Картър Ник : другие произведения.

81-90 колекция детективи за Ник Картър

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Ник Картър
  
  81-90 колекция детективи за Ник Картър
  
  
  
  81. Кремлевское сделка http://flibusta.is/b/663741/read
  
  The Kremlin File
  
  82. Испанска връзка http://flibusta.is/b/607273/read
  
  Spanish Connection
  
  83. Заговор на главата на смъртта http://flibusta.is/b/607245/read
  
  Death's Head Conspiracy
  
  84. Пекин досие http://flibusta.is/b/690087/read
  
  The Dossier Peking
  
  85. Ужас леден ужас http://flibusta.is/b/691313/read
  
  Ice-Terror trap
  
  86. Убиец: Кодово име Лешояд http://flibusta.is/b/612804/read
  
  Assassin: Code Name Лешояд
  
  87. =================================
  
  88. Ватиканская вендета http://flibusta.is/b/635621/read
  
  Ватикана Vendetta
  
  89. Знак на Кобра http://flibusta.is/b/671056/read
  
  Sign of the Cobra
  
  90. Човек, който продава смърт http://flibusta.is/b/678851/read
  
  The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  Кремлевское сделка
  
  
  превод Лъв Шкловского
  
  
  в памет на сина си Антон
  
  
  
  
  
  Глава 1
  
  
  
  
  
  
  
  Отвличане на американски самолет е невъзможно. Вие знаете това, аз знам това, и всеки глупак, който някога се чете вестници, знае това.
  
  
  Но защо бортпроводница полета 709 на остров Гранд Лаклэр е толкова близо, но с тъмна кожа черноволосым пътници, които седят на една от предните седалки? Тя че с него заигрывала?
  
  
  Короткоствольная штучка, която тя през цялото време хранила под дейности, подхранва между гърдите си, за които аз с удоволствие гледах от самото начало на полета. Изглежда, всички спят, и първоначално ми се стори, че този мъж малко го докосва и му позволява да направи това, което му е нужно. В добри авиолинии клиентът все още си остава цар. И когато тя е малко откри ципа на своята стегнати туники, аз вече с нетърпение чакаше игри в подглядывание. Докато тя извади парче лъскав метал, който за миг засверкал в светлина на света.
  
  
  Тя го сложи в дланта си, се обърна и мина през вратата в предната част на каютата. Мъж се изправи и отново погледна в прохода, оръжие е било ясно се вижда в дясната си ръка. Имах Люгер в наплечной кобура под яке, но аз знаех, че веднага привлеку го предвид, ако направя крачка към него. Шило е в замшевой кожена обвивка от дясната предмишница. Мога да използвате безшумен пружинен механизъм, за да незабелязано го пуска ми ръка, но да го хвърля - това е съвсем друго нещо. Човек ще види. Той имаше възможност да стреля, преди аз да го удари.
  
  
  Докато аз все още раздумывал, кое действие е най-голям шанс за успех при тези обстоятелства, решението е било взето не от мен. Всички се събудили от трясък на изстрела в кабината. Аз чух около себе си изненадан звуци от пътниците, подпрыгивающих на своите места. След това силен глас заглуши всичко. "Всичко запазете спокойствие. Посоката на полета е променено. В Хавана може да останат невредими. Няма причина за паника ".
  
  
  Имаше акцент: испански. До мен Тара Сойер дълбоко въздъхна, а Рэндольфа Флеминг зад гърба си без дъх.
  
  
  'Успокой се..- Аз прошепна думи, не шевеля устни,. -Опитайте се да накарате една жена да бъде спрян.
  
  
  'Куба? Но какво ще кажете за договора за борба с угонами самолети?
  
  
  Не беше време да се обясни. Единствените, на които е можело да се размине с Куба, са били агенти на Кастро или на неговия голям приятел отвъд океана. Но ако тя ще си помисли и заткнется, тя ще бъде в състояние да разбера това сама. Тя не беше толкова глупава.
  
  
  Мъж се състезаваха в тъмния поглед на пътниците. Очите му за миг се спряха върху нас, след това той вдигна ги, за да се оцени реакцията на зад нас.
  
  
  Аз бавно се обърна настрани, като че искаше да говоря с едно момиче до мен. Прикрытая искривленным рамо, ръката ми се мушна под ревера към "Люгера". Мъжът не обърна внимание на мен.
  
  
  Смятало се е, че пътниците не са били въоръжени. Сложих оръжие в лявата ръка. Седях в пътеката в дясно за движение на самолета и може лесно да го прибират, не стана. Аз съм дръпнал спусъка.
  
  
  Оръжието изхвърча от ръцете му, и аз отново е уволнен. Преди една чисто бели ризи се изчерви. Той падна навзничь на вратата и увисна там като прибитый към нея. Устата му се отвори от вик, който така и не звънна. Го на коленете му трепнаха и той падна. Някой бутна вратата от другата страна, но тялото му е блокиран проход. след моите две Първият изстрел скочих напред.
  
  
  Зад себе си чух истеричния писък на жената. Моралът започва да излиза от контрол. Аз оттащил труп на един крак, и вратата беше открит. Револвер бортпроводницы на вратата изстрел. Куршум със свирка е минал през моята дизайн, пробита палтото и продължи да се движи по своята траектория, докато вик в задната част на самолета не ми каза, че някой е пострадал. Аз падна, хвана момичето за китката и направи въртеливо движение, докато тя не сведе револвер. Тя с всички сили се опитваше да се предпази, опитвайки се с дългите си остри нокти в лицето ми и аз трябваше да изпуснете своя люгер, за да я изключите удар карате по шията. Тя безвольно падна в моите прегръдки, и аз я хвърли върху мъртвото тяло на гаджето си. Взех три револьвера, две сложи в джоба и да се съхраняват "Люгер" в готовност.
  
  
  Аз не знаех, че в кабината. Самолет, пълен с чувство, внезапно промени посоката си и рязко започна да пада в океана. Аз загубих равновесие, изхвърча през вратата на кабината, и аз трябваше да се държат здраво за дверную дограма.
  
  
  Пилотът лежеше ничком в стола си, провисая за дръжката на управление. От пулевого ранени в гърба му течеше кръв. Над него стоеше навигатор. Втори пилот на вземане неистов усилия, за да върне самолета директно на пистата. Навигатор на смъкна пилот от штурвала и се опита да спре кървенето, шал. Той би могъл със същия успех да се опита да спре Ниагарския водопад. Втори пилот е взел под управлението на самолета и премина на автопилот. Той се обърна, вероятно, за да командирът на въздухоплавателното средство се, видя ме и се затвърждава. Разбира се, той ме прие за капера номер три.
  
  
  Аз избута "люгер" в кобура и му намигна. "Ние можем да лети в Гранд-Лаклер. Те са загубили войната ".
  
  
  Втори пилот гледаше покрай мен кашата в пътеката. Навигатор внезапно се обърна, задръжте пилот с една ръка, и се загледа в мен. Той е смъртно бледи. "Кой си ти, по дяволите?"
  
  
  "Янтье Параат". Аз кимнах пилот. - "Тя е мъртва?"
  
  
  Той поклати глава. Вторият пилот, погледна към мен.
  
  
  "Тя застрелила Хауи ... бортпроводница!" След това мозъкът му се премине на втора предавка. 'Ти . .. Здравейте . .. какво правиш с пистолет?
  
  
  Аз се засмя той. "Не си ли щастлив, че той е с мен? Ще е добре да се свържете с летище Кенеди и му докладва. След това можете да веднага да попитам, има ли Ник Картър разрешение да носят оръжие на борда. Кажи им да те посоветовались с Тимъти Уайтсайдом. В случай, че сте забравили, той е президент на тази авиокомпания.
  
  
  Те се спогледаха. Вторият пилот падна на мястото си, да не ги събрал с мен на очите, и установи радиовръзка. Отговорът дойде след известно време. Може би те трябваше да се опира Уайтсайда от леглото. Гласът му звучеше развълнувано и яростно. Аз знаех, че той мисли за нарушения на реда. Той вече е способен на убийство, ако един от неговите самолети прилетал с закъснение от половин минута.
  
  
  Междувременно други двама бортпроводниц в кабината дошли да видят. Те бързо се усети, че положението отново е под контрол, и пуснали чрез звукова система успокояване съобщения.
  
  
  Аз пощупал пулс пилот. Той е нерегулярен. Аз го докладва командирът на въздухоплавателното средство се и предложи да го постави на свободни места отзад.
  
  
  Аз му все още не е много обичан, но той разбирал, че се нуждае от моята помощ. Ние отцепили пилот и понесоха го назад през труповете по пътеката. Една блондинка в униформа достатъчно късмет, за да сгънете облегалките между три празни места, за да можем да го прибират. Той не беше съвсем в удобна позиция, но имах чувството, че това няма да се притеснява много по-дълго.
  
  
  Една от бортпроводниц започна да оказва първа медицинска помощ, и на Тара Сойер стоеше до нея. Тя погледна за момент и след това каза: "Остави на мен. Мога да се справя с това. Имаш още много да се работи ".
  
  
  Ние с штурманом оставили пилот момичета. Ние се преместват все още находившуюся без съзнание бортпроводницу на свободно място зад пилота.
  
  
  Аз внимателно обыскал си, но вече не намерих оръжия. Аз здраво завърза я на глезена и китката в този случай, ако тя иска да опита нещо със своите отровни нокти, когато очнется. Ние слага мъртво бандит в шкафа, че пътниците не са го виждали, и се отправи обратно в кабината. Втори пилот все още изглеждаше блед и загрижени. Той попита за състоянието на пилота, и моят отговор го няма обрадовал. Той прокле. - Келере ... тъй Като те биха могли да се качи на борда с тези пушки? А вие?'
  
  
  "Имам разрешение за това, аз ви казах. Два револьвера скри под бюстгальтером. Елегантно, не мислиш ли? Доколкото ми е известно, екипажът не се проверява за наличието на оръжия.
  
  
  Двама мъже са издавали фыркающие звуци, признавайки пробив в сигурността. На мен ми беше интересно, какво е било на втория пилот. Трябваше да мине още дълъг път.
  
  
  "Как мислиш, ти все още можеш да доставят самолет в Порт ъф Спейн, или и ти искаш аз да се качват управление на себе си?"
  
  
  Му вежди са усукани. Той мислеше, че аз подшучиваю над него. "Вие казвате, че можете да управлява на този самолет?"
  
  
  Извадих портфейла си и показа лиценз. Той поклати глава. "Благодаря за предложението, но аз ще го направя сам".
  
  
  "Ако промените мнението си, аз съм готов да ви замени", отговорих аз. "Аз ще бъда там".
  
  
  Той се засмя и аз се надявах, че той спокойно. Излязох от кабината. Бортпроводник раздаваше напитки и се опита да успокои пътниците. Друг е давал кислород старецът. Вероятно той е имал сърдечен удар. Тара Сойер все още беше зает пилот. Тихо и ефективно. Аз я обича все повече и повече. Не много жени спокойно се отнасят към тази ситуация. Тя вдигна очи, когато стоях до нея. "Тя не може да издържи, Ник".
  
  
  "Не е ясно".
  
  
  Заседание на пилот, свързани бортпроводница започна да дойде на себе си. Очите й се отварят един за друг, и тя искаше да вдигне ръка, за да потупа ноющую врата. Когато тя забеляза, че ръцете й са свързани, тя се опита да се огледам. Прониза го болка, причинена от това движение, събуди го. 'О . .. ", - оплака се тя. 'Врата ми.'
  
  
  Тя вдигна към мен очи.
  
  
  "Не е счупено", - лаконично съобщи аз. "И ти трябва да вземат уроци по стрелба".
  
  
  Тя затвори очи и надула устните. Аз не исках, така че тя отново губи съзнание, и се обади на една от другите срок. Аз я помолих да донесе чаша уиски с вода и го помоли да се уверите, че колегата й изпие. Тя внимателно се срещнаха моите заповеди, навел над момичето в креслото, повдигане главата си брадичката и налива питие и да си в гърлото. Момиче сглотнула, мярката на устата си и ахна, а бортпроводница изля уиски в атмосферния въздух. Част от това уиски се удари в нея и плуване.
  
  
  Попитах: "Ти виждал ли си по-рано, преди този полет?"
  
  
  Висока стюардеса със сиво-дымчатыми очи, выпрямила гърба си и ме погледна. Сега, когато тя свърши да помагат на пътниците, в нейния глас прозвуча сдържан гняв. "Не, Едит, момичето, което обикновено се лети с нас, ми се обади малко преди заминаването, за да се каже, че тя е болна и изпратила приятелка. Ето тази приятелка!
  
  
  "Това често се случва?"
  
  
  "Доколкото знам, това е за първи път. Обикновено в летищните има резервно стюардеси, но днес нито едно от тези момичета не е дошла ".
  
  
  Аз усъмни. "Наистина никой не би си помислил, че това е повече от съвпадение?"
  
  
  Тя игриво ме погледна. "Сър, в авиационния бизнес, вие винаги можете да очаквате нещо в последната минута. Ние попита едно момиче на няколко въпроса и когато се оказа, че тя разбира, определена професия, взехме го със себе си. И като цяло, че ти се за полицай?
  
  
  "Този, на когото днес е щастлив. Не може ли да се хвърли върху пилот одеяло? Всички тези хора ще мислят, че виждат труп ".
  
  
  Тя горчиво погледна рыжеволосую бортпроводницу, която оправлялась в стола, и отшатнулась.
  
  
  Тя ме погледна, като раненая птица, прыгающая по горска пътека до голодному котка. Аз седнах до него. Жените по-лесно да говори с мен, ако аз не ги плаша. Опитах се да изглежда колкото се може по-състрадателен.
  
  
  "Когато ти излезеш от затвора, ти вече не изглеждате така апетитно, както е в момента, сестра. Обвинен в убийството на капитан плюс всичко, което те са готови да ви дам за отвличане на самолет. Но, от друга страна, ако сте малко поработаете с мен, да ми дадете достоен отговор, може би аз ще мога нещо да направя за вас. Как се казваш?'
  
  
  Тя отговори и ми се струваше, че аз заловени нещо от надежда и предвкушения в тънките напрегнато в гласа. - "Мери Остин".
  
  
  "И твоя човек?"
  
  
  "Хуан ... Кардоза ... Къде е?"
  
  
  Казах си, без излишни думи. 'Късно за него да мисля.'
  
  
  Трябваше да знам нейната реакция. Тя може да ми каже, дали тя имаше към това за известно съотношение. Лицето й изглеждаше така, като че ли да разкъса сърцето й от тялото. При нея бликнаха сълзи.
  
  
  Аз продължих с приятелски тон. "Разкажи ми повече за Хуан, Мери. Кой беше той?'
  
  
  Гласът й беше глух, тя ми каза между рыданиями. "Кубински бежанец. Той отпадна и той трябваше да се върне. Той каза, че е сроден с Кастро, и че те не му нанасят вреда за това ".
  
  
  Аз мислех, че той е по-скоро като служител на тайната полиция. В това се крие трудността на приемане на бежанци; никога не знаеш кой в действителност е избягал и които работят за врага ".
  
  
  "От колко време знаете това?"
  
  
  'Шест месеца.' Той изглеждаше като дете, плачущий над счупена играчка. "Аз се запознах с него, когато работеше в" велика източна Эйрлайнз " по време на полет до Маями. Преди Две седмици той ме помоли да се оттегли от работата. Той имаше нужда от моята помощ. Той ще наследи много пари в Куба, и ако ги получи, ще можем да се оженят. И сега . .. ти си го убил ".
  
  
  "Не, Мери, това си ти уби го, когато е прехвърлила му револвер и застрелила пилот".
  
  
  Тя силно зарыдала. Пътниците учудено огледа, някои все още бяха уплашени.
  
  
  "Аз, заснет ... това е нещастен случай ... навигатор се нахвърли върху мен ... той ме удари ... аз ... аз не исках да натиснете спусъка ... аз ... аз просто исках да те промениха курс ... '
  
  
  Станах, сгънати облегалки за ръцете и го сложи на три седалки. Бих помолил Hawk да направи нещо за нея. Най-малко, тя не знаеше първия правила за използване на оръжие: никога не е терен за револвер, ако не планирате да го използвате. Второто правило: децата не трябва да играе с револьверами.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  
  
  
  Когато моят шеф, Дейвид Кайт, ме нарича N3, че ми е официален код като първия Killmasterа, аз знам, че той ще ми даде непосилна мисия.
  
  
  Обикновено, когато наблизо няма никого, той ме нарича Ник. Но когато той кашлица и казва N3, аз първото нещо, мисля, че трябва да удвои своята застрахователна полица. За съжаление, нито една компания не е толкова луд, за да се застрахова за мен, така че това не е от значение.
  
  
  Аз дойдох, за да докладва. При AX най-бедната седалище от всички разузнавателни служби. Момчетата от ЦРУ и ФБР се отдръпват от това, както и членове на тайните служби да се моля още по-трудно. Те мислят, че са най-добрият избор, защото те трябва да пазят президента.
  
  
  Бях уморен. Завършил съм досадна задача и с нетърпение чака няколко седмици риболов в северен Мичиган. Хоук пододвинул при мен един вестник през масата, закашлялся и каза: "N3, вие не разбирате, какво означава това?"
  
  
  Аз мога да дам отговор до това, като прочетох наперен заглавие: "Трудности".
  
  
  
  
  ГЕНЕРАЛ ХАМЪНД
  
  
  УБИТ В ФЛАЙРЕ
  
  
  
  
  Аз не мисля, че много американци знаят Хаммонда. За тази цел те трябва да знаете за остров Гранд Лаклер. Генералът е бил там диктатор. Край на острова е лесна история. След като той е завладян от испанците, той е попаднал в ръцете на французите, а след това е бил заловен от британците. Населението е 90 на сто черно, потомци на роби, донесени от Африка, за да работят на захарните плантации и гъсти гори. Преди десет години жителите на острова се решиха на референдум да скъса с професионални паралелки и обявяване на независима държава. Там се превърна в редактиране на Рандолф Флеминг
  
  
  Флеминг е най-талантливия и най-популярна личност на острова. Той направи важни промени и стана за народа си истински баща. После го пуска. Той не е твърде много е дал на военните, и те се разбунтуваха. Флеминг избягал в Съединените Щати, където му е било предоставено политическо убежище. Хамънд дойде на власт и поработил хора, както подобава на военни диктатора. Сега Хамънд е мъртъв. Случайност? Може би не. Това нямаше значение. Той остави вакуум на властите. Всеки, който при диктаторе проявявал признаци на лидерство, е бил хвърлен в затвора, или по друг начин да изкара от строя по време на царуването на Хаммонда, и аз се опасяваха, че вече знаех, на кого дипломати гледат, за да помогнат за възстановяване на реда на острова.
  
  
  Хоук изръмжа: "У нас има разузнавателни данни, сочещи на това, че руснаците създават на остров противоракетна база. Разбира се, много тихо, както винаги. Така че ние също ще трябва да работят тихо и под прикритие. За да ни отвлекат вниманието, Куба и то за Гранд Лаклере. Те искат да помогнат на нуждаещите се от съседите си. Но ние знаем, че всичко е в ръцете на руснаците и че целта на "помощ" - инсталиране на ракети на острова. И така, тази операция попада в кремлевское досие ".
  
  
  Дейвид Хоук почука с пръсти по ръба на масата и сериозно ме погледна. "Това е операция за един човек, N3. Нашето правителство не иска втори карибската криза. Вие сте задължени колкото се може по-скоро да се доставят Рэндольфа Флеминг в Гранд-Лаклер ".
  
  
  Аз се съмнявам, че военните ще седи на място или нещо, което да говори за него.
  
  
  "Вашата работа е да се уверите, че те не нанасят вреда. Трябва да Флеминг в президентския дворец. И ще трябва да действаме така, че никой да не научи, че страната ни има към това за известно отношение ".
  
  
  Мога ясно да изрази своя сарказъм. - "Аз съм свикнал, че ме застреля, да ме тровят, по всякакъв начин, заплашват, няма нищо нередно в това, но аз още не е открил начин да направи себе си невидим. Както и ти искаш аз да стана невидим? '
  
  
  Аз съм добър в много неща, но да Ястреб - не е едно от тях. Той е напълно нечувствителен. Той дори не се усмихна.
  
  
  "За него вече са се погрижили. Лъки Флеминг и Том Сойер - добри приятели ".
  
  
  "Харесва ми Хък Фин, но от една книга на Марк Твен може да ми помогне?"
  
  
  Хоуку не харесва такова остроумие, така че той се хвърли към мен кисел поглед. Томас Сойер. Може би сте чували за него. Той е президент на Sawyer Hotel Group, най-голямата в света. Преди Три години генерал Хамънд е дал това парче земя на брега на морето, за изграждане на хотел и казино, където богатите туристи биха могли да се забавлявате и да получите това, за което те ще харчат парите си. И двамата го заслужавате. Вие, разбира се, разбирате, че Сойеру не е изгодно на усвояването, което веднага ще национализира го печеливша компания. Надявам се, че сега разбирате, че Сойер е обещал цялата ни помощ в замяна на обещание за Флеминг, че си е бизнес, в бъдеще няма да бъдат изложени на риск. И Флеминг е дал дума ".
  
  
  Аз кимнах. Политика прави странни приятели в леглото. Патриот Флеминг и непоправим кариерист Сойер. И аз ще трябва да свържете тези двама души заедно. Тръгнах си прекалено строг офис Хоук с банална мисъл, че светът бъркотия.
  
  
  Хотел Sawyer в Ню Йорк изглеждаше като всички други хотели от същия ценови диапазон: малко фоайе, заобиколен от скъпи магазини. Но едно нещо е друго. Е частен лифт, който води директно към най-горния етаж. Издигайки се нагоре, аз стъпи върху мек килим просторен хол, където ме чакаше елегантно облечена блондинка. Скъпи картини висяха по всички стени, но нито един от тях не можеше да се сравни по качество с два крака, подмигивающими ми от под тесни поли. Ми махна с малка тънка ръка. "Мистър Картър?" Аз кимнах.
  
  
  "Аз съм Тара Сойер, - каза тя. "Баща ми, както винаги, говори по телефона и ме помоли да виждаме неколкократно през следващите с вас".
  
  
  Тя подава ми ръка и заведе в дъното на коридора, към вратата от другата страна. Стаята, в която влязохме, беше един от най-големите, които някога съм виждал. Стъклени врати се обърнаха достъп до тераса, изпълнен с растения и малки дръвчета. Не беше нито на масата, нито заграждения, нито папки, само островчета на удобни столове и кушеток. И бар. Мистър Сойер знаеше как да приемате гости. Момичето ме отпусна ме и потегля към бара.
  
  
  "Че аз мога да ви предложа, мистър Картър?"
  
  
  "Бренди, моля."
  
  
  Тя налила ми чаша ракия и взе на себе си содовую уиски. Стигаме до стъклен вратата на двора и погледна към снега в парка-долу.
  
  
  "Какъв срам - каза тя. "Толкова много красиви неща, и никой не смее да ходи там през нощта.
  
  
  Аз си помислих, че мога да се сетя за много места, които биха били опасни, за някои хора дори и през деня. Например, тази стая няма да е толкова безопасно за Контейнери Сойер, ако аз не си давах присъствието на баща си на същия етаж. Тя е много съблазнителна, много женственост под тънка кърпа, която свободно свисала с гърдите и здраво обнимала бедрото си. Съм говорил за нея мълчалив тост, за да се уверите, че моето възхищение не ускользнет от нея. После вратата зад нас се отвори и всичко свърши.
  
  
  Томас Сойер не се оказа това, което очаквах да видя. Аз се представи на високо енергично лице, обляно успех и сила. Вместо това видях човек не шест фута на ръст, а на полголовы по-долу е вярно, с бързи движения. Единствената силна страна в него е неочаквано нисък глас. Той се спря на няколко метра от мен и огледа ме от главата до петите, като че ли някой гледа на машина, която мисли да си купя. "Мистър Картър?" Той не е сигурен.
  
  
  Аз скромно кимна.
  
  
  "Ти не си такава, като си представял".
  
  
  Той не се оплаква, и аз знаех това. Повечето хора мислят, че суперагент е подобен на кръстоска между Богартом и сър Огилви Рени, нещастен човек, когото британски министерството на M. I. 6 нарече "C", човек, чието прикритие е объркано статия в германското списание Der Stern. И аз въобще не изглеждам така.
  
  
  "Бих искал да говоря с вас повече - продължи хотелски магнат. Но това чакам. Ви с Тарой трябва да хване самолета, а времето е малко. Сте далеч от летище "Кенеди" в пет минути от трето.
  
  
  Така че блондинка отиде по-далеч. Нещо ставаше по-интересно. Аз я докосна лакътя. "Ако вече си събрал нещата си, ни е по-добре да тръгвам. Моите куфари вече на дъното, но преди да можем да си тръгне, имам нужда от нещо, кого да говоря."
  
  
  Тя влезе в друга стая, когато Сойер прекарва ме до една врата в хол. След минута тя се върна в норковой шапка и подходящ норковой палто върху бледо-сини рокли. С нея беше малък случай, който тя демонстративно швырнула в мен от разстояние пет фута. Значи, тя знаеше, как да си лимит. Нещо, което аз мога да оценявам. Хванах куфар и гледах, как тя се сбогува с баща си.
  
  
  В лимузина, който е бил достатъчно голям, за да се машина на това, което някои мафия гледам като на една бедна Тойоту, тя затвори люка, отделявший нас от водача, и изведнъж започнах работа. "Сега мога да ви изясня няколко неща. д-р Флеминг трябва абсолютно да не знаеш кой си всъщност и каква е вашата истинска работа. Той трябва да си мисли, че ви е наел на баща ми охранител в хотела. Той има тази странна гордост, наречете го невиновностью, ако искате, и ако той е знаел, че други, освен на собствения си народ, ще му помогнат да се изкачи на трона, той може да се откаже от президентството.
  
  
  'За?' - Гледах си реакция. "Нима той не знае, че баща ти просто си купих армията?"
  
  
  Тя за миг дернула части на устата и устните, изглежда, е предвидило грозна дума, но тя реши да не избягва тази тема. "Той няма представа, и най-добре той никога няма да разбере. Той мисли, че военните смятат, че той е единственият, който може да се справи с настоящата ситуация. Но баща ми не съм сигурен, че армейское командването ще бъде верен на думата си и ще трябва да бъдат подготвени за неприятни изненади от тази страна.
  
  
  Само тогава разбрах. Татко изпрати своята мила малка дъщеря, за да се уверите, че аз изпълнявам работата си. Той няма доверие не само армията Гранд Лаклера. Той няма доверие нито Эйксу, нито на мен, и той беше готов да се хвърли своята пищна дъщеря си като примамка, за да се уверите, че всичко е наред. Ами, това е стръв, на която аз с радост хапят.
  
  
  "В такъв случай не трябва да изглежда, че ние принадлежим един на друг. Разбира се, дъщеря на Тома Сойера не отидох да дребен слуга. Същото е и с Флемингом. Но трябва да го оправя."
  
  
  Аз предложих всеки да вземете такси отделно, за да пристигнат на летище Кенеди отделно. Освен това, тя не трябва да знае, че трябва още нещо да се направи. Те ме оставиха в офиса на авиокомпанията в Манхатън, аз показах моите документи президента на авиокомпанията и чакаше, докато той проверява записване по телефона в централата на AX във Вашингтон. Бих искал да се изкачи на борда въоръжен и не може да си позволи да привлече вниманието към себе си при проверка на пътниците.
  
  
  Реакцията на Хоук е достатъчно впечатляваща, президентът веднага се обади главният изпълнителен директор на летището, и когато пристигнах там, на мен лично придружава до самолета.
  
  
  Тара Сойер вече е в самолета, говори с красиви, образовани лице, тъмна кожа мъж, седи до прозореца в серия от три места. Аз подозирам, че това беше Рандолф Флеминг, нов скъпоценен президент Томас Сойера в Гранд-Лаклер. Погледнах към него, когато седна с едно момиче, и забелязах, че той излъчваше лидерство и честност. Той ме погледна за момент и след това повече не се обръща внимание на мен.
  
  
  Вероятно той смята мен на необходимата пътна необходимост. Мога да чета мислите му. Когато стигнаха до острова, той ще се почувства в безопасност; но докато той не е в президентските апартаменти, той е лесна мишена.
  
  
  Аз и за миг се замисли, защо Сойер не е използвал един от своите частни самолети, за да се преселят от нас, а след това веднага си помислих за гордост, за която говори Тара: Флеминг, без съмнение, би отказал от такова нещо, защото това би могло да изглежда връщането на страхливец. Гласът на Флеминг беше мек, думите му размеренными, и той говори с Тарой делови тон. На пътниците се струваше, че те говорят за маловажен неща. Когато бяхме във въздуха, бортпроводник донесе възглавници и одеяла. Скоро повечето от пътниците изгасихме светлините и разговорите стихнаха. За съня, за мен не би могло да бъде и речта. Преди всичко, разбира се, аз трябваше да следи Флемингом, но, освен това, едно изкушаващо присъствие на Тара до мен не улеснява живота ми. И аз усетих, че напрежението беше взаимно. Всичко, което можем да направим, е да се опита да мисли за нещо друго. Поне това ми помогна да не заспя.
  
  
  Ме запозна с Флемингом само след като взех под контрол инцидент с угоном на самолета. След това той неохотно призна, че това е щастлива случайност, че един нов служител на службите за сигурност в хотел Sawyer в Гранд-Лаклэр летях по същия полет. Той се надява, че на острова и неговите жители ще се зарадват за мен.
  
  
  След това, като пример за все още неспокойните пътници, той се понижава на облегалката на седалката и позволи на себе си да потъне в спокоен сън.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  
  
  
  
  Летище Гранд Лаклер е не по-голям от летище о ' Хеър в Чикаго, но изглеждаше така, сякаш е последният полет вывалил на всички пътници в Гранд-Ла-Клер. Летището е толкова модерни, че си помислих, да не плаща ли Сойер за него от приходите на един хотел и казино. Облечени в ярки цветове островитянин попречили на ято войници с къси панталони и ризи с къси ръкави. Освен оръжия, те приличаха на големи бойскаути. Някои от тях са се образували кордон около самолета и чакат да им черни лимузини.
  
  
  Стюардеса обяви, че ние всички трябва да останат по местата си, докато д-р Флеминг не си тръгне от летището. Стълбище се приближи, и вратата се отвори. Вече видях огромна тълпа, сега чух оглушительные възклицания, когато новият президент на остров стъпи на земята си.
  
  
  До мен Тара Сойер прошепна: "Вижте, какво е отношението към него. Бих искала да, ние сме били долу, и да гледат как той слиза ".
  
  
  - Теб да отпихнула охрана. Радвайте се, че си тук - отговорих аз.
  
  
  От прозореца видях, че Флеминг, който сега се намирал в подножието на кабината на самолета, вдигна ръка, посрещане на островитяните. Дебел мъж в лека форма отсалютовал, след това се приближи до Флемингу и стисна ръката му. Флеминг се усмихна.
  
  
  "Полковник Caribe Джером," - каза Тара. "Началник на щаба на армията. Човек, който се организира завръщането на Флеминг.
  
  
  Това е моят контакт. Аз се вгледах внимателно в него. Неговото черно лице не е черен. Имаше ориенталски очи, високи скули и маслинова кожа, което показва, че той е рожба на бразилските индианци, завоевавших остров в праисторически времена. Той може да мине за голям вьетнамца. Джером я поставил устни до ухото Флеминг, за да го чуят в масова истерия.
  
  
  По думите му лице аз разбрах, че той е предупреден Флеминг за възможните опасности. Той взе Флеминг за ръка и го поведе направо към които чакат да бъдат настанени лимузинам.
  
  
  Флеминг се усмихна, разтърси ръката на Джером и се отправи към тълпата зад полицейски кордон, за да си стиснем ръцете на народа - действия, които аз, като всеки нормален полицай и охрана мразя. Аплодисменти не спря, когато той седна в голяма машина с официалните знамена на крилете; някои от зрителите са успели да пробият кордон полиция и се опита движеща се кола. Ние трябваше да чакаме в самолета, докато на борда не пристигне военна полиция, за да арестува бортпроводницу, пытавшуюся отвличане на самолет. Тя ме погледна, когато я заведоха, тревожни и питане. Аз се усмихна и кимна. Може би бих могъл да си гарантира по-лека присъда; в края на краищата, и тя падна жертва на стария трик. Когато тя спускалась по стълбите, заобиколен от войници, публиката смятаха я VIP-персона и силно приветства. Обществеността, вероятно не е била информирана за опит за отвличане на самолет. Най-накрая получихме разрешение да се измъкнем. Тълпата все още ликовала. Имахме прочутия Д-р. Флеминг полетя. Тара се засмя и махна с ръка, привличайки вниманието на обществеността. На мен никой не обръщаше внимание. Аз бях на това се радвам. Едно от най-лошите събития, което може да се случи на таен агент, е да бъде посветена на обществеността. Нас отведени в сравнително тиха митницата, където чакахме, докато нашия багаж ще пристигне на конвейер. Аз посочи багажа ви Опаковки и своя. Куфара е излетяло с каруци митнически служители и са поставили пред нас; за да можем да ги отворите.
  
  
  Изследването е било изключително внимателен. В Карибите такива обичаи обикновено са изключително често срещани. Обикновено те се занимават с богати туристи, които не искат да обиждат или да се изплаши. И това ме още повече изненада, така че това е нещо, като ме обыскивали. Те намерили моя наплечную кобур, расстегнули яке и намръщени вежди там, по примера на "Люгер".
  
  
  "Обяснение, моля." Този човек не изглеждаше така, сякаш би искал да се отнасят към мен като към богат турист, който не трябва да се обиждат.
  
  
  Аз им казах, че съм нов служител на службите за сигурност в хотел "Сойер". За мъжа това не прави впечатление. Той щракна с пръсти, след което двама полицаи, ненатрапчиво да стои на видно място, излезе напред в ъгъла на залата. Той нареди да ме закара в полицейски участък за разпит. Един от служителите отне ми "Люгер". Тара изглеждаше така, сякаш искаше да влезе в битка точно на място. Аз съм дошъл с нея в цыпочки, че тя не е натворила глупости. Тук не е имало смисъл да се спори с властите. Аз казах, че ще я види по-късно в хотела и да отиде със служителите на полицията колата за летището. На мен ми е позволено да вземат със себе си куфар. Ако Дейвид Кайт, за да го чуе, а след това щеше да умре от смущение. Имаше презрение към обикновените полицай. До столицата имаше десет мили път, а пътят е дълъг. Тълпата все още выстроилась по протежение на пътя, и пред нас шествие Флеминг, се движеше със скорост от три мили в час. Ние се движат на последният конвой на мотоциклетисти. Хората, които заведохме ме в участъка, са били, както и всички други ченгета по целия свят, педантичными и скучен. Джером обяви почивен ден и организира парти, което трябва да започне тази вечер. За тези момчета, разбира се, това просто означава повече работа. Когато минавахме покрай хотел "Сойер", хората все още стояха в трети и четвърти се нарежда. Голяма поляна пред хотела е изпълнен фотографирующими туристи. Архитектурата на хотела е стерилен, за да предизвика тръпка и да не се дава на туристите да се забрави, за какво са тук: загубят долара за хазарта маси с илюзията, че им е приятно да се забавляват. Огромна сграда вытянулось на булевард " по протежение на пристанището и е в покрайнините на бизнес район. В пристанището видях три огромни панорамни яхта и си помислих, че казиното ще бъде добре да се работи с хора, които могат да си позволят такива играчки.
  
  
  Полицейски участък поставили в неприметном място, където не се работи последователно да имат желание в очите на туристите. И той е почти толкова нов, тъй като на летището. Сойер добре платени за земята си и своите права. В чакалнята висеше табела, восхваляющая неговата щедрост. Ме довели през задната врата. Стюардеса, застрелившая пилот, седна на една дървена пейка. В нея са носени белезници, и тя плаче тихо със затворени очи. Вероятно, тя е представяла себе си ужасни неща, които може да се случи с нея. Аз седнах до нея и се превърна в масажирайте шията й. Дадох й някои съвети, посъветван просто казвам истината и да не се опитват да лъжат и отново обеща, че аз ще се опитам да направя нещо за нея. В края на краищата, тя беше твърде привлекателна, за да прекарват живота си в клетка. Тя се опита да се усмихва на мен, сложи глава на рамото ми и всхлипнула. В стаята влезе охрана и увел си. Те не искали да се чувства комфортно.
  
  
  Аз останах сам за около час. Трик, който ще ви накара да встревожиться. Бях притеснен. Не можех да разкрие истинската си самоличност, и не ми е много нетърпелив да получи помощ Сойера на този етап. Реших да играе слабоумного и да видим какво ще излезе от нея.
  
  
  Най-накрая двама полицаи се приближиха до края на готовност. Той е преминал през вратата с надпис "администрация". Един е бил шофьор на машина, на която ме върна, друг е облечен.
  
  
  "Съжалявам, че съм принуден те чакам", каза последният. Той говори твърде развълнувано. "Защо ти си скрил пистолет в наплечной кобура?"
  
  
  Не трябваше му, че тогава да говорим. Аз казах: "Мисля, че това е най-удобното място, за да го носи".
  
  
  На него това не му харесва. "Само, че местните власти имат право да носят оръжие, мистър Картър, сте нарушили закона на гу .. '
  
  
  "Като ръководител на служба за сигурност на хотел" Сойер ", нима аз нямам право да носят оръжие?
  
  
  'Само на работното си място. Как щях да кажа, че вие сте нарушили законите ни, което е основание за изпращане в чужбина като нежелан чужденец.
  
  
  Аз се засмя при мисълта за реакцията на Хоук, ако аз му се обадя и ще кажа, че ме изгони от острова. Реших да се прилага акупунктура за нервната система, воплощенного авторитет. Аз замислено каза: "Тогава ми е по-добре да се обадя на Това Сойеру. Няма да е доволен.
  
  
  Това проработи. Той се почеса под фланелката един пръст, като че ли го изведнъж ухапани паразити. 'Em-м-м... при нас се случва понякога... Em-м-м . ... на лични отношения с г-Сойером?
  
  
  "Ние обобщени братя. Той е най-старши.
  
  
  "Хм... аз выясню това с моя... шефовете си. Той се обърна към друг агент. "Хауърд, заведи го в камерата. А докато видя, че... "Той не завърши фразата и бързо се скри зад вратата с надпис" администрация ".
  
  
  Нито един от тях никога не ще бъде приет на работа в моята полицията. "Люгер" вече така се смутил, че те дори не се притеснява да гледате по-нататък. Шило, което аз нося в моя предмишницата, никой не намерих. Но аз не исках да предизвика повече вълнение, докато това не е абсолютно необходимо. Новини за моята роля в историята на кражби на самолети все още не са стигнали до тези официални лица, но на по-високо ниво, това би било известно. Аз го последвах Хауърд в голяма клетка в сутерена на сградата.
  
  
  Камерата е с овална форма, с пейки един срещу друг на два стените. На една от пейката седеше дебел мъж, най-вероятно американски бизнесмен. Той е уморен, и той е един синини под очите, който става все по-синьо. Той се опита да запази разстоянието между него и другите затворници, завързан негър, доколкото това е възможно. Когато Хауърд отиде, негър се изправи, подгъв и се превърна се опита да ме заобиколи. Аз се обърна към него.
  
  
  "Стой тихо - каза той.
  
  
  Той се опитва да заобиколи ме, но аз продължих да се уверят, че той е пред мен. Без предупреждение си юмрук, попаднал ми в талията.
  
  
  Аз го сграбчи за китката и се обърна чрез себе си, повалив му обратно на земята. Той изглеждаше удовлетворени, като че ли това беше нещо, което той искаше. Той скочи на крака и искаше отново да атакуват, но когато той видя, шило, която се протегна към него, той се отказа от плановете си, сви рамене и седна. Аз имам впечатлението, че той не е бил обикновен скандалистом, но не му платили, за да го уплаши сокамерников и ги е убедил да призная във всичко, което исках полицията по време на разпит. Щях да подремна в килия, но сега реших, че е по-добре да не спя и да се грижат за негър. Все пак след половин час тя вече нищо не е направил.
  
  
  След това се появи отново Хауърд, отвори вратата и с жест ме покани да излезем. Пиян американец се опита да тичам, но голям черен сграбчи го и почука с пръсти. Уморен съм от него и плесна ръката си на врата му. Той се срина на земята, и аз подозирам, че той е малко по поспит.
  
  
  "Помести го на друго място", каза Хауи. "Или аз ще говоря с нашия консул". Във всеки случай, щях да предупредя Флеминг, че този pent трябва да се почисти. Хауърд се струваше, че е разумно, че той без колебание изпълнил поръчката си, извади човек в безсъзнание в коридора и го оставя там.
  
  
  Тара Сойер стоеше на гишето. Тя държеше ми "Люгер", и за миг си помислих, че тя е достатъчно луда, за да ми помогне да се измъкне. Тя е достатъчно предприимчива. Но след това видях нервно изражението на лицата на трима полицаи зад нея. Човекът, който ме разпитва, му е горещо.
  
  
  "Арестуването си е грешка, мистър Картър. Съжалявам за недоразумението ". Той ми даде моят куфар.
  
  
  Тара подари ми Люгер. Заби го в наплечную кобура, и ние излязоха заедно през вратата, която отвори двама офицери. Сега аз съм забелязал, че камера е едно предимство: там не е толкова топло, колкото на улицата. Дори и през февруари топлина нараства от павета и е отразено от стените на къщите. Аз питане погледна Контейнера. Тя все още изглеждаше бъдат смутен.
  
  
  "Какво абсурдно зрелище. Аз отидох направо до Флемингу; първият му официален действието е такса за вашия освобождаване и разрешение да носят оръжие където и когато пожелаете. И тази вечер той се обръща към парламента на извънредно заседание. Той ни даде билети в публична галерия, той иска да сте чували неговото изпълнение. В 2:30. Така че имаме още време за обяд и се пие ".
  
  
  "И това ли е всичко?' - подигравателно попитах аз.
  
  
  Тя ме хвана за ръка. "До речта, да. Аз не искам да бързаме с теб, Ник. Освен това аз съм твърде гладен.
  
  
  Такси не може да бъде намерен. Улиците бяха пълни с хора, танцуващи, поющими и ликующими. Те не искат да чакат вечерта, за да празнуват. Опитвайки се да пробият тълпата, минахме покрай "местни пазарни сергии", снабжавших туристите сувенири, привезенными от Сингапур.
  
  
  Между пазара и специална разтяга редица бизнес сгради, както и широк път, който водеше към главния вход на хотела. Фоайето е изключително голям, противоречията около големите прозорци на магазини, а от дясно е входът в казино. Аз се отправих към рецепцията, но Тара выудила ключа от своята чанта. Тя вече забронировала номер за мен. Ние си тръгнаха през тълпата туристи до асансьора и удари до най-горния етаж.
  
  
  Тара показа ми стаята, огромна апартамент с изглед към залива. Погледнах към тревата палми, бял бряг и ветроходни яхти, покриващи синьо-зелена вода. На пари. Навсякъде чувствовалось много пари. След нощен полет и престой в камерата, аз дори се чувствах твърде объркан, за да седне на скъпи мебели. Минах през спалнята в банята. Душ е достатъчно голям за двама. Обадих се на Контейнери. "Носете чисти дрехи, за да можем да се мият един друг".
  
  
  "О, не, - със смях отвърна тя. "Не на празен стомах. Моят номер е в съседство, и аз отивам да се измие там".
  
  
  Е, поне се опитах. Чух как се отвори и затвори свързваща врата, поръчах по телефона две питиета, отърсил от дрехите си и се обърна на душ. Аз да понася по-топла вода да тече по мен, докато цялото ми тяло, не покраснело, след това се прехвърлих в студена вода. По този начин, дори и без сън, аз винаги се чувствам нов човек.
  
  
  До това време, като се появи Тара, облечена в рокля с дълбоко деколте, което да е съобразено с нейните прекрасни сини очи, аз отново бях в дрехите си. В този момент, когато аз поприветствовал я донесе напитки.
  
  
  Удар Мартиника, подадена високо хладилник чаша, но когато тя приключи, тя все още не е променила мнението си, затова слезе с асансьора. От четирите ресторанта на хотел Тара избра един на втория етаж. Седнахме на масичка под лек чадър, и тя ми каза, че тук е известен омар, подаваемый с масло и лимонов сок.
  
  
  На мен ми беше интересно, което предстои, когато руснаците ще направят следващата си стъпка. Ударих им опит да убие Флеминг, оставяйки го да изгние в кубински затвор, така че сега им се налага да се разработи изцяло нова програма.
  
  
  Но не е имало смисъл да умрат от глад, докато чаках ги отплата ход. Ние с удоволствие храна, а след това, хванати за ръце, се отправиха към сградата на правителството за изпълнения на Флеминг.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  -
  
  
  Ние не трябва да идват много по-късно. Всички места вече бяха заети, освен нашите запазени места и обща галерия вдъхна ентусиазъм прелива зала. Рандолф Флеминг седна на платформа, от една страна, между главата на Законодателното събрание и един празен стол Кариба Джером с друг. Полковник се изправи зад микрофона и произнесе встъпителната реч.
  
  
  Когато той завърши и Флеминг се изправи, стени едва не се разпадна от гръмотевичен аплодисменти. Аз също плесна, и Тара махна с ръка, очите й увлажнились от вълнение.
  
  
  Флеминг чака петнадесет минути, докато аплодисментите не спряха напълно достатъчно, за да утихнуть, вдигане на двете ръце. Когато стана достатъчно тихо, от високоговорителите се разнесе си топъл глас. Той е доволен и щастлив, че съм у дома и съм благодарен за това, че хората отново го призова да оглави страната. Той представи програмата, която изглеждаше съдържанието и обеща публично избори в рамките на една година, за да го правила военните наредба № само една година. Той ми говори един час и това беше една от най-добрите политически речи, които някога съм чувал.
  
  
  Последва още една минутна овация, и оцепление войници не позволява Флемингу да влязат в обьятия тълпата. След това трима придружени от охрана мъже напусна сградата през една странична врата. Досега на военните се подчиниха на споразумение с Сойером. И ми се стори, че в противен случай те не биха могли да се запишат, като се има предвид значителна популярност на новия президент. Ние с Тарой изчакали, докато паника на изхода малко ще се разсее. В очите на Тара блестяха искрящи очи. "Че ти си за него, мислиш, Ник? Вие знаете, че е направил Флеминг? Семейството на генерала Хаммонда все още живее в двореца, и Флеминг им каза да не бързаме и да търсят нещо друго. Той дълго време остава в хотел и при него цял етаж по-долу от нашите ".
  
  
  Някой имал предвид облекчаване ми работа. Би било почти невъзможно да следи Флемингом в президентския дворец, където ми в края на краищата има какво да се направи. И това събитие е довело точно в моята официалната сфера на дейност. После ме удари. "Вие не го накараха да е случайно, нали?"
  
  
  Нейната усмивка потвърди подозренията ми. - Каква малка заговорщица!
  
  
  "Добре", - благодари аз му. "Благодарение на вашата помощ аз сега мога твърдо зад него се грижи".
  
  
  Повечето хора се излезе през изхода, и ние също си отиде. Тара свисала с моите ръце. "И сега изпълнен дълг ..."
  
  
  "Ще пропусна своите шансове, млада дама. Дълг далеч не е изпълнена. Моят ден е напълно зает. Аз ще ви преведе в хотел, това е всичко. Най-добрият начин да се отговори хулигану - да отвърне на удара, за сега Тара може поне веднъж да отидете на Луната. И наистина ми трябваше много да се направи: да говоря с мениджъра на хотела, посещение на Флеминг и малко сън. Не можех да заспя последните тридесет и шест часа, и може би, пред мен е изморителна нощ.
  
  
  Тя подозрително ме погледна и леко се надула устните, когато аз се сбогува с нея пред асансьора. "Хубаво, - помислих си аз. Аз избраните около мениджър и забелязах, че вече си го сложихме в едно крило. Той е недоволен от моето присъствие в щата. Може би си мислеше, че това се дължи на направени от тях грешки. Той ме запозна с бившия шеф на сигурността на Люис, а след това ни изведе от офиса възможно най-бързо.
  
  
  Люис беше висок негър, който по-рано играе професионално в отбора по ръгби в Съединените Щати. Той е бил груб с мен, докато аз не го нарече "экспрессом" (прозвище, което пресата е измислено за него време) и не му напомнят за някои от най-добрите си мачове. Това го накара да пресъздам себе си и да се държат по-приятелски. Той ми разказа за специалните мерки, които е взела за защита на президента, и ме преведе в кабинета на Флеминг, за да ме запознае със своя екип.
  
  
  Те бяха четирима, всички силни американски негър, скрити в ъгъла на хол. Люис выругался си под носа и мърморейки на арогантност на армейски офицери. Въпреки това, прорычал той, винаги да мислят, че те могат оставете настрана всички в страната. Го подразни, че лейтенант и двама войници, подредени в охрана на вратата на Флеминг, след като го изгонили го хора. Освен това, те също са го изгонили други двама мъже, които перешептывались помежду си в другия край на залата: дебели, ниски, дебели американци от италиански произход. По този начин, мафията и е защитавала Флеминг, а заедно с него и своите интереси в казино.
  
  
  Ми са били представени на хората от хотела, а след това трима войници, които стояха пред апартамента на Флеминг. Попитах лейтенант, се върна ли президент. Той ме погледна така, сякаш съм правил го неприличное оферта. Люис изрева, че съм служил на личен охранител Сойера и че те биха могли да са с мен работи по-добре. Лейтенант все още не забеляза ме; той просто се обърна и свали кода във вратата. Го откри бодигард от друга страна. Флеминг ме видя над главите на останалите в стаята и повика ме при себе си.
  
  
  Стаята беше пълна с всевъзможни държавни служители, искат да бъдат възможно най-близо до голям човек. Полковник Джером успя най-добре от всички. Аз останах за малко, достатъчно, за да благодаря на Флеминг и го поздрави с реч. Той е на върха на любовта в организацията на своето правителство, но той се интересува за моето благополучие. Той се надява, че аз вече не испытаю проблеми на острова. Благодарих му и си тръгнах.
  
  
  Във фоайето на Люис ме попита дали мога да спазват мерките за безопасност на друг етаж. Слезе един етаж по-долу, и навсякъде аз съм виждал един войник, частни охранители и мафия. Президентът на Рандолф Флеминг е добре защитен.
  
  
  Благодарих на Луис, се извини и отиде в стаята си. Малки капани, които бях оставил, не са били засегнати. Никой не си направи труда да търсят в моята стая. Аз се чудех, не идват ли информация AX за ненадеждност на армията Гранд Лаклер поради мнительности някакъв переутомленного дипломат. Обадих се в централата и чакаше, докато гласът на Хоук ще прозвучи в устройството.
  
  
  Той попита на висок тон, защо не се е регистрирал по-рано, веднага след кацане. Когато разказах му за инцидента с "Люгером", той выплеснул жлъчката поради прекомерно старание в обслужването на клиенти, и когато той е достатъчно выплеснул гнева си, аз му дадох кратък доклад за събитието.
  
  
  "Аз съм сигурен, че отвличане на самолет е проектиран руски", - казах аз. "Но това е направено в тъмното. Стюардеса не знаеше, че я използвали. Ми тя изглеждаше не много умна, най-малко, тя запаниковала. Направи нещо за нея ". Последва пауза, когато тя е отбелязана, а след това попита: "Флеминг, дали той не подозира е, когато е бил на борда? Той не е глупак.
  
  
  "Не мисля, че той разбира, защо аз съм тук. Във всеки случай на остров, всичко е добре. Хората действат така, като че ли новият президент на Бог".
  
  
  'Отлично. Интересно как нашите приятели реагират на това. Във всеки случай, дръж си очите отворени ".
  
  
  Целунах тръба сбогом, остави я и се приближи до чаша уиски, която ми донесоха в стаята. Аз произнесе тост за своя шеф, се обади на рецепцията и каза, че искам да ме събуди в пет, и се излегнал на леглото.
  
  
  Когато в пет часа ме събуди телефона, на лицето ми се появи усмивка. Аз широко се прозя и се обади на Контейнери. Срещнахме се в бар в 5:30, а до тогава аз освежился в душата. Това е дяволски много прилича на почивка. Когато стигнах до бара, тя вече е била там, пред нея две мартини в охладени чаши. Всички мъже в бара усърдно раздевали я с очите си. Фантастично! Тя е била в настроение за соблазнительного турне, както бях в добро настроение. Тя знаеше добър ресторант от другата страна на Бей стрийт с тераса с изглед към пристанището. Започнахме със супа от перки от акула, но аз бях твърде зает Тарой, за да си спомни, че все още яде.
  
  
  Светлини, избухнаха с настъпването на тъмнината, които са се образували пенливи сребърно колие около плажа. Започнала да звучи празник по улиците. "Хайде да се застъпим", - предложих аз.
  
  
  На пазара празник се е увеличил оркестър. Жителите на острова са били в нетрезво състояние, туристите се радват на местните хлопотами и също са уморени. Ние постоянно танцуваха по обратния път до хотела. Охрана на последния етаж на смени, но ми специален документ за самоличност, позволява бързо да мине. Без да каже нито дума, Тара спря пред вратата на моята стая. Отворих го, притискаше я, тъй като обикновено избраните около някакви признаци на напукване, но нищо не открих. Тара скинула обувки и поиграла с пръстите на краката си в дълбока куп от стена до стена, докато изля ни топло уиски. Тя вкуси, хвърли главата си назад и бавно изля чашата си в гърлото.
  
  
  "А сега, - каза тя с дрезгав глас, - аз ще взема твоето предложение заедно да вземе душ".
  
  
  Не получавате много такива предложения на Grand LaClare, така че винаги е разумно да се възползват от тях. Отидохме в спалнята, за да се съблече, и Тара спечели конкурс, защото се оказа, че под роклята в нея не е имало нищо. При него беше дълго, тънко, пълно и гладко тяло.
  
  
  Тя тръгна пред мен към банята, отвори кран за пълна, малко по-топло, и влезе под душа. Помещението беше приблизително два на два метра. Бихме могли да там вальсировать. Тя е все още, ако косата си намокли, тя стоеше пред мен, после се отдръпна, за да мога и аз също може да се намокрят тялото си. Започнах да можете да го пяна. Лицето, гърлото, торса и краката.
  
  
  Когато тя цялата е станала хлъзгава, грабнах я и му опря до мен. Ние се обърна, за да отмие сапун, и аз притисна устните си към устните си. Ние целувки дълго и страстно, и аз почувствах, как тя трепери от желание.
  
  
  Взех я в ръцете си, по пътя към спалнята хвана кърпи за баня, обвити им Контейнер и се поставя на легло. Аз избърса я, след това е излъган кърпа. Когато аз бързо вытерся, всичко е готово. Влязох в нея с едно бързо движение, когато тя выгнула гърба си, за да ме приеме. Тя беше фантастично, точно знаех, какво искам, и плавно се движеше с мен. Не помня колко време мина, но аз съм заспал почти веднага, когато сме готови. Тя ме напълно измотала.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  
  
  
  Ние закуска в леглото. Тара взе тропически плодове, аз две дузини стриди. Преди да съм ги донесъл, Тара скочи от леглото, за да вземе душ и да се облече в собствения си апартамент. Имах цял ден за почивка. Докато бях в банята, чух телефонен разговор на върха на журчания вода. Аз се опитах да не обръщам внимание, но човек на другия край на проводника е устойчиво. Припомни ми Hawk. Нека водата да тече и се кандидатира за телефон , оставяйки след себе си следа от капки.
  
  
  Шепот на другия край на тел изглеждаше заговорщицким. "Добро утро, г-н Картър. Това Caribe Джером. Мога ли да поговоря с вас няколко минути?
  
  
  Ме предупреди за Джероме. Служители AX си помислили, че той може да е руски агент на острова. Но може би това е просто един разговор учтивост. Във всеки случай щях да бъда максимално неутрална. "Дайте ми десет минути да се преоблече", отговорих аз.
  
  
  Обадих се на рум-сървиз, поръчах си горещо кафе и допълнителна чаша, вытерся, сложи обувки, облечен в чисти дрехи и яке, за да скрие наплечную кобура, когато дойде на кафе и полковник. Междувременно минах през това, че Хоук ми разказа за Джероме.
  
  
  Джером беше тридцатишестилетним член на видно семейство, макар и не с острова. Той получава образованието си в Оксфорд и е преминал специален курс във военната академия в Сандхерсте. След това той направи име за себе си като адвокат. Когато Рандолф Флеминг е бил избран за първи път за президент и британските войски напуснали острова, парламент, усети, че на острова се нуждаят от собствена армия. Флеминг назначен за началник на полицията генерал нова армия. Джером стигнал до поста началник на щаба. Хоук каза: "Полковник ни изненада. По данни на ЦРУ, той е политически амбициозни и исках да вземат властта след смъртта на Хаммонда. Вместо това той незабавно се връща на Флеминг ".
  
  
  Мыслительная машина Хоук в голяма степен започнах да го възможни мотиви. Защо амбициозен човек, който имаше шанс да вземат властта, се обърна към политическия опонент, който по-рано помогнал да свалят? Нашите експерти смятат, че Джером е бил достатъчно умен, за да осъзнава своята непопулярност. Той знаеше, че парламентът не го подкрепят. Но ако той ще Флеминг, президент, той ще се превърне в силен лице, полезно за проектни.
  
  
  Аз попита Хоук, имал ли Джером някаква представа за истинската ми самоличност. Но доколкото той е могъл да знае, аз бях на не повече от един представител Тома Сойера.
  
  
  Полковник излезе от стаята, преди сервитьор и застана прав, дори не се усмихва, докато ние не сме оставени сами. Движеха само тъмните му очи. Те търсят. Те контролират по-голямата легло, завивки на пода, уиски и чашите на масата. Той дълго време е учил за мен, докато аз на комбинираната номенклатура му кафе. Черно, без захар. Все още без да се усмихва. Реших да играя внимателно. Вратата се затваря за сервитьор. Джером потъна в дълбок стол и отпил кафе.
  
  
  "Ти си красива успял да", - дрезгав глас прозвуча без никакви емоции. На въпрос стои въпросът. Аз трябваше да мисля за това много по-рано. Това е апартамент VIP. Че тук трябва да се прави охрана? Гледах на скъпи мебели с прекомерно възхищение и завист и кратко се засмя.
  
  
  "Тук можете да видите, колко е трудно да бъдеш в най-добрите позиции. Аз усещам тази миризма, защото хотелът е пълен. Мен скоро в мазето переселят. През този сезон хотелът трябва да бъде изпълнен, и полковник знае това. В страни като Grand LaClare, хотели трябва да изпратят своите книги за гости в полицията.
  
  
  'Много лошо за теб.' Той и тогава ме погледна питане. След това той приподнял вежди и хвърли тема. "Аз исках да се възползвам от тази възможност, за да ви благодаря за вашата работа в самолета. Много късмет на президента Флемингу - и на мен - че сте били на борда на самолета. И въоръжени ". Направен хмурый поглед. "Имало ли е в действителност е известно, че имате скрито оръжие?"
  
  
  Аз не мигна. Аз се усмихна, като човек, выдающему още една тайна. "Моят работодател знае, че ми харесва да работя със своето оръжие. Както знаете, той има някакво влияние ".
  
  
  Ами добре.' Сега той за пръв път се усмихна при мисълта за моята специални привилегии. "И отново много щастлив. Ако не сте отговорили толкова правилно, президент на Флеминг щеше да е вече мъртъв, или в чужди ръце. За да може да се реагира толкова бързо, трябва да си много опитен служител на службите за сигурност ". Още един въпрос за двойно дъно. Колкото е по-голям, отколкото просто охранител на хотела? Аз останах внимателни.
  
  
  "Придружавах мис Сойер. Тя можеше да бъде ранен или убит, и рефлексите ми се задейства, когато някой се насочва към мен пистолет.
  
  
  'За? Така че това наистина е изненада? Вие не знаете, че президентът се превърна в мишена? Но тогава, разбира се, на ваше място не може да знае, че го искат да крада и отнемане на Куба ".
  
  
  Попитах невярващо. - "Това реално ли е?""Тази бортпроводница призна?"
  
  
  Очите му гърлен глас нищо не изрази. "Ние получихме информация от друг източник. Момичето избяга, преди да успея да я разпитат.
  
  
  Избягала от затвор, в която съм бил? Аз отново си помислих за нея испуганном формата. Дали тя все още може да бъде агент, достатъчно добър, за да ме заблуди? Джером се познае на моите мисли. "Нейната въображаема невинност въведе в заблуждение жена-охранител. Тя използва прием карате, украла дрехите си и просто си тръгна ".
  
  
  "Но къде можеше да отиде?"
  
  
  Неспокоен пожатие рамене. "Тези луксозни круизни лайнери идват и си отиват тук. Аз така разбирам, че тя е достатъчно умен, за да се кача на борда на една от тези лодки.
  
  
  На мен ми беше трудно да повярвам. Но аз също никога не съм вярвал, че бортпроводница може да се въвеждат два револьвера на борда на самолета. Полковник я отметна от обсъждане на тази тема и се отпусна на облегалката на стола. - 'Не е важно. Благодарение на вас президент пристигнали безопасно. Военните са убедени, че ще им бъде по-добре, ако те ще му даде пълната си подкрепа, така че нашите проблеми са били решени до всеобщо удовлетворение ". Той допил кафето и се изправи. "Ако аз някога ще мога да ти нещо да помогна, ще откриеш мен в двореца".
  
  
  Стиснах ръка, която тя протегна ръка и го пусна. Той знаеше повече за мен, отколкото признава. От неговите изявления стана ясно, че армията ще запази мълчание. Проста благодарност за инцидент с угоном самолет не е принуден да Джером да правя политически изявления просто охранителя на хотела. Подозирах, че той искаше да ми даде да разбере, че аз повече не трябва да играе с него си двойна роля.
  
  
  Аз выждал миг, докато не осъзнах, че той е напуснал хотела, а след това излезе от стаята. На горния етаж вече не е войник. Мъжете Луис също изчезна. Само там все още беше пълна с мафията.
  
  
  Аз слезе един етаж по-долу, в апартамент Флеминг. Присъстваха само хора синдикат. Казаха ми, че Флеминг все още спят. Един етаж по-долу намерих една и съща картина. Странно! Реших, че ми се струва да погледнете в Казино. Търсех отговори и, може би, ще мога да ги там намеря.
  
  
  Маси за игра на рулетка, казино игри и покер са правоъгълник около дивана, заобиколени обернутыми кадифе вериги. Тук никой не се допускат, освен крупието и касиери. Маси с туристи. Не е имало прозорци, за да гледате, не е часа, за да показва времето. Само звън на монети, изчисления чипс, развълнувани писъци и проклятия. Това не е моята игра. Залога правя със себе си всяка сутрин: тази вечер аз ще се върна в леглото невредим. Когато аз се опитах да се промъкне през тълпата, ме е наполовина затолкала развълнуван тълпата, направлявшаяся, като стадо слонове, до победител джакпота. Освен разговора машина, аз изведнъж чух един разговор в стаята ми на горния етаж. Причината е в десет метра от мен, устните недоволни скривились, вежди приподнялись при вида на цялото вълнение.
  
  
  Тя мерцала, като фар. Дълга червена коса и брючный костюм, с издатини на правилните места.
  
  
  Докато чаках, когато ще се проведе стадо слонове, аз видях как тя се обърна и изчезна през една скрита метална подвижен стъклен вратата някъде близо до кассовыми апарати. Аз се отправих към същото място. Тя направи ми още по-спешно.
  
  
  Щастлив човек е стигнал до касата преди мен. Аз чаках, докато чиновник ще вземе чиповете и да си плати човек. Когато щастливия победител изчезна, слугата погледна моите празни ръце и каза отегчен тон: "с какво мога да помогна, приятел?"
  
  
  Мразя, когато някой ме нарича приятел и този човек никога в живота си не съм виждал. Имам нужда от Чип Каппола. Искам да говоря с него ".
  
  
  Неприятно лице стана още по-неприятно. 'Никога не съм чувал.'
  
  
  Аз раздавам своето ново документ за самоличност на скарата. В него се казва, че аз съм новият началник на служба "сигурност" в хотел "Сойер". Мъж подигравателно ме погледна. "Защо не ми каза това по-рано?"
  
  
  "Не се иска за това. Г-н Сойер очаква, че гостите ще бъдат учтиви към своя персонал. Как се казваш?'
  
  
  Той не е очаквал, и той не ми хареса. Той е от тези, които мигновено сгушена, когато вече не може да лае. "Тони Рикко". Това не беше повече от мърмори.
  
  
  "Вие сте получили едно предупреждение. Човек Не трябва да разчита нито за секунда! Не позволяй ми да чувам оплаквания за теб. А сега, когато Каппола.
  
  
  "През тази врата". Той посочи в посоката, където беше изчезнал червенокоса. Той натисна бутона под устойчива и дебела метална врата отварям. Вървях през слепи проход. Сграда тук е заприличал на сейф, а също така служи сейф. На масата, наполовина пълна някакъв пулт за управление, седеше висок чернокож. Той беше облечен в униформа на каки без отличителни знаци и може да мине за полицейски служител на хотела. Той е бил толкова приятелски, като касиер. Когато дойдох, си студени очи unkindly ме гледаха.
  
  
  "Имам нужда от Каппола", - казах аз, с участието си документ за самоличност.
  
  
  Той се наведе към вградения микрофон и каза дълбоко рычанием: "Към вас Картер. Нов плеймейкър.
  
  
  Отговорът прозвуча в домофоне. "Изпратете го."
  
  
  Той натисна бутона и отново тихо се отвори тежка метална лента. Зад него беше голяма стая с голи жълти стени, празна маса, няколко празни столове и дълбока кушетка, на която е започнала работа червенокоса. Цигара между устните си пусна тънка синя струйка дим между полузакрытыми очи. Тя погледна към мен, като на стар познат.
  
  
  Чип Каппола е олицетворение на човек, който иска да изглежда на тридесет години по-млада от мен. Сакото му на бял копринен костюм висеше на закачалка на стената. Си светло лилава риза с тъмно-червен монограм на ръкава е единственият светъл лъч в сивата стая. Гласът му беше по същия безцветен. "През тази година гъски лети далеч на юг".
  
  
  "Те не са отседнали в Маями" - отговорих аз.
  
  
  Аз не знам кой е измислил тези идиотски кодови думи. Като, ако те трябва да изглеждат неприметными, но в същото време не трябва да бъде нещо, което може да се каже случайно. Каппола пренебрежително погледна към мен.
  
  
  Ник Картър, а? Киллмастер? Вие не приличат на убийци, които познавам. Но не бива да ме обижда пред вас дами ". Той посочи рыжую. Митзи Гарднър. Може би сте чували за нея.
  
  
  Аз чух. Но тя не изглеждаше ми типична за Митзи. Не е достатъчно глупава. Според моята информация, тя е била любовница на голям брой вожаков мафията, четирима от които са били вече мъртви. Тя, вероятно, се грижеше било за доставяне на пари за тях. Куклите на мафията под ключ към швейцарски банки. Сега тя принадлежи на Чип Капполе, старши гангстеру, разыскиваемому в Съединените Щати. И такъв човек вече е работил на AX.
  
  
  Каппола не се интересува за националната сигурност. Неговата отдаденост е изключително нация на подземния свят. Но едно нещо знаеше със сигурност: той не искаше да се комунисти са заловени казино, така че за него е изгодно да подкрепят Рэндольфа Флеминг. С Флемингом в седлото дела Капполы в Гранд-Лакларе продължи безпрепятствено, както и по времето на генерал Хаммонда.
  
  
  Каппола показа на един стол, и приех офертата. "Аз съм дяволски щастлив, че си бил в самолета, който летял Флеминг. Ако ние губим го, всички ние сме рискуват си кожата. Тогава ние да забравим за нашето казино, и Сойер ще загуби хотел ".
  
  
  "Още не сме го загубили", - припомни аз мафия. "Той е президент, и полковник Джером казва, че всичко е наред".
  
  
  Той веднага седна. "Ти си говори с Джеромом? Каза му, кой си ти? Той яростно се изплю тези думи.
  
  
  "Защо си толкова злишься?"
  
  
  "Ти разказа?"
  
  
  'Не, разбира се. Че вие изобщо имате срещу него?
  
  
  Той сложи ръце на масата и се наведе напред. "Карибски Джером заповядал да отвлече Флеминг".
  
  
  Останах неутрален. "Откъде ти дойде тази идея, Каполла?"
  
  
  "Идея? Ние знаем. Вие мислите, че само AX знае, какво се случва? Ние имаме човек в Куба. Той така с Кастро ". Той натисна с два пръста заедно. Джером иска да напусне завинаги Флеминг.
  
  
  За мен това не е впечатлен. Каквато и информация, нито е резултат от следващи Коза Ностра, тя никога не може да надвишават ни. Освен това не отговаряше на поведението на полковника. Флеминг е в Съединените Щати. Джером се обадих му.
  
  
  Каппола ухмыльнулся. 'Слушай. Докато Флеминг беше на континента, Джером не можа да изпълни своя преврат, дори и с помощта на руски. Американците в подходящия момент ще изпрати Флеминг, за да обърка всичко. И това би бил краят на Джером. Но когато Флеминг се намира в кубински затвор, Джером може да заблуди обществеността, че той ще се освободи Флеминг, когато той ще дойде на власт. Той ще успее, и това ще бъде последното нещо, което някога сме чуем от Флеминг ".
  
  
  Аз винаги слушам всичко, което не е непосредствено изглежда чепухой. Но аз не бих искал да ме ошарашивали викове мафия. Дори ако всичко това е истина, ръката на Джером са свързани точно сега. Послышалось вести, три кратки тонус. Каппола скочи, прочетох по лицето ми съмнения и каза рыжеволосой: "Хайде, расслабься. Той бърза да излезе от офиса.
  
  
  Митзи Гарднър стана и перекинула чанта през рамо. Тя никъде не торопилась и ме погледна одобрително и малко поддразнивающе. "Някой се е получил сърдечен удар в казиното", - категорично заяви тя. "От време на време се случва големият победител или голям губещ". Тя беше леко дрезгав глас. "Хайде прокатимся, скъпи".
  
  
  "Ръководител на служба за сигурност е избягал с една дама? Ако мислите, че Джером иска да отвлече Флеминг, аз по-добре да се уверите, че той не го прави.
  
  
  Тя пожала рамене. "В казиното все още има хора. Днес Флеминг абсолютно безопасни. Той спи, и днес той не трябва да напуснат хотела. Освен това, аз трябва да ти кажа нещо и да покажа нещо ". Тя е в познатия каза черно лакею: "Ние вървим надолу, херцог".
  
  
  Той широко й се усмихна. Обичаше я хиляди пъти повече от мен. Бътън, който сега той притисна, отворих лифт срещу входа на казино, който да отведе нас в подземен гараж, в която може да се побере четири машини. Там са микробус "Фолксваген" и светло лилаво "кадилак". Удобно за посетителите, които не искат да ги виждали. Аз каза нещо за това.
  
  
  Той криво се усмихна. "Лифт и отива в апартамента на Чип на покрива. Това е мястото, където сега Флеминг.
  
  
  Тя седна зад волана на "кадиллака". Аз седнах до него. Спрячься на пода, докато ние не вместо това, тръгнем от хотела, - тя ми каза. Джером поиска да ви проследи за вас, ако ви се появи пред хотела ".
  
  
  Аз подыграл си, което позволява да ме плаши, и легна на дъното, докато Митзи нажимала бутона. Стана стоманен люк. Тя е кацнал на двигател, и си тръгнахме. Тъпа хуманитарна помощ отвън подсказало ми се, че ние преминаваме през по голям гараж. Гумите скърцаха, когато сме увили в ъгъла на планината. Тя е включен към булеварда и през километър освободила мен от моето скривалище. Каша от партито снощи беше подметен, и на улицата отново стана тихо. Тълпата вече не бе.
  
  
  "Жером", - казах аз. "Ако Каппола е бил прав, защо той не е убил Флеминг? Защо той искаше да го изпрати в Куба? "
  
  
  Тя не ме погледна. "Труп на никого не е нужен. А на живо на Флеминг все още може да се използва като обект за преговори с Русия ".
  
  
  'Може би. Аз също се чудя, защо Джером искал да съм следвал след него ".
  
  
  Тя учудено ме погледна. "Той вече веднъж се спъна за вас. Цялото това суетене около пистолет е, разбира се, не е случайно. Той иска да си отиде от тук. Колко пъти ви наистина трябва да почука по главата, за да включите съзнанието си? '
  
  
  Аз ще остави всичко това на заден план. Флеминг беше в безопасност в пентхаузе Капполы, и сега имах време да обмисли нещата. Аз го правя най-добре, когато се отпускам. Затова реших да се отпуснете.
  
  
  Минаха покрай пазара и двореца. По-нататък, към върха на хълма, видях полуразрушенную крепост, която трябва да служи като затвор в миналите дни. В мазето е пълно с политзаключенных. Мръсно място. Старият град е построен в подножието на хълма. Пътят там сузилась. Митзи е трудно да маневрира в колата покрай колички, играят деца и жени, носещи продукти. Тук сте намерили истинския вкус и чар на острова. Не сме виждали туристи.
  
  
  Минахме стар хотел, който се намирал в състояние на упадък. Като натруфен. На тревни площи, обрасли с трева, а прозорците и вратите са заковани с дъски шперплат. Сто години преди това е бил луксозен хотел.
  
  
  - Старата Пуанчиана, - каза Митзи. "Когато тя е построена, това е най-добрият хотел в Карибите. Сега е рай за термити. Понякога все още се използват жители на планините, които се разпадат на лагер там, когато им трябва да бъде в близост до град ".
  
  
  Някои неща в момичето, са били неправилни. Тя не говореше като курва. В гласа си образование и ум. А за обикновения паричния куриер становището си имаше голяма тежест в мафията. Те дори казаха си моята истинска идентичност. Това предизвика в мен любопитство. Попитах я за него. Тя отговори с усмивка на Мона Лиза.
  
  
  Когато Чип започна да ме е грижа, че той може да загуби казино, се обадих на Дейви и я помолил да го изпратят тук, за да спаси положението ".
  
  
  Дейви? Дейви Хоук? Ястреб е изпълнявала поръчки на тази цыпочки? Имаше чувството, че ме удари с юмрук под кръста. Беше ли Митзи Гарднър агент AX? Нима Хоук отново играе своята игра и позволи ми отново себе си да оправи във всичко? "Скъпа - казах аз, - аз много обичам вицове, но ти кой си, по дяволите?"
  
  
  Тя отговори на въпроса ми въпрос в отговор. "Каква шапка ми се носят за теб?"
  
  
  Аз выругался си под носа. "Аз бих предпочел да ти ги заряза".
  
  
  Тя не загуби увереност. "Ти върви. Време е почти дошло ".
  
  
  Сега пътувахме по открита местност с гъста растителност на джунглата. След това се появи равнини на захарна тръстика и малки бананови плантации. Тя ми разказа за променящата се икономика в района. Банани донесе по-голяма печалба от захарна тръстика. Те нарекли това зелено злато. Месо, карамфил, канела и ароматен боб тонка и ставаше все по-привлекателни за отглеждане. Тя каза, че у нея има самостоятелна малка плантация от другата страна на острова.
  
  
  Пътят е съвсем прав. Известно време тя се разхождаше по крайбрежието, след това се приближи към планините, които се разтягат, като билото, през центъра на острова. Когато излязохме на насажденията, от страна на морето се превърна в местността подгизнал, а от друга страна видях дълбоки каньони, обрасли с дървета и растения. Ние бяхме на около десет мили от града, когато Митзи свърнала тежка кола от магистралата към проселочную пътя, проехала за него половин миля, а след това спря до лагуната.
  
  
  Тя заглушила двигател, откъсна сандали и отвори вратата. Аз посидел на миг, за да помисли вид. За тъмно-синя вода, на около миля оттук, виднелась земята. Местността там рязко се покачва, и все още бяха видими следи от стара крепост.
  
  
  А на вид точно пред мен е дори по-добре. Митзи свали всичките си дрехи и се завтече към водата. Тя се обърна и подканващо махна ми с ръка. Вторият намек ми не е имала нужда. Аз бързо разделся и тръгна след нея.
  
  
  Беше само лека вълна, а водата беше почти топла. Момиче плуваше бързо плавно движение, и хванах само си далеч от брега. Аз не можех да понасям, но ние бяхме вода. Неговата кожа изглеждаше по-мека. Аз привлечен я към себе си по бедрата, но тя се втурнаха обратно и нырнула около мен. Нито един от нас не е напълно готов, когато тя се появиха, въздъхна и нырнула обратно в мен. В дълбоки води не за да се държа, но на нас това не се оказа необходимо. Тя е красива.
  
  
  Когато всичко свърши, тя плуваше на повърхността. Аз гмурна се към нея, и ние сме отпочинали. Аз съм заспал в спокойната топла вода. Аз не забелязах, докато главата ми не падна и направи, няма да падна в топла подсолена вода.
  
  
  Момичето изчезна. Погледнах назад и видях, че тя вече е била на плажа. В стомаха си, кафяв на фона на белия пясък. Аз забелязах, че вие не виждате разделение на нейния бански. Аз доплыл до плажа, излегнал се до нея и отново заспал. Докато не ме събуди я дрезгав глас. "Добро утро, Картър. Вие ще срещнете съюзник.
  
  
  Отворих очи и видях, че слънцето вече залязва на запад. На плажа никой не се виждаше. Само няколко раци и много пясък. След това тя посочи към нос във водата. Нещо наближи към нас над водата, но това не е лодка.
  
  
  Това е подобно на човешка фигура. Аз примигна, поклати глава и отново погледна. Той все още беше там. Преминава метра, и това място, където аз забелязах, че тук се стои категорично не, вървеше мъж. Висока, худощавая, облечена в дълга бяла рокля, развевающееся фенове. Той се приближи към нас с величавым, но решителен подход. Това беше невероятно.
  
  
  Момичето до мен се изправи и махна. Тя тихо се облече. Аз знаех, че това е халюцинация. Несъмнено, водата е солена, на пипане тя е подобна на сироп, но аз малко не се удавил, когато е заспал в нея.
  
  
  Човек все се приближаваше. На около десет метра разстояние от брега, той вдигна халат, потопен във водата до бедрата и отново се издигна, като се приближава към брега. Той изглеждаше нарастването на около шест фута. Той беше стар, с дълга брада и бяла коса. Той е худощавым, но жилистым.
  
  
  Седях гол на пясъка, взирайки се в мрачните очи и широко отварянето на устата, усмихнати Митзи Гарднър. Тя стоеше до мен, а той взе ръката си пръстите на краката, които биха могли да достигне до баскетбольному топката, нежно, като че ли това е яйце. Тя му каза няколко думи на непознат за мен език, и те избухнаха в смях. Тя ме погледна и каза: "Това е Ной, Ник. Той е живял тук по-дълго, отколкото някой може да си спомни. А той е противник на комунистическите ракети на острова ".
  
  
  Аз се изправих. Какво друго можех да направя?
  
  
  Ной внимателно погледна към мен, после ми стисна ръката. Ми напълно изчезна в дланта му, но той промуши ръката ми точно толкова, за да възпитава честност и доверие. Докосна плътта, топла, с кръв вътре, жив.
  
  
  "Аз много се възхищавам на вас, мистър Картър. Той е отчетлив британски акцент и глас, на които той е могъл да реват, ако бих искал да бъда. "Митзи разказа ми за делата си, което засили вярата ми в теб".
  
  
  Аз сглотнул. - "Твоята вяра в мен?" "Поне аз все още правя това, което е възможно. Страхувам се, ти си невероятно преувеличиваешь.
  
  
  Той погледна Митзи. Между тях трябва да е била тясна връзка. Очевидно е от уважение, приятелство и разбиране. След това той отново обърна внимание на мен.
  
  
  "Аз трябва да се извиня, мистър Картър. Помолих Митзи доведе ви тук, докато не сте твърде ентусиазирани от работата си. За съжаление, има проблем ". Той посочи към планината. "Аз трябва да прогони сериозна болест. Аз не мога сега да остане, но аз си помислих, че трябва поне да се срещнем с вас и да ви обещае своята помощ, ако тя ви е необходим. Надявам се отново да посетите мен ".
  
  
  Той се наведе, целуна момичето по челото, кимна ми и се върна към водата, вдигна роба и изчезна така, както и дойде.
  
  
  Аз гледах след него. Митзи се засмя. "Какво е останало от твоето самообладание? Изглежда, че сте видели призрак.
  
  
  Аз посочих привидение. 'Как да ...?'
  
  
  Тя стана сериозна, за миг ме погледна и каза: "Не питайте прекалено много, Ник. Виждала съм наистина невероятни неща от тогава, като срещна този човек. Вие също ще го усетите. И сега ни е по-добре да се върнете към Флемингу, преди той да се събуди и да не иска да се разходят ".
  
  
  Аз обличане огледа на висока тъмна фигура, която изчезна сред скалите в подножието на хълма, на нос. "Разкажи ми повече за приятеля си", - помолих аз.
  
  
  Тя пожала кафяв рамо.
  
  
  "Помислете за това, което аз ви казах. Бъдете готови за изненади. Ной може да ви предостави множество от тях, и съм сигурна, че аз не чух и не видях ги всички ".
  
  
  Тя се завтече пред мен към колата. Когато влязох в колата, двигателят изрева. Преди да затвори вратата, тя се означава с педала на газта, и ние сме на пълна скорост са карали по един коловоз обратно към пътя.
  
  
  Аз нито за миг не повярва, че този Ной притежава специална магия. Ми той просто изглеждаше много умен и хитър. "Той е отшелник?" - попитах аз Митзи. Всичко, само не това. Той е лидер на племето, която има повече от сто души. Те живеят в една и старата крепост. Той казва, че хората му се заселили тук преди няколко стотин години след въстанието на робите. Заедно е ужасна, ужасна група. Те могат да бъдат навсякъде в джунглата, и вие няма да можете да ги видите, ако те не искат ".
  
  
  "Как разбрахте това?"
  
  
  Тя поджала устните си и ме погледна.
  
  
  "Това също е много странно. Плува в лагуната, когато той внезапно се спусна, за да предаде ми съобщение. Помощник Чип в казиното е бил убит, и Чип исках да съм предала това в Маями. Този човек е бил убит в продължение на десет минути на четвъртия. Ной ми каза четвърт на четвърти.
  
  
  Така е по-лесно. Най-малкото сега имам под краката ви е твърда почва. - Барабан джунглата, - аз се засмя. "Телефонът е в джунглата".
  
  
  'Вероятно. Но по-късно видях, тъй като той излекувал много болни жена с помощта на вуду. Той каза, че той я е гълъб. Тя стоеше на място, и тя стана по-добре ".
  
  
  В главата покалывало. Момичето до мен е достатъчно силна, за да издържи на тежки света на мафията. За това трябва да имат практично отношение към всичко. А сега тя говори за вуду и черна магия, като че ли самата вярваше в тях. Повече не съм я въпроси не са задавали.
  
  
  Пътувахме мълчаливо пет минути. Изведнъж, по средата на пътя се оказа негър. Той жест ни показа, че сме спрели. Митзи забавя до известна степен и отвори прозореца. Той изглеждаше развълнуван; тя ме попита нещо, което на местния диалект, и той поклати глава. Без да каже нито дума, Митзи включи заден ход, обърна се и даде газ.
  
  
  "Ной попита за нас", каза тя. "Беше набързо. Нещо трябваше да се случи, но той не каза това.
  
  
  Аз погледнах към Митзи, а след това отново на пратеник. Пътят е ненаселените. Когато ние се обърнахме към следващия завой, пътят се оказа много лош. Ние трябва да джип за без затруднения да преодолее всички препятствия. Половината от пътя е приключила преди големия выбоиной на пътя.
  
  
  "Ние трябва да вървим напред", каза Митзи.
  
  
  Вие не може да се нарече ходене. Ние карабкались по дърветата, като планински кози, докато най-накрая не са достигнали висока стена, построена от шисти. Крепостта заема целия нос и изглеждаше непревземаема. Когато минахме през портата, на стената на двора също са от шисти. На фона На са били построени каменни сгради, някои разнебитена, а други са в отлично състояние. Техните покриви са служили платформа за стена. Хората се събраха около впечатляваща фигура на Nov. Те бяха тъмни лица индианци. На мъжете е само loincloth на жените - къси разноцветни поли. Всички мълчаха, настроението е потиснато.
  
  
  Когато влязохме, Ной се приближи към нас. Лицето му беше мрачно, но поведението му остана горд и величавым.
  
  
  Той ни съобщи тази новина, без да мигне окото. Д-р Флеминг отвлечен. Чип Каппола да загине, опитвайки се да предотвратят това. Джером пое хотел. На круизни лайнера евакуират всички от американците и европейците ".
  
  
  Аз попита - "Къде е Тара Сойер?".
  
  
  Едва по-късно ми стана ясно, откъде съм получавал информация. Но по време на нашето безшумна пътуване на Кадиллаке аз по принцип не съм чувал барабана части в джунглата.
  
  
  В съобщението за него нищо не казва ", - каза Ной. В никакъв случай съобщение е било. Така че той не разчита единствено на визия. - "Как си научил?"
  
  
  Той погледна към хората наоколо и видях, че устата му нетърпеливо подергивается. "Моля, не се съмнявайте в мен, мистър Картър. Не е достатъчно време. д-р Флеминг държат в тъмници под старата крепост, и той трябва да се спаси. Вероятно си мис Сойер изпратили у дома на един от корабите.
  
  
  "Това ми изглежда малко вероятно. Не мисля, че Джером пусна да си, ако можех да я държи за откуп ".
  
  
  "Това е аргумент. Но това не е всичко. Бяха разпространени описание на двама ви и за вашата поимку беше предложено от десет хиляди долара.
  
  
  Аз выругался на глас. "След като аз ще направя малко отклонение, и веднага небето пада".
  
  
  "Радвам се, че сте направили тази кука", - коментира Ной. - В противен случай вече ще са мъртви. Поне сега можете да отвърне на удара ".
  
  
  "Аз по-добре да направя нещо", - се съгласих аз. Аз погледнах към момичето. 'Остани тук. Тук вие сте в безопасност. Аз съм като имаш кола ".
  
  
  'Няма за какво. Вие не познавате местността. Аз знам, и, освен това, имам работа ". В гласа си е метална нотка, намекавшая в черти на характера, които донесоха й място в братство на мафията.
  
  
  "Тя е права", - каза Ной. "Не може да се върне в Порт ъф Спейн по крайбрежния път. Без съмнение, Джером нареди блокиране. Ще трябва да мине през планината, и тогава ще можете да се възползвате от всяка помощ. Той посочи дълъг пръст към един дебел смуглого мъж, след това другия. "Панталони, риза. Бързаме. Дойдеш с мен ".
  
  
  На мен това не ми хареса. Как мога да бъда сигурен в истинността на историята на Ной? И на кого може да се наложи този ескорт в пътуване, което бог знае какво е свършило? Но аз нямах избор. Ной и неговите хора представляват най-много, и дори Митзи стоеше на страна на Nov. Така че аз се съгласих, поне в този момент. До това време, като стигнахме до "Кадиллака", двойката също е там, ухилен. Нашите водачи, сега са в памучни панталони до коленете и бели ризи с засучеными ръкави. При тях за коланите се скриха мачете.
  
  
  Те седнаха отзад.
  
  
  Нямаше къде да се обърнеш, и Митзи пет минути трябваше да избутат колата напред-назад, докато най-накрая не успя да слезе от хълма. Главният път вече е била лоша, а това е ужасно. Пътувахме на ниска предавка по това, което най-много прилича на швейцарско сирене с дупки, и, което е още по-лошо, ние се намираме на скалата от другата страна на билото. Ние се обърнаха и продължиха по тясна пътека, която водеше надолу. Машината от една страна задевала склон на планината, а от друга аз погледнах в бездната необятно дълбочина. Аз нищо не каза, за да не отвлича вниманието Митзи. Той може да е по-добре да се съсредоточи върху шофирането.
  
  
  След километър тези трудности, ние отново отидохме през храсти и аз отново бях в състояние да дишат свободно. "Знаеш пътя", - казах аз Митзи. "Тъй като ние ще отидем в затвора Джером?"
  
  
  Тя поклати глава. "Ние първо трябва да научите нещо за него. Първо трябва да отидете в този стар хотел, който съм показала ви по пътя на първата си среща с Ной. Там ние можем да развием нашите планове ".
  
  
  Вече се беше стъмнило, когато най-накрая излезе на пътя, достатъчно широка за "Кадиллака". Ние може да видите на дъното през растителност светлини. И така, ние сме били в близост до града. Митзи включени фарове, за да отидат на пътя.
  
  
  Лъч светлина освети лицето на формата. Той нацелил на нас пистолет. Момичето веднага се забавя до известна степен, включил на заден ход и отново се ускори. Аз инстинктивно се огледа. Светлини заден ход, уловени друг войник, който току-що е изпратил пушка нагоре. Преди да му пистолет се издигнало достатъчно високо, за да се засегне всеки от нас, моят "Люгер" един изстрел. При това се счупят предното стъкло. На Митзи е много отломки, но тя продължаваше да карам колата си. Заснет в процепа, където преди беше предното стъкло, и войници пред машината падна.
  
  
  Митзи спря колата, и имах време да погледнете на нашите водачи. Нито един от тях не е пострадал. Те са нагънати на задните седалки и сега отново леко се покачи. Излязох, за да погледнем по-отблизо на подаръци, които ни е дал полковник Джером. Двама войници са загинали. Взех си форма и оръжия и го хвърли на задната седалка. Хората на Ной хвана пистолети. Аз казах. - "Можеш да се справиш с това?"
  
  
  Те биха могли. Те са служили на дворцовата стража, когато Флеминг е бил президент. Може би някой ден, можем да използваме това знание. В този момент аз се държеше оръжие при себе си и ги осъжда на други двама затащить труповете в храстите, където те ще лежат тихо, докато не се появи някой гладен звяр.
  
  
  В никакъв случай блокада на пътя, се оказа, че информацията е Ной да е вярна. Този старец в ръкав, е повече, отколкото бих искал да признае. Така че Джером е бил основен, каза Ной. Е време да се мисли как да се освободи Флеминг. Доверието на Ной също даде ми повече доверие в приятелите си. В края на краищата, те сте, и сега, когато те са доказали, че могат да се справят с оръжия, те все още могат да бъдат полезни.
  
  
  Ние без затруднение стигнахме до хотела, и Митзи припарковала машина в една изоставена плевня зад сградата. От там отидохме в полуразрушената вестибюл. Миризма на мухъл и гниющего дърво се борят за надмощие. Нашите водачи са прекарали нас по скрипящей стълбите към кухнята. Това беше голяма кухня с рафтове покрай една от стените и бюрото по средата. Ние сме били там, не сте сами. На масата гората гореше свещ, и тримата мъже ядяха игуана, местен деликатес, от което имам заурчало в корема.
  
  
  След поздрави мъже и две от нашите водачи, възбудено разговаря повече с три местните жители, ние най-накрая бяхме в състояние да се хранят. Когато ми зверски глад е доволен, аз се почувствах малко по-малко подобно на йо-йо ефекта на въже изненади и трудности. Моята чиния все още беше наполовина пълна, когато трима жители са си отишли. Аз бях щастлив да видя, как те си отиват. Трябваше да изработи своя собствена тактика, и аз не се чувствах незваной компания.
  
  
  Ной призовал ми имената на нашите водачи, но тъй като аз не знаех езика, забравих ги. Аз запомних само това, че те били дълги, с много съгласна. Аз обаче не исках да ги обиждат, просто да ги Том и Хари, затова обясних проблема си и поиска мнението.
  
  
  По-висок от две засмя и каза: "Можеш да ме наричаш Лэмби". Той изрече това на твърда "четворка".
  
  
  Митзи ми каза на ухото: "Лэмби. това е голяма мида. Те го ядат месо, за да увеличи своята потентност ".
  
  
  В него има стил, - засмя и аз. "Много по-добре, отколкото, например, е моето име - N3. А вие?' Аз погледнах към номер две.
  
  
  Тя широко се усмихна. 'Какао.'
  
  
  "Достатъчно кратко", - се съгласих аз. 'Какво означава това?'
  
  
  Той отново се засмя. "Граблива птица. Много опасна.'
  
  
  'Отлично.' Аз го обикнах. Те могат да се шегуват над перспективата да се бори с цялата си армия Гранд Лаклера. Може, у нас все още е малък шанс.
  
  
  "Вие разбирате, че имаме нужда от д-р Флеминг. Трябва да извадя Флеминг от затвора. Но първо трябва да стигнем до там. Някой от вас знае ли нещо за начините за бягство, като подкопов, които затворниците, може би, вкопана в миналото?
  
  
  Отговорът беше отрицателен. Бях сам. Твърде тесен, за да се обърнеш, и твърде стръмни, за да заползти обратно в камерата. Там, където бе дупка, сега са железни врата. Напротив неих все още лежеше выцветший череп на злополука, е направила последен опит да избяга. Това беше много отдавна. Така че ние трябва да работи над своя вътрешен усет, и то често се оказва кървав. Казах това, което мислех за него. "Как мислите, откъде искате да започнем?"
  
  
  Те са безразлични към извършеното рамене. Kako каза, че това за тях двамата. "Ако Флеминг ще умре, ще умрем и ние. Джером иска да изгради ракетную станция на нашата скръб. Ние ще се борим, но ние имаме достатъчно хора и оръжия, за да го спре ".
  
  
  Двойката стана ми харесва все повече и повече. Тяхната възраст е трудно да се отгатне, но кожата им беше гладка, и в тяхната координация всичко е наред. Те се движеше с грация на тигрите. Аз посочих униформи. 'Облечете се в това. Вие играете ролята на войници. Вие сте заловен с нас Митзи и ще ни отведе в крепостта. Ще кажете, че Джером е наредил да се заключва нас в камерата на Флеминг.
  
  
  Очите на момичето за миг ми се свиха. Аз не обичам да рискуват си живота, но ни "трик" би била по-убедителна, ако тя също е била там.
  
  
  Kako и Ламби съблече ризата и панталоните, малко поколебались с набедренными повязками, след това срамежливо отделиха се и се върнаха и снеха им също. И двамата носеха оуанг, бойни амулети на колана около врата. Разбира се, оръжия е под ръка, но може би те мислеха, че няма да боли, да има малко допълнителна защита. Те са с армейските якета на върха на амулети, облекли панталони и дадоха да се разбере, че ние сме готови за работа.
  
  
  Зад волана е Митзи. Аз седнах до нея, а две от нашите помощник седяха отзад, приставив пистолети към нашите шеям. На път към крепостта момиче максимално е използвал краткия път. Улиците са невероятно празни. Всички останаха вътре и се държат затворени завеси. В магазините беше тъмно и те бяха заковани с дъски от мародери. Порт ъф Спейн внезапно се превръща в мрачен град, много различен от забавление снощи.
  
  
  Крепостта стоеше на ниско хълм. Зелената поляна пред него правеше всичко възможно, за да изглеждат приятелски настроени, но този ефект се развали желязната ограда около него и оръдие, инсталирана в центъра на тревата. Паркинг пред портите не прави това по-уютно място.
  
  
  Ефрейтор и двама войници видяха нашите светлини и блокираха пътя с оръжието си в готовност. Митзи забавя до известна степен и спря на няколко метра пред тях. Зад мен Лэмби възкликна: "Ефрейтор, елате да видим какво имаме. Смели улов! Той ме бутна цевта на пистолета напред и щедро се засмя.
  
  
  Ефрейтор внимателно се приближи. Исках първо да погледнете на това. Момчетата разказаха историята на успеха за това, как те са ни докопали, и за непреодолими трудности, които трябваше да преодолее. Ефрейтор бил впечатлен. Когато завърши разказа си, той бавно вдигна пушка и нацелил си на мен.
  
  
  Моят корем е намалена. Той не започна да стреля в Митзи. Бях сигурен в това. За нея те могат да обезпечение или обратно изкупуване. Но това, че Джером е планирал за мен, е съвсем друго. Ефрейтор за миг ме остави в неведение, да ме гледа през козирка. После той излая команда. Войниците разчисти пътя. Ефрейтор изкачи в колата и нареди Митзи да отиде в крепостта. Това е сива сграда. Без прозорци и само една врата по средата, като отворена уста. От него дори се вееше дървен език. Митзи спря и постави кола върху фасада от плочки, паркинг, и сега видях, че wooden език е повдигане мост над дълбок ров. Сега в него растяха плевели, но преди много време тук имаше опашка на роби. заливавшая го с вода от морето. Всеки нападателя трябва да разчитат на неопрен. В средата на моста стояха войници, както и в цялата територия на покритие ярки прожектори. Ефрейтор излезе. "Доведи ги, докато аз държа на това човек под прицел".
  
  
  Мен вытолкнули от колата. Митзи выбралась от друга страна. Kako и Ламби държат пистолети притиснати към нашите спинам. Ефрейтор още малко злорадствовал и влезе вътре. След няколко минути той отново пристигна придружен от лейтенант. Войниците на моста строго отсалютовал, и поведението на начинаещ ми подсказало, че той командва тук.
  
  
  Ефрейтор дърдори с богат жестове, докато офицер жест не го принуди да млъкне. За звездите в очите му, аз можах да позная, кой да получи награда, ако това е истински увлекателна.
  
  
  Лэмби отбеляза: "Заповед от полковника. Тези двамата трябва да бъдат заключени в една и съща камера, че и Флеминг. Разбирате ли, всичко залавяне на птици заедно.
  
  
  "Ясно е", - късо отвърна лейтенант. "Заведи ги в караульную".
  
  
  Той се обърна, и ние сме били принудени да го последват по каменната коридора, който се публикува на призрачно ехо. Истински кошмар за страдащи от клаустрофобия. В караульном закрито лейтенант махна с ръка, че нас трябва да се търсят.
  
  
  Kako бързо каза: "Ние вече обыскали ги, лейтенант. Те са чисти на сто процента ".
  
  
  Лейтенантът се засмя: "Много добре.' "Ник Картър, нали? - Много е опасно - каза полковник. Но аз мисля, че тази вечер вырвут зъби ".
  
  
  Аз сви рамене и се опита да изглежда побитой кучето. Сега той насочва вниманието си към Митзи. Дори и със сълзи в очите и съежившейся, като уплашен котка, тя все пак си струва да го видите. Да, той обичаше, когато тя беше малко по-покорен. За миг го бедрата клатеща се напред и назад, и той един пръст приподнял брадичката.
  
  
  Полковник се казва, че много неща, които намирате за синдикат. Че те искат да платят, за да си върне на теб. Ние знаем това ". Митзи изглеждаше още по-напуганной, зажала устата си с ръка и зарыдала. "Моля, господине, не изпращайте ме към него. Те ще ме убие ".
  
  
  Той приподнял вежди. "Ако така стойността им, защо да го правят?"
  
  
  Тя за миг прикусила устна, след това, като че ли осъзнава, че лейтенантът ще бъде в състояние да я накара да говори, прошепна: "Аз трябваше някъде да донесе малко пари. Но аз не донесе му. Сега в неговите тъмни очи са се появили признаци на долара. Господи, той имаше въображение! Той звучеше нетърпеливо. "Къде са тези долари сега?" Тя изведнъж изглеждаше обнадеждаващи. "Мога да ти покажа къде е ... Ако ти си отпустишь нас, аз ..."
  
  
  Му смях беше по-неприятно.
  
  
  "Искаш много, скъпа. Що се отнася до Картър, ако съм я загубил, вместо това полковник, пуснати да ме белезници. Той вдигна рамене. "По някаква причина той наистина мисли за това джентльмене тук".
  
  
  Момиче потерла ръце, протегна ги той и се приближи по-близо до него, с покорностью и възбуда на всяка крачка.
  
  
  - Тогава само аз? Само ти и аз?'
  
  
  Похотта се види на лицето му. Не е като с нея очите, той заговори с две от нашите мъже. "Един от вас ще остане тук, друга до Картър в камерата".
  
  
  Имах ужасен момент, когато си помислих, че лейтенант иска да остане с момичето насаме. После разбрах, че той искаше да ме изпрати с един от момчетата. Аз съм малко поиграл шнур мускулите, като че ли ми хареса тази идея, и аз съм планирал да атакува човек по пътя. Митзи може да се справи с лейтенант, но може да възникне скандал, и не ми беше нужен инцидент, който мобилизовал било повече войници. Лейтенант, видях движението си, се засмя и все пак реших да отида с мен. Той излезе през вратата пред мен и Лэмби. Митзи извика той след сладък тон: "Лейтенант ... ще се видим по-късно, да ..."
  
  
  Той мина по коридора, и аз забелязах, че неговата походка е по-возбужденной, отколкото военен. Мислите на лейтенанта не бяха за неговия дълг. В края на коридора, отвори в дебелата каменна врата, жест ни кани и затръшна я зад себе си. Подозирах, че с този гранит блок зад нас никакви звуци не могат да проникнат от подземия на първи етаж. По каменна спираловидни стълби влязохме в долния коридор. Капе вода, миришеше на мухъл. Не беше светлина, освен лейтенантского фенер Той отново тръгна напред от нас, след като през двадесет и зарешеченных врати от двете страни на неприятна миризма на коридора. В края на коридора той извади мед ключ с дължина около четири инча, отключи вратата и застана край на камерата.
  
  
  Д-р Флеминг седна до стената, с кръстосани едно коляно. Франциия пред себе си втората крак. Той изглеждаше грозно подути. Той седеше на зелен мхе, покрывавшем каменен под, и една от ръцете му висяха над главата на желязна верига, прикрепена към стената.
  
  
  Той вдигна глава, примигна на светлината, ме видя и седна. След това той видял моя охрана и най-накрая, генерал-лейтенант. Той отново разочарова раменете и главата му примира падна напред. Офицер застана над него, усмихвайки се. Той отстегнул кобура, извади револвер и засилени така, че да вижда добре Флеминг и мен, бавно нацеливая ръцете ми върху кръста си.
  
  
  "Г-Н Президент." - Гласът изглеждаше хлъзгави. "Вие сте се надявали да намерят на остров добър съюзник? Мъж, който вече е спасен ви един ден и, може би, може да го направи отново? Представям ви го. Той може да остане с теб ".
  
  
  Зад мен Ламби ясно затаил дъх. Имах няколко възможности. Бих могъл да се отместват и да се позволи на мен да застреля човек лейтенант. Но, може би, офицерът по-бързо, и аз започнах да осъзнавам Лэмби все повече и повече. Или бих могъл да се разсейва и да си дръпнете Люгер.
  
  
  Докато си мислех за това, плъх с размерите на котка промчалась чрез камерата през ботуши лейтенант. Светлината на фенера, може би изплашен животно. Лейтенантът отскочи настрана и я застрелял. Това ми даде достатъчно време, за да извадите своя Люгер. Хвърлих лейтенант право в главата. Фенер лети по въздуха. Успях да я хвана свободната си ръка, обжег пръстите за топла лампа, но успя бързо да се постави, не е като разбити. Лейтенант падна с лицето надолу. Зелен мъх на пода бавно стана червено. Лэмби доволно изсумтя. Аз бях щастлив, че ми стъпка не свари го неподготвен. Най-накрая инстинктивно, той може да дръпне спусъка и стреля в мен. Благодарих му, похлопав по рамото.
  
  
  Флеминг примигна. Той все още не е свикнал към светлината. Той се смути.
  
  
  "Аз нищо повече не разбирам", - промърмори той. "Полковник Джером ме моли да се върне и да управлява страната. Тогава защо ме някой е арестуван сега? Защо ви доведе тук? Защо си толкова мил с този войник?
  
  
  "По-късно", - го накара да мълчат аз. "Сега не е време". Нито Дейвид Кайт, нито Тара Сойер не биха искали да Флеминг знаеше за намеса AX. След предателство, Джером е голямо изкушение да му разкаже всичко. Но ако Хоук и Тара са прави, ако Флеминг започва да се държи упорито и повече не искаше да играе, кой да защитава остров? Така че аз ще трябва да солгать. Аз посочих му крак. "Колко сериозно ранени?"
  
  
  Той все още изглеждаше озадачен, но аз се опитах да го отклони вниманието от политическите теми.
  
  
  Той въздъхна. "Моят крак, фрактура".
  
  
  Започнах да обирам джобове лейтенант в търсене на ключ от белезници. Не го е със себе си. Мога да стреля верига, но имах малко боеприпаси. Ми може да се наложи куршум на горния етаж. Сложих единия си крак на стената и извади. Разтвор между камъните е многовековым и е отслабена действието на влага. Аз се чувствах като малко верига прогнулась, но не скочи. Аз рязко още няколко пъти, но всичко беше безполезно. Ние трябва да се изкопаят за това нещо. Направих бързо движение на ръката, и шило падна от замшевых труд в моите извити пръсти. Остър като бръснач метални вонзился в разтвор, сшибая тухла за градивния. Ламби започна да помага. Това отне повече време, отколкото си мислех. Въпреки студа, аз му е горещо. Ако лейтенантът не скоро ще пристигнат, някой може да дойде в главата да отида да видя, какво се случи с него.
  
  
  Направих дълбока бразда от едната страна на скоби. След това се борих извади верига, заедно с Лэмби. Когато тя вырвалась, сме паднали върху гладка мъх. Флеминг дръпна напред. Ние с Ламби го вдигна. Той може да застане на техните здрави крака, въпреки че беше много слаба, и той се върти главата от шума, който трябваше да публикува. Оставих Ламби да го поддържа, докато снимал лейтенантскую яке. Аз също го взех колан и револвер и го даде на всички Ламби.
  
  
  "Махнете тази яке и облечете тази. Ще има повишаване ".
  
  
  Лэмби признае. С Флемингом между нас, ние се върнахме в караульное помещение.
  
  
  Елегантен гърдите Митзи Гарднър набъбнали от облекчение. Тя грабна стол за Флеминг, и когато той падна върху нея, тя попита: "Къде беше толкова дълго време? Ние просто искахме да отидем и да видим. Боже, че те с него са направили?
  
  
  "Ключовете. Загляни в кутии.
  
  
  Kako отвори най-горното чекмедже и го хвърли ми шепа. Аз се опитах няколко, преди най-накрая намери подходящия. Освен това, замъкът се оказа толкова ръждясали, че трябваше да го бият преспапиета, преди той да отвори. Само когато белезници са били отстранени, видях гвоздеи отвътре и кръв от рани на китката на Флеминг. Ръжда от старата верига е в рани, но изплакнете я беше невъзможно. В чакалнята не е имало лекарства. Трябва да се изчака.
  
  
  Аз разказах, как щеше да напусне крепостта. Ламби стоеше с гръб към вратата в своята нова форма. Kako трябваше да каже войник на мостике, че лейтенант иска да го види. Ако той дойде и ние го вързан и поставили в устата му не мога да понасям. След това Митзи част на колата, довела я до подемни мост. Ние събрахме Флеминг, на пешеходния мост, и аз дотащил го до колата. Ламби в своята лейтенантской яке седеше отпред, между Митзи и Какао.
  
  
  Публикация На опазване на Ламби го револвер лейтенант на Митзи, поворачивался към нея, за охрана не е виждал лицето му. Kako ще каже капралу, че Джером е наредил отмести към него момичето. Ако това ще проработи, минавахме. Ако това не помогне, имам остане Люгер. Ламби и Какао също са били въоръжени. Три, до три - много благоприятно съотношение.
  
  
  Достигна на Кадиллаке без проблеми. Митзи включил фаровете и тръгна надолу по хълма. Стражи видяха, че пътуваме, и вървяха по пътя, също не загораживая си. Те не са очаквали опити за бягство.
  
  
  Ефрейтор вдигна ръка, за да произведат обикновена проверка, и Митзи наведе прозорец. Kako се наведе напред, за да закрие лицето Лэмби, и се опитах да се представят нетърпение. "Полковник променил решението си. Той иска да доведоха едно момиче. Сега.'
  
  
  Ефрейтор изглеждаше загрижени. "Лейтенант, ако самите вие водите си, кой тук командва?"
  
  
  На "ти", - кресна Лэмби. "Не позволявайте на никого да премине, докато не се върна.....'
  
  
  Ефрейтор отпрыгнул. Гласът Лэмби не е подобен на гласа на лейтенанта. "Ей ... чакай ... ти не си ... хей ... какво означава това?"
  
  
  Чух изстрел и се изправи на колене. Kako "изстрел" ефрейтор. Войниците не бяха нащрек, но когато Митзи бързо заведе на една машина, един от тях успя да сложи ръка на дръжката на вратата. Аз счупи ръка по задника на люгера, а след това стреляли по един войник. Друг нацелил пушка, но не успя да се дръпне спусъка. Аз навреме закачал му в стомаха олово.
  
  
  Това е отлична. Сега ние с пълна скорост се състезава по пътя. Ние бяхме в подножието на хълма, когато чух шум на машината. Аз твърде добре знаех този звук. При нас свърши бензина. Митзи спря колата, погледна ме и пожала рамене. Тъй като на острова са действали закони за извънредно положение, шансовете зареждат не е имало. Зарежда всички бяха затворени. А Флеминг не бе в състояние да отиде на двадесет мили през планините.
  
  
  Може би можем да го отнесем до хотел Ной, но какво по-нататък? Ако Джером научих, че д-р Флеминг е избягал, той не би бил в безопасност никъде в близост до Пристанището на-на-на-Спейном. Трябваше да се търси друга машина. Там, където бяхме сега, аз може да видите на крайбрежната улицата долу. В близост до стария град е бил паркиран джип. Около него стояха тъмни фигури, а на пътя светеха фенери. Това е чекпойнт. Аз бях решил.
  
  
  "Това е нашият нов вид транспорт. Аз не знам, колко войници ще трябва да извадят от строя, но не можем да рискуваме изстрела.
  
  
  Може би има и други хора, които могат да се намеси. Вие двамата идват към тях и ги правите да оставят определените тези момчета. Аз ще се уверете за тях. Опитайте се да ги събере заедно. Митзи, имате ли револвер? Тя обиден в мен.- "Аз ли ме роди?"
  
  
  "Остани тук, с Флемингом. Ако някой дойде, снимайте, ако няма друг избор, но първо опитайте се да се види, не е хитрост, това ".
  
  
  Лэмби и Kako изчезна. Аз изпревари дома си, онези, които стояха на върха на хълма. Когато мина покрай къщи, аз съм учил обстановка. Сега видях ясно светлини изтъкнатия. Стъпките ми заглушали папрати и други растения. Аз се приближих до джип и внимателно осмотрелся, докато не видя патрул. Аз не ги разбирам, но каквото и да се говори Лэмби и Какао, това трябва да е, беше много забавно. Четиримата войници, които стояха група от около две от моите момчета, согнулись от смях. Те отделиха се и се върнаха обратно към мен. Бях действал по-бързо, страхувайки се, че те са обърнали. - Стоях точно зад тях с готов "люгером", - рязко казах аз. "Всички вие сте под прицел. Нито едно движение! '
  
  
  Смях внезапно спря. Те стояха като замразени. Ламби отстъпи няколко крачки и се прицели. Златна тесьма эполетов го якета блестела в тъмното. Kako прегази с джип, бръкна в задния отделение и се върна с въже. Останало беше направено бързо. Когато Какао се обърна последния от четирите и много пълнени устата, аз проверих на доставките на газ в джип. За мое облекчение, бак се оказа пълна. "Поставете ги в храстите, за да махнете тези светлини с пътя", - казах аз. "Аз ще взема Флеминг".
  
  
  Отидох на джип там, за където сме оставили Кадилак. Едва сега забелязах, че предните фарове на джипа не работят. Проклятие!
  
  
  Митзи ми помогна да се пресаждат Флеминг, в по-малка машина. Тя седна до мен, когато седнах зад волана и тръгнах надолу. "Ламби и Kako трябва сами да стигнем до хотела. От там те могат безопасно да се завърнат у дома ".
  
  
  Трябва да бъде, джипът е добре, но това не е идеалното решение. Без фарове и без водач не ми трябваше да мисля за пътуване в планините. Мисълта за това, за да пътуват по този начин по криволичещи пътища покрай всички канари, причинени настръхвам. Аз трябва да рискувам да карам по крайбрежния път.
  
  
  Ламби и Kako не обичаше да изостава, но те са видели, че това е единственото решение.
  
  
  Когато те си тръгнаха, аз отново имам джип. Сега аз най-накрая успя да зададете Флемингу въпрос, който от известно време ми е измъчван. Извика през рамо: "знаеш ли какво се е случило с Тарой Сойер? Те я оставя?
  
  
  'Няма. Войниците, които арестуваха ме, казаха, че ще са необходими за него откуп в размер на един милион долара. Къде си ме изобщо везешь?
  
  
  "На Ной".
  
  
  В гласа му ехото отозвались болка и страх. "Да, това е първото нещо. Тогава аз ще трябва да отида в града. Хората ме послушают ".
  
  
  Аз му позволи да мамят себе си. Имам най-имаше достатъчно проблеми, за да не спори с него. Мен ме човъркаше Тара Сойер. Аз не може да позволи, с нея нещо се е случило. Аз кликнали на газ. Колкото по-рано аз доставлю Флеминг и Митзи, толкова по-скоро ще мога да се върна в града. Обърнах се на ъгъла и видя пред светлините на пътя. Още едно препятствие.
  
  
  "Ныряй надолу", - изсъска аз Митзи. "И приготви".
  
  
  Аз съм на нормативната. Аз исках да те мислели, че аз отивам да се спре, само за да пробие преградата в последната минута. Аз видях само на десет метра: огромен камион с малка бърза гаубицей в багажника. Той блокира целия път. Пътеката не е имало.
  
  
  От една страна, от нас маслена вода с блата отразяваше светлината от фенери. Така че аз бих там далеч не е отишъл. От друга страна са палми. Те не растат във вода, така че там ще е твърда почвата, но дърветата са били по-близо един до друг, отколкото бих искал. Аз се чудех дали мога да взема джип. Но това е най-лош вариант. Аз ще се обърна кормилото и се преместих от пътя с дроселовата клапа на дъската. Чух как те крикнули: "Стой", след това изстрел. Куршум просвистела силно през палмови листа.
  
  
  Предупредителен изстрел.
  
  
  Хубави хора! Митзи се завъртя в своя стол и постави началото на пожар обратно, но не толкова хубаво, не във въздуха. Аз не погледнах. Струваше ми се, че за първи път в живота си карам на дивия яздите кон. Аз се разби в едно дърво, скочил в другата страна на две колела и едва не се обърна. Те стреляха по нас, но не ни докосна. Аз се опитах да се върна по пътя, но когато го направих, открих там още една изненада.
  
  
  На пътя имаше джип, и към него се завтече четирима войници. Флеминг, издадени зад мен крещи от болка. За него това не беше шега. Митзи, заснет през главата Флеминг в преследовавший нас джип, когато аз изцеди от малка машина, толкова степени, колкото можа. Това не беше достатъчно бързо. Една от нашите гуми е празна.
  
  
  "Ник, те се изравняват с нас". - извиках Митзи.
  
  
  Тя не беше нужно да ми говори. Техните куршумът блъсна в метал джипа почти в същия момент, когато чух изстрелите. Дадох й Люгер.
  
  
  "Опитайте се да влязат в групата. Целься и стреля по-далеч ". Тя използва и двете си ръце, но е много трудно да се стреми в движеща се цел, когато те трясут от страна в страна. Това е един от онези случаи, когато съм се чудил дали моето име, добавено в списък, който Хоук съхранява в своята каса, и всяко име има звезда, която сочи към това, че човек, за който става въпрос, е мъртъв.
  
  
  Митзи се разпищя. Аз си мислех, че си ранен, но тя седна направо. Аз съм виждал катастрофа в огледалото за обратно виждане. Джип, зад нас се откъсна от контрол и с пълна скорост рванулся в блатото, където бавно и величествено потъна на дъното. Видях как за миг се мярна фарове преди да погаснуть.
  
  
  Митзи гаража "люгер" ми между краката си и се обърна. Пътувахме с една спаднала гума. Това не беше единственият шум в нощта. В джунглата раздавался звук удари бамбукови пръчки за кухи дървени барабани. Това беше заглушен зловещ звук. Аз си помислих, може ли Какао и Ламби предава в потомството безжично съобщение. Може би това е послание за нашето бягство, изпратен от невидими фигури в тропическите гори.
  
  
  Ритъмът се ускори. Това е като да се срине. Зад мен чух слаб глас на д-р Х Флеминг. "За нас гледат, и те бързо се изравняват с нас".
  
  
  Аз изцеди от джипа на последната скорост.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Точно пред нас на пътя някой с фенер жест заповяда ни да проселочную пътя. Не съм започнал да задава въпроси и излезе. Аз съм управлявал колата на пясъка до друг факелу водата, включен запалване и излезе.
  
  
  Там е бил Ной, сега без бяла рокля и в набедренной заливче. По пътя, По който току-що се качи, чух звук приближаването на колата. Имаме достатъчно време. Ние стояхме с гръб към морето. А моят Люгер е празен.
  
  
  Митзи също излезе. Ной Флеминг извади от машината силни ръце.
  
  
  "Ела с мен, Картър. Вземете Митзи за ръка и не даде повече. Стой зад мен ".
  
  
  Аз съм завита, "люгер" за колана, хвана момичето за ръка и го последвах Ной. Какво повече мога да направя. Скоро ние пак ще умрем. И, може би, бихме могли дори да отплува толкова далеч, че преследователи нас не се намери, ако ние просто държат главата си достатъчно ниско долу в тъмните вълни.
  
  
  Ной спокойно и уверено стъпва в морето. Той лесно носеше Флеминг. Морето се издигат около краката му, до средата на бедрата му, след което изведнъж тя започна отново да се покачва, стъпка по стъпка.
  
  
  В следващата стъпка, аз ударих с пръсти за нещо твърдо. Аз едва не се спъна, после вдигна крак. Аз царапнул крак камък и малко по-горе се почувствах твърда земя. Аз слагам на това теглото. протегна ръка коляното си и се чувствах стъпало по-високо от първия. Ние сме се изкачи четирите стъпала и влязоха направо в неравна каменна повърхност около шест сантиметра под вода.
  
  
  Аз тихо се засмя. Аз съм добре подкован в тази магия. За първи път видях на Ной, който идваше по тази каменна пътека. Разбрах, че това е стара каменна постройка, вероятно бариера срещу наводнения, които отдавна падна под морското равнище в резултат на земетресение. Аз не мислех, че Ной някога съм го виждал над водата. Той, вероятно, открих го случайно по време на плаване, и, въпреки това, че той не е шоумен, той го използва, за да изплаши своите суеверных последователи.
  
  
  Зад мен чух кикот Митзи. "Голяма чест за теб, Ник. Сега, че знаете това, което е загадка за почти всички. Пазете се от хлъзгави участъци и останете в средата. Ширина на стената само на половин метър ".
  
  
  Аз промуши ръката си. Достатъчно силно. "Ти знаеше и се опитваше да ми каже приказки за Дядо Коледа, мръсна уличница. Как си научил?'
  
  
  "По време на къпане. Аз провалиха за него главата си и загуби съзнание. Ной ме спаси. Той не говори с мен, на което попаднах, докато не станах го заплашва, че сама ще се оправя с това. Той се закле се съхранява това в тайна ".
  
  
  Бяхме почти на другата страна, когато над водата засияла двойка прожектори. Бяха викове на изненада и гняв. Те са намерили джип, но хората не са имали. Ние вече бяхме извън обсега на светлината, така че те не могат да ни видят. Стигнахме до стръмния скалите, в която е изсечен е тясна стълба. Това е дълъг и труден изкачване, но Ной, несший Флеминг, не показваше никакви признаци на умора, когато тя достигна върха на стъпалата и скочи на пет метра надолу към платформата, която едновременно служи като укрепления и покрив за къщи-долу. Аз мислех, че той ще успее като фитнес-треньор в програмата AX. Той връчи на Флеминг в протянутые ръцете, и на президента бързо се провеждат в стаята.
  
  
  Когато дойдохме, аз забелязах, че стаята вече е оборудван за неговото лечение. Горящи факли, висящи с каменни стени. В центъра на пода беше сгъваем, покрити с ароматни листа. Ние бяха преминали; нещо като почетна охрана, състоящ се от евреи, всеки от които леко допря до Флемингу, сякаш в желанието си да му даде част от своята сила.
  
  
  Когато Флеминг е изложена на легло, аз казах: "той със счупен крак, и го китката има ръжда. Той трябва да бъде заразяване на кръвта, а не е имал време да отиде в аптеката за антибиотици. Той трябва да незабавно. Има ли начин да получите това сте тук? '
  
  
  Висок чернокож мъж безстрастно погледна към мен. Гласът на Флеминг изглеждаше слаб, но той се усмихна. "Благодаря ви за безпокойството, мистър Картър, но аз съм в сигурни ръце. Сложих медицински познания на Ной по-висока от тази на най-скъпите специалист на Парк авеню ".
  
  
  Патриарх каза тихо: "Ние бяхме информирани за характера на вашите травми и ние можем веднага да започнете лечение".
  
  
  Две жени жилки Флеминг. Ной падна до него на колене и обмакнул гъба в течност, която стоеше в купа, в непосредствена близост до койкой. С тези думи той промыл раната на китката на Флеминг. След това намазал върху нея дебел зеленото желе.
  
  
  "Това е топла комбинация от листа от кока и зелен сапун", - каза Ной. "Ние сме оставили в нея превръзка. Този материал ще дръпне мръсотия от раната, и след това ръката се излекува бързо ".
  
  
  Лечение на краката е малко по-трудно. Ной выправил крак. След това той окунул пръст в купа с тъмно червена гъста способност. С тези думи той нарисувал кръг около раната, а вътре в кръга той рисува "Х".
  
  
  Той се усмихна. "Петушья кръв", обясни той. "За да прогони дявола от кости". Сега няколко слоя приправленных подправки листа са били прикрепени към крака, на върха на която е паста от топла брашно. Плътна превръзка по целия крак.
  
  
  На мен ми беше интересно, доколкото това е проява е примитивна медицина, да докажат своята своята ефективност в продължение на векове, и психологически влияние.
  
  
  Аз не знаех. Но Флеминг вярваше в това, и може би, тази вяра може да го излекува. Както и много от водещите политики, тайно той може да бъде дълбоко религиозен човек.
  
  
  А ако той не е признал в това публично, може би дълбоко в себе си той взе, забранена мистиката на вуду. Но нямах време да чакам и да гледам, отколкото за него ще се обърнеш.
  
  
  Аз съм отвел на Ной настрана и попита: "Барабаните също ви е казал, че Флеминг иска да се върне в града и да излезе пред хората?"
  
  
  'Да.' - Старецът криво се усмихна. Флеминг - идеалист и много упорит в своите убеждения. Но когато той се възстановява от шока, аз ще му кажа истината. Може би, искате да се върне и да освободи мис Сойер?
  
  
  Аз не му казах нито дума за дъщеря на хотелския магнат. Той много знаеше за човек, който живее толкова далеч на върха на хълма. Може би това са барабани, които го държат в течение, в комбинация, разбира се, със способността правилно да тълкувам тези редки признаци на джунглата.
  
  
  Лицето ми стана малко по-трудно, когато каза: "Ако аз не се върна да я цяла, аз не мисля, че оцелее сам".
  
  
  Митзи подслушивала. "Ти си луд, ако опиташ това. Но ако ти направиш това, аз ще отида с теб ".
  
  
  "Грешно предположение", - казах аз. "Аз не мога да те използвам. Ной, да се забавляваме, че тя ще остане тук.
  
  
  За моя изненада, той кимна. "Аз ще ви дам диригент ..."
  
  
  "Не", - прекъсва го. "Аз просто ще дойда пак по същия начин, по който сме дошли".
  
  
  Той приподнял вежди. Знаеше, че в края на краищата той не може да ме накара да променя решението си. Той сви рамене, взе Митзи за ръка и се върна към Флемингу.
  
  
  Аз се приближих до стълбището, высеченной в скалата. Зад себе си чух един горещ пеене съграждани, вероятно, създадена, за да помогне Флемингу оздравее. Аз активизира през стената във водата обратно от другата страна. Аз смътно видях джип. Той изглеждаше покинутым. Войници не е имало и следа.
  
  
  На половината път ми крак попадна върху хлъзгави туфи водорасли, нарастващо между камъните, и аз изпуснах. Станах, плюясь кал. се изправи и пое по-предпазливо.
  
  
  Когато стигнах до плажа, аз съм лов на патици.
  
  
  Свалих дрехите си и се опита да се изтръгне и я, колкото можеше. Аз высушил люгер може и хвърли пистолета на предната седалка на джипа. Аз хвърли дрехите си на предния капак, за да може тя да изсъхне на топлина от двигателя.
  
  
  Аз не съм снимал ботуши. Те са напоени, но те ми трябват за път.
  
  
  Аз да разчита на приятна екскурзия с една спаднала гума и не бях разочарован. Достигайки до мястото, където друг джип влезе в блатото, спрях, за да отговаря на "Люгер". Аз съм виждал активност на място, трима или четирима мъже на пътя. Може би хората, които са били в колата, не се удави, но аз не съм видял, че те са били прави.
  
  
  Един от тях внезапно излезе на средата на пътя и жест ми показа да се вдигнат по-отблизо. Аз малко не го събори с крак, но навреме видях loincloth. Аз все още държат на своя Люгер е в готовност, и се спря по-близо. Чух смях, нещо като победоносен звук и изведнъж носа на джипа отпадна от блатото. Те вытаскивали му. Тя беше празна. Никакви трупове.
  
  
  Асистенти на Ной в джунглата извади резервната гума и откатили ми го. Излязох и видях как двама от тях вдигнаха предната част на моя джип, предвидена в колелото и вкарах обратно с широка усмивка, която означаваше, че сега всичко е наред. След това те бързо изчезнаха сред дърветата. Толкова бързо, аз нямаше да видя това, ако просто мигна.
  
  
  Карах бързо, гадая, че ще намеря напред, където на голям камион блокира пътя. Хората на Ной там също са били заети, но машината е била твърде тежка, и те не биха могли да го избута. Излязох, седнах зад волана на камион и жест да се разпореди да се измъкне от пътя. Включих на задна и скочи. Беше красива гледка - да видите как камион се плъзна в блатото. Само цевта на пистолета все още е малко по-висока вода.
  
  
  По време на моето по-нататъшно пътуване в отдалечен хотел, аз никого не срещнах. В кухнята играе двойка мъже. Играта за мен беше нова. Всеки от мъжете е полиран чип, да е странно, подобна на човешкия пръст. Те се редуваха катали ги на масата. Който се приближи най-близо до разрив в средата на масата, печели, ако се съди по възбуждане, което го е причинило. Коко покатил последната. Той силно извика, когато му пръст падна в пукнатината. Губещи са платили му два пъти. Когато той и Ламби ме видяха, те спряха да играят. Когато им казах, че искам да те заведохме ме в хотел Sawyer, те не изглеждат много загрижени.
  
  
  Лэмби многозначително закашлялся. "Беше доста рисковано да мамят лейтенант в крепостта", - каза той. "Но за да заблудят полковник? - Аз не знам.'
  
  
  Имам нужда от няколко помошников. Това е важно, за да повярват в успеха на операцията. Нервните и съмняващите ми са били за нищо. "Ной знае, къде отиваме", - съобщи аз. "И той ни помага."
  
  
  Това са магически думи. Ако Ной мислех, че това може да проработи, това е така. Ние се изкачи на джип в добро настроение.
  
  
  По улиците все още бяха празни. Общо сме виждали не повече от шест души. Като чуха джип, те са в страх , като мишки. Движението на транспорта отсутствовало, всички обществени сгради са били затворени, прозорците бяха тъмни, с изключение на първия етаж на хотел "Сойер".
  
  
  Kako приставил пушка ми в гърба, докато пътувахме към главния вход. Посока в сянката на вратата, последвано от нас.
  
  
  Kako показа и жест ми показа да го следват. Аз се приближих към вратата придружени от Какао и "лейтенант" Ламби. Охранител спря на нас. 'Съжалявам. Полковник, каза, че тази вечер никой няма да пристигнат.
  
  
  Лэмби опъва и впился поглед в воин. "Ние се връщаме вътре. Ако искате да ни спре, може в крайна сметка да пострада. Този човек - Ник Картър, човекът, когото Джером предложи хиляда долара. Мърдай.
  
  
  "Оа" Охрана изпрати към мен пушка и облизнул устните. "В такъв случай аз ще го там".
  
  
  Лэмби изръмжа. - "Не, ти не си поведеешь. Самият доставлю. Ти си мислиш, че ще можеш да вдигнеш имам тази награда. Махни се, копеле! '
  
  
  Часовниковата изглеждаше виновен и се движеше достатъчно бързо. Kako мина покрай мен и го удари по задника пушка от ухото. При това, той случайно засегна спусъка. Куршум просвистела имам между краката, по-висока, отколкото бих искал. Това започнаха да стават прекалено реалистични. Лэмби отново показа зъби. "Полковник. Къде е той?'
  
  
  Сега вече е достатъчно впечатленный охрана почти неясно промърмори: "В казино, лейтенант. Държат те?
  
  
  "Мисля, че можем да намерим себе си". В гласа Лэмби прозвуча предупреждение. - "Остани на поста си".
  
  
  Kako втолкнул ме във фоайето. Томас Сойер би бил шокиран, ако видя щети. Бяха разделени на големи пейки. Стелажи с вестници и списания са били опрокинуты, нито една от витрините не остава непокътната. Рафтовете на магазините бяха празни. Каква бъркотия!
  
  
  Полковник Caribe Джером може да бъде елегантен заговорщиком, но никудышным командир. Ако той не позволи на хората да се отдадете на обир, той щеше да спечели повече, ако плановете му, разбира се, са били неуспешни.
  
  
  Казиното е дори по-лошо лоби. Игрални маси стойност в хиляди са били разрушени и не са подлежали ремонт. Картини на голи тела над продълговата лента са надраскани, фигури, издълбани. Kako и Ламби присвистнули. "Добра страна пропущена".
  
  
  Стъклена посуда е била счупена на пода около бара. Бутилки не е имало. Kako и Ламби неудобно извършила проверка на празните стаи. "Къде са всички подевались? Където полковник?
  
  
  "Той спи от daze. Какво ще кажете за това, че тук триста стаи с удобни легла. Що се отнася до Джером, аз мисля, че в офиса на Чип Капполы вярва на пари, казино. Нека да отидем при него.
  
  
  Минахме покрай касови апарати. Те са останали непокътнати. Само не е купчини монети зад стъклена преграда, никакви сметки в отворени кутии. Войниците държат далеч оттук. Натиснах бутона, който водеше в действие подвижен стъклен метална врата.
  
  
  Минах между момчета. Недружелюбный черно охрана на масата на дистанционното управление е бил хванат неподготвен. Той посяга към револвер, но след това видях муцуната пистолет Лэмби от гърба ми, научил ме и се засмя.
  
  
  "Не, но, мистър Картър. Къде сте го намерили, лейтенант?
  
  
  Може би той е преминал на другата страна, но ми изглеждаше по-вероятно, че той през цялото това време е бил шпионин на Джером.
  
  
  'Арестуван на блокадата. Кажете на полковник, че ние сме тук.
  
  
  Обаче негрите все още не е възнамерявал да ни впускать. "Митзи си тръгна оттук с Картър. Къде е тя?'
  
  
  Лэмби безучастно сви рамене. "Й не беше с него. Може, тя си отиде ".
  
  
  "Е, тя не е важна". Той щракна с домофонна система. "Полковник, имате гости".
  
  
  Това звучеше развълнувано. - "Аз ти казах, че аз ..."
  
  
  "Двама войници дойдоха да доставят мистър Картър".
  
  
  Сега гласът изведнъж стана по-радостно. - "Това е отлична. Пуснете ги.
  
  
  Отварям вратата. Caribe Джером седеше на масата Капполы. Пред него лежаха купчини от банкноти и монети. Последните приходите от казината и от хотели и магазини във фоайето на: огромни пари синдикат и Сойера.
  
  
  Аз съм приятелски се усмихна. "Вие сте намерили начин за забогатяване, Джером?"
  
  
  Той се усмихна в отговор. Само усмивката му беше малко по-студено ми. "Трябва да призная, че това е добър начин". Той погледна Лэмби. "Лейтенант, където едно момиче, което беше с този мъж?"
  
  
  Аз съм изтървал. 'Е мъртва. Потънала.
  
  
  Черни очи ми се свиха. "Тя плува като делфин, мистър Картър. Не пытайся ме мамят. Тя струва много в Маями ".
  
  
  Аз погледнах през рамо към вратата, която все още беше отворена. Негър след нашия разговор. Когато той застана зад моите хора, аз не можех да се използва своя люгер. Това би означавало смърт Какао и Ламби. Аз исках, че вратата се е затворила, и избрах най-бързият начин за уведомяване на полковника за внимание тяхното опазване.
  
  
  Аз предизвикателно каза Джерому: "може да Се получи добър откуп за Митзи, но обзалагам се, този лейтенант никога няма да види своя хиляда долара". Това беше достатъчно. Вратата се провалихме. Джером се наведе към купчина пари на масата. Когато той отново вдигна очи, той гледаше право в муцуната ми люгера.
  
  
  "Можете да вземете това, което ви трябва", - казах аз Ламби и Kako, когато ги пистолети отодвинулись от мен, за изненада на Джером. Лицето му напряглось. "Предателство, мистър Картър? Подкупайте войници! Те ще бъдат предадени на военното трибуналу, като само аз. .. '
  
  
  Той е бърз. Подозирах това. Но все още не е достатъчно бърз. Той е на масата и ръката му бързо се е преместило към кобура. Аз бях малко по-бързо, поставя люгер от дясната ръка в лявата, хвърли шило в ръка, и хвърли. Шило пригвоздил си ръка към кобура и му опит не успя.
  
  
  Признавам, че той не е бил страхлив. За него това беше голям риск. Но ако той може да ме принуди да стреля или ако той може да стреля сам, това е разтревожи да negra отвън, и шансовете ми са били пренебрегвани. Той тихо седна. Аз съм с Люгером и заповядал да го изправи до стената. Малки черни очички извергали омраза, но той е направил това, което му е казано.
  
  
  Ламби сложи оръжие на купчина банкноти и внимателно обыскал полковника. Той извади ми шило, револвер, и намери в един от джобовете още един резервен.
  
  
  "А сега седнете на дивана, за да можем да поговорим. Когато Тара Сойер? Аз казах.
  
  
  Джером дори не мигна. Той седна удобно на дивана и скрестил краката. Той язвително скривил горната устна и попита насрещен един въпрос. - "Къде Митзи Гарднър?"
  
  
  Аз не са имали време и желание да играе на въпроси и отговори. Разбира се, той държеше на Контейнери в хотела. Но аз не можех да се разчита на това, че цялата армия на Джером спи, и не искаше да рискува, че ще трябва да излъскване на целия хотел. Аз се изправих пред полковник и удари цевта на люгера от него лице. Оказа грозна драскотина. Не съм искал да го убие; той е единственият човек, който може да контролира армията по това време, и аз все още се нуждаеше от него. Но за началото и аз се притеснявах за сигурността на Тара. Казах за това Джерому и добави: "Аз не пожалею, че обезображу лицето ти, ако се наложи".
  
  
  Той беше красив мъж. Той знаеше това, и той е тщеславным. "Добре, - каза той. - Все още не си освободишь. Мис Сойер е в стаята си на горния етаж. Между долната и горната етажа шестстотин и моите войници."
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  
  
  
  Докато Лэмби държеше полковник под прицел, ние с Какао съблече якето и ризата Джером и разкъса ризата си на ивици, за да го свържат. Даваме му да седне на дивана.
  
  
  "Остани тук, за да се грижи за него", - наредил съм Kako. Аз му показах как работи управлението на вратата. "Изчакайте, докато ние с Лэмби дойде до вратата. Можете да я отворите точно толкова, за да ни позволи да премине, а след това отново се затварят.
  
  
  Ламби отново приставил пистолета към гърба ми и отидохме. Негър беше погълната от детективски роман и не вдигна очи, докато не подсунул на муцуната си люгера му под носа. Когато видях това, което той чете, аз трябваше да усмехнуться. "Не се чете, както го прави; добавих миг, преди да Ламби силно го удари по задника си пушка по черепу. Той се плъзна от стола на пода. Дали е мъртъв или не, зависи най-вече от дебелината на черепа му. Ние оттащили го до един от касови апарати казино и закъсал там към един стол. Ние бързо отиде до асансьорите. По средата на фоайето, изведнъж отвори вратата на асансьора. Войникът излезе, видя ни и се опита да се наведе назад. Хвърлих шило и за миг го открили под негово кадыком. Лэмби влачат го за багажник на администратор. Ключовете Амбалаж на място не се обърна, затова трябва да проникне там колкото е възможно по-тихи.
  
  
  Отидохме обратно до асансьора и аз повдигнати две мачете, които соскользнули с колан войник, след като го удари. Сега при нас имаше само 599 противници.
  
  
  Горе ние се завтече към вратата на апартамента Тара. Аз опростен заключване стилетом, и ние се озовахме вътре, преди някой да се появи във фоайето.
  
  
  В стаята цареше удушающая атмосфера. Климатикът е изключен. Тара Сойер легна на леглото, протегнати ръце и крака. На нея бяха бикини и сутиен. Я китките и глезените бяха вързани за леглото завесата, така че тя едва можеше да се движи. В устата й не е кляпа, но в този, може би, не би било необходимо. Звукоизолация в хотел Sawyer Grand LaClare е отлична. Най-много, че може да се чуят в съседната стая.
  
  
  Тя видя ме и Лэмби. Лицето й бе изкривено отчаяние, и аз си помислих, че тя е на път закричит. Аз удостоверенията си устата с длан. "Хората на Джером тук. Бъди спокойна.'
  
  
  Очите й метнулись до Лэмби. Тя мислеше, че аз също те хванат. Обясних й, че той е на наша страна. Нейните красиви сини очи сега са станали големи и тъмни . Страхът в очите й сега бе заменен от гняв. Аз махнете ръката си от устата й и я целуна. След това аз я пусне, за да развърже шнура. - "Убиха го?"
  
  
  Аз знаех, че тя е имала в предвид Флеминг. Аз казах. - "Не. Ние бяхме в състояние да се скрие от него. Той е контузен, но в планината с Ной в сигурността ".
  
  
  'Кой е това?'
  
  
  Разбира се, тя никога не е чувал за този стар черно волшебнике и неговото племе. - "Ти би нарекла ще ме взеха за лъжец, ако ви бях казал на тебе повече за Ной, но ако се измъкнем от града, живи, аз ви теб с него. И дори и тогава няма да повярвате ".
  
  
  Аз бързо разхлабени кабел, за да се намали болката. Ръце и крака са побелевшими и подути поради нарушаване на кръвообращението. Тя е наранен, и аз видях, че ще мине известно време, преди тя отново да може да ходи. Въпреки това, аз не можех да рискувам, носейки го. Ако някой се опита да ни спре по пътя ми отчаяно изминаха ще ръцете ми, и, вероятно, Ламби също.
  
  
  Аз промокнул китките и глезените Съд със студена вода от банята. След това извади от тоалетната фино памучно рокля. Във формата, В която тя е, тя изглеждаше по-добре, но гащи и прозрачен сутиен просто не са идеални за пътуване по време на войната.
  
  
  Съд отне скъпоценни минути, за да се задържи на краката си. Ние извършили проверка на това из стаята. Изпратих Лэмби в зала провери свободен ли изход.
  
  
  Миг по-късно той подаде главата в ръба на вратата и ни кимва. Ние тичахме до асансьора толкова бързо, колкото позволява състоянието на Тара. След като натиснах бутона, аз видях, как в коридора се отвори врата.
  
  
  Стигнахме до първия етаж и вратата на асансьора бавно да се отваря. През процепа видях войници. Още по-лошо, там е полковник Caribe Джером с пистолет, което е в нас.
  
  
  Аз гмурна зад метална врата и едновременно с това натисна бутона за мазето. Куршум отскочи от метални стени на асансьора. Това беше чудо, че никой от нас не е пострадал. Вратата се е затворила, и влязохме вътре. Изглеждаше, че са изминали часове. Ако в гаража не би било машина или изход е блокиран, Дейвид Кайт е могъл да отпишат един от своите агенти. Том Сойер е трябвало да загуби дъщеря си, а Ной е загубил дяволски добър помощник.
  
  
  Чудех се, къде да е друг помощник на Ной. Може би е мъртъв. Ако Джером го убеждава да се откажат от нея за мускулест сума, той би могъл да се очаква от куршум. У полковника не ще причини спазя думата. Беше очевидно, че е било грешка да оставят бедния глупак Kako насаме с този тип.
  
  
  Асансьор удари въздушен буфер на приземния етаж. Ние бяхме в гаража. Имаше много коли, принадлежащи на гостите, и по-высокооплачиваемому персонала, но аз не очаквах да се намери в тях ключове, и едва имам достатъчно време да ги провери всички. Навън стоеше военен камион. Вероятно той е готов за извънредни ситуации и бързо спечелил. С изключение на това, че той изглеждаше в рамките на една миля от тук.
  
  
  Аз посочи тя. "Бягай към една машина", - казах аз. "Разделете го , докато аз се покрива с отстъпление".
  
  
  Те бягаха. Поне Лэмби тичаше толкова бързо, колкото можеше, като се проточва ръката спотыкающуюся Контейнер. Вратите на асансьора се отвориха. Когато те отвориха преди два инча, заснет в процепа, следвайки примера на Джером. Чух писък и се надявах, че е полковник. Аз продължих да стрелям, когато вратата се отваряше още повече, и дойде нови викове. Най-накрая някой хрумна брилянтната идея да изпрати асансьора обратно нагоре. Аз продължих да стреля, докато вратата не се затвори напълно. Сега при нас имаше леко предимство. Аз се втурнах към камиона и скочи до Тарой, която стартира двигател, а след това започнала работа на седалката до водача. Щастлив. Ако това е Митзи Гарднър, ние ще спорят за това кой ще карам колата, а това сега не е време.
  
  
  Карах на втора предавка и излезе на рампата. Не си в барикадирали. Когато аз карам покрай главния вход на хотел и погледна към вратата, аз видях как на Джером с няколко от своите хора избяга навън. Те се спряха на стълбите, за да стрелят по нас, но набързо. Снимки на отминали ниско.
  
  
  Направих зиг-заг, за да се сведе до минимум тяхното по-нататъшни шансове за попадение, и го чух, като Ламби стреля отзад. Аз съм извика му той да подтянулся. Той не ме чу. Или, може би, той беше твърде развълнуван, за да реагира.
  
  
  Тогава вече беше късно. Аз чух кратък писък и в огледалото за обратно виждане и видя как Лэмби падна от колата. той е син лежеше неподвижно на средата на пътя. Предната част му риза беше напоена с кръв. Тялото му сотрясалось от които попадат в него куршуми. Джером отмъсти на него сега, когато ние сме били твърде далеч, за да ни хване.
  
  
  Аз се съсредоточи върху шофирането, опитвайки се да не обръща внимание на умората. За нас вече не са свистели куршуми. Джером със своите войници се завтече към коли, припаркованным на входа на хотела. Бяхме далеч от дома и в безопасност.
  
  
  На бул. " обърнах се и натисна педала на газта. Колата вече се приближаваше за превозване на тежки товари, отколкото за увеличаване на скоростта. Имахме известно време, но това не е достатъчно, за да се избегне преследването на полковника.
  
  
  Ние бяхме извън града и се отправиха към хотела на Ной. Нещо трябваше да реши бързо. Не можех да се избегнат Джером на крайбрежния път. Имах две възможности. Първо - скриване на камион в бараката за старата част на хотела. Друг е лош пътят, петляющая през планините.
  
  
  Хрумна ми, че полковник, вероятно е знаел за съществуването на хотели и че Ной го радва. Той дори не би трябвало да се бият. Цялата сграда е дървен. Той може да ни изгори.
  
  
  Така че аз избрах планински маршрут. Нашият тежък камион може да преодолее длета и ухабы, вероятно по-добре от по-леки машини зад гърба ни, и те не могат да се движат по-бързо от нас по този път.
  
  
  До това време, като стигнахме до завоя, те не ни забелязват. Аз лампите и се обърна на волана. Сега ние бяхме невидими сред джунглата за две джипове, минаващи покрай нас по главния път. Отлично. Спря, извади прожектор от употреба и се приближи до товарен платформа, за да видите, че имаме със себе си. А може, Ламби изтървал пистолета. Моите запаси от боеприпаси са били на изчерпване.
  
  
  Аз не успял да намери пистолет между мотками въже, лопата и три чекмеджета. Аз вече щеше да избяга, когато светлината на прожектор падна на текст в едно от чекмеджетата: "Динамит". Извадих кутията напред. Няколко пръчки са отпаднали, но повечето от тях все още били внимателно обвити с дървени стърготини.
  
  
  Ако полковник Джером се учи, че ние се премества надолу с главния път, той, без съмнение, ще се завърти. Но ние бяхме готови да го приемат. Ние отидохме на около сто метра в джунглата. Аз се показа от товарното отделение и се затича обратно към кръстопътя, приготовляясь по пътя. Аз съм правил това дотогава, когато джипове Джером появи ми се в очите. Те са пътували бързо, скочи зад ъгъла, а аз съм стояла настрана от техните фенери. В далечината те забелязали камион и торжествующе вика, отправила към него. Когато към мен се приближи първият джип, аз запали фитила. Хвърлих динамитную пул на задната седалка и се гмурна колкото се може по-нататък в листата.
  
  
  Взрив възникна веднага и ме хвърли обратно на пътя. Но физическото ми състояние беше много по-добре, отколкото на пътниците на джипа. Аз все още съм затаил дъх, когато чу, призовава ме гласът на Тара. Станах по-рано, отколкото би искал, и махна поръча да стоят настрана, гледайки в дълбока фуния, възниква в пътя. Зад мен завой по завой спря на втория джип. Ние с момичето се завтече обратно към камиона. Ние вече караше с пълна скорост, когато джипът с писъка на спирачки спря в кратера на фуния. В огледалото за обратно виждане видях, висока фигура на Джером, склонившегося по-голямата выбоиной на пътя. Куршуми свистели за нас, но ние бяхме вече твърде далеч, и те едва ли могат да ни навредят.
  
  
  Тара не разбираше какво се е случило. Обясних й, че се намери в камион, наведе се, бързо я целуна, след това отново се съсредоточи върху пътя.
  
  
  "В момента сме в безопасност", - казах си. "Те не могат да минете през тази дупка, в противен случай те ще трябва да намалят дървета. А за това трябва време. Пригответе се за разходка по бързо на морето ".
  
  
  В тъмното едва не се разби в едно дърво, когато се обърна ъгъла, и това ми напомни, че имам нужда от светлина. Рискът се установява, сега имаше по-малко значение, отколкото на риска се изправи пред едно дърво. Един поглед към часовника ми каза, че нощта вече свършва. До това време, като обръщаме внимание на най-почти непроходими места ще бъде почти е светло. Той направи това много по-лесно.
  
  
  Но докато е все още тъмно и светлината на фаровете пробивался през гъстата зеленина. Съд трябваше да се държа за рамката на вратата, за да не избутам главата си покрив. Тя протегна няколко мили, после горчиво се засмя.
  
  
  "Ник" - каза тя. "Не мисля, че аз подхождам за това. Бях луд от това, да дойда тук и да отговарят на Флеминг. Това е толкова романтично ". Нейният смях звучеше разочарован. "Сега разбирам, че това е в действителност".
  
  
  Аз се засмя. - "Приказен свят разочароващо?"
  
  
  Така, че е бил уплашен, се казваше, за да овладее себе си. Ние забирались всичко по-горе и по-горе, и по-нататък ще бъде още по-строги. Аз си помислих, че това е един добър повод да се пусне юздите. Най-накрая, тревожност - това е стимулант, а секс - чудесен успокоително. Спря и се обърна ключа за запалване. Беше много тихо. Излязох, изпревари колата, отвори вратата от страна на Тара и извади си. Аз подтащил я до колата, за да може да се провери местността под светлината на фаровете, няма ли змии или porcupines, които могат да развалят веселбата. Устата й беше толкова гладен, колкото и на мен. Тя беше също толкова трудно, колкото и на мен. Мина много време, преди най-накрая, седнаха в камиона напълно измотанными и доволни. Аз се усмихна. 'Се чувстваш по-добре?' Тя кимна, откинулась на облегалката на стола и затвори очи.
  
  
  До това време, като сме достигнали до стръмни скали, беше вече светло. Казах Съд-да си затвори очите за известно време, и, разбира се, тя веднага отвори ги, за да с интерес погледнете навън. Когато тя поглед през прозореца и видях само бездната, тя побледнела. Тя седна направо, вздернув брадичката.
  
  
  Когато бяха преминали; опасна част на пропастта, си помислих за Флеминге. В това място, където пътят е отишло в задънена улица, излязоха и продължиха пътя си пеша. Сега открих нещо, което по-рано не съм забелязал. Пътеката изчезваше в стръмен дефиле; извън ръба, от друга страна, са били пещерата, където живееше по-рано излишното население на племето. В този момент изглежда, там никой не живее. Дебели дървени порти на крепостта са затворени. Аз почука по него дръжка на пистолет. След няколко минути чух тракане на вериги и перекладывание дървени болтове. След това на вратата хвърлен вътре, и мъж в бяла мантия ни кимва вътре. Тара изглеждаше така, сякаш е видял призрак.
  
  
  Ной нежно поприветствовал момиче, каза, че Флеминг се чувства по-добре, след това се прехвърлих в отдел лоши новини.
  
  
  "Нашата линия прерязаха снощи. Нищо не сме чули от вътре, откакто са напуснали. Може ли да ми каже каква е ситуацията в Порт ъф Спейн?
  
  
  Аз подозирам, че старият хотел в покрайнините на града е нещо повече от просто място за живеене за евреи, които искат да посетят града. Това трябваше да бъде център на новини и съобщения, които идваха от града и снабдяването с помощта на барабан в джунгла. Ако съобщения не е имало повече, това означава, че Джером е извършил набег в нея.
  
  
  Бях много уморен. Започнаха да се натрупват часове дълго на напрежението. Тази стара крепост е непревземаема. Крале, пирати и бунтовници винаги напразно се опита да оспори високи стени в древни времена. Но този път единствената защита са ми "Люгер" и една шепа куршуми, елегантен малък щанд Митзи Гарднър и няколко кутии с динамит. Малко срещу модерно оборудвана армия. Аз се облегна на дебелото каменна стена и се запозна на Ной. Аз му казах, че ще направя с динамит.
  
  
  "Аз трябваше веднага да взриви този скала", - признал съм.
  
  
  "Но тогава аз не мислех, а сега е твърде далеч. Но аз превращаю този път в минно поле. Аз очаквам, че Джером ще пристигне тук на ден за джип. Го чака изненада. Имам нужда от вратар.
  
  
  Ной е събрал екип, а аз въведени момичета.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  
  
  
  Хората се влачат динамит от камион. Те завели отворен шкаф в форт, оставя пълна кутия за устройството мин по пътя. Преди да напусне камион, аз извади ротор от разпределител, така че никой друг не може да станем камион. Аз се трансформира път в минното поле, като се уверите, че детонаторы инсталирани по начин, за един човек би могъл да взривят всяка такса и независимо от останалите. Докато работех, чух барабани в крепостта; това не са мнения, а церемониални звуци. Предположих, че Ной се опита малко да повдигне бойния дух.
  
  
  До това време, като приключих, се чувствах съвсем измотанным и гладни. Аз трудно достига до крепостта. Наистина, беше ритуал. Свещени птици, избивани и се варят в кипяща вода. Голи хора с копия танцуваха около котел. При тях беше отлично оръжие за борба с базуками и автомати.
  
  
  Ной се погрижил за него преди да съм успяла нещо за ядене. Не успях дори наполовина да заспя. Когато Ной ме събуди, аз лежеше в прохладно, тъмна стая; На сивата линия до вратата, можех да видя, че слънцето вече достигна южната позиция. Сложих човек на стража при трасета. От това място трябва да се чува приближаването на превозни средства от разстояние. Сега той стоеше пред Ной, и той е развълнуван.
  
  
  
  
  "Военни приближи към камиона", - каза Ной.
  
  
  Аз веднага се събудих. - 'Колко си?'
  
  
  "Тя не може да се счита за". - Ной заговори с наблюдател.
  
  
  Той казва:" много, много ".
  
  
  Станах и се затича към портата. До сега те трябваше да ходят по пътеката, а аз исках да се уверя, че те не са намерили динамит. Танц на войната е приключила, и хората, отминали в своите пещери, избягали обратно в крепостта.
  
  
  Аз преминали отвъд вратата на стаята Флеминг, и за миг замръзна. Той стоеше до вратата между двете момичета. На него забинтованной ръката му не беше нито грозни червени ленти, нито сив цвят на шоколадово-кафяво лицето. Аз не са имали време да спираме дотук, но бързо възстановяване Флеминг ме изненада. Аз изхвърля от ума си, продължавайки да върви. Аз минаваше през портата и се затича по пътя. Ако те са бързи, бих могъл да се сблъска с тях, но трябваше да бъде сигурен.
  
  
  Когато стигнах до прохода, а аз още нищо не съм видял. Сега аз бях на поляната и през върховете на дърветата, можех да видя камион на дъното на дерето на около половин миля по-долу. Група от около тридесет души, които стояха наблизо, нямаше да се катери нагоре. Интересно, защо? Тогава чух зад себе си шум. Това е Митзи. Тя е отговор.
  
  
  "Има още една атака от друга страна, Ник. Лодка в залива. Много лодки.'
  
  
  Това е обяснило, защо групата все още чакаше долу. Това е съвместно действие, движение клешни, която ще започне едновременно на два фронта. Аз съм я прегърна през рамо. "Можете да взривяват мините?"
  
  
  "Това винаги е била моята цел в живота. Какво да правя?'
  
  
  Аз я показа на запалване, връчи я на запалката на колата и каза какво да правя. "На пътя между тези две точки е средство". Посочих я на две точки. "Запалването на дясно запалва най-нисък заряд след три минути след запалване на предпазител. Когато първата група ще достигне завоя, тя трябва да се запали. Надявам се, това ще бъде достатъчно, въпреки че някои войници понякога са глупави. Не бързайте. Но да ги спре ".
  
  
  'С удоволствие.' Тя ме целуна, и ми създаде впечатление, че тя ме целува за сбогом. "На добър час с флота".
  
  
  Аз се засмя. 'Това ще работи. Доверься Ной ".
  
  
  Аз казах-добре, отколкото се чувствах. Ние не разполагаме с екипировка, за да издържат дълго на обсада от двете страни. В рамките на съществуващите възможности, аз трябваше да направя нещо, което е в моите сили, но нещо подсказывало ми, че за да оцелее на този ден, е необходимо чудо.
  
  
  През време на моето отсъствие в крепостта са настъпили сериозни промени. Племето е бил зает. Стълбите са плътен покрив, който също така служи като защитна стена, и камъни с размер на черепа носеха кофи, които са се предавали от ръка на ръка, като транспортни ленти.
  
  
  Колкото и да е странно, това е воодушевляющее спектакъл. Ритмично шаване на всички тези черни ръце, полагане на материал, като жива змия, вселяло доверие в тези хора, които вероятно никога през живота си не са водели истински войни.
  
  
  Ной запази вид, но изглеждаше по-уверен, отколкото хората му. Той говореше с Флемингом в тих ъгъл на вратата. Флеминг облегна на един стол и, изглежда, се опитвам в нещо да убеди Nov. Аз се приближи по-близо, за да следите за разговор.
  
  
  "Добре, Ноа, аз искам да вярвам, че Джером води двойна игра. Но аз не мога да позволи на вас и на вашите хора да рискуват живота си в името на моя случай. Ако Джером толкова силен, тогава аз трябва да се съобразят, тъй като аз признае генерал Хаммонду. Аз сдамся и ще бъда заточен в Съединените Щати. Джером - способен човек, и този остров в края на краищата оцеля военна диктатура по-рано. Може, аз дори мога да му даде съвет. Аз искам да му предадоха ми съобщението.
  
  
  Изпрати Джерому послания за мир е като да се опиташ да подпише своята смъртна присъда. Дори ако полковник оставил Ной и неговото племе на мира, аз нито за миг не принадлежи на страната на живите. Аз си мислех, че това е достатъчно лошо, за да отговарят на поражението. Мразех това. Но беше още по-лошо е да си представим, какво щеше да се случи с мен, ако Джером беше така обиден, както аз си мислех. Чаках отговор Патриарх. Това разразилось досаден тирадой.
  
  
  Флеминг, аз уважавам вашият идеализъм, но той заслепява вас. Когато генерал Хамънд се отърва от вас, хората все още вярвали, че тя ще остави остров островитянам. Можеше да си позволи да изгони вас. Caribe Джером не може да бъде толкова щедър. Той е толкова непопулярни, колко е амбициозна. Докато ти си жив, ти си за него заплаха. И на карта е поставена не само вашият живот. Ако Джером може да се справим, той ще превърне тази планина в ракетную база. Той прогони и ни доведе тук на нашите врагове. Той не може да остане на власт без подкрепата на Русия. Тази планина е наш свещен дом в продължение на векове. Нашите хора по-скоро ще умрат, отколкото ще ви тази планина ".
  
  
  Старецът говореше добре. Той е убеден Флеминг, който показа, че не е нечувствителен към разумни доводите си. "Признавам, прав си Ной. Аз твърде дълго е живял в света на мечтите. Надежда понякога отнема привлекателен външен вид. Ако аз ти понадоблюсь, аз мога с една ръка да хвърлят камъни ".
  
  
  Той докосна ръката на Ной в знак на уважение, след това накуцваше здрави крака към парапету.
  
  
  Ной кимва за мен. Аз се изкачи на покрива и погледна през зубчатую стена на входа на лагуната. Приближаването на флота ми напомня за това как британците са евакуирани от човек за нощувка по време на Втората световна война. Всяка рибарска лодка, всяка прогулочное кораб, с една дума, всичко, което можете да намерите в Пристанището на-на-на-Спейне, се приближи към планината.
  
  
  Аз мечтая за американските торпедо ножовете и за прикриването на това с въздуха с бързи изтребители. Но това беше прекрасен сън наяве.
  
  
  Първите лодки се движеха един след друг на максималната скорост по вода е в нашата посока. Лодки, плаващ зад него, уцелеют. Първите ще се изправи от изненада. Те се приближи бързо, очевидно без да обръща внимание на подводния на язовира, която да ги спре движението. Репутацията на Ной отпугнула хора от този малък рай, така че те нищо не знаят за в наводнените язовир.
  
  
  Аз гледах, като първите две яхти състезава заедно до един. Дори и без бинокъл можех да видя базука и картечници, които хората държат на палубата. Те са хит за язовира едновременно със звук треска метал. Носните част се изкачи отзад, корпус затрясся, и шокиращ втурнаха срещу хора от палубата в морето. И, за да отпразнуват корабокрушение, като в същото време се разнесе памук първия заряд, който прегорели Митзи.
  
  
  За първите две нещастни яхти стояха две влекач, които вече не могат да спрат. Те са изсечени в скалната стена и са се подписали под ъгъл. Един от мъжете, паднали зад борда, някои да се удави под тежестта на обувки и друга екипировка, други успели да се закачат за язовира. Следващата подводници успя да спре в средата на лагуната. Но три лодки, натоварени с войници, въоръжени до зъби, са хит за язовира, не се получава при това видими щети. Те нащупали неочаквано препятствие пръчки. Те лежат на височината на бариера от наводнения на стълбата, водеща към крепостта.
  
  
  Хората от първата лодка започна да се премине през язовира към стълбите. Трети нож леко отстъпи и даде залп от прикритие към парапет.
  
  
  Аз не забелязах, че Ной се изкачи по стълбата, но забелязах, че той стои до мен. Имаше бамбуков перископ с допълнително огледало, което му позволило да гледате директно чрез парапет. Той вдигна ръка, готов да подаде сигнал. По парапет стояха кафяви фигури, всяка с камък в ръка.
  
  
  Поради стрелба с лодки по-различен слышался звук на войнишките ботуши. След това чух ръмжене от другата страна на стената и разбра, че войниците сега е точно под нас. Ной понижава ръка. Изведнъж стените се е появил движение.
  
  
  Мъжете са забравили за пулях, които свистели край тях, над главите, наклони над стената е с дебелина на осем фута, хвърлени камъни и отново убежище. Трима от тях се сринаха от раните си. Други пренасят ги и заели техните места.
  
  
  Огън прикритие внезапно спря. Погледнах покрай назъбени стени до подножието на стълбата. Видях падащите войници: верижна реакция тел, катящихся към морето.
  
  
  Хората на Ной отново донесоха камъни и се приготвиха за повторение на успеха.
  
  
  Отстраняването на прикритие е възобновено, и смъртоносното олово отново подсвирквах над назъбени стени, пробиване на дупки в обветренной стената.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  
  
  
  Втори взрив разтърси джунглата. Това означава, Митзи трябваше да запали втора такса. Сега аз не се нуждаят от Ной. Аз все пак не можах да се кача в лодка от "Люгера" и куршум от тяхната артилерия, докато не е твърде силно повредени стената. Старият гигант добре контролира стълба. Аз се завтече към пешеходна пътека. Митзи седна на земята с трети взрывателем в ръка и изглеждаше неразплатени. "Те са по-умни", - тя ми каза. "За първи път имах седем, а втория път-четири, всички заедно. Но сега те вървят един след друг. Дистанция осем метра. Боли, цяла мина за един човек.
  
  
  "Не, те не струват", - се съгласих аз. 'Няма значение. Аз ще ги изтребя индивидуално ".
  
  
  Отиде напред войници. Те не рвались в битка, но беше там, подтиквани от една руганью офицери зад тях. Те погледна, не напред, а към и на земята в търсене на мин-капани.
  
  
  Тичах през храстите към подходящ за мен място. Говорител парче камък, затварящ пътека на дъното. Ако аз бях в състояние да отида там по-рано, отколкото войници, а след това ще са в състояние да работят конструктивно със своя "Люгером". Аз току-що е стигнал до там, когато първият човек се е превърнало в рамките на reach. Тя е ниска, набит и много мургав. Лицето му беше наводнения след това. Той спря да си поеме дъх, после бавно тръгна назад, без да сведе очи с пътеки. Аз се прицели от люгера, след това променил решението си и отново извади го в кобура. Е начин да се опознаят по-добре. В края на краищата, той не знаеше, че съм бил там.
  
  
  Моите запаси от боеприпаси в никакъв случай, да се оставя много да се желае, и аз все още не може да разчита на тях. Аз извади шило на труд на дясната предмишница. Когато войникът премина под мен, аз скочих върху него отзад. Аз го събори с крак. Изглежда, че малко въздуха, който е останал в белите дробове, издухан от него. При мен не е прието да се убиват безсъзнание противници. Но този път аз нямах избор. Сега не можеше да си позволи лукса да вземат пленници. Неохотно след като приключите работа, аз затащил го под един храст, взел пушка и патронташ и се втурна обратно в своето скривалище. Ако аз продължих в същия дух, бих могъл по този начин да унищожи много, а също и за натрупване на запас от оръжия. Удобно и разумно!
  
  
  Следващия высунул носа иззад ъгъла. Той се спря с изумление в очите си, когато видях пред себе си петна от кръв по земята. Той вдигна главата си още повече, обърна се и ме видя. Той носеше на колана си пред корема машина, и тази машина обещаващо обърна в моята посока.Аз бързо издърпа пистолета от кобура си и пусна куршум му в главата, преди той успя да дръпне спусъка. Аз мълчаливо благодари Hawk за тренировка, скорост и сръчност, които всички от най-добрите агенти AX трябва да се прави редовно и които аз обикновено презират, защото те имат навика винаги да намалят ми почивка. Но понякога за част от секундата по-висока скорост означава разликата между живота и смъртта. "Остани смирен, Ник, - помислих си аз.
  
  
  Но все пак е направено красиво.
  
  
  За съжаление, мъж падна от трасето толкова далеч, че вече не се намира в сляпа зона. Но аз не можех да се откажа от тази машина.
  
  
  С люгером в дясната ръка аз скочи, хукна към труп и започна бързо да работи, без да повдигне очи от тях. Той е заредена боеприпаси, като вьючный муле. Златна мина!
  
  
  Аз скатил го по ръба на пътеката в храстите, събрал оръжията си и се затича обратно на мястото си. Все още никой не излезе от ъгъла. Странно. Известно време бях зает. Трябва да бъде, те са чували Люгер.
  
  
  Чаках още десет минути, но никой не се появи и аз започнах да чувствам, че нищо не губя време. Аз се върнах към Митзи със своята плячка. Оттук можех да видя дъното на камиони и джипове. Войниците се събраха около човек с рацией. Вероятно те чака за нови поръчки от някого на по-високи позиции. Митзи одобрително погледна към нашето ново оръжие. Аз се засмя.
  
  
  "Те не спират всичко, което Джером може да хвърли в нас, но поне имаме малък коз. Тази малка армия долу ще знаят, че сме въоръжени с
  
  
  Аз посочих група-долу. "Те се променят техните планове. Пътят е твърде опасен, и аз не мисля, че те ще отидат в още една лобовую атака. Но дръжте ги под око и уведомява за тях ме, ако греша ".
  
  
  Тя облизнула устните. - Остави тук пушка, нали? Може би аз ще успея да направя за него нещо полезно ".
  
  
  Оставих пушка и малко боеприпаси. Едва напуснах, аз се чу нов звук - тракането на мини по крайбрежния път. Видно е време отново да взривят динамит.
  
  
  Аз премахната от зареждане, когато новата машина спря в края на пътя. Войниците излязоха и аз видях един човек с рацией. Нямах представа, че тези войници ще са подходящи за групи. Аз не чакам, докато те ще разпръсне, а е изгорял първият заряд.
  
  
  Той избухна под джип, а също и унищожени два камиона. Когато шум от взривове стих, пуснах място от автомата на превозни средства след себе си. Машини, които все още са непокътнати, преместени животните на заден ход и внимателно се преместили обратно. Изглежда, там за известно време ще е тихо, и реших да се върна в крепостта. На покрива беше шумно. Всички са в приюти, тъй като базука и дальнобойные пушка продължиха да бомбардират парапет. Ной кимва ме погледнете в перископ. Видях голяма група войници, които вървят през бариера срещу наводнения към стълбите. Някои вече са достигнали стълбището и започнаха да се изкачват по нея. Ной изглеждаше мрачно.
  
  
  Цялото движение вървеше по-бързо, отколкото бих искал. Ако прикритие продължило по-дълго, да те удари с хората си, но не можехме да ги достигнем, докато огънят не спре. Аз почука на машина и заповяда на Ной да ме предупреди, когато те ще бъдат на върха.
  
  
  Обаче това не е необходимо. След няколко секунди огънят прикритие внезапно спря. Това беше знак за мен. Чух, как ходила дойдоха по-близо, когато аз мина между два шипа. Аз малко не се удари в лицето войник автомата, но той се отклони, когато войници направи последната стъпка. Изстрел от автомата хвърли върху мъжа зад него. И двамата паднаха през ръба. Аз продължих да стреля, докато стълбище и голяма част от язовирите не са изчиства далеч. Последните мъже се втурнаха обратно към своите подводници и подслон, гмуркайки се във водата.
  
  
  Стрелба с не повече. Флот се отдалечи към другия край на язовира и застана на котва там, където ние с Митзи прегърна помежду си в солена вода. Изглежда, преди един век.
  
  
  Аз се върнах на Ной. Аз имам удобно и запали една от дългите, тънки и много вкусни цигари, създадени специално за мен в Истанбул. "Това е първият акт", - казах аз. "Ние вероятно ще можем малко да си почине".
  
  
  "Това може да е вярно за теб, Ник. Аз съм ви много благодарен за всичко, което сте направили. Но обсадата все още не прорвана, само закъснял и за кратко. Армията на Джером ще се върне. Аз знам, че моите хора мислят, че са спечелили, и затова се очаква на партито. Ако аз не устрою им угощение, те ще си помислят, че забравям да благодаря на боговете за победа, и се опасяват, че боговете вече не ще благоволить ни. Тогава те ще загубят желание да се бият ".
  
  
  Ной ме остави да организирате празник със свещения огън, макари и церемониальными танци. Аз съм разделил времето си между надзор за почивка и наблюдение на врага флота. Някои кораби пришвартовались на брега. Аз бях наистина изненадан, че войниците останаха в непосредствена близост до лодки и не се опитахме да стигнем до крепостта през плажа. Уоки-токита ще раскалены от поръчки и контра разкази.
  
  
  Стоях там и гледах към водата, като изведнъж се почувствах ръката си в моята. Това е топла ръка, цеплявшаяся за моите пръсти. Аз огляделась. Мен склонилась момиче. Тя е била изложени под кръста и кожата му блестеше от церемониален танц. Гърдите вздулись. лицето ми. Дишането ми стана учащаться. И това не е всичко.
  
  
  Аз трябваше да следват сега, когато всички бяха заети от страни. Но и на мен тези проклети барабани не подействовали. Освен това, с лодка не е забележително действие. Аз слезе по стълбите след нея. Ние сме открити един с друг на мека леха от листата на тих ъгъл на вратата.
  
  
  След това всичко се е свършило. Звукът на барабаните се превърна в приглушено. Това е малко като на молитва, и аз се почувствах странно спокойствие. Бях помогнал на едно момиче да се издигне, и ние отидохме обратно, хванати за ръце. Аз я остави, и тя да се върне към парапету и погледна към стената.
  
  
  Флот отиде в открито море! Една лодка все още се е намирал в лагуната и се готвеше последният да напуснат естествената пристанището. Какво, по дяволите, се случи? Слязох долу, за да информира на Ной, който току-що говорих с Флемингом и Тарой. Аз им казах новини.
  
  
  "Сега можем да вземем от тук Флеминг и момичета", - казах аз. "Може би ние можем да преминат на друг остров и да изпрати послание на Съединените Щати. След това те могат да ни вземат на самолета. По този начин, поне Флеминг ще остане жив, за да се опита отново. А аз мога да се върна по-късно, за премахване на полковника ".
  
  
  Но Флеминг не исках да чуя. Никакви самолети. Никаква премахване на Джером. Аз се отказах и сладко му каза, че това е личното му дело. Той просто трябваше да изясним това с Ной, докато аз разглеждах светините на счупени лодки.
  
  
  Ной избра мен в помощ на няколко души. "Най-добрите плувци", - каза той. Плувци не ми отне, само вратарите. Аз се възползваха от възможността, за да разберете, как са нещата при Митзи.
  
  
  Тя все още беше там, където я е оставил, но джипове под него не е имало. Само камион все още е там. Тя ми каза, че те оставиха всички наведнъж; може би, в същото време когато отплаваха кораби. Казах и за това, и тя скептично погледна към мен.
  
  
  "Не мисля, че Джером се предаде, не е ли така? Какво ще направи той?
  
  
  Аз не съм казал Ной и Флемингу това, което мислех, че е в действителност. Но аз мога да говоря с Митзи. "Мога да кажа, че той е настоявал Кастро за помощ. Аз предвиждам, че можем да очакваме бомбардировачи, преследвач на подводници и всичко останало, че Русия може да изпрати на главата ни, чрез Куба. Надявам се, нас тук вече няма да бъде ". Казах й за лодки, които се разбиха на язовирната стена, и че възнамерявам да се посъветва Ной изпрати на неговото племе и за известно време далеч в джунглата, когато си тръгнем. Земята под краката ни може да е силно накалиться.
  
  
  Тя ме погледна с жалостью. "Безнадеждна мисия. Забавлявайте се с това."
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  
  
  
  Насрещен вятър е достатъчно силен, за да се власт на повърхността на водата, но почти не забави нашата скорост. Влекач бе оценен не е за скорост, а за теглене шлепове, превозващи продукти от вътрешните райони в Порт ъф Спейн, и въпреки, че ние се движеха с максимална скорост, имам усещането, че ние ползем.
  
  
  С помощта на хората на Ной бях освободен тази лодка, която е закъсал по време на атаката на противника, и след малък ремонт тя ни се щеше.
  
  
  Ной изпратил своите хора в район от другата страна на планината, където те рассредоточились, за да не попаднат в ръцете на войници Джером. Аз можех да Ной да осъзнаят, че крепостта вече не е надежден, и е трудно да го убеждава да отиде с нас. Той би предпочел да остане със своето племе, но аз посочих му, че той най-добре служи на племето, става с нас и ни помага. Освен това, сега, когато стана известно, че той е взел Флеминг под крилото си, той, без съмнение, е трябвало да плати тази цена. Флеминг също категорично настоя тя да се придружава от нас, и в края на краищата един и неохотно отстъпи.
  
  
  Сега излизаме от лагуна на захваченном буксирном лодка. На една скорост, която имахме, дори до най-близкия остров пътуване се превърна отчасти в нощно пътуване. Обаче при ярка слънчева светлина, сега сме ставали лесна плячка, ако вражески самолети, да се появи, преди да сме напуснали лагуната. След това аз да продължа под прикритието на брега и да избягат незабелязано, след което преминават през открито море на мястото, където не ни чака.
  
  
  Навсякъде, където сме плавали, пясъчни плитчини са неглубокими, но поне аз не съм виждал никакви средства за защита от наводнения под морското равнище. Ако ни открили? . Тогава имахме и малко надежда.
  
  
  Аз отидох по извивката на лагуна. Бряг до самата вода зарос джунгла. Плочи отиде под водата в подводен каньон. Аз да се проведе колкото е възможно по-близо до брега. Надявах се, че тегли от тъмната зеленина, няма да бъдат видими от разстояние. Но това се оказа напразен надежда.
  
  
  Ние бяхме почти цели, когато чу приближаването на самолета. Той летеше бавно и ниско, изглежда, не забелязваше нас, докато не се оказа точно над нас и отлетя бързо да се върти. Самолетът не носи бомбовую натоварването, но по някакъв начин той щеше да е въоръжен, иначе той не си направи труда да лети обратно.
  
  
  Малък приют за бедни, която е отвлечена, има добра маневреност, и аз бързо поворачивал. Ной втолкнул Флеминг е в кабината, зад мен, вытолкнул там Контейнер, растянувшуюся на палубата.
  
  
  Бърз градушка от куршуми остави ни пътека през водата. Промених курса, и куршумите не са попаднали в целта. Когато самолетът пристигна за втори път, чух тракане на нашия картечница. Един бегъл поглед към кърмата ми показа, че Митзи все още е хубаво момиче. Оръжието е при нея ръцете си, и тя също попадна в целта. Газова бутилка в едно от крилата избухна и самолет се разби в морето. Митзи наведе машина и се подава ми знак на победата.
  
  
  Аз все още не смееше да се радваме. Самолетът несъмнено е имал радиовръзка с базата. Сега, когато това не е станало, други пилоти, изглежда, обобщи резултатите. Но това може да отнеме известно време, и ние не щяха да ги чакат.
  
  
  В устието на лагуната дълбочина е толкова плитки, че пясъчни плитчини са добре видими с невъоръжено око. Но влекач беше малка утайка, и минахме без затруднения. Обърнах се с нос в открито море. И аз веднага ги видях, два остри като бръснач, носа експлозиви патрулни лодки рассекали вода. Стройни хрътки са се втурнали към нас на пълна скорост, след като видяха ни. И те веднага ни видяха. Нашият четирицилиндров Dodge не може да устои на мощните двигатели в машинни отделения.
  
  
  Всичко, което можем да направим, е да печелим време. Може би да се върнем към съмнителна защита на крепостта? Аз си помислих, ще се справим ли ние. Аз маневрират буксиром и попита. "Някой тук да знае, как да управлява лодката?"
  
  
  Момичетата могат да направят това. Разбира се, те плува само на яхти, но работата на влекач не е много различно.
  
  
  "Подмените мен. Върнете се в крепостта. Ще трябва да изчакаме до залез слънце, преди да опитате отново.
  
  
  Тара са се покрай Флеминг и пое кормилото. Тя каза напрегнат тон. "Те са прекалено бързи, Ник. Ние от тях няма да напуснем.
  
  
  'Моята засада работи. Доверься чичо Ник.
  
  
  Аз не са имали време да се обясни. Аз се завтече на квартердек, грабна автомат и боеприпаси и скочи зад борда. Аз измъкнал я към брега и се гмурна в джунглата. Влекач несръчно грохотал по права линия в посока на крепостта. Патрулни катери се обърна и навели своите картечници. Веднага след буксиром от вода удряха фонтани.
  
  
  Но те са прекалено бързаме. Те продължиха да плават рамо до рамо. По този начин те никога не биха могли да мине по тесния коридор.
  
  
  Това също не работи. Първият е заседнал в плитчините. Быстроходный кораб стоеше отзад, премахване на борда на почти целия екипаж. От скривалището си в джунглата аз обстрелял хора, все още намиращите се на борда на кораба.
  
  
  Вторият пазач, лодка също е сполетяла същата съдба. Но това е извън обсега на моята машина. За съжаление, той не работи, и аз промених позицията си. Те не могат да ме види и не знаех точно къде съм, но две картечници стреляха с дълги опашки в посока на дърветата, които се намираха между тях. Чаках зад дебело бревном, докато те няма да се уморят или те няма да свършат патроните. Във всеки случай, това няма да принуди себе си да чака дълго. При тях е голям проблем, отколкото машина на брега, който все още не можеше да ги удари. Тътен ги двигателя се е превърнал във висок писък, когато те се опитаха да се откъснат от пясъчните плитчини. Храна широко затряслась. Всички, с изключение на волана, скочи зад борда, за да не попаднете на остър нос. Лодката се движеше инча за дюймом, но се движеше. И след половин минута работа се откъсна. Екипажът скочи на борда и се върна в посока Порт ъф Спейн. Аз се приближих до водата и погледна през водата от лагуната до скалите. Нашият влекач пристигнали благополучно и всичко само изкачване на стълби. Аз си помислих, че им е приготвил приятна изненада. Ако един патрул е толкова лесно да се извади лодката от пясъчните плитчини, можем да изведем и друга. Ние на него всички го убие бързо от Гранд ЛаКлер. Някои от нас биха могли да се носят под формата на екипажа. Ако някой на брега видях нас, ние ще предприемем за хора Джером. И теглене на лодката с мели не трябваше да предизвика никакви проблеми. бях смятам да се върна в крепостта, вземете хората си и се насочи натам тегли. Ако е имал достатъчно сила, за теглене на шлеп, той би могъл без труд да извадя патрулните лодки.
  
  
  Ми изведнъж стана много добре. Докато не чух гласове. И скърцане на ботуши, издигайки се на хълма зад мен. Поне имаше четири човека. Те и тогава говорихме помежду си. Откъде, по дяволите, те изведнъж идват от? Може, тук ги подманила стрелба. Ми крайно време беше да се намери по-безопасно място.
  
  
  Аз за момент си помислих за лодката, която видях на кърмата палубата на патрулна лодка. Но това не изглежда най-доброто решение за излизане в открита вода. Ако те видяха ме, щях да съм мъртъв. Бих могъл да се опита да плува до крепостта под прикритие надвиснали зеленина.
  
  
  Но с цялата тази кръв във водата можех да бъда сигурен в компанията. Barracuda или акула. Най-доброто, което можех да направя, е да се опита да остане по-назад от войници в района, който те вече обыскали.
  
  
  Аз се приближи до земята и внимателно высунул главата си над храстите. Третият патрулните лодки стояха на котва до брега, и неговата спасителна лодка лежеше в ивица пясък в подножието на хълма. Тази лодка може да се преселят в ръцете на шепа хора. Им е малко, иначе щях да чуят повече гласове.
  
  
  Сега какво? Аз не исках да чакам, докато войниците ще се появи в моето полезрение. Аз по природа е ловец. Не обичам да чакам, когато при мен дойдат трудностите. Аз ги търся. Човек в атака винаги има предимство. Освен това имах допълнителен аргумент. Всеки, когото срещна тук, може да бъде само враг. И всеки звук, който чух, може да бъде един звук от тях. Те ще трябва да чакам, за да стреля, докато не бъдат сигурни, че не убият нито един от своите хора, а аз мога да атакува, като само аз нещо да видя или чуя.
  
  
  Водене машина, той да не е закачен за големи листа и шипове, започнах бавно да се движи напред на земята. На тридесет метра видях как се движи нещо кафяви. Мъж се наведе, за да проползти под с лозя, вниманието му бе съсредоточено върху нещо напред, тя беше с гръб към мен. Едно бързо движение, той внезапно изчезна в зеленина, и го загуби от поглед.
  
  
  Аз отидох зад него. Ако можех да го убие, това остави да дупка в линията. И тази дупка ще бъде достатъчно голям, за да пропуснете Ник Картър.
  
  
  Ако бях стрелял, аз ще подманил другите към себе си, но тя може във всеки един момент се обърнеш, да ме видите и да ми даде пълен изстрел. Той не е в далечината е дошъл, за стилета.
  
  
  Взех автомат в лявата ръка, разтърси своите стилетом в дясната си ръка и започна да подкрадываться към него. Аз бях на три метра зад него. След това той се обърна. Той учудено ме погледна и вдигна пистолет-картечница. Хвърлих ножа. Той вонзился му в гърлото му, преди той успя да дръпне спусъка. Той се срина без много шум. Аз се приближих до него за стилетом.
  
  
  Тогава главата ми избухна.
  
  
  Когато дойдох на себе си, в главата ми звучеше двадесет и бита-групи, всяка от които е играла различни песни. Погледнах към върховете на дърветата и видях над военен форма на три грозни щастливи лица. Ръцете ми бяха свързани под мен. Един от тримата е бил сержант, други двама - обикновените. Сержант подвит ми шило за колан, войниците носеха на моя машина и ми "Люгер". Сержант, видях като отворих очи, се приближи по-близо и ритна ботинком ми между ребрата.
  
  
  "За Бельмонта", - изръмжа той и отново ме удари с крак. Значи, аз се постави импланта гърлото Бельмонта. Следващият ще ми гърлото. С ръце зад гърба си, аз не можех да направя нищо срещу това форс-мажора. Той се разтриват ръцете, доволни от своята плячка. "Ставайте, мистър хиляда долара", - каза той. "И ти също ще получиш промоции".
  
  
  Аз не се премества от мястото си. Така че аз бях за тях е по-ценен жив, отколкото мъртъв. Ако толкова са искали да ме оставиш жив и здрав, ми се стори разумно, че те също трябва да свърши цялата работа. Сержант щракна с пръсти. Войниците вдигнаха ме на крака. Един от тях му опря в "люгер" до моя лопатке и започна да настоява. Имаше две възможности. Или да продължи да върви, или да си счупи рамото. Аз отиде по-далеч.
  
  
  Те избута ме от мястото, където беше лодката на брега. Сержант кресна на останалите си хора, че те са спрели да търсят. Хванаха ме.
  
  
  Отговориха два гласа, и след известно време от джунглата се появи придружаващите ги войници. Те всички бяха много доволни от себе си.
  
  
  В Сержант осъжда новоприбывшим носят мъртво колега, и ние сме вече в пътя. Носещата труп пред мен, други двама до мен и сержант в тила. Не съм особено се грижи за бъдещето си. Вероятно имах среща с влажен сутерен и садистом, водещ на разпит и след това на среща с линия.
  
  
  Дори ако Хоук учи за моята съдба, той нищо не може да направи. В поста си му беше трудно да признае, че във вътрешните работи на Гранд Лаклер е длъжна американски представител.
  
  
  Когато бяхме на половината път до плажа, от джунглата се разнесе изстрел. Вик зад гърба ни принуди всички да се обърнеш. Сержант спря. Той е на път да падне. Предната част от него длъжностно якета стана червена. Войниците се нахвърли върху него, като че ли искаше да го хване. Ускользнув от него, те изпратиха своите пушки в гъсти храсталаци около нас. Отново ружейный изстрел. Войници вляво от мен, ограничените ми задната част на главата, след получаване на удар с главата, падна на земята. Този, който е в дясно от мен, изпаднали в паника, наведе се и избяга.
  
  
  Аз ритна с крак от легнало. Той лежеше неподвижен. Останалите двама войници високо вдигнаха ръце. Митзи излезе от храсталаците, наставив към тях револвер. Тя застрелила един, преди аз да се приближи достатъчно близо, за да го компресирате китката. Останалите войници вдигна ръце още по-високо.
  
  
  Тя гневно ме погледна. "Ти не ставаш сантиментална, вярно е, Картър? Нямаме време на лишените от свобода ". Тя высвободила китката и се обърна малките оръжия обратно на войник, който по това време е бил бланширани.
  
  
  "Стой, да - казах аз. "Аз искам да им опазиш живота. Дръжте го под цевта на пистолета и вижте дали можете да отприщи ми китките с една ръка.
  
  
  Обърнах се, и тя започна да развърже въжето на китките ми. Массажируя спазми с пръсти, аз се обърна към войниците с въже, и с жест показа, че не ще да ги задуши от нея. Те са разбрали, че съм имал предвид.
  
  
  Войници, на които аз почука с крак, скочи на крака, като че ли носеше на раменете на един тон олово и двама войници тръгнаха с мен към брега, а Митзи за подслон. Изискан кораб все още застряло в плитчините. Влязохме във водата, и аз поведе двама войници на носа. Аз им казах как да избутат лодката, обременени Митзи на храна и помогна да се изкачи на палубата.
  
  
  Тя тръгна към кабината и стартира двигателя. Чух, как рана двигател, и се приближи към носа. Послышалось хриплое мърмори. След това спря. Още един хрип, а после съвсем нищо. Моята диагноза е: виновен. И аз да благодаря на себе си за това.
  
  
  "Спри", - извиках Митзи.
  
  
  Аз скочи на борда, за да се уверите, че съм бил прав, и отследил дупки, оставени от моите снимки. Бях прав. Аз имам в топливопровод при изстрел в отбора. И което е още по-лошо, резервоар е празен до дъно. Нито капка бензин.
  
  
  Аз се чувствах безсилен. Нито гориво, нито енергия. Нито енергия, нито на патрулна лодка, нито възможности да напусне острова. Абсолютно никакъв начин.
  
  
  Митзи извика от кабината. "Ник, войници. Те бягат! '
  
  
  Аз съм стрелял във въздуха, и те спрели. С наведени рамене. Вероятно сега те са очаквали от куршум в гърба. Аз скочи на борда и се приближи до него уейд. Повече не е имало смисъл да ги задържи, но аз има при себе си амуниции. Аз жест покани ги на брега и повика Митзи.
  
  
  Когато тя се хвана нас, аз да я държа един под цевта на пистолета, а другия е освободен от обувки и панталони. Аз трикотажни пъхтя крака заедно, набил панталони касети, опънати колан колан, блъскат краката си на врата му.
  
  
  "А сега, пуснете ги", - наредил съм момиче. "Те вече не ни трябват, и те вече не могат да ни навредят. Две повече или по-малко голяма разлика няма да има ".
  
  
  Аз жест заповяда на хората да си отиват. Те не изискват подкрепа. Когато те си тръгнаха, ние с Митзи колкото е възможно по-бързо се отправи към крепостта. Ной жарил риба, и на небето ме разбере, за колко време, аз не съм ял. И костите ми са ми казвали, че имам нужда от сън. Въпреки, че имах работа до залез слънце, ще мине известно време, преди да дойде тъмнината, и аз си помислих, че е време да се направи кратка пауза с ром, топла риба и плодове.
  
  
  Намерих празна стая, падна върху каменния под и спокойна. Митзи доложит. Нямах представа колко силно тя е в списъка на Хоук, но ако някога се измъкнем от него живи по някаква безумна ирония на съдбата, аз ще отида за нея. Тя е спечелила специален медал.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  
  
  
  Време е да унищожи стълба. Сега, когато бягство по море е невъзможно, тя вече не може да ни служи.
  
  
  Унищожаването на такъв археологически съкровища това е стъпка, на която аз не исках да отида, но това е твърде опасно достъп към крепостта. Ние може да чуе, като по крайбрежния път и по пътя на подобна машина, но Джерому може да дойде в ума идеята да изпрати през нощта гребни лодки и да изпрати хората си нагоре по стълбите, незабележимо за нас. Както ни е твърде малко, за да гледате всички на армиите. Очите на Ной се помрачи, когато му казах, какво да правя.
  
  
  Отворих последната кутия динамит, извади два пула и погледна към стария патриарх. "На мен боли, Ной. Ако се измъкнем оттук живи, аз ви обещавам, че AX, за да се изгради нова стълба ".
  
  
  Вдигна картечница на третото стъпало отдолу, прострелил няколко дупки в твърди сланце, поставих динамитные пулове в по-мека, не окисленную част, и пламна страст. Аз отново избягал и е вече вътре в стените, когато е имало експлозия. Лавина от естествен камък с гръм и трясък, удари по водата, и когато звукът е стих, от скалите отново се превърна в стръмен, прочут склон.
  
  
  Така че сега остава само два пътища, по които е трябвало да водят бдение в нощта. д-р Флеминг изглеждаше добре, и аз не се съмнявам, че бихме могли да го транспортират до друг остров, с Ной. Останалата част от групата да се присъедини към хората на Ной в джунглата. Аз ще отида в града, за да открия Джером и довърша. Ако военните обезглавили всички, може би, да ми се успокои, и Флеминг, би било възможно да се възстанови в длъжност на президента.
  
  
  Представих план за Ной, и той не възрази. Съгласихме се, че тази нощ той ще предпази крайбрежната пътя, а аз ще следи за пътека. Аз обучавах го показа като взривяване на мини, и разказа всичко за времето. После изчезна в друга посока. Докато у нас е динамит, през нощта на нас никой не може да атакува.
  
  
  Тара искаше да помогне. "Баща ми ме изпрати да ви помогне. Не сте забравили за него? И имате нужда от почивка. Мислиш ли, че не мога да взриви, тъй като Митзи, когато е необходимо?
  
  
  Осветителни мачове има, да. Но как тя ще се справи с вълнение? Но поне си компанията би направила часовникът ми е по-приятно. Освен това, аз не очаквах нападение през нощта. Войски полковник са понесли значителни загуби, и аз подозирам, че след загубата му на патрулна лодка Джерому да отнеме известно време, за да зализать раните си.
  
  
  Казах на момичето, че подежурю първите часове, но тя не искаше да чуе за него. Тя си помислила, че имам нужда да се отпуснете. Не, имайки предвид нищо особено. Така че стигнах и позволи на сън надделее над мен.
  
  
  Вече беше посред бял ден, когато слънцето е в моите очи разбудило мен. Аз отново се почувствах човек, с изключение на пъпки по главата, където ме удари войници. Тара седеше с гръб към багажника на дърво, бодрствующая, но заспало. Тя имаше тъмни кръгове под очите. Аз се обърна към него.
  
  
  Гласът й звучеше глухо. "Ник, аз съм болна, имам болки в корема. През последните няколко часа стана още по-лошо ".
  
  
  Ние сме били под високата арка от дървета, и през листата просачивались ивица жълта слънчева светлина. Кожата на Тара е зеленикаво-жълто и блестела малки капки пот. Пред очите е сивата мъгла. Взех я на ръце и се затича по хълма към портата. Влязох и извиках на Ной. Страхувах се, че той все пак ще бъде нащрек. В края на краищата, той е единственият знахаром, кой както може.
  
  
  Той влезе в крепостта на няколко секунди след мен. Аз внимателно остави Контейнера на пода, и Ной веднага започна работа. Той пощупал жлези на врата си, хвана я за китката, отвори си устата и огледа дланите си. Преди това, както той ги е изтървал, видях мехури на пръстите.
  
  
  Никога досега старецът така и не бързаме. Той пристигна в една от стаите. Тичах след него, но не и когато стигна до вратата, той отново излезе с плетени мат и тиква. Той се отказа от циновку, я удари с крак и жест ме помоли да постави върху него момиче. Разбрах, че той се нуждае от светлина и веднъж възпламени факли в една от тъмните стаи.
  
  
  Сложих Контейнер на циновку и се оттегли с нея рокля. Изведнъж в двора се оказа и Митзи, първо заинтересована, но след това обеспокоенная, когато тя видя бескровные устните на момичето.
  
  
  Ной държат половината от тиква в една от големите си ръце. Той разтърсени съдържание, което прилича на смес от вода и зелен сапун.
  
  
  "Назад". Думите му бяха резки. Когато ние послуша, той вдигна главата си Опаковка, отвори си устата и изля течността си в гърлото. "Манчин", - каза той измерва. "Много отровно дърво. Едно ухапване го плод може да предизвика внезапна болезнена смърт. Дори докосване до тялото може да бъде много опасно. Само погледнете горкото дете ". Изведнъж Тара опъната. Ной отново я вдигна и отново изля малко от течността й в гърлото. Докато тя лежеше запъхтян, аз си спомних, че вече знаех за манцинелле. Това е доста сериозно, тъй като току-що споменах Ной.
  
  
  Старецът имаше нужда от помощ. Той каза: "Налейте малко течност я на пръстите си. Не търкайте!
  
  
  Аз това го направих. Той се обърна я, за да можем да я види гърба. Тя също е била покрита с листа. Аз излях течността я на гърба си, когато тялото му потъна в болезнени спазми.
  
  
  Чух, как старецът въздъхна с облекчение. "Аз мисля, че ние сме го направили точно на време", - каза той. "Тя се възстанови".
  
  
  След известно време спазми спря, и момиче лежеше неподвижен. Сега Ной постави тиква с сапунена смес и взе други тиква. Той започва да прави гъста емулсия от бял прах и нещо подобно на мед. Той се обърна едно момиче и изля за нея. След това той го сложи на рамо.
  
  
  'Сега е твой ред.' Той стана, отворих моя риза и вывернул си отвътре навън. Материята е също отглежда. Той трие ръцете ми дезинфектант, направих същото и със собствените си ръце и се усмихна. "Аз трябваше да ви предупредя. Джунгла - обикновено един, понякога - враг. Вземете другата страна на тепиха; ние сега понесем си в сянка ".
  
  
  Тара отвори очи, когато ние заведоха я в една тъмна стая и слага на легло. Тя е била в съзнание, но все още е много болна.
  
  
  Това означава, че на изхода от крепостта не ще. Ние трябваше да носи Флеминг и Контейнер, но това не беше възможно. Не по стръмни планини. Не с всички опасности, които ни заплаши. Трябва да изчакате. Аз седнах до блондинка и изведнъж осъзнах, че е притеснен за нея повече, отколкото исках да призная. Тя ми хареса, и сега това става за мен по-ясни, отколкото когато и да било. Ако Ной не е научил отровата веднага, тя щеше да е вече мъртъв. Старецът я спаси в последния момент, и за това той отново се издигна в моите почитания. Усетих миризма на закуска. Аз не съм обръщала внимание, докато Ной не се обади. След това се обърна към останалите, които вече са вечеряли.
  
  
  Ме чакаше изненада. Имахме на разположение на гостите. Чернокож млад мъж в набедренной заливче. Той донесе новини, и, съдейки по думите на лице на Ной, това са не много добри новини. - каза ми Ной глас, който каза следното ехото на умора, когато Митзи и Флеминг удрученно стояха наблизо. Тази нощ племе не пасивните. Те са изпратили своите скаути.
  
  
  Войниците Кариба Джером също не седяха със скръстени ръце. Те проправи кордон от брега по протежение на лагуната до плажа, където застана на кея трети патрулните лодки. Ни заобикаляха. С две болни ми дори не трябваше да мисли за мине кордон. Попитах един човек, дали той ме изведе и отговорът беше кратък: не. Той пристигна тук преди това, като среда е завършена. Сега той също не можеше да се върне.
  
  
  Това означава, Тара не се забелязва придвижване на войски. Ако не бях спал, бих могъл нещо да чуя. Или може би те все още са твърде далеч. Погледнах в тихи фигури около мен, разбрах, колко много сме слаби, и изведнъж аз вече не бях гладен.
  
  
  Аз се яде. Поне това е заемало мен. След обяд седяхме мълчаливо. Ние чакахме.
  
  
  Чух звука на първите, за част от секундата преди това как Ной се обърна към мен лице. Това е тъмен мързелив бучене на самолетите. Старецът бавно се изправи и каза, като гостите ни на чай: "Предлагам да се скрият в катакомби. Г-н Картър, не се ли вземе със себе си мис Сойер?
  
  
  Както каза веднъж ми Митзи, старецът е бил пълен с изненади. Така че под крепостта имаше мазе. На мен ми беше интересно, как по-дълбоко, и ако той може да издържи на бомби, и ако не сме били погребани там жив. Митзи побледнела, и аз знаех, че тя сега си мисли точно същото. Но отново нямахме избор.
  
  
  Аз отидох за Тарой. Аз с облекчение забелязал, че тя вече можех да те прегърна ме за врата. Когато аз изведох я навън, Ной отвори вратата от дебели плочки, които аз по-рано не съм виждал.
  
  
  Митзи и човек, който вече изчезна от поглед. Флеминг просто премина през отвора на патерици. Аз го последвах. Ной затвори след себе си дебел врата, оставяйки ни в най-непрогледния мрак.
  
  
  След секунда той запали искрата на парче еднократна употреба и запали свещ. Имахме светлина. Ной протегна свещ човек, Флеминг взе на ръце и тръгна към затъмнен входа на тунела слизаше по няколко стъпала, малка пламък над главата парнишки манило нас.
  
  
  Тунел е достатъчно широк, за да пропусне нас, но на височина много да се желае. Висок мъж трябваше да се навежда. Трябваше да се огъват коленете, и Митзи наведе главата си, за да не избутам.
  
  
  Това е една дълга разходка. Така или иначе, над нас беше доста скали, за да издържат на силен удар. Когато сме достигнали дъното, ние се след радикална в доста голяма стая.
  
  
  Седнахме на пода, и Ной отсечен свещ. - За да опазим въздуха, - каза той. Минаха няколко минути. Самолетите може да са отдавна над нас, но не е имало взрив, който е нарушил било тишина. Нито звук. На мен това не ми хареса. Какво са чакали?
  
  
  Тогава си помислих за един приятел. В бързината да избягат от бомби, за да сме забравили, че ние може да се наложи допълнителен изход. В края на краищата, това е напълно възможно, че нападение на въздуха блокира вратата в катакомбите. Имаше само едно средство, което винаги ни гарантира изход: динамит. И ние го оставили на върха.
  
  
  Митзи донесе машина, и аз опипвана го в тъмното. Аз се качих по стълбите, се върна на горния етаж и бутна тежката шиферную врата, на около три инча. На ярка дневна светлина заслепи ме, но аз заловени някакво движение. Остана на място, докато очите ми не са свикнали на светлината. Появиха четирима мъже в руската форма. Да, разбира се. Полковник се искаше да Флеминг е бил взет жив, а не убит от бомба. Тогава той може да бъде сигурен, че не си изключен завинаги.
  
  
  Те са машини. Да се установят с парашути, те се разделиха. Двамата заедно отидоха в едната посока, две в другата. Те ходят на стаи и, очевидно, са били изненадани, че никой няма да откриете. Постепенно те започнаха да стават по-бързо. Никой от тях не погледна в моята посока. Избута вратата малко по-широко и притисна към стената, която се намираше в сянка. Направих глупава грешка. Ако чаках на горния етаж, аз лесно ще се перестрелял. Сега трябваше да чакаме тук и да се опита да извлече от нея максимална полза.
  
  
  Един от тях е отнело много време, за да придържа главата си през вратата, зад която стоях. Всички тези празни стаи, прави го небрежно, му пистолет бе насочен надолу. Аз отстъпи няколко стъпки. Когато беше вътре, аз се удари челно автомата му слепоочие. Той падна и не се премества от мястото си. Аз се върнах до вратата.
  
  
  Номер две е излязъл от стаята обратно към мен. Той е достатъчно близо, за да стилета. Аз почти никога не промахиваюсь, но той се обърна. Остра като бръснач стомана е минал покрай него, трясък в стената и с трясък пада на земята, преди да го рита. Той учудено се огледа и се обърна към мен. Аз вече се скри зад вратата. Той е нещо извика останалата част на отрывистом руски език. Веднага дойде отговор. Те планирали да влезете с огън. Това ме устройваше. Аз слезе по стълбите в катакомбите. Както очаквах, те стреляха не ниско долу, а право напред, бързам един след друг. Аз намали ги на половина на опашката, преди да ги собствен воле е включен, за да звукът на собственото ми оръжие не встревожил четвъртото парашутисти.
  
  
  Аз не съм чувал, като Митзи се изкачва по стълбите зад мен се дължи на шума. Сега гласът й се разнесе зад мен. 'Какво се случва?'
  
  
  "Имаме посетители. Четири. Имам тук лежи вече трима, един е някъде отвън.
  
  
  Аз се качих до вратата, но четвърти човек не видях. Аз силно извика, но той остана в приюта. В двора е била мъртва тишина. Прекалено тихо. Нямах никаква представа къде е бил и той най-вероятно е в мен да изстреля, ако аз высунул главата си твърде далеч от отвора на вратата, Аз рискува бързо я загубят. Аз не вярвам, че той отново ще привлече натам. Може би той е бил най-умен сред тях.
  
  
  Хвърлих се в Митзи руски автомат. "Погледнете на боеприпаси".
  
  
  'Достатъчно.'
  
  
  "Дръж проход под контрол. Аз ще се върна и да попитам, има ли друг изход, това е единственият изход ".
  
  
  След като описах ситуацията, Ной запали свещ. В мъждивата светлина на пламъка видях Флеминг, прислонившегося към стената. Тара седна до него на няколко метра от него. Тя вече изглеждаше по-добре, въпреки че все още изглеждаше ошеломленной. Тази тъмна дупка в дълбините на планината, пропахшая мръсотия и мухъл, също не е идеален дом за санаториуми. Но аз не можех да го променя ситуацията, докато не почука на четвърти човек. Ной каза нещо на момчето, който скъсал с помощта на линия армия Иеронима. Момчето кимна, взе свещ и кимва ме последва. Слабо светлината пада върху рисувана на платно, окачени зад един вид примитивен олтар. Той приподнял страна на платното. Зад него се появи коридор.
  
  
  Надявах се, че момчето знае пътя, защото този, бр свещи дълго няма да изгори. Ние слязохме по стълбите и влязоха в тунела с ниши в стените. Някъде свещи са на стената на притежателя, обикновено това са огарки, дълги няколко сантиметра. Беше отвратително, гнил мирис. Скоро видях причината. В повечето ниши лежат човешки скелети, зад тях на каменни рафтове лежаха кухи черепи. Приема се, че това е гробница на племето.
  
  
  Моето чувство за посока ми подсказало, че ние сме от другата страна на крепостта. След известно време видях на каменен кръг светлина. Над него имаше кръгла дупка в стената, ширина едва по-широк от раменете ми. Не можех да стигнем до нея. Момчето също е виждал. Той взе имам машина, постави го на пода, близо до свещта и ми помогна да се изкачи. Сложих ръцете си на горната част и излезе през нея.
  
  
  Аз огляделась. Аз се изправих от външната страна на стената. Никъде не е движение. Аз се подаде ръка в дупката и взе машина.
  
  
  Аз вскарабкалса ръба на покрива и видя своя четвърта съпруга. Той лежеше по корем за парашютами, това оръжие е насочено към врата, зад която стоеше Митзи. При самостоятелна работа те обикновено не са много впечатляващи. Той е млад и стройен, но смъртно опасно, поради смъртоносни оръжия в младенческих ръце. Аз оспорва му на руски: "Ти си вече тук peeping?"
  
  
  Той се обърна. Аз съм дръпнал спусъка. Сбогом, неизвестен войник. На вратата се появи Митзи, видях тялото си и се приближи към него. Аз скочи от покрива. В миг на око, поради открехната врата отпадна пети парашутист. Той грохнул тежък револвер Митзи в областта на шията. Ако съм искал да го убие, трябваше да прострелить Митзи. Проклятие!
  
  
  Той погледна нагоре към мен и извика на добър английски: "Выбрось си оръжия".
  
  
  Той каза нещо на момичето. Аз се отказа от машина.
  
  
  "Ела, не твърде близо. Изправи се срещу тази стена ".
  
  
  Формата му е от най-добрите материали, от своите колеги. В него имаше пагони на офицер, а на колана безпомощно радиостанция. Дори и отдалеч чух тежко дишане Митзи. Той я прегърна по-силно, и тя замолчала.
  
  
  Той се засмя. - "Давам ви шанс. Кажете ми, където д-р Флеминг. Ако не го направите, аз първо я застрелям. По-късно и ти ще умреш ".
  
  
  Мое шило е извън обсега на двора. Чу глас Митзи през зъби. - "Нека върви по дяволите".
  
  
  Аз бавно се обърна, за да не си дръпнал спусъка. Той се превърна в заплаха. - "Казах ти да не се движи".
  
  
  Аз се престорил, че се уплаши. - 'Да Не се стреля. Аз ще ви кажа. Той се крие. Аз ще отида след него.
  
  
  Митзи прокляла мен. Тя също може да действа. Че за момиче-убиец. Ако той пропусне да ме през вратата, аз ще извадите оръжие на един от руските. Но един трик не работи. Руски също знаеше къде да го другари. Аз съм виждал, както той си мисли.
  
  
  Той може да ни използва с Митзи като щитове и заедно с нас да слезе в катакомбите. С нас като заложници той може да приказать Флемингу да се предадат. Но какво, ако Флемингу им пука за живота ни? Че, ако той прострелит нас, за да удари врага? Това е една възможност, като се има предвид, която той не можеше да рискува. Затова той тръгна по друг път. Той вероятно е осъзнал колко важно е за мен Митзи, по онази скорост, с която аз се отказа от пистолет, след като той се хвана за нея.
  
  
  
  'Да. Направи това. Иди зад него. Но ако в нещо, което да опитате, тази част от проститутките ще умре ".
  
  
  Трябваше да се изиграе това. Той е на по-горе главата момичета, и знаех, че мога да се справя с "Люгером" достатъчно добре, за да прострелить главата му, докато той се взираше в мен през вратата, през която влязох.
  
  
  "Карай бавно", - заповяда той. "Дръж ръцете си във въздуха. Не наклоняйся. Аз съм след теб.'
  
  
  Отидохме в катакомбите. Малко преди това как съм стигнал до стълбите, той се спря на мен. Вероятно е, че очите са свикнали към светлината. Това означава, че не е толкова глупаво.
  
  
  Ми беше позволено да продължи. Той повече не преследва мен. Когато слезе, усетих нечия ръка върху ръката си. "Аз съм виждал и чувал това. Ела с мен.' - прошепна Ной в ухото ми.
  
  
  Той продължи да ме държи и бутане напред. Аз прошепна, че съм замислил, и пръстите му изцедени китката ми.
  
  
  "Това никога няма да проработи. Вие не можете да видите зад себе си. Риск видите сянка и да дръпне спусъка е твърде голям. Ние ще се опитаме по друг начин. Думата "сянка" даде на Ной идея. Най-малко, така че той после ми каза. Той запали една свещ, която слабо обхвана кутия, пълна с малки дървени кукли. Ной взе една от тях, остана в нея дълга игла, която той извади от кутията, след това вдигна куклата към себе си.
  
  
  Устните му започнаха да се движат в тишина и молитва. Боже мой, Митзи стоеше отвън с револвер, приставленным към врата си, и Ной не знаех какво да правя, освен да призове някой бог на гръмотевиците.
  
  
  Флеминг и Тара също широко отворени очи, погледна стареца. Ной се отправи към стълбите, все още мърмори под носа. Аз го последвах.
  
  
  Трябваше да го види. Освен това, аз трябваше да освободи Митзи, ако маневра не успя.
  
  
  Митзи и войници стояха по мраке зад вратата, и двамата на сянка. Ние с Ной спря на стълбите достатъчно далеч, за да скрие от тях. Руски нервно погледна нагоре по стълбите към една отворена врата. Митзи е прецежда и е готова при нужда да се втурнете към всеки от тях. Аз тихо изръмжа на себе си. Невъзможно! Вие никога не може да постигне това с помощта на някакъв луд трик.
  
  
  Старецът хвърли кукла. С рязко щракване тя падна на камък пол директно в лъча слънчева светлина. Главата на руския рязко се премества на земята. Очаквах изстрел, който сложи край на живота Митзи. Нищо подобно. Аз съм прокълнат Nov. "Няма измама", - заяви руски. Тази кукла, с воткнутой игла в гърба, е най-големият супер-трик, който някога съм виждал.
  
  
  В сянката се е появил внезапно диво движение. Мъж задергал с двете си ръце. Пръстите му раздвинулись, като че ли той е бил поразен от електрически разряд. Пистолет с трясък падна на земята. Той се поколебал, схватившись с две ръце за гърдите, вращаясь около оста, а след това падна на земята, като една мъртва маса.
  
  
  При Митзи беше му пистолет в ръцете си още преди да съм до тях достига. Тя е оръжие придържа безвольно, когато тя переводила замаян поглед, с войник на кукла. Разопакова един мъж така, че той се просна по гръб. Той умира. Лицето му исказила гримаса на болка. Очите му выпучились. Класически образ на масивен инфаркт.
  
  
  Това е човек, убит от страх. Аз знаех за това. Защото това е единственият вариант. Войник, който е видял на четири от своите приятели, убити в старата пиратска крепост, за която има легенди. Мъж, заобиколен от врагове. Натоварен на максимум. От нищото в краката му пада символ на смъртта. Сърцето му спря. Невъзможно ?
  
  
  Погледнах на Nov. Старецът затърси с труповете. Той затащил петима убити войници с парашютами. Той засадени двама срещу багажник, с кръстосани крака. В отпуснато положение. Трето, той му опря до стената, коленете и кръстосани ръце. Четвърти е засадена по същия начин. Той засадени офицер в оплетка стол, в който седеше Флеминг. Създал вид група мъже, които са изпълнили задачата си и сега чакат.
  
  
  В какво? Разбира се! Как бих могъл да бъде толкова глупав. Ако Флеминг, хвана му ще се отнеме. Мъжете трябваше да вземем заедно с затворник. Скоро ще се появи хеликоптер. Пилот ще бъде един, защото всичко е достъпно пространство трябва да бъдат заети от пътници. Аз бих могъл да го изключите! Всичко, от което имах нужда, е офицерская радиостанция.
  
  
  Аз отидох за нещо. Ной е завършил натюрморт и е учил небето. . Той се усмихна. - "Ние получаваме хеликоптер. Някога може да дойде по-удобно.
  
  
  Той ме погледна, като че искаше да оспори мен да го атакува изкуството на вуду. След това той отиде в катакомбите. Ние с Митзи чакаше хеликоптер.
  
  
  След половин час чухме звук от лопатките на витлото. Той прелетя ниско, заобиколи крепостта, и по радиостанции се чу глас. Той искаше да знае имаме ли Флеминг. Това е лесно, аз дори не трябваше да се лъже. Аз отговорих, че имаме Флеминг и че той е жив. Пилотът се засмя, прекъснат контакт и започна да кацне.
  
  
  След това се случи нещо, което не бяхме предвидили. Парашути са утянуты внезапно порывом на вятъра. Труповете на руски войници опрокидывались, като восъчни фигури.
  
  
  Звук на двигателя, веднага се превърна в тънък писък, и хеликоптер спря. Когато излезе от отвора на вратата с автомата, самолетът беше точно над мен. Аз не съм виждал пилот. Невъзможно е да го принудят да кацне. Аз съм стрелял, хеликоптер закачался. Той се скри зад теракот и изгарят във водите на лагуна. Липсва ни транспорт. Аз може да удари себе си по главата.
  
  
  Зад мен чух как Митзи рекла няколко проклятия, които са нови, дори и за мен.
  
  
  Ние слязохме. Гората гореше свещ, което е отразено в любопитни очи. Аз поклати глава. 'Лош късмет. Ние трябва да осигури капана. Ной мълчеше. Той изглеждаше сериозен и приподнял веждите, така че на негово високо челото му се появиха бръчки. Той въздъхна дълбоко.
  
  
  "Зимата е тук, почти никога не се случва бури. Обикновено само през юни, юли и особено през август. Но, опитайте се да не боли. Ти ме напусне сам? Аз ще се подготвят за церемонията. Защо не? Добро шоу ще убие време до следващата атака Джером.
  
  
  Съм помогнал Флемингу се изкачи по стълбата зад момичетата и младите туземца. Ной извика към нас. - "Събери тези трупове. Това е обида за боговете ". Внезапна злоба в гласа му ме изненада.
  
  
  Извадих трупа на офицер от стола и да позволи на Флемингу седнете на него. След това донесох тялото до дупката в парапете. Аз се мъчех да влачите и накрая успях да ги оставим всички в морето. След това седнах до Флемингом. Изведнъж се появи Ной. Той изглеждаше съвсем друг човек. Той е бил в тюрбан, увешан амулетами и вериги, а тикви, висящи от си колан, издавали мрака на музика, докато той ходи. Очите му бяха широко отворени, но той, изглежда, нищо не се вижда. Той, изглежда, напълно е игнориран нас и се изкачи по стълбата на покрива.
  
  
  Там той започва да танцува и да пее. Предмети, на които той висеше, издавали звуци в съответствие с ритъма на неговите движения. Той раздвинул на дългите си крака, запрокинул главата си и вдигна ръце към небето. Вятър, по-силен, отколкото преди, диво разрошени му коса и брада. Глас, който, както бях предполагал, би могъл да вдига шум, сега наистина загремел.
  
  
  Сега той стоеше и мълчаливо слушах. Нещо му отговорили. Първо си помислих, че наближава отдалеч буря. Мен пробежала тръпки. После разбрах, че това е друг звук. Сега ме обхвана още по-голяма тръпка. Отговори, не буря, отговорът дойде със самолети. бомбардировачи. Очевидно е, Джером и чуждестранни помощници са се отказали от опитите да вземете Флеминг жив. Сега Флеминг е бил само пречка, мешавшим им да влезе на острова.
  
  
  Аз съм виждал самолети над теракот, може би две мили от мен. Аз се завтече към вратата, която дава достъп. в катакомбите и кимва останалите. Момичета и момче завели Флеминг, заедно с един стол и всички останали в тунела. Ной тръгна след тях. Взех някъде свещ от олтара, запали я и слезе по стълбите.
  
  
  Когато влязохме в подземен камера, се разнесе глух взрив. Веднага последва още един. И още един. Прах и критичен отношение влезе в стаята през пролуките. Беше пет удара поред.
  
  
  При Тара се е получил пристъп на клаустрофобия. Тя изтича нагоре по стълбите. Аз отидох зад нея, хвана я здраво натиснат. Тогава беше тихо. Взривовете са били не повече. Първата вълна самолети изчезна. Сега може да се очаква пристигането на хеликоптери и парашутисти и проучване на резултатите от бомбардировките. Аз исках да плащат навреме с тях.
  
  
  Аз започнах да се изкачи и установих, че не съм единственият. Всички се умори от това гробище на дъното. Тара, Митзи и момчето тръгнаха след тях. Флеминг и Ной, се подкрепят взаимно, и отидоха след него.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  
  
  
  Олтар е бил бомбардиран с чакъл, и над него е пробита дупка. Може би, Ной обобщи един от своите богове в своя танц на времето. Стая на горния етаж е непокътнат. Изходът е свободен, само дебели гранитни вратата е напълно свалена.
  
  
  Двора е осеяна с кратери, както и чакъл, разположена от стена до стена. Кула на парапете получи директен удар. Просто повече не беше. Няколко стаи са съборени, а на една от тях свалена стена.
  
  
  Старият патриарх сложи ръка на рамото на Флеминг, проверка на увреждане. Гневът е ясно на лицето му. Той се обърна и погледна към планинските върхове, сякаш за миг се замисли, после каза нещо на родния си диалект Флемингу. Президентът на Grand LaClare издаде странен, мрачен смях.
  
  
  Черно-синьо небе плыло към нас над върховете на дърветата. Стволовете на дърветата раскачивались назад и напред, и силен вятър подсвирквах през листата. През дупка във външната стена можех да видя огромни вълни в лагуната.
  
  
  На входа на лагуната се появи висока сива фигура: корвет. Интересно, на което те са искали от този лек кораб. Малки оръдия на борда на този кораб не може да надмине резултат на бомбардировките.
  
  
  До мен усмехнулась Митзи Гарднър. "Смятате ли, че военноморските сили на Джером ще се опитаме отново?"
  
  
  "Този кораб не принадлежи Джерому. Те плава под кубински флага, но името на капитан може да бъде по-скоро като Иван, отколкото на Хуан. Това е ловец на подводници, така че те носят дълбоко бомби и мини. Може, те си мислят, че могат да се взривят нас, взривяването скала под водата ".
  
  
  Ако е така, те ще трябва да се качите или да се включи в водолази, и аз съм в състояние да се справи с тях. Останалите се присъединиха към нас, внимателно наблюдавайки за приближаването на кораба. Той почти не е имал скорост и се движи с най-голяма грижа между пясъчните банки, точно за защита от наводнения. Аз не мислех, че отиде толкова далеч, за да атакуват , но аз се надявах до последния момент.
  
  
  Но това не се случи. Непосредствено извън обсега на нашето оръжие те се хвърлят котва и падна във водата четири плувци. Те напуснал глубинными бомби. Дадох им време се доближи по-близо до моя пулемету, а след това пусна във водата ред, следвайки маршрут, който е вероятно те са избрали. Първият се оказа неуспешен. Но следващата порази всички.
  
  
  Извор на вода избухна, когато четири такса експлодирали едновременно. Един тон вода и парчета черна гума скочиха във въздуха. Това е предизвикало вълна, която удари силно по корвету. Корабът започна да излезе от лагуна, но имах чувството, че той е претърпял значителна вреда. И взирайки се в бурното море извън лагуната, аз си помислих, че той може да не стигнем до Пристанището на-на-на-Спейна. Тъмни облаци бързо наближаваха. Изрева вятър, хвърляйки вода на големи пенные на главата.
  
  
  Първо, аз изобщо не съм чувал друг звук. Но изведнъж видях приближающуюся туитва хеликоптери. В такова време вертолетам лети е невъзможно, но в някои страни от човешки живот не се брои.
  
  
  "Укрывайтесь", - извиках възможно най-силно, перекрикивая вятър. "Те ще се опитат да атакуват нас тук, а след това да кацне тук с един хеликоптер. - Побързайте! '
  
  
  Ной и момчето отнесе Флеминг в тунела. Тара последва тях, а ние с Митзи замкнули място. Когато Тара се приближи до стълбите, тя внезапно се обърна. "По дяволите, аз съм до тук. Покажи ми, как да се справят с такива автомата. Аз искам да ви помогна! '
  
  
  Тя имаше кураж, и аз някак си я харесвал. Аз съм я даде кратки инструкции, като подчерта, че не трябва да стрелям, докато не се уверите, че врагът е наблизо.
  
  
  "Остани тук, Тара", - казах си. "Митзи, затвори си още една дупка. Аз ще отида от другата страна. След засаждането не се снимайте на екипажа, докато те не излизат. Да, ние все още можем да се измъкнем оттук. Чаках, докато Митзи ще изчезне в една от сградите. След това тичах към другата страна на двора. Аз едва се скри под покрива, като хеликоптери прелетя ниско, като градушка от куршуми калибър 50 мм, в стени. Когато опашката е приключила, излязох на двора и стрелял по най-близкия. Той лети, като подвыпившая птица, към джунглата. Чух пращене машина Митзи. Тя се удари в един от хеликоптери, но това не е ефективен попадение. Тара е няколко дълги опашки, но никъде не отидох.
  
  
  Заради шума на собствените си пушки те вероятно дори не са чували, тъй като по него стрелят. Те са се върнали отново да летят над нас, и покри приземяващ се на един от хеликоптерите, които, очевидно, имат проблеми. Отидох на силен дъжд.
  
  
  Хеликоптер падна на земята като уморени търсят птици. Вратата се отвори от друга страна, и от картечница обстреляили стени, зад които седяха момичета. След това пилотът излезе от хеликоптер и изпревари го. Заремели картечници момичета. Той падна, кървене до смърт. Вторият човек в хеликоптера все още го в нашата страна. Аз не може да го види от мястото, където стоеше, така че се показа от стаята и се втурнаха към вертолету. Трябваше да го накара да млъкне. Хвърлих през стъклото и видях как главата стрелка се превърна в червена каша.
  
  
  Сега вали дъжд отиде силни пориви на вятъра. Небето е мрачно-зелен цвят. Беше мълния и се разнесе оглушителен growl гръмотевици. Останалите хеликоптери повече не може да устои на бурята. Те са се опитали да кацне на брега на морето.
  
  
  Вече съм на път да вземем въжето, да се обвърже приземляющийся хеликоптер, когато вик Митзи ме накара да спре. Тя посочи към стаята, където трябваше да се Тара.
  
  
  Аз знаех това още преди да е стигнал до там: Тара Сойер лежи на пода. Нейното красиво тяло се превърна в кървава маса, разорванную тежки куршуми с хеликоптер. Хвърляне на бегъл поглед, бързо изчезна от стаята. Не можех да си позволи да се спра на нищо. Трябваше да се обвърже този хеликоптер. Но за мен това не е лесно, аз силно преживявал. Бедна Тара! Тя не можеше да се бие.
  
  
  Митзи ми помогна. Когато сме готови, ние трябваше да пълзи ниско по земята, за да не бъде унесенными вятър, който достига скорост от около 150 мили в час. Ние не отидохме в един тунел. Аз не исках веднага да видите Контейнер отново.
  
  
  Аз исках да мисля спокойно. И аз също не исках да видите на Ной. Той е поискал за ураган и го получих. През февруари! Аз трябва да мисля за няколко неща.
  
  
  Ние седяхме рамо до рамо, без да продумат, и двете пълни собствените си мрачни мисли. Бурята продължи да бушува още един час, преди да утихне. Изведнъж имаше репресивна тишина. В южната част На урагани се въртят по посока на часовниковата стрелка, на север - против. Скоростта нараства от центъра към външния пръстен. Ако Ной може не само да доведе до ураган, но и ще промени курса си, ние скоро ще получим пълен удар с различна посока.
  
  
  Аз погледнах през една дупка, която бомба удари във външната страна на стената. Аз съм виждал корвет. Корабът е заседнал и мода нагоре и надолу. Вълна с височина няколко метра хит на него със страшна сила. Повечето хеликоптери зацепились за дървета и напукани, а севший блокирани патрулните лодки изчезна. Повредени яхта, плававшие в лагуната, бяха изхвърлени на брега и напълно унищожени.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  
  
  
  Ной с любопитство изпревари хеликоптер и кимна на себе си. Но когато той се приближи към нас, на лицето му беше тъмна, а очите мрачни.
  
  
  Казах колкото се може по-мек тон: "Аз съм подценила вас и признавам, че не разбирам това, но дори е наел ни такси, за да ни изведат".
  
  
  Той продължава да изглежда мрачно. "Мис Сойер - голяма загуба за всички нас. Изкуство, което аз не притежавам, е изкуството на възкресението. Но можем поне да я даде място сред нашите герои ".
  
  
  Погребението на Тара по обряду вуду? Аз така си помислих. Аз дори не можех да си представя, че баща й ще оценят това. Щях да вземете тялото си със себе си, но реши, докато не се говори за това.
  
  
  Ной все още не спира да говори. - "Бриз скоро ще се върне". Той посочи наоколо. "Форт силно отслабена бомбардировки. Когато отново тя да избухне буря, стена ще падне. За нас е по-добре да слезе.
  
  
  Той не получили нашия отговор, а тръгна по тунела. Ние с Митзи го последваха. Аз изведнъж си помислих за Контейнери. От мисълта за смъртта ме тошнило. Ми хубаво е да се използват всички известни на мен техники на нашата организация АХ срещу полковника Кариба Джером.
  
  
  Пред олтара горят две свещи. Вероятно едно да благодаря на боговете и едно становище за благото на бъдещето. И бихме могли да се възползват от всяка помощ. Ной отново беше погълната от бормотанием, може би възнамеряват да изглади пътя на Тара в задгробния живот.
  
  
  Чувствах се ненужна. Аз се чувствах неспокоен и в капан. Аз дори не давах, че стигат, докато Ной не ми каза с тих глас: "не Ви трябва да останете тук, мистър Картър. Това е лабиринт, има и други стаи, които ти си също може да поискате да видите." Той докосна камък, който, изглежда, е част от стените. В резултат на това част от стената отварям вътре. За него е бил коридор.
  
  
  Чух лека нотка на укор в гласа му. Той, вероятно, си помислих, че съм вмешиваюсь в церемонията, и беше доволен, че успя да се измъкне. В джоба си имаше множество свещи, и аз запали една. Тогава аз, заедно с Митзи премина през отворената врата, след което Ной отново я затвори зад нас.
  
  
  Ние се намираме в стая с кладенец в средата. И така, това беше място, където се съхранява водата по време на продължителна обсада. Останалите помещения са служили за вино за хранене. Те са достатъчно хладно, за да се запази в тях храна. А по-нататък се натъкнахме на цяла месарски магазин; стая, до горе пълна с тушами. На мен ми беше интересно, как старецът, хранени на вашето племе, ако те не могат да се ловува безопасно зад стените.
  
  
  Час обикаляхме подземен покоям, но навсякъде е много свеж въздух. Аз исках да се намери източник на това. Вървяхме по извилистому коридора, който излизаше на повърхността. В това място, където аз подозирам, че сме на нивото на двора, се сблъскахме с проблем latticework врата, преграждающие проход. Аз взламывал заключване на своите стилетом, докато той не отвори. Ние отидохме по-нататък и намериха стълба, водеща в ъглова кула. Чрез вратички направил въздух.
  
  
  Ние сме попаднали в заключената врата. Аз бях отблъснат болт, и вървяхме по стълбите от червено дърво, която водеше в стаята на върха на кулата.
  
  
  Митзи вече каза това по-рано. Никой не знаеше всички трикове на този стар афериста! Това е радиорубка! Изпълнен с предавателната и приемната апаратура: най-добрата.
  
  
  Седна пред конзолата и се засмя. Митзи реагира съвсем различно. Той беше в ярост.
  
  
  "А сега да поговорим с този стар лицемер-прощаване!" - писна тя. "Той е поставил всички глупаци. Той изпраща на всички, да се твърди, че може спокойно да призовават боговете, а всъщност той отива в своя радиорубку да чуят доклади време. Нищо чудно, че той знаеше, че идва ураган ".
  
  
  "По дяволите, да, да", - добавил аз. "Той ме накара да чуе звуците, които изобщо не е имало. Барабаните на джунглата! Мисля, че някъде в храстите близо до Порт ъф Спейн е скрита още една инсталация, за да може да е тук сигнализират за последните новини. Да видим какво се случва в света ".
  
  
  Аз скъса множество изходи, и запали светлината. Устройство началото на кряскане. Но единственият звук, който сме получили, е crackling статично електричество. Бурята бе твърде силна, за да го приемат. Аз изключи уоки-токи. Вратички в радиорубке бяха затворени. Ние няма къде да се търси навън, но, поне според звуците, които чухме, ние може да се каже, че бурята се завръща с пълна сила.
  
  
  Ние излязохме от радиорубки, опитвайки се да изтрие всички следи от нашето присъствие. Аз не исках да докладват на Ной, че го откри игра. И след един час, когато мина покрай стареца, за да видите, как хеликоптер издържа на буря, аз се опитах да невинно лице. Но това не беше лесно.
  
  
  Бурята свърши. Но хеликоптер също. Всички, че от него е останало - това е купчина скрап на една от стените. Остриета гребного винт остана сгъната, като пипала.
  
  
  Радио се превърна в последната ни контакт с външния свят. И ние не можем да го използвате в следващите няколко часа. Дори ако аз бях в състояние да се свържете с Ястреб, той никога не би могъл да изпрати хеликоптер в такава буря, която продължава да бушува. Оставаше само да изчака до следващата сутрин.
  
  
  Имах представа за това, какъв вид ще е на остров в този момент. Във всеки случай беше очевидно, че всички пътища са блокирани упавшими дървета. Пътя не са в състояние да преодолее дори най-тежката танкове. Така че ние не сме очаквали нощно нападение. Слязох долу, за да съобщя новината за случващото се.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  
  
  
  Ние ядяха храна, от неиссякающих запаси на Ной, когато старият гигант внезапно вдигна глава. Аз също чух това е звукът от развълнувани гласове за врата. Ной е бил на стълбата на два скока. Аз се завтече след него към вратата.
  
  
  Племе се върнаха. Ной отвори вратата и мъже нахлули вътре. Ной е превел ми в техните думи. Когато избухва ураган, те се скриха в пещерите, разпръснати из целия остров. След това се чуха барабани от страна на Пристанище-на-на-Спейна: столицата е разрушен, армия разтвори напълно. И Джером е мъртъв!
  
  
  Те бяха шокирани от състоянието на крепостта, но сега, когато те отново са в безопасност, те се надяваха да поправи щетите. Когато те започнаха да се подготвят за празничната нощ, ние с Митзи са направили същото, макар и в малко по-малък мащаб.
  
  
  Ще трябва да изчакаме до следващата сутрин, за да се уверя, че моята задача е изпълнена. Трябваше да види трупа на полковника със собствените си очи и да пръстови отпечатъци за AX. Според представители на племето на Ной, тялото му все още се помещаваше в хотел "Сойер", така че аз трябва да отида там възможно най-скоро. Ако камиона не е бил унищожен, можех да го използвате, за да стигнете бързо до столицата. Аз бих взел със себе си, мъже с мачете, за да разчистят пътя там, където е необходимо. Да се надяваме, че един камион не е сполетяла съдбата на хеликоптери и лодки в лагуната.
  
  
  Най-накрая, към полунощ бяхме заспали. На следващата сутрин реших докато не да вика за помощ Хоук. На мен това не ми харесва, освен това Хоук каза, че е важно, че аз съм направил всичко това сам, без чужда помощ. Имам все още има шанс да помогне на Флемингу да отнеме президентское стол себе си.
  
  
  Флеминг е говорил за това, че колкото се може по-скоро да влезе в Порт ъф Спейн. Но Ной изглежда по-малко уверен в себе си. Барабани в джунглата са забавни, но, разбира се, той още нищо не съм чул по радиото. Това, което той, разбира се, не иска да говори на глас. Той изпрати с мен на няколко млади хора с мачете разчисти пътя, и аз отидох с тях към камиона. За щастие, в него не падна нито едно дърво. Слагам ротор, просушил карбуратор и затвори капака. Митзи Гарднър седна на предната седалка, слагал листа с мокра тапицерията. Нейната машина лежеше на арматурното табло.
  
  
  Аз не протестовал. Тя имаше право да присъства на заключителната част. Сега ние отново останахме сами, и само хората на Ной расчищали ни път. Това би могло да бъде и по-лошо. Дървета по протежение на пътя са предимно малки и им беше лесно да преместите. Там, където пътят беше близо до морето, понякога сметало цели райони. При нужда хората пускаха трупи в най-дълбоките места, така че ние може без особени проблеми да карам по него.
  
  
  Денят беше ясен. Небето беше невинно-в синьо, а морето спокойно. Но плажовете са като гробища на лодки и къщи по черноморието, най-вече са напълно унищожени. От първата голяма сграда, която ние бяха преминали; стария хотел Poinciana, остава само много отломки. Там момчетата на Ной выпрыгнули от колата, за да видим в катастрофа и търси ценни останки под развалините. Старо село-напред представата за себе си тъжна гледка. Хората безцелно тръгна по завалам, понякога нещо се повишава, след това роняли и тръгнаха по-нататък.
  
  
  Старата крепост на хълма, выдержавшая толкова много бури, е издържал и този удар.
  
  
  Задържаният размер все още изглеждаше добре, с изключение на това, че нито един прозорец не е цяло число, а пътят е затрупана с боклуци. Войниците в района са били въоръжени и се ходи като замаян роботи. В бизнес района на няколко войници го бяха изтрили блокаж под ръководството на офицери. Те наблюдават нас, докато минавахме, но не се опитва да ни спре. Сега, когато полковникът е мъртъв, те, изглежда, са под вакуум на властта. В хотела Sawyer Grand LaClare елегантни високи дървета, украшавшие на тревата, бяха счупени, като клони. Те бяха разпръснати тук и там. В пристанището няколко лодки често пътуваха напълнена с вода. Водата беше мръсно на цвят. Бял бряг се превърна в руините от разрушените шезлонги и чадъри. В близост до хотела не беше войник.
  
  
  Пристигнах към главния вход. Влязохме с оръжия в готовност. Аз бях взел под внимание, че Джером, да пазят няколко войници като почетна стража. Аз трябва да го имате предвид. Но това не е така. Залата е празна, като и казино.
  
  
  "Може би в кабинета си Чип?" - на глас мислех Митзи. Отидохме там. За кассой, разбира се, не е черно охрана. За моя изненада, електрическа брава все още работи. Ние отидохме по-нататък. Все още никой не се вижда. Ние отворихме вратата на офиса Каполлы бутон на мишката върху панела за управление. Джером не е бил там, но парите лежат. До мен чух дълбоката въздишка на облекчение. Митзи прекара език по устните му, когато видя купчина банкноти.
  
  
  "Момчетата в Маями ще се радвам да чуя това", каза тя. "Аз мисля, че хотелът Sawyer скоро ще се отвори".
  
  
  "Но къде е тялото на Джером?" - нетърпеливо попитах аз. Имах нужда от пръстови отпечатъци. Митзи ми предложи да погледнете в апартамент на покрива.
  
  
  "Давай, Ник. Аз ще оставя парите си тук. Все още може да се случи, и аз не бих искал, че тези пари са изчезнали в последния момент ".
  
  
  "Не искам да се оставят да имам тук един", - казах си. "В такива ситуации този град, трябва да бъде изпълнен мародерами".
  
  
  Тя скривила устните. "Вратата може да се заключва отвътре, а можете да отворите само от хол. Тук е почти толкова безопасно, както в магазина. Знаете ли как работи дистанционното управление на асансьор?
  
  
  Аз знаех за това. Аз се вгледах внимателно, тъй като тя го е направил, когато за първи път сме го използвали заедно. Аз почти не усети как се спря на асансьор, но когато вратите се отвориха, аз, стъпили върху дебел килим на най-горния етаж.
  
  
  Движението е прекалено бързо. Ръка с револвер удари в главата ми. Аз инстинктивно се наведе, но ме удари. Ръката ми мигновено е била парализирана. Моят пистолет падна на земята и аз не можех лакътя си, за да грабне Люгер.
  
  
  Аз отпрыгнул и хвана лявата ръка на китката на човека, державшего револвер: това е Джером.
  
  
  Значи, той не умира. Той имал рана на челото. Той, може би, за известно време е липсвало, но сега мускулите му са напълно непокътнати. И той може да биеш почти толкова добре, колкото и аз. Той знаеше всички тези трикове.
  
  
  В това време дясната ми ръка бе все още е безсилна, а аз съм го компресирал китката на лявата, той ме удари с юмрук по брадичката, а веднага след това ме удари с коляно в слабините. Аз съежился от болка. Но аз трябва да държа този револвер далеч от себе си. Аз първо напряг мускулите, а след това внезапно падна на пода. В отговор той отслаби хватката си. Аз се изправих на колене. Той грабна китката и се опита да се прицелите от револьвера. Аз уткнулся зъбите си в крака си и продължи да хапе. Той извика от болка и се е огънал половина над гърба ми. Револвер падна на земята. Аз отново ухапан. Той извика, и аз се чувствах като му панталони тече топла кръв. След това пръстите ми са намерили револвер. Скочих на краката, издигна го, падна на едно коляно и го Джером.
  
  
  Аз массировал дясната си ръка, докато не усети, че силата се възстановява. След това аз затащил труп в асансьор. Аз не са имали време да стреля на пръстови отпечатъци. Отсече пръстите на ръцете с помощта на Уго, моя стилета, е по-бързо. Аз съм ги вързал носовым кърпа и го сложи в джоба.
  
  
  Когато влязох на първия етаж, аз с изненада открих, че Митзи все още там. Когато се обадих й чрез домофонна система, тя отвори вратата отвътре. "Намерихте ли го?"
  
  
  'Да, намерих го.'
  
  
  "Ник, аз си помислих. Хайде да вземем камион и доставят пари на Ной, там ще бъде безопасно ".
  
  
  'Добър. Чакай тук, докато аз отведу камион в гаража ".
  
  
  Взех камион, ние се влагат пари под брезента и отидохме в посока на хълмовете.
  
  
  Бяхме почти на крепостта, недалеч от столицата, когато от другата страна спря джип и блокира пътя точно пред нас. Полковник в руска униформа излезе от колата и извади револвер. Той нещо ни вика. "Беше осъдена да изляза не са допускани никакви превозни средства. Нима ти не знаеш... "След това той видя червена коса Митзи, и нещо започна да подозира. 'Кой си ти? Какво правиш в този камион?
  
  
  Взех автомат и стреля по него. След това, как аз се отървах от служителя и на водача на джипа, карах на газ по пътя. Ето защо ние никъде на острова не са виждали висши офицери. Сега те седяха в форте и слушане на нови поръчки. Порт ъф Спейн бе по законите на войната на чужда държава!
  
  
  Когато бяхме на известно разстояние от града, ние се сблъскахме с Ной и неговите хора. С Ной напред и Флемингом в дървена паланкине те се движат в нашата посока.
  
  
  Аз изръмжа и натисна педала на спирачката. Как може да Флеминг да убедят стареца да направи това? Бог знае, колко чужди войски на острова. Аз изскочи от колата и се приближи до Ной. Аз открих, че не може повече да контролира своя глас, с помощта на гняв. Дори започна в него крещи, но той не мислеше за връщане. Описах ситуацията в града, превземане на властта. Никаква реакция!
  
  
  "Сега, когато Джером е мъртъв, хората ще възкръснат", - каза той. "Те подкрепят президента Флеминг".
  
  
  По какъв начин? С мачете? Мачете срещу картечниците? Ной изпревари ме и величествено отиде по-далеч. Племе последва след него, след покрай камиона. Те пеят и играят музика в своите дървени барабани. Аз скочих в колата и започна да се върти на камион. Но Митзи ухватилась зад волана.
  
  
  "Ние не се върнем с този товар, скъпи. Това трябва да се вземат в планината, дори ако трябва да се направи това е една ".
  
  
  Една жена. Ами, я наел Хоук само в случай с Флемингом. Ако тя настоява, за да го уби, и реших, че ще посети приятелите си от мафията, че да получите пари, аз едва ли можех да я обвинявам. Най-малко, че животът й ще бъде спасен. Аз скочи от камиона и се затича към Флемингу начело на шествието.
  
  
  Тъй като ние продължихме да вървим напред, забелязах, че улюлюканье зад нас стана по-силен. Когато поглеждаме назад, аз разбрах защо. Все повече и повече хора, които сякаш се появяват от нищото, се присъединиха към нас от джунглата.
  
  
  Жителите на стария село излизаха от гората, тъй като зъбите на дракона. Човешки реки, стичащи се от хълмовете. Ни срещнаха жителите на столицата.
  
  
  След това се случи нещо луд. Местната армия излезе от крепостта, за да не се атакува от нас, а за да се присъединят към нас. Започнаха да стрелят към крепостта.
  
  
  Тогава разбрах. Войниците Джером стоеше зад него, докато не научих, че той всъщност се е замислил, докато руснаците не каза, че това им. Сега те са извършили революция. Войници с хората са били в Флеминг. И войниците се присъединиха офицери, които в душата си бяха за Флеминг. Хората, които са били за кубинците, и една шепа руски съветници вече са били заключени в крепостта и са заобиколени от маса народ и войници. И много хора вече не знаят страх.
  
  
  Викове, размахвайки ножове, местните жители тръгнаха след атакующими въоръжени войници. Много са страдали. Но все още много хора са започнали да щурмуват стените на крепостта. Те се бият, докато не спря стрелба от крепостта. Това отне не повече от половин час. Хора, които са влезли през прозорците и през стена, потекоха през портата. Сред тях не е имало нито куба, нито руски "съветници".
  
  
  Военни формира строй и се преместихме там, където Флеминг наблюдаваше битката. Те отсалютовали и предадоха пушка в знак на вярност. Знаех, че представена Флеминг, там, където тя искаше да види моето правителство.
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 15
  
  
  
  
  
  
  
  Нито един самолет на летището не е в състояние да лети. В пристанището имаше само един кораб, готов за плаване. Всички чуждестранни пилоти, офицери и "съветници" са доставени на борда и са напуснали страната като нежеланные чужденци.
  
  
  Флеминг започва ефективно почистване. Потомството на Ной отново отиде в крепостта. Семейство Хаммондов покани Флеминг да дойде и да живее в двореца. Те ще си тръгне, след като летището отново ще се отвори за нормалното движение.
  
  
  Митзи ги изпратих куриер с бележка. Ако аз исках да попитам Дейви кажа на момчетата в Маями, където тя е била, и че тя ще остане там, докато не получи по-нататъшни заповеди.
  
  
  "Тара Сойер е погребана в прекрасни церемониални погребални"; тя е написала. "Тя почива в мрамор, някъде в катакомби".
  
  
  Аз останах още една седмица, за да помогне на Флемингу, ако се наложи. Но повече никакви проблеми не е имало, и моята помощ не му е нужна. Това е един вид почивка.
  
  
  Когато се върнах във Вашингтон, Сойер празнодумство преди Хоуком за смъртта на дъщеря си. Той поиска да я погребаха на дома. Аз още не са го информирали за съдбата на Тара. Хоук ми позволи да решат проблема.
  
  
  Опитах се да успокои Сойера и разказа за подвизите на Тара. Дал съм му огромна благодарност на местните жители и видях, че част от гняв и тъга Сойера се превърна в гордост.
  
  
  Аз не му казах за Митзи. Няма смисъл да се започне война между него и мафията. Ако едно момиче иска да свали най-горния слой на крема, си мислех аз, тя е спечелила. Томас Сойер може лесно да платите за ремонт за сметка на печалбата на дружеството, както и, може би, сега Митзи може да се оттегли от бизнеса и да живеят спокоен живот.
  
  
  Аз им казах и на двама ви за Ной. Хоук ме погледна, като че ли никога преди не съм чувал това име, но Сойер, изглежда, бил много впечатлен от истории, които ми разказваше за него.
  
  
  Когато ние с Хоуком остана сам, сложих в буркан с пръсти Джером маса. Хоук я погледна, като в буркан с фъстъчено масло. След това на широк жест сложих до нея бележка Митзи Гарднър. Той я погледна, а след това погледна към мен. Не съм го виждал, за да пергамент под кожата шевельнулся нито един мускул. Той дори не мигна.
  
  
  'Харесва ми твоя работа.'- Беше си обикновен делови тон. "Очаквам вашия доклад".
  
  
  Аз започнах с дреболии. Стюардеса; - бях сигурен, че Джером я е убил, но ние все още може това да се провери. Затвор, който Флеминг трябваше да проинспектировать. Подземия, които той искаше да се превърне в лаборатория за университета. След това с безразличен лице дадох хронологичен преглед на дейността на Nov.
  
  
  "Той знаеше за ураган всичко два часа преди това", - казах аз, Хоуку. "Достатъчно време, за да покаже, че той не се страхува и да се даде пълна представа. Интересно, защо останалата част от острова е застигнута неподготвен, така че те не са в състояние навреме да доставят своите кораби и самолети на безопасно място. Мога ли да се обадя по телефона? '
  
  
  Това е било възможно. Обадих се в службата на времето, и на мен са обвързани с един от приятелите ми, който работи там. "Джим, когато сте получили предупреждение за ураган миналата седмица?"
  
  
  В другия край имаше нещо подобно на проклятието. По дяволите, Ник, твърде късно, за да нещо да се спаси. Спътник не съм го виждал, докато той летял над Гранд Лаклэр. До това време, като сме получили предупреждение, всичко беше изгубено. Ние никога не сме виждали толкова бързо приближаването на урагана. И това е през февруари! Дори и Ной не ни предупреди предварително ".
  
  
  Аз си мислех, че полудявам. "Какво знаеш за Ной?"
  
  
  "Той е нашият наблюдател в района. N. O. A. H. (Ной) това го кодови букви. Той е дяволски добър. Обикновено той прогнозира времето толкова бързо, колкото и ние. Как така? Звучи малко странно.
  
  
  'Ной .. . нищо подобно. Благодаря.'
  
  
  Аз затворих телефона. Хоук постави другата. Гласът му изглеждаше мрачно. "Ако той съобщава това навреме, той може да предотврати големи щети. Би било спасени много човешки животи ".
  
  
  "И остров, попаднал в ръцете на нашия брат от другата страна на океана", - добавих аз.
  
  
  Аз тихо излезе от офиса и тихо затвори вратата зад себе си. Блокът спътник постоянно снима големи площи от океана. И този луд ураган не снимана, докато той не слезе на брега на острова. По-рано спътник не съм виждал буря?
  
  
  Аз запали цигара и се опитах повече да не мисля за това. Аз съм хвърлил цигара. Тази работа започна да прави ме грохнали?
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  За книгата:
  
  
  
  
  
  Има много начини да се убие човек ... Китайски ассасины предпочитат нож, други убиват с голи ръце.
  
  
  Американски мафия обичат револьверы голям калибър, руски убиец използват динамит.
  
  
  Въпреки това, има само един човек, който може да се практикуват всички начини за убиване. Името му е Киллмастер !!!
  
  
  Този път Ник Картеру трябва да използва всичките си умения, за да се справи с мясниками, които той среща по пътя към "Кремлевскому досие".
  
  
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  Испанска връзка
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  Испанска връзка
  
  
  Посветен на служители на тайните служби на Съединените Щати на Америка
  
  
  
  
  Първа глава
  
  
  Това беше Хоук, и той беше завързан. Той не е имал голям практики в това и той да не е успял в това, дори и да е в отлична форма.
  
  
  "Се пързалят на ски, N3?", той ме попита по телефона.
  
  
  "Разбира се, аз катаюсь на ски. И много е добре, ако може така да се каже"
  
  
  "Събиране на ски. Отиваш в Испания".
  
  
  "В Испания е трудно да карате ски, - казах аз. "Няма сняг"
  
  
  "Изменение. Сиера Невада. Превод. Заснежените планини".
  
  
  "Е, може би, от време на време вали сняг ..."
  
  
  "Ще имаш другар".
  
  
  "Също така скиор?"
  
  
  "Това е съвсем вярно. Също така, експерт по наркобизнесу. Взет под наем в Управлението за борба с наркотиците на Финансите".
  
  
  Снежна птица?"
  
  
  "Много забавен. Двамата ще се срещнат парти в ски курорта Сиера Невада".
  
  
  "Наречена...?"
  
  
  "Sol y Nieve".
  
  
  "Превод:" слънце и сняг / Не, сър. Искам да кажа, кой парти? "
  
  
  "Ще ви уведомим по-късно. А докато вылетайте от Сан Диего в Энсенаду".
  
  
  "Ensenada?"
  
  
  "Малко рибарско градче в Долна Калифорния".
  
  
  "Знам, че е това, и аз знам къде е това. Аз дори знам го много специален аромат. Какво общо има град в пустинята до ски-бягане?"
  
  
  "Ще се намира там, представител на министерството на Финансите".
  
  
  "О."
  
  
  "Бъдете с нея учтиви. Имаме нужда от опита си".
  
  
  "Я?" В моите нервни центрове зазвенели свирки.
  
  
  "Я."
  
  
  "Какво е това? Аз трябва да бъде бавачка за наркомани?"
  
  
  "Трябва да се види, че срещата ще се състои".
  
  
  "Среща?"
  
  
  "Между нея и една от връзките във веригата на Турция-Корсика-Калифорния. Той иска да пее. Искам да чуя музиката, преди да му перережут гърло".
  
  
  "Сър, понякога ..."
  
  
  "Не казвай това! Адрес - La Casa Verde. Попитай Хуану Ривера".
  
  
  "А после?"
  
  
  "Привези я със себе си във Вашингтон".
  
  
  "Кога?"
  
  
  "На следващия самолет от Энсенады".
  
  
  "Правилно." Той не е виждал моя сгъстен юмрук.
  
  
  "Николай!" въздъхна Хоук. Той ме подозира в легкомыслии.
  
  
  Аз затворих телефона. След приключването на случая на Филипините, от която миришеше на презряло кокосови орехи, аз летя в Сан Диего с Хавай само преди два дни. Започнах да се отървете от крайностите в мускулите и от напрежението в психиката. Убиват никога не е приятно, аз надхвърля своята квота в И. П.
  
  
  Най-изхвърли всичко това от ума, от главата си - с помощта на орляк красивите звезди в Сан Диего за снимките на телевизионния сериал. Но сега...
  
  
  Аз се обадих на служителя, казвайки му, че за моя най прискорбном промяна в плановете си, и поиска да се приготви моя сметка. След това се обадих на летището и научих, че следващият самолет в Энсенаду излита след час и половина.
  
  
  Ако аз прерву си покрит с душ, аз просто мога да го направя.
  
  
  * * *
  
  
  Долна Калифорния е на опашката, висящи с относително Калифорния. Изглежда, никой не знаеше какво да правя с нея. В продължение на много години това е предмет на спор между САЩ и Мексико. След много месеци на договаряне поради притежаване на пустинна ивица мексиканците най-накрая отстъпи и се съгласи да я вземе.
  
  
  Аз се отпусна на облегалката на седалката и спели по целия път до малко летище в мръсна ивица близо до малка рибарско селище под името Ensenada. Думата всъщност означава "залив" или "малък поток", ако обичате интересни дреболии.
  
  
  Когато излязох от самолета на ярката слънчева светлина, яркостта е толкова силна, че сложих си слънчевите очила.
  
  
  Новото такси "Мустанг" стояха пред вратата на операционната кула, и аз извиках на шофьора да го закара в града. Преминавайки през покрити с колеями пътя, савани, обрасли с пелин и с удебелен гора, ние най-накрая се изнесе на главната улица на града.
  
  
  La Casa Verde - който е трябвало да бъде зелена на цвят, ако ми испански все още подходящи, но в действителност е вид застрашен пастельным вар - беше в края на провисшего блок, където той лежеше, слънчеви бани, като гущер на камък.
  
  
  Аз излезе от таксито, взе чантата си и мина през фоайето. След ярката слънчева светлина в мотел беше пълен мрак, но съм виждал как мустакатото момче да се преструвам, че се интересува от моето пристигане. Аз махна му с ръка и свали слушалката на домашния телефон.
  
  
  "Дига". Това беше момичето от някакъв миниатюрен превключвател.
  
  
  "Не може ли да ме свърже с сеньоритой Хуаной Риверой?"
  
  
  "О, да." Чу щракване и дълго пръстен.
  
  
  "Дига". Това е още едно момиче.
  
  
  "На Хуан Ривера?"
  
  
  "Si".
  
  
  "Говорите ли английски?"
  
  
  Имаше колебания. "Джес?"
  
  
  Аз затворих очи. Това трябваше да бъде една от тези мисии. Аз поклати глава и изрече код фраза, като се внимава да не се чувстват абсурд:
  
  
  "Октомври - на осмия месец от годината".
  
  
  "Извинете? О, да! Тогава ябълки узрели".
  
  
  "Добро момиче! Това Е Джордж Пийбоди". Това ми беше името на прикритие, и Хоук не ме помоли да го променят. Така че аз все още бях Пийбоди, Джордж.
  
  
  "О, сеньор Пийбоди". Аз бях щастлив да чуя, че акцент изчезна. "Къде си?"
  
  
  "Аз съм във фоайето на хотела", - казах аз. "Трябва ли да се обърне?"
  
  
  "Не, не!" - бързо каза тя. "Аз ще бъда долу".
  
  
  "В бара", - въздъхна аз, взирайки се в много тъмен край на фоайето, където мъжът зад гишето вытирал очила.
  
  
  Аз се обърнах и се отправих към затемненному бар. Барманът ме погледна. "Сеньор?"
  
  
  "Pisco sour", - казах аз.
  
  
  Той кимна
  
  
  
  и се обърна, за да го направи.
  
  
  Чувствах се като тежък въздух леко се движи зад мен, донося до мен, аромат на пресни лимони. Аз се обърна и видя стройна, темноглазую, темноволосую момиче на двадесет и пет години, с почти флуоресцентна бледо бяла кожа, която е присъща кувшинкам.
  
  
  "Джордж", - каза тя на испански. Това е подобно на "Хор-сащ".
  
  
  "Хуан?" - казах аз, правилно каза го по средата между "з" и "w".
  
  
  Тя протегна ръка. Аз ще взема това. След това аз посочи масичката до стената.
  
  
  Стигаме. Тя е изящна, чиста и много женствена. Тялото е еластична и красива форма. Краката й също. "Добрият стар Ястреб!" Аз мислех за себе си. Като нетипично за него!
  
  
  Седнахме.
  
  
  Тя поръча чай с лед, започнала работа в един стол и се наведе напред, очите й блестяха. "Сега. Какво означава всичко това?"
  
  
  Аз поклати глава. "Нямам представа. Шефа във Вашингтон проинструктирует нас".
  
  
  "Кога?"
  
  
  "Тази вечер."
  
  
  Лицето й беше празно. "Но това означава, че ни днес, няма да бъде тук"
  
  
  "Es verdad".
  
  
  Устата й приоткрылся. "Тогава няма да има време за..." Тя рязко затвори уста.
  
  
  "Какво, Хуан?"
  
  
  Лицето й бе зачервено. "Ми той olvidado".
  
  
  "Имаш къса памет", - казах аз и допил си pisco sour. "Прекрасен aguardiente", - помислих си аз. Някога ми се наложи да посетите Pisco, Перу.
  
  
  Аз се изправих. "Резервоарите на куфара, Хуан. Ние вылетаем, както следва полет от тук".
  
  
  "Но ти трябва нещо да знаете за мисия..."
  
  
  "Наркотици", - казах аз.
  
  
  "Разбира се, аз за наркотиците"
  
  
  "И Средиземно море. Отиваме в Испания".
  
  
  Устата си формира буквата "о".
  
  
  "Да карат ски."
  
  
  Тя пиеше чай с лед. "Бихте ли повторили това?"
  
  
  Аз така и направих.
  
  
  След това тя измамени мен. В очите й свети. "Ах! Разбира Се, Сиера Невада! Там, близо до Гранада, има първокласен ски курорт".
  
  
  Аз гледах.
  
  
  "Можеш ли да караш ски?" тя ме попита.
  
  
  Това е ден за този въпрос. "О, ти?"
  
  
  "Много добре" - безмятежно отговори тя.
  
  
  "На дребно", - помислих си аз. Аз тихо каза: "Ние ще се отдадете на".
  
  
  Барманът се грижел за мен. Аз намигване Хуан, и тя подмигнула в отговор. Тя е красива, изискана, е постижим.
  
  
  * * *
  
  
  Когато излязохме навън, проблясък на светлина, отражавшаяся от цевта на пушка, привлече погледа ми към черна дупка в края. Този човек лежеше неподвижно на покрива от горещо картон от другата страна на улицата, и аз знаех, че той фокусира ме в сърцето при вида му поглед.
  
  
  За миг аз замръзна. След това аз отшвырнул Хуану настрана и се гмурна в обратна посока, към скривалището отвора на вратата. Изстрел помете на улицата.
  
  
  "Дръж се!" Аз съм извика тя.
  
  
  "Но Ник..."
  
  
  "Тихо!" - изсъска аз.
  
  
  Аз бързо се изправи и се завтече към прозореца на фоайето. Прикрывшись, погледнах през прозореца. Аз отново хванах блясък цевта на пушка. Един мъж все още е на покрива галантерейного магазин.
  
  
  Когато аз се приближих до своя ружью, той вдигна пушка и отново е уволнен. Куршум джапанките в дървена конструкция точно над главата на Хуаны. Сега тя ползла обратно в касата на всяка врата. "Добър!" Аз си мислех.
  
  
  Когато отново вдигна очи, мъжът изчезна.
  
  
  Чух бегающие краката. Аз погледнах в пыльное прозореца и видях един човек в черен костюм, избяга от магазина, на улицата и гледайки нагоре към това място, където ни вдигна от снайперист.
  
  
  Аз избяга от удобства, размахвайки Хуан, тя да остане вътре, и се изкачи по стълбите галантерейного магазин на две на горния етаж.
  
  
  Закъснях. Той си отиде.
  
  
  На покрива е останало нищо, освен многото мексикански бъчви и сомбреро, закупени два дни по-рано в магазина долу.
  
  
  "Чужденец", - каза собственикът на магазина, мъж с дебел корем и улыбающимся лице. Гонзалес.
  
  
  "Турист?"
  
  
  Отговорът е "Да".
  
  
  "Можете да го опише?"
  
  
  Гонзалес сви рамене. "Повече от твоя ръст. Кестенява коса. Кафяви очи. Постно мъж. Нервен".
  
  
  Това е всичко.
  
  
  Аз съм потърсил Хуану в страна във фоайето на хотела, докато ние чакахме, когато таксито ще се нас и ще ви на летището.
  
  
  "Той е бил тук преди два дни", - казах си.
  
  
  "Така ли?"
  
  
  "От колко време си тук?"
  
  
  На турне."
  
  
  "Мислиш, че разбрах кой си ти?"
  
  
  Очите ми се свиха. Тя възприела това като обида. Тя е латинкой, красива и пълна с огън. "Аз не мисля така!" - возмущенно каза тя.
  
  
  Не мислех, че това е обида.
  
  
  "Над което сте работили преди това, както е с вас се срещнахме за тази задача?"
  
  
  "Капка дрога".
  
  
  "Да?"
  
  
  Тя кимна, като очите.
  
  
  "Всичко това?"
  
  
  "Да." Брадичката предизвикателно вздернулся.
  
  
  "Един е отишъл?"
  
  
  "Може и така", уклончив, каза тя.
  
  
  Обърнах се и погледна през вратата на горния етаж галантерейного магазин.
  
  
  "Да", - се съгласих аз. "Аз мисля, че може да е така".
  
  
  Лицето й скривилось от ярост.
  
  
  Аз хвана я за лакътя. Таксито дойде. Късметлия Ник. Спасени компания Ensenada Taxicab.
  
  
  "Ела, Хуан. Следваща спирка, Вашингтон, окръг Колумбия".
  
  
  Много авторитарен. Много по-мощно.
  
  
  Тя кротко се изкачи в кабината, мигащи красиво парче кост. Но аз почти не забелязах.
  
  
  Два
  
  
  Хоук седна на конзола в контролния панел кинозалом AXE, натискане на бутони и коригиране на дискове. Един бутон за звука. Една пуговица за ленти. Един бутон за филм 16 mm. Един бутон за директно излъчване. Един бутон за по-стар черно-бял филм.
  
  
  
  
  
  
  Един бутон за слайдове. Или, ако искате да дадете почивка на очите си, на един бутон, за да се мек женски глас, озвучивающего оценка на интелигентност.
  
  
  Разговор до този момент е била обикновена празни приказки. Аз съм изтрил всичко това от главата си. Аз само си спомням, че можех да възприемат и наистина се възприема Хуану Ривера визуално. Въпреки това нещо в мислите си изглеждаше предварително обусловленным, предварително протестированным и безплодни.
  
  
  Но тя е красива, и харесвам красиви жени. Помислих си: "Ако само мога да го изтрия глас, като Хоук може да изтриете записа, който той не иска да чуе".
  
  
  Светлината напълно угаснаха, и пред нас е една картина на екрана, която магически се появява на стената.
  
  
  "Енрико Корели", - каза мек женски глас снимки, промелькнувшей на екрана. Това е фиксирана снимка, направена петнадесет години назад и взорванная от фин част от някаква по-голяма снимка. На фона на сцената бе ротондата Ватикана.
  
  
  "Снимана на около 1954 г.", - продължи гласът. "Това е последната запазена снимка на Корели. Останалите снимки са били закупени за големи пари. Разследването не може да докаже, че парите идват от касата на мафията. Но това е нещо, в което вярват".
  
  
  Аз дълго и внимателно погледна снимката. Лицето почти по нищо не се отличава от друг. Чертите на лицето са съвсем обикновени: тъмна коса, твърди брадичката, формата на лицето, без разлика. Аз запомних го колкото се може по-добре, но тъй като той е бил разбит толкова много пъти от такова малко парче зърнест филм, там не е имало почти на нищо, което бих могъл да се съсредоточи.
  
  
  На екрана светна карта. Това е карта на остров Корсика. Град Басрия е очерчен кръг.
  
  
  "Установено е, че Енрико Корели живее тук, в покрайнините на Басрии, в Корсика, за вила, построена в наполеоновскую епоха. Той има щат от дузина слуги и двама телохранители. Той живее с жена на име Тина Бергсон.
  
  
  "Корели сега четиресет и пет години. Той е работил на италианското правителство в Рим, но е уволнен след няколко месеца. Той е бил за кратко женен, но съпругата му умира от пневмония, когато Корели не е работил. С отвращение той започва да работи върху членовете на шайки фалшифицираните и крадци - преподавател от Съединените Щати, които са родени в Сицилия и са били членове на мафията в Ню Йорк и Чикаго. Той се превърна в добър силовиком и е много добър бизнесмен за тях. Когато е създадена мрежа от аптеки, той беше един от първите хора, които са отворили точка поток в близост до Неапол.
  
  
  "Мрежа на наркотици процъфтява през 1960-те години, и до края на този период Корели се превърна в ключова фигура във веригата на мафията.
  
  
  "Оттогава той е имал различни любовници. Едно се опитваше да го убие, когато той я хвърли в името на друга жена. По-късно я намерили утонувшей в Неаполитанском залив".
  
  
  Картата изчезна и луксозна яхта с дължина от около 180 метра запълни екрана красив цветен тук.
  
  
  "Това е модел яхта Корели, Lysistrata. Той плава под флага на Франция. Корели смята себе си за гражданин на Корсика, въпреки че той е роден в Милано".
  
  
  Сега на екрана се появи снимка на голяма вила.
  
  
  "Къщата На Корели. Въпреки че има само два бодигард, които охраняват му имение постоянно патрулират по половин дузина бойци".
  
  
  Избухва нова снимка. В тревата лежеше тялото. В него стреляли няколко пъти. Труп бе неузнаваем, но на външен вид останки реших, че куршумите, които участвали в него, били са фалшиви - обикновени куршуми, нарязани на ръба на буквата X. Куршуми думдум превръщат гъби в разрез руши форма, когато попадат в целта .
  
  
  "Той е представител на Франция в името на Емил Ференк. Той се опитаха да проникнат на вила Корели, както се нарича имение. Очевидно, той е бил открит патрулями и убит".
  
  
  След това на екрана се появи снимка на ненаселените, подобна на пустиня селските райони. Обективът се приближи към фигурата, стоящи в близост до величествената топола Ломбардия, единственото дърво от всякакъв размер в полето на зрението. По-малко, тъй като цифрата нараства, може да се види, че човек неопределено възраст, но доста висок и здраво сложен. Лицето беше в сянка.
  
  
  "Енрико Корели. Това е най-близка снимка, която някой можеше да снимам през последните десет години. Снимката е направена с помощта на телескопического обектив с безопасна точка преглед на отсрещния хълм. Въпреки че лицето неотличимо, тялото на човек може да се види ясно . По компютърни изчисления, теглото му е около 182, ръст - 6 метра, стоеше прав, а здравето - отлично ".
  
  
  Екран помрачи. След това пуснахме филм. Това е сцена на плажа, може би, на Френската Ривиера. Страхотна блондинка в миниатюрен бикини шествовала по пясъка, раскачивая бедрата си, и дълга руса коса пърхащи по раменете. За миг тя се спря и се обърна, като че ли някой с нея се обади. Тя погледна в камерата и се усмихна.
  
  
  "Тина Бергсон. Тя на двадесет и три години. Родена в Швеция, тя се премества в Рим, където тя е кратка, но неуспешен кинокарьера.
  
  
  
  
  
  След това, преди две години, тя се премества в Швейцария, където участва в манипуляциях с пари, както изглежда, в полза на мафията или някаква организация като мафия. Я хванат, но до съд така и не доведоха. Казват, че голяма част от парите премина от ръка на ръка, за да й помогне да избяга от швейцарските власти.
  
  
  Скоро след това тя доказа, че е в дома на Хенри Корели. Корели не се ожени за нея, но тя го постоянна спутница. Тя говори на шведски, френски, италиански и испански език, а също така и на английски език. Нейният коефициент на ИНТЕЛИГЕНТНОСТ, както казват, е 145 от резултатите на действителния тест, направен, когато тя изпълни молба за работа в швейцарската банка. Тя е страхотна лыжница ".
  
  
  В кинокартине тя вече миг през ума на ски по склона. Аз трябваше да признае, че тя е много добър. Нищо чудно, че си искал да прекарват зимните месеци от ски писта; изглеждаше, тя обича спорта.
  
  
  На екрана се появи друга карта. Той показа на света на проекция Меркатора с линия, която минава от Близкия Изток до Турция, от Турция до Сицилия, от Сицилия до Корсика, до Ривиера, обратно на Корсика, а след това до Португалия, от там до Куба. след това в Централната Мексико и след това в Сан Диего в Калифорния.
  
  
  Верига лекарства.
  
  
  "През последните няколко години в основната верига на доставките на наркотици настъпили много промени. Обикновено са тежки наркотици започват от Изток и попадат на запад през Средиземно море, където те се обработват. Контрол над тази на веригата, закачена на Корсика, просто спирка преди най-съществената обработка на Ривиера. След това лекарства да се връщат в Корсика и нататък в Куба през една от три спирки: Португалия, Мароко или Алжир ".
  
  
  Новата карта. Той отново показа Корсика.
  
  
  "От тази област на линия за разпределение се простират назад в Близкия Изток и по-нататък към крайната дестинация на Запад. Пари от Запад идват тук, където те след това се разпределят между звена във веригата".
  
  
  Обектив определено насочва към картата, с участието на имот Корели в покрайнините на Басрии, обведенное кръг.
  
  
  "Рико Корели - човек, който контролира верига. Той получава заповеди от Сицилия, където от заместник мафия контролира източната половина на веригата. Дон на запад контролира останалата част от верига, плюс разпространение."
  
  
  Снимка погасло, и запали светлината.
  
  
  Известно време седяхме мълчаливо.
  
  
  Хоук изчиства гърлото "Ами?"
  
  
  "Интересно", - казах аз.
  
  
  "Академик" - каза Хуан.
  
  
  "Аз съм съгласен с него", - продължих аз.
  
  
  Хоук се намръщи. "Това е просто брифинг".
  
  
  "А какво ще кажете за Корели?" - попита Хуан.
  
  
  Хоук затвори очи и олюлявайки се от удобен въртящ се стол.
  
  
  "Мафия са станали недоволни печалба от програмата за наркотиците", - най-накрая каза Хоук. "Преди шест месеца те започнаха да изпращат хора отвътре, за да се провери системата мрежата. Корели взе значителна сума - твърде много, според Дон САЩ. Но сицилиански секундант не можеше да измисли начин да поправи нещата. На събранието беше решено, че Корели, ще трябва да си тръгне. Един човек е изпратен, за да го удари, но тя изчезна от зрителното поле. Вие видяхте, какво се случи с така наречените окопным агент, който се опитва да се промъкне в имението.
  
  
  "Тогава капо на мафията реши да атакува Корели през Калта Бергсон. Детектив, утверждающий, че той е от Швейцария, опитах се да се арестуват я веднъж в Басрии по стар швейцарския обвинения. Но един от охранителите Корели намеси и спаси Калта. След това той изнесе детектив към близкия плаж, завързал го и се оставя да чакам на приливите и отливите, за да се удави. Човекът се измъкна и напуска Корсика, никога да не се върна ".
  
  
  Аз вдигна ръка.
  
  
  "Ник?"
  
  
  "От къде знаем това?"
  
  
  "Корели ни каза".
  
  
  "Директно?"
  
  
  Хоук въздъхна. "Имаме човек, близък до Корели, въпреки че той никога не го е виждал. Корели раздаваха на информация по собствена инициатива".
  
  
  "Защо?" - попита Хуан.
  
  
  "Той каза, че иска да си тръгне завинаги".
  
  
  "За да спаси себе си и момичето?" Попитах.
  
  
  "Това е съвсем вярно. И да получи убежище в Сащ".
  
  
  "В замяна за...?"
  
  
  "Цялата командния ред, правилната верига и след това, като тя работи".
  
  
  "Откъде да знаем, че това не е трик?" Попитах.
  
  
  "Ние не правим". Хоук лениво отвори очи. "Това е мястото, където можете да вляза". Той се обърна към Хуан.
  
  
  Тя кимна.
  
  
  "Имат своя опит, вие трябва да разберете, казва ли Корели ни истината - или ни води по пътя градина".
  
  
  Аз въздъхна. Понякога дикция Hawk безнадеждно викторианската.
  
  
  Хуан не обръща внимание на думите. "Аз знам."
  
  
  "Нещо е готово?" Попитах.
  
  
  "Ще се срещне в Sol y Nieve. В ски курорт в Испания. Аз ви говорихме за това?"
  
  
  "Накратко"
  
  
  Хоук се отпусна назад. "Всяка година Тина Бергсон ходи в този ски курорт, а Корели ходи с нея. Те прекарват там около един месец".
  
  
  "Той отива там като Рико Корели?"
  
  
  "Не. Ние не знаем какво име той се използва. Но ние знаем, че те винаги вървят. И Корели иска да се срещне там".
  
  
  "Това може да бъде подстава", - промърмори аз.
  
  
  "Разбира се, - каза Хоук. "Ето защо ти си тук, Ник. Ето защо на снимката AX".
  
  
  "В очакване на удара".
  
  
  Той кимна. "Да Предположим, мафия са знаели за плановете на Корели. Дали те не биха искали да получите на нашия силовика номер едно
  
  
  
  
  
  
  и на нашия експерт по наркотиците номер едно? "
  
  
  Аз втрива брадичката. "Как можем да инсталираме контакт?"
  
  
  Хоук каза: "имаме мъж в Малага. Той има момче в Sol y Nieve. Към него се вписват охрана Корели. Вие ще се срещнете с нашия човек в Малага, и той ще се среща с момче на курорта. След това ще се срещнете с Корели лице в лице ".
  
  
  Аз кимнах. "А после?"
  
  
  "Тогава мис Ривера ще влезе във владение *
  
  
  "Вие сте подготвили нашите паспорти?"
  
  
  "Ние AX Identification има документи. Вие все още ще Джордж Пийбоди, но сега сте професионален фотограф".
  
  
  "Сър, аз не мога да карам дори Брауни, толкова по-Hasselblad!"
  
  
  "Тези камери днес са надеждни! Освен това, те добре ще ви научи на основите. А вие, мис Ривера, независимо модел фотограф. Всички ваши хартия. Да ги изгори след това, като помните своето минало".
  
  
  "Аз позирую голи?" - попита Хуан.
  
  
  Хоук е бил шокиран. Му сини очи се разшириха. Той беше последният от старите втори етап-въпрос, напълно депресиран човек в едно общество, където сексуалната свобода е правило. "Моята скъпа момиче!"
  
  
  "Ще позира в гол?" - бързо попитах аз.
  
  
  "Разбира се" - отговори тя. "В професионалния смисъл на думата. Когато аз играя роля, аз я играя до край".
  
  
  Лицето на Хоук се промени цвета. Той е много червено. Той се взираше в ръцете си в агония срам. "Ако ти вече завърши", - намеси той.
  
  
  Аз се засмя. "Продължи."
  
  
  "Знам, че няма да се разсърди, че сме създали вашето прикритие като екип от съпруг и съпруга", - бързо каза той, очите му блестяха.
  
  
  "Сър!" - извиках.
  
  
  "Г-н и г-жа Джордж Пийбоди, от Миллерс-Фолс, Минесота".
  
  
  "Обичам това!" - меко каза Хуан.
  
  
  "Мразя това!" - прорычал аз. "Това е твърде надумано! И това води до усложнения!"
  
  
  "Но това дава възможност на мис на Ривъра, за да действа по-лесно - ако тя трябва да". Лицето на Хоук отново покраснело.
  
  
  "Аз не следвам логиката!" - огрызнулся аз.
  
  
  "Една жена, едно момиче като мис Ривера..."
  
  
  "Аз съм възмутен от това!" - перебила Хуан.
  
  
  "... Би било много по-трудно да бъде, о, ловуват, така да се каже, отколкото омъжена жена. Виждаш ли?"
  
  
  Лежах с лице в пясъка. Наистина съм виждал извращенную логика.
  
  
  Хоук се обърна към Хуан. "Вие одобрявате?"
  
  
  "Напълно." Тя мило се усмихна.
  
  
  Хоук доволно кимна. След това той ме погледна. "Има и недостатъци?"
  
  
  Независимо дали той е прокълнат! "Тя изглежда по-надеждни", - призна си аз. "Ние трябва да инсталирате някакъв авариен сигнал", - продължих аз. "Искам да кажа, в случай, че всичко ще се разпадне. Аз искам да има възможност да спаси Хуану и кожата ми, независимо какво се".
  
  
  "Имаме човек в Гранада, само на час път от курорта. Малага ще ви информира".
  
  
  "Вярно. Това трябва да се покрие този".
  
  
  "Можете да изпратите всяко кодирани съобщение, което искате, чрез гранада".
  
  
  "Добре", казах аз. Аз се обърнах към Хуан. "Имате нещо за обсъждане?"
  
  
  Тя ме погледна, а след това на Hawk.
  
  
  "Аз мисля, че не. Аз съм във вашите ръце, докато не се срещна с г-Корели. Тогава аз съм фокусира върху това".
  
  
  * * *
  
  
  Аз просто заспах, когато се чу рязко почукване по заключената врата, която разделя стаята ми от стаите в Хуаны.
  
  
  Аз се изправих. "Да?"
  
  
  "Ник!" прошепна тя.
  
  
  "Каква е?"
  
  
  "Прозорец."
  
  
  Аз се обърнах. "Какво ще кажете за това?"
  
  
  "Погледни навън".
  
  
  Стигнах за раменния кобур, люлееше на един от шкафовете легла. Аз се приближи до прозореца, придържайки се в сенките и snuggling до стената. Хвърлят пердета багажник на люгера, аз вгляделся в тъмната улица долу.
  
  
  От другата страна на улицата стоеше "кадилак", единствената машина в целия квартал.
  
  
  В него седеше мъж от страна на водача, която е била до мен. След това, докато гледах, друг мъж побърза през улицата към "кадиллаку", кратко поговори с шофьора и се изкачи на задната седалка.
  
  
  "Кади" започна и бързо тръгна по улицата, свернув дясно на ъгъла.
  
  
  Върнах се до вратата, разделяща стаята ни.
  
  
  "Вие сте научили от него?" Аз я попитах.
  
  
  "Да. Аз видях, как той излиза от колата миг назад. Той погледна към стаята ми - или на вашата. Аз видях лицето му. И тогава той забърза през фоайето на хотела".
  
  
  "Кой беше той?"
  
  
  "Аз го видях на летището Дълес днес следобед. Когато отидохме. Имаше малка кожена случаи. От онези, в които можете да сложите оръжие с оптичен мерник".
  
  
  "Добро момиче", - казах аз разсеяно.
  
  
  Настъпи пауза. "Сега какво да правим?"
  
  
  "Лягай", - казах аз. "Най-малко ние знаем, че те знаят".
  
  
  "Вие няма да го търси?"
  
  
  "Във Вашингтон? Това е голям град".
  
  
  "Ник!"
  
  
  "Лягай, Хуан". Аз се отдалечи от вратата. "Сладки Сънища."
  
  
  Чух как тя мърмори си под носа, а след това тя се отдръпна от вратата. Миг или два по-късно се чу скърцане на леглото, когато тя се изкачи вътре и уселась.
  
  
  След това настъпи тишина.
  
  
  Седях пред прозореца, гледах и чаках. Но никой не дойде.
  
  
  Три
  
  
  Ние сме преминали през най-ниските в подножието и се приземи на писта ивица в близост до Малага. Таксиметровият шофьор ни закара в града през един водовъртеж на миниатюрни европейски автомобили от всички марки и форми.
  
  
  Ние бяхме отседнали в един от най-големите хотели в града, с изглед изглед към пристанището на Малага. Имаше няколко търговски кораби и лодки за развлечение, акостирали или стои на котва близо до красиви яхтени пристанища.
  
  
  Хуан уморен. Тя заперлась в своята половина стаи, вздремнула и взе душ. Аз веднага отидох в конспиративный къща AXE.
  
  
  Това е малък офис в сграда на една пресечка
  
  
  
  
  
  
  улиците и зад ъгъла.
  
  
  "СТРОИТЕЛСТВО", - гласи табелката на вратата. "На ДИСКОВЕТЕ. РАМИРЕШ И КЕЛИ"
  
  
  Аз почука.
  
  
  "Quién es?"
  
  
  "Сеньор Пийбоди".
  
  
  "Si".
  
  
  Вратата се отвори. Това е Мич Кели.
  
  
  "Здрасти, Кели, - казах аз.
  
  
  "Здравейте, сър". Той се засмя и я пусна ме. След това, хвърляйки поглед нагоре и надолу по тъмен старинния коридора, той внимателно заключи вратата.
  
  
  Погледнах в офис. Той е бил малък, с един мърляв маса, куп стари картотечных шкафове и врата, водеща към тоалетната. На масата прозореца погледна към пристанището и град на Малага.
  
  
  Кели удари ме по гърба. "Не те виждал, откакто научих за случая на "червените портокали", Ник".
  
  
  Това се случи в Гърция. "Преди пет години, нали?"
  
  
  "Вярно. Орлов заяви, че влезеш".
  
  
  Той отвори кутията и извади една прекрасна бинокъл Bausch & Lomb 30x, който замислено взвесил в ръка.
  
  
  "При мен може да има новини за вас".
  
  
  "О?"
  
  
  Той носеше очила на очите си и се обърна, за да види пристанището. Разбрах, че той се грижел за лодки, когато съм почукал.
  
  
  Кели ръководи AXE в Малага не по-малко от три години. Работата му била да знае, какво и кой пристига и заминава от Малага.
  
  
  Аз погледнах през рамото му. Той е учил детска яхтеното пристанище в района на пристанището. Тя изглеждаше особено заинтересовани в голяма яхта, стоеше в предната котва някъде по средата.
  
  
  "Това е всичко, - каза той. "Това Е" Лисистрата ". Яхта Корели".
  
  
  Спомних си снимката, която съм виждал в централата на AXE.
  
  
  Той ми подаде бинокъл. Аз сфокусировал му. Той е отлична, Аз много добре е виждал яхта. Няколко от членовете на екипажа на заниманията на палубата. На борда всичко беше тихо и спокойно. Можех да видя поредица от кабината на главната палуба с два реда иллюминаторов, което означаваше, че кабини били на два етажа по-долу.
  
  
  Това беше голяма, красива пешеходна яхта. На кърмата развевался флаг на Франция.
  
  
  Мич Кели седна зад бюрото си и зашуршал хартия. Аз знаех, че той е искал да обърна внимание на това, което той говори. Ще се раздават точки, аз видях, как някой по пуловер и панталони излезе от главната кабини на палубата. Това беше жена с дълга руса коса. Тя беше много сладко и с тънка талия и стегнати панталони, очерчивающие бедрата и ханша, не оставя нищо за въображението. Под тези сини панталони от нея са добри крака. Кожата му беше бяла и гладка, а очите сини. Излизайки на слънчева светлина, тя носеше тъмни очила и разсеяно постави ги на място.
  
  
  "Тина Бергсон", - казах на глас.
  
  
  Кели ме е извади врата и погледна през прозореца, крив от слънчева светлина по вода. "О, боже."
  
  
  "Перфектното момиче", - забелязах аз.
  
  
  "Още една особеност на Ник Картър" - фыркнула Кели. "Как се оправяте?"
  
  
  "Аз просто правя това, което казва, че човек във Вашингтон", - промърмори аз.
  
  
  "Това дойде вчера", - каза Кели, отново е люлка на хартия.
  
  
  Аз смъкна поглед от снажен раменете и гърдите Тина Бергсон, защитени свитером, и неохотно се понижава бинокъл. Кели вдигна го, обърна се на стола и сфокусировала ги Тина Бергсон, докато чета отпечатана информация.
  
  
  КЕЛИ. РАМИРЕШ И КЕЛИ. 3 ПАСАЖ ЗАФИО. ПРИСТИГАНЕ ВЪВ ВТОРНИК НА БОРДА НА LYSISTRATA. ПОСЕТИТЕЛЯТ Е ГОТОВ. ТИНА БЕРГСОН ПРИВЕЗИТ СИ НА ЯХТА. ПО-КЪСНО УСТАНОВЯВА СКИ СРЕЩА С ЕКСПЕРТ С НАРКОТИЦИ.
  
  
  "Римски нос!" - многократно съм с усмивка.
  
  
  "Това е прякор Корели", - каза Кели. "Това е доста банално, нали?"
  
  
  "Това е доста банално, да, да". Роман Носа беше вожд на индианците.
  
  
  "Корели самият той смята себе си за един бездомник. Вие знаете - от мафия".
  
  
  Аз отново погледна съобщението. "Съдейки по текста, предполагам, тя ми отговаря, а?"
  
  
  "Вярно. Тя знае вашия хотел. Аз вече изпратих бележка".
  
  
  "Когато тя ще бъде там?"
  
  
  "Тя трябва да те взема в лобито на обяд". Кели погледна часовника си. "Той ви дава половин час".
  
  
  "А какво ще кажете за Хуаны?"
  
  
  "Тя може да почака. Това е предварително разследване".
  
  
  Аз сви рамене. За какво е цялата тази глупост?"
  
  
  "Роман Носа уплаши. Аз мисля, че той иска да знае, не за него, дали се спазват".
  
  
  "Или ако е така, - си помислих аз.
  
  
  * * *
  
  
  Чаках във фоайето на обяд.
  
  
  Когато тя влезе, всички очи във фоайето бяха обърнати към нея, жените се гледа с възмущение, мъжете гледаха с интерес. Местните жители за маса изведнъж са се превърнали в приветливого Лотариоса.
  
  
  Аз станах и се приближи до нея. "Мис Бергсон", - казах аз на английски.
  
  
  "Да", отговорила тя само с лек акцент. "Аз закъсняха. Много ми се иска".
  
  
  "Ти чакането си заслужава", казах аз.
  
  
  Тя студено погледна към мен. Мислех за айсбергах по фиорди. "Ела тогава?"
  
  
  "Да,", казах аз.
  
  
  Тя се обърна и даде на мен от лобито на ярки испански слънчева светлина.
  
  
  "Това е само до площад", каза тя. "Ние можем да ходят"
  
  
  Аз кимнах и пое кавалерски ръката й. В края на краищата, аз бях в Европа. Тя ми даде го без коментар. Всеки испански очи се обърна, за да поздрави нас двамата - я с възхищение, ме със завист.
  
  
  "Това е един прекрасен ден", - каза тя, като поемеш дълбоко.
  
  
  "Харесва ти Малага?" Аз съм окован поглед към лицето му.
  
  
  "О, да, - каза тя. "Тук лениво и лесно. Обичам слънчевата светлина. Аз обичам топло".
  
  
  Тя каза, че
  
  
  
  
  
  , но аз не го споменава. "Как беше твоята разходка с лодка?"
  
  
  Тя въздъхна. "Ние сме попаднали в бараж край бреговете на Коста Брава. Иначе..."
  
  
  "А вашият - вашият другар?"
  
  
  Тя замислено ме погледна. "Г-Н Роман?"
  
  
  "Г-Н Роман". Шарада е продължило.
  
  
  "Ще го видите в най-скоро време".
  
  
  "Аз разбирам, се пързалят на ски", - казах аз, когато стигнахме до яхтеното пристанище.
  
  
  "Аз го обичам." Тя се усмихна. "А вие?"
  
  
  "Умерено", - казах аз. "В най-вече в Съединените Щати. Аспен. Стоу. *
  
  
  "Искам един ден да отиде в Америка", - каза Тина Бергсон, й сини очи бяха топли и втренчено ме гледаха.
  
  
  "Може би, мистеру... ъъ, Роман - няма какво да се каже по този въпрос".
  
  
  Тя се засмя. Зъбите са идеални. "Може би, наистина". Тя внимателно ме погледна. "Аз мисля, че и той е добре поладите".
  
  
  После ние сме били на първа линия, и един млад мъж в края на стоеше на рецепцията на смирно, чрез насочване на отношението към Тина Бергсон. Той е доста тънка, но изглеждаше жилистым и силен. Той имаше къдрава черна коса и тънки като молив мустаци.
  
  
  "Сеньорита", - каза той. Той протегна ръка, за да й помогне да слезе в малка гладка моторна лодка, вързано към причалу.
  
  
  "Благодаря ви, Бертильо", - нежно каза тя. "Това е г-н Пийбоди", - каза тя му, сочейки към мен.
  
  
  "Сеньор, - каза Бертильо. Очите му бяха тъмни и умни.
  
  
  Аз скочи, след като Тина Бергсон, а след това Бертилло се отдалечи, имам мотор, и сме направили дъга на яхта преминава ярда от нас.
  
  
  Залива сверкал на слънце, чайки, събрани отпадъци от морето, и когато ние рассекали вода, те гневно стрелба в небето, забрызгивая ни морска вода.
  
  
  След няколко минути бяхме привързани към яхта. Сега можех да видя името, Лисистрата. Над нас двама моряци погледна надолу и падна по стълбите. Ние взобрались на борда.
  
  
  В каютата на главната палуба, която се оказа салон, видях мускулна мъж, седнал в удобно кресло за почивка. Той пуши пура, от която над главата му са се образували отблясъците на синия дим.
  
  
  Влязохме. Той се изправи, му е голяма главата се надигна в облак дим. Тина! "- поприветствовал той и тя се усмихна в отговор.
  
  
  "Това е г-н Пийбоди, от Америка - каза тя. "Г-н Пийбоди, това е мистър ... ъ-ъ ... Роман".
  
  
  Аз огляделась. Обкръжението е много шик.
  
  
  Той се засмя, стисна ръка. Неговата проницателност е твърда. "Г-н Пийбоди, предполагам, карате ски?"
  
  
  Аз кимнах. "Аз правя слалом."
  
  
  "Тина също. Аз също, но не за дълго. Ние прекарваме известно време в Sol y Nieve. Аз така го разбирам, ще има?"
  
  
  "Аз."
  
  
  "С вашия другар?"
  
  
  "Да."
  
  
  "Този другар. Той осъзнава същността на среща?"
  
  
  "Той и тя".
  
  
  "Извинете?"
  
  
  "Моята спутница - жена. Тя разбира".
  
  
  Аз съм учил "Римски нос". Картинката, която съм виждал, и аз разбрах, че той лесно може да бъде Рико Корели. Всъщност, аз бях сигурен, че това Рико Корели. Той е на подходяща възраст, макар и не толкова силно, показаха възрастта си, като повечето мъже в бизнеса си.
  
  
  "Винаги съм имал добри отношения с американците", - каза Корели.
  
  
  Тина се усмихна. "Винаги."
  
  
  "Ние се радваме на вашето присъствие в страната", - казах аз. "Поне аз разбирам, че ти си..."
  
  
  Корели, вдигна ръка. "Надявам се предприемат пътуване. Ако можем да сключи сделка".
  
  
  "Това ще отнеме само една среща", - казах аз. "В ски курорт".
  
  
  Той кимна.
  
  
  "Каква е причината на тази предварителна среща?" - рязко попитах аз.
  
  
  "Охрана", - излая той, попыхивая пура. Гъст дим започна да се скитат по салону.
  
  
  "Можете са достатъчно в безопасност". Аз се наведох напред и говори точно и многозначително. "Уверявам ви, докато аз ще бъда там, със сигурност няма да има проблеми".
  
  
  На устните му светна слаба усмивка. "Може би не."
  
  
  Стюарт донесе напитки. Аз се отпусна назад. На срещата е обсъждано и договорено. Би било просто се свържете с него в хотел и да вземете със себе си Хуану.
  
  
  Пихме.
  
  
  Ние говорихме за друго. Минаха петнадесет минути. Най-накрая Тина се е повишила.
  
  
  "Аз вярвам, г-н Пийбоди, много иска да се върне в собствения си хотел".
  
  
  Аз кимнах. "Благодаря ви за отделеното време, г-н Роман. Очаквам с нетърпение по-пълна дискусия в снежна страна".
  
  
  Ние се спогледаха, и аз се обърнах, за да се измъкне. Тина се приближи до мен и ме хвана за ръката.
  
  
  "Съжалявам, че не мога да се върна с теб на брега. Но Бертильо ще ви обратно".
  
  
  Аз бавно стисна ръката. "Благодаря и на двама ви за отделеното очарователно гостоприемство".
  
  
  Бяхме на палубата, и аз отидох в лодка. Тя махна ми с ръка от палубата, когато корабът започна падат и те започнали и тръгнали към яхтеното пристанище.
  
  
  Минахме само с петдесет ярда, когато с яхта разнесе внезапен вик. Поразителен звук бързо и непрекъснато се разпространява по повърхността на водата.
  
  
  Аз бързо се обърна. "Стой, Бертильо!"
  
  
  Аз съм виждал, като Тина излезе от салона, където тя току-що си отиде. Тя се бях паднала върху.
  
  
  В салона избухна серия от оранжеви светкавици, после водата се чуха тракането на автомати.
  
  
  Чух вик.
  
  
  Чу още един изстрел, и аз видях, като Тина Бергсон падна на палубата, нейният глас се в средата на крик.
  
  
  Фигура в тъмно гидрокостюме бързо се движеше по палубата, като
  
  
  
  
  
  пантера, и скочи през парапета на далечната страна на вода. Извадих пистолета, но не можеше ловко се в него и стреля.
  
  
  "Обикалят на яхта!" кресна аз Бертилло.
  
  
  Изненадан, фънки, но може да снима в моторна лодка, и ние пронеслись от дясната страна покрай носа на яхтата.
  
  
  Само мехурчета показват, къде изчезна човек в гидрокостюме. Той остави там акваланг, това е очевидно. Той си отиде завинаги.
  
  
  Ние обикалят цяла минута, но той така и не се появи.
  
  
  Аз се изкачи по стълбата на палубата, където четирима членове на екипажа, заобиколен от Калта, която можеше да диша, но тихо стенеше. На рамото си пуловери е къпят бързо высыхающей кръв.
  
  
  Аз забежал в салон.
  
  
  Проведено сред учители лежеше на пода. Главата му беше почти напълно разбити изстрела. Той почина, преди да падна върху подовата настилка.
  
  
  Отвън гледах бряг, но на лицето гидрокостюме не е имало.
  
  
  Аз взех един кораб, който до брега, и се обади на Митчу Кели. Той бил шокиран, но той е професионалист. Той веднага се обади в малагскую гвардию.
  
  
  Тина отвори очи.
  
  
  "Това боли!" тя простонала.
  
  
  След това тя видя кръв и припадна.
  
  
  Четири
  
  
  Мич Кели представи долното чекмедже на шкафа. Той виждал, че аз изживявам. Аз гледах как той unzips кожен калъф, в който е държан радиотелефонный предавател.
  
  
  Това беше един красив малък набор от: японско производство, с твердотельными транзистора. Вие може почти да се отправят към Луната и да се върне с нея.
  
  
  Той загудел няколко минути след като той го включи, докато не нагрелся. Той изобщо не гледаше към мен, но започна работа, се свърза с AX след няколко предварителни разговори и кратко поболтал с оператор в AX "Монитор", използвайки обикновен тарабарщину R / T. Накрая той се обърна към мен.
  
  
  "Имам Хоук".
  
  
  Аз взех слушалката на "Сър?" Аз едва сдържан гняв.
  
  
  "Ник, това не е оторизиран обаждане! Искам да знаеш..."
  
  
  "Ние сме в чистота?"
  
  
  "Да."
  
  
  "Престрелка".
  
  
  "Правилно." Гласът на Хоук стана предпазлив. "Какво става, Ник? Аз винаги се появяват пеперуди, когато ти си соблюдаешь мерки за сигурност".
  
  
  "Кой организира тази мисия? Министерството на финансите?"
  
  
  "Вие знаете, че аз не съм упълномощен да говоря".
  
  
  "Той е забавен аромат."
  
  
  "Кажи го още веднъж?"
  
  
  "Смърди! Корели е мъртъв".
  
  
  "Мъртъв?" Пауза. "О, скъпи аз".
  
  
  "Кой е устроил?" - отново попитах аз.
  
  
  "Не мога..."
  
  
  "Това е подстава. И този, който я установят, ме използва, за да убие Корели".
  
  
  "Не! О, аз разбирам какво имате предвид".
  
  
  "Вижте това, сър, моля те! Ако мафията е чиста, означава, че нещо се е объркало с нашата страна. Ако Корели играе на някаква игра, означава, че министерството на Финансите е измама".
  
  
  "Сигурни ли сте, че той е мъртъв?" - рязко попита Хоук. Тонът на гласа означаваше, че той се възстанови от първоначалния си шок.
  
  
  "Полголовы съборени? О, да. Той е мъртъв, сър"
  
  
  "А другаря си?"
  
  
  "Той е жив, но ранен".
  
  
  "Аз мисля, че това е правилно", - каза Хоук. "Римски контрол проверява Корели".
  
  
  "Римски контрол може да бъде платена от мафията!"
  
  
  "Никълъс..." - смъмри той мен.
  
  
  "Помислете, сър, че мисията на тази е свършено."
  
  
  "Успокой Се, Ник. Ще се свържем с вас, след като правя няколко обаждания".
  
  
  "Мис Ривера и аз не ще са на разположение за по-нататъшни инструкции".
  
  
  "Остани там! Аз искам да се изясни това".
  
  
  "Това вече са намерили вън още, Хоук. Или, може би по-точният термин е нанесен на картата. Довиждане".
  
  
  "Ник!"
  
  
  Аз се записах.
  
  
  Кели беше зашеметен разговор между Хоуком и мен. Той не участва в умишлено отхвърляне или пасивно безразличие. Ето защо той говори за несъществени неща. Той се приближи до бюрото и седна. Той внимателно изучава мен и чакаше, когато в мен се срути покрив.
  
  
  "Смятате ли, че е бил използван БРАДВА?" - най-накрая попита той.
  
  
  "Аз мисля така, но не знам".
  
  
  "Пропускам?"
  
  
  Погледнах към ръцете си. "Може би."
  
  
  "А какво ще кажете момичета?"
  
  
  "Хуан? Аз наистина не знам за нея. Ако тя е била в този участвала, вече отдавна няма".
  
  
  "Къде сте изпратени?"
  
  
  Аз се обърнах към вратата. "Връщаме се в хотела. Интересно, дали тя ще бъде там".
  
  
  Тя е била. Можех да чуя, как тя копае в собствената си стая, като само влязох в моята половина на стаята. Поне да беше като него. Просто за да сте сигурни, че извадих своя Люгер и продължихме към свързваща врата.
  
  
  "Хуан?" - тихо казах аз.
  
  
  "Оа Ник?"
  
  
  "Г-Н Пийбоди".
  
  
  "Как мина?"
  
  
  Това е Хуан, е добре. Мога да кажа на глас. Аз подкрепиха Люгера, решавайки, че ако тя е била с киллером, тя вече щях да напусна Малага, тъй като участието й в шараде щеше да е завършен.
  
  
  Отворих вратата и влезе. Тя беше облечена в доста строга, но готино изглеждащ костюм, който намекна, вкус и пари, но не е скъпо. Тя се усмихна, а това означаваше, че тя не знаеше нищо за Корели.
  
  
  "Изглеждаш уморен, Ник".
  
  
  "Аз. Прясно от енергия".
  
  
  "Защо?"
  
  
  Аз седнах на ръба на леглото и я погледна. Аз исках да се получи пълна възвращаемост от светлината, когато я чете на лицето. Тя се обърна към мен, силна слънчева светлина Малага вливался в нея, осветление на всеки детайл от лицето си.
  
  
  "Рико Корели е мъртъв".
  
  
  Я побледнело лице. Ако тя работи, тя имаше голям контрол над живота на артериална система. Всеки физиолог
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  Той ще ви каже, че артериалната система е непроизвольной.
  
  
  "Убит? На яхта?"
  
  
  Аз кимнах. "За герой в гидрокостюме".
  
  
  "А какво ще кажете за жена, която е с него?"
  
  
  "Тина Бергсон е бил прострелян, но тя все още е жива. Тя изглеждаше като подстава, Хуан".
  
  
  "Сега какво да правим?"
  
  
  "Ние сме в очакване", - казах аз. "На думи от Hawk. Вече съм автор на доклада".
  
  
  Тя ме погледна. "Можете да видите човека, който е убил Корели?"
  
  
  "Само силует".
  
  
  "Той беше нещо като онзи, който стреля по нас в Энсенаде?"
  
  
  Аз сви рамене. "Аз също никога не съм виждал".
  
  
  "Може би, това е човекът в колата във Вашингтон".
  
  
  "Този път той е в гидрокостюме. Той може да бъде по този начин. Освен това, той може да бъде сенатор Бари Голдуотером".
  
  
  Хуан обърна това. "Той отне ни в Энсенаде и проследовал за нас в Малага през Вашингтон". Сега тя е настроена положително и гледаше право към мен.
  
  
  "Може би".
  
  
  "Това трябва да бъде!"
  
  
  "Ако ти така казваш."
  
  
  Тя се премества към мен, докато не се спря на шест крачки от мен. "Те казаха, че ти си един от най-добрите. Като ти позволи това да се случи?"
  
  
  Аз внимателно се загледа в него, не позволява никакъв израз се отрази по лицето ми. Но в мен имаше толкова много гняв, че вълната от емоции, трябва да бъде изтеглен, за да я докоснеш, защото тя отпрянула, като че ли е очаквала, че ще я удари.
  
  
  "Аз да забравя, че някога си казвал това".
  
  
  Тя взе в ръка и мрачно поклати глава. "Аз няма да бъда"
  
  
  Телефонът иззвъня.
  
  
  "Кели е тук", - каза на глас. "Поддържам контакт с Тина Бергсон".
  
  
  "О?"
  
  
  "Гражданска гвардия отвезла я в частна клиника, недалеч от нас, в близост до Алказаба. Лекарят я получава нашата заплата".
  
  
  "Като удобно".
  
  
  "Тя е в съзнание. Тя иска да те види".
  
  
  Аз бързо си помислих. "Добре. Дай ми адрес".
  
  
  "Аз трябва да облекчавам те там".
  
  
  "Добре. Ще се свържем с вас след петнадесет минути. Кели, като Гражданската Гвардия се научи, къде го вземе?"
  
  
  Кели усмехнулась. "У нас също има няколко от тях".
  
  
  Усмихвайки се, и аз затворих телефона.
  
  
  "За какво е всичко това беше?" - ме попита Хуан. Тя все още беше видимо разтърсена от новината за смъртта на Корели. В този момент реших, че тя е невиновна.
  
  
  "Тина Бергсон. Тя оздравява. Аз ще отида да говоря с нея".
  
  
  "И аз?"
  
  
  Аз исках да Хуана е винаги в ума. "Отидеш".
  
  
  Тя се отпуснах. "О, добре." Усмивка. "На мен ми беше интересно, че ти си на път с мен да се направи".
  
  
  "Както винаги, аз съм ти със себе си. Ти си много красиво момиче и харесвам красиви момичета". Аз се засмя.
  
  
  Тя наистина се промие. "Независимо дали ти си прокълнат." Мисля, че тя отново се притесняваше за ума си.
  
  
  * * *
  
  
  Мич Кели е прекарал по-голямата част от пътя до офиса и клиники, фука пред Хуаной Ривера. Той играе ролята на много стръмен, изощренного спецагента. Всъщност, той може да очарова жените, дори и когато не играе роля. Хуан, изглежда, е конфигуриран да го приеме акт, очевидно, с помощта на своя интерес към Кели, за да се стимулира ме.
  
  
  Но не съм обръщала специално внимание, е твърде зает с разсъждения.
  
  
  Първо, аз бях бесен на себе си за това, че не се предвижда спиране. С този снайперист, които са в сила в Энсенаде, и странен екип, наблюдающей за нас във Вашингтон, трябваше да бъде готов до неприятности в Малага. Обаче аз си мислех, че клетки-убийци подгони ме и Хуану, а не Корели. Колко глупаво!
  
  
  Това е нещо, което разбрах в мислите си. Кряскане извън колата най-накрая извади ме от daze, и започнах да гледам как край мен преминават през тесните улички на Малага.
  
  
  Машина изпъди нагоре до бордюра, и ние вылезли от нея. Клиника установяват в една тясна уличка, сенчести от пряка слънчева светлина сгради около нея. Сградата са чисти и добре поддържани. Това определено не беше част от един беден квартал в Малага.
  
  
  Кели влезе през главния вход. Ние се изкачи по извита мраморна стълба подир жена в бяла униформа с доста грозни задници, която накратко поболтала с Митчем Кели, когато влязохме. Докато вървяхме по коридора на втория етаж, постно мъж в бизнес костюм и черна вратовръзка приветства Кели широка усмивка.
  
  
  Според Кели, това е д-р Ернандес, лекуващият лекар на Тина Бергсон. За сияйна усмивка Ернандес мога да кажа, че пари AX плащат си сметката и се довежда го до пълна кипене, когато той приветства роби на техните работодатели.
  
  
  "Как е тя?" - попита Кели.
  
  
  Ернандес сгънати ръце пред себе си, въздъхна дълбоко и дълго притеснен.
  
  
  "Това е водещия символ рани, както вие разбирате. Такава рана понякога наистина причинява сепсис в кръвния поток. Сепсис - това е отрова" - казал той на мен, като че ли се оказа най болваном в групата. "Аз наистина мисля, че тя ще излезе от това е нормално. С Божията помощ - тя ще бъде!"
  
  
  "Колко време?" Попитах.
  
  
  "Няколко дни", каза Ернандес, след като помислила за момент.
  
  
  "Ах," казах аз. "Това съвсем не е толкова сериозно".
  
  
  Неговите черни очи за миг се мярна. След това той се усмихна загрижена, озабоченной усмивка. "Достатъчно сериозно, сеньор Пийбоди", - каза той песнопение. Това означаваше, че той не я пусна веднага. Трябваше да приеме факта, че неговото съпротивление би могло да бъде обоснован от медицинска гледна точка. Водещия символ рана може да се окаже неприятна гнет. "Но добре, че е тя
  
  
  
  
  
  - веднага пристигна тук, - продължи Ернандес. - Тя беше почти шокиран. Когато става въпрос за пулевых рани, е нужно да се притеснявате за шок ".
  
  
  Аз кимнах. "Ние можем да влезете, за да я видите?"
  
  
  "Разбира се, разбира се!" - просиял Ернандес, обръщайки се към Кели и махна им към вратата в коридора. "Моля, влезте".
  
  
  Кели отвори вратата и влезе в голямата просторна стая с болница койкой по средата. Щори са задернуты, и на прикроватной нощното шкафче до леглото изгори крушка.
  
  
  Тина Бергсон е красив, дори ако тя е била закутана в много сложна бяла ленена кърпа и по гърдите с больничными завивки. Косата й бяха распушены над възглавницата - ореол от пряденного злато.
  
  
  Когато влязохме, тя имаше затворени очи, но тя отвори ги, когато погледна отгоре надолу.
  
  
  Я погледнете ме търсеха. "Г-н Пийбоди", каза тя.
  
  
  Аз кимнах. "Радвам се да видя, че ти си така добре изглеждате".
  
  
  Тя се опита да се усмихне. "Това беше... това беше..." И в очите навернулись сълзи.
  
  
  Аз се приближи до нея. "Тина, това е ужасно. Ти искаше да ми каже нещо?"
  
  
  Гласът й беше шепот. "Толкова ме е срам. Аз..." Тя умоляюще погледна към нас.
  
  
  Аз се обърнах. "Добре. Чистя стаята. Тя иска да говори с мен насаме".
  
  
  Хуан се изправи. "И аз."
  
  
  Нашите погледи се срещнаха. "Стой, Хуан. Останалите - разкарай се!"
  
  
  Ернандес и Кели послушно излезе от стаята с жена в бяла униформа.
  
  
  Взех Калта за ръка. "Какво е, Тина? Какво ви е срам?"
  
  
  Тя се обърна срещу мен. "Трик" - каза тя. "Игра, в която играе".
  
  
  "Играта?" Чух рязко и равен глас Хуаны.
  
  
  "Да", - нервно отвърна Тина.
  
  
  "Разкажи ни за игра", - поръчах аз на нея.
  
  
  "Това беше идея Рико. Искам да кажа, той е бил уплашен и знаех, че някой се опитва да го убие"
  
  
  "Как е научил?"
  
  
  "Това вече сте опитвали".
  
  
  "Добре. Той подозира, че някой се опитва да го убие. Заради договорености с" " нас?"
  
  
  "Да" - прошепна тя.
  
  
  "Ако той знаеше, че някой ще я удари, защо той влезе право в капана?"
  
  
  "Той не го направи", - каза Тина. "Той да не влезе в капана. Това е факт".
  
  
  Аз се обърнах и се загледа в Хуану. В главата ми възниква странна мисъл. Аз здраво притиснат от ръката на Тина.
  
  
  "Продължавай", - призова я.
  
  
  "Това не бе Рико на яхта", - най-накрая каза Тина, умоляюще подвижния очите.
  
  
  Толкова! Нищо чудно, че всичко се е случило толкова бързо!
  
  
  "Не?"
  
  
  Човек, с когото сте разговаряли, не е бил Рико Корели. Това е човек, който Рико знаеше много години. Казваше се Базиллио ди Ванесси. Сицилиец.
  
  
  "А какво ще кажете за Рико? Той е бил на яхта?"
  
  
  "Не. Рико се намира в Сиера Невада. След като среща на яхта свърши, ние трябва да уведоми го - и тогава и той да се срещнаха на ски-курорта. Това е предварителна среща е изпитание. В теста Рико използва Гернини ".
  
  
  "Гернини?"
  
  
  "Да. А - как е? - близнак!"
  
  
  "Двойника" - каза Хуан.
  
  
  "Да! Знаете, за да разберете, се опита ли някой да убие Рико. Виждаш ли?"
  
  
  "Или да ме убият", - помислих си аз.
  
  
  "Това е вярно."
  
  
  - Значи, е мъртъв Ванесси, а не Корели?
  
  
  Тя каза: "Да. Това е истината".
  
  
  Хуан отблъсна ме и се изправи до леглото. "Лъжат", - тя отскочи назад. "Не мога да кажа."
  
  
  Тина наполовина приподнялась в леглото с диви очи. "Защо говориш така с мен говориш?"
  
  
  "Вие не говорите истината! Корели е мъртъв! И вие се опитвате да се замени с нас чрез фиктивен!"
  
  
  "Това не е вярно! Кълна се!" Лицето на Тина беше покрита с пот.
  
  
  "Аз не вярвам!" Хуан трудно е натиснат.
  
  
  "Рико сега в Сиера Невада. Пуснахме го с яхта във Валенсия. Мога да го докажа"
  
  
  "Как?"
  
  
  "Аз... аз..." Тина не е издържал. Тя започна всхлипывать.
  
  
  "Как?" - извика Хуан, навеждане и силно люлка си.
  
  
  Тина трепереше и застонала от болка. Сълзите се стичаха. "Вярно е!" тя всхлипнула. "Корели е жив!" Сега тя открито плачеше. "Валенсия има записи за грижи с яхта!"
  
  
  Хуан се изправи, в очите й намаля, но са останали доволни. "Можем да го провери".
  
  
  Аз внимателно бутна Хуану в страната, като хвърлят върху нея смислен и разбиращ поглед. Хуана е била дръзката и това ми харесваше. Сега ние знаехме, че Корели жив.
  
  
  "Къде е той?" Попитах Калта.
  
  
  "Аз ви казах. В Сиера Невада". Очите й закатились от ужас.
  
  
  "Но..."
  
  
  "Той ще ми каже, когато той ще ви посрещне".
  
  
  "Той инкогнито в курорта?"
  
  
  Тина отчаяно кимна. "Да, Да! О, г-н Пийбоди, съжалявам, че всичко се е объркало".
  
  
  "Ти трябва!" - огрызнулся аз.
  
  
  "Ще отидеш там, за да се срещне с него?"
  
  
  "В никакъв случай!"
  
  
  "Не?" Лицето й рассыпалось.
  
  
  "Не!" Аз бях категоричен.
  
  
  "Защо, защо не?" Тя отново заплака. "Той... той... ще ме убие!"
  
  
  "Да" - казах аз тихо. "Аз вярвам, че той ще бъде".
  
  
  Глава пет
  
  
  Не е лесно да прожектират умствени вълни от мозъка си на някой друг. Аз съм го пробвал това с години, но безуспешно. Но в този момент знаех, че трябва да общува с Хуаной Риверой само с помощта на мозъчни вълни - представи екстрасензорни възприятия.
  
  
  Аз погледна лицето й и много се замисли за момент. Аз си помислих: "Ела към нея за помощ, Хуан". Ти си добър човек;
  
  
  Хуан ме погледна, раскрасневшись, като че ли й беше неудобно, че е мъж, така внимателно я разглежда.
  
  
  Знаех, че първоначалната ми идея не е проникнала. Може би ти си моят заблудший
  
  
  
  
  
  човек, обаче.
  
  
  "По дяволите всичко това", - помислих си аз най-накрая. Имам чувството, че тя уловени това.
  
  
  Аз се обърнах към Тина и огрызнулся: "Няма начин!" Аз отново казах. "Всичко е свършило. Ти излъга ни за последен път. Никаква среща".
  
  
  Очите Хуаны намаля, и аз почти можех да я следи мыслительными процеси, докато тя се пресичат-страхотни игри и брояч на играта.
  
  
  "Почакай минутка", - бързо каза тя. "Ние не можем просто да напусне Испания, не видя г-н Корели!"
  
  
  Тина е спрял да плаче и с надежда погледна към мен.
  
  
  Аз се загледа в Хуану, като на градински червея в свежа салата. "О, да, ние можем!" - гневно казах аз. "Те, излъга ни, и това е краят".
  
  
  "Но какво да кажем за информацията, която трябва да ни даде Корели?"
  
  
  "Не ни трябва".
  
  
  "На теб това не е необходимо, - затова Хуан, - но това ми е нужно! Аз съм този, когото е изпратил тук, за него. Ти си само на бодигард!"
  
  
  Погледна към Калта, за да видите как тя възприела нашата малка драматическую импровизация. Тя се превърна в зрител на бързи тенис мач.
  
  
  "Ще се свържем с БРАДВА", - прорычал аз, като нещо подобно на края винтажного "Богарт". "Мисия почистен!"
  
  
  "Позволете ми да говоря с тях!" - каза Хуан, вече е взволнованной. "Аз много се поставя на картата!"
  
  
  "Ние не трябва да говори с него", - неохотно казах аз, пляскаше Тина.
  
  
  "Не ми пука, кой да чува! Това ми е работата!"
  
  
  Помислих си, преструвайки се, че взвешиваю последици. Най-накрая аз казах: "Ти наистина ли искаш да отида и да се срещнат с Корели?"
  
  
  Хуан кимна. "Разбира се! Просто защото ти си развали първата среща..."
  
  
  "А ти?" - перебила аз, обръщайки се към Тина. "Каква гаранция може да даде на нас, че ще се срещне с истински Корели в Сиера Невада?"
  
  
  "Вече ви казах! Ще разберете кога получавате точна информация".
  
  
  Аз сви рамене.
  
  
  - Хуан се намеси. - Трябва да се срещнем с Корели, - каза тя. "За мен това е страшно важно!"
  
  
  "Добро момиче", - помислих си аз. Запазване на безизразно лице, аз се наведох над Тина. "Ние ще направим още един опит".
  
  
  Тя с облекчение затвори очи и се усмихна.
  
  
  "Ти трябва да работи в тясно сътрудничество с нас, Тина, - казах си. "Няма причини да се предположи, че убиецът е сега да се прибера вкъщи. Той също ще иска да те убие".
  
  
  Хуан нахмурилась. "Защо? Ако му платили за убийството на Рико Корели, той е работил своя договор".
  
  
  "Но той със сигурност научава за своята грешка. Мафията знае, че Корели жив - или скоро ще умре. Тогава убиецът ще бъде преследван от Калта - да го доведе до Корели!"
  
  
  Тина фыркнула.
  
  
  "Ние ще поставим охрана, в тази стая", - съобщи аз. "Аз ще кажа Митчу Кели".
  
  
  "Но обучен убиец може да проникне навсякъде. Като охрана разбере, за кого следи?" - попита Хуан.
  
  
  Аз се намръщи. "Ние нямаме представа кой е убиецът. Той просто ще трябва да се никой не се опитаха да държи в шах".
  
  
  "Но ние знаем", - изведнъж каза Тина, седна и гримаси от болка, когато внезапно движение.
  
  
  Ние с Хуаной отделиха се и се върнаха към нея с отворена уста. "Знаеш ли какво?"
  
  
  "Кой е убиецът. Това е човек на име Комар. Трябва да бъде. Той е професионален убиец. Истинското му име - Альфреддо Москато".
  
  
  "Откъде знаете?"
  
  
  "Защото наемният убиец се опитаха да проникнат на вила Рико в Корсика преди шест месеца. Покрай стените имаше много капани и устройства, така че той не може да влезе вътре. Но когато той се е опитал, той е навредило на кабели, които не са направили инфрачервени снимки. снимки проявява, и той научил, че това е Москато ".
  
  
  "Рико Корели знае Москато?"
  
  
  "Не. Те никога не сме се виждали. Един от хората Рико научих Москато".
  
  
  "Значи, вие казвате, че Москато не знае Корели в лицето и си мисли, че го уби".
  
  
  Тина кимна. "Аз не мислех за това, но да, аз бих го казал".
  
  
  "Какво друго знаеш за Москато? Нещо, което може да ни помогне за идентифициране му?"
  
  
  Лицето на Тина стана розов. "Той много харесвам момичета", - призна тя.
  
  
  "Нещо повече от това?"
  
  
  "Той харесва отношение", - смутено изтърси Тина.
  
  
  "По двойки?" - забавно попитах аз.
  
  
  "Това не е смешно!" - рязко каза Хуан.
  
  
  Аз отново се обърна към Тина. "Той е навик за трехэтажному секс?"
  
  
  "Да", - каза Тина. "Това е свързано с него. Той прави това всеки път, преди да отиде на работа. Това го отпуска".
  
  
  "Може би ние ще можем да използваме това знание, за да го намери, преди той да намери нас".
  
  
  "Намери нас?" - глупаво повтори Хуан.
  
  
  "Той, разбира се, отново ще се опита да намери път към Корели. Защото тя не го познава от пръв поглед". Аз се загледа в прозореца с капаци. "И най-лесният начин за улов на Корели - това гледате на нас".
  
  
  Очите Хуаны осветен. "След това ние виждаме себе си в Малага, и той се отнася и за нас".
  
  
  "Не. Първо ние ще го намерим". Но ми трябваше нещо, което да се определи. "Тина, как мога да се свържа с настоящото Корели?"
  
  
  Тя се обърна. "Ще трябва да изчакате, докато той не нарича мен".
  
  
  "Но след като той научава, където ти си - имам предвид, скътано в тази специална клиника?"
  
  
  Тя пожала рамене. "Той ще бъде. Аз мога да го гарантира"
  
  
  "Аз не искам да се изкачи до ски курорт и да го чакам там", - казах аз.
  
  
  "Лекарят казва, че след няколко дни с мен всичко ще бъде наред".
  
  
  Аз кимнах. "Тогава ние ще изчакаме. И докато ние се опитаме прихлопнуть на Комара. Бих искал той да е изчезнал, докато ние работим над това на митинга, че след".
  
  
  * * *
  
  
  Аз бързо се запозна Митча Кели
  
  
  
  
  
  
  и след минута той вече говореше по телефона, разиграва коменданта на Малага за този възложи на член на Гражданската гвардия се грижат за Тина Бергсон. По пътя в хотел, ми каза Кели за посока на операцията.
  
  
  Той каза, че не е чувал, че The Mosquito е бил в Малага, но, разбира се, той не открил никакви чувства в района. Изглежда, си мислеше, че аз съм критикува го. Аз го увери, че не.
  
  
  "Ад", - каза той. "Защо не погледнете?"
  
  
  "Какъв подземния свят?"
  
  
  "Рагу от Малага", - каза той. "Ето откъде са и да научат повече за Комаре. По дяволите, вие с Хуаной изглежда напълно законно. Може да бъде няколко извратено емигранти, които се опитват да наемат бодигард. Имам договор, който знае яхния отвътре навън. Името му е Диего Перес. Слушай, аз ще му към вас тази вечер. Той те окружит ".
  
  
  Погледнах към Хуану, цялата прим и напрегната, защото ми на мъжки шовинизъм.
  
  
  "Добре. Нека да се опитаме".
  
  
  Ние мълчаливо готови за пътуване.
  
  
  След като се върнахме в хотела, чух телефона.
  
  
  Това е Кели.
  
  
  "Един. Сключих сделка с Диего".
  
  
  "Добре."
  
  
  "Той ръст пет фута и седем инча, лъскав на вид, с малки мустачки и много умен. Не позволявайте на галстукам да ви подведе".
  
  
  "Правилно"
  
  
  "Два. Аз само че расшифровал сигнал на Интерпол".
  
  
  "Интерпол?"
  
  
  "Изпратих им описание на мъртвеца заедно с отпечатъците. Това не Корели. Това Ванесси, добре"
  
  
  Аз кимнах. "Значи, Тина казва истината".
  
  
  "Да. Късмет на теб днес вечерта, Ник".
  
  
  * * *
  
  
  Диего Перес се оказа точно това, което описва Мич Кели - гладко выглядящим вид на конвоя, който носеше жива, но правилния дрехи и поддържа постоянен поток от несъществени разговори, за да забавлява дами, в този случай Хуану Ривера.
  
  
  "Аз съм Диего Перес", - той ми каза, когато съм го поканил.
  
  
  "Как си?" Аз казах. "Това е жена ми Хуан".
  
  
  "Прекрасна лейди", - каза той с кимване. Аз крадешком погледна към Хуану. Тя се опита да запази лицето си неподвижно, но аз съм виждал, как вътре се появи гняв. Тя подозирах, че и аз се смея над нея.
  
  
  "Г-н Кели ми каза цел на нашата вечер, - кратко каза Диего, многозначително погледна към мен.
  
  
  "Откъде да започнем?" Попитах.
  
  
  Той нарече мястото, и ние предизвика такси и седна в него. Диего седна с Хуаной, лъчезарна и оплакванията на испански, а след това на английски. Гледах през прозореца.
  
  
  В Малага вие наистина не знаете къде яхнии, започва и където завършва клубове. Ние започнахме с ресторант с изглед към Средиземно море, близо до пристанището, в района на града, наречен La Malagueta. Слънцето залезе над повърхността на Средиземно море, и сме яли морски дарове и пиене на вино и ракия. Сервитьори запалени свещи в цветни очила, и настъпи нощ.
  
  
  "Имам идея, Диего, - казах аз.
  
  
  "Идея?" Диего започна да се усмихва. Той харесва интриги.
  
  
  "Аз съм богат американски турист. Това се вижда от факта, как аз разбрасываюсь пари. Аз гуляю с жена си. Но ми е скучно с жена си. Аз искам да уложила сън не само прост селянин момиче. Аз искам две!"
  
  
  Диего се зарадвал. "Но как си обяснявате присъствието на вашата жена, сеньор?"
  
  
  "Тя е с теб, Диего".
  
  
  Лицето му расплылось в сияйна усмивка. "Ах!"
  
  
  "И когато ние се намираме между две момичета, които работят по двойки, ние ще разберем, попита ли ги да действат в рамките на последните няколко дни, особено миналата нощ".
  
  
  "Аз виждам!" Лицето на Диего безизразно възхищение: "да започваме".
  
  
  "Вярно. Да видим какво ще се случи".
  
  
  Ние започнахме да посещават дискотеки в Малага. Европейската дискотека - това по същество е едно тъмно място, с нисък таван и много малко прозорци. Малките масички са поставени около платформа по средата. От тавана висят най-различни декорации - сух мъх, колани, въжета, жартиери, прашки, сутиени, лозя, почти всичко, което можете да си представите.
  
  
  Винаги някъде силно звучи музика със стерео касетофон. Говорители излъчват шум във всички посоки от скрити ниши. Светлинни ефекти светлини мигат разноцветни осветление във всички посоки. На стената се проектират цветни слайдове с голи тела и двойки в различни пози на полов акт. Шум фантастично.
  
  
  След това всички светлинни ефекти светлини выключаются, и на сцената излиза група китаристи. Появява танцьор на фламенко - мъж или жена.
  
  
  До полунощ бяхме изминали половин дузина места с отрицателни резултати.
  
  
  "Добре?" След известно време аз попита Диего.
  
  
  "Нищо, сеньор", - каза той. "На разположение много жени - единични, двойка, дори тройно, но в последно време никой не е говорил тройката".
  
  
  "И така, ние ще се опитаме отново".
  
  
  "Имаме изчерпване на местата". Очите Диего прищурились. "Аз мисля, че трябва да се опитаме Торемолинос".
  
  
  "Къде е?"
  
  
  "Малко по на юг. В Коста дел Сол".
  
  
  "Още дискотеки?"
  
  
  "Най-доброто. На живо. Животно. Развратное".
  
  
  Аз кимнах. "Звучи добре. Хайде".
  
  
  Около час и тридесет и влязохме в мястото по средата на главната улица на Торемолинос. Това беше мрачно място. Животни в клетки ходеха напред-назад в клетките, свешивающихся от тавана около бара до входа.
  
  
  Флуоресцентни раскрашенные столове и маси блестяха в тъмното. Танцьорка на фламенко изпари в нормална стъпка
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  s на малка сцена в средата на стаята. На стената проецировали слайд две лесбийки в екстаз. Подсилени гитарная музика соревновалась с луд плач на певицата в очевиден опит да зашемети всички покровители.
  
  
  Ние падна, поръчали сангрию и стават за гледане.
  
  
  Диего е изчезнал.
  
  
  Ние с Хуаной уставились един на друг.
  
  
  Моята ръка ме хвана за рамото. Аз рязко се обърна, поразена от неочакваното човешки контакт.
  
  
  "Те имам", - каза Диего в ухото ми.
  
  
  Аз допря до ръката Хуаны, предупреди я, че тя си стоеше там и го последвах Диего в тъмнината. Встрани от дискотеки имаше малка врата. Диего ме преведе през него, и сме минали по тъмен коридор до една стая в края. На масата седеше жена неопределено възраст в мръсни, дрипави костюм на фламенко. В стената над главата му блестяха слаб електрически светлини. Тя имаше черни коси, черни очи и черни торбички под тях.
  
  
  "Бианка", - каза Диего. "Това е мъж".
  
  
  Бианка уморено се усмихна. "Харесвам те", каза тя.
  
  
  Аз се усмихна. "Вашият другар?"
  
  
  "Тя не е толкова добър, колкото съм аз, но тя ще бъде там".
  
  
  "Нейното име?"
  
  
  "Карл". Тя пожала рамене.
  
  
  "Бианка", - казах аз. "Ти трябва да бъде добър. Аз не искам да се харчат пари напразно".
  
  
  "Да Не се харчат пари напразно в Бьянку и Карл!" жената фыркнула. "Ние сме добри. Много добре".
  
  
  "Аз не искам феновете!" Аз казах. "Аз искам да знам, работили ли сте заедно по-рано".
  
  
  "Разбира се, ние работим заедно", - каза Бианка, успокоително махна ми с ръка. "Не се притеснявайте за това. Ние разделим пари".
  
  
  "Колко?"
  
  
  "По седем хиляди песета на парче".
  
  
  "Това е много! Трябва да знаете, добър ли си ти!"
  
  
  "Слушай, някой ще разбереш ..."
  
  
  Диего казва: "Кой, Бианка? Имате ли някакви препоръки?"
  
  
  "Разбира се, имам препоръки! Този французин живее в Марбея".
  
  
  Аз поклати глава. "Аз не вярвам на нито един французу!"
  
  
  Тя се засмя. "Това е добре. Аз също!"
  
  
  Ние с Диего, извлечени рамене.
  
  
  "Хей, - каза тя. "Имаше един, който направихме само вчера! Карл и аз. Истинско копеле, той е бил! Той искаше всичко! И веднага! О, казвам ти..."
  
  
  "Кой беше той?"
  
  
  Тя нахмурилась. "Аз не знам. Той не ни призовава неговото име. Той е тъмен човек. Знаеш ли. Изглежда итальянцем или нещо подобно. Не се казва на испански".
  
  
  Погледнах към Диего, и той понижава клепач на едното око.
  
  
  "Къде живее той?" Попитах.
  
  
  "Отидохме на вилата директно тук, в курорта Торемолинос".
  
  
  Аз претърсени в чантата си и извади десет хиляди песета. "Дайте ми адрес, - казах аз, - и оставете себе си десет хиляди".
  
  
  Очите й се разшириха и видях как челото ми излезе пот. Нейните устни бяха влажни от слюнка. Тя разрывалась между алчност и повишено внимание. Сега тя подозирах, че може да бъде нещо повече от просто покупательница със странни сексуални желания. Но повече се интересува от пари, от съмнение.
  
  
  Тя е опъната за пари.
  
  
  "Адрес?"
  
  
  "Аз не знам адреса. Аз... аз отвезу теб там".
  
  
  Аз съм върнал парите и се оттегли пет хиляди. "Друго е, когато ние ще стигнем до там, Бианка".
  
  
  Диего изглеждаше озадачен. "Сеньор. А какво ще кажете за друга възрастните хора? Твоята...?"
  
  
  "Върни се там, Диего, и вземи го у дома след половин час".
  
  
  Помислих си, че ако някой гледа на Диего, той се придвижва заедно с него и Хуаной обратно в хотела.
  
  
  Аз взех Бьянку за ръка и излязохме през задната врата дискотеки.
  
  
  На улицата беше много тъмно. Неонови светлини запали фасадата на сградата, но отзад беше почти черен jet black.
  
  
  Бианка казва: "Чакай тук".
  
  
  Тя си отиде, и след половин минута до дома подъехало такси, а тя ми махна с ръка.
  
  
  Аз седнах до нея, се чувствам мухлясал миризма й грим, му пот и дрехите.
  
  
  Тя поговорила с таксиметров шофьор, viejo с очарователната тъжно очи в приели, и той потегли от място, петляя по тесните улички, водещи към предгорьям в покрайнините на града. Ние излязохме от деловата част на Торемолинос и влезли в пригородную жилищна част.
  
  
  Десет минути по-късно Бианка се наведе напред и удари таксиметров шофьор по рамото.
  
  
  "Acqui! Ето".
  
  
  Той спря такси.
  
  
  "Разкарай този?" - попитах аз Бьянку, опознав вила, в която тя посочила.
  
  
  Тя кимна.
  
  
  "Мъж - той е там един живее?" Попитах.
  
  
  "Това е вярно. Никой повече не".
  
  
  Аз я връчи на пет хиляди песета, излезе от таксито, плати на шофьора и махна им и на двете, докато карам.
  
  
  Таксито изчезна.
  
  
  Проверих наплечную кобур. "Люгер" и чакаше.
  
  
  Вилата, която определи Бианка, представата за себе си малък мазилка къща, заобиколена от добре поддържана градина. Пред къщата бяха отворени порти.
  
  
  Влязох.
  
  
  В къщата беше тъмно.
  
  
  Аз изпревари страна. Беше очевидно, че обитател на дома или на улицата, или спи в леглото.
  
  
  Погледнах през прозореца и видях кухня и трапезария.
  
  
  Второ прозореца погледна и в спалнята, и някой е спал в едно легло.
  
  
  Аз огляделась, за да се уверите, че за мен никой не те гледа. След това, като направи възможно по-малко шум, аз се приближих до кухонному прозореца и се опита да го отвори.
  
  
  За моя изненада, той е бил отпуснат и изхвърча навън.
  
  
  Аз пролезла.
  
  
  На пода на вилата е настилка от теракота, и аз тихо върху него падна. Аз насочих
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  извади своя "Люгер" и се отправих към вратата в коридор в задната част на кухнята.
  
  
  Вратата на спалнята беше открехната. Аз бързо минах през нея в спалнята и забелязах ключа в близост до вратата. Сложих парче си на леглото и включи светлината.
  
  
  "Замри", - казах аз, мислейки, че е имал под ръка, може да бъде оръжие.
  
  
  Никакво движение. Нищо. Аз гледах. Светлина, заливавший стая, показа ми какво не е наред, и ми стана лошо. Човек, който лежеше в леглото, не повече. Възглавници и спално бельо са били прехвърлени нагоре, за да изглежда като на сън.
  
  
  Чувствам момент на пълна паника, стигнах до светлината, за да го изплати.
  
  
  Звук зад мен дойде твърде бързо. Въпреки, че аз върти толкова бързо, колкото можеше, да се обръща "Люгер", за да хванат когото и да било, аз така и не е завършил движението. Аз съм потънал в мрак, в този момент, когато се твърди метален предмет, попаднал ми в черепа.
  
  
  Първото нещо, което разбрах, когато дошла в съзнание, беше, че не можех да дишам. А после открих, че аз също имам болки в главата. Трето, че аз почувствах, - това е ситуация, в която тялото ми скручено. Бях в много тясно пространство, в което едва достатъчно място за моите ноющих на костите.
  
  
  Аз се потя, докато се опитва да диша чист въздух през мъгла отровни изпарения, окружавший мен.
  
  
  Отворих очи и отначало не виждаше нищо. Очите ми защипало, затуманились и переориентировались. Внезапно аз осъзнах, че не мога да се разбърква с ръце и крака.
  
  
  Опитвайки се да седнем точно, аз видях в мъждивата светлина, че остана на предната седалка на много малкия Volkswagen. Двигателят е работил, но колата не помръдна.
  
  
  Аз закашлялся и се опитах да се отпуши гърлото му, но не успя.
  
  
  Изгорели газове! Тази мисъл светна в главата ми и аз седнах, рязко выпрямившись, оглеждайки се наоколо, за пръв път забележи, като маркуч вонзается в почти затворен прозорец.
  
  
  Ауспух лился чрез маркуч в фолькс. Аз достатъчно съм знаел за тези автомобили, за да разберат, че те са почти воздухо - и водоустойчив вътре. А с идването на въглероден окис при мен оставаше малко време.
  
  
  Моите китките и глезените са свързани тугими материали, свързани заедно, така че аз приличаше на бик, тук! " бичи куче. Аз се протегна, опитвайки се да вземете ключ в ключалката на запалването, за да го, но не можех да маневрира лодыжками достатъчно високо в рамките на машина, за да стигнем до ключ.
  
  
  Лежах и трудно се дишаше от отчаяние. Знаех, че няма да има възможност да вдъхне свеж въздух в белите дробове.
  
  
  Знаех, че на улицата Mosquito чаках и след пет или десет минути той влезе в гаража, отвори вратата на машини, изключи двигателя и грабна ме някъде за доставка. Той ме напълно надхитрил!
  
  
  Мога да достигне до глезените с дясната ръка, но не може да вдигне достатъчно висока, за да се докоснат стоманени остриета, прикачения към задната част на глезените ми. Аз се плъзна от седалката и удари лоста за превключване на предавките почти губи формата си.
  
  
  А после докосна стоманени остриета.
  
  
  Аз и за миг загуби съзнание, цялото ми тяло е опустошена в мъчителна кашлица. Аз съвсем не съм имал време.
  
  
  Острието излезе навън и аз се опитах нарязани въжета, за да се запази глезените ми. След минута въже избухна. Аз вече не можех да дишам и затаил дъх. На мен от всички страни, започна да дойде тъмнината. Сега аз едва се разбърква с пръсти.
  
  
  Въглероден оксид продължава да дойдат в колата.
  
  
  След това краката ми по чудо се освободихме. Аз отблъсна ги от китките и са кликнали на един крак върху педала на газта. Фолксваген скочи, но спирачка на стопанството.
  
  
  Аз ще се обърна на скоростния настрана и надолу, на заден ход и отново натисна с крак на педала на газта.
  
  
  Фолксваген е заснет през затворената врата на гаража и се разби в него.
  
  
  Но вратата не се отваря, въпреки, че чух пращене на дърво.
  
  
  Аз караше фолксваген напред.
  
  
  Моето виждане е отново сиви и тъжни, и аз почти нищо не се вижда. Дробовете ми содрогались от отровен въздух.
  
  
  Отново - назад, му е счупена.
  
  
  Врати раздвинулись.
  
  
  Аз видях през нощта отвън. Напред.
  
  
  Аз отново се обърнах на "фолксваген" на заден ход и чрез распахнутые врати лети на подъездную пистата. Аз съм затормозил на открита местност и спря. През прозореца вливался свеж въздух.
  
  
  Вдясно видях внезапен прилив на оранжев пламък, предшествовавший звука на изстрела.
  
  
  Аз преряза въжетата на китките и освободи китката си. Аз изтръгнат вратата и затвори прозореца, кашлица на открито. След минута волана се оказа имам в ръцете си. Аз ще се обърна на "фолксваген", запали светлината и нацелил си до точката, от която е настъпила от изстрел.
  
  
  Някой извика. Се чул още един изстрел. Аз съм управлявал през подъездную пътека към тревата и се отправих към кустарнику, който расте близо до гаража. Аз видях, как от храстите се появил човешкият силует и се затича по тревата. Аз продължавах да фолксваген насочени към него.
  
  
  Той се обърна веднъж, го уплашените лицето на свети ярки фарове машини. Това е кратката темноволосый chubby мъж с гъсти вежди, дълги бакенбардами и синята брада челюст и Др.
  
  
  Той стреля още веднъж, но пропусна, и аз силно натисна газта. Фолксваген скочи напред.
  
  
  Москато зигза
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  gged сега, опитвайки се да намери подслон в един малък двор. Натиснах педала на газта и принуди Volks да карам с всички сили. Видях как той скочи на тухлена стена и скочил през него.
  
  
  Аз махнах крака си от педала на газта и рязко натисна спирачки. Фолксваген се обърна настрани, раскопал трева и се блъсна в тухлена стена, светлината веднага угаснаха.
  
  
  Колелото имам в корема, но аз бях достатъчно бърза, за да сериозно да се нараните.
  
  
  Аз излезе от колата и скочи върху стената, гледа през плетеница от растителност и храсти в съседния двор.
  
  
  Никой не се виждаше.
  
  
  Върнах се в къщата и влезе вътре. В спалнята можех да видя, къде съм бил и къде се крие Комар, преди да ме удари. Намерих си Люгер на пода, там, където съм го изтървал.
  
  
  Вдигна го и започна да излезе от спалнята, като планира да организира капан за Москато. Рано или късно той ще трябва да се върне.
  
  
  Изведнъж разбрах, че в къщата не съм само аз.
  
  
  В коридора стоеше мъж, усмихвайки ми се.
  
  
  Първото, което видях, беше Webley Mark VI, много смъртоносно оръжие. Почти веднага съм концентриран върху един мъж, держащем пистолет.
  
  
  Това е най-големият, импозантный мъж в cloak с колан. Той е компресирал "Уэбли" почти небрежно, сякаш това беше не друг, като визитна картичка, нацелив го направо ме в корема.
  
  
  Шест
  
  
  Той беше дълго, почти кльощава лице с тъмни очи и вълнообразен коса, небрежно спадающими прядью на челото. И в същото време, въпреки че чертите на лицето му бяха неподвижен в безлични маска на безпристрастност, устните му бяха скошены в плоска усмивка.
  
  
  "Лети", - тъжно каза той на много британския английски. "Сега това е най-глупаво от ваша страна да му позволи да избяга".
  
  
  Аз махна му с ръка, опитвайки се да не целить в него си. "Не може ли да се махне тази муцуната с корема ми?"
  
  
  "Какво? За!" Той се усмихна. Уэбли се плъзна в страничния джоб пелерина с колан и изчезна. "Ти си американец, нали?" Той изглеждаше опечаленным тази идея.
  
  
  "Да. И няма смисъл да ме обвинява за фотосесия. Ако ти не си влизал в този коридор, като Q E II, бих го убил!"
  
  
  Той сви рамене. "Ами, понякога така се случва, не е ли така?" Той се усмихна широко. "Какво мислиш? Да отидем след него? Има ли шанс?"
  
  
  "Той вече е далеч от тук", казах аз. "Страхувам се, ние можем да го забравя".
  
  
  Той внимателно ме е учил. "Аз не знам за вас, приятелю. ЦРУ? Военно разузнаване?"
  
  
  Аз спокойно каза: "Аз съм американски турист. За какво говориш?"
  
  
  Той се смея. Една ябълка му на адам подпрыгнуло нагоре и надолу, когато главата му запрокинулась. Това беше голям, красив мъж в типично британски стил с твидовым твидом. "Вие нямате ни най-малка представа, нали?"
  
  
  Той въздъхна. По дяволите. Аз Парсън. Бари Парсън. Британски предмет. На почивка в Испания. А ти?"
  
  
  "Джордж Пийбоди. Точно така, аз съм сигурен".
  
  
  Той гневно се засмя. "Глупости."
  
  
  "В действителност, да, да", отговорих аз, също chuckling. "Тук е тъмно. Вие искате да го трасиране?"
  
  
  "Извинете ме, моля?"
  
  
  "Сложете го. Вие знаете. Чакайте тук".
  
  
  "Оа Поддържа наблюдение? Утвърдително. Напълно съм съгласен с теб, стар".
  
  
  "Зови ме Джордж".
  
  
  Той изсумтя. "Тогава Джордж".
  
  
  Аз сви рамене. "Ние ще изчакаме". Аз се приближи до леглото и седна в своя край.
  
  
  Той мина покрай мен и се разпадна на възглавница, облегнат с гръб към изголовью. Чух го изпусне топката в джоба. Той извади пачка испанските цигари, пъхна една в устата си и бързо запали дълга восъчни спукан. "Оа Съжалявам. Дим?"
  
  
  Аз поклати глава. "Хвърли".
  
  
  "Как може изобщо да се удари в него?" - внезапно попита той.
  
  
  "КОЙ?" Аз гримаса, защото знаеше, тъй като всичко това звучи глупаво. Но винаги е бил охрана.
  
  
  "Комар", - каза Парсънс, като че ли е напълно некомпетентен.
  
  
  "Добре тогава." Опитах се да види своя път към правилната корицата. "В Малага живее тази жена, - казах аз. "Тя е омъжена за моя познат бизнесмен. Въпреки това, когато съпругът започва да играе в Швейцария със своята любовница, жена решава да организира интрижку с мъжа, когото вие наричате Комаром. Сега той шантажирует я заплашва да разкаже за техния роман със съпруга си. Аз действам от името на възрастните хора, за да накара Комара да се прекрати и да се откаже от схема за изнудване ".
  
  
  Цигарен дим се издигна във въздуха. Беше тъмно, но видях, че Парсън объркана се усмихваше. Той отново се засмя, много тихо, много презрително.
  
  
  "Вие знаете да използвате клише", - каза той в разговор. "Джордж? Джордж, е необходимо?"
  
  
  "Вие искахте истинска история. Това е истинска история". Аз се обърна към него. "А ти?"
  
  
  "Ах. Аз." Той дълбоко въздъхна. "Ами, Комар е известен ми по много начини, но не като голям любовник".
  
  
  "Ами", - плахо започна аз.
  
  
  "По същество той е известен на мен като пистолет prezzolata. Това ломаное латинската дума за Тутанкамон man / истинското Му име - Альфреддо Москато, оттам Mosquito. Я, изпратени от Рим, за да работи тук, в Испания, но аз не знам каква работа. Mosquito неаполитанского произход "
  
  
  "Но защо си охотишься за него?"
  
  
  "Това е
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  Първо беше невоенните нещо, но сега то се превърна в военизированное сделка. Комар го блъсна в един от нашите хора в Рим преди шест месеца и го уби ".
  
  
  "Един от вашите хора?"
  
  
  - Военно разузнаване, - сухо каза Парсънс. "Ние сме загрижени за незаконната търговия с наркотици в Средиземно море. Въоръжените сили са пълни с него. Ние се опитваме да го спре с края на Втората световна война. И ние бяхме на този тръбопровод, когато Джъстин е бил убит Москато ". В парсън замислено спря.
  
  
  Аз кимнах. "Разбираемо. Съжалявам".
  
  
  "Аз съм бил в Испания миналата седмица, когато получихме новината, че Mosquito е тук. Аз се опитах да го намеря, но не успя. След това, точно тази вечер, при мен свърши възможност и аз открих, че говорите с проститутка, която аз трябваше да Съм просто допросил си, след като тя се върна в дискотеката и е дошла тук за дубле.
  
  
  "Военно разузнаване?" Аз съм свикнал. "На МИ-6?"
  
  
  "Всъщност, пет". Той се усмихна. "Вие сте много осезателни същества, когато мислите за MI-6. Шеста - това, разбира се, шпионаж. И петица - това е контрразведка. Нали? Сега аз няма да ви притеснява по отношение на конкретната идентификация на етикета, защото аз знам, че вие, янките, ужасно щепетильны по въпросите на сигурността и всичко останало. Въпреки това не трябва да се усложнява нашите взаимоотношения. Аз предлагам да се работи в тандем и се опитват да се сдобият с нашия човек Москато ".
  
  
  "Какви са вашите заповеди сравнително Москато?" Попитах.
  
  
  "Извинете? Оа всъщност, Комарите - много досаден играч. Казаха ми го изчисли".
  
  
  "От всичко това?"
  
  
  "Да. Извадете го."
  
  
  "Как мислите, кой стои зад него?" Попитах.
  
  
  "Мафия, без съмнение. Той е много пъти по-рано е работил за работа на бащите".
  
  
  "Аз съжалявам за Джастине".
  
  
  "Джъстин?" Той ми представи празно лице.
  
  
  "Човек, който е бил убит. Твоя..."
  
  
  "О, Джъстин Дилейни. Отговорът е Да. Беден Джъстин". В парсън въздъхна. "Ами, той знаеше в какво се забърква, когато се присъедини, не е ли така?"
  
  
  Гледах го в тъмното. Аз си помислих, че това е подобно на британците. Твърда горната устна и всичко останало.
  
  
  "Какво можете да получите от своя покровител?" - язвителен хумор попита той мен.
  
  
  "Покровител?"
  
  
  "Заблудшая жена?" Той направи пауза. "Са заели мястото на Комара в я ... любовта?"
  
  
  О. Моята история с капаци. "Това е чисто рицарски въпрос", - казах аз с усмивка.
  
  
  "Вие, янките, наистина притежавате излишно старомоден галантностью. Браво!"
  
  
  Ние замолчали.
  
  
  След един час ние решихме, че Москато няма да се върне.
  
  
  Два часа по-късно пихме в моята хотелска стая. Тогава това са били "Бари" и "Джордж". Аз все още беше подозрително, но реши, че той може да доведе до информация.
  
  
  * * *
  
  
  Хуан стоеше в има вратата в своята мантия, косата спадали я за раменете, очите бяха пълни сън и красиво лице хмурилось.
  
  
  "Каква е визията на пульхритюда?" - вскричал Парсън, мода чаша ракия.
  
  
  "Това е Хуан", - казах аз. "Здрасти, Хуан".
  
  
  "Това е една сеньора, за която ми говори?" - попита Парсън сложни жестове. Той е почти толкова пиян, както и аз.
  
  
  "Не, разбира се", казах аз. "Това е моята жена!" В парсън се обърна към мен, за да видите. След това той се огледа и се загледа в Хуану.
  
  
  "Аз казвам, сега! Имаш чудесен вкус, старче! Чудесен вкус!"
  
  
  Станах и се поклони. "Благодаря Ви, Бари. Ох, Хуан. Влез, моля. Съжалявам, че закъснях. Срещнах стария си приятел".
  
  
  В парсън ухмыльнулся. "Да, наистина, скъпа. Това е името на Бари Парсън".
  
  
  "Това е Хуан Пийбоди", - казах аз.
  
  
  Хуан вече не спеше. Тя влезе в стаята, гневно погледна към мен. "Какво се е случило?"
  
  
  "Аз ще те науча по-късно, жена ми", казах аз, припомняйки си за състоянието на пред Парсоном. "Достатъчно е да се каже, че съм се сблъска със стария си приятел Бари Парсоном от Six".
  
  
  "Пет - каза Парсънс.
  
  
  "Пет и едно - шест, като казах". Аз се усмихна. "Присъединете се към нас, Хуан?"
  
  
  "Вече е късно и съм уморен."
  
  
  "Ти не изглеждате уморен", - каза Парсънс, идва до него и втренчено гледаше към него. "Изглеждаш много бдителни". Той се наведе, приподнял брадичката и бързо я целуна по устните. "Виждаш ли?"
  
  
  Аз затворих очи, в очакване на експлозия. Така и не се случило. Когато отново отворих очи, видях, как тя се усмихва Парсону и пуши цигара, която магически удари я в устата си. Испански димът се надигаше от неговата нежна върховете.
  
  
  Аз ошеломленно се отпусна на дивана. Какво се е случило с Освободена Хуаной?
  
  
  Хуан сега изглеждаше Парсонсу в очите, тялото си свободно и выгибалось към него. "Вие сте англичанин, нали?"
  
  
  "Корморан Стария Лъв" в Парсоне!" - каза той със смях. Той я прегърна. "Вие, янките, създавате суперпород женски".
  
  
  Тя не изтърсят му. "5?" - повтори Хуан. "Какво означава пет?"
  
  
  "Военно разузнаване", - казах аз. "Контрразведка, а, Бари?"
  
  
  В парсън кимна. "Вярно е, старче. Аз говоря, не сте ли вие двамата не искате да се отбиете при мен на разкопки и пият?"
  
  
  Хуан ярко се усмихна. "Обичам."
  
  
  Аз леко вдигна очи. "Добре."
  
  
  "Ти също можеш да влезеш, Джордж".
  
  
  "Аз казвам", каза толкова искрено, колкото можех. Започнах да ходите на Дейвид Нивена.
  
  
  * * *
  
  
  Трябваше да го предадат на Хуан. Тя е играла толкова умело, тъй като той играе с нея.
  
  
  В дневната стая на вила Бари Парсона гореше светлина. Това е прекрасно обзаведен апартамент.
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  ce, декорирана в типичен за испанското крайбрежие стил - черги, гоблени, дебели дървени столове, дивани, маси.
  
  
  Аз все още играе в пияно състояние, когато влязохме в стаята. Тъй като това беше най-близо, аз отидох при дивана и потъна в нейния край, запрокинув главата и ужасно прозяване.
  
  
  Хуан ме погледна, а след това се обърна и се усмихна Парсону. Той погледна в моята посока, ухмыльнулся и взе Хуану на ръце. Те целувки дълго и дълбоко. Аз ги наблюдавах през щелочки очи и отново си помислих, че е ненадминат художник Хуан Ривера.
  
  
  "Que bruto! En nuestra casa! Mil rayos te patten!"
  
  
  Аз вдигна глава. В има вратата стоеше жена, с кръстосани ръце на гърдите, и гледаше към Парсона и Хуану. Това е била красива млада жена с кестенява коса, тъмно-кафяви очи и мека кожа.
  
  
  В парсън тушира Хуану от себе си и се обърна към жена, да има вратата. "Елена", - каза той. "Това е Джордж, а това е Хуан".
  
  
  "Хм!" фыркнула Елена.
  
  
  Хуан погледна Парсона, а след това отново на жена. "Кой си ти?" - тихо попита тя.
  
  
  "Това е моя..." - се обърна към мен Парсън и, изглежда, намигване "... съпруга".
  
  
  Аз кимнах. "Как си, Елена?"
  
  
  "Елена Моралес" - каза тя и се усмихна. Тя се обърна към Парсону, вдигна брадичката, погледна на него от горе до долу и се приближи до леглото, до мен, за да пухлеть.
  
  
  Лицето Хуаны за миг затуманилось, но след това магически начин се изяснява, когато Парсън притиснат и изведе от стаята през вратата, през която влезе Елена. Миг по-късно чух, как той се разтърси чаши и бутилки. Още напитки!
  
  
  Халат Елена падна с рамото си. Под халат на нея е тънка нощница, и аз ясно видях очертанията на гърдите си. Тя имаше пълно телосложение и изискана форма от главата до щиколоток.
  
  
  "Наистина е омъжена за Парсоном?" Попитах.
  
  
  Тя общо тегловно съдържание на кости ухмыльнулась. "Защо искаш да знаеш?"
  
  
  "Защото аз съм любопитен".
  
  
  "Аз ще ви държа в течение".
  
  
  "Ти не се казваш?"
  
  
  "Аз не мисля, че това е от голямо значение". Тя е опъната и щипнула ми носа. "Аз подозирам, че вие знаете това".
  
  
  Аз се протегна и сграбчи я за раменете.
  
  
  "Ей, твоята жена", каза тя. "Тя е красива. Мисля, че тя харесва Бари".
  
  
  "Хайде, госпожо, - казах аз, когато тя прислонилась към мен, баня и удобно расстегнулся.
  
  
  "Аз не разбирам това, което казвате", - се засмя тя.
  
  
  "Във всеки случай, винаги твърде много се говори", - разумно отбеляза тя. "Ти тъй не мислиш ли, Джордж?" Тя каза това е "Хор-сащ".
  
  
  "О, боже."
  
  
  Ние се събираме заедно, както в някаква страна гръм, и аз се сетих като чух звън на бутилки и чаши в съседната стая. Но това беше всичко. Каквото и да е, смесени Парсън, това не се получи нито в какви чаши за мен и Елена. След това не съм виждал Парсона и Хуану.
  
  
  Елена също не се коментира липсата на алкохол. Тя е била твърде заета, ми показа колко много съм отегчен през целия си живот без нея.
  
  
  Тя получи голямо удоволствие от моята наплечной кобури и моя 38-ия Люгера. Тя се опита да се освободи, и всичко перепуталось. Това беше последното нещо, което ми е било, и дори повече, отколкото на нея. По някакъв начин тя е заснет с мен кобура и хвърли я на плочки на пода.
  
  
  Аз се почувствах по - беззащитни - без него аз едва не каза "голи".
  
  
  Тя е опъната до выключателю лампи и выключила светлина.
  
  
  Забелязах, че в съседната стая спря тракането на бутилки.
  
  
  Седем
  
  
  За да стигнете до ски курорта Сол-и-Ньеве, трябва да замине от Малага по криволичещ път нагоре по южните склонове на Сиера Невада. Хотел Sierra Nevada, в който са регистрирани, се е намирал долу "Прадо" Льяно, и нашия с Хуаной костюм излиза на ски пистата.
  
  
  Бял склон Borreguilas споделя ски пистата е на около половината път между Picacho de Veleta и Prado Llano. Долната кабинковият лифт от Прадо Льяно свършва, а горната част на кабинковият лифт започва от Боррегилас. Машинното отделение е близо.
  
  
  Две успоредни барранкасы съдържат долните ски пистите от Боррегилас до Прадо Льяно. Те са разделени с остър гребен от гранит и слюда, на която дори след силния снеговалеж се виждат само малки части от сняг.
  
  
  Кабинковият лифт, който отива от Prado Llano до Borreguilas, подвешена над главната барранкой, където са разположени леки писти. По-предизвикателни писти са на изток в близост до дерето.
  
  
  Седях на балкона, който е избягал и около хотела, и се загледа в скиори, но скоро решава, че най-добре ще карате ски, отколкото да гледам. Но просто за да се гарантира тяхното покриване, аз направих половин дузина снимки с помощта на Rolleiflex 1, който е предоставил безплатно отдел подпори AXE, за да сте сигурни, че посетителите долу ме виждали.
  
  
  Това беше досадна пътуване, и скоро влезе вътре, скинул обувки и с уморен въздишка се просна на леглото. Но аз не можех да заспя. Мислех си за събитията от последните два дни.
  
  
  Минаха два дни след убийството на комаром близнаци Рико Корели - негов заместник. Абсолютно нищо не се случи два дни след моята среща с Бари Парсоном и Елена Моралес. Но аз поддържах връзка с Митчем Кели, и от Hawk дойде няколко съобщения:
  
  
  НЕЩО
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  : При никакви обстоятелства не се опитвайте да общуват директно с Рико Корели. Споразумение AXE с него остава непроменено. Няма и следа от лицемерие от негова страна. Изчакайте, докато не получите известие от него през Калта Бергсон.
  
  
  ПОЗИЦИЯ: Нашата информация показва, че Москато сега не е в Града или град Торемолинос. Да Не се повтарят, не се опитвайте да го следват. Внимателно следете за него.
  
  
  ПОЗИЦИЯ: Среща в Sol y Nieve все още в процес на разработка.
  
  
  ПОЗИЦИЯ: Заявената информация за Бари Парсоне липсва. МИ-5 не се разкрива, има ли такъв човек. Очевидно е името - псевдоним; MI-6, вероятно, не ще разкрие самоличността му до приключване на мисията си. Съжаляваме, но няма нито потвърждение, нито опровержение на неговата или нейната роля в тази схема.
  
  
  ПОЗИЦИЯ: Москато - на наетите убиец, който много години е работил мафия. Той нанася удари на свобода.
  
  
  ПОЗИЦИЯ: Елена Моралес - за нея малко се знае. Тя няма записи за предходната участие в шпионаж, kontrrazvedke или тайната на работа на територията на Испания за правителството. Въпреки това, тя може да бъде съвсем не испанкой, а французкой или италиански. Няма зацепок.
  
  
  ПОЗИЦИЯ: Потвърждение на присъствието на Москато в Мексико по това време, когато снайперист атакувал вас в Энсенаде. Освен това, има запис за това, че той е извършил полет в Европа, едновременно с вас, макар и не чрез Иберию.
  
  
  Това е от Хоук.
  
  
  На втората сутрин след убийството на каскадьор двойно Рико Корели ми се обади по време на закуска с Хуаной.
  
  
  "Кели", - каза на глас. "Тина е получила известие от Римския Носа. Ти днес трябва да отидете в Sol y Nieve".
  
  
  "Правилно."
  
  
  "Не търси го. Изчакайте до първата нощ. В полунощ иди в машинното отделение на кабинковия лифт и встретись там с нас. Име за контакт - Артуро. Той ще среща между вас и Роман Носа в кое време ще трябва да си уговорите среща с Хуаной. Но в първите две срещи вие трябва да отидете един ".
  
  
  "Разбрах."
  
  
  "Това е всичко, - каза Кели. "Късмет."
  
  
  "Чакай малко. Като Тина?"
  
  
  "Да се присъедините."
  
  
  "Когато стената тя ходи на курорт?"
  
  
  "Нищо не се казва. Ернандес все още не е освободил я и не каза, когато се откажа".
  
  
  "Нещо за Парсоне?"
  
  
  "Отрицателен".
  
  
  "Елена Моралес?"
  
  
  "Точно така".
  
  
  "Вие, момчета, наистина работите много, нали?"
  
  
  "О, Ник!"
  
  
  * * *
  
  
  Около четири часа следобед, аз се плъзна от леглото и облече ски панталони, риза и пуловер.
  
  
  Скиорите бяха по пистите. Можех да видя мъже в червени якета, момичета в зелени якета, фигури от двата пола в якета, спускавшихся по алеите, на най-долния етаж. Преминавайки покрай машинното отделение на най-долния склон на кабинковия лифт, видях втората склон, се издига зад Боррегилас голямо обръщане чак до върха на най-високо спускане - Велета.
  
  
  Въжени линии все още работи, издигайки и потъва едновременно, шофиране помежду си, издигайки попълнени, са стигнали празни. Аз замислено погледна към машинното отделение.
  
  
  Рико Корели. Само ако знаех, как той всъщност изглежда. Хотелът е малък - мога да заеме своето място във фоайето на хотела и да се срещне с него, без цялата тази абсурдна пелерини и кинжали, които толкова обичаше Ястреб и неговите слуги.
  
  
  Все още. Един човек вече е бил убит. Рико Корели е бил голям човек, с опасна мисия. Сигурността е важна.
  
  
  Аз почука на вратата на стаята Хуаны.
  
  
  "Да?"
  
  
  "Хайде надолу, Хуан".
  
  
  Излязохме заедно като съпруг и съпруга - старата семейна двойка, в която отдавна са угаснаха светлините на секса и любовта. Ерген съпруг и девствената жена.
  
  
  * * *
  
  
  Въздухът беше студен, но освежаващ. Сняг се оказа идеален за каране на ски, само тънък слой прах на правилните места. Никаква буря не беше предсказано. Но аз чувствах, че тази нощ може да има сняг.
  
  
  Седнахме на един от най-новите маси в "Прадо" и попили горещ шоколад с ракия. Група от четирима души слезе от склоновете, припарковала ски и щеки стените на закусвалнята и започнала да търси маса и столове.
  
  
  Те говореха на немски. Зная малко немски, така че им предложи половината на нашата маса. Те погледнете Хуану и набързо се съгласихме. Партията се състоеше от четирима души. Един беше над четиридесет, и той, очевидно, е бил лидер на група; останалите три, вероятно беше под трийсет. Лидер е говорил на немски, но всъщност е швейцарцем. Останалите трима са смесени - датчанин и два на германеца.
  
  
  Те не могат да сваля очи от Хуаны, дори след като мучачо ги донесе четири дымящиеся чаши шоколад.
  
  
  "Хер Бруно Хауптли, - каза проведено сред учители, протегна ръка, за да стисна ръката ми.
  
  
  "Джордж Пийбоди. От Сащ".
  
  
  "О, да! Да, разбира се. Аз научих нещо от американския акцент във вашия немски".
  
  
  "Съжалявам", - засмя и аз. "Това е Хуан, жена ми".
  
  
  "Такъв везунчик!" - възкликна Бруно Хауптли, обръщайки се към своите спътници и обяснява на немски, че тя е омъжена за мен.
  
  
  "Да, Да", - казаха двамата германци, разглеждане на Хуану. Дейн потопени в шоколад.
  
  
  "Вие, хората, утре караш ски?" - попита хер Хауптли.
  
  
  Хуан кимна. "Ние възнамеряваме да".
  
  
  "Ах! Утре аз ще бъда не по склоновете, но, може би, на следващия ден - или в най-скоро време
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  t! "Хер Хауптли възбудено плесна себе си на бедрото." Защо да не правим от този дует - искам да кажа трио ", - каза той, спомняйки си за мен.
  
  
  Хуан бог ги обича. "Иска ми хареса!"
  
  
  "Хер Пийбоди?"
  
  
  "О, обичам го, обичам го!"
  
  
  Всички се смееха, защото е очевидно, че за мен това няма да се хареса.
  
  
  Разговорът продължи. Хауптли изведнъж грабна Хуану за ръка, уводил си от масата и наклонялся заедно с нея върху своите ски и щеки. Те са углублены в някои технически дискусии за замъка, която е имал на ски. Хуан се вари и прясно.
  
  
  "Хер Хауптли, - казах аз на немски език един от младите хора. "Той е бизнесмен, трепло?"
  
  
  Германец до мен е класически голубоглазым и светловолосым. "Да! Хер Хауптли - един от най-успешните бизнесмени в рамките на Общия пазар", - каза той. "На него и голяма отговорност".
  
  
  "Той е във ваканция?" Попитах.
  
  
  "Една седмица в Париж ще се проведе голямо събрание. Сега хер Гауптли отпуска, докато се наслаждавате на естествена светлина, сняг и..."
  
  
  Пауза.
  
  
  Германците се засмя, и не е съвсем меланхоличен дейн плесна длан по масата.
  
  
  "Момиче!"
  
  
  Смях.
  
  
  Това ми напомня на една от онези стари комични опери, които съм виждал в края на пиесата - стари филми от 1930-те. Нещо в нея ми се струваше да не е съвсем вярна. Но аз не можех да разбера това.
  
  
  * * *
  
  
  Ресторант е проектиран като типичен трапезария на ски курорта, с една дълга маса в центъра на стаята, в стила на пътен надлез и малки маси покрай стените на помещението.
  
  
  Нашата група е Хуан и аз се присъединиха към герру Хауптли и неговите приятели - намирахме се точно в центъра на общо събрание. Г-н Хауптли продължава непрекъснато трепать тевтонскую бърборене, която едновременно ошеломляла и ошеломляла всички. Дори и тези, които не разбира немски или английски, изглеждаше напълно загипнотизированными неговата харизма.
  
  
  Аз не бързам по време на дълго ядене и внимателно огледа останалите посетители на хотела.
  
  
  Аз търсих за Римския Нос, опитах се да изясня този Рико Корели в морето от лица около мен. Изглеждаше, възможности няма.
  
  
  Беше единадесет и тридесет, преди аз дори научих време. Дойде ракия, и аз съм на село, пие му се. Когато хер Хауптли направи пауза, за да си поеме дъх, аз се обърнах към Хуан и каза: "Аз излизам подишам чист въздух преди лягане. Отиваш, скъпа?"
  
  
  Тя спокойно ми се усмихна. "Не, скъпа. Съжалявам. Твърде студено. Не опаздывай".
  
  
  Аз се усмихна и допил ракия.
  
  
  "Хер Хауптли, това е истинско удоволствие. Ще се видим утре или когато и да е- нали?"
  
  
  "Да" - каза хер Хауптли, лицето му покраснело от вино, ракия и възбуда от яденето. "Auf weidersehen".
  
  
  Аз дръпна стола, поклони двама немци и датчанину и тръгна през претъпкан ресторант.
  
  
  Навън е много студено. Въздухът беше хладен. Аз высунул главата, а след това се върна на върха в нашата стая и си купили слушалки и отглеждане. Аз също се облякох дълго непромокаемо яке, проверка на товари в наплечной кобура и като се уверите, че нож, прикрепен към глезена ми.
  
  
  Стигнах до върха на криви пътеки без произшествия. Далеч от защитата на сгради ми стана по-студено, отколкото аз се чувствах откакто дойде в Сиера Невада. Вятър прорезал дрехите ми, докато аз не се чувствах полуголой.
  
  
  В машинното отделение не е имало светлина. На склона На планината също не е имало нито звук. Погледнах назад през рамото си. Жълти лъчи на светлината от хотелски стаи и от прозорците на "Прадо", създадоха златни шарки върху белия сняг.
  
  
  Сградата, където бе приел машина седалковия лифт, е обвит в сняг. Можех да видя на главния вход, с изглед към долината. Вратата на машинното отделение беше затворена, но отключена. Завъртя дръжката и я побутна. Вътрешността на сградата беше много тъмно, въпреки че отразява звезди на снега донесе малко светлина. Удивително е колко ярък е на небето, дори и посред нощ.
  
  
  Можех да видя на колелото до обрат, където въжени линии полукръг разворачивались в обратна посока. В средата на полукръг стоеше кабинковият лифт, продержавшаяся, докато на сутринта не запустилась техника.
  
  
  Аз вече щеше да отиде напред, когато видя, че някой минава кабинковия лифт. Който и да е, когато влязох, или той е бил вътре в сградата, или да влезе през друг вход. Аз мислех, че той трябва да е, чакаше мен. След това той, разбира се, ще ми бъде пинов лице.
  
  
  Артуро.
  
  
  Аз взех парче си, извади го и напрягшись, се премества напред, отваряне на устата, за да прошептать "Артуро".
  
  
  Аз така и не каза за това.
  
  
  Някой друг го е направил!
  
  
  "Артуро!"
  
  
  Звук, сякаш идва от кабинковия лифт. Взех парче и го насочил към силуета там. Ако той е поканил Артуро, той не е Артуро. И тъй като аз трябваше да предизвика Артуро, аз знаех, че този човек ще има още някой, който ще се опита да намери Артуро преди мен, някой, който не е на моя страна.
  
  
  "Да?" - попита на глас в другата половина на голям машинното отделение.
  
  
  Веднага се разнесе силен
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  ехото на изстрела - доклад, който мода назад и напред в тази малка стая, като почука на стотици варели. Светкавица оранжев пламък се появи и мигновено изчезна. Чух вик вляво от себе си.
  
  
  Аз веднага седна и да се пробва на фигурата зад кабинковия лифт.
  
  
  Някой ругался испански. Вляво от мен послышался звука на падащото тяло и да се оплаквам. Аз съм стрелял още веднъж, опитвайки се да види лицето на кабинковия лифт. Аз не могъл да различи нито една част от него.
  
  
  Вратата отново се отвори и аз се научих на фигурата; е извършил бягство. Аз съм стрелял още веднъж по посока на звука на вратата, а след това се затича през тъмнината към мястото.
  
  
  Там никой не беше там.
  
  
  Е вратата - втория вход в машинното отделение. Аз се отвори и погледна. Никой не се виждаше. Аз бързо излезе навън и погледна нагоре и надолу по снежному склона. Нито един. Никой.
  
  
  Обратно в сградата, чух как някой от задушаване и хриптене, секрет намерих момче и стана на колене над него в бетонен под. Аз по принцип не може да го види.
  
  
  "Артуро?" Попитах.
  
  
  Отговорът е "Да". Той потръпва.
  
  
  "Къде да се срещнат с човек, с когото е дошъл да се види?"
  
  
  "Върха на Велеты - Пикачо де Велета. Дванадесет часа. Утре вечер".
  
  
  "Добре", - прошепнах аз. Аз се наведох. Чух го затруднено, неравномерно дишане. След това, преди да успея да кажа нещо друго, аз чух булькающий скърцане, който е много подобен на дрънкалка, но в действителност това съвсем не е дрънкалка.
  
  
  Нещо друго.
  
  
  Животът напуска тялото.
  
  
  Артуро беше мъртъв.
  
  
  Аз бързо се изправи и излезе от машинното отделение, шофирането заоблени голи скали с ръка и готова фигура, докато не стигнал до Прадо Льано и не се блъсна в хотел.
  
  
  Погледнах назад само веднъж и видях, че в машинното отделение се запали светлина, а вътре се разхожда из тъмни фигури.
  
  
  Изстрелите са били достатъчно силни, за да не позволите на цялата полицията Сол-и-Ньев. Гражданска гвардия е там.
  
  
  Разклати, се качих по стълбите и мина през фоайето, сви наляво към бара, опитвайки се да си поема въздух силен глътка ракия.
  
  
  Това помогна.
  
  
  Няколко.
  
  
  Но не много.
  
  
  8
  
  
  Качеството на изображението е влошено възбуда, която се е увеличила до връх веднага след стрелба в Артуро и последващото разследване убийството, напълно утихна в продължение на половин час. Гражданската гвардия, дислоцированная в ски курорта, е погрижил за трупе и началото на дълъг изморителен процес за разпит на посетителите и обслужващия персонал на курорта.
  
  
  Аз не завиждай на работата на полицията. Това е едно изтощително, неблагодарен и особено неудобната работа на такива височини по това време на годината. Те са добри хора.
  
  
  Имах късмет. Нищо не ги доведе при мен.
  
  
  Ракия имам няколко успокои. Аз не отделят очи от фоайето на хотела, гледане на всеки, който влизаше и излизаше. Аз търсех някой, който би бил подобен на човек, който я намерил в леглото на вила в курорта Торемолинос, на човек, който, като дошъл съм до заключението, беше Комар.
  
  
  Най-накрая станах, минах през фоайето и погледна Прадо Льяно. Изглежда, сега в чужбина няма никой.
  
  
  Пресякох фоайето и се изкачи по стълбите към втория етаж, където беше нашата стая. Вкарване на ключ на вратата, аз чух смях в съседната стая. Смях Хуаны.
  
  
  Усмихвайки се, аз бутна вратата и включи светлината. И така, тя доведе гера Гауптли в стаята си. Най-малко, той изглежда забавен, дори и в своите хамской тевтонской начин. Утешало един такъв extroverted човек има няколко скрити бръчки.
  
  
  Отидох до вратата и приложена към нея ухо.
  
  
  Кикот. Забавление вылетело от нея като мехури от чаши с шампанско. Г-н Хауптли трябва да бъде по-добър в леглото, отколкото в хола, помислих си лениво. Аз не се доверили на този човек.
  
  
  "Моля - каза Хуан. "И сложи там лед, моля, Бари?"
  
  
  Бари!
  
  
  Аз излязох от вратата, намръщен.
  
  
  Бари Парсън?
  
  
  Тогава можех да чуя гласът му, слаб, но е напълно разпознаваем - безпогрешно разпознаваем британски акцент, качеството на изображението е влошено забавление и качеството на изображението е влошено възбуда.
  
  
  "Вярно Е, Скъпа. Една чаша уиски, идва!"
  
  
  За последен път видяхме Парсона в Малага. На следващия ден след убийството, близнак Рико Корели той и Елена, присъединили се към мен и ми Хуан, за да се разходят по магазините и се хранят. Отидохме с тях на вечеря в навечерието на заминаването на Сол-и-Ньев. Но не сме казали на никого от тях, къде отиваме, защото не сме знаели по-рано рано сутринта. Тъй като Парсън разбрах, къде сме ние? И защо той отиде за нас? Открих ли той, че Mosquito също ни преследва? Това е напълно възможно. Комар е тук - аз подозирам, че той е убил Артуро. Поне това е най-очевидната възможност.
  
  
  Но защо Парсън не е бил там, за да спре Комарите, ако той го последва? И защо...?
  
  
  Мисълта за Комаре ме спря. Аз бързо психически интерпретира и разбъркват картите в съвсем нова ръка. Тогава разбрах, че това е напълно възможно, че Бари Парсън може да бъде не толкова невинен британския офицер от МИ-5, както той твърди.
  
  
  По този начин:
  
  
  За вила, където се крие Mosquito в град Торемолинос, ме доведе проститутка.
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  който е помогнал да се погрижат за него предишната вечер.
  
  
  Намерих мъжа в спалнята, се опитах да го арестуват, но ме прекъсна. Мъж избягал. Друг човек, децата, които нарича себе си Бари Парсън, влезе в спалнята, заявявайки, че той е таен британски агент, след като от комар.
  
  
  Да Предположим, Парсън изобщо не е бил агент. Да Предположим, че човек в леглото е просто Джон Доу. Да Предположим, Комар поставил там Джон Доу и след това прекъсва ме, за да позволите на грешния Москиту да изчезне. А след това да предположим, че той успя да ме убеди в това, че Комар е изчезнал.
  
  
  Тогава той беше на Комаром! Бари Парсън! И той просто ме последва в Сол-и-Ньев, ме последва в машинното отделение, убил Артуро, най-вероятно, ако приемем, че Артуро е от мен и избяга. Сега той е в леглото с Хуаной, надявайки се, че го доведе до наистина Рико Корели!
  
  
  Аз покрылся спокойни след това.
  
  
  Аз набързо се приближи до телефона. Един По един във всяка стая свита. Вдигна слушалката и масата веднага отговорих - не чак толкова много обаждания посред нощ.
  
  
  "Г-жа Пийбоди, моля".
  
  
  След миг чух телефонен разговор в съседната стая.
  
  
  "Здравейте?" Това е Хуана.
  
  
  "Не казвай нито дума. Това Е Ник. Чувам там Парсона. Представете си, че това е грешен номер."
  
  
  "Много ми се иска. Аз вярвам, че имаш..."
  
  
  "Дръж го там. Ще се срещна с Корели утре вечер, в полунощ. Велета. Контакт мъртъв. Прегърни Парсона там цяла нощ, ако можеш. Той може да бъде човека, който е убил близнак Корели".
  
  
  "Вие ми пречи, моля, и не ми трябва да се примири с това".
  
  
  "Не му кажа нищо. Прегърни го връзка. Ако ти си всичко това, разбираш и можеш да се подчинят, кажи:" Аз не искам да звучи грубо, но аз не мога да ти помогне. Тогава повесь тръба ".
  
  
  "Аз не искам да звучи грубо, но аз не мога да ти помогне".
  
  
  Аз затворих телефона. Аз чух гласа Парсона от другия край на стаята.
  
  
  "Кой е, Жоан?"
  
  
  "Не е този номер. Някакъв пиян англичанин".
  
  
  В парсън се засмя. "Сигурен съм, че той не е американец?"
  
  
  "Той е същия акцент, тъй като и ти имаш", - парировала Хуан.
  
  
  Добро момиче! Тя беше хладен, като прах.
  
  
  Проверих си шпильку, своя люгер, облечен в пуловер с висока воротом и яке. Аз съм отново на път в бар. Аз исках да мисля. И аз не исках да остана в тази стая преди края на нощта. Може би бих могъл да плати бармену, че той ми позволи да се измъкне във фоайето до бара.
  
  
  Аз лампите и тихо излезе.
  
  
  Бар е точно същия, какъвто съм го оставил. Аз огляделась. Едва ли всички вече спяха.
  
  
  Аз се опитах маса. "Къде са всички?"
  
  
  "Дискотека", - е изненадан чиновник. "В мазето."
  
  
  "Не мога да чуя шума".
  
  
  "Той звуконепроницаем, Сектор".
  
  
  Аз сви рамене и слезе по стълбата, която, като си мислех, ангажирани в по-ниско ниво на хотела, където са налични помещения за доставка.
  
  
  Три врати водят стълба с площадка, на дъното, и един казваше: DISCOTHÈQUE.
  
  
  Аз се приближи към бара в дясно и поръчах едно питие. Барман, облечени като танцьорка на фламенко, с дълги бакенбардами, прилежащи към черепу, бързо приготви напитка.
  
  
  Сега оставих, очите им внимателно се скитат от посетителите дискотеки. Аз не забелязах това място: може би това е мястото, където Mosquito крий след убийството, ако наистина Mosquito не беше Бари Парсоном.
  
  
  Но аз не съм виждал човек, който за първи път видях в спалнята вили в курорта Торемолинос.
  
  
  Щях да седна, когато видя приятел.
  
  
  Тя седна в далечния ъгъл, съвсем сам, под надвиснали част от проекти, наподобяващи голям плосък камък. В един от тези светли моменти светлина я удари право в лицето, тя моргнула и се обърна.
  
  
  Очевидно е, че това е Елена Моралес.
  
  
  Каква беше нейната роля в тази шараде? Знаеше ли тя, защо Бари Парсън дойде в Sol y Nieve? Беше ли част от това? Или тя е просто един невинен свидетел, част от витрина, която Парсън организира, за да защити собствената си част?
  
  
  Или аз греша ще кажете за Парсона?
  
  
  Аз се приближи до нея, изведнъж се появи от мрака над него и се усмихва широко.
  
  
  "Здравей, Елена.
  
  
  "Джордж! Каква приятна изненада!"
  
  
  "Кога дойде?"
  
  
  "О, Бари и аз да дойде тук, около единадесет. И двамата сме взели душ, переоделись и отиде направо в трапезарията, но, разбира се, е време за ядене. И ние видяхме жена си. Тя каза, че сте яли отиде ". Очите му пламнал. "По случая".
  
  
  "Но ето ти една!"
  
  
  "Ами, ние сме слезли тук, ние тримата. Тук все още е един очарователен човек. Немски. Бари трябваше да се изкачи нагоре, за нещо, което се анализира с багажа. Той се върна след около половин час. да се измъкне. После танцувахме и ... "
  
  
  "Като дълго време не остана?"
  
  
  Елена се усмихна. "Това е нещо, което ти се обадя преминаването допросом, Джордж?"
  
  
  Аз се засмя. "Не, разбира се. Какво се случи, след като на Бари се завърна от багаж?"
  
  
  "Не си отиде, както вече казах, а след това около дванадесет и тридесет Бари каза, че до Хуану в нейната стая. Хуан уморен. Той ми каза да чакам тук". Тя гневно нахмурилась. "Аз все още съм тук."
  
  
  Поръчах напитки.
  
  
  "Какво ще се случи, ако Бари не ви се обажда?" Попитах г
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  помня това, че съм проинструктировал Хуану.
  
  
  Тя усмехнулась. "Аз си лягате едно".
  
  
  "Може да бъде не."
  
  
  Очите й бяха съсредоточени в лицето ми. "Ще ми се нещо да кажеш?"
  
  
  "Може би".
  
  
  "Добре" - каза тя се обръща към мен и слагал ръката ми на бедрото. "Ето какво ще ти кажа. Защо не вземете една бутилка и не отиде в моята стая? Ние ще изчакаме, докато Бари няма да се върне там".
  
  
  Взех една бутилка ракия, и ние заедно се изкачи по стълбите. Елена малко ткала, но добре се държат и капка алкохол.
  
  
  Тяхната стая беше на третия етаж. Елена извади от чантата си ключ и подари на мен. Отворих вратата и я пусна го. Тя включила осветлението, и се затвори зад нас вратата.
  
  
  Тя извади няколко картонени чаши, отвори бутилката, наля ракия и започна да пие, седнал на ръба на леглото.
  
  
  "Жена ти е много хубава, - каза Елена.
  
  
  Аз кимнах.
  
  
  "Имате семейни проблеми?"
  
  
  "Не повече, отколкото на всеки друг".
  
  
  "Но изглежда, твоята жена ми харесват други мъже".
  
  
  "Как Бари?"
  
  
  "Да."
  
  
  "Бари - твой съпруг?" Попитах.
  
  
  Тя поклати глава. "Ние се преструвам". Тя се усмихна.
  
  
  "От колко време си го знаеш?"
  
  
  "Оа Може би месец".
  
  
  "Къде да го посрещна?"
  
  
  Тя вдигна вежда. "В Малага".
  
  
  "От Бари изкарва прехраната си?"
  
  
  Тя се засмя. "Той се занимава с любов".
  
  
  "Не. Искам да кажа, че неговото дело?"
  
  
  "Аз не се катерят в делата на мъжете".
  
  
  Аз кимнах. Да, разбира се. Тя да не е станала. Тя е испанкой. Испански жена не и отива в "друга" в живота на мъжа си - никога.
  
  
  "И ти си", - каза тя с усмивка. "Какво правиш?"
  
  
  "Аз фотографът", - казах аз, опитвайки се да си спомня, че е било с мен на корицата след миг на пълна амнезия. "Аз продавам картини".
  
  
  "О." Елена внимателно ме погледна. "Знаеш ли, аз никога не съм те виждал с една камера".
  
  
  "Ние сме на почивка", - казах аз неубедително.
  
  
  "Е, това е вярно и за британците", - тихо промърмори тя.
  
  
  "Бари също никога не работи?"
  
  
  Тя поклати глава. "Той казва, че е представител на компания във Великобритания. Търговски представител".
  
  
  Това беше ново. Очевидно е, че това е легенда Парсона. Реших да научите повече за него.
  
  
  "Че той се продава?"
  
  
  "Аз наистина не знам. Аз не съм".
  
  
  "Той някога се презаписва с Великобритания?"
  
  
  "Аз не мисля така. Аз никога не съм виждал той да пише писма. Но той много се обажда по телефона".
  
  
  "О."
  
  
  "Мисля, че има секретар. Той винаги е с нея да се говори".
  
  
  "Аз виждам." Аз се намръщи. "Къде е тя?"
  
  
  "Аз не знам. Той се обажда по телефона, и аз не знам къде се обажда, защото ме няма в стаята, когато той започва. Или, когато тя му се обажда, аз трябва да му дам телефон и да го чака да излезе от стаята ".
  
  
  Аз кимнах. "Вие, испанка, прекрасни", - казах аз. "Американка подслушивала пред вратата. Или прослушивала му". "Но за да не се слуша, има нужда от специална дисциплина".
  
  
  Тя кимна. След това тя се усмихна. "Твърде много за мен."
  
  
  "Слушаш ли?"
  
  
  "Аз правя."
  
  
  Аз се засмя. "Добро момиче".
  
  
  "Въпреки това, той никога не говори за бизнес. Той винаги говори за хората. Хората, които аз не разбирам. Той ги нарича" този, или той самият, или мъж, или жена ".
  
  
  За агент, това звучи като добра приказки.
  
  
  "Вие някога сте говорил с негов секретар?"
  
  
  "Да. Аз съм направил за нея малък акцент, така че тя мислеше, че аз съм глупав". Тя ми се усмихна с внезапна светкавица за хумор, подобен на pixie.
  
  
  Аз съм притиснат бедрото. "Ти си съвсем не е глупак, Елена".
  
  
  "Но тя ме намира глупава".
  
  
  "КОЙ?"
  
  
  "Крис. Жената, с която говори Бари".
  
  
  "Знаеш ли я друго име?"
  
  
  Елена поклати глава.
  
  
  "Той е говорил с нея, колкото и ти го знаеш ли?" - попитах аз, обаче, не осъзнават, къде отиваме, просто продължаване на обичайния начин на събиране на информация.
  
  
  "О, да. Той винаги е бил с нея във връзка. Той се обади по междугородним номера, за да изясним някои от техните бизнес дела".
  
  
  "В Англия?"
  
  
  "О, не, не винаги. Понякога във Франция".
  
  
  "Сигурни ли сте, че това е Франция?"
  
  
  Тя нахмурилась. "Мисля, че да. Аз не винаги слушам внимателно, Джордж. Не винаги имам подходящ шанс. Защо си толкова заинтересован?"
  
  
  "Харесва ми Бари". Аз се усмихна. "Аз просто се чудя в коя страна на бизнеса той се намира".
  
  
  "На мен ми харесва Бари".
  
  
  "Ти знаеш ли нощта, когато ние с Бари се върна у дома, на вилата с Хуаной?"
  
  
  "Да."
  
  
  "Къде е бил в този ден?"
  
  
  "Тя е у дома по цял ден. Аз мисля".
  
  
  Това означава, че не стреля в Корели - това е Mosquito или някаква неизвестна фирма. Бари не е Комара - няма никакъв шанс.
  
  
  "И той говорил с Крис в този ден?"
  
  
  "Крис?"
  
  
  "Момиче. Секретар".
  
  
  "Оа Не. Аз не мисля така. Той остана на вилата. Ние отидохме на плаж".
  
  
  "На плажа? През зимата?"
  
  
  "Седяхме на пясъка на слънце". Тя се засмя. "Това беше забавно."
  
  
  "Какво ще кажете за следващия ден? Разговори в Англия?"
  
  
  "Не. Нищо в този ден".
  
  
  "По-късно?"
  
  
  "Ами, аз мисля, тя се обади тази сутрин. Знаеш ли, днес рано".
  
  
  "Момиче Крис?"
  
  
  "Св. Св. Тя е хубаво момиче. Много ефективна. Имам в главата си има нейна снимка. Знаеш? Седи на масата в този офис. Много официално".
  
  
  Аз кимнах.
  
  
  "Виждам, че си по телефона. Аз виждам, как той говори за Бари. Тя мисли за мен и аз на нея не като мен." Елена показа зъби.
  
  
  "Тя знае за теб и Бари?"
  
  
  "О, разбира се. Ние с Кристина..."
  
  
  стигнах
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  и хвана ръката й. Аз малко не хвърли й едно питие. "Какво е?" Тя премина в акцент.
  
  
  "Кристина? Ти каза - Крис".
  
  
  "Това е едно и също име. Че нещо не е наред?"
  
  
  Че нещо не е наред. Нещо не е много правилно. Сега всичко е на мястото си. Крис е Кристина. Кристина е Кристина. Кристина, отрезанная по средата с отсъствието на предната част, е Тина.
  
  
  Елена въздъхна. "Отивате?"
  
  
  Аз поклати глава. "Какво изобщо ти даде тази идея?"
  
  
  "Вашият ум вече е отишъл на друго място".
  
  
  Аз се протегна и я взе на ръце. "Няма повече. Вижте. Ракия не повече. Някакви идеи?"
  
  
  "Мисля за това", - каза Елена, высвобождаясь от ръцете ми. "Аз носеше нещо по-удобно".
  
  
  Тя стана и отиде в банята.
  
  
  Когато тя влезе, тя почти нищо не се е чувствала по-удобно.
  
  
  И на мен ми беше напълно удобно.
  
  
  Девет
  
  
  На сутринта аз почти splurged, когато Хуан влезе в трапезарията на хотела и дойде при мен. Тя току-що взе душ и се усмихна.
  
  
  "Добро утро, г-жа Пийбоди", - казах аз, приподнявшись и притворившись кимване на талията.
  
  
  "Добро утро, г-н Пийбоди", - сухо каза тя.
  
  
  Тя седна.
  
  
  "Изглеждаш раздразнен", - забелязах аз, намазывая кроасан с масло. "Камъни в твоята леглото?"
  
  
  Тя огляделась, за да се увери, че никой не подслушва. В този момент в трапезарията са разположени само на шест други посетители.
  
  
  "Аз продержал го там цяла нощ, само за теб!" тя набросилась на мен си под носа.
  
  
  "Благодаря ти", - казах аз. "Аз съм сигурен, че ви хареса".
  
  
  Тя яростно се промие. "Сега за какво е всичко това?"
  
  
  "Казах ти. Аз дори още не съм сигурен, че Бари Парсън - това е всичко, за които той нарича себе си".
  
  
  Тя огляделась. Сервитьор кръжене над нас. С усмивка тя поиска, и сервитьорът побърза далеч. Тя се обърна към мен. "Аз също", призна тя.
  
  
  Аз погледнах нагоре. "О?"
  
  
  "Вие казахте, че той може да бъде човека, който е убил близнак Корели".
  
  
  "Аз съм това обратно. Той не може да направи това. Той има алиби".
  
  
  "Но той, изглежда, знае много за мафията".
  
  
  Аз сви рамене. "Той твърди, че е агент. И че британската военно разузнаване работи, за да се опита да премахне наркосеть мафия".
  
  
  "Аз всичко знам. Но той, изглежда, неправдоподобен".
  
  
  "Интересно", - помислих си аз. При мен винаги е била една и съща мисъл.
  
  
  "Къде беше цяла нощ?" - внезапно попита тя.
  
  
  Сервитьорът я донесе поднос с континентална закуска и мини кана за кафе.
  
  
  "Аз останах от друг".
  
  
  Една вежда приподнялась, когато тя отвори ролка и намазала с масло. "О?"
  
  
  "Г-Жа Парсънс".
  
  
  "Ако има г-жа Парсънс", - усмехнулась тя. "Мислех, че можеш да се препъне в нея на дискотека".
  
  
  "Така и направих."
  
  
  "Какво всъщност се случи с човек, който е бил убит?"
  
  
  Аз огляделась. "Mosquito ме последва в машинното отделение и го уби. Обаче аз научих място за срещи. Днес в полунощ аз се срещам с Корели".
  
  
  "Това ли ти по-добре тук, така свободно да говоря?"
  
  
  "Бръмбар в кофейнике?" Аз се засмя. "Аз се съмнявам в това. Но не се говори в стаята си нищо такова, което искате да запазите в тайна. Аз съм сигурен, че тази проклета нещо притискаше. Мисля, че така ме е нападнал, е потенциален убиец Корели. Хуан, Парсън каза нещо за Корели? "
  
  
  "Корели?" Тя поклати глава. "Не, защо?"
  
  
  "Аз мисля, че той знае Калта Бергсон".
  
  
  Хуан спря. "Можете да бъдете сигурни в това?"
  
  
  "Всъщност, не." Аз се отпусна назад. "Защо?"
  
  
  "Той, знаете ли, говори италиански. Много добре".
  
  
  "От тук Тина Бергсон?"
  
  
  "Нищо. Аз си мислех за Корели".
  
  
  "Смятате ли, че Парсън италианец и знае Корели?"
  
  
  Хуан поклати глава. "Аз за нищо не мисля. Аз просто каза, че той ме изненада, когато излезе с италианска фраза".
  
  
  "Коя фраза?"
  
  
  Тя се промие. "Не си спомням".
  
  
  "Но вие знаете, че това е италиански?"
  
  
  "Той призна това. Той също беше много студени".
  
  
  "И това е било случайно?"
  
  
  "Дори много." Хуан погледна към своята чиния. Тя изведнъж се превърна в примой и точна. Аз не се усмихна, въпреки че вътрешно се засмя. Нещо нежелано в средата на правенето на любов, аз го знаех. И той излезе с добра богата италианска фраза. Интересното. Много е интересно.
  
  
  "Той е карал ски?" Попитах.
  
  
  "Аз не знам. Искам да кажа, аз трябва да знам?"
  
  
  "Аз просто мислех. Отиваме днес по склоновете, Хуан. Аз трябва да се появи на корицата. И на мен ми е по-добре направи няколко изстрела". "Добре. Уморен съм от цялата тази будуарной работа".
  
  
  "Изглежда, ти си много добър переносишь това", - небрежно казах аз, погледна го. "Всъщност, аз никога не съм виждал да ти изглеждаше толкова... о, доволен, ако сте заловени, какво имам предвид".
  
  
  Тя е на пари. "Аз ще ти ..."
  
  
  "Сега, сега", предупреди аз, гълта остатъка от своя café con leche.
  
  
  "Когато се пързалят на ски?"
  
  
  "Аз трябва да се изкачи в стаята си и първо убраться".
  
  
  Тя кимна. "Аз ще бъда готов в девет и тридесет".
  
  
  "След девет и тридесет. Тръгваме за върха. Велета. Свириш?"
  
  
  "Разбира се!" Брадичката се зарея нагоре. Тя бросала ми се обадиш. Аз се почувствах по-добре. Тя все още се бори за своя ум и своето равенство. Добро момиче.
  
  
  * * *
  
  
  Ние влачат нашето оборудване на Prado Llano и седнаха на една от въжените линии, за да направи първото си пътуване до Borreguilas.
  
  
  Това е засилването на ден, слънцето беше високо в небето, а вятърът носел малко влага.
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  ре. "Тази нощ ще върви за сняг", - помислих си аз. Спомних си, че снощи усетих миризмата на сняг във въздуха. Сега това се случи, бях сигурен в това.
  
  
  Кабинковият лифт подпрыгивала и дергалась, и ние седяхме, изкачването нагоре и нагоре към върховете на Сиера Невада. От там е видно от всички. Ставаше все по-студено и по-студено - бързо. Аз се обърна и погледна надолу, и това е същото нещо, което да погледнете на края на света. На огромно разстояние пред мен се простира цялата равнина на Гранада, въпреки че там долу е някаква мъгла, достатъчна, за да заглуши пълен панорамен изглед към всички.
  
  
  Ние спрыгнули с кабинковия лифт, докато дежурният я държат, и отиде в апартамента на улицата. Тук е много високо, въздухът е превърнало замърсява, студ окутывал нас от всички страни и проникват в кожата през дрехите.
  
  
  Ние мълчаливо се приближи до началото на ски пистите. Това е пустынная държава - изцяло покрита слюдяным плочи и сняг - никъде нямаше нито дървета, нито храсти. Само сняг, скала и небето. Аз тихо пристегнулся към своите австрийцам и наблюдаваше как Хуан се бори със своите бъде.
  
  
  Ние постояли там няколко минути, взирайки се в един склон, а след това е излетял очила с шапки, натянул шапка върху ушите си и махна с нея.
  
  
  "На първо място си ти!"
  
  
  Тя кимна с глава, побутна себе си напред, свити колене и започна да се движи по стръмния сайта на първия на есента.
  
  
  Последвах я, когато си почивате и се наслаждавате на свеж сняг на ръба на ски. Ние сме били в най-добрите метеорологични условия.
  
  
  Веднъж сме отпочинали, и тя донесе няколко сандвичи, които донесе за тяхната невероятна стойност. Ние сме ги яли, и не рекоха един на друг нито дума. Ние просто нежились на слънцето и възхитени от самота и красотата на планинския склон.
  
  
  Ние сме готови сандвичи и са преместени.
  
  
  Това е прекрасна раса.
  
  
  Прекрасен.
  
  
  След малко спускане от Боррегиласа, ние по цял ден просидели в лобито на хотела, споделяне на истории с Бари Парсоном и Елена Моралес, докато потрескивал огън, и туристи идваха и си отиваха. Ние може да видите на дъното на пистата - от Боррегиласа до Прадо Льяно - през прозореца и прекарвали времето си, коментирайки под формата на различни скиори.
  
  
  Най-накрая аз отидох да се отпуснете и да вземе душ. Вечеря беше скромен, с обичайно голям брой ястия, и в единадесет и тридесет и аз започнах малко по-нервна. В този момент ние все още седяха и пиеха.
  
  
  Аз се извини, се качил горе в стаята си и да проверяват своя люгер и шпильку. След това извадих картата на местността и проверих маршрут до паметника на Велета, който видях сутринта, с върховете на ски пистите. Като след това каза, правителството път от Гранада в Мотрил в Коста дел Сол минава точно около бетонна конструкция.
  
  
  Пътят от "Прадо" Льяно соединялась с обичайните магистралата на около три мили от "Прадо". Аз нарекох своя маршрут на север до разклона, а след това и на юго-изток, към Велете на магистралата. Сложих картата в джоба си, взе ключовете на наетия "Рено" и слезе във фоайето.
  
  
  В кафенето видях, че Хуана все още седи с Елена. Интересно, къде мина Парсън. Стои там, гледах през прозореца на фасадата на хотела, където беше паркиран "Рено". Няколко фигури се движеха от Прадо, вероятно от бара Ески. Един от тях е бил хер Гауптли.
  
  
  Бях преследвана чрез тържествено вратата на хотела в тъмнината отвън, и той ме видя, машу ръка:
  
  
  "Не забравяй, когато такова се занимава с това състезание!
  
  
  "Аз бих предпочел това при дневна светлина", - казах аз по немски език.
  
  
  Той силно се засмя и влезе във фоайето.
  
  
  Аз се изкачи в рено. По склоновете на духаше студен вятър. В колата беше студено, но уютно. Топлината на двигателя бързо нагреет му.
  
  
  Отидох лек сняг. За да се придържаме е рано, но той падна на леден снежни петна, които вече са на пътното платно. По ръба на тротоара започнаха да се натрупват преспи.
  
  
  "Рено" бум, като довольная птица. Карах бавно и внимателно ярка бялата линия в средата на пътя. Двойна лента на пътя е тесен лента за преминаване на две машини. Гледал съм как автобус и кола трудно да мине, блестящ блестящо покрай един друг по време на пътуването от Гранада, ми напомня за сдвояване на слон с антилопой, отказывающейся да си сътрудничат.
  
  
  Срещнах две машини, езда към Prado Llano, а след това посети на главния път, където отклони, за да продължите по капиталовите и да се върнат обратно в посока Велеты. Сняг усиливался. Той прекоси лъчи на светлината и сега пред мен завеса. Аз едва можех да видя магистрала, и въпреки че тя е по-широк, отколкото подъездная път, тя не е била предназначена за изпреварване или трюкового на движението на всяка земя.
  
  
  Renault лесно се качи по криволичещ път, но аз видях, че снегът започна леко да се придържат към тротоара. Понякога и аз изобщо не можех да различа край магистралата.
  
  
  По склона се изкачи стомана
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  сега трябваше да се даде на Renault целия си бензин. Аз преминах на низша предавка и бавно и внимателно се премества чрез увеличаване на повърхността на снега.
  
  
  Най-накрая видях табелка: ВЕЛЕТА. А за непознат черен път сворачивала с главния път нагоре към приятел бетонному паметника на върха на скалата.
  
  
  Аз да побутна Renault на грунтовую пътя и се обърна по камъни и лед, докато не стигнал до гладка паркиране, очевидно е, взривен от твърди камъни. Машината не се виждаше.
  
  
  Часовникът ми показва и на пет минути от първия. Интересно, какво се е случило с Рико Корели. След това ми хрумна още една мисъл: не е решила дали Корели не се провежда среща, когато научих, че Артуро е мъртъв? Нима Корели сега се крие някъде зад скалата, чака, когато изляза на открито място, за да ме застреля?
  
  
  Аз изключи запалването и Renault умира. В замръзнала киша навсякъде имаше следи от гуми, но те нищо не означаваше. Аз потръпва. Тук е самотен, в интерес на уединено място в планината. Бяха само Корели и аз - и той е устроил. Да ме убие за смъртта на Артуро? За смъртта на Базильо ди Ванесси?
  
  
  Аз внимателно се обърна на фарове. Известно време седях, претегляне на възможностите. След това аз се изкачи в дълго непромокаемо яке и извади "люгер". В отделението на арматурното табло е джобен фенер, който аз обикновено нося със себе си, аз извади го и се обърна.
  
  
  След това отворих вратата на "Рено". Вятърът удари ме с стряскащ ефект. Аз съм поставил ръката дълго непромокаемо яке е по-близо до себе си и се изправи на "рено", като затвори вратата с глух стуком. Аз насочи лъча на фенерчето в една нощ и можеше да се види само на сняг, кружащийся към мен, хлеставший във всички посоки на върха на върховете, където духаше бриз с всички точки на компаса.
  
  
  Паметник громоздился там, тъмен и тих, и аз го изпревари, докато не открих синята Симку, вытащенную от вида отзад. Нямах представа как да го шофьор убеждава го да преминат през леда и ледената киша, но той стоеше там. Докоснах предния капак. Беше все още топло.
  
  
  В задната част на паметника е купчина строителни материали, оставен първите майстори, завершившими паметник. Аз застана там "Симки", опитвайки се да се скрия от вятъра, и точно там чух внезапен шум в близост до себе си.
  
  
  Аз съм твърдо държат "Люгер" в ръка и се обърна с лице към факта посоката, откъдето дойде звукът. Когато вятърът се носеше, се разкъсва звука и се хвърлят го във всички посоки, не бях сигурен, гледам дали съм лице в лице с едно движение или не.
  
  
  После чух стъпки.
  
  
  Аз продължавах да люгер в ръка, прицелившись и готов да изтръгне.
  
  
  "А, Пийбоди", - каза глас, като че ли чрез шал.
  
  
  Аз не се научих на това.
  
  
  Но когато той влезе в място, на светлината на фенерче, аз веднага го разбрах.
  
  
  Това беше Бари Парсън.
  
  
  Но сега той съвсем не беше британски акцент. Той говореше несигурно вида реч, която ме накара да повярвам в нещо, което до този момент той в края на краищата, играе само ролята на британския таен агент.
  
  
  Кой беше той?
  
  
  Той излезе напред, заради купища строителни материали и протегна ръка, за да стисна моята.
  
  
  Аз ция.
  
  
  "Отпуснете се, - каза Бари Парсън. "Всичко е в ред. Аз Корели. Рико Корели".
  
  
  10
  
  
  Сняг дълго те живеят щастливо около нас, и никой от нас не пошевелился. Ставаше все по-студено и по-студено.
  
  
  "Добре?" - каза той, наведен по-близо, опитвайки се да види лицето ми.
  
  
  Аз за всеки случай удостоверенията "люгер" под ветровкой. "Как мога да съм сигурен?" Попитах го. "На първо място искаш да ми кажеш, че ти си Бари Парсън, а сега казваш, че ти Рико Корели".
  
  
  Той се смея. "Хайде. Това трябва да е очевидно! Аз съм тук, и които биха могли да бъдат тук, освен Рико Корели?"
  
  
  "Всеки може да бъде тук, за да отговорим на вашия въпрос. Всеки, който знаеше за срещата".
  
  
  "Кой освен Рико Корели и убит, дете?" - попита той.
  
  
  "Комар. Той може да знае".
  
  
  "Мислите, че аз Комар?" - със смях попита Парсън.
  
  
  "Той щеше да бъде единственият, който би могъл да знае, че Корели срещал мен тук".
  
  
  "Бъдете разумни! Аз не Комар!"
  
  
  "Говориш така, но аз не знам".
  
  
  "Ако аз бях Комаром, че ще съм тук направих?"
  
  
  "Опитват да намерят Корели и да го убие".
  
  
  "Но аз Корели".
  
  
  Тя се обърна към обикновена комедия. Аз покорно поклати глава. "Да кажем, ти си Корели. Ми адски студено. Хайде ще седнем в колата ми и ще си поговорим".
  
  
  Той се усмихна. "Добре." Прекарах го напред към "Рено".
  
  
  "Добра малка работа", - каза той.
  
  
  "Добре, - казах аз. "Когато сте под наем, можете да получите най-доброто".
  
  
  Аз отворих вратата на своя ключ и влезе, след това протегна ръка и отвори му пассажирскую вратата. Изкачил се вътре и затръшна вратата. Колата качнуло. Вътре все още беше топло.
  
  
  "Позволете ми да ви разкажа за Базильо ди Ванесси", - каза той след минута мълчание. "Замяната. Те се опитаха да ме хване в продължение на няколко месеца."
  
  
  "Те?"
  
  
  "Някой от по-високо ниво на мафията", - заяви Парсънс. Аз нищо не мога да помогна, Аз все още мислех за него като за Бари Парсоне,
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  а не като Рико Корели.
  
  
  "Но откъде знаете това?"
  
  
  "Имам там също има приятели. На върха. Капо Капо исках да съм бил изключен от веригата. Той искаше да е напълно".
  
  
  "Как се казваш?"
  
  
  Той се усмихна. "Забрави за това. Просто повярвай ми".
  
  
  "Добре. Това означава, Капо Капо искаше да си отиде".
  
  
  "Искаше да ме убие. Се опитва да каже на мен вече два пъти. Един път в Корсика. Веднъж в Неапол. Аз бях там на доставка".
  
  
  "Наполи? Ето откъде Mosquito".
  
  
  Той внимателно ме погледна. "Вие обойдетесь".
  
  
  "Казаха ми."
  
  
  "От кого?"
  
  
  "Нищо".
  
  
  "Когато вторият удар не успя..."
  
  
  "Този, че на вашата вила в Корсика?"
  
  
  Той се намръщи. "Да." Той чакаше. След това: "Когато един се провали, аз реши да се оттегли от бизнеса. Точно тогава дойде до вас, хората".
  
  
  Аз кимнах. "Аз съм всичко за него знам". Аз не съм. Но да слушате неговата история беше безполезна. Аз не са имали възможност да научат истината е или лъжа.
  
  
  "Добре. Когато тръгнахме от Корсика на яхта, взех със себе си Ванесси".
  
  
  "Да заеме вашето място?"
  
  
  "Да. Когато стигнахме до Валенсия, ние застана в пристанището на ден, а аз останах на брега, когато те са си отишли".
  
  
  "Лисистрата плуваше без теб?"
  
  
  "Това е съвсем вярно. Ванесси изигра Рико Корели".
  
  
  "И когато той седна в Малага, Ванесси все още свири Корели?"
  
  
  "Да." Той направи пауза. "С помощта на Тина Бергсон".
  
  
  "Ванесси беше в Малага?"
  
  
  "Не. Той остана на яхта. Ние решихме, че така ще бъде по-добре. Тогава няма да има грешки. Искам да кажа, в случай, че някой научава".
  
  
  "Може ли някой в Малага ви идентифицира?"
  
  
  "Нито един шанс", - се засмя Парсън.
  
  
  "Тогава?"
  
  
  "След това се свързали с Тина, и тя дойде да се срещне с вас".
  
  
  "Правилно."
  
  
  "Аз вярвам, някой друг е избрал своя отпечатък, проследовал за вас до яхти, носеше акваланг и се удари".
  
  
  "КОЙ?"
  
  
  "Москато, разбира се. Кой още? Той знае за мен всичко. И той трябва да бъде, не взе очите с яхта, когато тя влезе. Той просто е изчислил времето, докато сте били в непосредствена близост до кораба, да се включат вас".
  
  
  "Защо Москато не разбрах теб?"
  
  
  "Той знае за яхта, за Тина, за среща с вас, хората..."
  
  
  "Ясно. Но той наистина не разбрах на теб."
  
  
  "Правилно."
  
  
  "И той нанесе удар и раниха Калта".
  
  
  "Слава богу, не си убит!"
  
  
  Аз гледах след него. Той бръкна в джоба си и извади пакет американски цигари. Той запали една и махна спукан. Миналия път той извади испанската цигара. Но тогава, разбира се, той играе на британския таен агент Бари Парсона. Той е ненадминат актьор и знаеше колко ефективна е правилния подпори.
  
  
  "Как е тя сега?" Попитах.
  
  
  "Искаш да кажеш, че казват от клиниката?"
  
  
  "Да." Той знаеше.
  
  
  "Тя идва".
  
  
  "Когато тя е в състояние да се присъединят към вас?"
  
  
  Той се поколеба. "Скоро."
  
  
  "След срещата с моя партньор?"
  
  
  "Правилно." Той се усмихна. "Слушай, Тина - част от сделката. Нима не знаеш това, нали?"
  
  
  "Да, - казах аз. "Но първо искаме да се срещнем, а после ще обсъдим подробностите".
  
  
  Той кимна. "Това е всичко, което сега има значение".
  
  
  "Едно нещо ме озадачава".
  
  
  "Каква е?" Дим се издигна пред лицето му. В предното стъкло "Рено" можех да видя отражението на лицето му, когато той пребивават цигара.
  
  
  "Как може изобщо попаднали по следите на Комара, в курорта Торемолинос?"
  
  
  Той се смея. "Внимателно, нали?"
  
  
  "Много чист." Направих пауза. "Твърде внимателно."
  
  
  Очите му се плъзна по мен. "Какво говориш?"
  
  
  "Аз казвам, че не мога напълно да се съглася с твоята история, Корели. Ти си вступаешь в сделката, когато ме охлади Комар, а после свириш на Бари Парсона, таен агент. Какво дава?"
  
  
  "Нека да се върнем", - сериозно каза Парсънс. "Слушай. Аз знаех, че ти си ловуват за Комара. Съгласен?"
  
  
  Аз кимнах. "Може би се досещате за това, разбира се. Но защо изобщо са били в Малага? Искам да кажа, Рико Корели. Вие се скриха във Валенсия. Защо да отидете в Малага, за да си напразно?"
  
  
  "Застраховка", - бавно каза той.
  
  
  "Застраховка?"
  
  
  "Аз съм бил в безопасност от момента, когато напусна яхта във Валенсия. Разбирате ли?"
  
  
  Аз кимнах.
  
  
  "Добре. Жегата беше на яхта до онази минута, когато бе нанесен удар на" Комара ". Отново, нали?"
  
  
  Аз вярвах. "Добре. Да Предположим, че в този момент трябва да са в Sol y Nieve".
  
  
  "Това е нещо, което аз каза Тин".
  
  
  "Аз така и предположих. Искам да кажа, защо пристигане в Малага помогна? Това беше моят въпрос."
  
  
  "Аз исках да знам за теб повече." Той сви рамене. "Искам да кажа, че животът ми е опакован в красив малък пакет. Аз отивам в Щатите. А ти и това момиче, какво имаш там, моите пазачи. Така?"
  
  
  "Правилно."
  
  
  "Така че аз исках да видя как си поправишься.
  
  
  Последва дълго мълчание. Аз го погледна студено. Той ме погледна толкова студено.
  
  
  "Къде си ме взе?" Попитах.
  
  
  Той въздъхна. "Добре. Вижте. Ти си бил на лов. Аз знаех, че ти ще се опита да намери Москато. Нали?"
  
  
  "Аз така мисля".
  
  
  "Аз просто чаках, докато не ще те намеря".
  
  
  "Вие сте ме опознали по-рано?"
  
  
  "О, разбира се. Аз гледах, къде отиде Тина".
  
  
  "А след това ще последва за мен и Хуаной тази нощ?"
  
  
  "Разбира се, разбира се."
  
  
  "На вилата".
  
  
  "Вярно. До това време, като ти удари една и проститутку - тази, която правих секс тройка с Москато, а друг широка - знаех, че сме в действителност. Аз просто се грижи за теб".
  
  
  "Но защо
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  ти си прорываешься чрез този обратен път, когато имам Москато е мъртъв? "
  
  
  Очите му се срещнаха с моите. "Ние всички правим грешки, не е ли така?"
  
  
  Аз сви рамене. "Добре. Но защо тогава историята на корицата?"
  
  
  "Джаз Бари Парсона? Аз просто се отърсил от прах на рафта", - каза той, попадат в британски акцент Бари Парсона. "И изглеждаше, че това е нещо, което трябва да направите в този момент. Какво щях да правя, да се осмели и каже:" Ами ето и аз, стар Рико Корели! Сега тя не прави много смисъл, нали? "
  
  
  Аз се засмя. "На мен все още не ми харесва всичко това раздвоение и утроява. Бихте могли веднага да се установи контакт с Хуаной. Вие переспали с нея там и още веднъж тук. Защо просто не даде информация, и да я помоля да се провери това? "
  
  
  Той прикусил цигара и погледна през предното стъкло. Сняг падна, но сега е по-слаба. Погледнах нагоре и видях отражение на нашите две лица в мрачна нощ.
  
  
  Очите му ме гледаха.
  
  
  "Аз никога не се доверявам на спалнята", - каза той, намръщен. "Искам да кажа, дори не и моето собствено. Това е място, което съм под наем в град Торемолинос. Откъде аз знам, че Москато не се записва ми на филма още преди да съм го последвах вас към него? В края на краищата, помисли си той, че да ме уби с яхта. Но, може би, Това е трик. Нали? Може би там не Москато, може да бъде Москато през цялото време мислеше за мен и ме чакаше. Откъде можех да знам? "
  
  
  Аз седях там.
  
  
  "И този хотел. Аз нищо не вярвам. Нищо подобно. Аз мисля, че във всяка стая има грешки. Трябваше да мине през една бъдеща среща, защото тя е част от първоначалния план. Аз не обичам да се отклоняват от първоначалните планове, защото това оставя твърде много на случайността. Тъй като ние вече знаем помежду си, аз просто играе добре и продължих с този момент. Съжалявам, ако това оскорбило вашето чувство за ред ".
  
  
  Това имаше смисъл.
  
  
  "Сега какво?" Попитах.
  
  
  "Ние се уговорихме да се срещнем между мен и момиче" - каза Парсънс отново по-делови. "Дава на микрофилми".
  
  
  "Къде?"
  
  
  "Ами, вие знаете, че аз мисля за хотела. Това дава право на всяка стая. И аз не обичам да излизаш с приятели в "Прадо" Льяно. Слушай, а какво ще кажете за ски писта?"
  
  
  Аз вярвах. "Има много пуст, добре - понякога. На сняг също няма насекоми". Аз се засмя, чудейки се колко е истина.
  
  
  "По дяволите сняг. Вие може да стреля в човек за усилия, с помощта на телескопического обектива". Той потръпва. "На мен това не ми харесва".
  
  
  "Но ако никой не знае, че ти си Корели..."
  
  
  "Кой ти каза? Освен това, има още един лош момент. Ако Москато все още съществува - а аз съм сигурен, че той, след като Артуро го купи - той ще се погрижи за вас и за вашите широк, нали?"
  
  
  "За Хуан?"
  
  
  "Разбира се! Така че аз трябва да я видя някъде, че да се набива на очи и в същото време е защитено".
  
  
  Аз сви рамене. "Това е трудна сметка за попълване".
  
  
  "Не? А какво ще кажете за един от тези лифтове? Когато сте в една от тях, сте изолирани, самотни и в безопасност!"
  
  
  Аз си мислех за това. "Гондола? Аз разбирам какво имате предвид. Качете се на нея с него и се качете заедно. Докато сте там, заключена в кабинковия лифт, може да ви отведе в контролирана среда, и никой не става по-мъдър. всичко за филма? "
  
  
  "Правилно."
  
  
  Седях и си мислех. "Но някой все още може да стреля по вас от склона".
  
  
  "Ето къде си входишь, старче, - каза Парсънс, връщайки се в британски университет. - Ти си садишься на ски, да стои на гарата Боррегилас и прикрываешь нас, когато ние подъезжаем".
  
  
  Аз си мислех за това. Харесва ми. Колкото повече мислех за това, толкова повече ми харесваше.
  
  
  "Аз ще купя това", казах аз.
  
  
  "Колко време?"
  
  
  Аз казах: "Утре в десет часа сутринта?"
  
  
  "Вярно е", каза Парсънс. "Аз ще стоя далеч от Хуаны. Аз не искам никакви усложнения, когато сме толкова близо до сключване на сделката".
  
  
  "На добър час", казах аз.
  
  
  Той стоеше в снега, за адаптиране дълго непромокаемо яке. Чувствах се като студено хлестает през отворената врата, въпреки, че снегът почти напълно слезе.
  
  
  "Старт", - заяви Парсънс. "Аз ще те последвам надолу".
  
  
  Аз кимнах.
  
  
  Той затръшна пред мен вратата и побърза около паметника, където и изчезна от поглед.
  
  
  * * *
  
  
  Renault започна без проблеми. Дадох му малко да се затопли, след това и чакаше, докато не видях Симку, оформила се от ъгъла на паметника, фаровете косо слиза на импровизирана пътя. След това карах, обходен по късата алея ви на пътя до магистралата. Аз махна Парсону в огледалото за обратно виждане.
  
  
  Видях "Симку", която последва за мен, си светлини блещукаха в падащ сняг.
  
  
  Завои и обрати са били доста остри, поискаха на постоянно спиране и превключване на по-ниска предавка. Започнах да получавам удоволствие от пътното платно, когато усети първата промокшую спирачната система.
  
  
  Аз се спуска по долината на черна слюда, вздыбленной нагоре, където пътят е бил взривен във формата на V-образна бразда. В края на краищата аз видях как на тротоара прави бърз остър завой надясно.
  
  
  В средата на парцела започнах спирачката и усети пробуксовку. Помислих си, че случайно попаднах на замразено място на пътя, и опитах отново. Но това изобщо не замерзшее място.
  
  
  Аз отново натисна спирачка, за да получите някаква глад при превключване на по-ниска предавка, но
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  Спирачка, изглежда, не е изпратил никаква мощност на колелата.
  
  
  Аз отчаяно щракал на лоста за превключване на предавките, но сега карах твърде бързо, за да се включа, и не можех да преминете към низша предаване.
  
  
  Аз съм на нормативната до пода, когато посети на наклон, но скоростта беше прекалено висока. За щастие, крива се оказа много добра. Направих завой. Но веднага след това се срещнах с бърз завой на ляво в обратна посока, и отново натисна спирачки, надявайки се, че пътното платно ще ми даде сцепление тук. Но аз не чувствах нищо друго, освен мокри неефективност.
  
  
  Нищо.
  
  
  Аз силно се обърна колелото и се обърна. Пътят се изправи, но се влошава, когато магистралата се превърна в дълъг гладък ход, преминаване на висок скалист склон. В края на траверса видях остър завой преди с голям предупредителен знак на магистралата напред.
  
  
  Аз отново натиснах спирачки, но не получи никакъв отговор. Аз надавил на лоста за превключване на предавките, но не успя да го намали до минимум. Аз започнах да се обърне колелото напред-назад, опитвайки се да получи триене тип снегоочистителя, за да се намали скоростта на Renault, за да мога да се намали тази проклетата бройка с по-ниска предавка.
  
  
  Неуспешно.
  
  
  Аз видях зад себе си светлини Парсона, и ми стана интересно, гледа ли той за мен в S и разбива главата си над моя необяснимо лошо шофиране.
  
  
  Два пъти съм мигнул светлина, като един вид сигнал за помощ.
  
  
  Кривата на всички приближалась и приближалась, и аз съвсем не можеше да се контролира скоростта на Renault. Мислех си за това, за да преминат през вътрешната канавката, но реших, че шанс да се разбият на ос и сваля колелото е твърде голям, за да рискувам. Освен това, аз мога да се разбиват апартамент за масло от шисти отмель, която се издига от канавката, когато кормилното колело се увеличили от гърба ми.
  
  
  Гуми завизжали, завъртя волана наляво, за да се твърде бързо се върти. Аз се разби в извисяващ бряг вдясно от мен. "Рено" са изтеглили от бордюра и се отправих право към външния край на пътя, по който беше около един крак на скалата, изсипете под выкрашенным в бяло с дървен парапет, тянущемся около двадесет фута.
  
  
  Аз се удари странично в оградата, извади нещо от борда на "Рено", а след това поскакал обратно към могилата. Но аз силно се извади и отново изравни машината.
  
  
  Пред мен пътят продължава бързо да слезе. На стотина метра от мен видях на пътното платно, рязко поворачивающую на дясно, с още един дървен парапет, защищающим обрат и много голям показалеца преди завой.
  
  
  Аз никога не ще бъде в състояние да направи този завой.
  
  
  Чух хотели близо на ухото с тътена на двигателя и се обърна бързо.
  
  
  Това е Парсън.
  
  
  Той стреля от "Симки" покрай мен и стреля по пътното платно напред.
  
  
  Чудех се, какво, по дяволите, той се опитва да направи. Аз исках извика той, но не стана.
  
  
  Той преряза ме точно пред мен и аз едва не се разпищя, че той си е отишъл от пътя или да ме удари.
  
  
  Аз отново съм щракал на лоста за превключване на предавките, отчаяно опитвайки се да се премине на ниво по-долу, но това беше безполезно.
  
  
  В парсън беше точно пред мен. Аз почти затворих очи, очаквайки развалина.
  
  
  Така и не се случило.
  
  
  Изведнъж ми предна броня чука на задния броня Парсона. Аз съм виждал, като червени стоп-сигнали Simca Парсона мигна, а след това гасли, това гасли, това гасли отново.
  
  
  Аз замедлялся.
  
  
  Това е стар трик - да се спре сбежавшую машина, притормозив колата пред нея, за да забави колата след себе си.
  
  
  Аз здраво държеше кормилото, защото знаеше, че един камък, на грешното място върху пътното платно нулира Renault с броня Simca, и ме хвърля наляво или надясно, след което аз соскальзываю с замедляющейся машини и Отиди или в скала, или на ръба на скалата във въздуха.
  
  
  Спирачки Парсона продължава да мига и мига, и по времето, когато ние стигнахме до своя страна, той се спря на мен. Включих на задна и се качи в колата, треперейки.
  
  
  Вратата се отвори и Парсън излезе от симки. Той се върна към моята страна на колата, и около него се изливат сняг.
  
  
  Моите светлини светеха отвън, осветяване на задната част на Simca и с участието на Парсона, застанал там в нощта.
  
  
  "Аз няма да питам какво се е случило", - бавно каза Парсънс. "Някой е попаднал в твоя Рено".
  
  
  Аз кимнах. "Благодаря за помощта. Това беше добър трик".
  
  
  Ние призова в бар Esqui на Прадо, преди да съм карал кола в гаража. Имах три люмумбы и чаша кафе, и аз все още се чувствах съвсем добре.
  
  
  11
  
  
  Аз се върнах в стаята си след кратко пребиваване в бара Esquí с Парсоном. Ром и шоколад в лумумбе малко ми помогна да се успокоя, но аз все още трепереше, когато слагам ключ на вратата и влезе вътре.
  
  
  Включването на светлината, аз чух шумолене в другия край на стаята, след това на вратата, свързваща врата, отварям, и Хуан стоеше там, широко отварянето на очите. Сякаш тя току-що се събудих от дълбок сън.
  
  
  "Ще се срещна с него?"
  
  
  "Да,", казах аз. Аз бързо се приближи до бюрото и взе там бележник. Аз бързо надраскани върху него "tipster" и я показа.
  
  
  Тя кимна, че е разбрала.
  
  
  "Как се е случило
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  отидете? "- тя ме помоли.
  
  
  "Няма за какво да докладва. Аз ще трябва да го видя отново". Аз бях зает с писане в notepad. "Ще се срещнете с него утре в десет часа в кабинковия лифт. Подробности по-късно".
  
  
  Тя кимна.
  
  
  "Сега отивам да спя и малко отдохну".
  
  
  "Добре" - каза тя.
  
  
  Аз посочих вратата хол, давайки да се разбере, че скоро ще се срещна с нея отвън.
  
  
  "Лека нощ, Джордж", - каза тя и се върна в стаята си.
  
  
  Свалих дрехите, облечен в чиста и излезе в коридора. Хуан стоеше и пуши цигара.
  
  
  "Сигурни ли сте, че в стаите слушам? - попита тя.
  
  
  "Положително".
  
  
  "Ще се срещна с Корели?"
  
  
  "Да. Знаем го като на Бари Парсън".
  
  
  Тя учи от мен. "Аз почти позна за това".
  
  
  "Аз също."
  
  
  "Можете да сте сигурни?"
  
  
  "Как мога да бъда напълно сигурен? Но той ви посреща в кабинковия лифт, къде, по дяволите, ще получите материали"
  
  
  "Какво е това?"
  
  
  "Аз с това можете да го направите", - уверено каза тя.
  
  
  "Добре. Аз ще те защитавам от ски пистите. Корели така иска".
  
  
  "Но като Комар може да разберете за среща между него и вас?"
  
  
  "Той през цялото време е гледала нас".
  
  
  "Аз ще се опитам да се грижат за него".
  
  
  "Не се притеснявайте. Аз ще се уверете за това. Просто запознайте се с Корели и научете се шегува той е над нас, или не".
  
  
  Тя ме погледна. "Защо той не ми даде информация по-рано?"
  
  
  "Той каза, че иска да бъде сигурен".
  
  
  Тя пожала рамене. "Предполагам, че има смисъл".
  
  
  "Седнете с него на кабинковия лифт и спускайся на ски от Боррегилас. Ще те срещна в бара на долния етаж, когато всичко е свършило. После и ние ще бързаме надолу и ще проверим истинността на нещата".
  
  
  "Малага?"
  
  
  "Гранада. При AX има там предавател".
  
  
  "Добре."
  
  
  Върнах се в стаята и си легнах.
  
  
  * * *
  
  
  Сега можех да видя, по цялото протежение на каменния хребет. Слънчевата светлина е чисто бяло. Снежна светлина монолитен очите, но аз бях филтър за очила carl Zeiss 60x.
  
  
  Кабинковият лифт се движеше нагоре, и аз ясно видял жълт пуловер Хуаны. Вътре бяха само тя и Парсън. Гондола обикновено везла четирима, и аз знаех, че Парсону трябваше да даде бакшиш персонала за самостоятелна разходка, но не съм притеснен. Той е имал тези пари.
  
  
  Аз отново помете в областта на очила и тогава го видях.
  
  
  * * *
  
  
  Той лежеше по корем на гранитном перваз на около половината път между Боррегилас Прадо и Льяно. Той беше облечен в сиво дрехи, така че точно той се слива с слюдой и гранит плочи. Но аз можех да видя, че той все пак е мъж, и видях, че той държеше в ръцете си дълга пушка по протежение на скалите. До пушка е бил прикрепен мерник.
  
  
  Не можех да се определи вида на пушка по точки.
  
  
  Той лежеше много тихо и чаках. И той гледаше на лифтовете с Хуаной и Парсоном. Как е научил, че са го отнемат? Как той може да научи?
  
  
  В парсън? Дали Парсън заместител? Някой обърнал Хуану? Като информация отново пропускам? В нашите стаи никой не каза нито дума. Никой, освен мен и Парсона, не знаех време и място.
  
  
  И все пак убиец лежеше в очакване.
  
  
  Москато? Това е напълно възможно.
  
  
  Аз отворих дълго непромокаемо яке и извади от "люгер". Проверих го и го пъхна в джоба windbreakers. Трябваше да пресече склон и стъпи на скалата, за да стигнат до него. Тогава ми се наложи да пълзи по камъни и да го убие, преди той да успее да нанесе удар.
  
  
  Друг начин нямаше. Ако оставите Москато жив, той отново ще се опита да се сдобият с Рико Корели - се опитвайте, докато той не успее!
  
  
  Съдейки по скоростта на кабинковия лифт и местонахождението на човека в скалите, имах около час и половина минути, за да направи ход.
  
  
  Аз съм малко проверих спускане, за да се избегне опасно магнат, и управлявал точно под него. Когато аз се удари в долната част на влакче в увеселителен парк, нещо се е случило с останалата част от сняг отгоре, и аз изведнъж открих, че удавяне в пързалки по коленете. Аз толкался и плиска, и сняг слетел с мен. Имах късмет. Голям балон че ролята на снега продължава да си отиде от мен и се удари в камъните наблизо.
  
  
  Аз загубих скъпоценни секунди.
  
  
  Скалите са пред мен, но аз не съм виждал човек, който лежи под мен. Трябваше да се сдобият с очила и бавно панорамировать по билото.
  
  
  Тогава го видях.
  
  
  Ме блъснаха с курс около сто фута! Бях твърде висока.
  
  
  Аз бързо започна отново да слезе от хълма, връщайки се в друга страна, крещаясь с този курс и връщайки се към мястото, намиращо се в обсега на човек на скалите.
  
  
  Аз да отида на скоби и опаковани на ски в камъни, за да те не соскользнули. След това извадих очилата и погледна през ръба на скалите.
  
  
  Аз съм виждал, като кабинковият лифт бавно се издига между втория и третия стоманени опори. И аз можех да видя човек с пушка, който здраво го компресирал и внимателно поведе лифтовете, докато тя се движеше нагоре по паучьим стоманени тросам.
  
  
  Аз съм нацелил "люгер" в главата на мъжа и стрелял.
  
  
  Куршум провалиха за камък и някъде отлетела. Чух пеене рикошет.
  
  
  Мъж бързо се обърна. Аз съм виждал замъглено петно върху му бяло лице. Той бързо выгнул гърба си, обърна се и нацелил на мен пушка - очите и всичко останало.
  
  
  Куршумът се удари в сняг зад мен - прекалено близо, за да
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  комфорт.
  
  
  Аз отново е уволнен. Но той се скри от погледа веднага след изстрела. Не можех да го видите.
  
  
  Нормите там, аз напразно се опитвах да го намеря.
  
  
  Още един изстрел камък счупи ръката ми.
  
  
  Аз пригнулся.
  
  
  Гондола бавно се движеше по въже, и аз можех да видя жълт пуловер Хуаны, и това е всичко, на което съм обръщал внимание.
  
  
  Стрелецът стана и се отвърна от мен, с цел по лифтовете. Аз отново е уволнен.
  
  
  Той падна, пригнувшись за скалата, съвсем не е хит. Видях как той се блъсна в скалите и го с цел по лифтовете.
  
  
  Започнах през скали, но знаеше, че няма да мога да стигна до него навреме.
  
  
  При щракване скоби за въжето, качих се на ските и започва спускане, държейки в едната ръка две пръчки, а в другата - люгер. Това не е най-удобно ски позиция, която бих могъл да си представи.
  
  
  Движим разбрах, че не мога да стреля на ски, и по този начин да губя повече от ценното си време.
  
  
  Аз слезе на нивото, на което той приседнал, се откъсна от планини и нормите, прекоси камъни.
  
  
  Ето това е!
  
  
  Аз съм уволнен.
  
  
  Той го с цел на лифтовете и стреля точно, както съм уволнен - или, може би, в част от секундата по-късно от мен. Каквото и да се случи, моят собствен изстрел, очевидно, доведе до това, че той скъса, и го такса затруднения, попаднал в основата на гондола, а не през прозореца в сърцето на Парсона.
  
  
  Аз имам в стрелка.
  
  
  Той падна на лицето в камъни, а след това рефлекторните движение се обърна и разгъната пушка, докато тя не бе насочена право към мен.
  
  
  Аз скочих назад и в сняг, сползая с планината. Куршумите са разпръснати около мен, но нито един не попадна. Аз отново се изкачи на върха, прилепени към нея за покупка.
  
  
  Камъкът е хлъзгави, но аз един ден почивка промъкнали в него, и когато до ухото ми избухна още един куршум, аз вдигна глава, ясно видях го и го застреля в областта на шията.
  
  
  Той веднага падна. Кръвта избухна около него червен облак.
  
  
  След това той лежеше в локва ледена зачервяване, когато аз се приближих до него.
  
  
  Това е Альфреддо Москато.
  
  
  Комар.
  
  
  Swat!
  
  
  * * *
  
  
  Пушка, която полицейски изстрел в мен и който е трябвало да убие Рико Корели в гондола, е пушка Winchester Model 70 Super Клас, откалиброванной под патроните 30-06 Springfield и оборудван с телескопична поглед променлива мощност Bausch & Lomb Balvar Lee dot. Това беше един красив сондажни монтирам.
  
  
  Чък 30-06 Springfield Hi-Speed с бронзов точка може да осигури начална скорост 2960 метра в секунда и скорост на 2260 метра в секунда на разстояние от 300 ярда, с засягащи сила 2920 фут-паунда дульной енергия и 1700 фут-паунда. £ 300 ярда. Мерник с регулируема мощност от Bausch & Lomb, регулирани от 2 1/2 до 4 yosif, при тази височина и вятъра, се регулират от само две движещи се части.
  
  
  Ако нещо и може да убие човек от далечно разстояние за стрелба, а след това тази комбинация може да.
  
  
  Аз се наведох над умрял човек. Той е джобен формат и на хартия, но те явно са били фалшифицирани. Името е казано Наталио Ди Цезура, а във вестниците пишеше, че той е дошъл от Бари, Италия.
  
  
  Той е смуглая кожа, тъмна коса, обръсна сини брадичката и бузите. Го бакенбарды са по-ниски от обичайните, но не изглеждаше твърде дълги.
  
  
  Той беше облечен в хубава дълго непромокаемо яке и стегнати ски панталони.
  
  
  Аз се обърна към звука на внезапни стъпки по камъни. Един от Гражданската гвардия се спусна към мястото, свали ските и тръгна към мен с адресната книга на премията в ръка. Аз забелязах, че кобур го на колана е расстегнута.
  
  
  Погледна към мен, той не каза нищо, а след това се приближи до скалата, където лежал мертвец. Той се наведе, погледна към тялото, след това внимателно разгледа го и направи няколко бележки.
  
  
  Той докосна шията на трупа и пощупал пулс. Бих могъл да му каже, че го няма. Той извади хартия, разгледа ги, а след това огледа Уинчестър 70 и мерник.
  
  
  Той се изправи и се обърна към мен.
  
  
  "Извинете за нахлуването, сеньор", - каза той на английски.
  
  
  Аз се усмихна. "Как разбра, че съм англичанин?"
  
  
  "Аз знам, че ти си американец", - коригира ме с усмивка. "Със своите ски".
  
  
  Това са австрийците, но аз си купих в сън Вали. И това е върху тях е отпечатано.
  
  
  "Вие сте били свидетел на това - неволи?" - попита той деликатно, но ясно.
  
  
  Аз сви рамене.
  
  
  "Може би повече, отколкото свидетел. Може би сте били замесени в смъртта на този човек?"
  
  
  Аз нищо не каза. Когато той е на път огласи ми правата ми? Но, разбира се, в Испания ви изобщо не зачитывали правата си.
  
  
  Започнах да откопчавам дълго непромокаемо яке, за да се сдобият с портфейла.
  
  
  Оръжия "Guardia", "Колт американец" 45-ти калибър, мигновено се оказа в ръката му и прикрыло стомаха ми.
  
  
  "Съжалявам, сър, но, моля, нищо не извадете от джобовете".
  
  
  "Аз просто искам да си документ за самоличност", - се усмихна аз. "Аз съм дошъл по препоръка на сеньора Митча Кели от Малага".
  
  
  На лицето му промелькнуло узнавание. "А. Е Ясно. Имаш тук си карта. Също така една от твоите". Той я погледна и бавно постави обратно в пластмасова папка. Върнал портфейла и с интелигентни шлепком затръшна му.
  
  
  Вдигнах и оправих.
  
  
  "Съжалявам, сеньор. Аз не н
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  Очаквам ви за всеки разпит. Ако искате да се измъкне? "
  
  
  Ах, тази чудна малка емблема БРАДВА в ъгъла на карти Митча Кели, която, изглежда, всички знаеха и обичаха.
  
  
  Аз се обърна и посочи един мъртъв човек. "Той е известен ви?"
  
  
  Guardia поклати глава. "Аз не мисля така. Но скоро ще разбера".
  
  
  "Учтив съвет", - казах аз. "Този човек може да бъде обявен в търсене на Малага за престъпление. Убиване".
  
  
  "О."
  
  
  "И за убийството на момчето снощи точно тук, на "Прадо " Льяно".
  
  
  Очите Guardia намаля. "Вие знаете много неща, сър".
  
  
  "Това е моя работа. Знаят много неща. И да се снимат с тях", - допълни аз с усмивка.
  
  
  Той отсалютовал. "Приемете моите извинения за задържането ви. Мисля, че би било добре, ако на вас не беше тук, когато пристигне моят колега. Той е малко по-млад и импулсивен".
  
  
  Погледнах нагоре по склона. Още една Guardia е на ски и спускащи се надолу.
  
  
  "Благодаря ви."
  
  
  Той се поклони до пояс и отсалютовал. "Аз ще кажа сеньору Кели, че се срещнахме".
  
  
  Аз се приплъзва в скоби, вдигна си поляци и бързо слезе до Прадо Льяно.
  
  
  * * *
  
  
  Половин час по-късно аз се върнах в хотела. Хуан ме чакаше в хола при голям пожар.
  
  
  Ние бяхме сами.
  
  
  Лицето й светеше вълнение. "Имам това", - прошепна тя на мен.
  
  
  Аз кимнах.
  
  
  "Какво е вълнението?" - тя си помисли.
  
  
  "Аз спугнул Москато и го уби".
  
  
  Я побледнело лице. "Като разбрах, че се срещаме в кабинковия лифт? - попита тя. "Никой не знаеше, освен теб и мен - и Парсона".
  
  
  "Смятате ли, че Парсън наистина Корели?" Попитах.
  
  
  Тя пожала рамене. "Той със сигурност знае много за мрежата на наркотици. И той е готов да ни даде това на блюдечке със син каемочкой. Много съм развълнувана".
  
  
  "Били ли сте някога разочаровани?" - забавно попитах аз.
  
  
  "Много солидна. След като започнахме да играем с това първият замененным Корели".
  
  
  "Днес следобед ще превозва всичко в Гранада".
  
  
  "Не мога да съм сигурна, че информация се счита за надеждно Ник", - каза тя, сякаш тя мислеше за това в продължение на известно време и в крайна сметка взе решение. "Изглежда жалко, че съм отишъл толкова далеч и не мога да кажа, че Корели истински или не".
  
  
  "Не се притеснявайте. Паметта на банката AXE ще знае".
  
  
  "Но аз се чудя, защо изпратиха ме тук в действителност". Сега тя sulking.
  
  
  "Забравете за това. Това е част от работата".
  
  
  Механик в гаража на "Прадо" Ллано се извини. "Аз ще го направя за два часа на ден. Това е достатъчно бързо за вас, сеньор?"
  
  
  Аз сви рамене. "Това трябва да бъде. Какво се е случило?"
  
  
  "Течността в тормозе изцедени, сър".
  
  
  "По каква причина?"
  
  
  "Скъсан тръбопровод". Той не искаше много да говори.
  
  
  "Почивка?"
  
  
  "Много е странно, сеньор", - призна той. "Не е често линия за течност изчезне по този начин. Всъщност, това е невъзможно".
  
  
  "Тогава какво се е случило?"
  
  
  "Линия скъсани".
  
  
  "Рязани?"
  
  
  "Оказва се, сър". Сега той не беше на себе си. Тези неща са му неразбираеми.
  
  
  "Някой специално изрязани това?" Попитах.
  
  
  "Аз не знам. Аз не бих искал да говоря за това. Това е сериозно обвинение".
  
  
  "Но налагат на никой друг, така че защо да не се каже това?"
  
  
  Той видял, как аз се усмихвам. "Добре. Аз казвам, че някой е прерязал тази линия, сеньор. Парченце! В това има смисъл?"
  
  
  "О, да, - казах аз. "Това има смисъл".
  
  
  Момчето изглеждаше сериозен. - Това означава, че имате враг, сеньор. Може би мъжът на някоя жена?
  
  
  Испанците такива нелечими романтика!
  
  
  "Да,", казах аз. "Чувствам, че тя може да бъде. Но той си заслужава, нали?"
  
  
  Той просиял. "Тогава добре. Добре!"
  
  
  "Аз ще бъда в два".
  
  
  "О, има още една дреболия - каза той.
  
  
  "Каква е?"
  
  
  Той отново заколебался, поглеждайки назад, да не слуша дали някой.
  
  
  "Ти знаеш ли какво е това?" той извади нещо от джоба си и държеше в ръката си.
  
  
  Взех го с дланта му. Това е една красива грешка. Магнитен предавател в комбинация с пеленгатором. Красив модел! Внимателно професионално. Може би, японски или немски.
  
  
  Гледах го. "Нямам представа какво е това".
  
  
  "Аз също, сър".
  
  
  "Къде си намерил това - това приспособление?"
  
  
  "Той е прикрепен към долната част на Renault, сър".
  
  
  "Колко интересно. Предполагам, че това е нещо по-просто скочиха с магистралата, когато карах".
  
  
  "Това е магнетизъм, вие знаете, сеньор? Мислех, че ще ви бъде интересно да видите това"
  
  
  "Аз... много се интересувам".
  
  
  Сложих пеленгатор в джоба си и извади няколко стотин песета. Аз ги предаде на момчето. "Това е за теб", казах аз. "За проявения интерес и за мълчанието си".
  
  
  "Разбирам, сър".
  
  
  Бях сигурен, че това е така.
  
  
  Сега знаех, как Москато научих за среща на кабинковия лифт.
  
  
  Аз самият му казах 1
  
  
  Дванадесет
  
  
  Когато ние с Хуаной седяха в градината на Алхамбра, към нас се приближи нисък темноволосый, черноока, къдрав циганин на име Гервасио Альбанес. Той именно поведе нашето пътуване, който вървеше напред. По плана на Хуан и аз останахме зад тях.
  
  
  "Това е топлина за Андалусия", - каза той с много добър английски акцент.
  
  
  "Но не и за Мароко", - казах аз в отговор, отново се смути за Хоук и напълно ребяческую Система за разпознаване, която AX.
  
  
  Той кимна
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  Огледах. Под като дърво стоеше бетонна пейка и той ни там поведе. Седнахме заедно, гледайки отразяващ басейн и голяма мавританскую арка напротив.
  
  
  "Имам новини за вас", - каза той шепнешком. "Ние трябва да се срещне веднага след края на турнето".
  
  
  "Новини?" Попитах.
  
  
  Той сложи пръст на устните му. "След това. На хълма срещу". Той посочи с пръст покрай Алхамбра на склона на хълм на североизток. На нас ни казаха по-рано, че на склона на хълма е имало няколко пещери, пещери, в които все още имаше голям брой цигани. Всъщност, това ни каза, че самият Жервазио.
  
  
  Аз кимнах. "След екскурзии. На входа на Алхамбра".
  
  
  Тълпата на входа на Алхамбра се превърна в тънка, когато излязохме, Гервасио прекарва ни за паркиране.
  
  
  "Не те ли е автомобилът?"
  
  
  "Уви, не, не", - се усмихна Жервазио. Той се изливаше на наси в посока Хуаны. "Имам само една много малка Ламбретта ...
  
  
  "Не проливайте кръв по цялата пътека, - казах аз. "Елате с нас. Ние отвезем теб тук по-късно, и ти ще можеш да вдигнеш Ламбретту".
  
  
  "Ти си тази земя".
  
  
  "Отрицателно. Ние просто практични. Ние не можем да губите време в пътуване назад и напред, в очакване, докато преодолеете големи хълмове. Къде отиваме?"
  
  
  "Аз живея в пещера, сеньор", - трагично каза той, като Хуан повече сок очи.
  
  
  Тя го погледна. Той добирался до нея.
  
  
  "Забрави за това, Джервазио. Обзалагам се, че имаш в дъното на пещерата има четырнадцатилитровый стомна, пълна с твърди златни монети.
  
  
  Очите му заблестели. "Вие хумористичен човек, сеньор".
  
  
  Гервасио и Хуан покачи на задната седалка. Той се грижел за нея-предпазливо, но аз видях, как очите му понякога ме гледат в огледалото.
  
  
  "Слез тук, сеньор, а след това надясно", - каза и продължи да тича, докато кратко време по-късно, ние не спряхме пред дупка в планината. Наоколо бяха паркирани и други машини, както и купчина мотоциклети. В основата са седалки и пежо. Това е един голям паркинг в калта.
  
  
  "Седим тук".
  
  
  Аз кимнах. Гледах го в огледалото за обратно виждане. "И сега новината, Жервазио".
  
  
  "Сеньор Мич Кели иска, за да можете веднага обади му в Малага".
  
  
  "Той обясни защо?"
  
  
  "Разбира се, не, сеньор. Но той бил упорит".
  
  
  "Къде мога да му се обадя?"
  
  
  "Имам линия вътре в дома".
  
  
  Той посочи към входа на пещерата.
  
  
  Погледнах към Хуану. "Ами хайде".
  
  
  Излязоха и тръгнаха след Жервазио в пещерата. Вътре той е обзаведен, като всяка къща, с тежките испански мебели и килими на утрамбованном земляном пода. Бяха крушки, включени в електрически контакт. В главната стая стоеше много силна миризма на готвене.
  
  
  Гервасио се приближи до библиотеката килера в края на стаята и извади кожен калъф, който ми напомни R / T Митча Кели си осигурите къща в Малага.
  
  
  Той го закачен и му е топло. Седях и гледах на него. Хуан се изправи и обиколи наоколо, с трепет търси драперии по стените, умело тъкани гоблени, дантела, покрывающее маси, картини.
  
  
  Гервасио е дал секретни писма и отговори на искането на Кели за идентификация.
  
  
  "Кели?" - казах аз след миг. "Защо гореща линия?"
  
  
  "Това момиче. То се изпраща в Sol y Nieve".
  
  
  "Вярно. И така?"
  
  
  "Имали ли сте проблеми?"
  
  
  Аз се спрях, гледайки Жервазио. "Проблемът?"
  
  
  "Ами, ти си все още не са повдигнати римски нос. Нали?"
  
  
  "Всъщност, имаме".
  
  
  Настъпи тишина. "Слушай - каза Кели. "Вчера едно момиче се обади Римски Нос и я информира за смъртта на един млад човек, а днес сутринта - за смъртта на друг мъж!"
  
  
  "Това е вярно."
  
  
  "Роман Носа отказа да се срещне с вас или N. X., нали?" N. X. Експерт по наркотиците. Много добър. Хуан Ривера.
  
  
  Аз съм чакал. "Негативно. Каква е той причината?"
  
  
  "Роман Носа казва, че иска да отмени всичко това. Той е сигурен, че това е подстроено. Той е сигурен, че неговата организация се опитва да го убие. Можете да ме четете?"
  
  
  "Силно и ясно."
  
  
  "Момиче сега карам на червено" Ягуаре ". На червено" Ягуаре ". Ясно?"
  
  
  "Разбираемо. Въпрос. Защо той отива?"
  
  
  "Тя казва, че иска да убеди Римския Носа да се срещне с теб."
  
  
  "Почакай минутка. И двамата сме се срещали с Римски Нос. Повтарям. И двамата сме се срещали с Римски Нос. Можете да ме четете?"
  
  
  Пауза. "Аз чета за теб".
  
  
  "Аз не разбирам, защо тя си мисли, че ние не сме виждали на Римския Носа?"
  
  
  "Може би не сте направили".
  
  
  "Има такава възможност. Римският Нос не е всъщност еднозначно идентифициран. Но той ни даде материал".
  
  
  "Момичето настоява, че не са се срещали с Римски Нос. Римският Нос иска да се върне в Корсика, без да рискуват да бъдат опознанным му врагове. Така че не се срещам с вас."
  
  
  "Значи, вие си мислите, че нашият римски нос - това не е римски нос".
  
  
  "Повторна поява на шоуто в залива на Малага. Отговорът е Да. Това е напълно възможно".
  
  
  "За мен това е доста ясно", - призна си аз. "Две възможности: римският носа - това е римски нос, или римски нос - не. Кели. Седнете в колата си и се присъединете към нас в Sol y Nieve".
  
  
  Пауза. "Защо?"
  
  
  "Нуждая се от помощта ти. Ние трябва да се уверите, че Роман Носа такъв, какъвто той нарича себе си".
  
  
  "Какво мога да помогна?"
  
  
  "Това е сложна история. Но аз знам, какво да направя сега".
  
  
  "Бих искал да кажа същото!"
  
  
  "S
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  ol y Nieve. Хотел Сиера Невада. Днес през нощта. Нали?"
  
  
  "Правилно."
  
  
  "Краят на връзката."
  
  
  Аз дълго седях и гледах на снимачната площадка. След това се обърнах и видях, че Хуана се грижи за мен.
  
  
  "Добре?"
  
  
  Аз огляделась. Жервазио също погледна към нас с широко отворени очи. Аз говорих с Хуаной. "Ти имаш този микрофилм?"
  
  
  "Да", - каза тя, залезая в чантата.
  
  
  "Добре. Дай Жервазио".
  
  
  Тя така и направи. Той погледна малка опаковка от фолио в ръка. След това питане ме погледна.
  
  
  "Blow този щурм и изпратете на символ за символ на БРАДВА".
  
  
  Циганин кимна.
  
  
  "На хуан, се връщай на" Рено "в Сол-и-Ньеве".
  
  
  "Без теб?" Очите ми се свиха.
  
  
  "Да. Аз отивам да се намеси Калта Бергсон".
  
  
  "Но защо?"
  
  
  "В този момент, когато тя се появява на курорта и говори с истински Корели, веднага опознают".
  
  
  "Но...?"
  
  
  "Искам да кажа, че някой се опитва да го убие."
  
  
  "КОЙ?"
  
  
  "Човек, който нарича себе си Бари Парсън".
  
  
  Очите Хуаны увеличен. "Но защо това трябва да бъде Парсън?"
  
  
  "Това трябва да бъде".
  
  
  "Значи, имаше двама души, за да убие Корели?" - попита Хуан, намръщен.
  
  
  "Това е вероятно, че мафия, сключени с тях два договора, за всеки случай, ако някой не работи".
  
  
  "Това е трудно."
  
  
  "Можеш да се обзаложиш, че това е вашият живот. Слушай. Нека да анализираме това. Да Предположим, Парсън иска да убие Корели. Нали? И Парсън, както и ние, не знае Корели в лицето. Но той знае, че аз се опитвам да си уговорите среща с Корели. Не само аз, но и ти, и аз. Така че тя да стане по-близо до нас. Колкото се може по-близо ".
  
  
  Имах в предвид в леглото. Намек не се изплъзна от Хуаны. Тя се промие.
  
  
  "Сега. Да Предположим, че Парсън присъства заедно с Москато, когато Артуро е бил убит. В парсън, разбира се, след мен. Тогава той трябва да е чул инструкциите, които получих от Артуро, когато той умира. Толкова далеч?"
  
  
  "Отлично."
  
  
  "След това Парсън отива на събрание, за да се скрият и да изчакат появата на Корели. Но кой ще се появи? Аз. Не Корели. Стои Там Парсън, и аз да се обърне, и цялото му лице е покрито с яйце".
  
  
  "Но защо Корели не отиде на среща?"
  
  
  "Чули сте, че току-що каза Кели. Той каза, че Корели уплаши, когато Артуро е бил застрелян. Аз трябва да се предположи, че той просто се справи с всичко това и позволи това да се случи без него."
  
  
  "Защо Mosquito не отидох там, за да убие Корели?" - невинно попита Хуан.
  
  
  "Аз за това си мислех - призна аз. "Да Предположим, той толкова бързаше да избяга след убийството на Артуро, че не е чувал, че Артуро ми каза".
  
  
  Тя нахмурилась.
  
  
  "Добре", казах аз, бързо продължава, - "Там Парсън, а аз съм там. Че Парсън казва? Единственото нещо, което може да се каже, е вярно. Той знае, че аз не Корели. И той знае, че срещата ще се състои. Той казва: "Аз Корели! И той все пиеси, организиране на среща с вас".
  
  
  "А какво ще кажете за микрофильма? Той ми даде филма".
  
  
  "Ние го проверяваме. Но в замяна на информация от този тип е много просто: имена, дата и място".
  
  
  "Добре..."
  
  
  "Той пародии филм, се договаря за среща с вас. Той е доволен среща, свири Корели. Той ви минава фалшив филм, а междувременно Москато се опитва да го убие, а аз убивам Москато".
  
  
  "Но как Москато научих за среща?"
  
  
  "Грешка в" Рено ", - казах си.
  
  
  "Това, което Парсън чака сега?" - тя си помисли.
  
  
  "Той чака, когато се появи Тина. Той знае за нея, дори и ако може да не знаете за него лично. Мисля, че той трябва да бъде, подделывал тези" телефонни обаждания "Тина, за да обърка Елена. Но той знае, че Тина в края на краищата ще се появи в Sol y Nieve. Той ще чака я и й позволи да го води Корели, и бинго! Виждате ли? "
  
  
  "И това, което е добро в залавянето на Тина?"
  
  
  "Аз искам да я предупреждава, че нейната поява в Sol y Nieve ще се отрази на Корели".
  
  
  Тя кимна. "А после?"
  
  
  "Дай ми да се оправи", - нежно предложих аз. "При мен все още няма удар".
  
  
  * * *
  
  
  Хуан Ривера отвезла нас с Жервазио на автомобили под наем в Гранада, където аз избрах Seat mini с ръчно превключване на предавките. След това Хуан караше Джервазио обратно в Алхамбра, където е бил паркиран го минибайк.
  
  
  Аз съм излетял в Seat на магистралата Малага-Гранада и се премества в Малага. Беше вече доста късно, но слънцето все още не светеше. Аз не взе очите с червен "Ягуар" - машина лесно да се различат.
  
  
  Трябва да са минали не повече от двадесет минути, когато го видях, когато той е тормозил на бързото спускане в долината е от мен. Аз бързо се обърна назад, изпъди на выжженное пшеница поле и направи бърз обрат в три ъгъла. Аз бях пред "Ягуар" и се отправих обратно в Малага, когато видя, че той се приближи към мен в огледалото за обратно виждане.
  
  
  Аз протегна ръка и няколко пъти я махна, от нея показват спре.
  
  
  Тя видяла на ръката, след това видях колата, и накрая, видя ме. Тя беше изненадана, но не и депресиран. Аз посочих на рамото на магистралата, и ние заедно се премества надолу.
  
  
  Аз обходен от седлото и се приближи до "Ягуару". Тя си седеше там, изглеждайки добре и уютно в самото скандинавски стил, който е бил при нея, в ярко-зелен пуловер и сива пола.
  
  
  "Аз съм говорил с Кели", - казах аз, когато бях в състояние да получи глас.
  
  
  "Да. Знаете ли защо съм тук?"
  
  
  "Да, разбира се. Но плановете се промениха".
  
  
  Лицето й
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  падна. "Рико вече си отиде у дома?"
  
  
  "Може би, да. Може би не. Но има един проблем. Друг мъж се представя за Рико".
  
  
  "Как си...?" Тя моргнула. "Разбираемо. Отговорът е Да. Някой се преструва Рико".
  
  
  "Ако само Рико не е променил решението си след разговор с вас".
  
  
  "Не. Той е сигурен". Очите й леко изместен. "Слушай. Не ми вярваш? Честна дума...?"
  
  
  "Аз вярвам в тебе", - казах аз. "Проблемът е, че ние имаме още един Близнак на друг заместител на друг Рико Корели".
  
  
  "Тогава аз ще трябва да ви предупредя, този Рико..."
  
  
  Аз поклати глава. "Някой се опитва да го убие. След като се приближат до него и ще се срещне с него, убиец научава, кой Рико. Виждаш ли?"
  
  
  Лицето й се беше променило. "Да, да, разбирам!" Тя сериозно ме погледна. "Какво искаш да направя?"
  
  
  "Аз искам да си остана в Гранада".
  
  
  Тя закусила устна. "Това е толкова самотен".
  
  
  "Но вие сте били в една клиника".
  
  
  "Това е сводило с ума си!"
  
  
  "Като твоето рамо?"
  
  
  "Много добре" - усмихна се тя. "Виждаш ли?" Очевидно е само една малка превръзка. Това не е било дори и на ефектните огъване я пуловери.
  
  
  "Добре, ще направиш това, Тина?"
  
  
  "Какво да правя?"
  
  
  "Да останат в Гранада?"
  
  
  Тя въздъхна. "Добре..."
  
  
  "Ще ви заведа на вечеря", - заговорщицки казах аз.
  
  
  В очите й свети. "Ще, Джордж?"
  
  
  Аз се засмя. "С удоволствие."
  
  
  "Тогава аз ще направя това".
  
  
  "Последвай ме в" Ягуар ". Ние сходим в хотел и ще регистрираме в теб".
  
  
  Тя кимна, очите й заблестели от вълнение.
  
  
  "Да не мислиш, Рико много високо, когато чуе?"
  
  
  "Че - какво да вечеря с теб?"
  
  
  "Да." Тя пожала рамене. "Във всеки случай, на кого му пука?"
  
  
  Досега тя живееше опасно и с голям успех. Предполагам, тя полагала, че може да живее опасно вечно със същата степен на безопасност.
  
  
  * * *
  
  
  Ние поужинали в красивия малък ресторант в близост до търговския район на Гранада. Музиканти играе на испанската музика в единия ъгъл, а сервитьори висеше над нас и се опитвахме да ни съсипе.
  
  
  Беше около десет, когато излязохме от ресторанта и се отправиха към хотел. Гранада - красив град през нощта. В магазините свети светлина и хората ходят по улиците денонощно. Десет беше доста късно, но някои неща, които все още не е излязъл. Изглеждаше, че Гражданската гвардия защитава улиците от престъпността.
  
  
  Влязохме в хотела и Тина се приближи до него, за ключ. Всички погледи в коридора се обърнаха и тръгнаха с нея на разходка. Чух няколко въздишки. Това е повторение на нейните изяви в Малага.
  
  
  Тя държеше ключа си и се обърна към мен със зъл поглед.
  
  
  "Аз съм толкова несръчно с ключове".
  
  
  Аз кимнах. "Добре. Аз така разбирам в тях".
  
  
  "Аха. Тогава дойде и вставь ключ в ключалката, моля". В очите й блестеше храна, вино и очакване.
  
  
  "Аз съм само човек", - казах аз и последва в асансьора. Когато вратите се затвориха за нас, видях, че на всеки мъж във фоайето ме гледа завистливи очи.
  
  
  Бяхме в асансьора, и ме докосна копринени къдрици на косата си, докато тя тихо шевелилась до мен. Аз се обърнах и погледнах я в очите. Тя се усмихна.
  
  
  Вратите на асансьора се отвориха и излязоха в коридора. На пода лежеше дълга червена кадифена подложка. До стената стоеше голямата реколта на дивана. От стените, висящи цветя във вази.
  
  
  Намери номера на стаята и е направила опит за вграждане на ключ в ключалката.
  
  
  Тина се засмя.
  
  
  Аз не давах, че е бил толкова пиян. Аз се опитах отново.
  
  
  Вратата се отвори магически начин.
  
  
  Тя влезе в стаята пред мен, леко превръщайки се по този начин, и премина покрай мен с цялото си тяло. Мога да се чувстват контакт от главата до петите, като разклащане на променлив и постоянен ток.
  
  
  Влязох и вратата зад мен се затваря. Аз съм сигурен, че никой не се докосва до. Някои врати хотели заколдованы.
  
  
  Стоях там и я наблюдаваше с глупава усмивка на лицето си. Аз знам, че това е глупава ухмылка, защото аз случайно видях лицето си в малкото огледало с позлатен кант, който висеше на една от стените. И тя погледна към мен с израз на лицето, който може да се опише по друг начин, тъй като спъва примитивна похот.
  
  
  Тя беше в ръцете ми. Аз твърдо му опря я на мен. Тя въздъхна. Тя ми каза, че пролежала в клиника за толкова дълго време и изпитвах такава ужасна болка.
  
  
  Тъжно, тъжно.
  
  
  Да-Да, тя ми каза.
  
  
  Когато тя видяла, че съм с това нейната болка, тя ми показа раната на рамото си. Не е имало друг начин да ми покаже това, освен как да се освободите от пуловер, и когато тя направила това, аз видях, че под свитером тя изобщо не е имало нищо, това е нищо, освен тази красива златна кожа. Тя е такава, каквато я е създала природата.
  
  
  Всъщност, аз дори погледна малка превръзка на рамото му и восхитился работата на д-р Ернандес.
  
  
  - Това не е ужасно? тя ме попита.
  
  
  Аз посочувствовал.
  
  
  - Веднъж имах белег на бедрото си - каза тя на мен. Всъщност това се случи, защото аз не съм харесвал тази марка за ваксинация на ръка, продължи тя, и затова мисли за ваксинация е направена на крак. Той ужасно опух.
  
  
  Аз посочувствовал.
  
  
  Тя ми повярва. След миг той свали полата и бикините и ми показа белег на бедрото си. За нея това беше много добре. Аз й го казах.
  
  
  - Разбира се, - каза тя, - имаш също със сигурност ще има рани.
  
  
  - Аз съм ветеран от много бойни изкуства.
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  ars, увери я, и започна да показва доказателства.
  
  
  Ние по някакъв начин са се озовали в спалнята, в този момент, и Тина внимателно хвърли спално бельо и малко похлопала на листа, на преместване на възглавници в странно положение.
  
  
  Когато я попитах, защо тя така споделя възглавници, тя каза, че шведските жени са много напреднали представа за любовта. За да докаже, че шведските жени добре се отнасят към своите съпрузи и любовникам, тя доведе текущи графики на продължителността на живота, състоящи се от Организацията на Обединените Нации, които са доказали, че очакваната продължителност на живота на шведски мъже е 71,85 години в сравнение с очакваната продължителност на живота на американските мъже размер на 66,6 години.
  
  
  - Аз ще ви покажа защо, - тя ми каза. Ние имаме някои методи за поддържане на потока на жизнените сокове.
  
  
  Тринадесет
  
  
  Закуска в Гранада.
  
  
  "Трябва да обещае ми престой в хотел тук", - каза Тина, поглеждайки към великолепния интериор трапезария.
  
  
  Тина изглеждаше тъжна. "Но аз ще пропусне по ски!"
  
  
  "Ако отидете в Sol y Nieve, вие ще бъдете отговорни за смъртта на Рико".
  
  
  "Аз разбирам това." Тя надула устните.
  
  
  "И може да постави себе си на мястото".
  
  
  "Добре. Къде отиваш?"
  
  
  "Ще се върна отново на курорт. Имам работа".
  
  
  * * *
  
  
  Това беше приятна 40-минутна обиколка по склона на планината в Сол-и-Ньев. Когато пристигнах, скиорите вече са на пистата. Беше ясен ден с добра лека пудра след кратък спад в навечерието на вечер.
  
  
  Минах през фоайето и видя Митча Кели, седнал в един бар близо до с хол.
  
  
  Сложих един стол до него. "Изглежда, че са открили бар тази сутрин".
  
  
  "Вярно. Само че влязох".
  
  
  "Ти си рано, не е ли така?"
  
  
  "Мислех, че ще дойде тук, веднага щом мога. Каква е историята?"
  
  
  "Вие знаете, какво означава това. Нашият човек е тук, но той се страхува да покаже ръката си. И ние си имаме близнак, който иска аз да го доведе до хаджи вълчо Носа".
  
  
  "Така ли?"
  
  
  "Това е, което правим".
  
  
  Ние наведоха заедно, и аз му схема - гайки, болтове, чук, трион и дървен материал.
  
  
  * * *
  
  
  Влязох в стаята си и переодевалась. Сложих ски неща и да чакам, докато Хуан ме окликнет.
  
  
  Тя е направила това с праг.
  
  
  "Виждам, ти се върна", - каза тя с по-високи сериозен глас - ранен пуритан.
  
  
  "Да,", казах аз музикално. "Това е дългото пътуване".
  
  
  Тя фыркнула. "Каква е програмата за днес?"
  
  
  "Ние карал ски".
  
  
  "Добре!"
  
  
  "Тогава тази вечер ще се пристъпи към действия".
  
  
  "В Действие?" Нейното настроение се подобри.
  
  
  "Вие ще се грижи за Елена".
  
  
  "Как?"
  
  
  "Остани с нея през цялото време. Аз нещо, че работя с Парсоном. Кели и аз".
  
  
  Тя кимна. Тя изглеждаше разочарованной. "Но Елена изглежда съвсем невинна".
  
  
  "Невинност или вина - това не е въпрос. Ние трябва да се изолират Парсона. Аз това устрою. Но аз не искам да се Елена отвлекала мен".
  
  
  "Добре. И сега. А сега какво?"
  
  
  "Изглежда чудесен ден за пистите".
  
  
  Тя просияла. "Правото на!"
  
  
  * * *
  
  
  Остатъкът светлата част на деня прекарахме в снега. Това е строго релаксация и почивка. За няколко часа бях съвсем забравил за Корели, Тина, Елена, Хауптли забрави за всички тези проблемни хора и за мисията, за тази испанска Връзка, която се оказа толкова трудно да се установи. Имах планове. Просто трябва да се чака, за да Парсън се оказа на точното място в точното време. По-късно следобед ние се сблъскахме с Парсоном и Елена около Боррегилас. Елена изглеждаше затворен и потиснат, но Парсън му беше същата кипучим аз.
  
  
  "Днес сутринта имахме страхотна разходка, нали, Елена?" Той наистина беше такъв британцем, че той почти се издигаше кръв.
  
  
  "О?"
  
  
  "Мислех си, че това беше чудесно! Отлични условия! Наистина чудесен пробег!" Той се засмя Хуан. "А ти как си, скъпа лейди?" В гласа му звучеше главни букви.
  
  
  "Добре" - каза Хуан.
  
  
  "Аз мисля, трябва да сме скучали през теб снощи. Къде беше?"
  
  
  "Около", - каза Хуан.
  
  
  "Аз съм бил в Гранада", - казах аз.
  
  
  В парсън сви рамене. Аз отмести настрана.
  
  
  "Има някои хора, с които трябва да отговарят", каза той с тих глас.
  
  
  "О?"
  
  
  "За пътуването".
  
  
  "Пътуване? Каква пътуване, стар?"
  
  
  "В Щатите".
  
  
  "Вече? Искаш да кажеш, че прегледали този материал, който ще ви даде...?"
  
  
  "Все още не. Но изглежда разумно да се направи път. Аз съм сигурен, че ще възникнат проблеми с логистиката".
  
  
  В парсън изчиства гърлото. "Добре. Къде ще го направим?"
  
  
  "Не ни стая", - казах аз. "Аз съм убеден, че те са подслушвани".
  
  
  Очите му се разшириха. "Вие наистина не мислите така?"
  
  
  Проклет лицемер! Той беше този, който хвърли грешки!
  
  
  "Аз наистина мисля така, - казах аз.
  
  
  "Тогава къде? В снега?" Той ухмылялся.
  
  
  "Дискотека".
  
  
  "В мазето на хотела?"
  
  
  "Правилно."
  
  
  Той кимна. "Вие."
  
  
  "Десет часа?"
  
  
  "Добро шоу."
  
  
  "Казах на Хуан да се срещне с Елена. Ние просто не искаме никаква намеса. Това е важно".
  
  
  "Разбира се, стар".
  
  
  "Ние четиримата поужинаем заедно, а след това Хуан седне с Елена в хола".
  
  
  "Признавам, че Елена - доста неприятен проблем", - намръщи Парсън. "Съжалявам за това"
  
  
  "Нищо, с което не може да се справи".
  
  
  Ние заедно поужинали, и всичко мина по план. Хуан и Елена отидоха в хола, а Парсънс и аз се спускат в дискотеката "да се говори за дела".
  
  
  Чет
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  Подова шоуто още не е започнало. Стерео осигурява силна музика и танцьори, които се скитаха по пода, като маймуна, парцал и всичко останало, което е "в" в тяхната конкретна сцена.
  
  
  Ние с Парсоном маса в ъгъла. Седях в V, две стени си отиде от мен. В парсън седеше вляво от мен. Сложих го там специално. Вдясно от мен беше празен стол.
  
  
  Ние сме поръчали за да започне малко по малко меко вино. Всъщност не беше нужно много време, че музиката е по-силно, а действие, на дансинга се ускори. Няколко пияни вече се изнасят на раменете на другарите си.
  
  
  След това се появи Мич Кели, забелязах нас в ъгъла и свернув между гъсто разположени маси, се отправиха към нас.
  
  
  Той се засмя с мен. "Джордж", - каза той.
  
  
  "Кели", - казах аз. Аз се обърнах към Парсону. "Бари Парсън, Мич това е Кели. Той е този човек, за който ви разказах".
  
  
  Кели усмехнулась и села. Той поръчал сервитьор, и детето изчезна в тълпата. Беше тъмно, и в центъра на дансинга изгарят светлинни ефекти светлини.
  
  
  "Ти наистина не изглеждате итальянцем", - каза Кели с широката обезоруживающей усмивка.
  
  
  Лицето Парсона втвърдени. "Ами, ти си също".
  
  
  "Аз не твърдя, че това", - отвърна Кели.
  
  
  Очите Парсонса намаля. Той ме погледна, а след това, без да виждат израза на лицето си, отново се обърна към Кели. "Какво трябва да означава това?"
  
  
  "Това трябва да означава: как можете да докажете, че вие сте този, когото си мислиш?"
  
  
  В парсън спокойна. "Ами, както сега. Мисля, че съм доказал това е твоя колега. Нима това не е достатъчно?"
  
  
  "Аз съм този човек, който трябва да се организира транспорт до Щатите". Лицето на Кели напряглось. "Аз не искам да се опита контрабанда на грешен човек!"
  
  
  "Аз съм най-подходящия човек", - каза Парсънс, му акцент е значително намалял. Той се превърна по-скоро в ролята на "Корели", която той е играл с мен в "Велете". Аз седнах, наслаждавайки се на компромис.
  
  
  "Чувствам, че говорим за две различни неща, мистър Парсън, - учтиво каза Кели. "Имам разрешение да организира транспортирането на Съединените Щати човек, който е ключова фигура във веригата на средиземно море на наркотици".
  
  
  "Аз съм мъж", - отсече Парсън.
  
  
  "Този човек на име Рико Корели. Вие Рико Корели?" При Кели е неопределена усмивка, която не докосна очите му.
  
  
  "Да. Аз Рико Корели". Устните Парсона бяха бели, и той много силно притиснат от тях. Напрежение, стрес.
  
  
  "Страхувам се, трябва да докажат това за мое удовлетворение, синьор Корели".
  
  
  В парсън сложи ръка към устата си. "Не е толкова силно! Това име е известно навсякъде!"
  
  
  "Благодарение на целия този шум, никой да не чуе", - усмихна се Кели. "Повтарям, ти ще трябва да ми докаже самоличността си".
  
  
  "Но аз вече дадох Джордж Пийбоди материал, който може да докаже това."
  
  
  Аз сви рамене.
  
  
  Кели бръкна в джоба на ризата си и извади един плик. Той е с размер на буквата. Той го отвори и извади малка ролка филм. Той извади пакет в средата на таблицата.
  
  
  Келнерът донесе Кели напитка.
  
  
  В парсън се загледа в пакет.
  
  
  "Моят микрофилм?" - попита той тихо на глас.
  
  
  "Не, Рико Корели", - каза Кели.
  
  
  "Но аз се отказах филм мистеру Пийбоди! Истински филм Рико Корели!"
  
  
  "Негативно, Парсън. Това е невъзможно".
  
  
  "Как, това е невъзможно?" В парсън хубаво блъфират, но можех да видя напрежението около очите му - малки пачи крак нерви да расте в тялото му.
  
  
  "Аз Рико Корели, Парсън. И аз смея да оспори този факт".
  
  
  Лицето Парсона беше като гранит. Ми вспомнился плочи, по протежение на ски пистите. Той се загледа в ролка микрофильма. Той я вдигна още веднъж да се помисли дори да си направи труда да го развивам.
  
  
  "Не трябва да се опита да го прочете", - каза Кели. "Това е твърде малко, за да се види. И в двата случая е дубликат".
  
  
  На челото Парсона излезе тънка капка пот. "Дубликат?"
  
  
  "О, да, наистина" - каза Кели с усмивка, която позавидовала да кобра.
  
  
  "Както и оригинал?"
  
  
  "Г-н Пийбоди го изпрати във Вашингтон за проверка в Бюрото за борба с наркотиците на своята велика страна".
  
  
  В парсън дълго погледна към Кели. Най-накрая той въздъхна дълбоко.
  
  
  "Добре, - каза той. "Така, така, така."
  
  
  "В действителност, да, Бари", - казах аз с усмивка. "Добре?"
  
  
  Той се обърна към мен, скривив устните. "Какво ви накара да се организира такава шараду? Аз не ви разбирам".
  
  
  Той щеше да се защитава. Мич Кели и аз достигнали до нашия основен замисъл. Ние сме установили, че Парсън не е Корели. Ако той е Корели, той ще се засмя и ме поздрави с моята малка игра. Но той не се поддаде. Проблемът от гледна точка на Парсона беше, че той изобщо не знаеше, кой е този Корели; той подозира, че Мич Кели наистина може да ги бъде. И микрофилми го нервировал. Го е фалшификат. Това би могло да бъде вярно. Той просто не знаех какво да правя по-нататък.
  
  
  "В действителност - казах аз с усмивка, - тази среща беше организирана по наущению на г-н Корели". Аз кимнах към Кели.
  
  
  Кели се усмихна. "Да. Аз исках да видя как е изглеждал човекът, който е наел, за да ме убие".
  
  
  Лицето Парсона е маска на стари кожени изделия.
  
  
  "Вие сте много юмористичны, г-н Pk
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  Ели "
  
  
  "Можете да ме наричат Корели. Ще чуете прилика, мистър Парсън?"
  
  
  Какво виенско съвпадение! Аз си мислех. В това, че намеквате Кели, не е имало нито капка истина - че той взе името на Кели, за да звучи като Корели. Но щеше да играе красиво.
  
  
  "Добре. Корели. Това е игра на котка и мишка". Челото Парсона сега блестел от пот. "Аз не обичам играта на котка и мишка".
  
  
  "Никой не знае", - каза Кели. "Особено мишката. Само преди минута си беше котка. Сега имаш червени очи".
  
  
  В парсън въздъхна. "Хайде. Какво искаш?"
  
  
  "Аз искам да знам защо ти си се опитал да изложи ме за лоха!" - огрызнулся аз.
  
  
  В парсън едва доловимо се усмихна. "Аз изображаю теб как лоха от първата минута, като срещнах теб, Джордж - как да ти нито име, г-н Таен агент от Америка - и аз не разбирам какъв точно момент сте имали в предвид".
  
  
  "Това е unkindly", - внимателно казах аз. "Много грубо от ваша страна, Бари-бебе". Аз се наведох към него. "Искам да кажа, когато ти си взел върху себе си ролята на Корели в Велете".
  
  
  Той сви рамене, лицето му, втвърдени в застывшей усмивка. "Много просто. Аз прослушивал твоята машина. И аз бях там, когато Артуро е бил убит. Аз отидох в Велету, за да намерите Корели и да го убие".
  
  
  Погледнах към Митча Кели, той наклонил главата си и си пиеше алкохол.
  
  
  - Значи, в първата нощ сте били в машинното отделение на кабинковия лифт?
  
  
  "Да, разбира се. Аз го последвах теб в Сол-и-Ньев, за да намерите Корели. Аз просто исках да се уверя, че се запознах с всички, които те срещнах".
  
  
  "Значи, ти си знаел, че аз се срещам с Корели..." Аз се обърна, за да види на Митча Кели, "... полунощ в Велете".
  
  
  "Правилно."
  
  
  "И ще ме чака, когато дойдох?"
  
  
  "Сигурно." В парсън слабо се усмихна. "Аз едва ли можеше да обясни, че това е съвпадение, нали? Аз трябва да кажа, че съм бил Корели, когато са ме намерили. И освен това, аз знаех, че в крайна сметка ще намеря Рико Корели чрез вас". Той се обърна към Кели. "Както и аз".
  
  
  "Това беше един вид на внезапно вдъхновение, нали?" Аз предложих.
  
  
  "Това е правилно." В парсън стават увереност.
  
  
  "И вие сте вярвали, че Корели ще излезе на повърхността, за да разберете, защо ви е предал себе си за него?"
  
  
  "Нещо такова"
  
  
  "И се надява, че по времето на фалшив микрофилми не ще?"
  
  
  "Аз трябваше да рискувам".
  
  
  Аз се отпусна назад, взирайки се в него. "Не съвсем, Бари. Добър опит. Но не достатъчно добра".
  
  
  В парсън се намръщи. "Аз не разбирам".
  
  
  "Факт е, че ти си прерязал спирачната магистрала в" Рено "преди да бях отишъл в Велету. Ти искаше да е напълно изключен от погледа. Ти искаше да Корели беше напълно сам със себе си пред паметника, за да можеш да го убие и да оставят на свобода. Нали?"
  
  
  В парсън въздъхна дълбоко. "Аз отричам това. Защо ми трябваше да отиде на всички тези проблеми, за да спаси теб след това, когато твоята машина е излязъл извън контрол?"
  
  
  Кели погледна към мен. Това е убедителен аргумент.
  
  
  Но аз знаех отговора на този въпрос: "Ти си имал нужда от мен, след като Корели не се появи на срещата. Аз бях единственият, който можеше да те заведе до него. Освен Хуаны. Но Хуан не е позволено да се срещне с Корели, докато аз не Ти трябваше да ме Бари. Жив. Защо не се преструвам, че ти си Корели, докато Корели, най-накрая, не обяви себе си за мен. Нали?
  
  
  Той седеше неподвижен.
  
  
  В дискотеката внезапно светлините, а след това отново проблесна светлина. Стерео уредба е изключена, и танцьори са напуснали пода с пощенски марки. На малката сцена щяха професионални испанските танцьори, облечени в костюми на фламенко. Шест китаристи седяха на столовете в задната част на сцената.
  
  
  В следващите моменти певец - човек - излезе напред, дрънкане на китара и започна да разказва историята на танца.
  
  
  "Какво искаш от мен?" - попита Парсън, с поглед в Кели.
  
  
  "Някой е наел теб, за да ме убие" - каза Кели, приоткрыв устните.
  
  
  "Аз го отричам - каза Парсънс.
  
  
  "Не трябва да ми такива глупости", - каза Кели нисък заплашителен глас. "Някой е наел вас. Вие сте професионален убиец. Бари Парсън - това прикритие. От времето на Втората световна война сте работили в десетки страни. Хайде. Интерпол знае всичко за вас".
  
  
  Това сме извадили от шапки.
  
  
  Лицето Парсона се превърна в лед. "Аз работя за наем, това е вярно. Аз работя на всеки, който ми плаща".
  
  
  Погледна към Кели. Той продължи да натиска. В парсън се провалиха. Той призна това. Той беше в ярост. Сега той ще работи на Кели, ако Кели ще постави лед достатъчно високо.
  
  
  Но ние съвсем не искахме.
  
  
  "Кой е наел теб да ме убие?" - отново попита Кели.
  
  
  "Ако аз кажа, ще стане мишена за днес вечерта", - каза Парсънс с глух смях.
  
  
  "Ако не направите това, вие сега сте се насочили, седнала на тази дискотека", - каза Кели, като се инвестира много енергия в думи.
  
  
  "Аз така или иначе е мъртъв", - мотивирано Парсън.
  
  
  "Ние плъзнете вас от тук. Кажи, кой ви е наел, и ние веднага се отправяме към вратата. Ние плъзнете от вас курорт. Имам помощници".
  
  
  Кели се обърна и погледна бар. Един от сервитьорите, които стояха там, погледна Кели и кимна. След това Кели погледна масата в далечния ъгъл на стаята. Там седеше мъжът в черно. Той наклонил си взема пръст, когато Кели погледна към него.
  
  
  Малка декорация, за всичко изглеждаше правилно.
  
  
  В парсън е бледи, не
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  ш.
  
  
  Засвири музика, фламенко, и солистката излезе да танцува. Той е бърз и устойчив. Го петата отиде, както пулеметный огън. Танцът се е увеличил в темпо и размер.
  
  
  "Кажи ми, кой те е наел!" - прохрипела Кели.
  
  
  "Не е това", - отсече Парсън. "Какво друго, но не и това".
  
  
  "Мафия?" Попитах.
  
  
  Той презрително ме погледна. "Това бяха шефовете на Москато! Не аз". Очите му се разшириха. Той разбра, че на практика каза ми, който го е наел.
  
  
  Остана само един човек!
  
  
  "Това е тя!" - прошепнах аз, наведен към Парсону. "Тина!"
  
  
  Той изглеждаше застывшим във времето и пространството.
  
  
  Той отвори устата си и отново го затвори. Главата му леко кимна с глава. Това е всичко.
  
  
  След това той се премества.
  
  
  Той се движеше светкавично. Видях как ръката му в скута си и се простира към колана, където той скри своя голям Уэбли. Видях се слепват му риза. Той се надяваше да смае Кели първия изстрел, но аз нарежете го на ръка и с пистолет, след като той извади. По тази причина сложих го в ляво от себе си - за да мога да го контролират ръка с пистолет. Изстрел прозвуча силно и ясно, но, за щастие, падна на пода.
  
  
  Веднага се чу втори изстрел.
  
  
  В парсън напрегнат в облегалката на седалката, след това рязко падна като марионетка, когато си на въжето ги пуснете, и позволи на своите главата се навежда напред върху плота на масата.
  
  
  Сложих крак на револвер Уэбли, и Кели бързо се надигна и се приближи към тялото на Парсона. Имаше толкова много шум от музика, танци и забавления, което, за наша изненада, никой не е забелязал вторичен игри в тъмното дискотеки.
  
  
  Кели хвана Парсона за рамото и распрямила го върху седалката. Аз се протегна и вдигна "Уэбли", засунув го между лентата и корем. След това аз се обърна, хвана Парсона за дясното рамо и помогна на Кели да го вдигне на крака. Го подкрепят помежду си, ние като си проправят път през запушени маси към изхода на дискотека.
  
  
  "Муй боррачо". Кели кимна с глава един от сервитьорите.
  
  
  Келнерът се усмихна съчувствено.
  
  
  Втората фламенко танц продължи, пулеметные снимки пети танцьори направиха невъзможно да се различи звуците на този пистолет-картечница от танцуват на върха на местния Хосе Греко.
  
  
  "Понякога мразя тази работа" - каза Кели, когато излязохме във фоайето, по стълбите.
  
  
  Ние повлече мъртво тяло Бари Парсона през фоайето - за щастие, в този момент е пустиня - към стълбите, а след това започна бавно изкачване.
  
  
  Той е наистина мъртъв, когато най-накрая слага го на собствената си легло, в собствената си стая.
  
  
  14
  
  
  Мич Кели няколко години работи детектив в полицията на Сан Франциско, преди да подаде оставка, за да се присъединят към оборите, AXE. Едва се затвори вратата на стаята Бари Парсона, като той бързо се превръща обиск в джобове на дрехите Парсонса.
  
  
  Той разпространи съдържанието на скрин и отиде в банята за кърпа. По тялото и в ръцете на Кели имаше много кръв. Кели, заснет му в сърцето си и сила на удара незабавно убит Парсона. Кели използва свой собствен Colt.38 Detective Special, снаряженный тези специални касети с висока начална скорост и голяма проникваща способност.
  
  
  Когато Кели излезе от банята, той внимателно избърса себе си и погледна своя часовник.
  
  
  "Портфейла", - казах аз. Аз четейки книга. "Бари Парсън, там е написано".
  
  
  "Строго прикрывайся", - промърмори Кели, идва при мен и стои до гледане. "Някой е работил добре".
  
  
  "Документи? Мислите ли, че това е на МИ-5?"
  
  
  Кели поклати глава. "Казах ви, че ние се срещнахме с британците. Те не са потвърдили самоличността му".
  
  
  "Да, но..."
  
  
  "Когато британците не потвърждават, британците отричат. Виждаш ли?"
  
  
  Аз продължих чрез кредитни карти и паспорт. Погледнах към паспорт, но Кели поклати глава. "Забрави за това. Това също прикритие".
  
  
  "Като истински"
  
  
  "Може да се получи добър набор от документи, направени в Португалия, ако имате пари, за да плати за тях. Включително и най-добрите фалшив паспорт на континента. Из Европа бродят стотици фалшиви лични карти - всичко е направено в Лисабон".
  
  
  Аз замислено сканирани от хартия. "Мирише на правителството?"
  
  
  Той поклати глава. "Бих казал, че той е бил на свободна практика. Наемник под наем. Нещо в този смисъл. Аз ви казах, че Интерпол обяви той забрана за продажба". Но аз все пак отивам да се провери неговите пръстови отпечатъци ".
  
  
  Аз продължих да чета вестник, а след това взе си багажа. Там не е имало нищо, което би могло да мърмори по никакъв начин, освен на богат британец, който по-голямата част от времето си, пътувайки по континент.
  
  
  Кели извади малък комплект и началото ставам отпечатъци Парсона. След завършване на всички десет, той внимателно се втрива мастило и остави отпечатъци в пергамин. След това той извади малка мини камера е японско производство с проставленным име и направих няколко снимки на лицето Парсона. В състояние на покой Бари Парсън изглеждаше съвсем безобидно, лишена от жизнена сила, която го правеше това, което той е бил в живота.
  
  
  В него нещата не са имали абсолютно нищо, което би могло да се обвърже Парсона към синдикат някаква земя. Ние си помислихме, че Парсона няма пчели
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  Работейки с всяка група, Тина е действал камини, но най-вече с нея.
  
  
  И това направи Калта въпросителен знак номер едно. За кого е работил - ако тя наистина е работил за някого?
  
  
  Кели продължаваше да гледа към часовника.
  
  
  "Притеснявате за времето?" Попитах.
  
  
  "Аз се чудя какво ще правим с това тяло".
  
  
  Направих дълбоко дъх. "Има малко можем да направим. Ние просто излизаме и се оставя това тук".
  
  
  "Но Елена Моралес?"
  
  
  "Тя влиза и го намира. Тя дава свирка. Нищо, което да свързва с нас Парсона, нищо конкретно".
  
  
  "Нас са видели с него в дискотека".
  
  
  "Може да се поправи?"
  
  
  Кели задумалась. "Вече доста късно. Ето защо аз проверка на времето. Единадесет и тридесет. Не мисля, че ми контакт сега мито".
  
  
  "Висок човек с мустаци, фу манчу порода?"
  
  
  Кели ухмыльнулась. "Да. Ти си го знаеш?"
  
  
  Аз седна и се загледа в килима. "Имаме още един проблем, за което трябва да се притеснявате. Тина не знае, че наемният убиец е мъртъв. Тя мисли, че ще чакам, когато тя ще пристигне в Сол-и-Ньев, за да се докоснете Корели. А това означава, че тя ще дойде. и тук. Ние трябва да я спре ".
  
  
  Кели нахмурилась. "Как?"
  
  
  Аз дълго време мислех. "Виж. Какво ще кажете за това? Ние звоним Тина в хотел в Гранада. Ние си запазваме съобщение от Човек. В него се казва, че той заминава от Sol y Nieve и иска да знае къде да се срещне с нея. След това ние просто чакаме тук, докато тя не ще се обадя в хотела. Показваме, с когото тя иска да говори. И този човек - Рико Корели ".
  
  
  Гледах през прозореца, в очакване на отговор Кели. "Звучи добре. Какво ни губят?"
  
  
  "Да Предположим, тя веднага ще се обадя Парсону, за да му каже, в кого да стреля?"
  
  
  Кели пожала рамене. "Тя научава, че Парсън е мъртъв, а след това се свързва с Корели. Във всеки случай, ние напред".
  
  
  "Отивам в чакалнята, за да се намеси Елена Моралес", - казах аз. "Аз не искам тя да забрела тук и е открил тялото. Тя може да предупреди целия хотел.
  
  
  "Аз ще се присъединя към вас, тъй като само ще се уверете за една жена Бергсон".
  
  
  Ние сме оставили вратата незапертой и излезе в коридора. Никой от нас не е виждал.
  
  
  * * *
  
  
  И Хуан Ривера, и Елена Моралес погледна към мен, когато влязох във фоайето няколко минути по-късно. Чух силен смях и викове забавление за всички през фоайето. Хуан и Елена са били в центъра на шумни партита с герром Хауптли, две от германците, го датчанином и група от около двадесет други ски двойки.
  
  
  Аз се приближи и кимна Хуан и Елена. По Между си те са направили за мен място. Хер Хауптли ме видя, поприветствовал и ме представи на групата.
  
  
  Аз се засмя, махна с ръка и се отпусна на дивана между момичета, гледам в пламнал огън. Тук е безопасно и сигурно, далече от звука на изстрела и вида на кръв.
  
  
  Г-н Хауптли угощал група от своите по-забавни спортни подвизи - той е любител на лова, експерт по риболов, улов, яхтсменом с голям успех и много сте алпинист - и аз съм нахвърлил няколко реда за проверка за вечеря и дал го. Хуан с предупреждение да я държи далеч от очите.
  
  
  Тя дори не признава това, но аз знаех, че тя чете това е извън полезрението на всички. Остър удар с лакът в ребрата ми и каза, че тя разбра.
  
  
  В ПАРСЪН МЪРТВА. МЪЖ НА ТИНА. ОПАШКАТА ЕЛЕНА.
  
  
  Поставили тази последната част, защото не знаех какво да правя с Елена Моралес. Ако тя е била силно свързана с Бари Парсоном, тя би могла да знае - или предположение - че той е замислил. В противен случай не е необходимо да се вземат я за разследване. Заради нея аз докато не е искал тя да научава за смъртта на Парсона. Аз почувствах, че ако Хуан не могат да се справят с нея, тогава ще успея.
  
  
  На вратата на всекидневната се появи Мич Кели, усмихва широко и пляскаше познати двойки. След това той ме забеляза, бързо се приближи, наведе се напред и каза с тих глас: "Вестибюл. Бързо". Повече никой не чул. Той натисна рамото ми, щедро се веят Хуану по бузата и напусна хола, кивнув герру Гауптли с извинение.
  
  
  Докосна бедрото Хуаны и се изправи, за да тръгне. Кели стоеше пред стъклени прозорци от пода до тавана в задната част на фоайето, выходившего на подножие на ски пистите. Той се взираше в моето отражение в стъклото. Фоайето беше съвсем празна.
  
  
  Той говореше в ухото ми, не шевеля устни - стар полицейски трик, заимствованный при сокамерников.
  
  
  "Тя излезе от хотела в Гранада. Изглежда, тя се изпраща в Сол-и-Ньев".
  
  
  "Когато тя си отиде?"
  
  
  "Тази вечер. Не е известно кога".
  
  
  "Това е лоша новина".
  
  
  Кели кимна с глава.
  
  
  В отразяването на стъкло на прозорец аз видях как на един от служителите остави телефона и мина през фоайето към чакалнята. След минута той отново излезе. За него бързо и елегантно се водеше Елена Моралес.
  
  
  Аз да побутна Кели. Елена целенасочено тръгнали към стълбите. Това означаваше, че тя влезе в своята стая - стаята, която тя сподели с Бари Парсоном!
  
  
  Кели и аз размениха изненадани погледи. Аз съм виждал, как Хуана излиза от дневна с притеснени погледи. Аз се удари в Кели.
  
  
  "Прегърни Хуану в хола. Присъедини се към нея. Аз ще отида Елена".
  
  
  "Правилно."
  
  
  Чаках, докато Елена се изкачи на половината път по стълбите, преди да започне
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  d след нея. Нещо се е случило. Някой я предупреди. Аз не можах да разбера, кой или защо. И все пак беше очевидно, че тя отива в стаята си.
  
  
  Трети етаж. Надолу По коридора, след завой. Тя полезла в чантата си за ключовете. Но когато тя извади ги и докосна дръжката, вратата се отвори. Тя се обърна, за да види коридор. Очаквах това движение и се гмурна обратно в ъгъла, се скри от поглед.
  
  
  Тя не ме видя.
  
  
  Чух как зад него вратата се затвори.
  
  
  Аз бързо се движи по коридора и спря на вратата. Първо аз не съм чул нищо поради дебелината на обшивка. Килим не позволяваше на звуците изслушани през процепа между вратата и рамката.
  
  
  Но тогава ми се струваше, че чувам вътре шепот на гласове. Чух един лек, висок глас - жена. Разбира се, гласът на Елена Моралес. Но с когото тя говори?
  
  
  Нито един. Никой. Разбира се, тя се радваше на телефона!
  
  
  След това роптаят спря, и аз повече нищо не се чу. Чакането на звука, смяна на приемника на базата, но пропусна. След това вратата се отвори и с мъка изгърмя. Гардероб? Тя одевалась, за да излезе на улицата?
  
  
  Аз бързо минах в далечния край на коридора и излезе на балкона, окружавший сградата от три страни. Аз се скри от поглед и седна от външната страна на стената, в очакване, докато Елена излезе в коридора.
  
  
  Но тя не се появи.
  
  
  Аз погледна часовника си.
  
  
  Петнадесет минути.
  
  
  Аз се мести обратно по коридора и спря пред нейната врата, протегна шия и с ухо до обшивке.
  
  
  Нищо.
  
  
  Аз извадих "Люгер" и му опря го до гърдите си, когато се е придвижил напред и натисна дръжката. Бравата все още е била отворена, както и ние с Кели.
  
  
  Аз бързо влезе вътре, облегнат с гръб към вратата и поставяне на "Люгер" пред себе си.
  
  
  Там никой не беше там - на живо.
  
  
  Тялото Парсонса лежеше точно там, където сме го оставили.
  
  
  Но в стаята никой повече не е имало.
  
  
  Къде е Елена Моралес?
  
  
  Погледнах към вратата на тоалетната, но кабинет е твърде малък, за някой може да се скрие там. И все още...
  
  
  Това беше слаб звук, и първо аз дори не бях сигурен, че съм чувал за него. Но когато стоях там, едва смееше да диша, чух го отново. Това е една безспорна звук на човек, който се опитва да остане неподвижна, но леко разбъркване. Аз отново погледнах към кабинета, но звукът дойде не от грешната страна.
  
  
  Няма. Той дойде от банята.
  
  
  Аз здраво хвана "люгер" и се приближи до вратата на банята. Беше затворен.
  
  
  "Елена", - казах аз тихо.
  
  
  Отговор не последва.
  
  
  Някой е бил там, и това не е Елена. Къде е delas? Или тя е била там с някой друг?
  
  
  "Елена", - казах аз, този път по-силно.
  
  
  Нищо.
  
  
  "Аз отивам да отвори тази врата. Имам пистолет. Хайде, ръцете над главата", кресна аз, докато стои от едната страна на вратата.
  
  
  Нищо.
  
  
  Аз хвана за дръжката на вратата, все още стои прижатой до обшивке вратата и се обърна с нея. Вратата се отвори и отварям вътре. Аз твърдо. Нито звук.
  
  
  През отворената цепка, която можех да видя, санитарен възел. Светлината гореше. И там, бледа и напрегната, стоеше Тина Бергсон, до дълбините на душата испуганная.
  
  
  Аз се мести, закривайки я люгером. След това аз видях на таза разложенные за използване на аксесоари. Подкожно, флакон с течност, памучни тампони.
  
  
  Тя ме гледаше с широко отворени очи.
  
  
  "Къде Е Елена?" Аз я попитах, въпреки, че вместо това мога да попитам още сто въпроса.
  
  
  Тя поклати глава. "Аз не съм видял Елена. Аз съм виждал само Бари. И той... той е мъртъв". Гласът й спадна до шепот. Тя беше на прага на припадък.
  
  
  Отидох в банята и грубо хвана я за лакътя. Тя се сгуши до мен, задъхан.
  
  
  "Тя го уби?" нейният глас прошепна в ухото ми.
  
  
  Аз нищо не каза. Как бих могъл да кажа, че това са Кели и аз?
  
  
  "Защо се върна в Сол-и-Ньев?" - тихо попитах аз.
  
  
  Нейните очи се обърнаха внезапно към мен. Аз го бутна и ни постави на ръба на ваната. Аз седнах до него. Аз продължавах да Люгер при него на гърдите му. Тя е била хитри жена, и аз й съвсем не се доверили.
  
  
  "Да видим... да видим..."
  
  
  "Бари Парсън", добавил аз. "За да му покаже Корели, за да може да го убие".
  
  
  Нито звук.
  
  
  Устните му трепнаха, очите се откъснат от мен. "Да" - прошепна тя.
  
  
  "Вие сте наели Бари Парсона, за да убие Корели", - категорично казах аз. "Вие не може да отрече това. Той ни каза по-рано..."
  
  
  "Аз не отричам това", - твърдо каза тя. Лицето й отново придоби цвета. Моят поглед се плъзна по игла за подкожни инжекции.
  
  
  "Мотив?" Попитах. "Ти си наркоман? Това ли е всичко?"
  
  
  Тя пожала рамене. "Аз все объркан. Аз не знам защо искам да го убие, с изключение на това, че го мразят повече, отколкото някой друг в света".
  
  
  "Но той се отказва от това, отдаване под наем на всички, които участват в наркосеть", - казах аз.
  
  
  Тя затвори главата.
  
  
  "Защо се върна?" - отново попитах аз.
  
  
  "Да се намери Бари", - нежно каза Тина. "Аз се качих в бъдем един балкон, погледна вътре и видя го. Мъртъв. Влязох..."
  
  
  Аз погледнах през рамото си. Разбира се! Балкон! Това wa
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  как Елена излезе от стаята, не видя я. Когато Елена е намерил Бари мъртъв, тя е била до смърт уплашен и избяга. Тя просто отвори френската врата, излезе на балкона и побързаха. След това, веднага след това, Тина се изкачи на гърба на пътя, за да се срещне с Бари в стаята му - може би и двамата планирали да се срещнат - и тя намери Бари мъртъв. Нужда от нея в областта на наркотиците е взела надмощие, а тя отиде в банята, за да се оправя, колкото и аз.
  
  
  "Влязох и открих, че в него един изстрел. Първо си помислих, че Хелън може да го убие. Но, може би, Корели открих, че Бари го дебне. Може би, Корели знаеше, че аз съм..." в очите Й има сълзи. "Аз съм ужасен, Ник!"
  
  
  Аз я разтърси. "Ти трябва да се облекчи, ме Корели, Тина. Това е единственият отговор. Твърде много хора са се опитвали да ни попречи да получите този списък с имена. Твърде много. Сега нещо за теб, Тина".
  
  
  Тя побледнела. "Той научава, Ник! Той ще си помисли, че аз съм наел някой, който да го убие! Ти не можеш да ме накараш да го направя. Ти трябва да ме пусне!"
  
  
  "За нищо, Тина!" - огрызнулся аз. "Ти си единственият отговор. Ти си поведе ме към него точно сега. Просто ми покажете му, и..."
  
  
  "Той не признава това!" извика тя. "Той ще се отрече своята идентичност".
  
  
  "Тина..."
  
  
  Тя е опъната зад игла за подкожни инжекции. Предположих, че тя щеше да направи, след като се обърна към рамото. Аз му опря в муцуната люгера към меката част на врата. "Не, не, Тина! Не е игла. Разбира се, на няколко минути всичко ще се оправи, но на теб ти винаги ще трябва да се върне към реалността."
  
  
  "Ник!" - всхлипнула тя, все още държите иглата.
  
  
  Аз го Люгер в джоба си и протегна зад игла. Лицето му се е променило почти мигновено. От тази ведра красива маска тя се превърна в лицето на адского котката - очи блестяха, зъби оскалились, устните раздвинулись в зверином рычании.
  
  
  Иглата влезе ми в ръка, преди да съм в състояние да се предпази от лудия кълцане на удара.
  
  
  Тя се засмя тихо невеселым воплем.
  
  
  Почувствах, как всичко си отива от мен. Аз се чувствах комком замазка.
  
  
  Тя ме водеше в следващата стая, а после бутна в един стол.
  
  
  "Малко смес от нашите собствени, Ник", казала тя със своята сатанинска усмивка. "Ти може да останеш там като добро малко момче. Аз отивам да си тръгне оттук".
  
  
  Не, Тина! Аз се опитах да кажа, но нищо не излезе.
  
  
  Изглежда, тя се движи с ускорени темпове - сто кадъра в секунда, обезмасляване чрез френски врати в бъдем един балкон. След това настъпи тишина.
  
  
  След няколко века чух как някой чука на вратата. Това е Кели.
  
  
  "Ник! Ти си там? Ник?"
  
  
  Отворих устата си. Най-малкото, той е изместен. Но нямах глас. Парализа е преминал?
  
  
  Отварям вратата и Кели влетела в стая с пистолет в готовност. Той просто стоеше и ме гледаше с учудване.
  
  
  "Хей, Ник!"
  
  
  Аз отново пошевелил устни. Парализа се проведе. Аз изръмжа.
  
  
  Кели огляделась, проверих банята и усещах миризмата на игла за подкожни инжекции. Мигновено той се върна при мен, удари ме по лицето, вдигна от стола и влачат в банята. Той пъхна главата си под душа, и студена вода, удари ме по шията.
  
  
  Кели е говорил с мен, докато е работил.
  
  
  "Това е нещо ново. Имаме запаси това. Вырубает вас, така че не може да се движи, но можете да видите всичко, което се случва. Временна парализа. Идва от курари, известен също като урари, урари, уурали, вурали. и woorara. Но това е съкратено от нещо друго. Не ме питай какво. Формула винаги изчезват, след като ние ги получаваме ".
  
  
  Скоро се оживява.
  
  
  "Бързо!" Аз казах. "Това Е Тина. Тя дойде от Гранада, за да се срещне с Бари Парсоном, и намери тялото му тук. Тя сега е на път към изхода. Тя мисли, че Корели го уби. Ако тя сбежит сега, тя може да го убие по-късно".
  
  
  "Погоди!" - отскочи назад Кели. "Аз дойдох тук, за да те намеря. Тина беше долу, във фоайето, създаваше сцената!"
  
  
  "КОЙ?" - нетърпеливо попитах аз.
  
  
  "Тина Бергсон".
  
  
  "Тина!"
  
  
  "Това е съвсем вярно. Но сега тя си отиде".
  
  
  "Отиде? Но...?"
  
  
  "Тя е била в лоби бара, но си отиде", - каза Кели, когато ние се наредиха от стаята и тръгна по коридора. Ние започнахме да слезе по стълбите и видях тълпа от хора в лобито. Всички погледи се насочиха към паркинга.
  
  
  Видях Хуану, която се обърна и започна да чака нас.
  
  
  "Какво означава всичко това?" - огрызнулся аз.
  
  
  "Тя в червено" Ягуаре ", - каза Хуан, като посочи паркирани коли. Аз съм виждал, като един от тях е осветен фарове. Светлина прорезал тъмнината и освети заснеженный склон на хълма, където пътят поворачивала от "Прадо" Льяно и водело до главен магистралата.
  
  
  "Тя е уредил голяма сцена", - бързо каза Хуан. "Беше много драматична".
  
  
  "Твърде драматично!" - сухо каза Кели.
  
  
  "Вие ще ми кажете, че го е направил?" - нетърпеливо попитах аз.
  
  
  "Тя дойде тук не повече от десет минути, вдигна ад и попита Марио Сперанцу!"
  
  
  "Кой е този Марио Сперанца?" Попитах.
  
  
  Кели поклати глава. "Когато й казаха, че сеньора Сперанса няма тук, тя не издържа и едва не впала в истерия, точно тук, във фоайето".
  
  
  Можех да видя
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  Ягуар започна да се движи. Руса коса на Тина пърхащи зад нея.
  
  
  "Това накара всички нас да напусне хол "в неизвестност" - обясни Хуан.
  
  
  "И тогава тя веднага падна, и портиер трябваше да я съживи", - заключи каза Кели. "Отидох зад теб".
  
  
  Аз се намръщи, бързо да се замисля. "Това е спектакъл - на сцената сте тук долу. За какво е това, аз не знам. Но аз трябва да я спре".
  
  
  "Вярно е, - каза Кели. "Какво правим?"
  
  
  "Погледни този Марио Сперанца", каза Кели. "Го, може би, не съществува. Аз ще отида Тина!"
  
  
  Вървях през тълпата към въртящия се вратата и забелязах там, господин Гауптли с неговия екип подхалимов. Той махна с ръка и се обърна.
  
  
  В "Рено" е студено. Започна доста добре. Тръгнах на път и два пъти се подхлъзна, преди да е взел е под контрол. На пътното платно са ледени петна като две нощи преди.
  
  
  Пътят слезе и се обърна надясно. Аз изобщо не можех да видя червен "Ягуар", но си спомни, че един път се обърна на дясно, а след това започна да се върти наляво в дълъг, широк подковообразен завой, който се вкопчи в ръба на барранки.
  
  
  Аз бях включен двигател, защото не исках да се пренебрегва Jag.
  
  
  В моите фарах виднелась край пътя, и аз неволно натисна спирачка, за да се провери съпротива. Аз с облекчение усети напрежение в повязках.
  
  
  Обърнах се към Renault на завой и видя червен "Ягуар" на Тина Бергсон на половината път до широк подковообразному плащания. Тя е управлявал бавно, но след това добави скорост, когато я забелязал.
  
  
  Кола, сякаш скочи напред в тъмното, светлини отразява нагоре по пътя, като че ли те взбирались по небето. А след това - като не можех да повярвам на очите си - "Ягуар" се разби в брега, не малко трясък в скалата стената.
  
  
  Обърни Се, Тина! - неволно извиках аз. "Промяна!"
  
  
  Е направил той това, или не, не знам, но следващото нещо, което видях, беше "ягуар", направлявшийся не отмелю, а до външния ръб на пътя. "Тина!"
  
  
  Това беше изгубен вик.
  
  
  "Ягуар" набра скорост и е прието на ръба, като ако го научили да правят много дребни swan гмуркане в една локва.
  
  
  Фарове, уловени назъбен слюдяной плочи отдолу, петна, сняг прижались до сланцу и проектираха плетеница от светлини и отражения в снега, след това машината зарылась в камъни, скочила, претърколи отново и отново, фарове, описани вертушкой в нощта и с трясък се разби в част от остри камъни в подножието на барранки.
  
  
  За миг настъпи тишина.
  
  
  След това в небето, заснет в силно избухване на пламък, и във въздуха изтрещя силен взрив. Дим клубился покрай оранжев пламък, остри, удушаване черен дим.
  
  
  Огън излетя, а след това падна отново на останките на искореженного "Ягуар" и започна бавно да яде метал. След това бавно се издигна дим, огън буен по краищата на червената стомана прозрачно стъкло и цветни пластмасови.
  
  
  Разклати, аз предпазливо се качи на магистралата и достигна до мястото, където е червен "Ягуар" е прието на ръба. Погледнах надолу. Всичко, което можех да видя, това е пукнатина в скалите, врезанная в рамото в ръба на пътното платно.
  
  
  Аз паркирани "Рено", извади ключ и излезе от колата. На пистата беше студено. Аз се приближи до ръба на пътя, където "Ягуар" премина през скалите. Стоях там, гледайки biased chains (зависими камъни, и проследовал по обугленной черна линия на сланце долу до мястото, където ярко-червен огън потрескивал над останките на Тина Бергсон и червен "Ягуар".
  
  
  В рамките на секунди първо от гостите на хотела се спря на автомобил "Фиат", паркирани и се присъедини към мен на ръба на пътното платно. Оглинг.
  
  
  А после идват други.
  
  
  И повече.
  
  
  Търсачи на остри усещания.
  
  
  Мен тошнило.
  
  
  Аз слезе по каменистому склона, като се използва джоба на светкавицата, и свърши обугленную част на скалата, където за пръв път удари червените "Зубец", и най-накрая стигнал до парцела, в непосредствена близост до най-машина.
  
  
  Но пламъците пожирало отломките, и невъзможно беше да се доближи, за да не се изгорите.
  
  
  Постави ръка на върха, аз стоях и чаках.
  
  
  На пътното платно завизжала пожарната, и скоро голям пожар в ски яке и с преносим пожарогасител се срути от ската и започна обрызгивать горящи отломки.
  
  
  Аз потръпва.
  
  
  Там стоеше пожарникар, разглеждане на овъглени отломки. Гражданската гвардия се присъедини към него и изпраща фенерче на сгоревшую машина. Лъч светлина беше по-силен от моя.
  
  
  Аз се приближи по-близо.
  
  
  Тогава съм го виждал.
  
  
  На предната седалка е обугленное тялото. Това, че от него е останало, е черен и тлело.
  
  
  Тина.
  
  
  Всичко, което е останало от златните момичета със златна кожа.
  
  
  Аз се обърнах, болни.
  
  
  Трябва да съм паднал върху камък близо до болницата и се потапят в страната, мир на фънк. Някой тряс ме за ръка и рамо. Разбрах, че известно време с мен говори на глас.
  
  
  Аз пошевелился.
  
  
  "Ник."
  
  
  Това е Кели.
  
  
  "Тя е мъртва - каза Кели. "Проклетото нещо".
  
  
  "Мисля, че тя просто почувствах, че всичко е свършило, и тя по-добре да избяга". Аз въздъхна. "Тя знаеше, че Рико Корели ще
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  нея до края на живота си ".
  
  
  "Но Корели дори не знаех!"
  
  
  "Той да разбере. Ето защо той си отиде", казах аз. Ето как аз го разбирам.
  
  
  "Аз проверих това име, Ник".
  
  
  Вдигна очи и се намръщи. Не разбирах какво е имал предвид.
  
  
  "Хотелът не е регистриран Марио Сперанца".
  
  
  Седях и си мислех за това. "Но това име е дал на чиновника".
  
  
  Той кимна. "Чиновник казва, че той й рече това. Чиновник казва, че именно тогава тя излезе от черепа".
  
  
  Аз се загледа в останките под нас. "Искате да кажете, че Рико Корели като цяло никога не е бил в Sol y Nieve?"
  
  
  "Аз казвам, че той определено не е тук - или в някой друг хотел в Sol y Nieve - в рамките на последния месец или така. Ако името му на корицата - Марио Сперанца".
  
  
  "Но след това..."
  
  
  "Нима не го виждате? Може би той знаеше за Тина. Да, той знаеше, че е наел убиец, за да го убие."
  
  
  Аз поклати глава, за да се изясни това. "И всичките тези приказки за срещата е просто инсценировкой смъртта на Тина Бергсон?"
  
  
  "Не, изобщо. Аз казвам, че Рико Корели, трябва да се знае за Тина Бергсон и Бари Парсоне. И той просто не дойде на курорта като цяло. Всички мислеха, че той е тук - убиец, когото е наел мафия, Наемен убиец е наела Тина - и нас, защото сме искали да се срещнем с Корели. Всички бяха тук, с изключение на Корели! "
  
  
  "Тогава къде кучи син?"
  
  
  Кели пожала рамене. "Аз мисля, че е по-добре да се даде сигнал Хоуку и да започне всичко отначало".
  
  
  Можем да се обединим, за да се изкачи на хълма, но не можех да го оставя на мира.
  
  
  Обърнах се и отново погледна към отломките.
  
  
  "Защо е отишъл там?"
  
  
  Кели поклати глава. "Тя е красива жена, Ник. Красиви жени правят глупости. Тя трябва да е обичал Корели. И мразеше го също".
  
  
  "Или си човек, тези пари", - казах аз.
  
  
  "Ти не си толкова много мисли за хората, Ник?" Кели въздъхна.
  
  
  "Трябва ли? Трябва ли аз, нали?" Аз се успокои. "Мисля, че тя реши, че е най-добрият начин, отколкото да тичат по целия свят, опитвайки се да се измъкне от платените оръжия Рико Корели".
  
  
  "Тя никога няма да разбере, когато той ще я удари", - безпристрастно каза Кели.
  
  
  "Интересното е, къде е сега този шибаняк?" Аз си мислех наполовина на глас.
  
  
  Петнадесет
  
  
  На следващата сутрин ние бяхме първи на закуска. Въпреки сияен вид на Хуаны, тя е била в духовна депресия. Аз обяснява с факта, че ние не върши работа.
  
  
  Ние сме яли континентална закуска и седяха при ярка слънчева светлина. Аз предложих на сутринта карат ски, преди да напусне Испания, но тя возразила.
  
  
  "Аз просто искам да събере нещата".
  
  
  Аз кимнах. "Аз ще отида в Велету и ще направя няколко рънове".
  
  
  Тя кимна, нейните мисли бяха далеч.
  
  
  "Пени?"
  
  
  Тя не отговори.
  
  
  "Две пени?"
  
  
  "Каква е?"
  
  
  "За вашите мисли. Какво се е случило?"
  
  
  "Мисля, аз мисля за загуба на човешки живот. Тина Бергсон. Бари Парсън. Комарите. Първият чифт Рико Корели. И дори Елена Моралес - където и да се е бил."
  
  
  Аз се протегна и взе ръката му. "Така е устроен светът".
  
  
  "Това не е много добър свят".
  
  
  "Някой беше обещал, какво беше това?"
  
  
  Тя тъжно поклати глава.
  
  
  Аз платих сметката и излезе.
  
  
  Беше готино, но Велете все още много спокоен. Слънцето светеше ярко. Повърхността на пистата е добре покрити с прах. Извадих бинокъла и огледа склона. Както вече беше обяснено по-рано, с върха на Велеты е два спускане.
  
  
  Този път реших да направя по-дълъг пробег, този, който разветвлялся наляво, когато се слиза надолу. Аз колко пъти ви постави очилата обратно в кожен калъф, когато някой се изкачи над скалите с обръщане на кабинковия лифт и се приближи към мен.
  
  
  Това е хер Гауптли, и този път той е бил един.
  
  
  Аз махна с ръка. "Добро утро, хер Хауптли".
  
  
  Той се усмихна. "Добро утро, хер Пийбоди".
  
  
  "Липсваше ми вчера, или когато сме се събирали да карат ски".
  
  
  "Без съмнение, на натиск от страна на бизнеса", каза той, е хубаво.
  
  
  "Да,", казах аз, бързо се вгледа в него. Но той се обърна, за да разгледаме склон.
  
  
  "А къде е твоята любима жена?"
  
  
  "Опаковка".
  
  
  "След това отивате?"
  
  
  Аз кимнах.
  
  
  "Съжалявам. Времето е толкова добра".
  
  
  "Наистина, има".
  
  
  Той се усмихна и седна на една издатина на скалата в горната част на пистата. Аз се присъединих към него, докато той здраво зашнуровал обувките си и започна да си трие ски синя кола маска.
  
  
  "Къде са твоите приятели?" - попитах го аз, като седна до него. Какво, по дяволите, ми в този момент повече има какво да се направи.
  
  
  "Те в хотел", - усмихна се той. "Изглежда, те не са прекалено горят от желание да се присъедините към мен днес. Късно вечер в бара Esqui, те от ушите изскочиха люмумбы".
  
  
  "Обикновено сте неразделни".
  
  
  "Така и с пари. Те привличат като магнит". Той се усмихна отново, пачи крак в краища, очите му бяха дълбоки и затъмнен.
  
  
  "Вие сте циник, хер Хауптли".
  
  
  "Аз съм реалист, хер Пийбоди".
  
  
  Той взе първо лыжу и започна внимателно да се прилага восък на дъното. Той е съвестно и методичным служител, което може да се очаква от един добър германец.
  
  
  "Фройлен Пийбоди ми напомня на някого от близките ми - каза той след миг.
  
  
  "Разбира се?"
  
  
  "Знаеш ли, имах една дъщеря". Той погледна нагоре. "Разбира се, ти не знаеше. Съжалявам". Той продължава своята восък
  
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  ing. "Тя беше най-красивото момиче".
  
  
  "Е, хер Гауптли?"
  
  
  Той не обърна внимание на моята намеса. "Тя беше на деветнадесет, и тя е учила в университета", - продължи той. "Жена ми майка й - починала, когато тя е била малко момиче на пет години. Боя се, че никога няма да може да я правилното ориентиране в взрослении. Разбирате ли?" Очите му станаха и се срещнаха с моите.
  
  
  "Аз никога не съм бил баща, така че аз не мога да знаете, хер Гауптли".
  
  
  "Честен отговор". Той въздъхна. "Каквото и да е това - родителски незачитане или неоправдано прахосничество на материални ценности към нея - когато тя отиде в университет, ние сме загубили връзка".
  
  
  "Това се случва в наши дни".
  
  
  "В нейния случай се е случило най-лошото. Нейните приятели са много ангажирани с наркотици". Той отново ме погледна. "И тя се забърква в тази група до такава степен, че не можех да се справя." Той продължи епилация, кола маска. "Тя е пристрастен към хероин".
  
  
  Аз се загледа в Хауптли.
  
  
  "Една година след привикване тя умира от свръхдоза". Той гледаше в далечината на Вегу на Гранада. "Независимо управление".
  
  
  "Съжалявам, - казах аз.
  
  
  "Няма смисъл да си губи скръб в такава късна дата", - каза Хауптли остър звук в сравнение с обикновено приятен глас.
  
  
  "Аз съжалявам за тази разходи на човешкия живот", - казах аз, мислейки си за това, че Хуан каза за закуска.
  
  
  Той сви рамене. "В известен смисъл аз обвинявам себе си. Аз съм стояла настрана от отговорност на баща си. Аз се сближава с други жени - не с една, а с много - и пренебрегал дъщеря си". Той се замисли за миг. "И тя страда моето пренебрежение, като реагира така, както може. Приберете себе си точно така, както аз я отхвърли".
  
  
  "Психолог може да ви каже повече", - предупредительно казах аз. "Интроспекция - опасна игра".
  
  
  "Аз се запознах не само с жени. Играл съм в този бизнес".
  
  
  "У всеки мъж трябва да има професия", - казах аз.
  
  
  "Но не и този, който имам е".
  
  
  Аз гледах след него, знаейки, че той ще каже.
  
  
  "Наркобизнес", - каза той с горчива усмивка. "Да. Аз съм напълно вероятно предоставени себе си на хероин, който се е самоубил ми е единствено дете. Как се сравнява това с вашия морал, хер Пийбоди?"
  
  
  Аз поклати глава.
  
  
  "Това е лошо се съчетава с моя. Аз започнах да се анализира бизнес, който винаги съм бил. Аз започнах да мисля за неговото въздействие върху човечеството. Не ми харесваше това, което съм виждал".
  
  
  Той избра друга ски и започна да се смазват я кола маска.
  
  
  "Реших, че е време да се оттегли от бизнеса и да започне да коригира своите зли дела през годините".
  
  
  Аз нищо не мога да кажа. Аз съм чакал.
  
  
  "Казаха ми, че ще се случи, ако си тръгна от организацията. Ще ме търсят до краищата на светлината. И убиват". Той се усмихна безрадостно. "Вие разбирате това?"
  
  
  "Да, синьор Корели".
  
  
  "Енрико Корели", - каза той с полуулыбкой. "Рико Корели, а ти Картер. Ми казват, че са Ник Картър най-добрият".
  
  
  Аз кимнах. "Обикновено. Не винаги. Но обикновено".
  
  
  "Аз ви казвам, че това е административна проблем от самото начало. Проста среща, нали? Среща в снега да разберат със сняг!" Той се засмя, показвайки здрави зъби. "На шега, мистър Картър! Шега".
  
  
  "Да" - призна аз.
  
  
  "Това изглежда достатъчно просто. Аз приключа Корсика на Лисистрате и да се виждам с вас в Сиера Невада".
  
  
  "Разбира се."
  
  
  "От самото начало имаше проблеми. Капо научили за моето замысле. Някой от близките ми позна. Или чути. Мафия са сключили договор с мен".
  
  
  "Комар".
  
  
  "Да. За да се предотврати този удар, аз убеждава стария си колега Базиллио Ди Ванесси представят имам на моята яхта. И е много хубаво момиче, с което спах, отиде с него, за да се направи характеристика на истинската".
  
  
  "Вие рамка собственото си лице?" - внимателно казах аз.
  
  
  "Не се знае, че хит ще бъде успешен, - каза Корели. "Всъщност, аз направих това, което вие казвате. Но аз наистина не мислех, че Mosquito щеше да се оправи. Надявах се, че срещата между Базилио и вас да мине без засечка и истинската среща между вас и мен може да се организира. "
  
  
  Аз въздъхна.
  
  
  "Но това не е всичко. Малко преди това, като излязох от яхта във Валенсия, аз открих, че моят прекрасен шведски славеят заговор да се отървете от мен!"
  
  
  "Тина Бергсон?"
  
  
  "Да. Тя искаше да съм мъртъв. Тя самата е подписала договор с мен". Корели язвителен хумор се усмихна.
  
  
  "Беше ли причина?"
  
  
  "Бях толкова любопитен, колкото и на вас, мистър Картър. Трябва да се разбере Калта малко по-ясно".
  
  
  Аз много добре я разбирам, но не каза нищо.
  
  
  "Тя нимфоманиака, мистър Картър. Мисля, че за вас това не е чудно. Но, може би причината, поради която тя се превърна в такава фрейдистский символ, също толкова интересно, както и факта, че нейните натрапчиви идеи".
  
  
  Аз с любопитство го погледна.
  
  
  "В продължение на петнадесет години я изнасилил шведски маргарита. Тя забременява. Абортът е преминал успешно, но се е развило сепсис. В продължение на петнадесет години я направиха хистеректомия. Това е бездетна, красиво, умно създание е вманиачено нейното унищожаване. женственост, с неспособността си да бъде майка. Тъй като тя не беше нито жена, нито мъж, тя се превърна в това, което трябва да стане - свръхчовек! С тази красота и това разумно - уверявам ви, неговата интелигентност е ограничен
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  Ссе, мистър Картър! - тя реши, че ще поеме малка империя, домакин на която съм бил ".
  
  
  "Мрежа за наркотици", - казах аз.
  
  
  "Това е съвсем вярно. Сега аз говоря за нейните амбиции, след като реших да разруши тази верига и разкриват най-съкровени тайни Отдел за борба с наркотиците на Съединените Щати".
  
  
  Аз кимнах. "И това е причината, поради която тя е наела Парсона, за да те убие!"
  
  
  "Това е вярно. За щастие, аз интерпретировал я първо шокированную реакция на решението ми да се анализира веригата като подозрителен и държеше очите си отворени. Въпреки, че тя обеща ми, че ще остане вярна на мен и ще ме придружи до Америка, предположих, че тя лежах. Включих телефона си - нашата вила в Корсика е голяма и всеки един от нас има по-голяма свобода - и най-накрая чух как тя сключва сделка с Бари Парсоном в Малага.
  
  
  "Най-интересно."
  
  
  "Следващата ми стъпка беше да изпрати собствения си шпионин на Парсона. Мисля, че между другото, че ще намерите Парсона в досиетата на Интерпол като Даниел Тюсо, покойният френски земята. Той е десетгодишните детето по време на втората световна война. Двама души, и са се увеличили с шпионаж и убийства ".
  
  
  "Той е мъртъв сега".
  
  
  "Толкова съм и подозирал". Корели сви рамене. "Чувал съм за вашия грижите на дискотеки с вашите познати от Малага".
  
  
  Аз се усмихна. "От вас малко ускользнет".
  
  
  "Достатъчно", - въздъхна Корели. - Ами, Елена Моралес внимателно внимавате много за Парсоном, като му позволи да я вземе в бар в град Торемолинос. И именно тя ме предупреди, че той е дошъл в Сол-и-Ньев, да ме намери и убие. По тази причина аз не срещнах в Велете ".
  
  
  "Аз това се говори".
  
  
  Корели кимна. Той завърши със своите ски. "Аз се надявах, че може би Тина може да бъде убита с яхта Лисистрата, ако има нещо да се случи, но, както знаете, тя е избягал сериозни наранявания. Въпреки че Капо добре планирани наказание. Това означава, че аз трябва да следват времето, че нищо не се е случило. само убиец Капо, но и за наемния убиец на Тина! Комар. И пастор. Така че аз просто се превърна в герром Хауптли, като наемане на няколко безработни актьори във Валенсия, за да те изиграха ролята на моите твърди подхалимов ".
  
  
  Аз се засмя. "Вие сте много изобретателен човек, господин Корели".
  
  
  "Аз съм живял дълъг живот, поради моята находчивост в много опасна професия". Той се намръщи. "Не е професия. Това осквернява самия смисъл на професията. В много опасно рекет. Една добра дума. Кърмата. Плосък. Неромантичный. Ракета".
  
  
  Аз кимнах.
  
  
  "Аз с възхищение гледах за теб доста дълго време." Корели се усмихна. "Веднага разбрах, че ти си убил Комара. И прогнозира, че ви убие и Парсона. Смъртта на Тина се превърна за мен изненада. Аз не мисля, че тя се самоубива, както се казва в "Прадо" Льяно. Но мисля, че тя трябва да е загубил контрол над тази машина, след като е напълно възможно установи, че Парсън е мъртъв, и реши, че аз знам всичко за него и да убивам го ".
  
  
  Аз казах: "В този случай тя реши да избяга, преди да сте научили, че тя е тук".
  
  
  "Сигурно."
  
  
  "Тя е мъртва. Ето и на всички, че това се дължи".
  
  
  Корели кимна. Той запали кръвоспиране на ски, подогнал към тях обувки и сложи в скоби. Той се изправи и согнул колене.
  
  
  Започнах да се обличам.
  
  
  "Не искаш ли да се повозим с мен?"
  
  
  "Хубаво."
  
  
  Той ухмыльнулся. "Преди това, Ник, бих искал да сте завладени от тези".
  
  
  Погледнах надолу. Той протягивал плик. На него е била дъно. Отвори плика и видя познатия вид на руло - микрофилми.
  
  
  "Това е просто нещо, което си мислите. Имена. Място. Дата. Всички. По целия път от Турция през Сицилия и Ривиера до Мексико. Вие не можете да пропуснете нито нещата, нито човек, ако следвате факти. Аз искам тази верига е разрушена, затова вече не ще се съберат отново. В Името На Беатрис ".
  
  
  Беатрис. Дъщеря му. И не е ли това образът на женствеността Данте?
  
  
  "Добре, Корели", - казах аз.
  
  
  Той плесна ме по гърба. "Да вървим!"
  
  
  * * *
  
  
  Той започна бавен ход срещу линията на падане, а след това премина склона и се втурна надолу завой по завой по план. След това той се обърна обратно в красиво оформената кристи и изпревари купчина камъни.
  
  
  Аз го микрофилми във вътрешен джоб на ски якета и се завтече след него. Сняг е поставен в най-път. Аз чувствах как моите ски проникнат в прах, с добър еластичен отскок.
  
  
  Под мен е Корели, когато се движеше по извивката на скалите. Той извършва множество завъртания, влезе в ведельн, а след това се обърна на много широк доближете се по пологому ъгъл на пистите.
  
  
  Аз отидох зад него, като направи няколко завъртания и стряхнув извивки на своето тяло. В края на състезанието, точно на траверсе, видях третия скиор на алтернативни маршрута.
  
  
  Пистите са такива, че примесени парцели през определени интервали от време, се застъпват, че нещо е заприличал на две тел, които на някои места са плътно усукани.
  
  
  Това е млад мъж с кафяво яке. Той беше тийнейджър, най-малко, той е влакнести, стройно телосложение. Независимо от възрастта, той е отлично лыжником. Ски впивались в сняг, и той е майстор на завоите и дрифт.
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  притежава пробег.
  
  
  На участък от склона, където се сближили две писти, един млад скиор удари рамо и бавно слезе надолу по поредица от плоски травърс. Когато отидох на Корели, той се скри от погледа зад скалистия планинска верига, споделят две писти.
  
  
  "Прекрасна ято", - казах аз.
  
  
  Той кимна.
  
  
  "Когато си приедешь в Щатите, аз отвезу теб в Alto и Аспен. Теб те харесат!"
  
  
  Той се смея. "Аз мога да ви отведе по този повод!"
  
  
  "Добра сделка", - казах аз. "Отдръпни се. Аз ще те последвам до следващата спирка.
  
  
  Той се засмя и продължихме по пътя.
  
  
  Аз съм дошъл няколко минути по-късно след него. Моята дясна ски е малко изостанала, и аз се опитах да се коригира багажник за по-добро поклевки.
  
  
  Аз продължихме по по-стръмния скалите, замедляясь с помощта на снегоочистителя, защото скок между две излизания на скалите, е твърде тесен за глоба при маневриране, а след това е излязъл на широка поляна от сняг и лед, която изглеждаше като площадка за пикник за всеки скиор. Видях Корели в далечния край.
  
  
  Аз продължихме надолу, следвайки Корели наляво, и точно в този момент аз отново видях момчето.
  
  
  Той слязъл по-бързо нас двамата в алтернативна състезанието и сега се приближаваше към лентите за преминаване на двете писти в долната част на широк покатого поле.
  
  
  За миг спрях, трясък в сняг по хокей спре, а просто стои там. На прах е добро. Сняг отдолу изглеждаше твърдо. Но не ми хареса ъгъл на зрителното поле. Искам да кажа, че той е стръмен и почти плосък, но на върха е вогнутый наклон, който не ми е съвсем хареса.
  
  
  И все пак, Корели и без проблеми се разхожда по него в средата. Той е пътувал от ляво на дясно от мен, и докато гледах, той влезе в наклон и се върна от дясно на ляво. Зад него видях един млад мъж в другия състезанието, идващ към билото на скалите, отделявшему нашия бягане от него.
  
  
  Бях на път да отидат, когато ъгълчето на окото си заловени предупреждающую огнище. Аз отново вдигна глава, вглеждане от яркото слънце. Очите ми играе с мен жестока шега? Не!
  
  
  Човек е нещо държеше в дясната си ръка, а лявата компресирал и двете ски щеки. Той държеше някакво оръжие - Да! Това е ръчен пистолет!
  
  
  Сега детето спря и седна на снега. Сега той е зад скалите, и аз не можех да видя, че той е правил, но аз инстинктивно знаех, че той целится в Корели, който лети от него на ски, без да подозира, че тя е била насочена в очите.
  
  
  "Хауптли!" Аз извиках, като го използват прикритие, в случай че ме излъгаха някаква оптична илюзия.
  
  
  Той бързо се обърна глава, погледна към мен нагоре по склона. Аз махна с ръка към младия човек. Корели се обърна и нищо не видях от своя ъгъл. Аз отчаяно замахал предупреждающе. Корели разбрах, че нещо не е наред, и реагира. Той се опита да смени линията на надпреварата, но загуби равновесие и падна заради неуспешен предното падане. Но той взе на себе си в ръце и да удари себе си на бедрото, а след това започна да се плъзга.
  
  
  Аз скочи на ски и удари по палкам, в стремежа си надолу до скалите, зад които седеше едно момче. Заби и двете ски стик под лявата си ръка и извади люгер.
  
  
  Милиардер се появи от нищото. Гледах на камъни в търсене на главата на човек, но нищо не се вижда. Магнат взе ме на средата между коляното и скоба за ски и разбил с мен лице в снега, напълно разкъсвана една лыжу, когато предпазни дръжки са отслабнали, и я изпрати по рыхлому поле. Аз се подхлъзнах и най-накрая, рязко спря. Друга ски лежеше до мен. Дори не си спомням как той отрывался.
  
  
  Корели излезе от сняг и сега се обърна, за да види на камъни.
  
  
  Разнесе първият изстрел. Той пропусна. Сега можех да видя, как едно момче излиза от скалите и се движи напред. Аз съм нацелил "люгер" към главата му и натисна спусъка. Твърде далеч на дясно.
  
  
  Той бързо се обърна и ме видя. Неговата шапка падна. Златни косата струились около гърлото му.
  
  
  Това е Тина Бергсон!
  
  
  Аз бях така зашеметен, че не можех да мисля.
  
  
  Но след това мозъкът ми без съвети, повтори цялата история.
  
  
  Тина!
  
  
  Това не беше тялото си в червено "Ягуаре".
  
  
  Това трябва да се Елена Моралес. Аз го видях сега. Аз съм виждал как Елена влезе в стаята Парсона и е намерил труп Парсона там, където сме го оставили. И аз я видях в стаята - там вече е Тина Бергсон! Тина дойде в Сол-и-Ньев, за да намерите Парсона и да го насочи към Корели, че той го е убил. И тя намери Парсона мъртъв - до това как Елена влезе в стаята. Така че тя се обади в хола, за да доведе Елена. И дойде, Елена, насочена съобщение.
  
  
  Тина накара Елена да излезе на балкона и да слезе до червената "Ягуару", защото сега тя знаеше, че Елена е очите и ушите на Корели. Тя е засадила в "Ягуар" и е убит. В завой подкови, за да се скрие от поглед, тя е засадила Елена зад волана, кацнал на "Ягуар" в ски обувки или нещо тежко, задръжте педала на газта, и самата отпрыгнула.
  
  
  И избягал в тъмното, докато вървях точно зад нея.
  
  
  И сега...
  
  
  Сега той е дошъл да убие Корели и най-вземете наркосеть, както винаги.
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  айс исках да направя!
  
  
  Аз видях, как Корели отново се изправи и се загледа в Калта. Тина, заснет отново в мен. Аз отговорих на огъня. Бях твърде далеч, за да направя нещо добро.
  
  
  Тя погледна към мен, после на Корели и тръгна пеша през снега към Корели. Той отчаяно се опита да се измъкнем от снега и се спускат по склона. Подобно на много мъже, които са изключително опасни професии, той очевидно не обичаше да носят оръжие със себе си.
  
  
  Тя нарочно се хвърлила към него в своите ски обувки, силно се държеше оръжие.
  
  
  Сняг около магнат силно ция. Можех да видя как той пращи от напрежение на върха на склона, който образовывал заоблени контур, наклоняющийся към дъното на полето.
  
  
  Аз отодвинулся, изпратен на "Люгер" в сняг, и се изстреля един, два, три пъти. Във въздуха отеква разнеслись снимки. Сняг се разби във всички посоки. Възникна раскалывающаяся крек, и цялата печка на сняг и лед започва да се топи - разделившись с горната половина магнат, който ме насади на земята.
  
  
  От самото начало той се движеше бързо. Пързалка!
  
  
  Тя е предвидела го приближава, но не можеше да се избегне. Тя е заснет в Корели два пъти, а след това се завтече към него, се отклоняват от снежната пързалка, но тя удари я и отнел надолу. Аз съм виждал, как да го жълти косми са изчезнали в този материал.
  
  
  След това сняг скопился и започна да се разпадне за камъни на гръбначния стълб, ако отседнете с трясък и гръм и трясък.
  
  
  Сложих ски и бавно слезе към Корели.
  
  
  Той лежеше на своята страна, кървене до смърт в снега.
  
  
  Аз се приближих до него. Лицето му побелело от болка, а очите бяха расфокусированы. Той беше в шок.
  
  
  "Разрушете верига!" - прошепна той на мен.
  
  
  Аз го вдигнах на главата си от снега. "Аз ще направя това, Рико".
  
  
  Аз за първи път го нарече по име.
  
  
  Той се отпусна назад с лека усмивка на устните си.
  
  
  Шестнадесет
  
  
  Затворих му клепачи.
  
  
  Помагал съм на Гражданската гвардия се грижи за тялото Корели, а след това заминава на ски, когато няколко души с лопати започнали да копаят за Тина Бергсон. Аз отмести настрана човек с фу-маньчжурскими мустаци и му съобщи за тъжен края на Бари Парсона.
  
  
  Под душ е хубаво да се облекчи напрежението и стреса, свързан с този бизнес с Spanish Connection. Аз вытерлась кърпа в стаята си, преди да се преоблече и почука за Хуаны Ривера. Дойде време да си каже последната глава на историята и да започне с нея пътя до Малага.
  
  
  Проверих своя "люгер" в наплечной кобура, висевшей над облегалката на леглото, и посяга към халат. Тъй като краката ми са сухи, аз приклеил шило и хвърли на раменете на хладно махровую плат. Огледалото в банята е затемнено, но успях да причесаться. Проверих още веднъж и открих, че сиви кичура повече не се появили, след като аз ги извади седмица преди това.
  
  
  Аз знаех, че в бъдеще ще видя повече, а не по-малко.
  
  
  Моите куфари са опаковани - направих го, преди да влезе в банята, - и аз си помислих, носят ли дрехи, преди да се обадите на Хуан, а след това си помислих, какво по дяволите, се приближи до вратата и почука с голи ставите на пръстите.
  
  
  "Влезте", - чух я приглушен глас.
  
  
  "Готови ли сте?"
  
  
  Нямаше отговор.
  
  
  Отворих вратата и влезе.
  
  
  Вратата зад мен се затваря, и аз с учудване се обърна и открих Хуану в стола срещу мен. Тя е напълно изложени, устата й беше обвязан с шал, а ръцете са хванати зад гърба си и привързани към един стол. Краката й бяха вързани за ножкам на стола. Тя ме гледаше неми умоляющими очи.
  
  
  Аз протегна към дръжката на вратата.
  
  
  "Не, не, Ник!" - нежно каза гласът.
  
  
  Завесите на прозореца замерцали, и от тях излезе Тина Бергсон, държейки в ръката си пистолет. Това изглежда огромен - за нея. Това е Parsons Webley Mark IV. Тя беше облечена в ски облекло - същата, в която е била на склона. Тя беше мокра и студена, но иначе съвсем си. Очите й искряха от страст лудост.
  
  
  "Здрасти, Ник", - каза тя с весел смях.
  
  
  "Тина", - казах аз.
  
  
  "Да. Аз не загина в онази лавина, която ти даде".
  
  
  "Ясно".
  
  
  Аз се обърна и още веднъж погледна голото тяло на Хуаны. Точно тогава видях, изгаряния от цигари, за да я гола на гърдите. Аз потръпва. В Тина Бергсон са садомазохистичен текстове наклонности, може би, лесбийски наклонности, които са довели до нимфомании.
  
  
  "Ти си болен, Тина, - внимателно казах аз. "Какво добро е, за да причини болка, така че хората като Хуан?"
  
  
  Тина избухна. "Рико е бил глупак, опитвайки се да се прекъсне веригата на наркотици! Той е най-добрата в света схема за генериране на доход - и искаше да се отърве от него!"
  
  
  "Но тя уби дъщеря му".
  
  
  Тина усмехнулась. "Тази дъщеря се превърна в шлюхой, както и всички жени, - всеки човек е учил в това глупаво колежа, в който тя ходи".
  
  
  "Само в твоето въображение, Тина", - казах аз. "На теб ти е нужен психиатър".
  
  
  Тя запрокинула главата си и се засмя. "Ти си пуритан, Ник! Ти си го знаеш? Пуритан!"
  
  
  Аз си помислих за наплечной кобура, изложено на облегалката на леглото в моята стая, и проклинал себе си за това, че е глупаво глупак. Аз без него никъде не ходя. Всичко това заради една глупава сантиментална
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  Интерес към Хуан Ривъра аз подвергнул смърт.
  
  
  "Дай ми микрофилми, Ник", - каза Тина, да се откаже от завесата, където тя чакаше ме. "Видях те с Рико. Ти трябва да го получи. Дай ми го, или ще те убия".
  
  
  "Няма случай, Тина, - казах аз. "Ако аз ще дам филм, ти убие и двама ни и си отиват".
  
  
  "Не", - каза Тина, очите й блестяха. "Не ме интересува, че вие с тази женско куче, като прекратяват правите. Можете да си тръгнеш и да летим обратно в Щатите, не ми пука. Просто имам нужда от микрофилми, и аз ще ви освободя."
  
  
  Аз поклати глава. "Няма за какво, скъпа".
  
  
  Очите й бяха ярки и сини като лед лед. Помислих си за скандинавските фиорди и за лед. И аз си помислих за това красиво тяло под ски дрехи.
  
  
  Тина, посочи Хуану тежки британския "Вебли". Погледна към него с почти тошнотворным си чар. Очите Хуаны стресна закатились. Видях как тя трепери. По бузите й бликнаха сълзи.
  
  
  "Ти си чудовище", - тихо казах аз. "Чуваш ли ме, Тина? Ти би могла да ме вземат за себе си, а не да измъчва Хуану. Че ти за нечовешко същество?"
  
  
  Тина пожала рамене. "Ще убия нея по сметка до три, ако не се отведе ми тези филми, Ник".
  
  
  "Нямам филм", - бързо казах аз. Неочаквано у мен се появи план. Аз исках тя да си помисли, че аз твърде много протестую.
  
  
  Очите ми се свиха. "Видях те с Рико. Ти трябва да получи от него филм. Той имаше нужда от една среща с теб насаме. Това е всичко. И той го е получил. Той трябва да е, дадох ти го. Един, Ник".
  
  
  Аз му е горещо. "Тина, чуй ме! Той изпратил на микрофилмите по пощата. Той го изпрати във Вашингтон".
  
  
  "Рико няма да се доверите на пощата!" фыркнула Тина. "Аз го познавам по-добре от това. Помислете малко по-добре, Ник. Два".
  
  
  "Тина, това е вярно!" Аз импулсивно се премества към нея. "А сега сложи си пистолет и ми се измъкнем Хуану от стола!"
  
  
  Тина се обърна към мен. На муцуната тежък пистолет е било изпратено ми в гърдите. "Това Е Webley.455 Ник", - рязко каза тя, скривившись. "Той е толкова мощен, колкото Frontier Colt. Не заставляй мен те разкъса на парчета. За такова кратко разстояние от твоята гърдите и сърцето няма да остане нищо. Трябваше да се рови в твоите неща, за да намерите филм. И на мен ми харесва твърде твое голямо твърдо тяло, да го унищожи. Дай ми го, Ник. Филм! "
  
  
  Хуан се разплака.
  
  
  Аз съм малко пошевелился.
  
  
  "Не!" - извика Тина, след това изпраща пистолет до главата Хуаны, на муцуната, само на няколко сантиметра от косата си. "Дай ми този филм, Ник. Или тя ще умре!"
  
  
  Погледна към него в отчаянието си.
  
  
  "Казах на един и два, Ник! Сега - ето и в последния момент..." Тя въздъхна.
  
  
  "Погоди!" Аз плаках. "Това е в другата стая!"
  
  
  "Аз не вярвам в това", - каза Тина с лека усмивка. "Не. Ти носиш това на себе си. Такова ценно нещо".
  
  
  Лицето ми се сви. "Как можеш да бъдеш толкова сигурен?"
  
  
  Тя се усмихна. "Аз знам! Това е всичко. Аз знам!" Тя се премества към мен. "Дай ми това!"
  
  
  Аз бръкнах в джоба си за бадем хавлиени халат. "Тина..."
  
  
  "Бавно!"
  
  
  Тя вдигна тежката муцуната и нацелила ми на врата си.
  
  
  Аз излязох. "Това е в моя джоб".
  
  
  Тя ме погледна, очите й бяха опаковка, нейният ум работеше бързо.
  
  
  "След това свалете си халат и кажи на мен. Бавно".
  
  
  Аз съм необвързана колан, яростно мисля. На филма в джоба, разбира се, не беше. Още...
  
  
  "Изключено!" - тя отскочи назад.
  
  
  Тя беше твърде далеч, за да я вземете за мантията, като аз първоначално се надяваха. Аз скинул го с рамо и се оттегли с тялото. Стоях там е гол и незащитен. Ако само тя беше по-близо, щях да се отърсил халат и грабна Уэбли от ръцете й и ...
  
  
  "Хвърли го на леглото!"
  
  
  Аз въздъхна.
  
  
  Тя се премества към него, приставив пистолет към гърдите ми и сърцето. С лявата си ръка тя порылась в един джоб. Празен. А след това друга. Празен.
  
  
  "Лъжец!" тя се разпищя. "Къде е? Къде е?"
  
  
  Видях как очите й искряха от син пламък, когато тя ме погледна, бегая поглед нагоре и надолу по тялото ми и краката ми. Аз съм леко пошевелил крак, wincing и се опитва да не да я видите самозалепваща лента на мястото, където тя се проведе от задната страна на глезените ми.
  
  
  Аз неволно се преместих поглед към десния крак. Тя забеляза, тъй като липсва моето мнение и очите ми се свиха в блян. Тя погледна по-внимателно ми едно стъпало, след това на крака ми, и тя видя една малка част от лепкава лента, която минава от задната страна на глезените ми.
  
  
  "Това е то!" - тя отскочи назад. "Прикрепва към глезена! Донеси Ми, Ник. Донеси ми и..."
  
  
  "Тина, кълна се в теб!"
  
  
  "Искате да ме уби вас и свали този филм със себе си?"
  
  
  Аз знаех, че тя ще го направят.
  
  
  Чувствам се гол и уязвим, наведох се и посяга към десния глезен. Когато аз сложете го, тиксо е била отслабена от влагата под душ, и аз веднага свали шпильку.
  
  
  "Бързо!" Тя извика ме да се наведа над мен и протегна лявата си ръка, за да я имам.
  
  
  Извадих шило и се приближи до нея, протегна лявата си ръка, като че ли тя държеше микрофилми. Очите й метнулись ми свито на юмрук, и тя инстинктивно опъната.
  
  
  Аз го бутна с юмрук. Тя позволи на пръстите си да го докосне. Аз хвана я за китката. В с
  
  
  
  
  
  
  Видове превод
  
  
  Превод на текстове
  
  
  Код
  
  
  1507 / 5000
  
  
  Резултатите от превода
  
  
  В някакъв момент съм изпратил дясната си ръка до тялото си и остана шило я в шията, точно под ухото.
  
  
  Тя с булькающим вик, заснет от "Уэбли".
  
  
  Куршумът премина през стената на хотела, пробившись на другата страна.
  
  
  Гърдите ми изгори от огън взрывающегося барут.
  
  
  Аз отстъпи.
  
  
  Тя падна, и артериалната кръв се изля от нея на тялото на триизмерна златен кожата.
  
  
  Каква загуба.
  
  
  Каква е адски загуба.
  
  
  Вздрогнув, аз съм се изправи, вдигна тялото си и занесе до леглото.
  
  
  Един ден тя отвори очи.
  
  
  "Ник", - прошепна тя и странно се усмихна. "Аз никога не доживу седемдесет и седем, нали?"
  
  
  "Вие сте избрали не тази професия", - казах аз.
  
  
  Тя обмякла.
  
  
  Обърнах се към Хуан, опитвайки се да я утеши, отвязав я от стола, а след това влачена към килера, където тя переоделась. След това отидох в стаята си и се изкачи в своята.
  
  
  Аз се върна. Аз продължавах да си Rolleiflex сега, изглеждайки точно така, както трябваше да изглежда в моята корицата. Скъпи стария Ястреб.
  
  
  Всъщност, аз бях щастлив да се облече. Когато ти си облечен, винаги е по-лесно да говорим за ежедневните неща.
  
  
  "Къде е този микрофилм?" - ме попита Хуан.
  
  
  Вдигна Rolleiflex. "Тук" - казах аз. "Добър оператор винаги носи своя филм в камерата".
  
  
  Тя ми показа език.
  
  
  Аз съм отразил това на лента. В края на краищата, аз бях един от най-добрите фотографи в Средния Запад, нали? И Хуан не беше нужно да знаем, че имам в джоба на панталона е микрофилми, тъй като кутия цигари или ключодържател, нали?
  
  
  
  
  
  
  Заговор На Главата На Смъртта
  
  
  
  
  Заговор На Главата На Смъртта
  
  
  Пролог
  
  
  Остров Мумура е подобен на мъничък зелен скъпоценен камък в тъмно синьо бархате южната част на Тихия океан. Закътано в ъгъла на архипелага Туамоту, Мумура е един от малкото полинезийски острови, не подложени на влиянието на мисионерите и цивилизация. Хората Мумуран все още е останал свободен в пълния смисъл на думата. Никой не сложете ги в краката на тесни обувки и не прикрывал прекрасни кафяви гърдите своите жени. Общо около петстотин души, те не подозирали за рая, който е бил на острова, защото те не знаят нищо друго.
  
  
  Почти всички хора сега ждало на злато плажа, когато моторни лодки прорезал полегати буруны към брега. В носовата част на този чужд кораб стоеше Ату, висок и изправен, не боявшийся скоростта на кораба или рева на двигателя, както подобава на майстор.
  
  
  Когато лодка спря на няколко ярда от брега, мъжете бягаха към своя началник, а жените останаха на брега, развълнувано смеейки се помежду си и да предупреди децата, за да не пречат.
  
  
  От ладията, Ату взе от член на екипажа голям куфар и влезе във водата, високо вдигане тя да остане суха. Лодка с рев се сбъдват и помчалась обратно към бялата яхта, която лесно се състезава на половин миля.
  
  
  Ату мина по брега на морето, гордо носейки пред себе си куфар. Той го постави на камък, който му предци са използвали като жертвени олтара, но сега той се превърна в трибуной.
  
  
  Около претъпкан мумуранцы. Музикален ритъм езика им растеше от вълнение.
  
  
  Ату вдигна ръка, призовавайки за тишина, и веднага единственият звук, който човек може да чуе, е въздишка на вечерта бриз в дланите. Коси войвода нежно се усмихна на своите хора и се наведе, за да откопчавам ключалките на куфара, като му показа белите хора на голяма лодка.
  
  
  Той прекара ръка по глянцевому кафяво материал на куфара. Той никога не докосвайте нищо подобно, и Ату с изумление помилва това. След това, виждайки нетърпението на собствените си хора, той се хвана за покриване на двете страни и я вдигна.
  
  
  Той издържа съкровища един по един, позволява на хората да се наслаждават на всеки от тях. Парче плат, изключително гъвкава и усеянной цветни спиралями, не приличат на нито едно цвете в Полинезия. Колиета, нанизани великолепни камъни, отразяват слънчевата светлина и се обърна му в цветовете на дъгата. Малки продълговати пакети с обернутыми ивици хартия, които са сладки на вкус. Ату пъхна една в устата си и започна да дъвче, за да докаже това, което му показа белите хора. Той раздал останалите ленти, виждайки, че ги достало колкото се може повече деца. Чудесата продължават да идват от куфара. Имаше неща, които подпрыгивали, неща, които блестели, неща, които издавали звуци. Всяко ново съкровище е предизвиквало в тълпата радостно мърморят.
  
  
  Този ден със сигурност ще бъде запомнен с Мумуре.
  
  
  На борда На яхта, сега вече заминаващи от Мумуры, двамата мъже стояха край оградата, като гледам през бинокъл за удаляющимся остров. Един бе тежко, като на мечка, с клубком черни косми, които трябва да се измие. Другият беше по-висок и тънък като камшик, със сребрист цвят на косата, пенирани обилно назад с високо гладко челото. Въпреки, че мъжете са в цивилни дрехи, в техния начин стоят имаше нещо военно. Зад по-висок човек седеше огромна немска овчарка и силен черен доберман, гледа на света с омраза.
  
  
  Фьодор Городин, по-тежък каза. "Защо да не се раздели с тези, Антон? До сега ние трябва да бъдем достатъчно далеч от острова. Гласът му беше остър рычанием, което увеличава приликата с мечка.
  
  
  Коси Антон Жизов понижава очила и бавно кимна. Неговите малки, тъмни очи бяха скрити дълбоки глазницами под прави черни вежди. "Да, мисля, че е дошло времето".
  
  
  Жизов се обърна към третия мъж, който неспокойно strutted по палубата зад тях. "Какво ще кажеш, Варнов? Готови ли сте?"
  
  
  Варнов е худощавым мъж с сутулыми тесни рамене, поради което изглеждаше дори по-малко, отколкото той е в действителност. Той е бледо нездравословна кожата на човек, който рядко излиза навън.
  
  
  "Да, да, аз съм готов", - отсече Варнов. "Аз бях готов за последните двадесет минути".
  
  
  "Прекалено набързо, може да струва много скъпо, - нежно каза Жизов. Сега в лъчите на залязващото слънце той трябва да изглежда доста красиво ". Той се обърна към младия човек под формата на моряк. "Борис, кажи капитан, за да го държат ни, аз искам да се снимат".
  
  
  Млад мъж насторожился. "Да, господине." Той започна да се движи към моста, но заколебался. "Сър?"
  
  
  "Какво е Борис?" - нетърпеливо попита Жизов.
  
  
  "Хората на острова. Ще успеят ли те да се евакуирате? "
  
  
  "Хора? Трябва да имате в предвид тези коричневокожих диваци?
  
  
  "Д-да, сър. Те изглеждаше съвсем безобиден.
  
  
  Городин рязко се показа изпод парапети, мускулите му огромни раменете страхуваме. "За какво ти хныкаешь, момче? Ви не е намерена заповед! "
  
  
  Жизов вдигна наманикюренную ръка. "Борис млад, Фьодор. Той запазва нотка гуманнизма,
  
  
  
  
  което не винаги е лошо нещо ".
  
  
  Той се обърна към младия моряку. "Ако искаме да постигнем нашите цели, Борис, трябва да се жертват някои живота си. Като знаете това, благодарение на промените, които ще направим, условия за всички народи на света ще бъде значително подобрена, така че тези прости местните жители дадоха живота си за благото на човечеството. Ти схващаш ли, момчето ми?
  
  
  "Да, сър" - отговори Борис, въпреки че в очите му още скрывалось въпрос. Той се премества напред към моста.
  
  
  "Не знам защо сте на този опитвате да се обясня нещо, - прорычал Городин. "Заповедта трябва да се изпълни незабавно. Така и нас с теб учи "
  
  
  "Ние трябва да признаем, че времената са се променили", - каза Жизов. "Когато ние сме на власт, ние ще се нуждаят от такива най-различни млади хора като Борис. Би било неразумно да се отблъсне сега ".
  
  
  Стъпка двигатели се е променил, и яхта забавя до известна степен. При малък преместване в равновесие две кучета зарычали, свален с краката се дължи на нестабилна опора. Жизов грабна край на техните двойна каишка, са обвързани линия през парапет, и шибна един двете кучета по муцуната. Те прижались до подпорната стена на кабината, черни устни се откъснат от силни бели зъби в беззвучном рычании.
  
  
  "Аз не знам, защо тези кучета не нарушават вас как да се справите с тях", заяви Городин.
  
  
  Жизов кратко лающе засмя. "Страхът е единственото нещо, което разбират тези зверове. Те биха убили за мен по команда, защото знаеха, че имам сила да ги убие. Ти си струва да научите повече за психологията, Фьодор. С такъв млад човек като Борис, трябва да имаш търпение. С тези чудесни дьяволами работи само жестокост ". Той отново протегна кожа кабел за мордам кучета. Те не са издавали нито звук.
  
  
  "Ако сте готови да играете с вашите домашни - каза Варнов със силен сарказъм, - аз ще продължа да демонстрация".
  
  
  "Във всеки смисъл. Ще видим, дали времето и парите, които сме инвестирали във вас, ще донесе дивиденти ".
  
  
  Варнов бръкна в джоба си и извади черен кожен калъф. От него той взе тънък метален цилиндър с дължина шест инча, остри в единия край. "Това е електронен стилус, - обясни той. "Това искам да контролираме спусковым механизъм, объркващо набор от настройки, които знам само аз"
  
  
  "Имаме ли нужда от всички тези приказки?" - оплака Городин. "Хайде да видим какво се случва".
  
  
  "Имай търпение към мен, Теодор, - каза Жизов. "Това е важен момент, г-н Варнова. Ние трябва да му позволи да им се насладите пълноценно. В края на краищата, ако неговият проект ще се провали, това, което остава от живота му, ще е най-неприятно". "Той не ще се провали, - бързо каза Варнов. "Трябва да се помни, че това е едно от моите по-малко разрушителни устройства. Въпреки това, това ще бъде повече от достатъчно за един остров с размерите на Мумура ". Държейки в ръка електронен стилус, той започва да ти разкопчавам ризата. "Красотата е в това, че дори и компетентните митническите инспектори никога да не са открили бомба в багажника, защото там бомби не".
  
  
  - Ние всички го знаем - нетърпеливо се намеси Городин. Варнов продължи, като че ли никой не е отвлекал. "Сред дрънкулки няма бомби, защото самият куфар е бомба. Лека, мека, могат да бъдат планирани обработката на всяка форма, окончателно продължаване на принципа на пластични експлозиви - расщепляющийся ядрени пластмаса. Детонирующее миниатюрно устройство е изпълнено в метална защелке. А ето и спусък ". Сега, когато му гърди са изложени, Варнов вонзился с върховете на пръстите си в нещо, което, изглежда, беше зажившим вертикален белег от лявата страна на гърдите.
  
  
  Голям Фьодор Городин стресна и се обърна. "Ох, аз нямам търпение да гледам как го прави", - късо се засмя Варнов. "Вие, без да съжалява спазват, тъй като няколко стотин души умират от разстояние. И все пак издържат не можете да гледате на мъжа, отварящия на клапата на собствената си кожа ". Хванати за край на белега с върховете на пръстите си, той внимателно извади навън. С устройството за звук откъснат плът от гърдите му, излагайки на джоб, в който се е намирал кръгъл метален предмет с размера на сребърен долар. Стотици малки контактни точки размер на не повече булавочной главата на покрива му.
  
  
  Варнов леко докосна писалката до ръба на диска. "Ключ за достъп, аз го наричам, За мен ключът към богатството и отмъщението, за вас е ключът към властта".
  
  
  "А за тези, които стоят на пътя ни - добави Жизов, - ключ към забвение". "Това е съвсем вярно, - каза Варнов. Той започна да докосва с върха на игла на няколко точки на спусковом диск. "Не трябва да запомните реда на контакти", - каза той Жизову. "Той автоматично се променя след всеки завършен сигнал. Човек трябва да се скрий зад страхотна ".
  
  
  Жизов едва доловимо му се усмихна. "Възхищавам се на внимание на вашата самозащита. Беше ми приятно да се свържете парола, за да кардиостимулятору ".
  
  
  "Да, аз така си и мислех", - се съгласи Варнов. "Ако по някаква причина сърцето ми ще спре да бие, ключ за достъп, програмиран така, че да е сигнал за експлозия на всички съществуващи атомни бомби пластмасови. След като ние ще започнем бизнес и всички условия за нашето споразумение ще бъдат изпълнени, аз, разбира се, отключу паролата си, ударите на сърцето ".
  
  
  "Разбира се"
  
  
  
  
  
  - каза Жизов.
  
  
  Варнов е завършил манипулация с писалка и разгладил кожен капак. "Там. Това е направено."
  
  
  Трима мъже уставились на остров на хоризонта. Городин бавно се обърна масивна глава.
  
  
  "Нищо не се е случило, Варноу, - каза той, - твоята бомба не работи".
  
  
  "Просто продължавай да гледаш", - каза му Варнов. "Между въвеждане на ключ за достъп и оттеглянето на детонатора, на бомбата има автоматично спиране на тридесет секунди. Това ще ми даде време, ако някога се наложи, да подаде сигнал за оттегляне.
  
  
  "Мъдра предпазна мярка". Жизов одобри. "Но този път такова отлагане не се нуждае от него".
  
  
  Варнов наблюдаваше как секундите ръка завършил полукръг в циферблата си часовник. Той брои на глас последната секунда. "Пет, четири, три, две, едно".
  
  
  На първо място това е второто слънце, нагоре, както и други заходящее. Неговата жълто-оранжево огнено кълбо израства като огромна незабавен рак, докато черен дим и бяла пара скрити остров Мумура. Ударната вълна е заляла водата към яхта, която може да се види как десятифутовый бурун, уносящийся далеч от мястото на бедствието. Вълна е ударила в кърмата захлестнув кораб и неговите пътници. В същото време звукът ги удари. Дълготрайни силен рев, подобен на гръм, увеличава хиляда пъти.
  
  
  Антон Жизов се обърна към колеги с тонкогубой триумфална усмивка. "Мисля, че видяхме достатъчно. Ела вътре и вытеремся, докато аз заповядвам капитанът на един.
  
  
  Две кучета съежились, попадащи корем на палубата, очите им се разшириха от ужас, когато огнено кълбо, сега мътно-червен, издигнал се в небето черен стълб дим. Жизов дръпна каишка, плътно застегнув задушаващи техники яки, и наполовина влачат животни за себе си, премествайки се към каютата си.
  
  
  Отдалеч яхта клубния струйка дим изглеждаше неистов красота. На острова Мумура, сега почерневшем и засохшем, не е по-красота. Само порив на вятъра втянул, за да запълни празнотата, където кипене пламък погълнати кислород. Останалото е мълчание. И смърт.
  
  
  Един
  
  
  Ядрен взрив започва да окаже влияние върху живота ми през две седмици след огнената смърт Мумуры и нейните хора. Това се случи в най-интимния момент.
  
  
  Нейното име Йоланда. При нея бяха прави синкаво-черна коса и крем кожа. Срещнах я по-рано вечерта в малък клуб фламенко в близост до таймс скуеър. Тя танцува там, в обтягивающем червено бархатном рокля, която подчеркивало си хубави гърди и тънка талия и разширени около дългите крака на танцьорка. Тя хвърли към мен дълъг, страдащ от поглед, когато се спря в своя танц пред моята маса. Това е покана и предизвикателство. Това беше поглед, който зададе въпроса, който аз не можех да се игнорира.
  
  
  Сега, когато той се простира на леглото ми, тя е само на гордата усмивка. Тя искаше да съм се възхищавал на нейния гол тяло, и аз не я разочарова.
  
  
  "Хайде, Ник - каза тя, - отърви се от дрехи, сега и тръгни с мен".
  
  
  Свалих ризата си, се ухили и направи още една глътка на Реми-Мартин.
  
  
  Йоланда пробежалась очите ми голи гърди и от тялото ми. "Ела - силно-каза тя, - аз те искам сега."
  
  
  Аз съм малко разшири самодоволна усмивка. "Нещо странно за мен. Аз лошо отговаря на резервации в собствената си спалня. Ние ще трябва да се споразумеят за това, кой е шефът ".
  
  
  Тя седна в леглото, испански очи блестяха, карминные устните приоткрылись, за да каже нещо. Аз бързо се приближи до леглото и я заглуши протеста на своите уста. Първо, тя е напряглась и грабна ми голи раменете, като че ли искаше да ме отблъсне. Аз се плъзна ръцете си по нейните кадифена страни, размяя податливую плът там, където започва издутина на гърдите си.
  
  
  Тя ахна под моите уста, и си език метнулся напред, отначало несигурно, а след това с голямо нетърпение. Ръцете й се мести към гърба ми и аз се почувствах хапка си нокти, когато пръстите й се плъзна по тялото ми. Я любознателни плъзна ръце за колан моите панталони, търси, търси.
  
  
  Внезапно тя оторвала устата си от моя. Тя трудно можеше да диша и кожата му блестеше руж желания. Тя намери ключалката на моя колан и разплитат я леко треперещи ръце. Станах и завърши на работа за нея, връщайки се легне гол до нея. Целунах я отворена уста, просунув език през нейните остри зъби. Тя грабна го с устни и посасывала, движещи се на своите уста назад и напред по моя език в чувствен обещанието за бъдещите изкушения.
  
  
  Аз предпазливо се отдръпна, поцеловав си кръгла брадичка, а след това се премества в мишницата му гърлото. Йоланда рязко се срещна дъх, когато езикът ми се плъзна в процепа между нея и издути гърди.
  
  
  Вдигна лицето си над нея, и тя обхватила гърдите си със своите дълги пръсти, като ги предлага на мен. Зърната стояха вертикални, влажни рози на фона на тъмно-кафяви ghosting. Когато съм се наведе, за да вземе предлагането, от една малка стая до моята всекидневна, която се използва като кабинет, чу настоятелен скърцат.
  
  
  "О, Ник, моля те, не стой", - памет Йоланда, когато аз заколебалась.
  
  
  "Скъпа, - казах аз, - има само едно нещо на света, която може да ме накара да напусне ти за един път.
  
  
  
  
  
  Кляни това, и този звук, който чуваш, и той има.
  
  
  Аз свали краката си от леглото и мина от спалнята в кабинета си. На масата червения телефонен апарат продължава своя писклив предизвикателство. Освен мен, само един човек е номера на този телефон - Дейвид Хоук, директор и началник на оперативен отдел AX, Специално разузнавателно управление на САЩ. Електронен скремблирующий сигнал не позволяваше на никого да се свърже с линия. Взех телефона и се обади в мундщука, в резултат на което моят глас в една стая е неслышен.
  
  
  "Имате талант да избира най-неудобното време за разговор", - казах аз.
  
  
  Гласът на Хоук отговори познат сух звук на Нова Англия. "Дама трябва да изчакате, Ник, който и да се нарани. Това е спешно ".
  
  
  "Аз така си и мислех", - казах аз, като я игнорира точното предположение за това, отколкото аз съм бил зает.
  
  
  "В Тихия океан, настъпили ядрен взрив. Малък остров, наречен Мумура в групата Туамоту ".
  
  
  "Искаш да кажеш, че някой отново започна тестване?" Попитах.
  
  
  "Това не е изпитание. Островът е бил разрушен заедно с няколко стотици полинезийцев, които са живели там ".
  
  
  "Преди колко време се случи това?"
  
  
  "Две седмици."
  
  
  "Аз нищо не чух"
  
  
  "Аз знам. Действа пълно изключване на новини. За това, разбира се, знаят, че всички големи страни. Ние всички имаме система за откриване на радиация, които ще определят местонахождението на ядрена експлозия, до всяка точка на света. Но нито една от страните, притежаващи ядрени оръжия, са потенциал, не признава, че знае нищо за това ".
  
  
  "Някой лъже?"
  
  
  "Трудно е да се каже със сигурност, но аз не мисля така. Тази сутрин нашето правителство е изискване за ограничаване на достъпа от хора, които твърдят, че взривиха Мумуру ".
  
  
  "Искаш да кажеш, че те се молят за пари?"
  
  
  "Много по-голям. Това, което те питам, е равносилно на безусловна капитулация на всички въоръжени сили на САЩ и предаването на нашето правителство е в техните ръце ".
  
  
  "Може ли съобщение да дойде от чудака?"
  
  
  "Ние сме сигурни, че това е истинска. Те са факти за експлозията Мумуры, които биха могли да знаят само извършителите ".
  
  
  "Те със сигурност ще искат по-висока цена. Че, ако ние им откажем? "
  
  
  "Според публикацията, нашите най-големи градове ще бъдат взривени, като Мумура. Ню Йорк ще бъде първият, а след това един от нашите градове ще съборят всеки две седмици, докато ние не се предаваме пред техните изисквания или че нищо няма да остане ". "А къде аз се вписвам?"
  
  
  "Президентът иска да положи всички усилия за това, но ние не можем да си позволим добре забележима операция. Имаме пълна подкрепа на Съвместния разузнавателно комитет, но самата работа лежи на AX. А ти си човек, Ник.
  
  
  "Когато вие желаете да съм бил във Вашингтон?"
  
  
  "Как най-бързо можеш да го направиш?"
  
  
  За първи път видях, че Йоланда стои на вратата и ме гледа. Тя все още беше изложени. Една ръка упиралась във вратата опора, а краката са леко встрани. В испанските очите загорелось желание.
  
  
  Аз казах в слушалката: "Аз мога веднага да си тръгне, ако съм ти понадоблюсь, но знаете, че утре сутринта?"
  
  
  Въздишка Хоук ясно прозвуча по тел. - Във всеки случай, предполагам, че ние нищо не можем да направим тази вечер. Продължавайте да се забавлявате с вашата дама, но се опитват да спестят малко сили. Аз искам да си е тук и сутринта първото нещо, насторожился. Тук има фактор време, и на сутринта брифинг ще бъде решаващ.
  
  
  "Аз ще бъда там", - казах аз и затворих.
  
  
  Очите Иоланды се плъзна по тялото ми, удря, когато те се сблъскахме с проблем в центъра на нейния интерес.
  
  
  "Слава на бога - каза тя. "За миг ми се струваше, че съм загубил вашето внимание".
  
  
  "Нито един шанс", - увери я. Аз бързо се премества напред и я взе на ръце. Това е голямо момиче - широкоплечая и висока, с широки, твърди бедра, и тя не е свикнала мъжът вдигна я във въздуха. Аз я пренесе в спалнята и опаковани в кърпи.
  
  
  "О, Ник, - памет тя, - моля те, не ме оставяй отново в това състояние".
  
  
  "Не тази вечер, обещал съм на нея. След това аз се наведох напред и продължи действие от мястото, където сме спрели.
  
  
  Глава втора
  
  
  Когато излязох от 747-ти на международното летище Дълес, ме посрещна мълчалив млад човек, който затащил ме ожидавший мен лимузината. Той внимателно изкара в едно сутрешно задръстване и накрая спря пред нищо не е забележително сградата на Du Pont Circle.
  
  
  Научих мъж, който излезе от вратата, когато влезе. Той е бил главен съветник на президента по националната сигурност. Той не се усмихваше. Хората във фоайето - продавач списания, търсят посетителите, охранител при асансьора - изглеждаше съвсем нормални, ако не и да ги гледам в очите. След това сте видели твърд, сериозен анализ, който се проявява в очите на дежурните правителствени агенти. В централата на AX действала пълна сигурност.
  
  
  Представих си пълномощията на три пъти, лицето ми беше отсканировано с помощта на телекомпьютера, а отпечатък от дланта потвърдена впръскване на сензора. Най-накрая, електронни и човешки контролни органи се уверят, че наистина съм Ник Картър, агент AX N3, оценени Киллмастера, и ми позволиха да виждаме неколкократно през следващите с Дейвид Хоуком. Той седеше в своята потрепанном стол кожа и дъвчат една от дълги пури, които почти никога не зажигал.
  
  
  Го стально-сини очи, не бяха дадени никакви емоции, когато той кимна ми на един стол срещу себе си.
  
  
  
  
  
  "Не мога да разбера - каза той, - тъй като ти си продолжаешь изглежда чудовищно по-здрави, като се има предвид развратную живота, който ви водя между работа".
  
  
  Аз ухмыльнулся старецът, който седеше точно като шомпол, повече походивший на мъж на петдесет години, отколкото на седемдесетте. "Тайната е в това, че винаги се мисли чисто", казах му.
  
  
  "Разбира се, - каза той. От едната страна на устата му леко изогнулась, че е най-близко до усмивка, която някога се е появявал на неговата кожа на лицето от Нова Англия. След това той се превърна в сериозно сериозни. "Ник, имаме големи проблеми".
  
  
  "Ами, това е подобно. Ти каза, че вчера получихме съобщение ".
  
  
  "Това е правилно. Този човек твърди, че той и хората му са отговорни за експлозията в Мумуре, и те са готови да унищожат нашите градове един след друг ".
  
  
  "Кой е човекът?" Попитах.
  
  
  "Антон Жизов. Вярвам, знаете това име ".
  
  
  "Да, разбира се. Човек номер две в руското военно командване. Аз мислех, че вие сте казали, че нито една от великите сили не е участвала.
  
  
  "Съвети отричат никаква отговорност за Жизова. Както знаете, той е лидер терорист застъпва твърда линия в Кремъл. Той все повече и повече недоволни от нарастващата също освобождаване от отговорност между нашите страни. Изглежда, той излезе сам. Той взел със себе си полковник от Червената Армия Городина и някои от военно-морски сили, които не вярват в мирното съвместно съществуване. Те също, изглежда, е избягал с ръце отвличане на голям запас от руския злато ".
  
  
  "И Жизов си мисли, че с помощта на малко количество ядрени оръжия, те могат да спечелят на САЩ?"
  
  
  "Според нашите експерти, той разчита, че, тъй като само той ще ни водят преговори или ще взривят няколко от нашите градове, съветското правителство да промени политиката си и подкрепи го".
  
  
  "Как мислиш, руснаците така ще постъпват?"
  
  
  "Аз дори не искам да строя догадки - каза Хоук. "Единствената ни грижа сега - да се спре Жизова. Президентът даде да се разбере, че за отдаване няма да бъде. Ако Жизов казва истината - а ние трябва да приемем, че е така, - си бомби вече са заложени в редица американски градове ".
  
  
  "Ти каза, че Ню Йорк е първата цел. Жизов ни даде мандат? "
  
  
  "Десет дни." Очите Хоук метнулись към отворена страница настолен календар. "Имаме девет дни".
  
  
  "Тогава колкото по-рано започнете, толкова по-добре. Имаме някакви зацепки? "
  
  
  "Само една. Представител в Лос Анджелис, който работи с Комисията по атомна енергия, видях тайната на данните за експлозията Мумуры и съобщение Жизова и се свърза с нас, само за няколко часа. Представител заяви, че тя има ценна информация, и моли да изпратят човек, за да може тя да предостави лично ".
  
  
  "Извинете, - прекъсва аз, - ти каза, че е тя?"
  
  
  Хоук здраво прикусил пура и се намръщи, но аз забелязах блясък в очите му. "Аз не знам как да попаднете в такива дела, Ник, но да, агент - жена. Много привлекателна, ако се вярва на снимката в досието ".
  
  
  Той протегна ръка през масата, черно-бяла снимка с размер осем на десет.
  
  
  Лице, което е отнасяше към мен, беше с високи скулами, големи, широко разположени светли очи и уста, с лек хумор, обрамленным гъста руса коса, която свободно ниспадали я на раменете си. Аз обърна снимката, за да проверите статистиката на естественото движение на населението. Рон Фольстедт, на 26 години, ръст от 5 фута 7 инча, тегло 115 кг.
  
  
  Аз съм върнал снимка Хоуку.
  
  
  Той каза: "Ако ми е късмет като вас, щях да спечели състоянието на пистата и в оставка след две седмици".
  
  
  Аз се засмя. "Както казах и преди, аз всеки е длъжен да чисти мисли. Искате да аз веднага започнах? "
  
  
  "Не ви е резервирано за един час на ден. полет на брега на морето. Преди да тръгне, погледни в специални ефекти. Стюарт иска да ви покаже няколко нови играчки.
  
  
  Както обикновено, Стюарт са претенциозни и внимателно ми показа последните си разработки, но тъй като неговите "играчки" веднъж спасен живота ми, бих му е позволено да ги представя по свой начин ".
  
  
  "Вие ще видите малък пожар гори зад стъклена преграда", - каза Стюарт вместо поздрав.
  
  
  "Този път ти си направил това, Стюарт, - казах аз. "Вие сте измислили огъня!"
  
  
  Той не обърна внимание на моята забележка и продължи. "На тези кръгли бели хапчета, които държа в ръката си, са подобряване на нашите познати на димните гранули. Бих искал да направя ". Той се подаде една ръка чрез гумен уплътнител в преграда, подобна на устата си и хвърли една от пелети в огъня, бързо премахване на ръка.
  
  
  Чу мек памук, както и малка заключената стая, която изпълни синята мъгла.
  
  
  "Това е то?" - попитах аз съм малко разочарован.
  
  
  "Както виждате - каза Стюарт, като че ли не съм казал нищо, - дим изглежда много тънък, едва петна въздух и, очевидно, не пречи на vision или действия. Но аз бих искал да понюхали малко.
  
  
  Разкопчаваше лицето, Стюарт големи пръсти опънати гумена космическия печат. Поява на дим е твърде превърнало замърсява, за да може да се види, но аз отиде по-далеч и прави минимален дъх. Веднага аз закашлялся и чихал. Сълзи застилали ми очите, лигавицата на носа и трахеята, сякаш изгори. След около петнадесет секунди, след като Стюарт затвори капака, симптомите изчезнаха и аз
  
  
  
  
  
  в състояние да диша и отново да се видим.
  
  
  "Силен материал", - казах аз, забелязвайки, че Стюарт, изглежда, малко самодоволно, защото ми дискомфорт.
  
  
  "Ефектът, тъй като сте разбрали, е само временно - каза той, - но димът от една пелети може да обездвижва всички в стаята среден размер в рамките на три секунди. А сега искам да сте опитали това." Той връчи ми нещо подобно на обикновен ленено носового шал.
  
  
  "Вие искате аз да высморкался?" Попитах.
  
  
  "Вплетена В тъканта на сверхтонкая мрежа", - каза той. Ъгли прикрепятся за главата си, за да се гарантира маска от излагане на дим ".
  
  
  Аз натянул кърпа на носа и устата му и притисна два кътче до назад. Те остана един до друг и се държат с маска на място. Отворих гумена подложка за стъклена преграда, вдъхнал малък експериментален дъх и дълбоко вдишване. Остра миризма все още присъстваха, но този път нямах никакви неприятни ефекти. Затворих пломбу и извадил носна кърпичка-маска.
  
  
  "Добра работа, Стюарт", - казах аз сериозно.
  
  
  Той се опита да не изглежда прекалено доволен. "Имам още един малък предмет, който може да ви бъде полезен". От чекмеджето той извади кафява кожена каишка и протегна го пред мен като горд баща показва новороденото си дете.
  
  
  Като взе ремъка от ръцете му, аз казах: "Стюарт, ти трябва да се подхлъзна. Това е една от най-очевидните фалшиви пряжек, които съм виждал през последните години. Това не ви заблуди професионален агент, нито десет секунди. Какво има вътре, декодер Captain Midnight?
  
  
  "Защо не го отворите и да не разберете?"
  
  
  Нещо в тона на Стюарт ми подсказало, че той е пред мен, но все пак и аз прегледах специална ключалката и бързо намерих малка пружинную капаче, която отваряше тайния отделение. Отворих го, и беше рязко съобщение, като книжен делото се откъсна от ключалката.
  
  
  Стюарт заяви: "В реалния модели вътре, вместо капачка се намира малък заряд експлозив. Не е достатъчно мощен, за да унищожи, но е напълно в състояние да убие или парализират sharp очи вражески агент, който отне да го имате.
  
  
  Взех половин дузина димните топки и вливане носа маска-маска и търгуват със своя собствена зона на трюковую модел Стюарт. Аз извади от една малка чанта, която донесъл със себе си, са инструменти на бизнес - Вильгельмину, ми девятимиллиметровый. Люгер и Уго ми с две остриета, остър като бръснач шило. Сложих "Люгер" в поясную кобур тип от ФБР, а шило - в специално изработена сабя от замшевой кожа, която съм вързал към своя дясно предплечью. При правилната флексия на мускулите на моята ръка Уго падна рукоятью напред в ръката ми. Аз отново облече якето, взе чантата си и тръгна към улицата, за да вземе такси до Дълес. Киллмастер се върна на работа.
  
  
  Трета глава
  
  
  Това беше един от редките дни в Лос Анджелис, когато вятърът е отнесъл смог от басейна Градът се простира под струя, като жив организъм от бетон и асфалт, с големи пътни артерии, отворени, сякаш огромен рассекающим с нож.
  
  
  Пътуване с такси от Лос Анджелис до адреса на Рона Фольштедт в подножието на един от каньони в планините на Санта Моника е дълъг. Аз запали цигара, докато водачът подробно ми разказваше, как би направил, ако беше приложен от "Доджърс".
  
  
  Той засадени мен пред уютен вилата, прибраните встрани от пътя сред борова гора. Тишината на каньона е нарушил шум около дузина мотоциклети, като частен автомобил, изминал пътя. Това изглеждаше странно място за срещи на вело-клуб, но не може да не се вземат предвид предпочитанията на мотоциклетисти.
  
  
  Аз се качих по късата каменна стълба и slouched по килима от борови иглички до входната врата. Камбани не е, така че аз почука.
  
  
  Момиче, отвори вратата, е във всеки случай по-добри снимки, които съм виждал в офиса Hawk. Кожата му беше чиста и бяла, с лек руж по бузите. Сега можех да видя очите й в тъмно синьо на северните морета, и мека руса коса, изглежда, бяха запалени лунна светлина.
  
  
  "Аз съм Ник Картър, - казах аз, - от AX".
  
  
  Очите й за миг погледна лицето ми, след това са ми раменете и пробежались по цялото ми тяло. "Влезте" - каза тя. "Аз Съм Рон Фольстедт".
  
  
  Я хол приличаше на експлозия в музикален магазин. Парченца и късчета китари бяха разпръснати без никаква видима метод, бутилки с лепило и шеллаком седяхме на килима, а няколко останали инструменти са прислонены към стените.
  
  
  Рон видяла съм всичко да приема. Тя каза: "Моето хоби е да проектираме и ремонт на китари. Аз намирам, че е много релаксиращ ".
  
  
  "Трябва да прекарват много време в уединение, да работим по тях", - казах аз.
  
  
  "Аз не разбирам, колко много все още".
  
  
  "Може би ние можем да се направят някои промени в това как си прекарват свободното време", - казах аз. "Но първо трябва да ни даде някаква информация за взривяването на Мумуры".
  
  
  "Не съм сигурна, че разбирам какво имаш предвид", - със съмнение каза тя.
  
  
  Това беше правилният отговор. Аз умишлено не е подал я на лична марка. Знаех, че Хоук проинструктирует си, и аз исках да съм сигурен, че говоря с подходящата жена.
  
  
  "Можете да спестите съвпадение?"
  
  
  
  
  
  Аз казах.
  
  
  "Съжалявам, че не пазя ги, тъй като отказах цигарите".
  
  
  "Аз самият се опитах да се откажат от пушенето през миналата година, но продължи само две седмици." Аз винаги се чувствах малко глупаво, минавайки през една от тези процедури, но такива малки предпазни мерки могат да имат значение, за да се разграничи на живо шпионаж от мъртво шпионин.
  
  
  Рон Фольштедт се отпуснах и седна на дивана. На нея бяха сини панталони, които държат на краката си в тайна, но си свободна блуза зияла толкова много, че обнажала упругую, приподнятую гърдите, не нуждающуюся в подкрепа на производството на дамско бельо. Тя е худощавой, но в никакъв случай не исхудавшей. Аз седнах до нея, вдишване на лек цветен аромат, и тя започна да говори.
  
  
  "Как ти би казал, аз съм от АЕЦ. Голяма част от нашата секретна работа и се провежда разследване на ФБР, но част от работата, която вършим за себе си. Това беше един от тези, с които аз се запознах с Ноксом Варновым.
  
  
  "Преди пет години той е заемал много малка пост на един от нашите енергийни проекти. Той започна да говори на коктейлни партита и, както изглежда, се е изразявала някакви странни политически възгледи. На мен ми беше възложено да се доближи до него колкото се може по-близо, за да го чуя. Това беше лесно. Той е много исках, някой да се вслушва в идеите си. Той е имал в предвид в процеса на производство на ядрени взривни устройства от пластмаса, която е възможно да придадат почти всяка форма. Казах му, че това ще бъде за целта, и очите му наистина е осветен. По думите му, от този материал може да се направи невинно изглеждащи предмети, които могат лесно контрабанда контрабанда на всяка държава по света и е поставен в техните градове. Може да се наложи страната да сдалась или град ще се разби един след друг ".
  
  
  "Разбира се, подобен на Мумура".
  
  
  "Това е нещо, което си мислех, че се нуждае от пари, за да усъвършенства своя процес, много пари. Той разказа за своята схема на длъжностните лица АЕЦ, и те почти изгониха го от офиса. Ние правим акцент е в основата на мирното използване на атомна енергия, и никой дори не иска да говори за оръжия.
  
  
  "Естествено, Варнов е бил освободен от работа с поръчка. Той е много обиден. Закле се, че расквитается с цялата прогнила държава за това, че не го поддържа. Скоро след това той се скри от поглед, и ние не сме твърде опитвали да я намерят, тъй като, честно казано, го считат за анормални ".
  
  
  "Вие сте добре свършена работа над Варновом", - казах аз. След това за малко подразнить си, добавих: "Колко близо успя да се доближи до него?"
  
  
  Тя наведе клепачи и погледна към мен на тъмно-сини очи. "Всъщност, аз никога не дойде толкова близо. Варноу е бил толкова запален по своя пластичен процес, че не може да се интересуват... други неща. Усетих леко облекчение. Той е електронен пейсмейкър, който регулиран го сърцебиене, и би било доста неудобно, ако той се затваря в интимен момент. Кажи ми, Ник, ти не ползваш такива изкуствени средства, не е ли така?
  
  
  "Не, - засмя и аз. "Аз все още използвам всички оригинални резервни части".
  
  
  "Радвам се да го чуя. Искаш ли коктейл? "
  
  
  "Добра идея - казах аз. "Тогава аз ще ти се обадя Хоуку във Вашингтон и да изразявам това, което ти ми каза. Ако имаме късмет, можем да прекара вечерта сама.
  
  
  Ние заедно са преминали в светлата компактна кухня в задната част на вилата. Аз казах: "имате тук е доста изолирана място".
  
  
  "Да, знам. Това ми харесва. Тълпата мен никога не е особено привлича. Този път извън задънената улица завършва с няколко мили нагоре по хълма, ние на частни имоти, така че тук не с толкова много машини.
  
  
  "Ако на улицата не рычали мотори, може да се окаже далеч извън границите на града. Те често тук ходят? "Не, аз за първи път ги виждам. Изглежда, те очакват да се случи нещо. Малко адам остроу: малко зловещо, но те не стигнаха до дома ".
  
  
  Обезпокоителни повиквания звъни направи в главата ми силно и ясно.
  
  
  "Рона, този разговор, който си направила Хоуку тази сутрин - ти си беше тук телефон?"
  
  
  "Да, аз така направих. Защо?" Тя ахна, когато дойде разбирането. "Мислите ли, че моята линия притискаше?"
  
  
  "По-безопасно само да се предположи, че всички линии са подслушвани, докато вие не докажете противното. Аз не обичам тази байкерскую бандата. Имаш машина? "
  
  
  "Да, той е паркиран на улица, водеща нагоре по хълма".
  
  
  "Сложи няколко неща заедно и да замина оттук".
  
  
  "Но къде да отидем?"
  
  
  "Ние AX има плажен къща в Малибу, за да агенти могли да го използват при необходимост. Там ще ти е много по-безопасно. Не стана добави: "Ако ние проедем покрай тълпата мотоциклетист", но аз си мислех точно за това.
  
  
  Четвърта глава
  
  
  Излязохме през задната врата и през храсти выскользнули на стръмен склон, където стоеше машината на река Рона.
  
  
  "По-добре позволете ми да карам кола", - казах си. Това може да наложи някои сложни маневри ".
  
  
  Тя подаде ми ключовете и бързо се приближи към пътниците страна. Аз седнах зад волана, за да забележи, че на задната седалка бяха умъртвени много си китарен оборудване - панел от палисандрово дърво, макари със стоманени и найлонови струни и лигавицата на лешояд от черно дърво.
  
  
  Група мотоциклетисти нас все още не се забелязва, но те неспокойно слонялись в подножието на пътя. Изпълних двигател и чух зад себе си викове. Аз плесна лост за смяна на предавките
  
  
  
  
  
  
  в ниското, и машината е скочила в планината. Ние завизжали по S-образна крива, за миг да се скрие от поглед, но съм чувал, като им машини с рев се изкачват по хълма след нас.
  
  
  Ние веднага вкара скорост на кратък възход, и аз тихо му благодари за това, че Рона има машина с някои шнур мускулите под капака. Мотори се появи в огледалото за обратно виждане, и аз чух памук, който не е част от отработените газове. Куршум отлетела от задната част на машината, както беше последвана от друга, ниско прицеленная.
  
  
  Обърнах колата по друг завой по завой и извади Вильгельмину от кобура. Аз махнах предпазителя и се връчва на "люгер" Рона. Аз казах: "Аз не мога да се забави, за да ви даде добър изстрел, но продължавайте да стреля, и това ще им даде повод да се мисли"
  
  
  Рон враца от прозореца и полицейски изстрел с левия по байкерам. На мен ми беше приятно да се види, че тя е в състояние да се справят с оръжия. Задръжте колата на пътя, бях твърде зает, за да се огледам наоколо, за да видите, не се блъсна ли тя в нищо, но промяната на височината на звука на двигателя зад гърба ни подсказало ми се, че тя е най-малко, забавя тяхното.
  
  
  Когато аз съм малко отдышался между нас и колоездачи, остър мирис на бензин предложи ми се, че те са направили дупка в нашия резервоар. Стрелка на показалеца е на нивото на горивото вече покачивалась в точка E, така че аз знаех, че не можем да отидем много по-далеч. Натиснах педала на газта на пода, и ние опасно включили още два завоя.
  
  
  Мотори все още тракаха по пътя зад нас, но имах няколко завъртания между нас, когато двигателят е закашлял, и аз разбрах, че нещо лошо. През последните тридесет секунди бях дошъл отчаян план, като извади ни от там живи. Рон разрушен "Люгер", и от време на перезарядку не е имало. Храст от двете страни на пътя беше твърде гъста, за да можем далеч избяга. До преследвачите си оставаше само няколко секунди действа, така че първият ми опит е единствената, която можем да получим.
  
  
  Аз рязко спря по средата на пътя, хвана макара със стоманено струной за китара от задната седалка и се втурна към стълб край пътя. Аз обмотал тел линия около полюса, два пъти скручивая край, за да го повали. Бягане към колата, аз хвърли макарата през задното стъкло, скочи на предната седалка и изцеди от машини последната унция власт, да ни към малък наклон и да се скрият от погледа зад кучкой чаппараля на пътя. от другата страна на пътя.
  
  
  Тракането на мотоциклети е само на един завой по-надолу от нас, когато аз перегнулся чрез място и в същото време каза на Рона: "Махай се и седни тук на машината".
  
  
  "Но, Ник, те ще видят от нас, като само ще се проведе тук през храстите".
  
  
  "Мисля, че ще бъде, за да си помисля", - казах аз. "А сега прави каквото ти казвам".
  
  
  Следвайки инструкциите на река Рона, аз взех макара с гитарным тел и натянул си. Отворих вратата, намотал на тел върху горната рамка и навити на прозореца, за да го държи на място. След това аз затръшна вратата. Мотоциклети взревели направо по пътя, когато аз падна до Рона, оставяйки стоманена гитарную струна опъната напречно на пътя на височина около четири фута.
  
  
  Два лидер мотоциклетизъм на опаковката, почти едновременно са хит за тел. Изглеждаше така, сякаш те кивнули един на друг в нещо, но в следващия миг двете глави замръзна във въздуха, а историите излезли изпод тях. Главата на шлемовете ударялись за асфалт и лудо скачане по пътя, зловещите футболни топки. Мотори, кормилото на които все още държат в ръцете безголовые ездачи, с рев взметнулись нагоре по хълма, на няколко ярда, преди един обърна, за да удари другия, като ги двете в плетеница от плът и механизми.
  
  
  Останалите колоездачи са се опитали да мърдам, да се плъзне по скользкому асфалта. В резултат на това се образува купчина, плетеница от извити машини и заклещени тел. Аз сграбчи Рон за ръката, и ние изтичаха. Ние лежаха ничком за храсти, когато е било възможно да се чуе, като оцелелите от банда мотоциклетисти заводили своите мотори и изчезнали далеч.
  
  
  По тънък тялото Рона содрогнулась. "Как мислиш, от кого са били, Ник?"
  
  
  "Те трябва да бъдат свързани с хора, които взривиха Мумуру и заплашва Ню Йорк. Може би за твоя телефон отдавна се явява на прослушване. Тази сутрин, когато се обади Хоку, те са знаели, че това ще е крив. Те чакаха някой пришлет БРАДВА, а след това планира да се отърве от нас.
  
  
  "Да, но това е само войски. Кой е раздаването на заповеди? "
  
  
  "Лидер се оказа Антон Жизов, истински боен ястреб от Червената Армия. Оказва се, че един от мъжете с него е Фьодор Городин. Не е толкова умен, колкото Жизов, но също толкова и опасен. И ако ти предположение е вярно, има Нокс Ворнов.
  
  
  "Така че всичко, което трябва да направите, е да ги намерим и да ги взривяват по-голямата част от Съединените Щати."
  
  
  "Това е всичко. Но, по дяволите, имам цели осем дни.
  
  
  След като безопасно прекъсване върнахме се на пътя и да отиде до магазина с обшитой вагонкой фасада, която се управлява от жена с яблочноыми бузките, която изглеждаше като обща майка. Купих си Надежди
  
  
  
  
  
  
  бира и получи шепа отдаване за телефон.
  
  
  Първо се обадих на номера за контакт лице на Съвместния разузнавателната комисия в Лос Анджелис. Аз му казах, за трупове по пътищата и за колата на река Рона в храстите. Обадих се, за да се обадя на такси, и ние с Рона оправили чакам
  
  
  Пета глава
  
  
  Малибу. Площадка за филмови звезди, къщи почивен ден за богатите и място за възстановяване от квартал №12 AX. Някои от тях са били забелязани в цялата страна за използването на агенти AX в специални обстоятелства. Аз почувствах, че ние с Рона соответствуем изисквания.
  
  
  Един и същи ключ, който е всеки агент AX, отваряше вратата на всеки от тях. Те са налични в различни блокове и сгради. Този, че в Малибу, неадекватно е влязла в сила на термина "Спешно Quarters". Модерна сграда от стъкло и махагон е защитен от подходния път към магистралата на Тихоокеанското крайбрежие на семифутовым ограда. Долу е огромен хол с висок таван и удобни мебели, расставленной около окачени стена на камината. Десятифутовая бар стойка от черно дърво отделяла хола от малка функционална кухня. Вита стълба от ковано желязо водеше към три начина площадка, където бяха спалните.
  
  
  Рон забеляза баня с затонувшей римската баня. "Бих точно искаше да вземе вана", каза тя. - Как мислиш, тук има нещо, в което бих могъл да се скрие след това?
  
  
  "А чрез спалня", - казах аз. "Тези места са доста добре заредени".
  
  
  Тя се изкачи на горния етаж и рылась в шкафовете и чекмеджетата, докато аз проверка на бар. Скоро тя спъва и отново се спънал в велюровом халат, перекинутом през ръка, а ръцете й бяха пълни с бутилки и консервни кутии.
  
  
  "AX със сигурност обустраивает си покриване на всички случаи на живота си, не е ли така?"
  
  
  "Те не са толкова шик, - казах си. "Бях на английски, където трябваше да се бори с плъхове за място за сън".
  
  
  Рон дълго ме гледаше от подножието на стълбището. "Това е единственият проблем, който имаме тук няма".
  
  
  "Поне едно", - се съгласих аз. "Какво искате за пиене? Здравейте, ще имам двойка е в готовност, когато се омъжи.
  
  
  "Каквото и да имаш, каквото е", - каза тя, отивайки към банята.
  
  
  Раздел стени от бани е от центъра на стъкло и е насочен към бара отвън. Когато светлината в банята се е превърнала стъкло е доста прозрачна, и всичко, което се е случило вътре, е добре да се вижда, поне на външен вид, за всички, които гледах от бара. Не можех да бъда сигурен, знаеше дали на Рон за това вуайеристском ефекта или не, но по проучен грацията на нейните движения подозирах, че е така.
  
  
  Тя е представил бутилки и буркани на рафта, след това свали блуза. Дори през нарушава стъкло от камъчета розов цвят, я на зърната е различен от по-бяла плът на гърдите си. Тя се оттегли от своите свободни сини панталони и разочарова лента черни бикини бикини по своя дълъг тънък краката. Тя проверява вода на един крак, за последен път погледна се в огледалото в цял ръст и да слезе в банята.
  
  
  Отидох до телефона в далечния край на бара, за да се обадя Хоуку. От личен телефонен аз веднага се обадих. Разбира се, беше вероятността, че телефонът Малибу прослушивался, но, като се има предвид скоростта на движение, аз не можех да спра да се тревожи за това.
  
  
  Преди да успея да докладва, че е научил от Рона, разговор откри Хоук.
  
  
  "Току-що е във връзка с много развълнуван от представител на JIC, който каза, че ще остави му доста мръсна работа за почистване, която той трябва да се рециклират и да се обясни на местната полиция".
  
  
  Аз-ът точността на отчета
  
  
  "Ник, разбирам - продължи Хоук, - че в хода на нашата работа някои тялото задължително остават назад. Дали няма да е прекалено много, ако и в бъдеще ще направи необходимите цензуриране по-чист начин... да речем, прострелив им сърце? "
  
  
  "Ще се опитам да бъда спретнат, - обещах аз, - ако позволяват обстоятелствата".
  
  
  "Добре. А сега кажи ми, има ли мис Фольштедт нещо ценно за нас?
  
  
  Аз quelled усмивка, видя как Рон се изправи във ваната и протегна голата си ръка за кърпа. "Да, - казах аз, - мисля, че да."
  
  
  Разказах Хоуку за разследването на Рона Нокса Варнова пет години и го схема за изнудване на нацията, заплашва да взриви я на града, един след друг. Hawk особено заинтересована, когато аз му казах за идеята Варнова да премахнеш ядрена експлозиви.
  
  
  Той каза: "Това е много добре с новата разработка в тази област. Аз не искам да се обсъди по телефона, но бих искал да ви сутрин са транспортирани обратно във Вашингтон ".
  
  
  "Правилно. Аз ще бъда там утре ".
  
  
  Рон вече е излязъл от баня, кърпи за себе си с кърпа. С безгрижни чувственост тя можела пухкава кърпа нагоре и надолу по гладка вътрешна страна на бедрото. Когато аз отговорих Хоуку, в моя глас, трябва да бъде отразено леко разочарование от това, че толкова скоро ще свърши това обещаващи запознанства. Хоук откашлялся в своята неодобрительной начин. - Можете да вземете със себе си мис Фольштедт. В моя проект ще има работа и за двама ви ".
  
  
  "Ние ще бъдем там", - казах аз с голям ентусиазъм.
  
  
  Аз затворих телефона и се приготвил няколко мартини от
  
  
  
  
  
  хладилника алкохолни напитки, под бар. Когато хвърлих върху резен лимон във всяка чаша, от ваната излезе на Рон. На нея е кратък велюровый халат за баня, са обвързани с колан. Това беше достатъчно, за да се достигне до гънките, където бедрото се свързва с ягодицей.
  
  
  "Страхувам се, този халат за баня не е за високи момичета", - каза тя.
  
  
  "Аз бих така че не каза", - казах си. Краката на река Рона, във формата, в която те са сега, не изглеждаше дори малко постно. Вместо това изглеждаше закръглена, гладка и еластична. Аз връчи си мартини.
  
  
  "Благодаря ви" - каза тя. "Вие се обадили в Вашингтон?"
  
  
  "Да. Хоук иска да ни пренесе там утре. Каза, че и той има работа и за двама ни. С теб всичко наред ли е?
  
  
  "Защо не? Това трябва да бъде по-добре, отколкото си тук с мотоциклетисти и дявол знае още стреля в мен.
  
  
  Рон отпи от своето питие, след това постави чаша на багажник и започна силно трепна, сякаш я раздул порив студен въздух.
  
  
  Аз направих крачка към нея. "На рон, какво се е случило?"
  
  
  Тя дълбоко въздъхна. - Мисля, че е забавена реакция на цялото вълнение днес следобед. Изглежда, не съм такоая готина и съсредоточен, както си мислех ".
  
  
  Влязох и я прегърна. Тялото й, което изглеждаше толкова тънък и способен в облеклото, таяло в мен с топла гъвкавостта, че е било невероятно. На гърдите си, snuggling до гърдите ми, леко се движеше заедно с дишането.
  
  
  "Аз съм толкова дяволски уплашен, Ник - каза тя, - за теб, за мен и за всички в света. Как е свършило? "
  
  
  "В лошо състояние", - казах аз. "Но не и за нас. А сега расслабься и позволете ми да се вълнувам ".
  
  
  Аз массировал гладки мускули на гърба си през велюровый халат.
  
  
  Тя се наклонила главата си, за да ме гледа в очите. "Надявам се, че си права, Ник - каза тя.
  
  
  Наведох се и я целуна по устните. От него миришеше на сапун от баня, с лек цветен аромат в линията на косата. Устните й бяха по-студени и еластична, а на вкус прилича на мента.
  
  
  Ръцете ми плъзна нагоре и нащупали открит край дреха, след това спадна до топло извисяващи се хълмове на гърдите си. С лек вик желание тя се отдръпна от мен. Достатъчно време, за да разхлаби колана и надвинуть халат обратно на раменете си, което му позволява да падне на пода.
  
  
  Бавно, умишлено, тя прекарала ръката ми в своята голота, и за миг сгуши до гърдите, а след това позволи на соскам се изкачи отново, когато тя прекара ръце по тялото си и по плоскому стомаха си с по-мека, от велур, кожа.
  
  
  Очите й бяха очаровани, когато тя се наклонила главата, за да видите, тя е изпратил моите пръсти по своята копринена възглавница до вашия топлия център, и да я гладни очи са се увеличили, за да се срещнат с моите.
  
  
  Когато аз се върна, и бързо свалил дрехите си, тя учи от мен с искрен интерес и възхищение, никога не отворачивалась, дори когато бях напълно обнажен. След това тя просто отвори ръце, за да поздрави ме.
  
  
  Погледнах към стълбище площадка спални, но тя поклати глава - като че ли е казано, че нейната необходимост е твърде бърза, за да отлагаме я, - че мястото тук, е дошло времето. Ние попадаха в дебел син килим, и аз я погали тялото си. Първо я стоновете бяха тихи, като въздишка на вятъра, но скоро ескалира в трескава викове изисквания, когато тя перекатилась и затащила ме на себе си.
  
  
  Когато влязох в нея, тя изогнула своето тънко светло тяло, за да се срещне мен. След това е извивающийся, заплетен ритъм на неговото мъчително желание, заедно нараства на повдигнато легло вълна кулминацията, след която последва, беше дълъг, бързото спускане в празна брега на сладки изтощение.
  
  
  Глава Шеста
  
  
  На следващата сутрин, Рон отиде на работа и подготвили богата закуска. Нощен зареждане предизвика у двама ни голям апетит, и ние с ентусиазъм задържа храна. По-малко кафе в нашите чаши охладнявам, всичко останало моделът се загрява. Но това беше работен ден, и от това, което съм научил за Надежди снощи, място за почивка след закуска може да отнеме нас до края на вечерта.
  
  
  Вместо това ще се изправи във ваната и взе студен душ.
  
  
  Тръгнахме от Лос Анджелис. Интернационал в девятичасовом полета, а в Даллесе ни посрещна лимузина AX още един мълчалив и ефективен шофьор Hawk.
  
  
  Минахме през ритуал за сигурност и скоро седнахме на масата срещу Дейвид Hawk. Основният човек, AX пробежался очите на Рона Фольстедт и се обърна към мен с мълчалив въпрос на външен вид. Аз сви рамене и се усмихна толкова невинно, колкото можеше.
  
  
  Хоук рязко изчиства гърлото и се премества до точката. "В това време, когато вчера се обадили ми, Ник, ние продължавахме моряк на име Хуан Ескобар от карибите круизен лайнер Gaviota. Го задържани във Форт Лодердейле, когато той подозрително поведение при преминаване на митниците. Никаква контрабанда не е било открито нито при него, нито в неговия куфар, но тъй като в наши дни всички наши хора са били в двойна тревога, властта на Флорида по телефона в нашия офис. Ни донесли на Ескобар за разпит, но нищо от него не са постигнали. След това, когато сте предоставили информация за мис Фольстедт за Нокс Варнове и неговата ядрена пластични експлозиви, ние внимателно разгледахме заведени им куфар. Разбира се, нашите лаборатории са показали, че това е расщепляющийся материал.
  
  
  
  
  
  
  На защелке ние открихме микроэлектронный детонатор, който може да активироваться с помощта на далечния радио сигнал. И, че е смешно, дръжката е гравирана малък череп - малкото главата на смъртта.
  
  
  "Вие сте научили нещо друго от моряк?" Попитах.
  
  
  "Малко. Аз нека този човек да ти самият.
  
  
  Хоук натиснах бутона на своя домофоне и каза: "Изпратете на Ескобар". Минута по-късно влезе двойка мрачни държавни служители, а между тях стоеше мрачен белези от шарка лице. Държавни служители са си отишли, и Хоук махна сб Ескобар на един стол.
  
  
  Аз се приближи и застана пред мъж. "Нека да чуем вашата история", - казах аз.
  
  
  Ескобар неудобно поерзал. "Аз вече казах това е двадесет пъти".
  
  
  "Кажи го още един път", - казах аз. "На мен."
  
  
  Той погледна към лицето ми и без никакво колебание започна да говори. "Проведено сред учители, той ми даде куфар и петстотин долара. Той каза да се вземат почивка за няколко седмици. Тогава, когато аз догоняю кораб, той ми дава още пет. Всичко, което правя, е да си сложа куфара в шкафче в Кливланд и го оставят там. Това е всичко, което знам. Кълна се."
  
  
  "Кой е голям човек?" Попитах.
  
  
  "Аз не знам името му. Понякога той влезе в борда на едно пристанище, понякога по друг. Всичко, което знам, той има нови собственици, и когато той отдава заповед, всички слушат ".
  
  
  "Новите собственици, ти каза?"
  
  
  "Да. Пет-шест месеца са закупени Гавиоту. По-голямата част от стария екип те са уволнени, някои от нас оставят. Аз работя за никого. Разбирате ли, това е работа. Нови момчета, които те са наети по команда, не от Южна Америка, както всички ние. Те смешно говорят и се държат от нас пази ".
  
  
  "Разкажи ми повече за голям човек".
  
  
  "Той е шефа, това е всичко, което знам. Той изглежда груб и говори на нисък глас. Раменете на големи, като на бик ".
  
  
  Погледнах към Хоук.
  
  
  "Това е описание на интересите Федор Городину", - каза той.
  
  
  Казах Эскобару: "Някой друг да казва?"
  
  
  "Един човек, аз виждам само два пъти. Постно, зловещо, сива коса. Той е единственият, когото някога съм виждал, даване на нареждания здоровяку.
  
  
  Аз отново се обърна към Хоуку. "Жизов?"
  
  
  Той кимна.
  
  
  Аз бутна ръце в джобовете си и бавно се приближи до най-отдалечената стена. След това се върна и отново застана пред моряк. Вгледах се в очите му, докато той не отмести поглед.
  
  
  "Хуан, - казах му, - вие сте чували, че Съединените Щати справедливо да се обръщат с престъпници и че ти не трябва да се страхуваме от малтретиране. Но тук е съвсем друга ситуация, Хуан. Няма време за търпение. Ако лъжеш нас, аз лично ще се уверете за това, да, дори и ако са живи, ще са безполезни за сеньорит. Ти ме разбираш, Хуан?
  
  
  "Да, сър!" - отсече той. Изпъкнали очи че аз предложих, че той знаеше, че аз не се шегувам. "От името на моята майка аз говоря истината! Беше още шест души, на които те се подаряват на куфара. Когато те ги взимат, не съм чувал. Моето дело е за Кливланд. Това е всичко, което знам е, сеньор, повярвайте ми.
  
  
  Аз направих. Аз кимнах Хоуку, и той отне на Ескобар.
  
  
  "Предполагам, че сте проверили кораб и тези нови собственици", - казах аз, когато ние тримата отново остана сам.
  
  
  "Да. Gaviota - това е венецуелски регистър. Бившите собственици е платена огромна сума пари на човек, който казва, че представлява дружеството Halcyon Cruises. Това, разбира се, е фалшив.
  
  
  Рон Започна Да Говори. "Не може ли да вземете кораб и да разпитва отбор? Запознайте се, къде ли идват бомби? "
  
  
  "Бихме могли да", - призна Хоук. "Но не можехме да бъдем сигурни, че Городин ще бъде на борда, и, изглежда, Жизов почти не се появява. Дори и ако сме научили, където се правят бомби и къде се съхранява спусковое устройство, слухове за залавянето на кораба са достигнали техните по-рано, отколкото ние. А след това те могат да взривяват бомби, вече заложени в бог знае кои градове. Не, това упражнение трябва да бъде сдържан, ето защо исках да ти и Ник са били тук.
  
  
  "На мен ми беше интересно, когато стигнете до това", казах аз. "Без лоши чувства, Рон, но аз съм свикнал да работи една".
  
  
  "Не и този път", - каза Хоук. "Първата ни стъпка е да сложи някой на борда на круизен лайнер. А един-единствен човек, ще привлече твърде много внимание ".
  
  
  "Защо?" Попитах.
  
  
  "Така се случи, че" Gaviota "е специализирана в..." - тук старецът сметнах за необходимо отново да се отпуши гърлото си, - "... круизи за младоженци".
  
  
  Рон Фольстедт започна да се усмихва, но бързо протрезвела, когато Хоук се хвърли към нея една от онези тежки погледи на Нова Англия.
  
  
  Той каза: "Аз съгласувани с Комисията по атомна енергия, за да мис Фольстедт е назначен в AX по време на тази извънредна ситуация. Аз не мисля, че ако ви помоля да играят ролята на младоженци, вие твърде силно разширяват своя актьорски талант.
  
  
  "Мисля, че ние ще се справим", - казах аз с невъзмутим вид.
  
  
  "Докато при изпълнение на служебните им задължения", - добави Рон, подмигнув ми, когато Хоук не гледам.
  
  
  "Знаех, че мога да разчитам на вашето сътрудничество, - сухо каза Хоук. "Ще се присъедините към круизу утре в Антигуа. Корабът Gaviota ще отиде в няколко пристанища на Карибите, проплывет през Панамския канал и се издига нагоре по западния бряг на Мексико, с междинна спирка в Лос Анджелис. Но ако не сте открили оперативна база и не изключиха я от времето, когато корабът пристигне в Панама, а след това
  
  
  
  
  
  
  ще бъде твърде късно. Защото след осем дни се планира да взриви бомба в Ню Йорк ".
  
  
  "Кратък меден месец" - коментира съм.
  
  
  Хоук продължава като че ли нищо не е говорил. Екскурзионна мисия - да разбера къде се поставя куфара бомба на борда на кораба, и да се върне към източника. Там трябва да се намери Антон Жизова и най-вероятно Нокса Варнова. Тогава вие, сами по себе си. Аз ще ви предоставят цялата възможна подкрепа за тази цел, но всяка мащабната операция е невъзможна ".
  
  
  Ние с Рона излезе от кабинета на стареца и един полет се спускат в Център за управление на документи. Там ни предоставили всички документи и снимки, които ще ни трябват, за да се представяте за г-н и г-жа Никълъс Хънтър.
  
  
  Когато сме напускали централата AX, Рон играеше , като действа за целия свят като бъдеща булка.
  
  
  "Не мислиш ли, - смутено каза тя, - че тъй като нашия" брак "не е официално започва утре, ние трябва да останат и днес в две различни стаи?"
  
  
  "Добра идея", - казах аз, когато таксита. "Аз трябва да изляза днес доста късно, и аз не бих искал да се събудя до теб, когато ти влезеш".
  
  
  "Така ли?" - попита тя с тежък сарказъм. "Тя Как се казва?"
  
  
  "Хайде, скъпа, ти да не съжалих, че съм се радват снощи бакалавър".
  
  
  Седнахме в таксито, и Рон се отдалечи от мен толкова, доколкото позволява на седалката. Кръстосани ръце и свити колене, тя седна, намръщени, в прозореца.
  
  
  Аз нека си се цупи половин дузина квартали, а след това отстъпи. "Ако ти стане по-лесно, аз ще бъда тази вечер в централата на AX и ще направя уроци".
  
  
  Тя се обърна и ме погледна със своите нордическими сини очи. "В действителност?" - попита тя с глас на малко момиче.
  
  
  "Право", - казах аз. "Аз не съм против да се смесват бизнес и забавление, когато едното не пречи на другия. Но днес всичко трябва да бъде по работа. Искам да ви разкажа за всичко, което имаме за Антоне Жизове, Федоре Городине и Нокс Варнове ".
  
  
  Рон протегна ръка и леко сложи ръка ми на коляното. "Съжалявам, Ник. Аз не исках да изглежда ребячливой.
  
  
  Аз се засмя тя. "Нямаше друг начин".
  
  
  След това тя се мушна до мен, и аз се наведох, за да се нежно я целуна.
  
  
  Седма глава
  
  
  На следващата сутрин, няколко часа преди пристигането на "Гавиоты" ни отведе в Антигуа нает самолет. Сейнт Джонс, столицата на малък остров, са все още много британски в централните части на града. Но след като попаднат в native квартали, вие ще започнете да чуят мек музикален език калипсо и да видите колоритни костюми, които хората носят, не за това, за да направи впечатление на туристите, а защото им харесват на цвят.
  
  
  Туристически агент в хотел Queen ' s не бързаше да ни продават билети за круиз по Гавиоте.
  
  
  """Вече сте пропуснали първата част от пътешествието, - каза той, - и аз все още ще трябва да ви таксува пълната стойност".
  
  
  "Какво си мислиш, скъпа?" - попитах аз, като годеник.
  
  
  Рон чувствено прекара език по устните. Аз съм сигурен, че можем да направим всичко, какво ще остане от вашия круиз.
  
  
  Аз намигване туристически агент. "Виждате, как това се случва".
  
  
  С малко нежелание написал няколко билета за г-н и г-жа Хънтър. С няколко по-малко нежелание той взе парите ми.
  
  
  Ние с Рона малко погуляли наоколо, проверка на витрини и държейки се за ръце, игра на младоженците в случай, че някой от нас оглянет. Всъщност, това беше съвсем не е трудно.
  
  
  След известно време слезе до докам, за да види как влиза в "Gaviota". Тя беше гладка и бяла, с бърз на вид силует, може би с дължина по-малко от петстотин метра. Когато тя върви към глубоководному причалу, щастливи пътниците меден месец видимо отсъстват.
  
  
  Случайна двойка тук и там с усмивка погледна през перилата, но корабът, изглежда, се носеше с много по-малко пътници, отколкото си капацитет. Очевидно, новите собственици не много силно продвигали на вашия продукт, което е разбираемо, като се има предвид други предприятия, на които те са били.
  
  
  Гледах няколко пътници и членове на екипажа, покинувшими кораб, и за минимална периодичната товаренето, но не видя нищо подозрително и познати лица. Според Хуан Ескобар, голяма част от екипа изглеждаше по-скоро на общината, отколкото в латинска.
  
  
  Ние с Рона седнаха и намерили касиер. Съвсем без ентусиазъм, той ни показа нашата каюта, външна стая на една палуба по-долу Пътека. Той е оскъдно обзаведен: стол, диван, малка масичка, скрин и две единични легла. Последна изглеждаше необичайно за круиз за младоженци, но скоро и ние с Рона е установено, че те лесно могат да се придвижват заедно, на колелца. Доста студена светлина даваше луминесцентна лампа над огледало на шкафа. Аз раздвинула завеси и впустила в пролука на топлия карибски слънчева светлина.
  
  
  Рон се приближи и се изправи до мен. Тя каза,
  
  
  "Ами, какво да ти искаше сега да направите, скъпи съпругче?"
  
  
  "Не ми трябва да ви кажа, че аз искам да правя. Но първо ние ще направим разходка из кораба. Спомняте ли си правиш с удоволствие?
  
  
  "О, добре - каза тя. "Но ако този меден месец, не ще се съживи много скоро, мога да отида у дома при мама".
  
  
  Аз я удари красиво заоблен задник и я вытолкнул
  
  
  
  
  
  
  на палубата. Няколко часа обикаляхме палубам, проверка на барове, фитнес зала, кът за хранене, драма, картова стая и магазин за подаръци. Недостиг на други пътници е ужасно. Двойки на меден месец, с които се срещнахме, са изглеждали твърде ентусиазирани един на друг, за да забележите, плувах с тях някой още или не. Няколко членове на екипажа, които сме срещали, са били много заети със собствените си проблеми и, изглежда, мислеха за нас са невидими.
  
  
  Останалата част от деня ние просидели в смотровом зала, отпивайки няколко плодови напитки с ром, тайно гледане на тези, които се изкачи на борда, и оценява техния багаж.
  
  
  С появата на здрач на борда не е влизал никой, смътно подобно на Фьодор Городина или Антон Жизова, и никакви странни куфари в ръцете на връщане на пътници или членове на екипажа не измислят. Междувременно сладък ромовый напитка неприятно полочиха в стомаха ми.
  
  
  Когато с Атлантическия океан посрещне задаващата се стъмнило, "Gaviota" е дала няколко гудков, за да предизвика на борда на бездомни пътници, и ние сме готови за плаване. Макара оркестър от местната стомана напевал ни серенада, когато корабът се отделяше от кея.
  
  
  Ние поужинали в почти изоставена трапезария, а след това отиде на палубата и се върнахме в нашата каюта. Вратата на Рон се обърна да ме погледне, аз съм я прегърна и целуна. Всичко започна с едно приятелска целувка след вечеря. Но след това се чувствах, като на върха му език леко, почти срамежливо докосна устните ми, и при мен имаше предчувствие, че "меден месец" не ще шарадой. Имах повече от предчувствие, когато си сладко ручонка са се под венеца моите панталони и игриво опъната надолу, в очакване на нежни ласки, обещавшей дълга нощ еротични акробатика.
  
  
  Тя се отдръпна назад и, движейки се с чувственост, присъща на всички жени, но ефективно използвани са само някои, свали си дрехите. Тя правеше това бавно - от първа копчета блузи до последния пожатия бедрата, от който бикини соскользнули на пода, излагайки загорелую, бархатистую кожата. Две тесни бели ивици очерчивали контур бикини, което тя носеше по време на слънчеви бани. Бяло границата обрамляли пушисто-мек триъгълник, който е само на нюанс по-тъмен си светла главата.
  
  
  По време на нашите луди правенето на любов в дома си в Малибу не е имал реален шанс да се оцени невероятно тяло Ронаса. Худощавая хрътка, която той, изглежда, притежаваше в облеклото, излъган. Въпреки че никъде в нея не е имало нито грам излишно, но и остри ъгли, също не е имало.
  
  
  Тя позира пред мен, докато се наслаждавате на моето възхищение. "Ти да не мислиш, че съм твърде тънък?" - тя каза, на лицето си нямаше ни най-малкото съмнение.
  
  
  Погали брадичката и се опитах да погледнат критично: "Е, сега, когато го спомена..."
  
  
  Тя леко докосна устните ми с пръсти. "Разбирам пост. Време е да ми да се откажат риболов за похвалите ".
  
  
  Аз съм я прегърна през кръста и притянул към себе си, целуна мека гърбица я на корема.
  
  
  Рон сгуши до мен, дала хнычущие звуци на удоволствие, докато аз съм изследвал си в корема на езика по бавно кръг, постоянно опускающемуся.
  
  
  Аз я пусне, и тя падна върху мен, бясно се търси в устата. Аз я вдигна на ръце и занесе до леглото. Там аз нежно я понижава в атласное завесата.
  
  
  Рон хвана долната устна със зъби и алчни очи гледах, как съм се измъкна от дрехите си.
  
  
  Вярно е, че ние не бяха тези безгрижни младоженците, които претенция. Но аз се съмнявам, че всички законни двойки младоженци някога е била по-пълна брачна нощ, отколкото при нас. Преди ние най-накрая заспали, първите сиви лъчи на зората проектираха източен хоризонт.
  
  
  8
  
  
  До това време като "Gaviota" влезе в Мартинику, ние сме били вече станаха оделись и добре обядваме. Рон искаше да посетите цветни бутици на брега на Форт-де-Франс, но аз си казах, че трябва да остане там, където аз мога да гледам, кой и за какво се качват на борда. Аз съм изпрати й една, но тя се върна по-малко от час, казвайки, че тя не е забавно.
  
  
  Както се оказа, мога да отида с нея, независимо от факта, че тя обичаше да гледате на сходни. Прекарахме четири часа в Мартиника, през които на няколко младоженци излязоха на брега и се върна с рунтава сламени шапки и други боклуци от магазини за сувенири. Екипажът на по-голямата си част остава на борда. Никакви подозрителни куфари не е имало. Никакви тежки, мечи руски. Няма слаби руснаците с бяла коса.
  
  
  Тази нощ ние с Рона отново обърна детска площадка. Дейност на борда на "Гавиоты", както обикновено, е минимална. Ние рано излизане в собствената си каюта, където действието е значително по-ускорено.
  
  
  Следващата ни спирка е на La Guaira, морско пристанище в Каракас. Тъй като Gaviota е регистрирана във Венецуела, аз се надявах, че нещо може да се случи в блестяща столица на страната.
  
  
  Аз отново е разочарован.
  
  
  Тази нощ започнах да се притеснявате за мисията ни, макар и не отричаха в своите страници Надежди. В края на краищата, не са имали основателна причина да се смята, че Жизов и екипът му по-рано не са положили всички куфари-бомби за фаталния час.
  
  
  
  
  
  
  Или град на Америка може да се добива и са готови да се взривят в ядрен облак, след като се натисне бутон в някое непознато място. Ако Хуан Ескобар каза, че истината, най-малко шест бомби са били изпратени с членовете на екипажа Гавиоты. Доколкото знаем, може да има и други начини за тяхното разпространение.
  
  
  И след още пет дни трябва да е първата бомба се взриви в Ню Йорк. Като се има предвид неуверенное настроение на американската общественост в наши дни, унищожаване на нашите най-големия град може да бъде всичко, което е необходимо, за да започнете да шумни преговори. Разбира се, с такива хора като Антон Жизов преговори не се водят.
  
  
  Имахме само два избора - капитулация или сбиване. Най-вероятно след малко демократични дебати правителството реши да се бие. Но това би било абсурдно, защото видимия враг не е имало. Скрити бомби, срабатывающие по радиосигналам от неизвестни места, които не представляват видима цел. Когато на втория и третия град взорвутся, волята на хората към борба може да изчезне. Дори ако това не се случи, унищожаването на големи градове в страната, лишени хора сили да се противопоставят.
  
  
  Така че Gaviota е единствената нашата игра. Зоркото митническия служител, задержавший Хуан Ескобар, ни предоставя малката пукнатина в броня враг. Моята работа е да мине през тази пролука и да нанесе смъртоносен удар, преди той да успее да нанесе удар.
  
  
  Още пет дни.
  
  
  Тази нощ нашите правенето на любов не е достатъчно същата спонтанност, поне от моя страна. Разбира се, Рона усети, че нещо не е наред.
  
  
  "Какво става, Ник? Вие се притеснявате за мисията? "
  
  
  "Ние вече трябва да са предприемат някакви действия", - казах аз. "Утре ще выезжаем на Кюрасао, и ако там нищо не се развива, имаме проблем".
  
  
  "Вие бихте предпочели да съм преместен в своята половина на леглото и да ви е позволено да спят?" - сериозно попита тя.
  
  
  Грабнах я и му опря до себе си голо тяло. "Скъпа, ако ще имаме само пет дни преди това, как светът ще започне да се взривят, и аз възнамерявам да прекарват колкото се може по-малко от тях в съня".
  
  
  С леко мъркане удоволствие Рон обхватила краката ми краката си. И за известно време аз не мислех за ядрени бомбах под формата на куфара, аз не мислех за мъртва глава.
  
  
  В Кюрасао на борда на "Гавиоты" се появи Фьодор Городин. Бях толкова щастлив да видя хмурого, широкоплечого руски, че може да го целуне. Кюрасао е международен свободен порт с едни от най-добрите магазини в Карибите. Повечето от пътниците са напуснали кораба сутрин в търсене на изгодни покупки, и когато те се върнаха у дома следобед, сред тях се оказа пълна Городин, напразно се опитва в костюм " Палм Бийч изглежда типичен круизным пътник, каквото и да е това. . Аз веднага го забелязах и се държат го в очите, докато той претендираше, че се скита по палубата, преди да се промъкне в каютата офицери.
  
  
  Аз бях малко разочарован, че той не е взел със себе си на борда един от куфара с бомбата. Но тъй като Кюрасао е историческа седалище контрабандистите, при мен се появиха съмнение, че е дошло времето. Ако една от бомбите се появи, аз мога да се опита да я проследи, е значително опростени било моя работа. Но ако не, аз винаги мога да натиснете Городина.
  
  
  Да науча, в коя кабина се установява проведено сред учители, аз се присъединих към Рона в бара в една стая.
  
  
  "Городин на борда", - казах си.
  
  
  Й сини очи се разшириха от вълнение. "О, Ник, това означава, че можеш да се проследи бомби през него".
  
  
  "Това е или удар в черепа ми. Защото все още това е провал ".
  
  
  Видях кратък възмутен поглед и взе ръката му. "Не го разбирайте погрешно. В известен смисъл това са три от най-добрите дни в живота ми. Но работата на първо място, и можете без особено преувеличение да се каже, че целият проклет свят върху раменете ми ".
  
  
  "Аз знам, скъпи" - каза тя. "Аз не исках да бъда егоист".
  
  
  "Когато това приключи, ще можем да вземе малко почивка", - казах аз. "Хубаво би било да монтирате в леглото, ако не ни се присъединиха Жизов, Городин и Нокс Вамов".
  
  
  Рон изумленно я погледна. "Аз трябва да се надяват това е така!" След това тя ми се усмихна, и всичко отново стана добре.
  
  
  "Да си планирате какво да правите? - попита тя.
  
  
  "Молете се така, че един от куфара с бомби, е доставен на борда, за да мога да карам. В противен случай аз ще трябва да отида за Городиным. Бързо и внимателно. Защото някъде Жизов и Варнов чакат с бутон, който може да взриви по-голямата част от САЩ. Ако аз проявлю небрежност, може ли някой да им изпрати съобщение, за да не чакат крайния срок ".
  
  
  "Какво мога да направя, Ник?"
  
  
  "Дръж се настрана от пътя", - отсече, след това се отпусна. "Рона, от този момент всичко може да стане луд и смъртоносен. Аз съм обучен по действия, а вие не. Аз искам да се върна в нашата каютата си и се заключил там. Не отваряйте вратата, докато не ви дам сигнал.
  
  
  "Добре", - надула тя.
  
  
  Изпратих Рон в пътя. Тя беше добра компания. И полезно. Но не на този етап операцията.
  
  
  Аз се върнах на палубата, за да виждат по-добре сходни. С настъпването на мрака ние се приготвиха за плаване, и нито един куфар на борда не са повдигнати. Пътувахме от пристанището Виллемстада
  
  
  
  
  
  
  след bobble понтонен мост наречена Кралица на Эммой, и реших, че ще трябва да се противопоставят на господаря Городину. Тогава чух стартиране.
  
  
  Това е бърза лодка с сдвоенным извънбордов двигател, без светлини. Когато той подтянулся, някой, който спада към него с въже. Нисък и набит плешив мъж с моторна лодка, сякаш предаваше поръчки. Хората му са повдигнати тъмен правоъгълен предмет на палубата. Това е куфар; и аз се счита, че това е точно същата, както при Хуан Ескобар.
  
  
  Когато прашка започва да се покачва, аз съм се премества в кърмата покрай парапета, за да види кой вдига. Това е моя приятел Фьодор Городин, все още облечен в костюм за сладолед, и той ръководи няколко не-латински членове на тяхната група. Бутане ръка под опашката ризи, извадих Вильгельмину от кобура на колана. Стискаше в ръката си запознат "Люгер", аз направих крачка към Городину и неговите приятели.
  
  
  Една стъпка - всичко, което успях. Нещо ударилось ми в главата си, на палубата се завъртя и удари ме гигантски юмрук. В главата ми веднага се е появил прилив на звук, който, изглежда, рассосался обратно през черепа ми, когато всичко стана тихо и черен.
  
  
  Глава Девет
  
  
  Колкото и да е странно, първо аз само давах, че чесался носа. Аз се опитах към участък и отначало си го, но ръцете не се движат. Отворих очи. Тогава осъзнах главата си. Беше болезнено, като от един голям зъб, когато нерв е паднал под полъх на студен въздух. Аз отново затворих очи и бавно отвори ги. Болката не е преминала, но моето обкръжение е станало в центъра на вниманието.
  
  
  Лежах по гръб на тясната легло в малка вътрешна кабина. Видях, че краката ми са свързани няколко завои тиксо. Ръцете ми бяха кръстосани в китките зад гърба; също така те са залепени заедно. На леглото, срещу мен седеше Рон Фольстедт в ярка раирана блуза и широки панталони. Ръце и крака също бяха покрити с тиксо.
  
  
  "Радвам се да видя, че отново сте с нас, мистър Картър", - прорычал тежък глас някъде от предната част на хижа. Аз с усилие се обърна глава в посока на гласа. Фьодор Городин лежаха в винил стол, разгънат с лице към две койкам. "Аз не мисля, че има смисъл да ти се обадя, мистър Хантером", - продължи той. "Този маскарад свърши почти веднага, след като започна".
  
  
  Пред вратата на кабината на един сгъваем метален стол до картовите маса седеше млад мъж с леко пенирани обилно кестенява коса. Научих Люгер, който той държеше, насочен към мен - Вильгельмину. Аз измести ръцете на дял инча и е недоволен от липсата на натиск там, където е трябвало да бъде налягане. Стилета не е имало. Видях как той лежи си Городина.
  
  
  - Да, Картър, - прорычал Городин, - твоето оръжие у нас. И твоя ... "съпруга". Може би искаш да говориш с нас сега.
  
  
  "Аз не съм за теб" - казах аз, като в стария колеж. "Казвам се Никълъс Хънтър".
  
  
  Городин се обърна към младия мъж и кресна: "Борис, дай ми картата". Той грабна от ръцете на Борис карта с размери пет на седем и започна да чете на глас. "Ник Картър, представител AX N3. Рейтинг: Killmaster. Да докладва на Дейвид Хоуком, Вашингтон, окръг Колумбия, директор на AX. "Не мислите ли, че нашите хора знаят, че по репутация. Картър? Когато вашата приятелка мис Фольстедт обадих се на ТОНИ, ние знаехме, че те са изпратили агент. Може би, ако нашите приятели в Лос Анджелис са знаели, те биха били по-внимателни в своя прокуратурата.
  
  
  "Не само твоята репутация, но и лицето ти е известно, някои от нас, които дадоха копие на твоята снимка, Картър. Капитан научих за вас, когато се изкачи на борда с една жена на Антигуа. Той ми каза за това по радиото, и оттогава за вас наблюдават. Когато се качих на борда, ние знаехме, че скоро ще направите своя ход, и са готови да ви ".
  
  
  "Добре, Городин, - казах аз, да излизате от играта, - какво ти трябва?"
  
  
  "Ти също знаеш името ми, виждам. Ами, това може да се очаква. Аз искам много просто. Първо, искам, да разкажете ми всичко, което знаете и да подозирате за нашите операции. Предполагам, че са получили името Gaviota от Хуан Ескобар. Ние видяхме, как го взели във Форт Лодердейле.
  
  
  Аз бързо изчислил, че нищо от това, което сме знаели, не би могло да бъде изненада за Городина, така че тръгнах с него, е това, с помощта на друга част от техния ум, за да търси изход.
  
  
  "Ние знаем, че Антон Жизов начело с вашето шоу, - казах аз. "Това е очевидно, тъй като той е подписал телеграма за обратно изкупуване. Ние знаем какви бомби, които използвате, как да ви избави ги в нашите градове. Ние подозираме, че ги прави един учен на име Нокс Варнов. Това е то."
  
  
  "Много добре" - каза Городин. "Това е отговорът на простата част. Сега аз искам да ми разказаха за AX. Разбира се, след като вземем на себе си управление, организация няма да има никакво значение, но все пак това ще опрости ситуацията, ако ние сме запознати с неговите операции. Можете да започнете с това, което наричате мен активни агенти ".
  
  
  Аз нищо не каза. Главата ми pulsated. Аз се опитах да мисля.
  
  
  "Картер, нямам търпение към игри", кресна Городин, и цялата видимост на учтивост изчезна. "Аз мога да ви говоря - аз мога да говоря на всеки един мъж - но, може би, би било по-бързо да
  
  
  
  
  
  
  от жените ".
  
  
  "Тя не знае нищо за AX", - бързо казах аз. "Това е еднократна задача за нея".
  
  
  Городин скочи от стола си и излезе напред с невероятна за едър човек бързина. Опакото на космати ръце, той ме шибна един в устата си. Усетих вкус на кръв.
  
  
  "Тишина", - нареди той, "Когато приключа с жена, ще имаш още един шанс да говори".
  
  
  Когато бавен руски отвърна от мен и се изправи над Рона, ми затуманенный болка мозъка си спомни колан трикове, които Стюарт толкова горд в "Спецэффектах". Този, който избухна в ръцете на лош човек, когато той отне да го имате, за да проучи очевидно погрешен ключалката. Защо не намирам Городина? Погледнах надолу и видях отговор. Моята спортна риза закрывала му.
  
  
  Аз се опитах поернуться на леглото си, за да роди колан. Младият Борис, седящият пред вратата, жест ми показа цевта на люгера, за да си лежа спокойно. Дори ако аз бях в състояние да роди колан, а Городин на него те, ние с Рона все още са здраво свързани с пистолет, прикрывающим нас, и кораб с явно враждебни членове на екипажа. Лежах неподвижно, в мислите си се опитва да намери алтернатива.
  
  
  Городин погледна право в лицето Ронасу. От мястото си можех да видя, че си сини очи бяха широко отворени и испуганы, но тя не е загубила контрол.
  
  
  "Сега е ваш ред, мис Фольстедт, - каза той, - разкажете ми за БРАДВА".
  
  
  "Това, което каза Ник, е вярно - тихо каза Рон. "Аз не знам нищо за БРАДВА".
  
  
  "Рано или късно ще ми кажеш това, което искам да знам", - каза Городин. "Колкото си по-умен, толкова по-бързо заговоришь". Като каза това, руски протегна ръка и хвана блуза Рона, просунув си дебели пръсти между копчета. Той гневно дръпна, и блуза пропадна, оставяйки го с шепа крехък материал.
  
  
  Пред очите предстала гърдите Рона: горната част е леко тен, а закръглена долната част е бяла, защото тя не е била скрита елече от бикини.
  
  
  Городин се обърна към Борис на вратата. "Че ти си за него мислиш ли, момчето ми? Не е толкова голяма, колкото някои, но твърда и пълна.
  
  
  Борис кратко кимна, но в очите му се види неодобрение на действията Городина.
  
  
  - И на пипане е приятна - каза Городин, прекарвайки големи ръце по гърдите на река Рона. "Колко жалко, че нямаме време за някакво удоволствие преди началото на разпит. Може би по-късно ще има време за това, а, ако дамата отговори правилно.
  
  
  Можех да видя как се движат мускулите в ръцете на големия човек, когато той започна да компресирате гърдата момичета.
  
  
  "Ще започнем отново", каза той. "Вие наричате ми имената на всички, които познавате, свързани с БРАДВА".
  
  
  Рон ахна, когато Городин промуши гърдите си, като зрели плодове, с масивните си ръце. "Аз не знам други хора AX!" извика тя.
  
  
  Городин се изправи, оставяйки червени следи от пръстите си на мястото, където той държеше на Рон. Той тъжно поклати глава и се обърна към мен. "Вашата приятелка също ще бъде упорит. Изглежда ми е нужно да причинят болка на един от вас и аз мисля, че ми хареса най-много искал да я нарани ". Той прекара ръце по обнаженному стомаха Рона и започнах да откопчавам копчетата на му панталони.
  
  
  Именно тук главният герой на филма е казал: "Чакай, не пипай дама! Аз ще кажа, че искате да знаете. Това не е така. Разбира се, обичах Рон, и това, което Городина щеше да направи с него, да остави да белези и на мен, но тя е професионалист, и в разузнавателен бизнес няма да влязат, независимо дали Killmaster за AX или още два ... малко шпионю в полза на Комисията за атомна енергия, ако не сте готови да рискувате. И от практическа гледна точка, минути, които са необходими Городину, за да унищожи Рон Фольштедт само за това, за да разберете, че тя няма за какво да му кажа, ще ми даде много повече време, за да намерите изход, за да мога да се изпълни задачата. В края на краищата, най-важно съображение трябва да бъде мисия. Така че аз съм стиснал зъби и се опита да се концентрира върху план за бягство.
  
  
  Кокалчетата на пръстите почука на вратата на кабината.
  
  
  Городин выругался на руски, когато вратата се отвори, и бледо морякът стоеше и втренчено гледаше към него, опитвайки се да не гледам на полуобнаженную блондинка в леглото.
  
  
  "Радиосообщение за вас, господине", - промърмори морякът.
  
  
  - Не сега, идиот, - прорычал Городин. "Махай се оттук!"
  
  
  "Н-но, сър, това е генерал Жизов. Спешно."
  
  
  С дискомфорта крякнув, Городин отвърна от Рона.
  
  
  "Страхотно. Кажи генерал, че аз ще бъда там.
  
  
  Член на екипажа умело отсалютовал и изчезна.
  
  
  Городин спря на масата, на която седеше неговият млад помощник. "Борис, винаги пази в прицеле тези хора. Внимавайте Картър.
  
  
  - Да, сър, - отговори Борис, не се колебайте да сочи към мен Вильнельминой.
  
  
  Городин излезе и затръшна вратата зад себе си. Работейки зад гърба си, се опитах да се спра на ризата, за Борис видях колан за фокуси. При движение аз видях как на пръста си Борис компреси на спусъка.
  
  
  "Ти по-добре си почива - каза той. "Не се съмнявайте, че аз застрелям теб, ако трябва."
  
  
  Той е имал предвид това. Аз съм спрял да се движи.
  
  
  Рон сдержала плач. Аз бързо погледна към нея. Тя не приличаше на крикунью. Борис също погледна. Когато му поглед падна върху нея обнаженную гърдите си, той изглеждаше ужасно.
  
  
  
  
  
  
  Рон отново всхлипнула, издаде поредица от нещастни хныкающих звуци, трескаво въздъхна. "Борис - каза тя със сълзи в очите, - ти си ми позволиш той да направи това с мен?"
  
  
  Тогава разбрах. Рон беше голям професионалист, отколкото съм си представял. Тя уловила в миналото светкавица състрадание в очите на млад мъж, и сега тя си играе с него с това.
  
  
  "Аз не мога да ви помогна - каза Борис. "Трябва да кажа, полковник, това, което той иска да знае".
  
  
  "Аз не мога", - каза Рон. "Аз нищо не знам. По дяволите прави с мен ужасни неща. Вие сте на нея не приличат, Борис. Аз виждам в тебе човечност. Моля, помогнете ми."
  
  
  Тя е добра, наистина убедительна, и е действала само наполовина.
  
  
  Борис закусил устна, но поклати глава. "Аз нищо не мога да ви помогна".
  
  
  Преминали скъпоценни секунди. Имах определена физическа свобода, което е достатъчно основание за отчаяна игра - ако Рон да може да ме разсейва. Аз привлече нейното внимание, след това многозначително погледна пакет цигари, разположена на картовия масата пред Борис.
  
  
  Тя леко се усмихна и тежко въздъхна. "Аз разбирам, Борис - каза тя. "Вие работите за това, в което вярваш, колкото и ние. Каквото и да са направили с мен, знам, че всичко е било по-различно, ако ти си бил най ".
  
  
  Момчето я погледна с нещо, което е много близо до благодарност.
  
  
  "Аз не искам да ви предаде своите убеждения", - продължи Рон. "Но не можете ли да направите една малка услуга?"
  
  
  "Ако мога да направя това", - едва се чува отговори Борис.
  
  
  "Преди да е като този звяр Городин ще започне с изтезания, аз закуриваю". Тя успя още веднъж леко да се усмихва.
  
  
  "Това е една малка удоволствие, но може би последно. Ще можете да ми дадете една? "
  
  
  Борис заколебался, след това кимна. "Разбира се." Той вдигна раницата пред себе си. "Това е руски. Ако не сте против? "
  
  
  Тя поклати глава. "Цигарата - това е цигара, когато твоите нерви се нуждаят от облекчаване".
  
  
  "Ще бъде неудобно", - каза той. "Не мога да пусне на твоите ръце".
  
  
  "Моля, зажгите си и сложи устата ми", отговорила тя.
  
  
  Това е един много дълъг изстрел. Бих имал само няколко секунди. Аз твърдо навита.
  
  
  Борис запали, стана и пъхна пистолета зад колана си. Той прекоси каютата и пъхна една цигара в устните на река Рона. Докато той се движеше, аз свали краката си от леглото на палубата и бавно седна.
  
  
  Аз се готвеше да се хвърли върху него, когато той се обърна. Аз се надявах, че той ще бъде над Рона, понякога като цигара от устните си. Но, очевидно, той щеше да се върне на своето място.
  
  
  А сега той ме видя ъгълчето на окото си. Той рязко се обърна към мен с лицето и се хвана за "люгер". Но тук имам неочакван почивка. Когато Борис се обърна към мен лице и се обърна. Рон, тя вдигна колене почти под брадичката, нацелила стъпалата на целта и мощен тласък поразени от тях напред. Това е направено с невероятна ловкост и скоростта на светлината.
  
  
  При Борис е бил с пистолет в ръка, но той не успя да го вдигне, тъй като той е катапультирован към мен, губейки равновесие с такава сила, че паднах с главата напред в краката ми, и "Люгер" и с трясък рухна върху палубата. Отнела общо дял секунди, за да се повиши ми обмотанные лента стъпалата, сега станали дубиной с двойна кожена подметка, и се раздели от тях му череп. Първият удар е най-малко, зашеметяващ, но след три в бърза последователност, извършени чрез подпрыгивания и удари надолу с пълна мярка на моя тегло, предаден му забвение.
  
  
  "Горкият Борис - каза Рон, след като тя перепрыгнула и го погледна отгоре надолу с тошнотворным израз на лицето, - той ми почти започнах да се харесвам".
  
  
  Десета глава.
  
  
  Нямах време да изразя своята благодарност и възхищение невероятна ловкост и бързина на река Рона в момента на истината. Бях твърде зает с разглеждане на купето, за да остър ръб на нещо, което ни отвесил. Но на пръв поглед не е нищо по-рязко, отколкото тъп ъгъл беззеркального бюро.
  
  
  След това забелязах люминесцентный лампа над бюрото. Разбира се, това беше извън обсега, но тръба може лесно да се счупи, ако можех да я удари нещо. Аз може да забрави своя "Люгер", който в момента е на почивка на палубата наблизо. С ръце, заложенными зад гърба си, аз не съм много добър стрелец; освен това, произвел изстрел било твърде много шум. По същата причина аз не мога да хвърли оръжието на светлината.
  
  
  Аз окачи запечатва глезена през ръба на леглото и седна. Работейки пятками един срещу друг, успях да отслаби една от моите обувки, така че тя свисала с пръстите на дясната си крак. Имам достатъчно време само за един опит. Аз на няколко пъти внимателно скинул на краката с коленете си, а след това се изправи и оправи с всички сили.
  
  
  Свободен обувки напусна крака ми и спирала скочиха. Изглежда, той се движи бавно, докато гледах, как той се движи към целта. Петата на обувката провалиха за мъртвата точка флуоресцентна лампа, която води до един от най-красивите малки удари, които някога съм чувал.
  
  
  Кабината потъна в мрак, и аз скочих на пода, там, където се чува как падат парчета от стъкло. Клекнала и пипнешком зад гърба си, намерих тънки парчета стъкло. Те са били достатъчно остри,
  
  
  
  
  
  
  но повечето са твърде малки. Да си проправят път през трески, най-накрая намерих един, достатъчно голям, за да го държи между палеца и показалеца, и видях лента на китките ми. Когато съм работил с извито стъкло, че ръката ми изведнъж стана влажна. Знаех, че порезался, но ръцете ми са твърде безчувствени, за да се чувстват болка.
  
  
  Когато в лентата на всяка дебелина формира, въпреки че било ваканция, аз разстила на китката, и те са излезли навън. Докато продължава да работи на тъмно, оскубани, лепило с глезените.
  
  
  "Готово", - казах аз Рона. "Кажи нещо, за да открих теб".
  
  
  "Аз съм тук", - се чу гласа на Рона от тъмнината.
  
  
  Аз се качих и продължихме към звука на гласа й, когато чу как вратата на кабината някой драскотина на палубата. След това отвори бравата.
  
  
  Скачайки към стената, аз се притисна към вратата. Вратата се отвори, светлината се изсипа за Городиным, който за част от секундата поколебался. Това беше за част от секундата по-дълго. Аз го удари право десен в челюстта, защо ударни вълни достигнали до рамото ми.
  
  
  Аз го хвана за кръста, когато той провисал, и извади зад вратата. Оскубани, шило с колан Городина и избута Юго обратно на мястото на подлакътника. На палубата имаше достатъчно светлина, за да намерите Вильгельмину, и аз също отне Люгер.
  
  
  Сега аз се приближи до леглото, където търпеливо чакаше Рон, и излъган лента с китките и глезените.
  
  
  "Да вървим" - прошипела аз, хвърляйки я на това, което е останало от нея блузи. "Дръж се зад мен, аз ще се опитам да се прехвърлят нас чрез край. Това е единственият ни шанс.
  
  
  Влязохме в коридора. Опитах се да се ориентира. В двата края на коридора видях педя тясна метална стълба. Имах петдесет на петдесет шанс да познае в коя посока ще бъде безопасна. Аз направих своя избор, и се затича към стълбата, Рон последва за мен.
  
  
  Но аз бях направил грешен избор.
  
  
  Когато стигнахме до подножието на стълбите, чух приближаването на звука на тежки крака. Аз извадих "люгер" и с изстрел в спускавшихся мъже.
  
  
  Свободната си ръка аз Рон бутна настрана, когато покрай нас лети известно тялото и удари по палубата. Това е един от славянските на моряците. Чух тракане на крака по коридора на горния етаж.
  
  
  Аз се обърна и, следвайки Рона, се втурна към стълбите в другия край на коридора. Можех да видя, че сме на долната част на палубата, и знаех, че трябва да се издигне на две нива по-горе, преди да можем да стигнем до парапет.
  
  
  Ние с трясък се изкачи на метални стъпала и стигна до следващата палуба точно в този момент, когато от ъгъла ринулась група от хора Городина. Хвърлих към тях, че ги забави точно толкова, за да можем да избяга нагоре по следващия лестничному пролету. Долу някой, който да направи две гремящих изстрел. Куршум отлетели от стоманена преграда, когато скочи на следната палубата извън техния обсег.
  
  
  В този коридор са били врати, водещи в зоната на спасителни лодки. Аз не мислех за облекчаване на една от лодките, но там по прегради са били съхранявани и спасителни жилетки, и ако може да вземете няколко от тях, бихме могли да оцелеят във вода.
  
  
  Когато сме се преборили с през вратата на улицата, между нас и парапет стояха трима членове на екипажа. Един от тях е пистолет. Той вдигна оръжие, за да стреля, но Rado вече е в ръката ми. Аз съм изпратил куршум в челото му, и той падна на пушка. Един от другите членове на екипа дръпна пушка, за да я освободите от мъртвец, а третият извади от дрехите си ръчен пистолет и произвел изстрел в нашата страна. Отговори На Rado. Бандит хвана за гърдите и, reeling, попятился до парапета, перевернувшись през борда, за да се бъркам в дъното на черно Карибския басейн. Оцелял е оставил опити да се освободи пушка и рванулся към кърмата.
  
  
  Оскубани, се покрива с дървен контейнер с надпис "Спасителни жилетки", но намери вътре само един. Аз хвърли му Надежди, и тя пожала рамене, опитвайки се да събере остатъците от блузи.
  
  
  Сега чула и резки викове, и хора от двете страни тичаха към нас по палубата. Време е да бъдат спасени. Аз кимнах Надежди ръка, се качи на парапет, слезе в по-тесен външен перваз и се гмурна.
  
  
  В яростной престрелка с цел бягство забравих за суров раната на моя счупване на черепа. Аз това много добре помни, когато силно се удари в подсолена вода.
  
  
  След това светлините. Но скоро дойде на себе си, закашлялся и плюе вода, като разбития радиатор.
  
  
  "Gaviota" проплыла няколко стотин ярда, но сега тя приближалась, я прожектори са играли над водата.
  
  
  Духаше рязък вятър и морето беше неспокойно. Ще Им е трудно да се открие ни в тази кипял океана на пустинята. Водата беше топла, но пълна недружелюбных същества с остри зъби - и беше самотен.
  
  
  Самотен! Хрумна ми, че не съм виждал Рон, откакто ние скочи зад борда. Тя наистина ныряла с мен? Не можех да бъда сигурен. Аз плуваше по широк кръг, потъва във водата, когато ме пронеслись прожектори, но аз не можех да видя Рон.
  
  
  
  
  
  
  "Gaviota" сега бавно приближалась към мен. От моя гледна точка на нивото на водата, тя изглеждаше огромна и обезпокоителни. На около петдесет ярда от мен корабът спря и светлините започнаха методично се втурне напред-назад из водата.
  
  
  Нещо бяло покачивалось на вълните между мен и кораб. Не можех да рискувам окликнуть. Гласът ми беше лесно да се носел над водата, и двигатели на кораба, сега мълчаха. Аз пълзи премества към обекта във водата, но рязко спря, когато ръката ми докосна плат и плът.
  
  
  Това не беше Рон. Със смесица от облекчение и разочарование открих, че това е тялото на член на екипажа, който падна на борда, след като го застрелял.
  
  
  В ослепляющем пламък нас е открил дълъг пръст прожектор. Аз веднага се гмурна, оставяйки мъртъв моряк на повърхността мен. Под водата съм погледнал в посоката на кораба. Чух приглушен тътен снимки и почука куршуми, вонзающихся във водата.
  
  
  Когато аз плуваше, корпус на кораб вырисовывался пред мен бяла стоманена стена. Те все още се пробва на палубата, и аз чух звука на спускаемой лодки. Аз се върнах на корпуса на кърмата, където може се скри под свесом. Тук съм на места, недостъпни прожектор, и мен би било трудно да се види от лодката, ако тя не наехала мен. За съжаление, закачени за парапет нямаше къде, така че трябваше да плават по водата, за да стоят по-близо до тялото.
  
  
  Лодка plopped на средния отдел, и плъзгачи се втурна към серебряному пятну вода, на которрый падна светлината на прожектор. Те са достигнали до мястото на няколко мощни удара и беше изтеглен промокшее тялото на лодка. Някой выругался, след това се изправи и извика към Гавиоту чрез викат.
  
  
  "Това не е Картер или жена! Той е един от нашите! "
  
  
  След минута мълчание кръжи глас Городина изтрещя: "върни се назад на борда. Ние ще търсим отново, когато стане светло ".
  
  
  Лодка послушно се върна към Гавиоте и е живяла на борда. До дневна светлина все още имало добри седем часа, и аз не очаквах, че съм наблизо, когато той ще дойде. За много приблизителна оценка, аз реших, че ние сме някъде в Гондурасском залив. Взех курс по звездите и, след като звуци на палубата стихнаха, аз попдыл, без да се разрушава на изток, който, както съм изчислил, е насока към най-близката суша. Водата все още е топла, а морето ми се успокои достатъчно, за да облекчи плуване. Ако имате късмет, аз мога да стигна до някакво земята или да бъдат забелязани приятелска лодка.
  
  
  Тихо върви, движейки се бавно, за да спести енергията си, и аз отново съм се чудил, какво би могло да се случи с Рона. Аз се чувствах дълбока тъга.
  
  
  Глава одинадцать
  
  
  Слязъл на дневната светлина, целият розов и златен някъде напред, докато аз я погали, носеше я погали по Карибско море. Топлината на тялото ми се изясни преди няколко часа, и след топлата вода сега изглеждаше като ледена. Когато стана достатъчно светло, спрях, за да се види на хоризонта. Първо аз не видях на земята в полето на зрението и мускулите ми се развикаха, протестират, че аз продължавам да плава без видима награди. След това забелязах кафяви петна там, където на изток се застъпват голубизны морето и небето. Земя. Реших, че това е било, Хондурас, или, ако течения пренасят на мен на север, Юкатан. Това нямаше голямо значение. Добре дошли на всяко парче суха твърда земя.
  
  
  Дадох себе си за няколко минути, за да ненужни, след това се обърна и започна дълго лесно пълзене до другия бряг. След известно време у мен се появи компания.
  
  
  На първо място това е просто вълни на гладка повърхност вдясно от мен. Тъпче по вода, гледах и видях нов вълни. После още една. И друг. Знаех, че е това, още преди това, като на повърхността се появи първият серповидный гръбна перка.
  
  
  Акула.
  
  
  Когато спрях да се движат, те са се променили посоката, преминава пред мен, а след това се обърнали назад, сега е по-близо. Аз бях в състояние да различи трима от тях, макар да не се съмняваше, че наблизо има приятели. Когато влязох във водата, аз можех ясно да ги види, кружащиеся мен на разстояние от около петдесет фута. При тях е сланцевая се върти и бял корема на синята акула. Въпреки че бялата акула по-живучая яде, синьото не ми е любим спътник на плуване на дълги разстояния.
  
  
  Три съд, окружавшие мен, са от осем до десет фута дължина. Бях странно вторгшимся водите им - тромав, медлительным, може би опасно, но потенциалните обяд. От време на време един от тримата бросался към мен, а след това са се отклонили, като проверка на моята реакция. Знаех, че рано или късно някой от тях ще дойде и ще удари ме със своите остри зъби.
  
  
  Аз продължих по плуване към билото на суши. С усилие запазих си гребок бавно и спокойно, като че ли на мен никак не притеснявани от трима хищници. Това е повече за моя изгода, отколкото за тях; не лразните акула.
  
  
  Моите придружаващите постоянно наближава, докато аз продължих мъчително напредва към брега. За щастие, кръвта отдавна смылась с рани по главата и порезе на големия пръст на ръката.
  
  
  
  
  
  
  
  там, където дълбая го стъкло флуоресцентна лампа. Ако бях пролял свежа кръв във водата около себе си, акули, без колебание ще ме разкъса на парчета.
  
  
  Когато вниманието ми е насочено към акулам, аз не забелязах кафяви платна между мен и на сушата, малко по-на север. Тъй като аз не знаех размери на лодката, аз не можех да се определи разстоянието до нея. Но това се приближи до мен, и аз мислено се опита да протегне ръка и да го ускори. От плаване това едва ли би било от "Гавиоты", и дори ако това беше така, аз бих предпочел да рискува с екип от Городина, отколкото с смъртоносен, торпеда, които продължиха да се приближават към мен.
  
  
  Докато си мислех за тези мисли, нещо промчалось точно под мен. Не ме докосна, но сътресенията закружила ме във водата, като задръстване. Моите другари в игрите се готвеха за атака.
  
  
  Аз се отказах да плува и отчаяно замахал с ръце в лодката. Аз не мога да кажа, виждал ли ме, но лодката продължаваше да плава в моята посока, че обнадеживало. Когато на другата акула е преминал само на шест метра от мен, аз извадих Уго на труд и е в готовност да се хване за дръжката под вода. Шило не се е променил шансове срещу трима убийци с тегло от триста до четиристотин лири всяка, но той ми даде шанс.
  
  
  Аз на няколко пъти е бил гмуркане, за да наблюдават акули, без да вдигате очи от приближаването на лодката. Сега, друга акула се отдели от другарите си и да нападнат мен. Има една популярна теория, според която, тъй като паст на акула се намира на долната страна на главата си, тя трябва да се преобърне по гръб, за да хапят. Не вярвам. Когато долната челюст се пада на панта, зловещо полумесец се открива в смъртоносен пещера със зъбите. Акула може да прогрызть почти от всяка позиция.
  
  
  Този е решил да атакува челото ми. Аз слезе под повърхността, за да се срещне с него по същия начин, въвеждането на колкото е възможно по-малка цел. Той беше върху мен, като синьо-черно подводна ракета, преди да съм успял да изведе Уго в отбранителна позиция. Маневреността на човек под водата в най-добрия случай е ограничена. И е само време, за да скочи нагоре и да позволи на огромна черна форма подложи под мен. Това беше толкова близо, че зернистая кожа на акула надраскан на всички ми рамо.
  
  
  Намирането на мен беззащитни, акула веднага промени посоката и се присъедини към две други. Техните развълнувани движение на търсещия в мисълта, че те се подготвят за координирана атака. Погледна към лодката, аз осъзнах, че това беше проста дървена лодка с едно платно. В носовата част на стояха малки смуглолицые хората, сочещи към мен. Изглежда, те викат, но аз не чух думи.
  
  
  Гръбната перка отрежете вода наблизо. Този път аз се гмурна по-дълбоко, и акула също. Тя направи кука под мен и се отправих нагоре, широко отварянето на челюстите, му зли очи, изглежда, хвърлят ми се обадиш. Направих салто и на няколко инча прикрито от смъртоносни зъби, но този път Уго е готов. Аз остана нож в горната част на корема на акула. Ръката ми дернулась, като че ли удари мчащийся товарен влак, но аз упорито, тъй като инерцията на акула уби двама ни нагоре, и острието на стилета рассекло твърда бяла кожата на корема.
  
  
  Преди да сме достигнали повърхността, аз се отблъсна от раненой акула, която е оставила за себе си тъмно-червена кръв, като дим, контур черво выпирала от цепнатини по протежение на корема.
  
  
  Станах и тръгнах от убития убиец, когато поглеждаме назад само веднъж, за да видите, като една от последните му приятели го удари в стомаха и жестока рязко движение смъкна голямо парче плът и вътрешностите. Третата акула не е изостанала.
  
  
  Аз се излезе на повърхността и да вдишате сладък свеж въздух в белите дробове. След минута в ушите спря дрънкат, и аз чух глас. На десет крачки зад мен лодка покачивалась на малък зыби, платно вдигна рифове. В лодката имаше четирима мъже. Те са ниски и тъмни, с тънки черти на лицето, симетрично публикувани в малки кръгли глави. Думи, които те говореха, са ми неразбираеми, но разбрах, че то е на езика на маите, древния език долната част на Мексико, който сега се казва в юго-източната част на Юкатан, Кинтан-а-Ру.
  
  
  Кафяви ръце на мъжествените ръце се обърна към мен, извади ме от водата в дървена лодка. Като чу звук зад мен, обърнах се и погледнах на кървава пяна по водата, където две акули разкъса пострадалия на парчета. След няколко минути щях да съм следващата.
  
  
  Аз протегнах ръце в знак на благодарност към своите спасители, но ги затворени очи и безстрастни лица не са отговорили. Един от тях жест ме покани да седна на носа. Така и направих, и те са на платното. Вятърът имаше парусину, и лека лодка, изглежда, се надигна над водата и понеслась до брега.
  
  
  Глава Дванадесет
  
  
  Когато лодката плавно и тихо се движеше към брега, ми усилия последните шестнадесет часа започнаха да ме настигне. Бой и да избяга от Гавиоты, дълго плуване и битката с акулите уморен мен. Аз кимнах и затвори очи, за да им даде почивка, а след секунда - така
  
  
  
  
  
  Изглеждаше, че е на дъното на лодката скребло чакъл, и хората сбегали от група колиби, за да извади кораба на брега.
  
  
  Всяка дейност е прекратена, когато излезе и се спря на плажа. Нито един от мая не стои по-горе ми мишниците. И както и моите другари в лодката, те не показват нито поздрав, нито враждебност на лицата, въпреки, че ме гледаха с известно любопитство.
  
  
  Това са били потомци на твърд и непокорен на маите, които никога не се подчиняват се на общи испанския съвет в дните на колонизация. След като въстанието 1847 г. на запад от Юкатан е било от испанците, на тези, които са могли, са избягали в джунглата на мексико Кинтана Роо, където въоръжена съпротива продължи до двадесети век. Дори и сега отдалечени села, подобни на тези, къде ме върна, са предоставени от федералното правителство е изцяло на себе си, да управлява себе си в съответствие със стари племенни традиции.
  
  
  Двама мъже с рибарска лодка се приближи към мен и от двете страни. Всеки ме постави на лакътя малка кафява ръка и ме тласна напред. Аз не знаех, ме придружават или взети в плен.
  
  
  Те прекараха ме през селото, състояща се приблизително от двадесет къщи между редовете мълчаливи, бдительных хора на маите. Ние спряхме пред хижиной по-малък размер, отколкото останалата част на външния периметър на селото. Покривът беше сламен, а в сырцовых стените не е имало прозорци.
  
  
  Когато един от моите придружаващи започна да ме прекарат през вратата, той избута метална кубче Вильгельмины, все още прижатую за моя бедрото. Той вдигна ми влажна риза и извади "люгер".
  
  
  "Пистола!" - отсече той е първата дума на испански, което чух от някой от тях.
  
  
  "No se funciona", казах му. Това е истината. Пистолета не е работил след нощно гмуркане в подсолена вода. "No tiene balas", добавил аз. Също е вярно. Аз съм използвал всичките си патрони, стрелба от Гавиоты.
  
  
  Никакъв отговор от маите. Очевидно те знаеха само няколко думи на испански. Конфисковав Вильгельмину, индианец затолкал мен в хижа и затръшна зад мен дървена врата. Той говори с негов приятел на езика на маите. В тон разбрах, че един от тях трябваше да остане там и да пазят вратата, а другият си отиде по някаква работа. Аз седнах при твърд на приземен етаж и се облегна на стената.
  
  
  За първи път от много часове мислех за мисията, която ме доведе до Карибите. Аз наистина съм само вчера бях на ръба на поражението на заговор с куфар и бомбата, когато се премества към Федор Городину с "Люгером" в ръка? Въпреки това, тъй като аз съм далеч от това, да се направи нещо, за да се предотврати унищожаването на ядрени Ню Йорк след още три дни.
  
  
  Опитах се да върне мислите си към текущата затруднительному местоположение, но в мозъка ми се мярна видение на Рона Фольштедт, стройна хрътка и светловолосой nordic блондинки. Къде е тя сега бе? Мъртъв? По-добре да се удави, отколкото да се вырванным от морето Городиным.
  
  
  Вратата на моята хижа отварям, и влязоха двама от моите охранители. С жестове и ворчанием те дадоха да се разбере, че аз трябва да ги придружават. Аз станах и отидох с тях обратно към село.
  
  
  Стигаме до хижа повече от останалите. След боядисани в бял цвят, той постепенно стана мрачен. Двама маите прекараха ме през вратата, след това спряхме пред стареца, седи на платформата. Имаше космати сива коса и лице, твърда и морщинистое, като черупката на орех.
  
  
  Той вдигна искривленную ръката, и двама от моите охранители се оттегли, оставяйки ме с него насаме.
  
  
  "Аз Чолти", - каза той силен нисък глас, който изглеждаше без значение неговата възраст и малка гърдите. "Ето аз съм ел Джефе, господарю".
  
  
  "За мен е голяма чест, - казах аз, - и е хубаво да се намери човек, който говори английски език".
  
  
  "В село само аз говоря английски", - гордо каза той. "Бях в училище в Мерида. Аз ще учи своите синове, но те не искат да знаят езика на янките ". След това той спря да говори, ръцете в скута си, очаквайки, че аз ще кажа.
  
  
  "Казвам се Ник Картър, - казах аз. "Аз съм агент на Съединените Щати. Ако е изминал съм с телефон в най-близкия град, ще бъда благодарен. Аз съм добре, ти ще го направя.
  
  
  "Казаха ми, че сте имали пистолет", - каза Чолти.
  
  
  "Да. В моята работа аз трябва понякога да се защитава, понякога убиват ".
  
  
  "Бели хора не са много обичат в Кинтана-Роо, Картър. Съвсем не харесвам бели хора с играчки. С моите хора много зле третирани от бели хора с играчки ".
  
  
  "Аз не искам да навреди нито на теб, нито ти на хората, Джефе. Хората, с които съм бори, - зли хора, които искат да разрушат великите градове на моята страна и да убие много на моя народ ".
  
  
  "Какво трябва да означава това за нас тук, в Кинтана Бур?
  
  
  "Ако тези зли хора ще спечели нито едно място в света не ще бъдат защитени от тях, дори и вашето село. Те току-що съсипа остров в Тихия океан, където хората са много подобни на вашата собствена.
  
  
  "Кажи ми, как ти си се оказа в морето, Ник Картър".
  
  
  Разказах му историята от това време, когато ние с Рона се изкачи на борда на круизен лайнер, в Антигуа. Чолти слушах, крив, почти със затворени очи, ръце, неподвижен лежеше в скута си. Когато свърших, той седна на цяла минута.
  
  
  
  
  
  
  в мълчание. След това очите му се отвориха, и той разгледа лицето ми.
  
  
  "Аз вярвам в теб, Ник Картър", - каза той. "Вашият глас не лъже, и очите ти казват истината. Телефон, който търсите, можете да намерите в северната част на Вигфа-Чико. Аз ще взема теб там, но ...
  
  
  "Но какво?" Аз съм предложи.
  
  
  "Вие сте бял човек. Ти донесе в нашето село пистолет. По тези причини хората ми искат да се предават. Те ще да ме слуша като el jefe, и може би аз ще мога да ги накара да повярва, както и аз, че вие не искате да ни навреди. Но има един, на когото не може да се разклаща ".
  
  
  "Кой е това?" Попитах.
  
  
  "Името му е Тихок. Той е мой син. Когато умра, той ще бъде тук главното. Страхувам се, че това ще се случи много скоро. Тихок никога няма да се съгласи да ви пусна, докато не си встретишься с него ".
  
  
  "Сблъскахме с него? Аз си мислех, ти каза, че тук никой не говори английски.
  
  
  "Има и други езици", - каза старецът. "Моят син чака за теб сега в близост до дома ми. След това, като с него ще се държи, ще определи съдбата си. Така трябва да бъде."
  
  
  "Разбирам, - каза старецът. Чолти кимна към вратата на своята хижа. Аз се обърнах и излязох.
  
  
  Преди да съм направил две стъпки на поляната пред хижиной вождове, нещо с трясък лети във въздуха и ударилось в земята в краката ми. Това е шестифутовое копието, пречка обоюдоострое ръба на зарывалось в земята.
  
  
  На противоположната страна На поляна стоеше млад маите, гол до кръста, го кафява кожа подтянулась и блестела над обтегнати шнур мускулите. Той му опря близнак на копью в краката ми, държейки го под ъгъл, в традиционната поза за повикване. Около нас бяха жители на селото, лицата им са бесстрастными, но очите настороженными.
  
  
  Значи, това е Тихок, синът на вожда. Това е човекът, с когото трябваше да се изправи в битка, ако бях напуснал селото жив. Но ако аз убия него, дали баща му пропуснете ме Вигии Чико? Дори ако старият човек ще се съгласи, ще напусне ли ме хората си жив? По някакъв начин трябваше да спечели Тихока, но не го лиши от чест.
  
  
  Преди да се докоснат до копията, аз нарочно извади Уго на труд на предмишницата. Вдигна шило, жителите го видях, след това го изпратих по спирала към вратата на колибата вождове, където той остана, дръжката се разтърси. Въпреки че от наблюдатели не е слышимого отговор, усетих скрито одобрение.
  
  
  След това извади копие от земята и, държейки я в същото положение, че и Тихок, напредна до центъра на поляна. Там стигнахме накрайници на копия в поздрав, странно напомнящ на това, което се използва в борбата посохе. Смъртоносна разликата беше в това, че нашите копия пронзали дванадесет сантиметра стомана нож, острие, способно коли човек, или да отреже крайник от тялото му.
  
  
  Аз отстъпи крачка в багажник на готовност, и Тихо веднага атакуваха, взмахнув рукоятью на копието нагоре. Аз съм изтървал копието, за да блокира удара, след което бързо го вдигна, за да отрази удар с нож, който ще ми отрежете череп.
  
  
  Моят отговор е мой отговор, който маите прогнозира и да се отбивам. След това тя се премества, за да се противопоставят на ожидаемому удара, но аз просто направих фалшив скок с нож и настрани се обърна задника към него гръдния кош. Тихок застонал от болка, но умело скрестил копието, готов да блокира фатален удар.
  
  
  Ние се оттегли, се върна в първоначалното си положение, и битката отново започна.
  
  
  Бойно изкуство на жезъла по същия начин формализовано като ограда или дори танци. При всеки удар има блок, всеки блок се движи брояч. Единствените звуци, на поляната на Юкатан са били дрънчене древков и в дрънчене на мечове, перемежающийся тежко дишане Тихока и мен. Не веднъж съм виждал дупка, за да предотвратите върха на копието, но замедлял си скок само достатъчно, за да позволи на юному на маите да се направи блок. Ми докато успя да запази своя острието далеч от мен, с изключение на гънки върху страна, която е оставила малина място в моята риза.
  
  
  Пробив дошъл, когато почуках на копие от една от ръцете му двоен удар нагоре, докато той очаква обикновена атака удар нагоре и рубящим удар. С неговото копие, безполезни болтающимся в едната ръка, в гърлото Тихока е обнажено за моя меч. Аз бях отблъснат тласък на част от инча в страна, едва порезав кожата. В очите на маите аз видях, че той знае, че аз го направих.
  
  
  Като контрол над своите граждани, Тихок се втурнаха в атака със смъртоносна свирепостью. Аз отстъпва място на атаката му и започна да се страхуват, че мачът може да завърши само със смърт Тихока или ми.
  
  
  Краят настъпи с изумителните внезапна. Тихо ми направи скок от високо, след това седна и завъртя задника си като бейзболна бухалка, улавянето на мен малко над глезените и елиминирайки краката ми под мен. Аз се срина на земята и перекатился на гърба си точно навреме, за да види как острието на копието Тихока вонзилось по лицето ми. В последната секунда той вонзился в земята толкова близо до ушите ми, че аз почувствах нейната топлина.
  
  
  Скочих на крака, отново е в готовност копието, и се сблъска с противник. В очите му имаше ново послание - бойно другарство. Ние сме били дори и сега. Аз съм бил пощаден животът му, което той не може да прости, докато не
  
  
  
  
  
  пощади ми.
  
  
  Аз играя на хазартни игри. Като направи крачка напред, наведе острието към Тихока в знак на поздрав. Той понижава собственото си копие към мен, и битката е приключила. Хвърли оръжието и се присъединиха китката в стила на маите. Жители на селото с одобрение разговаряха, и аз за първи път видя усмивка в тъмните лицата на индианците.
  
  
  Старият вожд се приближи към нас и ни заговори с Тихоком на езика на маите. След това той се обърна към мен и каза: "казах на сина си, че той се сражава смело и с чест. Аз казвам същото и на теб, Ник Картър. До града Вигия-Чико можете да стигнете за час. Двама от моите най-силните мъже ще ви отведе до там с кану.
  
  
  Той ми подаде пакет, увит в водоустойчива плат. "Трябва да почистите и смажете пистолет, преди да изсъхне солена вода, в противен случай тя ще е безполезна срещу зли хора, които търсиш".
  
  
  Благодарих му и извади Уго от вратата на колибата. След това аз го последвах две мускулистыми мъже, които вече чакаха, за да ме закара кану-каяк.
  
  
  Тринадесет
  
  
  Пътешествие с кану по крайбрежието е бързо и спокойно. Двама маите посрещнаха ни точно на ръба на прибоя. Нито един от тях не е говорил.
  
  
  Ние слезе на брега в Vigla-Чико, селище три пъти повече на село, която сме напуснали. Жилището изглеждаше по-постоянни, а железопътните линии от изток завършва на външната граница на града. Моите плъзгачи заведоха ме до мястото, където ми се струваше, че това е дом на местния старосты, накратко говорихме с него на езика на маите и изведнъж ме остави, без да гледа.
  
  
  Аз помолих по телефона, и ме заведоха на едно гише сграда, която, изглежда, служи училище, универсален магазин, зала за срещи, склад и други. Телефонът е бил ранен модел в изрезанном дървен корпус с дръжка отстрани.
  
  
  Следващите два часа бяха изразходвани за това, за да стигнем до Мерида, столицата на Юкатан, а от там през лабиринт от ретранслатори и междинни оператори, докато познатият глас на Дейвид Hawk Анали не е чул линия.
  
  
  Аз му казах къде съм бил, и го даде на компресиран вариант за това как съм стигнал до там, бързо говори, страхувайки се, че можем да загубим връзката във всеки един момент.
  
  
  "Имам нужда от бърз изход от тук", казах му. "Има железопътен, но, съдейки по всичко, влак, трябва да вървим един път, при всяко пълно слънчево затмении".
  
  
  "Аз ще ви хеликоптер. Какъв е статута на мисията? "
  
  
  "Куфара пристигат на борда на" Гавиоты "с Кюрасао. Фьодор Городин, очевидно, е ръководител на операция с Жизовым, изглежда, намирайки се в централата и само от време на време като се появява на улицата. Няма потвърждение, че Нокс Ворнов е ключов човек, но доказателства са достатъчно убедителни, за да можем да приемем това е безспорен ". Аз заколебался, след това добави: "Ние сме загубили Рон Фольштедт".
  
  
  "Аз съжалявам да го чуя, Ник - каза Дейвид Хоук. Аз знаех, че той имаше предвид точно това. Като директор на AX, той е бил запознат със смъртта, но загубата на представител причинила му е по-дълбока болка, отколкото мнозина мислят. "Ти можеш да работи тук?", добави той.
  
  
  "Аз мога, но ще е хубаво, ако беше някой е запознат с тази територия. Тук вече е тъмно, и аз не трябва да ви напомня, че ние спазваме дедлайн ".
  
  
  - Разбира се, не - сухо каза Хоук. "Чакай малко."
  
  
  В продължение на няколко секунди телефон тихо потрескивал имам в ухото, и аз знаех, че Хоук въвежда информация във вашия настолен компютър. След това той се върна с отговор:
  
  
  "Ние ЦРУ има представител от името на Пилар, в Веракрусе. Тя ще се свърже с вас там, в хотел Bahia Bonito ".
  
  
  "Това?"
  
  
  "Да, Ник, изглежда, сте късметлия. Казаха ми, че е червенокоса, добре оборудвана... ъъ... всички допълнително оборудване ". Хоук изчиства гърлото, след това продължи с друг тон. "Може ли да се организира за кацане на хеликоптер в Вигия Chiu?"
  
  
  "Веднага за тази сграда има поляна. Как най-бързо можеш да изпрати хеликоптер? "
  
  
  "Аз ще трябва да работят през Държавния департамент. Ако те ще бъдат на височина, ще имаш птица през три-четири часа ".
  
  
  "Добре. Аз ще се уверете за това, за осветяване на зоната на приземяване на осветителни ракети или огньове. Когато обсъждахме тези подробности, ми хрумна, че при нормални обстоятелства тази информация никога няма да се предават в некриптиран по телефонни линии за общо ползване. Обстоятелствата, обаче, са съвсем не е нормална, условията са били примитивни.
  
  
  "Имате нужда от пари - каза Хоук. "Аз ще чакам в хотела в различни валути Централна Америка. Какво друго?"
  
  
  "Да. Моят Люгер е взела вана със солена вода, така че аз искам да има под ръка комплект за почистване на оръжия. Също 9мм. боеприпаси ".
  
  
  "Това ще ви чака". На линия е пауза, като че ли Хоук искаше да добави още нещо. Но след това той просто каза: "Ти повече, отколкото на късмет, Ник".
  
  
  Бях на работа, когато аз cajoled местния разпита изпрати на сигналните светлини на хеликоптера. Той не искаше да ми помагат. Туземците Вигиа-Чико са малко по-малко враждебно настроени към външния свят, отколкото на маите в село на брега, но връзката им със стари традиции остават силни. Бели хора рядко идваше в Юкатан с мирни мисии, и хората не горят от желание да посрещнат
  
  
  
  
  
  
  една от техните летящи машини.
  
  
  Аз най-накрая постигна ги неохотного сътрудничество стария метод. Обещавайки им пари. Частно надявах се, че пилотът на ЦРУ, държавния департамент на сащ, ще донесе малко пари. Би било малко неприятно да се измъкнем от Вигии Чико, ако жителите са помислили, че са били измамени.
  
  
  В течение на следващите няколко часа подобни притеснения са били скрити в дълбините на душата, когато аз се ръководи поставянето на стопове. Наоколо беше много сухо валежника, и сложих шест огньове в кръг, за да се очертае зона на приземяване.
  
  
  След като избухнаха огньове и поляна осветилась, аз седнах да я чакам. И да чакам. И да чакам.
  
  
  Трябваше да знам, че с участието на Държавния департамент на нещата не вървят толкова гладко. До това време, като чух звука на ротор на хеликоптер, рассветал, и моята бригада пожарникари определено е доволна закъснение. Пилотът забелязал нашата малка група и въведе своя кораб, вдигане на огромен облак от гъст червено-кафяв прах.
  
  
  На Пилота на име Мартин. Това е постно млад мъж с остър нос. Ние обменяме идентичности, докато жителите на селските райони претъпкан наоколо, с голямо подозрение гледам на хеликоптер.
  
  
  "Надявам се, че те са изпратили с вас малко пари", - казах аз.
  
  
  "Пари? Защо?"
  
  
  "Да помогне с пътни пожари, трябваше да обещае на тези хора някаква такса".
  
  
  Мартин сощурился разглеждане на светлеющее небето. "Аз не знам за какво ви отне сигналните светлини; почти цял ден.
  
  
  "Когато попитах един хеликоптер, - студено казах аз, - беше тъмно. Надявах се, че Държавният отговори достатъчно бързо и извади ме от тук до зори. Имам доста натоварен график, стари приятелю.
  
  
  "Никой не каза нищо за това, за да носи пари", - изръмжа той.
  
  
  Хора, онези, които стояха около нас, нещо бормотали, и аз се страхувам, че те хвана същността на нашия разговор.
  
  
  "Ще донесе парите?" Попитах.
  
  
  "Ами... някои", - внимателно каза той.
  
  
  Аз загубих самообладание. "Така че махай се, по дяволите! Аз обещах на тези хора пари и подозирам, че те ще ви кости, ако не ще ги получи ".
  
  
  С възмутен изглед Мартин извади от задния си джоб изтъркан портфейл и започна обръщане сметка. В небето аз наети от него портфейла си и извади портфейла. Сумата сметки възлизат на малко повече от петдесет долара. Аз съм го предал на старши, който тържествено да брои, а след това кимна с глава, не се усмихва. Той говори с развитието на селските жители, които са се отклонили, изчистване на пътя ни.
  
  
  Когато се качиха в хеликоптера, Мартин каза: "Вие трябва да ги всички? Тези индианци, вероятно удовлетворились било половина.
  
  
  "Може да бъде", - казах аз. "И може би, те ще са недоволни - докато не проткнули ти на гърлото с копие. За вас това ще ви струва двайсет и пет долара?
  
  
  Той без коментар стартира двигателя до живот
  
  
  "Не се притеснявай", казах му. "Аз ще направя пълен отчет за вашия вноска, и ще ви бъдат възстановени разходите по обичайните канали на държавния департамент. Ако имате късмет, ще върне парите до Коледа. Може да не е Коледа... "
  
  
  За първи път Мартин малко спокойно и дори успя ухмыльнуться. "Добре, - каза той. "Трябва да призная, че е по-евтино, отколкото копието си в гърлото. Къде?"
  
  
  "Веракрус", казах му, и ние са скочили.
  
  
  Глава четиринадесет.
  
  
  Эрнандо Кортес слиза на брега в Веракрусе през 1519 г., ставайки първият испанцем, който да ходи на мексиканска земя. Оттогава градът е бил заловен в различни войни американци и два пъти французите.
  
  
  Когато ние се плъзна в залива Кампече, и аз съм крив, гледаше на облян от слънце град, беше ясно, че сега Веракрус става поне една награда, достоен цялата тази кръв и гръмотевици.
  
  
  Ние се настаниха в сградата на американското консулство, където съм отказа поканата да остане за обяд. Аз се чувствах окоченевшим и лепкава от стреса, изтощени от безсъние, и аз не исках да се включат в блиц за мартини с някои от нашите служители на дипломатическата служба. Стиснах ръката на Мартин, отново го увери, че той ще върне парите, и на външен вид телефона такси.
  
  
  Пътуване с такси до хотел Bahia Bonito затича по някои от старите калдъръмени улички на града със старомоден стари къщи, както и на широка съвременна улици в съседство със стоманени и стъклени небостъргачи.
  
  
  Моята хотелът е остарял, но удобна, с голям вътрешен двор, отворен към небето, и три реда стаи около него. Казах на шофьора да изчака и влезе вътре. Когато аз се обадих на името си, човек на масата даде ми ключа от стаята, дебел запечатан плик и пакет с размерите на кутия за дискове за кларинет. Аз се издълбава плика и намерих в различни размери и цветове: долари, пешо, кетсали, кордобы, колони, лемпиры, балбоа, боливары, гурды, лири, франкове и гульдены. Извадих песос, плати на шофьора и с пакет под мишница и се качих в стаята си на третия етаж. Нито от Пилар, нито от някой друг, не е имало съобщения.
  
  
  Взех дълга парна баня, а след това хладен душ, след това се случиха опаковка приспособления за почистване на венците.
  
  
  
  
  
  
  и започна работа над Люгером. Бих могъл да поиска Hawk ми донесе нов пистолет, но Rado е стар и надежден приятел.
  
  
  Разглобих Люгер и огледа всички детайли. Тъй като той е бил добре смазани и защитени водоустойчив покритие, солена вода все още не са повредени метал. Аз използвах разтворител на всеки детайл, дори и в малки винтах, и е направил петна през дупката, докато те не са станали чисто бели. Аз высушил продукцията на анализираните пистолет кърпа без покрива с памучна свещ кърпа и се допря до критични части смазочным масло с нисък вискозитет и отново събра Люгер. Аз завита клипове с осем патрона от кутията снаряди, която е предоставил на Хоук, и бутна Вильгельмину в кобур на колана.
  
  
  Тялото ми нужда от сън, но умът ми не се отказах. Има планове да се направи, вратички затвори. И всеки път, когато давах на своя мозъка на почивка, в зрителното поле се появи снимка на река Рона. Блондинка, стройно гъвкаво тяло, която толкова много нощи беше в прегръдката ми, не можеше да се приеме просто загубено още един партньор за работа.
  
  
  "Те не позволяват нито време, нито изтощение за тъга" - с горчивина си помислих аз и изхвърча от стаята. На масата попитах, има ли наблизо магазин, където мога да си купя дрехи.
  
  
  "Да, сеньор. В Агиларсе, разположен през пътя е отличен избор ", - каза продавачката.
  
  
  "Грасиас. Чакам посетител. Ако тя пристигне, кажи и къде да ме намери."
  
  
  Аз преминах улицата и изразходвани пари и обществото Хоук на дрехи. Одевшись в нов костюм и с всички подходящи аксесоари, аз още веднъж посоветовался с бившия портиер и спокойно тръгна нагоре по улицата към уличному кафенета. Аз седнах на една маса, с която може да се наблюдава, за да влезе, и поръчах бутилка местно бренди, който гореше като огън, но не е имал лош вкус. Пие ракия, аз се чудех, колко да чакам, преди да реша, че събеседника ми, Пилар, няма да се появи.
  
  
  В този момент смуглая момиче в блуза с дълбоко деколте, едва ограничителна си красива гърдите, завъртя между маси и спря на мен. Косата й бяха черни и гъсти, леко взлохмаченными, само че с леглото. Тя имаше очи с цвят на черно кафе, обещавшие екзотични удоволствия.
  
  
  "Може ли да се запишете на спичке?" - попита тя с лек акцент.
  
  
  "Съжалявам, че не пазя ги, тъй като отказах цигарите". Аз я предложи.
  
  
  "През миналата година се опитах да се откажат от себе си, но стабилен само за две седмици", - правилно отговори тя.
  
  
  "Трябва да бъде Пилар".
  
  
  "Да. А ти Ник Картър... чието име Киллмастер. Твоята репутация опередила теб ". "Аз не знам дали трябва да се държат скромно, или се извини".
  
  
  Нейните пълни устни са усукани в усмивка. "Никога не трябва да се извиня. Мога ли да седна? "
  
  
  "Да, разбира се. Моите маниери днес е малко по-износени, както и всичко останало.
  
  
  Пилар падна на един стол срещу мен. "Изглеждаш така, сякаш имаш нужда от малко сън" - каза тя.
  
  
  "Бизнес преди всичко", - казах аз, вкрадчивой усмивка. "Ние можем да говорим тук?"
  
  
  Нейните прекрасни очи се плъзна по бездельникам в кафенета и на минувачите по тротоара. "Това е толкова добро място, колкото и всяко друго", - тя ми каза, свиване на рамене.
  
  
  Направих знак на келнера, за да го помоли за още една чаша и налях Пилар ракия. След това аз рязко попита: "Какво си направила с косата си?"
  
  
  Инстинктивно си ръка в миг объркан опъната до главата, след това тя се усмихна. "Не ви трябва да е казал, че съм червенокоса. Както знаете, в нашия бизнес, често възниква необходимост от промяна на външния вид. Харесва ти е черен? "
  
  
  "Обичам това. Обзалагам се, ти също беше ерасоткой като червенокоса.
  
  
  "Защо, благодаря" - каза тя и общо тегловно съдържание на кости и ме погледна изпод от дългите си мигли.
  
  
  За миг чертите на лицето Пиларс, изглежда, са изчезнали и са се преместили в деликатно лице Рона Фольштедт. Направих глътка добро бренди, и картината изчезна.
  
  
  "Единственото нещо, което имаме, - казах аз, - това е нож, който носи голям куфар на борда на" Гавиоты ". Не можех да различа нито име, нито опознавателни цифри в тъмното. Той е карал прекалено ниско съдържание на вода и приводился в движение две висящи двигатели ".
  
  
  Пилар прикусила устна и поклати глава.
  
  
  "Нищо подобно. Да сте видели някой от хора с моторна лодка?
  
  
  "Основният човек бил дребен на ръст, плътно тяло и напълно плешив".
  
  
  Тя вдигна ръка да ме спре. "Нисък и набит, плешив мъж?"
  
  
  "Това е правилно. Ти си го знаеш?"
  
  
  "Аз мисля така. Има такъв човек, който е начело на банда контрабандисти на Кюрасао. Името му Торио.
  
  
  "Може ли да ми каже къде да го намеря?"
  
  
  "Аз мога да ти там. Аз знам Кюрасао, и ние можем да действаме бързо ".
  
  
  За момент щях да се спори. Аз не исках тя да е станала същата като на Рон. Но Пилар е право, мога да губите ценно време в Кюрасао, без диригент, а времето е решаващ фактор.
  
  
  "Как най-бързо можем да си тръгнеш?" Аз казах.
  
  
  "Ние можем да се хване на ранен полет утре сутринта. Аз ще ти осигуря начин.
  
  
  "Можем ли да започнем по-рано?"
  
  
  "Не. И е важно да сте тази вечер до днес. Утре ти трябва да бъде силен и бдителен ".
  
  
  Моите ноющие мускулите се съгласиха. Изпихме още една чаша ракия, и тя прекарваше мен до моя хотел.
  
  
  "Аз ще дойда за теб сутрин, - каза Пилар, - а ние ще отидем на летището".
  
  
  Оставих я в двора и се изкачи уморено
  
  
  
  
  
  
  в моята стая.
  
  
  Глава Петнадесет
  
  
  Приех втората душ на ден и задернул щори срещу вечерното слънце. Свалих нови дрехи и я сложи на един стол. След това аз лежаха голи на леглото, хвърли върху чаршафа и се загледа в тавана.
  
  
  Просто трябва да се спи, обикновено е невъзможно. Всеки нерв в тялото ми е поискал почивка, и очите ми приличат на чували с пясък, но аз не можех да спя.
  
  
  Някъде бивш американски учен и бивш руски генерал се готвеха да изтрие моята страна, град след град. Вдругиден първият заминават за Ню Йорк. Аз трябва да отида някъде помчаться, за да ги спре, а не да лети с легла на легла в хотел в Веракрусе.
  
  
  Но се впускат в битка, без подготовка би било глупаво и опасно. И ако Пилар може да намери контрабандиста Торио, той все още може да бъде достатъчно време за изпълнение на мисията. Аз затворих очи. Визията на Рона проплыло пред мен, изчезна, след това се върна.
  
  
  Слънчевата светлина, която прониква през оранжеви щори, постепенно потускнел през всички нюанси на сивото, и най-накрая, стана тъмно. Въпреки това умът ми не можеше да се успокои.
  
  
  Изглежда, всеки звук от улицата долу доносится направо до ушите ми. Промиване на тоалетната в съседната стая, за иползване на закрито rp Ниагарския водопад.
  
  
  Тогава някой леко почука на вратата ми.
  
  
  "Да?"
  
  
  "Това е Пилар", - последва мек отговор.
  
  
  Аз се пъхна в леглото си, грабна кърпа и отвори вратата. На Пилар беше черна рокля с малки цветя, които, изглежда, щастливо расте по хълмовете и долините на богата местност.
  
  
  "Влезте", - казах аз.
  
  
  "Аз наистина не вярвах, че можеш да заспиш", - каза тя и влезе вътре.
  
  
  "Вашата красота превъзхожда само вашата мъдрост", отговорих аз.
  
  
  "Донесох ти нещо, за да помогне". Тя леко падна на ръба на леглото.
  
  
  "Хапче?" Попитах. "Аз никога не ги приемам".
  
  
  Тя лениво ми се усмихна. "Не, не е хапче. Ме."
  
  
  "Ами да, - отговорих аз, оправляясь от свое удивление, - вие определено пленителен хапче, и му съвсем не е трудно за преглъщане".
  
  
  Нейното красиво лице посерьезнело, стана почти сурови. "Не се шегувам - каза тя. "И двете ни на живот може да зависи от вашето физическо състояние и утре, и..." Тук тя заколебалась, очите й плъзна в моята облечени в кърпа фигура. "И, може би, аз също ще бъде днес неспокойно почивка в самота".
  
  
  "Възможно е", казах аз.
  
  
  "Ти си напусне всичко за мен?"
  
  
  "Пилар, аз съм в твоите ръце".
  
  
  "Биен. На първо място искам да ти си лежи тук, на леглото си ".
  
  
  Аз послушно се приближи до леглото и вече щеше да падне, когато силните му кафяви пръсти проскользнули под кърпа, която носеше, и смахнули му.
  
  
  "За тази цел, ние не трябва кърпа", - решително каза тя. "Легнете по корем, моля".
  
  
  Аз распласталась на леглото с кръстосани ръце под възглавницата. Нещо хладно докосна врата ми, в основата на черепа и бавно тичам надолу по гърба. Усетих лек мирис на канела. През рамото му и видях, че Пилар вынула малка бутилка от чантата, която носеше, и изля съдържанието в моя гръбначния стълб.
  
  
  "Канела", - обясни тя. "Сега искам да ти отново наведе глава и ми позволи да ти помогнем да се отпуснете".
  
  
  "Да, госпожо", - засмя и аз. Разнесе шепчущий копринен звук. Ъгълчето на окото си аз заловени светкавица смуглого бедрата и разбрах, че Пилар свали от себе си всички дрехи.
  
  
  Сякаш усещайки мислите ми, тя затвори очите ми леко докосване на своите хладни, меки пръсти. "Расслабься", - промърмори тя. "Сега ще трябва само да се отпуснете".
  
  
  След това ръцете й падна върху гърба ми плавни малки кръгове, пръстите й са кликнали здраво и нежно. Тя намазала с масло ми раменете и гръдния кош, издавайки си одобрительные звуци. Тя видяла гънка на моя страна, където копието на маите задевало мен, и пръстите й погладили болка.
  
  
  Тя нанесе на масло на моята кръста, ръцете й приятно да се плъзга по кожата ми с ароматна смазани. Надолу и надолу по задните си части и задната част на бедрата. Още малко докоснете се до мишницата на колене, след това към икроножным на мускулите, по ахиллова сухожилията, за да петите ми падна върху дланите си.
  
  
  Пилар нежно нанесе масло върху стъпалата на краката ми, скользнув пръст между всеки един от пръстите ми.
  
  
  Кожата ми е жив и сверхчувствительной към нея прикосновениям. Изглежда, аз чувствам чрез своите порите близостта на голото тяло.
  
  
  Аз казах: "Пилар, аз не зная, развълнуван съм да искам да спя. Моля, вземи решение! "
  
  
  "Успокой се", - нежно отругала тя. "Ние сме само започнали".
  
  
  След това тя взе ми пръстите на краката, един по един, гали ги, перекатывая между пръстите си. Палеца и показалеца си, тя е направила промасленные сабя, движещи се нагоре и надолу от всеки пръст на краката.
  
  
  След това Пилар взе всяко едно стъпало в ръцете си и започна да се месят, докато аз не се чувствах като трещат кости. След това тя отново вдигна ръце нагоре по краката ми, си опитни пръсти впились в напрегнати мускули, изстискване, манипулиране, източил ноющую болка.
  
  
  Специално внимание е отделено на моя зърнени култури. Държеше едната си ръка на всяка ягодице, тя наклонялась и сжимала с невероятни жени сила, ръцете й ритмично перекатывались от петите до кончикам на пръстите.
  
  
  Легло леко провисла, когато Пилар
  
  
  
  
  
  
  очутилась на моите крака. От тази позиция тя се наведе напред и се проведе със своите гъвкави пръсти по гърба ми, магически отпускане на напрегнати мускули.
  
  
  Когато тя е опъната напред, за да помассировать ми раменете и врата, усетих, как зърната й покачивающейся гърдите докосна ме. Сега си ръце плъзна в моята гол гръб от раменете до стъпалата.
  
  
  "Сега перевернись, - каза тя, - а аз ще направя другата страна".
  
  
  "Аз не знам, през най-трудната част ли съм".
  
  
  "Не се тревожи, аз съм сигурен, ти си храбро выдержишь".
  
  
  Аз обърна гърба си.
  
  
  Пилар въздъхна. "Защо, Ник, аз мислех, че ти си спокойна!"
  
  
  "По дяволите!" Аз се засмя, като се възползва от възможността, за да погледнете в моя обнаженную массажистку. Нейната кожа е като полирана мед - гладка и безупречна. Гърдите са пълни и зрели. Те паднаха, след това рязко се покачи. Неговата тясна талия и кръгли твърди бедрата блестяха лек блясък от пот.
  
  
  Тя грациозно се наведе, за да вземе с прикроватной нощни шкафчета флакон с масло, и брызнула го на мен, разстилане на ръце.
  
  
  "Не се притеснявай, - каза тя, като отново четенето на мислите ми, - нищо няма да остане недовършена!"
  
  
  Така че, сега аз се отказах да я ръцете. Очите се затвориха - в главата не се случи смущаващи изображения. Имах чувството на безтегловност, като че ли тялото ми, направляемое тези знаещи пръсти, дрейфовало в пространството. Аз изглеждаше направени от карамел... опъната, опъната, приятно калибриран с точност до една малка част от границата на якост.
  
  
  Аз рязко отвори очи и хвана Пиларс за ръка. "Това е достатъчно - казах аз. "Ние току-що са достигнали границите на масаж. Имаш ли и други таланти? "
  
  
  Пилар лениво дразняще ми се усмихна. Ме завладя шок изискано удоволствие, когато устата й сомкнулся мен.
  
  
  И за известно време ми се струваше, че ли ме дърпа чрез малка бархатную дупка в свят на невъобразим на изкушения. След това ме обхвана тръпки на освобождението. И за първи път от много часове съм била празна нито от мисли, нито от чувства, се носеше в празнотата, върви към дълбоко колодцу забрава.
  
  
  Аз изтеглен топъл, нажежен тяло до мен и то се отнася двама ни чаршаф.
  
  
  По-малко от минута сън, който аз така дълго е търсил, заключи ме в топлите, миризма на канела прегръдка.
  
  
  Глава Шестнадесета
  
  
  Събудих се на разсъмване с усещането, като че ли всички стари детайли са заменени с нови, покрити с тефлон компоненти на перманентен пресоване. От банята доносились плясък на вода и женски глас, който пее на испански. Аз скочи от леглото, отиде до вратата и я побутна.
  
  
  В стаята нахлуха потоци пара. За една прозрачна завеса за душ можех да видя силует приятно тялото Пилар, когато тя намыливалась и пее нещо от времето на Панчо Вила. От време на време завеса прилипала до кожата й, излагайки на показ лъскава повърхност, като целлофановое кутия в кутия с шоколадови бонбони.
  
  
  Аз застана там за миг, наслаждавайки се на спектакъл, след това хвана завесата и я дръпна настрана.
  
  
  Пилар ахна от изненада и инстинктивно женски жест затвори ръцете си. След това тя се наведе ръцете си и стоеше, усмихвайки се под струи на душа, докато капки вода по хълмове и впадинам на тялото си, направи само си заблести като тюлен.
  
  
  "Добро утро, керидо", каза тя. "Надявам се да не събуди в теб". Очите й се плъзна по тялото ми. "Винаги събудиш в такова състояние?"
  
  
  "Всичко зависи от това, кой взема душ в съседната стая".
  
  
  "Надявам се, че си спал добре".
  
  
  "Като влезете. Ако светът някога разбере за него твоето лечение на сънотворно, ще видим последната от барбитурати.
  
  
  "Шейк. Седнете, аз намылю ти е гърба.
  
  
  Влязох в банята и Пилар се обърна мен. Тя намылила ръце, но моята област на анатомията, която тя намылила, определено не е на гърба ми. Аз се обърнах и се изправи с лице към нея, върху двама ни брызнула вода. За първи път разбрах какво е то-висока момиче.
  
  
  "Не ми идва в главата - казах аз, - че получавам от вас много много поръчки. Крайно време ми е да се поеме.
  
  
  "Какво ти си имал предвид, керидо?" - памет той, наведен напред, и тези прекрасни гърди се люлееха при мен.
  
  
  Взе я под ръка, вдигна Пилар и обобщи я към себе си. След това аз я понижава, на дела инча за път.
  
  
  Тя издаде лек звук на удоволствие, когато ръцете й обняли гърдите ми, и тя притянула нас заедно, опаковани си гърди към мен. Започнахме бавно, вълна, неподвижен танц, там, в душата, постепенно увеличаване на ритъма, докато Пилар не се върти и не се тресеше, като обсебен от една жена. Внезапно тя институциите за деца, нейният глас набучени монотонен тътен на вода.
  
  
  След това ние стояхме заедно, което позволява на водата да се мие в нашите тела.
  
  
  Ние бързо оделись, а след това отиде в съседната кафе, да закусите апетитна хуэво-ranchero. Ние запили го мексиканска бира, което дори по време на закуска е по-добре, отколкото горчив мексикански кафе-фи.
  
  
  Такси отвезло нас в Aeropuerto Nacional, където седнахме в малък самолет. Ние прелетя в шест и тридесет. С два часа разлика във времето кацнахме ли на Кюрасао около обяд.
  
  
  Когато летяхме
  
  
  
  
  
  над мирни зелените Юкатан и тъмно синьо Карибско море, аз неволно си спомних, че не толкова много часове преди да се е борил за живота си там.
  
  
  Сякаш по взаимно съгласие, ние с Пилар не говорехме по време на пътуване. По-рано тази сутрин бяхме просто мъж и жена, които се радват на живота и един на друг, като че ли нашата най-голям проблем е да реши, че има на закуска. Но сега ние бяхме двама специалисти, поели към неизвестни опасности, знаейки, че ние никога не ще се върне. Не беше време за светски разговори. Седяхме тихо, потопена в своите лични мисли.
  
  
  Гласът на пилота наруши тишината. "Тези от вас, който е от дясно на борда, вече може да видите напред на остров Аруба. Аруба е най - малко от три острова, влизащи в състава на Холандските Антилски острови. Кюрасао още в петдесет мили на изток. Ние започваме спускане и ще кацне след около петнадесет минути."
  
  
  Когато пилотът продължи да разказва ни за климатичните условия в Кюрасао (идеални, както винаги), гледал съм, като Аруба се плъзна покрай нас. Децата между Арубой и Кюрасао били са пъстри с бели парусниками и множество малки кафяви островчета, без постоянно население, въпреки че те понякога се използват рибари.
  
  
  Самолетът ни се приземи на летище Плесман, и намерихме такси за пятимильной пътуване до столицата Willemstad. Кабината е старата "Хъдсън", с наетото покрив, за да може тя да се използва на открито.
  
  
  Водачът е бил приказлив человечком, който, изглежда, реши да ни разкаже за всички местни сплетнях по време на нашето кратко пътуване. Аз не съм обръщала специално внимание на това, което говори човек, докато една фраза не пронзила съзнанието ми като мотика.
  
  
  "Почакай минутка", кресна аз съм водача. "Какво бихте казали за една блондинка, вытащенной от морето?"
  
  
  Той се обърна на мястото си с широка усмивка, доволен с това, което събуди интереса ми. "О, да, сеньор. Преди Два дни в рибарски доковете имаше много вълнения. Една от лодките се върна с желтоволосой дама. На нея е спасителна жилетка, която я държат в състояние на платежоспособност, въпреки че тя не беше в съзнание, когато я върна. Много странно, тъй като нито една лодка не е претърпял злополука ".
  
  
  "Къде е тя сега?" Аз се намеси,
  
  
  "Когато стана известно от рибарски докове, скоро пристигна съпругът на жената и грабна я със себе си".
  
  
  "Нейният съпруг?" - многократно съм.
  
  
  "О, да. Това е голям мъж, приличен на мечка, който понякога плува заедно с Говиотой ".
  
  
  Городин! Трябва да бъде, той се върна в Кюрасао, когато не успя да ме намери или Рон във водата. Без съмнение, той чакаше там, когато от доковете дойде новината, че я е завел рибарите. Това беше преди два дни. Видях шансовете, че Рон е все още жив. Това е дълъг изстрел: "Вие не знаете къде е мъж... съпруга си... отне една жена?" Попитах.
  
  
  - Не, сеньор, но, може би, моят приятел, рибар Саба, ще ви кажа. Той извади жената от морето ".
  
  
  "Можете да ме заведе на Sabu?"
  
  
  "Сега, сър?"
  
  
  "В момента." Извади от набухшего портфейла си банкнота от десет гулдена и протегна я на водача. "И го направи бързо".
  
  
  "Пет минути", - каза той, слагал пари в джоба си.
  
  
  В продължение на пет минути, почти с точност до секунда, преминахме през лабиринт от тесни улички до рибарско докам извън Виллемстада, изчистване на пътя, с помощта на тонус, на който водачът постоянно се позовава. Ние рязко спря на крайбрежната алея пред контурен дом с един голям прозорец в петна от дим и табела с выветренной боя, в която се казва: "Убежище Ванвоорта".
  
  
  Излизайки от колата, усетих как ме дернули за ръкава и разбра, че почти е забравил за Пилар.
  
  
  "Ник, руса... това е твоята Рон?"
  
  
  "Това трябва да бъде."
  
  
  "А какво ще правиш?"
  
  
  "Къде си, ако мога да направя това".
  
  
  "Но ние имаме мисия".
  
  
  Ако не Рона, няма никаква мисия. Именно тя ни даде улики за това, и сега тя може да ни доведе до Городину. Освен това, тя не е обучен опасна работа, колкото сме и ние. Ако тя сега е в ръцете на Городина, тя ще трябва да плати ужасна цена. Аз трябва да се опита да я намери. Аз й дължа много ".
  
  
  "Вие сте на нея нищо не трябва - каза Пилар. "Ти не принуждавайки го да изпълнява задача. А времето ... знаеш ли какъв ден е днес?
  
  
  "Да, знам. Утре е крайният срок ".
  
  
  "Забрави за нея, Ник. Ела с мен, и аз отведу теб в Торио. Ние ще го намерим на брега, недалеч от тук ".
  
  
  Спрях пред вратата на убежище Ванвоорта и погледна в лицето Пиларс. Когато се обади, гласът ми е студено. "Решение за моето, и аз го е приел. Дойдеш с мен? "
  
  
  За миг тя се срещна с мен поглед, след това се обърна. Тя протегна ръка и докосна ръката ми. "Съжалявам, Ник. Вие трябва да действа според своята съвест. Аз ще ти помогна, колкото поискаш от него. "
  
  
  Аз промуши ръката си и влезе през вратата.
  
  
  Глава Седемнадесет
  
  
  Vanvoort's Hideaway не е туристическа бар. Светлината е неясен, въздухът беше мухлясало. Стените са украсени с плакати с рекламата на бира и политици. Линолеум на пода протерся до голи дърво в ивица по протежение на предната част на нелакированной апликации.
  
  
  Клиентела са били рибари и моряци.
  
  
  
  
  
  на много народи. И всички мъже. Бръмчене на разговори и звън на чаши внезапно спря, когато посетителите са забелязали Пилар, която изглеждаше впечатляващо в кратък лимон жълта рокля.
  
  
  Зад гишето седеше змияр холандец с свиете бицепс, подобни на пъпеш, полепнали под късите ръкави на ризата си.
  
  
  "Аз търся рибар на име Саба", - казах аз.
  
  
  Малки очички голландца пробежались за мен, като насекоми. "Кой каза, че той е тук?"
  
  
  "Неговият приятел таксиметров шофьор. Този, че в река Хъдсън.
  
  
  Той поклати масивна глава от страна на страна. "Не означава нищо за мен".
  
  
  Поставяне на двете ръце върху прът, аз притисна лице към него. "Господине, нямам време да играя игри и нямам време да обяснявам. Но аз искам да ти кажа следното: ако не зададете ми Sabu през пет секунди, или не може да се каже, къде мога да го намеря, аз искам да премина през този бар и ще съборя ви кост, докато не получа отговор."
  
  
  Холандец знаех, че говоря сериозно. Го руж бланширани. "Ей там", - прохрипел той. "Един в кутия на стената".
  
  
  Когато аз се обърнах от бара, след това отново започна приказки, и всички стават заети с разглеждане на Пилар.
  
  
  Един самотен мъж в кутия е чернокож жител на Вирджинските острови.
  
  
  "Саба?" Попитах.
  
  
  "Вярно е, приятелю. Седни. И дама също. В речта си на музикалната част е британска, а част - calypso-мелодичной, която ще чуете в някои части на Западна Индия. "Ти трябва да вдъхнат на Ханс страх пред Бога, да го накара да отстъпи, тъй като това".
  
  
  "Аз искам да попитам за една жена, която доведоха преди два дни. Този, който ти си намерил в морето ".
  
  
  - Ах, дама с жълта коса. Много красиво. Тя не се събужда, за да каже нито дума. Много-много уморен. Морето изчерпва твоите сили. Но аз не мисля, че тя е наранен. Нищо не се счупи ".
  
  
  "И мъжът увел си? Този, който е казал, че той е нейният съпруг?
  
  
  "О-хо, той може да не си мъж", а? Не съм изненадан. Той не прилича на онази дама с жълта коса, която приемат за съпруг. Твърде грубо, твърде грозно. Вие сте човек, приятелю?
  
  
  "Не, но аз съм му приятел, а мъжът, който я грабна, определено не е. Знаеш ли къде си я взе?
  
  
  "Да, знам. Аз споделям пътя му в болница Кралица. Той казва, че никога не мин ', той държи една дама там, където има приятели. Той каза, че те е грижа за него. Така че аз гледам къде отива. Той взима едно момиче в моторна лодка с двама други мъже. Те пътуват на Малко Куче, малък остров в дванадесет мили от брега. Нищо друго, освен големи камъни, на Little Dog. Големи камъни и рибарска хижа. Рибарите вече не използват това място. Мъжете с оръдия сега всички са страшни.
  
  
  "Можете да ми покаже как да стигнете до Малко Куче?" Попитах.
  
  
  "Да, разбира се. Отиди до докам, можете да видите това място. Хайде, аз ще ти покажа.
  
  
  Черен мъж се изправи и излезе от кабината. Пилар последва нас на улицата и слезе след няколко стръмни квартали на крайбрежната алея, където Саба посочи чрез блестящите вода в нещо, което изглеждаше зазубренным выступом от кафяви скали.
  
  
  "Малко куче", - каза той. "Може би, на 500 метра широчина 200 мм. Единственото безопасно място за кацане лодки - от друга страна. Оттук не се вижда.
  
  
  "Имам нужда от статия на лодката - казах аз. "Знаете някой, който се отдава на мен едно?"
  
  
  "Да, разбира се. Имам един приятел с най-бързата лодка в пристанището, ако не се счита за контрабандисти и полицията. Той поема с много пари, но можете да получите своите пари ".
  
  
  "Добре." Аз се обърнах към Пилар. "Сега бих искал да помоля за тебе да направи нещо, което за теб е много трудно".
  
  
  "Какво става, Ник?"
  
  
  "Чакай ме. Чакай малко, ако аз не се върна към тъмнината, вар Дейвид Hawk във Вашингтон и разкажи му всичко, което знаеш ".
  
  
  "Може да идвам с теб? Мога да управлява лодката. Аз мога да помогна по различни начини ".
  
  
  "Не" - казах аз твърдо. "Това е моята работа, а аз искам да остана тук".
  
  
  "Да, Ник", - каза тя с разлика от нея покорностью.
  
  
  Аз съм притиснат от ръката си и го последвах Сабой до докам, където ние ще го намерим друг моторна лодка. Оказа се, че това е най-старата бърза лодка, която я е горд собственик на аромата съдържа в добро състояние. Този човек не е твърде загрижен за това, да се позволи на непознат свали в своята гордост и радост, но достатъчно гулдена, като се предава от ръка на ръка, за да се намали съпротивлението. Мотор беше огромна "Эвинруд", които веднага се оживяват, а скоро и аз вече hurtled на лесно протока до Малко Куче. Преди да се приближи твърде близо, направих широк кръг около скалистия остров. На входа на далечния бряг на некрашеной кея е бил фиксиран нож с каютами. За пристан е дървена барака. Бледо сив дим клубился от тръби.
  
  
  Аз удушен "Эвинруд", след това огледа хижа и околните скали в обект на никакви признаци на живот. Не е имало. Така че аз бях включен мотор и се върна на острова.
  
  
  Аз се скитах по каменистому брега на далечната страна в търсене на възможни места за кацане. Назъбени върхове се издигат на петнайсет или двайсет фута, като че ли някакъв огромен скандал в центъра на земята изхвърлени от дъното на океана. Най-накрая попаднах на тесен клин вода между няколко стърчащи камъни, и успях да протиснуть лодка. Аз обезопасил си, се изкачи по скалите и се отправи към колибата на противоположната страна на острова.
  
  
  
  
  
  
  
  Движение отиде в най-добрия случай, бавно, и аз передвигался внимателно, в случай, че Городин изложен на наблюдение. След двадесет минути стигнах удобна точка, откъдето може да легнете по корем и погледнете в хижа. Тук той изглеждаше повече, отколкото от страна на океана, и изглеждаше, че той е разделен на две стаи. Единственото поле, което можех да видя, бяха умъртвени дъски с едни само щелевыми дупки. Все още няма и следа от човешки живот, само клубящийся дим, растекающийся по въздуха. Сега, когато съм бил с подветрената страна от дим, забелязах неприятен мирис. Може би дълбоко в себе си знаех, че това е било, но аз отхвърлих тази мисъл и се пъхна до барака, като внимавате да не попаднете на очи разликата в прозореца, в случай че някой ще се грижи за него.
  
  
  Аз и без проблеми стигнах до колибата и седна под прозореца, заколоченным дъски.
  
  
  Вонята тук е безспорна. Това е миризмата на опаленной плът и човешки косъм. Аз съм стиснал зъби и се опита да изтрие ясна представа за това, което може да се случи с Рона Фольштедт. Вътре в колибата се разнесе рязко, едва насъбран гняв глас. Това е тежко рев на Фьодор Городина.
  
  
  "Ти достави ми много неприятности, ти и Картър", казва той. "Но ти все още можеш да се заслужи моята прошка. Имате информация; Имам нужда от тази информация. Лесно споделяне. И наистина, как можеш да откаже на такъв човек като мен, който толкова е талантлив до убеждението? "
  
  
  Аз бавно вдигна глава, за да прищуриться през пространството между дъските, и глас Городина продължи.
  
  
  "Ние знаем, че Картър не е потънал. Има информация, че го закараха на брега в рибарско селище на маите в Юкатан. Освен това, ние не може да го проследи. Там ще прицелно, по които бихте могли да се свържете с него, в случай на крайна необходимост. Аз искам да си ми каза, къде е това ".
  
  
  Сега можех да видя стая чрез первази. На дървен стол близо до Городином седеше Рон Фольштедт. Единствената въже беше вързана около кръста, връзване на ръцете си от двете страни и го държи на гърба на облегалката на стола. На нея беше само обрывок панталони, които тя носеше, когато ныряла с круизен лайнер. Над кръста беше изложени оголване на малки, добре оформени гърди. Очите й зачервени, косата объркани. Когато тя започна да говори, това е отстраненным, уморен глас.
  
  
  "Не е имало контакт", - каза тя.
  
  
  "Ти си врунья и глупак" - каза Городин. "Трябва да знаете, че аз мога да ви кажа. Спокойно сега или по-късно показно агония. Така или иначе, аз ще намеря Картър. Той вече уби някои от най-добрите ми хора, и всяка минута, докато той остава жив, той е заплаха за нашия план. Сега - за пореден път - където ние можем да намерим Ник Картър?
  
  
  "Нямам представа къде е той", - уморено монотонно каза Рон.
  
  
  "Нямам повече търпение", - прорычал Городин. "А сега ще ви покажа какво се случва с хората, с които съм загубил търпение".
  
  
  Голям руски отдръпна настрана и източник на дим от комини е бил открит. В голяма желязна тава тлела раскаленная купчина от дървени въглища. Покрита с гума дръжка на някакъв дълъг инструмент изпълзяват от въглища. Городин внимателно хванал за дръжката и извади инструмент. Това са дълги остроносые клещи. Клещи свети слабо-оранжева светлина, когато той разкри своите Надежди.
  
  
  "Може би сте чували за тази техника", - каза той.
  
  
  "Плът се откъсва от тялото щипка за път. Специално внимание се обръща леко на гърдите на жената. Ще живеят доста дълго, но във всеки един момент това време ще се молят да умре ".
  
  
  Поглед Рона хипнотично спря на блестящи една ръка клещи. "Но аз не знам нищо - каза тя със сълзи в очите, - съвсем нищо".
  
  
  Городин не обърна внимание на нея. "Аз ще ви дам още един шанс да отговори на моите въпроси", - студено каза той. "Тогава ние ще започнем".
  
  
  Аз съм разгледал вашия план за действие. Аз можех да убие Городина, прострелив алуминиева дограма, апликации, но ги теням в тъмна стая, видях, че още двама мъже стояха на най-близката стена. Те със сигурност ще бъдат въоръжени и, доста вероятно, ще убие Рон, преди да минете зад ъгъла на колибата към външната врата. Друга врата, точно срещу прозореца, изглежда, водеше във втората стая. Това не помогна. Ако в стаята имаше прозорец, щяха да я закололи.
  
  
  Докато опитвах се да измисля възможен план, Городин поставили акари в жарава и се обърна в моята посока. Аз се скри от поглед, когато той казал на един от невидими хора: "Доведи го тук. Покажи мис Вольстедт, на който тя може да разчита, ако не ще си сътрудничат с нас.
  
  
  Пред прозореца ми перекрестился славянски човек с къса подстрижка, и когато отново вдигна глава, той отвори вратата на противоположната страна. Миризмата на горелой плът разлился, като отровен газ. Слав се върна след минута с плъзгане зад себе си нещо на пода, което отложи на няколко метра от река Рона.
  
  
  Същество на пода беше във формата на човек с глава, торс, две ръце и два крака. Малко повече за този предложи мъжът. Плът и мускули са били разкъсани, обгорени, разкъсани и откъснати от всяка част на главата и тялото. Изглежда, никъде не е орган, който
  
  
  
  
  
  
  не е изуродован. На много места кости просвечивали през дупки в плътта, докато създание истекала кръв и други телесни течности.
  
  
  Устните са напълно откъснати, оставяйки гримаса на голи зъби, напоминающую череп. Там, където имаше едно око, сега е само влажна почерневшая дупка.
  
  
  Най-лошото е, че този остатък човек е бил жив.
  
  
  Рон мярката на устата си и се обърна, когато това е явление жално скреблось по половицам судорожной ръка.
  
  
  "Не може така се отвърне от един стар приятел - каза Городин. "Или може би, ти не ще видиш красив млад Борис".
  
  
  Рон издаде разклащането на плач.
  
  
  "Открихме го в безсъзнание, но все още жив", - продължи Городин. "Ние сме вдъхнали живот на него. Те се погрижиха за него и да го хранят пред изпитания. След това той се изплаща скъпо, не е твърде смело, признавам, за една помия момент, когато той се предявява от дълга си и позволи на вас и Картеру да избяга. Рязко нараства, гласът му стана по-твърд. "А сега е дошло вашето време. Имам нужда от Ник Картър, и ще ми кажеш къде да го намеря.
  
  
  "Аз... аз не знам", - всхлипнула Рон.
  
  
  Городин выругался на руски и стигна до гумена рукояткам клещи.
  
  
  Водоустойчив тръба с шест дымовыми топки, които ми даде Стюарт, е имам в ръката си. По някакъв начин трябваше да се откажат един от пелети в нажежен въглен. Това е лесно от разстояние - проблемът е в това, да изпраща гранулу чрез решетчатое прозорец. Имах нужда от духов пистолет, и когато в главата се е появил на изображението, аз бързо извади химикалка от джоба на ризата си и отвива капачката, премахване го заедно с касетата вътре. В резултат на това у мен остана тръба с диаметър три и половина инча, тясна в единия край и достатъчно широка, на другия, за да вземе една от димните гранули. Аз се отказах от куршум в багажника, дръжки, остана си между дъските на прозореца и започна внимателно да се регулира, за да траекторията на полета на ракетата е точна.
  
  
  Сега Городин се приближи до Рона. Държейки клещи в ръка, той му опря в нажежени клещи за неговите ляво зърното. Аз изпратих на муцуната домашно вятър пистолет на нажежен въглен. Първият ми опит трябва да бъде безупречна, тъй като имам едва ли ще се окаже второто.
  
  
  Направих дълбоко дъх, притисна устни към края на тръбата и издишане с експлозивния пуфом.
  
  
  Крушка влетел на въглища и магаре по горещи въглени с прекрасна съска и дим, гъби, приемайки в своите редици си бледа, удушаване дим във всички кътчета на стаята.
  
  
  Благословията изобретателност Стюарт, извадих носна кърпичка-маска и то се отнася него носа и устата. Обърнах се на ъгъла на колибата и отвори вратата с рамо. Той е бил измъчван, а след това се разцепи, когато аз силно го ритна.
  
  
  Когато съм влизал в колиба с Люгером в ръката си, видях, как Городин, загуба на равновесие, изхвърча през вратата в съседната стая, докато един от неговите хора сляпо търсил цел за своя пистолет-картечница.
  
  
  Аз изстрел и той падна. Той все още се опитваше да повдигне от пода пистолет, така че аз съм стрелял в него още веднъж, и той спря да се движи.
  
  
  Вторият човек в стая атакуваха ме горещи клещи, след като вдигна ги от пода, където ги е изтървал Городин. Аз нека куршум му в главата, след това се втурнаха към Надежди и бързо се освободи от нея. Между кашлица тя успя издиша името ми.
  
  
  "Ник?"
  
  
  "Вярно е, - казах аз. "Успокой се, аз вытащу теб от тук след минута".
  
  
  Маска шал свлече от устата ми, когато научих Рон навън и я понижава на земята. Чаках, докато имам прояснятся очи, после се върна за Городиным.
  
  
  Аз активизира чрез вълнисти останките на Бориса във втората стая бараки. Празен. Имаше прозорец, обшитое и дъска, но тя е релефен. Погледнах към околните скали, но Городина не видях.
  
  
  Далечен вик на Рона ме хвърли от прозореца. Аз се втурнах обратно през хижа и изскочи през предната врата. Городин избягал по късата пътека между камъни до причалу, където стоеше нож. Когато влязох през вратата, той се обърна и стреля в мен от длинноствольного пистолет "Ерма". Неговият куршум попадна ми в ръкав, просто достатъчно, за да развали ми цел, когато направих две реакция на изстрел. Един от тях попадна в резервоар за гориво крайцери и лодка с огромен взрив взмыла нагоре, когато Городин се втурнаха с пътеки за скали.
  
  
  Аз коленичи до Рона. "Ти можеш да отида?"
  
  
  "Аз... аз така мисля".
  
  
  - Тогава стой точно зад мен. Имам пришвартована лодка от другата страна на острова. Да отиде няма да е лесно, а Городин някъде там с пистолета си.
  
  
  "Ти си водя, Ник - каза тя. "Аз ще направя това"
  
  
  Аз свали ризата си и я подари на Рона не от скромност, а защото тя беше почти цветове на скалите. Моята собствена кожата е достатъчно тен, за да не бъде толкова очевидна цел. С Рона зад мен и аз пробирался обратно по изрязани камъни в посоката на своята лодка, болезнен страх от най-малката звук или движение.
  
  
  Когато го видях, между нас и лодката имаше само един тесен гребен на скалите - отблеск метал на слънцето.
  
  
  
  
  
  
  аз трудно Рон хвърли на земята и се срина до нея в този момент, когато плосък пращене пистолет "Ерма" разбиха тишината и чакъл брызнул на два метра пред нас.
  
  
  "Стой на място", - изсъска аз Рона и се прицели от "Люгера" на това място, където съм виждал флаш дула пистолет. Аз съм стрелял веднъж, два пъти.
  
  
  Ръката и рамото Городина обвились около камък, и това е див изстрел, който отскочи от камъни върху главите ни. Аз изстреля в отговор и чу как руски извика от болка, когато ми куршум отрязаната му ръка.
  
  
  Сега по невнимание, Городин переменился, за да види раната си, и хвърли добра сянка върху който стои пред него камък. Очевидно, той не е бил сериозно пострадал, защото аз съм виждал, като сянка сжимала и разжимала дясната си ръка, след това отново взе пистолета и подползла по-горе по скалите за изстрел.
  
  
  Когато се появи главата Городина, аз бях готов с наведенным люгером. Аз съм дръпнал спусъка. Чук удари на празен камера. Използвах две обоймы с боеприпаси, както друг не е имал.
  
  
  Руснак изстрел, но поради пулевого ранени неговата уместност е беден, и той се гмурна обратно от ума.
  
  
  И аз прегледах назъбени скали около нас в търсене на място, което би могло да е по-добре да се скрият. На десет ярда от пътя, по който дойдохме, е кухина във формата на ковчег.
  
  
  Аз се приближи до ухото на река Рона, и аз прошепнах: "Когато аз ти кажа, стани и тичай към една дупка, че е там. Движат се бързо и се държа.
  
  
  Тя отвори уста, за да каже нещо, но Городин отново се изправи и се прицели. "Да вървим!" - внимателно казах аз. Рон отскочи, пригнулась, спънал и нырнула в ниша, когато куршум откусила парче камък в сантиметра от дупката.
  
  
  Скочих на крака и тръгна след нея. Когато аз се гмурнах в плитък джоб с куршум изгоряла ми рамо и провалиха за земята. Аз летя в защитено място и усети лепкава влажност кръв на това място.
  
  
  "В теб удари!" - каза Рон.
  
  
  "Едва ли."
  
  
  От чужбина идва гласът Городина, който сега може да се досетите, защо не отговори на огъня. "Картер, чуваш ли ме? Още едно подобно прикончит вас! Излез с вдигнати ръце! "
  
  
  След няколко секунди тишина прозвуча още два изстрела. Един от куршумите попадна в нашето тесен отвор и рикошетируя назад и напред, засипан нас счупено от камък.
  
  
  Доближавайки се до Рона, аз прошепнах: "следващия път, когато той стреля, вика".
  
  
  Тя разбиращо кимна и при следващия изстрел издаде мъчителен вой. Подадох й знак на "добре" и да чакам.
  
  
  - Добре, Картър, - проревел Городин. "Махай се, или една жена, ще умре!"
  
  
  "Аз не мога!" - извиках в отговор, гласът звучеше напрегнато от болка. "Аз съм ранен, а жената е тежко ранен. Остави я, и аз ще направя с вас сделка.
  
  
  - Мисля, че ти също не амуниции, както и. Выбрось пистолет; тогава ще говорим ".
  
  
  Аз размазал кръвта от неговите рани по линия на косата Рона и по лицето си, сложи я на гърба си и казах, че правя. После повика Городина и хвърлил пистолета.
  
  
  Когато чух приближаването на Городина, аз се претърколи по корем и лежи прегърбен и неподвижен. Тежки стъпки Городина затихли над нас. След пауза Городин каза: "Ей, Картър, излез!"
  
  
  След това Рон леко ми каза: "Той... той е в безсъзнание".
  
  
  "Може би не", - прорычал Городин. "Дай ми да видя не се ли той".
  
  
  Му пистолет избухна точно над мен, и куршум разлетела земята и чакъл в дюйме от главата ми. Думите му сигнализировали за трюке, и аз не пошевелился.
  
  
  Сянка падна върху скалите. Аз го видях ъгълчето на окото си, когато той се наведе над мен. Аз знаех, че той в юмрука си държеше пистолет, внимателно прицелив му, и чаках в тревожном очакване. Рон, молила съм аз, не ме разочарова веднага!
  
  
  Тогава чух тласък на краката си, мек удар я на крака, когато тя соединилась с тялото Городина, и той се спъна.
  
  
  Стискат шило в ръка, аз мигновено се обърна и остана нож в големи гърди. С дълга въздишка и булькающим стоном той се отказа от пистолет - и от живота си.
  
  
  Аз изведох Рон на слабо обяд и каза: "Лодка само че е безопасно гребен. Чакай ме там - имам нужда да си последна ".
  
  
  Тя питане ме погледна, но се обърна и тръгна към лодката. Стигнах за пистолет Ерма, който е изтървал Городин, и вышиб всички черупки, с изключение на един. После се върнах през скалите към рибарска хижа. Отварям вратата, и димът се изчиства.
  
  
  Минах през стаята към разкъсва останките на Борис. От разбития гърлото доносились едва слышные хныканья, а работна ръка царапала пода.
  
  
  Изглежда, трябва да каже нещо важно, но не можех да намеря думи. Аз съм сложил пистолет на пода на движеща се ръка и излезе през вратата.
  
  
  Минах съвсем малко назад до Рона и съща лодка, когато чух изстрел
  
  
  Глава осемнадесет
  
  
  Когато се присъединих към Рона в лодката, тя седна, прегърбен, на носа, възприемане на себе си, като малко изоставено дете. По бузите й се стичаха сълзи и тя мъчно се разтърси.
  
  
  "Сега всичко е в ред - казах аз. "Никой не може да отиде за нас".
  
  
  Тя е опъната до мен и скрестила ръце на гърдите си.
  
  
  
  
  
  
  при мен, прилепени към мен, сякаш бях плот на спасението. След като тя се е запазила хладнокръвие през кошмар от насилие и дълъг престой в океана, тя е на границата на издръжливостта - на ръба на колапса. И аз знаех, че тя се нуждае от почивка и медицинска помощ.
  
  
  Една ръка провеждането на Рон до мен, а другият е чрез контролиране на лодката, пресякох вода и се отправих към докам Кюрасао. Когато стигнахме до эстакаде, където е бил пришвартован нож, видях фигурата стои там и на текущата. Това е Пилар. Очевидно е, гледане на лодката, тя забеляза, тъй като ние се движат.
  
  
  Аз сбавил обороти, се носеха към причалу и хвърли въже Пилар. Тя затвърди статута си на шипе, когато аз съм спасена и циментира храна. След това взех Рон в ръка и я вдигна на подсъдимата скамейка, където в трансовой кататонии шок тя седна, като зомби.
  
  
  "Това трябва да се Рон, - каза Пилар.
  
  
  "Да. Тя е в лоша форма. Вземете такси и отвезем си в болницата.
  
  
  "Аз мога да направя по-добре от това. Докато те нямаше, аз арендовала джип. Тя е паркиран точно там. Приемате Рон обратно; Аз ще дойда. Аз знам пътя за болницата. След това той добави иронично: "Твоята Рона е много хубава".
  
  
  "Пилар, - казах аз, - радвам се да те видя. Вие - удобен съотборник. Хайде."
  
  
  Когато ние с Пилар пътували в джип по улиците Виллемстада, тя каза: "Какво се е случило на острова".
  
  
  "Городин е бил там с няколко своите убийци", - казах си. "Той щеше да измъчват Рон, за да я накара да говори. Това, което той не знаеше, е това, че тя не можеше да му отговори. Тя е просто любител на игри за запалените професионалисти ".
  
  
  "Но тя наистина е била доброволец - каза Пилар.
  
  
  "Вярно е, но никой от нас не е намерил време, за да кажа, за възможните рискове".
  
  
  Черни очи Пиларс се срещнаха с моите в огледалото за обратно виждане. - Ти тя загрижени, Ник?
  
  
  Спрях за миг, преди да отговори. "Ако искаш да кажеш, че аз я обичам цигулка и свещи, то отговорът е - не. Аз толкова дълго време съм правил това мръсно нещо, което не знам дали мога наистина да обичаш някой, който в класическия смисъл на думата. Но ако искаш да кажеш ме интересува, че с нея ще бъде, разбира се. В противен случай аз не бих отишъл на остров Малко Куче, за да си помогне. Аз знам, че това ми се струва твърде человечным, но аз все още не се превърна в кубче лед ".
  
  
  Пилар говори тихо, гледа право пред себе си. "Ник, кажи ми нещо".
  
  
  "Разбира се."
  
  
  "Не ти пука какво ще се случи с мен?"
  
  
  Аз се протегна и постави ръката си върху топлата плът на рамото си. "Много," - казах аз.
  
  
  Пилар въздъхна, след това любопитно тон каза: "Надявам се, че никога няма да съжалявате".
  
  
  В този момент ние се обърнаха и се изнесе на верандата до болница Царица, пенливи нова сграда пастельно-син цвят. Оставих пакет от сметките на касата, и един от лекарите ме увери, че Рон ще има най-доброто медицинско обслужване. Казах на доктор, че всички допълнителни разходи ще бъдат платени от американския консул, а след това се обади в консулството, за да се споразумеят.
  
  
  Аз се върнах на Пилар в джип. Беше тъмно и небето сверкало безкрая звезди. Аз казах: "Хайде, ограбим на контрабандисти".
  
  
  Аз седнах зад волана на джипа; Пилар е дал инструкции. Върнахме се обратно до брега, а след това се отклони на юг.
  
  
  "Трябва да има други новини, които не ми казаха", каза Пилар. "Как да се отдалечи от Городина?"
  
  
  "Е мъртъв."
  
  
  "А тези двама, които бяха с него?"
  
  
  "Също е мъртъв. И един човек на име Борис, който умира, защото е бил твърде мил и твърде беспечен за игра ".
  
  
  "Ти остави четири тялото?"
  
  
  "Правилно. Но някъде Антон Жизов и Нокс Варнов се готвят утре да взриви Ню Йорк. Ако ние първо не стигнем до тях, не се безпокойте, ще намерите ли на острова Малко Куче четири тялото или четири хиляди ".
  
  
  Пилар изглеждаше задумчивой. И мълчеше.
  
  
  Отидохме в най-захудалую част на крайбрежната алея, където най-бедните от местните рибари пришвартовали си жалък на вид лодка във водата, гъста петрол и отпадъци. След няколко мили Пилар, посочи шершавое сиво каркасное сграда, осветена отпред единствената бледа светлина. В сравнение с това Убежище Варнова звучеше като хижа на Търговеца Вик.
  
  
  "Това е нещо, с което ние трябва да започнем", каза Пилар. "Ако на теб ти е нужен Торио, иди до Малката Лиза".
  
  
  Звукови вълни удари в нас, когато сме били все още на петдесет метра от вратата. Пълен разцвет бунт не може да бъде по-силно. Вътре сме се присъединиха към стотина или така весели хора, които, макар и да не се бунтуват, но поне са в истерично. Изглеждаше, че всички са в постоянно движение. Заглуши шума е невъзможно, така че всички пищяха. От време на време през какофонию прорезал рязък женски смях. Някъде свири на музикален автомат, но се чуваха само отражение на най-дълбоките басите бележки.
  
  
  Ние с Пилар си тръгнаха сред луд тел до обикновена дъска, монтирана в задната част на сградата. Настрана от това, разливая напитки от немаркирана бутилки, стоеше жена с размерите на Годзиллу. И е почти толкова привлекателен.
  
  
  "Малката Лиза?" - виках аз Пиларс на ухото. Едва ли това е била дива предчувствие.
  
  
  "Малката Лиза!" - потвърди тя с усмивка.
  
  
  Лиза носела каскада тугих къдрици носят къси панталони.
  
  
  
  
  
  
  червеният цвят, който не може да бъде по човешките коса. Където и да е от шест до седем метра височина, Лиза беше цялата в торби, джобове и парчета плът странна форма. Като скулптор-любител набързо прихлопнул глина в рамка. Възнамеряват да довърши работата си по-късно, той с право е загубил вяра в своите творчески способности и се отказах.
  
  
  Когато най-накрая привлече вниманието си, Лиза се премества към мен от друга страна апликации, плътта си на различни части от танцуваха в различни ритми.
  
  
  "Какво ще бъде това?" - прогрохотала тя на глас, като празна бъчва, катящаяся по булыжнику.
  
  
  "Искам Торио", - извиках.
  
  
  "Никога за него не е чувал", - прогудела в отговор Малката Лиза.
  
  
  "Городин ме е изпратил".
  
  
  "Никога за него също не съм чувал".
  
  
  Извадих портфейла си. Имам работодател гульдены, така че аз може няколко американски банкноти на дъската пред огромна жена.
  
  
  "Чух за Андрю Джексън", каза тя. "Торио спи в задната част на стаята". Той показа с пръст с размера на кисела краставичка.
  
  
  С Пилар в тегли, аз се отправих към тясна врата в далечния край на бара. В малката стая зад нея стояха един стол, една маса и една ясла. стартирането.
  
  
  Аз затворих вратата и шум зад нея утихна. Проверих друга врата в отсрещната стена. Това водеше на открито за сградата. Аз се приближих до нищо не подозревающему контрабандисту, обыскал го и намери автоматичен колт 38-ти калибър. Прехвърляне това е Пилар, аз пъхна муцуната си люгера му под носа и удари през лицето.
  
  
  Аз виках "Торио!" .
  
  
  Той се обърна главата си, жално подгъв и бавно отвори очи. Когато видя пистолета си под носа си, очите му се разшириха.
  
  
  "Ей, че това е обир?"
  
  
  - Ставай, Торио, - прорычал аз. "Ще разчитам".
  
  
  Това го изуми. Той седна. "Чакай, - призна той. "Аз дори не те познавам".
  
  
  "Това не е толкова игра", казах му. "Играй директно с мен, и вас ви очаква пътуване до там и обратно. Сега преместете го! "
  
  
  Аз леко го мушка цевта на пистолета, за да се подчертае, и Торио скочи от леглото с невероятна ловкост за човек с тежък махмурлук сутрин. Аз вытолкнул го през задната врата, и той послушно мина до мястото, където ние парк джип.
  
  
  Пилар води колата, а аз седях отзад с Торио с насочени люгером.
  
  
  "Разстоянието от един километър надолу по пътя, на около сто ярда, а след това да се изключи, когато намериш по-тъмно петно", - казах си.
  
  
  "А сега, Торио, - казах аз, когато минаха по полутемной пътя и припарковались, - аз искам да знам за куфарчета".
  
  
  "Куфара?" - повтори той.
  
  
  "Имам малко време, Торио, - казах аз, - и моят характер също. Само след минута или две ще чуете пращене на кости и ще видите много кръв. Тези кости и тази кръв ще бъде ваша, Торио, така че, моля, възползвайте се от тази възможност, за да споделят информация ".
  
  
  На лунната светлина можех да видя, как капки пот се издигат към него кожата на главата и преминава върху гладки страни на главата му.
  
  
  Той бързо кимна: "Добре, добре. Аз не съм ще бъде герой за шепа чужденци. Искаш да кажеш куфари, които ми извади в Гавиоту, нали?
  
  
  - Умно заключи, Торио. Искам да знам кой ви ги е дал и къде сте ги взели ".
  
  
  "Това е груб човек с чуждестранни звучене, с когото е сключил сделка, преди шест месеца. Голяма коси маймуна. Той никога не е наричал ми името си, и това не е същият човек, който може да задава въпроси. Той винаги ми е платил предварително, а след това да ми кажеш, когато трябваше да взема куфара. Аз се отправите на юг от тук, малко навътре в хълма и прилетал хеликоптер с куфар, и аз го занесе на кораба. Повярвай ми, това е всичко, което знам, приятел. Аз дори се вглеждаше в един от куфара, и тя беше празна. Дяволски странен бизнес, но не ми плащат, за любопитство.
  
  
  "Колко куфара слагате на кораба?" Попитах.
  
  
  "Дай на-ка, за последен път сме извадили три нощи преди. Ще бъде само осем.
  
  
  "Можете да ни закара до мястото, където се приземи хеликоптера?"
  
  
  "Разбира се, но там винаги има няколко охранители с оръжие. Те и пилот, един човек на име Ingram, който стърчи там, когато го вертолетчик е вътре.
  
  
  "Това е твоя работа, - казах аз, - да се проследи, за да можем бяха преминали; охрана. А сега имаме указания.
  
  
  Пилар отиде на юг и свърнала към тясната грунтовую път, обозначен Торио. А след това ние проверихме в открита местност. За щастие, Пилар арендовала задвижване на всички колела джип: за шофиране е трудно: пътят се превърна в пътека, земята е скалиста, а местността переходила в хълмове.
  
  
  Сега пред мен седеше контрабандист, да, когато ни удари светлината на прожекторите, той може да скочи и да дръпне ръцете си, за да го научили, преди някой да започне да стреля.
  
  
  "Това съм аз, Торио", - извика той.
  
  
  Мъжът с пистолета бавно се премества напред и се спря на шест метра от него. "Какво правиш тук? Днес не ще бъде пикап "
  
  
  "На Гавиоте има проблеми - каза Торио. Проведено сред учители каза, че аз трябва да дойде и да каже Инграму.
  
  
  "Кои са тези двама?"
  
  
  
  
  
  - подозрително попита пазачът.
  
  
  - Те... те... - неловко започнах Торио.
  
  
  "Ние с Городиным, - намеси аз. - Имаме информация, която трябва незабавно да се запишат до Жизову".
  
  
  Имената са важни за охрана. Цевта на неговата пушка падна, и той се приближи до джип. "Покажете ми документ за самоличност, моля, господине", - каза той с уважение.
  
  
  "Разбира се", казах аз и бръкнах в джоба за клочком хартия. Държах го така, за охрана дотянулся до него. Когато го е направил, аз го сграбчи за китката и избута напред. Пилар бързо ударила мъжа си за ухото, принуждавайки го замереть, преди той да е успял органи.
  
  
  Аз слагам не мога да понасям в устата на охранителя и завърза го с парче найлон с въже, която намерих в лодката и се прилага за такава опасност. Като го прожектор, аз осветиха малка дървена сграда, на петдесет метра от мен. Веднага зад него стоеше малък здрав хеликоптер. Аз лампите и жест попита Пилар изключване на двигателя на джипа. Бутане на Торио пред мен, с Люгером в ръка, аз крак излезе към сградата с motcombe въжета и побърза далеч, Пилар последва мен. Когато стигнахме до врата, отвори я и се втурна вътре, натискане на бутон на прожекторе. Двама мъже, спавших на койках от далечната стена, рязко седна. Един е тежко славянски тип, който може да бъде брат инвалиду-охранителя на входа, другият - блед слаб мъж с голям нос и слаб брадичката. Аз реших, че той ще Ингрэмом, пилот.
  
  
  Охрана протягивал ръка към своята пушка, прислоненной до стената близо до таблата си легло.
  
  
  "Ти ще умреш, опитвайки се да", казах му, и мъжът замръзна. Ingram оцепенел, търкат очите и моргая.
  
  
  Пилар е намерил ключа за лампата, и го пенливи пламък залило единствената стая на сградата. Вляво от нас е труден къси вълни радио.
  
  
  "Торио! Вие ще ни продава ", - обвини охрана.
  
  
  "Разбира се, - каза контрабандист, - с пистолет имам към главата и аз бързо распродаюсь - както и ти, приятел".
  
  
  "Ingram, одевайся, - поръчах аз. "Хеликоптер заправлен бензин?"
  
  
  "Да, в пълна", - нервно отвърна той.
  
  
  Мъж трепереше от страх. Аз не исках, за да може той толкова се страхува, че той не може да лети - казах аз. "Просто ме заповеди, и ти не пострадаешь". Това го били престанаха и той започна натягивать дрехи.
  
  
  "Торио, седни на този стол", казах аз, и контрабандист побърза да се съобразят. Хвърлих кангал въжета на охранителя и каза: "Вържете му. Не ми трябва да предупреждавам те, че ти си добре работил.
  
  
  Аз съм целил в южната част на германия и Торио своите люгером, като се уверите, че Торио е определен добри тугими възли. Пилар държеше в ръката си пистолет 38-ти калибър контрабандиста и внимавате много за Инграмом, но той нямаше да имаме никакви проблеми.
  
  
  Когато Торио е здраво свързан, казах на охранителя: "А сега седни на един стол в другия край на стаята". Когато той мрачно се спазват, каза Пилар: "Вземи въже и свяжи си също".
  
  
  Пилар е прехвърлила ми колт и се обърна към охранителя. Това е сериозна грешка. Тя се изправи между мен и нашия затворник. Едно бързо движение мъжът извади ножа от някъде-под дрехите си и хвана Пилар, като го пред себе си, склонив главата си назад и приставив острието на ножа до гърлото си.
  
  
  "Хвърли оръжието, или една жена, ще умре", - скърца той.
  
  
  Клекнала, когато той застана за тяло Пилар, този човек не предлагал никаква цел, не може да бъде абсолютно сигурен, че промахнусь по него и да вляза в смъртоносна точка. Ако обърна пистолет, по-добре да се прицелите, той прерязал да й гърло. Така че аз заколебался.
  
  
  По дяволите, казах, хвърли оръжието". - отсече той. "Ти си мислиш, аз блефую?"
  
  
  Когато аз не се премества от мястото, охрана дръпна с нож, и по шията Пиларс обходен червен червей кръв. Аз все още държат на "Люгер" в готовност.
  
  
  "Ingram, вземи този идиот с пистолет", кресна охрана.
  
  
  "Аз... аз не мога да направя това", - каза пилотът треперещ глас.
  
  
  Пазачът изръмжа към него: "Бъди мъж поне веднъж, ти, хныкающий страхливец, или аз..."
  
  
  Ние така и не се научиха, че пазачът може да се направи с Ингрэмом, защото в гнева на пилота, той се обърна глава точно толкова, за да мога да постави "Люгер" на позиция и прострелить му незащитен ляв сб. Той ще се отвърне от Пилар, отскочи от стената и падна на пода. Нож безвреден удари далеч.
  
  
  Пилар уставилась в мен с оскорбленным израз на лицето. "Ти ще му позволи да намали гърлото ми, преди да даде своя пистолет, нали?" каза тя.
  
  
  "Разбира се", - призна си аз. "Ако той е моя пистолет, ние сме с теб и двамата ще са мъртви".
  
  
  Тя бавно кимна с глава. "Да, предполагам, че сте прав. Но все пак..." Тя поклати глава. "Ти си готин. От тебе настръхвам ".
  
  
  "Ние согреем теб по-късно", - казах аз бързо и се обърна към пилота. "Сега, Ingram, ти ще ме заведе там, където ти си заберешь куфари, които доставишь в Торио".
  
  
  - Имаш предвид скривалището Жизова?
  
  
  "Това е правилно. Къде се намира това?"
  
  
  "В планините на границата на Венецуела и на Британска Гвиана. Но аз никога не бих могъл да кацне там в тъмното. На ден е достатъчно трудно.
  
  
  Погледнах към часовника. "Ако ние взлетим сега, трябва да бъде светъл
  
  
  
  
  
  когато стигнем там. И Ingram, ако ти случайно направишь ме в грешната посока, те завинаги ще засади на Шест фута под земята. ."
  
  
  "Аз не съм смел и не е глупав", каза той. "Аз ще направя точно това, което ти ми кажеш".
  
  
  "Това е добре, Ingram. Ти все още можеш да оцелееш до това да пиша на майка неприятни подробности ".
  
  
  Пилар, която преди това тихо стоеше настрана и започна да говори. "Ник, ти говориш така, като че ли се насочили оттук и един".
  
  
  "Аз съм", - казах аз. "Това е краят на опашката, и, вероятно, ще фойерверки. Една жена може да бъде пречка ".
  
  
  "Не", - каза тя, силно раздалечени крака. "Ние сме отишли толкова далеч заедно, и сега аз няма да остана зад нас. Аз много е помогнал на теб, нали? "
  
  
  "Това е вярно, но ..."
  
  
  "Вземи ме със себе си, Ник", - намеси се тя. "Знам как се стреля не по-зле от тебе, а два пистолета удвоят шансовете ни за успех. Това означава много за мен, querido "
  
  
  За момент не можех да си.
  
  
  Но това, което каза Пилар, е имало смисъл. Тя е опитен професионалист, е по-труден, отколкото на повечето мъже. И тя знаеше, че тя расходный материал, че в случай на необходимост в името на мисията аз дарение на него.
  
  
  "Тогава да тръгваме", - казах аз. "Тъй като вие няма да използвате, Jeep, за да се върна в града, отидете и дръпнете капака на распеределителя, че той не е бил безполезен за онези, които сметне за полезно". Не можех да не добави: "Вие знаете, какво е делото дистрибутор?"
  
  
  Нейните пълни устни са усукани в леко насмешливой усмивка. "Да, querido, аз знам за покрива дистрибутори и много други неща, в които не можете да повярвате".
  
  
  Аз се ухили в отговор. "Добре. И ти можеш да даде на нашия приятел още веднъж почука, за да може той за кратко време заспа.
  
  
  "Аз потороплюсь", - каза тя и, като имам 38-ри калибър, побързаха.
  
  
  Аз се приближих до радиостанции, разби я в пода, докато камерата не е открита, а след това разбиха черво задника пушка охрана. По време на тази груба демонтаж последвах Ингрэмом, въпреки че той е бил много добро момче и не представлява по-голяма заплаха, отколкото беззубая старото куче на въже.
  
  
  Казах Торио: "Ти си малко работа, а после можеш да се върне в Willemstad. Това е дълъг път, но вие ще имате време да мисли за това, как по-добре да си изкарват прехраната. Бъри водопровод, - посъветва аз.
  
  
  Той почти не се усмихна. Той не е имал много чувство за хумор.
  
  
  Пилар се върна с капак на дистрибутора, която тя протегна за мен, като имитационный реверанс. "Този, който е там, не трябва да се събуди преди обед" - каза тя. "И тогава той ще има главоболие, което не лекува никаква аспирин".
  
  
  "Добре, Ingram, - казах аз, - хайде да повиши вашият хеликоптер във въздуха". След това ние тримата поплелись по назъбени колеями и камъни, към края на слушане вертолету.
  
  
  Глава деветнадесет
  
  
  Ingram, изглежда, е взел върху себе си отговорността, когато той се обърна за контрол на хеликоптер, и ние скочиха в нощното небе. Ние сме се насочили на изток и малко на юг, скоро оставиха зад себе си светлините на Кюрасао. Малък остров Бонэйр също се изплъзна, и за известно време под нас имаше само черно Карибско море и звездното небе отгоре.
  
  
  Скоро ще хвана светлини в Каракас, и известно време вървяха по протежение на крайбрежието на Венецуела.
  
  
  "Вие казвате, че това е планинско убежище Жизова е трудно да се открие", - казах аз.
  
  
  "Почти невъзможно" - отговори Ingram. "Няма авиолинии не летят над това място. Но ако те са били, те никога не са виждали. Сградите са построени от една и съща оранжево-кафяви скали на планините. Почти не се вижда от въздуха. До нея няма пътища. Всички доставки трябва да бъдат доставени със самолет. Жизов е сключила сделка с един от южноамерикански правителства, аз не знам с какво, превоз на товари. Моята работа беше превоз на VIP-персони и тези куфари. И ако аз не знаех забележителности, които ръководи, аз никога не открих това място си сам ".
  
  
  Ние бяха преминали; Тринидад ляво от нас и отклони на юг, за да се отправят към вътрешността на сушата на блатата в делтата на Ориноко. Небето на изток началото на светлеть, и детайли на земята са станали видими, когато с трясък се разби в гористую местността, известна като Гвианское highlands.
  
  
  След това трябваше да получат височина, и Ingram уредил стъпка носещи винтове, за да поемат по-дълбоко по-разреден въздух. Ден стана по-ярка, но с висока облачност не показа признаци на разсейване.
  
  
  Идеята, която аз съзнателно избягва, нахлуха в главата ми. Това е ден, когато в Ню Йорк ще умре, ако аз не мога да го спре.
  
  
  Ingram ме бутна в рамото, без да прекъсва мислите ми. Той посочи напред към скалистия образование на около формата повдигнат юмрук, давайки мръсен поздрав.
  
  
  "Виждаш ли това по-напред?" - извика на пилота, ако закрием почука на нашите двигателя. "Това е ориентир, който трябва да мине пилоти. Ние наричаме това е Finger Mountain. Веднага зад него има малка скалиста долина, където Жизов разби своя дом.
  
  
  "Какви са шансовете, че ще започне да стреля, след като видят, че ние влизаме".
  
  
  - Мисля, че е малко вероятно. Ingram, сякаш призовани смелост във въздуха, което му липсваше на земята. "Те са доста уверени в своята безопасност, както и тук хеликоптери идват и си отиват доста често. Ако те някак не се научават за това, което се случи
  
  
  
  
  
  в Кюрасао у нас не трябва да има никакъв проблем с кацане ".
  
  
  "Добре", казах аз.
  
  
  "Но това е само на пръв. След като те забележат теб или на дама, ще започне ада.
  
  
  "Може ли да ми даде представа за физическия план на това място?" Попитах. "Където е седалището Жизова? Където учен Варнов свършена работа?
  
  
  "Не", - каза Ingram, а след това бързо погледна към мен, сякаш уверявайки в неговата искреност. "Повярвайте ми, сега аз щях да ви кажа, ако знаех. Всичко, което правя, е да остана при хеликоптерна площадка, докато някой върви или седи, или докато те свалят това, което искат, за да съм извършил ".
  
  
  "Че, ако искате да се предаде съобщение?"
  
  
  "Отдавам го на охранителя на площадка за хеликоптер. Той излезе и да се срещне с нас. И той ще бъде първият, с когото ти ще трябва да се справят ".
  
  
  Ние обогнули стърчащи пръст, скали и започнаха да се спускат в тесен каньон с отвесни скали от всички страни. Дори и тогава, ако аз не търсех тях, аз не видях всички сгради, грубо построени от камъни. Преброих четири доста големи постройки, една малка близо до парцела, на равна земя, към която ние се слиза. Ниски скалисти хребети и скални късове елементарно цялата местност, и са само слаби следи от пътеките, които свързват сградата.
  
  
  Докато гледах, от една малка постройка близо до летището за хеликоптери излезе мъж и погледна към нас. През рамо носеше пушка.
  
  
  "Това е охрана, - каза Ingram.
  
  
  "Той е единственият?"
  
  
  "Той е единственият, когото някога съм виждала. Могат да бъдат и други ".
  
  
  Казах Пилар: "Капка, за да те не види". След като тя зае позиция, аз също стана невидим.
  
  
  "Когато ние приземлимся, - казах аз Ингрэму, - дай на охранителя да се обърне по-отблизо, точно до врата".
  
  
  "Какво, ако аз не мога да го доставят тук?" - нервно попита пилотът, неговата храброст във въздуха началото на улетучиваться.
  
  
  Много се постарайте да, - отговорих аз. "Като че ли от това зависи животът ви. Защото, Ingram, стари приятелю, това е така.
  
  
  Ние леко се приземи на една малка поляна, и Ingram заглуши двигател. Когато голям ротор спря, човекът с пушката нещо да се извика от мястото, където той стоеше на двадесетина крачки от него.
  
  
  Ingram бутна вратата и извика: "имам нещо, което има за генерал".
  
  
  "Ти куца?" - обадих охрана. "Дай това".
  
  
  "За мен... имам нужда от помощ", каза Ingram. "Това е твърде трудно за мен".
  
  
  Замлъкват. Но след това по черен площ на ни чула стъпки. "Знаеш ли, аз не трябва да бъде носильщиком", - оплаква охрана. "Трябва"
  
  
  Той рязко се спря, като че ли може да ни види. Разбрах, че имаме проблем, когато чу-добрият звук охрана, снимающего пушка и които включват затвор. Аз продължавах "Люгер" в готовност, но се впуснете се стреля и сега и встревожить на целия екип би било фатално. Вместо това аз надавил си ръка, и Уго падна ми на длан. Аз обърна шило; притискане на острието на палеца и показалеца, той бързо се изкачи в касата на всяка врата. Пазачът вдигна пушка, а аз бях изпратен нож в неговата посока.
  
  
  Шило се обърна във въздуха, преди острието да влезе в шията на човека. Той издаде звук, подобен на хриптящ шепот, отстъпи две крачки и падна на земята, кръв бликна от гърлото му.
  
  
  Пилар скочи от коптера. Ingram се загледа в един мъртъв човек от стола на пилота.
  
  
  "Сега какво?" - попита Пилар.
  
  
  "Сега отивам да се промъкне и опознаването на тази каменна селото. Вие ще останете тук, за да видите на Инграма. Когато се върна, аз мога да бъда в движение и ми трябва някой, за да ме покрие.
  
  
  "Добре, Ник" - каза тя с кротък споразумение, което ме изненада.
  
  
  Аз леко я целуна, след това се наведе над мъртвото стражником, издърпа шило от гърлото му и изтри острието напълно. Аз съм го върна на мястото предмишниците, след това бръкна през скали, като се избягва пътеки, водещи от караульного пост.
  
  
  Помня как видях това място от птичи поглед, аз се втурна към най-големия сградата. Изглеждаше логично да се предположи, че това ще щаб работа. Аз лежа на малък склон, с изглед към пътека, която води към дългия невысокому изграждането на е - баракам. Докато гледах, с излизане се насочат хората в груб сини дрехи и работни woolen капачки. Те се оказаха безоружными. При други е пистолет в кобура и кафява форма на Съветската армия с червена тапицерия. Зад бараките аз забелязах голяма квадратна сграда, която аз направих първата си цел.
  
  
  Тръгнах си от своята гледна точка и, заобикаляйки казарми, внимателно се приближи до точка над нея. Както и останалите, той беше само на около шест метра височина, и аз знаех, че вътрешното пространство се спуска под нивото на земята. Чух гласове и се изправи на колене, за да се вслушат в тесен вентилационните прорези.
  
  
  "Вие сте изпратили за мен, генерал Жизов?" Той е млад глас - енергичен, военен.
  
  
  Жизов отговори маслянисто-гладка покровительственной на интонацията. "Изпратих за вас, майор Рашки, защото не съм получил съобщения в определеното време от полковник Городина. По този начин, ние трябва да приемем, че той ще бъде достъпен за нас на довършителни етапи на операцията. Имам нужда от втори в екип,
  
  
  
  
  
  и аз избрах вас ".
  
  
  "За мен е голяма чест, господин генерал".
  
  
  Кажи ми, майор, вие сте напълно запознати с плана?
  
  
  "Да, господине. Ние положиха ядрени взривни устройства в седем американски градове, както и най-новото устройство е на разположение в Панамском канал. Имената на градове и точното местоположение бомби са известни само на вас и американския учен ".
  
  
  "Много добре, Рашки. Както знаете, когато по график ще избухне първата бомба? "
  
  
  "Днес, сър". Срам откашливается. "Слуховете се разхождат из лагера, сър".
  
  
  "Да, това едва ли е тайна за готвене са очевидни. Аз ще ви кажа, че първата от американските градове ще бъде разрушен от Ню Йорк. Тъй като правителството не прие условията ни, д-р Варнов ще избухне първата бомба точно четири часа ".
  
  
  С огромно облекчение аз погледна часовника си. Беше леден страх, че, докато аз кръг на венесуэльскому небе на разсъмване, Ню Йорк, може би дори и тогава е сровнен земята с адски пламък ядрена експлозия.
  
  
  Докато съм вярвал, че шансовете са срещу мен, от апарата на ИВЛ послышалось ехо леденящего рычания.
  
  
  "А, аз виждам моите кучешки приятели събуди", - промурлыкал Жизов. "Не се страхувайте, майор, докато аз все контролирам, те няма да ви накара да навреди. Но едно нещо ми думата, и те да ви убие за секунди ". Възторжен смях Жизова описва неубежденному Raschke. "Тези зверовете са двете най-мощни сили в света, майор", - продължи Жизов. "Страх и омраза. Помни това "
  
  
  "Да, господине", - неуверено отвърна майор през ръмжене зверове.
  
  
  Аз отодвинулся от апарата на ИВЛ и седна на корема, търси пътеки между сградите. Преди всичко имах нужда от ключ към разкриването на местонахождението на Нокса Ворнова, който е ключът към всичко смертоносному делото.
  
  
  Работниците бяха сами и двойки. Въоръжени войници с техните дръзки поза изглеждаха доволни до безразличие. Може би, като намекна Ingram, те са станали безгрижни да се смята, че сигурността им на място неуязвима.
  
  
  Беше ясно, че трябва да имам свобода на движение. Така че чаках, докато на следващия работен не мине под него и няма да падне зад него. Аз го удари "Люгером", и той обмяк в ръцете ми. Аз бързо оттащил го до скалите и завинаги го принуди да млъкне.
  
  
  Аз махнах син гащеризон, който носеше, и натянул му на дрехи. Панталоните са коротковаты, но иначе се приближи. Сложих си шапката и му опря козирка на челото. С разумно разстояние можех да мине незабелязано. Спрятав тялото на работния между две гигантски скали, аз се отправих обратно към пътека и тръгна по нея. Зад мен чула стъпки. Аз се гмурнах в най-ниската врата, изглежда, килер. Аз се изправих на колене, с гръб към пътя, и затърси дръжката на вратата, като че ли проверяваше дефектни замък.
  
  
  Топъл аромат на хранене достигна ноздрите ми, когато на два работни спря, за да се задържат на пътя зад мен.
  
  
  "Не ми трябва да познае кой поддържа закуска, която вие сте", - каза един от тях. "Американецу, нали? Учен."
  
  
  "Разбира се", каза друг. "Той е наш почетен гост".
  
  
  "Че при него тази сутрин, когато ние жрем нашия обикновен боклук?"
  
  
  "Пресни яйца, шунка, препечен хляб и зрели домати".
  
  
  Първи работник; изразно простонал. "Аз се моля да не е обледеняване, докато всички ние не бъдем в състояние да напусне този минно чистилището и отново да живея като хората. Как мога да завиждам на добрата храна и на жените, които се радват на американците ".
  
  
  "Това е време на близо, другарю. Днес ние трябва да нанесе удар на американците ".
  
  
  "Ако е така, то днес ние празнуваме. Но сега аз трябва да тръгвам ".
  
  
  Докато незабелязано ги гледах, един от двамата мъже отишъл в съседната пътека, разветвляясь наляво, а другият, носейки поднос с храна, продължи движението направо. Аз му позволи да премине по пешеходна пътека, а след това го последва, покрит кепкой лицето.
  
  
  Мъжът не се обърна, а аз го последвах към една от по-големите сгради, си на непознат, отделно от група сгради. Той слезе по няколко стъпала, отвори вратата и изчезна зад него, дадох му няколко секунди, след това влезе в една и съща врата.
  
  
  Аз открих, че тези сгради са били изкопани много по-дълбоко и са готови много по-добре, отколкото съм си представял. Техните обмислен дизайн, показва дълъг период на подготовка.
  
  
  Беше един дълъг коридор със стени от гладък камък, плавно изгибающимися в дъга. Въпреки, че аз не можех да видя работа, аз го чуха стъпки напред. Коридор през определени интервали от време освещался електрически крушки, и, без съмнение, там е в сила.
  
  
  Тогава си спомних, че преди няколко години имало слухове за това, че някъде в Южна Америка се готви руската база. Това беше приблизително по времето на карибската криза, и в последвалия за това нарушават тези слухове са умрели. Сега се оказа, че база - това е факт. Той, вероятно, е бил оставен официален руски режим, но отново се активира Жизовым и неговата фракция като скрит центъра на техните операции.
  
  
  По целия коридор аз
  
  
  
  
  
  
  мина само с една врата. Очевидно, стаи е малко, тъй като те трябва да бъдат отрязани от твърда порода. Изслушване пред глас, аз рязко спря.
  
  
  "Донесох царска закуска за негово имперско височество". Това бе гласът на разносчика хранене, пълен сарказъм.
  
  
  "Просто дайте храна и оставете идиотски забележки". Връщане гласът беше груб, бизнес ".
  
  
  "Какво прави там американец?" - попита работа. "Готов ли е той за големия ден?"
  
  
  Сега, аз бавно се движи покрай извитата стена, за да разгледаме динамиката, и стигнах до точката, където можех да видя края на коридора. Там стоеше войник с впечатляващи черни мустаци, охрана масивна врата. Той взе подноса с храна при работни и поджал устните, преди да каже: "Той не се различава от обикновен с изключение на факта, че днес сутринта той стана на разсъмване. Но не мога да знам какво става в главата му ".
  
  
  "Не, предполагам, че не. Ами, най-доброто за него, най-лошото за мен. Аз отивам на закуска от надоевшей каша.
  
  
  Аз забърза обратно по коридора по същия начин, по който е дошъл. Сега, когато знаех къде да намеря Варнва, трябваше да намеря начин да стигна до него. Размишлявайки над този проблем, обърнах се за обрат и твърде късно видях приближающуюся фигура в далечината. По форма разбрах, че това е бил един от войниците.
  
  
  Случайно, като че ли аз нещо забравих, обърнах се назад. Той ме извика, но аз съм играл в жестомимичен език. След завой, извън полезрението на войници, аз изтичах обратно и светилище Варнова. Но "стъпките наближаваха с тази страна. Направих пауза. Ще се върне на работа, разносящий храна, и още един войник зад него вратата Варнов.
  
  
  Аз бързо взех решение и се хвърли към единствената врата, водеща от коридора.
  
  
  Вратата е заключена, така че аз пропълзя под работния гащеризон в джоба си и да намери тънка упругую ивица стомана. Това е устройство, и по-трайно и по-гъвкаво от традиционните парче пластмаса, бързо се задейства с помощта на обикновен замък.
  
  
  Тъй като работния все още се приближаваше от една страна, и войниците, от друга, аз бутна вратата и се втурнаха вътре.
  
  
  Глава двадесет.
  
  
  След няколко секунди луксозният интериор на тази стая да се съедини. Не беше нито груби повърхности, нито опетнен цветове. Меки текстури - възглавници, дивани, легла, шезлонги - всички, в карнавала преливащи се нюанси.
  
  
  "Ти можеше поне да се докоснете", - се чу ясно женски глас някъде вляво от мен.
  
  
  "Велик учен днес трябва да ставам рано", - каза друг глас от другата страна.
  
  
  Когато очите ми са свикнали с тусклому светлината, разбрах, че гласовете идват от областта сатен легла и пухкави възглавници задълбочени овалах от всяка страна на стаята. Докато гледах, отляво и отдясно се появи взлохмаченные светловолосые на главата, а зад тях следвали тялото, подобно на тялото чирлидеров от колежа. На една блондинка номер едно е достатъчно къса розова нощница, за да не оставят съмнение в това, че тя е родена блондинка. Номер две е в гаремной пижама, достатъчно прозрачни, за да потвърдите, че тя също е истинска блондинка.
  
  
  "Надявам се да не вторгаюсь", - казах аз.
  
  
  "Аз съм Тери", - каза блондинката номер едно в розова коротышке.
  
  
  "А аз съм Джери", - каза номер две в гаремной пижама.
  
  
  "И двамата са написани с" i "". Тери обясни
  
  
  "Важна информация", - казах аз.
  
  
  "Ние близнаци", - предложи Джери.
  
  
  "Още едно поразително откритие", - казах аз.
  
  
  Момичета, стоеше със своите легла и се приближи към мен поглед.
  
  
  "Никога не съм ви по - рано" - каза Тери.
  
  
  "Ти тук не е мястото, нали?" - добави Джери.
  
  
  "Ти си го блъсна, като буря", - каза Тери. "Аз мисля, че за вас били гонени и искате ние да ви скрили. Колко готино!"
  
  
  "Ти не си ченге?" - каза Джери. "Ние не крият полиция".
  
  
  "Аз не съм ченге", - увери съм ги. "Кой съм аз и какво да правя - това е твърде много, за да обясни по-малко от час, а нямам тридесет секунди. Но може да се каже, че съм един от добрите момчета - и изобщо не се шегувам - имам нужда от вашата помощ ".
  
  
  В този момент чухме глас и отиде да слуша на вратата.
  
  
  "Защо си се обърна и се върна, когато съм поканил тебе?" Това бил гласът на един войник, който вика ме в коридора.
  
  
  "Аз не разбирам за какво говорите. Аз току-що закарал професор закуска. Аз тебе само че не е виждал - отвърна работа.
  
  
  "Ще дойдеш тук преди минута, след това се обърна и отиде обратно".
  
  
  "Не съм."
  
  
  "С вас, никой не е влизал?"
  
  
  "Не. Попитайте Юрия на вратата на професора. "Аз ще бъда. Аз ще го променим. А ако врешь - не е проблем. В път, другарю! "
  
  
  Звуците на стъпки работник, който идваше по коридора. Обаждане ключовете за вратата.
  
  
  Аз притисна към стената с петлевой страна на вратата, държейки "Люгер" в ръка. Близнаци уставились на пистолет, с широко отворени васильковыми очи, след това се спогледаха, мрачен хихикая. Това, което се е състояло през техните малки мозъци в този момент, би могла да означава живот или смърт за много хора.
  
  
  Пазачът отключи вратата и отвори я.
  
  
  "Е-е-е, вие, момичета, рано ставам, - каза той.
  
  
  "Какво от това?" - каза Тери.
  
  
  "Ние можем да се изправи по всяко време, когато искаме", - допълни Джери.
  
  
  "Нагоре и надолу, нагоре и напред.
  
  
  
  
  
  
  Ами, това е цялата твоя живот - изсумтя охрана.
  
  
  "На Кого от нас иска професор днес сутринта?" - попита Тери.
  
  
  "Или това е отново сме двамата?" - поставили Джери.
  
  
  "Нито това, нито друго. Той току-що splurged, и за него работата е на първо място. След това храната - и жени, за десерт ".
  
  
  "Тогава какво правиш тук, Маркъс?" - каза Тери. "Вие не трябва да влизат в стаята ни, ако професорът не пришлет вас за нас".
  
  
  "Търся човек", - каза той с извиняющимся изглед.
  
  
  Му отговори кикот, момичета.
  
  
  - Стори ми се, че видях в коридора desktop - сърдито продължи Марк. "Този, който не принадлежи към отбора. Мислех, че той е можел да отиде тук ".
  
  
  "Ние не видяхме нито един човек", - невинно каза Тери.
  
  
  "Това е разочароващо", - с отвращение добави Джери.
  
  
  "Аз не съм от тези, които вижда фантомов, - каза Марк. Чух, как той е направил несигурен стъпка напред. "Ще мине известно време, преди професор завърши своята закуска и пришлет за един от вас. Тъй като вече съм тук, може би, бихме могли малко да се забавляват помежду си ...
  
  
  "Не Точно!" Тери се намеси. "В нашия договор е казано, че ние сме тук единствено за д-р Варнова. Бяхме предупредени, за да не сме играли в игри с другите ".
  
  
  "Но добре помисли си", - общо тегловно съдържание на кости каза Джери.
  
  
  "Закачки", - каза пазачът. Той отстъпи, и момичето затвори вратата. Заключване е затворен.
  
  
  "Сега ние имаме много проблеми", - засмя Тери.
  
  
  "Но колко е забавно" - каза си сестра.
  
  
  "Голямо благодаря", - казах аз и избута "Люгер" обратно в кобура. Аз се засмя. "Може, аз ще намеря време да ти се отплатя. Вярно е, че вие сте тук само за това да... ъъ... да обслужва "Варноу"?
  
  
  "Чули сте, че ние сме казали Маркусу, ние сме само заводные играчки за американския учен", - каза Тери.
  
  
  "И като се има предвид, какъв е човек, това не отнема ни много време", - каза Джери и дойде при мен.
  
  
  "Как се озова в това?" Попитах.
  
  
  "Искаш да кажеш, че добрите момичета като нас правят такова място?"
  
  
  "Нещо такова."
  
  
  "Ние сме отговорили на обява в подземна вестник в Сан Франциско, - каза Джери. "Сродна момичета искат пътуване, вълнение, приключения".
  
  
  "И, очевидно, ти си намерила работа".
  
  
  "Да, разбира се. Трябва да е било преди петдесет други момичета, но ние имаме предимството, че сме близнаци ".
  
  
  "Това не е всичко, което имате е", казах аз, отбелязвайки техните щедри форми.
  
  
  "Харесвам те - каза Тери.
  
  
  "Обзалагам се, че и ти си много повече мъж, отколкото професор", - допълни Джери.
  
  
  "Сексуалните му таланти или липсата им не ме интересуват, - казах аз сериозно. "Но той беше най-опасният човек в света, заплаха за САЩ и света. Ще ви спестя ужасните подробности, но повярвайте ми, в този момент няма нищо по-важно за бъдещето на човечеството, отколкото за мен да отида в лабораторията Варнова. И аз искам да вие, момичета, ми помогна ",
  
  
  "Искаш да кажеш, че тази глупава стара лаборатория за вас е по-важно от това?" - каза Тери, бране на своята къса нощница още по-високи.
  
  
  "И това?" - Джери се намеси, счупване на колана си я пижамных панталони и сползая ги до средата на нейните закръглени бедрата.
  
  
  "Казах, че е по-важно, момичета, а не по-забавно".
  
  
  "Защо ние трябва да ви помогне?" - попита Джери. "Ти дори няма да бъдеш любезен с нас".
  
  
  Беше ясно, че патриотизмът и хуманизъм - думи, които не са забележими в техните хубави светли главите. Но без тяхната помощ моите шансове са равни на нула.
  
  
  "Както гласи една стара поговорка, - казах аз им с покер лице, - вие поцарапаете ми, аз почешу си".
  
  
  Чифт блестящи усмивки озарила стаята. "Искаш да кажеш, че ще бъдете?" - хор хор казаха близнаците.
  
  
  "Ако ми помогнете да се кача в лабораторията Варнова".
  
  
  Радостно кивнув, те взеха ме за ръка и го отведоха до купчина разноцветни възглавници, където бързо се съблече тънки одеяла. В нито един момент те обнажились, приемане на различни съблазнителни пози сред възглавници. Разбрах, че Тери е една малка бенка точно под лявата гърда, и само за нея аз бях в състояние да се разграничат от "джемини".
  
  
  Това беше единственият път в живота ми, когато съм бърза да завърши това, което може би е най-вълнуващо от всички човешки дейности. И затова аз съм поставил нов световен рекорд за премахване на колкото се може повече дрехи за минимално време.
  
  
  "Ммм, вкусно", - коментира Тери.
  
  
  "Аз знаех, че той ще бъде по-голяма от тази на стария професор", - одобри Джери.
  
  
  "Ела тук, - що Тери, - точно между нас".
  
  
  Аз бързо се изправи на колене и се установил в класически положение над нетърпеливи малки тялото на Тери.
  
  
  "Аз имах в предвид, не е между мен, а между нас", - каза тя с въздишка, тиха стоном, който изглеждаше съвсем не като оплакване.
  
  
  "Вие сте против?" - попитах я, като влезете през портите на рая.
  
  
  "Ооооооооо", - простонала тя.
  
  
  "По-нататък ще наричам пиеси", - казах си и потъна в тунела на любовта.
  
  
  И така започна всичко, въпреки, че за много кратък период от време ние сме приели безкрайно количество гимнастика пози, повечето от които не са описани в ръководствата за брак.
  
  
  След известно време ние сме толкова ентусиазирани един на друг, че Джери каза тих и тъжен глас: "Аз не обичам много да играя седемдесет".
  
  
  Да ме поставят в неудобно положение за разговор, но, завъртане на главата с огромно усилие, попитах
  
  
  
  
  
  
  невинно: "Какво означава това, Джери? - играе седемдесет ".
  
  
  "Господи, това го знаят всички", - сварливо отговори тя. "Седемдесет и шестдесет и девет с един гледа".
  
  
  Аз се обърнах към нея, и малко увещаване, тя става трети партньор в една от най-трудните, екзотични и досаден мнения, които мога да си спомня. И аз помня доста.
  
  
  След това, когато започнах бързо да се облича, близнаци ме гледаха с щастливи лица, перемежающимися малки усмивки и подмигиваниями благодарност. Това каза Джери с дълъг щастлив въздишка: "Знаеш ли, аз мисля, че ние тримата направи фантастична двойка".
  
  
  Но мислите ми вече бяха погълнати от проблема Варноу и компания. "Добре, - казах аз, - забавление и игри окончены. А сега да видим не можем ли да се намери път в светилището Нокса Варнов.
  
  
  Те кивнули почти в унисон. Но лицата им не е реален интерес.
  
  
  "Помниш ли нашата малка сделка?" Аз ги попитах.
  
  
  "Да" - нахмурилась Тери. "Но да помагат на теб може да бъде опасно."
  
  
  "Освен това - добави Джери. "Ние има какво да губят. Те ни плащат повече пари, отколкото някога сме виждали в живота си. Когато ние ще оставим тук, ние ще го използвате, за да отвори малък магазин за дрехи ".
  
  
  В този момент аз оставам силно впечатление, че близнаците въобще не са толкова тъпи, колкото претендират.
  
  
  "Значи, ти ще отвори магазин за дрехи, когато стигнеш далече оттук", - казах аз. "И какво ви кара да мислите, че сте някога уедете оттук? Вие сте затворници, не знаете ли? "
  
  
  Тери поклати глава: "Ние не сме затворници. Ние идваме и трябва да изчезваме, колкото искаме. Когато ние се уморяваме да седи заключена, ние на elina в дома. място. И на нас никой не спира ".
  
  
  "Разбира се - казах аз. "Можете да отидете където искате, защото от тази каменна крепост няма изход, освен по въздуха. Но кажете това на хората, които искат да се откажат, и да ги помолите за сключване на вас от тук. Ето тогава вие ще научите нещо, за което отдавна е трябвало да отгатне - че със същия успех бихте могли да бъдете роби на вериги ".
  
  
  Сега аз привлече им цялото си внимание. Техните сладък нажежен лица са били сериозни, и те обменят уплашен вид.
  
  
  "Не ми се рискуваше живота си, за да дойда тук за майтап", - бързо продължих аз. Тези хора ще вземете Америка и целия свят с помощта на атомна сила. Техните бомби вече са разположени в ключови градове в САЩ и са готови да се взривят един след друг, ако нашата страна не отговаря на техните изисквания ".
  
  
  Погледнах към часовника. "Ако аз не мога да стигна до Варнов, който единствен може да активира устройство, на първата атомна бомба ще унищожи Ню Йорк и всички негови жители само за два часа".
  
  
  Аз кимнах, когато те изумленно разинули устата. "Да, това са факти. И да сте, момичета, спря да ми тази тъпа блондинка и продължи. Защото, ако не броим Варнова, осудившего своята държава, ние сме единствените трима американци в центъра на вражески лагери.
  
  
  "И без мен ти никога не выберешься от тук живи".
  
  
  "О, Боже мой, - каза Тери. "С какво можем да помогнем?"
  
  
  "Аз искам тази процедура е била използвана, за да ви отведе двама в лабораторията, настаняване и всичко друго Уорнов и обратно. Аз искам да ми разказаха всичко, което вие там сте виждали, какво би могло да ми даде ключ към разкриването на неговите операции. И го направи бързо; време да продължим сега! "
  
  
  Те двамата веднага започна да говори. "Чакай, - казах аз, - Тери, почни".
  
  
  "Има охрана", каза тя. "Но Марк голяма част от времето на работа. Той спи в малката стая зад вратата на професора, който, изглежда, е направена от стомана. И той е един от нас провожает там и обратно. Той кликне на бутона сигналната и Варнов и интересите на другата страна на вратата, отваря крилото и казва чрез един вид желязна решетка. От тази врата няма ключ; тя се отваря отвътре - и професор никога не си отива без причина ".
  
  
  "Добре. Нещо друго?" - огрызнулся аз. "Какво има вътре?"
  
  
  "Когато влезе, - каза Джери, - ще видите кабинет с бюро и телефон. Място на голи, други мебели няма. Но има и шкафове за документи. И голяма карта на САЩ в рамка, виси на стената до масата. Още една врата води от офис в ...
  
  
  "Чакай малко!" - перебила Тери. "За тази карта има за монтаж на стена и сейф. Е, не съвсем, сейф. Но кв. закуток.
  
  
  "Откъде знаете това?" Аз я попитах.
  
  
  "Защото един ден, когато съм работил, аз видях това. Картата е направена с куката и лежи на пода под тази дупка в стената на около един квадратен фут. При Варноу са изложени хартия на бюрото си, които той трябва да е чел, докато ме чакаше. Предполагам, че той е забравил да махне хартията и се покрива с място на картата.
  
  
  Тя усмехнулась. "Или той си мисли, че съм твърде тъп, за да се разграничи от дупка в стената от себе си-знаеш-какво. Във всеки случай, аз се престорил, че нищо не е забелязал, и в това време не ми беше особено любопитен. Следващия път, когато той изпрати за мен, картата си е на мястото, няма ценни книжа ".
  
  
  "Как той ви отличит?" - попитах аз, просто за да потвърди своето предположение.
  
  
  "Имам бенка точно тук", - каза Тери, с лек намек за усмивка, като посочи в област под лявата гърда. "И, както виждате, ние носим различни костюми, за да се разграничи нас".
  
  
  "Добре, Джери, отдръпни се. Че в стаята е близо до офиса? ""Ами, това е наистина една голяма стая, разделена завесата.
  
  
  
  
  
  От една страна легло, няколко мебели и баня, която се свързва с офиса. От друга - не ме питайте. Никога не беше виждала, мисля, че има някакво оборудване. О, да, а до леглото има още един от тези вътрешни телефони.
  
  
  "Чували ли сте някога, как той говори по тези телефони?"
  
  
  "Само един път. Но това е един вид двустранен разговор, и аз това не го разбирах "
  
  
  "Два пъти, когато бях там, той продължаваше да" - каза сестра си. "Аз също не разбра за какво говори той. Но аз мисля, че вече знам ".
  
  
  "Разкажи ми за него, Тери".
  
  
  "Ами, той изглеждаше много рассерженным. И той каза нещо от сорта на: слушай, не се дави ме, господин генерал, И не угрожай. Не забравяйте, че ако аз напусна, всеки ще си с мен. Включително и в Москва, генерал, отидох на конференцията с два куфара. Но защо-това е един изгубен ". А след това той направи пауза и каза: "Това си ти нещо казва, генерал?"
  
  
  "Аз не знам какво е казал генерал", - коментира съм. "Но това ми казва много. При Варнова има такава система, че ако той умре, всички градове, включително в Москва, ще умрат заедно с него. Той не само злото копеле, той е дяволски умен.
  
  
  За миг умът ми се закружился, докато съм запознат с различни аспекти на работещите план. Тогава аз казах: "От една страна, времето е най-важният фактор. Но аз не виждам възможности да бързаме. Мога да накарам Маркус откъсна един от вас до тази врата. Но аз не мога да Варноу я отворите, ако той не проявит инициативата. Това е, ако той още не са изпратени за теб, Маркъс.
  
  
  "Освен това, аз не мога да пробие за теб, да не се убива Маркъс, който ще застане точно пред вратата, където Варнов може да го види. И преди да успея да се грижи за Маркъс, той чука на вратата пред носа ми. Така че всичко зависи от вас, момичета. Този, който днес е за него, трябва нещо да се придържаме в тази врата и тя да не се е затворила напълно, и да го направим така, за да Варнов не го забелязах. И за това се нуждаят от чудото на времето ".
  
  
  "У мен има една идея по-добре, - каза Тери. "Този, който е получил одобрението на професор, отива с него в спалнята, накачивает го и го поставя в леглото. След това го моли да отиде в тоалетната. Той не може да спори с това, така че се затваря в банята, измива вода, след което работи в офис и ви се отваря стоманената врата. След това тя се връща чрез съединителната вратата и се качва в легло с Варнову.
  
  
  "Чист гений", - казах аз.
  
  
  "А докато ти трябва да се отърве от Маркъс, - се втурнаха Тери, и чакат на вратата".
  
  
  "Дай ми пет минути, за да", казах аз. "И аз искам да Маркус заманила тук останалата момиче, за да мога да се грижи за него най-бързо и безшумно.
  
  
  "Обикновено той не иска да и двамата сме били в сутрешната парти", - каза Джери. "Но да предположим, че той знае?"
  
  
  "Не се притеснявайте, аз ще бъда готов почти на всичко", - казах си.
  
  
  Последва още един внимателен мълчание, а след това каза: "Сега всичко, което трябва да направите, е да изчакате. Но за колко време?
  
  
  "Той е като часовник", - каза Тери. "Това трябва да бъде във всеки един момент".
  
  
  "Разбира се" - каза Джери. "Но ако това го прави чудесен ден, за да изтрие от лицето на земята, Ню Йорк, може би, тя ще бъде нервна и, по дяволите, не искам да спя".
  
  
  - Господи, - простонала Тери.
  
  
  И не съм казал нищо, тъй като обхвата на този въпрос и потенциална катастрофа, свързана с отговор, ошеломили мозъка ми.
  
  
  Двадесет и едно
  
  
  В тъмен ъгъл на стаята имаше нещо като тоалетна масичка, и аз седяха зад него, напълно отгороженный от вратата. Минутите течаха безкрайно, а моите спазми мускулести мускули умоляли за избавление. Най-накрая станах. Беше глупаво да останат в това неудобно положение, когато със сигурност се чува предупредителен звук на ключ във вратата.
  
  
  Мина половин час, когато бях решил, че отговорът на огромен въпрос получена, Варнов щеше да се откаже от несериозни развлечения и да се съсредоточи върху най-мрачните дела на ден, ръката му бе готова да изпрати сигнал, който ще избухне в град Ню Йорк. в небето. И ако в последния час на президент не реши да се възползва от националната паника и да се евакуират в Манхатън, съдбата на всички тези хора е в ръцете ми.
  
  
  В очакване, аз се борят с нарастващо чувство на страх, оценяване на осъществимостта на половин дузина алтернативни планове. Всички те са практични и достатъчно умни. Но всеки е влизал в задънена улица - при непревземаема стоманена врата между мен и Варновом.
  
  
  От време на време се от: коридор на тунела доносились неясни приглушени звуци. Невнятные глас, глух мотае тежки крака, дрънчене на метал. Момичета да подобри към мен, натискането на уши към вратата, но съобщиха, че не са чували нищо важно, просто един безполезен бърборене, когато няколко мъже, очевидно бързаше, преминали.
  
  
  След това, след дълъг период на мълчание, когато щях да се впуснете в някоя отчаян чувствата си, без значение колко луд риск, беше нетърпелив да почука на вратата, зад която веднага последва скърцане със ключа в ключалката.
  
  
  Аз вече бях добре скрита, когато Марк се втурна в стаята наложници професор и изрева: "Ти там, - Малката мис-Мол, - изисква американец.
  
  
  
  
  
  
  На вашите услуги двама! Професор задържан заради посещението на висше началници, и той казва, че ако не дойде веднага, скормит вас на вечеря кучетата на генерала.
  
  
  "О, Господи мой, тези кучета сожрут бедна малка от мен за три хапки", - каза Тери си нежен глас. "Хайде поторопимся, докато професорът не загубил своя плам".
  
  
  "Аз мисля, че ти имаш в предвид крутость, а не от страст, скъпа Тери", - се коригира, Джери.
  
  
  "Наричам ги така, както ги виждам, скъпи" - каза тя и се завтече към вратата.
  
  
  "О, Маркус!" - възкликна Джери, - не бихте ли могли да се върнете на мъничка минута, след като доставите сестра ми?
  
  
  "Върни се?" - гневно отсече Марк. "Защо?"
  
  
  Ми самотна и ... и имам нужда от истински мъж, а не този на уморения стар торба с кости.
  
  
  "Нали? Така ли е сега? "- каза Маркъс, гласът му трепереше от възбуда. "Ти какво може да се направи с истински мъж, само за една малка минута?"
  
  
  "Не може да се отделят две малки минути?"
  
  
  "Бих могъл да спести много, но имам биха могли да възникнат проблеми".
  
  
  "Аз няма да ви кажа. И не мислиш ли, че ми се струва да рискува?
  
  
  А след това, след ужасна, несигурна пауза: "Да, аз ще се върна. По-малко от минута. Бъдете готови!"
  
  
  Като че ли това беше удивителен знак на съгласие, вратата се удари с глух стуком. А след това се е появил огромен вакуум тишина.
  
  
  "Не губи нито секунда", каза Джери нисък глас, - "И нека той ще бъде зает!"
  
  
  "По дяволите, никога няма да разбере, че го е ударила", - промърмори тя, и аз отново пригнулся.
  
  
  След няколко секунди се върна на Марк.
  
  
  "Както виждате, аз съм готова, любовник", - каза Джери.
  
  
  "Аз съм готов на повече, отколкото ти някога ще бъдеш", - каза той и с нервен смях. "Но аз трябва да пазят вратата Варноу, и нямам време да съблече".
  
  
  "Забрави за тази дурацкой врата - отвърна Джери. "Дивото стадо слонове двадесет фута височина не е в състояние да я съборят, ако вътрешната стая е била от пода до тавана, покрита с фъстъци".
  
  
  Очевидно е, Маркус е твърде далеч от желания отговор. Но след минута той се отказа няколко чисто бизнес ворчаний, когато Джери каза: "О, боже, ти също!" и аз се промъкна се дължи на тоалетна масичка.
  
  
  Аз лесно, но бързо се е придвижил напред с стилетом. Аз парил над тях в един миг, когато вдигна оръжие върху широкия гръб. Отворете очите на Джери се разшириха при вида на мен.
  
  
  Изведнъж, може би, подталкиваемый някакъв инстинкт на животните или израз изплашени очи Джери, Маркус вдигна глава и се обърна към мен наполовина.
  
  
  Така че, вместо това аз остана острието му в гърдите.
  
  
  Устата му беше разинут, а очите гледаха направо невярващо. Но след това, само тихо вскрикнув и ужасно скривившись, аз бързо извади нож, той послушно се срина на Джери и замръзна.
  
  
  Аз избърса острието му форменную яке и възвърна оръжие, докато Джери с най-уплашени израз на лицето напразно се опитва отблъсне тялото от нея. Аз го сграбчи за рамото и дръпна и той се плъзна на пода. Той се взира в безкрайността на космоса.
  
  
  Джери седна и избърса петно кръв от един гол на тялото за сядане кърпи, докато тя погледна към мен с израз, който не можех точно да се определи. С изключение на това, че може би това е смесица от възхищение и недоверие в края на дивата реалност на смъртта и сянката на отвращение. Мразеше ме, кръв или труп, не можех да кажа.
  
  
  "Да, - казах аз, как ще отговорите на неказан въпрос - ето как това се случва. И ако аз не потороплюсь ще загинат милиони други, много по-невинни ".
  
  
  След това оставих го и хвърли поглед нагоре и надолу по коридора, дръпна към една огромна стоманена врата, през която Варнов и устройство за дистанционно управление са били чака.
  
  
  Премина чифт тревожни, потни минути. И тогава чух щракване на бравата и вратата леко отвори леко. Той започнал да се движи към мен, но аз го хвана и притиснат вътре, точно навреме, за да зърнат обнаженную гърба на Тери, която скрива от погледа зад затварящ се врата.
  
  
  Аз тихо затворих вратата и глътка огляделл цялата стая. Според описанието на Джери, в него се е намирал бюро с телефон, на шкафа, една голяма карта на САЩ в рамка и част от Централна Америка, която той не спомена. Вървях из чекмеджетата на масата, но те бяха заключени. Аз направих още един курс в картотека, резултатът е един и същ.
  
  
  Аз съм учил на картата. Пръстени, съставя червена дръжка от почувствах-върхът писалка, има повече от седем града на САЩ и на Панамския канал. Целта за унищожение. Един от градовете е Кливланд, но ние не можахме да се обърне внимание на него, тъй като бомба, предназначена за унищожаването му, е била използвана от митница. На картата На града бяха номерирани, и с изключение на Кливланд, те са в ред изключения: Ню Йорк, Чикаго, Хюстън, Лос Анджелис, Сан Франциско и Вашингтон, окръг Колумбия.
  
  
  Аз забелязах, че столицата е запазен, до последното, без съмнение, да се даде на нашето правителство възможността да води преговори до последния час.
  
  
  Картата е подвешена на телта до трайно медни една кука. Аз махнах му с куката с увереността, че, както каза Тери, аз ще намеря зейнала дупка или като скривалище, в който са били скрити на тайни документи. Но тези дупки не е имало
  
  
  
  
  
  стената под картата е гладка.
  
  
  Хрумна ми, че една проста дупка в стената за карта не е твърде изобретательна за учен ниво Варнов. И ето сега съм започнал да експериментира с мед на една кука, крутя в различни страни, но откривайки, че той е здраво закрепен и в покой. Но не съвсем неподвижен. Защото, когато аз се извади куката на себе си, той леко натисна. И веднага квадратна част от стената тихо се отдалечи, излагайки съд, съдържащ една малка, покрит с кожа тетрадка и поредица от номерирани чертежи, всяка от които е изобразен червен обведенный череп, който, поне за мен, очевидно, посочи към мястото, хвърли куфара бомба.
  
  
  Те са посочили мястото, т.е. ако имате подходящо обяснение, кое сграда в кой град се намира. Без текст или друг ръководството на отпечатъци не са имали смисъл.
  
  
  Въпреки че това изглеждаше като напредване на възрастта, в тези напрегнати, нервни обстоятелства, поглед върху часовникът ми ми каза, че са минали само две минути. И тъй като аз помислих, че Вамоу ще може да живее още десет или повече минути, когато Тери ще бъде уведомен за моите нужди във времето, аз седнах на масата и започнах бързо проучване джобна книги в кожени корици.
  
  
  Първо, съдържащи се в него букви и цифри са за повечето хора е също толкова категоричен, както на китайски кръстословица. Но аз съм свикнал с всевъзможни головоломкам, а в света не са агенти, които така добре подкован в областта на изкуствата разгадывания кодове. Аз скоро научих в него американският код, използван от учени на епохата Варнов. И въпреки, че кодът е в основата на достатъчно проста, ако някой даде невероятно хитрую математическа формула за неговото дешифриране, доколкото ми е известно, той никога не е влизал враг вътре или извън САЩ.
  
  
  Аз плавник чрез своята памет, и на принципа на код плуваше в главата ми почти веднага. Намерих химикалка в держателе на масата до с бележник и направи бързи стенографические запис, расшифровывая и намаляване на само основните основите на текст и цифри, резюме на конспирацията за смъртта на главата. Той включва в себе си тайните на устройството експлозия на бомба, Варнов, активируемого стилуса с автономно захранване. Микроелектрониката е конструирана в диск с размерите на долар размера на кожен капак, за да го направи способен да предава мощен високочестотен сигнал на огромни разстояния - приспособление, нещо подобно на пейсмейкър, но много по-трудно, взорвало всички бомби в унисон чрез секунди след последния удар на сърцето Варнов.
  
  
  Това замысловатое, изключително малко устройство за дистанционно управление е маркиран на първа страница като "Ключ за достъп". А на последната страница под заглавието: DISARM е серия от пет числа, които, както е обяснено в текста, са от ключово значение за демонтирането на бомби, дори и след като те са получили сигнал за взрив. Тази спешна мярка за сигурност ще позволи да се избегне счупване на пейсмейкър на сърцето Варноу.
  
  
  Но е уловката. След като е бил изпратен сигнал със закъснител, която работи бомби, имаше само тридесет секунди, за да отмените експлозии.
  
  
  Аз бързо психически снимана на броя и спроецировал ги изображение на предната стена на техния ум. Имам почти грешки на паметта, и си спомни дузина числа не е било истински проблем. Въпреки това, аз съм написал на броя на остатъци от хартия, който се сгъва и се поставя в джоба си.
  
  
  Още минута съм учил схеми стилус и диск, а след това записва местоположението на куфари-бомби в различни градове.
  
  
  След като направи това, аз слагам книжка и бележки с разшифроване на нейното същество в друг джоб. Аз съм прекарал около пет минути, за да запише декриптира факти, защото трябваше да има пряко работно познаване на устройството, ако щях да се прекъсне смъртоносен план Варноу. И аз открих, че мога да си спомня почти всичко, ако първо да обясня подробности, в писмена форма. Във всеки случай, ако сте подредени с устройството, да управлява е толкова просто, като да се докоснат молив до различни точки на компаса.
  
  
  Сега аз го чертежи, твърде тромави, за да ги носят, в стенную капацитет юнайтед медна плетене на една кука, за да се затвори дупката, и окачи картата на място.
  
  
  Аз тихо влязох в банята и се приближи до другата врата. Опаковани към него, чух това, което разбрах, е глас Варнова и ответни глас Тери. Аз не обърна внимание на разговора, когато извади "люгер" от кобура и хвана дръжката на вратата. Но същността беше в това, че Варнов се извини за набързо се дължи на "спешно експерименти, които трябва да бъдат подготвени незабавно", а Тери умоляла да я още няколко минути с очарователен професор, който е бил по-голям мъж, че я накара да се задуши. повече от същото.
  
  
  Когато бавно отвори вратата и надникна в стаята, Нокс Уорноу в бяло лабораторно вълна върху панталон стоеше в профил към мен, поставяйки ръка на рамото на Търна, когато тя, облечена в будуарный облекло, погледна го в очите с макет изглед. на обожание.
  
  
  Косата Варнов са черни, силно подправени с сединой. Имаше малък нос
  
  
  
  
  
  тънки черти на лицето и стройно тяло, което изглеждаше почти крехък. До тогава, докато не погледнах в ярки зелени очи, в които не е имало никакви емоции, макар че те бяха твърди и блестящи като изумруди, той представя себе си маловероятную заплаха за оцеляването на най-могъщата нация в света. И едва ли има мъж, който би могъл да мине поне един кръг с Тери или си близнак.
  
  
  "Тази вечер ще ви изпратя за теб и твоята сестра", казва той сега. "Ще се отбележи марочным шампанско и специална вечеря. А след това ще проведем заедно дълга екзотична нощ удоволствия ".
  
  
  "Аз много се съмнявам, Варнов", казах му, влизайки в стаята зад себе си "Люгера". "Аз очаквам, че тази вечер ще се върне в Съединените Щати като ми на затворника".
  
  
  Лицето му се сви от изненада, когато той се обърна към мен. Докато той нащупывал думи, аз казах: "Тери, върни се назад в стаята си. Аз искам да ти и сестра ти са били облечени и чакаше, когато аз ще дойда за теб."
  
  
  Тя отвори уста, за да каже нещо, после се втурнаха
  
  
  "Аз знам, който вие", - тихо каза Варнов, лицето му безизразно самообладание. "Това ви учудва?"
  
  
  Е, но аз нищо не каза.
  
  
  Варнов потъна в огромен кожен стол до леглото, скрестил краката и скрестил ръце на гърдите си. "Да не мислиш, Картър, - продължи той с шепот усмивка, - че не съм готов за такава възможност, тъй като тази? Не, разбира се. Аз никога няма да изляза от тази стая с теб жив. И ако аз умра, почти в същия момент свят ще се превърне в пепел ".
  
  
  "Аз всичко знам - казах аз. "Аз расшифровал вашите секретни документи, и си за напразни. Цифри 5-21-80-54-7 нещо означават за вас? "
  
  
  Неговата маниакална изражението на лицето избухва, като свещ на вятъра, и погасло. От известно време аз почти може да видите, като шпорите му ум се обръщат надолу, рязко се сблъскват, и след това сортирани алтернативи.
  
  
  Той сви рамене и бе бледо смиренную усмивка. "Ами, - каза той, - в края на краищата, нищо друго не е от значение. Всички хора, всички глупаво созданиям смъртни трябва да дойде края ".
  
  
  "Благородна философия", отговорих аз.
  
  
  "Ние двамата, - продължи той, - ние сме сами в тази тъмница стая, контрол на плътността на света. Помислете за това. Помислете само за това! Неизказана сила, която държим в ръцете си ". Той направи пауза. "Ние можем да обедини сили и заедно управляват света. Или можем да унищожим един друг в следващите няколко минути. Какво ще бъде това? "
  
  
  "Нито това, нито онова", - казах аз. "Дори и лош губещ знае, когато играта е над. И приема своите загуби. А сега - давам ви трийсет секунди, за да реши. Ела с мен и предстанем пред съда, или ще умрете на този стол. Лично аз се надявам, че сте избрали смъртта. Защото за това, за да ви извадя от тук, ще са необходими повече от малко, да рискуват моята врата.
  
  
  Спазмированные пръстите на едната ръка, напрежение месившие дебела мека дръжка на стола, на Варнов бавно кимна. "Добре, аз ще отида с теб" - каза той. Той опънати крака и, изглежда, щеше да се изправи.
  
  
  Но изведнъж той бутна стола подлакътник. Горната мека част на ръцете, мигновено се сгъва на скрити панти, разкривайки малка конзола осветени. На него е била голям червен бутон, превключвател и номериран циферблат.
  
  
  Когато той рязко удари бутона на дланта, аз прострелил му гърди. Въпреки това, другата ръка вече се проведе до градуирана набиране. Така че аз отново да се снима в него. Ръка содрогнулась и отново се върна към переключателю. Аз не знам дали това е възвратен спазъм на смърт или последна сверхчеловеческое усилие на човек, който е само на секунде от вечността; но, за моя изненада, ръката и продължава да пада и при това дернула превключвател.
  
  
  За тънка кликване последва далечен приглушен звук на камбани и виене на сирените. Ако такива звуци могат да проникнат през огромни каменни стени и около полутонны стоманени врати, знаех, че навън, в този общината, войници и работници, това е наперен, лязгающий, разрывающий ушите призив за помощ.
  
  
  Възнамерявам да накара Варноу да ми каже, когато той стоял най-важният стилус, без което не може да отмени взривяват сигнали на пейсмейкър. Но сега той е мъртъв, стилус, които имах, и последните тридесет секунди, което се отбелязва в страната. най-разрушителните множество експлозии в историята на човечеството.
  
  
  Очите Вамова закатились, слепя смърт, когато хвърлят поглед върху стрелката моите часове, аз се наведох, разкъса го за сакото и почти по същото движение, изтръгната от него риза. И все още е стилус; окачени на врата му на дълга сребърна верига!
  
  
  Гърдите му беше изложени, но залята с кръв. Ужасно съм изтрил кръвта с четырехдюймового квадрата на кожата, okajmlënnogo от три страни с пластмасово шев. Аз се подаде пръста под ръба и дръпна клапа на кожата, за да открие ключ за достъп с спирала от малки номерирани точки на контакт.
  
  
  Държеше иглата така внимателно, като неврохирург прави скалпел, аз допря върха на точките на контакт, като електронна комбинация за сигнала, ПОДГРЯВАНЕ на: Пет... двайсет и един... осемдесет... петдесет и четири... седем!
  
  
  Сега моят поглед падна върху часовника. Четири - три-две - едно - и- bouh
  
  
  
  
  
  
  ! Време за взривяването и разрушаването на градове, което така и не дойде, имах четири секунди преди лв. И свърши се!
  
  
  Или беше?
  
  
  Погледнах в подлакътника на стола. Над червения бутон е надпис: DESTRUCT. Над ключа надпис: ALARM. Сега съм учил номериран циферблат. То беше затворено "ЗАБАВЯНЕ УНИЩОЖЕНИЕ" и е очертано в градациями от нула до шестдесет минути. Стрелка на показалеца, на която Варнов, очевидно, се опитва да намали до нула, държеше на шестдесет.
  
  
  Шестдесет минути до какво? Над червения бутон DESTRUCT се запали зелената светлина. Друг бутон за да отмените временно блокиране не е, така че аз, надявам се, отново натиснах с едно щракване. Нищо. Зелена светлина продължава да гори.
  
  
  Аз съм слушал. В далечината тревожни звънци и сирени продължават силно кряскане. Аз хвърли верига и стилус върху главата на Варноу, пъхна устройството в джоба си и се втурна към вратата с пистолет в ръка. Аз съм идиот, отвори вратата и ме удари оглушителен звук от звънци и сирени. Аз проверих, затвори ли стоманена врата, за да не може никой да влезе и да открие тялото Варноу, и се втурна през стаята на охраната на тунела. Първо, аз никого не видях и побърза към вратата на спалнята близнаци.
  
  
  Когато стигнах до него, поради завоя изскача двама войници с пушки и прицелились. Аз притисна към вратата на камерата, когато те стреляха, но пропусна марка. Аз внимателно изстрел от пряк ръцете си на водещ. Когато той кувыркался и падна, друг бързо отстъпи за обрат.
  
  
  Аз чука на вратата и извика името му. Тери поглед огромни очи, след това се отваря, за да пусна ме, и затръшна вратата.
  
  
  Двете момичета бяха облечени в неприметные, почти строги сиви костюми. Пред вратата стоеше двойка малки еднакви куфари.
  
  
  "Забравете за това", казах аз. "Ние сме в трудно положение, и вие ще се движи твърде бързо, за да ги носят. Готови ли сте?
  
  
  Двамата сериозно кивнули.
  
  
  "Някой от вас някога се стреля с пистолет?"
  
  
  "Баща ми ме научи да стрелям по спортна стрелба от пистолета", - предложи Тери.
  
  
  "Джери?"
  
  
  Тя поклати глава. "Винаги съм мразел оръжие. Но ако трябва, мога да се прицелите и да дръпне спусъка ".
  
  
  Аз се приближих до распростертому тялото Маркъс и го извади пистолета от кобура. Дадох му Тери. "Стреляй, за да победи", - казах си. "Хайде, хайде!"
  
  
  Аз внимателно ги поведе в тунела. Алармата спря, тишината беше нарушена. Ние се прокрадна странично към първия завой по завой на тунела, snuggling до стената. Там слезе и прокрадна напред, докато не успя да надникне зад завой.
  
  
  На три метра от там отступивший войник стоеше на най-близката стена с пушката в готовност. Той ме видя за част от секундата по-късно, и го застреля в гърдите. Целта ми беше високо в това неудобно положение, и аз рязко, хванал го в устата си, куршум счупи няколко от предните зъби, преди да е минал през мозъка му.
  
  
  Когато минахме покрай тялото му, момичета спрели и гледаха надолу с израз на отвращение. При войник е при себе си пистолет. Аз се наведох, за да го вдигне, и се връчва на оръжие Джери. За миг той погледна надолу към пистолета, като че ли това беше смъртоносна змия. Но след това, свиване на рамене, тя ме попита как да го използвате, и аз я показа.
  
  
  Сега ние се втурна към изхода на тунела, където се проверява, дали не крия войници. Не намери нищо, ние излязохме на дневна светлина. Ние се спусна по пътя, на няколко ярда и се сблъскахме с няколко войници. към нас с бързи крачки вървят мъже в работни дрехи. Те бяха въоръжени, така че аз не се опитва да ги застреля. Те дори не погледнете ме. но с любопитство погледна момичета преминаване.
  
  
  А после си спомних, че също беше в работни дрехи, мъжете са толкова разсеяни при вида на момичетата, че не са в състояние да погледнете ме внимателно. Може би, работни видове е толкова много, че не всички те са добре познати един на друг.
  
  
  Обърнах се с пътеки и поведе момичета на хълм, осеян с големи камъни, които служеха за подслон и подслон. Когато спрях на една голяма скала и отново погледна надолу, за да се уверите, че за нас гледат, двама мъже в униформа, едно от които са офицерские отличителни знаци, излезе иззад скалата с пушки, насочени директно към нас от разстояние шест метра.
  
  
  Аз не съм чул нито звук, и ме хванаха с "люгером" не са имали време да го вдигнете.
  
  
  "Стани точно тук и кажи ми, ти кой си?" - каза ми на офицер от руски език.
  
  
  За щастие, ме научи да говори на този език с безупречна реч, и аз бързо каза на руски: "Аз съм Борис Иванов и майор Рашки ми възложи да извършват тези момичета на хълм сред скалите, където ще бъдете в безопасност, докато опасността не е безопасно ".
  
  
  Офицер ухмыльнулся, ме погледна право в очите и каза: "Майор не стана да изпрати на работния в солдатскую работа. Във всеки случай, определяне на работниците - това е моята лична задача и такова име като Борис Иванов, в моя списък не е имало. Аз не си спомням и твоя лица с чужд оттенък, без съмнение, сащ. Така че, може би са били Ник Картър, за които ние лов. С голяма мъка, след като ти си облечен като един от нас ". Когато офицер прочете това доста дълго обвинителен акт, аз крадешком погледна към момичета.
  
  
  
  
  
  Когато офицер прочете дълъг обвинителен акт, аз крадешком погледна към момичета. Те са озадаченные мрачни погледи на хора, които не разбират езика, на който те говорят, но в същото време те сякаш напуганными и глупави, тъй като Тери погледна към безжалостную позиция на руски с взведенной пушка с нещо близко до паника.
  
  
  "Ще отворите дясната си ръка, - каза другарю офицер, - и просто да изпуснете оръжието на земята. И след това ти си отиде от нас ".
  
  
  След миг колебание, когато двамата мъже без да мига погледна пистолета, който аз безвольно държат в близост, аз расслабил пръстите, и "люгер" падна на земята. Леко почукване, което той направи, когато се приземява, никога не е бил чут. Звукът е прекъснат две грохотами, направени от близо един до друг, сякаш гигантски ръце, плесна ме по ушите.
  
  
  Докато аз с чувство на пълна нереалност гледам как офицер, проткнув главата на едно око, бавно отшатнулся, падна на канарата, хвърли пушка и мъжете встрани на земята.
  
  
  Неговият другар, който е отличен с огнестрелни рани в областта на шията, изле червено, когато той паднал на колене и падна напред, все още стискаше пушка в ръцете си.
  
  
  А зад мен, все още сочи на тежък мини пистолет Маркъс, стоеше Тери, за нейното красив устата образовывал голям кръг, на тихата ооооо ...
  
  
  Джери също държеше пистолет, макар и да е. без ентусиазъм вдигна и да не се ползват се прицели.
  
  
  Изведнъж Тери наведе пистолет, паднал на земята и заорала. "Ти - ти трябваше да стреля едновременно", - всхлипнула тя обвинява Джери, който търси на мъртвите войници, също избухна в сълзи.
  
  
  Похлопав взлохмаченную белокурую главата на Търна, аз нежно каза: "Аз съм в дълг пред теб, скъпа. Боже мой, как аз ви трябва! "
  
  
  Взех си мотивирано Люгер, а след това взе и двете в ръцете си, прегърна и каза: "Хайде, малко по заетостта, отиде!"
  
  
  Двадесет и две
  
  
  Когато ние бързо се изкачи на върха на хълма, ниско пригнувшись, състезания в една слънчеви от камък на камък, ние сме започнали да обикалят към хеликоптерната площадка. Точно пред нас местността над сградите беше пълна с войници, ищущими нас. Някои работен раздадоха пушки, и те също ловуват за нас. Да беше невъзможно, така че ние се скри в малкия си джоб между две огромни скали във формата на дивани клекнал на праисторически чудовища.
  
  
  Момичета седяха с объркани, нямат си лица, поставяйки оръжие на коленете си.
  
  
  "Аз не разбирам как ти е избягал с ръка, - казах аз. "Защо войниците не са видели твоето оръжие?"
  
  
  "Защото - каза Тери, - когато слезе долу и видя приближаването на работа, аз бутна пистолета под колана на полата си и хвърли върху него яке. Направих знак на Джери и тя направи същото. Тези бучки не може да ни нарани, но аз си помислих, че ако те могат да видят пушки, те се издигат с тревога. Така, когато служителят и неговият слуга се промъкват със своите пушки и започнаха да говорят на руски, аз прошепна Джери и каза: "ми се измъкнем пистолет и стреля, когато аз те ткну" ".
  
  
  Тери въздъхна: "Но той не е издържал на това. Тя струсила, нали, сестра? "
  
  
  "Аз може би не бих могъл да стреля в змия, ако тя е била навива, за да ме удари" - каза Джери.
  
  
  "В никакъв случай - казах аз, - това е смела игра и дяволски умна игра. И двамата са много умни котки. Така че, защо ти притворяешься тъпи блондинка момичета? "
  
  
  Джери отговори с крива усмивка. "Ами - каза тя, - отдавна сме се научили, че мъжете обичат да се чувстват своето превъзходство. А ако сте секси малка блондинка, можете да получите от човек много повече, ако му дам сладко малко, но глупава рутина ".
  
  
  "Това все още не е половината от делата", - каза Тери. "Ако прячетесь за такава димна завеса, можете да гледате, слушате, да се мисли и всеки път, когато изляза на първо място. Защото, когато са пустоголовым, ще си отиде на втори план. Изглеждаш опасен, тъй като мебели. И затова по-големи джанти, които ще се опитат да ви заблудят по различни начини, ще разкрие всичките си тайни "
  
  
  "Мислил ли си някога да станем шпиони?" - попитах аз с смешком.
  
  
  В главите им кивнули почти в унисон.
  
  
  "По свой начин - каза Джери, - ние сме малко шпионим. За ръководители на корпорации. Бизнес неща. Но това е сложна, безмилостна игра, и ние искаме да го завърши. Ние решихме, че тази шарада ще бъде обикновен празник ". Тя погледна стръмен издатина от камък. "Някакъв почивка. Бихме могли да се присъединят към WACS, повече да почива и да бъде в по-голяма сигурност ".
  
  
  Кивнув, качих нова клипове в "Люгер". "Ако ние някога се измъкнем оттук живи, аз помня ви, момичета", - казах аз. "Имате много таланти", - допълни аз с усмивка.
  
  
  "Ти си лошо да мисли човек, за да се измъкнем живи?" - каза Тери, ухапване устна.
  
  
  "Аз ще бъда честен с вас. Точно сега това не изглежда много добре. Аз съм учил своите часовници. "Имам чувството, че ако ние не гледаме надолу в тази крепост на каменната ера с този хеликоптер точно след двадесет и пет минути, ние ще погледнем надолу от небето. Или нагоре - от ада ".
  
  
  "Какво означава това?" - каза Джери, я веждите скочиха нагоре. "Вижте, аз далеч не е щастлив в този свят. Но аз не съм готов да умра ".
  
  
  "Мисля, че по-добре да не знаете, какво означава това", отговорих аз. - Във всеки случай, това е само предположение. И ако съм прав, предварително ви предупредя също не върви добре. ".
  
  
  
  
  
  
  "Ти умееш да управлява хеликоптер?" - каза Тери.
  
  
  "Да. Мога да летя почти на всичко. И паметта ми за релеф претърпя ще са ни до най-близкия град. Но ако всичко върви добре, ние ще имаме пилот, който знае всеки инч от тази страна ".
  
  
  Аз кос поглед надолу в пространството между камъните. Вляво от мен хеликоптер седеше далеч от центъра на своята площадка. Му са прехвърлили на малко разстояние, близо до резервоар. И аз се надявах, че това означава, че Ingram птица удуши. Къде беше той? Къде е Пилар? Площадка и прилежащата територия са били пусти. Тялото на убития пазач е бил изтрит.
  
  
  Пилар трябва да се крие. Или я хвана? И накрая, аз се запитах, като войници са научили, че са на лов за Ник Картър? Когато Варнов е мъртъв, които може да предаде на думата?
  
  
  Логичен избор обяснения, изглежда, се изразяваше в това, че Пилар е арестуван, и от него измъчван от истината, или Ingram избяга и изпусна.
  
  
  "Аз отивам да се провери ситуацията на площадка за хеликоптер", - казах аз. "И аз искам да ви момичета, остана тук. При трима от нас може никога да не се окажат заедно. От друга страна, ако те хванат, можеш да се преструва на глупав и да каже, че просто се уплаши и се крие, докато стрелбата няма да свърши ".
  
  
  Аз се засмя. "Ти не ще бъде трудно да се преструва на глупак?"
  
  
  Те са слабо усмехнулись и изпратиха ми няколко разрежда усмивки.
  
  
  "Сега, - продължих аз, - от тази малка шпионска дупки между камъни, можете да видите ясно тампон. И аз искам да видя един от вас постоянно се грижи за това. Когато аз спущусь там, ако всичко е ясно, аз ще оттегля гащеризон и ще чакам в костюм, който на мен. Това ще бъде вашия сигнал за това, за да мине писта. И аз да кажа писта ".
  
  
  Двамата сериозно кивнули.
  
  
  "Ако видите, че имам проблеми, останете на място, докато не дам сигнал, че всичко е свършило. Аз също може да бъде напълно мъртъв. Ако за вас това е очевидно, излезте навън и започнете невинен акт. И не се връзвайте с оръжие. Отърви се от тях."
  
  
  Аз продължихме да тръгне, се спря. Аз намигване и раздаде на малък поздрав.
  
  
  "Довиждане, Ник - каза Джери.
  
  
  "Довиждане, и късмет ти, Ник - каза Тери.
  
  
  Аз се обърнах и гълъб
  
  
  Глава Двадесет и три
  
  
  Имаше много войници и няколко работници, които са шарили по склоновете над група сгради зад мен. Но когато се промъкна до брега през площадка за хеликоптер, аз никого не срещнах.
  
  
  Околността изглеждаше сега пусти и тихи. Липсата на войски не изглеждаше особено опасно. Това е напълно възможно, че прочесав квартал хеликоптер, войници фокусира усилията си върху по-голяма височина над центъра на комплекса, където е имало много повече приюти.
  
  
  От друга страна.
  
  
  Скок от скривалището си, аз изтичах по могилата към хеликоптерната площадка. Погледна към хеликоптера. Той клекна празен и незащитени, готови да летят в небето. Моите електрически часовници казаха ми, че е останало четиринадесет минути - все още много време. За Вильгельминой аз се приближи до точка в близост до вратата на бетона пост на охраната. Вратата е затворена, и аз се приближи до един от тесните прозорци с метални решетки, за да надникне вътре.
  
  
  В този момент вратата беше открит. Аз паднах ничком и вдигна "люгер", за да стреля в упор. Но моята цел не са имали дълга черна коса силна и приятна усмивка.
  
  
  Това е Пилар! Ако не е пистолет, който я е напуснал, който е фиксиран към кръста, тя изглеждаше напълно женствена и желана.
  
  
  Аз расслабил пръст разстояние спусъка и се изправи с усмивка, след това бръкна вътре сесии и я поставил Люгер към кобура.
  
  
  Пилар се обърна към мен с отворени обятия. Тя прегърна и ме целуна. "Ник!", каза тя. "Не бях сигурен, чух изстрела и си помислих, че може би ..."
  
  
  Аз се засмя. "Аз съм само наполовина мъртъв", - казах си. "От изтощение. Където Ingram?
  
  
  "Те взеха го. За да го накаже за това, че той доведе ви тук ".
  
  
  "Може да умре от" дисциплина ", - казах аз.
  
  
  Тя се отдръпна назад и отново восхитилась мен. - Изглеждаш изтощени, Ник. Тя въздъхна. "Ти си голям мъж, и аз ще ви мразят да губят". Той дръпна пистолета от кобура и го нацелила в гърдите ми ръка, толкова устойчив, че това може да бъде парче стомана, затворени в менгеме. "Но, - продължи тя, - ето как, както се казва, "бисквитките" се разпада, а?"
  
  
  "Значи, вие през цялото време са били в друг отбор", - казах аз, наистина заекване, защото подозира, че всяка секунда тя щеше да ме убие.
  
  
  "Не, - отговори тя, - не съвсем. Аз съм двоен агент, монета с две лица. Аз тайно служа на Русия, а също и притворяюсь агент на Америка. И двете ми плащат добре - е-е, добре, много добре. А моята любов към парите повече, отколкото обичам всяка страна, разбираш ли? Тя се усмихна подигравателно.
  
  
  Аз поклати глава. "Не, не разбирам. Не е много ясно.
  
  
  "Русия - обясни тя, - истинско и официално правителството на СССР възложи на мен да разкрие тази база операции, за да Варнова, генерал Жизова и независима фракция може да е попречил, преди да те отведат в действието на ядрената бомба.
  
  
  
  
  
  Това е ясно войната с Америка. И така, за известно време бях ваш съюзник. Но след това, когато видях, че добрият генерал не може да загуби, с помощта на Варнова, за да победят могъщ САЩ, ме убеди да обединят сили. Това е великата стратегия за Русия, и която е разположена на власт на правителството на подчинится, като само преврат ще бъде извършено ".
  
  
  Тя спря и сега си пръст здраво натисна спусъка.
  
  
  "Освен това - добави тя, - генерал платени ме фантастична сума. Моят парична зона се превърна в дебел колан валута. И наистина, парите - единствената сила, на която съм поклоняюсь ".
  
  
  Щях да кажа, че Варнов е мъртъв, но знаеше, че тя не ми повярва. И вратата на тази стая трябва да бъде взривен мощни експлозиви, преди този факт да бъде доказан. Освен това един поглед към часовника ми каза, че има само десет минути.
  
  
  Както и да е, тези бурни мисли бяха грубо прекъснати, когато Пилар оскалилась в гримасе и издаде силен писклив да се люлее.
  
  
  Незабавно се дължи на заден ъгъл на пост на охраната се втурнаха трима войници с автомати. За тях внимателно генерал Жизов, великолепен в своята обшитой мундиром форма. Доберман и немска овчарка се борят с верига; пред него скакали каишки.
  
  
  Когато тази нечестивая група окружила мен, Жизов заповяда на Пилар да ме освободи от оръжия. И ръката, която толкова нежно ласкала мен, е проникнала в дрехите ми, е намерил и люгер, и шило, и ги убил.
  
  
  "Аз се възхищавам на такъв страшен враг, Картър - каза генерал. "Но моето възхищение не включва милосърдието. Затова смятам, че наказанието трябва да съответства на престъплението. И какво би могло да е толкова подходящо, за да нахрани едно животно на друго за себе си подобни. Въпреки че, разбира се, е по-висок вид ". Той многозначително погледна надолу към кучета, които, да ме гледа злобными очи, зарычали и ми показа своите блестящи, изтощен до месо от зъбите.
  
  
  Когато той каза това, аз започнах да играя с абсурдно е несъразмерно голяма катарама за колан, подаренной ми Стюарт във Вашингтон. Мисля си за непредвидени ситуации в бъдеще, аз завършен колан, поддържащ го, около сесии. Това придава дрехите ми смешен вид, но също така привлече специално внимание към пряжке.
  
  
  Помня, че каишка отдавна потопени в солена вода, аз мислено похвали Стюарт за това, което той е направил ключалката напълно водоустойчиви.
  
  
  Когато го направих ясно хитър ход, за да откопчавам ключалката, генерал заловени в този жест.
  
  
  "Събери ръка с ключалката!" - проревел той. Аз послуша с такъв вид, като че ли ме застукали ръка в смъртоносна банка с бисквити.
  
  
  "Вземи от него колана си и ми донесе!" - скомандовал той Пилар.
  
  
  С пренебрежително "хванати" - "ще - не - ние"? Усмихвайки се, Пилар разплитат каишка и подадена Жизову. Когато един от войниците е завладял кучета, той започва да ги разследва, от време на време, вдигане на поглед, за да ми изпрати узкоглазый поглед на самодоволство.
  
  
  "Американски метод на укриване на миниатюрни оръжия, - каза той, - не е достатъчно умен, за да заблуди всеки петгодишен руски момчето. Какво имаш тук, вътре, а? Однозарядный пистолет? Преминете на ножа? Или традиционни цианистые хапчета? "
  
  
  Работейки върху намирането на лошо поставена пролетта на затвора, той заяви: "Както до идиотски просто. В този завитке закътано улов и...
  
  
  Той прищурился, взирайки се в ключалката-манекен, когато мина-капан избухна с поразителен звук, звук засегната от хълмове и накратко ехото се разнесе из, а именно-долу.
  
  
  Ръцете на спасителната ключалката, изчезна и генерал бавно двинул кървящ культю на лице, което е било отворено, ако това е гниющий диня. Той е мъжете на земята.
  
  
  Тогава аз се втурнах и пречупени врата войник, който в едната си ръка държеше на каишка, а в другата - пистолет. Преди той падна, аз грабнах пистолета и скосил неговите приятели къса опашката, която свалила надолу, като играчки патици в таблото. Пилар нацелила пистолет ми в корема, така че аз съм я целуна за сбогом, оловни целувка, без да съжалява.
  
  
  Войници, на които дълбая по карате, отново оживал, започна да се изкачва. Аз откинул го назад и му опря до земята за още един бърз идиот.
  
  
  Аз очаквах, че кучетата веднага ще се втурне към мен. Но, напротив, те се обърнаха срещу своя безпомощен господар, който така жестоко се обиди и ги жестоко се дъвчат този окървавен остатъка от мъжете.
  
  
  Сега свалих гащеризон и, като се уверите, че стилус и малка кожена код за награда с расшифровочными записите все още са в джоба ми сако, се обърна към монструобразным кухини. Щедро вдигане и протегнати ръце, изпратих на момичетата широк сигнал победа и поздравления.
  
  
  За миг гледах като те карабкаются от скалите и се втурнали към брега на морето, ги светловолосые главата покачиваются на слънце. След това вдигна Люгер и шило с земя, близо до Пилар. Стоях над нея и си помислих: като зло, красиво. Каква загуба!
  
  
  Аз се обърнах, за да се измъкне, след това, закъснял мисъл, която цел не е алчност, откри
  
  
  
  
  
  си блуза и се оттегли на това, което тя описва като дебел колан валута, а именно колан с пари.
  
  
  Взе го със себе си, аз се завтече към вертолету. Проверих указател на нивото на горивото, едва не избухна в сълзи от радост, когато открих, че резервоара е пълен, и грел мотор, голям нож вертелась, когато момичетата се гмуркаме и взобрались на борда.
  
  
  Аз набра инерция, уредил стъпка, и ние сме отлетели от земята като огромна бескрылая птица, испуганная изстрел от ловна пушка. Под комплекс от сгради, в които се проведе фатален заговор Нокса Варнова и Антон Жизова, сякаш се разтварят в земята, когато се качвахме и ускользали.
  
  
  Шофиране чрез изземване между планини, преминаващи покрай гигантското имоти пръста скали, ние почти са загубили територия от ума.
  
  
  Но след минута тя стана за нас невероятно определени, тъй като то е взорвано, изгорени измельчено атомным взрив, който очаквах всеки момент, докато гледаше часовника си. Когато звукът достигна до нас, ударни вълни достигнали до нас. Хеликоптер на обществото, подпрыгивали и се завъртя, като че ли го дразнила гигантска ръка.
  
  
  Ослепителна бяла светлина е толкова ярка, че трябваше да отмести поглед. Но когато хеликоптерът спря и отново погледна към мястото на взрива и са видели бледо опушен гъби поднимающегося, разширяващ се облак.
  
  
  Аз кимнах изтощени, лица близнаци и каза: "Да, вярно. Това беше голяма, дядо експлозии. И аз знаех, че наближава. Ще е интересно е, че аз не съм виждал смисъл да ви предупреди? Ще падне в истерия в паника ".
  
  
  "А защо вие не се уплаши?" - разумно-попита Тери.
  
  
  "Защото заплахата на смъртта за мен е почти нормално дело", - казах аз. "Във всяка ръка той ходи имам за лакът".
  
  
  "Определяне?" - каза Джери. "Каква работа? Кажи ни, какво правиш. Разкажи ни, от целия този ужасен бизнес ".
  
  
  "Кои са тези хора?" - попита Тери. "А какво е имало в тези сгради?"
  
  
  "Коя сграда?" Аз казах. "Какви хора? Хората не са имали. Сградите не е имало. Никога не е съществувала ".
  
  
  "Новината за експлозията ще попаднат във вестника, в заглавията на вестниците, и след това можем да кажете на всички наши приятели, което се случи", - каза Джери.
  
  
  "Той никога не ще стигне до вестниците", - казах аз. "И ако ме питат, аз откажа от малкото знания за взрив и събитията около него. Тази Тема е затворена. Период! "
  
  
  "Как можеш да бъдеш толкова загадъчно пред лицето на..." - започна Тери.
  
  
  "Работата ми е загадка - казах аз. След това с усмивка: "А аз съм фантом, не съществуващи в действителност - просто образа на вашата мечта".
  
  
  Аз протегнах Тери колан с парите и каза: "Аз трябва да ти помогна, скъпа, и има малка първоначална такса. Аз съм в дълг към вас двамата. И аз подозирам, че в този мръсен-богатите зона е достатъчно, за да отвори магазин за дрехи.
  
  
  Глава Двадесет и четири
  
  
  Два дни по-късно ме растянули между сатенени чаршафи легла с размер на тенис корт в най-скъпият и луксозен стая в хотел Royal Curasao в залива Пескадера. В едната си ръка, е чаша сухо портокалов ликьор, наречен в чест на острови, а другата - нежно-синьо телефон. В моето ухо се чу гласът на Дейвид Hawk, който точно в този момент е изключително забавно подаде ми знак от своя трон във Вашингтон, окръг Колумбия.
  
  
  "И не забравяйте да изпратите пари!" Аз му казах.
  
  
  "Слънчево?" извика той . "Ами, тук не е слънчево. Цял ден валеше дъжд! "След това той леко се засмя.
  
  
  "Изпратете пари на telegraphing!" - извиках му в отговор. "Аз съм човек на неограничените търпение. Така по всяко време на следващия час ще дойде. А ако има наистина вали, не забравяйте да носите дъждобран! "
  
  
  Аз сложих слушалката.
  
  
  Аз се обърна и намигна Надежди Фольстедт, която лежеше до мен, облегнат на възглавници и се пие чаша на една и съща местна смес.
  
  
  "Хоук искаше да знаете, не искаме ли ние да се получи допълнителна почивка от правителството", - казах си. "Той предложи приятен круиз в Карибско море".
  
  
  Рон скривила сладко-лимоново лицето. След това тя усмехнулась. "Аз не знаех, че този мъж има чувство за хумор".
  
  
  "Тя е добре скрита, - отговорих аз. "И стяга го само, когато има специален повод, достоен за една малка усмивка. Например, когато целият народ е бил спасен от атомно унищожение на града, извън града ".
  
  
  Рон отпила си напитка. "И какво друго каза той?"
  
  
  "Само, че, следвайки инструкциите ми, неговите момчета са открили всички куфари бомби. Той запозна руското правителство за това, че е заговор с цел убийство е разгромлен; файлът е затворен ".
  
  
  "О, Боже", - простонала тя. "И това е всичко, което се отнася само каперса? Малък круиз, няколко снимки, плуване в океана, помещение за изтезания, още снимки и малка експлозия? "
  
  
  Тя ухмыльнулась. "И така, какво трябва да направя, за да се забавляваме?"
  
  
  Аз не съм казал нито дума.
  
  
  Но все пак в следващите две седмици прекарах в отговор на този въпрос.
  
  
  
  В края.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  Пекин досие
  
  
  преведох Лъв Шкловский в памет на починалия син Антоне
  
  
  Оригинално заглавие: The Dossier Peking
  
  
  
  
  Първа глава
  
  
  Аз не обръщат много внимание на заглавието. Там пишеше нещо за застреленном сенаторе.
  
  
  Сложих монета на брилянтна контра павилион в "Уолдорфе". Трябва да бъде, им е бил осигурен един час, за да го направи по блестящ. "Докато го правите, — казах аз на момичето зад щанда, — бих искал опаковка Lucky Strike".
  
  
  Тя се наведе и разгледа рафт отдолу. Много ми хареса това, което се е случило, когато тя се наведе. Добавих полдоллара.
  
  
  — Не, не, — каза тя. "Цигари седемдесет и пет.
  
  
  Аз погледнах към нея. "Цените на Ню Йорк е достатъчно, за да ни накара да се откажат от тютюнопушенето", — казах аз.
  
  
  Тя ми подари си усмивка.
  
  
  — Добре, — казах аз, хвърляйки още четвертак на тезгяха. Ник Картър, е последният от големите расточителей.
  
  
  Видях отражението си в огледалото във фоайето. Винаги ми се струваше, че изглеждам точно този, който съм. Таен агент. Аз съм твърде висок и ядосан, за да влязат в елегантен бизнес костюм. Освен това, аз също изглеждам така, сякаш прекалено дълго се движеше по вятъра и непогоде. Малките момичета се нарича този човек "стари". Големи момичета наричат това "много чийто". Аз мисля, че това е просто бръчки, а останалото не ме притеснява.
  
  
  Погледнах към часовника. 1:50. Аз пристигнах по-рано. Хоук искаше да се срещна с някого от AX, че този проинструктировал ме за някаква извънредна ситуация. Той изпрати да ми момиче. Червенокоса. Тя попита било, знам ли аз, като мине в ресторант "Кула". А в Ню Йорк няма такъв ресторант.
  
  
  Аз се приближих до един от най-големите меки столове в чакалнята — до него стоеше пепелник. Аз съм използвал последната опаковка моята специална марка и забравих да поръчам още. Но Lucky Strike също е нищо. Отворих вестника.
  
  
  "Късно снощи в елитния казино "Гренада" в Насау сенатор Джон Век Saybrook, председател на Комитета по военните дела, е бил застрелян висок нападател в фраке. Според очевидци, сенатор само че спечели няколко пъти, игра на Блек Джек, когато играчът до него с вик "мамят" извади пистолет и стрелял два пъти в него. Местната полиция проведе заподозрян е в ареста. Предварително психиатрично заключение показва, че този човек, Чен лий Браун, психически неуравновешен. Максималният залог на масата е два долара".
  
  
  Погледнах снимката. Чен лий Браун съвсем не изглеждаше психически нестабилен. Той изглеждаше повече като на котка, която току-що е ял канарче. Тесни азиатски очи в широк твърдия лицето. Устата гримаса в злобном смях. Аз отново погледна към снимката. Нещо ме притесни. Нещо като тези две снимки в близост до: открий грешката.
  
  
  "Съжалявам, но не ми казвай как да се мине в ресторант "Кула"?"
  
  
  Съвсем червенокоса. Гъсти облаци меден цвят около красиво лице. Лицето, което, изглежда, беше напълно очи. Очи, които изглеждаха напълно оцветени. Зелени, кафяви, червеникаво-кафяви. На нея имаше някакъв военен костюм. Просто Форт Нокс: тук е скрит златен рудник.
  
  
  Аз казах. - "Кула?" 'никога за него не е чувал.' Трябваше да кажа това и това, казах това като съвършен актьор.
  
  
  'Не?' — каза тя, морща красиви бръчки на най-сладкото челото си. — Може би имаш в предвид гостинницу "Кула"? Това също беше част от моя текст.
  
  
  'О, не. Както е глупаво, а? Аз ще се срещне с приятели и си помислих, че те казаха ресторант "Кула". Тя самата е прекрасна актриса.
  
  
  — Знаеш ли какво, — казах аз на глас за всички, на които това може да бъде интересно, чух. — Обзалагам се, в бара има в телефонния указател. Ние ще намерим всички ресторанти, в имената на които има думата "Кула".
  
  
  "Това може да отнеме няколко часа", каза тя.
  
  
  — Знам — казах аз.
  
  
  Ние сме намерили най-тъмния ъгъл. Поръчах бърбън, тя шери. Дамата е дама. 'Какво?' Казах това, когато сервитьорът донесе нашите напитки. Не че Не съм толкова бързаме да се пристъпи към делото.
  
  
  Тя ме попита. — Ти вече си прочел днешния вестник? Така тя искаше да стигнем до същността.
  
  
  Аз сви рамене. "Само първата лента".
  
  
  Тя кимна. Ето за какво исках да говоря.
  
  
  — Искаш да кажеш сенатор Сейбрука?
  
  
  'Не съвсем. Всъщност аз имах в предвид Чен-лий Браун.
  
  
  — Това е свързано с него?
  
  
  "Mmmmm. Частично.'
  
  
  Всемогъщият Бог. Още едно момиче, което обича да си играе игри. Само аз изобщо не обичам играта, както и на момичета, които са в тях играят. Направих глътка бърбън и да чакам.
  
  
  Аз не се опитвам да ви изиграят... това е просто адски... — тя подыскала точната дума, — ... по дяволите... ами, "трудно" — не е точно това думата". Тя е опъната до своята чантата си на дивана до нея.
  
  
  — Помниш ли как умира сенатор Мортън?
  
  
  Аз проверих на своята памет. "Това е месец три-четири назад. Самолетна, нали?
  
  
  Тя кимна. "Частен самолет. Пилотът не е оцелял.
  
  
  'Какво?'
  
  
  'Какво.' Тя отвори чантата си и извади филе от стари вестници. — Това е бил един пилот, — каза тя. Дори в мъждивата светлина разбрах, че тя е имала в предвид. — Чен лий Браун, — казах аз.
  
  
  Тя поклати глава. 'Не, не. Чарлз Брайс.
  
  
  Аз отново разгледа снимката. Това наистина е лицето на Чан-ли. "Ако е така, тогава всички тези китайците са подобни един на друг, и аз не мога да разбера тази история".
  
  
  Тя почти се засмя. "Може би, това е единственото обяснение. Но това не може да бъде едно и също лице, тъй като, — тя направи пауза, — защото Чарлз Брайс е мъртъв. Тя откинулась назад и започна да чака, кога ще избухне бомба.
  
  
  'Близнаци?'
  
  
  — Какво ще кажете за триплети? Тя отново полезла в чантата си и извади снимка. Тя е от частен случай AX. Научих почерк Хендерсън. На нея беше написано "Лао Зенг". Снимката е голяма, ясна. По-отчетливи, отколкото на снимка от изрезки от стари вестници, и по-отчетливи, отколкото на снимка от днешния вестник. Без съмнение, това отново е същото лице. Наблизо, той изглеждаше по-възрастен, но лицето е останало непроменено. Сега аз изведнъж разбрах, че по-рано ми изглеждаше странно. По средата на челото е брадавица. На по-ясни снимки го правят да изглежда като една от онези изготвени петна знак индийска каста. С изключение на това, че това е истинска брадавица. По-точно, три брадавици. Точно в средата на три различни лбов. Статистически невъзможно, дори и ако това е тризнаци. Чен лий Браун, Чарлз Брайс и Лао Зенг трябва да бъде един и същ човек. Но ако този Чарлз Брайс не е възкръснал от мъртвите, това би било невъзможно.
  
  
  "Кой е Лао Зенг?"
  
  
  "Главният представител KAN .' Така че това е; КAN стои зад това. Азиатски отряд убийци. Свободна федерация на китайците, камбоджанци, лаосцев, виетнамци и всички, които мислят, че САЩ - е основата на всичките им проблеми. Каквото и да е дума, нито щеше да означава за тях, за нас това означаваше "Американците сега перережут гърлото". Защото KAN основно са се занимавали с това.
  
  
  Аз погледнах към момичето. Тя се взираше в своя чаша, сякаш опитвайки се да се надникне в бъдещето. "Лао Зенг е степента на М1", каза тя.
  
  
  Убиец първи клас. Ако аз се сблъсках с този Лао Цзэном, щях да срещна себе си равен. Тя ме погледна в очите, пълни със страх. Аз да я виждането стреля право към мен. Аз искам да запазя този израз в очите си. Това беше първият признак на мекота, който видях от момента на нашата среща. Очарователен торопливая момиче в лобито се превърна в строго делова жена, след като остана сам в тъмния бар. Аз не съм много искам да се държат като Дон Жуан, но обикновено е обратното. Поглед се превърна в моргание, и сега беше мой ред да преминете към действие. Аз почувствах, че тя не възприема нещата прекалено несериозни.
  
  
  — Лао Зенг, — кратко каза аз, — къде е той сега?
  
  
  Емоции в очите й изчезна, като бавно изчезване на телевизионно изображение. — Не знам — бавно каза тя. — Когато това се случва обикновено?
  
  
  Тя въздъхна и пожала рамене. — Ние също не знаем. Китай? Индокитай? Преди Около пет години ние загубихме следи. Той може да бъде навсякъде.
  
  
  Аз бръкнах в джоба си за цигара. Трябва да съм ги остави в лобито.
  
  
  Тя ме погледна и се усмихна. — Ти си ги остави в лобито. Тя извади от чантата си пакетче.
  
  
  Взех една от нея, с филтър и запали цигара нея също. За щастие, той не принадлежеше към най-последното поколение, от тези, за които подобни неща е малтретиран. Наречете ме старомодна, но аз съм убеден в едно: една жена може да се упражнява агресия само в леглото.
  
  
  — А сега, — казах аз, — каква е моята задача.
  
  
  — Да, — каза тя. "Сега това е вашето задание".
  
  
  "Хоук си въобразява, че някой ще се опита да се дръпне Чен-дали от затвора. Който и да е, той може да бъде ключът към всичко това". Тя посочи неопределено към въздуха. "Ами — каза тя, — това трябва да е политически заговор".
  
  
  — Кажи ми, хайде. Това трябва да е шега. Два сенатор са били убити от двете китайски, които изглеждат еднакви, но не са едно и също лице, и те също се оказват двойници на високопоставен представител КАН, и си мислиш, че това е политически заговор.
  
  
  Тя питане ме погледна. — Как бихте след това се обадили?
  
  
  "Аз бих предпочел да се нарече това е научно-фантастичен сюжет".
  
  
  Известно време тя ме погледна, а после се засмя. "Те не са ми казвали, че ти си толкова забавен", каза тя.
  
  
  "Аз изобщо не се опитвам да бъда смешен. Изглежда, това е работа за Джон Бруннера или някой друг. Аз съм тук само за работа на мускулите".
  
  
  — Мммм — каза тя, слизывая сарказъм с устни. Ако това трябваше да се случи отново, аз се надявах, че тя ще ми позволи да го направя. "Мускулите, — каза тя, — са необходимо условие. Тези момчета, които искат да стигнем до Чън-ли, няма да е с оръжие". Тя отпи си напитка. Няколко офис палячовци малко разстояние погледна, без надежда в очите. Аз прикинул, че мога да продаде своето място тук за четиридесет-петдесет хиляди долара.
  
  
  А що се отнася до интелекта, — каза тя, — може би не са били живи, ако ги имате, не е имало. Аз не мисля, че "n" на N-3 не означава нула.
  
  
  — Точно — казах аз. 'Аз съм гений. Но винаги съм си мислел, че да напишеш "нула" до "н", а не чрез "0". Я похвали ме разозлила. Аз не знам точно защо. Тя също повече не знаеше нищо и смени темата. "Гар Кантор вече ни чака в Насау. Ние ще се свържем с него, след като стигнем до там".
  
  
  'Ние?' Оказа се по-рязко, отколкото бях планирал. Все още. Аз не обичам да работя с жени. Да играе, да. Да работят не особено. Когато ми е трудно, аз терплю до само една жена: Вильгельмину. Моят славен, пистолет 9мм Люгер.
  
  
  — О, не, — казах аз. "Това няма да се случи. Освен това, ако мускулите са на първо място, тогава вие сте не един от тях. Имаш твърде малко. Тя рязко седна. В очите й имаше гняв. "Не че Не съм вярвал това е недостатък, — добавя аз, — просто не ми харесват мускулести лелите".
  
  
  — Значи, аз съм само тънък леля, която само пречи?
  
  
  Аз погледнах към нея. — Аз изобщо не ти се обади на постно.
  
  
  Тя не възприела това като приятелска забележка. Тя прави лицето учителка. "Ами, г-н Картър, изглежда, щаб иска да участва. Освен всичко друго, аз знам диалект на китайския соэ-тоан, и аз мисля, че той ни може да дойде по-удобно.
  
  
  — В Насау? Аз се засмя.
  
  
  — В Насау и, може би все още някъде. Тя не се засмя.
  
  
  Аз кимнах. 'Аз разбирам.' Аз изобщо не разбрах. Но нещо в началото, преди да ме достигне. Каквато и да е този заговор — конспирация с цел да убие всички сенаторите на Съединените Щати или от нещо друго, — той е работата Мэя. И с изключение на случаите, когато става въпрос за убийство, КАН и аз не се говори на един език. След това е бил този Лао Зенг. и рано или късно отпечатък може да доведе до него. И това може да бъде навсякъде. В Китай, Индокитай може да бъде. Така че е повече от вероятно, че аз може да се наложи своите знания.
  
  
  — Когато ние си тръгваме?.
  
  
  "В четири и тридесет". При нея са се появили два билета за самолета в първа класа. — Аз съм приготвила номер на Райски остров.
  
  
  По този начин, ние сме споделяли и работа в дома, и леглото. Направих знак на келнера и плати за напитки.
  
  
  "Между другото. Как се казвате?'
  
  
  — Стюарт — каза тя. "Линда Стюарт". Тя направи пауза. "Г-Жа Стюарт".
  
  
  — О, — казах аз. Ами тогава какво? Не съм искал да се ожени за нея.
  
  
  — Така, кой е този късметлия, господин Стюарт?
  
  
  'Ти.' Тя посочи на билетите на масата.
  
  
  Г-н и г-жа Джон Стюарт Полет Ню Йорк - Насау
  
  
  — Останалата част от вашите документи в нашия багажа. Шофьорска книжка, паспорт и т.н., Всичко в името на г-н Джон Стюарт. Оставих багажа си на рецепцията. Докато си поръчвате такси, аз ще го взема. — Иначе аз ще разкажа на теб в самолета.
  
  
  Ние все още бяха на масата. Добър, готин тъмен ъгъл маса. Аз хвана я за китката и дръпна надолу. Аз силно се извади, защото знаеше, че тя няма да крещи. Аз са премахнати предплечьем, и шило ми се плъзна в ръката му. Аз съм убеден, че тя го видя. — Добре, Линда. Аз здраво я държеше за ръка. — Искам да знам вашето име. Имам нужда от твой документ за самоличност, и аз искам го сега.
  
  
  Лицето й побелело, а очите се помрачи. Тя прикусила долната устна и погледна надолу. Без да каже нито дума, тя грабна чантата си. "О, не, скъпа, аз ще го направя сам".
  
  
  Не вдигате очи от лицето си, аз съм взел от чантата си и свободната си ръка обыскал съдържанието. Ключове, пудреница, червило, портфейл. Е и пистолет, който аз зърнат видях. Чист .22. Аз съм го сложил в джоба си. Малко повозившись, аз намерих това, което търсех: перьевую дръжката.
  
  
  Сложих го на масата и извади от калъф. Здраво я държеше, аз расшифровал код. Тара Бенет. Възраст на двадесет и осем години. Червена коса. Зелени очи.' Така че, официално, очите й бяха зелени. "ИДАКС-20. Клас Rv' Тя работи в един отдел и е изключително надеждна. Докато чета, тя изучава лицето ми. Тя знаеше, че чета, но все още изглеждаше horror.
  
  
  — Добре, събери това. Аз посочих на дръжката. Аз не я пусне, когато тя премахнато от нея.
  
  
  — Сега ти си ми доверие? Гласът й все още беше твърде треперещи за сарказъм.
  
  
  — Аз никога не питам теб, Тара, — казах аз.
  
  
  Тя ме погледна с недоумение. — И така, за какво е всичко това беше добре?
  
  
  — Нищо добро, — казах аз. "Просто, когато аз работя с жена ми е по-удобно да знаете, че аз не работя за нея. Не бях сигурен, знаел ли си за това.
  
  
  Отидох до изхода. Тя взе нещата си и мълчаливо последва мен. Когато минахме през фоайето, аз се обърнах към нея. "Кажи швейцару за такси. Аз съм на среща ви на входната врата след няколко минути".
  
  
  Тя наведе официално зелени очи и тръгна.
  
  
  — Две опаковки "Lucky strike", — казах аз. Сега съм живял на разходите на г-н Джон Стюарт.
  
  
  Момичето зад тезгяха известно време ме погледна, а след това подаде ми и двете опаковки. Тя поклати глава.
  
  
  И попита. - 'Кой си ти?' — Някаква един лакомник за наказание?
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  Ако искате да знаете, защо правя това, позволете ми да ви кажа, че аз го правя, не за пари. Ако сте били безработен в продължение на шест месеца на предходната година, вероятно ще спечели повече, отколкото аз; И това не е преброяване на вашето обезщетение за безработица. Ако искате да знаете, защо го правя, то аз трябва да ви кажа, че истинската причина - патриотизъм. Разбира се, винаги може да бъде вярно. Но ако вие пуснете ме на подсъдимата скамейка и да искате истината и нищо друго освен истината, аз трябва да добавя, че в Насау е 40 градуса, и аз сега бях на плажа с розов пясък в непосредствена близост до един от най-добрите тела в един от най-малки бикини в света. Това момиче е всичко. Чак до нейните аппендикса. Тара Бенет е добре сгънати. Един метър и седемдесет и пет; кремовое тялото. Половината от които са на крака... и Тя е била едва ли не най-красивата мома, на която някога съм избират своя поглед. И имах чувството, че ако аз правилно разыграю картите, а не само моите очи ще бъдат върху него да спре.
  
  
  Както се казва, е въпрос на полза. Но аз не мисля, че това ме е направило по-малко патриотичным. Снощи получих съобщение от Гара Кантор, в който се казва: "Не потапяйте главата, всичко е спокойно". Той ми каза, че ще се свърже с мен, когато му дойде времето. До тогава ние просто трябваше да се държи като обикновена американска двойка на почивка. Това означава, ако го правех, че докато сме яли, не ни допуска да се говори за нищо, освен как - глас за това, може ли да се къпят или не.
  
  
  Оставих Контейнер в стаята, напомняйки си, че тя Линда, а аз съм г-н Джон Стюарт, и излезе, за да направи хубава снимка. Мразя напитки на острова и островни бармани уважаван от мен за това. Това е безплатен съвет: поръчайте карибски прашка, и те ще ви игнорират. Поръчайте чисто уиски, и те ще ви предоставят цялата необходима информация.
  
  
  Аз исках да разбера местно мнение за стрелба. Получих това, което исках. Запознати твърдят, че това е само един мръсен бизнес. Чен-дали не е от острова и не е бил космически турист. Във всеки случай, той не е бил психически нестабилен. Когато той за първи път посети град, той е доста силно разочарован от него, но след това той просто изчезна. Беше мръсно.
  
  
  Когато се върнах в стаята ни, не отидох в спалнята. Свалих дрехите си и легна да спи на дивана. Това е още един безплатен съвет: нищо не възбужда една жена, като мъж, който очевидно не е изпитвал към нея апетита.
  
  
  Аз запали цигара и погледна към Контейнера. Тя спеше на плажа. На мен ми беше интересно, спеше ли тя снощи. Но аз не искал да продължи тази мисъл. Това беше всичко, което тя правеше, разбира се, това беше хубаво.
  
  
  — Господин Стюарт? Това е пратеник на хотела. Държах ръката си над очите си срещу слънцето. "В пристанището има един джентълмен, който иска да говори с вас". Това ще Гар. Разбира се, той искаше да избегне хора в хотела. Аз кимнах и го последва. Ние сме на печалба в края на плажа с розов пясък, до началото на ликвидация скалисти пътеки. "Трябва да мине тук," каза той. — Можеш да се върнеш тук. Те не пропустят през фоайето в бански костюм.
  
  
  — Благодаря, — казах аз.
  
  
  — Ето по тази пътека. От друга страна има стълбище надолу.
  
  
  Да, — казах аз. Аз разбрах защо той се поколеба, но му предлага цигара, вместо бакшиш. "Ще се видим по-късно", — казах аз, с изглед летовник: "Ти си върхът утре". Ние очаквахме, че г-н Стюарт е бил много щедър човек, нали?
  
  
  Отидох на пешеходна пътека, водеща към пристанището. Гледката е уникална. По-нататък, там, където остров изгибался, се издигат зелени тропически хълмове, заобиколени от тесни и розов кант. Вляво от мен имаше стена от розов камък с жилки са тъмно червено иглика, като тези отскача, които се получават, когато върху нея кладешь десет жълтеникаво-кафяви петна. От друга страна, на около седем метра под мен лежеше вода, блестевшая, като сапфир, на слънце. Каквото и да е, това точно не е по-кратък начин. Пристанището е все още преминава метра, и аз така и не се приближи по-близо.
  
  
  Ако не бях чул тътен на този камък, за част от секундата преди това, тъй като той достигна до мен, щях да съм голям плосък блином вместо Картър около шест фута в диаметър. Той не просто падна, го бутнат. Аз се завтече и се притисна към каменната стена. На камък удари пътека и още повече потопен във водата. Аз останах на място и се вслушал. Който и да е, той имаше предимство. Той може да се гледат през мен отгоре. Аз трябваше да гледам само по тясната пътека и вода за седем метра по-долу. Острите камъни по дъното блестяха като остри зъби в похотливом устата.
  
  
  'Какво?' Чух нечий шепот. Не е необходимо харвард образование, за да разбере, че ги двама. Не че това откровение ми много помогна. Аз буквално стоеше с гръб към стената и беше гол. Вместо оръжие, аз бях в състояние да се сдобият само кутия цигари и една кутия с кибрит. До мен нямаше дори камъни. Аз съм навита сгуша в стената. Ако аз се спуска, ми се налагаше да върви по пътеката. Не чрез вода, очаквайки, че ме пристрелят.
  
  
  Друг човек, може би кимна в отговор, защото до момента на нападението не се чуваше нито звук. Боже мой, той е бил голям. Един тон тухли. Пълна хиляда килограма. Като че ли ме събори на танк "Леопард".
  
  
  Ние сме изправени пред тясна скалиста пътека, и той се разби в мен ръцете си размер с шунка, трясък ми в гърба. Нямах сили да издържи този удар. Най-доброто, което мога да направя, е да се опита да се съпротивлява. Аз се опитах да я постави на коляното си, но той се обърна и хвана удар тежки мускулите на бедрата. Не е напълно съкрушителен удар.
  
  
  Не можех да се отърва от този ублюдка. Той буквално приклеился към мен, като едно голямо буре с лепило. Той хвана с ръце за гърлото ми, и се оказа, че това не е нищо. Дясната ми ръка беше притиснат някъде под нас. Всичко, което можех да направя е да го удари пръстите на лявата си ръка по очите си. Аз не обичаше да го прави, но на такова разстояние, аз едва ли можех да пропусна. Усетих как нещо се превърна в желе под моите нокти, и той издаде нечеловеческий звук страх. Той слезе с мен и падна на колене. Между моите пръсти изтече кръвта. Аз отново се изправи.
  
  
  Първи кръг, но най-добрата е все още предстои.
  
  
  Следващата ми враг вече чакаше. Той тихо стоеше малко по-нататък по пътя с револвер 45-ти калибър със заглушител, което ми в корема.
  
  
  Най-добре е той изглеждаше на Великден в бял костюм. бяла риза и бяла вратовръзка. Освен това, беше ясно, че той не е възнамерявал мръсна неговата кръв. Добра двойка, тези двамата. Този светловолосый денди с бледи очи и този на бившия световен шампион в тежка категория. А след това Ник Картър в своите пурпурни плувки. Задъхан, аз стоях там, прекарвайки ръка по дълбоко порезу в хълбоците. Екс-шампион падна пред мен на няколко ярда по пътеката.
  
  
  Блондин ми направи комплимент. — И така, мистър Картър, виждам, че си разумен човек. Вие, разбира се, знаете, че би било много глупаво да се опита да се хване за мен?
  
  
  Той е бил със сигурност британцем. Думи излезли от него от гърлото с познати приторным акцент.
  
  
  — Да, разбира се — казах аз. "Майка ми ме научи никога да не спори с въоръжен човек. Ако той е извън обсега.
  
  
  — Много съжалявам, че не ти си позволил това валуну да падне върху тебе. Би било много по-приятно. "Американски турист е убит падане на скалата". Няма quibbles, без сложни въпроси. Няма сложен план, за да се отървете от тялото.
  
  
  — Чуйте — казах аз. — Аз в никакъв случай не искам да ви бъдем в тежест. Защо просто не се направи почивка?
  
  
  Той се засмя. По-точно, той заржал. Му пистолет все още бе насочен точно ми в корема. "Ах, — каза той, — вече са ми едно тяло, от което трябва да се отърва. Два органа наистина малко повече проблеми.
  
  
  Аз казах. — Две тела? Вашият екс-шампион не е умрял. Той просто никога повече няма да може да се бродира. — Кейн, — той, посочи към все още не е мъртво тяло, — вече не ми е нужен. Но ако се замислите, — той щракна с пръсти, като професор комедийного кино в колежа, — той няма пулевого ранени, и неговата смърт може да бъде предизвикана от падането. Той доволно се усмихна. "Аз мисля, че Кейн ще падне. На тези мръсни скали там, под водата.
  
  
  Усмивката му стана по-широка. Този гад наистина действа ми на нервите. В моята професия убийство влиза в кръга на моите задължения. Аз си помислих, че би било разумно просто да му позволя да говори. Това сэкономило било време, докато аз се опитах да го разбера какво да правя с него. Единственият проблем беше в това, че аз все още нищо не излезе. Аз вече можех да си представя вестник репортаж за себе си: "Киллмастер унищожена Смел Дааном". На мен съвсем не ми харесваше това.
  
  
  Това не е най-най-лошата ситуация, в която някога съм бил, но това нищо не говори. Той беше на пет метра от мен, и в ръката си държеше оръжие. Той е извън моето разбиране, но аз бях на неговото прицеле.
  
  
  Зад мен пътека водеше право като стрела. Вдясно от мен високи скали. Водата в ляво. Между нас, слепи полуотключенный гигант. който може да убие мен не се виждат, ако бях в състояние. Ако този куршум не се удари в мен първата. Но, може би, аз все още ще мога някак да използвате този Кейн. Аз трябваше да мисля за това. На мен ми трябваше време.
  
  
  — И как ще се отърва от трупа? Предполагам, че в него ще дупки от куршуми".
  
  
  В отговор той бръкна във вътрешния джоб на якето си и извади изкусно направена голяма фляжку от уиски. Той вдигна сребърния капак на палеца си.
  
  
  Аз не го разбирам.
  
  
  Той отново заржал. — Никакво уиски, Картър. Бензин. В скалата за завъртане има пещера. Кейн разстила ще има огън...
  
  
  "Използване на мен като дърва за огрев".
  
  
  "Точно така". Той тежко въздъхна. — Мисля, че сега ще трябва да направят това сами. Надявам се, Чън-ли се отблагодари правилно".
  
  
  Аз жадуваше за някаква информация. — Защо просто не изчакате, докато той ще направи това сам?
  
  
  С удоволствие бих. Но той няма да излезе от затвора до утре. И никой не можеше да ви намери тук по-рано.
  
  
  Ето така. Те са планирали неговото бягство. Хоук отново се оказа прав. Но какво отношение този гад имаше за това? Кейн се спря и издаде тих стон. Направих стъпка към него.
  
  
  — Махни Се, Картър. Блондинката направи бърза крачка напред, поставяйки пред себе си пистолет. Той бутна фляжку с бензин обратно в джоба си, не забравят да носят капак. Бензиновое петно растеклось му яке. Той не е забелязал.
  
  
  Кейн отново е тихо застонал. Аз го погледна отгоре надолу. Изведнъж видях изход. Направих още една крачка напред. Блондин също. — Назад — каза той с рязко движение на ръката.
  
  
  "Искаш ли да Кейн събудих? С него ще бъде трудно се справят, когато той ще дойде на себе си. Мога да го довърши с един удар.
  
  
  — И защо искаш да е така полезна?
  
  
  — Чест, — казах аз. "Ако трябва да умра, искам да взема със себе си поне един от вас двамата. Умишлено съм се приближи към тялото на Кейн. Това ме прави малко по-близо. Може би не е достатъчно близо, но това трябва да бъде достатъчно. Докато ...
  
  
  Аз се наведох към това, което е останало от лицето на Кейн, и хвана оръжието си невидима ръка. Кейн издаде звук, повече от всичко прилича на "Гааа".
  
  
  — Исус Христос, — казах аз, отново бързо изправяне. — Аз мисля, че вие ще кажете за него има план.
  
  
  'Какво?' Витманс малко пристъпи напред, по-добре да ме разбере. — План — повтори аз. "Планье или рибель".
  
  
  Той отново се приближи малко по-близо, за да разберете моите невнятные думи. Ето тогава аз и започна да се занимава. С едно щракване на палеца аз запали кутия кибрит и я хвърли в него, напоена с бензин яке. Тя веднага пламна. Той хвърли оръжието и се опита да гасят пламъците, но той не работи. Пламъкът се разпространява бързо. Той стъпи и извивался, вика, като записване марионетка. - 'Помогни ми. О, боже, помогнете ми. Моля те.'
  
  
  Аз го погледна и сви рамене. "Ако не ви харесва огън, в близост има вода".
  
  
  Аз се обърна и тръгна обратно по пътеката до бледо-розов фон, той плажа.
  
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  
  Тара е изчезнал. Вероятно тя вече се изкачи на горния етаж в стаята си. Бях целият в синини и кръв, и трябваше да се изкъпе. И да пие. И нещо друго. Първо трябваше да се оправи с това нещо.
  
  
  Аз го намерих в кухнята на ресторанта край басейна. Той яде хамбургер с гарнитура, аз го хвана за яката и се удари в челюстта. Готвач, работил на скара, разбрал и излезе.
  
  
  — И така, lolley, колко са ти за това са платили?
  
  
  В отговор на това той посяга към своите мясницким с нож. Това е погрешно. Той се оказа прижатым гръб до стената, и двамата китката се затяга. Обърнах ги малко по-нататък, просто за да бъде сигурен.
  
  
  "Ей, момче, ти не си в ред? Пусни ме.' Неговото име е Карло. Това е написано на неговата униформа.
  
  
  — Не, докато не ми кажеш кой е, Карло. Кой е платил ти, за да ти позволи ми да отида този път във вечността?
  
  
  — Да вървим, — извика той. Аз засили хватката си и леко удари коляното си в корема. Той застонал. 'Кълна се. Аз не знам кой е.
  
  
  — Казвай, Карло. Той беше облечен в бяло?
  
  
  'Няма. Човек в бяло... — той рязко спря.
  
  
  — Кой беше, Карло? Аз впечатал в стената.
  
  
  — Върви по дяволите, — каза той.
  
  
  Аз го влачат към грилю. Месото брызнуло мазнина. Аз избута главата му надолу, за да може да надникне в решетката и да си представим как ще изглежда главата му по-късно. — Бб-бэнгл, — каза той. "Кристиан Бангель".
  
  
  "Прекрасен Кристиан. А този, който те е пратил?
  
  
  — Не знам — захныкал той. 'Кълна се. Аз не знам.'
  
  
  Аз го пусна и отстъпи назад. Най-вероятно той повече няма да предизвика безпокойство. — Тогава кажи ми, как изглеждаше.
  
  
  Той падна обратно на стола. — Голям човек, — каза той. 'Китаец. Но много голяма. В някакъв луд сив костюм.
  
  
  Никога по-рано не съм виждал.
  
  
  "И този Бангель, къде мога да го намеря?"
  
  
  Той се стресна, погледна към мен. Аз се обърнах към нея със сериозен израз на лицето. Каквото и да се страхува да ми каже, той също се страхува да не каже това на мен.
  
  
  — Това е собственикът на хотел "Гренада".
  
  
  Сенатор е бил застрелян в казино Гренада. Поне два вида подреждане на пъзел, вече дойдоха и ми е интересно как ще изглежда. — Какво още знаеш?
  
  
  'Нищо повече. Моля те. Нищо подобно.'
  
  
  — Добре, — казах аз. Не ми харесва измъчва перепуганного малкото момче. Какво още трябва да знаем, ще се опитам да научат по друг начин. Аз се обърнах, за да се измъкне, но отказват да научат нещо друго.
  
  
  "Между другото." Аз се обърна. "Колко е платил ти, за да ти достави това е прекрасно послание?"
  
  
  Той се втрива в китката. "Петнадесет".
  
  
  — Тогава той те обмануал. Аз плащам двадесет.
  
  
  — Ник, ти ли си? Тя е била в душата.
  
  
  Аз казах. - "Не, "Мръсни изнасилвач".
  
  
  — Аз не те разбирам, — извика тя. 'Чакай секунда.'
  
  
  Аз седнах на леглото. Вратата се отвори и тя се появи в клубове двойка, косата й оказаха в душата. Върху нея имаше дълга бяла махровое палто. На мен ми беше интересно, защо винаги съм вярвал черна дантела по секси. "Гар се обади..." Тя спря и ме погледна. "Боже мой, Ник. Какво се е случило?' Тя бавен към мен, като огнено бял ангел.
  
  
  — Аз се разби във вратата — казах аз.
  
  
  Очите й сканировали порязвания и синини по гърба ми. — Изглеждаш ужасно — каза тя.
  
  
  — Тогава ти трябва да видите тази врата.
  
  
  Тя въздъхна. "Сиди ето така". Тя изчезна и след няколко минути се върна с топла кърпа и една купа с вода. "Както винаги, се казва в кино — това може да навреди".
  
  
  "И както се казва по филмите — аз глотаю куршум. Че е с Гаром?
  
  
  — Той иска да вечеря с нас тази вечер. В осем часа в кафе "Мартиника". Тя се отнася до гърба ми почти нежно. — Ти си ми казала за тази врата?
  
  
  "Това е капан. Приятели Чен-дали знаят, че съм в града. Но аз не разбирам, където те го знаят. Аз се обърнах към нея и я хвана да я гледам. Тя изглеждаше загрижена и се опита да скрие това. Аз ти казах, скъпа. Това е игра не е за жени". Аз трябваше да се отгатне, че това подразни го, но внимателно дръпна я обратно на леглото. — Виж, — казах аз. "Аз съм сигурен, че знаеш занаята, колкото и да е бил, но каквото и да е това, аз съм сигурен, че това не е ръкопашен бой. Това е всичко, което имах в предвид.
  
  
  Тя погледна надолу и въздъхна. "Аз съм обучен агент и мога много добре да се грижи за себе си". Звучеше като гласа на обучен агент, но звучи като зле дублированная филм: не отговаряше на снимката. Слънцето подарило й тънка мъгла лунички, които са я направили на млада, невинна и много крехка. Така и беше. Взех я в ръцете си. Тя изглеждаше малка и топла. От него миришеше на лимони, и тя целовалась с нетърпение отворена уста. Прекарах пръстите си по съответния акт. — Имаш лунички, — казах аз.
  
  
  "Но, поне аз не обгораю на слънцето", — се усмихна тя. "Повечето блондинки обгорают".
  
  
  Това ми нещо, което ми напомня. Аз взех телефон. Дай ми на полицията. — казах аз на оператора. По телефона отговори полицай на Бахамските острови. — За пристанище в хотел "Рай" има скалиста пътека. Вие го знаете?' Той знаеше това. Около половин час преди аз да видя там пламъка. Е явно, че някои от момчетата си играят с огъня. Мисля, че е по-добре да погледнем там. Сержант разбирам, и аз затворих телефона.
  
  
  "А сега и за нас...", Аз отново се обърна към Съд. "Ние не трябва да се срещнат с Гаром до осем часа..."
  
  
  "Слушай, Ник". Тя изглеждаше неспокоен. "Мисля, че имаме работа и..." тя запнулась... Аз прекъсва я, и продължих да си фраза. — Това ни дава време първо да изпълни поръчка. Бих искал да надникне в това казино Гренады.
  
  
  Стори ми се, че видях разочарованието в очите й.
  
  
  Влязох в банята да взема душ. Тя включи радиото. Гледах се в огледалото в банята и се чудеха защо при мен все още няма нито един седого на косъма. По радиото се завъртя "The One Note Samba", докато музиката не вырубили за "важно съобщение новини".
  
  
  Сенатор Пол Lindale е мъртъв.
  
  
  Тялото на сенатор намери на прага на дома му. Той Вероятно е паднал от прозореца на своя кабинет на десетия етаж. Разбира се, те смятаха, че това е нещастен случай.
  
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Винаги три часа през нощта в най-непрогледния мрак казино. Всеки час, всеки ден, във всяко време, винаги три часа през нощта. С уморени жени и мъже с поникшими глави, склонившимися над масите и възникване "Хайде, скъпа", игра на карти и зарове. Това е почти оркестровая оркестрация. В ъгъла се намираше барабанная секция, която отбивала ритъм с барабанен слот машини и от време на време тарелками на изплащане: петдесет и топки за четвертям. Място става по-тихи, по-малко увеличение на цените на забавление. Например, в игра на зарове-маси гласно, като попада кегля, особено когато залогът е десет хиляди долара.
  
  
  Казино Гренады нищо не беше по-различно. Аз търгувам чек за петдесет долара — Джон Стюарт определено не става да се играе в повече, защото единственият начин да минават през казино е да се движите по време на игра. Аз съм виждал, като Тара гледаше, като новаци приключите на едно от тези едноръки убийци, които са набивали четвертаками. След това ние принюхались, но нищо не разбраха.
  
  
  Ние се разделиха, за да следите за двете най-вероятни моменти. Тара се играе на рулетка с китайското крупието, а аз седнах на една маса за игра на блекджек, за които сенатор е правил своите печалби и загуби.
  
  
  Имам от първа ръка двадесет и един, като във втората. Сложих чипове за третия кръг, но на дилъра се спря на мен. В чипове отсъства буквата G Гренады. Той ми каза, че се дължи обратно в касата. Това са нови чипове, каза той. При тях е тази трудност по-рано в същия ден.
  
  
  Аз вече имах някои затруднения, и този път аз няма да рискувам. Този път бях въоръжен. Отидох до касата. Той горещо се извини и ми подаде други чипове, които любезно ми остана в ръката.
  
  
  Пет секунди по-късно бях абсолютно шокиран.
  
  
  Аз не знам, че те ми бяха дадени, но трябва да бъде, това е на себе си. Когато отворих очи, и мен огъване два Чен-дали с две брадавици средата на две лбов. Но ако те са били там, а след това са изчезнали, защото, когато аз най-накрая дойде на себе си, и двамата вече не са там. Както и моя пистолет: Rado си тръгна с друг мъж. Този път с първото. Той седеше срещу мен в стаята и ми се усмихваше. Това е малка, прокуренная, звуконепроницаемая стая, очевидно, за кабинета на касиера, който се занимава със собствените си дела и раздаваше чипове. Освен човек с моя пистолет в стаята имаше още шест души, и никой не се засмя, освен човек с моя пистолет.
  
  
  "Приветстваме ви на нашия скромен събрание. Той подигравателно се поклони на главата. Хеф е разумна, добре е кратен мъж, облечен в елегантен копринен костюм. Нека се представя за вас. Казвам се Лин Лин Цин.
  
  
  "Г-Н Кинг". Аз също кимна.
  
  
  — Г-н Лин, — оправи той. Фамилно име винаги се споменава първата.
  
  
  Цялата тази любезност е твърде добра. Аз се чудех, ще доведе ли той ме в дуел на вилках. "Нас ни притесняват, — продължи той, — че трябваше да питам за вашето присъствие в нашия малък събрание в този, така да се каже, рязко начин. Но помислете за себе си почетен гост.
  
  
  Аз се огледа кръг каменни лица "Червата, момчета, аз няма да пропусна това."
  
  
  Смеейки се, Лин се обърна към останалите. "Г-н Картър се шегува — каза той им.
  
  
  Те все още не се засмя.
  
  
  "Ами, — сви той рамене, — както виждате, моите спътници не обичат шеги господа помежду си. Те предпочитат веднага да пристъпи към по-важни дела. Той взе цигара и почука я по задната част на портсигара, отделанного златен оникс. Един от неговите сътрудници го прескочи, за да се даде прикурить. Из стаята се е разпространил слаб сладък аромат. — О, колко грубо от моя страна. Той ми подаде слушалката. — Цигара, мистър Картър?
  
  
  Аз поклати глава. Аз се чудеха защо на мен толкова ми пука за тази щуротия за Джон Стюарт. Името ми се стори най-защитените от тайната на този град. "Предполагам, че не ми силно помогнало, ако бях казал, че вие не намери този мъж и че моето име е Джон Стюарт?"
  
  
  Лин вдигна едната си вежда. "Съжалявам, мистър Картър.
  
  
  Един от старите си врагове - нашият стар приятел. Той видя вашето пристигане на летище и съобщи за това мистеру Бангелу. Той е удобно се отпусна на облегалката на стола. — И докато ние говорим за нашия бивш възложител, — той се бавеше в една цигара. — Разбирам, вие сте чували за неговата ранна смърт?
  
  
  Да, трагично е, казах аз. "За да бъде забранным ето така в разцвета на младостта".
  
  
  Вярно. Усмивката се върна. "Но, може би, неуместная трагедия. Виждате ли, някои от нас не са съгласни с това, тъй като г-н Бэнгель води дела и сега, когато съм влязъл във владение на тези различия ще изчезнат. Той се обърна към останалите, "е извън този свят".
  
  
  Сега те избухнаха в смях. Имаше още няколко цигари и зажглось. Започнах да представлява същност на техните дела. Сладък мирис на успеха изпълни стаята.
  
  
  — А сега, мистър Картър, ние сме готови да ви направи предложение. Не, че ние трябва да. Но и вашата незабавна смърт без нашите търсения не ще ни донесе никаква полза.
  
  
  Мен ме порази, че Бангель не забелязах от това предимство. Намерих това противоречие е доста странно.
  
  
  Попитах. — Какво е това предимство?
  
  
  Пет на сто. Пет процента от печалбата. Това е добро предложение. Но не чакайте милиона. На дребно цената на хероина е много по-висока, отколкото цената, която получаваме за него".
  
  
  'И друго?' Погледнах го портсигар. 'Трева. Хеш?
  
  
  — Разбира се, пет процента от общата сума. Той се усмихна отново. А другото, както вие казвате, че е дреболия... Това е от нас иска опиум.
  
  
  "Вие привозите го тук, в Насау, и сами переправляете контрабанда в Съединените Щати". Направих това като изявление; не като въпрос.
  
  
  Той кимна. Но вие, разбира се, вече знаете това. Иначе вие с мистър Бангелем, — той замялся, — не започна да спори.
  
  
  Последна утвержение ме изуми. Той ми предложи договор, като ако бях агент за борба с наркотиците и като че ли Бангель трябваше да се справят само с наркотици. Е, може би, това е така. Може би този Чен-дали е бил просто член на наркосиндиката. Може би той просто е толкова обдолбан, че му се случи да помогне контролирана от сенатора САЩ. Може би всичко това е една голяма лудост е съвпадение. Или, може би, Лин исках да и аз така си мислех.
  
  
  Виждам, че колебаете, мистър Картър. Вие може да искате да се консултира с някого, преди да вземе окончателно решение. у-у! Той кимна на мъжете, сидевшему пред вратата.
  
  
  Чу се изправи и отвори вратата.
  
  
  Тара.
  
  
  Китката си са свързани заедно, обличам се разпадна, а косата разцъфти по време на битка. Косата, които аз съм виждал, как тя внимателно уложила и заколола преди да тръгнете. Дълбоко нещастен, и тя погледна към мен, само за мен.
  
  
  'Съжалявам.'
  
  
  Двама мъже го държат. По една от всяка страна. И двамата имаха пистолети-картечници Стена; кратки, лесни британски оръдия, които могат да направят петстотин изстрела в минута. Инстинктивно се приближи към нея. Оставиха я и вдигна оръжие, когато Чу, и още един мъж се приближиха, за да ме арестува. Те току-що е извършил грешка. Трябва да те е спрял да ме излъскване, когато намери пистолет.
  
  
  Кратко движение издържах шило в дланта, така че да торчало само на върха. Чу първият, стигнал до мен, и аз thrusted си кама му в сърцето си. Устата му се отвори, и той умря от изненада. Това се случи толкова бързо — и така, без видима причина, — че останалата част на миг са загубили бдителност. Момент, който съм използвал.
  
  
  Аз отидох на Лин Цзину.
  
  
  Един неточен удар на лявата ръка, аз ще го поставя пред себе си, а след това и удостоверенията в желязна хватка, натискането на шило към гърлото му.
  
  
  Два героя-автоматчика замръзна на място. Останалите, свален е объркващо, остана на мястото си. Аз мога да използвате Лина като заложник, за да извади Контейнера и себе си от тук. Но аз не исках това по този начин.
  
  
  — Отвържи го, — заповядал съм.
  
  
  Известно миг никой не се движеше. Само аз. Аз да побутна Лина напред себе си, докато не стигна до един от пазачите Тара. Остротата на острието съм принуден Лин повдигнете брадичката и гърлото му, обнажилось. — Ма - отвържи го, — выдавил той. Охрана понижава оръжие и направи, както му казаха.
  
  
  Поръчах Контейнери. — Махай се от тук.
  
  
  'Но. Ник . †
  
  
  'Давай!'
  
  
  Тя се приближи към вратата. Аз накара Лина се задуши и го бутна към охранители, които в ужас попятились, когато аз взех един пистолет-машина и започна да стреля. Първо отидох в друг стрелка, а след това е детска радост.
  
  
  След десет секунди всичко беше свършено.
  
  
  Хвърлих пистолета-машина и вдигна Вильгельмину. На масичката в ъгъла забелязах малка отворена кутия с чипове. Аз внимателно взе една от тях в ръка и огледа. Някъде отстрани торчала много малка игла, mm два дължина. Счупих чип половина. Излезе бледо-жълта течност. Отключающие капки. Чиповете, които те използват срещу мен. Затворих кутия с капак и го постави в джоба си. Кой знае. Ако играта е отишло срещу вас, може би те биха могли да дойде по-удобно. Прекарах ръка през косата си, оправи вратовръзката и завинаги затвори вратата зад распавшимся съюз китайски Насау.
  
  
  Погледнах към часовника. Ние до края на двадесет минути. До това време, като стигнахме до кафе "Мартиник", Гара вече не е.
  
  
  Но сега аз наистина чаках това.
  
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Аз хвърли Контейнера до хотела и отиде да търси Гара. Той се спря в малък хотел в близост до брега. Когато стигнах там, там е пълно с ченгета; Първа помощ, включившая сигнал, предложи ми, че мога да закъснее. Оказа се, че аз точно навреме.
  
  
  Лекарят ме погледна и сви безнадеждно рамене. — У него е останало само за няколко минути. Аз не че мога да го променя.
  
  
  Аз клекна до Гаром. — Утре вечер — прошепна той.
  
  
  Аз кимнах. Аз знам. Бягство Чен-ли. Чух как часовникът ми е броят на неговия живот. Или това е сърцето ми? 'Нещо друго?'
  
  
  'Каза той. - "Оставих ти съобщение. Кажи Съд..."
  
  
  Това е всичко. Гар и аз, може би, са работили заедно над пет или шест задачи. Той е професионалист, не е толкова добър, колкото бихте могли да си пожелаете. Аз мислех, че той винаги ще бъде наблизо. Ето това е което можеш да получиш от смъртта. Остават безсмъртен до последната секунда.
  
  
  Аз се върнах към своята машинее и се втурна, като че ли скоростта на ускори моят идеен свят. Но това не е така. Всъщност, колкото повече научих за този случай, толкова по-малко го разбирам. Три еднакви китаец. Три мъртъв сенатор точно сега. Казино. Спасение от смъртта. И Лао Зенг, който е някъде в Индокитай. Това не съвпада и не сходилось. На фона на всичко това е КАН, а КАН е отряд убийци. И ако ловният сезон на сенаторите е открит, тримата вече бяха убити, а деветдесет и седем все още са били живи. При това темпо, което те са имали за сега, скоро ще те съсипа цялата американската система на управление. Аз трябваше да се научат, че те са я измислили, за да ги изпревари и да се предотврати това. Той остави съобщение за мен. Или това е предназначалось ми? Той каза: "Кажи Контейнер Контейнер Бенет. ID = AX-20. Тара Бенет, академичната жена.
  
  
  Изведнъж аз ядосан.
  
  
  Тара знаела, че нещо, което не знаех аз. Например, тя знаеше, защо тя е с мен. И не заради сутоанского диалект. Когато тя ми каза в бара, че съм шибан гений, тя знаеше, че тя има достатъчно мозък за тази работа, а що се отнася до мен... "Мускулите, — каза тя, — това е предварително условие в тази задача. Изведнъж разбрах класическа женска обиждай, AX искаше да ме привлече само заради моите сили.
  
  
  Ами да, тази вечер това може да се промени. Ние с Тарой би бил добър и много дълъг разговор. Харесваше й това, или не. И тя каза да кажеш истината.
  
  
  Тя лежеше на леглото, и светлината е изключена. 'Не.' — каза тя, когато стигнах, за да се превърне в светлина. Аз съм включил светлините. На бузата си вздулся малък лилав белег с големината четвертак. Тя вдигна пръст, за да се покрие. Дали от болка, дали от суета. Тя отново изглеждаше малка и безпомощна.
  
  
  Аз казах: - "Gar е мъртъв". "... и аз мисля, че е време да ми кажете, че той е мъртъв".
  
  
  "Гар? О, не.' Тя обърна главата си, и сълзи навернулись на нейните зелени очи. Аз почти очаквах, че сълзи ще бъдат зелени.
  
  
  "Какво прави той?"
  
  
  Тя отново погледна в моята посока. — Не знам, Ник. Право... аз наистина не знам.
  
  
  — Кажи, хайде, скъпа. Вие не сте първата палав жена, която се допрашиваю, и ако понякога си мислите, че аз ще ви предпочитания...
  
  
  — О, Ник. Сълзи сега лились в пълна сила. Тя се изправи и заровила глава ми в гърдите. Аз не отговорих.
  
  
  Тя взе в ръка, седна и каза, blubbering: "казаха Ми да не говорим. Не ми наредено да ви кажа, — поправила тя на себе си.
  
  
  Аз не без нежност сложи пръст на рубцу на бузата си. "Тогава да кажем, че аз выбью това от теб."
  
  
  "Ти никога не правиш".
  
  
  Аз погледнах към нея. "Имаме и други начини". Аз казах. Известен серум на истината Картър, например.
  
  
  — И това е? тя ме попита.
  
  
  — И това ... — казах аз. Взех я в ръцете си и дълго и бавно целува. — Още — каза тя. Дадох на нея повече. — Добре, — каза тя с въздишка. 'Ти си победен. Американците ще кацне на брега на Нормандия.
  
  
  Аз засили хватката си. — Das weissen wier, — казах аз. Чувствах гърдите й. "Какво друго, фройляйн?"
  
  
  Тя започна да се смее и закусила устна. "Бомба да падне на Сирохиму".
  
  
  Сложих ръка зад ухото. — На Сирохиму?
  
  
  "В Хирошима". Сега и двамата се смееха.
  
  
  "Много интересно", — казах аз, необвързване халат за баня, може би, в най-най-добър на гърдата в западното полукълбо. Или, може би, най-добрите полукълбо на запада. "О, момиче, момиче. Ти си наистина красива. Аз отново затворих халат. — И така, хайде сега да поговорим.
  
  
  "Мисля, че повече ми харесва активната част".
  
  
  Аз се усмихна. — Знам — казах аз. — Но именно така ще разбера истината. Никакъв секс, докато не си казала. Моят метод за мъчения — сексуална неудовлетвореност". аз отворих вратовръзка'
  
  
  — Предупреждавам ви, един час ще ти разгневени.
  
  
  Тя ме погледна и малко нервно се засмя. — Животно, — каза тя. 'О, не. Сладки думи ти не ще ви помогнат. Аз се отпусна назад и скрестил ръце. — Аз ще ви честно предложение. Ако ти не даде ми това, което искам, аз не ще ти дам това, което искаш".
  
  
  Тя нахмурилась. "Няма нецензурните изрази", каза тя.
  
  
  "Ах! Това е част от плана. Ако ти не ще да говори бързо, аз ще обижда теб до побъркване.
  
  
  "Сериозно, Ник. Имам заповед...
  
  
  'Сериозно. Тара. Ми да се плюе. Погледнах я право в очите. "Първо, аз не обичам да рискувам своята врата, ако не знам всички рискове. На второ място, не ми харесва идеята, че не ми се доверяват. Аз никога не съм виждал да Хоук нещо задържа от мен.
  
  
  — Въпросът, разбира се, не в това, че той не ти вярва. Ако и там са тези, които той не вярва, така е за мен. Или поне моята теория, искам да кажа. Той каза, че можеш да останеш, ако аз ще ти кажа. Може би си мислите, че целият AX е полудял".
  
  
  "С Гаром и трима сенатори в гроба, е много малко вероятно, че напускам. Така че продължавайте. Какво е това теория имаш?
  
  
  Тя дълбоко въздъхна. "Чували ли сте някога за одноклеточной култура?"
  
  
  "М-м-м Биология... генетика. Нещо такова?'
  
  
  — Ами, ти приближаешься. Това е нов начин на размножаване".
  
  
  — Какво не е наред със стария?
  
  
  — Слушай, — каза тя. — Аз се разпадат на своите заповеди, за да ви информира за това. Така че ти трябва да бъдеш сериозен и да слушам."
  
  
  — Слушам — казах аз.
  
  
  "Благодарение на процес, който те наричат прекачване на една клетка, е възможно чрез ядрото на клетките от навършване на тялото — от всяка клетка, от всяка част на това тяло — да се създаде нов организъм, който е генетично идентичен".'
  
  
  Аз погледнах към нея с усмивка. 'Инструменти са твърде разпространени.'
  
  
  "Те биха могли да извлекат клетка от моя подстриженного на ноктите, поставете го в правилната химична среда, и в резултат е родена било момиче, което във всички детайли изглежда да е точно така, както аз".
  
  
  — А това се случва? - Аз не вярвам нищо от това.
  
  
  'Аха. Това не е тайна. Ако бъдем точни, в Time, имаше статия за това през 1971 година. Докато това е направено само с жаби. Поне... доколкото ни е известно. Но Китай е много по напред от нас в много неща".
  
  
  'Чакай малко. Искате да кажете, че Чен-дали и Чарлз Брайс — клонинги, издънки на едно растение?
  
  
  Тя смутено кимна. — Аз съм казвала, че на теб това няма да се хареса, — каза тя.
  
  
  'Аз не разбирам. Искам да кажа... защо? Искам да кажа, дори ако това е възможно, все пак няма смисъл.
  
  
  'Play. Дори и в тази страна са учебни групи. Ние се опитах да разбера какви хора си струва одноклеточно да се размножават. И една от причините, поради която ние не се провеждат никакви експерименти в тази посока, се крие в отговора на този въпрос: най-лошите хора. Гитлеров. Хора с мания за величие. Такива хора, като Лао Зенг, например. Убиец първи клас.
  
  
  "Добре, да речем, Лао Цзэна разширяваме..." Аз поклати глава. Да се повярва в такава суперфантазию е трудно. "Че те от това печелят? Освен егоизъм. И какво общо има това с КАН и тези сенаторам? Какво общо има това с цялата тази ситуация с Насау?
  
  
  Тя поклати глава. 'Аз не знам. Аз абсолютно нищо за него не знам. Всичко, което знам, е това, че тези копия убийци първи клас ще нарасне убийци първи клас. Те ще изглеждате и да се мисли — и убиват — като оригинала. И моята теория се състои в това, че КАНГ е взел материал Лао Цзена, за да се създаде отряд чистокръвни убийци".
  
  
  'Знаете за него...'
  
  
  'Каква глупост...?'
  
  
  — Извинявай, че попитах те за това.
  
  
  Тя внимателно ме учи. — Мислиш, че съм луд?
  
  
  — Разбира се, аз мисля, че ти си луда. Но и аз също. Здрави мъже сега лежат в леглото, чудейки се как да се отървете от плевели в градината. А нормалните жени сега пакуют им обяд. Трябва да е луд, за да работите в AX".
  
  
  — Това е моята теория е, — каза тя.
  
  
  "Това е лудост, но това не означава, че това не може да е истина".
  
  
  Тя въздъхна с облекчение. "Благодаря, Ник". След това тя се усмихна. 'Кажи-ка...'
  
  
  Отговорът е Да.'
  
  
  Тя почистват косата от челото си. — Ти някога срещал обикновените жени?
  
  
  'Не.' Аз казах. "Те не са за моя вкус".
  
  
  — Какъв е телефонният ти вид?
  
  
  Брюнетки — казах аз. Тя изглеждаше обиженной. "По-благоприятни за ниска, дебела и много глупави. Въпреки че, — добавя аз, — аз съм отворена към всичко.
  
  
  "Като се отвори?" — попита тя, расстегивая ми ризата.
  
  
  — Много е отворен, — казах аз, като си халат. — Отлично, — каза тя. И това беше краят на нашия разговор.
  
  
  Искам да ви кажа, че знаех, че няколко жени. И аз си мислех, че вече знам най-доброто. Но искам да ви кажа, че аз бях прав. Тара е нещо друго. Много др. И силно се различава от това. Струва ми се, че всеки път, когато някакъв маниак се опитва да каже нещо подобно в една книга, това звучи като връх на скуката. Тя винаги е "вдигане", тя е "вие своя път", той "пронизва" я, и тя винаги се "взривява". Винаги нещо подобно звучи като препис борцовского мач.
  
  
  Тара е друг, и ми липсват думи за това. Тя ме накара да чувствам, че аз съм изобретил тялото й, и тя се възроди за първи път и само за мен. Тя е била отворена и невинен, беше гореща като масло и безмятежна. Тя е момиче, а също и жена. Тя е въпрос и отговор. Тя е Тарой. И тя ми беше. Аз също бях друг.
  
  
  Аз погледнах към нея. В очите й имаше сълзи. "О, Боже." Тя ме целуна по рамото. 'Благодаря ви. Благодаря.'
  
  
  Аз съм позволи на ръката си да играе през червения облак. Аз ще се смята за фермерским петела, ако е казал: нищо, чувството е взаимно. Така че аз просто заткнулся и отново я целуна.
  
  
  Бяхме толкова близо един до друг, когато чу почукване на вратата. Станах от леглото. Ако е момиче за една нощ, тя щеше да влезе, ако не сме отговорили. Но отново може да бъде, това не е момиче.
  
  
  Аз обвити с кърпа около кръста, взел пистолет и отишъл до вратата. Аз се отвори я.
  
  
  Това е рум-сървиз. Към количката е широка, драйвовая парти; в комплект с шампанско в сребърен кулере.
  
  
  Стоях там, гледайки на него и тежко въздишане, изведнъж много гладен. "Бих искал, е да поръчате, — казах на сервитьора, — но, изглежда, вие сте грешен номер."
  
  
  Той попита. — Господин Стюарт?
  
  
  'Да. Аз Стюарт.
  
  
  — Г-н Гарсон Кантор поръчах това за вас. До полунощ", каза той. Изненада.'
  
  
  — Добре, — казах аз, когато сервитьорът отново изчезна. Съобщение Гара се намира някъде по средата лакомства.
  
  
  — Искаш да кажеш, като боб в кръгова на Кръщението?
  
  
  Нямам представа какво имам предвид, но Gare каза ми, че е оставил съобщение, и тази храна — всичко, което той ни остави, така че..." Аз огледа масата в търсене на нещо-аврен. И някаква хартия. Това беше с шампанско. Плик, вътре само визитка с надпис "С най-добри пожелания, написани с главни букви. Гар и е написал нещо, което трябваше да бъде код.
  
  
  М-1 х4 + ?
  
  
  — Какъв ужас, — казах аз. "Това е лудост". Аз отново разгледа посланието му: "Може би това е формулата". Дадох карта Съд: "Ето. Ти си учен в семейството".
  
  
  Тара върна ми го и пожала рамене. — Това не е формула, която аз знам. М минус 1, се умножава по 4 плюс нещо". Тя поклати глава. — Ти си прав, това е пълна глупост.
  
  
  Аз отново погледна картата. Хей, почакайте. Разбрах.' Изведнъж всичко това е намерил смисъла. 'Знаеш ли какво означава това? Това означава, че ти си бил прав.
  
  
  Тя ме погледна празни погледи. — Какъв?
  
  
  "Ще кажете за тези клонинги. Виж.' Аз отново я показа картон. "Това е не М е минус 1. Това е ивица, M 1. Ml. Кодовото име на Лао Зенг. Както Ml x 4 равно Ml, умноженному на 4. Има четири MI. Четирима мъже, подобни на Лао Цзена. Четири клонинг. Плюс въпросителен знак. Плюс бог знае още колко.
  
  
  Сбитая обърка, тя откинулась на облегалката на стола. "Вие сте свидетели на историческия момент".
  
  
  "О, добре," казах аз. "Ти беше права-рано".
  
  
  Да, — каза тя. "Но аз никога преди не сожалела за това, че е бил прав".
  
  
  Трябва да бъде, това е моята десетата цигара. Така че това е твърде много. Аз хвърли един фас през парапета на балкона и гледах, как тя влиза, като един смел малък бомбардировач. "Ние живеем с чест и падат като гнили круши". Вятърът се е повишила от тъмна пристанището; рибарски лодки на якорях нервно се люлееха на вълните, като нетърпеливи деца, проснувшиеся по-рано родителите си и сега с нетърпение чакат новия ден. Аз не можех да спя. Чаках, докато Тара задремлет, после налях си малко шампанско и излезе на балкона. Хиляди звезди и бяла луна висеше над света на обикновена вода и плажа. За миг ми се искаше да забрави този друг свят, със своите строги линии и кървави краснй. Този свят на убийства и смъртни случаи, където първо стрелят, а после задават въпроси.
  
  
  Но имам много въпроси, за да ги питам за себе си. И сега отговорите не може да се отложи за по-късно. Чен-дали е един от тези клонинги. Той е убил сенатор. Сега някой е планирал вызволить Чен-дали от затвора тази вечер. Но кой е този "някой"? И кога е това "днес"? Този "някой" може да бъде дванадесет души с ръчни гранати или един човек с добър план. А днес — най-дълга дума. То продължава от здрач до следващото зазоряване. Беше нещо друго. Лин Цин каза, че ми посочи "стар враг". Какъв стар враг? Имах хиляда врагове. И ако той все още е бил на острова, той може просто да отидете ми път. По някакъв начин трябваше да намери отговори. А преди това "вечер".
  
  
  Аз се обърнах и погледнах вътре, на спящата там Контейнер. Луната отражалась в стъклото на вратата; той изглеждаше така, като че ли беше подвешена във въздуха синьо легло с луната като ночником. Аз отново отмести поглед. Също е нещо подобно. Имам все още е Тара, за което трябва да се притеснявате и да се защитават. Тя е била агент и е старши научен сътрудник, но тя имаше нужда от моята защита. Още една причина, поради която аз не можех да заспя. Това би било невъзможно, ако не е имал план, например, откъде да започне, за да се проследят всички тези "защо".
  
  
  Аз започнах да си приключение. В чекмеджето писмено на масата намерих това, което исках. Тези китчевые листовки, които те оставят за туристите. "Забавно в Насау". "Където всичко това се случва?"
  
  
  "Където всичко това се случва?" е карта на острова. Аз я взех, за да разгледа по-отблизо. Намерих затвора. Добре. Ако исках да си затворник избягал, където и да съм го потърсил? Бих искал да се измъкнем от острова. Така че аз отидох на брега. Малък самолет би могъл да се използва на плажа като писта. Или аз бих използвал лодка. Частен кораб, частен и привилегированата яхта. Аз съм проследил пътя от затвора до морето. На морето имаше много хора, пътищата са много. Представих си целия остров.
  
  
  Когато отново вдигна поглед, вид се е променил. Слънцето се показа от линията на Земята, и на небето засипа Майката-Земя познати в розово одеяло. Рибари излязоха от домовете на Бей стрийт и се отправиха към своите кораби, пришвартованным на кея. Жените отвориха гишето на пазара с весели сламени шапки и реторичен торби с морски мивки. Ако аз бях на Джон Стюарт, бихме могли да отидем на този пазар и за каране на водни ски на морето, а след това обядвам в града свежепойманным морски окунем. Ако аз бях на Джон Стюарт, аз не знаех сега за предстоящата фотосесия на Чън-ли, а ако знаех за това предупреди ще полицията, за да предотврати това. - Но Ник Картър ще ви помогне Чен-дали да избяга.
  
  
  Убиец е само малък винт по цялата кола, а аз търсех цялата тази машина; търси мястото, където те се произвеждат, произвеждат клонинги. И ако имате късмет, Чан-дали ще ме там. Само ако можех да го накара да избяга. Всички, освен мен.
  
  
  Беше шест часа сутринта, и сега имах някакъв план. Сега аз да заспя.
  
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  Правило първо: знайте враг.
  
  
  Обърнах се с Интерфилд път и се отправих към летището. Моят стар враг, поне според Дзин Лин, видях, като пристигнах на летището. Може би летището може да ми даде зацепку. Ами, това е дива предчувствие, но си струва да опитате.
  
  
  Аз погледнах към лицето зад тезгяха. Митническо. Информация. Коли под наем Hertz. Резервации. Нито един от тях нищо не ми напомни. Аз отидох в павилион за вестници и си купих един вестник. Да имаше от какво да правите, докато си мислех за това, което направи. В него не е имало нищо за казино Гренады. Чужденците. Но не чак толкова странно. Най-Вероятно, те не искаха да плашат туристите. Или, може би, копы просто не знаят за това. Може би някой друг дойде по-рано и махнете тази бъркотия. Някой друг от тази търговия с наркотици.
  
  
  Или някой от другите . Проверих списъка на жертвите. Бангель е починал в леглото. Небрежност, с цигара. Майка му, жившая в Кенсингтън, го е оцеляло. Нищо, освен добро за мъртвите. De mortuis nil nisi bonum. И аз прегледах квартала заради своя вестник. В сенките не се крият стари врагове.
  
  
  Има още едно нещо, което можех да направя. Хубава англичанка от BOAC е подходящо за мен списък на пътниците в понеделник вечер. В понеделник вечерта пристигнаха от Ню Йорк в 7:30 сутринта. "Пан-Ам" отпадна в Маями в седем, а британски самолет от Лондон пристигна в осем — не, осем без петнайсет. Беше малко рано. Лондон. Мислех над това известно време. Чарлз Окун е враг от Лондон. Но не, те излязоха си, когато е извършил нападение на лабораторията. Осем! Вина За Това! Това може да е той. Карло, пратеник каза, че един човек, който му е платена, е голям китайски. Винг По е пет метра висок, представител КАН, базирана в Лондон. И е много малко вероятно, че той е забравил, че някога се срещна с мен. Нека ви напомня, че сега той е трехпалая ръка.
  
  
  'Скъпа.' Аз се усмихна на момичето зад гишето. "Можете ли да ми кажете, имало ли е г-н Винг По полет в понеделник от Лондон?"
  
  
  "О, съжалявам". Тя дори изглеждаше много тъжна. — Но се страхувам, не ми е позволено да ви дава тази информация.
  
  
  — Знам, че ти не можеш, — казах аз.
  
  
  Погледнах я право в очите. Мнение номер две: едва контролиран, кипяща страст.
  
  
  Тя ми даде информация. Вина За наистина беше в списъка на пътниците. Той не е сам в това пътуване. Неговият спътник беше Hung Ло.
  
  
  — Ако ви е интересно, — услужливо добави тя, — те са резервирали полет обратно в Лондон в десет часа вечерта.
  
  
  Аз бях този интерес.
  
  
  Рискуват, аз се обадих на хотел "Гренада". Г-н Вина На е регистриран с тях. Моята игра на късмета започна да се изплати. Но, от друга страна, някой Hung Ло. Вие също не може през цялото време, просто за да спечелите.
  
  
  Върнах се в хотела и проследих Карло, нашия общ приятел. Той би научил Вино. Аз му казах това, което исках да знам и му казах, колко ще платя за това. Стигнахме до споразумение.
  
  
  Казах на Опаковката, което се очаква. Тя си помислила, че това ще бъде забавно.
  
  
  Аз съм я целуна за сбогом и се върна до колата.
  
  
  Второ Правило: да отиде в затвора. Отидете директно в затвора.
  
  
  Но по пътя спрях в "Тръбата на света", на английски производител на пури в Насау. При тях е в наличието на моят уродский марка със златен мундштуком. Поръчах изпрати в кръчмата на няколко пакета и взе със себе си няколко опаковки за незабавна употреба.
  
  
  Отидох в един бар в Бейстрит и изядох един сандвич и бира. После още една. И още един. И бърбън, за да се затопли. Когато аз си тръгнах, бях пиян и спотыкался. Бих поспорил с барманство от сметки. Същността е в това, че той е бил прав в края на краищата. Излязох в бурна, шумна настроение, се върнах в колата и отидох. Обърнах се в грешната посока към улица с еднопосочно движение и посигналил контра машини. Много ми хареса звукът от този рог. Започнах сигналить: "Това е началото-ние сме-продължаваме-битката".
  
  
  Този полицай се появи в Парламента стрийт. Нямах със себе си документи. Той е много очарователен. Той искаше да ме заведе обратно в моя хотел. Прости и забрави. Той искаше да е достатъчно сън.
  
  
  Аз го удари по брадичката. Също така добър начин да влязат в затвора.
  
  
  Затвор Насау не е толкова лош, както обикновено. Това е неуклюжее, двуетажна каменна постройка в западната част на острова. Местните жители го наричат "хотел", защото така изглежда. Тя може да предложи много природни красоти. Внимателно красиви тревни площи и тесни градини. Клиентелата се състои най-вече от хора, отсыпающихся от интоксикация за една нощ, случайни крадци и от време на време местните "криминальных маниаци". Все още расови бунтове не выливались в насилствени престъпления. По този начин, хора като Чън-ли по никакъв начин не се спазват, когато те са инсталирани на вашата система за сигурност. Но те му дали най-доброто, което имаха. Пред камерата застана охрана.
  
  
  Аз съм бил много пиян. Те казаха, че имам право на един телефонен разговор. Аз им казах, че искам да се обадя на Светия Петър. Те казаха, че съм бил много пиян.
  
  
  Ме отведоха на горния етаж. Освен Чен-дали, е имало само двама други затворници. Аз бях в една камера с тези две момчета.
  
  
  Един от тях е спал, явно в нетрезво състояние.
  
  
  Другият изглеждаше като човек, с когото не би искал да бъде заключена в една и съща клетка. Той е бил голям размер, силно телосложение, с белези от отчуждаване на рани, поради което неговите синьо-черно лице звучеше като юрган.
  
  
  Той е нещо като размишлявал, когато влязох.
  
  
  Камера Чен-дали се е намирала на другия край. Ей там, в края на коридора. Ако той остана вляво, щях да го не видя. Първият ми поглед на клонинг. Той е хладнокровен и спокоен.
  
  
  Аз запали цигара и протегна пакет от мащабни сокамернику. Той взе една, разгледа я, пощупал златен мундщук и я поставил на светлината. "Такива глупости". И се усмихна.
  
  
  Неговото име Уилсън Т.е. Шериф, и той е собственик на бар, наречена "Wooden никел", местна институция, извън града. Внезапно се спусна копы и намерени под барна пакета хероин. "Той е подброшен, пич. Аз не съм толкова глупав. Той разстила с ръце. Те са чисти. "От друга страна, — той почеса главата си, — ако аз съм толкова умен, защо съм тук?"
  
  
  Те затворили го бар, а след това го победи. По думите му, в Насау не е голям проблем с наркотиците, така че копы просто притворились, че той е бил воротилой. Като че ли те наистина са докопали голям шеф. — А междувременно някакъв интелектуалец ржет до побъркване.
  
  
  — Да, — казах аз. "Каква тръпка".
  
  
  Уилсън Т.е. Шериф и аз станахме приятели. Той ми разказа за жена си и децата си и за жълтата къща, която е изградила за себе си. Аз го попитах, има ли сериозни врагове, и той се засмя. "Исус, да. Но моите врагове. Те по-скоро порежут вас в дрипи, отколкото ще украсяват по този начин. Ето какво ме дразни, пич. Никой от тях нищо от това не се получи".
  
  
  "А вашия бар?"
  
  
  Той вдигна рамене. Ако някой е в нужда, те все пак ще трябва да го купя. Или мен, или правителството. Във всеки случай, те все още ще трябва да плащат".
  
  
  "Ако само те не са искали това за някаква друга цел". Аз вече знаех, кои са тези "те".
  
  
  Научих в този затвор. Ченгетата долу дежурили до десет. Охрана Чен-дали е бил единственият охранител на горния етаж. Го успели на всеки пет часа. Следващия охрана ще четвърт на седмия. Пазачът Брукмана ще замени тюремщик Крамп.
  
  
  Зададох му няколко въпроса за Чен-ли. Нашият спящ сокамерник кратко пошевелился в съня си. След това той се обърна и започна да хърка.
  
  
  При Чен-дали е бил само един посетител. "Морякът мислеше си Уилсън. Костелив човек в спортен костюм. Чен-дали го наричал Джони. Джони идвал всеки ден. За последен път тази сутрин. На ръката си имаше татуировка във формата на голяма червена пеперуда. Той не може да не забележите на километър.
  
  
  Едно нещо, което съм научил за тези години. Неща, които не бива да пропускате в радиус от километър, обикновено за някаква там се поставят.
  
  
  Към мен се приближи един сержант. Аз вече бях много трезвен. Имах много угризения на съвестта. Аз попитах дали мога да се обадя на жена си.
  
  
  В шест часа, както е било планирано, пристигна Тара. Тя не можеше да разбере, как бих могъл да бъде толкова глупав. Тя им каза, че аз съм добър човек, добър гражданин, добър съпруг и че никога по-рано не е извършил нищо чак толкова див. И никога не бих направил това отново. По-късно тя ми каза, че плаках истински сълзи.
  
  
  Те снеха обвиненията в замяна на глобата.
  
  
  В продължение на десет минути от седмия в моя блок звънна, монтиран на стената телефон. Гвардеец Брукман е напуснал своя пост и отиде по коридора, за да отговори на него. 'Да.' Той погледна в моята посока. 'Да. Аз веднага ще го публикуваме надолу.
  
  
  Той се обърна с гръб към стената. — Ей, — каза той в слушалката, — бих искал да те попитам нещо... — гласът Му стана нисък и доверително. Надявах се, че въпросът не отнеме твърде много време, защото това може да наруши графика си.
  
  
  Аз погледнах към Уилсън Т.е. на Шерифа. Той много ми хареса. И той е узрял, за да умре тази вечер. Да бъде убит КАН, защото е бил свидетел. Аз не се доверили на нашия молчаливому другар по килия. Той е прекалено тих. И малко пиян. Миризмата може да се усети от километри.
  
  
  Но какво, по дяволите, ми е работа. - Малкото, което можех да направя, е да защитаваме Уилсън. Той седеше в своята легло. — Това си ти, човекът, — каза той. "Вече можеш да си върви у дома".
  
  
  — Ти си отидеш, — казах аз. 'Много скоро.'
  
  
  — Аз няма да се превърна в това да се сложи.
  
  
  — Да. Ако трябва да бъда честен.' - Аз пощупал шев на сака: "аз Смея да заложите всичко, че под него". Сега, точно сега.
  
  
  Сложих ги в ръката му. Знаех, че чипове, получено в резултат от казината, са полезни.
  
  
  Когато тюремщик Брукман идват за мен, Уилсън вече спеше, Брукман ме разочарова към вратата на стълбището. "Добре, Стюарт. Ти трябва да отидат. Аз не мога да напуснат този етаж.
  
  
  — Благодаря, агент Брукман, — казах аз.
  
  
  "В подножието на стълбата, просто завъртете наляво. Жена чака там.
  
  
  Аз кимнах с усмивка. — Наистина, — казах аз. "Аз наистина искам да ви благодаря. Ти беше толкова мил към мен. Аз протегнах ръка. 'Дай пет.'
  
  
  Той протегна ръка.
  
  
  След пет секунди той вече е под платно.
  
  
  Аз утроил доза упойка във всеки жетоне. Двамата мъже ще бъдат около пет, шест часа пропуск. Това трябва да е достатъчно дълго.
  
  
  Чен-ли ме погледна и мълчаливо кимна. Той мислеше, че всичко това е било част от плана.
  
  
  Беше четвърт на седмия. На стълбите срещнах с пазач Крампом, сменщиком пазачът Брукмана. — При Брукмана има за вас съобщение, — казах аз.
  
  
  'О?' Той се спря, объркана от.
  
  
  Аз бръкнах в джоба си и извади сгънат лист хартия. Аз съм твърдо постави заедно с чип в текущата ръка.
  
  
  Аз оттащил му изследване на тялото обратно в началото, в затвор блок.
  
  
  Долу сержант проповядва ми за опасностите от злоупотребата с алкохол.
  
  
  Аз казах, сержант, че в противен случай би бил добро момче. Ние се ръкува.
  
  
  Служителят на рецепцията чух сержант падна, и влезе да видим какво става. "Той току-що паднат". Аз казах. 'Просто така. Ела и виж. Аз го хвана за ръка, сякаш искаше поторопить.
  
  
  Полицай писател падна на сержант горе.
  
  
  Тара чакаше ме на гишето.
  
  
  "Аз стисна ръцете на всички ченгета, които са били така добри към мен", — казах аз.
  
  
  "Ние наистина трябва да сме нащрек", — каза тя, когато ние си тръгвахме. — Искам да кажа, че е тук сега, всичко е толкова добре спят.
  
  
  Тя започна да си тананика приспивна песен на Брахма.
  
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  Тара и аз търсих място, за да говоря. Намерихме кръчма близо до затвора. Истински фалшив античен кръчма - с пластмасови кирпичиками и дървен винилови. Това предприятие се нарича "Het Schelmenhor", и аз се чудех, дали съм бил истински негодник.
  
  
  Никакви затруднения от страна на затвора, аз не очаквах. Всички те проспят първите няколко часа. И, както някой веднъж каза, важен е сънят до полунощ. Аз се съмнявам, че техният сън ще бъде прекъснат. Първата машина на враговете не ще бъде там по-рано от десет часа, а тъй като Винг По резервира билети за десятичасовой полет до Лондон, бягство трябваше да се осъществи до десет часа.
  
  
  И бягство се проведе. Аз съм се погрижил за това. От друга страна, аз също помогна на полицията. Поне аз им помогна да остане жив. Ако имате късмет, че никой не застрелят. Вратарят Чен-дали поглядывали било на полицаи и, както се надявах, не ще се събуди спящите кучета. Това е моят добрата постъпка в този ден.
  
  
  Прекарах Контейнер до масата в ъгъла и поръчаха бърбън. Тя поиска шери. Милейди остана дама. — Има новини от Карло?
  
  
  Тя започна да рови в чантата си. — Той се обади — каза тя. — Записах. Тя вынырнула с пригоршней бъчви, поморщилась и отново нырнула. Безцелни търсения не доведоха до нищо. След това тя методично започна унищожат чанта, по едно нещо наведнъж. Пудреница. Цигари. В чантата си. Тя смутено ме погледна. "Ако ти си направиш поне един коментар по този повод, Картер, на тебе на края".
  
  
  Тя продължи към нападение.
  
  
  Аз продължих с търсенето на подходящ коментар.
  
  
  Вече сте чули новината? 'Не, разбира се че не.' Масата вече беше напомня размер на Ватерло. "Сенатор Cranston". Тя погледна нагоре. 'Катастрофа те. Поне такова е официалното изявление.
  
  
  — Вие сте получили тези сведения?
  
  
  Тя кимна. "Когато се обадих във Вашингтон, за да докладва за нашите констатации, аз всичко разбрах. Истинската причина е, че самолетът е повреден.
  
  
  Аз поклати глава. Още един ден, още една смърт. И досега КАН са всички козове. — Ти си търсил съобщение от Карло, — припомни аз на нея. — Аз мисля, че е по-добре да побързаш с търсенето. Тя рылась в чантата си... " Тя щракна с пръсти. "Сигурна съм, че е било." Карло прочесал цялата Гренаду, като ти си му казал, и когато Винг По отиде, Карло отиде зад него. В някакво имение на брега — каза той. В края на Cascade пътя. След това се обърна на ляво или на дясно. Е, поне ти си се отказва от опитите там
  
  
  Аз се отказах от нея най-злобнейший поглед от последните дни. "Тара!" Гласът ми прозвуча рязко. Тя е на хартия. — Повернешь наляво — каза тя.
  
  
  Аз се опитах да си спомня брошура на хотела. На картата, която съм учил на балкона при първите сутрешни лъчи. В съответствие с "Къде става всичко това?" Каскейд път е вървяла успоредно на Атлантическия океан, на около миля от плажа. Според "Веселбата в Насау", Каскейд път е известен като главната улица на милионери. "... в който са представени някои от най-екстравагантните вили на всички Бахамските острови". Така или иначе, това беше добро скривалище за Чен-ли. И едно добро място да започнете да избяга от острова. Няма съмнение, че Вина За чакаше там Чен-ли.
  
  
  — Между другото, — каза тя. "Той все още е там".
  
  
  — Кой, — казах аз, — още къде?
  
  
  "Вина От всички още на Cascade road. Най-малко, по всяка вероятност, той е там. Карло каза, че го извадили с регистрация в "Гренаде". Взе си багажа. Изглежда, той щеше да се заселят там.
  
  
  Там е трябвало да бъде. За щастие, Карло последва Вингом. Но шансът, че това ще се отплати, е малък. Карло може да бъде подкуплен. Това, което аз съм щастлив, ме изнервя. Това ми напомня колко много в нашия живот и съдба имал в лоното на капризите ироничен боговете. — Пийте, — казах аз. "На нас ни е време за работа".
  
  
  — На Каскейд-road? Тя изглеждаше нетерпеливой.
  
  
  — Отчасти — казах аз.
  
  
  — Какво имаш предвид под "частично"?
  
  
  — Искам да кажа, че аз съм онази част, която отива на Каскейд-road. Ти си другата част, возвращающаяся в хотел.
  
  
  Тя скривила лицето. "Ти винаги получаваш всичко най-интересно". Каква е забавно.
  
  
  Имам предчувствие. — Аз искам да си е събрал нещата и напуснах хотела.
  
  
  Аз записва адрес и допълни съобщение, че ще я намерите. Аз я подаде на хартия. "Ще се срещнем там отново."
  
  
  Тя избягва очите ми. — И ако... и ако ти не дойдеш тук?
  
  
  Аз не обърна внимание на намерението си. "Ако ме няма до полунощ, свържи се с Хоуком и да се забавляваме, че можеш да отстранявани от тук колкото се може по-бързо".
  
  
  Тя отново ме погледна, забавен, внимателен поглед. Тя мислеше за това, какво би било, ако ние повече не се срещнаха.
  
  
  — Отивам — казах аз. 'Не се тревожи. 'Аз си отивам.'
  
  
  Аз я целуна, но мислите ми бяха другаде.
  
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  Мнозина казват, че щастието не е в парите, но аз започвам да се подозира, че те могат да грешат. Къща на Каскейд път изглеждаше ужасно щастлив. Съвременен замък от розов камък със стъклени стени, с изглед към морето. Стигнете до него на дългата U-образна алеята за бягане. И, съдейки по това, че е в гаража, ще се получи там само с Бентли, или Aston Martin, или Lamborghini. Когато сте били там, можете да изберете от доста приятни неща. Там са били конюшни, тенис кортове, частен пристанището, където показ пятнадцатиметровая яхта. А ако всичко това е дошло до гуша, човек може просто да се огледам. Самото място е било на официални порывом на природата. В непосредствена близост до алеята пистата древна смоковницата е създала редица природни порта. Неговите дебели клони наклони към земята, за да се утвърди, като нови дървета. Имаше и други дървета с червени листа, а земята представата за себе си плетеница от аромати и цветове. Като че ли организираха парти в градината, както и поканени само цветя.
  
  
  Аз скри колата в близост до главния път и продължи по пътя пеша. Аз изпревари къща страна, но това нямаше значение. При тях е имало охрана. Но сега вече не.
  
  
  С един удар счупих му нещо в областта на шията. Взех със себе си пистолета си. Като сувенир. Никога не знаеш, когато ти потрябва оръжие. Аз разположен на около тридесет ярда от дома в чист озеленен място. Имах вид на мощеную тераса. Имаше бар с храна и напитки. Тераса чакаше гости. Аз също чаках.
  
  
  Те излязоха от къщата. Вина На възрастните мъж и съпругата му. Вина не се е променило. Той е един от онези високи, плешиви мъже с размера на килер, чиито лица не се отразяват на времето и сетивата. Със същия успех може да се изрежат от жълт сапун. Той носеше нещо, което Карло нарече "странно сив костюм — дейности на всички маоистов". Ако се съди по облеклото, съпруг и съпруга са британците. Сребристо-бяла коса, изключително ярък в луксозен вид. Може би един от онези странни носители на титлата. Херцогът и херцогинята на Этуотерс-Кент. Граф и графиня на Тегло-до успех.
  
  
  Мъж, изля малко от напитки, а жената предала на съда. Всичко е еднакво приятно. Не е типичен прелюдия към кръв и героизъм.
  
  
  Дойде МГ. Блондинка деветнадесет години, на сухо, красива. боклук, натоварена с кашони от магазини за дрехи. Тя целуна мъж и жена, влязла в къщата и след няколко минути се върна с вечерен роклята през ръка. Тя го притисна до тялото си и с усмивка, за да направи pirouetted по време. Всичко, включително и Вина, За, се усмихна в отговор.
  
  
  Стана изглежда, че съм направил грешка. Тази щастлива сцена на британския най-висок клас може да бъде точно това, което изглежда: щастлив сцената на британското висше клас. Що се отнася до час, след това много от богатите момчета наемат охрана за охрана на своята собственост. Много може да бъде, че Вина започна ме в задънена улица, знаейки, че той води ме по целия път и тайно се засмя в юмрук. Ако това беше така, аз щях силно да провали всичко.
  
  
  Но това не е така.
  
  
  След няколко минути икономът излезе. Със себе си той имал голяма кутия цигари. Икономът беше като на китаец. Момичето се е събрала да се върне в къщата, и икономът се обърна към нея, а следователно и на мен. Погледнах в оптичния мерник на пушка. При иконом е бил малък израстък в средата на челото. Клонинг номер три.
  
  
  Освен това, в пакет цигари той имаше пистолет. В този момент, когато той е донесъл, По Вина също се запали и посочи на сянка за вътрешния двор.
  
  
  От храсталаците се изкачи трима бандити. Всички те са били имигранти от Изток. Познавах един от тях. Проницателен мъж в бяла риза, дънки и износени борделях.
  
  
  От партизаните. Камбоджа терорист.
  
  
  Първо той се бори срещу правителството на принц Сиханука, а след това, когато това е кралско правителството падна, той е заговор срещу режима на Косене на трева Нола. Ако сте приели политика на Камбоджа такава, каквато тя е, може да се нарече го патриотичен фанатик. Но присъствието му тук го прави привърженик на комунистите. В играта на зарове на азиатската политика е трудно да се каже, кой има нещо, без кристално кълбо.
  
  
  Другите две са за мен с нови. Но те най-вероятно е впечатляващ криминално минало. На тях са испачканные трева панталони цвят каки и вельветовые якета. Ако вие сте ги виждали такива, вие, вероятно, са ги приели за градинари. Те скрутили на своите господари, като изтръгната цветя, и ги бутна в къщата. Момичето на няколко пъти институциите за деца, но иконом, вероятно, вече са принудени други слуги мълчание, тъй като никой не излезе да видим какво се случва.
  
  
  Затворници, изпратени опаковане на четвърти етаж. Момичето отишла в отделна стая. Последвах случващото се през дебелите стъклени прозорци, докато един от тези крадци в пристъп на изключителна предпазливост не задернул завеси и не се е укрил сцена от мен.
  
  
  Аз бързо минах през територията на кръга на дървета в близост до вътрешния двор. Светлината вече се превърна в бледо синьо. Погледнах към часовника. Беше на половината на седмия. Фойерверки може да избухне всеки момент.
  
  
  Те се върнаха към терасата, сега вече господари на положението и у дома. Винг налях си едно питие и вдигна чашата си за тост. "План номер едно, господа. Той допил си чаша на една глътка. "Ние най-добре е да ходи по позиции".
  
  
  Всички те седнаха около масата. Жилав джентълмен започна с общ преглед, нещо от сорта на: Иси ино, лъки тао.
  
  
  Най-малката субтитри на екрана. Красиво. Бях камини от шоуто, и в него е трябвало да бъде много "Oo laki tao".
  
  
  Сам не осъзнавайки, Винг ми се притече на помощ.
  
  
  — Само английски, Клан. Английски. Помежду си говорим на четири различни диалекти. Така че нека да се говори на английски, като първоначално сме се споразумели". Той се обърна към Ван Тонгу. — Някакви проблеми с яхтата?
  
  
  Уан разтърси глава - не. 'Как са нещата. Джони всичко проверих. Той вече е на борда.
  
  
  Джони. Моряк. С тази татуированной една пеперуда в ръката си. Този, който посети Чен-дали в затвора. Сега той е командир на яхта херцог.
  
  
  Винг се усмихна и се обърна към групата. "Ще разберете, че Джони ще бъде много лошо капитан. Недалеч оттук яхта да попаднат в катастрофа. Вас тайно да спаси подводница и грешките си. — отново се засмя тя, — ще бъдат погребани на морското дъно.
  
  
  Имах чувството, че тези "грешки" са били хора на горния етаж в къщата. Не е толкова трудно беше да разкрият своя план. Спасяват подводница е добър и умен трик. Но инсценировать катастрофа е чиста вода гений. Стар трик — прикриване на едно престъпление, след като направи друго. Те биха могли да представят това като провал отвличане на самолет с тела на британците на борда като мълчаливи свидетели. Няколко мазни следи престой Чен-дали на борда е достатъчно да се посочи, че се е удавил в морето. Вие не можете да перерыть целия океан, за да намерят тялото. Аз се чудех ще ли Джони, "капитан", на яхта в името на автентичността на всичко това. Това би била добра тяга. Неговата татуировка приковывала си към Чен-ли, така, че да може да се види от километри. Аз се чудех, стресна ли е вече Джони. Реших, че майката на Джони трябва да се погрижим за това.
  
  
  Имам най-имаше някои опасения. Например: как да обезвреди подводна лодка? Как бих могъл да спаси възрастна двойка и момичето?
  
  
  "Що се отнася до момичета..." Това е третият мъж, който си отвори устата. Той изглеждаше най-якото от всички, и той беше пълен набор от зъби от неръждаема стомана. Когато той се усмихва, той е подобен на механичната акула. А сега той се засмя. — Имам предвид, — каза той с похотливым, хитър поглед, — защо ни е да я убие сега? Ние всички може да се насладите на нея — може би в морето. Неговият смях се превърна в трескава кикот. Неговият план получил широко признание. Ван и Квам също се усмихна.
  
  
  Винг По-снизходително се засмя. — Добре, — каза той. След това да се забавляват. Той се обърна към дворецкому. — А ти, приятелю, вече знаеш, какво да правя?
  
  
  Бътлър, изглежда, го взех въпрос като обида. Разбира се, той знаеше какво да прави. "Да убие няколко души и след това да седне на борда". Той изглеждаше почти се срамуваше от тези малки работи. Но той е на това причина. Брадавица на челото точка на това, че той е клонинг. Той е наследил ужасни способността на Лао Цзена и сопровождавшее им арогантност. Забележително беше, че той не харесва подчинено положение. Вина За изучаваше лицето клонинг. — Не се притеснявайте, Хонг Ло. Твоето време ще дойде.'
  
  
  О, Боже. Ако това е комикс, имам вече над главата си запали светлина.
  
  
  Следват този сценарий.
  
  
  Иконом — клонинг — казваше Хонг Ло. Hung Ло пристигна от Лондон с Вингом. Билет Ло е било наредено да се връщам в Лондон, заедно с Вингом. Днес в десет. Но Hung Ло брои влязат в тази лодка. Така че, Чен лий, неговият близнак, ще бъде в самолета. Красив-близнак.
  
  
  Разбира се, на летището е пълно с копов. Но той ще има всички подходящи документи за самоличност и британски паспорт, всичко е в ред, а също и доказателство, че той току-що е пристигнал от Лондон. Без съмнение, на летището ще има хора, които са се заклели, че са го виждали там няколко вечери по-рано. Мога да забравя слежке за тази субмариной. Аз ще побеспокоился за слежке за самолет по-късно.
  
  
  Дойде време да се погрижим за нещо друго.
  
  
  Комисията продължава своята контрол там, на терасата. Аз тихо заскользил на дома. Вратата беше заключена. И на прозореца, като че ли са били там просто за удоволствие. Трайни безшевни арка — как държавата катедралата — са направени от дебели, небьющегося стъкло, надеждно запечатани и се вмъква в камъни. Свежият въздух е така въпрос за кондициониране на въздуха. Само на четвъртия етаж, прозорците бяха истински. Големи прозорци, които могат да се движи хоризонтално. Едно от тях беше отворено. Това е, както се казва, единственият кон, на която може да се постави. Камъните, от които те построиха този дворец, съвсем не са малки. Това са големи плоски камъни с неправилна форма, сгънати заедно през неравни интервали от време. Опорни Точки понякога са били на разстояние петнадесет метра един от друг. Във всеки случай, аз като започна да се изкачва нагоре. Когато бях на височина около тридесет метра височина, аз разбрах, че не съм Тарзан. Тридесет фута височина — лошата позиция, за да се разбере, че не си Тарзан. Още по-лошо е наясно, че ти си остана в прост стената от камък, и наблизо няма друга опора. И тогава една крак, на която съм балансиран, пропадна, а аз останах, за да излизаш на лявата си ръка, която се заби в ниша над главата ми. Това е всичко, което ме пазеше там. Есента не ще ме убие веднага, но въпросът не беше в това. Това ще струва живота на едно момиче и възрастна двойка.
  
  
  Аз с усилие натисна своя тежко хванете с една ръка и внимателно разглеждане на фронтон над мен. Нищо, което би могло да ми помогне. Няма опора, няма нюх за ръце. Просто камък. Кратко движение взех шило в дясната си ръка и се опитах да се намалят още една опорна точка, вонзив му в производството на цимент между каменни счупено. Бих могъл да направи това за шест месеца, но лявата ми ръка все болеше и не можех да издържи още шест минути. Започнах отново да мисля за опасност от евентуално падане. Като се има предвид всички обстоятелства, счупен крак е равносилна разбрал приговору.
  
  
  Аз се опитах още веднъж, точно над главата му, провери дали между двете парчета на леко выветрившегося цимент. Направих силен тласък, и той се разпадна на едно голямо парче. Сега имаше място за дясната ръка, приблизително на една линия с лявата. Аз бутна ножа между зъбите си, хвана за дръжката и бавно, задъхан, подтянулся.
  
  
  Сложих коляно, където е моята ръка. От там всичко е минало добре. Над мен беше естествено задълбочаване, дограма. С най-новите, стонущим усилия стигнах дотам.
  
  
  Прозорец распахнулось широко отворена.
  
  
  Аз пропълзя вътре.
  
  
  Аз се озовах в нещо като стая за гости. А ако това е стая за гости, това е най-доброто, което може да поиска (с изключение на богатството) — това е да отидете на посещение у богатите. Голям tick на пода е покрит с ориенталски килими. Не някой, който купувате от местни магазини, а тези, които получавате от Персия. Самовывозом. Леглото е поставено на нещо като платформа и е покрита с десет квадратни метра кожа. Картина на стената е подписана от мистър Ван Гогом.
  
  
  Не можех да се движа в продължение на пет минути. Ръцете ми тряслись от неотдавнашното напрежение. Съжалявам. Аз също така разбирам, че героите никога не трябва да се отегчава. Но това се случва само на фантазията, откъснато от реалността на романисти. Искам да кажа: не вярвайте на всичко, което четете.
  
  
  Аз отново отдышался и започва работа.
  
  
  Намерих едно момиче на първата. Тя била завързана за леглото. Тя беше толкова привързан, че не можех да избяга от мисълта, че те повеселятся с нея преди отплаването. Наблизо тя все още беше красива и нежна красива. Това е такава гледка за реклама на сапун. Изключително неинтересне. Тялото е нещо друго. Да речем, е интересно. Нейната бяла рокля беше частично расстегнуто, излагайки на показ още по-бяла плът. Тя ме погледна с широко отворени очи. Тя искаше закричать, но тя не е запушена уста кляпом. Така че, освен "Ммммф, мммф" тя не може нищо да се каже.
  
  
  Казах и затвори и че аз съм бил нейният приятел. Тя малко се успокои, и аз издърпа щепсела от контакта. Тя лежеше на леглото, протегнати ръце и крака. Започнах да разхлаби въжето около краката й. Тя започна да плаче. Казах й, че сега тя няма време за това. Описах я шансовете ни да оцелеем в този ден и я попитах не иска ли тя да ми помогне за подобряване на тези коефициенти. Тя каза, че е готова. Аз отново завърза я и много пълнени я в устата кляпом.
  
  
  Чух, че те са се върнали. Изглежда, че те са на втория етаж. Гласовете бяха неясни. Разнесе взрив от смях, и някой каза: "хайде сега...", а някой каза: "Да...след това по стълбите чула стъпки. Шансовете са петдесет на петдесет. Един шанс, че е Германец По дошъл, за да убие херцог и герцогиню. Друг, че това е той, ще дойде навестиь прекрасна дева.
  
  
  Може би Вина За просто исках да поссать.
  
  
  Във всеки случай, аз трябваше да направя избор. Аз може да бъде само на едно място едновременно.
  
  
  Аз се гмурнах в стаята на момичето и се изправи близо до вратата.
  
  
  Вратата се отвори.
  
  
  Момиче сглотнула.
  
  
  Този бог забравена копеле, така са се увлекли, че отворих ширинку още преди да затвори вратата зад себе си... Аз гмурна зад него и го сграбчи за гърлото. Той вцепился в ръцете ми, но аз разопакова го и му опря гръб до стената. И удари.
  
  
  Той извика. Потече кръв. Се смееха долу. Тези са садисти мислех, че извика момичето.
  
  
  Вина искал да падне, но аз го взе обратно. Мисля, че това го разгневи. Той е нападнат мен със сила, която аз в него не подозира. Също с нож, който не очаквах. Той го с цел сърцето ми и ми попадна в рамото... Той отново се прицели в мен, но този път бях готов. Аз го грабна нож ръка и се прилага основите на джудо. Той лети по въздуха в ошеломляющем салто и се приземи с лице към пода на спалнята. След това той повече не се движи. Аз го ритна тялото. Този шибаняк се приземи точно върху собствения си нож. Този път право в сърцето, помислих си аз. Аз затащил тялото под леглото. След това се пусна на едно момиче.
  
  
  'Как се казвате?' Тя просто безучастно гледаше...
  
  
  Аз настоявах. - 'Вашето име? Как се казвате?'. Момичето е в шок. Аз я удари. След това тя започна да плаче и си позволи да падне върху мен. Тя прильнула към мен, изхлипа. Целунах я веднъж, по продажби. — Слушай, скъпа, — казах аз. "Ние говорим по-късно. Сега ти трябва да се измъкнем оттук. Имам нужда да отида, да се намери още яхта. Тя кимна и отново се опита да се вземе в ръце.
  
  
  — Отзад има стълби?
  
  
  Главата й се надигна и падна.
  
  
  'Добре. Тогава напред.'
  
  
  Отворих вратата. Сега долу имаше повече гласове. Печалба Чен-ли и другарите му. Чън-ли, описани спящата затвора. Той каза това като на шега. Той все още мислех, че това е част от плана. Неговата история е вдъхновен от всички като бомба. Настъпи мъртва тишина.
  
  
  — Това е Картър, — каза Вина На.
  
  
  Ние с едно момиче излезе на площадка за черната стълба. — По-бързо, — прошепнах аз. Тя започна да се спуска по стълбата.
  
  
  Аз се обърна към залата.
  
  
  "Ние не можем да позволим Картеру унищожи нашите планове". Това е — каза Уан. "Нито в ада."
  
  
  Аз съм бил почти в стаята на възрастна двойка.
  
  
  Момичето се върна. - 'Аз къде трябва да отида?'
  
  
  — Христос е от Бога, — казах аз. — Това е твоя собствена градина. Знаеш къде да се скрие, нали?
  
  
  Тя ме погледна празни погледи и сглотнула. Тя все още беше в състояние на шок.
  
  
  — Чен-ли, — нареди Винг, — переоденься сега. Имаме нужда от добре изглежда на летището.
  
  
  Момичето просто стоеше. Аз хвана я за рамото. Къде си ти винаги се крие, когато играех на криеница?
  
  
  — В оборите, — каза тя. "Под слама".
  
  
  Хунг започва да се изкачва по стълбите.
  
  
  — Тогава ела, — прошепнах аз. "По-бързо." Тя избяга.
  
  
  Стигнах до желаната от вас стая, побеждавайки го само на половин секунда. Елегантна двойка седеше на пода с кляпами в устата и с гръб един към друг. Аз гмурна зад завесата и извади пистолет, като само Хунг Ло отвори вратата. Аз съм стрелял два пъти, преди да осъзнае какво се случва. Когато той е научил това, той вече е мъртъв.
  
  
  Двама са.
  
  
  Аз бутна трупа в стенен шкаф и наредил на двойката да изглежда като мъртъв. Те не разбраха нито дума. — Мъртвите — повтори аз ги бутане. Рамото ми е запятнано тази кръв, и прекарах на него ръка, за да окровавить им.
  
  
  — Добре, ние тръгваме, — послышался глас Винга с кацане на клетките. "И аз мисля, че трябва да стигнем до лодката колкото се може по-скоро."
  
  
  Послышался бучене няколко гласа. Нямах никаква представа, колко им е било да участват. И колко души е с Чен-ли. Но който и да са те, те най-вече играе втора цигулка. Ван Тонг е приел командата.
  
  
  "Дяволите Хонг Ло и оттащи на този секс-дявола от тази кокошка".
  
  
  Аз се засмя. Старомоден шега ми изглеждаше забавна. Признавам, не беше толкова смешно, но се приближи много на крака.
  
  
  Аз се върнах в своето старо убежище Зад завесата. Възрастна двойка изглеждаше убедително мъртва. Този факт ми даде, може би три минути.
  
  
  От коридора чула звуците на объркване и различни възклицания. Те отвориха вратата на стаята на момичетата. Няма нито сексуално дявола, нито пиле. — Лемур, лемур — каза Клан. — Какво се е случило с тях?
  
  
  Там е кратко обсъждане. След това те затихли, и вратата на стаята, в която бях, отвори леко. Това е Ван и три от неговите спътници. Те мрачно погледна "мъртвата двойка" и възбудено разговаряха. Един от тях отиде да търси Хонг Ло. Останали трима мъже, но те не са били въоръжени.
  
  
  Един от тях отвори вратата на стенен шкаф.
  
  
  Ах, — каза той. Останалите се присъединиха към него, за да видите. Всички наклони, за да видите на труп. Ван лаконично заключи той. — Убийство — каза той.
  
  
  Такъв момент не може повече да се повтори. Във всеки случай, аз трябваше да действа сега. Рамото ми все още кровоточило на фона на завесата, и те скоро направихме изводи за това пятну. Можех да си представя как това ще се случи: аз ще се разходя, стреляй, бах-бах-бах, и подстрелю тримата, докато те все още стоят до стената на килера.
  
  
  Излязох да стреля.
  
  
  Идеята ми е неправилно.
  
  
  Аз подстрелил един от тях, но Ван и останалите отскочи настрани. И двамата се гмуркаме в мен с противоположни краища. Те нападнат едновременно и разделени на работа. Първият удар е удар по мое запястью, и на Rado скочи от ръцете ми. Ван ниско се наведе, като атакуващ бик, и ме удари с глава в ребрата. Аз се удвои половина от мъчителна болка чрез освобождаване на въздух, като проколотая гума. Това е малко опрокинуло мен, но по пътя на пода, аз се гмурнах Вану на глезена. Той падна и се приземи с глух стуком. В рамките на една безумна минута си мислех, че успею. Взех шило в ръка, но всичко това е безсмислено. Друг не спеше. Този път той не го с цел в китката ми, а се концентрира върху източника на всички мои велики планове. Десет килограма тояги с мъка падна на черепа ми.
  
  
  Когато дойдох на себе си, лежах на пода в нещо като библиотека. За секунда ми се стори, че съм попаднал в обществен читалня. Ето такъв голям е стая. Главата ми беше подобна на перезрелую пъпеш и отваряне на очите беше като вдигане на тежести. Въпреки това усилията да се изплати. Сега знаех едно нещо, което не знаех преди: вече знаех, колко много ги е имало. Защото всички десет от тях са в тази стая с мен.
  
  
  Моят пистолет е изчезнал, както и моят шило. Рамото ми не изчезна, но аз исках той да е изчезнал. Му се стори, че някой постоянно хапе ръката ми.
  
  
  Ако някога сте участвали във войната, може би, сте били в това положение. Или ако някога сте били дете в район, където става въпрос за "нашите" бандата срещу "тях". А на "своите" зажали в тупиковом уличка. Карти срещу вас, и кавалерията няма да мръдна. Това си ти срещу останалата част на света, и у тебе няма шанс. Ако имате нещо "специално". Хемингуей използва думата cajones , което в превод от испански означава "топки", също така известен като мачо. Или, казано по-голландски, благороден deien. Аз не разбирам, защо тестисите са се превърнали в символ на всичко напредничаво и честен, но след това отново, аз не съм от тези, които поставят под въпрос е клише. Аз твърдо вярвам в такива изрази, като "Работа в срок кара да бъдем подготвени" и "Човек струва толкова, колкото си яйца". Така че имам три.
  
  
  Моето лично съкровище.
  
  
  Разбира се, вие трябва да знаете, че аз не съм роден с три яйца. Третата е подарък от AX. Всъщност това е също шарообразная нар. Смъртоносен газова бомба. Печатното ръководство за потребителя към него гласило: ( 1. Извадете габър. 2. Хвърли бомба. 3. Тичам, като се пази.) и "Списък на възможните места за паркиране", който на жаргон AX означава мястото, където можете да скриете скрито оръжие. Оферта +3 ("използва гъвкави придатък на Z-5 и мястото на граната на своите част на тялото") съдържа в себе си някакъв подтекст.
  
  
  Това, което не знаех и знам сега, е това, че "Между твоите собствени части" там е най-сигурно убежище в света. На никого и в главата му няма да дойде да търси граната там. И този факт не веднъж спасява живота ми. Но има един проблем с тази граната: как да се сдобият с нея от приюта.
  
  
  Ето ти пред своята расстрельной екип. Дванадесет пушки са насочени към твоето сърце. Ще ви предлагат да завърже очите, както вие казвате "не". Ви предложат цигара, както вие казвате "не". Те попитам, имате ли най-новата моля, и вие отговаряте: "Да, сър". Бих искал да ви оставя да си намеря удобно.
  
  
  Това е проблем с граната.
  
  
  — Мисля, че се събуди. - Говори Клан. Ван дойде да провери дали това е така... не може вечно да се преструваш мъртъв.
  
  
  Е-е-е, — каза той. "Ник Картър".
  
  
  Аз бавно подтянулся и ощупал главата. "Аз случайно бях в района и си помислих, че ще те взема и загляну".
  
  
  Той се усмихна. — Колко жалко, че не сме знаели, че ти си приедешь.
  
  
  — Знам — казах аз. — Ще печени торта.
  
  
  От с жест се обърна към другите. "Хей, ела тук. Аз искам за последен път се срещнаха с известния майстор на убийците — Ник Картър". Съдейки по това, как той го каза, аз очаквах аплодисменти и, може би, още няколко аплодисменти.
  
  
  Но вместо това получих безжалостную серия от презрительных усмешек.
  
  
  'Сега..." — каза Уан. — Има още един проблем. На кого ще се падне честта да убие нашия Киллмастера? Това е риторичен въпрос, разбира се, Ван исках хората да подаряват му корона.
  
  
  "За мен.' - Клан внезапно извади пистолет: "Аз съм достатъчно дълго е изпълнявала поръчки. Имам нужда от тази привилегия е за промоция". Уан също извади пистолет и го насочил към Квана. Той каза. — Аз съм по-достоен.
  
  
  На мен ми е интересно, кой от тях е по-достоен. Мен това наистина е началото заинтересува.
  
  
  Двамата стояха, взирайки се един в друг, два пистолета са насочени един на друг в сърцата си.
  
  
  Кръг мъже отстъпи от тях на терена, като че ли те изпълняваха някаква кадрил без музика. Това движение се засили напрежението, което накара двама герои с оръжие да се бори. Сега нещо за гордост. Ако някой от тях да отстъпи, той ще загуби лице. Или всичко, което пожелаете.
  
  
  — Заповядвам ти да хвърлят оръжията. Това е ужасна игра, и Ван знаеше това.
  
  
  — А аз ти казвам, че повече не приемам поръчки.
  
  
  Мисля, че първият изстрел Клан. Две огнища са възникнали на секундата, и вече бях на половината път през стаята. Дуел малко привлече всички, отколкото се нуждаеше. ----- С пол, взех граната в ръка и започна инча за дюймом, пълзи, движи към вратата. При първия изстрел, аз я хвърли, който не диша и се затича към изхода. Газ формира смъртоносна димна завеса. Те се задушават и падна, опитвайки се да достигне до мен. Един е минал през нея, но аз го ритна в корема и той се е огънал. Аз направих голям скок и се принуди да скочи навън. Това е тежка старинна дъбова врата с декоративен ключ в декоративни замъка. Вратата получили и уверено щелкнула. Тя не може да издържи натиска на осем бандити вечно. Но, разбира се, те не са имали много време. Газ свалиха ще ги от краката си за шейсет секунди, а след три минути всички те ще са мъртви.
  
  
  Аз се качих на четвъртия етаж, отворил прозореца и въздъхна дълбоко. Газ ще остане там, където и е: в затворена библиотека на втория етаж, в стаята, където прозорците бяха затворени.
  
  
  Възрастна двойка все още беше там, където я е оставил. Те са толкова уплашени, че все още претенция мъртви. Аз ги качват свързани успоредно и се понесе надолу по три лестничным пролетам.
  
  
  Ние сме достигнали трева пред къщата и падна върху тревата си поема въздух. Аз погледнах към прозореца на библиотеката. Върху него лежеше скрюченные три тела. Прозорец не можеше да се отворят, но те са умрели, опитвайки се да го отвори.
  
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  В "Британския колониале" не е останало апартамента, така че аз се отстраняват три стаи. Два от тях са за Thestlewaites. Оказа се, че това е фамилия на херцога и херцогинята. И те наистина са херцог и герцогиней. Оказа се, че момичето, Нонни, е тяхната дъщеря. А като се има предвид, че на херцога беше на осемдесет и три години, аз се почувствах уважение към дворянству.
  
  
  Нонни фена на втората стая.
  
  
  Нонни просто продължи да дойде в третата.
  
  
  Третата стая е моя.
  
  
  Внимателно опитах се да каже, че аз не съм в нейния вкус. Тя яростно протестовала и каза, че си като мен. Аз внимателно обясни, че тя не е по моя вкус. Това я накара да плаче. Аз казах, че е излъгал. Аз казах, че намирам за изключително съблазнителна и отчайващо сексуална. Аз казах, че е тежко ранен.
  
  
  Тя се оказа много разбиране.
  
  
  "Обадих се и проведе два разговора. Първият беше с Лондон, с Роско Клайном. Роско е бил агент О. Като стрела, на неговите таланти са много под средното, но когато става въпрос за сенки за всеки и навсякъде, Роско Клайну не е достиган.
  
  
  Роско е изглеждал като всички и никой. Той можеше да изглежда като три различни човека в рамките на едно тримесечие. Той е специален начин на промяна на изражението и позата. Веднъж се огледа и видя момче за поръчки. Ако отново огледа, момче за поръчки изчезна и сте видяли някой друг адвокат или автогонщика — във всеки случай: някой съвсем друг. Тогава тя беше само на чувствата си, мислите си, че за вас не са гледали... Историята разказва, че Роско веднъж е избягал от Дахау, просто излезте от тази на нацистка цитаделата, просто защото, както се изрази той, "той изглеждаше като германец".
  
  
  Искаш вярвай, ако искаш не. Аз напълно вярвам в това в дългосрочен план.
  
  
  Роско обеща да хване самолет от Насау. Той ще продължи да наблюдава Чен-дали и Вина на По, докато аз стигна до там. Беше десет минути единадесети. Обадих се на летището. Полет за Лондон излетя навреме. След това включих радиото. Имаше новини за снимките, но нищо за евентуалното залавяне, Чън-ли. Роско трябва да покаже своите трикове.
  
  
  Лекарят на хотела проверка на рамото ми, perevâzal го и направи инжекция.
  
  
  Той не повярва на нито едно слово, че ще удари вратата.
  
  
  Аз исках да си взема душ, да пия и да има четиридесет часа сън. Но аз също искал да види Контейнер, и аз не съм толкова сложен от това, за да не разбере, че през последните няколко часа той трябва да е минал през ада. Това е пикантен, когато тя скривилась и каза: "Момчета, вие също винаги се забавлявай се". Аз също знаех, че тя всъщност е имал предвид. Аз самият бих предпочел да започне да я търси, отколкото да седи и да чака. Надявах се, че Тара е отменила резервацията си и отидох на адреса, който съм дал на нея. Пристигнах към жълтия дома си в другия край на града.
  
  
  Г-жа Уилсън Т.е. Шериф каза. Не, тя ми каза, Тара не беше там. Коя е била тази на Тара? А кой е за него аз? Кръвта започна кряскане в главата. Тара трябва да е била тук преди няколко часа. Това е най-безопасното място, което аз само можех да мисля. Но аз не трябваше да позволяват тя да се върне в този хотел. Аз трябваше да я изпрати направо тук. Съобщението, което изпратих на г-жа Шериф означава, че аз се освободя от преследвачите си. Представих си тези две жени, седнали заедно, пият кафе и да играят с децата.
  
  
  Спектакъл, който сега се яви пред очите ми, беше много по-приятно.
  
  
  При тях е Тара.
  
  
  Но, това отново е проблем. Кой те'? И къде са я отнеме? Аз отново не знаеше откъде да започне. Дори И сега, Тара може да...
  
  
  Аз казах на г-жа. Шериф, кой бях аз.
  
  
  Тя ми даде бутилка ром.
  
  
  Аз остана при нея. Би било глупаво да се откажат, докато аз не знам къде да отида. Гренада? Едва ли те взеха Контейнер там. Но това беше единственото място, за което можех да мисля. И затова те не са взели я там. Направих още глътка ром.
  
  
  Изпратих г-жа. Шериф за хартия и писалка и написал на хартия бележка за копов за Уилсън. Казах им, кои са истинските престъпници, и че те, вероятно, ще ги намерите в пет метра под тревата. Аз им казах, че може да има още няколко трупа, но не знаех къде.
  
  
  След това отново се запали тази светлина.
  
  
  "Дървена Никел" е бил точно такъв, какъвто го описва Уилсън. Няколко изстреляна механа на пътя. Аз съм управлявал покрай него и паркирани между дърветата.
  
  
  В прозорците беше тъмно, но идва по-близо, видях, че те зашторены черни завеси.
  
  
  Чух гласове.
  
  
  Стигнах до Вильгельмине. Взех я, когато въздухът в стаята отново стана годен за дишане, и аз трябваше да се измъкнат от мъртвата нюх задыхнувшегося тайланд. Намерих шило някъде на пода в библиотеката. Беше хубаво да получат обратно своето старо надеждно оръжие. Ново оръжие изглежда като нова любов — винаги се страхуваш, че то ви да ви разочарова.
  
  
  Наведох се по-близо до затемненному прозореца.
  
  
  Eh bien, Toto?
  
  
  Ноус посещава.
  
  
  Те са нещо, което чака и се говори на френски. Френски език е-разпространен език в Индокитай. Много от тези разоренных революциями страни, когато са били от френските колонии, и след това се сблъскват с независимостта, заедно мисля си за това в каква посока се движат. Наляво или надясно. Аз никога не съм бил толкова добър в тези източни езици, но поне се, аз говоря на френски език.
  
  
  "Si le Yacht is parti. Виждаш ли сигнала?
  
  
  Те очакваха сигнал за това, че лодката си отиде.
  
  
  — Плюс това е важно, оу sont les autres?
  
  
  Те също са чакали "други". Ако тези "други" са били там, където се надявах, те биха могли да чака много дълго.
  
  
  Аз напрягался, за да улови всяка казана от тях дума. Те се чудеха се свърза ли "les autres" с Картър. Те мислели, че е жалко, че не им е позволено да помогне.
  
  
  "C' est dommage, — каза сам, — que la femme est mort".
  
  
  Сърцето ми спря да бие.
  
  
  Тара е мъртва.
  
  
  Мъдрост, благоразумие, самозащита, състояние, цел, АХ, живот, всичко рассыпалось в безсмислени прах. Аз съм просто луд. Скочих и ритник отвори вратата. Аз съм атакувал първият движещ се обект в поле на зрение. Аз дори не извади пистолет. Аз се чувствам плът в ръцете си и се чувствах по-примитивно желание да откъсне и да си отмъсти. Аз исках да си оръжие.
  
  
  Изведнъж се оказа, чтоя борба с трима мъже. Заедно те са били шест фута височина и триста и петдесет килограма от теглото си, но когато става въпрос за лудост, аз не са равни. Сляпа ярост, пылающая ярост — това е, което превръща глупаци в сверхлюдей.
  
  
  Аз бях непрекъснато яростной машина. Аз бях една фабрика, която се наносила удари с ръце и крака. Нито един не се изплъзна от мен. Ние сме били подредени като на китайски пъзел — единен, крутящийся, пинающий топката. Всички те се страхували да стреля, са се страхували да влязат в един от тях.
  
  
  Бих искал да ви кажа как го направих. В действителност, бих искал да знаете това за себе си. Но всичко, което си спомням, е моята ярост. Когато всичко свърши, всички те бяха мъртви. И аз да постигна това само с голи ръце.
  
  
  Тялото на Тара се проточи в продължение на масата при бар-шкафове. Пулс нямаше. Никакви признаци на живот. Вдигна я и се отправи към улицата. Нейната червена коса обожгли мен, като шепа пламък. Лицето й изглеждаше бледо на лунната светлина, но лека мъгла лунички все още е покривал носа си. Сноп от болка остана при мен в гърлото и извика, за да избухне в опустошительном рыдании. Но по-нататък не става въпрос; той просто остана там.
  
  
  Целунах я за довиждане.
  
  
  Тя накратко пошевелилась в ръцете ми.
  
  
  Аз отново я целуна.
  
  
  Тя хмыкнула и поморщилась. — Здрасти, Ник — каза тя със смях. — Аз силно те страх, по дяволите?
  
  
  Аз малко не се отказа от нея, аз бях толкова шокиран от тези неочаквани изпълнения. Не можех да кажа повече нито дума. Тя избухна смях. 'Успокой се. Ти не си луд. Спящата красавица е жив и здрав".
  
  
  Най-накрая успях да изтръгне "Какво-ха-ууу". Или нещо подобно.
  
  
  Тя отново се засмя. — Пусни ме, и аз ще ти разкажа всичко.
  
  
  Аз я понижава. — Мммм — каза тя. "Хубаво е отново да се движи". Тя протегна ръце и покружилась в лунна светлина.
  
  
  Тя е красива. Тя е митичен нимфой. Нимфой от старите легенди, роден отново, поднявшаяся с билата на морето, едно вълшебно създание от приказките, се надигна по този повод невредим от чар, длившихся сто години.
  
  
  Аз погледнах към нея, себе си повече или по-малко като омагьосан. Тя спря своя хоро, поклати глава и усмехнулась. — Мразя да ви кажа истината, скъпа. Това е наистина много неромантично".
  
  
  Опитай — казах аз.
  
  
  "Biofeedback", каза тя.
  
  
  Биологично обратна връзка?
  
  
  Биологично обратна връзка".
  
  
  Вече сте си казал това, — казах аз. "Но какво е това?"
  
  
  Ами да, без съмнение сте чували за тези теории за това, как да спрем главоболието, как да се справят с астма, просто чрез контролиране на собствените си мозъчни вълни... "и какво от това?" Е бестселър, наречен "biofeedback". Аз не чета на бестселъри, но е чувал за тези пазари. Това не е имало никакво значение за това, "как да подражават на мъртво човек?"
  
  
  Ами, — каза тя, — аз така и направих. Те ме попитаха къде си, един от тях ме удари и аз паднах. Тогава просто започнах с тази био-обратната връзка. Аз понижи пулс, докато не спрях да го почувстваш, и се срещна дъх. Аз винаги така прави, когато те бяха събирани при мен е твърде близо".
  
  
  Просто така?' - Аз щракна с пръсти.
  
  
  Няма. Не е лесно. AX обучавах тази група жени-агенти. Това упражнение е продължило в продължение на много месеци. Но тя работи."
  
  
  Но кажи ми, защо не се свърза с мен? Тя пожала рамене. — Първо, не бях убедена, че това си ти. Но освен това — тя направи пауза и погледна в земята, — искам да разберете, не се тревожи ли те това е.
  
  
  Аз се смили над нея отровен поглед. "Бях толкова дяволски притеснен, когато те казаха, че ти си мъртва, че съм влизал в този клуб, като луд".
  
  
  'Здравей.' — Не крещи така. Мислиш ли, че аз дойдох тук да се забавлявате?
  
  
  'Не.' — Но ти не развлекалась. Ти си заспал по време на работа.
  
  
  Научих, че този метод има няколко предимства. Практически може да спре пулса, докато ушите ви да продължи да функционира. А хората просто са склонни да не се колебаеш в думи, в присъствието на покойника.
  
  
  Тара много научих. Не че е продвинуло нас по-нататък, но, поне, тайни Насау са изяснени.
  
  
  При Лин Дзин и Бангеля е източна аптека. При Бангеля също е хотел в Насау. Когато всичко това изглежда твърде хубаво, за да е истина, китайската служба KAN е направил предложение, което не са успели да се откаже. В замяна на това, че те не блокират източник на наркотици, KAN изисква двадесет на сто от приходите и повтарящи се услуги. Тази "случайна услуга" е много проста: всичко, което трябва да се направи, е да се осигури прикритие и подслон за серия от клонинги, които КАН искаше някъде да се внедрите.
  
  
  Насау е идеална междинна станция. Близо до Америка, но все още е британска територия. Това премахна от много проблеми и рискове. А що се отнася до последния етап от пътуването си, тогава е много лесно да седнете на риболовен кораб и да се приземи на отдалечен флоридском риф. Системата да работи нормално.
  
  
  Чарлз Брайс, например, клонинг, уби сенатор на Мортън. Първо, той е работил прост помощник в кухнята в казино Гренады; след това КАН назначило му, замря за точните конци тук-там, пилот "Летят асовете"; - той разби самолета - с сенатор в него. Що се отнася до CAN, система работи гладко, но Лин Чинг, които се противопоставиха на тази схема. В основата на предназначеной срещу възможността за драстични съкращения. Имаше и други участници, които ворчали.
  
  
  Това достигна връхната си точка, когато Чен-дали изстрел Сэйбрука. Това е невъзможно. Сенатор Сэйбрук може да бъде цел на Чан-ли, но можеше да убие дом в Мейн. Когато Сэйбрук влезе директно в казино, Чан-дали си помислих: "Защо аз трябва да чакам?"
  
  
  Това е адски глупав акт. Така ще откриеш собственото си гнездо.
  
  
  Чен-дали е арестуван.
  
  
  Лин Дзин искаше да си тръгне. Достатъчно лошо, за да се Бангеля за това, ако е необходимо. Останалата част от бандата също е на прага на бунт.
  
  
  Целия бизнес казино Гренады изведнъж се оказа под заплаха.
  
  
  Те изпратиха По Вина. Големия човек в Лондон, плюс екип спасители от КАН, за да стигнем до Чен-ли. Винг се е утвърдила като търговец на опиум, и тази роля му позволява да спечели доверието на Дзин Лин, както и да изпрати Лин Дзин за мен. Но от този хаос и бунт за осъществено в гренада КАН трябваше да се търси ново място. Затова те са включени в нещо "Дървен никел", спрятав наркотици от Уилсън Т.е. на Шерифа. Този бар се превърна в новата си централа. Там те щяха да планирате пътуването си по-нататъшни действия. Повечето от тях дори ядяха и спяха там. Планът е добър.
  
  
  Винг е ръководител на бягство Чен-дали от затвора. Той също е планиран инцидент с тази яхта и донесе на подводна лодка. След това той организира "среща" с дюк, както и удостоверился, че верният иконом на херцог изчезна. Е, не е на случаен принцип и приятно, че Вина За знаех, различен от иконом? Току-що пристигна от Лондон с препоръките на дамата Шерил.
  
  
  Той остави насилието Ван Тонгу. Тези занимания не са лоши, е жестоко. Че дразнят, така е и преводи. Някъде от френски до камбоджа, тайланд, китай и много на английски Ван Тонга, в действие закрались грешки, и добре разработени планове са загубили част от своя смисъл. Това, което последва за тези, изглеждаше като нещо от кинокомедии "Keystone Полицаи".
  
  
  Всеки път, когато едно от момчетата от KAN спотыкался за тялото, те приемат, че това е дело на ръцете на КАН.
  
  
  В края на краищата, КАН са всички основания да убие Бангеля, и КАН и е планирал да убие Лин Чинга. Така че всеки си помислих, че това е направил някой друг от групата, и тихо всякакви предпоставки трупове, които съм оставил.
  
  
  Останалата част е по-малко забавен. Това е частта, която е имала отношение към Гару. Те стигнали до него, когато той се свърза с мен. Момчетата от Ван направили това, и дойде новината, че "американец е мъртъв". Вина По смята за даденост, че аз съм бил този американец. Беше вече късна вечер, когато група от Винга тръгнали към Каскейд път, а останалите са започнали своите истории за общ разговор.
  
  
  Те са решили, че им е по-добре да се сдобият с мен — и много бързо. Но аз вече бях на Каскейд Road. Те взеха Контейнери вместо мен.
  
  
  — Къде те хванаха?
  
  
  Хм, — тя се обърна.
  
  
  Ти каза, че те са бити ви. Аз искам да знам къде.
  
  
  Тя позволи на пясъка да се стича по гърдите ми. - "Аз мисля, че това е много болен въпрос". Тя рисува сърце върху пясъка имам на гърдите. 'Какво се случва?' — попита тя със смях. — Ти си ревнив, Картър?
  
  
  Разбира се, аз не съм ревнив. И не ми се обади Картер. Ти си като жената-репортер от филма.
  
  
  "Аз просто случайно е играл Лорън Беколл". Тя с достойнство изправи и се завтече по плажа на лунна светлина. — Ако аз понадоблюсь, — извика тя, — просто свистни. Единственото нещо, което може да омаловажа нейното достойнство е в това, че на нея не е имало никакви дрехи. Когато се срещнахме за първи път, тя изглеждаше доста прилична на млада дама. Но в последно време тя вече гледам като разбитную барышню, отколкото на прилична дама.
  
  
  Аз определено го харесвам. Аз я отново. Но най-лошото във всичко това е, че аз не умея да подсвирква.
  
  
  Аз станах и го последвах нея по брега.
  
  
  Отидохме на плуване.
  
  
  Във водата, в средата на вълни, ние се плъзна една около друга.
  
  
  — Това не работи — каза тя. Аз казах. - "Направи залог?"
  
  
  Ами, това би могло да бъде, ако не ни отрязва следващата вълна. Така ние правихме любов самия ръб на брега на океана, а след това покрываясь вода, след което отново обнажаясь. Влязохме в същия ритъм, че и от приливите и отливите, или прилив — в същата, както при нас, така че тя и аз станахме вълните и брега, встретившимися в естественото си продължение и прощающимися; ние сме станали един на друг, леко посрещане и сбогуване, с мокри солени целувки. Всъщност, той никога не спира. Устата ми на гърдите си мигновено я накара да започне всичко отначало, когато сме заедно, се слиза в бурлящую вода и отново се издигаха, задъхан от вълнение.
  
  
  Няколко по-късно тя ми каза: "Знаеш ли, първо бях уплашен".
  
  
  Прекарах по вътрешната страна на дланта си по корема. "Това е ужасна игра, скъпа. И ако ти не умееш да се играе с ножове или кунг-фу,... е, аз не те обвинявам. Погледнах дълбоко в очите му. "Тогава позволете ми да ви кажа ето какво: аз съм бил много ядосан на вас".
  
  
  Тя поклати глава. — Аз не искам да кажа тогава. Имам в предвид, преди този ден, когато ние с теб седяхме в бара, когато ти си седеше там, от другата страна на масата, на милиони мили от тук.
  
  
  "Виж." — внимателно казах аз. "Ето как аз. И никой не може да ме накара да плати за това. Ти знаеш, че сега, когато съм с теб, аз целият е твой. А през останалото време... ами, тогава аз, може би, пълния си.
  
  
  Тя се усмихна. В нея е мъгла тъга. 'Не се притеснявайте. Картер. Аз не ще се опита да промени теб. Просто... — Тя замълча, мислейки какво да каже, след това реши да продължи, — че не знаех теб по-рано. Тогава, ако аз не Лорън Беколл, след това имам тази ужасно отвратителна склонност да се Сироткой Ани. Тя отново се усмихна, но този път лицето му беше по-радостен. Не се притеснявайте. Сега съм много голяма и силна, и те обичам такъв, какъвто си".
  
  
  Имам вграден рефлекс на фразата "Обичам те", на поредица от откази. Аз никога нищо не обеща... ние всички трябва да запазим това за нищо не обязывающему... погледнах в Контейнера. "Аз мисля", аз казах, че може би аз също те обичам.
  
  
  — О, Боже мой, — каза тя...
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Британският музей е като никога привлекателна. За мен винаги е било нещо зловещо в тази привлекателност. Вие гледате на някои брони, които, когато трябва да бъде-това носеше на крал Артур, или в монашеска дреха, "датируемое 610 година". Изведнъж ми идва наум, че историята — това не е малка история, която се свиват и се изсушава в тези учебниците по история, като една вереницу безплодни хора и събития, които вървят ръка за ръка към тези дати, които винаги се помнят. (1066 г., победата на викингите". 1215 г., магна карта.) История — бързото, бързото трупат факти, написани кураж, увереност и кръв. История — това са такива хора, тъй като ние сме с теб, завинаги обречени да служа на моя прост, изискванията за безопасност и здраве препитание. А не метален щит, или парче плат.
  
  
  Както вече казах, адам остроу: малко зловещо.
  
  
  Аз подредени да отговори с Роско в единадесет часа в стаята, където се съхраняват пръстови отпечатъци Констебла. За да влезете беше нужен специален пропуск. Имах този пропуск и указания, как да стигнем до там, както и лъскава брошура за Джон Констебле (1776-1837). Минах и пропускане на двойнику Маргарет Ръдърфорд, която ми подаде своята огромна папка с отпечатъци. "Романтичен реалист", — се казва в брошурата. "Констебл искал да се върнем към природата". Ако е така, тогава природата (1776-1837) е забележително място. Един спектакъл диамантена зеленина.
  
  
  — Но е така. След това в къщата не е имало тоалетна.
  
  
  Аз се обърна. Това е Роско Клайн.
  
  
  "Продължавам да се възхищавам от тази схема", — каза той. Аз се обърна и полюбовался картина. "Нашият общ приятел от Насау дойдох тук. Той е излетял къща в " Cotswolds. Аз се приближих до друга картина. Къщи със сламени покриви и синьо-зелената река. — Ти Чен-дали все още е там. Те отидоха там направо от летището и от тогава никъде не излиза. Не е имало посетители. Не е имало телефонни разговори", което е необичайно. Те са просто една шепа оруженосцев, водещи тихо, опрятную живот на открито. Разбира се, те останем тук само двадесет и четири часа.
  
  
  Аз обърна друг лист и този път е учил на мелницата с рекичка. "Да сте виждали други агенти КАН?"
  
  
  — Никой, Ники. На Никого.'
  
  
  — На Вас някой да се труди?
  
  
  Някой ме? Ламонг Cranston? С възможността затъмнявам ум? Никой не вижда сянка, скъпа.
  
  
  След това имам още един въпрос, Роско... Защо ти предлагат ми да гледам на тези снимки?
  
  
  Аз се обърна. Роско сви рамене. — Аз просто си помислих, че ти трябва нещо, което се знае за изкуството.
  
  
  Това, което казах тогава, не е добре за печат.
  
  
  Ние обяд в ресторант в Уест Енд, наречена "Ловна хижа". Снек бар с дървена ламперия и нещо като меню, от змиорка в желе и заячьей на гърба. Обадих се на Съд-и й каза да дойде с нас. Ние бяхме отседнали в "апартамента", принадлежала на приятел Роско, едно момиче, което сега се отдалечи от града. Ние бяхме по-оставени сами на себе си, и имахме по-малко проблеми с цялата тази чепухой Джон Стюарт за носильщиках, официантах и камериерки. Освен това, това е най-спокоен начин на взаимодействие с града. Аз съм виждал, как Роско погледна Контейнера, когато тя дойде. На нея е изумрудено-зелена кашемировое рокля с тесните деколтета и тясно, като чума, която обнажало си по най-добрия и помагаше я еластична кръгла гърдите. Тя трябва да е ходила на пазар и купих я сутринта. Поне аз никога не съм го виждал преди. Аз мога понякога да забрави рокля, но аз никога няма да забравя обтягивающее рокля.
  
  
  Аз си я запознава с Роско. Тя се усмихна на собствената си усмивка. Както вече казах, Роско може да изглежда така, както на него му харесва, но сега той специализира в гледане без израз. Г-Н Всичко, За Обикновения Човек. Среден на ръст, телосложение, лица и дрехи. По моя преценка, му около петдесет години, или така, и аз съм тази цифра, сгъване на всичко, което той е направил. Но той самостоятелна гъста шевелюра, тя не е побелял, и в него няма да агресивен черен на цвят, който се случва при боядисване.
  
  
  Така Тара се усмихна. След няколко минути, когато погледна към Роско, това е Гари Грант. Той беше висок и тънък, и изведнъж върху него е изработена по поръчка костюм и аз видях, че той е невероятно бели зъби. За една и белотата, че заслепява, и Тара изглеждаше ослепленной.
  
  
  Аз съм все още малко седна, откашлялся и решителни арогантен жест повика келнера и поръча напитки. — Кажи ми — обърна съм към Роско, — кой се грижи за твоята търговия?
  
  
  'На борсата?'
  
  
  'Отвън. Вашата външна търговия.
  
  
  — О, тази търговия. Чарли Мейс. Ти си го виждал?'
  
  
  Аз не го видях.
  
  
  "Е, това е добре. С оръжие също е добре. Ако нещо се случи — а аз не мисля, че нещо ще се случи — той ще ми даде да се знае. С него момче, Pearson. Така че ти не се тревожи за нищо".
  
  
  'Момче?'
  
  
  Роско ме погледна право в очите. — Аз мисля, че си е доста умен, когато ти беше на двадесет.
  
  
  Мислех си за това от известно време. — Въпреки това, аз бих се чувствал много по-добре, ако ти сега си седи там.
  
  
  Роско поклати глава. — Аз sniffer, Ники. А не пазач. Освен това, аз съм прекалено... "Твърде стар, — искаше да каже той, но навреме опомнился, наскоро станах прекалено мързеливи, за да лежат на мокра трева цяла седмица в очакване".
  
  
  "Как може да си толкова сигурен, че те ще останат толкова дълго време?"
  
  
  — Продукти, например. Те са поръчали продукти за около седмица. Дори наел камериерка. Това означава, че те се планира за известно време да бъдат добри момчета. Такива новини бързо се разпространяват из селото. И повярвайте ми, в тези градове вече е новина, ако някой чихнет два пъти.
  
  
  "И така, какво да правим?"
  
  
  "Просто чакаме?"
  
  
  — Чакай и бъди нащрек — той извади две електронни кутия. Малки джобни черни кутии. "Един за теб, един за мен.'
  
  
  'Работят на разстояние?'
  
  
  'Да. Просто отидете до най-близкия телефон и въведете девет-три-шест-четири-нула-нула-нула. Извън града, трябва първо да се превърне нула-едно. След това натиснете бутона код на тази асоциирани сладка, и вие ще чуете запис на доклада Mace. Доклад на всеки един час.
  
  
  "И това ли е всичко?"
  
  
  — Не, — каза той. — Има и още нещо. Можете също така да се обадите и да оставят своето послание на филма. Тогава Mace и аз можем да го чуете. Долорес непрекъснато следи на монитора, така че ние ще бъдем предупредени, ако нещо се обърка. Само не забравяйте да кажете си, където ти си спрял. Долорес е ключа AX.
  
  
  — А в този дом — дали е възможно в него да засадят бръмбари?
  
  
  Той направи кисело лице и поклати глава. 'Едва ли. Или те трябва да се отдалечи за известно време, но те още не са показали признаци на това. Бихме могли да се опитаме да изпратите на работния по някаква причина. Но ако По Вина попадался на такава уловка, той щеше да е отдавна мъртъв. Имаме връзка с местната телефонна мрежа, така че ние може да се намеси на всички изходящи съобщения.
  
  
  На мен това не ми хареса. Трябваше да чакаме. Но аз не можех да рискувам, да изложи себе си на риск. Вина, За да измисли ме. Просто ако му покажа лицето си един път, и цялата операция би била провалена.
  
  
  Погледнах към часовника. Беше без две минути на час. "Ако вашата виртуална памет на система работи, мисля, че имате време, за да го направя".
  
  
  Роско се смили над мен своята ослепителна усмивка. — Защо не го направите сега? приятел? Подержи малко в пръстите на краката. Опитайте сами.
  
  
  — Аз безусловно вярвам ти, Роско, — казах аз. Той ухмыльнулся Контейнери. "Искам да кажа с телефона. Аз знам, че ще можете да ми дадете точен доклад.
  
  
  Той би могъл да оспори това, но на N-3 винаги главнее K-2. Роско се приближи до телефона.
  
  
  Тара се усмихна.
  
  
  Тази е сладка, но е усмивката на една жена, която знае, че флота само че отплава. — Аз съм гладен — каза тя, взирайки се в менюто. — Освен това, той не е по моя вкус, — добави тя, без да повдига очи.
  
  
  Аз повдигна вежда. — Аз дори не се замисли нито за миг, — казах аз.
  
  
  При Mace не е имало новини, за да ни уведомите. Че по принцип ни даде изход. Купих няколко билета за мюзикъл. Едно нещо, наречено "Кажи на майка си", която арогантен продавачът New York Times нарече "е доста забавна, ако ви харесват такива неща".
  
  
  Тара, насочени към някои по покупки, и аз съм малко нервен, поради факта, че не правя нищо. Моят глас може би звучи малко страховито, защото тя внезапно замолчала.
  
  
  — Знам какво си мислиш — каза тя най-накрая. "Да не мислиш, че това ще бъде един от тези забравени от бога туристически капани, и какво да правя с това момиче? По-точно, че тя изобщо прави тук? Всичко, което тя може да направи, е да бъде откраднатите и да пазаруват".
  
  
  Аз не отговорих. Нейното предположение е близо.
  
  
  — Ами, имам причина да бъде тук. А причината е, че след като ти выяснишь, където се намира тяхната лаборатория, аз ще се знае кой от тях клонинги и какво да правя с тях. Тя ме погледна толкова яростно, свити устни, като в първия ден от срещата ни в "Уолдорфе". И косата в задната част на главата, стоеше така, както тогава. Знаех, че нейната реакция е чисто отбранителна. Тя седна и усети, че ме дразни, и на малкото, което можех да направя за него. И аз бях изключително чувствителен, и аз също нищо не мога да направя за него.
  
  
  Стояхме на ъгъла на площад "Пикадили", да гледате един към друг в безпомощна ярост.
  
  
  Тя каза. — Освен това мога да направя още нещо.
  
  
  — И това е така, — казах аз. "Искаш да кажеш, че ти си също, че това ще кажеш." Отговорът е Да.' каза тя. — А аз все още мога да ви направи много щастлив.
  
  
  Трудно е да се спори с такъв ярък истината. Ние се съгласихме да се срещнем в апартамента си в пет часа. До тогава всеки от нас ще се отдаде на себе си. Отидох в кръчмата на Charing Cross road. Стана малко объркано. Не е съвсем мъгла, а по-скоро някаква гъста студ. Заживающая рана на рамото ми болеше. Аз съм се чудил, защо хората толкова се харесва, за да причинят един на друг болка, когато тази болка наистина съществува.
  
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  Без петнайсет три дойдох в кръчмата. Точно навреме, за да ми напомня, че времето приближи до три часа. Англичаните не пият на ден. Ето защо, поне по думите на Роско, — не може да се вярва англичани. Поръчах бира и плавник чрез вестник.
  
  
  На десета страница На лондонския "Таймс", беше една малка новина от Съединените Щати. Оказа се, че сенатор Бейл и Крофт са станали жертви на катастрофата на хеликоптер по време на проверка на урагана Карл. Поне така мислеха си те. Пилот на хеликоптер и са изчезнали, а разследването бе отложено заради урагана Дора.
  
  
  И така, те стават шест. Мортън, Сэйбрук, Lindale, Cranston, а сега Нэйл и Крофт. Мога да си представя акробатику Вашингтон. Частен разговор за покушениях и заговор. Успокоително изявление на правителството. А междувременно в кабинета на Хоук вървяха сверхсекретные преговори. Как можем да се предприемат мерки за сигурност, без да се предизвиква паниката?
  
  
  На мен ми беше интересно, как — ако Хоук това ще направи — ще се справи със случая на клонах. Все още не е убедително доказателство за теорията. И ако той поне малко е склонен да приеме нашата теория, аз все пак известно време няма да се срещна с него. Без съмнение, клонинги вече са в страната. Но като ги обяви искал, ако не знаеш, колко копия на един и същи човек наоколо?
  
  
  Но, разбира се, това е проблем Хоук. Докато при мен е малко проблем. Моята задача беше да се намери благодатна почва за тези клонинги, където и да се намират те. Убие оригинал и да унищожи копия. Също така се опитайте да разберете, колко — ако ги има няколко по — разгуливают на свобода със заповедта за убийство. Ако бях направил това и живял достатъчно дълго, за да разкажа тази история, Вашингтон може да започне пълномащабна на съсирването. Поне, ако ще живея достатъчно дълго.
  
  
  Всичко това двигалось в кръг, а след това се връща при мен. Вашингтон чаках моя първи стъпки. И аз чаках първия ход Чен-ли. А след това идва момент, за който изобщо не си струва да мислим: какво да правим, ако този Чен-има ли въобще не се движи? Че, ако той просто седи в приюта, а сенаторите стават все по-малко и по-малко?
  
  
  Започна да звъни звънец. Момиче за барна ми каза, че на работното време. Платих и си тръгнах.
  
  
  Понякога вие се чудите, не дали сме част от някаква гигантска игра на шах. Голяма страна идва и се хвали, че поместит отведе там, където вие изобщо не е искал да бъде. Това е подобно на много случайно движение. но в края на краищата се оказва, че това е последният ход на цялата страна.
  
  
  Аз отидох на една малка разходка. Безсмислено, мисля. По Бонд стрийт. В подходящо време се озовах в Бърлингтън-Аркейд, тясна дълга галерия магазини. Аз ме е извади врата, както и всички останали, за да погледнете украсена с флага на тавана на галерията. Погледна към витрините на магазините с ризи и камери и витрини с китайски статуэтками.
  
  
  Аз отидох да се заобиколят, когато мъж от щата Вирджиния е снимана жена си.
  
  
  След това срещнах случайно.
  
  
  Първата ми реакция беше да се отвърне, че той не ме видя; погледнете лицето си в отражение на витрина на магазин. Но после разбрах, че той, в края на краищата, не ме учи. Знаех, лицето му е почти толкова добро, колкото и своето собствено. Преди това се срещнах с него два пъти. Веднъж вече съм го убил. Но не в това тяло. Чен-дали е бил някъде в провинцията. Hung Lo е в ада, и аз не мислех, че Лао Зенг сега прави покупката. Това лице е принадлежала на друг. Същото широко трудно лицето. Същото е плоско, недружелюбное израз. Същата е идеално разположен брадавица.
  
  
  Още един клонинг.
  
  
  Аз отидох зад него невнимателно, спокойна походка. Метрото на "Пикадили", отново на "Ръсел скуеър".
  
  
  Беше рисковано да отиде толкова близо зад него по петите. Но има някои рискове, на които трябва да отидете. Освен това, той тръгна като човек, не ожидавший неприятности. Той не гледаше към преследвачите си и не оборачивался. Заключение: многовариантен избор. Или той не знаеше, че го преследват ; или той знаеше и заводил ме в капан.
  
  
  Аз го следват още няколко пресечки, докато клонинг не изчезна в къщата от червени тухли. На вратата има номер е 43, а бронзова табелка с името допълни не отнасяща се към случая информация: "Обществото Фезерстоуна", с не отнасяща се към случая припиской: "Основава през 1917 година". Какво, по дяволите, е това е за Общество на Фезерстоуна? Следващото нещо, което трябваше да направя, това е всичко, разберете.
  
  
  От другата страна на улицата е макробиотический ресторант. Внезапно при мен се появява голям апетит за здравословна храна.
  
  
  Взех масичка с изглед към улицата; сервитьор, выглядевший не толкова здрави, колкото може да мисли в такава обстановка, смахнул няколко трохи и ми подаде менюто. Имах избор: сорбе от слънчоглед (на разбитото кисело мляко със семена) или списък с всички по-смъртоносни смеси. Сок от спанак, капустное суфле. Аз се спрях на гарафа с органични лимонада, гадая от кой орган са успели да го готвя.
  
  
  Двойката вдовици с тростями поражда болезнен изход от Обществото Фезерстоуна.
  
  
  Пиян тийнейджър в тениска и дънки зае масичка до мен и нареди "слънчоглед". Тя ме погледна, като гледам малки момичета.
  
  
  Влезе жена с много пакети. На главата й беше твърде червена шапка и почти показна бръчки. Първо си помислих, че тя говори сама със себе си. Но аз бях прав. Тя говореше с чантата си. — Добре, — каза тя, — и моля, запазете спокойствие.
  
  
  Тя е абсолютно права в това. Чанта за пазаруване с прекалено голяма уста МОЖЕ много да дразни.
  
  
  Тя седна на една маса близо до мен и свали пухкави кафяв нос. Тя е в близост до осемдесет, но тя все още одевалась в съответствие със своите юношескими години. Тя беше някакво момиче, юноша. Перлени огърлици и мускусните парфюми.
  
  
  — Сиди — каза тя чанта. Тя се обърна и ме е надарила извиняющейся усмивка. "Аз не разбирам, защо го не е позволен в ресторанти. Казват, че това е свързано с опрятностью или нещо друго. Но той е много чист. Тя надникна в чантата си. — Не е ли така, скъпа?
  
  
  Бонбон е шестифунтовым йоркширским терьером. Също така е известен като Роджър. По случайност, аз съвсем не се харесва на всички тези малки тявкающие кученце, и какво от това, трябва да е написана имам на лицето си. — Надявам се, ти не се страхуваш кучета.
  
  
  Аз казах, че не се страхувам от кучета.
  
  
  О, добре.' Тя се усмихна и похлопала ме за ръка. — Защото Роджър и мухите няма да навреди.
  
  
  Аз на глас се замисли, като се има предвид неговия растеж, не боли ли го като муха. Тя издаде писклив смях и закачливо седна по-близо.
  
  
  Нейното име е мис Мэйбл. Тя е живяла в този квартал на повече от петдесет години в дома, който той скромно нарича доста луксозен. - А, да кажем така... подарък от, да кажем така... приятел. Мис Мейбъл искаше да ми кажете, че тя наистина е секс. Дадох да се разбере мис Мейбел, че това не ме изненада.
  
  
  Това ми донесе няколко точки и разговорът прие определена посока. казах си, че седях и чаках един приятел, който в момента се посещава Обществото Фезерстоуна.
  
  
  — Ами, — каза тя. — А ти не искаше там да отиде. Вие не вярвате в тези неща? †
  
  
  Казах си, че малко знаете за това.
  
  
  — Никой не знае за привидениях, мистър Стюарт. Ние просто трябва да приемем, че те има".
  
  
  Ето така. Общество Featherstone ви позволява да говори с мъртвите.
  
  
  Аз си помислих, не допрашивал ли този клонинг на сенаторите.
  
  
  Аз я попитах, дали е било някога там, и тя фыркнула.
  
  
  "Ха. Не, това е малко вероятно. Джон Фезерстоун прокле ме в 1920 година. Проклятие , представете си. Каза, че аз скандалистка, меко казано. О, това е бил любител на приличий, истински фанатик. Тя почука по главата с показалеца, сверкавшим колекция диамантени пръстени. Спомени за отминалото скандал.
  
  
  — Ами, ако питате мен — тихо каза тя в ухото ми, — в тази къща няма нито един труп, за който си струва да се говори. Мъртъв или жив, трябва да бъде ангел, за да влезе в този дом. А ангелите, скъпа, изключително скучни. Тя изобразмла нещо, което може да се нарече палава подмигиванием.
  
  
  Келнерът донесе я газировку, богата на витамини. Тя отпи и направи гримаса на отвращение. Тази напитка е много полезна за вас.
  
  
  Че аз отново каза? О, да, ами, и когато той почина, дъщеря му пое управлението. Ами, като говорим за странностях... Алис Фезерстоун, скъпа дама, Мис Мейбъл неодобрителен поджала устните. "Твърде дълго се играе в девственницу никога не е добре".
  
  
  Аз не обърна внимание на психосексуальные теория мис Мэйбл. — Какво имаш предвид под тази чепухой?
  
  
  Ами глупости. "О, Тоуве" или "Вауве". нещо подобно. Аз не знам точно. Ако ти си спросишь ме, скъпа, това се дължи на една китайска храна, с която се храни в детска възраст. Те се хранят най-ужасни неща, знаете. Мисля, че това е повлияло на нейния мозък.
  
  
  Аз научих много от достатъчно хора за тези години, за да се знае, че трябва да слуша всички. От техните любими теории на летящи чинии до допълнителни възпроизвеждане на тяхното по-добра игра на голф. Всички искат да бъдат чути. И, ако сте готови да чуете това, което никой друг не иска да чуе, има всички шансове, че те ще ви кажат нещо, което никой друг не може да се каже. Така че в името на целия свят, аз да не прекъсва я, ако не последва улица. Това, че аз там видях, ми подсказало, че може да спечели голямата награда.
  
  
  Аз се извини и отиде до телефона. Намерих го в мъжката тоалетна и набра номера. При Mace не е новина.
  
  
  Аз правя запис на филм.
  
  
  Клонинг на току-що излязъл от стаята 43. Отиде до ъгъла, да се изпрати писмо. Ето само това не е клонинг, който аз съм тук преследвани. Ако само той не переодевался и не накуцваше последния половин час. Разбира се, това беше възможно. Но аз не вярвам. Моят клонинг изглеждаше твърде упорит, за да се тревожи за прикритие. И ако това беше някой друг, щях да се блъсна в нещо. Това е станция за клониране.
  
  
  Беше без десет на четири. Оставих съобщение за Роско. Казах му да дойде тук и наблюдава за следващата клонинг. А докато аз ще си седя тук и да гледа. Ще видя, не ще влезе ли някой все още.
  
  
  Мис Мейбъл отново говорих с Роджър. Аз мислех, ще мога ли да си следния отговор без лекции за химията на хранене. Аз се наемам. "Защо Алис Фезерстоун е нараснал на китайската храна?"
  
  
  Мис Мейбел, изглежда, си помислих, че това е глупав въпрос. Ами, скъпи. Какво друго се хранят с китайците?
  
  
  Изчакайте за секунда. — Искаш да кажеш, че Фезерстоуны — китайците?
  
  
  — Е, — тя посочи към мен ръка. 'Не съвсем. Но отново, не е съвсем така.
  
  
  С една дума, Старият Джон е износител на чай. Той много години е живял в Китай. Но с революция 1912 г. жителите на Запада, стана ясно, че те вече не са щастливи. На неговото дело, са били иззети. Убили жена му. И Джон се връща в Лондон с малката си дъщеря.
  
  
  И със склонност към мистика.
  
  
  Той твърди, че всеки ден говори с жена си. И той успял да убеди много от старите аристократи в това, че той може да им бъде "даден контакт с мъртвите". Те му помогнаха и основали Общество Фезерстоуна. Това беше почти всичко, което мис Мэйбл знаеше за това. С изключение на това, че Джон и дъщеря му Алис живели отшельниками. Само за това, че от време на време излиза, за да наложи проклятие на по-малко чисти по сърце.
  
  
  Тя навреме е завършила разказа си. Не мина и секунда, като тя и надникна в чантата си. "Роджър!", той я е ухапан. 'Лошото куче.'
  
  
  Тя се извини и си тръгна.
  
  
  Беше 4:30, когато се появи Роско. Той завърши на малка масичка в другия край на залата и, минавайки покрай него, хвърли в скута ми с бележка: "В уличката има вратичка".
  
  
  Дъжд започна, след като излязох от ресторанта. Спрях под прикритието на входа и погледна към прозореца на улицата. Жена шестдесет години в черно шелковом рокля стоеше на колене върху перваза на прозореца и гледаше навън.
  
  
  През дъжда чух гласа си. — О, въжета. той каза. "За въжето. Уау.'
  
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  Това е тесен павиран вътрешен платно, който се простира по протежение на тримесечието. На някои места той е малко по-широко там, където преди са били входове за някакъв конюшни или малка верига. Той завършва тунел с дължина около дванадесет метра. А по-нататък имаше странична улица.
  
  
  Номер 43 е четырехэтажным сама. Аварийни изходи не е имало, но е била на задната врата.
  
  
  Вратата се отвори.
  
  
  И там стои моят първи клонинг. Той също ме видя и се хвърли към мен кратък въпросителен поглед. Поглед тип "ти по-рано не е виждал".
  
  
  Ако вие се съмнявате, вие ще трябва да импровизирам. Аз се приближих до него и се усмихна. Съжалявам, но аз търся къща Марсдена. Извадих от джоба си бележка Роско и се престорил, че я изучавам. Тук е казано, че трябва да бъде къща номер четиридесет и четири, но аз сви рамене, — сорокачетвертого като цяло не.
  
  
  Той стисна по мен. 'Аз не знам. Но поне ти не го намерите в странична уличка". Това е първият път, когато говорих с клонинг. Чувал съм, други казваха, но не е с мен. Сега това, което ме порази. Всички те са говорили на съвършен английски, без никакъв акцент. Американският акцент на английски. Те са добре обучени.
  
  
  — Слушай — казах аз, — може да бъде, аз ще ти телефон. Имам номер на Марсдена..." Аз отново поиграл с бележка Роско.
  
  
  Той поклати глава. "Той е повреден."
  
  
  — О, — казах аз. "Ами да, благодаря ти."
  
  
  На мен нищо не оставаше да направя, освен да излезе от алеята. Дъждът се изливаше вече по-силни. Той ударялся на тротоара и силно отеква ми чувах в тесен коридор. Мястото е зловещо. Тъмната алея. Дъжд тъмен. Хлъзгави поради внезапно дъжд. Вдигнах яката.
  
  
  Това не е нещо, което съм виждал или чувал. Това е просто инстинкт.
  
  
  Спря, за да запали цигара. Той се спря точно на крачка от мен.
  
  
  Аз не се обърна. Аз да стилету се измъкне с длан и продължи пътя си. Аз отново чу думите на Тара: "Клонинг убиец първи клас, — каза тя, — трябва да бъде убиец първи клас".
  
  
  Добре. Значи, ме преследва. Между ехото на собствените си стъпки и барабан стуком дъжд, аз бях в състояние да различи още един звук.
  
  
  В тунела бе пред мен. Аз влезе в тунела. Там е тъмна. Аз притисна в сянката на стената и погледна назад в алеята.
  
  
  Нищо подобно.
  
  
  И все пак... не съм си представял това. Косата на врата ми се изправиха не просто така.
  
  
  Единственият звук, който се чу, беше шум от дъжд. Тиха куршумът изхвърча от нищото. Тя се провалиха за каменна стена. Аз е намалена и променил своя нож на Вильгельмину. За този случай. Аз не се надявах, че ще трябва да го убие. Аз изкарвам от него някои отговори. На този етап нещата още един мъртъв клонинг ще доведе до още един задръствания.
  
  
  Аз отполз в сянка и съблече палтото. Аз окачи го на камък в стената. Куршум просвистела покрай мен и задела палто... На корема, започнах да се измъкваме от тунела, в тази страна, където са летели куршуми.
  
  
  Факт е, че той не е свикнал промахиваться. Той чакаше от своята жертва предсмертных звуци - "фух" или "аргх". Мълчанието му действаше на нервите, ако те са имали. Той излезе от скривалището си, след като стигнах до входа на тунела. Снимах по-долу и се удари в ръката му пистолет. Не в самата ръка, а в пистолет, който падна на земята, Той се обърна, за да го вдигне. Скочих и атакувал. В този момент, когато той стигна до своето оръжие, аз отшвырнул го далеч от него. Беше много трудно да се бие срещу него. Той е добър. Той знае всеки трик, което знаех аз. Имаше нож. Просто така, той е бил там и е насочен право в сърцето ми. Аз го сграбчи за китката и е в състояние да спре движението. Но не за дълго. Той вдигна коляно и едва не ме удари там, където това е много раздразнен. Обърнах се и леко се наведе напред и той ме удари в стомаха.
  
  
  Удар ме събори с крак и нож малко не се удари в мен. Аз се изправих. Моята макушка ударила го по брадичката със силен лязгом на зъбите. Това подкопа на намеренията му. Удар карате по ръката му с ножа и свали го, оръжие, за да падне точно между камъни, точка надолу. Аз продължих да го китката и обърна му гърба си. Той се опита да се отърве от улавяне с помощта на прием на джудо, но вече бях готов за неговото движение. Той се подхлъзна и падна върху мокри камъни. Чух сухо пращене на кости. Той лежеше, гледаше учудено нагоре. Краката му бяха поджаты, той все още е бил в съзнание и не чувствах болка. Шокът е забранил всички тези чувства. Може би краката му бяха изключени завинаги. — Добре, — казах аз. "Аз знам кой сте вие. Искам да чуя от теб някои подробности. Колко сте там?
  
  
  Той затвори очи и арогантно се усмихна.
  
  
  "Много." -"Прекалено много, за да ни спре".
  
  
  Когато вашата база?
  
  
  Отново тази усмивка. 'Далеч. В място, където никога не ни намерите.
  
  
  Аз насочил пистолет към него. 'Добре. Ние ще започнем от нулата. И аз не се нуждаят от отговори от типа на "много" и "далеч". Желая да получавам отговори, например, колко и къде. Така че напред.
  
  
  Лицето му беше спокоен.
  
  
  — В противен случай ти ме застрелишь?
  
  
  Той поклати глава. "Няма разлика между смъртта и живота. Вие, жителите на Запада, не разбирате. Аз не успях. Означава, че съм вече мъртъв.
  
  
  Имате остава малко заплахи, когато най-новата заплаха получава такъв отговор. Това е задънена улица. Аз също се провали. Но след това, ако не можех да намеря това, което исках, аз можех винаги да се опитат да получат потвърждение на факта, че, както ми се стори, аз знаех.
  
  
  — Но ти си мислиш, че други ще успеят. Че вие сте в състояние да убие цялата стоте сенатори?
  
  
  Ние не трябва да ги убие всички. Достатъчно, за да изплаши всички до смърт. За да предизвика разцепление в правителството. Си... от Конгреса, както вие го наричате. След това ние ще се свържем с бившия президент, и всичко ще се случи така, както ние искаме".
  
  
  Сега беше мой ред да се прояви известно презрение. — Изглежда, че си забравил. Този президент има охрана и доста строга система за сигурност".
  
  
  Той поклати глава. — Изглежда, че си забравил. Такава система за сигурност вече са кръстосвали по-рано. И освен това, не сме ще го убие. Ние само възнамеряват да контролира мозъка му.
  
  
  По този начин е, че техните генерален план. Парализира Конгреса и на президента да си подставено лице. В условия на хаос в Конгреса на действаща служба ще получат неограничена власт. И КАН ще има пълен контрол над това. Това не е така невъзможно, както изглежда. Бодигардове предпазват само от куршуми. И не срещу омлет, пълна промяна на съзнанието на наркотици. Или срещу аспирин, който не е аспирин. Това беше всичко, което им е необходимо. Казват, че Распутина е цар на властта. Но днес, за това дори не трябва да бъде Распутиным. Ти просто трябва да бъде човек с наркотици. При царете от Средновековието са си дегустатори. Хората се опитват храна и напитки, за да се уверите, че те не са отровени. Това е работа. Но не сега. Затова сегашните управници са беззащитни. Планът на КАН е луд. Но това не беше толкова лудо.
  
  
  Клонинг загубил съзнание. Или така изглеждаше. Направи ми остава малко. Във всеки случай, повече никаква информация не получих. Но едно беше ясно: тя трябваше да умре. Или цялата тази клика от КАН ще дойде след нас.
  
  
  Гледах неподвижно тяло. Аз си помислих за момент. Аз си мислех за това как най-добре е той да умре. Аз напуснах. Върнах се в тунела и вдигна палтото си и шило, който е изтървал. От там продължих движението по улицата.
  
  
  Всичко, което чух, беше слаб звук. Разбира се, той не е бил в безсъзнание. Той се обърна и вдигна пистолета.
  
  
  И застрелял себе си в очите.
  
  
  Първокласно убийство.
  
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  Спектакълът "Кажи на майка си" в Лирическом театъра, както е било обещано, че е "доста смешно, ако ви харесват подобни неща". Лошото е, че аз най-вероятно няма да го гледам. Единствената интересно нещо е момиче, което боклук от дрехите си. Джанис Венера. Аз помня я от онези дни, когато нейното име е Джанис Ууд.
  
  
  Джанис Венера е светловолосой богиня и как да си нито на име, с красива фигура. Тя е гореща спътница в пътуването до Ривиера, може би преди пет години. Разделихме приятели. Моят бизнес и нейното бъдеще са били спасени приветлив и богат граф Хоппапом. Той ми подаде някаква информация за контрабандистах диаманти, а Джанис — куп диаманти. Когато бях последния път ги видях в Ница, те щяха да се оженят.
  
  
  Как изглежда сега, всичко би могло да се оформи малко по-различна. По време на обедната почивка се обадих и има записано съобщение от Mace. От това, което той успя да събере в малък телескоп е тайната на добрата каша се изразяваше в овесени хлопьях.
  
  
  Това е всичко, което имат сега.
  
  
  Роско обяви, че броят на три клонинги. Един ял в хотел "Эддисон"; единият все още беше Фезерстоуна, а третият е бил в този момент в "Олд Вик" гледа като сър Лорънс Оливие, играе Хамлет. Оставих съобщение "Кажи на майка си", беше доста забавно, ако обичате такива неща.
  
  
  Върнах се точно навреме, за да започне на втория акт. Светлината вече угаснаха, и Съд трябваше да ми дръпне ръката си на моето място. Оркестър изнесе за втори път.
  
  
  'Новини?' — попита тя шепнешком.
  
  
  'Да. Има три.'
  
  
  "На тях тримата? Или още трима?
  
  
  'Да.'
  
  
  Тя замълча. — Значи, само седем.
  
  
  'Да.' Аз кимнах. "До този момент.'
  
  
  Оркестър свиреше песента, която пее Джанис. "Това момиче, — каза Тара, — ти си знаел си, или това са признаци на любовта от пръв поглед?"
  
  
  Аз не знаех, че имам такива симптоми. — Аз вече знаех това — казах аз. 'Преди няколко години. Сладко момиче. Нищо повече.'
  
  
  Тара вдигна вежда. "Е, тя вече не изглежда толкова проститутка".
  
  
  Най-Вероятно тя е права в това. Размери Джанис сега са 90-60-90.
  
  
  — Ние сме просто приятели — казах аз. "Честна дума".
  
  
  Тара ме погледна. — Кажи на майка си.
  
  
  След концерта отидохме зад кулисите. Джанис беше горещо. Тара е яко. Джанис познакомила нас с новата си любов, Мики. Тара размразени. Ние четиримата са отишли някъде да пием по бира.
  
  
  В таксито за вкъщи Тара каза: "Ти си прав, това сладко момиче. И добавя доста рязко: "нищо Повече".
  
  
  Има няколко начина да разберете, разкри дали някой е на вратата ви, докато ви нямаше.
  
  
  За съжаление, всички знаят, тези маниери.
  
  
  Особено на тези хора, които се опитват да ви отвори врата във ваше отсъствие.
  
  
  Благодарение Яну Флемингу тези капани с няколко косата са станали широко известни. И всеки опитен агент знае как да го направи. И други писатели на шпионски истории, изложени на други добри трикове. Номерът таен агент в това, че неговата тактика остава загадка. Днес цената на книгата е с меки корици, всяко дете — изглеждате точно като Картър.
  
  
  Ами, Картер е по-хитър.
  
  
  И ако понякога си мислите, че съм испорчу доброто нещо, което, като е решил да му през тези няколко гулдена, помислете още веднъж. Факт е, че някой погълна моята стръв. Когато се върнахме в апартамента, разбрах, че там някой е бил. Или все още е. Аз жест покани Контейнер отново да излезе и да чакат моя сигнал. Аз взех един пистолет и откри собствен замък отмычкой. Леко щракване вместо какафония от звуци лязгающей ключодържател. Вътре беше тъмно. И беше тихо. Тази много силна тишина, причинена от факта, че някой се опитва да не бъде там. Аз здраво притиснат Вильгельмину в ръката си и започна внимателно да ходи из апартамента. Стая след стая, след стая. Чрез захламленную хол, трапезария и най-накрая, хол, съжалявам, че приятелката на Роско не открадна един котка преди да тръгнеш, защото тази котка се вкопчи в петите ми.
  
  
  Добре. И така, нашият гост чакаше в спалнята или се крие в душата. Или отдавна не е имало.
  
  
  Спрях в спалня. Там някой е бил. Чух, как той диша. Следващата ми стъпка е шедьовър на координация. Едно движение аз се отвори вратата, включи светлините и се прицели.
  
  
  Той скочи от леглото, като хляб с тостер. Господи, Ник. Това е твоят начин да пожелая добро утро?
  
  
  Наведе оръжието си и поклати глава. — Не, Роско. Но това е адски добър начин да кажа "здрасти" куршум, кървав кучка. Ти знаеш, че мога да те убия?
  
  
  Той откинул косата си назад и се прозя. След това се почеса брадичката, вторачени в мен. "Вие, американците все такива — каза той. Слушай. Това е жилището на моите момичета, не? Така че аз не искам да говоря с теб. И така, аз имам ключ. И така, влязох. Откъде ми е да знам, че искаш ли да дойдеш?
  
  
  Роско... — седна на ръба на леглото, — ...що се отнася до тези си методи на работа... †
  
  
  Той вдигна ръка. "Не проповедуй. Ник. Моля те.' Той запали, и аз видях, че пламъкът леко треперят. — Къде Е Тара?
  
  
  Отидох до прозореца и подаде тя знак.
  
  
  Никакви проповеди, Роско. Дума.'
  
  
  Той въздъхна. 'Дума?'
  
  
  А.'
  
  
  "Огън".
  
  
  Ето това е думата.
  
  
  Аз почука цигара по прикладу пистолет. — Това е моята работа, Роско, аз съм огън. Ти си сянка. Аз стреляй. А това означава, че наоколо се разхождат много хора, които планират да ме застреля. И тогава, ако аз не остана нащрек, те ще успеят.
  
  
  Бум-бум, и аз съм мъртъв. Разбра ли?
  
  
  Той кимна и се усмихна. — Погрешно, — казах аз. 'Това не е смешно. Това е доста сериозно. Аз мисля, че ти си гений, Роско, но ми се струва, ти ставаш прекалено уверени. В превод това се нарича, че ти ставаш безразличен. И това е много добър начин да умреш.
  
  
  Ясно? Той кимна. И не се усмихна.
  
  
  Аз трябваше да спре. Но, както и всички проповедници, аз твърде дълго стои на своя стол и му нанесе само един морален удар, от който той не може да се възстанови.
  
  
  Роско сви рамене. — Добре, — каза той. Е, всичко това вече го чух. Но тази вечер... ти си устроил буря в чаша вода. †
  
  
  Тара стоеше на вратата. "Значи, ще пиеш чай.
  
  
  Тя се усмихна. Една или две лъжици?
  
  
  Роско се усмихна в отговор. — Този ваш приятел е пропуснал своето призвание.
  
  
  'Какво?'
  
  
  "Създаването на военно-учебни филми".
  
  
  Тара заварила чай.
  
  
  Причина за посещение Роско е общество Фезерстоуна, и той искаше да знае, какво да прави с него. Утре отново да следват или как? Да, — казах аз. "Продължавайте да следите. Ние трябва да знаем, когато тези клонове ще започнат да действат. Твърде малко се случва, на Мен това не ми харесва. Стига да погледнем по-отблизо. Да видим, дали ще можем да разберете какво се случва вътре. 'Хм. Аз просто все още не знам, Ник. Се съмнявам в това.
  
  
  'Тъй?'
  
  
  — И така, какво ти правиш тогава?
  
  
  "Навещу Обществото Фезерстоуна за срещата с моя скъп покойната леля Миртъл.
  
  
  — Искаш да кажеш, просто да влезете? Просто така.'
  
  
  "Ами... аз мога да влетать, но аз мисля, че това би било твърде кричаще, нали?"
  
  
  Роско стана. — И искаш да ми кажеш, не се шегуват. Вие сте изминали целия този път?
  
  
  Ако е лагер на КАН, ще ти е краят. Имаш доста познато лице, приятел. Вие сте почти толкова анонимен, като Никсън на събрание на демократите.
  
  
  "Аз се брои за това, че вашият екип по специални ефекти ще ми маска и подходяща маскиране може да помогне.
  
  
  Роско въздъхна. "Нашият отдел за специални ефекти, — каза той, — е умрял".
  
  
  'Почина?'
  
  
  "Ами, разбирате ли... това наистина е малко болезнено... Това беше една възрастна жена, която някога е работила Илинга. Знаеш ли, този филм студио. И... ами... тя почина. Аз знам!' Той е прекъснат от мен, преди да съм успял да изрече поне една дума. Това е абсурдно, това е непочтено, това е детска работа и това е невъзможно. Но това, страхувам се, само една лондон отдел AX.
  
  
  Направих му удоволствие нищо не е казано.
  
  
  Той каза. = "Мога да стигна до там?".
  
  
  "Съжалявам, Роско. Ти си ми повече нужда от външната страна. Ако един от тези клонинги ще отиде в Съединените Щати, означава, че другият сенатор ще отидат в моргата. Трябва да разберете, че интриги тези момчета.
  
  
  Той издигна ръце във въздуха.
  
  
  'Тогава всичко е наред. Ние се върнахме към нашата изходна точка. Ще отидете там. Така че мога да питам ви сега. Ако ти си погибнешь, мога ли да взема този вратовръзка?"
  
  
  Аз знам. Независимо дали е сериозен. А ако сериозно, момчета, какво предлагате?
  
  
  Аз предлагам — погледна към нас Тара, — мога да отида там.
  
  
  Не, казах аз. 'Не Точно.'
  
  
  — Но, Ник. †
  
  
  Няма.' Аз казах.
  
  
  'Но ...'
  
  
  Тогава ме тук никой не слуша. Няма. Това е краят.'
  
  
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  Така че Тара все още беше там.
  
  
  Е, не съвсем Тара. Не Тара, "фигуристая червенокоса". Фигуристых рыжеволосых твърде лесно да се забележи на улицата, пълна с хора, и е твърде лесно да се проследят. Жена, които дойдоха на прием на следващия ден в къща под номер 41, беше стара, дева с мишка лице. С седо-кестенява коса, крючковатым носа и чанта вместо рокли. Костюм, перука и грим имахме благодарение на Джанис и компания "Кажи на майка си". Ако Тара не ще се върне в театъра най-късно до седем часа, спектакълът не може да продължи - перука и носа принадлежали на майка си.
  
  
  Електронен гласов рекордер и камера за ръчни часовници са от AX.
  
  
  Лентата е от най-новите модели - малък Sony за батерии. размер с портсигар и маскирани по начин, който също е бил подобен на портсигар. Той е управляван от изследователският звук, а това означаваше, че той не записва тищину. Скорост 4,75 не успя да запише по-чист звук на около два часа. Чрез завъртане на дръжката на силата на звука до край, той може да записва от дамски чанти, същата като тази на Тара. Голяма открита холщовая чанта за пазаруване.
  
  
  Ако някога сте се чудили кои луд ще се разговарят с мъртвите, отговорът ще бъде богата луди.
  
  
  Bibi Ходжсън, например. Тара се сблъска с нея на път (клик). Добре. Така че аз също знам коя е тя. Но Тара казва, че според Vogue, тази дама — "скваттер", титла, която може да се получи само тогава, когато ти си похарчил много пари за обувки и колани. От онези жени, за които малки разходи все още означават рокля на Dior. Г-жа Ходжсън получава парите си от г-н Ходжсона. г-н. Уилям А. Ходжсън от Hodgson's Real Estate Agents. И аз знам кой е той. Агенти по недвижими имоти Ходжсона притежават половина на Флорида и голяма част от острова, която те наричат Манхатън.
  
  
  Също така е г-жа Уентуърт Фрогг, която е на около четиридесет и пет милиона долара. Тара срещна долу в приемната. Тя също е снимана и самата приемна. Викторианската стая с червени плюшени дивани и множество палми в саксии. Тара е трябвало да попълните формуляра. Няколко въпроса за личния си живот и на живота на покойния. Според изпълнен с форма г. Луиза Ригг от Сейнт Луис, Мисури, на посещение при своята леля Миртъл Ригг. В раздел "Причини за посещение на" Тара е написал: "Поиска от съвета за инвестиране наследство". Тя не знаеше, защо тя е написала. Тя каза, че това е само което е тя в главата си.
  
  
  — Това е много пари, скъпа? — попита рецепционистката. И Тара каза: "Толкова големи, че това ме плаши".
  
  
  Секретарят се усмихна,
  
  
  Постно източен момче я поведе нагоре, в лиловую чакалнята, пълна с палми. И си казах, че Сун Пин организираха среща. Сун Пин ще дойде при нея след половин час. И докато, може би, тя би могла малко да прочетат някой вестник. Може би выпьете чаша чай? Той изчезна и след миг се върна с пара чаша. Тара взе я и момчето отново изчезна.
  
  
  Тя едва подождала минута или две, а след това отвори вратата. В коридора и никой не бе се вижда. Напротив, зад затворената врата, се чу пиян женски смях. От втората врата идва слаб тътен. Медиум, който простена попадат в транс. Третата и последна врата е била маркирана като "Частен". От там не е имало нито звук. Тара опитах да го отворите. Тя беше заключена.
  
  
  От своите огромни чанти тя извади клечка за зъби и ивици от пластмаса. Тя за това не е свикнала и е работила бъркотия. Но стъпки по стълбите, не беше и в две други стаи никой не влизаше. Най-накрая тя отвори вратата.
  
  
  Тя затвори я зад себе си и огляделась. Това е малката бяла стая. Там имаше няколко мивки, малък хладилник, двоен котлон с кана. Покрай стените стояха стъклени витрини. В един от тях са били всички видове чай. зелен чай. лайка. Лапсанг Сушонг. На най-горния рафт внимателно стоеше колекция чаени чаши с розови и бели цветя. Както и онази чаша, която момчето донесе тя. В друга витрина, в другия край на стаята, стоеше колекция кафяви бутилки. Всеки имаше някаква гранулиран прах. На етикетите просто е написано "A", "B" или "H". В друг набор от бутилки е течност, а на долния рафт лежеше игла за подкожни инжекции.
  
  
  Витрина беше заключена.
  
  
  В мивката е била използвана игла. Тара го вдигна. В него все още имаше няколко капки течност. Тя внимателно впрыснула го в празна ампула, лежаща наблизо. Тя понюхала ампула. Научен компютър в дълбините си съзнанието пробежался по няколко хиляди перфокарта и даде отговор на по-малко от секунда. Тя я пъхна ампула в чантата си и тръгна към вратата.
  
  
  В коридора дойде глас.
  
  
  Тя замръзна.
  
  
  — И така, мис Алис. Не се притеснявай. Нищо лошо няма да се случи, — това е мъжки глас. С високо гнусавым азиатски акцент. Той говори така, сякаш говорех с дете. Ударението на всяка сричка отделно. "Освен това, няма зло, не помниш ли?"
  
  
  Алиса отговори неясно. 'Да. Аз знам. Злото съществува с... но понякога ми е интересно...
  
  
  — Не се учудвайте, г-ца Алис. Повярвайте ми. Баща ти също се доверили на мен. Все още...
  
  
  Помниш ли, че ти казах вчера?
  
  
  Алис въздъхна. Да, Ян. Аз се доверявам на теб.'
  
  
  — Добре, — каза той. — Ти помниш ли, какво да правя?
  
  
  — Нищо, — отвърна тя с тих глас.
  
  
  "Нищо такова. Това е точно така.' След това е малка почивка. "Е, тогава защо да не отидете на горния етаж и не го направи?"
  
  
  Може би тя кимна в отговор. Единствената няколко стъпки се изкачи по стълбите. Другата двойка е направила само няколко стъпки. Ръка почука на вратата. Вратата се отвори. На заден план пьяная дама продължи да говори. "О, скъпи, скъпи Робърт." В някаква тъжна песен.
  
  
  'Какво?' каза мъжът.
  
  
  Той отвърна на жена с груб глас. 'Можете да видите. Най-късно утре.
  
  
  "Опитай се получи това днес. Той може да се наложи да ни утре.
  
  
  'Добър. Тогава ме остави на мира.
  
  
  Вратата се затвори и мъжки стъпки ехо дойде по стълбите.
  
  
  Тара подождала, докато в коридора отново стана тихо. Тя побърза обратно към входа на своя стол. Тя погледна студен чай, която остави непокътнати. Тя понюхала. Това е чай.
  
  
  Тя взе дневника. Вратата се отвори.
  
  
  Жената беше облечена в черно кимоно. То е предмет на значителни размери на тялото с големи издатини. Тя имаше къса мъжка прическа и сурово лице. Тя говори измерени, дрезгав глас.
  
  
  Моето име е Сън Пин. Възникна грешка. Не мога да ви приеме днес. Можеш да се върнеш утре? Това е повече звучеше като заповед. Утре в два часа. Тя накратко наведе главата си, не позволявайки на очите си да участват. Те се плъзна покрай Тара, като черни прожектори.
  
  
  Тара стана. 'Но ...'
  
  
  В два часа.' Когато Тара спускалась по стълбите, тя я извика. "Твоята леля ще бъде там след това."
  
  
  Тара спря записа и се обърна към мен. — Луиз Ригг да види своята леля Миртъл? Утре на една и съща вълна, и вие всичко това ще чуете".
  
  
  Тя е много доволен от себе си. Той кипял от вълнение. Това е Хансье Бринкер, който е намерил дупка в дигата и сега бутна в нея пръста си, за да спаси страната от гигантска катастрофа. Тя беше толкова дяволски щастлив, че на мен много не ми се говори за нея, че тя нищо не научи. Само снимките могат да имат някаква стойност. Роско е взел филм за проявки. На следващата сутрин, ние ще получим отговор.
  
  
  "Бих искал, за да имате отново имаше снимка на това, как се казваш — някой, който говори с Алис".
  
  
  — Яна?
  
  
  Отговорът е Да. Гласът му звучи като глас на известния представител КАН.
  
  
  Очите на Тара увеличен. — Искате да кажете, че останалите хора не е нищо? И този нарколог? Така че това не е точно това, че мога да се обадя на детски невинни хора и веселие.
  
  
  Не съвсем.' Аз се усмихна.
  
  
  Какво имаше в тази спринцовка? Пентотал?
  
  
  Тя наведе устата. — Как си научил? Оставих това накрая.
  
  
  Аз се усмихна. "Слушай, скъпа. От дванадесет трикове, които имат за надувания на богатите сучек, при тях там, на единадесет. Пентотал натрий - това е серум на истината, не е ли така? И така, те дават на тези дами е един добър шанс, предварително напоив ги чай, и дами разказват им всичко, което искат да знаят. Всякакви подробности за ушедшем възлюбен. След това дума по дума носители говорят за това после. Оказва се, че много убедителна реч. Тези дами не си спомнят това, което те преди бяха казали. Тези дами са зашеметени. И сме благодарни — и щедри.
  
  
  Устата Тара е в беззвучное "За".
  
  
  "С него е свързан и редица други предимства. Ако това е вярно компрометира, винаги има възможност за изнудване. И ако в аферата е замесен достатъчно пари, призрак казва цели, какво да правя с тях. Каквото и да е — за благотворителност, промоции, сметка в швейцарска банка — можете да бъдете сигурни, че те трупа пари. Тара изглеждаше объркана. "Но какво общо има това с КАН?"
  
  
  "Нищо такова. Това е правилно. Аз мисля, че всичко това е отново Насау. Фезерстоуны ангажирани в измама, КАН научил за това и шантажировал им. Вероятно точно същото, като с Бангелем. Аз изведнъж дойде на ум, че Бангеля и Фезерстоунов имаше и още нещо общо помежду си: и двамата да са търгували с наркотици.
  
  
  Аз казах:
  
  
  "Значи, KAN може да отиде по същия път, за да влязат вътре. Пригрозили да спре доставките си, ако не получи част от приходите от продажби плюс някои услуги. Такива услуги, като може да бъде, осигуряване на подслон клонам.
  
  
  Тя поклати глава. 'Очарователно.'
  
  
  Аз сви рамене. 'Очарователно. Безопасно. Но си остроумие при себе си.
  
  
  Така че ние не сме близо до централата на тези клонинги. Освен това, ние не сме тук, за да се решават на тайни общества. Нашата задача: да ги елиминирайте.
  
  
  Тя малко се сепва. — Това е по-мека дума, от убийство, нали?
  
  
  Аз погледнах към нея. Тя седна, подогнув под себе си крака, на шелковом стол в спалнята. На нея е бледо-розов костюм, и тя приличаше на бяло-розова и гладка като коприна. Като едно от онези момичета, които си затварят очите за филма на Сам Пекинпы. Като едно от онези момичета, които плачат в Fove Story.
  
  
  Аз поклати глава. - "Да рискува да изглежда банален... но какво всъщност прави такова момиче като теб, на такава работа?"
  
  
  Въпрос обеспокоил си. Тя учи своите нокти. Дълго. Като че ли тя никога няма да ги по-рано не е виждал. -- Ами, -- каза тя накрая, - това е... дълга история. Преди известно време... ъ-ъ, аз се срещна с... един мъж.
  
  
  Много, много отдавна. Аз съм преминал сред всички кандидати, като най-добрата, а след това, заради... този човек... аз съм бил в О... Ние - о, добре, няма значение. Това беше по времето на Джонсън, когато войната във Виетнам отново достигна връхната си точка. Ами, аз... подписа. Тя хвърли главата си назад и смешно ми се усмихна. "Освен това, аз си помислих, че би било много вълнуващо и романтично всеки ден да работи с такива хора като Джеймс Бонд".
  
  
  "Не забравяй да спомена Ник Картър?"
  
  
  О, — каза тя. "Аз не пометени от мечтая за това".
  
  
  Минах през стаята и седна до нея. Взех си брадичка в свои ръце.
  
  
  Слушай — казах аз. "Ние воплотим в живота на още няколко от вашите желания".
  
  
  Хм.' Тя хитро ме погледна. — Откъде знаеш, че ми се привижда?
  
  
  Добре, казах аз. — Дай угадаю. Аз затворих очи. "Искате ли свободно да се издигне във въздуха и да прави любов има".
  
  
  Мммм... — Тя задумалась. 'Интересно. Но, може би, твърде ветровито.
  
  
  Тогава всичко е наред. Ами... какво ще кажете за музея. Там те легло на хvi век - от старата корчмы. Бихме могли да се промъкнат зад кадифени завеси и выцарапать нашите имена са на гърба на облегалката на леглото, когато си свършим.
  
  
  Това ми харесва", каза тя. "Но музеят не се отваря до десет сутринта." Тя ме погледна. — Ти си съгласен с моята идея?
  
  
  Аз се съгласих.
  
  
  Във вана с пяна.
  
  
  Във вана с пяна?
  
  
  "Във вана с пяна".
  
  
  Слушай, мога да препоръчам. Като се има предвид мехурчета и на всички, че това е свързано, това е чист, чист секс. Вие просто никога не трябва да се опитва тя е в този случай. Най-малкото, ако ти си моето израстване.
  
  
  Тя высушила мен. С голяма, мека топла кърпа.
  
  
  — Искам да те попитам нещо за нещо, — казах аз.
  
  
  За какво?'
  
  
  Тя направи няколко интересни неща с тази кърпа.
  
  
  — Няма значение — казах аз.
  
  
  С правилната проститутка в леглото също не е чак толкова зле. Можете също така не трябва да се обличаш, за да настроите аларма в точното време. Не с двама души, които се радват един на друг и се обичат секса. Проблемът е, че това никога не трае достатъчно дълго. Трудности се връщат.
  
  
  Аз тръгнах на една страна и я запали. — Исках да те питам... — пуснах пръстен дим. "Има ли в китайския език думата, подобно на "о, тове, уау"?"
  
  
  Тя прекара пръст през косата си на гърдите ми. Не искате да смени темата, скъпа? Или си искал да се опита да играе онази сцена в банята на китайския?
  
  
  Обясних й пеене Алис Фезерстоун. Тара нахмурилась. "О, въже, уа?" Тя пожала рамене и за миг задумалась. "Ха. Чакай секунда. Ти каза, че това е песен. Аз кимнах.
  
  
  'Хм.' Тя стана от леглото. 'Не си отиде.' Тя грабна роклята и отиде в хола. Аз отново чух като магнетофон работи.
  
  
  Тя се върна усмихната. При нея са били тези думи. — Разбрах, — гордо каза тя. "Дао".
  
  
  "Дао? Тъй като това е Дао на една древна китайска религия?
  
  
  Тя кимна. Техните вечерни молитви — това е постоянно пее: "О, Дао! За Тао! Има всички шансове, че това звучи като "О, тауве, уау". Ако знаех, че ти си реалност.
  
  
  Тя плюхнулась обратно на леглото и се издигаше клубочком, обхватив ръце на коленете си. Тя е напълно уверен в себе си. Разбира се, най-доброто обяснение, което съм измислил досега, е доста неприятни теорията за това, че Алис е обсебен от постоянна тракшън до веревкам и вилянию.
  
  
  Тара просияла. "О, Ник. Идеално. Всичко е вярно. Тези Физерстоуны, които живеят като отшелници - даоистите - аскети. А що се отнася до разговорите с мъртвите. Даоистите - мистика. А онези проклятия, които те са изречени по адрес на мис Мэйбл, например, даоистите — това са фанатици. Както добре . Тя направи пауза, като Болтини, обявявайки Летливи Валлендах. И Алиса, която непрестанно се повтаря, че злото не. О.' Тя се провалиха за легло. "О, този клонинг, който ти казва, че смъртта и животът са едно и също нещо. Това, и двете даоистки идеи. Както те го виждат, всичко е единно. Доброто и злото, смъртта и живота. Всички те отново стават едно велико Единство с Дао".
  
  
  Аз поклати глава. "Това означава приблизително същото, колко Велик Електрически Хеликоптер в небето".
  
  
  Тя въздъхна и поморщилась. "Типичен философската идея. Но е приличен.
  
  
  Аз согнул крак. 'По-далеч?'
  
  
  "Ами... защото те мислят, че злото не съществува, те не правят нищо, за да го спре. Нищо не прави и всичко ще бъде както трябва. Това е техният велик лозунг.
  
  
  'Em-м-м, това може да е вярно за Алиса. но не за клонинги, КАН сега не е съвсем ничегонеделание".
  
  
  Mmmmm. Аз не знам. Хората тълкуват религиозни учения странен начин. Само погледнете Инквизиция. Или тези безкрайни войната за Светия Граал. Аз не бих се изключи възможна връзка.
  
  
  Помислих си за последователност и да отхвърли тази възможност. Политиката е единствената религия по тези земи. А ако някой пее вечерна молитва, след това е по-скоро "За Мао", отколкото "За Тао".
  
  
  Факт е, — продължи тя, — че аз мога да говоря Алис. Ако тя наистина даоска, тя не ще заобикалки. Може би тя ще може да ми каже много за това, което се случва в къщата. Всъщност, тя може да даде всички отговори.
  
  
  Аз уморено прекара ръцете си по очите. "Надявам се, ние не трябва да се скъпи на думи по този повод, но ти не се върна в този дом".
  
  
  Аз имам този зелените очи, поглед от нея.
  
  
  Ние сме прекарали на това много думи.
  
  
  И защо не?'
  
  
  В тази една-единствена причина, че те, след като те забележат, накачают пентоталом, и ще им докладването . Използвай ума си, Тара. Там е много опасно. Ние дори не знаем колко това е опасно, докато не се идентифицират тези снимки. Така че дръж се от тях настрана. Вие сте направили своята част. Ние с Роско ще продължим да разследват случая Алис.
  
  
  И как вие ще го направите, ако тя никога не излиза?
  
  
  Ами... тогава ние трябва да влезем вътре.
  
  
  Тя стана от леглото и започна гневно да ходи из стаята. Но това е толкова глупаво. И вие губите толкова много време за това. Освен това, това е още по-опасно за вас. Вече имам пропуск, за да влезете. За утре. В два часа.'
  
  
  Тя беше права. Съм направил грешка, която никога не е правил преди. Взех емоционално решение. Повече от всичко на света исках да я защити. И това е погрешно. Емоциите са недопустими в моята работа. Вие оставяте ги на вратата, като само началото.
  
  
  Аз се съгласих, че тя ще отиде. При две условия.
  
  
  Първо: за да можем първо да видим със снимки. Ако това място беше истински бастион на агенти КАН, тя би там не отидох. Тя се съгласи.
  
  
  Второ, ние с Роско са чакали да си в макробиотическом ресторант на улицата и поддържаха връзка с нея чрез микрофон. Ако чухме нещо като парола, бихме могли да се притече на помощ.
  
  
  Тя се съгласи. Между другото, с известна изненада. "Ами, Ник, аз съм и сън, за да не мога, че би било по-различно. Не че ме е страх, — каза тя, — аз просто... — тя си помисли за известно време, — аз се страхувам.
  
  
  
  
  Глава 15
  
  
  
  
  Това е гадно ден. Аз порезался по време на бръснене. Тара спада огледалото. Кафето е твърде слаб. И започна да вали. Това е добрата част.
  
  
  До единадесет часа Тара излезе от дома си. Тя искаше навреме накраситься и да се облече, за да стигнем до Фезерстоуна по-рано. Тя се надяваше да се промъкне на горния етаж от удобно разположен стаите в очакване на втория етаж, за да се срещнем с Алис Фезерстоун.
  
  
  Моят телефонен разговор Мейсу в 11 часа, се обърна още един удар. "Съжалявам, момчета, — каза членовете на групата, — все още никакви действия".
  
  
  Обадих се в магазин за чай Лайтфут, и ми казаха, че моята цел няма да бъде готов преди обяд. Те не са имали куриери.
  
  
  "Аз ли не мога да го получа?" Те казаха "да". Това е сложен поръчка.
  
  
  Това означава, че снимките, които Тара е направила в The Featherstone's, не беше толкова лесно се разпознават. Те трябва да са ги изпрати във Вашингтон. Вероятно. Във всеки случай, аз ще получа отговор на обяд. Още има достатъчно време, за да се свържете с Тарой в театъра, ако възникне такава необходимост. Излязох от апартамента и тръгна по улиците. В час на деня, които съм срещал Rosco в макробиотическом ресторант. Реших първо нещо да хапнем.
  
  
  Без десет-дванадесет бях в чайна, магазин Лайтфут. Малка мръсна магазин на първия етаж порутени сгради, някъде в Сохо. Стени от пода до тавана, бяха покрити с рафтове с огромни банки чай. На прозореца, с лице към улицата, също бяха натъпкани с решетки на чай.
  
  
  Зад щанда стоеше един мръсен мъж в поношенном кафяв престилка. Той погледна документите ми и кимна. Той взел буркан от рафта и я постави на тезгяха. Той започна да приключи кафява амбалажна хартия.
  
  
  "Аз, ъ-ъ... исках да го използвам тук," казах аз.
  
  
  Той поклати глава. — Магазин едва ли е подходящ за това, нали?
  
  
  — А може би на горния етаж?
  
  
  Той подозрително ме погледна. — Не знам — каза той. — Аз трябва да го проверите. Той се приближи до касата и притисна N-3. След няколко минути телефонът два пъти звъня, а след това да се затвори. — Добре — каза тя. Тя се означава с бутона под тезгяха, и малка част от задната стена отъехала.
  
  
  Дупката ми даде достъп до тясна стълба, водеща към местния екип О. Стълбата водеше в една малка неряшливую приемната. Два оранжеви пластмасови стола, маса, заставленный стаи "Чаени новини" , и занемарено бюро. На масата седеше темноволосая красавеца, жующая дъвка. Тя изискването ме погледна, спря да дъвче и скрестила краката в другата посока. Вдясно от нея имаше още една врата. Светая светих. Погледнах към часовника. Беше дванадесет часа. Сложих двете си ръце на бюрото и леко се наведе напред. — Искам да говоря с Долорес, — казах аз.
  
  
  Тя е направила абсолютно безизразно лице. Аз высветил си документ за самоличност. В очите й най-накрая се появи някакво разбиране, и тя кимна с глава. "Не знам нищо със сигурност в този чайном магазина", каза тя. "Имате нужда от Долорес, или е твое послание?"
  
  
  "Посланието е, - казах аз. Тя се означава с няколко бутона на телефона си, когато започнах да разопаковам буркан с чай. Тя подаде ми слушалката. Там беше записано на лента публикувано от Роско. "Ще се видим в час на деня". След това отново Mace "Съжалявам, момчета, не се предприемат действия".
  
  
  Отворих кутията и седна на масата. Всяка снимка е леко прикрепен към компютърна карта. Скъпи дами Mrs. Ходжсън и Фрогг са били признати за такива. Секретарша Фезерстоуна допринесли за уволнението на Агнес Crown, бивш секретар на норвегия: открито Ярд, защото някои документи, които тя има, са от там са откраднати. Няма доказателства за неговото участие, така и не беше установено. "Небрежност" се превърна в причина за неговата оставка. Въпреки това тя доказа, че е под подозрение. Момчето, което донесе Контейнер чай и прекара в приемната, беше Пам Против, млад терорист, специалист по психологическа война. Особено добър в психотропни препарати. Той е бил главен следовател КАН. Някъде в Азия са го загубили от поглед. Благодарение на снимка на Тара О актуализира данните в архива. Най-накрая, че не по-малко важно, е Сун Пин. М-2. Убиец втори клас. Вторият клас не означаваше, че тя е лоша. Това не означаваше нищо, освен това, че тя е убиец. И всички тези феминистки, които сега са ядосани на мъжете, шлите своите оплаквания Мао Дзе дуну. Сун Пин е зъл леля. Съдейки по компютърна карта, тя е специалист по тънкости на физически изтезания.
  
  
  Аз скочи до телефона и се обади в театъра.
  
  
  Тара вече си отиде.
  
  
  Аз хит на тръбата е толкова силно, че масата затрясся, и каза, че искам Долорес. "Долорес лично. И бързо! Секретарша ускори дъвченето на до четири-четири пъти и се означава с няколко бутона. Вратата вдясно от него отвори леко. "Няма да скучаят Долорес, — каза тя. Това е единственото момиче в лентата.
  
  
  Момиче от разпределителен щит е високо, мешковатым мъж с бяла коса, в отдавна мъртва ризата си и с изтощени лице.
  
  
  Аз казах. - "Долорес?"
  
  
  Той въздъхна.
  
  
  "Вижте — каза той и смъкна ухото от чифт слушалки.
  
  
  — Аз Картър, — казах аз.
  
  
  'Ра.' Той погледнал малко по-изправен.
  
  
  Казах му да предаде Роско спешно съобщение. Плановете са се променили. Ние трябваше да се намеси на Контейнера, преди тя да влезе в бърлогата на лъв. Аз ще се върна в апартамента, в случай, че тя ще дойде. Сега той царува в макробиотический ресторант. Ако аз не мога да го срещна, аз ще се срещна с него там през втората половина.
  
  
  Взех такси и се върна в апартамент в рекордно кратки срокове. Тара не беше там. Всичко, което можех да направя, е да чакам. Ако тя не е била в театъра и не е тук, тя би могла да бъде навсякъде. А Лондон е голям град. Истинската причина за паника не е имало. Преди, аз видях, Роско, имах всички възможности да предупредя си. Дори ако това беше в последния момент. Въпреки това, аз се чувствах малко неудобно. Аз продължих да ходи на празен апартамент. Дъжд нервно чукаше по прозорците. Със следващата улица идва слаб тътен на джаза. С най-улица идва стон машини. Някъде високо над мен прелетя самолет. Котка дунул. Часовници маркирали.
  
  
  Искам всичко да се разруши. Уникално часовници. Може би, за да се спре на време. Или, може би, защото те издавали не е този звук, който исках да чуя. Звук на Тара, която е включена във вратата. Цяло, ужасно време, ако нищо не се случва, тогава всичко, заплашва да се случи веднага и не е така.
  
  
  В час на деня, аз набра номера. Получих отговор Роско на моето послание. След три сигнал и група Mace: Soni, момчета. Все още няма действие.
  
  
  Аз затворих телефона. Аз трие очите си и се втрива в областта на шията. Там отново ужалило. Спрях се трият. От какво да ме предупреди на моя радар? Аз погледнах към стената. След това-към телефона. Вдигна слушалката и отново набра номера.
  
  
  Роско: Млъкни. Ники. Ще я намерим.
  
  
  Пиу, пиу, пиу. Мейс: Съжалявам, момчета. Все още няма действие.
  
  
  Аз продължавах да вдигнеш малко далеч от ухото си.
  
  
  Това бяха едни и същи думи, които Mace използва два пъти!
  
  
  На всеки час той даде ново съобщение. Разбира се, той може би не е в състояние да измисли нищо повече, но повторението все още не е добре за него. На всеки час в продължение на последните няколко дни, той ще дойде по някакъв странен доклад или новинарски съобщение за това, че се хранят в провинцията. А ако той нищо не може да излезе, той все пак измисли мат.
  
  
  Аз отново я поставил слушалката до ухото си... Аз слушах внимателно. "Съжалявам момчета. Все още няма действие. Да! Това е то! В последните му думи послышалось слабо ръмжене. Самолет, който е летял. Този звук е бил по-рано. Имаше нещо на кривото.
  
  
  Обадих се на Долорес. Той потвърди ми, че едно и също послание е бил там в продължение на три часа. Не, каза той, той не е намерил това е подозрително. Той само си мислех, че Мейс исках да се шегуват, като се използва едно и също съобщение отново и отново.
  
  
  Аз му казах на самолета. За момент той спря да говори. 'Всемогъщ Бог.', каза той. "Ти си права.'
  
  
  Имам Mace не повече. Аз бях някъде между гняв и паника. Гняв за това, че съм толкова заслепен от сигурността на Тара, че е загубил от погледа истинските им намерения и не разбрах за съобщение Mace по-рано. Всички наши надежди "използването на този случай", се основават на следе Чен-Лий Браун, следе, който трябваше да доведе до лабораторията за клониране и към Лао Цзэну. Ако той вече е направил ход, всяка надежда е загубена. Ние никога не ще намерим това гнездо на клонинги. Ние никога няма да можем да ги спре. Бог ще накаже мен за тази кучка, която залезла ми под кожата.
  
  
  — Добре, — казах аз Долорес. "Намерението е да се следва. Имам нужда от хеликоптер, който успее да достави ме там. Окажи Роско допълнителна помощ и...
  
  
  — Шегуваш ли се? — той ме прекъсва. "Лондонския офис не е толкова голям. У нас просто няма допълнителна помощ — поне такава, каквато ви е нужна.
  
  
  — Хеликоптер?
  
  
  "Това все още продължава".
  
  
  'Добре. Тогава кажи Роско, за да ходи сам. И, за Бога, кажи му, че той е предпазлив!
  
  
  'Слушай. На твое място аз не бих се притеснявам за Роско. Понякога той може да е малко педантичен, но не и когато става въпрос стои животът му. Той твърде обича живота.
  
  
  Аз въздъхна. "Да се надяваме."
  
  
  Хеликоптер трябваше да ме вземеш в половината на втория в Хайд парк. Някой да е изненадан, но това не е моя работа. Във всеки случай, те ще говорят за това в рамките на няколко дни. Измих Вильгельмину и отново тя натоварва нея. Аз го шило обратно на мястото и слагам още една газова бомба. Късметлия Пиер, така, точно в средата.
  
  
  Сложих си наметалото и излезе под дъжда.
  
  
  
  
  Глава 16
  
  
  
  
  Роско погледна часовника. Беше два без пет. Тара каза, че ще отиде в "Фезерстоун" през втората половина.
  
  
  Той не искаше да изглежда прекалено подозрително, едно изтича от ресторанта, като луд. Така че той е платил, взе вестника и започна да чете на входа. Дъжд отиде по-силен. Така че човек, който чете на входа, не ще се открояват. Вероятно си мислеше за своя забравено зонте.
  
  
  Той трябва да е видял Контейнери, когато тя се появи от другата страна на улицата, зад ъгъла. Тя не го видя. Тя е чадър, и то при условие, необходими мигачи, ограничаващи преглед на нея.
  
  
  Роско се приближи до нея със своя страна на улицата. Мина покрай един бакалин. Освен обущар. Покрай алеята. Вероятно той няма да отделят очи от Опаковки, така че не забеляза мъжа. Може би това бяха двама мъже. Те се приближиха към него. Той вероятно не е бил предупреден от факта, че човек не е използвал такъв хубав черен чадър от дъжд. И все още продължавах да го сгъва в ръка.
  
  
  Най-малко, тъй случай справят, как след това си го представяли.
  
  
  В късния следобед сме намерили тялото на Роско. Той е в тясна уличка. Ръцете му все още цеплялись за голям черен чадър, остър като бръснач връх на който вонзился му в сърцето си.
  
  
  
  
  Глава 17
  
  
  
  
  Хеликоптер се приземи на заболоченное поле около километър от дома си. Ме чакаше голяма Fiat 130. Водачът даде ми ключовете, ми показа, че правилната посока и седна до мен. До моя седалката на водача. След това всички ние тръгнахме в различни посоки.
  
  
  Дъждът спря, и пейзаж засиял нереално жълто-зелен цвят. Един от тези цветове с картини Констебла. Това е един от приказни пейзажи с къщи и хотели времето на Ричард Лъвското Сърце. Аз почувствах, как моята кръв заври от този универсален повикване. Лов. Кръстоносен поход. Аз седнах в своята голяма от Фиат, за да убиват дракони. Моят пистолет и шило са нов Экскалибуром. Аз бях част от историята и не е правил история. Вече чух рога, повишаване на високо поздрав на моето появяване. Аз, всепобеждающий герой.
  
  
  О, боже. Но: последно действие:
  
  
  Аз паркира колата зад гори и продължи пътя си чрез малки храстите към задната част на недвижими имоти. Това е подслон, който те са отдадени под наем за себе си. Къща със сламен покрив, който излъчва странна атмосфера. Беше много тихо.
  
  
  Прекалено тихо.
  
  
  Огледах. В непосредствена близост до основната къща стояха две малки къщички, също толкова странни. Най-близкият беше на около двадесет метра от основната сграда. Двамата бяха заковани с дъски. Интересно, кой от тях е използвал Мейс. Бях почти сигурен, че той вече не го използва.
  
  
  Аз преминах от едно дърво до друго, и стигнал до втори дом. Аз също имам вид на подъездную пистата. Моят късмет беше прекалено хубаво, за да е истина. Там стоеше машина.
  
  
  Това е стар американски вагон. Тези стари псевдодеревянные борда на Шевролет 1952 година. Багажник на покрива е вкаран багажа. И риболовни снастями.
  
  
  Където и да отиде, те не са ходили на риболов. Но те щяха някъде да пътуват, а аз пристигнах точно навреме.
  
  
  Стигнах до друг дом. Вратата беше заключена. Аз погледнах вътре през един от витражных прозорци. Стигнах до прозореца. Тя се отвори. Може би твърде лесно. Аз съм приготвил Вильгельмину и влезе вътре.
  
  
  Ако в този длъжна на някой друг, освен Mace, имах ли проблем. Тези стари дъски раздаваха мен при най-малкото движение. Те скърцаха под моя вход. Но ако някой е бил там, той мълчеше.
  
  
  Продължи да върви. На долния етаж имаше само две стаи, и те изглеждаха празни, много празни. Камината е увешан медни саксии и чиста, но обгоревшей решетките.
  
  
  Аз се качих по стълбите.
  
  
  Баня.
  
  
  Това беше неговото място в domke. Магнетофон Mace все още лежеше на леглото. Мощен бинокъл все още стърчаха от прозореца. Легло представата за себе си сплит чаршаф. Мейс и Pearson спал тук на опашката. В ъгъла беше една изложба на консервени кутии. Слаб мирис на риба все още висеше във въздуха.
  
  
  Следи от борба не е имало.
  
  
  Каква добра новина това може да означава. Нещо ме накара ги да се отдалечат от поста си. Но това не задължително означава, че те са мъртви.
  
  
  Гледах с бинокъл. Аз съм виждал Чен-дали в дома. Той говореше с двама мъже. Можех да видя краката им, но техните лица не се види. Аз се възползваха от диктофон, за да предаде посланието на Долорес. Това нещо е на безжичен контакт с една и красота в чайната. След това отново слезе по стълбите и излезе през прозореца.
  
  
  Моросящая времето. Аз се чувствах неловко. Аз си мислех, че това е времето. Но отново, аз си помислих, че това може да е предупреждение.
  
  
  Аз се отправих към втория си дом. Този, който е най-близо до основната сграда. Дъски, които бяха вкарани във вратата, били излъгани. Аз съм притиснат Вильгельмину и отвори вратата.
  
  
  Това, че аз там видях, накара стомаха ми сжаться.
  
  
  Навсякъде имаше кръв. Старият дървен под е наситен с нея и окрасился в мръсен цвят е цветът на смъртта. Тя твърди между шевове половиц. Бял памучен мебели е перемазана нея. Ръчен часовник AX лежаха претоварени. Пистолет 38-ти калибър от БРАДВА лежеше цялата в кръв, на поръсете с брашно стол. И брадва, оцветени в червено, разположена в близост до камината.
  
  
  Камина.
  
  
  Той все още гореше. Все още даваше топлина. Върху решетка лежаха куп топла пепел. В ъгъла, близо до огъня, лежеше... ръка. Чух много странен шум, и после разбрах, че добавянето на своя повръщане към това беспорядку.
  
  
  Аз отидох в кухнята и отвори крана, после плисна студена вода на лицето си и подаде китката си под чешмата. Ушите ми защипало. Аз изключен кран. Стори ми се, че аз нещо чух. Скърцане на дюшеме.
  
  
  
  
  Глава 18
  
  
  
  
  Тара, и ми разказа по-късно, но мога да кажа и сега. В правилния ред.
  
  
  Роско тя не е виждала. Но и не оглядывалась. Тя знаеше, че той е там. Заедно с мен. В ресторанта на хотела. Тя влезе в Обществото Фезерстоуна, както е планирано, в 14:30. На врата си имаше ниточка перли, която може да предаде всеки разговор, в радиус от пет метра от нея на телефона на улицата. В чантата й бил същият диктофон, който го е използвал и преди.
  
  
  Тара се чувствах добре.
  
  
  Администратор забелязах, малко раздразнена, че Тара дойде твърде рано. Пам Против проведе в същата чакалнята на втория етаж, че и преди, и й предложи още една чаша чай. Тя е оставила след себе си, да се учат едни и същи трупи.
  
  
  Този път Тара взе чаша чай. От него започва приятен аромат на канела. Тя окунула пръст в течността и слизнула му. Моето момиче е получил петте най-големи по химия не просто така. — Чай, — прошепна тя жемчугу и "Сони", — изпълнен с метаквалоном. Тя насчитала около петстотин милиграма. Това лекарство дава това, което те наричат "добре уреден". От една страна чувството на сънливост, от друга чувство за изпъкналост. Що се отнася до самия удар, той може да ви убие по два начина. Самият наркотик, или липсата на този наркотик. Симптомите на абстиненция са сходни със симптомите на епилепсия — няколко дни пристъпи, които могат да завършват с пълен колапс: смърт. Тези хора тук знаят, че те са били прави. Тези петстотин милиграма е достатъчно, за да разруши ви главата. Поне достатъчно, за да ви накара да си мислите, че вашата леля Миртъл восстала от мъртвите.
  
  
  Тара изля съдържанието на чашата в една от тези лози в саксии. Ако тази лоза не е правилно вкоренен в земята, тя със сигурност да се откъсна.
  
  
  Тя е отново на пръсти излезе в коридора и отново си е, няма никой да спре. Тя се изкачи по стълбите до горния етаж. Две врати водят в стаята в предната част на сградата. Една от тези стаи е собственост на Алиса. Тя затвори очи и се опита да представи прозорец, в който аз я посочи. Стоеше пред къщата, той е вдясно от него. Значи, това трябва да е врата в ляво.
  
  
  Тя почука на вратата.
  
  
  Гласът на Алис беше слабо: "Влезте".
  
  
  Алис Фезерстоун легна на леглото в синя копринена пижама, поставена между пет копринени възглавници с набивным модел. Алис Фезерстоун изглежда не е твърде здравословно. Малки бисеринки пот, направени от нея челото, и тя обмахнулась ориенталски фенове. Нейната сива мелированные косата лежали влажни в задната част на главата, а зениците на очите ми се свиха до булавочных ваксини. Тя припомни Съд неряшливую кралица от Алиса в страната на чудесата.
  
  
  Алис Фезерстоун е нагружена наркотици. И това значително улеснява работата на Тара. Тя изобщо не беше нужно да се притеснявате за логично звучащем оправдании. Алис е далеч от логиката в този момент. Тя е някъде в една гранична зона, където единственото предложение — глупости, а логиката поражда объркване.
  
  
  Тя започна да говори с тих глас. По някаква причина тя мислеше, че тя е на шест години, а Тара — майка. Наистина, има лекарства, които могат да ви накарат да мислят така. Хашиш вече е много способен, но тези неща, които глотаешь, нюхаешь или вкалываешь, само завършва добре се справят. Но, може би, това е само за прикриване на "Кажи на майка си" телефонно камбаната. Във всеки случай, Тара не е изостанала и играе Майката.
  
  
  Майката искаше да знае всичко за Яне. Майката не доверяла Яну така, като упование на отец. Алис каза, че самата, така не се прави.
  
  
  Ян беше ревностен даосом. Но Ян се е променило. Алиса не знаеше защо. Тя просто така се чувствах. Алис обичаше да се чувстват. Все още й беше приятно на допир плюшено мече. Нима Мо не искал да го види?
  
  
  По-късно, каза уморено. А този на Ян?
  
  
  Ами преди около пет години, по посмертному съветите на татко, Ян пое управлението. Всичко вървеше добре до преди две години. След това той е уволнен целият този стар персонал и назначаване на нов персонал. Те също даоистите, каза той. Но все пак... Алисе те не са много харесвани. Разбира се не са нови. Пам Против Пин. А после четверняшки.
  
  
  Четверняшки?
  
  
  Тези четири момчета, които всички си приличат. Според тях, само един от тях е отишъл на лов. Не, не може. Не на лов, той я подигравателен... Алиса започна да плаче. Може би той щеше да я дразни.
  
  
  Тара каза, че Майката предпазва си. Алис спря да плаче. Тя започва да пее. Тара вдигна очи и погледна часовника. Беше два без пет. Тя трябваше бързо да се върна, докато я чакаше в чакалнята. Но какво ще кажете за тези четверняшек? Алис каза ли нещо друго? Алис кимна. Тя се засмя. Те са трима братя, и тези братя тройняшки. И те са подобни на тези четверняшек. Оказва се, че те семерняшки... или не? Алис само продължи да се кикоти. Първо тризнаци. След това четверня... Алиса, само продължи да се кикоти. Там са били Чан-дали и Хонг Lo, които са били някъде в Ирландия. Или в Исландия. Или някъде другаде. И все още е Ли Пенг, пилот. Алиса замахала с ръце. Той е бил в Америка. А след това са били, а след това са били, — Алиса е решила на пръстите на краката, — Доупи, Шизи и Дау. Тя се засмя. Но те са преминали през няколко седмици. Те отишли в Америка с Пам Против. За да се срещне с волшебником. Не, за да се срещне с този пресвитерианцем. За да говорите с пресата. За да отидете на зъболекар. Това е то. Не, не, не. Е, тя не си спомни времето.
  
  
  Тара задумалась. Така те оставиха след няколко седмици. Към... президент! Това трябваше да бъде така. Те са отишли да ги посрещне.
  
  
  Беше на две минути от трето. Тара е компресиран ръка на Алис. — Това е всичко братя, които ти знаеш? тя ме попита.
  
  
  'О. не, — каза Алис. 'Има още много. Това е много голямо семейство. Но останали някъде далеч. Алис спря мычать.
  
  
  - Сигурен ли си? - строго попита Тара. "Ти не отидеш в рая, ако ще да лъжат".
  
  
  Алис изглеждаше трезвен. "Поне така казва Ян. Той казва, че останали за известно време ще останат у дома и че ние трябва да ги изкара от там. Така че, когато Пам Кон, а други си отиват, тук идват нови. О, честно, мамо. Това е, което той каза.' Алиса честно се опита с всички сили.
  
  
  Тара стана. — Ами, скъпа, — каза тя. - Сега ми е време да тръгвам, а ти си добро момиче и... - тя се опита да измисли да каже нещо по-майка - сега послушно яж си каша, и скоро аз отново ще бъда с теб. Тара затвори вратата зад себе си и дълбоко въздъхна. "Ти чу това, скъпа", каза тя на своя ожерелью. "Сега в Америка има само един. И това е за лоялни клиенти. Изглежда, пилот на хеликоптер. А може би той убился заедно с онези сенатори, които той уби. Тя направи пауза, след това не може да не добави: — И ти не искаше да ходи насам-натам. ха-ха.
  
  
  Тя се усмихна и слезе по стълбите. В дъното на стълбите, по пътя нагоре, бяха Пам Кон и Сън Пин. Те изглеждаха ядосани. Много зли.
  
  
  При Пам Кона в ръката си имаше игла за подкожни инжекции.
  
  
  Всичко, което можеше да каже на Тара, е: "Оа Ник.'
  
  
  
  
  Глава 19
  
  
  
  
  Ако цял живот опитвате да се въоръжим срещу деня глупости, на този ден глупост ще дойде.
  
  
  Сложих пистолета в близост до мивката, и скърцане на пода, ме накара да се наведе към нея. Закъснях. Нож пронесся из стаята, пришпилив ръката ми до мивката, като нова пеперуда в колекцията.
  
  
  "Добре, Картър. Бавно обърни се".
  
  
  Те бяха три. Това не са "те", които очаквах. Те приличаха на три местни злодей. Супер денди. Техните дрехи и прически бяха години на десет техните по-млади, а напомпаните мускули не вязались с модерни дрехи. Те дойдоха при мен с оръжията си в готовност. Пред водеща роля.
  
  
  — Ръцете зад главата, — каза той.
  
  
  И аз прегледах го отгоре до долу. Единствената добро нещо в него му беше по костюм. "Бих искал да вдигне ръка, — казах аз, — но имам технически проблем". Дал съм на нож, все още прижатый към моята ръка.
  
  
  Той се обърна към един от своите спътници. — Джайлз, — каза той. Моля, помогнете, сэру. Джайлз дойде при мен и извади ножа. Моята кръв пузырилась. Джайлз обыскал мен. Той е намерил шило, но не се приближи до газовата, не се съобщава. Аз може би не съм с вкуса си.
  
  
  Джайлз се усмихна. Много уверено. — Добре, шефе. Той е чист.
  
  
  "След това с Роби отведете го в къщата".
  
  
  Джайлз и Роби взеха ме за ръце, и с чифт пистолети, притиснати към моя гръбнак, ме отведоха до дома си.
  
  
  В това няма никакво съмнение. В наши дни, от тях се получават най-добрите убийци. Бангел, Лин Чинг, а сега и тези момчета наистина надмина себе си по учтивост. Вина По е някой друг. Когато се присъединих към него, в стаята, той се смили над мен смъртоносни поглед и кресна на подонка: "Посади го". Те подтикнали ме до един стол. Всеки взе ме за рамото и притисна към него: аз седнах. Винг кимна. Главен злодей също седна. Аз бях в друга библиотека, обшитой дървена ламперия. Само тя не е толкова голям, колкото в Насау. И прозорците бяха отворени. Освен това, Чен лий също е тук.
  
  
  Винг премина през стаята; като подвижна планина, теребил цигара трехпалой ръка. Спомних си за по-щастливи времена. — Ти си ни е много отегчен, Картър — каза той най-накрая. Гласът му беше висок и ледена. — Освен това, ти винаги си бил глупав.
  
  
  Аз не исках да отговарям на това е честно. Всичко, което съм направил, това повдигна една вежда. Освен това, няма слон не може да му попречи да ми каже, че съм бил глупав.
  
  
  "Ти си мисли, че за нас гледат твоите приятели е малката къща, да ти най-накрая успя да ни хване". Той се усмихна. Във всеки случай, той сморщил устните. — Всъщност... всичко е точно обратното. Ние поставихме очите на своите приятели, и ние знаехме, че това ще ни доведе до вас. Най-малко, ние бяхме готови за вашето посещение.
  
  
  Той беше прав. Аз съм бил глупав. Аз съм попаднал в капан, с отворени очи. Но от друга страна, в О знаят къде съм. И Вина, По-добре щеше да знае, че те го знаеха... и Той се изправи зад бюрото. Той отвори кутията. "В случай, ако вие мислите, че вашите приятели ще ви помогнат да..." той протегна малка аудиокассету. — Помолихме се с вашия агент Mace да направите последното. Справедливостта, той е направил три. Не сме искали такова дублиране на съобщението, което заманило би тук останалите — като тя заманило вас. Той постави една касета на малък портативен диктофон. "До това време, като третото послание ще започне да се повтаря, нас вече няма да сте тук". Той отново се обърна към мен. "Аз си помислих, че може да ви бъде интересно да чуете официалното отразяване на това, което се случи тук днес".
  
  
  Той натисна бутона и Мейс започна своя следкланичен доклад.
  
  
  — Съжалявам, отидох на риболов. Не яжте храна. Развалена каша още по-вкусни. Бързо распробовал, бързо натъжен. Оа'
  
  
  За миг си помислих, че Мейс е наред, но бързо се помоли да е простил на мен, където и да се е намирал в момента, в мъглата.
  
  
  Мейс не се отклонили от пътя. Ами да.
  
  
  Нормално затваряне — "край на съобщение".
  
  
  "В програма" означава, че съобщението е в кода. Прост код за бързо изпращане на съобщения. Заедно с първата дума винаги е необходимо да се направи следното четвърто дума. Аз брои. Съобщение Mace за нас беше: "Съжалявам. Храната е развалена. Бързо!'
  
  
  Подкрепления ще пристигнат в този момент, когато ще свири оркестър. Детска градина или не. Аз може да разчита на помощ в рамките на един час.
  
  
  Крило повернулось до главен злодею. — Корнелиус, — каза той. "Сега поставете този на лента".
  
  
  Корнелиус взе касетата и излезе от стаята.
  
  
  — А сега, Картър... сега, когато ти си толкова ни помогна, аз окажу ти услуга... Обади Чен-ли, — каза той Джайлзу.
  
  
  Джайлз няма. 'Добре. Какво всъщност са искали да научите повече за нас?
  
  
  Той отиде над целия си арсенал гримаси и смешков, преди да намери отговор. — Вие сте искали да научите, където е седалището, нали? И сега, — каза той, когато Джайлз и Чан-ли влезе в стаята, — там ние сме и ще ви отведе.
  
  
  Аз погледнах към Чен-ли.
  
  
  Което ми се стори най-привлекателно в него, така че това е игла за подкожни инжекции в ръката му.
  
  
  Времето нещо се опитва да не е, направих още един неуспешен опит вземете го в гърлото, но Роби и Джайлз ме изпревари. Мен отшвырнули назад в стола. Удар в челюстта, който сякаш свали всичките ми пломби от зъбите. Вина се приближи и ме удари. Всичко се случи много бързо. Джайлз и Роби ме държеше. Чен-има ли навити да ми ръкав. Аз, по дяволите, не можех да направя нищо. Едно бързо движение на иглата изчезна в ръката ми.
  
  
  Те ме държеше така няколко минути. Изминали секунди може би. Или часовници. Аз повече нищо не знам. Корнелиус се върна и каза, че изтръгнат лента в касетата. Той каза, че съжалява. Вина За выругался и търсил лепило, за да го поправим. Той се обърна към Корнелиусу и каза: "Кученце на кученце. Задник.' А после лицето му покраснело. Червена роза. Листенца раскрывались и един след друг паднаха на пода. Той ме обича, той не ме обича...
  
  
  — Капулетти, — каза Джайлз. Той се засмя. Дебел воден бръмбар излезе от устата. Опитах се да отблъсне ръката му. Да останат максимално разумно.
  
  
  Това е една изгубена игра.
  
  
  Имам пересохло в устата. Аз се опитах да се изправя. Но аз, изглежда, вече не знаех как да го направя. Аз погледнах собствените си обувки. Поради неправилно края на бинокли. Те са далеч. Но ключалката. Това са красиви. Те са златни. Те блестеше.
  
  
  
  
  Глава 20
  
  
  
  
  Следващия период е постоянен кошмар. Аз не си спомням, колко часа или дни това да продължи. Нямаше вече никаква разлика между деня и нощта, между съня и събуждането. В съня ви, понякога преследват чудовища. Над вас се смеят цели тълпи. Тротоарите са напукани и се изригне рвотной пяна. Но след това си отворете очите, качаешь глава и отново виждаш своя позната крак легла, задернутые завеси, риза, която ти изостави на пода миналата вечер. Мярката си на здравия разум на своите крака успокояващ контраст на реалността.
  
  
  Само на реалността, за мен не беше.
  
  
  Когато отворих очи, видях други чудовища. Смеющиеся огледални лица. Калейдоскопические видове. Промяна, широка, бавно движеща вселената е сливане на форми и смяна на цветове. Митични същества и невъзможни събития. В моите мечти Тара продължи да се върне. Косата й зелени. Очите му диво състояние. Един ден тя е компресиран ми ръка, така че да тече кръв. Веднъж държах я в ръцете си, и тя плачеше цяла вечност.
  
  
  Бавно сънища бяха. Стана по-малко страшно. Главата ми се превърна в един бял празен екран. Без изображения. Без да мисли. Един ден отворих очи и си помислих, "самолет". Аз бях в самолета. Опитвате се кука на тази дума на своите възприятия изпрати ме обратно в дълбоко неспокоен сън.
  
  
  Аз бях в колата. Гледах през прозореца на колата. Аз отново затворих очи.
  
  
  Когато отново погледна, на вид е същият. Небето беше все още синьо. Тревата беше още зелена. Автобус отвън не променя формата и не са се променили цвета. На обратната страна имаше няколко писма. Но аз не можех да видя, че е това. Това е глупост, това са символи. Аз потръпва. Какво би те с мен каквото и да правите, каквито и лекарства, нито дават, аз не може да чете!
  
  
  Погледнах на другата страна и внимателно, държат наполовина отворени до мястото с очи, огледа колата. Бях окован с белезници към някой вдясно от мен. Аз го почувствах. Но аз докато не се щеше да погледна в неговата посока. Аз не исках те да знаят, че вече съм буден.
  
  
  Колата е лимузина. На предната седалка е бил скрит от очите на тежка сива завеса. Нямаше нито звук, освен звука на двигателя и звуци на пътя. Този, който седеше до мен, не е болтливым. Аз бавно наклонил главата си надясно и погледна към своята компания прищуренным поглед. На мен изобщо не трябва да бъдат по внимателни. Той заспа. Слаб, жилав мъж. Мисля, вьетнамец. Лекар или асистент в белия партии хавлия. Няма. Най-вероятно, това е просто още един представител КАН, наряженный, за да играят на доктор.
  
  
  Аз се опитах вратата. Затворен. Естествено.
  
  
  Аз отново погледнах през прозореца. Автобусът е все още пред нас. Аз все още можех да чета, но това, което е написано в този автобус, беше неясно. Тя е написана от източните букви.
  
  
  Ние избухнаха над моста. Други превозни средства на пътя са били колички и велосипеди. Имаше само една друга машина. Още една лимузина. Той се качи зад нас.
  
  
  Аз отново погледна навън. Аз не знам, колко дълго загледа. Следващото нещо, което видях, беше улица на града. Шумни трамваи, хора на велосипеди. Воловьи каруци и навсякъде виждаме хора в зелената форма и сламени шапки. Погледнах миналото си спи охрана в полето в дясно от него. Видях врата. Хотел зад тези порти. Откъде можех да знам? Нещо се върнаха. Аз отново погледна в своето собствено поле. Точно срещу хотела, на покрива на сградата, аз видях това, което търсех. Голям цветен портрет на Хо Ши мин е с площ 40 квадратни метра.
  
  
  Самата сграда е принадлежала на вьетнамскому държавен буркан. Градът е Ханой. Вина За ме закара в Ханой.
  
  
  Огледах с удвоено интерес. Аз не съм виждал Ханой осем години. Няколко сгради говори за война, но пораженията не са толкова големи.
  
  
  Ханой е красив град.
  
  
  Град дълги сенчести улици, усеянных тук-там стари френски колониални имения. Будистки паметници, китайски храмове. Червената река е ясна и чиста, и джонки, на нейните брегове лениво се търкалят по синята вода. Изненадващо, но на стената не-антиамерикански лозунги. Никакви признаци на омраза. Тези хора не мразят.
  
  
  Това погрешно отношение към войната. Мразиш, а след това веднага да си мислиш, че другите мразят вас. Едно нещо, за което трябва да мислим. Но, първо, аз не мога добре да мисля. На второ място, аз съм агент AX. Не че те не мислят. Но ги подготвят за война.
  
  
  На страничния път друга лимузина спря по-близо. Аз зърнат погледна вътре. На задния прозорец са слепи. Но пред Чен-лий седеше в непосредствена близост до водача. Чен-дали ме видя и видях, че аз не спя. Той накара шофьора, който натисна клаксона.
  
  
  Моят лекар се събуди. Аз се отказах от него замаян, уплашен поглед към онова, което аз е трябвало да бъде последните няколко дни. — Ръгби, — казах аз. "Добър топка..."
  
  
  Той се засмя. — Няма смисъл. Картер. Вие не вземате това лекарство вече двадесет и четири часа. Ефектът е приключила. Ти си вече спели всички подред. А с този Н-2 от абсолютно никакви странични ефекти".
  
  
  Той ме погледна одобрително. "Добър опит".
  
  
  Той е бил, Бог знае защо, един американец. Най-малко, той говори като един от американците. Но приятел? Или враг?
  
  
  "Как да... колко дълго бях под платна?"
  
  
  — А, — каза той. "Това е секретна информация. Да кажем така... Достатъчно дълго, за да доставят на вас тук. И не ме питайте, къде е това "тук".
  
  
  — Ханой, — казах аз.
  
  
  Неговото приятелско израз е изчезнал. Очите му се свиват. Той натисна бутона и в полето за предната седалка спуснати. — Г-н Винг — каза той. "Вашият затворници се събуди".
  
  
  Пердета отодвинулись. Имаше плоско лице На Вина от, обрезанное от врата дограма. Той приличаше на чудовищна марионетка. Той ме погледна и изръмжа.
  
  
  "Изглежда, той си мисли, че ние в Ханой".
  
  
  — О, — каза Винг. След това той кимна. — Да, Ханой. Виждате ли го там? Той посочи към група от сиви сгради. "Дали Ни Се Де".
  
  
  Старият френски затвор. Също така е известен под името Ханой Хилтън. Място, където държат нашите военнопленници.
  
  
  — Без съмнение сте чували истории за това място — каза той. — Но вие ще откриете, че затворът, в който ние ви изпращаме, много... е съвсем друга. Макар че аз не виждам причини, защо трябва да се знае, където той се намира. Той натисна един бутон и завесите отново се затвориха, загораживая ми преглед.
  
  
  — Д-Р Куой? Значи, това е истински лекар. — За глупак нашият мистър Картър не е толкова глупав. Дори без добро мнение тя все още е в състояние да изчисли посоката си и време. Не че той се върна обратно, но аз мисля така... може би още един изстрел".
  
  
  При тези думи аз му трепереше ръката. Аз просто не можеше да спре да трепери. Без чувство на гадене в моя червата. Аз не можех да си спомня за самия препарат напомняли на такива чувства. Но, може би, моето тяло направи това самостоятелно. Куой ме погледна и се усмихна отново. Чувството му за превъзходство е било възстановено. — Не се притеснявайте, мистър Картър. Този убождане просто усыпит теб. Не ще има повече лоши сънища. Нищо опасно. Ние искаме да са пресни, като лайка, след като стигнем там.
  
  
  Имах малък избор. проклет Исус.
  
  
  Още едно убождане.
  
  
  Отново празнота.
  
  
  
  
  Глава 21
  
  
  
  
  Когато се събудих, беше тъмно. Аз лежа на нещо меко. Въздухът пълни с аромат на жасмин. Послышался слаб, успокояващ да гърми. Инстинктивно погледнах към часовника. Разбира се, имам не повече часа. Те взеха ги имам много отдавна. Когато подействовал упойка.
  
  
  Аз започнах да се движите. Лежах на пода на мек дюшек, покрит памучен чаршаф. Стаята беше покрит късен здрач и ранните звезди, сиявшие през вентилационните отвори. Е бил бриз. Това донесе със себе си шум.
  
  
  Това не е шум. Това е песен. Ниска нетна смес от стотици мъжки гласове, разтопен в едно изречение: "О, Тао; за Тао.
  
  
  Стаята беше голяма. Оскъдно обзаведена, но удобни. Комплект лампи. Столове нямаше, но на пода бяха разпръснати купчини възглавници; подът е покрит с ткаными постелки. В другия край на стаята стоеше още един матрак с още един куп възглавници.
  
  
  Но няма. Това не бяха възглавници. Там лежеше на Тара.
  
  
  Тя не помръдна. Тя все още спеше. Или тя все още е била под влиянието на хапчета за сън.
  
  
  Станах и отидох в другия край на стаята. Мен все още трепереше. Аз я докосна рамото. Тя е истинска. — Тара?
  
  
  Тя застонала, се обърна и заровила глава в матрака.
  
  
  — Тара, — повтори аз. Тя диво замотала главата. — Не, не, моля те — каза тя.
  
  
  Аз тряс си рамо напред и назад. "Тара". Тя отвори очи. изведнъж, внезапно. Широко открытыла. Той просто ме погледна. Нито облекчение, нито реакция, нито узнавания.
  
  
  Нейният поглед беше загрижен. Най-накрая устните шевельнулись. — Н-Ник? каза тя нежно.
  
  
  Каквото и да са направили с нея през последните няколко дни, това не се е променила си. Всичко е точно това, което съм виждал за последен път. Зелени очи, сканировавшие мен, бяха широко отворени и блестяха. В нея не е имало черни линии от заболяване, който тя издържа. Дори и лунички на все още бяха разпръснати по лицето си.
  
  
  Тя вдигна лицето си и ме хвана за ръката; бавно пробежался на рамото ми, по врата и по бузите. Като че ли тя искаше да убеди себе си с пръсти. Като че ли тя все още не е съвсем доверяла очите си.
  
  
  — О, боже мой — казах аз. — О, Ник, — каза тя. И ние растворялись един в друг, докато цветовете не са изчезнали. Ние поцеловались, и стотици гласове са завършили своето пеене.
  
  
  Аз высвободился и питане прекара ръка по лицето си. "Всъщност, аз щях да съжалявам да ви видя тук, а не да бъдат щастливи. Как да... — аз поклати глава, като ти попадна тук? Когато най-накрая успя отново да мисля, си мислех, че сте живи и здрави в Лондон.
  
  
  Тя откинулась на матрака и скри лицето си с ръце, спомни как попадна тук. Изведнъж тя ме погледна.
  
  
  — Но ако не ви е... освен теб, не е бил там... Ти не си бил там.
  
  
  Опитах се да го разберат. — При Фезерстоуна? Не, това е Роско.
  
  
  "Роско? Не, не съм го виждал. Но аз си помислих... искам да кажа, последното нещо, което направих, е да звънна на теб и... и когато ти не дойде, аз си мислех, мислех си, че те и тебе хванат. Също ми казаха, че е. Ник, аз си спомням... или, оа Изглежда, аз сега се сетих, това също е такъв шок, но... на мен тогава ми казаха... че ти си ми нищо повече не е от помощ. Че си е техен плен.
  
  
  Трябва да е имал някаква връзка между тази сграда и дом Фезерстоуна. Може да радио. — Ами, това, те са прави. Аз казах. — Да, бях ги плен. Но не и в Лондон. Отидох в имението.
  
  
  'В имението? На Чен, нали?
  
  
  — Чакайте малко, — казах аз. Проверих стаята за наличието на микрофони или други скрити подслушвателни устройства. Там нямаше нищо. Казах й какво се е случило с мен в последните дни в Лондон. Никой от нас не знаеше, какво се е случило с Роско. Ние просто знаех, че това не може да бъде твърде добре.
  
  
  'А ти?'
  
  
  Попитах. — Какво са направили с теб? Прекарах ръка по червено ангелски коси.
  
  
  "Помниш ли", каза тя. Тя отново докосна лицето ми. — Помниш ли, ти ме предупреди, че аз там не отидох. Ти каза: "Те накачают теб пентатолом, а след това да се нарече ги второто име Хоук". Ти беше прав в едно. Не знам второто име Хоук. О, Ник, толкова ме е срам. Тя започва да плаче. Не тези големи изпъкнали сълзи, пълни със самосъжаление, а тези мъка мъка.
  
  
  — Хей, успокой се, — внимателно казах аз. "Не обвини себе си сега. Сега е въпрос на воля или сила. Ето и какво общо имат наркотиците. Те отнемат твоята воля. Във войната игла за подкожни инжекции, като цяло, няма герои. Ти трябва да знаете, че.'
  
  
  Тя кимна, и тичам надолу още повече сълзи. — Знам това — каза тя. — Но това не помага. Особено когато мислех за това, за да ви изложи на опасност.
  
  
  Ами, ти можеш да носи тази вина, защото единственият, който рискува себе си опасност, бях аз самият. Аз отидох направо в капана на Вина и направи напълно без твоята помощ. И аз мисля, че ако ние наистина ще се разбере това, аз мисля, че и аз съм виновен в това, че те са уловени. Аз трябваше да се вслушат в собствените си мисли и няма да ви позволи да се доближи до това място от една миля.
  
  
  Тя се усмихна. Това беше първата усмивка за дълго време, и устни, които все още се борят с нея. — Аз мисля, — каза тя, — ти трябва да се нарече това е съдба. Аз трябваше да слушам, за вашето мнение, но съм чертовская бунтарка. Всеки, който се отнася към мен като към момиченце или, поне, като за момиченце, искам да докаже, че съм много полезно в практиката".
  
  
  Аз я докосна бузата. — Твърде полезна, — казах аз.
  
  
  Тя леко наведе чаршафа, накрывавшую си.
  
  
  "Искаш ли да опитате и да видите полезно ли съм сега?"
  
  
  Аз наистина исках това да се види.
  
  
  На вратата се почукало.
  
  
  Отворих я и вътре влязоха двама мъже. В един момент забравих, че ние сме затворници. Мъжете бяха облечени в прости тъканни облекла. Главите им са били обриты. Лицата им са — мразя да използвам тази дума, когато става въпрос за жителите на Изток, — но лицата им са непостижими. Един от тях носеше голяма стомна с вода. Те се поклониха.
  
  
  Те не казаха нито дума.
  
  
  Човек с кана е преминал през стаята и наля вода в една кана, или поне нещо, което изглеждаше горе-долу така. Друг е включил слабо тавана лампа, матирани круша в сплъстената стъклен балон. Това не беше писклив, всъщност, но все пак ни накара да мига.
  
  
  Той отвори гардероба. Там е нашата собствена облекло — ами дрехите ми и за известно боклуци, одолженное Контейнер, — но той извади две други костюм. Чифт сиви копринени пижам. Не тези, в които да се отпуснете, и тези, които поставите на официални събития.
  
  
  За Тара той е красив, бродирана с коприна аозай, традиционна дамски дрехи.
  
  
  Те продължиха да е тихо. Ние трябваше да се измийте, облечете и да бъде готова след половин час, като ни дадоха сигнал. Готови за какво, ние не знаехме. И ги пантомима не ни съобщи за това.
  
  
  Те са били монаси, — казах аз, когато те отново си тръгнаха. 'Или не?'
  
  
  — Аз... аз не знам. Тя се миех от стомната.
  
  
  Аз кимнах. "Те са монаси. Наскоро бях чул техните песни. "За Тао: за Тао'И Аз се приближи до прозореца и отвори капаците на прозорците. За тях е била решетка. Доколкото можех да видя, сградата, в която се ние намирахме, беше част от "огромна стара каменна крепост". Пейзажът далеч като Эдемского градина. Беше тихо и пищно, ако не броим стрекота на щурците. Малка шествие бритых мъже имаше един след друг, склонив на главата, през висока трева.
  
  
  'Да.' Гледах ням филм и изведнъж се ядоса на ситуацията. "Те са монаси. даоистки монаси. А това е манастирът. Ти беше права. Дао на и КАН по някакъв начин са свързани. Въпреки, че бог знае как. И как е възможно, че манастирите все още могат да съществуват в това кътче на света. Аз отново затворих щори. — Играта Гран При, — казах аз. "Удар или удвояване в следващия кръг". Аз се отдалечи от прозореца. — Скъпа, — каза тя, идва при мен отзад с гъба и мек сапун. — Най — важното- тя започна да ме гали по гърба мека гъба, — ...където и да сме, ти си вытащишь нас от тук.
  
  
  Му намек беше толкова прозрачен, колкото и моята раздразнителност. Но това проработи. Във всеки случай, това ме накара да рассмеяться. Аз взех една гъба и я целуна.
  
  
  "Ако ти все пак ще ме намылить, да е малко по-висока и малко по-надясно". Тя издаде тих гърлото звук. "Хм?" и хвърли главата си назад. "Боже мой, — каза тя, — всички тези дни... или часове, или години... това е ужасно лекарство, което ми е дал. О, Ник. Това ще направи света по страшен. Всичко беше такъв кошмар. Освен случая, когато сънувах, че ти си ме задържаш. Тогава аз се разплаках, и всичко, което е останало от мен, казала: "Дръж се, това е Ник." И аз мисля, затова ми остана. И... сега седим тук, борбата в нашите собствени малки ссорах, като че ли това не само не е имало. се случи.' Тя ме погледна: "Аз наистина те обичам, ти знаеш ли това?"
  
  
  Внезапно при мен се е появил спомен. Тара, зеленоглазая и рыдающая в ръцете ми. Ми имаха същия сън, — казах аз. "Може би, е един и същ препарат. Започвам да се чудя, защо те ни доведоха тук. Те искат от нас. Защото аз започвам да си мисля, че те искат да сме били заедно. Не само аз или ти. Но ние сме заедно.
  
  
  Тя поклати глава и нахмурилась. 'Аз не разбирам.'
  
  
  Аз се усмихна. 'Слава На Бога. Защото аз също не разбирам. Все още. Въпреки това, аз чувствам, че ние скоро ще разберем. Междувременно, преди да започнем да се притеснявате, нека побеспокоимся за тези клонах. Ние вече нещо, което знаем за тези възрастни клонах, но тези клонинги в процеса на създаване, челяд, за който вие говорите, ние трябва да го унищожи.
  
  
  Тя завернулась в аодай. Той е бледо зелен цвят, с жълти цветя и ниспадал на половината път към нея сочни бедрата върху сатен панталони. — О, — каза тя. "Що се отнася до тези за възрастни клонинги, които съм чувал от Алиса".
  
  
  Тя ми разказа историята на Алис, расчесывая й коса. Шансовете са малко по-добре, отколкото се надявах. В този момент в Америка е само един клонинг, и, ако имаме късмет, той вече е отишъл в царството на сенките. Мъртъв.
  
  
  В Лондон ги имаше три, но това е за кратко, ако аз ще постигна своето. Малко късмет и след няколко седмици живот и аз ще мога да ги спре. Дори е шанс, че е отговорен за това AX в Лондон. Дори една ръждясала БРАДВА (О) понякога работи добре. Така че сега става дума за Опаковки и мен. Ако ние бяхме в състояние да унищожи това гнездо, всички скокове от място на място да свършат.
  
  
  Аз се борят с деколте копринена пижама. Трябваше да се връзвам на рамото му.
  
  
  "Както изглежда толкова потомство на клонинги?"
  
  
  Тя въздъхна. — Такива, каквито са — като човешки ембриони. Вероятно те са в контролирана среда — може да бъде в инкубатора — или някъде в лабораторията".
  
  
  — Като бебета от епруветки?
  
  
  Тя мрачно кимна. "Не съм мислил, че имах най-лесната работа в тази ръка. Аз постоянно трябва да се насилвате да се помни, че тези почти деца — бъдещи убийци".
  
  
  Аз хвърли своята проклетата расстегивающуюся пижама на пода и се протегна за собствените си дрехи. Погледнах си синя риза. Носеше го толкова дълго, че тя наделась почти без чужда помощ. Боже мой, аз в края на краищата, не щеше на костюмиран бал. Да, и освен това играта е вече твърде продвинута, за да изведнъж да направи някои усложнения с източния етикет.
  
  
  "Как да се отървем от него?" .
  
  
  "Имам в чантата е малък лазер. Ами, чакай. Може би той все още имам. Тя отиде до килера и порылась в чантата си. — Няма, няма — каза тя. "Мисля, че ни трябва нещо да се импровизира. Може нещо с химия. Всичко, което можем да намерим в тази лаборатория.
  
  
  Най-накрая тя расчесала косата на последната с помощта на гребен. Моята червенокоса гейша. Сложих чорапи. "Е, с какво се занимавате, това е вашето предложение. Мисля, че просто ще се занимава със собствените си дела.
  
  
  Тя нахмурилась. — Аз просто си помислих... те взеха, че имаш оръжие, не е ли така? И така, как мислите...
  
  
  Тя закусила устна.
  
  
  Аз натянул панталони. За моите гащи, които не ме съблече. За стар Пьере, все още красиво спрятанном по средата.
  
  
  — Ами, — каза тя твърдо и напълно срещу своята природа, — като правите това, вашата работа. Мисля, че просто ще се занимава със собствените си дела.
  
  
  Вдигна едната си вежда, но не отговори.
  
  
  
  
  Глава 22
  
  
  
  
  Ами, г-н Картър, най-накрая се срещнахме. Това е Лао Зенг, прапрадедушка на цялата компания. С прапрадедовской бородавкой в средата на челото. Той е в инвалидна количка. Че, изглежда, много обяснило. Защо той изчезна от бойното поле. Желанието издигне до по-високо клонинг. Десетки пъти на ден гледайте на онова, което той някога е бил, е отново в действие, отново в компанията. Той вналил уиски и предложи да ни също.
  
  
  Тара не каза. Взех станан.
  
  
  Той вдигна своята чаша. "За Ник Картър, — каза той, — и всички малки бъдещи Картеров".
  
  
  Аз бръкнах в джоба си за цигара. Те изчезнаха. Лао Зенг ми даде една голяма лакирана кутия. Ние цигари е златен мундщук. Съдейки по всичко, той конфисковал ми.
  
  
  Ние бяхме в неговата стая. Или в кабинета си. Това беше голямо пространство. Това би могло да е просторна, но прозорците били затворени, а атмосферата беше малко мухлясал. Тук също ситуацията е малко оскъдна. Дълъг tick маса, кръгла бял диван. Единствения стол. Единственото украшение е изключително пъстра кърпа и колекция от оръжия в стената зад него. Трябва да бъде, около стотици оръжия. Не са особено редки, или са особено стария, но те се въртяха там, на стената, а самата тази стена е затворена огромен лист небьющегося стъкло. Освен пистолетите, имаше и други оръжия: няколко ножове и гранати, както и някои излишни неща безспорни фаталност. Всяка отделна част е включен малък прожектором, а под нея е една малка картина.
  
  
  Виждам, че се възхищавам от моята колекция — каза той. "Иди и виж близост до". Станах от дивана, и той се обърна своето инвалидна количка, за да последва мен. Под вывешенным пистолет армията на САЩ е табела с надпис "Бристол , Кенет, Тэджон, 1952 година". До висеше шило с перламутровой дръжка. "Хэмпл, Стюарт, Париж, 1954 година". Аз погледнах към този проклет шило и със свирка издишане. Това беше все едно, че видите меч с Бонапарт Наполеон и под него или колесницата с Харом и Бен под него. Стю Хэмпл е един от онези скитници, чиито имена вече създават митове. Той е най-добрият от всички, които някога са били AX, N1. С Париж през 1954 година. Когато някой е избрал за него този шило с перламутровой дръжка. Заедно с живота му.
  
  
  'Си ти?' Аз се обърнах към Лао Зенг.
  
  
  — Аз знаех, че ти ще бъдеш впечатлен — каза той. 'Да. Аз лично заловен всичко това е оръжие на стената.
  
  
  Той посочи надясно от мен. — Но, предполагам, че в това има нещо, което би могло да ви интересува повече. Аз отидох в тази посока. Не трябваше да се чете знак, за да видите, че той е добавил към нея Вильгельмину. И ми шило. Без перламутровой дръжки, но въпреки това ми Уго.
  
  
  "За всеки случай, ако мислите, че можете да вземете го обратно", — каза той. "Това стъкло небьющееся, то наэлектризовано и здраво заперто".
  
  
  Той ухмыльнулся. — Но седнете и допей си напитка. Храната ще бъде подадена незабавно и ние все още имаме за какво да се говори".
  
  
  Той е бил сигурен в собствената си безопасност. Той може да бъде в инвалидна количка, но той също е бил зад волана за управление. И това е добре. Има нещо в това, за да бъде под контрол, което кара хората да губят контрол над собствените си думи. Това е погрешно, но това е истината. Можете да насочи пистолет човек, на главата му и да го питам за нейната история, но всичко, което ще получите, това няколко сомкнутых устни. Но човек, който ще насочи пистолет в главата ти, със сигурност выплюнет си черво. Ако вие разбирате това, моля да ме уведомите.
  
  
  Аз се отпусна на облегалката на дивана. -- Впечатляващо... -- казах аз. — Образно казано.
  
  
  Той фокусира погледа си върху Съд. — Вие сте учен, — каза той. — Ще специализират по микробиология. Без съмнение, вие вече знаете всичко за нашите клонах.
  
  
  Тара ме погледна. Аз жест предложи тя да продължи.
  
  
  — Да, — каза тя. "Аз съм зашеметен вашите модерни технологии".
  
  
  Изглежда, това му хареса. "Това е доста... фантастично, не е ли така?"
  
  
  — Колко време ти е започнал?
  
  
  Той се усмихна. "Двадесет и две години. Ами, всъщност преди това... Но в този момент ние започнахме с моето семейство. д-р Куой... — той се обърна към мен, — предполагам, че вече са се срещали с това... ами, това е моят баща започна. Той много се интересувал от генетиката и успя да постигне една от правителството да му се даде една малка лаборатория. При условие, разбира се, че с течение на времето той ще се удвои на залог на някои от най-добрите умове на комунистическия свят. Той започва да работи над Нгуен Сегуном..."
  
  
  — Този физик? Тара изглеждаше удивленной.
  
  
  Лао Зенг кимна. 'Да. Но Сегуна би някои генетични аномалии. Тара, сякаш вече знаеше това. — Именно това и аз исках да кажа. Синдром на Брэкдона, нали? Симптомите се появяват след 30 години".
  
  
  Това е точно така. Но, както сте разбрали, ембрионите не могат да преживеят втрисане по време на инкубация в епруветки. Няколко групи клонинги Сегуна загинаха до третия месец. Първо Куой си помислих, че неговият метод е неправилен. Правителството думало толкова. Те са се отказали от своята подкрепа. След това, няколко години по-късно, в самото Сегуна започва да се появят аномалии".
  
  
  "И тогава КАН реши да подкрепи на нас за още един опит?"
  
  
  Той се обърна към мен. 'Да. Но само този път КАН е предоставила физически и генетично перфектен донор".
  
  
  "Така че това сте били вие."
  
  
  Да, това бях аз. Освен на моя... — той замялся за част от секундата, — моето физическо съвършенство, имах няколко, така да се каже, "таланти", които КАН страстно исках да се увековечи.
  
  
  — Талантът ви убие, — казах аз.
  
  
  Той скромно се изчерви. 'Да. Но вие, г-н Картър, още и талантлив убиец. Той направи пауза. — Макар че, ако ти харесва да го чуете, кръвта ти все още няколко градуса по-топла. Кой съм аз, да въздействат на егото". Сега той усмихва ми същата котешка усмивка, която съм виждал у Чан-дали на снимка, която направих на следващия ден, след убийството на сенатор Сэйбрука. Смях Хонг Ло също, когато той е дошъл да убие херцог и герцогиню. Сега не беше време да се обясни му разликата между убиец-психопат е човек, който убива само при самоотбрана. Отдавна вече съм добре проучени себе си. Имало едно време аз лежа без сън, задавайки въпроса, нали съм зле, колкото са хората, които унищожава. Ако аз не трябва да хвърли всичко това и се оттегли в един почивен дом. Няма. Между мен и Лао Цзеном е огромна разлика. Аз съм върнал тема там, където исках.
  
  
  — И тези твои клонинги корен?
  
  
  Отговорът е Да. От втория опит. Цялата група е оцеляла. д-р Куой работи върху третата група, когато сърцето му не издържал. Вие разбирате, че да го замени са непознати. Цялата операция е била класифицирана. Той помогна само син. Този син после се опита да изведе трета група, но не му достигат знания. Не сме искали правителството да знае, с какво се занимаваме, така че ние ввезли това в Съединените Щати контрабанда. Там той получил прекрасно генетични образование. Нашият д-р Куой — човек от Харвард. Този факт, изглежда, хареса му.
  
  
  Тара каза: "И след това той е в състояние да следва стъпките на баща си".
  
  
  Лао Зенг изглеждаше щастлив, че е в състояние да отговори "да". Той самият много би искал да има повече синове, особено след злополука. И ето мечтата му се сбъдна. В този момент д-р Куой вынашивал тридесет и пет нови клонинги. Тридесет и пет нови Лао Цзэнов. Всички са в отлично здраве. Благодаря провидению.
  
  
  За миг си помислих, колко им е в първоначалната група.
  
  
  Ход на мисълта ми прекъсва за кратък разговор.
  
  
  — О, време е, — каза той. Двойни врати отвори двойка монаси, подобни един на друг — клонинги? Не, безсмислено - и ни отведоха в каменната коридора в трапезарията.
  
  
  Това е празник, с които сме се сблъскали. Ами, банкет, ако ви харесват мозъците на маймуни, кози опашки и сурови калмари. Тара не веднага сообразила, с което се сблъскват, и набросилась с апетит три дни на въздържание от много "ах" и "мммм". Всъщност мозъците на маймуни вкусни. Това е нещо, което казах за себе си, и че трябва да има, за да запази сили. Но аз продължавах тихо да се надяваме, че зад ъгъла има магазин за сандвичи, и аз се чудех, не наврежу ли си, скок за гамбургером. Аз просто мисля: какво селянин не знае, това е той и не яде.
  
  
  Храна се сервира безшумен монаси. След основното ястие Лао Зенг им е дал работа на необясним език. Супер финал. Столетни яйца.
  
  
  Разговорът бил много приятен. Това, което той наистина искаше да каже, е по-късно. При това, той е весел и открит. Един ден той се отказа от ролята на невозмутимого, приветливого домакин. Един от монасите на миг е оставил вратата на кухнята отворена, и Лао Зенг избухна, издърпване на сако по-отблизо, за да се предпази от смъртоносния сквозняка. Монахът бързо се завтече и затвори вратата, и Лао Зенг придобил самообладание. Взех го новооткритата локация и го попита за отношенията между КАН и Дао и за това как този манастир е оцеляла комунистическа чистка.
  
  
  Той плесна с ръце, и безшумен сервитьори започна да се почисти нашите чинии. — Нищо няма да ви попречи да кажа това, — каза той. "Вие нищо не можете да направите с тази информация. Единствените отношения, които са между нас съществуват отношения на взаимна изгода". След това се появи монах с кана чай. Той изпи чаша Съд и един за мен. Той се приближи до Лао Цзэну, но той я отметна от него, като продължава да говори. "Манастирът ни дава две важни неща. На първо място лаборатория за нашите експерименти. Не само генетични експерименти, но и експерименти с това, което вие наричате наркотици, изменяющими съзнание". Той се отпусна назад и се втрива с подлакътници за инвалидни колички.
  
  
  — Мисля, че сте имали привилегията да опитат някои от тях?
  
  
  "Нека да ви уверя, Картер, че ние сме доста напреднали в тази. H-20 — единствения халюциноген, без странични ефекти". Куой каза същото, но да чуя добри новини втори път няма да боли.
  
  
  — А на второ място?
  
  
  Второ, вижте сами. Просто се приближете до прозореца.
  
  
  Аз се приближих до прозореца.
  
  
  И видях областта на цветя. То се проточи до хоризонта във всички посоки. Това е областта на мака. Опиумные маки. За миг се опитах да се определи неговата пазарна стойност, но аз просто не знам какво идва след трилиона. Аз продължих да гледам през прозореца.
  
  
  "Хубава гледка, нали?"
  
  
  Не трябваше да видите лицето му, за да разбере, че на него се появи тънка ухмылка.
  
  
  — Значи, вие — доставчик, — казах аз, — за този кликвания в Насау и за Обществото Фезерстоуна.
  
  
  Той сдавленно засмя. - 'Между другото. Сред много, много други. Ние вярваме, че опиум — нашият най-добър актив за създаване на глобална организация. А още опиум е наш основен оръжие в предишната война.
  
  
  "А тези монаси, — попитах аз, — са съгласни с вашата политика?"
  
  
  "Тези монаси, — каза той, — нищо не смыслят в политиката. Те не знаят дори за това, което правим с тези наркотици. Нито това, което се случва в лабораторията. Всичко, което те знаят, е това, че когато държавата е унищожил други храмове и манастири, КАН ги е запазил за тях притежание непокътнати. Те са много благодарни. Те не задават въпроси. Ако те са знаели истината, а след това също били много разстроени. Но това е малко вероятно, че те ще се научат.
  
  
  Погледна към двама монаси от вратата. Те са оставени на очите.
  
  
  "Те не говорят английски", — каза Лао Зенг. Така че, ако мислите да им кажа, отколкото сме в действителност правим, страхувам се, ще трябва да е много трудно. Дори и само — той заржал, — капитанът е доста сложен и малопонятный сузойский диалект.
  
  
  Аз всячески се опитах да не гледам на Таро.
  
  
  — Но, — каза той. 'Седни. Твоят чай се охлажда. И ние все още имаме за какво да се говори.
  
  
  Аз се върнах на масата. Погледнах в Контейнера. Тя изглеждаше по-слаба, отколкото си мислех. Тези няколко часа, сега се отразяват в нея. Тя имаше тежки клепачи. Стигнах до купата. Очите й изведнъж сверкнули на мен. Зелени светлини. Но това означаваше: Стоп! Аз отново погледнах към нея. Чаят беше с наркотици, и той е открил това твърде късно. Аз вдигна чашата и направих нещо, което правя глътка. — За какво си искал да говоря? — попитах аз Лао Цзена.
  
  
  — Децата, — каза той. — И мис Бенет.
  
  
  "Нашето какво е?"
  
  
  — Деца, — повтори той. — Но, може би, ще бъде по-добре, ако д-р Куой покаже. Той се отблъсна от масата и подкатился за малко договорено устройството. Той натисна бутона и да чакам. Докато той правеше подутини това, което стои обратно към мен, аз перелил чай обратно в каната. — "Сега" — просто каза той в върбал устройство. След това той се върна на масата. Погледнах в Контейнера. Тя беше малко замаян, но все още стоеше прав. Куой дойде и да обясни.
  
  
  Това беше наистина много просто.
  
  
  Той тръгна към нас се ваксинират. Те ще за себе си малка армия от агенти N3. Но този път тези агенти N3 ще работят в КАН. Тара би дала им редица брилянтни специалисти в областта на генетиката. Клонинги на Опаковки, които да продължи да работи по ваксиниране на хората. Първата научна способност вече е включена в гените, и КАН оставаше само да осигури необходимото практическо обучение.
  
  
  Но те искаха да направят още една крачка напред.
  
  
  "Какво ще се случи, — мислеха си те, — ако ние с Тарой ще бъде детето. Или повече деца. Статистически шансовете са четири към едно, че ние произведем представител, който ще надмине всички други агенти. Блестящ убиец от научна гледна точка. Най-доброто от двата свята. И след това, с помощта на това като на оригинала, те ще получат необходимото количество на дублиращи се чрез присаждане. Какви са възможностите за КАН. Д-р Куой се зарадвал. С пятьюдесятью или сто такива суперклонов КАН могъл да вземат властта над света.
  
  
  Тара започна да пада напред. Тя изглеждаше малко муден. Тя оперлась брадичката си в ръка и като че ли с труд поддържана я на място. Аз също трябваше да пие чай, така че аз започнах да подражават на нейните симптоми.
  
  
  Лао Зенг се обърна към Куой. — Мисля, че сега те скоро уснут, — прошепна той. — Кога планирате да прекарат първата операция?
  
  
  — До изгрев слънце — каза той. — Ако те все още ще спят. А докато ми трябва време, за да се подготвят в лабораторията. Операцията е лека. Всяка клетка на тялото носи всички гени, необходими за създаване на точни копия. Аз просто съм на тънка ивица кожа с горната част на ръцете. Когато те се върнат в своите камери, аз ги осмотрю.
  
  
  Тара вече спеше, положил главата си на масата. Аз нещо промямлил и също наведе глава.
  
  
  Лао Зенг плесна с ръце.
  
  
  Появиха няколко монаси. Бях твърде тежко, за мен може да носи един монах и ме понася двама. Те завели ни обратно в нашата пропахшую жасмин тюремную камера.
  
  
  
  
  Глава 23
  
  
  
  
  Звякнули ключовете на веригата и вратата се отвори. Ни поставя на две различни постелки, и монаси е било позволено да си тръгне. От своя ъгъл гледах със затворени очи, като Куой се наведе над Тарой. Малък пожар в ключодържател на кръста замерцал. Той измери си кръвното налягане, след това безличен пръст потупа нея по гърдите. След това той извади от джоба си стетоскоп. Трябва да бъде, той е бил много чувствителен. Слушалките са по-дълги от обикновено и по-дълбоко вонзались в ушите. Той изглеждаше доволен. След това той дойде при мен.
  
  
  Сега той стоеше над мен и тихо ругался. Монасите не лишен от мен яке, и му е нужна гола ръка, за да се измери кръвното ми налягане. Ние изминахме целия фарс. Аз престори мъртъв товар. Му е трудно да се оттегли с мен яке. Той носеше превръзка на ръката ми и започна да се люлее. На мен ми беше интересно, каже ли му се кръвното ми налягане, дали аз спя, не притворяюсь ли аз.
  
  
  Предположих, че това не е така.
  
  
  Той ме потупа по гърдите, след това отново извади стетоскопа. Аз чаках, докато студената метална детайл за слушане на прижмется към гърдите ми. Тогава аз ще го хвана за главата и силно дръпна.
  
  
  Болката трябва да е била силна. Той запрокинул главата, и сълзи навернулись в очите му. Той застонал. Аз го хвана за вратовръзката и отново извади, наполовина задушив му. Ние переворачивались, докато не се оказа отгоре, и аз му нанесе удар в челюстта, а след това удар по врата му, който ще бъде дълго да го държи в безсъзнание.
  
  
  За момент си помислих за това, за да го убие. Можех просто да го задуши. Но това струваше ми се глупаво ход. Аз ще спечеля кръг, но го пусна мач. Смъртта му би означавало нашата смъртна присъда. Когато надежда да ни направят клонинги испарятся, Лао Зенг веднага щеше да изпрати расстрельную команда. Това ли ни е просто изстрел, дали уведомлението успокояващ спринцовка. Най-малко, тогава те прикончат нас. Междувременно, семейството на клонингите продължава да съществува заедно с тези тридесет и пет братя, които трябваше да се излюпят. Не, по-добре да оставите у Лао Цзена мечта за известно време. Поне за известно време.
  
  
  Трябваше да работя с безсъзнание тяло Куоя. Аз махнах ключодържател с кръста. Това е цяла колекция от ключове. Трябва да бъде не по-малко от двадесет. Един от тях трябва да бъдат от ключово значение за неговата лаборатория. И в тази лаборатория, аз се надявах да падне.
  
  
  След това съм се погрижил за него бялата си рокля. С известно разстояние това трябва да ми даде някаква маскировката. Отзад също. Във всеки случай, тези монаси през цялото време оставяли очите.
  
  
  Ние ролите са обърнати. Този път той е мъртъв товар, и ми беше трудно да се събличам си. Аз затвори ключодържател в кръста и го слагам бяло палто. Бях на около осем сантиметра по-горе д-р Куоя, но мен това малко заботило. Аз се наведе, обърна го неподвижно тяло към стената и покри хлопчатобумажным одеяло. Ако те съблюдават за реда, след това намери да спи добре. Само за да не изпитват твърде внимателно.
  
  
  Разбрах, че много разчита на късмета си и на късогледство на други.
  
  
  Хвърлих последен поглед към мирно спящата Контейнери и излезе в коридора.
  
  
  Къде да отида?
  
  
  Малко вероятно е, че лабораторията установяват в тази сграда. Може би тя се намира в една от стопански постройки в повече или по-малко далечно място. Така че първо трябваше да намеря изход.
  
  
  В просторна каменна коридора беше студено и тъмно. Само горящи свещи, разположени през равни интервали от стените. Имаше и врати с ключалки. Килии на монаси, които сега пустовали? Или заети затвор?
  
  
  Отидох наляво и тръгна по коридора до края. Той дойде до външната врата. Вратата не беше затворена. Въпреки, че веригата за ключове Куоя на кръста ми, аз се почувствах, че притежавам ключовете от цялото кралство.
  
  
  Нощта беше ясна и спокойна. Звезди вече са видими, макар небето все още не е съвсем тъмно. Беше само половината от девет или десет часа, но братя-даоистите вече влизаха една мълчана шеренгой в една голяма сграда, в която, може би, в своите общежития.
  
  
  Това означаваше, че това не може да бъде лаборатория.
  
  
  Всичко беше на пет секции.
  
  
  Всички сгради на комплекса са построени от тежък сив камък с дебелина един фут. Обзалагам се, те са направени на ръка. Точно като Великата Китайска стена. Но след това праправнуками тези строители. Тези сгради е бил само на шестстотин години. Но. Първоначално това е крепост. Или, може би, той винаги е бил манастир.
  
  
  Покоите на Лао Цзена, както и на нашите "къщи за гости килии" се оказа в най-малкия от пет сгради. Отзад, растянувшись във всички посоки, далеч са били сфера на мак. Малко по-наляво в по-голямата двуетажна правоъгълник в спалните помещения на монасите. Напротив това е подобно на плевня постройка, която се оказа храм. Така че остават два корпуса.
  
  
  Като възможна лаборатория, аз съм избрал най-далечния стопанска постройка. Може би, двойни решетки на прозорците и кълба дим от тръбите са направили това вероятно е за мен. Аз се опитвам да кажа, че това дори не беше толкова глупав избор.
  
  
  Съм постигнал за това е много просто. Аз също просто да мина покрай две монасите с книги, които охраняват вратата. Широк коридор е същият като този, който съм оставил. Влажно и празно. Същите свещи. Рискуват, аз избрах една стая и за миг останаха там, за да се увери, че вътре няма звук.
  
  
  Аз се опитах замък. Вратата се отвори.
  
  
  Това е монашеската дестинацията беше една стая. Легло представата за себе си нищо, тъй като в ъгъла на стаята, покрита с мат.
  
  
  Имало е мивка, възглавница, на няколко книги и малка крушка за четене. Включих лампата и погледна книгата. Това са два тома на марксистката Библията: "Комунистически манифест" и "Капиталът", както и редица брошури. Аз плавник чрез тях. Една от тях е озаглавена " Как да вземете слаборазвитую страната?" другата "Как да подкопае сверхразвитую страна?" И това включва в себе си всичко, с изключение на Исландия.
  
  
  Тук определено е живял монах. Но не даоистки монах. Комунистически монах. Един от тези форми на жестоко, посветена на комунистическите аскети. Интересно, колко от тези стаи били заети по този начин. Но аз напразно да се губи време. Излязох от камерата и е отишъл по-далеч, покрай други, абсолютно същите дървени врати. Аз не знаех, как мога да разбера, как ще изглежда правилната врата. Аз не мислех, че ще неонова светлинна кутия с мигащи върху нея букви на ЛАБОРАТОРИЯТА. Но някак си очаквах, че вратата ще бъде друга и, може би, малко по-модерна.
  
  
  Някъде зад гърба ми вратата се затвори. Меки стъпки се приближиха към мен. Това беше един мъж. Склонив главата си, продължи да върви, закривайки с една ръка брадичката: Куои, размышляющий върху островърх генетичен проблем.
  
  
  Мъж мина покрай мен, не погледна към мен, и изчезна за завъртане надолу по коридора.
  
  
  Сега трябваше бързо да вземе решение. Можех да остана там, където е сега, и по този начин поемат подозрения. Бих могъл да излезе навън, че може би е по-безопасно, но не е много изгодно.
  
  
  Също така е двоен шанс, че аз не мога да намеря това, което търсех. Но ако аз се поддали на тези мисли, аз бих бил счетоводител в Ню Джърси, а не таен агент в Ханой.
  
  
  Аз продължих движението си и се е доказал през завой. И петдесет хиляди съдебни заседатели счетоводители от Ню Джърси усмехнулись, когато олово тръба рязко падна, едва не удря си главата и с гръм и трясък, удряйки се в стената зад мен.
  
  
  Опаковани към стената, той ме чакаше, с края на тръбата в готовност в ръката си. В този момент, когато тръбата се провалиха в стената, аз го сграбчи за китката и се обърна, но тази тръба не е единствената, направена от олово. Неговата проницателност е непреклонна. Все още държите телефона си, той направи още един скок, този път прицелившись на моя сб. Но сега аз здраво го сграбчи за китката и го удари в коляното...
  
  
  Това е клонинг. Аз не го подценява. Един успешен удар не би било достатъчно дори да чукам на нишесте от яката.
  
  
  Аз съм бил абсолютно прав в това. При моя втори удар той падна ми в краката и паднах на земята. Той седна отгоре върху мен и започна да ме бие. Аз се обърна, но той ме сграбчи за гърлото. Аз с всички сили се опита да се откъсне от ръцете му, но ми изглеждаше, че съм достатъчно се опитах.
  
  
  Тази минута преди да умре, много светла. Много пъти съм бил само на една минута от смъртта, и само с тази яркост последната минута часовници спряха.
  
  
  Тръба лежеше на пода, извън моя обсег. Аз съм силно фокусиран върху един сфокусированном движение. Краката ми бяха зад гърба му. Сложих краката си на земята и брыкнулся, като кон, готова да зареже господин с. Това не е пребит от седлото, но той е малко загубих равновесие, и когато ние отново докоснаха земята, той беше на около шест сантиметра надясно. Ръката ми докосна тръба и го удари по главата.
  
  
  Uv.
  
  
  Той слезе с мен и неподвижно остана да лежи на каменен, кръв сълзене от голям orange раната на главата му. Той не ще да кървя прекалено дълго. Той е мъртъв.
  
  
  Не можех да го оставя тук и не можех да рискувам да я влача тялото за известно време. Ние бяхме на няколко крачки от друга дървена врата — още една камера. Отворих вратата и втащил го вътре.
  
  
  Аз се наведе над тялото, когато чух глас от отвора на вратата.
  
  
  — Проблеми, д-р?
  
  
  Аз не се обърна. Аз сгорбился, така че сега ми ръст и лицето не може да ме издаде. Аз се опитах да направя гласа си толкова висок, като Куоя.
  
  
  "Той се възстанови".
  
  
  'Мога ли да направя нещо за теб?'
  
  
  "Проследи, за да не го смущават, когато ме няма".
  
  
  — Но това е моята стая.
  
  
  — Тогава заеми стаята му, по дяволите. Този човек се нуждае от почивка. Ми висок глас малко спадна, но той, изглежда, не забеляза.
  
  
  — Да, д-р, — кратко каза той. И си тръгна наляво. Когато той затвори вратата зад себе си твърде силно, за да ми даде да разбере, че той не обича да се подчиняват на заповеди и да му пука, че аз за него знам.
  
  
  Прекарах минута в пълна тъмнина, за да се оцени степента на безредие, който съм натворил по време на своите изследвания. Докато аз нищо не намерих. Освен трудности. Много е вероятно, че съм бил в тази сграда, и ако имах късмет, можех да се окаже в задънена улица. От момента в който излязох от Насау, всичко се обърка. Но от друга страна, те са се объркали в правилната посока. Тара, и аз се оказаха точно там, където сме искали да бъде. Заедно, живи, в централата на клонинги. Сега оставаше само да се пристъпи към делото. Аз отвори вратата и погледна в коридора. Това е много добре, че го направих. Защото точно в този момент в края на залата се отвори врата, и послышался ромон на гласове. Първо са три. Три клонинг стояха на вратата и искаха взаимно лека нощ. Всички те говорят английски. Предположих, че това е било част от тяхното обучение. След това вратата се отвори по-широко, и аз като стана в края на конвейерна лента. Два... четири... десет... осемнайсет... двадесет и един идентичен екземпляр. Серийни клонинги.
  
  
  Среща, или каквото там беше, е приключила. Те се насочват в стаите си. Аз избрах хотел клонинги вместо лаборатория.
  
  
  Ако сте чакали, за онази страшна сцена, където Картър едновременно убива двадесет и един убиец оловна тръба, нещо сте се объркали. Тихо аз отново затворих вратата и се отправих към прозореца.
  
  
  Въпреки това, ако чакате, докато проблемите ми да свършат, ще трябва да изчака още малко. Мястото изглеждаше напълно безлюден. Под прикритието на ниско, леко подстриженного храсталаците аз ходих до последно на сградата. Трябва да бъде, това беше лаборатория.
  
  
  Бях вече почти до вратата, която е била под закрилата на шепа тези повсеместни монаси. Сред тези клонинги, които са идентични по рождение, и монасите, които изглеждат еднакво в техните еднакви плащах и бритых главите си, имах чувството, че съм станал член на куклен театър представяне в пълен размер. Само някой достатъчно въображение, когато той трябваше да създаде различни герои.
  
  
  Аз колкото пъти е минавал покрай сградата на около пет метра от вратата, когато той изскочи от нищото.
  
  
  "Все още на работа... д-р?"
  
  
  Акцент на последната дума означаваше, че той не вярва в тази "доктор" и след сто години. Усетих усталую носталгия по стара спецэффектам, отдел маскиране във Вашингтон. Аз промуши ръка да доведе телефона в джоба си и се обърна.
  
  
  Клонинг ме чакаше с пистолет в ръка. "Фантастичен, N3, — каза той. Устните му скривились в презрительной усмивка. "О, Боже. като са се увеличили, д-р Куой.
  
  
  Той не е направил нито крачка в моята посока и все още е извън моя обсег.
  
  
  —'Добре.' Чух, че ти си някаква свещена крава. Така че аз не мога да те убие. Но аз съм сигурен, че те искат да ти се върна. Така че върви назад.
  
  
  Той знаеше какво искам. Той не може да ме убие, но той задължително накачает ме с олово, ако му се прииска. Придобити характеристики, като например огнестрелни рани, не се предават на децата. Аз трябваше да се неутрализира. но аз трябваше да се промъква го изненада. Преди той да успее огън. Дори ако той промахнется, звукът на този 45-ти калибър ще привлече тук цял взвод.
  
  
  Аз стоях неподвижен, като парче скала. "По-бързо", каза той.
  
  
  Аз просто продължих да гледам на него с безизразно лице.
  
  
  'Защо? Защо ми е да правя? Вие не може да стреля в мен, ако аз нищо да не правя. Ти дори не можеш да ми причини болка, — излъгах аз. "Загуба на кръв отсрочит тази малка операция, която са подготвили за мен. Така че, ако искате да се върна, ще трябва първо да ме убеди.
  
  
  Той се поколеба. Той не е сигурен бил ли е моят малък принос в науката е истина или не. Във всеки случай, той имаше съмнение. Ако той ми позволи да избяга, той ще има проблеми. Ако той накачает ме куршуми, той може да бъде още по-големи неприятности. Това означаваше, че му е предизвикано в юмручен двубой.
  
  
  Той прие предизвикателството. Само първият му избор на оръжие не е юмруците си, докато карате. Имам черен колан по карате. Но имах и черна олово тръба. Всичко беше много добре планирано. За втори път за половин час имах тяло, от което трябваше да се отърве.
  
  
  Ами ето имате беше този закрит навес. Но д-р Куои може да бъде ключът към него. Отне ми шест опита, но най-накрая вратата се отвори. Аз затащил труп клонинг вътре и затвори вратата на бараката.
  
  
  Монасите все още стояха, като очите, охрана на входа на лабораторията. Това беше невероятно. Най-вероятно, клонинги са им братя, но те всички са видели и нищо не са направили. Започнах малко да се разбере обяснение Тарой даоистката морал. Смъртта няма и зло няма, така че ако попаднете нито с темите, нито с другите. ти си просто нищо не правиш. Аз влезе във вратата на лабораторията.
  
  
  Интериора на тази сграда се различава от другите сгради. Имаше малка приемна манастир и големи бели двойни врати. Десети ключ да ми даде достъп и врати хвърлен.
  
  
  Аз мисля, че това е най-лошото място, където някога съм бил.
  
  
  Покрай стената стояха няколко големи стъклени пробирок с нарастващите плодове. Аз ще направя услуга и опущу описание.
  
  
  Имаше и други шишенца. По-малки - с кичури вещества, изтичане на течност. Преброих петдесет. Кой от тях е бил човек, а кой не, не мога да кажа. В центъра на стаята стоеше на масата. В него са клетки с жаби и плъхове и няколко морски свинчета, които се появиха в момент, когато съм включил светлините.
  
  
  Напротив беше кабинет. От лабораторията го отделяло голямо стъкло на прозореца, но тя даваше от там за целия следи. На стената под ъгъл към прозореца е мечтата на всеки лудия учен. На Около шест метра, работен плот, уставленного пузырящимися група, питаемыми електрически нагревателни серпентини, водни кондензатори и малки газови факли. Цялото място беше покрито по някакъв метален навес, нещо като качулки върху печка, а от там се водеше небьющаяся стъклен параван, закрывавшая всичко това.
  
  
  Но това не е всичко.
  
  
  В задната част на лабораторията е още един чифт двойни врати, точно до вратата в кабинета Куоя. Аз повозился с ключове и отвори ги. Аз отново се озовах в тесен коридор. Шест затворени дървени врати.
  
  
  Намерих ключ за първата.
  
  
  Млад тайец двадесет години мода на пода в ъгъла. Когато той ме видя. той започна хленчене и заполз по-нататък в своя ъгъл.
  
  
  В другата стая жена с див, празни погледи скочи върху мен и се превърна в диво, бесцельными удари ме удря в гърдите. Аз хвана я за ръката и нежно, но твърдо отблъсна назад. Вместо мен сега тя започна да тряскам мека стена. Аз отново затвори вратата и за миг се замисли.
  
  
  Куой каза, че той също експериментира с наркотици в лабораторията. Той каза, че най-съвременни лекарства, променящи съзнанието. Ами, тези две мнения очевидно са се променили. Науката се движи напред. Реших, че в този момент аз видях достатъчно.
  
  
  Върнах се в лабораторията и нанесе посещение в офис Куоя.
  
  
  Стените бяха натъпкани с книги и папки. Вероятно, неговият личен архив. Аз обыскал масата си. Аз не знаех, че съм очаквал да се намерят. Но това, което намерих, беше превъзходен. Комплект от осем ключове. Аз ги сравни ги с ключовете на колана, които бяха дадени за мен, достъп до лаборатории и камерите. Отговорът е Да. Всеки имаше свой близнак. Заби по-малък набор от дубликати в джоба. После ми хрумна друга мисъл и съм ги скрил в кайму страхливци. Моите скрити шансове за победа започнаха да се увеличи.
  
  
  Затворих вратата зад себе си лаборатория и излезе покрай поникших монаси, в нощта.
  
  
  На около половината път видях нещо, което доста. Два монах, които са доста разпалено спореха. Удивително е, че тези монаси изобщо може да се говори, но още по-изненадващо е, че те спорят помежду си. Аз се скри зад някакви храсти, когато те са минали покрай мен, сега те мълчаха.
  
  
  Останалата част от пътя в комплекса минах без повече изненади. Аз много исках да имам време. Аз, трябва да е имало около един и половина часа. Предположих, че е причинило този Куою два часа удар, но все пак рискува. Когато се приближи до главната порта на нашето жилище, да ги охранява два монах. Когато излязох, не ги е имало. Но, както всички останали, те са оставени на очите и да не се обръща към мен никакво внимание.
  
  
  Аз не видях никого в коридора. Бързо и безшумно стигнах до вратата на камерата. Аз тихо отвори вратата. Тара все още беше там. Още спи. Аз погледнах през камерата на друга подложка. Куой все още е там. Уверен в своята област, влязох в стаята. Но аз не трябваше да бъде толкова сигурен.
  
  
  Чифт ръце ме хвана отзад. Ръка сомкнулась около врата ми. Аз се опитах вывернуться, но друга ръка възпират китката ми на място и закатала ръкав, когато тази ръка е по-силна сомкнулась на врата ми. Погледнах назад. Това са две монах. Трябва да бъде, те мълчаливо ме последва. Третият ме чакаше пред вратата. Със спринцовка. Д-р Куой стана от леглото. Усетих убождане. Аз высвободился от шест силни ръце и ще излее гнева си върху първия монах, уловени в рамките на reach. Повече от няколко секунди заешката дупка нора се отворила и аз започнах да падне.
  
  
  По-дълбоко.
  
  
  Все по-дълбоко.
  
  
  Отново в Страната на Чудесата.
  
  
  
  
  Глава 24
  
  
  
  
  Тара стоеше над мен и казваше нещо невнятное. На нея бяха собствените си бледо-розови гащи. На ръката до лакътя тя е квадратна марлевая превръзка. Наведе очи към ръката до лакътя. Там е същия квадрат марли.
  
  
  Те са направили това. Те вакцинировали нас.
  
  
  Нашите наследници вече плува в епруветки, някъде в същата лаборатория от един кошмар, някъде сред спотыкающихся плъхове и жаби.
  
  
  Скочих от леглото.
  
  
  — Успокой се, — каза тя. 'Успокой се. Ти си още твърде слаб. Вратите са защитени. Докато ние нищо не можем да направим. Тя се обърна и започна нещо мърморят. Аз поклати глава, опитвайки се да разбере от думите си, макар че нещо разумно.
  
  
  Тогава го видях. Той говорил с един монах. Тази безсмислици трябва да е сега известен диалект сутоев. Това е вторият път, когато опита упойка ме накара да се съмнява в собствения си здравомыслии.
  
  
  Мъж седеше на пода, все още държейки чиния с храна, която го доведе в нашата камера. Той изглеждаше точно толкова, колкото и другите. Бритоголовый. Но когато той отвори очи, разбрах, че той е специален. Никога преди не съм виждал такива очи. В тях са сключени всички знания и цялата невинност на милиони години човечеството.
  
  
  Тара се обърна към мен.
  
  
  "Ning Танг — настоятел. Той дойде тук, за да ни помогне. Най-малкото, за да се уверите, че нашата храна не е обработена наркотик. Те планирали евтаназия нас приспивателни". Гласът й звучеше малко треперещ.
  
  
  Аз погледнах към Ning Танга, в тези безкрайни очи. — Това е цялата помощ, която ни оказва?
  
  
  Тя пожала рамене. 'Аз не знам. Помагат ни във всеки случай срещу вярата му. Каквото и да се случи, то трябва да бъде волята — ами, да речем, на Бога. Имаше чувството, че той това пречи и това да го притеснява".
  
  
  — Какво е това религия, господи, — казах аз. "Дали изпомпване на наркотици и убийство на хората волята на Бог?"
  
  
  Тя спокойно ме погледна. Той казва, че неговите действия не могат да предотврати убийството. Той може да засегне само това, някой да бъде убит. Ако той няма да направи нищо, те ще ни убие. Ако той може да ни помогне, ние ще ги убием.
  
  
  — А за него всичко това е убийство?
  
  
  Тя кимна сериозно. "Всичко това е убийство за него."
  
  
  Аз се намръщи. — Тогава защо той ни помага?
  
  
  "Той казва, че ни помага да се изравнят шансовете".
  
  
  Огледах. Имахме две, и ние сме били заключени в клетка. Безоружные. Отвън им е много. Всички въоръжени. — Той правилно е да се нарича?
  
  
  Монахът каза нещо. Тара е превела това. "Той казва, че разбира чувствата ни... но бих желал да могат да го разберат. Той каза... — тя засече, като страх от моята реакция. "Той каза, че разбирането ще ви донесе мир".
  
  
  'О, да? Тогава това е страхотно. Той лесно се говори за света. Тук, в малкия даосском храма. Но какво ще кажете за там? А какво ще кажете за всички тези скотов, които проправят своя път в живота, благодарение на макам, които той отглежда в градината си? Попитайте го какво мисли за това. Тара погледна на земята и въздъхна.
  
  
  — Хайде, побързай, — казах аз. "Попитай го."
  
  
  Те говорят помежду си в продължение на почти десет минути. Трябва да бъде, това е много интересно. Ning Следа направи дълга задумчивую пауза и заговори скорбным глас. Най-накрая той каза нещо, което ме накара Съд да се обърна.
  
  
  "Той не знаеше нищо за това опиуме, — каза тя. "Той малко се знае за това, което се случва там. Той прекарал тук целия си живот. Но той казва, че вярва — ако се съди по огъня в твоя глас, — каза той, — че ти си близо до източник на универсалната енергия. След това той ми каза да ви предупредя, че не всички монаси тук монаси. Някои от тях са... повече от половината... около сто... партизани КАН".
  
  
  Аз и сам вече си мислех за нещо такова. Това объяснило монаси, които съм виждал спорящими, и на онези монаси, които ме хванаха, за да направи инжекция. Но последната двойка, която съм виждал, изглеждаше точно толкова, колкото и всички останали. До спуска очи. Аз сви рамене, усещайки, как нараства тъп гняв. — Отлично, — казах аз. 'Хубаво да се знае. Значи половината от тях партизани. Но ако те всички изглеждат еднакво, тъй като можем да ги разпознаем?
  
  
  Тара е прехвърлила на въпроса и се обърна към мен. "Той казва, че в действителност ние не можем да го направим".
  
  
  Аз станах и започнах да ходя напред-назад из килията. 'Ами, ако това може да успокои съвестта му, той ни каза нещо, но не каза нищо. Такива гатанки му хареса.
  
  
  Ning Танг се изправи. Той трябва да отиде, каза той учтиво. Но той ще се върне по време на следващото хранене. А дотогава той ни е оставил няколко даоистки банальностей:
  
  
  "Действие дава по-малко на отговорите, отколкото си мислят хората".
  
  
  "Идеи за по-силни оръжия".
  
  
  Към всичко това се добавя и в тържественото последната дума:
  
  
  "В Ден на Чудесата всичко е вярно". И отново, това разбиране е от ключово значение за света. Такива разговори наистина успяват да ме побърка. Но той ме погледна, преди да се разделим със своите стари очи и за миг аз нищо не усетих. За миг знаех всички отговори, и тези отговори са правилни.
  
  
  Той си отиде, и аз чух, как го ключ заключване на вратата ни. Звук върна ме към бруталната реалност. Иска ми се да удари някого, нещо юмрук. Но единственият човек наблизо беше само Тара. Аз продължих да ходи напред-назад из стаята.
  
  
  "Добре, че ти си злишься на мен сега", каза тя. — За какво говориш тогава мислех? Че аз превращу го убежденного представител AX за десет минути.
  
  
  — Ти можеше поне да се опита, скъпа. Вместо да ми се повтаря тази глупост, това разбиране би довело до мен мир".
  
  
  "О, Господи. какъв ти си глупав.
  
  
  "Ах. Добре. Ти си умен, а аз съм боклук.
  
  
  Тя въздъхна. 'Аз за това не се говори.'
  
  
  О, не?' Вдигна една от възглавници с пода и махна с нея. Всичко това тук, мила, скрит в микрофона. Искаш ли, аз разыграю?
  
  
  Тя отново въздъхна. — Ами, аз не това имах в предвид. Аз просто исках да кажа, че ако ти само разбрах...
  
  
  "Да, Да. Аз знам. Тогава най-накрая обрету мир".
  
  
  — Да, — каза тя. Тя поклати глава, пое друга възглавница, и хвърли я в мен. Тогава какво се е случило. Аз хвърли в нея на възглавницата, която държеше в ръка. Тя нырнула в страна, загуби равновесие и се приземи обратно на матрака. От там тя започна да се хвърля в мен възглавници, които аз отбрасывал в нея. Тя се изправи и с голяма оранжева възглавница, и започна да ме бие него. Грабнах я и бутна обратно на матрака и сме започнали яростно се целуват. Това ни малко са били престанаха. Ние трудно задышали и я прегърна. Тогава бях в нея. Всичко е точно така, както винаги е било с нас. Само в последната минута при мен се мярна мисъл. Аз скочи. — Не се притеснявай, — каза тя. "Ако те искат да сме направили за тях, на супер-дете, те ще трябва да изчака още няколко седмици". Но това не е работа. Мисълта за това, че КАН е искал да сме го направили, е отблъскващо. Слязох от нея и нежно я целуна. "Съжалявам скъпа. Страхувам се, аз не искам да отида на такъв риск.
  
  
  След известно време тя каза: "прав Си. Аз соврала теб. Аз може да има от теб дете точно сега". Тя ме целуна. Искам от тебе едно дете.
  
  
  "В момента?'
  
  
  — Искам това, когато се измъкнем от тук. И... не е така... ами, аз не бих искал да те е разбрал. Аз по-добре да убия себе си, отколкото това. Но аз вярвам в теб, Ник — каза тя с усмивка. "Мисля, че като каза този човек, вие сте близо до източник на знания. Аз вярвам, че имате благороден характер и имате щастлива звезда, че каквото и да говори този човек. Аз вярвам, че ти си вытащишь нас от тук.
  
  
  Аз трябваше да мисля за това. Станах, обвити около себе си кърпа и отново започна да се разхожда назад-напред. Сега аз с радост продал на своя благороден характер в цигара. Погледнах през прозореца. Беше пладне. Загубих половин ден.
  
  
  — Намерих лаборатория, — казах си. 'Ела тук.'
  
  
  Тя е направила саронг от памучни кърпи и се приближи до прозореца. Изведнъж били много подтиснати. Аз посочих лаборатория и описа й местоположение. Аз я показа ключовете, които взе от масата Куоя. Те са у мен все още са. - Всичко, което трябва да направите сега, е да се измъкнем от тук.
  
  
  — Мислиш ли, имаш ли ще се окаже? — тихо попита тя.
  
  
  — Разбира се — казах аз. "Златна душа и щастливата звезда? Естествено. Как мога да пропусна?
  
  
  Тя тежко въздъхна и прехапа мен зад меката част на ухото. "Чудесно", — каза тя.
  
  
  Китка ключове според международната организация на вратата. И двамата бързо се гмуркаме към нашите кроватям, където притворились, че спим.
  
  
  Вратата отново се затвори. Погледна към подноса с храната. — Ни най-добре на вечеря, — казах аз. "Предполага се, че храната ни опияняваща".
  
  
  "Мммм." Тя корчилась на своя килим, като модел от урок за рисуване. "Радвам се, че това не е така. Изглежда, съм гладен. Тя отнесла на тавата към ниска маса и свали капака с още димящо чинии.
  
  
  Въпреки това, тя подозрително понюхала му. Тя зевнула. — Не се тревожи — казах аз. "Това е китайска храна. Ти отново проснешься след един час.
  
  
  Ядоха. Това беше проста храна, ориз със зеленчуци. Но това е вкусна и не по-малко е по-обилен. Погледнах се в Контейнер и отново усети глад. Но с това трябваше да почака. На друго място и в друго време. Тя усети върху себе си погледа ми, вдигна глава, смутено се усмихна и отново обърна внимание на плаката.
  
  
  Аз се опитах да разбера. Това внезапно смущение. Имам още много в нея трябваше да се разбере. Моята реакция на жените обикновено е проста. Когато имам въпроси, те са от тези, на които могат лесно да се отговори и да, и не. Само че този път нищо, просто наоколо не беше всичко. Не на всички въпроси и не отговори. Не е една жена и чувствата ми към нея. Прости имена, сега се отнасят.
  
  
  Тя не е един момиченце с очила и не красотата за календар, въпреки че аз не можех да си представя месец, който не изглеждаше по-добре от нея. Тя се отнася като към категория А и категория V. Дипломиран експерт-научен гений и красива жена. Тя е умна и секси. Нежна и вълнуваща. Тя стимулира ме, раздражала мен, бросала ми се обадиш, повдигах ми настроение. и ако това ме подразни, то и возбуждало мен.
  
  
  — Какво ще кажете за това, за да административнонаказателната отговорност на работа?
  
  
  — Как — попита тя, — можете да си представите?
  
  
  Аз отблъсна от себе си тава, потискане на желанието да изпуши цигара. Това, че те са взети от Тара лазер, — това е едно нещо, а да ми цигара — мъчение.
  
  
  — Аз малко мислех за тези монасите, — казах аз. — И аз имам идея. Ще можеш бързо да се говори?
  
  
  — На сутоанском диалект?
  
  
  "На сутоанском диалект".
  
  
  'И аз така мислех. Отдръпни се.'
  
  
  "Добре, половината от монасите тук — агенти КАН, не е ли така? Около стотици и те всеки момент ще се втурне на мястото на инцидента, да се попречи на нашите планове. Така че ние трябва да ги унищожи. Или поне да ги изкара от играта".
  
  
  'Добре. Но откъде да знаем, кои са те?
  
  
  — Ние не можем да ги разберете. В това дело. Това може да направи само истински монах".
  
  
  Тара нахмурилась. — Не се съмнявам, че ще успеем да го убедим да ни каже, ако така мислеха. Не, ако той знае, че ние ще се неутрализират тези агенти, а може би и по-лошо.
  
  
  Аз поклати глава. — Аз изобщо не искам той да ти говори. Аз искам да тези на истинските монаси са хванали тези агенти КАН или по-лошо.
  
  
  Известно миг тя само ме погледна.
  
  
  "Ти също искаш аз да предизвика дъжд или, може би, беше направен от слама злато?
  
  
  Аз се усмихна. — Аз не мисля, че е чак толкова трудно.
  
  
  — Може да се каже е лесно. Какъв аргумент предлагате ми да използвам? Искам да кажа, както вие убеждаете мъже, ангажирани идеята за нищо не правиш, нещо да се направи? И второ, ако успеете да ги убедите, какви оръжия, можете да ги използвате?
  
  
  Аз отново се изправи и мина напред-назад из стаята. "Що се отнася до първата част на вашия въпрос, аз разчитам на тях инстинкт за самосъхранение".
  
  
  Тя поклати глава. "Няма да проработи. Те не се страхуват от смъртта.
  
  
  "Аз знам това. Но аз не искам да кажа лично оцеляване. Имам предвид да ги спаси вярата. Слушай, има само една причина, поради която те се обединяват с КАН: да запишете своя манастир. Това трябва да е последният останал бастион на Дао в целия Индокитай. Ако не и в света.
  
  
  'Тъй?'
  
  
  — И така, когато тези монаси умират, тяхната вяра умира заедно с тях. КАН няма да приемат нови монаси. Това място ще се превърне в крепост на КАН, а не даосским храм. Ако те не искат да се борят за това. В този случай ничегонеделание е равносилно на унищожаване на самия себе си".
  
  
  — Но нима те не са загинали и без тяхната защита?
  
  
  "С наша помощ те биха могли да се преместят на друго място".
  
  
  За един момент тя затвори очи в раздумьях. — Доколкото мога да видя, звучи красиво. Но отново, аз съм такъв, както и прагматичен американец, и ние се занимаваме със съвсем друг начин на мислене".
  
  
  — Аз в това не вярвам — казах аз. "Мисля, че всички идеалисти в крайна сметка са едни и същи. Те са готови да умрат за идеите си, но не искат да си позволи да умре за идеите си".
  
  
  В тава остана още един воден орех. Тя взе с пръсти и откусила. Тя се усмихна. Добра идея, — каза тя. "Във всеки случай си струва да опитате. В действителност има само един проблем.
  
  
  Аз въздъхна. 'Каква е?'
  
  
  "Като се каже "идеалист" по-сутоэнски?"
  
  
  Аз хвърли в нея на възглавницата.
  
  
  'Не.' каза тя. "Тест още не е приключила. Какво ще кажете за втората част?
  
  
  "Каква е втората част?"
  
  
  "Това, което те трябва да се използват като оръжие?"
  
  
  — О, това е, — казах аз с усмивка. "Това, че от кабинета на Лао Цзена". Трябваше да изчакаме малко, докато тя не бъде на едно ниво с мен. Това не отне него твърде много време.
  
  
  'О, Боже. Оръжие на стената.
  
  
  "Ръцете на стената му. Там виси около стотици единици и има около сто истински монаси. А моят учител по математика каза, че дава по едно парче на оръжия на човека.
  
  
  — Хей, но почакай за минутка. Доколкото си спомням, това е стъкло на стената небьющееся, то наэлектризовано и заперто.
  
  
  — А моят разум ми подсказва, че там, където има замък, трябва да има и ключ. И че където има електричество, има и ключ. И един от монасите в покоях Лао Цзена трябва да знаете къде са те".
  
  
  Известно време той сериозно ме погледна, после се засмя, перепрыгнула и ме прегърна. "Понякога — каза тя, — ти си просто страхотна".
  
  
  — А вие още нищо не сте виждали — казах аз.
  
  
  
  
  Глава 25
  
  
  
  
  Тази нощ започна Ден на Чудесата.
  
  
  Първото чудо се случило, когато Тара извади от своята чанта пакет цигари. Вие не може да мислите, че това чудо се равнява на добыванию вода от камък, но тогава не сте толкова зависими от цигарите, както аз.
  
  
  Второто чудо отне малко повече време. Около час, ако трябва да бъда точна. Но когато Ning Следа отново отиде с нашите маса за тавата, тя се съгласи да разговаря със своите Върховния Съд. Ако Съдът се съгласи, то той ще се присъедини към моя план.
  
  
  Трето може и да не се счита за чудо на 100 %, но аз съм готов да мислим. Защото, първо, това не е моята идея. Ако аз не бях на последния мач на Тара, аз може би никога няма да бръкна в шкаф, за да видим какво е останало в моите джобове, и, може би, никога не би намерил по тези три чудесни чипове, които взех от казино Гренады, с жълто съдържанието на капки. По някакво чудо в фуги якета те останаха.
  
  
  Време е и доста по чудо. Защото по-малко от четири секунди, врати jangled ключ, и дойде един монах, повидимому от агенти КАН, за да проверим.
  
  
  Минаха само няколко часа след последната ни обработен наркотик хранене, и ние трябваше да бъде спокойна. Защото в страна той може да бъде оръжие, но той не е бил нащрек. И когато той се наведе, за да разгледа по-отблизо, не ми е труда да нанесе удар подпис, поставена в моята длан. Аз само взех от него оръжие. Наган странен руски производство. Семизарядный револвер калибър 7,65.
  
  
  След около десет минути, както се очаква, му колега, дошли да видят какво се случва.
  
  
  Сега е време да се действа. Аз не знаех резултат от срещата на Ning Танга, но сега ситуацията е била такава. И аз не съм от тези, които пропуска възможност.
  
  
  Тара и аз переоделись в монашески дрехи, с качулки, за да покрие главата. Това е още една слаба маскиране. Но, поне монасите са били всички размери и растеж, така че нашето телосложение и ръст нас не е издаден. Затворих вратата между нас и нашите незнаещ охрана, и ние без затруднение выскользнули от сградата и са преминали през тъмната територия.
  
  
  Ние отидохме направо в лабораторията.
  
  
  Тара се чувства като у дома си сред кипят бъчви и сложно оборудване. Тя бързо идентифицировала три месеца на клонинги. Нови клонове Лао Цзена. Други хора са били маймуни, каза тя. След това тя уставилась, като засегнатата от мълния, на редица пробирок. — Нашите, — хрипло каза тя. И тя се обърна.
  
  
  Стоях на пост, докато тя рылась в килера, пълен с химикали, опитвайки се да разбере какво да прави с тях. "Какво мислите," каза тя най-накрая. "Можех да убие клонинги, чрез добавяне на отрова в храната им. Но тогава лаборатория все още щеше да е непокътнат, и Куой би могъл да започне отново да се заключи нова група утре... — Тя потъна в размисъл, потупване на ноктите по зъбите.
  
  
  'Или?'
  
  
  "Или... мога да направя малко тринитрата глицерин, и всичко приключи".
  
  
  "Глицерол Тринитрат?"
  
  
  "Нитроглицерин за вас".
  
  
  'И за теб същото.'
  
  
  Аз се усмихна.
  
  
  'Какво?'
  
  
  'Да. Напред, продължавай. Побързай, направи нитроглицерин. Аз не бих искал да им даде втори шанс".
  
  
  Тя принялась за работа, вдигане на стъклен екран, перекрывавший кипене химикали. Тя избра голямата кръгла фляжку, пълна с прозрачна течност, която по няколко капки излива от съседната тръба с друга прозрачна течност. Това нещо е на нагревательном змеевике и издаваше голяма шумна камбана. Отгоре на колба се поставят конденсационную колона, и студена вода, поддържа температурата, дори и при разбъркване вещества автоматично бъркалка. Не съм я пита, че това е за случай в действителност. Така или иначе, тя выбросила цялата тази каша в канализацията.
  
  
  След това тя взе още две течности, и двете обезцветени; постави в една колба, а друга в тръбата за хранене. Ако имам някога е имало съмнение, сега те щяха да изчезнат. Тя наистина е била причината да бъде тук. Тя е работила с бърза и ефективна лекота на някои рыжеволосого мъже в кафяво капюшоне, добрата фея, смесване на очите саламандри, със сълзи на еднорога. Тя постави на място затвори хладилника и мешалку.
  
  
  — Добре — каза тя. И все пак, Ден на Чудесата зареди първата си фалшива нота.
  
  
  И много други фалшиви бележки.
  
  
  Тези фалшиви тонове са - от ляво на дясно - Вина На. д-р Куои и дузина фалшиви монаси с дюжиной истински големите револвери. Тези чалнат семизарядные пистолети Нагана.
  
  
  За мен не е лесно уплашени. Дали съм сам, аз ще взема Куоя заложник. Но те и сами знаят тази теория на заложниците. Двама монаси се стигна до Съд, сунули револвер я в гръб, и На Вина от нареди ми да хвърлят оръжията.
  
  
  Аз въздъхна. И е изтървал оръжие. Започнах да придобива лошия навик да се хващат на тях.
  
  
  Аз му казах това.
  
  
  Той каза, че е време да се отървете от този навик. Че това е последният захват. Че аз повече не убегу. Куой добавя, че ми е време да се изработи нов навик. Той нещо се експериментира, но хората още не са опитали... Ни грубо отведоха в една от камерите в дълбините на лабораторията. В близост до камерата на бабата, която борят за стени, и камера на един млад човек, регрессировавшего в детството. За Нас е хвърлен вътре, захлопнули вратата, а след това се разнесе тежък звук задвигающегося пред нея засова.
  
  
  Стъпките изчезнаха.
  
  
  Прозорците са зарешечены. Клетката е малка. Вътре не е нищо друго, освен обитых ватирана тъкан на стените. Ние сме били в мека камера. И те щяха да се сведе нас толкова луди, че тази мека камера може да дойде по-удобно. Най-малко, те щяха да опитат.
  
  
  Всичко, което знаех, е, че те не ще успеят. Камикадзе не е в моя стил, но моята газова бомба все още е била скрита между краката. Ако аз позволя да си в затворено пространство на камерата, той отнесе ни със себе си. Но, поне аз да се свържете с Квоем. Аз да достигне своя създател, докато моите способности още не са повредени.
  
  
  Погледнах в Контейнера. Тя беше ужасен. Научих симптоми. Широко отворени очи, невыразительное лицето. Тревожност се различава от страх. Страхът те кара да се вълнувам с пълна скорост. Ужас парализира.
  
  
  Взех я в ръцете си и се опита да развесели. Опитах се да се изтръгне от нея, пристъпи на страх. Тя все още се разтърси. Аз я разтърси. Аз я удари. "Очнись скъпа. Ти си ми нужна.'
  
  
  Тя вонзила нокти в ръката ми. — Съжалявам, — каза тя сдавленным глас. — Аз... аз наистина се страхувам. — По дяволите, ти си права — казах аз. — Как мислиш, че се чувствам?
  
  
  Тя учудено ме погледна. 'Тревожно?'
  
  
  — Христос, — казах аз. "Ако аз не го е направил, аз вече бях готов за тази мека камера".
  
  
  Тя сложи глава на рамото ми и просто виси там. "Защо ми е по-добре сега, а не по-зле?"
  
  
  "Защото ти си заключен с човека, а не с машина". Тя ми се усмихна едва доловимо. Нервно, но с усмивка. "Ако е така, — каза тя, — защо имаш на задника ти е написано "Направено в Япония"?"
  
  
  "Тъй като аз бях създаден там", казах аз, след него по пътя си. Прекарах ръка през косата си. Тя подражала самата себе си, но поне отново да контролират себе си.
  
  
  — Побързайте, — казах аз, — ще бъдем благоразумни. На първо място, когато този кървав нещо ще се взриви?
  
  
  Тя поклати глава. "Не се притеснявайте за това. Ако бях отключила студена вода, ние вече бяха мъртви. Но за да се взривят, химикал трябва да се затопли до 240 градуса, а сам по себе си той не ще достигнат. На мен също успя да го сложи отново, тази стъклена щори. Те дори не знаят, че аз съм подменила химикали, защото те могат сами да убиват своите клонинги. Първо, там беше... ами, да речем, храна за клонинги.
  
  
  'Тогава всичко е наред. Що се отнася до Куоя и смешно пистолет, имам идея. Предположих, че ако Куой ще се върне тук, той може да не дойде с цял взвод. Няколко монаси с наганами, вероятно, би било достатъчно. Той ще си помисли за това. Казах на Опаковката, което имах предвид.
  
  
  Те не бързам да се върне. Може би, просто отне малко време да се подготви.
  
  
  Ние сме се заселили от двете страни на вратата. Тара е отдясно. Когато вратата се отвори, тя ще се окаже за нея.
  
  
  Тежка тишина се натрупваше и вторгалась в нашата камера. Ако дамата до нас стучала в стената, след това за похоронила било звук. Казах Съд-малко дрямка, ако тя мисли, че не й е нужно. Тя мислеше, че не й е нужно. Аз не спеше и гледах тишина. Чакаше, когато тя прекъсване.
  
  
  Аз се чудех какъв вид наркотик Куой е приготвил за нас. Аз все си мислех за онези стари научно-фантастични филми, където университетски професор по химия превръща учениците в гигантски бръмбари. Или този, в който космонавтите передозируются на лунните лъчи и се превръщат в деца от кактуси. Картер отговаря д-р Вейла Твита. Скоро в този театър. Два пакета пуканки и много кока-кола. После ти си отиваш у дома и да правиш любов на дивана.
  
  
  Тара за миг пошевелилась в съня си. Аз прикинул, че е било около шест часа сутринта. Птици изправил и летяха вече час; и светлината лился чрез зарешеченные прозорци. Аз разтърсени си.
  
  
  Първата минута на възстановяването е най-трудната. Гледах, как тя водеше в реда на възприемане на моята кафява мантия и ватирани стени. Тя потерла ръце очите си. 'Който сега е на час?' Тя осмотрелась. 'Ра.' И така, тя най-сетне се завърна в страната на живите. "Мисля, че ние не знаем, нали?"
  
  
  — Време е да се събуди, — казах аз.
  
  
  "Имах толкова добър, безопасен сън. Сънувах, че ние...
  
  
  "Шшшт."
  
  
  Чух как се отвори вратата към коридора. Вратата на лабораторията. Тара отново падна право в ъгъла, като сме репетирали. Когато вратата се отвори, тялото й беше скрито, но си ръка можеше да достигне до него. Тя е готова за действие. Според нея, времето е идеално. Тя не спеше достатъчно дълго, за да останат будни, и достатъчно дълъг, за да се страхува. Аз бях от другата страна на вратата, облегнат на главата в стената. спи.
  
  
  Вратата се отвори. Два въоръжени монах е заобиколен д-р Куоя. В ръката си Куоя е спринцовка.
  
  
  Всичко е минало бързо и добре.
  
  
  Първият монах - представител КАН подгони мен си револвер. От вратата се появи ръка Тара. Вторият монах се почувствах лека убождане в босую крак. Най-новите чипове Гренады. Направих скок и се хвана за револвера. Той изстрел на случаен принцип, в стеганую стената. Куой е намалена. Вторият монах падна в безсъзнание. Сега имам в ръцете си е оръжие. Първият монах получил два куршума в стомаха. Куой започна да избяга. Сложих му банда и се държат, докато Тара хвана спринцовка и направи му инжекция. Очите му закатились от страх. Той падна в безсъзнание. Взех второ оръжие от земята и го предал на Съд. После взех ключа и заключи Куоя и приятелите му в пленарната зала.
  
  
  Ние отново са свободни. Това означава, че съм изключително умен, или е изключително глупав. Избирайте. Но не казвай ми отговор...
  
  
  Тара прислонилась към стената и затвори очи. "Мога ли да избягам сега?" Тя наистина беше много слаба.
  
  
  — Мислиш ли, че ще можеш да издържи още един час?
  
  
  Тя въздъхна и отново се изправи. "Обещавам".
  
  
  — Отидоха, — казах аз.
  
  
  'Чакай секунда.' Тя ми върна револвера, който съм е дал. — Чакай, а? Тя развърза шнура на монашеского одежди. Монахът се увеличава с мен, и подгъва одежди волочился с около шест инча над пода. Тя дръпна го нагоре, докато не станал по-висок от нея глезените. "Подержи това сега". Аз продължавах плат, докато тя отново здраво завязывала кабел и складывала върху него на излишната тъкан.
  
  
  — Аз знам — каза тя. "Не особено красиво, но ще бъде по-добре, ако ми се наложи да тичам". Тя отнема оръжията. 'Добре. Къде да отидем на шефа?
  
  
  "В лабораторията".
  
  
  Стигаме до вратата, и аз се отвори я. Аз жест заповяда на Опаковката да се пази. Вътре бяха заети от два лаборант. Те са били облечени като монаси, но ги мантия бяха покрити с бели лабораторни халати. Те са работили в закрития масата, но не се допираше до творческа Тара.
  
  
  Аз се приплъзва към вратата и безшумно мина през стаята. Когато бях на около десет метра зад тях, аз казах: "Стойте там и вдигнете ръцете си. Бавно се обърни.
  
  
  Те направиха, както им казаха. Казах Контейнери.
  
  
  "Какво имаме в тази аптечката, за да ги принуди да затворят за няколко часа?"
  
  
  Тя се приближи към полкам с магически отвари и е учил за сортиране. — Мммм, какво ще кажете... какво ще кажете за малко амобарбитала? Това е достатъчно за добър, спокоен сън".
  
  
  "С мен всичко е наред".
  
  
  Тя започна да се готви спринцовки. "Че ти си предпочитаешь. Нормален сън или на кого?"
  
  
  — Исус, — казах аз. "Избор на купувача". Аз не отделят очи от двама монаси. Един от тях внимателно прекара ръка по масата.
  
  
  Тогава за сън — каза тя, наполовина започната от игла за подкожни инжекции.
  
  
  Аз съм стрелял по чашата, която той протегна ръка. Стъклото се счупят, и жълта течност изцеди. Тя разъела повърхност на масата.
  
  
  Всички ние гледахме на това. Аз поклати глава. — Аз мисля, че е по-добре да си тръгне от там. Не бих искал да е с теб нещо се случи". Известно време те не се движат. "Имам още пет изстрела, и аз стреляй много добре. Така че наистина имате само един избор. Да спи... — посочих в Контейнер и игли, или да умре.
  
  
  Flailed револвер. Те се отправиха към центъра на стаята.
  
  
  Не знам, защо им позволи да избират. Това беше все едно, че ви разстрелва невъоръжени хора. Държах револвера под носовете им, докато Тара правих им ваксини спринцовка, триене ги с алкохол, като че ли това има значение. От добрите навици е толкова трудно да се отървете, както и от лошите.
  
  
  Скоро те отключились и заспали. Тя се обърна към мен.
  
  
  "Какво сега?' - тя се опита да говори спокойно, но гласът й трепереше.
  
  
  "Ти все още не можеш да загуби съзнание", попитах:
  
  
  — Мога ли тогава да седнем?
  
  
  Аз се усмихна тя. Заради странни комбинации от умения и нежност, сила и слабост, жена и дете. Тя седна и я целунах по продажби.
  
  
  — Имаш ли още нещо, скъпа.
  
  
  "Нитроглицерин".
  
  
  Нитроглицерин. Ще бъдете ли в състояние да го направи достатъчно силен, за да взриви цялата сграда? Имам предвид, включително и нашата блестяща звезда. Д-Р Куоя?
  
  
  Тя кимна. "Включително офиса му и всичките му книжа."
  
  
  "Тогава направи го".
  
  
  Изведнъж мисълта за невинните жертви в камери. Момче, жена и някой друг е имал прекрасен щастието да бъде човешката морски свинкой за д-р Куоя. Аз поиграл със своя набор от осем ключове. Ключовете за клетките. По някакъв начин трябваше да се опита да спаси тези хора. Но как ще обясните на тези хора, които те няма да ви разберат какво правите? Как можете да им каже: "Следвайте ме. Не се притеснявай.'...
  
  
  Аз се приближих до аптечката и взе лекарство, което Тара използва срещу монаси. "Колко това е достатъчно за нормална упойка?"
  
  
  — О... петстотин милиграма достатъчно. Може да бъде объркан с този? Тя посочи бутилка с прозрачна течност. "Вие знаете, как да направите на някой от убождане?"
  
  
  Аз кимнах. И започна да се смесват успокоително.
  
  
  'Добре. Аз ще се опитам да извадя тези момчета от тук. В храма, ако успею. За известно време, те със сигурност ще бъдат там в безопасност...? Погледна към чашата в ръката си. "Когато се върна тук, знаеш ли, като хвърлят тази боклука?
  
  
  — Не трябва да се хвърлят го, скъпа. Просто трябва да изключите вода и включване на отопление?
  
  
  'Добре. Аз ще направя всичко възможно, за да се върне тук, за да те взема. Или ще се срещам с мен в храма? Аз тръгвам.
  
  
  'Ник?'
  
  
  Аз се обърна. 'Какво е това, миличка?
  
  
  — Да се забавляваме, че всичко ще бъде наред? Това звучи като молитва. Сложих бутилката и иглата и я взе на ръце. Почувствах цялата си мекота под груба кърпа. Усетих как малко по малко се отпусна от ударен топлина, това заразительного топлината, която се разпространи по тялото ми и проникло в сърцето ми. За това е думата. Това е думата, която пишете на валентинках и ще се появи през музикалните автомати по сто пъти на час. Аз съм я целуна. Аз съм я целуна за поздрав и сбогом, аз те искам и те обичам, и тя държеше ме така, сякаш аз станах част от нея. — Всичко ще бъде наред, — прошепнах аз. "Всичко ще бъде добре.'
  
  
  Тя затвори главата. — Знам, че там — тя затвори очи. "Всички тези хора с всички тези наганами?
  
  
  "Е, сега те не ме търсят. Те мислят, че аз съм тук превращаюсь в нещо странно.
  
  
  Очите, които тя откри мен, са което не разбирам.
  
  
  — Растение — каза аз. "Продукт на компанията" Магически еликсир Куоя ". Така че, ако аз сыграю правилно, ще мога да избегне неприятности. Освен това, аз вздернул брадичката, — в живота си съм срещал много мъже с много оръжия. И аз все още съм жив.
  
  
  Тя се опита да се усмихне и да не е мизерно.
  
  
  — Взбодрись, — казах аз. "Аз съм неуязвим. Благороден и с щастлива звезда, помниш ли? Освен това, героят никога не е уязвима. Вие сте чели доста истории, за да знаете това.
  
  
  Тя поклати глава. "Това не е история. Това е реалността. Тя направи пауза. "Петер Хансен беше такъв герой, и с него нещо се случи".
  
  
  Веднъж срещнах наскърбения с Хансен болест. Мил човек и снайперист. Хоук я нарече истински талант. Но нещо се е случило с Хансеном. Не е нещо голямо сбогом, а нещо, което би могло да бъде и по-лошо. Те попаднали Хансену в гръбначния стълб. Куршум четиридесет и пети калибър скъсани нерви, които позволяват да правят такива неща, как да ходи. И правенето на любов. Аз прогнал тази идея колкото се може по-бързо. — Това е друга история, — казах аз. 'Не е моята. Не е нашата.
  
  
  Тя отново ме целуна, да я клепачите моргнули от нов страх.
  
  
  Аз се изстреля и сграбчи я за раменете. — Спри, — казах аз. — Аз ти казах, че всичко ще бъде наред. Така че всичко ще бъде наред. И дръж здраво това оръжие. Аз посочих Наган, л лежи на масата. "Вземете го със себе си, когато излизат на улицата, и използвайки, когато е необходимо."
  
  
  Тя въздъхна и кимна, бавно восстанавливая контрол над себе си.
  
  
  "Ще се видим в храма". - Бях отишъл в клетките.
  
  
  'Ник.' попита тя. "Мога ли да избягам сега?"
  
  
  
  
  Глава 26
  
  
  
  
  Още една жертва на практика на д-р Куоя. Мъж приблизително на моята възраст, европеец, висок. Тя на много се усмихваше. И духна капе. Чудех се как този нещастен стигна до тук. И, слава моя личен бог, аз се излезе от тук сам.
  
  
  Щях да съм права в това, че няма специална охрана не ме е търсил. На място е тихо. Слънцето вече беше високо и въздухът содрогался от топлина. Обикновените редиците на смотрящих в земята монаси тръгнали към храма. Качулки пуснат за защита на своите плешиви глави. Аз неусетно потъна в ситуацията. Клонингите не се вижда. Взрив на груб смях от прозореца на общежитието ми каза, че монасите-партизани в този момент все още бяха вътре.
  
  
  Трима от моите ученици са смирение. Вътре в храма с истински монаси, те ще бъдат в безопасност.
  
  
  Аз ги донесе и сложи в плетени молитвени постелки в близост до коленопреклоненными монаси. Вътре беше хладно. В резултат на по-дебели външни стени или липсата на страст отвътре. Тихи монасите бяха като статуи. Но не като каменни статуи. Камък грязен и земен, и дори и най-лъскав мрамор все още носи в себе си нотки на една скала, планина и мръсотия.
  
  
  Ако беше възможно да са направени на изображението на облаците. тогава това беше всичко. Една голяма картина на небето.
  
  
  В първия ред видях Ning Танга. Аз се опитах да го хване поглед, но той беше обърнат навътре, обсебен от някаква абстрактна мисъл. Излязох от храма. Ако аз потороплюсь, това все още може да стигнем до лабораторията и до Тара. Аз не исках тя да пресичат територията на една.
  
  
  Да напусне е по-трудно, отколкото да дойдат. Когато влязох в храма, аз бях един от многото. Сега аз бях един от малкото. Фалшиви монаси са знаели, че истинските монаси се молят усърдно. И ако аз не съм истински и не е фалшив, тогава аз трябва да се Картър. Но, може би, просто ми продължава да се вземат.
  
  
  Аз наистина се опитах да отида опитвайки се да запази темпото на човек, за когото време и разстояние — просто смъртен, а не като значение на нещата. Това просто не е трябвало да мине добре.
  
  
  Така че това не вървяха добре.
  
  
  Това не е първият клонинг, той гледа в слънцето прищуренными очи. И в лабораторията.
  
  
  Лаборатория и Тара.
  
  
  Аз се ускори крачка.
  
  
  Предполагам, че това е така.
  
  
  Всички шест стояхме при кладенеца. М двадесет от мен. Шест клонинги. Един от тях вдигна главата по време на разговор. Той ме видя и започна да вика. След това те всички тръгнаха към мен. Аз гмурна зад дървото и се изпичат. Един аз раниха в рамото, но той продължи да стъпвам. При мен имаше четири изстрела. Ако аз имам четири пъти, все пак са били два клонинг в отлично здраве. Аз просто обмислям тази ситуация, когато се появява подкрепления. Останалите клонинги. Само на двадесет. Те се промъкват от своя хотел и се отправи в моята посока.
  
  
  Има време, когато човек трябва да бяга бързо.
  
  
  Отидох единственият възможен път. Това означаваше, че трябваше да отида в маковые поле. Когато виждате, че един човек прави нещо толкова глупаво във филма, знаете, че той е обречен. Всеки луд, взбирающийся на ешафода или минава по ровному поле, безмилостно обрича себе си.
  
  
  Но понякога друг изход просто няма.
  
  
  Ако аз отидох в лабораторията, аз ще ги доведе на Съд. Ако аз съм ги в храма, аз подвергну опасности други и малко да помогна на себе си. Нямах никакъв план в главата си. Няма дългосрочни интелигентни полеви маневри. Въпросът не е в това, оцелее ли аз. Но за колко дълго.
  
  
  Маковое полето манило мен, като на сцената от Оз". Безкраен килим от пурпурни цветове. На сцената на мечтите си. Изключително малко вероятен Ватерло.
  
  
  Аз имах предимство на тридесет ярда и четири куршума. Това е всичко. В този броене на моите благословии е приключила. Куршум вонзались в земята в краката ми, като изпраща лоши пориви на вятъра, когато те просвистывали покрай рамото ми. Аз продължих да тичам и да спечели още няколко метра. Някъде по средата на полето, стоеше малка каменна кутия. Ако можех да стигна до него, мога да използвам това като на временна защита, като на временна база.
  
  
  Последният бастион на Картър.
  
  
  Сега те се разделиха и се опита да се обграждат с мен. Около мен свистели куршуми, като че ли ме е забавило в знойните помещение, стигнах до каменната структура. Вратата беше заключена. Аз притисна към стената и се огледа. Клонингите се приближи към мен. Двадесет и еднакви лица се приближават при мен с двадесет различни посоки. Двадесет и револвери са насочени към мен.
  
  
  Аз се пробва в най-близката цел. изпратен точно в точка в средата на челото. Той бодро падна на своя усыпанную цветя на гроба. От всички страни ме удари още една градушка снимки. Те са изсечени в стената зад мен, поранили цветя в краката ми, но мен някак си не тронули.
  
  
  Тогава разбрах.
  
  
  Им все още е било наредено да не убие мен. Те не биха могли да знаят, че Куой ми беше затворник и че неговата лаборатория се намираше на няколко минути от вечността. Доколкото им е известно, аз все още беше кокошка снася златни яйца. Те просто искаха да ме хване и постави обратно в клетката. Изведнъж аз разбрах какво да правя. Противоположни коефициенти повече не огорчали мен. Победителите никога не са реалистични.
  
  
  Снимах се в два клонинги, преграждавших ми път в правилната за мен посока, и излезе навън. Никога не бих направил това. Само тогава, в същото време. лаборатория се издигна във въздуха. Той взорвлась като малък вулкан, разтърси земята, само като декларира огън, хвърляне на камъни и лъчи на слънцето, и просто продължи да се взривят, бах, бах, бам. И в разгара на последвала този калечащей объркване се премества на няколко ярда. Аз се състезава по полето, с гръм и трясък, помита всички, които стояха на пътя ми, като бог на войната.
  
  
  Те започнаха да идват на себе си и се втурнаха в преследване. Това е точно това, което исках. Те са загубили много време, а аз бавно се откъсна напред.
  
  
  Съм достигнал вратите на покоите на Лао Цзена. Кой беше охрана на вратата. Няма монаси. Никакви партизани. Когато избухва този хаос, никой всъщност не се осмелил да излезе в открита местност.
  
  
  Когато стигнах до офиса Лао, аз разбрах защо. Стъклена стена раздвинулась, и оръжието изчезнало. Даоистите са се присъединили към моя план. Те държат момчета от КАН под прицел и далеч от мен.
  
  
  Намерих Лао Цзена и Вина в трапезарията. Два монах ги държат под прицел наганов. Аз изрита монаси от сградата и обменялся оръжие с един от тях. Седем изстрела срещу един, който ми е останал.
  
  
  В трапезарията имаше две врати. Един в коридора, другата на кухнята. Аз се отвори вратата към коридора, но замъкът работи. Когато вратата се затвори, тя наистина е била заключена. Отвън. Самият аз се изправих при кухненската врата, като насочи револвер на затворници. Лао Зенг изглеждаше мрачно. Вина За изглеждаше рассерженным. Но те още не са се отказали.
  
  
  В края на краищата, техните спасителни отряди бяха вече на път. Клонинги на Лао Цзена ще пристигнат точно навреме, за да ги спаси. Поне на това се очаква.
  
  
  Лао Зенг хвана за облегалките на своята инвалидна количка. "Радвайте се на кратък миг от славата, Картър. Защото аз ви предупреждавам: това ще продължи много кратко време. Там имам сто агенти и двадесет и най-добрите синове. Нямаш шанс.
  
  
  — Ами, да видим — казах аз. — Във всеки случай, вашите интриги осуетени. Ако не си чувал, твоята лаборатория, само че се издигна в небето — клонинги, документи, д-р Куой и цялото му гребаная банда.
  
  
  Вина, За това се опитах да опровергае с позитивно мислене. "Ние можем да я поправите", — каза той повече на Лао Цзэну от мен. "Ще бъде новият Д-р Куой и новото поколение мощни клонинги. Междувременно мисията ни ще успее да парализира страната си. Клонинги, които ще направят това, вече не е в лабораторията".
  
  
  Всичко, което можех да кажа е: "Продължавай да мечтаеш". В коридора имаше шум. Бяха шумни ботуши. Отварят врати. Клонинги на печалба. Само за няколко секунди, и те ще влязат заедно с моя стар приятел на Чан-ли. Вина За усмихна. — Сега те груб елемент. Може би, ти си и добър, Картер, но не достатъчно добър за двадесет към едно.
  
  
  — Да видим — отново казах аз.
  
  
  Вратата към коридора се отвори и клонинги нахлули вътре. Цялото семейство. "Затваряне на тази врата!" — каза Лао Зенг. Револвера му е на главата пугал му е по-малко, отколкото мисълта за проекта. Вратата се затвори и решава съдбата си.
  
  
  Те не бързаха да се доближи до мен. Те бяха двадесет срещу едно, и аз бях готов за работа. Хвърлих оръжието си. Едната ми ръка е фокусирана върху кухненската врата, а другата скрылась в гънките на халат, където съм скрил бомба. Разбрах, че е време. Тогава аз я хвърли. Като твърда топка. Точно в главата на Лао Цзена. Двоен удар! Той е лишен от съзнание и в същото време бомба е активирана, напълни стаята смъртоносен дим. Аз избяга от кухня, още преди да са разбрали какво се случва. Аз заключи вратата зад себе си и влезе в храма.
  
  
  Там беше Тара. Заедно с Ning Тангом. Той каза, че останалите монаси държат агенти КАН в сградата на общежитието. Всички те са внимателно вързани и поставени на пода. Истински монаси отново движения на манастира.
  
  
  Попитах Таро да го попитам, тъй като те се отнасят до използването на оръжие и реалната заплаха на смъртта на други хора. Тара чу отговор, след това се обърна към мен със затворени очи. Тя поклати глава.
  
  
  "Вие няма да повярвате".
  
  
  — Опитай — казах аз. "Днес съм целия вярвам".
  
  
  "Всички те наистина мразеше да използва това оръжие. Ето защо, — тя поклати глава, — ето защо първото нещо, което извади куршум от оръжие.
  
  
  'Как?' Погледнах оръжието в ръката си, които обменялся с монах. Аз се прицели в отворената врата на храма и е един изстрел. Нищо подобно. Просто тъп щракване.
  
  
  Аз се засмя.
  
  
  Всичко това въстание се е случило без куршуми. Фактът, че момчетата от КАН мислех, че куршума е достатъчно за победа, имам ги в капан.
  
  
  Погледнах Ning Тангу в очите и си спомни, че той казва, че идеи по-силни оръжия. Тогава си мислех, че е разбрал.
  
  
  За известно време.
  
  
  
  
  Глава 27
  
  
  
  
  Оценка — една от онези нови думи, които и аз мразя. Един от тези лоши навици истеблишмента, когато усилията никога не са "интензивни", и когато войските никога не е просто "прогонени", а "разположени". Оценка — това е просто силен думата, обозначаваща това, което аз казвам, Хоуку за това, което знам и това, че той ми говори за това, че знае, и ние разрешаваме на никого повече не казвам.
  
  
  Тара и аз бяхме на път към това.
  
  
  Това е един от онези прекрасни пролетни дни, когато Вашингтон искри, и изглежда, че всеки паметник има монументална стойност.
  
  
  Тара е неудобно тиха в таксито. Стискаше ръката ми, тя закусила устна, потънал в собствените си непереводимые мисли. Тя е била такава, откакто се приземи самолет. Радио водача е настроено на един от тези станции, където се движи старите стандартни произведения, и сега те са играли старо песента на Коул Портър "Near So, And Yet So Far". Ето такава е била.
  
  
  Отидохме до Дюпон-кръг и спря пред някаква немонументальной вратата на Обединената служба вестници и телеграфия. Най-малко, най-добрият фасадата на централата AX от този долнопробен лондон чаен магазин.
  
  
  Хоук ни посрещна с ентусиазъм. Той вдигна поглед от своя захламленного на масата и изръмжа.
  
  
  — Седнете — каза той. "Имате ли минутка?"
  
  
  Той че е чел в червената секретна папка, дъвчат незажженную пура. Нашата малка битка с клонами свърши, но тук, на масата Хоук, войната продължава. Ново дело. Нови сюжетни линии.
  
  
  Тара погледна през прозореца на огрени от слънцето върховете на дърветата. Нейната горна устна е опъната. Обърнах се и сви рамене. Какво ще си нито труд, рано или късно тя го намира. Тя е една от онези жени, които не трябва да участват в покера. Най-малкото, ако имаш такива чувства.
  
  
  Вместо да се взират в нея, гледах Хоук. На егостарое лицето с млади сини очи. С такъв мозък, който може да се нарече всеки адрес на нацисткия притона 1940 г., но не мога да си спомня в коя риза той носеше вчера.
  
  
  Най-накрая той вдигна поглед. — Съжалявам, — каза той хрипло. "След като научих, че ти си в безопасност, ти изчезна от моя списък от приоритети". Той се обърна към Съд. — Ами, мис Бенет. Като ви активната част на бойното поле?
  
  
  Тара се усмихна. Странно, неубедительная усмивка. — Много хубаво — тихо каза тя. "Да, много хубаво. Но... не мисля, че ми се искаше да повтори това още веднъж".
  
  
  'Не?' Той вдигна едната си вежда и погледна в моята посока. — Добре, Картър. Твой ред е. Той се отпусна на облегалката на скрипучего въртящ се стол и запали изжеванную пура.
  
  
  — Вие вече знаете голяма част от това, сър. Намерихме гнездо на тези клонинги и унищожават го. Тара се е погрижил за яйцата-клонах, лаборатории и лудо академичната, стои зад нея. КАН повече не ще им се размножава. Поне докато сме живи, аз неутрализирани Вина От, Лао Цзена и всички възрастни клонинги. Поне всички тези, които са били в Индокитай
  
  
  "И ние сме тези, които са тук, и на тези малкото, който е бил в Лондон", — отсече той мен. "Ние също се свърза с експерт в областта на наркотиците. има. Как-му-се нарича сега?
  
  
  "Пам Против". †
  
  
  'Да. Той е при нас и той внимателно във всичко сознается. Разбира се, първо ще му даде малко от своята собствена серум на истината. Хоук трепна. Той обичаше да използва възможности, също толкова силно, колкото и аз. — Вече не ни е нужно да се притесняваш. Този спектакъл Featherstone също е затворен. За това отговаря на норвегия: открито Ярд. Изглежда, те са получили много удари там. И тези пари финансират от множество събития в КАН.
  
  
  Разказах Хоуку за опиумных полета и за това как КАН е използвал търговия на наркотици като средство за проникване. Той мрачно поклати глава и затушил пура, като от него убива паразита. "За съжаление, търговия с наркотици не влиза в нашата компетенция. Но аз продължавам да им говоря, че зад тези наркотици струва много повече, отколкото просто алчност".
  
  
  Той въздъхна. "Може би сега те послушают малко повече. Във всеки случай, това е специално маковое поле вече не се използва - заедно с това на филиал в Насау, която сте затворили. Оказва се, два.
  
  
  "И още стотици такива места, за да започне".
  
  
  Хоук се смили над мен пиърсинг поглед. "Хиляди дойде ли до това по-добре". Той отново се обърна към Съд. 'Ами.' — Всъщност ти трябва да бъде доволен. Ти... като аз още веднъж го нарече? ... луд, невъобразим теория... ами, тя се оказа вярно.
  
  
  Тара откашлялась. — Вие го наричат бога забравени, луд сън, сър. — каза тя направо.
  
  
  Хоук изглеждаше свален объркващо. Може би за първи път в живота си. — Ами, добре — промърмори той. — Аз да ти мине през всичко това, не е ли така?
  
  
  — Да, сър, — беше единственият отговор, който той е получил.
  
  
  'Тогава всичко е наред.' Той се готви да се пусне нас. - 'Дори повече?'
  
  
  Аз кимнах. 'Две неща. Аз обещах на тези монаси, че ние ще се опитаме да им нов манастир. Някъде в свободната територия. Бих искал да спазя думата. Как мислиш, че ние можем да се погрижим за това?
  
  
  Хоук е направил маркиране в своя бележник. "Вярвам, че в Южна Корея има военна база. Нека да се провери това първо. Аз вярвам, че можем да го направим. И на втория въпрос.
  
  
  "Роско".
  
  
  Хоук с мъка започна закуривать нова пура. След това той вдигна очи и ми каза за Роско. За това чертовом зонте и за това, как са го намерили.
  
  
  "Може би така беше по-добре, в известен смисъл", — каза той. След това той издаде мрачен смях. — По дяволите, това е глупаво да се говори.
  
  
  Той се обърна в своя скрипучем стола си и погледна през прозореца. Погледна. — Исках да кажа, че ние бяхме много лоши отзиви за този Роско. Той стана твърде стар и твърде непредпазлив. Абингтон в Лондон е поискал разрешение да го изпрати в пенсия. Малко преди това, как се е случило, се е причинил. Във всеки случай, това щеше да е последното му дело. И аз не знам как да Роско е осъзнал това. В най-добрите години той беше прекрасен агент. Това беше животът му.
  
  
  Хоук въздъхна дълбоко. Стана ми интересно, мисли ли той за себе си. За деня, когато самият той ще стане непредпазлив и някой реши да го изпрати в пенсия. Господи, сега пък аз започнах да мисля за себе си.
  
  
  Хоук се обърна от прозореца.
  
  
  "Какво ще правиш? Дядо един от твоите заслужили почивка в чужбина?" Това е неговият начин да ми каже, че той ми дава няколко седмици почивка.
  
  
  Погледнах в Контейнера и си помислих Ривиера. Или за Таити. Да, самотен остров и да ни са се приближи. — Може би — казах аз.
  
  
  Той продължи. - 'И ти. мис Бенет? Ти също имаше няколко почивни дни. Ние сме се погрижили за това, че Петър получи добри грижи, но вие можете да прекарате ваканцията си заедно. Вие двамата.'
  
  
  Аз преминах на по-висока предавка.
  
  
  'Питър?' Аз се обърнах към нея.
  
  
  Тя погледна ме право в очите. — Петер Хансен, — тихо каза тя.
  
  
  Петер Хансен, ранен герой. Чието име тя спомена в лабораторията, когато ме предупреждаваше да бъде предпазлив. "Съпругът ми", — заключи каза тя.
  
  
  За човек, който малко време за такт, Хоук направи щедър жест. Той изчиства гърлото, стана и излезе във фоайето.
  
  
  Тара тъжно ме погледна. — Обичам го — каза тя. — Не мога да го оставя. Аз не бих се превърна в това, дори и да можех. Но, Ник, на мен така ми харесваше да те обичам. Тя протегна ръка, хвана ме и се притисна към себе си. И аз погледнах лицето му. За последен път. Тези очарователни зелени очи, тези каштаново-червена коса и тези на глупавите лунички, които все още са там. И аз си помислих за това, какъв живот съм искал за нея. Безопасен и добър живот, където всичко остава както е и никога не се превръща в кошмар. Животът, който аз никога не можах да й обещая. Животът, който аз никога не бих могъл да живея. Животът, който вероятно никога не би искал.
  
  
  "Може би така, в известен смисъл и по-добре", казах аз. "Бог ще се влюби в мен, за това, че говоря глупости."
  
  
  
  
  
  За книгата:
  
  
  Когато това е публикация, посветена на експерименти: някой клетка на тялото, за да се развива в правилните условия и да получите копие на този човек. Близнак се е идентичен на външен вид, той ще бъде идентичен по способности.
  
  
  Ник Картър не можех да повярвам, но той трябваше, когато той се сблъсква с такива "клонами" или идентични двойници. В този случай двойки гениален убиец, гоним само една цел: сплашване на Конгреса, Сената и президента на Америка и покори на тяхната воля. И по този начин контролира световната политика с различни гледни точки.
  
  
  Ник Картър може да унищожи колкото искате клонинги, но това е безсмислено. И докато сенаторите на САЩ убиват, Картер си прави една изгубена работа: да се спре производството на клонинги и премахване на този единствен убиец.
  
  
  Но нима всеки клонинг не може да бъде истински мъж?
  
  
  
  
  
  
  Съдържание
  Глава 2
  
  
  Глава 3
  
  
  Глава 4
  
  
  Глава 5
  
  
  Глава 6
  
  
  Глава 7
  
  
  Глава 8
  
  
  Глава 9
  
  
  Глава 10
  
  
  Глава 11
  
  
  Глава 12
  
  
  Глава 13
  
  
  Глава 14
  
  
  Глава 15
  
  
  Глава 16
  
  
  Глава 17
  
  
  Глава 18
  
  
  Глава 19
  
  
  Глава 20
  
  
  Глава 21
  
  
  Глава 22
  
  
  Глава 23
  
  
  Глава 24
  
  
  Глава 25
  
  
  Глава 26
  
  
  Глава 27
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  Ужас леден ужас.
  
  
  преведох Лъв Шкловский в памет на починалия син Антоне
  
  
  Оригинално заглавие: Ice Terror Trap
  
  
  
  
  
  Първа глава
  
  
  Над висок покрив от върховете на дърветата вече се беше стъмнило. Сянка се плъзна по переплетающейся зеленина, сгущая парна завесата гнетущего вълни, разлившегося наоколо. Това прави бавен, истощенное чувство, което имах, още по-лошо. В джунглата се промъква непримиримая сила — гигантска пиявица, высасывающая от вас цялата енергия и дори воля за живот. Тази сила е действала върху мен вече година и половина на деня. Тя убеждала ме спре и да легне, просто се предаде и да позволи на тези дяволски полчищам насекоми се раздели с мен завинаги. Край на Ник Картър - суперагента АХ, Киллмастера N3. И ето, аз съм попаднал в този адски кът Никарагуа, наречен Брегът на Комарите. По ирония на съдбата, името на тази ниска горещо блатиста местност, направена не от тези дьявольскихнасекомых, а от индианците-комарите .
  
  
  Въпреки това, аз издържат, защото знаеше, че трябва да стигнем до местоназначението си преди да се стъмни. Почти непроницаема храсталаци достатъчно пропускане на мен. Трябваше да расчищать всеки метър джунглата на своите мачете. Аз выругался и едва не се спъна, когато масата зеленина, която току-що изрязани, отново се издигна нагоре.
  
  
  Аз рови в гъста тина почти пресъхнала рекичка, един от хиляди, крепирани тук като капиллярам. Докато вървях по него, от застойна каша започна да се покачва пълзящи, мазен същества. Пот се издигаше се по лицето ми, пропитывая дрехи и раница. Като че ли ремъците на раницата се изгарят ме в раменете.
  
  
  Вчера рано сутринта полицай кораб на военноморските сили приземи ме Лагуна де Перлас . От там отидох в югозападна приблизително успоредно на река Тунгла.
  
  
  Беше декември, така че на края на сезона на дъждовете. Аз бях благодарен за това. Валежите в Никарагуа силно варира, но в Блюфилдс на брега на Карибско море пада 750 сантиметра на година. През юли или август на моето пътуване, и без това чисто страдание, би било напълно невъзможно.
  
  
  В този ъгъл няма пътища. Единствената магистрала — Панамерикано в другия край на страната. Националната железопътна мрежа е с дължина около четиристотин и петдесет километра и предимно е разположена на брега на Тихия океан. Във всеки случай, аз никога не би се осмелил се възползват от него, тъй като не се осмели да се покаже на единствената в страната пътя. Бял непознат забележите, и той да не се доверяват, и това би било катастрофа в този критичен етап.
  
  
  Аз продължих пътя си чрез ярки цветове на този може да контролира полумрак на света нагоре по източното плато билото ниски върхове. Най-високият връх тук е по-малко от две хиляди метра, а средната височина седемстотин. От другата страна на планината се спускат към тече през плодородни плата с равнини и езера. От тази страна, обаче, това е бил покрит с джунгла склон, безкрайна линия, покрити с паразити дървета, дебели месести растения и гъби. Огромни лозя обвивались около дървета и клони; вонящ на мухъл и тъмен мъх покриваха земята. Навсякъде стоеше остър мирис на растителност гниене.
  
  
  Постепенно изкачване стана по-стръмен; гребени са станали по-остри, а на пропастта по-дълбоко. На дефилето бяха съд произтичащи дъждовна вода, а ги застой блата са почва за развитието милиона враждебни същества, които смята ме деликатес. Въздухът винаги е била пълна с насекоми. Жабите и по-малки бозайници са се появили само през нощта. Птиците са взели връх през деня, но седяха обикновено високо по върховете на дърветата. Близо до водопад, щяха нарушителите на спокойствието, жаби и непрестанно чирикавшие птици. Беше една, за размера на ворону, но много ярко оцветен. Тя насвистывала почти съвършена гама, нито веднъж не повтаряне на последната нота. Това сводило ме побърка. Освен ухапвания от насекоми и лудостта, птици, ми се налагаше да търпи още змии и гущери. На земята изобилно и дневни скитници, като мръсен гущер. Бяха бои в дупки и на клоните, дървесни змии среден размер и хлъзгави змии са месоядни, като клыкастый свиреп копьеносец . Тяхната родина е смъртоносен резервационна такса, която почти не са проучени и не се полага върху картата, и която пожирала всеки, който е достатъчно глупав, за да се опитаме да стигнем до там.
  
  
  Целият остатък от деня пробирался чрез удушливые дълбочина, ако отседнете само веднъж, за да хапнем. Бях сигурен, че не успею, но с настъпването на тъмнината, замедляемый светлина, все още свързани от няколко билата облаци, аз се натъкнах на голяма група от гондурасских палми. Това звучеше като гора в гората, напълно състоящ се от тези високи палми с перестите листа и доста гладки стволове. Между тях растяха дюли дървета на по-малки, заобиколен от стада от кръвожадни комари.
  
  
  Гондурасские палми растат в повечето джунглата на Централна и Южна Америка, но тяхната концентрация, подобно на това е рядкост. Това доказва, че в тази местност някога возделывалась, тъй като маите са използвали плодовете на това дърво, за производство на масло. Въпреки че не беше лесно да се отсече това дърво, каменни брадви, те също са използвали дървен материал за своите сгради. В тази област, това дърво процъфтява, и в края на краищата тя е навсякъде отне земята, която някога е возделывалась.
  
  
  От момента, как съм попаднал в палма горичка, вървях бавно и внимателно. Направо напред трябва да се седалище полковник Земблы. От това малко, че О раскопал за загадочном полковнике и дейността му, аз знаех, че този участък на гората усилено да се охранява от хора, пътни ракети, осколочными мини и податливи на пътни микрофони, които са в състояние да улови дори и най-слаб звук.
  
  
  Аз прокрадна напред на четири крака, изучавайки всеки сантиметър от местността. Аз протиснулся през храсталаци и се плъзна като змия, през камъни. Аз съзнателно избрах най-трудна и непроходимую пътя. Ако е животно или растение издавало най-малкия шум или шумолене, използвах го, за да се движи напред, заглушавайки от мен звук. Раницата е тежка и мода от страна в страна. Пот болезнено се изливаше ми очите, така че не можех добре да видя. Мен още повече го ядоса, когато аз вытирал лицето ръкав.
  
  
  В тренировъчен лагер в горите и полетата, които се предполага, че са били добити, е практическа игра, доставлявшей нашите инструктори садистично удоволствие. Тук всичко е смъртоносно сериозно, и аз напрягался, като всяка погнутую травинку, парче раздавленного мъх или лоза, която няма къде беше се появи. Аз открих няколко мин и изпревари ги, не можал. Нарязани кабели би било самоубийствено. Малко преди това, като излязох на пътека, аз не съм намерил въжето на сигналната ракета. Аз прополз покрай него и намерих един сигнален патрон, който неутрализирани.
  
  
  Пътя представляваха заросшую с бурени път, който водеше от река Тунгла и тръгна на север. Отдолу, може би, е кей за кану, а в храстите също може да има няколко снайперисти. Самата пътека, разбира се, бе осеян с мини, и други капани в близост до убежище на полковника Земблы в джунглата. Така че аз определено не трябваше да е по този прав, тесен път. Аз отново се скри в сянката и стана по-леко да преминем през храсталаци. В тридесет ярда пътеката внезапно свърнала и перерезала ми път. Аз внимателно прегледах малка, поросшую мъх полянку. Тя изглеждаше толкова спокойна с малки крилати и искрящи пеперуди, танцуващи в мъждивата светлина.
  
  
  Беше мой зарыта в мъх карфица нагоре. Кой би си нито организирани, той е направил това не е достатъчно професионално, защото точно най-отгоре стърчаха малък участък от мъх. Вляво и вдясно от мен бяха гъсти плет от тръни. Не можех да се избегне това, в противен случай аз трябваше да се върна и да преминем през това място отдалеч.
  
  
  Пригнувшись, слушах някакво звук. Аз не съм чул нищо и мислех, какво да правя. Дълъг път назад може да бъде по-опасно, отколкото неутрализирането на мини. Може би това е мина-капан, който взрывалась при допир до нея, но тя, изглежда, не отговаряше на характера на полковника Земблы. Той не е от тези, които прекарват губи мина, която вече е невъзможно да се копае, за осигуряване на проход.
  
  
  Аз погледнах през рамото си в тъмнината на джунглата зад мен. Връщане би отнело твърде много време, а в тъмното не е имал нито един шанс. Аз обходен напред и внимателно приподнял парче мъх. Мина е еднократно запалване под налягане. Аз съм затаил дъх, избърса ръце о панталоните си и натисна копчето за запалване. Резба е разъедена, и се справят не поддавалась лесно. Най-накрая тя работи. Аз извади възпламенител, върнал дръжката на мина и се поставя на мястото парче мъх. След това аз отново въздъхна.
  
  
  Станах и внимателно тръгна по пътеката, докато не успя да влезеш обратно в храстите до нея. Аз скрих останалата част от моето пътуване в храстите. Всеки детайл се изисква максимално усилие. Намерих още една мина, за да я заобиколи, и няколко сигнални ракети. Мините са пръснати толкова гъсто, колкото и насекоми. Най-накрая излязох на по-открито място. На няколко метра се извисяваше висок чепат хълм, гъсто обрасли с храсти и обвитыми лиани дървета.
  
  
  На пръв поглед той изглеждаше като хълм, подобен на пирамида. Но след това видях, че основата е направена от пластове преплетени камъни, а от една страна беше стълбище със стотици стъпала. Стените бяха покрити с красиви орхидеи и други эпифитами, които се чувстват по-комфортно в пукнатините на каменната зидария, от клоните на дърветата. Погледнах в руините на древни постройки на маите . Почти беше невъзможно да се признае като дело на човешки ръце. Те са се превърнали в едно цяло с джунгла, които излапа ги преди хиляда години. Строежът е ясно проектирана като храм, ефектно возвышалась от дълбините на джунглата, мрачни и загадъчни в това далечно място.
  
  
  По-важна, отколкото историческа стойност е била целта, за която той вече е бил използван. Съобщение за това са стигнали до нас откъслечни и често все още вярваха на слуховете. Въпреки това, ако нашата информация е вярна, в тези изолирани и външно изоставени руини скрива най-модерна електронна настройка, която можете да си представите.
  
  
  Всичко започна преди два месеца с изопачил радиосообщения от нашия представител в Оаксака, Мексико. С това време, АХ постепенно се формира образ на своеобразен гений, называвшего себе си полковник Земблой. Той е изобретил нещо за промените в климата и е искал да използва този контрол на климата като оръжие. Срещу някого, той ще го използва и защо, е неизвестно. Все пак всичко показва, че той в този храм на маите достатъчно оборудване, за да се превърне безкрайни кипене джунгла в гигантски ледник.
  
  
  В продължение на няколко дни или може би часове, той планира да направи точно това: без предупреждение превърне Централна Америка един богат арктически пейзаж.
  
  
  Аз трябваше да го спре.
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  Аз махнах раницата и внимателно го сложи на земята. По време на двудневната пътуване тук той много ми хареса. Той ми е предоставил храна и подслон, и аз се надявах, че той ще ми помогне отново. Това, което ми предстои да направя по-нататък, трябва да се направи внимателно и тихо. Всичко, което аз бях в състояние да вземе със себе си, е малък набор от инструменти, които момчетата от лабораторията AX са направили специално за случая. Аз бях в състояние да го затегнете към колан, така че ръцете ми са свободни. Моята газова бомба е залепен до глезена, а шило е бил завършен около ръката ми. Оставих своя Люгер. Сега имах 7,65 мм пистолет тип " Джи Ком ", използван във Виетнам. Той има вграден заглушител и изисква специални патрони с гильзами без ръба. Това е далеч не Люгер: той не е имал такава голяма мощност, но той е също толкова ефективна, на по-близко разстояние. Още повече, че на Люгер наистина ауспуха не поставишь. Този ръкохватка все още не е много добре лежи в ръката ми, тъй като аз съм свикнал на по-тежък германското пистолета.
  
  
  Аз си мислех да вземат със себе си мачете, но не трябваше да мине през руините, тъй като те не гъсталаци, и ако аз бях на нож, звукът определено е издал би ме. Нож с дълго острие е била добро оръжие, ако ти беше на място, но с него е било трудно да се справят в храма, като с Люгером. Така че аз оставих го заедно със своя раница и тръгна към поляната, околната храм. Тук, вероятно, е скрито повече микрофони, отколкото във всяко студио излъчване. Аз се счита, че лицето на монитора ще ми отнеме за животно от джунглата, защото алармена система вече не выдавала предупреждения. Скочих и подтянулся към първия уступу на храма. Трябваше да се използват корените, лозя и пънове като опора, защото аз не се доверили на крошащейся стълбите.
  
  
  Аз съм почти на сляпо, попаднал в друг капан. За щастие, аз видях малка изкопаването на високо в дървото. Човек, заложивший мина, посочи, където той полага снаряд. Аз не смееше се движа. Ми отнела цяла вечност, за да намерите запалване. Това е жълтеникав тънък кабел с воткнутыми в него малки остри шипове. Той протегна между две дървета и напълно се скри в листата. Ако аз отиде по-далеч, той прорезал да ми плът е като бръснач. В същото време един болт да се откъсна от товара на едно дърво, и ние с това дърво, заедно да се изкачи във въздуха. Приветлив човек, този полковник Зембла!
  
  
  Аз заобиколи въжето и внимателно прополз по-нататък. На всеки няколко метра, аз зацеплялся крак на крак, за лозя, за да слушате и да се отпуснете. След това аз отново се качих. Като опора използвах отвори и издатини. Високо над върховете на дърветата, аз видях, възходяща луна, отбрасывающую бледа светлина.
  
  
  Веднъж на горния етаж, аз приседнал между две каменни скали с назъбено жезъл. И аз прегледах покрива, която е плоска и правоъгълна. Предната част, водещ към стълбите, и задната част са били два пъти по-дълъг страна, на която аз се качих. Покривът е чисто и, вероятно, свежеположенная. В ъгъла на далечната страна имаше нещо като хижа, изглежда като купчина чакъл.
  
  
  За да влязат в храма, трябваше да мине през вратата на една хижа, защото на другия вход на покрива и не е имало. Между мен и хижиной стояха двама охранители и хеликоптер. Един от пазачите се облегна на шасито на хеликоптера. Друга бавно се разхождаше по парапет. И двамата бяха ниски коренастыми метисами; като седемдесет процента от никарагуанците, половината от коренните американци и наполовина латиноамерикански танци. На тях са били свободни панталони и риза и меки велурени ботуши. Те, изглежда, са били в ред и не издавали нито звук. Те не бяха облечени като истински войници, но би могла да използва дробовете си автоматични пушки, ако се приближи до него, твърде близо. Това са белгийски 7,62-мм пушка НАТО FAL; много добра и много популярна сред южноамериканцев.
  
  
  Хеликоптер е бил Bell Sioux 13 R, тройна. Той е малко като голяма стрекозу с повдигнати нагоре опашка. Това е здрав кон работа, която широко се е използвал от времето на Корея. В това забравено от бога място, такова нещо е единственото средство за придвижване. Така че на покрива на храма са направили подходяща за кацане. Хоук прави въздушни снимки, които показват, че хеликоптерът обикновено стоеше на покрива. Разследване, изпълнено преди седмица, показа, че хеликоптерът не е принадлежал на официална археологическа група. Той е бил придобит в резултат на серия от много предпазливи сделки на армия склад в Мексико сити. Това се случи няколко дни след като в град сполетяла тежка снежна буря в паметта на живите. Само по себе си не е толкова силна, но все пак достатъчна, за да предизвика най-лошите подозрения на АХ. Поради това Хоук реши да ме изпрати тук.
  
  
  Аз бях първият от нашите хора, който внимателно разгледа този хеликоптер. На вратата е любопитна емблема; златното слънце с три лилаво линии в него. Като че ли някой преряза украса нож, метал и сега кровоточил. Аз се чудех какво означава това. Когато полицай се приближи по-близо, забелязах същата стикер му джоба.
  
  
  Той се приближаваше все по-близо и по-близо... Ситуацията е станала сложна. Двама охранители сега са били толкова далеч един от друг, че не може да стреля в тях едновременно с това мястото, където седеше. Ако аз выстрелю в едно, той сигнализира на другия, преди аз да мога да се обърнеш и да отиде зад него. Ако се движеше твърде рано, се оказа между тях; въпреки това, ако аз опоздаю, аз също вляза в капан като плъх. Така че-това би трябвало да обезвреди двамата, веднага, и то без звук.
  
  
  Охрана изпревари няколко камъни, паднали с парапет. Той толкова много пъти обикалял около покрива си, че сега се блъскат в нея малка шапка и гледаше безцелно през парапет с болтающимся на рамо пушка. От време на време той дори не направи труда да види, това, което прави, дори и неблагодарна куче. Първото изискване е, че винаги трябва да знаете какво се случва около вас, защото от това може да зависи вашият живот. Това ще му струва живота.
  
  
  Аз го шило в ръка. В другата ръка имах пистолет със заглушител. Сянка напълно ме сграбчи. Аз бях едно цяло с камъни. Привечер обекти понякога се разпознават по-трудно, отколкото в тъмнина, и аз ще отговарям за това. Той се приближаваше все по-близо и по-близо. Аз съм затаил дъх... Изведнъж вече не съм в състояние да го види. Най-Вероятно той отново ходи около някакви паднали камъни. За миг аз се изплаших, че той ме е забелязал, и се гмурна в приюта. След това ъгълчето на окото си видях краката му. Значи, той все още не знаеше, че съм бил там. Сега можех да чуя дишането му и шумолене му крак по покрива. Аз преброи до три и скочи.
  
  
  Всъщност, моята основна грижа е охрана от хеликоптер. Аз исках първо да ги премахнете от пътя, а останалите да се използва като щит. Като се има предвид разстоянието, го непредсказуемую реакция и факта, че ми е невъзможно да се вдига шум, той представлява най-голямата заплаха. Аз два пъти бързо се изпичат. Първият изстрел удари го в гърдите, вторият — в областта на шията. Не издав нито звук, той падна на кръгла стомана багажник с хеликоптер. Ходила моите обувки са повече шум от камъни, отколкото на снимки от моята пушка.
  
  
  Стилетом аз се опитах да се кача на друг охранителя в бъбреците. Аз се счита, че той замрет, когато види мъртъв приятел. Но той реагира като пантера. Инстинктивно движение, той се обърна и да се наведа. След това всичко стана като в мъгла.
  
  
  Ако той е правилно обучен, той трябва да се използва своето оръжие сега. Но в онази част от секундата той реагира така, както аз не се брои. Той се наведе, хвърли пушка и посяга към кинжал командоси, свисавшим с колан. Той е свикнал да се бори с него. Той научил го още като дете. За него пистолет беше просто един тромав парче желязо.
  
  
  Аз очаквах да укриват от неговата пушка, но дълга цев на пушка ФОЛ удари ме в китката, и шило изхвърча от ръката ми. След това всичко мина светкавично. Пушка е паднал на земята между нас. Дясната ми ръка с дымящимся пистолет се изкачи нагоре. Като лявата му ръка простря, за да поемат удара. Неговата дясна ръка с осем сантиметра студената стомана насочени ми в корема. Лявата ми ръка хвана дясното си на китката и дернула го върна. Сега той стоеше с гръб към мен и вече не можех да се разбърква на ръка в която държеше ножа. Той отвори уста, за да закричать. Аз му опря дясната си ръка към него лице и удостоверенията задника пистолет между зъбите. Той задушава и се опитах вывернуться. Лявата ми ръка ще окаже натиск е толкова силно, че тя трябваше завой назад. Той пинал ме голеням и се опитал да достигне свободната си ръка до лицето ми и очите.
  
  
  Заби пистолет в устата му и дръпна ръката си. Нещо треснуло. Ръката му обмякла и ножът падна от неговите слаби пръсти. Лявата ми ръка се оказа той за врата. Той се опита отново да се измъкне. Напразно. Той не издаде нито звук, когато му врат се счупи.
  
  
  Аз отблъсна мъртво тяло от себе си и взе ножа. Когато пазачът се срина на земята, главата му беше под странен ъгъл, аз вече се завтече към вратата. Вътре беше стар тясна стълба. На големи стелажи от дърво саподиллы темата все още е добре видима и почти не се влияе от времето. Каменните стени бяха покрити с релефи, цвета на които се открояваше в светлината на електрическите лампи на тавана. Малко светлина проникало и през тъмните пукнатини на бивши прозорци, а сега обрасли с гъста зелена паяжина растения.
  
  
  На половината път към стълбите аз заколебался. Нищо не се чуваше нито отгоре, нито отдолу. Сложих си шило в сабя, взима камък и го хвърли надолу. Той отскочи от камъни. Беше се чува само ехо. Аз продължих по пътя с пистолет наизготовку.
  
  
  Излязох на тампон със сводеста покрив и коридор, поворачивающим наляво. Нататък всичко беше наскоро обновени от бетон, стоманени греди и алуминий. Лампата все още висящи от тавана, като венец дърво коледна светлини, но до тях имаше метална тръба на климатика е с дупки на всеки няколко метра, през които се излиза хладен въздух. От този момент храм на маите се превърна в не повече от обвивка, черупка сверхсовременных съоръжения полковник Земята.
  
  
  В другия край на коридора имаше стоманена врата, която изглеждаше толкова солидна, като на вратата на банков за съхранение. Не беше нито звук. На вратата косяке е издълбана заключване с червена дръжка. Беше може би, че вратата ще се отвори, когато натисна бутона на бутона. Въпреки това е много вероятно, че някой от другата страна да получи сигнал да се отвори вратата.
  
  
  Сложих ухо до студената стомана. Първо аз не съм чул нищо. След това до мен донесся нисък тътен, който аз по-скоро усетих, отколкото чух, заедно с писклив слаб писъка на генератори. Аз отново погледна към замъка. От чантата с инструментите и извадих отмычку: инструмент, с пружина, която кара игла скочи между части на замъка и по този начин нарушава неговата. Това е просто нещо, и за неговото използване се изисква много опит и търпение. След три опита вратата се отвори. Аз прополз там бързо и безшумно като котка. Храмът беше тих и изоставена. Вибрациите се засилиха, напълни помещение сверхзвуковым трясък и мощен източник на енергия. Аз отидох направо до звука, защото интуитивно знаел, че това е източникът на това, което търсех. Стъпките ми кухи звучеше по шершавому бетон. Още един коридор, друга стълба, още един коридор и накрая, втора стоманена врата, зад която на шума е още по-силно от предишната. Аз отново се възползваха от отмычкой и предпазливо влезе вътре.
  
  
  Това е ниска стая с редове неонови лампи. От двете страни стояха стоманени шкафове с броячи, датчици и редовете на компютърни намотки за стъкло. В центъра стоеше табло с дължина почти един и половина метра с невъобразимо количество бутони, кабели и потенциометров, под които са указателни табели, с нищо не значащими за мен надписи: Лабион. Пощенски код, противоточная прикачване и катаридин Фактор. Енергията за това електронното сграда подавалась за кабел с дебелина от ръката ми и вървеше по пода към выключателю в стената от другата страна. До беше на вратата, и от там идва тънък писък електроцентрала. Но това не ме интересува. Аз бях там, където трябваше да бъде. Аз се приближих до компютърни шкафове и представи на въртящи се на лентата с бутоните напред.
  
  
  Сонда, тънки като пружини, транзистори и интегрални схеми блестяха на светлината. От чанти аз извади полиэстеровый спрей, подобен на обикновен аерозолен спрей с инсектицид. Аз распылил на обзавеждане прозрачен слой высококоррозионной растворяющей киселина. Така че аз съм обработила всички шкафове и отново затвори панела, когато завърши.
  
  
  Киселина е изобретение на лаборатория AX . Бомбата може да извадят от строя част на обекта, но може би не всички; и, разбира се, не всички важни части, ако само аз не съм използвал толкова много експлозиви, че целия храм на маите е бил разрушен. Обаче внезапно разрушаването на храма може да има по-малко приятни и международни последици.
  
  
  След това се появиха логистична проблем, тъй като за контрабанда на превозването нещо тежко. И още опасността е, че когато ми бомба, ще бъде намерен и обезврежена. Киселина не може да се открие, докато не е станало твърде късно, и му е било невъзможно да изтриете, след като я распылили. Дори автобусът да се разтвори, без да остави нито най-малкия намек за това, което се случи след моето заминаване.
  
  
  Аз внимателно распылил едкое вещество навсякъде. Няколко часа, и киселина разъела всички край до край. Детайли плавились, кабелни връзки растворялись и е предизвикано късо съединение в метален корпус. Към това време аз ще се върна в джунглата живи и здрави, техника Земблы ще се дърпа косата си. До полунощ всяка част от оборудването, която занимавам, се превърнала в купчина скрап. Това би дало на нашите дипломати време да накара Никарагуа и Организацията на американските държави да проведе разследване. Саботаж е единствената ми работа. Когато свърша, всичко ще се смея на това. Освен полковника Земблы.
  
  
  Аз се размине с компютри и побрызгал вътрешната част на разпределителен щит. Внезапно вратата се отвори и влязоха двама техника и охрана. Техните изненадата беше толкова голяма, колкото и моята шок. Техника — мислех, че това са били уреди, защото те са в бели престилки и с документи в ръцете си — бяха въоръжени. Облечен в сиво охрана имаше бразилски револвер Роси 38-ти калибър в кобура на бедрото си. Те са разработили сами, с помощта на Smith & Wesson, и той е четырехдюймовый багажника. Той го грабна и извика: "Алто ".
  
  
  Но аз не исках да стои на едно място. Аз успях само да откъсне ивица самоунищожение от бутилката и хвърлят го в най-тъмния ъгъл. Аз се прицели и стрелял два пъти. Пазачът извика от болка и се хвана за гърлото. Куршум от револьвера премина над главата ми, нищо не се удря. Пазачът падна на шкаф зад него. Той застонал, вцепился ноктите в метала и бавно сполз на земята.
  
  
  Аз скочих към вратата и се натъкнал на двама техници, които, очевидно, са следвали заповеди охрана и застана на място. Това ме изведе от равновесие. Почувствах как някой ме хвана за ризата. Аз се обърна на 360 градуса, за да се измъкне от неговата проницателност. В този момент нахлуха нови служители. Втората техника се втурна към мен, склонив главата, и сила втолкнул ме обратно в стаята.
  
  
  Пазачите се втурнаха към мен. Един юмрук удари ме в слънчевия сплит, а другият — в челюстта. Аз отшатнулся. Опитах се да си поема въздух и пусна два последните куршуми в нападателите. Аз с удовлетворение чу един вик. На мен ме удари градушка юмруци и стомана. Пистолет е бил отстранен от ръцете ми. Това са силни, енергични бойци. Ако аз избавлялся от един и мястото му заемаше два други.
  
  
  В този объркан ме внезапно силно удари с крак в слабините. Аз се удвои половина от мъчителна болка и падна на бетон. Ботуши ме удари в сб. Половината онемев, стигнах около себе си, опипвана крака и се дръпна от нея. Мъж с вик падна между останалите. Сега аз можех да се сдобият с вашия нож.
  
  
  Аз нарязани всичко около себе си и усети как нещо топло обиколки ми върху лицето и ръцете. Мое шило да стане прекалено хлъзгави, за да могат да задържат. Чух рева на охранители. Те са твърде много, и тяхното все още пристигнат. Ме ритна и бити задници револвери. Някои са пистолети, и те се опитвахме да удари ме с тях. Техните ботуши бити по мое израненному тяло. Хората и виковете им ставаха по-слаби и невнятнее: мъгла сенки и гласове. Изстрел на револвер. Това е подобно на взрив заряд динамит в долната стая. До мен смътно хрумна, че убийственная атаката е прекратена. Пазачите стояха за багажник на смирно, задъхан. На вратата стоеше един мъж, бавно спускане на колт 357 "Питон". Нищо чудно, че изстрел отеква каза следното в стаята. Той беше облечен в същата форма, че и други, но поведението му е безизразно увереност и властность. Той е тънък и остър човек. В него здраво устни падат "бандитские" мустаци, а орлиный носа приложени му вид хищни птици. Той стоеше там като случайни, незаинтересовани зрител, но очите му бяха твърди като камък.
  
  
  'Какво става тук?' — попита той съвсем спокойно. Сър, — каза един от пазачите, — ние открихме тук на този англичанин. Той уби и Хуан наранил...
  
  
  "Силенцио" . Мъж насочи към мен пистолет. 'Ела с мен.'
  
  
  Аз съм изпуснал моето шило и се изправи, reeling, мускулите ми крещи от болка.
  
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  
  Аз бях в тъмна пещера. Единствената светлина пробивался през процепа под дебелата дървена врата. На тавана е бил много малък, не по-голям добавя дрехи към гардероба си. Кой знае, кой или какъв е бил вътре. Поне за сега аз седях там, в средата на мръсни боклуци. Трябва да съм бил някъде под храма, защото корените на дърветата и растенията са проникнали в камъни, но, както изглежда, толкова бавно, че сега скрепляли стени.
  
  
  Аз се облегна на каменната стена, голи и безсилен в зловонном въздуха, с нетърпение очакват какво ще се случи по-нататък. Ме съблече, обыскали и всичко отне. А и на моята газова бомба и ръчен часовник.
  
  
  Следствие на контролирани човек, името и длъжността на която не ми са известни. Той не се разпитва ме. Думите му само няколко кратки заповеди мен или две за поддръжката му охранители. Той бил подозрителен към мен със спокоен, арогантно и презрително, което ме разгневи още повече, отколкото ако той се държеше по-садистски. Той ме остави тук и, доколкото мога да съдя, забравих.
  
  
  Час прелетя толкова бавно, че аз едва не полудял. Повечето време прекарах, обмислят варианти за бягство. И не ги е имало. Останалото време си мислех за люти киселина; как бавно, но сигурно, заедно с оборудването Земблы, то съедало живота ми. Всяка секунда приближала този момент, когато процесът на унищожаване ще забележат и тогава е сигурно, не ще ми изгние тук нататък.
  
  
  Звук засова от другата страна на вратата ме уплаши. Вратата с мъка отварям. Моят детектив се върна заедно с две нервни охрана. Той хвърли по мен ми панталоните, а след това се облегна на дверному противоречие при стълба на вратата с изглед случайно, незаинтересованного наблюдател.
  
  
  — Оденься, амиго, ние отиваме на гости, а с нас дами.
  
  
  'Къде?'
  
  
  "Затвори си устата. Прави каквото ти се казва.
  
  
  Той чакаше, докато аз застегну си расстегнутые панталони, а след това жест ми показа, за да излезе от импровизирани камера. Аз примигна при несигурна светлина на крушката в коридора и за миг заколебался, за да се ориентирате. Това принуди охрана мушкам ме цев на пистолета. Отидохме друг начин, да дойде, и срещнахме няколко войници и техници, които ме гледаха със смесица от отвращение и любопитство. Известно време вървяхме по дълги коридори с голи стени, се издигаха и се слиза по стълби. Всички те са толкова сходни, че съм безнадеждно изгубен в този лабиринт. Най-накрая стигнахме в широка зала, която е била отваряна в други коридори, така че изглежда, че сме достигнали ос на колело със спици. Тази зала се превърна бързо в голямата централна зала. Голяма част от това е била слабо осветена светлина, поради дамасских занавесей, свисавших в кръг от тавана. Беше един силен лъч, образующее светъл кръг в центъра на пода. Стените почти от всички страни заемаше прекалено меки библиотеките. Дебели фолианты в кожа покрива стояха рамо до рамо с залистанными листовками. Стената, пред която стоях, беше празна, ако не броим една огромна и загадъчна етикети, която висеше високо и точно по средата. Златното слънце блесна на сцената, която е инструментална конзола, която сякаш бях объркан. Кръг около него седяха петима души.
  
  
  Там имало двама мъже на средна възраст. Един бе главата плешив като билярдна топка. Друг е лице, което, на пръв поглед, се сблъска с захлопнувшейся вратата. Една от жените е била низенькой и дебели, с тежки тромав гърди и остри пронзительными агатовыми очи. Втората беше по-млад и малко по-добре да се сгъва. Тя изглеждаше така, сякаш й беше скучно.
  
  
  Пети човек е бил човек, много по-различен от останалите. Той седеше сред жените за конзола эффектном черен кожен въртящ се стол. На него е бил лек бежов делови костюм със син кашемировым шал. Той се облегна на конзолата, повишаване на лакътя си и държеше в ръката си взема чантата с инструменти, като че ли искаше от мен да го погледнете. Той ме погледна право в лицето с мъдър и тъжен поглед в очите.
  
  
  Той е малък и мобилен. Не старец, но годините не е пощадена от него. Дълбоките бръчки на лицето му и кръгове под очите, като че ли са били вбиты в тях, изтриване на всички следи от младостта си или бесхитростности. Той не приличаше нито на някой друг, когото някога съм виждал. Странно извит нос, линията на челото и плътно претъпкана горната устна е издадено родословие на Маите. Той не трябва да е представен. Аз се сблъсках с неуловим полковник Земблой. — Излезте на светлина, сеньор , — каза той. Гласът му беше висок и остър, като нож.
  
  
  С Пистолет ме избута напред.
  
  
  Аз стоях в средата на слепящего лъч светлина, и в продължение на няколко дълги минути никой не каза нищо. Зембла не се движат, но останалите неспокойно ерзали по местата си, изучавайки ме напрегнати очи. Те не са били такива чистокровными, като техен водач, но кръвта на маите е оставила отпечатък върху тяхното силно загорелых лица.
  
  
  — На два пъти сме всички обыскали, — най-накрая каза Зембла, — но никъде не намери поставена на експлозиви.
  
  
  Аз нищо не съм казвал.
  
  
  Аз слушам — каза той. Гласът му беше измамно гости. Тыкающий пистолет в гърба ми е била съвсем не е така.
  
  
  Не съм я остави — казах аз.
  
  
  — Може би- отговори той. Той се обърна на моя набор от инструменти, с главата надолу, така че съдържанието му перекатилось в тава конзола, и вдигна ми микрофилми-камера. "Ти извървя дълъг и труден път, просто правейки, сеньор, — каза той. Снимката е втората част от моя работа. Аз трябваше да улови колкото се може повече оборудване за филма, но само след като имах възможността да използват своя спрей. В това отношение Хоук е категоричен. Разрушаването е първият. Не можех да не се усмихва, въпреки, че се чувствах неудобно и нервен, като тигър, обнюхивающий капана.
  
  
  Внезапно рязко движение на ръката Зембла хвърли ми неща на земята.
  
  
  'Кой си ти? Как се казваш? Че изобщо си правиш тук?
  
  
  Аз сви рамене. "Казвам се Ник Картър, и вие знаете защо съм тук. При вас е причината в ръцете си преди секунда.
  
  
  "Картер..." Той внимателно изрече името. — Изглежда, аз няколко неща-че помня... отговорът е Да! Това е то! Куба 1969 и Чили през миналата година. Ами, този път сте се провалили, мистър Картър.
  
  
  — Да, ти си прав — отговорих аз, като го гледам. Очите ми постоянно се движеха насам-натам, опитвайки се да намери слабо място в Зембле, в останалите четири, или в човека и охранниках, които стояха между мен и тъмен коридор. Не е имало нито един, абсолютно никакъв вариант за бягство. Зембла, изглежда, усети моето нарастващо безпокойство, издаде кратък, остър смях и каза: "Успокой се. Ние не казним теб тук.
  
  
  "Аз съм в очакване на церемонията, на която ми разорвут гърдите и вырвут сърцето".
  
  
  — Ще трябва да признаем, че вие го заслужавате, сеньор Картер. Те са добри хора, тези които ти си убил. Но ние са измислили начин да използват за себе си, и въпреки, че вие няма да можете да правите снимки на това, има шанс, че ще можете да се информирате за това, което ще видите. Между другото, просто за любопитство, не е предателство ли ви показва пътя насам?
  
  
  Аз отново се интересува сви рамене. "Слух на земята полнится."
  
  
  — Аз вече се страхувал от това. Само с помощта на предател, ти си в състояние да премине през зона на моята защита. Единственото уравнение, което не мога да се реши това уравнение човешката непредсказуемост. Не мисля, че това ще се притеснява за мен, след като днес вечерта.
  
  
  Той не е знаел колко е бил прав. Но по друга причина, отколкото мислех! А когато той научил истината... Аз отново се огледа и сглотнул. Това е капан, гробницата. Дори жесток светлина над главата си, сякаш, излъчваше опасност.
  
  
  "След днешната вечер, — продължи Зембла, — ще бъде..., Но в края на краищата вие може би вече знаете всичко за моята малка инсталации тук!"
  
  
  — Просто ти си мислиш, че имаш най-големият хладилник в света.
  
  
  — Не е съвсем така — засмя се той. "Аз само ще направя някакъв въображаем планината. Това означава, че с помощта на радиовълни да се преструвам, че планината има, като изнасяме всички свойства на въздушни потоци тропосферы. Това трябва да стане на височина от около 15 000 фута, за да отиде сняг. Разбира се, тези радиовълни никой няма да види, и самолет може просто да прелетим през тях. Само климата ще си помисли, че там планина!
  
  
  — Като си мислеха в Мексико сити? — кисело попитах аз.
  
  
  Така че, вие сте забелязали! Това е, така да се каже, експериментално излъчване. След това ми точка за координация бяха само на няколко мили един от друг в предградията. Но този път аз ще мога да обхваща голяма част от Централна Америка и...
  
  
  — Фокусни точки?
  
  
  Аз прекъсва го. 'Какво имаш предвид?'
  
  
  Ще стане ясно, че аз не мога да произвеждат радио сигнал с дължина на вълната ширина с планината. Имам нужда от проект на серия от точки или, да речем, на силови линии, които са очертанията на планините над областта, която съм избрал за целта. Необходими са много точни изчисления, за да се определи, къде да поставите резервни предаватели, така че те са в правилната пропорция за математически оста на главната диаграма".
  
  
  "Моите помощници, — добави той, кивнув на четири зад него, — всеки те гледа станция за поддръжка на клиенти във вашата страна".
  
  
  В моя гърлото пересохло. — Но тази ос, център, около който всичко се върти, тук, нали?
  
  
  Да, разбира се.'
  
  
  Наполовина съм въздъхна с облекчение, а другата половина е проклинала му трик.
  
  
  А какво ще се случи, след като ти си засыпаешь всичко със сняг?
  
  
  Той мистериозно се засмя. "След това дойде третата империята на маите".
  
  
  Бях зашеметен, когато го мания за величие напълно порази мозъка ми. След това отсече: "Не е ли твърде далеч на юг за това?"
  
  
  Това е вярно в смисъл, че люлката на нашата цивилизация е била в Дукатане. Но първите две империята на маите опъната още по на юг". Той добави с остър смях: "Никога не викай юкатекца си мексиканец. Старата ни вражда с ацтеками все още съществува, въпреки че имаме едни и същи Теулес, същите богове, че и аз Пера Змия Кукулкан.
  
  
  Той се обърна и посочи запълнена с червени светлина изображението на стената. "Това ни напомня за него".
  
  
  — А червени линии?
  
  
  "Те ни напомнят, които са нашите истински врагове. През 1519 г. Кортес уби на маите в Табаско, а след това издълбани три пукнатини в багажника на едно дърво. От името на краля на Испания, Чарлз I, той е завладял нашата територия". Зембла отново погледна към мен. — Ти си нашият враг, Картър. Вашият род окупира нашите земи в продължение на пет века и принуждавайки ни да живеят в бедност.
  
  
  — Тогава какво ще правиш сам? Това устройство ще предизвика още по-голяма бедност. Всичко ще замръзне. Каучук, банани и ценни породи дърво умират от измръзване. Кафе и какао ще бъдат унищожени. Производството ще бъде разрушен. Цялата икономика на Централна Америка ще бъде разрушена за една нощ".
  
  
  Той махна с ръка, като че ли някакво насекомо дошло до гуша му. "Като се има предвид природните ресурси, нашата страна е почти девственна. Тази малка част, която е развита, изчерпване на капиталистическата експлоатация. Животът ни няма да се промени, защото ние все още страдат от глад и бедност. След като това приключи и ти, гринго, тръгнете, ще построим нашата икономика, но само за себе си. Може да се каже, че аз правя Централна Америка временно губеща".
  
  
  — Искаш да кажеш самотен.
  
  
  "Губеща, необитаеми, за империалиста се свежда до едно и също".
  
  
  'Това е щуротия. Да, и местни жители с вас няма да се съгласят. Защо не ги предупреди, полковник? Най-малко, тогава те ще могат да се подготвят за холодам.
  
  
  "Трябва да бъдем реалисти в такива неща. Кой ли би повярвал? Аз не съм партизанин. Аз съм инженер-електротехник. А що се отнася до това полковник, е почетен чин, възложени ми Арканзаской Конфедерация на Полицията за услуги, които аз ги някога е имала. Ако ми повярва, имам достатъчно сили, за да отблъсне атаката, сеньор Картер. Как сте доказали, аз съм уязвима. Вие, без съмнение, ще разберете, че аз трябва да запази всичко в тайна, докато моята сила не може да се преодолее. И в отговор на вашия въпрос: точно затова аз живея в стотици мили от Юкатан, в тази пуста част на Никарагуа.
  
  
  Но хиляди хора, вашите хора, ще страдат и умират".
  
  
  Ние сме страдали в продължение на векове. Ние втвърдени срещу опустошенията на природата. Може да се каже, че ние като тръстика. Лукс и изобилие направили своя народ изнеженным и слаб. Да, хората умират, за съжаление. Но ще им бъде много по-малко, отколкото ако това беше кървава революция. Хората винаги трябва да умре, за други са живели. Нима не разбираш? Изключително важно е, че аз първо създаде своя планината и след това се съобщава на света за изискванията си".
  
  
  А какво ще стане, ако вашите изисквания не бъдат приети? Ще бъдат ли си предаватели продължават да работят и да върне ли всички в ледников период?
  
  
  Това е нашата мечта е твърде дълго, за да спре. В продължение на много години сме си мечтали за този ден, когато ще можем да си стиснем това, което е посято".
  
  
  Въпреки огъня на речта, очите му бяха напълно нормални, когато той ме погледна. "Първоначално този ден трябваше да дойде утре, мистър Картър, но е ясно, че вашата намеса сдвинуло нашия график напред".
  
  
  "Днес?"
  
  
  'До този момент!' Пръстите му забегали по редица тумблеров. "Нашата смъртоносна жътва започва сега!"
  
  
  Не сега! Не по-рано ще се проведе още няколко часа ! Трябваше да прикусить на долната устна, за да не закричать на него, когато инструментите оживали в ръцете си. Мислех, че за три канала, които се излъчват в други страни от Централна Америка.
  
  
  Сърцето на всичко, може би е тук, но това е сърцето ми биеше още. Господи, нима тази киселина никога няма да проработи? Първоначалната ми паниката изчезна. Ми хрумна, че нищо не може да спре това е неумолима разпада. Зембла може да си позволи за известно време да се охлади, но в края на краищата неговите планове са обречени на провал.
  
  
  Зембла се намръщи, когато на борсата е определила аномалия, и ръката му леко се разтърси, докато той корректировал показания. Но гласът му звучеше твърдо и уверено. Той говори по същия равен тон. "Знаеш ли, Картър, аз бях готов за твоето пристигане".
  
  
  — Ти знаеше, че ще дойда?
  
  
  "О, не веднага, но вероятността, че някое правителство пришлет експерт унищожение, е доста висока." Той погледна тревожно към пляшущие стрелки на контролния панел. Една след друга той е включен верига. — Ето защо съм взел предпазни мерки. Моите предаватели работят независимо един от друг.
  
  
  'Какво?' - "Нима вие нямате контрол над тези други точки?"
  
  
  'Да, разбира се. Да включа ги от тук релейным сигнал — каза той. Той почука на лентата. — И аз отново включу ги по същия начин. Само тогава те ще получат друг радиоимпульс.
  
  
  Имам между плешки стана липко. "Искаш да кажеш, че когато те са включени, можете да ги изключите само с помощта на дистанционното управление?"
  
  
  'Точно така. Това е защита срещу саботаж. Един вид застраховка за собствената си безопасност и безопасността на моите настройки. Ако всички сте тук е било разрушено, и благослови Бог идиот, който се е опитал да го направи, планина все още резултат създаде било. Резултатът ще бъде катастрофален.
  
  
  Попитах заплетающимся език: "Какво имаш предвид, под катастрофално?"
  
  
  Унищожаването на един предавател би било равносилно на извличане на една пръчка от под на палатката. Палатка ще има друга форма, но все пак ще си остане да стои. Моите изчисления са много точни, и аз предпочитам да не мисля за метеорологични потрясениях, които ще се случат, ако моето силово поле ще изкара от равновесие по този начин. Още по-лошо, ако тази станция излезе от строя, а други вече не могат да предават сигнал. Възможно е, че тогава Централна Америка завинаги покрита със сняг и лед".
  
  
  Дяволски вярно си пророческите думи ме порази като удар.
  
  
  — О, Боже мой! — извиках аз, скачайки върху него — така че не започвайте! Стойте! аз...'
  
  
  Силен взрив откъсва от моето предупреждение на изречението. Аз се удари в земята. Двама охранители ми скочи на гърба му. Те едва не раздавили мен и выдавили въздух от дробовете ми. Аз извивался и се бореше като луд. Без резултат. Тези двамата са били по-силен от мен. Те захваната ме към пода. Мускулести ръце здраво ме държеше. Груб мозолистая ръка толкова силно компресиран устата ми, че зъбите ми почти премина през устните. Аз освободи главата си.
  
  
  'Спрете! Не...'
  
  
  Груби пръсти още по-силен затворени около устата ми.
  
  
  Моите викове се заби в гърлото. Това беше безнадеждна ситуация.
  
  
  Зембла тихо се засмя. — Успокой се, сеньор . Други канали вече съм включил и доколкото мога да съдя всичко работи нормално. Сега просто се синхронизира.
  
  
  С пол, аз безпомощно наблюдаваше как Зембла превежда своите четири станции на една дължина на вълната. Аз започнах да треперя, нечовешки животински мускулна реакция. Съвсем не успокоившись, чаках, какво ще се случи. Ако инсталацията Земблы наистина работи, ми саботаж щеше да е counterproductive. Sabotaging го инсталирате тук, аз неволно да стане причина за това, че бедствието ще продължи вечно. Последиците биха били катастрофални. Зембла позволи на своя изменение и ефектно да се мотае пред голям бутон. "А сега захранващ ток". Той доста се усмихна и с всички сили натисна бутона. Светлина померк. Дълбоко вътре в храма се чува нарастващ звук генератори. "Имам нужда от повече енергия", — каза той. Той се обърна няколко големи дръжки.
  
  
  Той получи това, което поиска, но на друго. Уязвими схеми явно не устоя на внезапното претоварване. Моята fretting киселина разъела ги твърде много. Шум генератори се превърна в силен и писклив, а през решетката на климатика идва смрад прегряване на части. Далеч-далеч чух изблици и пращене, когато напрежението неограничено пробежало чрез оборудване, с когото съм работил с своите спрей. Чух слаби писъци на хората, заключени в тази стая.
  
  
  Само Зембла, изглежда, разбра какво означават тези звуци и смрад. Той трескаво завъртане на дръжката, опитвайки се да върне стрелките на нула. Но сега, когато той е включен храна, в това нямало много смисъл.
  
  
  'Не, не! Това не може да бъде. Выпучив от ужас очи, той наблюдаваше как състезава уреди и стрелка силов трансформатор влезе в червената зона. Неговата собствена панел началото на вкопчват поради претоварване. Жълтеникав дим проникват в шевове и метални панели. Мъжете зад него отдалеч сдавленные проклятие. Една жена закашлялась и вцепилась в стол когтистыми пръсти. Лентата выпирали, като че ли са под много високо налягане. Там имаше тесен проход. Взметнулось бял пламък и обожгло ръка Земблы. Мен беше някак странно да повърна. Беше ужасно да се наблюдава как целият му план се разпада от само себе си. Изработени им електронен чудовище погълнати от самия себе си. Той стопяват си крехка част, счупи собствените си сензори и кабели, наказва статичното електричество и издишания смрад изгарят изолация. През дим можех да видя лицето Земблы. То изчезна и престана да бъде човешко.
  
  
  В неговите очи стояха сълзи от дима, или от вълнение, или от двете. От гърлото му се откъсна отчаян звук.
  
  
  "Картер, Картър, ти ли направи това. Ти поне можеш ли да повярваш, че...
  
  
  Изведнъж ме хвана ужасно налягане на въздуха. Възмутен глас Земблы умолк. Ослепителна светкавица светлина пронзила стая. Зембла и приятелите му са загинали в оглушительном взрив. Охранители, задържащи мен, отшвырнуло, като кукли. Взрив опустошават ми дробове. Небето беше напълно дъжд от метал, стъкло и шуршащих парчета нажежен кабел. Аз силно се притисна към земята. Аз се радвам, че пазачите свалиха ме с краката си и слага на пода. Това е може би спаси живота ми.
  
  
  Шум и ярка светлина изчезна толкова бързо, колкото и започна. Имам замаяни и звънене в ушите. Чаках. След това погледна нагоре. Изпарението и димът все още висеше клочьями в залата. Смътно можех да видя бъркотията, която остана. Контролен панел пукнала, като зрели домати. Зембла, изглежда, се превърна в дим. Най-малко, от него нямаше и следа. Останалите бяха разпръснати по пода, където те са паднали. Плешив мъж лежеше ничком. Друг мъж и дебела жена да лежи на гърба. Част от метална панел е закрепен на врата скучающей жени. Тя почина, докато стоеше в скута на стола. Кръв течеше по обугленной детайли. Маслянистыми тънка струйка тя потече по стената и по засыпанной чакъл сцената.
  
  
  Скочих на краката си, въздъхна дълбоко и се огледа. Един от пазачите лежаха на пода, устата му течеше кръв. Човек, схвативший мен, изчезна, вероятно, за да се вдигне тревога. Друга охрана перекатился на една страна и се нацелил пушка ми в областта на корема.
  
  
  Стигнах до нея на един скок. Той не е имал време да реагира или пожар. Аз го ритна в лицето. С бясна сила на дясната си пета удари го по носа. Чух, как е напукан кост. На парчета го носната кост е проникнал в мозъка му. Той падна мъртъв.
  
  
  Вдигна пистолета си. Аз трябваше да си тръгне. Виеха сирени. Чух неистов рев мъже, кокошки по коридорите. Те скоро ще бъдат тук и няма да задава въпроси, а ще стреля първи. Ако имах шанс да избяга, той трябваше да бъде в объркване следващите няколко секунди.
  
  
  Но аз се обърна и се затича към сцената. Аз още не може да си тръгне, дори и ако това означава моята смърт. Трябваше да се търсят дрехи, тези четирима души. Откъде идват и къде са били скрити, а останалите четири предавателя? Аз трябваше да разбера, че на първо място. Успях да проникне и да унищожи тази настройка. Това ми също е назначен. Но моята задача още не е изпълнено.
  
  
  Всъщност то е само началото.
  
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Плътен облак от прах и дим, стърчащи парчета крива стомана, ехо от писъци на страх и болка — адът на Данте е бил след този гнет. Кашлица, аз спотыкался на боса на пода. Стигнах кръв облян от сцената и се изправи на колене около всяка от трите тел. Бързо и внимателно обыскал парченца от дрехите си.
  
  
  Не беше време за привиредливости. Нямах време за задълбочено разследване. Аз трябваше да се възползва от това, което можех, а след това да работи толкова бързо, колкото можех. Аз съм притиснат под ръка пушка ФОЛ мъртъв пазач. Паспорт, лична карта, странни парчета хартия — всичко, което би могло впоследствие да посочите местонахождението на останалите предаватели, които съм събрал. Сложих всичко това в чантата толстухи. Това беше голяма кожена дамска чанта с пагон. Аз мога да го закачите на врата си, като чанта. Аз почти завършен, когато чух отвън звук обувки. Аз се обърна, пушка в готовност.
  
  
  Мъжете нахлули в стаята. В състояние на объркване и страх, те се развикаха. Озадачен, се изявяваше в това, като небрежно те държат оръжие. Аз е намалена с гръб към стената сцени. Изведнъж осем войници, видели ме и спрял да крещи. Те ме гледаха с тревога. Те бавно побрели обратно към вратата. Аз заплашително flailed пушка. Поръчах им да спре и да хвърлят оръжията.
  
  
  Силите на страни, са почти прави. Аз бях в по-добра позиция, но аз бях сам. Мога да убият няколко от тях, но да ме е застрелял. Слава богу, никой не искаше да бъде един от тази двойка. Инстинктивно те, сякаш осъзнали своето превъзходство. Загубих играта. След това, мъчително бавно, от техните пушки и пистолети един след друг с трясък падна на пода.
  
  
  Шумът се засили извън залата. Наближаваха нови войници. Аз съм се премества встрани по протежение на стената. Аз през цялото време държеше цевта на неговата пушка наведенным. Двойката, която държах под цевта на пистолета, прочете отчаянието в очите ми. Никой не се движеше. Всеки от тях без колебание застреля ме, ако няма личен риск. Аз тихо ги изпревари. Каменна стена на коридора изглеждаше ми странно студена и лепкава на моя гол гръб. Стигнах до кръстовището с друг коридор, който влезе в задънена улица. Така че, трябваше да мине през главната зала. На мен ми беше интересно, колко секунди ми е останало. Във всеки момент други войници може да атакува мен.
  
  
  До следващото кръстовище стигнах без затруднения. Този коридор беше кратко и приличаше на портала на сградата. Стълба водеше нагоре. Аз съм избягал по стълбите, спря и даде кратък залп към залата. Това ще принуди момчета там да продължим да се крием за известно време. Големи крачки аз започнах да се изкачи по стълбите. Стълбище води до площадка, където възникна истинска кланица. От една стена и накрая е била разрушена. Тръба и остана в заплетени, извивающуюся маса. Съскане двойки формира големи кълба пара. Беше като истинско бойно поле. Долу и осем войници се събраха с духа. Те са силно крещяха за кръв, това е моята кръв. Те стреляха на сляпо; в празнотата трясък на техните пушки изглеждаше експлозии. От малка ниша вляво от мен внезапно дойде три изстрела. Парчета полетяха тухли от стената близо до главата и гърдите. Аз гмурна в приюта. Сякаш съм попаднал в капан. Ако имаше изход към покрива на храма, той щеше да бъде блокиран станала велик изместване. Човек в ниша отново е уволнен. Аз изстреля в отговор. Тъмната фигура беше изчезнала. Размахваше пистолет, аз отидох зад него. Той лежеше, се гърчат, на мръсния под. Гърдите му и корема са покрити с тъмни петна кръв от куршуми. Наведох се над него и го грабна револвера. Аз изстрел в посока на стълбите. Войниците на полковник Земблы натыкались един на друг, бързаше да отстъпят първи. Стрелба за миг спря. Аз прополз през отломките, за това, че когато нещо не е портал. Напразно аз замря бетонни блокове и разпокъсани камъни, като се опитва да открие изход. Без резултат. Аз отново чух как долу се бяха събрали войници. Те се прокрадна нагоре по стълбите. В ушите ми стои силно скърцане обувки и дрънчене пушки.
  
  
  Ръцете ми нащупали рухнувшую стената. Внезапно усетих върху пръстите полъх на студен въздух. Аз отчаяно дръпна от отломките. Аз спада высвободившиеся камъни и парчета бетон надолу по стълбите зад себе си. Мъж извика, когато му череп падна блок. Аз прорыл тунел през отломките и прокаран чрез него своята пушка. От другата страна имаше широк сводест коридор. Там беше една стара тясна стълба, която водеше към покрива. За първи път се качих по този начин.
  
  
  Не мисли дълго, аз се покачи по останалата част от стълбите и отлетя на покрива. Не ме развълнуван от хората, които биха могли да чака там. Аз знаех, колко деца имам зад гърба си, и те са били до мен. Ако горе е по-момчета, предпазлив тактически подход също не е спасен ще ми кожата. Не прозвуча нито един изстрел.
  
  
  Около взлетавшего хеликоптер "Бел сие" имаше десет души. Рев на двигатели и пропеллерный вятър винтове ми направили внезапна поява незабелязано. Но имах само един шанс да погледнем на сцената пред мен. Тогава те паднаха ми в очите. Хеликоптер се задържа в рамките на няколко метра над пистата за излитане и кацане площадка и несигурни покачивался. Пилот е бил мъж с мустаци, който ме хвана за първи път. Неговите пътници е не друг, като полковник Зембла! По някакъв начин Зембле успя да избегне смъртта. Най-малко, той не е бил сериозно пострадал, когато конзолата е счупен от него пред лицето. По причуде на съдбата той е избягал, опустошителен взрив. А сега той бяга и от мен! Лицето му беше къпят в кръв. Го челото е перевязан домашно превръзка. В неговите блестящи очи отражалась дива ярост.
  
  
  'Убий го! Снимайте Картър! Гласът му перекрывал рева на хеликоптера. Хеликоптер се издигна. Гласът му все още отеква се носел из въздуха. Вдигна пушка и се прицели в резервоари за високо налягане. Аз също се надявах, заедно с Земблой изтрие от лицето на земята половината от храма. Но войниците вече са открили, в мен огън. Имах избор между около смъртта или спасение от самия себе си и чантата, която висеше на врата ми. Гневът ми казва: "Сбей този хеликоптер и забрави за това". Умът ми, обаче, заповяда ми да се отнесе чантата си на сигурно място.
  
  
  Чух последния слаб вик Земблы: "Кукулкан отомстит!" След това хеликоптер величествено се издигна във въздуха и се обърна в юго-западна посока. Той изчезна далеч. Аз съм скочил през парапет на храма. Войници перегнулся на ръба. Той насочи пистолета надолу. Отпадане на хвърлих случаен принцип. Струваше си. Видях как един човек навити и падна зад каменна стена. Други претъпкан около него, гневно размахвайки оръжие и стрелба. Те са на седмото небе от щастие. Безпомощно аз се срина надолу. Клоните на дърветата отпусна ми се откажа, когато аз съм удари склонни страна на храма във формата на пирамида. Корените на дърветата, които не са били твърде здраво вкоренени в пукнатините на скалите, скочи от тях. Заедно с дървото, аз падна още на шест метра. Удар, който най-накрая ме порази, выдавил въздух от дробовете ми. Обаче клони и листа да смекчи удара. Аз заполз в зеленина, в търсене на подслон и се разточва по-нататък по склона. Войници от храма са се присъединили към своите другари. Куршум пробита земята около мен. Храсталаци разнесло на парченца. Попаднал в смъртоносен капан оловен дъжд, аз, колкото и да е странно, вече не се чувствах в тялото си. Аз вярвах куршуми, просвистевшие моите уши. Всеки път, когато имах възможност, аз се отвори пожар обратно. Един мъж е бил ранен в лицето. Друг е бил ранен в гърдите и също изчезна от бойното поле. Аз проведе от храст към дървото и от дърво на буш. Като зигзаг, надявах се да слезе, не е смъртно ранен. Стигнах до фондацията и за миг спря. След това аз се затича толкова бързо, колкото можех, чрез бесплодную ивица ничия земя, окружавшую храм. Куршум с гнусавым писъка на скочила от съседния камък. Още един куршум отрязва штанину. Това нямаше значение, защото аз си тръгнах от тук завинаги. Аз не успях да си взема раницата и мачете. Те бяха зад ъгъла и не ги види. Аз гмурна в джунглата. Гъста тъмнина бил обзет от една листа мен. Аз веднага сви наляво, точно на пътека, водеща от храма до реката Тунгла. Аз никога не можех да се върна по пътя, по който съм дошъл.
  
  
  Кръстовище в джунглата, без обществено хранене и с много по-опитни от бунтовниците на маите след себе си, е твърде трудна задача. Трябваше да се впуснете подорваться изява. Аз се молих, че късметът не се разочарова от мен, докато не достигне река. Аз горещо се надявах, че ще намеря лодка, за да плават надолу по течението.
  
  
  Изведнъж от гъст храсталак донесся глас. — Кой е това ? Скачайки напред, аз съм скъсал с помощта на тесен процеп в бодливите храсти и едва не се спъна за присевшего на земята войник. Той вдигна огромен стар пистолет. Аз гмурна в страната.
  
  
  Аз бях заслепен изстрел. Барут обжег ми лице. Куршумът се удари ме силно в лявото рамо през гръдния мускул. Аз се спънах. Болката от удар се чувствах. Ако имам късмет, това ще се случи много по-късно. Още един куршум долетя покрай бузите ми. Аз се обърна. Паднах на земята и почти загубил съзнание. Войник е уволнен за трети път, но пропусна. Станах, внимателно се прицели и стреля. Той издаде писклив вик, отчаяна, се опита отново да стреля, но падна, мъртъв.
  
  
  Аз станах и тежко въздъхна. Аз сви рамене. Покриваща раната с една ръка, аз се скитаха по тясна кална пътека. Аз чух зад себе си на лов лична армия Земблы. До моята глава се пукнала, клон, удари куршум. Известно нощно животно, изгнанное шума от своята дупка, прыгало, като луд, по пътя пред мен. Куршум прегорели земята точно пред животните. Тя рязко спря и един скок растворилось във въздуха, когато на това място са започнали да попаднат нови куршуми. Изглеждаше, че този извилистому пътя няма край. Сега започнах да изпитват болезнена пулсация в главата. Аз избягах, стисна зъби. От време на време аз почти не спотыкался. Аз веднъж избухна истерия смях. Чух зад себе си рязко, великолепен звук от експлозия, за които веднага последва писклив вик. Моите преследователи сами са станали жертва на един от собствените си капани.
  
  
  Последните няколко метра, изглеждаше безкраен. Най-накрая и свърши последния завой. Стигнах до малка поляна, която се проведе на причалу. Минавайки покрай, заснет в две мъже, охрана на пристанището. Един паднал във водата, а другата е на половина, като панта.
  
  
  Самата яхтеното пристанище представата за себе си не повече от полусгнившую дъска, разположена в тъмна Тунгле. На това място реката е тясна и плитка. Дымящиеся джунглата дъга висеше над двете банки. Тази растителност е било добро прикритие, когато аз се спуска по реката. Илистый бряг е почти непроходим. Това ще спре хората Земблы, ако те се опитват да ме тормозят.
  
  
  На кея бяха закотвени две лодки. Лодката се люлееха от страна в страна . Предната и задната част от тях са стеснени, като кану-каяк. Корпус на кораб е приклепан към многобройните Т-образно фермам. От друга страна действително е вече машинно отделение, около седем и половина метра дължина и два метра височина. На кораба имаше малка каюта на кърмата палубата. Странични прегради бяха монтирани от двете страни на кабината, а здрава цинковая покрив завершала цялата конструкция. Корпуса е покрита с мед. Утайката не може да бъде много повече от метър.
  
  
  Аз се втурнаха към старата лодка, като към отдавна потерянному любимия човек. Междувременно дадох няколко изстрела кораб. Само бомба може да потъне лодката, но сега тя е безполезна. Аз пусна швартовы и се гмурна в каютата. В същото време войниците излязоха на поляната. В съседство с дървени волана е била бутона на стартера. Аз се дръпна от въздушна амортисьор и натисна стартера. Куршум влетели в открита кабина. Аз гмурна надолу. От товарния отсек доносились зловещи звуци. Яростно пульсируя и кашлица, двигател протестующе оживяха. Сложих дроссельную амортисьор в изключително положение. За кос, аз отплава от кея към средата на реката.
  
  
  На брега се бяха събрали остатъците от ордите на полковника Земблы. Прозвучаха заповеди, выкрикивались отговори. Стреляха като луди. С писъка на куршумите отскакивали от цинков покрив и меден корпус, унищожаване на тънка дървена преграда около мен. Когато отстраняването на миг стих, направих последните изстрели от пушка ФОЛ. Баркас е плавал с мъка.
  
  
  На корпуса му содрогался от такова малтретиране. Но ние стигнахме до средата и започнаха да се спускат по реката. Надявах се, че ние в крайна сметка ще стигнем до пристанищния град Принцапольца. За ни даде прилична скорост и стрелба с намален. Над нас е надвиснала зеленина е невероятно буйна растителност. След няколко минути малката пристанище и на поляна в джунглата изчезна, като че ли никога не е имало. Шум на хора и оръжия, също стих. Над себе си аз видях синьо-зелена светлина нощно небе. Около мен течеше ръждиво-кафява река. От двете страни над нас се издигат тъмно-зелени дървета. Клоните бяха украсени с огромни лозя. Невероятно големи растения покриваха всичко това. Над реката висеше задушава на пара. Навсякъде ощущался остър мирис на растителност гниене.
  
  
  Баркасом се оказа трудно да се управлява. На мен ми отне всичките ми бързо убывающие сила, за да се задържи в средата на реката. Всяка корекция на курса предизвиква прилив на болка в рамото ми. Кръвта потече по гърдите ми. Куршум е бил освободен от близко разстояние. Затова раните на това място, където куршум е попаднал в тялото ми, и когато тя излезе, бяха чисти и изненадващо малки. Но аз знаех, че без медицинска помощ, не за дълго време протяну.
  
  
  Мислех си за голяма чанта, все още е изложено на врата ми. Едва сега, когато опасността е безопасно, поне за известно време, аз се чувствах като бързо аз слабею. Аз се облегна на временна мярка, за да го държи в правилната позиция, и отворих чантата. Вътре беше бяла носна кърпа, завързана. Миришеше на хубаво резки парфюми, които се харесват на почти всички жени са на юг. Обърнах кърпичка с превръзка и вързани го по рамото. Аз запали възел зъбите. Това е спрял да кървене. Аз размишлявах над останалата част от чанти. Но сега не беше време и не е място за разследване. Така че аз отново да обърна внимание на една лодка, която междувременно щеше към левия бряг.
  
  
  Аз съм бил на кормилото на един, а може би и два часа. Аз постоянно си пилее времето с сопротивляющейся на лодката. Отново и отново тя заплаши да се отклоним до скалите или илистым пясъчен отмелям. Не можех да кажа, колко време е отнело. Болка в рамото пронзала цялото тяло. Това изглеждаше като кошмар. Можех да мисля ясно. По някакъв начин мога да остана в съзнание. Интуитивно знаех, че ще умра, ако ще седна на блокирани.
  
  
  Постепенно реката се разширява и углублялась. Баркас плува по ускоряющемуся течението, и аз се облегна на стената на кабината. Твърде уморен и твърде слаб, аз лениво се подхлъзна и седна на пода. Аз съм размишлявал над съдържанието на своите чанти, но беше твърде слаб, за да се разумно да се мисли. На челото ми излезе големи капки пот. Цялата глава беше трескав.
  
  
  Седи така, аз загубих всякакво разбиране на времето. От кабини гледах на поляна в джунглата, които преживях. Чух признаци на живот на брега, жаловито стонове на стария кораб и тропане на двигателя в малък трюма. Аз лежа, задъхан, на стената на кабината. Очевидно осъзнаване на състоянието сменено смутным тошнотворным чувство. Сякаш мозъка ми е на път да експлодира. На палубата малко сдвинулась. Сякаш никога не е имало храм на маите, нито полковника Земблы.
  
  
  Времето започна да се променя. Постепенно небето се заоблачава тучами. Изпарява горещ въздух вече стана хладно, а понякога дори и студен. Във въздуха витало нещо заплашително. Вятър жално завывал. Баркас загрохотал. Аз с мъка се изправи на крака и запали опора на покрива на кабината. Тромав дървета протестующе кланяха на вятъра. Небето е станало много черен-черен. Масивни дънери заплашително раскачивались под усилившимся от вятъра. В далечината послышался чук, смесен със звуци от изплашени или ранени животни. Вятърът за миг стих. След това с оглушителен сила, той откъсна в пълна сила с различна посока.
  
  
  Ако аз някога се съмняваше в силовом полето полковник Земблы, аз вече щях да повярва! Реката вода заболява. Воющий буря наклонил заплашително баркас и принуди по-нататък. Сверкнули цип ширина с опашката на комета. Небето блесна пурпуром в този неземном светлина, но заедно с гръм отново настъпи мрак. След това започна да вали. На първо място това е фин ситен дъжд. Но скоро тя се превърна във втората река. От гръмотевична буря облаците хлынул на притока на вода. Ужасна буря, която предизвика Зембла, хлестнула с лодка. Дишането ми сбилось. Баркас качало и той изскърца по всички шевове. Аз вцепился в кормилото, докато внезапен порив на вятъра не ме принуди да го закрутиться. Аз трябваше да го пусна. Силата ми изчерпани. Вятър и дъжд сега имам пълна свобода на действие. Корабът се движи по течението.
  
  
  Аз отчаяно се държеше. Минута изглеждаше като цяла вечност. Реката се превърна в делта. Осъзнах, че ние се приближаваме към лиману. През воющий буря едва се разграничава между светлини Принцапольки, блестящо за широк устието на ляво от мен.
  
  
  Вдясно се завъртя притеснени маса на морската вода. Вълнообразни пяна отбеляза мястото, където река впадала в морето.
  
  
  Баркас е във вихъра. В средата на лудия водовъртеж от пяна, вятър и дъжд скоростта продължава да расте. Вълни с височина от къща вырисовывались пред нас. В този момент, когато те накренили кораб на една страна, аз се дръпна от волана. На два пъти усетих как ми треперят кила на кораба, и ми се стори, че ще се удавим. Аз вече загубих всякаква надежда, когато оживен океана ни спаси. Лодката пързулна водоворотом, вдигна над остри скалисти издатини и внася директно в ръкав на реката. В края на краищата, морето окончателно закрутило нас. Ние се оказаха отзад напред в относително спокойни води на пристанището.
  
  
  Аз доведе уморени баркас малко по-долу на брега. В сравнение с това, което беше преди малко, вълните не са били толкова много. Кораб по диагонал е заседнал. Аз останах в каютата си за известно време, за да си възвърне хладнокръвието. Аз трудно можех да повярвам, че всичко е свършило. И аз останах жив! Аз се изкачи над парапета и излезе на брега. Водата беше хладна. Земята под краката ми боса е лепкава. Аз трепереше от силата на изкуствено буря Земблы. Изгарящата болка пронзила гърдите ми. Аз паднах на колене на скалист плаж. Задъхан, аз затворих очи и се седи така известно време, преди да продължи.
  
  
  До това време, как съм стигнал до булевард, бурята почти уреден. Вятърът се превърна в леден бриз. Дъждовните капки бяха като ледени игли.
  
  
  Когато стигнах до площада в града, отидох сняг.
  
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Аз, треперейки трусил боси по площ. С всяка изминала минута ставаше по-студено. От три страни на части, оставяйки десетки тесни улички. Четвъртата страна зад мен бе първа линия. Там стоеше цветни риболовен флот град Prinzapolca. Лодки скъсани въжета. Мачтата терялись в кружащемся белия сняг.
  
  
  При нормални обстоятелства по това време на деня на площад щеше да е пълен с хора. Докато се разхождат назад и напред, те се правеха последните покупки и от време на време се месят в местните клюки. Пазарните броячи, стар кон и още по-стари каруци им е било почти не могат да намерят. Търговците поставят своите продукти. Сънливи, за да се прецени стояха ще кимаше, в непосредствена близост до техните господари, отрупани с бидонами за мляко, група с вино, чували с брашно и цимент и дори дълги железни пръти и столове, маси и шкафове. Но не и сега. Времето Земблы вставила спица в колелото. Леден вятър завывал на пуст площад, на главен булевард. Когато нещо зелен парк вляво от мен изглеждаше тъжно. Капаци неудобни сгради бяха затворени. Те изглеждаха необитаеми. Високо в ъглите на улиците стояха глинени плочки с имена.
  
  
  Аз търсих Calle черна гора. Според списъка, който е бил в централата на АХ и който съм научил наизуст, нашият представител, д-р Хектор Мендоса, живее на адрес Calle 10 Montenegro. Аз никога не съм срещал този човек. Доколкото разбирам, той може да бъде на върха на честност, макар че аз силно се съмнявам в това. Той е в списъка, не просто така. Принцапольца не е като в други градове на Латинска Америка, където всеки втори е с тайни за продажба, а всеки пети е таен агент. Друг е въпросът, агенти коя държава или организация, те са. Лоялността е толкова относителна и променлива, тъй като парите, преминаването от едни ръце в други. Можете да им се доверите, само ако ще следите от тях, и дори и тогава те могат да мамят ви право в лицето и почти невъзможно да се намери надежден агент на чуждестранна сила.
  
  
  Аз трябваше да се справят с това. Среща с д-р Мендосой е риск, който аз трябваше да отида. Организиране на полковника Земблы е доста националистическа. Ето защо аз избягвам Принзапольцы, когато пристигна там преди два дни. Аз бих го направил и сега, но раните ми е трябвало да бъдат обработени. На мен също имаше нужда от дрехи. В едни мокри гащите далеч няма да отиде. Във всеки случай, не бих могъл да достигне до мястото на кацане, където ме ждало патрульное кораб. Ми имаше нужда от помощ, каквато и подозрителни или опасни тя не беше. В средата на площ намерих Calle черна гора. Това е тесен, изгряваща улица, от двете страни на която стояха у дома — апартаменти — кантины , ботики и други малки магазини със затворени врати. Побързах през тъмнината, в търсене на стаи десет. Клекнал, трябваше да се бори с ледена буря. И това е само началото! В сравнение с това, което това може да стане, това е обяд в Сахара.
  
  
  По-горе магазини е по-малко. Последните блокове къщи са сгради, построени от големи камъни. Сняг, смесени с тъмна трева падна ми право в лицето
  
  
  Минах заключената конюшнята. Вътре са били жаловито звуци и тракане студени, изплашени животни. Номер десет е намирал в близост до конюшните. Входът е подобен на тъмна пещера. Влязох в сградата. Това е като да фризера. Вятърът утихна, но атмосферата остава ледена.
  
  
  Стъпалата скърцаха, а стените са неокрашены. На първия етаж е стълбищна площадка. По-слабо трептене на светлината на лампата, мода над главата си, аз се опитах да разчитам на всички имена. Д-р част на мендоса, не е нито там, нито на следващия етаж. Намерих кабинета си на третия етаж, до празната стая, вратата на която размахвайки в проекта. Табела с името част на мендоса, установяват точно над старомоден камбана, поставени в центъра на вратата като на меден пъпа. Аз изтеглен и чух силен трясък. В къщата едва се чува е размесване на крака. Мендоса, изглежда, заемаше няколко стаи. Внезапна мисъл ме свали чантата с врата. Хвърлих я в една празна стая и затвори вратата. Вратата на доктора се отвори и от там враца главата.
  
  
  — Д-Р Мендоза?
  
  
  "Si".
  
  
  "Времето е много топло, — казах аз, — дори за това време на годината". Това звучи смешно.
  
  
  И без това малките очите ми се свиха още повече. На него е мръсен син пуловер върху бяла риза. Върховете му яка, са запазени, като крила на мъртви пеперуди. Тежък корем нависал над два линялых сини панталони. На неговото бледо лице по форма наподобява на пъпеш. Той дишаше тежко, от него миришеше на някаква местна влага.
  
  
  Аз нетърпеливо го погледна. 'Какво?'
  
  
  "Аз... аз се надявам, че за земеделските производители скоро започва да вали". Той извади от джоба си една кърпа и изтри горната устна. 'Исус! Това е така эступидо, сеньор. Просто погледни навън.
  
  
  — Трябва да ми кажете — хрипло казах аз, — пуснете ме.
  
  
  "Какво искаш?'
  
  
  Аз отблъсна го и влезе в кабинета му. — Какво, по дяволите, имам нужда от... д-Р?
  
  
  'Ааа ...!' Изглежда, той за пръв път видях рамото ми. Той закатил очите и натянул кърпа на лицето. "Федералисты ?"
  
  
  'Не.'
  
  
  "Кой тогава?'
  
  
  'Няма значение. Просто залатай мен и повече не се притеснявайте. Ти за това плащат добре.
  
  
  — Естествено. Аз по принцип не съм мислил. Той затвори вратата и с жест ме покани да седне на един стол срещу. Неговата внезапна усмивка изглеждаше много здраво. 'Моля."
  
  
  В стаята беше студено и сумрачно. Завеса, свисавший от тавана до пода, делил една стая на две части. Сега го отодвинули настрана. Пред нея стояха няколко шатких столове и канапе. От друга страна стои малко бюро от махагон, обикновен набор от аптечек, на рафта с инструменти, стол, на който седях, регулируема лампа и открит стерилизатор, в който е выварено няколко игли. Заключената врата водеше в останалата част от апартамента. Миришеше на прах и миришеше на несвежим бира.
  
  
  Д-р Мендоза пъхна един парцал в джоба и необвързани кърпа на рамото ми. Той огледа раната отпред и отзад. "Кости не са били засегнати кръвоносните съдове не са повредени", — каза той. "Просто хубава малка дырочка в плът. Бих казал, малък калибър".
  
  
  "В противен случай, това не изглеждаше толкова".
  
  
  "Е, това никога не е еднакво, нали?" Той отвори гардероба и извади бутилка дезинфектант.
  
  
  — Това е всичко, което имам. За съжаление ми свърши пеницилин. Но ако тази носна кърпа не е мръсно, това трябва да е достатъчно. Вие не можете да се заразят от най-куршум".
  
  
  — Знам, — прорычал аз. Аз вцепился ръце в парапета. По дяволите, той не разбавил дезинфектант! Той не убива микроби; не, той выжег ги тлеещ въглени. Аз съм стиснал зъби, за да не закричать. Той поръси раната дерматолом и perevâzal всичко ми рамо със стерилна марля.
  
  
  "Сега отдохни, иначе раната отново ще се отвори". Изражението на очите му подсказало ми, че мога да се отпуснете в някоя точка на света, но само не в кабинета си.
  
  
  — Аз не мога — казах аз.
  
  
  "Уверете се, че това не кърви отново."
  
  
  Той се намръщи и за миг се замисли. Той претърсени в друго шкафче и извади еластична превръзка. Там той така здраво обмотал мен, че аз започнах сериозно да се съмнявам в кръвообращението в ръката си. Монтирал корпус метална клипсой. Той направи крачка назад и очакваха ме погледна.
  
  
  — Имам нужда от пари и дрехи, — казах аз. — Тогава аз ще тръгна.
  
  
  -- Да, но това не ...
  
  
  — Какъв ти си представител, Мендоса? Аз рязко прекъсва го. С мен е достатъчно на този льстивого наемник, д-р е или не. — Да не мислите, че си тръгна така, не е ли така?
  
  
  'Сеньор, Аз съм напълно на вашите услуги. Но аз съм беден. Дрехите ми не е подходящ, сами виждате. И пари... — Той въздъхна дълбоко и отново извади своя ярък парцал. 'Но изчакайте. Брат ми Мигел може да ти помогне. Тя е приблизително със същия размер, като вие, сеньор , и наскоро продаде земята. Това означава, че той има пари. Защо не съм мислил за него по-рано?
  
  
  'Добре. Обади Мигел и нека той да дойде тук.
  
  
  — За съжаление, ние нямаме телефон. Мендоса приближи към бюрото. Извади картичка от най-горното чекмедже и нещо надраскани върху нея. Той го даде на мен. "Дай това с мигел, и всичко ще бъде добре".
  
  
  На обратната страна той е написал адрес.
  
  
  — Къде е улица Ноэво ?
  
  
  — Следващата улица надясно, сеньор . Това е третата къща отдясно, на първия етаж. Има ли още нещо...?'
  
  
  Аз имам и ме е извади краката си във влажни штанинах. — Ще трябва да се примири с това.
  
  
  — Може би чаша текила?
  
  
  "В моето състояние? Аз повече не е в състояние да премине през вратата".
  
  
  "Имам малко Кафиона ".
  
  
  Кафион старомодна стимулант; Сега има най-добрите лекарства. Така че при част на мендоса, все още са някои от тези неща. Той беше лекар. Той е все пак, че той ми дава. Аз кимнах. Аз просто трябваше да вземе това, което мога, за да получите тук.
  
  
  Той растворил две таблетки в чаша вода. Аз пих го, приближава до прозореца. Сложих чаша на перваза на прозореца и отдернул завеси, за да погледнете навън. Тясната улица долу е сива и тъмна. С изключение на падащия сняг, нищо не се виждаше. На мен ми беше интересно, за да говоря дали той. Мендоса беше достатъчно хитър, за да се обвърже промяна на времето с внезапна поява на пострадалия обикновения северноамериканец. И имам тайното подозрение, че той е толкова внимателен, че като автор на колона на светската хроника. Той е единственият човек, който знаеше, че аз все още съм жив. Аз си помислих, не е по-безопасно ли е да го убие.
  
  
  Аз да завесите падне и се обърна. Мендоса седна на масата, държейки дясната си ръка в най-горното чекмедже. Аз можах да позная, че той е там държеше. Без съмнение, при други преди мен щеше да е същата идея. Пистолет, който той вероятно вече държеше в ръка, трябваше да ги накара да променя решението си. Това се е променило моето мнение, поне в този момент.
  
  
  — Благодаря. Аз тръгвам.'
  
  
  — Отидете до брат ми, сеньор Мигел ще ви помогне. В гласа му прозвуча снизхождение.
  
  
  Аз се приближих към вратата. Кафене ме накара сърцето ми да бие по-бързо. Чаках малко, преди да отвори вратата. Отвън нищо не се чуваше. Хвърлих последен поглед към д-р. — Нито дума за това, Мендоса.
  
  
  'Сър, Кълна се в чест на майка ми!
  
  
  "Ако ти си заговоришь, аз ще се върна, — казах аз, — и знам, имаш ли още майка".
  
  
  Мендоса покорно сви рамене. Очевидно, той е десетки пъти съм чувал такива заплахи от проблемни пациенти. Това е повече не се тревожат. Аз излязох навън и затвори вратата зад себе си. Погледнах на ляво и на дясно в празен коридор. След това съм учил карта с адреса на съмнително брат част на мендоса. На мен това не ми хареса. Мисълта за топли дрехи и храна е примамливо, но аз съвсем не му доверие. Тук миришеше още по-лошо, отколкото в офиса част на мендоса. Хвърлих въпросителен поглед около себе си. Точно над вратата косяком блестела малка метална кутия. Телефонна розетка. Дебел шибаняк ме излъга.
  
  
  Аз ходих в една празна стая близо до офиса и се приплъзва вътре. Вдигна чантата си от пода. В стаята беше празна и сладко миришеше на лак. По ъглите постеля купчина прах и пясък. В тъмното аз се прокрадна до стената, отделяющей тази стая, от кабинет на д-р. Аз съм приклекнал в студени рафта и сложи ухо до тънка стена. Нищо не се чуваше. Аз удобно се облегна. Докато чаках, аз се опитах да забравя за болката в рамото ми. Какво ще направи той? Кафене ме накара да пресъздам себе си. Въпреки стимулиращ ефект, мен надделя сън.
  
  
  Събудих се от гневни писъци на жената. "Когато този човек, мазна свиня!"
  
  
  Мендоса отговори заискивающим тон. — Аз... аз не знам. Кълна се! В неговото състояние, той не може да бъде далеч. Дадох му визитка с адреса на Мигел. Може да бъде, той се изгуби.
  
  
  Се изгуби? Дори човек с твоя беден ум не се изгуби било, ако всичко, което му е било необходимо да направите, е да свиете зад ъгъла. Мигел чакаше, докато се обади. Ние всички чакахме - твърде дълго. Къде изчезна този агент О".
  
  
  "О! Да, той знаеше кодови думи и фрази, но не спомена, че той от АХ, сеньора.
  
  
  'Сеньорита!'
  
  
  "Сеньорита. Дори и с тази рана той все още можеше да ме довърши. той беше много студени! Аз си помислих, че ще бъде по-мъдро да го привлече към теб. Бихте могли да се справят с него. Дори с моя пистолет щях да...
  
  
  — Ти си голям мързеливец, Мендоса, — перебила жена. — Разкажи ми за тази рана бързо. Тъй като той я получи?
  
  
  Той така и не каза, сеньорита . Но при нас се разхождат говори за Зембле...
  
  
  "Полковник Зембла!" Чух как жена в кабинета част на мендоса, ругалась, топая краката. 'Като агент О си отиде от него? Мислех, че ние само знаем неговите планове!
  
  
  Опаковани ухо до стената, аз се чудех, кой е, освен АХ може да знае нещо - и как. Кой, по дяволите, беше тази жена? Кой трета страна принадлежи? Това се оказа най-топла снежна буря, която някога съм имал. Аз слушах внимателно това, което тя каза по-нататък.
  
  
  — Ти си глупак, Мендоса! Ако той се върне, използвай пистолета си. Не трябва да е така да ме гледате. Аз не казвам, че трябва да го убие, най-малкото, ако това не е необходимо. Аз искам да си жив. Тогава Мигел да може да го разпитат.
  
  
  — Мигел добър в това, — промърмори Мендоса. "Как той се отнася към хората. Той може да стане чудесен лекар".
  
  
  — Означава, разбрах, — усмехнулась тя. 'Аз трябва да се измъкне. Сигурен ли си, че искаш отново да види пари?
  
  
  "Ах, сеньорита
  
  
  Чух тихо шумолене на банкноти.
  
  
  "Ето ".
  
  
  "Muchas gracias, сеньорита. Довиждане!'
  
  
  Аз се прокрадна до вратата и отвори я. Жена влезе в тампон. Тя ворчала за себе си. Тя беше млада и стройна, и тя имаше красиви крака. Сгушен врата си тежко палто и шапка с балдахин пречат да ме видите черти в мъждивата светлина. Я топли дрехи даваше да се разбере, че тя знаеше за плановете Земблы. Най-малко, тя е добре подготвена!
  
  
  Си токчета нетърпеливо постукивали по пода. Сега тя е на нивото на врата. Още една стъпка. Ръката ми изхвърча навън. Грабнах я дзюдоистской нюх. Просто задушаване. Аз трябваше да бъда предпазлив. Яката на палтото не трябва да пречат. Чувствах кожата си. Ми палци надавили на нервните възли на врата си. Тя без дъх. Дълги червени нокти отлетели обратно, докосвайки лявото ми ухо и вкопчени в бузата. Натиснах по-силно. След две секунди тя загуби съзнание. Тя не издаде нито звук. Я слабото тяло падна върху мен, когато тя се срути. Аз хвана я за ръката и перетащил през прага празна стая точно в този момент, когато на вратата на апартамент част на мендоса, отварям, и д-р избяга навън.
  
  
  "Сеньорита. Ти си забравил - Мадре Диос !"
  
  
  Аз скочих напред. Замаян моята внезапна атака, той стоеше неподвижен. Ние сме изправени пред един с друг и нахлули в кабинета му. Мендоса завопил като прасе. Аз го удари с лявата си ръка. За миг бях забравил за своята рана. Удара не е достатъчно сила и точност. Тошнотворная болка пронзила рамото ми. Беше глупаво да се опита да я използва, и сега трябваше да се възползват от плодовете. Корем Мендоса се втурна към мен. Той се отмени един от своите остарели столове и ме събори. Скочих на краката си. Неподготвени, но здрав юмрук навредило на моя сб. Аз взех качающуюся ръка. През хвърли го хвърли през стаята до масата. Мендоса се срина до бюрото в потока на хартия, книги и части от дърво. Стар револвер извади от чекмеджето на бюрото и лежеше точно пред краката му. Ръката му метнулась към него. Стана с мъка. Дълга цев бе насочена направо ми се в пъпа.
  
  
  - Оръжието не е заредена? — неочаквано любезно попитах аз. Мендоса хвана на тази въдица. Той погледна към пистолета си. С един скок бях до него. Аз го хвана дясната си ръка и вывернул го отмени. На сантиметри от краката ми куршумът се удари в пода. Два пъти ми юмрук исчезал, този път право в корема му. Удар в адамовата ябълка се хвърлят на главата му назад. Той падна на колене и рухна на земята.
  
  
  Аз съм избягал от кабинета и затръшна вратата зад себе си. Жената все още е на същото място, където съм я изтървал. Аз затащил я в една празна стая и затвори вратата. Падна на колене, започнах да я обирам. Чанти от нея със себе си не е, но топло яке е много вътрешни джобове. Тя е подобна на магазина воришку. Намерих много малко. Никарагуанское документ за самоличност, в който е посочено, че тя е живяла в Манагуа, че при тези обстоятелства ще бъде подправен. Аз също събра бъдат намачкани пакет цигари, четка за коса, спирала, пилочку за нокти, червило, няколко сморщенных мандарини, около двадесет и пет долара местни пари и 9-мм ПМ - Тачо. Makarow е много подобен на Валтер ПП, който бил за него модел. Това е голям автоматичен пистолет, твърде тежък за една жена. Според нея такива неща, което можех да избирам, коя е тя, но още не можеше да разбере коя е тя.
  
  
  Тя застонала. Тя леко поклати глава. Тя дойде на себе си. Аз седнах да я чакам. От нея неща са дъмпинговия до мен. Когато тя очнется, аз не исках да бъда твърде близо до нея. Тя може да се опита нещо да направи.
  
  
  Тя се обърна с главата надолу на тъмно мръсния под и засунула крака под дебела складчатую пола. Панталоните ще са на по-топло. Но никарагуа жените им да не носят, и, разбира се, тя трябва да остане в местната мода. Бавно тя седна. Тя притисна ръка до челото си, сякаш й беше силен махмурлук. Голяма шапка се свлече от главата си. Светло кестенява коса вълни паднаха я на раменете си. Я навеждане фигура се открояваше на фона на слабото светлина, льющегося от пыльного прозорци. Тя се обърна към мен глава и наведе ръка. Слаба светлина освещал лицето си.
  
  
  Това беше гледка, която ме запомни. Тя е адски женствена. От нея се пълни, снажен гърди под обтягивающим вълнен свитером до петите в полуботфортах. Лицето му имаше форма на сърце и обеща същото нежност и страст, че и тялото си. И, разбира се, в него е студена, смъртоносна твърдост, която притежава всеки представител. Това е просто неизбежно в професията. Но аз гледам по-нататък. И това, което видях, имаше няколко много големи, много изплашени сини очи.
  
  
  Аз научих това лице. Виждал съм я на снимка в игри с картонени кутии, в централата на АХ. Тя беше в един от случаите с нови хора и операции противоборствующей отбора, които разгледах. Отне ми известно време, за да се определи точно местоположението му. По времето, когато тя възвърна обичайното му самообладание, аз знаех. Тамара Киров , оперативна база в Мексико, един от най-обещаващи членове на Комитета за Държавна Сигурност, по-известна като Руската Тайна Служба.
  
  
  Или просто е КГБ.
  
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  Тя моргнула няколко пъти, а след това се срещна дъх, като че ли се уплаши. — Здравейте, Тамара, — казах аз.
  
  
  "Моето име не Тамара, — каза тя прегледа на испански. "Аз Розита, сладко момиче, което..." Тя не завърши фразата и въздъхна.
  
  
  Тя гневно ме погледна. — Не улыбайся така самодоволно, — отрежете тя сега е на английски език. — Аз също ви уверя, Ник Картър. Ако ти ще ме убие, прави го бързо.
  
  
  — Ако исках да си почина, щеше да си мъртъв, — казах възможно най-спокойно и fonder. — Искам да знам защо КГБ се занимава с полковник Земблой, Тамара. Сега, когато се срещнахме, тя вече не може да бъде толкова трудно, нали?
  
  
  — Нищо, — прошипела тя. — Ти нищо от мен не ще видиш.
  
  
  Проверих си ръце, за да се уверите, че всичко е на обратно. Така че аз веднага го попитах нещо, което исках да знам,
  
  
  — Има начини, Тамара, — казах аз тихо. Тя се засмя, но това беше тънък и разклащането на смях. Тя не успя да скрие страха си. Не съм бил ревльо д-р Мендосой, който лесно е измама. Тя е имала афера с опитен агент О, и това е основателна причина за страх. Но тя се опита да остане deadpan.
  
  
  "Ние знаем вашите маниери, Картер," презрително усмехнулась тя. — Във вашия централата може да се говори за мен. Със съвременните методи и препарати всички в един момент започват да говорят. Но ние седим тук, в една празна стая, сам. Можете да бие и измъчва ме, докато аз не закричу от болка. Аз съм по-силен, отколкото си мислиш. Тя леко се наведе напред, очите ми се свиха. "И ако ти си попытаешься, ако ти си протянешь към ръката ми, аз закричу".
  
  
  "Тогава това ще бъде най-кратък вик в историята".
  
  
  'Може би. Може и да е най-доброто решение. Ако мога да ви попречи моята смърт, това ще бъде моята победа.
  
  
  'Победа?'
  
  
  — Освен това, ти не спечели, Картър. Вие не можете да спечелите.
  
  
  Аз вече нищо не разбирам. 'Да спечели? Какво спечели? Бесен тя посочи на падащ сняг. "Ние можем да бъдем твърде късно, за да осуети този план на вашия империалистического прихвостня; признавам...'
  
  
  — Имперският прихвостень?
  
  
  "...но ние поставяме този край. Обещавам. Свободолюбиви социализма..."
  
  
  — Хей, почакайте за минутка! Аз прекъсва я. — Как мислите, полковник Зембла — един от нас? Че това е американски заговор?
  
  
  — Това е толкова очевидно, — презрително каза Тамара. "Той е американец, или не?"
  
  
  "Доколкото ми е известно, той е работил в нашата страна. Но това не означава, че ние имаме към това за известно съотношение. Как можем да се възползват от него? Обясни ми това.
  
  
  — Мислиш, че съм луд, Картър? Когато чухме за действията му в Мексико и видяха, че той е направил с Мексико сити, ние веднага разбра за какво става въпрос. Вие ще му даде оръжия, оборудване и пари. Вие льстите му така, че той смята себе си за истински революционер, а след няколко дни декларирате Земблу враг и заплаха. Чрез своите кукли в Организацията на американските държави ще изисква действие. И ето тук е нещо влиза вашата дипломация на канонерките. Армията, разбира се, се намесва, като през 1965 г. в Доминиканската република. Вашите планове за разширяване на толкова глупаво е прозрачна! Но те ще се провалят!"
  
  
  "Човече, ти си луд, Тамара!" — отсече. Започнах да се сърдя. При нормални обстоятелства щях да се смея над това. Сега съм уморен, гладен и беше разстроен. Моята задача е объркало, и в моя рамото му имаше дупка от куршум. Отгоре на всичко ме сега учи банальностями, лозунги и бабьими приказки. Това беше повече, отколкото можех да понеса. Единственото извинение е, че тя самата, в това вярвах. Тя очевидно е била срещу Земблы. Но това не е задължително прилага към цялата организация на КГБ. Често те не говорят с лявата си ръка, какво прави дясната.
  
  
  — И двамата си одобрение едновременно не работят, — рыкнул аз. "Вие не можете да наричаме ОАГ американска организация и на един дъх обвиняват ни в опит да убие някои от нейните членове. Защо? Те вече са в една и съща лодка? Интересно, ти някога да слушате това, което казваш? Много по-вероятно, че за Земблой е вашата държава, готова да излезе от зад кулисите и побеждавам в случай на успех, което, между другото, не се случи.
  
  
  'Ние? Ти, воюваща лакей на империализма, защо нашата елитна група командоси, вече е на път да я взриви храма на маите и да го унищожи метеорологична инсталация? Неговите мерки за сигурност са били дилетантскими. Вече сме научили тайната му. Ако нашият човек в храма, за да се свържете с нас по-рано, този сняг дори не...
  
  
  Тя затвори устата си с ръка, широко отварянето на очите. След миг на мълчание тя наведе ръка. Тя потерла брадичка и каза с тих леден глас: — Добър трик, мистър Картър, но от малкото, което ти от мен изтеглили, няма да ви помогне.
  
  
  Погледнах навън. — Не — призна аз, — аз също така не мисля, Тамара. И аз мисля, че вие, хората, ще знаете, че централата Земблы вече е в руини, а сам той отишъл бог знае къде. Най-малко, ако те все още могат да намерят пътя в тази буря.
  
  
  — И ти така казваш.
  
  
  — По дяволите, аз казвам така! Аз огрызнулся. Аз отново се почувствах топлина. Аз посочих на рамото си. 'Как мислите, като има това? Ако само са позволили това да проникне си тъп мозък.
  
  
  'Аз не ти вярвам. Целият този сняг...
  
  
  — Е, скъпа, защото мерките за сигурност са по-добре, отколкото ти, аз или някой друг сте подозирали. Той умишлено прави това, за да даде на своите хора, за да говоря и да получите помощ. Той е любител на революционните игри, така че мисля, че той е направил малко повече, отколкото трябва. Ние сме тук, не е напразно. Но това, което той не е обявена, така че това е това, което канали за контрол на времето стана още по-голям. Три, ако трябва да бъда точна в други три страни от Централна Америка!
  
  
  — Ч-че ? - Тамара задыхалась.
  
  
  — Да, и още по-лошо, те работят независимо от основната предавателя. Това е като крака на масата. С тази разлика, че тази таблица не пада, докато не бъдат унищожени всички на крака. Аз нищо не казвам, Тамара. Аз бях там. Аз унищожава основния предавател преди това, като научил, че той е необходим за свързване на резервните предаватели.
  
  
  — Но... ако това, което казвате, е вярно, тогава...
  
  
  "Тогава всеки канал трябва да бъде изключен отделно. Отговорът е Да. Освен това, доколкото разбирам, силово поле, не само няма да се разруши, докато всички тези предаватели не ще бъдат изключени, но и ще стават все повече и по-разрушен. Това ще направи времето е още по-нестабилна. Него вече не може да контролира".
  
  
  'Не! Не, аз не мога да ти повярвам. Ти отново се опиташ да ме привлече в капана на своята лъжа и измама, Картър.
  
  
  Тя решително поклати глава. Но в нейните очи видях, че успеят да спечелят. — Тамара, е по-добре да съм излъгал — бавно и спокойно казах аз. — Но аз нямам причини. Това не донесе ми от никаква полза. Това е истината от А до я".
  
  
  "Това е толкова невероятно. Това е като луд кошмар...'
  
  
  Тя се обърна и отново погледна през прозореца. Нейното мълчание е само отчасти в резултат на нейното объркване и нерешителност. Тя не беше толкова страх от мен, както преди. Най-малко, тя не е глупаво, в противен случай тя не работи в КГБ. Може би тя е просто малко наивен и неопытной. Аз почти съм чул си мисли, докато тя разглежда алтернативи. Надявах се, че тя е също обмисля как той ще да ме използва. Всъщност, аз съм на това и разчита, защото беше очевидно, че ще трябва да я използвате.
  
  
  — Ник — каза тя най-накрая. Тя отново ме погледна. В гласа си е безпрецедентна топлината, и тя го нарича, е само моето име. — Ник, тези други канали. Ти знаеш ли къде са те?
  
  
  "Може би, а може и не."
  
  
  "И двамата сме нещо, което знаем. Сега, ако се съберете заедно. Бихме могли да работят заедно.
  
  
  — Искаш да кажеш, че вярваш, че О не сътрудничи с Земблой?
  
  
  Тя кимна. — И ти трябва да ми повярвате, Ник.
  
  
  'Защо да ви вярваме? Русия може да се спечелят много, ако спечели Зембла".
  
  
  "Не, няма нищо! Ако Зембле успее да комбинирате тази област, ще ни е по-трудно, и за успеха на нашата революция трябва много повече време. Но има и още нещо, Ник. Играеш ли шах?
  
  
  "Аз играя по-рано."
  
  
  "За нас, руснаците, това е страст, както знаете. И защо? Защото тя сталкивает ограничен брой проницателни, умни и равни противници един срещу друг с безкрайно количество игрови възможности. Така и нашата политика. Харесва ни да знаят какви са опциите и можем ли да се справиш с тях. Полковник Зембла е съвсем друга. Той е див човек. Той трябва да бъде ликвидиран. В противен случай той може да застраши не само, Централна Америка, но и целия баланс на силите в света".
  
  
  "И ние сме пешки в играта, нали?"
  
  
  — Не пешки, Ник, а коне. Тя накратко се усмихна, устните леко треперят. "Кони може да скочи настрани и чрез други. Не пешки. Те са принудени да направят кратко, безсмислено стъпки в една посока".
  
  
  — Това предложение да се потопите във вашата страна, Тамара? Аз накратко, но рязко се засмя. Такъв скок е било самоубийство. Вашият КГБ назначен за главата ми-висока цена.
  
  
  "Аз знам това. Но аз също знам, че е било по-рано. Това може да се случи отново, — памет тя, — и да се случи отново, ако ти не бъдеш твърде глупав. Погледни себе си! Имате ми пистолет и стария револвер на д-р част на мендоса, а в останалата част? Само чрез мокри гащите! Ще спечелим полковник Земблу с помощта на това? Аз не казвам, че ние ще бъдем приятели. Но ние имаме обща цел. Ето защо бихме могли да работим заедно! Ние трябва да работим заедно!
  
  
  Очите Тамары ярко блестеше в мрака на тази празна стая. Аз си мислех, че тя се подиграват с мен по свой начин. За мен също беше все едно. Ми имаше нужда от помощ КГБ, помощ от организации с оборудване и храна. Аз се загледа в нея, сякаш мислейки си коментар. Тя огледа със сериозен и честен поглед. Тя изигра ролята си добре, дори много добре, но тя е твърде наивен, както често се случва с жените в нашата професия. Тя отстаивала своята позиция със своите черни гранитни очи. Това ми напомня за една чудесна венериной мухоловке, плотоядном растение, което трябва да бъде така сладко мирише насекоми, които тя се храни.
  
  
  — Ами... — колебливо казах аз, — какво предлагате?
  
  
  'Давай с мен.'
  
  
  — В къщата на Мигел зад ъгъла?
  
  
  'Да.'
  
  
  — Колко още освен вас двамата?
  
  
  Тя облизала устните, размишлявах, дали си струва да я лъжат. "Само един измамник Диего Ордас ".
  
  
  Това може да е истина. Това е много малко вероятно, но това нямаше значение. — Вие имате там има радиоприемник?
  
  
  "Къси вълни, всички диапазони", — бързо отвърна тя, забелязвайки моето съгласие. — Ние ще намерим ти дрехи и малко храна.
  
  
  Аз въздъхна, сякаш неохотно получаване на неизбежното. Аз станах и стянул със себе си мокри лепкави панталони. 'Добре.'
  
  
  — Това е мъдро решение, Ник, — тържествено каза тя. — Мога ли да си върнем обратно сега?
  
  
  "Ами, да", — отвърнах аз, потянувшись за бадемово бисквити и я пила за нокти, за нокти. "Само не това."
  
  
  Тя изглеждаше обиженной, когато набивала джобове. "Ник, аз си мислех, че сега ние се доверяваме един на друг".
  
  
  Аз трябваше да се усмихне. — Естествено. Но така, аз на тебе повече ти вярвам. Отворих вратата и ние излязохме в коридора. — Между другото, Д-р Мендоза каза, че ти си нещо, което бях забравила. Какво беше това?'
  
  
  Тя протегна устата си, като палав малко момиченце. "Забравих му плати всичко, което той искаше. Аз съм надула му, както вие казвате, че в Америка.
  
  
  Аз продължих ухмыляться; това е достатъчно леко, за да е истина. Вътрешно аз трябваше да се смея и над нещо друго. Все още Тамара старателно избягва да говори нещо за чантата си, все още бившата до мен. Тя дори не гледаше към него. Очевидно, тя усети, че е нещо важно. Това беше първото нещо, което тя би направила, ако ми се даде шанс.
  
  
  Появявайки се на Calle черна гора, ще мина към следващия кръстопът, на няколко крачки от къщи. В къщи от двете страни на улиците, беше тихо и тъмно. Тамара побелела, когато пада сняг падна в косата си и запорошил палто .
  
  
  — Ник — каза тя, когато ние се обърнахме на Calle Ноэво , — полковник Земблу трябва да спре на всяка цена! Очите ми бяха залепени с трето дома на правото, на сградата, в който, според част на мендоса, живеел брат му. Прозорци със затворени капаци изглеждаха тъмни и пустынными. — Не Земблу, Тамара. Той е загубил контрол над своята работа".
  
  
  "Канали в никакъв случай принадлежи на него. Аз това имах в предвид". Гласът й беше остър: "би било ужасно, ако се провалим".
  
  
  "Растения, дървета, насекоми, животни — цялата околна среда на площ от хиляди квадратни километра ще бъдат унищожени".
  
  
  — И хората! - Тя се сепва и за един миг постояла на вратата на дома, счищая сняг с техните обувки. — Трябва да ги предупредя, Ник. Би било несправедливо да не им каже за това.
  
  
  — Те не ти повярват, — отговорих аз. "Аз мисля, че те вече не вярват на очите си. Те не разбират, че им предстои".
  
  
  'Това не е честно!' — повтори тя импулсивно. "Хиляди хора щяха да умрат от глад и студ!"
  
  
  Аз взех ръката й, сякаш искаше да прекара по коридора. Аз я държат собствен автоматичен пистолет посветен на нея. — Добре казано, — казах аз. "Това определено е част от драматургия, която ви учат в КГБ. Вие също можете да плаче в отбора?
  
  
  "Как непочтено да се говори такива неща!" — въздъхна тя с искрено възмущение. Това е почти така, като че ли сълзи навернулись в очите й. "Ние сме от различни страни, това е вярно. Но хората, които ще страдат и умират в името на полковника Земблы, не на една страна. Те се опитват да живеят както могат! Ник, ти си толкова твърдоглави, че е загубил всякакво чувство за хуманност?
  
  
  — Аз някак си освободен затворник от вашия владимир лагер "Дузина" под Потьмой . Аз много добре знам си съветската благотворителност".
  
  
  Тя напряглась и компресиран устните. Ние бяхме вече близо до първата врата вдясно. Как да й нито искаше да отговори на моя подигравка, тя продължаваше да мълчи, страхувайки се провали в своята засада. Въпреки студа във въздуха на маги неясна миризма на опасност и смърт, който аз почти готов.
  
  
  — Ние сме тук — каза тя. 'Проходи вътре.'
  
  
  'След тебе. Аз съм зад тебе. Първият, който се опита да ме атакува, ще получи куршум в гърба".
  
  
  "Ник, аз се заклевам..."
  
  
  — Ти си първата, Тамара. Аз, здраво притиснат ръка. Големият ми пръст надавил на нерв, докато тя безпомощно не застонала. "Хайде да видим коя партия си организира за мен".
  
  
  Ръката на дръжката на вратата задрожала. "Ник, това не е начин да работят заедно. Моля, премахнете този револвер...
  
  
  "Напред."
  
  
  Влязохме. Това, което видяхме, никой от нас не се очаква. Това е клане. Един мъж распростерся на земята. Друг безвольно си седеше на стола, спокойно, сложил ръце на скута си. И двамата са перерезаны гърлото от ухо до ухо. Тъмната застинала кръв е образувала на пода голяма локва. Той образование в гърдите седнал мъжете и капе от стола. Стените бяха забрызганы кръв, първоначално брызнувшей от каротидните артерии.
  
  
  'Мамо мила моя ,' - Тамара наведе главата си и я повърна.
  
  
  Ако стомахът ми не е бил толкова празен, мен също би стошнило. Сега стомахът ми е намалена в гърлото, но успя да се справи със себе си. Аз съм учил останалата част от стаята. Всичко беше обърна с главата надолу. Кутии са били опустошени, калъфи за столове осуетени и модерен вход за транзистор на радиоприемник, който съм очаквал, се оказа безполезно. Аз се обърна към Тамара. Тя избухна сухи рыданиями. Аз я удари с длан по бузата, не е много, но е чувствителен.
  
  
  — Спри, — казах аз. "Хайде... ."
  
  
  — О... о, Боже мой. Очите й отново прояснились, но тя стоеше на крака, треперейки, като коте.
  
  
  "Твоите хора?"
  
  
  — Д-да . Мигел и... и Диего в стола си. Как да ...?'
  
  
  "Може би ги беше заловена на местопрестъплението от изненада. Да ги държат под цевта на пистолета и убити с нож, за да е колкото се може по-малко шум".
  
  
  Аз въздъхна. Моят глас е мрачно: "Изглежда, че д-р част на мендоса, нямам майка".
  
  
  'Как?'
  
  
  "Трябва да бъде, той е много зает, след като аз се отказах от него", обясних. — Той ви се обажда за мен. Обзалагам се, че тогава той докладва за вас на хората Земблы в Принцапольце.
  
  
  "Естествено! Той ни предаде и двете! Лицето й бе изкривено от гняв и омраза. "Ние трябва да се върнем и да се справят с него".
  
  
  — Добра идея, но ще оставим това за по-късно. Ние трябва да се измъкнем от тук".
  
  
  "Надявам се, че убийците ще се върнат и ще ни намерят тук."
  
  
  "Прибереги си отмъщение за по-добра възможност, Тамара. Ние трябва да заглуши тези канали, а те са пръснати на още три страни. Тук, в Принцапольце, ние нищо повече не можем да направим.
  
  
  — Да, да, разбирам. Тя ме погледна отсъстващ поглед. — Съжалявам , Ник. Опитах се да привлече в капана, за да извади от теб всичко, което ти си знаел.
  
  
  "Не се притеснявайте за това. Вие никога не сте излъган мен си игра. Вашият отряд от командоси е отишъл, а вашите другари са мъртви. Изглежда, че сега ние наистина трябва да работят заедно, но тогава ние трябва да се доверят един на друг. Ти искаш това?'
  
  
  Тя кимна. "Сега са останали само ние".
  
  
  'Ето така.' Аз съм върнал си пистолет Makarov. На мен ми беше интересно, че Хоук би казал за работа с руски агент. Нямах голям избор, но това може да създаде излишни проблеми. Трябваше колкото се може по-скоро да се свържете с екип О и да обясни нещо. Но най-важното е първо. Отидох в една малка стая, където лежаха две тела, и попита: "Има ли дрехи, които е подходящ за мен?"
  
  
  'Ник
  
  
  Аз бавно се обърна, ако ще с природните сили. Тамара махна към мен голям автоматичен револвер, като че ли не знаеше какво да прави. Тя отново кимна и я пъхна пистолета в джоба си. "Кафяв куфар. Той е с мигел и той приблизително със същия растеж като теб. Той е бил такъв, имам предвид.
  
  
  "Голямо момиче", — засмя аз, хвърляйки я магазин, който извади пистолет, преди да я предадат. Тя е преминала. Тя се промие до шията, но нищо не каза.
  
  
  Мигел се оказа по-ниска от мен и по-дебел. Все пак, открих нещо под ризи, дебел вълнен пуловер, панталони от камгарна вълна и чифт дебели чорапи, които седяха хубаво. Сложих всичко, за да бъдат добре защитени от студ, сняг и лед. Най-изненада се превърна в чифт кожени обувки, които бяха доста големи, така че не жали, въпреки излишните си чорапи.
  
  
  — Имате ли още някакви приемопередатчики, с изключение на тази купчина боклуци?
  
  
  Попитах аз за това Тамара, докато се облича. — Не — последва обескураживающий отговор. "Това е единственото, което имаме".
  
  
  — Това е проблем, — прорычал аз. "Аз се надявах, че ще можем да се обадите за помощ. Патрулните лодки ме чака в морето.
  
  
  — А ние там риболовен траулер. Някой от вас тук няма радио?
  
  
  'Аз съм страхувам се, че не. В противен случай аз ще го използва. Тези малко хора, които имаме тук има, всичко е непълен, тъй като и д-р Мендоса. Аз не мисля, че има нещо по-добро, отколкото кварцов предавател. Ние ще трябва да открадне лодка от пристанището. Да се надяваме, че ще се справя с това, преди това, тъй като бурята занесет нас.
  
  
  — Бихме могли да седнем в самолета, да — небрежно каза тя.
  
  
  Носех обувки и затопал от стаята. "Самолетът? Какъв самолет?
  
  
  "Сессна 150, която долетя от Мексико сити с Диего. Група за подкрепа пристигна с траулером. Тя подбросила магазин във въздуха, отново го удари и с общо тегловно съдържание на кости засмя. "Разбира се, ако не се доверяват на жените-пилоти..."
  
  
  — Ти го доведе тук, нали? Ако поставя го във въздуха в тази буря, лейди, аз никога повече няма да се критикуват жените зад волана.
  
  
  Тя се изсмяла дълбоко гортанным звук; щедро, с лъчезарна усмивка, между мъж и жена, а не между агенти. Тя отново стана сериозна. "Самолетът е на твърдо участък от плажа на север от селото. Аз здраво вързани го за всеки случай, ако ние не стигнем до Земблы навреме и с времето ще се промени. Затова сме внесли и топли неща. Аз се радвам, че ние сме взели тази предпазна мярка. Но когато Карибско море...
  
  
  Не й трябваше, за да завърши фразата. Аз лесно можех да си представя, как надуваеми вихъра на вълната падне върху малък самолет, се разпадат на шасито и сдавливают му, като че ли това е картонена кутия. Ние веднага са напуснали дома си. Аз само успях да вземете полушубок Мигел с кука в задната страна на вратата. Тамара е била жена с широка душа и бързо до всичко привыкала. Тя можеше да накара себе си да гледам на двама мъртъвци безстрастно. Повече за него не говори. Те са мъртви и по-добре е да ги забравите. Нещо трябваше да се направи, което може до нищо не доведе и дори да доведе до собствената си жестока смърт. По-късно, когато всичко ще се свърши, тя може да скърбят за тях. Тогава ми дойде идеята, че когато става дума за битки, но тя все още е била мой враг. Аз не бих искал да я убие.
  
  
  Улица Ноэво е била празна, тъй като никога. Добри граждани Принцапольцы са били шокирани от ледена буря, в която те нищо не са разбирали. Ние се държим близо до канавката от едната страна на улицата. Тамара автоматично придвинулась към мен, сякаш търсейки защита и утеха.
  
  
  "В апартамента е храната . Какво ти е било нужно.'
  
  
  — Странно, — казах аз. "Имам там внезапно изчезна апетита".
  
  
  "Може би в самолета има нещо друго".
  
  
  Ние се обърнахме на Calle черна гора, обратно към градския площад покрай дома на д-р част на мендоса. Нищо не се виждаше. Нищо не шевелилось, но имаше странна тишина. Това ме уплаши. Аз внимателно прислушивался. И отново моят дългогодишен опит ще изостри проблемите инстинкти, подсказавшие ми се, че нещо не е наред. Аз лесно спуска крак, съвсем леко. Тамара тихо вървеше близо до мен.
  
  
  Минахме покрай дома част на мендоса, когато тя започна да говори. — Диего беше добър човек — замислено каза тя. — Мигел наистина е брат на д-р, ако ви е утешит.
  
  
  Стигаме до груб са заковани заедно количката за магарета, която стоеше на дышлах точно преди конюшни. погледна към конюшнята. Сега вратите са били отворени. Беше съвсем тъмно.
  
  
  Почти ядосан, аз прошепнах: "Ние сме в капан". Преди Тамара е имал време да реагира, от тъмнината конюшни, заснет хиляда пушки. Всъщност, е само около десет, но това е твърде много, когато става дума за теб. Аз се чувствах като глинен гълъб, който стреля от всички страни.
  
  
  Аз извиках и бутна Тамара лакът. Аз изстреля в отговор от една стара револьвера част на мендоса. Твърде прибързано. Аз се съмнявам, че някой някога е хит. В нас се стрелна отново, червена светкавица от конюшнята. Аз отново е уволнен. Покрай нас пронеслось още повече олово. Стигнахме до количката и се втурнаха за тази съмнителна барикада.
  
  
  'Ник.' Тамара ме хвана за ръка. "Те ни обкръжаваха!"
  
  
  — Няма смисъл от паника, — прошепнах аз в отговор. Аз се наведе толкова ниско, колкото можех да погледна под количка. — Десет към едно, това са същите копелета, които убиха вашите хора. Те няма да вземат пленници. Ние ще трябва да се бием.
  
  
  Воле за глътка се разби в стари дървени борда на каруци. Куршум имали дебели дъски и рикошетили в още падащ сняг. Изглежда, при тях е имало много боеприпаси. Имахме не повече, отколкото е било в нашите револьверах. Не ми беше нужно да се посочи Тамара на нашето затруднение. Тя полицейски изстрел само от време на време, само когато може да се прицелите в огнище на пожар. Един от нейните снимки удари. Внезапен писък и трясък падащото пистолет. Чернокож мъж в селски дрехи излезе, пританцовывая, как да прави pirouetted по време, сцепив ръцете на окровавленном лицето. Тамара не се харчат за това е още един куршум. Мъжът извика. След това един от приятелите му в оборите изстрел му. Той падна на главата си в снега.
  
  
  — Имаме почти приключила боеприпаси, — памет Тамара.
  
  
  Оръжия расстрельной отбора продължиха да стрелят. Проклятие! Ако само имаше начин да ги взриви, и за всичко това! Това ми даде идеята. "По — бързо- нареди аз, — помогнете ми да извадя този дървен щифт от главината и да свали колелото!" Задника пистолет част на мендоса, научих от ос домашно клин. Заедно ние открутили дървено колело. Тя с мъка оторвалось. Количка падна на една ос, а от другата страна се повишиха. Така имахме по-добро покритие.
  
  
  "Дай ми една от твоите мандарини".
  
  
  Тамара уставилась на мен. "Мандарини? Аз... аз не разбирам, какво искаш да кажеш.
  
  
  Олово летели около нас, сякаш бяхме в осином гнездото. Време за обяснения не е имало. "Проклятие!" - рязко казах аз. — Тези мандарини, които носите, изглеждат истински, но аз не съм по-зле за тебе знам, че това е прикрит гранати. Британците също са ги използвали във войната срещу Хитлер. И ми се струва, че вашата електронна цигара е всъщност запалителни бомби със закъснител. проклет да си в О, ние също знаем такива фокуси. Днес или утре мога да ви разкажа за изкуствени кучета от латекс, които ние пускаем по каналите, за да взриви брави. Ами хайде пак!'
  
  
  Тя полезла в един от джобовете на палтото си и проведе ме добре скрита за експлозиви.
  
  
  "Стъблото — това е запалването", каза тя. "Колкото по-кратък ще го сломаете, толкова по-бързо ще последва взрив".
  
  
  Аз бутна фалшив мандарина в дупка за оста на колелото. "А сега нека выгоним тези плъхове от гнездото!" Аз откатил колелото в посока на каруци.
  
  
  "Дайте ми прикритие".
  
  
  "Имам само три изстрела".
  
  
  "Те не ще устоят, когато това се случи", — обещах аз. Тамара започна да стреля. Станах и бутна колелото. Той покатилось по улицата през сняг, перепрыгнуло през прореза от другата страна на улицата и поетапно, покатилось направо към тъмна конюшни. За миг воцарилась мъртва тишина. Девет останалите снайперисти явно недоумение, което се случва. Ако имаме късмет, те сега ще бъдат около волана.
  
  
  След това гранатата избухна. От вътрешността на конюшнята се разнесе оглушителен трясък. На вратата се появява от пантите и се понесла на улицата. Небето задрожало ярки цветове, които следва ослепляющая белота. Езици на огъня излезли от разбито отвора на вратата. След няколко секунди на кайро се превърна в пламенен ада.
  
  
  От количките съм прошепна: — Това не е само на нар. Едновременно с това е и една запалително бомба!"
  
  
  Тя философски пожала рамене. "Най-важното е да сте извършили своята работа, без да умира сам, като герой".
  
  
  Заедно започнахме да работим по улицата през руините на конюшните. Веднъж Тамара малко не се подхлъзна на замерзшем сняг. Тя възстановява и червено от срам. Освен това, тя не е изостанала от мен. Стигнахме до ъгъла на улица Calle черна гора и прекоси бялата равнина площад.
  
  
  Сега е ред на Тамары да върви напред. Тя знаеше къде се намира "Сессна-150", а аз не съм. Аз се молих да сме стигнали до самолета, без по-нататъшни трудности.
  
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  Изненадващо, но по-нататък трудности не е имало. Поне не от тези, които ходят на два крака. Времето, изглежда, е накарало дори фанатици Земблы в дома си в търсене на убежище и топлина.
  
  
  Сняг отиде по-силен. Силните пориви на вятъра за малко не събори нас с краката. Леден въздух притиснат ми дробове и е причинил болка на очите. Пръстите ми са като кубчета лед. Аз бях без ръкавици. Карибско море вздымалось и бурлило: бялата пяна на черна вода. Бурята беше от запад, от низините. В резултат на ниска брегова линия не се оказа под вода. След повече от часа тежък преход по плажа на Комарите-Коста стигнахме до самолета онемевшие от студ.
  
  
  Тамара пристегнулась на лявата седалка.
  
  
  Включи централно отопление, — казах аз, чукат на зъбите. Тя стартира двигателя, бързо проведе проверка и увеличи скоростта, за да провери мотора. "Това е първият път, когато трябваше да включва антиобледенители за излитане", каза тя. Тя втренчено гледаше към заснеженный плаж. 'Чакай малко. Ние може да издържи няколко удара на вятъра.
  
  
  Тя ме отпусна спирачки и бавно бутна газ напред. "Сессна" се разтърси и се тресеше под натиска на вятъра, пяна и сняг. Ние рулили по-широка лента на вулканични скали и камъчета, понякога буксуя на льдинках. Главата на самолета по никакъв начин не може да се насочи по посока на вятъра. Той духаше от всички страни. Тамара ще окаже натиск върху газ до дупка. Няколко удара, чудех се на себе си, всичко е наред! Имах разрешително CLV - Категория Въздушен транспорт. Това дава ми същите права, че и обичайните търговски лиценз. Единствените изисквания са по-високи. От пилота са необходими по-високи летателни умения и страхотна физическа подготовка. По принцип тя има за търговски и професионални пилоти. Аз съм добре осведомен за еволюцията на летателни апарати, откакто Икар за първи път обхваща себе си восък и пера. Но сега, когато щяхме да оспори тази воющей бурята, като не повече от кибритена кутия с размах на крилата от около 12 метра, помислих си, как можем да се отделим.
  
  
  Ние порхали по брега, докато не са достигнали скоростта на излитане. За Cessna 150 е около 90 километра в час. Ние сме излезли на свобода и са скочили във въздуха. Това е зловеща сензация. Видях, че Тамара съвсем не е доволен от своите излитане. Ухапване на долната устна, тя третира с румпелем и педали, като органист, свири "Изход гладиатор", в стил на хоро. Тамара постепенно се издига на самолета на височина 2000 метра. На тази височина тя продължи да лети. Тя спокойно дръпна газ, докато тахометър не показа 2300 оборота в минута.
  
  
  — Ти си роден пилот, — казах си.
  
  
  "Там, откъдето идвам, такова време всяка година в продължение на шест месеца", — отговори тя. 'Къде лети?'
  
  
  — Ти знаеш, че това е първият път, когато имам време да се тревожи за това? Аз отворих чантата си и започна да разглеждате паспорти и документи. Междувременно обясних й как съм ги закупили и на които те принадлежат. Собственик на чантата е сеньора Ана Мохада, вдовица, живееща в хотел Vacaciones в Пунтаренасе, Коста Рика. В свободен превод тя е живяла къщата и е работил там като икономка. Поне, ако можем да я провери документи. Аз се чудех, колко са истински, когато аз проверка на следващия набор от документи.
  
  
  Името на тази плешива глава имаше Тоничи Карпо. Смятало се, че той е работен в Поленсии, Хондурас. Друг мъж, Рамон Батук, живял на остров Исла де Сангре, Панама. Той е бил известен като търговец на дантели. Исла де Сангре - "Кървав остров". Тамара се сепва, когато прочетох я списък. "Струва ми се, е най-неподходящото място за продавач дантела".
  
  
  "Ами, когато имате стотици малки острови, като Панама, вие понякога получавате един луд имена". Аз проверих още веднъж всичко, сгъване на хартия обратно в торбата. На нас ни остава съвсем малко. "В Хондурас, — реших аз.
  
  
  Тя се наклонила самолета за запад-северозапад. Летяхме обратно към вътрешността на страната над Никарагуа. Още сто и петдесет километра и сме били над Хондурас. Видимостта е нулева. Навън е пълен водовъртеж, заплетени бяла каша. Тамара инспектирани всички уреди, магнитен компас и използва своята практическа интуиция. Известно време работата беше много интензивна. В сравнително спокойно време на Тамара питане се обърна към мен.
  
  
  — Поленсия, Хондурас? Откъде този човек от Карпо ?
  
  
  'Родом от там. Отговорът е Да. Знаеш ли къде е това?'
  
  
  'Никога не бях чувала. Единственото място, което ми изглежда познат, това е Puntarenas. Изглежда, това е обещаващ туристически курорт в залива Никойя ".
  
  
  "Това се вписва добре с такова име, как Hotel Vacaciones. Те трябва да са малко по-оригинални. Те могат да научат много от Панама с красиви имена острови".
  
  
  — В чантата си заедно с теб се намират карти, Ник. Виж, можеш ли да намери на картата на Хондурас. Тогава аз ще мога да се ориентирате.
  
  
  На посоченото от нея място лежеше карта. Всъщност цялата купчина от карти. Повече, отколкото някога съм виждал на частни самолети, с които ми се налагаше да се изправи. WLK's World Авиационна Maps - за всяка част от Централна и Южна Америка, подробни карти, получени от частни агенции, и добре изследвана Наръчник на пилота FAA за Съединените Щати.
  
  
  Намерих на картата, която е търсил. — А ето и Поленсия. Съдейки по размерите, това е село, състояща се от двама души и пилешко месо. Той е разположен между столицата Тегусигальпой и трехтысячником Ел Пикачо . Хм, тъй като добре сте приземляешься на козлиных пътища?
  
  
  — Ние приземлимся в Тегусигальпе, ако нямате нищо против. Мисля, че това е единственото летище на Хондурас. Във всеки случай той ще е най-близо до Поленсии.
  
  
  Дадох й координати и сложи картите си обратно. Тя включи радиото, за да могат да фар. Говорител само се публикува някакъв статично пращене. Нищо обяснителен от това да е невъзможно. Стрелка радиокомпаса бавно поворачивалась. Не ми се струваше правдоподобно, че всички станции са били изключени от ефира. Те просто не бяха чути, и причината можеше да бъде само една. Сигнали боли промяна на времето полковник Земблы. Само неблагоприятни условия, не може да доведе до отказ от такъв мащаб. Като размишлявах, осъзнах също, че ние в Принцапольце никога не биха могли да поискат помощ по радиото. Ние наистина бяха съвсем сами. Повече, отколкото първоначално се боеше. Казах това на Тамара. — тя ми отговори с мрачен поглед. Устните са бледи.
  
  
  — Ирония на съдбата, — казах аз, — е, че Зембла исках да предадат своите искания до цял свят на радио. Може би той се зае да е някъде другаде, извън този хаос, но аз се съмнявам. Аз не мисля, че е напълно неспособно да, в какво се забърква. Аз мисля, че неговото огромно его малко затуманило го изчисления. Това често се случва с диктаторами, страдащи мания за величие. В края на краищата, той не е бил по-умен.
  
  
  — Не, той е твърде умен, Ник. Тамара отново затвори устата и приемането на техните инструменти. Това има малко общо с полета. Внимавайте за ръце и ако е необходимо, коригирайте. Това е всичко. "Сессна", вздымаясь и крутясь, пробивалась през завихряния на въздуха. Тамара е подобен на турция, скачущую на диви коне. Тя е под заедно със самолета. Ръце и крака уверено и бързо реагират на всяко движение на вашето устройство. Летял е покрай добре, дори много добре. Единственият недостатък на полет на сляпо е, че не можеш да видиш планината, за която може да се появяват пред вас.
  
  
  "Защо Polencia, Ник?" — попита тя след известно време.
  
  
  "Защо отиваме там? Защото това е северно от Prinzapolca, а другите две на юг. Бурята се усилва, и аз реших, че ни е по-добре първо да се пребори за най-дълъг участък, а след това за по-кратко.
  
  
  'И аз така си мислех. Но аз имах в предвид, като можете да бъдете сигурни, че там има предавател? Карпо, Батук и Сеньора Мохада за да може да дойде отвсякъде и от никъде. Те могат да се използват фалшиви документи.
  
  
  — Трябва да го знаете — засмя аз, — сеньорита Росита от Манагуа.
  
  
  — Не смейся мен, Ник. А сега сериозно!
  
  
  Аз въздъхна. "Има четири причини. Първо, имам не само паспортите си, но и своите национални документи за самоличност. Вие не по-зле от мен знаете, че с фалшив паспорт може лесно да влязат в друга страна. Но опитайте се да сте в страната с фалшива лична карта. Това е особено трудно. Особено в Латинска Америка. Полицията обича да се провери. На второ място, всеки от тези момчета контролира предавател. Следователно, те трябваше да живеят в близост до неговото инсталиране. Трето, аз не разбирам, защо Зембле използване на фалшиви документи. Това не е без риск. Не, аз мисля, че тези места са верни.
  
  
  — А четвъртата причина?
  
  
  Аз сви рамене. "При нас няма нищо по-добро".
  
  
  Аз разбирам. Тогава ние просто ще направим това. Тя поджала устните. Забелязах, че това е навик, когато тя за нещо се притесняваше. След това лицето й оживиха. — За един стол кошница за пазаруване, Ник. Диего е бил много гладен, когато се готви за пътуване, а може би в нея има нещо друго.
  
  
  Намерих на количката с една от тези плетени мексикански чанти за пазаруване. Наистина, Диего не е толкова много напуснали. В бутилката все още остава бутилка евтино червено вино и остави няколко тако, както и jamón и тостадас - тапас . Те са студени, но все пак са вкусни. Тостады са все още хрупкава и с всякакви погалят с различни вкусни неща, включително и зелен пипер, който е бил достатъчно горещо, за да изгори вътрешностите си.
  
  
  Една глътка аз опустошават бутилка, за да гасят огъня. Сложих количката обратно и се отпусна в стола си. Топло вино, отопление на самолет и пълен стомах предизвиква у мен сънливост. Аз се опитах да държите очите си отворени. Но не остана дълго. "Цессна" се люлееха и се люлееха. За моите уши звука на двигателя е pulsing, предполагащи сън трясък.
  
  
  Събудих се бавно. Чернота без сънища, в която съм потопен, постепенно се превръща в мрачно-сиво реалност. Усетих пульсирующую болки в раненом рамото. Мускулите ми е намалена, защото съм твърде дълго време седи в една и съща позиция. Все още не е съвсем събуждайки се, отворих очи. Първо си мислех, че все още съм в лодка и уплываю от храма. Гледах в една огромна сива безкрайност. Отне ми няколко секунди, за да разбере, че ме мотает тук и там в самолета. Лежах, облегнат на главата до вратата и гледах през прозореца на Хондурас. Всичко беше засыпано сняг. Обърнах главата си към Тамара и се прозя.
  
  
  'Спал добре?'
  
  
  — Разумно, ако се вземат предвид обстоятелствата. Къде сме ние?'
  
  
  "Почти Тегусигальпе. Приземляемся след петнадесет минути. Никой никога не е казвал, че сте храпите?
  
  
  "Само ако можех да отговоря на комплимент", — засмя и аз. — Има нещо още по радиото?
  
  
  Тя поклати глава. — Имам впечатлението, че всички канали са тук само за да са изключени. Струва ми се, че Зембла носи пълна отговорност за това мълчание.
  
  
  — В такъв случай — казах аз, вече не chuckling, — те вероятно евакуират града. Правителството зависи от средства за комуникация, особено в трудни времена, докато не дойде истинският край".
  
  
  "Тези бедни хора, — прошепна тя, — този беден, нещастен човек и..."
  
  
  Десет минути по-късно видяхме тъмна маса, движеща се под нас. Ние прелетя над столицата на Хондурас. Усетих внезапен страх. Тегусигальпа трябва да бъде светъл лъч в тази сива овесена каша. Ние трябва да видите трепкане или поне да ги отразяват в снега. Тегусигальпе почти четири века. Това е град, който се гордее с университета и катедралата на осемнадесети век, който се вижда отдалеч с купола и две кули.
  
  
  Тегусигальпа с двумястами хиляди жители, изглежда, вече не е съществувала.
  
  
  Тамара наведе самолет през бушующую буря. "Летището се намира на юг от града, доста високо, почти 3000 метра. Затегнете колана си. Тя ще бъде трудно кацане, ако загубя видимост".
  
  
  "Да се забавляваме, че можеш да отнеме отново в скоро време," — предупреди я. "Може би ни очаква за добре дошли комитет".
  
  
  — Какво искаш да кажеш, Ник?
  
  
  "Ние не знаем какво се е случило, откакто сме напуснали Принцапольцу. Тегусигальпа може да бъде почти ненаселените. Но те също така могат да бъдат на военно положение. А ако е така, тогава войниците лесно могат да обстрелять на някой друг самолет. Има и друга възможност. Ако Зембла добре се грижи за своите връзки с обществеността, средствата за комуникация и транспорт, може да се окаже в ръцете на неговите съучастници. Бурята може да бъде сигнал за нанасяне на удар в момента, когато страната е парализиран. Се съмнявам, но ние нищо не можем да бъдем сигурни. Тамара обеспокоенно ме погледна. Тя облетела покрайнините на града. Докато спеше, тя започва да лети много по-висока от първоначалната височина 2000 метра. Тя падна на няколко стотин фута и се обърна самолета в широк вираж. Тегусигальпа стана ясно видими и изчезна в ляво, когато летяхме над природа.
  
  
  Хондурас е много подобен на Никарагуа. С изключение на тесните крайбрежни ивици, това е планинска страна. Селското стопанство е основен източник на препитание, но по-голямата част от земята все още не е обработена. Както и Никарагуа, сега той приличаше на безплодния арктически пейзаж. Тъмни облаци, бременни със сняг, се въртяха около въображаемата планински върхове на височина четири-пет хиляди метра.
  
  
  Моят пилот, изглежда, знаеше, че траекторията. Това е доста вероятно, че тя приземлялась тук по-рано. Тя отново даде колата се върти, се откъсна скорост до около хиляда оборота в минута и включени светлини за кацане. Бавно тя намали самолет. В едно тревожно миг си помислих, че тя иска да сме попаднали сред горички. След това сме готови за спускане. В светлината на нашите кацане на светлините утвърди бетонна писта на летище Тегусигальпы. Вятър и сняг, разбиване на самолет. Видимостта не се простира много по-далеч винтове. Смътно можех да видя точно пред себе си огромна форми на контролната зала на организаторите и навеси. Аз се чудех, които чакаха ни в тези сгради. Ако някой е бил там.
  
  
  Ние са хит на земята, са скочили, отново са хит за земята и за нас се пързулна. Тамара възвърна контрола над самолета, и ние договор до кулата. Минаха покрай двойка стари "Mustangs" P-51, реликви от война, DC-4, както и група изведени от експлоатация F-5. Търговски самолети не се види. В хангари, контролната кула и зала " пристигащи беше тъмно; нямаше никакви признаци на живот. Моето подозрение е, че градът е бил вакуумни тръби, стана по-силен, отколкото когато и да било. Разбира се, възможно е също така, че са били евакуирани само предградия. Населението да може да се събира на лагер в центъра на града, за да изчака края на необясними бедствия. От друга страна, това може да бъде и една голяма засада. Тамара остро осъзнава потенциална опасност. Когато стигнахме до залата си, тя выключила засаждане светлини, рязко затормозила и е разположен на "Сессну" на 180 градуса. В критична ситуация у нас сега е имало достатъчно място, за да отново бързо се издигат. Никой не излезе да поздрави нас. В сянката на една сграда, изглежда, също никой не се крие. Тамара е кацнал на двигателя и внимателно поглед навън.
  
  
  Аз я попитах. — Вие нищо ли?
  
  
  'Няма. Да изчакаме!'
  
  
  Отвори вратата и избяга мъж. Той шатался, се плъзна, шатался и тичаше толкова бързо, колкото можех. Аз не го научих. Във всеки случай, той не е бил войник и е безоружен. Той се гмурна в хангара. Чу слаб звук на колата, която ликвидация и заминава на пълна скорост. Ние изчакате няколко минути, но нищо повече не се случи.
  
  
  "Може би, "мародер", — казах аз, — но все още е и пияница". Борех се с вратата. Ледено студен вятър беше ужас, след уютната топлина на самолета. — Чакайте, — извиках Тамара. — Искам да видя. Тичах към вратата, от която излезе мъж. Пистолет част на мендоса, с един куршум в ръката ми, готова за изстрел. Вътре беше почти прекалено тъмно, за нищо да се различи. Аз ощупал стената и намери ключа и го включи. Нищо подобно. Аз се опитах още няколко пъти. Аз рязко спря да слуша. Вятърът виеше навън. Хартия задуло в големи прозорци.
  
  
  От другата страна на големия мраморно зала очакванията стоеше редица билет за кас. Отидох до най-близкия шкаф и хвърли въпросителен поглед за нея. И аз прегледах класните стаи и на тоалетните. Летището беше безлюден. Върнах се на гишето и се опитах телефон, който бил на масата. За мен не е изненада, че линията не работи. Отзад чула и леки тромав стъпки. Обръщайки се около оста си, аз съм изтървал телефона и вдигна пистолета.
  
  
  Това е Тамара. Тя не беше нужно да ми казва, че тя е нервна. Си кръгли очи са били с размерите на чинии. Тя е смъртно бяло. "Не можех повече да търпи това е там — каза тя.
  
  
  — Тук не е много по-добре. Аз посочих телефона, висевшую в близост до масата. "Тук няма никой. Телефон и светлина, също вече не работят.
  
  
  — И какво ще правим сега?
  
  
  "Поленсия".
  
  
  Тя нервно ме хвана за ръкава. — Хайде първо ще отидем в Тегусигальпу, Ник. В крайна сметка, градът не може да бъде напълно вакуумни тръби. Не, за такъв кратък период от време. Трябва да има някой, който може да ни помогне. Полицията или армията.
  
  
  — Бих искал, скъпа, но не мога. Ние първо трябва да се намери някой, който да обясни този въпрос. И ако се намери някой такъв, въпросът е само в това, ще повярват ли те на нас. Ние чужденци без паспорт или виза. Не, те биха предпочели да се мисли, че сме били причината за това".
  
  
  — Но ние не можем да спрем Земблу. Само ние двамата.
  
  
  Аз потупа по ръката, която държеше ръката ми. — Бас държа?..
  
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  След един час пътувахме от Тугусигальпы на украденном военно "лендровере" в планината село Поленсия.
  
  
  Имаме достатъчно късмет да се намери нещо, което ехало в пустинята летището. Ровър стоеше в малък полицейски гараж летище близо до старите пропеллерными самолети. Колата се качват на домкрате и свали дясното предно колело. След като властите в Хондурас са решили да действат, очевидно, с произход всеобщата паника. Ровър просто забравен. Той е бил ръждясал, с треснувшим предното стъкло и помятой решетка на радиатора. Но още по-важно, той бе напълно затворен. На тази височина, както и по-горе в планините, където трябваше да отида, има такова нещо като зима. Разбира се, нищо в сравнение с настоящите обстоятелства, но това, че жителите на Хондурас се използват в затворени автомобили, за да има смисъл. Аз бях благодарен за това.
  
  
  Намерих подходящо колело в гаража. Междувременно Тамара рылась в търсене на туби за пълнене на бензин отвън, при зареждане с гориво. Аз бях на колелото, когато тя дойде да ми каже, че помпата не работи - няма захранване. За щастие, ние открихме няколко барела бензин. Успяхме помпа ръчна помпа достатъчно, за да попълнят шест туби и резервоар г.). В края на краищата, високо октаново число, разбира се, прожгло ще дупка в цилиндрите. Въпросът е в това колко бързо. Оръжия в Rovere не е, което не е изненадващо. Ние открихме кангал въжета и аптечка за оказване на първа помощ . Преди да тръгнете на Тамара смени превръзката на рамото ми. Аз се радвам, че кървенето спря и отвори добре се затвориха. Въпреки това не е имало никакви лекарства, за да се намали грызущую болка. Опитах се да забрави болката. Моето изследване на източната философия и моите задълбочени занимания по йога трябва да ми помогне в това. Духът побеждава материята, и това работи!
  
  
  Най-накрая по пътя забелязахме, че икономиката работи, като лошо, а ауспуха е смахнат. Кабината изпълни непрекъснат тътен и миризмата на гари. Аз си помислих, като иронично би било, ако от отравяне с въглероден окис ни накара да умре, преди да имаме шанс да умре по-подходящ начин. Лично аз съм предпочитал леден сняг или нажежен до бяло олово.
  
  
  Аз отидох. Тамара е намерил пътя по картата, с която тя се разположи в скута си. Маршрутът, по който вървяхме, се състоеше от непрекъснато на зиг-заг по хълмовете и накрая, финалната, ужасно стръмно изкачване в Поленсию. Изкачването на тези върхове не може да се счита за нещо грандиозно. Те не са особено стръмни и не попадат в същата категория, че и Алпите или по-млади Скалистите планини. Но сега трябваше дисекция на покритите със сняг гори. Изкачване на продуваемым ветрове перевалам по обледенелым гужевым и планинските пътеки е по-опасно, отколкото изглеждаше. Над нас висене тъмни облаци. Снопчета сива мъгла и сняг, на места смесени с градушка от разбиване на терен от всички страни.
  
  
  От двете страни на тесния път се движеше малка армия от местните жители. Бежанците, покинувшие им села и хижи. Те поплелись под защита Тегусигальпы. Някои от тях бяха на кон или мулах, други са каруци, но повечето вървяха пеша. На тях са струящиеся пончо, свободни памучни панталони и сандали. Зле облечени и нещастни, те препускаше със своите оскъдни пожитками на гърба си. Ако те са били привърженици на Земблы, а след това не показаха това.
  
  
  Веднъж спрях, за да пропуснете каруцата. Тамара отвори странично прозорец. — Колко далеч преди Поленсии? — попита тя от метиса . Той помедлил миг и по-плътен закутался в пончо около своето замразено тялото. "Може би час. Пътят е лош. Върни се назад, ако можеш.
  
  
  — Не, ние трябва да продължим напред. Благодаря.'
  
  
  Мъжът сложи ръка на прозореца. — Това е безполезно, сеньорита. Някои от нас от Поленсии. Хора с оръжие изгониха ни от нашите домове."
  
  
  — Войници?
  
  
  'Няма. други. Аз не знам, защо им е необходимо нашето малко селце. Когато се сблъскате с оръжие, по-добре да не задава въпроси и да се подчиняват".
  
  
  "Ние ще бъдем внимателни. Мучас грасиас, сеньор. Тамара затвори прозореца. Лицето й бе мрачно, докато пътувахме. — Сега без съмнение, Ник. Ти беше права. Предавател там.
  
  
  'Да. И още нещо. Зембла вече е бил там.
  
  
  Тя ме погледна с остър поглед. — Как можеш да бъдеш толкова сигурен?
  
  
  "Аз не съм сигурен, но това съответства на графика. Каналите не трябва да бъдат много големи. Те са предварително произведени и са настроени на определена дължина на вълната. На екипа са ангажирани от храма на маите. Зембла ги създаде тайно, без надзор. Така че, нито една държава няма да стане подозрителен и не ще изпрати войници, за разследване на неговата дейност. Сега, когато всичко се обърка, той трябваше да направи избор. Той може да демонтира своите канали и да забрави за своята програма, или той може да реализира своите планове на всяка цена. И аз още не мога да видя, че този фанатик се отказах. Ако се вярва на kuznecu, това е свързано с комплекс мъченик. Сега, когато Поленсия окупирана от неговите въоръжени бандити, очевидно е, че Зебла реши да се бори до край. Тъй като радио-не, бих казал, че той лети насам-натам между своите мнения, за да подкрепят своите хора и да командват от тях".
  
  
  — Искаш да кажеш, че полковник Зембла тук, в Поленсии?
  
  
  "Може би, той отново е изчезнал и е оставил часови".
  
  
  — Не сме сигурни, Ник.
  
  
  Аз хвана за кормилото Ровера, като зад врата Земблы.
  
  
  "Не, не сме сигурни".
  
  
  Ние с всички сили се опитват да намерят пътя нагоре. Понякога между групи дървета, чиито клони согнулись под необичайно снежна натоварване. Понякога по окутанным мъгла към хребета на планината, със скали от едната страна и сиво отсъствие от друга. Студено е увеличила. Леден вятър прорезал кабина, като бръснач хартия, и нашите зъби удряха, като кастаньеты. Накрая стигнахме до малко плато в широк края на долината триъгълна форма. От другата страна На долината се намираше Поленсия.
  
  
  Пред нас се простира огромна сверкающая равнина. Светлина ослепляюще отразявал на девствен сняг. Самото небе сякаш искрилось и мерцало. Кувыркающиеся маса облаци блестяха като живак. Долината на лъчезарните белота и завладяващо красива. Доброто ледени куполи покриваха веднъж зелена земя. По средата на долината течеше река. Можех да видя мястото, където тя впадала в долината. Хълмисти джобове под дебел слой сняг посочи прагове. Много каскади, сега са заобиколени от лед, посочи на по-висока позиция. Поленсия се е намирала в подножието на голям водопад. Обикновено къщите на селото се състоеше от бежово-сив камък и мазилка, а сега това е една шепа порутени хижи слонова кост около същата бяла църква.
  
  
  Знаех, че на църковна кула ще бъде човек на пост. Други ще патрулират по улиците, а някои ще седят по стръмните склонове около долината. Пазачите, които можем да видим, шест души образуваха тъмни петна на светъл фон. Двама са импровизирани блокади, образувана загородкой от трупи на пътя, водещ към Поленсию. Останалите се настаниха около полукръг на наша страна на селото.
  
  
  Те все още не са виждали. В противен случай би нещо са направили — каза Тамара. "Те просто са там... Или може би, те знаят, че ние отиваме, и чакат, не стреляте, докато не дойде по-близо".
  
  
  — Ами, не ще ги принуди да чака повече.
  
  
  — Можем да се опитаме да унищожи последния часови обходным движение. Бихме могли да го използвате пистолет.
  
  
  Аз не веднага отговори. Аз съм учил местността и мислех. Аз се опитах да излезе с план, който е имал прилични шансове за успех. Аз това не го харесаха много.
  
  
  — Не, ние не знаем техните правила, — казах аз след известно време. — И нямаме време да стоя тук и във всичко това да се разбере. Освен това, селото е напълно отворена. Влизам там ще бъде адски трудно. И дори ако това стане, ние може би не знаят за тяхното местоположение. След това ще издадем себе си. Не, единственият ни шанс — да нанесе удар, преди те да разберат, че сме тук.
  
  
  — Добре, кажи ми как!
  
  
  Аз все предефиниран. След това взех кангал на въжето с задната част на машината. — Дай ми пистолета си, — казах аз.
  
  
  'Защо? В него бяха останали само три патрона.
  
  
  'Отлично. Това е на две повече, отколкото е останало у мен. Ах да, и още една граната, моля.
  
  
  Тя изглеждаше тъжна, но е направила, като е поискал.
  
  
  'Къде отиваме?' — попита тя, когато се подготвя да изляза от Ровера.
  
  
  — Не ние, а аз. Остани тук.'
  
  
  — Ник, не!
  
  
  'Така трябва да бъде. Междувременно можете да се обърнете джип и подправете с резервоар от туби. Ако ми е възможно, може да се наложи бързо отстъпление. Ако аз не дойда,...
  
  
  'Не казвай така.'
  
  
  — Ако имам нищо няма да стане, — повтори аз, — тогава имате шанс. На бензин е повече от достатъчно, за да се върнете в Тегусигальпу.
  
  
  — Мразя те, — извика тя след като ми. Аз погледнах през рамото на стройната фигура, седнала в "лендровере" . Ако само не беше толкова дяволски студено и ситуацията не е толкова опасна и спешната! Тогава ми се ще да се видим знае ли тя какво е любовта. Моето шесто чувство подсказывало ми, че ми е симпатичен руски агент е достатъчно възбуден, за да ни накара да забравим, че ние всякога беше студено.
  
  
  Бях достигнал края на плата и започна да се катери по хълмове, водещи до стръмни скалите над долината. Трябваше овен сняг с единия крак, докато той не станал достатъчно твърд, за да издържи теглото ми. След това друг крак следващото парче, и така нататък. Това беше смъртно досадна. Стъпка по стъпка, аз се качих. Скоро спрях да чувствам мускулите на краката се дължи на притопывания. На много стръмни участъци трябваше да пълзя на колене. Аз с мъка се изкачи с помощта на ръцете. Най-накрая стигнах горния край на скалата. Сега пътуването ми към скалата точно над Поленсией започна.
  
  
  Първата част не е прекалено сложна. Тя се състои най-вече от лабиринта на храсти и малки дървета, от които в най-странни места нараства заплетен в клоните. Но след това чаща тези ветровити на старите дървета е спряло. Аз дойдох в гъста гора. Големи иглолистни дървета, дъбове и брястове се наведе под натиска на порывов на вятъра. Клоните се движеха бързо. Тя изглеждаше така, сякаш ръце се люлееха от страна на страна, за да се затопли. Някои дървета се срути под тежестта на снега и се счупиха с замръзнали барел. Аз трябваше да отида по тях или под тях, пълзене повече, отколкото ходене.
  
  
  Въпреки снега, който все заспи и е направила дори със земята, видях, че дърветата са на върха на хълма. Този хълм е разположена над коритото на реката, точно преди мястото, където реката с гръмотевичен трясък обрушивалась в долината. Налице е голяма група от ели; тъмни, извити форми на близо един до друг. Аз отидох там под прикритието на дърветата. Тук вятърът беше по-силен, а сняг по-гъста. Излязох на брега на реката и внимателно се огледа. Вятърът утихна. Това позволява по-добър контрол на пътя. Сняг около мен изглеждаше спокоен и приятелски. Въжето силно натискане на моето ранено рамо. С удоволствие бих окачи я чрез друго рамото ми, но аз трябваше да държи дясната си ръка свободна, за да стреля.
  
  
  Аз на няколко пъти дръпна резето автоматичен пистолет, за да го освободи от загустевшего от студено масло. Аз се спря като вкопана и да чакам. Аз съм търсил и слушах, има ли някой наблизо. Никъде не е имало никакви признаци на живот.
  
  
  Река — как ще я наречете — течеше под леда и снега, като канализационната тръба. Аз се съмняваше, че тя замръзва в нормална зима. Дървета и храсти извадени буря с корена, закотвен сред скалите в средата. Дървета отделяха от сняг груба язовира, протянувшуюся от единия бряг до другия.
  
  
  Аз се мести надясно чрез плитка на ликвидатора към скалата. Около водопада, точно преди мястото, където река впадала в долината, повалилась голяма ела. Той е наполовина на сушата, наполовина в реката. Долните клони са били дълбоко под снега, но корените са все още изглеждат пресни. Това означава, че дървото е вырвано с корен съвсем наскоро.
  
  
  Спрях тук. Аз съм вързал единия край на въже към дървото. Аз обвязал другия край около кръста. Пресякох замерзшую реката и се отправихме към водопада. Да върви по леда на реката е било по-лесно, но аз не исках да се среща. Моят план е прост. По времето, когато аз бях на цялата дължина на въжето, щях да съм достатъчно близо до водопада, за да се развивам превъзходен скрита за граната Тамары и унищожи громоздкую язовира. Аз се брои за нещо, което току-що е образуван лед не схватится напълно. Ако ледът е счупен, тази скопившаяся маса бликащ било надолу, как водата от резервоара. Поленсия е точно долу в долината. Населението е изчезнало. В града са останали само хора Земблы и предавател.
  
  
  Това беше опасно. Нарът може да се взривят, преди да стигна до безопасно скривалище за дървета. Стена от сняг и лед с бясна скорост заскользила било на ръба. Резултатът е било фатално, тъй като свлачище. И аз нямаше да позволя да ме захлестнул този водовъртеж. Аз не знаеше нищо за предпочитанията остане пред запалване. Въжето ми беше единствената надежда.
  
  
  До язовир оставаше още петнадесет метра, още десет. Аз пробирался покрай клони и камъни. "Мандариновую бомба" аз държеше в едната си ръка, автоматичен пистолет в другата. Стори ми се, че чувам гласове, но нищо не можеше да вижда. За кратко време. Аз обходен по-близо, главата ми и тялото ми са били толкова ниски, както само аз можех да се навежда. Аз почти достига скали, когато отново чух звуци. Този път грешки нямаше! Чрез еловую горичка, преминали някакви мъже. Те тръгнаха към реката. Гласовете им отеква отдавались през сняг. Аз ясно чух, за което те говорят. "...тук следи, аз ви казах, струваше ми се, че видях нещо странно. Той не може да бъде далеч.
  
  
  На метър от мен от лед се вееше парче трупи. Аз гмурна в това убежище по леда и се озова в яма сред шуршащих клони. Моите преследователи, трябва да бъде, чу ме. Аз съм затаил дъх, руски пистолет е готов да стреля в ръката ми. Чух друг глас, извика на испански. 'В света. Ето въже. Тя минава през реката.
  
  
  Погледнах през мъртви клони. Аз бях в състояние да различи четири фигури, които отсядат на брега на реката. На мъжете е безформени форма с емблема, която вече бях видял в храма. Техните юмруци в сферата на цеплялись за пушка, когато те се гледаха в лед. Духаше лек бриз, който им униформи прилипала към органите. "Толкова студен, колкото и сестра ти", — каза третият, усмехнувшись. 'Здравей!' — отговори вторият мъж на неприличен жест. — Вземи въжето, Хосе. Да видим добър ли сте рибар.
  
  
  Стигнах до едно въже около кръста и необвързани си. Аз не искам три пъти стреля в четири момчета. Аз хвърли въже и изглеждаше, че вие своя път в леда. Аз несъзнателно вдигна лявата си ръка, тази, че с бомба Тамары. Капки пот внезапно излезли на челото ми. Аз недоверчиво гледаше граната. Аз случайно счупи телефона запалване на три четвърти от пътя нагоре. Предполага се, че това се случи, когато се гмурна в приюта. Три четвърти от какво? Снаряд е взведен и може да се взриви във всеки момент — но кога? Аз приседнал на паднало дърво, гадая, не ще избухне ли изведнъж нар направо по лицето ми. Изведнъж аз чух: "Ойе приятели ! По следите на омбре. Там някой е седнал край реката!
  
  
  Четиримата мъже отидоха направо на мен. Един наведе глава, за да проучи следите. Всички те държат пушки в ръце, готови да стрелят. Аз внимателно насочи пистолет Тамары лидер в четворката. Той е само на двадесет ярда, когато хвърлих един път. Аз съм виждал как мъж хвана за корема и падна на колене. Оставих мандариновую бомба в едно разклонение на клони. Един от останалите троица се подхлъзна и падна неподвижно на лед. Други двама веднага откриха огън. Куршум преследван купища сняг и ледени отломки, които болезнено удряха по лицето ми. Спечелил съм няколко секунди, благодарение на ефекта на изненадата. Тогава тези хора ще е по-добре да се стреми. И аз бях почти на техните прицелах. Те не могат да пропусна.
  
  
  Секунди напълно са преминали, когато гранатата избухна. Експлозията ме удари в гърба, като железен юмрук. Аз се чувствах като лед пълен с чувство под моите крака, когато експлозията пробиха груба язовира. Аз съм летял по въздуха, отново се приземи и заскользил. На мен удари порой от лед, сняг и дърво. Чух виковете на други мъже, когато тътен на експлозията утихна... а след това ледът започна пляскане със зловещ трясък. Студената вода под леда още не е имал време да се замразява. Сега тя започна бързо да преминава по ръба на кратера. Лед простена и содрогался под тежък натиск, той започнал да се счупят. Станаха видими за голяма дупка. Ледената маса не повече сдерживалась и заедно с остатъците от гората започна да се плъзга, като масивна замръзнала писия, чрез опушку на върха на града.
  
  
  Аз се опитах да се изправя. Лед танцува и се люлееха нагоре-надолу. Аз отново падна на колене. Аз дори не бях в състояние проползти няколко метра до брега. Аз стисна по преследвачите. Човек, аз подстрелил, изчезна. Всичко, което видях, бяха ръцете, които отчаяно хватались за нищо. Той се провали в една пукнатина в леда. Останалите се плъзна и пищяха. Аз не можех да направя нищо, освен да се придържат към клоните на дървото. Освободена река яростно се изля чрез десятифутовую пробив. И двете бряг са били обхванати от силно течение. Един от хората Земблы се опитах да се измъкнем от този бурлящего на фонтана. Лед умира. Един вик, и на разразилата поток погълнати от него. Двама от останалите мъже виеха като хората лице в лице със смъртта. Това не е нищо. Постоянно ние се плъзна към скалата. Бучки лед и останки от дървета, ръкопляскаха ни от всички страни.
  
  
  На върха на водопада приличаше на гигантски водовъртеж. Всичко се въртеше и забавено в центъра на бурята. Мен втянуло в него с ужасен булькающим звук. Тогава аз паднах.
  
  
  Аз отчаяно се разтяга до всичко, което би могло да забави моето потапяне. Аз хвана за гредата, отново го загуби, но отново хвана. Много клони са били разрушен или са разбити близо до багажника. Но клони и борови все още беше достатъчно, за да смекчат моето падане. Шумът стана по-силен. Като че ли предпазни клапани хиляди парни котли внезапно се отвориха, за да се освободи от излишните двойки. Сняг и лед, наводнения в център Поленсии. Целия град беше покрита с ледена маса, която се издигна нагоре и падна надолу. Аз бях в центъра на този водовъртеж, когато куршум е попаднал в ствола на едно дърво точно пред краката ми.
  
  
  Гледах с широко отворени очи на група мъже. Те са прогонени от града и разпръснати в равнината. Междувременно в мен стреляха. Всичко, което можех да направя е да се мотае наоколо и да се моли. Надявах се, че се движат толкова бързо, че те няма да могат да влязат в мен. Но и не прекалено бързо, защото тогава щях да си счупи врата. Попадна в един водовъртеж, да се потопят в бълбукащата вода, камъни и дървета. Куршум схлестнула клон точно над ухото ми. Още един куршум с метален скрежетом срикошетила от камък, покрай който минахме. Това ме накара да се напрегнеш от страх. След това реката е ударила по дъното на долината със силата на пушечно на ядрото. Ме блъснаха с крака и се втурнаха срещу някъде. В мен изгарят невидими предмети. Ме излапа с вълна от ледена вода, докато тя не беше черно пред очите ми.
  
  
  Силно течение ми ме върна на повърхността по-рано, отколкото аз осъзнах, че се случва. На половината път през сплющенную и почти напълно разрушенную село излязох на повърхността. Повърна вода и дявол знае какви още глупости. Аз се опитах да продължа нататък. Удар в гърба ме накара да падне. Аз не постигна никакъв напредък. Така че аз продължих да остане на място, за да държи главата си над водата. Надявах се, че по този начин също така се стимулира моето кръвообращението. Като че ли бях в Северния Ледовит океан. Във всеки случай, шансовете ми за оцеляване са били малко по-висока! След като ми изпратиха още един изстрел. След това се озовах извън обсега близо до това, което трябва да има църквата Поленсии.
  
  
  Река бешенно търкаляне. Кръвта твърди във вените ми. Нервите ми вцепенен. Аз вече нищо не чувствах. Оловни тежести, сякаш са залепени на моите ръце и крака. Бях отишъл под водата, пробился на повърхността и отново започна да потъва.
  
  
  'Ник! Ник, чакай...
  
  
  Гласът дойде от мъгла, някъде отдалеч. Аз трескаво размаха ръка. Силна ръка компресиран китката ми. Аз замря и се опита да помогне. Аз се борят с течение на времето. Борех се с желанието да се предаде. Аз се борят с почти непреодолимо желание да заспя и да се потопите в най-голяма водна легло в света. Но ръка не сдавалась и продължи да тегли мен. Най-накрая усетих твърда почва. Мен продължават да се влачат. Река върти около моите бедрата, коленете, глезените... и тук аз летя! Направих няколко несигурни крачки и се срути.
  
  
  'Ник. слава на Бога.' - Чух треперене в гласа си. Големи сълзи в очите ми се насълзиха Тамары. — Слава богу, ти си гмурна се достатъчно близо до брега, за да може да те грабне. С теб всичко наред ли е?
  
  
  'Нищо.' - Гласът ми надломился. Аз уморено поклати глава и се загледа в нея. "Хубаво е, когато една жена се грижи за тебе", — помислих си аз.
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  Беше вечер, когато се върнахме в "Цессну" Тамары. На небето нямаше нито звезди. Внезапен сняг порой заспи дървета и покрита земята, вече покрити с бяла кърпа. Беше студено. Всеки дишане причиняло болка. Моето принудително плуване тогава моите вежди и брада слой скреж.
  
  
  Бяхме приятно изненадани, като видяха мъгливо ивица матово-жълта светлина над центъра на Тегусигальпы, столицата на Хондурас. Значи, нашето предположение е вярно. Град даде топлина и подслон бездомному и застрявшему там население. Летището и пътищата, водещи до него, е все още е празна. Ние само за кратко, обмисля възможността да се изнася и в града. Но старите аргументи отново се оказаха решаващи. Ние сме прекарали твърде много време в търсене на правилните власт. В малко вероятния случай, ако те повярват в нас, да ги помощ ще бъде под въпрос, а ако те не ни вярват, ние ще бъдем в по-неблагоприятно положение. Към това добавлялась опасност, че някои могат да си сътрудничат с Земблой и тайно работи срещу правителството. Без точни данни, ние би никога не са се научили с кого си имаме работа.
  
  
  — А какво обяснение трябва да даде това, което се случило в Поленсии? Тамара поклати глава. "Ник, това е най-див трик, който някога съм виждала. Ако не знаеше по-добре, мога да се закълна, че при теб е цяла бутилка водка.
  
  
  "Аз бих искал една точно сега," отговорих аз, смъркането. "Между другото, имаше идея по-добре, за да унищожи тази инсталация с нашите ограничени ресурси?"
  
  
  "Ами... не, не веднага, но аз все пак мисля..."
  
  
  "Гадене в понеделник сутринта от директор!"
  
  
  'Какво искаш да кажеш, Ник?
  
  
  'Забрави. Само не забравяйте, че унищожени само един предавател. Още два напред. И ние трябва "да го направи общо три куршума и, разбира се, вашите цигари".
  
  
  — Ник, това е несправедливо! — каза тя, обиждам. "С моите цигари, всичко е наред".
  
  
  "Нищо Смоуки не е в състояние да излекува мечка", отговорих аз. — Ако искаш, аз зажгу цигара?
  
  
  — Не е съвсем така, — се засмя тя. "Кой е мечка Смоуки?"
  
  
  "Това би отнело твърде много време, за да се обясни това. Между другото, бих искал цигара сега с глътка вашата водка. Но само на моя собствена марка, с златен мундштуком.
  
  
  "Златен мундщук! Напред, продължавай. За какво е необходимо това?
  
  
  "Това е за моята Т-зоната ".
  
  
  "Т-зона ?"
  
  
  'Всемогъщ Бог! Тамара, ви че в тази академия на Ульяновском булевард изобщо нищо да не учат? В Манхатън ти не протянешь и петнадесет минути.
  
  
  "Най-малко не ни учат за Т-зоната . Освен това, това звучи неприлично.
  
  
  Имам на устата е да се каже, че това не е така. Но после си спомних распроданный филм, който видях преди няколко седмици. Тя може да бъде права. Аз изчиства гърлото и прорычал: "Дай ми бисквитки".
  
  
  Тя ми даде бисквити. Това беше един от тези печеньев със сирене и фъстъци, които можете да намерите в автоматите. Това е единствената годни за нещо, което успяхме да намерим в пустинята летището, на границата на нашите възможности, ние се хакнат машина и пренасят със себе си дузина опаковки. Плочки шоколад в търговския автомат в съседство са били напълно негодни за консумация, дори след като сме ги разморозили. След нашето нападение съм завита, бъки "Цессны". Тамара зарулила самолет в празен хангар, далеч от вятъра.
  
  
  Все още бяхме там. Ние сме били в Цессне. Двигателят работи на празен ход, а отоплението е включено на пълна мощност, за да се размрази нас. Ние се дъвчат нашите пандишпан. На мен ми беше палто Тамары, докато ми сушилось. Панталони и чорапи остана при мен, като парче лед. Ние обыскали на сградата в търсене на одеала или сухи дрехи. Без резултат. При евакуация на летището всичко полезно, както изглежда, е било отнето от себе си. Погледнах на Тамара в меката зелена светлина на арматурното табло. Я охлажда, твърдост и мъжество предизвиква възхищение. Тя се е борила, ругалась и ми помогна да се съживи ме в "лендровере" . Бях близо до изнеможению, след като сме се отклонявате от няколко от останалите момчета, които Зембла публикуван в сега пуста Поленсии. Тя успя. Цялата обратна страна на улицата тя е била зад волана. Ние спореха за това, трябва ли да се оттегли промокшую дрехи и се замразява на голи задника или да останат в нея и скромно да се превърне в кубче лед. Най-накрая стигнахме до компромис. Свалих си палтото и ризата си и облече палтото си. Останало трябва да е като трябва да изсъхне.
  
  
  Сега, когато ние най-накрая бяхме в състояние да се отпуснете спокойно, стана ясно, че Тамара също е на края на силите си. Тя е в неизвестност в продължение на два пълни дни и нощи. Изражението на лицето и позата на изразени признаци на умора. Ми не беше много по-добре. Тамара смахнула трохи с коленете и облизнула пръстите.
  
  
  'Добре. И къде е сега? Puntarenas, Коста-Рика?
  
  
  'Не.' - Аз поклати глава.
  
  
  "Но Ник, Панама много по на юг! Не мислите ли...
  
  
  — О, ние първо ще отидем в Puntarenas, — казах аз, без да прекъсва си протест, — само не сега ... Погледни себе си, Тамара. Ти си смъртно уморен. Бих могъл да управлява този самолет вместо теб, но не ми е много по-добре. А в това време, щеше да е адски трудно просто да останат във въздуха. Ние се нуждаем от малко почивка.
  
  
  — Но нямаме време за това.
  
  
  — Тогава ще трябва да намерите време за това, — казах аз твърдо. Тя питане ме погледна, а после въздъхна. "Ти си права, Ник, както обикновено. Няколко часа сън щяха да излезете.
  
  
  Cessna 150, не е предназначена за сън. Но Тамара подготвили, за да ме още една изненада. В нея имаше сгъваеми седалки, на които в наши дни често се срещат в автомобилите. Сгънати назад, те представлява няколко неудобни легла, но за тях може да е било сън. Техният не е в списъка на правилата на оборудване ФАУЛЪР, но Тамара не се грижеше твърде за стандартите за сигурност на САЩ. В този момент ми беше все едно. Ние попадаха, всеки на своя стол, на около осем сантиметра един от друг. Ние от известно време лежаха мълчаливо, взирайки се един в друг. Тишината стана потиснически.
  
  
  "Ние не можем просто така да оставите двигателя да работи през цялата нощ", — започна тя.
  
  
  'Не.'
  
  
  "Трябва да бъде, тук е много студено, без отопление".
  
  
  Още една минута мълчание. Атмосферата е заредена невысказанными желания и изкусителен мисли. "Можем да разделим си кожа, тогава няма да имаме замерзнем", — казах аз накрая.
  
  
  Да, тя се съгласи. Тя се изправи и выключила запалване. Двигател на няколко пъти кашлянул, а след това заглох. Внезапна тишина заляла нас. Тамара варира... Тя бавно падна до мен на моето пречка за седене. Обръщайки се с лице към мен, тя простря по цялата дължина. Аз когато палто и увит нас в него. Аз му опря в тялото й към себе си. Нейните високи кръгли гърди изглеждаха замразени ябълки на моята голи гърди, когато тя автоматично се сгуши до мен. Нашите хип соприкоснулись. Тръпки пробежала по нея. И това не беше от студ.
  
  
  Аз не искам да се плашат или да я нарани. Тя трябва ми за прекалено много други неща. Внезапно стана неин любовник е твърде рисковано. Но аз повече не може да контролира ръцете си. Бавно и неудържимо те се плъзна към нейната тънка талия и под вълнен пуловер. Пръстите ми леко плъзна по нея напряженному плоскому стомаха. Аз почувствах, как тя трепери под мое докосване. Лют, сжимающий топлина разлился от тялото ми. Ръката ми ласкала я бархатистую кожата; търси, да се надяваме. И тогава усетих това — покалывающую пулсиране, неясна, но смислен отговор.
  
  
  Ние поцеловались. Първо лениво и дразняще. След това по-силен. Тлеющая страст като че ли избухна в Тамара. Тялото й тряслось в ръцете ми вълнообразни движения. Устата й е като горчив плод. Аз съм пълен с чувство и напрегнат под силата я прегърне. Най-накрая тя вырвалась на свобода. Тя се засмя. Гордата, самодовольная усмивка, как да насмехаясь над моето желание. Но ако тя и высмеивала нещо, то това е неговото собствено желание, а не моето. В нейната усмивка не е жестокост или скрити мотиви.
  
  
  Тя не съпротива на моите ръце. От друга страна, тя тихо подгоняла ме своите движения, докато не падна гол в непосредствена близост. В кабината беше горещо и влажно, и не само от отопление. Бавно и тихо аз откинул яке назад. Гледах на него, наистина се загледа в нея, през целия път. Я нежно лъскава кожа, идеален гърди с червено райе биберони, я потънала в стомаха, което се надигаше и надолу в ритъма на нейната учащенному дишане, я кръгли, меки бедрата превключване на дълги, красиви крака. Очите ми пожирали си. Тя изглеждаше възхитително. Тя протегна ръце, за да прегърна ме. — Ник, Ник... — прошепна тя. "Ти си толкова силен, толкова истински мъж. Ето как трябва да бъде тази вечер, ето как аз давам себе си на вас. Няма лъжа, няма измама. Не Русия и Америка. Просто мъж и жена са заедно... Аз нежно целуна едната гърда, после другата. Тя трепереше, ме хвана за косата и притянула още по-близо. Ръката ми се мушна между краката й, а след това нагоре по меката вътрешна страна на бедрата си. Бедрата спокойна. Колене широко раздвинулись, канеха ме напълно господар.
  
  
  Тя ни накара да се преобърне на малкия стульчике. Сега ние сме били един над друг. Тя е под. Един от нейните дълги трепереше краката свисала с ръба на стола, като поддържа телата ни. Бавно тя се наведе ръката си между телата. Тя нежно притисна ме към своята влажна топла нестабилна плът. Малки игрив кръгове тя започна да мърда и да се измъкнат. Пръстите й жадно вжимали мен в нея.
  
  
  "Ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа това е — въздъхна тя със затаен дъх. Изглеждаше напълно погълната ме дълбоко вътре в себе си. Тялото й искривилось. Застонав от удоволствие, тя брыкалась краката. Ръце и крака обвили ми е напрегнато движещ тялото. Хлад пробягва по мое гръбначния стълб. Аз се чувствах като напряглись си мускули, като че ли те повече не са част от тялото си. Аз съм удари. С цялата си душа и тяло, аз бях в блажено блаженството на този миг. Тя е още по-твърда обхватила краката ми дергающиеся бедрата. Нейните страстни пръстите ритмични движения массировали мен. Моят затворен екстаз изразява дълбоко вътре в нея. Аз потръпва. Аз повече не може да контролира своите движения.
  
  
  Пръстите Тамары още по-дълбоко впились в моята плът. Още по-близо тя е компресиран мен между своите безнадеждно обтегнати бедрата. Тя стенеше и стенеше под мен, когато неговата собствена страст избухна със силата на приливна вълна. Телата ни конвульсивно тряслись. Изглеждаше, че никога няма да свърши.
  
  
  Когато всичко свърши, ние все още сме полежали малко, изтощен и фед. Нашите уста се страхуваме. Звук на нашите дишането е дълбоко и тежко.
  
  
  "Ник", — прошепна тя, когато ние започнахме да потънат в дълбок сън.
  
  
  'Mmmmm ...?'
  
  
  "Ник, кой е мечка Смоуки?"
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Коста Рика също се състои основно от планини. Някои от тях представляват спящи вулкани, които понякога достигат на височина повече от три хиляди метра. Но на теория дори най-ниската част на низина сега е на тази височина. Планини се издигат над него на невероятна височина. Като прогнозира полковник Зембла, времето ухудшалась поради нарушение на силовото поле. Сега, когато два предавателя са били унищожени, огради язовир беше затворен. Виелици, които ние с Тамарой преживели в Хондурас, се превръща в ураган.
  
  
  Ужасен студ е заляла летището, когато ние улетали на юг късно през нощта. Тамара летела по широка дъга над Тихия океан, за да увеличите избегне бурята. Но когато се върнахме във вътрешността на страната до Пунтаренасу, ни потребност воющая ослепляющая снежна буря. Въпреки това Тамара успява безопасно да засадят в самолета на една поляна в близост до този пристанищен град на Коста Рика. Крилата Cessna бяха покрити с дебел слой лед. Антиобледенители не са издържали.
  
  
  Собственик на ранчо, в близост до които сме попаднали, собственост на четырехдверным седаном "Буицк" през 1940 година. Колата е заверен желязна тел. Задната седалка е отстъпила място на пилетата. Земеделският производител не е много хареса никарагуа пари, но на други средства за плащане не сме имали. Ние също не е много хареса това, че ние трябва да плащат за тази рядкост десет пъти повече от дневната стойност. Ние изритан пилета от колата и хайде на път.
  
  
  Контрастът между высокогорьем Хондурас и крайбрежната зона на Коста Рика е видимо веднага. Сняг, печелившият там, в гората, остава мек. Тук вятър безпрепятствено духаше през безкрайни простори на залива Никойя . Сняг сдувался с равнини и скапливался в долините или под прикритието на сгради и купами дървета. Вятърът духаше към нас от всички страни. Пориви на вятъра от време на време загоняли машина в опасна близост до източване си канавам, проходившим успоредно от двете страни на пътя. Понякога ние почти стояха на място, когато срещу нас валеше градушка и сняг. Постоянен вятър превращал сняг и градушка в ледена маса, която смерзалась до бетонно-твърда корица. Той изскърца, когато ние го изпъди. Небето беше ослепително бял, пълно с отражения и проблясващи светлини. Невероятно е, че толкова силен студ и такава смайваща красота могат да се комбинират. Комбинацията от тези две точки ослепило ме, докато аз се бореше с волана. Аз едва можех да видя клоните на дърветата и храстите, които разбиване на нас. Машина сбивала ги една за друга. Тамара сгуши до мен, за малко да се затопли.
  
  
  Най-накрая сме проскользнули в Puntarenas. Това е главното пристанище на Коста Рика в Тихия океан. Градът се намира на около 140 километра западно от столицата Сан Хосе. Обикновено това е град с население над 30 000 души. Сега той изглеждаше повече като на празното гробище. Никой не се виждаше. Дори животни, които толкова често се скитат по градовете. На пристанището стояха закотвен стария линеен круиз и няколко траулери за улов на риба тон. Те вмерзли в лед. Градушка, сняг и воющий вятър помяли кораби и се счупи мачта.
  
  
  Ние продължихме за движение на най-ниска предавка. Ние сме наясно, че хотелът Vacaciones е част от туристически курорт, от другата страна на пристанището. Ние сме дошли на шкиперское кафенета. От тръби се изливат дим, а в прозореца светеше червено пламък твърде ярко горевшей печката. Спрях. Тамара влезе вътре, за да попитам за посоката. Когато тя се върна, след това много побледнела. — Там е ужасно, Ник — каза тя треперещ глас. "Изглежда, че целия район там. Жените и децата треперят пред печка. Мъжете стоят около него и апатично гледат. Те са обезсърчени. Те се уплашили и почти без да яде. Един от тях ми каза, че в катедралата, където седи още повече хора, съвсем няма какво да яде. Те ще умрат, Ник. Ние трябва да сложа край на това!
  
  
  Аз успокоително я потупа крака. "Ние ще направим всичко, което можем. Къде се намира хотела?
  
  
  Той тъжно кимна. "Какво да правим, когато стигнем там, Ник? Не може да се каже, че ни изпрати г-ца Мохада. Те никога не купятся на това! Освен това, за нас не е известно, дали в хотела привържениците на Земблы. Те могат да бъдат там, но предавател може да бъде скрита навсякъде.
  
  
  "Знам, но трябва да се започне отнякъде, Тамара, като в Поленсии".
  
  
  Най-накрая ние излязохме на широк булевард с хотели, барове и магазини за сувенири. В резултат на увеличението на туризма през последните пет години те са израснали като гъби след дъжд. Хотел Vacaciones е един от най-големите сгради. Той е отделена от пътя полукръгла алея ви пътека. С пътя, тя изглеждаше като голям хромиран кошер с балкончиками. Два долните етажи бяха разширени и заобиколен от слънчева тераса и вече само че замръзнал басейн. Целият парцел е заобиколен от висока каменна стена.
  
  
  На петнадесет метра от входа на тясна врата е блокиран машина "Фиат". От изпускателната тръба вырвалась тънка струйка дим. Така че, двигателят работи. Прозорците са затворени. Но когато спрях на вратата до водача веднага се отвори и от нея излезе мъж. Той остави вратата отворена, идва към нас. Зад него видях друг човек зад волана. И двамата държат пистолет, насочен към "буицк". Аз внимателно извади пистолета си и го сложи на седалката до себе си. Държеше пистолет в дясната ръка, лявата наведе прозорец. Аз щях да остана учтиви, колкото се може по-дълго.
  
  
  — Сеньор? — попита мъж с подозрителен поглед.
  
  
  — Не може ли да се премести колата си, — казах аз. "Ние искаме да мине в хотел".
  
  
  "Хотелът е пълен. Новите посетители вече не се допускат.
  
  
  — Ние не сме за гости — бързо отговорих аз.
  
  
  "О, не? Тогава какво?'
  
  
  — Ние сме поканени, — каза Тамара.
  
  
  — За Бизнес, добавя аз.
  
  
  Мъжът примигна и погледна към по-настороженным, отколкото когато и да било. Вие сте художници, които трябва да се говори за "грешници без грях"?
  
  
  Ние с Тамарой бързо се спогледаха. Ние не сме разбрали, че той е имал предвид, но бързо кивнули.
  
  
  — Разбира се — казах аз. "Ние сме артисти. Искаш да ни мине?
  
  
  Кои са те, Хуан? — извика водачът на "fiata".
  
  
  Изпълнители — обадих Хуан. Очите му намаля до щелочек. — Но те съвсем не си приличат. Мисля, че ...'
  
  
  Аз прекъсва го. "Ние пеем, се шегуваме и..."
  
  
  Пух! — засмя мъж. "Може да се измисли нещо по-добро".
  
  
  — Аз танцуват, — каза Тамара ниски манящим глас, гледайки го отдолу нагоре. Тя успя да се навеждате напред, като едновременно с изпъкнали гърди. Голям подвиг с цялата тази облеклото, което тя носеше. Презрительная усмивка на лицето си, охрана изчезна, като сняг на слънце.
  
  
  -- Буено ! Това е по-добре!'
  
  
  — Да , амиго, — прекъсва аз, — преди да можете да видите сеньориту Фанданго от "Фанданго и Грайнд". Екзотична танцьорка със световна известност. Ако ти я видиш...
  
  
  'Си' каза мъжът. Той понижава пушка и тръгна обратно към "фиату".
  
  
  — Недружелюбный момче, — промърмори аз, когато той се върна в колата.
  
  
  Той остави вратата отворена и внимателно се грижел за нас. Той взе уоки-токи с арматурното дъски и каза няколко думи. Беше минутно закъснение. След това дойде отговорът. Това трябва да звучи добре. Най-малко, мъжът кимна на шофьора, и "фиат" е управлявал обратно.
  
  
  — Първото препятствие е преодоляно, — казах аз, когато го бяха преминали;. "Предавател тук, в хотела.
  
  
  — Защото има охрана?
  
  
  — Да, и все още, защото в хотел свети светлина. Това означава, че при тях има собствен генератор. Така че те са готови на идните събития. Предполага се, Зембла вече е публикувана тук с хората си в очакване на събития.
  
  
  "Надявам се, хотелът се отоплява", каза Тамара, wincing.
  
  
  Аз усети на рамото си. Раната е зараснала добре. "Интересното е, — казах аз замислено, — къде са скрити предавател".
  
  
  'Аз иначе се чудя, кой или какво тези "грешници без грях"?
  
  
  'Аз не знам. Между другото, ти умееш да танцуваш? Тя се усмихна. "Може би, аз не знам нищо за твоето медведе Смоуки, Ник, но аз се научих още някои трикове в Уляновск".
  
  
  — Тя не дойде, — засмя аз, — защото аз не знам игри с фокуси.
  
  
  За мен не е изненада липсата на портиер. Залата е празна, с изключение на администратор. Беше като музей на изящните изкуства. Стените са покрити с фрески и картини. В центъра на златния килим е чешма, украсена с пластмасови цветя. В отдалечения ъгъл, зад щанда стоеше медлительный млад човек сатенени очи и изразителен ноздрями. Зад гърба му висеше отворена рамка за поща и ключове, а в ляво от него е малък ключ. Вероятно, под брилянтен палисандровым дърво на тезгяха лежеше още една радиостанция. Във всеки случай, той очакваха погледна към нас, когато ние стигнахме. Както и мускулест господин, прислонившийся на гишето до него. Както и всички контролни специална, този човек е бил облечен в шарени панталони, а на печалба от него е карамфил. Но приликата е приключило. Неговата туника бе подобен на един надут свински мехур. Карамфил увяла, и го вдигане на гърдите выпирала от лошо седнал костюм. Очевидно, той е излетял с настоящия мениджър на дрехи и някъде да го напусне. Надявах се, че тя не е замръзнала в бельо.
  
  
  Чух, как Тамара набързо се диша. Отидох до нейната интуиция. Зембла блокира хотел отвътре и отвън. Успяхме да се промъкнат на първата лента на отбраната, но трябваше да се направи още много.
  
  
  Псевдо-мениджър се изправи и се огледа нас от главата до петите. Гласът му сякаш дойде от много дълбоко. "Фанданго и Гринд?"
  
  
  'Да.'
  
  
  — Не са в списъка ми, сеньор Фанданго.
  
  
  "Аз Гринд; тя Фанданго. Но аз мога да ви дам обяснение.
  
  
  — Нашият агент, — перебила Тамара, — всички бъркат.
  
  
  "Други изпълнители не са в състояние да излезе", — казах аз.
  
  
  "Тази ужасна времето. †
  
  
  Мениджър вдигна ръка. 'Спрете! Спрете! Аз не искам да чуя това отново. И двамата танцуваш?
  
  
  Аз кашлянул извиняющимся тон. "Е, аз най-вече си отиде от този, и..."
  
  
  "Сега той ми е мениджър, и..."
  
  
  - Но ако ти си настаиваешь, аз все още искам...
  
  
  "Достатъчно! Може би, това е толкова хубаво, като че ли не танцуваха, сеньор Гринд. Те искат от една жена и една жена, те ще получат. Нещо, за да ги забавлява, нали? Къде си костюм, сеньорита ?
  
  
  — Не се притеснявайте за това — рязко отвърна Тамара. "Но имам нужда от музика".
  
  
  — Не са ли те теб това не ти казаха? В Hotel Vacaciones непрекъснато работи с екип от трима души. Той играе в коктейл-бара през целия сезон. Тази комбинация е на ваше разположение. Управителят въздъхна почти със съжаление. "Ах. Надявам се, че си толкова добра като Кармен...
  
  
  "Кармен?"
  
  
  — Кармен ЛаБомба , сеньорита ! Тя е много известна в тази област. Аз никога не ви е чул.
  
  
  — Това ще се промени след днешната вечер, — страстен глас обеща Тамара. Тя отново поманила му поглед. Аз не се чувствах комфортно. Ми яка започна да се захванете врата. Като че ли сме били изявление на добра работа в Юниън Сити, щата Ню Джърси.
  
  
  'Сеньор, ни е студено и сме "уморени и гладни", — рязко казах аз. "Ако тя все още остава да действа..."
  
  
  'Да. Пепе, покажи им стая.
  
  
  Секретарша скочи за багажник смирно. "Сай! В коя стая?'
  
  
  "Няма ли постоянна стая за изпълнители? Една такава, отделно от гостите, в задната част на хотела?
  
  
  "Si, Si," Пепе се съгласи . Той енергично кимна и хвана ключа с дъската зад себе си. Той се гмурна под тезгяха. "Тук, още фаворит ".
  
  
  "Ние сме ви обратно повикване", — каза управителят. "Добре прекарват времето си, сеньорита, и ще бъдете не по-лошо Кармен".
  
  
  Тамара приноса му чувствена усмивка. Минахме след администратор. — Не много приятелски настроени, нали? Тамара забеляза това, когато минахме покрай асансьора.
  
  
  "Аз мисля, че той наистина харесва тази Кармен", отговорих аз. Аз все още не се чувствах много комфортно от това, тъй като нещата вървяха.
  
  
  Минахме по коридора, водещ в главната зала. След това влязохме в голяма кръгла стая, пълна с бели кръгли мека мебел, удобни столове, плотове и колони. От едната страна имаше голям прозорец с изглед към слънчева тераса. От другата страна се превърна в коктейл-бар. Високо между две големи колони висеше знамето с големи златни букви:
  
  
  ДОБРЕ ДОШЛИ, СВЕТИИ ИСТИНСКИ ЕВАНГЕЛСКИ ЦЪРКВИ - рехабилитация - целомъдрието - чистота - БЛАГОСЛОВЕНАТА ОБИТЕЛ.
  
  
  "Вие ще трябва да танцувате там по-късно", — каза Пепе. Той посочи коктейл-бар, от който се разнесе силен смях.
  
  
  Аз погледнах и в хола в определен Пепе посока. — Какво е за хората там? — попитах аз, отново, за търсене на Пепе.
  
  
  Пепе сви рамене. — Светиите Истина-Евангелски Църкви, сеньор . Кой друг може да бъде в този хотел?
  
  
  — Естествено. Кой друг.'
  
  
  Ние се преместихме в посока на коридора през хола. Ми вспомнился коментар охранители за "грешниках без грях". Най-накрая аз взех администратор за рамото. "Пепе, те се обади на нас ни е много неочаквано. Ние изобщо не разбираме. Кои са тези , ммм, Светиите?
  
  
  'Норте Americanos, сеньор Чакъл. Те смятат, че за да пият, да пушат, да танцува или да спи с чужда жена е греховно. Те са резервирали стая в този хотел, в рамките на своите кръстоносните походи по целия свят, за да се обърне всеки, който се радва на малко радости от живота. Разказвам ви това като приятел, сеньор . Ние очакваме, че с тези Светии ще ни е много скучно. За съжаление, ги срещна внезапна промяна на времето. Много досадни.'
  
  
  — Може да се каже, че те са обърнати, — с хитри усмивка каза Тамара.
  
  
  Пепе закатил очите. "Ако аз, тъй като те, мислех, че краят на света е близо, аз на колене помолих за прошка, защото аз съм закоравял грешник. Поне, ако имам шанс! От друга страна, ако в моя начин на живот не е нищо лошо...
  
  
  "Разбирам. Сега, когато имате възможност, те наверстывают наваксат".
  
  
  — Изглежда, — каза Пепе. Той отново закатил очите. Ние се блъсна в една празна трапезария. Ние избягат от кухнята, през тесен коридор. Пепе отвори една от вратите и жест ни покани да влезе. "Ето. Страхувам се, това не е най-добрата нашата стая, но...
  
  
  — Ние разбираме..., — казах аз. — А какво показва? Защо ни помолиха да направя?
  
  
  "Всички Светци са женени, сеньор, наистина женени. И жените, които те са донесли със себе си... Секретар смутено се засмя и зашаркал краката си, като че ли не е съвсем знаят какво да правят със своята фигура. "Ние решихме, че е най-добре максимално да отговарят на техните нови изисквания. Ние не искаме те да пречат или са шумни".
  
  
  "Да, това наистина може да развали ситуацията с тази буря, нали?"
  
  
  Пепе се напрегнат. Хладно и сдържано той каза: "Не задавайте повече въпроси, сеньор. Ти добре се плаща.
  
  
  Особено, ако сте в състояние да се забавлявате с нашите гости приятен начин. Освен това, това не е твое дело. Предлагам ви да останем тук, докато вие не трябва да действа. довиждане.'
  
  
  Пепе е прав. В стаята беше не толкова много теми. Стените и таванът бяха кремава на цвят. На пода имаше такъв златен килим, както и в салона. Там имаше стол, маса и добър бюро в тежко тъмно стил, имитирующем испански. Двойно легло беше покрита с тъмно синьо парчовым одеяло. Беше и малка баня с биде, което изглежда повече, отколкото с душ кабина. Тераса е покрита със сняг. Стъклени плъзгащи врати гнулись под силата на вятъра. Но след всичко, през което сме преминали, радиатори блестели от чистота и разкош приятно, приятна топлина. Така че ние останахме в стаята, докато не ни се налага да ставам. Между другото, Пепе, грижи се за него. Той ни е заключена!
  
  
  — Тази измет, — прорычал аз, дърпа дръжката на вратата.
  
  
  — Ник — каза Тамара, — иди виж.
  
  
  Тя стоеше пред плъзгащи се врати. Аз се приближи и се изправи до нея. Тя е посочено в допълнение кухня, разположен перпендикулярно на нашата стая. В кухнята чрез ярко осветени прозореца видях, колко дебел мениджър говори с някакви бунтовници. Поради неблагоприятните ъгъл не можех всичко да се разглобява. Видях мъже, седнали на масата. Техните машини неприятно висеше на гърба си. Те ядоха. Фигура в шарени панталони диво жестикулировала ръце. Аз не мислех, че той е полудял. Изглежда, той раздавал заповеди. Момчета редовно кимаше и продължи да яде. След известно време мениджърът изчезна.
  
  
  - А ти как мислиш? - попита Тамара.
  
  
  — Не знам — отговорих аз. "Изглежда, че те се хранят. Бих искал да знам къде отиват!
  
  
  "Чакайте, те стават!"
  
  
  Мъжете тръгнаха. Изглеждаше дебела възрастна жена в бесформенном рокля. Тя премахнато от масата. Вече няколко минути нищо не се случи. Страхувах се, че сме загубили от погледа. След това малко по-нататък зажегся светлина, и ние отново видяхме ги. Те потягивались, силно зевали и чесане. Най-накрая те седнали в малка квадратна маса и започнаха да играят карти. Един от мъжете се отпусна на облегалката на стола, а краката му в обувки обхватили крака на стола. Вниманието ми привлече един обект, към който той прислонялся. Това е дебела дъбова врата с тежката желязна обкова на хладилника или фризера.
  
  
  — Да — бавно казах аз, — да, започвам да разбирам.
  
  
  'Какво?'
  
  
  — Обзалагам се на всичко, което инсталация Земблы в хладилника. Охлаждане естествено изключено. Тръби и тръбопроводи в него се образуват чудесна передающую мрежа".
  
  
  'Сигурен ли си?'
  
  
  — Не, — призна аз, — но сигурни ли сте, че това не е така ?
  
  
  'Не.'
  
  
  "Най-малко това не е пържоли пази ума на този човек", казах аз. "Трябва да се проведе разследване. Със същия успех бихме могли да започнем от там, както и навсякъде другаде.
  
  
  Тя се сгуши до мен. В очите й, беше загриженост.
  
  
  'Но как?'
  
  
  Аз съм я прегърна. Тялото й тряслось. Аз си мислех дълго и упорито. Ако само имах един кангал на въжето, който съм оставил в Поленсии. Или ми шило, който имам, избрани в храма на маите. Или моят "Люгер", оставени във Вашингтон... Без установяване на логическо решение след известно време, аз започнах да се разглежда по-малко очевидни възможности. Но дори и те изглеждаха по-подходящи, отколкото обикновено. След дълга пауза аз замислено каза: "Е, може би има изход, ако можем да използваме вашите цигари". Очите й се разшириха от ужас, когато излага своя план. Тя задохнулась. "Не се опитвайте да го направите! Това е невъзможно!
  
  
  — Като всички останали. Ние трябва да направим нещо. Останете тук и осигурете ми avrora в случай, ако се появи Пепе или някой друг.
  
  
  Тя здраво е компресиран палтото с две ръце и поклати глава. — Не, не прави това сега. Ние може да имаме малък шанс, но само ако успеем да се измъкнем от тази стая конвенционалните начини. Не, ако ти си выломаешь вратата и Бог знае каква тревога ще се повиши. Трябва да направи своя ход по време на дебюта на сеньориты Фанданго, Ник. Моля, изчакайте. Тогава аз ще мога да ти помогна поне това, което отвлеку хора Земблы.
  
  
  — Дебют сеньориты Фанданго, нали? Аз криво се усмихна. — Ти наистина мислиш, че е достатъчно добър, за да хипнотизира целия хотел?
  
  
  Потърсете себе си, сеньор Гринд!" Тя се сгуши до мен своите треперещи тялото по цялата си дължина. Пъргав, с бързи пръсти тя разплитат ми яке. Тя отстъпи крачка и, смеейки се, скинула с раменете собственото си палто. — Ник, не може ли той да излезе с имената си по-добре?
  
  
  — Трябваше да импровизирам, — казах аз, защитен. Хвърли палтото си на пода до Тамарой. "Ммм ... аз също!" Тамара разплитат вълнена жилетка, която тя носеше като блуза, така че си бял, пълна гърдите е само частично покрити. Тя се отдръпна още няколко крачки, докато я няма достатъчно място.
  
  
  'Сеньорита Фанданго започва речта си!"
  
  
  Тя разплитат пола и надолу от нея. Я жилетка предизвикателно, който стига до бедрата, като малка мини-рокля. Като срамежлив момиче, тя повдигна подгъва си жилетка и обмотала го около кръста. Тя е била изложени от бедрата до петите, с изключение на малки бели чорапогащи.
  
  
  След това тя започва да танцува. Тялото остава неподвижно. Само част между пъпа и коленете тресеше и скручивалась по-силна от дърветата навън по време на буря!
  
  
  — Какво мислиш, Ник? — попита тя с усмивка.
  
  
  Че аз мисля, че каза. - "Аз мисля, че вие сте по-сеньорита Гринд, отколкото Фанданго. И сеньорита Ла Бомба заедно с него.
  
  
  Тя започна тихо да се смее. Тя скъса копчетата на жилетката. Вълнени coattails, изглежда, ниспадали с рамото си. Тя е опъната зад гърба си, за да свали сутиен. Тя увеличи темпото. Тя се приближи до мен, почти гола.
  
  
  "А, не ..... дали ни ...?' — попита тя хрипло, кивнув ми главата.
  
  
  Ще какво? Мисълта ми е далеч, и аз не веднага разбра, че тя говори. Казвате в такова време! Това не трябваше да се случи! След това намерих на вашия език. — По дяволите, да, разбира се! Трябва да е лесно!
  
  
  Тамара отново въздъхна. Тя протегна ръка, хвана ме за колана и се дръпна. Усетих идиот целия си напрегнато тяло. Тамара все още се върти, върти. Аз се протегна и взе тънък бял найлон. Аз се извади. Защо не? Тя беше права. За нас е по-добре да се изчака. А как по-добре да убие времето? Тя спря да танцува и се сгуши до мен, гол тяло. Тя ме целуна, яростно. Нейните устни бяха влажни и студени. Взех я в ръцете си и занесе до леглото, устните ни все още са притиснати. Кацнахме точно на легло. Бързо, ние продължихме да се целуват. Моят език е дълбоко потопен между тоскующими устни в топла ликвидатора устата й.
  
  
  Тя вдигна ръце, за да прегърна ме за врата. Но аз продължавах да ги широко разпространение, и го бутна обратно в мекота на възглавници. Аз станах и набързо разделся. Тамара откинулась на възглавници и гледаше. Ръцете широко встрани, краката леко встрани. Тя трудно можеше да диша.
  
  
  Ник, — прошепна тя, когато аз легнах до нея.
  
  
  "Направи го отново, като снощи... ръката Ми блуждала по хълмист терен й гърди, покрай нея зърната на гърдите, надолу по нея равна стомаха към мека по-светло топлина. Тя застонала. Тялото си е намерил "независим живот под моите ласки. Гласът й въздъхна в ухото ми, моли, напълно я вземе и се задушава пламнал огън, който воспламенил пръстите си в нея чреслах. Аз я целува по устните, брадичката, мека кухина в областта на шията. Езикът ми обвел твърди зърната. Имаме пробита нови вибрации. Моите мокри устните на галени си в корема. Аз се чувствах като я сатен кожа напряглась. Моят нащупывающий устата падна още по-ниско, докато Тамара не извиках от удоволствие. Тя се разточва около от страна в страна, стенеше от удоволствие, когато устните ми докоснаха нейните, засилване на нея интензивно пулсиращо възбуда. Тя протегна ръце резки движения. Пръстите й върху гърдата в косата ми.
  
  
  Аз се оправи, я дрожащее и корчащееся тяло под мен. Усещах я влажна топлина. В дивия очакване тя легна, готова да ме приеме. Тя грабна ме със силата, която почти сводила ме побърка. Тя изрази радостта си на глас. Ръцете й трескаво обвились около врата ми, тя притисна ме към сужающимся изгибам на гърдите си. Тялото й под мен повторяло ми ритмични движения диви, неконтролируемо трусовете. Нейните нокти дълбоко вонзились ми в гръб, плъзна се надолу и впились в плътта ми слабините. Тя бутна ме по-дълбоко в себе си, разпространение на бедрата колкото се може по-далеч.
  
  
  Удовлетворение неистов нужди Тамары е досадно занимание. Аз оставях свой език и да се плъзгат насам-натам по нея в устата си, да я успокои и да възстанови самообладание. Това беше безнадеждно. В екстаз, тя обвила краката си гърба. Я голото тяло е хлъзгави от пот пламенен страст. Тя выгнула гърба. Нагоре и надолу. Първо бавно, вълнообразни движения, след това все по-бързо и по-бързо, докато накрая всички чувства, не са били изгонени от нашите тел. Изтощени сме паднали на легло бях опьянен, не може да се движа аз исках нещо да кажа, но не можах да намеря думи аз протегнах ръка над нея и натянул завесата на нашите потни тела. Тамара тихо покачивалась в ръцете ми.
  
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  Коктейл-бар се нарича El Coyuntura . Ако някой от гостите — светци или грешници — не е бил там по-рано през същия ден, те ще са вече протиснулись вътре. С други думи, всички знаеха за нашето пристигане.
  
  
  В залата беше голям дялан бар, махагон с необходимите огледала и бутилки за него и общителен барман, който говореше на три езика-и трите лоши. Вместо латунного прът в бара беше прозрачна пластмасова тръба с флуоресцентными лампи. В чувствен червено неоновом светлината на всяка жена изглеждаше поне десет години по-млад. Пред бара имаше няколко меките седалки, но през по-голямата част от купето е заемало пространство зад него, подобно на амфитеатър с оклеенными жълта хартия заоблени стени. Около денс-площадки с размер на пощенска марка и малка сцена са поставени кръгли маси. Половината от сцената отне обещаното комбинация от китара, тромпет и пиано. Музиканти играе по-скоро на ентусиазъм, отколкото с талант. Сега те са направили пауза, след като малко преди това с голям ентусиазъм свирят Мама Looka Boo Boo . Някои от по-младите светиите отдадете на дьявольскому греха танци, загуба на равновесие, са се върнали към претъпкан столикам или бар, да се присъединят към вашите приятели. Мъжете бяха черни костюми и вратовръзки-въпреки че повечето вратовръзки сега са се развърза.
  
  
  Жените били още по-кисели, челюстите му са били компресирани, косите им са пенирани назад и събрани в снопче. Безформени рокли, тянущиеся от шията до краката, скри ги фигурата. Те са малко по-подвыпившие се засмя подвижния остекленевшие очи-мъниста и вика своите изтеглящи думи, да се говори за установяване на буря.
  
  
  Отвън е буря удари в хотел с плашеща сила. Въпреки виковете и приглушающее действие тежки завеси, аз многократно съм чувал, като за стени удари отломки от дървета, камъни и отломки от разрушени къщи. Сградата вздрогнуло, напитки му трепнаха в чаши. Ето така трябва да си отиде "Титаник", помислих си аз на себе си. Само кураж и решимост пред лицето на смъртта са още по традиция често срещано явление. Тук благочестиви светии трескаво пьянствовали, е решил да се насладите до последния час. С такъв махмурлук сутрин те вероятно биха искали да си позволят смъртта на следващата сутрин.
  
  
  Стоях зад кулисите, на сцената беше точно пред мен. До мен стоеше Тамара, завернутая в чаршафа бял, която откраднал от легла в стаята. Тя обернула си, като саронг, и повязала около талията червен кабел за пердета. Това придава си вид на девица, страстна, но все още неопетнена булка, ждущей на своя съпруг. Въпреки очакването в спалнята, аз все още не бях сигурен, че тя ще направи там, на сцената. Тя самата не знаеше. "Подыгрывай на слух", — каза тя, когато ние одевали си костюм. Като чуха комбо, не бях сигурен, че ще се получи. Важното е да се угоди на обществото и да отклони персонал. Ние се съгласихме за това.
  
  
  Аз се обърнах към Пепе, който стоеше, облегнат на колоната, на около три метра зад нас. Той дойде за нас петнадесет минути преди и сега играе ролята на майстор. Ами или охрана, като се има предвид разширение на лявата му страна якета.
  
  
  — Сега ще я представи", казах му.
  
  
  Буено . _ Група ...?'
  
  
  "Аз говорих с тях за това няколко минути преди това. В края на краищата, ние открихме мелодия, която, казват, че знаят. Аз няма да повярвам, докато не чуя.
  
  
  — Те са добри момчета, сеньор.
  
  
  "О, те са великолепни!" Подадох сигнал за комбо. Тромпетист затрубил в тръбите така, сякаш в неговия инструмент е плодова салата. Аз придвижил напред и жестикулировал ръце, докато всички не замолчали, с изключение на много дебела жена, която беше хълцане.
  
  
  Аз на висок глас да извика. - ' Yahora , дами и джентълмен , ла сеньорита фанданго! муй celebre y directamente de Сан Хосе на запад!'
  
  
  Вероятно те не разбираше испански, но това, което казах, е достатъчно ясно. Те започнаха да пляскат. Първо икающая жена, а после и на цялата стая. Колебливо музиканти започват изпълнението на "Румба Тамба" . Тамара излезе на сцената. Аз се излезе. Минавайки покрай нея, видях слой пот, блестевший на лицето си. Тя беше ужасено. Може би по-уплашен, отколкото ако е трябвало да направи това, което щях да направя аз. Тя спъва. Един от мъжете ахна. Тя възвърна равновесието. Широки стъпки за отстраняване на бои тя се приближи към центъра на сцената. Тя погледна комбо, уловила тежък бит и началото на чувствени движения, които ми е давала досега. Горната част на тялото си почти не шевелилась. Лъскави гънки кърпи закружились от бързи кръгови движения я бедрата и задните части. Тя се обърна и започна бавно да развърже червен кабел. Необвързване, тя му се мотае наоколо. Я обеяние началото се проявява само по себе си. Тя здраво сложил го до гърдите си и ме погледна и Пепе. Усмихвайки се, тя хвърли ми мозък.
  
  
  Тя продължаваше да държи чаршафа на лявата си ръка. Той сложи другата си ръка под дългата си руса коса и вдигна ги. След това тя започна да танцува. Чаршаф бавно отварям, докато зрителите не видяха каишка я лифчика и чорапогащи. Китарист красиво подкрепи нейната вибрация на струните и рязко акорд при всяко движение. Публиката го хареса. Само някои жени малко побледнели. Пепе гледаше на всяко потрепване и обрат с хитър поглед в очите.
  
  
  Аз хвърли кабел на врата на Пепе и придушил му. Той се хвърли настрана, за да се спаси. Аз запали импровизирана примка. Той падна на колене. Така беше по-лесно и по-бързо. Той се опита закричать, но кабел заглушал всеки звук. Аз изтеглен по-силен. С помощта на въже като лост, аз му опря палци да го назад. Идиот, а главата му се свлече настрани.
  
  
  Изглежда, никой не е забелязал. Тълпата и хората, пуснати на "мениджъра" в дневната, следи всяко движение на Тамары. Ритъмът на музиката става все по-бързо и по-бързо. Всички погледи бяха залепени с Тамара. Аз затащил мъртво рецепционист в сянка зад кулисите и я хвърли зад купчина празни кутии от бира. Яке Тамары, разположена на една от кутиите. Тя обви там си останалата част от дрехите си и взе всичко със себе си, независимо от възраженията на Пепе. Аз пододвинул яке е по-близо до сцената и отворих я. В случай на проблеми Тамара сега може бързо да вземете дрехи. Гледах, как тя действа.
  
  
  Тя скинула и чаршафа. В лифчике и бикини тя раскачивалась нагоре и надолу преувеличени бързи и треперещи движения. Тя танцува така, сякаш от това зависеше животът й.
  
  
  Това е така. Както и моята, между другото. Аз се измъкна зад кулисите по тесния коридор, водещ към фоайето на главния вход. Спрях за миг, когато достигна зала. Спомних си, че видях двама мъже, стоящи тук, по пътя към хола. Те изглеждаха така, като и Пепе, като гостите на хотела. Те пахлм как посетителите евтини парижкия борделя. Аз, която ще се подуши въздуха. Миризмата на розова вода е много по-слаба.
  
  
  Аз предпазливо погледна зад ъгъла. Тамара се справи по-добре, отколкото можех да се надявам. Двамата мъже бяха на няколко метра от мястото, където hall се превърна в основна хола. Един постоянно тыкал друг в ребрата. Ясно ценителите на изобразителното изкуство. С "Трейо" 22 - ри калибър и автоматичен пистолет Пепе в ръка аз се промъкна в друга посока, толкова тихо, колкото можеше, докато не стигнал до празна трапезария.
  
  
  Маси са поставени, така че е трудно да се мине направо в кухнята в другия край на стаята. Маси са напълно накрыты. Трябва да бъдете внимателни, за да няма в какво да не се блъсне и нищо няма да съборят. Светлина лился чрез кръгли прозорци в две люлка вратата. Понякога чух звуци в далечината. Аз внимателно бутна вратата и се приплъзва вътре. Аз притисна към стената малка ниша между кухня и трапезария.
  
  
  Имаше бюфет с рафтове в дъното на прибори за хранене и графинов. До нея, с отворена врата стоеше голяма бельо тоалетна, пълна с хавлии и покривки. Все още бяха метли и парцали, с няколко кофи, почистване на прах и четырехлитровая банка полироли за пода. Аз съм позволи на вратата тихо се затвори и погледна в истинска кухня. Можех да видя само част от нея: хладилник с две врати, автоматична миялна машина и маса, на която някога съм виждал през прозореца. Звуците, които чух от трапезария, идват от дебелото жени, убиравшей от масата. Смъркането и тананика под нос, тя возилась наоколо. Коридор в хладилна камера трябва да е зад ъгъла, извън полето на зрението ми. Аз не започнах да гледам по-нататък. Аз не искаше да рискува толкова, че да ме видят. Така или иначе това нямаше значение.
  
  
  Взех една от цигари Тамары и запали я от мачовете от хотелска кутии, която донесе от стаята си. С минута стоях неподвижно, слушайки внимателно. Не съм чувал нищо, освен случайно трясък на тенджери и тигани и астматично дишане на жената.
  
  
  Покурив, аз се приближих до бельевому килера и хвърли няколко кърпи в празна кофа. Аз набрызгал на нея малко восък и го хвърли отгоре цигара. След като видя, че той ще продължи да пуша, минах през летящи врати обратно в трапезарията и да чакам. Оставих шкаф отворен. Тамара каза, че това ще отнеме две минути и половина, но поради такава обстановка е трудно да се определи точното време. Запалителни цигари са в единия край на топчета от същия състав, както и на срещата, — в този случай край с оттиском търговска марка. Цигара е екстри, пълен с вата кафяв цвят, напоена с нитрати. На открито завършва цигари са направени от този тютюн. Седя в трапезарията в очакване беше нервно, но вече аз не можех да направя нищо. Аз се доверили на Тамара, за да отнеме на всички. Секунди протегна мъчително бавно. После цигара догорела.
  
  
  Тя предизвика пламъците за около пет секунди, и това беше достатъчно, за да се превърне една кофа в димна пул. Бельо отлично загорелось, а след това започна да пуша кърпи. Кисел дим се изливат от килера в кухнята. Дори от другата страна на вратата усетих слаба миризма, когато една жена най-накрая да започне да крещи: "Фуэго ! Фуэго !
  
  
  Неподвижно седеше клекнал, слушане на крикам. Тогава чух тежки стъпки и възклицания на двама войника: "Ах ! Фуэго ! Чух, как един каза. Аз влезе в една ниша с пистолет в ръка. Пазачите се опитали да открият, че свети. Дебелата жена крещеше, размахваше ръце. Тримата кашляли и кашляли от дим.
  
  
  — Ръцете нагоре, — поръчах аз.
  
  
  Жена захрипела по-силно от всякога. Хората в форма се превръща и недоверчиво зевнули. Сега огънят е достигнал своя връх. Гъст маслен дим се изливат от гардероба, се крие фактът, че огънят гореше само в кофа. Дим и смрад, трябва да бъде, спутали им рефлекси, когато един човек протегне ръка към пистолет, а другият скочи върху мен. Аз съм стрелял първо в коляното. Плосък рязко памук 22-ти калибър се изгуби в shout-жени и реве на друг човек, прыгнувшего на мен. Направих крачка напред, така че той е с мен за миг по-рано, отколкото той очаквал. Аз коленичи и се гмурна между краката му. Когато той падна върху мен, аз съм обвил с ръце краката му и едновременно стана. Това е разновидност на ръгби-флипа. Аз малко се обърна и с помощта на собствената си сила я хвърли в бюфета. Главата му с трясък счупил рафт със сребро. Той се срина по-студено от времето навън.
  
  
  Въпреки разбитото коляно, първият охрана не може да спре. С стоном и стиснутыми зъби, той се опита да отвори вентила красивата си кобур, за да всадить куршум в главата ми. "Муй браво", — казах аз, като го удари го ритна в корема, а след това в брадичката. Той легна там, където лежеше. Една жена е толкова не в ума си, че повече не можеше да се слушат аргументи. — Извинете, сеньора, — казах аз. Лявата ми ръка метнулась до брадичката си със сгъстен юмрук. Тя застонала и изключих, аз внимателно я понижава на пода.
  
  
  Аз съм скочил през тях в кабинета. В гъст дим аз взех швабру и го постави в гореща кофа. Аз са изгасили огъня, но остави пуша кърпи. Когато съм се справи с огъня, аз се подаде дръжката на парцали в дръжката на кофата и извади една кофа от килера.
  
  
  Оставих го, грабна оръжието на охраната, след това бутна тримата бяха в кабинета. Аз заключен шкаф, пъхна ключа в джоба си и се затича през кухнята до хладилна камера, мода дымящимся кофа с дръжката на парцали. В другата ръка държах буркан с кола маска.
  
  
  Аз съм летял на кратък коридор от другата страна на кухнята и се озова в стаята, където охраната е игра на карти. Карти все още лежаха на масата, където ги хвърлят мъжете. За най-далечен седалка беше голяма врата. Аз бутна стола настрана и блъсна с рамо в голяма метална капаче. Вратата щелкнула и отварям. Аз съм влизал там, не се търси.
  
  
  "Мениджър" грабна голям револвер и се прицели ми в корема. Камерата е само пет на седем метра и е пълна с различни куки и тръби. Той трябваше да бъде дяволски зле прицеливаться да пропусна за мен. Той стоеше над радио в задната част на камерата. Той, вероятно, се чудеха защо той не може да намерите нито една станция. Той, разбира се, и не подозираше, че бурята, която той помогнал да се създаде, и пречат тя да вземе всички радиостанции. Револвер лежеше до него на масата до приемника, трансмисия. Ръката му хвана го, като светкавица.
  
  
  Аз избягах, без да се спира. Аз се наведох към него, положил главата си между раменете. Flailed моп с всички сили, че имах. Раскаленное кофа удари го право в лицето. Револвер изстрел точно до ушите ми. Раскатистый трясък на изстрела в малко пространство изненадаха ме. Видях как той падна. Той спря да говори и отново продължихме. След това той падна неподвижен. Отпечатък кофи е ясно на силно обожженном лицето, позора, който той ще носи до края на живота си.
  
  
  Предавател е проста черупка, в сравнение с центъра за управление в храма. Тя се състоеше от няколко метални шкафове, по форма и размер напоминавших вертикални ковчези, в които са сензори, бутони и превключватели. Горната част на шкафовете се състои от окото на силовото поле и маса на барабаните оголенного медни проводници. Дебели кабели изчезна през дупка в вентиляционном отверстии. Електронни устройства тихо зажужжали. Генератори удобства, които доставят електричество, вероятно, са били в мазето, в непосредствена близост до котела.
  
  
  Аз кликнали на главния прекъсвач. Бръмчене спира. Ръцете на няколко метра затанцевали напред-назад за момент, след което падна обратно. Взех пистолета на противника и внимателно разби всичко, което може да се счупи. Тогава аз извадих на управителния от хладилна камера и закатил си под масата, където седяха пазачите. Аз се върнах, отваря шкафове и побрызгал вътрешностите, пода и стените на кола маска. Аз бях с последната част, за да запали отново огъня в кофа. Хвърлих последната минута кърпи в локви восък на инсталиране. Взметнулось пламък, раздуваемое сквозняком от отдушник. Аз срещнах - точно на компресиран юмрук, който изчезна в корема.
  
  
  Управляващ по някакъв начин да дойде в съзнание и скочи на крака, пълен с желание да си отмъсти. Втори път той нападна ме неочаквано. Му юмрук удари в задника револьвера един от пазачите, който аз много пълнени за колан. Тя ме спаси. Аз отново издишания, преди той да е успял да ударят вратата, иначе щях да изгори жив. Аз се откъсна и го обзе. Огънят вече облиза палтото.
  
  
  Той е подобен на гориллу. Той се втурна към мен, ругаясь испански. Хванах го обикновена дзюдоистской нюх, твърда ръка. Лявата ми ръка сжимала яка си палто, десният му риза. Той се поколеба. Аз събрани длани на десния крак му е десния хвърлят хайвера си и го ритна. Той се обърна настрана и започна да пада. Аз малко му помогна.
  
  
  Вбесен от гняв и омраза, той възстановена мен, дори когато падаше. Обувката си закачен за праг на вратата на хладилната камера. Люлеенето на ръцете си, той падна навзничь в един горещ восък. Всяко движение раздувало пламъци още повече. Той се изправи на четири крака. Спадане на главата си, той извика в агония. Като човешки факел, той изгаря пред очите ми. Не можех да му помогне и затвори вратата. Я да крещи вече не се чуваше, а огън не веднага да бъдат открити. Най-накрая успях да си поеме дълбоко дъх. Аз отчаяно се нуждаеше от това. Постепенно ми хрумна, че съм силно наранен. Раната в рамото ми отново раскрылось; може би, когато аз нападнати от охраната. Прострелы болка пробита ръката ми. Опитах се разбърква с пръсти на лявата си ръка. Сега мога да загуби съзнание или да продължи да действа; Аз продължих. Напълно побелев, аз, reeling, излезе от стаята обратно в кухнята и в една ниша.
  
  
  Един от мъжете почука на вратата бельевого кабинета и силно извика за помощ. Спря и почука на вратата. — Сеньор ?
  
  
  "Сай! Сай!
  
  
  "Ако искате, за да съм обстрелял вас през тази врата куршуми, а след това да продължи шумно да я рита".
  
  
  За миг замлъкват. След това той каза: "няма да говоря изобщо, амиго".
  
  
  "Буено ".
  
  
  Когато се върнах в коридора, водещи към сцената, видях двама мъже, сидевших в хола, пред входа на Ел Коюнтура . Те топали рита и получили свистели. Когато стигнах до крилата, аз разбрах защо. Тамара е била в едни бикини. Как тя може да издържи толкова дълго, трябваше да бъде един от най-големите тайни на танца.
  
  
  Комбо са били изчерпани. Те за стотен път изиграха припев, но ритъмът е все още силен и Тамара напълно ги е използвал.
  
  
  Стъпките за отстраняване на бои тя се люлееха нагоре и надолу, за разклащане на бедрата и люлка голи гърди пред. Тълпата зааплодировала в знак на одобрение, макар че някои жени, изглежда, са били близки до шок. Всички погледи бяха залепени с нейните треперещи соскам. В очите й бе разтревожен поглед... докато не видях мен. Лицето й оживиха. Дадох й знак да побързат. Тя незабележимо кимна с глава и започна своя финал.
  
  
  И какъв финал!
  
  
  Група щеше да започне отново да играе мелодия. Тамара подобрала първите акорди и се наведе, за да вдигне чаршафа и сутиен. Тя е дарила всички прекрасен поглед върху предизвикателно прекрасна кръгла закръгленост на своите задните части. На зрителите е добре се вижда тесен найлон линия я чорапогащи между твърди бедра, която за миг напряглась, когато тя се наведе напред. Бикини предизвикателно соскользнули надолу по нея задника и останаха там, когато тя стана и ми донесе листа и сутиен.
  
  
  — Велики Боже, — прошипела тя. — Мислех, че никога няма да дойдеш.
  
  
  "Спрете това скоро", отговорих аз.
  
  
  Гледах, как тя протанцевала обратно на сцената. Я покачивающиеся бедрата представлява прекрасна гледка. Светиите са луди. Аз не знам какво си мислеха жените, но някои от тях изглеждаха така, сякаш никога не оправятся от това. Кръвоносните съдове мъже лопались. Напитки пият по-бързо, отколкото могат да донесе сервитьори. За първи път в живота си в черни дрехи видяха мека красотата на тези на женските колена и упивались него. В края на краищата, те са изправени пред края на света, Армагедон и, може би, Вторият Феномен едновременно. А ако им предстояло да умре - че това беше начин да се сбогува!
  
  
  Разнесе ободряющий вик. Тамара започна да стреля бикини. Група усети приближаването на кулминацията и потъна в запомненную мелодия. Аз и тогава погледнах върха на плешиви глави и се е молил, да е дебела дъбова врата хладилна камера сдержала огън и за охрана на бельевом тоалетната все още трепереше от ужас. Тамара разочарова твърда дъвка чорапогащи. Господи, защо тя не торопилась? По-долу. Мека къдрава коса са станали видими. Повече шум и викане!
  
  
  Аз избърса дебели капки пот от челото си и търкат ноющее рамото. Бикини бавно сползли с краката си. Тя скинула им и се обърна. Тя се наведе да го вдигне. Выпрямив краката, повдигане на седалището, тя показа на мъжете е, че те никога няма да забравя.
  
  
  Тълпата стенеше.
  
  
  Комбо взревело.
  
  
  Тамара се спуснаха на сцената точно в ръцете ми.
  
  
  Имаше много аплодисменти, но не е имал достатъчно време да се върне. Аз увити в палта и каза, че тя ще има достатъчно време да се преоблече след това, как ще излезем от хотела. Не стесненная си дрехи, тя се завтече след мен по коридора в дома хола.
  
  
  — Ник, Ник, — памет тя, — какво се е случило?
  
  
  — Това няма значение — казах аз.
  
  
  'Но ...'
  
  
  "Три канала унищожени, един остана. Аз ще ви кажа подробности по-късно.
  
  
  Ние сме избягали от хотела. Това се оказа по-лесно, отколкото си мислех. Аз и за миг останаха близо до тезгяха и, както съм и подозирал, на лавицата под тезгяха стоеше радиостанция. Обадих му се и един ръмжащ тон псевдо-ръководител, наредил на хората в "фиате" пред сградата се отместват и да пропуснете "буицк". Малък евтин микрофон укрил промяна на глас, и отговорът беше кратък : "Si, señor!" По-нататък по коридора, през входната врата, ние запрыгнули в стара кола и вдъхнали живот на нея.
  
  
  "Фиат" с охраната стоеше настрана от подходния път. Когато Тамара, като видя, че ще имаме достатъчно време, тя махна приятелски на нас двама мъже, докато минавахме. Тя спокойно откинулась на прогнивший дивана и започна да се смее. Това е истеричния смях на облекчение. Без дъх, тя възкликна: "О, вие сте виждали тези двама мъже?"
  
  
  'Които се? В този "фиате"?
  
  
  "Не, Ник, тези двама в хола!" Тя започна да се смее още по-силно. Те с такова изумление гледали, когато ние промчались покрай тях. "О, това е израз на лицата си!" При Тамары са пристъпи на хохота. — Аз наистина е толкова добър?
  
  
  "Да, вие сте били красиви."
  
  
  "Наистина ли ?"
  
  
  "Достатъчно добри, за да ме безумно ревнив".
  
  
  Тамара малко се успокои и захихикала, докато се бореше с волана на "бьюика" и е пътувал в посока на самолета. Когато тя започна да се облича; смях спря, и на другия край на Пунтаренаса тя каза ниско, нерешителен глас: — Ник, време. Се променя.'
  
  
  Вярно. Снегът сега се изливат бурлящим да се разклаща. След блестящото отразяващи небето се помрачи, и през бучене на двигателя на вашия натоварен вятърът виеше като ранен призрак. Дървета, скали и всичко, което можеше да се движи, летело около нас воющим урагана. Градины рикошетили от врати и прозорци. Ние се намираме в света, обезумевшем от действията на лудия.
  
  
  — Изключване на предавателя в хотела, причинени на снежна буря, — мрачно казах аз.
  
  
  — И ще бъде още по-лошо — прошепна Тамара.
  
  
  "Да, докато не унищожим последният предавател в Панама".
  
  
  Тя се обърна към мен побелевшей, като снега отвън. — Но Ник, — попита тя с нескрываемым ужас. 'Ние трябва да бъдем способни, да се направи това, не е ли така?
  
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  Съдейки по картата, Исла Сангре е около шестистах километра от Пунтаренаса. Но въпреки, че бяхме достатъчно луди,за да летят в такова време, ние не са толкова луди, да се впускат в точно там. Издигайки се във въздуха, летяхме по широка дъга над Тихия океан. Това прави полет почти на двеста мили по-дълъг и, може би, още на 150 мили от постоянни зигзаги. Ние прелетя над залива Chiriquí с най-големия остров Coiba, исправительной колония. След това ние обогнули полуостров Азуаро и се приближи до Панамскому залив с ширина от 150 мили. По пътя се е намирал в Панамския залив с Панама Сити и Балбоа.
  
  
  През цялото това време самолет само, и направил, че мода и пикировал. Ние с Тамарой търкаля от страна в страна, тук и там. Ние никога няма да седна на мястото си. Само предпазните колани се задържи от нас на място. Един тласък на следваше след друг. Корпус изпъшка и изскърца, калници, изглежда, биха могли да се счупят всеки момент. Всеки път, когато самолетът приземлялся във въздушна яма, аз ударялся за нещо твърдо рамо и изпитва мъчителна болка. Преди нашето заминаване Тамара перевязала раната и затянула превръзка, но това не е достатъчно. Кръвта продължава да се отделя от рамото ми и импрегнира ми ризата.
  
  
  Тя се разпищя. — Какви са координатите на острова, Ник?
  
  
  — Все още не е там, — перекричал аз бръмча. "Първо в Панама Сити".
  
  
  'Защо? остров Сангре се намира в архипелаг де лас Перлас , който се намира на изток от тук, а не на север.
  
  
  Аз кимнах в знак на съгласие. Архипелагът означава "море на много острови", и в този случай то се отнася приблизително към сто и осемдесет малки "перлите" от другата страна на залива. Аз посочих открита карта. "Тяхната цел в този супата докато не намериш, а устройствата вече не може да се вярва. Имаме нужда от ориентир, преди да можем да намерим малък остров в тази група. Градът се намира само на шестдесет километра северозападно от архипелага. Оттук можем да определим посоката.
  
  
  След Тегусигальпы и Пунтаренаса аз си мислех, че доста закален срещу диви и жестоки разрушения, което произвежда полковник Зембла. Но в Панама Сити беше невъобразим катастрофа. Това е един от любимите ми градове с множество топли спомени. Ми вспомнился вечер с красива жена в апартамента си в подножието на планината Анкон и пробуждане под шум обветренных камбани на катедралата хотели близо Avenida Сентрал. Когато летяхме над града, съм забелязал останките на катедралата, стария Дворец на правителството, красива Национален театър, бул. "Malecon и бул." Боведас със стария подземен затвор. Всичко, наистина всичко е разбито и унищожено, смазано и прекъсната жестоко бичами нечовешко буря. Градът с население от 300 000 души престана да съществува и се превърна в такива огромни руини, както и стария град, само на девет километра от него, стертый от лицето на земята в 1671 г. корсаром Хенри Морганом.
  
  
  Балбоа, порт Зона на Ла-Манша, също се оказа пустырем. С нашата височина едва може да се различи портали Miraflores на десет километра от брега. Две водещи към него на канала са напълно затворени. Няколко товарни кораби и танкери остана на две от най-големите в света на ледени полета, всяко с ширина от почти двеста метра и дълбочина от петнадесет метра. Чудовищен вятър пронесся по каналите. Нищо не показва, че от другата страна на перешейка нещата са по-добре.
  
  
  Кипял от гняв за това, че Зембла направи с тази някога плодородна и богата земя.
  
  
  — Развернись, кресна аз Тамара. Се чувствах зле. - 'Юго-изток до Ислы Сангре . _
  
  
  — Мислиш ли, Зембла там?
  
  
  "Аз искрено се надявал", — казах аз, като хвърлят последният горчив поглед към кружащийся бял пейзаж. "Ако го намерите, остров ще бъде оцветен с неговата кръв, обещавам".
  
  
  Основни острова: Сан Мигел, Сан Хосе и Педро Гонсалес е лесно да се намери, но последно убежище Земблы е просто трохи на картата, и не повече от това в реалността. Това е струпване на скали, изпъкнали от вода под дебела покривка от сняг, градушка и морската пяна, заобиколено от пясъчни плажове. Докато летяхме над него, "Сессна" металась и се люлееха в развълнуван въздушни потоци. Тамара се е борил с румпелем, докато търсех място за кацане.
  
  
  "Мисля, че ние трябва да кацне на брега. Дори каменна козел не може да стои на краката в тези скали".
  
  
  — Какво е това там? — попита тя, като посочи наляво.
  
  
  Тя се наклонила самолет под ъгъл осемдесет градуса, че аз също можех да го видя. През градушка, подобен на пулеметные куршуми, можех да видя слабото сияние на някои по-стари сгради. Те са групирани в стила на старата гасиенды около двора. Всичко това обграждат каменна стена трехдюймовой дебелина с тежки порти с железни греди. Поне преди така се строят, и не е имало причина да се смята, че тези стени не бяха толкова дебели и здрави. Изглежда, Зембле харесваше нещата са сложни, особено когато става въпрос за защита или за бягство.
  
  
  — Той е тук, — казах аз. Ръката ми е компресиран ръка Тамары. "Виж! Неговата хеликоптер пришвартован в двора.
  
  
  'Аз го разбирам. Но отпустишь ли си сега ръката ми? Аз бих си избрала да не се падне директно върху покрива. Пусни ръката и намери място, където да кацне, нали?
  
  
  Аз съм щастливо се усмихна тя. Най-накрая сме издирих Земблу в кабинета си. Моята ухмылка бавно изчезна, когато разбрах, че никъде по периметъра няма подходящи площадки за кацане. Собственик и продавач на дантела Рамон Батук построил своята гасиенду на върха кръг на хълма. От главната порта пътеката, която водеше надолу по скалите до эллингу в естествен залив. Хълмът е сравнително хлъзгави, но твърде стръмен. Останалата част от острова била или твърде неравни, или заросла, бодлив корявым храсти.
  
  
  — Това трябва да бъде на плажа, — мрачно казах аз на нея.
  
  
  "Малко назад се вижда парче на плажа, който все още изглежда доста прилично", — отговори тя, с кръстосани на устните. Тя отново е наклонила "Сессну" и отлетя към една малка площ продуваемого всички ветрове бряг. "Това ще бъде много трудно, Ник, и ние не можем да се доближи близо до дома".
  
  
  "На кой му пука за една малка разходка? Надявам се, че ние все още можем да отидем, когато приземлимся.
  
  
  Самолет се гмурна надолу. Вятърът имаше го и виеше по метал. Пясък вздулся около колелата. Части за самолети, започнахме да се разклаща, като че ли внезапно парализирани. Тамара се е борил с сопротивляющимся румпелем. "У нас в Русия има поговорка", — изтърси тя с прекъсвания. "Дръж се здраво за кормилото в такава ситуация!"
  
  
  Нас засосало във въздушна яма, надолу. "Сессна" тресеше, се люлееха и се плъзна по брега в сив пясъчен дъжд вздутого пясък. Пред нас от пясъка стърчаха остри скални върхове. Вляво лежеше вал от нови камъни и камъни, а от дясно заплашителна стена вряща прибоя. Самолет падна надолу.
  
  
  Аз изръмжа. - 'Нагоре! Нагоре!' Моят вик беше рефлекс, тъй като знаех, че Тамара прави всичко възможно, за да повдигне носа. Плаж се приближаваше с разрушителната скорост. Носа уткнулся в пясъка. Протяжное съскане, след това громоподобный памук. Нас развернуло, подкосы крилата сорвались, а винт е над блока на двигателя, половината заливат с пясък. Пол се изправи и хвърли ни на покрива, като унищожен, на човешки ръце и крака. Самолетът едва не се обърна, а след това се срути на опашката нагоре в ледени вълни. Солената вода брызнула за нас, когато ние се оттегли. Ние бяхме покалечены, но стояха на място. Самолет мода назад и напред в сърф. Ние се люлееха на вълните. Тамара поклати глава, вдигна я и погледна през счупени прозорци на плажа. Вздрогнув, аз съм дълбоко въздъхна и започна да учат пясък и сърфове под нас. "Това, което ми харесва в тези търговски полети, — казах аз с лека усмивка. "Ти си винаги леко приземляешься".
  
  
  "Не смейся мен!" — каза тя със сълзи в очите. — Аз все мамино, аз знам! Ние никога повече няма да се повиши го във въздуха!
  
  
  "Може би, иначе би за това и не се случи", — забелязах аз. "Пясък е твърде мек, и вятъра щеше да ни крака."
  
  
  — Но какво ще правим сега ?
  
  
  'Какво?' Аз взех зад себе си ракита кошница, в която, след като е храната. Сега в него имаше пистолет Макаров Тамары, античен пистолет доктор част на мендоса, автоматичен револвер Пепе 22-ти калибър, както и револьверы двама охранители и управителя. Дадох Тамара си пистолет и пистолет Пепе, а останалите револьверы пъхна в джоба си. 'Какво?' — многократно съм. — Ами, хайде прогуляемся. Хайде да го направим!'
  
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  Пеша ние си път покрай коварните хълмове под воющим и изгаряне небе. Вьюга все още натрупа сила. Тъмнината ставаше все по-дебел. Няколко трънливи дървета от вятъра заскрипели. Постоянно падане на камъни. Вятърът се засмуква въздух от дробовете ни, когато ние тичахме срещу него. Ние се задушават, като потънали, и понякога не могат да се движат напред. Бурята сега изглеждаше твърда маса, брутално, непримирим и убийствен. Лицето Тамары е къпят в кръв от падащи градин. Знаех, че не изглеждам много по-добре. Болка в рамото измотала мен. Това е вече не е просто въпрос на плът, болка пронзила душата ми, и костите ми. Аз се борят с това и с моите твърди пръсти. Ние сме твърдо и упорито шатались, се подкрепят взаимно.
  
  
  Мина половин час, четвърт час и още половин час. Накрая стигнахме до хълма. Ние сме разглеждали дебели здрави стени гасиенды на стотина ярда от нас. Те лежаха под дебел слой сняг. Ако имаше стражи — и аз бях почти сигурен в тях — те да не са на стената. Те са сгушени в сомнительном приюта на стената. Това ще бъде едва различимая поредица от висящи мъже в униформа, прилипшей към замръзналите тела.
  
  
  — Перелезем през стената, — казах аз. "Двама или трима порта ще е твърде силно охранявани".
  
  
  Тамара изтръпвам поклати глава. — Ние не можем, Ник!
  
  
  - Ние също не може да стои на едно място.
  
  
  Ние започнахме да се изкачи на хълма зад гасиенды, точно пред главния вход. В известен смисъл сега е по-трудно да се движи напред. Препятствия е по-малко, но голата повърхност на хълма полиран от вятъра и се е превърнал в хлъзгава ледена писта. Първата падна Тамара, и аз трябваше да я поддържа. Тогава аз загубих равновесие. Тамара искаше да помогне, и изведнъж и двамата са надолу, тревожни хванете за ръце. Нашата издръжливост се умира, но отново восстала от собствената си пепел. Животът изглеждаше по-малко ценно от топлина и спокойствие, които ще донесе смърт, но животът е триумфирал.
  
  
  На върха сме в изнеможении пълзящ под прикритието на стената. Тя е била стара. Зидария е износени, и между естествени камъни са големи пукнатини. Средно тя е три и половина метра височина. Аз внимателно погледнах нагоре и забелязах, опора за краката и ръцете на няколко места. — Последвай ме, когато съм на върха, — каза Тамара.
  
  
  — Когато си на върха? Искаш да кажеш, ако вие направите това!
  
  
  — Когато аз ще бъда горе, Тамара, — казах аз твърдо. Аз не исках да мисля за истината в нейните думи. — И чакайте знак. От друга страна могат да бъдат стражи.
  
  
  Започнах опасно изкачване на старата стена. Трябваше да се оттегли защитни ръкавици, за да пръсти по-добре се хванаха за гладки камъни. Студ набучени на моята душа. Почувствах как ръцете ми напряглись. Кръвта и мускулите се замразява. Камък се разпадна под тежестта на крака ми. Аз притисна към стената и чу тих вик на ужас Тамары. За миг ми се струваше, че не мога да отида по-далеч. После си спомних колко близо е Зембла, и тази мисъл согрела мен. Аз внимателно опипвана още една опора. Намерих го. Инча за дюймом се качих нагоре.
  
  
  Последно усилие се размърда ме на ръба на широка плоска върха. Остри като бръснач парчета стъкло са насыпаны по цялата дължина, но на сняг и лед сводили не им ефект. В действителност, те ми помогнаха да се задържи на хлъзгава повърхност.
  
  
  Аз вече щеше жест да се обадя на Тамару да ме следват, когато зърнат видя часовия. Той е укутан и склонив главата, дълбоко засунув ръце в джобовете, бавно се разхождаше нагоре-надолу между стената и най-близката сграда. От дясното рамо свисала автоматична пушка. Той се приближи към мястото, където лежах на стената. Погледнах на Тамару, за да я предупреждава. Тя не се подчини на моя екип и вече лезла за мен! Часовниковата се приближи по-близо. Достатъчно близо, за да я чуя, ако нещо се случи. Аз съм затаил дъх.
  
  
  Тамара е загубила равновесие и е паднала. Тя издаде уплашен вик. Не е много, малко по-силно принудително дъх, но е достатъчно силен. Часовниковата веднага с любопитство вдигна очи и ме видя. Аз скочих.
  
  
  Мъж знаеше дълга си и се опитва да се защитава. Късно! Той все още беше този, който вдигна пушка, когато аз хвърли го настрана, кацане в него отгоре, коленете му в корема. Аз грабна пушка от ръцете му, обърна се и я удари. Задника му попадна на врата му. Той въздъхна и замръзна. Главата му беше под неестествен ъгъл спрямо тялото.
  
  
  'Ник!' — прошепна отгоре. Погледнах нагоре и видях Тамара, седнала на стената.
  
  
  "Аз не можех да чакам. аз...'
  
  
  — Няма значение — изсъска аз. 'Прыгай.'
  
  
  — Ти си хвана ме?
  
  
  "Винаги скъпо".
  
  
  Сложих пушка на бездыханного часа и протегна ръце. Тя падна. Хванах я. И макар и да не са меки прегръдка, това е дяволски хубаво. Тя се сгуши до мен и ме целуна по врата. "Какво сега?' — тихо попита тя.
  
  
  "Главната сграда. Има голяма вероятност, че ние ще намерим там Земблу и последният предавател на силовото поле. Ние трябва да се унищожи ги и двете.
  
  
  — О, това ли е всичко? — каза тя със саркастичен тяхното оттенък. Бомбе на обувката тя бутна победен часа. "Колко ще бъде между нас и Земблой?"
  
  
  'Аз не знам. Мисля, че прекалено много.
  
  
  'Да. И те трябва да ни намерите, а след това да убие или не лигавене, докато ние не замерзнем. Ние ще остана сега, когато ние сме зад стената. Тези няколко куршума, че имаме малко какво ще се промени. Имате още такива добри идеи? Слушах го мълчаливо. Тя се опита да скрие страха си цинизъм. Това е напълно естествена реакция. Този, който не се страхува да се извини, — е глупак. Тамара е жена строга, практична, дръзка и не е глупаво.
  
  
  — Нямам представа — призна си аз. "Ние можем само да направя всичко възможно и да се надяваме. Това ще бъде трудно, но ние трябва да се опита".
  
  
  Тя покорно кимна с глава. "След като това приключи, Ник, аз ще се опитам да кажа нещо хубаво".
  
  
  — Аз закричу за помощ, — казах аз с усмивка. В сянката на сгради ние прокрались към задната част на гасиенды. Аз съм предпочитал машина часа, докато не открих, че той ция механизъм. Сложих го и взе един от револвери.
  
  
  Стигнахме до ъгъла и спря. Пред нас е двор с хеликоптер. Аз съм учил дълго пречка основната сграда, където се надяваше да намери Земблу. То е повече, отколкото стопански постройки, с покрита веранда по цялата му дължина. В центъра са портите, през които колите могат да влизат до главния вход.
  
  
  На верандата беше тъмно и едва видяхме през завесата на клубящегося сняг. Имах силното подозрение, че някъде все още стои часови. Един или повече, всички нервни и замразени, с покалыванием в пръстите на краката. — Ние ще отидем най-дългият път — казах аз. Ние се завтече към задната част на следващата сграда. Аз бих предпочел да продължи да работи, но с повишено внимание и тишината бяха в реда на нещата. Бавно отидохме по-нататък. В тази страна гасиенды е втората сграда, която е подобна на гараж. Без премеждия стигнахме до другия край. В дясно е отворено пространство от около десет метра. За него беше основната сграда.
  
  
  Ние стояхме и внимателно слушаха. Ние нищо не чухме и се завтече към задната част на основната сграда. Пред нас се е простирала на дългата редица прозорци с усукани решетки от ковано желязо. Монотонността прерывали две врати, делящие редица точно на три части. Зад тях имаше врата и още една редица прозорци, някои от които са били ярко осветени. Къса булыжная път е вървяла от врата на сградата масивна главно към вратата. Около врата имаше будка, напоминавшая телефон-автомат. Будка очаквания. Тесен отвор е огряно.
  
  
  'Проклятие. Ние трябва да пресече подъездную на пистата, и той е защитен.
  
  
  "Може би те не ще се стреля по жена", — каза Тамара.
  
  
  'Защо?'
  
  
  "Може да е, те първо ще искат да зададете въпроси".
  
  
  "Тамара, ако си мислиш, че можеш да играеш на стръв..."
  
  
  Със същия успех бих могъл да говоря със стената. Нагнувшись, тя бързо премина под прозорците. Последвах я, надявайки се, че тя няма да стане твърде безотговорно. Имах чувството, че те първо ще стреля, а после да задават въпроси. Ние прокрались миналото на първата от двете врати, и следващата група от прозорци. Тамара е в полуметре от мен. Тя беше сигурен в движенията си, и знаех, че не мога да я спре, без да рискува да предизвика горещ разговор и евентуалното откритие. Опитвах се да измисля алтернатива, но не намерих. Стигаме до втората врата и следващия прозорец. Внезапно чух глас.
  
  
  'Чакай!' — енергично прошепнах аз. За моя изненада, тя се спря и подползла към мен. Мигнула лампа. Ние погледна през прозореца.
  
  
  Полковник Зембла гневно ходене назад-напред. Аз не съм чул това, което той казва. Въпреки това той продължи да се удари с юмрук по масата в средата на стаята. Масата беше осеяна с електронни елементи, транзистори, дъски, паяльниками и клещи. Зад Земблы са същите метални шкафове и панели, както и в храма на маите. Само тези бяха отворени. Скари бяха вдигнати и публикуване на насажденията, като странна перманентная завивка. Трудно е да си представим, че той е направил в тази стая. Той построява нова главната система за контрол за своя смъртоносен заговор да спечели, Централна Америка и създаде Трета империята на маите.
  
  
  Аз си помислих, с които той говори, когато вторият човек с усатым худощавым лице се приближи и застана до него. Съучастник Земблы изглеждаше още по-гаден и хладнокръвен, отколкото всеки друг. Той разопакова пачка книжа с диаграми. Двама мъже са били толкова погълнати от обсъждането на своите планове, че аз се осмели да се обърне малко по-близо. Ъгълчето на окото си забелязах още шест мъже, две въоръжени охранители и четирима техници в бели престилки, вероятно, работещи на народното събрание. Тамара питане ме погледна.
  
  
  В отговор аз посочих вратата зад нас. Аз внимателно избута резето и се облегна на мазнини дърво. Вратата не беше затворена. Ние навлязохме навътре и се ослуша за гласове в съседната стая в студена зала.
  
  
  '...веднага убие!' — послышался яростни догматично гласът на полковника Земблы. "Ако аз не взема контрола на ситуацията в следващите няколко часа, бурята ще стане прекалено силна, за да се справят с него — дори и за мен! †
  
  
  "Можем да спре инсталацията", — предложи му подчинени.
  
  
  "Тохель, това е работа на предател".
  
  
  'Не, сър. Вижте раздел R е тук. При момчетата просто не са необходими детайли, за да се съберат на този раздел. Го е невъзможно да се изгради през следващите няколко часа, така че...
  
  
  "Да си посмял да ми нотация по Секции R! Кой е създал тема? Аз самият, не е ли така? Ние ще намерим начин да рестартираме кабели. И аз не искам повече да чуя от теб пораженческие реч. Аз никога не се откажа от Тохеля, дори ако моето царство завинаги ще бъде посочена под леда! Това се случи не по моя вина. Имам всичко отлично се получи. Ако този Ник Картър...
  
  
  Послышался общ ромон, който рязко се откъсва от прихвостень Земблы на име Тохель. — Вие все още сте убедени, че той стои зад провала на нашите?
  
  
  "Временен неуспех, а не провал. Но постоянно влошаване на времето показва, че други станция вече не работят. Да, аз съм сигурен, че Ник Картър като нещо, приложени към тази ръка. Аз не знам как е научил за местонахождението им, но той също така е моят храм на маите. И той, по дяволите, успя да го унищожи напълно.
  
  
  "Има съобщения за жена..."
  
  
  Зембла презрително се усмихна. "Молим Картеру възможност да цыпочку в кълчища и се отнася към този роман като на пикник в секс-клуб . Но в тази буря той никога няма да достигне острова. И ако по някакво чудо той оцелява, вече нищо няма да го спаси. Други станции не са готови да го нападнат, ние сме готови!
  
  
  Чух стъпки на ботуши. Изведнъж в края на стаята се появи човек по форма. Устата му се отвори от изненада, когато той протегне ръка към пушката си. Ние с Тамарой инстинктивно се превръща. Заснехме не се замисляме. Един куршум му влезе в гърлото, в този момент, когато той започна да крещи, друг хвърлена му очи. Аз не знам кой къде е хит. Той падна навзничь, неговата пушка с лязгом падна на земята. Кръвта брызнула във всички посоки. Ние не сме виждали, като го докосна земята; ние вече отново се движеха. Без да каже нито дума, ние сме работили заедно като добре обучен екип.
  
  
  Ние нахлули в стаята. Нашите револьверы изрыгали огън още преди това, като на вратата е напълно открита. С вглъбен поглед лицето на един от пазачите хвана за корема и падна. Тамара се завъртя и е направил във втория часова миленькую дупката, докато той вдигна оръжието си. Един техник се срина друга бавно коленичи. Бърз като пантера Тохель преобръщане на дебела дървена маса. Части и инструменти разпокъсана. Той извади полковник Земблу в подслон за себе си. Го Колт калибър 357 започна да бълва огън. Последните две техника, замаян и обескураженные нашата атака, подкрались към вратата е отворена. Те и двете са закъснели. Тамара тази категория граждани и смърт ги раненила, те паднаха.
  
  
  Аз пригнулся, за да се избегне изстрела Тохеля. Моят револвер е празен. Аз го хвърли в Тохеля и грабна втори. Тохель пригнулся, и оръжието удари в шкаф зад него. Зембла атакуваха ме като луд. Той скочи през масата, сякаш преодолявайки препятствие. Като тигър, той се втурна напред и ме събори с крак. Ние заедно паднаха на пода. Пръстите ни не са сжаться в юмруци. Втори револвер е бил отстранен имам от пръст, а третият се измъкна от сака в разгара на битката. Твърд череп Земблы удари ми челюст и оцарапал ми носа, от който тръгна кръв, пръстите ми върху гърдата в косата му под превръзка на главата. Моят юмрук се изправи и му се отплатил същото. Аз доволно подгъв, когато чух, как той счупи носа. Кожата му и плътта са били разкъсани. Той взвыл от болка. Бърз идиот той отвернул главата, и това го спаси. В противен случай смъртоносни фрагменти от кости пробита ще мозъка му.
  
  
  Неговият отговор е удар костлявым коляното си в корема ми. Той се опита да скочи на крака ми, която е поддържана от него. Ние перекатились една през друга. Нито Тамара, нито Тохель стреля в нас не се осмели. Все пак те стреляха един в друг с близки разстояния, не се дава нито един удар. Зембла все още се опита да прекъсне ми сухожилие или крак. Коляното ми уперлось в незащитен в слабините. Аз си мислех, че го довърша. Чух, как той простена, и почувствах, как тя трепери. В следващата секунда Тохель изстрел в осветлението. Стаята е забулен в тъмнина, и в тъмнината Зембла да се измъкне на свобода и изчезна.
  
  
  Езици на сирена. Звукът почти терялся в бурята реве. Ние с Тамарой търсят изход на случаен принцип. Зембла и Тохель - не. Те са знаели сграда отвътре и отвън. Аз съм ги чул стъпки в коридора. Те са си отишли. Аз трескаво започна да рови в търсене на оръжие. Намерих револвер. Все още е въпрос, заредена ли е той. Усетих ръката на своя ръкав. Тамара. Ние побрели в коридора.
  
  
  Навън, в двора и в къщи оживяха хората Земблы. Сирената продължи вой, вратата се отвори и в нас се втурнаха две смъртоносни огнище на пожар. Аз изстреля в отговор. Усетих силна възвръщаемост и усети остър мирис на барут. Не знам, имам ли аз в нещо, но бях адски щастлив да открия, че имам пистолет, пълен с куршуми. Ние се втурнаха по коридора към двора. През нощта около нас се чуваха викове.
  
  
  Ние се завтече. Едни крещяха гневно, други развълнувано, и всичко това се увеличаваше топотом ботуши. Един от хората Земблы се спъна и падна на земята. Куршум влетели през вратата, напълни въздуха счупено и олово. Ние продължихме да избяга към вратата в края на залата. Испуганная, но силна Тамара до част от стената зад мен.
  
  
  Ние се промъкват през вратата на външния двор. Те не могат и да мечтаят за по-добра цел. Тракане на нашите вървят краката, съпроводено с гръм и трясък на изстрела. Вътре огънят спря толкова внезапно, както и започна. Ние импулсивно се втурна към единствения скривалище, което видяхме, купчината счупени дървени кутии. Те се състоеше от дебели дъски с метални каишки и се използват за превоз на чувствително електронно оборудване. Те са подредени в един куп, за да служи на растопкой. Изрева изстрели и куршумите, изсечени в земята зад нас, когато ние отчаяно ныряли между чекмеджета.
  
  
  Градушка от куршуми пронесся през нашите импровизирани убежище. Аз изтеглен Тамара надолу. Първите двама души от приближаването на армията са твърде нетърпеливи, за да бъдат предпазливи. Два изстрела и те паднаха в снега. Започнах да се движи кутии като луд, за да подсилим нашата защита. Дебели дъски абсорбира куршуми. Само досаден пряк удар може да ни удари в момента, в противен случай те трябваше да пълзи до дома си, зад нас. Погледнах нагоре, но никой не видя в прозорците. Околните мъжете промиват ни с олово, като им пушки са били градински маркучи. В каквато посока и ще гледаше, имаше твърде много хора, за да избяга. И при нас остана само на няколко касети.
  
  
  Изведнъж сред целия шум чух звук электростартера. Ротор на хеликоптер започна много бавно да се върти. В стъклената кабина мога да различи силуетите на двама мъже. Трето, един от пазачите, набързо под наем от всички страни хеликоптер стопоры и въже. В моя револьвере остана само един куршум. Аз внимателно се прицели и попадна в целта. Часовниковата извика и започна да потрепва. Той изкрещя толкова силно, че стрелба за миг спря, когато всички уставились на него.
  
  
  "Тамара, дай ми нещо выстрелять".
  
  
  — Просто използвай ми пистолет. Там още шест куршума — каза тя, протегна ми "Макаров".
  
  
  За себе си тя е оставила Пепе 22-ти калибър. Това, че той без колебание ми даде свой собствен револвер, беше жест, който никога няма да забравя. Тя уставилась на хеликоптер. Двигателят е работил на пълна мощност, за да се затопли. "Те разобьются в тази буря".
  
  
  "Може би, но ние не можем да си седя тук и гледам. Те искат да избягат, и ако те успеят, те ще започнат отначало. По-лошо, те са оставили включен предавател, и вие сте чували, че каза за това Зембла.
  
  
  "Но аз мислех, че в стаята..."
  
  
  "Това е просто нова основна система за управление, която инсталирате. Ние поставихме този край, но на втория предавател някъде на друго място. Всъщност аз чаках го от другата страна на вратата, където видяхме всички тези светлини".
  
  
  "Това означава, че никой не може да спре бурята, за няколко часа. Поне, ако Зембла казва истината. Тогава времето никога повече няма да управлява!
  
  
  'Да . И проблемът е, че Зембла обикновено е прав.
  
  
  Стрелба се възобновява, когато хеликоптер бавно и неуверено се покачи. Той се люлееха напред-назад. Стрелба е била спряна за втори път, когато вратата на кабината беше открит. В седалката На пътника забелязах худощавую, мускулна фигура Тохела. Му крак държеше вратата отворена, широко отворена. В дясната си ръка имаше колт, който той подкрепи своите лявата си ръка и го с цел за нас. Той извика нещо, което аз не разбрах. Съдейки по всичко, вик предназначен за Земблы, представителите в ролята на пилот. Хеликоптер леко складирани и заскользил в нашата страна.
  
  
  "Копеле! Кипял от гняв. — Той лети към нас, за да ни довърши, тъй като зайци! Не опускай главата, Тамара!'
  
  
  — Добре, — каза тя твърдо глас.
  
  
  В част от секундата ни трябваше да избере. Ако ние освободим от нашите барикади, хората Земблы нас расстреляют. Ако ние стоим на място, нас подстрелят отгоре. Разочарование и гнева на наскърбен мен, когато хеликоптер подлетел по-близо.
  
  
  "Проклети копелета!" - Чух собственото си ръмжене. Ръката ми е компресиран пистолет. Бях действал с отчаяни и безразсъдни рязкост. Аз скочих между чекмеджета. Остра болка пронзила ми ранено рамо и гърдите си, когато се натъкнах на тежко дърво. На борда отскочи, кутии паднаха. Аз скочих в двора под приближаването на хеликоптер. Аз зърнат видях удивленное лицето Тохеля . Той реагира инстинктивно, бързо, благодарение на години тренировки. Хобота си кольта-магнума калибър 357 метнулся в моята посока и се изпичат. Тежък куршум е изгоряла ми ръка и е направил дълга дупка в ръкава си. Пистолет Makarov влетел от ръцете му и падна на няколко метра от мен.
  
  
  Чух смях Тохеля. - "Опитай да се сдобият с него Картър!".
  
  
  Аз гмурна за оръжие, се обърна и непохватно извади го изпод тялото. Пистолет грохнул, рязко и отново грохнул. Тялото ми сякаш принадлежи на две различни на хората. Моето ляво рамо пламна един от болка и е почти парализиран; дясната ми страна беше в норма, въпреки нова рана. Хеликоптер леко качнуло. Зембла не можех да го задържа в изправено положение на силен вятър. Може би той също се разтърсиха ми снимки. Тохель изстрел и промазал. Той е мода напред-назад, опитвайки се да неутрализира качку. Неговата масивна тъп куршум изсечени в сняг до мен.
  
  
  Тамара стоеше на колене, облегнат на главата си към пощенска кутия. В почивките между залпами аз я чух писклив вик. За първи и единствен път видях, че тя беше уплашен до истерия. Аз почти инстинктивно пусна третия куршум. Аз видях, като секунда по-късно Тохель внезапно съежился, като клекна на прага. Очите му вылезли от орбитите си. Гласът му и се публикува на звуци, които не бяха думи, а безсмислени кашлица. Той закашлялся, извика и дръпнал спусъка на празен "Магнума". Той е напрегнат и пълен с чувство. След това той бавно се наведе напред и падна с хеликоптер.
  
  
  Тохель с глух стуком удари в земята. Замаян, хората го гледаха в напрегнато мълчание, като че ли не могат да разберат, че техният водач е мъртъв. Аз тихо седеше в двора, покрит с лед. Аз се чувствах слабост и гадене. Единственият звук беше тих всхлип Тамары и внезапно ускорение на хеликоптера, когато Зембла излетя нагоре и лети далеч.
  
  
  Гаденето премина, а на слабост няма. Аз коленичи, без да обръща внимание на риска от застреленным хора около мен. Аз се наведох напред, срещу вятъра винт на хеликоптер. Makarov рвало и дергало, сякаш имаше свой собствен живот. Последните ми три куршума просвистели в чупливи саксии с високо налягане. За миг аз се изплаших, че стреля твърде късно, а хеликоптер вече лети твърде високо. Но след това главен винт започна да издава странни скрежещущие звуци. Хеликоптер грохотал и трещал, докато Зембла се опитва да го контролира. Тя е мода и взлетал всичко по-горе и по-горе над гасиендой. След това внезапен шок. Той започна да се плъзга надолу. Нещо разорвалось, и над нас прелетя парче метал. Чухме малка експлозия. Миг хеликоптер се задържа неподвижен. Малка пламък лизнуло качулка. След това той се гмурна в голяма дъга и се заби в другото крило на основната сграда гасиенды.
  
  
  С ужасен тласък хеликоптер се разби в съседната сграда, заедно с Земблой. Да ме хвърли на земята. Парчета от стените летяха из двора заедно с греди, прозорци и зидария. Покривът се срути в това място, където хеликоптер удари една голяма дупка. Гладните пламъци полыхало високо в небето. С виене на свят скочих на крака. Аз нищо не се счупи, но ми е вече повреден нос сега непрекъснато кровоточил. Запъхтян, аз се натъкнах на кутии, за да намерите Тамара. Трябваше да се измъкне оттук. Моята ощупывающая ръка докосна нейната меки завои. За момент тя се сгуши до мен и нежно проведе моите пръсти по своя светъл цвят на косата. Защитена сега разби баррикадой, тя не е засегната.
  
  
  Пламнал огънят бързо се е разпространил. В сияйна светлина видях тичаше около останалите хора Земблы. Те нямаше къде да отидат, и те не знаели какво да правят. Вече не е никаква организация. Лидерът им бе мъртъв, и за тях не е останало цел. В такива случаи, те ще си помислят два пъти, преди да умре, смъртта на героя. Но те останаха врагове, опасни врагове. Ако и при нас имаше шанс да избягате от всичко това, това е само за сега.
  
  
  Изпълзя от чекмеджетата и се завтече към задната част на най-близката сграда. Всеки път ние отскакивали настрана и пригибались, когато някой пробегал миналото. Без дъх, ние се завтече обратно покрай горяща главния корпус. Усмивка на устните Тамары ми каза, че тя си мисли точно толкова, колкото и аз. В този горящия огън последният предавател Земблы е бил разрушен и се превръща в скрап.
  
  
  Група мъже е открил нас от главния вход и откри огън. Куршум заплашително свистели около нас, счупи тухли, стените от двете страни от нас. Ние се гмуркаме в портата, захлопнули ги зад себе си и се завтече по-широка булыжной пътека. Воющий фуча леден вятър смешивался с гръм и трясък, огън и мъка рушащихся сгради зад нас. Това е като да адскую симфония.
  
  
  Стигнахме до подножието на хълма и сега трябва да са продираться покрай високи купища камъни. Свирепая буря на няколко пъти сбивала Тамару с краката. Аз съм й помогнал да се изправи на краката си и после сам падна на скользкую обледенелую пистата. Ние продължихме пътя.
  
  
  Задъхан, накрая стигнахме до защитени заливи на навеса за лодки. Всичко, за което бихме могли да мислим, това е лодка и начин да я накараме да се движи. Там просто трябва да е била лодката, ако ще го преживея. Избута вратата. Тя не поддавалась, и аз не са имали достатъчно сили, за да отстраните своите рамене, но след това Тамара тихо прострелила замък от револьвера Пепе.
  
  
  Последните усилия ние преместени през кей. Беше лодка. Брилянтна десятифутовая плаване яхта бясно дергалась, като запряженный жребец. Излизане в морето не изглеждаше безопасно, без риск. Яхтата е построена, за да се плъзне по вълните с голяма скорост, но в тази буря тя лесно се прехвърлят било в силна възбуда и право в навеса за лодки. Но ми е по-малко вероятно е искал да остане на острова.
  
  
  Тамара отвори голяма врата и отвязала въже. Аз претърсени под арматурното панел и предварително прогрел двигател. Мускулите ми са болки по цялото тяло. Мъжете бягаха към эллингу. Чух, как те викаха и стреляха. Аз натиснах бутона за стартиране. Двигателят започне да се примири, чихнул, чиркнул, а след това изръмжа, оживая. Аз смътно си давах, че и ръката ми инстинктивно се простира до педала на газта. Ръмжене под краката му се превърна в силна пулсация. Яхта изпадна от навеса за лодки в поток, когато първите хора, нахлули през задната врата.
  
  
  Извън залива на нас са паднали на бурните вълни на Панамския залив. Аз снижал скорост, докато нашата скорост не надвишава три възли. Морето е кипял маса от бяла пяна, която въже, хоризонтално над нас. Лодката не е имал време да се обърнеш. Носът е погребан и плуваше на другата страна на вълната. Водата трескаво бликна от носа на палубата и с покрива на кабината. Бях твърде слаб, за да държи лодката. Кръв течеше по ръцете ми и образование от носа. Трябваше да се откажат управление. Усетих, че съм. — Принимай управление, — казах аз, почти нечетливи. "Тамара, седнете зад волана. Аз не мога да... Ме сомкнула зейналата тъмнината бессознательнсти. Хвърлих последен поглед към небето и се усмихна. Времето переменилась.
  
  
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  Сънувах, че съм валяюсь в хамак. Вълнението леко качало ме напред и назад. Лежах вытянувшись без обувки и с яке под главата си вместо възглавница. Лодката стоеше неподвижен с безмолвными машини. Духаше лек бриз; слънцето припекало.
  
  
  Вторият ми впечатление е, че аз все още спя. Имах един от онези прекрасни еротични сънища, които, изглежда, винаги завършват, когато всичко започва да налаживаться, и се оставя на вас разочаровани сутрин. Тамара прислонилась за храна за животни парапета в едни лифчике и бикини. След това, като си дълги, гъвкави крака, изпънати на палубата, я върти выгнута, гърдите выпячены, а лицето приподнято, за да хванеш колкото се може повече слънце, — това е чувствено визия, която аз обичам да виждам в сънищата си. Но тя беше истинска, истинска, като слънце! Аз въздъхна и согнул ръце. Болката също е реална. Аз седнах направо. Лодката е пометен синя вълна. Морето беше спокойно, а от небето ослепително чист. - Здравейте - усмихна се Тамара. Тя вдигна ръка над очите заслоняясь от яркото слънце.
  
  
  — Здравейте — ухили аз в отговор. "Ние дрейфуем".
  
  
  "Имаме свърши гориво".
  
  
  'Oa'
  
  
  "През няколко минути, след като сте загубили съзнание, двигател заурчал и спря. Аз повече нищо не мога да направя.
  
  
  'Не, разбира се че не.'
  
  
  "През устои нас на брега няколко часа по-късно".
  
  
  "Ние ще бъдем заети. Малка почивка не ни боли.
  
  
  — Аз също така думалю, — каза тя. Тя отново хвърли главата си назад. "В това облекло е станало твърде горещо, и бих искала малко слънчеви бани. Надявам се, че нямате нищо против?
  
  
  "Кой съм аз? Никога!'
  
  
  Моят поглед се плъзна по чист тюркоаз води до туманному брега в далечината. Панама пламнал в светлината, море затихло. Почувствах спокойствие. Не беше нито раздуване на вятъра. Нито един звяр не шелестел в сплетении билки, и нито един глас не донесся от гъст изумрудения гори. За това е твърде рано. Реки и канали все още са запушени с дебели ледяными на масите. Но ледът скоро ще се счупи и рассыплется. Топене на сняг от планините може да предизвика временни наводнения тук и там, но това е в бъдеще. Човек и животно все още са зашеметени, се опитва да се измъкне изпод невероятни ужасите, сътворени властта на бурята Земблы. По-късно те ще започнат да плачат за своите починали близки и начинут възстановяване на домовете си. Но това ще бъде след това...
  
  
  Аз съм вдъхнал топъл ароматен въздух и здраво стегна краката си в палубата. На лицето ми беше широка усмивка. - "За това си струва да се борим".
  
  
  Тамара се е повишила с томной благодат. Тя се приближи към мен и нежно обвила с ръце врата ми. Пръстите й върху гърдата в копчета моята блуза. Ръката и се плъзна по гърдите ми.
  
  
  — Вълнение свърши — казах аз. "Не трябва повече да се вълнувам."
  
  
  "Аз никога не трябваше да правя това, Ник, но това ми харесва."
  
  
  "Когато достигаме до Панама, пътя ни ще разпръсне. Все още не ...'
  
  
  — Не — тъжно прошепна тя в ухото ми.
  
  
  "Имаш своите задължения, а аз имам своите, ние никога не ще се изменим в името на друго. Всичко е добре и ще бъде добре, докато не стигнем до Панама".
  
  
  "Лодка на преспи".
  
  
  — И ние нищо не можем да направим нещо по въпроса.
  
  
  — Освен че се забавляват, докато ние все още можем.
  
  
  Аз грубо я целуна и притянул към себе си твърдо и гъвкаво тяло.
  
  
  Аз бях прав. Вълнението все още не е приключило.
  
  
  За книгата:
  
  
  Всичко започна с изопачил радиосообщения, получени агент AX в Мексико. Сега Ник Картър пробирался през гъста джунгла Никарагуа, които наричали Брега на Комари. Неговата обсада комари, отровни змии и непоносима жега. Пътуването му беше жесток, но той е трябвало да намери древен храм на маите. Там се заселват в щаб полковник Земблы. И това може да се превърне Централна и Южна Америка в северния полярен регион. И тъй като леден студ заплашва да избухне, Ник също трябва да убеди руския агент на КГБ Тамара Кирову, че Америка няма нищо общо с тази адской схема.
  
  
  Но полковник Зембле успява да запаля своя леден ужас. След това от Ник Картър трябва да направя невъзможното...
  
  
  
  Съдържание
  Глава 2
  
  
  Глава 3
  
  
  Глава 4
  
  
  Глава 5
  
  
  Глава 6
  
  
  Глава 7
  
  
  Глава 8
  
  
  Глава 9
  
  
  Глава 10
  
  
  Глава 11
  
  
  Глава 12
  
  
  Глава 13
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  Убиец: Кодово име Лешояд
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  Убиец: Кодово име Лешояд
  
  
  Посвещавам на хората от тайните служби на Съединените Щати на Америка
  
  
  
  Глава първа.
  
  
  Аз облизнул пересохшие устните си с дебел език и прищурился, гледаш слънцето над главата си. В устата си имаше вкус на стара хартия, а в ушите тъп, но настояване на бръмчене.
  
  
  Невъзможно е да разберете точно колко време съм бил в безсъзнание на ръба на малко кльощава тернового храст. Когато за първи път дойде на себе си, аз не можех да си спомня къде съм и как съм стигнал до там. След това видях искривленную, блестяща громаду останките на малък самолет Муни, който падна като ранен ястреб, с безоблачна небето. Полусломанные ленти за метал - останки от силен удар - се издигаха само на тридесет метра над кафява трева вельда, и тънки струйки дим все още се протегна към небето. Сега си спомних, как ме изхвърлени от самолет, когато той се удари в земята, а след това аз уполз далеч от бушуващ пламък. От позицията на слънцето разбрах, че от сутринта на катастрофата той е бил за няколко часа.
  
  
  С труд и с много болка качих се на половината тяло поза, усещане за топла бяла глина на бедрата ми през скъсани панталони цвят каки. Риза е на градинка, която съм носила, прилипала при мен на гърба си, и от миризмата на собственото си тяло заполнял ми ноздрите. С вдигане на ръка, за да прикрие очите си от слънчевата светлина, аз погледнах към висока лъвския трева, която, изглежда, безкрайно се проведе във всички страни, прерываемая само редки билки самотен акация-чадър. Не е имало никакви признаци на цивилизация, само бескрайнее морето от трева и дървета.
  
  
  Над главата му тихо се движеше лешояд, върти и като pirouetted по време. Изхвърлянето на сянка върху земята пред мен, птица принудително висеше като гледам. Бръмчене в ушите ви е станало сега е по-изразено, и ми хрумна, че е изобщо не е в главата ми. Звук дойде от мястото на инцидента. Това е звука на мухи.
  
  
  Аз се съсредоточи върху руините. След това лешояд и рояк мухи ми напомни, че Алексис Саломос беше с мен в самолета - той пилотировал му, когато е възникнал проблемът. Аз прищурился, но не го видя наблизо от мястото на катастрофата.
  
  
  Слабо ставане, аз открих, че краката ми затекли. Цялото тяло ме заболя, но счупени кости като не е имало. Дълъг съкращение на лявата предмишница вече заживал, кръвта изсъхна. Аз мрачно погледна тлеещи отломки. Трябваше да намеря Алексиса, за да разберете, оцелял ли е той.
  
  
  Бръмчене на мухи стана по-силен, когато аз се приближи към тялото на самолета. Наведох се и погледнах в кабината, но един на друг не е забелязал. Имам гадене в стомаха. След това, когато вървях около предната част на обломка, покрай обугленного витлото и смятого парче на тялото на самолета, внезапно спря.
  
  
  Тялото на Алексис беше гротескной кървава купчина на десет ярда от тях. Също изхвърлени, но не по-рано, отколкото му се разби самолет. Предната част на главата му и лицето бяха выдавлены от удар в предното стъкло на самолета, и изглеждаше, че му врата е счупена. Дрехите му бе разкъсан на парчета, и той е оцветен засъхнала кръв. Големи кафяви мухи покриваха тялото му, заползая във всички вбесен цепка. Аз започнах да се отвърне, мен малко тошнило, когато видях движение във висока трева зад труп. Трън хиена бавно приближалась, осъзнавайки моето присъствие, но твърде гладен, за да се грижи за нея. В същото време появата му все още са записани в мозъка ми, хиена преодоля малко разстояние между себе си и тялото си и грабна обнаженную плът на хълбоците Алексиса Саломоса, разкъсвана парче.
  
  
  "Махни се, по дяволите тебе дяволите!" - виках аз на звяра. Взех пръчка обгоревшего дърво и хвърли я в гиену. Домашни любимци поползло по тревата, извършване на парче окровавленной устата. След миг вече го нямаше.
  
  
  Аз отново погледна към искореженное тялото. Аз дори не беше лопати, за да го погребат го, така че аз трябваше да го оставя за унищожаване на животни в рамките на деня.
  
  
  Ами, аз нищо не мога да направя. Алексис Саломос е толкова мъртъв с погребением или без него. В края на краищата те го настигнал и го уби, и аз също почти сдобият. Поне до този момент, аз някак си оцелял. Но най-голямото изпитание на моя късмет би могло да е напред, защото аз помислих, че се намирам на около половината път между Солсбъри и Булавайо, в най-дълбоката част на страната родезийских храсти.
  
  
  Аз изпревари отломките, докато те отново не скри трупа. Малко преди това, като повреден самолет започна кихане и кашлица, на височина пет хиляди фута, Саломос спомена, че скоро ще летят покрай малки села. От това, което той казва, аз съм изчислил, че селото все още е на петдесет-седемдесет и пет мили югозападно. Без вода и оръжия шансовете ми да отида там са били много малки. Люгер и нож в обвивка, които обикновено носеше със себе си, останаха в моя хотел в Салисбъри. Нито един от тях не може да бъде скрито под моя майкой, и, във всеки случай, аз не предвижда необходимост в тях по време на тази екскурзия със самолет до Булавайо. Бях в отпуск и почивка.
  
  
  Улар е работил с AX - сверхсекретным разведывательным агенция Америка - и просто се придружава от един стар приятел от Атина, когото случайно срещнах в Солсбъри. Сега този приятел е мъртъв, и дива история, която той ми разказа, се превърна в истинска.
  
  
  Аз се приближи към следващата кургану термити, грамада твърда бяла глина височина с главата ми с много комини, които са служили на входа. Аз трудно се облегна на него, се загледа в далечна линия на фебрилни на дърветата и се опита да не обръща внимание на бръмчене на мухи от другата страна на останките. Само три дни преди срещнах Алексис Саломос в един малък ресторант в близост до Мемориал парк е един от пионерите в Солсбъри. Седях на терасата и се загледа към града, когато Саломос изведнъж се оказа близо до бюрото ми.
  
  
  "Ник? Ник Картър?" - каза той и неговото прекрасно смуглом лицето му бавно се появи усмивка. Това е къдрав мъж с квадратна челюст и кудрявым коса четиридесет години, чиито очи втренчено гледаха към вас с ярък блясък, като че ли той можеше да вижда тайните на главата си. Той е бил редактор на вестника в Атина.
  
  
  "Алексис", - казах аз, катерене, за да подадат ръка. Той го взе с двете си ръце и енергично разтърсени, усмивката се превърна в още по-широк, отколкото аз. "Какво, по дяволите, правиш в Африка?"
  
  
  Усмивката изчезна, а аз за първи път осъзнах, че той не изглежда така, както съм го запомнила. Той ми помогна да открие човек от КГБ, който преди няколко години в Атина откраднал документи, важни за Запада. Изглежда, че оттогава той е значително остарял. Лицето му е лишено от здрав вид, особено около очите.
  
  
  Той попита. - "Имате ли нещо против, ако аз ще се присъединя към вас?"
  
  
  "Аз обижусь, ако ти не го направиш", отговорих аз. "Моля, присаживайтесь. Келнер!" До масата се приближи млад мъж в бяла престилка, и двамата сме поръчали британски ел. Ние си поприказва, докато не са подали напитки и не е отишъл на сервитьора, а след това Саломос се замисли за момент.
  
  
  "С теб всичко е наред, Алексис?" - най-накрая попитах аз.
  
  
  Той се усмихна, но усмивката е тънка и здрава. "Имах проблеми, Ник".
  
  
  "Какво друго мога да направя?"
  
  
  Той го разтърси и квадратни рамене. "Съмнявам се, че може нещо да се направи". Той говори добре английски, но с подчертан акцент. Той направи голяма глътка бира.
  
  
  Попитах. - "Искате ли да ми кажете за това?""Или е прекалено лично?"
  
  
  Той горчиво се засмя.- "О, това е лично, приятелю. Може да се каже, това е много лично". Очите му се срещнаха с моите. "Някой се опитва да ме убие".
  
  
  Гледах лицето му. "Сигурни ли сте?"
  
  
  Крива усмивка. "Колко трябва да съм сигурен? В Атина изстрел от пушка разбива прозореца и минава покрай главата ми от няколко сантиметра. Така че аз разбирам намека. Взимам отпуск, за да посети своя братовчед тук, в Солсбъри. Той е търговец-вносител, който емигрира тук преди десет години. Аз си мислех, че ще бъда тук в безопасност за известно време. След това, преди два дни черен "мерцедес" за малко не ме събори на главен булевард. Водачът, който спря до бордюра, изглеждаше точно като човек, когото бях видял по-рано в Атина. "
  
  
  "Знаеш ли кой е този мъж?"
  
  
  "Не", - каза Саломос, бавно се разклаща главата си. "Аз наскоро видях, тъй като той идва от Аполон-билдинг, когато малко шпионира там." Той спря и погледна към вашия ел. "Чували ли сте някога за линиите на Аполон?"
  
  
  "Петролната танкерная компания, нали?"
  
  
  "Това е вярно, приятелю. Най-голямата в света линия танкер, собственост на моя соотечественнику Никкору Минуркосу".
  
  
  "О, да. Аз знам Минуркоса. Бивш моряк-милиардер. Отшелник; в наши дни никой не вижда".
  
  
  "Вярно е отново", - каза Саломос. "Минуркос се оттегля от обществения живот в продължение на почти десет години, докато все още е сравнително млад човек. Смята се, че той почти през цялото време прекарва в своето мезонет в сграда на Аполон в близост до площада на Конституцията, където той води своя бизнес. Личните контакти са заложени в основата на близки партньори Минуркосу. Почти никой никога не се получава с него на лична аудиенция ".
  
  
  "Много богати хора, изглежда, много ценят своята поверителността", - казах аз, отпивайки ел. "Но какво общо Минурк е до покушениям на живота си?"
  
  
  Саломос въздъхна дълбоко и бавно издишане. "Преди Около шест месеца поведение Монурко започнало да се променя. Това е особено интересна за мен и, разбира се, другите редактори на вестници, защото всяка информация за Минуркосе вълнува и е важно за читателите на Атинската Олимпиада. моля, обърнете внимание, когато Минурк, който винаги остава извън политиката, започна да прави публични изявления срещу управляващата хунта в Атина. Внезапно той обяви, че лидерите сред полковников са слаби и социалистическими. Той заяви, че те бяха "революция" на 21 април 1967 година. и означава, че Гърция ще бъде по-добре с възстановяването на Константин II или някаква друга монархия. Той се позовава на опасността от левицата, като Папандреу, и се предполага, че в гръцкия правителството трябва да се случи още една "shake".
  
  
  "Ами - казах аз, - този човек има право внезапно се интересуваме от политиката след толкова много години. Може, му омръзна да си харчат парите".
  
  
  "Изглежда, че нещо отива още по-далеч. Такъв човек, като Минуркос, може да се купи много приятели. Генерали и полковникът се обаждат
  
  
  в мезонет и обратно, но те не ще говорят за посещения до пресата. Има слухове, че Минурк финансира частна армия в специално построен лагер в северната част на Гърция и в един лагер в Миконосе, остров в Егейско море.
  
  
  И накрая, има и скорошно изчезване на полковника Деметриуса Расиона. Вестник, в която е доминирана от Минуркос, идва до заключението, че се е удавил по време на плаване на лодка в Пирея, но тялото му така и не бяха открити. Никкор Минуркос сега започва голяма кампания за подмяна на Расиона човек си по собствен избор, фашистом от името на Деспо Адельфия. Хунта не иска Адельфию, но си нов и благородни лидери се страхуват от Минурка и приятелите му в щабквартирата на генерали ".
  
  
  "Интересна ситуация - призна аз, - но вие мислите, че Минуркос започва кампания на терор с идеи кървава преврат?"
  
  
  "Може би. Но има и други възможности. Има нови лица, на които никой от журналистите не е виждал преди това, като идват и си отиват от навеса на върха на Аполон; самият Минуркос все още се крие. Обаче аз забелязах, че едно от новите лица принадлежи на един американец от гръцки произход, на име Адриан Ставрос ".
  
  
  Очите ми леко прищурились разглеждане на Саломоса. "Ставрос в Атина?" - бавно промърмори аз. "Е компания Минуркосу?"
  
  
  "Изглежда, че е така. Ако само ..."
  
  
  "Ако току-що?"
  
  
  "Ами да. Тъй като последните изявления на Минуркоса са толкова несвойственны, може би, той не е техен източник".
  
  
  "Снимай Ставросом империя Минуркоса?"
  
  
  "Може би против волята Минуркоса", - предполага Саломос. "Може би вече се е случвало малка преврат, скрит. Тъй като Минуркос много потаен и винаги води дела чрез подчинените, можеше да се убие или улови и да действа под името си, и да се харчат огромни суми пари, за да никой не е забелязал, Забележете. Веднага след като се бях изказал тази теория в своя редакционна статия, е първото посегателство е извършено на живота си в Атина ".
  
  
  В очите му се върнаха тревожен израз. Спомних си файл AX за Адриане Ставросе и осъзнах, че той е способен на такава маневра. Ставрос в студентските си години е прекарал демонстрации с плакати в университета в Йейл. След това той стана член на радикалния взрив офис на ЦРУ, а по-късно е извършил посегателство върху живота на сенатор. Той е избягал от менгеме ФБР и ЦРУ и погребан на себе си някъде в Бразилия, където стигна до сериозни престъпления като контрабанда и убийства. Тъй като улики срещу него в Сащ е малко, САЩ не са се опитвали да го върне. Но в Бразилия през него се гледа.
  
  
  "А човек, който се опитва да ви тук, в Солсбъри?" Попитах. "Вие видяхте как той излизаше от навеса на Аполо-билдинг?"
  
  
  "Да, Ник - каза Саломос. Той отпи остатъка от бира и погледна през увитую гибискусом балюстраду надолу по хълма към града. "Аз съм в отчаяние. Приятел на братовчед ми, който живее извън града, извън Булавайо, ме помоли за малко да го посети, докато това не се осъществи. Аз го приех поканата. На летището ме чака наетия самолет. Аз ще се лети на него, тъй като аз съм лицензиран пилот, и ще се насладите на пътуването. Тоест, ако мога да забрави... " - Being кратко мълчание, след това той ме погледна. "Ник, бих бил много благодарен, ако ме придружава в Булавайо".
  
  
  Знаех, че Алексис Саломос не пита, не отчаян ли се той от страх. И за мен все още остава няколко дни почивка, преди да имам още една задача от Дейвид Hawk, загадъчно директор на AX.
  
  
  "Винаги съм искал да видя Булавайо, - казах аз.
  
  
  На лицето на Алексис се появи облекчение. "Благодаря, Ник".
  
  
  Два дни по-късно бяхме във въздуха. Саломос е опитен пилот, и изглеждаше, че лети над дивата Родезией мине без приключения и ще бъде хубаво. Саломос летеше ниско, така че ние може да забележите, редки диви животни и интересни топографски характеристики храсталаци. Летенето, изглежда, вдигна настроението Саломосу, и той е много подобен на себе си, предишния. Но в средата на сутринта, приблизително на половината път до Булавайо, спокойствието на сутринта се превърна в кошмар.
  
  
  Малък двуместен самолет Муни закашлял. Първо Саломоса не се смути, но след това стана още по-лошо. Той заглуши малък мотор, но това само ще усложни нещо. Ние загубихме височина и започнаха широка кръгла обрат.
  
  
  Саломос выругался на гръцки, след това го побледнело лице. Той е учил панел и ме погледна. "Указател на нивото на горивото показва пълен", - извика той, перекрикивая рвущийся двигател. "Днес сутринта той не е изместен от изходния разпоредби". Той стукнул по стъкло, прикрывавшему сензор, но нищо не се случи. Иглата остава в буква F.
  
  
  "Имаме свърши бензина", - недоверчиво казах аз. Това е лоша новина за всеки самолет, особено на малкия.
  
  
  "Не съвсем, но ние бързо се снимаш", - каза Саломос, превръщането на "Муни" за временно стръмен планиране и борейки се с горивото. "Този самолет е бил повреден, Ник. Сензор стоеше на място, но за боклук бяха почти празни, когато ние стрелба.
  
  
  Това трябваше да се направи специално ".
  
  
  "Господи, - промърмори аз. "Може ли да посадя?"
  
  
  "Тук няма летище", - каза той, опитвайки се да не дадете на въздухоплавателното средство да се блъсне в паника. "Но трябва да се опита да кацне на открито велде - ако мога да го поддържа в съответствие с плана за планиране".
  
  
  "Какво друго мога да направя?"
  
  
  "Да. Молете се". Алексис ме погледна. "Съжалявам, Ник".
  
  
  "Няма значение - казах аз. "Просто засадете това нещо". Аз дори не попита за грешки. Времето не е имало. Ние сме плавали по стръмния слизането към травянистому вельду.
  
  
  Двигателят отново закашлялся и зашипел, а след това заглох завинаги, когато видяхме как земята се втурнаха към нас. Реших, че всичко е свършило. Изглежда, не е имало разумен готовност да преживеят това.
  
  
  Петстотин фута Ние се втурнаха надолу, като птица със счупено крило. Три стотици. Дървета акация плъзна под тях. Сто. Лицето Саломоса втвърдени от напрежение, и ръцете му бяха ограничени от опити за управление. Тогава имаше движение на билки и куплета с главоломна скорост, крило е прекъсната браншовите искореженного дърво, и самолета в последния момент леко задрал носа и се плъзна настрани. Удар хвърли ни към предната част на самолета. Сключване на скърцане и скърцане на метал и силен е шумът стъкло, и телата ни биха в малка кабина. След това настъпи последната отбивка спирка: отварям вратата ми, и тялото ми се лети от главата до петите в тревата до хрупкави удар твърда земя.
  
  
  Повече нищо не си спомням, също. мъчително проследяването стъпки пълзи по тревата, инстинктивно далеч от самолета, а след това експлозия от звук потрескивающего пламък някъде зад мен.
  
  
  Глава втора.
  
  
  Опитах се да изхвърлите от главата си спомените за катастрофа, трудно се разчита на твърда глина с високо термитника. Но е по-трудно да се отървете от изражението на лицето Алексиса Саломоса, тъй като той изглеждаше в Солсбъри, когато казах, че ще лети с него в Булавайо.
  
  
  За сверкающим метален корпус разбито на самолета все още доносилось настояване на бръмчене на мухи, но аз се опитах да не слуша. Аз отново фокусирах на далечна линия на фебрилни дървета на травянистом хоризонта. От някъде разбрах, че дърветата треска понякога съобщават за присъствието на вода. Но тези дървета са били не в посоката, в която аз трябваше да отида, за да стигнем до селото.
  
  
  В известен смисъл аз се чувствах отговорен за трагичната смърт Саломоса. Той довери ми своята защита, а аз бях не може да направи това, когато той имаше нужда от мен. Той очаква от мен за съвет, но аз не съм виждал опасност малък самолет. Освен това, аз се почувствах виновен, защото не е повярвал напълно на неговата невероятна история. Въпреки това го окървавен труп е ясно доказателство, че поне част от неговата теория е вярна. Някой искаше смъртта му. Дали този човек е някой, който живее в мезонет над офиси Apollo в Атина, все още остава под въпрос.
  
  
  Ъгълчето на окото си аз заловени в движение и се обърна към един от изходите от термитника. Малко ярко-зелена змия се измъкна от процепа в близост до лявата си ръка и, изглежда, внимателно ме погледна. Аз отпрыгнул. Аз не знаех, че змиите са се заселили в термитниках. Това е зелена мамба, една от трите най-опасните змии в света. В случай на ухапване от жертвата ще бъде в състояние да премине на около три стъпки между себе си и рептилией, преди отровата и ще го убие. Мамба, която в този момент се намираше извън обсега, са се в съседната дупка.
  
  
  Аз спънах за отпадъци, когато пулсът ми се забави. Аз и за миг огледах и открих на земята остър парче метал с дължина около един крак. Единият край е много остър. Отодрав парче от дървената рамка, частично обгорени, от секцията на тялото на самолета, аз я счупих на две парчета с еднаква дължина и расщепил широк край осколка, вързани на пръчка своите носовым с шал, за да се получи дръжка за моето домашно ножа. . Аз бутна грубо оръжие за колан и не гледам на отломките, се отправиха към дърветата.
  
  
  Трудно беше само да отиде в провинцията. Високата трева и бодливи храсти дърпаха дрехите ми и терзали моята плът, ръце и ме задържа. Птица-носорог завизжала на мен от най-близката акация. Аз открих, че подсчитываю шансове за оцеляване. Има стотици начини да се умре, и нито един от тях не е приятно. В тази трева, човек може да се препъне в лъв, преди той да го види. Но обикновено най-много главоболия причиняват малки същества: змии размер не по-човешки пръст, скорпиони и червеи, зарывающиеся дълбоко под кожата. Ако можете да намерите вода и выпьете си, можете да се заразят с печеночными двуустками и други паразити, които изяждат човека от вътре. И ако ще се избегне това, вие все още може да бъдат нападнати от комари, носители на жълтата треска и маларията.
  
  
  Когато най-накрая стигнал до дърветата, намерих само останките на водопой. Място сушени. В центъра беше гъста черна мръсотия и отпечатъци от копитата и лапите на много домашни животни в периметъра на обекта.
  
  
  Аз се облегна на зелено багажника на най-близкото дърво и почивка на сянка. Аз напразно прекарал своето време и сили, идвайки тук. Посоката до най-близкото село, която Саломос споменава в самолета, беше под деветдесет градуса на курс, който ме доведе тук. Разходка под жаркото слънце още повече отслабва мен. Устата ми е като дубленая кожа. Спомних си термос със студена вода, който Саломос донесе в самолета. Аз съм го виждал счукан цилиндър сред развалините; съдържанието му сушени в огън. Аз се опитах да не мисля за тропически слънцето над главата си или за жажда в гърлото и си отиде.
  
  
  Трябва да е, няколко часа по-късно осъзнах, че без почивка няма да мога да отида по-далеч. Краката ми трепереха от слабост, и аз втягивал въздух в белите дробове дълги хриплыми вдохами. Видях мъртъв пън, на част от него в рядка сянка на съседния тернового храста, само на няколко ярда напред. Аз трудно се срина на земята и се облегна на пню. Самият процес на седалки, облекчение от физически натоварвания при ходене донесе удовлетворение.
  
  
  Моите клепачи бяха затворени, и аз не обърна внимание на болката в тялото. Опитах се да забравите за малки мускулите на бедрата и за ухапване от насекоми по лицето и ръцете. Имах нужда от почивка, и аз щях да го получи. По дяволите всичко останало.
  
  
  От един храст се разнесе звук.
  
  
  Моите клепачи приоткрылись. Съм направил грешка? Аз вгляделся в висока трева, но нищо не видях. Трябва да бъде, това беше моето въображение. Аз отново затворих очи, но здрава и повторете.
  
  
  Този път очите ми се отвориха по-бързо. В това нямаше никакво съмнение; това е звука на човешкия глас. Аз напряг ушите и чух как се счупи клонче.
  
  
  "Това е нещо!" - промърмори аз.
  
  
  После звукът стана по-трайни и ясно. Двамата мъже говореха на някакъв диалект, който никога не е чувал.
  
  
  "Здравейте!" Аз виках от последните сили. "От тук!"
  
  
  В друг момент аз видях, как главите им се движеха към мен над трева. Черни глави и риза в цвят каки. Когато те видях ме, гласовете им станаха по-силно, и един от тях посочи.
  
  
  Аз съм малко по спокойна. Аз бях по-близо до цивилизацията, отколкото си мислех. Някъде наблизо трябва да има село или поне път. Мъжете излизаха от билки и ме гледаха. Те са били високи, тънки и мрачни.
  
  
  "Здравейте - казах аз. "Имате ли вода?"
  
  
  Мъжете се спогледаха, след това отново мен. Те приближи и застана над мен. Аз не се опита да се изправи. "Вода", - казах аз.
  
  
  Те и двамата бяха облечени в много убогую западни дрехи и носеха домашно направени сандали. По-висок от двама посочи към краката ми и след миг той се наведе и необвързани ми обувки. Преди да успея да попитам какво прави той свали това и показа на своя другар. Този, който държеше ми обувки за разглеждане е бил голям широк белег, преминаване на лицето по диагонал. Друга носеше малко огледало в опъната мочке дясното ухо. И при двата в зони са ножове-мачете - панги.
  
  
  Високо заговори с другите, а аз разбрах, че той казва на суахили. "Mzuri sana", - каза той, усмихвайки се, имайки предвид моите обувки. Той продължи на суахили. "Това е моят щастлив ден".
  
  
  "Чуй ме", - малко по-започнах аз.
  
  
  Те пренебрегнаха мен. Висок мъж согнул и необвързани вторият ми обувки. Аз се опитах отдернуть крак, но той гневно ме погледна и се издърпа от него втората обувка. Той скинул си оръфан сандали и натянул моите обувки на краката си, не се притеснява да връзвам връзките на обувките. "Савасава!" - каза той на своя другар, напълно ме игнорира.
  
  
  Аз изведнъж осъзнах, че тези хора не щяха да бъдат моите спасители. И ми хрумна, че мога да бъда по-лошо, отколкото преди тяхното пристигане, ако аз се брои за оцеляване.
  
  
  "Обувки дойде добре". Това е най-високата.
  
  
  Друг не се радва на положението. "Смятате ли, че това са вашите обувки? Нима не дойдоха при него заедно?"
  
  
  "Това съм аз за първи път видях го", - каза високо. "Можете да го получите панталони. Ако у него има чанта, ще споделя неговото съдържание".
  
  
  "Погрешно, че ти си вземе обувки себе си", - промърмори украсени с огледало.
  
  
  Високият мъж се обърна към мен. "Свали си панталоните", - нареди той, все още на суахили. Очите му са жълти с червени жилки, и на всяка буза бяха фини белези, които първо не са забележими поради големия белег.
  
  
  Моята ръка лежеше върху дръжката импровизация на ножа, като го крие от техния поглед. Изглеждаше, че трябва да използвате. Този с издигната мочкой ухото е заснел с колан пангу. В техните намерения не е имало никакво съмнение. Те не могат да се лишат от белия човек всичко, което е имал, а след това да го оставите жив.
  
  
  "Добре, аз ще оттегля панталони", - казах аз. Аз призовани сили, но не е искал да се покаже. "Но аз трябва да се върна на краката си". Протегнах лявата си ръка до високо.
  
  
  Известно време той презрително погледна към него, а след това хвана
  
  
  грубо вдигна ръка и с рязко движение вдигна ме на крака. В този момент, когато аз се откъсва от земята, извадих своя метален нож с колан и със силата на thrusted го в средата на африканец.
  
  
  В очите му се появи изненада, когато остър като бръснач метал се плъзна през плътта и мускулите. Дясната ръка автоматично пое дръжката панги, но това беше последното му доброволно действие. Той изръмжа грозен звук и потъна в праха в краката ми.
  
  
  Друга за миг с широко отворени очи гледаше на своето паднало другар. След това той издаде див гърлото звук и flailed само че выхваченной пангой.
  
  
  Аз гмурна обратно. Голям нож с съска пронеслось покрай лицето ми, рассекло въздух и едва не падна в главата ми и рамото. Ако аз не се премества от мястото, мен да обезглавили. Обаче, когато съм избягал панги, аз паднах. Африканец се приближи към мен и отново flailed нож, и блестящо изогнутое острието просвистело във въздуха до врата ми. Аз бързо перекатился надясно, и острието се удари в твърда глина. Докато ми нападател восстанавливал равновесие, аз се обърна и жестоко го ритна. Чух смачквам го на костите. Той със силен вик падна на земята до мен.
  
  
  Ако бях силен както обикновено, това би бил края. Но аз не бързаше да използвате създадени от мен предимства. Когато станах на колене, африканец вече стои, и по лицето му промелькнуло отчаяние. Той отново се завъртя към мен, и този път дъга е широка. Острието рассекло ръкава на ризата ми, режа си надолу. Удари го на парче и го направих плитка рана на гърдите му. Той още веднъж крякнул и ме удари пангой по главата, когато аз паднах на един пън. Силата на рока накара го да загуби равновесие и да падне върху ми дясната си ръка. Аз хвана с лявата си ръка за да го дрипави яка, откинул главата му назад и прекара метален откъснати от гърлото му.
  
  
  Кръвта наводнени с лицето и гърдите, когато африканец силно ахна и трескаво се стигна до перерезанному гърлото. Той падна с лицето надолу, все още прилепени към гърлото си, а след това слезе на твърда земя, неподвижен.
  
  
  Задъхан, аз откинулась на един лакът. Бях ядосан на това, че изразходват за тази битка е важна енергията, необходима за оцеляване, но е благодарен за това, че остана жив. Когато аз мислено отбеляза опасност от храст на мястото на катастрофата, бях забравил за едно лице. Изглеждаше, че човек винаги е на първо място в списъка. Ако пренебрегнете този фактор, може да умре по-рано, отколкото храсти ви убие.
  
  
  Поне в тази ситуация имах един факт. Тези хора са дошли от западна посока, а не с юго-запад, което взех. Може би са пътували през село или някъде са напуснали пътя. Същото може да се каже и за посоката, в която бяха тръгнали. Аз слабо се издигна и избра западна посока.
  
  
  Горещо африканско слънце наклонилось към небето, когато отново се отказах. Аз се срина с висока трева, гадая, дали все още има поне някакъв шанс да оцелее. Много ми имаше нужда от вода. В езика и в устата ми вече не е имал никакви чувства. Лежах и гледах, как скорпион бавно пълзи покрай мен по тревата. Не знаех, дали ще мога да се движи от място, ако той нападне, но, изглежда, той не ме забеляза. След миг той изчезна. Аз скривилась и завидовала му, защото той не е имал проблеми с оцеляването, поне в този момент. Изглеждаше малко известна ирония, че този вид пълзи по повърхността на планетата повече от четиристотин милиона години, много преди появата на динозаврите, и че той, вероятно, ще се появи на Земята и преди изчезването на човека. Някак си това се струваше несправедливо, но тогава бях предубеден.
  
  
  Докато лежах там, още един звук удари в ушите ми. Това е далечно бръмчене, малко от отличавшееся от бившия бръмча мухи. Но този звук бързо стана по-силно и се превръща в разпознаваем, като двигателя на колата.
  
  
  Аз приподнялся и наведе глава, за да чуе. Да, това е някаква машина. Аз неуверено се изправи и тръгна към звука. Не видях нищо, освен трева и редки дървета. Но шумът се приближаваше с всяка секунда.
  
  
  "Здравей!" Извика през тревата. "Хей, тук!"
  
  
  Аз се спъна и падна. Отново неуверено стоят на краката си, аз отново се поколебал напред. След миг аз видях това - лендровер, прашни и почеса, удрях на второстепенна страна на пътя, която не е нищо друго, освен как да се проследи в тревата. Ровер, открит автомобил, е бил зает двама мъже, които за мен не са видели, тъй като той се приближи до най-близката точка на пътя и продължи пътя си.
  
  
  Аз виках. - "Здравейте!"
  
  
  Аз несръчно пробирался по тревата и най-накрая стигнал до пътя. Аз отново извика, когато достигна до мястото. Аз олюлявайки се като пиян се кандидатира за машина, но падна с лицето надолу.
  
  
  Лежах и ругался на глас, чувствайки как в гърдите му се издига отчаяние. Тази машина може да бъде последния ми шанс за оцеляване.
  
  
  След това чух, тъй като "ровър" се забави и спря. Аз се опитах да се изправя, за да видим какво се е случило, но сили нямах. аз съм
  
  
  чух как двигателят работи на празен ход, след това "ровър" отново е включил на първа предавка, завъртя се на пътя и се отправиха към мен. Те били чували за мен, или все още сте виждали.
  
  
  След няколко секунди колата спря близо до мен, двигател заглох, и чух двама мъже да говорят с британски акцент.
  
  
  "Господи, това е европеец".
  
  
  "Какво прави той тук, в храстите, едно?"
  
  
  "Може би трябва да го питам".
  
  
  Скоро студена вода потече ми в устата си, проля на моята мръсна риза отпред, и аз отново усетих езика си.
  
  
  "О, Боже, леле, какво се е случило?"
  
  
  Аз се концентрира върху две месести лица, склонившихся мен. Това са бели родезийцы на средна възраст, вероятно, господа-фермери, проведшие ден в пустинята.
  
  
  "Самолетна", отговорих аз. "Аз се отказах от това."
  
  
  Когато те ме постави в полуверижна машина, знаех, че съм стигнал. Но аз не можех да забравя, че тялото Алексиса Саломоса погълне хиени от някой в Атина. Надявах се, че Дейвид Хоук ще ми позволи да проникнат в това, което се случи в Аполон-билдинг, за да разбера, наистина ли Ейдриън Ставрос се намира в Бразилия, както всички си мислеха. отдавна не съм виждал.
  
  
  Трета глава.
  
  
  "Ти не си много добре изглеждате, Ник".
  
  
  Дейвид Хоук, директор на суперсекретного американската агенция AX, държеше в пръстите на дясната ръка къса пура, клати се на своята широка маса от махагон. Седяхме в кабинета си в централата на БРАДВА, която е умело скрита под наем в една стая Amalgamated Press & Wire Услуги на DuPont Circle във Вашингтон.
  
  
  Аз го погледна с крива усмивка. "Те искаха да съм още дълго останаха в болницата в Солсбъри. Но ти знаеш как бързо ми става скучно. Ако аз желая това е така, защото имам нужда от слънце и добър пържола от филе. Какво мислиш за историята на Саломоса? "
  
  
  Хоук се проточи пура и пусна в моята посока пръстен дим. Седнал зад голямо бюро, той изглеждаше малък и тънък, с взъерошенными сива коса и лице на фермер от Кънектикът. Но аз знаех, че този крехък поглед обманчив. Той е истинска динамо-машина.
  
  
  "Това ми е малко страшно", каза той. "Все още ме плаши това, че ти едва не загина между задачи. Аз никога не съм виждал човек, който толкова лесно е констатирала проблеми".
  
  
  Аз сви рамене. "Саломос е бил приятел. Ми и AX. Той с всички сили се мъчеше да ни помогне да намерим Борисова, помниш ли?"
  
  
  "Да, аз си спомням", - трезво каза Хоук. "Ами, вашата родезийская приключение приключи, така че сме я изхвърлете. Що се отнася до възможностите така, че Адриан Ставрос може план за заговор срещу гръцкото правителство, аз не бих му се".
  
  
  "Той все още притежава плантацией в Бразилия?"
  
  
  "Според нашите източници, тя е все още му щаб. При нас не е скорошен доклад". Хоук се отпусна на облегалката на големия си кожа столове. "Ако това наистина е Ставрос, който си приятел видя произлизащи от мезонет Минуркос, определено сме изправени пред една интересна ситуация. Мечти за управлението на цялата държава, много добре се съчетават с това, което сме научили за него".
  
  
  Хоук учи своите костни ставите. Адриан Ставрос винаги е бил невротиком, може би, психопат. Освен че режисира в Бразилия успешна група контрабандисти, в която правителството не успя да се премахнат, той също е извършил политическите убийства, последното от които се смята, че е убийство на израелски служител Моше Бен Ханаана ".
  
  
  "Тогава аз разбирам, че AX се интересуват от история Алексиса Саломоса", - казах аз.
  
  
  "Страхувам се, че така и трябва да бъде. И аз предполагам, че тъй като са смятали Саломоса приятеля си, бихте искали да получите това е задача."
  
  
  "Да, сър, бих искал това".
  
  
  Хоук тури пурата в най-близкия пепелник. "Първият ми импулс е да се каже" не "и да предаде делото на друг човек. Знаете ли как се опитвам да се избягва лично участие на представител в работа".
  
  
  "За мен е важно да убиец Алексиса не излезе на свобода", - казах аз тихо.
  
  
  "Добре. С това можеш да се справиш. Но бъди особено внимателен, Ник. Мисля, че е най-добре да отиде в Рио де жанейро и да говоря с тамошним служител на ЦРУ. Научете дали Ставрос извън страната и където той прекарал времето си. Тогава, ако си зацепки ще ви отведе в Атина, иди там. Просто дръж ме в течение ".
  
  
  Аз се засмя. - "Не съм ли аз винаги го правя?"
  
  
  "Ами, понякога вие забравяте, че тук има хора, седящи на своите унылых работни места, и в техните задължения включват управление шоу". Гласът му придоби този рязък тон, който понякога се случва, когато той говори за протокола и реда за подаване. "Ако имате нужда от помощ във всеки един момент, помолете за него. Ние сме тук за това."
  
  
  "Разбира се."
  
  
  Той отвори чекмеджето на бюрото и извади един плик. Очите му се отдалечаваше от моите. "Предвиждане на вашето запитване и ми възможна задача за вас, аз предвидливо, ако не е разумно, купи си билет".
  
  
  Аз се усмихна. "Благодарение." Аз протегна през масата и взе плика.
  
  
  "Ти по-добре да изчакате, за да видите как ще свърши всичко това, преди да си избереш, имали ли ти някаква услуга", - отвърна Хоук.
  
  
  На следващата вечер аз се качих на полет на Pan Am в Рио де Жанейро. Аз съм на почивка на целия
  
  
  ден и отново се чувствах като предишното. Полетът мина без произшествия, но аз през цялото време мислех за това друг малък самолет Муни, когато Саломос ми показа вельд, за проблемите и за аварийно кацане, и за това, като труп Саломоса изглеждаше на горещото слънце.
  
  
  На следващата сутрин пристигнах в Рио и се установява в хотел "Флориано" в близост до двореца в Копакабана. Това е само на пресечка от плажа и в него атмосферата беше аромат колония Бразилия. В стаята беше вентилатор на тавана и вратите с щори, както и с тесните тераси отварянето на малка гледка към морето.
  
  
  В Рио де жанейро, беше горещо. Всички бразилците, които са в състояние да стигнем до там, са били на плажа, и повечето от тях, трябва да са били в района на Копакабана и в непосредствена близост до хотела. Предвиждане на жегата, са заловени със себе си камвольный костюм от тропическа вълна. На обяд взех душ, облякох лек костюм на върха на Вильгельмины, моя Люгера и Уго, шило в обвивка на дясната си ръка, и отишъл да обядва в един от любимите ми малки заведения, Chale на Rua da Matriz 54. В този ресторант преди беше colonial дом и до сега обзаведен с ценни предмети, антики и картини. Служител черни обслужва маси и да се грижат за бар. Поръчах миксто чураско, който се състои от парчета говеждо и свинско месо със зеленчуци, и се отказа от обичайните отбивного, отлично местна наливна бира, за тяхното много добро вино Grande Uniao Cabernet. Но аз само започнах да ям, когато видя, че момичето влезе и седна на съседната маса. Тя беше висока и стройна, а грива огнено-червена коса върши млечно-бяла кожа все още блед. Нейните ослепително зелена мини рокля рязко контрастировало с косата си и да възвести по-голямата част от дългите идеални бедрата и вълнуващо деколте над кръста. На нея бяха зелени обувки, подходящи към роклята, и зелени гривни на лявата си ръка.
  
  
  Червена коса за миг свали ме обърка, но после разбрах, че когато я видях за последен път, космите са къси и кафяви. Това беше в Израел преди повече от година. Момичето се казваше Ерика Нистром. Тя е член на израелската разузнавателна мрежа на "Шин Бет". Неговото кодово име е Пламък, когато сме с нея сме работили заедно, за да попречи на руския парцел се предполагаше срещу израелското правителство, но това име се променя с всяко едно работно място.
  
  
  Аз станах и се приближи към нейната маса. Когато тя повдигна дългите си мигли, за да се срещне с мен поглед, на лицето си расплылась усмивка. "Ох!" извика тя. "Това си ти. Каква приятна изненада". Тя говореше на английски, без никакъв акцент.
  
  
  Родителите Эрики са скандинавските на евреите. Нейното семейство на първо живее в Осло, а след това в Копенхаген, преди да емигрира в Израел, когато тя е била само на осем години.
  
  
  "Щях да кажа същото нещо", казах аз. Ние с Эрикой проведе интимна вечер в Тел Авив, в очакване на пристигане на куриер; това беше вечерта, която на нас ни хареса много и на двама ви. Сега очите ми казваха, че тя все пак тя с нежност. "Ще се присъедините към мен на моята маса?"
  
  
  "Ами, някой ще се присъедини към мен по-късно, Ник. Не возражаешь?"
  
  
  "Не че не говори с теб" - казах аз.
  
  
  Тя се присъедини към мен за моя масичка и поръчах лек обяд за себе си, а трети човек, който, като тя обясни, че е бил агент: "изглеждаш много добре, Ник".
  
  
  "Ти трябваше да ме види преди една седмица", - казах аз. "Обичам червена коса, Ерика".
  
  
  Тя заслепен мен усмивка. Дълъг орлиный носа и подчерта, широка чувствена уста. Очите й са тъмно-зелени, а обличам сверкало. "Благодаря ви" - каза тя. "Те са мои, с изключение на цветове. Това беше за кратко, когато сме работили заедно в Израел".
  
  
  "Спомням си", казах аз. "Вие сте тук в случая?"
  
  
  "Да", отговорила тя. "А вие?"
  
  
  "Да", - засмя и аз. "Винаги е бизнес, нали?"
  
  
  "Почти винаги."
  
  
  Спомних си как наскоро четох във вестниците, че Израел е възмутен от убийството на Моше Бен Ханаана и че техният президент се закле да стигне до същността. Точно в този убийството на американската разузнавателна полагала, че са осведомени Адриан Ставрос. Не можех да не се чудя, е дали Ерика в Рио де жанейро, за да отвлече Адриана Ставроса и отнемане в Израел, което е в израелски стил, или да го убие.
  
  
  Попитах. - "Вие ще останете в Рио достатъчно дълго, за да сме пили заедно и говорихме?"
  
  
  "Възможно е" - каза тя. Ръцете й сдвинули деколтето, когато тя остави ги на масата, и кръвното ми налягане се повиши с десет точки. Неговите зелени очи погледна ме в очите и ми казаха, че тя знае, че аз не говоря за виното и за разговора.
  
  
  Взех си чаша. Тя поиска и я подава същото Grande Uniao Cabernet. "За тази възможност", - казах аз.
  
  
  Тя взе своята чаша и чокнулась с моя. "За тази възможност".
  
  
  Ние като веднъж приключите тост, когато се появи млад мъж. Аз дори не го видях, докато той не се изправи до нас. Той е огромен, мускулест мъж, с много къси руса коса и твърди квадратна лице. Част от лявото ухо липсва, но този дефект не се е наранил мъжкия си външен вид. На него е бежов летен костюм, който не скри напълно издутина под лявата ръка.
  
  
  "Първо аз не съм виждал от тебе, на Ерик", - каза той доста остро.
  
  
  търси ме. "Аз не очаквах, че ти ще бъдеш с някого".
  
  
  Тези думи бяха замислени като мек укор. Те говорят с подчертан акцент. Спомних си снимката на този човек в досието на израелската разузнавателна AXE. Това е Захарий Гариб, бесеница Шин Бет. Моята теория е сравнително му и Эрики присъствие в Рио де жанейро, изглежда, се е засилила.
  
  
  "Това е един стар приятел, Зак - каза Ерика. "Той е работил с мен в Израел".
  
  
  Гареб завърши на трето място. "Знам, - каза той. "Картер, предполагам".
  
  
  "Това е правилно."
  
  
  "Репутацията е пред вас".
  
  
  Му маниери са по-остри, почти враждебни. Почувствах неговата ревност по повод на това, което знам Ерика. Преди да е успял да отговори на него, той се обърна към нея. "Вие сте поръчали вишисуаз, като предложих?"
  
  
  "Да, Зак" - каза Ерик, малко объркани му недостатък приятелство. "Това ще бъде тук в най-скоро време".
  
  
  "Вишисуаз - единственото нещо, което заслужава да има в този ресторант" - прекалено силно се оплаква на Зак.
  
  
  "Съжалявам, че не ти е на късмет", - тихо отговорих аз. "Аз вярвам, че повечето ястия са добре сготвено. Може би след последното ви посещение те са сменили готвачите".
  
  
  Зак се обърна и натянуто се усмихна. "Може би".
  
  
  Реших, че от този момент нататък разговорът ще бъде по-малко от приятно. Свърших с яденето, затова се обади на келнера да донесе чек. Аз предложих да плащат за цялата страна, но Зак бързо се отказа.
  
  
  "Къде сте отседнали?" - попитах аз съм Ерика.
  
  
  "В Корумбе на Авенида Рио Бранко", каза тя.
  
  
  Зак се загледа в нея.
  
  
  "Под какво име?"
  
  
  Тя заколебалась. "Варгас".
  
  
  "Мога ли да ви се обадя там?"
  
  
  "Ще имате по-малко време за общуване",
  
  
  - бързо каза Зак.
  
  
  Тя игнорира го и мило ми се усмихна.
  
  
  "Да, ти можеш да ми се обади. Надявам се, че ние отново ще се срещнем, Ник".
  
  
  Аз се изправих. "Чувството е взаимно." Аз допря ръката си до нейната ръка, и очите ни за миг се срещнаха. Знаех, че Зак е ревнив, и, тъй като той не ми харесаха, аз разыгрывал това е в негова полза. Той седеше и ме гледаше. "Ще чуете разговор от мен".
  
  
  "Добре" - каза Ерика.
  
  
  Аз се отвърна от тях и излезе от ресторанта. Когато излизаше, аз почти се чувствах топлина от враждебност Зак е на гърба.
  
  
  В същия ден се качих на кабинковия лифт на огромната планина Съвет, на върха на която имаше огромна статуя на Христос-Изкупител. Когато стигнаха до мястото, аз се приближих до смотровому брустверу, спря в назначенном място и да чакам. Минути след петнадесет до мен на парапет се присъединява мъж. Той беше приблизително на моя ръст, но на по-тънък. Въпреки че той все още не е на средна възраст, го дълго на лицето беше покрита с дълбоки бръчки. Това беше Карл Томпсън, и той е работил за ЦРУ.
  
  
  "Прекрасна гледка, нали?" - каза той като един пост, махна с ръка по посока на града, под, който светеше бял на слънцето и е бил заобиколен от зелени хълмове и кобальтовым море.
  
  
  "Спираща дъха", - казах аз. "Как си, Томпсън?"
  
  
  "Повече от същото", - каза той. "Тук е доста тихо, тъй като последната смяна на администрацията в Бразилия. Как са нещата в AX в тези дни? За известно време вие, момчета, заснет повече боеприпаси, отколкото армия в Азия".
  
  
  Аз се засмя. "Понякога така изглежда. Аз бях зает, съм сигурен, че и ти си".
  
  
  "А сега те са засадени вас на Адриана Ставроса".
  
  
  "Това е правилно." Аз гледах, като круизен лайнер, изтича до синята вода на гладка носа, бавно влиза в пристанището. Там долу, той е подобен на играчки лодка. "Кога за последен път сте го видели?"
  
  
  Той се замисли за миг. "Имаме акупресура наблюдение на плантацией. Пет или шест седмици са видели как той е напускал това място. Ние мислим, че той седна в самолета, направляющийся в Мадрид".
  
  
  "Този полет може да продължи и в Атина".
  
  
  "Вероятно това е така. Там съм виждал?"
  
  
  "Ние така мислим. Какво се случва в плантация?"
  
  
  "Плантация - за да си истински седалище. Тук, в Рио, той има единица Apex Внос, и ние мислим, че контрабандата се осъществява чрез тази фирма. Но той не е много често посещава я офиси, въпреки че името му открито се свързва с нея. Президентът на компанията прави редовни пътувания в Паракату ".
  
  
  "А това е мястото, където се намира плантацията?"
  
  
  Томпсън кимна. "Той се намира близо до селото, в средата на нищото. Му се пази малка армия Ставроса, състояща се от бивши затворници, политически фанатици и бивши нацисти. Но сега там е само някаква сила".
  
  
  Попитах. - "Вие не сте забелязали нищо необичайно?"
  
  
  "Ами да, ако имате предвид струпване на хора или оръжия, отговорът ще бъде отрицателен. Но е посетителят, който никой от нас по-рано не съм виждал. Откакто той се появи с Ставросом деветдесет дни, ние почти постоянно наблюдаваха. и никой не е виждал, той да е напускал това място. В това няма нищо необичайно, освен факта, че един от двамата ми мъже настоява, че новият човек, мъж на средна възраст, се намира там в ареста. Да го прехвърлят от една сграда в друга с въоръжена охрана."
  
  
  "Как изглеждаше този човек?"
  
  
  Томпсън сви рамене. "Имаме негова снимка, но това отдалеч. Му около петдесет, бих казал, с къса тъмна коса, които са станали малко по-сива в храмовете. Той е набит мъж, който винаги е облечен в копринени ризи ".
  
  
  Изглежда, че това може да бъде Минуркос, гръцки плавателният магнат, политически изявления който наскоро разтърси Атина и в мезонет, който сте виждали Адриана Ставроса.
  
  
  "Мога да получа копие на снимка?"
  
  
  "Това е възможно да се организира", - каза Томпсън. "Слушай, Картер, повече от миналата седмица ни трябваше да бъдат временно намаляване на наблюдение на плантацией до прости проверки на място, и ми се наложи да изтегли нашите хора от там в следващите няколко дни, защото има и друг проблем, който се очертава за нас. Искате ли да имам разрешение изпрати човек обратно с вас? "
  
  
  "Не, казах аз. "Хоук обеща да ми помогне, ако имам нужда. Кога ще получа картина?"
  
  
  "Какво ще кажете за днешната вечер?"
  
  
  "Добре".
  
  
  "Ние използваме малко по-различно място за предаване - каза Томпсън. "Това е градски автобус. Пътувате до вашия хотел. Моят човек вече ще е там. Ще минете през задния тампон на автобуса, където никой не се случва, и займете на последно място в дясно. Снимка ще бъде поставена под този седалка. . Автобус ще има маркировка Estrada de Ferro и ще ви отведе в центъра, ако искаш да пътуват толкова далеч."
  
  
  "Когато автобусът изминава разстоянието от миналото на хотела?"
  
  
  "В седем и петнадесет. Автобус ще има номер единадесет".
  
  
  "Добре", казах аз. "И ви благодаря."
  
  
  "По всяко време", - каза Томпсън. Миг по-късно той си тръгна.
  
  
  В късния следобед аз за малко влязох в офиса на фирмата Apex Import. Той е разположен в един от стари реставрирани правителствени сгради, които са пусти, когато столицата е преместена в Бразилия. Офисите са на три участъка нагоре, и асансьорът не работи.
  
  
  Влязох в доста малка приемна на горния етаж. От повдигане на челото ми излезе пот, защото климатика в сградата, сякаш са работили не по-добре, отколкото с асансьор, а в Рио беше скучен ден. Темноволосая момиче на селото на метална маса и подозрително погледна към мен, когато влязох.
  
  
  "Мога да ви с нещо да помогна?" - попита тя на португалски език.
  
  
  Аз отговорих на английски. "Бих искал да видя господин Ставроса".
  
  
  Нейните тъмни очи намаля още повече. Когато тя отново започна да говори, тя беше на развален английски. "Аз вярвам, че ще дойде не в това място, сър".
  
  
  Аз казах. - "О?" "Но господин Ставрос сам каза ми, че мога да се свържа с него чрез фирмата Apex Внос".
  
  
  "Сър, на господин Ставроса няма офис тук..."
  
  
  Вратата на личния кабинет се отвори и се появи як темноволосый мъж. Той попита. - "Има ли някакви затруднения?" Му тон не можеше да се нарече приятелско.
  
  
  "Аз просто търсех господин Ставроса", - казах аз.
  
  
  "С каква цел?"
  
  
  Аз не обърна внимание на грубост. "Г-н Ставрос ме посъветва да купува от него японски фотоапарати на едро, ако ще се свържем с тях тук". Бях действал разсеяни. "Аз не и в офиса?"
  
  
  "Г-н Ставрос е председател на съвета на директорите, - каза черният мъж, - но това тук не офис, и той не се занимава с бизнеса на компанията. Аз съм негов председател; може да има връзка с мен".
  
  
  - Това е сеньор Карлос Убеда - малко арогантно се намесва момиче.
  
  
  "Радвам се да се запознаем, господине", - казах аз, протегна ръка. Той прие това е трудно. "Казвам се Джонсън. Преди няколко седмици случайно срещнах г-н Ставроса в ресторанта Chale. Той каза, че ще се върне от пътуването си из Европа по това време, и че мога да се свържа с него тук".
  
  
  "Той все още е в Атина", - каза момичето.
  
  
  Убеда хвърли върху нея проникващ поглед. "Както вече казах, с господин Ставросом тук не може да се свърже. Но аз ще се радвам да изпратите вашата поръчка".
  
  
  "Разбираемо. Ами, аз наистина исках да се справят с него лично. Може ли да ми каже, когато той може да се върне в Атина?"
  
  
  На лицето Убеды пред него уста и рязко мускул. "Не го очакват от Европа в продължение на няколко седмици, г-н Джонсън. Ако искате да се отдадете на бизнеса, ще трябва да се справят с мен".
  
  
  Аз се усмихна. "Аз ще ви кажа, г-н Убеда. Благодаря ви за вашето време."
  
  
  Оставих ги да ме гледа изпитателно. Отново излязоха на улицата, хванах такси и се върна в своя хотел. Забележка момиче ми даде необходимото потвърждение, Адриан Ставрос наистина е бил в Атина, както ми каза Саломос. И ако тази снимка се оказа снимка на Никкора Минуркоса, всичко ставаше интересно.
  
  
  Взех душ и малко почивка, след това се качва на автобус номер единадесет, като следвате инструкциите Томпсън. Както той и предполагаше, фотография е била прикрепена към седалката в малък кафяв плик. Взех го, отидох в едно малко кафене в центъра на града и поръчах добро португалското вино. Само след това взех една снимка от плика и се е учил на нея.
  
  
  Като каза Томпсън, изображението не беше много добра, въпреки че, без съмнение, е бил използван телеобектив. Това е снимка на трима мъже, които току-що излязъл от дома си в ранчото и тръгна към камерата. Мъжът в средата е този, когото ми описа Томпсън, и, въпреки малкия размер на лице, което трябваше да се идентифицират, не са имали специални съмнение, тъй като съм в сравнение с човек, който ми показа в AX От снимките, този човек всъщност е Никкор Минуркос. Аз никога преди не съм виждал други мъже.
  
  
  Минуркос мрачно крачи между другите две.
  
  
  Никой от тях не говореше, но мъжът вляво от Минурка, висок, подобен на тевтонца, погледна Минурка, като че ли току-що се обади с него и очакват отговор. Лицето Минуркоса бяха мрачни и сериозни.
  
  
  Аз пъхна снимката обратно в плика и пъхна в джоба си. Ако наблюдението на агент на ЦРУ е вярно, теорията на моя приятел Саломоса наистина е била доказана. По някакъв начин Ставрос пое операция Минуркоса в Атина и замышлял преврат от негово име.
  
  
  След лека храна в кафене обадих се в стаята Эрики Нистром в хотел Corumba. Гласът му беше приятелски и топло. Тя каза, че ще прекара остатъка от вечерта в самота, сама, и че тя ще се радвам, ако съм навещу си. Те са с Зак малко се карали и той в яростта си отиде в нощен клуб.
  
  
  Назначаване на среща в девет, аз се върнах в хотела и се обадих на Хоку. Той отговори уморен глас и активира кодиращо в своя край на линията, за да можем да говорим, не е чрез въвеждане на кода.
  
  
  "Какъв неподходящ час, Ник - каза той малко раздражительно. "Изглежда, че това е единственият път, когато чувам те в това време."
  
  
  Аз се засмя. Мога да си представя как той седи на специален телефон в своята суперсекретной апартамент, с взъерошенными белите коси, може би, в копринени смокинг на фино тяло и с неизбежна пура, затворен в зъбите.
  
  
  "Най-малко, аз не съм в спалнята на някакъв момичета", - казах аз със съмнителна честност.
  
  
  "Хммм! Вечерта още не е свършила, нали? Не ме лъжи, момчето ми. Аз самият съм през всичко това премина."
  
  
  Понякога ми се струваше, че Хоук има экстрасенсорные способности, които се разкриват моите най-съкровени мисли го аналитическому ум.
  
  
  "Не, господине", - призна си аз. "Вечерта още не е приключила. Но аз съм добър използва първата му част, мисля, че Минуркос - затворник в плантация Ставроса в близост до Паракату. Освен това, аз научих, че Ставрос се намира в Атина".
  
  
  "Ами - замислено каза Хоук, - това е интересно".
  
  
  "Това е в съответствие с теорията на Саломоса".
  
  
  "Ти ще Паракату?" - попита Хоук.
  
  
  "Вярно. Да, мога да разбера. Томпсън от ЦРУ казва, че плантация в момента е слабо охраняван. Но има усложнения".
  
  
  "Да?"
  
  
  "Тук, в Рио де жанейро, е стар приятел. Момичето, с което съм работил в Израел над операция " обетованата Земя "на".
  
  
  "О, да. Нистром. Защо красиви жени, изглежда, следват от теб по целия свят?"
  
  
  Аз се засмя. "Не завидуйте, сър. Както казахте, вие също бяха дни и нощи".
  
  
  От другия край на послышался въздишка. "Хайде, Ник".
  
  
  "Ами, сър, ми идва в главата, че мис Нистром може да бъде тук, в Бразилия, по същата причина, поради която и аз. Или по-вероятно от същия човек. Предполагаме Ставроса в убийството на Бен-Ханаана, нали?"
  
  
  Малко мълчание. "Да, ние знаем. И бих казал, позна".
  
  
  "С нея бесеница", добавил аз. "Мисля, че те са плячка на Ставроса. Те не могат да знаят, че той е в Атина в момента. Но аз не искам да сме всички едновременно се появяват в насажденията и в крайна сметка стреляха един в друг по грешка или В противен случай ще рушат работа. Идеята ми се състои в това, да се потвърди мисия Нистрома с помощта на израелската разузнаване. Вие сте стар приятел на шефа си, Мазнини, и аз мисля, че той ще се съгласи с вас при тези обстоятелства.
  
  
  Ястреб крякнул в знак на съгласие.
  
  
  "Ако е така, аз мисля, всички ние трябва да да бъде откровен и да седнем, да видим, дали можем да си помогнем взаимно. Или поне да стоят далеч един от друг".
  
  
  Този път мълчанието се проточи. "Добре, момчето ми. Ще ти се обадя Мазнина и се свържем с теб".
  
  
  "Благодаря ти", - казах аз. "Аз не двинусь от мястото, докато не получа новини".
  
  
  Не отне много време. След час, малко преди да бях отишъл в хотел Эрики, ми се обади Хоук. Трябва да бъде, той извади Мазнина от леглото преди зазоряване в Ерусалим. Отговор Мазнина е утвърдителен, и ми беше възложено открито обсъждане на въпроса Ставроса с Нистром, която отговаряше за работа, дори въпреки това, че с нея е Зак Гареб. Дадоха ми кодова дума, която доказывало, че Мазнина осъжда я обсъди с мен работата си.
  
  
  Пристигнах в стаята Эрики след няколко минути десети. Тя ме срещна на вратата в късия успокояващото халат, който обнажал голяма част от бедрата. На нея е бил страстен аромат и широка чувствена усмивка.
  
  
  "Мислех, че никога няма да стигнете тук", - каза тя, като затвори зад мен вратата и заключване на нея.
  
  
  Влязох в стаята и огледа си. Тя е повече от моята, и ми стана интересно, разделя ли с нея Зак.
  
  
  "Искаш ли малко бренди? Имам неоткритата бутилка, и това е най-доброто, което може да се купи в Рио".
  
  
  "Звучи добре, - казах аз.
  
  
  Тя налила две питиета. Като чаша, аз съм позволи на очите си да я погали красиво лице. "Винаги са били красиво момиче, за да получат по-добро".
  
  
  "И аз обикновено разбирам това", каза тя. "Така ли?"
  
  
  "Ти беше при мен в Тел Авив", - казах аз тихо и с усмивка.
  
  
  Дълги миглите му трепнаха, когато в очите й за миг се избягва моите. Когато тя отново погледна нагоре, тя се усмихна. Аз се протегна и допря до бузата си. Тя направи една глътка бренди. Сложих ръка
  
  
  на нейната тънка талия и я привлече към мен. От него миришеше на сладко и е леко.
  
  
  "Помниш ли онази нощ, Ник?" - памет тя в ухото ми. "Наистина, не забравяйте това, както и аз?"
  
  
  "Спомням си."
  
  
  "Това е много добре, нали?"
  
  
  "Много."
  
  
  Сложете чашите на най-близката масичка. Аз притянул я към себе си и докосна устните си. Нейният език е проникнала в устата ми.
  
  
  "Боже, Ник", - промърмори тя.
  
  
  Прекарах ръце по нея задните си части, чувство завои сила на бедрата си. Под моя допир на бедрата започнаха бавно да мърдам.
  
  
  Тя нежно ме отблъсна от себе си и выключила светлина. След това тя започна бавно и елегантно събличам. Под халат за нея са само малки бикини бикини. Гърдите нетърпеливо протегна към мен, когато тя сваляше мантията от раменете си. Гърдите й беше пълна, зрял и млечно-бял. В друг момент на малко парче бельо се плъзна с ханша и бедрата и тънка китка падна на пода.
  
  
  Ерика открито ме погледна, като позволява на виждането да се плъзга по мое обнаженному тяло в сянка стая.
  
  
  "Красиво", - промурлыкала тя. "Толкова много твърди мускули".
  
  
  Аз привлече я към себе си, чувството си голота срещу моята. Тя прекара ръка по гърдите ми и раменете, движейки се надолу по тялото ми. Тя ми гали ме, ласкала мен, занимавала с мен любовта със собствените си ръце, докато пръстите ми са изследвали си. Бедрата раздвинулись от моето докосване, и тя застонала.
  
  
  Под нас е бил леко дебел килим. Ерик падна на колене върху него, което позволява на ръцете да се плъзгат по тялото ми, когато тя спускалась. Тя знаеше всички начини за да се възбуди един мъж и не се съмняваше в тяхното използване. След миг аз се плъзна до нея и грубо я побутна обратно на дебел ворсистый килим. Стоях пред нея на колене, след като прекара ръце по гърдите си. Тя ахна. Моите дълги бедра, прегърна ме. Прекарах ръка по копринена вътрешната страна на бедрата.
  
  
  "О, да, - промурлыкала тя. Устата й беше приоткрыт, с красиви зелени очи и консумацията.
  
  
  Когато влязох в нея, пълна устата и за миг се разшириха, и лека тръпка премина по тялото си. След това тя започна да се движи заедно с мен, пръстите й хванаха раменете ми, бедрата са затворени около кръста ми. Аз не знам колко време останахме заключени заедно, преди това да свърши и за двама ни.
  
  
  След това аз дълго лежал с нея, не желае да се движи. Топло релаксация постепенно проникло в най-външни влакна моята плът и в най-съкровените дълбини на душата ми.
  
  
  По-късно ние оделись, седна на един малък диванчик и допили ракия. Ерика причесала си дълга червена коса, и тя изглеждаше толкова свежа, колкото когато влязох в стаята.
  
  
  "Радвам се, че Зак не почука на вратата" - каза тя.
  
  
  "Той изглежда много ревнив, Ерик. Вие сте били близки?"
  
  
  Тя ме погледна. "Един ден. Неговата идея, а не моята. И той е много нелеп. Аз му казах, че между нас повече никога няма да бъде нищо физическо. Той е обиден от това. Аз не искаше да участва в това начинание, но ме отхвърлиха. Той много добре изготвени с оръжие ".
  
  
  "Той трябва да бъде на този проект, не е ли така?"
  
  
  Тя замислено ме погледна. "Да."
  
  
  "Ерик, аз предполагам, че е защо сте в Бразилия. Изглежда, ние имаме един и същи човек. Шефа се е свързал с бившия, и той потвърди моите мисли. Ние ще обсъдим нашите индивидуални задачи и ще си сътрудничат помежду си, когато това изглежда постижимо ".
  
  
  Зелени очи малко намаля. "Натрупване на мазнини, не е за връзка с мен и Зак".
  
  
  "В следващите няколко часа ще получите телеграма. А докато ми дадоха кодова дума, която трябва да ви позволи да се доверите на мен. Дума - Голиат".
  
  
  Тя ме погледна с учудване. "Това е точната дума!"
  
  
  "Дебели ми изпрати това".
  
  
  Тя налила себе си още бренди. "Добре, Ник. Но аз ще чакам с телеграма, която ще ми колко съм свободна с теб". Тя се усмихна и ме целуна по бузата.
  
  
  Аз очаквах, че тя ще държавните граници. Тя е добър агент. "Всичко е в ред. Аз просто ще ви разкажа някои от неговите идеи. Ти изобщо не трябва да се говори".
  
  
  "Това е честно."
  
  
  "И двамата търсим Адриана Ставроса, но по различни причини". Лицето й бе невыразительным. Тя нищо не е раздавала. "Искате ли от убийството на Бен Ханаана. Ние все още не е съвсем ясно защо той е нужен, но това може да се дължи на гръцката политика и кражба на Никкора Минуркоса".
  
  
  "Гръцки плавателният магнат?"
  
  
  "Вярно. Той може да бъде в Паракату, и да го задържат против волята му. Ставрос се намира в Атина, така че ще трябва или да чакам завръщането му, или да отидете за него в Европа. Но аз мисля, че пътят към него е чрез всичко, което можем да научим от Паракату, аз трябва да говоря с Минуркосом.
  
  
  "Ако се чудите аз ще ви преведе двама с мен на Паракату. Това може да увеличи шансовете си да попаднат там. Обсуди е с Зак и дай ми да знам утре, когато получиш телеграма".
  
  
  "Ако ние наистина преследван Ставроса - каза Ерик, - не е ли по-добре щеше да ни заведат право в Атина?"
  
  
  "Ставрос, като смята, че прави своята временна централата там, в мезонет Минуркоса, който представлява истинска крепост. Вие не можете просто да щурмуват това място, вие и Зак. И в редките случаи, когато той напуска това място може да бъде толкова трудно,
  
  
  но Минуркос може да ни каже как да стигнем до Ставроса ".
  
  
  Тя внезапно замолчала, обмислят моето предложение. Когато тя погледна към мен, пълни устните му се появи лека усмивка. "Ще се свържем с вас утре сутринта, Ник, скъпи".
  
  
  Наведох се и я докосна устните си. "Вие ще направите това." Станах, посяга към оръжието си и го слагам. След това се хвърли върху тях яке. "И държат на Зак е на къса верига, нали?"
  
  
  Тя я хареса. Тя все още се смееше, когато излизаше от стаята.
  
  
  Четвърта глава.
  
  
  Аз си мислех за Адриане Ставросе, когато напускал хотела Эрики. Беше вече късна вечер, и такси, за да се види. Аз внимателно вървеше по булевард Рио Бранко. Да попаднат в институция Ставроса на Паракату, дори и с по-малка охрана, може да бъде доста трудно. При малка група Ставроса е била лоша репутация. Той събра утайка на обществото около себе си в Паракату. В действителност, те са подобни на него самия, но без неговите лидерски способности. Спомнил си за това, аз реших, че Адолф Хитлер, трябва да започна толкова. В Германия от 1930-те трябва да са малко хората, които сериозно се отнасят към бившия ефрейтору. Този пример е един урок, който трябва да усвоят, но светът, изглежда, така и не научил за него.
  
  
  Минах няколко пресечки, без да забележи такси. Аз съм влизал в зоната с магазини и офиси на улицата. Когато обърнах се в платното, за да се отправи към своя хотел, в миг на отказ от транспорт, за мен е приготвил изненада. На третия витрина от сянката излезе тъмна фигура и махна ми юмрук. В юмрука си е нож.
  
  
  Когато започна атаката, аз почти свърши вход. Ако той чака още една секунда, аз ще му като цяло не видях, "атака" би била успешна, и нож вонзился ще ми се в гърба. Но в стремежа си да свършат той се движеше твърде бързо, и аз заловени в това движение периферните зрение.
  
  
  Когато нож, удари ме в гръб, аз рязко се обърна и хвърли на лявата ръка, за да блокира удара, който успях, но острието прорезало кърпа ми сака и ризи и леко рассекло ми ръка. Аз съм позволи теглото на човек се отнесе го към мен. След това аз се обърна, държейки го в ръка, и го удари за сграда в близост до нас.
  
  
  За миг си помислих, че това е Зак, неговата ревност е взела надмощие, защото мъжът беше набит и силен. Но когато прегледах малко по-добре, видях, че той е по-голям Зак и тъмна коса. Той изглеждаше бразильцем и е истински престъпник.
  
  
  Свободната си ръка стигнах до Вильгельмине, но нападавший не щеше да ми позволи да се получи това предимство. Той отново рязко удари с нож, този път целившись по лицето ми. Аз понасям и частично е отхвърлил острието, но той порезало ми ухо. Той вдигна оръжие в трети път и ме удари теглото си.
  
  
  Неговата скорост е твърде силно. Той ме събори с крак, и ние заедно се падна на тротоара. Аз накратко го удари в челюстта дясната, но той, изглежда, не забеляза. Ние перевернулись един път, когато се опитах да се предпазите от колющего на ножа. Аз извадете Уго, мое шило, но не можех да освободи ръката си и ръката ми нито за миг, за да позволи на ножу да се промъкнат в моята длан.
  
  
  За кратко време голям мъж се оказа над мен. Той выругался по португалски език и гневно ме удари в гърдите. Нож не е бил дълъг, острието е доста широк, но острието е заточено до бритвенной острота. Той мътно блестяха в нощта, когато аз го хвана ръката с нож в последния момент, преди острието да достигна гърдите ми. Нашите ръце и за миг му трепереше, докато той се опитва вонзить острието до друго. Аз освободи дясната си ръка и сляпо да се хване за лицето му, аз се почувствах очите му и впился в тях показалеца и средния пръст. На средния пръст аз съм пробита лявото очната ябълка, а показалеца пробита дясното. Очната ябълка избяга, и моят пръст стана мокра.
  
  
  "Та!" - извика нападавший, хващане на очите свободната си ръка и да забравят за нож в другата. Той отново извика и частично падна с мен.
  
  
  По време на този кратък отдих Уго най-накрая се плъзна в моята дясна ръка. Аз току-що заловени в това, когато проведено сред учители диво извика и отново вдигна ножа, за да сляпо да ги удари. Аз слагам шило под негово поднятую ръка и острието влезе в него рамо до малко под гръдния кош и падна до самия край.
  
  
  След това видях, че останал очи нападател погледна над главата ми в тъмнината, и в този момент аз ясно видях сиво влажност на дясната му буза под мачкани око. Аз ме е извади шило от бока, и той тежко падна на мен, неговия собствен нож с трясък удари в тротоара.
  
  
  Аз отблъсна тялото и се изправи. Бързо се огледа, видях, че наблизо няма пешеходци, за да се види какво се е случило. Аз бръкнах в джобовете на този човек и намерил в портфейла някакви документи. На една от картичките е посочено, че е служител на фирмата Apex Внос.
  
  
  Изглежда, че е човек на име Убеда по-голямо впечатление, отколкото си мислех. Или, може би, той се обади Ставросу в Атина, и Ставрос отрече, че някога е чувал за мен. Вероятно Убеда реших, че някакъв полицай, който се промъква в бизнес Apex Внос. Или е човек на ЦРУ, който е твърде любопитен. Който и да ме няма смята Убеда, той, очевидно, е водил за мен шпионаж и знаех, където спрях. В мой интерес е при първа възможност да отидете в Паракату.
  
  
  Оставих мъртво бразильца и бързо се върна в своя хотел. Тази нощ повече не е имало никакви премеждия, а на сутринта дойде без инциденти.
  
  
  Ерика Нистром, Зак и аз се срещнахме в девет сутринта. в малко кафене на улица Avenida на Президента Варгас с изглед към хълмовете зад центъра на Рио де жанейро и цветни хижа фавел на хълм над града. Зак сетил за моята близост с Эрикой и е недоволен от перспективата да работи с мен, поне за кратък период от време. Той е още по-враждебен, отколкото преди. Ерик е получил кодирана телеграма от Ерусалим, в която тя и Заку бе наредено да си сътрудничи с мен по някакъв начин, необходимо за успеха на общата ни цел, за да спре Адриана Ставроса.
  
  
  "Ако ти трябва информация от Минуркоса, иди на Паракату", - плътно каза ми Зак, му сини очи пламна от гняв. Неговата кафе на масата пред него са останали непокътнати. "Нашата мисия е да намери Ставроса и да го унищожи. Очевидно е, че ние не ще го намерим в Паракате".
  
  
  Неговите тежки очите впились в моите. Аз обърна се от него към Ерик. Тя беше видимо разочарована от неговото поведение. Попитах. - "Какво ще кажеш, Ерика?"
  
  
  "Казах Заку. Аз мисля, че твоят подход е подходящ не само ти, но и на нас".
  
  
  Зак зашипел на нея. - "Вашият мозък е замъглен секс!" "Този мъж, очевидно е, вашата половинка. Всичко, което той казва, ви изглежда разумно."
  
  
  "Моля, Зак!" - рязко каза Ерика.
  
  
  "О, боже", - промърмори аз, клатейки глава. "Вижте, аз не се нуждаят от сложни любовни лудории, които пречат. Може би съм сгрешил в това, че можем да работим заедно. Мога да получа помощ от Хоук, просто пита. Или, може би, от ЦРУ. Но аз няма да отида на работа да се бърка с някакъв безгрижно боевиком, който не може да запази личните си чувства под контрол ".
  
  
  Лицето на Зак внезапно покраснело, и той скочи от стола си. "Слушай, Картър ..."
  
  
  "Седни!" - що Ерика тих, но арогантен тон.
  
  
  Зак се хвърли към нея строг поглед, след това отново седна на мястото си. Той изръмжа нещо под носа си, но избягва моите очи.
  
  
  "Ако това се случи още едно такова приключение, ще трябва да се говори", - каза Ерика. "Осъзнавате ли, Зак?"
  
  
  Той се поколеба. Когато той се обади, той каза думата. "Да."
  
  
  "Между нас няма нищо, Зак. Ти ме слушаш?"
  
  
  Той внимателно я погледна. "Разбира се."
  
  
  "Между нас няма нищо и никога няма да бъде. Така че всичко, което се случва между мен и Ник, не е от значение за вас. Ако искаме да работим заедно, трябва да го разберат".
  
  
  Изглежда, той е малко по-спокойна. Той ме погледна, а след това на Ерик. Юмруци сплъстени на масата. "Ако ти така казваш."
  
  
  "Аз наистина се казвам така. Сега отивам на Паракату. Ако смятате, че такъв план неразумный, аз ще се опитам да ви освободи от тази работа".
  
  
  Той я погледна и на лицето му се променило и омекотена. "Знаеш ли, аз нямаше да пусна теб, без мен". Очите му отново срещнаха с моите. "Изглежда, че с Картър управлява шоу. Ако си тръгне, аз ще напуснат".
  
  
  Попитах. - И можем ли да се отложи състезание по ухаживанию, докато тя не свърши?"
  
  
  "Ти си чувал, я", - мрачно каза Зак. "Няма конкуренция". Той погледна към своята чаша с кафе.
  
  
  "Съжалявам, Зак" - каза Ерика.
  
  
  Той сгорбился. "Когато ние отидем в Паракату?"
  
  
  Аз го учили и за миг. Може да, все още работи. "Колкото по-скоро, толкова по-добре."
  
  
  "Аз знам, където можете да наемете кола" - каза Ерика. "Ние можем да карам по път е Бразилия, която по-голямата част от пътя минава през гората Tijuca".
  
  
  "Вярно е, - казах аз. "Ако успеем да получите колата днес, предлагам да замине тази вечер. Би било най-добре да карам през нощта през горещите лепкава джунгла".
  
  
  "Това ме устройва - каза Зак.
  
  
  "Тогава е решено", - добави Ерик. "Зак, ще помогнеш ли ми да избера надеждна кола?"
  
  
  Той погледна към нея. На лицето му се появи лека усмешка. "Съдейки по това, което прочетох за Картере, той е експерт по автомобилите. Защо всички ние да не пътуват?" Той питане ме погледна.
  
  
  Аз пропуснати му поглед за миг. Да, това ще стане. "Аз позову ни такси", - казах аз.
  
  
  * * *
  
  
  В този вечер ние проверихме. По моя препоръка Зак избра за пътуване черен седан BMW 3.0 CS. Неговите характеристики са на височина, и че той е в скоростната кутия, с която е удоволствие да се работи. Зак се качи почти до полунощ, а след това мястото на водача зае аз. Пътят не може да се счита за добра, въпреки, че това е магистрала в Бразилия и вътрешните райони. Поддръжка като цяло е лошо, и в някои места на джунглата, изглежда, са готови отново да вземете тясна лента, прорезанную в сърцето си.
  
  
  Част от деня сме отпочинали, подготвяйки се за пътуването, но монотонността на пътуването не даваше
  
  
  да се отпуснете. Пътувахме цяла нощ и спели на два пъти, на следващия ден в най-горещото време: един път в колата, докато седи, че е трудно, поради комари и топлина, и отново в мръсни хотел в малко село. Тази нощ ние отново дълго управлявал и на следващата сутрин пристигна в Паракату.
  
  
  Това е голямо село с население от няколко хиляди души, с градски площад и много кантинами. Ние не спряхме на него, защото не искаха да привличат вниманието към себе си. Би било логично, ако хората Ставроса развлекались посещение на селото, и един от тях може да се гледа с подозрение се отнасяме към бял непознати хора.
  
  
  Пътят към насажденията, ако може да се нарече скъпо, разположена на пет мили от Паракату. Това е черен път с дълбоки колеями, които почти неусетно изсечени в джунглата под ъгъл от деветдесет градуса до магистралата. Машината бавно се движеше с Зак зад волана. Клони от храсталаците scrabbling, дърпаха за кола и ужилени нас през прозорците. Тъй като ние трябваше да карам бавно, кола, пълни комари и кусали нас по всяко открито място. Томпсън ЦРУ и ми каза, че плантацията е почти на десет мили от пътя. Щяхме да измине повече от половината път, и за да стигнем дотам, е бил осигурен почти час. За щастие, не сме изпълнени пътуващи машини, защото в този момент ние не искахме никакви открити сблъсъци.
  
  
  На около шест мили от магистралата ще намери място, където можете да почиват на BMW с тесен път в гъсталака, така че той е доста добре скрит. След като излязоха, за да ни нападнат насекоми. Распылили репелент и тръгна.
  
  
  На около половин миля от имението Адриана Ставроса в стил ранчо расте високо евкалиптово дърво. Дърво стояха по периметъра на расчищенной на земята, в близост до с високо тел ограда на парцела, който, изглежда, някога е бил част от територията, но оттогава е обладан от джунглата. Известно време дървото да се използва ЦРУ като наблюдателен пункт. Именно към това дърво беше Ерик и Зак, докато се разхождахме през влажната лепкава жега. Ние се движат приблизително с една и съща скорост, че и автомобилът и пристигнахме там по-малко от час. На върха на дървото, скрит от погледа с насаждения, бе бамбук платформа, най клоните нишки pandan. Към багажника и клонове на различни места са прикрепени бамбукови стълби, за да се улесни изкачване.
  
  
  "Ние подимаемся там?" - попита Ерик.
  
  
  Удари комар. "Ако това по някакъв начин се утеши с това, вероятно, няма да има такива грешки".
  
  
  "Тогава хайде да се качим и да останем за една седмица", - каза Зак. Нейната руса коса спутались на челото, а риза цвят каки, както и цялата ни дрехи, беше в петна от пот.
  
  
  Аз се засмя той. Цялото му поведение се е променило оттогава, като Ерик одернула му, и той, изглежда, прие факта, че той не е привлечен от нея физически. Аз погледнах към револвер "Смит и Wesson" 38, лежи в скута кобура на колана му, и се радвам, че го взех със себе си. Ерика е умен агент, но Зак беше мускулесто. Той е експерт по оръжие и донесли със себе си в колата кутия различни оръжия.
  
  
  Ние се изкачи на едно дърво. На около половината път до върха започнах да опита ново уважение към агенти на ЦРУ, които трябваше да правите това редовно по време на неотдавнашното съсредоточено наблюдение. Когато стигнахме до платформата, ние сме били измотаны. Ерика все още е нервна от вдигане и от тази височина, на която тя сега се оказа.
  
  
  Тя ахна. - Боже, че си заслужава?"
  
  
  Аз взех окачена на врата си мощен бинокъл и погледна към плантации. След това аз посочи тя. Попитах. - "Какво мислите?"
  
  
  Тя погледна към това, което ние с Зак вече видяхме - външен вид през листата на цялата територия на стопанството. От това място наблюдател с бинокъл можеше да се види, че се е случило някъде в плантация. Освен основната сграда, на които е ферма, около него имаше група други сгради, в по-голямата си част зад себе си, които приличаха на казарми и стопански постройки. Това е впечатляваща инсталация. Затворена зона е напълно засаждат дървета и храсти, имаше черни пътища и места за паркиране. Зад оградата се е намирал парцел, който по-рано засаживали каучуковыми дървета, когато тук са живели предишен шеф, но джунглата ги задушава.
  
  
  При Эрики е бинокъл, и тя осматривала място. Тя щастливо въздъхна. - "Ти беше права, Ник. Комарите не могат да летят толкова високо".
  
  
  "Може би всички ние сме се объркали", - каза Зак след известно време. "С тази пушка с оптичен мерник, която имам в колата, бих могъл да седя тук и по цял ден се убиват хора Ставроса.".
  
  
  Попитах. - "Как смяташ да ги изкара всички на улицата?" "И, изтеглила ги, като ни ги пази там, докато ние ги почистваме?"
  
  
  "Освен това, - добави Ерик, - ако ние атакуем отвън, те имат всички шансове да стигнем до Минуркоса, преди ние да го направим, това ще и да го убие ".
  
  
  "Вярно е - казах аз. "И ако те го убият, ние можем и тук нищо няма да разберете".
  
  
  "Вярно е, че ние не можем да се постави под заплаха Минуркоса", - се съгласи Зак. "Но тук бих могъл отлично да използвате пушка. Колко жалко".
  
  
  Аз си помислих, че Зак е твърде искаше да убие. За него това е твърде подобно на лов. Възнамерявам да се отървете от някой, който наистина ще си дойде при мен в пътя, но не виждал смисъл да се убиват без нужда. Вие не може да се прецени, приговаривать и изпълнение на всеки човек, само защото той е работил в Ставроса.
  
  
  В следващите няколко часа, преди обяд, видяхме плантацией, като се превръща в театрален бинокъл. По оценка на ЦРУ, броят на бойците на това място е повече от половин дузина и не повече от осем души. След тези часове на платформата, гледане на приходящими и произход хора, нашите собствени наблюдения потвърждават този извод. Когато конфронтация ще се превърне за нас ще бъде най-малко две към едно.
  
  
  Не сме виждали Минуркоса, докато не са напуснали платформа. След това неговото присъствие на мястото е било установено. Той излезе от сградата на барак с друг мъж, се приближи до главния вход в ранчото и влезе. Аз през цялото време съм го бинокъл, и когато той изчезна вътре, аз не се съмнявам, че този човек, когото видях, беше Никкор Минуркос. Най-малко, ние сме дошли тук не е в преследване на духа.
  
  
  Малко преди това, тъй като ние отново слезе от дървото, аз се повтори нашия план за влизане.
  
  
  "Значи така, - казах аз, - ние ще се върне до колата и ще отидем директно до това място, като че ли ние сме най-добрите приятели Ставроса. Позволете ми да говоря с някой пред портата. Можем да кажем ние от Бразилската лига, и когато ние влезем вътре, ние ще настояват за среща с Хайнцем Грубером, човек, отговорен за време на отсъствието на Ставроса. Аз просто се надявам, че те все още не знаят как изглеждам тук, в плантацията ".
  
  
  Ерик отвори чантата си на рамото си и извади малък курносый белгийски револвер 25-ти калибър. Това беше един красив малък пистолет с перлената рукоятью и странен надпис. Аз знаех, че тя може да стреля с него, защото ми миналата връзка с нея. Тя проверява и го сложи обратно в чантата си.
  
  
  "Всичко ще бъде добре", каза тя.
  
  
  Зак също много исках да отида. "Ние ще се разберем с тях", - каза той.
  
  
  "Да", - се съгласих аз. Бих искал да бъде напълно сигурен.
  
  
  Пета глава.
  
  
  Ние бавно се качи на последните петдесет ярда до портата. Дежурен там вече гледах на нашите подходи. Той беше облечен в панталони цвят каки, тъй като и ние сме със сгъваема автоматична пушка на рамо. Той го извади и приготви за действието, като гледам как се движим.
  
  
  "Ако ние не минем през миналото на този човек, игра с топка свърши", - казах аз им. "Така че играйте спокойно". Ерик кимна.
  
  
  "Да" - каза Зак. На него, както и на мен, отново е яке, за да скрие оръжие. Моето оръжие е често срещано, но Зак беше невероятен асортимент. Освен револьвера 38-ти калибър, той носеше в джоба си малка машина Sterling 380 ЗОП, както и скри хвърляне на нож и примката при себе си. Той е ходячим арсенал. Аз се надявах, че това ще му помогне да оцелее.
  
  
  Останахме само на десет фута от охрана. Аз бях зад волана, така че силно и решително заговори с него на английски. "Здравей!"
  
  
  Пазачът се приближи до моя прозорец. Това беше злобна млад мъж с тежък белег на лявата челюст. Той не отговори на усмивката ми.
  
  
  "Какво ти трябва?" - поиска той е отговор, подозрително с поглед в машината. "Вие вторгаетесь в имот, частна собственост".
  
  
  Аз казах. - "Ей, вярно!" "Ние сме приятели на Адриан Ставроса".
  
  
  Той внимателно разгледа лицето ми. "Не съм те виждал по-рано. Кой си ти?"
  
  
  Аз му дадох нашите измислени имена. "Ние от Рио", - казах аз небрежно. "Бразилският лига". Лига е групата на подземния свят в Рио де жанейро, която конкурировала с Ставросом в своята контрабандной дейност. При AX са били причините да се смята, че Ставрос наскоро се опитах да ги обедини в своята група, и Ставрос ръководи всичко това.
  
  
  "Ако от Лигата, какво правиш тук?" - попита пазачът.
  
  
  "Ставрос ни покани", - казах аз. "И заради теб ние задерживаемся, аз ще кажа за това Ставросу".
  
  
  Той ме погледна. "Ставроса не на насажденията. Той е в командировка".
  
  
  "Той каза, че това може да бъде. Той ни каза да видите Хайнца грубер фондация".
  
  
  Моето познаване на името на лейтенант Ставроса беше този човек впечатление. Той замислено се търкат с ръка брадичката. "Добре, изчакайте тук".
  
  
  Той се върна до вратата, а ние сме наблюдавали всяко негово движение. Под малък навес-той взе дървена маса нещо подобно на армейскую уоки-токи. Той поговори с него няколко минути, послуша, а след това я поставете обратно и се върна в колата.
  
  
  "Можете да влезете. Подъезжайте до мястото точно пред къщата и припаркуйтесь. Ще ви посрещнат отвън".
  
  
  "Много добре", казах аз.
  
  
  Пазачът отвори тел пиле вратичка. Аз дълго време гледах на пистолет в него под мишница. С това, може би, трябва да се съобразяваме. Той ми махна през портата, и аз имам машина.
  
  
  "Отидохме", каза Ерик и Заку.
  
  
  Минаха през портата, а те зад нас се затвориха. Зак ухмыльнулся, докато гледа как портата запираются.
  
  
  Карах по черен път към комплекса. Това е прекрасно място: арки, червени плочки и бугенвиллии. Спрях пред огромна глинобитным дом, и излязохме от колата, след като излязоха четирима мъже. Поставете машината между нас и охрана на портата.
  
  
  Мъжете, които ни се противопоставят, са грубоватыми. Трима от тях, тези, които излязоха на първо място, бяха облечени в панталони цвят каки, и всеки от тях бил с пистолет на бедрото си. Един от тях е бил набит мургав мъж, като бразильца. Втората е с висок тънък човек с вид на младия Джон Кэррадайна, а третият е подобен на американския хипи с дълга коса и брада. Не ми хареса лицето му. Четвъртият мъж беше облечен в расстегнутую бяла риза и строги панталони. Това беше висок, добре сложен мъж с седеющими коса и квадратна трудно лице. Той трябваше да бъде на бившия нацистом Грубером.
  
  
  Трима подчинени разпръснати фен, така че те са доста добре ни обкръжаваха. Аз се радвам, че ние вкарах между себе си и охрана на портата, който се намирал на около тридесет ярда от нас.
  
  
  "Хер Грубер?" Аз кимнах в посока на човек в бяла риза.
  
  
  "Вярно е", - арогантно отвърна той със силен акцент. Той носеше същия пистолет Люгер, както и моя колан кобура. "И че това е за среща с Адриан Ставросом?"
  
  
  Зак и дълги коси оценяват един друг. Набит мъж от Ставроса, изглежда, жадуваше за извадил пистолет на бедрото, а висок, строен човек, не можех да откъсна очи от Эрики.
  
  
  "Той ни е поканил тук", - небрежно казах аз. "Ние сме предложили му партида неразреден хероин. Двойката нашите дилъри проблеми и те не могат да се справят с това. Той, разбира се, ви казах за него?"
  
  
  Грубер известно време учи ме. "Не, - каза той. "Ти си американец. Аз не знаех, че американците работят на Първенството".
  
  
  "Живей и да учат", казах му.
  
  
  "А ти кой си?" - той я попита Ерик.
  
  
  "Евреин", - решително каза тя.
  
  
  Очите му намаля и той рязко се усмихна. "Много интересно", - отбеляза той, като поглед, с Эрики на Зак. "Е, може би, ние ще успеем да се споразумеят. Ние се освободим от под слънцето, нали?"
  
  
  "Звучи като добра идея", - казах аз. Аз се надявах някой да се разделят грубер фондация от останалите, когато ние се намираме вътре.
  
  
  Но това не е така. Изведнъж от къщата излезе пети мъж; нашите погледи се срещнаха, и ние веднага се опознаят взаимно. Това е Убеда от офиса на Apex Внос.
  
  
  "Какво става тук?" - попита той грубер фондация. "Това е човекът, който измиване на града. Изпратих след него човек, който не се върна".
  
  
  Очите грубер фондация намаля, когато дълги коси човек внимателно извади револвер. "Ах, така, - каза на себе си Грубер. Очите му метнулись с лицето ми върху напрегнат Эрики и Зак, а след това отново към мен. "Кой си ти в действителност?"
  
  
  Аз се преместих поглед с Убеды на грубер фондация. Останалата част от активистите все още не разкрива оръжие. "Аз съм този, когото нарекъл себе си. Както и всички ние. Сега вие искате да се справят, или не?"
  
  
  "Защо той дойде в Apex, представяйки се за легитимен на вносителя?" - попита Убеда. "Той все още казва, че иска да японски фотоапарат?"
  
  
  "Не", - бавно каза Грубер. "Не съвсем. Можете да влезете вътре, мистър...".
  
  
  "Джонсън и джонсън", - казах аз.
  
  
  "Г-Н Джонсън. Но първо ние трябва да се провери, въоръжени ли сте".
  
  
  Ъгълчето на окото си можех да видя строг поглед на Зак, който хвърли към мен. Той нямаше да позволи на тези хора разоръжаване на себе си, и аз бях на същия конфигуриран. Ако са го направили, никой от нас, най-вероятно никога не би напуснал това място е жив. Аз се отказах от Зак поглед, който, както се надявах, му каза, че аз съм с него.
  
  
  "Добре, хер Грубер, - казах аз. Започнах да достигне до Вильгельмине, моя 9-мм люгеру.
  
  
  "Ааа!" - каза Грубер, спира ме. "Аз ще взема това, мистър Джонсън".
  
  
  Точно така, аз се надявах, че той ще го направят. След като той бръкна в моето яке, аз съм го хвана и здраво хвана за врата и под брадичката. Дълги коси определено насочва в главата ми, Зак извади своя пистолет 38 калибър. С дълги коси са превели мерник с мен на Зак и стрелял в момент, когато Зак седна; куршум отлетела от BMW зад нас. Пистолет на Зак отговори пастърма рев и удари Длинноволосого направо в гръдния кош, изхвърляне назад към гипсова колона, която поддържаше сводест проход на входа на сградата. Той за кратко време широко разинул устата си и умря, преди да падне на земята.
  
  
  След това се случиха много неща едновременно или в бърза последователност. Аз виках Заку, че той не е заснел, но вече беше късно. Той доведе в неистовое движение. Набит и висок мъж схватились за пистолети, както и на Ерик. Убеда се обърна и се затича към дома си, а Зак изстрел и попадна на него в гръбначния стълб. Убеда извика и падна по лице в праха.
  
  
  "Останете, или ще убия грубер фондация", - заплаши аз на останалите бунтовници. Аз разрешено Уго, стилету, за да се промъкнат в ръката ми, и сега здраво му опря го до гърлото грубер фондация. Чух силен развълнуван вик охрана на вратата зад мен.
  
  
  Висок постно мъж спрял да се проточи, но набит вече извади револвер и ме накара Зак стреля. Пада на колене около седан, Ерика извлекала от чантата курносый револвер. Нисък и набит трилър заснет и удари Заку в гърдите. Зак се обърна и отново силно се удари в задното крило на автомобила.
  
  
  Ерика тази категория граждани и заснет от белгийски пистолет, а буци екшън хвана за корема и извика. Неговият револвер два пъти удари в земята, когато той падна странично в рамото и падна на земята.
  
  
  Грубер е получил от всичко това доверие и докато вниманието ми е разсеян, хвана ръката ми с нож и успял да я откъсне от своя гърлото. Това е движение, той ме удари в левия крак и удари долната част на крака и долната част на крака. Аз заворчал, и моята проницателност отслабна. След това той се измъкна от моята проницателност, завъртане на ръката с нож в движение. Уго се изплъзна от мен, когато и двамата паднаха на земята в близост до машината.
  
  
  След като видя всичко това, висок мъж удари в земята и разголи своето оръжие. Ерика, заснет в него, но изстрел не се удари. Той отвори пожар обратно и се почеса метал на колата до нейното рамо. Аз видях, че тя е в беда. Удари грубер фондация, и тя падна върху гърба на по-далеч от мен. Хванете с шило от калта зад нас, аз я хвърли от ръцете си към високия човек, когато той отново се прицели в Ерик. Шило го удари в гърдите, почти безшумно трясък в него. Очите му се разшириха, пистолет изстрел и разбрызгал мръсотия между нас. Той падна, схватившись за дръжката на ножа.
  
  
  Чух как зад нас се отварят портата, когато ръката на грубер фондация тършува лицето ми. Аз отново силно го удари и чух криза кости в челюстта му. Другият ми юмрук го удари в лицето и му счупи носа. Той падна в безсъзнание под мен.
  
  
  До нас достигна слабият глас на Зак. - "Пазете се!"Се обърнах и видях, че изстрел не го уби. Той с мъка се изправи на крака и погледна към портата.
  
  
  "Спускайся!" Казах го Ерик, който стоеше съвсем близо до мен до черно седаном.
  
  
  Охрана нацелил машина в нашата страна. Зак се изправи и насочи оръжието на мъжа охрана, но подстрелил му. От автоматично оръжие прогремела място, изкопаване на земята за Зак, а след това удря го в гърдите, преди да са започнали отлетать от метал машини. Ние с Эрикой не се движат, когато Зак, мъртъв, удари прах за гърба си.
  
  
  Два пъти съм перекатился в края на машината да се окаже под предната броня, в движение изтегля своя Люгер. Когато стигнах там, охрана като веднъж започна да стреля в друга страна от пистолет. Направих три бързи изстрела в него, провеждането на другата си ръка с пистолет. Куршум от "Люгера" се удари челно в оградата зад него, а след това в слабините охрана и гърдите му - точно в този ред. Автоматично пушка выстрелило в кобальтовое небето, когато той падна в прахта. След това внезапно на територията на замлъкват.
  
  
  Лежах, като дишането. Някъде в джунглата птица возмущенно взвизгнула от нашия шум. Бях целият в прах и мръсотия. Аз бавно се изправи и помогна на Ерик се изкачи на краката си. Тя с недоумение гледаше към Зак; лицето й бе бяло.
  
  
  Аз се обърнах към Груберу и видя, че той се приближава. Наведох се и няколко пъти го удари, и той piano ме погледна. Той застонал. Аз остана "Люгер" в лицето му. "Колко мъже в къщата пазят Минуркоса?" - поиска ответв аз.
  
  
  Той се опита да заговори, но му беше трудно заради вывиха челюстта. "Аз ... не ..."
  
  
  Аз бутна "люгер" му под брадичката. "Колко?"
  
  
  Той леко вдигна два пръста. Обърнах се към Ерик. "Стой тук и пази за него".
  
  
  Тя оцепенело кимна.
  
  
  Аз се приближих до подъезду дома. Широка арочная вратата беше отворена. Влязох в голям вестибюл точно навреме, за да се блъсне в смуглолицого мъж с пистолет в ръка. Аз уволнен от своя люгера, и той с рев падна във фоайето. Мъж удари в стената до него. След това той тромава куп падна на малка маса и е го, удряйки се в пода.
  
  
  Мъж излезе от дълъг коридор вляво от мен. Аз отидох по коридора бързо, но внимателно. Не можех да отложи търсенето на Минуркоса, в противен случай тя със сигурност щеше да е мъртъв, когато най-накрая го е направил. Може би те вече са го убил.
  
  
  Всички врати и коридори, които, като аз предложих, са спални, бяха отворени, с изключение на една в края. Аз чух в тих звук, когато спря пред него. Дълбоко дъх, аз се отстъпи и ритна жестоко вратата. Тя се блъсна вътре, и съм бил вътре.
  
  
  Много кльощава и грозна мъж стоеше над Минуркосом, се връзват на един стол с права облегалка, и целил пистолет към главата му. С натискане с пръст върху спусъка, той се обърна към мен лице, когато вратата с трясък се отвори. Той стрелял първо място, но яростно, и куршум прогрызла дърво в рамката на вратата до мен. Аз уволнен от люгера и го удари го в гърдите. Той рязко и падна на пода. Но той не выронил пистолет. Той отново определено насочва към мен. Този път аз изпревари го и стрелял в лицето му, куршум счупи му главата.
  
  
  Минурк ошеломленно гледаше на мъртвия похитител, докато аз съм всякакви предпоставки своя "люгер" в кобура. Той бавно погледна към мен.
  
  
  Попитах. - "Никкор Минуркос?"
  
  
  "Да", - тихо отговори той. "Кой сте вие..."
  
  
  "Ние дойдохме да ви освободи, г-н Минуркос, - казах аз.
  
  
  Той пастърма въздъхна. "Слава На Бога. Той е на път..."
  
  
  "Аз знам." Аз съм необвързана му, и тя стана от стола, триене на китката.
  
  
  "Имаш ли вярно всичко наред ли е?" попитах аз обеспокоенно.
  
  
  "Да, аз ще бъда добре". Той поклати глава и промърмори нещо на гръцки. "Не мога да повярвам, че това наистина е краят".
  
  
  "Ами, в по-голямата си част".
  
  
  Аз започнах да го моли да разкаже своята история, когато чух изстрел с територията. Спомних си Ерик с немцем. Аз се обърнах и се спусна във фоайето. "Ерик!"
  
  
  След миг тя ми отговори. "Аз съм добре". Преди да е успял да се придвижи в предното фоайе, тя внезапно дойде от ъгъла и се приближи към мен, бутане белгийски револвер в чантата си.
  
  
  Попитах. - "Какво, по дяволите, се случи?"
  
  
  "Грубер срещнах безвременную гибелта". Я отдалечаваше от очите ми.
  
  
  "Вие сте стреляли в него?" - попитах аз.
  
  
  "Той започна да мърмори вывихнутой челюст. Когато го попитах, което той казва, той ме нарече мръсен еврейкой и каза, че ми трябва да бъде с други хора, които той е виждал, починали в Дахау. Той не вярвал, че евреите трябва да се позволи да живее в този свят с такива хора, като него. Така че аз ги изпратих го в друг свят. Надявам се, че за него там е достатъчно топло ".
  
  
  Най-накрая зелени очи предизвикателно погледна в очите ми, принуждавайки ме да помисля . Спомних си, че роднините й родители са били екзекутирани от нацистите в Концлагера. Защо аз не съм в състояние нищо да излезе, че да се каже в защита на Хайнца грубер фондация.
  
  
  "Отидете и запознайте се с мистър Минуркосом", - казах аз.
  
  
  Влязохме в стаята, и Ерика уставилась на труп на пода. Минуркос стоеше, облегнат на най-близката стена. Той се изправи, когато видя Ерик.
  
  
  "Мис Ерика Нистром", - представил съм ги. "Израелската проучване".
  
  
  Очите Минуркос намаля. Той ме погледна. "А ти?"
  
  
  "Казвам се Картър. Ник Картър. Аз работя в правителството на САЩ е същото като, че и мис Нистром. Ние дойдохме тук, за да ви освободи и вземете Адриана Ставроса".
  
  
  Минуркос се отдалечи от стената. "Разбираемо. Ами, г-н Картър, първото нещо, което искам като свободен човек, е контакт с властите". Тонът стана подобен на тон бизнес магнат, който говори със своите подчинени. "Тогава аз ще трябва да се справят с Адриан Ставросом по свой начин".
  
  
  "Г-н Минуркос - бавно изрече аз, - вие нямате абсолютно никаква причина, нищо, че на този етап. Всичко, което може да се свърши, е бюрократизмом и закъснение. Аз бих предпочел, че ще ни позволи да се справите с това".
  
  
  Той изглеждаше раздразнен. - "Как ще разбера, че ти си този, когото ще наречеш себе си?"
  
  
  "Вие знаете, че сме рискували живота си, за да ви освободи. В този случай сме загубили човешкото", - заяви отговорих аз. "Мисля, че това ще ни даде предимство в страници".
  
  
  Лицето му осунулось от внезапна умора. "Ти може би си права. Моля те, прости ми. Аз съм през много неща мина".
  
  
  "Що се отнася до това, че се справяш с Ставросом сам, г-н Минуркос, - продължих аз, - е доста непрактично. Този човек има цяла армия".
  
  
  Минуркос приподнял вежди и надул бузи: "Добре, добре, мистър Картър. Аз ще отида заедно с вас и едно момиче. Но ако видя в някой момент, че вашите методи, които не работят, аз ще трябва да вземе нещата в свои ръце ".
  
  
  Аз накратко се усмихна. "Звучи вярно", отговорих аз. - Имате отвлечен Ставрос от Атина?
  
  
  Минуркос седна на стол с права облегалка, на който седеше, когато съм влизал в стаята. Той седна на него с лице към нас.
  
  
  "Не мога да повярвам, че този човек сообразителен", - бавно започна той. "Аз не считам себе си за невинен, мистър Картър, но аз никога не съм срещал някой, подобно на Адриана Ставроса. Поставях идеята за изграждане на парк от управлявани от компютъра подводни петролни танкери. Ставрос научил за това и решил да ми помогне с това - поне той така ми каза.
  
  
  "Първо, аз дори не исках да го видя, но той ми изпрати писмо, в което очерта няколко много добри идеи. В края на краищата аз го кани в своя луксозен апартамент в Атина. Ние дълго говорихме.
  
  
  "Г-н Минуркос, аз си спомням, докато той ми каза:" имам същия план, както и от вас. Ако само ми позволите, аз ще ви направя безсмъртни в аналите на историята на корабоплаването. Той беше много убедителен.
  
  
  "Но, господин Ставрос, - казах аз, - има сложни инженерни проблеми, които трябва да бъдат решени.
  
  
  "Имам двама инженери, които могат да го направи, - той ми каза. Под впечатлението, дори и тогава, аз видях, че по лицето на този човек, нещо, което не ми хареса, но аз въведени, че прекомерно вълнение по повод на проекта".
  
  
  Попитах. - "Той доведе до вас от инженери?"
  
  
  "О, да. Те също са творчески идеи. Бях убеден, че те могат да бъдат умения, за да се е случило всичко това. В този момент, мистър Картър, аз отслаби бдителността си. Той помоли за частна среща в мезонет. и аз се съгласих. Присъстваха само мой личен секретар и още един помощник. Той доведе със себе си двама души, които аз по-рано не съм виждал ".
  
  
  "Това е, когато това се случи?" - попита Ерик.
  
  
  "Ами, първо аз нищо не подозира", каза Минуркас, лицето му е станало бледо като той си спомни. "След това, почти без предупреждение, Ставрос поиска от моите помощници, за да премине в друга стая. След него последва един от хората Ставроса. Беше два изстрела". Минуркас мълчание.
  
  
  "Той ги уби направо тук?" Попитах.
  
  
  "Хладно. Неговите слуги свалиха ме с краката си и пребит почти до загуба на съзнание. Те заведоха ме в една друга стая и да се накараха да гледам на окровавленные на тялото. Аз никога няма да го забравя.
  
  
  "Херинга, секретарката ми, да лежи в локва собствена кръв. Друг човек, изтръгнат лицето. Ставрос каза, че мога да очакваме същото, ако не ще си".
  
  
  "Какво се е случило след това?"
  
  
  "На следващия ден те доведоха един човек, който изглеждаше точно като Херинга Мадупас. Този човек дори се говори, като Херинга, и повтаряше на всички негови маниери. Беше невероятно, наистина невероятно. Това звучи като ужасен кошмар".
  
  
  "Беше ли при тях човек, те решиха ли е за вас?" - попита Ерик.
  
  
  "Не, това не е необходимо. Мен рядко някой вижда, с изключение на близки бизнес партньори. Те донесоха на диктофон и загубите няколко записи на моя глас, които те записват без моето знание за предишните срещи. Ставрос насочил пистолет в главата ми и каза, че той може да ме убие, точно тук, и никой не се учи в продължение на много дълго време. Но, според него, бих живял, ако не е представена им твърде много неприятности. Аз съм им нужен, каза той, за по-нататъшни записи и за писане на писма моите собствени думи и мисли. И те ме постави на борда на частен самолет и са били отведени в това забравено от Бога място ".
  
  
  "Ставрос ти каза, че той щеше да направи?" - недоуменно попита Ерик.
  
  
  Минуркос сухо се засмя. "Той е доста откровен. Той каза, че те имат за цел сваляне на правителството на Гърция от мое име, че те ще се обадя на моите приятели в армията и в други области, с помощта на човек, който предреши и моята секретарка, за телефонни разговори и лични контакти. . Тъй като бях на частно лице, никой не счита за необичайно това, че не съм се срещал с тях лично. И ако някой ще настояват за среща с мен, те могат да доставят ме в Атина и да ме накара да се срещне с него и да му кажа това, което те искат.
  
  
  "Те ми показаха друг човек, който може точно да ми подпис. Този човек выписывал проверки са ми различни сметки и харчи моите пари за военен преврат, който те щяха да се организира".
  
  
  Попитах. - "Той ви е дал някакви подробности?"
  
  
  "Г-н Ставрос, которвй аз се срамувам да призная, че има гръцки произход, свободно говори с мен за това, както в Атина, така и тук. Той каза, че неговият план е разделен на три части. На първо място, той възнамерява да се отървете от управляващата хунта и да постави тези хора на власт, които се чувстват преданост към мен. Те ще се чувстват на тази преданост не е така, защото те са приятели, тъй като повечето от тях не ще бъде от тях, а защото Ставрос обеща им сила и слава на името ми ".
  
  
  "Много умен", - забелязах аз.
  
  
  "Второ, неговият план ще включва принуда тези нови генерали и полковников да изисква, че аз, Никкор Минуркос, е назначен от президента с пълната власт над хунта. Ставрос посочи, че бих могъл да се използва за тази част от плана, тъй като моят личен живот ще зависи от него. Това е, на мен щеше, ако беше ясно, че Ставрос може да се довери ми се мълчи за това, какво всъщност се случва. В противен случай той би намерил по друг претендент, този път, вместо мен ".
  
  
  "Това също ще работи" - коментира Ерик. "Много малко хора знаят лицето си достатъчно добре, за да забележите малка разликата между чертите на лицето и черти претендент".
  
  
  "Напълно вярно" - каза Минуркас. "Невероятно е, че моят стремеж към уединение допринесли за този ужас. Така или иначе, третата фаза на плана включва използването на мен или претендент като президент на Гърция за кратко време, през което аз назначу заместник-председател на Ставроса. по това време той, като гражданин и неговото име постепенно ще стане известен на народа на Гърция. Тогава той ще стане герой преврат. След това, се обявява за лошо здраве, аз ще се оттегля в полза на Ставроса от поста на президента ".
  
  
  Минуркос мълчание. "Това е абсурдно", - казах аз. "Какво кара Ставроса мисля, че гърците ще стоя настрана и да гледам как ще стане това?"
  
  
  "Защо не?" - каза Минуркас с израз на умора по лицето. "Не забравяйте, че се е случило през април 1967 г., когато е създадена хунта? Това не беше кървав преврат, това е просто преврат. Правителството на крал беше свергнуто сила. Много статии на конституцията са били спрени декрет на хунта. Парадоксално е, не е ли вярно, че такъв човек се появява именно тогава, когато конституцията е бил възстановен и когато хунта е станал по-умерен и назначава избори за следващата година. Ако планът Ставроса по завземането на властта успее, Гърция може да се превърне в тирания, по-добра, отколкото Хитлер или Сталин ".
  
  
  Ерика е превела поглед с Минуркос на мен. "Тогава ние трябва да го спре, нали?"
  
  
  Минуркос внимателно разглеждане на лицето Эрики. "Да. Ние трябва да го направя!" Дебел грък стана и обяви напред своя квадратен брадичката. "Този човек дори използва моето семейство срещу моята родина. Той се хвали, че моят зет, генерал Василис Криезоту, смята, че аз стоя зад тази конспирация, и го уважава, защото си мисли, че аз го искам. Да, аз ще ви помагам колкото мога. Какво трябва да направим първо? "
  
  
  "Отиваме в Атина", - казах аз. "Това е мястото, където ще спрем Ставроса".
  
  
  Шеста глава.
  
  
  По-малко от четиридесет и осем часа пристигнахме в столицата на Гърция. Резервирах стаи в малък хотел, наречен "Одеон" на 42 Пиреос, в близост до площад Омония. Времето беше хубаво и носи приятно облекчение от жегата.
  
  
  Афинские вестник бе настръхна коментари за бързо променящата се политическа сцена. От Родезия стигнали новини за това, че моят приятел Алексис Саломос е бил убит, и са били разпространени слухове. Беше общоизвестно е, че преди заминаването си в Родезию в живота му е било извършено покушение. Един вестник, по-специално избягва да споменава за смъртта на Саломоса. Тя също така редовно публикува редакционна статия, осъжда ръководство на управляващата хунта, като атакува водещ генерал или полковник почти по всеки въпрос. Саломос спомена ми, че този издател е неразумно и първо да подкрепят сериозна хунту, след преврата на 1967 година.
  
  
  "Напълно очевидно е, че издателят е купен от моите пари", отбеляза Минуркос, седнал в люлеещия се стол, докато в моята стая, слънчев ден, в деня на нашето пристигане. "И вижте на това заглавие в друг вестник: МИНУРКОС ще покаже КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПЛАНОВЕ ХУНТА. Г-н Ставрос е бил зает разяснителна работа".
  
  
  Ерик взе чаша гъста гръцкото кафе с подадена ни тавата и я заведе Минуркосу. Той прие това с мрачно лице. Ерика сама взе чашата и седна до мен на малка диванчик.
  
  
  "Аз просто се надявам, че те все още никой не е виждал", - казах аз Минуркосу, - "особено нито един от неговите хора. Вашият живот не струва да драхмата, ако Ставрос научих, че си бил тук, в Атина".
  
  
  "Той се учи на това, как само ще се свърже с Паракату", - припомни ми Минуркос.
  
  
  "Да, но това може да не е в рамките на няколко дни, ако имаме късмет. И дори и тогава той няма да разбере категорично, че нещо не е наред, не като изпратите там някой от Рио. Този някой трябва да бъде подчинен на някого, защото Убеда е мъртъв . "
  
  
  "Какво трябва да правим, първо, Ник?" - попита Ерик. "Ние не можем просто да щурмуват апартамент, както сме направили в плантация. Той ще бъде твърде добре защитени".
  
  
  "Бих могъл да се обадя в мезонет, - предложи Минуркос, - за да видим как те се справят контакти с външни. Но те ще разпознаят гласа ми".
  
  
  Протегнах му кърпа от тавата. "Повишете тон на своя глас и говори чрез него. Кажи им, че искам да говоря със себе си. Когато те откажат, попитайте вашия секретар Херинга Мадупас. Кажете им, че сте редактор на вестник от Солун и искате да получите декларация за политически амбиции Никкора Минуркоса ".
  
  
  Минуркос се усмихна на моя план, след това се обадих. Той то се отнася устата си със салфетка и се опитах да променя гласа си. След миг той говореше с някого в мезонет. Той поиска Никкора Минуркоса, след което се вслушва в техните извинение. Той поиска да говори с Мадупасом. Беше още много разговори, и той настоя. След това той говорил с човек, който е изобразен от себе си Мадупаса, афинским актьор, истинското име на когото, като заяви Ставрос Минуркос, е Яница Цанни. Минуркос задавал въпроси за себе си и чакаше лесни отговори, а след това ме попита, дали може да се назначи дата за лично интервю с г Минуркосом. Той отрече, и разговорът е приключила. Той затвори телефона и погледна към нас.
  
  
  "Това е като лош сън", - каза той. "Като че ли аз наистина съм в мезонет, а Мадупас отговаря на телефонни обаждания вместо мен, както винаги. Те добре знаят навиците ми. И този глас Цанни точно повтаря гласа на моя мъртъв приятел Херинга".
  
  
  "Който пръв отговори на телефонно обаждане?" Попитах.
  
  
  "Някой млад човек. Той не е грък. Вероятно, един от бойците Ставроса".
  
  
  "Изглежда, те добре са се укрепили", - каза Ерика.
  
  
  "Да, така е, - се съгласих аз. "Тъй като всички Атина смятат, че това е Никкор Минуркос там, в този мезонет, това е сериозна ситуация. Ставрос може дори да има охрана от полицията. Или от войниците му развиваща се частна армия".
  
  
  "Ако аз просто ще отида в полицията или към най-хунте и говоря им, което се е случило - каза Минурк - те ще трябва да ми повярвате. Дори ако те мислят, че аз внезапно полудял, те ще са длъжни да проверяват моята история. След това те ще научат, че се е случило ".
  
  
  "Това може да е опасно", - каза Ерика.
  
  
  "Тя е права", - се съгласих аз. "В този момент ние не знаем, колко приятелите на Stavros е придобил на свое име. Във всеки случай, ако ние просто изхвърлим това е на открито, можем да накараме Ставроса направи крачка - може би най-големият. Той може просто да решите да се ангажират с преврат без ваше име. Той предупреди военна група, а около него много амбициозни военачалници, които все още кой стои зад изземване на власт. И дори ако той ще предприеме мерки и ще се провали, ще се разлее кръв. Много си. Не, г-н Минуркос. Ние ще се промъкне до Ставросу. В моята страна това е тази част, която ние наричаме бойни действия. Ерик спечели поръчка за изпълнение на Ставроса, и затова ще направя аз. Ако нашата мисия ще успее, това е точно това, което се случи с него. Ако тя не успее, на власт ще бъде много по-цивилизовани от него. И Бог ще ви помогне, ако те не могат да го спре навреме."
  
  
  "Добре, мистър Картър", - каза Минуркос. "Искам да отдам себе си на вашите сръчни ръце. Как да се промъкне до мистеру Ставросу?"
  
  
  Аз усмихна се Ерик, и тя ми отговори. "Мисля, че споменахте, че Ставрос се похвали с факта, че е използвал един от вашите роднини, Амеда Кризоту, армейского генерал? "
  
  
  "Да" - каза Минуркос. "Трябва да кажа, той не е силен човек. Той се оженил за малката ми сестра до това, как е забогатял, и имат чудесен брак. Но Василис щеше да остане в армията с по-нисък ранг, ако не ми връзка. Той се чувства в дълг пред мен с право, за това, което той има в живота. Така че за него би било естествено да се съглася с всеки план, който предложих.
  
  
  "Ставрос открих това. Той е солиден човек, мистър Картър, човекът, когото не може да се приема с лека ръка. Той трябва да е направил някаква сметка, за да губят Василиса по телефона, а след това се изпраща на лицето, изображающего Херинга Мадупаса , моята секретарка. Един измамник, трябва да бъде убеден, Василиса, че съм на него разчитам.
  
  
  "Знаете ли как Ставрос може да използвате генерал?"
  
  
  "Той намекна, че Василиса иска да се организира и обучава таен отряд от войници и да убеди други военни да се присъединят към парцел се предполагаше".
  
  
  "Да" - помислих си аз. "Много внимателно. Твоят зет живее тук, в Атина?"
  
  
  "Той живее тук", - каза Минуркос. "В покрайнините На града на север".
  
  
  Попитах. - "Вие отведете ни към него?"
  
  
  "Аз ще бъда щастлив", отговорил Минуркос.
  
  
  Аз съм такси, и в началото на вечерта отидохме в резиденцията на генерал Криезоту. Аз накарах Минуркоса да носят шапка, която закрывала част от лицето му, докато ние не стигнахме до мястото. Къщата на генерал представляваха малка къща в едно богато предградие на Атина с криволичещ черен път към дома. Аз бях впечатлен от това, че Минуркос може да направи за обикновения човек.
  
  
  Когато генералът ни посрещна на вратата, Минуркос свалил шапка. Кризоту просто гледах много дълго време. След това той е широко раскинул ръце, за да прегърне Минуркоса.
  
  
  "Никкор!" - възкликна той, топлина прегръщане Минурка. Това беше висок мъж с прошарени вид на лицето, като на де Гол и меки очи. Той беше облечен в кафява формата на панделка с раменете и панделки, strained отпред.
  
  
  "Кали mera sas, Василис", - топло каза Минурк, в отговор на прегръдка. "Сигха, сигха. Всичко е в ред".
  
  
  "Хубаво е, че идват", - каза Василис. "Влизай. Влизай". Неговият жест е заляла всички нас.
  
  
  Влязохме в голяма зала с винтова стълба зад него и урни, украшающими стени. След това генерал проведе нас в библиотеката, завършен, дъбов ламперия, с дебели килими и множество меки кожени столове. Ние всички се качиха, и генерал ме попита не искам ли да се пият, но ние отказахме. Минуркос ме запозна и Ерика само по нашите фамилиям.
  
  
  "Това е голям шок, Никкор", - каза Криезоту. "Бих искал да Анна е тук. Тя посещава своя кузину в Пирея".
  
  
  "Може би така ще бъде по-добре, Василис", - каза Минуркос.
  
  
  "Dhen katalave no", отбеляза Криезоту. "С теб всичко наред ли е? Изглеждаш блед".
  
  
  "Аз съм добре", отговорих Минуркос. "Благодаря на тези хора".
  
  
  Генералът погледна към нас. "Никкор, всичко това е толкова странно. Ти отказа да ме види, когато започва кариерата си... Мога ли да говоря свободно?"
  
  
  "Да, свободно", - каза Минуркос.
  
  
  "Ами, аз не разбрах, че ти си просишь за помощ в такава важна мисия без лична среща. Честно казано, бях много разстроен от всичко това. Аз не съм сигурен е в целесъобразността на..."
  
  
  Минуркос завърши изречението. - "Преврат?"
  
  
  Кризоту отново погледна към нас. "Ами да." Той размял своите големи стави. "Дал съм инструкции на хората в специални лагери в Делфи и Миконосе, и съм убеден Адельрию и на другите, че вашето ново нещо вярно, но..."
  
  
  "Но вие сами не вярвате ли?"
  
  
  - с надежда попита Минуркос.
  
  
  Кризоту наведе глава. "Me sinhori te, Nikkor", - каза той. "Съжалявам, но аз не мисля, че Гърция се нуждае от още един преврат. Направих това, за което сте поискали, но аз исках да говоря с теб за всичко това, като човек с човек, от самото начало, много преди седмици".
  
  
  "Не се притеснявайте, Василис", - успокояващ глас каза Минурк. "Аз не желая преврат".
  
  
  На лицето Кризоту за втори път за кратък период от време тя се отрази удар. Той каза. - "Не?" "Ще промениш решението си?"
  
  
  "Василис, аз трябва нещо да обясни, и аз искам да се слушаше" - каза Минуркос.
  
  
  Кризоту се отпусна в големия фотьойл и слушах как Минуркос разказах му цялата история. Кризоту нито веднъж не прекъсна го прави, въпреки че на няколко пъти му големия лицето си отразено недоверие. Когато Минуркос завърши, Кризоту просто си седеше и бавно покачивал главата. Той бръкна в джоба си, извади броеница и започна да се докоснат пръстите си да се успокоят.
  
  
  "Това е Невероятно!" - най-накрая каза той.
  
  
  "Но това е истината", - каза Минуркос.
  
  
  "Господин Генерал, ние сме тук, за да завинаги да спре този човек, и ние имаме нужда от вашата помощ. Само вие можете да ни информирате в последната минута вътрешна информация за Ставросе", - казах аз.
  
  
  Кризоту най-накрая взе в ръка. "Разбира се", - се съгласи той. "Аз ще направя всичко, което е в моите сили. Аз съм толкова се радвам, че Никкор не стои зад това!
  
  
  "Чрез един вестник дума клеветническая кампания, голяма част от която е насочена срещу полковника Анатоля Коцикаса. Изразява дори предположения, че Коцикас, е предател и е длъжен своята преданост Москва. Това не е вярно. Коцикас либерал, но той не е комунист.
  
  
  Той е движещата сила на последните политически реформи и спонсор на предстоящите парламентарни избори ".
  
  
  "Има ли някой друг?" Попитах.
  
  
  Кризоту въздъхна. "Да. Атака също са били насочени срещу хора, които обикновено гласуват заедно с Коцикасом - полковников Плотарчу и Главани. Всъщност, човек, който се представя за вашия секретар, Никкор, наскоро дойде при мен с информация за това, че и тримата от тези хора трябва да бъдат убити ".
  
  
  Ние с Эрикой размениха погледи. Ставрос започна своите планове.
  
  
  "Знаете ли нещо специфично?" - попитах аз Кризоту.
  
  
  "Е, малко. Бях помолен да организира среща на тези трима мъже с вас, Никкор. Но тогава се обадих на човек, който мислех, че е твоя секретар. Той каза, че те организират среща в мезонет. Аз мисля, че това е така. на тази среща ще бъде извършено посегателство върху живота на трите полковников ".
  
  
  "Ние трябва да разберем, какво точно е планирал Ставрос и когато", - казах аз.
  
  
  "Да," - съгласи Кризоту. "Бях в пълно отчаяние по този повод. Не можех да повярвам, че ти това искаш."
  
  
  "Всичко ще бъде добре", - увери го Минуркос.
  
  
  Бих искал да се съглася с него. Оказа се, че Ставрос е на прага на кървава преврат, и ние трябваше да го спре, преди това да се случи. "Обадете се на лидера на хунта Коцикасу и се опитайте да разберете, свърза ли се с него хора Ставроса", - казах аз Криезоту. "Не упоминайте докато за възможностите за убийства".
  
  
  "Много добре" - отговорил Кризоту. "Коцикас може да говори с мен. Аз определено ще се опитам".
  
  
  "И вие, господин Минуркос, - казах аз, - също да помогне. Можете да се свържете с ръководителите на двете бази, където са разположени военни група Ставроса. Подозирам, че ако атиняните може да се доставят Ставросу някакви проблеми, когато се приема това убийство, Ставрос ще се опитам много бързо да се прехвърлят на този специалните сили в Атина, за да смаже всякаква реакция. Бих искал да ти казаха командири на тези лагери остане там и да не се движат техните войски, ако те не получат известие от вас лично ".
  
  
  "Много добре, г-н Картър", - се съгласи Минуркос.
  
  
  "Напълно очевидно е, че Ставрос не може просто да убие тези хора, без каквито и трикове". Аз погледнах към Кризоту. "Мислите ли, че той може да се опита да представи всичко това като случайност или работата някаква радикална политическа група?"
  
  
  Кризоту приподнял седеющие вежди. "Така, мистър Картър, или той ще се опита да залейте ги с кал в ред пропаганда точно преди да ги убие, да те са загубили симпатиите на народа".
  
  
  Седма глава.
  
  
  Ние тримата се върнахме в хотела. Минуркос се искаше да остана с Криезоту, но се страхувах, че това ще бъде твърде опасно. Ако по някаква причина Ставрос не се доверява на Криезоту, той може да пробие в резиденцията на генерал без предупреждение. Аз не исках да е намерил там Минуркоса, ако това стане.
  
  
  Изпратихме храна в стаята Минуркоса, а после ние с Эрикой отиде в нейната стая. Скоро сме започнали да обсъдят плановете Ставроса.
  
  
  "Аз просто не мога да седя тук и да чакам, за да видите, че Ставрос замислил за лидери хунта", - казах аз, когато бяхме седнали за малко на дивана и потягивали ракия, поръчаната от Эрикой.
  
  
  Ерика се премества към мен. Тя нежно ме целуна по бузата. "Не може просто да пробие в пентхаус, като си каза", - коментира тя. Нейната дълга коса блестяха в мъждивата светлина.
  
  
  "Не" - казах аз, слагал ръката си на бедрото. Аз се обърнах към нея, и ние поцеловались. "Но аз мога да отида в мезонет и се опитват да влязат вътре. Може би аз ще мога да погледнат на отбраната".
  
  
  Тя ме целуна по бузата и шията, и лек хлад, приятен, пробягва по кожата ми.
  
  
  "Как ще ни управлява?" - попита тя с дрезгав глас, докато си ръка началото на откопчавам ми ризата.
  
  
  "Ние да не са го направят заедно", - оправи я. Ръка силно отвлекала. "Аз ще отида там един по някакъв ход".
  
  
  Дълго бяло бедро скользнуло според мен на колене, и я обличам задралось, оголване на производството на богат извивката на бедрата. Бедрата придвинулись към мен. "Но аз бих искал - да дойда с теб".
  
  
  Топли устни отново докоснаха моите. Езикът леко се плъзна в устата ми, проучване и търсене. Нейната дясна ръка е преместило много по-ниска и е намерил това, което стана, след като и аз вече не можех да мисля за Адриане Ставросе.
  
  
  "Аз отивам на един", - прошепнах аз. "Утре."
  
  
  Аз се изкачи на роклята си и погали гърдите й. Плавни завои бяха меки, но твърди, жадно snuggling до моя прикосновениям.
  
  
  "Добре, скъпи" - памет Ерика в ухото ми.
  
  
  "Добре", казах аз меко. "Повече никакви аргументи".
  
  
  "Мога ли да се обзаложим с теб?" - каза тя, snuggling на моите устни.
  
  
  Целувката беше дълга, и Ерик е готов. Когато всичко свърши, тя започна да ме съблече. Аз го взех при себе си, и тя стана и се приближи до голяма спалня с двойно легла в стая. Тя свали роклята, след това сутиен и розови бикини бикини. Тя е добре сгънати и красива. Всяка извивка на тялото й беше безупречен. Тя се спусна меко легло и да има, докато ме. Аз не се отложи това. В един момент аз бях до нея в леглото, е изготвен, вземете и са се докоснали тялото му, чувствайки как тя се стопява в мен.
  
  
  Това е страст, заложен в нас двете.
  
  
  "О, Ник", - каза тя, докосвайки ме, дъха си беше неравна.
  
  
  Ръцете ми грубо намерили това, и аз съм се премества по нея. След няколко секунди от нея доносились прекрасни звуци. Тя се превърна в когтистой, разярена, примитивна жена, губи всякакъв контрол, когато тя се опита да вземе удовлетворение дълбоко вътре в себе си.
  
  
  По-късно, когато Ерик сън, станах от леглото си и тихо отидох в стаята си. Тя не се събуди.
  
  
  На следващата сутрин напуснах Ерик и Минуркоса в хотела и се отправи към сградата на Аполон. Аз имам форма от местната бригада мойщиков прозорци, които редовно са работили в сграда, и на които е било позволено да влязат в мезонет за пропуск. Минуркос помогна ми издадат пропуск, а аз все още почернил косата в хотела и наклеил тъмни мустаци, за да изглеждат грък. Аз излъгах охранителя отвън, учен сграда във формата, като каза, че Мадупас заповяда да измие прозорците на навеса.
  
  
  Аз дори не можех да влязат в специален лифт, докато не се представи. Лифтер, очевидно е бил един от хората Ставроса. Под синята форма на стърчаха пистолет. Той подозрително ме погледна и ми кофа, когато се качвахме в мезонет. Никой друг лифт там не е възкръснал, и, според Минуркоса, единствената стълба, водеща надолу от горния етаж, е била заключена и охранялась.
  
  
  Излизайки от асансьора, аз се озовах в шикозния коридора, който е изготвен от фасадата към задната част на сградата. В него имаше дебели килими, саксии за цветя и причудливи полилеи, висящи от високия таван. На масата до входа в мезонет седяха двама охранители. Те са били наети бандити Ставроса, кои то са били в личната му армия. На собствените си охранители Минуркоса, които беше малко, трябваше да уволни скоро след тайно улавяне на навеса.
  
  
  Един от двамата мъже, по-висок, ме посрещна по средата на коридора. Той е бил съвсем не приятелски.
  
  
  Той настоя за обяснение. - "Какво занимаваш?"
  
  
  Аз отговорих на моя най-добрия гръцки. "Нима моят бизнес не е очевидно?" Попитах. "Аз идвам миене на прозорци".
  
  
  "Кой ви изпраща?"
  
  
  Аз посочих плат нашивку на формата, на която е написано името на малко предприятие за пране на прозорци ".
  
  
  "При вашия работодател са били поръчки от навеса?"
  
  
  "Ако не го направи, аз няма да бъда тук", отговорих аз. Аз се наемам. "Чувал съм, както бе споменато името на Мадупа".
  
  
  Друг мъж мрачно се намръщи от масата. Имаше руса коса и е много строг вид, и аз реших, че той е бил един от мъжете, които Ставрос донесъл със себе си от Бразилия. Когато той изучава лицето ми, аз почувствах, че той ме вижда през моя маскировката.
  
  
  "Хммм", - изръмжа мъжът до мен. "Обърни се към стената и сложи ръце върху него".
  
  
  Чудех се, колко са внимателни с оръжие. Оставих Вильгельмину в хотела, излетял шило Уго с ръце, и върза го към вътрешната страна на десния глезен. Аз не искаше да влиза в бърлогата на лъва, без никаква защита. Аз се обърнах и затаил дъх, когато смелчага обыскал ме с познаване на нещата. След разглеждането на моето тяло и ръце, той бавно се понижава ми ляв крак до коляното. След това той се премества в мое дясно бедрото до ножу. Той се изправи на коляно и е под него. Моят корем е намалена. Той спря на около дюйме от дръжката на стилета.
  
  
  "Добре, - каза той. "Обърни се и дай да видим твоите документи".
  
  
  Извадих фалшива карта, и той внимателно я разгледа. Нищо не каза, той занесе карта на друг човек и го показа. Мъж най-накрая кимна и висок dark се връща, връща картата и погледнах в кофата.
  
  
  "Добре. Той ще се проведе вътре в теб".
  
  
  "Благодаря ти", - смирено казах аз.
  
  
  Вторият човек се изправи от масата и внимателно разглеждане на мен, докато аз тръгна да го посрещне. Започнах да чувствам, че за да стигнем във Форт Нокс ще бъде по-лесно и с по-малко трудности. Той отвори вратата и влязох в мезонет пред него.
  
  
  Най-накрая се озовах във вътрешността на крепостта. Това е ужасно чувство, като се има предвид моята уязвимост, ако те мен ще останат. Най-вероятно, ако това се случи, аз никога няма да изляза от сградата жив. А начина, по който Ставрос уби шпионин, може би не най-приятния начин да умре.
  
  
  Влязохме в просторен хол. Това е било просто луксозно. Богато carpeted floor обхваща два етажа пол, а високият таван бе расписан фреской, изобразяващи сцени от Древна Гърция. В далечния край на стаята имаше стъклена стена с изглед към града, выходившая на малък балкон, чрез подвижен стъклен стъклена врата. Тук аз започнах работата си. Се обърнах и видях цялата стая скъпи мебели, е в основата старата. Древни урни елегантно къщи на полирани маси.
  
  
  Вдясно от себе си чрез леко отворена врата видях още една стая с маси и шкафчета, която Ставрос, очевидно, преработен в кабинета. В ляво от мен е коридор, с баня, очевидно, спални и жилищни помещения.
  
  
  "Започвам с големите прозорци тук", казах аз.
  
  
  "Чакайте тук", - нареди мъжът, проводивший мен.
  
  
  Аз сгорбился. "Разбира се."
  
  
  Той влезе в офиса и за миг изчезна. Аз се мести надясно, за да виждат по-добре от вътрешната страна на стаята. Няколко мъже в тъмни костюми продължаваха, и някой говореше по телефона. Това е възел на съобщението. В тази стая е, може би половин дузина мъже. Докато чаках, двама мъже излязоха от коридора в голяма стая, където бях, ме гледаха и също влязоха в офиса. Тук Ставроса имаше много хора - може би дузина или повече във всеки момент от време. И почти не е имало никакво съмнение в това, че повечето от тях носи оръжие и знаят как да го използвам.
  
  
  След няколко минути човекът, проводивший мен, се появи отново и тихо се върна в коридора. Зад него от офиса последва друг мъж, който носеше дълга коса и приличаше на студент-радикал, переросший си дрехи и прическа. Той е облечен небрежно, и носеше голям револвер открито на раменната кобура върху кожа жилетка с ресни.
  
  
  "Колко време ще отнеме?" - попита той на английски.
  
  
  Предположих, че той, като човек от Паракату, е американец. Ставрос взел със себе си твърдо ядро политически активисти.
  
  
  Аз отговорих на развален английски. "За колко дълго? Може би половин час, може би час. Зависи от това колко мръсни прозорци".
  
  
  "Мадупас не си спомня, като напомняли за вас". Той погледна към мен през големи очила със сини лещи. Лицето му беше леко в рябинках, а устните са много тънки, почти липсващи. От файлове AX аз идентифицировал го като приятел Ставроса; той е бил известен като Хамър, много добър човек, който, като се мотивира, убил две жени, вързани да ги зони динамитные пулове.
  
  
  "Не, той не се обади?" Аз извади от джоба си парче хартия и започна да ги проучва. "Те ми казват къщата на г-н Минуркоса".
  
  
  В този момент в стаята влезе друг мъж и спря близо до Хаммером. Той беше дребен на ръст, тъмен и явно е грък. Видях снимка на Херинга Мадупаса файлове AX, и този човек изглеждаше точно като него.
  
  
  "Аз не помня, за да се обади на фирма, по силата измиване на прозорци", - каза той на английски Хаммеру. "Когато вие дойдохте тук за последен път?"
  
  
  "Аз не мога да си спомня без записи", - нервно отвърнах аз. "Вие разбирате, че трябва да има запис".
  
  
  Хамър арогантно се приближи към мен. "Но вие били ли сте тук преди?"
  
  
  Аз се поколеба. "Да, работил съм тук и преди".
  
  
  Той извади револвер и нацелил по лицето ми. Багажника е неприятно близо. "Кажи ми, как изглежда кухнята".
  
  
  Под лявата ми ръка вырвалась тънка струйка пот. Аз се опитах да си спомня описание кухня, която ми даде Минуркос. "Тя е голяма, с шкафове и мивка! Какво изобщо е това?"
  
  
  "О, нека тя започне да" - каза фалшив Мадупа.
  
  
  Хамър не обърна внимание на него. "Колко прозорци в кухнята?"
  
  
  На мен ми беше интересно, колко бързо мога да стигна до стилета, ако пуснете на пода до краката му. Но после си спомних, че в кухнята - това е вътрешната стая, в коридора на сградата, а не на външната стена. "Да, защото там няма прозорци", - невинно попитах аз.
  
  
  Пръст Хамър притисна към спусковому крючку. Постепенно белота на ставите изчезна, и наведе оръжието на рамо. От офиса излезе мъж в риза с къси ръкави.
  
  
  "Хората от Услуги Плака казват, че са изпратили човек" - каза този човек Хаммеру.
  
  
  Аз се опитах да не показват облекчение на лицето. Аз подкупени момиче в офиса Смел, за да го подкрепи моята история, ако възникне нужда от това, но се страхуваше, дали тя ще донесе нещо до края.
  
  
  Хамър постави пистолета в кобура. "Добре. Вымой проклет прозорец" - нареди той. "Но го направете бързо".
  
  
  "Да, господине", - казах аз. "Г-н Минуркос понякога иска да говори за дългогодишните ни дни на ветроходни състезания. Ще видя дали съм го преди да отидеш?"
  
  
  Хамър се хвърли към мен проникващ поглед. "Няма да го видите", - каза той. "Продължавай работата си".
  
  
  "Благодаря ти", - казах аз.
  
  
  Те са позволили да мине по коридора, за да напълни кофа с вода, и аз бързо се огледа физическа оформление на стаята. Когато започнах да се занимавам с големи прозорци, всички ме остави на един. Аз съм виждал, защо аз съм дошъл, и се е опитал да излезе елегантен начин да се прекъсне ми посещение, когато група мъже излезе от офиса и да започне открито да обсъдят нещата Ставроса, забравил за мен. Бях на балкона при отворена врата.
  
  
  "И двата лагера са готови да" - каза един мъж. "Мисля, че ние трябва да се препоръча Ставросу да действа, тъй като е само..."
  
  
  Друг мъж го спря и посочи към мен. Първият мъж се обърна и отново заговори тихо тон. Обаче в този момент от вътрешния коридора в стаята влязоха още трима мъже и аз имам голям бонус от моето посещение. Точно като шомпол на преден план е Адриан Ставрос. Той е среден на ръст, с отдалечават линията на косата тъмна коса. Той е много подобен на снимки, които съм виждал, е доста грозна, намусен човек, който изглеждаше по-стар за своите тридесет и повече години. Но той все още изглеждаше динамично. Имаше широки рамене, и той успя да се задържи като възпитаник на Уест-Пойнта. Той е облечен с тениска с ръкави и черното шалче около врата му. Той държеше в ръка купчина книжа и се вижда, е, че е много уморен.
  
  
  "Добре, нека да направим тази среща кратки", - каза той на останалите в голямата стая. Аз забелязах, че Цанни не беше там. Той не е бил достатъчно важен в тази организация. "Ривър, какъв последния доклад на Миконос?"
  
  
  Стои там, като гледам на тази малка група, спомняйки си колко умело са действали, аз почти се почувствах уважение към Адриану Ставросу.
  
  
  "... И командир казва, че почвата е завършена и сили..."
  
  
  Ставрос внезапно вдигна очи и за първи път ме видя. Той кимна на своя подчинена, направи няколко крачки в моята посока, след това се спря на земята, на лицето му имаше гняв.
  
  
  "Кой е това, по дяволите?" - проревел той.
  
  
  Един от хората Ставроса предпазливо се приближи до него. "Предполагам, някой каза, че е тук, за да измиване на прозорци".
  
  
  "Ти си вярваш!" Ставрос силно извика. Той погледна и видя ми кофа на балкона до мен и инструмент с гумени ръбове в ръката ми. Той осъжда. "Ти си! Ела тук!"
  
  
  Ако Ставрос е доста ядосан и решил, че иска да се отърве от мен, никой не ще стане да поставят под съмнение решението му. Аз случайно влязох в стаята. "Да?"
  
  
  Той се отвърна от мен, не отговарям. "Кой го поканил тук?"
  
  
  Хамър, стои в ъгъла, като пантера мина към центъра на стаята. "С него всичко е наред. Ние го проверихме".
  
  
  Ставрос се обърна и дълго време втренчено се загледа в един бандит, докато черна тишина заполняла стая. Когато Ставрос се обади, беше тихо. "Аз съм заобиколен от глупаци?"
  
  
  Хамър сладко го погледна. След това той се обърна към мен. "Добре, миене на прозорци за днес е приключило".
  
  
  "Но аз току-що започна! Г-н Минуркос винаги иска всички прозорци са били измити. Той се казва..."
  
  
  "По дяволите, махай се!" - извика Хамър.
  
  
  Аз сви рамене. "Моето кофа..."
  
  
  "Забрави това."
  
  
  Аз тихо мина покрай Ставроса, а той през цялото време е гледала мен. Качиш в асансьора, на улицата, аз мислено отбеляза шумоизолация, линия за комуникация и брави, запирающие врата на малък асансьор. Интересното е, събуди ли подозрения Адриана Ставроса. Ми посещение със сигурност струва това. Аз не само добро е видял човек, който се надяваше да убие, но забелязах физическото местоположение на неговата крепост. Асансьорът е единственият начин да влязат вътре, и аз знаех какво да очаквам, когато ние влезем вътре.
  
  
  Когато се върнах в хотела, Ерика и Минуркос ме чака в стаята ми. След като влязох през вратата и Ерик видя, че с мен всичко е наред, тя я пъхна ми вестник. Прочетох удебелен заглавие.
  
  
  ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КОНСПИРАЦИЯТА КОЦИКАСА.
  
  
  Минуркос прищелкнул език.
  
  
  "Някой член на кабинета, непозната фигура на име Алики Вианола, казва, че при него има доказателства, че Коцикас, планира да продаде своя партия комунисти и че живота на други лидери хунта са в опасност".
  
  
  Аз разглеждах първата колона печат. "Оказва се, че предположението на генерала е вярно", казах аз. "Ставрос хвърля кал лопата в Коцикаса, за да обърка положението, точно преди срещата, на която той планира да го убие и колегите му".
  
  
  "И обърнете внимание, как той се опитва да не спомена моето име", - сериозно казал Минурк.
  
  
  Ерик ме хвана за ръка. "Полицията проучва обвинения, но по времето, когато те ще бъдат признати необоснован, три полковника ще са мъртви".
  
  
  "Не, освен ако за нас ще отиде армейски генерал", - казах аз. "Той се обади?"
  
  
  "Все още не", - каза Минуркос. "Ти си попаднал в мезонет?"
  
  
  "Да, аз направих това", отговорих аз. Аз им казах за разговорите, които съм чул, и за това, което е видял Ставроса.
  
  
  "Бих искала да ти имаше пистолет", - горчиво каза Ерика.
  
  
  "Ако ми беше, аз не бих попаднал там", - припомни аз на нея. "Те ме добре обыскали. Не, ние трябва да се върне. Бих искал да ни остана Зак".
  
  
  Ерик погледна надолу към мен. "Той е много добър в работата си".
  
  
  "Да,", казах аз. "Ами, ако се наложи, мога да получа помощ от своите хора. Мисля, че в този район има агенти на AX. Ще разбера със сигурност". Аз се обърнах към Минуркосу. "Успя ли ви звъннем до командирите на лагери?"
  
  
  "Открих, че и двете", каза той. "Аз им казах точно това, което сте казали. Двамата мъже казаха ми, че те не предприемат никакви действия, докато не получат известие от мен, лично. Аз също ги посъветвал да не се ангажирам с пентхаусом и игнорирайте всички противоположни заповеди на моя така наречен секретар."
  
  
  "Вие много добре се справиха, г-н Минуркос", - казах аз. "И сега, ако ние се учим..."
  
  
  Ме прекъсва телефон.
  
  
  Ерик отговори на него, и повикващият се представи. Тя кимна с глава и прехвърли телефон Минуркосу. Той взе слушалката и я поставил слушалката до ухото си. От негова страна е малко думи. "Да, Василис. Отговорът е Да. Ах, да. Да, продължавай. Разбираемо е. Отговорът е Да. О, чудесно". Когато той свърши и остави телефона, той погледна към нас с хитри усмивка.
  
  
  "Добре?" - нетърпеливо попита Ерик.
  
  
  Василис се обади на пентхаус и Цанни отказа да го види, нито днес, нито утре поради това, че той е твърде зает. Той предложи Василиса се обадя следващата седмица. Настава спор и размяна на горещи думи, но Цанни остава непреклонным. Той също отказа. обсъждане на посещение полковников по телефона ".
  
  
  "Така че той е направил, за да ти се усмихна?" Попитах.
  
  
  "Помниш Ли Деспо Адельфию?
  
  
  Човек, който успя Расиона в комисията полковников? Собствен човек Ставроса? "
  
  
  "Да", - кимна Ерик.
  
  
  "Василис отиде към този човек. Той подозира, че именно Адельфия организираха среща, и той е прав. Адельфия знае целия план. Василис спореше за три полковниках и спечели доверието на Адельфии. Адельфия му съобщи времето и мястото на срещата. Коцикас, Плотарчу и Главани вече са се съгласили да се срещнат с мен в резиденцията Коцикаса. Той има извънградско имение северно от града в доста отдалечен район. Адельфия също ще бъде там ".
  
  
  "Кога?" Попитах.
  
  
  "Днес следобед", - отговорил Минуркос. "Само няколко часа".
  
  
  "Как ще те убие полковников?" - я попитах аз.
  
  
  Минурк сгорбился. "Адельфия не би казал за него, когато установи, че Василис не знае. Изглежда, че ще трябва да изчакаме и да видим".
  
  
  "Това може да бъде изключително опасно", - казах аз. Погледнах към часовника на китката си. "Ерик, обадете се на такси. Отиваме към Коцикасу. Г-н Минуркос, останете тук, в хотел, и стойте далеч от любопитни очи. Ако някой чуе вас, имаме проблем".
  
  
  "Много добре, г-н Картър."
  
  
  Докато Ерик предизвикваше такси, свалих якето и пристегнул кобура люгера, а след това шило на дясната предмишница. Минуркос тихо и мрачно гледаше. Аз извади Люгер от кобура и дръпна затвора назад за лесно движение въведе патрон в патронник, а след това отново извади пистолета.
  
  
  Ерик говореше по телефона. "Нашите такси ще бъде на улицата след пет минути".
  
  
  "Да започваме", - казах аз. "У нас има среща".
  
  
  Осма глава.
  
  
  "Не мисля, че разбирам", - каза полковник Данче Коцикас, след като ни взе в лобито на големия дом. "Адельфия каза, че това ще бъде частен среща, генерал".
  
  
  По пътя се качват на генерал Криезоту, защото знаех, че Коцикас отхвърли нас, ако ние с Эрикой ще отидем сами. Коцикас, постно мъж на петдесет години, стои в униформа цвят каки и подозрително ме погледна.
  
  
  "Някой от другите, ще бъде тук, полковник?" - попита Кризоту.
  
  
  "Те се очаква в скоро време".
  
  
  "Добре. Дайте ни малко от вашето време", - каза Кризоту.
  
  
  Коцикас мълчаливо се загледа в нас, в очакване на отговор. Въпреки че му военен чин е по-ниска от тази на генерала, в този момент той е най-влиятелният човек в Гърция. Когато е имало преврат от 1967 г., хората, които му ръководител, като умишлено не подпускали до хунте висши офицери, защото генералите са били свързани с привилегировани висшия клас.
  
  
  "Добре", - най-накрая каза той. "Обади се в офиса, моля".
  
  
  Миг по-късно ние четиримата стояха кръг в центъра на доста тъмен кабинет. Служител незакопчан щори, и в стаята стана по-светла. Коцикас ни предлага едно питие, но ние се отказахме.
  
  
  "Полковник, бих искал да ти е позволено на тези две хората търсят своя дом преди срещата и да остане тук до срещата", каза Кризоту.
  
  
  "Защо?" - попита Коцикас. "Каква е глупаво моля".
  
  
  "Слушайте ме. Тази среща - капан", - каза генералът. "Ни предстои още много да се обясни по-късно, когато ще имаме време, но Никкор Минуркос не е човек, който стои зад последните атаки срещу вас. Има един мъж на име Адриан Ставрос, който се крие зад името Никкора и планира кървава революция срещу хунта. Вие, Плотарху и Главани трябва да бъдат убити тук, в дома си, днес следобед ".
  
  
  Лицето Коцикаса е твърда, права линия. "Аз мисля." - каза той.
  
  
  "Аз подозирам, че Адельфия трябва да избяга невредим", каза генерал. "Никкора, разбира се, няма да бъде тук, защото той не е за това няма връзка".
  
  
  Коцикас дълго гледах през прозореца. Когато той отново се обърна към нас, той ме попита: "А тези на мъж и момиче?"
  
  
  "Те са тук, за да помогнем", - просто каза Кризоту.
  
  
  "Откъде да знам, че това не сте вие тримата дойдоха да ме убие?" - спокойно попита Коцикас.
  
  
  Кризоту трепна.
  
  
  "Полковник - казах аз тихо, - ако бях дошъл да ви убие, вие сте били мъртви".
  
  
  Очите му гледаха дълбоко в моите. "Добре. Можете да проверите къща. Но аз съм сигурен, че вътре не е имало никой, който би искал да причини вреда на мен или на моите приятели".
  
  
  "Има и мазе, полковник?" Попитах.
  
  
  "Да."
  
  
  "Ние ще започнем от там", каза Ерик. "Вие и генерал докато говорите, полковник. Колко време преди тяхното пристигане?"
  
  
  "Бих казал, най-малко петнадесет минути."
  
  
  "Това трябва да бъде достатъчно". Обърнах се към Ерик.
  
  
  "Нека да започнем."
  
  
  Ние бързо обыскали голямо мазе и не са намерили нито бомби, нито експлозиви. Ние се контролират останалата част от къщата и най-накрая кабинет, където беше да се проведе среща. Ние внимателно обыскали проучване. Въпреки че няма бомби са били открити, ние открихме две електронни бръмбар.
  
  
  "Невероятно", - каза полковник Коцикас, когато аз посочих устройство. "Аз не знам, когато е можело да се направи".
  
  
  "Тези хора - професионалисти", - казах аз. "Сега ще трябва да ми повярвате."
  
  
  "Е, време е" - каза Ерика. "Те ще пристигнат отделно?"
  
  
  "Тъй като те са били в централата на комисията тази сутрин, те могат да дойдат заедно - каза Коцикас.
  
  
  - Дори Адельфия би могъл да бъде с всички останали, независимо от факта, че те са изключително го не обичаше. В края на краищата, това предполага опит за помирение ".
  
  
  Предположение полковника е верен. Десет минути по-късно спря голяма черна лимузина, и трите полковника бяха в него. Плотарчу и Главани са възрастни мъже, Главани, с бяла коса. Адельфии беше на около четиридесет, мазен, дебел мъж, чиято форма изглеждаше му в три размера по-малки. Той излъчващата се усмихваше на всички страни и се говори за хармония и съгласие и бях много изненадан, когато в лобито сложих белезници в дясното си китката.
  
  
  Поведението му се промени като светкавица. Усмивката изчезна, и на тъмни очи се появи ледена твърдост. "Какво правиш?", възкликна той.
  
  
  Коцикас и Криезоту промолчали. Аз грубо се обърна Адельфию и върза му ръцете зад гърба си. Неговата твърда лицето бързо наполнилось ярост. "Какво означава това?" - силно попита той, като гледам с мен на Коцикаса и генерал.
  
  
  "Г-н Картър казва, че ще дойде днес при мен у дома, за да ни убият", - студено каза Коцикас.
  
  
  Други двама полковников потрясенно се спогледаха. "Вярно е, Данче?" - попита Главани при Коцикаса.
  
  
  "Това е абсурдно!" - възкликна Адельфия. "Кой е този човек?" Преди Коцикас е в състояние да отговори, Адельфия преминах с официални обноски на тази, от която е разрешено вълнение на горещ гръцки език, плюене на думи, като отрова, и редовно кидаясь в моята посока главата. Аз не можах да хвана по-голямата част от него.
  
  
  "Ще видим полковник", - най-накрая отговори Коцикас.
  
  
  Аз грубо хвана Адельфию за ръка. "Можете да прекарате следващия малък интервал от време в кабинета, - казах аз, - в случай, че ние-ца някакви изненади". Аз погледнах към Коцикаса. "Останалата част от вас, освен Эрики, останете в стаята чрез хол, докато не чуя повече".
  
  
  "Много добре, - каза Коцикас.
  
  
  Полковникът и генерал Кризоту влезе в хола от другата страна на залата от кабинета, а ние с Эрикой приклеили скоч месест устата Адельфии и закъсал го за един стол. Аз махнах с револвер на бедрото и остана извън зоната. Ние с Эрикой се върна във фоайето, а Адельфия бормотала ни обиди, защото на филма.
  
  
  "Сега ние очакваме?" - попита Ерик.
  
  
  Аз погледнах към нея. Нейната червена коса са пенирани назад и тя изглеждаше много бизнес в своя брючном костюм. Тя вынула от дамски чанти "белгийски пистолет 25 калибър" и проверих боеприпаси.
  
  
  "Да, ние очакваме да", казах аз. Аз се приближих до отворената врата и погледна към дългия път, окаймленную високи ломбардийскими тополями. До единственият път, който минава през това място, остава почти миля. Идеалното място за убиване. Въпросът е в това, че дойде с извратено съзнание Ставроса? Аз уча разпитат Адельфию, но трябваше малко време, и той се боеше Ставроса. Това се е отразило на лицето му.
  
  
  Ерика се приближи към мен отзад и се сгуши до мен на цялото тяло. "Ние имаме толкова малко време насаме, Ник".
  
  
  "Аз знам", - казах аз.
  
  
  Нейната свободна ръка, е, че без револьвера, погали ме по рамото и ръката. "Когато това приключи, ние спрячемся в Атина, не ще да яде, да спи и да прави любов".
  
  
  "Аз не мисля, че нашите шефове оценяват това", - засмя и аз.
  
  
  "Те могат да отиде в ада. Те могат да ни дадат няколко дни", - гневно каза тя.
  
  
  Аз се обърнах към нея. "Намираме време", - увери я. "Аз знам един хубав малък хотел, където..."
  
  
  Аз се обърнах към вратата, когато чу звук на двигателя на машината. В далечния край на подходния път, преди тя да скрылась от ума, се приближаваше черен седан. Отгоре имаше полицейски фенер.
  
  
  "Това е полицията!" - каза Ерика.
  
  
  "Да", - се съгласих аз. "Как мислите, Ставрос подкупени личния капитан?"
  
  
  "Това ще отнеме само няколко души", - си помислила Ерика.
  
  
  "Особено, ако Ставрос ще вземе със себе си няколко от своите хора", добавя аз. "Хайде."
  
  
  Ние се втурнаха в стаята, където чакаха членовете на хунта и генерал.
  
  
  "Отвън карам на полицейска кола, - бързо казах аз им. "Това е като гамбит Ставроса. Вие всички са въоръжени?"
  
  
  Всички те са били, освен Кризоту. Дадох му револвер Адельфии. "А сега просто седнете тук възможно небрежнее, като че ли са замесени в сериозна дискусия. Дръж оръжието си в готовност, скрито от двете страни. Ерика, иди в една и доставка". Тя бързо удалилась.
  
  
  "Аз ще бъда точно зад тези френски врати", - продължих аз. "Когато всички те ще влязат в стая, ние ще се опитаме да ги вземе. Ако някой от вас иска да си тръгне сега, ще можете да минете през задната врата".
  
  
  Аз погледнах към мълчаливи офицери. Те останаха на местата си.
  
  
  "Добре. Ние ще се опитаме да се избегне стрелбата. Повярвайте ми".
  
  
  Минах през френски врати, когато чу, как с гръм и трясък се отвори входната врата. Служител на полицията се опита да спре, но го оттолкнули. Чух как те хлопнули заключената врата на кабинета, където Адельфия е свързан с кляпом в устата си, а след това аз отново чух гласа на слугата. Това звучи така, сякаш мъжете са няколко. Миг по-късно аз можех ясно да ги види, те нахлуха в хола. Те бяха шест - пет във форма и един в цивилни дрехи. Всички мъже под формата на зони са револьверы.
  
  
  "Какво означава това?" каза полковник , ставане, но крие пистолет зад гърба си.
  
  
  Този мюфтия излезе напред, човек форма с лейтенантскими ивици. Човек в цивилни дрехи, е бил бодигард Ставроса, който аз съм виждал в мезонет. - Лейтенант, може би, е бил полицай, който подкупени Ставрос. Това трябва да бъде истинска полиция. Това трябваше да бъде выдуманная, но достоверна история за вестници.
  
  
  "Ние не ви очаквахме тук, генерал", - каза лейтенант. Той огледа стаята, вероятно в търсене на Адельфии. "Всички вие сте арестуван за измяна. Ние имаме доказателство, че вие сте дошли тук, за да се срещне с комунистически агент и да се споразумеят за тайно споразумение с международните гангстери". Той изглеждаше много нервен.
  
  
  "Това е абсурд", каза Коцикас.
  
  
  "Всички вие сте предатели", - силно настоя лейтенант. "И вие ще бъдете екзекутирани като такива". Гледах като лейтенант извади револвер.
  
  
  Мъж от Ставроса трудно се засмя. "И тук ще наказание", - каза той на английски. "Когато сте съпротива арест".
  
  
  "Ние не са имали физическа съпротива при задържане", - припомни Коцикас млад човек.
  
  
  "Не?" - попита наемник Ставроса. "Е, поне, така това ще остане в доклад на полицията. Така хората слушат това радио".
  
  
  Лейтенант нацелил револвер в Коцикаса. Аз предложих, че след миг всички полицейски вынут си пистолети при сигнал от генерал-лейтенант. Мъж от Ставроса бръкна в якето си и кимна лейтенант, който се обърна към своите хора. Аз бързо влезе в широка врата, нацелив Вильгельмину в гърдите на лейтенанта.
  
  
  "Добре, стой тук".
  
  
  Лейтенант гледаше ме с изненада, отразившимся на лицето му. Човек Ставроса още не дотянулся до пистолета, и само няколко полицаи във форма започнаха да използвате ръцете си към кобурам. Всичко замръзна, и всички погледи се обърнаха към мен.
  
  
  "Хвърли оръжието", - наредил съм лейтенант. "А ти, внимателно и събери тази ръка от якета".
  
  
  Никой не е изпълнявала моите заповеди. Те прикидывали, в което те ще трябва да ме вземат. Вляво от тях се отвори вратата на тоалетната, и излезе на Ерик, нацелив своя белгийски револвер на мъжа Ставроса.
  
  
  "Аз мисля, че е по-добре да се направи, както той каза", - студено каза тя.
  
  
  Чувство на неудовлетвореност и гняв увеличава на лицата головореза Ставроса и лейтенант от полицията, когато те погледна Ерик. Аз дълго време втренчено се загледа в лицата им, опитвайки се да отгатнат техните намерения. След това започна ада.
  
  
  Вместо да изпуска оръжието, лейтенант нацелил ми го в гърдите и му пръст натисна спусъка. Видях фулминантна движение и започна да пада на пода. Му пистолет изстрел, като оръдие, и аз се почувствах като гореща, обжигающая болка пронзила лявата ми ръка. Куршумът е минал покрай мен и счупил стъкло на френската врата. Аз паднах на пода и перекатился за стол, когато лейтенант отново стрелял, куршум расколола дървена пода до мен.
  
  
  Той извика. - "Убий ги!" "Избийте ги всички!"
  
  
  В този момент, когато лейтенант нацелил в мен своя револвер, човек Ставроса го последва и извади пистолета си. Това е брилянтен черен пистолет-автомат, и той нацелил си Ерик в главата. Ерика, заснет в него, но промахнулась, когато той падна на едно коляно. Изстрел го удари в бедрото на един от полицаите. Мъж завопил от болка, когато падна на пода.
  
  
  Двама други полицаи, ниско пригнулись. Ранен и още един полицай се гмуркаме в подслон за малка мебели.
  
  
  Кризоту и двама, които дойдоха полковников все още неподвижен, но Коцикас извади своя револвер и стрелял от него, лейтенант. Мъж падна и се разби в ниска маса, спорове, когато той го изтървал на пода.
  
  
  Аз се качих на огнева позиция. Човек Ставроса само че изстрел на Ерик. Той пропусна, тъй като той все още е загубил равновесие, като се избягва си изстрел, и защото самата тя бързо седна.
  
  
  Едновременно стреляло няколко пистолети. Криезоту прикончил на един от полицаите, а аз съм застрелял още двама. Ерика е уместно, заснет наемници Ставроса право в сърцето.
  
  
  Лейтенант готов за втората се опитва да атакува Коцикаса, но аз забелязах движение и бързо се изправи на едно коляно. "Аз не бих направил това".
  
  
  Останалите полицаи са се отказали от борбата. Хвърляне на оръжие, те вдигнаха ръце над главите. Лейтенантът погледна към тях, наведе пистолета си и го хвърли на пода. Той погледна неподвижно тяло, след това върху мен.
  
  
  "Това е безобразие", - хрипло възкликна той. "Вие сте попречили на законна работа на полицията и убити служители при изпълнение на техните задължения. Да не свиквам и това с ръцете..."
  
  
  Удари пистолет в главата му, разби го с краката си. Той лежеше на пода, задъхан, държейки се за главата. "Ти трябва да се затвори", - прорычал аз.
  
  
  Полковникът и Криезоту поставят на двама офицери и общественици. Ерика трудно прислонилась към стената. Попитах. - "С теб всичко впорядке?"
  
  
  "Да, Ник".
  
  
  "Радвам се, че има доверие с лечебните ви, мистър Картър - каза Коцикас. "Ние сме в дълг пред теб"
  
  
  "И опит се провали", - допълни Главани.
  
  
  "Ще се свържем с комисаря на полицията и дълго с него ще разкажа за това, което се случи тук", - каза Коцикас, мрачно погледна към пострадалия лейтенант.
  
  
  "Бих искал да ми двадесет и четири часа, преди да го направите, полковник", - казах аз. "Главата на октопода все още е жив. Ние с мис Нистром отидем за Ставросом".
  
  
  Той се поколеба за миг. "Добре, мистър Картър. Аз ще мълча двадесет и четири часа. Но тогава аз трябва да направя своя ход".
  
  
  "Достатъчно честно - казах аз. "Ако ние не намерим Ставроса до утре деня по това време, ти можеш да се справя сам както искаш."
  
  
  Коцикас протегна ми ръка. "Късмет."
  
  
  Аз го хвана за ръката. "На нас ни е необходимо!"
  
  
  Девета глава.
  
  
  Когато се върнахме, ние открихме, че Минуркос расхаживает по гостиничному номер. Беше ясно, че той не ни даде много шансове да се върне.
  
  
  "Полковникът е в ред?" - попита той с облекчение върху лицето.
  
  
  "Да,", казах аз.
  
  
  "А Василис?"
  
  
  "Той е безопасно", - каза Ерика. "Ние сме много късмет. Това може да бъде кървава баня".
  
  
  "Слава на Бога - каза Минуркос.
  
  
  "Ние не бяхме в състояние да направи това без да е генерал", - казах аз.
  
  
  "Радвам се, че Василис добре себе си, показа. Били ли са арестувани оцелелите убийци?"
  
  
  "Не. Помолих Котикаса да ни даде двайсет и четири часа, докато ние не можем да стигнем до Ставросу".
  
  
  Той тихо за момент от известно време. "Аз не съм сигурен, че е съгласен с тази секреция. Но докато аз отида на това. Аз също ще запази мълчание двадесет и четири часа, мистър Картър".
  
  
  "Аз оценявам това, г-н Минуркос. Сега имаме работа. Ние трябва да отидат за Ставросом".
  
  
  "Изглежда, зле продължи решаване на проблема сами", - каза Минуркос. "Това изисква съдействие от полицията, мистър Картър. Знам, че някои хора, на които мога да се доверя".
  
  
  Попитах. - "Като тези, които са дошли до полковник Коцикасу, които възнамеряват да извършат масово убийство?" "Не, аз трябва да има шанс да го вземе, мистър Минуркос. Не мога да повярвам, че полицията може или иска да привлече Ставроса отговорност. Моето правителство, също не може. Ето защо имам заповед да убие Ставроса на мястото на Тези поръчки съвпадат с тези, които мис Нистром е получил от своето правителство ".
  
  
  "Но за да се изкачи в мезонет ще се самоубие", заяви Минуркос.
  
  
  "Може да бъде", - казах аз. "Но, може би, и не, като се има предвид това, което знам за това място. И това, което вие знаете."
  
  
  Той попита. - "Кога ще дойдеш?"
  
  
  Погледна към Ерик. - "Тази вечер." "С теб всичко наред ли е?"
  
  
  "Всичко, което кажеш, Ник".
  
  
  "Повече от сега Ставрос недоумение, защо той не е ли вести от техния човек. Аз мисля, че шансовете са, че Ставрос ще чакам в мезонет, докато не се уверите, че нещо се обърка. Така че той трябва да бъде там тази вечер".
  
  
  "Вие сами говорят за въоръжена охрана", - каза Минуркос. "Не може да мине през входа в коридора".
  
  
  "Може би. Но ние с Эрикой ще бъде третият човек, за да помогне. Аз бях в контакт с шефовете им, преди да сме отишли в къщата Коцикаса. Друг представител е в Атина за друг задача и той ни помага."
  
  
  "Само трима?" - попита Минуркос. "Коефициенти могат да бъдат два или три към едно срещу вас, дори и ако се вземат на място".
  
  
  "Г-н Картър обича дълги шансове", - каза Ерика, усмихвайки се.
  
  
  Аз се усмихна в отговор. "Освен това, имам план, който включва четири".
  
  
  "Четири?" - смутено попита Минуркос. "Ако се разчита на мен, доверието е неуместно. Аз дори не знам как да стрелям с пистолет".
  
  
  "Не си ти", - казах аз. "Тук в самолета вие споменахте нещо, че съюзът на мен. Ти каза, че си убит, секретар на Херинга Мадупаса е брат, много подобен на него".
  
  
  "Да" - каза Минуркос. "Нещастникът дори не знае, че брат му е мъртъв. Той и Херинга не сме се виждали много често, но между тях имаше голяма обич".
  
  
  Попитах. - "Колко прилича на Херинга?"
  
  
  "Много. Между тях е само една година разлика. Някои казват, че изглеждат като близнаци, с изключение на това, че Херинга беше с около инч по-висок и няколко по-тежки брат си".
  
  
  "Ние можем да поправим това", - казах аз, повече на себе си, отколкото Ерик и Минуркосу. "Този човек живее в Атина?"
  
  
  Минурк питане ме погледна. "Точно извън града в едно малко село".
  
  
  "Обади му се и кажи за Салаке", - казах аз. "Тогава попитай го, не иска ли той да помогне да отмъсти за смъртта на брат си".
  
  
  Ерик погледна надолу към мен. "Ник, ти имаш в предвид ..."
  
  
  "Ако Ставрос може да излезе претендент, това можем и ние", - казах аз. "Яница Цанни - не е единственият, който може да се говори за мъртъв човек".
  
  
  "Третият Херинга Мадупас?" - попита Ерик.
  
  
  "Вярно. Може да бъде, само той може да ни заведат в penthouse". Аз се обърнах към Минуркосу. "Ти си позвонишь му?"
  
  
  Минурк се поколеба само за кратко време: "Разбира се. И аз доставлю си тук".
  
  
  Два часа по-късно, като веднъж привечер, Серджиу Мадупас пристигна в хотелска стая. Той изглеждаше кротък, плах човек, но под повърхността скрива мрачна решителност помогне да отмъсти на човека, отговорен за смъртта на брат си. Дадох му обувки с висок ток и мека подплата и бързо подкрасил. Когато всичко свърши, той изглеждаше почти толкова, колкото на измамник, който аз съм виждал в мезонет. В края на краищата, това е един измамник, който Серджиу раздаваха за себе си в нашата схема, в действителност, а не брат му.
  
  
  И аз исках да има хора в мезонет взеха Серджиу за Цанни, фалшив Мадупа.
  
  
  Когато свърших с него, аз се върна, и всички ние внимателно погледна. "Какво мислите?" - попитах аз Минуркос.
  
  
  "Той е много подобен на Херинга - и, следователно, на Цанни", - каза Минуркос.
  
  
  Нашият собствен претендента неуверено се усмихна. "Вие сте добре свършена работа, мистър Картър", - каза той. Гласът му беше много подобен на гласа на Цанни, и неговият английски е повече от същото качество.
  
  
  "Мисля, че ние ще се справим", - каза Ерика.
  
  
  * * *
  
  
  След един час отидохме до сградата на Аполон. В Атина е трапезарна час, и по улиците на града почти не са имали машини. В сграда беше тъмно, ако не се броят на фоайето и далечни блещукащите светлини в мезонет. Ние просидели в къща под наем на черния седан десет минути, а после зад ъгъла на къщата се появи висок мъж. Той се приближи точно до колата и седна до мен на предната седалка. Ерика и Серджиу седяха отзад. Минуркос остана в хотела.
  
  
  "Здравейте, Картер", - каза високо мъжът. Той погледна към другите две и пропуснати поглед към Ерик.
  
  
  Попитах. - "Нещо се случва?"
  
  
  "Нищо подобно. Откакто съм дошъл, никого не е имало". Това е Бил Спенсър, моят колега по AX. Той беше новак в агенцията, и по-рано съм се срещал с него само за малко. Но Хоук ме увери по телефона по време на кратък разговор по-рано, че Спенсър е бил добър човек. Според моите инструкции, той наблюдаваше със специален асансьор в мезонет чрез стъклена фасада на сградата е почти три часа.
  
  
  Аз го запознава с Эрикой и Sérgio. "Ние отидете чрез сервизната врата във фоайето, - казах аз, - с този ключ. Серджиу отива първо, и ние действаме така, сякаш на това място принадлежи на нас. Ако ние се качим горе, ние действаме така, както аз вече посочих по-рано. въпроси?"
  
  
  В тъмна кола имаше задумчивая тишина. "Добре, - казах аз. "Хайде да се заемем с това".
  
  
  Ние четиримата вылезли от черен седан и заедно се отправиха към фасадата на сградата. В ляво от главния вход е заключената стъклена служебната врата. Серджиу остана ключ, който му даде Минуркос, в замък от неръждаема стомана и се обърна му. Във фоайето на охранител при асансьора с недоумение се обърна към нас.
  
  
  Серджиу влезе първо, ние го последваха. Аз си мислех, наистина ли ние застанем Ставроса от изненада. Той трябва да расхаживать по пентхаусу, в очакване да чуят какво се е случило в дома на полковника Коцикаса. Надявах се, че той не изпрати там отряд от своите хора, за да се разследва. Също така е вероятно, че той се опитал да се обади в Паракату в последните ден или два и открих, че не може да има нито с кого да се свържете. Неспособността да се свържете с някой в плантация в джунглата казваше Ставросу, че нещо не е наред.
  
  
  Стигаме до един охранител при асансьора. Той странно се загледа в Серджиу.
  
  
  "Къде беше?"
  
  
  "Това представители на пресата", - каза Серджиу, разыгрывая новата си роля. "Те са чули за ужасна расправе над полковниками хунта, която се случи само преди няколко часа. Полицията съобщи им за трагедията. Те искат да прекарат кратко интервю, за да разберете мнението на г-на Минуркоса за това ужасно събитие, и аз ще говоря с тях на върха ".
  
  
  Усетих шило Уго на своя дясната предмишница и си помислих, ще трябва ли да го използвате. Ако охрана известно време дежурил, той щеше да знае, че Цанни не излизаше от сградата.
  
  
  "Добре, - каза той. "Аз ще дойда с вас в асансьора".
  
  
  Лифт е на върха в мезонет. Той се обади, и той бавно започна да се спуска. Сякаш измина цяла вечност, преди той пристига на първия етаж, но на вратата, най-накрая, хвърлен. Дежурил същия лифтер, който по-рано carted ме нагоре и надолу. Ние качваме, докато лифтер погледна Sérgio. Вратите зад нас се затвориха, но операторът не може да се кликне върху бутона, за да вдигне нас.
  
  
  "Аз не знаех, че ще излезе от сградата", - каза той Серджиу, предпазливи, гледайки към нас.
  
  
  "Е, сега знаеш ли", - раздражительно отговори Серджиу. "Напуснах, за да се срещне с тези газетчиками. Вземете нас на горния етаж. Аз давам интервюта".
  
  
  Човек внимателно разгледа лицето Серджиу. "Първо ще ти се обадя нагоре", - каза той.
  
  
  "Това не е задължително!" - каза Серджиу.
  
  
  Но операторът се приближи до дистанционно свързване отстрани на машината. Аз кимнах на Спенсър, и той се приближи по-близо. Той извади своя "Смит & Wesson" 38, и друг мъж забелязах движение. Той се обърна точно навреме, за да види муцуната на пистолета при виска. Той ахна и се плъзна на пода.
  
  
  Ерика се приближи към контролния панел. "Вземи това за себе си", казах аз.
  
  
  По пътя в мезонет сме преместили обмякшую фигура лифтера в ъгъла на асансьора, където му е да не е веднага ясно, когато ние четиримата се измъкнем. След миг в коридора мезонет отвориха врати.
  
  
  Както съм и подозирал, дежурили още двама мъже. Един от тях е блондинистый бандит, когото съм срещал по-рано. Това бяха бойци, а аз не исках да играя с тях в игра. Блондинката стана от масата на входа на навеса, а другият остана да седи.
  
  
  И двамата гледаха на Sérgio, сякаш са видели призрак.
  
  
  "Какво, по дяволите..." - възкликна блондинката. "Какво става тук?"
  
  
  Серджиу привлече вниманието руса, а Спенсър се приближи до темноволосому на масата. Мъж бавно се изкачи към Спенсър.
  
  
  "Дадох разрешение на интервюта с тези хора", - каза Серджиу.
  
  
  "Като ти излезе от навеса?" - попита блондин.
  
  
  Аз се приближих до него, докато Серджиу отговори. Спенсър стоеше до тъмен човек. Ерика покриващи двете ни малки белгийски револвер, прибраните за чанта.
  
  
  "Не помниш ли, като аз си тръгнах?" - возмущенно попита Серджиу. "Това беше около часа назад. Аз, казах ви, че..."
  
  
  Няма допълнителни обяснения не се наложи. Уго тихо ми се плъзна в дланта на ръката си. Аз взех руса лявата ръка и притянул към себе си, когато той загуби равновесие. Аз бързо прекарах по гърлото му ръка с нож. Кръвта брызнула на риза и сако Sérgio.
  
  
  Черният човек е взел пистолет, но Спенсър беше готов за него. Той извади от джоба си грозна примката и бързо сложи я на главата на бандита, а след това силно извади перекрещенную тел две дървени дръжки. Ръката на човека, така и не до максималната достигна пистолет. Очите му се разшириха, а устата приоткрылся, когато тел пронзила плът и артериите до кости. Още повече кръв брызнуло на дебел килим в краката ни, когато бандит скочи и за миг гримаса в хватка, Спенсър, краката му започнахме да се разклаща във въздуха. След това той се присъединява към своя другар на пода.
  
  
  Ерика отслабва хватката си, на разстояние спусъка револьвера. Серджиу с бледо лице се загледа в труповете, докато аз вытирал острието на Юго за яке руса. Спенсър кимна ми, да се откаже от удавки съкращения дълбоко в шията на човека, и се отправих към вратата на навеса. Аз продължавах Уго в ръка, а Спенсър извади специален пистолет, за който той спомена ми по-рано. Го е предоставила на компанията Special Effects and Editing - пневматичен пистолет, стреля стрелички. Стрели бяха пълни с кураре, бързо действие на отрова, която AX назаем от индианците от Колумбия.
  
  
  Серджиу дойде на себе си. Той се приближи до вратата, забил още един ключ, който му даде Минуркос, и отвори им тежка врата. Той ме погледна и аз кимнах. Той бутна безшумно вратата и отстъпи настрани, тъй като той не може да влезе в мезонет. Той не е бил готов да помогне на този етап, атака.
  
  
  Ние и тримата бързо влязоха в касата на всяка врата, расходясь фен, Ерика държеше револвера пред себе си, готова стреля, но тя е само резервен пистолет. Аз не исках повече да предупреди хората Ставроса, отколкото е абсолютно необходимо, преди да сме намерили най-Ставроса.
  
  
  Би било идеално, ако Ставрос беше в голямата всекидневна на входа. Това е било много бързо сложи край на всичко това. Но вместо това открихме добро Хамър, седнал на дългия дивана с гръб към нас, с чаша бренди в ръка. Аз съм виждал колани, кобури от мястото, където стоеше. Той все още е бил въоръжен - този опасен човек.
  
  
  Във вътрешния коридор, водещ до спалнята, не е имало никакви признаци на живот, но доносились глас от добре решена офис. Бях на път да се отправят към Хаммеру, като изведнъж двама мъже са излезли от офиса в хола. Един от тях беше мускулест боевиком с картечница в наплечной кобура, а вторият е друг фалшив Мадупа, Janis Цанни.
  
  
  Те спряха, когато видяха ни, и двамата гледаха Sérgio лучезарными очи. Два претендент за миг спря, за да гледате един към друг, а Джипа се обърна към него и видя изражението на техните лица Още през част от секундата смелчага с Цанни дръпна за играчки.
  
  
  Спенсър нацелил стрела и се изпичат. В стаята се разнесе глух памук, и миг по-късно от врата на мъжете, в непосредствена близост до адамовым ябълка, лети черна метална стрела. Челюстта му започна тихо да работи, когато Цанни в ужас загледа в черен обект. Хамър един кошачьим движение започна да се върти и опира пистолет.
  
  
  Очите му първо се фокусираме върху ми, и аз видях в тях заплаха, когато ръката му намери пистолет в кобура. Паднах на едно коляно и едновременно flailed ръка, като направите една линия отдолу, освобождавайки шило. Той отрежете въздух тихо, като засяга змия, и удари Хамър в гърдите близо до сърцето. Острието със силен стуком влезе в тялото му и падна до дръжката.
  
  
  Грозни очите си Хамър, за първи път отваря ми, тъй като в него не е имало слънчеви очила син цвят, за миг втренчено ме гледаха, скептичен, че успях да го убие толкова бързо. Той погледна шило, под който му риза сълзене малинов. Той взе ножа, сякаш канейки се да го извадя, след това вдигна оръжието в ръка към мен. Но той вече е бил мъртъв. Той е паднал с лице надолу върху дивана, с дългата си коса скри объркване на лицето си.
  
  
  Друг екшън току-що спря да потрепване на пода. Цанни се обърна, за да избяга обратно в офиса, но още една стрела от пневматични пистолета спря да го удря в гърба.
  
  
  Той отчаяно иска да се хвана за него, не е в състояние до него може да достигне, а след това се срути на главата през вратата на офиса на миг трясся там, а след това обмяк.
  
  
  Отидох до вратата и видях, че в офиса вече няма никой. Аз отново се обърна към останалите. Аз кимнах в коридор, водещ до спалнята, и Спенсър опередила мен. Ерика последва мен.
  
  
  Ние се спряхме на останалата част на място. Още една всекидневна, спалня и кухня. Ние открихме въоръжен престъпник, който ядеше сандвич в кухнята. Това е Спенсър го намери първа. Влязох точно в този момент, когато той отново е уволнен от пневматичен пистолет. Той дяволски рвался за убийство, почти толкова, колкото и Зак. Мъж е получил удар в ребрата, когато извади дългия револвер Welby.32. По някаква причина отрова подействовал в него не толкова бързо, и успя да стреля. Пистолет с рев се откъсна в пределите на стаята и попадна на Спенсър точно под ребрата, изхвърлянето му с гръб към стената. Аз взех един стол и ги удари през лицето, когато той го с цел в мен от револьвера. Един стол се е врязал в него и се разби на лицето. Пистолет стрелял в тавана, и човек удари в пода с гръб, губейки оръжие. Спенсър, мърморейки в стената, отново се прицели от пневматичен пистолет.
  
  
  Аз виках към него. - "Дръж се, по дяволите!"
  
  
  "Защо?" - хрипло попита той. "Копеле ме вбеси".
  
  
  Той отново се прицели. Аз го удари с юмрук в лицето и той си е ударил главата в стената. След това аз вырубил пистолет, така че той го загуби. Той загремел по кафельному пода на кухнята, и той ошеломленно ме погледна.
  
  
  "Казах, чакай малко", - прорычал аз.
  
  
  Очите ни за миг се срещнаха, след това той затвори очите, хващане на раната под ребрата. Това беше като проста рана в плътта, но сега това не ме силно притеснен. Аз се приближи и коленичи пред стрелец. Очите му бяха отворени, а тялото му все още боролось с отрова. Той беше един от онези редки хора, които са имали естествен имунитет към някои токсични химикали, които, въпреки че не е пълен, ще кураре да го убие бавно, а не мигновено. Аз се радвам, че е така. Може би ще получа отговори.
  
  
  В този момент в кухнята влезе Ерика, нейната револвер все още да не стреля. "Не е тук" - каза тя.
  
  
  Аз взех губещ за ризата и разтърсени. "Къде Ставрос?" - поисках аз.
  
  
  Мъжът ме погледна. "Какво ти става?" Той все още е един от американските фанатици Ставроса, но косата му не бяха толкова дълги, тъй като ние Хамър.
  
  
  Аз извадих "люгер" от кобура и му опря го на лявата скуле бандит. "Ако ще ми кажеш, къде е той, аз лично ще се погрижа да ти навреме се обърна към лекар, за да ви спаси". Разбира се, това е лъжа. "Ако ти се откажеш, натисна бутона на спусъка. Казвай".
  
  
  Той ме погледна в очите и оценявам това, което видя. "По дяволите, добре, - хрипло каза той. Отрова вече се е произнесъл върху него. "Ако ти наистина спасешь мен".
  
  
  Аз кимнах.
  
  
  "Той отиде в Миконос".
  
  
  Аз переглянулся с Эрикой. Остров Миконос е един от две места, където Ставрос създал своя елитен корпус на бунтовниците. "А сега кажи ми", казах аз, стиснал Люгер към неговото лице. "Имам новини за полковниках?"
  
  
  Бандит се засмя, после лицето му исказила внезапна болка. "Цанни се обади у дома Коцикасу. Отговори един от копов. Каза, че лейтенант и хората ни са в ред, и че полковникът мъртви".
  
  
  "Какво по дяволите?" - възкликна Спенсър.
  
  
  Спенсър е бил изненадан от отговора, а аз не съм. Полковник Коцикас бързо си помислих, когато камбаната звънна, и е дал слушалката на един от полицаите. Коцикас помислих, че ако той не предаде в мезонет фалшиво съобщение, Ставрос ще отиде там с хората си. При Коцикаса не е имал време да се споразумеят с нас на действие, така че той отиде по-далеч и направи това, което изглеждаше най-добрият. Това беше разумно, но полковник не би могъл да знае, че отговорът, който той е принуден да даде на полицая, ще Ставросу напусне мезонет, преди да стигнем там.
  
  
  "Защо Ставросу пътуват на Миконос?" - язвително попитах аз умиращия стрелка. "За преглед на войските?"
  
  
  Още един пристъп на болка прегърнала го. "Дайте ми лекар", - издишания той.
  
  
  "Първо да поговорим".
  
  
  Той прошепна думи. "Той повикал и двата лагера. Той иска да войските са били доставени в Атина. Командир на Миконосе каза нещо за това, да не се движат войските си, докато не получат известие от Минуркоса. Ставрос е бил много ядосан на него. Той пристигна там, лично да командва".
  
  
  Аз съм израснал. Мъж напрегнат и потръпва. Лицето му вече посинело.
  
  
  "Ела тук", - поръчах аз. Аз се обърнах към Спенсър. "Остани тук."
  
  
  В гласа му звучеше негодувание. "Аз съм пострадал, Картер".
  
  
  И аз прегледах го. Това е само рана, в която нямаше нищо жизнено важно. "С теб всичко ще бъде наред", - казах аз. "Вратовръзка това превръзка и се обадете Хоуку от тук. Разкажете му за последните събития. Бих искал да помоля Минуркоса се обадите на лекаря, който се грижи за вашата рана. Имате въпроси?"
  
  
  "Да" - каза той. "Защо ти не искаш да съм с теб на Миконосе?"
  
  
  "Трябва малко да се оправя, Спенсър.
  
  
  Ставрос е твърде важен, за да AX. "
  
  
  "Да се каже това Хоуку?" - кисело попита той. "Той препоръча ме на временна работа по тази задача".
  
  
  "Кажи му всичко, което искаш." Аз се обърнах към вратата, като "люгер" в кобура. "Хайде, Ерик".
  
  
  "Какво искаш от мен очаквате, просто изчакайте, докато не получа от теб известие? - попита Спенсър.
  
  
  Спрях и си помислих за това за момент: "Утре по време на закуска може да се размине. Вестници, ще бъде твърде късно да говори за тази история. Нека Минуркос ще се обадя в полицията и ще кажа на всички тях. Обадете се на полковник Коцикасу и помолете го да подкрепи Минуркоса. Към това време аз ще се Миконосе и ще Ставроса, ако той е там. За него ще е твърде рано да получават някакви новини за това, което се случи тук и в дома Коцикаса ".
  
  
  "А какво ще кажете за Серджиу?" - попита Ерик.
  
  
  "Ние ще го доставим до вкъщи", - казах аз. "Той е работил, и сега той може да се върне към семейството си".
  
  
  "Картер", - заяви Спенсър.
  
  
  "Да?"
  
  
  "Следващият път ще е по-добре".
  
  
  Аз погледнах към него. "Добре", казах аз. "Хайде, Ерик. Ние трябва да улов на стервятника".
  
  
  Десета глава.
  
  
  Пристанището на Миконос лежеше като масивна ограненный сапфир в блясъка на утринното слънце. Това е почти напълно затворен и пристанището с малки свети никола и лодки вътре и две големи круизни кораби, стоеше на котва в близост до морската стена. Корабите не отиваха в Миконос. Пътниците трябваше да слезе по неуверенным трапам с багажа в ръцете на кораб, който за малки групи, доставят ги на брега.
  
  
  Ние с Эрикой не издържа на този кратък приключение. Пристигнахме в новото летище в другия край на острова, само на един час назад и са пътували в автобуса по неравен път до селото. Сега седях в крайбрежните кафенета под покрив от брезент, седнал на живо жълт стол и наблюдаваше как половин дузина китова кост на гръцки моряци са наскоро раскрашенную рибарското селище на лодката във водата само на петнадесет метра от мен. От мен и в двете посоки поворачивала насип - редица боядисани в бяло къщи с кафенета, магазини и малки хотели. Направих глътка Нескафе, символична почит гърците американския кафе, и гледах как миналото може да измине разстоянието от един старец в сламена шапка, инструменти на грозде и цветя. В тази атмосфера е трудно да си спомня, че съм бил тук, за да убие човек.
  
  
  Эрики с мен не е. Тя изчезна в лабиринт от бели улици в близост до крайбрежната алея, за да намерите по-стара жена, която тя познаваше по време на престоя им в Миконосе преди няколко години. Ако ви е необходимо поне някаква информация за Миконосе, вие се обърна към темноволосым старушкам в черни шалове, които са преминали стая в домовете си на посетителите. Всички те знаеха. Ерик отиде да разберете за военния лагер на остров и да научат къде могат да живеят, командирът на лагера, защото ние, вероятно, ще намерим там Ставроса.
  
  
  Аз точно накрая "Нескафе", когато Ерика, люлее по каменна пътека пред кафенето, беше облечена в жълти панталони, нейната дълга червена коса са стянуты на жълтата лента. Още ми беше трудно да се разбере, защо толкова красиво момиче като Ерика, се забърква в моя свят. Тя можеше да се омъжи за богат човек с вила и дълга бяла яхта извън Тел Авив. Всичко това тя може да има с външния си вид. Може, тя не го знаеше. А може, яхти просто не я вкусее.
  
  
  "Изглеждаш като турист, Ник" - каза тя, като седна до мен. "С изключение на сако и вратовръзка".
  
  
  "Дай ми още един час", казах аз. "Какво сте научили?"
  
  
  Тя поиска сервитьора чаша горещ чай, и той си отиде. "Добре, че отидох на един. Мария отначало много не искаше да говори. Тези островитяните са много далеч от непознати, и всеки, който тук не се живее, - чужд".
  
  
  "Че тя трябваше да каже?"
  
  
  Ерика започна да говори, но тя трябваше да почака, докато сервитьорът остави я на чай. Когато той си тръгна, тя горния в чаша с малко захар от отворен чаши. "Близо до плажа Орнос има лагер, и само няколко островитянин бях вътре. Командир живее по наем на вила близо до лагера. Името му е Галатис. Един от двата местни таксиметрови шофьори управлявал двама американци в хотел" Рения ". в покрайнините на селото; по-Късно същият този човек закара ги на вила Галатиса ".
  
  
  "Отлична работа разузнавателни превозно средство, мис Нистром", - казах аз. "Хайде, хайде в Рению".
  
  
  "Аз съм само села", - оплака се тя. "Имам половин чаша чай".
  
  
  "Ще ти донеса още една чаша по-късно". Хвърлих маса преди няколко драхмата.
  
  
  "Добре" - каза тя, набързо отхлебнув още чай, а след това възкръснал, за да следвайте ме.
  
  
  Минахме по крайбрежната алея покрай кафенета и малка група към открита площ, където се спряха автобуси на границата. Пощата и главната полиция на пристанището излизаха на площада, и там стоеше потускневшая бронзова статуя на древен герой. Ние бяха преминали; този размер, се обърнахме с крайбрежната алея в малък квартал и скоро пристигнали в Рению. Това е многоетажен хотел, построен на хълм с почти тропическа градина пред него.
  
  
  Строен млад мъж зад рецепцията е много гостоприемни. "Да, вчера пристигнаха двама американци. Те са вашите приятели?"
  
  
  Как им се казва? "- попитах аз.
  
  
  "Дай да помисля малко." Той извади изпод тезгяха дневника и го отвори. "Ааа. Г-н Браун и мистър Смит".
  
  
  "Да. Те ще бъдат нашите приятели", - казах аз. "В кой те стаята? Ние искаме да ги изненада".
  
  
  "Те са 312. Но те вече са напуснали. Те споменахте, че ще се върне за вечеря в хотела преди обяд".
  
  
  Ние все пак проверихме стая. Аз почука на вратата, после влезе с спецэффектом, предоставени момчетата от отдела за специални ефекти. Ние затвори вратата зад себе си и огляделись. Двете големи легла са все още не е закътано, а на нощното масичката стоеше наполовина празна бутилка уиски. Ставрос не е особено пиеше, затова си помислих, че това е негов наемник, който той води със себе си, който е пил и капка алкохол.
  
  
  Освен лепенката и няколко бъчви, те вече нищо не е забравено. Ставрос, вероятно не е взел със себе си багаж. Това, което той трябваше да направи, няма да отнеме много време. Той трябваше да научи за телефонен разговор на човека, назвавшегося Минуркосом, и проверка за лоялност на Галатиса, на командира на лагера. Животът Галатиса се оказа в опасност, ако той послушал нарежданията на Минуркоса не се движат, докато не чуят от него по-нататъшни съобщения. Тъй като Ставрос пристигна вчера, Галатис може би вече е мъртъв.
  
  
  "Ние най-добре да отидете в вила", - казах аз.
  
  
  "Аз съм с теб, Ник".
  
  
  След половин час търсене, най-накрая са намерили таксиметров шофьор, потягивающего узо в кафенета. Той не е имал и най-малкото желание да ни закара на вилата, докато не му показах опаковка драхмата, след което той сгорбился и ни доведе до такси. Това е занемарено Шевролет от 1957 г., без по-голямата част от боя и вата торчащей от тапицерията. Таксиметров шофьор е направил стар двигател, който е издал силна избухвания, когато ние похали.
  
  
  Голяма част от надпреварата се проведе по зле вымощенной пътя по протежение на скалистия бряг на острова, където отвесни скали обрывались в Егейско море. Когато бяхме почти на плажа Орнос, на водача се сви в рваную гравийную пътя към лагера и вили. Когато бяха преминали; висока ограда от бодлива тел, успяхме само да зърнат разпознават лагер, зелени сгради, притаившиеся в далечината. Ние се обърнахме от оградата на дългия път, който водеше към вилата. Когато стигнахме до дома с керемиден покрив, помолих таксиметров шофьор изчака и той, изглежда, много лесно се съгласил.
  
  
  Бяхме подготвени за всичко, когато аз съм подслушван в богато украсена дървена входна врата. При Эрики отново е белгийски револвер, скрит зад чанта, и този път тя се надяваше да го използва. Тя хладно стоеше близо до мен до вратата и чакаше. Сложих "люгер" в страничния джоб на сако, и моята ръка беше с него. Слуга, един възрастен грък, отвори вратата.
  
  
  "Кали мярка", - приветства той ни. Той продължи на гръцки. "Искате да видите командир?"
  
  
  "Извинете ме" - казах аз, внимателно, изтласквайки встрани. Ние с Эрикой се премества в голяма всекидневна с една стъклена стена, обърната към хълма с дървета.
  
  
  "Моля!" - отвърна старецът на английски.
  
  
  Ние внимателно, за да достигнат от стая в стая и най-накрая се срещнаха в една голяма стая. Там никой не беше там.
  
  
  "Къде е командирът?" - попита Ерика на стареца.
  
  
  Тя яростно поклати глава от страна на страна. "Не на вила. Away".
  
  
  Попитах. - "Къде?"
  
  
  "Отидох с американците. В лагер".
  
  
  "Эфаристо", - казах аз, благодари му.
  
  
  Излязоха и отново седна в кабината. "Отвези ни военен лагер", - казах аз на шофьора.
  
  
  "Какво ще правим, когато стигнем там?" - попита Ерик.
  
  
  Такси отъехало от дома си и да направи право обратно по чакълен път. "Аз още не съм сигурен", - призна си аз. "Аз просто чувствам, че трябва поне да погледнете от страна на".
  
  
  Но ние сме толкова далеч не са стигнали. Когато се върнахме обратно на пътя, която се проведе успоредно на оградата, и премина по нея в продължение на няколко стотици ярда, видях едно място, където следите от гуми излиза от пътното платно и спря край някакви храсталаци.
  
  
  Казах на водача. - "Стоп!"
  
  
  "Какво става, Ник?" - попита Ерик.
  
  
  "Аз не знам. Остани тук".
  
  
  Аз се излезе от кабината и извади "люгер". Аз бавно се движи покрай следи от гуми на буш. Бяха свидетелство битки близо до мястото, където е бил паркиран автомобилът. След като в храстите, аз открих нещо, което се страхуваше. За дебел храст лежеше висок тънък мъж, нарязани гърлото от ухо до ухо. Очевидно е, намерих Галатиса.
  
  
  Аз се върнах в колата и каза Ерик, и ние просто посидели там известно време, докато таксиметровият шофьор погледна на нас в огледалото за обратно виждане.
  
  
  "Ние Ставроса вече трябваше да бъде един от подчинените Галатиса офицери на своята страна", - сериозно казах аз. "Ако ние не намерим Ставроса, утре ще има наши войски в Атина".
  
  
  "Ние не можем да върви след него в лагера, Ник - каза Ерика. "Това ще бъде една малка армия, за да я защити там".
  
  
  "Ние ще се върнем в хотела и да се надяваме, че това, което им каза Ставрос, е вярно - че той възнамерява да бъде там до обяд. Ние ще го чакаме там."
  
  
  В "Рении" ние с Эрикой незабелязано стигнаха до стаята Ставроса. Ние сме се заключили и започнаха да чакат. Беше средата на сутринта. Леглата са закътано, така че ние не трябва да се притеснявате за камериерки. Налях ни и на двама ви малка порция уиски и седнахме на ръба на леглото, след това.
  
  
  "Защо не можем да бъдем тук на почивка, като ученици?" - да се оплаква от Ерик. "Какво да направя, освен да присъства вятърни мелници, разходка по плажа и да седят в кафенето, наблюдавайки как живее светът?"
  
  
  "Може би ние някога ще бъдем тук заедно", казах аз, не вярва на това нито за момент. "При други обстоятелства".
  
  
  Ерик свали малка жилетка, която ходи с панталони. На нея е само прозрачна блуза, заправленная за панталони. Тя отново легнах на леглото, краката й все още стояха на пода, а неговата червена коса случаен расплывались на обикновен зелен покрывале.
  
  
  "Имаме толкова много време заедно", - каза тя, гледайки в тавана. Лек бриз премине през отворения прозорец, лек морски бриз. "Независимо от това, как работи всичко".
  
  
  "Аз знам."
  
  
  "Аз не искам да чакам някакъв възможен момент в бъдещето заедно. Може би той никога няма да дойде". Тя започна да откопчавам блуза.
  
  
  Аз погледнах към нея. "Ерик, че си ти, по дяволите, правиш?"
  
  
  "Аз раздеваюсь", - каза тя, без да ме гледа. Блуза е премахната. Тя разплитат малък сутиен и смахнула му. Гледах отгоре надолу.
  
  
  "Вие разбирате, че Ставрос може да влезе тук във всеки един момент?" Попитах.
  
  
  "Това е само средата на сутринта". Тя разплитат затвори жълти панталони за талия и стягивала им през бедрото. Под него имаше само парче чорапогащи, една малка част от тъкан, която почти нищо не прикрывал.
  
  
  Спомних си, и имам пересохло в гърлото. Спомних си чисто животно, удоволствието, което съм изпитвал с нея.
  
  
  "Ерик, аз не мисля..." - опитах се да възрази аз.
  
  
  "Време има", - казва тя ме увери, томно движейки се по легла. Гледах как тялото й се движи и опъната. "Ти сам каза, че в Ставрос, вероятно, все сутринта ще переговариваться с нов командир на лагера."
  
  
  "Ние не можем да бъдем сигурни в това", - казах аз, когато тя расстегивала ми колан. Пулсът ми участился, и аз се почувствах познатата вътрешната реакция на нейното докосване.
  
  
  Тя притянула ме към себе си и се премества към мен. Лявата ми ръка по собствено желание се е преместило към гърдите си.
  
  
  "Тъй като ние трябва да сме сигурни, Ник", - памет тя, засунув ръката в дрехите ми.
  
  
  "Ами какво, по дяволите, - помислих си аз. Вратата беше заключена. "Люгер" ще бъде в рамките на лесен достъпа. Ще чуем Ставроса до това, как той влезе в стаята. И аз имах същото чувство, което и Эрики. Може би това е последният път.
  
  
  Аз се обърнах и позволи на очите си да се плъзга по тялото Эрики и гриве горящи коса, падаща на нейните млечни рамене, и си помислих, имало ли е някога жена е по-желаната от Ерик Нистром. Навсякъде. По всяко време.
  
  
  Аз я целуна, а устата й бе гореща и влажна, и в това как тя се сгуши устни до моите, е търсенето. Когато ние целувки, тя ме раздевала, и аз не избират нея. Тогава ние заедно лежеше на леглото, и аз стягивал прозрачни пликчета с ханша и бедрата. В края тя ми помогна, разби ги обърка.
  
  
  Тя падна по гръб с почти затворени очи и опъната до мен. Аз се приближи до нея, и тя притянула ме към себе си. Ние отново страстно поцеловались, и тя държеше на мен и ласкала. Когато тя втянула ме в себе си, е момент, когато устата й се отвори от удоволствие, а след това от гърлото откъсна нисък стон.
  
  
  Бедрата се движеха срещу мен, като проявява инициатива и взискателен. Аз отговорих, силно бутане си. Дълги бедра се откъснат от леглото и се затварят зад гърба ми, принуждавайки ме по-дълбоко да проникне вътре.
  
  
  А след това ни експлозия. Той дойде по-рано и с по-голяма сила, отколкото някога съм си мислил, принуждавайки плът да тръпне и да треперят от своята гола сила и минава само след като и двамата са били пощадени от цялата суматоха, която нарастала вътре в нас. Останахме с мека ромолящи удоволствие, която е проникнала в най-дълбоките и най-съкровени част от нас.
  
  
  Превръзка спокойно. Все още не е късно сутрин. Обаче аз започнах да се страхуват, че Ставрос може да не се появи. Той може да е на летището в очакване на самолета в Атина. Той би могъл да каже, че се връща на обяд само, за да свали всеки преследвач със своя следа.
  
  
  Беше единадесет и тридесет. Ерика изпие още уиски, и вътре в нея се увеличаваше напрежението, което е ясно отразено на лицето си.
  
  
  "Отивам в лоби", каза тя в единадесет и тридесет и пет.
  
  
  "Защо?"
  
  
  "Може би той ще се обади и да е променил своите планове", - каза тя, бързо чрез затягане дълга цигара. "Те могат да знае нещо".
  
  
  Аз не се опита да го спре. Тя беше цялата в силна възбуда, въпреки факта, че ние вече правихме любов.
  
  
  "Добре, - казах аз. "Но ако се сблъскате с Ставросом, не приемайте го на себе си. Нека той е подходящ тук".
  
  
  "Добре, Ник. Обещавам".
  
  
  След напускането на Эрики започнах расхаживать из стаята. Аз самият съм нервен. Това е важно, за да сме довели тук Ставроса. Ние сме преследвани го достатъчно дълго.
  
  
  Са минали само пет минути, след като Ерик слезе до рецепцията на хотела, когато чух звук в коридора. Извадих 9 мм люгер и се обърна към вратата. Аз съм слушал. Разнесе друг звук. Аз чаках, но нищо не се случи. Аз внимателно и тихо отвори вратата. Приоткрыв си на инч, погледнах в коридора. Никой не се виждаше. Аз стои погледнал въпросително в хол и погледна тук и там.
  
  
  Нищо. Коридор е имал открити арки, водещи към градината. Аз отидох, погледна и отново, нищо не видях. На около петдесет метра надолу по коридора е изход към градината. Аз бързо отидох там, се огледа и най-накрая се отказах. "Може би, нервите ми бяха на границата, - реших аз. Върнах се до открехната врата в стаята и влезе.
  
  
  След като аз хвана за вратата, за да затвори я зад себе си, аз ъгълчето на окото си забелязах движение, но е твърде късно да се реагира. Свеж удар по назад предизвика имам една фантастична болка в главата и шията. "Люгер" се изплъзне от ръцете ми. Аз хвана за вратата опора и за да се задържи, когато аз се облегна на него. Аз зърнат видях лицето пред себе си и открих в него нещо, което съм виждал в мезонет в Атина. Това е тежко мрачно лице Адриана Ставроса. Аз издаде животински звук в гърлото и стигна до този уродливому лице. Но после още нещо отново ме удари по главата, и вътре се мярна ярки светлини. Аз плува в морето е черно, и между черно море и черно небе не е на линията на хоризонта. Всичко това сомкнулось на мен и обединени в клубящуюся тъмна маса.
  
  
  Единадесета глава.
  
  
  "Съдебен".
  
  
  Чух глас [неясно], като че ли той тръгна към мен от другата стая. Очите ми се отвориха, но не мога да ги фокусира. Аз видях около себе си три трудни форми.
  
  
  "Вярно е, отвори си очите".
  
  
  Гласът беше познат. Той принадлежи Адриану Ставросу. Опитах се да се съсредоточи върху неговия източник. Лицето му беше ясно в моя визия. Гледах трудно, трудно лице с отдалечават линията на косата, тъмна коса и ледяными студени очи, и мразеше себе си за това, че му позволи да ме вземат. Аз се преместих поглед от нея към другите две лица от двете страни. Един принадлежал на здравословното смуглому човек със синкав око над лявото око. Аз го приех за бразилския бодигард Ставроса. Друг мъж е бил доста млад и носеше форма, цвят каки. Аз знаех, че това е същият служител, който заменя обвинена Галатиса.
  
  
  - И така, - каза Ставрос отровен глас. "Мойщик прозорци". Той издаде един вид гърлото смях. "Кой си ти в действителност?"
  
  
  "Кой си ти в действителност?" Аз отговорих, опитвайки се да изчистите главата си, опитвайки се да мисли. Спомних си Ерика и си помислих, намерихте ли те нея също.
  
  
  Ставрос ме извади и ме удари с опакото на ръката си, и само тогава аз забелязвам, че седя на този стол. Те не са свързани с мен, но "Люгера" не е имало. Уго все още седеше до мен на предмишницата под разкопчана яке. Аз малко не падна от стола, когато дойде удар.
  
  
  Ставрос се наведе над мен, и когато той заговори, гласът му приличаше на ръмжене леопард. "Аз виждам, ти не ме пудинг", - изсъска той. Аз съм виждал, като армейски офицер погледна към него. "Сега вие знаете как мъж се справят".
  
  
  "Да, психопат, - помислих си аз. Жесток човек, охотящийся на други. Сега разбрах, защо те са го преследва линейки. Този път аз държах устата затворена. Той се изправи, сграбчи ризата си за преди и драматично изтръгнат от нея. Гледах маса белези на неговата торсе, разбира се, и от огъня. Оказа се, че те покриват по-голямата част от тялото му.
  
  
  "Вие виждате ли това?" - прорычал той, очите му заблестели твърде ярко. "Аз имам това при пожар в апартамента, когато е бил момче. Баща ми взел със себе си в леглото закуренную цигара, че е последната от серията безотговорни действия по отношение на семейството му. Но аз съм оцелял, разбирате ли. Не мислете, че аз отида в ада, защото вече бях там."
  
  
  Така че това беше голяма недостающая част от загадките на Ставроса. Пожар нещо защелкнул вътре в него. Той выжег всичко, което е останало от душата, остава само обугленное ядрото. Когато той е завършен риза, разбрах, защо той стои точно така. Трябва да бъде целият му торс беше труден, поради зарубцованной тъкан.
  
  
  "Сега разбираш", - изсъска той ми. "Сега ще ми кажеш кой си ти и какво правиш тук, на Миконосе, шпиония за мен".
  
  
  Шумен темнолицый човек до него, извади от джоба си нещо кратко, очевидно, дубинку, за всеки случай, ако аз бих бил достатъчно глупав, за да не се поддават Ставросу.
  
  
  "Това е ЦРУ?" Белкин грозен глас Ставроса. "Вие се обадили Галатису, преструвайки се Минуркасом?"
  
  
  Аз трябваше да се отделите от себе си, иначе всичко щеше да е свършило. Ако Ерик не пострада, за рецепция на хотел, както се оказа, тя скоро да се върна тук. Ако имам късмет, и тя ще се обърне внимание, тя няма да влезе в стаята и не ще ги пленницей. Тя ще се бори с този, и аз трябва да съм в съзнание, за да си помогнете.
  
  
  "Да,", казах аз. "Аз съм от ЦРУ".
  
  
  "Аха, истината излиза навън", - заяви Ставрос. "И вие сте тук, за да организира преврат срещу мен?"
  
  
  Очите Ставроса сверкнули на мен маниакална омраза.
  
  
  "Нещо от този род."
  
  
  "Какви са данните на тази конспирация на ЦРУ?" - поиска отговор Ставрос.
  
  
  Аз се поколеба. Ако бях казал твърде много, това прозвуча ще мелодия. Хъски отново вдигна дубинку.
  
  
  "Почакай малко", - каза младият офицер със силен акцент. "Наскоро в Гърция разгледахме някои методи, които позволяват да се постигне от затворници на пълно сътрудничество. Но ще е прекалено шумно, за да се пристъпи към такъв разпит тук.
  
  
  Във всеки случай, ние трябва да се върнем в лагера. Вземете го със себе си ".
  
  
  Ставрос и за миг се замисли. "Добре, - мрачно каза той.
  
  
  Те се качват ме от стола. Интересно, къде, по дяволите, Ерика? Тя трябваше да се върне от рецепцията. Може, те все пак са намерили си. Но аз не можех да попитам.
  
  
  Когато те са ме в текущата кола в близост до къщата, в отдалечената от входа на паркинга, си помислих за това, да се опита да избяга с помощта на стилета. Ако те закараха ме в този лагер, аз никога нямаше да го остави жив.
  
  
  Но не беше добра възможност се движа с нож. Шумен мъжът държеше пистолет имам под ребрата, а от друга страна ме седеше Ставрос. Офицер поведе машината.
  
  
  По пътя от града за обрывистой път аз през цялото време си мислех за Ерик. Беше трудно да се разбере, че с нея се е случило. Тя знаеше, че тя ще трябва да се върна в стаята, веднага, след като се появи Ставрос.
  
  
  Ние бяхме извън града на около една миля, когато се обърна към остър завой и видяха остановившуюся колата си само на двадесет ярда пред нас по тесен път. Спомних си, че съм виждал тази машина, припаркованную в хотела по-рано, и стигна до заключението, че тя принадлежи на мениджмънта. Служителят натисна спирачки, и военната машина спря на няколко метра от другата машина.
  
  
  "Какво е това?" - късо попита Ставрос.
  
  
  "Като счупена машина", - изръмжа офицерът.
  
  
  "Ами, иди и събери я с пътя", - скомандовал Ставрос.
  
  
  Вдясно от нашата машина е скала, а от друга страна стръмна скала. Офицер излязъл с лявата ръка и внимателно се премества към колата, преградившей пътя. Ставрос, седящият в дясно от мен, отвори вратата от страна на скалите и се спря на тротоара, като гледам. Аз бях в колата сам с дрезгав мъж, държат пистолет до мен.
  
  
  "Сбрось я с камъни!" - нареди Ставрос стоейки до нашата машина.
  
  
  "Ще се опитам", - каза служителят.
  
  
  Това бяха последните му думи. Когато той се спря на около друга машина, аз видях как главата Эрики скочиха върху скала. Тя очевидно подслушивала извън хотелска стая и чух, как те са решили да ме заведе в лагера. Тя угнала машина хотела и спря ни на пътя.
  
  
  "Внимавай!" - извика Ставрос служителя, когато видя, че Ерик е изпратил револвер в един мъж.
  
  
  Грък се обърна, когато пистолет Эрики изстрел. На челата си офицер се появи дырочка. Той отшатнулся и се удря в машината, когато Ерик е изпратил пистолет на Ставроса. Той вытаскивал собствен пистолет, и съм се възхищавал на Эрикой за това, че първият извади офицер, защото знаех, както тя искаше пристрелить Ставроса. Тя тази категория граждани в Ставроса, и нейният пистолет отново изрева и падна в него.
  
  
  Груб мъж до мен в колата го с цел в мен, не осъзнавайки, че се прави на първо място. Най-накрая, когато Ставрос е пострадал, той реши първо да убият мен, а след това отивам за Эрикой. Аз съм виждал, как побелел му пръст разстояние спусъка револьвера. Flailed ръка и го удари по ръката с пистолет, и оръжие выстрелило, счупване на стъкло до мен. Шило имах в дланта на ръката си. Държеше пистолет в далечината, аз силно блъсна с нож и усети, как е попаднал под неговата ръка. За него всичко беше свършено.
  
  
  Ставроса ранен в рамото, но това е само рана. Той падна на земята и отговориха на огъня Эрики, когато бях спасена от далечния край на машината. Пригнувшись и с помощта на машина за подслон, аз се отправих към друга машина, с пистолет в ръка. Ставрос отново ме накара Ерик да се скрие зад скала. Аз исках да направя в него точен изстрел от мястото, където той най-малко го очаквах, защото той мислеше, че аз все още съм в плен.
  
  
  Но когато се приближи към друга машина, Ставрос ме видя. Той направи два изстрела и куршумите взметнули до мен парчета асфалт. Аз гмурна зад ъгъла на машината и си тръгнах с линията на огъня. В следващия момент Ставрос отново се оказа в военна машина. Главата Эрики изскочи от скалата, а тя, заснет в колата, но промахнулась. Зад волана е бил Ставрос. Двигател ликвидация.
  
  
  Аз станах и го застрелял. Изведнъж машината се наклони и полетяла право към мен. Той се опита да ме притискат към друга машина. Направих един безсмислен изстрел и се гмурна в страна от приближаването на колата. Той силно удари в друга кола. Аз бях много близо до мястото на удара, затваряне на лицето и с надеждата, че разкъсан метал не врежется в мен. Ставрос разгъната колата на заден ход и рязко се обърна настрана от мястото на удара. Той се връщаше в града. Все още в част от секундата той е бил в движение. Аз внимателно се прицели, се удари в автобус и я изтръгнат, но той продължи да се вози. Ерика направи два изстрела, куршуми със свирка отлетели от машината и не се удари в Ставроса.
  
  
  Чух я да плаче. - "По дяволите!"
  
  
  Аз станах и отвори врата разбити машини. Вратата падна в ръцете ми и провалиха за тротоара. Качих се в колата и се опитах да намерят колата. С третия опит за всичко е наред.
  
  
  Ерик ме срещна при колата, когато съм включен трансфер.
  
  
  Ние с рев се състезава по пътя за Ставросом. Ние го държат в полезрението, докато не стигна до града, а след това са намерили брошенную машината, в близост до крайбрежната алея. Ние свалились и гледахме очевидно бензин е приключила.
  
  
  "Тя не може да бъде далеч оттук" - каза Ерика. "Аз загляну в кафенета".
  
  
  "Добре, аз ще видя в лодката. Бъдете внимателни".
  
  
  "Ти също, Ник" - каза тя.
  
  
  Тя тръгна по пътеката към кафене. Има много места, където човек може да се скрие. Излязох на един малък пристан, където няколко туристи чакаше лодката. Бях на път да попитам Ставроса, когато чу рев на двигател на лодка. След това го видях с лодка в края на кея. Лодката тръгна.
  
  
  Аз се завтече към него, но закъсня. Той е в пътя. Аз съм нацелил пистолет към него, но не стреляха. Забележи до мен на малка лодка, аз скочи на борда със собственика, който стоеше с saggy челюст, гледане на всичко това. У мен все още имаше пистолет.
  
  
  "Блато", - поръчах аз.
  
  
  Той тихо се спазват. Моторът изрева.
  
  
  "А сега върви след него".
  
  
  "Но..."
  
  
  "Махай се, по дяволите!" - виках аз.
  
  
  Той излезе. В тази секунда аз бях зад волана и отъезжал от яхтеното пристанище след Ставросом. Погледнах назад и видях Ерик в далечния край на лапад, выкрикивающую името ми. Не можех да се върна. Аз я отметна от него.
  
  
  Чух я да плаче. - "Да бъде предпазлив!"
  
  
  Съжалявам, че тя не може да бъде с мен, защото Ставрос беше за нея е важно. Но обстоятелствата са наредили по друг начин. Аз съм виждал, как Ставрос премина през входа на inner harbor, оставяйки след себе си чисто бял отпечатък. Извън тази защитена територия са малки, променливи вълни, и когато стигнах там, моята малка лодка започна да се разклати, и ми блика, в лицето на солена вода, от тъмно-синьо на Егейско море. Беше ясно, че Ставрос отправите към необитаемому остров, който се намирал в непосредствена близост до Делосом.
  
  
  Моята лодка е по-бързо, отколкото нож, който е откраднал Ставрос, така че отчаяно прилепени към своето малко кораб, бавно навакса с него. В това време аз си мислех за Ерик там, на Миконосе. В полицията ще трябва да даде обяснение. Но разговор полковник Коцикасу ще кажа на властите всичко, което те биха искали да знаете. По времето, когато аз ще се върна, те със сигурност награда Ерика медали. Ако аз ще се върна.
  
  
  Изведнъж се озовах в обсега, но Ставрос ме изпревари. Той два пъти е стрелял по мен, и те разбили предното стъкло лодки. Вземайки под внимание това, тъй като моята лодка прыгала, това беше истински подвиг, че Ставрос къде е попаднал. Аз извадих пистолета и внимателно се прицели в силуета на Ставроса. Аз съм стрелял и пропусна. Имам само два изстрела.
  
  
  Ние сме начело в малка изоставена района на острова, и водата се успокои. Ставрос се затича към разрушен баланса ред хот, выгоревшего на слънце док. По пътя видях как той перезаряжал пистолет, така че той е имал предимство в боеприпасах. Приближава причалу, той два пъти стреляха по мен, за да ме държи настрана. Разопакова лодка по широк кръг, опитвайки се да го надхитрят. Но аз съм сдържан огън. Не можех да се харчат напразно снимки.
  
  
  Ставрос се наведе в началото, над какво е работил. Нож вече е закачен. Аз си помислих, че това може да е моят шанс, и отново насочи лодката навътре. След като се приближи достатъчно близо, за да стреля, в зрителното поле се появи Ставрос и хвърли някакъв предмет в лодката ми. Той се приземи точно в моята кабина. Аз съм виждал, как изгаря предпазител и знаеше, че Ставрос намери динамит. На Миконосе го използвали за прокарване на нов път в далечния край на острова. Нямах време се опитват да го изхвърлят зад борда. Бушон се оказа къс. Засунув пистолет на колана си, аз гмурна зад борда и да доплува.
  
  
  Взрив разкъса ми ушите и сотряс горещ въздух, повишаване на вода големи вълни. Около мен посыпался боклук, но аз плавали далеч. Погледнах назад и видях burning останките на повърхността на водата, черен дим barreling към небето.
  
  
  Имах късмет. Аз продължих да плувам към брега, прилегающему до яхтеното пристанище. Ставрос ме видя и произвел два изстрела. Куршум падна във водата точно зад мен. Той е уволнен за трети път и прорезал ми ръка. Аз выругался си под носа. Дори и когато стигна до брега, за да мога да остана без оръжие, защото патрона в пистолет може да намокри.
  
  
  Когато Ставрос видя, че аз продължавам да отида към брега, той се обърна и избяга от обрасли с водорасли на кея. Той се разхождаше в плоска ниска част на острова е точно зад нас, до руините на половин дузина рибарски бараки, които са били отдавна изоставени. Той явно е решил да организира засада ми там.
  
  
  Аз с мъка се изкачи на старата морска стената, на която е включен в докинг под прав ъгъл. Погледнах към откритото пространство пред мен, но Ставроса не видях. Горещо началото на слънце да изсъхне подсолена вода върху мен, докато аз съм учил местността право напред. На разстояние от около триста ярда земята е сравнително равен, с изключение на разпръснати каменни изходи и камъни, които обикаляха и създават фон за късата линия попадащи каменни хижи. Зад тях скалист хълм доста рязко се покачи до центъра на острова, а на един хълм имаше друга сграда. Това е двуетажна къща без покрив и едната стена, може би, някакво обществено строителство.
  
  
  Аз прищурился в ярка светлина с надеждата да видят Ставроса, но той се крие.
  
  
  Извади револвера от колана, аз извади патроните и ги почистват. Отворих оръжието и погледнах в цевта. Вътре в метална тръба блестяха капки вода, блестящи в отраженном слънчева светлина. Приставив на муцуната към устата си, аз продул багажника, за да го почистите. Два патрони, които аз така добре е запазил, може да се провали, когато аз зависело от тях. Друго оръжие не е имал, тъй като "Люгер" остана в хотела, а шило стърчаха от бока стрелявшего на пътя, водещ към военния лагер. Ерика се отнемат им, но в момента аз това няма да помогне.
  
  
  Обаче Ставрос не беше сигурен, че не ще да стреля, иначе той не избяга било. Това е малка почивка в моя полза. Приемете го като най-доброто, което имах, аз се качих от стената и се отправи към коттеджу с пистолет в ръка. Ако бях показал пистолет, бих могъл да накара Ставроса мисля, че съм готов на огън от него, мокра или не, както и да го накара да се защитава. Но аз се надявах, че до това няма да дойде.
  
  
  Аз внимателно се приближи до каменната домикам. Навсякъде растеше висока трева, дори и в рамките на скелети на малки сгради без врати и прозорци. Тревата леко шевелилась под топъл бриз, където съм бил. Слънцето тук изглеждаше някак си по-ярка, отколкото в съседния Миконосе. Той и топъл бриз бавно изсушени ми риза и панталони, но дрехите ми все още прилипала към тялото ми.
  
  
  Аз внимателно вървеше по дългата кафява трева. Две гущери, сиви, праисторически вид, скочи на камъни, за да се измъкне от пътя ми. Тук не миришеше на улица. Горещ въздух вкара ноздрите ми и почти ме удуши своя мирис на гниене. Мухи жужжали по заросшему трева на полето между вили и мен, и дълбоко в себе си аз видях Алексиса Саломоса, разположена в усукани отпадъци с мухи в него. След това забелязах движение напред около най-близката къща.
  
  
  Аз се търкат с ръка очите си и отново погледнах. Сега там нищо не можеше да вижда, без допълнително движения, но аз чувствах, че Ставрос е бил там. Аз почувствах това, всяка кост в тялото ми изпращаше предупредителни сигнали.
  
  
  Аз се завтече към валуну на височина на гърдите, близо до първата къща, замръзна там, гледах и слушах. В ушите постоянно идва шум насекоми. Аз се преместили ръката си върху камъка и го сложи ящерице на гърба си. Той отскочи, напугав мен. В този момент Ейдриън Ставрос высунул главата заради втората къща е на линия и изстрел от пистолет.
  
  
  Изстрел, изглежда, отразява се чуха в липком въздуха. Куршум расколола камък близо до дясната ръка. След миг вторият изстрел го удари в камък и рассыпал песъчинки по лицето ми. Аз плю сморгнул. Когато започнах отново да се види, Ставрос изчезна. Но по-близо до мен, между първия и втория вили, аз забелязах движението на билки.
  
  
  Ставрос, очевидно е решил, че аз няма да излизам мокра пистолет. Вместо да се поставях му, той преследва мен.
  
  
  "Ловец става жертва!" - чу глас, последвана от нисък, пресичане кръв смях.
  
  
  Този глух луд глас, изглежда, започва най-рано от главата ми, отколкото от вили. Не можех да каже къде точно е Ставрос, от звука.
  
  
  "Тогава иди и вземи ме, Ставрос", - извиках.
  
  
  "Александър", - откъде-след това си оправи ме Ставрос. "Александър - това име". Това бе последвано от още един взрив от смях, висок, психотический, който се колебае горещо бриз.
  
  
  Чух шум в по-често в първата къща. Гледах през празни очи, разбити прозорци и нищо не се вижда. Тогава чух глас вдясно от мен и малко зад мен, във висока трева.
  
  
  "Пистолет е безполезен, нали?"
  
  
  Се обърнах и видях Ставроса, застанал зад мен в съвсем друга позиция, отколкото съм чувал последният звук. Той може да е луд, но все пак е хитър. Той насочи към мен пистолет и стрелял.
  
  
  Аз падна неподвижно на земята в близост до работни места, когато той натисна спусъка. Камък вече не е между нас. Куршум отрязва ръкав и надраскан на всички лявата ръка. Аз се прехвърлят един път, когато той отново е уволнен. Куршумът вдигна прах близо до мен. Аз в отчаянието си нацелил към него револвер, когато той за трети път натисна спусъка. Той влезе в една празна камера. Той погледна към мен, когато съм щракал на спусъка на пистолета. Той натисна също без изстрел
  
  
  Лицето Ставроса се е променило, и той се засмя високо див смях, чрез вкарване на патрона в пистолета си. Аз хвърли пистолета, зарылся краката си в земята и скочи към него.
  
  
  Аз имам в Ставроса, когато го вдигна към мен пистолет. Не е имал възможност да дръпне спусъка, докато аз се хвана с него. Оръжието падна, когато и двамата са хит за твърда земя, рита и надраскване с висока трева.
  
  
  Аз силно удари Ставроса на челюстта, и той падна по гръб. Но когато отново се втурнаха към него, той все още остава много бясна сила. Той по някакъв начин е установено празен пистолет, и когато отново е върху него, той яростно удари цевно оръжие в главата ми. Той влезе подвижна удар, и аз паднах с него.
  
  
  Когато отново успя да се съсредоточи върху него, той скочи и се затича към два етажа руините на хълма зад вили. Старата дървена врата е неудобно висеше на една панта, и когато влязох, тя все още тихо изскърца. Ставрос е преминал по този път.
  
  
  Аз бавно влезе в полуразрушенное сграда. Вътре трева е почти толкова, колкото навън в полето. На някои места тя е била примята, където е преминал Ставрос. Но ми беше приятно да си спомня, че този човек, така преследван от цялата си съзнателна живот, и той е успял да оцелее. Когато аз заобиколи ъгъла обвалившейся стени, видях поглед на лудия човек, а след това ръждясал железен прътове завъртя в главата ми. Аз пригнулся, и можеш да задела косата ми и се блъсна в каменна стена близо до мен.
  
  
  "По дяволите!" - промърмори аз. Той намерил парче желязо, изоставен от най-новите жители на острова. И отново имаше предимство пред мен.
  
  
  Аз хвана за мряна, но загубих равновесие. Той ме събори с крак, и аз загубих сцепление. Миг по-късно той отново flailed оръжие. Тя спустилось на лицето ми и разбило да главата ми, ако безразборно. Аз перекатился, и можеш да задела ми на дясното ухо и силно провалиха за земята под мен.
  
  
  Аз отново грабна мряна, опитвайки се да се измъкнат от нея на нюх Ставроса, и двамата сме загубили. Ставрос се обърна и взбежал по осыпавшейся стълбите на най-горното ниво на строежа, където се е намирал край на втория етаж. Той беше точно над мен, когато стоях на краката си. Той хвана голямото парче камък, и я хвърли по мен. Той се плъзна от рамото ми, и болката пронзила му. Аз започнах да се изкачи по каменни стъпала. Щях да хвана Ставроса и да го убие с голи ръце.
  
  
  Когато стигнах върха, на мен отлетя на друго парче камък. Аз пригнулся, и тя с трясък падна надолу. Ставрос стои на заден редици тесни секции пол, отворена страна проекти зад него. Отчаяние се появи в лицето на квадрат, когато той се изправи и се мръщят гледаше към мен. Той погледна извисяващи земята зад сградата, усыпанную камъни и камениста. След малко колебание той скочи.
  
  
  Видях как той се удари в камъни и се разточва. Той хвана за глезена, и лицето му исказилось от болка и ярост. Той обходен до голяма круглому валуну, опасно, който бе седнал на каменната уступе. Камък беше около три фута в диаметър, а под предната част на леко наклонено перваз от скали и трева е поставен камък с по-малък размер. Ставрос стигна до малка каменна резба, за да го използва срещу мен.
  
  
  Аз скочи на земята до него, и удар ужили ми стъпалата. Аз паднах напред, но бързо се изправи непокътната. Ставрос отчаяно отталкивал камък от камък. Когато аз съм се движи зад него, той сверхчеловеческим усилие издърпа камък, и остана там, задъхан, и ме чакаше.
  
  
  "Хайде - изсъска той. "Ще разделя задачата ти череп. Аз..."
  
  
  И двамата сме виждали движение едновременно. Камък до него, без подкрепа на отдалечен камък, започна да се движи надолу по наклонена повърхност скален перваза под краката си Ставроса. Изглеждаше, че за миг той се спря, докато той се взира в него с ужас, след това той се премества напред с малка перваза до него.
  
  
  Поради тежък камък, който той държеше в ръка, и заради счупен глезен той не можеше да се движи достатъчно бързо. Започнах произнасяха предупреждение, но след това осъзнах безсмислието на това. Лицето Ставроса исказилось от ужас, когато камък е достигнал това.
  
  
  "Не!" - извика той, когато се разбира, като човек, паднали от високи сгради, което е неизбежен смъртта е само няколко секунди.
  
  
  Когато камък е достигнал Ставроса, покрити с него, той се издигна ръце, като че искаше да го спре напредък, но той набра прекалено голяма скорост. Той бавно помете в гърдите му, леко олюлявайки се, и остана там. Когато за първи път го докосна, от гърлото му се откъсна рязко писклив вик. След това той много внезапно, заглушился, сякаш някой изключи радиото.
  
  
  Мрачно аз се приближих до онова място, където можех да видя главата и раменете на Ставроса, стърчащи изпод камък. Очите му бяха отворени, той невидящим поглед се загледа в бяло, горещо небе. Ръката спря и дернулась, когато почина мускул, а след това тя става вяла.
  
  
  Дванадесета глава.
  
  
  Никкор Минуркос и аз седнах под хладен прикритие в крайбрежните кафенета и погледна покрай ярко ръчно рисувани рибарски лодки на кобальтово-синьо на Егейско море. Това е приятно сутрин, и се радвахме им.
  
  
  "Полковник Коцикас и аз все обясни на властите и те са много благодарни и Ерик", - каза ми Минуркос.
  
  
  Ерика излезе от кафе в продължение на няколко минути и се е намирала в близост до магазина, от където купих английска вестник.
  
  
  "Ние, трябва да бъде възбуден тук известно вълнение на местно ниво, - засмя аз, - докато те не са получили обяснение на цялата стрелба. Съжалявам за Галатисе. Той се изказа срещу Ставроса в грешното време".
  
  
  "Във всяка война, е голям или малък, има жертви", - каза Минуркос, допивая узо.
  
  
  "Един мъж може да причинят много мъка", - повтарям аз.
  
  
  "Ставрос би могъл да причини много повече, ако не можеш да спреш това", - каза Минуркос. "Ето защо аз съм летял тук, на Миконос, за да ви благодаря лично. Коцикас иска също да ви благодаря. Той иска да представи на вас и мис Нистром с особа на публична церемония в Атина, след като се върна".
  
  
  Аз поклати глава. "Поблагодари му за тази идея", - казах аз. "Но в моя случай не ни позволяват публични отличие". Можех да си представя реакцията на Хоук на публична церемония.
  
  
  "Но има ордена", - отвърна Минуркос. "Ние можем поне да ги изпратят на вас и мис Нистром?"
  
  
  Аз се засмя. "Защо не? Ти си отново в мезонет?"
  
  
  "Заминавам с това място", - каза Минуркос. "Този епизод ме накара да осъзнае, че човек не може и не трябва да се крият от външния свят. Аз вярвам, че имам още има какво да се направи за моята страна, и аз мога да се постигне по-благодарение на лични контакти. Това ме навежда на друга причина за това е, че аз се върна тук, за да ви видя ".
  
  
  Аз съм отпил узо и погледна към Минуркоса. Ми хареса лицето му. Той е човек, с когото беше възможно да се спазват. Попитах. - "Какво е това, сър?"
  
  
  Тъмните му очи гледаха в моите. "Аз съм длъжен да ти живот, Ник. Но освен това, харесвам те. Харесва ми как ти действат. Аз искам да се превърна в работа за мен. Аз искам да съм мъж на проблемите на моята система за сигурност и е близо до мен. Имам нужда от теб, Ник ".
  
  
  Аз започнах да говоря, но той хвана ръката ми.
  
  
  "У вас ще заплата, която, сигурен съм, ще е повече от достатъчно. И аз бих дал ви дял от доходите в корабните линии. Аз няма да живея вечно. Може в крайна сметка да стане много богат".
  
  
  Взех я за ръка. "Съжалявам, г-н Минуркос ..."
  
  
  "Никкор".
  
  
  "Добре, Никкор. Съжалявам, но не мога".
  
  
  "Защо не?"
  
  
  Направих дълбоко дъх и издишане. Гледах синьото пристанище, там, където далеч отправите към нас блестящ бял круизен лайнер. "Трудно е да се обясни", - казах аз. "Аз казвам на себе си няколко пъти в годината, че съм луд, за да продължи тази работа, че това е неблагодарна работа, за която на никого не се интересуват. - Но хората все пак. И въпреки лошото заплащане, часове и опасността, това е част от мен. Това е нещо, което умея най-добре, Никкор. Това е нещо, където аз най-много се нуждаем".
  
  
  Последва дълго мълчание. Чайка бог ги обича крила на слънце. Най-накрая Минуркос се обади. "Разбирам."
  
  
  Миг по-късно, Ерик стоеше пред масата с лондонската вестник. "Аз не знам, тъй като те могат да прилетать тук всеки ден и да заемат толкова малко драхмата на парче", каза тя.
  
  
  Попитах. - "Има сведения за Ставросе?"
  
  
  Тя вдигна вестника, така че ние може да прочетете заглавие: ГРЪЦКИ ОЛИГАРХ РАЗБРА, там имаше снимка на Минурка.
  
  
  "Може би това ще повиши стойността на вашите акции", - казах аз, усмихвайки се.
  
  
  Аз станах и прегърна Ерика. Щях да прекара с него няколко дни в "Рении", колкото и да се въртеше Дейвид Хоук. Аз помислих, че ние имаме право.
  
  
  "Връщаме се в хотела", - казах аз Минуркосу. "Искам да отида с" " нас?"
  
  
  Той поклати глава. "Мисля, аз знам, когато двама души искат да останат насаме. Аз просто ще си седя тук преди часа на излитане на самолета, и да гледате как залязва круизен лайнер. Винаги ми е да гледам как един прекрасен кораб доброто влиза в пристанището".
  
  
  "Тогава довиждане, Никкор", - казах аз. "Може би, нашите пътища отново се пресичат при най-добрите обстоятелства".
  
  
  "Да" - каза той.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  Ватиканская вендета
  
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  
  
  
  Ватиканская вендета
  
  
  
  преведох Лъв Шкловский
  
  
  
  Име на оригинала: Vatican Vendetta
  
  
  
  
  
  
  Глава 1
  
  
  
  
  
  
  
  
  Беше късна вечер, и чаках, за да търсят номер Максим Жуков. Жена, която е чакала с мен, е "Дафне". Часове на прикроватной нощното шкафче показват една четвърт от десетия етаж. Аз знаех, че той е напускал стаята си във вила от Нас всяка нощ около 9:30, така че е време да се подготвят. Аз се качих с голяма медна креватчета, на която "Дафне", разположена на приятно голи , дълги тъмни коси пърхащи по възглавницата, големите очи и широка уста се усмихваха от широка и последните отговори. Протегна тялото на бели листа, тя изглеждаше като жива кукла.
  
  
  Облякох се. Когато аз застегивал наплечную кобур за своя 9-мм пистолет "Люгер", който аз наричам нежно Вильгельминой, Дафне ме погледна с големи зелени очи. "Защо, по който се обличате, скъпи? - попита тя. 'Все още рано.'
  
  
  "Нима аз не съм ти говорил за това? Имам нова бизнес среща.
  
  
  "Ужасно се спирам толкова рано", - надула тя.
  
  
  "Скромност - това е добре за човека" - казах аз. Но когато Дафне позволи на дълги чувствен бедрата се плъзга по листа, на мен ми бе да им пука за скромност. По дяволите Всички! Аз извадих "люгер" от кобура и провери патроните. И докато Дафни очарованно свидетелка се въведе затвор и проверих магазин. С такъв човек като Бръмбари, не може да бъде прекалено внимателен. Той е бил агент на Мокри Дела, отдел "Тежки случаи" на КГБ. Както и аз, той е разрешен на правителството да действа така, както той смята за необходимо, това е да убие, ако е необходимо.
  
  
  "Аз чакам теб, Ник? - попита Дафне.
  
  
  Известно време си мислех за това. "Може би, е вече доста късно, - казах аз. 'Аз ще ти се обадя.'
  
  
  "Сигурни ли сте, че не можеш да останеш?" промърмори тя.
  
  
  Аз закачливо го потупа я по задните си части. 'Одевайся.'
  
  
  Тя така и направи, оскубани обещание, че ще ти се обадя нея; и най-накрая тя си отиде. Знаех, че може би никога повече не я видя, но такава е моята работа.
  
  
  Аз пристегнул шило, окрещеный отдел за специални ефекти AX Hugo HQ, и облече якето на върха на оръжие, аз съм обучен да убива хора по много различни начини, но нито един метод не може да замени два основни оръжия. Аз винаги нося със себе си . Люгер и шило спасени живота ми повече пъти, отколкото мога да си спомня.
  
  
  Аз отново си помислих за Максиме Жукове. Това е постно жилав руски, който в младостта си постъпва на служба в КГБ.
  
  
  Много, много отдавна, той е назначен за "палач" клон на Мокри Дела, и той е перфекционист, любившим работата си . Нашите пътища по-рано се застъпват само веднъж, в Каракас. Ние случайно се срещнаха в стаята на хотела, и той предложи да купи откраднати китайски тайни за Съединените Щати. Когато му било наредено да отхвърли предложението, той се опита да ме убие. Той почти успя. Доказателство за това е белег имам на корема; и през онази нощ в хотел, аз все още кърми към него омраза, която може да бъде заместена само времето, или смъртта му. Но да убие Жуков не е моя работа. Аз просто трябваше да я избегне, ако е възможно. Моята задача беше следният: докато го нямаше, за да вляза в стаята му и да се намери документ, който той и неговите слуги от КГБ откраднати от военен куриер няколко дни преди това в Рим, който той щеше да предаде на КГБ. Документът съдържа рисунка на нов детонатора на ядрени оръжия, устройство, което прави прилагането на тактически ядрени оръжия, по-практично и по-лесно. Това устройство дава на Съединените Щати явно военно предимство пред Съветския Съюз, така и, разбира се, недолжно ьыло да влязат в Москва.
  
  
  
  В половината от десетия взех такси до хотел "Вила Фаворит" на Виа Фламиния. Въпреки, че е събота вечер, в Рим беше много тихо. Единствените звуци прозвучаха от интимните тераси, с ярко осветени пиццериями , или от ближайего мотороллера , на който седеше смеющаяся млада двойка.
  
  
  Трябва да бъде, вила Фаворит е получил името си в най-добрите времена. Отвън не е имало нищо, което би могло да насърчи пътник да прекарат нощта там. На оштукатуренном фасадата са пукнатини и олющена, стара боя отслаивалась. На горните прозорци висяха стари щори . Вътре беше почеса тезгяха, зад които спеше на стария италианец. Аз мълчаливо мина покрай него и се изкачи по стълбата на e задната част на малък вестибюл. Спрях се на втория етаж и погледна в слабо осветен коридор, в стая 307. Мълчание. Отидох до вратата на стаята и слушал. Вътре беше тихо и аз не съм виждал светлина. Но това не означаваше, че Максим Бръмбари не чакаше вътре. Извадих от джоба си специална отмычку и избра ключът , който отвори ключалката. Аз тихо слагам ключ в ключалката и се обърна превключи ключове. Щракна ключалката. Бавно натисна дръжката и бутна вратата. Вътре нямаше нито звук, нито движение . Аз извадих "люгер" и бързо влезе вътре. Един поглед в тъмната стая ме убеди, че Бръмбарите наистина прави вечерна разходка в най-близкия павилион за вестници, за да си купи вестник. Затворих вратата зад себе си ...
  
  
  След няколко минути очите свикнали да тусклому светлина. Погледнах напред , за да се увери, че наистина е бил един, а след това е скрил Люгер в кобура и из стаята и в непосредствена близост баня, Стаята беше оскъдно обзаведена и е с неприятна миризма. - от мръсна мивка, дюшеме, и пропотевшего матрак в комбинация с прах от насекоми. Места за съхранение на нещата е малко. Мебели състои от едно голямо легло, прикроватной нощни шкафчета, малък писмено масата, директно стол и стол. В стола са прорехи, чрез които торчала плънка. Това не е точно "Cavalieri Хилтън", но Бръмбари може там да се крият все още .
  
  
  Предположих, че Жуков не е имал този документ. Разбира се, това е възможно, но това противоречи на всички правила на нашата професия. Държите при себе си важен въпрос само толкова време, колкото е необходимо, а след това мине за някой друг, или намиране на подходящо място за съхранение, докато не го преминете . В този случай, аз очаквах, че скривалище ще бъде тук, в стаята на Жуков.
  
  
  Когато след петнадесет минути, аз нищо не намерих, започнах да се чудя не е наред ли. Аз буквално вывернул стая отвътре навън. Матрак Жуков е занемарена, а на пода лежеше пълнител. Стол изглеждаше точно. Чекмеджетата на бюрото и прикроватной нощни шкафчета извади и хвърли на пода. Всичко е внимателно обыскано, дори мивка тоалетна. И аз нищо не намерих.
  
  
  Аз се приближи до прозореца и погледна часовника. Беше без десет на десет. Ако Бръмбари ще запази своя обикновен ежедневието, той ще се върне в десет часа или малко след това. Аз выругался си под носа. Трябваше да намеря този документ, преди тя да се върне. AX помислих, че той ще го свой превозвач рано на следващия ден сутринта, така че това е единственият ни шанс да си го върне.
  
  
  Видях, че в стаята няма вентилационни прорези, и подозира, че никога не е имало. Наематели, най-вероятно под наем на вентилатор на дъното, когато е горещо и е добре затвори, когато е студено. Това наистина е хотел от трети клас, от тези, където пружината на леглото цяла нощ ровя в задната част и където няма топла вода за бръснене .
  
  
  Тъй като в рамките на стените не е имало дупки за изследвания, започнах да се страхуват, че търсенето ми рязко спря. Аз колкото пъти се обърна още веднъж поглед към банята, когато чух шум в коридора. Аз взех "Люгер", се приближи до вратата, застана наблизо и е слушал. Чух друг звук в коридора - откриване и закрывающаяся вратата . Аз съм спокойна и избута люгер обратно в джоба. Когато се обърнах към банята, вратата се отвори.
  
  
  Това е Бръмбари.
  
  
  Аз се обърна. Ми ръка отлетя към Люгеру.
  
  
  "Не трябва", - спокойно каза Ани, наставляя руски револвер ми в гърдите. Наведе ръка; той затвори вратата и се приближи към мен.
  
  
  Той беше приблизително на моя ръст и доста худощав. Но той е жилистая, силна фигура, която не може да се подценява. Лицето му изглеждаше млад, въпреки че на изтъняване на косата.
  
  
  Той пропълзя в моята яке, взе "люгер" и насочи револвера ми в гърдите. Той хвърли Вильгельмину нарязан на матрака.
  
  
  "Така че това си ти, Картър", - каза той, отстъпвайки няколко крачки.
  
  
  "Ти се върна скоро." - Аз бързо мисълта за предстоящия разговор. Чудех се, колко време той е готов да говори, преди да се реши да натисне спусъка.
  
  
  "Имам навика да променят поведението си по свое желание", - каза той с усмивка. "Това съхранява живота ми. Че до тебе, мой приятел от AX, аз мисля, че трябваше да е по-добре да се справят с теб в Каракас ".
  
  
  Кръвното ми налягане започнало да нараства. И ето аз отново не се оказа от другата страна на револьвера Жуков. И този път той ще се постарае още повече.
  
  
  "Съжалявам за бъркотията", - с жест казах аз. "Но в тази стая сте могли да сметнат това е подобрение".
  
  
  Той попита. - "Вие не сте го намерили, нали?" Усмивката му стана по-широка.
  
  
  "Не, ти това добре го скри. Разбира се, имах много малко време ".
  
  
  "Разбира се, - каза той.. И тъй като вие сте все още тук, Картер, страхувам се, че ти остава още малко време.
  
  
  "Мисля, че знам къде е това".
  
  
  'Нали?' - нетърпеливо каза той. Той е готов да стреля, но му беше любопитно.
  
  
  "Място, където не трябва да мислите", - продължих аз. "За човек от твоя интелект".
  
  
  Усмивката е пътя към един ядосан поглед. - "Къде е отнесъл, той е скрит, Картър? Ще бъде вашият последен изход правилно или грешно?
  
  
  "Аз помислих, че е там". Аз посочих вратата на банята, когато застана между вратата и Жуковым . В същото време аз напряг мускулите на предмишницата, и шило безшумно се плъзна в моята длан.
  
  
  Чух как Жуков се засмя над моя грешен предположение, но вместо да се обърнеш към лицето му, аз паднах на земята. Револвер Жуков выстерил, куршумът се удари в моята яке, когато аз падна и хвърли ножа.
  
  
  Той е бил луд щурм, но, за щастие, шило все пак вонзился Георги в дясното рамо. Когато той издаде вик на ръка и с револвер падна, аз скочих върху него с пръст. Ние са хит в стената. Аз ще се обърна ръката му, револвер излетя, удари в пода и се плъзна в ъгъла.
  
  
  Приближава се до него, аз бързо се нанесе с дясната си ръка удар по неговата тясна лице, по време на който чух пращене на кости . Аз исках да нанесе втори удар, но видя, че това вече не е необходимо. Морал липсва.
  
  
  Аз съм извадил ножа от рамото му. Той широко отвори очи и зашипел от болка. Аз му опря шило до брадичката му и внимателно погледна зло лице. Попитах. - 'Къде се намира това?' - Той застонал. Аз го удари по лицето и се разклати напред-назад. "Кажи ми къде е скрит документ, Бръмбари", - казах аз.
  
  
  "Не е тук", - каза той, бързо дишане.
  
  
  "Хайде казвай, - казах аз. "Вече е твърде късно за игри".
  
  
  Той поклати глава. Аз силно му опря върха на стилета на неговата слаб до врата си, докато не потече кръв. Чух гласове в коридора. Изстрел се чува. Някой попита на италиански, дали всичко е наред.
  
  
  Аз сазаал. - "Va Bene!" Всичко добро!' Аз отново се обърна към Георги. - "Сега виждаш ли? Сега имаш остава малко време. Полицията трябва да е тук от минута на минута. Аз искам да знам къде се намира този документ. Казвай!'
  
  
  Той яростно погледна мен и тежко дишаше. "Мислиш, че съм обикновен човек, който рассказажет ви даде всичко, само защото сте угрожаете смъртта? Страхувам се, че не знаете много добре, Максим Жуков ".
  
  
  Но аз го познавах по-добре, отколкото той си мислеше. Аз си спомни за досието на AX, което е на него. Максим Бръмбари е не само болтуном, но и ловец на жени. Той е много горд заряд, имаше жени по целия свят и е имал репутацията на собственика на значителен сексуален апетит. "Добре, Бръмбари", - внимателно казах аз. "Аз няма да се убие тебе. Ще го извадя онази част от твоето тяло, която ти така гордишься, - аз отрублю тази проклетата парче ".
  
  
  Арогантност, е изчезнал с увреждане на лицето. 'Какво? Ч-какво?
  
  
  В коридора чула и нови гласове: "да Сте чували, че съм казал".
  
  
  Той се стресна, погледна към мен. "Вие няма да направите това!"
  
  
  'Ще направя.'
  
  
  "Ти си луд", - каза той, и на горната му устна излезе пот.
  
  
  "Безумният" .
  
  
  Аз преряза му ширинку. "И Така, Бръмбари?"
  
  
  'Убий ме!'
  
  
  'О, не. = Това е много по-забавно.-- Е добре?' Аз продължавах да шило с ластик го страхливци. Получих отговора, който търсех. В паника той погледна през прозореца. След това той призовани храброст. "Не, - каза той. Но беше твърде късно. Аз се втурнах към прозореца, бутна го, планк отломилась и падна в сточную ров. Там, в края на дясното люк, е била скрита хартия.
  
  
  Рамка за люк се състои от три слоя дърво в различна степен на разлагане. В този люке средния слой на изгнили по-бързо, отколкото боядисани външни слоеве и по-големи парчета дърво са отпаднали, формиране на пространството . В тази стая имаше сгънат лист хартия. Когато люк е затворен ръба на рамката на прозореца, хартия беше затворен.
  
  
  'Не!' - извика Бръмбари, подползая към мен и се опитва да се изправи.
  
  
  Аз извади лист хартия от скривалището си и разопакова.
  
  
  Това наистина е изготвянето на механизъм за запалване. Аз колко пъти ви постави го в джоба си, когато Жуков е гмуркал за револвер.
  
  
  Преди да се приближи до него, той грабна револвера и се прицели в мен. Аз гмурна към порванному матрака, на които се излагат "Люгер" . Револвер Жуков изстрел с куршум надраскан на всички дясното ми бедро. Приземих се върху матрака и веднага грабна Люгер. Когато Ани отново се прицели, вдигна един "Люгер" и направи два бързи изстрела, не е на прицел. Първият куршум удари във вратата. В коридора прозвучаха гръмки викове, на вратата бяха чука. Вторият куршум се удари Бръмбар точно под сърцето. Той скочи и падна, докато седи на пода. Той седеше един миг с широко отворени очи, след това падна мъртъв.
  
  
  В коридора вика: "Полизия! Полизия! "Беше време да изчезне. Аз се излезе през прозореца на нестабилни пожарната стълба и под завывания сирените в далечината слезе в тъмна уличка.
  
  
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  
  
  Тази вечер, като допълнителна предпазна мярка, спрях в друг хотел. Моята нова резиденция се намирала в близост до Via Marco Aurelio, на малък хълм, точно срещу величествената Колизеума. Това е бедняцкий площ, и след като се установява в малка задушна стая, мен повече притеснявани от разбойници, отколкото КГБ. Прекарах беспокойную нощ .
  
  
  На следващата сутрин станах рано, извади документ от скривалището си, далеч не са толкова изобретателни, като Жуков, и се облече. Но времето за предаване на документа е било по-добре. Срещнах ще куриер в летищните париж на ден и се връчва документ, когато той вече влезе в самолета до Ню Йорк. Хрумна ми, че ако Бръмбари се отърва от документ за деня, той щеше да бъде жив и днес.
  
  
  Когато излезе да пие кафе, аз оставих го в стаята си. Както и Бръмбари, аз не исках той да е с мен по-дълго, отколкото е било необходимо. Баба често се мисли, че предмети ще са в безопасност, когато той ги носи със себе си. Но професионалист знае, че ако нещо се скрие в добро скривалище, там ще е по-безопасно. Неопитни служители обикновено са засегнати, но това безпокойство не трябва да надхвърля качеството на убежище.
  
  
  Прекарах сутринта, перепроверив време на излитане на самолета ми превозвача и закодировав кратко съобщение за Дейвид Хоук, моя пряк началник и директор на AX във Вашингтон. Хоук исках да науча възможно най-скоро, при какви обстоятелства е намерен документ. На куриера се връчва съобщение.
  
  
  Следобед се извади документ от място за съхранение, положена в сребърен портсигар и сложи портсигар в джоба. В летищните аз трябваше да предложи на куриера цигара, и след това е трябвало да се проведе размяна на две еднакви теми.
  
  
  Не съм поръчвал такси в хотела, а просто слезе от хълма в Колизеума. Но този път мерки не е достатъчно. Само след няколко минути видях, че ни преследва черен Фиат.
  
  
  "Сверни тук наляво", - казах аз на шофьора.
  
  
  "Но вие казахте, че искате на летището!"
  
  
  "Забрави за него, докато".
  
  
  "Che barbar o coraggio!" - изръмжа мъжът, обръщайки се зад ъгъла.
  
  
  Погледнах през задното стъкло и видя гледам за мен "Фиат". Сега е мой ред да се оплаквам. Аз си мислех, че всичко е минало добре, след като аз смених хотел. Но някак ме намерили приятели на Жуков.
  
  
  Ние бързо се закръгля ъгъл, още два пъти, опитвайки се да се отърве от тях. Шофьор, за да открият, че колата върви зад нас, се възползваха от случая, за да покажат своите умения за шофиране. Той влачат нас надолу по Виа Лабикана, обратно покрай Колизеума и нагоре по Via dei Fori Imperiali, след това покрай Базиликата на Константин и белия Римския Форум с разрушающимися храмове, варене на полуденном слънцето.
  
  
  "А сега накъде, синьор?"
  
  
  "Просто поезжай категорично", - казах аз, поглеждайки на "Фиат". Въпреки ловкое машина за управление на таксиметров шофьор , ние са били задържани движение, и "Фиат" не изостава от нас; той е бил твърде близо до мен. Минаха по Corso Vittorio Emanuele до Тибър, преминали Ponte Vittorio Emanuele и се запътих към Ватикана. Черна машина все още гналась за нас. Първо мислех да уча за да скрие документа някъде в едно такси, но тъй като агентыы зад нас опознали машина, този план, в края на краищата изглеждаше твърде рисковано. Така че ние продължихме да се вози на улица Via della Conciliazione до площад Piazza Pius XII. Пред нас се предвижда катедралата "Св. Петър". Когато погледна към площада с големия фонтан в средата, аз изведнъж се появи идея. Очевидно е, че това е въпрос на "сега или никога".
  
  
  "Стой, да шофьор", - казах аз бързо и в същото време да се огледа и видя, че "Фиат" е зад нас, на не повече от двеста метра . Аз пъхна пачка лири на водача в ръка, и той учудено приподнял дебели гъсти вежди.
  
  
  "Бениссимо !" - извика той ми се смяха, когато излязох. "In bocca al lupo!"
  
  
  Но тогава осъзнах, че ми трябва много повече от добри пожелания.
  
  
  Аз ускорен ход; когато отново бързо огледа през рамо, видях, че Fiat спря от другата страна на площада . На предната седалка седяха двама мъже; лицата им бяха невидими в лъчите на обедното слънце. Тяхната явна нерешителност подстрекала мен . Знаех, че ако мога да отида в музея на базиликата , ще имам шанс да се откъснат от тях, сред тълпи от туристи.
  
  
  Така че аз отново ускори крачка и побърза чрез колонада, покрай огромни колони Бемини на музеите и извън нея. Аз отново се огледа. Двамата мъже излязоха от зловещо вида черна машина и тръгнаха след мен.
  
  
  Изведнъж аз се дръпна надясно, гмурна в сянката на първите два музея и мина в третото, тъмна сграда. На входа стоеше охрана във форма. Минах покрай тях, без да погледне назад, и влезе в зала, където туристите пълни магазини за сувенири. "По дяволите", - промърмори аз; тези момчета очи са по-остри, отколкото си мислех.
  
  
  Един от тях вече е влизал в зала, когато се качих по стълбите по две стъпала наведнъж. Имах време да забележите притеснения израз през него угловатого точеного лице. Това беше мускулест мъж с тъмна коса, облечен в невзрачен свободен сив костюм. И той явно е бил от КГБ.
  
  
  На върха на стълбите, където съм аз, задъхан, осмотрелся, видях, че съм в галерията на библиотеката на Ватикана. Това беше дълго тесни пространства, от двете страни на която стояха стъклени витрини с подаръци Татковците Пию IX, Лъв XII и Пию X. Това е истинска съкровищница, украсени със скъпоценни камъни скипетров, сребърни статуи и поразително красиво изрязани златни купи и религиозни теми; на пода и между витринами стояха стари вази . В ляво от галерията видях външна стена, выходившую в двора, по който аз се състезаваха в няколко секунди .
  
  
  Аз просканировал стая и започнаха да търсят възможно място за съхранение на документа. Беше твърде рисковано да го задържи при себе си, и знаех, че, ако си късметлия, служители на КГБ никога не може да го намери, ако аз спрячу го на подходящо място.
  
  
  Служители в униформи, ходеха по коридорите и от двете страни на галерията. Чух скърцане на половиц, докато санитарите strutted назад и напред . След това се измерва своите действия с глух звук на стъпки, за да те не виждат, че правя. Аз извади от джоба си сребърен портсигар. Във всеки един момент може да се появи темноволосый агент на КГБ. Аз бързо пъхна сгъната хартия, в дясната си ръка и избута портсигар обратно в джоба на якето. Един от служителите насвистывал. Спрях и се престорил, че се възхищавам на сребърни изделия в една от витрините, постоянно гледане на служител, докато той не се скри от поглед. След това заби документ в этрусскую ваза, която стоеше пред витрини в края на галерията. Трябваше отново сгънете хартията наполовина, за да се придържа я през тесен врата.
  
  
  Аз току-що се приближи към друга витрина, като руски се появи на вратата. Той влезе бързо, като видя, че аз стоя, и на нормативната. Той също така спря пред витрина и огледа съдържанието.
  
  
  Бях сигурен, че никой не е виждал, тъй като аз си сложа документа във ваза. Надявайки се да изглежда като обикновен турист, имам още няколко минути разглеждах светините на изложбата. След това бавно излезе от стаята и отговори на кимвам на дежурния в има вратата. Когато бях в коридора, аз се приближих до прозореца и погледна към двора. Видях, че на входа на сградата чакаше втори руски .
  
  
  Аз отиде по-далеч. И така, те помислили, че да ме хванат в капан. Но ако те така си мислел, че все още не е на тази хартия. Този документ е по-надеждно съхранява в швейцарския сейф. Моя превозвач е наредено да го отложи полет на двадесет и четири часа, ако не дойде, така че това също е нормално. Сега всичко, което трябваше да направя, е да се махна от тези два руски жив.
  
  
  Слязох по стълбите на първия етаж на сградата, където открих коридор с няколко тоалетни. За тях е централен коридор с малко преддверие, водещ до задължение входа. Отидох до края на кратък от вестибюл, сви зад ъгъла и чакам. Почти веднага зад ъгъла се показа чекист - очевидно, след като помислила, че аз изчезна през служебния вход .
  
  
  Когато той стана видим, аз протегнах ръка, хвана го и му опря до стената. Бих могъл да го убие, но не е задължително. Аз все още трябваше изтрий документ от галерията, а докато го правех, аз не се нуждаят от разследването на убийството от полицията. "Ти си късно", - лъже аз, държеше го към стената. "Документ отиде във Вашингтон".
  
  
  Аз го удари с юмрук в корема. Той се удвои от болка. Аз го удари в шията му, и той падна на колене. Когато съм на път да избяга от него, той внезапно ме хвана за краката и притянул към себе си.
  
  
  Той прохрипел. - 'Ти си врешь!'
  
  
  Той стигна до лицето ми и пропусна няколко милиметра по мое дясно око. Аз съм отбил ръката си и удари с юмрук по него мясистому лице. Той извика и падна на стената. Аз станах и, когато той е на път да се изкачи отново го удари по лицето. От удара главата му отлетела настрана. Когато той се удари в стената , удари ставите на пръстите в диафрагмата. Въздухът се откъсна от неговите дробове, и той отново се срина. Аз го ритна по главата. Той е бил в безсъзнание.
  
  
  Беше ясно, че никой в основния коридора не е чувал за сбиване. Аз отидох при служебно въвеждане и открих, че вратата, както очаквах, е заключена. Но ми се стори, че аз не мога да минават покрай друг полицай от главния вход . Ето защо взех своя специална отмычку, въпреки че не беше сигурен, че тя ще се задейства с много стар замък. Опитах се няколко минути, като непрекъснато се надява, че няма да се появи на обслужващия персонал. Най-накрая отворих ключалката.
  
  
  Зад себе си чух пъшкане чекиста. Той дойде на себе си. Завъртя дръжката и отвори вратата. В стаята проникнали слънчева светлина . Излязох на малка паркинг зад сградата и стигна до ъгъла, където ждало такси. Водачът е задрямал зад волана. Наведох се и разтърси рамото му.
  
  
  "Искам да отида в хотел Della Lunetta", - казах аз.
  
  
  "Mi si live дай piedi", - отговори той ; и ако аз просто исках да разчитам.
  
  
  Аз му подадох едно пакетче лири и седна в таксито, докато той брои пари. Когато той завърши, той се засмя.
  
  
  "А сега, бързо".
  
  
  "Si, si, синьор".
  
  
  Той е направил двигател, бързо привлича предаване и отидохме до главния вход, покрай туристите и чекиста. Взех вестник с места за сядане в непосредствена близост до водача и да я държат пред лицето, когато отидохме до подъезду. Когато минавахме, аз съм на ръба загледа в агент на КГБ, човек по-ниски на ръст, отколкото на своя колега. Той погледна бързо погледна към таксито, след това се обърна и погледна в сградата, като че ли очакваше да види своя колега .
  
  
  Когато пътувахме през площада "Свети Петър", към реката, наведе вестника и спокойна. Документът е бил в безопасност - някои още. Сега трябваше да намери начин отново да се сдобият с него преди да куриер тръгне на следващия ден.
  
  
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  ;
  
  
  Не бях в състояние да се свържете с превозвача до следващия ден, но това не е необходимо. Що се отнася до документ , Ватиканските музеи са затворени в рамките на половин час след като бях отишъл с такси, и се отварят само на следващата сутрин. И така, след релаксираща хранене се преместих в третата хотел в случай, че КГБ се погрижи за втората. След обяд отидох в малък бар, поръчал чинзано и бавно го пиеше . Хрумна ми, че ако Хоук знаеше къде се намира документ, той може да бъде доволен от факта, че аз с него направих, и на което вече съм измислил начин да се върне документа. Отидох в аптеката и си купих удължен лекари пинсети. На следващата сутрин аз ще отида в галерия с пинсети под яке и, ако никой не ще бъде наблизо, опущу пинсети в этрусскую ваза и вытащу хартия. Аз ще дойда по-рано, след като се открива музея за туристите е малко.
  
  
  Аз току-що е разработила своите планове, когато момиче се приближи и седна на моята маса. Аз гледах след нея, докато все още мислех за Ватикана. Очевидно, тя е шлюхой: тънък, с тънки черни коси и твърде силно конфекционирани. На нея е евтин шарен пуловер и пола, която едва закрывала бедрото си. "Здравей, Джони. Вие сте американец, нали?
  
  
  'Да.'
  
  
  "В настроение да се позабавляваме, нали?"
  
  
  "Не и тази нощ."
  
  
  Аз нямам нищо против проститутките. Повечето от тях изглеждат изуродованными емоционално, и на мен ми харесва, че жената е здрава не само тялото, но и ума.
  
  
  Тя настоя. - Сигурен ли си, Джони?"
  
  
  "Да,", казах аз. 'Аз съм сигурен.'
  
  
  "Хей, аз знам, кой си ти", - изведнъж каза тя. - "Вие сте американски полицай ".
  
  
  Аз внимателно я погледна. 'Защо си мислиш така?'
  
  
  'Разбира се! Полицай! Мога ли да го видят? Работите с римската полиция ?
  
  
  "Аз не съм ченге", - казах аз.
  
  
  Тя трудно ми се усмихна. "Здравей, Джони - каза тя, - има нещо-кой, с кого бихте искали да се запознаете. Здравей, Джина! Фавориска ! Преди да успея да се спори, тя извика едно момиче, което дойде към нас и колебливо спря на масата, с поглед по лицето ми. Тази не беше като шлюху. И тя беше наистина доста.
  
  
  "Si encodi!" - каза доста тънка момиче, удари в третия стол. След това тя се наведе напред и чувствителни тон каза: "Джина добре говори английски. Я харесват американците. Искате да поговоря с нея, нали?
  
  
  Джина искаше да възрази срещу покани кльощава момиче, но в крайна сметка позволи да убеди себе си да седне.
  
  
  "Джина е красива, нали?" - каза един мършав гордост.
  
  
  "Че дьяволо!" - каза Джина и започнах да ставам.
  
  
  Радвам се да се запознаем, Джина, - казах аз. "Моето име е Псевдоним. Моля, посиди с нас ".
  
  
  Тя се поколебаха за миг, след това смутено откинулась назад. Тя имаше красиви черти на лицето и светло кестенява коса северните жители на Милано и Виченца. Косата й е дълга и гъста, с бели жилки. Очите й бяха кафяви, устата е широка и чувствен, а под приталенной блузкой и къса пола й фигура е повече от гурме.
  
  
  "При Предоставяне на има братовчед в Америка", - каза другото момиче, без да обръща внимание на срам Предоставяне. "Но тя казва по американски-добре, отколкото аз. Тя ще покаже. После тя стана и отиде, първо подмигнув ми.
  
  
  Попитах. - Какво означава това?"
  
  
  Джина успя да се усмихне. "Роуз обича да ме запознае с мъжете. Тя мисли, че съм самотен.
  
  
  "И ти ли си?"
  
  
  Тя хвърли към мен бърз поглед, а след това е избягал моя поглед. На всички понякога е самотна, нали?
  
  
  "Да" - призна аз, спомнил си, че това определено е вярно в моя професия. "Работиш тук, Джина?"
  
  
  Аз съм сервитьорка, любовница, ако искате така да се обадите. Но аз не спя с мъже на работа ". Последните думи тя каза бавно и решително. Аз не вървят в подробности. Твоята приятелка Роза мисли, че аз съм полицай, но в действителност това не е моя работа.
  
  
  "За мен би било все пак, ако това е вашата работа.
  
  
  Попитах. - "Мога ли да ви кажа нещо да предложи?"
  
  
  Тя погледна в очите ми. - "С удоволствие бих, Ник - каза тя, - но, както казах, аз не съм проститутка".
  
  
  Аз се усмихна. - "Аз така си и мислех. Какво искаш за пиене?"
  
  
  Направих знак на келнера, и тя поръча закуска. Ние си поприказва малко. Аз казах, че е американски официален лице, посетившим посолство в Рим.
  
  
  "Къде си в Америка?" - попита Джина.
  
  
  "От Ню Йорк".
  
  
  "Винаги съм искала да отида там. Племенница Роза говореше и за живота в Ню Йорк. Тя оценява кафенета и ресторанти. Те наистина са толкова добри, както той казва?
  
  
  Аз съм малко чакаше. "О, - казах аз, - те са добри по свой начин. Колко време работиш в този бар, Джина?
  
  
  'Не за толкова дълго време. Аз едва ли мога да си позволя да наема ". Тя наведе очи. "Аз скоро ще отида у дома", - плахо каза тя. "Днес не са на работа, и аз не им е нужна. Ако искаш, можеш да отида с мен пие. "Защо не, - помислих си аз. "С удоволствие", - казах аз.
  
  
  Аз такси и отидохме в стаята на Предоставяне. Това беше стаята на покрива на старата къща на улица Via delle Куатро Фонтане. Ние започнахме пътя на четвъртия етаж, и когато ние выдохнули на втората площадка, наведох се и нежно я целуна. Устните са меки, топли и нежни .
  
  
  В стаята бяхме разговаряха по време на пиене на вино. Джина разказва за периода, когато тя е била любовница на шефа на влиятелната римския подземния свят, на определено Джовани Фарелли. Той започна като обикновен разбойник, а след това е спечелил милиони за измами с недвижими имоти. По неговите думи, той е зле с нея се прилагат.
  
  
  "Но това е в миналото. Сега аз се задържат далеч от такива мъже, като Джовани. Аз стоя на краката си и честно да си изкарвам парите ".
  
  
  Кръвното ми налягане се повиши при вида на нейната усмивка. Известно време тя ме гледаше, след това се изправи и се обърна ключа, така че в стаята работи последователно само светлината от слуховия прозорци . Тя се съблече, нищо не казва. Нейната руса коса ниспадали я на раменете си, а пълни гърди са поискали да се докоснат до нея. Аз притянул топлото тяло до себе си и тя растворилась в мен, когато ръцете ми нежно пробежались според нея кадифена кожа. Нейните устни, внезапно горещи, намериха моите и нашите уста отвориха на взаимно проучване. Тялото, по който съм играл, е еластична и гладка, като шестнадцатилетнего тийнейджър.
  
  
  "Вземи ме, Ник", - прошепна тя в ухото ми.
  
  
  Аз разделся, и тя видя "Люгер". "Значи вие сте един полицай".
  
  
  "Казах ти истината", - казах аз. Аз съм я прегърна и тя забрави за пистолет.
  
  
  "Легло", - прошепна тя. "Заведи ме в леглото".
  
  
  Аз това го направих. Когато лежах до нея, ръцете ми помилва тялото й, докато тя не раздвинула дългите си бедра, и прекарах ръка в кадифена вътрешна част.
  
  
  "Va benissime!" промърмори тя.
  
  
  Аз съм позволи на ръката си да се изкачи по-горе.
  
  
  "Да вървим" - памет тя.
  
  
  Целунах пълни гърди, и тя затаила дъх. "Баста", - извика тя. 'Достатъчно. И сега. Искам те сега.'
  
  
  Аз бавно проникна в нея. Хъркащи виковете на излезли от гърлото си. Тялото й извивалось от страст, и ме подстегнуло силно и непреодолимо физическо желание. Аз се чувствах като я мокри бедрата затворени около мен, и звукът я свистящих, задыхающихся виковете ехото се чуха в ушите ми. Тя почесала моите ръце, нокти, обвила с ръце врата ми и раменете и ме дръпна надолу, почти обезумев от желание да довърша това, което започнахме.
  
  
  След това дошъл момент, когато всяка мисъл, всяка сила на волята изпари нежелани. "Още, още, Ник!" тя задыхалась. Устните ми скривились в ухмылке, която е наполовина сардонической, наполовина разбиране. Тя ме прегърна здраво, по-силно, и бедрата започнаха да се разклати, когато тя губи контрол. Последният в магарешка тремор, и сме се събрали, за да решат, че са започнали; тя яростно застонала песента копнеж и привидно безкрайно удоволствие.
  
  
  
  
  Когато се събудих на следващата сутрин, беше момент на паника; първите изблици на страх, когато погледна към непознат за мен квартал. До мен нещо тихо пробормотало топло тяло. Погледнах нагоре и се засмя, като видя спящата фигура на Предоставяне. Косата й бърка в възглавница - мед ореол на бяло бельо. Много внимателно съм се изплъзна от него, докато ръката не падна от гърдите ми. За миг тя пошевелилась , след това си дъх отново стана равен, и тя потъна в дълбок сън.
  
  
  Тихо, да не събуди я и не да я питат, къде отивам аз станах от леглото и събра дрехите си. Бях изненадан, че не се върна в хотела, а е прекарал цяла нощ с Джиной в ръцете си. Но в моята хотелска стая не беше нищо ценно, защото этрусская ваза в библиотеката на Ватикана все още хранила скъпоценен документ, съдържащ си една смъртоносна тайна. Но сега, когато успях да запишете документа в ръцете на КГБ, трябваше да я върна, и възможно най-скоро. Одевшись, аз приглади косата си с пръсти, още веднъж погледна към легло с смятыми мокри чаршафи и подарък под формата на красив млад тялото Предоставяне и се отправих към вратата.
  
  
  Щях да съм нищо против да я събудя така, тъй като знаех, че тя няма да възрази . Но AX е моята истинска любов, и женски удоволствия никога не трябва да ме възпре за работата, която трябваше да се изпълни. Аз се отказах от нея, последният страстен поглед. Тя не каза нищо; нейните гърди се издигаха и падна с всяко вдишване . Аз се измъкна от стаята и тихо затвори вратата зад себе си .
  
  
  Дошло е време да изхвърлите от главата си всички мисли за Джина. Трябваше да се съсредоточи върху извличане на документа, за да го получи, без привличане на внимание. Ако ме случайно уловени, пытавшегося връщане на документа, са се появили било, меко казано , сериозни усложнения. На първо място, най-лошото нещо, което може да се случи с агенти - освен смъртта, разбира се, е да привлече вниманието на обществеността. Възможност това, което ми камуфлаж просвечивается, беше доста рисковано, но ако ме долавят, когато се опитвам да вземете хартия, документът ще бъде разгледано и изследвано всички италиански полицай, който може да го вижда. Дори ако мога най-накрая да убеди властите е, че документът е собственост на правителството на САЩ, тайната престава да бъде тайна в най-кратки срокове. Бях сигурен, че не всички служители на италианската полиция, не искат да продават такава свръхсекретна документ на онзи, който има в ръцете си е голяма пакетче лири.
  
  
  И ако руснаците казаха, където се намира документа, те са могли да се опитаме да стигнем до него преди мен. Извличане на документ от етруската ваза сега основната ми цел. Всичко останало е маловажно . За щастие, аз се събудих рано, за да бъде в библиотеката на Ватикана, когато тя ще се отвори.
  
  
  Аз бях на площада Пий XII, на входа на Ватикана, когато видя голяма тълпа, ми се събраха на площада пред мен, на площад "Свети Петър". Това не е необичайно. Татко често се появява на балкона на двореца си, за да благославя вярващите и поклонниците, стоящи на площада. Но днес сутринта тълпата туристи и римляните изглеждала повече от обикновено.
  
  
  Аз трябваше да премине през тълпата, мърмори на всяка крачка се извини. На главата са били повдигнати до прозорците на Папския дворец, и след като аз се приближи до ръба на гъста тълпа, беше вик, който последва странна, почти заплашителна тишина, обхващащи зрители. Стоях неподвижно и гледах нагоре, когато стане видима облечена в бяло фигура на Папа Павел VI.
  
  
  Той вдигна ръце в знак на благословия. Но той само започна благословия, когато рязък удар расколол небето, като гръм. Първо си помислих, че това е кола на ауспуха.
  
  
  За съжаление, всичко беше много по-сериозни.
  
  
  По-късно част от секундата счупеното стъкло срине на Баща си, когато голям витраж го тераси с трясък се разби на парчета. Някой в тълпата под балкон започна да вика, и Баща ми, от погледа, когато в тълпата на площада се сви още повече стъкло.
  
  
  Виковете се качват други, когато тълпа от паника. Погледна във всички страни, за да видим откъде изстрел; снимка ясно е изпратен в Папата и пропусна няколко сантиметра .
  
  
  "Това е Татко!" извика с писклив италиански глас.
  
  
  "Те се опитват да го убие!" извика друг.
  
  
  Хората започнали да текат до входа на Ватикана, и шум ги пристъпи на вота се издигна във въздуха, като стон на мъка и отчаяние. Парчета стъкло все още паднаха на площ, но водеща част от тълпата побягна към вратата и не попадна под градушка от отломки.
  
  
  Аз още веднъж погледнах към балкона, и в този момент са се превърнали се виждат две фигури в решетки. Те се наклони, за да помогне на Баща ми да се изкачи. От мястото, където стоях, можех да видя, че той, изглежда, не е пострадал.
  
  
  Зад мен от тълпата се разнесе се още един рев. Аз погледнах през рамото му и видя дълга черна кола, уносящуюся далеч от площада. Дали това е просто съвпадение, помислих си аз , или машината като това е свързано с факта, че току-що е търсил?
  
  
  Не знам, защо аз изведнъж погледна към музеи, библиотеки на Ватикана, където съм ходила. Но когато погледна нагоре, то видя как един хеликоптер се спуска и изчезва зад сградата. Той очевидно беше нещо като американски военен хеликоптер Skyhook.
  
  
  Не ми трябваше да мисля за него нито за секунда.
  
  
  Да си проправят път през тълпата, разбрах, че трябва възможно най-бързо да стигнем до библиотеката. Аз протиснулся през засегнатите хора и отиде с централния площад в музей за колонада. Когато влязох в централен двор, хеликоптер отново стана видима. Той бавно се спусна точно над библиотека на Ватикана. А после разбрах, че нещо не е така, ужасно погрешно.
  
  
  Аз започнах да тичам, защото не можех да се губи нито секунда. Усетих как сърцето ми биеше, и адреналин хлынул по вените ми, докато аз hurtled към входа на музея . Обхванати паника гъста тълпа , служители във формата на почти всички напуснали постовете си преди папската библиотека. Те се завтече покрай мен, очите им замръзна от страх. Погледнах назад към балкона, където се появи Татко. Балкон беше празна; само парчетата стъкло остават безмолвными свидетели на това, което току-що видях.
  
  
  Очевидно е, те все още не знаеха за състоянието на светителя; със сигурност не разгневанная, паникующая тълпата. Надзирателите тичаха по площада напред-назад, сякаш търсейки следи. Но аз знаех, че те няма да намерите нищо , и бях сигурен, че в близкия бой и обща объркването е повече, отколкото изглеждаше повърхностна.
  
  
  Сега се появи втори лъскава черна лимузина. Аз гмурна зад една от колоните на входа на библиотеката. Машина с писъка спря. Скрипнули спирачки, от колата се промъкват двама широкоплечих дебели мъже и нахлуха в сградата. В същото време люк на дъното на хеликоптера се отвори и аз заловени в серия от движения в самолета.
  
  
  Зад волана на лимузина седеше на тъмно в сянката на фигурата. Лицето на мъжете е невъзможно да се различи, когато машината рванулась напред и отлетя покрай мен . Аз прищурился и се опита да запише номера на колата. Но дори ако колата спря, все пак трябва да има рентгенов очите, за да видите броя. Плоча е покрита с капак от груба непрозрачна черна кърпа.
  
  
  Когато машината скрылась от поглед, аз се мести в пътя. Аз не може да влезе в библиотеката, докато колата е била пред него, но сега, когато тя уносилась далеч, аз се завтече към входа на папския паметник и погледна вътре. Някои служители нервно говори за това, което се е случило.
  
  
  Но двама мъже добро телосложение, които само че выпрыгнули от колата, никъде не се виждаше. И никой от притесняват служители на музея на тях, изглежда, не забеляза. Може, те не са видели, как мъжете вбежали в библиотеката, но аз забелязах. Аз се приближи до стълбата, водеща към галерията и веднага сключване на два изстрела. В AX аз съм преминал много труден курс по балистика , и не е имал проблеми с определението, че изстрелите идват от галерията, където съм се скрил свръхсекретна фигура.
  
  
  Аз взбежал по стълбите по три на веднъж, държейки "Люгер" в ръката си, задръжте пръста си на разстояние спусъка. Когато стигнах до първия етаж, моите най-големи подозрения бяха потвърдени. Служител във формата, който е решил да остане на поста си, иначе не е имал време да избяга, сега се до вратата, в голяма локва кръв. Не трябваше да се наведе над него, за да видите, че той е мъртъв.
  
  
  Твърде късно видях, масивна издълбани дъбови врати на галерията са затворени отвътре. Тичах до там, но не достатъчно бързо. Дори ако аз бях на Вильгельмину, би било невъзможно да се предотврати захлопывание врати.
  
  
  Чух щракване на ключа в ключалката. Аз съм дръпнал спусъка, и дървото около ключалката раскололось. Но куршумът премина през половината от дебелата дървена врата. След това чух още един удар и осъзнах, че същото се случва на другия край на дълъг коридор. Галерия бе затворена отвътре с такава ефективност , че е ясно , че операцията - всичко , което може да включва в себе си - е била извършена с необходимата квалификация и подготовка.
  
  
  Аз бясно огляделась, за да разберете, има ли възможност да влязат в галерията. Зад мен чула и приглушени гласове. Аз повече няма да рискува. Аз се обърна, когато иззад ъгъла излязоха трима туристи. Една от тях е, краснолицая жена в ярка рокля, хвърли един поглед на "Люгер" и се разпищя.
  
  
  Я вика ме накараха за действие. Аз се завтече към редица прозорци около затворени врати и галерии. Аз отключи резето, отвори един от прозорците и се наведе напред, за да видим в двора. На около тридесет ярда от хеликоптер падна метална количка повече от три метра в диаметър и височина, до най мазнини ъгъла въже . В рамките на кошницата седеше скорчившийся мъж, и аз забелязах, че количката е направена от блиндирана стомана - същия метал, което покрива дъното на хеликоптера.
  
  
  Сега стана ясно, че това, за което аз първо предположил, наистина е вярно. Атака на Папата е голяма, отвличане на вниманието тактика, за да отклони вниманието от действителното престъпление, което сега е направено. Тези, които стояха зад това, никога не е тръгнал да убие Папата. Това нападение е било извършено, за да предизвика паника и общото объркване. Тази цел е колекция от златни и сребърни съкровища от галерията Ватиканской библиотека - на самата галерия, в която аз се махне този проклет, незаменим таен фигура.
  
  
  Виковете на напуганного турист привлече вниманието на други посетители на музея. Погледнах назад и жест да им се размине - как се махна, разожгло тревога объркана и напуганной тълпата. Върнах се до вратата на галерията, наведе се и внимателно слушал . Чух как се разбива стъклото, и се предполага, че показва в галерията са били хакнати и скоро са били откраднати ги скъпоценни съкровища - даровете на всички управници на европейските монарси, безценни артефакти, изпратени до папата от крале и църковни първенци . А между тях е документ, който трябваше да се върне - на всяка цена.
  
  
  Някъде в музея иззвъня звънец. Но никой не успя да сложи край на най-жестоко бъдат готови да ограбят в историята на Италия. Не можех да не се възхищавам изобретателност план и ефективност и професионализъм, в който е било извършено престъплението. Но точното ми документ е намирал в етруската ваза, невидима зад плътно затворени врати и галерии.
  
  
  "Обадете се на обслужващия персонал!" - Извика той е млад човек, си на непознат до мен, и го скудоумна очите и устата са се променили, когато аз столкнул му по стълбите.
  
  
  "Да, господине", - каза той, неговата камера танцуваха на гърдите му, докато той пробирался през развълнуван туристи .
  
  
  "Кажи им, че папскую галерия ограбва!" Обадих му се смяха.
  
  
  Може би това е убедителен звук на моя екип или на факта, че аз се говори английски, но каквото и да е, публиката се успокои. Дал съм ги на сигурно огради със стълбищна клетка. Дори жената, която извика, след като видя моята "Люгер", успокои и, изглежда, отново се превърна в себе си.
  
  
  Аз отново се обърна към вратата. Расколотое, опаленное дърво над ключалката обозначило път ми първия изстрел. Очевидно би било достатъчно един куршум . Може би това се е променило с втори или дори трети изстрел. Аз внимателно се прицели и произвел три изстрела подред.
  
  
  Врати застонали от попадане на тежки куршуми. Метален заключване силен скрипнул, и през дим и парчета дърво видях, че замъкът грубо опростен. Rado отново потвърди своята стойност, когато аз отново е уволнен в тежка врата. Зад мен извика друга жена и уплашени туристи в паника сляпо се втурнаха надолу по стълбите във фоайето.Сега, когато вече не заплаши опасност, аз отстъпи, вдигна крак и ритна с крак. Тае Куон, един от най-добрите техники за борба. Blow up, Up Ча - Ки, вратата се разцепи. Втората крилото и металната ключалка се хлъзнем извън дървената рамка и с трясък падна на пода.
  
  
  След това вратата хвърлен, и аз съм изключително видях две добре сгънати мъже, които са от черна лимузина . Изглежда, че това се е случило преди няколко часа. Но са минали не повече от десет или петнадесет минути, откакто двама мъже и техните другари в хеликоптер - избухна в музей.
  
  
  Те запихивали един ценен артефакт за още няколко вече претоварените тежки полотняных торби. Метална кошница, която съм виждал, висеше пред отворен прозорец на галерията и е била прикрепена към широк каменната перваза две метални куки . Третият е качил ленени торби за боклук. Стъклени витрини са били разрушени, а полиран пода е покрит от счупено стъкло .
  
  
  Как само съм счупи врата и от пръв поглед огледа на мястото на инцидента, най-близкият до мен крадец се обърна и наставил на мен револвер. Той извика към две от своите приятели, и един от тях е изтървал на пода в ленена торбичка и започна да стреля на случаен принцип.
  
  
  Аз гмурна за опора, когато във въздуха просвистели куршуми. Около мен се разнесе звук рикошетирующего олово . Куршум нарязани на вратата опора и едва не удари ме в главата и гърдите. Аз тихо выругался и отстранился още малко .
  
  
  Още един куршум просвистела покрай крилото на плитчина. Аз выждал миг, след това высунул главата зад ъгъла и стреля. Галерия почти не служи като прикритие за трима мъже. Човек, който е направил първите снимки, се опита да избегне. Но Rado е по-бързо, и аз уби първата си цел куршум, попавшей в лявото му ръка.
  
  
  С устните си паднал сдавленный вик. Той застонал и падна на счупена витрина, револвер падна от неговите безвольных и безполезни пръстите. Погледът ми падна върху втория човек в този момент, когато той стреля в мен.
  
  
  Това нямаше да се откажат толкова лесно, както му приятел. Той подтащил си тежка чанта към отворения прозорец, в желанието си да сложи съкровища в метална кошница. Аз съм дръпнал спусъка "Люгера", промахнувшись на инч до лявото бедро, и той успял да предаде чантата си на трети мъж, който все още стоеше край отворения прозорец.
  
  
  Зад тях е стъклена витрина в другия край на стаята. В навечерието на этрусская ваза стоеше до тази витрина. Но сега, когато аз погледнах, в устата пересохло. Вазата не е имало.
  
  
  Проблеми - големи проблеми. Ако не се спре крадците и не се върнете на вази, последиците ще бъдат непредвидими. Аз не дълго мислех над ситуацията, но се блъсна в галерията, стрелба. Аз се прицели в ранен и втори път изстрел му в дясното бедро. Той беше отстранен, останаха само двама от неговите спътници.
  
  
  Човек, когото съм виждал спускающимся в метална кошница, отново се изкачи вътре; от мястото, където стоях, се виждаше върховете на два пълни ленено торби. Темноволосый мъж, който му помогна, бях готов да си тръгне. Галерия беше почти празна, лишена от своите скъпоценни съкровища. Когато този човек ми отвори пожар обратно, аз се срина на земята. Куршум заплашително свистели точно над главата ми. Но аз продължих да стрелям, и дърво и стъкло деформирана около мен. Аз се чувствах като парчета стъкло падна върху бедрата ми и гърдите.
  
  
  Ако не бях убил двама други мъже, ако не получи обратно документа от етруски вази, Хоук никога да не ме е простил, меко казано.
  
  
  "Шапка caita!" - извика човекът до прозореца, като на приятел побързат. Той пригвоздил мен вашите снимки, когато се разболеят спъва до прозореца, оставяйки пода кървава следа. Миг по-късно двамата мъже са били в метална кошница със своя приятел .
  
  
  Аз скочи и стреля още два пъти, когато кошница се е повишил до зияющему брюху парящего хеликоптер. Но когато се приближи до прозореца и отново е уволнен, гледаше навън, кошница с намиращи се в нея хора вече изчезна вътре жужжащей машини.
  
  
  Armor protection, and firepower плоча стоеше на място, а последната ми куршум отскочи от метал. Аз выругался, когато няколко музейщиков и дузина полицаи нахлули в двора точно под мен. Те са "бомбардирани" с хеликоптер, но без резултат.
  
  
  Спрете крадци изглеждаше невъзможно. Аз спед далеч от прозорците в коридора, без да обръща внимание на руините зад мен - руини, в които доскоро са били съхранявани най-ценните съкровища на музея. Няколко любопитни туристи, търсещи развлечения - и те го имам - все още жались на върха на стълбите. Един от тях, дебел човек с къси панталони-бермудите, на врата си имаше бинокъл.
  
  
  "Дайте ми бинокъл", - казах аз.
  
  
  Той ме погледна и презрително изсумтя. - 'Върви по дяволите.'
  
  
  Аз веднага нацелил към него "люгер". "Бинокъл", - повтори аз. "И сега".
  
  
  Внезапно тя се уплаши. Той нервно треперещи пръсти ми подаде бинокъл. Аз ги взе бинокъла от ръцете му, изтича обратно до прозореца и нацелил бинокъл на хеликоптер.
  
  
  Люк в пода е сега е напълно затворен, защитавайки пътници и съкровища Ватиканской колекции , както и документ, който аз, за съжаление, се скри в етруската ваза. Хеликоптерът започна да се издигат и се отклонява от музея. Гледах с бинокъл на хеликоптер, но в него не е имало опознавателни знаци, позволяващи да се идентифицират собственици. След това аз изпратих бинокъл през прозореца от лявата страна на хеликоптера и хвана лицето за този прозорец. Това е лицето, от което косата в задната част на главата, стоеше на края. "Невероятно", - помислих аз, продължавайки да се гледат в профила на човек, когото беше виждала много пъти преди .
  
  
  Не ме заблуждавайте нито очите си, нито зрител. Аз трябваше да повярвам в това, което видях. Това бе лице, подобно на череп - празно, кожа като пергамент, плътен и восък. Очите на човека представлява омраза змеиные цепка с тънка струя черни зеници на жълтеникава кожистом лицето. Широка уста с тънки устни нагънати в черепа насмешка. Това е профил, който аз през цялото време гледах: от едната страна на лицето принадлежи на себе си развратному и чудовищному човек, когото някога съм познавал. Аз си мислех, че се отърва от него завинаги, в деня, когато той падна в Ниагарския водопад.
  
  
  Съдейки по всичко, той издържа на падане. Юда все още е жив.
  
  
  Хеликоптерът бързо се покачи отново излезе и след миг изчезна.
  
  
  Аз се върнах в галерията и огледа стаята. Останаха не тронутыми само няколко витрини, без съмнение, се дължи на факта, че съдържанието им е достатъчно ценен. Оказва се, че крадците са знаели точно какво искат, преди да проникнат в стаята .
  
  
  Аз отново избраните около этрусскую ваза, отчаяно надявайки се, че просто сдвинули или счупи . Но вазата не е имало, и не е имало никакви отломки, сочещи на това, че тя е била счупена по време на обир. Знаех, че вазата не е съществена пазарна стойност. Тя е нещо, което струва само колекционери. За мен запали светлина. Юда, един човек, който толкова дълго време пречи на организацията AX , проявявал особен интерес към древните италиански артефактам. Аз не се съмняваше, че очите ми видяха всичко правилно. Юда е бил все още жив. И той организира най-фантастично обир на нашето време . И той е этрусская ваза, защото той е специално проинструктировал хората си я вземе също.
  
  
  Аз потръпва, когато го представи радост, изненада да открия, скрит във ваза. Това е неприятна мисъл.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  
  
  
  
  "Това е Невероятно!" - извика Ястреб, яростно расхаживая пред бюрото от махагон в своята временна парижки централата на улица Rue de Fleur. "Невероятно!" Той сладко ме погледна и мина по-нататък в своя твидовом костюм. Му сива коса са растрепаны, и той енергично се дъвчат тънка незажженную пура, която подпрыгивала между зъбите.
  
  
  "Съжалявам, - казах аз.
  
  
  "Това не е толкова сложно, Ник, - рязко каза той. "Имаш в ръцете си е този проклет документ. А после... е, аз никога не съм чувал такава странна история, като това, което аз току-що говорихме.
  
  
  'Аз нямах избор. Аз трябваше така да направя. Това е просто глупаво съвпадение, че
  
  
  "Знаеш ли, на когото трябва за това да отговори?" Ястреб вежливо ме режи. "Това е съвместна операция, не помниш ли? Има хора от военното разузнаване. Аз трябва да докладва за това на Пентагона и ... Господи, ти поне можеш ли да повярваш, като президент ще реагира на това? Когато аз искам да сложа на телефона след разговора си с него, не мога да спя на дясното ухо цяла седмица " .
  
  
  "Чуйте, - гневно казах аз, - ако искате да се съблича ме на задачата ..."
  
  
  Ястреб за миг внимателно ме погледна, като че ли видя, че аз седя там за първи път. Изражението на лицето му се е променило. Шок от лоши новини, изглежда, е намалял. Боже, Ник, каза той, не обръщай внимание на мен. Не мога да ви обвинявам всички, аз го знам. Въпреки, че много хора ще се опитат да го направят. Ако има поне някаква вина, аз я ще. Знаеш ли, беше много недоволство от факта, че председателят възложи на тази позиция AX . Обзалагам се, те прыгнут ни на шията си .
  
  
  "Аз не знам какво още мога да направя", - казах аз. "Може би... Аз търсех начин да направите това е по-различно.
  
  
  Глупости. Ако това е обир, не се случи точно тази сутрин, може би вече са се превърнали в голям герой. Честно казано, от ваша страна е доста умен за да скрие документа в тази ваза .
  
  
  Аз слабо се усмихна. - "Колко мило, че го е казал. Трябва да призная, самата аз така си мислех ".
  
  
  Но вие, разбира се, разбирате, че да се убедят в това някой да е безсмислено, - кисело каза той. "Ние сме в криза, докато не се върнем на този документ. Между другото, и как да се излезе от този музей, след изчезването на хеликоптер?
  
  
  "Вървях по служебно входа, за да не те хванат охранители в сградата.
  
  
  Но на път за там, аз отидох един по коридора на първия етаж, където е открито прозорец, който просто умоляло използвате. Аз скочи от около пет фута, това е всичко.
  
  
  "Хм", - прорычал Хоук. "Е, поне, не ви хванат. Сигурни ли сте, че сте видели Юда?
  
  
  "Ако не той, то това трябва да бъде, неговият брат-близнак", отговорих аз. "Лице, което изглеждаше идентично. Хоук поклати глава. Той извади пурата от устата си, изпревари маса и падна на един стол. "Юда все още е жив. Хм ... Ние не намерили тялото му, когато той падна в водопади. Така че е възможно ".
  
  
  "Аз мислех за тази кражба на произведения на изкуството", - казах аз. "По стил, той напомня на няколко други кражби на произведения на изкуството, извършено в Италия през последните няколко години. Интересно, може ли Юда да бъде ръководител на всички тези грабежи?
  
  
  "Аз мисля , - каза Хоук, - че ако тази серия кражби, дело на ръката на Юда, готов съм да се обзаложа, че има и други мотиви, освен финансова изгода. 'Може би. Но сега аз съм по-притеснен документ, от големи планове и на Юда. Той със сигурност ще го намерите в тази ваза, и най-малкото, което той ще направи, е да продаде го на руски, или на китайски, който поради своята омраза към Запад.
  
  
  В кожен стол зад бюрото Хоук изглеждаше много малък и много уморен. Ме притесни това, че аз обременял си тези притеснения.
  
  
  "Ако този детонатор скопируют други, Ник, - нежно каза той, - ние може да имаме сериозни проблеми. Аз не вървят в подробности, когато е давал ви е задача, защото не е необходимо тази информация за изпълнение на работата, но аз вярвам, че вие вече трябва да знаят, че сме загубили, ако информацията се окаже в ръцете на потенциални врагове. . '
  
  
  "С помощта на това нещо, Ник, можете да създадете ядрени заряди в много малък мащаб. Минохвъргачки и гаубици могат да бъдат начислени на малки ядрени боеголовками, както и резервоар пистолет. Един изстрел от резервоара на пистолета може да убие стотици хора."
  
  
  "И никакви преговори за тактически заетост оръжие няма", - казах аз.
  
  
  Аз не вярвам, че сме използвали такова оръжие, дори и ако сме го конструировали и произвеждали. Но руснаците не могат да се налагат върху себе си е ограничение. Малко ядрени оръжия би било идеално за по-малки войни, които не спират на тяхната граници ". Аз поклати глава. - "Надявам се, че съм бил прав да кажем за Юда. Ние можем без него и свързаните с него усложнения. Аз никога няма да забравя операцията, която той е прекарал няколко години, когато решил да остави своя отпечатък в Америка - периодични прекъсвания, черно мъгла, мръсна вода, кръв-червени реки и езера ".
  
  
  "В действителност - каза Хоук, - но сега ни интересува само едно - ние трябва да получите този документ от Юда или на когото и да било в този хеликоптер. Полицията в Рим, очевидно, е на ваша страна, но аз не очаквам от тях прекалено много. Не отивайте към него, ако не откриете, че те имат ясни насоки ".
  
  
  "А какво ще кажете за Интерпол в Рим? Аз знам там няколко души и те вероятно ще се води дело по този случай ".
  
  
  "Ще работя с тях. Разбира се, те не могат да знаят точно с какво се занимавате ".
  
  
  'Аз разбирам.'
  
  
  "Имаше възможност да се запознаят с галерия на библиотеката на Ватикана, преди да ви трябваше толкова бързо да се измъкне?"
  
  
  "Аз бързо осмотрелся".
  
  
  "Ами, аз мисля, че трябва да погледнем на тази ситуация там", - каза Хоук, лепене на пурата обратно в зъбите и прикусив си.
  
  
  "Но как можем да постигнем това? Докато полицейското разследване не приключи, ще двойна охрана.
  
  
  "Може би на теб това ти е твой приятел от Интерпол", - размишлявал Хоук. Но не, ще разчитате на това. Аз мисля, че е по-добре веднага да отидете до горната фигура ".
  
  
  "Комисар На Рим?"
  
  
  "Не" - засмя Хоук. "Татко".
  
  
  Аз съм се премества напред в стола си. "Да се говори с Баща?'
  
  
  'Защо не?'
  
  
  "Боже, аз не знаех какво да правя. Имам в предвид, имате протокол и всичко останало. Някой друг не може да направи това ? Мразех да се срещат с видни политици, а това, че е предлагала Хоук, е напълно недопустимо .
  
  
  "Ник, ти трябва разрешение за обиск на мястото на престъплението. Това означава, че ти си този мъж, който може да говори с Папата. Аз вярвам, че вие ще намерите Павел VI очарователен човек ".
  
  
  "Но той ще вземе от мен?"
  
  
  "Ако президентът му се обадих, да. Ако се наложи отново се опита да си върне документ за приятелство, Татко би могъл да се провали, защото той се намеси ще е въпрос между двете световни сили. Но тъй като е ясно, че нашата държавна тайна е случайно открадната престъпници, аз вярвам, че Татко ще се радвам да ни помогне по всякакъв възможен начин. И ако той каже, че можете да опознаете библиотека, полицията едва ли ще може да те спре."
  
  
  Аз въздъхна. - 'Хорошио. Когато се върна в Рим?
  
  
  "Тази вечер" - каза Хоук. "Това е, ако това няма да попречи на твоите планове към днешна вечер". Последният коментар прозвуча саркастично.
  
  
  Казах с безизразния изглед: "Ами, на тази малка стюардеса от самолета. В нея двадесет и четири часа почивка преди следващия полет, и аз казах ... "
  
  
  "Доста, Ник", - мрачно каза Хоук.
  
  
  Аз се засмя и се изправи. 'Аз ще ви държа в течение.'
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  В топлото време в Рим е приключила; е облачно и дъждовно. В Колизеума са били дълбоки басейни, отражавшие древното архитектурно величие. Калдъръм улички е вымыта, и туристите да ходят с разноцветни чадъри, от които капе вода.
  
  
  Вестниците са пълни с публикации за грабеж във Ватикана. Но е удивително колко малко хора, изглежда, са знаели за това, което се е случило в действителност. В някои разкази се съобщава, че парашутисти слизат от самолета в двора на музея. Други очевидци са били сигурни, че крадците са били маскирани. Една вестникът съобщава, че в сградата се е намирала една дузина мъже, всички те са били въоръжени с автомати и заплаши, че туристите смърт. Друг вестник съобщи, че непознат в маската се появи от нищото, за да спаси живота на тези, които са застрашени от престъпниците. Този непознат в маската, като се съобщава, е имал немска огнестрелни оръжия и говори или на славянски език, или на иврит.
  
  
  Аз просто се надявах, че полицията ще бъде по-добре информирана. Нищо чудно, че слухове и предположения, така широко са се разпространили след този сензационен престъпления, но никога не съм виждал да преса е в такъв хаос. Аз не съм прочел нито една статия, която точно описывала и да е, това, което се случи толкова слънчева утрин.
  
  
  Най-доброто, което можех да направя сега, е да се свържете с моя приятел Антонио Бенедето в централата на Интерпол в Рим . Антонио беше млад красив инспектор, който на два пъти ми помогна да преглеждате файлове на Интерпол. Аз си мислех, че отново мога на него да се разчита. Аз съм добре да разгледа лицето на човека, когото съм наранил в галерията, и аз исках да разгледате снимки на престъпници. Знаех, че мога да се доверя на Тони, който ще се съхранява на моята личност при себе си и не задава въпроси.
  
  
  Аз отидох при него късно сутринта. Гласът му беше топъл и приятелски.
  
  
  "Ник - каза той с глух стуком, - каква изненада отново да чуя от теб, амиго. Какво правиш в Рим? Вие сте организатор на грандиозния обир във Ватикана? Неговият смях беше заразна.
  
  
  "Това не е моя работа", - казах аз. "Аз се занимавам само с истински пари. Банките. Касиери и др.
  
  
  Той отново се засмя. "Но този случай изисква голямо въображение, амиго".
  
  
  "Да,", казах аз. "Честно казано, аз бях по някакъв начин участвал".
  
  
  "Давверо ?"
  
  
  Аз не вървят в подробности. "Тони, аз бих искал да гледам няколко снимки. Можете да го организира?
  
  
  'Разбира се. Елате днес следобед. Още по-добре, обядват. Знам едно хубаво кафене наблизо оттук.
  
  
  'Днес не мога. Имам назначена среща.
  
  
  Оа ами, надявам се, тя е красива жена ".
  
  
  "Аз казах, "Не. - "Татко".
  
  
  "Невъзможно ! - каза Антонио.
  
  
  'Това е така. Отче, приема ме в два часа следобед ".
  
  
  'Милосърдие!' - нежно каза той. "Имаш повече влияние, отколкото си мислех, амиго".
  
  
  "С малко помощ от Вашингтон", - казах аз. 'Аз ще те науча по-късно. Мога ли да дойдат до вас офис на сутринта? '
  
  
  "Бениссимо" , - каза Антонио. "Изглежда, че ти винаги ме возбуждаешь, Ник".
  
  
  В същия ден, когато се върнах във Ватикана. Районът около музея е оцеплена, и полицията е видима навсякъде. Да се върне в галерията без разрешение на властите, би било невъзможно . Със същия успех може да се опита да проникне във Форт Нокс.
  
  
  Сигурността на Татко сега е много по-добре, отколкото изглеждаше в началото. Извършителите са изплашени изстрел произведените в него в деня на обира, и никой не можеше да се обърне към него, без внушителни документи и след щателна проверка.
  
  
  Първата линия на защита се състои от няколко полицаи на входа на стопанска постройка, където са налични папские жилища и офиси. Това са добре обучени хора, и им е нужно време, за да ме провери.
  
  
  Разбира се, оставил съм всичките си оръжия - и особено Вильгельмину - в хотел. Когато те не са в състояние да намерят нищо подозрително, те предадоха на мен полицията в цивилни дрехи, който връчи на мен Ватиканской гвардия.
  
  
  Най-накрая ме сопроводили в папские квартали. Стаите са богати на история на западната цивилизация. Покрити ламперия стени бяха украсени с фрески, тавани са мозайка, безброй картини и избледнели гоблени. И все пак в него атмосферата беше в аскетизъм, почти в аскетизъм. Усещането, което ми стана, когато аз огляделась, е чувство за тържественост, пълна липса на лекомислие.
  
  
  Ми показа място в голяма зала за изчакване, и докато чаках, си мислех за всички глави на държави и високопоставени лица, които седяха в една стая. И сега е ред на Ник Картър, Killmaster N3 AX. Аз не знаех, рассмешило ли ме това сравнение или опечалило.
  
  
  Мина поне половин час, и аз започнах малко по-нервна, когато вратата се отвори. В приемната влезе висок, вид на знатен мъж в огнено-червено кардинальном дрехи.
  
  
  "Ваше високопреосвещенство", - казах аз, ставайки прекалено бързо.
  
  
  Той се приближи към мен с невыразительным лице. "Предполагам, че мистър Картър?" - нежно попита той.
  
  
  'Да.'
  
  
  "Аз съм кардинал Пей. Негово Светейшество може да ви приеме сега. Можеш да ме следват ". Той посочи към стаята, от която току-що се появи.
  
  
  Аз го последвах отблизо, когато чуете звука на собствените си стъпки. Когато той затвори зад нас вратата, аз кимнах други два кардиналам, очевидно, почетному караулу. Ги изтъняват, но не и зли очи ми казват, че зад всяка моя стъпка е внимателно да се наблюдават, ако не се оценява.
  
  
  В края на залата стояха две монах в кафяви дрехи. Само за мен, гледани пет мъже, когато бавно наведе глава, защото не знаех какво друго да правя. Точно пред мен заобиколен от двама монаси седеше Павел. Той беше в бяла престилка и чепце, а на гърдите имаше голям златен кръст.
  
  
  Кардинал Пей и не каза нищо. Едва забележима промяна в израза на лицето му ме накара рязко стъпка напред. "Ваше Светейшество", - казах аз, отново спадане на главата, без да знаят, почитат или не. Усмивка се плъзна по поджатым устните на Татко. Може би, той видя, както аз се почувствах неудобно . Може би, той усети несигурност, която, като си мислех, отражалась в мен. Във всеки случай усмивката му много ме отново за осигуряване. "Г-н Картър, - каза той в перфектно английски, - крауч, моля". Той посочи стол до себе си и го папское пръстен за миг засверкало в светлината.
  
  
  Аз седнах, мъчително осъзнавайки, че престижа на моето правителство, да не говорим за Ястребе и БРАДВА, сега е поставен на карта. Но снизходителното поведение на Папата е заразна, и скоро усетих, че започвам да се отпуснете.
  
  
  Кардинал Пей зае позиция в дясно от Папата. "Това е един млад човек, изпратен от президента на Съединените американски Щати , Ваше Преосвещенство - каза кардинал.
  
  
  "Да, спомням си, че тази аудиенция е поискано".
  
  
  Папа Павел VI се обърна към мен, и му поглед за миг затуманился. "Оказва се, че вашето правителство е станал посветен на един от последните - и много прискорбному, изключително прискорбному - кражба".
  
  
  "Да, Ваше Преосвещенство, - казах аз. "Заедно с папскими дарове е била много важен документ. За да го предпази от ... ъ ... вражески елементи, взех си позволя да го скрие в един от вашите прекрасни етруски вази. Някои елементи са ме придружава в музей; хора, които искали да вземат от мен документ ".
  
  
  Знаех, че съм на хлъзгав земята, на територията на международната дипломация. Така че аз съм максимално внимателно също набира думи. Когато Татко кимна, сякаш съгласявайки се с мен, аз се радвам, че въпреки неяснотата на краткото обяснение, аз ясно се изразява.
  
  
  "Вашият президент, - каза той, - той каза, че този ... този документ, както вие го наричате, е от изключителна важност".
  
  
  - Всъщност, ваше Преосвещенство. Ето защо ни е толкова исках да разгледате галерия и, може би, да задам няколко въпроса на служителите на музея. Ние разбираме, че полицията провежда задълбочено разследване. Но поради важността на този документ за моето правителство ние открихме, че е необходимо да проведе собствено ... ъ ... предпазливи разследване ". Кардинал Пей кимна, гледайки първо на Баща си, а след това отново към мен. Аз отиде по-далеч.
  
  
  "Например, ние трябва да се определи, попада ли ваза в брой откраднати. Разбира се, шансовете са, че тя е била преведена на etrust музей, след като излязох от библиотеката ".
  
  
  "Аз не мисля така, - каза кардинал Пей.
  
  
  "В действителност", - потвърди Баща. "Предполагам, мистър Картър, опис завършена. Аз само бегло погледна към нея, но не си спомням, че с нея е этрусская ваза. Разбира се, голяма част от откраднатите неща облагат с витрини ". Той спря и погледна покрай мен към отсрещната стена. Сякаш времето върви бавно, но не каза нищо. Най-накрая той отново ме погледна . "Превъзходен, мистър Картър", - каза той. "Не ви е позволено да прекара остатъка от деня в галерията и други помещения на библиотеката. Аз също разрешавам ви да направите заявка - т.е. без предоставяне на допълнителна информация, но аз може би не трябва да ти кажа - в музей за етруско ".
  
  
  "Това е много любезно от ваша страна, ваше Светейшество".
  
  
  Той се обърна към кардинал Пею. "Приготви писмо, за да мога да го подпише. На г-н Картър не трябва да има излишни проблеми с нашата полиция.
  
  
  "Да, Ваше Преосвещенство", - каза кардинал, отново кивнув.
  
  
  "Уверете се, че това ще се случи веднага." Татко отново се обърна към мен. "Ние лично желаем да сте намерили този документ, г-н Картър."
  
  
  "Благодаря ви, Ваше Преосвещенство", - казах аз, ставане и прави няколко стъпки назад. Аз се поклони и излезе от стаята, последван от мен вървеше кардинал Пей.
  
  
  Двадесет минути по-късно получих бележка с подпис и печата на Папата. Ме обхвана вълна на облекчение. Моята аудиенция при Папа Павел VI мина добре, но това е най-нервната част от мисията ми.
  
  
  
  
  Аз първо отидох в etrust музей. Цялата територия е била временно затворена. Не беше нито посетителите, нито туристи, така че не е имал проблеми с получаването на информация. Както и други музеи на Ватикана, този изглеждаше повече като на дворец, отколкото на което и да е друго. Той е вкаран ценности и артефакти етруската епоха. Спомних си, че повечето неща били намерени в близост до Етрурия по време на разкопки на Папа Григорий XVI. Нямах представа, че в музея ще бъде толкова вази, бутилки, чаши и други съкровища. За съжаление, се надявам, че ще мога да научите ваза, се оказа напразен. Но с помощта на някои от хората от музея и ги богат архив открих, че ваза е била прехвърлена на Ватикана почти две години по-рано , и че няма никакви записи, за да го върне обратно.
  
  
  По-късно същия ден аз съм говорил с някои служители от галерии, които потвърдиха, че ваза, доколкото им е известно, стоеше в галерията на сутринта на грабеж. Това ме остави със заключение, когото аз вече се уплаших: разбойниците хванали нея.
  
  
  Аз прекарах част от деня в галерията след внимателна проверка в полицията. Млад полицай в цивилни дрехи, подозрително погледна бележка на татко.
  
  
  "Това трябва да се провери, синьор".
  
  
  "Тогава направи го бързо - казах аз. "Имам време да се огледам само днес".
  
  
  'Има определена процедура
  
  
  "Виж", казах аз. "Татко сам каза ми, че няма да има проблеми с тази бележка. Трябва ли да съобщя, че вие се съмнявате?
  
  
  Младият човек за миг ме погледна. След това той отново погледна към бележката. "Извинете, - каза той. Той излезе в галерията и връчи бележка втория полицията в цивилни дрехи. Мъж прочетох това. След това те ме гледаха и нещо тихо каза един приятел на италиански. Един човек , който стоеше до вратата, се обърна, сочещи към мен, а след това говори решително към друг детектив. Отговорът е бил спокоен и е съпроводено с небрежно движение на китката на ръката. Млад мъж е задържан ми бележка. "Моят шеф казва, че можете да отидете в галерия", - мрачно каза той .
  
  
  "Грацие" , - казах аз и взех бележка.
  
  
  Влязох и се огледах. Включително на един млад човек, имаше трима полицаи. Те тихо говорят помежду си. Дълъг зала изглеждаше по-различно от първия път, когато го видях. Прозорците са затворени, защото валеше дъжд, беше мрачно. Счупени капачки за стъклени витрини са били отстранени и разследвани в обект на пръстови отпечатъци. Бях сигурен, че ако крадците са оставили някакви веществени доказателства, полицията вече взех да ги има. Но от това, което видях сутринта, нищо значимо не е останало би било, ако това са отпечатъци от пръстите ...
  
  
  Аз погледнах към вратата. Би било невъзможно да се идентифицират отделни отпечатъци от обувки сред многото налични, ако те не са от рамката на прозореца или в други определени места, където са само крадци.
  
  
  Аз отново избраните около этрусскую ваза, въпреки че бях сигурен, че я няма в залата . Попитах на полицията, не са били използвани независимо дали ваза или счупени вази като улики. Той каза, че това не е така.
  
  
  Върнах се в коридора, опитвайки се да си спомни, че аз съм виждал, изкачването на стълби тази сутрин: мъртво слуга и само захлопнувшиеся врати. Аз се обърнах и се върнах в галерията. След това отидох до мястото, където е било тялото, и видях, че на него все още личат петна от кръв. Сега вратите бяха широко отворени и когато надникнах зад дясната врата, видя, че счупен катинар още не е ремонтирана. Полицията вероятно ще е интересно да научите за 9-мм басейн, която те извади от дърво. Погледнах към земята и видях още нещо. Вратата прижималась към стената с метална кука на пода, който вставлялся в проушину долу на вратата. Това беше интересно. Това означава, че, за да заключа вратата, крадци трябваше да стоят зад врати, за да се освободи куки . Наведох се и погледна в пода. Тънък слой прах зад вратата е оставил ясен отпечатък последните обувки .
  
  
  Най-вероятно отпечатък направи човек, който е убил охрана и заключени врати от тази страна на галерията . Ми тя изглеждаше креповой подметка с доста необичайно клетчатым модел. Аз изпревари отпечатък, отцепил вратата куката и бутна вратата, за да влезе повече светлина . Извадих от джоба си миниатюрен фотоапарат с сверхчувствительной черно-бял филм. Направих три снимка за печат обувки и постави камерата обратно в джоба. И когато отново се изправи, видя в близост до с отпечатък от бучка засъхнала бяла кал. Най-вероятно това е отвалилось от обувки, на която е направен отпечатък. Аз извади от друг джоб кърпичка, взе парче глина и увити в кърпа, след като младият детектив се върна. Докато той гледаше, аз отново бутна вратата и завършен кука.
  
  
  "Нещо не е така, синьор?" - попита той. По неговия тон може да се предположи, че той ме прие за досадни на посетителя.
  
  
  Аз не щях да говоря с него за следе. Ако е възможно, бих искал да се намери Юда преди полицията. От полицията могат да бъдат различни представи за правото на собственост върху документа и може да започне международна интрига, преди да съм го върна - и само след като италианските военни власти внимателно да го прочетат.
  
  
  "Аз просто видях, че тези петна от кръв по пода", - лъже аз. "Ужасно състояние".
  
  
  "Да, ужасно е", - успокоително каза той.
  
  
  "Благодаря ви за сътрудничеството", казах аз, да се обръща, за да тръгне.
  
  
  Той се спря на мен. "Кажи ми, синьор, вие сте от Интерпол или, може би, от вестници?"
  
  
  "Нито това, нито онова", - казах аз. "Аз съм професионален посетител на музея. Аз ходя на музеи по целия свят, а след това се обобщават и каталогизирую съдържанието на различни публикации. Докато съм посещавал повече от десет хиляди. Аз не можех да чакам откриването на галерията, тъй като до края на седмицата имам още има петдесет и три музея в седем други европейски градове. Ми време е да тръгваме , защото днес трябва да посетите още няколко музеи тук, в Рим ".
  
  
  "Разбира се" - каза той.
  
  
  Когато аз си тръгнах, че един млад човек ме погледна с изненада, гадая, не се заблуждавайте ли го.
  
  
  
  
  Офис на Интерпол разположен на адрес: Via Filippo Turati, 23, в невзрачном сграда. Времето се изясни, и във въздуха витал освежаващ пролетен въздух. Това би било едно прекрасно утро, за да се разходят из Рим и да се потопите в атмосферата - да отидете в увеселителен парк Tivoli Gardens, Термите на Каракала, или известната вила Адриана. Но работата все още предстояла и тази работа са чакали за слабото фасада на централата на Интерпол.
  
  
  Намерих си приятел Тони Бенедето в малък офис на втория етаж. Усойни стени и мебели за офиса отразени слънчеви лъчи, проникващи през отворения прозорец, и широката усмивка Тони .
  
  
  "Ник, приятелю!" той направи с мен и изпревари бюрото си, за да те прегърна ме.
  
  
  "Buon giorno, amico", - казах аз с смешком.
  
  
  Тони е почти на моя ръст, с гъста черна коса и блестящи очи. Ние и по-рано помагаха един на друг, и заедно много забавно прекарване на време. Тони хареса, малко да се позабавляваме.
  
  
  Седнахме. Извадих пачка Lucky Strike и предложи Тони цигара.
  
  
  'Ах! Сега си спомням, защо си ми толкова ви харесва, Бамбино. Защото имате добри американски цигари.
  
  
  Аз прикурил, и ние известно време седяха мълчаливо и мълчаливо пуши. "Така ти сега инспектор?" - казах най-накрая.
  
  
  Той сви рамене. "Ако останеш в организацията е достатъчно дълго, в крайна сметка ще станете шеф, независимо дали ви харесва или не". Той се усмихна на паста за зъби.
  
  
  "Може би ми е по-добре да си тръгне от AX, преди на шефа да се откажат", - казах аз. "Не мисля, че ще мога да се справя с офис работа".
  
  
  "Аз също" - каза Тони. "За щастие, моето малко промоция ми позволява също така да работят на открито". Сега е тъмно-кафяви очи стават сериозни. "Имам дело за грабеж на Ватикана, Ник. Като към това са замесени?
  
  
  Аз обобщи това, което се е случило досега. Аз му казах за документ, но не и за това, че той съдържа. Той слушаше мрачно. "Бих искал да видя твоите полицейски снимки" , - реших аз. "Аз съм добре видял човек, когото си наранил ".
  
  
  "Ние разглеждаме заедно, Ник - каза той. "Изпратил съм човек на Ватикана, но той нищо не намери. Възможно ли е, че ние ще бъдем, заедно да работят над този въпрос? "
  
  
  "Може да бъде", - казах аз. "Но не официално. Аз предпочитам да Интерпол не научих причината за моето присъствие ".
  
  
  Той кимна.
  
  
  "И още нещо", добавил аз. "Ако ние бяхме в състояние да намерите документа, е моят. Вие дори може да не се спомене за съществуването му, за да си началници ".
  
  
  Тони помислих за това. "Добре, Ник - каза той. "Ние сме заинтересовани от завръщането си съкровища на Ватикана, ние не трябва да се рови в държавни тайни на Америка". Усмивката бавно се връща към лицето си. "Имам чувството, че имаш възможност".
  
  
  Аз извади от джоба си миниатюрен фотоапарат. Това беше Minolta много бързо затвор, и аз бях в нея суперпанхроматическую филм. "Мисля, че това ще ви заинтересува", - казах аз. "Колко бързо това може да бъде проявено ?"
  
  
  "Имаме една малка тъмна стая" - отговори Тони. "И професионалист. Около обяд можем да увеличи изображение ".
  
  
  "Отлично", - казах аз. Взех една кърпа и го разви. - А след това бих искал да знам, където това парче глина . Можете да научите?
  
  
  "Това ще бъде малко по-трудно, amico", - той се наведе напред и огледа парче глина. - "Аз ще го нашия химик. Нещо друго?'
  
  
  'Не в този момент. Нека накратко да разгледаме вашите фотоалбуми ".
  
  
  Прекарахме повече от час в гледане на полицейски снимки в голяма сива стая, изпълнен картотечными шкафове, маси и жени-клерками. Когато сме готови, аз не съм опознал нито един човек в целия фотоархиве, който знаеше.
  
  
  "Аз бях сигурен, че този човек ще бъде там", - казах аз. "Ако човекът, когото сте видели, е бил Юда, - каза Тони, шикозен от последния албум - той трябва да бъде много внимателно подхожда към избора на хората".
  
  
  'Точно. Но това е обир са извършили истински професионалисти, и обикновено хората на това ниво са криминално ".
  
  
  Тони сложи ръка на рамото ми. "Имаме снимки и парче глина", - каза той. 'Ами хайде пак. Ние сме добре обядват , окропим обяд отлично вино, а след това да се върнем към дневната работа освеженными.
  
  
  Аз се засмя и кимна. Едно нещо, което ми хареса в Тони. Го безгрижно поведение е било искрено, но аз знаех, че за небрежност се крие ум и хитрост предания на полицията.
  
  
  "Ти си права", казах аз. "Ние не можем и тук да се направи, докато не са готови снимки".
  
  
  Отидохме в кафенето Mediterraneo и се качиха на терасата. Сега, когато облаците се разпръснаха, ставаше по-топло, но вятърът все още беше силен. По препоръка на Тони сме поръчали пържена риба. Основният курс предшества спагети и след това бяло сирене. Нашето леко бяло вино е чудесно. Ние говорим за отминалите времена, и Тони ми напомни за едно момиче, което и двамата знаеха. Ние бурно се смееха, и за известно време натиска на миналата седмица утихна, и аз бях в състояние да се отпуснете.
  
  
  След повече от час се върнахме в офиса на Интерпол. Снимките са проявлены и увеличени до 18x24. Тони извади ги от папката и ми подаде, без да погледне към тях.
  
  
  "Те са добре свършена работа", - казах аз. "Виж това".
  
  
  Той учил на първата снимка. "Да, - каза той, - модел ясно се вижда. Не мисля, че някога е виждал нещо подобно , Ник. Много необичайно.'
  
  
  "Съгласен съм, и това е добре за нас".
  
  
  'Конкретно. Аз ще направя още отпечатъци и ще избере вид на обувки ".
  
  
  Влязохме в тъмна стая, и лаборант веднага обеща да направите още копия на най-добрите снимки. След това Тони се списък на обувки магазини в града, а аз направих няколко телефонни обаждания, за да провери на производителите на обувки. В цяла Италия имаше дузина.
  
  
  Докато Тони нареди няколко мъже да посетите аутлети за обувки, аз се върнах в хотела, за да кодират доклад за Hawk. Аз трябваше да го сложи в "пощенската кутия", където го отведе куриер и се изпраща в Хоук. AX не използва телефона, дори с датчиците на речта, с изключение на случаите, когато се изисква да предаде спешно съобщение. Аз написах моя отчет и го изпрати в пощенската кутия.
  
  
  След като се прибра в стаята си, разбрах, че Тони иска да му се обадя.
  
  
  "Ние открихме, производител", - каза той. "Това е единствената фирма в страната, която произвежда такъв дизайн. Сега ние създаваме списък с търговци на дребно на базата на счетоводни книги на производителя " .
  
  
  "Добре", казах аз. "Аз ще дойда, преди да сте готови. Моите комплименти за своята ефективност ".
  
  
  -
  
  
  Когато се върнах при Тони по-близо до вечерта, разбрах, че а обувките фабрика се намира в Милано и се нарича "Ново италианско общество". Представител в Рим има фабрика само малки партиди на обувки и ги е продал само две пазаруване в града. Един от тези магазини фалира преди около година. В резултат на това е останал единственият магазин в покрайнините на града .
  
  
  При поискване, ние открихме, че собственик на магазин е дадено на Луиджи Фарнезе.
  
  
  "Сега можем да го открием", - казах аз. "Това е, ако нашият човек си купих обувки в Рим".
  
  
  "Най-вероятно", - отговори Тони. "Ние вярваме, че ние също опознали си парче глина, amico. Нашият химик мисли, че това е Сицилия.
  
  
  "Хммм", - казах аз. "Мафия".
  
  
  -
  
  
  Тони имаше други неща за вършене, така че аз отидох в магазин на такси себе си. Той се намира в една тясна уличка в един от новите квартали на Рим. Продават обувки и други изделия от кожа. Фарнезе, нисък дебел мъж с тесни мустаци, много помогна.
  
  
  "Три купувач наскоро закупили тази обувки на креповой подметка", - каза той. "Аз записват техните имена".
  
  
  Погледнах на имената. Барзини. Аранчи. Паллотти. Ми нищо не е казал.
  
  
  Попитах. - "Мога ли да пренапише имена?"
  
  
  'О, разбира се; естествено.'
  
  
  Така и направих, благодари на продавача и си тръгна.
  
  
  
  
  На следващия ден Тони ме е отвел в полицейското управление, където трябваше да бъде негов помощник, и му беше позволено да видите обемни файлове. До обяд намерихме това, което търсехме. При Роко Барзини беше пряк свободен лист. Списъка е най-старият и в него е посочено само за обикновенните престъпление. След един час намерихме я сред полицейски снимки. Това е човек, с когото подстрелил във Ватикана .
  
  
  Тони кратко посовещался с архивистом.
  
  
  "Полицията не е чувала за Барзини доста дълго време, - каза той, - и те са го загубили от погледа си".
  
  
  "Не те знам къде е той?"
  
  
  "Те казват "не".
  
  
  "Е, ние знаем, че той наскоро е бил в Сицилия".
  
  
  "Да, скъпи приятелю, но от тези знания са ни от голяма полза. Сицилия - големият остров с неразговорчивым население. Ще видите, че ще бъде много трудно е да накараш някой, който да говори за Барзини или за някой друг ". Аз се съгласих с него. След това аз изведнъж си помислих за Джина, момиче, която е свързана с мафията. "Може би - казах аз, - можем да научим нещо за нашия друг с креповой ходила тук, в Рим ".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  
  
  
  
  Тази вечер отидох да посетите Джину. Тя знаеше, че ще дойда, и подготвили вкусна храна. Основното ястие беше scallopini алла Firenze, с топено сирене за месото и спанака. Първо са били спагети, после телешко и накрая, сирене и плодове. Червеното вино е превъзходно.
  
  
  "Нима всички итальянки така добре подготвени?" - попитах аз, когато седнахме на една пейка.
  
  
  Джина ме прегърна през раменете. "Не всички от тях, - каза тя, - но повечето италиански жени". Тя подтянула крака под себе си, и полата се плъзна нагоре по бедрата си, излагайки на показ бели хълбоци.
  
  
  "Те правят много неща добре", - внимателно казах аз.
  
  
  Тя се усмихна и леко ме целуна по врата. "Мислех, че ти ще се върне при мен, Ник", - прошепна тя.
  
  
  "Страхувам се, това е бизнес", - виновно казах аз. "Най-малкото, това е главната цел на тази вечер".
  
  
  Тя отдернула ръка. "Това съвсем не е ласкателно, нали?" - каза тя, надуясь.
  
  
  Аз се усмихна и притянул я към себе си. "Това е много важно, но това не означава, че не съм искал да те видя отново".
  
  
  Аз ще се обърна лицето й към себе си и я целуна по устните. Тя ме прегърна през врата. "Толкова по-добре" - промърмори тя. След това тя вырвалась на свобода. "Какъв е идентификаторът ви в бизнеса след това? - попита тя. - "Мислех, че в дипломатическата служба".
  
  
  "В известен смисъл, - отговорих аз. Джина, аз не мога точно да кажа, защо съм в Рим. Но може би ти можеш да ми помогне, ако това, което ти ми разказа за себе си , е вярно " .
  
  
  Тя ме целуна по меката част на ухото. 'Какво имаш предвид?'
  
  
  "Ти каза, че познавам хора от подземния свят".
  
  
  Тя е малко отпрянула. - "Но ти не полиция".
  
  
  Аз се поколеба. Тогава реших да кажа на колкото е възможно повече. "По някаква причина не мога да ви обясня, Джина, - казах аз, - мен ме интересува, какво се е случило в библиотеката на Ватикана преди няколко дни ".
  
  
  Неговите тъмни очи са станали дори по-големи от обикновено.
  
  
  "Дьяволо ! Интересувате се от обир във Ватикана?
  
  
  "Да" - отговорих аз.
  
  
  'О. Аз не знам. Има и някои видове престъпления, за които не сте могли да получите информация. Това е престъпление. Никой за нищо не знае ".
  
  
  "Аз също не чакам от вас информация за престъпността", - казах аз. "Аз просто се надявах, че ти ще обясниш ми за един човек".
  
  
  Тя пожала рамене. 'Кой е този човек?'
  
  
  "Името му е Барзини", - казах аз. "Роко Барзини".
  
  
  Тя задумалась за миг. След това каза: "Аз не знам това име".
  
  
  "Помислете добре, Джина", казах аз, да я целува ръка. "Това е много важно за мен".
  
  
  След миг тя каза: "Не, Ник, аз не познавам този човек".
  
  
  Аз въздъхна.
  
  
  "Най-полицията няма никакви улики, в това начинание", - продължи тя. "По-добре би било, ако бихте изхвърлили това нещо от главата".
  
  
  Аз съм видял тревогата в очите си. "Джина, - казах аз, - не мога".
  
  
  Тя откинулась на дивана и замислено прикусила долната устна. "Ами да - бавно каза тя, - ако аз не мога да ви убеди да се предадат, ние можем да направя нещо".
  
  
  'Нали?'
  
  
  "Има една жена. Аз се запознах с него през Роза, моята приятелка от кафе ".
  
  
  "Спомням си Роза", - казах аз.
  
  
  "Тази жена притежава борделем на площад Монтечиторио. Тя знае римски престъпници по-добре за своите братя. Може би тя иска да говори с вас. Срещу заплащане.'
  
  
  "Ще платя", - казах аз.
  
  
  "Трябва да отида там сам. Тя не се привежда жени в къщата си, с изключение на момичетата, които я работят ".
  
  
  "Мога аз да я види тази вечер?"
  
  
  "Аз ще видя."
  
  
  Тя отиде до телефона, набра номер и започна да говори тихо тон. След няколко минути тя затвори телефона и седна до мен на дивана.
  
  
  "Всичко е наред", - тъжно каза тя. "Можете да отидете там след десет часа.
  
  
  Тя е готова да говоря с теб. Аз не спомена името на човека, когото търсите. Тя се страхува, че си телефон понякога притискаше полиция ".
  
  
  "Благодаря ви, Джина", - казах аз. Погледнах към часовника. Беше почти десет часа. "Тогава ми е по-добре да си тръгне", - казах аз.
  
  
  "Има още нещо".
  
  
  'Нали?'
  
  
  "Да си посещение изглеждаше нормално, намерете едно от момичетата, преди да можете да говорите с г-жа Вазари".
  
  
  Вдигна показалеца си невъзпитан брадичката. "Може би ще успея да се избегне това", казах аз.
  
  
  Тя изглеждаше сериозна. - "Не играй на игри за г-жа Вазари, Ник. Аз й казах, че ти си платиш за едно момиче и че ти трябва да възстановят парите ".
  
  
  'Аз ще видя.' Не беше от приятните мисли да се откажат Джину и си лягам с проститутка. - "Не трябва да се страхуваме. Искам да кажа на момичето. Роза увери ме, че г-жа Вазари много строги по отношение на здравето ".
  
  
  Аз се изправих. "Ако с теб всичко е наред, аз ще се върна тук след като говоря с нея".
  
  
  Тя ме погледна със сълзи в очите. "На мен това много ми хареса", каза тя.
  
  
  
  
  Взех такси до площад Пиаца Монтечиторио. Размер на намирала в грозна част на града, не е за вечерни разходки. Къщата е много стара, с обветренным фасада. Всички прозорци бяха осветени, макар че на първия етаж щори са пропуснати, а капаците на прозорците над тях са затворени, оставяйки само ивица жълта светлина .
  
  
  Докато вървях по тротоара, аз видях един човек, застанал в близост до предната веранда. Той не погледна в моята посока, но неговото присъствие ме накара трябва да бъде предпазлив. Мен впустила тънка младо момиче. Още няколко клиенти преместват в по-голямата всекидневна, където се и срещнахме момичета; докато чаках във фоайето пред голяма зала, всички те, изглежда, знаеха за моето присъствие.
  
  
  Към мен се приближи стройна жена на средна възраст с черна коса, строго пенирани обилно назад. Попитах. - "Г-Жа Вазари?"
  
  
  Тя е крехка се усмихна. "Не, аз съм помощник на г-жа Вазари. Искате момиче?
  
  
  Аз знаех как да отговоря. 'Да.'
  
  
  Когато влязохме в хола, няколко жени се гледаха в нашата страна. Към нас се приближи млада блондинка. На нея бяха къси черни гащи, обнажавшие голяма част от нея бедрата и гърдите. Аз оценявам я на около осемнадесет; усетих още едно докосване на невинност до я сердцевидному лице. Тя ме попита на италиански, може ли тя да ми отнеме . Аз дойдох до заключението, че то си е същото добро или толкова лошо, колкото и другите. Аз кимнах.
  
  
  Тя се усмихна и собственнически ме хвана за ръка. Асистент на г-жа Вазари си отиде, и момичето ме попита дали искам нещо за пиене, преди да отиде в нейната стая. "Не, - казах аз, - ела сега горе".
  
  
  "Ах, ти с нетърпение чакат на това, нали?" Тя ме заведе нагоре по стълбите в стаята на първия етаж.
  
  
  След като зад нас вратата се затвори, тя започна да се съблече ме. - Вие сте англичанин, нали? Мария прие много англичани ".
  
  
  Аз нека си известно време да си свърши работата. Изглежда, тя обичаше това. Аз не съм взимал със себе си пушка, рискован ход, но аз не искал да привлича излишно вниманието на това място . Аз седнах на ръба на желязна леглото и свали обувките и панталоните, а Мария умело свали си тънки дрехи. Тя имаше красиво младо тяло с тънка талия и стегната с пълни гърди. На левия бедрата й беше натъртване, няма съмнение, оставени от горещо клиента.
  
  
  "Харесва ти, Мария? - попита тя.
  
  
  Стоях до леглото и свали останалите дрехи. "Да, Мария, ти си много красива". Аз се усмихна и имал това в предвид .
  
  
  Тя седна на пода в краката ми и се превърна ме гали по бедрата. "Ти си много красива", - каза тя. Ръката и се изкачи до моя половите органи и започнах там. Тя се наведе напред и ме целуна в бедрото. Аз седнах на ръба на леглото, и тя се приближи към бедрата ми, за да отбиеш един към друг.
  
  
  Когато влязох в стаята, всичко, за което си мислех, е разговор с г-жа Вазари. Но тъй като Мария е работила с мен много умело, ми възбуда нараства, и по времето, когато тя се простира на леглото и я пъхна възглавницата под бедрата си, аз бях готов.
  
  
  Тя добре знаеше професията си. Тя знае точно какво и кога да направи, за да ме отведе до експлозивна кулминация. Когато всичко свърши и ние лежеше облян в пот на скомканных простынях, тя изглеждаше щастлив, че бях физически е доволен. Друго тя не е очаквала. Че до мен... добре, това беше нещо, за което съм платил.
  
  
  Аз я попитах за г-жа Вазари.
  
  
  'О. Вие сте този, който исках да говоря с мадам.
  
  
  'Да. Можеш да облекчи ме към него?
  
  
  'Ела с мен.'
  
  
  Тя завела ме на втория етаж и минахме по тъмен коридор в задната стая. Тя почука два пъти и когато отвори помощник, си отиде.
  
  
  - Искам да говоря с г-жа? - попита темноволосая жена.
  
  
  Погледнах покрай нея в стаята. Той е леко осветено от червена и синя светлина. В коридора идва мирис на тамян .
  
  
  "Да, тя каза, че иска да ме види" - отговорих аз.
  
  
  "Влезте", - каза жената, отстъпва настрана.
  
  
  Влязох в стаята, и миризмата стана задушаваща. Фигура в луксозна коприна откинулась на ниско дивана в стая с дебел килим . Приближава по-близо, видях, че това е необичайно дебела жена. Тя трябва да бъде не по-малко от седемдесет, но тя е силно накрашена, като филмова звезда от началото на звуковия филм. Нейното гъвкаво морщинистое лицето беше покрита с грим, очите са черни, а клепачите - тъмно сини . Руж са размазаны с удебелен по бузите му, а червено червило формира фалшив устата. Всичко това е покрито от оранжева перука. Нейните дебели бели ръце стърчаха от коприната на роклята, като два бучка сморщенного тестото, а го кожени пръсти бяха украсени с минимум дюжиной на пръстените".
  
  
  "Това е мистър Картър?" го вдигна стар глас.
  
  
  "Да, госпожо" - отговорих аз.
  
  
  Помощник побутна един стол до дивана и жест ме покани да седна. "Съжалявам за тамян", - прошепна тя. "От мадам странна миризма на тялото, който тя се маскира в ливан".
  
  
  Аз кимнах и седнах.
  
  
  "Спри шептаться и да се промъкне на пръсти", - каза г-жа Вазари жена. "Ти можеш да ни остави и за миг на мира".
  
  
  "Да, госпожо." Тя се обърна и излезе от стаята. "Ще изглежда добре", - каза г-жа Вазари по английски език. "Имаш ли нещо против, ако аз ще оттегля тази перука? Много е горещо ".
  
  
  "Разбира се, не", - отговорих аз.
  
  
  Тя поджала сбръчкани устни и свали оранжева перука от главата. Тя беше почти плешив, и тук-там стърчаха снопчета сива коса. В перука, тя е била най-странната жена, която някога съм виждал. Без перука, тя е била карикатурой на една тъжна старуху. Колкото и да е странно, това ми хареса.
  
  
  "Добре" - каза тя ломким глас на стареца. "Аз така разбирам, че сте дошли да поиска информация". От разговор тя без дъх.
  
  
  "В действителност, госпожо" - отговорих аз.
  
  
  "Просто зови ме Нели".
  
  
  "Нели?" - попитах аз недоверчиво.
  
  
  "Баща ми беше английски моряк. Въпреки протестите ми италианска майка си, той настоя да ми даде името на Нели ".
  
  
  Тя сморщила тънки накрашенные устни в гротескной усмивка. "Вие ще повярвате, че съм била много привлекателна жена?"
  
  
  'Разбира се.' Надявах се, че гласът ми звучи приятелски.
  
  
  "Когато бях на седемнадесет, мен са направили оферта от венецианската аристокрация", - прохрипела тя. 'Аз отказах. Разбирате, искам по-голям, отколкото бизнес брак.
  
  
  Аз мълчах, защото не знаеше какво да каже.
  
  
  "Когато основах тази къща, аз съм домакин на някои от най-забележителните хора на Европа, г-н Картър. Моите момичета са знаели правителствени ръководители и висши служители. Името на определено министър е известно в цяла Италия . Той никога не спеше с момичетата. Той изглеждаше като те раздеваются, а след това ги помоли да се изправи пред него гола, докато той е играл сам със себе си. Никога не се знае какви са желанията на всеки човек ".
  
  
  Тя вече задыхалась от разговор. "По-късно, - каза тя, - тук често идваха представители на подземния свят. Мафия и други. Знаех ги всичките, мистър Картър. Много ми какво говореха, но никога не е продавал информация за хора, които са ми хареса " .
  
  
  Вонята в стаята висеше в мен до ноздрите. Сбръчкана маска продължи. "Дошли сте да питате за мъжа".
  
  
  'Да.'
  
  
  'Името му?'
  
  
  "Роко Барзини".
  
  
  Очите на набръчкана кожа дълго гледаха покрай мен, а след това се върнаха на лицето ми. "Аз го познавам . Каква информация е включен? '
  
  
  "Можете ли да ми кажете къде да го намеря?"
  
  
  "Може би" - отговори дрезгав глас. "Ако тази информация струва много пари за вас".
  
  
  "Имам пари", - казах аз.
  
  
  "Двадесет хиляди лири?"
  
  
  Аз се поколеба. Това са много пари, но имах идеята, че с Нели Вазари сделка е невъзможно.
  
  
  'Добре.'
  
  
  "Имаш това със себе си?"
  
  
  Аз бръкна в джоба, извади една пачка лири, брои двайсет хиляди и предава пари Нели. Тя взе го и отново пересчитала своите сковани от стари пръсти. Когато тя приключи, тя сложи на очите банкноту и проучил гравиране и текстурата на хартията.
  
  
  Попитах. - "Доволен?"
  
  
  "Не може да бъде твърде предпазлив в работата си - каза тя, - дори когато се занимават с американците. Но с парите всичко е наред, така че аз ще ви кажа всичко, което знам за този паразит Роко Барзини.
  
  
  Тя сложи пари в издълбани източен маса в съседство с мека мебел, мека плът я на рамото раскачивалась назад и напред.
  
  
  "Барзини идвал тук от време на време. Той е малък, воришкой, който се отнасяше зле с моите момичета. Той седеше в затвора. Обикновено той живее и работи в Рим, но понякога изчезва за няколко години. Известно време той прекарва в Неапол, където се пренасят на проституция и наркотици. А наскоро той се е върнал в Рим с човек, на името на когото, може би, знаете, - Джовани Фарелли ".
  
  
  "Аз не вярвам в това", казах аз. Но аз си спомних име от историята на Предоставяне.
  
  
  "Всеки полицай в Рим знае това име, мистър Картър. Той е богат човек, той няколко законни дела. Най-печеливша е успешното развитие на недвижими имоти и строителна компания Makelaardij Farelli . Но зад тази хубава фасада, синьор Фарелли е лидер на подземния свят, търговец на наркотици и други незаконни бизнес. Той е свързан с мафията, мистър Картър, и неговото име е свързано с кражба на произведения на изкуството, която възникна във Венеция преди около година.
  
  
  "Интересно", - промърмори аз.
  
  
  "Когато Роко Барзини се върна в Рим, той е бил бодигард Фарелли".
  
  
  'Сигурен. И че Фарелли живее в Рим?
  
  
  "Ние синьора Фарелли много жилища", - прохрипела тя. "Той има апартамент в града, но той почти никога не се случва. Той има вила на север от Рим и стая-лукс в хотел в Капри, които той притежава . По това време на годината той е почти винаги в Капри.
  
  
  Тя взе бутилка и распылила ароматни аромат в стаята. Течността е направило косата си влажна и блестяща в мека светлина. Тя смъркане сладък аромат, вздымая ноздрите, след това яростно закашлялась.
  
  
  Попитах. - "Добре ли си?"
  
  
  "Да, Да", каза тя. "Добре, млади човече".
  
  
  "Вярвате ли, че Барзини и Фарелли могат да бъдат в този хотел в Капри?"
  
  
  "Най-вероятно, г-н Картър. Хотелът се нарича "Цезар Август" и се намира в центъра на острова ".
  
  
  "Вие ми помогна много."
  
  
  "Аз винаги оценявам човек за пари". Я накрашенный кожистый устата криво се усмихна.
  
  
  Аз станах, за да се измъкне.
  
  
  "Ще трябва да плати петнадесет хиляди лири за едно момиче", - прохрипела г-жа Вазари. "Вие можете да платите долу. И се върнете отново, мистър Картър.
  
  
  "Благодаря ти", - казах аз.
  
  
  В коридора аз дълбоко вдишване. Долу съм платил темноволосой жена за малко да останеш с Мария и си тръгна. На улицата свеж въздух, никога не слабините толкова добре.
  
  
  Тя ми каза, че мога да намеря такси на булевард " малко по-нататък, затова отидох в една и съща посока. Това беше страстен вечер, приятна вечер. Но на половината път през следващото тримесечие чух стъпки. Аз се обърнах и видях бързо приближава двама мъже .
  
  
  Нямах причини да се смята, че ме заплашва някаква опасност, но когато те се приближи, аз притисна към стената на къщата. Те притормозили. Един от тях мина покрай мен, друга - до. След това един мъж, който минаваше, се обърна и ме скъса . Стори ми се, че научих лице, което видях в дома на Нели Вазари.
  
  
  "Fer мар!" - каза той, значително спиране на мен.
  
  
  Аз нямах избор. "Попитах аз. - "Какво се случи?" . "Хофретта!"
  
  
  Аз бързам.
  
  
  "За какво сте разговаряли с г-жа Вазари?" - попита на английски език друга, по-мускулест мъж.
  
  
  Погледна към площада, pocked лицето на този човек и внезапно се почувствах гола без люгера и обувки на високи токове.
  
  
  "Тя ми е стар приятел".
  
  
  Голям мъж изръмжа. Никога не е имало, синьор.
  
  
  Аз го бутна. - 'Премести се!'
  
  
  "Не, докато ти не кажеш нещо, за което да кажеш с "Мадам", - каза той.
  
  
  "Вече съм казал това. Това е възобновяване на старата дружба ". Исках да мине покрай тях.
  
  
  Мускулест мъж ме удари с юмрук по главата. Аз паднах на неговия другар, който би позволил на свой кулаку влезе ми в корема. Комбинация от два удара на миг вырубила мен . Аз силно се удари в къщата и ахна, като риба . Видях, че има още един юмрук се приближава към мен и се опита да отклони от него, но имам един бърз удар по бузата. Мигове по-късно ме хвана отзад. Лицето със следи от едра шарка двигалось пред мен.
  
  
  "Разкажи ни за този разговор", - отсече той.
  
  
  'Върви по дяволите.' - простонал аз.
  
  
  Юмрук ме удари в гърдите. Преди да съм успял да се възстанови от удара, бях получил втори удар в лицето. Почувствах как главата ми се навежда към другата страна. Тези бръснар знаеха своето дело. Може би те дори не са имали никаква връзка с тези мъже, които съм търсил, но в този момент това малко се е променило.
  
  
  "Спри", - прорычал той. Видях светкавицата с нож, а след това шило, притиснати имам под носа.
  
  
  "Кажи го, или ще те порежу!"
  
  
  Аз отново можех да дишам. "Добре", казах аз. "Аз ще кажа това". Нож не исчезал, но остана неподвижен.
  
  
  Сега съм възстановил силата си. Пречка острието на ножа беше само на три сантиметра от лявото ми око. Трябва да е много добре знам какво правя.
  
  
  "Ние говорихме за нея бизнеса", - казах аз, все още задъхан. Аз прехвърлени на десния крак, така че тя се оказа между растопыренными ступнями . "Компанията на г-жа Вазари?" - подозрително попита той. 'Защо?'
  
  
  Друг мъж ме държеше за ръцете си малко по-здраво.
  
  
  "Да,", казах аз, докато се подготвя за действие. "Виждате ли, аз исках да я помоля да отворите къща в Милано".
  
  
  'Какви са? Г-жа Вазари никога не би ... "
  
  
  Аз подтащил масивна мъжа напред, една крачка и силно се удари в дясното коляно в скротума. Лицето му исказилось. Той уронилил шило на улицата. Когато аз къси крака, аз съм стъпил с десния крак на изкачване набит мъж . Той извика и неговия нюх отслабна. С всички сили удари левия лакът в гръдния кош. Чух пращене. Той извика, падна на една страна и се удари в стената зад нас.
  
  
  Друг ме удари. Аз блокира удар на лявата си ръка и отвърна на удар с десния. Когато той падна на земята, той посяга към стилетом, но той се плъзна в тъмнината. След това усетих съкрушителен удар по гърба. Проведено сред учители притисна към стената и отново нападна ме. Му юмрук ме удари по назад и паднах на колене. Аз паднах на една страна. Твърди обувки ме удари по лицето. Аз удари с опакото на ръката си, и той отлетел.
  
  
  Когато отново ме удари с крак в ребрата, аз силно застонал. Стигнах ботинком и пропусна. Мускулест мъж отново се изправи .
  
  
  "Баста cosi!", каза той. "Si sbrighi! Той реши да се оттегли.
  
  
  Неговият спътник побърза след него и те изчезнаха зад ъгъла. Аз с мъка седна. Аз се чувствах така, като че ли ме пропуснали чрез гигантска мелница. Имах такава силна болка в тялото си, че беше невъзможно да се определи, кои участъци са били повредени. Аз съм я поставил ръка да се изправи. Това беше кървава каша.
  
  
  Аз на няколко минути се облегна на дома, надявайки се, че болката стихва. Аз съм бил прекалено оптимистичен. Аз спотыкался по тъмната улица, на няколко стотин ярда и най-накрая стигнал до булевард. Като каза тя скоро се появи с такси. Обадих му се и пропълзя навътре.
  
  
  "Че дьяволо !?" възкликна водачът, след като видя лицето ми.
  
  
  Дадох му адреса на Предоставяне на Романо. Той отишъл бързо, колкото се може по-скоро да ме дръпнете от своя такси. Аз се качих по стълбите и плесна Джина вратата. Когато тя се отвори, очите й се разшириха от шока.
  
  
  "Диа mio!" извика тя.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  
  
  
  
  Предмишницата ми са тежки, а в устата пересохло. Опитах се да дойде на себе си. Всичко, което мога да си спомня след среща с Джиной, е това, че успях да се обадя до Хоук се по телефона с датчиците на глас, за да го информира за него . Той каза, че ще се обади на сутринта. Аз пошевелил един крак. Чувствах се под чаршафа на друга плът . Прекарах ръка по тънък подуване на корема към топлия мястото, където се допират бедрата. Джина се обърна към мен. Си лявата докосна гърдите на моя страна, и аз се чувствах като зърното се плъзна покрай мен. Аз се подаде ръка под чаршафа и я докосна мека, топла кожа . Опитвайки се да не обръща внимание на болката, аз се обърнах на една страна , притискат твърда кръгла хълбока.
  
  
  "Мм", - каза тя, все още си затварят очите.
  
  
  Тя се сгуши до тялото ми и ме прегърна през кръста. След това тя издаде друг звук, и очите й се отвориха, моргая.
  
  
  'Ник? Сигурни ли сте, че се чувствате по-добре?
  
  
  Аз подтянул бедрото си до мен, и тя перебросила ръката ми през рамото си. Гърдите й сгуши до моята голи гърди.
  
  
  "Нищо особено", - промърмори аз. "Но аз вярвам, че скоро ситуацията ще се подобри".
  
  
  Тя откри плътни устни. Вылупившийся език е топло и сладко. Бедрата са леко подпрыгивали към мен. Целувката ни накара да ахнуть. Джина перекинула дясното бедро ми на бедрото, и моите болки в тялото са били забравени в пристъп, заляла нас, когато аз се обърнах и я вдигна на тялото, за да вземе моя тласък. Тя дойде при мен с желание, и в същото време сме достигнали връхната си точка.
  
  
  След това легнах по гръб, да си почине. Джина, разположена близо до мен, гледаше в тавана. Най-накрая вдигнах ръка и внимателно докосна рани над лявото око и на дясната буза. Те са сухи, но ме боли цялата страна на лицето . По някакво чудо зъбите ми, сякаш останаха на място. Аз стянул чаршафа и видя своя торсе няколко синини.
  
  
  "Те са добре с мен се обърнаха, - казах аз, - но се съмнявам, че те ще могат да се движат толкова плавно тази сутрин".
  
  
  "Лошо момче", - тихо мъркане Джина. Тя сложи ръката ми на бедрото.
  
  
  "Надявам се, те не са притеснявани от Нели Вазари", - казах аз.
  
  
  "Те не направят това, Ник. В нея има много влиятелни приятели ".
  
  
  "Струваше ми се, че това сицилианци", - казах аз. 'Въпреки, че пряка връзка няма, до сега Барзини или Фарелли чували това "
  
  
  .
  
  
  "Ник", каза Джина, се обръща към мен лице. "Отиваш в Капри?"
  
  
  Попитах. - "Защо искате да го знаете?"
  
  
  "Когато снощи ми разказаха всичко за своето участие в кражба, може би не сте знаели за това, но принудиха ме да ви помогне да", отговорила тя. "И аз мога да ви помогна. Със същия успех можеш напълно да се доверите на мен сега, когато ти ми се доверили отдавна. Аз знам това Фарелли. Не забравяйте , ви казвах, че съм била му е любовница. Знам го този хотел, неговия номер, неговите навици. Аз мога да ви бъдем от полза ".
  
  
  Попитах. - "Колко дълго сте ... с Фарелли?"
  
  
  Тя избягва очите ми. 'Няколко месеца. Той ми купи много неща, но неговата жестокост беше за мен непоносима ".
  
  
  "Как мога да съм сигурен, че ти си сега, моля те помогни ми срещу него?" Аз се чувствах по-нататък.
  
  
  Той свива очите си. "Мразя Фарелли, Ник. Кълна се, можеш ли да ми се доверите.
  
  
  Аз помислих и реших да опитам. "Добре, - казах аз, - аз отвезу теб в Капри. С нас пътува един мой приятел от Интерпол " .
  
  
  "Донеси полицай?"
  
  
  'Да.' Тя се спря. - "Фарелли ограбил Ватикана, Ник?"
  
  
  "Има добър шанс за това".
  
  
  "Но защо вашето правителство трябва за него да се грижи?" Аз замислено я погледна. "По време на обира е било откраднато нещо, което принадлежи на моето правителство. Не е нужно повече да се знае Джина. Повече не питай мен ".
  
  
  
  
  "Добре, Ник".
  
  
  Телефонът иззвъня. Джина се изправи, отиде в другия край на стаята и вдигна телефона. Нейното голо тяло все още изглежда привлекателна. Миг по-късно тя се обърна . 'Това за теб.'
  
  
  Това трябваше да бъде Хоук. Това е той.
  
  
  "Кой, по дяволите, е това?", той изрева през много мили океан.
  
  
  Аз се засмя, въпреки че трудно и болезнено лице. "За едно момиче", - невинно отвърнах аз.
  
  
  "Да, по дяволите, момиче!"
  
  
  "Всичко е в ред - казах аз. "И аз, само че въведени в уреждане на законопроекта".
  
  
  "В какъв обем?" Гласът изглеждаше кисела.
  
  
  "Знаеш ли, аз никога не ще вземат от тебе пари за това", казах аз. "Аз съм наел Джину на временна основа. Тя ме тласна към източника на тази важна информация, от която аз съм с вас и обсъдихме.
  
  
  "Стига да знаеш какво правиш!" Той направи пауза, за да намери своя сарказъм. - "Надявам се, че си добре прекарал нощта, Ник".
  
  
  Намеренията му бяха ясни, но съм останал безразличен. "О, да, сър. Аз се чувствам много по-добре.'
  
  
  "Слушай, добре ли си? Миналата нощ ти прозвуча малко бити.
  
  
  "Аз съм добре", отговорих аз.
  
  
  "Ние сканирани файлове на Юда, - продължи той, - и имаме новина за вас. Името на Фарелли се появи в досието на Юда преди няколко години. Той е откраднал някои държавни документи в Англия. Фарелли - голямо момче. Той или мафия, или тясно с тях е свързан " .
  
  
  'Да. Тип онзи човек, който може да предостави работна сила и техника за серия от грабежи, дойде Юда ".
  
  
  "Ето докъде стигнах, Ник. Аз мисля , че трябва по-добре да отида в Капри.
  
  
  "Аз вылечу в Неапол по-късно".
  
  
  'Добре. Дръж ме в течение. Това нещо може да има по-големи размери, отколкото си мислим ".
  
  
  'Точно.'
  
  
  "Да се опита да спя през нощта".
  
  
  Аз се усмихна. Знаех, че Хоук също се усмихва на своите тънка лице. "Да, разбира се - казах аз.
  
  
  -
  
  
  По-късно тази сутрин отидох в офиса на Интерпол и запозна Тони Бенедето за последните събития. Той имаше солидно досие на Фарелли. Е връзката на "г-н Дж.". Датата е била по-късно, отколкото индикация AX.
  
  
  "Юда и Фарелли, изглежда стават добри приятели - каза Тони.
  
  
  Аз отговорих. - "Що се отнася до Фарелли, аз не знам". "Но никой не един Юда. Той поддържа само безмилостния бизнес контакти ". Погледна папката с файловете. "Юда не е съвсем човек, разбирате ли, в младостта си той е загубил ръцете си при злополука, и той изкуствени ръце, които изглеждат като от плът и кръв, но са под" кожата "от плътна стомана. Тези ръце са символ на човека. Веднъж едва не ме уби от тях.
  
  
  "Ние ще се молим, за да не е имал друг шанс", - заяви Тони.
  
  
  "Вие сте готов да отиде в Капри?"
  
  
  'Да . По колко отлита наш самолет?
  
  
  'В четири часа. Час по-късно ние ще бъдем в Неапол, а вечер рано - на острова ".
  
  
  
  
  Още един час остава светло, докато сме на кабинковия лифт достигна до град Капри над окъпан цветя, бял остров. Островът е толкова малък, че кобальтово-синьо море можеше да вижда почти от всяка точка на града. Тесните криволичещи калдъръмени улички са имали безброй стълби, водещи нагоре и надолу на други нива. Туристите са попълнили малка площ в центъра и се седи, пие чинзано на залез слънце. На две пресечки от площад стоеше хотел "Цезар Август" - много красива сграда с бугенвиллией над входа.
  
  
  "Това е всичко", - каза Джини, когато стояхме пред него. "Апартамент, в който живее Фарелли, се намира на третия етаж. От тук се вижда балкон. Когато Фарелли там, при него два бодигард, но можете да видите само един от тях. На втория той се крие, когато гостите идват чужденци . В малка стая в непосредствена близост до хола си струва метална маса, която е винаги главният вход се затваря. В него може да е нещо важно ". След това тя попита: "Какво ще правим, когато пристигнат Фарелли?"
  
  
  "Да се запази нашата идентичност в тайна възможно най-дълго", - отговорих аз. "Ние можем да научат повече за земята или жилища на острова. Разбира се, аз се надявам, че не е там, защото имаме достатъчно доказателства срещу него, за да го арестуват. Юда - един човек, който ми е нужен. Надявам се, че той има това, което търся ". След това: "Ти не можеш да се изкачи нагоре".
  
  
  "Защо не, Ник? Мога да изчака в коридора, докато вие питате.
  
  
  "Не, това е твърде опасно. Вие отивате в кафене, на площада, за да пият ".
  
  
  "Добре", - разочарован каза Джина.
  
  
  "Ако не получите от нас на общината в рамките на един час, махнете стая в хотел Paradiso".
  
  
  'Аз ще го направя.' - Тя пожала рамене и тръгна към площада.
  
  
  Тони се усмихна и поклати глава. "Добър информатор, amico ", - намигна той на мен.
  
  
  "Може би са видели Нели Вазари", - казах аз.
  
  
  Когато се сблъскат със ситуация, подобна на тази, в която се оказаха ние с Тони, ние трябва да се играе на допир . Това е като игра на шах, защото след първите две или три движения се появява много възможности. И така, ние отидохме в апартамент с много предварителни идеи. Ние се почукало, надявайки се, че отговор няма да има . Но вратата се отвори и видяхме, че стои на едно момиче . Тя имаше платина руса коса и розово червило за пълни устните си. Домашен палто с цветен модел, свободно застегнутое на талията предизвикателно, не скрывало я луксозни форма. Беше очевидно, че под палтото тя е била изложени. Дълги закръглени бедра и закръглени гърди съблазнително надникна зад ъгъла с всяка тежка стъпка. И ако се съди по хриплому бормотанию и нестабилна стъпки, беше толкова ясно, че не се нуждае от питие, което тя държеше в ръка. "Г-н Фарелли тук?" - попита Тони.
  
  
  "Не, - каза тя на английски със скандинавски акцент, - мистър Фарелли тук няма". Тя прислонилась към вратата, и гънки домашен халат раздвинулись още повече.
  
  
  "Съжалявам, - казах аз, опитвайки се да не гледам на нея сочно тяло, - ние изминахме дълъг път, за да го видите. С кого друг можем да говорим?
  
  
  "Можете да говорите с мен, шефе", - каза тя, хихикая. "Аз съм тук, както винаги, е точно едно". Тя сложи ръката си на вратата опора, като че ли е решила напълно да се прекъсне халат. Тони ме погледна и леко се усмихна. "Ние с удоволствие приемаме вашата покана, синьора".
  
  
  Тя поманила нас и затръшна вратата зад себе си. Стаята беше богато обзаведена, но чистотата явно не е силна страна на момичето. Навсякъде имаше празни бутилки, препълнени пепелници и чашите наполовина празна, а дебел килим беше осеян с вестници и иллюстрированными списания.
  
  
  Небрежен жест момиче жест ни покани да седнем. 'Искате ли нещо за пиене?' тя piano засмя. Аз поклати глава, и устните разочарован скривились . "Без късмет", - каза тя.
  
  
  Препъва, блондинка отиде до пейката срещу два стола, на които седяха ние с Тони. Със силен и мъчителен въздишка тя падна върху дивана, и без възли колан развязался, не оставяйки почти нищо, за да може да е предполагам, че за нея зряла тялото. Без съмнение, ние сме били лице в лице с любовницата си Фарелли. 'Какво искаш?' - попита тя. "Можеш ли да ми каже. Джовани ме държи в течение на всичко ". Неговите думи все още звучеше вымученно, но тя не е толкова пиян, колкото си мислех първоначално.
  
  
  Когато Тони обясни, че ние искаме да си купи вила на острова, аз се обърнах и погледнах в малката съседна стая, за която говори Джина. От мястото, където седях, че можех да видя метални бюро с телефон в ъгъла.
  
  
  "На Капри се продава много малко вили, - каза блондинката, която просто се представи Гертой, - и ако някой нещо се продава, то на много висока цена. Господа обичат скъпите неща? Последната дума е дадено, с намек..
  
  
  "В действителност", - каза Тони, улыбнувшись нея. Аз изчиства гърлото. - "Херта, виждам, телефон в друга стая. Може ли приятелят ми да се обадя в хотела? '
  
  
  Тони се намръщи.
  
  
  "Разбира се" - каза тя с дрезгав глас. "Включа теб светлина". Тя се надигна от дивана, за баня и за миг се плъзна с бедрата си, излагайки я светъл триъгълник.
  
  
  Когато тя влезе в друга стая, за да включите светлината, Тони приподнял вежда. И когато той мина покрай нея, за да отидете в друга стая, тя взе ръката му.
  
  
  Аз видях, че той я прегърна обнаженную правото на гърдата. Тя махна напред-назад и се усмихна. Тони влезе в стаята и затвори вратата. Херта приближи до моя стол и се изправи до, поставяйки ръка на рамото ми: "Ти си красив мъж", каза тя.
  
  
  Аз погледнах към нея. "Благодаря ти", - казах аз. - Кажи ми, Херта, на г-н Фарелли се появиха в последно време, нови приятели в бизнеса? Чух, у него се появи нов партньор ". Тя се върна до дивана с питие в ръка. "Ние Джовани винаги се появяват нови лица", - бавно каза тя. - Но трябва ли да се говори само за Джовани? В края на краищата, вие и вашият приятел живеете не само за бизнес, нали?
  
  
  "Вие, разбира се, са много гостоприемни", - спря я. Надявах се, че Тони е зает обысками това на масата.
  
  
  - Знаеш ли, като мен. Винаги е било така. Имам това, което те искат. Аз те шокирую?
  
  
  "Съвсем не", - отговорих аз. Че Тони прави там?
  
  
  'Страхотна работа. Радвам се, че ти не си в шок. Тогава ти си същата като мен. Вие знаете, че трябва да се възползват от възможността, когато тя се появи, нали?
  
  
  "Да, това е така", казах аз, мислейки за съседната стая.
  
  
  Херта постави чаша на пода и лениво, опъната на дивана. Тя небрежно разплитат халат, когато Тони влезе.
  
  
  "Бениссима !" - нежно каза той.
  
  
  Херта на нас не гледаше. "Знам какво искаш" - каза тя с дрезгав глас. "И ти можеш да го направиш. Всеки по опашката или и двете едновременно. Няма нищо страшно, аз няма да кажа на Джовани.
  
  
  Тони стоеше пред нея и се загледа в голото си тяло. "Ник", - каза той с пересохшим уста, - "може, ние имаме още няколко минути, нали?"
  
  
  "Господи, не, Тони".
  
  
  - Тогава си вървете. Аз те видя по-късно.'
  
  
  "Тони, той ще се върне всеки момент!"
  
  
  Тони погледна към дивана и се обърна към мен. "На теб ти е лесно, когато момичето ви очаква на площад ". Сега той бил разочарован и малко ядосан. Не на мен, а на ситуацията. Той знаеше, че съм прав.
  
  
  "Правете, каквото искате - казах аз, - но дайте ми информация, която сте получили по телефона".
  
  
  Лицето му се е променило. - "Извинявай, Ник. Ти си права.' Той хвърли последен поглед към Герту, след това се обърна и тръгна към вратата.
  
  
  "Съжалявам, мила", - казах аз гол момиче. "Просто няма място и не на време".
  
  
  Херта ме погледна няколко разсеяни. "Нима ти не искаш да успива с мен?"
  
  
  "Вие сте най-желаната жена на острова, - казах аз, - но ние с един приятел има неотложни въпроси" .
  
  
  
  
  Тони мълчеше, докато сме в асансьора. Когато влязохме във фоайето, казах: "Погледни на това от друга страна, amico. Може да се получи проблема ".
  
  
  Тони се засмя. 'Мисля, че един студен душ в хотел ...'
  
  
  Попитах. - 'Какво е това?'.
  
  
  "Виж. Този човек. Това Фарелли.
  
  
  Високият тъмен мъж на четиридесет години е влязъл във фоайето с друг човек. Аз внимателно прегледах го, за да научите за следващия път. След това погледна към друг мъж, ковыляющего бастун, и го научих. Това е Барзини, който бях прострелян в бедрото по време на обир на Ватикана . Когато двамата мъже се приближиха до най-близкото гише , аз се обърнах към вестникарска багажник, за да Барзини не можеше да види лицето ми.
  
  
  "Аз все още не попита?" - попита Фарелли портиер.
  
  
  "Не, синьор Фарелли".
  
  
  'Отлично. Изпратете на хранене в продължение на три върха. Да речем, талятеле алла болгнесе.
  
  
  "Аз ще се уверете за това, синьор Фарелли".
  
  
  Фарелли и Барзини отиде до асансьора, не ни забележи. Барзини силно накуцваше. Мигове по-късно вратата на асансьора зад тях се затваря.
  
  
  "Неговите обувки", - казах аз.
  
  
  "Ние Барзини?"
  
  
  'Да. Той креповая подметка.
  
  
  
  
  По обратния път в размер на Тони извади от джоба си парче хартия. "Отворих тази маса с помощта на удобен отмычки и открих две интересни неща. Едно е бележник, с адрес на Юда. Аз това расшифровал. Това се потвърждава от втора улику, която са открили във Ватикана ".
  
  
  Погледнах в един лист. Нацарапано е: "Старши. Юда, Сан-Марко Импортс, Виа Сашетти, Панчино, Сицилия " .
  
  
  "Разбира се", казах аз. "Седалище на Юда се намира в Сицилия, така че най-вероятно именно там тя наети бандити".
  
  
  "Това означава, че нашите интереси също се премести там. Ако откраднати неща сега са на Сицилия, моето дело ще бъде решено, когато ги открием.
  
  
  "Наистина, - казах аз, - макар че ми задача ще бъде не толкова лесно за изпълнение. Не, ако Юда е намерил документ във ваза " .
  
  
  - Обърнете листа, - продължи amico Тони, - и тогава ще можете да прочетете това, което съм копирал. Това е написано в notepad. Това е нещо за теб?
  
  
  Спрях под светлината на малка веранда на хотела и е учил почерк Тони. Аз прочетох: "за Стоки на Леонардо" плюс дата.
  
  
  "Вероятно това е изпращане на откраднати неща - каза Тони, - и Леонардо може да бъде колекционер, които ги купуват".
  
  
  'Може би.'
  
  
  Нещо в бележка ме заинтригува. Ако ставаше дума просто за транспортиране на крадени стоки , това не е моя работа, тъй като бях сигурен, че ваза предназначена за частна колекция на Юда. Но имах чувството, че по някаква причина бележка има реално значение - повече за мен, отколкото за някой друг !
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  
  
  
  
  В рамките на 48 часа ние пристигнахме в Сицилия. На острова е неплодородна и каменист, с мрачно, но панорамен изглед. Ние се спряхме на първото село и са установили, че жителите му са били приблизително, както е описано в пътеводители. Мъжете или рычали в неразборчивых отговори на нашите въпроси, или изобщо да ни обърна внимание. Жените изчезнаха, когато отидохме на мястото на инцидента. Най-накрая Тони помолил стареца да ни кажете, къде се намира Виа Сашетти. Това се оказа стария път, скалиста и неравна, водеща към другия край на острова. Научихме, че компанията San Marco Внос е затворен от доста време, въпреки че го е купил чужденец. По думите на стареца, сградата имаше облегнат на скалите, извисяващи се над морето.
  
  
  Ние знаехме, че къщата, несъмнено ще бъдат охранявани, така че, ако ние ще отидем там с такси, при условие, че успеем да се намери такси в село, ние веднага ще проблеми. Така че ние решихме да се обърне към сигурно убежище на Юда, от друга страна, на разходка с лодка.
  
  
  На следващата сутрин след пристигането си, ние наехме на рибарско на лодката и изпратиха я до мястото, където черната скала возвышалась над нас почти на двеста метра. С танци лодки скала изглеждаше почти вертикални. Ние си поставихме една малка бяла лодка в по-тесен плаж в подножието на скалите.
  
  
  "Може би ние трябва да карам скъпа, моя приятел" , - предполага Тони , откидывая главата си назад, за да проучи скала над нас. "Струва ми се, аз виждам трудно изкачване".
  
  
  Джини стоеше до нас на тъмен пясък, руса коса колыхались, като грива на вятъра. "Ник - каза тя, - аз мога да се катеря по скалите само бос ".
  
  
  "Ти за нищо не се изкачи", - казах аз. "Ти може да останеш тук, за да пазят лодката".
  
  
  "Не" - возразила тя. Тя се обърна към Тони. Той вдигна рамене.
  
  
  "Няма протести", - казах аз. "Вие декларирате, за нас по-голяма стойност, отколкото ако сте се опитвали да се изкачат на тази скала. Ако чуете стрелба, изчакайте 15 минути. Ако нито един от нас няма да се появи, уезжай на лодка. Разбрах?'
  
  
  "Да", - мрачно каза тя. 'Четвърт час.'
  
  
  "Добре", казах аз и се усмихна. "Внимателно гледайте на лодката. Скоро тя може да е единственият ни изход. Ние ще се върнем след един час.
  
  
  Ние оставихме Джину в лодката и започна изкачването. На нас са леки windbreakers и ботуши гумени подметки, които сме купили на село, но Тони през рамо е кангал на въжето. Имам в колана, висящи на куки за катерене.
  
  
  В подножието на скалите е минавал тесен перваз. Ние избрахме пътя, който водеше от там. Вървях напред, търсейки хлъзгави места и ги посочи на Тони. По неговите мрачному израз на лицето мога да кажа, че работата му в Интерполе като цяло е друга. Факт е, че Тони рядко трябваше да напуснат цивилизован комфорт . Ми е любопитно, колко плаща на Интерпол в сравнение с AX.
  
  
  За да стигнете до средата на скалата, отне само няколко минути, но иначе това е значително по-бавно. Пътеката е почти изчезнал , и ние трябваше да намери опора за ръцете и краката в пукнатините. Това е рисковано нещо. Сега ние сме били толкова високи, че, ако сме паднали, трудно е да се каже, че ще бъде с нас. И когато бяха на около тридесет метра под върха, Тони се подхлъзна на ронлив камък, загуби равновесие и започна да пада.
  
  
  "Простри ръката си!" - изрева аз.
  
  
  Той пусна дясната си ръка и ме хвана. Аз го хвана за ръка и го тегло свалиха ми с левия крак на опора. Когато аз се подхлъзнах и се опитах да се разбърква рита, аз си помислих, че побъркване. Но дясната ръка скочих в остър камък над главата си и здраво вцепился.
  
  
  "Намерете нещо, за което можете да държите краката си", - прорычал аз. Теглото ми започна да отслабва камък. Сякаш измина цяла вечност, преди да се Тони отново намери опора за краката си и отпрати мен, за да мога отново да се постави на левия крак и да се опре на него.
  
  
  'Добре?' - попитах аз, задъхан.
  
  
  "Сай", - прорычал тя с уплашени лице.
  
  
  Аз съм се възхищавал на Тони. Той много повече се страхувах, катерене, отколкото аз, но започнах да го без възражения .
  
  
  "Тя е близо, - казах аз.
  
  
  Аз внимателно избра местата, за които може да се възползва, и продължи. Джина се превърна в кукла далеч в дъното на тесен плаж.
  
  
  Най-накрая стигнахме до около петдесет фута под върха с Тони, точно под мен. Неговите побелели кокалчетата, устните са компресирани. Взех от него въже и продел линия чрез альпинистский кука, който аз взех на своя колан . Здраво държейки се за виновен с дясната си ръка , аз се позволи на една кука с линия на въжето свободно увиснали отстрани и хвърли всичко това на върха на някоя скала.
  
  
  Кука изчезна зад ръба на скалата. Въжето висеше близо до мен. Аз я влачат. След няколко дециметров кука за нещо, което е закачен и спря. Аз натянул въже и погледна към Тони. "Ние почти цели", - казах аз.
  
  
  Лицето му е безизразно въпрос. Аз хвана за въжето с възли и бръкна. Хванати за ръце, аз се изкачи на върха. В средата на куката пусна, аз паднах на три дециметра, след това кука отново закачен. Усетих потта по устните и в очите.
  
  
  Аз внимателно се изкачи напред и най-накрая, погледна от върха. Само на двадесет метра от него имаше покрити с бяла мазилка на сградата на компанията San Marco Внос. Това е ниска едноетажна постройка, направена сграда с заколоченными прозорци на високи тел на ограда, окружавшим сграда, растяха плевели .
  
  
  Аз се изкачи над ръба и се промъкнали до мястото, където кука укрепен за остър камък. Аз запали го, след това погледна към Тони и кимна. Той се качи по въжето. Му отне известно усилие, но най-накрая той го направи и седна до мен.
  
  
  "Имате налудничави идеи, amico ", - каза той.
  
  
  "Аз знам", - казах аз със смях. Аз се приближи до ръба на скалата и махна Джина, тя да знае, че ние сме безопасно да се изкачи на горния етаж. Тя махна в отговор. Погледнах в камениста местност. "На около половин миля оттук и по-лесен път надолу", - казах на Тони. "Използваме ги по-късно".
  
  
  "E Conte", - каза той . "Аз съм съгласен ".
  
  
  Ние подползли към портите. Никакви признаци на живот.
  
  
  "Аз бързо ще видя - каза Тони. Той пъхна с вспотевшим с лице към ъгъла на линия тел на оградата. Той погледна към фасадата на сградата, след това се върна при мен.
  
  
  "При главния вход стои охрана, която ми изглежда въоръжен", - каза той.
  
  
  'И аз така мислех.'
  
  
  "Най-малко още една машина паркиран отпред, но аз съм виждал служебен вход на страничната стена. Аз вярвам, че това ще ни позволи да влезе, така, за охрана нас не е забелязал ".
  
  
  "Добре", казах аз. "Но аз току-що открих този оградата на аларма. Ние трябва нещо да направим ".
  
  
  Още петнадесет минути, отне на това, да импровизират заобикаляне на системи за сигнализация, за да можем да реже малък отвор в долната част на оградата. След това ние заползли вътре и се отправи към страничната врата, която открих Тони . Когато стигнахме до мястото, забелязахме, че охрана не се вижда в нас, от своята позиция до вратата. Аз се приплъзва покрай сградата, докато не успя да го разгледа. Той беше разкопчана риза, а под мишница държеше автомат АК-47. В близост до къщичката беше малка будка с охрана; За кабина е свързана с нещо, което Тони не е виждал: голяма немска овчарка. За щастие, вятърът духаше в нашата страна, така че кучето не ни учуяла . Но аз знаех, че трябва да влизаме много тихо, когато се отвори служебен вход.
  
  
  Ние подкрались с метална врата и погледнете замък. Отвори му е било лесно, с помощта на специална отмычки това отне само няколко минути. Аз внимателно бутна вратата и погледна вътре.
  
  
  "Хайде", - прошепнах аз, Тони.
  
  
  Ние сме извадили пистолети и влезли вътре. Тони затвори зад нас вратата. Ние бяхме в коридора, водещ към предната малка сграда. Някъде далеч послышался глух бръмчене. Изглежда, той тръгна от долу, но стълба не се виждаше.
  
  
  Аз жест помоли Тони да остане с мен, докато ние подкрались към предната част на къщата. Ние се намираме в нещо като рецепционист или офиса. Зад масата седеше мъж в бяла престилка, който ми се появи някакъв техник. В ъгъла охрана чел италиански вестник. Никой от тях не ни е виждал и не е чувал.
  
  
  Пред бюрото стоеше L-образна стойка, отделявшая мъж от отворена входната врата и часовия. Когато аз кимнах Тони, той мина през врата на багажник, и аз направих няколко крачки към охранителя.
  
  
  "Седнете", - извиках по италиански език.
  
  
  Пазачът скочи от мястото си и му ръка е опъната до револьверу на бедрото, но след това видях, че са ми "Люгер" определено насочва го в гърдите. Мъж в бяла престилка погледна към Тони, а след това към мен, бавно ставане от стола.
  
  
  "Къде Е Юда?" - попитах го аз, не сведе пистолета и прехласнат поглед с охрана.
  
  
  "За какво ти е?" - попита пазачът.
  
  
  "Хайде, отиде", - каза Тони, вонзив си "Беретту" 38 калибър в гърба на човек. "Не испытывай нашето търпение".
  
  
  "Юда тук няма" - каза мъжът. Той отговори на италиански, но изглеждаше немцем или, може би, скандинавцем. Сега той се обърна и внимателно огледа лицата ни. Това е постно мъж с очила без рамки и студени сини очи. Той е подобен на човек, който е наел да Юда. Но ако той е бил техник, каква е била функцията му тук?
  
  
  "Можете ли да се свържете с часови отвън?" Попитах.
  
  
  "Да" - отвърна той.
  
  
  "Не казвай ги!" охрана рванулся в ъгъла.
  
  
  Аз се приближих до него, извади от кобура му револвера и пъхна под колана си. Аз след това се обърна към техника: "Кажи на този часова отвън, той да влезе тук", казах аз.
  
  
  "Той не може да напусне поста си!"
  
  
  "Не говорете с тях!" - настоя пазачът.
  
  
  "Млъкни, идиот такъв!", каза техник леден тон.
  
  
  "Кажи му, че г-н Юда говори по телефона и иска да му даде специални инструкции", - казах аз.
  
  
  Мъж преместих поглед от мен на Тони. "Да, както казва той, - заяви Тони.
  
  
  Техник отвори чекмеджето на бюрото и открих предавател. Той натисна бутона и каза: "Карло. Отидете тук. Г-н Юда иска, за да сте говорили с него по телефона.
  
  
  Ние мълчаливо чакахме, докато посока е портата към сградата със заплашително АК-47 под мишница. Когато той се приближи до вратата, охраната в ъгъла извикал: "Пазете се! Те имат оръжие!
  
  
  Мъж, има вратата погледна към Тони и мен, след това вдигна машина. Снимах и се удари го в гърдите. Когато той падна на врата, машина силно загремел. Куршум вонзились в пода, багажник и гърдите охрана, предизвикало предупреждение. Той се удари в стената и падна от стола, на който седеше. И двете са мъртви.
  
  
  Аз се приближи до вратата и погледна. Никой не се виждаше. Когато отново се обърна към техника, лицето му беше бяло.
  
  
  "А сега, хайде - казах аз. "Нима Юда е отишъл?"
  
  
  "Аз съм тук, - каза той. По гласа мога да кажа, че той казва истината.
  
  
  "Където добивът?" - попита Тони.
  
  
  'Какво?'
  
  
  "Съкровищата На Ватикана. Къде са скрити?
  
  
  "О, ти си мислел, че съкровището е тук?"
  
  
  Минах зад скарата и му опря в Люгер до лявото ухо на мъжете. 'Къде са те?'
  
  
  Лицето му беше бяло като тебешир, и той дишаше тежко. "Чух, че говореха за пещерата", - каза той, сглотнув.
  
  
  Попитах. - "Че за пещерата?"
  
  
  'Змия пещера. Някъде тук.
  
  
  "Аз знам това, - каза Тони.
  
  
  Аз съм по-силен натиснат Люгер към главата на човека. "Какво тук под земята?"
  
  
  На лицето му се появи израз на жалък страх. "Нищо такова!' - каза високо той.
  
  
  Ние с Тони се спогледаха. Попитах. - "Ако съкровища, скрити в една пещера наблизо, като мислите, че за помещения под нас?"
  
  
  "Мисля, че ние трябва да го разбера", каза Тони.
  
  
  "Завържете го, - казах аз. "Имаме само няколко минути преди това, като Джина си отиде на разходка с лодка".
  
  
  Тони много пълнени мъж устата кляпом от собствената си вратовръзка, връзване на въжето, докато аз търсех по стълбите. На стълбите нямаше, но когато отворих вратата чулана за метли, видя асансьор.
  
  
  Аз възкликна. - "Хайде, Тони!" "Ние можем да слезе".
  
  
  Влязохме в малък асансьор и безшумно слезе, за да ни е любопитно да видим какво можем да открием на дъното. Мигове по-късно ние излязохме с широко отворени очи.
  
  
  "Боже милостив!' - каза Тони.
  
  
  "Ти си права", казах аз и тихо присвистнул.
  
  
  Влязохме в един невероятен подземен комплекс. Ние може да видите на коридори и стаи във всички посоки , с изключение на скалите. Докато вървяхме, аз не повярва на очите си. Една секция съдържа пълна ядрена "фабрика", а в съседните помещения се намирали всичко, свързано с нея оборудване и механизми. Юда стана учен-атомщиком! И накрая, ние открихме нещо като лаборатория с голямо бюро и сейф. Тони започна с работата сейф, който той с радост заяви, може да се отвори, докато аз разглеждах светините маса. Когато сейф е открита, ние открихме няколко интересни документи. Сложи ги на масата.
  
  
  "Минали неразрешени кражба на произведения на изкуството" - каза Тони. "Юда и Фарелли, трябва да бъде през цялото време са работили заедно."
  
  
  Аз извади от сейфа лист хартия и го погледна. "Боже мой - казах аз. "Юда години крадат тайни на страните от НАТО . И в края на краищата той е достатъчно, за да събере своя собствена атомна бомба ".
  
  
  "Може би затова той започна тези грабеж", - каза Тони. "За финансиране на този проект".
  
  
  Взех друга хартия и дълго се загледа в нея. "Е-е-е, - сладко chuckling, казах аз. Това е откраднат документ, който сложих в этрусскую ваза.
  
  
  "Това е нещо, което си търсил, Ник?"
  
  
  'Да.' Аз леко сгънат лист хартия и го сложи в джоба.
  
  
  "Тогава твоята мисия е завършена - каза Тони, - и аз ще бъда готов, когато ще се съберат съкровища на изкуството от тази пещера".
  
  
  Протегнах му няколко снимки на мастило. "Не, моята мисия не е приключила. Ние решихме, че Юда продаде този документ на руски, но, изглежда, той самият може да им се възползват. Това е подробно разработване на чертежа на документа, който сложих в джоба си. Както и в други ценни книжа има бележки за дизайн на устройството ".
  
  
  "Искаш да кажеш, amico, че документът, който несъзнателно открадна Юда, съдържа план за част от атомна бомба?"
  
  
  "Да" - отговорих аз. Беше ясно, че Юда видя, че детонатор ще го направи с арсенал е по-ефективен, и затова исках да го използвам. Той също така посочи, че бомба Юда беше малка - може би е преносим. Хрумна ми, че дори и преносим бомба може да унищожи напълно един голям град.
  
  
  "Как мислите, той останат такива е това?" - попита Тони.
  
  
  "Това аз знам".
  
  
  "Тогава къде е бомбата?"
  
  
  Аз замислено го погледна. "Да Предположим, че бомбата е готова да", казах аз. "Ние Юда е време да измислям устройство и го сложи в своята бомба. Да Предположим, всичко е готово и бомба някъде ще лети?
  
  
  "Ах", - промърмори Тони.
  
  
  Той взе още един лист хартия и го учил. "Погледни това, Ник".
  
  
  Че нещо не е нацарапано с молив върху хартия. То е на италиански език и гласило: "Мощност в една мегатонну с радиус на поражение четиридесет и пет километра на нивото на земята".
  
  
  "Господи, - казах аз.
  
  
  "Но какво ще правя с тези оръжия?" - попита Тони.
  
  
  "Не знам", отговорих аз. "Но защо той нито иска, рисунка на ваза направи си план по-истински . И аз се чувствам отговорен за това ".
  
  
  "Глупости" - каза Тони. "Никой не може да предвиди на този невероятен причинно-следствена повод".
  
  
  Взех распечатанную брошура, която беше под масата. "Това е интересно."
  
  
  "Какво става, Ник?"
  
  
  "График за движение на кораби линия на Италия". Погледнах в списъка на круизни лайнери на корицата на брошурата и видя името, което избухва в главата ми. "Ето На Леонардо ".
  
  
  Тони прищурился. "На Леонардо. Хей, ние... "
  
  
  "Бележка от Фарелли", - припомни аз му. - Това сте вие расшифровали. На него беше написано: "за Стоки на Леонардо", за които можеше среща. Това беше вчера.
  
  
  - Стоки за Леонардо - бавно повтори Тони. "Che дяволо, моят приятел. Как мислите, тази бележка се отнася до ... "
  
  
  "Това ми изглежда вероятно". Аз отворих папката и намери списък с дати на заминаване от различни кораби. В непосредствена близост до "Леонардо" датата беше обведена червено. Когато видях какво беше това число, аз выругался си под носа.
  
  
  Тони погледна през рамото ми, след това ме погледна. "Съвсем вярно", казах аз. ""Леонардо" отново ще тръгне на плуване четири дни . Вероятно при него на борда на атомна бомба. А след това той ще замине за Ню Йорк ".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  По-късно ние с Джиной са се върнали в Рим. Тони Бенедето остана в Сицилия, за да изчака своите колеги от Интерпол и вземете съкровища на Ватикана от пещерата на Юда. Той вече е предадена техника сицилиански полицията и поиска от Интерпол в Рим се възползват от помощта на полицията на Рим и остров Капри, за да арестуват Джовани Фарелли и Юда, тъй като те се появяват .
  
  
  От стаята Предоставяне ние се обади на летището и са резервирали места в самолета, в Наполи на следващата сутрин. "Леонардо" се е намирал в Прага и от там отплывет в Ню Йорк.
  
  
  Следобед се свързах с Хоуком. Той е доволен да чуе, че аз имам документ обратно и остана в добро настроение, докато аз не му казах, че Юда е почти сигурно вече е задействал детонатор.
  
  
  'Какво?'
  
  
  "Мисля, че той е поставил тази ядрена бомба на борда "на Леонардо" , - казах аз, - и корабът пътува в Ню Йорк".
  
  
  "Боже дясно", - промърмори Хоук. "Мислите ли, че той възнамерява да използва тази бомба тук ?"
  
  
  "Аз не мога да си представя нищо друго", - отговорих аз.
  
  
  Воцарилось дълго мълчание, нарушаемое само тежко дишане Хоук от друга страна. Аз съм дълбоко въздъхна и продължи, не възнамеряват да представят ситуацията ириса, ако знаех, че тя е съвсем друга.
  
  
  "Както знаете, при установени им бомби радиус на поражение е на петнадесет мили. Да Не говорим за средно и висше ударни вълни. Ако се съди по открити мене чертежи, той успя за броени дни да направи бомба, достатъчно малка, за да може да бъде се съхраняват в станционном сейф . Но размерът няма нищо общо с разрушителна сила ... '
  
  
  "Да, аз разбирам това, Картър. Действай - каза Хоук, очевидно недоволен от факти, които аз му автор на доклада.
  
  
  "Всичко, което трябва да направя е да Юда, - той хвърли бомба на борда. След това тя може да лежи на дъното на пристанището в Ню Йорк в продължение на няколко дни, дори седмици. Може с месеци. Сега, когато той има детонатор, всичко, което трябва да направите, е да го комбинирате с детонатором на далечни разстояния. Той може да бъде на екскурзия до Филаделфия, и той просто трябваше да натиснете бутона. И тогава... довиждане, Ню Йорк ".
  
  
  'Но защо?' - попита Хоук. - Няма значение, скинет дали той бомба с кораб, Картър. Аз искам да знам защо той е вманиачен в този луд план " .
  
  
  "Защото Юда луд , сър. Вие знаете това не по-зле от мен. Той ни мрази и нашата страна; особено след последната ни среща в Ниагаре. Може би това е концепцията му за отмъщение, - кой знае.
  
  
  "Отмъщението?' - възкликна Хоук, и сега той е почти ядосан на мен за това, че аз го постави пред моя идея за извращенном характера на Юда. "Да убиеш десет милиона души, Картър? Боже, леле, ние трябва да го спрем, преди да е нещо наистина излиза от контрол. Вие трябва да намерите тази бомба, Картър. И, разбира се, Юда ".
  
  
  "Обзалагам се, - бързо казах аз. - Но ако това ви утешит, обзалагам се, че Юда никой не е изпратил нашият таен детонатор. Поне не все още . Прочетете внимателно документи, които намерих в лабораторията, аз подозирам, че той предава планове на своите служители в рамките на няколко отломки. По този начин, никой не знае все устройство; всеки знае само част от него. Надявам се, вече не ни е нужно да се тревожи за това, когато ние схватим Юда ".
  
  
  "Ако Ню Йорк първо, няма да се взривят, искаш да кажеш".
  
  
  "В действителност, сър," - казах аз.
  
  
  "Е, хайде, Ник. Кажете ми, когато именно "Леонардо" ще пристигне в Ню Йорк, за да е на мястото на инцидента са били агенти. Можете да намерите бомба преди това, като тук ще пристигне кораб . Ако не, ще трябва да предупредя много хора ".
  
  
  "Аз знам това.'
  
  
  
  
  
  Когато завърших обадете се, ние сме с Джиной отиде в офиса си в Италия. Казано е, че графикът на плуване наскоро се е променило, и че аз трябва да отида до капитан на пристанището на Неапол или представител на италианска линия .
  
  
  Пообедав в един от любимите ресторанти Предоставяне ние се върнаха в нейната стая. Аз не можех да направя нищо до следващата сутрин, а след това самолетът улетал в Неапол. Аз също резервирани място за Предоставяне, но все още не й каза.
  
  
  След като налях едно питие, Джина, която беше облечена в прозрачна нощница, се приближи и седна до мен на един малък диван и сгуши до ръката ми.
  
  
  "Това ще бъде последната ни нощ заедно, Ник?"
  
  
  Аз погледнах в тези тъмни очи и разбра колко Джина Романо е направил за мен. Аз ще бъде много по нея отегчен, ако трябваше да се разделим. Това е провал в работата си. Вие не можете да попаднат в емоционални затруднения. Това е просто причинява болка. Така че по-добре би било, ако това беше последната ни нощ. Но AX все още имах нужда от Джина .
  
  
  "Честно казано, - отговорих аз, - това няма да бъде последната ни нощ. Това е, ако искате да работите в AX още известно време " .
  
  
  "О, да, може би - каза Джин. Тя ме целуна - имам рязко се повиши налягането.
  
  
  "Изчакайте, докато вие не видите, че това е за работа, преди да сте твърде увлечетесь", - казах аз с усмивка.
  
  
  "Мога ли да остана с теб?"
  
  
  'Да.'
  
  
  "Тогава всичко ще бъде добре".
  
  
  Погледнах я зърната, които потъмнее под прозрачен нощен риза. Да се съсредоточи върху Юда не беше лесно ".
  
  
  "Джина, - казах аз, - ти трябва да знаете някои неща, които аз, за да се скрие от теб досега".
  
  
  Тя изглеждаше сериозна, в очакване на моето обяснение.
  
  
  "Ние проверихме график плуване" на Леонардо ", защото вярваме, че на борда има атомна бомба".
  
  
  "Ник, ти имаш предвид една малка атомна бомба?"
  
  
  "От определен вид, да". _
  
  
  "Но какво общо има това да бъдат готови да ограбят във Ватикана и Джовани Фарелли?"
  
  
  "Ние вярваме, че Фарелли и някакъв Юда или, може би, само един Юда донесе бомба на борда на кораба, който трябва да се отправи към Ню Йорк. Те са изградили бомба, с помощта на откраднат имам документ " .
  
  
  "Ник, това звучи невероятно."
  
  
  'Но това е така. Трябва да намерите тази бомба, преди Юда да я взривят. Ако Юда на борда, той, вероятно, ще бъде прикрито. Той е майстор на дегизировката, така че аз не мога да разчитам на неговото оповестяване. Аз трябва незабавно да започнат да търсят бомбата ".
  
  
  "И ти ли нужда от помощ с това?"
  
  
  "За мен е неприятно да се пита тебе, Джина. Но Тони Бенедето зает да търси Фарелли, и аз не знам, ще постъпи ли Интерпол по мое мнение, когато ние ще бъдем на кораба. Трябва само да изпълнява моите заповеди, и ще можете да преминете през врати, които ще останат за мен затворени ".
  
  
  За миг тя погледна покрай мен. "Това звучи опасно", - нежно каза тя.
  
  
  "Да, това може да бъде опасно за живота".
  
  
  "Но вие вярвате, че Джовани е планиран за това ужасно нещо?"
  
  
  "Аз вярвам, че тя имаше към това за известно отношение".
  
  
  Тя дълбоко въздъхна. "Мразя Джовани Фарелли", - бавно каза тя. "Ако мога да направя нещо, за да го спре, аз ще бъда много щастлив . Но - тя направи пауза, - има още нещо. Моята племенница Анна живее в Ню Йорк. Тя е последната ми останалата роднина, и аз я обичам много. Наистина ли животът й ще бъде в опасност поради тази бомба?
  
  
  "Най-вероятно - призна аз.
  
  
  "Тогава аз ще отида с теб, Ник".
  
  
  "Добре", казах аз. "Тогава ти все още ще получава заплата". Сложих чаша и я прегърна. Устата й беше топла и нетърпелив. Нейните зърна бяха твърди под нощна риза.
  
  
  "Радвам се, че съм ти нужна, Ник", - прошепна тя.
  
  
  "Обзалагам се, - казах аз.
  
  
  "И какво искаш да ми доверие".
  
  
  Мога да кажа, че никой не ти вярвам, но не е имало смисъл да се разочарова или я пренебрежително да се говори за това, че тя щеше да направи за AX. Аз го бутна на дивана и сгушени заедно, и известно време ни не е дело нито на Юда, нито до Джовани Фарелли, нито до "Леонардо" с оръжие смърт на борда. Беше само с топла кожа, чувствени аромати, звуци и обич Предоставяне и рев на ада, който тя сотворила в мен.
  
  
  На следващата сутрин това беше кратък полет до Наполи. Кацнахме, веднага след осем часа взе такси до летището и са били доставени в района на пристанището в Неапол, където печалбите и удари всички големи луксозни пътнически кораби. Пристигнахме там в девет часа и излезе пред офис на капитана на пристанището. След няколко минути седяха в кабинета му помощник и говори за Леонардо.
  
  
  - Искате да отидете на Леонардо , синьор? - попитах един млад човек.
  
  
  'Да.'
  
  
  "Е, не е тук".
  
  
  'Как?'
  
  
  "Аз съм сигурен, че го няма в пристанището, синьор Картър", - каза той. "Но ако подождете минута, аз ще проверя". Когато той излизаше от офиса, Джина и ме погледна. "Това е лош късмет, нали? - попита тя.
  
  
  'Може би.'
  
  
  Когато младият италианец е влязъл, за него под мишница е огромна книга, която тежала не по-малко от десет килограма. Той трудно се отказа от него на масата.
  
  
  "Това е то, мистър Картър", - каза той. "Леонардо да отплава преди два дни в съответствие с новия график за движение на италианска линия".
  
  
  "Господи, - с горчивина казах аз.
  
  
  "Можете да научите тук, в офиса на дружеството Italy Line, когато се очаква пристигането на кораба в Ню Йорк".
  
  
  Попитах. - "Колко далеч си отишъл на кораба?"
  
  
  Той погледна нагоре. "Ако си спомням правилно, това е най-бързият кораб.
  
  
  Трябва вече да е на половината път. Аз бавно поклати глава. Бомба определено е на борда. И по-малко от три дни корабът ще пристигне в Ню Йорк. Аз се опитах да си спомня къде се намира най-близкото военно командване на САЩ. Трябваше да стигне бързо до телефона.
  
  
  Аз се изправих. "Благодаря ти", - казах аз, като млад човек.
  
  
  
  
  Ако спешно се нуждаете от помощ на военните, ще трябва да говоря с правилния човек. Аз намерих този човек в лицето на генерал Макфарлейна. Аз му се обадих на най-близката база на военновъздушните сили на САЩ. Докато ние говорихме, той изпитва моето документ за самоличност по друга линия.
  
  
  "На мен ми е неприятно да ви попитам, господин генерал, - казах аз, - но при мен трябва да е самолет, който може да се изравнят с "на Леонардо".
  
  
  "Значи, този самолет-скоро трябва да бъде тук", - каза генералът. "Аз знам това. Имате ли нещо?
  
  
  Последва кратко мълчание. "Има supercargo, който те готвеха да отиде във Вашингтон. Ние продвинем полет напред и да ви направим малко отклонение. Как мислиш, добре ли е?
  
  
  "Звучи страхотно, генерал".
  
  
  "Самолетът ще бъде в летищните Наполи в единадесет часа. Аз ще бъда на борда, за да се разпознават вас.
  
  
  "Добре, "генерал", - казах аз. "Нуждаем се от два парашута и спасителен сал".
  
  
  Той попита. - "Два парашута?"
  
  
  "С мен млада жена, генерал. Тя работи на AX.
  
  
  'Добре, ние ще се погрижим за това, мистър Картър.
  
  
  "Благодаря ви много, господин генерал".
  
  
  По обратния път към летището попитах Джину, прыгала дали тя някога с парашут от самолет. Тя ме погледна, като че ли съм луд.
  
  
  Попитах. - "Как мислиш, можеш да го направиш?"
  
  
  Тя въздъхна. Към това време аз выясню това.
  
  
  Ние скочи в морето, така че приземляемся малко по-мек, отколкото на сушата, - казах аз. "Разбира се, трябва да се освободи от парашута, след като паднеш във водата, в противен случай ще имате проблеми. След като се отървете от парашути, ще имаме спасителен сал ".
  
  
  Мисля, че мога да го направя, - каза тя, но изглеждаше нервна. Скоро след като пристигнахме на летището, на зелен фон се приземи голям транспортен самолет . Генерал адютант на посрещнаха ни с Джиной в сградата на гарата. Генералът е бил висок човек, след като пилот . Той погледна внимателно моята лична карта. След това той широко се усмихна.
  
  
  "Военно-въздушни сили, ще ви отведат на мястото, мистър Картър. Колко срочен този полет, всъщност?
  
  
  "Мога само да ви кажа, че на борда на "Леонардо" има един опасен човек , господин генерал, и ние трябва да го намеря".
  
  
  Генерал Macfarlane поджал на устните; той искал да попитам още, но знаех, че не мога да му отговори. Накрая той протегна ръка и каза: "Желая ви успех".
  
  
  "Благодаря ви, генерал", отговорих аз. "Ние най-добре си вървете".
  
  
  Генерал не се е върнал в товарен самолет. Той каза, че му трябва нещо да се направи в Неапол и че след това тя ще се върне в своята база. Казахме довиждане с него товарен врати на сградата на гарата и тръгнаха към самолета, придружен адъютанта. Двигателите вече са работили, и ние се качваме при силен вятър. Скоро след като ни представиха полдюжине войници и офицери във форма, свалихме.
  
  
  Линия на Италия ни е дал подробен план за плуване Леонардо, и ни казаха приблизително къде можем да го намерим. Освен това, се свързахме с капитан, капитан на Бертольди, и той знаеше, че трябва да се уверят, че два парашутист не са изчезнали в морето. През последните половин час до контакт между самолет и кораб ще се поддържа радиовръзка .
  
  
  Пилот е изчислил колко време е необходимо, за да изпревари Леонардо, и разбра четири пет часа. Това много ме устройваше , защото времето е било важен фактор . Ние се яде студена храна, докато машината летела над южна Франция. Когато ядоха, континентален Европа остава след себе си.
  
  
  Ние имаме парашути, и изключително търпелив американски сержант показа Джина, как те работят и какво да направя, когато му дойде времето. Гледах и слушах.
  
  
  "И всичко, което трябва да направите, е да дръпне за пръстена? - попита Джина.
  
  
  "Това е съвсем вярно, госпожо", - каза сержант. "Но първо трябва напълно да се откъсне от самолета, не забравяйте за това."
  
  
  'Да. Аз трябва бавно да брои до десет ", каза тя.
  
  
  Мисля, че всичко ще бъде добре, сержант, - казах аз.
  
  
  "Да", - колебливо отвърна Джина. Тя изглеждаше малка и крехка, стоящи в зеления летном костюм, който й дадоха. Тя почистват косата от лицето. - "Аз мога да направя това".
  
  
  "Само не даде повече този пръстен", - каза сержант. "Може да падне далеч, преди отново да се заразите му".
  
  
  "Не се отказваме пръстен", - повтори Джини.
  
  
  Междувременно пилотът се свърза с "Леонардо" и автор на доклада за капитан на нашия скок и за това, къде да ни търси. Той поиска от капитана да ни вземат на борда и да помогне на всички, отколкото можете .
  
  
  Е безоблачный ден. Ние с Джиной погледна през прозореца, докато не видяха дълги бели океански лайнер, който, изглежда, все още лежеше под нас в кобальтово-синьо море.
  
  
  Сержант кимна ми. "Ние сме готови за скок, мистър Картър".
  
  
  След няколко минути ние вече стояха при отворена врата на самолета. Около нас подсвирквах вятър. Нищо не се виждаше, освен синьо небе и синьо море.
  
  
  Добре, Джина, - казах аз. Аз се съобразявали с нея за нейната смелост. - "Не гледай надолу. Ти си просто шагаешь за врата и задържаш пръстен. Сосчитай до десет и се дръпни от него.
  
  
  Аз ще бъда точно зад теб."
  
  
  Добре, каза тя, с всички сили се опитва да се усмихва.
  
  
  Тя се обърна и скочи. Аз видях как тя падна, а след това видях дъно бяла коприна зад нея. Е успяла. Аз кимнах сержант и се показа от самолета.
  
  
  Ако не скочи толкова често, в първите няколко секунди след скок стомахът ще странно разочарован. Моят подпрыгивал нагоре и надолу, когато съм бил гмуркане в морето долу, и вятър подсвирквах около ушите ми и главата, забавяне на дишането. Протегна пръстен, гледах, как тя се развива, когато е правил салто в низходящ поток на въздуха. Изведнъж парашут рязко рязко. В следващия момент аз бавно доплува до сверкающему море с бял въздушно топка над главата си. Точно под мен Джина парила, я парашут леко покачивался на вятъра. Не далеч напред е бил бавно се разширява бял корпус "на Леонардо", рисуващи пенеста следа в спокойно море.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  
  
  
  
  Джина се блъсна в тъмно сините води на Атлантическия океан в рамките на няколко стотин метра от гладък бял корпус "на Леонардо" , остановившего машини и казавшегося почти неподвижен. Когато аз се спуска към водата , видях, как от кораба слезе спасяване шлюпку . Мен развевался третият бял парашут, нашият спасителен сал. След секунда, след като видях сал, аз се гмурнах в морето.
  
  
  Аз съм напълно потопен във водата, а когато отново стана, свалих колани с парашут. Солената вода задела очите. Аз избърса ги и се опитах да видите Джину за вълни. Най-накрая открих я в двеста ярда от мен . Сал се приземи малко по-близо до поднимающемуся носа на кораба.
  
  
  Аз плува към Джина. Когато бях на петдесет ярда от него, аз видях, че тя е добре. Тя свали парашута и се понесла към мен. Ние се срещнахме в натоварения вода, и аз я прегърна през кръста.
  
  
  "Аз го направих, Ник!" - извика тя с лъчезарна усмивка на лицето си.
  
  
  Аз се засмя. - "Хайде - казах аз. "Нека вылезем от водата".
  
  
  До сал остава без работа, и след като аз отворих колани, разгъната пакет. Когато се извади клапан отстрани, сключване на свистене на въздуха, гръмко съскане над морето, и жълто сал надулся. Аз се качих на борда и втащил Джину .
  
  
  "За!" - каза тя, отпадане на гърба на сал. "Какво облекчение!
  
  
  "Ние ще бъдем на борда на кораба по-рано, отколкото да го научите", - казах аз. "Виж." И аз посочих в малка лодка, поела към нас.
  
  
  Шлюп се оказа с нас много бързо. На борда имаше няколко млади италианци. Когато те натоварени нас в лодката, те учудено се спогледаха, след като видя как Джини облекчава своята полетна капачката, така че си влажна коса паднаха я на раменете си . Един от мъжете в областта на социалната сигурност, но Джина обърна го и вцепилась в ръката ми.
  
  
  
  
  Когато се изкачи на борда, членовете на екипажа и се втурнаха към нас късно от стандартите. Няколко пътници толкнулись, но капитан никъде не е имало. Аз си мисля, че ако Юда е бил на борда на кораба, той със сигурност ще ни вече е виждал. Това беше за нас е лошо, но ние нищо не може да направиш.
  
  
  Ни отведоха до корабельному лекар, който настоя за кратък преглед. Той е много приятелски, но не говори английски.
  
  
  След разследване на млад корабельный офицер, прекарал нас в празна каюта първа класа.
  
  
  Попитах, когато той е на път да си отиде. - "Когато мога да говоря с капитан?"
  
  
  "Аз питам го, синьор", - каза той с копнеж гледаше към Джину.
  
  
  "Най-малкото, те са ни даде сухи дрехи", - каза Джини, посочвайки дрехи за двойно легло. За Предоставяне на са блуза, пола и вълнен пуловер, а за мен - костюм в тропически стил и спортна риза. Все пак те са ни дали меки кожени сандали.
  
  
  "Те изглеждат много беспечными за нашето пристигане", - казах аз. "Ако офицер промедлит, аз сам ще го намеря капитан".
  
  
  Ние бързо оделись. Джина невероятно изглежда в своята премяна. Аз бях подобен на сицилиански жиголо. Отворих здрав водоустойчив пакет, който беше на мен, и огледа оръжието, люгер и шипове. Аз пристегнул кобура на върха на ризи с къси ръкави и скри Вильгельмину. Но чаках, докато Джина ще отиде в малката баня, за да причесаться, преди да се разположи на Уго и затегнете я към себе си, на ръката до лакътя. Когато тя се върна в каютата си, ми яке вече закрывала оръжие.
  
  
  "Изглеждаш прекрасно", каза Джина.
  
  
  "Ти също" - отговорих аз. "Хайде да отидем да видим. Имаме малко време ".
  
  
  Излязохме на палубата. На такъв голям кораб беше трудно да се разбере, как да стигнем до мост. Ние вървяхме около двадесет минути, преди най-накрая стигнахме до върха на пътнически палуби.
  
  
  "Къде можем да намерим капитана?" Аз попитах моряк.
  
  
  "На Капитана, сър? Това е невъзможно.'
  
  
  "Той ме чака", - казах аз.
  
  
  Той се съмнява. "Може би, ти си струва да поиска от стюард".
  
  
  "По дяволите му! Когато старши помощник? ".
  
  
  "Ах, г-н Фикуцца. Това трябва да се мостике.
  
  
  "Благодаря ти", - казах аз и тръгна покрай него към стълбището, пред която висеше верига. Той протегна ръка.
  
  
  "Вие и дама трябва първо да отиде към своя экскурсоводу, сър".
  
  
  "Вада ал диаволо!" - на глас каза Джина. "Че tipo!"
  
  
  Тя отругала му. Сложих ръката си на рамото му.
  
  
  "Виж", казах аз моряку. - Отиваме там да търсят г-н Фикуцца, с вашата компания или без нея. Можете да облекчавам ни към него?
  
  
  Той моментално погледна на моето мрачно лице. "Отлично", - каза той. - "Вървете след мен."
  
  
  Той пусна веригата за стълби, и ние го последваха към моста. Той ни помоли да изчакат на пътеката, докато той се изкачва по моста. Аз зърнат видях мъже в бели униформи, и след няколко минути един от тях излезе. Това е първият помощник Фикуцца.
  
  
  "А, мистър Картър и мис Романо", - каза той с широка усмивка.
  
  
  Попитах. - "Къде е капитанът?"
  
  
  "Той каза, че скоро увидится с вас".
  
  
  Аз започнах да се вълнувам. Линеен щаб в Италия ще му каже, колко срочна нашата мисия, дори и ако той не знаеше подробности.
  
  
  "Ние искаме да говоря с него сега" - казах аз. "Ние трябва да се обсъдят много важен въпрос".
  
  
  "Но, г-н Картър, капитанът е много зает. Той ... по Дяволите, Фикуцца", - казах аз. "На карта е поставена сигурността на този кораб и неговите пътници. Времето изтича.'
  
  
  Той изглеждаше замислен. След това той каза: "Последвайте ме".
  
  
  След малко ходене се озовахме пред вратите на капитанской кабини. Фикуцца почука. Когато чух глас вътре, Фикуцца отвори вратата, и ние тримата влезли вътре.
  
  
  За дървена маса седеше висок дебел мъж със сребристо-сива коса. Той се изправи и след като Фикуцца въведени нас , шумен поприветствовал нас.
  
  
  Той каза; - "Така е, тези два парашутисти!" звучеше снизходително. "Драматичен начин да се кача на борда, не ви ли се струва, мистър Картър?"
  
  
  "Страхувам се, нямахме избор, капитан", отговорих аз.
  
  
  "Седнете, моля," - каза той, като посочи към два стола.
  
  
  Седнахме.
  
  
  "Добре, - каза Бертольди. "Моята фирма ме информира, че търсите определено пътника на моя кораб. Кажете , мистър Картър, защо не арестувате този човек, ако той излезе на брега в Ню Йорк?
  
  
  На първо място, - казах аз, - без съмнение, този човек е прикрито, така че ние трябва да го намерите, преди да стигнем до Ню Йорк. Второ, аз не съм полицай, и дори, ако съм им бил, този човек не е оставил живи свидетели. Така че не става въпрос за обикновен арест ".
  
  
  "Да, разбира се, - каза капитанът. "Мога ли да видите вашия документ за самоличност, мистър Картър?"
  
  
  Аз му показах си документ за самоличност.
  
  
  "Ах, американското разузнаване. А млада дама?
  
  
  "Тя работи за нас", - казах аз.
  
  
  "Вярно е." Той се усмихна разбиращо. "Г-н Фикуцца ще ви улесни в търсенето, мистър Картър. Вие не можете да използвате огнестрелно оръжие на този кораб, с изключение на случаи на самоотбрана, и вие трябва да уважават личния живот на другите пътници. Освен това, трябва да направим всичко възможно, за да не се забъркваш с тях ".
  
  
  Аз отново започна да се сърди. - "Капитан Бертольди, - казах аз, - не съм готов да споря. Предлагам ви да чуете това, което искам да кажа, преди да решите, че ние ще бъдем, а какво да не правим ".
  
  
  Бертольди и Фикуцца возмущенно се спогледаха. "Нямам цял ден, за да обсъдим този въпрос, мистър Картър", - студено каза Бертольди. "Ако има нещо да каже , моля, кажете накратко".
  
  
  "Капитане, - казах аз, - ние не само за този човек. Ние вярваме, че той е донесъл на този кораб е много опасно оръжие .
  
  
  'Оръжие?'
  
  
  'Да, така.' Погледнах право в него. - "Ядрени оръжия".
  
  
  Очите му леко се разшириха.
  
  
  "Ние смятаме, че това е една малка атомна бомба".
  
  
  Фикуцца стана от стола. - "Дьяволо!
  
  
  На лицето на капитан Бертольди се появи намек за шок, след това той бързо се върна в своето скептическим мнения. - "Какви доказателства имате за това?"
  
  
  - Няма точни доказателства, - призна си аз. "Бележка с името на вашия кораб и много повече информация. Но заедно те водят до разумен извод ". Висеше дълго, дълбоко мълчание. "Но не сте сигурни , че на моя кораб има бомба?"
  
  
  "Това е повече от вероятно, капитан", - казах аз.
  
  
  "И искате търсят кораб в търсене на евентуалната бомба?" - Капитане, - каза Фикуцца, - аз мога да сложа на това с няколко души .
  
  
  "Ние трябва най-малко дузина мъже", - казах аз. "Това е голям кораб, и времето изтича. Ние трябва да започнем да обирам кабини за всички пътници, които се качиха в Неапол , защото съм сигурен, че настоящия името на човека, когото търсим, и на Юда, не е в списъка на пътниците. Разбира се, ние трябва да го провери ".
  
  
  "Повечето от пътниците, залязваше в Неапол, мистър Картър, - отвърна капитанът. "Искате ли да се притеснява и пропадане на тези хора . Знаете, че пътниците имат определени права.
  
  
  И едно от тях - това е право на безопасност на борда на този кораб, - казах аз. Аз също ви моля да ме търси, тъй като имам опит в тези неща. И след това бих искал да притормозили кораб, да имахме повече време.
  
  
  Да върви по-бавно! - возмущенно възкликна Бертольди. За нищо. Аз трябва да се придържаме към графика. Моите пътници също има своето разписание. Вие дори не знаете, има ли на борда на бомба. Не, на кораба се запазва нормална крейсерска скорост.
  
  
  Капитан!
  
  
  "И - прекъсва ме, - търсене, ръководена от г-н Фикуцца. Вие ще получите от него поръчки, мистър Картър, иначе претърсване изобщо няма да бъде. Това ясно ли е?
  
  
  "Става ясно".
  
  
  Капитан Бертольди се обърна към Фикуцце. "Вземи десет души и тези двама души и обыщи кабини. Започнете с трети клас и поднимайся там ".
  
  
  "Капитане, - казах аз, - едва ли Юда ще бъде нещо, което не е тип-топ кабини".
  
  
  "Повтарям, г-н Фикуцца, започнете с трети клас", заяви Бертольди. "Ако там има търсене не успее, ще видим дали трябва да се търсят в други части на кораба".
  
  
  Глупостта на този човек е невероятно. Реших да телеграфировать в централата на компанията е, че тя пречи на пълен разцвет търсили.
  
  
  "Благодаря ви за съдействието, капитан", - студено казах аз и станах.
  
  
  "На вашите услуги, мистър Картър", - каза той. - Още нещо, мистър Фикуцца. Ако има пътници, които се отказват от търсенето на техните каюти , да не настояват. Изпратете ги при мен и аз ще обясня ".
  
  
  "Капитане, ние нямаме време за такива ...
  
  
  "Вие можете да ходите, г-н Картър."
  
  
  Аз яростно го погледна. - "Добре", казах аз. Аз се обърнах и излязох от кабината заедно с Джиной, а Фикуцца ме последва.
  
  
  Фикуцца е много по-полезен на своя капитан. Той бързо хвана касиер Фабрицио, и заедно са събрали девет войници, които трябваше да разгледат заедно с нас. Бих искал да не е толкова голяма работа, за да мога да се справя с него сам.
  
  
  
  
  Чрез високоговорител беше обявено, че след вечеря всички пътници от трета класа трябва да остане в своите приемни за проверка на багажа. Това би било още едно предупреждение Юда за това, което се случва , но, изглежда, не е имало начин да запазите нашите действия в тайна. Цялата вечер ние обыскивали на багажа, но нищо не намерили. Ако пътника не е в каютата си, за търсене не се избират - по команда на капитана. За щастие, повечето от пътниците е било там. В полунощ трябваше да спре - също по нареждане на капитана.
  
  
  След известна съпротива, той е решен да ни търсят в машинното отделение, но нищо не намерили.
  
  
  
  
  На следващата сутрин група от следователи, включително и нас с Джиной, малко отдохнула. Ние трябваше да го направя. Италиански членове на екипажа щяла опасност да заспя, и ние също бяхме изтощени. Малко преди обяд, ние бързо перекусили и продължиха пътя си. Аз си говорихме Бертольди веднага скочи от третия клас, в първи, за да можем да оставите втори клас история. Търсенето е продължило цял ден. Повечето от пътниците бяха много загрижени. Някои настояват за среща с капитан, но в крайна сметка се съгласи на обиск на своите вещи.
  
  
  Към края на втория ден, ние сме съставили целия списък на пътниците, но не намерих нищо, което да е заприличал на атомна бомба, и не съм виждал никой, който поне малко приличаше на Юда. Ако той е бил на борда, е добре да се крие, или го посети един от други единадесет души, които извършват тази работа. Но ние все още бяха с празни ръце.
  
  
  На третия ден попитахме Бертольди дали можем да търсят помещения за екипажа. Той беше в ярост. "Нима сега не е очевидно, че вие сбъркахте ще кажете за бомби , мистър Картър?"
  
  
  "Съвсем не", - отговорих аз. "И ако не ми даде разрешение за това разследване, аз telegraphing в своя щаб. А след това аз също се свържем с Вашингтон, който след това ще се свърже с вашия правителството в Рим."
  
  
  Арогантност соскользнуло с лице Бертольди. - "Това е заплаха, мистър Картър?"
  
  
  - Можете да го наречете както искате, капитане. Аз ще направя всичко възможно, за да търсят този кораб. Ние с пълна скорост плават в Ню Йорк и прибываем там утре следобед . В този град живеят десет милиона души. Ако вие не се притеснявате за своите участници, помислете за тези хора. Ако на борда има атомна бомба, която може да избухне във всеки един момент, който бихте искали да има на вашата съвест случи такава катастрофа? Това е, ако излезе жив, отколкото аз сериозно се съмнявам.
  
  
  Фикуцца каза тихо: "Капитане, може би отборът няма да възрази срещу този проблем".
  
  
  Бертольди стана от масата и започна да расхаживать. Когато той се обърна към мен, лицето му беше сериозно. "Добре, мистър Картър", - каза той. "Можете да прекарате своето изследване. Но аз лично прекарвам вас в каютата моите офицери ".
  
  
  "Както искаш", - казах аз.
  
  
  Обиск е изготвен бавно, до обяд. Той нищо не е дал и предизвика гневни коментари на капитан Бертольди. Той е бил особено ядосан, когато за кратко се проверяват и неговите квартали. Той попита. - "Сега вие се съгласявате, че бомба не?"
  
  
  "Казах аз. - "Не, сега искам търсят в добавка на това, чак до спасителни лодки".
  
  
  "Абсурд!" - промърмори той, но нека продължим. Фикуцца известно време ни помагаше; след това ние с Джиной остана сам. Ние се проверяват инвестициите, килери, всички ями и ъгли на голям кораб, но без успех.
  
  
  "Може да бъде, капитан права, Ник" - каза Джин на вечеря същата вечер. - "Може, на борда няма бомба. Може би Юда пропусна своя шанс, поради промяна в графика на плуване ".
  
  
  "Бих искал това да е вярно", казах аз. "Аз наистина искам да Бертольди е бил прав. Но аз знам Юда, Джина ". Аз се намръщи. "Трябва да бъдат места, които ние не обыскали. Или, може би, един от нашите сътрудници е лошо да се справи с работата. Ние не знаем. Утре ще заплывем в пристанището на Ню Йорк . Аз трябва да изпрати Хоуку съобщение по радиото тази вечер. '
  
  
  "Какво искаш да кажеш?"
  
  
  "Просто, че не сме намерили Юда и му бомба. Хоук нещо придумает.
  
  
  
  
  Спах неспокойно. Когато се събудих на следващата сутрин и погледна към Джину, която все още спеше в друга част на кабината , си помислих, колко близо сме били до Ню Йорк . По време на закуска имаме бюлетин, в който се казва, че пътят ще отнеме още три часа.
  
  
  "Позволено ли е на кораба акостира?" - попита Джина.
  
  
  "Ако е така, ще има встречающий комитет", отговорих аз.
  
  
  Докато другите пътници щяха и да се подготвят за слизане, аз останах в нашата кабина с Джиной. Около десет часа аз отидох на палубата на първа класа, с надеждата да видят някой, който би могъл да бъде подобен на Юда. В половината от единадесетия появи континента, а малко преди обяд сме вързани към пристанището на Ню Йорк. Повечето пътници са били на палубата, където е била отваряна изглед към хоризонта на Манхатън и Статуята на Свободата.
  
  
  Както очаквах, бяхме посрещнати. Бреговата охрана удари "на Леонардо" от пристанището и поиска да го спре. Капитан послуша, но аз видях, как той гневно выкрикивал поръчки на своите офицери. Малко след обяд на борда на изкачи няколко офицери и войници от бреговата охрана, придружен от няколко агенти AX, кмет на Ню Йорк и Дейвид Хоук.
  
  
  Капитан Бертольди помоли за среща в своята кабина. Там трябва да отидете двама старши офицер от бреговата охрана, кмет, Хоук, Фикуцца, Джина и аз. Ястреб закусил незажженную пура, когато аз го информира за нашите недостатъци.
  
  
  "Аз не вярвам, че Юда на борда", - каза той. "И ако той е на борда, тогава бомба, най-вероятно също има". Той погледна към Джину. - "Наемате красиви жени, Ник - каза той.
  
  
  Джина осъзнах комплимент, но не е сарказъм. "Грацие ", - каза тя и се усмихна.
  
  
  Prego - отвърна Дейвид Хоук.
  
  
  Аз рассмеяться, но мисълта за Юда дръпна ъглите на устата ми надолу.
  
  
  "Вие обыскали целия кораб?" - попита Хоук.
  
  
  "Отгоре-надолу", - казах аз. "В името на бога, ние сме дори в тоалетните навлязохме в нея. Аз просто повече нищо не знам ".
  
  
  Аз не съм казал нищо. Хоук и Джина ме гледаха.
  
  
  'Какво е това?' - попита Хоук.
  
  
  "Аз просто мислех за друго място", - казах аз. "Кажи Бертольди, че аз сега ще бъда".
  
  
  Побързах към масата касиер, помня, че в началото на нашите търсения ковчежник ми разказа за човека, който се приближи до масата на капитана, за да говоря за читави неща . Това са ценни неща. Това означаваше, че на борда трябва да бъде сейф.
  
  
  "Да, мистър Картър", - каза Фабрис, когато го попитах за това. "При нас в офиса има голям сейф. Но аз не мога да си представя, че в това има нещо, което може да ви интересуват.
  
  
  "Да, ние по-добре да погледнем", - казах аз. Фабрицио нас не е сладко. Той дори не си правят труда да предизвика капитан. Мигове по-късно сейф с размерите на човек е открит. Аз наведе глава и го последва вътре. Всички ние сме гледали. В голяма опаковка се оказа сребърен артефакт от Испания. Това е разочарование.
  
  
  "Съжалявам, синьор", - каза Фабрис.
  
  
  "Е, това е просто една идея".
  
  
  Оставих го и се върнах на масата на капитана. Нещо се върти в главата ми, но аз не можех да разбера това.
  
  
  Те започнаха в офиса. Капитан мина зад бюрото си. Всички останали са насядали, с изключение на Хоук, който стоеше в ъгъла с пура в ъгъла на устата си и го кльощава ръка са скрещенны на гърдите. Аз се приближих до него и поклати глава, показвайки, че при мен нищо не се получи .
  
  
  "Но мистър Картър пристигна в този кораб от горе до долу!" - каза Бертольди. "Ако такова нещо беше на борда , той би я намерил".
  
  
  "Извинете ме, капитане" - каза старши от двама служители на бреговата охрана, капитан-лейтенант-командир. "Ние не можем да позволим този кораб в пристанището на Ню Йорк, докато не бъде проведено по-задълбочено разследване".
  
  
  "Вярно е", - се съгласи кмет. - "Ние трябва да продължим да търсим. Залогът е живота на милиони хора ".
  
  
  Бертольди хвърли върху мен и свиреп поглед, сякаш аз съм го въведе в тази неудобна ситуация. - "Ще, - попита той, - оставете моите пътници тук, в морето, докато вие продължавате излъскване на моя кораб?"
  
  
  "Не" - отвърна Хоук от името на офицер от бреговата охрана. Всички гледаха към него. - "Имаме най-добрият план, който е много по-безопасни за пътниците. В момента там вървят няколко фериботи. Пътниците се присаждат на тези фериботи, без багаж и се изпращат в пристанището . За тях ще се грижи добре, докато корабът отново ще обыскан. Самият кораб ще бъде върнат в открито море, както и разследването ще се извършва от моите хора и хора капитан-лейтенант под мое ръководство.
  
  
  "Обратно в открито море!", каза Бертольди глух тон. "Преместване на моите пътници?"
  
  
  "Аз мисля, че това е единственото сигурно решение, капитане" - каза Хоук. - "Скоро тук ще пристигнат фериботи", - каза капитан-лейтенант.
  
  
  "Но вие нямате право!" възкликна Бертольди. "Това е голяма глупост".
  
  
  "Капитане, по - леден тон каза Хоук, - би било глупаво да не обръща внимание на заплаха".
  
  
  Капитан Бертольди тежко рухна на масата. Той се загледа в ръцете си. - "Отличен", - каза той. "Но ако бомбата не ще бъде намерена, господа, аз възнамерявам да предложи на моята фирма да изразят протест срещу тази тревожна инцидента".
  
  
  "Към него ще се отнасят с цялото си уважение", - отвърна Хоук. "А сега, капитане, аз вярвам, че по-добре да информират пътниците за това, което се случва".
  
  
  Мисъл, която се върти в главата ми, внезапно да придобие форма. Чаках, докато останалите мъже ще си отидат. Когато само капитан, Ястреб, Джина и аз все още бяха в каютата си, аз попитах: "Капитане, вярно ли е, че пътниците идват при вас, за да предаде ценни неща стойност над определена сума?"
  
  
  Бертольди се смили над мен недоволен поглед. Аз вярвам, че той смята ме своите лични мучителем. "Вярно е, мистър Картър", - каза той .
  
  
  Хоук ме погледна в лицето, опитвайки се да разбере за какво си мисля.
  
  
  "Много ли е такива искания по време на това пътуване?"
  
  
  "Може би пет или шест".
  
  
  "И тогава тези хора идват в този офис, нали?"
  
  
  "Да, Да".
  
  
  "Че ти си замислил, Ник?" - попита Хоук.
  
  
  "Говоря, господине", - казах аз. "Един от тези пътници постави в твоя шкаф е доста голям пакет ?"
  
  
  'Да, наистина. Имаше няколко ".
  
  
  "И ти трябваше да напусне един от тези хора, един в тази хижа, поне за кратко време?"
  
  
  Той странно ме погледна; после аз видях, че той нещо си спомни. За първи път, откакто го срещнах , той говори с известна степен на страх в гласа си. "Да, наистина" - бавно каза той. "Тук е на лице..."
  
  
  'Как изглеждаше?' - попита Хоук.
  
  
  "Той има брада. Много странно изглеждащ мъж. Много слаб човек.
  
  
  'Юда!' - извика Ястреб.
  
  
  "Аз също мисля така", казах аз. "И може би той е променил своите планове, като в тази кабина. Той може би е тръгнал да поставите бомба в голямата каса , но може да реши, когато той е бил тук, да се намери най-доброто място. Или, може би, той не искаше да възбуди любопитството на касиер по отношение на този предмет ".
  
  
  Бертольди претърсени в чекмеджето на бюрото и извади лист хартия. Той я погледна за миг. "Това е неговото име" - каза той. - Бенедикт Арнолд. Той има първокласна кабина номер дванадесет на палуба А. '
  
  
  В този момент на вратата се появи кметът с лист хартия в ръка и уплашени израз на лицето.
  
  
  "Господа, ако има някакви съмнения относно сериозността на ситуацията, може да се изясни на момента".
  
  
  'Какво е това?' - попита Хоук.
  
  
  "Моят офис току-що получих тази телеграма от Рим", - остро каза той.
  
  
  Хоук взе лист хартия и прочете на глас:
  
  
  
  
  
  "Г-н кмет. Атомната бомба е публикуван в място, от което вашия град може да се унищожи с едно натискане на бутон . Трябва да повярваме, когато ние казваме, че това не е шега. В доказателство на това, ние даваме кодекс брой на нашия механизъм на запалване: HTX 312.
  
  
  Бомбата ще бъде взривена в рамките на 48 часа, ако не бъде платена сумата от сто милиона долара в златни кюлчета. Това е около десет долара на живота в Ню Йорк. Моля, помислете за това много внимателно. Има много източници за получаване на пари. Ще получите второ съобщение с по-нататъшни инструкции в рамките на деня.
  
  
  
  
  
  Хоук ме погледна. "Това е той", - каза той. След това той ме попита: "Можете ли да си представите, че той би могъл да направи със сто милиона долара ?"
  
  
  "Знаеш ли кой е изпратил това писмо?" - попита кметът.
  
  
  "Човек, който търсим", - отвърна Хоук. "Телеграма трябваше да е послана един от неговите сътрудници в Рим , така че тя да съвпада с пристигането на "Леонардо" в Ню Йорк."
  
  
  "Може би, Фарелли", - промърмори аз.
  
  
  "Напротив", - отвърна капитанът. "Тук нищо не се казва за "Леонардо" нищо ".
  
  
  "По разбираеми причини", - промърмори Хоук. "Очевидно е, те не искаха да привличат вниманието към това на кораба, г-н Бертольди".
  
  
  Забелязах израз на очите на капитана, когато Хоук се обърна към нея, без да си обичайните за титлата. Неговата арогантност подразни, но не толкова, колкото нежеланието да ми помогне. Но сега командва Хоук, и Бертольди получавал заповеди от БРАДВА, го харесват или не.
  
  
  "Ми съобщиха, че президентът и управител получили еднакви телеграми", - каза кметът. "Те искат да сме заедно, събрани необходимите пари. Но сто милиона злато, боже мой, какъв е този луд?
  
  
  "Луд човек, към когото ние трябва да се отнасяме много сериозно, г-н кметът. - Убиец-психопат, който е решен да изпълни своята заплаха, ако златни кюлчета няма да бъдат доставени, - казах аз.
  
  
  "Абсурд, пълен абсурд, - намръщи Бертольди. "Това е шега, - лоша американска шега".
  
  
  "Аз не бих искал да се смея, ако избухна бомба", - каза Хоук. Той протегна врат към вратата и извика един офицер от бреговата охрана, стоявшему зад вратата.
  
  
  'Да, сър?" заяви, че е капитан-лейтенант, когато той влезе.
  
  
  "Г-н Картър и аз обыщем тази колиба. А докато вземете своя адъютанта и няколко от моите офицери и вижте дали можете да намерите на Арнолд Бенедикт в дванадесетата каютата на палубата А. Той може да бъде този човек. Ах, да, капитан, - каза Хоук, - той със сигурност ще е въоръжен и опасен. Затова моля всички възможни предпазни мерки ". Офицерът кимна и се обърна.
  
  
  "Той има брада, - каза капитанът. Предишната агресивност почти напълно е изчезнал и на негово обветренном лицето се появиха тревожни бръчки. "И много, ъ-ъ, стройна лицето. О, и аз си спомням едно друго нещо ".
  
  
  'Какво?' кресна Хоук, внимателно следи всяка дума на капитана.
  
  
  "Ами, аз не знам, важно ли е това - поколеба Бертольди, - но той ме попита може ли да получи инсулин на борда на самолета. Аз подозирам, че има диабет.
  
  
  "Не е чудно, че той изглежда зле", - меко казах аз, виждайки пред своя ума на очи " призрачен профил на Юда. Хоук кимна. - "И капитан, можете да изпратите тук две от моите експерти по минированию, за да те отговорили на условията при всички непредвидени обстоятелства ? И за да ни уведомите, когато "Арнолд" ще намери ".
  
  
  "Всичко е в ред - каза капитан-лейтенант. Той излезе от кабината. Джини стоеше до мен, переплетая пръстите си между моите. - "Мога ли да ви помогна? - попита тя.
  
  
  "Доведи и пийте чаша кафе в лоби бара", - каза Хоук. "Ти си е спечелил това."
  
  
  Джина ми се усмихна и излезе от кабината. Капитан от учтивост последва. Най-накрая той започна да се покаже малко уважение. Когато ние с Хоуком остана сам в каютата си, той се обърна към мен и се засмя.
  
  
  "Аз не съм толкова не много работя на открито, Ник - каза той, - и това ми просто ми харесва. Имате още някакви вълшебни идеи?
  
  
  'Не, сър. А сега нека да обърнем тази каютата отвътре навън.
  
  
  И ние направихме това. Знаех, че фериботите вече в пътя и пътниците скоро ще излязат на брега, че аз съм малко са били престанаха. Но ако Юда държеше в ръцете на детонатора на бомба, той може да взриви нас във всеки един момент.
  
  
  Ние порылись в масичката капитан, обыскали на шкафа, извършила проверка на цялата каюта. Хоук бързо се уморяват. Той седна на стола зад бюрото на капитана , и аз забелязах у него на челото струйки пот.
  
  
  "Аз съм стар, Ник - каза той. "Изглежда, тук е адски задушно".
  
  
  "Ти си права", казах аз. Погледнах се в страничната стена на кабината, видях решетка вентилация и мислех.
  
  
  Аз свито до решетките. Тя е поставен в доста по-голяма лентата, която е била прикрепена към стената с винтове. Един от винтовете е отслабена.
  
  
  Попитах. - "Имате ножици за нокти?"
  
  
  "Да", - каза той, залезая в джоба си и протегна ми ножици.
  
  
  Когато видя, че започвам да отвъртете винтовете на лентата, той се приближи и с интерес се изправи до мен. Аз съм работил трескаво, и въпреки че лентата известно време прилипала към един ъгъл , аз най-накрая успя да се откъсне от нея.
  
  
  Ние сме попаднали в тръбата и видях там: пакет с дължина три метра, увит в кафява хартия. Той заполнял отвор въздуховод и покоился края на място, където тръбата изгибался и хоризонтално излизаше от кабината.
  
  
  "По дяволите - каза Хоук.
  
  
  Ножица аз прорезал на хартия, дупка и погледна съдържанието. Това е кутия от лек метал, вероятно от алуминиева сплав. Отвън са механизми, включително миниатюрен електронен приемник на далечни разстояния. Гората гореше малка червена крушка, без съмнение алармена за това, че бомбата е била готова за незабавно експлозия.
  
  
  Аз скочи.
  
  
  "Ще ти се обадя специалисти по минированию", - тихо каза Хоук. "Аз също имам човек, който в този подкован".
  
  
  Попитах. - Какво да правим с пътници?" "Трябва ли да се мине първо?"
  
  
  Хоук замислено намаля студени очи. "Аз не мисля така. Във всеки един момент можем да срещнем в конфронтация с Юда. Освен това, ние трябва да приемем, че бомбата може да избухне точно под носовете ни по-малко от минута, а може би и за секунда. Ние сме съвсем близо до пристанището. Ако сте тук ще избухне бомба континенталната част, са толкова лошо, колкото ако бяхме в порто . Не, Ник, ние трябва да се опитаме да го изключите ".
  
  
  Аз кимнах, взема решение, като Ястреб, изпревари Юда. Той излезе от кабината за специалист. Аз се затвори зад него вратата и отново огледа ужасяващо пакет.
  
  
  Червена светлина продължава да светят заплашително, свидетелстващи за ужасна и разрушителна сила бомби. След това си помислих, дали Юда натисне бутона детонатор, дори ако това ще убие и себе си . Този човек, като знаех, че от предишен опит, е бил въплъщение на злото. Може би, ако той научи , че сме открили бомба, той без колебание е приложил да си бесчеловечный план, дори и да го взрив уби. Ние не може да се рискува, е било определено, особено когато сме се занимавали с човек, толкова непредсказуемо и ето психически извратен, като Юда.
  
  
  Аз съм виждал ужасен изход от този кошмар - грибовидное облак, распространяющее своя атомен отрова. Милиони хора в радиус от унищожение на четиридесет и пет километра умре. Хиляди ще загинат по време на средно и висше ударни вълни. И още хиляди ще умрат от бавна и ужасна смърт от радиация.
  
  
  Моите мисли скоро бяха прекъснати от стуком на вратата. Аз се приближи до вратата и попита кой е. След като Ястреб нарече името му, аз отключи вратата и отстъпи встрани, за да пусна го.
  
  
  След него следвали капитан Бертольди и трима мрачни на вид мъже, които не знаех. "Погледни това, Бертольди", - гневно каза Хоук, гуша недоверие и липса на състрадание капитан. Бертольди бланширани. Той стоеше, треперейки, свити юмруци от безсилен гняв.
  
  
  "И махай се оттук, сър", кресна Ястреб, показвайки ми, че съм бил капитан до врата .
  
  
  Бертольди ходи по дървени стъпала, а очите му странно гледаха право пред себе си. Аз се затвори зад него вратата и отново се обърна към Хоуку троим и други. "Г-н Готтлиб, Ник Картър", - каза той.
  
  
  Стиснах ръка тънък и жилистому мъж с очила без рамки - стереотип учен. Хоук ми обясни, че Божидара е изобретил детонатор , устройство, което позволи на Юда и неговите другари за създаване на бомба.
  
  
  Междувременно двама експерти по зажиганию са били заети да извадите опаковки с бомби. "Би било ужасно... ужасно - промърмори Готлиб, - ако ми устройство, използвано по този начин".
  
  
  Това, разбира се, имаше подценяване. Готлиб се присъедини към две други мъже, склонившимся над бомба. "Сигурни ли сте, че това е той?" - попита го Хоук.
  
  
  Готлиб кимна. 'Ще кажете за това съмнение няма. Човек, който се е събрал, добре подкован в термоядерном разделяне. За съжаление, ние още повече се разшириха тези знания." Хоук ме погледна, и аз трепна. Готлиб и двама мъже от AX са работили над бомба. Червена светлина блестяха призрачно на лицата, когато Готлиб обърна език и мърморейки си под носа. "Ето, - каза той накрая. - Ето там, тел. Да, това е тя. Не, не този, другия.
  
  
  Ние претъпкан около отвора в стената. Аз се опитах да не мисля за това, какво ще се случи, ако е бомба, която ще избухне точно сега, дори ако аз не ще се чувствам. При хора, които са работили над бомба, изглежда, са били железни нерви. Хоук се обърна към вратата и попита, съобщи дали вече е капитан-лейтенант. Това не е така.
  
  
  "Има ли това нещо от онази сила, която те й приписват? - попитах аз Готлиб.
  
  
  Той говореше бавно, без да гледа в моята посока, тъй като цялото му внимание е съсредоточено върху бомбата. - 'Аз така мисля. Оттук бомба ще унищожи всичко в радиус от шестдесет, седемдесет километра ". Той се концентрира върху механизма на детонатора, а след това, ако се набляга на мисълта си , каза: "Никой няма да има нито един шанс".
  
  
  Всичко, което можех да направя е да клатя глава. Готтлиб, като човек, който чете смъртоносен катехизис, продължава, като продължава да наблюдава работата на професионалисти: "Но първата експлозия, първите ударни вълни няма да е края на нещата. Валежите, приливни вълни на лъчевата болест и земя необитаема земя, парцел Мъртво море. Манхатън ще се превърне в неутрална зона , напълно негодни за обитаване в продължение на десетилетия напред ".
  
  
  Аз повече не питам. Готлиб ми даде достатъчно храна за размисъл.
  
  
  'Как си?' - нервно попита Хоук, все още дъвчене пюре пура.
  
  
  Един от мъжете се обърна към него. "Имаме още едно рисковано дело, господине", - каза той. Пот капе от челото, на лицето.
  
  
  Ние с Хоуком огъване над останалите и да се следи внимателно.
  
  
  В един момент, когато си помислих, че те са почти готови, Готлиб извика: "Не, по дяволите! Не този!'
  
  
  Човек, който работи с устройството, се спря и се облегна главата до стената. Видях как ръката му леко трепереше, когато той затвори очи и въздъхна дълбоко. След това той встряхнулся, за да се вземат в ръце. Той продължава с другите две и по-малко от десет минути трима мъже, отделиха се и се върнаха, и на устните му се появи мрачна линия удовлетворение.
  
  
  "Това се случи", - прошепна Готлиб. - "Бомба безвреден".
  
  
  Ние с Хоуком се спогледаха. Той издишане. "Това е твърде много за моя още уморен тялото", - каза той. Той се облегна на масата на капитана и дълбоко въздъхна.
  
  
  Аз станах и се опитах да се усмихва.
  
  
  Хоук взе нова пура, запали я и внимателно выдул кръг. Той се надигаше до тавана на кабината, когато той гледаше право към мен. "Сега, когато това е направено, Ник, остава да направите само едно нещо".
  
  
  Аз кимнах. "Юда", - казах аз. "И ако може така да се каже, сър, по-добре мъртъв, отколкото жив".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  
  
  
  
  Веднага беше отменена тревогата за пътници, и капитан Бертольди благодари ни за добре свършената работа. Фериботите, току-що пристигнали на борда на кораба, изпратени обратно на кея. "Леонардо" ще влезе в пристанището със закъснение от няколко часа.
  
  
  Скоро след като е намерена заповед, капитан-лейтенант от бреговата охрана, пристигна на пешеходния мост, където ние с Хоуком тръгна да се консултира с капитан. "Бенедикт никъде не е имало", - неоснователно Хоуку капитан-лейтенант. "Хората продължават да разследва, но той се крие и се надява да избяга от нас, когато другите пътници да излязат на брега".
  
  
  "Няма нищо лошо, - кисело каза Хоук. "В криза пътници, опитващи се да се измъкнеш, ще ни е почти невъзможно да ги разгледа. И, разбира се, той винаги може отново да промени външния си вид ".
  
  
  "Мисля, че може да разчита на него", - казах аз.
  
  
  На кораба закотвени в пет часа. Ние от New York Post вече е бил специално издание на улицата със смели заглавия. Тълпата столпилась на кея и около нея; полицията се опитваше да ги задържи. Изготвяне на отчети и фотографи са били навсякъде.
  
  
  Ястреб, публикуван на служители в началото и в края на пътеката.
  
  
  "От този момент аз по-добре ще направя това сам", казах му.
  
  
  "Добре" - отговори той. - "Аз ще остана на борда известно време, да знаеш къде съм, ако съм ви понадоблюсь".
  
  
  Ние с Джиной са напуснали кораба за слизане на пътниците. Аз я ръководи в сградата на митниците и каза, че тя остава там.
  
  
  На кея изпълнение на поръчката, и имах пессимистическое чувство за това, което аз ще намеря Юда.
  
  
  "Да останеш наблизо, нали?" - попита Джина.
  
  
  "Не, аз отивам да се търсят в целия пристан. Ако ние загубим помежду си, свалете си стая в хотел "Хилтън", и остани там, докато не получиш новини от мен."
  
  
  "Добре" - каза тя, целува ме по бузата. - "Бъди внимателен.'
  
  
  "Ти също.'
  
  
  
  
  Репортери са смесени с любопитни около кея, и полицията трябваше да се откаже от усилията си за поддържане на реда. Спрях близо до пътеката, където също стояха двама други агенти AX. Един ден те спряха пътник с брада и здраво го държат. Аз бързо се приближи до него и каза, че при тях не е същият . Брадата се оказа истинска.
  
  
  Веднага след шест часа, аз видях един човек, който току-що слезе от палубата. Вместо да отида в митницата, той е до края на сградата, където портата паркиране стоеше охрана . Първо, аз съм го виждал само на гърба си. Той е добре облечен и ходи с бастун. Неговата походка изглеждаше ми позната. Аз присмотрелся и видях безволосую ръка, держащую портфейл. Това не е като истинска кожа. И ръка не сгибалась около дръжките на чантата, както това би направила истинска ръка. Толкова , колкото ми се щеше да отиде след него, тя обърна главата си и можех да видя лицето му. Имаше мустаци и слънчеви очила, но този череп може да бъде объркан с нищо. Това беше Юда. След като ме видя, той побърза да отвори в края на сградата. Между нас имаше много хора и трябваше да напредва през тълпата. Аз премества бавно , и когато минах, Юда вече беше до вратата. Когато аз ме е извади Вильгельмину и се затича, аз видях, как той почука с пръсти охрана и е преминал през портата на паркинга.
  
  
  Когато се приближи, Той се скри от поглед. Охрана, вскочивший на краката си, се опита да ме спре, но аз виках, кой съм аз, и се завтече през вратата. Заобикаляне на редица паркирани коли , видях подъехавшее такси. Юда ме гледаше през задното стъкло.
  
  
  Аз бутна "люгер" в кобура и се затича към си на непознат там мотоциклу. До беше група длинноволосых младите хора, и аз предположих, че мотоциклет е един от тях. Погледнах и видях, че ключът е в ключалката на запалването. Аз скочи в седлото. Това е голяма "Хонда", предназначен за магистрали, и двигател публикувани окуражаващо звук. "Здравей!" - проревел една от младите хора.
  
  
  "Аз просто одолжу го на времето!" - извиках в отговор. Аз се дръпна от мястото си и се състезава за такси.
  
  
  Когато тръгнах към улицата, такси само повернуло ляво на две пресечки от мен. Аз съм управлявал чрез движение. Започнах да изпревари такси и си мислех, че мога да го хване на светофар. След това таксита началото минава на червен светофар. Юда или даде на водача куп пари, или приставил към главата му пистолет. След десет минути бяхме на магистралата, водещ до международното летище Кенеди . В условия на такси отъехало от мен, но аз мислех, че е попаднал на правилното място. Аз не разбрах как Юда успя да седне в самолета, да не съм настигнал го на летището.
  
  
  Аз бях прав. Когато съм изпаднал от магистралата към сградата на гарата и се опитах да се намали разстоянието между мен и такси , тръгнах на слънчев масло обрат и колоездач се измъкна точно пред мен.
  
  
  За щастие, аз се приземи в могили, обрасли с високи храсти, и имах само синини, охлузвания и порванный костюм. Но мотор не може повече да се използва. Реших да плати обезщетение на собственика на по-късно и отидох пеша до летището. Аз избират всички преминаващи коли, но те вече не са взимали стопаджия .
  
  
  Най-накрая ми се качват на камион, и пристигнахме на летището поне 45 минути след Юда .
  
  
  Аз се направи справка и е установено, че тази вечер е трябвало да лети на дузина чужди полети. Един от тях е полета от Pan Am в Рим. Да, в последната минута влизал мъж. Някакъв господин Бенедикт.
  
  
  Попитах. - "Мога ли все още да стигнем до него?".
  
  
  Мъж се обърна, за да провери разписанието на полетите, а след това погледна часовника. "Не, - каза той.
  
  
  Самолетът отлетя за десет минути. Точно навреме по график.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  
  
  
  
  Беше ясно, че Юда без колебание ще отлети обратно в Рим. Там той щеше да е в близост до седалището му и Фарелли със своите бандити. Той, вероятно, не знаех, че сме го открили подземен комплекс на остров Сицилия.
  
  
  Следващия полет до Рим улетал само на следващата сутрин. Но след час и половина бях на самолета до Лондон и след това полет до Рим, така че ние трябваше да пристигнат на закуска, около час след кацане на Юда .
  
  
  Обадих се на Джина, и тя взе такси от Хилтън до самолета, докато аз съм купувал нашите билети. Аз исках тя да е с мен, защото тя толкова добре познаваше Джовани Фарелли. Когато се обадих Хоуку и се извини за загубата на Юда , той каза: "ами да, ще бъде лесно да се намери в Рим. Но помни, ако той сбежит, детонатор ще остане от него ".
  
  
  "Трябва ли да се свържете с полицията в Рим или Интерполом, за да могат те да се опита да го вземете, когато той ще кацне?"
  
  
  "Не, - каза Хоук. В гласа му беше този твърд, студен звук, който той понякога използва. - "Ако полицията схватит му, вие не знаете какво може да се случи. Ник, аз искам да го видя мъртъв, както ти сам предложи.
  
  
  Аз не съм изненадан, като чу това.
  
  
  До това време, като свалихме, ние с Джиной са напълно измотаны и заспа-голямата част от пътя. Не бях спал здраво, но е достатъчно отпочинал, за да продължи пътя. Джина е заспал като бебе.
  
  
  В Лондон ние бяхме в състояние бързо и лесно да сменят влака и пристигнахме в Рим веднага след осем часа. Беше ясно слънчево утро. Аз съм шофьор на такси е дал адрес на апартамент, която съм дала на Джина. Фарелли завежда там жените им, и Джина каза, че тя понякога го използва за срещи с други босове на подземния свят. Полицията не знаеше за съществуването на апартамента, но ми се стори, че Юда е знаел . Ако той се обади Фарелли веднага след кацане , му било казано, че да се вози в Нигерия е опасна . По този начин, те могат да решат, че този апартамент е най-безопасното място, и е вероятно, че те ще се срещнат там, за да обсъдят по-нататъшни планове .
  
  
  След близо час след кацане ние спряхме пред многоквартирным дом. Ние вече щяха да влязат, когато чух шум зад ъгъла.
  
  
  "Стой тук спокойно", каза Джина.
  
  
  Тичах към уголу дома и видя как двама мъже излизат от страничната врата и се приближи до сребристо Lancia, паркирана от другата страна на улицата. Един от тях беше висок, елегантен Фарелли, а другият - Юда, подобен на Смъртта в костюма . Той е без маска, но все още носеше със себе си бастун.
  
  
  Реших да се удари веднага. Извадих Вильгельмину. "Това е достатъчно - извиках. "Рим - вашата последна спирка".
  
  
  Той реагира много по-бързо, отколкото си мислех. Когато бях уволнен, той прегази с кола. Rado заснет, но аз ще пропусна, и куршум джапанките в каменни плочи точно зад него. Аз съм стрелял още веднъж да удари по бронята, и той се скри зад машината.
  
  
  'Проклятие!' - Промърмори аз.
  
  
  След това се изпичат Фарелли. Куршум отлетела от съседната къща. Бях принуден да се скрие, когато той отново е уволнен, и се чувствах колющую раната на външната страна на лявата ми ръка. От другата страна на машината, аз видях как се отвори вратата, но аз бях твърде зает, за да не даде да се удари в мен Фарелли .
  
  
  Изведнъж чух вик на Предоставяне. Тя се разпищя. - "Стреляй, Ник!" "Той се страхува за стрелба!"
  
  
  Гледайки как Фарелли се обърна към Джина, аз си спомних, че тя е негова любовница. Когато я видя, я за миг завладя гняв. Той се прицели и стреля в нея. Куршумът е минал покрай нея на няколко сантиметра.
  
  
  Отворих пожар обратно. Първият ми изстрел попадна в стената до Фарелли; втори удари го на врата си. Той трескаво се рязко и падна на тротоара.
  
  
  Два куршума, летевшие поради машини, свистнули в краката ми. Миг по-късно изрева двигател и Юда се втурна далеч по една тясна уличка. Аз съм стрелял в колата, но успях да се раздели само на задното стъкло.
  
  
  'Добре ли си?' - попитах аз Джину.
  
  
  'Да.'
  
  
  Иди в апартамента си и остани там, - казах аз. "Аз ще дойда при вас по-късно".
  
  
  Тя запротестовала, но аз вече тичам до 2000 Alfa Romeo, припаркованному на същото тротоара. Тя не беше заключена. Имам моторни кабели за запалване, аз скочих в колата и се състезава за Юда.
  
  
  Две тримесечия, видях го. Той управлявал три тримесечия пред мен и рязко се обърна на дясно, опитвайки се да се отърват от мен. Минах в завой с чист буксуване на задните колела и писъка на гумите . Пред мен Юда сви наляво по малка улица, която водеше до промишлена зона. За пет минути сме стреснати половин дузина пешеходци и едва не се сблъскахме с две машини. Но Юда не се забавя, и аз също. Ако карахме по магистралата "Алфа" хвана ще го има , но при този метод на управление на скоростта машини са почти еднакви, и Юда е осъзнал това.
  
  
  След още пет минути Юда взе инициативата, и аз го загубих. Но когато аз се превърна в ъгъла на склада, видях колата на асфалт, с отворени, следва вратата. Аз съм с писъка на затормозил, скочи и ме е извади "люгер". Юда никъде не е имало. Погледнах в складове и си помислих, не влезе ли тя там. Вървях към него, когато погледът ми падна върху капака на люка. В това нямаше нищо необичайно, освен факта, че той е бил леко наклонен. Аз се приближи до него и погледна внимателно капака . Джантата е оставил отпечатък в уличната кал. Аз се наведох и слушал. Чух приглушени стъпки. Без съмнение, това бяха стъпките на Юда.
  
  
  Въпреки себе си, съм се възхищавал на неговата хитрост. Въпреки слабото си здраве и изкуствени ръце, този човек е умен, като прословутия лисици. Аз бързо откинул капака на люка, и падна, докато обувките ми не са се докоснали трета греда метална стълба в ямата. Около мен се надигна остра воня. Такива двойки възпрепятства дишането, и по-дълбоко и аз се спуска в дупка, толкова по-тъмно ставаше. В тъмното под мен съм чувал размесване на плъхове. Ако Юда сбежит, като се възползват от широка подземна мрежа от канали и реализации, които изграждат пречиствателна система на Рим, е един добър шанс, че аз никога повече не го намеря.
  
  
  И това беше последното, което исках.
  
  
  Той се изплъзна от мен в Ниагарския водопад. Но сега той няма да ме избягват, сега, когато тя беше само между нас двамата, мъже. Увеличих скорост и бързо слезе по покрит с тиня метална стълба.
  
  
  Когато най-накрая достигна дъното, се натъкнах на тясната каменна издатина. Струя мръсна и миризлива вода бавно журчала по неговата скала. Вонята беше почти непоносимо, въздухът едва ли може да диша.
  
  
  Слабия кръг светлина, падаща от улицата мен, даваше някаква представа. Стоях неподвижен и прислушивался в черен jet black сенки. След това чух отново, звук торопливых стъпки, ехо отражающийся в тъмнината на около сто ярда вдясно от мен.
  
  
  Rado лежеше имам в ръката си. Аз ниско се наведе и отидох за Юда в мрачна тъмнина.
  
  
  Топло коси нещо докосна крака ми. Аз едва не извика от изненада, но приглушил звук, когато плъх отлетя покрай мен, с писък и побягна по тясна перваза. Беше трудно да поддържа темпото, толкова повече, че на площадката стана хлъзгави и мокри, поради мшистого слой на стари, выветренных камъни.
  
  
  С нисък таван, висящи големи безглазые насекоми. Аз не бих се изненадал, ако видя и прилепи . Навсякъде капеше слуз, въздухът беше задушно и давящим. Но не и наполовина толкова репресивна, като Юда.
  
  
  Аз се съсредоточи върху му затихающих крачки. Нещо блестнуло пред мен в мрака. Аз притисна към стената и който не диша. Но след това Той побърза напред и аз го последвах с Вильгельминой в ръка.
  
  
  Когато аз се превърна в ъгъла, ме накараха внезапно да се наведе, за малко да загуби равновесие и падна в канала. Високо над мен просвистела куршум, и аз отново чух като куц Юда. Аз го последвах в канализационната тръба с по-малък размер, тъмен коридор, значително по-тесен от първия.
  
  
  Той отново се обърна ъгъла; Аз се прицели и стреля. Куршумът се удари в крайъгълен камък и скочила. Аз пропуснати и се кандидатира за Юда, преди той да може да ме прекалено много да напреднат .
  
  
  Това е класическа игра на котка и мишка. На всяко негово движение казвах същото гамбитом. Но когато се обърнах, зад ъгъла, никъде не е имало. Този парцел за отпадъчни води вече не се използваше. Беше сухо и почти няма миризма. Това ми е първо изненада. Но скоро разбрах причината, поради която Юда избрах този пасаж по-долу на улицата. Видях дупка в стената, която е затворена тенекиен табела. Това е импровизиран люк. Спрях, слушал и чух шум от другата страна на вратата. След това пропълзя.
  
  
  Сега аз можех да се изправя. Аз се озовах в тунела, заваленном боклуци и различни камъни. Докато стоях там, чух звук в далечината. Очевидно Юда знаеше този изход от канализацията и исках да го използвате, за да се отървете от мен. Аз скоро научих, как той възнамерява да го направи. Пред мен се яви светлина, и аз видях Юда в силуэте. Той стреля в мен два пъти. Един куршум почти счупи ми ръкав. Сега ловът е станал по-опасен поради тъмнината.
  
  
  Аз се приближих до освещенному дупката. Когато стигнаха до него, видях, че в тунела води в малка стая, където виси крушка. Аз огляделась. Сега знаех къде сме. В една ниша в стената лежаха костите на повече от петдесет души, черепи, които са подредени отгоре, и те мрачно погледна към мен. Юда доведе ме в катакомбите, тунели под града, където първите християни се криеш от своите мъчителите. Аз дойдох до заключението, че това трябва да бъде катакомбите на Свети Калликста, най-известните от всички римски катакомби. Въпреки че тук е имало осветление, в туристическия списъка на тези места не е имало.
  
  
  Минах през стаята и отидох за Юда. Отново стана съвсем тъмно, въпреки че тук-там висяха електрически крушки . Сега чух, като Юда трудно дишаше, като доказва, че той отслабва. Видях, че е минало доста време оттогава, като му направи инжекция с инсулин, и че преследването е нарушила си метаболизъм. Дълго време той не би се протегна. Но аз не исках той да е стигнал до точката, където той би могъл да се смесват с туристи . Аз ускорен темп.
  
  
  Скоро влязох във втората стая със същата светлина, както и първата. Аз не съм виждал на Юда, така че се втурна в стаята. Както и в първата стая, по рафтовете на стените лежаха купчини кости от черепа. Бях на половината път през стаята, когато чу тежко дишане в дясно от себе си.
  
  
  Аз бързо се обърна. Юда се облегна на купчината сухи, чупливи кости. Лицето му беше пепеляво-сиво и вспотевшим. Човек - кожа и кости , а му череп бе по-скоро като на череп на рафтовете , отколкото на главата на живия човек. По-рано той е бил грозен човек, но сега той се превърна в страшно гротескным.
  
  
  Той дишаше неравномерно, с хрипом. Долната му устна бе слой пяна. В ръката си той държеше съкратен револвер Smith & Wesson .44 Magnum. Ако той влезе в мен от него, аз ще много бързо се присъединява към останалата част от останките в катакомби.
  
  
  Той хрипло се засмя, докато обмислят следващия си ход. Смях се разточва и от него, като камъчета по стъклото; протези несигурни замахали с върха му трепереше от пръсти. Дясната ръка с револвер беше гладка и восък .
  
  
  "Сега аз най-накрая мога да те убие, Картер", - прохрипел той.
  
  
  Аз гмурна към земята и се приземи между костите, които, както се чувствах, под мен се пропукали. Револвер на Юда кресна - и пропусна една миля. Аз станах и нацелил "люгер" му в гърдите. Моят пръст натисна спусъка, но не съм стрелял.
  
  
  Юда се отказа от ръката, с револвер в скута си и отново падна между костите. Лицето му беше изкривено, очите остекленели. За миг недостиг на въздух изглеждаше много силна, а след това внезапно спря. Тялото му напряглось, и револвер падна от ръцете му. След това главата му провалиха за стената, - очите му бяха широко отворени в диабетна кома.
  
  
  Аз станах и се приближих до него. В този момент, когато аз се наведох над него, тялото му рязко дернулось и замерло. Аз пощупал неговия пулс. Пулс нямаше.
  
  
  Станах, избута "люгер" в кобура и погледна към облечен скелет сред голи кости. Юда е бил мъртъв, тайната на ядрени детонатора, е в безопасност, и аз pined на слънчева светлина.
  
  
  Аз оставих тялото там и отидох след по-добре осветен тунел до входа на катакомбите. Юда може и да не се намери, докато не започна да изглежда подобно на други скелети в тези тунели. Ако не го намери, преди да го облекло гнило, можеше да се разглежда като останки от ранно християнската. Едва имах време да кисне в черният хумор на тази мисъл, като се натъкнах на група туристи, позиция до изхода.
  
  
  Италиански ръководство ме погледна. Той каза. - 'Ами хайде пак!' - Трябва да останеш с компания, синьор! Всичко почти свърши ".
  
  
  Аз се присъединих към него и тръгна към светлината пред нас. "Извинете, - казах аз употреба. "Ме срещна доста зловеща сцена".
  
  
  Ръководство засмя. - "Най-лошото тепърва предстои, синьор".
  
  
  Мислех, че за година и задачи, които ми още предстояли, ако ще да върви в крак с живота. "Надявам се, че не сте роднина на пророка Нострадамус", - казах аз.
  
  
  Изглежда, той не разбира от шега.
  
  
  Но това не ме смути. Едно може да се каже със сигурност: Юда е бил мъртъв. Никой не знаеше, че ме ждало по-нататък. Така че, вместо да мислим за бъдещето, аз се върнах в настоящето, тук и сега. А след това си помислих за Джина и започнах да се хиля. Най-добрата усмешка, която можете да си представите.
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  За книгата:
  
  
  
  
  
  Как е възможно това? Ник Картър е внезапно принуден да се скрие документ, в музея на Ватикана по време на рутинна работа . Случайна этрусская ваза изглеждаше подходяща за тази цел.
  
  
  Но въпросът изобщо не е в Нике Картере и дейността му, както се оказа по-късно, когато Картър се опита да намери документ. Защото в този момент той беше неочакван свидетел на високо професионален кражба на произведения на изкуството.
  
  
  И като художествени ценности, включително этрусская ваза, изчезнаха един след друг през прозореца , Картър погледна право в лицето на дългогодишния си враг - Юда.
  
  
  Юда успя да направи с този документ повече от Хоук и Картър може дори да се представи в най-ужасни сънища ...
  
  
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  Знак на кобра
  
  
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  
  Знак на кобра
  
  
  преведох Лъв Шкловский
  
  
  посветен на паметта на загиналия си син Антон.
  
  
  Главните герои:
  
  
  НИК КАРТЪР
  
  
  псевдоним N3 представител AX
  
  
  "ШИВА"
  
  
  ръководителят на организацията "Кобра"
  
  
  АШОК АНАНД
  
  
  представител на индийската тайните служби
  
  
  PURAN DASS
  
  
  ръководителят на индийската тайните служби
  
  
  НИРАД и RANJIT
  
  
  членове на организация "Кобра"
  
  
  РИВА СИНГХ
  
  
  внучка на бог Шива
  
  
  
  1
  
  
  Тя се издигаше в моята прегръдка, мека и крехка, и в този момент напълно удовлетворенная. Рядко съм бил с такава жена, как Рива. На нея златисто кожа и черна коса играеха сенки; за момент ми се струваше, че държа в ръцете на сбывшуюся мечта. В стаята беше тъмно, аз свалени капаци. И, за щастие в хотела имаше климатична система от нощния топлина Ню Делхи.
  
  
  — Ти не ми каза защо, — прошепна Рива. Нейните меки, топли устни нежно докоснаха депресии между моята врата и рамото, гърдите прижались към моята ръка.
  
  
  Обърнах лицето си и погледна към линията й пълни устни. Я челото е нахмурен, с упорит израз на лицето на жената, което получават всички, което тя иска... жена, която е още дете. - Какво, Рива? – попитах аз, като прекара върха на пръста за кадифена кожа я на корема.
  
  
  - Защо си дошъл тук, Ник? Той отстранился, отпадането главата си на възглавницата. Дългите черни коси образуваха в бяла кърпа възглавници фен, подобно на ореол, който обрамлял лицето си с перфектни черти на лицето..., отражавшее в тази минута вътрешната брашното и неразбираеми недоверие.
  
  
  — Аз съм ти говорил, — отговорих аз, опитвайки се да звучи търпеливо и любезно. - Моята фирма е изпратила мен за преговори за пазаруване. Плат, коприна, брокат... с една дума, всичко. Всичко, което стои в тази страна по-евтино, отколкото където и да било другаде.
  
  
  Разбира се, че съм се лъгал. Разбира се, не можех да кажа Rivet, кой съм аз. Във всеки случай, каква е разликата? Не е имало никаква причина да включва едно момиче, изгаря моето прикритие и да разкриват си, че аз съм Ник Картър, представител AX, в момента на извършване на мисия в Ню Делхи.
  
  
  Рано сутринта на същия вечерта летял съм с полет на Air-India. И последният човек, когото очаквах да отговори, е жена като Riva, прекрасна спутница, на която не може да разчита нито един мъж. Тя седеше в бара на хотела, когато се върнах с плуване в басейна. Нейната перфектна фигура е закутана в синьо и сребърно сари; ние също се почувстваха пряко физическо привличане от пръв поглед. След това една дума доведе до друго, и аз, почти без да го осъзнават, я е поканил на обяд.
  
  
  Отидохме във френски ресторант в Чанакьяпури, червено-черно оазис в центъра на душного на града. Това е една възможност да привлече я убеди да прекарат нощта заедно.
  
  
  Както се оказа, не трябваше да е твърде много опити, за да я убеди.
  
  
  Очите й, блестящи и чувствени, тъй като косата си, говори ясно. Разбира се, имаше въпроси, словесни игри... обичайната практика в изкуството на съблазняването. Прелюдия към една нощ на любов и страст.
  
  
  
  Излишно е да казвам, че Ню Делхи значил за мен (и за AX) много повече, отколкото Рива Сингх. Аз бях изпратен в Индия Хоуком, и, въпреки че аз чувствах, че това е една отчаяна идея, да убеди Стареца, беше невъзможно. - Но ние нямаме и най-малкото доказателство, че този човек съществува! - посочих аз.
  
  
  — Толкова повече причини да летим до там, Ник — каза Хоук с саркастичен тяхното смях. - Бунтове и размирици - това е доказателство, нали? Калкута е в състояние да полуанархии. А кой снабжал бунтовщиков оръжие? Боеприпаси не растат по дърветата, за да бъдем точни.
  
  
  "Това е проблем на вътрешната сигурност на индийското правителство", — отвърна аз.
  
  
  - Вярно. Напълно вярно. Аз съм напълно съгласен. Всъщност, ако това бяха просто размирици и бунтове, това не би било мисия, Ник.
  
  
  - Какво тогава?
  
  
  - Обърнете внимание на това. - Той ми подаде сгънат лист хартия. - Това ще ви кажа повече за нашия загадочном човек, мистере "Шива"... може би с някакъв неясен намек за това, че един наистина съществува. Горчив дим от пури обжег ноздрите ми, и аз пересел в далечния стол, за да прочетете книга.
  
  
  След като прочетох статията, имах доста добра представа за това, с какво се занимава Хоук.
  
  
  Началникът забеляза с усмивка. - Както виждате, това е мръсна работа, нали?
  
  
  - Бих казал аморальное.
  
  
  - Браво, добре казано, Ник. Нашият човек ще се прехвърлим в Съединените Щати хероин-сурови на десет милиона долара. Но, както видяхте, това не е най-смущаващ елемент. Ако това бяха просто наркотици, аз ще звънна на някой друг. Но когато става дума за международната дипломация... и световен мир... тогава аз просто трябва да се възложи тази задача на вас.
  
  
  Аз кимнах, без да отваряте устата.
  
  
  Документът, който току-що прочетох, е от Овалния кабинет. Невъзможно е да се изкачи по-горе. Той е имал предвид нещо, за което аз съм чел във вестниците, че инцидентът, който, както аз никога не мислех, че ще бъде свързан с БРАДВА, да не говорим за моята сфера на дейност.
  
  
  Някой се обади в съветското посолство във Вашингтон, представившись президент на Съединените Щати. Гласът беше идеално сымитирован. Това може да е шега, само думи са били съвсем невинни. "Президент" започва заплахи подстрекательского характер, заплахи, които накараха съветския посланик побързаме с донесением в Москва.
  
  
  В края на краищата, едно недоразумение беше елиминиран, и Белият дом донесъл множество извинения. На това би могъл да бъде и на финала, а вместо това щеше да продължи. Първи секретар на ЦК на КПСС, централен политически активист на Съветския Съюз говорил с президента на "гореща линия". Само той изобщо не е бил първи секретар. В интерес на истината, нито във Вашингтон, нито в Москва никой не знаеше кой имитира български глас. Размяна на думи бил далеч не приятелски и накараха президента поиска свикване на извънредно заседание на Съвета за национална сигурност.
  
  
  Отново всичко беше ясно..., но не задълго. Оттогава, по-малко от две седмици, имаше цяла серия от подобни инциденти; размяна на заплахи и обиди между Индия и Пакистан, между Израел и Египет, между комунистически Китай и Япония. Всеки път, глас на това, което някои дипломат е имитировался, което води до изобилие гневных заплахи и контра-заплаха.
  
  
  Светът е на прага на ядрена война. Сега, според документ на Белия дом, някой се опита да ни хвърлят всички в пропастта. - Значи подозирате, че този мистериозен "някой", именующий себе си Шивой, е мозъка организация, наречена "Кобра" и че той е отговорен за случващото се... - забелязах аз, отговаряйки на мнение Хоук.
  
  
  - Може Би, Ник. При условие, че Шива е личност, а не нещо друго — каза Шефът. - Ние знаем точно, че "Кобра" съществува. И ние сме почти сигурни, че това е организация на търговията с оръжия и наркотици. Но това са дреболии в сравнение с това, - нервно каза той, потупване с пръст по документа, който току-що приключи, за да разгледа. - Този Шива истински човек? Или е на корицата на някаква странна международна организация, отдающей поръчки Кобра? Това е, което трябва да разберете... смея да добавите, като е възможно по-скоро.
  
  
  - Значи вярвате, че ако Шива мъж, тогава той имитира гласове, нали?
  
  
  Хоук уморено кимна.
  
  
  - Но ти дори не знаеш ли, има ли Шива.
  
  
  - В десятката.
  
  
  - И така, аз трябва да се намери човек, когото никой никога не е виждал, който може да бъде в състояние да имитира гласа на някои от героите, тъй като той може да... От къде да започна, според вас?
  
  
  - Не напразно те наричат Изтребител №3, Картър.
  
  
  Това не беше отговорът, който се надявах да получа. Но, както вече казах, понякога е невъзможно да се преговаря с такъв човек, как Хоук. Така че трябваше да обикалят целия свят в търсене на някой или нещо, който нарича себе си Шивой.
  
  
  Разбрах, че това е псевдоним, след като разгледа документите на дома. Всъщност Шива е бил индуски бог, широко известен като Разрушител. Война, глад, смърт... тези бедствия са си абсолютен и безспорен владичество, са под негов контрол и власт. Но имаше повече; книги, с които аз се запознах, съдържат илюстрации и снимки статуи, изобразяващи Шиву, украсени със змии. Това не са обикновени змии... а кобри, смъртоносни индийски усойница.
  
  
  И ето, аз трябваше да тръгна по следите, който изглеждаше не съществуваше и невъзможно... как да брои песъчинките по бреговете на Ганг!
  
  
  Но ако Шива е плод на някой изкривено въображение, това Рива Сингх точно им не е била. Момичето е истинска, сладка, мека и удивително жива.
  
  
  
  Аз се обърнах към нея и заглуши въпроса, опаковани устните си до нейните пухлому устата. Си златна кожа беше покрита с лека покривало на пот, и когато аз притисна гърди към тези незрели и твърда грудям, ме хвана неудержимое желание.
  
  
  — Не, не казвай, — прошепнах аз, когато тя се опита да зададете пореден редица въпроси, които, между другото, започна да ме вълнува. - Аз съм Ник, а ти Рива... не ви трябва да знаете повече... в този момент. Аз здраво я прегърна и тя потиснат стон.
  
  
  Плъзнете крак одеяло от леглото, аз му опря здраво я към себе си. При Riva са били широко оповестени очите, но тя като че ли гледаше към нещо в другия край на стаята. В този момент аз осъзнах, че съм в беда.
  
  
  Чух шум. След секунда се определя произхода на метални скърцане, който, като дрезгав шепот, идва от врата... Някой който си пилее времето с ключалка. Моят "смит и wesson", намиращ се в най-горното чекмедже шкафче до леглото, но в този момент той бе извън обсега на ръката ми. Слаб шум спря, последва щракване... и тогава разбрах, че не успею хване пистолет.
  
  
  Аз скочи настрана, след като вратата се беше открит. На фона на светлината, идваща от коридора, се открояваше фигурата на двама брадати мъже, облечени в бели бродирани ризи и парусиновые панталони, подобни на пижамные, какви носи по-голямата част от индийците. Но повече, отколкото дрехи, ме впечатли короткоствольный пистолет, който с твърда ръка държеше една от фигурите в тюрбанах.
  
  
  Пистолет бе насочен към мен, и аз нищо не можех да направя за него. Вратата леко се затвори зад двама мъже, и безоружный включил осветлението в стаята.
  
  
  Аз примигна от внезапно блясък и наблюдаваше двама от нападателите, опитвайки се да намерят изход. Те са били силни и мускулистыми, ги брадати лица нищо не изразявате, и, съдейки по техните бородам и тюрбанам, те и двамата са сикхами.
  
  
  - Добър вечер, "сахиб", - каза онзи с пистолет, и за поздрав се е превърнала в права и други съобщения самодоволна усмивка, когато разбра, че ние с Ривой голи, а това означава, още по-уязвими.
  
  
  В този момент единствената карта, която може да се играе, е да остане под прикритието на турист и бизнесмен. Възмутен тон отговорих: - каква е историята? - Направих жест, за да грабне телефона, но безоружный индиец-сикх побърза да се движат по старомодния телефон до мен.
  
  
  - Що за глупост, "сахиб"! — възкликна той, ухилен. - Никой не ти даде разрешение да се движи, и дори "мем-сахиб", - посочи с пръст в Риву, която натянула одеяло и се издигаше клубочком под чаршафите.
  
  
  — Погледни кутии, Мохан, — заповядал на своя другар човек с пистолет.
  
  
  "Ако това е обир, вие няма да намерите нищо застанал, за да крадат", — предупреди съм ги. - Имам само чекове. Нито компактдискове, нито щатски долара.
  
  
  Те съвсем не впечатлились. Ни най-малко.
  
  
  Но докато говореше, аз започнах да се концентрира, подготвяйки тялото и ума до бързо и неразделимому сливане. Последния път, когато аз се радваше на почивка между мисии, Хоук настоя, че съм се отказал от обичайния период на почивка и отпуск, за да се подложи на интензивен период на обучение, за да усъвършенстват своите умения на най-необикновените форми на самозащита. Сред различните техники, които съм усвоил, е също форма на самовнушение, която ме научи носител на черен колан "ретте дан", шампион по таекуондо, версия на корейския "кунг"". Инструктор и обучавах ме таекуондо. Тази форма на карате се базира на използване на сила и импулс, получени чрез използване на цялото тяло, особено бедрата и ходилата.
  
  
  Така че, когато един от двамата нападатели започнали да се ровят в моите неща и щеше да се разкрие целият ми личен арсенал, аз бях готов да направи първата стъпка. Аз съм се представял с пружина, която скочи от леглото и хвърлят тялото в пространството.
  
  
  Аз избута Риву и скочи от леглото, кацане, като котка по петите. Куршум просвистела над главата ми, когато паднах на пода. Имате партньор мохан е на пистолет е мощен заглушител.
  
  
  - Ник... не! — казах на Рива, сякаш молейки ме да не започне борбата или да не се опитат да се противопоставят на двама мъже.
  
  
  Но нямаше повече време за губене.
  
  
  Мохан и колега не го заплашва момичето, а се насочили се към мен, скривив устните в една и съща ухмылке. Зъбите и венците са оцветени в червено на цвят от богата дъвчене на листата паана. В ослепительном светлината на лампата устата си изглеждаше окровавленными, сякаш току-що доели парчета сурово месо.
  
  
  - Вие ни подценяваме - сахиб, - засмя, е, че е бил с пистолет. — Бихме могли да убие момичето, но първо бихме искали да е много добре да поработите над вас.
  
  
  Аз не чакам, за да видя, каква "работа" той е имал предвид. С писклив вик "ки-ъп", който веднага накара двамата мъже да се защитава, скочих на крака и атакувал. "Tolle-рио ча-ки" — кръгов удар с крак, при което цялата тежест на балансируется назад. Аз го пусна с всички сили и с цялата концентрация, на която е способен. Сложих десния крак и се удари в целта.
  
  
  Отвратително бълбукане било съпровождано от пъшкане на човек с пистолет; моят боса пета удари в слънчевия сплит. Въздухът се откъсна от него на белия дроб, когато той се срина на пода, задъхан. Оръжието увисна на него и на пръстите на ръцете, но когато той вдигна оръжие, за да направи още един изстрел, аз съм скочил през него и скочи на мохан е, преди той дръпна.
  
  
  - Не бой се, брат, - прошепнах аз, докато друга отчаяно се опита да ме вземете за краката си, за да изхвърли назад. Бях по-бърз от него.
  
  
  Тук бях възнаграден за усилията си, когато започнах да се таекуондо и кунг-фу.
  
  
  Вдигна ръка, сякаш това беше плитка за смъртоносен "сън-нал чи-ки", форми на атака, която аз съм учил в съвършенство. Ръката ми се движеше по въздуха към определена точка в пространството по посока към главата мохан е. И когато ми твърди пръсти докоснаха основата на носа му, не ми трябва да е медицинско образование, за да разбере, че този човек е мъртъв.
  
  
  Аз thrusted част от костите му в мозъка, веднага го убива. От устата му хлынул притока на кръв, му поглед се спря на мен... след това очите му се затуманились, преди да стане широко отворени и стъклени, като две парчета черен мрамор. Дрезгав, сдавленный звук се откъсна от устата му, когато той падна на пода. Инертная, като парцал кукла, с неузнаваем носа, червени и мачкани, като сок от узрели плодове.
  
  
  Мохан вече не е "убиец", "той беше труп.
  
  
  Но в продължение на няколко секунди, които ми отне, за да го довърши, го конспиратор се е възстановила толкова много, че се опитах да се върна към атаката. Почувствах как той пълзи по пода, точно зад мен, и не е имал време да се замисли.
  
  
  Аз бях готов незабавно. "Хан дол, сет"... едно, две, три... Аз психически съм вярвал. След това аз се дръпна левия лакът назад в ужасно "пал-куп чи-ки".
  
  
  Удари съперник точно под брадичката. Той извика, и аз се обърна, само за да съзерцават това, което е останало от идеалния набор от зъби. Защото сега челюст съвсем безпомощно, раздробившись. Струя кръв стекали го по брадичката и шията, се качва на безупречна риза. Долната част на лицето бе буквално разкъсан на парчета; синкав натъртване вече расползался от скулите към очите.
  
  
  Мъж се опитах да заговори, но от устата му се откъсна само сдавленный звук; но преди да мога да го елиминирам, той успя да натисне спусъка на пистолета. Аз паднах напред, дълго да лежи на пода. Още една крупнокалиберная куршум просвистела два сантиметра над мен и джапанките в противоположната стена. Това е куршум "дум-дум", която е в състояние червата на човека, като свежезабитого пиле, готов за пържене. Мъж се изправи и попятился към вратата.
  
  
  Преди той успя да пусне още един от своите адски куршуми, аз зигзагом отиде на линията, която ме доведе точно до вратата. Но той си тръгна, преди да съм успял да изтръгне оръжието от ръцете му. Аз се втурнах в коридора и видя тънка кървава песен и чух тежко размесване на метални стълби в далечния край на коридора без килим.
  
  
  Върнах се в стаята и натянул панталони, които се блъскат до леглото. Рива погледна ме с широко отворени, уплашен очи. Аз казах. - Не се сърди, моля! - При продажба на тъканите винаги силна конкуренция.
  
  
  - Тя не се засмя. Оставих го насаме с окровавленной фигура, която някога е била мъж.
  
  
  След това избяга от стаята. Никой не е виждал, тъй като аз гнался за нападател. Аз непременно трябваше да я хвана, тъй като сега, когато Мохан е мъртъв, не е имало възможност да разберете кого тя е в действителност. Аз не мислех, че те са вулгарни крадци; те демонстрират по-висока квалификация от обикновените престъпници.
  
  
  Бях сигурен, че те не са действали в илюзията на търсене на пари. Нещо рушилось имам в главата си, нещо, което в този момент не можех да се формулират. Това е подобно на загадката... нещо, което ме накара да преосмисля това, което ми каза Хоук. Възможно ли е, че някой вече е отворил моята личност, тъй като аз съм в Индия за туристическа виза? Много въпроси ще останат без отговор, ако аз не поймаю мохан е съучастник.
  
  
  Фоайето на хотела беше почти празен, нощен пазач спеше зад гишето. Забелязах много бързо движение зад завеси, скрывавшими големи стъклени врати, водещи към вътрешния двор и градина. Бос аз се втурнах към палаткам, дръпна ги настрани и се блъсна в тъмната градина.
  
  
  Тревата под краката ми беше влажна и студена. Луната скрылась за куп облаци, закрывавших я оранжево лице. По-нататък видях отражението на облаците в басейна, където съм постигнал известен плуване преди срещата с Ривой и вечеря с нея. Нещо от миналото звън на чаши за вино, ритмично движение на люлките, гърлен виковете на уличните търговци.
  
  
  Сега е само звук на моето дишане, ритъма на моя пулс. Аз внимателно се прокрадна напред, чувствата ми са обтегнати при всяко движение, всеки шум, който да ми намери плячката си... преди това, като бях открит.
  
  
  В бързината не успях да се сдобият с пистолет. Така че трябваше да разчита само на своя интелект и своите ръце. Дори ако на интелигентност и ръцете не трябва да се разчита, когато намериш пистолет със заглушител, насочен към корема.
  
  
  Инструкторът ми ме познаваше по прякор "Чу Мок", което в превод от корейски означава "Юмрук". Но в този момент не е имал възможност да приложат на практика това, което съм учил. В градината всичко беше тихо. Листата banyan само леко се люлееха, като се крият своите гигантски багажник, част от камерата.
  
  
  Търсех следи от индианска кръв, когато забелязах внезапна светкавица, сопровождаемую жестока съска смъртоносни куршуми. Този път извиках аз. След това аз я поставил ръка към устата си, куршум оцарапала ми рамо.
  
  
  Това е повърхностна рана, но тя е силно жгла. Аз съм стиснал зъби и да чакам, да се чувствам по-уязвими от всякога. Стрелецът обаче не искал повече да рискува и да чакате, че аз нападу към него в отговор.
  
  
  Той започва да тече до оградата. Аз се състезава за него и защото не искаше да му позволи да избяга, не преподав му даде урок. Очевидно, той се е възстановила от лечение, на което аз като го малко преди това, толкова много, че скочил през границата стена с невероятна бързина. Той се движеше по-скоро като котка, отколкото като човек. Но въпреки болката в ръката ми, аз се чувствах по същия подвижни. Аз се изкачи над стената и се приземи бос на сайта осеян с чакъл земя. Още един шум избухна в ушите ми, но това не беше изстрел.
  
  
  Индианец в бял тюрбан успя да достигне мотороллера, припаркованного в края на черен път извън оградата. С рев на мотора скутер потегли от място, и се открие нова дори не се огледа. Бих могъл да се опита да хване такси или велотакси, но аз знаех, че човек с пистолет вече изчезна в лабиринта от улички на града.
  
  
  Затова, вместо да продължи казавшуюся сега безполезна лов, върнах се до оградата и, хващане държат на две дървени овчарски скок, отново се изкачи над него. Този път сложих по-малко усилия. Тревата беше истинско облекчение за краката ми в сравнение с чакъл. Аз се отправих към басейна, измива си ръката и прекоси тревата, тихо проскользнув във фоайето.
  
  
  Портиер се събудих от един сън, че, без съмнение, дава възможност на двама индианци неусетно се изкачи в стаята си. Но аз не исках да го упреквам в това трупе, който съм оставил на върха и от които имах нужда да се отърве. - Безсъние, "сахиб"? — попита той ме зевнув, бавно изправяне. След това перегнулся през тезгяха, хвърляне на мен поглед на открито неодобрение... всъщност, аз бях в едни панталони. - Ще изпратя за приспивателни за теб, нали?
  
  
  "Благодаря, не е нужно," аз отказах, със здрава усмивка.
  
  
  Ако той е забелязал дълга кървава драскотина, стреля, останало на мен куршум индианците-сикха, а след това да се преструвам, че нищо не се е случило. Аз бутна ръце в джобовете си и отиде до асансьорите, така че мен никой не е виждал. Не че аз се почувствах неудобно, против вас; но аз предпочитам да не привличат внимание. Истребителю № 3 от AX непременно трябва да се намери един човек на име Сива.
  
  
  
  2
  
  
  Riva Сингх не беше наблизо, за да ми помогне убраться в стаята.
  
  
  Вратата на моята спалня беше открехната, въпреки че никой не се крие зад нея, за да продължи работата, на която се откъсва от мохан е и неговия спътник. Стаята беше празна, ако не броим застывшего трупа на човека, когото е убил добър удар карате. Индианец лежеше, разпространение на ръцете и краката, в странна поза, почти потопен в локва от тъмна кръв, която продължава да се разпространи.
  
  
  Смятые одеяла свидетелстваха за това, че по-голямата част от вечерта прекарах с Ривой. Очевидно е, момичето дошло до гуша и тя се измъкна от стаята, преди да успея да го спре. Аз не бях толкова глупав, че дори и за секунда да мисля, че мога да разчитам на нея мълчание. Затова реших да сменя хотел на следващата сутрин. Аз не исках, някой от полицията в Ню Делхи дойде при мен и забросал мен въпроси. Аз трябваше да отговори с много лъжи, за да защитят своето прикритие.
  
  
  Но освен да се тревожи за Rivet Сингх, която не знаеше дали тя ще си държа устата затворена, или не, аз трябваше да се тревожи за Мохане. Разбира се, го измъкна от стаята ми, не беше лесно, още повече, че аз съм искал на всяка цена да се избегне всякакъв шум. За щастие, останалата част от гостите на етаж заспа здрав сън. Нито една врата не се отвори, докато аз запада тяло пустынному коридора. Нито едно уплашените човек не може да види моите червени от умора очи, ранена ръка и ми кървава нося.
  
  
  Аз го слагам преди асансьор и намерих това, което ми е необходимо в джоба на панталоните. Стоманен нож ми перочинного нож, се оказа много полезно устройство; всъщност перочинным нож, аз бях в състояние да отвори вратата и заключване на кабината на горния етаж, освобождаване на асансьорната шахта, кинув тялото на няколко десетки метра надолу.
  
  
  Това ще е място за вечен почивка мохан е.
  
  
  Той вече е на главата и раменете във въздуха, а останалата част от тялото му била готова до най-новите толчку в дълбока дупка, в кладенеца, когато забелязах нещо, което ме накара да се скача от изненада. Ръкав индийски курты е закатан, когато аз запада тяло по коридора, и сега ми очи се спусна подробност, която аз по-рано не беше забелязал.
  
  
  Това е татуировка, направена несмываемыми синьо мастило, която се открояваше на предмишницата; и когато разбрах, че изобразен на фигура, подозренията ми бяха потвърдени. Татуировка представата за себе си свернувшуюся пръстен кралската кобру, поднимающуюся нагоре по ръката ми в типичния за атака позиция. Клиновидная главата и трепещущий език терялись в замершей плът мохан е.
  
  
  Така и се появи Кобра. Те са изпратили мохан е и неговият съучастник, за да сте сигурни, че Ник Картър не разоблачит на тяхната тайна организация. Само план се провали. Един от двама агенти е мъртъв, а друг е с разбито лице не е имало време да се получи някаква информация, дори и най-малкото доказателство, че наистина съм Изтребител № 3, агент на служба на AX.
  
  
  Точка в моя полза, мислено заключи аз, одергивая ръкав на ризата на мъртвеца и бутане труп крак. Замръзнало тяло мохан е полетело надолу, подскачащи от тъмните стени на шахтата на асансьора. Чух, как той е достигнал крайната дестинация... разнесе глух почука на падане на тялото. Ако Шива все още може да му помогне, нищо срещу това не би могло да бъде.
  
  
  Проблемът е в това, че аз все още не знаех, имаше ли някога този загадъчен герой, мозъка, валиден за прикритие Кобри, избран ум, дергающий за конци на тази международна мрежа.
  
  
  
  Движението на транспорта бавно двигалось в парка Неру. За група от автомобили, велотакси, скутери и велосипеди бели колони Connaught Circus гледали през тълпите пешеходци, като тихи стражи. Мъжете в широки бели панталони, с бели "куртами", малко от отличавшимися от дрехи мохан е и неговия спътник, вървяха бързо, сериозно и самодоволно. Черноволосые жени закутывались в "сари", други в копринени туники и скромни "чуридар" (панталони, стегнати в глезените и кръста). Всички те образуват растерянную тълпа, над която висеше усещане за учението ще бързина и в същото време готовност.
  
  
  Но повече от гледки и звуци на града, е повече от екзотична атмосфера, която правеше Ню Делхи уникален град, моят интерес е фокусиран само върху едно.
  
  
  Шива.
  
  
  - Вие искате да ми кажете, че вашата Служба само чувала за Кобра, нали? - попитах аз съм човек, седях срещу мен, докато и двамата сме потягивали ментов чай в уличном кафене в близост до парка.
  
  
  На сутринта се свързах с индийски секретна служба. Моя "контакт" е бил служител на тайните служби, който особено много ми препоръчали. Ашок Ананд беше мъж приблизително на моята възраст, но тънък и измършавял, с остър и проницателен поглед, агресивен израз на лицето... израз на човек, който познава всички правила на играта, няма значение, гнусны те или не. .
  
  
  - Да сте чували за Кобра? — повтори той, намръщен. Той я поставил чаша към устните му и направи голяма глътка чай, преди да продължите. - Разбира се, мистър Картър. Ние сме чували за Кобра... от Кашмир, от Калкута, Мадрас, Бомбай и... с цялата ни страна. Където бунтове и бунт, там винаги Кобра.
  
  
  - А Шива? - настоявах аз.
  
  
  - Виждаш ли това? - отговори Ананд, сочещи към повърхността на масата, много лъскави дървени рафт. - Тя е гладка, безформени, виждаш ли?
  
  
  Аз отговорих кимване на главата.
  
  
  - Ами, тогава ще разберете, когато ви кажа, че Шива бесформен, без лице, без личност, мистър Картър. И се навел над масата, той ме гледаше полузакрытыми черни очи. - Това е просто име, заимствованное от злото божество, дори и за нас в IISA, индийски секретна служба.
  
  
  И ето аз съм на изходна точка, на същото място, където беше преди... само хотел др. Хоук позволи ми да влезе в контакт с индианците, макар и ме посъветва да не разчита на тяхната помощ.
  
  
  Всъщност ходи слух, че сред индианците е имал място на "предателство". Въпреки, че индийския си колега и увери Хоук в изключителна грижа, въпреки това не е имало никакъв смисъл да се поемат ненужни рискове, особено когато на карта е поставен живота ми и в успеха на моята мисия.
  
  
  - Мога ли да разберете защо вашето правителство е толкова нетърпелив да се намери на нашия Шиву? — каза Ананд същия тон, внимателно и предпазливо.
  
  
  — Хероин — отговорих аз. - Товар на десет милиона долара, предназначени за Съединените Щати. - Аз не мислех, че е твърде разкрие своите цели, ако се опитаме да говорим с него за истинската причина, а именно за това, че аз се опитах да се проследи източникът на гласови подражаний, които в последните месеци са засети паника сред международната дипломация, поставяйки под заплаха мир на земята.
  
  
  - О, да, наркотиците - това е наистина лош бизнес! - Индианец се усмихна и започна да ставам. - Моля, извинете ме за няколко минути, но аз със сигурност ще се обадя на шефа. Може би той ще може да ми даде повече информация за Кобра.
  
  
  — Разбира се — казах аз. Ананд дръпна един стол и отидох на терасата.
  
  
  Аз гледах след него, докато той не изчезна вътре. След това погледна към дъното на чаша, почти съжалявайки, че така и не се научили да четат съдбата на чайным листата. Кой знае, ако съм научил, това би могъл сега да се предскаже успеха или неуспеха на тяхната мисия.
  
  
  Аз се отпусна назад и позволи на своя виждането да се промъкнат в претъпкан терасата до транспортни потоци, петляющим около Connaught Circus. Имаше толкова много въпроси, толкова много пропуски с морето, което трябваше да бъде много веселие, за да постигнем поне някакъв напредък. - Още чай, сър?
  
  
  Започнах и видях как келнерът се наведе над кофейным масичка. — Донеси ми две, — отговорих аз, посочвайки към една празна чаша Ананда.
  
  
  — Два мента чай, — повтори сервитьорът. - Мога ли да предложи пакоры, или джентълмен иска да се насладят на името на индийското ястие, месо пай, наречен "самос"? Те са отлични, "сахиб".
  
  
  Аз отговорих положително кимване, леко объркана от него директен подход. Мъжът вдигна празните чаши, и когато той се обърна, за да се върнете в кухнята, се хванах на това, че в шок гледам го пъхна голата си ръка. Нямах време дълго да гледате на него, но е достатъчно време, за да се анализира, че в него отпечаталось.
  
  
  Свернувшаяся кобра - това е нещо, което не е лесно да се забрави! Аз рязко дръпна един стол и скочи на крака.
  
  
  "Къде, по дяволите, отиде Ананд?" — аз мислех, да си проправят път между масите. Звън на чинии набучени ушите ми, скърцане, което смешивался с гудками и звуци от коли около кафенето и парка Неру. Но поне не бях толкова уязвима, тъй като снощи, когато трябваше да се защитава от двама сикхи, които са влезли в моята стая в хотела.
  
  
  В кобура, който носеше на рамо, беше ми скъпо Rado, Люгер 38-ти калибър, който ме спаси от толкова много отчаяни ситуации, повече, отколкото обичах да си спомнят. И в случай, че пистолета няма да бъде достатъчно, имах Уго, мое шило, скрит в обвивка под ръкав на ризата.
  
  
  - Вие сте нещо, което искате, "сахиб"? — попита ме един от сервитьорите в бели якета.
  
  
  — На телефона — отговорих аз.
  
  
  Той посочи въртящи се врати, водещи в стаята. Мен ме порази, че Ананд твърде дълго се обажда по телефона. Това, освен татуировки, които съм забелязал на ръката на сервитьора, накара ме да се чувствам неудобно.
  
  
  Намерих телефони, като следвате указанията на човек в бяло яке, няколко черни и стари телефони, инсталирани на лявата стена на тесния коридор. Аз бързо огледах и забелязах табелката на вратата вдясно от мен. Може би аз съм нервен, без особена причина, може би бях притеснен пустякам.
  
  
  Е, имаше само един начин да се уверите.
  
  
  Аз се подаде ръка под своя лек летен сако, чувствах ободряющее докосване до дръжката Вильгельмины и тръгна по коридора към вратата на мъжката тоалетна. Преминаване е празна. Отварянето на вратата, сложих десния крак напред.
  
  
  Вратата с мъка отварям вътре, че ми позволи бърз поглед към банята, облицована с черно-бели плочки. Там като никой не беше там. Аз придвижил напред, като остави вратата распахнуться за мен. - Аз прошепна. - Ашок? - Вратата в три съблекални, бяха затворени.
  
  
  Чаках секунда и отново извика. Без отговор. Безшумен, като котка, с повишено чувство за страх да бъде хванат в капан, аз извадих "люгер" от кобура и леко согнул пръст разстояние спусъка. В По-голямата част от съвременните Люгеры имат нечувствително спусъка; но Wilhelmina е модифицирана специално за мен момчетата от лабораторията AX в централата във Вашингтон. Спусъка е готова за изстрел, като само бих натиснал спусъка.
  
  
  Отидох в първата тоалетна в ляво. Здраво държейки се за метална дръжка, аз бутна вратата и бързо я затвори. Първата съблекалня е била празна, както и втора. И в третия, като се позовава на опущенное седалката на тоалетната чиния, лежеше неподвижно, мъртво тяло Ашока Ананда.
  
  
  Аз се протегна и повдигна главата му. - Копелета! - изсъска аз си под носа. Погледна към мен, скудоумна очите Ананда. Прекарах пръсти по него века, свит като по този начин изумленное израз, останало смъртта на лицето му.
  
  
  Тънка ивица, сега лилаво, отбеляза врата му. Задушава, заключи аз, проверка на натъртване. Аз отворих яката на ризата си, за да опознаят по-добре помисли за натъртване, и видях следи от две малки дупки, разстоянието между които е по-малко от един инч. "Но защо?" — попитах аз. Ясно е, че Ананд е удушена мъртъв, защото езикът му виси от устата си; но тези следи по шията, изглежда, са били оставени от зъбите на змията.
  
  
  Преди известно време между една мисия и друг да ми се случи прочетете няколко книги по герпетологии, науката за рептилиях. И аз разбрах, че реакция към ухапване от отровни змии обикновено започват след четвърт час или половин час след ухапването.
  
  
  Ашока Ананда ухапан от змия, но това не е станало причина за смъртта му: може би тези знаци бяха предупреждение или представлява религиозен символ. Едно беше ясно: не е възнамерявал да остане там, за да го разбера.
  
  
  Аз оправих "люгер" и се измъкна от кабината. Тоалетната е все още празна. Ако аз отидох назад по същия път, че и по-рано, то, без съмнение, да се натъкнах на сервитьора. Доколкото мога да съдя, той не е единственият, който работи в бара, да навлиза в организация "Кобра".
  
  
  Аз избраните около друг изход. Остъклен прозорец над порцеланова мивка погледна към прашните пътеки на парка Неру. Аз се изкачи над ръба на мивката и погледна навън. Прозорец, която разкрива в задната част на кафенето, извън погледа на посетителите, седнали на терасата, където на масите се обслужва от сервитьори, татуировки или не.
  
  
  Отворих горната решетка стилетом и я вдигна, отцепив ръждясали метални куки за рамки.
  
  
  - Има и по-удобни начини за излизане, "сахиб".
  
  
  Твърде късно выхватывать Вильгельмину сега. Обърнах главата си и видях ухмыляющееся лицето на келнера с пистолет. - "Берета" 22-ти калибър целилась ми право в очите. Оръжие малък калибър, но аз достатъчно добре знаеше Беретты, за да знае колко опасни могат да бъдат на по-близко разстояние.
  
  
  — Аз просто исках да подишам чист въздух, — обясних аз.
  
  
  Той не се усмихна, а просто flailed пистолет, давайки ми знак да вдигне ръце над главата си и скочи с мивки. Той държеше наведенную на мен Беретту. На мен ми оставаше само да приеме неговата покана. Приземих се на пода и се загледа в него. Беше ясно, че той е нервен, според виждането изглежда, че той има малко опит от подобни ситуации.
  
  
  — Мислех, че индианците — гостоприемни, — казах аз. - Изглежда, моят приятел там, - и завъртя главата си в посока на чулана, където аз открих тялото Ананда, - инцидент...
  
  
  - Същото ще се случи и с вас, "сахиб", - засмя сервитьор, като стъпка напред, сега на "берета" целилась ми в корема. - Скоро, най-вероятно, ще чуете силен е шумът отвън, ужасна бъркотия. Ще бъде толкова много шум, че това е заглушит изстрел от пистолет.
  
  
  Така че, той не е единственият в бара, който е свързан с Кобра. Как са разбрали къде да ме намери, и как те научих за Ананде — две оставащи без отговор на въпроса в допълнение към останалите, които имам трупат.
  
  
  - Сериозно? - отговорих аз, принуждавайки себе си безучастно рассмеяться. - Съветвам ви да повторите това на полицая зад вас.
  
  
  Бях прав.
  
  
  Сервитьорът е неопитен, зле запознат с тази работа и не знаеше дори това на най-стария трик. Аз не съм имал време за договаряне на фраза, как той рязко се обърна с лице към несуществующему полицая. И в част от секундата бях в действие.
  
  
  Аз скочих напред и ритна сервитьор в областта на шията. Той извика, когато подметка на обувката ми удари го по ключицата. Аз къси крака и му нанесе смъртоносен удар с левия в далака. "Берета" отлетя, когато човек е притиснат от ръка на раната място и повръщане закапала по двете страни на устата му.
  
  
  Когато той падна напред, вдигна коляно и отново го удари по лицето. Чух скърцане на зъбите в този момент, когато коляното ми докосна устата му. Мъж се плъзна на пода. В близост до тоалетна оглушителен загрохотала миялна машина, след нея последва дрънчене на съдове.
  
  
  Разбира се, това е план, за да заглуши изстрел, предназначен за мен. Взех "беретту" и го постави в джоба ленено панталони, достатъчно голям, за да скрие пистолет.
  
  
  След това аз взех лицето, за косата и вдигна главата му, като че ли той е марионетка, която са перерезаны конци. - Ти си зле изглеждате, селянин! - извиках нисък глас.
  
  
  Той промърмори нещо, което аз не разбрах, плюене на кръв и счупени зъби, обмазывая брадичката. - Къде е той? - притисна аз. - Искам да знам, къде мога да намеря твоя шеф... Шиву.
  
  
  — Шива... Шива не е — промърмори сервитьор, свесив главата. Мъжът затвори очи, а устата му отново залился кръв.
  
  
  — Помисли си още веднъж, — изсъска аз, повишаване на ръката си. Сгъва пръстите си във формата на гарпуна, удар под името "pen-сън-лиска джи-р-ки", който трябваше да отприщи му език. И това го накара да отвори заоблачава с болка очи.
  
  
  Още един ужасен стон се придружава от удар. Но това копеле не мислех за убийството на Ананда, така че не бях в настроение да бъде милосърден самарянин. Аз бутна ноктите му под клепачите, като я притискате очните ябълки.
  
  
  Сервитьор, сотрясаемый конвульсивной вибрация, скочи. Главата му провалиха в пода, но след секунда скочи на него отгоре, отново бутане на пръстите му право в очите. Мога да заслепяват го за цял живот. Но освен отмъщение за смъртта на индийски представител съм искал да получи отговор.
  
  
  - Говори: където Шива? - многократно съм.
  
  
  Това е неприятно зрелище; черти на лицето на човека бяха изкривени от страх и болка. Лицето му както и преди рубахи вече не можеше да се различи, те са перемазаны кръв и рвотными масите, на очите е на път да излязат от орбитите си, той не може да диша.
  
  
  - Към... към... - простонал той.
  
  
  - Къде е той? кресна аз. - Къде?
  
  
  Но предишната бие с добавянето на приемане "пръст в окото" взривиха го от устройството. Сервитьорът се отпусна назад и избягал физически мъчения, които позволяват на себе си да потъне в забвение.
  
  
  Аз оправих пръстите и клепачите затвори си очите. Аз се опитах да го освежи, силно разклащане, но човекът е в безсъзнание и се е превърнал в сянка на самия себе си. Аз вече щеше затащить безжизненото тяло на безплатно мазе, за да потопи главата си под водата и да го доведе в съзнанието, когато чух следващите стъпки. Някой вървеше по коридора на път към вратата на тоалетната.
  
  
  - Нирад? - Повика чийто глас.
  
  
  Излишно е да казвам, че Нирад не е в състояние да отговори.
  
  
  Този път аз не бих позволил на себе си изненада. Отидох до мивката и се изкачи на порцеланов ръб; рамката на прозореца, която аз разхлабени по-рано, беше открехната.
  
  
  Аз избута горната рамката напред свободната си ръка. Зад вратата на тоалетната Нирада отново повика напрегнат глас.
  
  
  За щастие, прозорецът беше достатъчно голям, за да можеш. Поддържане на стъклен панел с една ръка, аз скочих към терасата надолу и се вглеждаше назад в тоалетната.
  
  
  Отварям вратата, и аз психически снимана на лицето, с недоумение гледа към окровавленное тялото Нирада. Това беше непознато лице, аз никога не го е виждал преди. Но аз знаех, че отново ще видя млад индийски, който недоверчиво погледна неподвижную фигура Нирада в този момент... и може би скоро.
  
  
  
  
  3
  
  
  "Дори и на западния наблюдател лесно да се открие за двойно въплъщение на Шива-кобри истинската същност на бога. Происходивший от доведического на божеството, това е много древен член на индийски троиц трябва в крайна сметка да се обвържат с фалически символи. Всъщност, в неговата иконография всеки път, когато откриваме набухший качулка кобри в атакуващата позиция. Затова не е чудно, че Шива много често се описва с дрехи от кожи кобри, обеци, също направени от кожа, умилостивляющим кабел и колан от живи змии..."
  
  
  
  Затворих книгата и погледна през прозореца на библиотеката, превърнал очите на широката каменна стълба, водеща към терасата на кафене в близост до парка Неру. Никой не забелязал бързо ми грижа от гърба на клуба.
  
  
  Аз не очаквах, че колега Нирада закричит, и в действителност не е наред. Аз също не съм виждал, да са на мястото на инцидента пристигнали линейки или полицейски коли, за да вземем тялото на Ашока Ананда. Идваха и си отиваха туристи и бизнесмени. Бар продължи да работи без прекъсване, и със своя обсерватория в книжарница на Connaught place аз дори можех да видя съучастник Нирада, млад индийски под формата на сервитьор.
  
  
  Що се отнася до Нирада, а след това го никъде не видяхме нито стои, нито да лежи. Приятелят му, вероятно, отвел го в някаква отделна стая или ресторант, за да го възстанови. Без съмнение, собственик на заведения знаеше за вторичен дейността на служителите си, в противен случай щеше да е забелязал нещо необичайно.
  
  
  Така или иначе бях твърдо решена да продължи наблюдение, докато на едната или на двете сервитьор няма да спрат да работят. Нирад "няма," преди да съм успял да получи от него нещо, каква информация. Така че, не се налага на други валидни доказателства, единствената възможност, за която може да се следват, е шпиониране на две киллерами Кобри.
  
  
  Аз не бях толкова глупав, за да мисля, че те ще доведат аз директно до таинственному характер, но бях почти сигурен, че след като механизми ще бъдат предприети, Шива, ако той наистина съществува, рано или късно ще се появи.
  
  
  И така, аз продължих да се преструвам, че изключително се интересуват от книги, выставленными в магазина, чак до закупуване на том за индийски рептилиях, който съм учил. Когато най-накрая излезе от библиотеката, се скри в сянката, опитвайки се да стане почти невидим. В непосредствена близост е достатъчно туристи, така че не бях по-забележим. - Малко съм искал да привлече вниманието към себе си.
  
  
  За дългите години служба в AX разбрах, че търпението е най — полезна добродетел. Всъщност, когато здрач започна да се сгъстява в небето, най-накрая видях как моите хора излизат от кафенето. Те се слиза по широката каменна стълба, бавно, стъпка по стъпка.
  
  
  Млад човек, склонявшийся над окровавленной фигура Нирада, водил своя спътник. Очите Нирада са обвързани; другаря си го поведе, сякаш той е бил сляп. Доколкото разбрах, временна слепота сервитьор означавало, че Кобра е на един агент по-малко.
  
  
  Аз придвижил напред и не отделят очи от тях са двама, за да те не выскользнули от наблюдение, след като съм прекарал в очакване на цял ден. Connaught place е пълен работниците и клерками, возвращавшимися вкъщи от работа. Аз вече щеше да пресече людную размер, когато моите двама мъже са направили внезапен жест; но изпитах облекчение, когато видя, как един Нирада спря кормило такси и засадени на своя съотборник в тясна седалка на машината.
  
  
  Младият индианец махна с ръка, и моторизованное такси с остър трясък нырнуло в потока. Самотен стои на тротоара, млад човек, с очи грифон се обърна главата си в моята посока, явно не знае какво да прави.
  
  
  Ако той беше в нерешителност, след това не съм бил.
  
  
  Аз се скри зад белите колони, очаквайки, че той ще направи. Още една минута нерешителност, и той най-накрая слезе от тротоара. Той сложи два пръста до устните си и издаде писклив да се люлее, за да се спре още едно велотакси.
  
  
  На официанте все още са бели униформи, панталони, но той е наследен от яке. Вместо това, в него е тъмна риза с отворена воротом. Нещо метално се излъчваше на врата му, отразявайки закатный светлината като огледало. Младият човек седна в триколка, и шофьорът натисна педала на газта, като следвате в потока от коли около парка Неру.
  
  
  Аз повече не губи време.
  
  
  Не мина и секунда, както аз се озовах на бордюра и спря друго такси, без да изпуска от поглед сервитьора.
  
  
  Когато бях в ветхой старата кола, шофьор заби в ръката пачка банкноти, не като му даде време да се спори.
  
  
  — Следвай моя приятел там, — поръчах аз.
  
  
  Водачът, като се фокусира първо върху пари, които аз му дадох, а след това на велотакси, който сервитьорът спря на по-малко от минута преди, не се поколеба да признае. Той завърши на първата лента, и аз се наведох към седалката, не сведе очи с велотакси, което, както се надявах, донесе ме с още една стъпка към неуловимому и таинственному на Шива.
  
  
  Докато всичко изглежда вървеше добре, казах аз на себе си, уверен, че сервитьорът не е виждал, докато чаках го на излизане от бара, или да влезе в таксито, за да го следваме. Аз нареди на шофьора да го ускорим, докато от млад сервитьор не ни отделяло общо три машини.
  
  
  - Къде е моят приятел отива?
  
  
  От Connaught place ние вървим в посока на Connaught-серкус, за да хвърли в алеята, водеща в посока от търговски център, Ню Делхи. — В стария град — обясни водачът. Тогава хвърли към мен бърз поглед и добави: - Той те ограбили, сахиб? Ако не, аз повикване на полицията...
  
  
  — Не, нищо подобно, — увери го и се навел над седалката, прошепна нещо на ухото му.
  
  
  Той се изчерви под медна кожа. - Разбрах, "сахиб". Как ще го наречете... среща, нали?
  
  
  - Точно - потвърди аз с широка усмивка, като се предполага, че следвам един млад човек, пътуващи в романтична среща.
  
  
  - Внимавай, "сахиб" - предупреди ме таксиметров шофьор. - Делийские жените са много интелигентни, - и той сопроводил предложение, триене на палец за показалеца, за да се подчертае неговата наблюдателност.
  
  
  — Да, но ти не губи от погледа на нашия приятел — отговорих аз.
  
  
  Вече почти беше тъмно, и след изхода от Connaught-Серкус движение е намаляло. Водачът смених темата и да привлече вниманието ми върху паметници. В края на широк пыльного проспект той посочи известни минарета на Jama Masjid, огромна джамия от червен пясъчник, подобна на крепост.
  
  
  А точно пред джамия и близките базар стоеше още един паметник от червен камък, внушителен комплекс, изоставен от императорами Ярък, Червения форт. Аз си мислех, че сервитьорът ще изчезне за базара, но, очевидно, той не е разбрал, че зад него се спазват. Вместо да излязат в близост до джамията и пазар под открито небе, той излезе от велотакси точно пред портите, водещи до форт.
  
  
  "Стой", — казах аз на шофьора.
  
  
  Той се спря точно в този момент, когато сервитьорът се скри зад врата. Излязох от своя страна и побърза да си човек, щастлив, че тъмнината ми, предоставена някакво убежище. Пред вратата стояха броячи с "сувенири", картички, пътеводители, местни деликатеси.
  
  
  Но аз не бях турист и не е имал време да спре и да се възхищаваме на тези "удоволствия". Опирайки се на известно разстояние, аз съм проследил погледа на бели панталони и тъмна риза сервитьор.
  
  
  Най-малко, той никога не е видял мен, а това значи, че не ме познава. Ако само "Кобра" не е моя снимка, в този случай са Ник Картър стана по-малко анонимни, отколкото исках да призная.
  
  
  Отпред, в края на алеята на пешеходна пътека, преди тясна дървена къщичка сервитьорът спря. Регистрирай возвещала за началото на представянето на "Люмиер и син". Когато разбрах, че един млад индиец купих билет за спектакъл, аз без колебание го последва.
  
  
  Това беше урок по история, "пътуване", без никаква помощ психеделиците. Чакъл пътека водеше от билетни услуги във вътрешния двор на крепостта. Тук, в градината, заобиколена от мраморни дворци, построени императорами, за обществено ползване са поставени многобройни редици столове.
  
  
  Прожектор изпращала жълт лъч светлина на колоните пред мраморни сгради, а аудиокомментарии реализиран чрез високоговорителите. Говорител разказва Павлиний трона, откраднат персийски ордите, вторгшимися в Индия през осемнадесети век.
  
  
  След това светлините угаснаха, и зад гърба ми се чу тропане на копита. Обърнах главата си, почти очаквайки да се окаже в средата на обезумевшего стадото.
  
  
  Вместо това се озовах на пътя остра като бръснач кама.
  
  
  Острието зашипело, разорвав левия ръкав ми яке. Без да се замисля, аз отстранился и с една ръка стартира прием на "сън-нал мак-ки". Индийски сервитьор не се превърна в опита късмета си във втори път.
  
  
  Неговите бели зъби сверкнули в сардонической усмивка, острието стилета се въртят във въздуха. След това прожектор освети напълно лицето му, ослепив му. Младият мъж се спусна в прохода между редовете столове и избяга.
  
  
  Публиката, предимно западни туристи, изглежда, вярват, че индианец е бил част от шоуто. Някой започна да ръкопляска, а във въздуха раздавался тракане конски копита. От високоговорителя донесся звук на тръби, придружен от бойните плаче. Аз се втурнах за нападател.
  
  
  Аз не знаех, как разбра кой съм аз или какво съм аз идеше след него. Но аз все още можех да чувам съскане му нож кама, рассекающего въздух и разрывающего ръкав ми яке. Той почти набучени кожата ми.
  
  
  Не спирайте да избяга, аз бръкнах в якето за пистолет. Никой от зрителите не намери нищо странно в нашите движения, и когато светлината на прожекторите запылил мраморни сгради, ослепително отражение обрамило подслон сервитьор.
  
  
  "Царските вани..." — обяви разказвач.
  
  
  Аз се озовах на една от мраморните колони, още преди да прожектор ме хвана. Аз намаля очите и той започва да търси околните сенки. Остър мирис на мъх и растителност гниене обилно напоена двореца без стени. Той се крие там, в очакване, когато ще вляза в капан, която, както аз сега разбрах, расставили за мен.
  
  
  Бих могъл да се обърнеш и да се върнете в хотела, за да проучи следващия ход; но аз се отказах от тази идея сега, когато усети, че е близо до разкриване на престъпни операции Кобри... и Шива. Колкото по-рано, аз ще намеря този човек, толкова по-добре ще бъде за всички.
  
  
  Звук от стъпки на млад сервитьор съпроводено с глух стуком. Чух, как той изтича към задната част на сградата, все по-далеч и по-далеч от туристите, които са се занимавали представа в градината. Аз бях този радвам се, още и защото не исках да невинни зрители са били въвлечени в жесток сблъсък, което е на път да се случи.
  
  
  Аз вървеше, се наведе над два пъти, от колона до колона, навострив ушите при всяко шорохе. Беше Трудно да се чуят някакви звуци, освен тези, че издава на фона на записания разказ. Приглушен стон смешался с барабанене, по-мощна озвучителна система, инсталирана в градината. Ако не се бели панталони, които са били на мъжа, той, без съмнение, биха могли да се скрият в сянката.
  
  
  Но когато светлините угасват, видях го още веднъж. Той свърши къса мраморна стълба, соединявшую една сграда с другите, и сега лежаха на пода.
  
  
  Аз вече държеше пръст разстояние спусъка на пистолета. Натисна спусъка в момента, когато натиснах спусъка. Звуците на барабаните, доносившимся от високоговорителя, се присъединява лай снимки, маскирующий моя изстрел.
  
  
  Видях как куршумът се заби в мраморната колона, вдигане във въздуха облак от бял дим. Изстрел заглушила друга оглушительная вълна, която е произведена от топотом копитата на конете. Аз не попадна в целта, затова се затича напред. Сервитьор скочи на крака, и го никъде не се виждаше.
  
  
  Аз длъжни къса стълба, която той току-що е избягал, и се оказа в средата на тясна тревиста пътечка, заобиколена от мраморни сгради. Зад мен послышалось съскане някой тежко дишане. Безполезно е да се мисли за това, да стреля с пистолет. Така че аз ще вдигна, върти и двата лакътя. Аз имам млад индейцу в ребрата, но, въпреки че той за миг задушава, той успя да отблъсне мен е стъпка назад.
  
  
  Да го убие не се включваше в моите планове. Мъртъв, той би бил безполезен за мен, и пътека, която трябваше да доведе ме до Шива, и др там, във вътрешния двор на Червения форт. На живо сервитьор може да ми предостави ценна информация.
  
  
  Внезапно от тъмнината зад мен се разнесе дрезгав, едва се чуват глас.
  
  
  - Отлично, Ranjit.
  
  
  Мощен удар аз откинул десния крак назад, и петата на крака ми се приземи на чието това коляно. Втората нападавший застонал от болка и скочи. Аз отпрыгнул в страна, задъхан, и направи крачка назад, нацелив Вильгельмину на двама нападатели.
  
  
  Двама срещу един, Ranjit е сервитьор, човек, за когото съм последва; но другият също не бил непознат. - Ето че се срещаме отново, -- сахиб, -- каза той с груб, принудени смешком. Думите на талази от него, лош дъх, с някои трудно, тъй като долната част на лицето му е обмотана бяла превръзка.
  
  
  — Аха, — казах аз, след като научи от него: той е бил съучастник мохан е, бородатым сикхом, който счупих челюстта предишната вечер.
  
  
  Ranjit се възползваха от кратка обмяна на думи, за да пригнуться зад колоната, за миг докато от фатална траектория "Люгера". - Продължи да е безполезно, "сахиб", - обобщи индийските сикхи. - Ако ще убият нас, вие нищо няма да научите.
  
  
  - Какво ще стане, ако аз не те убия? - попитах аз. Но в този миг, за част от секундата, нещо метално бързо пересекло моето полезрение. Аз се обърна и натисна спусъка. Куршумът отлетя във въздуха, отскочив от перваза покрай стената на сградата. А след това същият пистолет буквално се измъкна от пръстите ми, с багажник, обмотанным метална линия.
  
  
  Ranjit излезе от скривалището си и сграбчи пистолета. Разбрах тогава, че това е нещо, което забелязах по-рано, предмет, който блестел около врата му. Това е парче медна тел, без съмнение, капан, който са използвали, за да убие Ашока Ананда.
  
  
  "Ти не си толкова умен, как ще ти изглежда", — сахиб, — с смешком забелязах друга индус.
  
  
  Опитах се да отстъпи, но Ranjit не губи време напразно. Сервитьор приставил пистолет към гърдите ми, като предупреди достатъчно, за да драстично да ме спре. И аз не бях достатъчно близо, за да се опита да изтръгне пистолета от ръцете му. И ако аз се опитах да нанесе удар с крак, аз бях сигурен, че един млад коси сервитьор, не се поколеба да натисне спусъка.
  
  
  - А сега извольте вдигна ръце над главата си, "сахиб", - заповяда младежът. И той направи крачка напред, устата му гримаса в дяволската усмивка.
  
  
  Вдигна ръцете си и внимателно погледна към другия сикха. Ranjit протегна му меден проводник. Тел загудела, когато мъж обмотал завършва около китките си.
  
  
  "Мохан е мъртъв", — каза той почти неслышным глас в музиката, лившуюся от високоговорителите. Шоуто още не е дошъл до своя край, както и живота на Изтребител № 3, както се надявах. - Гурнек, обаче, е все още жив, "сахиб". - Индийските сикхи се приближи към мен, когато Ranjit се приближи по-близо
  
  
  Имам под носа на багажника е люгера Вильгельмины, и изведнъж ми хрумна, че тя вече не е мой стар приятел. Да Не говорим за меден проводник, който Гурнек държеше с двете си ръце.
  
  
  "Ти си заслужава най-лошото, — сахиб, — много по-лошо", — каза сервитьорът.
  
  
  Той играе с "лесно" курком. Достатъчно беше много лек натиск, и Хоуку трябваше да се наемат Изтребител № 4. Но преди да младият мъж се приведе в изпълнение своите заплахи, Гурнек се премества зад мен. Само че този път моят удар с крак назад загубен във въздуха, не се удря в целта.
  
  
  Loop се проточи на врата ми, и аз отново трябваше да вдигнат ръка. Гледах право в очите "Люгера", но Ranjit пусна спусъка и, като кликнете пистолет, удари ме челно по челото. В същото време аз се опитах да обръщам внимание на медна жица, който е раздробяване на трахеята ми.
  
  
  Конци намали кожата ми, аз не можех да дишам. Аз издадени сдавленный звук, и Ranjit, chuckling, вдигна коляно и ме удари в слабините. Болката ме накара застонать, принуждавайки завой.
  
  
  Коляното се повиши за втори път, принуждавайки ме да се взривят от мъчителна болка. - Глупак си ти, "сахиб"... Кобра знае... Кобра знае всичко, г-н Картър.
  
  
  Гласът му сякаш дойде от тъмен тунел. Аз се мъчех да се освободя отблъсне тел, която Гурнек ме задави. Но аз не можех да се хванат за нея, тя беше твърде тънка. С стоном аз паднах напред, опитвайки се да диша.
  
  
  Тогава задника на пистолета ме удари по главата, а в далечината глас от високоговорителя заявява: - Ако има рай на земята, то той е тук... тук, тук!
  
  
  Аз не вярвам му. А междувременно аз се чудех, ще имам ли все още шанс да вярват в нещо подобно.
  
  
  
  
  4
  
  
  В началото беше лесно.
  
  
  Бархатистая, мека и гладка, тъмна и уютна мъгла. Защитно тъмнината, която ме накара да се усмихва. Но след това тя започна да горят, нарязани на кожата ми, като парчета счупено стъкло. Трябваше да избяга, иначе тя отрязва би ме част, содрала с мен жив кожата. Така че аз рванулся напред, сякаш държавност от дъното на морето. И колкото по-горе се качих, толкова повече ме разрывало на части.
  
  
  - Не! Аз... аз не искам! - Чух собствения си глас. Аз го повтори по-силно, опитвайки се да вдигне тежестта, давившую ми на очите. Аз примигна, и нещо неопределен цвят започна да се движи напред-назад пред мен, вибрираща в пространството и извън него.
  
  
  Отворих очи за втори път, след това в трети, и в същото време аз се опитах да се върви напред, докато главата ми не провалиха за нещо твърдо. Вибрации престана и аз отново падна, твърде слаби и сънливи, за да направи още едно движение.
  
  
  Не знам колко време мина след това. Аз почувствах, че ме хващат сънища, и всеки път аз се опитах да ги отблъсне и да си отворя очите, но нещо царапало кожата ми, нещо изгори. Най-накрая започнах всичко отначало, движейки се напред сред редуващи се вълни на топлина и болка.
  
  
  След това "нещо" се е развила. Това е стена, земен стена, която стоеше пред мен, увеличена или намалена... и след това е нормално. Главата ми беше раздавленой черупки, натрошени черупки от яйца... като че ли аз не пих пореден месец. Аз стоях, облегнат на най-близката стена, слушане на най-прекрасния звук на света, звука на гърдите ми, вздымающейся и опускающейся с всяко вдишване.
  
  
  Че царапало и рвало кожата ми по време на това дълго чистилището между съзнание и в безсъзнание, така че това е носилка, върху която лежах по гръб. След като осъзнах, че съм жив, аз свали крак от пейката, покрита със слама, и треперейки се изправи.
  
  
  Аз упираюсь ръка в стената, за да се изправи. Почувствах се като наркоман при ломке, ме тошнило. Удари, които получих по главата, плюс затяжение тел гърлото, вырубили мен.
  
  
  Сега, преди всичко, трябваше да възстанови своите сили.
  
  
  Аз направих няколко крачки, докато коленете ми не спряха да се търкалят. Аз изпревари клетка-камера... квадратна каморку с глиняными стените и пода. Нямаше нито прозорци, нито дори врати. По-късно, ако е бъдещето, аз бях сигурен, че мога да намеря и ставите в стената, където трябва да бъде вратата, защото някой.... И някой да ме извади.
  
  
  В единия край на камерата, в ляво от кабина, в стената са били вмурованы две решетки. И двете са достигнати ми до кръста и са били покрити с телена мрежа. Аз, разбира се, не исках да чакам, докато ме представят своите мучителям, така че аз се приближи до парапета, опитвайки се да се възстанови от болката, която е причинил ми удар Ранджита задника на пистолета.
  
  
  Но преди да докосне с телена мрежа и да разгледат две решетки, за да видите дали ще можете да ги свали, свалих обувките си. Хората, превземат ме, остави ме в риза и панталони. Шило изчезна, както и "Берета" и, разбира се, "Люгер". Аз дори и якета не съм виждал, но в камерата не е студено... поне засега.
  
  
  Взех обувки и го хвърли на решетката. Нищо не се е случило. Няма искри. Слава богу, решетки не са електрифицирани. Аз отново облече обувки и стигна до един от четирите метални винтове, които решетки са до стената. Но когато пръстите ми докоснаха им, в тишината се чу глас, глас, който ме накара да потръпне.
  
  
  - Добро утро, мистър Картър. Защото сега на ден, знаете ли. Надявам се, ти приснились добри сънища, "сахиб"...
  
  
  Гласът се разнесе се дължи на една от двете мрежи. Без съмнение, за метален екран се крие усилвател. Но повече от всичко настораживало това, че гласът е бил познат... плашещо познато.
  
  
  "Здравейте, това е Картер, казва представител № 3. Вярно, Хоук разказа ти за мен на всичко. Така че, това си представител, Ананд, изглежда така името му. Е, той не се явил на срещата. Не, няма нужда да се извини. Ние знаем, че нашият човек недосягаем... О, не, съвсем не! Тя не съществува, това е всичко. Не, утре аз ще се върна във Вашингтон. Кобра? Аз много се страхувам, че нашето правителство не ще бъде в състояние да се намесва в делата на индийската служба за сигурност. Вие разбирате, разбира се... О, и благодаря за грижите. Кажи мистеру Ананду, че съжалявам, че не съм имал възможността да се срещне с него".
  
  
  Последва дълга пауза. А после отново тишина. Аз се отдалечи от решетката и се върна до леглото си. Въпреки празнотата в стомаха, въпреки ужасното чувство на гадене, аз трябваше да призная едно нещо: Шива е бил истински, безмилостен, хладнокръвен престъпник, хитър противник, каквито аз не съм срещал.
  
  
  Само че прослушанная мене къс става, телефонен разговор, който, без съмнение, вече проведе, бяха изречени съвсем познат глас. Това беше моят собствен глас, с толкова перфектна интонация, говора и интонацията.
  
  
  Шива рамкирани мен и, без да губи време, извади от сцената на индийската тайна служба. Дори когато Ананд вече не се появи на масата му, никой не е помислил за това, за да се свържете с нас двамата. И защо, в крайна сметка? Нима "Ник Картър" не се обади малко преди това и не ги информира, че Шива е измислица? Същия "Ник Картър" посочи, че дори ако "Кобра" наистина съществува, организация, която е толкова притеснен индийското правителство, няма нищо общо с мистериозен характер.
  
  
  "Ник Картър", заяви за всичко това. И, съдейки по всичко, той вече е щял да отиде у дома, в щаб-квартирата на AX във Вашингтон. - Аз съм много впечатлен, Шива. Като ви изобщо може да изпълни моя глас?
  
  
  "В хотелската си стая, е било установено звуково устройство, мистър Картър" — отвърна ми глас, воспроизведенный по електронен път с такава прецизност, че не можех да не се плаша като чу от самия себе си.
  
  
  - Тогава, моля, подайте, моите почитания на вашите электронщикам. Аз обыскал тази стая четири пъти и не намерих нито един микрофон... дори и в най-невъобразими места, - отвърна аз, повишаване на глас, като че ли съмнявам, че той ме чува. Аз не можех да видя, скрити микрофони, въпреки че сега е ясно, че след успеха на моята хотелска стая, той без труд поместит един в камерата.
  
  
  - Това е едно от последните изобретения на Хаджи; изключително чувствителен, мощен, компактен микрофон, - обясни дубликат на моя глас.
  
  
  — Все още намирането на игла в купа сено, — казах аз.
  
  
  Моят смях се разнесе във въздуха, а след това моят глас продължи: "Много добре, г-н Картър. Радвам се да видя, че не си загубил чувството си за хумор. Но Хаджи, ако не бяха чували за него, единствената достойна за нещо, което Албания изнесени през последните двадесет години. А сега той работи за мен, на Кобру... на Шиву! - Тържествуващ глас.
  
  
  - За кого работи той?
  
  
  - Вие знаете много добре, мистър Картър. В края на краищата, AX е изпратил на вас в Индия не само за това, за да изложи група търговци на оръжие или на хероин! Интересувате се от страхотното откритие Хаджи, си гениално изобретение... в Ковчег!
  
  
  - Ковчег? - многократно съм.
  
  
  - Псевдоним на симулатор на клетка на глас, изобретение, способно да възпроизвежда всички съществуващи вокален звук. И той е малък, мистър Картър, дори и по ваш стандартен дребничка модели. Не повече пакет цигари..., но много по-опасно, разбира се.
  
  
  Попитах. - И какво ще правиш с живота кутия? Аз не отделят очи с метален екран, като че ли решетка може да улови всяко мое движение.
  
  
  - Мислиш, че съм луд, нали?
  
  
  - Психопат? Не е съвсем така, Шива. Вие сте много по-умни; обикновено луд не може да излезе с такъв сложен план.
  
  
  - Благодаря ви, мистър Картър. Аз оценявам вашия комплимент. Не, всъщност аз не съм луд, поне не и от моя гледна точка. Що се отнася до Бижута, изобретения Хаджи, тогава вашата служба вече се убедил, доколкото тя гениалния и ефективен. Тези инциденти са били просто тестове, експерименти, за да бъдем точни.
  
  
  "Но скоро, след като Хаджи въведе някои промени в своето устройство, нещастни случаи ще престанат да бъдат прости експерименти. Виждате ли, мистър Картър, Индия в момента е неутрална сила между Китай и Запада. С помощта на моите партньори в Пекин тази държава, изпълняваща ролята на противотежест, ще се срине в един миг, и тогава ще се сбъдне мечтата на моите предци, когато Китай и Индийския субконтинент носещ отговорност за ръцете като добри съюзници, съюз който ще продължи по-дълго, отколкото всеки друг в световната история".
  
  
  - Попитах. - Какво съюз? Аз психически записвал всичко, което говори той, опитвайки се да спечели време. Междувременно моите очи внимателно проучени границите на камерата. Станах бавно, за да не вдигат шум; Аз не исках да Шива чух как да се преместя, или чул, как аз скребусь за стена, опитвайки се да открие някаква пролука. Трябва да бъде вратата, само не съм я виждал.
  
  
  - Китайско-индийски съюз, мистър Картър, алтернатива на двете нации, за да отърве света от враждуващите блокове. Не, не съм маниак на величието, не ме интересува, че светът пада по очи в краката ми. Имам пари, повече, отколкото мога да харчат. Аз също имам известно вллияние в моя правителството. Но когато Китай и Индия ще станат един народ, моят народ вече няма да бъде "гладна орда", както обичат да го наричат западните журналисти. Ние ще бъдем силни, как Бхарат, древна Индия. И тогава моят народ ще се върне към древните богове, на Змиеподобните... змеиным божества на моите предци.
  
  
  - Ние сме в двадесети век, на Шива. Не е лесно да се обърне на милиони хора. Днес хората повече се интересуват от попълване на стомаха, отколкото поклонението змеям.
  
  
  Ти си много малко знаеш за индийския манталитета, Картър. Аз идвам от кралското семейство, на семейството, възходящ към Нагу, змеиному предку. Аз нося тюрбан, сякаш е змия, свернувшаяся пръстени кобра с горделив главата, покоившаяся на челото ми - отвърна Шива. Гласът... гласът му стана студен като влечуго. Бил съм двойно по-впечатлен от това, че той може да говори и да прехвърлят своите емоции благодарение на изобретението на Хаджи.
  
  
  - Защо ти първо не се хранят техните хора? Ако имаш много пари, защо не ги предаде на правителството, децата да не са гладни? Или се страхувате, че те не ще оценят вашия жест, че не искат да отговарят на вашите алчни искания? Аз запрокинул главата си и се превърна в присмех над своите мечти, над една ужасна цел, която той си е поставил.
  
  
  Но Шива съвсем не се радваше на себе си.
  
  
  "Аз съм твърде много говори, Картер," обяви той. - Но аз исках да знаеш, че наистина сте попаднали на змия гнездо, и че аз няма да представлява такъв на малките хора, като вас. Вашето правителство не е полицай на света и не може да се предотврати ме видите как мечтите ми се сбъдват. Сега китайските комунистически войски насочиха вниманието си в северната ни граница, готови да се отърве от Индия и други по-слабо развитите страни от игото на бедността.
  
  
  - Продължавай да сънуваш, Шива. Пекин Власти доведоха теб слабоумным, и ти поглъщане стръв... до края. След като войските на кръста северната граница на Индия, бъдете сигурни, че Западът няма да стои безучастна, за да видим какво ще се случи. Ще водят война, която ще изтрие човечеството от лицето на земята. Така че, може би... но това не е точно, ще останат само змии, безкрайността на змии, които ще пълзи през пустинята и радиоактивни планетата.
  
  
  Аз се облегна на стената и затаил дъх. Как може да се разсъждава нещо с такъв човек, като Шива? И как бих могъл да говоря разумно, когато всичко, за което можех да мисля, беше начин да избяга? Знаех луди в живота си, но не такива логичных и луди, като човек, называвший себе си Шивой.
  
  
  Не, той не искаше да управлява света, той просто искаше да се върне в миналото, цена разгърне третата световна война. И от това, че той е бил глухи към моя замечаниям, че не е виждал опасност на лудия план, имам по гърба бягаха настръхна.
  
  
  "Във всеки случай, мистър Картър, вие сте сред толкова много хора, че няма да видите тук такъв трагичен край. Гурнек ми разказа за смъртта на мохан е; Имам намерение да ви дам няколко възможности. Мохан за Картър, Картер за мохан е. Само че този път смъртта не ще е бърз и незабавен. Вие знаете, колко човек може да страда преди да умре от ухапване от змия, мистър Картър? - студено заключи Шива.
  
  
  - Това зависи от змии.
  
  
  — Вярно, — съгласи Шива. - Радвам се, че ти все още можеш да се разсъждава, Картър. Но в случай, че сте пропуснали някои подробности, аз съм готов да ви предостави необходимите данни.
  
  
  Аз се облегна на мръсна стена, преставайки да се търси една тайна врата и се обърна обратно към спрятанному за метален екран динамика. — Хайде, Шива, — сухо отвърна аз. - Аз целият във внимание.
  
  
  "Аз и за секунда не се съмнявам в това, мистър Картър, — засмя той. - Но ще бъда кратък, тъй като имам по-важни дела. Герпетология ми е хоби от няколко години, смея да добавя, че съм истински авторитет в областта на влечуги, особено отровни. Имам колекция от около две дузини различни видове.
  
  
  - А какви ти си избрал за мен?
  
  
  - Пет змия, Картър. Вие не можете да ги научите от пръв поглед, но те са длъжни да се запознаят вас. Змиите имат дълбоко чувство на териториално действие. Те не обичат, когато ги притеснява в дома си. В зависимост от тяхното смъртоносно ухапване, човек може да страда от два часа преди седем-осем дни.
  
  
  — Ако зъбни пепелянка вонзит зъбите си във вашата плът, имате ли скоро от всички дълго кървим, мистър Картър; ти ще бъде оцветен с кръв, слюнка, урина ще се превърне в червено. Вие ще страда от мъчителна болка в стомаха, а смъртта ще настъпи в резултат на кръвоизлив в мозъка".
  
  
  - Наистина съблазнително! - извиках, не следят отблизо с всяко движение, търсейки потвърждение на това, че това са не просто заплаха.
  
  
  - Ако ви изберат, моята любимицу, кралската кобру, тогава ще умрете от аноксии, бавна и мъчителна форма на задушаване. От друга страна, братовчед на кралски кобри, азиатската кобра, е отрова, която, както е показано, два пъти токсичнее на стрихнин. И така, изборът е ваш, мистър Картър. Ако изберете кобри, ти ще умреш сравнително жалка смърт след няколко часа; ако изберете змии, бъдете готови за най-гротескной и непоносима болка, която мога да си представя.
  
  
  - А ако аз не избера, Шива? Какво ще се случи?
  
  
  Вие нямате друг избор, Картер, няма алтернатива. В края на краищата, вие ще разберете кой съм сериозен човек! И така, докато не разбера на вашия наследник, да речем, ми хареса да продължим този разговор с вас. Имам интересна информация, мистър Картър. Много е интересно.
  
  
  Това беше последното, което чух от "себе си", или по-скоро, от Шива с вашия глас. Отново замлъкват, нарушаемая само мой дъх. Аз съм напълно беше там студено, уверен, че това не е крехък заплаха. Шива е твърдо решен да убие мен, за да види как смъртта ще дойде при мен с надалеч. Той може да е бил твърдо решен да нанесе някой болка, тъй като тя подпитывала го абсурдни мечти и стремежи.
  
  
  Но каквато и причина нито е подтиквало го, аз не се съмнявам в искреността на думите му. И аз прегледах малка камера очи, и аз все отчаяно търсене на изход, когато някой скърцане или по-скоро, леко жужене ме накара да обърне поглед към две решетки.
  
  
  Едно бавно се издига, за да изчезне в стената. Четири метални винта са безполезни, тъй като на екрана управляван от изследователският по електронен път. В този момент вече не може да се види; на негово място квадратна дупка. Умът ми заповяда да мълчи и спокойствие, доколкото е възможно.
  
  
  Но аз трябваше да направя сверхчеловеческое усилие, за да остане на място, когато след минута кралската кобра с дължина не по-малко от десет фута выкатилась от дупката на пода на камерата.
  
  
  
  
  
  5
  
  
  Кралската кобра се е повишила в атакующую позиция, повдигане на главата, шията, когато от дупката в стената има още една змия. Не можех да научите я по име, но тя е твърда и гъста с люспи, и когато тя раскладывалась на пода, тя издаваше странно съскане, подобно на звука на огъня.
  
  
  Аз се плъзна покрай стената, опитвайки се да стигнем до сламени легла. Шива казал, че ще изпрати ми пет змии. Третата, дълъг повече от петнадесет метра, в този момент спускалась от дупки. Това е била азиатската кобра, поглед, който аз веднага разбрах, че по характерен клиновидным отметинам в задната част на главата.
  
  
  Отровата наполовина отровен от стрихнин, си спомних аз, бавно движещи се към тюфяку, приподнятому над земята.
  
  
  До шипению и свисту три влечуги, добавени към моят луд смях от високоговорителя, скрити зад решетките, смях, наполнивший камера на своите страховито въздържат. Тя се засмя Шива, като се възползват от изобретението на албанского учен, за да се възпроизведе смях моя собствен глас, и той зазвенел имам и в ушите.
  
  
  - Довиждане, мистър Картър! — забавно-извика моят невидим враг. - Добър ден!
  
  
  Смях умира заедно с гротескным финалната припевом. Аз видях един разцепен език и ухилен очите четвърта змии, облицована в проеме. Това е крайт, разновидност на азиатската кобра, а тя се мушна в мръсна етаж.
  
  
  Отворих ноздрите; във въздуха стои силна миризма на някакъв гранив вкус. Това е аромат напомня мускус. Аз съм затаил дъх, но миризмата става по-силна, почти почувства в тесен камера.
  
  
  Шива премислени всички.
  
  
  Змия с остър обонянием изглеждаше още по-раздразнят: кой ще природата са те, миризми обостряли ги раздразнителност до лудост. Кралската кобра, два пъти по-дълго от останалите, елегантно се плъзна по пода. Аз продължих да се доближи до леглото си с тюфяком, като се избягват бързите движения, които биха могли да доведат до рептилию в смъртоносна атака.
  
  
  След като моят крак допря до полата на дървена пейка, пета змия се появи от тъмнината дупки в отсрещната стена. Тя беше най-малка от всички, особено в сравнение с кралска кобра. Но размерът не е имал нищо общо със способността му да убива; и аз се страхувах от тази последна влечуги, както и останалите четири взети заедно. Сега те се доближават до мен, си на непознат, с гръб към стената.
  
  
  Харесва ми това или не, аз трябваше да се преместят.
  
  
  Аз се втурнах напред в пространството, първо с помощта на напрегната умствена концентрация, а след това да скача от пода кацна на покрит със слама пейка. Кралската кобра свистнула и се спусна към мен. Можех да видя капки отрова, блестевшие на нейните остри като бръснач клыках.
  
  
  Аз отстранился, когато се чувствах като тя прехапа фона на обувката ми. Тя не успя да ме хапят за глезена. Отровни течности жълтеникав цвят капеше върху слама, където стоях. Кобра разпространи легла. Аз бързо отворих риза и высвободил ръцете от ръкавите.
  
  
  Качулка змии изглеждаше по-широк, отколкото преди, и пълзящо растение раскачивалась от дясно на ляво, готова да нанесе втори удар. Междувременно, останалите четирима извивались на пода, все по-близо и по-близо идва до тюфяку. Аз скочи толкова силно, колкото можеше, и оправи ризата си, като матадор държи червена кърпа пред разъяренным бик.
  
  
  Когато кобра се хвърлила напред, за да вонзить зъбите си в моята плът, аз хвърли върху нея своята памучна риза и се наведе настрани. Риза шевелилась, като жива. Под кърпа прясно и се гърчи пълзящо растение, опитвайки се да избяга от импровизирани капани.
  
  
  Аз не исках да чакам, докато кобра наруши свободата, така че бързо отворих кожен колан на панталоните си. Докато го държите края на ключалката на няколко сантиметра над слама, отидох до задната част на една пейка. В този момент единственото нещо, което трябваше да се направи, е да се опитате да стигнете до отвора в стената.
  
  
  Електронно управление на метална решетка не е била активирана оттогава, като на екрана се изкачи на стената. На вратата, съдейки по това, където аз стоях в далечния край на камерата, изглеждаше достатъчно голям, за да ми даде един възможен път за бягство.
  
  
  И изобщо, трябваше да се опита. Иначе влечуги щеше да отиде в атака, всички заедно, и тогава не би било спасение от нейната очакваща ме на насилие и мъчителна смърт. Змия с нащърбена люспи се гърчи по цялата дължина на ръба на леглото.
  
  
  Това е пълзящо растение, за която ми разказваше Шива, с толкова силна отрова, че, ако тя прехапа, тя да предизвика кръвоизлив, във вътрешните органи и ме накара да ми изтече кръв от порите. Останалите три змии, подмамени от съска кралска кобра, пълзящ по пода на талази риза, под която е затворена голямо пълзящо растение.
  
  
  Змия, от друга страна, изглежда, интересовалась само мен, тези студени очи, които сякаш отразяват кръв. И според мен, това не е кобра, а пепелянка-пълзящо растение, в която Шива може да намери своето олицетворение.
  
  
  Тя беше около шейсет сантиметра, с видими бледи и тъмни шарки на чешуйчатых двете страни. Нейните движения не са дефанзивни, и съскане, който тя издаваше, заползая на ръба на тюфяка, ме накара да потръпне.
  
  
  Аз натянул края на колана, вдигна го високо във въздуха и в същия миг змия щелкнула с невероятна скорост, метнувшись по въздуха. Наведе край колан с катарама на главата на влечуго. Метал отскочи от грапава кожа, но удар принуди змии се плъзне назад, се издигаше на кръгчета един на друг.
  
  
  Това беше моментът, който чаках.
  
  
  Ъгълчето на окото си видях спрятанную под качулка на главата кралска кобра, вылезающую от под ризата. Сега животът ми зависеше от това, колко бързо се преместя; Аз дълбоко вдишване и скочи толкова високо, колкото можеше, към.
  
  
  Когато аз се втурнах към дупката в насрещната стена, пет влечуги засвистели и зашипели, като хор ядосан демони. Погледнах назад през рамото си. Миризмата, която усетих по-рано, стана по-силно, интензивно миришещи миазмите са били толкова като прониква, че сякаш може да бъде докоснат.
  
  
  Влечугите сега наближаваха към мен, готов да нанесе удар и да убие. Когато стигнах до отвора в стената, те са по-малко от два метра от мен. Аз приподнялся, но чу съскане кобри толкова близо, че се обърна и силно топнул крак по грязному пода.
  
  
  Аз се наведе, като светкавица, вдигна шепа пръст и я хвърли в страхотен главата кобри. Пълзящо растение вскинула главата, и аз се гмурнах в дупката, прилепени към ръба на тесния проход.
  
  
  Последното нещо, за което си мислех, е това, къде е тунела, или били ли по пътеката други влечуги. Нещо ударилось за кожено подметката на обувката ми, не е в състояние да проникне през нея. Аз отдернул крак и се мести в тъмен проход, удряйки главата си в горната част на ниско тесен тунел.
  
  
  Не е имало място да се върти глава и да видим, не следва ли за мен в тунела някоя от змии в килията. Аз съм се премества напред, все още изслуша следва съскане влечуги зад себе си. Слава богу, поне така, както аз премества по пътеката, звукът става все по-тихи.
  
  
  Начинът, по който отидох, беше единствената възможна алтернатива на сигурна смърт. Дори и ако успея да убие няколко змии, преживелият със сигурност ще може да вонзить си зъби в моята плът, преди да съм в състояние да ги спре. И дори и да елиминира всички пет, аз бях сигурен, че Шива, без колебание ще изпрати в камерата втората група от отровните влечуги. Така че в известен смисъл бих могъл да се счита за себе си в безопасност.
  
  
  Сега, когато аз направих своя избор, аз продължих да пълзя на четири крака. Тунел, като че ли малко се повдигна, е едва забележим наклон. Той беше слабо осветен; отразяване на светлината отфильтровывалось зад мен, и бледо сияние падна отгоре. Но колкото по-далеч, толкова по-тъмно ставаше. Източник на светлина не е станал по-силен. Аз едва можех да видя ръцете си, когато вървеше по тесния коридор.
  
  
  Около мен е само влажна мръсотия и мухлясал миризма. Аз продължих пътя няколко минути и най-накрая спря, за да си поема въздух и да се проветри главата. Аз бях готов да постави живота си на това, което електронни устройства, монтирани Шивой в пленарната зала, не са имали видео и електронно очите... вероятно той само ме чу, дори когато не съм казал. Но аз бях почти сигурен, че не е имал възможност да наблюдава на моите движения.
  
  
  Времето сякаш спря, докато аз се опитвах да се намери на края на тунел и в същото време да разбера къде съм, намери начин да се измъкне от мрежите на Шива и да изложи плановете си за китайско-индийски съюз. Аз вече не чувствах нито шипения гадина, нито това на неприятна миризма на миризма... че разлился камера.
  
  
  Дишането на въздуха докосна лицето ми, незабележимо полъх. Окуражени, продължих движение. Никаква алармена система не работи, поне обикновени разговори или сирена. Ясно е, че Шива е бил убеден, че се отървах от Ник Картър.
  
  
  А вместо това са Ник Картър е имал предвид само своя приятел Шиву, ум Кобри и мощни оръжия... Ковчег. Ако не е предоставил АХ план за изобретение или на самата gizmo, целият свят не би могъл да се справят с Шивой. Че ми даде пълна представа за това, на което са били изпратени на плановете му. Но Шива пренебрегват важно нещо: той не ми отвори, как той ще използва своя Ковчег, за да постигне своята невероятна цел.
  
  
  Аз дойдох в Индия, задавайки си въпроса, дали наистина има Шива. И сега, когато аз го намерих, той все още остава безлични герой, макар и от плът и кръв. Така се оказах с непознати, решили уравнението. Трябваше да се хване за изобретяването на Хаджи, главно защото аз не са имали представа как може да се използва симулатор на глас, за установяване на абсолютна власт в целия свят.
  
  
  Влажни стени от утрамбованной земята scrabbling ми ръцете и раменете, на гърдите му капе пот. Не можех да спра сега, но тунел се стесняваше, и трябваше да продължи да се движи напред, дори ако повърхността на стените сдирала с мен на кожата.
  
  
  Ми е визия за себе си, засече в тунел, от който няма изход. Ноктите ми са били счупени и окровавлены, ми изглеждаше, че съм мол, който едва се движи в своя кабинета си. Но след като започнах да губя надежда, погледът ми се спря на нещо, което ме накара внезапно да спре.
  
  
  Пред мен е бариера. Изкуствена светлина да проникне през две дупки в дървени панели квадратна форма. Не издав нито звук, аз прокрадна напред, с плъзгане на своето crouched тялото в този тунел.
  
  
  От другата страна на дървената бариера не доносилось нито звук. Аз притисна едно око към пропастта, без да има представа, че зад нея. Няколко камъни, камъни, големи парчета дърво и една голяма локва със застояла вода са били първите, които видях. След това послышалось познатото съскане на змии.
  
  
  Държавност от камъни скали, морски змии вдигна своята дълга пясъчна врата с невероятно малка глава над повърхността на застояла локва вода. Нещо падна отгоре, окровавленное сурово месо. Почти веднага го сожрала гладен змия. След това големият гущер е хвърлил в дупката. Кралската кобра приблизително с размерите на онази, която бях оставил в камерата, се надигна в характерните за нея позиция за атака.
  
  
  Гущер се хвърли към скалите, но кобра се оказа по-бързо. Склонив настрани главата си с качулка, той се хвърли напред, впиваясь зъбите в си.вашият люспести шията на звяра. Гущер се бореше със секунда, и на кобра се мушна обратно; Аз видях, като укушенное животно двигалось, като пьяное, наведен на една страна и трескаво люлка на крака. След това кобра преглътна я с главата напред.
  
  
  След като ядоха колкото искаха, голямо пълзящо растение се издигаше около скалистия камък, като накисване на полуденном слънцето. В дупката падне голямо ядене - плъхове, гущери, сурово месо. Аз вдигна глава, опитвайки се да се види, кой е хранил колекция от змии на Шива.
  
  
  Но дупка имаше каменни стени и дървен покрив, разположен в долната част, не ми даде пълен преглед. Когато кайт покормили, съскане беше спокойно. Разбрах тогава, че Шива е използвал тунела, за да се привлекат гладни влечуги в моя фотоапарат, безспорно, събуждането им миризлива, миризмата, която той разпределени по малка стая.
  
  
  Сега дървен люк е пропуснато, и аз не отделят очи с цепка, в очакване, докато всички влечуги ще месеца. Нищо в света няма да ме карат да се опита да избяга, докато всяка змия не ще бъде повече от книги. След ядене те няма да бъдат толкова агресивни, тъй като пет лица, които оставих в клетката. Аз доста добре знаех навици влечуги, за да знаете, че всяко внезапно движение, заплашително ги сигурност, ще ги атакува, дори ако глад да се разсее.
  
  
  Така че аз чаках, докато те сожрут всичко до последната част. Това бе отвратително зрелище: змии, кобри и други влечуги многократно атакувани, преглъщане жертвите, които конвульсивно брыкались. А аз междувременно се опитвах да разбера кой отговаря за раздаването на храна. Най-накрая забелязах дълга извилистую ръка, протянувшуюся над ръба на змийска яма.
  
  
  "Изядат всичко, което им се дават", — каза студено саркастичен глас.
  
  
  Ако Шива все още е останал безлични глас, а този път паметта на мен не са предали. Гласът ми е бил ужасно познат. За последен път чух я преди два дни, когато тя шепот ми нежни думи на обич. Тогава усетих желание, страст. Сега почувствах, как в мен заври от гняв.
  
  
  Това е Рива Сингх, красива темноволосая момиче, което хранят змиите.
  
  
  
  
  6
  
  
  Може би аз не трябваше така да се чудя. Може би ми струвало лечение на това с обикновен цинизъм, в който ме толкова много обвиняват, наричайки студена, твърда, неспособен към тях. В края на краищата, когато често рискуват живота си, човек не може да стане "супер", с безмилостен цинизъм да погледнем в лицето на жестоко реалности на света.
  
  
  И все пак, аз продължавах да Риву в прегръдките си, без грубост, но с чувство на нежна привързаност, което рядко се случваше по-рано. Въпреки, че тя е незнакомкой, аз си спомни онази топлина и желание, които тя пробужда в мен, това луксозно удоволствие, което тя ми донесе. Опит, който да е лесно да се забрави.
  
  
  Но като чу думите си, осъзнавайки, че това е само стръв, примамка, предназначена да ме разсейва, когато Мохан и Гурнек нахлули в моята хотелска стая, аз съм луд от ярост. Бягство сега се превърне в повече от просто въпрос на оцеляване. Аз исках да Рива почувствах същия неистов ужас, на който бе подложен, аз в спалнята, същата непоносима болка.
  
  
  Дългата тънка ръка изчезна от погледа. Последната стана жертва на черна мишка, укушенная и проглоченная змия за една хапка. Най-накрая, когато замлъкват, аз протегнах ръка и започна внимателно прокара дървен люк, който стоеше между мен и свобода.
  
  
  Нищо не ми попречи да сега повдигнете панела, но аз все още не бързаме. Трябваше да действа изключително внимателно, без да прави грешни ходове. Аз из дупка в случай, ако някоя от змии не се успокои. Но нищо не двигалось. Нищо, освен на дървената бариера.
  
  
  Най-накрая, вдигане на люк, аз се плъзна обратно в сянка и затаил дъх. И тук разпределението на времето е съществен елемент, решаваща част от моя план. Аз все още стоеше на четири крака; стени на тунела scrabbling ми вспотевшие на ръцете и раменете. Това няма да е лесно, първо, да се измъкне от коридор, след което преминават през дупка, за да се изкачи на груби каменни стени.
  
  
  Но да, тази последната мисия не е било лесно в началото. Опасност — ми силна страна, обадете се на основата на моето съществуване; Аз определено не съм ще стане Боец номер 3 поради своето красиво лице. Така че това не е така, с моя опит, който съм придобил, като работят в AX много години.
  
  
  Ето защо аз не искаше да рискува. Аз сдерживался, докато не се убедил, че аз не се предлага никаква друга възможност, освен тази, която е у мен в този момент. Само аз перебрасывался всички теглото си от страна в страна, като излиза от грубите стени на тунела.
  
  
  Очите ми вече са свикнали към светлина, така че аз вече не се чувствах кротом извън него ден. Сложих главата и раменете си напред и внимателно се вглеждаше в дупка. Кралската кобра все още се издигаше сгуша в големия валуне, разкопчаваше главата в капюшоне; останалите змии, разположена в спокойна, мека поза.
  
  
  Тичай, Картер, бягай по-бързо!
  
  
  Аз прокрадна напред, все още се наведе над два пъти. Нито един любопитен поглед не се обърна в моята посока, в дупка нищо не шевельнулось. Добре, дотук добре. До сега съм напълно излезе от тунела и усети остра миризма на влечуги, окачени, като мъгла, на дъното им ден.
  
  
  Аз бързо разбрах разстояние между живота и смъртта, смъртта след дълга агония от ухапване от змии. Трябваше да стигнем до противоположната стена и се изкачи до върха на дупки, преди змии забелязали, че се случва.
  
  
  Аз се движеше, докато напълно не се изправи на крака, облегнат с гръб на стената. Чух как някой се движи над ямата, чте това лесно размесване. Надявах се, че Рива беше едно, но да знаете това не е възможно. Аз дълбоко вдишване, рязко се изправи и скочи напред.
  
  
  Приземих се на свернувшуюся спирала на гърба на кралската кобра. Излишно е да казвам, че това не е било планирано. Но аз не чакам, каква ще бъде реакцията на кобра. Аз вече се вкопчи в големи каменни блокове, които образуват външната стена на дупката, когато отново чу познатото съскане на змия.
  
  
  Аз дори не съм имал време поглед назад през рамото си. Аз всячески да избута тялото напред, силно бутане с краката си и едновременно се движат. Аз забелязах, че ми обувки се отнася до нещо меко, но не се огледа, за да види какво е било. Аз вцепился ръце в ръба на каменната стена и активизира през ръба на ямата.
  
  
  Дупката е пълен съска и писъка на проснувшихся влечуги. Те раскачивались, скочи във въздуха, перелетали от камък на камък; за мен това беше като гледане на повторение на шоуто. Аз не са имали време да се спра и да си поема въздух. След част от секундата, аз отново се изправи на крака и в същия миг Рива Сингх издаде вик на изненада.
  
  
  Аз се втурнах към момичето и удостоверенията си устата с ръка, задържа протестиращи викове. Известно време тя енергично се е борил, лягаясь и царапаясь, като малък звяр; но в края на краищата тя замолчала. Тя току-що завърши фуражи други влечуги, които се съдържат в по-малки стъклени клетки, в една стая, която представлява комбинация от частен зоопарк и герпетологической лаборатория.
  
  
  Аз прегънал ръка, докато тя не падна напред; Аз забелязах, че костите си скрипнули. В мен се мярна шальная мисъл... спомен за нейната мека, топлината на тялото, когато аз държах я в ръцете си. Рива е една от най-секси жени, които някога съм срещал. И сега разбрах, че тя ме измамени, са предали!
  
  
  - Не казвай! - изсъска аз. - Нито дума!
  
  
  Аз я вдигна согнутую ръката му още по-висока и удостоверенията окровавленными с пръсти устата й. Жената в паника задыхалась. Попитах. - Изненада? - Само не ми казвай, че ти не знаеше, че съм тук, курва!
  
  
  Тя се опита да говори, и тогава аз леко смъкна ръка от устата й, така че тя промърмори: - аз... Аз не знаех, кълна се...
  
  
  - Аха, тъй като не знаех за Мохане и Гурнеке, а? Това не е игра, Рива, това е живота, не забравяй това.
  
  
  Тя яростно се замотала главата си, отхвърли моето обвинение. Аз отново отслаби хватката си, върху устните си, за да може тя да говори.
  
  
  — Не знаех — повтори тя, задъхан, когато аз държах ръката си зад гърба си. - Аз не знаех нищо, Ник. Повярвай ми, аз те призовавам! Вие трябва да ми се довериш.
  
  
  - Браво, да получи куршум в главата... като това трябваше да се случи тази нощ? - попитах аз, не сведе очи от вратата на лабораторията. - Къде е ключът? - Но аз не чакам, докато Рива ми отговори. Аз бръкнах в джоба си халат и намерих това, което търсех. Аз влачат момичето за себе си; неговото памучни чехли се плъзна по грязному пода.
  
  
  Затворих вратата отвътре и сложи ключа в джоба си; след това аз отблъсна Риву обратно в далечния край на дългата тясна стая. Тя спря да се съпротивлява, и когато аз му опря ръка до нейната гъвкавост на тялото си, аз се почувствах като туптенето на сърцето си.
  
  
  — Той... той никога нищо не ми е за теб, не говореше, — простонала тя.
  
  
  - Кой е?
  
  
  - Шива... чичо ми.
  
  
  - Вашия човек" ?!
  
  
  - Чичо ми. Той ми е чичо. Ник, моля, позволете ми да обясня, че той е с мен, е направил... - промърмори тя. - Чуй ме, а после... а после, ако не ми повярваш, хайде де, прави каквото искаш.
  
  
  Аз останах невъзмутим. Аз не бих си позволи втори път да мамят женски хитростям това малко момиче. Въпреки това, няма нищо лошо в това да го чуят, решил съм, още повече, че, когато човек моли да спаси живота си, той често казва истината. А после Рива, ако тя говори истината, е най-близката пътека към Шива.
  
  
  "Да, аз се опитах да се запознаят с вас, за да получите информация, признавам", — отново задыхалась тя, когато аз я накара да седне на дървен стол.
  
  
  Нямах никакво оръжие, освен ръцете, но аз не мислех, че момичето оборудвани с и може да играе с мен жестока шега.
  
  
  - И така, това беше ти. Защо лъжат, Рива? Ти си излъган мен от самото начало, признай!
  
  
  Тя не разбираше всички думи, но, изглежда, разбираше смисъла на това, че я е говорил. "Аз трябваше просто да ви задам няколко въпроса", — отговори тя. - Разберете, защо сте дошли в Индия. Чичо ми нищо повече не ми каза, че не спомена двама мъже, които нахлули в стаята си!
  
  
  Тя се обърна към мен личице, очевидно значение и палава личице, с кичури черна коса, спадавшими я по челото. Тя прошепна, нейните думи са били едва се чува. Ако тя не беше толкова невинен, като твърди, че тя щеше да се опита да крещи, решил съм, за да привлече вниманието на някого. Но, може би, тя се опитваше да спечели време, мисля, че останалите ще ги забележат липсата му. Аз нищо не може да се приеме за даденост на вяра.
  
  
  И така, ти е било възложено да се получи някаква информация. Защо? - продължих аз съм студен глас.
  
  
  - Защото Шива ме накара да направя това, Ник. Не знаех, че си тук. Всъщност, аз дори не знаех, че с теб се е случило, след като излезе от хотела. Аз не можех да остана там, когато Мохан е мъртъв...
  
  
  - И така, той те "накара"? - многократно съм.
  
  
  — Моля те, слушай ме — промърмори тя. - Позволете ми да обясня всичко от самото начало.
  
  
  Аз отново го усети, че той се опитва да спечели време, но тонът на гласа му беше искрен, тревожно. Аз трябваше да я слушат. Ако тя говори истината, Рива може да доведе ме до Cobre; ако тя лгала, аз все още трябваше да го слушате и се опита да разпознае в думите си някаква представа, всичко, което можеше да ми даде тази представа. Стоях до нея, готов рязко прекъсване на нейната история, ако някой се появи в лабораторията.
  
  
  Рива не прави фалшиви движения. Тонът на гласа й не се променя, когато тя започне да се обясни, че Шива я накара да се присъедини към организацията "Кобра". - Той държи на себе си и на баща ми, Ник... неговият брат, и ако аз се обърна към полицията или към някой от правителството, той няма да раздумывать, преди да го убие. Баща ми е много болен, отчаяно болен. Моят чичо заплаши не само да го убие, но и го лиши от никакво лечение... ако не съм направете го поръчка.
  
  
  - А къде е сега баща ти?
  
  
  - Аз не знам. Шива държи някъде в плен, но не и в тази къща.
  
  
  Винаги съм смятал себе си за познавач на хората, способен да познае, искрен човек, или не. И сега, въпреки че аз и държеше ушите си отворени в очакване на някаква интонация в гласа, която може да се издаде и нея, въпреки първоначалното ми гняв, аз открих, че повярва в разказа на Riva. На първо място, защото това има смисъл. Особено, ако Шива я изнудвани заради баща си, за да я накара да участва в неговите мръсни планове.
  
  
  — Има и още нещо, което трябва да се обясни — казах аз.
  
  
  Но този път ме прекъсна. Някой се движеше от другата страна на вратата. - Рива? — извика мъжки глас. - Защо вратата е затворена? Позволете ми!
  
  
  - Кой е това? - прошепнах аз, карайки момичето да се изправи от стола си.
  
  
  - Един от хората на чичо ми, Нирад.
  
  
  - Аз го познавам. Направи вид, че нищо не се е случило. Доверяться си е рисковано, но в този момент нямах друг избор.
  
  
  - Минутка! — извика Рива. И тя хвърли по мен уплашен поглед, когато я връчи й ключ и я побутна към вратата.
  
  
  Аз бързо се огледа лабораторията, но не можа да намери нищо, което ми е нужно като оръжие за борба с Нирадом. Ами, във всеки случай, в навечерието аз му показах няколко неща, така че не ми е труда да направи това по свой начин. Стоях зад вратата и чакал, навострив ушите, докато младият индианец продължи да се обърне дръжката, моли Риву го отворите.
  
  
  По-рано той ще отиде, толкова по-бързо обезврежу, реших аз.
  
  
  Бяха Нирад, Ranjit, Гурнек, Хакши, Шива и Бог знае още колко. Във всеки случай, заключи аз за себе си, аз трябваше с нещо да се започне търсене на глас симулатор на клетка, която е собственик на Шива, и Нирад е едно добро начало, както и всички останали.
  
  
  Рива протегна треперещи ръка, чрез вкарване на ключ в ключалката.
  
  
  Ако тя се е променила ми сега, всичко би било по-трудно; но това е единственият начин да разберете, солгала ли е тя за мен. В това време тя поворачивала ключ в ключалката, да отвори вратата на лабораторията.
  
  
  
  
  7
  
  
  - Какво означава това? — попита Нирад. Индианец повече не носеше превръзки и да се замени формата на сервитьор традиционни дрехи.
  
  
  "Аз не съм... аз съм разбрала, че вратата е заключена", — каза Рива, назад назад. Аз твърдо, тъй като все още не бях сигурен, че тя не ще Нирада за моето присъствие зад вратата.
  
  
  Млад човек, не удосужившись поглед назад, влезе в лабораторията и затръшна вратата зад себе си. - Нека повече не се повтаря! — възкликна той е толкова арогантен, както показа и в бара.
  
  
  Рива е направила крачка назад, очевидно близо до това да загуби контрол над своите нерви. Движенията му бяха дадени на неговата нервност. И тогава аз й повярвах и реших да се доверя на нея, дори след това, което се е случило.
  
  
  — Вашият чичо желае да ви види в кабинета си — сухо обяви индианец. - Веднага.
  
  
  Думата висеше във въздуха, като сигнал, побудивший ме за действие. Отново, това е "таекуондо", която ще ме изведе от трудното положение. Аз се втурнах напред, почти летенето по въздух, за да нанесе мощен удар.
  
  
  Аз го с цел в далака Нирада; ударната сила на "ча-ки" повалила го на земята. Индианец перекатился на една страна, лицето му исказила гротескная гримаса на болка.
  
  
  Аз клекна и използва цялата тежест на гърдите и на бедрата, за да го удари в челюстта. Нирад падна навзничь под въздействието на "джи-лу-ки" главата му свесилась настрани; разбрах, че кокалчетата на ръцете ми раздробили му лицеви кости. Но той не се отказа.
  
  
  - Затвори вратата! - изсъска аз Rivet. Момичето се спусна вграждане на ключ в ключалката.
  
  
  Нираду успя да се завърти и да се изправи на крака. Той е пълен с чувство и бръкна зад колана си панталони, видях дръжката на пистолета, който той се опита да се задържи. По-нататък всичко се случи като в спутанном съня си, поредица от действия, продиктованная разсъждения. Аз бързо метнулся надясно и се обърна, повдигане на лявото си коляно към колана. Стои на един крак, аз кацна на коляното и веднага напряг левия крак идеален удар.
  
  
  "Джоп-che-ки" да го удари по запястью, елиминирайки пистолет на пода. Сега, когато той е бил безоружен, младият индианец ме гледаше с диви очи. От уплаха обичайното му арогантност се изпари, той започна да се оттеглят, а на челюстта му от само че нанесените удари започна да се разширява тъмно синьо натъртване.
  
  
  Той отвори уста, за да закричать, и тогава аз буквално скочи към гърлото му, стиснал палци на ларинкса. Нирад, изглежда, се потя, но тя все още достатъчно сили да вдигне на крака и ме изрита в слабините. Ослепляющая болката ме накара да отслаби хватката си около врата на друг. Аз поколебал, за да си поема въздух; трябваше да се навежда към пода, свити ръце на гърдите си.
  
  
  Нирад се втурнаха към вратата. Аз скочих напред, все още не на себе си от получените ужасен удар. Аз скочих върху него, хванете за крака. Той падна с глух стуком.
  
  
  Аз веднага се оказа върху него отгоре, упершись коленете си, бедрата му. Попитах. - Като очите ти, Нирад? - Все още бяха видими следи от обращение, за които съм се отпусна на него в бара, където работи.
  
  
  Вместо отговор той се спусна напред с цялото си тегло, опитвайки се да зареже мен. Ако аз счупи ключицата му, аз ще проломил му и гръдния кош, и той повече не можеше да се изкачи. Така че аз вдигна ръка в приемната на карате.
  
  
  Но Нирад, трябва да е бил фен на филми за бойни изкуства, в противен случай някой да го научи на основите на карате. След като вдигна ръка, той всъщност парировал ми прорезна удар "сън-нал мак-ки". Това е почти щеше да бъде дракой, и това е нещо, което бих искал.
  
  
  — Така че... ти си по-добре, отколкото си мислех — забелязах аз, се дърпа, за да се върна на краката си.
  
  
  Той също се изправи и се поколебал, когато аз започна да обикаля около него. С дрезгав вик аз се втурнах напред, след смъртоносния удар в слънчевия сплит, а след това с лакът в челюстта. Съвместно действие "пан-дъ джи-лу-ки" и "пал-куп чи-ки" е достатъчно, за да не се разклаща доверието му, но и да се разчупи го на две ребра.
  
  
  Нирад отстъпи назад, опиянен от болка. Аз не позволи на себе си да докосне. Шива е твърдо решена да ме накара да умре от ужасна смърт, и споменът за убиец Ашока Ананда все още е жива в паметта ми. Още повече, че Ашока никога не е представлявал сериозна заплаха нито Шива, нито на незаконно операции Кобри.
  
  
  Така че аз не се чувствах жалко за Нираду. Той е наемник... киллером в служба на лудия убиец. Този, който подценява ме пропуснат моята упоритост и инстинкт за самосъхранение.
  
  
  Аз не мисля, че той е в състояние отново да се бием, с разбити зъби и две счупени ребра. Може би дори с проколотым лесно.
  
  
  Но докато го наблюдаваше, той продължава да се бори с физическата агонией с цената на живота си. Той буквално възстановена на пода, опитвайки се да вземете паднали пистолет. Той дори е успял да се намеси на пръстите на краката си, преди да е успял да го спре.
  
  
  - Мислех, че си най-накрая започва да разбират моя ред на мисли, Нирад... - казах аз и ритник разби му пръсти, отново чрез изпращане на пистолет в полет. Оръжието отскочило от един от лабораторните маси и падна на пода.
  
  
  Става дума вече не е за това, за да изведе на един млад индианец от строя в този момент. Той твърде много съм виждал, особено за съучастието на Riva. Дори ако аз свяжу го и заткну устата, рано или късно той ще каже на Шива, като неговата племенница ми помогна да избяга.
  
  
  Струва ми се, усетих нотка на състрадание към бедолаге. Но аз давах, което в крайна сметка е участвал не един човек, а милиони човешки животи. Ако Шива реализира своите планове, Западът няма да стане свидетел на образованието индокитайского блок без намеса. При това е било наето на целия арсенал от ядрени оръжия, като се започне с междуконтинентални баллистической ракети "Triton" с термоядерной бойна глава. А крайният резултат е стряскащ дори и за най-закоравелите и хладнокровных мъже.
  
  
  "Студенокръвни" не е определение, което ми подхожда. Аз не съм садист, но с течение на времето и опита, аз, разбира се, "ожесточился". Нирад бях на път, пътя, довел до успеха на моята мисия. Трябваше да се сблъска с реалността на ситуацията. И така, докато един млад индианец скорчился на пода, плач, като уплашен дете, аз съм идиот, го накара да се изправи на краката си и избута до каменна стена змийска яма.
  
  
  Лицето му беше къпят в кръв, а по бузите образували странни шарки, устата беше полуотворен, а езикът виси като счупени крило на птица. - Не... "сахиб"... моля, не... аз...
  
  
  - Ти си просто изпълнявала заповед, знам - прекъсва го, слагайки край на фраза. - Аз също, Нирад, аз също.
  
  
  Зад него съм чувал, като влечуги, подсвиркват и съскане, ударяясь за каменни стени на ямата. Нирада не е принуден да работи на Кобру, той отиде на това по собствено желание. Тук, сега той ще приключи своята работа, много по-рано, отколкото очакваха.
  
  
  Когато разбра, че аз това имах в предвид, отношението му внезапно се е променила. Той се опита да се измъкне крака си, която удари по лицето ми, и изсъска: - Шива иска да ви види мъртъв! - Не съм се спра на този план.
  
  
  "Може би, Нирад, но ти няма да бъде тук, а ти не видиш, какво ще се случи". - Не можех повече да се губи време. Моят юмрук, удари го в брадичката, и той падна навзничь. Аз го сграбчи за колана на панталона. Нирад се опитах закричать, но счупени ребра позволи му само приглушенно застонать. - Приятно пътуване! — извиках и я хвърли през ръба на ямата.
  
  
  Той се опита уцепиться за край, но не успя. Краката му затрепетали във въздуха, след това индианец падна навзничь и се оказа изкуствено езерце, където съм видял ужасни морски змии шевелили главата си.
  
  
  Бълбукането на вода, шевеление пръстени и опашки. Тялото Нирада намалена в агония. Индианец се обърна на една страна, опитвайки се да се измъкнем от застояла вода. Морски змии thrusted своите къси зъби в ръка; след това той сам излезе от водата, неуверено се движат от стихията. Но той остана със своите зъби, вонзившимися в ръката мъже, със странни ужасяващо постоянство.
  
  
  Когато той най-накрая хвърли плячката си, а Нирад се опита да се изправи като объркан, се намесва кралската кобра, за да покаже, че никой не може да я избегне нарушаване на спокойствието на нейната територия. Гледах тази сцена с някакъв зачарованным ужас. Това е нещо, което е измислил, за да ме Шива. Кобра стана и закачалась във въздуха.
  
  
  Нирад не е имал нито закричать, нито да мисля за бягство. Пълзящо растение се състезава със скоростта на светлината, и в същото време зъбни лющеща се пепелянка вонзила си зъби в глезена на младия индианец. С устни Нирада unhinged судорожное бълбукане. Аз гледах след него, докато яма оживала със свирка, съска, бичове.
  
  
  Спазматическая треперене сотрясала тялото на индианците. Краката му подкосились, ръка върху гърдата в яката на ризата, сякаш той не можеше да диша. Той се потя от отрова кобри, който парализира нервните центрове на дишането.
  
  
  На лицето и ръцете Нирада се появиха червени петна; е вътрешно кървене. Змии, които не престават да съска, многократно удряха го, вонзая зъбите си в размирния плът серия от смъртоносни ухапвания. Аз се обърнах, когато езикът Нирада высунулся дъх, и сега той не можеше да произнесе нито дума.
  
  
  Почука изуродованного на тялото, падаща върху дъното на ямата, е неизбежна погребението на песента; Смъртта ще дойде след няколко минути. Но това не е моята страна, за щастие.
  
  
  "Това е нещо, което исках за мен, чичо ти", — казах аз Rivet. - Една хапка след друга.
  
  
  Тя седна в стола, затворих лицето си с ръце. Когато аз говорих, тя повдигах глава и погледна в очите ми. Бузите не са мокры от сълзи, черни очи гледаха сериозно и студено. Тя не е загубила контрол над своите нерви, дори след ужасен спектакъл на свидетел, на когото тя стана.
  
  
  — Добре — прошепна тя. - Аз съм щастлив. Някога аз ще разкажа на теб за всичко, за зверских и унизителни неща, които чичо ми кара ме да правя с хората си... прасета, които работят за него, които му се покланят, като че ли той е бил Нагом бога. Нирад заслужава най-лошото, уверявам ви.
  
  
  Само тогава Рива, изглежда, е на прага на припадък, лицето отразява на силни емоции. Аз внимателно я вдигна и взе в ръцете си. Тя се разтърси. Аз му опря го към себе си, докосна врата лека целувка. Скоро, аз се надявах, че ще дойде време и за нас, време, когато никой не може да прекъсне. Но сега аз трябваше да отида, и колкото по-скоро ще е по-добре.
  
  
  Тя се е почувствала моето безпокойство и се отдръпна от мен.
  
  
  - Попитах я. - Къде сме? Кой е най-близкият град?
  
  
  — Аз все говоря, — отговори тя. "Но първо ти трябва да ме свърже, иначе чичо ми разбере, че съм ти помогна да избягаш и да умре баща ми". Мен, може би, той също ще те убие.
  
  
  Тя отиде на въжето, и аз посочих един стол. След това, когато тя ми обясни всичко, което трябваше да знам, аз обмотал въже, я за кръста и на глезените, които искат да сцена изглеждаше естествено.
  
  
  Аз накратко разказах за нея, каква е целта на моята мисия; Мога да му се доверявате сега, когато тя стана ценен съюзник. Но аз не исках я изложи на опасност.
  
  
  И когато разбрах, че я е необходим, може би повече, отколкото тя мен, последна въпрос изчезнало, давайки път на мястото на най-голяма доверие.
  
  
  — Агра само на няколко мили оттук — обясни момичето. - Веднага за вила върви по главния път: тя ще ви отведе право в града. Ние трябва да се срещне днес вечерта: аз ще се опитам да получите повече информация. За тебе.
  
  
  - За нас, трябва да имате в предвид. За живот и спасение на баща ти, - припомни аз на нея.
  
  
  Когато бе предвидено време за среща, аз намерих в шкафчето някакви парцали, много пълнени я на устата си и се приготви да си тръгва. Аз за последен път се уверих, че обувките здраво са стегнати, за да не предизвика подозрения у Шива.
  
  
  Пистолет Нирада лежеше на пода. Аз пъхна го в задния джоб, след това хвана късо бяло облекло, висевшее в шкафчето, и го слагам... опростена тениска, която поне е удовлетворило да ми неотложните нужди.
  
  
  Рива се обърна. Сълзи започнаха да се хидратира бузите. Исках да се върна, даде й да разбере, че всичко ще бъде за добро; но нещо ме разубеди, може би, страхът никога повече да не я види. Аз си мислех за Rivet Сингх, но на първо място в главата е чувство представител AX. Можех да разочаровам Риву, но не можех да разочаровам своето правителство и доверието, което той е имал да ми... не тогава, когато милиони човешки животи са в опасност от абсурдни мечти, престъпни планове за луд.
  
  
  
  
  8
  
  
  Думите са удобни за използване, тъй като те лаконично изрази универсалните истини: те могат лесно да се адаптира към всички видове ситуации. Което дойде в главата ми, когато излязох от Риву Сингх в една лаборатория, с колекция от отровни влечуги и гротескно да лежи в ямата на тялото сервитьор, беше: "Когато вали дъжд, не е задължително всички промокнут".
  
  
  Събитията не са се случили малко по малко; те буквално са случили на мен, откакто пристигнах в Ню Делхи два дни по-рано. За този кратък период от време, след като аз многократно съм се чудил, не следват ли за примамка, която ме отведе в задънена улица, Шива успя да ме привлече в своето леговище. Това е бил труден път, и не ми се случи да видите мистериозен Шиву... последния домакин Хакши и мозъка Кобри. Но аз имам повече от достатъчно доказателства, за да убеди себе си, че това не е измислица. Човек е съществувал, въпреки че не са се срещали лице в лице.
  
  
  Рано или късно това също ще се случи много преди това, като се установи, че имам какво да му кажа. Но сега трябваше да стигне до Агра до това как той или неговите горили ще ми избяга, преди те виж в камерата и не ще го намерят празен, ако не броим пет сърдити змии.
  
  
  Лабораторията бе в тесен коридор с утрамбованными пръстени стени. Зад стените на имението на Шива чух ниски, гулкие звуци удода. Ред "на Пу...пу...пу" сфери на алармата, който ще се отразявал във всяка моя мисъл, във всяко движение. Аз на пръсти мина по пътеката тясна, и в същия миг във въздуха се разнесе глас, ехото идващ откъм далечния край на пътеката.
  
  
  - Нирад? Какво правиш тук? Знаеш, той не обича да чака...
  
  
  Трябва да бъде, това е Ranjit или Гурнек, може би на първо място, тъй като лицето Гурнека все още е забинтовано. Аз заловени в нетърпението в гласа мъже и седна в ниша в коридора, когато към мен доближават стъпки. Погледнах и видях Ранджита. Ризата му беше расстегнута на гърдите, а примката, която той носеше на врата си, излъчвала метален блясък. Индианец почука на вратата на лабораторията, и аз не чакам на неговата реакция.
  
  
  Огъване на половина, аз се завтече в друг коридор, в някакъв лабиринт. Аз бях на вилата, решил аз, както обикновено във вила има врата, а дори и повече. Намерих го след минута. Аз избута масивно, странно, инкрустированную дървена врата и примигна, опитвайки се да свикне с ослепительному светлината на утринното слънце.
  
  
  Вътрешен двор, изглежда, бе напълно изместен от някой средиземноморски места. Гъста зеленина, цъфтящи храсти, буйни растения. Очевидно е, Шива не съжалява средства, за да възпроизвежда точно копие кътче на плодородна селска местност в южната част на Франция.
  
  
  Меко затваряне на вратата, тичах по осеян с чакъл пътека, която започва от врата на страничната стена. Пътеката, която доведе до густому неговото натрупване на хвойна и храсти, внимателно подстриженных и добре поддържани. Обща тревожност все още не работи, и аз, разбира се, не исках да чакам, докато тя работи. Бърз поглед през рамото ми потвърди, че Ranjit все още не е имал време да предупреди останалите.
  
  
  Но аз знаех, че това е въпрос на няколко минути. Аз не можах да намеря нито врата, нито друг изход, освен оградата от дървета. Аз вжал главата, врата и раменете и се е придвижил напред, голи пръсти отодвинув спънките от клони. Аз наделал повече шум, отколкото искаше, но тази мисия вече се обърна катастрофа от самото начало, и сега нещата не са отишли да се възстановява.
  
  
  Клони буквално срывали с мен дрехи, разбиване на лицето и очите. Зад мен чух леко движение, объркване гласове, ставаше все по-ясно. Аз продължих да бродят из клоните и, накрая, нямаше; стоях на ръба на прашни пътеки, водеща покрай вилата.
  
  
  Дори нямаше време си поема въздух. Тичах, повишаване с всяка стъпка клубове прах. Пред мен отеква прозвучаха слаби звуци заглушен музика: следях за звук, надявайки се, че той идва от камион или микробус на пътя за Агра.
  
  
  Ако си спомням правилно географско положение, Агра се намираше на около три часа път от Ню Делхи и е световно известен като място, където се намира Тадж Махал. Ако посетите града не се включваше в моите планове, а Шива е бил.
  
  
  Излязох на главния път. Тя е изключително тесен, единствената лента, по която движението върви в двете посоки. Сезона на мусоните ще започне след няколко месеца, така че пътното платно е била гола и пуста, хомогенно пространство тъмен прах. По обочинам път простря изсъхнали дървета, а на изкривени клони седяха лешояди, тихи консуматори на страховити трупове с голи глави.
  
  
  При Riva не е имал време да ми даде подробни указания. Погледнах надолу по пътя в двете посоки, но не видя нищо, което да посочи ми точно пътя за Агра. Аз прищурился от ярка слънчева светлина и след миг видя семейството си, согнувшуюся около малък огън от другата страна на пътя.
  
  
  Двама възрастни и четири деца ме гледаха с нескрываемым любопитство. Аз реших да рискувам, и се затича през улицата, рязко спрял, когато стигна до групата. Постно мъж, облечен само в пояс на кръста си, вдигна лице, за да ме погледне, без да се опитва да се изправи. Той е бил, трябва да е, десет години по-млад от мен, но морщинистое, впалое лицето го прави вид е много по-стара.
  
  
  - Агра? - попитах аз, след като е било установено, че никой от тях не говори английски. Аз посочи навън и попита отново: - Агра?
  
  
  Майката и бащата размениха изненадани погледи, а две от четирите деца започнаха замря ме за панталони. - "Бакшиш, бакшиш!" - започнах да се упражнявам съвсем гол момиче с една ръка, дърпа ме за штанину, а другата сочи към устата. Тънък, скулящий глас продължава да изтъква.
  
  
  Вила те взеха ми яке, заедно с чантата и парите, които съм държал във вътрешния си джоб, така че всичко, което имах със себе си, — това е една шепа рупии, които получих от Riva. Ето още един проблем, който можете да добавите към другите. Но аз намерих медна монета и я сложи на дланта протегната ръка гладни деца.
  
  
  — Агра, — повтори аз, нервно погледна към оградите, скрывавшую вила. - Тадж Махал...
  
  
  - Ах, "сахиб", Тадж Махал! — каза мъжът. Той все още стоеше клекнал, но вдигна своята костна ръка, за да посочи ми пътя, в ляво от вилата.
  
  
  Аз отново се затича, усещайки остра болка в бедрата. Остава само да се надяваме, че машината, фургон, за всяко превозно средство ще мине покрай вас, за да ми помогне да стигнем до Агра. Но вместо кола или микробус чух шум, който веднага върна ме към мешанине събития, случили се през първата вечер след пристигането ми в Ню Делхи. Това е кашлица, а след това рев на мотоциклет зад мен.
  
  
  Аз продължих да тичам, да се обръща с всеки метър. С пътеки, които обграждат вила, на главния път посети мотоциклет с двама души на борда; в главите им са замотаны тюрбанами и те се насочват към мен. Аз грабнах пистолета Нирада, който държеше в джоба на панталоните.
  
  
  Това е Astra.32, която може да удари всяка цел в радиус от сто метра. Компанията Astra произвежда пистолети, идентични пистолетам Colt и Валтер (които са значително по-скъпи), и съм ги не веднъж в миналото. Но когато спрях, за да се прицелите и натиснете спусъка, аз осъзнах, че оръжието приключен. Аз пъхна пистолета обратно в джоба на панталоните си и отново се затича, дори когато на няколко сантиметра от мен дойде долетя куршум и парче кора отлетел от дърво на няколко крачки вляво от мен.
  
  
  Този, който е заснел, е имал някаква практика и за опитното око. Аз започнах да тичам на зигзаг в търсене на убежище, която би позволила да ми се размине с пътеки, като се избягва куршуми, които сыпались, като фъстъци. Още един изстрел, този път куршумът задела ми дясното си рамо. На петдесет метра напред видях дървена лачугу, от тухли, тръби, която се надигаше стълб от черен дим.
  
  
  Нямах представа какво е, но продължи да тече така, както никога в живота си не вървеше. Мотоциклет сокращал разстояние, но прах, поднимавшаяся от пътя, пречат на водача да види, а това означава, да управлява превозно средство с максимална скорост. Аз се възползваха от това и се спусна в двора, постеля с боклуци, докато един от двамата мъже е наредил на своя спътник да остане и да продължим пеша.
  
  
  Вероятно, това са били Ranjit и Гурнек, помислих си аз, въпреки че бях сигурен, че Шива повече от двама бодигардове. Отстрани на сградата се отвори една дървена врата; на вратата висеше само на една от ръждясали панти. Аз се втурнах вътре, и веднага в ноздрите удари отвратителен мирис на кръв и екскременти на животните.
  
  
  Аз бях на скотобойне и се чувствах така, сякаш се завръща в деветнадесетия век. Индусите не ядат говеждо, мюсюлманите да ядат. Mooing едър рогат добитък, нетърпеливи тропане на копита, едър рогат добитък и изумленные възгледи на хората, готовившихся нарязани на кравите, ясно говорели за това, че бях дошъл в най-подходящото място да се скрие.
  
  
  Мъжете започнаха да крещят, бране на юмруци. Аз бях за тях незваным гост, който не е имал нищо общо с животните, които трябваше да убие. — Съжалявам, приятели, — промърмори аз, метнувшись между две големи крави за вана, пълна с кръв, която водеше на външен дренаж.
  
  
  Миризмата беше такава, че всяко сворачивал стомаха; Аз исках да го спря главорези на Шива. Във въздуха миришеше на разделанным месо и страх. Животни в паника, започнах да се въртя в ръцете си, си копита и тогава удряха по грязному пода. Зад мен чух размяна на думи на език, който не разбирам. След това звук от стъпки приближава към мен и повтори перекрывающий шум животни.
  
  
  - Картър! — извика Ranjit. - Ние просто искаме да се говори. Шива иска да сключи сделка!
  
  
  Добра сделка, решил съм: моят живот, за него нищо не струва...
  
  
  Животни, по-голямата част от несвързани, заплашва да избяга, всички заедно. Аз също съм допуснал това. Да бъдат мачкани от стадото луди от ужас крави, движимых инстинкт за самосъхранение. Излишно е да казвам, аз се почувствах същия инстинкт. Така че аз продължих да тичам, и още един куршум просвистела над главата ми, отскочив от стъпала в непосредствена близост до банята.
  
  
  Куршумът вдигна пръски кръв, изпражнения и урина, които испачкали гащите. Аз се завтече към мъртва точка, стена в задната част на голямата стая, където не се виждаше нито прозорци, нито врати.
  
  
  Търсех нещо, което ще ми няколко секунди от ценното си време. Аз съм се качи на ръба на качета и хвана вилица, които се виждат върху един куп фуража. - Картър! Гласът отново извика. - Всичко свърши, "сахиб"!
  
  
  - Не съвсем! - силно отговорих аз, държейки вилица, като копието.
  
  
  Ranjit направи още един изстрел, но в същия миг четири остри зъба на вилиците вонзились му в гърдите. Хвърлих ръждясали инструмент толкова силно, колкото можеше. Сега стоях неподвижно, наблюдавайки как един млад индианец отшатывается назад с отворена уста и ръце, стиснутыми дървена древке на това оръжие.
  
  
  Гурнек, който стоеше зад своя спътник, напълно ме игнорира, запленена разглеждане на четири струйки кръв, брызнувшие от раната. Той се опита да се освободи вилици, но Ranjit продължи да крещи, див вик на болка ставал все по-слаб с всяка секунда.
  
  
  Това бяха сърцераздирателни викове Ранджита, неговите стенания гняв и агония, когато Гурнек се опитах да извадя вилици от гърдите му, карайки крави, цяла дузина, безумно се спука през тесен проход към канализационна тръба. Аз съм ги чул глух рокот, тропане на копита, mooing; Аз скочи и започна да пълзи обратно към канализация.
  
  
  Гурнек извика, размахвайки ръце във въздуха. Го удари с рога в гърба и буквално подбросили във въздуха, той се приземи наблизо с голяма вана. Ranjit се срина сред стадото обезумевшего добитък. Последният стон на болка паднал от устните му, когато ръцете му разжались и затворени в гротескной пародия на юмрук.
  
  
  След това зловонное дишането на животните докосна бузите ми, и аз се втурнах надолу по пътеката, постоянно ударяясь в стената в далечния край на кланици. Мръсен и вонящ, с подуване на лицето, покрити с кръв и след това, трябва да съм, не представляваха приятен спектакъл, когато излезе на улицата, оставяйки след себе си тази сцена на ужасно клане.
  
  
  Не бях сигурен какво се е случило с двама от индианците. Гурнек, вероятно щеше да остане жив, но се надявах, че раната от вилиците завинаги ще премахне Ранджита. При тези обстоятелства ми се стори, че съм свършил добра работа.
  
  
  Хората на клане, трябва да бъдат, също са били хора на бог Шива. Аз не чакам, докато те ще излизат напред, за да отмъсти за другарите си. Отидох до улицата, мисля си, като ме убеди някой се повозим с мен, такова мръсно.
  
  
  Покрай управлявал стар Форд. Той щял да отиде в Агра, но яростно размаха ръка, като призова да се спре, е безполезно. Аз зърнат видях медно-червено лице, след това автомобилът изчезна в облак прах, което нараства, когато тя проезжала миналото.
  
  
  Продължи да върви, е решил да не спира.
  
  
  Ми имаше нужда от баня, чисти дрехи, пари и оръжия. Доколкото ми е известно, че правителството на САЩ не е нито гръцка, нито делегация в Агра. Градът е прекалено близо до Ню Делхи. Но, може би, аз намерих това, което ми трябва, в хотела.
  
  
  И във всеки случай, аз трябваше да го направя. Беше вече обед, и същата вечер имах има среща с Реевой. Имаше още много неща, които трябваше да се направи, така че аз ускорен темп. Рива каза, че Агра е разположен само на няколко километра от вилата.
  
  
  Няколко мили, или не, винаги е била едно изтощително разходка. Пладне слънцето безмилостно бие в главата ми, небето е представяла себе си ослепляющую безоблачную шир, усеянную неверни отблесками. Минаха десет минути, четвърт час, преди мене изпъди нагоре някакъв фургон. Това е ветхая повозка, която издърпа чифт мършави говеда, везущих сзо сено.
  
  
  Аз махна с ръка вознице, седобородому мужику, който натянул юздите и се спря на количка край пътя. - Ти говориш на английски? - попитах аз съм селянин.
  
  
  "Не на английски", заяви той. - Не на английски...
  
  
  Аз посочи с пръст първо на него, после на себе си. - Агра? - Попитах. - Агра?
  
  
  - Агра? - повтори селянин, маха ръката от страна на страна жест, който на универсалния език означава: "Да".
  
  
  Аз енергично кимна и се качил на каруцата по средата на сено. Мъж широко се усмихна, показвайки зъбите и венците, испачканные "пааном". След това той направи да намалее юздите, и oxen отново отиде своите бавна стъпка, която все пак е по-добре, отколкото една дълга разходка пеша.
  
  
  Аз заспах, приспано ритмичным покачиванием и скърца каруци. Трябваше да поспи, дори и само на един час. Но мисълта ми прекъсва настоятелни бучене, тътен, който ставал все по-силен по отношение на това как повозка търкаляне на слънчевата пътя.
  
  
  Инстинктивно насторожившись, погледнах назад. В далечината се издига прах, малки облаци от фин пясък се, че източник на шум, който съм чувал. Не искаше излишно да рискува, за да не се прави компромис с нито своя живот, нито успехът на мисията, побързах да се потопите в благоухающее сено, навалив отгоре доста, за да направи себе си невидим.
  
  
  Аз не можех да разбера, че се приближава. Аз погледна в пролуката в дървена микробус, слушане на постоянно осем няколко мотори. И когато аз видях, че е това, аз съм по-дълбоко потънал в сено и затаил дъх.
  
  
  Това са нови лица, но от този момент аз не можех да ги забравя. Трима мъже, всички индийци-сикхи... мотор отряд, изпратен Шивой, да ме намери и да се проследят, да убиеш или да се върне на вила в очакване на най-новите заповеди на Великия вожд. Те с рев промчались покрай вагони с воловете; и трите мотоциклет начело в Агра.
  
  
  "Ако Хоук може да ме види сега!" — помислих си аз.
  
  
  Бях мръсен, без пукната пара в джоба си, въоръжен само незаряженным пистолет и моите познания по таекуондо и карате. Лесно беше да се предскаже, ако ми преценка за Шива е вярно, че в следващите дни ще бъде напрегнат
  
  
  
  
  9
  
  
  Пристигнах в Агра през час, микробус ме приземи в покрайнините на града. Прашни немощеные улици, виещи се улички, лабиринт от тесни улички, които сякаш са създадени специално, за да обърка случаен посетител. Получаване на някаква информация, аз се озовах пред офиса на American Express.
  
  
  Не че моята ситуация е особено забавна, но тя ме рассмешила. Ето аз, далеч от начина на обикновен американски турист, без паспорт и без пари, ако не се броят няколко рупии, които Рива ми даде преди да ме вързани.
  
  
  Мислех си да наемете кола и да се върне в Ню Делхи, но пътят на заема да е не по-малко от шест часа, но времето не ми беше достатъчно. Трябваше да се свърже с Хоуком и се подготви да се срещне с Ривой в същия ден. Така че, Ник Картър, мръсни, окъсани, исцарапанный и окървавен, разпери рамене, въздъхна дълбоко и мина през вратата прецизно сграда, единствената надежда в непознат град и за мен е ужасно враждебно.
  
  
  Агра не се град. Трима екстремисти на мотоциклети би в миг на око се рови в целия град. В главата ми вече вырисовывался етаж, когато влязох в бяла сграда в търсене на кабинета на управителя.
  
  
  На мен и преди се е случвало попадат в трудни ситуации, но това граничи с подигравка. Без стотинка за закупуване на оръжия или дрехи, или за отдаване под наем машини не бих имала възможности да се справят с Шивой и на личния екип на горилите. Моят паспорт с пари и моите неща са в безопасност в стаята на хотела в Ню Делхи; но останалата част от мен беше в Агра, на три часа път от столицата.
  
  
  След като влязох в сградата, до вратата ми дойде охрана във форма. Аз със сигурност не може да бъде обвинявана бедолагу, особено когато видях отражението си в огледалото на стената... начин на мръсни и имат окъсани скитник.
  
  
  "Искам да видя управителя", — съобщи съм на охранителя. - Претърпял злополука.
  
  
  - Директор на сесия, не бива да се притеснява "пукка хипи"... - каза човекът, хвърляне на обида по лицето ми.
  
  
  Добре, от мен миришеше на кози, и определено не бях манекенщиком; но аз нямах намерение да стоя там и да спори с охрана... не тогава, когато всички, включително и "Америкэн Експрес", може да рухне, ако Шива претворил си планове в живота.
  
  
  "Не ме интересува, че той сесии", — гневно избухна аз. - Това е за спешни случай. - И започнах да губя търпение, когато друг стана бута ме към вратата, с намерение да се изхвърлят на пътя. - Така не може да се справи с джентълмен! — извиках, стисна зъби.
  
  
  Пазачът бръкна в кобура стандартът на пистолета. Грешка номер две. Аз не обичам "хулигани", толкова по-не ми харесва, когато ме избута. Така че, по-бързо движение на китката на ръката и удар в бъбреците, изпратих дългия мъж распластаться на полированном мрамор на пода. Един от служителите вдигна глава и скочи на крака.
  
  
  — Няма нужда да се притеснявате, — увери го. - Между другото, мениджър на моя приятел... и аз трябва да говоря с него по делото. "Веднага." Аз няма да седя тук и да чакам там твоето колега... - посочих на фигурата охрана, - за да реши, презентабелен аз в обществото или не.
  
  
  Трябва да бъде, това беше моят тон на гласа или набързо, с който аз да отида охрана, факт е, че млад чиновник набързо кимна и тичам до няколко маси. Аз все още стоях в лобито с приклеенной към устните му усмивка, готов отново да излезе от себе си, ако след малко не започна да действа.
  
  
  Чиновник е бил индус, но човек, протянувший ръката ми, е американец, високо, худощавым човек, няколко години по-възрастен от мен. Той изглеждаше почти неудобно в негово раирани костюми, непорочна, докато дрехите ми, беше мръсен и изодранной.
  
  
  - С какво мога да ви помогна? — попита той мене, проверка на мен от главата до петите.
  
  
  - По-добре да не се говори публично, - откъсва аз му.
  
  
  - "Извинете?" — каза той, намръщен от изумление.
  
  
  - Съветвам ви да отидете в кабинета си. Аз работя за правителство, вашето правителство. Специална тайните служби.
  
  
  - Тайни служби? - отвърна чиновник със смях. - Хайде, искаш да се шегуват над мен! Че това е шега?
  
  
  - Без майтап. И ако вие не желаете да ме види в кабинета си, ще трябва да се грижат за себе си. Но аз не бих искал да ти болка...
  
  
  Пазачът дойде на себе си и продължихме към нас. Аз продължих да гледам на служителя в очите, надявайки се, че той ще се съгласи. Разбрах положението му е: доколкото той знаеше, той се сблъскал с един луд, който обезумел и лошо в слабините.
  
  
  Той се отмести от мен поглед и погледна охрана. Секунда той беше в нерешителност, но най-накрая погледна назад към мен и бавно кимна. — Аз не знам какво е, но ви уверявам, че аз не се страхувам — каза той напрегнат глас.
  
  
  - Не е необходимо никой да се страхува. В края на краищата, аз все още съм клиент, въпреки, че моя акредитив остана в Ню Делхи.
  
  
  Аз го последвах през няколко маси в малък офис с дървени панели, миниатюрна Wall street на Индийския субконтинент. Погледнах към името, выгравированное на табелката на бюрото си, седна в кожен стол, откашлялся и започна да разказва историята си от самото начало.
  
  
  Аз не споменава името на Шива, не уточни нито същността на мисията си, нито на своите отношения с AXE. Аз се представих агент на специален отдел на ЦРУ, офиса, която може да има за директор на доста специфично значение. Обясних му положението си, което показва, че моите документи и пари са останали в Ню Делхи и че мисията ми не ми позволява да се върна в столицата, може би на няколко дни.
  
  
  Когато завърших разказа си, включително и това, защо аз се представих бездомен, мениджър решил да научите името ми и проверих на информация с помощта на компютър, застанал до масата. Аз обикновено се справя доста добре с числа, но никога не си правят труда да запомни номера на своята карта. Така че аз просто се обадих на г-н Рейнолдс, мениджър, пълното име с адрес във Вашингтон, който е на картата.
  
  
  Понякога в летищата ми се случва да купуват "детективски" или шпионски книги, вълнуващи четене, които помагат да се отпуснете и да изчистите главата си. Но на мен никога не ми се е случвало да се намери описана ситуацията, поне малко сравнимую с тази, в която се озовах. Както знаете, на разположение на герои от книги винаги са били спечелите страхотна суми в различни валути, те никога не завършва нито паспорт, нито документи за самоличност, нито оръжие. Но аз не бях главният герой на книгата "тайни".
  
  
  Всичко, което на мен се случи, е абсолютен "истински". Офис American Express е бил истински, както и град Агра. Всичко, което се случи лично с мен. Аз внимателно гледах Рейнольдсом, изучавшим компютърни данни. Ако той не ми помогне, аз ще заби в гърлото му. Лесно и просто.
  
  
  — Добре, мистър Картър, не призрак, — най-накрая каза Рейнолдс, след като е прочел. - И ти си твърде зает човек, трябва да добавя. Вие сте пътували по света, а? На лицето му се появи усмивка, след това управителят се извини за това, как с мен да се лекуват.
  
  
  "Най-малкото, вие сте този, който умее да слуша", — забелязах аз. - Това е качество, на които сега много не е достатъчно.
  
  
  — Страхувам се, това е всичко, — се съгласи той. Той ми предложи цигара и попита не искам ли да се приведе в ред при него у дома; той се обади на жена си, тя да се изпрати на шофьор заради мен.
  
  
  Аз оценявам предложението, но не исках да доставя му неприятности. Колкото по-малко хора аз втягивал в това, толкова по-добре за всички. Аз му благодари за добротата, но е отхвърлил поканата. "Какво ми е необходимо, преди всичко, на няколко стотин долара на индийската валута, ако е възможно, и вашия офис, за да се обадя на моя началник, във Вашингтон.
  
  
  "Не е проблем — увери ме Рейнолдс. Той бързо стана от масата, целият щастлив и развълнуван от възможността да участват, макар и в по-малка форма, в закона на тайната и подпольного характер.
  
  
  Двадесет минути по-късно, с распухшим джоб на панталон от пачки банкноти, аз си седях на бюрото на директора, в очакване, докато Хоук си тръгне от сън. - Но ти разбираш, че вече е полунощ? — измърморва шефът ми.
  
  
  - Мислех, че никога не лежи спи по-рано от три.
  
  
  - Три часа?! По дяволите, аз трябва да ставам в шест, Номер Три!
  
  
  Аз винаги съм бил № 3, когато Хоук разгневен; И стана Ник или Картър, когато той е бил в по-сердечном настроение. Разбира се, Велик Водач не би ми простил, че съм забравил за разликата във времето между Вашингтон и Индия.
  
  
  - Добре - отсече. - Аз ще ви пусна да се върна в леглото след минута; мислех обаче, че ще ви е интересно да научите какво се е случило...
  
  
  — Знам точно какво се е случило, — избухна той. - Аз вече говорих с индийската служба за сигурност. Ми съобщиха за вашия разговор. Ник, хайде да не се започне с една и съща стара история. Признавам, че греша. Да започнем с това, че Шива никога не е съществувал.
  
  
  - Отново погрешно. Шива има, надявам се, не задълго...
  
  
  - За какво говориш? — извика Хоук. - Аз мислех, че си приключил, че ти си на път да лети у дома.
  
  
  — Може би следващата седмица, ако всичко върви добре, — съобщи аз. Разказах Хоку подробности, от първото ми запознанство с Моханом и Гурнеком до убийството Ананда, моя плен в Червено форте и това, какво се е случило след това. Когато аз му казах всичко, което знаех за Ковчега, той беше буквално изумена.
  
  
  От другия край на линията донесся рязко хрип през хиляди мили, преди да дойде отговорът. Гласът на Хоук звучеше нежно и деликатно, но не ми беше нужен преводач, за да разбере, че той е дълбоко загрижен. - Сега ти знаеш, това, което искам от теб, Ник...
  
  
  — Имам бегла представа — казах аз. - В ковчег, не е ли така?
  
  
  - Искам повече. Искам Шиву и Хаджи, ако се наложи. И аз не искам да ги малко по малко, аз ясно се изразява, Ник?
  
  
  - Отлично. Вече бях решил да прекара ситуацията на вашите критерии. Но какво да правя с доставка на хероин? Трябва ли да продължим да се борим с това?
  
  
  - Първо разберись с Шивой. В противен случай ще се свържем с индийската служба за сигурност. Часовника е много по-важно, разбира се.
  
  
  — Разбира се, разбира се — промърмори аз.
  
  
  - Искате ли да работите сам, или предпочитате да се помолих на индианците да се намеси и да ви помогне?
  
  
  — Още не, — отговорих аз. - Ако Шива заподозре, че индийската служба за сигурност ще попречи на плановете си, той поспешит да избяга от страната, за да се скрият в Китай, и тогава ние вече никога не ще намерим. Въпреки това, в този момент аз не мисля, че той вижда в мен непосредствена опасност, така че аз ви моля да не говорим за това, когато ще се обадя на официалните лица в Ню Делхи. - Добавих, че Ананд даде ми да разбера, как, според него, се случваха "изтече" поверителна информация в най-високите етажи на живота. - Аз не искам да ни приятел отлетя, преди да имам възможност да режеш му крила...
  
  
  — И ощипать му пера, — каза Хоук.
  
  
  - О, ние ще вземем ковчег от него, разбира се.
  
  
  След това поставихме шифър, с кодово име, за да може той да бъде сигурен, че говори с този Ник Картър, а не с електронен глас, блестящ изобретение албанского учен. - Това е важна работа, Ник. Нито Москва, нито Вашингтон няма да се спирам, тъй като Китай се готви да погълне субконтинент без тяхната намеса. Те ще бъдат принудени да поеме инициативата, война или не. По този начин...
  
  
  — Доста — прекъсна го, опитвайки се рассмеяться, но не успя. - Имам контакт в рамките на организацията. А аз не приемлю лезии.
  
  
  — Да, ние знаем — въздъхна Хоук. - Ето защо не мога да те загубя точно сега... и Аз не мога да губят Ковчег.
  
  
  "И Шиву също", — добавил аз. - Няма да забравя отговора на Индия на Александър Велики... или по-добре да се каже на Хитлер?
  
  
  - Аз не мисля, че старата Адолфо е бил по-хитър или дори по-драстични, Ник. Забавлявайте се; очаквам с нетърпение отговор от вас в скоро време.
  
  
  - По-бързо, готвач. Обещавам, много скоро.
  
  
  Час по-късно излязох от своя хотелски стаи, изглеждайки съвсем различен начин, отколкото когато влязох в офисите на American Express. Аз съм хвърлила халат, панталони и обувки, заменяйки ги с типични местни дрехи: бяла памучна риза, летни панталони и кожени сандали. Анонимен облекло. Взех душ, внимателно се обръсна и най-накрая, натер лицето, ръцете и краката слой мазна боя.
  
  
  В резултат на това имах меден тен, и този грим позволи ми да се слее с тълпата. Хората Шива търси родом от Запад, и ако те не са били достатъчно умни, за да пазят изход от Американ Експрес, бих искал да те били достатъчно умни, за да си представим, че аз ще се промени дрехите си и външния вид.
  
  
  Чиновник зад гишето във фоайето на хотела е тактичен, макар и по-умни от колегите му от Ню Делхи. Всъщност, гледайки ме с нескрываемым любопитство (аз бях съвсем не прилича на влезли само че човек), той не спомена нито за смяна на дрехите ми, нито за травмирующем промяна на цвета на кожата ми.
  
  
  — Бих искал да изпрати телеграма, — аз му казах.
  
  
  "Съжалявам, но нямаме нужното оборудване, — сахиб — отговори той. След това от под тезгяха той извади топографска карта на Агра с цветни илюстрации забележителности на града, включително, разбира се, на Тадж Махал. - Трябва да отидете на " телеграф на Gwalior-road. От там можете да изпратите телеграма, - заключи той, като посочи една точка на хартия червен молив.
  
  
  Благодарих му, той сгъна картата и се спря велотакси точно пред хотела. "В пощенската служба на Gwalior път", — казах аз на шофьора. Моят акцент и ми става определено не отговарят на цвета на кожата ми. Шофьорът ме погледна, гледане на мен със същото любопитство, че и служител на хотела.
  
  
  Но аз не са направили нищо, за да задоволят любопитството му. Бях нетърпелив да се кача на телеграф, за да изпрати телеграма на управителя на хотела в Ню Делхи и да го посъветва, че аз няма да се върна в рамките на няколко дни. И най-накрая реших да се обадя в индийската служба за сигурност, за да ги информира за това какво се е случило с агент Ашоком Анандом.
  
  
  И накрая, аз трябваше да изпълняват много поръчки, преди да се срещне с Ривой в седем. Без да губи време, таксиметров шофьор тръгна към поща. Междувременно аз погледнах около настороженными очи, особено всеки път, когато виждал някой мотор.
  
  
  Доколкото знаех, хората Шива все още търсят мен, така че трябваше да остане незабелязано, доколкото това е възможно. Добре, ми нови дрехи и грим ми помогна много, но аз не искам излишен риск.
  
  
  - "Сахиб" - актьорът? - Наемам да попитам водач, езда до пощенската отделяне на Gwalior-road.
  
  
  - Някой смята да ме актьор... - отговорих аз.
  
  
  - Тогава, може би, "сахиб" иска да ми даде своя автограф... - Индиец извади писалка и хартия; с усмивка аз надраскани името на лист хартия, което ми даде. протегна. - Много благодаря, "сахиб"! — възкликна шофьорът с щастлива усмивка.
  
  
  Аз не чакам реакцията си, след като той расшифровал драскат. Защото всички знаят, че Джеймс Бонд е вече на няколко години като се пенсионира.
  
  
  Централна вратата на пощенски клон е празна; И влезе, без да обръща много внимание и не се виждат три моторни горили на Шива.
  
  
  Изпратих телеграма, е била платена с нови лъскави хартийки; след това те посочиха ми в съседната стая за местните и междуселищни разговори. Преди часова выстроилась дълга опашка, така че минаха още двадесет минути, преди да дойде моят ред да влезе в телефонна будка, докато операторът ми подаде линия до Ню Делхи.
  
  
  Въпреки че стаята на хотела отпадна ми се от главата, аз не съм забравил телефонен номер началник на Ашока. Аз седнах на дървения стол и затворих след себе си стъклената врата. Когато телефонът звънна, вдигнах слушалката и веднага се обърна на линия индийски колеги Хоук, един човек на име Puran Dass.
  
  
  Индийски тайните служби не знаеше истинската цел на мисията ми. Разбира се, става дума за няколко милиона долара партида хероин, но никой не намекна за имитатор на гласа на Хаджи.
  
  
  Аз дори не съм говорил за това сега с началника на Ананда. Но аз му казах, че се е случило с неговия агент. Както съм и подозирал, те все още не са открили тялото. Дадох Дассу цялата необходима информация, включително адрес на улично кафене в близост до парка Неру, Делхи.
  
  
  "Вие казахте, че не сте имали възможност да се срещнат с Анандом", — посочи ми Dass след като аз му съобщи всички подробности смъртта на Ашока. - И все пак си говорехме с моя помощник, изглежда, че само вчера...
  
  
  — Страхувам се, обяснявам ви всичко прекалено дълго, — отговорих аз. - Аз бях под налягане, ако сте разбрали, за което аз...
  
  
  — Не, аз не разбирам, г-н Картър, — сухо каза Dass. - И не ми е смешно, че моят агент е мъртъв. Аз не разбирам, какво се случва; в един ден ни изпращате сигнал, че никога не са се срещали с Анандом, на следващия ден вие елате и се информирайте ни, че той е бил убит. Може би така стоят нещата във вашата страна, но тук, в Индия, ние повече от всичко ценим човешкия живот.
  
  
  - Слушай, Dass: и аз се обадих на теб не за това, за да ми чете лекции. Когато казах, че на мен са належащи, имах предвид, че някой се приставил пистолет към моя назад, приказывая ми каже точно това, което казах. Повярвайте ми, смъртта на своя агент дълбоко обеспокоила мен. И ако това може да ви утеши, информирам ви, че убиецът Ашока повече няма да може да играе ролята на палач в името на Кобри.
  
  
  - Мога ли да ви попитам къде сте сега, мистър Картър?
  
  
  - Аз не съм в състояние да ви даде информация: а, във всеки случай.
  
  
  - Трябва ли да ви напомня, че вашата свобода на действие в тази страна се счита за любезностью, предоставена на вашето правителство?
  
  
  - Знам много добре за сътрудничество мадам Ганди.
  
  
  - Тогава бъдете така любезен, кажете ми какви причини е подтикнало да дойдете в Индия. Аз повече не мога да ти даде свобода, ако ще всичко да остане в неведение...
  
  
  Нещо не прозвуча така.
  
  
  Спомних си за изтичане на информация, за които ми разказват Хоук и Ашок Ананд. Dass е всичко друго, но не обилна и са готови да си сътрудничат, той говореше отчетливо, почти агресивно. Аз така и не успя да разберете как два убиец "Кобра", Ranjit и Гурнек, научили за моята среща с Анандом в кафенето в парка. Ако тогава това изглеждаше като случайност, то сега бях почти сигурен...
  
  
  Ако само, заключи аз, ако Dass не ги предупреди.
  
  
  Разбира се той, не би било трудно или не обикновено питам представител, където той ще се срещне с мен. След това той може би се е свързал с Шивой, надявайки се да убие два заека с един куршум.
  
  
  — Ами, мистър Картър, — нетърпеливо каза Dass. "Вие сте решени да се държат с мен така, сякаш съм бил на шефа си, г-н Хоук, или вие настоявате на това, че моят офис е отнасял към вас както трябва?"
  
  
  - Не, аз дори не сънува, г-н Dass. И тъй като вие сте толкова настоявате, информирам ви, че се обадих от Бомбай. - Споменах хотела, в която спря преди няколко години, и добави: - Ако искаш, можеш да ми изпратите един от своите хора. Аз съм регистриран под името Кент, Кларк Кент, стая 747.
  
  
  Ако той би бил един американец, той ще бъде всичко разбрах. Но той е роден в Индия, така че не виждам нищо странно в това, че аз се установява в хотел, приема името. Може би подценил съм го, може би, просто го раздражала помощ, поискана AX.
  
  
  В същото време, обаче, изглеждаше възможно, че моите съмнения в неговата лоялност и връзки с организацията на Шива са били напълно обосновани. И аз не можех да рискувам, тъй като Шива е на свобода и притежава Кутия.
  
  
  "Аз съм нетърпелив да говори с някои от вашите хора, г-н Dass", — заключи аз. - И аз искам да изразя своите съболезнования във връзка със смъртта на Ананда. Надявам се да си агент на вечер.
  
  
  — Той ще бъде около десет, мистър Картър, — бързо каза Puran Dass. - Той е човек, използва се разпада най-сложни ситуации. И располагай ми пълно доверие.
  
  
  - Аз се надявам на същото, г-н Dass.
  
  
  На мен ми беше трудно да потушат сарказъм, който заплашваше да се прояви в моя глас. Но очевидно официално нищо не е забелязал. Аз затворих телефона и се изправи, потянувшись към стъклената врата телефонна кабина.
  
  
  Отвън някой е преградил ми път. И той не е бил напълно непознат.
  
  
  
  
  10
  
  
  Аз не знаех, каже ли ми "здравей" или "довиждане".
  
  
  Вторият израз е безкрайно предпочитане, като се има предвид, че човекът пред мен, зад плъзгаща се стъклена врата, беше един от тримата сикхи, които съм виждал мчащимися в посока Агра, преследват ме.
  
  
  - Напълно сте променили външния си вид, на "сахиб" Картър , - забелязах мъж, уперев коляното на вратата и отодвинув я на няколко сантиметра. В едната си ръка той държеше тъп пистолет. Намерението на индианците са доста интуитивни.
  
  
  — Знаеш ли какво казват хората, — отговорих аз с опъната смешком. - Когато в Рим изглежда като римляните.
  
  
  Той коментира. - А когато ти си в Индия, прави това, което правят индианците, а?
  
  
  - Естествено. Мен винаги са смятали добър от дявола, като се има предвид всички обстоятелства. Но не ще ли ти се моли за мен да те последвам, "сахиб"? Или предпочитате да завърши нашия разговор, за по-експлозивна бележка? - Пистолета е насочена направо ме в гърдите.
  
  
  Индийските сикхи не е бил идиот. И съвсем не е забавно ми е безгрижно и лекомислено отношение. Аз не играе комедия без причина; Аз просто исках да печеля време. Той отвори вратата и с жест ме покани да отида с него.
  
  
  - Кажи как ме откри?
  
  
  - Ти си винаги толкова саркастични, "сахиб" Картър?
  
  
  - Само когато се опитват да дойде с мен на петата, "мем-сахиб", - парировал аз, наричайки го така, като че ли се обръщам към жената.
  
  
  В отговор на обида сикх бутна ме в гърба с пистолет 45-ти калибър и, преструвайки се, че продължава да е с мен приятно бърборене, ме поведе през фоайето пощенски клон на въртяща вратата, водеща към улицата. "Служители на хотела обичат рупия", — се засмя тя, най-накрая, в отговор на моя въпрос. - А в Агра малко хотели. Просто покажете на снимка "сахиба" Картър , и тогава служител на хотела заяви: "Да, този човек, само че е отишъл до пощата, десет минути преди...". "Сахиб" Картър си мисли, че той е много умен, че той се смее над Шивой! Но сега "сахиб" Картър осъзнава, че глупав е той, а не хората Кобри.
  
  
  В гласа на индианците е намек за суета и триумф. Но мен повече ме човъркаше ми кожата, от неговата гордост. За стъклени врати видях два негови колеги, седнали на мотоциклети, техните очи на врати поща.
  
  
  - Вие не искате да причини вреда на невинни жени и деца? - попитах аз своя спътник, докато той се приставил пистолет към моя гръбнак, приказывая отвори вратата. - Помисли си, колко кръв е пролята напразно "сахиб"!
  
  
  - Това ще бъде вашата кръв, "сахиб", а не на някой друг.
  
  
  — В такъв случай вземи договорените условия сиромаха, — промърмори аз, протегна ръка и стиснал раскрытую длан до вратата. Точно пред мен по стъпалата, с мъчителна мудност тащилась дебела грузная жена. Аз надавил на вратата, отвори я на няколко сантиметра, така, че е чул шумолене на дълга на коприната "сари" на мраморните стъпала. Слънцето за миг се отрази на драгоценном камък, която една жена носеше в носа, когато тя достигна върха на стълбите.
  
  
  Тя не вдигна главата си и започна да се отвори вратата.
  
  
  "Моля," казах аз на глас, да се отклонява встрани. Бях сигурен, че сикх не стане натиснете спусъка толкова близо до жена. Тя се усмихна, леко кивнув, с две ръце стискаше пакет, увит в лист тъмна хартия и свързани трайно с въже.
  
  
  — Надявам се, че не е чуплив, — промърмори аз, като пакет от ръцете й.
  
  
  Устата на жената приоткрылся от изненада. Аз не знаех, даде ли Шива на хората заповед върнете ме на вила, жив или мъртъв; но аз не исках да докладват на себе си. Хвърли пакета на индианците; пръст разстояние спусъка юнайтед, и куршум просвистела във въздуха.
  
  
  Изстрел привлече вниманието на всички. Дебела жена рязко институциите за деца, и стрелецът, са в паника се втурнаха към вратата. Хората от пощата започнаха да крещят и да тичат във всички посоки, когато се открие нова се опитва да избяга. Аз не исках да е толкова лесно се изплъзна.
  
  
  Аз кликване с левия си крак, след мощен удар мъж под коляното. Той се поколебал и отново неволно натисна спусъка. Отгоре стъклена врата спукани. Звукът на изстрела и счупено стъкло заглуши истерични викове на присъстващите, мисля за себе си, заключени в пощенската станция.
  
  
  На пода и мраморните стъпала бяха разпръснати на големи парчета стъкло. Аз се втурнах с цялото си тегло, много бързо се движи краката си, едно право напред, лявата леко согнута за запазване на равновесие. И удари индианците от племе със сила, три пъти повече от силата на първия удар.
  
  
  Му крак рязко подогнулась; той се опита уцепиться за вратата опора; Аз бях точно зад себе си. Той не се огледа, когато се опита да се издигне на краката си. Аз отмести ръцете си назад, така че юмруците се блъсна в по-долните ребра, а след това аз нанесе ужасен удар отляво, който му раздробил костта.
  
  
  Мъж не успя да задържи страшно creek, преди да се промъкнат напред. Сега съм държал ръцете си на раменете му, удря с всички сили. Отвън двама други спрыгнули със своите мотоциклети. Оръжия " гласове зловещ на светлината на слънцето, когато те са се втурнали към вратата.
  
  
  Убива ги един по един да ми е по-удобно, отколкото да отстранят трите заедно. Първият индианец продължи да стене, опитвайки се высвободиться от моята проницателност. Мускулите ми напряглись, когато аз с всички сили се опита да потопи главата му и раменете надолу, към брилянтен осколкам стъкло.
  
  
  Той се изправи с ужасно стоном, който завърши с писклив вик, когато първите късове стъкло набучени плътта му. Аз продължих да го гледам как кристал пронизва кожата му, преди да му бичи врат.
  
  
  Още един изстрел заглуши хор истерических крещи, а куршумът едва не оцарапала главата ми. С една ръка съм стопанство индианците, а друг се опита да изтръгне от него пушка. Сега у нея не са останали сили, когато парче стъкло набучени го мускулна шията, бавно до кости.
  
  
  Когато кристал ужасно му в сънната артерия, аз като цепка на градински маркуч. Вырвалась струя кръв и брызнула ми върху лицето и преди ризи. Мъж издаде вик, който се превърна в растерянное бълбукане, когато аз я хвърли на земята, валяше се на големи осколках стъкло. Пръстите разжались, и тупорылый пистолет падна на пода. Индианец се е опитал да повдигне главата си, но кръвта бликна твърде щедро, за дълбоките рани в областта на шията.
  
  
  После тялото му се превърна в конвульсивно треперят, ръцете маха във въздуха, сякаш искаше някой да се почеше... последния танц обезглавленного пиле, с който вытекаетет кръв.
  
  
  Аз все още трябваше да обезвреди две други мъже. Те не са имали спешна грижа за невинните души на трагедията, и те отново започнаха да стрелят в мен.
  
  
  Куршумът се удари в мъж, който корчился на пода в ужасна агония. Ако стъкло, врезавшееся в сънната артерия, все още не уби го, куршум е свършил работата. Мъж се срина с конвульсивным изчакване за натискане чрез задържане на нервите и мускулите.
  
  
  Стоях зад безжизнена фигура, шаря по пода с крак, докато не намери пистолет. Вдигна оръжие и отвори пожар обратно в две други сикхите. Някой се е включила алармата. Не исках да съм тук, когато пристигне полицията, още и защото арест пречи ли ми да отиде на среща с Ривой.
  
  
  Така че, вместо да стреля по двама бойци, аз го с цел по предното колело на мотоциклета, припаркованного пред пощенския на кабинета. Куршумът се заби в него като в масло. Съскане издигащ се въздух накара един от двамата мъже се обърнем, за да видим какво се случва.
  
  
  Аз отново натиснах спусъка и чух свистенето на куршуми във въздуха. Аз го с цел индейцу в гърба, но вместо да пробива гръбначния му стълб куршум удари го в задната част на бедрото. Самолетът не се оказа фатално, но човек вече не може да ходи. Всъщност, той обмяк, като лист хартия, когато огледах се в търсене на друг изход.
  
  
  Аз не мислех, че ще ме преследва последния от трите убийци Кобри. Той се наведе над тялото на приятеля си, и когато натиснах спусъка, за да го довърши, разбрах, че е направил един последен изстрел. И аз все още не успява да се боеприпаси за Астри, която получих от Нирада, преди да го изпрати в ада.
  
  
  Аз бутна ръката си в задния джоб. Взех Астра, хвърли я на пода и се поставя на мястото си пистолет 45-ти калибър, който е по-добре, отколкото "Астра", много по-лек пистолет. Да Не говорим за това, че аз не исках да носят по два пистолета. Едно е повече от достатъчно, още повече, че аз с известна гордост открих, че моите удари и ритници, се оказа едва ли не по-надеждна форма на предпазване от люгер Rado.
  
  
  Погледнах назад и видях как един от сикхите помага на техните раненому някой да седне на мотоциклет с непокътната гуми. Моите сандали силен заскрипели, когато аз пронесся през фоайето и метнулся зад тезгяха пощенски клон.
  
  
  Там имаше купчини от торби, пълни поща. Аз се приплъзва между торбите и като луд избяга под носа на изумленных почтальонов, замерших от страх. Пощенски телеграфни работници сякаш са били в състояние на хипноза. Те отварят устата си, без да се движат, и просто са ме следят с очи.
  
  
  Задната стая излизаше на рампа за товарене. Обаждане аларма продължава да звъни, а в далечината вече слышался познатия вой на полицейски сирени. Стана ми интересно, може ли двама индийци, които оставих жив, да избяга. Ако те успеят, аз бях сигурен, че те ще ме преследва, докато аз съм в Индия. Но аз не искал да губи от погледа си нито на тях, нито Риву... не, АХ. Хоук веднага разбра значението на мисията ми, така че трябваше да се сдобият с Ковчег, като Шива си останат такива.
  
  
  Че мен най-много се безпокоя и че е моя ноющую мисъл, когато аз скочи от погрузочной платформа, за да раса около между две фургонами, е това, ще остане ли Шива тук, докато аз имам шанс да наруши плановете си. Ако хората му се върнаха в една вила, един с куршум в крака, за да каже, че другият е мъртъв, Шива, щеше да е напълно в състояние да се съберат и да изчезне, ако аз не се съобщава за него в индийската полицията. Не е изключено, че той вече е предприела стъпки, за да са готови да напуснат страната.
  
  
  Ако, разбира се, Рива не може да го задържи. Имаше още нещо, което може да убеди Шиву, че аз не мога да си представя непосредствена заплаха за плановете си, и това е на базата на моя съмнява, че Puran Dass е съучастник в замысле Кобри. Ако Dass заговори с Шивой след моя телефонен разговор (а това означаваше, че моите съмнения в лоялност на офицер основава на неоспорими факти, а не само на интуиция), Шива разбрал, че аз лъжа, когато съм заявявал, че съм в Бомбай, и че съм подозирал Дасса. Тогава той също вообразил, че е бил убеден в участие Дасса към парцел се предполагаше с Кобра, аз ще поостерегся да се свързва нито с един индийски полицейско управление... или с някое отделение на тайните служби.
  
  
  Това е само хипотеза, но не мога да рискувам това, че индийската полиция вмешается в моята мисия, и аз не можех да Шива отлети в Китай с Кутия на негово разположение. Рива беше единственият човек, от който мога да получа информация, за да се обясни накратко своята работа и да разкрие абсурден и страшно план на чичо си. Момичето обеща да ми помогне. Това вече не е въпрос на самаритянского жест, а е въпрос на здрав разум. Позволи си чичо избяга, преди да съм перехитрю Шиву, означаваше сигурна смърт за баща му.
  
  
  Тя дори не знаеше къде Шива държеше в плен нейния баща, тъй като той остави я да говори с него само по телефона. Аз трябваше да го разбера, но ако Шива исчезал от страната, преди да е имал шанс да завършат мисията, а след това и за двама ни изчезват дори и най-малката надежда за освобождаване на затворник. За щастие, успях да се измъкне от поща, преди да ме е блокирала ще индийската полиция.
  
  
  Сирени все още виеха, когато се озовах в тясна уличка с множество магазини от другата страна на пощенски клон. Аз не се спрях да погледна, а продължи да върви, проскользнув в малък магазин, където имаше голямо объркване предмети и стоки, които, изглеждаше, че толкова много грехове.
  
  
  Собственикът, един възрастен човек с сутулыми рамене, но е достатъчно умен, за да незабавно да признае на потенциален купувач, се е придвижил напред, като само влязох в магазина. Мъжът говореше английски със силен британски акцент, и когато аз му обясних, че имам нужда от него стоки, той е достатъчно умен, за да не прекъсва ме и не задават любопитни въпроси за моя американския акценте.
  
  
  Въпреки несъответствието на моя акцент и индийски дрехи, това е представяла ме така, сякаш в това нямаше нищо странно. Той не е в състояние да ми осигури патрони за пистолет 45-ти калибър, който взех от сикха, но ми предложи голям от буйволиной на кожата. Кожата, както аз вече разбирам, когато купих сандали, в Индия, не беше лесно да се намери. Но буйволиный кнут е в добро състояние, както и памучен "яке". Риза, която беше върху мен, беше цялата в кръв, но собственика на магазина е, изглежда, не е твърде интересува. Рупия винаги остават рупиями, и това е важното.
  
  
  Аз променил дрехи в магазина. Когато минах кървава "яке" на собственика, той сви я на възел и хвърли дървен под тезгяха в задната част на магазина. - Искаш ли още нещо друго, "сахиб"? — попита той с блясък в очите, когато съм се извади няколко банкноти от опаковки, която държеше в джоба си.
  
  
  - Имате ли метла?
  
  
  - Метла? — повтори той, без да осъзнават.
  
  
  — Това е метла — обясни и направих жест, спадът на двете си ръце.
  
  
  - О, да, разбирам! — отговори той, сияеше. Той се огледа в търсене на това, за което аз съм го поискал.
  
  
  Вероятно това е една най-метла, която той подметал своя магазин, но той не можех да чакам, за да го даде на мен, разбира се, на правилната цена. Цена, несъмнено, е доста висока цена на Агра, но в същото време на която първоначално изглежда ми абсурдно ниски. Мъж искал увийте метла в списъка с тъмна хартия, но аз с усмивка обясни, че взема колкото има.
  
  
  Той изглеждаше няколко растерянным, толкова много, че се намръщи и затвори очи, почти разочарован и възмутен от факта, че съм лишаю възможности да се ангажират обикновен ритуал, след закупуване на предмета. Той попита. - Достатъчно, "сахиб"?
  
  
  - Да, и аз мисля, че метлата и буйволиная контур в тези обстоятелства са достатъчни. Нямаш патрони, нали?
  
  
  Мъж няколко пъти поклати глава. Аз извадих още една брилянтна нова банкнота, сложи я в дланта на ръката си. - Вие никога не съм виждал, разбра ли?
  
  
  — Никога никого не съм виждал — повтори собственикът на магазина, нито секунда не се поколеба, бутане на пари в джоба.
  
  
  Извадих още една банкнота и повтори операцията. - Не може ли да се каже на мен, къде мога да намеря амуниции? Моят приятел ме покани на лов за град...
  
  
  - Честно казано, "сахиб", аз не знам, където можете да намерите нужните ви амуниции. Ние сме мирни хора тук, в Агра. Оръжие притежават само властта.
  
  
  - Сигурен ли си, че не помниш няма магазини, където мога да намеря това, което ми трябва? - настоя аз и, говорейки, протегна му пари.
  
  
  Той каза. - Един момент!Той постави банкнотата в джоба си и отиде в далечния край на магазина. Аз гледах, докато той нещо надраскани на лист тъмна хартия. Когато той ми подаде лист хартия, погледнах към адреса и името, написано върху него. - Това е най-доброто, което мога да направя, - сахиб, - се извини мъж. "Ако Бэшема не е това, което ви трябва, аз не мисля, че ще намерите амуниции тук, в Агра. Това е скромен град... ние продаваме неща, само за туристи. Разбирате, нали?
  
  
  — Разбира се — увери го.
  
  
  И така, излязох навън, въоръжени с метла, камшик от кожа и пистолет 45-ти калибър, който би могъл да дойде по-удобно, ако той само можеше да стреля. Но в този момент аз, разбира се, не можеше да се оплаче. Във всеки случай, бях все още жив. Е доста задоволително, като се има предвид всичко това, през което трябваше да премине.
  
  
  
  
  11
  
  
  Беше невероятна проява на примитивно и неконтролируема физическа сила, която рядко съм виждал. Човек се движеше с невероятна бързина и с такава бързина, че аз неволно се отпусна на облегалката на стола, чувствайки судорожное свиване на мускулите на корема. Той скочи във въздуха и се гмурна надолу, като тигър, с котешка грация, която е неразделна част от неговата смъртоносна сила.
  
  
  И като тигър, имаше лапообразные пръстите, въоръжени с остри като нокти, нокти. В следната секунда той използва своето смъртоносно оръжие, за да се почеше лицето на друг човек, оставяйки големи кървави рани, които изглеждаха разположени в плътта.
  
  
  Кръвта започна да се стича, вбесен потоци потекоха от дълбоки съкращения в костите. Човек изглеждаше безлични, неговите черти бяха неузнаваемы, неговата плът свисала на парченца, като паша на кожата. Reeling, той се опита да отстъпи, но отново е бил нападнат.
  
  
  Не са доволни от това, което се трансформира лицето на противника в кървава маса, Тигър се гмурна в него. Видях зъби, остри като саби, остри и назъбени. Мен трепереше от отвращение, но не можех да сваля очи от тази сцена, от тази жестокост и безразличие към човешкия живот.
  
  
  Аз продължих да гледам запленена. Фигура с нокът вдигна ръка, за да нанесе удар от упор на дланта: това е най-добрия удар сън-нал чи-ки, който някога съм виждал.
  
  
  Това е сигнал, което не можех просто да се игнорира, за това, че може да се случи, когато някои "дисциплина", в частност карате и "кунг-фу", се използват за причиняване на вреда, а не за справедлива кауза. Аз никога не съм вярвал, че такова наказание или насилие заради насилието. Аз тъжно поклати глава и погледна с блеснали циферблат на часовника.
  
  
  Купих часовници на японската марка рано сутринта на същия ден. Все още не е пет часа. При мен имаше два часа, така че аз отново обърна внимание на филм, драма в гонконгском стил.
  
  
  Северен кино е разположен на Тадж път, просто за да ми напомня, че аз все още трябваше да посетите известния Тадж Махал. Но аз не се осмели да покаже лицето си в този популярен и многолюдно място. Аз, разбира се, не седеше в кино само за това, да се забавлявате, подвеждащ ден. Тъй като бях сигурен, че хората от "Кобра" все още рыскают из града, опитвайки се да ме намери, за да се раздели с мен, аз избрах на кино, за да остане незабелязан колкото се може по-дълго.
  
  
  Имах мания да се върне в имението на Шива за пълен залози с него, но не знаех, колко телохранители е в служба на чудовище, а аз дори не знаех, дали тя все още е там. Среща с Ривой е определена за седем часа в град километра в двадесет от Агра.
  
  
  Мястото, където трябваше да се срещне, е било известно като Fatehpur Sikri, изоставен град от мрамор и пясъчник. С помощта на пътеводител, който купих от същия магазин, където си купих часовник, аз бях в състояние да улови във въображението си топографска карта на това място. Тук имаше множество дворци, някои с големи стълбища и балкони, с изглед към обширен двор. Отдавна изоставен комплекс от сгради се превърна в идеалното убежище за двама ни, място, където те могат да говори спокойно, не да бъдеш които сме открили чрез добре обучени агенти Кобри.
  
  
  Беше вечер, когато съм стигнал там, и това също беше в моя полза. Тъмнина ме защити от любопитни очи моторизираната бригада на Шива. Въпреки това ми е единственият проблем остава невъзможността да се сдобият с амуниции за пистолет.
  
  
  Аз последвах съвета на собственика на магазина и отиде на гости на индейцу на име Башам. Той е скобяной магазин в близост до базар, малък магазин, където можете да намерите всичко, от чукове до опиум. Но патроните за пистолета в своята гама от европа. Проблемът не е в парите, а в наличност.
  
  
  - Имам нужда от не по-малко нощувки, "сахиб", каза шефът на сергии, когато аз го отвел настрана, за да обясни това, което търся.
  
  
  — Двадесет и четири часа — това е твърде дълго — казах аз.
  
  
  Той вдигна ръце с дланите нагоре. Празни, като празен, е пистолет 45-ти калибър, който някога е принадлежал на човек от "Кобра", истекшему кръв по пощата. Извадих пачка банкноти и Бэшем жадно облизал устни, не сведе очи с пари, които съм махал пред носа му.
  
  
  - Аз ще се радвам да се погрижат за вас, "сахиб"... но имам вързани ръце. Амуниции, за които вие ме питате, не е толкова лесно да се намери в Индия. Имам нужда от поне ден, за да си намери...
  
  
  - Това е истински срам... и за двама ни. Търпение!
  
  
  "Но, може би, мога да ви покажа още нещо", — каза продавачът и изчезна в задната част на магазина, само, за да се излезе чрез минута с сверкающим стилетом, който той държеше в ръцете си, като скъпоценен предмет или предлагането на боговете. Ако божество-влечуги, Змиеподобните, наблюдавахме тази сцена, аз съм сигурен, че те няма да бъдат изпълнени. Сега шило е бил прикрепен към моето предплечью в много леки обвивка, почти идентични с тези, които носеше, когато хората Шива успя да разоръжи мен.
  
  
  И така, имах нож, метла (преобразувана в две еднакви пръчки с дължина около крака всяка), и камшик от буйволиной на кожата. Всичко това, което е трябвало да се замени с пистолет. Не бях напълно невъоръжен, добре, но аз и не е ходячим арсенал.
  
  
  Въпреки това, ако всичко е минало по план, може би, аз дори не би трябвало да се използва пистолет. Нямах намерение да се срещам с мъже Кобри, докато аз не бях готов за конфронтация с Шивой на много по-лична основа, отколкото в предишни моменти.
  
  
  Затова е важно да се среща с Реевой мина гладко. Аз обещах на едно момиче да намери и освободи баща си. От своя страна, тя посочи, че е повече от готов да се опита да получи всякаква възможна информация. Пакт, който е роден и затворник от форми на взаимно отчаяние. Рива се нуждаеше от мен, аз се нуждаеше от нея не по-малко, ако не и повече.
  
  
  Така че аз седнах на мястото си и продължи да гледате филм, слушате несинхронизированные на глас, цветове същите ярки и прекрасни, като алуминиево коледно дърво. Подпис, една на хинди, другата-на бенгалски, най-вероятно, много малко отговарят на смисъла на английски диалог. Но ритъм, невероятно майсторство на главния герой в изкуството "кунг-фу" завораживали съзнанието ми.
  
  
  Филмът завършва през половина на пети. Програмата се обяви за продължаване на кино, така че аз станах от мястото си и отиде до един от изходите, се смеси с болтающей и комментирующей тълпата. След като се озовах на улицата, не ми е труда да останат незабелязани, докато не намерих такси, готов да ме закара в изоставен град Fatehpur Sikri.
  
  
  Шофьор, добре избръснат и без тюрбана, за щастие (в този момент аз навсякъде съм виждал сикхите), ми поиска петдесет рупии за получасовую пътуване. На черния пазар един долар струваше дванайсет рупии. Разумна цена; затова дадох му пари напред и седна на задната седалка на стария Ситроена.
  
  
  За нас не уехало нито един мотоциклет, такси не се опита да изпревари. Ако трябва да бъда точна, пътуване в Fatehpur Sikri премина без произшествия. Това беше същият път, по който аз отидох, след като е избягал от имението на Шива. Аз лежаха на седалката, когато бяха преминали; няколко живи плетове, ограждавших къща от улицата. Никой не е виждал, и имение с утрамбованными пръстени стени изглеждаше празна и изоставена.
  
  
  Мен това, разбира се, не е доволен, тъй като си помислих за Шива, Хаджи и дори за Rivet, на идващата към китайската граница. Ами, заключи аз, времето ще покаже.
  
  
  Аз отново погледна към часовника си и се опитах да се отпуснете. Време е имало все още в изобилие, но колкото по-близо съм се приближаваше до заброшенному града, толкова по-нервен и тревожился. Аз се възползваха от възможността, за да завърши това, което започна, като купи метла и буйволиный камшик.
  
  
  Бэшем е достатъчно, за да заеме ми ръчна бормашина. Аз просверлил две дупки в дръжката на метлата, по една на всеки край на тоягата. Сега съм обвързан камшик биволско морков първо в една дупка, после в друга, плътно осигуряването на шнурком от двете страни. По този начин между две пръчки аз имам нещо като натянутого кожена скок. Проверих възли; дупки в дърво пръчки са малки, опасност обелване на кожата не е.
  
  
  Когато завърши сглобяването на устройството, видях в далечината нарезно минарета впечатляваща джамия Масджид Джами. Но масивна сграда изглеждаше малък в сравнение с гигантска стена, возвышавшейся от южната страна на джамията. Стени са били построени в чест на победи на Акбар, император на Ярък, основавшего легендарния град на Fatehpur Sikri. Стените на гмо в околната местност и групата на мизерните колиби, които са на село в подножието на изоставен град.
  
  
  - "Сахиб" иска да си тук дочаквали? - предложи таксиметров шофьор, притормаживая, за да се спре на входа на пустинна паркинг в близост до безлюден и тих град. - Аз ще ти дам добра цена: тридесет рупии, за да ви върне в Агра.
  
  
  "Съжалявам, но имам и други ангажименти", обясни съм, запихивая пръчки с буйволиной кожата в джоба на панталоните. Отворих вратата и излезе от колата.
  
  
  - Проводници тук вече не е на "сахиб" - каза таксиметровият шофьор. - Нима ти не искаш да съм показа ти вид? Аз съм запознат с Fatehpur Sikri. Аз ще ви покажа това, което все още не съм виждал нито един турист...
  
  
  — Не се съмнявам — съгласи аз, смеейки се. - Но аз трябва да се срещне с моя индийски водач след няколко минути. Щастлив път "сахиб"!
  
  
  - Както желаете, - разочарован каза водачът. Той е направил двигател, сви зад ъгъла и замина, оставяйки след себе си облак прах.
  
  
  Аз продължих по пътя пеша.
  
  
  Последният туристически автобус вече замина в Агра. Търговците, които поставят своите стоки в двора около джамията, и са се върнали в селото, оставяйки сграда от мрамор и пясъчник изоставени. Бързо прекоси двора, сверился с карта, която грабна от пътеводител, и откри сграда, известна като "къщата на Маруама".
  
  
  Именно там Рива назначи ми среща в по-малко от час. Аз нищо не усеща и не видях никакво движение, което би могло да възбуди подозренията ми. Сградата е с позлатени стенописи и расписными тавани изглеждаше величествено и тържествено, което свидетелствало за богатство и политическа власт на Акбар. Аз седнах на първото стъпало тясната мраморна стълба, водеща към тераса, огибавший цялата къща.
  
  
  И да започна очакването. Аз просто се молех да Рива Сингх не се разочарова от мен.
  
  
  В седем аз започнах да се побърквам. В продължение на десет минути от седмия аз станах загрижени двойно. Но в една четвърт от седмия чух звук остановившейся на паркинга на машината. След това слаб звук на стъпки, ехо се разнесе из изложени мрамор вътрешния двор, който образовывал фигура на голяма шахматна дъска.
  
  
  Очевидно е, Акбар играе шах с помощта на своите наложници и жени танцьори като живи пешек. Аз също, бавно ставане, се чувствах пешкой, поставена в играта, но също толкова решившей постави половинката на противника. Шива е бил убеден, че може да контролира всичките ми движения, диктуя си мръсни правила.
  
  
  Но ако имах възможност да каже или направи нещо, това без съмнение щеше да е последната игра, в която трябва да играе гениален престъпник.
  
  
  - Ник? Ник, ти си там?
  
  
  Това беше познат глас, но с нотка на страх, паника. Все още не е съвсем тъмнината и въпреки че небето беше стъмнило, аз може да види стройната фигура Riva, бързо пересекающую двор. На нея е западното рокля с отворен воротом. Тя е по-красива, отколкото аз помня, но сега е ясно, не е време за такива разсъждения.
  
  
  След като ме видя, Рива е свършила, си сандали с ускорени темпове удряха от мрамор плитам.
  
  
  - Моля те, прегърни ме здраво! — промърмори той. - Сега аз искам това повече от всичко друго, Ник.
  
  
  Взех я в ръцете си и му опря до себе си. Тя се разтърси, треперене пробежала по цялото си тяло; тя прильнула до мен, поставяйки главата ми на гърдите си.
  
  
  — Ти не трябва да се страхуват, — тихо прошепнах аз. - Обещавам ти, че всичко ще се окаже за добро. Ти отново ще видиш баща си, и за него също всичко ще се промени, не се притеснявайте.
  
  
  Тя вдигна глава и се опита да се усмихне. Аз леко я целуна по устните: тя отстъпи назад и хвърли на косата, падавшие я в очите. — Вярвам ти, Ник, — нежно каза тя. - Чичо ми ме научи на никого да не вярва... Това е така, влезло в главата ми, че не мога да се мисли с мозък! Но аз вярвам в теб, Ник. Аз нямам никакъв избор. Ако ти не можеш да ми помогне, ако не можеш да спаси баща си, тогава никой в света не може. И вече не ми към кого да се обърнат, Ник! Нито с кого.
  
  
  В черни очи, с тъжен и уплашени израз, също е бил решителен поглед. — Ние направихме стъпка напред, — аз я утеши. - Обръщаме внимание до края, ето, ще видиш. Прекарах я в сградата, и тя седна на стъпалата, опитвайки се да се успокои.
  
  
  Това не беше лесно, тъй като тя е била във вихъра на страх и напрежение, които принуждаваха я да трепери от главата до петите. "Аз не мислех, че ще мога да дойда на срещата", обясни той след секунда. - Трябваше да се излезе с извинение, да кажа на чичо, че храната в Агра за пазаруване. Той искаше да ме изпрати с един от своите хора, но аз най-накрая успя да го убеди, че това не е необходимо.
  
  
  Аз накратко разказа си за събитията от деня, да разкажеш за всичко, което се е случило откакто тръгнах от нея.
  
  
  - Колко мъже у него е останало? - осведомился аз, след като завърши разказа си.
  
  
  - Пет души, не повече. Ranjit в болницата, но аз не мисля, че той ще оцелее. Дробовете му са унищожени вътрешен кръвоизлив.
  
  
  - А другата с куршум в крака?
  
  
  - Те заведохме го върна на вила. Той не може да ходи, така че не трябва да представлява за нас опасност. - Момичето започна да разказва, какво се е случило, когато я намерили свързана и с кляпом в устата. В този момент това може да звучи убедително за двама ни, но Шива е подозрителен тип. Въпреки сълзите и молбите Riva, той отново отрече си резолюция виждаме неколкократно през следващите с баща си. Също така той не отвори я, където държи в плен на своя брат.
  
  
  - Аз съм говорила с баща си по телефона. Той беше много слаб, той може само да мърморят няколко думи, Ник, - добави Реева отстраненным глас. - Ако ти не можеш да го освободи, където и да е, аз не мисля, че той дълго време ще...
  
  
  — Да го позволи, увери я, въпреки че нямаше представа къде да търси баща си Riva. Преди всичко трябваше да обезвреди Шиву. Въпреки, че съм успял да избегне капаните, подредени чудовище, аз много добре го разбирах, че за да стигнете до него, няма да е лесно. "Знаете ли нещо за изобретение на Хаджи, за това дьявольском устройство, което си чичо нарича Кутия?"
  
  
  - Опитах се да проникнат в лабораторията, но охрана на чичо ми не ме е пуснала. Но аз се почувствах... — Тя затвори очи и нахмурилась, се опитва да си спомни. - А може би това не е важно... - добави той след миг.
  
  
  - Всичко е важно. Какво е тя?
  
  
  - Ами... чух, като Шива с някой говореше по телефона и да казва нещо за Бомбай. В този момент това ми се стори странно, защото той не работи в Града... или поне нищо, което аз знам.
  
  
  В главата ми зазвенел звънец, и едва ли това е бил приятен звук. - Ти си сигурна? - настоявах аз. - Да сте чували нещо друго, са се научили, с когото говорих?
  
  
  Рива поклати глава. - Чух, че току-що каза "Бомбай". Няколко думи за хотела, това е всичко. Но когато той се отдалечи от телефона, чичо ми не изглеждаше удовлетворени.
  
  
  Той говореше по телефона, преди или след като хората му са се върнали от Агра?
  
  
  - До. В това съм сигурна. Тези двамата пристигнахме след около час, може да е по-малко, - отвърна Реева. - Той говореше по телефона, преди да са пристигнали.
  
  
  Така че, Puran Dass е бил съучастник, Кобра!
  
  
  Нещата започнаха да се изяснява, се смисъл. Сега разбрах, тъй като хората Кобри са научили, че аз ще бъда в уличном кафе на сутринта, когато ние с Ашоком се срещнаха. Това не е случайно. Dass всички установи, очевидно подчинявайки се на заповедите на бог Шива. Нищо чудно, че индийските тайните служби се оказа пред стената, когато те се опитах да разбера кой стои зад Кобра. Не е изненадващо, че те са толкова неефективни и са неефективни, когато последните шест месеца в Индия припламвали бунтове и размирици.
  
  
  Според това, което знаех за организация на Тайните служби Индия, Dass е върховният орган.
  
  
  Информация излезе от кабинета му. Хоук говори за "разливане" вътре IISA, контраразузнаването, но той никога не е подозирал нищо толкова сериозно. За щастие, бях решил да действа сам. Решение, което при сегашното положение на нещата вече е основателна причина.
  
  
  - Успя да научите повече?
  
  
  Рива отново поклати глава. - Съжалявам, Ник. Аз съм се опитвала с всички сили, но имам впечатлението, че чичо ми не ми вярва... сега по-малко, отколкото когато и да било. Той и Хаджи говорихме по-голямата част от деня, но охраната не са напускали лаборатория. Аз не съм направила нищо повече да научите.
  
  
  - Разбирам. Ти си направила всичко, което може, и това е важното, - казах си. Така че не е имал друг изход, освен да се върне на вила. Там, аз ще взема инициативата в действие.
  
  
  Но това е голям риск. Почти непреодолими.
  
  
  Ако аз не се опитах да получите Ковчег до това, как тя отново ще бъде използван, никой не би могъл да каже, че ще направи Шива с три аса в ръкава си... дори и да съм оставил четвърти в резерв. Аз не трябваше да се спирам сега, след като отиде толкова далеч.
  
  
  "Аз трябва да се върна с теб на вила, обясних Rivet. - Казах ти, че той ще направи с Кутия. Ако чакаме, всичко върви по плановете си, ние искаме това или не. Нямам друг избор, Рива.
  
  
  — Аз също, — прошепна тя. Тя взе ръката ми и компресиран пръстите ми със своите. - Оставих колата отвън, тя е само на няколко крачки.
  
  
  Излязохме навън, оставяйки след себе си рисувани фрески стаи "дом Маруама". Небето е лилаво-червено, слънцето е бледо оранжево петно в далечния хоризонт.
  
  
  Рива все още държеше ръката ми, и аз прислушивался към звука от нашите стъпки, чукат на своите сандали по изложени плочки двор. След това в ушите ни изтрещя внезапно шумът, рев, от който при повечето хора, кръвта похолодела било. Но дългите години тренировки и опит ме направи здрав, превръщайки нервите ми в стоманена тел. Въпреки това, бих излъгала, ако заяви, че не се страхувам.
  
  
  Трясък отеква се чуха сред изоставени сгради. Рива не успя да задържи вика и ме прегърна, в ужас вкопчени в ръката ми. След секунда ме заслепен фар на мотоциклет, който имаше за цел по лицето ми.
  
  
  Там имаше три сикхите, всеки мотоциклет, както отряд кавалерия. Те започнаха да обикалят около мене, и аз ги саркастичен смях набучени мен, тъй като много ножевых рани. Shiva отново да хвърлят предизвикателство. Но ако играех в играта по неговите правила, Ник Картър скоро щеше да мертвецом. Нещо, което аз бих точно не направиха.
  
  
  
  
  12
  
  
  Двама мъже научих почти веднага. Един от тях е Гурнек, с превръзка на лицето, усеянной белези, но все още живи и здрави. Друг беше човек с адрес, същият, който успя да отнеме ранен другар. Третият, брадат и с главата, обмотанной чалмой, както и други, ми е бил неизвестен. Но аз знаех за какво си мисли той, макар че никога не е срещал.
  
  
  "Ти предизвика подозрения у чичо си, Рива, — обясни един от тримата. - Ето защо той ни е заповядал да следваме теб, знаейки, че ще въведе нас точно "Сахибу" Картеру ...
  
  
  Ние с Ривой стояха неподвижно, замерев. — Не казвай нито дума, — прошепнах аз на момичето. - Правете точно това, което ти казвам, и всичко ще бъде наред.
  
  
  - Те ще ни убие, Ник!
  
  
  - Няма. Твоят чичо - маниак с мания за величие: ако някой трябва да умре, сигурен съм, че той ще иска да го убие лично.
  
  
  Аз на сухо очите от ярка светлина на фаровете и се огледа. Всеки представител Кобра е въоръжен с играчки 45-ти калибър, които в този момент са били насочени към мен, един в гърдите, един в главата, трети в гърба. - И така, какво ще правиш, стреля в двама ни? - виках аз, за да се чуе през рева на мотоциклет.
  
  
  - Тя стреля в теб, "Сахиб" Картър ? Един от мъжете се засмя. Това е този, когото аз не знаех, висок, пълен млад мъж, който очевидно се радваше да ме види в това положение. - Твърде лесно. Не, Шива ни даде специални указания. Всичко това е много ясно. Вие не можете да устоят ни, защото, ако се опитате да направите това, ние ще убием момичето; след това, когато ние привезем да ви върне обратно на вила, Шива, занимаваща се с вас лично.
  
  
  "Как ти се струва с Нирадом", — допълни Гурнек.
  
  
  Образ проблесна в съзнанието ми. Аз съм виждал, как Нирад пада на главата си в яма със змии, аз съм виждал, като влечугите многократно атакувани от него, аз го чуха викове и разбирам радостта на бог Шива, гледачите, тъй като аз страдам от същата смъртна агония.
  
  
  — Разбира се, аз не мога да се противопоставят, — отвърна аз. - Трима срещу един - това не е спортно, господа. Но не дразнете момиче; тя не е за това няма връзка.
  
  
  - Той ти помогна да избягаш.
  
  
  - Щях да я е убил, ако тя не го е направила. Баща му — затворници на вашия хост. Тя не се грижи за нищо друго. Не ме интересува, аз живея или умирам. Аз се обърнах към Rivet и погледна я в лицето. - Не, така ли, курва?
  
  
  Вдигна ръка и я даде силен шамар. Аз прошепна. - Хайде, бягай към него... Прави каквото ти казвам! -
  
  
  За секунда момичето разклатят, ошеломленная и испуганная. Тя не разбираше, че аз го правя, но в крайна сметка се завтече, плаче по цял фаринкса. - Той се опита да ме убие!
  
  
  Мъжете не разбират какво се случва.
  
  
  Гурнек сълзи с мртоцикла, а на Рива се завтече към него. Това беше моментът, който чаках. Други двама сикхи заведоха очи, ходила им обувки се плъзна по мраморному пода, когато те са престанали да се вози около мен.
  
  
  Рива буквално се хвърли към краката на Гурнека, плач, като истеричка. Тя отлично изигра своята роля, като видимостта на истинността, което, изглежда, обезоружило Гурнека — поне достатъчно, за да ми даде време на сключване на шило на труд и метнуть кама с тънко острие.
  
  
  За секунда всичко, което чух, е непрекъснат един сърцераздирателен стон Riva. След това Гурнек отшатнулся, трескаво схватившись ръце за лицето. Шило вонзился му в лявото око, нарязани глава лук и половина. Кървава студенистая маса капе му на лицето, той издаде ужасен вик и се опитах да извадя камата.
  
  
  Аз не застана и не гледах какво се случва.
  
  
  Им е наредено да ме жив... но не е задължително да е невредим. Разбира се, на първо място, те ще се опитат да спасят собствените си кожи, и ако аз не отивам да се действа бързо, все ще се счита за загубено. Тичах, а останалите спрыгнули с мотоциклети. Това е втората грешка, допусната гориллами Шива, тъй като аз съм успял да влезе в джоб, да вземете две пръчки, изработени от метла.
  
  
  Аз създадох оръжие, което на пръв поглед изглежда безобидно. Но всъщност две пръчки, съединени с парче твърда и здрава камшик от кожи биволско, представлява много опасна, почти смъртоносна заплаха.
  
  
  Това е "нунчаку", този, който аз направих, източно устройство, което видях за първи път по време на брутална демонстрация, уредено моя майстор на карате в централата на AX във Вашингтон.
  
  
  Оръжие, типичен за бойните изкуства, има безспорен гъвкавост, и в този случай възнамерявам да експериментират с него.
  
  
  Държеше пръчка в едната ръка, започнах да се обърне другия край, докато тя не набра достатъчно сила и скорост. Куршумът се заби в мраморни плочи в краката ми, но аз продължих да тичам, забравяйки за всичко, с изключение на сикха, който е избрал бъдещата си жертва, и за това кой ще бъде моята цел.
  
  
  Гурнека не обезоръжени, но и той не беше в по-добра форма. Чух вик Riva от ужас, когато още един куршум просвистела във въздуха и надраскан на всички лявото ми рамо. Аз се почувствах ужасно парене, което остави в мен огнено-червен знак. Но куршумът не е попаднал ми в ръката. Раната скривила ми е гримаса на болка, но това не ми попречи да продължи да се обърне на нунчаку.
  
  
  - Аз ще те убия, Картер! — извика мъжът.
  
  
  - Противно на заповед на Шива? - контрира аз с усмивка. Но пистолет 45-ти калибър е изпратен ми в гърдите. Рискува — това е едно, а да се държи глупаво — съвсем друго. Стигнах, докато нож не е загубил скорост и накрая, не виси на китката ми.
  
  
  - Долу на тази част от боклука! - нареди на индианец.
  
  
  - По ваше нареждане на капитана, - промърмори аз, освобождаване на "нунчаку" през пръстите си.
  
  
  Сикх все още го с цел в мен; но след като аз пусна пръчки, той се наведе да ги вземе. Това е третата грешка в последните минути.
  
  
  Докато той сгибался, аз изтичах към него. Аз батира пръсти около китката на ръката, която държеше пистолета, с цялата сила, на която беше способен. Той е натиснал спусъка и едва не падна ми в краката. Но този път бях решен да прекара остатъка от дните си, движи като инвалид, за останалата част от тялото ми остана цяла и цяла.
  
  
  Представител Кобри скочи, опитвайки се да се освободи. И ръката ми намери целта, която търсех: опъната, тя се превърна в змия от костите и мускулите. Силна страна на дланта се приземи на врата на мъжете; и в същото време съм в синхрон натисна с десния крак.
  
  
  Получения "ча-ки" не успя да се прекъсне му долната част на крака, но болката от удара ми даде няколко допълнителни секунди, в които отчаяно се нуждае. Аз хвана ръката, която държеше пистолета, с двете си ръце. Индианец-сикх отчаяно корчился, опитвайки се отодвинуться, дори когато се е убедил, че муцуната на пистолета вече не е насочена към него.
  
  
  Зад мен внезапно движение. Третият убиец, мускулест млад индианец, когото никога не е виждал преди тази вечер, се втурнаха на помощ на своя другар. Макар и с един да се бием вече беше трудно: да се справят с две мужиками въоръжени играчки ще бъде лесно.
  
  
  Така че, след като съм успял да изтръгне оръжието от пръстите на първия, принуждавайки го да падне върху мраморни плочи, побързах да вземете товарен кораб до краката на "нунчаку". Всичко това ми отне пет секунди, за да получите за него, необходимата скорост и импулс.
  
  
  Третият човек прибързано отиде в атака. Аз отпрыгнул назад и се приземи точно на неговия съучастник. Когато той атакувал, вече съм го с цел да се придържат в черепа му приятел.
  
  
  "Нунчаку" до сега са достигнали сили, няколко пъти надвишаваща тази, която е необходима за фрактура на костите на човек.
  
  
  Какво се случи след това, никога в живота си не съм виждал.
  
  
  Череп индийски буквално експлодира. Там, където е сплескани тюрбан, все още pulsated желеобразная маса. Парчета от кости, отломки от прилипшими към тях клочьями на косата и скалпа брызнули по лицето ми, а мозък сиво-бял в странни спирали, се разпадна във въздуха, като лава от извергающегося на вулкана. Но ако "nunchuck" добре свършена работа, аз все още имало два противника. Гурнек беше жив, макар и с едно око. И, жив е млад индианец, който пристигна твърде късно, за да спаси живота на своя спътник.
  
  
  Мускулест сикх спря, израз на отвращение и недоверие исказилось на лицето му. Аз отново стартира смъртоносна пръчка, и той нервно попятился, насочвайки пистолет по лицето ми.
  
  
  - Убий ме, и Шива скормит теб змеям. Аз трябва да го посъветва нещо-каква важна информация, и ако той не я чуе от устата ми, можеш да забрави, че съществуване... - изсъска аз през зъби.
  
  
  Аз блъфират. Той погледна неузнаваемую фигурата на своя съучастник. Аз се възползва от част от секундата, за да пусне "nunchuck", които полетяха във въздуха, като "бумеранг" в единия край. Аз никога по-рано не го използва по този начин и не знаеше колко ще работи.
  
  
  За щастие, примитивно оръжие не ме разочарова. Едната или и двете пръчки (точно не мога да кажа, "nunchuck" лети с невероятна скорост) изсечени в муцуната пистолет индия. Силата на въздействието е хвърлена оръжие от ръцете му. Оръжието се приземи на няколко крачки зад него. Голям сикх се втурна към мен в атака, като разярена мечка, с изкривена от ярост лице.
  
  
  Карате или не, този път тя трябваше да в мен.
  
  
  Преди да успея да го спре, преди да съм разбрал какво се е случило, човек, който е бил част от екипа на Шива и "прием", удари ме, като един тон тухли. Дишането се задълбочат имам от гърлото, когато аз падна навзничь, удряйки главата си в мраморните плочи, от които се състои една огромна шахматна дъска на вътрешния двор.
  
  
  Нещо горещо и слизистое капнуло ми на лицето, за миг ослепив мен. Сълзи се стичаха по бузите ми, когато аз отново се опита да отвори очи. И как само аз отново бях в състояние да видя, вдигнах поглед и видях Гурнека, застанал до мен. Раненият очи, малкото, че от него е останало, продължава выталкивать студенистое и кровянистое вещество, като кран, оставени отворени.
  
  
  След това крак индианец согнулась в този момент, когато аз се опитах да се изправя. Аз съм стиснал зъби, когато стоманена чорап обувката ме удари по назад. Той е единственият от тримата мъже, които не носеха сандали. И сега той използва своите мотоциклетни ботуши, за да ме изрита в гърдите.
  
  
  Аз не можех да видя Риву се дължи тази болка, затуманивающей моето виждане. Аз дори не знаех, къде е тя и че с него е направила Гурнек, но тя не можеше да ми помогне, това е сигурно. Имах чувството, че ми торакс напуква, че костите ми летят всички наведнъж, когато Гурнек отново ме удари.
  
  
  Аз силно встряхнулся, като див кон, можете да възстановите ездач. — Шива, сега не е от значение, Картър — каза Гурнек, давайки да се разбере, че го разбират, въпреки превръзки, скрывающие долната част на лицето му. - Аз ще те убия, така че с теб ще бъде премахната веднъж завинаги!
  
  
  По тона на гласа му разбрах, че той е имал предвид. Друг индианец, същият, че е бил нападнат от мен, повалив на земята преди малко се опита да ме вземете за краката. Той приседнал мен, а аз продължих брыкаться, като отчаян човек, особено когато крак Гурнека отново дернулась, нанася съкрушителен удар ми в гърдите.
  
  
  Точно в този момент се протегна и двете си ръце и хвана мъжа си за глезена, със силата на свити крака си. Той се опита да не загуби равновесие. След това друг сикх thrusted си могъщ юмрук ми в корема. Това е била една мъчителна болка. Не можех да дишам, но ако аз се отказах точно сега, тези двама са добавили би ме в своя славен списък на трофеи.
  
  
  От последните сили, които ми останаха, аз се хване за глезена Гурнека и продължи да се обърне нейният искат да чуят криза се разграждат костите. Вместо това мъжът падна напред, след като загуби равновесие. И аз высвободил краката си от нюх друг индианец. Обърна се назад, скочих на крака.
  
  
  Аз очаквах, че е голям приятел на Гурнека отново да нападне мен, но вместо това той се затича в обратна посока. Аз не можах да го далеч, защото той е действал зад паднало пистолет. Аз бях зад него, когато той се наведе, за да вдигне на оръжие. Аз съм направил голям скок във въздуха и напряг крак, за да се "летящ" удар.
  
  
  Силата на удар, удар на крака ми за задната част на индианците, швырнула го на земята. Той на няколко пъти перекатился по мраморному пода и оръжието се приземи на няколко метра от него, извън обсега.
  
  
  Но дори и тогава, преди да се втурнете да вземем пистолет, аз нервно се огледа през рамо. Гурнек не е от тези, които лесно се отказва. Той се изправи и тръгна към мен. Макар и изтощена, с цялата си тежест върху единия крак, той все пак може да ходи. Но най-поразително е зловещо метално сияние, което привлече вниманието ми... метал, от който капеше студенистое вещество от рассеченного половина очите на индианците.
  
  
  Зад Гурнека размита фигура в предвечерних сенки. Рива Сингх, най-накрая се завърна на музикалната сцена. Малко преди това тя отлично изигра своята роля и вашите викове на ужас и измяната ми позволи да преминете от защитни действия към наступательным.
  
  
  Сега видях как тя вскарабкалась на седлото припаркованного в двора мотоциклет. Гурнек не може да избяга; той продължи да се отпуснат, когато аз попятился, клекнал на половина. Но аз просчитался в изчисленията си, вярвайки, че той е нападнат в мен, преди бях шило, който държеше в ръката си.
  
  
  Индианец отдернул ръка, след това се протегна и метнул нож. Нож с съска рассекло въздух. И този път Гурнек малко не промазал.
  
  
  Остро е като бръснач нож вонзилось ми в бедрения мускул. Коленете ми подогнулись, аз се чувствах слабост. Аз закричать, но quelled вик, който сякаш паднал с моите устни. Болката пронзила мен, скрутив нервите. Той вонзался в мен, като гореща игла, все по-дълбоко и по-дълбоко, докато цялото ми тяло, не е сковано, сега вече е на границата на физическото съпротива.
  
  
  Това не трябваше да се случи.
  
  
  Аз съм притисната юмруци, стиснал зъби до скърцане и се опита да заглуши мъчителна болка. След това се наведе ръка, за секунда затворих очи и най-накрая извади нож от бедрото. Аз не са имали време да се спре притока на кръв. Но, за щастие, шило не вреди на кръвоносните съдове на мускулите на бедрата.
  
  
  Във всеки случай, аз все още изтича този на кръв, като намушкан прасе.
  
  
  Плат панталон остана на моя крак, където расползалось голямото тъмно петно, мокра от кръвта, която съм загубил. Луд смях Гурнека ехото се разнесе из въздуха. Индианец започна да се доближава към мен, а аз се опитвах да пълзи до един от сгради, които заобикаляха двор. Успях да се тълпят му глезен, и той не може да ходи, не накуцва. Но той все още може да се движи. Той излезе напред, когато третият представител Кобри също започна да се движи зад мен.
  
  
  Погледна назад и видя пистолета, който е мъж, открил. Аз останах с нож, тъй като "nunchuck" са били извън обсега. "Рива", — повтарям аз. Къде изчезна?"
  
  
  Може би това е телепатията. Но каквото и да беше, тя ме е "чула".
  
  
  Рев на мотоциклет е имал силата на благословията, притупившего моята болка и физически брашно. Той излезе от тъмнината, обрисовывая фигура Гурнека в светлината на големия фар, силует, който вырисовывался на фона на сенки край на залез слънце. Индианец се обърна глава и вдигна ръце, сякаш в желанието си да спре машината. Неговият спътник, мускулест млад сикх, напротив, изглеждаше така, сякаш не искаше да промени програмата си. Той продължи да се доближава към мен. Аз хвана за кама, опитвайки се да не обръща внимание на пульсирующую на болката, от която е напълно вцепенен крак.
  
  
  Гурнек се опитах да се скрият в някой от ненаселените и изоставени мраморни дворци. Сега, когато той вече не представляваше непосредствена заплаха и опасност, благодарение на Rivet аз бях в състояние да се съсредоточи вниманието му сообщнике. Пистолет кресна и задышал огън, но внезапна тъмнина, която, изглежда, се проля дъжд от небето, когато погасли последните сумеречные светлини, му отказали да внимателно да се прицелите и куршумът отлетя на няколко метра от мен.
  
  
  Аз съм затаил дъх и се изправи на едно коляно, протегна пострадалия крак назад. Можех да видя, бяла чалму нападател и дори цевта на пистолета. Аз загубих броя израсходованным им пулям, така че не може да предвидите, дали оръжието е ниска или той все още имаше няколко снимки.
  
  
  Когато чух щракване курка, аз съм готов за изстрел. Вместо това индиец тихо выругался. Той хвърли оръжие, и то с глух стуком падна върху мраморни плочи. Накрая, изглежда, че не всичко е заговорено срещу мен.
  
  
  Може би, Рива накарало Гурнека в "ъгъла". Ако не е съвсем в "ъгъла", а след това индианец е бил в страната. Аз мога да неутрализира по-късно, след като вырублю си партньор. Знаех, че Гурнек безоружен, така че Рива ще бъде в състояние да се справят със ситуацията самостоятелно.
  
  
  Сега ми оставаше само да се справят с непознат индийски, личен агент на Шива. Аз твърдо и затаил дъх. Човек е просто масивна форма, която се появява от мрака. Облак затвори луната, заслонив лъчезарен лик, двор Fatehpur Sikri потъна в сянка. Аз прищурился и се опитах да се вгледате в тъмното. Моят съперник не искаше да рискува, защото аз не съм чувал за него движения. Не бях сигурен, виждал ли е той за мен, когато бях извади нож от бедрото, знаеше ли той, че съм въоръжен.
  
  
  Шило стана ценен оръжие сега, когато загубих "nunchuck". И аз не можех да разчита на своите задълбочени познания в карате с излязлата от строя крак, рана, която през цялото време кровоточила и която не успява да излекува. Загуба на кръв правеше ме по-слаби и по-слаби, и ако аз не perevâzal крак, имам скоро би било проблем.
  
  
  Аз извиках. - Хайде, копеле! Какво чакате? - Има богохульства, епитети и обиди, които в Индия веднага въздействат на гордостта на човека. Може би, "копеле" не е един от тях, но моите знания за традиции и обичаи на субконтинент се оставя много да се желае. - Ти си уплашени? Вярно ли е това? - започнах да крещя, опитвайки се да намери в сянката на неговата масивна форма.
  
  
  Фар на мотоциклета, на който запрыгнула Реева, не е бил посветен на моята страна. С всяка секунда ставаше все по-тъмна и по-тъмна, а аз продължих с надеждата да се намери някой от плът и кръв. След това ме навалилась огромна тежест. Ме хвърли на гърба ми раненая крак се оказа поджата под мен.
  
  
  Болката е запредельной, пред очите танцува странни отблясъци фосфоресцирующего светлина. Аз тряхнул глава и се опита да изкара точки светлина. Подвернув крак половина, бях буквално закован на земята с тегло тучного млад сикха. Но аз буквално почувствах как отрываюсь от земята, когато го юмрук ме удари в челюстта. Аз наведе глава настрани, задъхан. - Мръсно копеле! - изсъска аз най-накрая си спомни точната дума.
  
  
  Той, очевидно, не ми хареса изборът на третичния, и той удари с юмрук втори път. Усетих на лицето си топла зловонное дишане на мъжете. Той е звяр, бик в учене през целия живот И той отговори без думи... само юмруци. След това той успя да се притискат ръцете си на бедрата ми и да ми пострадалия крак.
  
  
  Моят крак все още кровоточила, тя боли по-силно, отколкото когато и да било. Острието стилета заскребло в мраморни плочки. Но аз все още не знаех, забелязал ли индианец-сикх, че съм въоръжен. - Аз ще върна теб Шива, Картър! Той се потя, дърпа ме към пода. - Но не всичко в едно парче!
  
  
  - Колко страшно! - промърмори аз насмешливым тон, скривив устни в гримасе болка, когато той стегна коленете си, бедрата ми. Моите ръце и пръсти започнаха да неметь, от раната капеше кръв, а индианец държеше ръцете ми. Още няколко секунди, и аз не мога да държи нож. И ако това се случи, тогава за мен всичко е свършило.
  
  
  Започнах да повдигне ръката си напред, опитвайки се да се приближим остро, още окровавленное острието към себе си индианците. Аз прошепна. - Как се казваш? В края на краищата ние все още... не сте!
  
  
  — Лай, — каза той, усмехнувшись. - Лай победител.
  
  
  — Лай, загубеняк, — коригира го и изведнъж двинул ръка с нож страна на моя враг. За това са си отишли всички сили, които ми останаха, чак до границата.
  
  
  Но това проработи. Слава богу, това се е получило.
  
  
  На върха на остър нож разкъсани памучна риза на младия сикха, като масло. Аз не спря. Аз погрузил кама по-дълбоко, когато той вдигна колене, опитвайки се да избяга. Твърде късно е за смяна на тактиката. Сега той вече не може да ме спре. Аз thrusted шило между две ребра, рязане на плът и мускули, като касапин премахва теле.
  
  
  Младият индианец перекатился на рамо и тежко падна по гръб, когато пуснах ножа. Със силата на отчаянието аз един ден почивка промъкнали през него, за да довърши работата си, не се спира нито за секунда, за да усетите тази мъчителна болка в моята кровоточащей крак. Шило в най-дръжката вонзился в ребрата на Лай. Мъж задушаване, докато се опитва да диша. Завъртя дръжката на ножа, не се дърпа от него.
  
  
  Поток от гъста, гореща кръв хлынул от бока, когато аз thrusted кама, нож прилипло към гърдите му. - Прасе! - Потя индианец. - Но също... да умреш... да умреш, Кар...
  
  
  Това бяха последните му думи.
  
  
  Аз исках те да не са били прогнози.
  
  
  
  
  13
  
  
  Ръцете ми са хлъзгави и лепкави от кръвта на Лай. Тя продължаваше обилно привличам, когато аз му преряза гърдите не спира, докато не бях абсолютно сигурен, че той е мъртъв. От гърлото му се задълбочат бълбукане; той вече не говори, но трескаво вздымал и спуска на гърдите. Най-накрая пъхтене е спряло; сложих ръка на него в сърцето си. Връзка на мускулите предизвика судорожное сърцебиене, която последва, бе принудителната нервни тръпки, треперене, сотрясавший го от главата до петите.
  
  
  Той още веднъж пошевелился, след това замръзна.
  
  
  Аз се плъзна назад, ми раненая крак простря пред мен. С бързи движения на свалих ризата си, преряза си нож и започна перевязывать раната домашно бинтове. Взех две ленти, за да се намокри кръвта, която през цялото време течеше от дълбока рана.
  
  
  След известно време аз се опитах отново да се изправи на крака, като търси Риву очи. Момичето се справих отлично с работата, и сега трябваше да я обезвреди Гурнека. По-късно е... ами, аз първо ликвидирую Гурнека, а след това съм фокусира върху следващия ход.
  
  
  Слушах и почти веднага чу слаб тътен... бучене на двигателя на мотоциклета, dinged в далечината. Двор плуване в светлината, когато облаците, скрывавшие луната, са изчезнали. Мен ме порази, че силите на природата са били на моя страна, като че ли те дадоха дума да ме защити. Първо беше тъмно, и липсата на светлина предпазва от мен, което позволява да победи и убие Лай.
  
  
  Но сега, когато младия сикх е мъртъв, поразена от моята сила или с хитрост, луната се върне, запълване на вътрешния двор на изоставен град на блед сияние. Погледна към фигурата на Лай, който лежеше на гърба му бяла риза е перепачкана спечена кръв. Устните му скривились в усмешке, показавшей правилното му бели зъби и венци бяха в червени петна от "паановой" преживяне. Труп лежеше неподвижен върху мраморни плочи, трепери в поза на ужасна агония.
  
  
  Аз не се чувствах угризения на съвестта и не е възразил срещу смъртта на един млад индианец, включително и защото това е въпрос на оцеляване. Или Лай, или аз. Аз отмести поглед от застывшего, окровавленного тялото и отново се опита да се изправи на крака. Трябваше да направи няколко опита, преди да съм успял да се задържи на краката си.
  
  
  Аз волочил ранена крак, който продължава да чука и все още вцепенен от загуба на кръв. Минах през двора, като отседнете в един миг, за да повишат своите "nunchuck" там, където те са паднали и в същото време да вземем оръжието на Лай.
  
  
  Доколкото ми е известно, Гурнек е безоружен. При мен също е примитивно източното оръжие и скъпоценен немски шило с остър като бръснач нож, който ми спаси живота. И отгоре на това, че Riva е един мотоциклет. Без съмнение, едно момиче и Гурнек знаят топологията на Fatehpur Sikri много по-добре от мен, че е едновременно и предимство, и недостатък. Защото, ако и да е изход от този лабиринт празни и изоставени сгради, Гурнек, може би, е трябвало да знае, ако само Рива не можеше да го заключите бягство и да я държи в капан, докато не стигна до нея.
  
  
  Спрях за момент, за да слушам, и отново чу слабо жужене на мотоциклетни двигателя. Той започва от специални зали за публиката, "диван-и-хас". Спомних си, че видях илюстрация на двореца в купленном мене един пътеводител, черно-бяла снимка на впечатляващ сграда с огромна централна колона, от която ответвлялись четири еднакви коридор, доходивших до стените на горния балкон във формата на квадрат.
  
  
  Не е имало възможност бързо да се притечем на помощ на момичето. Трябваше да се движи стъпка по стъпка, с плъзгане на крак зад себе си обемист багаж. Болката е намаляла сега, когато аз perevâzal раната и спря кръвта. Но за мен е болезнено. Още по-лошо, това ме направи по-уязвими, отколкото когато и да било, силно замедлив движението си, моята способност да се движи с нормална скорост.
  
  
  За използването на удара карате крак вече не може да бъде и на речта, а всяко движение удар ръка и юмрук стана проблематично и трудно, защото би било необходимо огромно усилие, за да се поддържа адекватно на центъра на тежестта и баланса. . . . Сега повече, отколкото по-рано, трябваше да разчита почти единствено на "nunchuck" и шило.
  
  
  Колкото по-близо съм се приближаваше към Чакалнята, толкова по-силен бум в ушите двигателя на машината. Това, което преди е било далечно и неясно жуженето, се превърна в глух рокот, приглушен рев. Аз се вкопчи в една от външните колони, която имаше забележителна форма и приличаше на менек на гигантски слон. Спрях, за да си почине и да събере мислите си. Мощен лъч светлина набучени точка пред мен. След това звук, движещи се стъпки.
  
  
  - Рива! - Аз извиках. - Къде е той?
  
  
  Тя не отговори ми, но след миг от сградата излезе Гурнек и избяга от вътрешния двор. Аз започнах да го преследва, въпреки че прекрасно знаеше, че аз до него не се стигна. Той е избягал почти нормално по стъпка, така че разбрах, че си глезен вече не боли. Точно тогава на сцената излезе Рива. Тя прогрохотала покрай мен и махна що ми останат на място. Лицето му беше напряжено, челото сморщен; това е лицето, выдававшее абсолютна решителност, маската на студена и расчетливой решителност.
  
  
  Не можех да отрека, че адски се гордея с него. Тя отлично се е извършила работата си, натиснете и задръжте Гурнека в страх, като хвана на звяра, докато не ми успя да се отърве от Лай. И сега, когато Лай е мъртъв, остава да се определи само един представител Кобри. Взех стик nunchaku над главата си, здраво притиснат един и хвърли втора.
  
  
  Кръгово движение на ръката доведе пръчка в движение... което, както се надявах, решително ще унищожи планове Гурнека... и самата му живот. Рива точка на индианците от далечния край на двора. Лъч на светлината от фара осветиха призрачно аркадни и колонада, кралския дворец, обрамляя им, като на экспрессионистской картина.
  
  
  Но нищо не е живописно е, като Гурнек започна да се движи, да повтаряте стъпките си. Той ме видя, и сега не е имал възможност да се избегне сблъсък, когато Рива гналась зад него на мотоциклета, както един овчар, се опитва да хване изгубени животни. Сега индианец се превърна в животно за клане, напуганное и отчаявшееся.
  
  
  Той се опита да заобиколи ме, но отново Реева показа уменията си, като прерязват пътя си. Тя почти го удари. Момиче правеше всичко възможно, за да се избегне директен сблъсък, и аз не можех да я обвинявам. Аз също не искаше да я пуска с мотоциклет.
  
  
  Въпреки това, дори без да докосвате до него, тя успя да се задържи на него на пътя, като му избяга. "Нунчаку" закружились над главата ми, и, когато Рива отново се премества напред, принуждавайки Гурнека се отправят към мен, аз да отида на този инструмент на смъртта и изглеждаше, че дисекция на въздуха.
  
  
  Пръчки-"убийци" отново се оказаха много полезни. Аз все още гледах тази сцена, като направи крачка напред, когато Гурнек извика и се наведе настрани: стик за удари го в гърдите. Удар бил подобен на удара на юмрук в центъра, и той без дъх. Той се поколебал, пиян от болка, не може да задържи равновесие.
  
  
  Аз накуцваше напред, движейки се колкото се може по-бързо, като държите шило в издигната ръка. Не можеше да губи време, защото след отстраняване на Гурнека ми все още предстои да се срещне с Шивой, човек, чиито адски капан съм избягал, но който в замяна не ми показа своето лице.
  
  
  Гурнек отново скочи на крака, преди да съм стигнал до него. Той хвана "nunchuck", но, очевидно, до този момент никога не е виждал и не е използвал това оръжие. Той не знаеше как да се справи с него, затова просто я хвърли в мен. Тоягата падна, и аз се наведох да ги взема, точно в този момент, когато Гурнек се втурна в моята посока.
  
  
  Аз открих, че отново лежаха по гръб, борейки се за живота си, а индианец победи ме удари. Той е бил вече не е в състояние да разсъждава: от вырванного очите капе студенистая и кървава вещество, това бе лице не е просто луд, а на лицето на рибата.
  
  
  Той ме удари в прегъване на лакътя и пръстите ми неволно отслаби хватката си. Камата се изплъзне от ръцете ми. Аз на сляпо протегна ръка, но индианец отново ме удари в гърлото с дланта на ръката. Той не знаеше правилата на карате, но трябва да е нещо, което научих по време на предишните ни срещи. И сега той използва теглото си и ума си, за да довърши мен.
  
  
  Мотоциклет Riva спря с писклив стоном, осветив нашите тъкани на тялото лъч светлина. Чух как тя слезе от машината, но знаеше, че тя няма да може да ми помогне. И тъй като Гурнек пинал ми пострадалия крак, бърза и лесна победа, за която съм мечтал, не е имало и следа. Мъж е бил в паника и това му осигурило пълна сила и решителност. Той се бореше за живота си.
  
  
  Аз също.
  
  
  Аз имам в ръката си и се опита да я възстановите. Аз перекатился на рамо, но той отново се падна на мен. Междувременно, обаче, успях да се грабне тоягата, по една във всяка ръка, с парче камшик от кожата на бизон в средата. Сега не е имал друг начин да използват оръжие, метод, който още не съм тествал. Само ако можех да затегнете кожа кабел около врата Гурнека, две пръчки ще ми помогне да го използва тялото.
  
  
  Той стегна ми коляното си на рамо и ме удари с юмрук в бъбреците, защо аз застонал от болка. Мраморни плочки стъкла, сякаш танцуваха пред очите му, а далечни колони двоились, троились. Опитах се да фокусира зрението си, но всичко изглеждаше неясно, наближи, а след това изчезна.
  
  
  Гурнек, сега, в хватката на лудостта, выплевывал думи на индийския диалект, на който аз не можах да разбера. Но ако аз не разбрах, че именно той мърмори, нещо трудно ми беше да хвана смисъла му бродещ фрази; това е, меко казано, не е оптимистична и не приятелска става.
  
  
  Усетих болезнени спазми в краката, на зддфл под неговата тежест. Завъртя главата си точно в този момент, когато се открие нова посяга към стилетом, като преместите тежестта си надясно, за да вдигнат кинжал. В този момент аз започнах да се изкачи на едно коляно.
  
  
  Но той нямаше да е толкова лесно да се откаже.
  
  
  Той се хвърли напред със слепи удари кама, с помощта на нож, за да нанесе удар. Аз отодвинулся колкото се може по-далеч, опитвайки се да запази дистанция. Изведнъж зад обезумевшего индианците се появи Рива и започна да го победи юмруци по гърба и раменете. Беше ли боли го или не, това няма значение. Намесата й отвлекло млад сикха толкова, че успях да се избегне окровавленного нож стилета и приключи кожа кабел около врата му.
  
  
  Как започна всичко: първо атака в моята хотелска стая, след това Ашока Ананда задушава в тоалетната на бара. И ето сега завесата е на път трябваше да отида на още един представител на престъпна банда главорези-в служба на бог Шива.
  
  
  Аз здраво притиснат от две пръчки, влачейки кабела от буйволиной кожата на шията Гурнека. Индианец издаде вик на удивление и ужас едновременно, выронил шило, опитвайки се да отблъсне кабел от гърлото. Той не би оцелял, ако бях продължил да компресирате.
  
  
  Аз навити пръчки около себе си и взели от тях. Аз не съм виждал на лицето Гурнека и не би искал да го види. Той се опита да се поглъщат въздух, дишането му беше астма и свистящим, но въздуха не се извършва в белите дробове. Формати на отчаяние, той се бори за живота си с останалите сили. И това не е достатъчно.
  
  
  Сега съм контролира себе си, въпреки онемевшую крака и умора. Аз съм по-силен натянул кабел, благодарение на палочкам, които могат да оказват необходимото налягане. Още едно бълбукане unhinged от устните на индианците, след това мъжът се е предал, вече не оказва никаква съпротива. Тялото му рванулось напред и тя падна с лицето надолу. Но дори и тогава не би позволил "нунчаку", докато не е бил абсолютно сигурен, че Гурнек се завръща в лоното на своите богове, кайт-змиеподобните, в които той така горещо вярваше.
  
  
  Когато най-накрая осъзнах, че той безжизненен, че тялото му е неподвижно лежи в студен мрамор на пода и че само един мускул в бедрото си, трескаво вибрира, аз преобърна го и освободи шията си от фатален кожени струни. Лицето му беше синюшным, езикът е прикушен, почти отрязани наполовина със зъби, които той стиснал от ужас.
  
  
  — Можеше да бъде и по-лошо, пич, — промърмори аз. - Помисли си за това, което се случи с бедните Нирадом...
  
  
  Но моето мнение не е чул. С огромно усилие аз се качих бавно, не сведе очи с фигури Гурнека. Но той не възкръсне от мъртвите. Индианец отчаяно се бореше, трябва да отдадем дължимото. Но в крайна сметка всичко завърши с нищо.
  
  
  Той е мъртъв.
  
  
  — Помогни ми да свали с него дрехи, — казах аз Rivet, като се избягва поглед на момичето, която изглеждаше, че е изпратил на мен тревожно, мълчалив поглед.
  
  
  Тя не е задавала въпроси, за да видя, че бях без риза, а от дясната страна панталони, напоена с кръв. Тя нагнулась и загърбват, стана ти разкопчавам ризата Гурнека. Индийски "яке" е бил опетнен от кръв, но това е все пак по-добре от нищо.
  
  
  Рива никога не е гледала на покойника, не от уважение или от скромност, но един човек е неприятен спектакъл и не можех да обвинявам момичето за това, че тя се опита да не гледа на това опухшее, окровавленное лице с высунутым син език. Костта около вытекшего очите странно блестела в сияйна светлина мотоциклетизъм фарове.
  
  
  Тогава си спомних нещо, което Рива спомена ми в същия ден там, в имението на Шива. Тя не вдавалась в подробности, но не отне много време, за да разбере, че тя е имала в предвид. Чичо й го използва за най-мерзкого, поради садистского вкус накара да я задоволи страстта си мъже.
  
  
  И сега, аз не чувствам угризения на съвестта, нито за Гурнека, нито за други двама мъже, които лежаха мъртви в двора на жертвите не е толкова за моя гняв, колко ми решителност да остане жив и да изпълни мисията си.
  
  
  След отстраняване на окровавленные превръзки, които съм обмотал крак, аз също съм свалил панталоните и го остави Риву присевшей близо до тялото Гурнека. Пресякох двора и се отправи към каменната басейна, който е забелязал по-рано. Той е пълен с дъждовна вода. Аз падна на едно коляно и промыл раната, с мокри петна от разкъсани ризи, за да се предотврати инфекция на раната и гангрена на краката. Аз дори не бях сигурен, че водата не е замърсена, но в този момент не е имал друг избор, и затова реших да рискувам.
  
  
  Когато се върнах към Рееве, момичето свали на покойника панталони и курту. Те са били доста големи в кръста, но аз компенсира това с каишка на покойния Гурнека. Рива ми помогна да се облека ризата, а после се отдръпна назад, триене ръцете си, сякаш й беше студено.
  
  
  Тя прошепна. - Какво ще правим сега, Ник?
  
  
  "Хайде да вземем твоята кола и ще се върнем към вила" — отговорих аз. Лицето му беше напрегнат, впалым, като че ли лишена от всички емоции. Той е минал през много, и все пак тя все още е вече, по-силна, отколкото когато и да било. Спомних си за баща си, задавайки си въпроса притежава ли той толкова огромна вътрешна сила, както и дъщеря му. В такъв случай той ще може да оцелее и издържи, докато ние не го намерим.
  
  
  - Какво ще стане след това? - съм търсила Рива. - Как... как ти ще го направиш? — добави тя, като посочи към моята ранена крак.
  
  
  Голяма част от болката утихна, мога да ходя с по-малко усилия, отколкото преди. Аз да се "nunchuck", пъхна ги в задния джоб на панталона, а шило вкарано в кожени сабя, която държах в ръка.
  
  
  - Как? - многократно съм. - Не се притеснявайте. Аз ще намеря това, което някога е начин.
  
  
  "Ти винаги нещо намираш", — се опита тя рассмеяться.
  
  
  Тя ми каза, че чичо му остана с пет мъже, без да броим Ранджита и млад сикха, които съм наранил в крака в пощенската станция на Агра. И така, напред са останали двама мъже, с изключение на Шива и Хакши. Това няма да е лесно... но да, тази мисия не е било лесно в началото.
  
  
  
  Пътувахме в мълчание. Рива държеше и двете си ръце на кормилото, малка машина. Когато Fatehpur Sikri се оказа зад нас, обгърнат от мрака и прах, тя обърна главата си и посочи кутията на таблото.
  
  
  — Аз првезла тебе е подарък, — обясни тя. - Извинявай, че не ти го даде по-рано, но не знаех, че той ще ти трябва.
  
  
  Отворих чекмеджето на бюрото и пъхна в него ръката си, ощупывая, докато не докосна дупето пистолет. И аз прегледах пистолета в светлината на арматурното дъски: това е малка "берета" 22-ри калибър, доста е нещо необичайно за младите дами.
  
  
  Но Рива е още и важни девицей от всички гледни точки.
  
  
  "Берета" е ефективно оръжие за близко разстояние. Трябваше да помни това, заключи аз проверка на пистолет, доволен от факта, че Рива не е забравил да го зареждате.
  
  
  - Когато ние се намираме в рамките на видимост вили, притормози и действай, сякаш нищо не се е случило, - наредил съм момиче, стречинг на седалката, за да не ме види. Особено с този болния крак ме ждало изпитание; но ако всичко върви така, както се надявах, аз скоро ще се върна във форма.
  
  
  - Не е ли по-добре да се обадя на някого за помощ, Ник? Това ми изглежда толкова рисковано, заедно срещу всички им... искам да кажа, - добави той, нервно гледайки ме в очите, - че ще отида на ужасен риск.
  
  
  "Това е единственият път напред", — отговорих аз и казах всичко, което знаех за Puran Дассе, както и на причините, по които аз няма да се обърна за помощ към индийската секретна служба за провеждане на операцията. По времето, когато свърших да й кажа една история за "разливане", случила се в кабинета на Дасса, и за неговите връзки с Шивой, ние вече са в зрителното поле на дома.
  
  
  Аз седна на седалката, когато Рива забави ход. - От този момент ти си на очите ми, - прошепнах аз. - Какво виждаш?
  
  
  - Все още нищо.
  
  
  Аз бързо погледна към нея отдолу. Тя седеше напрегнат зад волана, опаковани с гръб към седалката, очите й са фиксирани точно пред себе си. Той излезе от магистралата за умерена скорост; речен чакъл и камъни отскакивали под колата.
  
  
  Изведнъж Рива затормозила. - Там двама! — възкликна той. - Двама охранители!
  
  
  Последваха звуци на стрелба. На последната спирка. От този момент аз не можех да си позволят лукса да извършат поне една грешка.
  
  
  
  
  14
  
  
  Аз извиках. - Легнете по-долу! -
  
  
  Аз протегна ръка, извади я на седалката. Рива стана много лесна мишена. Куршум яростно подсвиркват и рикошетят. Дъжд от олово попълнете предното стъкло, защо на нас падат големи парчета от стъкло.
  
  
  — Лежи спокойно и чакайте, докато не ви дам сигнал, да продължи, — предупреди аз Риву. Аз понижава дръжката и отвори вратата, ползя по прашна пътека. Вратата заслоняла мен, куршуми свистели над главата си. Земята отеква отозвалась звук, движещи се стъпки. Вдигна "беретту" и вдигна глава точно толкова, за да се прицелите.
  
  
  Стрелецът в тюрбан падна, като подстреленный войници.
  
  
  Някой ме чакаше там, и това не е Конче, това е дяволски сигурно. Аз имам мъж право в гърдите. За разлика от другарите си, смъртта му беше бърза и сравнително безболезнена. Но друга охрана никъде не се виждаше. Аз намаля очи и огледа следите от страна в страна, в случай, че той ще се опита да се промъква ме изненада и налететь ме отзад.
  
  
  - Стой долу! - промърмори аз Rivet, за да не излезе тя от колата. Тя започна да пълзи от седалката, но рязко спря и направи точно така, както аз съм наредил.
  
  
  Чу още един изстрел, като ми добра представа за приюта на невидимия стрелец. Звукът се разнесе в дясно, за висока и гъста стена от жив плет, окружавшей вила. Тис и хвойна напълно тайната на моя опонент. Ако той влезе зад мен, от мястото където бях под прикритието на вратата, не бих имала нито един шанс да избяга. Така че трябваше да се движи, и бързо.
  
  
  Аз бързо погледна към алеята и намерих това, което ми е необходимо, Аз съм притиснат от пръстите на камък с размерите на юмрук, който забелязах на ръба на прашни пътеки. Бързо движение аз окачи го през вратата на колата и чух тъп тъп звук, когато той е паднал на земята около десет метра пред мен.
  
  
  Още един куршум просвистела във въздуха. Аз не можех да видя стрелявшего, но и той не можеше да ме види. Аз съм слушал, и скоро търпението ми бе възнаграден от звука на движещи се стъпки, но не при мен, а в обратна посока. Охрана на Шива, последната горила, която стоеше между луд и мен, минаваше покрай него, като се крие зад дебелата ограда.
  
  
  Хвърли още един камък, този път повече, отколкото на първия. Отново кресна пистолет, един куршум се подценява блъскат в центъра на тясна пътечка малки трохи. С моите устни паднал вик, пиърсинг стон мъчителна болка. Не е зле за човек, който никога не се занимава с театър, решил съм. Това не е продължителен писък, който може да се чуе от по-голямо разстояние, но това е наистина пресичане вик, и той е произвел ефект.
  
  
  Жив плет, тръгнахме като прескочите фигура с глава, закутанной в тюрбан. Твърде късно той разбира, че в сен тропе не е мъртвец. Твърде късно той разбира, че вик е тактика, за да го измъкна от скривалището. Той отстранился, дори не гледаше в моята посока. Но сега от него не е останало време... завинаги, аз се надявах на това.
  
  
  Пистолет 22-ри калибър thrusted куршум го в рамото, закрутив го като кукла, толкова силно, че той трябваше да се придържат към оградите, опитвайки се да запази равновесие и да се скрият. Аз отново натиснах спусъка и гледам как той изпълнява призрачен танц, когато вторият куршум пробие дупка в средата на челото му.
  
  
  Нито звук не unhinged от устните на мъжете.
  
  
  След като в ослепительном светлината на фаровете, той вдигна ръце и направи още един безполезен изстрел от пистолет. След това той бавно се плъзна назад, като че искаше да седне в средата на пистата, протегнал пред себе си крака, наклонив тялото си напред, свесив главата си на гърдите.
  
  
  Рива вдигна глава, изправи се и поглед от ръба на арматурното дъски. - Но, чичо... -- започна да беше тя.
  
  
  — Той ще бъде тук скоро, уверявам ви, — прошепнах аз. Аз съм изчислил, че "Беретты" остават още няколко касети, повече, отколкото в тежко пистолет сикха 45-ти калибър. Така че аз няма да вземе оръжие. Аз бавно се изправи на крака и излезе от изрешеченной обстрел на вратата на машината. На пътя лежаха мъртви двама мъже, жертва на собствената си глупост, си наивен вяра в божествеността на смъртен бог Шива.
  
  
  Но Ковчег е присъствала. Плановете му да завладее цялата територия на Индия също са реални и решительны. Той говори за "хуманитарни" нуждите, за които искат да нахрани и облече своя народ, но Шива бил тиранин, стремившимся до най-безмилостен диктатура, и неговите средства за постигане на власт, са същите нечовешко, каквито биха били методите му, ако той получи власт.
  
  
  Дълга линия на жив плет внезапно осветилась, когато около къщата зажглись светлини, големи живачни лампи ме накара да отстъпи назад, закривайки очи от ослепителна светлина. Стотици насекоми, мотыльков и гигантски комар, изглежда, парили в светлина светлина на пътя ми. Те сънено и се завъртя, смесено с прах и мирис на смърт.
  
  
  Големи мухите обикалят като миниатюрни лешояди, които попадат на два окървавени трупа и вдигане във въздуха настоятелни оглушителен тътен. Звук, който ме накара да потръпне, когато аз навострила ушите нащрек за други шумове. Аз не съм чувал нищо освен мухи, нито звук от ярко осветената вила.
  
  
  - Рави! Арун! - изведнъж се чу метален глас, глас, не прилича на никой, освен него самия.
  
  
  Погледнах към Риву, и тя леко кимна утвърдително ми. - Шива, - прошепна тя. - Това е той, чичо ми. Бъдете внимателни, Ник, моля те!
  
  
  - Проклет мокасини! Къде сте? Какво се е случило? Арун? Рави? - Шива, отново повика двама мъже и гласът му сякаш доплува до мен като ехо от старите плочи.
  
  
  Крайно време е директна конфронтация, сблъсък лице в лице. Аз се събра с дух, жест заповяда на Rivet остане зад мен и постоянно отиде по пътя. Shiva отново извика, но неговата охрана са били в състояние да отговори. Разговор подкрепиха мухи, рояци лакомия мухи, които налетали върху безжизненото ти тяло, двама индианци.
  
  
  - Ще убия ви за вашата глупост! Шива извика писклив глас, выдававшим гняв и страх.
  
  
  Въпреки това той не се осмелил да излезе, да се изправи срещу мен. Отново стана много тихо. Аз приседнал с всички сили, опитвайки се да се крак не е вцепенен. След няколко сгибаний коляното в бърза последователност се превърна в кръв да се движат редовно. С една ръка съм дръпна гъст храст.
  
  
  Оттук можех да видя вътрешен двор, буйни и добре поддържана. И за пореден път ме изуми е, че тази градина е диссонирующей забележка, като тучната и плодородна за своята сух терен, твърде богат на растения и цветя, да го обличам в такава суха и прашна равнина. Но да, ние Шива са пари, сто и долари, за да привлекат Хаджи в мрежата си. На негово разположение са неограничени средства, средства, които позволяват му да власти, както и множество връзки в съответните среди. На мен ми беше интересно, колко той дава Дассу, за да се запази ръководителят на индийската служба за сигурност в своите заплати. Или Dass е друг фанатик, сляпо верившим в мечти за слава на Шива, в златния век на Индия, в могъща цивилизация Mauri и Гуптов.
  
  
  Каквито и да са били мотивите на този човек е заплаха за света остава. Но не е толкова опасна и коварна, тъй като самият Шива. Аз съм притиснат в гъсти клони, живи плетове, надявайки се, че шумолене и скърцане не ти връчат на моето присъствие.
  
  
  - Картър? Извика на глас, в който прозвуча нещо повече от проста нотка на сарказъм. Това е промененият глас, приети драматични тонове. - Това си ти, приятел? Ти дойде при мен на гости?
  
  
  Той отново се превърна в студена, контролиран. Аз не бях в настроение да води разговор или да каламбурам. Бих предпочел да завърша дискусията към по-остър тон. Но аз не можех да го видите. Спря и дръпна клони, не сведе очи с врата, от която набързо излезе... сякаш седмици, а не часове.
  
  
  Какво... какво, по дяволите!...
  
  
  Аз примигна и погледна още веднъж, за да се убеди, че това е трик, оптична илюзия. Но не, очите не ме излъга. Това е Шива, но той съвсем не приличаше на човека, когото съм си представял, в него нямаше нищо от това, което съм си представял. Той е абсолютно не прилича на нито един човек, когото някога съм виждал в живота си.
  
  
  Вместо на дясната ръка, от началото на дланта си... или там, където обикновено са пръстите на ръцете, човек се носеше протеза от неръждаема стомана... до рамото. Той не е имал на дясната си ръка, но дяволски и хитър чичо Riva не носеше нито обикновените протези, нито обикновени предмети, нито дървени или пластмасови ръце. Не, сър.
  
  
  Най до рамо стоманената кобра се движеше напред-назад във въздуха, кобра, във всички отношения напомня на живо рептилию, с метални зъби, капе сильнодействующий отрова!
  
  
  Да се каже, че това е фантастично и невероятно, имаше подценяване. Аз продължих да мигате, но това не е мираж и не е халюцинация. Това беше наистина ужасно и плашещо реални! При стоманената кобра все анатомични части са били точни до най-малките детайли: клиновидная главата с качулка, отваряне и затваряне на челюстта. Зъби, без съмнение, представлява спринцовки за подкожни инжекции, които могат да инжектира смъртоносна отрова влечуги в кръвта на жертвата.
  
  
  Аз отмести поглед от странни и заплашващи на устройството, обърнете внимание на лицето на бог Шива. Студено ъглов лицето, подобно на лицето на влечугите. Имаше тесни черни очи, гъсти гъсти вежди. Той е среден на ръст, с худощавым, поджарым тяло, от което дойде духът на демонични злоба.
  
  
  Той е не обикновен враг, а човек, като повечето от моите врагове, събрани в една група... хора като Karak, неуловим Върколак или персонифицирани демон, называвший себе си "г-н Юда".
  
  
  Като че стоманена кобра е достатъчно като защитно оръжие (а в случай на необходимост и като офанзивата на оръжия), в здравата ръка на Шива е пистолет 45-ти калибър, световно известен американски Колт. Шива махал пистолет назад-напред, в очакване всяко движение или звук, които биха могли да разкрият моето местоположение сред жив плет.
  
  
  - Извика той. - Честна дума, Картър! - Аз няма да се стреля. Ние трябва да говори, да се обсъждат... дори на разговора си с мистър Дассом днес следобед, между другото. И докато сме тук, кажете ми какво сте направили с моята племенница, един мис Сингх? Не мога да намеря тази сладко малко момиче.
  
  
  Аз не отговорих.
  
  
  Вместо това вдигна "беретту" и се прицели, с цел Шива в гърдите. Бавно аз съм дръпнал спусъка, мислейки за себе си, че е кошмар да свърши скоро. Мъж отлично се открояваше, и аз не можах да пожелая по-лека цели: в действителност светлината, лившийся от вратата зад него, напълно освещал го стройната фигура.
  
  
  Но вместо да се види, как той падна на колене, вместо да чуят последния му приглушен вик или да видим как той се гърчи в агония, аз бях втрещен, когато видях като куршум от "Беретты" отскочи от гърдите му. След това куршумът се удари в древна каменна статуя в центъра на градината.
  
  
  - Така че ти си там! - засмя се открие нова и дръпнал спусъка кольта, стрелба смъртоносен куршум на сантиметри от главата ми.
  
  
  Аз инстинктивно се е огънал на половина, все още не вярва на очите си. Куршум отскочи от гърдите му, но нищо не свидетелствало за това, че Шива носеше куршуми корсет в своята бяла "куртой". Наистина, аз можех да го видя обнаженную гърдите под с лицето, очертанията на гръдния кош, мускулите. Всичко много добре се вижда моя скептичен очите.
  
  
  Ако само той не стомана, заключи аз. Но това беше невъзможно. Човек не е робот... или не?
  
  
  Не, разбира се, не е имало, но е било невъзможно да се отрече това, което аз съм виждал, и не може да се отрече, че Шива, изглежда, бил е надарен със свръхестествени способности. Аз се прицели втори път и натисна спусъка. Аз го с цел в главата на индианците, но в същия миг той скочи, и куршумът се заби във вратата косяке, едва не попаднал в целта.
  
  
  Така че той е уязвима, или поне, тя е уязвима в някои части на тялото си. Тъй като не знаех колко патрона имам, аз не чакам, докато Шива излезе от имението. Бързо движение, въпреки пострадалия крак, аз отблъсна гъста ограда и запетлял в градината. Знаех, че оръжието може да рявкнуть във всеки един момент. Това е звук, който аз не исках да чуя, но все пак рискуваш, психически помолившись, мъжът остава извън полето на зрение, докато не достигнат страна на фасадата на вилата.
  
  
  - Ти си някой, който търсиш?
  
  
  Аз се завъртя и едновременно с това натисна спусъка. Но "Берета" и инфилтрация: магазин е празен. С едно кликване, и всичко. Хвърлих пистолета в нарушава, ухмыляющееся лицето на бог Шива. Метална ръка във формата на кобри се издигна нагоре. "Берета" е скочила от метални ръце и падна на земята.
  
  
  - Не се движат, мистър Картър. Нито крачка, - нареди на Шива. Той държеше колт насочени директно ми в гърдите, и аз нямаше да се отделяте от тази анатомична част от тялото си... поне не така преждевременно.
  
  
  - Какво чакате, Шива? Защо не стреля, така че хайде да се заемем с това?
  
  
  - Виж, как си умира не след като страда жалка смърт, скъпи приятелю? Не, страхувам се, това не е моят стил. В края на краищата моите прекрасни змии все още се чувствате гладни, въпреки обилна храна благодарение на юному Нираду. Аз мисля, че момчето е по-полезна като сервитьор. Но аз искам да "Кобра" е единна и компактна организация. И тъй като по-големият брат Нирада вече е при мен на служба, аз не виждам причина да не наемете и едно момче. За съжаление, вие не мислите за приключване на кариерата си. Чудовище фигура цокнуло език, държейки пистолет посока на сърцето ми.
  
  
  Зад мен чух как някой се движи внимателно. Обърнах главата си и видях фигурата на сикха, когото съм наранил днес следобед, преди да пощенския на кабинета в Агра всадив му куршума в десния крак. - О, това си ти, Кришна! - радостно възкликна Шива. След това той ме погледна с подмигиванием. - Мисля, че вие двамата знаете един за друг.
  
  
  — Имахме удоволствието да се срещнат днес следобед, — промърмори аз.
  
  
  - Вече. Спомням си, като Кришна ми разказваше подробности от вашата среща. Но вие не знаете едно, мистър Картър, а именно, че Кришна — големият брат Нирада. Той е кръстен в чест на хиндуисткия бог на любовта, въпреки че бил отгледан като благочестив сикх. Но всичко това няма значение сега — Шива се откъсва от него. - Достатъчно е да се каже, че Кришна подхранва до известна омраза, скъпи Картър, още повече, че той е открил, че вие сте виновни за трагичната смърт на брат му.
  
  
  "Ако не бях убил Нирада, той уби да ме" — отговорих аз. - Ти прекрасно знаеш, Шива. Това е законът на джунглата, оцелява най-силният.
  
  
  — Вярно, вярно — засмя индиец. — Но вие, на мен ужасно ми е мъчно да ви го кажа, вие вече не е най-силен, мистър Картър.
  
  
  Кришна не каза нито дума. Жалко, че той не е забелязал изпъкнали "nunchuck" в задния си джоб. Но когато един пистолет е бил изпратен ми в гърдите си, а другата — в гърба, аз не се осмели да направи погрешна стъпка, в противен случай те и двамата кликването върху курки. Така че аз стоях там, опитвайки се да не е твърде теглото на пострадалия крак.
  
  
  — Ти не отговори на въпроса ми, Картър, — продължи Шива. - Вие не ми казаха какво се е случило с моя доста племенницата...
  
  
  - Тя е мъртва.
  
  
  Той вдигна вежди, когато е в огромни черни очи избухна светкавица. - Мъртъв?
  
  
  - Мъртъв, - излъгах аз. - Гурнек я е убил, преди да съм в състояние да го спре. Тя е починала мигновено, ако това може да ви утеши.
  
  
  — Съвсем не — отговори Шива с насмешливым смях. "Тя винаги е била измамна, самодоволно шлюхой от детството. Но особено аз ще пропусне по нея за това, което тя правеше с моите мъже, и че са намерили по забавен, път тя е живяла с мен...
  
  
  - Така че тя е твоята пленницей, искаш да кажеш.
  
  
  - Как предпочитате, това не е от значение. С изключение на това, че си беден баща ми... моят любим брат ще бъде дълбоко страдат от загубата на скъпия си дъщеря.
  
  
  С всяка секунда започнах да се разбере, колко лесно е да мрази този човек. Той е бил перверзник, чудовище, с ум, като стоманен капан, брилянтен, но извратен, за луд. Мъж облизал устни и се усмихна, тази усмивка трябваше да изразят садизм и сарказъм.
  
  
  "За мен ще бъде много забавно с теб, Картър", — заяви той с смешком. - Ето видиш, малкото време, което ние ще проведем заедно, ще бъде забавно!
  
  
  - Кажи ми още нещо, Шива, просто за протокола, - прекъсва го, повишаване на глас с надеждата, че Рива ме чува, и в случай че тя пропусна първите редове на диалог. - Къде е баща на Riva? Аз за това казах на едно момиче и... искам да разберете? Аз не й повярвах...
  
  
  Б) психология на Шива работи точно така, както аз и се надявах.
  
  
  "Ти си бил глупак, че се съмнява в моята племяннице", — отвърна индианец. - Брат ми е жив и здрав, само на няколко крачки от нас. Ако си спомням правилно, в един и същи ден сте начело на скотобойню. Къде ще е пуснат на свобода хаос, трябва да добавя.
  
  
  - А къде е той?
  
  
  - Какво, мистър Картър? Брат ми не е в състояние да причини вреда, и това е всичко; за да бъдем точни, той не е в състояние да навреди на никого. Той злорадствовал, наслаждавайки се на силата, която държеше в ръцете си.
  
  
  И аз стоях на място, не е в състояние да направи крачка и да се върне ситуацията. Аз бях с пистолета, два пистолета, отпред и отзад, и е готов в рамките на няколко секунди да се превърне в парче швейцарско сирене. Това не беше най-доброто време за любимите ми трикове, особено с Двеста, който много искал да пристрелить мен, за да отмъсти за смъртта на брат си.
  
  
  Но изведнъж един куршум уби мечтите му за отмъщение. Изстрел е направен от жив плет, където се крие Рива. Момиче е идеалната цел. Аз да се потопим отскочи настрана, като се избягва пистолет Шива, и ъгълчето на окото си погледна към Кришна: отпред му бяла риза се появи алое петно. Той падна като подкошенный, удар на куршума го намаляват до отворената врата на страничната стена на вилата.
  
  
  Надявах се да се възползват от момента на изненада Шива. Аз скочих напред, се нанася удар по ръката, державшей пистолет, за да я принуди да пусне оръжието. Той успял да стреля, когато стоманената ръка във формата на кобри пада на рамото ми.
  
  
  Зъби, истекающие смъртоносна отрова, са два сантиметра от врата ми. Удари индия в челюстта, като се избягва гърдите му, тъй като все още не са разбрали, че той носи под яке", и не искаше да прекъсне ръка за стоманената плоча.
  
  
  - Ти не победи, Картър! Никога! - изсъска мъжът, когато аз го удари с дланта на ръката в ложбинку между врата и рамото. Удар работи; мъж и за миг отслаби хватката си, и оръжието падна на земята.
  
  
  Аз отшвырнул го настрана, и оръжието отлетя по чакълен път. — Означава, че се търси затваря, — казах аз, правейки крачка назад. Аз бръкна в джоба си и взе "nunchuck".
  
  
  Шива свива очите си, докато те не се превърнаха в две тънки щелочки; лицето му, повече от всякога, е заприличал на лицето ни. Аз не мисля, че той знаеше какво е "nunchuck", но определено разбрах, че това не е невинно оръжие. Той попятился към вратата, прекоси през трупа на Кришна... и в същия миг отново се разнесе изстрел. Но този път Рива тази категория граждани не е толкова точно, и куршумът се заби в пръстта и пясъка в краката на чичо си.
  
  
  — Означава, че курва е жив, — засмя чудовище. - Накратко, Картер, уверявам ви.
  
  
  - Не сте в състояние да се застраховат срещу злополука! - иронично възкликна аз, държейки се на разстояние от зъбите кобри. Блестящи зъби на метални пръта ми напомни за вид лудост на Шива, неговата садистични методи.
  
  
  - Заклинило! Не стреля, Ник! Гласът на Riva писклив звънна от паника зад гъста хедж.
  
  
  - Остани там; не отивай! - виках аз я на свой ред.
  
  
  Трябваше да използва "nunchuck", за да размозжить чудовище главата, или да го удуши. Но аз не можех да се доближи, поне засега.
  
  
  - Вие, разбира се, са разбрали, че зъбите ми "кобра"... - много черни очи индийски за миг се обърна към метална ръка, - ...те са смъртоносна отрова, смес, образувана от отровата на четири змии. Той се опита да не се бърза, спирайки се на описанието на змии. - Направих смес от отрова зелена mambas, лющеща се усойница, австралийски змии и любимата ми влечуги по причини, за които вие може би сте се досетили, а именно кралска кобра. Всички заедно, мистър Картър, те впечатляват, в сравнение с когото смъртта на младия Нирада изглежда милостив дар, като че ли момчето изобщо не е страдал. Но ти знаеш, колко много е страдал, не е ли така, Картър?
  
  
  - Къде Ковчег, Шива? - попитах аз, без да обръща внимание на неговата кратка реч и сатанинскую самодоволна усмивка, скривившую устните му. - Аз съм готов да сключи с вас оферта размяна. Вашият живот за изобретяването на Хаджи.
  
  
  - Сделка? — повтори той със смях. - Шегуваш ли се, Картър. Представете си, аз дори взе предпазни мерки, като унищожава всички записи и бележки Хаджи в случай, ако той някога задумает да избяга! Не, тук само един Ковчег, и тя ми се, Картър. Никой друг не я получи.
  
  
  - Значи, добри момчета в Пекин ще ти дадат карт бланш, нали? Ти си обманываешь себе си, Шива. Да Не говорим за това, че вие губите ми ценно време.
  
  
  Доколкото знаех, индиец блъфират. Може би, албанец Хаджи в този момент е изплъзвал вили, преселението със себе си ценно изобретение. Съм отишъл твърде далеч, за да видим как е моята мисия с гръм и трясък се провали. Затова аз взех решение. Докато аз се задържат извън обсега на метални ръце-кобри, това ми се размине с това.
  
  
  Направих крачка напред, и Шива попятился. Той се страхуваше, въпреки ужасно оръжие, казавшееся неразделна част от тялото му, си същества. С усмивка и продължих да разнасящ се справи по осеян с чакъл алея ви път. Той отново попятился, но този път отстъпи настрана и се затича към вратата, опитвайки се да се хвърли зад него, преди той да е успял да сманеврировать моята метална ръка за смъртоносен удар.
  
  
  Движение изискваше време, тази изчислени с точност до една стотна от секундата, време, което беше необходимо, за да подадат кожа кабел около врата на чудовището, и време, за да се укриват и да се избегне ухапването на подкожни на зъбите. В същия миг, когато аз скочих напред, опитвайки се да приключи кожата на бизона около гърлото на бог Шива, стоманена ръка завъртя надолу и перерезала кабел половина. Аз стегна тояга "нунчаку" в метална пръчка прокле устройства, но дървото скользнуло на гладка повърхност.
  
  
  Отровни зъби заплашително се приближи до врата ми. Аз избута Шиву на фронта, да се махаме от това, което е останало от моите "нунчаков" (бившата метла) и сграбчи стоманената кобру с двете си ръце. Мъж трудно се дишаше, и на изкуствена ръка се изправи пред мен. Аз не знаех как тя работи, но не можех да спра, за да попитам за това.
  
  
  Моят лакът докосна гърдите на мъжете. На индейце е нещо трудно, но не и метални. Може би, това е пластмаса. Шива продължи ухмыляться, дори и когато се бори, и сякаш прочел мислите ми, каза: - Много лека и бронирани. Още едно прекрасно изобретение от Хаджи. - Той се държеше като луд, дори и в най-отчаяни ситуации.
  
  
  Той е толкова горд, толкова сигурен в себе си. А междувременно плюющиеся отрова зъби, все по-близо и по-близо се приближи до врата ми. Ръка притежаваше свръхестествени сила, като тази на робота, докато другата ръка индианците не можеше да преодолее моята физическа сила. Но змията е по-силна, и аз отчаяно се бореше, за да са лъскави, метални зъби не вонзились ми в областта на шията.
  
  
  Взех едно коляно и тръгна в атака, удари го в слабините. Шива издаде стон, клекнал на половина; в същия миг аз thrusted зубоподобные игла за подкожни инжекции в плътта му, в неговата тънка, мускулна врата.
  
  
  За първият израз на удивление и изненада, последвано от израз на ужас, нарушаване на неговите черти.
  
  
  Аз отстранился, за да стоманена ръка не ме удари втори път, и се спря, като гледам как Шива задушава, докато се опитва да диша. Отровата започна да се учудва на дихателните центрове, кожата се появиха странни петна петна. По кожата бързо се появи тъмно-червени петна - вътрешно кървене.
  
  
  - Машина... Картер... ан... антидот... - простонал той, опитвайки се да преместите краката си, за да влезете отново, за вилата и, може би, да стигне до лабораторията. Но краката му вече бяха парализирани.
  
  
  Шива е паднал на земята, се гърчат в силна судорожной тръпката, която сотрясала цялото му тяло.
  
  
  До мен се появи Рива.
  
  
  Но тя не е завела поглед и не уткнулась главата ми в гърдите. Тя стоеше там, треперейки, гледайки как умира чичо си, не престават да гледат на корчащуюся фигура, становящуюся неподвижна и студена пред лицето на смъртта.
  
  
  Защото именно смъртта ще отговарят на това шоу там, в тази градина, която изглеждаше толкова не на място, по плодородна и зелен, и толкова не на място в сухите мизерия, голи и прашни Индия.
  
  
  Това е неприятна смърт. Но да, този Шива никога не е бил приятен човек.
  
  
  
  
  15
  
  
  Не мога да кажа, че в крайна сметка всичко приключи благополучно, то има красива опаковка с кутия, перевязанным панделка за съхранение на вратата на АХ. Всъщност, след смъртта на Шива само от един човек (имаше само един) успя да се измъкне от мрежата на организацията, называвшей себе си "Кобра".
  
  
  Хоук каза ми, че научих от надежден източник, че Хаджи е преминал индийската граница, за да изчезне в безграничната територия на Китай. След това за ликвидацията академичната повече нищо не е известно. Но аз не бях толкова наивен, за да вярвам, че рано или късно, в близко бъдеще, ние не отговарят на вашия начин.
  
  
  Както и Шива, първо Хаджи все още представляваха загадка, безликую заплаха, чиято научна изобретателност, най-вероятно вече е била използвана от хора, правившими Пекин.
  
  
  Във всеки случай, това не е моя работа... поне засега.
  
  
  Преди десет дни аз трябваше да правят други неща, а именно да убие Шиву и вземете ковчег. Шива е бил мъртъв. Ковчег, която ние с Ривой намерени в сейф на вила луд, вече е в ръцете ни. След това аз се върнах от Агра, за да вземете нещата си в Ню Делхи, взе със себе си Риву. И в този момент, племенница на Шива, да лежи до мен на голяма рогозка на златния пясък на малкия плаж по протежение на Малахарского крайбрежие. На десет минути пеша се намирал живописен град Panaji, след заети от португалците. Ние бяхме в Гоа се оттегля.
  
  
  Рива се издигаше близо до мен и нещо бормотала в съня си тънко изгори от слънцето тяло благоухало аромат на крем за слънчеви бани. Леки, ритмични плясък на вълни, плещущихся за бряг, предизвиквал у мен дълбока сънливост, прекрасно усещане. Ми вече не са застрашени, вече не ми трябваше да избяга, аз не почувствах отчаяние. Аз вече не се бореше за живота си, не се е сблъсквал със ситуации, които в много случаи изглеждаше ясно срещу мен, но почти никога не благоприятствовали ми.
  
  
  Но тогава вече имах много малко възможности в този случай. През цялото това време точно Шива е създал ситуация, диктува правилата на играта. В края на краищата той се оказа губещ, което, по мое мнение, той никога не мислех, че е възможно. Дори страна на наркотици на десет милиона така и не достигнали до местоназначението чрез бърза намеса на индийското правителство.
  
  
  Хеликоптер, превозващ хероин от Китай, е бил ударен от самолети на военновъздушните сили на Индия в този момент, когато той прекоси границата и го е следвал по маршрута в небето на Индия.
  
  
  Два дни по-късно министърът се самоубива: неговата смърт свидетельствовала за връзки с организацията "Кобра". А що се отнася до Пурана Дасса, бивш офицер от индийската интелигентност, че дългата ръка на Закона най-накрая е доказала своята ефективност.
  
  
  Dass се е намирал в затвора в Ню Делхи в очакване на съдебен процес. Той е искал да кажа на съдиите, още повече, че правителството обеща му да отложи вземане на смъртна присъда, ако той се съгласи да разкрие всичко, което знаеше за операции "Кобра".
  
  
  Съдейки по това, как аз го знаех, аз не се съмнявам, че Dass ще бъде свидетел, готов да сътрудничи, казвайки на правителството длъжностните лица всичко, което те искаха да знаят, а може би и повече.
  
  
  По този начин, в тази ситуация пропуски са запълнени. С изключение на Хаджи, аз успях, към една очевидно удовлетворяване на Хоук, да си свършат работата. Дори не съм забравил обещанието, дадено Rivet. Намерихме си баща на тайно място там, на скотобойне.
  
  
  Сега беднягу госпитализировали в отделен район е най-добрата болница на Ню Делхи, където през деня, и през нощта оказва помощ на лекари и медицински сестри, които направиха всичко възможно за възстановяването му. По този начин, аз удържа на думата, дадено Rivet и AX.
  
  
  "Вземи си почивка на месец", — каза Хоук в пристъп на щедрост сега, когато съм на завършил мисията си с известен успех.
  
  
  Раната на крака началото на заздравяват с всеки изминал ден ми ставаше по-добре. И аз имах предчувствие, че след няколко седмици ми се обади шефа, за да взвалить на моя гръб нова мисия... от това, което аз не можах да се откажа.
  
  
  Всички тези мисли нахлуха в главата ми, докато лежах на плажа, накисване на слънцето.
  
  
  Аз протегнах ръка и го навива около раменете Riva, привличайки я към себе си. Но някой подгони ме в ребрата...
  
  
  Сънливост изчезна, а аз мигновено скочи на крака. Рива расхохоталась, когато и двамата се отделиха се и се върнаха с лице към бородатому мъж, който е поставен на пясъка голяма кошница ракита. - Аз ви моля за малко, "сахиб", с широка усмивка казваше един мъж. - Само на двадесет рупии, и аз ще ви покажа как зачаровываются змии... Много отровни, "сахиб"... кобри!
  
  
  Дадох му двадесет рупии, без да каже нито дума.
  
  
  Двадесет рупии за това, за да "не" действа като пудра змии, а има привилегията не види пред себе си кобру, дори ако тя приручена.
  
  
  "Знаеш ли, ти ли хареса шоуто", — с смешком каза Рива.
  
  
  — Не толкова силно, колкото и аз като теб — казах аз, отново прегръщане си.
  
  
  Горе, в безоблачно небе, парили чайки. За щастие, те не са лешояди, помислих си аз. А след това съм забравил и лешояди, и змии, и е забравил дори Индия.
  
  
  С мен е била на Рива, и това беше повече от достатъчно, за да заемат ума ми.
  
  
  В КРАЯ.
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  Човек, който продава смърт
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  Човек, който продава смърт
  
  
  преведох Лъв Шкловский в памет на починалия син Антоне
  
  
  Оригинално заглавие: The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  Хсян Шу Джан чакаше. Един, на полярната нощ. Той приседнал в окъпан от лунна светлина снега, като дракон, готова за атака. Го ноздрите трепетали и произвеждат клубове двойка. Очите му лудо гостуваха над собствените си проследи.
  
  
  Бял камуфляжный дъждобран малко закрилял го влакнести тялото от рязък вятър и отрицателна температура. Зад него, протегнати лапи в постоянно променящия снега, да го мъртви ездовые куче. Неговата шейна са били смачкани от вой на ярост самоубийствена агония кучета. Отрова, сега Хсян знаеше. Отрова бавно действие. Няма значение, помисли си той. Хсян повече не помислих за бягство. Той вече не мислеше за оцеляване. Той мислеше само за смъртта и пистолет на бедрото, който е трябвало да го убие.
  
  
  На стотина мили на изток, далеч в призрачном пейзаж, все още smoldered руините на работа през целия му живот. Писклив вик на зверски бесен се откъсна от гърлото му при път, когато си спомням за всички години, които той е вложил в него, и за жесток, внезапно разрушаване. Неговата лаборатория. За миг той се поддаде на една мисъл, за която е бил предназначен. За миг той се представи, какво опустошение на това е трябвало да предизвика.
  
  
  Той представи себе си обширните поля на американската пшеница, забавен растеж и разлагащи се под жаркото слънце, запятнанные и миризливи от смъртоносни гъбички лабораторията му. Той е видял как руснаците бюрократи отчаяно се нуждаем от нови запаси от зърно за жертва на глад на населението, които те никъде не могат да намерят. Той неволно се усмихна.
  
  
  Но само за част от секундата. Вятър излъган с усмивка на устните му, напомняйки, където той е бил и кой е променил неговата съдба. Не ще дани уважение Хшангу Сджо Джану. Той се провали. И неговите лидери са били недоволни от това.
  
  
  Но той няма да се върне, за да се срещне с тях лице в лице. Хсян знаеше, че ще умре тук, в сняг диви простори, в тази безкрайна нощ. Но преди той да може да вкуси смърт, тя ще задоволи жаждата си за убийството: смъртта на този американец.
  
  
  Хсян беше сигурен, че скоро ще дойде висок американец, защото този американец е бил основательным човек. Той внимателно убивал Сунга и на Цзян , убийци-самоучек. И след убийството на тези две часови той отиде на още много, за да се установи запалителни бомби. Разрушаването на лабораторията беше пълна.
  
  
  Американец нанесе удар, докато Хшанг заспа. Той се събуди от последните смекчено, взривове и видях пламъци, вырывающиеся от всички врати и прозорци.
  
  
  Той се затича към своите саням и кучета, за да избягат от тази далечна фигура, американец, за който ескимосите шепнеха в южното селище по-рано тази седмица.
  
  
  Когато кучетата са умрели по време на пътя, Хсян разбрах, че американец е взел предпазни мерки. Той нямаше да я пусне Хсьянга, така че е ясно, че американец не е от тези, които оставя нищо на случайността. Той ще дойде, за да сте сигурни в смъртта Хсьянга .
  
  
  Хсянг трепереше от гняв. "Умри, американец, — прошепна той на нощта. "Умри на първо място".
  
  
  Един час, два. Той седеше клекнал, согреваясь омраза. И ето, най-накрая слаб от усиливающегося вятър лай на кучета.
  
  
  Хсянг бързо извади дясната си ръка от ръкавици с един пръст на овчине и го постави в джоба паркове. Пръстите се страхуваме около автоматичен пистолет. Китайците го знаят като Тип 54, ги копие на руския 7,62-мм ТТ М 1933 Токарев . Хсьянг бавно извади пистолета от джоба си и донесе в стаята на един от осем маузеровских патрони, достатъчно тежки, за да пробие нозете на бор. След това той потъна корем в снега, точно между следи, останали му счупени шейна, и погледна през една козирка на вашата оръжия.
  
  
  Това няма да е трудно изстрел при светлината на луната. Ясно очерченная целта се приближава към него точно пред него. Хсян извади пистолета обратно в джоба си, наведе главата си с бяла препълнена и стана почти невидима в снега. След това започна да брои. Американец би са били добри кучета, такива, които биха могли да доживеят до тридесет и пет години. Но трябваше да се справям с умората: двадесет и пет в час. Около две минути и половина на километър. Четиристотин метра в минута. Седем метра в секунда.
  
  
  Когато той отново чу звук, той стана по-ясно. А насторожив уши, той е в състояние да се прави разлика звуци от различни кучета. След миг послышался скърцане със шейни.
  
  
  Хсжан извади пистолет. Той не е виждал шейна, докато не се оказа на стотина ярда от него. Той изскочи от снежна буря: ръмжаха кучета, ухабистая куп скрити одеяла един спускащи се по цялата дължина на шейната, а след това на висока тъмна фигура высовывалась от задните полозьев, люлее през призрачен пейзаж.
  
  
  Хсян бавно преброи до десет, след това откри огън. Разглеждане на върха на убил върху главата на тъмната фигура зад набегающими кучета, Хсьянг видя малка брадичка, може би, череп и косата, който за миг дымился в лунната светлина, преди да рухна в снега. Но неподвижен возница и лаещи кучета продължават да помете.
  
  
  Хсьянг стрелял още веднъж и още веднъж. И отново. Куче, шейна и човек продължава да грохотать, нависая високо над него забралом. Сега той нямаше как да пропусна. Показалец Хсьянга отново натисна спусъка. Пистолет загрохотал.
  
  
  Неговото поле е пълен с диви собачьими очи, езици, увиснали от слюнявых пастей, лапи, скрежещущими за снежни виелици, като бутала убегающей адской машини. Хсжан се изправи на колене и отново се пробва в процепа между себе си и фигура в тъмна парка. След това той се спусна с пътя кокошки шейни.
  
  
  Наблизо, когато шейна пронеслись миналото, Хшанг видях, че има фигури, няма лице. Парка е била празна. Той прекарал своите скъпоценни куршум на плашило. В следващия миг той видя как товара на шейната се е увеличила, когато летят фигура выпорхнула от скривалището си под завивките.
  
  
  Тънък нож блестел в лунна светлина.
  
  
  Хсьян flailed пистолет в главата, когато тяло, удари го и той протегна на гръб върху снега. Силна ръка хвана го за китката и раздробила кост.
  
  
  Слабо Хсян отново се опита да вдигне пистолета.
  
  
  'Кой си ти?' той извика. "Кой си ти, който така добре убива?" Шило сверкнул надолу.
  
  
  В последния, кратък миг от живота си Хсян чух две неща.
  
  
  Капе кръвта му в снега.
  
  
  И име: "Ник Картър".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картър
  
  
  
  Човек, който продава смърт
  
  
  
  Име на оригинала: The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  
  
  
  
  Xiang Шу Ян чакаше. Един от полярни нощи. Той скорчился в окъпан от лунна светлина снега, като дракон, готова да атакува. Го ноздрите му трепнаха и се освобождава клубове двойка. Очите му лудо, които търсят по своя отпечатък.
  
  
  Бял камуфляжный халат малко закрилял го влакнести тялото от рязък вятър и отрицателни температури. След него, протегнал лапи в постоянно променящия снега, да го мъртви ездовые куче. Неговата шейна раздавила воющая разярени кучета. Отрова, сега Xiang знаеше. Бавно действащ отрова. "Няма значение - помисли си той. Xiang повече не помислих за бягство. Той вече не мислеше за оцеляване. Той мислеше само за смъртта и пистолет на бедрото, който е трябвало да го убие.
  
  
  На стотина мили на изток, далеч в дебрите на призраци, все още smoldered руините на делото на живота му. Писклив вик на зверски бесен се откъсна от гърлото му при път, когато си спомням за всички години, които той е вложил в това, и за този жесток, внезапно разрушаване. Неговата лаборатория. За миг той предался мисли, за което тя е предназначена. За миг той се представи на разрушенията, които е трябвало да предизвика.
  
  
  Той представи себе си огромни полета на американската пшеница, забавен растеж и разлагащи се под жаркото слънце, испачканные и воняющие смъртоносни гъбички от неговата лаборатория. Той видял, как руските бюрократи отчаяно се нуждаем от нови запаси от зърно за гладните населението, които те никъде не могат да намерят. Той несъзнателно се усмихна.
  
  
  Но всичко това не стана само за част от секундата. Вятър нарежете усмивка на устните му, напомняйки, където той е бил, и който променя съдбата си. Награди Xiang Шу Яну не ще. Той се провали. И неговите лидери са били недоволни от това.
  
  
  Но той не се срещне с тях лице в лице. Хсян знаеше, че той ще умре тук, в снега на диви простори, в тази безкрайна нощ. Но преди той да може да вкуси смърт, тя ще задоволи жаждата си за убийството: ще убие този американец.
  
  
  Xiang беше сигурен, че скоро ще пристигнат висок американец, защото този американец е бил дотошным човек. Той внимателно е убил Сунга и Цзян, самоучек-убийци. И след убийството на тези две часови той да положим всички усилия, за да положат запалителни бомби. Лабораторията е напълно разрушен.
  
  
  Американец нанесе удар, когато Xiang заспа. Да го събуди последните приглушени експлозии, и той видя как пламъците излизат от всички врати и прозорци.
  
  
  Той се затича към своите салазкам и кучета, за да избягат от тази далечна фигура, американец, за който ескимосите шепнеха в южното селище по-рано тази седмица.
  
  
  Когато кучетата са загинали в пътя, Съкрати знаеше, че американец е взел предпазни мерки. Той нямаше да позволи на Сяну избяга, така че е ясно, че американец не е този човек, който може да оставят нищо на случайността. Той ще дойде, за да установи смъртта Сянга.
  
  
  Xiang пълен с чувство на гняв. "Умри, проклет американец", прошепнал той на нощта. "Умри на първо място".
  
  
  Един час, два. Той седеше клекнал, накисване омраза. И ето, най-накрая, послышался слаб на поднимающемся вятъра лай на кучета.
  
  
  Xiang бързо извади дясната си ръка от своя ръкавици с овчиной и го постави в джоба на своята якета. Пръстите се страхуваме около автоматичен пистолет. Китайците го знаят като Type 54, ги копие на руския 7,62-мм ТТ М 1933 г., Токарев. Xiang бавно извади от джоба си пистолет и взвел затвор с една от осемте патрона "Маузер", достатъчно тежки, за да пробие нозете на бор. След това той потъна корем в снега точно между следи, останали му счупени нартами, и погледна за визир на вашата оръжия.
  
  
  При светлината на луната ще бъде лесно. Ясно очерченная целта се приближава към него точно пред себе си. Хсян пъхна пистолета обратно в джоба си, наведе главата си на бялата капачка и стана почти невидима в снега. Тогава той започна да брои. Американец ще бъдат добри кучета, скоростта на които може да се стигне до тридесет и пет километра в час. Но с умора трябваше да се справям: двадесет и пет в час. Повече от две минути и половина на километър. Четиристотин метра в минута. Седем метра в секунда.
  
  
  Когато той отново чу звук, той стана по-ясно. И, насторожившись, той може да се разграничи звуци от различни кучета. Миг по-късно послышался скърцане със шейни.
  
  
  Хсян извади пистолет. Той не е виждал шейна, докато те не се оказаха на стотина ярда от него. Той изскочи от снежна засада: състезава за кучета, ухабистая купчина покрити с одеяла един проведе по цялата дължина на шейната, а след това на висока тъмна фигура, высовывающаяся от задната част на шейната, покачивалась чрез призрачен пейзаж.
  
  
  Xiang бавно преброи до десет, откри огън. Погледна през козирка на главата на тъмната фигура зад падащ кучета, Xiang видях малък кок, може би, главата и коса, за миг се появява в лунната светлина, преди да се потопите в сняг. Но неподвижен шофьор и лай на куче продължава да се състезава.
  
  
  Xiang, стреляли отново и отново. И отново. Кучета, шейни и души продължават да вдигат шум, нависая над засадой. Сега той нямаше как да пропусна. Показалец Сянга отново обвился около спусъка на куката. Пистолет изтрещя отново.
  
  
  Своята визия местят диви очи кучета, езици, стърчащи от слюнявых пастей, лапи, скрежетавшие по метельчатому сняг, като бутала убегающей адской машини. Xiang се изкачи на колене и отново е уволнен през интервал между него и фигура в тъмно яке. След това той се спусна с траекторията на мчащихся шейни.
  
  
  Наблизо, когато лети шейната, Сянг видях, че има фигури, няма лице. Парка е била празна. Той прекарал своите скъпоценни куршум на плашило. В следващия момент той видя как товара на шейната се е увеличила, когато вылетело от скривалището си под завивките.
  
  
  Тънък нож блестнул в лунна светлина.
  
  
  Хсян flailed пистолет в главата, когато шило удари го, като го изпратите по гръб в снега. Силна ръка хвана го за китката и раздробила кост.
  
  
  Хсян се опита отново да вдигне пистолета.
  
  
  Той извика. - 'Кой си ти?' "Кой си ти, който така добре убива?" Движение светна шило.
  
  
  В последния един кратък момент от живота си Xiang чух две неща.
  
  
  Как капе кръв в сняг.
  
  
  И име: "Ник Картър".
  
  
  
  
  
  Глава 1
  
  
  
  
  — Ти си съвсем сигурен, че Хсян е мъртъв, Ник?
  
  
  Има моменти, когато Дейвид Хоук може да дразни, и това е един от тези моменти. Отговаря на централата в О във Вашингтон, докато го смачкан костюм от туид пропах следното го евтини пури, Хоук е заснет в собствената си постановка "Перфектен бюрократ".
  
  
  Кафява папка с надпис "Картер-Хсян" лежах пред него по диагонал, и Хоук, да се дърпа за един фас, да положим всички усилия, за да се уверите, че аз няма да видя нищо от съдържанието му. Освен папки и пури, неговото най-патерица е стара перьевая дръжка, която продължава да пише в папката, докато аз описах събитията в Арктика.
  
  
  Погледнах към часовника си и се загледа в синьо облак дим, нависшее над прошарена глава Хоук. "Хсян мъртъв точно петдесет и четири часа и седем минути и шестнадесет секунди", — казах аз.
  
  
  Перо Хоук продължава да се надраскат хартия.
  
  
  "Той два пъти вонзили в гърлото шило. Първото рана боли сънната артерия, на второ е открила трахеята. Тялото е все още там. Ако искате да отидете и да видите тяло, мога да ви кажа за него надлъж и нашир.
  
  
  — Ами-ами, Ник, — каза Хоук. — Не е толкова враждебно. Вие знаете, как стоят нещата с нашите във Вашингтон. Ние живеем на хартия бюрокрацията. Как още можем да оправдае себе си? Такива агенти, тъй като вие, плейбои Killmaster, ще получат всички удоволствия, всички приключения, всички пътувания. Не жалей ни тези няколко нещастни моменти.
  
  
  Хоук се усмихна ширина около с дължина окурка му пури. — Добре, Ник — каза той. 'Благодаря ви. Не само от свое име и АХ. Има някои висши държавни служители, които искат да знаят, че те ценят това, което там направиха".
  
  
  Аз издава съответните звуци на благодарност.
  
  
  "Хсян е работил, за да доставят на нас много сериозни проблеми", — каза той. — И аз се страхувам, че сега ще видим повече такива като него. Освен, че това е доста скъпо хоби, войната се превърна в ужасно рядко. Това е война по старомодния начин, с армии и оръжия, с масови разрухата в открито поле.
  
  
  Хсян е бил войник на новия тип: икономически войн. По-малко копия, повече мозък. Почти хирургическа познаване на вените на световната икономика и желанието на маниака се отвори ги. Резултатът си остава същият: смъртта на нации и народи, ниспровержение всички цивилизовани системи, генерирани от живота. Но цената на операцията по-долу, както и целите лесно да се скрие".
  
  
  Хоук извади от устата си пура и се наведе над бюрото и заговори много бавно, много ясно и много замислено. - Но опасността не е по-малко.
  
  
  Той махна с ръка пред лицето, като почистване невидим ужас.
  
  
  "Вие сте видели на цъфтежа сакуры по пътя насам?" - попита той.
  
  
  — Да, — казах аз.
  
  
  "През пролетта на Вашингтон може да предложи", каза той.
  
  
  Аз го погледна рязко. Познаването на неговия странен начин да достигнат до дъното, трудно ми е има съмнения в това, че той се опитва да обременить мен някакъв конторской работа. Аз трябваше да го знаят по-добре.
  
  
  "Колкото и да е добър, нито е във Вашингтон — каза той, — предполагам, че има места и по-добро".
  
  
  — Не е за теб, — казах аз.
  
  
  Хоук се засмя. — Какво ще кажете за ваканция, Ник?
  
  
  Моите вежди взметнулись до линията на растеж на косата, но преди Хоук успял да се насладите на малка изненада, аз отново се понижава.
  
  
  Попитах. - "Що за шега?" .
  
  
  'Шега ли е?' — каза той, закуривая още една своя мръсна пура.
  
  
  — Ти си ме чувал — казах аз.
  
  
  Хоук играе обиженную невинност. Някой ден ще ви платя на някого много пари, за да го е направил за него копие на "Оскар". — Защо си сомневаешься в мен, Ник? Някога съм се лъгал за теб?
  
  
  Ние двамата трябваше да рассмеяться.
  
  
  — Сериозно — каза той. — Какво ще кажете за пътуване? Той се отпусна на облегалката на въртящи се столове, очите му са учили в тавана, ако това е карта на света.
  
  
  "В някое приятно и топло място, където можете да се отървете от арктически студ", — каза той.
  
  
  Чаках, нищо не е казано.
  
  
  "Ах, нека да вземем, например, на Френската Ривиера. Чувал съм, че в края на пролетта там е красиво, колкото пъти преди това, тъй като там се стичат туристи. Място като Венеция. Имам достатъчно информация. — Чуйте — казах аз. "Ти говориш за почивка или за работа?"
  
  
  Идеята Хоук се за честен отговор е нов въпрос. — Ти знаеш ли, който сега е в Ница?
  
  
  — Кажи ми — казах аз.
  
  
  "Просто една от най-добрите филмови звезди на Америка".
  
  
  Аз казах. - 'Наистина ли?'
  
  
  — Да, наистина — каза Хоук с акульей усмивка. — И тя, изглежда, също една. Снощи тя беше там, съвсем сам, в Двореца Медитерране , играе и проигрывала на рулетка, и никой не можеше да я утеши. Хоук поклати глава от "тъга" на всичко това. — Добре, — казах аз. 'Предавам се. Кой е това?'
  
  
  Очите му леко намаля, когато той отговори: "Никол Кара".
  
  
  "Никол Кара, — казах аз, — загина в самолетна катастрофа преди четири години".
  
  
  'Наистина ли?' — каза Хоук, слагал моя билет за самолет през масата.
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  Той е истински изрод.
  
  
  Стоях и гледах на него в стъклена клетка, без да забележи нищо, освен работата си. Малка птичья главата, нервните очи проблясват за чифт очила, примостившихся на дългия клюн на носа. Го костлявое тялото дергалось от нервно напрежение, като че ли той винаги щеше да избяга, когато се уплаши. Никотинови пръстите перелистывали снимки на неговата покрит с пепел масата. Един в малката стая с добър преглед на своите шкафове за документи, които стояха там, като налагането редиците надгробни камъни на един претъпкан гробище, той се чувстваше в стихията си. Хьюберт Уиклоу, фен на факти, пазител на спомени, носител на забравени данни. Империята му е прашните архиви на Единна национална информационна агенция.
  
  
  Лъчи на светлината, пробившиеся през замърсен ню йорк въздух през високите прозорци на стаята, носеха единственото облекчение. Въздуха увисна неподвижна и с тежък от проникването на прах в стаята.
  
  
  В този огромен мавзолей забальзамировано миналото: журналистически останки полковников, управлявали някъде в Латинска Америка, седмица или месец; убиец, чиито престъпления возбуждали обществеността на около четиринадесет дни; измамници, спортисти, президенти, премиер-министри, прокудени царе, огромна интернационална низ от хора, които за миг пое мрачна внимание преса, а след това проскользнули по-нататък, за да бъде почти забравени. Но не Хюбърт Уиклоу.
  
  
  В гигантски кътчета на ума му се трупали имена, факти, данни и статистика, като съкровище скряги. Това, което той не можа веднага да си спомня по памет, той можеше да се намери за около десет минути се достига от миналото, подобно на гроба кутии своите картотечных шкафове.
  
  
  Има хора, които могат да направят такава памет е печеливша, но само не Хьюберт Уиклоу. Поставете го сред непознати, накарай го да действа и кажете му, като забогатеят, като предоставя само простият факт, и всичко, което се задълбочат от тънките, дергающегося устата, беше безпомощен заекването. Той повдигане на рамене и протягивал ръце с дланите нагоре. Той леко поклати глава. Капки пот се играе на челото му и избута по носа.
  
  
  Хьюберт Уиклоу беше надарен странно и коварен гений. Изрод е за него добър дума. Един приятел също.
  
  
  Аз изчиства гърлото.
  
  
  Вздрогнув, той вдигна очи. Ръка се допря до купища снимки на пода. Лицето му покраснело. Ръка шлепнула по тлееща в пепелник цигара, промахнулась и върти цигарата по масата.
  
  
  — По дяволите, — каза той. 'Проклятие.'
  
  
  — Успокой се, — казах аз. "Това просто съм аз."
  
  
  Той успя да намери своята цигара, и сега, прегърбен над наполовина в стола си, той усърдно търси снимки под бюрото.
  
  
  Думите му закружились през кълба дим. — Позволете ми първо да премахнете кашата. Ей там. Проклятие.' Чух, как той си е ударил главата в масата отдолу, а след това се появи отново със своите снимки; покрасневший, но доволтный.
  
  
  Той внимателно ги сложи на масата, стана и се протегна. — Как си, Ник?
  
  
  — Както винаги, — казах аз. 'А ти?'
  
  
  "Аз правя всичко, което мога", — каза той.
  
  
  Той взе купчина снимки от стола в ъгъла на своята стая и да ги постави на пода. — Седнете — каза той.
  
  
  'Седна.'
  
  
  Пристроив своя скелет обратно на въртящо се кресло, той тури една цигара, запали друга, приставил си до ъгъл на устата и бързо се проточи. Пепелта, летящ във въздуха и се приземи му риза. "Все още объединеные преса и телеграфни услуги?" Този псевдоним бе единственото, което той някога е насочена към забранената тема на моята работа. — Наистина, — казах аз.
  
  
  "Ами, че ние можем да направим днес, за нашите колеги-журналисти?" — попита той с усмивка.
  
  
  — Имам нужда от информация — казах аз.
  
  
  Хьюберт се плъзна напред по масата. — Разкажи ми за това — каза той.
  
  
  — Никол на Кара, — казах аз.
  
  
  "Почина на 3 март 1972 година в самолетна катастрофа на летището във Франкфурт, в резултат на което загинаха тридесет и шест пътници и екипажа на "Каравеллы", наетата..."
  
  
  Аз вдигна ръка. "Хууууууу ".
  
  
  "Аз не искам да накара да се чувстват, че на мен вече не са там".
  
  
  — Това дори не ми е минавало през ума, — казах аз. "Нека се спрем по-подробно. Първо, сигурни ли сте, че тя е мъртва?
  
  
  'Без съмнение.'
  
  
  Попитах. — "А вие никога ли не сте чували нищо обратно? "Съмнение в опознании тел Слухове, които вие винаги чувате в такива случаи: не е съвсем умрял, ужасно изуродован, заключени някъде в санаториум?"
  
  
  — Не, — каза Хьюберт. — Тя е мъртва. Никой, дори и фен клуб, не изрази друго мнение".
  
  
  "Никога няма индикация за противното?"
  
  
  "Не, абсолютно не".
  
  
  — Добре, — казах аз. "Втори и последен въпрос: да предположим, че се срещам жена, която изглежда точно като Никол Кара, така да се каже, пълен с двойници. Откъде да знам, тя е истинска или самозванка?
  
  
  — Трудна задача, — каза Хьюберт. Той изнесе цигара, постави ръце зад главата си и се отпусна назад, със затворени очи. — Никол на Кара, — промърмори той. Никол Кара. Вие трябва да знаете неговите данни. Тегло, ръст, цвят на очите, на косата. Тя е руса по природа или е бил. Той говореше замислено. "Най-важните данни — това е просто факт. Имате нужда от нещо специално, което не сте виждали по филмите".
  
  
  'Ето точно?'
  
  
  "Като малка бенка, много силно от вътрешната страна на левия си бедрата".
  
  
  'Какво?'
  
  
  "Нещо повече от просто слухове", — каза той. "Аз не мога да си спомня, къде съм го прочел, но аз вярвам в това. Мисля, че можеш да разчитате на това, Ник. Това е най-доброто, което мога да ви предложа.
  
  
  Аз станах и стисна ръката му. "Аз не знам, как го правиш, — казах аз, — но ти си чудо".
  
  
  Хьюберт си позволи доста ухмыльнуться и се изправи. "Има и още нещо, което ти може да се наложи да се знае, Ник". Аз се отказах от него въпросителен поглед.
  
  
  "Вие сте вторият човек, проявляющий голям интерес към Никол Кара, който влезе в мен през последните шест седмици".
  
  
  — Отдръпни се, — казах аз.
  
  
  "Както знаете, Uni-National News има отношение не само към пресата. Ние също сме търговска агенция. Всеки, който желае може да влезе тук и да закупите това, което ние предлагаме. Това е В основата на фотографията, най-вече за книги. Около шест седмици насам-натам отиде човек и исках да си купя копия на всички снимки Модели в нашия архив".
  
  
  "Вече са били тези искания, нали?"
  
  
  — Понякога, — каза Хьюберт. "Обикновено, обаче, те първо идват тук, за да разгледате всички снимки и чак след това им кажете, че те искат. Този човек е купил не се търси. Това е първата характерна черта.
  
  
  — А вторият?
  
  
  "От друга страна, в последните няколко години не е имало особен интерес към Никол Кара. След смъртта си е бил освободен няколко книги. Излезе за еднократна употреба мемоари на фен-клуба. И това беше всичко. След това ние получихме заявка за една снимка, за да илюстрира една популярна история на тези години. Така че питам за него, всичко, което имахме, беше втората му уникалност".
  
  
  — А третият? .
  
  
  — Имаш момиче на име на Rado. Това беше твърдение, а не въпрос.
  
  
  Rado — доста смъртоносен приятел, по-точно, пистолет тип Люгер. Тя никога не е била далеч от мен. Не повече от Уго, мое шило и Пиер, газова бомба.
  
  
  — Този човек е такъв тип момиче, — каза Хьюберт. "Под лявата подмишница".
  
  
  'Как изглеждаше?'
  
  
  — Проведено сред учители, — каза той. — Един от тези широкоплечих, коренастых видове. Лицето като неандерталец. Очите са скрити зад слънчеви очила. Белег на лявата скуле, около два и половина сантиметра.
  
  
  — Той каза, че щял да направи с тези снимки? "Това беше почти всичко, което той каза. Той каза, че един човек, на които той е работил, е бил луд по нея.
  
  
  — Ти знаеш името му?
  
  
  Хьюберт претърсени в купчина квитанции в чекмеджето на бюрото. "Ти хареса, Ник", — каза той, като изберете една.
  
  
  Погледнах на хартия, която той ми протегна ръка. Подпис на клиента е на дъното. До драскулки, които са опозорили ще срок от шест години, дете на Джон Смит.
  
  
  "Тя е толкова прекрасна, колкото изглежда", отбеляза Хьюберт. Трябва да бъде, в това, като погледнах към стария си приятел, е нещо обвиняющее, защото гласът му звучеше почти като отбрана. — Хайде, Ник. Откъде можех да знам? Всеки може да влезе тук и да купи всичко, което иска".
  
  
  — Не обръщай внимание на мен, — казах аз. — В края на краищата, този човек може да е съвсем невинен. Може би това е просто съвпадение.
  
  
  "Разбира се", каза Хьюберт, когато вървях към вратата. 'Има и такава възможност.'
  
  
  Аз отново стисна ръката му и се сбогува. Той продължаваше да гледа, докато вървях по дългия коридор към асансьора.
  
  
  "Довиждане, Ник", — чух аз гласа му. 'Погрижете се за себе си. Внимавай.'
  
  
  
  Глава 3
  
  
  
  
  'Погрижете се за себе си. Внимавай.'
  
  
  Тези думи не можеше да заглуши дори яростен рев на двигатели на тридесет хиляди фута над атлантическия океан. Всичко това беше зловещо. Отпуск, който не е бил на ваканция. Проклет Хоук. Красива момиче, което може да бъде или да не бъде мъртва.
  
  
  Погледнах на своя поднос с храна. От морето кафяв сос, окружавшего парче недожаренного месо, като очите cyclops, загледа уплашен парче лук.
  
  
  Сянка премина мое мнение.Чух как стюардеса попита. - 'Не е гладен ли си?'
  
  
  Аз поклати глава.
  
  
  Нейната дълга, тънка ръка е минал пред мен, за да вземете тавата.
  
  
  Аз изпревари като чаша уиски. — Това ми харесва — казах аз. — Може би това ще ми помогне да заспя.
  
  
  — Да, — каза тя. — Това също е един от начините. Погледнах в няколко ярко-сини очи и озорную усмивка.
  
  
  "Чух, че има и други напитки".
  
  
  — Да, — каза тя. — И по-добре за твоята черния дроб.
  
  
  Аз запали една от своите цигари със златен мундштуком. — И за белите дробове също, мисля.
  
  
  — Да, — каза тя. — За леки също. Ще останете в Париж?
  
  
  'Няма. Имам обмен полет от Орли през четиридесет минути след като сме там приземлимся.
  
  
  'За съжаление. В противен случай бих могъл да ви покаже забележителностите.
  
  
  — Да, разбира се — казах аз. — Но може би друг път.
  
  
  'Може би.'
  
  
  Тя взе лист и се обърна да си тръгне .
  
  
  "Мисля, че ще е добре да ми донесе още уиски", — казах си отзад.
  
  
  Кървави Хоук, отново помислих си аз. Дори самозалепващи се, не би ми помогнала да.
  
  
  Аз все още бях в лошо настроение, когато в същия ден се приземи в летищните Ница на полета от Париж. От такси, което причини на мен, хотел Beau Rivage на Quai des Etats-Unis , можех да видя слънцето наводнени шир на Средиземно море от едната страна. От друга — почти непрекъсната линия на хотели, вили и високи сгради, толкающих помежду си, като една шепа от поглезете децата на легендарните игрища богатите.
  
  
  Стаята ми е с изглед към морето. През високите френски врати духаше хладен бриз. Аз разопаковани си чанти, сложи Вильгельмину, Уго и Пиер два сгънати кърпи и отнесъл ги на каменист плаж.
  
  
  Цял час лежах със затворени очи, докато слушате нашепванията на вода о бряг.
  
  
  Когато се върнах в стаята си, не е необходимо да се направи обичайната проверка. Не може да се отрече факта, че някой е бил вътре.
  
  
  На масата за закуска стоеше голяма кошница с плодове. От ананас е бяла карта, най-до зелената лента. Почеркът е принадлежал на някой от френското лавочнику, но в автентичността на предавателя съмнение не е имало. "Добре дошли на Френската Ривиера", — гласи картичка. — Нека твоят ваканция ще бъде всичко, на което можем да се надяваме.
  
  
  Хоук - задник! Тъй като аз се върна от басейна, той се труди мен, бесил, засмя мен. Първоначално се предполагаше, че Хсян може да избяга от мен. Тогава той не беше толкова очевидна покана да не е толкова очевиден почивка. В миналото също са били времена, когато Хоук скупился на подробности за задачата. Мога да го разбера. Бяха неща, които той знаеше, не бяха толкова безопасни, тъй като знаех, като се има предвид рискът да бъде схваченным. Освен това не ми задължително е да знаем всичко, за да изпълни своята задача. Но, честно казано, аз нямах представа, защо аз в Ница. Какъв бизнес Хоуку, жив Никол Кара или не?
  
  
  Ръцете ми бяха притиснати в юмруци. И кръвта бясно стучала в ушите. Успокой се, казах на себе си. Да Предположим, че старецът в своята дупка на Дюпоне Кръг във Вашингтон знае какво прави. И тогава, ако вие не знаете какво е това, опитайте се да научите нещо. Просто позволете неща да се случи. Именно това е невежеството ви дава много неприятности.
  
  
  Действие. Това е нещо, от което имах нужда. Тогава, аз винаги се чувствах по-добре. Времето за чакане е към своя край. Взех душ и се облече за вечерта. Във вътрешния джоб на якето ми беше нов паспорт на името на Никола Андерсън. Където и да съм отишъл, пистолет, шило и газова бомба може да ви шокира, особено ако охрана е толкова проницательна, както подозирах.
  
  
  Този път Rado, Уго и Пиер ще останат. Те не са другари на Николаса Андерсън, турист. Но един човек на име Николас Картър в ранг Killmaster О би бил глупак, ако излезе един. Аз остана за яката две остриета, от една рязане на кант . Третото е в колана на гърба си. Те лежаха неподвижно, невидими, окуражаващи и смъртоносни.
  
  
  Имам още ще е време за вечеря, преди да започне вечерна работа. Излизайки от хотела, се обърнах наляво, пресякъл Quai des Etats-Unis на следващия ъгъл и започна дълга извилистую разходка по море до пристанището, за да обядвам някъде на открито, в самота и при светлината на свещи, с печени скариди, рататуем и бяло вино. .
  
  
  Аз не бързам. Сега, когато аз бях готов да действа, аз загубих тази прекомерна стимулация . Аз се радваше на храна и околната среда. От другата страна на пристанището за една нощ влизат яхти и траулери. Небето стана тъмно, се превърна от син в черно. В ресторанта от другата страна на улицата блещукаха светлини. Направих последната глътка вино и са изгасили цигара.
  
  
  Ако имах почивка, тя ще е вече приключила. Беше време да започне.
  
  
  С голи гърди, поддържана млади ръце, тя се надигна от морето и на висока трева и червени цветове, бледо чувствен предвестница на тъмни удоволствия и всепроникающих изкушения за всеки, който е готов да се поддаде на изкушенията вътре кремава на сградата. зад него. Ако статуята е името, никой не би и хрумнало да го добавите. Но като се има предвид ситуацията, входът в казино, може би, тези усилия са излишни. Дамата на Късмета ще е достатъчно.
  
  
  Palais de la Méditerranée на promenade des anglais в Ница не е нито най-добрият, нито най-лошото казино на Лазурния бряг. Въпреки това, то професионално, ефективно и еднакво любезно както към туристите, ограничаващ свой риск десет-двадесет долара за една нощ, така и на играчи, който изисква по-високи цени.
  
  
  На горния етаж двойно извити стълби, водещи към втория етаж, простираща се във всички посоки, известна като Les Velichka de la Mer , аз се обърнах към Секретариата. Зад щанда, повече походившим на гардероба, седяха двама мъже в фраках, бледа, с изглед нечуплив скептицизъм. Редом с тях седеше млада жена с големи очи, облечена в траурное рокля, и споделила своите съмнения относно човечеството, проносившимися, преди да ги уморени очи. Няколко туристи, очевидно, една от многобройните конференции, постоянно провеждани градски съвет на Ница, се събраха край масата.
  
  
  Да си проправят път през тях, сложих си паспорт и пятифранковую монета на тезгяха. Монети достатъчно на билет за една вечер. Петнадесет франка на седмица, трийсет и за месец, шестдесет на сезон. Всичко, което ми беше позволено да направи вътре, аз направих голяма догадку тук. Аз съм пускал на самата късмета си, като заложите на това, че за една вечер, аз ще спечеля нещо, което ми изпрати Хоук.
  
  
  Един от скептични выглядевших мъже отвори паспорта ми "Никълъс Андерсън", се загледа в снимката, а след това огледа лицето ми.
  
  
  Напълних форма, докато той проверяваше паспорта ми в архива в ъгъла зад него. Удовлетворенный, той надраскани моето име на жълтата карта и казино с две бордовыми ивици отстрани и пододвинул си към мен.
  
  
  Двама охранители на входа на Les Velichka de la Mer кивнули ми, когато аз се обърна към вратата.
  
  
  Аз стоях на върха на трите мраморни стъпала, водещи в луксозен зала; зала на различни нива, широка и дълга, като футболно игрище, напълно покрита в червено. Срещу мен алени завеси обрамляли прозорци с изглед към морето. На малки балкона отвън, слънчеви лунна светлина и влажен пролетта бриз, двойки пиели напитки и разговаряли, ако закрием шума на уличното движение. Между мен и балкони отляво и отдясно стояха маси. Рулетка, зарове, бакара, блекджек, écarté , trente et quarante . Под мека светлина кръв-червени екрани върти сребърни шестеренки, карти шепнеха за зелената кърпа, думкали зарове и се стичаха чипове в непрекъснат круговороте загуби и печалби.
  
  
  Аз бързо минах през стаята, като отседнете в един от двата бара, за да пие. Хората в началото на сезона не беше малко. Няколко маси бяха затворени. От време на време над жуженето на драстично раздавался глас: "Риен ne va plus", тогава чух тиктака топки от слонова кост, за стена рулетка.
  
  
  Нищо в обществото не е имало. Американците претъпкан около масите за блекджек и игри на зарове . Група бакара се състои предимно от британци и възрастните хора, както на международната сцена е съсредоточена около масите за рулетка. Там имаше няколко вездесъщите японци в сини костюми, бели ризи и настоящи вратовръзки, два araba, една шепа на гърците, няколко скандинавците, испанци, германци, англичани и американци.
  
  
  Заседание на свободните столове, напрегнат възрастните жени, въоръжени с огрызками моливи, огъване над листа хартия, създават строги система като Д ' Аламбера и Отмяна на полети .
  
  
  Аз застана зад една от тези стари жени за маса, най-близката до входа. Там имах поле на зрение, което не позволи на никого да се промъкне незабелязано през главния вход.
  
  
  Бях дал на един от крупието двеста и петдесет франка. "В чипове по пет", казах му. Банкноти са изчезнали в настолен каса чрез жадную цепка с мед накрайник. От съкровищница, пълна с цветни монети с различна стойност, при мен скользнуло петдесет и жълти дискове. Аз им позволи да дъжда, за да се отцеди в джоб на яке.
  
  
  За известно време аз си позволи да заспи под звънене залози, тракането на колелата, която викове на крупието, слитыми в един безкраен ритъм:
  
  
  - Neuf . Руж. Нарушение. Faites fox jeux. Риен не ва плюс. Кинз. ноар. Нарушение. Vous Faites jeux. Риен не ва плюс. Винт-хуит. Руж. двойка. '
  
  
  Всеки път, когато вратата се отваряше, аз съм с надежда вдигна очи, но напразно.
  
  
  Аз бръкнах в джоба си и започва да прави залози. Понякога на масата вземете моите чипове, понякога се предаваше. Мислите ми бяха само наполовина за колело. Аз съм играл на по-високи цени.
  
  
  Мина час и половина. Заскучав, аз преминах в залагания за отделни номера. Аз сгънат брой на буквите в Нике Картере, довел до десет — и загубиха. Аз сгънат брой на буквите в Николасе Андерсоне, поставени на шестнадесет и отново загубих. Сгъва букви Дейвид Hawk, организирани в девет и загуби. Аз траян броят на буквите в Никол Кара и отново постави на десет.
  
  
  Моята характеристика е само число на зеления лист, шанс 37. 1. Крупието са премахнати запястьем, и огромно колело моделът се върти обратно на часовниковата стрелка. Топка от слонова кост метнулся в колелото по посока на часовниковата стрелка срещу потока от черно дърво, като метеор в нощното небе. 'Риен ne va plus, кресна крупието. Колелото забави. Топката падна от ръба, скочи през стени, да се забави, скочи път, друг и падна в полето на номер десет. Рейк подтикнали към мен купчина жълти чипове и една розова стофранковую.
  
  
  Взех ги, сложи си няколко жълти крупието, направил залог, и се наведе, за да събере останалите.
  
  
  Когато отново вдигна поглед, тя стоеше там, точно срещу мен, от другата страна на масата. Тя е вълнуващо. Медово-руса коса, събрани с загорелого на лицето и перевязанные бледо-зелени ленти, обнажали високи скули, подпираемые красота, която не може да се проследи време. Тънката бяла рокля с ниско деколте, на врата си, за да покаже гордостта си пълни гърди, свисало с богато сложенного на тялото. Видях, че нищо не ви пречи да я твърда соскам притискам до хладка лек плат.
  
  
  Тя полезла в чантата си и извади банкноту на сто франка. "Пет чипа", — каза той на крупието.
  
  
  Той умело обвити с банкнота около дървена диск и нека я в меден канавката ненаситен на простора. Тя взе чантата си под мишката, а с двете си ръце компресиран чипове, като дете, сжимающий планината "бисквитки". Жестът беше толкова невинен, че трябваше да се усмихне. В този момент тя вдигна очи и уставилась към мен през масата, с очи, блестящи като в последната минута изумруди. След това тя отново наведе очи с замешательством на тези скули и продължава да гледате на масата. Изражението на лицето ѝ стана сериозен, мрачен. Протегна ръка между седнали играчи, тя е представил една от своите жълти чипове на семерку. Тя изгуби, поставих на шестнадесет и загуби. Той е дал на седемнадесет и загуби. Той е дал на деветнадесет и загуби. Той е дал на двадесет и шест загуби. Той е дал на тридесет и три и загуби.
  
  
  Десет пъти подред, тя поставяла на едно число, най-лошите коефициенти на масата, и десет пъти подред проигрывала. Сега си дъх участилось, и от вълнение нейните гърди се движат нагоре и надолу, опустошителни тънък плат на роклята си. Ръце с розови лакирани нокти, сжимавшие я тающее съкровище, трепереше, и след още две обиколки, тя е в състояние да задържи това, което е останало, в една ръка.
  
  
  Аз никога не мислех, че играе за удоволствие. Тънък слой пот блестел на врата си отдолу, и веднъж, когато колелото на повернулось, тя прикусила устна. Гледах как пръстите си на дясната ръка извади още една монета на залога от тающего състав на лявата си ръка.
  
  
  Тя погледна към него. Устните положили тъпи думи. — Моля — каза тя. 'Моля те.'
  
  
  Тя постави чип под номер девет. Ритуалът се повтаря: ротация на колелото обратно на часовниковата стрелка, зала в друга посока; в този момент, когато топката падна, се разнесе вик: "Риен ne va plus" и тишината, в която са чакали играчи.
  
  
  Дори и ако не е сляп, всичко, което трябваше да направя, е да я погледна в очите, за да разберете резултата. Две сълзи потекоха от нейната възраст, за балансиране там, да се търкалят по бузите й. Видях как тялото си напряглось. Тя с мъка сглотнула, и сълзите спряха.
  
  
  Тя погледна ръката си. Остава за шест чипа. Нейната дълга кафява ръка обхватила една от тях и я постави под номер двадесет и четири. Този път тя затвори очи, когато на колелото на повернулось. Резултатът не беше по-добре. Не са минали и десет минути, тъй като у нея остана само с два чипа. Вълнението й не намаляла, но сега тя, изглежда, почти от покупката със своето нещастие. Тя не се поколебаха. Тя постави чип под номер тринадесет.
  
  
  — Лъки, — нарича я през масата.
  
  
  Тя ме погледна и се опита да се усмихне. Но тя не можеше да спре да трепери брадичката и устните, а очите й блестяха от сълзи. Тя отново покриващи им, като се избягват очите ми.
  
  
  Аз продължих да гледам към нея. На заден фон в горната част се отваря вратата. Влезе мъж. Той е подобен на това здоровяка, който събира данни за него.
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Той застана там, само част от секундата, преди да му остри очички издирих си. А след това го суперглянцевые черни остри обувки с гръм и трясък, са надолу по стълбите към червения килим. Аз вече се приближаваше около масата към нея.
  
  
  Точно зад нея, усмихвайки се от болни удоволствие, което сморщило му белег на бузата, той вдигна ръка и thrusted си подпухнали пръсти в плътта си на дясната ръка, точно над лакътя. Той е нещо прошепна тя в ухото му.
  
  
  Тя напряглась, лицето му втвърдени от страх. Силна, но внимателният се страхуват да причинят неприятности, тя се опита да избяга от неговото изрично нюх. На нейния тен на кожата виднелись бели петна от груб натиск неговата проницателност.
  
  
  Аз се приближих до него от друга страна, цялата доброта и невинност.
  
  
  "О, ти си там," ехо повтори аз. — Аз вече започнах да си мисля, че загубих по теб. Ако ти някога рулетка, какво ще кажете за едно питие?
  
  
  В последвалия тишина чух как крупието каза: "Единица ". Тя отново загуби.
  
  
  Когато на евтини парфюми окутали му, като смрад от канализацията, както го черен копринен костюм заблестел в мека светлина казино, Поллард Уилоу се понижава на ръка и е написал на мен всичките си умствени способности. Въпреки парфюми, въпреки своя костюм, той винаги ще има вид на човек, който прекарва голяма част от живота си в харчевнях, където мухите шетня над пайове.
  
  
  — Кой си ти, по дяволите? — попита той шепнешком. Това е добър знак. Той не е възнамерявал да направи сцена.
  
  
  "Може, Г-н. Смит? беше моят отговор.
  
  
  Той каза. - " А ?"
  
  
  Аз не започнах да гледам на него. — Е, какво ще кажете за едно питие? — казах си. — Изглеждаш така, като че ли не е зле да се освежите.
  
  
  — Да, — каза тя. "Да, благодаря ви. Разбира се, че мога.
  
  
  — Ами, тогава, това е прекрасно, — казах аз. - "Хайде да отидем?"
  
  
  — Тази дама има среща на друго място, — каза той.
  
  
  — Казваш това, — казах аз. — Но е странно, че той ми не каза.
  
  
  — Слушай, момче, — каза той. — Послушайся имам добър съвет и се махай оттук. Не суи си носа в нещо, което не ви засяга.
  
  
  "О, но тя се отнася до мен," казах аз. — Да сте чували за една млада дама. Тя иска да пие с мен.
  
  
  Лицето му покраснело. "Не заставляй ме питат теб твърде много пъти", — каза той.
  
  
  Ръката му небрежно хвърли яке, умишлено ми показа това, което беше заткнуто за колан, както и с участието ми, че той повече смелост, отколкото здрав разум, и че сигурността Пале де-ла - Медитеране не е толкова надеждни, колкото си мислех. Ако се съди по една част от секундата аз видях това оръжие, ми се струваше, че той подкрепил своя автомобил с мексиканския Trejo .22, Model 1. Мексико, може би, и не е известен на оръжейната индустрия, но тези малки красотками, които са родом от там идват толкова спокоен, като пироманьяк на пороховом кораба. Модел 1 — мръсно и много необичайно оръжие. Той има селектор в горния ляв ъгъл на магазина. Когато се обърнете го и натиснете спусъка, пистолет прави осем изстрела на автоматично на опашката.
  
  
  Момиче задыхалась. — Не бъди идиот, Гуидо, — каза тя.
  
  
  — Аз не мисля, че си го ползваш, — аз му казах.
  
  
  — Аз няма да рискувам.
  
  
  — Надявах се, че ти го кажа, — казах аз.
  
  
  Аз внимателно я взе за ръка, и ние заедно се отправиха към вратата. Зад нас Гуидо промърмори проклятие.
  
  
  Умът му, или че там скрывалось за това неандертальским чело, трябваше да мине през жестока борба, за да се стигне до заключение, или да си спомня, че някой е заповядал да го направи. Той не ми изглеждаше вид, който ще стане гений в раздела за самостоятелно мислене.
  
  
  Междувременно, шансовете са, че той ще открие огън, намалява с всеки изминал дюймом, когато ние се увеличават разстоянието между нас. Гуидо е обучен да действа, а не да мислим, и ако той веднага пристъпи към въпроса, за да обмисли ситуацията, ще имаме достатъчно време, за да се разходят до Париж.
  
  
  Докато аз държани здраво тялото на момичето от линията на огъня, ние се спусна към вратата. При Гуидо повече смелост, отколкото здрав разум, но всяка секунда подтверждала моето убеждение, че той е бил програмиран да избягват ярки сцени.
  
  
  Това беше само преди няколко секунди, преди да сме достигнали върха на стълбите, но това винаги изглежда по-дълъг, когато един от тези доволни куриер клиенти смила нещо в главата си.
  
  
  Преминавайки през вратата, минахме през коридора към лявото крило на стълбата, която две арки спускалась надолу до входа на Двореца, Медитерране .
  
  
  След няколко минути чух тежки стъпки към друг стълбата и гледа на място в тази страна, видях как Гуидо пробягва надолу, почти до нас. Очите му изпод сомкнутых вежди бяха пълни с ярост.
  
  
  Той е бил само на две-три крачки от нас, когато ние се промъкват от предната врата на Двореца в хладна нощ. Търсачи на удоволствия все още идваха, макар и в по-малки количества. Когато се огледа, преди да влезе проскользнули черен "Ситроен" и бял "Мерцедес". Когато минахме покрай статуята на Дамата на Късмета, аз видях, че Гуидо стои неподвижен, закръглен силует на фона на светлините на казиното, той вдига юмрук и въздуха им.
  
  
  — Тичай, — казах аз на момичето.
  
  
  — Да, — каза тя. "Аз знам.'
  
  
  Избягахме по крайбрежния булевард промнад Дез англе. Лека мъгла, идваща дълбоко в сушата към морето, воали веригата на светлините на входа на залива Ангел, като мека кърпа. В тежко въздуха по стълбове безвольно висеше три-цветни флагчета, които е трябвало да поставят на пътя празничен вид. Движението ми се успокои, тишината, разбити рядко рева на двигателя.
  
  
  Странен, зловещ въздуха висеше над брега, усещане за суров гниене, нарастваща по мраке, отблеск истински веселости деня и вечерта, сега множествена крадущейся през нощта.
  
  
  В тишината ние се спусна през светлината и сянката. Тераса на хотел "Уестминстър" беше покрита с жълти лампи, а жълти свещи блещукаха на маси отвън, където възрастните гости, укутавшись от влага, пихме кафе и се борят с обятия самотен сън. За хотела виднелась полуразрушенная вила Прат, една мъртва за витрина от палми и обветренных капаци.
  
  
  Погледнах назад. От Гуидо не е останало и следа. Въпреки това, имах чувството, че ни следят. Ние бяха преминали; хотел "Уест Енд" и музеят Масена , където между палми за проклетият играе прожектори. Отпред, на фона на осветена лунна светлина небе, сякаш пухлая женски гърди, виднелся купол на хотел "Negresco".
  
  
  Спря и се обърна едно момиче до себе си лице . Лицето й покраснело от вълнение, а очите заблестели. Тялото й за миг скользнуло за мен.
  
  
  — Благодаря ви, — каза тя със затаен дъх. 'Благодаря ви, сър...'
  
  
  — Андерсън, — казах аз. "Никълъс Андерсън".
  
  
  — Ами, благодаря ви, г-н Андерсън.
  
  
  — Докато не благодарете на мен, — казах аз. — Не съм сигурен, че вече си се излезе от гората. Мисля, че твоят приятел Гуидо не е доволен от това, което се случи в казиното.
  
  
  — Не, — каза тя. "Не Точно. Ще има повече затруднения. Много повече проблеми.
  
  
  — Кажи ми — казах аз. — Казваш Никол Кара?
  
  
  Тя дълго се взираше в очите ми. Красиво лице, в който невинността по някакъв начин смешивалась с обещанието фин страст, сега безизразно отчаяние.
  
  
  "Много хора вярват в това" — отговори тя. "Най-малко един човек е сигурен".
  
  
  Това беше отговорът, който нищо не решал, но преди да успея да кажа повече, израз на безнадеждност изчезна от лицето си. Тя общо тегловно съдържание на кости вскинула главата. — Г-н Андерсън, — каза тя. — Предполагам, че бихте искали да ми предложи едно питие. Има ли по-добро време, отколкото е сега?
  
  
  Бар Negresco е почти изчезнал.... Огромна стая приличаше на мрачна пещера със слаб розов светлината, избрания от вас, за да ласкае увядшей кожата на старата жена.
  
  
  Ние седяхме рамо до рамо на синята пейка за кръгла маса с мраморен плот, покоившейся на изкуствена леопардовой кожа.
  
  
  Отново почувствах крехката красота на момичетата, топлината я силно бедрата до моя на синята пейка, огъване й гърди, класическа форма на лицето, пищност златисто-кестени, косата ... " емералд вълнението в очите й.
  
  
  Сервитьор в бяло яке гмурна се към нас с заученным унижението на хотела, склонного угодни крайности във вкуса.
  
  
  'Какво искаш за пиене?' — попитах аз момичето.
  
  
  Тя хитро се засмя, като тийнейджър, който са пуснали на воля в кафенето.
  
  
  — О, — каза тя. — Аз наистина не мислех за това. Трябва да призная, че не съм съвсем ценител на алкохол, но веднъж сънувах едно питие цяла коктейл на картата.
  
  
  Размесването на крак, сервитьор изразяваше тиха смес от безпокойство и безкрайно неодобрение приятно бърборене. Имах изкушението е да му предложи стипендия в театрално училище.
  
  
  Ръката на момичето порылась между две чинии с маслини и бисквити, за да изберете картичка.
  
  
  "Ще се опитам това", каза тя.
  
  
  На картата пише: "Роял Negresco 14 F".
  
  
  Това е композиция от кирша, малинов сироп, портокалов сок и шампанско Moet. Просто след като прочетох това, стомахът ми воспламенился от бунт.
  
  
  "Не, аз не мисля, че вие сте експерт", — казах си.
  
  
  Казах на келнера: "Един Царски Negresco". А скоч с лед. Той се поклони и отиде.
  
  
  В бара Negresco е трудно да се скрие. Всъщност, това е чудесно място да бъде много забележим, така че аз бях щастлив да бъде там. Това е и причината, поради която отидох тук, след като сме напуснали казино. Което, от своя страна, ме направи изключително щастлив, че момичето е избрала това място, за да пие. В този момент на битка, аз нямаше да излизам в нелегалност. Исках да научите повече за това момиче, повече за Гуидо и повече, много повече за един човек, който е изпратил на този пещерен човек в Двореца Медитерране. И аз исках е да разбера, при това като се уверите, че мен никой не търси.
  
  
  Все още вечер е бил благословен. Намерих едно момиче. Тази игра е приключило добре. Гуидо ме намери. И ако съм прав, невидим човек ще стане свидетел на нашия прибързано бягство в "Negresco". И тук вечер е не само благословен, но и едва започва.
  
  
  — Мадам, — каза сервитьорът. Наведе през кръста, той щеше да я сложи напитка на кръгла хартия от салфетка с буквата "Императорска Н" и думите "Negresco" и "Ница" в три сини пръстени.
  
  
  "Мсье".
  
  
  Аз се обърнах към момичето и вдигна своята чаша. — За щастие, — казах аз.
  
  
  Тя ме погледна над ръба на чаша. Дяволит и весел поглед изчезна от очите си. Аз отново видях сълзи.
  
  
  "Не, казах аз. — Аз така разбирам, за теб това не е толкова щастлив вечер.
  
  
  — Не, — каза тя. "Разбира се, няма". Гласът й беше слаб и отчаян.
  
  
  "Ако простете ми този груб коментар, — казах аз, — вие знаете за игра на рулетка толкова, колкото и за гуляй, като се има предвид играта си в нея".
  
  
  — Аз знам — каза тя.
  
  
  — Хората винаги така правят — казах аз. "Повечето хора да идват там за да се забавляват, но явно направи впечатление на човек, който се занимава с по-сериозни неща".
  
  
  Тя поклати глава. Дори в мъждивата светлина косата й блестяха . "Не, г-н Андерсън..."
  
  
  — Мисля, че ще е добре да ме нарича Ник, — казах аз. — Добре — каза тя. 'Ник.'
  
  
  — Това е по-добре, — казах аз.
  
  
  "Не, аз съм била в това казино не е за забавление."
  
  
  "Вие сте загубили деветдесет и пет франка," казах аз.
  
  
  — Ти си уделяешь ми много внимание, — каза тя. "Добре, — казах аз, — аз съм един в Ница, и да ви е трудно да не забележите".
  
  
  Тя накратко се усмихна. 'Предполагам, че...'
  
  
  Тя полезла в малката си чанта. Видях бяла носна кърпа, с паспорт, червило и последно, жълта чип. Тя извади го и с едно лесно щракване на мишката сложи на плота, мраморни. — Пет франка, — прошепна тя.
  
  
  "Това е всички пари, които имате, не е ли така?"
  
  
  'Да. Наистина ли е толкова лесно да се види?
  
  
  "Страхувам се, че е така."
  
  
  — Всъщност това не е пет франка — каза тя. "Това е парче пластмаса".
  
  
  Попитах. - "Защо за теб означава толкова много печалби в това казино?"
  
  
  Втори път за една нощ, очите й изучава лицето ми.
  
  
  — Вие не изглеждате като бедна, — казах аз, — вие не изглеждате като гладна. Не изглежда, че имате нужда от дрехи и подслон. Аз не останах с впечатлението, че се опитвате да спечелите почивка или вагон бижута. За алчността също не може да бъде изключено.
  
  
  — Няма.
  
  
  "Но, когато играе, да спечели много пари. Това беше важно за теб.
  
  
  — Да, — каза тя. — Това е той.
  
  
  — Мисля, че бих искал да знам защо.
  
  
  Тя отново изучава лицето ми тези умни зелени очи, сега е студено и дълбоки, като самото море.
  
  
  'Какво виждаш?'
  
  
  "Опасност", каза тя. "Трудностите."
  
  
  — Можеш ли да ми се вярва — казах аз.
  
  
  — Да, — каза тя. — Аз също мисля така.
  
  
  "Освен това, — казах аз, — като само един символичен в пет франка, не сте така много избор".
  
  
  Нейните влажни, топли устни, изгубили плоски бели зъби в неволни усмивки. — Но ако аз не ти доверяла, аз ще си тръгна — каза тя. "Тогава ще се опита да намери някой друг".
  
  
  — Това е толкова важно?
  
  
  'Да.' Тя взе своята чаша и направи голяма глътка.
  
  
  — Искаш ли още?
  
  
  "Аз не съм свикнала да пие, каза тя. "Въпреки това, аз вярвам, че искам още една чаша. Аз не знам дали искам да се пие, за да забрави или да празнуват. Да, Ник, и още една.
  
  
  Аз повика сервитьора, и ние тихо да изчакате, докато той донесе още една "Роял Negresco".
  
  
  Тя направи още една глътка, и когато тя приключи, тя, изглежда, стигна до решение. — Да, — каза тя. 'Аз се доверявам на теб. Надявам се, ти да не си от тези момчета, които помагат. Това не е за мен, не само за момичетата, с която ти един ден се запознах в казино.
  
  
  — Знам — казах аз, успокоява я.
  
  
  "Това далеч надхвърля вас и мен. Да, аз трябва да спечели много пари и бързо. Ти си видял това. Необходимо ми е, за да наемат някого.
  
  
  Аз повдигна вежди в невысказанном въпрос.
  
  
  "Някой много специален", — продължи тя. "Аз дори не знам колко струва. Нали, Ник? Знаеш ли, колко струва да се наеме един убиец?
  
  
  Аз протегна ръка и взе от масата жълта чип. — Пет франка, — казах аз.
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  За миг изражението на лицето е променило в изненада. След това, като завъртите към мен растерянное лице, тя прислонилась към мен. Видях в очите й, сега осветени скандалния огън смарагд, устните приоткрылись, приближавайки се към мен.
  
  
  В следващия момент тя напряглась. Лицето й стана пепельным. Нейният поглед беше устремлен зад мен, на страничната врата на бар "Negresco".
  
  
  Аз се обърна. Гуидо е първият, когото съм видял, на няколко ухмылявшегося. След това аз видях угловатого, жилистого китаец си високо стройно тяло беше обвит в черно от главата до петите. А между тях, сред тези на служителите му, отвратително същество, което аз знам като д-р Уайт. Лотар Инурис. В този момент, когато го видях за първи път, той с всички сили се мъчеше да контролира гнева на спада му, когато той видя едно момиче, готови притискам устни до моите. Той си възвърна изражението на лицето и стянул го в сгъвката на приятелска сърдечност. Това е израз на добре в съчетание с облеклото: добре оформени и син блейзър, сиви панталони, риза, която провозглашала себе си един от най-новите творения Turnull & Asser на Джереминстрит в Лондон, копринен шал и обувки от "Гучи".
  
  
  Но въпреки всички грижи и разходи, които са отишли в дрехите му, д-р Инурис притежава интелект, порабощенным изопачава и мощен привличане.
  
  
  Очите му, эбеновые мъниста, слугите му склонност да крият своите истински намерения, са били засадени в малка сферична глава, увенчанную гъста черна коса, пенирани обилно назад с тесен челото. Самата глава с тънки пурпурни устни и тесни ноздрями в голям нос изглеждаше униформи в сравнение с дълъг и широк торс. И все пак той не дава и намек за сила, а само при мисълта за мекота, коренящейся във вечно да се отдадат на своите чуждите слабости. Ръце от него са необичайни. Дълги длани, необичайно дълги, заострени пръсти, къси нокти. Ръцете на хирурга или душителя. Гладко, безбородое лицето и странна, болезнено-бледа кожа създават впечатлението, че железистое баланс е нарушен, първо разлага тялото, а след това кара ума да служи противоестественным натрапчиви идеи. Той изглеждаше като човек, който получава удоволствие, да причинява на някого болка и покоряването на другите, техния чудат извращениям, които ги управляват. Той гневно издишане. Видях, че си шал, леко зашеметен, оголване на двойна редица брадавици, покрывавших го на тънки бодливи врата, като гротескно яка от сморщенных очите.
  
  
  Други, подобни на него, пресекли пътя ми. Ги сподели дух на самоувереност в успешното извършване на невъобразими дела и вяра в собствените гения, който ги е придобил в непроницаемом имунитет към отмъщение. Още преди да заговори, аз знаех вече на д-р Лотара Инуриса вече като човек, чиято природа не позволяваше нищо друго, освен лъжи.
  
  
  Той се усмихна и се поклони. Той вдигна една от своите гъвкави ръце в нерешительном поздрав и се приближи към мен. Аз станах, за да го поздравят.
  
  
  — А, — каза той. — За миг си помислих, че сме загубили теб. И това би било много тъжно. Но прости ми. Прости ми невоспитанность. Аз все още предстои да се въведе. Позволете ми. Аз съм д-р. Лотар Инурис.
  
  
  В ръка, която той протегна ръка към мен, не е сила. Аз отпусна на него цялата доброта, на която беше способен. — Радвам се да се запознаем, докторе — отговорих аз. "Аз Съм Никълъс Андерсън".
  
  
  "Американец, аз вярвам", каза той.
  
  
  — Наистина, — казах аз.
  
  
  "Скъпи приятели, — каза той. "Европа много ви е длъжна".
  
  
  "Благодаря, че каза, че това, д-р", — отговорих аз. "В противен случай, доколкото прочетох, ни тук не винаги се радваме".
  
  
  — Да, — каза той. "Има хора, които са забравили, но аз не съм от техния брой. За тези, които забравят, по-добро отношение — това е толерантност."
  
  
  "Е, докторе, мога ли да ви предложа нещо за пиене?"
  
  
  Той със съжаление поклати глава. — Ценя вашата щедрост, г-н Андерсън, но, страхувам се, ще трябва да се откаже. Причината, поради която аз съм тук, не хайлайфа, а чисто професионална".
  
  
  Аз застана между него и момичето, което се е намирало на масата. Той наклонил главата си към нея, още повече понижи своя и без това е мек, културен глас.
  
  
  Това беше глас, разрывающийся от намеци. И именно този втори глас имаше за цел да направи впечатление на слушателя. Отличен интелект Инуриса, неговите величествени способности, неговата искреност добронамерени и, ако всичко това се окаже недостатъчно, за опасността от присмех на човек, чиито два другаря могат да се считат за способни да приложите сила.
  
  
  "Ако сте запознати с Европа, г-н Андерсън, — каза той, — и особено от Южна Америка, може би знаете, заглавието на д-р се използва доста свободно. Но в моя случай това е титлата, спечелена и купен след много години упорит обучение. Аз съм д-р по медицина, г-н Андерсън, специалист по хирургия, която в известна степен представлява механично изкуство. Като признава това и не налага намеренията да се игнорира стимулиране на интелекта, аз се опитах да закупите допълнителни специалност. Аз също съм психиатър с практика, която — той сверкнул очи на момичето, — е посветена на най-сложните случаи.
  
  
  Аз помислих, че е нормално да бърка в него с радост. — И така, вие сте капитанът?
  
  
  Аз бях възнаграден вибрация, пробежавшей тялото му. — Да, — каза той, опитвайки се засмеяться. — Предполагам, че така ни наричат в Америка. Много интересен и примитивен термин. Но аз не трябва да се отклоняваме. Тъй като аз и щеше да каже тази млада дама се оказа един от моите пациенток.
  
  
  Аз понижи глас до ошеломленной за поверителност. — Искаш да кажеш, че тя е болна, докторе?
  
  
  Д-р Инурис с всички сили се опитвал да бъда толерантен, но съм виждал, че се борят изпитвам търпението му. — Е, това е доста общ термин, ако е така да се говори. В професионален план всичко е много по-трудно. Но да кажем така, да не се скъса връзката между лекар и пациент и без да се навлиза в технически описания, което млада дама страда от тежко емоционално разстройство".
  
  
  — Разбирам — казах аз. — Ти можеше да ме заблуди. И ти се надяваш, че това е така, казах на себе си.
  
  
  "Не всички емоционални заболявания се проявяват по такъв начин, че те да могат лесно да разпознават неспециалисты като вас".
  
  
  — Предполагам, че не, — казах аз.
  
  
  Д-р Инурис се усмихна. "Аз се радвам, че имате такъв широк хоризонт, г-н Андерсън, — каза той. "Гуидо ясно ми даде да разбере, че вашето поведение по отношение на него в казино е било, как да кажа това на няколко воинственным".
  
  
  — Да, — казах аз. — Но, от друга страна, това си джентълмен, не е точно това, което вие наричате приятелски с тази млада дама. Искам да кажа, че той я е причинил болка, а тя, изглежда, не е особено стреми към неговата компания.
  
  
  -- Аз отново трябва да ви питам за прошка, -- каза д-р Инурис, когато той се обърна към мен с лицемерни сияйна усмивка. "От време на време Гуидо става прекалено усърдни. И аз вярвам, че тя се уплаши моя гняв. Виждате ли, аз не управлява обикновена клиника. Младата дама беше поверена на моите грижи на вила недалеч от тук, и на този етап лечението с него не е уместно да изложи го на това, което ние с вас считаме за нормални социални отдачами.
  
  
  "Миналата седмица — продължи той, — тя успя да напусне вила за неоторизиран екскурзия в казино. Гуидо не е професионален медбрат, и, може би, така че с неговата страна трябва да се очакват грешки. Въпреки това временно изчезване на момичето е много рассердило мен на Гуидо, и той тържествено обеща ми, че момичето вече не ще се изплъзне от неговия ескорт. Въпреки това, той успя да повтори тази вечер.
  
  
  Така че е разбираемо, не е ли вярно, че Гуидо, как да го кажа, доста нетърпелив с нея? И, — каза dv Инурис каза откровено: "Също така е ясно, че е американски джентълмен, вие благородно се намеси, за да я защити от нещо, което е за вас напълно неприемливо поведение".
  
  
  — Ами, докторе, — казах аз, — аз и не подозира, че зад това толкова много. Просто ми се струваше, че вашият слуга нещо е замислил.
  
  
  "Външно често се случва излъже", — каза той.
  
  
  "Да, многда," аз се съгласих. "По дяволите, аз никога не мислех, че тя е болна".
  
  
  Д-р Инурис получили ме потупа по ръката. -- Ами, ами, -- каза той. "От вас се изисква твърде много, за да разбере неща, въз основа на кратко наблюдение, дори медицинската наука понякога някой се отклонява объркващо".
  
  
  — Ясно — казах аз.
  
  
  — А сега, мистър Андерсън, вие ще разберете, когато аз ще трябва да ви помоля да разрешите ми и... ъ-ъ... моя персонал да завърши вечерта си с момиче и да я заведе обратно в нашата вила. Аз не знам, колко сте с нея говорихме помежду си, но ако можете да ми дадете някакъв благонамеренный съвет, ще бъде разумно да погледнете на всичко, което може да се каже, в светлината на нейното заболяване. Понякога тя възниква изкушението да се каже неща, които на пръв поглед могат да изглеждат правдоподобни, но, за съжаление, те са причинени от нейната болест, която, надявам се, в моите сили да се лекува".
  
  
  Аз кимнах в знак на съгласие. — Аз много се надявам, че вие вылечите си, д-р. Изглежда, толкова жалко, че такова хубаво момиче като нея..."
  
  
  "Имам надежда, — каза д-р Инурис. "Но продължителността на лечение, вероятно, може да бъде доста продължителна".
  
  
  — Много лошо — казах аз.
  
  
  "Наистина", каза той, с нотка на нетърпение. — Но сега наистина трябва да тръгвам. Беше ми приятно да се запознаем, г-н Андерсън. Наистина сладък.' Той щракна с пръсти, и Гуидо мести, готов за действие.
  
  
  Тя не е имала нужда. Момичето се изправи и я пъхна чантата си под мишка и се приближи към него. Д-р любезно се усмихна тя.
  
  
  С израз на неудержимого отвращение тя премина покрай докторите и Гуидо до въртяща се врата, през която те влязоха. Висок, чепат китаец блокиран по пътя си, но когато тя се приближи до него, той се оттеглил настрана, за да хвърлят отвори пред нея вратата и тръгна след нея. Гуидо последва нимиЕ1 .
  
  
  "Съжалявам, че побеспокоил вас, — каза д-р Инурис ми.
  
  
  Аз поклати глава: "Колко жалко — казах аз. "Такова хубаво момиче..."
  
  
  "Опитайте се да я забравя, скъпа моя човек," каза д-р Инурис, когато отиде до вратата.
  
  
  — Аз ви правя, — казах аз.
  
  
  — Няма нужда, скъпи приятелю, — каза той елейным глас. — О, — казах аз. — Много ми се от това желание.
  
  
  Лицето на д-р помрачнело. - 'Както искаш.'
  
  
  Аз го последвах до вратата. Бял "мерцедес" застана на бордюра. Аз научих в нея машина, която видях, когато излизаха от казиното. Наблизо стояха момичето, Гуидо и китаец.
  
  
  Д-р плесна с ръце. Той каза. - "Какво чакаме?"
  
  
  Китайец отвори задната врата, след това пристъпи напред и седна зад волана.
  
  
  Сте надмина най своите дълги ефектни краката на момичето се плъзна на задната седалка. Забелязах, че на нея са обувки-лодка на висок ток. В наши дни жените рядко ги носят, но още нито една обувка не е благословен женски справи толкова добре. Вие сте ги виждали още преди няколко години, когато Никол Кара все още беше жива.
  
  
  Д-р Инурис се плъзна вътре. Гуидо затвори вратата и седна на първото. Двигател вече работи, машина отскользнула от бордюра.
  
  
  Гледах, как те напускат, когато запоминал регистрационен номер. Мерцедес затормозил на завой. През задното стъкло видях как лекарят вдигна ръка към красивото личице.
  
  
  След това променил решението си. Огромна ръка се отпуснах, като огромен паяк. След миг от ръцете си остана само палеца и показалеца си.
  
  
  Когато призрачная машина обви зад ъгъла, д-р. Инурис много бавно протегна ръка, внимателно и с усмивка на силно удоволствие, сложи пръстите си в трахеята на момичето и започна да я компресирате.
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  -
  
  
  Аз се обърнах и се върна в бара. Ако Др. Инурис означаваше бърза смърт, той нямаше да позволи на Гуидо да го направя. Може би доктор хареса и бавна смърт, аз не се съмнявам в това. Но ако би искал той да го направи, той ще избера много по-удобно място от задната седалка на колата.
  
  
  Аз отново седна на масата под критичен поглед сервитьора, който изглеждаше няколко лесен, когато се върнах с моя малка разходка навън с д-р Инурисом и страхотен малка банда. Аз не обольщался факта, че сервитьорът е притеснен за сигурността си, или за сметка. Подозирах, че си реален интерес към мене, ако приемем, че съм достатъчно здрав, за да плати сметката, за да разберете, мога ли аз, подобно на много туристи, не знаят, че депонирането, са включени в сметка, и затова му плащат два пъти.
  
  
  Направих жест във въздуха, и тя побърза към масата, леко понижаване на очите си, за да подтикне към мен сметка на ръководство. Когато съм проследил траекторията на движение на ръцете му, погледът ми падна върху и почерк. Тя е на хартия стойка, изкривена струпясване чаши, от които пиеха момиче.
  
  
  Аз вдигна чашата и взе хартията. Докато Др. Инурис и аз излъга един на друг, тя е от тогава много зает.
  
  
  Тя е написала своето послание молив за вежди. "Вила Нарцис ", той каза: "Кап Фера. Помогни ми, за бога. "Това не е подписан, и аз разбрах, че все още не знам коя е тя.
  
  
  Но аз знаех, коя тя беше в правото си ум, въпреки това, което каза д-р Инурис. Красива, отчаян и достатъчно уверен в себе си, за да отиде с призрачно д-р без съпротива. Но от кого тя е била, и остава загадка.
  
  
  Това е загадката, която ще се разкрият до края на вечерта.
  
  
  Но аз трябва да действа бързо. Аз погледна часовника си. Повече от половин секунда, и от д-р Инуриса е голямо предимство. Аз платих сметка, не е дал бакшиш, за голямо разочарование на сервитьора и излезе от "Negresco" през главния вход. Таксито чакаше на пътниците. В "рено" пред опашката на водача, толстолицый мъж, лежал, запрокинув главата, и трудно да сте snored зад волана. Когато аз го потупа по рамото, той веднага се събудил. Той ме погледна, сияеше усмивка, която е смес от животинска самонасмешки и трикове, усмивка на бившия войник. — Мсье, — каза той по такъв тон, сякаш привлече вниманието.
  
  
  Попитах. — Знаеш ли Cap Ferrat?
  
  
  — Разбира се, — каза той.
  
  
  — Вие знаете Вила Нарциссу ?
  
  
  Отговорът е " Да ".
  
  
  — Ти можеш да ме закара до там?
  
  
  — Както желаете, сър. Но съжалявам, това е странно място.
  
  
  'Наистина ли?' — казах аз, идиот отваряне на задната врата му "рено" и в седнало положение. "Кажи ми, защо, докато хайде поторопимся".
  
  
  Машината се плъзна на запад по протежение до настилката и се завъртя на първия завой.
  
  
  "Там никой не живее. Тук безлюден, — каза той.
  
  
  — Ти си бил там наскоро?
  
  
  — Не, не мога да го кажа. Но има вече много години никой не живее, м-сье. Знам това със сигурност. Преди няколко седмици, може преди месец, аз карам покрай него през нощта. Между вили и скъпи каменна стена, а пред портите железни врата. Надникнах през вратата. Светлина не е имало. Смятате, че това, когато в дома няма никой. Тази вила е била такава къща.
  
  
  — Знаеш ли на кого принадлежи?
  
  
  — Не, сър, аз не знам. Правото на собственост тук преминава от един собственик на друг, и понякога присъствието на чужд човек, просто означава, че собственикът е дал разрешение да живее в своята вила".
  
  
  "Рено" сега, за да въведете скорост. Аз съм виждал, как, хотел Beau Rivage изчезна зад нас; а след това ние обърнахме на завой на пътя, която спускалась до пристанището с пътя, вырубленной в скалите, возвышавшихся над морето.
  
  
  "Вили винаги има нови лица, — каза водачът.
  
  
  "Минаваме През Moyenne Cormiche? "казах аз.
  
  
  "Да, господине."
  
  
  Сега се качвахме, и град Ница остана зад нас. Под мен, в дясно, морето лежеше неподвижен под прикритието на мъглата.
  
  
  — Ще бъда благодарен, — казах аз, — ако не довезете ме до портата на вила Нарциси, а позволите да слезе на километър по-рано.
  
  
  — Разбрах, — каза водачът. Вероятно той е добър войник. Дебел и умен, дори тогава. Разбирането, че това ще му даде, ако той ще разбере и да забрави за останалото. На първо място обърнете внимание на себе си и выживайте. Оцеляване винаги е било най-добрата реклама, която войници може да направи за себе си.
  
  
  Той е карал бързо и плавно, наслаждавайки се обадите на един от най-интересните пътища в света. Пътят напред е била празна и той запали няколко жълти фенери, за да се прекъсне завесата от мъгла. Въпреки че нощта беше тиха, скорост на създаваше приятен бриз.
  
  
  — Ето, — каза той.
  
  
  Табела с надпис "Св. Jean-Cap Ferrat вырисовался и пронесся миналото. Вдясно от мен, някъде очерченный светлини, Кап Фера, да, като палеца си, стърчи в морето. Двигател на "рено" заскулил, когато водачът премине на по-ниска предавка, докато се подготвя за слизането Moyen-Корниш.
  
  
  — Ние скоро ще бъдем там, — каза той с нотка на забавление. — Те чакат твоите приятели?
  
  
  Аз не бях против да отговорим на него. — Не, — казах аз, — страхувам се, че не.
  
  
  — Да, ти също, това ли искаш?
  
  
  Поставяйки едната си ръка на кормилото, другата е че той е опипвана под седалката. Когато той смъкна обратно, в ръката си имаше железен лост. Той се засмя. — Може би ти ще можеш да се използва това?
  
  
  'Може би. Но аз обойдусь без това. Благодаря ви за вашата доброта.
  
  
  — Няма значение — каза той. — Странно място е тази вила. Много стара. Много недружелюбая. Това не е къща, където ще се чувствате комфортно и да се радваме".
  
  
  — Аз никога не съм бил там, — казах аз. — Но аз ти вярвам.
  
  
  "Аз выключу светлина", — каза той. "Това ще помогне за вашето ночному визия".
  
  
  Попитах. — Армия?
  
  
  "Чуждестранен легион", — отговори той. "Затворете очи за няколко минути. Аз ще ти кажа, когато стигнем там.
  
  
  След известно време колата спря. — Добре, — каза той.
  
  
  Аз отново отворих очите си. Около нас е кромешная тъмнината. Аз го водачът на купчина банкноти.
  
  
  — Късмет — каза той.
  
  
  Излязох от колата.
  
  
  Водачът высунулся. — Километър направо. От дясно. Каменна стена. Три метра височина. Счупено стъкло отгоре. Портата седем метра. Остър връх. Вътре нищо застанал крадат. Поне преди месец. Но, най-малко на късмет.
  
  
  Той все още се усмихваше, докато машината тихо на заден ход е управлявал по пътя. Чаках, докато престана да го чуят, а след това отиде. Докато вървях, аз се проверява, че остриета бръсначи е все още на място.
  
  
  Парчета мъх постеля на старата стена, като покълването на гниене. Ръжда облупилась на железниците на вратата. На лунна светлина пробивался през плътно сраснали иглолистни дървета, поднимавшиеся от клочков мъгла, и играе над нечесаной трева, торчавшей от земята, като брадата на труп.
  
  
  От пътя малко се види. Само начинът, по който машини, току-що се премества, като се има предвид коловоз в примятой трева. Високи дървета стояха като стражи между любопитни погледи и улица.
  
  
  Известно време стоях на портата и прислушивался. Просто тишина. Никакви кучета, сигнализация положение за моето присъствие. Никакво шесто чувство за обозначаване на патрули, чувство, което много пъти е спасявала ме.
  
  
  Свалих якето си и я хвърли на върха на стената, за да предпазите ръцете си от мръсни парчета стъкло, които лежаха върху камъните, очаквайки, че е любопитен да изтича кръв. Аз скочи, намери надеждна опора и едно движение подтянулся нагоре, дърпа яке за себе си.
  
  
  Нормите в подножието на стената, спря и се вслушал. Само тишина. Пригнувшись и като се използват дървета като скривалище, аз съм се премества напред, успоредно на пътеката. Аз се движеше бавно. Краката ми ступали по мокра трева. Мъгла, миришещи на игли и морска вода, клубился около мен.
  
  
  Аз се качих на хълма и изведнъж видях проблясъци на светлина през дърветата и през мъглата. След няколко секунди стигнах на открито поле.
  
  
  Спрях на ръба на дърветата и видях, че са следи от машини вдясно от мен сгънете наляво, а след това отново се обърна на дясно до входа на вилата. Бял "мерцедес", почти прикрито мъгла, стоеше мрачен и мълчалив на алеята за бягане.
  
  
  Самата вила, с прохладата на студения камък, витающая в нощен морския въздух, вырисовывалась от мъгла, като място на ужасен кошмар. Високо в прозореца, обкръжен от висят на капаци, парче на млечно-бялата завеса лови светлина на луната и се загледа в сцената долу, като невидящее око. На първите Два етажа на вилата бяха тъмни. Светлината гореше в три прозорците на първия етаж.
  
  
  Държейки се в рамките на линията на дърветата, бързо заобиколи къщата. Задната част на страната от друга страна и предната част остава черни и безмолвными. Аз започнах да се доближи по твърда трева. Само тънка завеса покрити десния прозорец. Нараства клякам, надникнах вътре.
  
  
  Това е кухня. Висок китаец седи до мен на гърба на дървена маса и пият чаша димящо кафе.
  
  
  Аз пригнулася и се приближи до другия прозорец, благославяше влагата, която приглушала стъпките ми. Бавно аз отново вдигна глава и открих, че гледам в една стая, в която имаше само едно легло. Гуидо лежеше на това легло, облегнат на главата си към стената, и прелиства списание. Видях как той свали якето си и переложил пистолет с колан в наплечную кобур.
  
  
  Третата от трите осветени стаи се намираше на значително разстояние от първите две. И докато вървях натам, държейки се под нивото на первази, чух гласа на д-р.
  
  
  — Скъпа, — каза той. — Аз много съм се опитвал да бъда търпелив с теб. И аз намирам, че търпението не се възнаграждава разбиране и благодарност от ваша страна; само изневяра и предателство. А сега, за съжаление, търпението ми дойде до края.
  
  
  Сега съм на нивото на прозореца. То е било открито, и глас на доктора, заредена заплаха, е ясно видим. Аз се приближи до перваза. Все още част от тази фина бяла завеса, само частично задернутой, висеше в стаята, като паяжина в гроба. Гледа на място от прозореца, аз ясно видях д-р Инуриса и едно момиче. Д-р съблече якето си и хвърли шал на място, но няколко двойни брадавици все още хвърлят си набръчкана злобна поглед в гънките на копринена превръзка.
  
  
  Видях, че момичето все още беше облечена точно така, както когато го срещнах. Ръцете й бяха сцеплены зад гърба си, като дете, което се отчита за лошо поведение, главата леко склонена и лъскава коса, все още са бледо зелени ленти.
  
  
  — Надявах се, че ще бъдете до мен някаква преценка, каза д-р. "Аз се надявах, че ти дойдеш при мен по своя воля със съкровища, които може да даде само една жена, че ще започнеш отплачивать мен за вярност, която аз ще излее върху тебе толкова ясно и така постоянно. Можете да не ми повярвате, но това наистина е моята най-искрена надежда. Но може би аз прекалено се надявах. Това няма да е за първи път. И затова аз също знам, че това, което не се дава доброволно, може да бъде взета със сила". Момичето погледна право към него. Тя говори бавно и замислено. — Ти си ужасен, — каза тя.
  
  
  Лицето Инуриса исказилось от гняв. Той вдигна ръка и отново се понижава. — Това вече е за втори път за днес вечерта, когато ти си ме провокира толкова много, че ми се искаше да покаже жестокостта на твоя толкова необичайно красив лицето. Но аз не трябва да правя това, нали? Аз, изглеждащо толкова ужасно. Да, аз така го разбирам, ми черти не намират имате одобрение. Други вече са обяснили това ми.
  
  
  — Не ме разбирайте погрешно, д-р, — каза момичето. — Аз не говоря за твоята външност. Аз да кажа за това е по-малко вероятно е прав.
  
  
  'О ли?' — каза лекарят.
  
  
  — Не, — каза тя.
  
  
  — Какво, моята сладка?
  
  
  "Ти ми отвратен, защото ти си толкова неописуемо лоши — каза тя.
  
  
  Д-р засмя на глас, писклив смях се откъсна от него неприлични гърлото.
  
  
  — Лошо — каза той. "Колко малко знаете за зло, за да се говори за него е толкова лесно. Но вие скоро ще научите повече за него, и аз ще бъда ваш водач, вашият учител, партньора си".
  
  
  — Никога — каза тя.
  
  
  "О, да, скъпа", каза д-р Инурис. — И много скоро. Тук, в твоята стая, на твоята легла.
  
  
  Момичето бързо погледна към вратата.
  
  
  Лекарят поклати глава. — Не, — каза той. — Това не ти помогне.
  
  
  Момиче скривилась.
  
  
  В този момент ми се искаше да действа, да се потопите в стаята, за да види д-р Инуриса и да го чуете мек, соул глас. Но аз дръзнах да се успокои. Досега той не е направил нищо, освен клюки. Момиче надживее това. И, очаквайки, че ще ме все повече и повече възможности за да научите повече за това извращенном човека и неговата загадъчна пленнице, която фантастичните лице и безупречно тяло се пробужда му заплаха.
  
  
  Ухмылка жестокост и предвкушения оскалила зъбите му. "Ами, моето сърце", каза той. — Давам ти последен шанс. Дал съм ти всичко, което е в моите сили. Отвориш ли си ми в замяна на това, че в твоите сили, или това трябва да бъде взета от тебе?
  
  
  "Можете да ме вземат, д-р, — твърдо каза тя, — но вие знаете и аз знам, че никога няма да притежава мен".
  
  
  Лицето на д-р побледнело, а челюстта се страхуваме от гнева. Виена pulsated му виске, като змия, свернувшаяся под неговата бледа плът. Той се приближи към момичето, който стоеше тихо и спокойно гледаше покрай него, като че ли вече не съществува. Огромна ръка се надигна и вырвала лента от косата си, които са я на раменете си златен водопад.
  
  
  Гняв проблесна в отблъскващо част на лицето му, усилията за тези няколко секунди, които са били на него, за да вземете зелена лента и я хвърлят на пода. Той направи пауза за момент, за да се справят с това и да се подготвят за хладнокровному атакуван от нея. Момичето продължава да гледа покрай него, като че ли му намерения вече не са го докосна, като бръмчене на мухите.
  
  
  Д-отново протегна ръка. Неговите дълги тънки пръсти затворени в тънките вырезе си рокли, а кокалчетата на пръстите умишлено стоеше в буйни ложбинке между нея и издути гърди.
  
  
  Той направи бързо движение запястьем и стянул плат от тялото си. Тя стоеше неподвижно, когато той стянул плат с рамото си и да я с шелестом падне на пода.
  
  
  Тя не шевельнулась, за да защити своите обнаженную гърдите от алчните възбуда, бушуващ в очите му. Ръцете й висяха по стените. На нея са били само бели гащи и обувки-лодки.
  
  
  Дъх на д-р вырывалось от него, шипя. "Ах, така," каза той.
  
  
  Докато аз съм принуден да се игнорира вопящий в мен глас, призывавший го счупи змеиную шията, ръцете му се плъзна към бедрата си, а бикините са започнали да прерасне в лошо слънчево изгаряне бедрата.
  
  
  Хьюберт е бил прав за Никол Кара, ако тя е била Никол Кара. Тя е блондинка от природата.
  
  
  Леглото е от дясната ми страна, в ъгъла между стената и прозореца. Момиче, все още е фиксирана, е вляво от мен, а д-р Инурис между нея и леглото.
  
  
  Изправяне на коленете, леко задъхан от вълнение и умора, той навити бикините й до глезените.
  
  
  Д-р Инурис се изправи на крака, хвана я за ръката и започна да тегли обратно към леглото.
  
  
  Аз нека си направи една стъпка, друг, просто за да се уверите. От вътрешната страна я лявото бедро бенки не е имало. Съвсем не. Аз след това скочи на перваза на прозореца и се гмурна в една стая.
  
  
  Лекарят се обърна около оста си, за да ме види. Момичето се мушна обратно към неговата връзка на глезен дрехи.
  
  
  Шал падна от шията на доктора, излагайки го отвратителни яка от брадавици. Преди да успея да се преодолее пропастта между нас, той преодоля своето учудване.
  
  
  — Гуидо! той извика. — Гуидо!
  
  
  
  Глава 7
  
  
  
  
  Ъгълчето на окото си видях как момичето вдигна своето изодранное рокля и се притисна парчета плат към своя чувственному тяло. Д-р Инурис е бил затворен, тъй като паяк в капан, да губите време за пристигане на смъртоносния Гуидо.
  
  
  Той не се опита да избяга към вратата. Имам светна в главата, че той, вероятно, се страхува срещнете със своя малък палач в тъмна коридора, а след това да плати глоба за ущербный интелект и промяна в настроението Гуидо под формата на пистолетной куршум 22-ри калибър от този отморозка. И в същото време имах една картина джудже-пещерен човек, спрыгивающего с легла, выдергивающего от под мишниците си пистолет Трейо и пустившегося тичам към стаята на момичето.
  
  
  Като безделник в ъгъла боксьор, д-р Инурис се движи от ляво на дясно покрай стените на стаята, дланта му са разположени навън, като в жесте на помирение.
  
  
  Не бих имала от много време. Д-р представлява една и съща физическа заплаха, като сладка вата, но да ставам между него и Гуидо не е имало никакъв смисъл. Единствената битка, в която той би могъл да се ангажират, е тази, в която шансовете бяха на негова страна.
  
  
  Аз му позволи да се обърне, взмахнув рамо и лявата ръка. Той ритна ме хванете ми дясната си ръка. Аз отпрати удар и прилично, да го удари в челюстта. Той се удари в стената, след това се плъзна надолу, губейки съзнание, кръв струилась от лилаво устни.
  
  
  Аз няма да бързам да се насладят на спектакъл, а се обърна и се втурна към вратата. Късно. Тя беше открит.
  
  
  Гуидо стои там. Trejo е била насочена към стомаха ми. "Стой смирно", каза той.
  
  
  Вдигнах ръце. Аз помислих, че в този момент ние Николаса Андерсън, защитник девойки, които попадат в беда, не е имало конкретна причина да се справят с Гуидо. Това не е абсолютно необходимо.
  
  
  Пистолет остана неподвижен. Д-р е още от този свят. Гуидо се усмихна. — Така е, ти си опаковани това ублюдка, нали? Ами това е всичко, мисля. Но все пак не мога да одобри, приятелю. Това означава лошо за мен. И на мен това не ми харесва. Ти трябваше да избяга, когато ти казах. Сега можете да съжаляваш за това.
  
  
  Остри очи Гуидо забелязали момичето и се разшириха. — Одевайся, — каза той. — И се обади Тьсоенга . Кажи му, че доктор нужда от помощ. И не пытайся лош.
  
  
  Момичето се обърна към нас с гръб, извади от под леглото куфар, избра няколко дрехи и започна да се облича.
  
  
  — Ти, — каза Гуидо, — изберете парче от стената и направи към него ръце.
  
  
  Направих, както ми беше казано. Гуидо проведе имам приемлив за търсене. Вероятно, той доста често е ставал обект на подобни вицове, за да се научат на занаят. Търсенето му може да му донесе пистолет, нож и газов бомба, но той не е достатъчно добър, за да се сдобият с три самобръсначки. Гуидо не е въображение. — Добре — обяви той, — чисти. Обърни се, поставете ръце зад главата си и да ги държи там, докато не ти кажа да ги пропуснат".
  
  
  Зад вратата чула стъпки. Момиче се връща от първото, който носеше кърпа и нещо подобно на малка купа с вода. За първи път видях ръцете му. Ноктите на пръстите на показалеца и мизинцах остана като четырехдюймовые кинжали.
  
  
  "Помогнете на доктор, Тьсоенг ", — каза Гуидо.
  
  
  Китайец кимна.
  
  
  — Ти, — каза Гуидо момиче, — стани и заедно с това с белия рицар, и няма майтап. Аз дошло до гуша от теб на гърлото. Ако това зависеше от мен, щях да застреля двамата точно тук, на място. Тогава аз ще съм спокоен.
  
  
  Китаец преклонил колене до д-р Инурисом, почистване на лицето му с кърпа. Д-р застонал, и му корона свесилась с грозна врата. Очите му моргнули. Китаец продължи избършете го, докато лекарят не отблъсна го настрани, опитвайки се да не го докосна дълги нокти. — Помогни ми да се изкачи, Чанг, — каза той.
  
  
  Китаец го хвана под мишниците и се повдигна нагоре. Той продължи прислоняться гръб към стената. — Дай ми ракия, Чанг, — каза той.
  
  
  Китаец излезе от стаята и след миг се върна с чаша коняк. Д-р окунул своя свинско муцуната в чаша и да вдишате двойки, преди да се пие. Свободната си ръка той ощупал наранена челюст. След това той се обърна към мен с много уморена усмивка. "Никакви реални щети, г-н Андерсън, — каза той. 'Поне за мен. Що се отнася до теб... е, това може да бъде съвсем друго нещо.
  
  
  — Слушай, — започнах аз.
  
  
  Но Гуидо прекъсва ме: "Млъкни — каза той.
  
  
  д-р Инурис я отметна от него, като треньор, който се занимава с тявкающей млад кучето. — Достатъчно, Гуидо, — каза той. "Млъкни."
  
  
  Гуидо яростно го погледна. Очевидно е, че отношенията им не са на привързаност. Гуидо би бил толкова щастлив изпрати на муцуната си автоматичен пистолет на д-р Инуриса като в едно момиче и мен, за да видите как ние рухнем под неговите куршуми.
  
  
  — Ами, г-н Андерсън, аз мисля, че е време и аз да се стигне до някакво окончателно разбиране. Струваше ми се, че съм изяснил ви там, в Negresco, че момичето, което привлече вниманието, всъщност е много болна. И вашето присъствие тук може да влоши и усложни неговата болест. Аз съм готов да се примири с доста драматичен начин, по който вие така болезнено демонстрира своята лоялност, тъй като, както изглежда, никакви щети не е нанесено. Но трябва да се разбере, че аз съм човек на науката и не представлява никаква намеса, когато става дума за много сериозен въпрос лечение на болен човек".
  
  
  — Ако някой в тази стая, и болен, д-р, — казах аз, — така че това си ти.
  
  
  Отново почувствах силата на неговите усилия за овладяване на гнева, който заплаши го смъквам маската благожелательного лекар, за да даде простор на извращенному гняв, пылавшему вътре в него.
  
  
  Тръпки пробежала тялото му. Той направи още една глътка бренди. Очите му гледаха в бай кехлибар течност, докато той завъртане на ракия в ръка. Той започна да се разбере, че съм чувал и виждал повече, отколкото подозираше. — Г-н Андерсън, — каза той с една от своите снисходительных усмивки. "Има такива случаи между лекар и пациент, които изглеждат, как да кажа, странно за неподготвени наблюдател. Сцената, която може да изглежда шокиращо такъв човек, като вас, би бил веднага разбираемо за един от моите колеги.
  
  
  — Престанете, д-р, — казах аз. "Аз не приемам, и ако ти така мислиш, това ти е още по-луд, отколкото съм подозирал, и аз подозирам, че ти си напълно луд и позоришь професията си".
  
  
  Д-р пъхна муцуната си в сферична купа на чаша вино, за ракия и дълбоко вдишване, преди да впиться в мен очи.
  
  
  — Колко жалко, — каза той с тъжна усмивка. — Много съжалявам. За тебе. Вие сте глупак, г-н Андерсън. Ако само ще ме послушахте, може би сега се радват на перспективата да се потопите в много богати изкушения на Лазурния Бряг. Но вместо това на твоя инат принуди ти се намеси в моя план. И това, сър, е много жалко.
  
  
  — Нещастие за вас — казах аз. "Но не и за една и момиче тук, аз ще мисля."
  
  
  — Героите ми забавляют, г-н Андерсън, — каза той, отхлебывая ракия. "Може би си опит датира от уестърни, както и много от вашите сънародници, но ми се основава на факти. И така, аз се надявам, че можете да ми повярвате, когато ви кажа, че, от моя значителен опит, внезапна смърт, отговаря на повече герои, отколкото страхливци. И аз съм сигурен, че това е толкова нежелателно за тях, както и за техните по-малки, но по-мъдри събратя. Но доста философстване. Достатъчно е да се каже, че не сте направили нито себе си, нито за момичето одолжения. А за мен ти си нищо повече от леко неудобство.
  
  
  — Това остава да се види, д-р, — казах аз.
  
  
  — Наистина, — каза той. "И това сега ще се появи".
  
  
  Д-р Инурис поставени на стъклото. — Тьонг, събери целия си багаж и сложи всички в колата. Ние си тръгваме колкото се може по-скоро.
  
  
  Той отново се обърна към мен. — Ето, г-н Андерсън, вие връчиха ми неудобство. Аз трябва да се откажа от този дом сега. Скоро Гуидо, Чанг, аз и млада дама, чието благополучие ви е толкова притеснен, оставим. Ние ще търсим ново жилище, като предпазна мярка срещу евентуални вълнения, които могат да бъдат причинени от хора, на които е станало любопитно да се знае за местонахождението си. И дела, — му тънки устни се отварят в самодоволно усмивка, а очите метнулись към момичето, — ще продължи до своя неизбежен край.
  
  
  Гуидо размахвал пистолет в моята посока. — И че с него ще бъде?
  
  
  "Ах, Гуидо. Скъпи Гуидо, — каза д-р Инурис. 'Имай търпение към мен. Ние выпишем рецепта мистеру Андерсону в точното време. А докато предлагам ви откъсна го в един от избени помещения и здраво да се обвърже там. Посъветвайте се с Работа да дойда с теб. А после, когато Чанг всички упакует, а вие двамата заедно изтеглете микробус, ние ще видим какво можем да направим с болката на г-н Андерсън заради страх от раздяла с тази млада дама.
  
  
  — Ела, — каза Гуидо, ме посочи към вратата.
  
  
  Чанг се присъедини към нас отвън в коридора. В действителност те са доста добър отбор. Чанг, назад пред мен в коридора, остана достатъчно далеч от мен. Гуидо остана достатъчно далеч зад мен, за да не може бързо да се придвижи към ръцете си.
  
  
  В края на стълбата имаше малка полет на стълбите, водещи надолу. В подножието на стълбата, влязохме в една малка стая, празна, ако не броим стол с дървена облегалка и боядисани в бяла боя плот, на който в мъждивата светлина на голата круши, ввинченной в тавана, виднелась спретнато сгънати вестници. Под масата, леко свити, като че ли ги поставят там по предназначение, се простира на въжето.
  
  
  — Седнете — каза Гуидо.
  
  
  Той е ефективен служител. Той е изисквало само минута, за да върже ръцете ми към облегалката на стола и краката на ножкам.
  
  
  — Може да се върви, Чанг, — каза той.
  
  
  Китайец наведе главата си в небрежном лък, след това тихо се изкачи по стълбата.
  
  
  — Аз го изпрати, — каза Гуидо, — защото искам да ви кажа нещо.
  
  
  'О?'
  
  
  — Докторът мисли, че ти си някакъв шегаджия, приятелю. Караш го да се смее. Той мушка цевта на пистолета ми е под брадичката и откинул главата си назад. — Но аз не мисля, че ти си толкова забавен. Ти достави ми много неприятности тази вечер, и на мен това изобщо не ми харесва. Така, че аз трябва да ви кажа, е, че д-р е планирал за вас — може да бъде, той ще ви остави жив — ще умреш. Аз ще се уверете за това как да слезе тук, преди да тръгнем. А после аз ще те убия. Д-р може за известно време се сърди на мен, но той все още не е много доволен от мен. И след около час той реши, че всъщност това няма значение. И така, ти си мъртъв, и съм много щастлив.
  
  
  Аз помислих, че няма да боли, за да накара тази маймуна да повярвам, че тя се занимава с ревльо. — Аз имам много пари, Гуидо, — казах аз. — Ако ти ме отпустишь, аз всичко тебе ще дам.
  
  
  — О, пич, — каза той. "Обичам, когато ме питат".
  
  
  — Ти би могъл да стане богат, Гуидо, — казах аз. 'Пусни ме. Моля те.'
  
  
  — Искам да ви кажа само едно нещо — каза той малко по-силно натискане на пистолет. Той понижи глас до шепот. — Ти ще умреш, приятелю. Той извади пистолета си и бързо излезе през вратата. Аз видях как зад него вратата се затвори и чух как щракна ключалката. Започнах да мърдам пръстите на краката в търсене на колана. След няколко секунди извади острието от скривалището си и вече е работил с въжета. Гуидо, може и флиртува с Никълъс Андерсън, но Николас Картър е съвсем друго нещо. Екскурзия невинен турист дойде към края си. Отне ми не повече от тридесет секунди, за да перепилить въже.
  
  
  Взех вестника от масата. Nays-Матен е достатъчно дебели, за коляно трик. Отворих вестника и я остави сгънат само веднъж. След това обърнах я по диагонал в стегнат цилиндър и согнул два пъти. Крайния продукт е имал гражданските коляно и твърда като скала глава. Това беше евтино оръжие, но смъртоносно.
  
  
  Взех изрязване на въже, върза свободно краката си на един стол и се подаде ръка на облегалката, притискане на вестника зад гърба си.
  
  
  Не трябваше да чакат дълго. Стъпките му загрохотали по стълбите, и ключалката щракна. Лицето Гуидо е ярко червено. Той почука на вратата.
  
  
  — Мръсни копелета — каза той. — Той искаше да Чанг те убия. За да ме накаже. Ами, те всички могат да се глупости за мен. По времето, когато свърша, ти ще бъдеш труп.
  
  
  — Не правете това, Гуидо, — казах аз.
  
  
  "Кончай молитвите си, приятелю", — каза той, идва при мен с оръжията си в готовност.
  
  
  За малко отвори устата, за да си мислеше, че искам да кажа нещо друго. След това аз метнул от прилеп за себе си, и тя craque за ръка с пистолет. Оръжие лети в дъга над рамото и врезалось в земята зад него.
  
  
  Очите Гуидо увеличен. Той приседнал, обороняясь, чувство ушибленную ръка и размесването. Дишането му вырывалось от вздымающихся на белите дробове, когато го адреналиновая система приспосабливалась до скок на болката. Неговите светли очи никога не се отваря мен.
  
  
  Аз отидох зад него, когато той заскользил назад. Той спря да търка ранена ръка. Франциия ръцете си назад, сондиране пистолет.
  
  
  Изведнъж той падна на колене и неговата дясна ръка метнулась с оръжие. Чаках, докато той напълно ще дръпне ръката си, след това натисна вестник го по заетостта. Костта се счупи, и зверски вой паднал с устните му.
  
  
  Някъде на горния етаж чух гласа на доктор... — Гуидо? той каза. "Гуидо! Къде си ти?'
  
  
  Гуидо е отдела в ъгъла в тази тъмна стая сутерен, лицето му исказилось от болка, когато го невредимая ръка метнулась с оръжие. Пръстите му затворени около ръкохватката, когато ми е позволено свое оръжие да го удари по носа отдолу, за ноздрям. Носа му е бил смазан, а парчетата от кости проникнали в неговата обсебен убийството на мозъка.
  
  
  С окровавленного лице паднал писклив плачущий вик. После той падна върху гърба му, рязко и замръзна. Аз се изправих на колене, переложил прилеп в лявата си ръка, а с дясната хвана пистолет.
  
  
  Като вдигнаха очи, аз видях призрачную фигура, одетую в черно, на върха на стълбите. Ръцете му бяха изпънати, и с четири кинжалоподобных ноктите бавно капеше тъмна течност. Той се спря на върха на стълбите, и там за първи път чух, как Чанг казва, и от две думи, които той изрече, имам вените стоеше на тромб.
  
  
  '" Латродектус Мактаны " — монотонно каза той.
  
  
  Благодарение на сомнительному радост на ос обучение по оцеляване знаех, че капе с ноктите: концентриран отровата на паяка черна вдовица.
  
  
  
  Глава 8
  
  
  
  
  Така и беше. Нямаше право на грешка. Или аз съм се освободя от Работа, бързо и точно, или той ще получи от мен и сълзотворен моята плът е един от най-злите отрови, излъчени от всички същества на Земята. Отрова в петнадесет пъти по-силна от тази на гърмяща змия. Но смъртта, ако това е някаква утеха, най-вероятно ще дойде ли скоро поради тази служителите, еквивалентни на отровата хиляди паяци, капеща от всеки един гигантски нокти на този китаец.
  
  
  Той се приближи към мен, като че ли е безоружен, стъпка по стъпка, като някой, който идва в погребалните шествия. Зад него, на върха на стълбата, с насмешливой усмивка гледаше надолу, д-р Инури направи помия прощален жест, сякаш сбогуване с двама играчи на пинг-понг, и изчезна от погледа.
  
  
  Аз отиде по-далеч в стаята и поставил боядисани с бяла боя маса между себе си и приближаване на Чангом. Лицето му оставаше невыразительным, дишане неуморим, тъмни очи неподвижни.
  
  
  Сложих краката си заедно. Не беше време за лошите резултати на стрелба. Бях прав за пистолет Гуидо. Това е "Трейо" 22-ри калибър, модел 1. Дръжка избора е инсталирана на курс: когато съм щракал на спусъка, пред пръсване осем касети, и аз исках да те всички удари на костна гърдите Работа. Ако аз го с цел, наум, е шанс, че част от куршуми промахнется поради възвръщаемост неговия механизъм.
  
  
  Чанг спря в подножието на стълбата, в близост до баня, в сянката, закрывавшей го впалое лицето. А след това си ръце в черни ръкави, тези отвратителни ръце, хипнотично се люлее напред-назад, като студена прелюдия към балет смърт, плъзна през прага.
  
  
  Вдигна пистолета с двете си ръце. Бавно, извити надгробни ръце корчились, като гигантски черни точки в ритуала на представянето, и от време на време капка гъста отрова се търкаля надолу по ногтю на земята.
  
  
  Аз се чувствах като пистолет варира в моята ръка, но поборол желание да открият огън. Аз исках да Чанг се премества по-далеч в стаята, към светлината.
  
  
  Аз внимателно се понижава оръжие, за разтоварване на мускулите и сухожилията от напрежение очаквания. И в този момент Чанг скочи през масата.
  
  
  Няма време за две ръце. Няма повече време за задълбочено прицеливание. Неточен удар на бедрата вдигна пистолета и натисна спусъка.
  
  
  Е имало експлозия... пълна тишина.
  
  
  Страхотна машина на смърт Гуидо засече.
  
  
  Чанг стоеше от другата страна на масата, удряха с пръсти в очите ми. Гмуркайки се, аз съм удари хартиената бухалка, но срещна само въздух, когато той извади ръцете си. Той бързо изпревари маса, движейки се странично, но когато той се движеше, аз правех същото, като поддържа между нас същото разстояние.
  
  
  С интервал само на микросекунда черни, мазни нокти проблясваха напред, като четири стрели, търсейки очите ми. Заби пистолет в джоба, размахва бухалката напред-назад, пада само във въздуха.
  
  
  Всеки грам концентрация в мозъка ми и очите напрягался, за да се прецени посоката и скоростта на всяка потенциално смъртоносна атака Работа.
  
  
  И хипнотични мотиви, които той е плел за мен, са само част от по-замысловатого наброска на стария си план за атака, който в крайна сметка завърши било смърт. Пронзающие въздух ноктите припламвали все по-близо и по-близо, ръцете си все по-далеч раздвигались очите все повече и повече са обтегнати, за да се справи с тъмен слаб трафик. След това е бил момент, безгрижност, остра болка от вонзающихся в плът, пирони, а след това агония и смърт.
  
  
  Ако само смъртта ще дойде за Работа по-рано.
  
  
  Аз определено насочва дубиной му в брадичката, и, когато той отдернул главата си назад, аз от цялата работна сила на лявата ръка на твърди удар на масата му в корема. Той задушава и отшатнулся, но бързо възвърна равновесието и отново атакуваха.
  
  
  Аз се приближих до него, той представи пред себе си на масата. Чанг стоеше на мястото си.
  
  
  Като лявата му ръка внезапно метнулась до очите ми. Аз откинул главата си назад, но твърде късно осъзнах, че това е маневра. Дясната ръка е била насочена надолу, две отровни копия са били насочени към мрежа на вените на китката на ръката ми, която толкала маса напред.
  
  
  В последната минута аз отдернул маса, и Чанг мъчех да компенсира своя ход. Той закъсня. Му кутре, прелетя над целта, а върхът на дългия нокът на показалеца си удари в плота.
  
  
  Дясната ръка съм го удари с бухалка по главата. Той се наведе, за да избегне това, когато аз се обърна масата в друга посока. Аз бях възнаграден крехка потрескиванием. Шипящее дъх, гняв, смесен с недоумение, unhinged от устните на Работа. Четырехдюймовый нокът застана, треперейки, на върха дълбоко в дървото.
  
  
  Аз отново пододвинул до него на масата. Тьонг не искам повече да чуя. Маса пречи му намерения. Като лявата му ръка се търсят лицето ми и очите си, а дясната държеше на масата и се опита да го измъкнат от моя силен нюх.
  
  
  Между нас крашеном бяла боя дърво трепереше опетнен счупени нокти; ръба на не повече от петнадесет милиметра в мека яде като миниатюрна стрела, цялата покрита със смъртоносна отрова от върха до треснутой друга страна .
  
  
  Избягват един от най-високите удари Работа с лявата си ръка, удари бухалка в дясната му ръка, която държеше на масата. Чанг се отдалечи с блясък възбуда в очите.
  
  
  Аз знаех, че той е чакал: един момент на непредпазливост. Когато съм се наведе над масата, за да нанесе удар ми на гърба и врата се оказаха незащитени пред лявата му ръка.
  
  
  Ако той е попречил на място и продължих да се държа за долната част на масата, след това продал било не повече от раната на китката, на чист и последния удар на лявата ръка по врата ми. Това е предложението, което аз не исках да се повтори, въпреки, че Чанг се надявах, че ще го направя.
  
  
  Аз бавно побутна към него маса, заплашително размахвайки дубиной. В този момент, когато дървото отново се оказа в обсега, Чанг ме е извади дясната си ръка и жадно хвана за масата.
  
  
  Ние отново заеха своите позиции за теглене на въже около масата, протегна ръката си към главата ми, а аз скачах напред-назад, се отклонява от неговата безмилостна атака.
  
  
  Изведнъж паднах на колене и се показа изпод масата.
  
  
  Втората дълъг нокът на дясната ръка на Работа отломился и безшумно падна на пода.
  
  
  Преди той да е успял да се възстанови от изненада, аз отново се изправи. И за първи път видях страх в очите му. Оръжието в дясната си ръка, сега е съвсем тъп.
  
  
  Аз отново се хвана за масата. Това е стъпка, която Чанг може да се игнорира само цената на смъртна опасност. Протегна лявата си ръка, той отново скочи на долната част на дървото. И ето ние стояхме там, като два дуэлянта на площ с размер на носна кърпичка, само няколко движения и смъртта е много близо.
  
  
  Аз се бореше с изкушението да се обърне към Чангу, под тези смъртоносни кинжалами, с риск за живота си, за да размозжить му лице един удар на тоягата. С всяка секунда шансовете стават все повече в моя полза. Аз два пъти се намалява арсенал пред мен. Мога да си позволя да чакам. Но Чанг се провалиха. Той се хвърли през масата, поставяйки главата си напред, като човешко копие.
  
  
  Хвърлих прилеп, скочи встрани и сграбчи китката му с двете си ръце. Ноктите си търси моята плът, сякаш няколко тъмни блестящи кучешки зъби. Му мускулесто тяло се проточи в продължение на масата с лицето надолу.
  
  
  Аз оправих една ръка с китката и лакътя му опря в шията му до масата, а другият се отмести ръката си назад. Той се борят с теглото ми и моя нюх, нервите и мускулите разкъсани и костта се счупи. Устата му се отвори в тихата възгласи. Когато аз облекчи налягането, ръката му безпомощно падна на ръба на масата. Тьонг лежа, задъхан. Очите му изрази мъчителна болка и безмерную омраза.
  
  
  Аз отстъпи назад и го погледна.
  
  
  И двамата видяха това едновременно: счупени нокти все още стърчаха в дървото, и аз знаех, че Чанг решил да го арестуват, въпреки болката и цяло ръка, за да го използва в последната си атака. Когато той се качил в своята невредим дясната си ръка, аз го изпревари и му нанесе удар карате по врата на страничната страна на ръцете, а лицето му треснулось за дърво.
  
  
  Ужасен вик се откъсна от нейните вътрешности, и когато тя се завърти, като змия, олюлявайки се напред-назад върху бял олтара на масата.
  
  
  От дясното око се вееше парче от нокътя. Той все още крещеше, когато тялото му сдалось отровата, соскользнув от масата и с глух стуком кацане на пода.
  
  
  Нямах време за губене нито на почит към мъртвите, нито на това, за да продължат да гледат на труповете Гуидо и Работа в тази мрачна сцена. Имах някои дело на доктор Инурису и аз бързо се изкачи по стълбите.
  
  
  Извън къщата чух рев на мотор "Мерцедес". Излязох през вратата точно в този момент, когато машината откидывая чакъл, выехала с пътя на песента и скрылась зад ъгъла на къщата. Аз съм виждал едно момиче на предната седалка, как се люшка с отвратителни луд.
  
  
  Когато стигнах до ъгъла, вили, машина стоеше на върха на склона, спускавшегося към портите. Той щеше да е на вратата преди мен, но д-р Инурис трябва да спре, за да отворите ограда. И тогава аз му догоню и размозжу му череп в каша. Д-р Инурис, трябва да бъде, мислех по същия начин.
  
  
  Вратата отдясно беше открит, и тялото на момичето, закрученное му ръка, вылетело главата си напред.
  
  
  Аз се втурнах към нея, когато машината се дръпна към вратата. Долу завизжали спирачки, когато Инурис рязко я спря и изскочил от колата. В светлината на фаровете, той отчаяно се опита да отвори вратата.
  
  
  Имам в момента, не е имало по него време.
  
  
  Аз коленичи до момичето, и я е взел главата му в ръцете си. Гледаше я в лицето, аз отново чух рев на двигателя, когато Инурис изпъди от порта.
  
  
  Момиче зашевелилась.
  
  
  На изток небето стана по-лек. Мъглата изчезна, и с морето духаше освежаващ бриз.
  
  
  Момичето внезапно дойде в съзнание, очите й се разшириха от страх.
  
  
  — Сега всичко е в ред — казах аз, здраво прегръщане си. "Той си отиде, и аз не мисля, че той някога ще се върне тук".
  
  
  Почувствах как напрежението в тялото й отслабна и след няколко минути тя ме погледна и успя да се усмихне.
  
  
  Това е добре.
  
  
  
  Глава 9
  
  
  
  
  Седяхме на стъпалата на верандата с напитки, които научих от вътре. В скотче, който беше на Инуриса, не е имало нищо лошо. Момичето изглеждаше нормално, с изключение на няколко драскотини по лактите.
  
  
  Аз я попитах не иска ли тя да влезе, но тя поклати глава. Не можех да я обвинявам. В нарастающем разсъмване вила изглеждаше много привлекателен. Парчета отколотой и разбити розова мазилка вздулись, и тъмните петна от ръжда са се разпространили по цялата повърхност, като лопнувшие капилярите на носа на стария пияниците.
  
  
  Не, не можех да я обвинявам за това, че тя повече не иска да влиза. За нея това е наистина от духове къща, със спомени за истинските ужаси по, дори и без трупове Гуидо и Тьонга като допълнителна, ужасно нотки.
  
  
  Тя прислонилась към една от облупившихся дървени колони на ъгъла на стълбите и уставилась към морето.
  
  
  Аз казах, че Гуидо и Тьонг са мъртви. Новина тя възприела кимване, сякаш подобни неща са неизбежни в света, къде е справедливостта винаги върви си свърши работата, а злото не може да се избегне отмъщение.
  
  
  Аз не настоя тя да говори. Тя ще е достатъчно, когато ще е готов. Аз знаех за това. Но първо тя трябва да седнете и да се насладите на свежия бриз, аромат на иглолистни дървета и прекрасна съзнание за това, че тя е свободна от д-р Инуриса и на малката си банда.
  
  
  Запрокинув главата, със златни коси, подобни на възглавницата на старата колоната, тя наслаждалась чист въздух на новия ден.
  
  
  Когато тя най-накрая започна да говори, гласът й звучеше замислено. "Тук е толкова хубаво", каза тя. — О, аз не искам да кажа точно тук, тук, на това място. Искам да кажа тук, по Ривиера, с дървета, цветя, море, небе и слънце. Би ли искала аз да дойда тук в друго време, с някой друг. Но дори такъв човек като д-р Инурис не може да заличи неговата красота. И сега, когато го няма тук, бих искал да остана тук. Поне за известно време. Но това не може да бъде, не сега. Имам още дела. Бягство Инуриса е само началото, поне за мен. Ти не мислиш ли, че той ще се върне, Ник?
  
  
  Аз поклати глава. — Не, той тук не ще се върне — казах аз. — Но това не означава, че той повече не се появи. Аз знаех за тези хора, тъй като по-рано. Те не обичат, когато ги унижавате. Те не могат да позволят да им планове са били повредени. И когато го правят, те обикновено искат да си отмъсти. Те няма да се спре, докато не ще отмъстят, дори ако това отнеме години. д-р Инурис точно такъв човек.
  
  
  — Как ти си ги останавливаешь?
  
  
  — Ти си убиваешь им. Като бясно куче.
  
  
  На нея беше синя работна риза с няколко расстегнутыми бутони отгоре и выбеленные дънки. На сутринта, след нощ на ужас, и в облеклото си, която тя набързо грабна куфара си в стаята, където една грешна стъпка може да накара Гуидо огън, тя изглеждаше също толкова добър, ако не и по-добре, както и през сутринта, в казино, в онзи момент, когато за първи път я видях.
  
  
  Тя подтянула колене и обхватила техните ръце. Тя наведе главата си, за да закрие лицето си златен плащом, закрывавшим всички, с изключение на очите и на челото. Тя ме погледна с върховете на своите племена.
  
  
  "Ти можеш да седнете тук, Ник," каза тя. "Ти ме освободи от д-р Инуриса. Това е всичко, което поиска.
  
  
  — Аз, изглежда, че нещо напомнят за поръчка за убийството на пет франка, — казах аз.
  
  
  Тя вдигна глава и се усмихна. "Аз вярвам договор спазен", каза тя. "Аз не вярвам в тебе някой като Гуидо, който убива за удоволствие".
  
  
  — Далеч не — казах аз. "Но някои хора просто трябва да бъдат убити. И ми се струва, че д-р Инурис — един от тези хора.
  
  
  — Прав си повече, отколкото мислиш — каза тя. — Но това не трябва да ви бъде проблем. Може би аз ще мога да намеря помощ на друго място, ако ми се наложи.
  
  
  — Мисля, че сега е мой проблем, — казах аз. "Възможно е, че след това д-р Инурис ще иска да има нещо с теб, аз си помислих, че и той има нещо за мен. Аз ти казах, че такива хора като него не обичат, когато им пречат в техните планове. И аз вярвам, че малко му нарушени планове. Това може да ме накара да се спи лошо, гадая, където той е, че той заговор, или, може би, мисля си, че той до някаква интрига, която не може да бъде толкова полезна за здравето ми.
  
  
  — Мисля, че си права, Ник — каза тя. — Но ти можеш да се грижи за себе си. Ти не трябва да се тревожете за мен и моите притеснения.
  
  
  Аз се изправих. — Искаш да кажеш, че това е така?
  
  
  Тя ме погледна и нищо не каза. Тя просто погледна ме в очите. Видях как сълзи се обявиха в очите й. Тя поклати глава и тежко сглотнула.
  
  
  Аз седнах до нея и я прегърна през раменете. 'Тогава всичко е наред. Каквото и да е, ние ще го оправим заедно. Е добре?'
  
  
  — Добре, — каза тя с широка усмивка.
  
  
  "Между другото, — казах аз, — мисля, че е глупаво да се създаде печеливша комбинация. Аз няма да пропусна края на този свят".
  
  
  — Благодаря, Ник — каза тя.
  
  
  — А сега едно нещо, — казах аз.
  
  
  'Какво?'
  
  
  "Точно сега, бързо, преди нещо друго да се случи, не може ли просто да ми каже името си и какво е това?"
  
  
  — Това е дълга история, — каза тя. "Защо не да си налее още едно питие и не сядай тук, при колоните, където ще ти бъде удобно".
  
  
  Аз се изправих. "Аз съм готов да направя всичко това. Но преди да направя още една стъпка, преди небето да се срути, или на покрива на верандата, за да падне върху ви, или аз споткнусь за прага и ще съборя си врата, бих искал да знам кой сте вие и какво се опитваме да направим.
  
  
  Това вылетело от нея, като автоматная място.
  
  
  "Казвам се Пени Доун, и ние се опитваме да се предотврати кражба на 15 милиарда долара от Сащ".
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Пени Доун. Аз изрече това име няколко пъти за себе си, докато смесени сладолед със силна напитка, която се изля себе си. Това име я приближи. Това е точно това си бъдеш весел, нейната златна коса, тен на кожата и нейната готовност да приеме това, когато шансовете са се преместили срещу нея.
  
  
  Аз седнах срещу нея в подножието на стълба. "Ами, Пени, разкажи ми тази история".
  
  
  Тя сгуши глава до колоната, за да слънцето обогрело си уморен човек. "Историята на Пени Доун, — започна тя меко и замислен глас, — започва с историята на Филип Доуна, баща ми..."
  
  
  Филип Доун е роден в Китай, в семейството на американски мисионери. Те са живели в провинцията, където те се грижат за болни, помагаха на бедните и къде отиде детството на Филип Доуна. Китайски начин на живот е единственото, което знаеше млад Филип.
  
  
  Сред много от приятелите на младия Филип Дона беше стар човек Джи Шан Джо. Това е постно горбатый мъж с дълги бели мустаци, свисавшими от двете страни на устата. Кожата му приличаше на пергамент, но ръцете са гъвкави, като при млади мъже. В младите си години Джи Шан Джо е известен фокусником.
  
  
  Филип Доун е любимец на стареца в селото, и той е научил Филип някои от своите трикове. Джи любители на пъзели и сложни неща. Той може да прекарва много часове, рязане на елементи, като например сложен кутии, които той е събрал, кутия в кутия в кутия, която може да отвори само този, който знае тяхната сложна, но и проста комбинация. Натискането на едно място, лесно постукивание по различен начин, ще кутия се отваря.
  
  
  Джи Шан Джо научи младия Филип изкуството на тези трикове; и по времето, когато Филипу трябваше да вземат родителите си в Америка, която никога не е знаел, той е станал доста вещ в създаването им. Сложни пъзели Джо... . В памет и в чест на тяхното приятелство старецът даде на Филип от една от своите шкатулок, произведение на изкуството, покрити с прекрасна дърворезба на слонова кост. Филипу Доуну бях на десет години, когато родителите му се върнали в Америка. Той никога не забравил нито един старец, нито някой от неговите уроци. "Животът е пълен с вълшебство", — каза Jie . Shang Джо често се казва момчето. "Никога не знаеш какви трикове тя ще играе или какви чудеса ще направите. Това е най-голямото шоу на всички времена".
  
  
  Докато сте отседнали в Америка, Филип продължи решаване на пъзели и магически трикове. Той обичаше брави. Брави с ключ, секретни брави — всичко това завораживало му. Когато Филип влезе в университет, той учи инженерство, но и в някакъв момент и отиде да работи в една фирма, която е разработила система за сигурност за банките. Това е идеална работа за Филип Доуна.
  
  
  Съвсем скоро в кариерата си той започва да придобива определена репутация, благодарение на ясно магическия талант в проектирането на системи за сигурност. Когато към него се обърнали други фирми, той не е сам в бизнеса. Като се има предвид репутацията му, това не е изненадващо, че правителството скоро связалось с него за получаване на задачата.
  
  
  Золотохранилище и Форт Нокс стомана в САЩ е почти синоними. Но много хора не знаят, че в момента в хранилището на Федералния резерв под Насау стрийт в Манхатън повече злато, отколкото където и да било другаде по света. И когато правителството реши да модернизира това хранилище, той се обърна към Филипу Доуну.
  
  
  Пени Доун се е преместило и поджала крака под себе си. Дадох й още една чаша, и тя отпи, разказвайки своята история.
  
  
  — Добре, че Филип Дон — честен човек, — казах аз.
  
  
  — А, — прошепна тя, — но тази история не е за него. О, тогава, да, — набързо добави тя. "Не се заблуждавайте за това. Пари, злато или бижута, или каквото и да поиска да го защити, това не го смути. За него е предизвикателство да разработи нещо такова, отколкото Джи Шан Джо би бил горд. Ето какво двигало им. Проектиране на замъци, които са прости и сложни едновременно".
  
  
  "Затова модернизация на системата за сигурност при съхранение в Насау стрийт е неговата най-голямата задача", — казах аз. — И той завърши?
  
  
  Тя се усмихна загадъчна усмивка. 'О, да. Той е направил. Това стана най-великият шедьовър в живота си..."
  
  
  Правителството обича да твърдят, че никой не знае комбинация, необходима, за да отвори сейфа, че никой няма необходимата информация, за да проникне в него. Но, разбира се, Филип Доун — единственият човек, който го познава. И оттогава, като той проектира склад, правителството наняло му като консултант за поддържане на качеството на мерките за сигурност. Той внася всички необходими промени в съответствие с последните новости в областта на сигурността или методи за кражба. Той самият взема окончателното решение за това кой ще бъде нает като въоръжена охрана, жизнено важна част от системата на отбраната. Филип Доун би могъл да живее дълъг и щастлив живот. Животът е добра. Той е много уважаван позицията си, той се оженил за прекрасна жена си, и те имаха дъщеря, която те и двамата са много ангажирани: Пени.
  
  
  Но животът е пълен с всевъзможни трикове, Джи Шан Джо казвал толкова много пъти. И след тази фатална магия променя всичко.
  
  
  Е скучен летен ден, и семейството Доун отиде на плаж, за да се спаси от потиснически градската жега. Когато те се върнаха вечерта приятно уморени и отпочинали, Те бяха само на няколко мили от дома, когато се е случило. Водачът на колата, ехавшего от друга страна, не се справи с управлението и чело в чело се блъсна с колата Доуна. Съпругата на Филип е бил убит незабавно. Най-Филип имаше само няколко драскотини. Но Пени Доун е минал главата си в предното стъкло. Тя е ужасно изуродована.
  
  
  Лекарите перевязали момиче, как може, но е казал на Филип, че повече нищо не могат да направят. Тя ще остане в белези за цял живот; а Филип Доун е уязвлен чувство за вина за този инцидент, имали такива ужасни последствия за детето си. Пени нараства, когато се сблъскат с насилие, които могат да се проявят други деца: насмехаясь над нея обезобразени, покрити с белези лице. Изглежда, че Филип е ужилен повече от Пени. Той по всякакъв начин баловал Пени, за да я компенсира грозотата, която се превърна за него в нещо като мания. Той carted си в екстравагантни пътуване, изпраща в най-добрите училища, нанимал учители по пиано и пеене, учители по танци, караше я на концерти, на балет, на театър, на всичко за нея. И, разбира се, караше я по всички пластични хирурзи в страната.
  
  
  Изглежда, всеки месец е различен лекар и всеки месец един и същ отговор: съединителна тъкан, деформация е твърде пълен. Повече нищо не може да се направи. Като възрастни, пойдя в училище и получаване на диплома, Пени се е научил да живее със своите белези. Тя добре се приспособи и мислех, че нейният живот е завършен. Но баща инат, въпреки нейните протести, в търсене на този вълшебен хирург, който не съществува.
  
  
  Но се оказа, че той съществува. И един ден, без предупреждение и изведнъж се яви в офиса на Филип Доуна в Манхатън. — Разбирам, — каза този човек, — вие търсите лекар за дъщеря си?
  
  
  - Да... но кой си ти...?
  
  
  — Аз съм хирург — каза мъжът. 'Мога ли да се представите? Д-Р Лотар Инурис.
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  Така че Др. Инурис е имал предвид просто бартер: достъп до магазина на Федералния резерв в замяна на ново лице за Пени.
  
  
  Това изглежда смешно. Само луд предложил това, и само луд би приел това. Това не означава, че Лотар Инурис и Филип Доун са еднакво луди. Ако Филип Доун и луд, той е луд от любов към дъщеря си. Всички родители искат да се направи нещо за децата си; Филип отиде в крайност. И цената е висока за Филип Дона. Иска да плати най-високата цена, която мога да си позволя: унищожаване на неговия шедьовър. Държавата, който той е проектирал, е с бетонни стени. Това е на двадесет и седем метра под улицата Насау. Отвън вратата сложната система на двоен ключ. Но достъп до най-съхранението се извършва чрез тесен проход през трехметровый девяностотонный стоманен цилиндър. Цилиндър се върти в сто сорокатонной рамката. Когато входът е затворен, цилиндърът се завърта толкова далеч, че рама е изпълнен с твърда стомана, а след това пада на един сантиметър, като огромна тапа на бутилка. Той е херметически затворен, е водоустойчив и е заключена във време, да не говорим за цялата електронна апаратурата, телевизията и друг прицельном оборудване, както и системата за сигурност на хората, състояща се от един от най-големите звена от този вид в страната: снайперисти редовно спортуват. с малките и автоматични оръжия.
  
  
  Система за сигнализация може да блокирате всеки изход от сградата. А вътре в хранилище има заключени отделения, тройни ключалки. Те съдържат около четиринадесет хиляди тона злато от САЩ и около седемдесет други страни. Всеки блок тежи около дванадесет килограма. Това не е нещо, което може да се въвеждат в джоба си, и вие няма да успеете да направите това незабелязано с цял парк от камиони.
  
  
  От там се сдобият с злато е загадка, която Джи Джан Джо хареса било. И за него също се радват на решение Филип Дона. Това е просто и сложно едновременно.
  
  
  На първата среща двама мъже, изправени лице в лице със своите условия. Филип Дон, човек, обсебен трагедия дъщеря си, не веднага реших да обменят своя собствена уникална магия на магията на д-р Лотара Инуриса. Единственият проблем беше в доверие.
  
  
  - Но, скъпи мой, -- каза д-р Инурис: "Ние и двамата можем да се доверим един на друг. Аз вярвам, че ще доведе този проект до успешен край, и трябва да се повери на мен успешна операция на дъщеря си. Вие нямате избор.'
  
  
  — Разбира се, ти си прав, — отвърна Филип Доун. — Никой, повтарям, никой не може да направи това, което мога аз. Аз съм съвършена най-модерната техника. Моите собствени методи, основани на многогодишни проучвания.... А аз съм единственият хирург в света, която може да лекува белег тъкан, поразившую си дъщеря и да я даде не само ново, но и красиво лице".
  
  
  — А аз, — безпристрастно каза Дон Филип, — аз съм единственият в света, който има пълна информация за безопасност, която се изисква по ваше желание.
  
  
  'Точно така. Значи, никой от нас не е изгодно, предаде доверие помежду си, не е ли така? Това, за което са поискали от двамата мъже, е огромно начинание. Инурис, които възнамеряват да избягат с повече от шестата част от злато на света, на добитите от незапомнени времена, се съгласи да предостави на Филипу Доуну сигурен персонал на толкова време, колкото е необходимо. Въпреки това, в името на собствената си сигурност, той отказа да назове други подстрекателите, участващи в този основен бъдат готови да ограбят. В замяна той се съгласи да организираме операцията Пени, ако Филип ще демонстрира своето сътрудничество, като е предоставила достъп до злато. След като дългосрочно планиране ще достигне бесповоротной етап, той ще започне трансформацията на Пени. За кражба На злато ще отидат месеци, а може би и години. Операцията продължи по-малко от седмица.
  
  
  Още преди да завърши първата си среща, Филип Доун и Инурис са разработили система, която да поддържа връзката. И Филип каза доктор, че ще докладва на него, когато ще е готов да пристъпи към изпълнението на своя план.
  
  
  От този ден Филип Дон изглеждаше дъщеря на съвсем друг човек. За първи път от много години той изглеждаше щастлив и весел. Пени не е задавала въпроси за промяната. Тя искаше да вярва, че той най-накрая се примирила със ситуацията. Но това щастие е недостатък. Пени е открила, че баща й, с течение на времето е бил погълнат от трескава напрежение, и когато тя изрази своето безпокойство, той обясни това вълнение на нов проект. Пени се спря на него. Тя беше щастлива, че той вече не влека си в страната по всички лекари и че той е погълнат от своята работа. Тя дори не забеляза го изменившейся външен вид; косата му с годините сива от природата; но с течение на времето от него "нов проект" той отслабна и се е огънал. Лицето му беше морщинистым и стари. И накрая, една нощ тя забелязала му физически промени.
  
  
  Той дойде у дома рано, в добро настроение и наля две чаши от най-добрия си шери, един от които е дал. — Тост, Пени. Нека пием за магията на живота".
  
  
  Пени погледна баща си с весело недоумение. Години са минали, откакто тя го виждала толкова щастлив. — Е, какво се случи, татко?
  
  
  Филип Доун седна в любимия си стол. — Утре вечер ще оперира хирург. И когато се събудиш, ще имате нов човек. Няма да остане и следа от твоите стари белези и следи от операция. Пени невярващо погледна към него.
  
  
  — Това е вярно — каза той. Той постави чаша и вдигна ръка, сякаш клянясь. — Аз съм абсолютно сериозно. Виждал съм на работа този човек и казвам ви, той няма равни".
  
  
  — Но, татко, — каза Пени. "Всъщност ми е все още". Филип Дон кимна. — Знам — каза той. — И така аз съм горд с теб. Но, Пени, моля, хайде да не спорим. Дори и ако ви пука, моля ти се, направи това за мен, за един старец. За твоя баща, за да му донесе щастие и радост.
  
  
  Пени не е труда да вземе такова искане. Тя се приближи до баща си и го целуна по бузата. Филип Доун я прегърна.
  
  
  — Бог Да ви благослови — каза той. Сълзи се стичаха по бузите му. "Без сълзи, татко" — каза тя. "Просто радост". Тя задумалась. "Кажи ми, как ще изглеждат?"
  
  
  — Честно казано, не знам — каза Филип. "Оставил съм всичко на лекар. Той знае това. Но той ми каза толкова много, че ще ти е много, много красива.
  
  
  "Изглежда, той е много забележителен човек".
  
  
  — Да, чудесно — каза Филип.
  
  
  "Разкажи ми за него?"
  
  
  "За това специално няма какво да кажа. Но един прекрасен човек. Гласът му беше слаб, мрачен.
  
  
  — Как е той? Кой е това? Къде е той?
  
  
  "Това няма значение". Той изглеждаше почти рассерженным на нейните въпроси. "Той е най-добрият в своята област и това е единственият съществен момент, нали?" Тонът е омекотена. "Татко, — каза Пени, — ти нищо не искаш ли да ми кажете?"
  
  
  — Не, не, — каза Филип с изкуствена усмивка. — Това съвсем не е така. Това е само за него специално няма какво да кажа. Искам да кажа, каква е разликата? Важен е резултатът".
  
  
  — Всичко това е много странно, татко, — каза Пени.
  
  
  "Ами, такова още не е било,
  
  
  Какво пък? И аз съм малко нервен, това е всичко, сега, когато е толкова близо. И си порой от въпроси, също не го прави по-добре.
  
  
  — Ами, не виждам в това нищо лошо. Това е естествено. Най-накрая, това е важно. Искам да кажа, може би не ме остави някакво подозрительному доктор.
  
  
  Филип Дон скочи, сякаш го пнули.
  
  
  'Тате.'
  
  
  Той започна да плаче. Дъщеря му падна на колене до него. — Аз мисля, че е по-добре да ми кажете всичко — каза тя. Филип я поставил ръцете си към лицето. — Не мога — каза той между рыданиями. 'Не мога да го направя.'
  
  
  — Ти трябва — каза Пени.
  
  
  А когато плач спря, Дон Филип, все още със затворени лицето си с ръце, разказа на дъщеря си, че той е направил. Той разказва как той и загадъчен д-р Инурис успя за няколко години да постави нови хора, верни на доктор, на всички ключови постове за сигурност около съхранение. Понякога Филипу Не е възможно, например, когато напускайки стара гвардия и трябваше да наемат нова. Филип Дон устрои така, че когато нов човек завежда от д-р Инурис този е бил избран, а назначен. Но това не е всичко. Мъжете отиваха рядко. С информацията, събрана и предоставена на Филип, Инурис организира това, което той нарича "магически исчезновениями". Охрана исчезал, но никой не знаеше. Защото веднага, за да заеме неговото място и да изпълнява неговата работа, това е перфектният имитатор, създаден от д-р Инурисом.
  
  
  След известно време цялата система за съхранение попадна под контрола на целия екип, съсредоточена в едно: кражба на злато.
  
  
  В решаването на Филипом Дон, беше толкова проста, колкото и сложно. - Трудно е да се замени мъже, но д-р Инурис го е направил. И простотата на идеята, че Филип Доун от самото начало знаех, че няма смисъл да се използва груба сила, за да проникне в създаден от тях неприступное склад. В метала не е слабите места. Слабото му място, той знаеше, беше в охранниках.
  
  
  Сега операцията е станал значително по-лесно. Голяма част от златото принадлежи на САЩ. Някои от кюлчета са принадлежали на други страни, и когато трябваше да изплати дълга, "укладчики злато" в живота на специални обувки за перемещали злато в точния отделение с помощта на хидравлични асансьори и лентови транспортьори.
  
  
  Всеки ден по график, определен Филипом Дон, всеки охрана движи кюлчета злато и го замени фалшива, при това никой не знаеше нищо, освен най-охрана, и той не щеше да говори за това. Като термити корозия къща, vi, Бавно, но ефективно. В продължение на няколко години са изчезнали хиляди кюлчета. Периодично, когато условията са били считани за абсолютно безопасни, камион вземете и доставят големи товари. След определено време, броя на златни кюлчета, останали на склад, е по-малко количеството на фалшиви кюлчета злато. Милиарди са откраднати. По това време цената на златото на световния пазар остава стабилна: 35 долара за унция. След това внезапно комбинация сили началото смучат сила на долара. Е въвело прекалено много долари. Имаше прекалено много книжни пари. Доверието в долара началото отслабва. Народът иска злато.
  
  
  Официално златото е по-ценно. Официално долар струва по-малко и започна голямо преселение в злато, далеч от долара. Когато големите финансови мъдреци на света, решават да се създаде свободен пазар на злато, цената скочиха до по-малко от сто долара за тройунция.
  
  
  Всичко е готово за финансовия удар. д-р Инурис и неговите приятели контролираха почти шеста от всичкото злато в света. Те са имали реалната тежест на пазара и са в състояние да отговарят на високите цени и по-високи изисквания.
  
  
  Същата нощ Филип Дон всичко е обяснено на Пени, и когато тя започна да настоява той да отиде на властите, той се отказа.
  
  
  "Все още не. На този етап това би било катастрофа. Нещо ще проникне навън, и икономиката на Съединените Щати ще изпадне в хаос. Резултатът би бил толкова катастрофални, че абсолютно никой не щеше да остане непокътнат. Промишленост се свива, безработицата ще се увеличи драстично, както на фондовия пазар ще се срине. Но докато ние си мълчим за това, все още има шанс, че САЩ отново ще намерят своето злато. Казано сега, вие само унищожи една добра новина в цялата тази история: нов живот за вас. Ако ние ще си мълчим преди операцията, всичко ще бъде наред. Правителството ще чуе в свободното си време, но няма причина почивка на язовира, докато ние не получаваме нашата печалба. Ние трябва да си сътрудничат в момента, в противен случай всичко, което ще видя в работата си, това е най-грозното момиче и баща, осъден като крадец". Пени бързо сообразила. Баща й е бил прав. Нейният единствен шанс се състоеше в това, да се направи операция, като по този начин анулиране на сделка между Филипом Доуном и д-р Инурисом. И след това, тя все още може да се направи всичко възможно, за да се поправи ситуацията.
  
  
  Бащата сякаш прочел мислите си. "След тази операция ще бъде направена, — каза той, — д-р Инурис ще плати своя дълг пред мен, и на моя договор с него ще дойде към края си. Тогава, Пени, можеш да правя това, което трябва.
  
  
  И така тя целуна баща си за сбогом на следващата вечер. Пред къщата им е чакала кола. Висок китаец зае мястото си зад волана, преди тя да е успяла да седне отзад. Мъж отзад, до нея, седеше в сянката. Гласът му се разнесе от полускрытого лице. 'Аз съм д-р Инурис, каза той. "Вашият хирург, мис Доун".
  
  
  Преди те са били в рамките на една миля от дома й, той я даде наркотик. А Пени Доун била в безсъзнание, когато те стигнаха до местоназначението.
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  Разбрах, че гледаше милото лице на Пени Доун, когато тя разказва тази история. Когато тя за момент замолчала, аз се борят с множество въпроси и проблеми, повдигнати от нейната история и в ярък слънчев ден. Оставаше още много недовършени модели, които, надявах се, тя ще завърши. "Значи, този добър д-р е направил за тебе подобие на Никол Количка", — казах аз, превръща се в ръце остатъците от гуляй.
  
  
  "Да, под влиянието на начина на филмова звезда, която чува". Тялото й тряслось от сдържана смях. — О, разбира се, бих била благодарна. Аз не повярва на очите си, когато за първи път видях себе си в огледалото. Новото лице, красиво лице. Тогава разбрах, че никога по-рано не знаеше, че красотата, физическа красота, е истински прекрасен дар. Но подарък, — продължи тя стресиращо от неприятни спомени глас, — изисква висока цена.
  
  
  Инурис обясни, че Пени е в безсъзнание за малко повече от 72 часа. Все още плененная и изящна красота новия лице, съвършенство, вернувшим я впечатлени поглед от огледалото, тя не е забелязала приближавшегося към нея д-р. "Човек може цял живот да търси такава жена", — каза той, застанал точно до него. "Никога не съм знаел Никол Кара. Но признавам, че много бих дал, за да знаете за него. И това, което виждам те такава, лишава ме разум.
  
  
  Изведнъж той протегна ръка и притянул я към себе си. Ръка я прегърна. Неговата свободна ръка дръпна тънка нощница и грубо компресиран гърдите й. Той притисна към устните си и бутна езика си между зъбите си.
  
  
  Вздрогнув, Пени вырвалась на свобода. "Не ме пипай!"
  
  
  "Аз мисля, че по-добре да се научат да приемат моите признаци на внимание", — усмихна се д-р.
  
  
  Пени го помоли да си тръгне. Тогава лекарят каза, къде се намира: в южната част на Франция, за вила. И, както обясни той, не й позволи да си тръгне, докато тя и баща й не изпълнят сделката. При Стотинка не е имал друг избор, освен да остане в плен. Тя притворилась, че не знае за споразумението между Филипом Доуном и д-р Инурисом, което беше в негова полза. Тя реши, че най-добрата стратегия за нея ще бъде покорен поведение и невежество. Тя не е разрешено да напускат вила при никакви обстоятелства.
  
  
  Д-р Инурис, очевидно осъзнавайки, че първият груб подход към нея е сериозно просчетом, няколко дни не е с физически усилия. Но той като я "блицкригу" на извратен чар. А "персонал", Гуидо и Тьонг, са станали по-бдителни.
  
  
  Инурис казах за себе си. И от малки парчета информация, които тя е събрала заедно, гледане и слушане, тя е в състояние да представи извратен, изуродованного мъж, държащ я в плен.
  
  
  Първо, Инурис пристрастен към хероин. Любовта му към неприкрытому използване на спринцовка е очевидна. Той е немцем по произход и по време на войната е бил студент-лекар. За това време той успя да практикуват и да развиват хирургични методи на узниках концентрационните лагери, на които той е бил прикрепен. Колко стотици хора, той покалечил, е убил, за да усъвършенства методите, с които той сега се хвали? След войната емигрира в Швейцария, където откри една малка клиника. Той е забогатял благодарение на ревностните преследване на нова молодостью жени по-възрастни. Неговата нарастваща богатство стимулира неговата алчност, и той е напълно концентриран върху утолении си на жаждата за богатство.
  
  
  Във всичките си спомени, той нито веднъж не спомена откъде е научил за Филипе Доуне. Той също не е говорил с Пени за техните бизнес отношения.
  
  
  Няколко дни изминаха от разкази Инуриса, в това време, Пени, загорала в градината на вилата. След това, една вечер, когато тя усети, че Инурис и неговата охрана са били достатъчно успокоены да заспя заради очевидното сътрудничество, тя успя да се изплъзне и да стигнем до Ница. Тя просто дойде, за казино, когато я навакса с Гуидо. Когато тя се върна на вила, Инурис разярен и цинични заплахи предупреди я от повторение на това вечерта.
  
  
  След една седмица тя отново успя да се измъкне. И Гуидо отново я намери. Но този път имаше един човек на име Николас Андерсън...
  
  
  Аз присвистнул. "Тази история е много интересна за мен. Но има и нещо друго. Истинското име на Николаса Андерсън — Ник Картър. Той е представител на правителството на Съединените Щати.
  
  
  Очите Пени широко отворени, а устата е създадена в малка безмолвную буквата на Оа
  
  
  "Сега, когато сте толкова ясно на всички объясняешь, — казах аз, — мислех, че ще направя същото."
  
  
  "Ще трябва да свикнете с това" — каза Пени. "Но аз не виждам, че това нещо се е променило".
  
  
  — Аз също — казах аз. "И двамата сме все още искаме това, което трябва да вземете Инуриса, докато той не ни уби. И след като сме го схватим, аз искам да разберете малко повече за нея злато и за това, кои са партньорите на Инуриса. Нима не разбираш, че си казал на баща ми заплашва някакво наказание?
  
  
  Пени наведе очи. — Да, — каза тя. "Аз знам. Но аз мисля, че той също знае. И ще му бъде все едно. Единственото, за което той е притеснен, това е за мен. И сега за мен ще се погрижат.
  
  
  "По дяволите, ако това е вярно, Пени Доун, — казах аз. "Ти си много красива жена."
  
  
  Там, на разваленном верандата, тя се промие. "Още не съм свикнала с по комплиментам, — каза тя.
  
  
  — Ами, аз мисля, че е по-добре да свикне, — казах аз, ставайки със стъпала.
  
  
  — Всичко е толкова странно — каза тя. "Не знам ще мога ли аз някога на този свикне".
  
  
  Аз се приближи до нея и я вдигна. — Аз ще ти помогна да опитате, — казах аз. "Това е просто въпрос на практика". Аз взех лицето й в ръцете си и я поставил устата й до устните си. Тя чакаше ме. Ръцете й обвились около мен, и си тяло, играта на твърди обекти и плавни линии, обединени с моя. Ръцете й станаха и вплелись в косата ми.
  
  
  — О, — каза тя накрая, — о, Ник.
  
  
  Тя трудно можеше да диша, дъбени върховете й гърди выпирали в дългия V-метафорично вырезе ризи. Видях как очите на момичето свети зелен огън. Нейните ръце са обвили врата ми, и я докосна устните ми, топли и влажни, със страст, която е повече, отколкото просто благодарност. Бедрата прижались към бедрата ми в ритъма на неудержимого желания. И ръцете й, слуги на желанието си, се насочат надолу, за да докосне моите бедрата. Аз отворих си риза, взе я на гърдите си ръце и целуна твърди зърната. Тя позволи риза с нетърпение да се плъзне от раменете си. — По-бързо, Ник, — памет тя. "По-бързо.'
  
  
  Тя спря, когато аз стянул с нея выбеленные дънки и бикини. И пръстите си и ми се втурнаха да се снимат с мен дрехи, преди да сме вече заедно потъна росистую трева, където ръце и крака пленили мен в нежната плът. Устата й развълнувано простена при ушите ми, като глас от бурята, поднимающий нас и отново опускающий в процес на изпълнение невъобразим удоволствие. Отново и отново, докато не сме готови с оглушителен взрив и не останаха спокойни, топли и близки помежду си на слънце, на новия ден.
  
  
  Там, лежи в тревата, аз започнах да й кажа, че си помислих. д-р Инурис искаше да я вземе със себе си, когато е избягал. Ако е успял, всичко щеше да е добре поне за него. Тогава той успя да запази Пени в плен, докато кражба на злато не бъде завършена. Но той се провали. Той трябваше да хвърли Стотинка от колата, за да отвлече вниманието ми и да избяга. Докато тя е жива, той беше в опасност. Но той не можеше да рискува да се върне на вила. Това беше твърде опасно. Рано или късно някой ще намери Гуидо и Тьонга мъртъв в мазето. И веднага след това някой, който започва да задава тон на въпроси за човека, снявшем вила.
  
  
  не, д-р. Инурис никога няма да се върне. Той е в неизвестност и досега. Борбата не е неговата игра. Той чакам и ще възмездие за своите палачите, които ще се представят за него. В златни операцията той беше техник, създател на демони, създател на замяна охранители, които "магически" изчезна. Знаех какво означава това. Винаги се намира някой, който е имал добри условия за това, като "ликвидация" или "безусловно прекратяване на дейности". Тези служители са били мъртви и ги заменя. Такъв е принос Инуриса за кражба на злато.
  
  
  Някой друг е предоставил работната сила, мускули и куп мозъци, необходими за операция от такъв мащаб и сложност. Не знаех точно кой, но аз открих, че присъствието на Гуидо и Тьонга до д-р е много поучителен. Те не изглеждаха стари приятели на д-р или стари приятели помежду си. Изглеждаше така, като че ли Гуидо и Чанг са били възложени на доктор като помощ на членовете на съюза.
  
  
  Така че, когато д-р остана без бодигардове и загуби момичето, което му трябва да се държат далеч от любопитни очи, аз трябваше да се направи извод, че възможно най-скоро се насочват към своите приятели в търсене на защита. Ако той е достатъчно бърз, че може да се върне към своите другари, да им кажа какво се е случило, и да повярвам в това, че те прости му или поне не накажут, докато нещо по-съществено не се обърка.
  
  
  А междувременно неговите партньори може да се направи всичко възможно, за да се увери, че нищо не се обърка, лов за определяне на необходимите момиче и, може би, "Николаса Андерсън". Те се грижат за това, да им уста бяха запечатани завинаги.
  
  
  Ако моето предположение е вярна, д-р Лотар Инурис се връща в Ню Йорк.
  
  
  "Това звучи добре за мен", каза Пени.
  
  
  Аз не искаше да говори за втория, една основателна причина, поради която д-р Инурис, вероятно е бил в Ню Йорк. Още не. — Добре, — казах аз. 'Ела. Трябва нещо все още в къщата?
  
  
  Пени поклати глава. - "Всичко, което ми трябва, това ми паспорт, и той в джоба си имам. Да вървим.' Ръката и се плъзна в моята, когато вървяхме по пътеката към портите на входа на вила Нарцис. Пълен с Ярко слънце, и приятно е да се раздели с мрачни руините на вили и нейните мъртви обитатели.
  
  
  — Ние ще отидем автостоп в Ница, — казах аз. — Ние все още трябва да мине покрай моята хотела. Аз просто се чувствам, че имам нужда от приятелите ми там, където сме се запътили. Името им е Уго, Rado и Пиер.
  
  
  Скоро ние отново излязоха от хотела. Взехме такси до летището на Ница, на изток от града, и когато спря пред сградата на летището, Пени дернула ме за ръкава.
  
  
  "Виж, — каза тя.
  
  
  Паркиран отвън — по-добре да се каже, хвърлен — стоеше бял "Мерцедес".
  
  
  — Ние сме на прав път, — казах аз. "Вероятно той лети с полет на Air France за Париж в 7:30 сутринта".
  
  
  Ние лети с полет Inter от Ница в 9:30 с прекачване в Париж и Ню Йорк.
  
  
  При нас оставаше малко време, преди заминаването. Донесох кафе и за двама ни, няколко кроасани и копие на "Интернешънъл хералд трибюн". Голямо заглавие на първа страница веднага привлече вниманието ми. Цената на златото достигна връх. Търсенето в него е на рекордни ниво на международните пазари, и тревога за бъдещето на долара се е увеличила.
  
  
  Аз отчаяно исках да се получи информация за тези, който стоеше зад цялата тази операция за кражба на злато, ако все още има шанс за предотвратяване на цялата катастрофа. Ако голяма част от златото на САЩ утекла, международна криза със злато да се превърна в международна паника. Хартиени долари да са обезценени. Самун хляб струва ли един милион. Спомних си, че някъде четох за Германия след Първата световна война. За няколко години цената на марката е паднала с четири марки до четири милиарда марки. Всичко беше готово за това, че историята се повтаря, но този път в Съединените Щати.
  
  
  Полет в Париж, е бил изтеглен без произшествия. Самолетът е изпаднал над залива на Ангелите, за набиране на височина след излитане.
  
  
  "Искам да се върнеш възможно най-бързо", — каза Пени.
  
  
  — Когато всичко това свърши, казах си.
  
  
  "Когато или "ако"?"
  
  
  В Париж ние пересаживались на борда на самолети, и големият "Боинг-747" навреме отлетя от летище Орли . Ако моето предположение е вярна, Лотар Инурис изпревари ни не повече от два часа. Ние не щяха да го настигне, но поне аз почувствах, че се движим в правилната посока. Над Атлантическия океан Пени спеше при мен на рамото му. Аз не съм винил си. Тя беше тежка нощ. Аз също съм уморен, за този въпрос, но аз не исках да спя. Не ми харесваше да седи заключена в този самолет. Исках да бъда на земята и гони Инурисом и неговите колеги. Но, най-накрая някой от персонала се приближи по интеркома и ни каза, затегнете колани. Това е реклама разбудило Пени. Тя зевнула, опъната, след това се сгуши до мен и затвори очи.
  
  
  — Хей, соня, — казах аз. Тя отвори едно зелено око и ме погледна изпод си гъста златиста коса. - 'Време да се събуди. На нас ни е време за работа.
  
  
  Тя вдигна глава и хвърли на косата си. "Колкото по-рано, толкова по-добре", каза тя. 'Какво си замислил?'
  
  
  — Ние ще ходим на гости на баща ти, — казах аз. — Това е първата точка от дневния ред. Той е най-добрата възможност, която имаме с Инурисом. Не забравяйте, че той има система за комуникация с Инурисом, и аз искам да знам какво е това.
  
  
  Таксито спря пред един от жилищни сгради пятидесятилетней давност на Ривърсайд драйв.
  
  
  Когато съм била платена с шофьор, аз бързо се огледа. Нищо отвън не ми изглеждаше необичайно. Ако някой се грижи за апартамент, той е добре скрит.
  
  
  Взех куфара си, когато таксито отново отъехало.
  
  
  'Който сега е на час?' — попита Пени.
  
  
  Погледнах към часовника. '5:20.'
  
  
  — Той ще си е у дома от минута на минута.
  
  
  Бяхме на осми етаж в тихоходном асансьор. Аз извади Вильгельмину от кобура и го постави в джоба на якето, с пръст на разстояние спусъка. Челюстта Стотинка се страхуваме, когато тя видя Люгер. — Нека просто го наричат обикновена предпазна мярка — казах аз. "Аз ще бъда първият, който ще излезе от асансьора".
  
  
  Пени кимна. Когато асансьорът спря, аз приседнал зад който стои куфар и внимателно отвори вратата. Ако някой е чакал в коридора, той щеше да е принуден да стреля в малка ниска цел, за да влязат в процепа на вратата. Тогава той по-добре да е наистина добър и по-бързо.
  
  
  Избута вратата широко отворена, и погледна от другата страна. — Всичко е безопасно, — казах аз.
  
  
  Ние Пени е готов набор от ключове. — Стой далеч от вратата, когато разкриваш си, — казах си. — И позволете ми да влезе пръв.
  
  
  В този момент, когато вратата се отвори, аз осъзнах, че в апартамента няма никой. Той беше изпълнен с спертым въздух, и процедурите почти неподвижно висеше в светлината, проникваща през прозореца наклонени греди. Пени затвори зад нас вратата. 'Татко?' - извика тя.
  
  
  — Не мисля, че той е у дома, — казах аз, като пистолет.
  
  
  — Е, след това кратко време, — каза тя. Тя отвори прозореца и налила ми шери Филип Доуна. — Това е всичко, което имаме — каза тя.
  
  
  — Всичко е в ред — казах аз.
  
  
  — Който сега е на час?
  
  
  "Половината от шести".
  
  
  — Настанете се удобно — каза тя. "Аз отивам да взема душ и да се промени. Ако той дойде, докато ме няма, ще трябва да се представя.
  
  
  Станах, разхлабена вратовръзка и започва да ти разкопчавам ризата.
  
  
  "Аз бих предпочел, че сте се съгласили с предложенията, а аз сам да вземе душ", — казах аз.
  
  
  Взех я за ръка. Тя хвърли върху мен палав поглед и ме заведе по един коридор.
  
  
  "На теб ти харесва да живеят опасно, нали?"
  
  
  — Можеш и така да се каже, — казах аз.
  
  
  Тя се засмя. "Аз не знам какво ще се случи, когато той се върне у дома, а ние все още ще бъдем в душата си".
  
  
  — Можем да кажем "здравей", — предложих аз.
  
  
  В просторната баня е с душ. Ние ще пуска дрехи и дойдоха под нея. Аз отново восхитился блясък на неговото тяло.
  
  
  "Колко искате?" — попита тя, държейки ръката на крановете.
  
  
  — Горещ и силен, — казах аз.
  
  
  От лейката душата вырвалась силна струя. Аз взех сапун, а Пени, леко опаковани гърди към мен, стоеше под водопад. Аз оставях значение нежно се плъзга по гърба си. Ръцете й се разтягат и притянули ме към себе си. Тя сложи ръката ми на раменете си и стоеше, леко раздвинув краката, докато аз бях дърпа следите на пяна заедно и между й гърди; а след това още по-долу, за да я плоскому стомаха и тук и там между бедрата си.
  
  
  "Аз искам да бъда твоята гъба за баня", — каза тя, snuggling до мен с тялото, му е гладка, пенистая плът колыхалась около мен. Аз потерся за нея. Тя лениво ми се усмихна широко отварянето на очите.
  
  
  — Помой мен, — каза тя. "Помой ме навсякъде".
  
  
  Ръцете си затворени около врата ми. Аз протегнах ръце и я вдигна на крака, докато те не се оказаха имам на бедрата, след това му опря гърба си на стената на банята и влезе в нея. Лек, дълго "о" unhinged с устните си. А след това, в нашата собствена дива, сегашната вселена ние сме създали яростни сърф, а след това вихър непреодолим засмукване, в който ни година, уби, и ние изчезна във водовъртежа на чист възбуда.
  
  
  Където и да сме, ние се връщаха под звука на струята на водата на нашите преплетени тела.
  
  
  — Бях сигурна, че той е тук, — каза Пени, когато се върнахме в хола.
  
  
  Аз допил си питие и запали цигара. Аз все още не иска да говори с нея, за да мисля.
  
  
  Пени неспокойно заерзала на един стол. — Може би той реши да останат по-дълго на работа, — каза тя накрая. — В края на краищата, той не би могъл да знае, че днес аз ще дойда у дома.
  
  
  Аз нищо не съм казвал. Тя, вероятно, вече подозирах същото, което и аз, но все още не исках да го повярвам. Пени Дон не е луда.
  
  
  — Ще ти се обадя в офиса — каза тя. В лобито има телефон. Чух как тя набра един номер, а след това и другия. — Централната, — каза тя. "Получавам автоматичен, което телефонен номер, на който аз се опитвам да се обадя, е забранено. Смятам, че това трябва да е грешка. Чух как тя описа стаята, и за миг замлъкват, преди тя отново започна да говори. — Ти си абсолютно сигурен? Аз не съм чул отговор, но знаеше, че това е така.
  
  
  Тя се върна в хола и ме погледна. — Нещо не е наред — каза тя.
  
  
  Аз осушил си чаша. - "Аз знам за какво става въпрос.'
  
  
  — Ти през цялото това време знаеше, нали? тя каза.
  
  
  Аз кимнах. — Мисля, че баща ти държат заложници. д-р Инурис държеше на теб, за да сте сигурни, че баща ти не направи нищо, за да предотврати тази кражба на злато в последната минута. Когато той загуби от тебе, той и приятелите му се обърнаха към твоя отец, за да се уверите, че ти не правиш нищо, което би могло да разруши техните планове.
  
  
  "Но, доколкото той знаеше — каза Пени, — аз не знаех нищо за това, което се случва между него и баща ми".
  
  
  "Когато става въпрос петнадесет милиарда долара, те не са изложени на риск", — казах аз. И освен това, сега е около 45 милиарда долара. Петнадесет милиарда — това е официалната цена, изчислена от тридесет и осем долара за унция, която правителството плати за злато. На свободния пазар цената е около три пъти по-висока".
  
  
  Пени присвистнула. - 'Какво ще правим сега?'
  
  
  — Ти поне можеш ли да повярваш, как баща ти винаги связывался с д-р? Инурис?
  
  
  Тя поклати глава. "Не, — каза тя, — той не ми е говорил".
  
  
  "Като се има предвид състоянието на къщата, — казах аз, — той не би имал нищо против".
  
  
  "Може би те не взеха го от тук — каза Пени, — може би, в офиса".
  
  
  Аз поклати глава. "Аз мога да греша, — казах аз, — но твърде много се случва не толкова в бизнес сграда. До лифтеры. Твърде много хора навсякъде, в коридорите, на улицата, които могат нещо да се види и запомни. Къщи много по-добре, по-тихи. Хората се занимават със собствените си дела. Би било много по-лесно и много по-малко рисковано да вземете вашият баща в своя дом. Като се има предвид разликата във времето между това място и в Европа, за приятелите Инуриса не е труда да стигнем тук по-рано, ако лекарят се обади им на летището.
  
  
  — И къде ще те му се отнеме?
  
  
  — Не знам — казах аз. — Но след това, което ми разказаха за баща ми, той е от онези хора, които получават удоволствие, да остави някъде зацепку.
  
  
  — Прав сте — каза Пени. 'Но къде?'
  
  
  — Кажи ти — казах аз.
  
  
  Очите Пени заметались из стаята. "Всичко изглежда точно така, — каза тя, — всичко е на мястото си. Бих забелязала, ако беше така. Той ужасно опрятен. Тя подсунула крака под себе си в стола си и унило се издигаше сгуша.
  
  
  — Помисли си, — казах аз.
  
  
  Пени затвори очи. В стаята беше тихо. През прозорци, с изглед към река Хъдсън, можех да видя оранжево кълбо на залязващото слънце, свети точно над хоризонта. Погледнах към часовника. Беше шест часа на ню йорк от време. Банките в цяла Америка са били покрити. Светът беше спокойно и безопасно, поне до утре. И тогава, може би, на паника, за да се сложи край на всичко.
  
  
  Изведнъж Пени скочи. — Разбрах — извика тя.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  Аз скочи на стола си.
  
  
  'Какво имаш предвид?'
  
  
  "Аз знам, където той ще остави тази представа", каза тя. "Ако той я е напуснал."
  
  
  'Къде?'
  
  
  "Кутия Джи" .
  
  
  Аз погледнах към нея питане.
  
  
  "Този кутия от слонова кост, който старият Джи подари баща ми, когато той заминал от Китай. В него той запазва всички свои ценни книжа. Ако той е някъде и остави улику, тя трябва да е в тази кутия.
  
  
  "Къде е тази кутия?"
  
  
  "В стаята му", — каза Пени, и вече се състезава по коридора зад нея.
  
  
  Тя се върна след минута. Това е чудесна работа, правоъгълен калъф от слонова кост, всеки сантиметър от двете страни и отгоре е украсен с прекрасен терен, на пръв поглед, всички възможни животни. Пени ми даде неговата.
  
  
  Аз грабнах капака и извади. Скоростна остана плътно затворена. Пени ме погледна с жалостью.
  
  
  "Това не е толкова просто — каза тя. "Джи развлекался факта, че събира кутии, които са били с пъзели, помниш ли?"
  
  
  "Тъй като тя се отваря?"
  
  
  "Аз не знам" е отговорът.
  
  
  — Имаме две възможности за избор — казах аз. "Ние можем или да го счупи, което аз не бих искал да правя, или ние трябва да разкрием тази тайна".
  
  
  "Това е твърде ценно, за да го прекъсне", — каза Пени. "Татко никога не ме е простил".
  
  
  "Четиридесет и пет милиарда долара също са много ценни", — казах аз. "И аз съм абсолютно отвратителни на всички, които се опитват да лишат правителството на Съединените Щати. Или ние се учим бързо, нито принос на Филип в премахването на много проблеми — това са куп разбити слонова кост.
  
  
  Аз внимателно взе една кутия, повертев в ръцете си. Аз го потупа по кутията, дъното и стените. Натиснах. Аз пощипывал и ощупывал ъгли. Опитах комбинация постукивания и натискане на. Аз тряс си. Нищо не помогна.
  
  
  Аз погледнах към Пени. - 'Има идеи?'
  
  
  Тя поклати глава. Каквото и да е това, то ще е едновременно прост и сложен. Такъв е пътят на Джи . Да ви даде задача, която изглеждаше ужасно трудна, но решението през цялото време, взирайки да ви право в лицето.
  
  
  — През цялото това време, взирайки ти в лицето, — повтори аз. 'Добре.
  
  
  Да Предположим, че това е "решение".
  
  
  Автомобилът е в скута си. Погледна към капака. Нищо, освен животните. Лъвове, тигри, маймуни, пантера, лама, слонове, змии, мечки, жирафи, язовец, китове, сови, горила, антилопи.
  
  
  Пени засмя.
  
  
  'Какво е това?' — попитах аз, загледан в нея, докато тя наклонялась, за да види кутията.
  
  
  "О, аз просто си мислех за стария Jie . Може би той щеше да хареса. Да видим кутия, която той е направил за малкото момче, причиняло толкова много тревожи.
  
  
  — Щях да съм много по-щастлив, ако един стар Джие е придържал към по-прости трикове, — казах аз.
  
  
  — Но това е просто, — каза Пени. 'Сигурна съм.'
  
  
  "Аз ви за разчитане на петнадесет минути, а след това разделя задачата на парчета", — казах аз. "Междувременно, вижте, където има писалка и хартия".
  
  
  Пени моментално се върна.
  
  
  Аз започнах да се брои. — Обаждай се, — казах аз. "Петдесет и четири животни на горния етаж. В тринадесет от всяка страна. На дъното На нищо. Обща сума сто и шест. Шест лъва. Осем слонове. Маймуна, пет. Мечки, три. Змии, пет. Две сови. Китове, четири. Лама, пет. Три жирафа. Една пантера. Горила, четири. Бъфало, пет. Пет пауни и три крокодил.
  
  
  Аз продължих да се разчита. Пени продължих да пиша, докато не каза: "Това е всичко".
  
  
  — Заедно — каза тя. "Това е общо сто и шест."
  
  
  Взех от него списък и научих го, докато тя гледаше през рамото си. — Виждаш ли нещо необичайно? Попитах.
  
  
  Пени поклати глава. "Не повече от списък от гости на парти в Ноевия ковчег", — каза тя.
  
  
  — Може би партито за сбогуване, — казах аз. "При пристигането на всички трябва да слязат на брега, по двойки".
  
  
  Пени все още внимателно се загледа в списъка. - Тогава ще бъде трудно.
  
  
  'Какво имаш предвид?'
  
  
  — За "пантерите" и ги гоня, каза тя. "Има само един от тях. Как мислите, че всичко знаят?
  
  
  След това аз видях това. — Вие сте прав, те знаят нещо. Проверете ги.'
  
  
  — Аз ще видя — каза Пени.
  
  
  — Ти си нищо в тях не забелязват?
  
  
  — Нищо особено — каза тя. "С изключение на това, че има само един от тях и повече от други".
  
  
  Взех от нея списък. Аз продължавах кутия в едната ръка, а на хартия в другата. — Добре, — казах аз. "От всяко животно повече от две, за три изключения".
  
  
  — Да, — каза тя. "Двойка сови, пантера и язовец".
  
  
  'Най-подходящия. А какво е сови?
  
  
  — Символи на мъдростта — каза тя.
  
  
  — Още веднъж. А когато тези сови?
  
  
  — Точно над пантерой и барсуком, — каза тя. 'Тъй?'
  
  
  — Пантера и язовец, — повтори аз.
  
  
  Пени нахмурила вежди.
  
  
  "Н и Д", — казах аз. "Инициали Филип Доуна".
  
  
  Аз кликнали на пантера. Нищо не се е случило.
  
  
  — О, Ник — тихо каза Пени.
  
  
  — Не се отказвай, — казах аз. — Можем да се опитаме нещо друго.
  
  
  Сложих един пръст на пантера, а другата на язовец. Аз погледнах към Пени. — Това е той.
  
  
  Натиснах. И двете животно плъзна под моя пръст. Някъде вътре в кутията се разнесе едва звуков кликнете. Аз се отстраняват на ръка, и делото беше открит. Съвет Филип Дона е била първата, която видяхме.
  
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  Това е малко, но това беше достатъчно: лист бяла хартия с черни печатни букви.
  
  
  Фу Куан Йонская акробатическая трупа. Сега Сен Театър Мин .
  
  
  В единия ъгъл на фин чист почерк, който Пени го разпознала с положителност като почерк на баща си, стояха време и дата: 8:05 ч. д-р Инурис не губи време напразно. Както съм и предполагал, той, вероятно, се обади на своя колега от летище Ница и му заповяда да колкото се може по-скоро вземете Филип Доуна. Той ще запази обяснение преди пристигането си в Ню Йорк.
  
  
  Това означава, рано сутрин някой нанесе посещение Филипу Дон. Вероятно той е наблюдателен, но не е достатъчно наблюдателен, за да се задържи на стареца от това, да се постави лист хартия в ковчеже от слонова кост; може би, докато той се облича.
  
  
  — Отиде — каза Пени.
  
  
  'Не толкова бързо.' По думите на лицето ми той разбра, че аз не искам тя да е с мен.
  
  
  — Ти не ще излязат един?
  
  
  — Страхувам се, че ще трябва да, — казах аз. "Тук сме расстанемся, поне за сега."
  
  
  "Аз искам да отида, Ник," каза тя. — Аз затащила теб тук. И той ми е баща.
  
  
  Аз поклати глава. "След като се стъмни, аз ще отида в този театър и малко там поковыряюсь.
  
  
  Знам, че този театър. Той е разположен на кръстовището на Бауэри и Чайнатаун. Ти си твърде открои там.
  
  
  'Какво?' — Може би си струва да ги информирам, че ние сме тук. Може би това ги выманит.
  
  
  "И да предположим , че това ще се случи", — казах аз. — Че, ако те схватят двама ни?
  
  
  "Те печелят, а ние проигрываем", — каза тя, свиване на рамене.
  
  
  — Не мога да си го позволя — казах аз. "И правителството на Съединените американски Щати също. Това не е игра, в която "утре" ще имаш още един шанс. Ако те спечелят, а ние ще загубим, това е краят не само на теб, на мен, твоя отец, но и на много други хора. д-р Инурис и приятелите му, трябва да бъде, сега малко изплашени. Ти избяга и се налага да вземе баща си в заложник достатъчно, за да наруши плановете си, за да ги накара да се чувстват нервни. Имайте в предвид, че д-р Инурис по някаква причина са изключени от лечение. Това е обир на злато се приближава към своята кулминация. В този момент те не са сигурни къде сме, но поне те трябва да се съмнявате, че ние им създаваме проблеми. Така че има шанс, че те ще ускорят операцията. Ако ние направим грешка в изчисленията, те ще бъдат свободни, като птиците, и бедствие ще сполети САЩ, като вероятно и на останалата част от света. Аз не мисля, че и ти искаш това да е твоята съвест, Пени Дон.
  
  
  Тя наведе очи.
  
  
  — Слушай, дай ми утре до девет сутринта. Ако аз не се върна към това време, се обади в Обединена служба на вестници и телеграфни съобщения във Вашингтон, и се посъветвайте се с човек, на име Хоук. Разкажи му всичко, което знаете. А после прави каквото искаш. Това е всичко, за което ви моля. Поне така ще имаш възможност отново да види баща си.
  
  
  Пени според кимна. — И че с теб ще бъде, Ник? Тя се сгуши до мен на топло тяло.
  
  
  — Не се тревожи — казах аз. "Току-що се сетих, че имам за какво да се живее".
  
  
  Тя не можеше да не се усмихне. — Тогава се постарайте да запомните е, — каза тя.
  
  
  — Това ми е твърде отвлича вниманието, — казах аз.
  
  
  Тя е направила крачка от мен. "Сега бъдете готови да напуснат," каза тя.
  
  
  На мен ми беше лека блейзър, тъмно-сиви панталони и тъмно синьо поло, която извадих от куфара. Rado, Уго и Пиер разпръснати на обичайните места, както съм го няколко бритвенных остриета в гънките turtlenecks.
  
  
  Пени пусна ме. — Внимавай, Ник — каза тя.
  
  
  — Не се впускай никой, освен мен, — казах аз.
  
  
  — Не се притеснявай, — каза тя.
  
  
  Може би това е Театър Сонг Мин весели деветдесетте години беше хит , но аз в това се съмнявам. Едно може да се каже със сигурност: ако имал е и своя разцвет, ако се предположи, че той някога е бил, това било много отдавна. Голяма, стара, с квадратно здание, изглежда, спряталось в сянката на Манхэттенского мост, нависавшего над него арка. Той пребывал в постоянна разстояние за половината, като съеживаясь, за да покаже на разлагане, постигшее му през годините.
  
  
  Си на голямата сцена, той отдавна е загубил и по-голямата част от годината служи на кино. Ами, пак не е този случай, когато холивудски гостите с нетърпение чакат своите премиер. Бяха стари уестърни и евтиния внос на филмовата индустрия в Хонг конг. Един или два пъти в година на сцената излиза акробати от Тайван. Очевидно чест на този път дойде Куану Йонскому отбор.
  
  
  Аз скорчился на мръсна покрива, с поглед на един от прашните светлинни люкове. Под мен, на сцената, видях един мъж, гол до кръста, и момиче в рокля с гол гръб кланяющихся на зрителите. Започнала запазени аплодисменти.
  
  
  Скочи обратно на сцената и са поели далеч един от друг. От едната страна на момичето, а с друг мъж. На голата дървена маса стоеше купа с стрелички с пискюли.
  
  
  Момичето извади един и се обърна към мъжа, който стоеше до нея с гръб. Тя согнула ръка и с всички сили метнула стрелата му в гърба си. Стрела пълен с чувство в тялото му, а от под кожата излезе капка кръв.
  
  
  Погледнах още малко, след това внимателно тръгна по катранени покрива. Имаше още един лек покрив, който трябваше да разследва. Той беше груб, но не потъмнява, и гледа надолу през старо стъкло, пулса ми участился. В стаята под мен стоеше д-р Лотар Инурис.
  
  
  Той не беше един. Той е бил в компанията на още двама мъже. И въпреки, че аз никога преди не съм виждал нито това, нито другото, аз веднага разбрах, че ги. Аз съм ги виждал на снимки в делата на АХ.
  
  
  Един от тях беше висок и тънък, с тъмни вълнообразни коси и мургав красиво лице. Аз веднага разбрах, че в него Дон Марио Принцип. Ако мафията е футболен отбор, той би бил най-добрият голмайстор и футболист на годината едновременно. Той е от новата мафия; роден в САЩ, е добре образован, умен, опитен и твърд. Той не стана да използвате мускули там, където би могъл да използва ума си. Той знаеше закона надлъж и нашир и използвал всяка вратичка, която можа да намери. Можете да предположи го в много неща — ограблениях, ростовщичестве, наркотици, проституция и хазарт — но докажете това. Го наричат "принц", и дори по-старите доны дай му почит. Това са стари кучета със стари трикове. Принцът знаеше нови. Той можеше да измие мръсните пари отвъд океана. Той знаеше как да проникне и да поеме клон бизнес, без да се притеснявате за закона. Той знаеше всички трикове и капани на полицията и хиляда и един начин да ги избегне. Ако някой ловуват за 45 милиарда злато, участие на принц наистина е имало смисъл.
  
  
  Не по-малко интересен е и трети мъж в стаята. Той е коренастое, мощно тяло и плоски черти на лицето пълнолуние. Дори и без униформи го е лесно да разберете. Син Си Воен, или по-скоро, полковник Син Сье. Работи в китайската военна проучване , израснал на запад, имам икономическо образование в Оксфорд. Във военно отношение той е смятан за блестящ стратегом. Той е спечелил репутация на ръководителя на първокласния разузнавателната агенция, известна като Залез , извън Макао през 1950-те години. Той е организирал операцията военното разузнаване в Северна Корея и Ханой. Руската разузнаване смятаха го най-опасни китайски агент, с които те някога са се сблъсквали. Казваха, че той е толкова стръмен, колкото и блестящ, и също толкова амбициозен, колкото и хладнокръвен. Сега, в този привидно спокойна пролетна вечер, той се оказа в долнопробен манхэттенском театъра и, съдейки по израз на лицето му, беше много ядосан.
  
  
  Не мога да чуя какво каза полковник Син, когато той седеше на един стол с права облегалка за дървена маса в една празна стая, но в предмета му на гняв не е имало грешки. Лицето му беше изкривено от гняв. Тъмна кръв течеше точно под кожата, и докато той говори, показалеца на дясната ръка метнулся костлявым копие до Лотару Инурису.
  
  
  Принцът стоеше настрана, със скръстени ръце на гърдите, и презрително се усмихва на коварному доктор.
  
  
  Инурис протегна ръце полковник в жесте на помирение. Но китайците не исках да знам за него. Д-р Инурис се опитах да поговорим, но в отговор полковник Син скочи и удари с юмрук по масата. Аз не чух нито дума. Дори звук юмрук полковник Sina по масата не се чува.
  
  
  Но аз можех да предполагам, че се случва. Д-р Инурис се върна в града и каза Ривиера, подробности за своя неуспешен предприятия. И полковник Син реагира предвидимо. Той имал репутацията на перфекциониста. И ето той избухна. Инурис е глупак. Неговата роля в операцията е доста проста: да задържи момичето настрана. Сега той съсипа план. Не веднъж, а два пъти. А сега тя избяга. Да Не говорим за това благородно американце Николасе Андерсоне, пришедшем я спаси.
  
  
  Полковник Син спря. Ръцете му правеха рубящие движение, докато той говори. д-р Инурис се опитва да бъде възможно най-натрапчиво, че е важно в стая, където само три човека.
  
  
  Харесваше ми да виждат, като д-р Инурис имам побой. Той получи това, което заслужава, и дори повече, но наблюдение сам няма да ми помогне да направите още една стъпка напред.
  
  
  Полковник се успокои. Той се върна към бюрото си. Той запали дълга цигара, вдишате дълбоко дима и бавно го пусна от дебели ноздрите. Дим се издигаше на две равни тънка струйка. Той отново започна да говори.
  
  
  Сложих ухо на рамката на светлинния люк, но нищо не чух. И когато аз внимателно пригнулся до световому изход, като се позовава на него с една ръка за равновесие, аз се чувствах като един от прозорците шевельнулось под моите пръсти. Аз отодвинулся настрана, гледайки в една стая. Изглежда, никой от присъстващите не съм чул нищо. Полковник Син просто продължи, както и преди.
  
  
  Пръстите ми са изследвали незакрепленное стъкло. Замазка, удерживающая на място, трябва да изсъхне, преди много години. Стъкло двигалось лесно. Аз са премахнати с ръка, и Уго, шило, ми се плъзна в ръката му. Аз тихо се превърна в режат сте замазка. След това аз леко засадила острието на ножа под дървена рамка и поддел му. С върха на стилета вдигна стъклото и го извади. Сега чух гласа на Сина . "В този момент ние просто трябва да продължиш напред. В крайна сметка, като този идиот", — сочи с пръст към д-р, Инурис — "правилно е изпълнила инструкциите. Той отново се проточи с дим от цигари и отново го пусна през ноздрите си. "В действителност, ние трябва да се държат така, като че ли това момиче и г-н Андерсън не съществува. Може би те представляват заплаха за нашата операция, но има и вероятност, че това не е така". Той погледна Инуриса. — Мислите ли, че това момиче не знае нищо за нашата операция. Надявам се, че сте разбрали това правилно. Що се отнася до това Андерсън, това неговото присъствие изглежда на не повече от неудачен случайно. Във всеки случай, сега вече е твърде късно, за да се сложи край на нашите планове. Твърде много е заложено на карта за всички нас, и сега ние сме близо до края.
  
  
  "Въпреки това, аз вярвам, че някои промени са необходими". Той докурил цигара. — Аз обсужу е с вас след няколко минути. Но първо — той стана от стола, извади от джоба си една празна кутия цигари и смачка я, — имам нужда от цигара. Той излезе от стаята.
  
  
  Аз продължих да гледам. Д-р Инурис погледна Дон Марио. Един от тези отвратителни, пронзительных, нервни смешков се откъсна от него бородавчатого гърлото. Неговите нерви са малко по-напрегнати, когато полковник Sina не беше в стаята. Дон Марио студено го погледна.
  
  
  "Не се притеснявайте, — каза д-р Инурис му. 'Всичко ще е наред. Сигурен съм в това.
  
  
  Дон Марио дълго чаках, преди да отговори. Гласът му беше изпълнен с отвращение. "Не е съвпадение, по-тъп, отколкото е необходимо", — каза той. "Всичко вървеше добре, докато не реших, че трябва да си любовник".
  
  
  — Всичко ще бъде наред — каза Инурис. 'Не се притеснявай.'
  
  
  — Слушай, — каза Дон Марио, — от всички хора, които има какво да се притесняваш, ти си на първо място. Ако нещо се обърка, ти трябва да се тревожи за мен и за полковнике Синьо, ти, жалко копеле, след като сте тук. А ако не, винаги има какво да се притесняваш".
  
  
  "Ето да видим, — каза лекарят Инурис. 'Всичко ще е наред. Повярвайте ми. Да смятат...'
  
  
  Друго не съм чул. В следващия момент дъха ми спира, когато метална верига сомкнулась около гърлото ми. Докато се бореше за глътка въздух под стомана налягане на веригата, вгрызающейся в яката ми пуловери, и ръката ми инстинктивно опъната до люгеру. Езикът ми высунулся дъх. Очите ми, сякаш подскача от болка. Някъде в мозъка ми, лишенном кислород, аз знаех, че този, който беше зад мен, бях смъртоносни nunchuck , така любими бойци на карате.
  
  
  Верига между две дръжки выжала от мен за цял живот. Но ръката ми все още проведе до пистолета.
  
  
  "Не, не, Картер, от това нищо няма да излезе", — се чу глас. След това последва рязък удар по мое назад и светкавица тошнотворных на светлините, преди да ме сграбчи в тъмнината.
  
  
  Глава 15
  
  
  
  
  Когато дойдох в съзнание, а след това открих, че лежа на пода на малката стая зад кулисите. Моите ръце и крака са вързани, а в задната част на главата е такова чувство, сякаш някой придавил му чувал с пясък. Полковник Син, Дон Марио и Инурис стояха и ме гледаха.
  
  
  — Ти се чувстваш малко по-добре? — попита полковник Син.
  
  
  Аз внимателно двигал главата си напред и назад. — Изглежда, нищо не се счупи, — казах аз.
  
  
  Полковник Син запали една от дългите си цигари и позволи дим да проникне през ноздрите. "Всъщност, ти си заслужава смърт", — каза той. — Най-малкото защото си е така неосторожен. Небрежност в работата си phpshop_checkout_err_ccdate_inv, знаете ли. И от твоя страна е много неразумно да извадя този прозорец от светлинния люк. Никога не е хрумвало, че когато намалявате стъкло, свежестта на въздуха в стаята се увеличава? По-точно, много малък въздушен поток. Но струйки достатъчно, за да разсее кълба дим от ноздрите ми. Моето наблюдение за дим не веднъж спасявала живота ми". Той се усмихна. "Може да се каже, че съм един от малкото хора в света, които пушат за вашето здраве".
  
  
  — Ако можех, щях да коленичи пред вашата наблюдательностью, полковник — казах аз. — Но, опасявам се, в моя сегашното положение е малко трудно.
  
  
  "Аз ще взема тази мисъл, Картер," каза той. Тя хвърли ядосан поглед на д-р Инуриса. — Да, това е Картер, идиот. Ник Картър, а не някой Никълъс Андерсън. Той е агент О.'
  
  
  д-р Инурис отвори устата си. Дон Марио с учудване наблюдаваше.
  
  
  -- Аз нямах представа... -- започна д-р Инурис.
  
  
  'Тихо!' - Полковник Син нарежете го. — Разбира се, ти си нямах представа. Този ти мозък имаш по върховете на пръстите си, в слабините, може да бъде навсякъде, с изключение на главата. Така си мислиш, че той е просто турист, доста смел натрапчив човек, който случайно се притече на помощ на попавшей в беда момата? Ти си още по-голям идиот, отколкото си мислех. Името на този човек, Ник Картър. Всеки уважаващ себе си разузнаване на Земята има досие в него. Той е майстор на убиец от AX . Полковник Син ме погледна. "N3, нали?"
  
  
  Не каза нищо и се опита да скочи в сидячее положение. Главата ми раскалывалась.
  
  
  "Освен външния му вид, — продължи полковник Син, като четене, за да изнесе лекция, — Картър също е известен с арсенал от оръжия. Люгер, известен като Rado. Той взе го от масата и махна им. "Шило, известен като Уго". Той повтори представа. "Малък, но смъртоносен газ, бомба, известна като Пиер".
  
  
  Д-р Инурис кимаше на всеки представен му предмет. Лицето му придоби червен цвят, и аз отново видях пульсирующую мина, като син червей, под виском. Той трябваше да преглътна много обиди, и това не му харесваше. Той трепереше от гняв.
  
  
  Изведнъж той пристъпи напред и ме удари с крак в ребрата. Аз падна и се претърколи. Удар не попадна в мен, но перекатывание не са много помощ главата ми. С болка аз отново седнах.
  
  
  Полковник стана от масата. В ръката си той е шило. За миг си помислих, че той се отнася и за мен, но вместо това, той стъпи на д-р Инуриса, който отстъпи назад, докато го върти да не се оказа на стената, без друг изход. Полковник Син suh нож под брадичката. Той говори много спокойно, че само предизвикваше тези гневът му.
  
  
  — Слушай внимателно — каза той. — Вие вече закараха ни е достатъчно неприятности. Щастлив си ти, че аз за тебе все още не е убил.
  
  
  Само моята чест поръчки да ви оставя участие в тази операция. И на ваше място аз не бих, твърде брои за тази чест. Така че вслушайте се в моите съвети и ценя това много добре: запазете спокойствие. Нищо не торопи; може ти да оцелее. Но ако ти си пренебрежешь моя съвет, аз без никакво колебание перережу ти ужасно гърлото. Що се отнася до Картър, тогава аз и само аз се освободя от него в този момент, когато ми е угодно, а не преди това. Аз ясно се изразява?
  
  
  Той леко подчерта въпрос на върха на стилета на докторанти гърлото. Надавил на врата Инуриса точно толкова, за да се почеше, но не и коли си. Очите на д-р вылезли от орбитите си. Той успя за кратко кимвам в потвърждение.
  
  
  Полковник Син се отдалечи от него и отново зае мястото си на масата. — Добре, — каза той. — А сега, господа — каза той, спира поглед на всеки от нас. "Да се върнем към същността на нещата. Преди да слезем от тази стая днес следобед, искам всички да са в крак с последните събития. Той се усмихна. — Дори и ти, Картър.
  
  
  — Не правете ми ласки, полковник — казах аз.
  
  
  'Отдолжение?' - той се засмя. 'Едва ли. Позволете ми да ви кажа нещо, — каза той, наведен напред в стола си. — Ти ще умре много бавно и много мъчително. И аз искам да знаеш, че част от тази болка ще бъде в ума си. Някои от тях са свързани с вашето тяло, но мога да ви уверя, че това, което ще удиви своя ум, определено ще бъде много по-мъчително. Докато не приключа, ти ще ме молят да умрат. Ще продължи да иска".
  
  
  — Не бъдете прекалено сигурни в това, полковник — казах аз.
  
  
  Полковник Син вдигна ръка. "Моля, Картер, избави ме от твоето перчене и позволете ми да продължи това, което аз трябва да кажа. Не ме интересува, че ти си седиш тук и участвуешь в нашия разговор. Искам да ви информирам, че сте се провалили. И докато ти си жив, или по-скоро, докато оставих на теб да живея, аз искам да имат познания за твоята провал давило на тебе, като лежи на тебе голям камък, выжимая от теб цялата воля за живот". Той понижи глас. "Аз искам да си мисълта за това, Картер, с течение на времето".
  
  
  Той плесна с ръце, сякаш за да унищожи магията.
  
  
  "Сега първа точка — момиче".
  
  
  — Не вмешивай си в това, — казах аз.
  
  
  — Затваряй си устата, Картър — каза полковник Син. "Щях да съм най-големият идиот, ако не се възползваха от тупостью своите колеги, д-р Инуриса. Ти склонност към рыцарству съвсем не са при мен връзката. Дори трябва да призная, че би било неразумно да не да я изведат.
  
  
  — Тя не знае за това, — казах аз.
  
  
  "Аз вярвам, че той казва истината, — каза д-р Инурис. "Тя ми каза, че не знае нищо за връзката на баща си с мен".
  
  
  Или Лотар Инурис бил голям идиот, отколкото изглеждаше, или си луд ум все още пази идеята да се разделят някъде любовно гнездо с неговите лични възкресението Никол Кара. Така или иначе, това не ме смути.
  
  
  Но полковник Син знае... — казах ти млъкни — каза той. Д-р промърмори нещо за опит да помогне и затвори устата си, но е намалена под презрително поглед полковника Sina.
  
  
  — Не, Картер, страхувам се, момичето трябва да се неутрализира. Казвам ви като колега. Моля ви да се поставите на моето място. Да Предположим, както вие казвате, че момичето не знае нищо. Но мога да добавя, че аз не предполагам това, защото това също така предполага, че аз ще ти се доверя, а аз никога няма да повярвам. Но нека предположим, че момичето не знае нищо. Това е нищо за бизнес отношения между баща и д-р Инурисом. Обаче има едно нещо, което тя рано или късно ще открие, ако тя още не е разрешила си. Очите на полковника Sina без да мига ме гледаха. - "И за това, че баща й е изчезнал без вест".
  
  
  Аз се опитах да запази сериозно изражение на лицето.
  
  
  — А ако тя разбере за това, то вероятно е, наведается за местонахождението му; разследване, в които ще участват органи на властта. И когато на власт ще започнат да разпитват я за баща, млада дама, без съмнение, ще кажа, че баща й е имал да се справи с д-р Инурисом, лекар, който е правил си операция. И дори ако той е взел фалшива самоличност, за си умения в занаята е такова, че неговата истинска личност скоро се появи навън. Но той не е използвал фалшиво име. И тогава на власт ще открият, че този д-р Инурис е придобил някаква известност, ако мислите, че името може да бъде известен, ако то фигурира в съдебните протоколи редица страни. Не искам ненужно да се притеснява своя колега, но някои от неговите престъпления са особено неблагоприятна репутация дори в общността, е терпимых до сексуални излишествам. Други докосват или предполагат злоупотреба с наркотици, особено за лична употреба. Трети пък предполагат участие в шпионажу. Да Не говорим за някои престъпления срещу малолетни и непълнолетни, които, накратко, могат лесно да се квалифицира като военни престъпления."
  
  
  Аз погледнах към Инуриса. Той наведе очи, докато тримата мъже гледаха на него с пълно отвращение. Но в същото време от него излизаше гореща омраза към това, за да бъде обект на такова публично унижение от страна на полковника Sina. Аз си помислих, че ако някога имате възможност, когато д-р Инурис може да накара китаец плати, той с радост го е направил.
  
  
  Полковник Син продължава... И затова на власт неминуемо щеше да отиде на лекар Инурису и нататък. Инурис, както вече видяхме, толкова изцяло зависи от собственото си удоволствие. Той жадува силно удоволствие. Той ужасается всеки неудобству. Той се страхува от болката с невероятна трусостью. Дай го в ръцете на властите, подвергните го и най-малката болка, и какъв ще бъде резултатът? Той выболтал все с надеждата да спасят ужасно място. И защо? Всичко, защото ние сме забравили да се неутрализират едно момиче. Полковник Син поклати глава, сякаш в насмешливом жесте съжаление. — Не, страхувам се, ние трябва да я вземем. Ти не си съгласен, Картър?
  
  
  Теб има какво да каже.
  
  
  — Аз трябва да си мълчи за съгласие, Картър — каза полковник Син. "И това ни води до неизбежното въпрос: къде е момичето?"
  
  
  — Страхувам се, аз не знам, полковник — казах аз.
  
  
  Полковник се усмихна. — Картър, съвсем наскоро говорихме за твоята надеждност. Основавайки се, разбира се, на известна репутация. Аз ви казах тогава и ще ви кажа отново: аз не ви вярвам.
  
  
  Полковник Син драсна още една дълга цигара и запали една от двете дървени клечки кибрит, които той взе от лакирана кутия в джоба на палтото. След това той взе от масата ми шило и се превърна в заострять друг мач.
  
  
  — Моля, не заставляй ме да ти болка, Картър. С течение на времето аз причиню ти болка във всички форми, но се надявах се избегнат обичайните мъчения. Не забравяй, нямам реална отвращение към това, че причиняват ти болка, но, знаейки, че удоволствието, което ми недостойни колега тук, - той мотнул главата ми към д-р. Инурис: "Това ще принуди ме да не правя това. Той не заслужава такова желание.
  
  
  — Продължавайте, полковник, — аз му казах. Колкото по-рано започне, толкова по-добре. В пытке има момент, когато умът ви вече не получава съобщения за болката, изпратени от тялото си, дори ако остане в съзнание. След това душата плува на недосягаемом ниво, свободна и сигурна. Бих могъл с нетърпение чакам това и е наясно, че ако мога да се постигне това ниво и да остане там до сутринта, Пени Доун ввдет Хоук в ход на нещата.
  
  
  Полковник се изправи, изпревари маса и спря пред мен. Той се наведе, хвана ме за ръцете, свързани заедно, и остана на върха на кибрит под ноктите на показалеца пръст на дясната си ръка. След това той се допря до сярна главичката огнените върха на цигари, и то с злобным съска пламна.
  
  
  Седях и гледах как пламъците прожигает на мача, оставяйки черна къдрава остатъци. Полковник Син стигна до масата, грабна шило и я поставил си блестящ върха на дял инча от очите ми.
  
  
  "Не мърдай — каза той, — а ти е на окото може да се превърне в оливку един шиш".
  
  
  Аз съм виждал как на срещата продължава да изгори.
  
  
  "Къде е момичето?" — каза полковник Син.
  
  
  Почувствах как топлината се доближава до кожата ми.
  
  
  — Не мърдай, Картер, предупреди полковник.
  
  
  Болката се засили, и аз се чувствах как мускулите ми неволно започват да се напрягам. Острието е слаб лъч пред моя поглед.
  
  
  И после изведнъж всичко свърши. Полковник Син протегна свободната си ръка и тури пламък. — Трябваше да знам, че не трябваше да се опита, Картер, но трябваше. Ти никога не ще видиш това.' Той се обърна към Дон Марио и се усмихна.
  
  
  "Аз съм в доста затруднено положение, — каза полковник Син. "Аз трябва да отдаде почит на Картеру, той, сигурен съм, ще дам да ми отдаде дължимото. И двамата сме професионалисти и много добри. Въпреки че си струва да рискува, за да видите дали тя може да бъде чувствителен към по-прости форми на изтезания, дълбоко в себе си знаех, че това не е така, не повече, отколкото аз". Той се обърна към мен. — Всъщност, ти как ще приветства тази идея, не е ли така, Картър? Вие се надява, че ще премине начален етап до ниво на пълна забрава, как всички ние го знаем. Той се засмя. "Това е почти като аз мога да чета вашите мисли, не е ли така?"
  
  
  Дон Марио прекъсва го. — Добре, полковник. Мисля, че е време да прекрати вицове и игри.
  
  
  Полковник Син погледна часовника. — Прости ми, — каза той. "Никога не бива да се губи време напразно. И ние имаме много работа тази вечер.
  
  
  — Дай ми нож — каза Дон Марио.
  
  
  С леко кимване на полковник, представени му блестящ шило.
  
  
  Дон Марио възхищение взвесил го в ръката си. След това той ме погледна със своите ледяными сини очи. "По-малко от петнадесет минути ще ми кажеш, къде е това момиче, Картер".
  
  
  Той премина през стаята и нещо прошепна доктор на ухото. Д-р кимна и излезе от стаята. След няколко минути той се върна и кимна на Дон Марио. Дон Марио отговори кратко отговори утвърдително кимване. Каквото и да говореха за него, той не е човек, който прекарва думи напразно. Полковник Син отново седна на масата. Нямах представа, на което ние сме били чака.
  
  
  Не са минали и десет минути, тъй като чух рязко почука на вратата.
  
  
  "Кой там?' — попита Дон Марио.
  
  
  "Вито", — бил отговорът.
  
  
  — Добре, — каза Дон Марио.
  
  
  Отварям вратата и в стаята, навиване, навлиза и малко избитая фигурка и се срина в краката ми. Лицето му беше перепачкано, риза скъсани. Едно стъкло от очила отсутствовало. Въпреки объркване, е достатъчно само един бегъл поглед, за да разбере, че окаяно същество пред мен не беше никой друг, Филипом Доуном.
  
  
  — Ти знаеш кой е, нали? — каза Дон Марио.
  
  
  Ако е била замислена като въпрос, той вече знаеше отговора, ако се съди по факта, че на лицето ми промелькнуло узнавание, може би за част от секундата.
  
  
  — Не забравяйте, — каза полковник Син, — имам планове какво ще кажете, г-н Доуна.
  
  
  — Не се притеснявайте, — каза Дон Марио. — Аз знам твоите планове. Вие все още ще го получите обратно, в по-голямата си част.
  
  
  — Много добре, — каза полковник Син.
  
  
  — Имате под ръка лекарствата, д-р? — попита принцът.
  
  
  "Да, — каза д-р Инурис.
  
  
  "Донеси ги тук. Имам нужда от компресия и кляповые ленти и, може би, малко морфин, докато ние не се върнем в съзнание. И приеми всичко, което имаш, за да спре кървенето.
  
  
  Полковник Син видя как очите ми се разшириха при споменаването на наркотици
  
  
  "Не мисля, че чу нещо, което не трябваше да чуе, Картър — каза той. — В обозримо бъдеще, ти самият ще бъдеш под наркотой.
  
  
  Д-р Инурис избяга от стаята и се върна с черна чанта.
  
  
  Филип Доун лежеше на пода, от време на време постанывая. Дон Марио падна до него на колене и се обърна, докато тя не се обърна с лицето нагоре, леко задъхан, като риба на сухо.
  
  
  Лявата ръка на Дон Марио метнулась напред, той сграбчи стареца за долната челюст и го принуди да отвори устата си. След това той забил връх на стилета и му опря го до бузата си, докато не видях, как кожата выпячивается пред очите ми.
  
  
  Дон Марио ме погледна. "Слушай, Картер, и мисли бързо. Аз съм специалист по ножам. Повярвайте ми. Аз също не е срещу използването му. Питам ви, къде е момичето. Искам бърз и коректен отговор. Няма майтап. Никакви фалшиви улики. Ако не получа отговор, аз порежу старецът бузата и ще попитам още веднъж.
  
  
  Полковник Син просиял. Марио изрично е близкти му по дух човек.
  
  
  Дон Марио продължава да говори. "И ако не получа отговор, който ми харесва, аз ще направя още малко. Тогава аз взимам другата буза и питам те отново. След това аз работя над ушите и носа. Аз вырежу очите, пръстите на ръцете. Пръстите на краката. Цяла на крак. Д-р запази живота му, защото той се нуждае от полковник жив. Но той ще развалиной, и дори на лекар не може да го подлатать. И ти си този, който е виновен. Като държите устата си затворена, като велик герой, Картър. Как го искате?
  
  
  Аз почти можех да видя острието през бледо, худую бузата на стареца. Той лежеше със затворени очи, дишането му със свирка вырывалось от ссутулившейся на гърдите. Който и да бил той, Филип Доун особено няма какво да гледате. Той причини ми много неприятности, но това е по-малко вероятно. Това, което той е направил, е заплашен бедствие на милиони хора. Така че, от една страна, не си струва да спасяват. Но в неговата мания той не беше толкова лошо. Предполагам, че в собственото му съзнание, той отвори само на няколко врати няколко души в замяна на това, да направи живота на дъщеря си по-ярка. Ако аз си позволя да Дон Марио го нарежете на парчета, това може да спаси Пени. И, за да спаси нея, може би, мога да спася златото.
  
  
  От друга страна, ако аз си отворя устата и ще кажа на тях, къде и как да се сдобият с Пари, това може да даде старецът представа за това, че той за нея е направил. Вероятно той е спечелил това, възможност да я види веднъж: красива.
  
  
  Но това е вероятно, че ще струва един поглед на света около четиридесет и пет милиарда долара.
  
  
  В строго професионално ниво мога да дам само един отговор. И това е мълчанието.
  
  
  Аз отворих устата си и каза: "Ще го намерите в апартамента на баща си. Тя ме чака.'
  
  
  
  Глава 16
  
  
  
  
  Полковник Син удари на Марио по гърба. — Добре, — каза той с доста широка усмивка, за да роди набор от стоманени местни зъбите. "Просто прекрасно."
  
  
  Дон Марио не му отговори. — Вито, — извика той. 'Влизай.'
  
  
  Убиец с муцуна на пор подаде главата през вратата. Дон Марио хвърли го на ключодържателя.
  
  
  — Върни се назад, в къщата на стареца, — каза той. — Там ще си намериш момиче. Заведи я на кораба. Ще се видим там.'
  
  
  — Добре, — каза пор и изчезна. Въпреки моите инструкции Пени, аз не се съмнявам, че пор умело ще изпълни неговата команда. Тя ще чуе звука на ключа в ключалката и реши — въпреки всичко, което сме казвали един на друг, — че баща й все пак дойде и сега се отваря тази врата. Само това няма да бъде той.
  
  
  Полковник Син с любопитство ме погледна.
  
  
  Разбира се, аз признавам, че това изглеждаше като лудост, особено в очите на такъв специалист, като полковник Син. Аз едва не се засмя. Той учуял капан. За него не е имало никакво обяснение на факта, че момичето се е опитал да спаси баща си. За него не е имало абсолютно никаква полза. Защото, според него, нито от стареца, нито от мен, нито едно момиче не е имало голямо бъдеще.
  
  
  Не можех да го обвинявам. С позицията си на игра е почти завършена, и той спечели. С едно момиче в сила в него са почти всички карти: загадъчен мистър Андерсън, който попадна в ръцете му от нищото и се оказа агент AX; момиче, което може да го причиняват големи неприятности; и Филип Доун, който трябва да бъде, винаги е бил загадка за полковника Sina, тъй като цената на кражба на злато, трябва да бъде, изглеждаше му са изключително ниски.
  
  
  Не съм му докладват за своите мотивите. Той все още не разбира. Разбира се, че съм нарушил всички правила. Тези правила казваха: "Откажись от този старец. Отделете време на момичето, за да стигнем до Хоук. Тяни време. Седнете и гледайте как Дон Марио реже Филип Доуна на парчета. Притворись, че не виждаш кръв, ужас и мъчителна болка. Представете си всички добри неща, какво ще се постигне, отсидевшись. Премахнете изображението на кръв, налива от лицето и очите на стареца. Направете си имунизиран срещу крикам. Просто помислете за това, което е написано в инструкцията.
  
  
  Понякога трябва да изхвърля инструкции. Нещо вътре в мен, силно, живо същество да казва "не" на идеята, че дон Марио разрубит старец на парчета, докато полковник Син приветства, а Инурис облизнул да устни и очите му остекленели било от възторг. Това не е свръхчувствителност. Нещо вътре в мен подсказывало ми се, че в този момент, когато ми е позволено Дон Марио постигнат пытая Филип Доуна, аз започнах да признае, че озвучавам. И аз всъщност не просто е искал да спечели нещо. Бих искал да спечели всички.
  
  
  Бих искал да си върне златото, да си върне стария Филип Доуна дъщеря му е невредим и да се сведе сметки. Бих искал да ги изтрие от лицето на земята. Това беше голямо приключение. Но когато става дума за случая, в този момент, когато Дон Марио мушка с върха на ножа по бузата Филип Доуна, нещо дълбоко вътре в мен живо същество да казва: выбрось тази проклетата книга инструкции и играйте по свой начин. Полковник Сину никога няма да разберат. Той е играч на лихвите. И моят принцип е в това, че докато аз не умра, имам шанс да победят. Син изглеждаше удивленным. — Аз съм изненадан, Картър. Наистина изненадан. И малко разочарован. Мислех, че си покажете повече смелост.
  
  
  — Никой не е съвършен, полковник — казах аз.
  
  
  "Може би не, Картер," каза той. — Но е имал репутацията на човек, много близък до този. И повярвай ми, моите отчети за теб е съвсем пресни. Достатъчно актуална, за да разберем вашата скорошна среща с моя добър приятел Хсянгом в Арктика, да не говорим за д-р Инурисе. Той се обърна към Инурису с заговорщицкой усмивка. — Спомняте Хсянга, нали, докторе? Имам предвид, най-малко, вие сте го виждали на снимка, не е ли така? Лотар Инурис кимна.
  
  
  "Това е добра работа — твоята лов на Хсянга", — каза полковник Син. — Много хубаво и малко по края от моя страна. Ако Хсьянгу успя да постигне успех, неговото предприятие е много добре обединени с това нещо, заключителна фаза който ме доведе в страната си. Въпреки това аз вярвам, че светът чака много трудно бъдеще, дори и без усилия Хсьянга" . Аз не отговорих да го похвали. Той се усмихна. — И теб също, Картер, чака много труден бъдещето. Когато ние ще бъдем в Китай, ние ще имаме много дълги разговори. И ти си ми много за това, което ще обясниш. Но първо трябва да се дълго морско пътешествие, което ние ще започнем след няколко часа. Нали, Дон Марио? Дон Марио кимна. — Кораб работи — каза той. - "Ние ускори събития".
  
  
  — Ние отплывем още преди зазоряване, — каза полковник Син, — благодарение на сътрудничество, Картър. Мистър Доун тук — той посочи старец, който все още лежеше на голия под, — ще се присъедини към нас, защото, като вас, той има някои умения, които бихме искали да има. Що се отнася до момичета... Полковник Син запрокинул главата си и започна да разглежда таван. — Що се отнася до момичетата, Лотар може би, аз ще я ти по-късно, когато стигнем до безопасно пристанище. Докато сме все още в морето, можете да се забавлявате с него, тъй като ние няма да рискуваме толкова в безопасност, колкото в Ривиера. Как само ние ще стигнем до Китай, за да можеш да остане там толкова, колкото искате, с едно момиче. Но, знаейки теб, Лотар, аз подозирам, че ти си устанешь от нея много преди да стигнем там. Ако е така, ние да дадем я екипажа, който може да направи с нея всичко, което иска; и тогава ще се отървем от нея. Това не е за нас практическа стойност.
  
  
  Д-р Инурис просиял от удоволствие и надвиснали поклони. — Благодаря ви за щедростта, — каза той.
  
  
  "Знаеш ли, всъщност не го заслужаваш — каза полковник Син, — но аз вярвам, че всичко ще бъде наред, след като момиче ще бъде под нашите грижи и затова аз съм готов да простя си неосмотрительность на Ривиера".
  
  
  — Благодаря ви, полковник Син, — каза д-р Инурис.
  
  
  Полковник Син се обърна към мафия. — Що се отнася до вас, Дон Марио, тогава, страхувам се, нямам специален прощален подарък, въпреки че вие напълно заслужавате. Хареса ми прави бизнес с вас. Вие сте човек на честта, и вашето убеждение, както видяхме тази вечер, във висша степен приятно. Аз наистина бих искал да ви изразя своето дълбоко уважение.
  
  
  — Аз ще взема това тук, — каза Марио, сочи към масата. — Много уместно — каза полковник. "Много подходящо, че ти си, който доведе грозни представител AX Картър до предателство млада жена, става наследник на неговата арсенал. Това е почти поетично подходящо. Много добре, Дон Марио. Ти ще получиш му Люгер, неговото шило и малка газова бомба. Считайте ги за своите трофеи.
  
  
  Дон Марио постави бомбата в джоба, а пистолет и нож за колан.
  
  
  Полковник Син погледна часовника. — Имаме няколко минути, преди пристигането на камиона, как ще и се съгласи. Той ми каза: "Когато той пристигне, Картер, ние ще започнем нашето пътешествие. Насладете се на тази колкото се може повече, защото това ще бъде последното ви пътуване. Пътувате в Китай със злато на четиридесет и пет милиарда долара, както вероятно вече знаете. С помощта на д-р Инуриса, с помощта на незадачливого на г-н Дон и безценна помощ на Дон Марио, сега с участието на необходимата работна сила, ние успяхме да выдоить Федерален резерв".
  
  
  "А утре по целия свят ще вилнеят слухове за това, че голяма част от златните резерви на САЩ и златни резерви на многото си верни приятели изчезна. Вашето правителство ще освободи окуражаващи съобщения, но слуховете продължават и стават все по-силни. И скоро банкерите и правителствата на други страни да изисква гаранции и, накрая, ще е това. Те не могат да предоставят доказателство. Тогава долара нищо не струва, защото доверието е разрушено. Хората, които имат пари, ще се опитат да ги сменяте, но на какво? Британският паунд обесценится. Германската марка, дори и швейцарски франкове ще обесценены, защото никой повече няма да се доверите на хартиена парите. Златото, което е останало в света, ще се окажат безценни. Кой е този и ще му. Тези, които го нямат, ще се паникьосвайте.
  
  
  Собственикът на магазина с буханкой хляб да се откаже да я продаде, ако за хляб не платят нещо друго, освен хартиените пари. Човек, който се нуждае от лекар, нищо, ще бъде за него да плати, освен безполезни хартиени пари, които лекарят няма да приеме. Сцени, подобни на тази, ще се повтаря много пъти на различни места. И скоро бандата ще скитат по улиците и грабят магазини в търсене на това, от което имат нужда, за да оцелее. Фабрики ще бъдат парализирани, защото никой не може да си позволи автомобили, перални машини и телевизори, които те произвеждат. И работни уволнен. Арабски шейх в Персийския залив ще изисква плащане на злато, преди да изпратите на своя петрол. И не ще има злато, за да плати. И масло няма. И скоро няма да има нито машини, нито на влаковете, нито самолети, както заводи не само ще изчакат, но и безполезни. Съединените Щати, каквито вие ги знаете, ще се превърнат в икономическа пустиня. На града ще бъдат пълни с голодающими. Селски райони ще бъде опустошена мародерствующими банди, които убиват животни заради храна и крадат зеленчуци". Аз не искам повече да чувам нищо. Погледнах Дон Марио. Той като че ли не им обръщаше никакво внимание.
  
  
  Аз казах. - 'И ти?' "Това е твоята държава. Ти живееш тук. Ти искаш това?'
  
  
  Полковник Син засмя. Дон Марио — продукт на една нова култура, Картър. Не трябва да се очаква, че той ще се ръководи от чувствата си. Неговият бизнес — оцеляване и печалба, а не съчувствие. Ние сме партньори в това начинание. Различаваме се само в едно отношение, в нашия избор на плащане за нашето участие. Китай, беден на злато, избра злато. Дон Марио малък интерес злато. О, нещо, което тя ще остави при себе си, но прецени, че е прекалено надут и по принцип, от философска гледна точка, безинтересно. Но има продукт, който има в Китай в изобилие, продукт, който обещава по-голяма печалба, ако се продават го разумно.
  
  
  А това, Картер, мак и това, което може да се направи от това цвете: хероин. Виждате ли, Картер, когато доларът обесценится, ще дойде време, когато хората ще търсят друго платежно средство. И това средство за размяна, което предлага да се въведе Дон Марио, — хероин. Не мислиш ли , че това е нещо, което кара хората да забравят за проблемите си? И, уверявам ви, ще имат проблеми. Някои хора в правителството, ще се интересуват от възстановяването на реда на всяка цена; и население, с радост дуреющее хероин, ще се превърне в привлекателен изкушението. Вие не мислите така, докторе?
  
  
  Полковник Син не чакам отговор. — Знаеш ли, самият д-р много обичат мак, нали, Лотар? Така че, виждате ли, Картер, че Дон Марио, благодарение на партньорството с нас, ще имате неизчерпаем запас. И този състав ще му даде огромна сила. Така че с течение на времето, когато в страната си да се върне известно спокойствие, Дон Марио ще спечели много повече, отколкото от стойността на златото, което той продава се с нас. Неговата печалба ще бъде изчислена от гледна точка на отстъпки законите, които сега се забраняват някои от неговите действия. Това ще бъде изчислено при притежание на земята, неизчерпаем ресурс, който той ще купи с помощта на хероин".
  
  
  И когато паниката се разсее и други страни ще видят мъдростта променя предназначението на това, което е останало от вашия населението, за известна степен на промишлена дейност, тогава Дон Марио ще поеме управлението на фабриками. Населението ще бъде продиктувано от необходимостта за героинята, точно така, както сега хората мотивира търсенето на долари. А Дон Марио ще се превърне в действителен владетел на страната, да не говорим за това, че в същото време той ще стане нейният адвокат. Сега хората могат да знаете го като принц, но ви уверявам, Картер, скоро хората ще му се поклони като на цар.
  
  
  — Ти си луд — казах аз.
  
  
  Полковник Син вдигна ръка. — Моля, Картер, умолявам те. Да са реалистични. Нямам склонност към лудост. Опитайте се да мисля за героиня като за новата валута. Нима е по-логично да оцени така пакетче с бял прах, от някакъв жълт метал или цветна хартия? Не, Картер, това не е така. Той просто трябва да се даде друга форма на доверие. Регулировка. И трудности, с които ще се сблъска страната ви, ще ви предостави средства за осъществяване на тази корекция. Признавам, че това е радикална адаптация, но това адаптиране се нуждаят от Дон Марио и за изпълнение на неговите амбиции. Виждате ли, злато не му донесе никаква полза. Притежаването на злато сега подчиняло да го правила и начин на мислене, подходяща в този момент. И по тези правила и по този начин на мислене Дон Марио — престъпник и означава кражба на своя имот. Не, преди Дон Марио ще може да се постигне състоянието, до което му приписват му амбиция и тих гений, първо трябва да се случи революция. И загуба на злато ще доведе до революция в Съединените Щати.
  
  
  Що се отнася до тези, които имат злато, а ние сме убедени, че в света винаги има хора, жадни за злато. Които, така да се каже, запазват старата вяра. Китай с неговите селяни и злато ще бъде двойно по-богата, въпреки че голяма част от реколтата от мак е предназначена за Дон Марио и за дълги години напред. Китай и САЩ са много добри приятели.
  
  
  И аз съм сигурен, че тези, които вярват в златото, и тези, които вярват в мак, ще живеят заедно дълги векове".
  
  
  Ето така. Целият план. Това е ужасно. Бих могъл да се нарече това е лудост. Но границата между лудостта и гений тесни, и по един полковник Син е бил прав. В досиетата AX не е нищо друго, разкриващо това, че с неговото съзнание нещо не е наред. Това, което той възнамерява да направи, не е нищо друго, освен мастерским ход; естествен крайният продукт на пресичане на специалност икономист и хладнокровной алчност войник, известен със способността си да водят война. И, съдейки по това, което той каза, че му остават само няколко часа до неговото изпълнение. Той отново погледна часовника. — Още няколко минути, господа. След това той се обърна към мен един по един. — Картър, след минута постучат на вратата. Когато това се случи, това означава, че отвън ни чака камион. Този камион ще ни докове, където хамали Дон Марио бързо да свалят злато на борда на кораба. Вие ще седнете на този кораб, и след няколко часа ние отплывем.
  
  
  Сега бих искал да помоля дон Марио отприщи ти крака. И ще ви помоля да се изправи и тихо излезе от тази стая и да седне в камиона. Когато ние стигнем до кораба, аз искам да е тихо и спокойно се изкачи на борда и да отиде там, където ви карат. Ако постъпиш, както аз се моля, ти си избавишься на ненужна болка. Но, знаейки вашата склонност към героизъм, трябва да се вземат предпазни мерки.
  
  
  Той взе nunchuck от масата. Видях дървени дръжки и верига, висевшую между тях. Полковник небрежно преметнати веригата през главата ми и натянул звена е достатъчно стегнат, за да те прокусили гърлото ми и се удари в трахеята.
  
  
  — Можете да се качи на борда на себе си, — каза той, — или в безсъзнание. Решай.'
  
  
  Дон Марио коленичи в краката ми и необвързани с въже. 'Д-р Инурис, — каза полковник Син, посочи Филип Доуна. "Вдигнете старец. Аз искам той да е в отлично здраве, когато ние прибудем в Китай". Той се засмя. "Разбираш, Картер, ще ни е нужен нов сейф".
  
  
  В мъглата, блестящ на лунната светлина, ръждясал корпус на товарен кораб висеше дълбоко във водата на котвената паркирани в покосившегося на кея. Въпреки малката височина, храна мръсни кораб
  
  
  "Сара Чембърлейн-Кардиф" возвышалась над нас, когато ние стояхме отвън с камион. По-нататък, на края на кея, огромен кран с стонущими тросами постави на борда на огромен контейнер.
  
  
  — Злато, Картър — каза полковник Син. Под ръба на прогнившей покривите на стария навес, тянувшегося по протежение на кея, се запалил няколко голи крушки, изхвърлянето на пистата жълти лъчи на светлината. "Обърнете внимание на вашето превозно средство на изток. Нищо особено, нали?
  
  
  Той не чакам отговор.
  
  
  — Но на външен вид е измамен, Картър. Тази скандално выглядящая товарен шлеп маневрирует и плува по-бързо изтребител. Я електронно оборудване е направено така, че да го направи невидим за радара. Но аз се съмнявам, че "Сара Чембърлейн" трябва да представи доказателства за своята сила. Които в своя нормален човек ще започне да се обърне внимание на бедното старо товарен кораб под британски флаг?
  
  
  — Добре, Син, — каза Марио. "Сега аз казвам добре. Моите хора ми казаха, че са получили последния хероин преди няколко часа, а след два часа те ще доставят на останалата част на вашата пратка на борда. След това можеш да отплава всеки момент". Те се ръкува.
  
  
  Полковник погледна часовника. — Разчитам на теб, Марио — каза той. "Аз ще дам индикация отплава в час на деня".
  
  
  — Не се притеснявайте, — каза Дон Марио. "Аз ще остана в кабинета си, докато не тръгват на плуване, за да се уверите, че всичко е наред".
  
  
  — Отлично, — каза полковник Син. — Типична си пълнота, дон Марио. Аз вярвам, че един ден ние отново ще се срещнем".
  
  
  — Тогава довиждане — каза Дон Марио. Той погледна към д-р Инуриса, поддерживавшего Филип Доуна . "Дръж се, Док," каза той. "Опитай да се държи като добро момче".
  
  
  д-р Инурис не намери достоен отговор.
  
  
  "Щастлив съм, Картър — каза той. Той се потупа по колана, където Уго и на Rado са били скрити под яке. "Благодаря ви за сувенири". Той дръпна дръжката на вратата и изчезна в бараката.
  
  
  — Добре, — каза полковник Син. "Всички на борда. "Сара Чембърлейн" разрешено да плават на разстояние до зори, — той се засмя, — с товар от стомана.
  
  
  Полковник Син дръпна ръкохватката нунчаку , принуждавайки верига натянуться на врата ми, сякаш призовавайки кон. Ние продължихме пътя по кея и се изкачи на сходням. Вдигнах глава и видях, че китайски капитан гледа на нас с висок мост. Китайските членовете на екипажа се притискаше навсякъде с целеустремленностью, която характеризовала ги като добре обучени войници.
  
  
  Какви механизми и електронно оборудване, нито са били на борда, "Сара Чембърлейн" не е кратко описание на хх век, когато става докосваха затворнически помещения. Под палубата полковник Син подталкивал мен, докато не стигнал до желязната врата на камерата с зарешеченным прозорец без стъкла. Пред него стояха двама китайски, въоръжени с автомати. Полковник Син се сдобили с врата ми nunchaku и извади от джоба на ключодържател.
  
  
  Той отвори вратата на камерата. — Хайде, Картър. И мистър Доун също" — каза той на доктор Инурису.
  
  
  Пол е бил железен, покрит със слама, д-р Инурис пусна Дон Филип, който е паднал върху слама. Пазачите стояха точно пред вратата, дула им оръжие се държат с нас на прицеле.
  
  
  — Можеш да оставите стар човек като има, Лотар, — каза полковник. "Картер, страхувам се, за теб ще е белезници и крак окови".
  
  
  Аз сви рамене. Белезници и крак окови бяха облечени към стените. Една двойка за ръце, един чифт за крака. Аз послушно влезе. Полковник Син заключена ги вашите ключове.
  
  
  — Аз също, затворени врата на камерата, — каза той. — И искам да знаеш, че знае нещо, Картър. Имам единствената китка ключове. Така че дори не мисля подигравам на охрана. Там наистина нищо не може да направи за вас. Но да стреля те умеят много добре. Аз бих предпочел, разбира се, че това никога не се случи, но ако се случи, аз ще ви накара да се възползва от това.
  
  
  Той се върнал назад от камерата. Вратата се е затворила, и полковник обърна ключа в ключалката. Той отново се изправи и махна ми през решетка. — От време на време, аз ще посетите теб, Картър, и, може би, ние ще говорим. Но сега всичко, което мога да кажа е, на добър път. Той се обърна и изчезна от погледа.
  
  
  Няколко минути по-късно пазачите, близо плъзгане на главата, ме гледаха през решетките. Аз не обърна внимание на тях. Скоро им стана скучно, и те изчезнаха.
  
  
  Мина може би половин час, когато чух глас отвън камера. Предната решетка отново се появи лицето на полковника Sina. Той се усмихна и му ключ зазвенел в замъка. Отварям вратата и видях Sina, двама охранители и Пени Доун.
  
  
  
  Глава 17
  
  
  
  
  — Ник, — извика Пени. 'Тате.' Тя вбежала в камерата и падна на колене до Филипом Доуном.
  
  
  Полковник се приближи до него и го хвана за ръката. "Вашата преданост е достойна за възхищение, мис Доун — каза той. — Но съжалявам, че си свобода трябва няколко ограничи. Ти ще си с белезници, като твой приятел Картер. Поне докато не сме в морето. И тогава ще ви бъде позволено да се грижи за вашия баща, — той здраво се засмя, — при условие, че д-р Инурис може да ми липсваш. Някога в морето, аз ще видя дали ще можем да облекчи малко живота на твоя баща. Но докато ние трябва да се поддържа максимална безопасност. Надявам се, ще разберете.
  
  
  Той заковал го в окови и излезе от камерата. Той отново се обърна ключа в ключалката.
  
  
  Чували сме как стъпките му стихнаха в железном коридора. След това тишина.
  
  
  Пени ме погледна през камерата.
  
  
  — О, Ник, — каза тя. "Какво ще се случи?"
  
  
  — Пени Доун, — казах аз. "Вярвайте ми, или не, ние ще унищожи този проект".
  
  
  Филип Доун застонал и поерзал тънка тяло в леглото от слама.
  
  
  — Трябва ми, за да го събуди, — казах аз Пени.
  
  
  — Добре — каза тя. Тя започна да вика. 'Тате. Татко. Това съм аз. Пени.
  
  
  Старецът отново зашевелился.
  
  
  "Ставай, татко. Имам нужда от теб.'
  
  
  Очите му дернулись, и той се принуди да седне. — Това си ти, Пени? той каза. "Тук е толкова тъмно. Аз не мога да си очила".
  
  
  "Това е близо до твоята лява ръка, татко" — каза тя.
  
  
  На сянка той опипвана ги хвана и пуснати на носа. Въпреки липсата на лещи, сега той можеше да види. Лицето му оживиха, когато я видя. "Боже мой, — каза той. — Това наистина си ти, Пени?
  
  
  — Да, татко.
  
  
  — Ти си красива — каза той. 'Хубава.' И той започна да плаче.
  
  
  "Ш-ш-ш , татко" — каза Пени. "Ти не трябва да плача".
  
  
  "Аз нищо не мога да помогна — каза той.
  
  
  "Татко, тук с нас има някой. Ние се нуждаем от твоята помощ. За първи път старецът разбрал, че те с Пени в камерата не е сам. Той се обърна и се загледа в мен.
  
  
  — Това са Ник Картър, татко, — каза Пени. — Той иска да ни помогне да се измъкнем оттук.
  
  
  — Вярно, мистър Доун, — казах аз. "Аз искам да ви извадя и Пени от тук и да не се даде на кораба да отида до дъното. Но не мога да го направя без твоята помощ.
  
  
  'Какво мога да направя?", каза той.
  
  
  — Спри пищи, — аз му казах. — Въпросът е само в това, ще бъдеш ли си това?
  
  
  "Ако аз мога, аз ще го направя" — каза той. — Аз нищо повече не трябва да Лотару Инурису. Моят договор с него приключи в този момент, когато той постави импланта Пени. Но той и подли приятели ме заблуди. Те дойдоха при мен тази сутрин. И те взеха ме на този кораб и хвърлени в тази камера. Когато аз поисках обяснение, китайците се засмя и го наричат ме идиот. Аз ще ти помогна, Картър. Аз съм стар човек и не умея да се бием, но аз ще ти помогна. Сега, когато с Пени всичко ок, не ми пука, че ще бъде с д-р Инурисом и неговите приятели, или с мен. Всичко това е двойна игра".
  
  
  'Какво имаш предвид?'
  
  
  "Мислеха, че съм просто един стар, глупав човек. Стар идиот. Но е нещо, което те не знаеха за мен. Роден съм в Китай. Аз говоря на техния език. И днес чувам на китайския нещо, което показва в двойна игра.
  
  
  — Отдръпни се, — казах аз.
  
  
  "На това допускане аз присъствах. Аз така разбирам, Пени ви казах за него?
  
  
  Аз кимнах.
  
  
  — Ами тогава, предполагам, знаете моята роля. Влязох в сделка за пари. Но аз така и не знам кой си приятели. И До днес. А след това разбрах, че сред приятелите му са били китайците и американците от мафията. А сделката беше, че мафията ще достави притежава злато в замяна на хероин. Не мога да кажа, че това ми харесва много, но аз също смятам, че не е в състояние да се оплакват за това. Ами, първо всички се извърна от мен, като ме тук и тук и работи полковник Сину. Но друго предателство все още съществува. Китайците изневеряват мафия".
  
  
  Попитах. - 'Как?'
  
  
  "Този хероин, — каза той, — отровен".
  
  
  'Какво имаш предвид?'
  
  
  "Точно това, което аз казвам," каза Филип Доун. "Аз не знам, че те са в него се слагат, но аз знам едно нещо: хероин, опаковани в два различни вида пластмасови торбички. Нещата в зелени торби бързо убива. Нещата в сини торби работят бавно. Но ако някой от тях попадне в тялото си, ти ще умреш.
  
  
  Трябваше да свали шапка пред полковник Сином. Четиридесет и пет милиарда долара в злато не му е достатъчно. Без нито един изстрел той обанкротит Съединените Щати и ще убие милиони хора. Това е по-добре от ядрена война. Не би било нито радиация, нито промишлени разрушения. Просто население, мъртво и постоянно умирающее, няма да има сила да защити себе си.
  
  
  И аз бях сигурен, че Китай ще разбере планове Sina и се възползва от тях пълноценно. Дон Марио наистина ще стане крал на: крал на гробището. Някъде в заначке е, вероятно няколко хиляди паунда на този хероин. Той провери това и реших, че е полковник Син действа добросъвестно. Той трябваше да знае по-добре. Но причините за милост към него не е имало. Той е само малко по-алчни, отколкото му е нужно. Мисълта за това, че си излъган, сводила ме побърка от радост. С изключение на това, че ако той научил, полковник Син седнал да златния хълм, и много невинни хора, щеше да е мъртъв или умират по улиците на Съединените Щати.
  
  
  Но не, ако ми има какво да каже по този повод.
  
  
  — Добре, слушай, — казах аз, се обръща към Филипу Доуну. — Имам за теб работа. И ще трябва да го направи бързо. Но аз мисля, че ти си оцелее, като се има предвид, че Пени ми каза за теб.
  
  
  "Аз ще направя всичко възможно", каза той. 'Какво е това?'
  
  
  "Пени ми каза, че сте експерт в замъци и какво знаеш за тях всичко, което трябва да знаете".
  
  
  "Това може да е вярно," каза Филип Дон.
  
  
  — Добре, — казах аз. "Искам да ме освободи от тези окови и ми отвори вратата".
  
  
  "Това е тежка работа," каза старецът. "Особено без никакви инструменти".
  
  
  "Да Предположим, аз щях да ви кажа, че имаме някакви инструменти, примитивни, но с инструменти".
  
  
  'Къде?'
  
  
  — Под моя яка, — аз му казах. — Там ще си намериш две самобръсначки.
  
  
  Старецът стана от земята и поковылял към мен негнущихся краката. Той откинул яка и извади две остриета. — Добра стомана — каза той. "Да, мисля, че бихме могли да ги използвате. Браво на окови всъщност все още примитивни, — каза той след бегъл оглед. "Що се отнася до отвора на механизъм, ще видите, че това също не е проблем".
  
  
  "За колко време може да отнеме?"
  
  
  Очите му свети от перспективата отново да бъде полезен в занаят, който той знаеше най-добре. — Това зависи от това, колко дълго ще работи. Може би двадесет минути.
  
  
  — По-бързо, — казах аз. "Ако някой дойде, скриване на тези остриета под слама".
  
  
  Старецът вече се простира по цял ръст на пода, като държите ръцете на квадратен място на светлина, льющемся през зарешеченное прозорец. Аз не съм видял, че той е правил, но чух слабото триене на метал, докато ръцете му возились под влажни слоеве на слама.
  
  
  Опитах се да изчистите ума си, докато той е работил. Аз се опитах да не се губи време в тревога за това, ще издържат ли силите си и смее ли полковник Син внезапно влезе вътре, за да видите как поживают му затворници. Опитах се да прогони ритмично скърцане на острието на бетон, забави дишането си и да забрави за времето. Но отвън, аз знаех, този кран мода, като огромно махало, между пристанище и кораб, набивая го държи тон злато. Аз може да накара себе си да не мисля за времето, но не може да го спре бягане. И ще дойде момент, когато това кранче ще направи последния си ход и ще започне триумфално пътуване на полковника Sina. Тогава би било твърде късно за мен да направя това, което съм тръгнал да правя.
  
  
  — Добре, — чух аз гласа на Филип Доуна.
  
  
  Той се изправи и в ръката му видях едно от ножове, или това, че от него е останало. Изглеждаше така, сякаш първо е разделил я на половина по дължина и се скъса нещо от това, което е останало. Той несръчно се мести при мен и се хвана за заключване на маншета дясната ръка. Той позволи на остроконечному метал се промъкнат вътре, като държите ухото близо до замъка. Той е малко поковырял домашно ключ между палеца и показалеца, след това внимателно обърна го.
  
  
  — Почти — каза той. "Но не достатъчно добре".
  
  
  Той отново се оттегля в размер на светлина, и отново чух скърцане на метал по бетон.
  
  
  — Това трябва да е така, — каза той, когато се върна.
  
  
  Пълно доверие, той отново поставил точеное нож в замъка и рязко се обърна към китката. В спокойна тишина камера се чу щракване. Заключване распахнулся. Лицето на Филип Доуна избухва от вълнение. — Останало, сега е просто, — прошепна той. След няколко секунди той напусна ми другата си ръка и крак.
  
  
  Аз наблюдение устата си до ухото му.
  
  
  — Добре, — казах аз. — А сега освободи Пени, много тихо. А след това се заемете врата на камерата.
  
  
  Старецът кимна ми. Не мина и минута, като ръцете и краката си Пени са били свободни.
  
  
  Аз повика стареца при себе си и каза, отново шепнеше: "Как можеш да отвориш килията?"
  
  
  Той протегна ръка. В дланта му лежеше втори нож, все още не е счупен. Той го хвана за тъпа страна и още палеца и показалеца си прекарва острието напред и назад.
  
  
  "Това, което аз ще направя, се нарича" лоидинг ". Обикновено това се прави ивица на целулоид. Той притежава както твърдост, така и гъвкавост, за да обръщам внимание на езика на замъка обратно. Blade ще направи същото.
  
  
  — Това е много шум?
  
  
  — Не знам — каза старецът. "Истински" loiden " трябва да бъде много спокоен. Но след като този език пада, аз не знам какво се случва. Ние просто трябва да отидете на този риск.
  
  
  — Нямаме голям избор — казах аз. — Аз ще се Пени в ъгъла между вратата и стената, когато вратата ще се отвори. Ако нещо се обърка, тя е извън линията на огъня. Че е до вас, ако всичко върви добре, ти си сигналишь ми, когато замъкът е свободен, а след това ставам в близост до Стотинка. Когато изляза през вратата, не мърдай. Остани там, където стоиш, докато аз не позову теб. При условие, че аз все още ще бъде в състояние да се обадя.
  
  
  Старецът се изправи на колене до вратата и започна нож, за да се включат в замъка.
  
  
  Аз се опитах да запази равно дишане. Имах изкушението напълно да спре да диша, за да е пълна тишина.
  
  
  Го китката шевельнулось веднъж, два, три пъти. Той е работил в пространството между вратата и трансмисия. След това той се спря.
  
  
  Старецът се обърна към мен, лицето и кимна. Беше време да се пристъпи към работа. И тази работа беше в плен няколко оръжия-картечници.
  
  
  
  Глава 18
  
  
  
  
  Аз се наредиха зад врата, като бик, увидевший начинаещи тореадор, сгорбленный, свиреп и в същото време да се събират.
  
  
  Те стояха в коридора, един отляво, друг отдясно, и мислите им са достатъчно бавни, те отвисли челюст, когато те видях на моето появяване. Обърна наляво, вдигна ръце, като ножове, и размаза рамото на пазач, докато той все още е компресирал своя машина. Когато тя с трясък падна на земята, аз го хвана с една ръка, задържайки го в устата, за да не извика, а с другата ръка за талията, за да го подкрепят. Аз го бутна в правото си партньор, колкото може по-бързо преодоляване на пропастта между тях, така че вторият пазач се бърка със своето оръжие под ръка на своя спътник. Вдигнах ръката си, която държеше за кръста на мъжете, и рубящим движение чрез счупени рамо хвърли на врата на здрави охранители. Това не беше перфектен удар, но той се наведе врат настрана. Когато той отново протегна, аз нанесе удар отгоре право в лицето му. Костите се счупиха под моите ставите и кръвта бликна от безвольного устата. Главата му силно се провалиха в стената, и той е в безсъзнание сполз на земята. Разопакова го друг и го размаза адамовата ябълка на дланта, преди той да е успял да се възползват от факта, че аз вече не прикрывал му устата.
  
  
  Аз оттащил тялото настрана, събра оръжията си и сложи главата в камерата. — Добре, — казах аз. "Време да поеме дъх".
  
  
  Пени и баща й бързо се присъединиха към мен. Дадох му един от автомати. "Аз искам да сляза от този кораб, не ги използват", казах му. "Ние не се връщаме през горната част, ние се връщаме през тази палубата. Аз знам какво търся. Той ще бъде далеч от кея. Последвай ме, и ако ние се сблъскваме с някого, остави ги на мен. И ако на мен нещо се случи, ти можеш да използваш това оръжие, за да се справи с никого и до тогава, докато има с какво да се занимават. Аз я видях, когато се изкачи на борда: малка задвижваната на левия борд "Сара Чембърлейн". Ние се отправихме натам по слабо освещенному коридора завой по завой на кърмата. Движеха предпазливо, но никого не срещнах.
  
  
  На вратата чакаше нас.
  
  
  — Дай ми оръжие — казах аз.
  
  
  Аз дръпна дръжката и внимателно отвори вратата. Гледах мрачни, преместване на водите на Ийст Ривър, на пет метра под мен.
  
  
  — Ти си първата, Пени, — казах аз. "Първо краката. Позволете си придържа към ръба. А след това просто отпускаешь. Колкото по-малко е разстоянието, на което се пада толкова по-малко шум. Тогава плувай колкото се може по-тихо до кея и да ме чака там. Същото се отнася и за вас, г-н Дон. Там ще намерите стълба, водеща към кея, точно зад бум на дясната страна.
  
  
  Мина без грешки. Затворих вратата, колкото можеше, преди да падне от ръба. Остава само да се надяваме, че нито един минувач не се изненада ярка светлина от лявата страна "Сара Чембърлейн" . Но аз се съмнявам, че някой от екипа е бил на брега. Времето за напускане е твърде близо. От друга страна, у нас винаги са били момчета от Дон Марио, за които да се притеснявате.
  
  
  Полковник Син не е трябвало да се стреми да ми покаже кораб. Той ми позволи да забележите врата и на стълбата, водеща от кея във водата.
  
  
  Пени и баща й ме чакаха имате стълбите, топчась на място.
  
  
  — Добре, — казах аз. — Аз поднимусь по тези стълби и ще вземат със себе си оръжие. Следвайте ме на горния етаж. След като стигнем до върха, ще отида до Дон Марио. Аз искам вие двамата убрались от тук. Бягай толкова далеч и толкова бързо, колкото можеш.
  
  
  — Не, Ник, — каза Пени. 'Не сега.'
  
  
  — Тя е права — каза старецът. - "Имате нужда от помощ".
  
  
  — Знам — казах аз. — И аз ще взема я от Дон Марио. Най-малко, най-пряка помощ. Но аз не искам вие двамата са с мен. Безсмислено да ти болка.
  
  
  — Ще дойда с теб, Ник — каза Пени.
  
  
  Аз поклати глава. — Ако искаш нещо да направи за мен, ти можеш. Но това не е нещо, което можете да направите тук.
  
  
  "Тогава ни кажете, че искате", каза старецът.
  
  
  "Искам да се обади на Дейвид Хоуку. Пени знае къде да се свържете с тях, е Съвместна прес-офис и телеграф служба във Вашингтон. Кажи му, че "Сару Чембърлейн" трябва да спре на всяка цена. Кажи му, че Ник Картър ти каза да му се обадя. Вие искате да направите това?
  
  
  "Ако успеем, това ще направим", — каза той.
  
  
  — Добре, — казах аз. 'Ела. Времето е малко. Аз започнах да се изкачи по стълбите. На горния етаж погледнах през ръба на кея. Тя изглеждаше добре. Всички погледи ще бъдат залепени с голям кран. Той все още се движеше, сега вече връщайки се към кея. Аз просто трябваше да се надяват, че той е оставил поне още един контейнер със злато, и неговата работа през нощта още не е свършила. Аз знаех, че работата ми също още не е напълно приключил.
  
  
  Чух как се Пени и баща си да се изкачи зад мен. Старецът дишаше тежко. Аз ще се обърна към него главата си. "Останете на ниско ниво и останете в сянка. Аз ще те защитавам. Махай се веднага. Бягай!' Аз бях сам, сред мафията и китайци, и време наближило края си.
  
  
  Аз пълзи по пистата към корема от кея към дългия провисшему навесу, където влезе Дон Марио. Ставах в защита на рамката на вратата, аз подергал в затвора.
  
  
  Тя не беше заключена. Аз бързо се приплъзва през него в тъмнината.
  
  
  Далеч, край реката, видях светлина. Аз отидох в тази посока с автомата в готовност в ръката си. Трябваше да бъде готов за най-лошото. Ако имам късмет, Дон Марио не забелязах да съм. Надявах се, че имам всичко, което се случва.
  
  
  Пригнувшись, продължи да върви, докато не видя горящата светлина в офиса с прозорци навсякъде, които гледат на склад и реката. Офис цялата ширина на реката.
  
  
  Дон Марио седеше в крутящемся стол за бюро, разглеждане на "Сару Чембърлейн" . С изключение на няколко мобилни телефони и копие на системния регистър, олдерменов Лойд , на масата беше празна.
  
  
  Самият пребиваващи в една плевня и се крие от себе си кораб, аз съм идиот, отвори вратата и насочи цевта на автомата. — Много тихо, Марио, — казах аз. Той не пошевелился. Той просто продължаваше да гледа през прозореца на кораба.
  
  
  — Това Картър, — казах аз. "Аз искам да стана и задернули завеса на прозореца, с изглед към кораба. След това отново се изправи. Искам да говоря с теб. Дръжте ръцете си от лицето, когато отново се качи. Имам за теб новини за твоите китайски приятели, които, мисля, че ти имаш да чуят.
  
  
  "Какво от това, че искаш да ти кажа, бих искал да чуя, Картър — каза той.
  
  
  — Ти нищо не си струва да се слуша, Марио. Но ако ти не послушаешь, това може да бъде фатально, — казах аз. "След цялата си работа вие не бихте искали да се озовете в ситуация "кралят е мъртъв, да живее кралят ", не е ли така?"
  
  
  В отговор на Марио дръпна стола, приближи до прозореца и задернул завеса. Влязох в стаята и се натъкнах на него, когато той отново седна.
  
  
  — Казвай бързо, — каза той.
  
  
  — Точно това и ще направя — казах аз. "Твоите приятели са се променили теб".
  
  
  Марио се засмя. — Разбира се, и конницата също се отива.
  
  
  — Ти също по-добре да започнем да вярваме в това, — казах аз. "Твоята част от сделката не се извършва. Единственият въпрос остава, дали си приятел, полковник Син, избяга на свобода, след като той предаде на тебе.
  
  
  — Добре, Картер, спри няма тези гатанки. Какво е измама?
  
  
  "Хероин".
  
  
  — С хероин всичко е наред, — каза Дон Марио. "Неговата проверени хора, на които вярвам".
  
  
  — Ти си всичко мина?
  
  
  "Разбира се, че не, — каза той. "Но ние взехме проби от няколко тона".
  
  
  "Това е добър материал," казах аз. "Останали са отровени".
  
  
  — Престанете, Картър — каза той. "Аз не съм глупак. Имате шанс едно на милион, за да се взриви това нещо, и това означава, че сте инсталирали мен срещу Сина. Аз не яде това.
  
  
  "Аз съм тук, за да конфигурирате теб срещу Sina за това, че тя променя теб. Хероинът бил отровен . Това наистина е боклук. И най-мръсна в зелени торби.
  
  
  Марио притиснати устни. — Знаеш Ли, Картър. Започваш да ме заинтересува. Откъде знаеш за тези зелени торби?
  
  
  — Точно така, както аз знам за сини торби и яде. Ако имате бил приятел на борда на този кораб, който също разбираше китайски, ще го знаете. Този старец е роден в Китай.
  
  
  "Как най-бързо можем да направим тест?" — каза Марио. — Вземи от кораба част от този последния боклук. Зелени торби. Това, че в зелени торби, убива по-бързо от всички.
  
  
  Марио отговори на един от телефоните. Vito — каза той. — Дай ми един от най-зелените торби. Веднага.'
  
  
  Той хвърли слушалката и ме погледна. — Добре, Картър, ти имаш шанс. Стъпка назад. Пред бюрото ми има люк. След минута той се отваря и Вито се издига нагоре. Не нервничайте със своите оръжия. Вито ще направят, както аз ти кажа. Можете да бъдете сигурни, че той нищо няма да направи.
  
  
  Под мен послышалось вести, и част от пода се свлече, излагайки хорькоподобное лицето на Вито, вглядывающегося в стаята.
  
  
  — Всичко в ред, Вито, — каза Дон Марио. "Трудностите няма".
  
  
  Вито се изкачи в стаята си и половица отново се отдалечи. Той сложи зелена чанта на масата Марио.
  
  
  "Имаме нужда от морско свинче", — каза той. "И аз мисля, че знам най-подходящия човек за това." Той взе телефона. Полковник Sina, — каза той. 'Бързо.' Той чакаше. Когато той отново заговори, гласът му прозвуча настойчиво. — Полковник Син? Дон Марио. Слушай. Нещастен случай е с един от моите момчета. Изпрати на д-р Инуриса със своя портфейл. Той ни скоро ще ви потрябва.
  
  
  Той хвърли слушалката, не като полковник Сину възможности за задаване на въпроси. Отодвинув завеса на дял инча, погледнах към кораба. Скоро след това мрачен д-р Инурис стигнал до края на сифон и започва да се спуска по кея.
  
  
  — Той идва — казах аз.
  
  
  — Доведи го, Вито, — каза Дон Марио. Вито излезе от стаята. — Не се притеснявай за Вито, — каза Дон Марио. "Вито се държи честно. Всичко , за което ти е нужно да се притеснявате, това е хероин. Но, най-малко, ти трябва да призная, че съм ти дам шанс, Картър. На Кого е по-добре да се използва като морското свинче от лекар-наркоман?
  
  
  Чух стъпки и се изправи там, където мислех, че ще се Дон Марио и Вито къса опашката, ако те се опитват да направят нещо. Вратата бавно се отвори и д-р Инурис влезе в стаята, Вито го последва.
  
  
  Очите му се разшириха от изненада, когато видя, че стоя там. "Картер!"
  
  
  — Вярно, докторе. Твой стар приятел. Аз съм я поставил цевта на автомата му под брадичката.
  
  
  Той попита. - Какво означава това?"
  
  
  Удари цевно оръжие, за да го дыхательному гърлото. — Млъкни, Док.
  
  
  — Докторе, — каза Дон Марио. "Картер и аз искаме да се организира малък залог. Това се дължи на факта хероин.
  
  
  Аз отстъпи назад с оръжие.
  
  
  — Какво се е случило с това на хероин? попита Инурис. "Това е един обикновен хероин".
  
  
  — Ето какво искам да кажа, докторе, — каза Дон Марио. — Но Картър казва по друг начин. Той казва, че той е бил отровен.
  
  
  -- Не слушайте го, -- каза д-р Инурис. — Че той знае за това?
  
  
  — Той казва, че знае достатъчно, д-р.
  
  
  — Ти си повярвате му? попита Инурис. — Агент ТОНИ?
  
  
  "Досега той е предизвиквал у мен интерес".
  
  
  "Полковник Син няма да ви заблудят — каза д-р Инурис.
  
  
  "Е, това е, което се опитвам да кажа Картеру", казва Дон Марио. "И все пак той успя да ме убеди, че е по-добре първо да се уверите, отколкото съжалявам. Ето защо поканихме ви тук. Защото аз си казах: "Марио, — казах аз, — кой е най-добрият човек, за да се прецени добър този хероин или не?" и тогава аз отговорих на себе си: "Ами, никой друг, а нашият стар приятел, д-р Лотар Инурис, който се оказа превъзходен учен и предан приятел". И така, д-р, аз ще ви дам безплатна проба.
  
  
  "Аз не искам това — каза д-р Инурис.
  
  
  — Не искаш ли? — каза Дон Марио. 'Не искаш ли? Ти си чул това, Вито? Той казва, че не иска безплатна проба.
  
  
  "Той е толкова богат?" — каза Вито. "Аз никога преди не съм виждал наркоман отказа от безплатна проба".
  
  
  — Мисля, че това е наистина нещо, което иска, Вито, — каза Дон Марио. — Като всеки наркоман. Но той е прекалено любезен. Просто от учтивост, нали, докторе?
  
  
  На отвратително лицето Инуриса, направени от капки пот. — Аз не искам това — извика той.
  
  
  -- Ами, ами, д-р, -- каза Дон Марио. — Ти си твърде далеч отиде с тази любезностью. Той извади ми шпильку поради колан и направи разрез на зелена чанта. Высыпалось малко бял прах.
  
  
  — Ами, докторе, ние ще подредите тук прощалната парти. Нямаме свещи, но имам кибрит и, Вито, мисля, че ще си намериш спринцовка и игла, ако видиш в чантата на доктора. И аз не бих се изненадал, ако ще има парче от гумен маркуч и, може би, още няколко неща, които са ни нужни". Вито се протегна и грабна чантата от ръцете на д-р. Дон Марио го отвори и започна да рови в него.
  
  
  "Не им позволявайте да го направя, Картер", призна д-р Инурис. — Защо не, д-р? Аз казах. "Аз не виждам, каква вреда може да причини. Ако вие говорите истината, това е.
  
  
  — Моля, Картър. Моля те.'
  
  
  Той не ме погледна. Може би той искаше да ме погледне. Но той не можеше. Той не можеше да откъсне очи от масата, на която са били заети Дон Марио и Вито. И продължи да изтъква. Думи лились, като въздух от прободен вътрешната тръба.
  
  
  "Злато, Картър. Аз ще ти дам злато. Моя дял. Можете да бъдете богат. Ти повече никога няма да работи. Много пари. Повече, отколкото някога ще видите от AX. Ти може да отидете навсякъде. Може да бъде богат. Просто избави ме от тук. Ти можеш да го правя. Аз знам, че ти можеш. Аз ще го направя достоен за вас. Вие не ще съжалявате.'
  
  
  Дон Марио стана от масата. Вито застана до пълна спринцовка в ръка.
  
  
  — Не мога да се съглася, д-р, — казах аз.
  
  
  — Никой не ви чува, докторе, — каза Марио. "Отвън е твърде много шум. Този кран е ужасно шумна.
  
  
  Д-р Инурис падна на колене. Пот се издигаше по неговото лице. — Не правете това — призна той. 'Не правете това. Моля ви се. Не го правете с мен.
  
  
  Марио го удари по лицето. — Млъкни, глупаво куче — каза той.
  
  
  Той грабна Инуриса за дясната ръка и дръпна ръкава му сако и риза над лакътя. Пуговица скочи с ризата и падна. Вито застана пред лекар със спринцовка в ръка.
  
  
  Д-р Инурис започна хленчене. Дон Марио отново го удари. — Вие трябва да запазите спокойствие, докторе, — каза Дон Марио. 'Да гледам на светлата страна. След няколко минути вие ще отидете в щастливо пътуване... или ще умрете. Така или иначе, твоите проблеми след себе си, скъпи.
  
  
  Очите на д-р закръглени след от страх.
  
  
  — Добре, Вито, — каза Дон Марио.
  
  
  Той идиот постави Инуриса на крака и ме е извади голи, покрити с белези ръка.
  
  
  Инурис се опитах вывернуться. Той ритна Вито и го принуди да отскочи.
  
  
  На лицето на дон Марио помрачнело. — Няма за какво — изръмжа той.
  
  
  Лотар Инурис все още корчился. Дон Марио с една ръка, прегърна го през врата, а другата държеше продълговата ръка на д-р. "Добре, Вито, — каза той, — хайде да опитаме".
  
  
  Вито внимателно се приближи отстрани, сякаш toreador с дребничка меча си за последен удар. Очите на д-р Инуриса вылезли от орбитите си. Той се опита да каже: "не, не, Не", но нищо не излезе, освен дълго, мъчително 'ННННН' дъх.
  
  
  Вито вече е до него, поднасяйки игла до гола ръка, но дон Марио и му помагаха, като държите ръката си неподвижна, за да намери вена. На върха на иглата е попаднал под кожата, и Вито избута буталото надолу. Дон Марио е освободен Инуриса. Той и Вито отстъпи. д-р Инурис се изправи. Той одернул ръкав ризи и якета. — Аз сега отивам — каза той сдавленным глас, — когато вие сте с мен приключи.
  
  
  Видях, как ръката на Марио опъната до люгеру.
  
  
  д-р Инурис се усмихна. — Имам нужда от моя портфейл — каза той. Той направи крачка към масата. Две стъпки.
  
  
  Аз изпратих машина на Дон Марио.
  
  
  Инурис ме погледна. — Много лошо, Картър — каза той. "Ти би могъл да бъдеш богат". В очите му имаше странно, остекленевшее израз. — Но ти не си започнал да слуша. Съжалявам, Картър. Но какво означава тази стара поговорка? Който се смее последен...
  
  
  ха-ха-ха..."
  
  
  И тогава устата му не се нищо друго, освен кръвта. Тя течеше по неговата риза, зацапване бял плат. Той с любопитство погледна страшно наводнение, като че ли тя е принадлежала на някой друг.
  
  
  Огромна схващане грабна тялото му и швырнула на земята. Кръвта все още образование, обвивая своята врата шал от течни рубини. Д-р Инурис бях шокиран. Го петата са хит в пода. Тогава той се просна неподвижен.
  
  
  — Господи — прошепна Вито.
  
  
  
  Глава 19
  
  
  
  
  — Добре, Картър — каза Марио. — Ти се оказа прав. Нека сега вземем решение.
  
  
  — Ние с теб заключим примирие, — казах аз. — Ние ще работим заедно, за да полковник Син не е избягал със злато. След това всеки отново сам за себе си.
  
  
  — Това звучи доста правилно, — каза той.
  
  
  Марио взе един от своите телефони. — Затворете крана — нареди той.
  
  
  Погледнах през прозореца. Звук крановой машина започна да намалее. Високо над кораба над люк увисна на един от контейнерите.
  
  
  Дон Марио се обърна към Вито. — Слез долу — каза той. "Доведи момчета. Кажи им да те донесоха всички фойерверки, които могат да се съберат. На нас ни е необходим. И донеси още динамит и бензин.
  
  
  Вито изчезна през люка.
  
  
  "Докато сме на една страна, — казах аз, — искам да си върне оръжието".
  
  
  — Разбира се, — каза Марио. Той извади от пояса "люгер" и шило.
  
  
  — Не забравяй това малко нещо в джоба си, — казах аз.
  
  
  Той извади Пиер. - "Газова бомба в края на краищата, не е ли така?"
  
  
  — Внимавай с това — аз му казах.
  
  
  Марио се усмихна. "Ние работим заедно, Картер". Той го даде на мен, и аз ще го сложи в джоба си.
  
  
  Хората Марио започна да се изкачи по стълбите, започната от кабинета. С вдигане на ръка, Марио призова към тишина.
  
  
  "Това Е Картер. Той работи с нас. Така че не нервничайте, не е необходимо да си направил грешки, когато нещата вървят малко не е така. Седим на този кораб. Аз искам да го машина взриви, и аз искам това да се случи бързо. Ако това, което някога един китаец иска да спре, скосите му. Ни изневери. Да вървим.'
  
  
  Мъжете бягаха от кантората, през дълъг навес, до излизане на пистата на кея. Общо двадесет души, включително Марио и мен. Принцът взел пистолет-картечница. "Пази се от това нещо", — предупреди го. "Той е във водата".
  
  
  — Благодаря ви, — каза Марио. "Ще се опитам и ако това не помогне, — той се потупа по подмышке, — имам малко в наличност".
  
  
  На кея се вдигна очи точно навреме, за да види как полковник Син с мегафоном в ръката му се появява при парапет мост, а до него е капитан.
  
  
  — Какво се случва там, Марио? той извика. "Защо кран спря?"
  
  
  Първият от хора Марио се втурнаха към сходням.
  
  
  Марио вдигна машина и го къса на опашката в въжето на крана. Появи клуб син дим, а след това плесна натянутый кабел, който порвался. Огромен контейнер складирани и с оглушителен стуком се разби в трюма " на Сара Чембърлейн ". Настъпи тишина, после чух писъци.
  
  
  Полковник не беше необходимо някой да обясни му ситуацията. В следващата същия миг той се обърна и направи знак на капитан, принуждавайки го да избяга към кормчията рубке. Той перегнулся през парапета на мост и да даде заповеди на хората си на палубата. Китайците, размахват секири, се втурна към парапета. Аз съм виждал, как раскалывался метал, когато брадви започнали да свети, рубя дебели сухожилия въжета, които "Сара Чембърлейн" крепилась до кея.
  
  
  Марио спря на половината път към рампата. Той вдигна машина. Градушка от куршуми навредило на парапети, замря метал и плът. Мъжете викаха и падна...
  
  
  Аз съм докарал "люгер" на мост и да се пробва. Полковник Син пригнулся, когато куршумът рязко задела стомана под прозорците волан сеч. Когато той се върна, в ръката му имаше пистолет. Бяхме на палубата. — Вито, — издишания Марио. — Ти и половината мъже отиваш с Картър. Вземи динамит. Останалите правят до кормчията рубке.
  
  
  Малък пор кимна. Марио вече няма и стреляше с автомат по палубата. Аз съм виждал, как китаец хвана за главата и падна в кровавом мъгла.
  
  
  А после се озовах във вътрешността на кораба, а Вито и останалите хора Марио вървяха зад мен на стълбите. Долу китаец падна на едно коляно и вдигна пушка. До мен се чу изстрел, и аз видях, как стрелецът хвана за корема и падна напред.
  
  
  Ъгълчето на окото си забелязах как Вито ухмылялся, когато ние се спускаха надолу по палубата на палубата. Чух стрелба зад нас, и един от хората Марио издаде приглушен вик и падна на ръба на стълбите на кабината.
  
  
  Стрелбата спря. Сега е само тракане на краката си от железни стъпала, и пред видях знак със стрелка, сочещи към машинното отделение.
  
  
  Ние бяхме в коридора. Пред отварям метална врата на багажника машина започна да стреля по нас. Това е твърде високо и далеч, куршумите scrabbling стени и таван. Аз гмурна към земята и отново скочи на крака с люгером в ръка. Хвърлих един път. Беше вик, и цевта на оръжието падна. Погледнах през прага и открих, че гледам покрай трупа, спускающегося по друг лестничному пролету. Куршум просвистела над главата си и се блъсна в водоустойчива переборку. Аз жест заповяда на Вито и мъжете да останат. Погледнах надолу, в машинното отделение. Огромни бутала, начищенные до идеален блясък, започнаха да се движат бавно. Видях инженер във форма, яростно жестикулирующего, и хора, движещи се към своите публикации.
  
  
  Още един изстрел прехвърчаха над главата ми. От друга страна машинното отделение през вратата нахлуха дузина стрелци, распластались на трапе и открили огън.
  
  
  Аз отполз от вратата и я затръшна, когато в него се разбива един изстрел. Аз се обърнах към Вито. "Те вход под прицел".
  
  
  'Какво правим?' - попита той.
  
  
  "Дайте ми динамитную пул".
  
  
  Тя е в ръката ми почти преди да завърши въпроса си. Аз запали фитила. "Аз ще се опитам да взриви този голям подов сифон", — казах аз Вито. "Когато това нещо ще избухне, всички бягат през вратата. Останете на палубата.
  
  
  На палубата под нас започна да се разклаща, двигатели опитът обороти. Ако полковник Син не е в капан на горния етаж и успя да освободи кораба от въжета, "Сара Чембърлейн" вече е трябвало да излезе в морето. Надявах се, че Дон Марио спре.
  
  
  Аз се изправих до водоустойчива переборкой и запали фитила. Аз след това отвори вратата и хвърли динамит в по-голяма стая. Аз скочи. Като чуха памук, аз отново се отвори врата. Това е калейдоскоп от смъртните случаи: подов сифон счупи по средата, стрели, кървене до смърт, хватались за нещо, за което можеше да се възползва, и се разделяха, когато метал отрывался от точки за закрепване. Не е време да продължите да разглеждате. Виковете вече разказаха цялата история.
  
  
  Станах, активизира на прага и бързо слезе по стълбите. Моряк хвана ме за ръка и го удари по задника люгера по носа. Костта е напукан.
  
  
  Machinist стоеше наблизо и извади от колана пистолет. Аз съм стрелял по него и видя, че изпод ризата си, от синята якета, сълзене на кръвта.
  
  
  Зад мен се чу още изстрели и викове. Китаец извади брадва от стената скоба и се обърна към мен лице. Гланцово нож висеше над главата му, когато аз съм я поставил Люгер към него устата си и натисна спусъка. Главата му изчезна и брадвата падна.
  
  
  Покрай мен просвистела куршум, разорвав тръба. Аз съм виждал, като един от членовете на екипажа го с цел пушка. Паднах на едно коляно и един изстрел. Той с вик скочи назад. Около мен чувам ад стакатото на снимки и плачете и да се люлее рикошетящих куршуми. Случаен вик, мръсна дума, ръмжене, удар на тялото, опрокинутого удар на куршум. Покрай мен премина отрубленная главата. Един от хората Вито, жертва на брадви. И после стрелбата спря.
  
  
  Огледах. Виждал съм Вито. Той му опря ръце до хълбоците. Между пръстите му изтече кръвта. Той вдигна другата си ръка и торжествующе flailed пистолет. Лицето му расплылось плъхове ухмылке. — Пътят е свободен — извика той.
  
  
  — Добре, — казах аз. "Заложи динамит и ела тук".
  
  
  Специалисти по експлозиви вече обеща динамитные пулове в машината.
  
  
  — Аз подожгу фитил — казах аз. "Други вървят назад, нагоре по стълбите, през вратата".
  
  
  Те изглеждаха твърде щастливи, за да им позволи да го направят. Вито леко се наведе наляво от раната в ребрата, но един от останалите хванал го в изправено положение.
  
  
  Аз бързо се е предавал от един пакет към друг, провеждане на мачове от запалов. Те започнаха да съска като коледна звезда.
  
  
  Дойде време да изчезне. Аз погледнах към вратата. Вито ме погледна, а след това жест заповяда ми да побързаш. Тогава чух изстрелите и виковете в коридора зад него. Очите Вито увеличен. Той се хвана за гърба, а след това се е огънал на половина. Той вече е почти мъртъв, когато най-накрая стремително се спусна по стълбата.
  
  
  Светлината в машинното отделение угаснаха. Метална врата изгърмя. Бях в капан.
  
  
  В капан в най-непрогледния мрак, нарушаемой само жълти фойерверки, огнени фитилей. Аз наистина спря да "Сару Чембърлейн" . Но това би било последното нещо, което съм направил.
  
  
  За тези пет секунди пакети динамит ще ви оставят без дъх цялата кърмата на кораба полковник Sina, като я превръща в летящ ковчег Ник Картър.
  
  
  
  Глава 20
  
  
  
  
  Но не и в този случай, ако бих действал бързо.
  
  
  Побързах далеч от стълбите, гмурна на преден предпазител и изтръгване. Това е надпревара за време, а аз спечелих. Когато неутрализирани последен предпазител, изминаха може би десет секунди.
  
  
  Аз запали на мача, върна се към стълбите и се качих на горния етаж. Рано или късно някой трябва да влезете в тази врата, ако полковник Син иска да му кораб отплава. И когато това се случи, аз бях готов. Ръката ми се мушна в джоба и сомкнулась около газова бомба.
  
  
  Аз се надявах, че мен не трябва да чакат твърде дълго. Аз също не мислех , че така ще бъде.
  
  
  При Sina не е имало време, ако се предположи, че той не е бил зает, Дон Марио.
  
  
  Но след като получих своя шанс, аз трябваше да се бърза. Не можех да си позволя да пропусна. Надявах се, че който и да беше отвън, който и да е начело на малка експедиция, при която елиминирахме Вито и останалата част от неговата бойна група, започва да губи търпение.
  
  
  Ако той е видял в последната минута запалы преди това, като затръшна вратата, а след това, може би чакаше взрив и сега объркан, защо досега не го е чул. Ако той не ги е виждал, а след това, вероятно, перегруппировывался, докато са подготвяли своите хора до унищожаването на всички живи нашественици в машинното отделение.
  
  
  Във всеки случай, той трябва да действа бързо, защото знаех, че полковник Sina не остава толкова много време. "Сара Чембърлейн" никъде няма да останат, докато хората му не са в контрола на машинното отделение.
  
  
  Вратата се отваряше дълги рычагами — по един от всяка страна. Никой не може да го номинира навън, не като върна вътре. Това беше в моя полза. Аз не бих се изненадал нищо. Сложих върховете на пръстите на едната ръка върху лоста, всеки нерв предпазливи реагира на най-малките признаци на движение. От друга страна, имах Пиер.
  
  
  Тогава той се превръща в почти изненада, толкова бързо, че за малко не загуби лоста. Светлината на ослепително зажегся. При първите лъчи на светлината държах на Пиер взведеным. Аз хвърли бомбочку в коридор и с всички сили затвори вратата.
  
  
  Чух приглушен взрив, след това нищо повече. Знаех, че сега хората се хванете за гърлото в коридора отвън и умират. След миг всичко ще се свърши. Никой не ще избяга. А след минута-друга може да бъде безопасно да се измъкнем оттук. Пиер бързо е свършил работата си и е изчезнал без следа.
  
  
  На върха на стълбата, аз се държат натискане на дръжката на вратата надолу, взирайки се в часовника. След минута и половина аз отслаби хватката си и слезе обратно в машинното отделение.
  
  
  Този път бях твърдо решена да не допуснем, че нещо се обърка. Аз подпалиха запалы, взбежал по стълбите и рязко движение отвори вратата. На тялото са дъмпинговия в коридора. Аз затръшна вратата зад себе си и се затича толкова бързо, колкото можеше, като се има предвид по време на път. "Двадесет и едно... двадесет и две..."
  
  
  На двадесет и четири съм падна на палубата. Разнесе оглушителен взрив, сотрясший на целия кораб. Над главата ми замерцали светлини, и корабът отново покрити. Събрали сили, аз започнах да се изкачи до носа. Оставих Марио в средата на кораба, където той пробивался напред. Аз не знаех, как той го е направил, но ако можех да се стигне по-близо до носа, аз бих се оказа зад гърба на екипажа. Може би той би могъл да използва диверсия.
  
  
  Аз се качих по стълбите и побърза по дълги коридори. Усетих, че малко издихание. После разбрах, че отивам за малко в планината. Корпус "Сара Чембърлейн" разломился половина. Корабът потъва. Сега водата течеше в машинното отделение.
  
  
  Аз не знаех колко далеч аз се завтече, но ъгъл постепенно ставал все по-стръмен. Пред себе си видях люк на върха на стълбите. Аз се качих по стълбите и высунул главата. Аз се обърна и излезе на палубата. Мен никой не е виждал.
  
  
  Тук все още продължава стрелба. Аз съм виждал, като от люк застреля трима китайци. Пръстите ми затворени около "люгера". Аз съм стрелял по всеки от тях веднъж.
  
  
  Сега е на моя страна на палубата беше тихо. Светкавица автоматичен огън все още се виждат в средата на кораба.
  
  
  Пригнувшись, аз се завтече към хората Марио. Аз съм забелязал, че те използват спасяване шлюпку като щит. Останаха само Марио и още двама. Един от тях е пострадал.
  
  
  Аз гмурна в близост до тях. Попитах. - 'Как си?'
  
  
  Марио изстрел в посока на моста. Той вдигна рамене. "Загубих много хора, — каза той. — Полковник е все още там, с капитан.
  
  
  "Вито и останалите мъртви", — казах аз им. — Но машинното отделение на взорвано.
  
  
  — Да , — каза Марио. "Чухме експлозия. Добре направено. Но аз не успокоюсь, докато не ще се заема със самия полковник.
  
  
  — Защо не оставите на мен, Марио?
  
  
  — Не, — каза той. — Това е нещо лично. Никой не мами ме безнаказано".
  
  
  Куршуми се изгарят в камерата на спасителна лодка.
  
  
  — Останете тук е безсмислено — каза той. — Ти нищо не се съгласяваш. И аз се присъединявам към него на горния етаж. Дайте ми един от тези туби с бензин.
  
  
  'Да си планирате какво да правите?'
  
  
  "Ние отиваме в атака", каза той. — Ние ще отидем по една стълбите под моста. Ние сме под трудно ъгъл от него, но няма смисъл да останат тук.
  
  
  — Ще дойда с теб, — казах аз.
  
  
  — Прави каквото искаш, Картър. Сега имам собствен бизнес. Отишли момчетата.
  
  
  Те се промъкват от двете страни на спасителна лодка. С моста обсипани с изстрели. Коляното ранени согнулось два пъти, и той се плъзна по палубата под парапета. Той извика веднъж, преди да рухне на пиърс.
  
  
  Аз сформира арьергард. Куршум впились на палубата около нас, но сега ние тримата бяхме на стълбите. Марио е бил прав. При полковника Sina и капитан беше лош ъгъл на обстрела. Куршуми свистели над нас. Един от автомати полетя надолу и с трясък падна на палубата. Това означава, че те си свършиха патроните. Марио откри туба с бензин. Когато тя достигна върха на стълбата, Син и капитан излезе от вратата волан сеч. Последният изстрел удари спътник на Марио. Той се хвана за корема и се е огънал на половина. Сега на мостике нас е имало само двама, с полковник Сином и капитан на кормилната рубке. Марио се засмя ми, когато ние се гмуркаме под линията на огъня.
  
  
  "Виждаш ли това същото, което и аз?"
  
  
  Той посочи согнутым с пръст към прозореца волан сеч. Куршум удари в него зейнали дупки. Марио посочи с палеца си към туба с бензин и се засмя. После я вдигна и започна през дупката се изсипва бензин.
  
  
  Отварям вратата. Видях как капитанът внимателно го с цел Марио. Заснет в необезопасен врата, челото и очите. Те са изчезнали в червена мъгла, и тялото на капитан соскользнуло на пешеходния мост.
  
  
  Когато погледнах назад към Марио, той стана и се хвърли на мача през прозореца.
  
  
  Тогава полковник Син изстрел му.
  
  
  Той малко по-късно. Срещата падна в целите на кормилната рубку. Разнесе рев, а след това цялата кабина пламна.
  
  
  Марио все още стоеше с глупава усмивка на лицето си.
  
  
  Той ме погледна и вдигна палец нагоре. "Ей, Картър, как мислиш, аз съм сега с чичо Сам?"
  
  
  След това той седна и падна настрани. Аз се приближи до него и пощупал неговия пулс. Сърдечната честота не повече. Езици на огъня изтече от счупени прозорци и започна да пълзи по пилинг боя, че е част от маскиране "на Сара Чембърлейн".
  
  
  Дойде време да си тръгвате. Аз се приближи до стълбата. Куршум отскочи от метал. Аз се завъртя около оста си и дръпнал спусъка "Люгера". Куршумът се заби в пустотата.
  
  
  Стоях, гледайки почерневшее лицето на полковника Sina. Кожата му е обуглена и сморщена, като мумии. Зъбите му яростно оскалились на мен. Леко помахав ръка, той вдигна пистолета.
  
  
  Вече бях в състояние на транс, когато той е натиснал спусъка. Шило вече беше в ръката ми, и аз thrusted го в корема. Беше твърде късно да спре, когато чух удар на чук по една празна стая. Ножът се плъзна вътре. Полковник Син ахна.
  
  
  Аз отдернул нож. Той отшатнулся, когато избълва огнено кълбо от кормилната изсичането на около лицето му и косата.
  
  
  Предполагам, че той вече е мъртъв, когато отшатнулся от парапет и перевалился чрез тях. Той определено е бил мъртъв, когато мозъкът му се разби на палубата долу. Потрескивающее пламък моделът се разпространява по ръба на моста. Аз слезе по стълбите.
  
  
  Аз оцепенел и физически уморени, когато се втурна към кея. Вой приближава сирените пропуска в съзнанието ми, и на последния поглед зад мен и ми каза, че това не е лош сън. Първите пожарни коли вече са спрели. Техните светлини са слаба светлина в сравнение с ярки, горящи сияние мост на кораба.
  
  
  По-нататък, покрай кея, видях дребен мъж в мятом твидовом костюм, потягивающего пура.
  
  
  Аз се приближих до него. Като поздрав той вдигна ръка. — Ами, Никълъс — каза той. 'Ти? Кликнете тук? А аз си мислех, че е изпратил теб на почивка.
  
  
  
  Глава 21
  
  
  
  
  В офиса миришеше на всички е един и същ: сигарным дим и стари твидом. Дейвид Хоук седна на масата и гледат накриво разтърси глава.
  
  
  — Много неразумно, Никълъс — каза той. "Много помия".
  
  
  — Страхувам се, това беше най-доброто, което можех да направя при тези обстоятелства, — казах аз. "Най-важното е да не се даде на полковник Сину да отплува със злато. След като той е стигнал до открито море, всичко може да стане малко по-трудно. И тръгват да слухове за липсващи злато.
  
  
  Хоук се проточи пура. "Успяхме да щипя е в зародиш", каза той. "Докато вчера отсыпались, правителството публикува впечатляващи статистически данни за търговския баланс, предсказав подобряване на икономиката за следващата година, а също потвърди своя категоричен отказ повишаване на официалната цена на златото. В резултат цената на златото в свободния пазар в Цюрих, Париж и Лондон падна; и курс на щатския долар спрямо другите валути преживява най-добрият ден за последните месеци. И аз предполагам, че доста насилствено смъртта на полковника Sina вече достигна до тези хора, които са чакали сигнал "Сара Чембърлейн". '
  
  
  — Ами — казах аз. Изглежда, нещата вървят на изменение.
  
  
  "Има още много да се чисти", — каза Хоук. "Аз с радост мога да кажа, че властите във Вашингтон оказахте ми голяма помощ. Пожарна служба подава пожар на борда на кораба до минимум. Полицията е бил щастлив да се отърват от Марио и семейството му, включително и да намерят хероин. Имаше прилично количество там, под този пристан, цял склад под коритото на река". Хоук я поставил на мача до прясна една пура. "След изясняване на ситуацията с Дон Марио полицията е само да се радвам отговарят на всяка наша молба. Около кораба на изключително строга, но без натрапване охрана. В замяна на злато в трезора участват служители на министерството на финансите и по-висок ранг за военното разузнаване. Всички служители, свързани със съхраняването на системата на Федералния резерв и на всички служители, свързани със сигурността, са взети под стража. Вероятно ще се нуждаем от голяма част от седмицата, всичко да се изясни, но до края на седмицата очакваме, че злато ще се върне в склада, а фалшиво злато ще бъде хвърлен. Конфискованный хероин е унищожен.
  
  
  — Ти каза, че всички, които са участвали в защитата на склад, взети под стража? Аз казах. Хоук се проточи пура, преди да отговори. — Ами, — каза той. 'Не съвсем. С изключение на един човек.
  
  
  — Филип Доун?.
  
  
  Хоук кимна. "Вчера видях дъщеря му, — каза той. "Когато тя ми се обади предната вечер, а след това каза, къде да го намери. Така че, когато на яхтеното пристанище всичко беше спокойно, аз отидох да я видя. Ние дълго говорихме. Тя ми каза, че ти си много помогна, Ник. И аз си казах, че тя много ни помогна. Защото така или иначе, ако с вас нещо се случи на борда на кораба, а тя не се обади, ами аз не знам в какво състояние е било днес, на тази държава. Малко пепел от пурата му падна върху жилетка. Той, изглежда, не забеляза.
  
  
  — А баща й?
  
  
  Хоук пусна сивата дим и пъхна пурата в пепелника. "Филип Доун е мъртъв — каза той. — Не ми каза момичето. Той починал скоро след това, тъй като те се върнаха у дома. Предполагам, че изпитанията и трудностите на този кораб уморен си. Тя ми каза, че те се връщат у дома, и той изглеждаше щастлив. Той вымылся и седна на един стол в хола. Той поиска чаша шери и я помолил да разкаже цялата история за това, че с нея се е случило. Той бил много впечатлен от теб, Ник. Той каза, че има един стар китаец...
  
  
  — Да , — казах аз.
  
  
  "Да, това е така се наричало", — каза Хоук. "Ами тя каза, че нейният баща си мислех, че този Джи харесвана да теб. Че ти си бил по някакъв волшебником. Човек, който е успял в някои доста магически дела. След това той се отпусна на облегалката на стола и восхитился дъщеря си. Тя ми каза, че след това той вдигна си чашата и произнесе тост. "За вълшебната живот". След това той направи една глътка, поставени на стъклото и затвори очи. Пени каза, че е знаел, че той е починал.
  
  
  — Съжалявам, — казах аз. "Той е причинил много неприятности, но в душата си той не е лош човек. Неговата грешка беше, че му всичко беше без значение, освен дъщеря му.
  
  
  — Погребан тази сутрин, — каза Хоук. 'Всичко е нормално. Момичето също мисли така. Ако той беше жив, ние ще трябва да представите му обвинение. Той би прекарал остатъка от живота си зад решетките".
  
  
  — Аз няма да се превърна в това да се сложи, — казах аз.
  
  
  Хоук мрачно се усмихна. "Ами, знаейки му талант, аз също не стана да сложи" — каза той. "Но знаейки, че дъщеря му се чувства добре, то вероятно няма да те накара да я прекалено много неприятности. Освен това, той е направил всичко възможно, за да поправи грешката. Той остави пълен комплект чертежи за нова система за сигурност, съхранение на данни. В крайна сметка той написал, че дори той още не е намерил начин да пробие през нея".
  
  
  — Значи, всичко е свършило, — казах аз. "Всичко приключва, изглежда, отново са свързани. д-р Инурис, полковник Син, Дон Марио, Филип Дон: всички са мъртви. Златен сейф и хероин са конфискувани.
  
  
  "Страната отново в безопасност", — каза Хоук. "Поне в този момент." Той силно се проточи пура. — И все пак, Никълъс, беше някак небрежно. След това той ухмыльнулся, протегна ръка и хвана моята. "Още веднъж — каза той, — моята признателност и благодарност от видни выборного длъжностно лице".
  
  
  — Благодаря, — казах аз.
  
  
  "Ние сме благодарни", — каза Хоук. "Ами, Ник, аз мисля, че ти си го заслужи почивка".
  
  
  — Чакайте малко, — казах аз.
  
  
  Хоук вдигна ръка, призовавайки за тишина. — Не, този път говоря сериозно. Ти си го заслужи. За известно време. Иди където ти искаш.
  
  
  'Аз не вярвам в това.'
  
  
  'Опита.'
  
  
  — Може би — казах аз, канейки се да напусне кабинета.
  
  
  — О, — каза Хоук. 'Чакай секунда. Аз нещо съм забравил. Той протегна към бюрото си. "Едно момиче ме помоли да ви предам това. Тя каза, че нейният баща е искал да го имаш. Той вдигна правоъгълен пакет, увит в кафява хартия и са обвързани с въже.
  
  
  Аз отново седнах и го разопакова. Кутия Джи . "Момиче каза още нещо. — Дай сега да видим, че това отново е? Още една шега. — Само не ми казвай, че твоята памет води теб. Нейното послание гласило: "Кажи мистеру Картеру, сложих пет франка, че той няма да си спомня, как да отворим това нещо".
  
  
  Аз се усмихна, натискане на пантера и язовец. Капакът на кутията отлетела.
  
  
  Вътре видях списък на заминаване на самолети, обведенный номер на полета и времето. Аз бързо затворих капака, преди да Хоук видях, какво има вътре. Погледнах към часовника си и се изправи. — Ами, аз по-добре ще отида. Хоук също се изправи и отново стисна ръката ми. — О, Никълъс, — каза той. "Задължително оставете съобщение, където ние можем да ви намери."
  
  
  — Разбира се — казах аз. 'Без усилия. Можете да ме намерите в хонг Конг. Опитайте хотел " Пенинсула ".
  
  
  Аз махна му и побърза към вратата. Той стоеше там, ухилен, тъй като cheshire cat котка, пушачите на пури.
  
  
  Високо сред хълмовете над Ривиера, в малко градче в края на пътя си струва хотел, заобиколен от стени. Тези, които са вътре, могат да видят всичко отвън. Но тези, които са отвън, не могат да виждат вътре. Това е място, което затваря на света.
  
  
  С задната стена хипнотизиращ пейзаж портокалови горички и лозя, които се спускат към далекому ослепительному Средиземно море. Вътре в стените има градини с много дървета и цветя и ярко раскрашенными птици. Следобедното слънце блести на старите каменни стени, а синята вода на басейна подканващо привлича към себе си.
  
  
  Вечер на светлината на свещи обгръща маси отвън, в леко блестящия интимност под хладно небе, усеянным звездите.
  
  
  А това все още имате време между нощта и на следния ден...
  
  
  На лунна светлина изсипа стаята, лицето й бе наводнения сребърно сияние. Тя лежеше в леглото, кожата му беше мека и влажна, snuggling към мен.
  
  
  — Има шампанско?
  
  
  Тя се усмихна и поклати глава. "Въздухът и без това опияняваща". Тя се наведе по-близо към мен: "Ник?"
  
  
  Тя сложи глава на рамото ми. Аз съм вдъхнал в сладък аромат на косата си . 'Какво?'
  
  
  'Няма значение.'
  
  
  "Не, казах аз. 'Отдръпни се. Че ти щеше да кажеш? Ръката и се плъзна по бедрото ми. "Не е от значение.'
  
  
  — Добре, — казах аз.
  
  
  — Просто ми е интересно...
  
  
  'Какво?'
  
  
  "Това е глупаво". Нейната ръка бе наистина много талантлива и сложно.
  
  
  — Нищо — казах аз. "Не е важно, че това е глупаво".
  
  
  "Е, това е глупаво .
  
  
  "Ами, ако те притеснява, можеш веднага да кажа това", казах аз.
  
  
  Тя за миг нырнула под чаршафа. Тя също е една прекрасна идея за това, какво има да се прави.
  
  
  Палав, висока и нахмуренная едновременно, тя отново е боклук изпод чаршафа. Ръката отново беше зает.
  
  
  — Не, — каза тя. "Аз наистина не трябва да се пита".
  
  
  — Моля, — казах аз. "Просто попитай. За да достави ми удоволствие.
  
  
  Неговата ръка сега е много зает. — Имате ли нещо против?
  
  
  "Не, казах аз. — Уверен съм, че няма да се противопостави.
  
  
  'Сигурен ли си?'
  
  
  "Абсолютно, абсолютно съм сигурен".
  
  
  — Мога ли да ви задам два въпроса?
  
  
  "Задай ми три, пет, сто въпроси".
  
  
  — Тук е красиво, нали, Ник?
  
  
  — Това е един от въпросите?
  
  
  — Не, — каза тя, опаковани устните си до моите. — Аз просто исках да ти благодаря.
  
  
  — А тези въпроси?
  
  
  — Добре — каза тя. "Първият въпрос: не върне ли ми пет франка, които ще ми трябва?"
  
  
  В отговор стигнах до нощното шкафче и извади от портфейла си банкноту в пет франка. Дадох я.
  
  
  — Вторият въпрос?
  
  
  "Сега хората говорят, че съм много красива. И все пак, хората винаги казват, че красотата не излиза отвъд външния. Ник, ако съм красива, моята красота е само отвън?
  
  
  Не трябва да е думи. В отговор попаднах на тялото си.
  
  
  * * *
  
  
  
  За книгата:
  
  
  Ник Картър виждал Никол Пустиня в казино на Френската Ривиера. Но... Никол вече не е. Преди няколко години тя загина в автомобилна катастрофа.
  
  
  Тогава коя е била тази жена и с лицето на мъртво момиче? Задачата на Картър е да разберете това.
  
  
  Но няколко души са вярвали, че го е ужасна обстановка струва милиони долари. Междувременно някой, който взима голяма част от световните златни резерви чрез шпионски заговор, който се простира от луксозни френските плажове до "мръсен" алея на Ню Йорк...
  
  
  Каква воодушевляющую ролята на Пени Надолу играе в този сомнительном на истината?
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"