."
  
  
  Жимлик бор еди. Карак қоронғи, ғазабланган кўзлари билан менга очиқ қаради. "Его териси?"- Бу нима? "у кескин сўради. Ъ нима учун? Саёҳатлар, фотосуратлар, мусиқа ва ҳоказоларни бериш. бир гуруҳ норози одамларга?
  
  
  Менинг ёнимда Падра қаттиқ ғазаб билан ҳаракатланаётган еди ва у уни тинчлантириш учун емунинг елкасига қўл қўйди. "Йўқ", деди қораку унга. "Аммо бу туфайли."У чуқур нафас олди ва ёнди, гапирганда импровизация қилди. "Мен Milan билан кўп йиллар олдин Берлинда учрашганман. Бир marta у менга: "Ник, мен ҳозир уйга кетяпман, лекин мени ҳеч қачон унутма. Amerika халқингизга қайтинг, мени унутманг."Ва у ўлмади, биз долларни қўшишимиз мумкин, биз кўплаб еркинликни севувчи америкаликларнинг долларини қўшишимиз мумкин."
  
  
  Шу пайт Каракнинг одамлари ғўлдиради ва безовталана бошладилар ва уларнинг атрофидагилар бирдан бақиришди: "бу тузоқ."Бошқаси бақирди:" бу ему емас!"
  
  
  У ўгирилиб, маърузачилар ёш еркаклар, еҳтимол Каракнинг янги ёлланганларидан иккитаси еканлигини кўрди. Бу мантиқий еди. Мен платформага қайтдим ва каракнинг кўзлари масхара билан тўлган меники билан учрашди.
  
  
  "Сиз бу ерда бегона одамсиз, Картер", деди у. "Сиз бизда вазият қандай еканлигини тушунмайсиз."
  
  
  Мени бегона деб аташдан чарчадим. Тўсатдан мен бу лаънатланган жанжалдан чарчадим. — Мен ўзим учун келдим, лекин фақат ўзим учун емас", - дедим мен унга. — Бу қилич бизга, сизга, бизга, менга, бизга, сизга, фотосуратларга, мусиқага тегишли емас. Аммо бу бутун очиқ ҳовузга тегишли. Бу Milan нима учун вафот етганининг рамзи. Бу барча мамлакатлар халқлари учун еркинлик ва мустақиллик рамзидир."
  
  
  Яна бир овоз ва икки кишининг ҳаракати бор еди. Бир лаҳзага мен жуда узоққа кетдим деб ўйладим. Шунда стол устидаги оқсоқоллардан бири ажабланиб деди: "буни биз учун қила оласизми?"
  
  
  Ъ ҳа. Ва унинг сўзи тарқалди ва бу сиз учун қўллаб-қувватлаш ва пулни англатади. Буни менга bering."
  
  
  Уни ҳақиқатан ҳам олиб кетишди. Ҳозир менга фақат оташинлар ва мени президент етиб сайлаш учун байроқ керак еди. Хонадаги ҳаяжон жуда зўр еди ва мен София ва унинг тўдасини бу ердан тириклайин олиб чиқишим мумкин еди.
  
  
  Кейинги мунозарада чолнинг овози аниқ ешитилди. "Мен емуга бу терини беришимиз кераклигини айтаман", деди у. "Дунё бизнинг курашимиз ҳақида ешитиши керак ва Агар Картер қила олса...ъ
  
  
  "Бемаънилик", деди Карак. "Ҳаммаси ёлғон. Ҳали ҳам. . Унинг аччиқ его кўзлари ғалати порлади ва у аста-секин табассум қила бошлади. Бу хунук табассум еди. У егилиб, кулранг мўйнали кийимни олди ва қўлида оғриқли тарзда ушлади. "Сиз бу қилични хоҳлайсизми?"Яхши, келинг, уни олинг. Мен сизни София ёки Падра яқинида истамайман, агар мени обрўсизлантириш сизнинг ҳийла-найрангингиз бўлса. Бу, еҳтимол, его ҳийласи еди. У ҳамма нарсани қилиш учун айёр кўринарди. Лекин мен унинг олдига бордим ва у тўхташимни айтганда, деярли қўли етмас еди. Кейин у терини оёқларимга ташлади. Ее уни ушлаб олди ва тезда бармоқларини нах устига югуриб, бўйнининг орқа қисмидаги кичик тугунни қидирди. Его караздан қидирувини яшириш учун уни икки, уч marta ярим бурилиш билан текширди.
  
  
  "Карак", дедим совуққонлик билан. "Бу Миланнинг бўри емас."
  
  
  Карак хўрсинди, қўлини тўппонча устига қисди. Сталнинг его овози баланд ва таҳдидли. Ъ аҳмоқ бўлманг. Мен бўрининг ўзим ўлганини кўрдим ва терини олиб ташладим. Мени ёлғончи деяпсизми?
  
  
  "Бу Миланнинг бўри емас."
  
  
  Карак ғазабдан бўғилиб, таранглашди ва кейин бирдан кулиб юборди. Бу одам аниқ ақлдан озган еди ва бу Егони юз баравар хавфли қилди ва барча его ҳаракатларини олдиндан айтиб бўлмайди. У одамларига ўгирилди, унинг гўштли юзи соқоли остида қўрғошинга айланди. "У жасорат бор, бу Картер йигит," у қаттиқ нафас олди. "У гўё биз его бўйсунувчилардек кириб келади, бу менинг терим емас деб даъво қилади ва мени ёлғонда айблайди. Қандай ҳазил!ъ
  
  
  Ёшлар у билан рози бўлишгани аниқ. Улар кулиб егилиб еди, улар менга кўзларини сақлаб да, сафарлар билан бизга, расмлар, мусиқа, кичик гуруҳ ушлаб пичоқ ва қурол билан бизга.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Ҳақиқий бўри қаерда?"- Сиз буни яширяпсизми?"
  
  
  Его юзи бирдан жиддий бўлди, унинг сон-каби қўллари МАБ тутди ва у менинг кўкрагига его қаратилган. "Терини олинг", деди у, его овози совуқ ва тиниқ, лансет каби ғувуллашни кесиб ўтди. "Олинг, Картер. Ва атрофингиздаги барча совунни пиширишдан олдин шоқолларингизни олинг.
  
  
  Падра орқадан хириллади: "сиз бу билан нима қилишни билмаяпсиз, Карак."
  
  
  Карак жаҳл билан тупурди, бош бармоғи тетикга оқ ўгирилди. Иҳни озод қилиш учун битта сўзни кутаётган одамларнинг еголаридан қоронғу ғазаб тобора кучайиб борди. Бу қирғин бўларди, замин бизнинг қонимиз билан қопланган бўларди. Карак ўрнидан турди. Егонинг кўзлари телбаларча ёниб турарди.
  
  
  Уни олдинга сакраб чиқди. Бир kishi каракни ҳимоя қилиш учун ўрнидан турди. Икки marta ўйламасдан, у қўлидан милтиқни тортиб олди ва унинг его юзига унинг кўт ёпди. У қичқирди ва орқага йиқилди. Менинг орқамда Каракнинг одамлари ёнғин каби тарқаладиган ёввойи ҳаяжонда бақиришарди. Менинг тезкор ҳужумимдан ҳайрон бўлган Карак ўриндиқни қоқиб қўйди ва ғалати чийиллаш билан йиқилди. Кейин его уни сочларидан ушлаб, юқорига кўтарди ва қуролни Егонинг заиф бармоқларига қаратди.
  
  
  Унинг одамлари платформага бостириб кирмоқчи бўлганларида, уни бочка урди. Унинг қичқирди. - Ъ бу ерда қолинг!- Ёки у биринчи бўлиб ўлади!
  
  
  Икки kishi музлаб қолишди ва бир сония давомида улар музлаб қолгандай туюлди. Улардан баъзилари қуролларига тегишди, гўё мен буни назарда тутганимга амин емас едилар, аммо уларнинг ҳеч бири таваккал қилмади.
  
  
  "Падра", дедим София."Ва қолганлари. Бу ерга келинг.ъ
  
  
  Падраиг менга етиб келганида чин дилдан кулди.
  
  
  "Мен сизга шубҳа қилмадим", деб бақирдим. - Шундай қилиб, мен ҳам сизни яна олиб чиқаман."Чиқиш йўли борми?
  
  
  "У ерда", деди Падра деярли сояда яширинган дарвозага ишора қилиб. Биз билан дарвоза ўртасида камида ўнлаб грим юзли еркаклар турарди.
  
  
  "Уларга буюртма bering, Карак", дедим. У менга кўзининг бурчагидан қаради, кўзлари пушти розеткаларида орқага думалаб, пешонасида қон мунчоқлари пайдо бўлди. У яна его томонидан тахминан жигарга тиқилди. У буйруқ билан бақирди ва еркаклар емуга бўйсунганларида ғўлдиради.
  
  
  К куни из ҳосил бўлди. Его уни платформадан судраб чиқа бошлади. У қоқилиб кетди, лекин бошқа илож йўқ еди. У Егонинг қўлидан ушлади ва ему қуролини мослаш учун қовурғаларига чуқур итариб юборди. Мен даҳшатли банкнинг его ҳиди мумкин.
  
  
  "Сиз омон қолмайсиз, ит", деб инграб юборди у.
  
  
  "Кейин сиз ҳам омон қолишингиз шарт емас", деб ваъда берди ему. "Сиз биз каби яшайсиз."
  
  
  Карак, бу ўтиш жойидан ўтганимизда, биз уни ўлдирамиз деб ўйлаганди. Чунки у буни улар остида турли шароитларда қилган бўларди. Умидсизликдан ғазабланиб, у тирнаб ва тишлаб курашди. У ўша пайтда нима қилаётганидан хабардор бўлганига ишонмайман. Бунинг учун ненда ҳайвонларнинг соф ваҳимаси жуда кучли еди. Аммо менинг қўлим его билан курашаётганда унинг оғзига жуда яқин еди ва у уни тишлади. Менинг реакция беихтиёр ва автоматик еди: қурол уни ташлаб кетган. Его ҳали ҳам унинг қўлини ушлаб турарди, лекин кейин Падра тасодифан устимдан ўтиб кетди ва мени қарши оғирликларимдан маҳрум қилди ва Карак озод бўлди. У қичқириб, Кордонни ёриб ўтди. Ъ иҳ ўлдириш. Иҳ ўлдириш.ъ
  
  
  Ҳатто ўзимни лаънатлашга ҳам вақт йўқ еди. Қадимги турк қиличи ваҳшиёна зарба билан менга урилди. Мен қичқирдим ва бу нарса менинг бошимни боқди. Кейин у яна бир имкониятни кўрди ва егилиб, саҳнадаги енг катта матони йиртиб ташлади ва у стол устидаги дастурхон каби қулаб тушди. У бир неча бошқа еркаклар ортидан бизга яширинча ҳаракат билан қаватда қўнди. Кейин tripod гандираклаб қулаб тушди. Ёнаётган ёг ъ кенг ёйда ҳаво орқали сачради. Олов ёмғири шивирлади ва совуқ полга сепилди ва лава оқимлари алангаланиб, хонада тўлиқ чалкашлик ва даҳшатга сабаб бўлди. Биз тўққиз чиқиш йўналиши бўйича каптар, биз атрофида баcкҳандс ва ўнг мушт отиб. Карак иблисни ва унинг ески ёнғоғини бирга лаънатлади. Падра жасадларни деярли лаънатлагандек тез улоқтирар еди. София ески Маннличерни бейсбол таёқчаси сифатида ишлатган. Его битта шот салом бўлса ҳам, бу гуруҳ қарши кўп лойиқ емас еди, мақсад учун имконият бор еди.
  
  
  Ён томондан Ониннинг яна бир одами олдимга келди. Бу унинг егосига шунчалик қаттиқ урдики, у ағдарилган мангалда орқага қайтди. У hornet инидан кирди ва йиртқич рақс сакраб едим, гўё у норозичилик, унинг шим буг ъ орқа қарши қўлларини уриб. Падра айланиб, Софияга ҳужум қилмоқчи бўлган одамни йиқитди. Учинчиси, уни ишлатишдан олдин қисқа оёғи билан еди .45 калибрли. Қолган иккитаси еҳтиёткорлик билан яқинлашди ва ўрнидан турди, бошимга уришга тайёр еди. Падра бирини ушлади ва бошқасини олди, кейин иккаламиз ҳам иҳ бошларини бир-бирига урдик. Иҳ бошқаларни оёқ ости қилиши учун улар иккита тухум каби йиқилдилар. Бу ҳамма нарсадан кўра ески услубдаги бар жангига ўхшарди.
  
  
  Ниҳоят, биз шпаллар билан бирлаштирилган қалин логлардан ясалган улкан ески деворга келдик. Биз уни очдик ва ченинг бош бармоғини синдириб ёпдик. Падра қичқириқ овози устига ешикни ёпди.
  
  
  "Салом, бир мунча вақт иҳ ушлаб керак бўлади," У.
  
  
  "Балки бир дақиқага", дедим жилмайиб. Ешик аллақачон зўравонлик билан тақиллатилган еди. Уни, Карак буйруқ бақириб ешитдим. "Болта йўқ, сиз аҳмоқлар. Лаънати ешикни парчалаш учун пуфланг. Уни портлатинг. Иҳ ўлдириш. Уларнинг қочишига йўл қўйманг.
  
  
  У тезда қоронғида деярли кўр бўлган одамларни санаш учун атрофга қаради. Бизда фақат олтитамиз қолди, бир kishi оғриқдан нола қилди, битта его қўли кўкрагига маҳкамланган синган қанотдек кучсиз, иккинчиси қонга ботган юз билан.
  
  
  Ъ бу ешик нима? Padre ундан сўради.
  
  
  "Сиз улар сераглио учун бундай ешикдан фойдаланадилар деб ўйладингизми?"
  
  
  "Хўш, биз қаерга кетяпмиз?"
  
  
  Пасс-ташқарига чиқинг", деди у шунчаки.
  
  
  "Кейин биз кетганимиз маъқул, - деди ему унга, - улар ўзларига келиб, Виллани айланиб чиқишдан олдин."
  
  
  Падра зулматга, бутунлай зулмат яширган тор йўлакка кирди. София менинг қўлимни ушлаб, ёнимда юрди, кўринмас қолдиқларга қоқилиб, деярли доимий равишда лаънатлади ва қичқирди.
  
  
  Биз сиёҳ зулматга кирганимиздек, биз яна наҳ бўйлаб, бизни бир зумда кўр қилиб қўйган ёрқин қуёш нури нурига чиқдик. Нотаниш нурда хира бўлган соя пайдо бўлди. Его инстинктив равишда йиртилган тендонлар ва нервлардан тўлиқ қониқиш ҳис қилиб, уни нокаут қилди. Падра бақирди ва биз ҳаммамиз егога ергашдик, вилланинг орқа ҳовлисида пойга қилаётган улкан фигура. Етикларнинг овози биздан бир неча фут орқада еди.
  
  
  Биз мо " жизавий омон қолиш билан шуғулланадиган вилланинг ноласига келдик. Падра ва яна уч kishi нач устидан кўтарилишди ва Ривн Софияни уларнинг орқасидан итариш учун етарлича тўхтади. У менга қўлини юқоридан узатди, оёғини деворнинг нариги томонига қўйди ва биз бирга кўчада, бошқа томонда едик. Қўрғошин бир searing ёмғир устимиздан вишиллади ва биз ўтирган едим девор юқори уришди.
  
  
  Падра илгакни биз боришимиз керак бўлган томонга ишора қилди. Биз каракнинг одамлари деворнинг нариги томонида олдинга ва орқага югуриб, ўтиш учун қулаб тушадиган жойни қидираётганини ешитдик. Кейин биз бурчакка бурилиб, тор хиёбондан пастга тушдик, ҳовлини кесиб ўтдик ва вайрон бўлган уйларнинг нотекис харобалари бўйлаб югурдик.
  
  
  "Мана, улар бу ерда!"орқамиздан ҳайқириқ келди. Биз орқага қарашни тўхтатишга журъат етмадик. "Улар бу ердан ўтишди. Бу ерда! Иҳни кесиб ташланг.
  
  
  Падра термал ванналарга ғойиб бўлди, бир вақтлар ҳаммом жойлашган бино. Бир вақтлар бу жуда безатилган бино еди, айниқса, бундай узоқ Форпост учун
  
  
  Аптос. Аммо, еҳтимол, иккита gladiator турнирлари ўртасида бошқа ҳеч қандай алоқаси йўқ еди. Биз калидариумга кирдик, жакузили улкан Марказий зал, қулай бўлиши учун жуда очиқ. Каракнинг одамлари пайдо бўлиб, бизга ўқ уза бошлаганда, биз орқадаги кичикроқ хоналарга югурдик.
  
  
  Биз бир пайтлар совуқ ҳаммом бўлган фригидариумга келдик ва Один атрофимизда айланиб, Егонинг кўкрагидан қон отилиб чиқди. Биз у ерда Егони ўлик ҳолда қолдирдик ва ечиниш хонасининг Рим еквиваленти бўлган кичикроқ аподитериум бўйлаб шошилдик ва бир неча зинапоядан пастки даражага тушдик.
  
  
  - Падранинг режаси нима?"Мен ундан сўрадим, София, қаттиқ нафас. "Бизда иҳ дан олдинда бориш имконияти йўқ."
  
  
  Ъ биз . .."биз канализацияга боришга ҳаракат қилмоқдамиз", деди у нафассиз.
  
  
  Падра катта қумтош қутиси олдида тўхтади. У ерда фақат зулмат кўринди. "Пастга", деб буюрди у қисқа ва иккиланмасдан шўнғиди. Биз унга кўр-кўрона ергашдик ва лой ва сувга тушдик. София кўкрагимга тушди ва мени лойга итариб юборди.
  
  
  "Шошилинг, шошилинг", деди Падра зудлик билан ва биз унинг орқасидан қоқилиб, асосан Егонинг gurgling изидан товушига таяндик. Қолган икки kishi чекинишни ёпишди.
  
  
  "Оёқларингизни қаерга қўйганингизга еҳтиёт бўлинг", деб огоҳлантирди София мени. "Мен поябзал киймайман."
  
  
  - Сизнинг поябзалингизга нима бўлди?"
  
  
  "Кетди", деди у лаконик тарзда ва давом етди. Мен унинг ёнига югурдим, шимларим оёқларимга ёпишиб, сонларимнинг ички қисмидаги терини ишқаладим. Биз ҳидли, қоронғи туннеллар лабиринтидан ўтдик, ҳеч қачон бир жойда узоқ тўхтамадик, лекин ҳар доим коридорлар атрофида у ёки бу томонга айландик. Бизнинг таъқибчиларимизнинг қичқириқлари ва shaggy қичқириқлари атрофимизда янгради ва иҳ масофасини ёки йўналишини айтиб бўлмайди. Нафас олиб, биз югурдик.
  
  
  Мен ундан сўрашга муваффақ бўлдим. "Биз бу ерда яширинамизми?"
  
  
  Ъ йўқ . .. Йўқ . Карак бизни четлаб ўтиш учун киришларни қўриқлайди... агар... каламуш тузоққа билан. Биз керак ... биз lager қиладиган карерга boring. Биз шу ердамиз . ... хавфсиз, " София нафас олди.
  
  
  Тўсатдан, биз олдимизда турган тош текислик бўйлаб, кейинги бурчакда оёқ товушлари ешитдик. Падра ғазабдан тўхтади, бурчакка бир фигура келиб, деярли очиқ қучоғимга кирди. У атрофга ўралган ва емунинг мушти бутун кучи билан бошига урилган. Ҳаво ўпкасининг егоси орқали чиқиб кетди ва у боши билан лойли сувга йиқилди.
  
  
  Иккинчи одам бурчакка келиб, Маусерини менга қаратганида четга чиқа бошлади. У ўқ отилишини кутиб, автоматик равишда тўхтаб қолди. Аммо ўша пайтда қулоғимда момақалдироқ овози ешитилди ва его нишони қизил лойқаликда ғойиб бўлди. Еркак қояларга қулаб тушди ва у чап қўлида қурол билан унинг устида турган падни кўрди.
  
  
  Мен вақтни беҳуда сарфламадим. Каракнинг қолган одамлари бизни ўлдириш учун кўр-кўрона ҳаракат қилиб, бурчак атрофида ўқ узишди. Қўрғошин отиб ташланди ва қулоғимизга ўқ ва ўткир тош парчалари тушди.
  
  
  У Маусерни олиш учун енгашди, лекин кейин Падра: "нима бўлди?": "Сиз Каракнинг қуролини афзал кўрасизми?"
  
  
  "Албатта, лекин мен уни берди."
  
  
  У менга ҳали ҳам чекаётган қуролни узатди. "Иккинчи буйруқ сифатида его буни ўзи учун даъво қилди, лекин аслида сизда бўлиши керак."
  
  
  "Раҳмат, Падра", дедим ва Маусерни олдим.
  
  
  "Улар амфитеатрга мен кутганимдан тезроқ етиб келишди", деди у ёввойи ўқлар устида. "Енди биз тузоққа тушдик."
  
  
  "Бошқа йўл йўқми?"
  
  
  Лекин бу яқинда еди. Агар биз орқага қайцак, улар бурчакка келиб, бизни парчалаб ташлашади.
  
  
  "Агар шундай қилмасак, - деди София хавотирланиб, - орқамиздагилар бизни қувиб, ўлдиришади."Бу умидсиз.
  
  
  "Хўш, - дедим мен, - еҳтимол мен ушлай оламан."У бир дақиқада етиб борди ва газ бомбасини тортиб олди.
  
  
  Бу янги, такомиллаштирилган версия еди: кичикроқ, енгилроқ ва консентрацияланган. Бу ширин картошка ва омлетнинг махсус оловининг ўлчами ва шакли еди, шунинг учун у нотўғри вақтда тушиб қолса, тасодифан ишга туша олмайди. Уни чеку тортиб олди ва менда икки сония бор еди.
  
  
  Уни его олдимиздаги бурчакка ташлади, у ерда у бошқа тарафдаги бир гуруҳ еркаклар орасига кириб кетди. У атрофдаги одамлардан бири саломни ерга урганида, у ҳайратда қолган қичқириқни ешитди ва бомба портлаш билан кетди. АҲ усуллари менга айтганидек, шовқин психологик таъсирнинг ярми. Тутун ва тутун ўтиш жойини тўлдирди.
  
  
  Бир зумда биз Каракнинг одамлари нафас олаётганини, кейин нола ва gagging ешитдик. Енди улар ҳайратда қолишди, ўзларини касал ҳис қилишди ва ўпкалари оғриганидан кўра кўпроқ очилди.
  
  
  Уларнинг атрофида Один бурчакда қоқилиб, оғриқ ва кўнгил айнишдан икки баравар кўпайди, юзи бахцизлик билан буришди. Падра ёввойи қичқириқни чиқарди ва илгагини одамнинг бўйнига силкитди. У михланган буқа каби йиқилди.
  
  
  "Нафас қилманг", дедим мен огоҳлантириб. Ъ югур!- Биз югурдик. Падра бошқа tunnel топгунча биз қайтиб келдик ва қайтиб келдик. Биз унга кирдик ва у бизни яна ер ости қувурлари тармоғи орқали, ёнбағирларда ён канализацияга, кейин яна асосий канализацияга тушиш учун пастга, баъзан еса айлана шаклида, буриш ва буриш орқали олиб борди. Унинг йўналиши барча ҳиссини йўқотган. Бизнинг қочишимиз ғалати тоноз характерини олди.
  
  
  Бир пайт биз устимиздаги хира осмонга олиб борадиган хароба зинапоя билан қулаб тушган тешик остида тўхтадик. Биз имкон қадар тезроқ юқорига чиқдик ва бу чиқиш ҳимоясиз еканлигини билиб, бир оз нафас олдик.
  
  
  Очилиш тошлар ва буталар билан тўла майдонга кириш имкониятини берди. Майдоннинг нариги томонида секин пастга егилган жарлик бор еди ва биз унинг охирига етганимизда, Падра пастга ишора қилиб: "Хўш! Биз унга ергашамиз ва кейин карерга борамиз.
  
  
  Карер улкан водий бўлиб, унинг қўли улкан қазиганга ўхшамади. Его томонлари shaggy, мунтазам жигарранг томирли тош тераслари ва тиканли чакалакзорлар ва чиркин дарахтлар билан чегараланган парапетлар еди. У пастга тушаётганда қулларнинг Рим қамчилари остида уришини деярли тасаввур қила оларди.
  
  
  "Мен Берлинда яшардим", деди Софи афсус билан. "Кейин Аптосда. Ва енди овоз бу ерда.
  
  
  Бу дунёнинг ипи бўлиши керак.
  
  
  
  Боб 5
  
  
  
  
  Lager ғарбий карерларга қараган платода жойлашган еди. У легионернинг казармаси ва қўмондонлик пункти деб ҳисоблаган иккита вайрон қилинган кулбадан иборат еди. Албатта, у мумкин бўлган қуллар қўзғолонидан ҳимоя сифатида ишлаб чиқилган бўлиб, фақат битта кириш жойи, қолган ён бағирлари еса тик ва умуман етиб бўлмайдиган. Бу етарлича хавфсиз еди, чунки уларнинг яшириниши бошқа шароитларда бўлиши мумкин еди.
  
  
  Тог ъ ҳавоси совуқ еди, ҳатто ҳозир ҳам, тушдан кейин ва енг катта кулбанинг ноласида кичик олов ёниб турарди. Еркаклар атрофидаги Один худди шу нолаларга орқасини босди ва ўзига ғувуллади. Бошқа одам дарвоза олдида очиқчасига егилиб, қучоғида милтиқ, битта йўлга қаради.
  
  
  У енг кичик кулбада еди, у ётоқхона, ошхона, омборхона ва саёҳат, фотосурат ва мусиқа учун қурол-ярог ъ бўлиб хизмат қилган. София ва Падра мен билан еди. Уларнинг учтаси саёҳатлар, фотосуратлар, мусиқа, хонадаги енг қулай жой матрасида чўккалаб ўтиришарди. Бизда бир shisha шароб бор еди, у ҳали ҳам дўстимиз билан гаплашаётганда жуда тез тугади.
  
  
  "Карак енди бизни безовта қилмайди", деди Падра паст овозда. "Биз бу ерда хавфсиз еканмиз.
  
  
  "Агар у ҳужум қилса, унга қарши курашиш учун кўпчилигимиз қолмади", дедим мен. "Сиз ва мендан ташқари тўрттамиз бор."
  
  
  "Ҳа, лекин Карак лагерга бир marta ҳужум қилишга уриниб кўрди, биз Атҳос тоғи атрофида ҳайдаб чиқарилганимизда ва жангни давом еттириш учун бу ерга бордик. Биз, албатта, ўлдириш учун отмадик, лекин тасодифан уларнинг бир нечтасини яраладик. Бу унинг учун катта маънавий мағлубият еди."
  
  
  "Ўшанда бизда кўпроқ одамлар бор еди", деди София. "Шунга қарамай, икки ёки учта яхши отишма ҳужумни қайтариши мумкин."
  
  
  "Мени кўпроқ ташвишга солаётган нарса, - давом етди Падра, - Карак бизни очлик ва ташналикдан ўлгунимизча қамал остида ушлаб туради. Его ёш ёлловчилар аллақачон платони ўраб олишган.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Бу ерда қанча вақт туришимиз мумкин?"
  
  
  Падра бир ҳовуч ахлоқсизликни олди ва уни аста-секин бармоқларидан ўтказиб юборди. У жавоб бермади.
  
  
  "У ҳаракат қилсин", деди София нафас олди. "Биз ҳеч қачон таслим бўлмаймиз."
  
  
  Падра унинг қаршилигига кулди. "Сиз аёл каби яхши курашасиз."
  
  
  "Терингизни қутқариш учун етарлими?"у ғурур билан деди. "Ёки Ник сизни деярли ўлдирганида сизни қутқарганимни унутдингизми?"
  
  
  Гигант йўталди, менга ўгирилди ва тезда мавзуни ўзгартирди. "Терилар ҳақида гапирадиган бўлсак, бу менинг терим емасми?"
  
  
  У Софияга қаради. У бош ирғади ва у емга деди. "Менинг бўйнимда чўнтак йўқ еди. Бу қандай бўри териси еканлигини билмайман, лекин бу Миланнинг бўри емас еди.
  
  
  "Уф", деди Падра. "Биз ҳаммамиз Каракнинг ертакларига алдандик . Аммо ҳақиқий тери қаерда?
  
  
  "Буни фақат Карак билади", деб минғирлади София.
  
  
  Ва мен буни билиб олишим керак.
  
  
  Улар Наҳга ажабланиб қарашди. - Сиз қайтиб кетаяпсизми?"Падра сўради.
  
  
  "Йўқ", деди София ҳайратланарли шиддат билан. "Бу биринчи marta етарлича ёмон еди ва Карак бизни кутмаган еди. Енди у тайёр ва раҳм-шафқатни билмайди."
  
  
  У ўрнидан турди ва қафасдаги ҳайвон каби хонани юра бошлади. "Менимча, у биздан ҳозир очиқ ҳеч нарса қилишимизни кутмайди. Агар биз ҳозир ҳаракат қилсак, у ҳали ҳам ҳимоядамиз деб ўйлайди ... ъ
  
  
  "Еҳ, лекин еркаклар бу гуруҳ пастга бор," Падра бошини чайқаб, менга media ҳисоботларни рад етди. Ъ ҳали ҳам. .. ъ
  
  
  "Кўряпсизми", деб илтимос қилди София. "Уринманг, Ник. Илтимос...ъ
  
  
  "Биз ертами-кечми бу орқали бориш керак бўлади-ку, ва мен ертами яхши, деб ўйлайман."
  
  
  "Никнинг ҳуқуқи, София."Жиддий хўрсиниш билан Падра оёқларига кўтарилди. "Бизнинг лагеримиз тузоққа айланди. Биз боришимиз керак.
  
  
  Ъ яхши. Лекин биз Аптосга қайтишимиз шарт емас.
  
  
  Ъ қандай қилиб? Сиз калтакланган итлар каби қочиб, каракка дарҳол ғалаба берамиз демоқчимисиз? Сиз шунчаки биз ҳеч қачон таслим бўлмаймиз деб айтмадингизми?
  
  
  Машинада ноқулай сукунат бор еди. Бизнинг нафас олишимиз тош деворларнинг тор чегараларида жуда баланд овозда ешитилди. Падра менга келиб сезиларли унинг илгагини юқорига бўлиб.
  
  
  "Мен ватандошларимни биламан. Иҳ ни чалкаштириб юбориш учун Каракнинг кумуш тилисиз улар ақл-идрокни тинглашади. Бу терисиз улар Егони яланғоч ҳолда кўришади. Бир неча соатдан кейин бу одамлар кутишдан чарчашади ва уларнинг ғазаби кундан-кунга совийди. Еҳтимол, кейинроқ яширинча киришимиз мумкин.
  
  
  "Канализация орқали?"
  
  
  Ъ ҳа . .. ва йўқ. Кам одам билади, лекин Рим шаҳарларида Марказий иситиш бор еди. Иссиқ ҳаво кириши учун подваллардаги катта гулханлар ва деворлардаги каналлар.
  
  
  "Аммо бу имконсиз, Падра! София хитоб қилди. "Бу соф ўз жонига қасд қилишдир."
  
  
  "Аммо буни қилиш керак", деди Падра бепарволик билан. Кейин у еснади ва қўшимча қилди: "мени жуда кеч уйғотманг. Бу орада мен у билан ухлайман. Агар хоҳласангиз, Картер билан мунозарани давом еттиришингиз мумкин. Padre билган табассум билан кулбани тарк етди.
  
  
  "Пардани пастга туширинг", деди София ешик бўлиб хизмат қилган адёлга ишора қилиб. У ўз егосини ушлаб турган арқонни бўшатди ва у тешикка қулаб тушди.
  
  
  "Келинг ва ёнимга ўтиринг."
  
  
  У матрасга қайтганида, у менга ёпишиб олди ва оҳиста сўради: "Ник, сиз ҳақиқатан ҳам ўша терига қайтишингиз керакми?"
  
  
  "Ва сиз буни қилишим кераклигини биласиз."
  
  
  "Сиз аллақачон ҳамма қила оладиган ишни қилдингиз. Нархларкўпроқ фикрлар. Агар мен сиз бўлганимда, у ҳатто меники бўлмаган жангда қийноққа солинганимдан ёки мағлуб бўлишимдан олдин у Атҳос тоғини тарк етган бўлар еди .
  
  
  "Мен унга сиз ҳақингизда ҳам худди шундай нарсани айта оламан, София. Полгар ўлган.
  
  
  "Бу менинг жангим, Ник. Мен уни меники қилдим . У бошқа ҳеч нарса демади, шунчаки унинг ипак қора сочларини силаб қўйди.
  
  
  "Унинг йигирма бешинчи туғилган кунида мен чорак аср давомида ҳеч нарсага еришмасдан яшаганим ҳақидаги қайғули туйғу билан уйғондим. Кўп ўтмай Полгара Милана у билан учрашди."У хотиржам гапирди, кўзлари ўйчан. "Енди у кетди, Аптосга ишониш учун қолган нарса."
  
  
  "Сиз ҳали ёшсиз. Сиз бошқа одамни топишингиз мумкин.
  
  
  "Ҳа", деди у бармоқ учлари билан юзимни силаб. - Аммо кейин сиз енг яхшисидан камроқ нарсани ҳал қилишни хоҳламайсиз."Илтимос, шаробимизни тугатайлик.
  
  
  Биз шишани синдирдик. Унинг таёқчалари ичкиликка бўялган ва нафаси бироз оғирроқ еди. "Борманг", деб пичирлади у. "Еркакларингизга терининг йўқ қилинганлигини айтинг."
  
  
  "Аммо мен бу емаслигини биламан, София ва бу нарсаларни ҳаракатга келтириш учун етарли. Яна бир нарса бор: у Жзан халқига берган ваъдаси.
  
  
  "Ҳа, у, еслайман, сиз шаҳарни босиб олишаётганини айтдингиз ва сиз уларга ёрдам беришни хоҳлайсиз."
  
  
  "Ёрдам bering", дедим истеҳзо билан. "Мукаммал ёрдам-бу Аптос."
  
  
  "Сиз ёрдам оласиз", деб ваъда берди у. - Агар атрофимиздаги одам омон қолса, сиз буни қандайдир тарзда оласиз."Унинг кўзларида ёш тўкилди. "Илтимос, борманг", деди у яна. "Мен сизнинг ўлишингизни хоҳламайман."
  
  
  "Агар кимдир ўлмоқчи бўлса, бу соқолли хўроз."
  
  
  - Сиз ақлдан озгансиз. Полгар каби ақлдан озган", деб қичқирди у. Кейин у менга ўпкалади ва ҳўл лабларини ваҳший куч билан меники қилиш учун босди .
  
  
  У ёпишди едим, деб у бирдан бепул синдириб, яна учун нафас бизга иккала қолдириб. Нолалардаги ёриқдан қуёш нури порлади ва юзини ёритди ва унинг табассумини кўрди, у ҳозир ҳам ғамгин, ҳам илиқ ва бир вақтнинг ўзида мулойим еди. Ее уни яқин тортди ва очкўзлик билан ҳўл, очиқ оғзини ўпди. Бизнинг ўпишларимиз назорациз оловни ёқди. "Ҳа, ҳа", деб нола қилди у уни ечаётганда ва блузкасини ечди. Ъ ҳа . .. ъ
  
  
  Бир ҳаракатда у уни пастга тортди, шимини ечди ва ширали сонларини тортди. У шимини оёқларимдан пастга силжитиб, мен томон ҳаракатланаётганда унинг танасининг илиқлигини ҳис қилардим. Енди у фақат ўзининг пантиесини кийиб олган еди ва қандайдир тарзда бу ғайриоддий аёл зўравон ва шафқациз еркаклардан ташкил топган дунёда ипакдек тегиниш ва жуда кичикларини топишга муваффақ бўлди. Унинг пантиеси пастга туширилди, думба ва сонлари менинг кашфиёт қўлларим учун бепул еди. Секин-аста у қўлини унинг ошқозони ва сонлари устига югурди, сўнг уни оёқлари орасига чуқур силжитди. У нола қилди ва истакдан титради.
  
  
  София менга кийимимдан ёрдам берди, асабий равишда шим ва козокимни тортиб, танамни кабинанинг совуқ ҳавосига таъсир қилди. Биз каравотга ётдик ва зулматда бир-биримизнинг тегинишимиздан завқланиб, индамай қучоқладик.
  
  
  Еҳтирос билан лабларимиз бирлашди ва барча нозиклик денгизга ташланди. Унинг қўллари менга ўралган ва у менинг лабларидан nibbled сифатида яқин мени тортди, унинг оғзига чуқур тилимни сўриб, ва менинг орқа чуқур унинг тирноқларини югуриб. Уни, унинг қўпол шаҳватни ҳис, унинг кўкрак менинг кўкрагига қотиб, у доимо инграб сифатида унинг танаси ҳаракат.
  
  
  У мени қучоқлаб сифатида ҳайвон завқ хира ҳайқириқлари унинг томоқ қочиб. Унинг юзи шаҳват билан қийшайган еди, оғзи hungrily ҳаракат, унинг думба очилиш ва менга атрофида ритмик ёпиб. Биз енди ақл бовар қилмайдиган ҳаяжондан бошқа нарсани ҳис қилмадик. Мен турткиларимни кўтардим ва ажойиб завқ оғриғи уни силкитиб, остимга буришга мажбур қилди. "Аҳ, аҳ, оооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооочичичичихауууу!"Уни тўхтатинг! "у қичқирди. Мен фақат ичимда ўсиб бораётган улкан тарангликни ва танамизнинг бир-бирига ишқаланишини ҳис қилардим.
  
  
  Кейин у қичқирди, деярли чидаб бўлмас завқ билан қичқирди ва танамиздаги ҳамма нарса якуний портлашда бирлашгандай туюлди.
  
  
  У тугагач, биз бахтли, тушсиз уйқуга тушдик, танамиз мулойимлик билан ўралган еди.
  
  
  
  Боб 6
  
  
  
  
  Биз қуёш ботишидан олдин кулбаларни тарк етдик. Уни, камар кейин янгиланган ҳис, лекин совуқ. София йиртиқ charm курткасини қолдириб, ўрнига қўшимча козок кийишни талаб қилди. У иккала козокни шимига тиқди ва мабни камарига тиқди. София тоза шим ва кўйлакка айланди ва бир жуфт поябзал топди. У мени улар бузилмайдиган дантеллар еканлигига ишонтирди. Ботаётган қуёшда унинг юзи олтин ва ниҳоятда чиройли еди. Унинг лаблари тўла ва қизил еди.
  
  
  Падра бошқа кулбадан чиқди, елкаларини силкитиб, кўкрагини илгак билан тирнади. Унинг кўзларида худди шундай билиш нигоҳи бор еди ва София унинг яқинлашаётганини кўргач, у чуқур қизариб кетди ва нимадир топиш учун кулбага шошилди .
  
  
  "Ҳаммаси бажарилди?"Мен Его нинг ёғдусини еътиборсизлик, қисқа сўради.
  
  
  "Иложи борича тайёр. У карерга қайтиш учун ўгирилди. "У ёввойи мушук, - деди у оҳиста, - лекин ҳатто ёввойи мушукларнинг ҳам қўшиш учун доллари бор."
  
  
  Уники, келишувда бош ирғади.
  
  
  Соялар қуёш ботаётганда узун еди ва Шарқий қиялик бўйлаб йўл chang лентаси еди. Улардан анча пастда, еҳтимол Каракнинг одамларини яширган улкан тошлар бор еди ва бу тошлар томон хоин сланец парчалари бор еди. Сланец қуруқ қумга ўхшарди ва Стал юқорига ёки пастга кўтарилишга ҳаракат қилганлар учун тузоқ еди. Аммо бу каби нарсаларни синаб кўриш учун йўл жуда яхши ҳимояланган бўлар еди.
  
  
  "Биз бошқа йўл билан боришимиз мумкин", деб таклиф қилди Падра.
  
  
  Ъ яхши емас. У ерда қуёш чиқмоқда ва Қорак халқи бизни бармоқлари билан ҳисоблаши мумкин, агар биз издан фойдаланмасак, ким бу йўналишни синаб кўради. Менимча, биз йўлни тутишимиз керак. Биз сояда бўламиз ва улар бизни ўтишга ҳаракат қиляпмиз деб ўйламайдилар.
  
  
  "Яхши фикр, Картер", деди Падра.
  
  
  Шовқинсиз биз платонинг тепасидан сланец чизиғи устидаги токчага тушдик. Биз еҳтиёткорлик билан ҳаракат қилдик, қурол чиздик ва сланец ёнбағиридан пастга туша бошладик.
  
  
  Енди биз очиқ ҳавода едик ва бизнинг ҳар бир дюймимиз бўшашган сланец билан азобли кураш еди. Бу биздан тўлиқ диққатни жамлашни талаб қилди ва Агар Каракнинг одамлари бизни ҳозир пайқашса, бизда имконият бўлмайди. Ҳар бир қадамим билан мен отишни кутардим. Мен руттед замин олди ва бошқа ҳар қандай йўл бориш учун жуда тик қисқа чўзилган пастга оздирди сифатида менинг мушаклари бир зўравон спазм сиқилиб. Вақт тўхтагандек туюлди, лекин аста-секин олдимизда улкан тошлар пайдо бўлди.
  
  
  Ниҳоят, биз сланец нишабининг чегарасига етдик. Мен урган биринчи қоялар орасига ўралганман ва Падра менга ергашди. "Биз буни қилдик", деди у менга жилмайиб. "Енди бу ярамасларни тугатамиз. Бу ерда фақат Карак ёлловчилари бор ва менинг собиқ биродарларим атрофида ҳеч ким йўқ. Бу сафар мен уни фақат хафа қилиш учун отмайман."
  
  
  У рози бўлиб бош ирғади, кейин хароб, шафқациз манзара бўйлаб, дарахтлар ва тошлар атрофида йўл олди. Куннинг енг учун, Падра ва мен бирга кириб кетди, изи доимий кўз тутиб. Каракнинг қўриқчилари узоқ бўлиши мумкин емас еди ва из бизни қулай вақтда бирлаштиради.
  
  
  Тўсатдан биз чуқур хандаққа келдик, у ерда бир неча асрлар олдин улкан тош чиқиб,водий туби бўйлаб қулаб тушди ва чуқур из қолдирди. А буқа padre ортида емаклай билан ҳовуз четига еҳтиёткорлик билан кириб келди, ва кейин, унинг елкасига пичирлаб, деди:: "икки kishi."
  
  
  Падра четидан кўриши учун бироз яқинлашди. Олдинда йигирма метрга яқин юмшоқ қиялик бор еди. Икки қароқчилар соҳил турган еди, қаттиқ шамол бошпана, уларнинг қурол қояларга суяниб. Бир kishi сигарет чекди, иккинчиси shisha атрофида ичди. - Буни сизга айтмадимми?"Падра нафрат билан деди. "Бу озодлик курашчилари емас. Улар жиноятчилар. Уларда сиёсий тушунча йўқ. Улар бу ерда Аптосда ҳеч қандай алоқаси йўқ.
  
  
  Мен саёҳатлар, фотосуратлар ва мусиқа сўзларини есладим: "биз шунчаки ўғрилар емасмиз."Кейинги лаҳзада Падра милтиғини шишага қаратди.
  
  
  "Йўқ, — пичирладим мен Егонинг қўлини итариб. "Агар сиз оцангиз, шовқин бошқаларни ўзига жалб қилади."
  
  
  "Сиз ҳақсиз", деди у хўрсинди. "Кечирасиз, Картер.
  
  
  Мен емуга мени ёпишини айтдим, кейин хандаққа сакраб тушдим ва мабни уларга қаратдим.
  
  
  Улар ўз вақтида қуролларига ериша олмадилар ва шукурки, улар ҳатто уринишмади. Улар аста-секин қаддини ростладилар, қўлларини бошлари устида ушлаб, юзлари саросимага тўлди.
  
  
  "Падра," у унинг елкасига чақирди. "Бу ерга келинг ва иҳ қуролини олинг."
  
  
  У хандақнинг четидан сирғалиб ўтди ва қаршилик кўрсатган тақдирда пулемёт олов чизиғидан чиқиб, қўриқчиларга йўл олди.
  
  
  Тўсатдан кўр нуқта ортидан бир гуруҳ қуролланган одамлар пайдо бўлди. Улар у ерда бир муддат туришди, юзлари чалкашлик ва ҳайратга тўла еди, кейин улар ўт очишди. Қўрғошин Падра ва мен атрофида ким билан тўқнашди.
  
  
  У ҳалокатли ҳужумга жавоб бериш учун ён томонга ўқ узди ва автоматини кўтарди. Падра ҳар бир ўқни уларга қаратиб, қояли тўсиқ орқасига шўнғиди . Ҳужумчилар гуруҳи тарқалиб, икки ўлик ва уч kishi яраланган. У бўшлиқнинг охирига етганда, уни бошқа одам отиб ташлаган. Яна бир одам, мўйловли безори, кўкрагига Падра ўқи билан йиқилиб тушганда, деярли менга югурди. У четга чиқиб, Падрани нишонга олган каламуш юзли одамга қарата ўқ узди. У орқага силкитди, кейин олдинга йиқилди, юзидан қолган нарса бўйлаб сирғалиб кетди.
  
  
  Каракнинг одамлари қайта тўпланганида отишма тугади ва у яна отишма бошланишидан олдин Падрга қўшилишга муваффақ бўлди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Қандайсиз?"
  
  
  "Хўш, аниқлик иҳт дан ёмонроқ", деди у Маусерни қайта Юклади. Кулбада саёҳатлар, фотосуратлар ва мусиқа учун МАБ учун ўқ-дорилар йўқ еди ва у сўнгги турда ишлатилган. Один ва Каракнинг одамлари атрофида Один қопқоқдан сакраб тушди, лекин ер йўл берди ва у сирғалиб кетди. У охирги зарбасини берди. ГАВК емуни қисқичга олди ва ҳаётнинг бурчагига ғойиб бўлди. У ерда мен бўш тўппончам билан турдим, енди қиммат ва мураккаб металл таёқчадан бошқа нарса йўқ.
  
  
  "Падра, улар бизни ўраб олишади."
  
  
  "Ҳа, ва қўрқаман, биз бутун иҳ компаниясини жалб қилиш учун етарлича шовқин қилдик."
  
  
  "Унда жаҳаннамни бу ердан олиб чиқайлик."
  
  
  Бутун мартаба бўйлаб чиқиш даҳшатли қийин кўтарилишлар ва тўсатдан қисқа тўқнашувларга айланди. Бу Счмеиссер МП томонидан олинган 40 ўликлардан бири. "Сизда бу ерда лаънатланган ғалати қуроллар тўплами бор", деди Padre унга. "Дўстим, агар сиз золимларга партизан каби жанг қилсангиз, уларга сизни етказиб беришга рухсат бериш ўрнига, сиз ериша оладиган ҳамма нарсадан мамнун бўласиз."
  
  
  "Шундай қилиб, каракда radio ускуналари йўқлиги еҳтимоли бор."
  
  
  "Йўқ, у ҳеч қандай тасаввурга ега емас."
  
  
  "Хўш, уники, менимча, бу биз учун миннатдор бўлишимиз керак."
  
  
  Биз ёриқлар ва жарликлар устида, менинг оғирлигим остида қулаб тушган қадимий қоялар устида, теримизни кемирган тиканли, ўралган буталар устида юрдик. Боши ва қўлидаги яралар зерикарли, ёнаётган оғриқдан титраб кетди ва у совуқ шамолда титраб кетди. Яна бир тизма, яна бир ёриқ; югуринг, жанг қилинг ва яна югуринг. Падра тезликни ўрнатди. Ниҳоят далага етиб борганимизда ва секин тротга секинлашганимизда иккаламиз ҳам чарчадик ва нафас олдик. Биз Каракнинг одамларини кўрмадик ва атрофга сўнгги назар ташлаганимиздан сўнг, биз дренаждан сакраб тушдик.
  
  
  Ярим соатдан кейин биз виллада едик. Биз орқа девор бўйлаб бошқа бинолар қаторига ўтдик ва таянч устига қарадик. Елкасига милтиқ осилган қўриқчи вайрон бўлган ҳовлида безовталаниб юрди. Падраиг қўриқчининг орқасида бир неча метр нарида вайрон бўлган дарвоза томон бош ирғади. "Биз подвалга борамиз", деб пичирлади у. "Биз у ерда ҳаво каналларига киришимиз мумкин. У бир дақиқада Маусерни қўйди ва менга Шмайсерни тарк етишимни айтди. "Бунинг учун жой йўқ", деди у менга.
  
  
  "Агар қўлга тушсак, бизда фақат сизнинг қуролингиз бўлади."У фаталистик хўрсинди.
  
  
  У ўгирилиб, қорак, Падра ёки уни ким алдаш еҳтимоли кўпроқ еканлигига ҳайрон бўлиб, қўриқчига қаради. Қўриқчи абадийлик каби туюлган нарса учун юрди. Вақти-вақти билан у туфлисини ишқалаб, ўзига нимадир деб ғўлдиради. Ниҳоят, у бурчакда ғойиб бўлди. У чуқур нафас олиб, Падра ортидан югурди.
  
  
  Биз Арк йўлига етиб борганимизда ва чириётган, чириётган ҳидли подвалга тушиб қолганимизда ҳали ҳам қоровуллик белгиси йўқ еди. Марказда форнах, қадимий ўчоқнинг тонозлари бор еди, унинг устида деворлар орасидан тор қувурлар тарвақайлаб кетган, майдони тахминан ярим метр.
  
  
  "Бу биз учун йўл бўлади", дедим мен. - Бу бизни Каракка олиб боришига аминмисиз?"
  
  
  Ъ ҳа. Улар вилланинг ҳар бир хонасига олиб борадилар.
  
  
  - Кейин ётоқхонага киришга ҳаракат қилайлик."Биз уни ёлғиз келганда ушлашимиз мумкин. Айтганча, агар биз тиқилиб қолсак нима бўлади?
  
  
  "Бу жуда бахциз бўлар еди", деди Падра қуруқ ҳолда. "Биз орқага бурилиб, каламушларни қувиб чиқара олмаймиз."
  
  
  У тешикларга янада нафрат билан қаради. Падра у кўтарилмоқчи бўлган трубага ишора қилди ва у оёғини четидан итариб, ичкарига силжиши учун уни пастга босди. У ерда мен ҳаётимни ёқдим. Padre учун бу янада қийинроқ еди, лекин у менинг билакларим ва оёқ бармоқларимга суяниб, дюйм-дюйм ҳаракатланаётганда орқамга кирди.
  
  
  Бу ески ҳаво каналлари ўтмишда худди ҳозирги каби ишлаган бўлиши керак. Римликларнинг Пол панжараларидан ташқари деворнинг пастки қисмида чиқишлари ҳам бор еди. Ялаймиз, шифтга торроқ тешиклар бор еди. Бу ҳайратланарли даражада самарали тизим еди.
  
  
  Биз зулматда судралиб юрдик, дам олиш учун ҳозир ва кейин тўхтаб турдик. Бу ифлос, машаққатли иш еди. Биз осонгина қаттиқ жойга ёпишиб оламиз ва каламушлар оёқларимни кемиради деб ўйлардим.
  
  
  "Биз ҳозир асосий залдамиз", деди Падра бир нуқтада. "Менимча, яна битта ёки иккита, яна учта хона."
  
  
  "Умид қиламанки, сиз ҳақсиз, Падра.
  
  
  У ҳеч нарса демади, шунчаки хўрсинди. Биз қулаган қисмга етгунимизча қувурни юқорига кўтаришда давом етдик. Бир парча уни аста-секин тозалаб, тош ва ахлоқсизлик бўлакларини Падрега ўтказди. Кейин биз емакладик.
  
  
  Товушлар юқоридан қаердандир кириб кела бошлади. Улар нима деяётганига амин емас едим, лекин Каракнинг овозини таниганимга амин едим. Мен пауза қилдим, Padre жим бўлишига ишора қилдим ва ҳеч ким бизни ешитмаслиги учун жуда жимгина сирпанишда давом етдим.
  
  
  У шовқин енг баланд бўлган чиқишга етганда нафасини ушлаб турди. Бизнинг орқамиздаги қувурни биринчи marta вайрон қилган куч бу ерда уни кенгайтирди. Аста-секин, мен ҳаунчес атрофида ҳаракат қилиш учун етарли жой топишга муваффақ бўлдим. Падра ёнимда еди, егилиб, белига суянди. У мўри супуришга ўхшарди. Мен миллиметр билан миллиметр олдинга егилиб, хонани сканерладим, кўзларим хира машъалага мослашди.
  
  
  Ўнга яқин еркак жингалак столда ўтиришди. Уларнинг атрофидаги тўрт kishi Миландаги кунларидан қолган ески гвардия фахрийларига ўхшарди. Бошқалар каракнинг қўпол ёш қароқчилари еди. Карак ўнг муштини чап қўлига урганида, умидсизлик ёки сабрсизлик ёки иккаласида ҳам олдинга ва орқага қадам ташларди. Падра оҳиста ириллади, бир ҳайвон душман ҳидлаш каби, ва ўсаётган алам унинг нигоҳини банддир.
  
  
  Шу билан у бир парча тошни туширди. Овоз кар еди. У буни хонада ешитишларига амин еди. Лекин йўқ, суҳбат тўхтовсиз давом етди.
  
  
  Мен Каракнинг:"Миланнинг беваси билан дўзахга ва илгакли аҳмоқга. Биз фактларга дуч келишимиз керак. Биз кучсизланиб, армия кучаймоқда. Бизнинг улуғвор кунларимиз тугади. Биз уларнинг ҳисоб-китобларида тикандан бошқа нарса емасмиз.
  
  
  "Тиканлар ҳали ҳам кучли бўлиши мумкин", дея рад етди ему один атрофидаги оқсоқоллар .
  
  
  "Баҳ. Қанча вақт учун? Бизнинг қуролларимиз ескирган ва ескирган. Ғарб қизиқишни йўқотди ва биздан юз ўгирди. Ҳеч ким ғамхўрлик қилмайди.
  
  
  "Аммо бу одам, Картер, деди - "ъ
  
  
  "У айтди, деди у", деб бақирди Карак. "Бу фақат битта одам."
  
  
  - Сиз кўпроқ кутганмисиз, Еван?"Чол хотиржам сўради. "Фақат бир kishi Аптосга бориш имкониятига ега еди ва Картер муваффақиятга еришди."
  
  
  "Мен ҳеч нарса кутмаган едим", деди Карак қизғин. "Агар биз шундай давом ецак, фақат совуқ, очлик ва шармандали ўлим."
  
  
  "Бошқа йўл йўқ."
  
  
  "Бор."
  
  
  Соқолли юз билан соқолли раҳбар чолга қўпол бўлмаган тарзда қаради: "ешитинг, ҳаммангиз. Метковичдаги алоқамиз расмийларга бир нечта сўровлар қилди. Унинг сўзларига кўра, агар биз ҳозир ўзимизни тинчроқ туцак, маълум имтиёзларга ега бўлишимиз мумкин.
  
  
  "У ёлғон гапиради", деб пичирлади Падраиг.
  
  
  Егоимни ўчириш учун бармоғимни лабларимга босдим, лекин онгим қарама-қарши фикрларга тўла еди. Каракнинг Метковичдаги алоқаси меники билан бир хил бўлганми? Агар шундай бўлса, у Югославия армиясини бошқарган ва улар мени деярли ўлдиришганми? Бундан ташқари, агар ҳукумат шунчалик муросага келган бўлса, нега улар Жзанни егаллаб олишди?
  
  
  "Худонинг овози, - давом етди карак, стол устидаги бўғинларини уриб, - Белград атрофидаги одамларини бизни бу ерга ташриф буюришга таклиф қилди."
  
  
  Ъ мана? Падра хўрсинди, хафа бўлди. У ғазабдан портламоқчи бўлганга ўхшарди. "У бу ерга душманларни олиб келдими?"Агар Milan буни ешица, қабрини айлантиради."
  
  
  "Шҳҳ", ему унга шивирлади.
  
  
  - Аммо рози бўлмасак нима бўлади?"Чол оҳиста сўради.
  
  
  "Кейин карерда ўша манякларга қўшилинг", деди Карак. "Бизда хавфсизлик ва тинчлик учун имконият бор, агар буни ўзингиз кўрмасангиз, оилангиз ва фарзандларингизнинг келажаги ҳақида ўйланг. Биз яхши шартнома тузамиз ва бу йиллар давомида қон тўкилишини тугатамиз.
  
  
  Мен унинг ёнимда увиллаганини ва оёқларини аралаштирганини ешитдим. У ҳеч нарса қила олмагунча, ғазабланган Падра ғазаб ва ғазабдан бўкирган ҳолда тешикдан ва хонага сакраб тушди. Барча юзлар его томонга бурилиб, бу қорайган Ваҳшийнинг пайдо бўлишидан ҳайратда қолди.
  
  
  У унга инглиз ва сербо-хорват тилларида қасам ичди, лекин у ҳозир ўладими, деб ҳайрон бўлиб, сарғиш ваҳшийга қўшилишга шошилди. Мен бу ифлос каналга қараганда у ерда туриб ўлганим яхшироқ. "Тикувчи олинг, Ҳаш," мен унга бақирди. "Қаранг, нима қилдингиз."
  
  
  "Инсон фақат маълум миқдорга тоқат қила олади ва енди йўқ", деди у. У олдинга қадам ташлади ва чолларга қаради. - Сиз, Ветов, менинг одамимсиз! Полгар ва мен Хорватия шарафи учун елкама-елка курашганимизни унутдингизми? Сиз ва мен серблар олдида емаклаб, етикларини ўпамизми? У қичқирди, кўзлари ғазабдан милтиллади. "Яхши сотиш, Еван?"Сиз бизни сотдингиз, буни қилдингиз.
  
  
  Карацнинг овози flint каби бемаъни. "Сиз ақлдан озгансиз, Хаш. Бизнинг орзуларимиз рўёбга чиқди ва биз ҳақиқатни қабул қилишимиз керак. Нега қўлларингизга кўпроқ қон керак? Инқилоб ҳеч қачон муваффақиятли бўлмайди."
  
  
  Падраиг илгакни силкитди. "Агар бу ерда қон бўлса, бу адолатли курашда сербларнинг қони. Қўлингиздаги қон ҳақида нима дейиш мумкин? Хорват қони?
  
  
  Каракнинг одамлари нимадир ғўлдираб ялаш учун келишди.
  
  
  "Ёки у сизга айтмадими?"Падра бақирди. — У сизга бизни ўраб олиб, ўлдиришни буюрганини айтмадими?"
  
  
  "Ёлғон, ёлғон", деб бақирди овоз. "Сиз хоинсиз."
  
  
  Падра муштини тўп тўпи каби бўшатди. Ёриқ бор еди ва одам унинг орқасидаги одамга учиб кетди. Каракнинг одамлари бир зум орқага қайтишди, кейин бизга қайтиб келишди.
  
  
  Падра пичоқни илгаги билан парриед қилди ва ҳужумчининг тиззасига тиз чўкди. Мен унинг юзига тарсаки туширдим ва суякларнинг сиқилишини ешитдим. Бошқа одамга ҳужум қилмоқчи бўлганида, оёғимга пичоқ урилгандек ҳис қилдим. Милтиқ ўқлари кўкрагимга урилди ва тўсатдан кўр-кўрона оғриқ бошимдан ўтиб кетгандай туюлди. У гандираклаб, ўзини тортди ва олдимдаги қуроллардан бирини ушламоқчи бўлди. Оломон ичкарига кириб, бизни нолага қайтарди. У ўрдак қилмоқчи бўлди, лекин бир сониянинг бир қисми жуда кеч еди.
  
  
  
  Боб 7
  
  
  
  
  Зулмат атрофида овоз ешитилди. "У келади."
  
  
  "Ажойиб", деди бошқа овоз. "Сиз тайёрмисиз, Гарт?"Бунинг учун вақтим жуда оз.
  
  
  Биринчи овоз лаконик тарзда жавоб берди: "у қанчалик тайёр бўлса."Секин-аста қора булутлар тарқалди, лекин дастлаб бунинг маъноси йўқ еди. Унинг денгизда сузиши зарар кўрди. Секин-аста мен бутунлай яланғоч еканлигимни, темир стулда ўтирганимни англадим. Мен ҳаракат қилмоқчи бўлганимда, билакларим ва тўпиқларим ўткир металл кишанлар билан боғланганлигини кўрдим.
  
  
  Қисқа, гўштли одам мендан бир неча метр нарида турарди. Унинг ҳаётидаги его камарига осилган, кўйлагидаги тешиклардан кўриниб турарди. У бутунлай кал еди ва его-нотўғри шаклланган юзида professional жаллоднинг ўз ишини бажараётган барча monumental бепарволиги бор еди. Ҳаракатнинг шитирлаши бор еди. Еван стулдан турди ва қўлимнинг ёнига чўкди.
  
  
  "Хайрли кеч, Картер", деди у қувноқ. Агар бу деворлар орқали келганида " сиз ва Падра менга катта зарба берди."
  
  
  У ҳеч нарса демади. Мен аллақачон томоғимни ишга солишда муаммога дуч келдим. Расм чизаётганда кимдир унга қадам қўйгандек, у қуриган ва езилган кўринарди.
  
  
  "Аммо мен бирор нарсани қайтариб оламан деб ўйлайман", деди Карак сардоник жилмайиб. "Менинг танаффус хонамга хуш келибсиз."
  
  
  Мен атрофга қарадим ва қаерда еканлигимни тушуна бошладим. Унинг деворлари қўпол ўйилган кичик квадрат рақамли камерада еди. Ҳаво қон ва нажаснинг ҳиди билан тўлган еди. Унинг битта мангалининг милтилловчи нурида у бошқа тарафдаги рақамли камераларда кўз даражасида қулфли ва тор тирқишли иккита ешик борлигини кўрди. Деворлар ески қийноқ қурилмалари билан қопланган еди: оёқ ва оёқ қисқичлари, думалоқ трикотаж буюмлар (трикотаж, теглар, умуртқа поғоналари ва билагузуклар), занглаган форсепс ва пинлар. У томоғида сафро кўтарилишини сезди ва яланғоч танасидан ғозлар югурди.
  
  
  Карак менга ўгирилиб, сочларимдан бошимни тортди, уни шиддат билан айлантирди, шубҳасиз, унинг егоси сочларини тортиб олган пайтни еслайман. - Мен Миланнинг бўри ҳақида ҳамма нарсани билмоқчиман", деб пичирлади у зудлик билан. "Мен бу борада нима муҳимлигини билмоқчиман.
  
  
  Ему унга Егонинг юзини оқартирган бир нечта лаънатларни берди ва у его чаққандек сочларимни қўйиб юборди. "Мен Сизнинг атрофингиздаги ким биринчи бўлиб раҳм-шафқат сўрашини кўриш учун Падра ҳозир очиқ бўлишини истардим. Аммо енди сиз буни тўғри бажариш учун икки баравар кўп ёлворишингиз керак бўлади. Garth!
  
  
  У бошқа одамга шиддат билан қўл силкитди ва Гарт стул томон юрди. Мен унинг нима қилаётганини кўра олмадим, лекин мен шунчаки ески стулда ўтирганим йўқ, деган хавотирли фикр бор еди. Мен унинг тўрт оёққа югураётганини ешитдим. Бир дақиқадан сўнг унинг бурун тешигини иссиқ металл ва тутуннинг ўткир ҳиди тўлдирди.
  
  
  "Сиз менга айтасиз, Картер. Сиз менга ертами-кечми айтасиз.
  
  
  Бадбўй ҳид кучайиб борарди ва енди у стулнинг ноқулай қизиб кетганини пайқади. Креслонинг ески металли қизиб кетгач, унинг кишанларига маҳкам ўрнашди . Терим куйди. У тишларини ғижирлатиб, жим қолди.
  
  
  - Сизни синдира оламан деб ўйламайсизми, Картер?"ъ
  
  
  Garth кичкина қўй териси мўйнаси билан ўралганида, олов тиллари стул ўриндиғига кўтарилди. Олов ўсди, қўлларимни ялаб, теримни куйдирди. Тиканли темир гилосни қизил рангга айлантирди ва янги ҳид, яна бир ҳид, куйган гўштнинг ҳиди кирди. Мен тирик қовурилган едим.
  
  
  "Картер, лаънатланган бўрининг сири нимада?"Мен биламан, биттаси бор ва Сербия армияси йўлда кетаётганда сиздан яхши сўрашга вақтим йўқ. Менга айтинг."ъ
  
  
  Мен Сам уни амалга блурт ешитдим. Ъ ечки . ... ечки.
  
  
  Ъ бу нима? Қандай ечки?
  
  
  "Сизнинг оилангиз ечкиси, Карак."
  
  
  "Бу билан нима бўлди?"
  
  
  Мен ёнаётган стулда курашдим, ўпкам тутундан сиқилиб, оғрияпти. Бироқ, мен етарлича ҳаво намуналарини нафас олишга муваффақ бўлдим. "Сизнинг оилангиз ечкиси... Кошки онангиз туғилишни назорат қилиш ҳақида ешитмаган бўлса."Карак катта муштини юзимга урди ва лабимни иккига бўлди. "Дюйм дюйм, мен сизни дўзахга юбораман", деди у менга. "Garth, бу етарли. Егони беланчакка боғланг.
  
  
  Гарт панжара остидаги оловга сув қуйди, мени ечди ва совуқ тош полдан тахминан судраб ўтди. Менинг асабларим портлади ва оғриқ деярли чидаб бўлмас еди, чунки қўпол тош куйган теримга суртди. Мен билган кейинги нарса, Гарт билакларим атрофидаги беланчакнинг оғир темир кишанларини маҳкамлаётган еди. Беланчак-бу рафнинг деярли тарихдан олдинги кашшофи, жабрланувчини ҳавога кўтариш ва кейин уларни тўсатдан ерга ташлашни ўз ичига олган қийноқ шакли. Бу қўлларингизни чўзиш, мушакларингизни буриш, бўғимларни йиртиш ва суякларни синдиришнинг шафқациз усули.
  
  
  Гарт мени оёқ бармоқларим ерга зўрға тегиши учун осилиб тургунча билакларимдан кўтарди. Кейин у беланчак ҳақида нола қилиш учун юрди ва ўралган қамчини олди. У орқадаги Егони силкитиб, буюртмани кутиб, Каракка ўгирилди.
  
  
  У менга ўгирилганда каракнинг кўзлари иситма ва сабрсиз еди. "Бу Рим қурилмаси, Картер. Бу Егони қийноқ учун жуда мос қилади, шундай емасми?
  
  
  Кейин у орқага чекинди ва бош ирғади. Қамчи учиб чиқиб, танамни кесди. Оғриқ деярли чидаб бўлмас еди, чунки хом тери унинг яланғоч сонлари ва ҳаётига ўралган еди. У осилган ҳолатда ёйга қисқарди.
  
  
  "Римликлар Луперкалия байрамини қандай нишонлаганларини еслайман", деб кулди карак. "Ҳар йили ўн бешинчи феврал куни еркаклар кўчаларда рақсга тушиб, қариндошларини тол шохларидан ясалган қамчи билан уришарди. Енди менга Миланнинг бўри Картер ҳақида гапириб bering. Иложи бўлса, менга айтинг."
  
  
  Яланғоч танамда қип-қизил чизиқ қолдириб, яна қамчи мени урди. Мени ушлаб турган занжирларга қарши курашдим, қамчи уришдан қочишга ҳаракат қилдим. Аммо Гарт ўз ишининг устаси еди ва ҳеч қачон мағлубиятни ўтказиб юбормади.
  
  
  "Milan бўри, Картер. Бу бўрига нима бўлди?
  
  
  Карак Сталнинг овози мен учун тушунарсиз еди, чунки Гарт мени қайта-қайта урди. Қичқириқ рақамли камералар орқали янгради ва у тўхтаганда, бу мендан келаётганини англадим.
  
  
  "Бўри ...ъ
  
  
  Мен дам олишим керак еди. У гартни тўхтатиши керак еди, акс ҳолда у ҳеч қачон бу қийноқлардан чиқиш йўлини топа олмайди. У нола билан унинг бошини олдинга туширди ва ўзини ҳушидан кетгандай кўрсатди. Менинг танам оқсоқланиб, темир кишанларда ҳаракациз осилиб қолди. Garth мени яна бир неча marta урди, лекин мен томоғимдаги қичқириқларни бўғишга муваффақ бўлдим. Бир лаҳзадан кейин у қамчининг ерга қулаганини ешитди.
  
  
  Карак жаҳаннам каби ғазабланди. "Сиз жуда узоққа кетдингиз, аҳмоқсиз", деб бақирди у Гартга. "Егоингизни кўтаринг."
  
  
  - Сиз кутишингиз керак.
  
  
  - Мен кута олмайман.ъ
  
  
  "Сизга керак."
  
  
  "Тикувчини олинг, Гарт, менда бу ерда осиб қўйилганидан кўра яхшироқ ишларим бор."У яна гаплаша олса, менга қўнғироқ қилинг."
  
  
  Уни, Карак зиндонларда орқали чиқиб ешитдим. Ешик унинг орқасидан тақиллади.
  
  
  Дақиқалар асрлар каби давом етди. Тер танамдан оқиб тушди, шишган яраларимни қазди, лекин у қимирламади. Garth сабрсизлик билан олдинга ва орқага қадам ташлади. Мен унинг сигарет чекиш учун гугурт урганини ешитдим. Олтингугурт ва ёмон tamaki ҳиди унинг бурун тешигини қитиқлади. Аммо вақт ўтиши билан Гарт минғирлади: "Блокҳеад!"
  
  
  Ешик очилиб, яна ёпилди. Ва Гарт кетди. Мен бўш хонага тикилдим ва у қайтиб келишидан олдин қанча вақт бор деб ўйладим. Бир неча дақиқадан сўнг мен юмшоқ силлиқлаш овозини ешитдим ва дам олишим аллақачон тугаган деб қарор қилдим. Аммо кейин товушлар орқамдан, камера ортидан келаётганини англадим. Бу деворларда югураётган сичқонларга ўхшарди.
  
  
  "Картер", у унинг пичирлашини ешитди. "Картер".
  
  
  У аста-секин занжирларини бураб, бошқа учида кунга дуч келди. Милтилловчи нурда зўрға кўринадиган Хаггард кўзлари билан иккита шарпа юзи. Иҳ уни дарҳол таниди. Улар саёҳат, фотосуратлар, мусиқа одамлари, Карак билан биринчи учрашувда йиқилган уч кишидан иккитаси еди.
  
  
  Ъ бизни ешита оласизми?ъ
  
  
  Ъ ҳа.- Мен ундан сўрадим. "Падра сиз биланми?"
  
  
  "Йўқ", деди еркаклардан бири.
  
  
  — У сиз билан емасмиди?"бошқа бир kishi сўради. Балки у қочиб кетган.
  
  
  "Ёки вафот етди", биринчиси аччиқ қўшилди.
  
  
  "Мен ҳаммангизни ўлик деб ўйладим", дедим.
  
  
  "Улар бизни бошқа ўлим учун қутқармоқдалар: ўйинлар."
  
  
  "Ўйинлар ?
  
  
  "Аренада. Каракнинг танлаган қотилларига қарши. Ментон кетди ва биз кейингимиз.
  
  
  "Карак ақлдан озган."Мен қулоқларимга ишонолмадим.
  
  
  "Ҳа, лекин ..."Одам иккиланиб, кейин хавотир билан деди:" мен гартни ешитаман. Хайр, Картер.
  
  
  Юзлар ғойиб бўлди ва мен яна ёлғиз едим.
  
  
  Менинг баъзи кучларим қайтиб келди, улар менга айтган нарсаларнинг даҳшатидан кучланди. Оёқларини деворга боғлаб, қўлларидаги кишанлар устидаги зарбани ушлаш учун ўзини тортди . Бармоқларим силлиқ еди, лекин мен ушлаб турдим. Чуқур нафас олиб, қўлидан келганича қўлма-қўл кўтарила бошлади . Қўлларим ва елкаларимдаги мушаклар чегарагача таранглашди, лекин мен тоққа чиқишда давом етдим.
  
  
  Худди оғир тўсинга етганида, қадам товушлари яқинлашаётганини ешитди. Умидсизликда у оёғини нур устига силкитиб, наҳ устига кўтарилди. Унинг кишанлари зўравонлик билан ўралган ва мен Гарт олдимга келиб, қамчи билан мени қамчилай бошлашидан олдин озод бўлишим кераклигини биламан. Кишанларда қадимги даврларда, еҳтимол Атҳос тоғининг дастлабки кунларида қулфлар учун ишлатилган оддий қисқичли қулфлар бор еди. Ешик ғижирлаб очилиб, тош полда Гартнинг соясини очиб берди. Шу билан бирга, у босим нуқтасини топди ва кишанларни бўшатди. Кейин Гарт мени кўрди. У қанчалик семиз бўлмасин, у пантеранинг тезлиги билан муносабат билдирди.
  
  
  У қамчини ушлаб, орқасига силкитди, юзи тўсатдан ғазабдан буришди.
  
  
  У темир занжирни иложи борича тезроқ ушлаб, ўзини унга ташлади. Очиқ манжет унинг егосини ён томонга уриб, баланд бўйли қонли пулпани парчалаб ташлади. Йиқилаётганда у тўсиқли стулга урилиб, ерга йиқилди. У ўйламасдан, унинг устига сакраб тушди ва бутун вазнини емунинг кўкрагига туширди. Гуриллаган нола билан у дефлатация қилгандай туюлди; қон ва шилимшиқ очиқ рта егоидан пастга тушди. Унинг егоси қовурғаларининг камида ярмини синдирган бўлиши керак ва енди синган суяк ўпкасига кириб борди.
  
  
  У, ташқи ешик қулфдан чиқарилганлигини билар еди, лекин у иккинчи меҳмонхона бошланган куни иккинчи қулф билан шуғулланиши ва бошқа маҳбусларни озод қилиши керак еди. Мен тезда Гартнинг жасадини калитларини қидирдим, лекин уни рақамли камералардан топа олмадим... Ноиложликдан, мен улар қаерда менга икки кишини чақирди.
  
  
  "Фақат Каракнинг калитлари бор", деб жавоб берди еркаклардан бири.
  
  
  - Биз ҳақимизда ташвишланманг. Иложи борича қочиб кетинг", деди бошқаси.
  
  
  "Агар иложи бўлса, ёрдам юборинг."
  
  
  У зиндонда одамларни тарк нафратланади, лекин улар ҳақ еди. Бу ягона ревматизм еди. — Мен буни қиламан", деб ваъда бердим.
  
  
  У Каракнинг қийноқ хоналаридан югуриб чиқиб, узун ва қоронғи йўлакдан пастга тушди. Қайси томонга боришим кераклиги ҳақида ўйлашни тўхтатганимда, атрофимдаги еркаклардан бирининг қичқириғини ешитдим. "Тўғри бурилинг, бу чиқишнинг ягона йўли!"
  
  
  Бошқа саволларсиз, у уни ўнг томонга силкитди. Мен Карак қўриқчиларидан бири мени кўриши билан яланғоч ва қуролсиз ўлдиришимни билардим. Йўлаклар чексиз еди, унинг қисмлари ўлик учлари билан тугайди ёки қулаб тушди, бу мени орқага қайтишга ва бошидан бошлашга мажбур қилди. У хира ёритилган жим тўрга қамалди. Лекин бу етаклагандай туюлди.
  
  
  Мен зулматга олдинга силжидим, фақат адреналиннинг дастлабки шошилишидан кейин кучим сусай бошлади. Ўткир тош деворлар йиртилган теримга ишқалади, яланг оёқларим тагида қонли излар қолди. Мени ҳаракатга келтирган ягона нарса бу Каракка бўлган қаттиқ нафратим ва его ҳақини тўлаш истагим еди.
  
  
  Абадийлик каби ҳис қилгандан сўнг, tunnel аввалгидек қоронғи емас еди. Ундан анча олдинда tunnel охирида кулранг авлиёни кўриш мумкин еди ва чарчоқдан титраб, унга қараб югурди. Мени нимадир безовта қиларди: ярим онгли огоҳлантириш мени тўхтатишга ҳаракат қиларди. Аммо унинг егоси уни силкитиб, дарвозага етиб борди.
  
  
  Кейин у дунёга қайтди. Мен тиз чўкдим, оёқларим тик туриш учун жуда заиф ва мен остимдаги ерни ҳис қилдим. Бу қонга ботган лой еди: Рим амфитеатрининг қумлоқ тупроғи.
  
  
  
  Боб 8
  
  
  
  
  Совуқдан, қондан ва ахлоқсизликдан уйқусираб, оёққа турди. Падра менга бир кун олдин кўрсатган амфитеатр аренаси еди ва у овал ҳалқага ёпишиб қолди. Менинг олдимда ўнлаб Карак еркаклар машъалалар билан қатор скамейкаларда ўтиришди ва қулаб тушган харобаларни ёритишди. Ва амфитеатрнинг тепасида автоматлар ва милтиқлар билан қотиллар гуруҳи бор еди. Тахминан узун кависли деворнинг ўртасида тош скамейкалар қутилари бор еди ва улардан бирида Карак бор еди. Унинг ёнида машъалалар бўлган бир нечта дўстлари бор еди ва совуқ шамолдан ўзини ҳимоя қилиш учун формаси устига ески адёл ўралган еди. Егонинг кўзлари менга тикилди ва оғзи шайтоний табассумга айланди. У уни сақлаган жойидан у ипли тога ичида аҳамияциз "Нерон" га ўхшарди.
  
  
  Бир одамнинг бошсиз танаси менинг олдимда ерга очиқ ётарди. Уни, бу Ментоне, гуруҳ сафарларига учинчи маҳбус еканлигини биларди, расмлар, мусиқа. У қатл қилинган одам каби кўзларини боғлаб қўйди. Аввалига нима учун еканлигини тушунмадим, лекин кейин гладиаторларнинг маълум бир гуруҳи-Андабатлар кўзларини боғлаб курашаётганини есладим.
  
  
  У ҳозир турган жойида қанча еркак ва аёл турганига ҳайрон бўлмади; уларнинг атрофидагилар Қорак каби қонхўр золимларнинг завқи билан дўзахдек зерикишди.
  
  
  Каракнинг овози уни ешитди. У жинни каби куларди. — Сиз кейинги аттраксион бўлишингизни кутмаган едингиз. Лекин бу давом етиши яхши."
  
  
  "Garth ўлик."
  
  
  — Мен кутган нарса шу, акс ҳолда сиз қочиб қутула олмаган бўлар едингиз. Келинг, унга қўшилишдан олдин қанча давом етишингизни кўриб чиқайлик.
  
  
  "Овоз берганлар сизни кутиб олишади", дедим истеҳзо билан қўлимни кўтариб.
  
  
  Аренанинг нариги томонида катта қоронғу жангчи дарвоза атрофида айланиб чиқди. У тор шим ва етик кийган, яланғоч кўкраги машъала ёруғида порлаб турарди. У оғирликдаги балиқ овлаш тармоғи ва trident, қадимий Ретиарии қуроллари.
  
  
  У менинг олдимга келганида, у егилиб, оёқ бармоқларим ерга тегди. Gladiator мени сохта trident ҳужумлари билан ушлаб, атрофимда айланиб чиқди.
  
  
  "Келинглар", дедим. - Сизни нима тўхтатмоқда? Яланғоч одамдан қўрқасизми?
  
  
  У кулиб юборди ва шунчаки тўрни Lasso сингари боши устидаги текис доираларда айлантира бошлади, қўйиб юборишга ва менга ташлашга тайёр еди. Уни тўрга қараш ва его кўзлари ва его юзларининг ифодасини томоша қилишдан кўра яхшироқ биларди.
  
  
  Овоз бериш сизга боғлиқ! Отишдан олдин иккинчи бўлинг. Мен ўрдакландим ва ундан узоқлашдим. Қўрғошин оғирликлари бири менинг оёқ ичига ёпди, лекин соф ўтказиб юборилган ва майдонда қаватга тушиб кетди.
  
  
  У унинг тепасида еди, яна тўрини ушлашдан олдин сакраб, унга ўпкалади. У орқага қайтди ва мен бир лаҳзага уни оламан деб ўйладим. Лекин у ўз его trident билан мени парриед, ва мен унинг trident мени импалинг уни ушлаб қолиш учун ўрдак керак еди. У мени бурчакка қўйди.
  
  
  Уники, мен у ерда нафас олдим, кейинги сафар етарлича тез ҳаракат қила олишимга ишончим комил емас. Ва агар қилган бўлсам ҳам, кейинги ҳужумдан ва кейинги ҳужумдан қочишим керак еди. Мен ўтириб, дам олиш ва мени тугатишга рухсат бериш истагига қаршилик қилдим.
  
  
  АҲ устида ишлашимда мен сув ости кемалари ва водород бомбалари, рентген нурлари ва онгни ўзгартирувчи дорилар билан жанг қилдим, ҳар бир ихтиро тасаввур қилинади, лекин бу бошқача, жуда бошқача еди. Бу ибтидоий шаклга туширилган, замонавий мураккаблигидан маҳрум бўлган уруш еди. Бу ёввойи ҳайвонларни бир-бири билан янада кўпроқ курашишга мажбур қилди ва қандайдир тарзда уни янада даҳшатли қилди.
  
  
  Аммо мен ичимда ўсаётган ҳайвонни ҳис қилардим ва у яна бир уриниш учун ўзини йиғаётганда, йигирманчи асрдаги гладиаторга тишларимни теккиздим. У айланаётган тўрнинг ҳалокатли овозини ешитиш учун қулоқларини таранглаштирди. Мен уни кутдим, егилиб, мушакларим таранглашди.
  
  
  У яна Егони ташлади.
  
  
  У аввалгидек шўнғиди, лекин бу сафар унга ўгирилиб, қўйиб юборишдан олдин айланаётган тўрни ушлаб олди. Gladiator менга lunged, Trident кўтарди. У Понинг егосини мувозанатдан чиқариб юборади деб умид қилиб, айланаётган тўрни орқага тортди.
  
  
  У қоқилиб, Егони тўлиқ қоплаган тўрга ўралашиб қолди.
  
  
  Мен дарҳол унинг тепасида едим, унга ҳужум қилганида менга кўрсатганидек раҳм-шафқат кўрсатишга қарор қилдим. Унинг егоси уни ерга йиқитди ва қўлидаги тридентни йиртиб ташлади. У кўкрагига ему нинг Trident санчиш ўгирилди, у даҳшат ичида қичқириб юборди. Ҳаммаси бир сонияда тугади. У бир marta сесканиб кетди, ўлимдан оқариб кетди ва кейин жонсиз ерга йиқилди.
  
  
  Унинг отаси Trident милига суяниб, танага суяниб турарди. У Карак одамларининг хириллашини ешитди. У скамейкаларга ўгирилиб, тахтда каракни кўрди. Егонинг юзи ғазабдан оқариб кетди. Бир лаҳзадан сўнг, trident унинг қўлидан йиқилиб, Карак томон юрди.
  
  
  У нима қилаётганимни дарҳол билди. "Ҳаракат қилманг, Картер", деб бақирди у. "Сиз бу тридентни у қадар узоққа ташлай олмайсиз, бундан ташқари, менинг одамларим сизни ўлдиришади."
  
  
  "Менинг қандай ўлишим кимга қизиқ, Карак? Мен сизни ўзим билан олиб кетишим мумкин.
  
  
  "Мен ҳар доим сизни америкаликлар sport мухлислари деб ўйлардим."
  
  
  У қўлини қонли саҳна устига югурди. "Сизнингча, бу спортми? Нима гап, Карак?
  
  
  У ёмон кулди. "Бу мени қизиқтиради."
  
  
  "Сиз ҳақиқатан ҳам касалсиз", дедим мен жирканиб. "Сиз ақлдан озгансиз."
  
  
  "Менга кимлигимни айтма. Сиз ҳеч қачон бу ерда, бу лаънатланган дўзахда яшашингиз шарт емас еди.
  
  
  "Мен тушуна бошладим. Сиз ҳақиқатан ҳам Аптосдан нафратланасиз.
  
  
  "Мен аптосни хор қиламан."Карак буйруқ ишораси билан адёлни қаттиқроқ тортди; Егонинг кўзлари гранитга ўхшарди. "Бу ерда ўтказган ҳар бир дақиқам мен учун азоб еди. Аммо бу тез орада тугайди.
  
  
  "Шундай қилиб, Падра тўғри еди. Сиз ўзингизни сербларга сотдингиз.
  
  
  Ъ сотилган . . У елкаларини кўтарди. Белград билан келишув менга тегишли бўлган пул ва кучни берди. Аммо бу шуни англатадики, одамлар енди ҳеч қачон совуқ, оч ёки қўрқмайдилар."
  
  
  Ferret ҳукумати қачондан бери ўз сўзини давом еттиради? Сизни алдашмоқда, Карак.
  
  
  Ъ йўқ. Мен сизни тингламайман. Халқим бахтли бўлади.
  
  
  — Улар бу ерга бахтли бўлиш учун келишмаган, Карак. Улар бу ерга озод бўлиш учун келишди.
  
  
  Ъ бепулми?Карак аслида кулгидан йиғларди. "Аптос бутун ҳаётим давомида даҳшатли қамоқхона бўлган. Бу ерда фақат ўлим еркинлик келтиради. У бошқа гладиаторга ишора қилиб, қўлларини қарсак чалди. "Шунинг учун мен уни жуда яхши кўраман."Унинг халқининг сўнгги озод қилувчиси. Енди жанг қилинг ва сиз озод бўласиз, Картер.
  
  
  Рта атрофида кўпик бўлмаса-да, Каракнинг бошида нимадир нотўғри бўлган. Кўринишидан, у ўзининг мавжудлигининг қаттиқлигига берилиб, параноядан ва буюклик обсесёнларидан азият чекди, аптоснинг аввалги шон-шарафи ҳақидаги орзулар ва ўзининг шахсий келажакдаги буюклиги ҳақидаги тасаввурлар орасида ақлан адашди. Мен тинчликни хоҳлаганим учун Егони айблай олмадим, лекин ақли расо одам бу йўл маъносиз ва ўз-ўзини йўқ қилиш еканлигини тушунади. Карак аниқ фикрлаш кайфиятида емас еди; у билан гаплашиш учун кучини сарф қилар еди.
  
  
  Мен ундан юз ўгирдим ва аренанинг марказига қайтдим. У ерда мен кейинги рақибим пайдо бўладиган дарвозага бурилдим.
  
  
  Янги gladiator аввалгисидан баландроқ ва оғирроқ еди.
  
  
  Егонинг кўкраги чандиқлар билан қопланган, қўллари цести билан ўралган, charm ва металл атрофидаги ҳалқалар гуруч бўғимлари сингари ва у калта қилич ва думалоқ Фракия қалқонини ушлаб турарди. У ўлик қиличи билан ҳавони силаб, менга очиқ келиш учун вақтни беҳуда сарфламади. Мен уни ўгирдим, у еса лаънатлаб, нафас олиб, орқамдан ергашди. У тўхтади, ўгирилди ва триденти билан унга пичоқ урди. У ўткир қиличини силкитиб, Егони тўғридан-тўғри милга ҳайдаб, мени яна қуролсиз қолдирди.
  
  
  У мени кесиш учун олдинга ўпди ва мен ерга йиқилдим. Уники тезда думалаб кетди. Егонинг қиличи пастга тушди, мени озгина соғиниб, ерга чўкди.
  
  
  Gladiator яна бир уриниш учун қиличини тортганда, унинг егоси уни тепди. У юз ўгирди ва менинг товоним унинг тиззасини дюйм билан ўтказиб юборди ва соннинг ички қисмига урди. Оғриқ билан у орқага чекинди. Бу катта зарар етказа олмади, лекин бир лаҳзага ему йўлда еди. Егонинг юзи қуролсиз одамнинг оммавий таҳқирланишидан ғазабланиб бинафша рангда еди. Унинг ундан юз шошиб, менинг раҳбарлари ғувуллаш ва у бутунлай бўш еди, баъзи фикр учун унинг умидсиз. Беҳуда. Тўсатдан gladiator яна олдимга келди, қиличини силкитиб, у билан ўраб олди.
  
  
  Шу пайт у егилиб, икки қўли билан шағал ва ахлоқсизликни йиғди ва зўравонлик билан иҳ емуни юзига ташлади. Мен кутганимдек, у кўзларини ҳимоя қилиш учун қалқонини кўтарди ва лой емуга ҳеч қандай зарар келтирмади. Аммо Егонинг диққатини бир лаҳзага мавҳумлаштирди. У баланд сакраб, яланғоч чап оёғи билан унинг егосини билагига, сўнгра ўнг оёғини тирсагига урди. Қилич Егонинг карахт бармоқлари бўйлаб учиб ўтди ва его қўли етмайдиган майдон бўйлаб учиб ўтди.
  
  
  Ғазабланиб, у мени сестус билан урди; зарба танам атрофидаги барча ҳавони уриб юборди ва қўлларим ва оёқларимни чўзган ҳолда мени ерга ташлади.
  
  
  У ўгирилиб, қиличини олиш учун кетди. Унинг нами қанчалик карахт бўлмасин, мен бу қилични қайтариб олишга рухсат бера олмаслигимни билар еди. Биланоқ у яна атрофида олади, деб, у shreds мени кесиб оламан. Мени shisha ешикдан итаришганга ўхшайди.
  
  
  Мен оёқларимга сакраб, унинг орқасидан ергашдим.
  
  
  "Ҳажии" мен каби баланд овозда бақирди, мен ғазабланган Apache гўё. Ҳайратда, gladiator орқасига ўгирилди. "Ҳажии!"У яна қичқирди ва унга нима бўлаётганини тушунмасдан олдин унинг олдига келди. У қалқонини кўтармоқчи бўлди, лекин жуда кеч еди. Оёқларим ўлдирувчи зарба билан учиб, емуни томоққа тутди. Его мақсад орқага енгашиб, у vertebra илдизини ешитдим.
  
  
  У овоз чиқармай йиқилди, кўзлари катта очилди, бўйни ғалати бурчак остида егилди.
  
  
  У қиличи учун югурди ва Егони боши устида ғалаба билан кўтариб, ишончли каракни зафар билан силкитди.
  
  
  Ъ енди нима?- фақат ундан сўради. "Шерлар, еҳтимол?"Ёки араваларга ўралганми?
  
  
  "Бир аҳмоқ бўлма," у жаҳл билан хўрсинди. "Шерлар ёки араваларни қаердан олишимиз мумкин?"
  
  
  "Хавотир олманг, Еван. Мен сизга йиллар давомида кўрган енг яхши спектаклни бераман.
  
  
  "Жаҳаннамга boring, Картер."У оёқларига сакраб тушди, бир қўли атрофидаги йиртиқ адёлни ушлади, иккинчиси ваҳшиёна имо қилди. "Milan менинг йўлимга тўсқинлик қилди. Енди сиз бу ахлатни тепиш учун бу ерга келдингиз. Сиз худди Milan каби бир неча кун олдин вафот етишингиз керак еди. Лекин негадир сиз Аптос олиш муваффақ. Бу сафар қочиб қутула олмайсиз.
  
  
  Ғазабланиб, Карак унинг нима деяётганини тушунмади.
  
  
  - Сиз Миланга хиёнат қилдингизми?"Мен сўрадим, бу қабулдан ҳайратда қолдим. "У аҳмоқ еди, у кеча ва кеча бир кун олдин яшади."
  
  
  "Ва Метковичдаги алоқам?"Бу ҳам битта по сизнинг халқингиз билан учрашганми?
  
  
  - Мен худбинлик учун яхши пул тўладим, сизни ишонтириб айтаманки. Бу ердаги ҳамма каби, у маъносиз идеаллар учун емас, балки яхшироқ ҳаёт учун курашади. Карак тўхтади, гўё ўзининг шахсий ҳазилидан завқланаётгандек тиржайди. Кейин у яна секин ўтирди ва ески адёлининг бурмаларини текислади. У жаллодларидан бирига нимадир пичирлади, у дарҳол қочиб кетди.
  
  
  "Мен унга нимадир қилдим ва ишончим комилки, бу сизга қизиқ, Картер", деб ёзди у менга. "Фақат кутинг ва бу ердаги сўнгги дақиқаларингиздан завқланинг."Чарчаган, у қиличини ерга суяниб тўхтади. Мен у енгини юқорига бўлиши мумкин, нима безовта ҳайрон. Шу пайтгача соф қаршилик давом етиш учун қон оқимимга етарлича adrenalin қуйиши мумкин. Енди бу соқолли ярамасга таслим бўлиш фикри чидаб бўлмас еди. У мени яланғочлади, калтаклади ва қийноққа солди ва ниҳоят мени ўлдиришни режалаштирди, лекин ему мен таслим бўлишимдан ва унинг олдида тупроққа тиз чўкишимдан олдин жаҳаннам музлаб қолгунча кутиши керак еди.
  
  
  Бу сафар у мени ушлади деб ўйладим. У совуқдан титраб, чарчоқдан ҳайратда еди. Қандай бўлмасин, мен иккита gladiator жангидан омон қолишга муваффақ бўлдим, аммо тенг рақибни олишнинг ягона йўли, агар менинг учинчи рақибим ногирон митти бўлса еди. Мен тугатдим ва иккаламиз ҳам буни билардик.
  
  
  Тўсатдан дарвоза ташқарисидан чуқур, даҳшатли овоз келди. Бўйинимнинг орқа қисмидаги туклар тикилди ва мени совуқ ва қаттиқ қўрқув қамраб олди. Мен темир панжараларнинг жиринглашини ва менга етиб келган ғазабланган хириллашни ешитдим.
  
  
  Бўрилар!
  
  
  Arena остидаги қаламлар атрофида олтита улкан оч бўрилар пайдо бўлди. Улар деворлар ва томошабинлар оломонидан ҳайратда қолгандек, бир муддат кираверишда безовталаниб олдинга ва орқага юришди.
  
  
  Олдимдаги оломондан чуқур норозилик шовқини кўтарилди. "Кечирасиз, биз Шерларсиз қилишимиз керак, Картер", деб чақирди Карак қувноқ. - Аммо умид қиламанки, сиз алтернативага қарши емассиз."
  
  
  Ему серб-хорват тилида бир қатор експлетивлар билан жавоб берди.
  
  
  Каракка ҳаммаси жуда ёқди. "Агар сиз ҳайрон бўлсангиз," деди у ёвуз кулиб, " Хўш, етакчи Миланнинг севимлиси. Унинг егоси Егони, ғазабини бироз синдириш учун диетада еди, лекин у бузилмаганга ўхшайди. Аслида, бу очлик Егони бироз ғазаблантирди. Аммо, еҳтимол, яхши овқатдан сўнг, у бироз итоаткор бўлади.
  
  
  У сеҳрланган даҳшат ичида Волков тикилди сифатида Карак ҳам қийин кулиб ва деярли унинг тош ўриндиққа устидан икки баробар. Шундай қилиб, улардан бирида Milan бўри бор еди. Шундай қилиб, унинг ўлик ва териси борлиги ҳақидаги бу бемаънилик ёлғон еди. Аммо бу ферретнинг его сири ҳали ҳам ошкор қилинмаганлигини англатарди. Ҳайвоннинг муҳимлигини билиб, қандай қилиб тушунмасдан, Карак учун азоб чеккан бўлиши керак. У буни тушунмасдан олдин бўрини ўлдириш хавфини туғдира олмади ва буни билиш учун етарлича яқинлаша олмади. Қандай бўлмасин, бу мени яхши ҳис қилди; вазиятни ҳисобга олсак, унчалик кўп емас. Менинг вазифам бўрини топиш ва бу ерда унга овоз бериш еди. Бу ҳайвонларнинг атрофидаги ягона одам ақлни тинглашни хоҳламаганга ўхшайди. Хўрсиниб, кемириб, улар ўлжаларини ҳидлаб, ерга михлашди: мен.
  
  
  Бирдан, улар зарядланган, уларнинг кийимлардан думлари ерга туширди.
  
  
  Менинг ҳўл бармоқларим қиличда сиқилди.
  
  
  Улар таранглашиб, сакраб тушишди. У ғазаб билан уларга заряд бериб, йўлдан сакраб тушди. Аммо улар мен учун жуда тез еди ва мен сонимдан ўткир тишлар йиртилганини ҳис қилдим. Мен бир лаҳза қоқилиб, кейин мувозанатни тикладим ва қиличимни менга енг яқин бўри орқали кесдим. У томоғимга сакраб тушмоқчи бўлган бошқа бўрининг устига ёнбошлаб йиқилди. Учинчи бўри орқага судралиб кетди. У қилич билан урилиб, егосини деярли ярмига қисқартирди. Ҳамма жойда қон бор еди, зерикарли, шафқациз ҳайвонлар томонидан тупроққа оёқ ости қилинди. Улар менинг атрофимда айланиб, яна бир ҳужумга тайёрланишди, лекин бирдан уларнинг ҳаммаси енг катта бўрига чекинишди.
  
  
  Ҳансираб, уни, улар менга қаради каби кулиб иҳ йўналишда қаради. Бошлиқ, еҳтимол, Миланнинг бўри еди ва у бутун Европадаги енг хавфли бўлиб туюлди.
  
  
  Тўсатдан, гуруҳ яна тарқалди ва улар яна менга ҳужум қилишди. Қиличини силкитиб, унга силаб, уларга ҳужум қилди. У Волков билан жанг қилди ва у йиқилиб, тумшуғи чангга тишлади ва нишон охирги конвулсияда орқага қайтди. Бошқа бўри олдинга сакраб тушди ва у пичоқни Егонинг юзига тортди ва у яна оғриқли увиллаб орқага қайтди.
  
  
  Қолган иккитаси тезроқ ва тезроқ ҳужум қилишда давом етишди. Айниқса, енг каттаси. Қандай қилиб Milan бу улкан йиртқич ҳайвонни бўйсундира олди? Бу деярли имконсиз бўлиб туюлди. Бироқ, Milan ва София Карак тушунмаган тарзда Егони ушлаб туришга муваффақ бўлишди. Умидсизликда у бошини тозалашга ҳаракат қилди. Фикрнинг пичирлаши бошимдан ўтди, ғоянинг микроби. Бу ақлдан озгандай туюлди, лекин нимани йўқотишим керак еди?
  
  
  У тўхтатиш учун бор кучи билан бўрига бақирди. Мен серб-хорват ўрнига немис тилидан фойдаландим. "Кутинг. Менинг буйруғимни тингланг.ъ
  
  
  Аммо улар ҳужум қилишда давом етишди. Еи нима учун Milan бўри немис тилини ўргатяпти деб ўйлаганига ҳайрон бўлиб, уларга қилич билан югурди. Аммо бу саёҳат, фотосурат, мусиқа ҳақида билганларимга мос еди ва бугунги кунда чет тилининг юлдуз туркуми бўрига бошқа ҳеч кимни тинглашга имкон бермади. Таc бўлинмалари қўшма Штатларда полиция итларини ўқитади.
  
  
  Ярадор бўри жангга қайтди. Қон унинг рта дан томизилади. У яна емуга тўхтаб ётишини айтмоқчи бўлди. "Тўхтатиш. Унтергеҳен".
  
  
  Миланнинг бўри бир сония иккиланиб, бошини ён томонга бурди. У тинглаётгандай туюлди, шунинг учун у таниш белгини ўз вақтида ушлашга умид қилиб бақиришда давом етди.
  
  
  "Унтергеҳен, счирешеиҳер Счеусал".
  
  
  Бўри енди унинг егосини жирканч, ҳидли йиртқич ҳайвон деб атаганидан қаттиқ муносабат билдирди. У орқага чекинди ва саросимада тўхтади. Бошқалар ҳам тўхтаб, кутишди.
  
  
  Вақт тўхтагандай туюлди. Уни нафасини ушлаб тургандай туюлган бир гуруҳ еркаклар пайқашди ва Карак егилиб, соқолини тортди. Ҳамма жим қолди ва кутди.
  
  
  Кейин овозларни ешитдим. "Картер, Картер, биз шу ердамиз."
  
  
  У ҳали ҳам бўрилардан еҳтиёт бўлиб, бироз бурилди ва кўзининг бурчагидан майдон бўйлаб югураётган олтита фигурани кўрди. Падра, София,карер атрофида икки kishi ва зиндонда икки kishi. Қандай бўлмасин, бу бузилмас Падра мени қўлга олишганда қочиб кетди ва ему бизни қутқариш учун қайтиб келишга муваффақ бўлди.
  
  
  Аммо у Софияни ва бошқаларни қурол ва бўрилар тўдаси билан тўғридан-тўғри майдонга олиб чиқди. Бўрилар яна безовталана бошладилар ва мен Сизнинг чорва молингиз Миланга қилган буйруқларим узоқ давом етмаслигини билардим.
  
  
  "Йўқ", деб бақирди отаси. Ъ у ерда қолинг. У ерда қолинг!ъ
  
  
  "Аммо, Картер - "Ъ
  
  
  - Мен яхшиман. У ерда қолинг.ъ
  
  
  Ноаниқ, улар тўхтади ва Каракнинг қароқчиларидан бири уларга қарата ўт очди. Уларнинг ёнидан chang учиб ўтди ва овал косада отишма янгради. Яна бир ўқ отилди ва София ва унинг гуруҳи дарвоза соясига чекинишди.
  
  
  Кейинги бир неча лаҳзалар шошилинч ҳаракатлар билан ўтди. Менинг ихтиёримда фақат бўрилар ва қилич бор еди ва мен унинг бўриларига унчалик ишончим комил емас еди. Ва у унга журъат етди. "МИТ мир", мен оқартгичларга югурганимда уларга бақирдим. — Мит мир, еуч диcкфеллиген Нилпферде!
  
  
  Қорака ҳайвони ему айтганидек қилди, ёнимда юриб, узоқ вақтдан бери йўқолган уста билан саломлашгандек қичқирди ва қичқирди. Бошқа бўрилар иштиёқ билан ергашдилар. Енди ҳийла-найранг сеҳр бузилишидан олдин имкон қадар тезроқ ҳаракат қилиш еди. Бўри хаёлига мен ўйлагандек таниш емаслигим биланоқ, у менга ергашишни тўхтатади ва устимга урилади.
  
  
  Аммо ҳозир ҳам бўрилар менинг қўлимда овқатланишарди. Мажозий маънода, албатта. Биз Карак ўриндиғи остида инилти келганида, у буюрди, " Анграфен."Анграфен.
  
  
  "Картер," Карак мендан юқоридан бақирди. Ъ сиз хоҳлаган нарса . .. ъ
  
  
  Волков уни чақиришда давом етди. "Анграфен! Ватер. Ватер. Tasche унд дер тотен Манн.
  
  
  Менда ну Каракомга бориш учун кўп ишонтиришга ҳожат йўқлигини ҳис қилдим: улар ҳозир жуда оч едилар. Уларнинг барчаси ҳайратланарли иноят ва тезлик билан девор тепасига сакрашди, у ерда кейинги сакраш учун орқа оёқларини егишди.
  
  
  "Иҳ тўхтатинг, Картер.
  
  
  Ъ йўқ!ъ
  
  
  Трибуналарда шов-шув кўтарилди ва еркаклар ваҳимага тушишди. Улар қочишга ҳаракат қилиб, баъзи курсиларда ортларига орага кирди. Баъзилар машъалаларни ташладилар ва ҳеч нарсани кўра олмай, бир лаҳзалик зулматда довдираб қолишди. Уларнинг атрофида баъзи уларнинг қурол кўтарди, лекин ўз зарар қўрқиб иккиланиб. Бўрилар узун тишлари тупурик билан ялтираб, Каракка яқинлашдилар. Ғазаб ва қўрқувдан қичқирган соқолли бошлиқ жойидан югурди. Егонинг кўрпаси орқасидан куя еган плаш каби учиб кетди, у қайси йўл билан югуришни билмай, скамейкалар қаторлари орасига қоқилди; Егонинг қўрқуви унинг ҳар бир фикрига халақит берди. У орқасига ўгирилиб, яқинлашиб келаётган йиртқичларга рус револверини отди. Ваҳима ичида у бир неча метрни ўтказиб юборди. У яна югуриб, қулаб тушган скамейкаларга йиқилди.
  
  
  Улкан ҳайвонлар тишларини ирғитиб, йиртқич ўлжаларига заряд қилишди. Каракнинг лабларидан бўғилган даҳшат қичқириғи чиқиб кетди. У бор кучи билан тепаётган еди, лекин ему бўрилари билан курашиш имконсиз еди. Milan чорва каротис артериясига его тутди қачон Cараc нинг jacking тўхтади. У қон тўкилаётганини кўрди ва кейин аренада яна бир овоз кўтарилганини ешитди: юмшоқ гўштни тишлаётган ўткир жағларнинг овози.
  
  
  
  Боб 9
  
  
  
  
  Каракнинг аксарият одамлари биринчи зарбадан кейин тузалиб кетишди. Улар милтиқ ва автоматлар билан бўриларга қарата ўқ уздилар.
  
  
  Бўрилар скамейкаларнинг бурчаклари ва сандиқларнинг орқа томонлари билан яхши ҳимояланган еди, лекин мен мукаммал нишон едим. Унинг к инилти югуриб, қайси шуғулланувчи қисман ўқ мени ҳимоя, кейин вақт оғирлиги остида қулаб шуғулланувчи қисми пастга егилиб. У бўшашган тош устидан сакраб ўтиб, зиёфат бўрилари томон йўллар бўйлаб орқага юрди.
  
  
  Мен яқинлашаётганимда баъзи пониялар менга қарашди ва қўрқитиб бақиришди. У уни тўхтатмади. У хоҳласа ҳам Карак учун ҳеч нарса қила олмади. Лекин мен Milan бўри кўздан ғойиб кўзга олмади. Бу бўри менинг бу ерга келишимга сабаб бўлган ва жин урсин, мен қуруқ қўл билан қайтиб келмаяпман.
  
  
  Бўрилар карацнинг жасадини итлар каби четга сура бошладилар. Улар скамейкалар орасидаги бошпанадан чиққанларида, улар қурол учун осон нишонга айланади. Ўқлар дарҳол уларнинг атрофида портлади ва улар ҳар томонга югуриб, юқоридаги одамларни қўрқитдилар.
  
  
  "Блеибен," унинг пластмас Milan чақирди.
  
  
  Улкан бўри худди узун арқоннинг учида бўлгандек тўсатдан тўхтади. "Бу ерга кел", деб буюрдим, бу бўрининг жасади қанчалик яхши тайёрланганига ҳайрон бўлдим. У итоаткорлик билан менинг олдимга югурди. У мени бурним билан ишқалади, теримни юзини намлаган Каракнинг қони билан ҳўллади.
  
  
  Кейин мен шер tamer бошини шернинг оғзига қўйганида ўзини қандай ҳис қилиши кераклигини англадим. У бўрини ўтиришга рухсат берди ва қўлларини бўйнининг ёқаси устига югуриб, яширин чўнтакни қидирди.
  
  
  Тўсатдан у яна отишма овозини ешитди. У ўгирилиб, София, Падра ва яна тўрт kishi майдон бўйлаб groan гап томон шошилиб, улар кетаётганда ўқ узаётганини кўрди.
  
  
  "Қайтиб кел", деб чақирдим. Ъ орқага қайтинг.ъ
  
  
  Аммо иҳ милтиқларининг шитирлаши ва автоматларнинг жавоб бериш шовқини менинг овозим ешитилиши учун жуда кўп шовқин қилди. Қўрғошин София ва унинг одамларини каракнинг қуролланганлари иҳ нинг чайқалаётган ва югураётган жасадларини нишонга олишга ҳаракат қилишди.
  
  
  Мия ва суяк портлашида бошининг орқа қисми ғойиб бўлгач, бандланган қўли билан яраланган еркаклар атрофидаги Один тўсатдан юзини чангаллади. Қолган бештаси бўшлиқдан сакраб ўтиб, инграб юборди ва қаторлар бўйлаб у сандиқлар орқасида яширинган жойга судраб борди .
  
  
  "Ник, яхшимисиз?"София мени қучоқлаб йиғлади. Унинг қаттиқ қучоқлади, лабларининг қалтирашини ва тузнинг таъмини ҳис қилди ва кейин пастга тушди. "Худога шукур, сиз яхшисиз.
  
  
  Мен шведлардан фойдаланишим мумкин еди", дедим жилмайиб.
  
  
  Агар у менинг яланғочлигимни пайқаса, ҳеч бўлмаганда буни кўрсатмади. "Ва сиз, Шаҳзода, ҳали ҳам тириксиз", деди у хўрсинди ва бир қўли билан ҳайвонни тишсиз қўй итидек ўзига тортди.
  
  
  "Сиз хоҳлаган нарсани топдингизми?"Падра сўради.
  
  
  "Ҳали емас", дедим. Milan сумкани яхши яширди."
  
  
  "Мен буни сиз учун топаман", деди София. - Қаердалигини биламан.
  
  
  "Бундан кейин дарҳол кетишимиз керак", деди Падра. Ъ дарҳол.ъ
  
  
  "Менда худди шу фикр бор еди, Падра.
  
  
  "Бу сизнинг фикрингиздан ҳам ёмонроқ.
  
  
  Ъ сиз нима демоқчисиз? Мен ундан қанчалик ёмонроқ бўлиши мумкинлигига ҳайрон бўлиб сўрадим.
  
  
  Бошимиз устидаги ревматизмда ҳуштак чалинди, у жуда яхши билган овоз: миномётлар!
  
  
  Шўнғин.ъ
  
  
  Катта портлаш амфитеатрнинг бутун деворини кўтарди. Тош деворлари ва қатор скамейкалар кўр-кўрона нур сочиб юборди. "Бу Сербия армияси", деб бақирди Падра менга ёмғир, цемент ва тошлар атрофида. Атрофимизда кўпроқ чиғаноқлар момақалдироқ. Улар аренани силкитиб, аллақачон вайрон бўлган биноларнинг катта тешикларини йиртиб ташлашди. Оловлар бошланди ва биз оғир пулемётларнинг стаккато овози яқинлашаётганини ешитдик. Каракнинг одамлари саросимага тушиб, ҳужумларнинг момақалдироғидан қочиш учун ўқ узишди ва бақиришди.
  
  
  "Армия артиллерияга қўшилмоқда", деб бақирди София дин устидан. "Улар бизни ўраб олишади. Биз аллақачон иҳ ни карерда кўрганмиз. Каракнинг одамлари бизни тузоққа туширишди, лекин улар армия келаётганини тушуниб, қўрқоқ калтак каби югуришди.
  
  
  У менга ғижимланган қоғозни узатди. "Сиз бу ерга нима учун келгансиз, Ник?"
  
  
  "Мен шундай умид қиламан", дедим қоғозни очиб. Мен учун бу шифрланган ва белгиларга тўла хабардан бошқа нарса емас еди. Унинг фақат орқага его қўйиб, ва кейин мен его сақлаш учун ҳеч бир жойда бор, деб тушунди.
  
  
  Padre менинг аҳволимга кулди. "Сиз қандай ўлчамдасиз?"
  
  
  Ъ 50. Унинг сўзларига кўра, Ақшнинг қирқ тўрт ўлчамидаги Европа еквиваленти. Мен Падраиг шунчаки ҳазиллашяпти деб ўйладим, лекин у хотиржамлик билан милтиғини кўтариб, трибунада биздан баланд одамга қаратди. "Мен костюмга зарар бермасликка ҳаракат қиламан", деди у. Кейин у ўқ узди.
  
  
  Қочаётган одам учинчи кўзи пайдо бўлганда сакраб тушди, кейин бир неча фут наридаги скамейкаларни ағдариб ташлади.
  
  
  "Сиз ҳозир кийинишингиз мумкин", деди Падра мамнуният билан.
  
  
  "Раҳмат", дедим ва жасаднинг олдига емаклаб бордим. Менинг его Каифанинг сермашаққат иш бўлди, лекин мен бу швед иш зарур. Унинг жун кўйлаги ва шимини ечиб, мен ундан: "қандай қилиб Виллани айланиб ўтдингиз, Хаш?"
  
  
  У бепарво елка қисди. — Мен сиз каби беҳуш емас едим. Мени зиндонларга судраб борганимда, фақат тўртта қўриқчи бор еди. Менинг ҳодисалар ва яхши чап қўли билан, фарқ ҳатто ҳақида еди. У ёрдам олиш учун борганида София билан тўқнашди. Биз сизни зиндон атрофида қутқаришга ҳаракат қилдик. Ўша пайтда биз бу ерда аренада чиқиш қилаётганингизни билмас едик.
  
  
  "Бу мен учун ўйинлар еди."Мен умуртқа поғонасидан титраётганини ҳис қилдим. "Шаҳзода мени қутқарди. Мен ҳеч қачон бу бўри каби ўргатилган итни кўрмаганман. Бу ақл бовар қилмайди.ъ
  
  
  "Milan бўри еди", деди Падра жилмайиб. "Улар бир-бирларини тушунишди. Иккаласи ҳам бир аёлни севишди.
  
  
  "Ҳаш," София қизариб, норозилик билдирди.
  
  
  "Ва қандай ҳазил; каракда ҳаммаси бор еди.
  
  
  "У ҳазил емас", дедим жилмайиб, ўлик раҳбарнинг олдига бориб.
  
  
  "Ҳа, биз буни кўрдик", деди София. "У даҳшатли ўлим билан вафот етди."
  
  
  "Лекин у лойиқ ортиқ ҳеч ёмон, София," мен Его Карак тушиб кетган Revolver териб, деди. Аренада оҳак қобиғи портлаб, бизни шағал ва ўткир металл парчалари билан ювиб ташлаганида, мен ўзимни сандиқнинг орқа томонига босиб, унинг олдига қайтиб бордим.
  
  
  "Карак ерингизга хиёнат қилди", деди унинг овози, фотосуратлари ва мусиқаси. "Кейинчалик его contact армияга мен келаётганимни маълум қилди. Аслида, бу его менга қарши Егони айлантирмоқчи бўлганида, бўри томонидан ўлдирилган.
  
  
  Кейин у Падрега ўгирилиб: "бу нима?": "Нега енди армия ҳужум қилмоқда? Ахир, Карак тинчлик ўрнатиш учун ҳукумат амалдорлари билан учрашаман деб мақтанган еди. Бу керак емас еди.
  
  
  "Серблар бизга нисбатан жуда кўп нафратга ега."Сариқ гигант афсус билан бош чайқади. "Белград Еванни тинчлик учун ҳимоясини еътиборсиз қолдириш имкониятини кўрди ва енди улар бизни ўлдирмоқдалар. Улар билан гаплашиш урушда қурол ишлатишдан бошқа нарса емас. Карака уни огоҳлантирмоқчи бўлди, лекин ... ъ
  
  
  У хўрсинди, кейин ғамгин кайфиятини силкитди. - Аммо енди гаплашишга вақтимиз йўқ. Биз ҳали ҳам имкон қадар бу ердан чиқиб кетишимиз керак.
  
  
  У рози бўлди ва биз енг яқин чиқиш томон югурдик, портлашларнинг узлуксиз момақалдироқлари ва атрофимизда туман каби айланиб тушаётган тошлардан chang. Биз амфитеатр атрофида югуриб, кўчаларда югурганимизда, ғарбий тепаликларда ёрқин адв=. Ҳеч ким бизни тўхтатишга ҳаракат қилмади. Бутун меҳмонхона майдонлари оёқларим остида титраб, қулоғимда портлашлар авж олди. Девор ва устунлар ғишт ва цемент парчаларига парчаланиб кетди. Олов ва chang қўзиқорин каби осмонга кўтарилди. Еркаклар қичқириқ билан югуришди ва езилиб ёки парчаланиб кетишди . Бу Аптосда ўлик, даҳшатли миқёсда ўлик еди ва Югославия армияси учун қизиқарли машқдан бошқа нарса емас еди.
  
  
  Шаҳар парчаланиб кетаётгандай, биз кўчага югурдик. Кейин биз миммо чайқаладиган биноларнинг кичик майдонидан ўтдик. Мен унинг олдида катта иншоотни кўрдим ва югураётганимда Падранинг менга бақирганини ешитдим: "ешик. Москва Дарвозаси".ъ
  
  
  Биз жанг жазирамасида Аптоснинг асосий дарвозасига етиб бордик. Қорак халқи ўз ҳаётлари учун курашдилар, раҳм-шафқат билмайдилар, билингки, улар учун ҳам раҳм-шафқат бўлмайди. Қип-қизил қуёш иҳ қуролларига порлади. Бу енг яхши мудофаа чизиғи еди ва у уларнинг узоқ вақт ушлаб туришига шубҳа қилди.
  
  
  Тўрт Хорват, София, Волк ва унинг оломонга каптар бўлиб, қобиқ шаҳарга тушганидан кейин доимий равишда Shell сифатида силжийди. Бўш майдонни кесиб ўтиб, биз тор балкон ёнидан сиқиб ўтган қобиқ парчаланган уйнинг харобаларига кирдик ва кўп йиллар олдин тошга ўйилган қоронғи, қулаб тушган зинапоядан қоқилиб тушдик. Чўкиш ва тутун ва chang йўтал, биз шаҳар инилти бир ёриқ орқали сиқиб. Биз тор қирғоқнинг четидаги жанговар майдончалардан ташқарида ўтирдик.
  
  
  "Кечирасиз," Падра қаттиқ деди. "Бу бизнинг ягона имкониятимиз. Сиз келган чекиниш, Картер, ҳозир жанг майдонига ўхшайди.
  
  
  Бу кўп одамлар учун яхшироқ нарх еканлигига амин емас едим.
  
  
  Жанг жуда яқин давом етди. Енди у дарвоза катта камар еканлигини кўрди, унинг аксарияти вайрон бўлган. Кичкина кўприк унинг олдида ётган кичик жарликни кесиб ўтди. Югославия қўшинлари кўприкни егаллаб олишди ва шаҳарга катта ҳужум қилиш учун его ишлатишди. Қўшинлар орқасида сиз бир қатор СУ-100, mobil қуролларни кўришингиз мумкин. Ва қурол учун йўлда устун, француз АМХ-13, енгил танклар бор еди. Бир marta позицияда улар ўз йўлларида ҳамма нарсани езадилар.
  
  
  "Сиз чивинларни тўп билан ўлдиришга ҳаракат қилишингиз мумкин", дедим мен.
  
  
  "Бу ҳар доим бир хил", деб хўрсинди Падраиг. "Биз ўзимиз учун енг муносиб вақтда урамиз ва кейин тоғларга тарқаламиз. Ҳарбийлар бизни ҳеч қачон топа олмайди, ҳатто бу кучли ускуналар билан ҳам.
  
  
  "Аммо бу сафар емас", унинг ему ОАВ хабарларини рад етди.
  
  
  "Фақат халқимиз атрофидаги одамнинг ақлдан озган хиёнати туфайли."
  
  
  "Мен бу воқеа бўлди ишонч ҳосил емасман, Ҳаш."София чалкашлик билан менга қаради. "Нима демоқчисиз, Ник?"
  
  
  "Оҳ, Карак ҳақиқатан ҳам аҳмоқ еди. Лекин унинг қилган иши пулга, катта пулга тушди. Унинг атрофида тўпланган бу одамлар ватанпарвар емас, қароқчилар еди. Бу шуни англатадики, у яширин қўллаб-қувватлаши керак еди ва мен бу ким бўлиши мумкинлиги ҳақида ҳайрон бўлдим.
  
  
  "Камида коммунистлар емас."
  
  
  Ъ йўқ. Ҳеч бўлмаганда Россия ёки Тито емас", дедим. "Ва его Ғарб ҳам буни ишонч билан таъминламади. Фақат битта variant бор: Хитой."
  
  
  Ъ хитойми?ъ
  
  
  "Албания Орқали. Ёки Албания ҳисобни тўлаган бўлиши мумкин. Еҳтимол, биз ҳеч қачон аниқ билмаймиз. Лекин мен унга пул тикаман. Охир-оқибат, Албания Россия билан муносабатларида жуда кўп кўтарилиш ва пасайишларга дуч келган ушбу мамлакат ёнидаги хонада ва озгина пул билан Албания нарсаларни бироз қўзғатиши мумкин. Улар йўқотиш ҳеч нарса йўқ, ва Хорватия ҳеч мустақил бўлади, агар, Албания қўллаб-қувватлаш истайди муҳлислари да Хаман билан, Албания етарли пул ишланг мумкин: Югославия яхши сон олиб."
  
  
  "Карак ҳеч қачон рози бўлмайди."
  
  
  Ъ еҳтимол емас. Аммо ему нимани йўқотиши керак еди?
  
  
  "Ҳаммамиз нимани йўқотдик", деди София афсус билан. "Аптос".
  
  
  "Ҳа, Аптос", деди Падра аччиқ табассум билан. "Аммо каракда Аптос ўсимтага айланди ва уни олиб ташлаш керак еди. Аптос ўлади, лекин бизнинг курашимиз давом етади.
  
  
  "Агар биз Егони хижолат қилсак, ҳаммамиз ўламиз", дедим мен. Кейин биз еркаклар каби ўламиз, Падраиг нола қилаётган хандақлардан тушаётганда ўйлади. "Ғорларда яширинган ҳайвонлар каби емас."
  
  
  "Қаерга боришимиз мумкинлигини кўрмаяпман", деди София.
  
  
  Биз хандақнинг қўпол томонидаги соялардан ўтдик. Асабларим таранг еди, кордит ва ахлоқсизлик ҳиди бурун тешигимни титроқ қилди. Ривожланиб аскарлар бутун меҳмонхона портлашлар билан ларзага бундай куч билан ёмон мудофаа чизиғини бузган деб яна чиғаноқлари бизга ёғдирдик. У Караc одамларининг қичқириғини ешитиб, ҳужумдан олдин ваҳимага тушди ва Югославия армияси иҳни қассобхонага итариб юборганида жуда аҳмоқона қочди.
  
  
  Дарвоза остидаги йўлимиз аниқ еди. Аскарлар қурбонларига зарба беришди ва кўприк остида нима бўлаётганига умуман қизиқишмади. Аммо кейин яна, очиқ ҳавода, биз яна дўзахда едик. Еллик метр нарида дарахтлар, қоялар ва қоялар бор еди. Агар биз уларга етиб борсак, биз хавфсиз бўлардик. Аммо биз ва бу бошпана ўртасида юзлаб аскарлар, СУ-100 самолётлари, танклар, миномётлар, ракеталар, пулемётлар ва прожекторлар бор еди. Прожекторлар қоронғида ёнди ва методик равишда бўёқ туманидан ўтиб, мумкин бўлган нишонни қидирди.
  
  
  Один зиндондаги собиқ маҳбуслар атрофида ўзини кесиб ўтди. Кейин ҳаммамиз дўзах каби югурдик. Ёруғлик нури бурилиб, бизни ёритди. У момақалдироқ қуролларини ешитди. "Пастга тушинг", деб бақирдим ва биз ерга йиқилдик.
  
  
  Ёнғин портлашлари ва момақалдироқ товушлари; 35 мм узунликдаги иккита снаряд атиги уч метр нарида портлади.
  
  
  Биз оёққа сакраб тушдик ва дарҳол югурдик, йўталиб, аксирдик, лекин вақтинча chang булутларида яшириндик. Атрофимизга тош бўлаклари ва тупроқ бўлаклари тушди, лекин мен gunslinger учун миннатдор едим. У бизни деярли тутиб олган чангни отди.
  
  
  Спот атрофида Один у томчи ва бизга ошкор қилиш учун кутиб, булут юқорида порларди. Оёғимизга қайтмаслигимизга ишонч ҳосил қилиш учун пулемёт олови ерни сув босди. Ниҳоят chang чўкканда, бошимиз айланиб, нафасимиз қисилди, лекин қояларга етиб келдик. Падра бироз яшил кўринарди. У мўйнали чап қўли билан елкамдан ушлаб, асабийлашиб деди: "биз тўхтата олмаймиз. Биз дарҳол ҳаракат қилишимиз керак.
  
  
  "Кейин яхши, лекин танк билан."
  
  
  "Танкми? Лекин нима учун?ъ
  
  
  "Тепаликлар қўшинлар билан безатилган. Биз бошқа ҳеч қачон юрмаймиз. Шундай қилиб, биз билан ҳаракат қилиш учун бирор нарса керак. Енди танклар охирги бўлиб келади, яъни агар биз устундаги охирги танкни қўлга кирицак, биз Егони жойлаштиришимиз ва ҳеч қандай қаршиликка дуч келмасдан ёриб ўтишимиз мумкин. Ок? Бундан ташқари - "у ишончли далил сифатида қўшимча қилди:" битта танкни тўхтата оладиган ягона нарса бу бошқа танк. Оқилона товушлар, шундай емасми?
  
  
  "Сиз ақлдан озгансиз, Картер. Падра мендан танкларга қаради ва аксинча. "Буни қандай қиламиз?"- у сўради. "Буни менга қолдиринг. Менга уч дақиқа вақт bering. Ва менга бўри керак.
  
  
  "Йўқ, биз қила олмаймиз..."
  
  
  Падра бошқа гранатанинг портлаши билан тўхтатилди. У ерга тушиб, бошини қўлининг егилишига яширди, боши саёҳатлар, фотосуратлар ва мусиқага тўла еди. Тепамиздаги дарахтларда чиғаноқлар портлади, магистрал ва шохларнинг қаттиқ бўлаклари устимизга тушди. София яна юқорига қараганида, ёноғидан қон оқаётганини кўрди.
  
  
  "Шаҳзодани ўзингиз билан олиб boring", деди у қонни артиб. Унинг диққат қояларнинг ҳимоя ортидан чиқиб чиқиб олди, ёнимда Шаҳзода. Мен йўл бўйлаб ости орқали еҳтиёткорлик билан кўчиб, биз охирги танк учун бошчилигидаги сифатида бизни нуқтага содир ҳар қандай машина gunner учун мукаммал мақсад еканини билиш.
  
  
  Мен уни етди едим ўйладим, лекин кейин мен олдинга менда яқинлашиб яна бир машина оғир тҳуд ешитдим, кечиккан қўлга олиш учун ҳаракат. Орқага бўри имо, у миммо бизни ўтиши учун кутиб, пастга чўккалаб.
  
  
  Уларнинг орқасида тепаликлар қуролларнинг ҳуриши, миномёт снарядларининг ёрилиши ва пулемётларнинг барқарор, баланд ёрилиши билан янгради. Аптос даҳшатли ўлим билан вафот етди. Катта тош бўлаклари ёрилиб, портловчи қобиқларнинг кўк-оқ авлиёсига ва ҳалокатли оловнинг сариқ-тўқ сариқ нурига айланди. Ҳаво қичқириқ ва тутунга тўлди.
  
  
  Охирги танк аллақачон ялаб, чиқинди газларини тўкиб ташлаган ва унинг остидаги ерни силлиқлаган еди. АМХ-13-бу Фиат билан бир хил миқдордаги моделларда ишлатиладиган ески, аммо барибир самарали танк. Унда 35 мм тез ўқ отадиган тўп ва 7,62 мм пулемёт бор еди. Танк екипажининг бир аъзоси очиқ олд люкни томоша қилар еди, иккинчиси минорали люкда пулемётни ушлаб ўтирар еди. У ҳали ўқ узмаган еди — ва у олдидаги одамларининг бошларини пуфлай олмади-лекин ему ўз позициясига киришга ва отишга тайёр еди.
  
  
  АМХ-13 миммодан секин ўтди ва Шаҳзода ва мен унинг орқасидан емакладик. Мен егзоз трубкаси устидаги тутқичдан фойдаланиб, бортга сакраб тушдим ва бўри орқамдан сакраб тушди. Нафас олишга вақтимиз йўқ еди. Биз каби жим бўлиб, gunslinger нимадир нотўғри еканлигини сезган бўлса керак. У ўгирилиб, бизни кўрди ва милтиғига қўл чўзди. Revolver томонидан унга унинг шот. Бўёқ шовқинида ўқ овози йўқолди. Қуролчи бўрига ҳужум қилишни буюрганида йўталди ва қуролини урди.
  
  
  Шаҳзода ҳақиқий хорват ватанпарвари еди ва ундан нима талаб қилинишини аниқ биларди. У минора томон юрди ва ўлик қуролчига еътибор бермай, Люк орқали ўрдаклади. Танк ичида ақл бовар қилмайдиган жанг бошланди. У хириллаш, қичқириқ ва битта рикошет ўқини ешитди. Танк тўхтаб титраб кетди ва олдидаги танк ҳайдовчиси йиқилиб, ўқ узди. У ерга урилишидан олдин ему томонидан бошига отилган.
  
  
  У ағдарилиб, танк ёнида тўхтади.
  
  
  Қуролчини танкдан улоқтиргандан сўнг, у қолган иккитасини олиб чиқиш учун сакраб тушди. Ну уни томоғини тишлаган ҳолда топди. Шаҳзода ўз ишини яхши бажарди. У бу жасадларни йўқ қилмоқчи бўлганида, Падра, София ва унинг одамлари чиқиб, буталарни айланиб, танк устига чиқишди.
  
  
  "Шаҳзода бу ишда жуда фойдали бўлди", деди отаси уларга. Мени таналар билан аниқланг.
  
  
  Аввал уни бири, кейин бошқалари Падра ташлади. У иҳни илгакка илиб қўйди ва худди мол гўштининг катта бўлаги каби тортиб олди. Кейин у София билан танкга сакраб тушди, қолган иккитаси тепада қолди. София қонни кўриб оқарди, лекин тезда тузалиб кетди. Битта зарба интерерда муваффақияцизликка учради ва бу бизнинг асосий ташвишимиз еди.
  
  
  У уни ҳайдовчи ўриндиғига кўтариб, бошқарув панелига қаради ва бу танкни қандай ишга туширишни еслашга ҳаракат қилди. Фақат двигател тўхтаб қолди, қолган ҳамма нарса ёқилган ва ишлаётгандек туюлди. Француз бўлгани учун АМХ двигателлари Hotchkiss ёки Renault бўлиши керак еди ва менинг чап томонимдаги асбоблар панелида таниш кўринадиган сенсорлар ва тугмалар бор еди. Мен тутқичларни, қўш безориларни, протектор тутқичларини топдим ва ниҳоят двигателни ишга тушириш учун қайси тугмачани буриш кераклигини аниқладим. Ичкаридаги шовқин кар еди, айниқса у газ педалига бир неча marta босганида.
  
  
  Унинг боши куда еду-ни кўриш учун олдинги люкни айланиб чиқди ва у уни жиҳозга қўйди. Танк жирканч тезликда олдинга кўтарилди.
  
  
  "Қаерга кетяпмиз, Ник? "
  
  
  "Ҳали тўғри чизиқда емас, София. Мен бу нарсани айлантиришим керак.
  
  
  Унинг фақат атрофида айлана емас. У бурилиш билан курашди ва олдинга ва орқага, олдинга ва орқага ҳаракат қила бошлади. Бу шаҳар ўртасида бир тор машиналар кўп чиқиб синдириб каби еди. Вақт билан унинг маневра, унинг банкдан нам еди, лекин унинг бутунлай ҳайвон томонидан жинни еди. Бу булдозердан унчалик фарқ қилмади. У витесларини жуда кўп ишлатган ва айланишларини баланд тутган. Биз Аптосдан узоқлаша бошладик.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Бу йўл қаерга олиб боради?"
  
  
  "Охир-оқибат Читлук учун," Падра жавоб берди. "Биз у ерда хавфсиз бўламиз."
  
  
  "Агар биз муваффақиятга еришсак", дедим. — Агар улар ҳозир бизни пайқашмаса, бу узоқ бўлмайди. Биз иҳ жангчилари учун енг зўр нишонмиз ва улар бизнинг Читлукга кетаётганимизни билишади."У ўйлаш тўхтади, кейин деди," биз Жзан олиш учун қандай тушунишга мумкин бирон йўли борми?"
  
  
  Ъ еҳтимол. Аммо бу катта айланма йўл.
  
  
  София менинг олдимга келди. - Сиз ҳали ҳам уларга ёрдам беришни хоҳлайсизми?"
  
  
  - Мен уларга сўзимни бердим. Айтганча, биз бирор жойга боришимиз керак ва Аптосда ишлар қандай кетаётганига қараб, ҳарбийлар қўлидан келганини қилганга ўхшайди. Биз Жзанда жуда кўп қаршиликка дуч келмаймиз. Ва агар биз бу одамларга ёрдам беришни хоҳласак, буни ҳозир қилишимиз керак."
  
  
  "Ва бизда танк бор", деди Падра қувноқ.
  
  
  "Умид қиламанки, биз жуда кеч емасмиз", деди София хавотирланиб.
  
  
  Мен танк миниб ва асосий йўлни ўчириб, Падра Жзан йўналиши бўйича бурилиб менга айтган еди қаерда. Биз енди тор, синган йўллар бўйлаб кетаётган едик. Танк тепаликлар устида югурди, мен чўкиб кетяпман, его излари ва силлиқлаш. Биз оғирлик остида қулаб тушган тошларга урилдик ва бу бизни ақлдан оздиришга олиб келди.
  
  
  Секин-аста, биз тепаликлардан тушдик, Серпантинлар ва тик тушишларга тушдик.
  
  
  
  Боб 10
  
  
  
  
  Бир неча соатдан кейин биз Жзаннинг Шимолий чеккасига етиб бордик. Кўчалар кимсасиз, уйлар қоронғи еди. У Падранинг: "улар бу ерда ерта ётишади."
  
  
  "Менимча, улар аллақачон кетган", дедим жилмайиб. - Биз жуда кечикдик. Жзанда ҳамма бу каби...ъ
  
  
  Ъ ушлаб turing. Мен унинг брилевни кўраман. Падра олдинга егилиб, бўйнини қисди. "Ҳа, темир йўл станциясида, шаҳарнинг нариги томонида."
  
  
  Унинг егоси кўрсатмаларга амал қилди ва тез орада кучли лампалар авлиёсини кўрди. Охирги бурчакдан ўтгандан сўнг, мен станция ҳовлиси олдидаги майдонга чиқдим.
  
  
  Майдон худди вақтинчалик қорамол ручкаси каби шошилинч равишда ўрнатилган тиканли сим билан ўралган еди. Станцияда kiosk бўйлаб битта платформа, tender билан буг ъ локомотиви бор еди. Локомотив 2-4-2 тиришқоқ Ваналар ва тор трубка билан ишлаган. Қозоннинг иккинчи тепасидан буг ъ илони аста-секин кўтарилди. Тендерга ески ёғоч юк машинаси, сўнгра кичик йўловчи автомобили бириктирилган.
  
  
  Майдон устида иш чироқлари ёниб турарди ва бир ҳовуч аскарлар патрул қилишарди. Улар бир 64А кўтариб қилинди, маҳаллий ишлаб чиқарилган рус АК ҳужум милтиқ крагужеваc бир Сербия версияси. Бир неча аскар фургонни юклаётган еди.
  
  
  Ёрқин нурда мен юк одамлардан иборат еканлигини кўрдим. Еркаклар, аёллар ва болаларнинг йўқолган, ҳайратда қолган юзлари қадоқланган вагон атрофида ночор тикилди. Бир нечта ачинарли нарсалар уларнинг орасига яширинган, саёҳат сумкаларига ўралган ёки ески картон чамадонларга тўлдирилган. Жзан аҳолиси қайси лагерга юборилишини фақат Худо билади.
  
  
  "Биз ўз вақтида турибмиз", деди унинг овози, фотосуратлари, ёнимдаги мусиқа. Ъ аниқ вақтда. Улар бир соатдан кейин кетишарди . Кейин Padre унга бақирди: "мен уларга чин дилдан кетяпман. Унинг юриши поездга очиқ.
  
  
  Ва кейин?ъ
  
  
  - Биз поездга чиқамиз. Танкга сиқиш учун жуда кўп одамлар. Мен юк машинаси ва қўриқчи ўртасида бўлишга ҳаракат қиламан, шунда сиз аниқ олов майдонига ега бўласиз.
  
  
  "Биз шишган поездмиз. .. "Уни," мен уни ўзига минғирлади ешитдим. У бармоқларини қисди. "Хапсаки, биз шишган поезддамиз. .. У ҳақиқатан ҳам касал."
  
  
  Биз кириш, нок дарахти панжараси устунлари ва тиканли симлар орқали момақалдироқ қилдик. Palisade букилган, яссиланган ва тиканли сим орқамиздан ечилган. Падра автоматга ўқ узди ва яна иккита партизан ўлган аскарлардан олинган милтиқлардан фойдаланган.
  
  
  У уни чин дилдан, очиқчасига юк машинасига олиб борди. Биз иҳ офф қоровул қўлга. Улар иҳ атрофидаги ўз танкларининг ҳеч бири дарвозага урилишини кутишмаган, унга ўт очиш у ёқда турсин. У енг кўп ташвишланган икки аскар одамларга енг яқин аскарлар еди. Аммо саёҳатлар, фотосуратлар ва мусиқага ега одамлар биринчи бўлиб иҳ суратга олишди. Падра бошқаларга ўқ отиш билан банд еди, ўқлар шаҳрига умуман бефарқ еди.
  
  
  Мен тўғри йўлда кўпроқ газ бердим ва чапни қўйиб юбордим. Танк бурилиб, машина ёнида тўхтади. У двигателни ўчириб, олдинги люкдан сакраб чиқди. У егилиб, очиқ ешиклар томон югурди. - "Жосип", дедим. - "Жосип, сиз бормисиз ?"
  
  
  Автомобил инсон танаси билан илиқ еди. Бироқ, улар бизнинг кутилмаган ҳужумимиздан кейин ўлим билан жим қолишди. Деҳқонлар милтиллаб туришди, юзлари музлаб, қўрқувдан ғамгин еди.
  
  
  "Хосип, мен сизга ёрдам бериш учун қайтиб келдим."
  
  
  Унинг ревматизм ҳисси машинанинг орқа қисмидан келиб чиққан. Кейин менинг ҳаётимни сақлаб қолган мўйловли Хорват оломонни ёриб ўтди, табассум унинг одатда ифодасиз юзини ёритди. "Сиз унутмадингиз."
  
  
  Арвиа унинг орқасидан келди. У ўзини машина атрофида ва менинг қучоғимга улоқтирди. У йиқилиб тушмаслиги учун наҳни ушлаб, унинг оғирлиги остида гандираклаб турди. "Сиз мени унутмадингиз."
  
  
  София ғурур билан танклар билан юрди. "Бу бола ким?"- Бу нима? "у кескин сўради.
  
  
  Арвиа кўкрагимдан узоқлашди. - "Ким, - жаҳл билан жавоб берди у, - бу кампир?"
  
  
  Тўсатдан, мен майдонда хавфсизроқ еканлигимни ҳис қилдим. "Илтимос, София-бу Арвиа ... ъ
  
  
  Падра мени дилеммадан қутқарди. "Омон қолган аскарлар қочмоқда", деб хитоб қилди у. "Аммо улар қўшимча кучлар билан қайтиб келишади. Биз боришимиз керак.ъ
  
  
  Уни икки рашкчи аёл вагон томон итариб юборди. "Тез, ичкарига киринг. Биз ҳар доим кейинроқ гаплаша оламиз.
  
  
  Биз биринчи бу ердан олиш керак.
  
  
  - Қаерга боришимиз мумкин?"Иосип хафа бўлиб сўради.
  
  
  - Билмайман. уни . .. Унинг иккиланиб ва бир лаҳза билан келди. "Ғарбдан Италияга."
  
  
  Ъ италия? Арвиа унинг қўлларини қарсак чалди. "Оҳ, бу мумкин деб ўйлайсизми?
  
  
  "Албатта", дедим мен тезда. — Аммо бу ерда қолсак емас. Шошилинг, поездга чиқинг.
  
  
  Унга кемада ёрдам берилди, у ерда отаси бу сўзни тарқатишда давом етди. "Биз Италияда шишамиз. Италия. Озодлик.ъ
  
  
  — Сиз ҳам кирасиз. София.ъ
  
  
  "Йўқ, Ник. Бу ерда унинг келаётган емас...ъ
  
  
  "Бу ғазабланиш вақти емас", дедим мен. — Сиз у ерда жуда кўп фойдали нарсаларни қилишингиз мумкин ва Локомотивда сизга жой йўқ. Уларнинг саёҳатини осонлаштириш учун сизга Софияга қайтишингиз керак. Илтимос, айтганимни қилинг.
  
  
  Бир лаҳзага у рад етишидан қўрқардим. Аммо қисқа сукутдан сўнг, у бошқалар билан машинага ўтирди, лаблари бир-бирига босилди ва юзи таҳдид қилди. Икки аёлдан бири бошқа муаммо туғдиришидан олдин, отаси ешикни ёпди.
  
  
  Камбағалларни вагонда қолдириш фикри менга ёқмади, лекин бунинг ҳаммаси мумкин еди. Бир лаҳзага у атрофдаги баъзи одамларни хавфсизлик машинасига қўйишни ўйлаб кўрди, лекин уларнинг ҳаммасини жойлаштириш учун жуда кичик еди ва ким қаерда ўтириши кераклигини ҳал қилиш жуда узоқ давом етади. Ушбу енгил автомобил жуда кўп очиқ нишон еди. У Локомотивга югурди. Такси бўш еди.
  
  
  "Қаерда, - деб бақирдим мен, - бу нарсанинг ҳайдовчиси?"
  
  
  Ъ мана. Падра Сардоба атрофида мен томон югурди. "Мен сизнинг муҳандисингизман, Картер.
  
  
  Ъ сиз? Сиз ҳақиқатан ҳам поездни қандай ҳайдашни биласизми?
  
  
  У милтиқни ҳаяжон ва ғурур билан силкитди. "Отам қирқ йил давомида Сибеник експресини Трогирга ҳайдаб борди."
  
  
  У ўзини тортди ва унинг орқасидан югуриб келган бўри кабинага сакраб тушди.
  
  
  Иккаласи ҳам такси атрофида менга қарашди. "Сиз, - деди Падра, - менинг ёрдамчим бўлади.
  
  
  "Ва бу нимани англатади?"
  
  
  - "Бу шуни англатадики, сиз кўмирни ўчоққа ташлашингиз керак бўлади.".. ъ
  
  
  Мен енг яхши ечимни билмайман, лекин мен кабинага чиқдим, лекин у ўзини машинист деб даъво қилаётганига бироз ишонмадим. Ярмарка. Кейинчалик у Сибеник ва Трогир ўртасида ҳеч қачон тезюрар поезд бўлмаганлигини аниқлади. Бундан ташқари, ўйлаб кўринг, у Падранинг отаси ҳақида ҳеч нарса билмас еди.
  
  
  Падра датчикларни ўрганиб, иягини илгак билан тирнади. "Буг ъ бироз баланд. Бу яхши.ъ
  
  
  Миммо Егонинг қулоғи билан чайқалган кўзлар.
  
  
  Ъ бу нима еди?Ъ буни тўхтатинг!- у бизнинг ўртамиздаги зарбаларни пичирлади. У сербиялик М48-ни ушлаб, ҳовлига қараган томонга юрди. "Оҳ. Йўқ, майдонда тўққизта Серб бор. У чап қўли билан ўқ узди. "Ҳозир атиги саккизта. Бурунни чайнашни тўхтатманг, Картер. Ўша bullies-овозлар қўйиб-ва газ таъкидлаш. Бу каби овоз бериш. Ва бу тескари новда игналари.
  
  
  Мен буни у айтганидек қилдим. Поезд аста-секин олдинга силжий бошлаганда, ғилдираклар тўсатдан буг ъ кучи билан айлана бошлаганда, у енгил нафас олди. Падра иложи борича тезроқ ўқ узди ва Локомотив корпусидан чиқиб кетган сербиялик қўрғошин ўқларини лаънатлади. У газ устида қўлга олинди, ва поезд беихтиёр сесканиб кетди ва узоқ ва узоқ станцияси тортди.
  
  
  Аста-секин биз тезликни тўплашга муваффақ бўлдик ва темир йўл бўйлаб тезроқ ва тезроқ юрдик. Биз Неретва дарёсининг чап қирғоғи бўйлаб юрганимизда отишма сусайди ва аскарлар ғойиб бўлди.
  
  
  "Бу чизиқ қаерга кетади?"
  
  
  "Жанубдан қирғоққа", деди Падра мени асбобларда енгиллаштириш учун келади. "Агар бирон бир жойда белкурак топсангиз... ... бизга буг ъ керак. Белкурак кўмирга ярим кўмилган. Кўмир уни рулманларини олиш учун ҳудуднинг географияси ҳақида аниқ тасаввурга ега бўлишга ҳаракат қилиб, уни ташлай бошлади. Бир фикр мени ҳайратда қолдирди. "Метковичга?"Мен ундан сўрадим .
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  Шундай қилиб, доира тугади, деб ўйлади у ўзи. Мен чиқиш нуқтасига қайтаман. Ва Метковичдаги маълум бир Хорват, агар у буни билганида, ўлик конвулсияларга ега бўлар еди.
  
  
  Тепаликлар ой нурида қуюқ кўк сояларни ташладилар ва релслар ялтироқ кумуш ипларга ўхшарди. Биз километр учиб, биз ортда Жзан водийсини тарк ва тоғли жой янада мустаҳкам бўлди. Атрофимизда ўткир тошлар ёпилди ва йўл торайиб, шамолли бўлди. Падра бизнинг олдимиздаги зулматга қараб, асбоблари билан овора еди. Ва у кўмирни тўйиб бўлмайдиган ўчоққа тиқди.
  
  
  "Умид қиламанки, бу портламайди", деди Падраиг. У босим ўлчагични урди ва қора игна яна бир неча нуқтага кўтарилди. "Бу ески жасад, нен менинг шимимга қараганда кўпроқ регуляторларга ега."
  
  
  "Хўш, ҳеч бўлмаганда бизда ҳозирча кўмир етарли."
  
  
  "Кейин у буни давом еттирса, биз борамиз."У арқонни тортди ва иккинчи қозон тепасидаги узун трубадан ўткир, машъум овоз тушди. — Менга бу овоз ёқади", деди у яна ипни юлиб. Вақт ўтди, безовта ва безовта қилувчи сукунатда. Тунги соялар чуқурлашди ва енди азизлар уни қадоқланган юк вагонини филтрлаб кўришлари мумкин еди. Шубҳасиз, кимдир енди рафтерсдан тебранаётган чироқни ёқди. Боғловчи таёқлар шитирлади ва ешкак ғилдираклари кескин бурилиш қилганда ғичирлади. Двигател гумбурлаб, тутун ва буг ъ чиқарди.
  
  
  Йўллар кимсасиз тоғлардан ўтиб кетди. Яна бир тик белги ва ён бағирлари иккала томонга тик бўлиб қолди.
  
  
  Ажабланарлиси шундаки, бу ҳудуд кичик платога айланди. Чуқур тошли дара бўйлаб тор чизиқ. Frank олдинда еди естакада кўприги, даранинг икки томонини боғлайдиган ёғоч нурлар атрофидаги тўсиқ тузилиши. Унинг узунлиги юз ярддан ошиқ ва катта куч учун егилган, қарама-қарши томонда еса кескин тепаликка бурилган яна бир бурилиш бор еди.
  
  
  Уни, такси атрофида қаради ва биз олдида очиқ асосий кўприк кўрдим. "Давом етинг", деб чақирди у елкасига.
  
  
  Биз чириган бинога яқинлашганда Локомотив ва машиналар янада қаттиқ силкинди. Ғилдиракларнинг шовқини кар еди ва мен пастдаги ақл бовар қилмайдиган чуқурликларга қарамас едим. Двигател бепарволик билан гумбурлади ва буғнинг даҳшатли овози билан қизиб кетган қозондан тутун чиқарди.
  
  
  Тўсатдан у ўқ отишнинг шубҳасиз овозини ешитди. Падра баланд овоз билан қасам ичди, ҳайрон бўлгандан кўра ғазабланди ва яна милтиғига етди. Бошқа ўқлар двигателга урилиб, юмшоқ, ёғочни синдириб ташлаган ёки темирдан ясалган.
  
  
  У Padre томон судралиб чиқиб, ташқарига қаради. Биздан унчалик узоқ бўлмаган жойда биз томон катта тезликда кетаётган яна бир поезд бор еди. Бошқа двигател замонавий дизел двигател бўлиб, унинг олдидаги платформани итариб юборди. Ее аскарлари орқага қайтарилмайдиган тўп ва 65А жуфтлиги, конуснинг оловни бостирувчи ва иккита таянчли енгил пулемётлар билан жиҳозланган. Улар бизга ўқ узишди, бор нарсалари атрофида.
  
  
  "Бири орқага қайтарилмайдиган қуролга урилди ва биз релслардан чиқиб кетардик."Падра буни фалсафий қабул қилди. "Аммо иҳ поезди тезроқми?"
  
  
  "Улар бизга еришмоқда, шундай емасми?"
  
  
  - Кейин менимча тугади. У ердаги қиялик бизни секинлаштиради.
  
  
  Биз кўприкнинг иккала учига етиб борганимизда ва узун қияликка бурилганимизда аскарлар ўқ отишни давом еттирдилар. Бизнинг ески поезд белгилари учун қайрилган ва у тик мойил юқорига кураш каби секинлашди, мен бир даҳшатли даҳшат билан тутди. Яхшиямки, таъқиб қилаётган машина аниқ отиш учун жуда кўп чайқалди. Бу бизни ҳозиргача қутқарган ягона нарса. Аммо дизел ва платформалар енди кўприкда еди ва улар яқин келажакда бизни кузатиб, яқин масофадан ўқ узишади.
  
  
  Фалокатдан қочишнинг иложи йўқ еди. Ёки шундайми? Менинг фикрим Умиднинг ингичка ипини тортиб, пойга еди. Бу синаш учун ўз жонига қасд бўларди, лекин, еҳтимол, сиз омадли екансиз агар. ...
  
  
  Буни бақирган Padre еди. "Бир муддат ёлғиз қолинг. Иложи борича уни банд."
  
  
  У менга ишонмай тикилди. "Яхши, лекин нима учун?"
  
  
  "Иҳ бизни қутқаришга ҳаракат қилмасликнинг ягона усули-иҳ дизелни бизга етиб келишидан олдин уриб туширишдир. Бизнинг йўловчи автомобил исроф бўлади. Балки мен улар билан кўприк рам учун фойдаланишингиз мумкин.
  
  
  "Худо бизга ёрдам беради! Падра хитоб қилди . — Сиз орқага қайтиб, Егони ечиб ташламайсиз, шундай емасми?"
  
  
  - Сизда яхшироқ фикр борми?"
  
  
  Падра куфр билан милтиллади, кейин белкурак учун шўнғиди. У ўша ерда турди ва хўрсинди: "агар бизга буг ъ керак бўлса. Картер, мен буни ҳал қила оламан.
  
  
  У тендерга қайтиб кетаётганда емуга табассум қилолмади. Югославия дала қуроллари ва 65А пулемётининг ўқлари кўмир устида ва кичик платформага тушганимда орқамдан ергашди. Кўп жой йўқ еди ва поезд шиддат билан тебранарди.
  
  
  Уни юк машинасига сакраб тушди. Яланг оёқларим югуриш тахтасига тегди ва қўлларим томга чиқадиган нарвоннинг темир поғонасини ушлади. Унинг кучлиси уни ушлаб олди ва кейин ўрнидан тура бошлади.
  
  
  Емас, балки бир acrobat унинг. У қўллари ва тиззалари устидаги вагоннинг томини кесиб ўтди, ўрнидан туришга ва барча тортишиш ва чайқалишда мувозанатни сақлашга ҳаракат қилмади. Мен машинанинг нариги томонига етиб бордим ва темир йўл алоқалари ёнимдан ёниб турган жойга қарадим. Икки вагон чайқалиб, тасодифий бир-бирига ишқаланишди.
  
  
  Ўқлар машинанинг ёғоч деворларига қаттиқ урилди. Мен ичкаридаги деҳқонларнинг қичқириғи ва нолаларини ешитардим ва уларнинг атрофидаги зерикиш аллақачон қандай бўлганига ҳайрон бўлдим. Унинг пастга тушганида ғазаб кўкрагимни тўлдирди. У кичкина платформада тиз чўкди ва дарҳол дебрияж мосламасини торта бошлади. Бу пин бириктиргичли оддий илгак еди, лекин у йиллар давомида занглаган еди. Бармоқларим ғазабланиб тоғни тортиб, егоимни озод қилишга ҳаракат қилишди. Кўпроқ қўрғошин атрофимдаги металл шассини қириб ташлади ва ГАВК ғазаб билан бошимнинг миммосини пичирлади. Ярадор деҳқонларнинг қичқириғини ешитдим. Олдинда, таксида Падра ғазаб билан қасам ичди ва Шаҳзода увиллай бошлади. Мен пин устида ишлашни давом еттирдим, лекин уни тортиб ололмадим.
  
  
  Ниҳоят, абадийлик каби туюлган нарсадан сўнг, мен тоғни тортиб олишга муваффақ бўлдим. У уни тепди ва нарвонни ушлаб туриш учун ўгирилди. Гавкинг жун кўйлагимнинг енгини йиртиб ташлади ва билагимнинг терисини тирнади, лекин мен буни зўрға пайқадим. У бўш вагоннинг тўхташини томоша қилиш билан жуда банд еди ва кейин секин орқага силжий бошлади. Аввалига у фақат емаклаётганга ўхшарди, яқинлашиб келаётган аскарларни тўхтатиш учун етарли тезликка ега емас еди, лекин бирдан тезликни олди ва кўприк томон қияликдан пастга думалади.
  
  
  Бизнинг таъқибчиларимиз поезди аллақачон даранинг ярмида еди. Бизнинг автомобил унга томон lurched, улар ишора юмалоқ ва кўприк тезлаштирди сифатида думалаб. Пневматик тормозлар шошилинч равишда ишга туширилганда дизелнинг қўзғайсан ғилдиракларидан учқунлар учиб кетди ва поезд тўхтаганда платформалар шиддат билан тебранди.
  
  
  Поезд улар томон тезлашди. Унинг нафаси томоғига тушди. Енди Югославия аскарлари оловни машинага қаратишди, уни портлатиб, гранаталар билан йўллардан йиқитмоқчи бўлишди, лекин машина уларга ракета каби ачиниш билан шошилди.
  
  
  Улар қулоқ соладиган шовқин билан бошқасига уришди. Ёғоч, металл ва инсон гўшти ҳаводан учиб ўтди, тўсатдан қўзиқорин апелсин нури ва қалин, ўткир қора тутуннинг кўр-кўрона чақнаши билан бирга келди. Кўприк ва Локомотивнинг қисмлари қоронғу булут орқали канённинг ўртасига сузиб ўтди.
  
  
  Йўл ўтказгичнинг синган нурларига алангалар оч ялади. У Локомотив қолдиқлари ва платформалар ҳали ҳам йўловчи машинасига бехосдан ёпишиб, даранинг тубига оловли шлюзда қулаб тушаётганини томоша қилди. У ерда ўқ-дорилар қутилари ерни силкитган ва осмонни ёритган шовқин билан портлади.
  
  
  Портлашнинг сўнгги момақалдироғи ўчмасдан олдин, у Падранинг двигател шохини қувноқ жиринглаётганини ешитди. У катта енгиллик ҳисси билан кулиб юборди ва жилмайиб, ўзини зинапоядан Локомотив кабинасига тортди.
  
  
  
  Боб 11
  
  
  
  
  Бироз вақт ўтгач, у аллақачон Локомотив кабинасида ўтириб, бошини деразадан чиқариб ташлаган еди. Айни пайтда бизга кўмир керак емас, шунинг учун у тинчланди. У бошини орқага тортиб, бўрига қаради. Бўри менга қаради. У бурчакда ўтирди, бу саёҳатнинг ҳар бир дақиқасидан нафратланди. "Ешитинг", деди отаси. "Биз Ед ҳақида ўйлашни бошлашимиз керак."
  
  
  "Мен бу поездда ҳеч restart бор қўрқаман.
  
  
  Ъ ҳа. Хўш, Шаҳзода жуда яхши кўринади ва у маълум бир фемурга алоҳида қизиқиш билдира бошлайди.
  
  
  - Яқинда Метковичда бўламиз. Мен ҳудудни танийман.
  
  
  "Умид қиламанки, станция яхши тикланади."
  
  
  Падра менга оғриқ билан қаради. - Сиз ҳазиллашяпсиз.ъ
  
  
  "Дарҳақиқат," мен хўрсиндим. "Ишончим комилки, улар бизни Метковичда кутишади. Ҳарбийлар у ерга хабар юборган бўлиши керак.
  
  
  "Биз ҳали бошқа поездга етиб бормаганимизга ҳайронман", деб жавоб берди Падра. "Еҳтимол, улар бизни Меткович marshalling ҳовлисида кутишади, у ерда биз қочиш имкониятига ега бўламиз. Аммо манёвр станцияси шаҳарнинг Жанубий томонида, порт яқинидаги залда жойлашган. Агар биз у ердан ўтиб, қайиқ топсак ... ъ
  
  
  "Сиз мени ҳазиллашяпсиз", дедим мен. — Агар биз портга етиб бориб, ҳаммани у ерга олиб борадиган даражада катта қайиқни ўғирласак ҳам, биз беш дақиқада чўкиб кетардик. Биз Адриатика олиш ҳеч қачон оламан, у ёқда турсин, Италия.
  
  
  Ъ италия! Сиз ва ваъдаларингиз, Картер.
  
  
  "Афсуски, бу бир нечта ҳолатларни тўхтатди", дедим мен ҳимоямда. Бундан ташқари, Югославияда енди улар учун хавфсиз жой йўқ. Яна нима қилишим керак? Албания учун иҳ олинг?
  
  
  Падра менга ўткир кўриниш берди, гўё у менга улар билан нима қилишни аниқ айтиб бермоқчи еди. Аммо у буни хоҳламади ва бир лаҳзадан кейин яна жилмайиб қўйди. "Еҳтимол, бошқа санъатларингиздан ташқари, сиз сувни ҳам ажратишингиз мумкин. Кейин ҳаммамиз пиёда ўтишимиз мумкин.
  
  
  Унинг егоси изоҳни еътиборсиз қолдирди. - Аеропорт ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  - Бу ердан еллик километр узоқликдаги каби гуноҳнинг шимоли-ғарбида.
  
  
  - Мен Кастел Стафиличдаги Миллий аеропортни назарда тутмаяпман, Хаш. Университет яқинида аеродром борми? Падра сочларини ўйчан силаб қўйди. - Сиз ҳақсиз. Бири бор. Метковичнинг шимолида. Бу темир йўлдан унчалик узоқ емас. Лекин сиз буни дарҳол унутишингиз мумкин. Бизда фақат бир нечта қурол бор ва атрофимиздаги кўплаб одамлар кекса деҳқонлар ва кампирлардир."
  
  
  "Овоз ва биз синаб кўришимиз керак бўлган бутун сабаб", дедим жилмайиб. - Чунки атрофимиздаги кўпчилик қуролсиз ёки қандай курашишни билмайди. Биз тез ва кутилмаган бир нарса қилишимиз керак. Акс ҳолда, уларнинг атрофида ҳеч ким Италияни кўрмайди. Бошқа йўлни биласизми?
  
  
  У афсус билан бош чайқади. — Ва биз у ерга борганимизда, нима бўлади?"
  
  
  "Билмайман", дедим жимгина бошимни яна деразадан чиқариб.
  
  
  Биз водийлар орқали яра, тақлид баланд қояларнинг, чўтка-сояли даралар орқали. Аста-секин биз пастга тушдик ва маршрут камроқ хавфли бўлди. Тунги шамол қулоғимга увиллади ва хира ой биз текис, ўсиб чиққан ойнанинг четида ҳаракатланаётганда олдинда хира пўлат бантларни ёритди.
  
  
  Биз Неретва водийсига, Каплина ва Меткович яқинидаги Хутово заводидаги тўрт минг гектарга яқин ботқоқларга кирдик. Метковичани асрлар олдин Cитроенда тарк етганимда, уни водийнинг бошқа қисмига кесиб ўтдим. Бу Европадаги кўчиб юрувчи қушлар учун енг катта қишлаш ва ов қилиш жойларидан бири еди. Ўн минглаб ўрдак ва ёввойи ғозлар бор еди.
  
  
  Кеча аниқ еди ва Метковичнинг тарқоқ чироқлари дарахтлар тепасида порлади. Sergey яқинлашди ва дарахтлар ва ботқоқлар юпқалашди. Падра Локомотивни секинлаштирди, биз миммо биринчи уйлари ва баннердан ўтдик. У тескари витесни ёқди, газни ёпди ва менга ўгирилди.
  
  
  "Мен у ерда сидингни кўрмоқдаман. Биз тўхтаб, аеропортга борганимиз маъқул. Биз бундан кейин боролмаймиз. Ёруғлик тугмачасини қандай ишлатишни биласизми?
  
  
  Ъ мен шундай деб ўйлайман. Лекин нега биз бу ерга мурожаат қилмоқдамиз?
  
  
  - Кейинги йўловчи поезди бу ерга қачон келишини биласизми?"
  
  
  Ъ йўқ.ъ
  
  
  "Хўш, уники ҳам. Ва мен бегуноҳ одамларнинг ўлишини хоҳламайман."
  
  
  Двигателдан буг ъ хириллади ва биз калитда тўхтаганимизда тормоз атрофида учқунлар учди. У пастга сакраб тушди ва ёруғлик тугмачасига борди. Мен ески мода қулфини очишим керак еди ва мен унинг орқа томонини ески дастак билан айлантирдим.
  
  
  Падра қайтиб его олиб сифатида қалъа юзимга буг ъ қалин булут пуфлади. Секин-аста у ён қияликка судралиб чиқди. У шивирлади ва гумбурлади ва Падра ва бўри такси атрофида айланиб юрганларида тутун ҳали ҳам мўри атрофида айланиб юрарди. Коммутатор уни асл ҳолатига қайтарганида, Падра аллақачон юк вагонининг ешигини очиб, одамларга ёрдам берган еди.
  
  
  Иҳ йигирма ҳақида еди, қўлбола бинтлар билан баъзи, икки бошқалар томонидан қўллаб-қувватланадиган баъзи. Машинада тўрт kishi қолди: аскарлар бизга қарата ўқ узганларида ўлдирилган.
  
  
  София ва Арвия жароҳат олишмади. Улар менга югуриб келишди. "Ник", деб чақирди София. Ъ нима бўлди? Бу шовқин нима еди?ъ
  
  
  Мен уларга кўприкда нима бўлганини, ҳозир қаерда еканлигимизни ва режаларимиз қандай еканлигини тезда айтиб бердим.
  
  
  "Аммо бизда кўп вақт йўқ", деди у унга. "Биз поездни топиб, кузатиб боришдан олдин аеропортга боришимиз керак. Айтганча, бу ерда овқатланиш учун бирор нарса борми?
  
  
  - Шаҳримиз аҳолиси ёнида еда бор. Ишончим комилки, улар баҳам кўришдан хурсанд бўлишади", деди Арвиа тезда.
  
  
  "Арвиа ва мен сиз ҳақингизда келишувга еришдик", деди София ғурур билан.
  
  
  Ъ илмий фантастика. Аммо кейинроқ, бироз кўпроқ вақтимиз бўлганда, менга айтишингиз керак бўлади. Енди биз боришимиз керак, мен еса очман. Шаҳзода каби самимий ва сиз унинг оч қолганда қандай бўлишини биласиз.
  
  
  Кўп ўтмай, Падра ва унинг гуруҳи деҳқонларнинг озиқ-овқатлари билан мустаҳкамланиб, гуруҳни бошқарган. Юрганимизда нон, сабзавот, тухум, пишлоқ ва дудланган қўзичоқ едик. Биз Шаҳзодани Егони бизга яқин, бошқалардан узоқроқ тутиш учун аста-секин овқатлантирдик. Мен у иҳ қўрқитиш, деб қўрқдим, лекин улар бу ғалати odyssey бошқа ҳар бир нарса билан бирга савдолашиб ичига его олган туюларди, ему гўшт етишмади, чунки Шаҳзода бир оз исёнкор еди, лекин Яхшиямки у пишлоқ ёқди.
  
  
  Биз ухлаб ётган шаҳарнинг кимсасиз кўчаларида иложи борича жимгина юрдик, аммо даҳшатли деҳқонлар жуда кўп шовқин қилдилар. Бир неча kishi мендан нега Метковичда қолганимизни сўрашди ва жавоб бериш жуда қийин еди. Уники, ҳатто Сем ҳам унчалик ишонмасди.
  
  
  Опусен ва Плоcе иккаласи ҳам Адриатикага яқин ва у ерда Италияга бепул саёҳат қилиш учун қайиқларни топиш анча осон бўлар еди. Аммо биз буни тириклайин қилдик деб фараз қилсак ва у Падранинг ҳақлигини билар еди, чунки биз бу шаҳарларнинг ўзида муаммога дуч келамиз. Иккаласи ҳам бир неча юз кишилик аҳолиси бўлган курорт ва балиқ овлаш шаҳарлари ва ичкарида ёки ташқарисида кичик бошпаналар. У ерда олиб борадиган ажойиб йўллар бор, бу ҳолда биз учун камчилик бўлади. Иҳ балиқ овлаш қайиқлари ҳаммамиз учун жуда кичик бўлган оилавий қайиқлар еди. Биз плоcе ва Трпанже ўртасида ишлайдиган паромни ўғирлашимиз керак ва нен га ўтиш хавфи бор. Мен ҳеч қачон ИАП синфидаги ташқи ишлар вазирлиги патрул кемаларининг миммосидан ўтишимизга шубҳа қилдим.
  
  
  Меткович бундай катта муаммо емас. Бу нисбатан катта шаҳар, йўл, темир йўл станцияси ва муҳим тижорат биноси. Неретва дарёси ўн икки каналли қумли делтага шохланган жойда қурилган Меткович жуда кўп тоза сувга ега. Бироқ, у қарағай ўрмонлари, оқ пляжлар ва Dalmatian қирғоғининг кўк либосига яқин залда. Бу ески шаҳар, ва ҳамма нарса да ёпилади 7: 30 пм. Radio Белград ярим тунда ҳаво офф кетади, шаҳар дунёда енди қачон.
  
  
  Тунги ҳаётнинг етишмаслиги бизни хавфли қилди. Ўтаётган машина, қизиқувчан полициячи, юриш масофасида ёлғиз адашган ва биз кашф етилганмиз. Биз сояда қолиб, тор кўчаларда юрдик. Бир пайт биз адашиб, шаҳар майдонига тушиб қолдик. Градска вилеcниcа, шаҳар зали, Метковичнинг бир нечта сайёҳлик жойларидан биридир. У меъморий услубларнинг бутун гамутидан ўтади. Бу қисман Романеск, билан готик ва кеч Уйғониш даври қаватлар ва енг яхши деб таърифлаш мумкин бўлган тепа Австрия-Венгрия қирраси. Бу ерда етишмаётган ягона нарса-турк тикувчилари, лекин бир неча блок нарида биз Султон Сулаймон муҳташам даврида 1566 йилда қурилган миммо масжидидан ўтдик.
  
  
  Мен бу гўзалликка қойил қолиш учун бир дақиқа ҳам тўхтамадим. У ҳатто ески, азиз дўсти, Еван Каракнинг илтимосига биноан ҳарбийлар ҳақида менга хабар берган контактга ташриф буюриш учун гуруҳни тарк етмади. Мен бу ташрифни тўлашга васвасага тушмаганим учун емас, балки иҳни тириклайин муаммолардан халос қилишимга кўр-кўрона ишонган кўплаб одамларнинг бошида едим. Афсуски, унинг омеласи аеропортга борганимизда нима қилишимизни билмасди.
  
  
  Биз шаҳарнинг нариги томонидаги деворга чиқдик. Югославиянинг барча шаҳарларида урушлар маҳаллий иш бўлган кунлардан қолган қандайдир девор борга ўхшайди. Биз ботқоқнинг бир қисмини ва ўрта ер денгизи скрабининг тор чизиғини ёки маcчиас, зайтун, анжир ва бибарияни кесиб ўтдик. Ниҳоят биз қабристонга келдик ва бошқа томонда Падра мени ишонтирди, биз самолётларни кўришимиз мумкин еди.
  
  
  Черков ески Дракула филмидаги саҳнага ўхшарди. Қоронғи еди; ташландиқ майдон вайрон қилинган ҳайкаллар ва ўлик дарахтларга тўла еди. У муборак Иван Урсини ибодатхонаси, муборак Иван Урсини ибодатхонаси деб номланган. Қадимги Иванга судралувчиларни бериш учун ески қабристондан ўтиш кифоя еди . Қабр тошлари узоқ вақт олдин тузилган. Ўрта асрларда Босния ва Герцеговина тоғларида ривожланган диний мазҳаб бўлган Богумилларнинг қолдиқлари, қабр тошлари ҳам бор еди. Шубҳасиз, сизда қандайдир диний мохов билан касалланиш хавфи бор еди, чунки ярим вақтда мен нима баландроқ йиғлаётганини, шамол ёки Жзан аёлларини билмасдим.
  
  
  Биз узоқ, яқин Маcчиас гуруҳига келдик, ундан ташқарида биз узоқ, туманли чироқларни кўришимиз мумкин еди. Биз ости орқали сиқиб, ва аеропорти бор еди, Падра ваъда қилган каби.
  
  
  Биз тўғридан-тўғри дарвозага олиб борадиган шағал йўлга етдик. Деллдаги дарвоза майдон атрофидаги панжара тешигидан бошқа нарса емас еди, бир томонида стенд ва бошқа томонида бироз каттароқ стенд бор еди. Кичкинтойда қўриқчи турарди, каттароғида кимдир ухлаб ётарди, шунинг учун майдон ҳимояланганидан кўра кўпроқ еди. Мен учун бу аеропорт еди. У тор Х шаклида кесишган 2000 метрли иккита учиш-қўниш йўлагидан иборат еди. Ҳар бир учиш-қўниш йўлагининг охирида, дарвоза томонида, antenna ва radar ускуналари билан қопланган икки қаватли бошқарув минораси бор еди. Минора ёнида иккита ангар бор еди.
  
  
  Биз турган жойдан майдонда нима бўлаётганини айтиб бўлмайди. Ангарлар яқинида бир нечта ИЛ-14 ва бир нечта РТ-33 бор еди, аммо қолган самолётлар периметр панжараси бўйлаб тўхтаб турган ноаниқ қора шакллардан бошқа нарса емас еди. ИЛ-14С ва РТ-33, биз учун биз учун нима еди. Менинг умидларим ҳали аниқлай олмаган қурилмаларга боғлиқ еди, яъни улар атрофимда қандай бўлганини кўриш учун яқинлашишим керак еди .
  
  
  Тахаллус...ъ
  
  
  Унинг орқасига ўгирилди. Арвиа менинг олдимга келди ва таёқчамга мулойимлик билан тегди. "Ник, Агар биз Италияга тирик қолмасак..."ъ
  
  
  "Биз у ерга борамиз, Арвиа", дедим мен индамай бармоқларимни кесиб. "Биз буни қила оламизми ёки йўқми, муҳим емас", деди у аёллик мантиғи билан. — Мен сизга бир нарсани айтмоқчиман."Milan хоним ва мен вазият ҳақида узоқ ва қаттиқ ўйлаб кўрдик ва биз қила оладиган енг яхши нарса бу деб қарор қилдик...ъ
  
  
  Ъ пастга тушинг! Падра бирдан шивирлади. Биз ҳаммамиз Skoda жипи миммони бир метрдан камроқ масофада шитирлашидан олдин ерга урдик. Жип қўриқчи ёнида тўхтади, у жипдаги уч kishi билан қисқача гаплашди. Кейин жип яна ишга тушди ва минорага кўтарилди. Катта уйдаги қўриқчи ҳатто қимирламади.
  
  
  Ҳаяжон Арвиянинг фикрлаш поездига халақит бергандай туюлди. У милтиллаб ўтирди ва сочларидан ўт пичоқларини олиб ташлади. У айтмоқчи бўлган нарсасига қайтишдан олдин , Падра мендан: "енди нима, Картер?"
  
  
  "Биз соқчиларга ҳужум қиламиз ва ичкарига кирамиз."
  
  
  "Мен буни интиқлик билан кутмоқдаман. Лекин қандай қилиб?ъ
  
  
  У бир зум жиддий ўйлади. Ниҳоят, у шундай деди: "бурилишлар билан командо ҳужуми. Кимда бир парча пишлоқ борми?
  
  
  Padre ва мен миммо sentry партердаги шағал йўлда секин юрар, биз билан бирга Шаҳзода. Кейин биз кабинага думалоқ ҳаракат қилдик. Катта уйдаги қўриқчи бизни пайқаши керак еди, лекин биз ҳозир бўлган жойдан Егонинг лаблари мамнун хўрсиниб ҳаракат қилаётганини кўришимиз мумкин еди.
  
  
  Киоскдан бир неча метр нарида у Падранинг елкасида қўли билан турарди. У дарҳол тўхтади, шунда у емуга пичирлаши мумкин: "мен биринчи бўлиб кетяпман. Мен одамни у ердан олиб чиққанимда, сиз бошқа қоровулхонага борасиз.
  
  
  "У ҳеч қачон орзуларидан уйғонмайди", деб башорат қилди Падра. "Ва кейин биз бирон бир жойда самолётга чиқамизми?"
  
  
  "Ҳеч қандай самолёт емас, қўрқаман. Биз ҳаммамизни сиғдира оладиган бирини топишимиз керак, лекин унчалик катта емаски, бизга бутун учувчилар жамоаси керак.
  
  
  - Сиз яхши учувчисиз?"
  
  
  "Сиз каби яхши ҳайдовчи."
  
  
  Менимча, у бу жавобдан унчалик мамнун емас еди. "Айтинг-чи, - деди у жимгина, - агар бундай самолёт бўлмаса нима қиламиз?"
  
  
  "Ҳаш, - дедим мен, - биз фақат умид қилишимиз мумкин."
  
  
  Биз унинг орқасида фош бўлгунча қўриқчи томон емакладик. Кўзда ҳеч қандай машина йўқ еди, майдонда ҳеч қандай ҳаракат йўқ еди. Уни, Padre бош ирғади ва у бу ишни қилганини менга билдириш учун ревматизмга бош ирғади. У милтиғини бошқа одамлардан бири билан қолдирди. Бу шовқинсиз пичоқ ёки шовқинсиз илгак учун иш еди.
  
  
  Мен Шаҳзоданинг бурун остида пишлоқ, бир парча артди, уни мен нима қилаётганини тушуниш учун етарлича узоқ бор бўлиб его, ва кейин панжара нариги томонида учиш-қўниш йўлагининг устига қоровулхона бўйлаб его ташлади.
  
  
  Бўри пишлоқ учун шўнғиди, миммо sentry.
  
  
  Еркак нима бўлаётганини кўриш учун чиқди, мен унинг орқасидан келдим. Ялангоёқ юриш керак бўлган пайтлар бор ва бу ўша дақиқалардан бири еди. Унинг сюрпризидан озгина фойда олди. Ҳужум Шаҳзоданинг ақлдан озганидан кейин шу қадар тез орада келдики, қўриқчи ҳатто қиличини кўтармади, ҳатто нафсини тўғри йўналишга йўналтирди. Кеч бўлмагунча у мени ешитмади. Қўриқчи ўгирилди ва мен унинг юзидаги ғазабланган қизиқувчанлик ажабланиб тушунишга ўзгарганини кўрдим. Кейин ему кафти билан унинг ҳалқумини кесди ва Егонинг кўзлари қовоқлари остига орқага ўгирилди. У ерга урилишидан олдин уни его қоровулхонага судраб олиб кирди. Бу ерда его его 64А ва его М57, рус Токарев М1933 милтиғининг Югославия версияси. Унинг егоси ҳам қалин жун пайпоқ ва етикларни олди. Унинг оёқлари мендан каттароқ еди, лекин мен бундан хурсанд бўлдим. Оёқларим жуда шишган ва даҳшатли оғриқда еди. Дарвозанинг нариги томонида Падра аллақачон ухлаб ётган қўриқчига ғамхўрлик қилган еди. Унинг орқаси мен учун еди ва мен унинг ўнг қўли билан чақмоқ тезлигида ҳаракат қилаётганини пайқадим. Кейин у орқага чекинди ва қўриқчи ҳали ҳам унинг ўрнида еканлигини кўрди, фақат его нишони енди кўкрагига бироз туширилди ва кўкрак қонга ботди. Падра менга қўшилди, шунингдек қуролланган. "Мен Егони бахтли қолдирдим", деди у."Енди унда иккита тиржайган рта бор. сиз ҳали самолётни Топдингизми?"
  
  
  Ъ ҳали емас.ъ
  
  
  Енди уни бутун майдон кўриши мумкин еди. Унинг охирига қаради, биз омадли еканлигимизни ибодат қилди. Учта Гошавк, яна бир РТ-33 гуруҳи, C-47 фюзеляжининг қолдиқлари, яна бир Ил-14 ва бир жуфт Алоуетте ИИИ вертолётлар кетма-кет тизилган. Бу каби ҳеч нарса.
  
  
  Уники, кўкрагимда умидсизлик кучайиб бораётганини ҳис қилардим. Жуда яқин ва шу қадар узоқ бўлганимдан ғазаб, бегуноҳ одамларни фақат йўл боши берк кўчага етганини билиш учун қўзғолонга ундаганимни билганимдан изтироб.
  
  
  Аммо кейин у аеропортнинг енг чекка бурчагини кўрди, у ерда Sergey енг заиф еди. Бу таниш самолёт шакли еди. Бу имконсиз бўлиб туюлди, лекин у ерда: ил-2, икки двигателли transport самолёти.
  
  
  "Ҳаш, ҳаммани бу ерга олиб boring ва тезда."
  
  
  Падра олдинга қадам ташлади; у йўл аниқ еканлигини текширди, кейин илгакни силкитди. Йўлнинг нариги томонидаги буталар ҳаракатлана бошлади ва одамлар атрофимиздан чиқиб, бизга қўшилиш учун ҳар томондан югуришди.
  
  
  - Қурилмани топдингизми?"Падра сўради.
  
  
  "Балки", дедим жилмайиб. "ДC-3 нинг русча версияси". Мен майдонни кесиб ўтдим ва уларнинг ҳаммаси менга ергашдилар.
  
  
  Кўп ҳайратланарли кўринишлар бор еди. Далада юрган бир неча kishi бор еди ва биз қонуний равишда у ерда бўлганимизга ўхшамасдик. Аммо, афтидан, Югославия армияси бошқа барча қўшинлар билан бир хил: сиз у ерга ҳеч қачон кўнгилли сифатида бормайсиз ва ҳеч кимга аралашмайсиз. Бундан ташқари, аеродромда юрган мотли бригадаси хавфсизлик томонидан ўтказиб юборилган.
  
  
  Биз ястребки, С-47 дан ўтдик ва катта ИЛ-14 остидан ўтдик. Уники олдинда югураётган еди ва гуруҳ тартибсиз қаторда менинг орқамдан ергашди. Мен нима учун унинг ишлашини ўйлардим, чунки деярли муқаррар равишда ИЛ-2 демонтаж қилиниши, ёқилғи тугаши ёки батареяларнинг бундай ўйинини ўйнаши мумкин. Улар деярли йигирма йил давомида Ил-2 ишлаб чиқармадилар ва у ҳавога яроқли бўлиши мумкин емас еди, шунчаки бўлиши мумкин емас еди. Лекин мен югуришда давом етдим. Бу бизнинг ягона имкониятимиз еди. ИЛ-2 га етганда, у ешикни очди ва ҳаммани ичкарига итариб юборди.
  
  
  - Сиз келмайсизми? У чиқдик сифатида " София сўради.
  
  
  "Жуда самимий."
  
  
  "Бу даҳшатли", деб шикоят қилди у. "Бу tilted бўляпди, ва нен ҳеч стуллар бор."
  
  
  "Бу юк самолёти. Креслолар олиб ташланади.
  
  
  Мен ил-2 ҳақида билганларимни еслашга ҳаракат қилиб, ғилдираклар олдига прокладкаларни ташлаб, унинг атрофида юрдим. Хўш, бу асосан ўзгартирилган Dakota еди; 95 фут қанотлари, узунлиги 64 фут ва 12,5 тонна allen, 1800 от кучига ега двигател тўплами, шифти 16000 фут ва емулар думида бўлганида 140 тугун тезлиги. Аммо бу самолёт ҳеч қачон бундай чарчаган ҳолатда емас, оксидланган қанотлари ва гидравлик линиясининг доғлари билан емас.
  
  
  Аммо шиналарда ҳаво бор еди, бу яхши белги еди, деб ўйладим, голландлар бир вақтлар иккинчи Жаҳон уруши қирувчи самолётини шиналари ҳам босим остида бўлган полдерни қуритиб қутқарганини есламагунимча.
  
  
  Унинг куни қайтиб югуриб, ва чиқдик. У ҳар қандай омад билан биз бу двигателларни ишга туширишимиз мумкин, деб қаттиқ ўйлади. Агар улар орқага ўгирилса, улар пул топишлари мумкин еди. Ва агар улар ишлаган бўлса, мен қандайдир тарзда лаънати машинани ҳавога кўтаришим мумкин еди, агар ҳеч ким бу газларни жуда кўп marta итариб юбормаса ёки жуда кўп зарядлаш ёки жуда паст айланишлар билан жуда кўп marta учмаса.
  
  
  Уни, такси кирди. ИЛ-2 уч ғилдиракли велосипед шассисига ега емас, шунинг учун у думига егилган. У умид қилмаса ҳам, ҳаммага бир нечта яхши маъноли далда сўзларини берди ва орқасидаги пардани ёпди. Отаси орқасига ўгирилганда, у учувчи ўриндиғида ўтирган еди.
  
  
  "Кутинг, Хаш. Ўнг унинг шунақа у jerked. "Ҳаммаси жойида", деди у ўнг ўриндиққа кўчиб ўтди.
  
  
  - Демак, сиз бу сафар кўмир белкурак қиляпсиз."
  
  
  Идишнинг тагида кичкина деразалари бўлган тор, тор шкаф бор еди. У учувчи ўриндиғига ўтирди ва бир нечта калитларни айлантирди. Россияда ишлаб чиқарилган самолётларнинг аксариятида бўлгани каби, асбоблар орқага қараб жойлаштирилган, шунинг учун мен панелни ўнгдан чапга текширишим керак еди. Аммо чироқлар тўғри порлаб турарди ва ўқлар пайдо бўлди, бу менда етарли кучланиш, ёнилғи босими ва ҳаво намуналари борлигини кўрсатди. Мен бошланғич операциялардан ўтдим, газларни, ёнилғи клапанини ва ДC-3да бўлиши керак бўлган барча тугмалар ва тутқичларни yanking қилиб, бу қути учун етарли еканлигини астойдил ибодат қилдим.
  
  
  Бирдан, бир прожектор бизнинг ҳулл порлади, у олд ойнадан орқали синдиришиб сифатида мени кўр. Бу енгил милтиқ, бошқарув минораси йўл маневрлари учун ишлатадиган тор нурли кучли прожектор еди. У бизга еътибор қаратди ва у ерда қолди.
  
  
  "Фақат овоз bering", деди отаси. "Бизни кашф қилишди."
  
  
  "Арнир Муборак! Енди нима?ъ
  
  
  "Ибодат қилинг", деди ему унга бошлаш тугмачасини босганда. Чап двигател титрай бошлади ва шовқин баланд ва барқарор хириллашга кўтарилганда, у Гридга ўтди. Перванел ёқилиб, унинг егосини ўзига олди ва газни назорат қилди . Егзоз қувурлари атрофида аланга отилиб чиқди ва Падра сесканиб кетди.
  
  
  "Хавотир олманг", деб чақирди у динни чақирди. Ъ бу ок бўлади. Бу жип биз томон келишидан хавотир олманг.
  
  
  Аскарлар ва қурол-ярог ъ билан тўлдирилган Skoda минора томон майдон бўйлаб ўқ узди. Падра аллақачон ўрнидан турди ва менинг деразамга тикилиб турарди, бу еса тўғри двигателни ёқишни бироз қийинлаштирди. Его уни итариб юборди ва деди: "қуролларингизни олинг ва иҳни биздан узоқроқ тутиш учун одамларингизни олиб boring."Двигателларни иситиш учун менга бир неча дақиқа керак.
  
  
  У бизга бошқа сўзсиз парда орқали югурди. Двигателлар аксирди ва шитирлади, бу ўша пайтдаги автомобиллар учун одатий еди. Мен билганимдек, бу Швецов двигателлари учун оддий товушлар еди. Орқа ешик очиқ еканлигини билдирувчи чироқ милтиллади ва қанотлар устидаги люклар очиқ еканлигини билдирувчи яна иккита чироқ ёнди. Мен ҳеч қандай шовқин ешитмадим, лекин Жипнинг шиддат билан силжиётганини кўрдим ва ундан бир нечта аскарлар йиқилиб тушишди.
  
  
  Мен турган жойда қолиб, двигателлар исишини кутишдан бошқа иложим йўқ еди. Ҳарорат шу қадар секин кўтариладики, биз ҳеч қачон ердан туша оламизми деб ўйлай бошладим.
  
  
  Югославлар менга, двигателларга ва шиналарга қараб биз томон югуришди. Падра ва Его одамлари биз қўриқчилардан олган милтиқлари ва 64А автоматлари билан жанг қилишди. Бир неча аскарлар яқинлашмоқчи бўлишди, изларида тўхташди, ўрнидан туришди ва ниманидир унутгандек атрофга қарашди. Кейин улар асфалтда ярмига катландилар. Жип тинимсиз ўқ узди. Ангарага арматура билан яна бир жип келди . Forever ҳозир ёки ҳеч қачон учаётган еди.
  
  
  У қопқоқларни йигирма даражага ўрнатди, бошқарувни олдинга сурди ва қўрқитишни озод қилди. Биз ҳаракат қила бошладик. Биз учиш-қўниш йўлагига бурилдик. Шамол индикаторига бир қараш менга нотўғри йўналишда кетаётганимизни айтди: менда адолатли шамол бор еди ва биз орқага бурилишимиз керак еди, лекин мен буни қилмоқчи емас едим. Мен бу қутини тик тутишда етарлича муаммоларга дуч келдим, чунки у ўнг томонга тортиш одатини ривожлантиргандай туюлди. Кейин у улар Pratt ва Уитни емас, балки рус двигателлари еканлигини ва улар қарама-қарши йўналишда айланаётганини еслади.
  
  
  Ер тезлиги минуга, кейин ўн беш рақамга кўтарилди. Асбоблар ҳаётга кирди; сенсорлар normal бўлиб туюлди. Самолёт яна ўнг томонга тортилди ва яна думли рул томонидан солиққа тортилди. Учиш-қўниш йўлагининг ипи ниҳоятда яқин еди. У босимни қайтарди. Самолёт тайёр еди, лекин барибир ўрнидан туролмади. Худо, биз Италияга боришимиз керак, учмаслигимиз керак.
  
  
  "Иккинчи жип бизга тўғри келаётган еди. Его ҳайдовчиси афтидан тўқнашувдан қочган маняк еди. Икки kishi орқадан телбаларча қаддини ростлаб, қуролларини двигателларга қарата ўқ узишди. ИЛ-2 нинг бурни аллақачон юқорига кўтарилган еди, шунинг учун мен нима бўлаётганини томоша қила олардим, лекин айни пайтда яхшироқ нишон бўлишим мумкин еди. Двигателлар шовқин-сурон қилишди ва егзоз қувурларидан оқ аланга отилиб чиқди.
  
  
  Ҳайдовчи сўнгги уринишда намидан қочишга уринганида, жип жимирлай бошлади. У самолётга ўқ узди ва самолёт тебранаётганини сезди, лекин ташқарига чиқиб, нима бўлганини текшириш жуда кеч еди. Тутқич уни орқага силкитди ва уфқ ғойиб бўлди. Биз озод едик.
  
  
  Мен ўнг томонга ўтиш учун чап Рулни босишда давом етдим ва биз ердан юз метрдан ошмайдиган майдон охиридан учиб ўтдик. Менинг кўтарилишим тик, деярли бир километрлик жуда қийшиқ бурчак остида еди. Кейин у унинг егосини текислади ва чапга бурилди. У бурчак остида учаётганда, у учиш-қўниш йўлагидаги ҳаракатни кўрди. Қаердадир унинг озод бўлган жойида олов ғазабланди. Жип ағдарилган ва ёниб кетган бўлиши керак.
  
  
  У 35000 фут баландликка кўтарилиб, ғарбий-жануби-ғарбий томон йўл олди, совутишни назорат қилди ва самолётни текислади. Бизда 100 га яқин тугуннинг қулай круиз тезлиги бор еди ва уни Югославиянинг бутун ҳаво ҳудудидан қандай олиб чиқишимиз мумкин еди, мен ҳали ҳам таъқиб қилаётган самолётлардан халос бўлишни хоҳлардим. У бироз баландроқ кўтарилиши мумкин еди, аммо қирғоққа қарши қурол ва с-2 батареяларидан қочиш учун ҳали ҳам етарли емас. Бундан ташқари, орқадаги одамлар аллақачон совуқ бўлиб, барча панжурлар очиқ. Агар мен баландроқ чиқсам, уларни фақат ёмонлаштираман.
  
  
  Мен ён ойнага қарадим, рулманларимни олишга ҳаракат қилдим, лекин ҳеч нарсани кўра олмадим. Бироқ, умуман олганда, менинг йўналишим тўғри еди, акс ҳолда бу муҳим емас еди. Ертами-кечми биз Адриатик соҳилига, кейин еса Италияга етиб борган бўлардик.
  
  
  
  Боб 12
  
  
  
  
  Парда шу қадар шиддат билан тебрандики, Падра яна кабинага кирганини сезмадим. У копилот ўриндиғига тушмагунча уни кўрмадим. У ерда у Санcак двигатели атрофида чиқинди газлар отилиб чиқаётганини жимгина кузатди. Бир лаҳзадан кейин у менга ўгирилди. ва у бўғиқ овоз билан деди: "мен илгари ҳеч қачон учмаганман."
  
  
  "Хавотир олманг, Хаш. Баъзан биз биринчи marta бирор нарса қиламиз.
  
  
  - Италияда қаерга кетяпмиз?
  
  
  - Билмайман, биз енг яқин аеродромга учамиз. Еҳтимол, Пескарага ёки қирғоқдан юқорига, Бари яқинида. Енди асосий нарса шундаки, биз Югославия ҳаво майдони атрофида ғойиб бўламиз. Палагруга оролларидан ўтишимиз билан биз улардан узоқлашамиз.
  
  
  "Ўйин қўлга киритди қилинади."У бу иборани его оғзидан ўтказиб юборди. Ъ яхши товушлар. Буни қилишимизга қанча вақт кетади?
  
  
  "Қирқ, қирқ беш дақиқа. Италия қирғоғидан олдин ҳам икки баравар кўп. Яъни, агар бизда янги муаммолар бўлмаса.
  
  
  "Бу содир бўлмайди", деди у ишонч билан. "Биз душманларимизни ортда қолдирдик."
  
  
  "Ҳеч бўлмаганда Метковичникида emas.va у, улар бизни ҳужумга жуда кўп гувоҳлар бўлиши мумкин бўлган қуруқликда ушлашга ҳаракат қилишларига шубҳа қиламан. Лекин биз денгиз юқорида одамсиз бир marta, биз улар Castel Стафилич пастга юбориш барибир учун осон ўлжа одамсиз.
  
  
  "Агар улар буни қилсалар, қандай имкониятлар бор?"
  
  
  Мен емуга ҳақиқатни айтдим. "Тахминан Аптос билан бир хил."
  
  
  "Аҳҳ", деди у оҳиста. Кейин паузадан кейин у сўради: "унда нега биз иҳ радарларидан қочиш учун пастга учмаймиз?"
  
  
  "Замонавий radar самолётни деярли нол метрдан аниқлай олади", деб тушунтирди ему унга. - Бир оз соғлом фикр уларга бизнинг парвоз маршрутимиз нима еканлигини айтиб беради: мамлакат бўйлаб енг қисқа йўл. Агар улар ҳужум қилсалар ва мен маневр қилишим керак бўлса ёки бирор нарса нотўғри бўлса ва режалаштиришга ҳаракат қилишим керак бўлса, мен пастга тушишни хоҳламайман. Ва одамлар учун мен юқорига кўтарилишни хоҳламайман."
  
  
  У тушунишда бош ирғади. "Орқа томондан совуқ, баъзи одамлар кислород етишмаслигидан ўлишдан қўрқишади."
  
  
  "Бу ерда ёзнинг ўртаси емас", деб бақирдим. - Орқага қайтинг ва ўлмасликларини айтинг. Ва агар шамол уларнинг олдида жуда кучли бўлса, қўллари билан нафас олишларини айтинг.
  
  
  Мен унинг сенсорларини яна текширдим, лекин ҳаммаси яхши еди. РПМ бир хил бўлиб қолди, ёг ъ босими ва ҳарорати ҳали ҳам қизил чизиқнинг ўнг томонида еди. Двигателлар ҳали ҳам оддий парвозда ишлаётгандек янгради.
  
  
  У қирғоқ чироқлари, денгиз бўйидаги баъзи шаҳарлар ва балиқчилар қишлоқларининг хира чироқларига айланганда пастга қаради. Динарик Алп тоғларининг улкан кулранг кенглиги енди орқамда еди ва менинг олдимда зерикарли сувнинг кенг, силлиқ тепалари, Адриатик чўли ётарди. У ерда қонли ҳўл еди, лекин бу ердан қумли чўлга ўхшарди. Ески самолёт бўкиришда давом етди ва у биз муваффақиятга еришганимизга деярли ишона бошлади.
  
  
  Кейин кимдир кулганини ешитдим. У София ва Арвияни кабинага сиқиб қўйганини кўриш учун ўгирилди. Бўри София билан бирга еди ва у ҳайвон каби бахциз кўринарди."
  
  
  "Ўн ёки ўн беш дақиқада ҳаммамиз осонроқ нафас оламиз, оёқлар еса енгилроқ бўлади."
  
  
  Аёллар ташқарига қараш учун деразаларга кулишди ва жилмайишди. Мен Софияга қарадим ва биринчи marta учрашган мағрур, нафратланган аёлни есладим ва мен қила оладиган нарса-ўгирилиб бошимни чайқаш еди. У юмшоқ ва назокатли нарса борлигини тан олишдан кўра ўлишни афзал кўради. Шунга қарамай, у унда яширин шаклда бўлганлиги аниқ.
  
  
  Кокпит тўсатдан қаттиқ титрай бошлади, гўё улкан қўл самолётнинг думини ушлаб, Егони ҳам силкитаётгандек. Софи кўрсатган дераза ёнидан кумуш чақнади ва учиб ўтди ва бизни ҳаводан намуна олишнинг шиддатли портлаши билан ёндирди.
  
  
  У мумкин бўлган силжишни тузатиш учун рул ва педаллар билан курашди, кейин яна деразага қаради. Менга ҳақиқатан ҳам керак емас еди: мен нима еканлигини билардим ва бошқа кумуш чироғи биздан баланд нима еканлигини ҳам билмасдим.
  
  
  "София, Арвиа, бошқаларга қайтиб boring. Тезда. Уларнинг барчасига иложи борича орқага судралиб, пастга егилиб, бошларини пастга туширишларини айтинг.
  
  
  Улар менинг айтганларимни қилишди. Уни, Padre қаради. Агар ташвишли қошларини унинг пешонасини буришиб сифатида у қўлида самолётда топилган едим алевлери бўлиб. "Муаммо, а?"у менга бир нечта ракеталарни топширди.
  
  
  "Келинглар", дедим жилмайиб. "Бир гуруҳ миглар".
  
  
  Миг-21-ф, аниқ бўлиши учун. Мач 2.2 да қанотлари остида Atoll ҳаво-ҳаво ракеталари билан балиқ тўшаги. Югославия таклиф қиладиган енг яхшиси. Уларнинг иккаласи йигирма ёшли, қуролсиз перванел самолётига қарши.
  
  
  Ъ биз нима қилишимиз керак? Биз пастга тушмаслигимиз керакми?
  
  
  "Юқори ёки паст, бу муҳим емас. Аммо улар яқинлашганда, Ҳаш, иложи борича кўпроқ ракеталарни ёқинг ва иҳ ни деразадан ташланг.
  
  
  - Мен тушунмаяпман.ъ
  
  
  - Тушунтиришга вақтим йўқ. Улар овоз бериш учун боришади.ъ
  
  
  Самолётлар бизнинг думимиздан бироз юқорида бўлиши керак бўлган кенг ёйда учишди. Увиллаб, улар учиб кетишди, қанот учлари деярли ҳаёлий шаклга тегди.
  
  
  "Енди, Хаш", деб бақирдим. "Бу ракеталарни ташланг."
  
  
  Унинг ҳам тез у иложи ракета ёритилган ва дераза атрофида иҳ ташлади. У маёқларни самолётдан узоқлаштирадиган Natalya қуролига ега бўлишни афзал кўрар еди. Аммо уни қайта юклаш ва Padre егосига ўтказишдан олдин, Миглар аллақачон жуда яқин еди.
  
  
  Бизнинг орқамизда Мигс қанотлари атрофида тўртта кичик портлаш содир бўлди. Мен гумон қилганимдек, улар Атолллари атрофида бизга ўқ узишди. Ракеталар қуролга қараганда тезроқ, каттароқ ва тоза. Миглар ажойиб оташинларни томоша қилиш учун учиб кетаётганда атолллар бизга етиб келишди. Бизнинг остимизда ракеталар оқ - иссиқ оловга айланиб, қанотларимиз ва қоринларимизни куйдирди. Ракеталар осмон бўйлаб чақнади, кейин бирма-бир пастга шўнғиди, самолётдан узоқда, тушаётган ракета маёқларидан кейин.
  
  
  Ъ нима... нима бўляпти? Падра нафас олди, оғзи очиқ осилган.
  
  
  "Атолллар иссиқликка жалб қилинади ва ёнаётган ракеталар бизнинг ески двигателларимизнинг чиқиндиларидан кўра кўпроқ иссиқлик чиқаради."Ему буни тушунтирди. "Баъзида бироз ескирган бўлиш афзалликдир."
  
  
  Ракеталар биздан анча пастда, Адриатик денгизи йўналишидаги нишонларга отилган. Улар сирт остида ғойиб бўлишди ва бир лаҳзадан кейин денгиз апелсин алангаси ва шивирлаган оқ кўпик тўпларига айланди.
  
  
  "Ҳа," Падра хитоб қилди. - Биз буни қилдик. Биз уларнинг тишларини тортиб олдик."
  
  
  "Сиз шундай деб ўйлайсиз", дедим мен. "Мигларнинг тишлари кўпроқ ва улар аллақачон кейинги луқма билан қайтиб келишмоқда."
  
  
  Икки Югославия орқамизда атиги иккита кумуш нуқта бор еди ва улар тезда яқинлашдилар. У терни артиш учун қулоғини енги билан артиб, ўйлашга ҳаракат қилди. У газ томонидан чиқарилди ва биз кенг, тик слайдда туша бошладик. Қўлларим асбоблар банкидан нам еди. Уч минг фут ва ундан пастроқ.
  
  
  "Шундай қилиб, биз иҳ йўқотаяпмиз," Падра хитоб қилди.
  
  
  Его-соддалик тарангликни енгиллаштирди ва мени кулдирди. "Боғланган ечки Шаҳзода хашга қарши янада яхши имкониятга ега. Аммо агар биз шўнғишимиз керак бўлса, мен жуда узоққа тушишни хоҳламайман. Ва, еҳтимол, еҳтимол, мен чегарани кесиб ўтгунимизча, уни узоқ вақт ушлаб туришим мумкин.
  
  
  - Ва агар биз Италия ҳаво ҳудудидан келсак?
  
  
  "Балки Миглар ўшанда бизга ергашмайди."
  
  
  Алтиметр 2500 футни, кейин 2000 ни ўқиди ва кейин тушишда давом етди. У Миглар ҳужум қилса, ҳозир шундай қилишади деб умид қилди. Улар қилган бўлса, у биз билан улар орқали бир олиши мумкин.
  
  
  Аммо жангчилар бизни ўлчамагандек ортда қолишди. — Улар нима қилишяпти?"Падра асабий сўради. - Нега улар келмаяпти?"
  
  
  "Улар буни тез орада қилишади. Еҳтимол, улар ким биринчи бўлиб келишини билиш учун қуръа ташлашади.
  
  
  Чап томони яна классик услубда бир лаҳзага югуриш учун чиқди. Секин-аста, лекин аслида у бизнинг тепамизга ўхшаб, думимизга бурчак остида тушади. Ён томондан кескин бурилишда мен 180 даража бурилдим ва шу қадар секинлашдимки, спидометрим танқидий айланишлар устида кўтарилди. Бу учувчининг милтиллашига бироз тикроқ шўнғишига сабаб бўлди. Аммо Миг-21-бу маневрли самолёт ва биз бир дақиқага ҳамма нарсани унутмадик. У маълум бир тўғридан-тўғри зарба учун яланғочлар билан келди.
  
  
  "Машина қуроллари. . Падра бошланди.
  
  
  "Қурол, Ҳаш," его тузатилган. "Ушбу ески кўкрак қафаси билан бизни бутунлай парчалаш учун бир нечта яқин масофали ҳужумлар етарли."
  
  
  Қўрғошин бомбардимони ергашди. Фюзеляж елак билан ўралган ва қанотлари мушт ўлчамидаги тешиклар билан тўлдирилган. Кўр-кўрона ёруғлик билим кабинасини ёритди. Бузилган олд ойнадан музли шамол увиллади ва асбоблар панелида қалин қора тутун чиқа бошлади. ИЛ-2 кескин силкинди.
  
  
  "Бирор нарса қилинг", деб бақирди Падра менга. - Унда сиз ҳеч нарса қила олмайсизми?"
  
  
  У тутқичларни ушлаб, улар ҳали ҳам ишлаётганини ва яна бир сония ишлаётганини сўраб ибодат қилди. Фақат бир сония...
  
  
  "Ҳа", деб бақирди ревматолог унга. Ъ ҳозир!ъ
  
  
  У aileron дастагини босди ва барча газни бўшатиб, тиллерни тиззасига тортди. Кема суякка титраб, яна ўрнидан турмоқчи бўлиб, тўсатдан думини имконсиз ҳолатга келтирди.
  
  
  Бир лаҳзага у бизнинг устимиздан учиб, кейин айлана бўйлаб қайтишни режалаштирди, лекин самолёт уни ўз траекториясига олиб келди. Учувчи биз билан тўқнашмаслик учун тик кўтарилишни амалга оширмоқчи бўлганида, қатл қилиш учун рухсат байроғидан ағдарилиб, юзимизга аланга отганида, қулоқ соладиган қичқириқ бор еди. Екипаж самолётни бошқариш учун курашаётганда ой нури кумуш қанотларда порлади. Аммо его, тезлик ва бўйимиз туфайли — биз ҳозир 1500 футда едик-уларда енди бунинг учун баландлик ва жой йўқ еди.
  
  
  Жанг қисқа еди. Рамшаcкле конига қарши замонавий қирувчи самолёт жойлаштирилди ва замонавий қурол-ярог ъ унинг самарасизлигини исботлади. Денгиз уни олиб кетиш учун кўтарилаётганда, у баландликка чиқа олмай қотиб қолди. Гумбаз орқага учиб кетди ва дубулғали рақамлар ғазаб билан чиқиб кетди. Кейин самолёт Адриатик денгизига қулаб тушди.
  
  
  Қанотнинг учи тўлқинга урилди ва у яна бир ҳаракат уни ушлагунча ҳавода айланиб чиқди ва у тўлқиннинг бўшлиғига тескари ўгирилди. У ерда қанотлари чўзилган ўлик жарлик каби қорин юқорига ётарди. Секин-аста у чўкишни бошлади.
  
  
  Бизда курашиш учун ўз муаммоларимиз бор еди, аммо Падранинг ғайратли бақириқларисиз буни амалга ошириш мумкин емас еди. "Биз иҳни отиб ташладик! Салом, Картер. Қандай ҳазил.ъ
  
  
  "Албатта, бу ҳазил", деб аччиқ хўрсиндим, ҳали ҳам ўт ўчиргични силкитдим. "Ва, албатта, кимнинг охирги кулгиси борлигини биласизми?"
  
  
  Самолёт уни текислашга ва оловни ўчиришга уринаётганда salon ҳўл кажуга айланди. Бутун самолёт тешиклари билан ўралган еди ва ўнг двигател қаттиқ силкиниб, ёғли тутун чиқарди. Оловлар ҳаво қабул қилувчиларни ва куйган қанотни ёки ундан қолган нарсаларни ялади. У бизнинг йўловчилар қанча ўлик ёки бизга атрофида яраланган еди grimly ҳайрон.
  
  
  "Падра, қайтиб келинг ва халқимизнинг аҳволини кўринг", деб бақирди у ўлаётган двигателнинг момақалдироқидан. Уники двигателнинг ўт ўчиргичлари устида ғазабланиб ишлаган, Санcак двигателидаги оловни кўпик билан ўчирган. Падра стулдан турди ва пардани ушлади. Ъ лекин,... ҳозир қила оламизми?
  
  
  "Биз бир хил двигателда давом етишимиз мумкин", деди ему унга шошилиб. "Агар мен оловни ўчира олсам . Аммо бу бошқа нуқта ҳали ҳам мавжуд.
  
  
  - Биз қила олмаймиз ... ?
  
  
  "Йўқ, бу ҳазил фақат бир marta ишлайди. Бундан ташқари, бизда енди бунга кучимиз йўқ. Шошилинг!ъ
  
  
  Ип келганда уни ёнимда кабинада бўлишини хоҳламади. Шунинг учун улар қатл қилишда кўр-кўрона фойдаланадилар. Иккинчи лаҳзада ему аллақачон ўз позициясида еди ва ему бошқаси каби его ўйинларида тўсқинлик қилмади. Тинимсиз аниқлик билан у бизга етиб боради. Ва атрофимиздаги ҳеч ким буни бошқа айтмайди.
  
  
  У муваффақияциз двигател билан текисланди, тезликни сақлаб қолиш учун бироз силжиди, шу билан бирга чап двигателнинг нотекис тортилишини мувозанатлаш учун Рулни кесди. Лаҳзалар ҳужумларга айланди.
  
  
  "Қаранг," Падра хитоб қилди. Шундагина у менинг буйруқларимга риоя қилмаганини пайқадим. У ҳали ҳам ёнимда турарди. "Мана, яна кўп нарсалар бор."
  
  
  У синган олд ойнадан ишора қилди. У ҳақ еди: яна олтита қирувчи самолёт учиб кирди. Бир сония давомида қўрқув томоғимни қисди ва кейин бу милтиллаш емаслигини англадим. Бу Италия ҳаво кучларининг яшил-оқ-қизил нишони бўлган г-91й Фиат жангчиларининг ярим ескадрони еди.
  
  
  "Оҳ, Худойим", дедим. "Биз чет елдамиз."
  
  
  - Бошқа самолёт ҳали ҳам ҳужумга учрайдими?"Унинг ҳали вақти бор.
  
  
  - Билмайман.ъ
  
  
  Падра ҳужумини қандай тугатиши ва халқаро воқеани қандай хавф остига қўйиши ҳақида ўйлаб, нафасимни ушлаб турдим. Бир зумда каттароқ ва енгилроқ Г-91й атрофида айлана бўйлаб учиш мумкин еди. у нима учун Ф-91 емас, балки Г-104лар бу ерга учганини тушунди. улар яқин атрофдаги ўт учиш-қўниш йўлакларидан учишлари мумкин еди.
  
  
  Италия самолёти уфқ бўйлаб хиралашган ҳолда яқинлашди. У бир зум иккиланиб турди. Кейин у тўсатдан отилиб, узоқларга ғойиб бўлди.
  
  
  "У қайтиб келади, Картер", деди Падра бўғилиб йиғлаб. "У қайтиб келади. Бу дегани...
  
  
  "Ҳа", дедим жилмайиб. У навигация чироқларини, айланувчи патнисни ёқди, кейин радиони ёқди.
  
  
  "Ҳа", деди унинг ему. "Бу ўйин ғалаба қозонди."
  
  
  
  Боб 13
  
  
  
  
  Песcара-Фолҳа оғзидаги гўзал денгиз курорти. Бу ерда саноат кам, лекин бундан ҳам муҳими, қумли пляжлар, илиқ сув ва иссиқ қуёш кўп. Афсуски, у меҳмонхонадаги хонасидан бошқа кўп нарсани кўра олмади.
  
  
  Мен пляж яқинидаги Пенсионе Cристалло меҳмонхонасида қолдим, у ерда майин шабада ва тўлқинларнинг майин чайқалиши жароҳатларимдан халос бўлишга ёрдам берди. Хок менга АҲ ҳисобидан икки ҳафталик касаллик таътилини тақдим етди.
  
  
  Ескортнинг қўниши бизнинг ўтишимиздан кейин жуда қизиқ емас еди; ва Натонинг одатий шовқинидан кейин аҳоли пункти муаммосиз ўтди. Римедаги одамимиз Шаҳзода берган букланган қоғозни олиш учун келди ва кейинчалик у менга Албания Югославиядаги баъзи қаршилик жангчилари ёрдамида Югославияда тўнтариш тайёрлаётгани ҳақида хабар берди. Иҳ раҳбари, маълум бир" Milan", кейин ўлик еди. Фантазия.
  
  
  Унинг ҳаёти ва оёқ-қўлларини Аптос-да аниқ олиш учун хавф остига қўйди. Бу менинг миссиямнинг енг истеҳзоли натижаларидан бири еди. Аммо кейин у югославларнинг бурунлари остидан танк ва самолётни тортиб олганини еслади ва баъзи қишлоқ аҳолисини иҳ армияси ва авиацияси орқали олиб борди.
  
  
  Италия ҳукумати Жзан аҳолисига ғамхўрлик қилди; у бошпана кафолатлади ва иш ваъда қилди. София, Падра ва бутун иҳ гуруҳидаги сўнгги икки kishi Мустақиллик учун курашни давом еттириш учун Югославияга қайтмоқчи едилар, аммо ҳозирча у мен билан меҳмонхонада дам олаётган еди. Дарвозабон Шаҳзода ҳақида жуда шов-шув қилди, лекин Падра Егони Шаҳзодадан ҳам кўпроқ қўрқитди ва охирида ешикчи рози бўлди.
  
  
  Бўри енди Падра билан еди, чунки бу вақтда емуга уй ҳайвонидан бошқа нарса керак емас еди.
  
  
  Падра ва Шаҳзода коридорда ташқарида туришарди, агар кимдир мени безовта қилмоқчи бўлса, ешигимни қўриқлашарди. Уники кенг каравотда яланғоч ётарди. Арвиа ёнимда ётди ва қаттиқ кўкраклари билан мени силаб қўйди.
  
  
  Бошқа томонда, София сенсуоуслй ҳаракат, менинг қулоқ да nibbling.
  
  
  Бу тўрт кундан бери давом етаётган еди, сезгир, ваҳший ва бепарво, фақат бизнинг хонамизда овқатланган нонушта билан тўхтатилди. Қизлар мен улар билан бўлишиш учун етарли еканлигимни тушунгандай туюлди.
  
  
  Улар поезд safari пайтида бу ҳақда биргаликда келишиб олдилар. Ва у касаллик таътилининг енг ёмон шаклини тасаввур қила олди.
  
  
  Ип
  
  
  
  
  Мундарижа
  Боб 2
  
  
  Боб 3
  
  
  Боб 4
  
  
  Боб 5
  
  
  Боб 6
  
  
  Боб 7
  
  
  Боб 8
  
  
  Боб 9
  
  
  Боб 10
  
  
  Боб 11
  
  
  Боб 12
  
  
  Боб 13
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  
  Риме бизнинг agent етишмаётган.
  
  
  Лев Шкловский томонидан йўқолган ўғли Anton хотирасига таржима қилинган
  
  
  Асл сарлавҳа: Римдаги Agent вермист
  
  
  
  
  
  Биринчи боб
  
  
  АИ Манхеттен меҳмонхонасида бир нечта суитларга ега, мен уларни номламайман. У у ерда текширилди, сўнгра Вашингтон яқинидаги Виржиния ов майдончасидаги АХ ранчода икки ҳафталик Ар-Ге (дам олиш ва тикланиш).
  
  
  Ушбу ташкилотнинг бир нечта агентлари ва ходимларининг еголари бор ва бу менга уй туйғусини беради . Бу Хокнинг хавфсизлик сезгирлигини ҳам қондиради; - хок, болтанинг кулранг, аноним ва истеҳзоли боши. У мени безорилар билан тўлиб-тошган искала пабига юбориши осон, лекин хавфли миссиядан сўнг Ақшга қайтганимда, у мени худди исёнкор боладек кузатади.
  
  
  Менда ҳали ҳам икки ойлик тўланмаган таътил қолди ва бу ажойиб якун ва бошлаш учун жой еди. Менинг suite бир super ҳаммом билан катта master ётоқ хонаси ва тўлиқ stocked барда билан яшаш хонаси бор еди. Нен бир хона хизмати ошхона бор еди, ва ошпаз сиз Napoleon ИИИ Парижда еди, деб ўйлайман қилди, емас, балки маъюс Ню-Ёрк. Ва хизмат ақлли ва самарали бўлди. Шунингдек, менинг банк ҳисобимда ва банк ҳисобимда жуда кўп маош тежаш бор еди.
  
  
  Мен каравот ёнидаги телефонни олдим ва коммутатор Тиггининг рақамини бердим.
  
  
  Тиггй Tabitha Инчболд емас. Беш метр баландликдаги, мукаммал қурилган инглиз зодагон аёл (унинг отаси граф еди) Madison авенюдаги жамоатчилик билан алоқалар фирмасида котиб сифатида ишлаш учун маҳаллий зодагонларнинг имтиёзларини алмаштирган.
  
  
  "Бу Ник Картер, Тигги."
  
  
  "Уф."Унинг овози кокни ва Австралиянинг аралашмаси еди. - Сиз шу ердамисиз? Шаҳарда?Тиггй бир нечта қисқа сўзларга жуда кўп маъно тўплаши мумкин.
  
  
  Бир неча дақиқа жонли суҳбат давом етди — Тиггининг муҳокамаси бизнинг сўнгги унутилмас оқшомимизга ёпиқ ҳаволаларга тўла еди-биргаликда ичимликлар ва кечки овқат учун учрашув ташкил қилиш.
  
  
  Ўша пайтда уч ярим еди. У узоқ чўмилиб, ўзини тетиклаш ва ҳаётга қайтиш учун музли душ билан тугатди. Ҳаммомда тўлиқ узунликдаги ойна бор еди ва у кўрган нарсасидан мамнун еди. Уники яна яхши еди. Ташланган аленка менга қайтиб келди, мушакларим худди абадий ишлади ва бошқа рақибнинг танам атрофидаги ичакларни кесиб, мени осиб қўйиш учун илмоқ сифатида ишлатишга уринишларидан излар қолмади. Фақат заиф кумуш-оқ чизиқ Егонинг ўткир кукри пичоғи ўз ишини қаердан бошлаганини кўрсатди.
  
  
  Соқолдан кейин ўткир лосонни қўллашдан олдин юзимни кўпикладим ва уни тоза ва силлиқ олдирдим. Ётоқхонага қайтиб, у дангаса кийинди.
  
  
  У кўйлаги ичига кирди. Вилгелминанинг лугери учун кийимидаги жойни тўлдириш учун мен унинг чап ички чўнтагини charm ҳамён билан тўлдирдим. Мен ётоқхона ойнасига қисқача қарадим ва ҳаммасини қониқарсиз деб топмадим. Мен галстукимни тўғрилаб, Тигги ва мен бошланғич нуқтамиз сифатида танлаган барга боришга тайёр едим.
  
  
  Унинг қўли ешик тутқичида бўлгани каби, telefon ҳам жиринглади.
  
  
  "Тикувчи", деди у овоз чиқариб, лекин барибир қайтиб келди ва телефонни олди.
  
  
  У телефонни қулоғига қўйди ва карнавал лентаси ёзувига ўхшаш нарсани ешитди, аксинча. Мен telefon конверторидаги қизил тугмани босдим, бу бизнинг ташкилотимизнинг меҳмонхона хоналарида кенг тарқалган ускуна ва жумла ўртасида таниш овозни ешитдим:"... ва у, мен сизнинг таътилда еканлигингизни биламан, лекин мен ишлашим керак бўлган ёмон бюджет менда ҳали сиз каби одамлар йўқлигини англатади. Сиз биз учун қанчалик заиф бўлсангиз ҳам, сиз бизнинг ягона агентимизсиз.
  
  
  Бу қирғий еди. У телефоннинг нариги томонида еди ва мен билан Вашингтондаги идораси орқали гаплашаётган еди.
  
  
  "Мен бошланишни соғиндим, хўжайин", дедим мен бутун сабримни чақириб. — Нима бўлганини яна айта оласизми?".. "Рим", деди у мени янада кўпроқ ёпиб қўйди. "Тиберда ҳидли нарса топилди. Бу нарса-Клем Anderson ва жаҳаннам каби ўлик. Клем Andersson Италияда аҳамияциз маълумот берувчи еди. У ҳеч қачон бизнинг ташкилотимизнинг бир қисми бўлмаган, лекин у вақти-вақти билан бизга ёрдам бериб, Марказий разведка бошқармаси ва Interpol атрофидаги катта йигитлар сезмаган бўлиши мумкин бўлган маълумотларни тақдим етди.
  
  
  Хок, Amerika global разведка хизматининг ўта махфий, енг кичик ва ҳалокатли бўлими бошлиғи давом етди: "у бизга улар қилмоқчи бўлган бемаъни филмлар ҳақида бир нечта ноаниқ таклифларни юборди. Жосуслик ва контрразведка жозибали иш сифатида тақдим етилган бундай филм. Лекин сиз бу ҳақда ҳамма нарсани биласиз.
  
  
  Бир куни, бепарво лаҳзада, мен хок менга у кўрган филм жуда ёқишини айтдим. Ўша кундан бошлаб у менда болаларча ва ўжар мазмунини қолдирди. У кино мухлиси еди. Уларнинг атрофидагилардан бири менинг шахсий (ҳаҳа) ҳаётим ҳақидаги доимий, енгиб бўлмайдиган нотўғри тушунчалардир.
  
  
  "Аввалига мен бу ўндан йигирма million долларгача бўлган яна бир кино битими деб ўйладим", деб давом етди хок. "Лекин Cлем ҳамма нарса анча чуқур кетади, деб айтиш учун кетди. Мен емуга буни ўрганишга рухсат бердим, чунки у яхши одам еди, бизнинг тармоғимизда жуда фойдали. Мен енди бу ҳақда қайғурмадим, лекин енди Клем вафот етди. Еҳтимол, Клем муҳим нарсани ўргангандир. Сиз Алиталиа safari заҳираси қилинган 20: 15 ЖФК, НЙ. Сизни Манхеттен атрофида аеропортга олиб борадиган вертолётни ушлаш учун бир соат вақтингиз бор.
  
  
  "Аммо, сер -" - дедим мен ва сувли Тиггй туманга ғойиб бўлишини томоша қилдим.
  
  
  "Маълумотлар варағини ўқиш учун сизга бир соатдан кўпроқ вақт керак бўлмайди", деди у хотиржам. "Аммо бу ҳозирда telex меҳмонхонасида келади. Сиз кодни почта қутингиздаги олд столда топасиз. Сизга керак бўлган ҳамма нарса залда, бу конвертда. Харажатлар учун пул, шахсий гувоҳнома, иккита паспорт. Мен сизни енди бу ерда сақламайман. Италиянинг қизиқарли ширин ҳаёти ҳақида ўйлаб, кўзларингиз қандай ёнаётганини аллақачон кўряпман. Аммо есда тутинг: бу юриш емас, балки иш."У Ню-Ёркдаги қўшимча кун ҳақида менга керак бўлган нарсани айтиб ўтди, лекин хок аллақачон гўшакни қўйган еди. Бу унинг учун ўйнаган ўйин еди ва хок қоидаларни тузди.
  
  
  Мен унга қўнғироқ марказида қўнғироқ қилдим ва уни кутаётган телексни ва почта қутимдаги ҳамма нарсани олиб келишини сўрадим. Кейин мен уни барда чақирдим ва Леди Инчболдга шошилинч иш билан чақирилганимдан афсусда еканлигимни айтиб хабар қолдирдим. Топшириқ бола телекс ва қалин жигарранг конверт билан келганида, у емга йигирма долларлик иккита пулни узатди. Беш dollar Украинанинг чап қирғоғи ўртасида саёҳат қилиш учун, қолганлари тиггига гуллар етказиб бериш учун еди. Мен тўсатдан берилди топшириқ менга еди, улар Наҳ учун тасалли кўп бўлади, деб таассурот бор.
  
  
  Олти фут узунликдаги телекс хабари, улкан туалет қоғози каби очилди, биринчи қарашда Чикагодаги соя савдоси келажаги ҳақидаги зерикарли ҳисоботдан бошқа нарса емас еди. Бироқ, уни его конвертда тўртинчи код рақами билан қутбланган шаффоф пластик варақ орқали ўқиганида, у его учун муҳим таркибни очиб берди. Клемм Андерсоннинг ҳаракатлари ва шубҳалари ҳақида тўлиқ ҳисобот, ушбу топшириқ учун менинг ҳикоям ва агар керак бўлса, иккинчи муқовали ҳикоя. Римедаги иккита алоқа уйининг манзиллари ва баъзилари шошилинч равишда Андерсоннинг ҳисоботларида кўрсатилган исмлар ҳақида маълумот тўплашди.
  
  
  Его уни тез ва еҳтиёткорлик билан ўқинг, қоғоз чизиғини чизиқ билан ечиб олинг ва бизнинг квартирамиздаги standart майдалагич машинасига тўлдиринг. Яна мен уни ўқиб, яна мен қирғий шарпа ов айрим турдаги мени юбориш, деб айланди ишонч ҳосил. У бошида ҳақ еди. Бу миш-мишлар ва ғийбатлар еди, улар филмнинг реклама роликларида болта терговидан кўра кўпроқ долзарб бўлиб туюлди. Бир нечта қаттиқ фактлар, қолганлари еса пуфакчалардан бошқа нарса емас. "Одиссея" дан "Maryam Қўзиси" гача бўлган барча классик спектаклларда иштирок етган, жинсий ва қон билан тўлдирилган кенг екранли спектаклларнинг италиялик продюсери Lorenzo Конти" нур оқими"номли янги Достон тайёрлаётган еди. Учинчи Жаҳон уруши пайтида нима бўлиши мумкинлиги ҳақида халқаро касбга ега филм.
  
  
  Тикувчи, қоғозларни ўқиган ҳар бир kishi бу ҳақда билар еди. Чет ел янгиликларини кўриб чиқишда қийналган, кейин бир мунча вақт комикслардан завқланиб, кейин газетани ташлаб юборган хок бундан мустасно.
  
  
  Conti ишончсиз ва епчил йигит еди. Lorenzo, бошқа томондан, Римет унинг palazzo сақлаб қолиш учун фойдани олди еса ҳатто енг муваффақиятли его филмлар, инвесторлар, фойда фақат бир қисмини билан қолган, Капри унинг villa, Франсия жанубидаги унинг қалъа, ва метрессес катта сони, дўлма ҳайвонлар, хизматкорлар ва ҳар хил илмоқлар. Аммо бу махфий янгиликлар емас еди. London ёки Голливуд атрофидаги бошқа ҳурматли продюсерлар ҳам худди шундай очкўзлик намунасига амал қилишган.
  
  
  Клем Andersson австриялик ёш юлдузчанинг тушунарсиз ўлдирилиши ҳақида изоҳ берди. Conti виждонига таъсир қилган қотиллик, айниқса ўлимидан кўп ўтмай, у асабий тушкунликка тушиб, уйда ва клиникада икки ойлик дам олишни тўхтатди. Лекин бу ҳам normal еди. Юлдузлар махфий агентлар каби алмаштирилади. Ва катта кино юлдузлари учун бузилишлар, интилувчан актрисалар билан романтикалар каби кенг тарқалган. Контининг янги филмдаги шериклари шубҳали молиявий обрўга ега бўлган Британиянинг собиқ вазири Сер Хю Марсланд, аммо очиқ сузиш ҳавзалари, шоу-бизнес ва инглиз дистрибютор компаниялари билан аниқ алоқалар учун бегона емас. Дан Piero Симcа, ўзгарувчан италиялик midget; playboy сиёсатчи ва банкир ва Верелдеинде каби корхонада жуда оддий шерик. Ва ниҳоят, тахминан ўн йил олдин Oskar мукофотига сазовор бўлган иккита филм билан танилган мустақил америкалик продюсер-режиссёр Крис Маллори.
  
  
  Таркиб сиз Conti епосидан кутганингиздек еди. Англия, Франция, Италия ва Шимолий ва Жанубий Amerika мамлакатларида ўнга яқин енг яхши номлар. Уларнинг аксарияти атиги беш ёшдан ўн ёшгача бўлган меҳмон юлдузлари еди, аммо иҳ номлари рекламада ажойиб кўринади. Икки асосий ролни ўйнаган Kamil Кавур, охирги италиялик жинсий бомба ва Майкл, Sport, реклама қийматидан ташқари, енг яхши йилларни ўтказган инглиз kingpin.
  
  
  Телекс хабари шаффоф варақ каби бутунлай йўқ қилинди. Мен яна бошимдаги материални жамлаш ва кўриб чиқиш учун ёга позасида полга ўтирдим. У фикрини бутунлай бўш қолдирди, кейин ҳамма нарса яна очилди, гўё уни его юқори даражадаги консентрацияда ўқийди.
  
  
  Ҳеч қандай мўжиза содир бўлмади. Тан олиш керакки, филм асосий белгилар cон рассомлар еди, ва Cлем жаҳон уруши ИИИ Conti версияси учун йиғилган ҳарбий техника миқдори ҳақида ёзувлари кўп қилди: танклар, самолётлар, озиқлантириш учун ер ости бетон бункерлер билан сохта ракеталар, лекин бу ҳам, оддий еди. Шунингдек, у кўплаб Италия, Британия, Amerika ва Натонинг алоқа ходимлари материаллар билан келганини пайқаши керак еди.
  
  
  Ҳар бир йирик уруш филми, ҳатто ярим қонуний бўлса ҳам, ҳукуматнинг расмий ҳамкорлигига ишониши мумкин. Бу ҳам ғайриоддий емас еди. Клем ўлдирилгани қолди. Аммо бу ҳам кино оламининг его тадқиқотлари билан ҳеч қандай алоқаси йўқ еди . Бир нечта еслатмаларга кўра, Клем муносиб одам еди, лекин қиморга қарамлиги ва ноқонуний кредит акулалари олдидаги доимий қарзи туфайли шубҳали еди. Ва унинг Тиберга тушиб қолишининг сабаблари кино епосига бўлган его қизиқишидан кўра кўпроқ бўлиши мумкин.
  
  
  Мен билан бирга қайтиб олиш учун ўн дақиқа бор еди. У вилгелминани, менинг лугеримни, Гюгони, стилеттоимни ва Пернинг газ бомбасини чамадоннинг пастки қисмидаги иҳ secret кесмаси атрофида олди ва ётоқхона шкафига чиройли тарзда осиб қўйган кийимларини қайта йиғди. У елка ғилофини кийиш учун курткасини ечди. Унинг енги ўралган ва стилеттосининг тор ғилофи тугмачали еди. Бу босқичда менга газ бомбаси керак емас еди, мен уни одатда қўяман, Шунинг учун Пиера уни бир дақиқада қўйди. Унинг ўзи аллақачон қонун лойиҳаси томонидан буюртма қилинган еди ва қўнғироқчи яна кўйлаги кияётганда ешикни тақиллатди.
  
  
  У бошқа ҳамма нарсани хаёлидан чиқариб юборди ва янги шахсига еътибор қаратди. Ню — Ёркдаги ЖФКДА у аллақачон Рожер (Жерри) Карр еди, бой Texas нефтчиси, унинг хаёлида фақат битта нарса бор-ҳаётдан завқланиш ва унинг ҳеч қачон тугамайдиган даромади борлигини англаш. Бу унинг ўйнашни яхши кўрадиган қисми еди, лекин дўзахни тикувчи хок менга бу ҳақда етарли даражада бермайди.
  
  
  Карр сифатида мен ушбу филмга фойда олиш учун емас, балки нонушта, тушлик ва кечки овқат учун пишган юлдузлар қуршовида бўлиш умидидан баҳраманд бўлишим керак еди, еҳтимол ҳатто жуда кеч газак. Мен Ник Картер ролида бундай нарсани яхши кўраман, агар бу менинг ишимга халақит бермаса. Агар мен Жерри Карр сифатида чиқишим керак бўлса, паспорт билан иккинчи муқовага ега бўлардим; бу Бен Карпентер, мустақил журналист. Техасдаги плейбойга қараганда кўпроқ ижтимоий ҳаракат еркинлигига ега бўлган бироз маст, бўшашган шахс.
  
  
  ЖФК да, НЙ, у Уйғониш кино ёки сўнгги Италия филмлар бири чиқиб едим каби қараш емас, балки бир жилмайиб қиз Jerry Cарр биринчи синф самолёт чипта берди. Мен йўловчилар туннелида тўғри сигналларни бердим ва улар менинг шахсий заргарлик буюмларимни: luger, пичоқ ва бомбани қидирмасдан ўтиб кетишди.
  
  
  Жўнаш залидаги киоскда мен ухлай олмасам, Ню-Ёрк орқали Римга парвозни тўлдириш учун етарлича журнал ва қоғозли қоғоз сотиб олдим. Ideal ҳолда, вазифанинг бошида сиз яхши ухлашингиз керак, аммо бу табиий равишда амалга оширилиши керак. Ҳатто дунёдаги енг яхши шифокорлар ҳам менга уйқуни бермайдиган таблетка билан келишмаган, мен хоҳлаганча фитнес ва онг билан чиқишим керак.
  
  
  Жумбожет самолёти атиги ярми тўлган еди ва у биринчи синф режасида деярли ёлғиз еди. Sergey чекмаслик ҳақида еслатма билан ёқилди ва унинг хавфсизлик камари маҳкамланди. Йўловчиларимни кузатиш учун беш дақиқа вақтим бор еди — самолётда, автобусда ёки ешак аравасида саёҳат қилсам ҳам, ҳар доим еҳтиёт бўламан. Унинг қанча дам олишим ва бу қанчалик хавфсиз еканлиги ҳақида ўйлаш.
  
  
  Фақат ўнта йўловчи бор еди. Бир-бирига яқин бўлган тўртта ишбилармон, қоронғи костюмларида деярли бир хил ва ўша дипломатик портфелларни олиб юришади. Олтин ёрлиқли учта ўрта ёшли жуфтликлар, уларни дунё бўйлаб саёҳатда ҳашаматли сайёҳлик гуруҳининг аъзолари сифатида аниқладилар. Ҳамма нарса normal, бегуноҳ ва узоқдир, олдимда ва орқамда бир нечта бўш қаторлар билан ўзимга бутун қатор Ўриндиқларни қолдиради.
  
  
  Яшил авлиё ёниб, биз ҳавода бўлишимиз биланоқ, мен ҳаммомга қайтдим. У ерда мен Лугеримдан ғилофни ва стилеттодан қинни олиб ташладим. Ўз жойига қайтиб, у иҳ-ни ўзининг дипломатик портфелига қўйди ва хавфсизлик қулфини айлантирди. Мен бир парвоз пайтида кўзларимни ёпиш учун етарли омадли емасман, агар, мен кўйлаги бекор келаётган хавф истамайман ва менинг ошна йўловчилар оқиш ва шунга ўхшаш ҳақида ғалати фикрларни ега . Интерком унинг мавжудлигини signal берганида, мен фақат енгил ўқиш билан машғул бўлдим. Жозибали, юмшоқ аёл овози италян, француз ва инглиз тилларида еда хизмат қилишини айтди.
  
  
  Иккита стюардесса бор еди. У ерда бўлганидан кўра бир нарса ҳақида кўпроқ гапира олмадим. Аммо иккинчиси мен буни биринчи marta пайқаган пайтдан еътиборимни тортди. У катта аёл еди. Менинг ташландиқ Тиггйдан бир неча дюйм баландроқ. Ва янада ажойиб. У сўнгги дюйм унинг тасаввур формасини тўлдириб, пастга менинг еда қўйиш енгашиб. Айни пайтда у шунчалик кўп едики, у деярли бутун хонани тўлдирди. У бир вақтлар француз қироли борлигини еслади, унинг шароб стаканлари ўша пайтдаги севимли маъшуқанинг егосининг кўкрак шаклига кўра пуфланган еди. У одам ўзини қандай ҳис қилганини тасаввур қила олмади.
  
  
  Мен унга айтдим. - Ъ раҳмат, ъ
  
  
  У жилмайиб қўйди. Ва у узун, ялтироқ, қизил-жигарранг сочларидан нейлон билан ўралган узун оёқларигача, ялтироқ мини етикларининг учларигача табассум қилган аёллардан бири еди.
  
  
  "Кечки овқат учун қизил шароб", деди у. "Аммо бизда одеколон ҳам бор. Ҳеч бўлмаганда Соавенинг оқ шароб рўйхати каби яхши бўлган қизил шароб ва у туғилган минтақадан келади. Бу ҳам топширилиши мумкин.
  
  
  Унинг инглиз тили деярли чипсиз еди; сўзларни танлашда бироз қаттиқ, лекин жуда ҳаяжонли.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сизнинг ватанингизми?"
  
  
  "Veneto", деди у. "Венецияда. Аммо бу Падуада. Қўшимча ички.
  
  
  "Мен Cологнолани синаб кўраман", дедим. "Аммо битта шарт билан ... ъ
  
  
  "Мен, сер... У қўлидаги йўловчилар рўйхатига қаради. "Жаноб Карр?"Менга ушбу бўлимда охирги йўловчи бўлиб хизмат қилишди ва бошқа стюардесса аллақачон араваси билан кетган еди. "Сиз мен билан бу шаробни татиб кўрасиз", дедим.
  
  
  "Бу бутунлай Конан", деди у қатъий. Аммо бу бутунлай рад етишдан кўра кўпроқ нарсанинг бошланиши каби туюлди.
  
  
  "Қоидалар бузилмаслиги ёки ҳеч бўлмаганда бузилмаслиги учун мўлжалланган, сигнорина", дедим мен. "Сигнорина?"
  
  
  "Сигнорина Моранди", деди у. Яна бир бор, у менга ўша ўраб бирини берди, барча-қамраб кулади.
  
  
  "Roseanne Моранди, Жаноб Карр".
  
  
  "Жерри, Roseanne", дедим. "Биз ушбу масалаларнинг айримларини ҳал қилишга рози бўла оламизми? Сизнинг бўлимингиз гавжум емас. У мойга бой Плейбой сифатидаги вақтинчалик ролини еслади ва ҳамёнидан йигирматани топди. "Агар сиз буни дўстингизга берсангиз, у бошқа йўловчиларга ғамхўрлик қилиши мумкинми?"
  
  
  Енди табассум фитначининг табассуми еди.
  
  
  "Бу кўпроқ қоидаларга зид, Жерри", деди у Инжилни олиб. Бу наҳ учун бир жуфт пайпоқ. Унинг Cологнола билан тез орада қайтиб келади. Бу Соаве каби енгил ва юмшоқ, аммо кучлироқ.
  
  
  Ъ қандайсиз?- Мен унга кетишдан олдин айтдим.
  
  
  "Балки", деди Roseanne. - Кўрамиз.ъ
  
  
  Тез орада у икки shisha одеколон ва ўзи учун кичкина лаганда билан қайтиб келди. У ёнимдаги ўриндиққа ўтирди ва патнисни олдидаги жавонга қўйди.
  
  
  "Фақат икки якшанба қолди", деди у. "Ва кейин тартибсизлик яна бошланади . Кейин сайёҳлик мавсуми бошланади. Барча ўриндиқлар олинади. Уларнинг барчаси бошқача нарсани хоҳлашади. Ва бу семиз кекса ишбилармонлар мени чимчилашни бошлайдилар, чунки улар бу италян чимчилашлари ҳақида бирор нарса ўқиганлар ва енди буни амалда қўлламоқчи. Ишлар ҳозиргидек гавжум бўлмаса, бу менга жуда ёқади. Жамият бундай деб ўйламаса ҳам."
  
  
  У шишалардаги муҳрларни синдирди ва машқ қилинган тиргак ҳаракати билан иҳни очди. У татиб кўришим учун стаканимга бир оз қуйди. У айтганидек, енгил ва хушбўй, яхши таъмга ега еди.
  
  
  У унга бош ирғади ва у иккала кўзойнакни тўлдирди. Биз айтилмаган тостда бирга ичдик. Мен бир хил нарсага ичаётганимизни кучли ҳис қилдим.
  
  
  Бир неча ичимликдан сўнг, Roseanne бизни ажратиб турадиган ноқулай стулни орқага сурди ва тўлиқ вазнини менга суянди.
  
  
  "Яхшиси, Жерри", деди у бегуноҳ жигарранг кўзларини меникига тикиб, бир қўли аста-секин кўкраги томон ҳаракатланаётган қўлим устида айланиб юрганида. У бу қўлини итариб юбормади, лекин уни янада қаттиқроқ сиқиб қўйди.
  
  
  Яна бир стюардесса бизнинг товоқлар ва иккита бўш шароб идишларини йиғди. Самолётда Sergey ўчирилган ва у кўрганидек, бошқа йўловчилар, ишбилармонлар ва бой ўрта ёшли жуфтликлар ухлаб қолишган. Мен биринчи қарашда севиш учун мутлақо янги емасман, лекин бу одатда таҳдид, кескинлик ва ҳеч қачон бундай бўлмаган пайтларда содир бўлади: оддий, ўз-ўзидан ва кўтаринки: овқатга дастлабки қарашлардан тортиб, енди олдини олиш мумкин бўлмаган тез ҳаракатланишгача. Бир неча сония ичида биз бошқа ўриндиқнинг орқа қисмини туширдик ва бизда икки kishi орзу қиладиган барча жой, махфийлик ва қулайлик бор еди.
  
  
  Roseanne мени рта офф лабларини олмасдан менинг кўйлаги ечиб ёрдам. Унинг тили йўқолган, қўрқиб кетган балиқ каби оғзимда еди. У формасининг юқори қисмини чанглатди ва тезда пайпоқ ва поябзалдан халос бўлди. Енгил, шаҳвоний капалакнинг кутилмаган нозиклиги билан баланд бўйли, бақувват аёл.
  
  
  Янада, groping қўллари ҳамма жойда еди. Тугмасиз кўйлагим остида, енди уяциз пастроқ ва қатъийроқ, кейин оғзимни тишлаб, тилимни қидиряпман. Мен сизга қанча олсам бердим. Кейин у наҳ томонидан босиб олинди, у ерда узун, классик оёқлар учрашди ва ўзаро екстазнинг секин лаҳзалари бор еди. Бу сўзларни талаб қилмади; бизнинг лампаларимиз аллақачон бизга ҳамма нарсани айтиб берган еди.
  
  
  Биргаликда авжига чиққанимизда, Roseanne шунчаки мамнуният билан чуқур нафас олди.
  
  
  У ҳали ҳам дам олаётган еди, қишлоқ қизи Roseanne очиқ ва ёнимда жилмайиб турарди. Бир оз қизариш ва унинг табассуми енди тўйган мушукнинг табассумига ўхшаб қолишидан ташқари, у ҳурматли йўловчи билан бир неча дақиқа суҳбатлашадиган ҳурматли ва ҳурматли стюардессанинг намунаси еди.
  
  
  "Агар сиз яна биз билан учишни истасангиз, Жерри,-деди у, - буни ҳозирги каби мавсумдан ташқари мавсумда қилганингизга ишонч ҳосил қилинг."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сиз фақат ҳавода севасизми? - Ахир, мен Римеда бир неча ҳафта қолишни режалаштирмоқдаман. Еҳтимол, у бўш вақтини барча диққатга сазовор жойларни ўрганиш учун ишлатиши мумкин. Бу шуни англатадики, сиз барча диққатга сазовор жойларнинг енг юқори нуқтасисиз.
  
  
  "Хўш, раҳмат, Жерри", деди у. "Мен олдинга ва орқага кўп учаман. Аммо агар у бепул бўлса, мен билан ушбу рақам орқали боғланишингиз мумкин. У менга дафтарга еҳтиёткорлик билан ёзилган telefon рақамини берди. "Менимча, атрофимиздаги бу одамларсиз ерда яна нима қилишимиз мумкинлигини билиш яхши бўларди."У бошқа ухлаб ётган йўловчиларга бир қўлини силкитди ва кулди. - Қаерда қолдингиз? Агар у жуда бемаъни бўлмаса, еҳтимол сизни у ерга чақиришим мумкин.
  
  
  "Алберго Ле Супербе," И саид. "Агар мен у ерда бўлмасам, хабар қолдиринг."
  
  
  "Риме, Жеррида нима қилмоқчисиз?"
  
  
  Бу бегуноҳ ва жуда Равшан спин еди, лекин мен огоҳлантириш тизими зарбасини ҳис. Менинг бўйнимдаги енгил қичишиш ҳисси, мен буни хавфнинг инстинктив белгиси деб тушундим.
  
  
  Бу кимдир мендан сўраши мумкин бўлган тиргак еди, лекин бу лаҳза бахциз еди. Деярли ҳар ким буни тезроқ қилган бўларди. Яқинликка тайёргарлик ҳар доим суҳбат орқали амалга оширилади ва ҳеч ким жинсий алоқа мақсадни бироз юмшатишини кутмайди. Ва" мақсад " - бу биринчи дақиқаданоқ ҳис қилдим. Бу фикрни бошимда қайта ишлаш учун менга сониянинг ўндан бир қисми керак бўлди.
  
  
  "Мен у ерда кино одамларига ташриф буюрмоқчиман", дедим суҳбатни тўхтатмасдан. "Бу Lorenzo Conti. Балки мен его юритмали янги ишлаб чиқариш бир оз пул инвестиция оламан."
  
  
  "Оҳ, дунёнинг ипи", деди Roseanne ва у Мадоннанинг maroon рамкасидаги жилмайган ва шаҳвоний юзи учун арвоҳнинг ўрни босилишини деярли кўрди. "Агар сиз бундай одамларни учрацангиз, Росана исмли стюардесса билан учрашишга кўп вақтингиз бўлмайди."
  
  
  Мен уни ишонтирдимки, бизнинг умумий оргазмимиздан кейин у мен учун ҳеч қачон аҳамияциз бўла олмайди.
  
  
  Биз ўзимиз, Rhyme-даги енг яхши ресторанлар, Ле Супербе қандай ажойиб меҳмонхона ва бошқалар ҳақида бир оз суҳбатлашдик. Ҳаммаси яна бегуноҳ гап еди, лекин уни нима берди, Римга саёҳатимни "дунёнинг охири" билан боғлаганимдан сўнг, у барча қизиқишни четга суриб қўйди.
  
  
  Шундай қилиб, биз бир неча соат суҳбатлашдик ва ухладик, барибир яхши. Кейин Roseanne кечирим сўради.
  
  
  "Еда ҳали топширилмаган", деди у. "Қўнишдан олдин нонушта. Сиз менинг telefon рақамимни йўқотмайсиз, Жерри?"
  
  
  Салом айтдимки, мен буни қилмайман.
  
  
  Мен саломга Сигнорина Моранди, унинг таржимаи ҳоли ва дунёнинг охири ва марҳум Клем Anders билан бўлган барча ўтмишдаги ва ҳозирги алоқаларини чуқур ўрганиш учун Римдаги болта билан алоқа қилишимга его юборишимни айтмадим.
  
  
  
  
  Боб 2
  
  
  
  
  Рим ташқарисидаги Leonardo да Винеа Фумиcино аеропорти тартибсизлик еди. У тўғри исмни киритди ва тезда божхона ва хавфсизлик текширувларидан ўтди. У ўзини такси жангига ташлади. Аеропортда мунтазам иш ташлаш бўлиб ўтди ва таксилар учун рақобат шиддатли еди. Охир-оқибат уни дўстона бадбашара топди, у мени ва сумкаларимни яна иккита йўловчи билан шаҳарга бир кишига тўғри келадиган миқдорнинг атиги бир қисмига олиб боришга рози бўлди.
  
  
  Улар менинг резервасёнимни Ле Супербе меҳмонхонасида олишди ва хок одатдаги моҳирона тадбирларни амалга оширди. Бу, албатта, Texas миллионлаб томонидан назорат қилинган бўлса, мен муомала қилинди. Мен текшириб қачон, Крис Mallory ёки Сер Хю Марсланд ҳам рўйхатга олинган бўлса, мен сўрадим.
  
  
  "Уларнинг иккаласи ҳам Жаноб Карр. Ресепсиёнист ахнинг Ле Супербе Верелдеинде ижодкорларининг норасмий қароргоҳи еканлиги ҳақидаги маълумотларини тасдиқлашдан хурсанд еди.
  
  
  "Кейин мен уларга СМС ёзаман", дедим. Менинг қўлимда меҳмонхона қоғози бор еди, унинг олдида чўнтагимга қалам олиб чиқди. У иккаласига ҳам бир хил хабар ёзди ва шу билан хабарлардан бири йўқолиши хавфини қоплади. Унинг меҳмонхонасига имкон қадар тезроқ мурожаат қилиш керак. "Ҳурматли Сер Хю, - деб ёзган у (ва "Ҳурматли Маллори" иккинчи хабарда), - Лю, Kevin сизни Римеда кўришимни айтди. Мен Стаҳлнинг филми Дурдона бўлишини хоҳлайман. Ва менимча, дунёнинг охири ҳали ҳам буни қилиш имкониятига ега бўлиши мумкин."
  
  
  Мен катта, ўқиб бўлмайдиган имзони ушлаб турдим ва Клер хок менга берган визитка клипларини олишга шошилди ва мени Хюстон жаноблар клубининг вакили сифатида аниқлади .
  
  
  Қўнғироқчи мени олтинчи қаватга, Ню-Ёркда қолдирганимдан кўра нафисроқ кўринадиган хонага олиб чиқди. Ле Супербе меҳмонхона ҳаётини асрнинг бошларида ёруг ъ пайтларда бошлаган ва кўплаб услублар ўзгариши ва янгиланиши билан у ҳеч қачон суитларини кичикроқ жойларга бўлиш орқали аҳоли бандлигини оширишнинг замонавий тенденциясига амал қилмаган. У мессенжер учун иккита янги 1000 лирали векселни чиқариб, кейин ему оне-ни 5000 га узатди ва унга енг сўнгги ва тўлиқ қофия картаси билан енг юқори тезликда қайтиб боришини айтди. Мен уни шаҳарда жуда яхши билардим, лекин мен енг яхши тўпламимдан жавоб кутиб, тезда кўникишни режалаштирдим: иккита хабар.
  
  
  У очилмасдан олдин қайтиб келди. Унга мукофот сифатида меҳмонхонага қайтиб келган ўзгаришни рад етди.
  
  
  Мен тўлиқ беш дақиқа давомида харитада диққатни жамладим, у очилганда барокко тўшагимнинг ярмини қоплаган. У ўтмиш ҳақидаги билимларини тасдиқлади, хотирасида бир нечта ноаниқ жойларни тўлдирди ва бизнинг алоқа манзилларимизни жойлаштирди: бири олижаноб Париолида, иккинчиси Тибернинг нариги томонидаги шовқинли Трастевереда.
  
  
  Кейинги зарур ва таниш тартиб учун мен Лугерни дипломатик портфелимдан олиб чиқдим, Егони демонтаж қилдим ва отиш механизмига мой томиздим. Кейин у беш дақиқалик ёга билан ечинди. Кейин дам олиш учун унинг скамейкасини босинг, Roseanne мени самолётда жуда хурсанд қилди, агар керак бўлса, куннинг иккала учида ҳам бу ҳақда унутишни хоҳлайман.
  
  
  Агар унинг хабарларига жавоб берилмаганида еди, нимадир нотўғри бўлар еди, чунки у Росана ҳақида қанчалик кўп ўйлаган бўлса-унинг рағбатлантирувчи прееплайи ҳам самарали, ҳам еротик еканлиги — у "охират" билан боғлиқ еканлигига ишонч ҳосил қилди.дунё."
  
  
  Мен чуқур уйқуга кетдим ва ёқимли туш кўрдим, бу Росана билан учрашувимнинг хотиржам реенакцияси еди. Фақат тушимда самолётда бошқа ҳеч ким йўқ еди ва нарсалар бироз еҳтиёткорлик билан ҳал қилинди. Signal қўнғироғи чалингунча.
  
  
  У тезда уйғонди ва бахциз еди. Telefon жиринглади. У телефонни илгакдан олди.
  
  
  "Жаноб Карр?"Бироз бегона аксентли аёл овози.
  
  
  - Суҳбатга қўшиласизми?"
  
  
  "Сер Хю Марсланд сиз учун."Бир лаҳза, илтимос.
  
  
  У уни кутди ва жуда илиқ, жуда жўшқин овоз қизнинг ўрнини егаллади.
  
  
  "Сиз Хю Марсланд билан гаплашяпсиз, Жаноб Карр", деди у. (Агар инглиз ўз унвонини жуда тез унуца, ҳар доим еҳтиёт бўлинг.) Лю биз билан боғланишингизни маслаҳат беришда жуда ўйчан еди. Бу ески аҳмоқнинг аҳволи қандай?"
  
  
  Мен унга Телексланган маълумот билан жавоб бердим. Ўша кекса жинни Лю ўзининг яхтасида саёҳат қилаётган еди, Мад Жейн, соҳил бўйида олмос Рид билан Мими, бешинчи хоним Kevin. Иккаласига ҳам салом айтишим керак еди.
  
  
  "Мен дунёнинг иккала чеккасининг молиявий томонида ҳеч қандай ёмон нарса йўқ деб қўрқаман, азизим", деди Сер Хю Лю ҳақида бир оз ўйлаб. - Аммо ла bella Ромада озгина дам олиш учун учрашмаслигимиз учун ҳеч қандай сабаб йўқ. Рензо Conti ва атрофимиздаги кимдир, биз ичиш учун учрашиб, кечқурун ўтказишни хоҳлаймиз. Агар сиз бизга қўшилсангиз, хурсанд бўлардим. Monza залида олти-ўттиз атрофида айтинг?
  
  
  Мен унга буни хоҳлаётганимни айтдим.
  
  
  Қисқа суҳбат унга сер Хюни гўшт ва қонда кўриш учун деярли етарли еди. У бир фунт пул мумкин, шундай қилиб, унинг снобберй яшириш керак еди сохта қаттиқ-йигит жамият кўриниши билан саводли ва одобли инглиз, марк, Frank, у бошқа ўғил болалар каби мерос қилмади ёки лира. Ва дунёнинг охирида бундан ҳам кўпроқ пул учун жой борлиги деярли аниқ еди. Бу фақат соқов учун ҳисса кўпроқ жалб қилиш деди еди, его қилиш орқали бой Texan кераксиз кўринади, бас, улар мени қўлга бўлса, они мени кўтариб ва болалар яхши вақт ега даъво қилади.
  
  
  Кундузи соат бешлар еди ва менинг кенгайтирилган дам олишим вақт фарқининг ноқулайлигини олиб ташлади. Мен уни яхши ишлатишга муваффақ бўлдим, улар ўйин бошланишидан олдин қолган икки соат. Мен кийиндим (ва ташқи кўринишимни янада ишончли қилиш учун ранг-баранг кўйлак ва аксессуарлар сотиб олиш учун ақлий еслатма қилдим) ва лифтни зарҳал металл қафасда қабулхонага туширдим.
  
  
  Ешикчи такси чақирди ва мен ажойиб гўзал ва сайёҳлик жойи бўлган Piazza Навонага бордим. Тре Сcалини терасида стол олиш ўрнига, мен майдонни кесиб ўтдим, бир неча бурилиш қилдим ва Corso Vittorio Emanuel йўналишимга қайтдим. У трастеверега автобусга чиқиш учун ўз вақтида етиб келди. Бу баҳорнинг илиқ куни еди ва автобус бўлакларга тўла еди ва сиз ескирган кирларнинг ҳидига тўла омборга тиқилиб қолгандек туюлди, лекин мен таъқибчилардан холи еканлигимни билардим.
  
  
  Алоқа манзили tamaki сотадиган дўкон устидаги рамшаcкле, сийрак жиҳозланган бурчак квартираси еди сигареталар, туз ва лотерея чипталари. У зинапоядан кўтарилиб, уч marta тақиллатди. Ешикни йигирма ёшлардаги зиғир сочли, ишсиз traktor ҳайдовчисига ўхшаган озғин йигит очди. Минтақанинг халқаро, сарсон-саргардон талаба аҳолиси учун мукаммал ниқоб. У ешикни ёпиб, орқамдан қулфламагунча, у бепарво junkie позасини сақлаб қолди.
  
  
  Кейин у ўз позициясида чиқди ва Стал бироз кўпроқ одамга ўхшарди.
  
  
  "Hyman, Марказий разведка бошқармаси", деди у. — Менга сиз келаётганингизни айтишди."Сиз Жерри Каррсиз, шундай емасми?
  
  
  - Бу тўғри.- У емунинг қўлини силкитди.
  
  
  "Мен Андерсонга жуда ачинаман", деди Hyman. "Биз унинг нима қилаётганини билмас едик. Унинг егоси унинг барча нарсаларини қидирди ва бизда ҳали ҳам ферретда ҳеч қандай йўл йўқ. У "дунёнинг охири" ҳақида ёввойи назарияга ега еди."Аммо мен кўрган ягона фитна-бу сармоядорларни ва ҳатто жамоатчиликни соғиш учун одатий уриниш."У мени биринчи хона каби ҳалокатли муҳитга ега бўлган орқа хонага киритди. Бунда қандайдир ташкилот бўлган бўлса керак, чунки у ески диванга қадар юриб, ердаги тартибсизликни четга суриб қўйди ва унинг остидан картон қутини чиқариб олди.
  
  
  "Еҳтимол, сиз биз еътибордан четда қолдирган нарсани топасиз", деди у жуда ишонмасдан. "Бу его нарсалари, фақат у топилган кийимлар, кўмилган ягона яхши костюми ва его хизматкори бит бозорида сотган бошқа кийимлар."
  
  
  "Его хизматкори?"Менинг қулоқларим мумкин бўлган маслаҳатга тегди. "Corky. Америкалик талаба. Тахминларга кўра", деди Hyman. Узоқ сериядаги сўнгги. Бу йўналишда тоза йўл. Биз буни текширдик. Агар хоҳласангиз, унинг манзилини олишингиз мумкин. "Балки", дедим. - Лекин мени биринчи бу банд қилайлик.
  
  
  Мен Марказий разведка бошқармаси ишдан йўқ. Аммо одамлар етишмаётган нарсалар ҳақида билиб қолган пайтлар бўлган. Ва камдан-кам тиббий ҳолатлар аксинча еди.
  
  
  "Агар менга керак бўлса, мен бошқа хонада бўламан", деди Hyman. "Менимча, сиз туя чекаётганимни яшириш учун гашиш тутатқида ёқишингиз керак бўлган ягона одамсиз."
  
  
  У уни диванга ўтирди ва Стал қутининг таркибини кўриб чиқди. Менда тўхташ учун ҳеч нарса йўқ еди. Телехда аллақачон билган нарсаларимнинг барчаси такрорланади. Андерсоннинг ўзига бепарволик билан ёзилган ёзувлари унинг кора ва бошқа қизлар билан учрашувларидан тортиб Conti, Марсланд ва Маллори ҳақидаги ёзувларига қадар ҳамма нарса билан таниш еди. Клем муборак Andersson сурункали ёзувчи еди. Махфий хизмат ходими учун маст ҳолда гаплашиш каби ёмон одат. Бошқа томондан, у жуда кўп маст ҳолда гапирган ва шу қадар кўп қарама-қаршиликлар ҳақида хабар берган баъзи яхши агентларни (ҳеч қачон юқори даражадаги, аммо барибир яхши) билар еди, улар контрразведка йигитларини иҳ суҳбатидан ҳақиқат донасини олишга уриниб ақлдан оздирдилар. Худди шу нарсани Андерсоннинг ёзувлари ва ёзувлари учун ҳам айтиш мумкин. Бундан ташқари, у ақлдан озган, душман емас, балки у Ник Картер, қасосни истисно қилмаслиги мумкин бўлган имкониятни излайди ва Егонинг ўлимига нима сабаб бўлиши мумкинлиги ҳақида маълумот излайди.
  
  
  Фақат учта еслатма бор еди, улар менинг бошимда боқган нарсаларимнинг нусхалари емас еди. Номлари Conti билан қоронғи ескиз, Марсланд, ва Mallory ҳарфи л атрофида учбурчак шакллантириш.бу савол белгиси ва Ч дегани мумкин ўқиб бўлмайдиган еслатма ўз ичига олади, Швейцария плиталар кўрсатиш. Бунинг ортидан Жунгфрау, Швейцариядаги Алп тоғлари ёки немис тилида бокира (жуда даргумон) ёки Жункер-немис тилида, зодагон ёки ёввойи олхўри — гиёҳванд каби ўқиладиган нарса келади. Ёки баъзи код сўзлари. Иккинчисининг бошланиши "Р"дан кўп бўлмаган аниқроқ еслатма еди. "Р" ва курер? Лекин бу ким? Касаллик лаҳзасида менинг фикрларим Росанага қайтди.
  
  
  Учинчидан, бўш картанинг қорин ўртасида "АА"ҳарфи жойлашган. Клемму ичимлик муаммоси бор еди ва Римдаги Аноним алкоголизм билан боғланишни режалаштирган бўлиши мумкин еди, аммо бу менинг аввалги "бокира"им каби узоқ туюлди.
  
  
  Гимана унга миннатдорчилик билдирди, Коранинг манзилини ёзди ва кетди. У яқин атрофдаги меҳмон уйида яшар еди. Фақат ҳолда у емас еди, мен Santa Мария майдонига бир неча хиёбонлар пастга юрар, Трастевере бир тенг умумий сайёҳлик стоп, ва бир такси олқишлади.
  
  
  Texan имиджимни сақлаб қолиш учун бир жуфт ёрқин кўйлак ва тимсоҳ терисидан баланд етик сотиб олишга ҳали бироз вақтим бор еди. Ва мен ҳали ҳам хонамда соқол олиш ва учрашувга ўзгартириш учун озгина вақтим бор еди.
  
  
  Монзадаги Ле Супербе Ҳалл акциядорлик автомобил пойгалари сиридан илҳомланиб, баъзи инглиз паблари отлар ва овчи итларнинг репродукциялари билан безатилганидек, vintage автомобилларининг репродукциялари билан безатилган. Енди, кечқурун олти-ўттизда, его Контининг камера екипажлари, баъзи қўшиқлар ва у кўрган енг чиройли ва чиройли кийинган аёллар билан тўлдирилди, барчаси бир том остида тўпланди.
  
  
  У ҳар доим Жерри Каррга енг мос келадиган шизоид хулқ-атвори билан Монзенинг хонасига кирди. Нотаниш одамнинг ноаниқлигининг ярми ва саккиз рақамли summa учун ҳар қандай чек ёзиши мумкинлигини биладиган одамнинг такаббурлигининг ярми. Мени столга олиб боришга уринган официантга еътибор бермадим ва мен турган жойда қолдим, ярим киришни тўсиб, жозибали зулматга қарадим.
  
  
  Мен ҳали ҳам кўзимни қисаётган едим, узун бўйли, юзи қизил, боши кал ва юқори лабида қаттиқ қизил мўйловли одам менга яқинлашди.
  
  
  Жерри Карр? Хю Марсланд. Telefon қўнғироғи атрофидаги овоз уни таниди. — Келишингиздан хурсандман. Биз ҳаммамиз бу бурчакдамиз. У гўштли қўлини ноаниқ томонга силкитди. "Его Haram компанияси билан бахтли компанияни топинг ва сақланг."У хўрсиниб қўйди ва мен ергашдим.
  
  
  Его гуруҳи ва Conti гуруҳида бир нечта майда столлар бирлаштирилди. Мен Lorenzo Conti учун жорий етилди, дўстлар билан Рензо, Крис Mallory, қариш юлдуз Майкл Sport, blooming, ажойиб Camille Cавоур ва бошқалар. У қояларда қўшалоқ Chivas Шоҳлигини буюрди, Сер Хю ва Конти орасидаги зарҳал стулга ўтирди ва янги шерикларини кўриш учун зулматга қарашга ҳаракат қилди .
  
  
  Сер Хю буни аллақачон тасвирлаб берган. Унинг кал Бошсуяги егоси ва қизил мўйлов ўртасида у инглиз мактаб-интернати боласининг қувноқ ва бегуноҳ юзига ега еди, гарчи ему қирқ ёшга кирган бўлса ҳам. Унинг его кўзлари буни кўрмагунча, у қувноқ ва қувноқ болага ўхшарди. Салқин, зангламайдиган пўлат тўпларни ҳисоблаш. У узун бўйли ва бироз бақувват еди, узоқ вақтдан бери спортдан нафақага чиққан.
  
  
  Рензо Conti бошқа екстремал еди. Қисқа, тахминан беш фут, нозик ва оқланган, атиги 56 ёшда, менинг маълумотларимга кўра, кўк-қора сочли. Ё у естественно учун еди, ёки мен кўрган айтинг енг яхши бўёқ иш бўлди. У соқоли тоза, аристократик бурни ва қорайган юзига тўқ жигарранг кўзлари қўйилган еди. Его Cerro-яшил Тифтик костюми италян мукаммаллиги билан махсус тайёрланган. Нен рангпар яшил ипак туртлак кийган еди. У чап билагига олтин Rolex кийган. Унинг ўнг ҳалқа бармоғида хира олтин билан ўралган антиқа узук бор еди. У жилмайди ва ёрқин оқ тишлари тўлиқ мажмуини кўрсатди; енг его юлдузлар кўра яхшироқ.
  
  
  Маллорининг Студи Марсланд каби катта еди. Аммо мўйнали твид костюмининг қиммат тикилишига қарамай, у анча семиз бўлса керак. Нен ҳақида ҳамма нарса шу қадар янги едики, Егонинг янги фаровонлигини акс еттирдики, буни сезиш учун сизга қўшимча маълумот керак емас еди. Нима учунлигини билмайман, лекин Рензо сингари кимдир биринчи marta костюмда юриши мумкин ва ҳанузгача его оиласи авлодлар давомида Егони олиб юргандек туюлади. Студдс каби кимдир ўзининг қиммат Жириновский костюмларига қўйган барча фунтларга қарамай, сохта нарсаларнинг ядросини бераётганда. Пакетнинг юзи узун ва хунук еди, уни ҳайратга солиш осон бўлган баъзи хонимлар жозибали деб аташади. Айниқса, чап ёноғидаги чандиқ билан. Фаолиятининг ҳар қандай муваффақиятли даврида у буни Вячеслав амалга ошириши мумкин еди. Шундай қилиб, у буни ўтмишдаги его кўзлари хира кўк бўлгани учун сақлашга ҳаракат қилган бўлса керак.
  
  
  Майкл Sport. Сиз, шубҳасиз, фотосуратлардан Егони биласиз. У жуда чиройли инглиз, унинг катта екрандаги егога асосланган кўринишидан бироз камроқ ескирган. У қирқ ёшга қарайди ва фақат еллик ёшга тўлганлигини стрессли кечанинг охирида калтаклар ва ичкиликбозлик билан очиб беради.
  
  
  Kamil Кавур яна бутунлай бошқача еди. Ва нима-нимага, нимага еътибор қаратиш керак, бир лаҳзага. У кино тасвир таклиф кўра яхшироқ қаради, ва бу кино тасвир уни қилди жинс фақат икки қисқа йил ичида рамзи. Унинг бўйи олтмиш фут ялангоёқ ёки вазни олтмиш фунтдан ортиқ бўлиши мумкин емас еди, аммо натижа мукаммал бўлди. Унинг юмшоқ жигарранг сочлари сариқ Бахмал лентага тушиб, орқасига йиқилди. Унинг ҳаёлий танаси олхўри шаклидаги иккита кўкрагини қучоқлаган тор тўқ сариқ либосда қулфланган еди. У Сер Хю билан танишиш учун мурожаат қилганида, унинг пишган зайтун сингари деярли қора бўлган иккита тўқ жигарранг кўзлари 250 ваттли иккита лампанинг кўзни қамаштирувчи таъсирига ега еди.
  
  
  Қолганлари Сер Хю менга телефонда айтганидек, камроқ бошлиқлар, ходимлар, актёрлар ва актрисалардан иборат еди. Мен бутун партия ишонувчан Jerry Cарр учун ташкил етилди, деб кучли туйғу бор еди, бир playboy ва иложи investor.
  
  
  ХВИИ аср жанг майдонидан қочиб кетгандек кийинган официант менга виски олиб келди ва Рензо, аллақачон менинг буюк дўстим, менга герб билан безатилган текис платина трубкада сигарет таклиф қилди. Еҳтимол, оилавий тепалик. Унинг мулойимлик билан сигарет рад ва ўз брендини чиқарди, сузилган сигарет, қайси уни афзал. Улар буюртма асосида тайёрланган ва C монограммаси билан безатилган бўлиб, улар Cарр ёки Carter учун осонгина ўтиши мумкин. Camille завқ cооед ва болалар бор, окай еди, агар сўради. Ундан шунчаки сизни хурсанд қилишни сўрашди. У яширинча енгашди ва сигаретани махсус, самимий ҳаракатга айлантирди.
  
  
  "Оҳ", деди у узоқ юргандан кейин ҳафсаласи пир бўлиб. "Бу шунчаки оддий tamaki, Жаноб Карр.
  
  
  "Кечирасиз", дедим. "Мен Италия полицияси марихуана ҳақида жуда мураккаб еканлигини англадим."
  
  
  "Пооҳ", деди у. "Уйсизлар ва ҳиппилар учун, ҳа, лекин биз каби одамлар учун емас. Яқинда келадиган Дотторе Симcа юқори сиёсий мавқега ега ва ҳамма его чидамлилиги қисман кокаин туфайли еканлигини билади. Шу Рензо учун кетади.
  
  
  "Йўқ, - дедим мен таъсирланиб. "Фақат Jerry менга қўнғироқ," мен дедим.
  
  
  "Агар сиз мени Kamil деб атасангиз", деди у. У менга бир зум қаради. "Ўйлайманки, мен Сизнинг ёнингизда ўтираман, Жерри", деди у. "Сизнинг сигаретангиз оддий tamaki бўлса ҳам."Мен унинг Г билан нима қилганига амин емасман, лекин бу Ч ва Дсж ўртасидаги хоч каби жуда мантиқий емас ва бу менинг умуртқа поғонамга ғалати титроқ юборди.
  
  
  Енди тўрттамиз учун кичик майдон бор еди: Камилла, Сер Хю, Рензо ва мен. Kamil менга шунчалик яқинлашдики, ҳатто орамизда тўқима қоғозга ҳам жой йўқ еди.
  
  
  "Герри дунёнинг охирида иштирок етишни режалаштирмоқда", деди Сер Хю бўғилиб кулиб. - Лекин мен емга пулимиз кўплигидан қўрқишимни айтдим. Ҳақиқатан Ҳам, Рензо? "Мен ҳам шундай деб ўйлайман", деди Conti. "Бу саккиз миллионлик бюджет, бугунги кунда жуда катта ва бизда кечикишлар ва инфляция учун яна икки million бор. Бюджетимизнинг катта қисми ғайриоддий реквизитлар ва "махсус еффектлар"га сарфланади. Биз бутун машиналарни йўқ қиламиз. Ўнга яқин вотум-вотум отишмалари бошланади. Камилла ва машҳур Жаноб Sport каби юлдузларнинг гонорарлари учун ярим million долларлик чўнтак пуллари ҳақида гапирмаса ҳам, улкан флотлар чўкади. Шунингдек, биз ҳар бир мамлакатда, шу жумладан Россияда ва биринчи marta Хитойда енг катта юлдузлардан меҳмон роллари учун фойдаланамиз."
  
  
  "Қандай муваффақияцизлик, Рензо", дедим. "Мен бир кун шундай филм суратга олиш учун охирги долларимни берардим."Бу охирги dollar ўн икки миллиондан ортиқ ака-ука остида дафн қилиниши ҳақида еди, Conti нинг нафас мазмунли қошларини билан учрашди еди.
  
  
  У Gerry бизнинг филм бир улушини олиш кўришни истардим, " Camille ёқимли деди. — Мен бу ерда его билан учрашдим, Рензо. Сиз менга Егони таништирасиз, кейин уни яна юборасиз. Бу мени бахциз қилади ва сиз филм учун қанчалик ёмон бўлиши мумкинлигини биласиз: кечикишлар, такрорлашлар carinf.com жавобгар емас, шифокорлар, инъекция, агар мен бахциз бўлсам."Унинг охирги филми" Madonna де Саде " темпераменти ва темпераменти туфайли бир неча юз минг баллга қимматроқ еди. "Раҳмат, Kamil", дедим.
  
  
  "Аммо Камилла, қўғирчоқ", Сер Хю норозилик билдирди. "Сиз иштирок етишнинг чегараси борлигини билишингиз керак. Биз сизнинг инжиқликларингизни қўшимча икки million билан қондириш учун баъзи дастурий таъминотга ега бўлишимиз мумкин.
  
  
  "Бир нечта инжиқлик, Хю?"Kamil сўради, унинг қон-қизил тирноқли қўлларидан бири менинг ҳар бир қабиламга ишора қилиб, уни бироз сиқиб қўйди.
  
  
  "Илтимос, Камилла, азизим", деди Рензо. - Мен Жеррига ёрдам беришнинг иложи йўқ дегани емас едим, шунчаки қийин. Ва агар сиз ундан муаммо туғдирмоқчи бўлсангиз, еҳтимол биз ниманидир аниқлай оламиз. Аммо биз пиерротни кутишимиз керак, Жаноб Симка, бизнинг молиявий експертимиз. Унинг ўз Швейцария банки бор ва бизнинг сиёсий алоқамиз. Ҳали ташвишланманг, азиз Камилла, сиз ҳам, Жерри ҳам.
  
  
  Мен ундан бу Жаноб Симка қачон бизга қўшилишини сўрадим. Ушбу Швейцария банки Клемм Андерсоннинг ғалати ескизида у хоҳлаган алоқа бўлиши мумкин.
  
  
  "Ким билади", деди Рензо. "Агар Перрот келса, у келади. Ва Агар Ем ҳозир Сенатда тартибсизликни ёқтирса, у бироздан кейин бўлади.
  
  
  "Бу ўз қонунларини қилади," Студдс Mallory айтди. "У Италия учун қонунлар чиқараётгани каби."
  
  
  "Ёки қонунни бузиш", деб ёзди Камилла твиттерда.
  
  
  "Хўш, яхши", деди сер Хю оталик қошларини чимириб. "Биз Жеррининг ғалати ғояларга ега бўлишига йўл қўймаслигимиз керак."
  
  
  Рензо худди Сер Хю дунёдаги енг катта ҳазилни айтгандек кулди. Ва еҳтимол бу еди.
  
  
  Рензо унинг Rolex пастга қаради ва у кечки овқат учун ресторанга бутун menagerie кўчириш вақти келди деди олдин Monza залида ичимлик ва мақсадсиз зиёфат бир неча соат томонидан таъқиб қилинган; бу оқшом, у жуда махсус сусайгани ишга еди.
  
  
  "Биз у ерда овқатланишимиз мумкин, кейин Studs Жеррига қарз олган самолётларимизни кўрсатади", деди у. "Мен бизнес ва завқни бирлаштириб, миллионларимни ишлаб топдим."У ҳам бу мақтанишни қўшиб қўйди" ва иҳ каби овоз яна йўқолди.ъ
  
  
  Менинг телексимга кўра, у охирги кунгача банклар ва кам бардошли хусусий кредиторлар олдида қарздор еди. Аммо шуни айтишим керакки, у бу дунёда ҳеч қандай ғамхўрликсиз одам каби ҳаракат қилишни давом еттирди.
  
  
  Меҳмонхонанинг айланма йўлида олтита лимузин кутиб турарди. Унинг тақдирланди тез-тез биринчи бўлиши. Рензо, Camille ва орқа уни. Маллори ва Сер Хю бизнинг қаршимиздаги катланадиган ўриндиқларда, Майкл еса livery ҳайдовчисининг ёнида.
  
  
  Менга меҳмонхонадан ресторанга йигирма беш дақиқа вақт кетди, мен уни бутунлай ўзимга сингдирдим. Бир томондан, Рензо, Агар Верелдеинде мени investor сифатида таклиф қилса, менинг молиявий аҳволим ҳақида еҳтиёткор, аммо батафсил саволлар билан. Бошқа томондан, унаштирилган Камилла мени ўз воқеалари атрофида иштирок етди . Биланоқ, биз ташқарида еди, деб, меҳмонхона атрофида, мен бир кичик ҳис, менинг белига ипакдек қўл, унинг алоқада менинг реакциясини синаб.
  
  
  "Қўшма Штатлардан муносиб миқдорни олишда жуда кўп муаммолар мавжуд, Жерри", деди Рензо. "Еркин тадбиркорлик ҳақидаги барча гапларга қарамай."
  
  
  "Нассауда ҳар доим бир неча million dollar захирам бор", деб тан олди Рензо.
  
  
  "Нассаудаги меҳмонхонанинг яхши жойлашуви". Сер Хю суҳбатга қўшилиш учун ўгирилди. "Агар ишларингизни тезда тартибга солишни истасангиз, муаммо бўлмайди."
  
  
  Kamil кулиб юборди ва сонимни сиқиб қўйди. "Мен сизнинг бизнесингизни секинлаштирганингиз маъқул", деб пичирлади у қулоғимга. У сўзларни аниқлади, сўнгра тилини силкитиб, қўлининг еркин ҳаракатини кучайтирди.
  
  
  "У Нассаудан бир marta transfer олди ва бу атиги икки кун давом етди", деб қўшимча қилди Крис Маллори. "Агар унинг егоси Америкадан ўтишга ҳаракат қилса, икки-уч якшанба куни керак бўлади."
  
  
  "Ва сиз 400,000-нинг арзимаган бўлиши учун елликта шаклни тўлдиришингиз керак еди", деди Сер Хю.
  
  
  У ҳам хўрсинди, лекин бу умидсизлик ва завқ билан бирга келди. Камилнинг мулойим еркалашлари остида портламасдан қанча вақт туришим мумкинлигини билмасдим. Ёга менга бир оз назорат берди, аммо максимал натижаларга еришиш учун тўлиқ консентрация керак. Ва менинг қулоғимга Camilla тили билан, ее менинг ноябр яқин ўйнаб, унинг Conti учун очиқ бошқа қулоғини тутиш керак еди, Mallory, ва Сер Хю, ва улар бевосита ўзларини боғлаш ҳолда жавоб.
  
  
  У тишларини ғижирлатиб, Рим ёки Миланда офислари бўлган бир қатор трансмиллий компанияларнинг имкониятлари ҳақида билимдон гапирди. Лимузин ниҳоят ресторанимизга олиб борадиган сарв билан қопланган хиёбонга айланганда, мен жимгина миннатдорчилик ибодатини пичирладим. Камилла қўлини тортиб олаётганда ўйинчоғини йўқотган кичкина бузилган бола каби деярли ешитилмайдиган ғазабланган овозни чиқарди. Машина тўхтади. Ҳайдовчи биз учун ешикни очганда, Рензо бизни ески Shiva фермасининг улкан ёғоч ешигидан олиб ўтди. Бутун биринчи қават овқат хонасига айлантирилди. Орқада, иккита улкан тупурик остида, ёниб турган оловга тўла иккита катта ўтинли камин бор еди. Бир тупуришда жуда катта ёввойи чўчқа осилган еди, унинг ёғи пастдаги олов атрофида кичик олов тилларини тортди. Иккинчисида учта ғоз ва бешта тумшуғи бор еди.
  
  
  "Биз Тоскана таълимини енг яхши тарзда оламиз", деди Рензо. У бизни асосий стулга ишора қилди ва егасига пишириш бўйича маслаҳатлар бериш учун тўхтади.
  
  
  Қолган гуруҳ шошилди. Тез орада анъанавий италян кўп курсли кечки овқат бошланди. Анти-макарон учун қалин деҳқоннинг сабзавотли шўрваси ва / ёки макарон ергашди. Кейин ёввойи чўчқани пиширилган картошка ва артишок билан қовуринг. Кейин аралаш салат ва қовоқ билан товуқ ёки ғоз. Кейин ширин каштан ва қаймоқли пирогларнинг улкан товоқлари. Кейин столлар атрофида деярли один катталигидаги пишлоқ тахтаси ва ниҳоят, барчасини тўлдириш учун коняк, шампан ва граппа билан ювилган ҳар хил майда нарсалар.
  
  
  Kamil ёнимга ўтирди. У барча идишларни бизнинг қаршимиздаги очкўз айғирлар каби иштиёқ билан еди. Агар у ҳар доим шундай келган бўлса, унда унинг беш футлик кичкина фигурасини доимий ва доимий жисмоний машқлар билан сақлаш керак еди. Бу ерга қилган саёҳатимиз менга машғулот учун нима еканлиги ҳақида бир оз тасаввур берди. "Худо учун", деди Маллори баланд спагетти ва иҳ chianti ичишга ёрдам бериб, " сизга қасам ичаман. Бу италян ҳавосида ошқозонимни сиқиб чиқарадиган нарса бор. Бу таомлар атрофида икки кишилик уй тўлиқ овқат бўлади ва мен уни ейишни давом еттираман."
  
  
  Қаердадир макарон ва чўчқа ўртасида кираверишда шов-шув кўтарилди ва бутун овқат хонасида пичирлаш ўтди.
  
  
  "Перрот келади", деди Рензо. "Кичкина Донишманд".
  
  
  Семиз меҳмонхона егаси орқага чекиниб, Камтарга таъзим қилиб, кўз олдига келди. Ва ундан кейин уни мен кўрган енг кичик одам кўрди. Piero Симcа тоза, ажойиб кийинган митти еди, сочлари яхши кесилган ва тоза юрак шаклидаги соқоли бор еди. У узунлиги тўрт футдан ошмайдиган қисқа фил суяги таёқчасини олиб юрди. У баланд пошнали платформали етикларда тахминан беш фут баландликда еди.
  
  
  Его бизнинг столимизга олиб борилди, у ерда официант аллақачон стулга иккита ёстиқ қўйган еди. Ҳамма уни кутиб олиш учун ўрнидан турди, шу жумладан Kamil ва уларга ергашиш, менинг ролим талаб қилганидек, сизники ҳақиқатан ҳам.
  
  
  "Перрот".
  
  
  Ъ Professor ъ.
  
  
  "Ниҳоят," Рензо хитоб қилди. "Professor Симка. Жаноб Карр, мен сизга айтган одам.
  
  
  "Бунинг ўзи етарли, Professor", деди кичкина одам қўлимни тирноқлари каби маҳкам ушлади. "Биз бу ерда дўст сифатида. Унинг исми Перрот, Герри ва мен сиз билан учрашганимдан хурсандман. У бу бузуқ очкўзликни қўлга олиши учун ўтиринг.
  
  
  У инглиз тилидан фарқли ўлароқ, енгил америкалик аксент билан мукаммал инглиз тилида гапирди примнесс бу одатда саводли италияликларда кўринади.
  
  
  Егонинг табассуми очиқ ва бегуноҳ еди. Аммо унинг кичик қурилишида жуда кўп ғазаб бор еди. Бу его нинг яшил кўзларида ҳеч-еҳтиёткор қараш емас еди, лекин его нинг ориқ танасида юмшоқ шитирлаши каби бир нарса. У буни таққослаши мумкин бўлган ягона нарса, Суматранинг Палембанг шаҳрида бир кеча еди. Кейин у ахлат қутисига етти соат уйқусиз улоқтирди ва ўгирилди. Мен ичкарига қарадим ва кичкина ёрқин ва порлоқ краитни топдим; бутун табиатдаги енг ҳалокатли аждарлардан бири.
  
  
  Его катталиги Перротнинг соғлом овқатланиш ҳақидаги ғояларига халақит бермади. Унинг сўзларига кўра, у макарон ва спагеттига қарши тезликда овқатланар еди ва чўчқа хизмат қилганда биздан ўтиб кетди. Кейин у гаплашишга вақт топди.
  
  
  Сер Хю менга дунё охирига сармоя киритиш истагим, буни тартибга солиш мумкинлигига ўз шубҳалари ва Агар мен унинг ҳомийларидан бири бўла олмасам, Камиланинг жуда бахциз бўлишини айтди.
  
  
  "Ва сиз унинг бахциз бўлишини хоҳламайсиз, Перрот", дея қўшимча қилди Kamil.
  
  
  "Ҳеч қачон, азиз болам", деди Перрот катта чўчқа жамбонини кесиб, ўлжасига урилаётган миниатюра қирғий каби ўз нафсини пичоғига маҳкамлаб. - Бир kishi сизни бахтли кўриш учун тоғларни силжитарди."Ва мен булдозернинг ўлчамига қарамаганим учун, сиз учун иҳ ни кўчиришим керак бўлган кўпроқ сабаб. Бу ҳақда ўйлаб кўрай.ъ
  
  
  У кўзларини юмди, гўштни оғзига қўйди ва ўйчан чайнади. Кулранг ечки чайнаб ўйлаётганда кенг галстугини юқорига ва пастга силжитди.
  
  
  У мамнун кўз қисиш билан кўзларини очди. "Аргентиналиклар учун рад етиш", деди у.
  
  
  Мен ҳайратда қолиш учун ўйнашим шарт емас еди. Мен ундан сўрадим. "Бу нима, Перрот?"
  
  
  "Мен баланд овозда ўйлаяпман, Жерри", деди у. "Баъзан бу жуда тоза емас. Айтмоқчиманки, Buenos-Айресда бизнинг филмимизда иштирок етишни истаган бир гуруҳ бой аҳмоқлар бор; ярим миллионга яқин кичик иштирок. Ҳеч нарса имзоланмаган, ҳатто қўл сиқиш ҳам емас.
  
  
  Ва бутун дунё Перрот ўз сўзида туришини билади. Аммо агар бу қўл сиқиш бўлмаганида, нега бизнинг дўстимиз Жерри Карр бу аргентиналикларнинг ўрнини егалламайди?
  
  
  "Нега мен бу ҳақда ўйламаган едим? "у, албатта, азиз Jerry Cарр петродоллар его у менинг Суперба хабар ўқиш тугаган лаҳзани баъзи қутилиш ёрдам ўйладим емас еди, гўё, кўркам ҳайрат билан сер Ҳугҳ хитоб қилди.
  
  
  - Сиз ҳақиқатан ҳам буни қила оламан деб ўйлайсизми?"Мен ундан ҳайрон бўлиб сўрадим.
  
  
  Ъ мен буни қила оламанми?- Ҳа, - деди кичкина Перрот. "Мен аллақачон қилдим, Жерри Карр.
  
  
  Менинг овозим-бу барча дўстларимиз гувоҳ бўлиши мумкин бўлган қўл сиқиш."Бу қаттиқ, тирноқли ўлим тутқичи яна. - Дунё охирида иштирок етиш учун беш юз минг dollar, ортиқча қўшимча харажатлар."Аммо бу адвокатлар ва ертага ёки кейинги кун учун masala. Йўқ, яна пул tonight ҳақида гапирганда. Бугун биз шунчаки мароқли вақт ўтказаётган қизиқарли дўстлар гуруҳимиз. Сиз розимисиз?"ъ
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим.
  
  
  "Жуда яхши", деди Сер Хю.
  
  
  "Сизни атрофингиз яхши", деб минғирлади Studs Маллорйга.
  
  
  "Bravo", деди Рензо.
  
  
  Камилнинг жавоби менинг сонимни узоқ ва еркаловчи сиқиш еди.
  
  
  Икки томонлама овқатланиш пайтида бизнес муҳокама қилинмади. Кейинчалик, биз лимузинларга қайтдик ва аеропортга бордик, у ерда Перонинг сиёсий қадр-қиммати бизни миммо қўриқчиларини верелдеинде ҳаво кучларининг биринчи қисми йиғилган аеропортнинг орқа томонига олиб борди. Клемму Андерсоннинг ҳисоботлари мени таъсирли нарсага тайёрлади, лекин мен ҳали ҳам ҳайрон бўлдим. Conti нафақат турли ҳукуматлар ўзларининг ҳаво кучларининг енг яхши самолётларини-реактив фантомларни, реактив шамширларни ва ҳатто хира нурда ҳам ҳақиқий Б — 52 бўлиб чиқадиган нарсаларни тақдим етганига ишонч ҳосил қилди, балки у фақат номи билан биладиган бир нечта учувчи ўйинчоқлар ҳам бор еди Болта: дунёдаги барча самолётларнинг сўнгги сонида ҳам айтилмаган самолётлар, ким нимани ясаши ва кимни ўлдириши ҳақидаги алмаштириб бўлмайдиган йиллик реестр. Ушбу махфий самолётларнинг иккитаси америкалик еди. Қолган учтаси рус моделларига ўхшарди, у фақат миш-мишлар ва бир нечта контрабанда фотосуратларидан биларди. Иҳ учта еди, бу фақат тушунарсиз Шарқий қўшнилар бизнинг енг яхши разведка хизматимиздан анча тезроқ олдинга силжиганлигини кўрсатиши мумкин.
  
  
  У биринчи marta Рензо, Сер Хю ва Студдсда ҳақиқий иштиёқни пайқади. Майда Пиеррот Schell қўрғошин бўлади, бир Маҳлиё мактаб ўқувчиси каби бир хазина дан ҳаракат.
  
  
  "Тасаввур қилинг-а, Агар бу объектлар атрофида Вашингтон шаҳрида совет Иттифоқи рамзлари пайдо бўлган бўлса, "деди у," Leningrad устида Amerika самолёти пайдо бўлган пайтда ва уларнинг атрофида, масалан, свастика билан, Pekin устида пайдо бўлган. Учала ҳолатда ҳам реакцияни тасаввур қилинг ва биз билган цивилизация қанчалик тез тугайди."
  
  
  "Бу дунёнинг иккала учининг асосий мавзуси", - деб пичирлади Рензо. "Биз Лаурентииснинг Ватерлоосини ески Ширли ибодатхонаси комедиясига ўхшатамиз."
  
  
  Мен ундан сўрадим. - Хабар билан баъзи филмми?"
  
  
  Крис Маллори кимсасиз аеропортда кулиб юборди. Кечки овқатда у доимо Граппа ичарди, бу ичимликни дистиллаш жараёнини жуда кўп ўзгартирмасдан деярли реактив ёқилғи сифатида ишлатиш мумкин еди.
  
  
  "Бу хабар", деди у. "Ўлик очиқ ҳовузга хабар". Ой нурида бир оз егилган фигураси, узун, ажинланган юзининг егосидан келаётган басс овози ва елкасига ўралган қора қалпоқ билан у филмлардаги кичик биродарларнинг его филмларидан бирининг атрофидаги вампирга ўхшарди.. "Студдс дегани, - деди Сер Хю жиддий равишда, - сиз ҳақсиз. Бу хабар билан филм, Жерри. Ва бу хабар шундаки, бу аҳмоқ ески globus учинчи Жаҳон урушидан ҳозир, ҳатто кичик мамлакатларда ҳам мавжуд бўлган барча қуроллар билан омон қолмайди."
  
  
  "Ҳатто кино компаниялари учун ҳам арзон", деб қўшиб қўйдим. Сер Хю кулиб юборди. Ъ аслида. Албатта, бу машаққатли иш фақат тафсилотлар учун керак: учиш, қўниш ва бошқалар. Бизнинг сўнгги ҳаракат саҳналари, қайси баъзи енг ажойиб ҳеч шот бўлади, кичик миқёсда отиб бўлади. Олий тоифага, ўйинчоқ шаҳарлари устидан самолётлар, океанлар каби кўринадиган ҳовузлар, аммо ҳамма нарса ниҳоятда реалдир.""Бу янги жараён", деди Рензо. "Компютерлар ёрдамида биз бутун кетма-кетликни олдиндан дастурлашимиз мумкин. Икки қўшин бир-бири билан жанг қилиб, ядровий портлашларни симуляция қилиб, бомбардимон қилиш орқали Ню-Ёрк шаҳрини йўқ қилди. Бир тугмани босиш ва бир нечта кўрсатгич."
  
  
  "Сизга директор керак емас, сиз, Хю", деб масхара қилди. - Яхшиси, сумкаларимни йиғиб бораман.""Сиз, Студлар?"Филмда Зулу қўзғолонини бошқарган одамми? Рензо қизғин норозилик билдирди . "Бизнинг кичик-катта урушимиз компютерларга киритилган маълумотлар каби яхши бўлади. Ва, Студ, бу дастурни сиздан яхшироқ ишлаб чиқадиган директор йўқ. "Мана," деди Сер Хю.
  
  
  "Кеч бўлди ва мен совуқлашяпман", - Камилнинг юмшоқ овози катта болаларни ўйнаб янгради. - Биз орқага қайтамиз, шундай емасми?"
  
  
  "Сиз ҳақсиз, болам", деди Перрот ҳайратини силкитишга ҳаракат қилиб. "Менинг ески суякларим ҳам совий бошлайди. "Мен сизга жуда тез исинадиган ёшларга ҳасад қиламан. У Камилга ва менга очиқ қаради.
  
  
  Биз шу лимузин қайтиб миниб. Kamil яна менга яқинлашди. Камроқ фаол, лекин камроқ жозибали.
  
  
  "Бу кеча уники, Сен билан қоламан, Жерри", деди у биз чиқиб кетаётганимизда, машина атрофида.
  
  
  Лекин инн... у овоз чиқариб ўйлади.
  
  
  "Пооҳ. Агар Ле Супербе тасодифий фоҳиша рухсат бошқариш мурожаат керак енг арзон меҳмонхона бири ҳисобланади, деб ўйлайсизми? Бу ҳашаматли ва маданиятли меҳмонхона, айниқса, енг яхши хонани егаллаган жаноб учун, айниқса Рензо ва менинг бошқаси учун. У қаттиқ кичкина кўкрагига қўлимни босди. Унинг кўкрак қафаси юпқа мато қатлами билан қаттиқ тешилган. Camille менинг еслатмалар уч йил олдин менга аниқ қилиш, у, шунингдек, арзон пушти меҳмонхоналар ўз намойишлари кийиб уларнинг атрофида тасодифий айни пайт фоҳишалар бири еди. Аммо пул, машҳурлик ва бироз танланган маданий танловлар ўша даврни унинг хотирасидан ўчириб ташлади.
  
  
  Ле Супербе олдидаги сўнгги бурчакка етиб боришимиздан олдин, биз деярли тўқнашдик. А тойган ески кўк Фиат 500 Piazza della Републиcа ичига хиёбон орқали учиб, ўнг бизнинг машинада кириб. Рензонинг ҳайдовчиси Рулни қаҳрамонона силкитди ва катакли sport курткасидаги катта gorilla Фиат ҳайдовчиси ҳам худди шундай қилди. Икки машина ёнма-ён тўхтаб, бурунлари турли йўналишларга ишора қилди. Уни бошқа ҳайдовчининг юзидаги кичик банк кўрди. Бизнинг ҳайдовчимиз емуга бир нечта италиялик лаънатларни бақирди, у дарҳол жавоб берди ва давом етди.
  
  
  Ягона афзаллик шундаки, Kamil мени мазали даҳшатга солиб, тиззамга қўнди.
  
  
  "Худойим, - деди у, - мен ҳатто ётишдан олдин ўламиз деб ўйладим."
  
  
  Рензо, кам зарба, кулиб юборди. "Бизнинг улуғвор Рим ҳаракатимиз", деди у. "Бу яхши, гарчи ярим тунда бу бироз кесилган бўлса ҳам."
  
  
  Студ меҳмонхонасининг фоесида Машинада ишлаб чиқариш устахонасини ортда қолдирган Сер Хю ва Майкл Sport бизни ёлғиз қолдиришди. Рензо Kamil ва мен билан учинчи қаватдаги зарҳал лифтда келди, у ерда доимий меҳмонлар оқими, асосан ёмон одамлар бўлган доимий suite бор еди. Биз олтинчи қаватда давом етдик, Қўнғироқчининг юзида деярли оналик табассуми.
  
  
  "Оҳ, мен бу рақамни биламан", деди Kamil яшаш хонаси бўйлаб ва ётоқхонага ўтиб. "Менимча, бу чиройли. Қаранг. У ипни тортди ва орқага тортган парда полдан шифтгача чўзилган нола ойнасини кўрсатди. "Оҳ, сиз мени катта екранда яхши кўрасиз", деб ваъда берди у жасорат билан ҳаммомга кириб.
  
  
  Яланғоч бўлиш учун менга таълим керак емас еди. Аммо Камилни ечиб олиш учун ҳеч нарса йўқ еди ва у кўйлаги ва шимлари олиб ташланганида, у янги туғилган чақалоқ каби яланғоч еди. Қолганлари билан у менга ёрдам берди ва у қурол ва стилеттони чамадонига солганидан хурсанд еди. Олтин безакка ўхшаш кичик газ бомбаси ётоқхона столида қолдирилиши мумкин еди. Ҳозирги ниятларимга халақит берадиган чалкаш саволларга жавоб беришим шарт емас еди ...
  
  
  Мени ўзининг ажойиб педагогик қобилиятлари билан ўзига жалб қилган ниятларим, ҳис — туйғуларим ва ғайратим-буларнинг барчаси тўлиқ узунликдаги ойнада акс етди. Kamil мен уни катта екранда яхши кўрардим, деб ҳақ еди. Ва у ўзининг улкан лаганини, гўшт, макарон ва макаронга қарши муомала қилишда ҳақ еди. Ва иккаламиз ҳам ҳақ бўлишни ёқтирдик.
  
  
  Биринчи marta тез, нафассиз ва инстинктив еди. Нафас олиш ва бошқасини мулойимлик билан ўрганиш учун бир муддат ёнма-ён ётганимиздан сўнг, биз узоқ паузалар ва позициянинг суст ўзгариши билан иккинчи, секинроқ доирага ўтдик. Иккаламиз ҳам ундан хириллашни ҳис қилдик ва илиқлик билан ётдик ва бир-биримиз билан боғландик. Ойнада, биз космосда вазнсизликда тўхтатиб қўйилгандек, тўртинчи жинсий ўлчов орқали сирпаниб кетдик.
  
  
  Аммо миямнинг бир қисми кўпроқ ишлади. Мен ҳар доим жинсий алоқада, масалан, амфетаминдан кўра кучлироқ стимуляторни топиш бахтига муяссар бўлдим. Еҳтимол, жинсий алоқа худди ўзига қарам бўлган, аммо Марказий асаб тизимига камроқ зарарли бўлган. Агар Kamil дунёнинг охири ҳақида олти рақамли маошидан кўра кўпроқ нарсани билса, бед мен учун тўғри жой еди. Ва агар у бутунлай бўшашган бўлса, уни таний оларди. Ферретнинг ҳозиргача қилган ҳаракатларини ҳисобга олсак, у бироз кучсизроқ ҳимоядан бир неча раунд узоқда бўлиб туюлди.
  
  
  Унинг майда танаси дюйм дюймгача Росананинг янада ёқимли танаси каби мазали еди. Камилла тажриба ва таълим соҳасида ҳам бироз устунликка ега еди. Шу пайт у ва унинг ичида енгил титроқ, омела ёки совуққа ҳеч қандай алоқаси бўлмаган титроқ ҳис қилди. Уни, яна наҳ киришга тайёр еди.
  
  
  - У, Жерри. Сиз, ҳа, ҳозир", деди у.
  
  
  Мен унинг кичкина танасини ойнада кўрдим, егилиб, менга тайёр едим ва биринчи ҳаракат учун кўзларимни юммоқчи едим. Кейин иҳ уни яна кенг очди, лекин жуда кеч. Ойнада у бир кундан кейин яшаш хонасига иккита гўштли фигурани кирганини кўрди.
  
  
  Мен бурилишга ҳаракат қилдим, лекин биринчиси, плашли кўйлаги кийган семиз gorilla аллақачон бошимнинг орқа томонига жамбон катталигидаги мушт билан ураётган еди, бу зарба буқани ағдариб юбориши мумкин еди. Мен каравотдан йиқилиб, қалин гиламга тушдим, у ерда у менинг қовурғаларимга оғир шод оёғини екди. Оғриқ ва хиралашган онг орқали мен аввалги машғулот кунларимдагидек Хокнинг овозини ешитаман деб ўйладим. У шундай деди: "сиз доимо ёдда тутишингиз керак бўлган биринчи нарса, агар сиз еҳтиёт бўлмасангиз, қўлга тушсангиз, ҳеч қандай баҳона бўлмайди." Еҳтимол, бир кун келиб миннатдор халқнинг солиқ тўловчилари бу сўзларни менинг қабр тошимга қўйишади.
  
  
  Унинг ярим онгли ақли, унинг иккинчи мижози Камиллани бизнинг завқ боғимиз атрофида судраб боради, бир қўли оғзини ёпади, иккинчиси еса унинг курашини бостиради. Кейин у уни боғлаб қўйди, лента билан боғлади ва ингичка Ле Супербе зиғир чойшабининг йиртилган чизиқлари билан боғлади.
  
  
  Уни, ўзимни йўқотиб онгини ҳис, лекин бир катак кўйлаги бир gorilla унинг ваколатларидан buddy ёрдам қачон маҳкам Camille юқорига боғлаб, у Пер томонидан ушлаб олинди, газ бомба. Его уни қўлтиғига тиқди. У ахлат атрофида яланғоч судраб юрган одамни ҳеч ким қидирмайди деб ўйлади. Яна бир фикр хаёлимга келди. Катакли кўйлаги бизни деярли rammed қилган Фиат 500 ҳайдовчиси томонидан кийилган. Кейин у ўйлашни тўхтатди.
  
  
  
  
  Боб 3
  
  
  
  
  У яна ўйлай бошлагунча бироз вақт ўтди. Лекин ундан ўн ёки ўн беш дақиқадан сўнг, у келди, бир Фиат орқа ўриндиққа бир сум каби боғлаб 500 нотаниш кўчаларида жадаллаштириш. Улар менинг кўзларимни боғлашдан безовта қилмадилар, бу ёмон белги еди. Шубҳасиз, улар мени сог ъ - саломат қолдириш ниятида емас едилар.
  
  
  Бошимдаги зонклама оғриғи кучли еди, лекин айтишим мумкинки, ҳеч нарса бузилмади ва жиддий жароҳатларим йўқ еди. Менинг фикр аста-секин тозаланади, камида етарли мен Россия менинг жой бошланган пайтда ҳам кўпроқ енди ҳайрон еканлигини ўзим учун тан.
  
  
  Бу вақтда менинг топшириғим зерикарли ишдан бошқа нарса емасдек туюлди. Римга boring ва иложи борича тезроқ Клемм Андерсонга шубҳа қилиш учун бирон бир сабаб борлигини, шунчаки қиммат ва ёрқин филм ишлаб чиқаришдан бошқа нарса борлигини билиб олинг. Агар Клем хато қилганида еди, у тўланмаган таътилни давом еттириш ва Тигги билан бузилган муносабатларини тиклаш учун уйига учиб кетиши мумкин еди. У енди Клем нотўғри емаслигини билар еди, лекин у нима ҳақида ҳақ еди?
  
  
  Бир қарашда, бу хок умид қилганидек еди. Тинчлик ипи бугунги бюджет стандартлари бўйича яна бир фавқулодда вақт талаб қиладиган ва қиммат филм еди. Аммо шафқациз айбловлар, еҳтимол, Контининг фирибгарлиги ва унинг маҳбусларининг егосидан бошқа нарса емас еди. Улар менинг ўлжамни олиш тезлиги, иҳ нинг Камилнинг менинг қизиқишимни уйғотиш учун ёқимли совғаси бўлгани каби, бунинг яна бир исботи еди.
  
  
  Иҳ катта безовта йиғиш ва мураккаб қурол филм аслида зарур анча кўпроқ еди, лекин бу ажабланарли емас, шунинг учун тез-тез катта киноижодкорлар уйларида топилган портлаган мегаломаниа берилган. Б-52 ва бошқа илғор жангчилар қиммат ўйинчоқлар еди, лекин асосан оловсиз, реклама билан тўлдирилган Рим устидан учадиган Goodyear дирижаблидан хавфли емас еди.
  
  
  У бу сирт остида бошқа даражалар борлигини тан олиши керак еди. Лекин улар ҳали ҳам шундай ноаниқ еди, ва шунинг учун оз илинган, менинг ҳозирги ўғирлаб кетиш олдин Cлем нинг шошилинч scribbled ёзувлари ҳеч халқаро фитна учун ҳеч қандай алоқаси бор туюларди. Мен Рензо, Сер Хю, Студдс ва ҳатто ўша хавфли митти Перрот ҳақида ҳамма нарсани пайқадим, улар мени тирик кўришни хоҳлаётганга ўхшарди ва (Камилнинг ёрдами билан) жуда бахтли еди. Камида у ярим million учун чек имзо ва иҳ Швейцария банк Багама пул ўтказиш учун олади marta. Биз ўша кеча товуқ гўштини истеъмол қилган бўлишимиз мумкин, аммо у билан учрашган одамларнинг атрофида олтин тухум қўядиган товуқни ўлдирадиган ҳеч ким йўқ еди. Ва Жерри Карр иҳ назарида шундай товуқ еди.
  
  
  Автомобил тўсатдан тўхтади қачон менинг дайди фикрлар тўсатдан кесиб еди. Плашли кўйлаги кийган gorilla ешикни итариб очди ва мени қаттиқ полга тортиб олди. Ажабланарлиси шундаки, мен етти соатдан камроқ вақт олдин partied қилган мамлакат ресторанига киришга қарадим. Енди у ўлик жим ва лойқа ой нурида кимсасиз еди. Мен Рензони ёки бошқа бировни есладим, у менга бир неча чақирим узоқликдаги фермада яшаганини айтди. Ходимлар узоқ вақтдан бери уйларига, Римга ёки яқин атрофга кетишди.
  
  
  Gorilla мени оёқларимга тортди ва судраб кетди. Егонинг катта ҳамроҳи ёғоч ешикни ялтироқ янги калит билан очди. Бу бизнинг yahoo-нинг жойига қайтиш" дунёнинг охири"билан чамбарчас боғлиқми?.. ёки йўқми?
  
  
  Агар Gorilla ва у ишлаган йигит ҳақиқий таъқибда бўлганида еди — ва қасам ичаманки, бу бизнинг лимузин парадимиз меҳмонхона атрофида чиқишидан олдин бошланмаган еди — у ресторанга ишора қилган бўларди. Соатдан кейин тарк, улар мен билан ўйнаш учун сўрадим ўйинлари учун жой еди. Ҳатто жиноий дунёга енг кам уланиш ҳам енг қисқа вақт ичида калитни беради. Ва иҳ режасининг янгилиги Рензо ва унинг минионларининг еголаридан бошқа йўналишга ишора қилди. Агар улар Егони аниқлаганларида еди, улар ўзларининг калитларига ега бўлар едилар. Крис Маллори кечки овқат пайтида бу жой ва унинг атрофидаги барча меҳмонхоналар бир вақтлар Рензо оиласига тегишли бўлганлигини айтди, қимор ўйнашдан олдин қиммат Жириновский ўғиллари ва шубҳали пуллар уни ярим аристократик меросидан маҳрум қилишди. Мен ҳали ҳам аввалгидек лойли сувларда балиқ овлаётган едим.
  
  
  Ешик очиқ еди. Gorilla ва его ҳамроҳи мени ораларида овқат хонасига олиб боришди. Ярим судраб, ярмини кўтариб, улар мени хонанинг оқимига, пастдаги ярим ўчирилган оловнинг заиф тутуни туфайли енди кимсасиз ва жим бўлган улкан ўчоқлар томон олиб боришди. Tartan палто кўмир бир қоп каби бир стулга мени ташлади.
  
  
  "Улар бу ерда ўтин сақлайдилар", деди у жаҳл билан италян тилидаги шеригига. "Бизга олов ёқиш учун етарли миқдорда олинг, Пепе. Бир кун мазали Texas Мангал баҳраманд.
  
  
  У қийноқлар ўсаётган қўрқув берилиб едим, агар уники шундай узоқ давом етган бўлмас еди. Бу касби бўйича битта компания. Аммо тан олишим керакки, кичкина олов устига қовуриш фикри менинг долларимни қувонч билан фунтга айлантирмади. Мен ҳали ҳам ferret қуйида қизил-иссиқ ёғоч устига ёг ъ катта миқдорда терлаганда улкан чўчқа бу хотира еди. Пепе бир ҳовуч ўтин билан қайтиб келди. У кўмирдан кулни силкитиб, ўз овқатининг ярмини унинг устига ташлади. Отишма алангаси тартибсиз шаклдаги ёғочни ялади ва бир неча дақиқадан сўнг марказ яна ғазабланган оловга айланди.
  
  
  Gorilla менинг рта Офф Frans-ёрдам йиртилиб. "Майли, Жаноб Карр", деди у. "Енди гаплашиш вақти келди."
  
  
  У инглиз тилида кучли италянча аксент билан гапирди, мен буни етказишга ҳаракат қилмайман.
  
  
  У лабларини худди уларга боғлаб қўйгандек маҳкам босиб турди ва ўзини бўйсунмайдиган қилиб кўрсатишга ҳаракат қилди. Яланғоч ва боғланган бўлсангиз, бу унчалик осон емас, лекин у буни тушунганга ўхшайди. У Пепе билан италян лаҳжасида гаплашди ва Пепе қорайган ва ҳали ҳам уни ҳазм қилаётган чўчқа қолдиқлари билан оғир металл шишни тортиб олди.
  
  
  Gorilla мени оғир ботинкаси билан туртди ва Пепе орқамга тупурди. Улар кучли нейлон шнурни чиқариб, мени тупуришга ҳаракациз боғлай бошладилар.
  
  
  Улар биргаликда бинафша рангни бу ердан ўчоққа олиб боришди ва шишни егаларига туширишди. Кейин уни қанотли ёнғоқлар билан маҳкамладилар. Шиш иккита вертикал темир бўлаги билан қўллаб-қувватланди, унда отиш пластинкасигача бўлган масофани бошқариш учун тенг масофада чуқурчалар қилинган. Инсониятга тўла, улар енг юқори даражадан бошланди.
  
  
  "Сиз, кийимингизсиз, - деди gorilla, - ташқарида совуқ тунги ҳаво намунасидан кейин исиниш яхши бўлади, Жаноб Карр."Биз ҳаддан ошиб, сизни жуда қиздиришдан олдин, менда бир нечта саволлар бор.
  
  
  Унинг ему ўзининг ревматизмини нен, унинг мезбонлари ва его ҳақидаги фикрлари билан қисқа жумлалар оқимида ифода етди.
  
  
  "Жуда яхши, Жаноб Карр! Пепе!
  
  
  Улар мени бир қадам пастга туширишди ва илиқлик енди қулай емас еди. Мен терлашни тўхтата олмадим ва ҳар бир томчи сув шитирлаган овоз чиқарди.
  
  
  "Дунё охири билан ҳақиқий муносабатларингиз қандай?"плашли курткадаги gorilla сўради. "Тикувчини олинг", деди у тишларини ғижирлатиб. "Унинг инвестори. Мен у кўпроқ пул қилади, деб ўйлайман, чунки мен унга пул қўйиш."
  
  
  У мотам билан кулди. "Ишончим комилки, сиз яхшироқ қила оласиз, Жаноб Карр, агар бу сизнинг исмингиз бўлса", деди у. - Барибир менга айтишингиз керак бўлади. Дунё охири билан ҳозирги муносабатларингиз қандай?
  
  
  "Айнан нима дедим", деб бақирдим.
  
  
  Ъ бошқа ҳеч нарса йўқми? Ширин, бегуноҳ инвесторми?... У Пепега ишора қилди.
  
  
  Яна бир қадам пастга. Илгари ёқимсиз иссиқлик ҳисси бўлган нарса енди ёниш ҳиссиётига айланди.
  
  
  "Фақат бу," мен blurted. "Ҳозир, ҳатто ундан фойда кўрмасам ҳам, пулимни Kamil Кавур орқали оламан. Мен фақат бунинг учун пул беришим мумкин. "Айнан бегуноҳ investor емас, Жаноб Карр", gorilla гена табассум билан гуриллади. - Лекин ҳали ҳам етарлича ишонарли емас. Сиз унга кичкина қизга ярим million dollar сармоя киритаётганингизни айтмоқчиман, агар сиз ўнтасини беш юзга олишингиз мумкин бўлса ва яқинда сиз Сигнорина Cавоурни елликка сотиб олишингиз мумкин еди? Пепе!
  
  
  Яна бир қадам пастга. Енди мен чидай олмаслигимни билардим. У ҳам stahl гапирмасди, лекин бу муаммони ҳал қилишга ёрдам бермади. Албатта, хок бошқа агентни юбориши мумкин еди, лекин улар менинг танамни топиш учун қанча вақт кетганига ёки ғойиб бўлишим бехосдан бўлганига қараб, бу мени бир неча кунга ёки ҳатто якшанба кунларига кечиктиради. Ва Агар Anderson ҳақиқатан ҳам ниманидир ҳис қилса, ҳақиқатан ҳам дунё тартибига халқаро таҳдид бўлса, бу жуда оз бўлар еди.
  
  
  Пепе оловга яна учта ўтин қўшди ва аланга янада ошди.
  
  
  Gorilla деди. "Менимча, у бу қисм билан шуғулланган, Пепе", деди у ўзининг ҳазил-мутойибаси билан.
  
  
  Енди уники орқага осилди. Аввалига бу бироз енгиллик еди, чунки оловгача бўлган масофа ошди, лекин Пепе унга қўшаётган янги ёқилғи ҳам оловни оширди ва у аллақачон елкам ва думбаларимда пуфакчалар пайдо бўлишини ҳис қилди... Ва у яна бир нарсани ҳис қилди. ...
  
  
  Билакларим печка олови устида самимий бўлганида, савченкодан нейлон шнур ерий бошлагач, таранглик бироз пасайганини ҳис қилдим. У бир оз кўпроқ ушлаб туриш учун билакларини сиқиб қўйди. Қўлтиғим остида хавфсиз яширинган Перни ушлаб туриш учун чап қўлим мушакларини таранглаштирдим.
  
  
  "Дунё охири билан ҳақиқий муносабатларингиз қандай, Жаноб Карр? Сўроқнинг ўзи монотон еди... Влад ҳозир атрофимда деярли чидаб бўлмас еди. - Пул ва ўша кино калтак ҳақидаги ғийбатингиздан кўра ишончлироқ нарсани ўйлаб кўринг."Чунки акс ҳолда, дунёнинг мавзуси сиз учун жуда ерта келади ва сиз бизнинг кичик суҳбатимиз учун шерик бўла олмайсиз.
  
  
  Пепе қаҳқаҳа билан қичқирди ва қовурилган гўштни яқиндан кўриш учун хўжайинининг ёнида турди.
  
  
  Енди вақт келди, енди иккаласи ҳам менга жуда яқин туришди. Худога шукур, улар менинг билагимдан кўра юзимга кўпроқ қарашди, у яна бир илтижони мажбур қилди. "Ростини айцам, - деб бақирди у, - мен Conti студиясида ҳаммадан яхшироқман."- Бу ҳақиқатан ҳам ягона нарса. У шунчаки миясидан кўра кўпроқ пулга ега Нефтчи. Мен буни ешитдим, шунинг учун сиз кино жозибасига бироз яқинлашишингиз мумкин. Мени яна ёқма, сигнор ...
  
  
  "Чўчқа каби қовурилган, чўчқа каби қичқирган", gorilla мени масхара қилди. - Бизга яхшироқ ревматолог керак, Жаноб Карр. Балки сизни яна бир бор оловга қаратишим керакдир.
  
  
  У мени яна айлантира бошлади. Бу лаҳза еди.
  
  
  У мени қимирлата бошлаганида, у бўш ўнг қўли билан қўлини чўзди ва Перни бир ҳаракат билан тортиб олди. У бош бармоғи билан хўроз қилди ва Пепе ва gorilla орасига ташлади.
  
  
  "Хўш, тикувчи..."у ҳали ҳам истеҳзо билан айтиши мумкин бўлган деярли ҳамма нарса еди. Пепе ёнимда полга қулаб тушди. Ўткир ҳаракат билан у олов плитаси ва оловдан сакраб тушди ва тезда ағдарилди. У тезда тўпиқлари атрофидаги ярим ериган арқонлардан ўзини озод қилди ва қийноқ берувчиларни кутиб олишга тайёр бўлиб чўкди. Мен енди ташвишланмадим.
  
  
  Ушбу газ бомбасининг гўзаллиги унинг кичик майдонга тез ва консентрланган таъсиридир. У нафасини ушлаб турди, лекин бу деярли керак емас еди.
  
  
  Tartan курткасидаги gorilla ва Пепе яна Екшалация қилинганида аллақачон Campo Верано қабристонига номзод бўлган. Газнинг охирги қисмини олов устидаги кўтарилган ҳаво олиб кетаётган еди.
  
  
  Унинг оёққа турганида, у ўзини ёмон ҳис қилмайди, Маямидаги пляжда ухлаб ётган одамдан ҳам бир неча фут ёмонроқ емас. Еҳтимол, менда ҳали ҳам пуфакчалар ва бир неча кунлик ноқулайлик бор, лекин у яна ҳаракатга қайтади .
  
  
  Тўсатдан енгил тортди ва у каби мавқеидан хабардор бўлиб, кулиб юборди. Бу ерда у иккита жасад билан овқат хонасида ёлғиз турарди. Ник Картер аллақачон у ерда еди, яна болта топшириғига қайтиш ниятида еди, қовурилганидан кейин Омар каби қизил ва ҳали ҳам йиқилишдан олдин одам атодек яланғоч, қофиядан беш мил узоқликда еди.
  
  
  Agent АҲНИНГ таъсирчан ёки мазмунли ҳаракатларига қайтишимдан олдин тугатишим керак бўлган бир нечта драматик нарсалар бор еди. Мен рестораннинг ошхонасига кириб, шкафдан кийим топдим. Уники мен учун уч ўлчамли жуда кичкина ифлос оқ кўйлак, кенг тикилган шим, жуда кичкина ифлос ошпаз кўйлаги ва бир жуфт майдаланган иш етиги еди. Бу қоронғу пастки бошқа ҳар қандай атроф-муҳит учун барча яхши емас еди, лекин камида енди мен беҳаё хатти учун ҳибсга олиниш хавфи емас еди.
  
  
  Ўлганми ёки йўқми, менда плашли курткадаги gorilla ҳали ҳам менга нимадир қарздор еканлигини ҳис қилдим. Кийимлар тўпламини ярим пишган тана гўштига еҳтиёткорлик билан тортиб, у ўз егосига ва танасига қайтди. Мен его курткамни ечдим, бу менга ошпаз ёрдамчисининг калта оқ курткасидан кўра кўпроқ илиқлик бахш етиши мумкин еди ва Фиат калитлари его чўнтакларидан бирида еканлигига ишонч ҳосил қилдим. У қишлоқ ресторанидан чиқиб, орқасидан улкан олд ешикни ёпди. Кейин у уни Фиат 500 га жойлаштирди ва уни йўлдан тортиб олди. Мен Тибуртина орқали едим ва ғарбга марказ томон йўл олдим.
  
  
  Ерталаб соат бешлар атрофида еди ва чиқаётган қуёшнинг биринчи нурлари зулмат билан рақобатлашди. Piazza della Републиcа-да ярим бурилиш ясагунимча ва Ле Супербе олдида полиция машиналари кластерини кўргунимча, тирбандлик ва ҳаёт белгиси жуда оз еди. Юк машиналари ва шаҳар тезёрдам патрул учун.
  
  
  Фиат уни хиёбонга қўйди ва Ле Супербга қайтиб кетди . Кириш жойига кирмоқчи бўлганимда, Рим полициясининг асосий гуруҳи бўлган иккита улкан Карабинери мени икки томондан ушлаб олди.
  
  
  "Ҳужжатлар?"менинг ўнгдаги бир сўради, оғриқли менинг қўл гердаймай.
  
  
  "Сизнинг қоғозларингиз", деди чап томоним бошқа қўлимни сиқиб. Ъ чет ел паспорти? ИД карта?ъ
  
  
  "Улар менинг хонамда", дедим мен. "Ле Супербе меҳмонхонасида.
  
  
  У ўз аризасини италян тилида такрорлади ва иккала офицер ҳам менга ишонмай қарашди. Уларнинг атрофидаги Один менинг паришон, ёрқин рангли курткамга қаради. Саркма шимларимга, йиртиқ оёқларимга бир қараш уни Ле Супербеда ҳеч қачон ва ҳеч қачон меҳмон бўла олмаслигимга ишонтириш учун етарли еди. Улар мени хандақда ётган ҳолда қолдириш ёки мени зўрлаш, ўғирланган санъатни товламачилик ва фирибгарликка қадар очилмаган жиноятларнинг узоқ рўйхати учун ҳибсга олиш ҳақида баҳслашдилар. Мени ҳибсга олишга уринган полициячи очколар бўйича ғалаба қозонаётгандай туюлди, ниҳоят меҳмонхонанинг олтинчи қаватидаги деразалардан келаётган аёлнинг тан олиниши мени тўхтатди. Жерри, каро мио! Жерри. Бу шундай. Қаранг, Перрот!
  
  
  Мен юқорига қарадим ва меҳмонхона хонамнинг деразасида турган ёрқин кўк пижама курткамдаги Камилни кўрдим. Унинг ёнида кичкина Перо симка бор еди, у уларга қўшилган forma кийган полиция комиссарига ваколатли ишора қилди. Мегафон орқали у портловчи буйруқлар берди, бу еса ерта тонгда аллақачон бузилган сукунатни янада бузди.
  
  
  "Сержант Блундй."Капралов Инверно. Дарҳол бу одамни қўйиб юборинг ва Егони его хонасига олиб boring. У Талиянинг егосига еришган Перрот билан маслаҳатлашди. "79-хона. Дарҳол!"
  
  
  Менинг икки ҳужумчиларим бир зумда меҳрибон ва ғамхўр дўст бўлишди. Мен ҳавасга гўё улар мени муомала-менинг том маънодаги танийди нарса, жуда уни тақдир бир манзил-ва лобби учун қизиқувчан кўча-кўйда ва милиция чекинаётган саф орқали мени олиб, лифт юқорига, ва менинг хонага, полковник қисқа раҳмат билан иҳ офф юборди қаерда сиз.
  
  
  "Менинг Худойим", деб бақирди Рензо бизни ешик олдида кутиб олаётганда. Унинг орқасида Kamil, Перрот, Сер Хю ва Студлар турли хил пижама кийиб туришарди. "Биз сизни абадий йўқотамиз деб ўйладик."У актёр емас, продюсер еди ва унинг самимийлигига шубҳа қилиш қийин еди, чунки у dollar белгиларини аниқ ҳурмат қилган.
  
  
  "Мен ҳам", деб хитоб қилди Kamil. "Бу даҳшатли одамлар. Мен сизни ўлик деб ўйладим.ъ
  
  
  - Аммо бу кийимларни қаердан олдингиз?"Пиеррот чақади. Ҳатто бу тартибсизликлар орасида ҳам у Valentino atlas пижамаси, ёрқин қизил халат ва Gucci шиппакларида ҳамма учун мода модели еди.
  
  
  У уларга тушунтирганидек, нима бўлганини такрорлашга вақт сарфламайман. У Фиат ҳайдовчисига ишора қилди, у мени Асирим сингари бизни деярли уриб юборди ва Рензо ва Перо билиш нигоҳларини алмашишди.
  
  
  "Кино оламида дунёнинг иккала учини ишлаб чиқаришни саботаж қилиш ва Lorenzo Контини вайрон қилишни тўхтата олмайдиган душманлар бор", деди Рензо .
  
  
  Ёки бу ўша жаҳлдор аргентиналикларнинг қасосидир, деб ўйлади Перо овоз чиқариб. "Гарчи улар иҳ манфаатларини Жерри билан алмаштирмаганимизни қандай қилиб тезда билиб олишлари мумкин еди?"
  
  
  Бу реакциялар менга параноякдан кўпроқ туюлди. Менинг хавфсизлигим ҳақида ташвишланиш жуда мантиқий емас. Лекин иҳ менинг ўғирлаб кетиш тарихи ҳақида спекуляция жинниликка яқин еди. Улар paranoid бўлиши мумкин бўлса-да, бу менинг ҳамкасбларим бу ҳазилда иштирок етганлигини ҳеч қандай тарзда кўрсатмади. Улар мени топиш учун осмон ва ерни кўчиришди. Улар менинг ғойиб бўлишимни пайқаб, Рим полицияси ва Италия армиясининг хавфсизлик бўлинмаларини мени ва уларнинг паромини топишга ишонтиришга ҳаракат қилишди. Йўқолганимдан кейин нима бўлганини қисқача тасвирлаб берай. Камилга йиртилган чойшаблардан халос бўлиш ва Piero ва Рензони огоҳлантириш учун телефонини олиш учун ўн беш дақиқадан камроқ вақт керак бўлди. Улар, ўз навбатида, барча расмийларни огоҳлантирдилар. Ее икки ҳужумчининг тавсифи жуда нотўғри еди. У суюқ ва қонли И. H. украиналик оғир атлетикачилар сингари бўйи саккиз фут ва мушаклари. Аммо менинг ғойиб бўлишимнинг рад етиб бўлмайдиган фактлари, йиртилган чойшаблар, синган қулфдан полда аниқ тирналишлар ўғирлашнинг етарли исботи еди.
  
  
  Терговни олиб бораётган полиция ва хавфсизлик кучлари тез ва самарали ҳаракат қилишди. Gorilla ва Пепе мени тратторияга итариб юборганидан ўн дақиқа ўтгач, бутун шаҳар бўйлаб тўсиқлар ўрнатилди. Уч kishi уч хил telefon билан ишладилар, детективлар гуруҳларини Камиланинг собиқ севгилиларини сўроқ қилиш учун юборишди.
  
  
  "Бу ҳеч кимга шунчалик бахциз қолгани емас, - деди у мамнуният билан. "Аммо рашкни олдиндан айтиб бўлмайди ва улар сизни топиш учун ҳамма нарсани кузатиб боришлари керак еди, Жерри."Бугун ерталаб Римедаги хотинларга жуда кўп қизил юзлар ва ишончсиз баёнотлар бўлган бўлса керак. "Чунки мен сиз билан ҳали тугамаганман", деб ваъда берди у ярамас табассум билан. У ўтирган каравотга ўгирилиб, кино одамлари, полициячилар ва детективлар билан тўла хонани кўрсатди. "Бу ҳали ухламаган ва даҳшатли вақтни бошдан кечирган одам. Ва енди сиз саволларингиз ва бемаънилик билан Егони безовта қиляпсиз . Ташқарида. Ҳаммангиз. Kamil нен ҳақида ғамхўрлик қилади. Ҳатто Рензо ва Перо ревматизмнинг шафқациз буйруғига бош ирғашди ва хона яна бўш еди. Kamil ўз манзилига хабарчи юборди ва унга кийиниш столидан бўяниш сумкасини олишини айтди.
  
  
  "Сиз ҳозир мен учун, биз учун, нима бўлишидан қатъий назар, бечора Жерри учун фойдасизсиз", деди у. - Аммо менда ажойиб salve бор. Бу рангда чиройли. Еркакнинг спермаси каби. У кулди. "Ва куйишларингиз бир неча соат ичида даволанади."Бу махсус нарсалар, ферментлар ва нарсаларга тўла. Мен бир marta Сардиниядаги тўпламда шу қадар ёниб кетдимки, шифокор менга тўхташимни айтди carinf.com камида бир ҳафта давомида жавобгар емас. Аммо ерталаб мен ушбу сеҳрли кремни қўлладим ва ўша куни мен ҳар доимгидек камера олдида беғубор едим. Бу филм ёлғиз Италияда икки million ҳосилотни, ва менинг адвокатлари Рензо бир оз суриш , агар унинг ҳали ҳам бир ferret мен бох офисида олиш, кўриб турганингиздек, шунинг учун...
  
  
  Мен уни умуман кўрмадим, лекин мен унга бир муддат мен билан ўйнашига рухсат бердим. У мени яхши биларди. У қайтиб келганида қўнғироқчидан тўртбурчаклар шаклидаги кичкина бўяниш сумкасини олди. У ҳеч қачон тўшакда яланғоч ётганида бинафша бузоқимдаги пуфакчаларга ёки Камилага қарамаган, у абадий менга егилганида ҳали ҳам пижамамнинг юқори ярмини кийган. Иҳ енг юқори нархлар билан бу ҳашаматли меҳмонхоналар учун айтиш кўп бор.
  
  
  Kamil марварид-кулранг аралашма билан кичкина сут шишаси катталигидаги декантерни топди ва тезда его таркибининг бир қисмини танамга суртди. Мен дарҳол енгилликни ҳис қилдим. У сл томонидан тиббий хизматлар учун тавсия етилади, аҳ... Нима бўлишидан қатъий назар, уларга маслаҳат берай.
  
  
  У мени мойлаганида, менинг фикрим юқори тезликка ўтди. Ҳар доим АИ топшириғида бўлгани каби, иҳ ни бажариш учун аниқ жадвалсиз дарҳол бажарилиши керак бўлган имконсиз нарсалар бор еди. Делланинг ўзида, енг яхши Рим ва Италия хавфсизлик кучларининг ярми қўриқлаган меҳмонхонани айланиб ўтишдан кўра, сизни деярли қовурган иккита безоридан қочиш анча осон.
  
  
  Kamil хизматкорни хонага чақирди ва яна каравотни ташкил қилди. У тўла, очилмайдиган қиз билан мени оҳиста ёнимга ағдариб ташлади, аксинча, тоза, юмшоқ чойшаблар қўйди ва кейин мени енгил адёл билан ёпди. Ташқарида аллақачон тонг отаётган еди ва Kamil балконнинг иккита деразасига пардалар чизган еди.
  
  
  "Сиз ҳозир ухлашингиз керак, Жерри", деди у. — Агар сизга қийин бўлса, мен сизга дреамландга ҳатто филни ҳам юбориши мумкин бўлган иккита кичик таблеткани қолдираман."Аммо менимча, сиз ёлғиз ухлашдан чарчадингиз."
  
  
  У менга лобдан ишончсиз биринчи ўпиш учун суянди.
  
  
  "Мен ўзим ётишим керак", деди у. "Ей Худойим, мен ески жодугарга ўхшасам керак."
  
  
  У кўпроқ 14 ёшли гиперсексуал скаут қиз шифокорга ўхшарди ва мен унга ҳам айтдим. Салом, бу менга жуда ёқди. Ва у менинг тўшагимнинг четига ўтириб, раҳмдил бурчини давом еттирмаслигидан хурсанд бўлдим.
  
  
  Мен унга яна миннатдорчилик билдирдим ва у тушида мен мутлақо хавфсиз бўлишимни айтди, чунки полковник Дингес коридорда, лифтда ва қабулхонада қўриқчиларни жойлаштирган еди.
  
  
  Мен икки соат олдин одам билан алоқа манзиллари атрофида бирма-бир учрашишим керак еди.
  
  
  Мен Kamil кетганидан беш дақиқа ўтгач, у ўзидан олдин унутилган нарсаларни олиб кетиш учун қайтиб келган бўлса ва ўтириб буюртма беришга ҳаракат қилдим. Камилнинг лосони мўжиза еди. У деярли ўзини яна одамдек ҳис қилди. Мен ипак ёки Камилладан кўра қийинроқ нарсага дуч келмоқчиман деб айтмаяпман, лекин ёниш ҳисси йўқолди ва у бир нечта майда оғриқлардан бошқа ҳеч нарсани сезмасдан кийиниши мумкинлигини аниқлади. У Камилнинг уйқу таблеткалари сифатида қолдирган иккита сариқ капсуласи билан шишани олди ва дублетининг ён чўнтакларидан бирига тиқди. Бу сафар у чап билагига stiletto боғлаб, устига Вилгелмина қўйилган елка ғилофини кийди. Мен улардан бирини, Пернинг егизак акалари атрофида, портфелимнинг махфий бўлинмасидан топдим ва чўнтагимга тиқдим. Мен қаерга кетаётганимни билмасдим, кимга камроқ, лекин мен яна қуролсиз қолмоқчи емас едим.
  
  
  Мен ҳатто чуқур консентрацияда менга ёрдам бериш учун енг кўп қилаётган ёга позасини ҳам олишим мумкинлигини англадим. Шундай қилиб, у тўлиқ кийинган ва деярли уйғоқ бўлиб, ўзининг ҳашаматли квартирасида Tabriz гиламида оёқларини кесиб ўтирди.
  
  
  Марказий разведка бошқармаси ва АҲНИНГ ўз тармоғи аллақачон хокни ўғирлашим ва қайтишим ҳақида хабар берган еди. Аммо Худо бу версиялар қанчалик бузилган, нотўғри, қатъий тўлиқ бўлмаган ва чалкаш бўлиши мумкинлигини билади. У АҲ компютерларига ва Хокнинг янада нозик онгига ўзининг тўғри ҳисоботини бериши керак еди. Мен янги ҳамкорлар бир суриш керак еди олдин молиявий prodigy АҲ Goldie Simon ҳам маълумотлар манипуляцияси бир оз, албатта, огоҳлантириш учун зарур бўлган $ 500,000 у ҳақида жуда кўп фахр деб Nassau банк орқали текшириш. Банкнинг номи ва манзили аллақачон менинг тарихимда еди, шунинг учун йўлнинг бир қисми аллақачон асфалтланганлигини тушунмадим. Аммо голди қачон ва қанча еканлигини билишни хоҳлайди. Менинг ўғирлашим ва тахмин қилинган жароҳатларимнинг афзалликларидан бири шундаки, Рензо бир-икки кун давомида муҳим иш учрашувини ўтказди. Бу вақт у йўқотган ва ҳали ҳам тузилиши керак бўлган соатда олинган.
  
  
  Ниҳоят, хаёлимга бир фикр келди. У чамадонини титкилаб, Зане Грей китобининг бегуноҳ қайта нашрини чиқарди. Бироқ, сиз саҳифаларни айлантира олмадингиз, чунки наҳ-да ҳеч қандай саҳифа йўқ еди. Наҳ фақат кичик ихчам гелигните dollar тўпламига ега еди, у қирқ сониядан кейин портлади, кейин фаоллашди, йигирма marta босиш ва кейин унинг таркибини еллик квадрат метрдан ортиқ майдонда катта тартибсизликда конфетига ўхшаш ленталарга сочди.
  
  
  У дераза олдига бориб, Ривненская пардасини орқага тортиб, пастдаги уйғониш кўчасига қаради. Кўчада иккита патрул машинаси ва бешта аниқ полициячи, шунингдек, бир нечта оддий кийим зобитлари ва йўловчилар. Ён дераза остидаги кўчада фақат учта forma кийган офицер бор еди, уларнинг қўллари остида автоматик карбиналар. Кўчадаги ҳар қандай шов-шув иҳ ўртоқларига ёрдам бериш учун у ерга югуришига олиб келади . Уни текширишдан олдин, мен бинонинг атрофига ташқаридан қарадим ва уни қаерда кўрганим, хизматга кириш жойи ҳақида ўйладим. У ҳали ҳам ўша ерда еди. 1897 йилдан бошлаб бино ХВИ асрнинг буюк палаззининг улуғворлигига тақлид қилишга интилган меъмор томонидан қурилган. Барча юқори суитларда балконлар бор еди, уларнинг бурчаклари катта, оғир тошлар атрофида тўпланган еди. Тўртбурчаклар тош бўлаклари, уларнинг ҳар бири ўртасида ўн сантиметрли тўсиқ бор. Ўндан ўн беш метргача бемалол тушиш учун бироз ҳаракат талаб етилади. Аммо у умид қилган уч-беш дақиқалик белгиларга еътибор бермасдан тушиш бироз қийинроқ еди.
  
  
  У курткасини ечиб, шимини ўраб олди. Кейин у халатини кийди. Ҳали ҳам соқолсиз ва қовуришдан қизил, у юзимга ташқи зўриқиш белгиларини бериш учун бўяниш керак емас еди. У яшаш хонасига кириб, ешикни очди.
  
  
  Олдимда forma кийган гигант, ўқ отишга тайёр милтиқ турарди. Менга режаларимга бўлган барча ҳурмат билан муносабатда бўлишади.
  
  
  "Мен яхши ухлашни хоҳлайман", деди Ему унга италян тилида. "Менинг асабларим портлайди, овоз бериш-овоз бериш."Мен у кўпроқ ишонарли қараш қилиш учун зарар кўра бир оз кўпроқ cringed, ва Carbine менга билиш нод берди. "Илтимос, кейинги уч соат давомида мени безовта қилмаётганимни кўринг", дедим. "Менга ким аҳамият бермайди. Бир оз ухлаганимда, сизнинг офицерларингиз билан гаплашишим мумкин, аммо бу орада мен ухлашни хоҳлайман.
  
  
  "Аммо бу менинг кўрсатмаларим еди", деди у яна ҳарбий ҳолатда.
  
  
  "Ажойиб", дедим. У хонасига қайтиб кетди ва ешикни ёпди. У индамай халатидан халос бўлди, шимини ўраб олди ва чамадонидан ҳашаротларга қарши бузадиган амаллар шишасини топди. Его таркиби ҳар қандай чивинга зарар етказадими ёки йўқлигини билмайман, лекин агар его қўлларга олти дюйм масофадан қўлланилса, у терига маҳкам ўрнашган нозик бир қатлам ҳосил қилади. У каркидоннинг териси каби қаттиқлашади ва қуриганида уни қўлқоп каби олиб ташлаш мумкин. Бу бизнинг мўжизавий шифокор кимёгарларимиздан бири томонидан ишлаб чиқилган неопрен ҳосиласи. Ҳозир ҳам менга керак бўларди.
  
  
  У уни ушлаб турди, қўлларини ҳавода силкитди ва максимал қуритиш вақти икки дақиқа давомида бармоқларини букди. Кейин у каравотдан Зейн Грейнинг китобини олди ва деразага тутди. У ўнг юқори бурчакда нарсани фаоллаштирадиган burma ясади, аста-секин йигирма бешгача санади ва деразани очди. Кейин у емуни сузиб кетишига рухсат берди ва тезда деразани яна ёпди. Ўн беш сониядан сўнг, бу жиннилик бошланди .
  
  
  Гелигните худди иккита tanker бир-бири билан тўқнашгандек портлади ва конфети кўчанинг нариги томонига, деярли меҳмонхонага кираверишда ўқ узди.
  
  
  Бу вақтда у аллақачон бошқа деразада, кейин еса ташқарида еди. У балкондан бурчакнинг ғишт ишларига тушиб, одамлар хиёбондаги постларидан портлаш жойига югуришларини бир кўз билан томоша қилди.
  
  
  Менинг қўллари кенг алcовес олди, ва мен пастга ботди, зўрға кўчадан кўздан. Чиройли, аммо антиқа лифтда бўлганидан бир неча сония кўпроқ вақт ичида у ниҳоят пастга тушди. У ерга келганида, у ҳали ҳам кимсасиз тротуар бўйлаб нариги бурчакка юриб, таксига ишора қилди.
  
  
  Ему унинг манзилини чақирди, бу менинг иккинчи алоқа манзилимдан унчалик узоқ бўлмаган жой, лекин таъқибчиларимдан халос бўлиш учун етарлича узоқда.
  
  
  Ташқарига чиққанимда, мен уни икки бурчакка буриб, меҳмонхонанинг қабулхонасига кирдим, у ерда пештахта ортидаги уйқусираган хизматчи менга худди шу ерда бўлиши керак бўлган оддий сайёҳ каби бош ирғади. Кейин у хизмат ешиги орқали чиқди. Мен уни хиёбонда учратдим. Белгиланган манзилимдан икки ешик пастга тушиб, портикога кирдим ва ҳеч ким мени таъқиб қилмаслигига ишонч ҳосил қилиш учун яна уч дақиқа кутдим. Йўл ва тротуар бўш қолди. Мен давом етдим, кейин ўчоқнинг белгиси билан қўнғироққа иккита қисқа ва битта узун signal бердим. Автоматик ешик очгичидан "чик" овози ешитилди ва у ҳали ҳам ичкарида, юқорига кўтарилаётганда еди.
  
  
  Иккинчи қаватда ешик олдида калта ўрта ёшли еркак кутиб турарди. У тегишли давлат идорасида ишлаган. Нен хиралашган қизил фланел халатини бўртиб чиққан елкасида камарсиз кийган еди, уни даҳшатли дизайндаги жингалак ички шимлар зўрға яширган еди.
  
  
  "Саволлар, саволлар, саволлар. Бу ёқимли болалар ҳали ҳам уни Лиеве Лита ва АНП комбинацияси деб ўйлашади. Мен бир ўзгариш учун уларга гапириш истайман.
  
  
  "У бу ерда нима учун", дедим мен. "Келинг, Маc.
  
  
  "Gilchrist", деди у жилмайиб. "Маc Емас."
  
  
  У тоза, яхши сақланган яшаш хонасидан ўтиб, ётоқхонага кирди, у енди тоза бўлиб кўринди. Деворнинг нариги томонидаги катта ёнғоқ стулининг тортмаси очиқ бўлиб, тортмасининг ярмини егаллаган трансдусерни кўрсатди. Қолган ярми електрон қурилмалар, шу жумладан нутқни қайта форматлаш учун кўп тугмачали қурилмага ега telefon билан банд еди.
  
  
  "Одам ўғирлаш, қотиллик, бомбалар", деб минғирлади у. "Мен ҳурматли жосуслик жамиятида емас, дипломатик хизматда еканлигимни ўйладим. Менга қўнғироқ қилишга ижозат bering, кейин сиз нутқ конвертори орқали бошлиқларингиз билан гаплашишингиз мумкин. Еҳтимол, мен уни кейин дам оламан.
  
  
  У теришларини бироз бурди, сўнг қурилма ёнидаги Morse калитини урди.
  
  
  У минғирлашда давом етди. "Атрофимиздаги баъзи одамлар одатдаги соатларда пул топишлари керак. Тўққиздан бешгача. Бир тўшакдан иккинчисига ва бир барбекюдан бошқасига югурманг. Мана, Картер. Хўш, сизнинг жосуслик тармоғингиз учун сизга турли хил айғоқчилар керак бўлади.
  
  
  Ниҳоят телефонга жавоб берганида, Хокнинг қуруқ овози аллақачон қулоқларимда бемаъни. "Сиз қандайдир даҳосиз, Ник", деди у. "Мен сизни кичик бир муаммони ҳал қилиш учун юборяпман ва мен олган биринчи янгилик-бу асосий муаммо ўзингиз. Мен унинг сабрсизлик билан ҳисоботларини варақлаётганини ешитдим. — Бу ерда айтилишича, сизни тупуришга боғлаб қўйган ва озод бўлганингизда ва улардан узоқлашганингизда тириклайин қовурмоқчи бўлган икки йигит сизни ўғирлаб кетишган. "Номаълум сабаб" билан ўлим. Яхши, мен янада сўрамай тахмин қилиш мумкин, лекин мен ҳар доим у бир қатнашди учун тўрт кишини олишини ўйлаб, менинг жазмани атрофида. Ва сиз билан курашиш учун олтита.
  
  
  Мен ўғирлаб қандай ем тушунтириш учун сўзини етилмоқда его хавф остига. Бу хокни янада бағрикенг қилгани емас.
  
  
  "Биламан, сизнинг бу иссиқ жўжа билан аралашишингиз керак еди", деди у - " лекин бу жараёнда сиз қўриқчингизни туширган маънода емас. Сиз Хема билан ётишингиз менга аҳамият бермайди..."Мен ўз егоимнинг фикрлари шов-шувли, агар ақл бовар қилмайдиган кашфиётга ўтишини деярли ҳис қилардим ... бу сизга маълумот беради. Аммо агар сиз ўзингизни йўқ қилиш учун очсангиз.
  
  
  "Мен ҳали йўқ қилинмадим", дедим.
  
  
  "Бу кимнинг йигитлари?""Бу нима?"у мен билан халқаро жиноятчиларнинг фотосуратларининг тўлиқ каталоги бор еди.
  
  
  "Улар менга ҳайдовчилик гувоҳномасини кўрсатмадилар", дедим мен унинг киноясига жавобан. "Жасадлар ҳам ҳужжациз еди. Аммо менимча, улар америкаликларни жуда ёқтиришмаган, бу коммунистларни кўрсатиши мумкин. Гарчи бу бизни ҳеч нарсага олиб келмаса ҳам. Бир куни Сем амаки бошқаларники, ертаси куни у душман бўлиши мумкин."
  
  
  "Лаънати фактларга ёпишиб олинг", деди хок. "Дўстларингиз учун сиёсий фалсафангизни сақланг. Мен telex устида иҳ расмлар бор, ва Рим фақат улар мустақил бирлик аъзолари еканлигини тасдиқлаш мумкин. Улар барча бурчаклар учун ижара учун мавжуд. Лекин мен билмоқчи бўлган нарса: Андерсоннинг шубҳаларини тасдиқлайдиган бирор нарса топдингизми?"
  
  
  "Мени шубҳали қилиш учун етарли миқдорда топдим", дедим. "Аммо бу қанчалик жиддийлигини ва қаерга кетаётганини тушунишнинг ўзи етарли емас."Мен қисқача контурга ўтдим: "дунё ипи" бу сиртда пайдо бўлганидан бошқа нарса емас, балки университетнинг реквизитлар тўплами халқаро тартибсизлик қилишга иштиёқли одам учун жуда жозибали бўлиши мумкин деган фикримдир. Дунёнинг исталган нуқтасида ҳар доим бу буг ъ хоналари мавжуд.
  
  
  "Бу икки kishi менинг ётоқхонамга киргунга қадар, - деб хулоса қилдим мен, - Андерсоннинг ҳақлигига шубҳа қилдим. Лекин кимдир мени сўроқ қилишга уринди. Ва улар, атрофимни сиқиб чиқаришга уринишган саволлар, барчаси "ёруғлик оқими"га очиқ ишора қилдилар.
  
  
  У ему айтган фактларни кўриб чиқиш учун бир неча сония тўхтаб қолди. Мен яна қоғознинг шитирлашини ешитдим.
  
  
  "Яна бир нарса", деди у. "Бомба ҳужуми. Бошқа биров сизни ўлдирмоқчи бўлганми ёки бу яна бир хил завқми?
  
  
  "Бу мен едим", дедим. У норозилик билдиришдан олдин, у Емуга ускуналар ҳақида менга хабар бериш учун Ле Супербе томонидан шошилинч равишда кетиши ҳақида хабар берди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у хўрсиниб. - Енди қандай қилиб қайтиб келасиз?"Сиз ҳозир бутун Колизейни портлатмоқчимисиз?
  
  
  Мен емуга бу керак емас деб ўйлаганимни айтдим ва унга қайтиш режам ҳақида гапира бошладим .
  
  
  "Сизнинг иш услубларингизнинг ғайритабиий тафсилотларини қанчалик кам билсам, ҳаётим шунчалик осон бўлади. Аммо бу ерда ҳеч ким тушуна олмайдиган нарса шундаки, кимдир сизнинг самолётда еканлигингизни билиб олди. Бу қиз Росана нафақат сизнинг ҳалокатли жозибангизни ўзига жалб қилганига аминмисиз?
  
  
  "Еҳтимол, бу ёрдам берди", дедим мен камтарлик билан. — Лекин мен сизга пул тикаман, у кимнингдир чақалоғи."Салом менинг меҳмонхонамнинг манзилини бериш ҳаракатни бироз тезлаштирган бўлиши мумкин. Лекин бу биз учун бўлгани каби улар учун ҳам қадрлидир."
  
  
  "Кошки улар бизда бўлса еди", деб тўнғиллади хок. "Мен қизни уч marta текшираман: биз, еҳтимол ва Алиталиа. Мен Голдиега молиявий тафсилотларни ҳам бераман. Беш юз минг dollar. Мен буни билардим, лекин бу янги рекорд бўлиши мумкин. Сизнинг янги дўстларингиз билан учрашиш йўлида маълумот варақларим бор. Гилчристни Андерсоннинг скриптини баҳам кўришга таклиф қилинг, шунда у дарҳол бир нечта тахминлар қилиши мумкин. Сиз Ҳймандан жавоб оласиз. Gilchrist одатда шунчаки ўйлайди. АА, Швейцария лицензия плитаси, немис бокира қизлари. Бу Жунгфрау ўхшаш бир сўз билан зикр қилинган. "Еҳтимол, Andersson йигит ақлдан озган . Ёки сиз. Балки ҳаммамиз. Хўш, сиз меҳмонхонага қайтиб, Нерон қофияси атрофидаги саҳналарни қайта тиклашга қайтишдан олдин бир соатлик ухлашга ҳаракат қиласиз.
  
  
  Scrambler хок осилганида чертди.
  
  
  Gilchrist норози бўлиб, По Андерсондан олган қоғоз парчаларини узатиш ускунасининг уясига тиқди ва хайрлашишдан хурсанд бўлди.
  
  
  Мен бир такси олди ва меҳмонхона орқасида офф тушиб, мен бир хизмат кириш сездим қаерда. Кимдир мени кўрган бўлса, мен фарқи йўқ еди, лекин мен уни оуцмартинг томонидан менинг дарвозабон қадар вида истамади.
  
  
  У лифтни ўз қаватига олиб чиқди ва қабулхона деворида тўхтади. Бурчак менинг машинамдан бир неча метр нарида еди. Бурчакка етганимда, квартирам ешиги олдида қўриқчи ва ҳушёр турган қўриқчи, унвонга кўра капрал кўрдим. Яхши.
  
  
  Kamil мени тарк етган shisha атрофидаги сариқ капсулаларни силкитдим. У тезда шишани бошқа ип залига ташлади. У қўриқчининг қайтишини кутиши шарт емас еди. У қаттиқ, яхши хулқли бола еди ва у унга ишониши мумкин еди. Иккинчисида мен шишанинг деворга урилган овозини ешитдим, уники ешикдан каптар. Қўриқчи одатдагидек беш-олти қадам пастга тушиб, карабинини тайёр ҳолатда ушлаб турди. Қоровулнинг юзида бўш ифода билан ўз лавозимига қайтишини кўриш учун ҳар куни шимимни ўраш, халатимни кийиш ва бошимни ташқарига чиқариш учун бир дақиқа вақт кетди.
  
  
  "Мен унинг хона хизматига нонушта қилиш учун қўнғироқ қиламан", деб тушунтирдим. "Мен шунчаки бу содир бўлганлигини билишингизни истайман. Мен шунчаки овоз ешитмадимми? "Ҳеч нарса, сер", деди у. "Кичик портлаш. Талабалар, коммунистлар ва монархистлар. Сизда ҳар доим бу безовталанувчилар бор. Айтганча, ошхонада ҳам халқимиз атрофида тартибни сақлайдиган ошхона бор.
  
  
  У Хокнинг маслаҳатига амал қилиб, кейинги операциядан олдин ухлашга ҳаракат қилишга қарор қилди. Камиланинг лосони жуда яхши ишлади, бир нечта заиф жойлардан ташқари, мен ҳеч қачон қовурилмаганга ўхшардим.
  
  
  У халатини ечиб, шим ва курткасини осиб қўйди, кўйлаги ва галстугини стулга ташлади ва ётишга қайтишга тайёрланди. Март ойининг совуқ шабадаси еди, шунинг учун хонамдаги деразани ёпишга бордим.
  
  
  Лекин нафақат ўша дераза, балки олдидаги дераза ҳам очиқ еди. У бомба ташлаган заҳоти уни ёпиб қўйишини жуда яхши биларди. Менинг йўқлигимда кимдир менинг хонамда еди. Ҳали ҳам у ерда бўлиши мумкин бўлган kishi.
  
  
  
  
  Боб 4
  
  
  
  
  Уйқу бироз кўпроқ кутишга тўғри келади.
  
  
  У лугерни дублетига осилган ғилофдан чиқариб, машинага қайтди. Хонани қидириш осон еди: тажовузкор аллақачон қидирилган ҳудудга қайтиш учун коридорлардан фойдалана олмади. Фақат иккита катта хона, яшаш хонаси ва ётоқхона, шунингдек, катта ҳаммом. Унинг дюйм-дюйм, яшаш хонаси бўйлаб юрди. Мен divan орқасига, оғир пардалар орқасига қарашни унутмадим. Спиртли ичимликлар бари ҳатто Перротнинг катталигидаги одам учун ҳам жуда кичик еди, лекин у барибир ичкарига қаради. Ҳаммаси бўш еди. Ётоқхонада ҳам худди шундай: пардалар ортида, шкафда, каравот остида.
  
  
  Ешик қўнғироғи жиринглади. Ҳаммом ешигини қулфлаш ва ешик тутқичи остидаги стулни тиқиш учун унга бир неча сония керак бўлди. Агар мижоз у ерда яширинган бўлса, мен тушлик тепсисини олаётганимда улар чиқа олмас еди.
  
  
  Оқ кўйлаги кийган официант менга бир лаганда овқат узатди. Мен ешикоғаси томонидан бир томондан ўраб олинган еди, ва менинг иккинчи forma кийган қоровул томонидан бошқа, ким у нонушта тайёрлаш назорат ошхонада еди, деб мени ишонтирди. Иҳ унга миннатдорчилик билдирди, официантни маслаҳат берди ва қидирувни тугатиш учун қайтиб кетди.
  
  
  Ҳаммом ҳам бўш еди.
  
  
  Аммо очиқ дераза сир бўлиб қолди. Мен йўқлигимда кимдир, еҳтимол томдан кирган еди, у ерда олукларнинг нотекис профили, декоратив ҳайкалтарошлик ва мўри қопламалари барчани кўча патруллари кўзидан яширган еди. Хўш, бу ақлли, қўрқмас одамни талаб қилди. Мен рақибимни камситишга қодир емас едим.
  
  
  Ётоқхонадаги иккинчи текширувим ташхисимни тасдиқлади.
  
  
  Менинг чамадоним ва дипломатик портфелим яхшилаб қидирилди. Ҳамма нарса еҳтиёткорлик билан ўз жойига қайтарилди, у кетишдан олдин иккала нарсага қўйган деярли кўринмас соч муҳрлари бундан мустасно. Кичкина портфелдаги махфий бўлинма топилмади. Унинг ёнида luger ва пичоқ бор еди, Шунинг учун Жерри Карр каби менда шубҳали нарса йўқ еди. У чамадони атрофида бегуноҳ кўринадиган транзисторли радиони чиқариб, ишига қайтди. У яна учта хонани қидирди, бу сафар тинглаш мосламаларини қидирди. Radio бир хил ўлчамдаги бошқа ҳар қандай радиога ўхшарди, лекин Егонинг бир нечта ҳаракатлари билан уни яширин електрон тинглаш қурилмаларининг самарали детекторига айлантириш мумкин еди.
  
  
  Сиз мени тинглаётганингиз менга аҳамият бермади. Ник Картер сифатида менинг ҳақиқий кимлигим билан боғлиқ ҳамма нарса Ле Супербе квартираларига қараганда хавфсизроқ жойлар учун сақланган. Аммо мен енг сўнгги ва енг мураккаб video ускуналарни тезда кўриб чиқдим: тугмачанинг бошидан катта бўлмаган кенг бурчакли линзалар, тасвирларни бир километрдан кўпроқ узоқликдаги екранга узатишга қодир. Буни Ник Картернинг нутқи бошқариши мумкин еди, лекин мен уни ажратиб олиб, Лугерни мойлаганим, ТТ газ бомбаси ёки бошқа ўйинчоқларни (техник фокуслар бўлимидан) керакли алмаштиришда махфий бўлинмани варақлаганим ҳақидаги ҳаракатланувчи кадрлар. Cарр, Texas playboy.
  
  
  Уни яшаш хонасида битта signal, хонанинг бурчагидаги пойдеворда кичкина тирноқ узатувчи қабул қилди. Его, еҳтимол, минтақадаги енг овозсиз суҳбатни ҳам олиш учун етарли еди. Унинг егоини қаерда қолдирди.
  
  
  Ётоқхонада иккита иҳс бор еди: бири кийиниш столи устидаги ойнанинг орқасида, иккинчи ярми чойшаб бошидаги мато тугмаларидан бирининг орқасида яширинган. Тўшакдан фойдаланишга бўлган бу номутаносиб қизиқишдан хушомадгўйлик ёки хафа бўлишни билмасдим. Аммо у унинг егосини ёлғиз қолдирди. Ёки микрофон иккала усулда ҳам ишлаши мумкин ва мен иҳни аҳ учун бегуноҳ одамлар сифатида ишлатишим мумкин.
  
  
  Ҳаммомда ҳеч қандай аломат йўқ еди. Бу қисман оқаётган сув ҳатто енг яхши тинглагичга ҳам ноқулайлик туғдириши мумкинлиги билан боғлиқ еди. Шундай қилиб, Агар мен Ҳема либо билан жиддий суҳбатлашишим керак бўлса, мен буни душ, югуриш кранлари ва такрорий ювиш билан тўлиқ ҳамкорлик қилган бўлардим.
  
  
  Бир оз камроқ қизариб, у совуқ нонушта қилди ва кейин каравотга тушди. Бир ярим соатдан кейин мен олган ягона трансляция telefon қўнғироғи бўлган бўлса керак. Бу Kamil еди. Ёрқин, ёрқин ва ғамхўр . У мендан ее лосони менга ёрдам бердими, деб сўради.
  
  
  Мен тикланишни қанча узоқлаштирсам, бу менинг болаларим учун шунчалик яхши еди. Шундай қилиб, мен унга миннатдорчилик билдирдим ва салом (бу ҳақиқат) дори менга мўжизавий тарзда ёрдам берганини айтдим, лекин (бу тўғри емас), агар у ухлаш имкониятига ега бўлсам, у таблеткаларни қабул қилса ҳам, мен ҳали ҳам енгил титраяпман.
  
  
  "Ростини айцам, - деди у жиддий, - сизнинг куйишингиз оддий қуёш ёнишидан бироз жиддийроқ. Сиз бироз дам олишингиз керак. Рензо сизга қўнғироқ қилади. Ва агар иложи бўлса, биз ҳаммамиз кечқурун тушлик қилишимиз ва кейин ссенарий учрашувига боришимиз мумкин. Аммо бу бир неча соат давом етади. Бу ҳар доим Риме бир кеч тушлик бўлди. Шундай қилиб, дам олинг. Кеча даҳшатли оқибатларидан халос бўлиш учун гўзаллик муолажам учун менга бир неча соат керак бўлди!
  
  
  Мен унга яна миннатдорчилик билдирдим ва ухлаб қолиш учун емас, балки онгим фактларни текшириб, режалар тузаётганда танамни тинчлантириш учун ўзимни каравотга ташладим.
  
  
  Кечки тушлик ҳақидаги бу хабар унчалик мантиқий емас. Овоз бериш сценарий ҳақида умумий маълумот ҳам яхши бўлади. У ҳали ҳам жуда кўп нарсалар ҳақида жуда хабардор емас еди ва у "дунёнинг охири" ҳақида қанчалик кўп маълумотга ега бўлса, шунча яхши еди. Еҳтимол, мен бу зулматга бироз ёруғлик бера оламан.
  
  
  Рензо бир неча дақиқадан сўнг қўнғироқ қилди. У телефонга жавоб берганида, у бир нечта ишончли нолаларни чиқарди. Кечки овқат икки-ўттизга, меҳмонхонадан унчалик узоқ бўлмаган тоза овқатланишда режалаштирилган еди. Ссенарий муҳокамаси дарҳол клубнинг ёпиқ мажлислар залида бўлиб ўтиши керак еди.
  
  
  "У ерда сиз бизнинг жиҳозларимиз атрофида бошқа тафсилотлар билан баъзи слайдларни кўрасиз", деди Рензо. "Ва кейин сиз дарҳол асосий сюжет чизиқларини ешитасиз."
  
  
  "Гее, мен буни хоҳлайман, Рензо", дедим. "Аммо мен ҳали ҳам тирик қолганимни ҳис қиляпман."
  
  
  "Мен сизни шошилтирмоқчи емасман, Жерри, - деди у аччиқланиб, - лекин бу сиз учун investor сифатида муҳим ва қизиқарли бўлиши мумкин... Агар сиз фикрингизни ўзгартирмасангиз."
  
  
  "Албатта, у ҳали ҳам деллда", дедим мен. "Умид қиламанки, мен ушбу скрипт муҳокамасидан ўтаман."
  
  
  "Ажойиб", деди у. Ва у менга яна дам олишим учун тушлик бошланишини бироз ўзгартиришини айтди. — Ва мен оиламнинг ерлари атрофида Ромагна коняк билан овқатимизни тугатишимизга ишонч ҳосил қиламан."Бу сизга бизнинг сўров сценарийимизни синаб кўриш учун куч беради. Еса.
  
  
  Беш соатлик бўш вақтим бор еди. Бу вақтни қандай ишлатишим мумкинлиги ҳақидаги тирноқнинг саволига деярли дарҳол менинг ҳурматли қўриқчим жавоб берди, у хушмуомалалик билан ешигимни тақиллатди ва қуйидаги столда мен учун қолган конвертни узатди.
  
  
  "Бизнинг мутахассисимиз бу почта бомбаси емаслигига ишонч ҳосил қилди", деди у. Аммо мен уни ҳеч қандай оташин ва нурланишсиз очгунимча, у мен билан яшаш хонасида қолди. Бу келгуси сешанба куни виа della Фонтанелла галереясида ибтидоийлар кўргазмасининг очилишига чиройли тарзда ёзилган таклиф еди.
  
  
  Мен уни емуга бу орада маданий сўрғичлар рўйхатига киритилганимни изоҳ билан кўрсатдим. У кулиб, мени ёлғиз қолдирди.
  
  
  У йўқ бўлиб кетгач, мен бош бармоғимни бурчакларнинг бирига киритдим ва у ерда еканлигини билган пластмассани осонгина олиб ташладим. Бу Ҳйманнинг хок менинг саволларим ҳақида бир неча соат олдин билиб олгани ҳақидаги ҳисоботи еди. Давлат идораларининг ташқи механизми ўсиб чиққан шиллиққурт тезлигига ега бўлиши мумкин, аммо агар керак бўлса, АГ каби кичик давлат идоралари ёруғлик тезлигида ишлаши мумкин.
  
  
  Тўртбурчаклар харитада пластик қопқоқсиз олтита кичик кулранг квадрат бор еди. Его уни ётоқхонага олиб кирди ва менинг дипломатик портфелимдаги яширин жой атрофида 200х заргарлик катталаштирувчи Ойнани олди. Кейин маҳкам ўралган маълумотларни очиш ва иҳ ни хотирага ўтказиш учун менга ётоқхона чироқининг ёрдами ҳам керак еди.
  
  
  Биринчи квадрат менинг ярим million долларлик чекимнинг асосан зерикарли тафсилотларини ўз ичига олган, агар обунани бекор қилиш зарурати туғилса, у қандай ҳал қилинган. Дастлабки иккитаси ва учинчиси Андерсоннинг ўз ёзувларини таҳлил қилиш билан боғлиқ еди ва у ички хизматнинг ақлли йигитлари бу ҳақда уникидан кўра кўпроқ иш қилмаганлигини пайқади. Л ҳарфи атрофида жойлашган исмлар, устига Ҳ ҳарфи ва ўқиб бўлмайдиган Жунг билан ескиз... Ва яна бир нарса билан мен ўнлаб турли хил талқинларни олдим. Мантиқий бўлган ягона нарса, у аллақачон унга берган талқин еди, л ҳарфи Луганони англатиши мумкин еди, бу ерда Дотторе-Professor Симcа mistletoe Швейцария банки билан алоқаси бор еди. Лекин енг яхши ҳолатда, бу franks ва Лир билан қандайдир скрипка қилишни англатарди. Ўз навбатида, его ўсишини берилган, Piero Симcа мурожаат қилиши мумкин, ёш ўсиш: скептиклар атрофида Один сиз тахминан гапирганда, бизга ёқади қандай scribbled сўзни ўқиб. Яна бир у жунгфлучт, бошқа жунг-фреудиг, бошқа жунг-флучт, ўз навбатида дам, қувонч, лаънат бўлиши керак, деб таъкидлайди. Бири бошқасидан ҳам бемаънироқ. Бу доодлесга тегишли.
  
  
  АА белгиси учун менга бир хил маъносиз имкониятлар рўйхати керак-реклама агентлиги ва автомобил ассоциациясидан майда гентрйгача. Бундан ташқари, жуда мантиқий емас. Мен буни елчихонанинг қаршисидаги кутубхонада ўн дақиқа давомида ўзим топган бўлардим.
  
  
  Иккинчи сатр бошидаги дастлабки иккита квадратда Сер Хю Марсланд, Lorenzo Конти, Крис Маллори ва Перо симка ҳақида батафсил маълумотлар мавжуд. Буларнинг барчаси жуда қизиқ еди, лекин мен ҳеч қандай схемага ҳеч нарса сиғдира олмадим. Еҳтимол, шафқациз амбициядан ташқари, ҳеч бўлмаганда Сер Хю ва подада жуда кўп ҳиссий ва руҳий беқарорлик, бу ажойиб кино арбоблари уйида камдан-кам учрайдиган нарса емас. Поданинг муаммолари асосан shisha атрофида бўлиб туюлди. У одатдаги ичкиликбоз еди ва одатда кўп миқдордаги спиртли ичимликларга тоқат қилар еди. Аммо вақти-вақти билан, олти ойдан бир ярим йилгача бўлган вақт оралиғида, бузоқнинг егосида бирон бир жойда хавфсизлик ушланиши қўзғатилди ва его сирена билан жуда хавфсиз қариялар уйига олиб кетилди. Ҳисоботда Рензонинг кокаинга ўтиши қайд етилган бўлса-да, Камилла илгари айтиб ўтган, аммо его ҳушидан кетиши гиёҳванд моддалар ёки алкогол билан боғлиқ емас еди. Бу фақат тез-тез бўлгани каби, у ўз империясини ва императорлик турмуш тарзини молиялаштирган барча антикалардан ортиқча ишлаган ёки чарчаганида содир бўлди. У Его онанинг оиласи, кичик, аммо қадимий зодагонлар ҳақиқатан ҳам Рҳйму атрофидаги ерларга егалик қилганини кўрган. Меҳмонхонанинг бутун майдони ва мол-мулки аввал Муссолинининг фашистлари томонидан, сўнгра урушдан кейин христиан демократ ҳукумат.
  
  
  Унинг ҳам кўрдим, деб тўрт йил олдин, кейин ёлғиз унинг асаб авариялар учун, Рензо шифо ва Студдс дарғазаб тременс билан бир-атрофида-его даврий урушлар еди шу мамлакат дам олиш уйида пастга жойлашиб еди. Аммо бу қиммат, оммабоп ва нуфузли уй еди ва агар мен янги алоқаларни ўрнатиш учун беморлар рўйхатини ўрганишим керак бўлса, мен Европадаги Barents денгизи ҳудудининг биринчи саҳифаларида пайдо бўлган одамларнинг ярмини, шунингдек, баъзи америкаликлар ва Осиёликларни топган бўлардим.
  
  
  Сер Хю Марсланд гербида аниқ нуқсони бўлмаган одам еди. Оксфорд орқали Бирмингем бўйлаб истиқболли талабадан йўлда унинг кўплаб исботланмаган камчиликлари бор еди. У ҳали ҳам тоққа чиқаётган еди. Иҳ бюстга ёки бюстга чиқишдан олдин саноат мажмуалари атрофида айланиб юришнинг сирли қобилиятига ега еди, у аллақачон фунт sterling, Швейцария франки ёки немис маркаларидаги акцияларини монетизация қилди. У бир неча marta фунт, долларда еса икки баравар кўп миллионер бўлди. Миннатдор Малика Егони его хайрия ишлари учун рицарлик билан тақдирлади (Британия империяси ордени, 1963; Британия империяси ордени рицар қўмондони, 1971), гарчи менинг еслатмаларимда его фаолияти асосан унинг исмини бланкаларга қўйиш ва жамият устунларини соғиш билан чекланганлиги кўрсатилган. У бир нечта ярим пуллик лавозимларда ишлаган, улардан бири Ақшда Бмтнинг ЮНИСЕФ бўлинмасида бўлган. У турмушга чиқмаган, лекин у қизларни ёқтирар ва вақти-вақти билан уларга бироз қўпол бўлиб туюларди, гарчи у оммавий жанжаллардан узоқ туришга ҳаракат қилган бўлса ҳам.
  
  
  Piero Симcа, ажабланарли емас, тўртликнинг енг қизиқарлиси еди. Рензо сингари, у ҳам ески зодагонлар билан боғлиқ еди. Аммо рензодан фарқли ўлароқ, у ҳукуматнинг барча сменаларида оилавий мулкни сақлаб қолди ва мистлетонинг дастлабки капитали нефт-кимё саноатидан тортиб санъат хазиналарига бўлган қизиқиш билан кўпайтирилди. Ростнинг егоси туфайли уни шафқацизларча ҳақорат қилишди ва таъқиб қилишди, у ўзини Буффонга айланишига йўл қўймади ва шу пайтгача Ростнинг егоси аллақачон устунликни қўлга киритган еди. Триестдан Сицилияга қадар его кичик гигант деб номланган. Егонинг аждодлари шимолда, Garda кўли яқинида жойлашган еди. У сиёсатга христиан демократ сифатида кирди, аммо кейинчалик ажралиб чиқиб, ўзининг янада ўнг қанот партиясини тузди. У миллий сайловларда деярли аҳамият бермади, лекин Егонинг ўз сайлов округи ҳар доим Егони Сенатга қайтариб берди, у ерда у ўз позициясидан бошқа барча партиялар билан музокаралар олиб бориш ва фитна уюштириш учун фойдаланган. У барча томонларнинг, шу жумладан халқаро миқёсда истеъдодли маслаҳатчи бўлган. БМТ ўз хизматларидан Араб террористик гуруҳлари, Жанубий Amerika Тупамарослари ва Марказий Afrika атрофидаги исёнчилар раҳбарлари билан музокаралар олиб боришда фойдаланган. Milan газетаси его "кичкина Генри Kissinger" деб номланган ва еҳтимол бу унчалик ёмон таъриф емас еди.
  
  
  Охирги майдон аёллар ҳудуди еди. Аввал Kamil, кейин Roseanne. Шундан сўнг Камилани севувчиларнинг қисқа рўйхати келтирилди, унда " ким, нима, қаерда - Италия саноати, сиёсати, молия ва global елита."Рўйхатдаги одамларнинг аксарияти оммавий обрўли аёлларнинг овчилари еди, лекин мен улар орасида Piero симкани топиб ҳайрон бўлдим, унинг ётоқхонасидаги его номи Дон Лупо (Лорд бўри) еди. Бошқа жойларда, у битимлар сифатида айниқса фаол зикр емас еди, лекин нима, мен Camille бевосита у ҳар қандай одамни бўлиши мумкин еди ҳақида билган, қатъи назар, у қандай катта ёки кичик еди. Della Camilla-да сиёсатда алоҳида нарса йўқ, шунчаки у коммунист сифатида рўйхатдан ўтган, бу Италияда ҳеч нарсани англатмайди. Бу Европанинг бой кино ва театр доираларида ўзига хос ҳашамат. Перрот ўз дарсларини ёдлаб олди ва тасодифан уларни Камилга маълум бир қизиқиш ва соғлом қизиқиш атрофида еслатиб ўтди. Менинг орзу қилган Roseanne ўз саргузаштларим асосида янада қизиқарли бўлиб туюлди. У Падуада атиги йигирма йил олдин туғилган. У ерда у мактабга борди ва 19 yoshida стюардесса бўлишдан олдин икки йил давомида коллежга борди.
  
  
  Бунинг ўрнига у тезда миллий рейслардан қитъалараро рейсларга ўтди. Еи университетни тарк етишига сабаб унинг баъзи Maoist талабалар билан алоқаси ва унинг ҳаракатлари еди. Аммо у монархист Озодлик партиясининг аъзоси, Piero Симчининг ажралиб чиққан партияси сифатида рўйхатга олинган. Еҳтимол, у ўз карерасини Перротнинг тавсиялари туфайли қилган, чунки унинг отаси кичик гигантнинг баъзи Шимолий ерларининг бошқарувчиси бўлган.
  
  
  Буларнинг барчаси бироз тахминий тушунтириш бўлиши керак еди, аммо жавоблардан кўра кўпроқ саволлар туғдирди. Агар у қандайдир тарзда Пиеррот орқали" тинчлик ипи " да иштирок етган бўлса, нега салом Техасдаги Олтин товуқни олтин тухум қўйишдан олдин ўлдиришга уринишда иштирок етади? Ёки у аллақачон бу одам билан ески алоқаларини узиб, Перротни ески оилавий таниши сифатида ишлатганми? Бу биринчи marta кимдир ўз раҳбарларини рози қилиш учун жуда хоҳлаган ишини олиш учун томонларни алмаштиргани бўлмайди. Аммо агар бирор нарса "дунёнинг охири" каби ҳидланган бўлса, менинг ўтмишдаги тажрибам буни тасодифий шовқинли ёшлар гуруҳи емас, балки пул билан ташкилот билан боғлаган.
  
  
  Менинг фикрларим айлана бошлади. Ўз-ўзини қондириш менинг вақт исроф тўхтатиш учун енг яхши йўлларидан бири Roseanne менга берган telefon қўнғироқ қилиш. Аксарият авиакомпаниялар екипаж аъзоларига узоқ парвоздан қайтганларида бир кун дам олишди ва Росана билан ҳар бир учрашув, у сирни тарқатиб юборганми ёки йўқми, бошқа турдаги омела жозибасини келтирди. Барибир, Камилла кейинги бир неча соат давомида косметологи билан жуда банд бўлади.
  
  
  Унинг рақамини дафтаридан топиб, меҳмонхона операторига берди. Менинг чизиқ деярли албатта уриб қўйди еди, лекин менинг ҳозирги тасвир билан, у ёқимли қиз қўнғироқ қилиш истайман ғалати емас еди. Айниқса, ник Картерга қарши ҳаракат ёки Жерри Каррга қарши ҳаракатнинг бир нечта аъзолари улар аллақачон бир marta видаланганликларини билишлари керак еди.
  
  
  Қўнғироққа Марказий Amerika аксенти ва бурни тиқилиб қолган қиз жавоб берди. Кейин у унинг қичқириғини ешитди: "атиргуллар, ҳазилкаш, Карр."
  
  
  Кейин Росананинг ширин, хириллаган овози. "Салом, Жерри. Қандай ажабланиб! Сиздан бошқа ешитаман деб ўйламаган едим, енди сиз бу гўзал одамларни филмлар атрофида кўргансиз. Бундан ташқари, радиодан сизни ўғирлаб кетишганини ешитдим ва кейин қочиб кетдингиз. Мен сизни касалхонада деб ўйладим ва қила олмадим... уҳ, бирор нарса қилинг.
  
  
  Бу жуда жозибали ва беғубор бўлиб чиқди, чунки у тўққизтадан битта имкониятга ега емас еди, у плашли кўйлаги ва Пепедаги Гориллага ишора қилган бармоқ еди.
  
  
  "Йўқ", дедим мен бир хил қувноқ оҳангда. "У касалхонада емас, мен ҳам қила оламан ... ер ... баъзи нарсалардан фойдаланинг. Аммо, азиз Roseanne, мен ҳали ҳам ишончим комил бўлмаган бир нечта нарсалар бор ва агар вақтингиз бўлса, буни тушунишга ёрдам бера оласиз.
  
  
  Унинг кулгиси мазали бўлгани каби одобсиз еди. "Мен ҳар доим хайрия ишларини бажаришга ва сизга ғамхўрлик қилишга вақтим бор", деди у. Ъ қачон?ъ
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Енди қандай? Хонам олдига қўриқчи қўйиш шубҳали шарафи бор еди. Аммо емуга айцам, у менинг меҳмонларимни соғинади.
  
  
  "Оҳ", деди у. "Бу янада ҳаяжонли. Мен ўн беш дақиқа ичида сиз билан бўламан, бизнинг даҳшатли transport нақш қараб."
  
  
  У сўзида турди. У бир кун давомида қўриқчи томонидан огоҳлантирилган еди ва у ўзини ҳамшира деб даъво қилган ёш хоним келганини рашк билан еълон қилиш учун ҳурмат билан тақиллатди. "Ҳамшира емас, балки физиотерапевт", деди Roseanne қувноқ тарзда. У кулранг shaggy мўйнали палто ва кепка каби кулгили кулранг шляпа кийиб, яшаш хонасига кириб кетди. У шляпасини хона бўйлаб кўтариб, оломон стулга қўйди. Кейин у палтосидан чиқиб кетди.
  
  
  "Худойим", деди у бир сўз билан. "Бу самолётдан кўра шахсий ҳаётда кўпроқ пулга арзийди ва сиз унда жуда яхши кўринасиз, худди сизнинг бутун ҳикоянгиз мени бу ерга жалб қилиш ниятида қилинган."
  
  
  Палтосиз Росананинг баланд бўйли, аристократик қиёфаси ривненская томонидан жамоат одоб-ахлоқи талабларини қондириш учун етарли еди. У енгил lilac материалига қисқа кўйлак кийган еди. Унинг чиройли оёқлари марварид-кулранг пайпоқ билан қопланган еди. Кулранг замш платформали поябзалида у деярли қошларимга етиб борди.
  
  
  "Формага қараганда яхшироқ, а?"у жасорат унинг етагини ҳилпираган ва унинг яланғоч тиззасидан пастга қараб, деди.
  
  
  "Аввал сизга камтарин хонамни кўрсатаман", дедим. У жасорат билан унинг қўлини олди. У ўгирилиб, танасини меникига босди. Менга мулойимлик билан қўлини бериш ўрнига, у мени бутун вужудини қамраб олган қучоқлади.
  
  
  - Менимча, сизга умуман зарар етмаган. У бир неча дюйм орқага тортиб, хўрсинди. "Ва мен ҳали ҳам сизни ақлдан озгандек боқаман."
  
  
  У ойнали катта каравотни кўриб, завқдан нафас олди ва биз ётоқхонага кирганимизда унинг бўйлаб пардалар тортилди.
  
  
  "Бу лаънати самолёт ўриндиқлари каби емас, Жерри", деди у каравотнинг четида ўтириб, балет терликларини тепиб. У моҳирлик билан қўлини белига ўтказди ва шортиларини тушира бошлади. "Бу ваннада машқ қиладиганлар учун Олимпия сузиш ҳавзасига ўхшайди."У қаттиқ милтиллади. "Агар мен сатрлар орасида ўқиётган бўлсам, улар сизни ушлаб олишганида сиз бу ерда Сигнорина Кавур билан ўйнаган бўлсангиз керак?"
  
  
  "Хўш, - дедим мен. "У тасодифан кириб келди. Бу қандай еканлигини биласиз, Roseanne. Бу кино олами...
  
  
  Roseanne яна кулди, ёқимли табассум тўсатдан бутун вужудига тарқалди. Ва енди унинг танаси янада кўпроқ таъсир кўрсатди.
  
  
  "Қоғозларда яна бир нарса бор еди", деди у. "Улар сизни бутунлай яланғоч ҳолда ўғирлаб кетишганини айтишди ва биринчи сигнални гўзал Камилла кўтарди. У телефонда бўлгандек, унга босилган варақ билан янгиликлар фотосуратчиларига суратга тушди. Пуҳ, Жерри, мени ҳасад қиламан деб ўйламанг. Рашк-ҳар бир инсон қанча турли хил, ажойиб тажрибага ега бўлиши кераклигини билмайдиган бокира қизлар учун."
  
  
  У аллақачон курткасини ечиб ташлаган ва камари билан пайпаслаб юрган еди.
  
  
  "Тўхта", деб буюрди Roseanne. "Мен буни ўзим қиламан. Сиз касалсиз. Мен сиз учун ҳамма нарсани қилишим керак.
  
  
  У мени мулойимлик билан каравотга итариб юборди ва ҳамдардлик ва одобсиз илтифотларга тўла товушлар билан мени ечинтира бошлади.
  
  
  У самолётда бўлган ўша гўзал, орзу қилинган қиз еди, лекин унинг чексиз сўзлар оқимида бошқача, асабий ва мудофаа нарса бор еди, улар қанчалик шаҳвоний бўлмасин, улар биз учун унчалик маънога ега емас еди. У гиёҳванд моддаларга бой емас еди; унинг танаси диққат билан текширилди. Қўлларининг atlas терисида игна излари йўқ еди. Лекин у гапирди, менга хушомад қилди, гўё у бизни ўз саволи билан ёзиб, бизга аралашмаслик учун астойдил ҳаракат қилаётгандек, фақат севги қилишни қўллаб-қувватлашдан ташқари. Мен унга сўраган саволларим салом, худди зарба еффекти каби, мен тинглаш мосламалари билан боғлиқ бўлардим. Аммо у ушбу тинглаш мосламалари томонидан (мен учун) фойдали нотўғри маълумотларнинг муносиб қисми билан озиқланган бўлиши мумкин.
  
  
  Биз билан бирга бор йўл, чунки, нотўғри маълумотлар, ҳатто бу кичик парча кейинчалик учун офф қўйиш керак еди. Roseanne тўлиқ ҳамширалик жадвалини якунлади. Унинг тўла, юмшоқ лаблари ва қизиқувчан тили Камиланинг сеҳрли лосони каби шифобахш еди ва мен унга у менга айтганидек жисмоний мақтовлар айтишга ҳаракат қилдим. Кейин биз каравотда едик. Росананинг кенг, порлаб турган кўзлари бизнинг ҳар бир ҳаракатимизни кўзгуда қайд етди, гўё у нафақат ўзига ва менга завқ бағишламоқда, балки ғалати мой шайхининг ҳарами учун якуний тингловни ташкил қилмоқда.
  
  
  "Оҳ, Жерри", деди у ҳали ҳам бизнинг авжимиздан титраб. "Бу жуда яхши еди."Бу наҳ фақат таъсир емас еди туюларди жинс, қатъи назар, қандай қийин ва биз учун еди мукофотлаш. Бу таилспинни тепиш вақти келди ва ҳеч ким тингламайди, мен кечаги шов-шувлардан кейин қандайдир қизиқиш кўрсатаётганимдан шубҳаланаман.
  
  
  "Ешитинг", дедим мен унинг сочларини силаб, биз бир-биримиз ёнидаги каравотга чўздик. - Ле Супербеда қолганимни ҳеч кимга айтдингизми, азизим?"
  
  
  Унинг танаси беихтиёр қўлимдан узоқлашди, лекин унинг ёрқин кўзлари милтилламади. Кўзлар ўйини ҳалолликнинг таниқли исботи еди, лекин у ҳам уларни аниқ ёлғоннинг белгиси сифатида кўрди.
  
  
  "Йўқ, Жерри", деди у. Ъ Ей Худойим. У мендан узоқлашди ва каравотга ўтириш учун ўзини тортди. "Сизни қийноққа солган ҳайвонлар билан алоқам бор деб ўйлай олмайсиз."У йиғлай бошлади. Ва бу даҳшатли улуғворликни тинчлантириш учун у яна бир-биридан иккинчисига олиб борадиган завқ еди, бу сафар у қўриқчи ва қўриқчи ролини ўз зиммасига олди. Нафас олишимиз яна яна бўлганида, мен сўровномамни тугатдим, бу кўпроқ узр, дўстона, аммо ҳали ҳам қизиқувчан ва менинг ролимга мос еди.
  
  
  "Тикувчини олинг, Roseanne, азизим", дедим. - Мен бундай деб ўйламаган едим. Аммо бу жуда тўсатдан ва умуман маъносиз еди. Бундан ташқари, менинг бу ерда еканлигимни ҳеч ким билмас еди.
  
  
  "Оҳ."Roseanne менинг кечиримимни қабул қилди ва менга иягимдан киндигимга қадар тартибсиз ўпиш чизиғини берди. "Риме ҳар бир kishi ҳар доим жуда тез топади, Jerry. Меҳмонхонанинг тўлиқ бандлиги, такси ҳайдовчиси, кино екипажингиз. Ўйлайманки, кимдир сизни бошқа биров билан адаштирди, шундай емасми?""Бу бўлиши керак", дедим. "Аммо, кўряпсизми, мен сиз ҳақингизда ҳеч нарса билмайман, фақат сиз Испанияда гўзал ва мутлақо ноёбсиз ва сиз Буюк вино мамлакати Кологноладансиз."
  
  
  "Padua", у мени ўйламай тузатди, ойнага қараб завқланди. — Сиз ҳақиқатан ҳам мени гўзал деб ўйлайсизми, Жерри?"Жуда катта емасми?
  
  
  "Мен бизга бир дюйм кўпроқ туролмадим", деди у ярми ҳақиқат билан. "Ва бир дюйм камроқ етарли бўлмайди.""Бу жуда яхши", деб минғирлади у. "Ревматизмда мен сизга у қандай оддий қиз еканлигини айтиб бераман."
  
  
  У менга таржимаи ҳолини айтиб берди, бу ҳам микропринтда ўқиганларимни тасдиқлади. У ҳатто университетдаги Маоистлар гуруҳини еслатиб ўтди ва буни болаларча инжиқлик сифатида рад етди. Ва Перротнинг қўллаб-қувватлаши туфайли у ишга жойлашди.
  
  
  Бу мен умид қилган имконият еди ва енди уни хафагарчилик, жирканиш ва рашк аралашмаси билан қўлга киритиш менинг навбатим еди.
  
  
  "Кичкина Casanova", мен портладим. "Мана, мен барча аёлларнинг его обрўси ҳақида бирор нарса ешитганман. Ва у билан сиз ҳақингизда фикр... У Росана ва Перротнинг қиёфасини итариш учун тишларини ишончли тарзда қисди, бу тажовузкордан кўра кулгили тасвир.
  
  
  "Мен сизга ҳақиқатни айтаман дедим, Жерри. У иягини қўрс кўтарди. "Шундай қилиб , мен Дон Лупони севиб қолдим ва бу сиз ўйлагандек ёмон ва жирканч емас еди. Айтганча, сизнинг иссиқ Камилла мидгетдан зўрға каттароқ ва сиз уни мазах қилаётганимни ешитмайсиз, шундай емасми? Ъ яхши. Унинг оғзи ғазабланиб буришди. "Сиз билишингиз керак — - деди у, - ноёб даволовчи қизларнинг ширин ёш қизларига бепул хизматлар кўрсатилади."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сиз ҳали ҳам уни кўряпсизми?"
  
  
  Ъ сизни кўряпсизми? Roseanne деди. Ъ ҳа. Отам унга ишлайди. Ва у муҳим ва мунтазам биринчи даражали йўловчи. Аммо бу бундан бошқа нарса емас, Жерри.
  
  
  Бу ақлга ега бўлиши жуда мантиқий емас, ва мен ўзимни ошкор ҳолда ҳар қандай янада қазиш мумкин емас. Кейинги сафар уни кўрганимда, бу унинг терговни хавфсиз давом еттириши мумкин бўлган жой еканлигига ишонч ҳосил қиламан. Ҳозир, вақт фақат юз тик еди.
  
  
  Гўё менинг фикрларимни тахмин қилгандек, у ойнага охирги marta шаҳват билан қараш учун қўлини чўзди.
  
  
  "Ҳар бир ётоқхонада шундай девор бўлиши керак", деди у. "Агар у бой бўлса... Аммо енди унинг кетиши керак. Бир соатдан кейин учрашувим бор.
  
  
  У бу ҳақда ташвишланмади. Бир соат ичида тушлик қилдим.
  
  
  - Ертага сизга қўнғироқ қиламан", деб ваъда бердим. "Ёки бу ерга қўнғироқ қилишингиз мумкин."Мен сизнинг дўстингизнинг жадвали нима еканлигини билмайман, лекин Перрот ва унинг дўстлари менинг кино бизнесига киришим учун его туздилар, аммо мен бу бизнинг учрашувимизни бузишига йўл қўймайман.
  
  
  У аллақачон яна кийинган еди, агар сиз ҳаводор кўйлакни яшириш деб атаган бўлсангиз ва у унинг орқасидан яшаш хонасига кирди. Тўсатдан, у бир лаҳза аввалгидек хотиржам ва жиддий, ўзининг нозик суҳбати билан бепарво ва ғайратли еди.
  
  
  "Сиз мени қисқа вақт ичида жуда хурсанд қилдингиз, Жерри", деди у. "Самолётда, кейин яна. Шундай қилиб, бу мени қўрқитади ва ўйлашга мажбур қилади."
  
  
  Унинг кайфияти янги кайфиятига мослашгандек жиддий кўринарди. У куларди.
  
  
  "Хавотир олманг, Жерри", деди у хотиржам. "Иккинчи фикрда, мен кўпчилик қизлар каби сизга уйланиш йўлини топишни назарда тутмаяпман. Мен бошқа нарсалар ҳақида ўйлаяпман. Аммо ертага биз гаплашамиз ва ўйнаймиз."
  
  
  Ўпишдан кейин у кетди.
  
  
  Мен бу ҳаракатлар қандай йўналишда ривожланиши ҳақида енг заиф фикрга ега бўлмасдан, саволларим унинг йўналиши бўйича қандайдир ҳаракатни қўзғатиши мумкинлигини ҳис қилиб, яшаш хонасига қайтдим.
  
  
  У соқол олишдан ва кечки овқатга кийинишдан олдин ойнага пардаларни тортди. Менинг транзисторим менга ҳеч қандай signal бермади, лекин ТТ бўлимида бир marta менга video тасвирни мукаммал узатган ўз тадқиқотчиларимизнинг ойнасини кўрсатди. Електрон компонентлар бутун юзага тарқалиб кетган ва алоҳида-алоҳида иҳ қидирувда аниқланиши учун жуда кичик бўлиши мумкин. Мен ким катта тўшакда Росана ва мени шундай банд томоша баҳраманд мумкин фарқи йўқ еди, лекин мен қизиқувчан, кўзлари менинг дипломатик портфелини кўриб чиқайлик олмади, его махфий бўлмаси, ва его мазмуни.
  
  
  У костюмини бошқасига ўзгартирди, уни Лугерни сезилмасдан яшириш учун махсус тикди. Агар куннинг биринчи ёки иккинчи ярмида Камилла билан самимий нарса юз берган бўлса, у арсеналини кўрсатмасдан тезда кийимларини ечишга мажбур бўлди. Аммо шу билан бирга, мен қуролсиз номаълум ҳудудга, худди кечагидек қуролсиз боришни хоҳламадим. Stiletto Гюго осонроқ еди. У шунчаки чап қўлидаги қинни икки қаватли бинт билан ёпди, бу яқинда деярли куйган одамга рухсат берилди. Камилнинг лосони танамнинг ҳар бир дюймини бутунлай даволаши керак емас еди. Айниқса, Камилла енг кўп қизиққан сантиметрлар сақланиб қолганлиги сабабли. У аллақачон Росана билан бу синовдан ўтган.
  
  
  Ҳаммом лавабоси устидаги ойнада у деярли соғлом кўринарди. Аҳда биз мураккаб кийиниш ва бўяниш қилмаймиз, уни бошқа хизматлардаги кичик биродарларга қолдирамиз. Мен унинг кўзлари остига бир оз кул ранг суртдим ва юзидаги бир нечта ажинларни чуқурлаштирдим. Бу ва мен вақти-вақти билан қўйиб юборган бир нечта хўрсинишлар янги ҳамкасбларимни ва барча томошабинларни қўпол кечадан тўлиқ тузалмаганимга ишонтириши керак еди.
  
  
  Ҳурмат тўла, менинг ешикоғаси йўлак охирида лифт мени олиб, бошқа қоровул мени рухсат қаерда ва зинадан пастга мени кузатиб. У ерда мен билан яна бир карбин пештахтага келди. Буларнинг барчаси жуда хушомадгўй еди, лекин бу менинг келажакдаги фаолиятимни анча чеклаб қўйди. У пиерротдан иложи бўлса, қўриқчисини бироз бўшаштиришини сўраш учун ақлий еслатма қилди.
  
  
  У, Рензо ва Студдс аллақачон кетишган еди, лекин Сер Хю мени ҳайдовчи бошқарадиган рулонларда клубдаги учрашувга олиб боришни кутаётган еди. Олдимизда мотоциклда икки полициячи, учинчи офицер еса автомат билан орқада юришди. Ким йўлда менга ҳужум қилмоқчи бўлса, бу Перротнинг дўстлари атрофида кимдир бўлмас еди.
  
  
  Омела клуби лобби айнан бўш бўлади, қоронғи, бу замонавий ва нафосат келганда италияликлар фойдаланиш каби ultra-буржуа декор. Кеча кечқурун барча зиёфатлар бор еди, фақат бир нечта поп юлдузлари, шунингдек, мен билан танишган турли миллатдаги бир нечта кулранг сочли, бақувват жаноблар. Асосан инвесторлар ва бир нечта техник мутахассислар. Кинодраматурглар ҳам бор еди, Kendall Лейн; бир ориқ, асаб, кўк фланел blazer билан машғул Amerika, сарғиш жинсида, ва Gucci флип-flops. Қачонки мен кимдир билан қўл бериб кўришим керак бўлса, уники қўпол еди ва унинг тасодифан кимгадир урилиб кетганда, уники шу қадар тортинчоқки, ҳамма ақлдан озган Нефтчи билан муомала қиляпти деб ўйлаган бўлса керак. Агар кимдир менинг шахсимни ўша махсус, бузилмас Ник Картер билан боғлашга ҳаракат қилса, бу ерда мени кўриш бу одамни бироз чалкаштириб юборади.
  
  
  Тушлик ед ва ичимликларда жуда кўп еди ва норасмий тарзда егоистиcаллй ўтказилди. Италияликлар Едани жуда жиддий қабул қилишади ва бизнес ҳақида гапириб, унинг бузилишига йўл қўймайдилар. У Рензо ва Камилла ўртасида еди. Пиеррот ва ссенарий муаллифи бу ўйинни бизнинг қаршимизда ўйнашмоқда. Камиланинг гўзаллик муолажалари уни ҳар қачонгидан ҳам чиройли қилди. Аммо унинг ҳолатида, косметологга бу ташрифлар, бошида жуда яхши бўлган нарсаларга қўшишдан кўра, баъзи бир ижтимоий обро ъ ва бошқа мижозлар билан ўзаро муносабатлар учун мажбурий еди. У менга покиза самимий нарсаларни пичирлади, гўё янги пуделдек кўз-кўз қилди ва тез тикланишим учун тўлиқ кредит олди.
  
  
  Тинчлик ипини ҳали ҳам еслатиб ўтган ягона одам ёзувчи Лейн еди. У бир вақтлар ёзувчи сифатида иш бошлаган, ҳозир еса Стал жосуслик филмларига ихтисослашган муваффақиятли ссенарий муаллифи. У Ед ҳақида гапириш ҳақидаги мулойим Рим табулари билан боғлиқлигини ҳис қилмади. У жуда яхши ҳикоя бор деб ўйлади ва расмий учрашув олдидан емни парча-парча айтиб беришга ҳеч нарса тўсқинлик қилмади.
  
  
  Қалтирашга қарамай, еҳтимол унинг тизимида бўлган декседрин таъсирига қарамай, Лейн ёқимли, содда одам еди. А самимий лекин clueless чап қанот liberal, 1930 йилда бир жойга хусусда. менинг енг катта obsession жаҳон уруши ИИИ еди.жуда оқлади алоқа. Шу муносабат билан, қўшимча равишда, АҲ мавжудлиги ва ўз тайинлаш сабабларидан бири учун. Его ҳикояси, аксарият яхши ҳикоялар сингари, ҳар доим қуйидаги сўзлар билан бошланган: "агар нима бўлса..."
  
  
  - "Агар нима бўлса, - деди у қирғовул ва полентанинг учинчи курсида стул бўйлаб менга ишора қилиб, - ҳаммаси Amerika, Россия ва Хитойнинг super кучларидан бири билан емас, балки бир гуруҳ ахлоқсиз одамлар билан бошланди. етарли куч ва serial яратиш қобилиятига ега бу уч мамлакатда воқеалар? "Катта учлик" бир зумда бошқасига бошқача муносабатда бўлади. Ва уларнинг барчаси бутун дунёни йўқ қилиш учун етарли ядро қуролига ега бўлганлиги сабабли, бу она ер тошқини бўлади. Дунёнинг ипи, биласизми?
  
  
  У емуга тушунганини айтди. Аммо бу бироз узоққа чўзилмадими?
  
  
  "Мен бундай деб ўйламайман", деди Лейн қаттиқ. "Бутун дунё-бу кукунли кег. Фақат зўравонлик ўн икки ой олмоқ: Лотз қирғин, Олимпия ўйинлари қотиллик, London портлашлар, Belfast портлашлар ҳар ҳафта, Sudan дипломатлар ижроси, Bermuda Британия ҳукумати чиқариш... Оҳ, Худойим. Ва бу айсбергнинг фақат учи."
  
  
  "Бунинг атрофида учинчи Жаҳон уруши бўлмаган", деди Ему унга.
  
  
  "Оҳ", деди Лейн, худди емуга маслаҳат бергандек. "Ҳаммаси маълум бир вақт ичида чўзилгани учун. Агар бу ҳодисаларнинг барчаси икки ёки уч кун ичида содир бўлганида нима бўлишини тасаввур қилишга ҳаракат қилинг. Бунга бир нечта портлашларни қўшинг... Кейин нима бўлади?
  
  
  "Кейин ҳамма нарса портлаши мумкин", деб тан олдим. "Аммо бу мен учун ҳали ҳам ақл бовар қилмайдиган кўринади.""Бу еътироз кўп marta кўтарилган."Перрот жавоб бериш учун ёнидаги баланд стулга ўгирилди.
  
  
  "Рензо тушунтириши мумкин."
  
  
  "Баъзи мо" жиза билан Kendall бизни икки даражали сценарий билан таъминлади", деди Рензо. "Ва Студ бу каби нарсаларни қандай қилиб мукаммал суратга олишни аниқ билади. Ақлли ва қизиққан томошабин учун бу муҳим огоҳлантиришдир. Бошқалар учун ва афсуски, кўпчилик учун бу шафқациз қора ҳазилдан бошқа нарса емас. Ва ҳатто учинчи даража учун, умуман ақлсизлар учун, шундай ажойиб манзара бўладики, бутун дунё албатта чипталарни сотиб олишни хоҳлайди."
  
  
  "Аммо бу ҳикоя қийин бўлиши керак", деб таъкидлади Лейн. "Қора ҳазил, чиройли. Лекин комедия йўқ. Ушбу махфий ташкилотни ЛАЛ деб аташ ғояси уни бироз заифлаштиради.
  
  
  Мен бир оғиз polenta билан сўрадим.
  
  
  "Ҳаётнинг барча шаклларини йўқ қилиш", деб тушунтирди Рензо. Ъ менинг фикрим. Аммо мен буни сизнинг томоғингизга туширмайман, Kendall.
  
  
  "Ефиопия Озодлик фронти ўзини ЕЛФ деб атади", деди Перрот. "Ва бу ерда ҳеч қандай кулгили нарса йўқ еди.
  
  
  "Хўш, кўрай", деди Лейн, бу boobies томонидан азобланган, аммо улар билан яшашга ҳаракат қилаётган даҳонинг юзини қўйди.
  
  
  "Камилла ва Майкл каби юлдузлар билан, - деди Рензо Майкл Спорту мухлислар орасида ўтирган стулда қўл силкитди, - биз ҳали ҳам буни қила оламиз ва миллионлаб пул топамиз."
  
  
  "Мен пул йўқотган битта филмни суратга олдим", деди Камилла жиддий. "Аммо телевизорга сотиш мумкинлигини ҳисобга олсак, бу шунчаки харажат томонида бўлмаслиги мумкин. Сиз менга хавфсиз инвестиция қиляпсиз, Жерри.
  
  
  "Ҳазиллашдим, - деб пичирлади у қулоғига, - у сиз билан хавфсизми ёки йўқми, ҳеч кимга аҳамият бермайди?"Унинг ревматизми бу жозибали, ярамас табассумни олди.
  
  
  Бир чашка қаҳва ва коняк устида мен Перрот билан мени жуда безовта қилаётган нарса ҳақида гаплашиш имконига ега бўлдим: оғир қуролланган таъқибчиларим. Агар яна хонамни тарк етмоқчи бўлсам, ҳелигните бомбаларини ташлай олмадим. Оғир тирбандликдаги бундай маневр ўликхонани жуда кўп бегуноҳ ўткинчилар билан тўлдирган бўларди. Қандай бўлмасин, қирғийнинг орқасида яшириниш жуда кўп. Албатта, мен Пиерротга АҲ билан алоқада бўлиш учун нима учун бу еркинлик кераклигини айта олмадим. Аммо рақамларнинг қўшимча қўриқчиси-бу Римга яқинлашишнинг жуда ишончли ва ишончли усули.
  
  
  "Бу мен каби... яхши, емас, балки менинг ўз, " мен тушунтирди, Camille да ёнбошлаб қараркан, фақат telefon бошқа учида банкир билан гаплашиб ким еди.
  
  
  Пиерротнинг пушти линзалари ортидаги майда кўзлари шунчалик ёритилдики, мен ўз Егоимга дон Лупо лақабига деярли ишонардим. - Ҳимоя қанчалик ноқулай бўлиши мумкинлигини тушунаман", деди у кўзларини қисиб. "Мен билган деярли ҳар бир еркак учун Kamil билан дўст бўлиш етарли, кўпроқ бўлиши керак, лекин мен сиз ҳақингизда Техасликлар ҳақидаги бу ҳикоялар муболаға емаслигини кўраман, Жерри."Бу яна кўз қисди. — Келажакда бундай чекловчи қоида бироз камроқ бўлишига ишонч ҳосил қиламан. Тегишли вазирликларга бир неча сўз.
  
  
  "Менимча, лифтда бир kishi етарли", дедим мен. "Агар у мени кўрганида менга рухсат берса, мен ёлғиз қолишни хоҳлайман."Бири сизнинг қаватингиздаги лифтда, бири қабулхонада", деб қарор қилди Перрот мен учун. — Бу бизнинг ёш офицерларимиз учун яхши машқ. Аммо чап қўлингиз билан ўнг қулоқни тортиб олсангиз, сизни соғинасиз. Бу каби қара. У буни менга кўрсатди.
  
  
  Бу яхши еди, оддий коди. Аллақачон баланд бўлган Перротга бўлган ҳурматим янада ошди. Муҳим безовталик йўқолди, лекин асосий тиргак ҳали ҳам жавобсиз еди. Рандо бренди стаканининг четини мевали пичоқ билан урди.
  
  
  "Биз ҳозир иккинчи қаватдаги конференция залига борамиз", деди у. "Фақат гуруҳ аъзолари
  
  
  Тинчлик ипи, шунинг учун ҳозирча вақтинчалик меҳмонларимиз билан хайрлашишимиз керак деб қўрқаман."
  
  
  Тушлик гуруҳи тарқалгач, еркак инвесторларнинг қиз дўстлари ва аёл акциядорларнинг йигитлари хафа бўлишди. Биз атрофида улар, ким зинадан ёки лифт олди, камида активлари чекланган еди $ 300,000 ҳар бир, Плус Лейн, ёзувчи, ва бир неча техник. Биз ўттиз бор еди, пул кучли елим ва амал боғланган еди очкўзлик билан бирга боғлаб.
  
  
  Мен конференцияларда бундан нафратланаман, аммо бу дунё якуни сессияси бошқаларга қараганда бироз қизиқроқ еди. Асосан, мен Андерсоннинг шубҳаларига олиб келиши мумкин бўлган ҳар қандай нарсани ушлаш учун қулоқларимни сиқиб қўйганим учун.
  
  
  Лейн сюжетнинг қисқача тавсифи билан бошланди, масалан, у аллақачон билган, ЛАЛ, бутун дунёни портлатиш ниятида бўлган маняклар гуруҳи. Бу дунёдаги ҳар бир жойда ҳеч ким барча хато еканини тушуниб етарлича узоқ яшайди олдин Биг уч нинг қасос механизмини тетиклемеси, белгиланган пойтахтлари ва потенциал ёнғин баъзи воқеалар баъзи diversion бомбардимон йўлга ва ундайдиган томонидан амалга оширилади.
  
  
  Бу ерда таниқли, ниҳоятда махфий аеропортлар ва хусусий қўшинлар бор еди (мен учун ҳаммасини очкўзлик билан ютиб юборган қолган томошабинларга қараганда профессионалроқ). Аммо шуни айтишим керакки, Лейн буни ишонарли қилди ва иккита асосий қаҳрамонга яхши ҳис-туйғуларни қўйди. Бутун фитнадан ўтган инглиз махфий агенти ва террорчилар томонидан алданиб қолиш билан шуғулланадиган, аммо у билан иш бошлаган его италиялик стюардесса. Камилла ва Майкл қарсаклар билан қўшилишди ва Лейн филмнинг улкан томошабинлар егоси учун аҳамияти ҳақида қисқача шахсий тушунтириш берди.: "Учинчи Жаҳон уруши нафақат мумкин, балки биз каби цивилизацияни йўқ қилиши шубҳасиз.".ъ
  
  
  "Улар иккинчи Жаҳон уруши бошлангани ҳақида айтганлари шу", - олдимдаги қатордаги банкир киноя билан хўрсинди.
  
  
  "Бу содир бўлиши мумкин", деди унинг ёнидаги ажойиб графиня. "Ёки сиз сўнгги пайтларда атрофга қарамадингиз."
  
  
  Енди гапириш навбати Рензога келди; ва у бирга ўйнайдиган буюк юлдузларнинг исмларини айтиб ўтди.
  
  
  Кейин Сер Хю улкан бюджетни тушунтириш ва ҳимоя қилиш учун қоғозлар тўплами билан кириб келди. Бунгача томошабинларнинг барча диққатлари, шу жумладан менга қаратилган еди. Бу моҳирона тақдимот еди ва енди Сер Хю ўз ватандошлари ва бошқалардан миллионлаб сут соғиб, иҳни шахсий банк ҳисоб рақамига қандай киритганини кўрди. Ҳеч бир қисм ўзлаштирилмаган, лекин агар сиз уни бир неча қисмга кесиб қўйсангиз, сиз тоза қовун оласиз, агар тўртта шерик бир-бирининг томоғини биринчи бўлиб кесмаса, уларни бир-бирига яхшилаб ажратиши мумкин.
  
  
  Унинг его каби муомала, унинг усул, ўртоқлик лекин аристократик, Mandriva linux лекин марҳаматли ҳеч қачон, его кўрсаткични мос. У томошабинларнинг бир нечта его шарҳларига яхши хулқли ва маълумотли жавобларга ега еди.
  
  
  "Фақат битта актёр икки кунлик иш учун 100 000 долларга арзимайди."
  
  
  Сер Хю: "бу реклама қилади. Агар у ҳушёр бўлса ва биз Егони Сассексдаги касалхонага олиб келсак. Ҳа?"Охиргиси Ғарбий Германия саноатчиси учун.
  
  
  "Суғурта пуллари мен учун жуда ортиқча кўринади. Мен унга барча фабрикаларим учун йилига камроқ пул тўлайман."
  
  
  Сер Хю: улар менга ҳам ҳаддан ташқари туюлади, Ҳерр Шмидт. Аммо шунинг учун суғурта компаниялари жуда гуллаб-яшнамоқда. Аммо ақлдан озмасдан. Биз дунёдаги енг қиммат ҳарбий техникани реквизит сифатида деярли текин қарзга олишга муваффақ бўлдик. Умумий бюджетимиздан қимматроқ бўлган Б-52 самолётларимиздан бири қулаши мумкин бўлса, биз иложи борича ҳимояланишимиз керак."
  
  
  Бошқа саволларга ҳам худди шундай жозиба ва ҳақиқийлик билан жавоб берилди.
  
  
  Охирги ҳаракат Крис Маллори учун еди. У маст бўлган барча конякдан кейин ҳайратланарли даражада изчил гапирди. У "ёруғлик оқими" компютер бошқарувидан тўлиқ фойдаланадиган биринчи филм бўлишини тушунтирди. Унинг сўзларига кўра, шаҳарлар, флотлар ва жанг майдонларининг моделлари.
  
  
  "Буларнинг барчаси ески мода", деди у. - Аммо фарқ шундаки, бу кичик компонентларнинг барчаси бизнинг асосий компютеримиз схемасига ўрнатилган. Мен уни дастурлаштираман, машинани ёқаман, тугмачани босаман ва олтмиш фоиз саёҳат бир маротаба қайд етилади."
  
  
  Бу чексиз қайта-ишлайди филмлар қилиш учун фойдаланиш мумкин, деб қаттиқ йўл ўрганган еди кино-тушунадиган инвесторлар томонидан кам қарсаклар қаратди. carinf.com жавобгар емас ҳовуздаги денгиз жанглари филмнинг ўзи каби деярли қимматга тушиши мумкин.
  
  
  "Бошқа саҳналар учун бизда ҳозирда дунёдаги енг йирик Рензо студияси бор", деб давом етди у. "Trafalgar майдони, Таймс майдони, Конкорд жойи — уларнинг барчаси ўша ерда қайта яратилган. Bunny Соер ва Его операторлари келгуси якшанба охиригача бу ерга келишганида, учинчи камера екипажи бутун очиқ ҳовузнинг қўшимча жойида суратга олишади."
  
  
  Перо барчамизга ишончимиз (ва пулимиз) учун миннатдорчилик билдириш ва ертага Рензонинг студиясига екскурсия бўлишини айтиш учун ижро етди.
  
  
  Учрашув тугагач Лейн Студдс сўради.
  
  
  "Бизга яна бир саҳна керак", деди у. "Бундай улкан tanker портлатилди. Его танкларидан бирида газнинг портлаши бутун кемани сув атрофида уч юз метрга кўтариш учун етарли. Ва барча танклар тўлганида, сиз миля ва миля ёнаётган ёғга ега бўласиз. Бизнинг ниятларимизга тўлиқ мос келади, шундай емасми?
  
  
  Студнинг юзи маъқулланган табассумга айланди.
  
  
  "Бу ажойиб туюлади, Кен", деди у. - Лекин у қандай портлайди?"Бу оддий: torpedo. Еҳтимол, тезюрар қайиқдан масофадан бошқариш пулти", деди Лейн. "Сиз тегишингиз мумкин бўлган ҳамма нарса. Сиз уни Соғинмайсиз. Ҳеч қандай йўл.
  
  
  "Ажойиб, Кен. Сиз мен учун бир нечта ранг-баранг тасвирларни яратасиз ва мен ушбу саҳнани ёзиш учун керак бўлгандан камроқ вақт ичида сиз учун ушбу танкернинг моделини оламан."У тўхтади ва бошини тирнади. "Бу супертанкерлар атрофидаги одина, айтайлик, келаси душанба куни тор бўғоздан ўтаётганини қаердан биламиз? Масалан, канал. Ёки ундан ҳам яхшироқ, Leningrad яқинида.
  
  
  "Мен Марямдан ушбу йирик нефт компанияларидан бирига қўнғироқ қилишни сўрайман."Кен конвертнинг орқа томонига ёзув ёзди.
  
  
  Студдс унинг орқасида Камилни ва мени кўрди.
  
  
  "Ажойиб ғоялар, бу йигит", деб мақтанишди Лейннинг дўстлари. — Мен Соерни ҳақиқий кемани суратга олиш учун юбораман, кейин биз ҳовуздаги его портлашига ўтамиз!"ъ
  
  
  Kamil секин, лекин маҳкам, тирсагимни тортди. "Мен сизнинг соғайиб кетганингизни кўриш учун меҳмонхонага қайтиб боришни ўйлардим, Жерри", деди у. - Кейин хонамда яхши кечки овқат, кейин сиз қанчалик яхши тузалиб кетганингизни кўрамиз."Ва сизга бошқа даволаниш керакми.
  
  
  Чивин катталигидаги фикр миямнинг орқа қисмини кемирди, аммо Камилнинг соддалиги бу фикрни бўғди. Биз Ле Супербе-га қайтиб келдик ва куннинг иккала учи ва туннинг иккала учи учун безовталандик.
  
  
  
  
  Боб 5
  
  
  
  
  Мен хонамда уйғондим. Camille менга snuggled, лекин биз каби бахтли, мен йўқолган едим, барча вақт учун ноқулай ҳис уйғониб кетдим. Kamil менга мафтункор зулукдек ёпишди ва қўриқчилар ҳали ҳам тўлиқ кучда еди.
  
  
  Кейин, Kamil билан меҳмонхонадаги хонасида биринчи тушдан кейин учрашгандан сўнг, Перрот унга қўнғироқ қилди. У шунчаки хурсанд бўлиб кулиб юборди ва менга вазир ёки general билан боғланиш учун бироз вақт кераклигини тушунтирди, шунинг учун мен бу орада бироз дам олишим керак еди.
  
  
  Шундай қилиб, Камилла ва мен Tarzan ва Жейн, Romeo ва Juliet, жут ва Марварид ва ҳоказоларни кечки овқатгача камераларидаги барча идишлар билан ўйнадик. Кейин мен сер Хю ва Studs билан қисқа суҳбат учун кийиниб, менинг квартирамга қайтишдан олдин Камиланинг хонасида ўтирдик, у ерда бақувват ўспирин ҳали ҳам карбин билан қўриқлаб турарди.
  
  
  У ҳаракатли одам еди ва мен ҳозир қилаётган ишим хок "Дик Ханнес агентлари" деб атайдиган болалар учун ишлашга ўхшарди, улар ўзидан кўра маъносиз суҳбатга сабрлироқ ва бир суюқ унция маълумот қирқ литрдан келади.ифлос иш.
  
  
  У суҳбатлашди ва ундан фойдали нарсаларни олиш учун қўлидан келганича ҳаракат қилди; лекин йўқ, ҳеч нарса. Сер Хю ва Студдс ушбу супертанкернинг портлашида ла-Манш каналининг Финляндия кўрфазига нисбатан кичик афзалликларини муҳокама қилишди. Гарчи улар ўйинчоқлар ҳақида гапиришса-да, иҳнинг иштиёқида ёқимсиз бурилиш бор еди.
  
  
  "Аммо сиз тушунмаяпсиз, Студдс", деди Сер Хю. "Келажакда сизда ёнаётган мой Доверга ҳам, Калега ҳам етиб бориши мумкин."У француз шаҳрининг номини инглиз тилида талаффуз қилди .
  
  
  "Аммо агар бу форс кўрфазида емас, балки Leningrad олдида содир бўлса, - деди Стадс, - биз бу русларни артиллерия ва ракеталарда бор нарсалари билан жавоб беришга мажбурлашимиз мумкин."
  
  
  "Фитна русларга муносабат билдириш учун етарли", деди Сер Хю. "Кендаллнинг фикри ҳам биз учун бошида иккита шаҳарни бутунлай йўқ қилишдир."
  
  
  "Яхши," Саид қадашни, уриб ва Calais фойдасига Leningrad воз, бир poker футболчи бир стулда унинг ёмон қўлини отиб каби. "Мен моделлаштириш ўғил инглиз ва француз қирғоқ моделини қилиш оламан."У юзинчи marta унинг икки граппа устидан тақиллатди.
  
  
  "Менимча," мен изоҳ беришга журъат етдим, " сиз уч ойлик жадвалга жуда кўп нарсаларни қўйяпсиз."
  
  
  "Бу компютернинг гўзаллиги, Герри", деди Сер Хю. "Studs ўз дастурини тугатиши биланоқ, биз бир неча кундан кейин якшанба кунлари ҳар қандай таққосланадиган филмда нима қилиш кераклигини қиламиз.""Ойлар", деди Студдс. У ва Сер Хю бир вақтнинг ўзида жилмайишди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Қачон бошлайсиз? У бу ерда бўлиши керак еди, лекин мен танаффус қилиб, Жунгфрауга боришни ўйлардим."У Швейцария тог ъ номининг охирги бўғинига унга еркин ергашишга рухсат берди ва у муносабат билдирганлигини диққат билан кузатиб борди.
  
  
  "Тикувчи олинг, келаси якшанба куни қориннинг ўртасидан бошлаймиз", деди Студдс. "Bunny бу ерга операторлари билан келиши биланоқ. Бу ерда қолиш. Сиз ҳар доим яна бу Жунгфрау кўриш мумкин. Бундан ташқари, ширин кичкина Kamil менинг китобимда анча юқори.
  
  
  Бу мен Сер Ҳугҳ ва Студдс ўрганган ҳаммаси. Катта қалин нол. Рензо ва Перо ўз ишлари билан шуғулланишди.
  
  
  У Камилдан Перрот ҳақида яна бир қанча фактларни олишга ҳаракат қилди, лекин у, Roseanne сингари, буни рашк деб билди ва бундан хурсанд бўлди. Бу мен билган нарсаларга кўп нарса қўшмади. Розанада бўлгани каби, унинг изоҳи ғалати тасодифий еди: "сиз билишингиз керакки, қиз бу кино оламида олдинга силжиш учун бир нечта нарсаларни қилиши керак, Жерри "ва яна ҳурмат билан:" агар билсангиз, ҳайрон қоласиз.у қандай одам. Айтмоқчиманки, аёллар учун. Аввалига мен буни ҳазил сифатида қабул қилдим, лекин у нафақат сиёсий маънода, балки ажойиб одам, Жерри. Унинг барча ҳаракатларида у тубсизликнинг четига келади, кейин у дам олиш ва ўзига ғамхўрлик қилиш учун жамоат саҳнасидан нафақага чиққан ойлар бор."
  
  
  Бу охиргиси янги нарса еди ва хок буни тушуниши керак еди... Агар мен унинг шахсий еркинлигини топсам.
  
  
  Уйғонганимда бу менинг фикрларим ва умидсизликларим еди. Ва у уйғонганида, Kamil қимирламасдан олдин, баланд овоз билан нимадир жойига тушди.
  
  
  Баррда Студдс иш келаси якшанба куни икки томонлама саёҳатда бошланмаслигини айтди. Клубда, тушликдан сўнг, у Лейндан душанба куни ла-Манш орқали ёки Leningrad яқинидан қайси tanker ўтаётганини билишни сўради. Ва енди пайшанба куни ерталаб еди.
  
  
  Бирор нарса нотўғри ёки ҳали ҳам нотўғри еди. Аммо агар шундай бўлса, у миниатюрадаги баъзи уруш ўйинларидан кўра жиддийроқ нарсани кўрсатиши мумкин.
  
  
  Киллмастер ранк-га ега болта агенти сифатида у аллақачон ўз истеъдодларини бошқа топшириқларда ёқимли ёш хонимларни қўллаб-қувватлаш ёки бир неча кеча олдинги каби камроқ клуб аъзоларидан халос бўлиш учун етарли даражада ишлатган. Енди менда қўрғошин бор еди ва уни текшириш учун кўп вақтим йўқ еди. Менинг куним студияга ерталабки ташрифга бўлинди. Агар меҳмонхона ўз ролини ҳам, фақат жойни ўрганиш имкониятини ҳам бузмаганида, у бу ваъдасини бажариши керак еди. Кейин тушлик бўлди, кейин Рензо ва Его адвокатлари билан яна бир мажбурий учрашув бўлиб ўтди, у ерда у ўз чекини ёзиши керак еди. Менинг Ролехга кўра, ерталаб 6: 45 еди.
  
  
  У Камилни безовта қилмасдан ахлат атрофида сирғалиб, яшаш хонасига кирди ва ешикни очди.
  
  
  Қўриқчи йўқолди.
  
  
  У қайтиб келди ва тез ва жимгина кийинди. Мен унга меҳрга тўла еслатма ёздим, Камилга иш билан шуғулланаётганимни ва бугун ерталаб уни кўришимни айтдим.
  
  
  Кейин мен ташқарида едим.
  
  
  Лифтда қўриқчи бор еди, лекин у Перрот билан рози бўлганидек, емуга қулоқчаси билан ишора қилди. Қоровул кулиб юборди ва мени лифтга киришга рухсат берди. Қабулхонадаги қўриқчи билан ҳам худди шундай. У қайтиб жилмайди. Мен Перрот уларга қандай ҳикоя айтганини билмасдим, лекин менга аҳамият бермади.
  
  
  Кўчалар деярли бўш еди ва меҳмонхонага яқинлашаётган ҳар қандай такси бошқа томонга тегишли бўлиши мумкин еди. У бешта блок бўйлаб Grand Central вокзалига борди ва навбат кутмасдан таксига ўтирди. Мен уни ҳайдовчига Сент-ин-Трастевере уйи яқинидаги бурчакка йўналтириш учун бердим. Мен бу зерикарли Gilchrist учун ҳеч қандай ҳамдардлик йўқ еди, ва у мен ҳозир Hyman ёрдам ва ишлаш учун менинг Марказий разведка бошқармаси қуллари его олиш мумкин, деб гўзал ишонч ҳосил бўлди.
  
  
  Мен ҳайдовчига пул тўлашда одатий чораларни кўрдим ва мени таъқиб қилмаётганимга ишонч ҳосил қилганимдан сўнг, тез орада уй ешиги олдида едим.
  
  
  Hyman ешикни очди. Аввалгидек бепарво ҳолат ва хулқ-атвор; уйқусираган кўзлар, ёрқин яшил пижама тагида ва пахта атрофида ески армия кўйлагида. У ичкарига кириши билан дарҳол кутиш режимида еди.
  
  
  "Сиз унга қолдирган пакетни меҳмонхонада олдингизми?"Йўқ, хафа Gilchrist йигит. Ақлли ёш agent, ҳали ҳам ўйинга иштиёқли.
  
  
  "Қабул қилинди, Ўқилди ва сақланди". Мен ешикни тақиллатдим. "Кейин мен уни йўқ қилдим. ДC учун жуда кам маслаҳатлар ва бир нечта саволларим бор. Сизда навбат борми?
  
  
  "Фақат нутқ конвертори", деди Hyman. "Лекин бу етарли. Қолаверса, енди чидай олмайман. Ески Гил бизнинг алоқа даҳоимиз. Шунинг учун у барча оғир қисмларни Париолида сақлайди. Ўша ғамгин қария Картерга алданманг. У radio, маълумотларни қайта ишлаш ва компютер дастурлаш ҳақида ушбу мутахассислар деб аталадиган одамлардан кўра кўпроқ билади. У ҳар доим хавф туғилганда тайёр, аммо ему ўзини тўққиздан бешгача ишлайдиган оддий бухгалтер сифатида кўрсатишни яхши кўради."
  
  
  "Билиш ёқимли", дедим. — Аммо ҳозир менга керак бўлган нарса-бу суҳбат. Аввал уй базаси билан, кейин сиз билан. Telefon рақами қаерда?
  
  
  Биз Hyman афтидан бир букилиб бач каравотда ухлаб ётган еди орқа хонага кирди. У егога бир учи билан яхши зарба берди ва йиртилган плюс таниш қизил telefon билан тортиб олинадиган тахтани очиб берди.
  
  
  "Қолишим керакми ёки кетишим керакми?"Hyman сўради.
  
  
  "Тинглашни давом етинг", дедим. "Агар мен яна қасддан ёки беихтиёр ғойиб бўлишим керак бўлса, сиз бундан буён таснифланган бўлишингиз мумкин."
  
  
  "Ҳа", деди у. - Кеча сизнинг кичкина юришингиз ҳақида ешитдим. Quiet Риме - да бизда одатда бундай ҳаракатлар бўлмайди. У АҲ штаб-квартирасига тўғридан-тўғри алоқа қилиш учун телефондаги тугмачани босганида, у стулга ўтирди.
  
  
  Қўнғироқ чалинди.
  
  
  "Ерталаб соат тўртда, агар сиз ҳали билмасангиз", деди Хокнинг овози.
  
  
  У Его томонидан бўш офисда, катта термос кофе, улкан кружка ва унинг олдидаги стол устидаги қоғозлар тўплами билан тасвирланган, у маълумотларни ўрганаётганда узун бармоқлари сабрсизлик билан тегиб турарди.
  
  
  Қўшимча таништирмасдан, у емуга сўнгги 24 соати ва мажбурий ҳаракацизлиги ҳақида гапириб берди.
  
  
  "Майли, майли", деб минғирлади у. "Агар мен ёмон кўрадиган бир нарса бўлса, бу АХ исмли одам ўзидан кечирим сўрайди. Биламан, Рим ўрмон емас, шунинг учун агар сиз ўзингизни ўғирлаб кетишга йўл қўйсангиз, сизни кузатиб турганингиз учун иҳни айблай олмайсиз. Ўзгариш учун ижобий нарса айтинг. Бу ўтган қилинган барча тўлиқ акс еттириш билан хабардор қилинади, шунингдек олинган ўз маълумотлар пухта елаётган сифатида. Аммо бу танлов билан ҳам, ётоқхонадаги ҳам, ижтимоий характерга ега бўлган барча суҳбатларни батафсил баён қилиш учун менга ўн беш дақиқа вақт керак бўлди. Бундан ташқари, мен у билан менинг миссиям билан боғлиқ бўлиши мумкин бўлган кузатувларимни баҳам кўрдим. Агар бирор нарсадан шубҳангиз бўлса, уни еътиборсиз қолдирманг; машғулот давомида ҳаммамизга урилган. Шундай қилиб, мен учун бемаъни туюлган бир нечта суҳбатларни киритишим керак еди, лекин Вашингтондаги фондаги йигитлар учун иҳ ни компютерларга беришса, мантиқий бўлиши мумкин.
  
  
  Хок буларнинг барчасини тинглади, шунингдек, кейинроқ яқинроқ ўрганиш учун суҳбатни магнитафонга ёзиб олди.
  
  
  "Кўрамиз", деди у тугагач. "Танкердаги сана билан бу хатони пайқаш унчалик ёмон бўлмайди."
  
  
  Хокнинг" унчалик ёмон емас " филми тахминан ҳукумат медалига тенг еди.
  
  
  "Енди бу ерда нима қилишни хоҳлаётганингиз ҳақида саволлар bering", деди хок.
  
  
  "Менда иккитаси мустаҳкам пойдевор ва иккита тахмин бор", дедим мен. "Биринчи навбатда бу tanker. Душанба куни инглиз каналида супертанкер йўқлигига ишонч ҳосил қила оласизми? Ва сешанба куни ҳам?
  
  
  "Муаммо йўқ", деди хок. "Енергия инқирози тугади ва йирик кема егалари билан алоқаларимиз ўрнатилди. Шундай қилиб, улар ҳудудни тоза сақлаш учун етарлича тезлашади ёки секинлашади."
  
  
  - Ва Leningrad?
  
  
  "Сизнинг ғалати дўстингиз, Студдс, супертанкернинг у ерда жойлашиши учун ҳеч қандай тўсиқ йўқлигини билмайди", деди хок. Ъ кейинги тиргак.ъ
  
  
  "Мен Lugano бу Швейцария банк ҳақида тўлиқ ҳисобот ва Piero Симcа ҳақида баъзи кўпроқ маълумотларни керак," мен дедим. "Иккаласи ҳам Андерсоннинг ескизида: Lugano ва Дон Лупо. "Бу унчалик қийин бўлмайди", деди хок. "Аммо бу кичкина гигант бироз қийинроқ бўлади. Сизда биз қазиб оладиган ҳамма нарса бор, лекин мен сиз учун яна нима қила олишимни кўраман.
  
  
  "Худди шу контекстда, - дедим мен, - биз Сассексдаги барча дам олиш уйларини текширишимиз керак. Studs ва Рензо даволаниш учун у ерга боришди. Ва мен Перрот бир вақтлар у ерда мижоз бўлганини ҳис қиляпман. Еҳтимол, бошқа ном остида. Аммо его ўсиши таниқли бўлиши керак.
  
  
  "Бу қилади", деди хок. Ъ бу ҳаммасими?ъ
  
  
  "Яна бир фикр, - дедим мен, - ва битта илтимос."
  
  
  "Келинглар!"
  
  
  "Бу жуда ноаниқ таклиф", дедим мен. — Лекин, еҳтимол, сизнинг молиячиларингиз икки томонлама сиёсатни белгилайдиган суғурта компанияси Магнамутда яхши иш қилишади."Агар у шубҳали бўлса, бу жуда кўп пул ўтказишнинг бир усули еканлигини англатиши мумкин."
  
  
  "Тикувчини олинг", деди хок. "Биз бепарво фуқаролар учун агентлик емасмиз."
  
  
  - "Тикувчи, хўжайин, - дедим мен, - сиз ҳам молиявий компания емассиз ва сизда ярим million dollar бор, сиз тез орада менинг қопқоғимни ушлаб туриш учун йўқотишингиз мумкин."Агар пул етишмаётганини билсам, қаерга ва нима учун кетаётганини билиб олишим керак. Ва, еҳтимол, Andersson билмоқчи бўлган нарсадир. "Ҳаммаси жойида", - деди хок. "Ва сўров?"
  
  
  "Унинг меҳмонхонаси бу ерда Марказий разведка бошқармаси агенти Hyman устидан тўлиқ назоратга ега бўлар еди", дедим. "Мен ҳам Gilchrist фойдаланиш ҳуқуқига ега истардим, фақат ҳолда."
  
  
  "Мен Hyman учун ҳал оламан," хок деди. — Мен аллақачон бу ҳақда ғамхўрлик қилдим. Gilchrist ески аҳмоқ емас, лекин сиз уни его-ёрдамида екансиз, деб ўйлайман, агар мен, албатта, мумкин, нима кўрасиз. Лекин нима учун у? Мен сизга его ўн йил ёш соҳасида бошқа агентлари танлаш бериши мумкин, ва йигирма marta яхши.
  
  
  "Мен его воз истамайман," мен дедим. "У електрон даҳо. Менинг бошимдаги бир нарса, менинг бошим, ҳатто сизга айтиш учун жуда чуқур, лекин агар мен ҳаммасини бирлаштира олсам, менга бу Gilchrist жуда тез орада керак бўлиши мумкин.
  
  
  "Агар сиз шундай сакрасангиз, - деди хок, - мен сизнинг егоингизни таъминлайман."Агар сиз Клем Andersson юқтирган Рим вируси билан келмасангиз.
  
  
  "Агар шундай бўлса, - дедим мен, - Gilchrist Клем Anderson каби тугамаслик учун менинг антидотим бўлиши мумкин."Хок қайғули, аммо маъқуллаган хириллаш билан якунлади.
  
  
  ************
  
  
  Hyman ўрнидан турди. "Демак, мен сизнинг одамингизман", деди у жилмайиб. "Мен нима қиламан, хўжайин?"Вақт қачон келишини Худо билади", дедим. "Айни пайтда фақат иккита нарса."У соатига қаради ва қўллар ривненская соат саккизни кўрсатганини кўрди. Lorenzo Контининг уйида соат ўнгача мени кутишмаган еди. Рим трафиги билан ҳар бир учрашувга ярим соат қўшиш мумкин еди. "Биринчидан, ҳозиргача билганларимни ва ундан нимани ўрганиш мумкинлигини кўриб чиқайлик. Иккинчидан, мени Клеммунинг қиз дўсти кора билан бир соат алоқада қилинг. Еҳтимол, у биз ҳақимизда ахлатни билмайди ёки его муҳимлигини тушунмасдан ниманидир билади.
  
  
  Hyman қизил телефонни ески Бахаревдаги его уясига қайтариб юборган ва аллақачон оддий столда ўтирган оддий телефонда рақам тераётган еди.
  
  
  "Кора?"Кейин йигирма узук айтайлик.
  
  
  "Албатта, мен уни биламан. Лекин сиз уйғоқсиз . Салом, мен сиз билан ҳақиқатан ҳам гаплашмоқчи бўлган одам билан ярим соатдан кейин сизнинг жойингизда бўламан. Уйдан бошқа terminal... Amerika, яна қандай...? Мен уни биламан, лекин у сиз билан гаплашмоқчи. Шундай қилиб, биз у ерга келгунимизча turing. Еҳтимол, мен сизга корнетто билан бир чашка қаҳва сотиб оламан. Ва агар бу етарли бўлмаса... У овозини бироз пасайтирди ...вақтинчалик яшаш учун рухсатнома билан боғлиқ қийинчиликларни енгишга ким ёрдам бергани ҳақида яна бир бор ўйлаб кўринг. Еса.
  
  
  "У бу ерда."У сотишга ва менга ўгирилди. "Енди менга нимани билишим кераклигини айтинг."
  
  
  Agent сифатида мен ёлғиз ишлашни афзал кўраман, лекин баъзида менинг назарияларимни синаб кўриш учун кимдир бўлиши яхши бўлади. Бу ўша лаҳзалардан бири еди ва Hyman бу иш учун яхши, қаттиққўл ва ақлли йигит еди.
  
  
  "Биз билиб олдик..."ему унга айтди. Мен резюмени такрорламайман, лекин рўйхатдаги Hyman ва Хокнинг рухсати билан у Kamil ва Розананинг истеъдодлари ҳақида бир нечта тафсилотлардан ташқари, уни ушлаб турмайди.
  
  
  "Мен tartan кўйлаги ва Пепе Gorilla томонидан ўғирлаб қадар," мен Anderson ақлдан деб ўйладим, ва мен одатдагидек кино умидлар жуда кўп таҳдид кўрдим, давом етди. Ушбу екстатик иҳ саволлари менга ўша пайтда каттароқ нарсани еслатди. Аммо бошқа томондан, менимча, Рензо ва унинг шериклари тоза, чунки улар мени йўқ қилишдан олдин менинг чеким иҳнинг қўлида бўлишини кутишлари керак еди.
  
  
  "Мен унда катта салоҳиятни кўрмаяпман", деди Hyman. "Ҳақиқатан ҳам емас.
  
  
  "Енди ақлли қисм келади", дедим мен. "Мен бошқа йўналишда ўйлай бошладим. Агар бу "дунё ипи" филми нарсаларни ҳавога ғойиб қиладиган ўзига хос муқова ҳикоясидан бошқа нарса бўлмаса нима бўлади? Оддий кино мухлислари ҳам сўрғичлардир. Улар ўз инвесторларини масхара қилишлари мумкин деб ўйлашади. Аммо бу жараёнда улар етарлича хавфли қуролларни тўплашди, номаълум учинчи томон ъ дунёнинг иккала учини ъ ссенарийсини ҳақиқатга айлантирди."
  
  
  Ҳйманга бу ҳақда ўйлаш учун бир неча дақиқа керак бўлди. "Ақл бовар қилмайдиган", деди у. "Лекин бу мумкин.
  
  
  "Кейин кеча Маллорининг хатоси вазиятни яна ўзгартирди", дедим мен. "Агар дунёни йўқ қилиш учун фитна бўлса ва у супертанкерни портлатишни режалаштирса, у иштирок етиши керак. Шундай қилиб, еҳтимол дунё бўйлаб кимдир компания иштирок етади. Еҳтимол, гуруҳнинг баъзилари фитначилар, қолганлари еса аҳмоқ аҳмоқлардир.
  
  
  Hyman бош ирғади.
  
  
  "Агар бу бошқа одамлар гуруҳи бўлса — "мен тушунтирдим" ёки Римега қараганда кичикроқ оломон ва камроқ полиция бўлган бошқа жой бўлса, мен у ерга бориб, бир нечта ҳужум маҳоратининг қадриятларини бузишим мумкин еди. Мен ундан ҳақиқатни ешитгунимча.
  
  
  — Аммо агар сиз бир нечта ҳужум қобилиятларини синдириб, Перротни Сенатда баъзи саволлар беришга мажбур қилсангиз, бу ичимлик сессияси тугашидан олдин бизнинг елчимиз Жаноби олийлари ва ўзингиз учун жуда ёқимсиз ҳолатлар бўлар еди."Марказий разведка бошқармаси ва АҲ енди сизга дош беролмайдиган ҳолатлар", деди Hyman мен учун. - Хўш, мен сизни кора билан таништиришдан бошқа нима қиляпман?""Халқингизни ушбу рўйхатдаги исмлари билан чақиринг", дедим мен унга тушлик йиғилишида менга берилган бошқа инвесторлар исмларининг ёзилган рўйхатини топширдим. "Маллорининг уланишларига алоҳида еътибор. У таниқли режиссёр, аммо у номаълум нарсалар орқали ишлаган. Мен студияда ёрдамчи сифатида иш бошладим, филмдаги техник маҳоратим билан ишладим ва йўлда бир нечта шубҳали дақиқалар бўлди. Бу сизни бугунги кун билан банд қилади. Агар бошқа нарса юз берса, мен сизнинг ешигингизни тақиллатаман. Акс ҳолда, мен сизни ертага ерталаб бир вақтнинг ўзида кўраман. Hyman тунги кўйлагидан ечиб, жинси шим ва хира туртленека, sandal ва ески СС хоч атрофида ясалган медалён кийди.
  
  
  "Тартибсизлик учун узр", деди у кераксиз. - Аммо бу менинг иш костюмим.
  
  
  У мени ташқарига олиб чиқди. Биз йўлни кесиб ўтиб, Santa Мария майдони яқинидаги тор кўчага кирдик. Яна бир ески бино ва иккинчи қаватда.
  
  
  Cора биз учун ешикни очди. Юзи оқарган кичкина, қоронғи қиз; жозибали емас, балки ёрқин, мода шим ва кенг жун козокда яширинган яхши танадаги хира юз. У елкасига ескирган тутатқи ва гашиш ҳиди келган тутунли хонага қаради. Бир пайтлар ранг-баранг плакатлар ва тарқоқ ёстиқлар билан шинам ва қизиқарли жойга ўхшаган, аммо фидойилик ва пул етишмаслиги туфайли, аксинча, кескин пасайиб кетган ва енди сичқончанинг кичик тешигига айланган жой. Яна бир кичкина сичқон, бир оз тўла қора қиз, тартибсизликка бепарво ётди ва каравотда, ярим ёпиқ Ҳинд кўрпаси остида ухлади.
  
  
  - Сиздан бир чашка қаҳва олсам бўладими?"Кора Ҳймандан сўради, ҳатто менга қарамади.
  
  
  Ъ албатта. Кетдик."Бу Жерри Карр. Кора, Жерри.
  
  
  "Салом", деди у ғайрациз. Биз зинадан тушдик. Ташқарида биз бурчакдаги espresso барига бордик ва бу ўйинни столда ўйнадик. Кейин у: "сиз... Сиз Клеммнинг дўсти едингизми?"
  
  
  "Кливленд."Мен хотирамни қидирдим ва Клеммнинг таржимаи ҳолини сўрадим. "Биз бирга ўсганмиз. У актёр ёки ёзувчи бўлишни ҳал қила олмади. Мен Римега ташриф буюриш имкониятига ега бўлдим, шунинг учун мен его излашга қарор қилдим. Лекин кейин ешитдим..."
  
  
  "У бу ерда ҳам буни ҳал қила олмади", деди кора. Официант унга буғда пиширилган қўш еспрессони олиб келди ва биринчи қултумдан кейин унинг рангпар юзига бир оз ҳаёт қайтди. "Бечора Клем. Унинг инглизча матнли файлларни ёзиш иши бор еди ва у Amerika газетасида ишлаши мумкин деб ўйларди. Аммо бу иш ҳар доим ертага ёки кейинги ҳафтада еди. У бу ердан унчалик узоқ бўлмаган жойда яшади ва у у билан бирга яшади. Икки ойдан кейин... Бвам! Кимдир Егони ўлдиради ва уни сувга ташлайди. У умуман ўзи емас. Жин урсин!ъ
  
  
  "Масиҳ", дедим. "Cлем туюларди ҳеч қачон..."
  
  
  - Сиз қандайдир диний турдмисиз?".
  
  
  Диний ҳаром ёки тасдиқланган шаккок бўлмаган Стал тишларини ғижирлатиб кутди. У Корани унга қарши қўйишни хоҳламайди, лекин менда маълумот бўлмагунча.
  
  
  "Кечирасиз, - дедим мен, - лекин демоқчиманки, Клем кимнидир душманга айлантирадиган йигит емас еди. Деллнинг ўзида унинг душманлари умуман йўқ еди."
  
  
  "Бу ҳақиқат емас", деди кора ишонч билан. У қошларини чимирди. "Айтмоқчиманки, у қандайдир слоб еди. Мен буни тан оламан, лекин у яхши слоб еди. Биз ҳам жуда яхши муносабатда бўлдик ва менда ҳаддан ташқари рашкчи лотин севгилиси йўқ еди."
  
  
  Унинг поутй, болаларча лаблари ўзини ўзи бошқаришнинг қаттиқ чизиғига ўрнатилди. "Бизга бир хил нарсалар ёқди. Ва нафақат юзаки. Клем тасаввуфга тўла еди ва мен уни севардим. Tarot, Йижинг ва Трансандантал медитация.
  
  
  Қулоқларим санчилди. - Сиз нима дедингиз?"ъ
  
  
  "Жунг", деди у. "Cлемму учун Фрейд Вена холалари учун ески Виктория неврологидан бошқа нарса емас еди. Аммо егога кўра, Жунг бу жамоавий онгсиз ва его universal афсоналари билан тўғри йўлда еди, биласиз."
  
  
  "Мен буни билмасдим", дедим. "Бу Кливленддан кейин бошланган бўлиши керак."Ъ буни билмайман.- Cора яна ғазабланди, лекин мен ҳақиқий қўрғошин нима бўлиши мумкинлигини таъкидладим.
  
  
  "Унинг Жунг ҳақида айтганларини еслайсизми?""Шунчаки, бу психиатрлар шу кунларда Егони тушунишмади", деди у. "Сиз бизни хоҳлайсиз, уяни емас."Унинг қалб кузатувчилари учун ҳам номи бор еди. У иҳ идишни ўғилларини чақирди.
  
  
  "У бу билан нимани назарда тутган?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Хўш, егога кўра, аксарият психиатрлар фақат Алибабани одамларга тақдим етишди ва нима учун улар ақлдан озганликларини аниқ билишмади", деди у. "Шундай қилиб, беморлар ақлдан озишади, бироз ёмонроқ. Қаерда Жунгнинг ўзи бу бемаъниликни кесиб ташлади ва одамларга ўзларини қандай ўзгартиришни кўрсатди. Фақат ҳақиқий идишни боласи қийин йўлдир ва" идишни ўғиллари " енг қисқа йўлни анча осон босиб ўтишлари мумкин деб ўйлашади. Аммо буларнинг барчаси сизга нима алоқаси бор, болам?
  
  
  "Бу менинг дўстим ўлдирилган ҳар куни емас," мен тантанали деди. (Баъзи АХ буйруқларида бу ҳар куни содир бўлади, лекин бу бошқача айланиш.) "Унинг енг яхши гарови бу ҳақда иложи борича кўпроқ маълумот олишдир."
  
  
  "Унда сиз ё касал тулпор ёки кичкина детективсиз", деди у стулни стулдан орқага суриб. "Мен, албатта, калхатлар ёқтирмайман, ва мен ҳаваскор слеутҳинг Клемму етарли еди айтинг. Шундай қилиб, қаҳва ва хайр учун раҳмат .
  
  
  Бу аллақачон саккиз ярим еди. Менда умид қилишим мумкин бўлган енг яхши олтин парча бор еди, шунинг учун уни изоҳсиз қўйиб юбордим.
  
  
  У Hyman билан хайрлашди ва таксида меҳмонхонага қайтди. Қабулхонада менда таниш, таърифлаб бўлмайдиган томоша ҳисси бор еди. Аммо бу лифтдаги қўриқчи туфайли ҳам бўлиши мумкин. Қолаверса, у барибир хонасидан бошқа жойга бормасди, шунинг учун у Егони ёлғиз қолдирди.
  
  
  Suite кимсасиз еди. Камилни еслатиш учун ётоқхона ойнасига лаб бўёғининг кенг зарбалари билан ёзилган хабар.
  
  
  "Сиз қўпол ва ярамас ваҳшийсиз", деб ёзган у катта ҳарфлар билан. "Ва уники, умид қиламанки, улар имкон қадар тез-тез мен учун қасос олишади. Кейинчалик студияда кўришгунча."Имзолар йўқ. Ан тенг катта postscript ПС. "Сиз мени даҳшатли кўкаришлар билан қолдирдингиз . Бу косметика бюджетидаги яна бир яхши нарса бўлади. Кун.ъ
  
  
  Мен соқол олдим, тезда ўзгардим ва мени Lorenzo Conti империясининг марказига олиб бориш учун сабр билан кутаётган лимузинни топдим.
  
  
  Рензо ва его, бизнинг бевосита бўйсунувчиларимиз, бизни дунёнинг охиригача вайрон қилиниши керак бўлган шаҳарларнинг миммо макетларига олиб боришди ва бизни янада кўпроқ ҳарбий техникани намойиш қилиш учун тозаланган қурилиш майдончасига олиб боришди. Араб танкларидан ўт ўчирувчиларга, шунингдек, ҳали ҳам ferret тақиқланган рўйхатда бўлган бир қатор бошқа нарсалар. Биз иккита вертолётда Анзиога ўтдик, у охирги босқинчилик пайтида еди, олтинчи флот ва бошқа НАТО флотларидан олинган қисмлар, шунингдек, Исроилликлар томонидан тақдим етилган бир нечта малакали қуролланган тезюрар қайиқлар билан.
  
  
  Рензо ва Перо Сер Хю ва Studs ёрдамида Розенберглар ва Фучларнинг аралашувисиз Гарри Трумандан Ҳ-бомба формуласини олишлари мумкин еди. Сайтнинг охирида биз ташриф буюрмаган иккита улкан омбор бор еди. Мен ундан у ерда нима борлигини сўраганимда, бу ўтган филмлар давомида реквизитлар омбори еканлигини айтишди. "Бир кун келиб мен унинг нафсини музейга айлантираман", деди Рензо.
  
  
  Бу ҳақиқат бўлиши мумкин, лекин мен чипта сотиб олиш имкониятига ега бўлгунимча кутмайман деб ўйламаган едим. Ушбу омборлар шунчаки олдинги терговни сўрашди.
  
  
  Биз маъмурият биносига қайтиб бордик, у ерда Студдс компютерида кичик шоу намойиш қилди. Унинг атрофида наҳ атрофидаги тепаликларда танклар ва артиллерия тўпланган кичик макет қишлоғи бор еди. Бундан ташқари, бир қатор кичик, ҳаракатланувчи аскарлар катталашади.
  
  
  Студдс мушт картасини ҳавода силкитди, сўнг уни кичик компютернинг уясига тиқди ва ҳаммаси бошланди.
  
  
  Танклар ва зирҳли машиналар олдинга силжишди; артиллерия қишлоқ майдонини ёндирувчи бомбалар билан бомбардимон қилди; ёнғин чиқди ва кичик рақамлар кўчиб тушди. Уч дақиқа давом етди.
  
  
  "Ва енди биз унинг екранда қандай кўриниши ҳақида тасаввурга ега бўламиз", деди Studs кичкина боланинг мағрурлиги билан. У бутун саҳнани видеога ёзиб олди ва биз бутун хонани зулматга ботирган калитни айлантирганимиздан сўнг, биз охир-оқибат девор екранидаги каби кўринадиган видеони олдик. Бу ақл бовар қилмайдиган еди. Бу п нима жуда кўп еди/. Ҳатто кичик аскарлар ҳам узоқ масофаларда ҳаракат қилишди, жанг қилишди, йиқилишди ва ўлишди. "Албатта, бу тўпламдаги яқин зарбалар билан кесишади", деб тушунтирди Studs. "Аммо, Худойим, томошабин сизнинг пулингиз учун жуда кўп жангчиларни олади."
  
  
  Тан олишим керакки, буларнинг барчаси жуда таъсирли еди, аммо Студнинг техник маҳорати менинг шубҳаларимни сусайтирмади.
  
  
  Рензо бизга студия ходимларининг овқат хонасида ажойиб тушлик қилди. Камилда вақти-вақти билан мени масхара қилишдан бошқа қаттиқ туйғулар йўқдек туюлди. Пиеррот, менинг ерта юриш қисман манфаатдор, барча кулади ва ғазабланган кўринади еди.
  
  
  Ушбу бетартиблик ўртасида мени телефонга чақиришди ёки аксинча, Рензо ҳашаматида менга telefon тақдим етилди. Бу уни янада қийинлаштирди ва янада чалкаштирди, чунки чизиқнинг нариги томонидаги овоз Росеанненики еди ва Kamil ёнимда ўтирарди.
  
  
  "Салом, Жерри", деди у ўзининг асал овозида. - Сиз Росана билан гаплашяпсиз.
  
  
  "Оҳ, салом", дедим диққат билан.
  
  
  "Бу жуда самимий емас", деди у. "Сиз гаплашяпсиз... Бу Жерри исмли одам билан гаплашишга ўхшайди.
  
  
  "Мен бутун қалбим билан умид қиламан", дедим.
  
  
  "Оҳ, оҳ", деди у. "Сиз жуда бошқача одамлар даврасидасиз. Еҳтимол, Сигнорина Cавоур каби одамлар?
  
  
  "Хўш, шунга ўхшаш нарса", деб тан олдим.
  
  
  "Бундай ҳолда, мен сизни яна кўрганимда, сиз бурундан, қулоқдан, иягингиздан ўпасиз..."Roseanne бу ўпишларни қаерга юбориши ҳақида аниқ ва ярамас тавсиф бера бошлади, шекилли, худди шу ерда бўлгандек, менинг ночор хўрлигимдан завқланиб.
  
  
  - "Ҳа, Сигнорина Marti ... йўқ... Тушундим...
  
  
  У чизиқ охирида худди шахсий суҳбат каби суҳбатлашди.
  
  
  Менинг бахциз ҳолатимдан тўлиқ фойдаланиб, Roseanne жиддийлашди.
  
  
  "Сизни охирги marta кўрганимни еслайсизми, сиз ўйлаш ҳақида гапирдингизми?"- Бу нима? "у текис сўради. "Мен ўйлардим", деди у. Биз ахлатда бирга бўлганимизда мумкин бўлганидан ҳам кўпроқ. Менимча... Мен ўйладим, Жерри ва мен аҳмоқ едим. Сизга айтадиган кўп муҳим нарсаларим бор.
  
  
  "Ажойиб", дедим ҳаяжонимни яшириб. "Ҳозир қаердасиз, Сигнорина Marti?"
  
  
  "Менинг квартирамда", деди у. - Бугун гаплаша оламизми, лекин қачон емас?"Ҳерс, умид қиламанки, иложи борича тезроқ.
  
  
  "Тушликдан кейин кино одамлари билан учрашувим бор", дедим. Сизнинг қопқоғини ошкор ҳолда миммо бу ўтиши учун барча мумкин емас, унинг. "Лекин, еҳтимол, тўрт-ўттиз атрофида?""Ҳаммаси жойида", деди у.
  
  
  Бошим айланаётганини ҳис қилдим. Еҳтимол, Roseanne менинг топшириғимга айланган ипларнинг чигал чигалини ечадиган ягона одам еди. Агар шундай бўлса, у кеча қофиядан ташқарида мени қовурмоқчи бўлган одамлар учун хавфли еди. У ажойиб қиз бўлиши мумкин, аммо Наҳда газ бомбаси йўқ еди. Мен қила оладиган битта нарса бор еди. Ҳйманнинг его уяси уни тортиб ололмади. Шунингдек, у салом одинга телефонда иккита алоқа манзилини беролмади. Аммо бизда улар ҳали ҳам Ле Супербедаги иккита даҳшатли қўриқчида бор еди.
  
  
  "Агар сиз тўғридан-тўғри менинг меҳмонхонамга кела олсангиз, сигнорина", дедим овозим шунчалик пастки, мен зўрға ешитилдим. Ъ бир соат ичида. Мени хонамда кутинг. Мен унга сизни кўришни буюраман, кейин у, ишончим комилки, биз бу тирноқни ўзаро қониқиш учун ҳал қиламиз.
  
  
  Мен уни осиб қўйдим. "Нефтчилар", дедим. Камилла ва Рензо менга бир зум тикилиб туришди. "Мени ёлғиз қолдирманг."Уларнинг атрофидагиларнинг ҳеч бири ҳеч нарса сўрашни ёки билишни хоҳламагандай туюлди.
  
  
  Ўн беш дақиқадан кейин, мен туалетга бориш учун узр сўради едим кейин, reset тугмаси ҳақи телефонга отилиб. Мен Ле Superb уни чақирди ва менинг хонага Мисс Моранди рухсат ва у безовта емас еди ишонч ҳосил қилиш учун соқчилар ўргацин стол ходими айтди.
  
  
  У Перо, Рензо, Kamil ва бошқаларга енгиллик ҳисси билан қайтди.
  
  
  Ниҳоят, компания бузилди. Ҳужжатларни олиш ва адвокатлик идорасида чекни имзолаш учун Рензо билан тезда кетишим керак еди. Перротнинг иштирок етиш учун бизнеси бор еди. Camille Наҳ унинг нутқ ўқитувчиси билан учрашув бор, деб айтди 4 соат, лекин, еҳтимол, биз бундан кейин кечки овқат бўлиши мумкин. Мен унга бу менга ёқишини ва агар бирор нарса нотўғри бўлса, кейинроқ учрашишимиз мумкинлигини айтдим. Менга ҳар томонлама ҳаракат еркинлиги керак еди, чунки Roseanne менга нима дейишини билмасдим.
  
  
  Шаҳарга қайтишимиз ва шартномани чексиз муҳокама қилишимиз пайтида мен сабрсиз бўлиб туюлмасликка ҳаракат қилдим. Хок буни жуда ишонарли қилиш учун италян-америкалик адвокат олишимни талаб қилди. Ва адвокат барча кичик фикрларни икки marta, бир marta италян тилида ва бир marta инглиз тилида ўқишни даъво қилди. Кейин банкда имзони текшириш билан боғлиқ муаммолар пайдо бўлди ва ҳамма нарса ҳал қилинганда ва муҳрланганда, соат беш еди. Ле Супербе бир неча блок нарида еди. Хушмуомалалик билан, лекин қатъият билан, Рензонинг клубга боришни ва байрам қилиш учун ичимлик ичишни илтимос қилгани уни рад етди.
  
  
  "Сиз ҳозир атрофимизда ёлғизсиз, Жерри", деди у.
  
  
  Мен емуга ўша куни кечқурун бирга нишонлаганимиз маъқул, деб айтдим ва Перрот, Студ, Сер Хю, Kamil ва ҳатто Майкл спорциз бирга тост қилиш адолатдан бўлмайди.
  
  
  "Сиз ҳақсиз, Жерри. Аммо бугун биз катта байрамни ўйнаймиз. Monza залида ёки бирон бир жойда дискотекада. Унинг бекаси ҳамма нарсага ғамхўрлик қилади.
  
  
  Ъ яхши. У ему қўлини чайқади ва банд тротуар пастга жонли трот да йўлга.
  
  
  Қабулхонадаги қоровул у қайтиб келганида маъқуллаб бош ирғади ва ҳақиқатан ҳам менинг квартирамга ёш қиз қабул қилинганлигини айтди. Аммо менинг қаватимдаги иккинчи қўриқчи буни тасдиқлади.
  
  
  У ешикни очиб ташлади ва бақирди: "Roseanne" ва унинг каравотимда ёйилган, бўйни қулоқдан қулоққа кесилган ширин, чиройли танасини топди.
  
  
  Кимдир ойнага кўп миқдорда қон билан италян тилида нимадир ёзган еди, худди Камиланинг лаб бўёғи яқинда қоплаган ойна.
  
  
  "Хоинларга ўлим".
  
  
  Унинг танаси ҳали ҳам иссиқ еди.
  
  
  
  
  Боб 6
  
  
  
  
  У уни Росананинг ўлимига юборди. Ле Супербенинг еҳтиёт чораларига дадил ишончим билан мен унинг гўзал бўйнини кесиш учун қўлим ўткир пичоқни ишлатаётгандек ҳис қилдим.
  
  
  У бу ҳақда ўйлади, лекин умидсизлик ёки айбдорлик туфайли иккиланмади. Болта агенти инсондир, лекин у ҳиссиётларнинг ташқи таъсирини, улар қанчалик чуқур ҳис қилинмасин, Егони босиб олишига йўл қўёлмайди. Гарчи у ўзини аҳмоқлиги учун ақлий лаънатлаган бўлса-да, у хавфсиз чекиниш учун зарур бўлган minimal миқдордаги юкни йиғиб олган еди. Бир нарса аниқ еди: гей, жинсий алоқада бўлган Texas мойи playboy Жерри Карр мавжуд бўлишни тўхтатди ва менинг миссиям учун бечора Roseanne каби ўлик еди.
  
  
  Рензо ва Перо мени икки бандитни ўлдиришда оқлашга муваффақ бўлишди. Ва агар мен коридорга югуриб чиқиб, сигнални кўтарсам, Перрот мени Росананинг қотиллигида айбланмаслигим учун етарли сиёсий кучга ега еди. Аммо Перонинг енг яхши саъй-ҳаракатлари ҳам мен дуч келмоқчи бўлган Италия адолатининг узоқ давом етган жараёнини тўхтата олмади. Сўроқ кунлари, еҳтимол асосий гувоҳ сифатида изоляция. Ва, шубҳасиз, мени яна туну кун кузатиб боришади. Ва буларнинг барчаси менга имкон қадар кўпроқ ҳаракат еркинлиги керак бўлган бир пайтда.
  
  
  Мен кийган нарсамдан ташқари ҳамма нарсани ва захира газ бомбалари, Luger ўқ-дорилари, сустуруcу ва бошқа бир нечта зарарсиз жиҳозларни ўз ичига олган дипломатик портфелни ташлашга муваффақ бўлдим. Унинг кийимларини алмаштирди. Унинг қора патентли балет шиппакларидан дастлаб қулай бўлган қўпол сандалга айланди ва иккита квадрат пошнали нарсаларни ейиш учун жой еди. Ўрнатилган радиоактив трекер учун оғир гуруч бўғимлари учун чапга.
  
  
  У қонга ботган каравотнинг етагида бир лаҳза турди ва жимгина Росанага йўлда, менинг миссиямнинг бир қисми сифатида, иложи бўлса, Наҳ учун қасос олишимни ваъда қилди.
  
  
  У залга жуда тез қайтиб келганида, зал охиридаги қўриқчи милтиллади. Шундай қилиб, емга Розанани бутун шон-шуҳратида кўришга рухсат берилди ва у одам бироз кўпроқ туролмаслигини тушунмади. Аммо америкаликлар билан Егонинг назарда тутилган ифодаси бор еди, сиз ҳеч қачон билмагансиз. Мен қабулхонасига қоровул ишора ва ундан шу incredulous кўз бор. Аммо улар Росананинг жасадини топгач, янада ҳайрон бўлишади. Агар менинг шахсий радарим тўғри ишлаётган бўлса, ким Росанани ўлдирган бўлса, бир неча дақиқа ичида мен учун тузоқнинг кейинги босқичини бошлаган бўлар еди.
  
  
  У кўрган биринчи таксини олиб, Ватикан яқинидаги гавжум жойга чиқди ва қаҳвахонага ўтирди.
  
  
  Менинг қиммат-қараб енгил дими палто икки томонлама қараш емас, балки, лекин мен ёрган астар ечилган бир marta, бу дабдабали айланди, яхши кун кўрган бўлиши мумкин ескирган ёмғир, лекин узоқ ва кулранг ўтмишда. Кичкина бузадиган амаллар менинг ажойиб шимларимдаги барча бурмаларни йўқ қилди ва палтомнинг чеккаси остида ифлос ва бепарво кўринишга олиб келди. Жилоланган балет шиппакларини ески ва ескирган қилиб кўрсатиш учун кичкина қоғоз парчаси етарли еди. Дипломатик портфелнинг бурчагига пичоқ пичоғи билан урганимда, бузоқ терисини қириб ташладим ва жуда шикастланган хат сумкасини қолдирдим .
  
  
  Жерри Карр кичкина қаҳвахонага кириб, ўз егосини дублетимнинг астарлари, қуюқ кулранг шляпам ва бузоқ теримнинг қолдиқлари билан бирга қолдирди.
  
  
  Бен Carpenter чиқди; кекса, камбағал, тушкунликка тушган фуқаро, худди шу пансионатлар дунёси ва қўшимчалар учун ссенарийлар ёзиш, бу ҳам Клемм Андерсоннинг бахтли ҳудуди еди. Охирги тегиниш бироз кўпроқ кутиши мумкин.
  
  
  Трастевередаги уй атиги бир оз юриш масофасида еди ва Бен Карпентер ҳеч нарсадан хавотирланмаслик учун жуда маст бўлмаса, лирасини таксига сарфлайдиган одам емас еди. У икки мил юрди, асосан Тибер бўйлаб, потенциал таъқибчиларни қидирди. Устида Ponte Garibaldi, буюк кўприк, у хиёбонларда таъқибни силкитишнинг одатий тактикасидан фойдаланган. Бизнинг алоқа уйимизнинг қаршисида қаҳвахона бор еди ва мен кўчани кесиб ўтишдан ва тақиллатишдан олдин парда орқали кўча ва йўлакларни тўлиқ томоша қилиб, бир чашка аччиқ espresso учун тўхтадим.
  
  
  Hyman ешикни очди, кўзларида ажабланиб.
  
  
  У сўради. - Нега ертага ерталаб емас?"Аммо у мени тезда ичкарига киритди ва ешикни орқамдан ёпди. "Сиз бумга ўхшайсиз."Унинг палтоси уни силкитди ва у соннинг ўртасидан бошланган ва бўйнимга тушган тикилган костюмимни кўриб оҳиста ҳуштак чалди.
  
  
  - Менга костюм керак", дедим кўйлагимни ечиб. "Ва баъзи кўйлаклар."Ескилари. Бу ҳаммаси.ъ
  
  
  "Жуда катта ўлчам", деб минғирлади у. "Аммо менда иҳ бўлиши мумкин."
  
  
  У ем унинг соч кулранг ўгириб ҳақида унинг ҳаммом ҳикоя айтиб еса у шкафи орқа руммагед.
  
  
  "Сиз тажрибали одамларга қарши ўйнаяпсиз", деди у тугатгандан сўнг.
  
  
  У бир нарсага ўхшаш костюмни топди. Бу жингалак еди ва у менга Ривнада жуда мос еди, чунки у Бен Карпентерга узоқ вақтдан бери тегишли бўлган деган таассурот қолдирди. Унинг менга мос келмайдиган битта кўйлаги бор еди, лекин у кўча бозорлари атрофида яна бир нечтасини сотиб оламан деб ўйларди. Ҳозирча ҳаммаси яхши еди.
  
  
  Мен янги костюм менинг чўнтакларига мазмунини банддир, менинг кўйлаги кийиб олдин менинг елка ғилофида кийиб, ва кўзгулар орқали менга қараб еди одам ҳузурида билан жуда мамнун бўлди. Hyman мени танқид қилди.
  
  
  "Сизга бошқа нарса керак", деди у.
  
  
  Мен бу жуда ёш Марказий разведка бошқармаси агенти шундай фахрланаман. аммо қарзга олинган топшириқли боладан мен ҳали ҳам нимадир етишмаётганимни ешитиш жуда ачинарли. Лекин мен Hyman ёқди, ва ҳали ҳам ferret, у жуда фойдали бўлди. Шундай қилиб, мен сабр қилдим.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сохта соқолми?"
  
  
  "Спиртли ичимликлар ҳиди", деди у. "Сизга ўхшаган ва арзон граппа ҳидини сезмайдиган ҳар бир kishi шубҳали."
  
  
  У ҳақлигини тан олди. Бу боланинг келажаги бор еди, агар у етарлича узоқ яшаса. Мен билан ишлашда омон қолиш учун его имконияти кузатилмаган. Аммо мен ақлий еслатма қилдим, агар иккаламиз ҳам омон қолсак, мен буни Хокнинг еътиборига етказаман. Хок доимий равишда Ахга керак бўлган янги қон ҳақида гапиради, аммо биз оладиган ягона янги қон бу мен каби ески мутахассислар томонидан тўкилган қондир .
  
  
  "Менда ҳали ҳам кўча мастларининг бурунларини очиш учун ишлатиладиган дистилланган Тарқуиния бор", деди у. — Келинг, асосий залда ўтирамиз ва сизга ичимлик қуямиз."Агар сиз уни ичсангиз, менда ҳам ундан бири бўлади.
  
  
  Биз яшаш хонасига қайтиб бордик ва бу ўйинни оёқлари тебранадиган стулда ўйнадик ва Hyman номаълум shisha оқарган буғдой суюқлигининг тиқинини тортиб олди. У уйининг даҳшатли атмосферасига мос равишда менга икки бармоғимни жуда тоза бўлмаган кенг стакан сувга қуйди. Унинг стаканини кўтаришдан олдин ҳам, мени фусел ҳиди ўраб олди. Бу витриолдан ҳам ёмонроқ бўлиши мумкин емас, деб ўйладим, узоқ ичимлик ичиш. Лекин бундан ҳам баттар еди. Унинг егоси уни ютиб юборди ва қусиш истагини бостирди. У яна стаканини кўтариб, ичди.
  
  
  "Ҳмм", деди Hyman. Мен ўзимни қуйдим, шунингдек, кичик, minimal миқдор.
  
  
  У ичди ва ҳидлади. Унинг кўзларида ёш пайдо бўлди. У қўлларини белига босди ва яна ҳидлади.
  
  
  "Кейинги сафар бошқа нарсани синаб кўраман", деб инграб юборди у.
  
  
  "Сиз учун маълумотим бор", деди у нафас олиб. Gilchrist уни мессенжер орқали етказиб берди. Бу бугун ерталаб айтганларингизга мос келади. Лекин мен ҳали ҳам ҳеч қандай етакчини кўрмаяпман."
  
  
  У менга ёзув варақларини узатди.
  
  
  "Мен иҳтни камайтирмоқчи едим", деди у. "Менинг шкафим орқасида қоронғи хона бор, лекин бу осонроқ. Бажариб қачон иҳ ҳалок. Ушбу пластик идиш қоғоз тинеридир. У катта shisha Chianti ўриндиғим томон итариб, уни ўқий бошлади.
  
  
  Lugano банки ҳатто Швейцария стандартлари бўйича ҳам шубҳали корхона бўлиб чиқди, уларнинг 80% дан ортиғи Piero Симcага тегишли еди...
  
  
  Бу ўзларининг лираларини чегарадан ўтказиб, иҳни анча хавфсизроқ Швейцария франкларига алмаштирган италияликлар учун чегара алмашиш идораси сифатида бошланди. У кўчмас мулк ва ишончли бошқарувга кенгайтирилди. Сўнгги йилларда, Хокнинг сўзларига кўра, у олтин қуйма сотиб олишда жуда фаол бўлди. Super-хавфсиз ертўлаларда ҳақида бир его қиймат бўлиб ўтди $ 40,000,000. Енди пул инқирози бошланганида, олтин спекуляцияси машҳур еди, аммо у одатдаги чегаралардан ташқарига чиқди.
  
  
  Hyman аллақачон моддий ўқиб еди, ва у лавҳа билан тугагач, у унинг его ўраб ва бу ҳал қилувчи қўйди.
  
  
  Суғурта компанияси боши берк кўчада еди. Бу Европадаги енг қадимги, енг бой ва обрўли жамиятлардан бири бўлиб, у ерда ҳам, Ақшда ҳам обрўли шериклар билан боғланган.
  
  
  Сассексдаги дам олиш уйлари янада безовта еди. Перрот ҳақидаги сўзларимиз. Аммо London ва Тунбридж Уеллсда тезда кузатилган бир нечта собиқ ходимлар сирли меҳмон Рензо ва Studs бемор сифатида у ерда бўлганлиги билан бир вақтда қулфланган хонада бўлганини есладилар. Ҳеч ким Егони кўрмади, лекин его психиатр еди-ажойиб Жунгиан, Ҳерр доктор Унтенвейсер! Одиннинг хабарчилари меҳмон бола ёки ўспирин еканлиги ҳақида баланд овоз билан қасам ичишди. Бу баландликда Перрот ҳар қарашда ўсмирга ўхшарди.
  
  
  Жекпот етарли бўлмагандек, Англиядаги тергов ҳам Еасефул Acres Лондондаги Cоетзернесга тегишли бўлган узоқ ва даромадли хусусий клиникалар тармоғининг бир қисми еканлигини аниқлади. Ва бошқарув раиси бизнинг бошқа Сер Хю Марсландимиздан бошқа ҳеч ким емас еди. Бундан ташқари, Кенгашдаги ҳамма жим одам еди, йиллик тўловлардан мамнун бўлиб, Сер Хюни тўлиқ назоратда қолдирди.
  
  
  Ушбу тўртта асосий рақам бир вақтнинг ўзида бир жойда еди. Тўғри, бир неча йил олдин, лекин "ёруғлик оқими"ни якунлаш учун бир неча йиллик тайёргарлик керак еди.
  
  
  "Асрлар ва тергов овози" охирги шарҳ еди, лекин ундан кейин бешта юлдуз*****, бу бюллетенда сўнгги янгиликлар ҳам борлигини англатарди.
  
  
  "Trans-Инс Мутуалит Continuations" - хабарда илгари шубҳа уйғотмаган суғурта компаниясининг номи киритилган - " Швейцария банки томонидан қисман қабул қилинган кўринади. Бу ҳали ҳам жуда махфий битим, лекин у асосан бир нечта корпоратив суғурта бўлимларини ўз ичига олади. Имкон қадар тезроқ, батафсилроқ фактлар йўлда. Улар енди мен учун ушбу Швейцария банкининг номини талаффуз қилишлари шарт емас еди. Бу Пиеронинг Луганодаги кичик бизнеси бўлиши керак еди, бу бўлим кино суғуртаси билан шуғулланади.
  
  
  Шундай қилиб, Перрот ва қолган учтаси пулни бир чўнтагидан иккинчисига ўтказишга муваффақ бўлишди. Инвесторларни огоҳлантирмаслик учун ҳамма нарса жуда қонуний ва китобларда иҳ изларисиз. Инвесторлар, шунингдек, иҳ пуллари фойдали инвестициялар учун ишлатилмаётганини билишлари шарт емас еди, аммо подвалда олтин барларнинг ўсиб бориши учун.
  
  
  "Ҳаммаси мос келади", мен унга айтмоқчи бўлдим, лекин Hyman мени жим қилди.
  
  
  У ҳисоботларни ўқиётганда, уни радиосидаги стулга қўйди ва Граппа ҳиди аралашган баланд италян поп мусиқасини ижро етди. Енди Barents денгизи ҳудудининг қисқача мазмуни учун мусиқа тўхтатилди.
  
  
  ъ... Бир соат олдин йигирма бир ёшли Алиталиа ходими Росана Морандининг жасади томоғи кесилган ҳолда топилган. Полиция Рожер "Жерри" Каррни қидирмоқда, у бой америкалик, меҳмонхонада қолган ва шифокорлар Мисс Моранди ўлдирилганини айтишган пайтда тезда кетган. Карр билан боғлиқ олдинги воқеадан кейин навбатчи офицер Жаноб Каррнинг telefon кўрсатмаларига биноан Мисс Морандига рухсат берганидек, улар билан бошқа ҳеч ким ferret хонасига кирмаганлигини ишонч билан айтди. Бу ҳақида таҳририят томонидан таъқиб қилинган жинс-оч бой америкаликлар Италия аёллар анъанавий иффат таҳдид, қидирувда еркаклар бир хушомадгўй таърифи билан таъқиб.
  
  
  "Жерри Карр баланд бўйли, келишган, аристократик хулқ-атворга ега одам", деди По. "У замонавий кийинган ва его охирги marta қуюқ кулранг Ҳомбург кигиз шляпаси, инглиз услубидаги оч кулранг палто ва кулранг фланел костюмини кийган. У йигирма саккиздан ўттиз беш ёшгача еди ва у бироз италянча гапиради.
  
  
  Hyman менга қаради ва граппанинг ҳидини сезган, ғичирлаган одамни кўрди. У кулиб юборди. "Сизни бу таърифга боғлаш учун жуда ақлли одам керак бўлади", деди у.
  
  
  "Аммо бу жуда ақлли йигитлар қарашмоқда", дедим жилмайиб. "Биз ҳозиргина ўқиган схема заифлар учун мўлжалланмаган."
  
  
  "Аммо сиз ҳеч қандай йўл йўқлигини айтганимда нимани назарда тутганимни кўрасиз?"Hyman деди.
  
  
  "Мутлақо, дўстим", дедим. "Енди биз аниқ биламиз ва қирғий аста-секин Клем Andersson сингари жуда муҳим нарсага кетаётган еди. Биз Рензо, деб биламан, Студдс, Пиеррот ва Сер Ҳугҳ Марсланд биринчи Сассекс Еасефил Acres учрашди, Ҳема бошчилигидаги-Cлем Andersson "идишни болани" Нест ёзувлари бу хат Л қўнғироқ нима: Lugano Пиеррот, ёки его банк дегани мумкин, лекин у муҳим емас. Биз биламизки," тинчлик ипи " кичик уруш бошлаш ва еҳтимол катта урушни фаоллаштириш учун етарли ҳарбий техникани тўплаган. Аммо биз қуроллар шунчаки реквизитлардан кўпроқ еканлигини исботлай олмагунимизча, бизда ишониш учун кўп нарса йўқ, дўстим. "Бу жуда кўп", деди Hyman. "Бу бизни қаерга олиб боради, Картер?"
  
  
  Бен Карпентер Австралияда бир неча йил ўтказган ва у его ролини ўйнай бошлаган деб ишонишган.
  
  
  "Мен емга ўзимнинг қисқача тавсифимни бердим. Ъ дурадгор. Карр сингари, нен ҳам менинг исмимнинг биринчи бўғинига ега. Агар менда янги шахсни олиш учун етарли вақт бўлса, мен Хосе Гонсалес ёки Ҳелмуд Шмидтга айланиш ҳақида қайғурмайман. Аммо агар сиз тезда ўтишингиз керак бўлса, биз синов ва хато орқали билиб олганимиздек, асл исм атрофида бирор нарса қолдириш қулайроқдир. Шундай қилиб, агар кимдир менга "Салом, Картер" деб жавоб бериш учун қўнғироқ қилмоқчи бўлса, мен унга: "менинг исмим Карр ёки дурадгор"деганим билан бир хил бўлади...
  
  
  У бош ирғади.
  
  
  "Ҳақиқий фактларга қайтайлик", дедим. "Ҳозир биз исботлай оладиган енг яхши нарса шундаки, деярли қонуний вазият мавжуд. У Conti ҳудудидаги қулфланган биноларга кириши керак. Ва тез.
  
  
  Hyman соатини текширди; у Ролехни қаҳвахонанинг ҳаммомида қолдирган еди. Бизга қанчалик ёқса, Бен Карпентер учун бу жуда қиммат еди.
  
  
  "Сиз қоронғи тушгунча кутганингиз маъқул", деди у. "Мен бу жойни ўзим ўргандим. Биринчидан, уларнинг қўриқчилари ва қўриқчилари бор. Буни енгиб чиққандан сўнг, сиз янада мураккаб ички ҳимоя ҳалқасига дуч келишингиз мумкин. Биз кичкина болалар билан муомала қилмаймиз. Аммо А. A. буни билган бўлиши керак, акс ҳолда улар Ник Картерни юбормаган бўлар еди.
  
  
  "Бен дурадгор, дўстим," его тузатилган. "Қаерда бўлсак ҳам. Еҳтимол, сиз ҳозир самимий машқ қилишни бошлашингиз мумкин."
  
  
  "Яхши, Бен", деди у. "Контиландни бузиш учун нима қилиш керак?"
  
  
  У аллақачон кўрган ғилофни кўрсатиш учун курткасини очди. "Ва пичоқ", дедим. У уни Перга айтмади. Еҳтимол, сиз бир нечта нарсаларни захирада сақлашингиз керак. У унга емуга орқада қолган радиоактив моддалар билан тўлдирилган товонини кўрсатди. Мен буни кўрсатишим керак еди, чунки бу унинг меҳмонхонаси еди, шунинг учун у залдаги трекер тинглаш мосламалари билан бир хил транзисторли радиода еканлигини билар еди.
  
  
  "Сиз ушбу тугмани босасиз", деб тушунтирдим. - Ва тўлқин диапазонида бу узунлик ва кенглик кўрсаткичи, ҳар километрга беш фоиз аниқлик билан. Кейин қуйидаги тугмани босинг ва сиз овозли сигнални ешитасиз, бу аниқланган елементга яқинлашганда кучини оширади. Учрашув ёки ҳисоботга бир соатдан кўпроқ кечикмагунимча, уни ҳеч қачон ишлатманг."
  
  
  У ҳаракатни тўғри тақлид қилди, кейин қурилмани жинси чўнтагига солиб қўйди.
  
  
  "Ҳамма жуда ақлли."у айтди. - Аммо миммо итлари ва қўриқчиларидан қандай ўтиш мумкин?
  
  
  "Бу итларга келсак, - дедим мен, - менга арзон гамбургер сотиб олинг."Мен уни его valerian екстрактига соламан. Бу ҳатто енг яхши ит учун ҳам чидаб бўлмас бўлиб қолади, кейин мен бир зумда ишлайдиган тинчлантирувчи воситани қўшаман. Мен бир томонда қоламан, сиз еса бошқа томонда, бир неча юз метр нарида, соқчиларни чалғитасиз.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди Hyman. - Лекин қандай қилиб?ъ
  
  
  — Биз у ерга борганимизда билиб оламиз."Аввал мен учун жой топишимиз керак. Бу ерда қолиб, енди бу уйни хавф остига қўёлмайман. Ъ чет ел паспорти?ъ.
  
  
  Бен Карпентернинг ему уни тарк етди. Бу окай бўлди, олти ҳафта олдин бир сохта виза билан, бас, чунки яшаш ҳуқуқи айрим турдаги шубҳа йўқ, деб. Суратдаги ескирган юз ўхшаш еди. Унинг ўзи, шунингдек, узоқ йиллик фаолияти давомида йигирмага яқин бошқа фотосуратлар учун намуна бўлган.
  
  
  Бу ҳудудда ҳақиқий пансионатлар йўқ, деб ўйлади Hyman овоз чиқариб. — Ва у сизнинг яқин бўлишингизни хоҳлайди, гарчи жуда яқин бўлмаса ҳам.""Хиёбонда бўйлаб кампир мижозларга тўлаш қабул. У узоқни кўра олмайди ва унчалик синчков емас.
  
  
  "Раҳмат", дедим.
  
  
  "Аввал telefon қилишимга рухсат bering."У чўнтак кундалигини текширади, рақамни теради ва чизиқнинг нариги томонида кимгадир бузилган италян тилида гапиради. У ишончли овозини кўтарди, ва Stahl тўлов устидан ҳагглед.
  
  
  "Сизнинг хонангиз бор", деди у гўшакни қўяркан. "Ойига ўттиз минг лира, олдиндан тўланади. Сиз одамларни олиб келишингиз мумкин. Қизлар, демоқчиман. Бу кампир сизни talon-тарож қилаётганини билади. У сизнинг паспортингизни кўришни хоҳлайди, лекин бу ҳаммаси. У Копо ёзувларини юритмайди, чунки бу қора пул. Кетдик.ъ
  
  
  Италия қоғозлари ҳикояларни тезда чоп етади ва биз кўчага чиқишимиз билан, менинг ески юзим, тушликда олинган фотосуратдан катталаштирилган тоза Жерри Карр барча газеталардан бизга тикилиб қолди.
  
  
  УЧИШИДО! РАПИМЕНТО! ВИОЛЕНЗА! МИСТЕРО!
  
  
  "Қотиллик! Зўрлаш! Зўравонлик! Бир сир!ъ
  
  
  Мен уларга тўғрилиги учун еттита ортиқча бердим ва у яна тоза, салқин ва тоза кўринса ҳайрон бўлдим.
  
  
  У Ҳймандан қўшимча кийим учун калтакланган чамадон томонидан қарзга олинган, Ем уни шкафдан қазиб олишга муваффақ бўлган. Биз бозор дўконида тўхтадик ва унинг ери иккита ишлатилган кўйлак, оқартирилган жинси шимлар, қўшимча поябзал ва калтакланган лаборатория палтосини қўшиб қўйди: "Ақш денгиз флоти касалхонаси, спиртли ичимликларни реабилитация қилиш бўлими, Неапол."
  
  
  "Исо, Бен", деди Hyman. "Ушбу кийим сизни Мома Пинеллининг севимли ижарачисига айлантиради."
  
  
  Яна бир кўча, бурчак ва у менинг олдимда иккита зинапояга чиқди ва мени еллик ва олтмишинчи йиллардаги семиз хоним, мотамли қора мотам либосида кийинган Моме Пинелли билан таништирди, бу Папа Пинелли еканлигини еслатди. унга тушиш учун иноят. Наҳнинг сочлари оппоқ еди ва иягидаги молдан бир нечта қора туплар ўсиб чиққан еди. У яхши кайфиятда еди ва мени ва менинг 30 000 лирамни ҳаяжон билан кутиб олди. У менинг паспортимга фақат бир нигоҳ ташлади.
  
  
  "Хона орқа томонда, Сигнор Иеман", деди у Ҳйманга. "Агар сиз менга кўрсатмоқчи бўлсангиз."Уники олдинга ва орқага югуриш учун жуда кекса. Сизнинг бошқа йигитингиз Amerika сигаретасини хоҳлайдими? Мен фақат уларни бор 300 лира бир тўплами.
  
  
  "Кейинчалик, Онам. Сиз ҳаммамиздан яшайсиз. Hyman уни иккала таёқчасидан ўпди ва мени орқа хонага олиб борди.
  
  
  "Агар у қизларни юқорига олиб чиқмоқчи бўлса, емуга улар қичқиролмаслигини ёки баланд овозда қичқиролмаслигини айтинг", деб чақирди у биздан кейин. "Менинг номим бор, уни ҳудудда сақлаш керак. Агар у гашиш истаса, мен ҳам олишим мумкин. Ва жуда арзон.
  
  
  Бу Ле Супербе suite узоқ йўл еди, емас, балки фақат географик. Хонада иккита ифлос адёл, қўпол muslin чойшаб ва битта қаттиқ оқ чойшаб билан тўшак бор еди.
  
  
  Мен ҳам катта ёғоч стул ва тортмаси бўлган кичкина стулни кўрдим. Унинг овал ойнаси билан лавабо ва пастки қисмида муқаррар биде бор еди. Икки метр орқада бўш деворнинг чиройли кўриниши бўлган битта ойна. Hyman занглаган муслуклар билан овора бўлиб, сув шиддат билан оқа бошлади. "Кран ҳали ҳам ишламоқда", деди у бироз ҳайрон бўлиб. "Сиз уни бор, Бен. Залда душ билан ҳожатхона бор. Чамадонингизни бурчакка қўйинг ва биз кечки овқатга чиқиб, сизни Трастевередаги янги йўловчи сифатида таништиришимиз мумкин. Соат ўндан олдин Conti ҳудудига боришдан фойда йўқ.
  
  
  У мени бир нечта баннерлар орқали тратторияга олиб борди, у одатда битта хонадан иборат бўлиб, тўртта стол билан йўлакка очилди.
  
  
  "Шаҳардаги енг яхши макарон", деди Hyman. - Айтганча, Ғарбий готлардан бери бу ерда сайёҳ бўлмаган. Marko!
  
  
  Орқа ешикдан ўн етти ёшлардаги, ёғли оқ фартук кийган бола кириб келди. "Marko, бу менинг ески дўстим Бен", деди Hyman италян тилида. Ва у дурадгор ўрганиши мумкин бўлган бир неча сўзни ғўлдиради. "Сигнор Ҳйманнинг дўсти билан учрашишдан мамнунман", деди Marko.
  
  
  "Сиз бизга хизмат қиласиз, Marko", деди Hyman. "Унинг учун бу Дотторе Hyman еди. Бен бир муддат биз билан қолади. Шундай қилиб, ҳақиқий Рим сингари, нима ейишни ҳал қилмагунимизча, бизга қизил шароб олиб келинг.
  
  
  — Си дотторе, Профессоре. Марк деди. Касаллик пайтида у Chianti сингари икки shisha қизил шароб билан қайтиб келди, аммо ранги кучлироқ ва ёрқинроқ еди. "Ва баъзи салфеткалар, Худо учун", деб шикоят қилди Hyman. "Бу жой ўз услубини йўқотмоқда."Marko қоғоз салфеткалар тўплами билан қайтиб келди ва Hyman билан мен Conti Studios ва унинг атрофидаги жойларнинг режаларини солиштириш учун қалам олдик.
  
  
  Биринчи ичимликлардан сўнг дарҳол Мидия, қовурилган қўзичоқ ва артишок билан спагетти буюрдик. Ва биз қаҳва ва граппа ичаётганимизда, биз ҳали ҳам бу ескизларни солиштирардик."
  
  
  "Яхши", деди у бизнинг сўнгги версиямиз орқали. "Менимча, омборлар бир-бирига жуда яқин, аммо қолганлари миқёсда кўринади.""Улар Егони ҳарбий база каби қўриқлайдилар", деди Hyman. "Аммо улар бу ерда ўз еътиборларини фронтга қаратдилар."
  
  
  Его пен Жерри Карр ўша куни ерталаб ҳашаматли машинада хуш келибсиз меҳмон сифатида ҳайдаган олд дарвозани тақиллатди.
  
  
  "Ундан ташқарида ҳақиқий йўллар йўқ", деди у. "Улар вақти-вақти билан орқа томондан тиканли симлар, итлар ва патруллар атрофида панжара бор. Ишонч овози... Его туклари shaky чизиғини тортди. "Муаммолар", дедим. "Қандай қилиб биз олд томондан ўтмасдан орқага қайтамиз?"
  
  
  "Сиз мутахассиссиз", деди у.
  
  
  У яна харитага қаради.
  
  
  "Йўллар йўқ", дедим. - Лекин мен қаердадир из кўрганимга аминман."
  
  
  Мен унга хоч қўйдим.
  
  
  "Мен ов изини синаб кўраман", деди Hyman. "Агар ҳамма нарса шу тарзда кеца, у Cентоcелли билан тугаши мумкин. Ва биз у ерга дарвозага яқинлашмасдан боришимиз мумкин.
  
  
  Ъ юриш масофасидами?ъ
  
  
  "Бу керак емас", деди у. "Багажда иккита катланадиган велосипедим бор. Ва енди у соқчилар томонидан чалғитиши керак бўлган жой.
  
  
  "Мен сизнинг уйингизда бошланғич тўппончани кўрдим", дедим.
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Унинг signal ракетаси борми, сизда ҳам борми?"- Овоз bering ва тамом", деди у. "Аммо бу сизни ва мени кўришлари учун бутун майдонни ёритади."
  
  
  "Агар биз дарахт топсак емас", дедим мен. "Ва агар сиз нотўғри йўналишда оцангиз."Кейин ҳамма нарса ёритилмайди ёки ҳеч бўлмаганда кескин емас. Биз у ерга келгунимизча кутинг.
  
  
  Биз таверна ешиги олдида хайрлашдик. Hyman қуроллари ва машинаси учун қайтиб кетди. У Luger учун ўқ-дориларни йиғиш учун ўз квартирасига қайтиб келди. Мен уни ўн беш дақиқадан сўнг яна Дарё кўпригида учратаман.
  
  
  У ўз вақтида, ески Пеугеотда еди. Бу ташқаридан калтакланган кўринарди, лекин бир marta унинг сал ичида еди ва биз ҳали ҳам банд бўлган соат тўққизда тирбандлик орқали барқарор тезликда кетаётган едик, унинг қулоғи билан машина мукаммал ўрнатилганлигини айтиши мумкин еди.
  
  
  "Машинада ярим соат", деди Hyman.
  
  
  - Кейин у ерга бориш учун камида ярим соат."Кейин қоронғи бўлиши керак.
  
  
  Биз бошқа ҳеч нарса демадик, сукунатни буздик, фақат иш тугагандан сўнг учрашув режаларимизни келишиб олдик.
  
  
  "Мени кутманг", деди ему унга. "Агар кира олсам, чиқиш йўлини ҳам топа оламан. Ерталаб соат еттида-ўттизда сизнинг уйингизда бўламан. Агар мен бу ерда тўққизда бўлмасам, ушбу радиони текширинг ва товонимга тирик нарса ёпишганлигини текширинг.
  
  
  Биз Пеугеотни баргли чеккадан узоқда жойлашган Cентоcелли шаҳрига қўйдик ва иккита букланадиган велосипедни ечиб йиғаётганимизда бизни ҳеч ким пайқамади. Hyman уйлар юпқалашгунча кўчада олдимдан ҳайдаб кетди.
  
  
  "Бу ерда бир жойда", деб чақирди у оҳиста. - Биз ва студия ўртасида километрларга яқин ўрмонлар ва далалар мавжуд. Лекин қайси йўл қаерга олиб боради?
  
  
  Биз омадли едик. Йўллар ўсиб кетган, лекин сиз уларга велосипед минишингиз мумкин емас. Компас ёрдамида уч ёки тўртта нотўғри бурилиш осонгина тузатилди. Биз Рензо Рим империясининг тиканли сим атрофида узоқ девордан кўргач Ривне ўн ўтган етти дақиқа бўлди.
  
  
  Мен бу тонг тем бир юзаки текшириш уни еслади каби аниқ қаради. Бу ерда ва у ерда дарахтлар тўпламидан ташқари, меҳмонхонанинг бутун майдони ва олд панжараси тозаланган. У Ҳйманга шимолдан икки юз қадам ўлчашни айтди ва кейин яхши яширинадиган жойни топгач, панжара бўйлаб diagonal равишда чироқ ёқинг. У ўз позициясини танлаётганда, уни тайёрлади ва қисқа ибодат қилди.
  
  
  Биз бир-биримизнинг қўлларимизга ачиндик ва у ғойиб бўлди. У унга берган тўртта бир хил гамбургер хамирини хамирлай бошлади ва иҳни тенг қисмларга valerian ит маҳсулотлари ва тез нокаутлар учун тинчлантирувчи восита билан аралаштирди. У ҳатто уни Камилнинг езилган уйқу таблеткалари билан аралаштириб юборди, у ҳар доим ниқобларига қарамай, ўзи билан олиб юрди.
  
  
  У шунчалик яқин едики, тиззаларнинг қириб ташланишини ешитди ва рангпар сояларни кўрди; улар улкан немис чўпонлари еди. Деворнинг нариги томонида икки kishi олдинга ва орқага югуришди. Мен унга тўртта гамбургерни бирин-кетин панжара устига ташладим. Улар бизга овоз чиқармасдан тушишди. У ўзи танлаган икки хил жой томон югураётган итларни кўрди. Агар мен бу итлар билан жанжаллашиб қолсам, имкониятим йўқ еди, шунинг учун ҳар бир итга уйқусираб тўлдирилган гамбургер бердим.
  
  
  Hyman қаерда ўтирмасин, осмонда янги юлдуз гуллашидан олдин велосипедимдан ғилдиракларни олиш учун етарли вақтим бор еди. У олдида демонтаж қилинган велосипедни ушлаб, панжара томон югурди. У ерда мен рамкани ерга екдим ва тўрт метрли панжарадан оқланган устунли тонозда сакраб чиқдим.
  
  
  Мен қўнганимда, мен ағдарилиб, қўриқчилар мени ешитмаганига ёки кўрмаганига амин бўлгунимча, Ривненскаяда беш сония ётдим. Еллик ярд нарида улар ракетанинг нури билан чизилган бир-бирларига бақиришарди. Уники аста-секин олдинга, енг яқин омбор томон ҳаракатланди. У итлар ва қўриқчиларнинг ёнидан ўтди ва ҳар қандай вақтда у янги сигналга дуч келиши мумкин.
  
  
  Лекин ҳеч нарса содир бўлмади. Ҳеч бўлмаганда у ҳеч нарсани пайқамади. У Рензо ва унинг яқинлари аллақачон асосий дарвозадаги светофорлар, немис чўпонлари ва қўриқчилар қўриқчиларидан шунчалик мамнун бўлишганки, улар қўшимча еҳтиёт чораларини кўрмаганликларига умид қилишди. Биринчи омбор куни улар яхши, қаттиқ икки қулфли қулфларга ега едилар, аммо яхши, қаттиқ икки қулфли қулфлар болта агенти учун болалар анимацияси.
  
  
  Киришдан олдин у Петухов ва қулфлар томонидан еҳтиёткорлик билан ёғланган.
  
  
  Арсенале уни кутаётган еди, шунинг учун мен Егони топиб ҳайрон бўлмадим. У қуролларнинг хилма-хиллиги ва ҳалокатидан ҳайратда қолди ва ҳайратда қолди. Бу ерда ҳамма учун бир нарса бор: сўнгги model Миг-24 қирувчиси учун рус ракеталаридан тортиб, Ақш денгиз кучлари томонидан тақдим етилган т-2б учун ядровий каллакларгача ва Saber 100-ф учун кичик ракеталар (янги серия, рўйхатдан ўтмаган, сир).
  
  
  Егога қарз берган ҳукуматларнинг ҳеч бири ускунани тезда ишлайдиган қуролга айлантириш мумкинлиги ҳақида ҳеч қандай тасаввурга ега емаслигига амин бўлишингиз мумкин. Россия, Хитой ёки НАТО мамлакатларидан бирининг омборга ташрифи, Душанба куни Студдс банди туфайли бошланган бўлса ҳам, фитна ривожланишидан олдин куртакка тушиши аниқ.
  
  
  Мен радиоактив елементни ўз ичига олган семиз қалам ёрдамида бир нечта ўқ-дорилар қутиларига кўринмас хатчўплар қилдим. Менга бошқа омборхонага қарашнинг ҳожати йўқ еди, лекин тунги қоровул иккала бино атрофида айланиб юрганида, у ўн дақиқа давомида ҳаракациз ётди. Аста-секин, бу қўрқинчли монотонияга айланди. Енди иложи борича кўпроқ одамларни огоҳлантиришим учун бу ердан тирик чиқиб кетганимга ишонч ҳосил қилишим керак еди. Ҳатто Перротнинг сиёсий алоқалари ҳам бундай кучли далиллар билан Егони қутқара олмади.
  
  
  У аста-секин панжара томон судралиб юрганида осмон ҳали ҳам булутли еди. Унинг еътиборини яна йўналтириш керак еди, лекин бу сафар ёлғиз иҳ бўлиши керак еди. У бир вақтлар Верелдеинде манзарасининг бир қисми бўлган фермадаги нафис ески мода об-ҳаво қанотини еслатди. Бу мен ҳозир бўлган жойдан кўриниб турарди ва сунъий дарахтлар тўплами мени васвасага солиши мумкин бўлган ҳар қандай қўриқчилардан яширарди. У Лугерини чиқариб, тутқични урди ва сустуруcуни видалади. Бу Егони бироз қўпол қилди ва мақсадга еришиш бироз қийинроқ еди, лекин менда фақат битта имконият бор еди ва барибир буни қабул қилишим керак еди.
  
  
  У ўзини бир тирсагига тираб, булутлар бироз тозаланишини кутди. Бу тахминан ўн дақиқадан сўнг еди. Камида мен бир зарбаси олиш учун етарли сайлов еди. Сустуруcу бошқариладиган йўтални чиқариб юборди ва об-ҳаво қаноти атрофга айланди ва зарба овози майдон атрофида янгради. Унинг фермага яқинлашаётган shaggy югураётгани ешитилди. У пичоғини олиб, панжара остидан уч метрли тешик қазишни бошлади.
  
  
  У яна велосипедининг рамкасини кўтариб, ғилдиракларини бураб, Cентоcелли томон ҳайдаб кетаётганда, ферма атрофида ҳали ҳам қичқириқлар бор еди. У ўзини шунчалик аҳмоқлиги учун лаънатладики, Ҳйманни машинада кутиб турмади. Енди ҳар бир дақиқа ҳисоблаш мумкин. Аввал хокга яхшилик учун хабар bering ва кейин дунёнинг охири билан боғлиқ ҳамма нарсадан халос бўлинг. .
  
  
  Мен велосипедимни ва бошқа ҳамма нарсани олиб, камуфляжли чуқурга шўнғиганимда бу ҳақда ўйлардим. У яна ўрнидан турди, қўлида luger, лекин яна уни ташлаб. Тўрт kishi қўпол автоматик карбинларни ушлаб, чуқур атрофида туришди.
  
  
  "Биз сизни кутган едик, Ник Картер", деди еркаклардан бири, унинг овози бошидан тортиб олган капотдан бузилган.
  
  
  
  
  Боб 7
  
  
  
  
  Икки kishi менга чуқурлардан ёрдам беришди ва мени яхшилаб қидиришди, қолган иккитаси мени қуроллари атрофида қурол билан ушлаб туришди. Биринчи саломдан кейин ҳеч ким бизга бир оғиз сўз айтмади.
  
  
  Улар стилеттони топиб, олиб кетишди. Улар менинг шим чўнтагимдан газ бомбасини топдилар ва уни чўнтаклар атрофидаги ҳамма нарсалар, шу жумладан қандайдир қоғоз қисқич билан бирга олдилар; бу яхши нарса еди, чунки бу тасодифий қоғоз қисқич магний бирикмаси бўлиб, уларнинг кўринишини вақтинча тўсиб қўйиш учун етарлича кўр-кўрона нурда портлаши мумкин еди.
  
  
  Айтганча, уларнинг тўрттаси ҳам Жасур, еҳтимол Gorilla ва Пепега қараганда қаттиқроқ еди ва гўёки улар ақлли еди. Улар мени йўлнинг ён томонига олиб боришди, у ерда мени катта Фиат кутиб турарди. Жуда кўп хавф остида, у ҳеч қандай имкониятдан фойдалана олмади. Ёрдам сўраб бақириш менинг услубим емас еди, лекин бу шахсий мағрурлик вақти емас еди. Ва бир сония ичида нафас олишим ва қичқираётган ит каби ёрдам сўрашим керак еди, один ишловчиларим атрофида оғзимни очди ва ичига нок шаклидаги гаг тиқди.
  
  
  "Бу сизга кераксиз ҳаракатларни тежаш учун мўлжалланган, Картер", деди иҳ вакили.
  
  
  Шундай қилиб, Римга қайтиш менинг саёҳатим каби тинч еди, гарчи у қадар ёқимли бўлмаса ҳам. Мен Порт Маггиоре дарвозасини кўриб, Римга кираётганимизни билардим. Кейин машинанинг орқа томонида ёнимга ўтирган икки безори пардаларни, шунингдек, бизни ҳайдовчидан ажратиб турадиган shisha қисм олдидаги пардани туширди. Кўрсатилган shisha бўлинма ўқ ўтказмайдиган кўринарди ва иккала орқа ешикда ҳам тутқич йўқ еди. Агар мен иккала қўриқчимни ҳам мағлуб етиб, қуролларини олишга муваффақ бўлсам ҳам, у мени олиб кетмоқчи бўлган жойга, shisha ва металл билан ўралган маҳкам ёпилган қафасга олиб кетиларди.
  
  
  Биз яна беш дақиқа давомида ҳайдаб, кейин уни, мен машина ёнбағридан пастга бориб тўхтатиш ҳис қилдим. Менинг соқчиларим пардаларни туширишди ва ҳайдовчи ва его шеригининг ташқарида кун очишини кутишди.
  
  
  Биз катта бинонинг ер ости тўхташ жойида едик. Турли хил машиналарда турли хил рақамлар; бир нечта италян, австриялик, швейцариялик, битта инглиз ва битта Мавзу, Malta дипломатлари томонидан ишлатиладиган махсус рақамлар. Улар учдан олтитагача бўлган Италия давлат рақами белгилар. Дипломатик корпус учун CД. Перрот уни ёки ҳеч бўлмаганда Перротнинг дўстларини кутган бўлиши мумкин.
  
  
  Ешиклар очилиши билан менга ёрдам беришди. Уники ҳали ҳам gagged еди, улар ҳали ҳам мени қаттиқ ушлаб туришди ва фақат жимгина норозилик билдиришлари мумкин еди. Мени автоматик лифтга судраб боришди.
  
  
  Тўртта оғир вазн тоифаси менга ёпишиб олди, гарчи ён томонидаги кичик металл белги инглиз, француз ва италян тилларида максимал юк тўрт kishi ёки кўпи билан 300 кг еканлигини аниқ кўрсатган бўлса ҳам. Атрофимиздагиларнинг вазни камида тўқсон килограмм еди, шунинг учун мен металл пластинкага бош ирғадим.
  
  
  "Ҳа, амрларни бузиш жуда уятли", деди тўрт кишидан бири. "Аммо баъзида сизда танлов йўқ, шундай емасми, Картер?"
  
  
  Лифт тўрт қаватга кўтарилиб, Mussolini давридаги ҳукумат биноларига хос бўлган офис ешиклари билан ўралган узун йўлаклардан бирига кирди. Залнинг охирида дераза бор еди ва ўша дераза олдида қўлтиғида автомат ўрнатилган фигура ўтирарди. Бошқа томонга ўтиш тўғри бурчак ҳосил қилган жойда, тенг даражада қуролланган фигура ўтирди.
  
  
  Қочиш ва ташқарига чиқишга бўлган ҳар қандай заиф умидим йўқолди. Мен Ник Картер, Жерри Карр ёки Бен Карпентер бу сублунарй мавжудлигидан омон қолишган деб ўйламаган едим.
  
  
  Агар мен буни айтмаганимда ва айтмоқчи бўлмаганимда, улар мени қийноққа солишган бўлар еди, ҳақиқат зардоби, ёки иккаласи ҳам. Бу ҳолатларнинг барчасида, еҳтимол, бу бўлиниш мен чиқиб кетишим керак бўлганда пайдо бўлган ёки агар бу муваффақияциз бўлса, ўликхонада мен билан бирга кимнидир олиб келинг.
  
  
  Улар мени олиб ўтишди, тўғрироғи, учта ешикдан ўтиб, тўртинчисида тўхташди. Раҳбар бир неча дақиқадан сўнг бармоғи билан имо-ишора қилиб, ичкарига ва ташқарига чиқди. Мени учта его ҳамроҳим хонага итариб юборди.
  
  
  Бу Тиберга қараган панжарали деразалари бўлган катта, ҳаводор офис еди. Битта девор замонавий дизайндаги катта теак стул билан ўралган еди. Унинг атрофида қулай стуллар ташкил етилган. Улардан бири бўш еди, қолганларини ўттизинчи ва елликинчи йилларнинг ўрталарида беш kishi егаллаб олди . Ҳамма менинг Инвесторларим каби ҳурматга сазовор дунё охири, лекин Перо ёки Рензо емас.
  
  
  Қирқ ёшлардаги узун бўйли, ингичка, узун сарғиш сочлари ва шохли кўзойнакли одам стол ортидаги стулда ўтирарди. Мен уни ҳеч қачон кўрмаганман, Его. Мен илгари ҳеч қачон еркак атрофида ҳеч кимни кўрмаганман. Ва уларнинг барчаси мени қовуришга, Росананинг бўйнини кесишга ва енди мени бўш ўриндиққа қўйишга ҳаракат қилган йигитларнинг иш берувчиларидан кўра, менинг оғзаки тарих имтиҳонимни тайёрлаётган қўмита аъзоларига ўхшарди.
  
  
  "Раҳмат, Жаноб Картер", деди сарғиш одам хушмуомалалик билан, гўё мени стулга итаришаётганини пайқамагандек ва ўша йигитлардан иккитаси мени ўша ерда ушлаб туриш учун ёнимга келишди. .
  
  
  "Кўриб турганингиздек, - деди у, - биз сизнинг ҳақиқий исмингизни биламиз ва сизнинг қобилиятингиз ҳақида озгина биламиз. Бу ердаги одамларимиздан бири Жаноб Олег Перестовнинг айтишича, унинг ҳамкасбларининг еголари сиз билан қизиқарли учрашувлар ўтказган.
  
  
  Қисқа, кал, кўзлари чуқур, чўкиб кетган одам славянча бош ирғади. Бирдан номи ақлга келган. У Ғарбий Европа учун Россия МГБ нинг асосий одами еди. Шунинг учун, учрашувлар пайтида коммунистларнинг иштироки ҳақида тезкор фикрим нотўғри емас еди . Аммо нега рус қуроллари" дунёнинг иккала учида " реквизитлар бўлимида? Ақлли қизил селд? Ёки муҳим нарсани соғиндингизми?
  
  
  "Мен буни биламан, - деди у табассум билан, - биз бир томонда ишлаётганимизни аниқ кўрсатмагунимча, мен сизга заррача ҳаракат еркинлигига йўл қўймайман. Сиздан барча тахминларингизни ташлашингизни сўрасам майлими, Жаноб Картер?"
  
  
  Мен Перестовни ҳам жалб қилган ушбу операцияда ички иштирок етишни катта нуқта сифатида кўрмадим. Енди у қизил Хитой разведка хизмати аъзоси Жаноб фалга тегишли бўлган Хитой юзини ҳам билади. Мен ўзимни бир оз вақт сотиб бўлиши мумкин, бас, мен унга бош ирғади.
  
  
  Ъ яхши.- Сариқ Одам Хурсанд Бўлди. "Мени ўзимни таништиришга ижозат bering. Унинг полковниги Питт Норден, Норвегия, Interpol. У гувоҳномасини сайқалланган стулга қўйди ва соқчиларимга бош ирғаб, қўл чўзишимга ва уни олишга имкон берди. Его номи ва фотосуратлари, унинг Interpol билан алоқаси ва рақамларда у дунёнинг енг яхши агентларидан бири сифатида биладиган его идентификатори бор еди.
  
  
  "Агар мен Сизнинг кимлигингизни билсам еди, Картер, - деди у, - пайшанба куни кечқурун биз бундан қутулган бўлардик. Ўша пайтда, биз сизни "дунё охири" деб номланган асосий гуруҳнинг яна бир аъзоси деб ўйлардик . Ва Олег сиздан маълумот олиш учун биринчи кучларни юборди. Менимча, улар ўз кўрсатмаларини жуда еркин талқин қилишган, аммо кейин улар буни енг юқори судга оқлашлари мумкин."
  
  
  Перестофф норози елка қисди ва Коу Фаул Егонинг хижолатига жилмайиб қўйди.
  
  
  "Сизнинг қочишингиз фактлари ва Луиджи ва Пепенинг сирли, ҳали ҳал қилинмаган ўлимлари маълум бўлгач, тажрибаси кам бўлган ҳар бир кишига Ник Картер каби халқаро agent иштирок етиши кераклиги аён бўлди. Лекин қай даражада ва қайси томондан? Сизнинг ўтмишингиз ҳар доим бенуқсон бўлган.
  
  
  Перестофф ва Ко Фол иккаласи ҳам ўз жойларида қимирлашди. "НАТО нуқтаи назаридан мукаммал", деб аниқлик киритди полковник Норден ва иккала одам ҳам яна қотиб қолишди. — Аммо сиз биз билмаган бошқа йўлни босиб ўтишингиз мумкин еди. Яқинда Сер Хю Марсланд нисбатан ҳалол сиёсатчи еди ва Lorenzo Конти бойлик ва мақтанчоқлик учун тўйиб бўлмайдиган ташналик билан кино продюсеридан бошқа нарса емас еди. Крис Mallory бир олдиндан айтиш қийин даҳо еди, лекин ҳеч нарса кўпроқ. Перрот? Сиз қилишингиз керак бўлган нарса бармоғингизни унга қаратиш еди ва бутун Италия, ўнг ва чап, уни ҳимоя қилар еди ъ
  
  
  Менинг ҳайратланган ифодам gagged лабларимни ёриб ўтди ва полковник Норден бир зум жим қолди.
  
  
  "Ҳозир маърузага вақтим йўқ", деди у. Биз халқаро кучларнинг ислоҳот гуруҳимиз ва Интерполга Марказий разведка бошқармаси каби мисол ёқади . Бизга жуда ифлос, жуда портловчи ва ўта беадаб буйруқлар келади", деди у.
  
  
  - Айтганимдек, биз сизнинг муносабатингизга амин бўлолмадик ва ишончимиз комил бўлмагунча сизга яқинлаша олмадик. Клем Andersson Крис Маллори билан гаплашмоқчи бўлганида ўзининг ўлим ҳақидаги ордерини имзолади, чунки у Маллорини айёр европаликлар томонидан алданган оддий Amerika фуқароси деб ўйларди. Hyman сиз яхши еди, лекин, албатта, сиз ҳали ҳам у билан ўйнаш мумкин. Бизнинг ягона имкониятимиз Мисс Моранди сиз билан яна боғланиш еди.
  
  
  Шундай қилиб, мен Росананинг Ле Супербдаги алоқаларини яширинча текширяпман деб ўйлаганимда, у ҳам менга ишончни текширди ва ўрнатди.
  
  
  — У сизга 100 фоиздан кўпроқ тоза еканлигингизни ва улар биз билан бир хил мақсадларга ега еканлигингизни айтди: дунё ипларига кириб бориш ва уларга қарши рад етиб бўлмайдиган далилларни топишга ҳаракат қилиш. Аммо Перрот ва унинг дўстлари сизни ўраб олган қалин екран туфайли сиз билан боғланиш деярли имконсиз еди", деди полковник. "Биз Росанани яна юборишга қарор қилдик, натижада сиз жуда яхши биласиз."У тўхтаб қолди, гўё менинг ўтишимни кутаётгандек.
  
  
  - Сиз ғойиб бўлишга ҳақлисиз. Hyman, бу вақтда ўз садоқатини биринчи навбатда сиз ва АҲ хизматига қўйиб, воситачи сифатида ҳаракат қилишдан бош тортди, лекин бу муҳим емас еди. Сиз биз умид қилган нарсани қилдингиз: сиз қулфланган сақлаш жойларига кирдингиз. Шундай қилиб, биз ёш Ҳйманнинг машинасига микрофон ва иккита его велосипедини қўйдик ва сизни ҳурмат билан кузатиб бордик. Бу сафар биз бироз тажрибали агентлардан фойдаландик. Унинг табассуми мафтункор ва самимий еди.
  
  
  "Шундай қилиб, Картер, агар сиз бизга ишонсангиз ва сизнинг ҳамкорлигингиз кераклигини билсангиз, бошингизни қимирлатиб бизга хабар bering. Агар сиз ушбу омборда бирон бир маслаҳат топсангиз, унда биз ичкарига кириш, Егони демонтаж қилиш ва ипни бутун ифлос бизнесга қўйиш имкониятига егамиз.
  
  
  У тез қарор қабул қилиб, бош ирғади. Агар полковник Норден ва его ўртоқлари мавзулар бўлса, Хема менинг барча муаммоларим тугаганга ўхшайди. Агар улар унинг тарафида бўлмасалар ҳам, мен уни озод қилганимдан сўнг, иҳдан ўз манфаатимиз учун фойдаланиш йўлини топа олдим. Иккала томоннинг соқчилари гагни олиб ташлашди ва орқага чекинишди. Чаққон, қудратли кучларнинг бу учрашувида у паришон, бепарво кўринарди, лекин у унга муҳтож еди ва менинг маълумотимга кўра, у бу ерда енг муҳим одам еди.
  
  
  "Ажойиб", деди полковник Норден. "Биринчидан, қисқача кириш."У бармоғини бир кишидан бошқасига ўтказди. Жаноб Картер, Ўртоқ Перестофф, Жаноб Кау Фол, Ҳерр Bergen, General Масератти, Полковник Ле Grand. Хўш, у ерда нимани топдингиз? У иккита омборнинг таркибини тасвирлаб берганида, ўн икки кўз ва ўн икки қулоқ перчинланган. Ҳеч ким еслатма олмади. Улар тинглаш ва еслашга ўргатилган тажрибали агентлар еди. Полковник Норден қоғозга еслатма ёзди ва Егони капутли ёрдамчилардан бирига берди, у тезда хоналарни тарк етди.
  
  
  У менинг кўтарилган қошларимни кўрди ва шубҳаларимни йўқ қилди. "Бу бизнинг транспортимизни тарк етишимиз учун тайёрлашдир, - деди у, - ҳукуматдан керакли маъқуллаш ва қўллаб-қувватлаш биланоқ. Агар сиз айтаётган нарса камида 20 фоизга тўғри бўлса, Перротнинг сиёсий кучи енди его омборларини демонтаж қилишни тўхтата олмайди. Ҳозир соат икки яримда. Агар бомба ҳақиқатан ҳам ўчиб қолса, яқин беш соат ичида тегишли вазирни чақириш мен учун бефойда."
  
  
  "Аммо вақт муҳим", дедим мен. "Ҳозиргача улар бу ухлаб ётган итларни ва еҳтимол у яна чиқиб кетиш учун панжара қилган тешикни топган бўлиши мумкин."
  
  
  "Ушбу қуролларни ушбу омборларда йиғиш учун уларга бир йилдан кўпроқ вақт керак бўлди", деди француз агенти полковник Ле Grand. - Иҳ бле беш соат давомида кўчирилиши мумкинлигига шубҳа қиламан. "Агар улар ҳаракат қилсалар, улар бизнинг тузоғимизга тушадилар", деди General Maserati. "Бизда барча чиқишларда ўз кузатувчиларимиз бор ва менда университет вазирликларининг бошқа соҳаларида Сигнор Piero Симканинг зарарли таъсиридан холи бўлган кичик, аммо яхши ўқитилган командо бўлими бор."
  
  
  "Менимча, биз таъсир соати келгунига қадар бироз кўпроқ дам олишимиз мумкин", деди полковник Норден. У стол устидаги қўнғироқни чалди ва бу forma кийган чиройли сарғиш аёл еди-Interpol? Кордонми ? Залда кунига йигирма тўрт соат кутиш режимида ишлайдиган ошхона хизмати? - Биз жуда буфет қилдик.
  
  
  Ичимликлар, газаклар ва сендвичлардан ташқари, биз кашфиётимнинг парчаларини бошқа манбалардан тарқоқ, аммо батафсил маълумотлар билан тўлдириш имкониятига ега бўлдик.
  
  
  Буларнинг барчаси нимага олиб келди:
  
  
  "Тинчлик ипи" баъзи фитначилар гуруҳининг авангардида емас еди. Бу Егонинг шайтоний ҳалокат схемаси, super психопат учун мақсадсиз зўравонликнинг якуний ҳаракати еди. Его Равшан фитнаси Егонинг ҳақиқий ниятларини очиқчасига масхара қилиш еди. Бечора Кен Лейн. У бу деллда умуман қатнашмаган ва ссенарийсини учинчи Жаҳон уруши ҳақида огоҳлантириш сифатида ёзган. Аслида, бу урушнинг бошланишига, охирги қирғингача бўлган схематик қадам еди.
  
  
  "Бугунги дунё-бу порох бочкаси", деди Ҳерр Bergen. "Ва кимдир уни портлатишини кутинг."Сиз, Сер Картер, ўзимизники ва бу ерда ва у ерда вақти-вақти билан ёлғиз бағишланган одам каби бир нечта кичик, Юкланган гуруҳлар бу туташувга қарши курашиш юкини баҳам кўришади."
  
  
  "Ҳозирча ferret, - деди General Масератти -" қийинчиликлар бартараф етилди ва биз иҳни назорат остида ушлаб туришга муваффақ бўлдик. Аммо тасаввур қилинг-А, Жаноб Картер, Исроил устидан Ливан самолётининг уриб туширилиши, ески У-2 ҳодисаси, президентнинг ўлдирилиши, дипломатларнинг бир вақтнинг ўзида ўлдирилиши ва самолётларнинг бомбардимон қилиниши каби ҳодисалар бир вақтнинг ўзида содир бўладиган дунё. асосий жойларда устидан душман белгилари билан. Буларнинг барчасини қўзғолонлар, Белфастдаги портлашлар, Марказий Африкадаги партизан урушлари, Марказий ва лотин Америкасидаги инқилоблар, яқин Шарқдаги кескинликлар ва Жануби-Шарқий Осиёдаги chang бочкалари билан аралаштиринг. Жаҳон урушига айланишидан олдин буни ким тўхтата олади?
  
  
  "Мен Кремлни жуда тез ҳаракат қилмаслик ҳақида огоҳлантирдим", деди Олег Перестов жилмайиб. "Аммо менинг огоҳлантиришларим ваҳима ва жамоатчилик босимига дош беролмайди. Агар Amerika ёки Хитой давлат рақамлари бўлган самолёт Leningrad, Москва ёки Камчатка устидан битта бомба ташласа, менинг қўмондонларим тугмани босиб, бомба сақланадиган жойларига чекинадилар. Менинг огоҳлантиришларим фақат битта таъсирга ега еди: менинг файлимдаги ёзув, мен икки томонлама Агентликда гумон қилинишим мумкинлигини айтди.
  
  
  "Пекиндаги бошлиқларим билан бўлгани каби", деди Ко Фол.
  
  
  Буюк фитначилар, масалан, Перрот, Сер Хю, Рензо ва Studs томонидан ушбу тартибда намойиш етилган. Балки мен қўшиш оламан менинг жинс-оч ва керак севгилиси Camille ва баъзи қадашни бўйича мутахассис.
  
  
  "Биз ушбу участканинг аксариятини Росана ёрдамида қайта қуришга муваффақ бўлдик", деди полковник Норден. "У ўзи учун катта хавф остида бўлган икки томонлама agent ролини ўйнади, лекин бутун фидойилиги билан. Бизнинг терговларимиз ва топилмаларимиз туфайли биз ҳаммаси қандай ва қаердан бошланганини билиб олдик."
  
  
  Дунё бўйлаб топадиган енг кам sentimental жанобларнинг еттитаси вафот етган қиз хотирасига бир дақиқалик сукунатни кузатди.
  
  
  Унинг сукунати бузилди. - Сюжет Сассексдаги ўша жиннихонада бошланганми?"
  
  
  "Аниқ", деди Норден. "Сиз буни бизга сарфлаган вақтнинг кичик бир қисмига жамлайсиз. Етти йилдан кўпроқ вақт олдин Сер Хю ҳиссий ва руҳий беқарорлик белгиларини кўрсата бошлади. У бошқалар, шериклар ёки дўстлар его ва куч билан даволанишни сезишини кутмади, аксинча буни ўз волейболларида қилди ва математикада ва Европада буюкга ёрдам сўраб хат юборди: Р доктор. Унтенвайзерга, ўйиндаги бегуноҳ, аммо зарур гаров " кейин ривожланади."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Anderson Жангел?"
  
  
  Ъ тўғри. Доктор Унтенвайзер сер Хюга психотик ҳужумларини бошқаришда ёрдам бериш учун транквилизаторлар ва бошқа дориларни қўллай олди. Сер Хю 1968 йилда қўнғироқ қилувчи қизни ўлдириши бахциз ҳодиса еди, аммо его таъсири ишнинг ёпилишини таъминлади. Доктор Унтенвайзер Сер Хю азоб чеккан ва у Рензо, Studs ва Перрот билан баҳам кўрган маълум бир касаллик номини берди. Бу агриотҳймиа амбитиоса деб аталади, халқларни йўқ қилиш ва жамиятнинг барча уюшган тузилмаларини йўқ қилиш учун бошқариб бўлмайдиган ва еҳтиросли еҳтиёж.
  
  
  "Anderson нинг АА кўрсатиш," мен минғирлади.
  
  
  - Бу тўғри.- Деди Ноорден. Ҳар доим сирҳан Сирҳан, Олимпия қотиллари ва бошқаларни бошқарган бир хил касаллик. Аммо бу сафар касаллик ҳам сиёсий кучга, ҳам обрўга ега одамда илдиз отган еди. Шунингдек, сабрли одам. У узоқ кутишга ва керакли иттифоқчиларни йиғишга ҳаракат қилишга тайёр еди ва бир неча йил ўтгач, у шундай қилди.
  
  
  Айни пайтда, Сер Хю ёки даволаниши учун ёки шахсий хавфсизлиги учун мукофот сифатида доктор Унтенвайзерни ўзининг Еасефул Acres хусусий касалхонасида қолишини ташкил қилди. Бу асаб касалликлари учун енг ҳашаматли жой, асосан гиёҳванд моддалар ва спиртли ичимликлардан, сиз тасаввур қилишингиз мумкин. 1970-йилларнинг бошларида Kamil Кавур кўча фоҳишасидан кино юлдузига ўтганида асабий тушкунликдан кейин бемор сифатида у ерда еди. Еҳтимол, бу бахциз ҳодиса еди.
  
  
  Асосий Рензо бир вақтнинг ўзида келиш еди, кейин жиддий асаб борини, кейин Mallory қадашни, кейин бир его-busting олти ой binge, ва Piero Симcа, инкогнито, бир муваффақият бўлар еди, кейин бир ўз жонига қасд уриниш.
  
  
  Учаласи ҳам ўзларини жамиятга қарши қонуний шикоят деб ҳисоблашлари билан бир хил прогрессив амбиция агриотимиясидан азият чекдилар. Рензо ўзининг олижаноб мақомини йўқотиш ва улкан мулкларини йўқотиш орқали азоб чекди, бу унинг филмларидаги миллионлар ҳеч қачон тўлиқ тузата олмади. Студдс йирик студиялар ва Ақш ҳукумати унинг баъзи patent ҳуқуқларини егога асосланган електрон ихтироларига олиб қўйган деб ўйларди. Уч кишининг атрофида енг кўзга кўринган Перрот болалигидан кичик бўйи туфайли камситишларни тўплаган.
  
  
  Chance сер Хюни директор сифатида ташрифларидан бирида бошқалар билан таништирди. Ему уч кишининг карталарида етарлича диагностик ёзувларга ега еди. Бундан ташқари, биз бунга фақат баъзи тахминларни қўшишимиз мумкин. Аммо улар у ерда бирга ўтказган бир неча ҳафта давомида биргаликда "ёруғлик оқими" ни ташкил қилганликлари бизга ишонарли туюлади .
  
  
  Перрот Сер Хюга қараганда каттароқ ролни ўз зиммасига олгандай туюлди, аммо Его томонидан ҳеч қандай тортишув йўқ еди. Улар биргаликда барча керакли халқаро алоқаларга ега едилар, аммо Перрот ҳали ҳам чўққига йўл олди. Ва бу улар қарз олмоқчи бўлган реквизитларга етиб борганларида муҳим еди. Қуролларнинг ўзига келсак, улар контрабандачилардан тортиб пулга чанқоқ хоинларгача бўлган турли мамлакатларнинг икки ва уч карра агентларидан фойдаланганлар. Ўн икки million долларга сиз кўплаб кучукчаларни сотиб олишингиз мумкин. Рензонинг студиялари ва Егонинг кино оламидаги мавқеи бутун лойиҳани ҳақиқатга айлантирди. Лекин Студдс, ким ташқаридан бир пранкстер каби қаради, баъзи жиҳатдан дунёнинг ҳар икки учида тоши еди. Фақат его техник ноу-хау туфайли компютерни дастурлаш ва қувватлантириш мумкин еди."
  
  
  "Чунки, менинг Азиз Ник," полковник Ле Grand улар шундай қоялар унинг миниатюра соҳасида сизга намойиш шу масофадан бошқариш билан, Реал саҳна, самолётлар, танклар, гунбоац, Британия денгиз ости Porpoise жиҳозланган бўлиши", деди, бўёқлар."
  
  
  "Бу маълумот бизга, Сизнинг Жаноб Гилхристингизга етказилди", деди General Maserati — " у кўринадиган даражада секин ёки бақувват емас."
  
  
  "Ва у компютер електроникасига келганда Крис Маллорининг истеъдодига яқин келадиган даҳонинг ўзи", деди Перестов. "Биз уни бир marta олишга ҳаракат қилдик, аммо афсуски, биз муваффақияциз бўлдик."..
  
  
  Девор соатининг қўллари соат етти еканлигини кўрсатди.
  
  
  "Бир ярим соат ичида, - деди полковник Норден, - биз telefon орқали керакли рухсатномаларни олишимиз мумкин. General Масератти буни давом еттиради, чунки бу даражада, албатта, бу Италия ҳукумати учун masala."
  
  
  "Сигнор Картернинг ҳисоботига кўра, - деди general, - мен тўлиқ жавобгарликни ўз зиммамга оламан ва зудлик билан чоралар кўришни талаб қиламан. Оғзаки розилик етарли ва бу бир неча дақиқа давом етади. Мен якуний режалаштиришга ўтишни таклиф қиламан.
  
  
  Полковник Норден интеркомга бир нечта сокин сўзларни айтди.
  
  
  "Аслида", деди у. "Биринчидан, омборни кузатиш тўғрисидаги ҳисобот. Жаноб Hyman пастда ва у емуга бизга қўшилишни буюрди. У менга ўгирилди. "Биз сизни" қарз олганимизни " билганида, у жуда норози еди, шунинг учун у емуга бизнинг кузатув постимизни ишониб топшириб, унинг егосини бироз юмшатди."
  
  
  Hyman хонага кириб, ёнимда турди. "Кечирасиз, Бен... Ник", деди у. "Бу одамлар менга тугамагунча айтмадилар. Лекин мен уларнинг кимлигини ва кимлигингизни билардим, шунинг учун улар билан ишлашим керак еди."
  
  
  "Бу муҳим емас", деди ему унга.
  
  
  У ярим ҳарбий позада столга ўгирилди. "Омборлардан ҳаракатланувчи материаллар сифатида талқин қилиниши мумкин бўлган ҳеч қандай ҳаракат йўқ, сер", деди у полковник Норденга. - Minimal мунтазам ерталабки иш. Студия материаллари ва шунга ўхшашлар учун озиқ-овқат юк машиналари. Бу одамлар сайтдан чиқиб кетишганда томоша қилишни тўхтатдилар; иҳ кўринмаслиги учун етарлича узоқда, лекин улар ичида сут шишасидан кўра ҳалокатли нарса топмадилар."
  
  
  "Жуда яхши", деди полковник. - Итлар ва Картернинг қочиш учун қилган тешиги ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Мен бу жойни тунги кўриш қурилмаларим орқали кузатганман, сер", деди Hyman. "Улар итларни ерталаб соат учгача топа олишмади. Бу содир бўлганда, баланд овозда шарҳлар кўп бўлди ва қўриқчилардан бири қандайдир ҳисобот берди. Ҳар қандай ақли расо қўриқчи дарҳол қилганидек, улар деворни текширишмади. Аммо қуёш чиққандан сўнг, бу жой тасодифан қўриқчи томонидан топилган. Яна қичқириқлар кўп бўлди ва один еркаклар атрофида бу ҳақда дала телефонида хабар берди. Деворни ўн беш дақиқа давомида тузатган бир одам бор еди.
  
  
  - Кейинги ўзгаришлар борми?"Полковник сўради. "Суратдаги битта муҳим одамми?"
  
  
  "Фақат Mallory қадашни, сер," Hyman деди. "Аммо биз биламизки, у ҳар доим олти-ўттизда компютерлари ва машиналари билан ўйнаш учун келади, у кечаси қанчалик маст бўлмасин."
  
  
  "Биз тез орада Егони банд бўлган жадвалидан озод қилишга умид қиламиз", деди полковник Ле Grand қуруқ ҳолда.
  
  
  Кейин биз асосий саволни кўриб чиқдик: қандай, қачон, нима ва кимга ҳужум қилиш керак.
  
  
  General Масератининг елита командо бўлими бир соат кутиш ҳолатида еди.
  
  
  Бу томонда ҳеч қандай муаммо йўқ. Муаммолар фақат барча меҳмонхоналар аксияга қўшилганда ва барчаси қўмондон сифатида пайдо бўлди.
  
  
  Полковник Норден тартибни сақлаш учун ўрнидан туриши керак еди.
  
  
  "Сизга, жаноблар, мен қўмондон еканлигимни еслатишнинг ҳожати йўқ", деди у аскарнинг овози билан. "Биз бу ерда шахсан кимдир учун ҳам, маълум бир мамлакат учун ҳам реклама намойишини намойиш қилмаймиз."
  
  
  Тасдиқларнинг нолиши ҳамма жойда ешитиларди.
  
  
  "General Maserati, албатта, унинг бўлинмасини бошқаришни хоҳлайди", деди полковник. — Мен у билан кетяпман."Interpol ходими сифатида менинг позициямга тўлиқ мос келади. Алоқа ходими вақтинчалик лавозимини егаллаган Жаноб Hyman жаноб Картерга алоқа сифатида қўшилади. Бу ҳаммаси.ъ
  
  
  У норозилик товушларини, шу жумладан меники ҳам бостириш учун столни урди.
  
  
  "Агар биз бундай операцияда бирга кўрилса," деди у, " биз ташкилотимиз бўламиз."Жаноб Картер, сиз ҳали ҳам Сигнорина Морандининг ўлдирилишида сўроқ қилиш учун қидирилаётганингизни унутасиз. Россияда бизнинг жойимиз тугагач, аниқлаштириш осон бўлади, лекин олдин емас.
  
  
  Биз бунга рози бўлишимиз керак еди.
  
  
  "Бундан ташқари, — дея қўшимча қилди у, вазиятни янада чидамли қилиш учун -" бу биринчи йирик операцияда асосий гуруҳимизни йўқотиш аҳмоқлик бўлар еди. Нима нотўғри бўлиши мумкинлигини билмайман, лекин рақибларимизни камситиш хавфли. Агар бирор нарса нотўғри бўлса, биздан камида беш kishi қолади. Олти, Агар биз Жаноб Картер бизга қўшилиши ҳақида гапирадиган бўлсак.
  
  
  "Мени ҳисобланг", деди у жуда тез.
  
  
  "Агар мен бу ерда бўлмасам, - деди полковник Норден, - раҳбарият ўртоқ Перестовга ўтади."Шундай қилиб, мен ўзимни рус МГБ офицерининг буйруғи остида топдим .
  
  
  "General Maserati, - деди полковник Норден, - менимча, сиз ҳозир қўнғироқ қилишингиз мумкин."
  
  
  Италиялик офицер рақамни терди ва Мудофаа вазирлиги атрофидаги юқори мартабали амалдор билан гаплашди. У бошқа рақамни теради, бу сафар Россия Федерацияси ташқи ишлар вазирлиги расмийлари учун.
  
  
  "Биз ташқарига чиқамиз", деди у. "Полковник Норден, Жаноб Hyman, сиз борасизми?"Бошқалар: хайр.
  
  
  "Мен ҳаммангизни тарқатишингизни таклиф қиламан, - деди полковник Норден, - ва иложи борича normal ишингизни бажаринг. Тез орада янги нарсалар еълон қилинади.
  
  
  Кейин у кетди.
  
  
  "Мен сизни уйимда кўраман", деди Hyman. - Қайтиб келишимга амин бўлган пайт."Албатта, бугун соат саккизда. Хавотир олманг. Мен уни кузатиб тураман.
  
  
  Таксига қайтишда унга арзон транзисторли radio сотиб олинди. У ўзининг мураккаб қурилмасини Ҳйманга қолдирди. Пинеллининг қиз дўсти яшаш хонасида тебранадиган стулда ўтирар еди ва менга ярамас табассум қилди, еҳтимол у кечқурун осилиб қолиш учун қутқарди.
  
  
  Уни, бир тинч ёга сайти сўлиши тўшакда унинг хонасига ва ешак матбуот кетди. Radio Рим тармоғида ишлаган.
  
  
  Бошқа мусиқий дастур бошланишидан олдин ўн беш дақиқалик уй маслаҳатлари билан одатий morning light music дастури мавжуд еди. Унинг тахмин қилишича, Норден, Масератти, Hyman ва командолар гуруҳи студияга етиб бориш учун йигирма дақиқа, сўнгра янгиликлар пайдо бўлишидан ярим соатдан икки соатгача вақт кетади.
  
  
  Ривненская бир соат ўттиз етти дақиқадан сўнг хабар тарқалди.
  
  
  "Professor Piero Симcа, Colle ди Вал Дъаморе бир senator, фашизм бери шахсий еркинлик енг тўғридан-тўғри бостириб чақирди," По деди. Бугун ерталаб Lorenzo Контининг студиясини Interpol полковниги жон Норден ҳамроҳлигида General Гиулио Масератти ҳарбий қисми томонидан қидирувни қоралайди. Senator Перо симка бу ерда ва ҳозир гапирмоқда..."
  
  
  Кейин Перротнинг овози, ҳайратланарли даражада кичик его учун паст, жирканч ва ғалаба қозонди.
  
  
  "...ерталаб енг шафқациз ва тоталитар тарзда ўқинг", деди у. "Айнан Ривненская ҳеч нарса бўлмаган қидирув, лекин жуда муҳим нарсани очиб берди. Улар бизнинг ҳарбий раҳбарларимизнинг ишончини ва ўттиз йилдан кейин ҳам диктатуранинг узоқ соялари атрофида чиқиб кета олмасликларини кўрсатдилар. Нен della билан шуғулланадиган гўёки сиёсий бўлмаган Interpol ташкилоти бузуқ полиция кучидан бошқа нарса емаслиги ҳақидаги ваҳийни кўрсатади. Полковник Норденнинг шахсий банк ҳисобварағи, шубҳасиз, бошқа мамлакатда, Калифорнияда маълум миқдордаги dollar билан тўлдирилмаганлигини билиш қизиқ бўлар еди, чунки бу тўловлар ҳаракати Италия киноси манфаатларига бевосита зиддир."
  
  
  Кейин у Перротнинг Норвегия ҳукумати полковник Норденни зудлик билан чақириб олишини талаб қилиб, ишига қайтди. Шунингдек, у General Масераттига танбеҳ беришни ва лавозимидан туширишни талаб қилди. Мудофаа ёки ички ишлар вазирлиги атрофидаги бирон бир котиб-дел-бу ҳаракатни санкциялашни тан олмади, аммо бу одатдагидек сиёсий бизнес еди.
  
  
  У радиони ўчириб қўйди, ўқ-дориларини ва чўнтагига соладиган бошқа нарсаларни тўлдирди ва Ҳйманнинг уйига йўл олди. Енди янгиликлар ҳавода еди, Hyman еҳтимол уйда еди.
  
  
  У мендан атиги беш дақиқа олдин у ерга етиб борди ва ешикни очганда юзидаги кўриниш унинг одатдаги қувноқ табассумига унчалик алоқаси йўқ еди.
  
  
  "У ерда ҳеч нарса йўқ еди, Картер", деди у.
  
  
  "Аммо мен буни, бу очиқ қутиларни кўрдим ва ҳатто бу ядровий каллаклар атрофида биттасини ҳам кўрдим", дедим. "Жин урсин, Hyman, мен бу воқеани бутун ҳикоя қиламан деб ўйламайсизми?"
  
  
  "Мен биламан, - деди у, - мен у ерга Conti қўриқчиларининг миммо Maserati билан борганман ва бу омборларда ҳеч нарса йўқ еди."
  
  
  "Балки улар кейинроқ тозалагандир", дедим мен.
  
  
  "Бизда панжара атрофида дурбинли ўн беш kishi бор еди", деди Hyman. "Сиз кирган пайтдан бошлаб, ўша командо бўлинмаси кириб келгунига қадар."
  
  
  Шундай қилиб, сиз ҳамма нарсани яширишга алдангансиз, деб ўйлади у овоз чиқариб. "Еҳтимол, улар Егони бегуноҳ тиргак ичида яширишган. Худойим, бу қандай қидирув еди? Preschoolers қидирув ўйин айрим турдаги ўйнаб?
  
  
  "Мен" ҳеч нарса "деганимда," ҳеч нарса "деган маънони англатардим, Ник", деди у енди хотиржамроқ. "Геез, шунчаки бўш хона ва яланғоч, бироз чангли замин. Аммо канистрдан каттароқ нарсани кўчириш белгиси йўқ. Бу каби овоз, Ник.
  
  
  "Улар бизни алдашди", дедим мен. Унинг сел сизнинг фикр кайболмак учун. — Мен сиз билан келишим керак еди.".. лекин жуда кеч. Мен уни қайтариб олишим керак.
  
  
  "Имконият йўқ, Ник", деди Hyman. "Conti ўз студиясини кузатишни йўқотди ва Cарабиниери камтарлик билан Егодан Жерри Каррни қидираётган енг танланган хавфсизлик ходимларидан икки юзтасини қабул қилишни сўради. Имконият йўқ.ъ
  
  
  "Кейин мен уни одина қиламан."
  
  
  "Ник, сиз Римедаги енг машҳур одам емассиз", деди Hyman менга. "Сизни General Масератидан кейин "шит" деган маънони англатувчи фанго чақиришди. Полковник Норден ҳали ҳам бирор нарса топдингиз деб ўйлайди. Бошқалар сизни бўриларга ташлаш ёки ташкилотимиз ҳақида жим туриш тўғрисида қарор қабул қилиш учун ҳозир йиғилишда.
  
  
  Ник Картерга ишониш ёки ишонмаслик тўғрисида қарор қабул қилиши керак бўлган рус ва қизил хитойликларни ўз ичига олган ушбу ташкилот ҳақида ўйлаганимда, ҳис-туйғуларимни чиқардим. Иҳнинг қарорини ҳиссиётлар каби ноаниқ ва илиқ нарса белгилаши даргумон. Бошқа томондан, улар мен билан ҳамқадам бўлишлари керак еди. Уларда тинчлик лойиҳаси жуда катта таҳдид, зарарсизлантирилиши керак бўлган вақт бомбаси еканлигини кўрсатадиган кўплаб далиллар бор еди. Ва у лойиҳани ичкаридан кўрган ягона одам еди.
  
  
  У нафақат калитларни кўрганини ва унга тегганини, балки ўзининг махсус семиз қалами билан иҳ ни кўринмас ва ўчмас тарзда белгилаб қўйганини еслади.
  
  
  "Менга углерод-итриюм сканери керак", дедим. "Сизга берган radio каби, лекин маълум бир атом оғирлиги билан. Бундай нарса бизнинг университетимизда ёки ҳатто давлат илмий бўлимида бўлиши керак.
  
  
  "Мен қаҳва тайёрлайман, комиссия улар ҳали ҳам сизга ё-ё билан ишонишни хоҳлайдими ёки йўқми, қарор қилади, бундай яхши сканер у ёқда турсин", деди Hyman оҳиста.
  
  
  "Улар бу учрашувни қаерда ўтказишмоқда?"- Биз йўқотиш учун вақт йўқ, Hyman. Мен иҳ дан ўзим сўрашим ва уларга сабабларимни тушунтиришим мумкин. Перестов тушунади.
  
  
  "Улар бизни чақиришмоқда, аксинча емас", деди Hyman. "Кечирасиз, лекин бу ҳақиқат. Улар қаерда учрашишларини билмайман, мен ҳеч қачон бу клубда бунчалик баланд кўтарилмаганман. Мен улар бу тонг еди Навй офисида емас биламан.
  
  
  Hyman оддий ерийдиган қаҳва тайёрлаётганда, мен бу ҳақда ўйладим. Мен у ёрилган стаканга олдимга қўйган суюқликдан бир қултум ичдим. Мен калитларни кўрганимни билардим, лекин Перротнинг таъсирига қарши яшил рангни кўрмагунимча шундай дейишнинг маъноси йўқ еди.
  
  
  Telefon жиринглади. Hyman унинг его кўтарди.
  
  
  "Ҳа", деди у.- Мен жилмайишни болаларча юзимга қайтаришга ҳаракат қиламан. "Қаерда?.. Хўш, биз шу ердамиз."
  
  
  "Сиз ҳали ҳам деллдасиз, Ник", деди у менга. - Улар Аппиан йўлидаги виллада учрашув ўтказмоқда. Масератти ва Норден йўқ, лекин Масератти ўрнини егаллади ва улар сиз учун овоз беришди. Перестовнинг бевосита назорати остида қолган янги Interpol расмийси қарши овоз берди. Сиз томонда Перестов, LeGrand ва Cо куз еди. Молия вазири Bergen бунга қарши овоз берди. Хулоса: сизга яна бир имконият керак.
  
  
  Биз уйдан чиқиб, Peugeot билан гаплашишни давом еттираётганда его ўйинларини ўйнадик. Ўша пайтда тезлик хавфсизликдан муҳимроқ еди. У ақлдан озган ҳайдовчиларга тўла бўлган Римнинг тирбандликлари бўйлаб ақлдан озгандек юрди. Ўн беш дақиқадан камроқ вақт ўтгач, биз ески вилланинг йўлида тўхтаб қолдик. Ески дарвоза очилиб, орқамиздан ёпилди.
  
  
  Бу қисқа, жиддий учрашув бўлиб, аввалги сессиядаги каби кўтаринки дўстликка ега емас еди. Менга кимдир менга ишонгани ёки кўк кўзларимни ёқтиргани учун емас, балки охирги умидни ифодалаганим учун фойдаланилаётганим ҳақида хабар беришди.
  
  
  Мен General Масератти ўрнини егаллаган Италия полицияси ходими mayor Капоне ва Интерполдаги шубҳали portugal денгиз атташеси Senor Sousa билан танишдим. Учрашувга Т. Перестов раислик қилди.
  
  
  Мен уларга тушунтиришим йўқлигини тушунтирдим, фақат битта умид. У уларга имзо қаламини кўрсатди ва Перестов бош ирғади. Егонинг ўз агентлари шунга ўхшаш ҳийла ишлатган. Мен уларга керакли сканер ҳақида гапириб бердим ва Monet Римнинг Алфа Romeo университетининг физика бўлимига йиғлаётган сирена билан хабарчи юборди.
  
  
  "Агар бу яхши қурилма бўлса, — дедим мен, - тегларимни уч мил радиусда топа оламан. Ҳозир биз Conti ҳудудидан бу масофанинг ярмидан камроғимиз, шунинг учун бу нарса бу ерга етиб бориши биланоқ бошлашимиз мумкин. Бизга маҳаллий координаталар учун топографик харита керак.
  
  
  Алфа Romeo қайтиб келаётганига ишора қилиб, сиренанинг фарёдини ешитгунимизча озгина умумий суҳбат бор еди. Миллиардер шаҳарнинг шимоли-ғарбий қисмининг батафсил харитасига ега еди. У стол устида очилмаган шаклда ётар еди, учлари иккала томонга осилган еди. У қўлида қалам билан унинг устида турарди, баҳорга тайёр ески, еҳтиёткор мушук каби мўйловли мўйловли forma кийган одам.
  
  
  Полициячи менга физика бўлимидан қарзга олинган телефонни берди. Бу уни штаб-квартирадаги машқларимдан таниган қурилма билан деярли бир хил еди. Унинг егоси уни елементларнинг ексантрик комбинациясига мослаштирди ва унинг ҳаракатларини тушунтирди.
  
  
  "Бу ғайриоддий комбинация бўлиши керак, акс ҳолда у люминесцент қўл соати бўлган ҳар кимга ишора қилади."У ерда! Овоз бериш сизга боғлиқ!
  
  
  Секин-аста мен ҳисоблагични ёқдим ва узунлик шкаласи бўйича тебраниш игнасидан ревматизм олдим. Қурилмани миллиардерга топширишдан олдин, Салом тинчлансин. Перестов қаттиқ нафас олиб, елкамга қаради.
  
  
  Италиялик харита бўйлаб тўғри чизиқ тортди. Мен ўлчовни кенгликка ўрнатдим ва бошқа рақамни ўқидим.
  
  
  Monet харитадаги у ташриф буюрган Conti омборларини, General Масератти босиб олган ва бўш деб топган омборни белгилайдиган иккита тўртбурчаклар орасидаги нуқтада биринчисини кесиб ўтган иккинчи чизиқни тортди.
  
  
  "Бу аҳмоқона ҳазил", деди Ҳерр Bergen жирканч тарзда. "Картер иҳ томонида ва у бизни ушлаб турибди. Ҳар қандай ақлдан озган одам аллақачон билган жойларини олиш учун ушбу сканерни буриши мумкин. Бу мутлақо фойдасиз.
  
  
  "Мен қурилма нотўғри еканлигига ишонмайман", деди полковник Ле Grand. "Мен буни ўқидим, улар жаноб Картер айтган дискдаги рақамлар."Mayor Monet ҳар қачонгидан ҳам семиз, доно мушукка ўхшарди.
  
  
  "Жаноб Hyman", деди у. "Сиз ва лейтенант Гисмонди иккалангиз ҳам ўша ерда едингиз. Сиз айтасизки, сиз соат давомида ғайриоддий нарсаларни кўрмадингиз ёки ешитмадингиз, итлар ухлаб ётганида, кейин еса корпусда бузилиш аниқланганда одатий ҳаяжондан бошқа нарса йўқ. Яна бизга хабар bering, илтимос . Босқичма-босқич, ҳеч нарсани соғинмасдан."
  
  
  Hyman у менга айтган айнан нима менга, лекин у тўхтатиш учун ҳаракат, қадашни Mallory келди қадар давом еттириш учун асосий мажбур Его.
  
  
  "Хўш, у ҳайдовчи билан мерседесда ҳайдади", деди Hyman. "Мен машина атрофида чиқдим ва муҳандислик бўлимига, маъмурий бино ва омборлар орасидаги залда жойлашган бинога кирдим. Кейин мен унинг ғувуллашини ешитдим, биласизми, сиз қиздирилган тизимни ёққанингиз каби. Ва аксарият америкаликлар буни март куни ерталаб қилишади. Ҳаммаси."Лейтенант Гисмонди", деди mayor.
  
  
  Лейтенант бошидан бошлади, лекин Monet уни тўхтатди.
  
  
  "Бу бузз Mallory келганидан кейин еди", деди у. - Сиз ҳам буни ешитдингизми?"Диққат билан ўйланг.ъ
  
  
  "Хўш, сер", деди лейтенант Гисмонди. "Его аниқ ешитилди, лекин..."
  
  
  Ҳаммадан олдин у миллиардер нима деб ўйлаётганини билар еди. "Лифт", дедим. "Бутун лаънати қават пастга тушди. Один Mallory подасининг буюк даҳосининг техник ютуқлари ҳақида."Mayor Monet рози бўлиб жилмайиб қўйди.
  
  
  "Менимча, бу театрга ўхшайди", деди у. "Юқорига кўтарилган қават, пастга тушадиган қават. Буларнинг барчаси иҳ хаёлий дунёсининг бир қисмидир. Ва ягона далил-бу ҳар қандай нарса бўлиши мумкин бўлган заиф гумбурлаш. Кейин Егонинг кенг мушук табассуми ғойиб бўлди.
  
  
  - Аммо бу бизга қандай ёрдам беради?""Биринчи фияскодан кейин мен янги жанговар каллакнинг Рензо биносига бошқа текшириш учун киришига рухсат беролмайман. Ўзимнинг Карабинерим ҳатто"Москва дарвозаси"дан ўтишга ҳам рухсат бермади. Ва Перрот норозилик маршини ташкил қилмоқда.
  
  
  Семиз mayor жумбоқни ечмоқчи бўлган бола каби пешонасини кафти билан урмагунча, барча юзлар ғамгин еди.
  
  
  "Биз қуруқлик орқали кира олмаймиз", деди у. "Биз ҳаводан намуна олишдан зўрға тушамиз. Аммо магистрал йўл қуриш учун ер ости йўлаклари етарли. Ҳеч ким барча катакомбалар қофиясини, ўн тўққиз асрлик ер ости югуришини билмайди. Лекин мен уни биламан, Гуглиелмо Миллионе, бошқа тирик мавжудотлардан яхшироқ, чунки мен ҳар доим ўғриларни иҳ уйига кузатиб бориш учун у ерга бораман. Бу ерга қаранг.ъ
  
  
  У харитага егилиб, тезда қалам билан чизиқлар чизди, бирлашди, кесиб ўтди, бирлашди ва яна ажралиб чиқди. Уларнинг иккитаси бизнинг сканерлашимизнинг кесишган иккита чизиғидан пастда ўтди.
  
  
  Мен бу ҳақда ўйламаганим учун аҳмоқман, у revolver учун ғилофни стулдан олиб, ўзини танбеҳ қилди. — Еҳтимол, улар ўзларининг махфий материалларини шу тарзда етказиб беришган. Маллори, шунингдек, катакомбаларга тушиши ва агар хоҳласа, яна кўтарилиши мумкин бўлган полни кўтарувчи омбор қурди.
  
  
  - У ерга борганингизда нима қилмоқчисиз, mayor?"Ъ бир куйни ҳуштак? Биз ҳали ҳам у ерда бир каллак ўтказиш учун ишончсизлик билан боғлиқ ноқулайликлар қаратиб.""Тикувчини олинг", деб тан олди у. - Билмайман. Лекин мен нимадир қиламан. Еҳтимол, мен буни ҳамма учун, шу жумладан ўзим учун портлатаман."
  
  
  "Ажойиб қурбонлик, mayor", деди Перестов. "Ва бутунлай ески Рим анъаналарида. Лекин амалий емас. Бу ядровий каллакларнинг барчаси биргаликда биз олдини олишга ҳаракат қилаётган авария билан деярли бир хил портлашга олиб келиши мумкин."
  
  
  "Мен сиз билан келаман", дедим. "Қадимги Рим қадриятлари руҳида емас, ўртоқ Перестов, лекин мен қуролларимни билганим учун. Мен ядро қуролини ядро қуролидан ажратиб, кейин бир нечта анъанавий қуроллар атрофида мина ясашим мумкин. Бу ўт ўчириш бўлимига mayor студия дарвозаларига кириш ҳуқуқини беради. Ва кейин сизнинг бўйсунувчиларингиз у ерга кириб, яширин "дунёнинг иккала учи" ўқ-дориларини топишлари биланоқ бизга керак бўлган нарсаларни топширишга тайёр бўлишлари мумкин .
  
  
  "Овоз ва ревматизм", деди mayor мени мамнун қилиб елкамдан силаб. "Сиз олдинга борасиз, Сигнор Картер. Гисмонди, ёнғин сигнализацияси гуруҳини ташкил қилинг ва Гилионинг жанговар бўлинмасини унга ергашиш учун йиғинг. Бу Пиеррот судга мурожаат қилишидан олдин унинг реабилитациясини англатади-жанговар его.
  
  
  - "Агар Ник кеца, - деди Перестов ҳеч қандай тортишувга сабаб бўлмаган оҳангда, - мен у билан бораман."Мен унга фақат овоз бердим, чунки у бизнинг сўнгги умидимиз. Мен ҳали ҳам унга бундай қуролларга тўла омборга ега бўлишига ишонмайман."
  
  
  - "Агар Перестов келса, камбағал танамни сизникига қўшишим керак деб қўрқаман", деди Ко Фал. "Агар мен америкалик ва русни бирга юборсам, бошлиқларим маъқулламайди деб ўйламайман. Ҳатто сизнинг соатингиз остида, mayor.
  
  
  Mayor Monet хотиржамликни сақлаш учун курашди ва Ем муваффақиятга еришди.
  
  
  - Сизга Карабинери, отлиқ полиция ва полиция гуруҳи ҳамроҳлик қилишни хоҳламаслигингизга аминмисиз?""Кейин яхши. Биз сиз билан нишонлаймиз. Лекин бу ҳаммаси. Биз Санкт-Петербургдаги сайёҳлик жойлари орқасида белгиланмаган катакомбаларга киришимиз мумкин. Галиксте. Кетдик.ъ
  
  
  Бу Пулверизе-дан қисқа масофада еди, у ерда биз полиция машинаси билан қолдик. Mayor Миллионе тор кириш учун ески велосипед харобалари бир тоғни миммо бизни олиб.
  
  
  "Карталар ташқарида, - деди у, - ва менинг бошимда улар бор."У шўнғиди ва биз ергашдик. Ўтиш йўли кенгайди ва олдинда маёрнинг чироғи қатор ўғирланган машиналарни кўрсатди, уларнинг аксарияти ўғрилар бозорларида сотиладиган қисмлар учун демонтаж қилинди, аммо уларнинг баъзилари ҳали ҳам яхши ҳолатда еди.
  
  
  Mayor Schell олдинда. Унинг қобиғи чин дилдан унинг орқасида, мен Перестовнинг ўнг қўлида Чех тўппончаси билан чин дилдан орқамда еканлигини жуда яхши биламан. Унинг орқасида Amerika автомат тўппончасини олиб юрадиган shell Ко фол бор, бу Ветнамнинг Хитой арсеналига қўшган кичик ҳиссаси.
  
  
  "Яна ярим соат", деди mayor Monet. "Дастлаб бизда оддий ўғрилар жамиятидан қўрқадиган нарса бор, шунинг учун дўстлар, еҳтиёт бўлинг."
  
  
  Биз индамай юрдик. Ўн дақиқадан сўнг Monet чироқидаги dimmer тугмачасини ёқди ва секинроқ юра бошлади. "Енди, - деди у ўгирилиб, - биз Conti ерларидан икки юз метрдан камроқмиз. Мен сизга жуда еҳтиёт бўлишингизни маслаҳат бераман. У бизнинг миссиямизнинг умумий тили бўлган италян тилида гапирди. Италияда еҳтиёткорлик сўзи учта бўғиндан иборат: пруденза. Mayor Миллионнет ҳали тугамаган еди, олдимизда ва орқамизда қулаб тушган иккита тўсиқли дарвоза ортидан баланд ва жарангдор шовқин келди. Шу билан бирга, бизнинг кичик ёпиқ жойимиз кўр-кўрона оқ нур билан тўлиб тошган. "Менимча, - деди Перрот баритон овозида, - бунинг тўғри ифодаси тузоқдаги каламушларга ўхшайди."
  
  
  
  
  Боб 8
  
  
  
  
  Катакомб туннелидаги қулфланган хонамиз баъзи ер ости қийноқ саҳнаси учун созламага ўхшарди. Ҳар бир тафсилот ўткир еди, лекин ундаги бўшлиқ чуқур каби қора ва ўтиб бўлмайдиган еди.
  
  
  Cerro-тўқ сариқ ва қизил излари бўлган жигарранг тош ва тупроқ деворлари. Ўғирланган шиналар тўплами қадимги суяклар атрофидаги жой остидаги қурбонгоҳ каби титради. Radiator панжараси ёнидаги бурчакда янги хром автомобил порлади.
  
  
  Mayor Monet автоматик тўппончасидан иккита кар ўқ узди. Перестов, Cо, Фал ва унинг темир панжараларига урилган рикошет ўқларидан қочишди.
  
  
  "Буни тўхтатинг", деб буюрди Перестов. "Илтимос, мен ҳали ҳам сизга буйруқ бераётганимни еслай оласизми?"
  
  
  Сер Хюнинг овози инглиз сквайрининг истеҳзоли кулгиси билан янгради.
  
  
  "Студнинг моҳирлиги билан сиз бу жисмлар бизнинг овозимиз манбаи деб ўйламайсиз", деди у киноя билан. "Деллнинг ўзида биз рензонинг офисида жуда қулай ўтирамиз ва сизни ёпиқ телевизорда томоша қиламиз."Тушкунликка тушган mayor Миллионе қуролини қўйди.
  
  
  "Бир неча сониядан сўнг, — давом етди Сер Хю, - сизга бир лаҳзали, ҳидсиз, қисқа таъсир қилувчи, аммо самарали газ берилади. Сиз ухлаб қолганингизда, бу одамлар сизни сўроқ қилиш учун сизни янада ёқимли хоналарга олиб боришади, бу еса унчалик ёқимли бўлмаслиги мумкин.
  
  
  "Нафасингизни ушланг", деб буюрди Перестов, лекин у жуда кеч еди ва аллақачон чангли полга сирғалиб кетган еди. Бу Евгений Рензонинг хонасида уйғонишидан олдин еслаган охирги нарса еди.
  
  
  Мен кўрган биринчи нарса ипак Гравюралар билан қопланган девор еди.
  
  
  Енди Уорхол ва Мерилин Монронинг тасвирлари. Мен у hallucination деб ўйлаб, мен таниш юзларини кўрмагунимча, Рензо, Студдс, Сер Ҳугҳ, ва Пиеррот, хона бўйлаб ўтирган, ва менга кейинги, боғлаб қўл ва оёқ каби диққат унинг сифатида, mayor Monet, Олег Перестов, ва Cо куз.
  
  
  "Сиз тўртта ютқазувчисиз", деди Перрот ҳаммамиз ўзимизга келганимизда. "Дунёнинг ўзи каби кулгили ва ачинарли, сиз аниқ тахмин қилганингиздек, биз йўқ қиламиз. Касал ва чириган цивилизация ва сиз унинг канализация қўриқчилари бўлиб хизмат қилдингиз-бу унинг заифлигининг аниқ аломати.
  
  
  "Бу сўнгги кичик конференция, - деди Сер Хю, - фақат бизнинг ўйин-кулгимиз учун. Верелдеинде веб-фожиаси, инсоният тарихидаги енг буюк томоша, биз муболағасиз еълон қилганимиздек, томошабинларнинг йўқлиги."
  
  
  "Бу айтмасдан кетади", деб тушунтирди Рензо — " дунёнинг ҳақиқий оқими худди шу номдаги филмда емас. Бу мутлақо кулгили, ҳатто менинг юмшоқ стандартларим бўйича ҳам. Аммо тўрттамиз ҳам шоу-бизнес одамларимиз ва томошабинлар билан муносабатда бўлмаётганимиздан бироз хафа бўлдик."
  
  
  "Шундай қилиб, сизнинг атрофингиздаги дунёдаги тўртта енг яхши полициячилар бизнинг тузоғимизга тушиб қолишганида, - деди Студдс Маллори катта табассум билан кристалли декантердан тўрт бармоқ виски қуйиб," биз сизни, бизнинг томошабинларимиз, томошабинларнинг асири деб ўйладик. . Таcк овоз бериш.ъ
  
  
  Психопатларнинг аудитория қисмига бўлган патологик еҳтиёжи кўпинча иҳнинг қулашига олиб келадиган заифлик еди. Аммо ҳозир очиқ, мен бу учрашув атрофида яхши чиқиш йўлини кўрмадим. Менинг ҳамроҳларим маҳкам боғланган еди ва диваннинг икки томонида баландлиги олти фут бўлган иккита қуролли қўриқчи бор еди.
  
  
  Перрот менинг бу чизиқлар бўйлаб ўйлаётганимни пайқаган бўлса керак, чунки у бунга муносабат билдирди. "Сизнинг хавфсизлик тафсилотингиз, Жаноб Картер, - деди у, - индонезиялик. Улар содиқлик билан боғлиқ бўлиб, уни фақат юқори иш ҳақи орқали олиш мумкин. Ва бу сўнгги ваҳийлар ҳайратланарли емас, чунки улар инглиз тилини умуман тушунмайдилар. Йўқ, Хитой, ё, Жаноб Ко, ёмон. "Бизни отиб ташланг, кейин биз ўламиз", деди mayor Капоне. "Биз сизнинг режангизни биламиз ва его биладиган бошқалар ҳам бор. Еҳтимол, улар биз муваффақияциз бўлган жойда муваффақият қозонишади.
  
  
  "Мен бундай деб ўйламайман", деди Перрот. "General Maserati суд залида уй қамоғида ва терговни кутмоқда. Еҳтимол, бу ҳарбий tribunal бўлади. Агар сизнинг танангиз студия қўриқчилари сизни ўзини ҳимоя қилиш учун отиб ташлаганидан кейин топилса, биз сизнинг тобутингизга охирги михни қўйишимиз мумкин... Бундан ташқари, биз енди сизнинг устуворликларингизни қондириш ҳақида емас, балки ўйин-кулгиларимиз ҳақида гапирамиз. Мен Сер Хюдан ҳикояни бошлашини сўрайман, чунки режа ҳақиқатан ҳам ему."
  
  
  Сер Хю олдинга егилиб, нафис кийинган, ҳар қандай кастинг директори, хушмуомала, хушмуомала, аммо самарали янги инглиз бизнесмени учун жуда мос келади.
  
  
  - "Тахминан беш йил олдин, - деди у осон, суҳбат оҳангида, - буларнинг барчаси асабий ҳолатимдан хабардор бўлганимда авжига чиқди. Ҳушидан кетиш, чалкаш нутқ, хотирани вақтинча йўқотиш ва ҳоказо. Аммо бундан ҳам ёмони, унинг ҳис-туйғуларига берилиб кетганда, нарсалар қўлдан чиқиб кетишига ва тартибсизлик қилишга мойиллиги еди.
  
  
  Мен бир ёки икки marta, бир ҳафта, масалан, бир ишга фоҳиша билан иштирок олиш керак еди каби, мен ҳар доим ҳис; фақат ақлли йўли: ҳеч совуқ оломон, юқорига ва пастга фақат аниқ. Аммо унинг меҳмонхонаси вақти-вақти билан уларга бироз қўпол муносабатда бўлди, шунинг учун мен бироз қўшимча тўлашим керак еди. Лекин нарсалар ҳам қўпол бор, ва бир яхши кеча у деярли том маънода соқов bitch нинг тиц томонидан йиртилиб еди. Бу менга адвокатлар, дўстлар, баъзи вазирликларда ва бошқалар учун жуда кўп пул сарфлади. Бу тугагач, мен тиббий ёрдамга муҳтож еканлигимни англадим.
  
  
  Доктор Унтенвайзер томонидан кашф етилган дунёдаги енг катта бойликка. У менинг асабларимни ва Садист портлашларимни бошқариш учун тўғри дориларни топди. Диванда бир нечта машғулотлар пайтида у менга ҳақиқатан ҳам мен билан содир бўлаётган воқеалар нотўғри, гўёки ва жуда кўп ғайритабиий нарсалар еканлигини англаб етди. Қандай бўлмасин, бу мен тўғри даволаниш билан фаровон ҳаёт кечира олмайдиган нарса емас. Ва у мутлақо ҳақ еди. Кейинги йилларда бахциз қиз ўлик ҳолда қолган битта кичик хатодан ташқари, аниқ муаммолар йўқ еди. Аммо унинг дунёда кўтарилиши учун ҳамма нарса стул остида супуриб ташланди.
  
  
  Аммо мен тушунтира олмаган нарса, азизим доктор Унтенвайзер, - деди Сер Хю, худди тери тошмаси ҳақида гапираётгандек," мен ески ҳалокатли завқларимни соғинаман ва менга улкан, global нарса керак, уларни алмаштириш учун. Айнан ўша пайтда Рензо, Studs ва Piero саҳнада шу тартибда пайдо бўлишди. Рензо?
  
  
  "Сер Хюнинг шахсий клиникасида доктор Унтенвайзер бор еди", деди Рензо. Его ва шон-Шуҳрат тезда очиқ ҳовуз атрофидаги маълумотли доираларда тарқалди. Унинг ўзи асабий бузилишнинг бахциз туридан азият чекди ва Сер Хю унинг қиёфаси учун жуда хавфли деб ўйлаган зўравон портлашлардан азият чекди. Менинг ҳолатимда бу болалар еди. Ва он бир Боттиcелли каруб юзига билан нимжон ўсмир унинг ношукурлик билдирди ва перитонит вафот, у туфайли ёрилган тўғри ичак учун шартнома қайси, унинг его бир неча иш дўстлар масалани жим еса дам олиш учун бир жой сифатида Еасефул Acres клиник кўрдим. ъ
  
  
  У ҳам жиннининг бефарқлиги билан гапирди.
  
  
  "Дўстларим мени доктор Унтенвейсер менга, Буюк Шерлок Холмс сингари, вақти-вақти билан ижодий қобилиятимни рўёбга чиқариш учун керак бўлган бир неча дозали кокаинга аралашмаслигига ишонтиришди. Ва бу мен учун ушбу клиникага бориш учун қўшимча рағбат бўлди. Ажабланарлиси шундаки, уни ушбу клиникада кино оламидаги таниқли ҳамкасбингиз ва сизнинг ватандошингиз Жаноб Картер Крис Маллори топди.
  
  
  "Мен у ерга ичкиликдан танаффус қилиш учун бордим", деди Студдс Маллорига қувноқ тарзда. "Унинг алкоголлиги емас, йўқ. Аммо вақти-вақти билан, йилига бир ёки икки marta, бу бемаънилик менинг рта атрофида сирғалиб кетади. Кейин мен ақлдан озган ҳазиллар қиламан ва яна тугунни айланиб ўтиш учун яна кутишим керак. Бу сафар бу унинг сўнгги Oskar еди; улар буни Маллорининг қайтиши деб аташди, гўё мен у ерда бўлмаганман. Уники Мексикага, чиройли фоҳишахонага борди. У виски ичишни бошлади, бу мен учун ичмасликка ўхшайди. Лекин вақт билан мен текила учун ёқилган, мен бир marta бу фоҳиша тўрт билан баъзи фокуслар қилаётганимни. Уники ҳам жинсий дастурчи. Бу аҳмоқ мексикалик фоҳишалар мендан буюртма олишмади ва мен иҳни атрофимга олиб келиш учун шу ески устара атрофидан фойдаландим. Бу калтаклардан бири қабрга олиб кетилган, иккинчиси еса бошқа юрмайди. Бошқалар ҳам бироз таъсирланди. Аммо сиз Мексикада бирон бир нарсани сотиб олишингиз мумкин, шунинг учун мен ўзимга alibi сотиб олдим. Бироқ, мен бироз салқинроқ муҳитда яна танаффус қилиш вақти келганини ҳис қилдим. У самолётда Сассексга сотилди, у ерда ҳаммаси бирлашди."
  
  
  "У бир marta еди, қаердадир Африкада," Пиеррот давом, "тахаллуси" Чарлз Stratton остида. У бу номни танлади, чунки бу машҳур генералнинг номи еди "кичкина Бош бармоқ". У Марказий Африкадаги миссиядан жисмонан чарчаган. Бу бутунлай хавфсиз бўлмаса-да, катта муваффақият еди. Бу ердаги дўстларим сингари, менда ҳам исрофгарчиликка мойиллик бор. Вазият ҳал қилинишидан олдин, оқ танли фермер оилаларини ҳайратда қолдирадиган қотилликлар кўп бўлган. Биринчи саҳифалардаги қийноқлар, болаларни зўрлаш, ичакларни қазиб олиш ҳақидаги янгиликлар, баъзи ҳолларда болалар ота-оналари олдида очиқ еган. Агар Бирлашган Миллатлар ташкилоти мендан сўраганида, мен ҳали ҳам у ерга борган бўлардим, лекин муаммоларни ҳал қилишдан кўра, бу кичик гуруҳларга қўшилиш."
  
  
  "Бу Перрот, - деди Studs, - ҳар доим хоҳлаганини қилади.
  
  
  Перрот жилмайиб давом етди:" вақти-вақти билан Сер Хю ўзининг еасефул Acres клиникасига ташриф буюриб, дафтарларни текшириш, доктор Унтенвейзер томонидан қандай даволанаётганини кўриш ва Емуга его почта бизнесида ёрдам бериши мумкин бўлган маълумотларни қидириш учун ташриф буюрди", деди у. Шантаж емас, балки таниқли зодагоннинг содомияси ҳақидаги билим емуга янги ном билан ёрдам бериши мумкин, шундай емасми?
  
  
  Сер Хю тезда менинг тахаллусимни бузди, Рензо ва Студседаги бошқа иккита кўнгил дўстларининг иҳ файллари ҳақида билиб олди ва бизни бирлаштирди. Ёруғлик оқими лойиҳасига олиб келган бир қатор учрашувлар учун шахсий қанотимда жуда яширинча .
  
  
  "Аммо барчасини бирлаштирган Перрот еди", деди Studs. "Тикувчи олинг, Перрот, биз сизнинг даромадингиздан олдин ҳаммамиз беғубор едик, акс ҳолда биз бўлмаган бўлардик.""Айтайлик, бизнинг маҳоратимиз бир-бирини тўлдирди", деди Перрот камтарона. "Биз ҳаммамиз онгли равишда ёки онгсиз равишда бизни хафа қилган муассасага ҳужум қилишни хоҳладик. Бўйим туфайли кулганим билан жазоландим. Рензо меросини йўқотди. Сер Хю, шон-шуҳрати ва бойлигига қарамай, ўзининг паст туғилган егоси туфайли ҳали ҳам бир қатор нозик мазахларга дош беришга мажбур бўлди. Ва улар ҳеч зоҳирий герибилдирим ёки мукофот билан маърифат мева его наслчилик йўқолган."
  
  
  "Фақат атрофимиздаги ҳеч ким у каби қасос ололмади", деди Рензо ўйчан. "Бизнинг кичик қочишларимиз, гарчи техник жиноятлар бўлса-да, болалар ўйини еди. Муқаддас
  
  
  Жорж аждарларни ўлдиришга тайёр еди, лекин у фақат чивинларни ўлдириш билан шуғулланган . Енди биз биргаликда ҳамма нарсага ериша оламиз..."
  
  
  "Рензонинг студияси ва унинг кинорежиссёр сифатида обрўси менга бу фикрни берди", деди Перо. "Бизга ўзимнинг дипломатик алоқаларим, шунингдек Сер Хюнинг халқаро бизнес шериклари, шунингдек Студнинг техник маҳорати ва обрўси ёрдам берди. Биз иҳ ташувчиларни жиҳозлаш учун зарур бўлган ўқ-дорилар ва ядровий каллакларни тўпладик, уларни барча ҳукуматлар рензонинг жанг майдонлари ҳақидаги филмлари ссенарийси асосида бизга бажонидил тақдим етишди. Бу бироз вақт олди, лекин бу содир бўлди. Ягона шубҳа сизнинг ташкилотингиздан бир нечта ўта сезгир бурилишлардан ва бошқа ўта сезгир Жаноб Картер Клемм Андерсондан келиб чиқди, уни йўқ қилиш керак еди.
  
  
  Бу жума кечаси. Тўрттамиз шаҳарда, еҳтимол Жаноб Картернинг мафтункор дўсти Сигнорина Кавур ва бошқа бир неча сахий хонимлар билан яхши кечки овқатга қарор қилдик. Ертага Рензо, Сер Хю ва у Рензонинг шахсий самолётини биз тайёрлаган бошпанага учиришади. Енг яхши мутахассисларнинг фикрига кўра, биз тайёрлаган овқат пайтида ҳатто енг хавфли ёғингарчиликдан ҳам ҳимояланган. Қўшимча хавфсизлик учун бизда филтрланган ҳаво ва барча қулайликларга ега чуқур ер ости бошпаналари мавжуд. Биз сўнгги олти ой давомида Lugano унга юборилган, уларнинг гўзал олтин барлар шаклида етарли бойлик бор . Бизнинг бу ердаги икки қўриқчи каби минглаб одамлардан иборат ўз армиямиз бор. Унинг, агар барча енди бу ҳикояни билиш хурсандмиз умид.
  
  
  Ревматизмда Перестов ҳашаматли гиламга тупурди. Бошқалар жавоб бермадилар.
  
  
  "Мен умид қилган ғайратли аудитория емас", - хўрсинди Сер Хю. "Аммо мен озгина кўнгилсизликларим билан яшашни ўргандим."
  
  
  "Нега бу америкалик ярамас сиз билан чин дилдан учмаяпти?"Ко Фаул унинг қизиқишини жиловлай олмади. "Жаноб Маллори сўнгги ленталарни дастурлаш ва компютер тугмачасини босиш учун яна бир неча соат қолади", деди Перрот. "Яна бир самолёт хавфсиз вақтда бизга қўшилиши учун Егони ташишга тайёр . Radio ва телевидение ҳали ҳам ишлаши мумкин бўлган икки кун давомида бизнинг кичик чиқишимизни томоша қилинг ва тингланг."Студдс Mallory ўзининг учинчи кучли ичимликини ичди. У стулни олдинга тортди, кўк кўзлари нима бўлишидан бироз бўртиб чиқди. "Сиз менга биринчи қурбонликни ваъда қилдингиз, Перрот", деди у. "Ифодани кечиринг."У бир дақиқада етиб келди ва катта пичоқни тортиб олди. У уни очди ва узун кависли пичоқ чиқди.
  
  
  Мен ёнимда mayor Моненинг нафаси тезлашаётганини ешитдим, лекин у ҳатто кўзини пирпиратмади.
  
  
  "Кўряпсизми", деди Перрот. "Сиз биз учун жуда қониқарсиз аудитория бўлганингиз учун, биз сиздан бошқа йўл билан мамнун бўлишимиз керак."
  
  
  Студдс стулдан сакраб тушди ва пичоқни киндик остидаги кўйлагининг капотига ботирди. Mayor қичқирди, лекин бу ҳаммаси еди. Реакциянинг етишмаслиги ғазабдан ақлдан озган еди. У яна ва яна италиялик офицерни пичоқлади. Аммо тақдир одамга раҳм қилди, чунки учинчи ёки тўртинчи зарба одамнинг юзига тегди ва қонли тана тепамдан пастга тушди. "Жуда бепарво, Студдс, антикалар", деди Сер Хю. - Менимча, бу хитойлик жанобнинг навбати?"
  
  
  У ўрнидан турди ва елкасидан елканчининг егилган игнасини тортиб, ҳовлига борди. Бу нимани англатишини ҳам ҳеч қачон билмайман, чунки ўша пайтда Ко Фол тишларига яширган сиянид капсуласини тишлаб олди ва Сер Хю унга тегмасдан вафот етди.
  
  
  Сариқ Ёлғончи. Сер Хю ўйнай олмайдиган семиз мактаб ўқувчиси каби поутед.
  
  
  "Хўш, яхши", деди Перрот. "Биз Интерполдаги дўстларимизнинг бу даҳшатли радикализми ва миллатчилигидан юқорига кўтарилишимизга умид қилишимиз мумкин.... Рензо, сизнинг рус билан омад тилаймиз.
  
  
  У МГБ тайёрлаш ҳақида бирор нарса билар еди. АХ-даги машғулотларимиз сингари, у қийноқлар олдида сирларни сақлашга қаратилган. Аммо бизнинг рақибларимиз ўйлаган нарса, охир-оқибат, оддий қийноқлардан бошқа нарса емас еди.
  
  
  Юпқа, ғазабланган ва тикилган костюмда оқланган Рензо стулдан кўтарилди. Еркакнинг егоси-у даъво қилган нафис Уйғониш даври аждодларининг портрети каби нозик, совуқ табассум.
  
  
  "Раҳмат, Перрот", деди у. "Мен бу қонаётган ҳетеросексуал турларни хириллаган желега айлантиришдан алоҳида завқланаман. Шундай қилиб, мен пролетар жинсий безларининг егосидан бошлайман. Кўкрак чўнтагидан у тор замш қинини чиқарди, унинг атрофида ингичка жарроҳлик скалпел чиқиб турарди.
  
  
  Перестов бақирганида у аллақачон divan оралиғида еди: у занжирбанд қилинган оёқлари билан олдинга силжиди ва Рензони қаттиқ ва мақсадли равишда тепди.
  
  
  Рензо оғриқ устидан икки баробарга ва орқага гандираклаб. У оёққа тургач ва его, нафас normal ҳолатга қайтди, у икки соқчига шивирлади.
  
  
  "Сиз бунинг учун пул тўлайсиз, рус. Ва бунинг учун пул тўлайсиз.
  
  
  Менинг ошқозоним кучли, лекин Рензо менинг егоимни кесишни бошлаганида юз ўгирдим. Перестов узоқ вақт вафот етди, аммо омон қолди. Охирида бир нечта нолалар бор еди, лекин улар енди деярли одам емас еди. Улар онг билан алоқани йўқотган парчаланган ва қийноққа солинган гўшт бўлагининг беихтиёр рефлекслари еди. Мен Олег Перестов турган ҳамма нарсадан нафратланардим, лекин ўша пайтда мен тенг даражада муносиб натижага еришаман деб умид қилардим.
  
  
  "Ва енди сиз, Картер", деди Перрот. Лекин у стулга суяниб, бошқа қимирламади. "Менимча, дўстларингиз билан содир бўлган ҳамма нарса сиз учун жуда осон бўлади, Картер. Менимча... У чуқур консентрацияни ифодалаб, еҳтиёткорлик билан таралган ечкисига кичкина қўлини кўтарди.
  
  
  "Оддий қотиллик бизнинг катта шоуимиз учун жуда қўпол кўринади", деди у.
  
  
  "Росанада болалар борлиги?"Мен ундан тахмин қилиб сўрадим. У вафот етишидан олдин унга турли хил ипларни боғлашни сўрашди.
  
  
  "Сиз тўғри тахмин қилдингизми?"Митти мулойимлик билан сўради. "Ҳа, худди ўша куни ерталаб сиз ақл билан ғойиб бўлганингизда хонангизни қидирганим каби. Унинг енгил атлетикани яхши кўрадиган одам ва менинг бўйим маълум афзалликларга ега . Меҳмонхона томидан сирғалиб ўтиш, балконга тушиш ва икки marta кўчадан яширинча чиқиб кетиш мен учун унчалик қийин емас еди. Бечора Roseanne, у ҳали ҳам бизнинг манфаатларимиз учун ишлаётганга ўхшарди. Аммо бизда унинг полковник Норден билан алоқаси ҳақида жуда кўп далиллар бор еди, шунинг учун мен уни олиб ташлашим керак еди. Афсуски. У бизнинг янги уйимизда чиройли хизматкор бўларди.
  
  
  "У сизга ишонди", дедим.
  
  
  "Ҳар бир сиёсатчи олий сиёсат фойдасига бир неча сайловчиларни ранжитишни бор," Пиеррот жиддий бўлмаган мўмин унинг мантиқ юкловчи ҳаракат бир жинни сабр билан деди .
  
  
  "Енди ҳамма дунёдаги енг катта муаммо аҳолининг кўпайиши еканлигига рози. "Дунё охири" бу муаммони ҳал қилишга ҳисса қўшади. Ва унинг атрофида қандай ирқ пайдо бўлишидан қатъи назар, унда ҳукмронлик қилиш бизнинг вазифамиз."
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Аммо мен кечки овқатга кечикаман."Сиз, Картер, бизнинг шоуимизнинг мақсадини биладиган global аудиториямизнинг ягона аъзоси бўласиз."У кулиб юборди. - Шундай қилиб, мен сизга тегмайман ҳам."Биз сизни катакомбаларга, худди шу қулфланган жойга қайтарамиз. У ерда биз сизни сўнгги хотираларингизни ёзиш учун қалам ва қоғоз билан қолдирамиз, чунки дунё тепада портлайди ва сиз очлик ва ташналикдан ўласиз. Менинг истеҳзойим шундаки, саҳифалар сақланиб қолади деб умид қиламан; ушбу тадбир меъморлари ҳақида ҳикоя: Сер Хю, Рензо, Студсе ва мен. Бир неча юз йил ичида бу ёзувлар сизнинг суякларингиз ва илк насроний шаҳидларининг суяклари билан бирга топилади. У қўлларини қарсак чалиб, Осиё тилида нимадир демоқчи еди, мен буни дарҳол аниқлай олмадим. Соқчилар атрофидаги Один бошимга қаттиқ урди ва у жанг қилишдан олдин ҳушини йўқотди.
  
  
  У ҳушига келгач, у тақиқланган катакомб рақамли ҳужайрасига қайтди. Пиеррот менга кичик стол, шарикли ручкалар ва ўнга яқин дафтарларни бериб, диққат марказини қолдирди. Ҳаммаси шу: янги мебеллар, ўғирланган шиналар, машиналар, ески, жуда ески суяклар ва у. Агар мен Пиерротнинг ғайратли сўзларини ёзган бўлсам, мен видолашишим мумкин еди, лекин еҳтимол қоғоз билан бошқа нарса қилишим мумкин еди.
  
  
  Лекин нима? Каламушни ушланг, унга бир парча қоғоз боғланг ва кейин уни қўйиб юборингми? Аммо бу хабарни ўз вақтида ким кўради? Унинг иложсизлик унинг қониқмаган. Ник Картерга хос бўлган ҳолат емас. Қўшимча ҳақорат сифатида улар менга Лугеримни, стилеттоимни, газ бомбамни ва барча чўнтакларимнинг таркибини қолдирдилар.
  
  
  Менинг пичоғимда файл бор еди, лекин у ишламади. Бу хат очиши билан Chase Манхеттен банки Косон ичига хакерлик каби бўлади, иложсизлик фақат бир машқлар.
  
  
  Соатим соатлаб дақиқалар каби санагани учун давраларда ўйлардим ва ечим топа олмадим. Бу шанба куни ерталаб, кейин уйқучанлик кечалари ва ўлик лаҳзалар еди. Piero, Рензо ва Сер Хю ҳозиргача ҳавода бўлишлари керак, улар қулай ва узоқ яширинадиган жойга боришлари керак . Қаердадир орқамдан, Chris Mallory компютер унинг дастурлаш учун охирги тегади қўйиб еди. Кейинчалик Вашингтонда хок баъзи бегуноҳ ходимларни қўрқитиб, катта офицерларни ҳаммаси яхши бўлишига ишонтирди, чунки Ник Картер бу иш устида ишлаган ва шундай деб ишонган.
  
  
  Туннелнинг ғарбий учида бир жойда шовқин бор еди. Каламушлар? Бу ерда кўпроқ ўлжаларини яшириш учун келган кичик ўғриларми? Ҳатто полиция ҳам Жерри Каррга буйруқ берган бўлса ҳам, мени хурсанд қилган бўларди.
  
  
  "Кулинг, сиз расмдасиз."Бу Ҳйманнинг истеҳзоли овози еди, бу катта енгиллик таассуротини берди.
  
  
  "Тровато, биз уни топдик", деди мен mayor миллионнинг ёрдамчиси лейтенант Гисмондига тегишли деб еслаган овоз. "Бошқалар қаерда?""Сизга тўсар керак."У аллақачон вақтни беҳуда сарф қилмасдан буйруқ бераётган еди.
  
  
  "Сержант Фазио", Гисмонди унинг жавобини ешитди. "Фавқулодда burner".
  
  
  Рензонинг муқаддаслиги менинг камерамнинг ташқи қисмини зулматда қолдиради, аммо Гимана ва ёш бош муҳандис барларга яқинлашганда буни кўришди. Кейин у сариёг ъ каби металлни кесиб ўтаётган машъалнинг заиф чақнашини кўрди. Мен тешик чиқиб қоқилиб ва Hyman қучоғида ўзимни топдим.
  
  
  "Бизда қирқ саккиз соатдан кам вақт бор", дедим мен. - Мен сизга йўлда ҳамма нарсани айтиб бераман. Ҳей, салом..."
  
  
  Бу лейтенант Гисмонди ёнида пайдо бўлган burly Gilchrist учун.
  
  
  "Шанба дам олиш кунлари," у тўнғиллади. "Мен бу ишни олганимда рози бўлмадим. Аммо ёш Hyman мени қўлга олди ва тан олишим керакки, мени қизиқтирадиган баъзи техник жиҳатлар мавжуд. У бутун Арсенални бошқарадиган компютер ҳақида нима деди... "
  
  
  "Жим бўлинг ва тингланг", дедим. "Айтишим керак бўлган нарса сизни кўпроқ қизиқтириши мумкин. Ва сиз, Гилхрист, бу ердан чиқишнинг ягона йўли бўлишингиз мумкин.
  
  
  Бизни иложи борича тезроқ ҳайдаб, мен уларга ўз ҳикоямни айтиб бердим ва улар менга ўзлариникини айтиб беришди. Менинг режам маълум еди, лекин иҳ бу компанияни, Марказий разведка бошқармаси, General Maserati ва бутун его командо отрядини Жерри Карр, Бен Карпентер ва Ник Картер билан бирга қўлга олиш еди. У буни тахмин қилган бўлиши мумкин. Аммо мен тахмин қила олмаган нарса, умид қила олмаган нарса, Hyman менинг транзистор кузатувчим ҳақида ўйлаши ва кейин Гисмонди ишониши еди. Шундай қилиб, улар нафақат норасмий ҳаракат қилишди, балки Гилчристга қўшилиш ва мени ов қилиш учун командо бўлинмасини босганларида яна ноқонуний ҳаракат қилишди. Машина уларни белгилаб қўйди, улар омбор харитасида бизга керак бўлган нуқталар. Гисмонди mayor Миллионе томонидан чизилган хариталарни тузатди. Улар ҳатто дунёнинг икки учи йигитлари томонидан яхши муҳрланган ҳудуднинг асосий кириш қисмига яқинлаша олмадилар, аммо улар бошқа, айланма йўлни босиб ўтдилар.
  
  
  "Аммо биз ҳали ҳам бир хил ҳолатдамиз", деди у. - Сиз улар командоларни текширишга рухсат бермасликларини айтасиз. Атрофимиздаги ҳеч ким Перрот бизни блокада сифатида қолдирган ҳукумат аппарати орқали синдира олмайди. Агар биз кирсак ҳам, тоза офис ва бир хил бўш омборлардан бошқа ҳеч нарса топмасдик. Ва улар полни ёриб, бутун Арсенални юзага чиқариш имкониятига ега бўлишимиздан олдин бизни бутунлай йўқ қилиш учун етарли шахсий қўшинларга ега. Улар ҳар доим бизга ўқ узганликларини айтишлари мумкин, чунки биз иҳ хусусий мулкини йўқ қилдик."
  
  
  "Бизнинг ташкилот ҳали ҳам мавжуд", деди лейтенант Гисмонди. "Мен General Maserati билан ҳам, депортацияни кутаётган полковник Норден билан ҳам алоқадаман. Агар керак бўлса, улар ҳаво ҳужумини бошлашга тайёр ва сизнинг ҳисобингиздан мен ҳозир кераклигини англадим."
  
  
  "Имконият йўқ", дедим. — Бу ядровий каллакларнинг барчаси бир-бирига жуда яқин бўлса, бу жуда катта хавф. Мен дунё охири жадвалини бузиш учун ўзимни тоза портлашни таъминлай оламан, лекин фақат охирги чора сифатида. Мен ҳали ҳам менинг енгини баъзи карталари бор.
  
  
  "Мен бу аcе бўлса еди, Жаноб Картер", деди Гисмонди аччиқланиб.
  
  
  "Аммо бу аёл", дедим мен.
  
  
  
  
  Боб 9
  
  
  
  
  Фақат шанба ака пешиндан кейин, бир сочингизни ва кам ифлос Бен дурадгор унинг Rolls-Royce орқа ўриндиққа Camille Cавоур ёнида ўтирди. Чиройли машина Lorenzo Контининг устахонаси томон тезлашди. Бу менга кўп куч сарфлаган бўларди, лекин биз у ерда едик...
  
  
  "Сиз билганингиздек, у тўданинг бир қисми", деди Hyman. "Биз биламизки, у ҳе клиникаларида бемор бўлган, бу даҳшатнинг бешиги."
  
  
  "Аммо юзлаб бошқалар ҳам шундай", дедим мен. "У бир вақтнинг ўзида йўқ еди. Рензонинг офисида мақтанишганда, уни ҳеч ким есламади. Унинг ҳамкорлигини сир тутишлари учун ҳеч қандай сабаб йўқ еди, чунки улар барибир ўлик бўламиз деб ўйлашди. Мен бир фикр бор, Hyman, ва, салом Худо, биз наҳ қатнашди керак. Чунки бу бизда қолган деярли ҳамма нарса.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у аччиқланиб.
  
  
  "Аввало, - дедим мен устуворликлар рўйхатини тугатиб, - Mallory борлигига ишонч ҳосил қилинг. Бу муҳим. Буни тўхтатишнинг ягона йўли-его дастурини ўзгартириш ва буни қила оладиган ягона нарса-Gilchrist.
  
  
  Ъ еҳтимол? Бақувват одам ғазаб билан хўрсинди. "Менга компютерни кўрсатинг, Картер, мен у билан ҳамма нарсани қиламан."Суонси дарёсида ўйнашдан souza мениере қилиш ва Гуамни бомбардимон қилишгача. Бу Texas Mallory troll, албатта, мумкин, нима, Gilchrist икки marta, албатта, мумкин.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Hyman, Ле Супербе да Camille Cавоур қўнғироқ. Пештахта ортидаги одамлар менинг овозимни Жерри Каррникидек тан олишлари учун жуда кўп имконият бор.саломга айтингки, "дунё охири" ни реклама қилиш ва тарғиб қилиш учун ее янги ёқилғи қуйиш шохобчасининг очилишида иштирок етишга таклиф қилинади. Унинг тўлови 100 000 лира бўлади. Gilchrist ва у уни ўша ерда кутишади. Кейин унинг, мен бизнесга киришаман. Агар йигирма тўрт соат давомида мени ешитмасангиз, бомбаларингизни ташлашингиз мумкин.
  
  
  У бош ирғади, ҳали ҳам ғазабланди.
  
  
  "Наҳ студияга кириш ҳуқуқига ега", дедим мен. "У ерда ҳеч ким йўқ, лекин Крис Маллори менинг Бен Carpenter ролимни билади ва у уйсиз бумларни йиғиш ва иҳни озгина рулонга ёки бирор нарсага айлантириш билан танилган. Биз студияда бўлганимиздан сўнг, биз буни қиламиз ва Умид қиламанки, Камилнинг ёрдами билан . "
  
  
  - "Сизнингча, - деди лейтенант Гисмонди кинояли табассум билан, - Сигнорина Кавур вақти-вақти билан хайрия тўпларида пайдо бўлгани учун Нажоткор ролини олишни жуда яхши кўрадими?"
  
  
  "Йўқ, лекин менимча, Kamil ҳаммамиз цивилизация деб атайдиган нарсани сақлаб қолиш учун бироз кўпроқ шахсий мотивга ега. Мен хато емасман, агар, унинг ўлик.
  
  
  "Мен каби очиқ", деб шикоят қилди Gilchrist. "Лекин миссис Mallory уни кўришни истардим."Агар бу зиқна ҳукумат менга его бюджетининг бешдан бир қисмини берса... лекин, еҳтимол, бу иҳ фикрини ўзгартиради."
  
  
  Kamil салом Hyman таклиф қилган ўлжани олди. Аммо у менинг режамнинг қолган қисмига рози бўлишидан олдин бензин станциясида ўн беш хавфли дақиқа бор еди.
  
  
  Бен Carpenter сифатида менинг кўриниши биринчи танқидий ва ёмонлаган имтиҳон, у ҳам у мени тан олди, деб тан олдин. Кейин томошабинлардаги ҳозирги кўринишимни баҳолашга бироз кўпроқ вақт сарфладик.
  
  
  "Tramp", деди у. — Аммо сизда ҳали ҳам менга жуда ёқадиган кучли еркаклик бор, Жерри, Бен! Еҳтимол, мен бошқа исм ҳақида ўйлайман..."
  
  
  "Ник Картер", дедим мен. "Бу менинг ҳақиқий исмим. Ва сиз яхшироқ билишингиз керак."
  
  
  "Аммо мен сиз ҳақингизда ешитганман", деди у. Унинг кўзлари шубҳали торайиб кетди. "Сиз ҳақингизда бир нечта ҳикоялар мавжуд. Дўстларимдан ешитганларимдан еса улар унчалик яхши емас."
  
  
  Шундай қилиб, бу умуман ёки ҳеч нарса бўлмаган ўйин еди. У у билан тўғридан-тўғри ўйнади ва унга вазият ҳақида қисқача ҳисобот берди. Kamil нима бўлишидан қатъий назар, у аҳмоқ емас еди. Менинг тушунтиришларимдан кейин у вақти-вақти билан саволлар беради.
  
  
  "Мен сизга ишонмайман", деди у тугатгандан сўнг.
  
  
  "Бундай ақлдан озган ва ёввойи режа туфайли мен иштирокидаги катта филмни рад етиш учун ҳеч ким ақлдан озмайди."
  
  
  Унинг жавобидаги айнан шу аниқлик мен умид қилган едим ва ўз келажагимни, иложи бўлса, бутун инсониятнинг келажагини жойлаштирдим. Шундай қилиб, мен уни янада итардим.
  
  
  "Сиз ҳам менга ишонишингизни кутмаган едим, Kamil", дедим. У билан бирга ўтган marta касалларга хотиралар қайтариб олиб умид бир кўриниш билан уни қўллаб-қувватлади. — Мен сиздан айтаётганларим ҳақиқат еканлигини исботлаш учун имконият беришингизни сўрайман."Агар сиз ҳали ҳам менга ишонмасангиз, мени Италия расмийларига топширишингиз мумкин ва сиз Италия газеталарида жуда кўп реклама оласиз. Агар янги ёқилғи қуйиш шохобчаси очилса, ундан каттароқ ва яхшироқ.""Рензо, бошқа нарсалар қаторида мени юлдуз қилди", деди у. "Шундай қилиб, енди сиз менга соф хаёлдек туюладиган нарса учун ўз Егоимга хиёнат қилишимни сўраяпсиз." У баҳслаша бошлаганида, масаланинг ярмидан кўпи ҳал қилинди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Бу хаёлми? "Росананинг қотиллиги?"Мен истаган нарса-сиз Студ Mallory ва мен ўртасидаги тўқнашув пайтида ҳозир бўлишингизни истайман. Бунинг учун сиз Gilchrist ва мени ҳудудга олиб келишингиз керак бўлади."
  
  
  - Нега у?"У ҳамма нарсани curiosity-га берди. Лекин, еҳтимол, у ҳам, яна бир нарса еди.
  
  
  "Студдс каби муҳандислик даҳоси", дедим мен. "У сизнинг ўртоқларингиз томонидан етказилган зарарни қоплашга қодир ягона одам бўлиши мумкин."
  
  
  Gilchrist менинг хушомадгўй таърифимдан инсоний завқ билан олдинга қадам ташлади. Ески жигарранг костюмида у табассум қилмоқчи бўлган бўрига ўхшарди.
  
  
  "У қайси филм устида ишлаган?"Камилла сўради. Аммо у ўз рулонларида аллақачон биздан олдинда еди ва мен қўл ишораси билан ҳайдовчига биз учун кунни очиш учун signal бердим.
  
  
  "Ҳамма усуллар филм билан ишламайди", дедим мен.
  
  
  "Енг яхшилари уларнинг атрофида", деди Kamil. "Alberto, студияга..."
  
  
  Биз у ерга келдик. Дарвозада қийинчиликлар йўқ. Рулолар маъмурият биносига борадиган силлиқ ва сокин йўлдан тезлашди, у ерда ешик ешиклари ешикни очиш ва бизни ичкарига киритиш учун бир-бирининг устига қоқилиб кетишди. Бизнинг компаниямиздаги Kamil билан бу йўлларнинг барчаси очиқ еди. "Ҳа, Сигнорина Cавоур. Албатта, Сигнорина Cавоур. Бу жуда осон.
  
  
  У олд столда Mallory сўради, ва салом, улар у шармандали омборига кейинги компютер марказида ўз хусусий офисида еди. Саломга илгари айтганимдек, у мендан бошқа еълон қилмасликни сўради.
  
  
  "Биз Студни ажаблантирмоқчимиз", деди у дунёга машҳур табассумини очиб. "Менинг дўстларим ва мен.
  
  
  Менинг тахминимнинг бир қисми шундаки, студия мажмуаси ходимлари ёруғлик оқими лойиҳаси билан ҳеч қандай алоқаси бўлмаган оддий ходимлар бўлишади . Хавфсизлик хизмати атрофидаги қаттиққўл йигитлар асосий дарвоза ва панжара олдида тўпланишди.
  
  
  Ревматизмга тушган табассумига қараганда, у ҳақ еди. Ҳамма Крис Маллори Kamil Кавур каби мафтункор мавжудотга ега бўлганидан жуда омадли еканлигига амин еди.
  
  
  Биноларни боғлайдиган ёпиқ йўлак бўйлаб юрганимизда Kamil билан тез ва жимгина гаплашдим. Gilchrist биздан бир қадам орқада еди. Бу Rolls-Royce-да қайта-қайта такрорланаётган еди.
  
  
  "Аввал киришга рухсат bering", дедим. Ревматизм Студи сизга биринчи маслаҳат беради. Агар у мени танимаса, ҳатто мени фақат Жерри Карр сифатида кўрса ҳам, полицияга қўнғироқ қилишингиз мумкин. Аммо агар у мени у ерда тирик кўрганидан ҳайратда бўлса, унда сиз ҳақиқатни айтганимни тан олишингиз керак бўлади.
  
  
  "Ҳа, ҳа", деди у сабрсизлик билан. — Сиз аллақачон менга етарлича айтдингиз. Уники енди бола емас. Аммо болаларча бузуқлик билан у қўшимча қилди: "мен сизнинг кимлигингизни кейинроқ билиб оламан... ўз хоҳишингизга кўра."
  
  
  Техник марказга кираверишдаги стулдан кулранг forma кийган уйқусираган одам юқорига қаради. У Камилни билади ва егилган жойидан турмасдан табассум қила олади.
  
  
  "Биз Жаноб Маллорининг олдига борамиз", деди Kamil.
  
  
  "Сиз хонада его топасиз 19, сигнорина," У.
  
  
  У Камилни ешикни тақиллатди ва Студнинг қичқириғига жавоб берди: "у ерда ким бор?"
  
  
  "Kamil, азизим", деди Kamil жирканч уятчанлик билан. "Ишда менинг бўйнимга қадар, лекин сиз учун ҳеч қачон банд емас."Студдс фермуарни очаётгандек овоз билан гапирди. "Киринг, болам."
  
  
  Еҳ наҳ уни, ичкарига кириб, орқасида кенг очиқ ешикни қолдириб.
  
  
  "Ник Картер", деди у ҳар қандай режиссёр тасаввур қилганидан ҳам ҳайрат билан. "Сиз бу ерда нима қиляпсиз?"
  
  
  Егонинг ўнг қўли стол устидаги тугмачага, чап қўли тортмасига борди.
  
  
  Иккала қўл ҳам нишонга тегмасдан олдин хона бўйлаб юрди, айниқса қуролдан бир дюйм ҳам бўлмаган Егонинг чап томони.
  
  
  Студ катта ва мушакли бўлса-да, у ҳам оёқларида тез еди. Signal симини чиқариб, тортмани ёпиб қўйишим керак бўлган вақт унга тўлиқ тикланиш учун етарли вақт берди. Kamil ва Гилхрист ҳам киришди. Gilchrist ешикни орқасидан ёпди ва янги мижозлардан сақланиш учун уни қулфлаб қўйди.
  
  
  Студдс ўнг қўли билан венециялик қоғоз оғирлигини, бейсбол катталигидаги Камалак тўпини олди. У тезда олдинга сакраб, Егонинг елка зарбасини ушлади. Мен ҳаёт ему менинг мушт қазилган ва у его қилган барча қўшимча ёғлар чўка ҳис, бир marta кучли танаси саг. Унинг бошқа қўли емуни тиззасига урди. Вазият тез, сокин ва шафқациз ҳаракатларга чақирди. Менинг Лугерим бутун армияни олиб чиққан бўлар еди, лекин менга Студ билан керак емас еди. Его кучи ўн йил олдин йўқ бўлиб кетди ва фақат ингичка лак қатлами қолди.
  
  
  У менинг кўзларимга тирналган еди, лекин у аллақачон босим нуқтасида иккала қўли, бош бармоғи ва кўрсаткич бармоғи билан Егони томоғидан ушлаб турарди. Его қўллари ҳатто ўз ишларини бошламасдан пастга тушди. Мен жанжалда еканлигимни кўрсатиш учун фақат иккита ингичка тирналган едим. Мен баъзан сартарошхонада кўпроқ жароҳатлар олганман.
  
  
  Ривненский Егони бир неча дақиқага ўчириш учун етарли даражада босди. Унинг егосининг белидан тимсоҳ терисидан юпқа камар тортилиб, билаклари маҳкам боғланган еди. Унинг шим пастга тушди, деб Camilla giggled, у ички нафрат бир одам еканлигини аниқлаш. У тўпиқларини бир-бирига боғлаш учун ўз галстугини ечди.
  
  
  Жанг тугагач, гилхрист хона бўйлаб сайр қилиб, ҳайвонот боғидаги боланинг қувончи билан деворлардаги барча компютер мониторларини ўқиди.
  
  
  Студдс келганида, у менга зарарсизлантирилган кобра каби қаради.
  
  
  "Сиз бир нечта саволларга жавоб беришингиз керак, - дедим мен, - сиз билан нима қилишни ҳал қилишдан олдин."Енди мен унга саволлар бераман. "Сиз жуда кучлисиз, Жерри, Ник, Бен."Kamil ҳайратини билдириш учун менга яқин келди.
  
  
  Бу менинг лаънати хатоим еди. Менинг барча еътибор Студсе у менинг ғилофида чиқиб Luger олди ва қарама-қарши инилти его қилди пайтдан қаратилди. У бир нечта спагетти ғарбийларида олган маҳорати билан хавфсизлик ушлагичини ағдариб ташлади ва мендан Гилчристга ва яна орқага қатъий қадам ташлади .
  
  
  "Иккалангиз ҳам деворга қарши турасиз", деди у. "Қўлларингизни бошингиз орқасига қўйинг. Енди Kamil Кавур саволлар бермоқда."
  
  
  "Хўш, деди", деди Студдс. — Сиз улар билан бирликда емаслигингизни билардим. Бизда кўп вақт қолмади. Унинг аллақачон дастурлаштирилган ҳамма нарса ва биринчи озуқа тугмаси босилган."
  
  
  "Сизга ҳам бир нечта саволларим бор, азиз Студлар", деди Камилла Егони қўйиб юбориш учун олдинга қадам ташламасдан, унинг гўзал юзи қовоғини буриштирди.
  
  
  Унинг йўналиши бўйича сакраш ғоясини кўриб чиқаётган еди. У ҳали ҳам олов чизиғидан пастда бўлиши мумкин еди, аммо ўқ овози ҳали ҳам фалокатни англатиши мумкин еди, енди Студдс унинг машинасини тезлаштирди.
  
  
  "Кейин салом, режангизни айтинг, Studs-филм суратга олаётгандек қилиб, бутун дунёни йўқ қилиш учун сизнинг буюк схемангиз."
  
  
  Студдс ҳали ҳам унинг обсесёнига амин бўлиб кулди.
  
  
  "Дунё ҳақиқий, Cаммие азизим", деди у. — Аммо final фақат бундай аҳмоқларга овоз бериш учун. У Gilchrist ва мен томон ноқулай тана ҳаракатини қилди. "Самолёт сизни ва мени Фиджи шимолидаги Вара Леноевики оролига олиб боришга тайёр, у ерда бизни ўз дунёмиз кутмоқда. Piero, Рензо ва Сер Хю аллақачон ярим йўлда. Қофиядан Калкуттагача. Калкутта томонидан Нандига ва у ердан охирги ҳоп.
  
  
  "Бу филм емасми?"Kamil сўради. Studs сингари жиннидан бошқа ҳамма унинг овозидаги ғазабни ешитарди.
  
  
  "Тикувчи йўқ, чақалоқ. Мода Лое Леноевики сиз ҳақиқатан ҳам Малика бўласиз", деди Studs. "Кино юлдузидан кўпроқ. Биз учун қолган бутун дунё маликаси. Биз бу дунёни бошқарамиз. Перрот, Рензо, Сер Хю, сиз ва мен.
  
  
  "Раҳмат, Студлар", деди Камилла. "Мен ҳаётимда олдин бир фоҳиша ўйнаган айтинг. Кино юлдузи бўлиш учун кўп куч сарфланди ва мен шу тарзда қолишни афзал кўраман."
  
  
  У мукаммал аниқлик билан уни Егонинг кенг пешонасининг ўртасига тўғри отди. Ўқни кутиб олиш учун ижро етиш учун рухсат байроғининг ажинлари кўтарилди ва у кирган жойда атиргул гуллади. Кейин у ҳушини йўқотди.
  
  
  Gilchrist аллақачон ўқ овози томон ҳаракатланаётган еди ва мен ергашдим.
  
  
  "Марказий панелдаги иккита тугмачани босинг, Картер", деди у ески ёнғинга қарши ўқитувчи каби иккита қизил тугмачани кўрсатиб. Мен буни айтаман, у аллақачон калитларни ва қўлларни айлантирди. "Бу Mallory йигит бизни тарк етди", деди у. "Ушбу компютер маркази ва бинонинг қолган қисми ўртасида саккиз сантиметрли пўлат екран."
  
  
  Gilchrist бизнинг хавфсизлигимизга ишонч ҳосил қилмагунча, атрофимиздаги ҳеч ким Камилга еътибор бермади.
  
  
  "Бу қара," у мактаб имо-ишора охирги мурватини қийшиқ, деди. "Бу бизга кириш имконини беради-" у кичик панелга қисқа кўз билан қаради " - камида қирқ саккиз соат."
  
  
  Ўша пайтда бу жуда осон еди. Бир оз компютер технологияси, лекин бу Гилчристнинг иши еди.
  
  
  У телефонни Студ стулидан олди ва 911-да Hyman ва Гисмонди-га қўнғироқ қилди.
  
  
  "Енди биз ҳаракат қила оламиз", дедим мен. "Ўзингиз билан командо гуруҳини олинг. Биз компютер марказини егаллаб олдик ва менимча, бу ердаги армия бўлими нима бўлаётганини аниқлади ва ҳозир ишламоқда. Крис Маллори деярли ўлик.
  
  
  Kamil ҳушига келди ва ёнимга ўтирди, илиқ ва титроқ.
  
  
  "Уларга ўз шарафим ва обрўимни ҳимоя қилиш учун уни отиб ташлаганимни тушунтиринг", деди у гўё mistletoe буни назарда тутгандек.
  
  
  "Бу мамлакатда ҳеч бир суд менга медалдан бошқа ҳеч нарса бермайди."
  
  
  У бироз чайқалди, чунки Gilchrist ва мен Студ дастурини тўхтатишга уринишларимизда наҳ учун зўрға вақтимиз бор еди. Лекин катта яхши, жаҳон ҳали Camille Cавоур бир яқин-уп баҳраманд имконият бўлади, деб далил, чиқиб қўлга киритди.
  
  
  Бу шунчаки асосий компютер орқали ўқ отиш билан отилган бўлар еди, аммо Gilchrist учун бу Мона Лизани унинг орқасидаги деворни тузатиш учун кесишга ўхшарди.
  
  
  "Бу нарсалар бебаҳодир", деб минғирлади у. "Сиз кимнидир пичоқ ва вилка билан ўлдиришингиз мумкинлиги сабабли, биз қўлларимиз билан овқатланган вақтга қайтмаймиз, шундай емасми? Оҳ, Худо, йўқ. Уни йўқ қилмаслик керак.
  
  
  Багажимда созланган ва асосий ҳаракатлар учун мўлжалланган шиналарни тўхтатиш ва орқага қайтариш каби қўполроқ ҳаракатлар ҳақида ғамхўрлик қилиш учун етарли техник билимга ега едим.
  
  
  Гилхрист жанг майдонига кетаётган самолётлар ва ҳарбий техникани топиш каби нозик масалалар билан шуғулланган. У ядровий портлаш содир бўлишидан бироз олдин иҳга етиб борди. У иҳни НАТО ва бошқа кучлар иҳни аниқлаб, уни йиғилиш орқали олиб чиқмагунча айлана бўйлаб учишни дастурлаштирди.
  
  
  Жавоб беришдан олдин стол телефони ўн marta жиринглади. Бу Hyman еди. У Гисмонди ва янги реабилитация қилинган полковник Норден ва General Масератти билан маъмурият биносида еди.
  
  
  "Бу сиз айтгандек ишлади, Картер", - хитоб қилди Hyman завқ билан. "Рензонинг қуролли кучлари техник бино қулфланганлигини англаб етгач, улар бир гуруҳ каламушлар сингари судралиб кетишди. Биз омборни қидирдик ва яширин ўқ-дориларни топдик. Уларнинг атрофидагилар аллақачон масофадан бошқариладиган transport воситаларига юклаш учун конвеер ленталарига ўтишган."
  
  
  "Сиз менинг тарафим таклиф қиладиган ҳар қандай мукофотни олишингиз мумкин", деди General Maserati.
  
  
  "У бундай деб ўйламайди, General", дедим мен. "Ҳозир менга зудлик билан мени бу ердан Калкуттага олиб борадиган енг тезкор Amerika автомобили керак. У ердан Нандига ва у ердан мени Вера Леноевики деб номланган кичик оролга олиб борадиган кичикроқ самолёт. У ерда ҳали тугалланмаган бизнесим бор.
  
  
  "Бу унинг тугалланмаган иши емасми, Ник?"Kamil сўради.
  
  
  "Сиз, азизим, тугалланмаган муомаласиз", дедим мен. "Афсуски, бу бироз кутишга тўғри келади."
  
  
  Мен Hyman орқали уни қўйиш қадар у шафқациз қаради, ким кўп фотографлар асосий дарвозаси олдида кутиб қандай менга. Gilchrist ва мен орқа ешикдан чиқиб кетаётган едик.
  
  
  
  
  Боб 10
  
  
  
  
  Мен енг кўп ухладим ва самолётда Росана каби парвоз хизматчилари йўқ еди.
  
  
  Мен ухламаганимда, телефонда катта самолёт орқасидаги шифрлаш телексида ўтирдим, қирғий билан баҳслашдим ва маълумот алмашдим.
  
  
  Неапол яқинидаги НАТО аеропортининг учиш-қўниш йўлагида мени експериментал, ҳали ўта махфий самолёт кутаётгани менга омадли келди. General Масератти мени тез икки ўриндиқли Италия ҳаво кучлари самолётида олиб борди.
  
  
  Хок Вашингтондаги офиси бўйлаб менинг ҳар бир ҳаракатимни кузатиб борди ва менинг хўжайиним, худди у каби, ишни тўлиқ бажаришга муваффақ бўлди ва дунёни қайта юқтириш учун адашган бактерияларни қолдирмади. У торларни тортди, таъна қилди, таҳдид қилди ва керак бўлганда шантаж қилди ва самолёт учувчи, иккинчи учувчи, иккита Navigator ва парашютчилар взводи билан ўтирди, ёнилғи қуйди ва учишга тайёр бўлиб, унинг general Maserati атрофида чиқишини кутди.самолёт. .
  
  
  Бош navigator менга бортда ёрдам берди ва парвозлар жадвалидаги имкониятларимиз ҳақида хабар берди. Рензонинг бизнес самолёти ўз синфида тез еди, лекин бу самолёт билан солиштирганда, у formula 1 га нисбатан мазасиз sport автомобилига ўхшарди. Ва Рензонинг самолёти Фиджи оролларидаги Калкутта ва Нанди аеропорти орқали жаннатдаги Верелдеинде оролига одатий йўлни босиб ўтди. Трансферлар ва барча бўш вақтлари билан, ақлли ешаклар қачон бўлишидан қатъи назар, якшанба кунидан кечроқ иҳ хусусий аеропортига етиб боришга ҳеч қандай сабаб йўқ еди. Биз Шимолий қутб бўйлаб тўғридан-тўғри йўналишда тўхтовсиз саёҳат қиламиз ва ўша куни ерта тонгда оролга етиб борамиз.
  
  
  Хокнинг буйруғи келди телекс, котиб ва телексист томонидан расмий давлат тилига таржима қилинган ва одатдаги киноядан маҳрум қилинган, аммо аниқ, аниқ ва тўлиқ:
  
  
  РОССИЯНИНГ ҲОЗИРГИ ҲУДУДИ СИЗГА ОЛИЙ ШАХСЛАРНИНГ ШТАБ-КВАРТИРАСИГА КИРИШ УЧУН ТЎЛИҚ КИЛМАСТЕР ВАКОЛАТЛАРИНИ БЕРАДИ ВА ЯКУНИЙ ЙЎҚ ҚИЛИШНИ ТЎХТАТИШ ТАКРОРЛАНГ ЯКУНИЙ ЙЎҚ ҚИЛИШНИ ТЎХТАТИШ ПАРАШЮТЧИЛАР БОШҚА БУЮРТМА, ГАРЧИ СИЗ ТАКЛИФ ҚИЛИШИНГИЗ КЕРАК БЎЛГАН НАРСАНИ БЕРИШИНГИЗ МУМКИН ...
  
  
  У ерда асосан вилланинг жойлашган жойи, унинг ички ва ташқи хавфсизлиги ва хок режалаштирган ҳодисалар билан боғлиқ бир неча метр тафсилотлар кузатилди " Gilchrist компютер ленталаридан ўқиганларини тақлид қилиш учун АГ билан ҳамкорлик қилган бир қатор матбуот вакилларининг кўмаги билан. Париж ва Лондонда портлашлар ҳақида сарлавҳалар бўлади. Аслида, баъзи портлашлар ҳам бўлади, лекин еҳтиёткорлик билан назорат қилинади ва зарарсиздир. СССР ядровий сув ости кемаси йўқолгани ҳақида хабар берган бўларди. Хабар қилинишича, Хитой Мўғулистон билан чегарадаги воқеага қарши норозилик билдирмоқда. Бизнинг ФҚБ таниқли сиёсатчига қилинган ҳужумни ўз вақтида қайтаришга муваффақ бўлди. Қолган телексда парашютчилар учун тафсилотлар мавжуд еди. Бу америкалик полковник томонидан бошқариладиган қаттиқ бўлинма еди.
  
  
  Охирида: "яхши иш."Бу Хокки сингари одам учун ажойиб кредит, аммо кейин дарҳол" вақт келди ... ИП".
  
  
  Полковник Леноевики ороли билан учрашишимиздан ярим соат олдин, бу менинг ягона ешиттиришим еди.
  
  
  "Биз оролга жанубдан яқинлашмоқдамиз", деди у. "Биз унинг устига уч дақиқадан сўнг, сиз ва болалар чиқиб кетасиз ва умид қиламизки, сиз унинг Шимолий учига тушасиз."
  
  
  "Аслида", дедим. "Масалан, вилладан икки мил."У бош ирғади. "Самолёт парвозини давом еттиради ва Ellis оролларига қўнади", деди у. "Унинг Британия-Amerika қисқа тўлқинли қўмондонлик пункти билан алоқалари. Сизни кутиб олиш учун яхши, Картер. Биз қўл бериб кўрдик ва у одамларига тайёр бўлишлари ва люкка саф тортишлари учун буйруқ берди. Бу проффеес еди. Самолётда бир вақтнинг ўзида иккитадан йиқилиб, улар бўлиши керак бўлган ҳамма нарсалар ва бошқа бир нечта нарсалар билан тўлдирилганида бемаънилик йўқ.
  
  
  У Rolex-ни очди ва иккинчи қўлига уч marta айлангунча тикилди. Кейин у қопқон ешиги орқали чиқди.
  
  
  Биз Палобар устидаги телескопдан ташқари ёки Вашингтон ва Москвадан ташқарида жойлашган радарлар томонидан аниқланадиган даражада баланд учаётган едик. Мен кислородли ниқобимни тортиб, арқонни тортиб олгунча ва атмосфера нафас оладиган даражада қалин бўлгунча сонияларни санай бошладим. Кейин у сл томонидан ташланди. Очилиш соатлари ва жойлашуви мукаммал еди. У булут қоплами орқали шўнғиди сифатида, у қуйида Орол гўзал бир қисмини кўрдим, қумли соҳил оҳиста ярқираган хурмо дарахтлари ва боғлар тўлиқ. Арқонлардан фойдаланиб, у шамолсиз ҳаводан ўтиб, кокос дарахтлари билан ҳимояланган тозаланган ер участкасига енгил тушди.
  
  
  У жабдуқларини ечиб, парашютини кичкина тўпга айлантирди, уни бирининг тагига, дарахтлар атрофига яширди ва ўт ва кокос толасига сепди.
  
  
  Самовий муҳитдан завқ олишга вақтим йўқ еди. У Виллани тушираётганда аллақачон кўрган ва енди palma дарахтлари ва тропик буталар бошпанасидан фойдаланиб, шу томонга кетаётган еди. ХВИИ асрдаги Италия саройи бу ерда тинч океанида ғайриоддий кўриниши мумкин, аммо бу нафис меъморий гўзаллик, албатта, унга ўхшамайди.
  
  
  Кириш учун бироз ҳаракат қилдим. Хок ҳисоботида айтилганидек, хавфсизлик одатий ҳолга асосланган еди. Қуролли хавфсизлик патруллари бор еди, аммо улар мунтазам равишда айланма йўлларни айланиб чиқишди. У тош нола бўйлаб судралиб, чўккалаб griffin орқасига яшириниб, вақтини олди. Мен ўн дақиқалик дам олишимдан фойдаланиб, боғни кесиб ўтиб, биринчи қаватдаги деразани ёриб ўтиб, виллага киришдан олдин уни икки marta кўрдим. Енди мен қилишим керак бўлган нарса, техник ходимларнинг кўзига тушмаслигимга ишонч ҳосил қилиш еди. Менинг маълумотларга кўра, ичида ҳар қандай соқчилар йўқ еди, лекин у Stahl ҳар қандай имконият олиб емас еди.
  
  
  Мен ёдлаган нақшга амал қилиб, катта яшаш хонасини топиб, олтин теридан ясалган катта баланд стул орқасида ўтиришга муваффақ бўлдим.
  
  
  Бу жуда катта еди ва тахтга ўхшарди. Ва агар бу тахт бўлса, бу Piero Симcа учун еди. Ўриндиқ олти дюймга кўтарилган ва его бармоқлари ёйилган оддий қўл билан қопланиши учун етарлича кенг еди. У хонанинг қоронғи бурчагида турди ва менга коридорнинг яхши кўринишини берди. У у ерда қанча вақт кутиш кераклигини айтди; ярим соат, икки соат, беш соат ёки ундан кўпроқ.
  
  
  Енди мен операцияни хаёлимда қайта кўриб чиқишга, хонанинг мазмунини ёдлашга ва жимгина бир нечта машқларни бажаришга вақтим бор еди. Полковник ва Его десантчилари аллақачон оролнинг чўл Жанубий томонида тўпланишлари керак еди. У ердан улар кичик хусусий аеропортга борадилар. Кейин улар менинг Киллмастер кампаниям тугаганлиги тўғрисида signal олгунча кутишади. Агар улар бу сигнални олмасалар, икки соат ичида, хусусий самолёт қўнганидан сўнг, улар чора кўришади ва ўз ишларини бошлашади. Аммо хок аниқланадиган Amerika қўшинлари фавқулодда вазиятда охирги чора сифатида бошқа ҳеч нарсада махсус операцияда емаслигини афзал кўради.
  
  
  Хонанинг ўзи қимматбаҳо буюмларга тўла кичик музей еди. Шу жумладан, у бутун дунё бўйлаб ўғирланган ва етишмаётган санъат объектлари рўйхатига тасодифий қараш орқали хабардор бўлган кўплаб расм ва ҳайкаллар: италян, француз, инглиз. Мебел гўзаллик ва ноёбликда бир-бирига рақобатлашди. Юқори панелли шифтдан зарҳал рамкага осилган минглаб чиройли биллур музлар билан улкан қандил осилган еди. У улкан миллионернинг кринолин скелетига ўхшарди.
  
  
  Бир соат ўтди ва мен асабларимни оҳангда ва мушакларимни мослашувчан қилиш учун ёга машқларини бажардим. Ҳозирги вақтда фақат иккита стрессли вақт бор еди. Мен у ерда ўтирганимдан кўп ўтмай, яшаш хонасида индонезиялик хизматкорнинг бронза фигураси пайдо бўлди. Наҳ етагининг қисқа узунлигига қарамай, шоҳона қадр-қимматга ега еди. У қора рангда, оқ дантелли apron билан бурмали кийинган еди. У қўлни тортди ва антиқа сандиқнинг олд қисми очилиб, учта катта телевизор екранини очиб берди. Кейин у яна кетди. Қирқ дақиқадан сўнг, хонани тезда кўриб чиқиш учун butler кириб келди. Аммо у тўрт метрдан кўпроқ яламай, олдимга келди. У мамнун бўлиб туюлди ва яна кетди. Егалари кутилганлигининг аниқ белгиси.
  
  
  Уни, самолёт тушиб келаётган ешитдим. Ўн дақиқадан камроқ вақт ўтгач, у коридорда Сер Хюнинг баланд овозини ешитди.
  
  
  "Ҳаммаси муаммосиз кетмоқда, Перрот", деди у.
  
  
  "Правда йўқолган сувости кемаси учун ўз уруш декларациясини тайёрламоқда. Студдс ҳозирча бизга қўшилиш учун йўлда бўлиши керак.
  
  
  Butler иҳни хонага киритди ва жаноблардан қандай ичимликлар беришини сўради.
  
  
  "Мен ичимликларга ғамхўрлик қиламан, Чарлз", деди Сер Хю. "Биз банд бўлганимиз учун кейинги бир неча соат давомида безовталанишни хоҳламаймиз."Panel орқали у учта Екранни ёқди, уларнинг ҳар бири турли хил тартибсизликлар саҳнасини намойиш етди: нафассиз мухбир London марказида бомба портлаши ҳақида хабар берди; Хокнинг ташаббуси билан CИД томонидан ишлаб чиқарилган тутун ва шовқиндан бошқа нарса йўқ. Ню-Ёркдаги ҳайратда қолган БМТ шарҳловчиси тўғридан-тўғри ҳужум ҳақида гапирди: СССР депутатининг елчиси тадбирнинг фахрий меҳмони бўлди. Учинчи екранда енг сўнгги Dallas дастури бор еди. "Бошқа сиёсий суиқасдга жуда яқин."
  
  
  Перрот тахтда ўз ўрнини егаллади, унинг орқасида ҳали ҳам яширинган еди. Сер Хю учта баланд стакан виски ва сода тўлдирди. Рензо орқасига бемалол чўзилди.
  
  
  У қўлида luger хонага кириб боришдан олдин Сер Хю қолган иккитаси ўртасида бўлгунча кутди.
  
  
  "Қўлларингизни бошингиз орқасига қўйинг", дедим. "Барчангиз. Тезда! Ник Картернинг ҳали ҳам тирик еканлиги ва ҳозир бу хонада еканлиги ҳақидаги ҳайрат ва мутлақо ишончсизлик иҳ ни хоҳлаганча тез бажаришга мажбур қилди.
  
  
  "Бу сафар сизга ҳамма нарсани айтиб бераман", дедим. "Лекин сиз каби емас. Сизга бу сизнинг саёҳатингиз оқими еканлигини билдириш учун етарли.
  
  
  Рензо гепард тезлиги билан ҳаракат қилди. Его силлиқ тоза Перу очиқ мени урди, юзига, ва уники битта зарбаси олов мумкин олдин, у яхши қаратилган karate зарбасидан билан менинг қўл атрофида қурол тақиллатди. Ҳали ҳам саҳнадан ҳайратда қолган бошқалар яна қўлларини ташладилар.
  
  
  Бир ҳаракатда у Лугерни бошқалардан узоқлаштирди ва Гюгонинг стилеттоси аллақачон рензонинг томоғига қараб, ҳавони кесиб ўтди. Унинг ўлаётган жасади ерга йиқилаётганда, у яна қуролни қўлида ушлаб, Сер Хюни ерга кетаётганда йиқитди ва вазиятни тўлиқ назорат қилди.
  
  
  "Ўрнингдан тур, сен ярамас. Унинг етишмаслиги олижаноб инглизчани тепди. У ҳозир ундан хавфсиз масофани сақлади. Бўш қўли билан у парик ҳазиллари йўқлигига ишонч ҳосил қилиш учун бармоқларини унинг его сочлари ва Перротнинг сочлари бўйлаб югурди.
  
  
  "Енди биз бошқача иш қиламиз", дедим мен. "Марсланд, СИМ картангизни боғланг."У емуга електр симининг бир қисми билан ташланди, у Пол чироқ атрофида тортиб олди. — Мен буни текшириб кўраман."
  
  
  Қизил юзининг ҳар бир дюймида нафрат билан Сер Хю емус айтганидек қилди. У тугунларнинг тўғри боғланганлигига ва терига маҳкам кесилганлигига ишонч ҳосил қилди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим у тугагач, мамнуният билан. Уни Перрот ён томонга итариб юборди, у енди боланинг карнавал тўпидан бир оз кўпроқ еди.
  
  
  "Менимча, сиз бу мавзу сиз учун нима еканлигини биласиз", дедим. "Агар сиз охирги намозни, охирги сўзни айтмоқчи бўлсангиз, буни тезда бажаринг."
  
  
  "Бу шафқациз, Картер. Сер Хю парламент қадр-қимматини унинг овозига киритишга уринди, аммо муваффақияцизликка учради. "Сиз одамларни бундай совуқ қонда ўлдиролмайсиз."
  
  
  "Халқаро ҳакамлар ҳайъати сизни Нюрнбергда осилган ҳар қандай Нацистдан кўра кўпроқ айбдор деб топади", дедим. "Аммо бу ойлар давом етади. Ва шундан кейингина сизнинг инжиқликларингизга бериладиган реклама бошқаларни ҳам худди шундай зарарли ғояга олиб келиши мумкин. Менинг хўжайиним, агар сиз кенг жамоатчилик еътиборини жалб қилсангиз, ақлдан озишнинг баъзи шакллари сифилис каби юқумли деб ҳисоблайди. Сизнинг ўлимингиз бахциз ҳодисалар сифатида қабул қилинади.
  
  
  "Аммо бу қон оқимини тўхтата олмайди", деди сер Хю мақтаниб. "Агар сиз бизга телексни юбориш имкониятини берсангиз, его ҳали ҳам тўхтатилиши мумкин.
  
  
  "Сиз ўлган одамни математикадан телекс қила олмайсиз", дедим мен. Ва бир нечта қисқа жумлаларда у уларга Студнинг ўлими ва уларга жуда ёққан сохта телевизор расмлари ҳақида гапириб берди. Иккинчиси катта инглиз тилида бирон бир нарсани босди.
  
  
  Сиз тўсатдан жинниликдан бошқа нарсага тайёр бўлишингиз мумкин. Аввалига секин, inert танага ўхшаган нарса мени реактив булдозер каби урди. У қўллари билан лугерни қўлимдан йиқитди ва Аленканинг егоси мени деярли полга йиқитди. Кўзимнинг бурчагидан мен Перротнинг телевизор екранлари остида умид билан ҳаракат қилаётганини кўрдим, лекин ҳозир унга еътибор беришга вақтим йўқ еди. Сер Хю, у дуч келган енг хавфли рақиб сингари қаттиқ ва ифлос жанг қилди ва унинг его кучи ақлдан озган ғазаби билан икки баравар кўпайди. Бир улкан қўл менинг қорнимни ушлаб, шимимни йиртиб ташлади, учиб кетди ва бошқа ҳамма нарсани ваҳший тортма билан. У Пиера уни сақлаган кичкина замш сумкасини тортиб олди ва газ бомбасини хонанинг нариги четига улоқтирди.
  
  
  У Ник Картерни билар еди, бу аниқ. Лекин его маневра ему унинг бонуси баъзи туради. Бу унинг егосини ҳаётга биринчи бўлиб уриб, ерга ўтиришига сабаб бўлди. У унга енгашди ва емунинг бўйнига karate чопини етказиб берди.
  
  
  Секин - аста у Лугерни олиб, Перротни бошқа вақтни беҳуда сарф қилмасдан тугатиш учун қайтиб келди. Кейин у орқага қайтди. Минглаб кристаллари билан қандил атрофимга тушди. Ёрқин дунёнинг ичи бўш гумбази енди Сталнинг менинг қафасим. Менинг қўлим учун металл рамкада тешиклар бор еди, лекин менинг Лугерим фақат бир қўл узунлигида еди.
  
  
  Ҳали ҳам кишанида буришган Перротдан деярли дўстона табассум келди.
  
  
  "Демак, енди бу иккимиз, Картер", деди у. "Еҳтимол, биз бизнесга киришишимиз мумкин."Биламан, сиз ўз обрўингизни қадрлайсиз ва мен унга хавф солишни хоҳламайман. Сиз мени ғарқ қилганингизни айта оласиз ва мен ғойиб бўлишга ваъда бераман .
  
  
  У яна бир нечта бурама ҳаракатлар қилди ва бир неча дақиқада тугунларнинг маҳкамлигига қарамай, у озод бўлди. "Sport мухлиси бўлишдан ташқари, мен ҳам акробатман", деди у. "Агар сиз омон қолишни истасангиз, кўп кўникмаларни ривожлантиришингиз керак."Унинг овозида аччиқлик бор еди, лекин у уни табассум билан алмаштирди. "Менда ҳали ҳам миллионлаб одамлар етарли. Мен сизни бахциз ҳукуматингиздан кўра яхшироқ мукофотлай оламан.
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Бу ишламайди, Перрот", дедим мен. "Агар мен буни қила олмасам, сизга ёрдам беришга тайёр компания бор."- "Агар мен сизга ишонган бўлсам, - деди у ҳали ҳам яхши кайфиятда, чўзилиб, лугерга енгил қадамлар ташлаб, унинг нафсини кўтариб, - ва мен сизга ҳали ишонганимга амин емасман, демак, агар сиз ҳақиқатни айцангиз, улар бир хил бўлиши мумкин меники ҳақида ҳикоя."чўкиш.
  
  
  Сиз Piero Симcа каби абадий йўқ бўлиб кетишимга ишонишингиз мумкин. Енди сизнинг дўстингиз хок бизнинг аҳолини қисқартиришни режалаштириш схемаси ҳақида жуда яхши маълумотга ега бўлиб туюлади, мен сиёсатда ёки Piero Симке каби бошқа жойда келажагим йўқлигини биламан. Аммо янги шахсият билан, бошқа ном билан, мен севимли Африкада ёқимли ҳаётни кутишим мумкин. Ва кейин сиз енг бой болта агенти сифатида нафақага чиқишингиз мумкин."
  
  
  "Ҳеч қандай йўл йўқ", дедим. - Дунёнинг иккала чеккасидан ташқари яна бир нарса бор, Перрот. Сиз Росанани унутасиз.
  
  
  У портлади. "Бу аҳмоқ фоҳиша."Сиз уни Пиеррот Симка билан солиштирмоқчимисиз?"
  
  
  "Аввалгидек, Перрот", дедим. "Ҳаёт учун ҳаёт."
  
  
  Кичкина Жинда ғазаб пайдо бўлди. Менинг веб-га асосланган умидим Егони шу тарзда боғлаш еди.
  
  
  "Бундан ташқари, - дедим мен, - Росана учун бу мутлақо адолатли бўлмайди. Тарозида у нафақат вазн бўйича сиздан, балки одоб бўйича юздан ҳам устундир.
  
  
  Ъ одоблилик! Его овози чуқурлигини йўқотди ва бемаъни, деярли хиралашган. "Унда сизга ўша деҳқон калтак томонидан қандай қилиб сикилгани ҳақида айтиб берай."У тафсилотларга кирди, бу ҳақда фақат ҳурматли доктор Унтенвайзер хурсанд бўларди.
  
  
  Унинг отаси еснади. "Сиз Венера де Милонинг танасида маймунга ўхшайсиз", дедим истеҳзо билан.
  
  
  Ъ маймун?Ъ буни тўхтатинг!- у қичқирди. "Қафасдаги маймун. Сиз маймунсиз, Картер. Мен озодман. У лугерни силкитди ва ғурур билан панжара атрофидаги одам орқали менга его қилди. У завқ билан ёпишиб, қўлини ушламасдан тортиб олди. "Биз ўйин ўйнаймиз. Ўйин маймунни масхара қиладиган ёмон бола ҳақида. Кейин мен сизни отиб ташлайман, Картер, дўстларингиз келадими ёки йўқми. Ўйлайманки, мен, Piero Симcа, ҳали ҳам қочиб кетаман.
  
  
  У менинг қафас атрофида рақсга, ички унинг қурол итариб, мен унга lunge журъат қачон ва кейин тез яна его учириб. Яна ва яна, у унга томон шўнғиди ва ҳаво масал, лекин ҳеч нарса қўлга сифатида ололмайдиган сакраб. У умидсизликдан қизариб кетди, конвулсив равишда нафас чиқарди ва ҳар бир муваффақияциз уринишда секинлашди. Охирги дақиқагача, қўлим унинг бошига ёпилиб, шунчалик қаттиқ сиқилганки, у қуролни ташлади.
  
  
  Енди у сўрай бошлади. Унинг қуриган лабли его боши тешикка сингиб кетганда, у музокара қилишни тўхтатмади. Бу кичик ўлчамдаги его учун ақл бовар қилмайдиган кучга ега еди, лекин его ипи кокос катталигидаги его Little ҳеад томонидан ушланиши биланоқ аллақачон маълум бўлган. "Бу шундай", деди у хириллаб. "Менинг барча пулларим, Картер, аёллар, хоҳлаган нарсангиз... аҳҳҳ..."
  
  
  Мен Росананинг жасади ҳақида ўйладим, у ўз қонига чўмилиб, супербадаги каравотимда ётар еди ва унинг бўйни синганини ешитгунимча бошимни пастга егдим.
  
  
  Мен билан қафасга Пол чироғи тиқилиб қолди ва Перрот ва қуролдан қўрқадиган ҳеч нарсам бўлмаганида, мен уни қандилни ердан бир неча дюйм кўтариш учун ишлатардим. Шундан сўнг, бу нарсадан халос бўлиш учун тортиш ва итаришдан кўра кўпроқ нарса керак бўлди.
  
  
  Luger уни кўтариб, уч сония оралиғида учта ўқ узди. Полковник билан келишилган signal. Хок менга келаётган газета ҳикоясининг егоидан қутулиши мумкин еди.
  
  
  БРИТАНИЯЛИК МОЛИЯЧИ ВА ИТАЛИЯЛИК ДАВЛАТ АРБОБИ БАЛКОНДАН ЙИҚИЛИБ ҲАЛОК БЎЛДИ.
  
  
  МАШҲУР ПРОДЮСЕРНИНГ СИРЛИ ЎЗ ЖОНИГА ҚАСД ҚИЛИШИ.
  
  
  Хокнинг ҳикояси бизга қандай тақдим етилган бўлса, у мен учун доим бир хил нарсага тўғри келган: "буюртма бажарилди."
  
  
  Ип.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"