Картер Ник : другие произведения.

81-90 ник Картер ҳақидаги детектив ҳикоялар тўплами

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  81-90 Ник Картер ҳақидаги детектив ҳикоялар тўплами
  
  
  81-90 Ник Картер ҳақидаги детектив ҳикоялар тўплами
  
  81. Кремл иши http://flibusta.is/b/663741/read
  
  Кремл Файли
  
  82. Испания алоқаси http://flibusta.is/b/607273/read
  
  Испания Алоқаси
  
  83. Ўлим боши фитнаси http://flibusta.is/b/607245/read
  
  Ўлим боши фитнаси
  
  84. Pekin файли http://flibusta.is/b/690087/read
  
  Pekin Файли
  
  85. Муз террорининг даҳшати http://flibusta.is/b/691313/read
  
  Муз-тузоқ Terror
  
  86. Қотил: код номи Vulture http://flibusta.is/b/612804/read
  
  Assassin Ъ : Код Номи Vulture
  
  87. =================================
  
  88. Ватикан Vendetta http://flibusta.is/b/635621/read
  
  Ватикан Vendetta
  
  89. Кобра белгиси http://flibusta.is/b/671056/read
  
  Кобранинг белгиси
  
  90. Ўлимини сотган одам http://flibusta.is/b/678851/read
  
  Ўлимни Сотган Одам
  
  
  
  
  Кремл иши
  
  
  Лев Шкловский томонидан таржима қилинган
  
  
  ўғлим Anton хотирасига
  
  
  
  
  
  Боб 1
  
  
  
  
  
  
  
  Amerika самолётини ўғирлаш енди имконсиз. Сиз буни биласиз, мен буни биламан ва газета ўқиган ҳар бир жерк буни билади.
  
  
  Лекин нима учун Grand Лачлаир оролидаги 709-пойга стюардессаси олд ўриндиқлар атрофида бирида ўтирган қора танли, қора сочли йўловчи билан шунчалик яқин еди? У у билан ноз-карашма қилганми?
  
  
  У ҳар доим формаси остида сақлаган, кўкраклари орасида исинадиган қисқа баррелли нарса, мен парвознинг бошиданоқ томоша қилишни ёқтирардим. Ҳамма ухлаб ётгандай туюлди ва аввалига мен бу одам унга бир оз тегиб, емуга нима қилиш кераклигини айтди деб ўйладим. Яхши авиакомпанияларда мижоз ҳали ҳам қирол. Ва у тор туникасининг фермуарини бироз очганда, у аллақачон том ўйинини интиқлик билан кутаётган еди. У ёруғликда қисқа вақт порлаб турган ялтироқ металл парчасини чиқаргунча.
  
  
  У Егони Егонинг қўлига қўйди, ўгирилди ва ешикдан олдинга идишни томон юрди. Еркак ўрнидан турди ва яна йўлакка қаради, қурол Егонинг ўнг қўлида аниқ кўриниб турарди. Мен кўйлаги остида бир елка ғилофида бир Luger еди, лекин мен унга томон бир қадам олди, агар мен дарҳол его еътиборини жалб биларди. Stiletto ўнг билагига яқин замш charm ғилоф билан ўралган еди. Бу жим баҳор механизми томонидан Егони сезилмасдан қўлимга тушириш учун ишлатилган бўлиши мумкин, аммо Егони тарк етиш бутунлай бошқа masala еди. Одам кўради. У, масалан, унинг егосидан олдин отиш имкониятига ега еди.
  
  
  Мен ҳали ҳам ушбу вазиятда қайси ҳаракат муваффақиятга еришиш учун енг яхши имкониятга ега еканлигини ҳал қилмоқчи бўлганимда, қарор мен томонидан қабул қилинмади. Ҳамма кокпитдаги ўқ овозидан уйғонди. У атрофдаги ўриндиқларида юқорига ва пастга сакраб тушаётган йўловчиларнинг ҳайратланарли товушларини ешитди. Кейин дастурий таъминотни тадқиқ қилиш муаммоларини ҳал қилишнинг баланд овози. "Ҳамма хотиржам бўлинг. Парвоз йўналиши ўзгартирилди. Гаванада сиз хавфсиз ва соғлом бўлишингиз мумкин. Ваҳима қилиш учун ҳеч қандай сабаб йўқ."
  
  
  Унинг талаффузи испанча еди. Менинг ёнимда Тара Соер чуқур нафас олди ва унинг орқасида Рандолф Флемингнинг нафаси унинг томоғига тушди.
  
  
  Ъ тинчланинг.. У лабларини қимирлатмасдан сўзларни пичирлади: "аёлни жим қилишга ҳаракат қилинг."
  
  
  Ъ куба? Аммо Ўғирлашга қарши шартнома ҳақида нима дейиш мумкин?
  
  
  Тушунтиришга вақт йўқ еди. Кубада ундан қутулиши мумкин бўлган ягона одамлар Кастронинг агентлари ёки чет елдаги катта дўстининг еголари еди. Аммо агар у бу ҳақда ўйлаб, ёпилса, у ўзи учун билиб олиши мумкин. У унчалик аҳмоқ емас еди.
  
  
  Одамнинг қоронғу нигоҳи йўловчиларни қамраб олди. Егонинг кўзлари бир лаҳзага бизга тикилди, кейин у орқамиздаги реакцияни ўлчаш учун иҳни кўтарди.
  
  
  Унинг боши ёнимдаги қиз билан гаплашмоқчи бўлгандай секин ён томонга бурилди. Менинг ўралган елкам билан қопланган қўлим lapel остида Luger томон силжиди . Бу одам мени еътиборсиз қолдирди.
  
  
  Йўловчилар қуролланмаган деб тахмин қилинган. У қуролни чап қўлига қўйди. У самолётнинг ўнг томонидаги йўлакда ўтирган ва ўрнидан турмасдан Егони осонгина тушириши мумкин еди. У тетикни тортди.
  
  
  Қурол қўлнинг егоидан учиб чиқди ва у яна учиб кетди. Қор-оқ кўйлакнинг егосининг олд қисми қизил рангга айланди. У ешикка орқага йиқилди ва у ерга михлангандек осилиб қолди. Ҳеч қачон чиқмаган қичқириқдан Егонинг оғзи очилди. Егонинг тиззалари титради ва у йиқилди. Кимдир ешикни бошқа томондан очди, лекин его танаси парчани тўсиб қўйди. Кейин менинг икки биринчи уни отиб, олдинга сакраб.
  
  
  Унинг орқасида у аёлнинг истерик қичқириғини ешитди. Маънавият назоратдан чиқиб кета бошлади. Жасад уни бир оёғи билан судраб кетди ва ешик очилди. Стюардесса револвери ешикдан чиқиб кетди. ГАВК менинг қўлтиғимни пичирлади, палтоимни тешди ва самолёт орқасидаги қичқириқ менга кимдир зарар кўрганини билдирмагунча, унинг траекториясида давом етди. У шўнғиди, қизнинг билагидан ушлади ва у револверни туширгунча уни айлантирди. У ўзини ҳимоя қилиш учун кураш, унинг узоқ синов, юзимга ўткир мих, ва мен бўйнига бир karate зарбасидан билан уни амалга уриш менинг luger томчи еди. У менинг қучоғимга йиқилиб тушди ва мен уни дўстининг жасадига ташладим. У учта револверни олиб, бир дақиқада иккитасини гаровга қўйди ва Лугерни тайёр ҳолда ушлаб турди.
  
  
  Кабинада нима борлигини билмасдим. Самолёт титраб кетди, тўсатдан йўналишини ўзгартирди ва тўсатдан океанга туша бошлади. Мен мувозанатни йўқотиб, идишни ешигидан учиб кетдим ва ешик рамкасини ушлашим керак еди.
  
  
  Учувчи ўриндиғида юзма-юз ётиб, бошқарув таёғига осилган еди. Унинг орқасида ўқ жароҳати атрофида қон оқаётган еди. Navigator унинг устида турарди. Кейин иккинчи учувчи самолётни тўғри йўлга қайтариш учун ғазабланган ҳаракатларни амалга оширади. Navigator учувчини ғилдиракдан тортиб олди ва рўмолча билан қон кетишини тўхтатишга ҳаракат қилди. У Niagara шаршарасини тўхтатишга ҳаракат қилган бўлиши мумкин. Кейин иккинчи учувчи самолёт бошқарувини ўз қўлига олди ва автопилотга ўтди. У, еҳтимол навигаторга ёрдам бериш учун ўгирилди, мени кўрди ва музлаб қолди. Албатта, у мен Privateer сони уч деб ўйладим.
  
  
  Luger уни ушлаб, Емуга кўз қисди. "Биз Grand Лаcлаирга учишимиз мумкин. Улар урушда ютқаздилар."
  
  
  Биринчи копилот Миммо ме йўлакдаги тартибсизликка қаради. Navigator бирдан бурилиб, учувчини бир қўли билан ушлаб, менга тикилди. Бу ҳалокатли chang еди. "Сиз кимсиз, тикувчи?"
  
  
  "Янтье Параат". Унинг учувчига бош ирғади. "У ўлганми?"
  
  
  У бошини чайқади. Копилот менга қаради.
  
  
  "У Хоуни отиб ташлади ... парвоз ходими!"Кейин его мияси иккинчи Витесга ўтди. Ъ сиз . .. Салом бор . .. қурол билан нима қиляпсиз?
  
  
  Уни, ему кулиб юборди. "У мен билан бўлганидан хурсанд емасмисиз? Сиз яхши ЖФК Airport мурожаат едим, нй ва орқага ҳисобот. Кейин дарҳол ник Картернинг бортида қурол олиб юриш учун рухсатномаси бор-йўқлигини сўрашингиз мумкин. Уларга Тимоти Уайцайд билан маслаҳатлашишларини айтинг. Агар сиз унутган бўлсангиз, у ушбу авиакомпаниянинг президенти.
  
  
  Улар бир-бирларига қарашди. Кейин копилот кўзларини менга қаратиб, ўриндиғига тушди ва radio билан алоқа қилди. Ревматизм бироздан кейин пайдо бўлди. Еҳтимол, улар ахлат учун Уайцайдни олиб кетишлари керак еди. Его овози бемаъни ҳаяжонланган ва ғазабланган. Уники, безовталик ҳақида нима деб ўйлаганини билар еди. Агар его самолётларидан бири бир дақиқага кечикса, у аллақачон қотилликка қодир еди.
  
  
  Бу орада кокпитдаги бошқа иккита стюардесса уйга келишди. Улар тезда вазият яна назорат остида еканлигини ҳис қилишди ва овоз тизими орқали тинчлантирувчи хабарларни ижро етишди.
  
  
  Учувчи унинг пулсини олди. Бу тартибсиз еди. У бу ҳақда навигаторга хабар берди ва Егони орқа тарафдаги бўш ўриндиқларга қўйишни таклиф қилди.
  
  
  Унинг ему ҳали ҳам унчалик ёқмади, лекин у ему менинг ёрдамимга муҳтожлигини тушунди. Биз учувчини ечиб ташладик ва Егони йўлакдаги жасадлар устига урдик. Формадаги фотосини биз его ётди мумкин, шунинг учун уч бўш ўринли ўртасида тирсакқўйгичлар суякка учун етарли омадли бўлди. У аниқ қулай ҳолатда емас еди, лекин мен его узоқ вақт безовта қилмаслигини ҳис қилдим.
  
  
  Стюардессалардан бири биринчи ёрдам кўрсатишни бошлади ва унинг ёнида Тара Соер турди. У бир зум қаради ва кейин: "мени ёлғиз қолдиринг. Мен буни ҳал қила оламан. Сизда ҳали кўп иш қилиш керак."
  
  
  Navigator ва мен учувчини қизларга қолдирдик. Биз ҳали ҳам ҳушидан кетган стюардессани учувчи орқасидаги бўш ўриндиққа кўчирдик.
  
  
  У уни яхшилаб қидирди, аммо бошқа қурол тополмади. У уйғонганида заҳарли тирноқлари билан бирор нарсани синаб кўрмоқчи бўлса, у қўлларини, тўпиқларини ва билакларини маҳкам боғлаган. Йўловчилар кўрмаган еди, шунинг учун, биз долаба ўлик босқинчи қўйиш, его, ва идишни қайтиб бошчилигидаги. Аммо копилот ҳали ҳам рангпар ва хавотирли кўринарди. У учувчининг аҳволи ҳақида сўради ва менинг ревматик егоим бахтли емас еди. У лаънатлади. - Koehler ... Қандай қилиб улар бу қуроллар билан бортга чиқишлари мумкин еди? Ва сиз?ъ
  
  
  "Сизга айтганимдек, буни қилишга рухсатим бор. Унинг сутени остида иккита revolver яширинган. Elegant, ўйламайсизми? Билишимча, екипаж қурол учун текширилмайди.
  
  
  Икки kishi хавфсизлик бузилганлигини тан олиб, хириллаган товушларни чиқаришди. Мен иккинчи учувчи учун қандай бўлганига ҳайрон бўлдим. Бизда ҳали узоқ йўл бор еди.
  
  
  "Сизнингча, сиз ҳали ҳам самолётни Испания портига олиб боришингиз мумкинми ёки унинг егаллаб олишини хоҳлайсизми?"
  
  
  Его қошлари кемерли. У мени масхара қиляпман деб ўйлади. "Сиз бу самолётда уча оламан деб айтяпсизми?"
  
  
  У ҳамёнини чиқариб, лицензиясини кўрсатди. У бошини чайқади. "Таклиф учун раҳмат, лекин мен буни ўзим қиламан."
  
  
  "Агар фикрингизни ўзгартирсангиз, мен ўз зиммамга оламан", дедим. "Мен ўша ерда бўламан."
  
  
  У кулиб юборди ва у тинчланишига умид қилди. Уни, идишни устидан чиқиб кетди. Стюардесса ичимликлар берди ва йўловчиларни тинчлантиришга ҳаракат қилди. Иккинчиси чолга кислород берди. Еҳтимол, у юрак хуружига учраган. Тара Соер ҳали ҳам учувчи билан банд еди. Жим ва самарали. Менга унинг овози тобора кўпроқ ёқди. Кўп аёллар бу вазиятдан мамнун емас едилар. Ери унинг ёнида турганида у юқорига қаради. "У буни қабул қила олмайди, Ник."
  
  
  "Йўқ, мен кўряпман."
  
  
  Учувчининг орқасида ўтириб, боғланган стюардесса тиклана бошлади. Кўзлари бирма-бир очилиб, оғриётган бўйнини силаш учун қўлини кўтармоқчи бўлди. Қўллари боғланганини пайқаб, атрофга қарашга ҳаракат қилди. Ушбу ҳаракатдан келиб чиққан оғриқ сл нинг ягона узатилишидир. Ъ ои . .. ", у шикоят қилди. Ъ менинг бўйним.ъ
  
  
  У менга қаради.
  
  
  "Синган емас", деб еълон қилди у. "Ва сиз тортишишнинг ёмон кўзини олишингиз шарт емас."
  
  
  У кўзларини юмди ва поутед. У меҳмонхонага бормайди, шунинг учун у яна ҳушини йўқотди ва бошқа парвоз хизматчилари атрофида қўнғироқ қилди. У ундан бир стакан виски ва сув олиб келишини сўради ва ҳамкасбининг ичимлик ичишига ишонч ҳосил қилишни сўради. У менинг буйруқларимга диққат билан бўйсунди, стулдаги қизга суяниб, бошини иягидан кўтариб, томоғига ичимлик қуйди. Стюардесса вискини атмосфера ҳавосига қуяётганда қиз ютиб юборди, gagged ва нафас олди. Бу виски баъзи унинг формадаги бор.
  
  
  Мен ундан сўрадим: "сиз уни илгари, бу парвоздан олдин кўрганмисиз?"
  
  
  Кўзлари Серро-тутунли баланд бўйли стюардесса орқасини тўғрилаб, менга қаради. Енди у йўловчиларга ёрдам беришни тугатгандан сўнг, унинг овозида ўзини тутиб турган ғазаб бор еди. "Йўқ, Едит, одатда биз билан учадиган қиз, парвоздан бироз олдин қўнғироқ қилиб, касал еканлигини айтди ва дўстини юборди. Бу дўстингизни текширинг!
  
  
  "Бу тез-тез содир бўладими?"
  
  
  "Билишимча, бу биринчи marta еди. Одатда аеропортда захира стюардессалар бор, лекин бугун бу қизлардан бири бизга келмади."
  
  
  Унинг шубҳали. "Ҳеч ким бу тасодиф емас деб ўйламаганми?"
  
  
  У фақат менга қаради. "Жаноб, авиация почта бизнесида сиз ҳар доим охирги дақиқада ҳамма нарсани кутишингиз мумкин. Биз қизга бир нечта савол бердик ва у касбни тушунгани маълум бўлгач, уни ўзимиз билан олиб кетдик. Сиз барибир қандай полициячисиз?"
  
  
  "Бугун омадли бўлган kishi. Учувчининг устига адёл ташлай оласизми? Бу одамларнинг барчаси мурдани кўрган деб ўйлашади."
  
  
  У секин ўтирган жойида тикланаётган қизил сочли стюардессага аччиқ қаради ва орқага қайтди.
  
  
  У менга ўрмон йўлидан оч мушук томон сакраб тушаётган ярадор қушдек қаради. Унинг ёнида унинг ёнида. Агар мен уни қўрқитмасам, аёллар мен билан гаплашиши осонроқ. У иложи борича ҳамдард кўринишга ҳаракат қилди.
  
  
  "Қамоқдан чиққанингизда, сиз ҳозиргидек иштаҳали кўринмайсиз, опа. А master қотиллик заряд плус улар бир самолёт Ўғирлашга учун сизга беришга тайёр екансиз барибир. Аммо бошқа томондан, агар сиз мен билан озгина ишласангиз, менга муносиб ревматизм тестини bering, еҳтимол мен сиз учун бирор нарса қила оламан. Исмингиз нима?"ъ
  
  
  У жавоб берди ва мен унинг ингичка, таранг овозида умид ва интизорлик билан ниманидир ушладим деб ўйладим. "Мери Остин."
  
  
  "Ва сизнинг йигитингизми?"
  
  
  "Хуан ... Cардоса ... У қаерда?"
  
  
  Бу салом томонидан айтилган, янада узатмадан. - Нен ҳақида ўйлаш жуда кеч.ъ
  
  
  Мен унинг реакциясини билишим керак еди. У менга ҳақиқатан ҳам mistletoe билан алоқаси борлигини айтиши мумкин еди. Унинг юзи тел унинг қалашади dollar харажатларни томонидан йиртилиб еди каби қаради. Наҳ йиғлай бошлади.
  
  
  У дўстона оҳангда давом етди. "Менга Хуан, Мери ҳақида кўпроқ маълумот bering. У ким еди?ъ
  
  
  У йиғлар орасида гапирганда унинг овози бўғилиб қолди. "Кубалик қочқин. У ҳамма нарсада еди ва ему орқага қайтишга мажбур бўлди. У Кастро билан қариндошлигини ва улар бунинг учун емуга зарар етказмаганлигини айтди."
  
  
  Мен у кўпроқ махфий полиция ходимига ўхшайди деб ўйладим. Бу қочқинларни қабул қилиш қийинлиги еди; ким ҳақиқатан ҳам қочиб кетганини ёки ким душман учун ишлаётганини ҳеч қачон билмайсиз ."
  
  
  "Сиз Егони қанча вақтдан бери биласиз?"
  
  
  Ъ олти ой.- У синган ўйинчоқ устида йиғлаётган болага ўхшарди. "Мен у билан Шарқий авиакомпанияларда Маямига парвоз қилаётганимда учрашганман. Икки якшанба олдин у мендан ишимни ташлашимни сўради. Ем менинг ёрдамимга муҳтож еди. У Кубада кўп пулни мерос қилиб олади ва агар у олса, биз турмуш қуришимиз мумкин. Ҳозир ... сиз Егони ўлдирдингиз."
  
  
  "Йўқ, Мери, сиз емга қурол бериб, уни отиб ўлдирдингиз."
  
  
  У баланд овозда йиғлади. Йўловчилар ажабланиб атрофга қарашди, баъзилари ҳали ҳам қўрқиб кетишди.
  
  
  "Мен ўқ уздим ... бу бахциз ҳодиса еди ... navigator мени урди ... у мени урди ... мени ... Мен тетикни тортишни хоҳламадим ... уни ... унинг фақат они курсни ўзгартиришни кутмоқда ... ъ
  
  
  У ўрнидан турди, қўл даямаларини пастга қўйди ва уни учта ўриндиққа қўйди. У хок томонидан наҳ учун бирор нарса қилишни сўраган бўлар еди. Ҳеч бўлмаганда, у қуролдан фойдаланишнинг биринчи қоидасини билмас еди: агар сиз уни ишлатишни режалаштирмасангиз, ҳеч қачон револверни олманг. Иккинчи қоида: болалар revolver билан ўйнамасликлари керак.
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 2
  
  
  
  
  
  
  
  Менинг хўжайиним Девид хок мени Н3 деб чақирганда, бу менинг расмий кодим, биринчи Киллмастер сифатида, у менга имконсиз вазифани топширишини биламан.
  
  
  Одатда, атрофда ҳеч ким бўлмаганида, у мени Ник деб атайди. Лекин у йўтал ва Н3 дейди қачон, унинг биринчи фикр мен ҳаёт суғуртаси сиёсатини икки баробар керак, деб. Афсуски, ҳеч бир компания мени суғурта қилиш учун ақлдан озмаган, шунинг учун бу муҳим емас.
  
  
  Мен унга хабар бериш учун келдим. Ахнинг енг қашшоқ қароргоҳи бор-барча разведка хизматларининг ПО квартиралари. Марказий разведка бошқармаси ва ФҚБ атрофидаги йигитлар бундан юз ўгиришмоқда ва махфий хизмат аъзоларини хурсанд қилиш янада қийинроқ. Улар ўзларини енг яхши танлов деб ўйлашади, чунки улар президентни ҳимоя қилишлари керак.
  
  
  У чарчаган еди. У зерикарли вазифани бажарган ва Michigan шимолида бир неча ҳафта балиқ овлашни интиқлик билан кутган еди. Хок газетани стул бўйлаб итариб, йўталди ва деди: "Н3, бу нимани англатишини тушунмаяпсизми?"
  
  
  Бу "қийинчиликлар" деб қичқирган сарлавҳани ўқишдан олдин ревматизмга берилиши мумкин еди."
  
  
  
  
  УМУМИЙ HAMMOND
  
  
  ФЛЙРЕДА ЎЛДИРИЛГАН
  
  
  
  
  Менимча, кўп америкаликлар Ҳаммондни билишмайди. Бунинг учун улар Grand Лаклер ороли ҳақида билишлари керак. General у ерда диктатор еди. Орол мураккаб тарихга ега еди. Испанлар томонидан забт етилгандан сўнг, у французлар қўлига тушди ва кейин инглизлар томонидан қўлга олинди. Аҳолиси 90 фоиз қора танли бўлиб, Африкани шакар плантацияларида ва зич ўрмонларда ишлаш учун олиб келинган қуллардан келиб чиққан. Ўн йил олдин оролликлар референдумда инглизлар билан алоқани узишга ва мустақил республикани еълон қилишга қарор қилишди. Там стал Рандолф Флемингни бошқариши керак
  
  
  Fleming оролнинг енг иқтидорли ва машҳур одами еди. У муҳим ўзгаришларни амалга оширди ва Стал ўз халқи учун ҳақиқий ота фигураси еди. Кейин его ташланди. У ҳарбийларга ортиқча пул бермади ва улар ғазабланишди. Fleming Қўшма Штатларга қочиб кетди, у ерда Емуга сиёсий бошпана берилди. Hammond ҳокимиятга келди ва ҳарбий диктатор сифатида халқни қул қилди. Енди Hammond ўлган еди. Бахциз ҳодисами? Балки йўқ. Бу муҳим емас еди. У куч вакуумини қолдирди. Диктатор даврида етакчилик аломатларини кўрсатган ҳар бир kishi Hammond ҳукмронлиги даврида қамоққа ташланган ёки бошқа йўл билан мамлакатдан олиб чиқилган ва у дипломатлар оролда тартибни тиклашга ёрдам бериш учун кимни қидираётганини билишидан қўрқарди.
  
  
  Хок хўрсинди: "бизда руслар оролда ракета базаларини ўрнатаётганини кўрсатадиган разведка бор. Албатта, ҳар доимгидек жуда хотиржам. Шундай қилиб, биз ҳам жим ва яширин ишлашимиз керак. Бизни чалғитиш учун Куба Grand Лаcлаир ҳақида жуда кўп шовқин қилмоқда. Улар муҳтож қўшниларига ёрдам беришни хоҳлашади. Аммо биз биламизки, ҳамма нарса русларнинг қўлида ва "ёрдам" нинг мақсади оролга ракеталарни ўрнатишдир. Шундай қилиб, бу операция Кремлнинг маълумотномасида тугайди."
  
  
  Девид хок бармоқларини стул четига уриб, менга жиддий қаради. "Бу бир кишилик операция, Н3. Ҳукуматимиз Кубанинг иккинчи ракетасини учиришни истамайди. Сиз иложи борича тезроқ Grand Лаcлаир учун Randolph Fleming олиш керак."
  
  
  У ҳарбийлар бир жойда ўтиришига ёки бу ҳақда бирор нарса айтишига шубҳа қилди.
  
  
  "Уларнинг зарар етказмаслигига ишонч ҳосил қилиш сизнинг вазифангиз. Сиз Флемингни президент саройига олиб боришингиз керак. Ва сиз шундай ҳаракат қилишингиз керакки, бизнинг мамлакатимизда бунга нима алоқаси борлигини ҳеч ким билмайди."
  
  
  Унинг кинояси аниқ еди: "мени отиш, заҳарлаш, ҳар томонлама таҳдид қилишга одатланганман, бу ерда ҳеч қандай алоҳида нарса йўқ, лекин мен буни ҳали топмадим: ўзимни кўринмас ҳолга келтиринг. Қандай қилиб уни стаҳлни кўринмас қилишни хоҳлайсиз? ъ
  
  
  Бу кўп нарсада яхши, лекин кулишни кулиш уларнинг атрофида емас. У бутунлай бефарқ. У ҳатто табассум қилмади.
  
  
  "Бу аллақачон ҳал қилинган. Бахтли Fleming ва Том Соер яхши дўстлар ."
  
  
  "Менга хак Фин кўпроқ ёқади, лекин Марк Твеннинг китоби менга қандай ёрдам бериши мумкин?"
  
  
  Хок бундай ақлни ёқтирмайди, шунинг учун у менга нордон кўриниш беради. Tomas Соер. Сиз нен ҳақида ешитган бўлишингиз мумкин. У дунёдаги енг йирик Соер меҳмонхоналар гуруҳининг президенти. Уч йил олдин General Hammond емга бой сайёҳлар дам олишлари ва пулларини нимага сарфлашлари мумкин бўлган меҳмонхона ва казино қуриш учун соҳилда ер участкасини берди. Иккаласи ҳам бунга лойиқдир. Сиз, албатта, Соер даромадли компаниянинг егосини дарҳол миллийлаштирадиган егаллаб олишдан фойда кўрмаслигини тушунасиз. Умид қиламанки, енди Соер Флемингнинг келажакда бизнеснинг егоси бузилмаслиги ҳақидаги ваъдаси евазига бизнинг барча ёрдамимизни ваъда қилганини тушунасиз. Ва Fleming ўз сўзини берди ."
  
  
  У унга бош ирғади. Сиёсат ахлат учун ғалати шериклар қилади. Patriot Fleming ва ғайратли тадбиркор Соер. Ва мен иккаласини бирлаштиришим керак. У Хокнинг ҳаддан ташқари қаттиққўл идорасини дунё тартибсизлик деган оддий фикр билан тарк етди.
  
  
  Ню-Ёрк шаҳридаги барча Соер бир хил нарх оралиғидаги бошқа барча меҳмонхоналарга ўхшарди: қиммат дўконлар билан ўралган кичик лобби. Лекин бир нарса бошқача еди. Юқори қаватга очиқ олиб борадиган хусусий лифт бор еди. Зинапоянинг тепасига етганимда, нафис кийинган сарғиш мени кутиб турган кенг залнинг юмшоқ гиламига чиқдим. Интернетдаги қиммат Жириновский китоблари барча деворларга осилган еди, лекин уларнинг атрофидаги ягона одам тор юбка остидан менга кўз қисиб қўйган икки оёғи билан сифат жиҳатидан таққослай олмади. Кичкина, ингичка қўл менга қўл силкитди. "Жаноб Картер? Мен унга бош ирғадим.
  
  
  "Унинг исми Тара Соер", деди у. "Отам одатдагидек телефонда ва сизни кўришимни сўради."
  
  
  У менга қўлини берди ва мени залдан нариги тарафдаги хонага олиб борди. Биз кирган хона мен уни кўрган енг катта хоналардан бири еди. Shisha деразалар ўсимликлар ва кичик дарахтлар билан тўлдирилган терастага кириш имкониятини берди. Биз учун стуллар, биз учун шкафлар, биз учун папкалар йўқ еди, шунчаки қулай стуллар ва диванлар ороллари. Ва бар. Жаноб Соер меҳмонларни қандай қабул қилишни биларди. Қиз мени қўйиб юборди ва барга йўл олди.
  
  
  "Сизни нима олсам бўлади, Жаноб Картер?"
  
  
  "Албатта, илтимос."
  
  
  У менга бир стакан конякни қуйди ва ўзини содага ёрдам берди. Биз shisha veranda ешикларига бордик ва пастдаги паркдаги қорга қарадик.
  
  
  "Қандай шармандалик", деди у. "Жуда кўп чиройли нарсалар бор ва ҳеч ким кечаси у ерга боришга журъат етолмайди.
  
  
  Мен ўзимга баъзи одамлар учун хавфли бўлган кўплаб жойлар ҳақида ўйлашим мумкин деб ўйладим, ҳатто қачон ҳам. Мисол учун, тара Соер отасининг бир қаватда борлигидан бехабар бўлса, бу хона унчалик хавфсиз бўлмайди. У жуда жингалак еди, кўкрагидан жуда еркин осилган ва кестириб маҳкам қучоқлаган ингичка мато остида жуда кўп аёллик бор еди. У менинг ҳавас наҳ юз сирпаниб бермади ишонч ҳосил қилиш учун наҳ томонидан жим тушди берилди. Кейин ешик орқамиздан очилди ва ҳаммаси тугади.
  
  
  Tomas Соер мен кутгандек емас еди. Мен уни баланд бўйли, бақувват, муваффақият ва куч сочадиган одам сифатида тасаввур қилдим. Бунинг ўрнига у бўйи олти фут емас, балки ярим боши қисқароқ, гарчи тез ҳаракат қилса ҳам одамни кўрди. Егонинг нен-даги ягона кучли томони унинг кутилмаганда паст овози еди. У мендан бир неча фут нарида тўхтади ва менга юқорига ва пастга қаради, худди кимдир сотиб олмоқчи бўлган машинага қарагандек. "Жаноб Картер?"У амин емас еди.
  
  
  У камтарона бош ирғади.
  
  
  "Сиз мен уни тасаввур қилгандек емассиз."
  
  
  У шикоят қилмади ва буни биларди. Кўп одамлар super agent Bogart ва Сер Огилвие Rennie ўртасида хоч каби кўринади, деб ўйлайман, М. I. 6 Британия бўлими томонидан "C" деб номланган еди бадбахт йигит, кимнинг қопқоқни ҳикоя немис журнали Дер Stern бир мақолада томонидан вайрон қилинган одам. Ва унинг мен қандай қарашим емас.
  
  
  "Унинг меҳмонхона стол чегарасида сиз билан гаплашиш истардим," меҳмонхона мўғул давом. Лекин у кутиш мумкин. Сиз ва Тара қўлга олиш учун самолётга егасиз ва вақт тугаяпти. Сиз ЖФК аеропорти атрофида тарк, НЙ икки ўтган беш дақиқа.
  
  
  Шундай қилиб, фотосини давом етди. Иш янада қизиқарли бўлди. У тирсагига тегди. "Агар сиз аллақачон нарсаларингизни йиғиб олган бўлсангиз, биз борганимиз маъқул. Менинг сумкаларим аллақачон пастда, лекин кетишимиздан олдин мен Хема хоним билан гаплашишим керак."
  
  
  Соер мени залга кузатиб қўйганида, у бошқа хонага кирди. Бир лаҳзадан сўнг, у хира кўк кўйлак устига минк шляпа ва мос минк палто кийиб қайтиб келди. У портфелни кўтариб юрган еди, уни атайлаб менга беш фут наридан улоқтирди. Шундай қилиб, у ўзини қандай чеклашни биларди. Мен қадрлай оладиган нарса. Чамадони уни ушлаб, отаси билан хайрлашаётганини кузатди.
  
  
  Мобстернинг машинасини камбағал Тоётага ўхшатиш учун етарлича катта лимузинда у бизни ҳайдовчидан ажратиб турадиган люкни ёпди ва бирдан ўз иши билан шуғулланди. "Енди мен сизни бир нечта нарсалар ҳақида ёритишим мумкин. Др. Fleming, мен, албатта, сиз ким, албатта, ҳеч йўқ екан, ёки реал иш нима. У сизни отам меҳмонхонада қўриқчи сифатида ёллаган деб ўйлаши керак. У бу ғалати мағрурликка ега, агар хоҳласангиз, уни айбсизлик деб атанг ва агар у ўз халқининг егосидан ташқари бошқалар унга тахтга ўтиришга ёрдам беришини билса, у президентликдан воз кечиши мумкин.
  
  
  Ъ ҳа?- Мен унинг реакциясини кузатдим. "У сизнинг отангиз шунчаки армия сотиб олганини билмайдими?"
  
  
  У бир лаҳзага оғзининг бурчакларини силкитди ва лаблари хунук сўз айтгандай туюлди, лекин у мавзудан қочмасликка қарор қилди. "У ҳеч қандай тасаввурга ега емас ва у ҳеч қачон яхшироқ билмайди. Унинг фикрича, ҳарбийлар ҳозирги вазиятни ҳал қила оладиган ягона одам деб ўйлашади. Аммо отам армия қўмондонлиги ўз сўзида туришига амин емас ва сиз бу томондан ёқимсиз кутилмаган ҳодисаларга тайёр бўлишингиз керак.
  
  
  Шундагина мен уни тушундим. Дадам менинг ишимни қилаётганимга ишонч ҳосил қилиш учун ёқимли қизини юборди. У шунчаки Grand Лаклер армиясига ишонмаган. У бизга Аcес ишонмасди, бизга, мени, ва у ишонч ҳамма нарса ўз йўлини кетди қилиш ўлжа сифатида унинг сувли қизини отиш тайёр еди. Хўш, бу мен олишдан хурсанд бўлган ўлжа еди.
  
  
  "Бундай ҳолда, биз бошқа дўстимизга тегишли бўлиб кўринмаслиги керак. Албатта, Tomas Соернинг қизи вояга етмаган хизматкори билан бормайди. Fleming билан ҳам худди шундай. Лекин сиз уни тузатишингиз керак бўлади."
  
  
  У Ню-Ёркдаги ЖФК аеропортига алоҳида етиб бориш учун ҳаммага алоҳида таксида боришни таклиф қилди. Бундан ташқари, салом, мен бошқа ҳеч нарса қилишим кераклигини билишнинг ҳожати йўқ еди. Мен авиакомпаниянинг Манхеттен офисида офф тушиб ўтди, авиакомпания президенти менинг ҳужжатларни кўрсатди, у Вашингтондаги АХ қароргоҳида telefon орқали ёзувларни текшириб кутиб. Унинг меҳмонхонаси қуролланган ва йўловчиларни текширишда ўзига еътибор қаратишга қодир емас еди.
  
  
  Хокнинг реакцияси шунчалик таъсирли едики, президент дарҳол аеропортда бош ижрочи директорни чақирди ва мен у ерга етиб борганимда, мени шахсан самолётга кузатиб қўйишди.
  
  
  Тара Соер аллақачон самолётда еди, дераза ёнидаги учта ўриндиқда ўтирган чиройли, ўқимишли юзли, қора танли одам билан гаплашарди. У бу Tomas Соернинг Grand Лаклер оролидаги янги марвариди Рандолф Fleming деб гумон қилди. Мен унинг ёнига ўтирганимда унга қарадим ва у етакчилик ва ҳалолликни намоён қилганини пайқадим. У менга бир зум қаради, кейин яна менга еътибор бермади.
  
  
  Еҳтимол, улар мени зарур йўл зарурати деб ўйлашган. Унинг егоси унинг фикрларини ўқий оларди. У оролга етиб боргач, ўзини хавфсиз ҳис қилар еди; аммо у президент квартираларида бўлмаган екан, у осон нишон еди.
  
  
  Мен бир лаҳзага ҳайрон бўлдим, нега Соер бизни ташиш учун ўзининг шахсий самолётларидан бирини ишлатмаган еди ва кейин дарҳол Тара айтган мағрурлик ҳақида ўйладим: Fleming, шубҳасиз, бундай нарсадан воз кечган бўлар еди, чунки бу қайтиш каби кўриниши мумкин еди.зилзилалар. Флемингнинг овози юмшоқ, сўзлари ўлчовли еди ва у Тара билан ҳақиқат оҳангида гаплашди. Йўловчиларга улар ҳеч нарса ҳақида гапирмаётгандек туюлди. Биз ҳавода бўлганимизда, стюардесса ёстиқ ва адёл олиб келди. Кўп ўтмай, йўловчиларнинг аксарияти чироқларини ўчиришди ва суҳбат тўхтади. Уйқу мен учун гап емас. Аввало, албатта, мен Флемингни кузатиб боришим керак еди, лекин бундан ташқари, таранинг ёнимда жозибали борлиги ҳаётимни осонлаштирмади. Ва уники, кескинлик ўзаро еканлигини ҳис қилди. Биз қила оладиган нарса бошқа нарса ҳақида ўйлашга ҳаракат қилиш еди. Ҳеч бўлмаганда бу мени ҳушёр тутди.
  
  
  Мени Fleming билан фақат ўғирлаш ҳодисаси уни назоратга олганидан кейин таништиришди. Кейин у истамай Соер Grand Лачлаир Меҳмонхонасидаги янги хавфсизлик ходими худди шу парвозда бўлганлиги бахтли тасодиф еканлигини тан олди. У оролнинг егоси ва аҳолининг егоси менга ёқади деб умид қилди.
  
  
  Кейин, ҳали ҳам нотинч йўловчиларга мисол сифатида, у ўриндиғининг орқа қисмини туширди ва тинч уйқуга кетишига рухсат берди.
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 3
  
  
  
  
  
  
  
  Grand Лаcлаир аеропорти Чикагодаги Ўҳаре аеропорти каби катта емас еди, лекин охирги самолёт барча йўловчиларни Grand Ла Клерга ташлаганга ўхшарди. Аеропорти Соер унинг меҳмонхона тушум атрофида бунинг учун тўланган еди, агар мен ҳайрон, шундай қилиб, замонавий ва казино. Ёрқин рангли оролликларни калта ва калта кўйлак кийган бир гуруҳ аскарлар ушлаб туришди. Қуролларидан ташқари, улар катта скаутларга ўхшарди. Уларнинг атрофидагилар самолёт атрофида кордон ва иҳни кутаётган қора лимузинлар ҳосил қилишди.
  
  
  Стюардесса доктор Fleming аеропорт атрофида кетгунча ҳаммамиз ўз жойимизда қолишимиз кераклигини еълон қилди. Зинапоялар яқинлашди ва ешик очилди. У аллақачон улкан оломонни кўрган еди ва енди оролнинг янги президенти ўз юртига қадам қўйганида, у карларни ешитарди.
  
  
  Менинг ёнимда Тара Соер пичирлади:: "унга бўлган муносабатга қаранг. У бизни пастда бўлишимизни ва унинг пастга тушишини кузатишимизни хоҳлайди."
  
  
  "Сизни хавфсизлик билан ҳайдаб юборган бўлар едингиз."Бу ерда еканлигингиздан хурсанд бўлинг", дедим.
  
  
  Деразалар орқали биз ҳозир самолёт рампасининг етагида турган Флемингни оролликлар билан саломлашиш учун қўлини кўтарганини кўрдик. Енгил формадаги семиз одам саломлашди, кейин Флемингга ўтди ва емнинг қўлини силкитди. Fleming жилмайиб қўйди.
  
  
  "Полковник Кариб Жером", деди Тара. "Армия штаби бошлиғи. Флемингнинг қайтишини ташкил қилган одам.
  
  
  Бу менинг алоқам еди. Уники, унга диққат билан қаради. Его блаcкфаcе қора емас еди. Унинг шарқона кўзлари, баланд ёноқлари ва зайтун териси бор еди, бу унинг тарихдан олдинги даврларда Оролни забт етган Бразилия ҳиндуларининг авлоди еканлигидан далолат беради. У катта Ветнамга ўтиши мумкин еди. Жером лабларини Флемингнинг қулоғига қўйди, шунда его оммавий истерияда ешитилиши мумкин еди.
  
  
  Мен у иложи хавф ҳақида Fleming огоҳлантирган едим, деб унинг его қараб айтишим мумкин. У Флемингнинг қўлидан олди ва Еголарни кутиш лимосларига олиб борди.
  
  
  Fleming жилмайиб, Жеромнинг қўлини силкитди ва одамлар билан қўл бериб кўришиш учун полиция кордонининг орқасидаги оломон томон юрди - у ҳар қандай ақли расо полиция ходими ва қўриқчи каби нафратланадиган ҳаракатлар. У қанотларида расмий байроқлар қўйилган катта машинага ўтирганида қарсаклар тўхтамади; баъзи томошабинлар полиция кордонини ёриб ўтиб, ҳаракатланаётган машинани тўхтатишга ҳаракат қилишди. Самолётни олиб қочишга уринган стюардессани ҳибсга олиш учун ҳарбий полиция бортга келгунча самолётда кутишимиз керак еди. Улар уни олиб кетишганида, у менга қаради, ташвишланиб ва сўроқ қилди. У жилмайиб, бош ирғади. Еҳтимол, енгилроқ жумла буни таъминлаши мумкин еди; ахир у ески ҳийла қурбонига айланган еди. У аскарлар қуршовида зинапоядан пастга тушаётганда, томошабинлар уни ВИП деб ҳисоблашди ва баланд овозда хурсанд бўлишди. Еҳтимол, жамоатчиликни Ўғирлашга уриниш ҳақида хабардор қилинмаган. Ниҳоят, биз ташқарига чиқишга рухсат олдик. Оломон ҳали ҳам хурсанд еди. Биз машҳур доктор Fleming учиб билан еди. Тара томошабинлар еътиборини жалб қилиш учун кулди ва қўл силкитди. Ҳеч ким менга еътибор бермади. Мен бундан хурсанд бўлдим. Яширин agent билан содир бўлиши мумкин бўлган енг ёмон нарсалардан бири бу фош қилишдир. Бизни нисбатан тинч божхона идорасига олиб боришди, у ерда юкимиз конвеерга келишини кутдик. Уники таранинг багаж рақами ва уники еди. Чамадонларни божхона ходимлари аравадан олиб ташлашди ва биз уларни очишимиз учун олдимизга қўйишди.
  
  
  Имтиҳон жуда пухта ўтди. Кариб денгизида бундай урф-одатлар одатда жуда кенг тарқалган. Улар одатда хафа қилишни ёки қўрқитишни истамайдиган бой сайёҳлар билан шуғулланишади. Ва мени янада ҳайратда қолдирган нарса мени қидириш усули еди. Улар менинг елка ғилофимни топдилар,кўйлагимни очдилар ва Лугерга буришди .
  
  
  "Илтимос, тушунтириш."Бу одам менга хафа бўлмаслиги керак бўлган бой сайёҳ каби муомала қилмоқчи емас еди.
  
  
  Мен уларга Соер меҳмонхонасида янги хавфсизлик ходими еканлигимни айтдим. Бу одамни ҳайратда қолдирмайди. У бармоқларини қисди, сўнгра кўзга кўринмас ҳолатда турган икки полициячи хонанинг бурчагида олдинга қадам ташлади. У мени сўроқ қилиш учун полиция бўлимига олиб боришни буюрди. Офицерлардан бирини менинг Лугерим олиб кетди. Тара жойида очиқ жанг қилмоқчи бўлганга ўхшарди. У аҳмоқона иш қилмаслиги учун мен унинг оёқ бармоқларини босдим. Бу ерда расмийлар билан баҳслашишнинг маъноси йўқ еди. Мен уни кейинроқ меҳмонхонада кўришимни айтдим ва офицерлар билан аеропорт ташқарисидаги полиция микроавтобусига бордим. Менга чамадонимни ўзим билан олиб кетишга рухсат берилди. Агар Девид хок буни ешитганида, у ғазабдан вафот етган бўлар еди. У оддий полициячиларни менсимаган. Бу пойтахтга ўн километрлик йўл еди ва йўл узоқ еди. Оломон ҳали ҳам йўл бўйлаб саф тортар еди ва биздан олдин Флемингнинг юриши соатига уч мил тезликда ҳаракатланарди. Биз мотоциклчиларнинг охирги карвони бўйлаб ҳаракатланаётган едик. Мени станцияга олиб борган одамлар, дунёдаги барча бошқа полициячилар сингари, синчков ва зерикарли едилар. Иеронймус дам олиш кунини еълон қилди ва кечқурун бошланиши керак бўлган зиёфат уюштирди. Бу болалар учун, албатта, бу кўпроқ ишни англатарди. Соер меҳмонхонасининг миммо-дан ўтганимизда, одамлар ҳали ҳам учинчи ва тўртинчи қаторларда туришарди. Меҳмонхона олдидаги катта майсазор сайёҳлар суратга тушаётгани билан тўлган. Меҳмонхонанинг архитектураси стерил бўлиб, ҳайратга соладиган ва сайёҳларни бу ерда нима учун борлигини унутиб қўймаслик учун яратилган: иҳ ёқимли кўнгил очаётгани ҳақидаги хаёл билан қимор столларида долларларини йўқотиш. Катта бино порт бўйлаб хиёбонда чўзилган ва бизнес туманининг четида жойлашган еди. Мен портда учта катта завқли яхталарни кўрдим ва казино бундай ўйинчоқларни сотиб оладиган одамлар билан яхши ишлайди деб ўйладим.
  
  
  Полиция бўлими кўзга ташланмайдиган жойга жойлаштирилди, у ерда у сайёҳларнинг ўткир кўзларига дуч келмади. Ва бу аеропорт каби деярли янги еди. Соер ўз ерлари ва ҳуқуқлари учун яхши пул тўлаган. Кутиш хонасида его сахийлигини мақтаган белги бор еди. Мени орқа ешикдан олиб келишди. Учувчини отиб ташлаган стюардесса ёғоч скамейкада ўтирарди. Наҳ кишанланган ва кўзларини юмиб жимгина йиғлаётган еди. Еҳтимол, у ўзи билан содир бўлиши мумкин бўлган даҳшатли нарсаларни тасаввур қилган. Унинг ёнида унинг ёнида ва стал саломнинг бўйнини массаж қилмоқда. У менга бир нечта маслаҳатлар берди, шунчаки ҳақиқатни айтишни ва ёлғон гапиришга уринмасликни айтди ва яна наҳ учун бирор нарса қилишга ҳаракат қилишимни ваъда қилди. Ахир, у ҳаётини рақамли камераларда ўтказиш учун жуда жозибали еди. У менга табассум қилмоқчи бўлди, лекин бошини елкамга қўйди ва йиғлаб юборди. Хонага қўриқчи кириб, уни олиб кетди. Улар унинг ўзини қулай ҳис қилишини хоҳламадилар.
  
  
  Унга бир соат қолди. Сизни безовта қилмайдиган ҳийла. Унинг хавотири. Мен ўзимнинг ҳақиқий шахсимни ошкор қила олмадим ва шу пайт Соердан ёрдам олишни хоҳламадим. Мен имбеcиле ўйнашга ва унинг атрофида нима содир бўлишини кўришга қарор қилдим.
  
  
  Ниҳоят, икки полициячи кутиш даврининг охирига келишди. У маъмурият томонидан белгиланган ешикдан ўтди. Бири мени олиб келган машинанинг ҳайдовчиси еди, иккинчиси фуқаролик кийимида еди.
  
  
  "Кечирасиз, сизни кутиб турдим", деди иккинчиси. У жуда ҳаяжонланди. "Нега қуролни елкангиз ғилофига яширдингиз?"
  
  
  Мен емга ҳеч нарса айтишим шарт емас еди. У шундай деди: "менимча, бу его кийиш учун енг қулай жой."
  
  
  Ем бу ёқмади. "Фақат маҳаллий ҳокимият органлари қурол кўтаришга ҳақли, Жаноб Картер, сиз қонунни буздингиз ... ъ
  
  
  "Соер меҳмонхонасида хавфсизлик бошлиғи сифатида мен қурол олиб юришга ҳаққим йўқми?
  
  
  Ъ фақат сизнинг иш жойида. Айтмоқчи бўлганимдек, сиз бизнинг қонунларимизни буздингиз, бу чет елга номақбул мусофир сифатида юбориш учун асосдир.
  
  
  Уни, Агар мен Емуга қўнғироқ қилсам ва оролдан ҳайдаб юборилганимни айцам, у Хокнинг реакциясини ўйлаб кулди. Мен акупунктурни мужассамланган одамнинг асаб тизимига қўллашга қарор қилдим. Унинг отаси ўйчан деди: "кейин Том Соерга қўнғироқ қилганим маъқул. Ему буни ёқтирмайди.
  
  
  Бу ишлади. У бирдан егосини паразитлар тишлагандек, бир бармоғи билан кўйлаги остига тирналди. Ум-м-м... бизда баъзида бор... Ум ... Жаноб Соер билан шахсий муносабатларми?
  
  
  "Биз ўгай биродарлармиз. У енг кекса.
  
  
  "Аҳем... Мен буни бошлиқларим билан текшираман.... У бошқа агентга мурожаат қилди. "Ховард, Егони камерага олиб boring. Бу орада мен нимани кўраман... "У ҳукмини тугатмади ва шошилинч равишда "маъмурият" деб белгиланган ешикдан ғойиб бўлди.
  
  
  Уларнинг ҳеч бири менинг полиция кучим томонидан ишламайди. Luger аллақачон нуни шунчалик чалкаштириб юборганки, улар ҳатто бошқа қарашга ҳам қийналишмаган. Билагимга киядиган stiletto топилмади. Аммо бу жуда зарур бўлмагунча, мен бошқа муаммо туғдиришни хоҳламадим. Менинг ўғирлаш ҳикоясидаги ролим ҳақидаги хабар ҳали бу амалдорларга етиб бормаган, аммо юқори даражада бу маълум бўлар еди. У Ховардга ергашиб, бинонинг подвалидаги катта камерага борди.
  
  
  Ҳужайра овал шаклга ега бўлиб, иккита деворда бир-бирига қараган скамейкалар мавжуд еди. Скамейкалардан бирида семиз одам, еҳтимол америкалик тадбиркор ўтирарди. У чарчаган еди ва унинг битта қора кўзи бор еди, у мавимси ва мавимси еди. У ўзи билан бошқа маҳбус, қора танли одам ўртасида иложи борича кўпроқ масофани сақлади. Ховард кетгач, негр ўрнидан турди ва хириллади ва Стал атрофимда юришга ҳаракат қилди. Уни, унга юзланди.
  
  
  "Ҳали ҳам turing", деди у.
  
  
  У атрофимдан ўтмоқчи бўлди, лекин мен у мендан олдинда еканлигига ишонч ҳосил қилдим. Его огоҳлантирмасдан, мушт мени белимга тутди.
  
  
  Его уни билагидан ушлаб, ағдариб ташлади ва уни ерга йиқитди. У мамнун кўринарди, гўё бу ўзи хоҳлаган нарса еди. У оёқларига сакраб, яна ҳужум қила бошлади, лекин у ушлаб турган стилеттони кўриб, режаларидан воз кечди, елка қисди ва сотди. Менда у оддий жанжалчи емас деган таассурот пайдо бўлди, лекин емуга камерадошларини қўрқитиш ва иҳни сўроқ пайтида полицияга айтган ҳамма нарсани тан олишга мажбур қилиш учун пул тўлашди. У рақамли камераларда ухламоқчи еди, лекин енди у ўрнидан туриб, негрга қараш яхшироқ деб қарор қилди. Бироқ, кейинги ярим соат давомида у бошқа ҳеч нарса қилмади.
  
  
  Кейин Ховард яна пайдо бўлди, ешикни очди ва мени ишора қилди. Маст америкалик югуришга уринди, лекин катта қора Егони ушлаб, уни йиқитди. Унинг ундан чарчаган ва қўлини Егонинг бўйнига урган. У ерга қулаб тушди ва мен у бироз ухлайди деб гумон қилдим.
  
  
  "Егони бошқа жойга қўйинг", деди Хоуи унга. "Ёки мен консулимиз билан гаплашаман."Қандай бўлмасин, у Флемингни бу чўчқахона абадий тозаланиши ҳақида огоҳлантирмоқчи еди. Ховардга у менинг буйруғимга амал қилишдан тортинмагани, беҳуш одамни коридорга судраб олиб чиқиб, Егони ўша ерда қолдиргани оқилона туюлди.
  
  
  Тара Соер барда ўтирган еди. У менинг Люгеримни ушлаб турарди ва мен бир лаҳзага у менга ёрдам бериш учун ақлдан озган деб ўйладим. У жуда саргузаштли еди. Аммо кейин у Наҳ ортидаги уч полициячининг юзларида асабий ифодаларни кўрди. Мени сўроқ қилган йигит терлаб кетди.
  
  
  "Сизнинг ҳибсга олиш хато еди, Жаноб Картер. Тушунмовчилик учун узр сўрайман."У менга чамадонимни берди.
  
  
  Тара менга Luger хизмат. Его унинг елка ғилофида қўйди, ва бирга, биз ешикни чиқиб кетди, икки ходимлари томонидан очилди қайси. Енди мен камеранинг битта афзаллиги борлигини пайқадим: у ташқаридаги каби иссиқ емас еди. Ҳатто феврал ойида ҳам иссиқлик юлка тошларидан кўтарилиб, уйларнинг деворларидан акс етди. У Тарага савол билан қаради. У ҳали ҳам ғазаблангандай туюлди.
  
  
  "Қандай кулгили манзара. Унинг, Флемингга очиқчасига борди; Егонинг биринчи расмий ҳаракати сизнинг озод қилинишингизга буюртма бериш ва исталган жойда, исталган вақтда қурол олиб юришга рухсат бериш еди. Ва бугун кечқурун у Фавқулодда сессияда парламентга мурожаат қилади. У бизга жамоат галереясига чипталар берди, у сизнинг его чиқишларини ешитишингизни хоҳлайди. 2: 30 да. Шундай қилиб, биз ҳали ҳам тушлик ва ичимликлар учун вақтимиз бор."
  
  
  Ъ бу ҳаммасими?- фақат ундан сўради.
  
  
  У менинг қўлимни ушлади. "Бажариш олдин, учун. Мен сизга шошилишни хоҳламайман, Ник. Бундан ташқари, у жуда оч.
  
  
  Такси тополмадим. Кўчалар рақсга тушадиган, қўшиқ айтадиган ва қувноқ одамлар билан тўлган еди. Улар кечқурун нишонланишини кутишни хоҳламадилар. Оломонни ёриб ўтишга ҳаракат қилиб, биз сайёҳларга Сингапур атрофида олиб келинган сувенирларни тақдим етган "маҳаллий бозор расталари" миммосидан ўтдик.
  
  
  Бозор ва меҳмонхона ўртасида бир қатор бизнес бинолари, шунингдек, тўғридан-тўғри меҳмонхонанинг асосий кириш қисмига олиб борадиган кенг йўл бор еди. Лобби жуда катта еди, дўконларнинг катта деразалари билан ўралган ва ўнг томонда казинога кириш жойи бор еди. У олд стол томон бошлади, лекин Тара сумкасидан калитни овлади. У аллақачон мен учун хонани брон қилган. Биз сайёҳлар оломонидан лифтга йўл олдик ва юқори қаватга чиқдик.
  
  
  Тара менга хонамни, Кўрфаз кўринишидаги улкан квартирани кўрсатди. У palma дарахтлари майсазорига, оқ пляжга ва порлоқ яшил сувни қоплаган елканли яхталарга қаради. Пул. Ҳамма жойда жуда кўп пул бор еди. Тунги парвоздан ва рақамли камераларга дуч келганидан сўнг, у ҳатто қимматбаҳо мебелларга ўтириш учун ўзини жуда ифлос ҳис қилди. У ётоқхонадан ўтиб, ҳаммомга кирди. Душ икки кишига етарлича катта еди. Тара уни чақирди. "Бошқасини ювишимиз учун тоза кийим олиб келинг."
  
  
  "Оҳ, йўқ", деди у кулиб. "Оч қоринга емас. Менинг хонам қўшни, мен у ерда ювинаман."
  
  
  Хўш, камида мен ҳаракат. У бирлаштирувчи ешик очилиб ёпилганини ешитди, телефонга иккита ичимлик буюрди, кийимларини чанглатди ва душни ёқди. У бутун вужудим қизариб кетгунча тинчлантирувчи иссиқ сувни устимдан оқишига рухсат берди, кейин совуқ сувга ўтди. Шундай қилиб, ҳатто тонозсиз ҳам, мен ўзимни ҳар доим янги одам каби ҳис қиламан.
  
  
  Тара келганида, унинг ажойиб кўк кўзларига мос келадиган паст кўйлак кийиб, ўз кийимида еди. У билан саломлашганда, улар ичимликлар олиб келишди.
  
  
  Улар Мартиника муштини баланд, совутилган стаканга олиб келишди, лекин у тугагач, у ҳали ҳам фикрини ўзгартирмаган еди, шунинг учун биз лифтга тушдик. Меҳмонхонанинг тўртта ресторани атрофида Тара иккинчи қаватда бирини танлади. Биз нур соябон остида бир стол устига, бу ўйинни ўйнаган, ва у сариёг ъ ва лимон шарбати билан хизмат машҳур lobster бор еди, деб айтган еди.
  
  
  Мен руслар уларнинг кейинги ҳаракат қилганингизда олдинда нима ҳайрон бўлди. Бу иҳ нинг Флемингни ўлдиришга уриниши билан барбод бўлди ва Егони Куба қамоқхонасида чиришга қолдирди, шунинг учун енди улар бутунлай янги дастур ишлаб чиқишлари керак еди.
  
  
  Аммо иҳ унинг ҳаракатини қайтаришини кутаётганда очликдан фойда йўқ еди. Биз таълимимизни ёқтирдик, кейин Флемингнинг нутқи учун ҳукумат биносига қўл қовуштириб юрдик.
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 4
  
  
  
  
  -
  
  
  Биз бу ерга анча кейин келмаслигимиз керак еди. Бизнинг ажратилган ўриндиқларимиздан ташқари барча ўриндиқлар аллақачон олинган ва умумий галерея гавжум залнинг жазирамасидан нафас олди. Рандолф Fleming бир томондан платформада, қонун чиқарувчи organ раҳбари ва бошқа томондан Кариб Жеромнинг бўш стул ўртасида ўтирди. Полковник микрофон орқасида туриб, очилиш нутқини айтди.
  
  
  У тугатгандан сўнг ва Fleming ўрнидан турганда, деворлар гулдурос қарсаклар билан қулаб тушди. Уники ҳам тарсаки туширди ва тара ҳаяжон билан кўзлари намланиб силкитди.
  
  
  Fleming иккала қўлини кўтариб, бутунлай ўлиш учун қарсаклар сусайгунча ўн беш дақиқа кутди. Етарлича жим бўлганида, карнайлар атрофида его-илиқ овоз ешитилди. У хурсанд ва уй бўлиши учун бахтли еди,ва одамлар яна бир бор катта мамлакат еканлигини шукр, его мамлакатни олиб. У мазмунли кўринмайдиган дастурни тақдим етди ва бир йил ичида оммавий сайловларни ваъда қилди, шунда у фақат бир йилга ҳарбий фармон чиқаради. У бир соат гапирди ва бу у ешитган енг яхши сиёсий нутқлардан бири еди.
  
  
  Яна бир дақиқа қарсак чалди ва аскарлар кордони Флемингнинг оломон қучоғига киришига тўсқинлик қилди. Уч kishi қўриқчилар ҳамроҳлигида бинони ён ешикдан тарк етишди. Ҳозиргача ҳарбийлар Соер билан келишувга амал қилишган. Ва менимча, янги президентнинг машҳурлигини ҳисобга олсак, улар бошқача йўл тутолмас едилар. Тара ва мен чиқишдаги ваҳима бироз сусайишини кутдик. Таранинг кўзларида учқунлар порлади. "Бу ҳақда нима деб ўйлайсиз, Ник? Fleming нима қилганини биласизми? General Ҳаммонднинг оиласи ҳали ҳам саройда яшайди ва Fleming уларга вақт ажратиб, бошқа нарсани қидиришни айтди. У меҳмонхонада узоқ вақт қолади ва бизникидан пастда бутун қават бор."
  
  
  Кимдир менинг ишимни осонлаштирмоқчи еди. Президент саройида Флемингга ергашиш деярли имконсиз бўлар еди, у ерда менда ҳеч нарса йўқ еди. Ва бу воқеа Егони менинг расмий фаолият соҳамга очиқчасига олиб келди. Кейин у мени урди. "Сиз буни тасодифан его қилишга мажбурламадингиз, шундай қилдингизми?"
  
  
  Унинг табассуми менинг шубҳаларимни тасдиқлади. "Қандай кичик фитна!
  
  
  "Сизнинг ёрдамингиз туфайли мен енди уни диққат билан кузата оламан."
  
  
  Одамларнинг аксарияти чиқиш орқали кетишди, биз ҳам кетаётган едик. Контейнер қўлимдан осилган еди. "Ва енди вазифа бажарилди ..."
  
  
  "Сиз ўз имкониятларингизни бой бердингиз, ёш хоним. Қарз бажарилмайди. Менинг куним тўлиқ банд. Мен сизни меҳмонхонангизга олиб бораман, овоз бераман ва тамом. Безорига жавоб беришнинг енг яхши усули-енди Тара ойга бир marta бориши учун курашиш. Ва мен ҳақиқатан ҳам кўп нарсаларни қилишим керак еди: меҳмонхона менежери билан гаплашинг, Флемингга ташриф буюринг ва бироз ухланг. Сўнгги ўттиз олти соат давомида ухлай олмадим ва еҳтимол мени чарчаган тун кутиб турарди.
  
  
  У менга шубҳали қаради ва лифтда у билан хайрлашаётганимда бироз чайқалди. Яхши, мен ўйладим. Менежер буни сўради ва Его аллақачон қанотга жойлаштирилганини пайқади. У менинг его ҳолатида бўлишимдан мамнун емас еди. Балки у буни қилган хатолари туфайли деб ўйлагандир. У мени хавфсизлик бошлиғи Люис билан таништирди ва кейин бизни имкон қадар тезроқ его офисидан олиб чиқди.
  
  
  Люис илгари қўшма Штатлардаги регби жамоасида professional ўйнаган баланд бўйли қора танли одам еди. У "express" унинг его чақирди қадар у менга қўпол еди (матбуот вақтда унга ўйлаб бир лақаби) ва его енг яхши ўйинлари баъзи ҳақида ему нинг media ҳисоботларни рад. Бу его имтиёзини оширди ва янада дўстона ҳаракат қилди. У менга президентни ҳимоя қилиш учун кўрган махсус чоралари ҳақида гапириб берди ва мени ўз жамоаси билан таништириш учун Флемингнинг офисига олиб борди.
  
  
  Уларнинг тўрттаси бор еди, ҳаммаси залнинг бурчагида яширинган америкалик негрлар. Люис нафаси остида лаънатлади ва армия зобитларининг такаббурлигидан норози бўлди. Шундай бўлса-да, у ҳар доим ҳаммани четга суриб қўйиши мумкин деб ўйларди. Его лейтенант ва икки аскар Его одамларини юборганидан кейин Fleming ешигидаги қоровулхонада саф тортилганидан ғазабланди. Бундан ташқари, улар хона бўйлаб бир-бирларига пичирлаётган яна иккита еркакни юборишди: семиз, калта, семиз италян-америкаликлар. Шундай қилиб, мафия Флемингни ва у билан бирга уларнинг казинодаги манфаатларини ҳам ҳимоя қилди.
  
  
  Мени меҳмонхона атрофидаги одамлар, кейин Флемингнинг квартираси олдида турган учта аскар билан таништиришди. Лейтенант ундан президент қайтиб келдими, деб сўради. У менга ему номақбул таклиф қилаётгандек қаради. Люис мен Соернинг шахсий хавфсизлик тафсилоти еканлигимни ва улар мен билан яхшироқ ишлашлари мумкинлигини айтди. Лейтенант ҳали ҳам мени пайқамади; у шунчаки ўгирилиб ешикни тақиллатди. Его бошқа томондан тансоқчи томонидан очилди. Fleming мени хонадаги бошқаларнинг ҳужум маҳоратининг юқори қисмида кўрди ва мени чақирди.
  
  
  Хона бле ялаймиз к математика махсус кишилар каби бўлиши учун муҳтожлик ҳукумат амалдорлари ҳар хил билан тўлган еди. Полковник Жером бошқалардан кўра яхшироқ иш қилди. У Флемингга миннатдорчилик билдириш ва Егони нутқи билан табриклаш учун узоқ қолмади. У ўз ҳукуматининг ташкилотига ошиқ еди, лекин у менинг фаровонлигим билан қизиқди. У оролда бошқа муаммоларга дуч келмаслигимга умид қилди. Его унга миннатдорчилик билдирди ва кетди.
  
  
  Қабулхонада Люис мендан уни бошқа қаватда хавфсиз сақлай оламанми, деб сўради. Биз бир қаватдан пастга тушдик ва ҳамма жойда аскарлар, шахсий тансоқчилар ва мафияни кўрдик. Президент Рандолф Fleming яхши ҳимояланган.
  
  
  Люис унга миннатдорчилик билдирди, ўзини оқлади ва хонасига кетди. Унинг учун қолдирган кичик тузоқлари таъсир қилмади. Ҳеч ким менинг хонамни қидиришдан безовта қилмади. У Grand Лаклернинг қўшинларнинг ишончсизлиги ҳақидаги маълумотлари ортиқча ишлаган аскарнинг шубҳасидан келиб чиққанми, деб ҳайрон бўлди. У штаб-квартирада унга қўнғироқ қилди ва Хокнинг овози telefon орқали келишини кутди.
  
  
  У баланд оҳангда нима учун у қўнганидан кейин аввал рўйхатдан ўтмаганлигини сўради. У Емуга Luger воқеаси ҳақида айтганда, мижозларга ҳаддан ташқари хизмат кўрсатиш туфайли сафросини чиқариб юборди ва ғазабини етарлича чиқаргач, Емуга воқеалар ҳақида қисқача маълумот берди.
  
  
  "Ишончим комилки, самолётни ўғирлаш руслар томонидан ташкил етилган", дедим мен. "Аммо бу зулматда амалга оширилади. Стюардесса унинг ишлатилишини билмас еди. Мен уни жуда ақлли деб ўйламаган едим, ёки ҳеч бўлмаганда у ваҳимага тушди. Наҳ учун бирор нарса қилинг."У еслатма ёзаётганда пауза бор еди, кейин сўради:" Fleming, у бортда бўлганида бунга шубҳа қилмадими? У аҳмоқ емас.
  
  
  "Менимча, у нима учун бу ерда еканлигини тушунмайди. Ҳар ҳолда, оролда ҳаммаси яхши. Одамлар янги президент Худо каби ҳаракат қилишади."
  
  
  Ъ ажойиб. Қизиқ, дўстларимиз бунга қандай муносабатда бўлишади. Ҳар ҳолда, кўзингизни очинг."
  
  
  Мен telefon билан хайрлашдим, уни қўйдим ва улар мени хонамга олиб келган стакан виски олдига бордим. Мен хўжайинимга тост қилдим, олд столга қўнғироқ қилдим ва бешда уйғонишни хоҳлаганимни айтдим ва каравотимга тушдим.
  
  
  Соат бешда телефоним жиринглаганда юзимда табассум пайдо бўлди. У кенг еснади ва тарани чақирди. Биз барда соат 5: 30 да учрашдик ва бундан олдин унинг пароми душда тетиклашди. Бу жаҳаннам таътилидек туюлди. Барга келганимда, у аллақачон у ерда еди, унинг олдида совутилган кўзойнакдаги иккита martini. Бардаги барча еркаклар уни кўзлари билан ечинтиришди. Фантастик! У жозибали бургутнинг кайфиятида еди ва унинг кайфияти яхши еди. У Стурт кўрфазининг нариги томонида, портга қараган терас билан яхши ресторанни билар еди. Биз акула фин шўрвасидан бошладик, лекин мен яна нима қилишимни еслаб қолиш учун Тара билан жуда банд едим.
  
  
  Қоронғиликдан кейин ёқилган чироқлар пляж атрофида ялтироқ кумуш маржонларни ҳосил қилди. Баннердан байрам товушлари янгради. "Келинг, қўшиламиз", деб таклиф қилдим.
  
  
  Бозорда festival оркестр томонидан кўпайтирилди. Оролликлар маст еди, сайёҳлар маҳаллий тадбирлардан завқланишди, болалар еса чарчашди. Биз меҳмонхонага қайтишда доимо рақсга тушдик. Юқори қаватдаги қўриқчилар алмаштирилди, аммо менинг махсус ИД картам сизга тезда ўтишга имкон беради. Бизга ҳеч нарса демасдан, Тара хонамнинг ешиги олдида тўхтади. Уни его очди, у уни ушлаб турди, чунки у одатда хакерлик аломатларини сўради, лекин ҳеч нарса топмади. Тара балет терликларини тепди ва оёқ бармоқлари билан девордан чуқур қозиқда ўйнади, отаси еса бизга илиқ виски қуйди. У буни татиб кўрди, бошини орқага бурди ва стаканни аста томоғига қуйди.
  
  
  "Енди, - деди у бўғиқ овозда, - мен сизнинг бирга душ қабул қилиш таклифингизни қабул қиламан."
  
  
  Сиз Grand Лаcларе-да ушбу таклифларнинг кўпини олмайсиз, шунинг учун улардан фойдаланиш ҳар доим оқилона. Биз ечиниш учун ётоқхонага бордик ва Тара танловда ғолиб чиқди, чунки Наҳнинг кийими остида ҳеч нарса йўқ еди. Наҳ узун, ингичка, тўла, силлиқ танага ега еди.
  
  
  У менинг олдимда душ томон юрди, жўмракни тўлиқ, бироз илиқроқ қилиб, душга кирди. Хона тахминан икки метрдан икки метргача еди. Биз у ерда валс қила олардик. Салом, сочлари ҳўл бўлиб кетганига аҳамият бермади, у менинг олдимда турди, кейин унинг танасини ҳўллаши учун орқага қадам ташлади. Уни кўпиклай бошлади. Юз, томоқ, torso ва оёқларни кўринг.
  
  
  У силлиқ бўлганида, ее уни ушлаб, менга босди. Биз совунни ювиш учун орқага бурилдик ва у лабларини лабларига босди. Биз узоқ ва еҳтирос билан ўпдик ва у унинг хоҳишидан титраётганини сезди.
  
  
  Уни ее олиб кетди ва ётоқхонага кетаётиб, у ҳаммом сочиқни ушлаб, Тара атрофига ўраб, каравотга қўйди. У уни артди, кейин сочиқни йиртиб ташлади. У тезда қуритилганда, ҳамма нарса тайёр еди. У мени қабул қилиш учун орқасини егиб, бир тез ҳаракат билан наҳ га кирди. У ҳаёлий еди, нима истаётганимни аниқ биларди ва мен билан муаммосиз ҳаракат қилди. Қанча вақт кетганини еслай олмайман, лекин тугатганимиздан сўнг деярли ухлаб қолдим. Мен ундан бутунлай чарчадим.
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 5
  
  
  
  
  
  
  
  Ресторанда нонушта қилдик. Тара баъзи тропик мева олди, унинг икки ўнлаб истириде. Иҳ келишидан олдин Тара ётоқдан сакраб тушди ва ўз квартирасида кийинди. Менда тўлиқ дам олиш куни бор еди. У душда бўлганида, оқаётган сув овози устида telefon жиринглади. Мен уни еътиборсизлик уринди, лекин линияси бошқа учида одам мунтазам еди. У хок ҳақидаги ОАВ хабарларини рад етди. Мен уни оқишига рухсат бердим ва орқада томчилар изини қолдириб, telefon орқасидан югурдим.
  
  
  Чизиқнинг бошқа учидаги пичирлаш фитна еди. "Хайрли тонг, Жаноб Картер. Бу Кариб Жером. Сиз билан бир неча дақиқа гаплаша оламанми?"
  
  
  Менга Жером ҳақида огоҳлантирилди. Болта расмийлари уни оролда рус агенти бўлиши мумкин деб ўйлашди. Лекин, еҳтимол, бу шунчаки хушмуомалалик қўнғироғи еди. Ҳар ҳолда, бу имкон қадар нейтрал бўлади. "Менга кийиниш учун ўн дақиқа вақт bering", дедим.
  
  
  Мен хона хизматига қўнғироқ қилдим, иссиқ қаҳва ва қўшимча чашка буюртма қилдим, қуритдим, балет шиппакларини кийдим ва қаҳва ва полковник келганида елкамни яшириш учун тоза кийим ва кўйлаги алмаштирдим. Айни пайтда, мен Хокнинг Жером ҳақида айтганларини кўриб чиқдим.
  
  
  Жером оролдан бўлмаса ҳам, таниқли оиланинг ўттиз олти ёшли аъзоси еди. У Оксфордда ўқиган ва Сандхурст ҳарбий Академиясида махсус курсда ўқиган. Шундан сўнг у адвокат сифатида ном қозонди. Рандолф Fleming биринчи marta президент етиб сайланганда ва инглиз қўшинлари Оролни тарк етганда, парламент оролга ўз армияси кераклигини ҳис қилди. Fleming янги армия полицияси бошлиғини тайинлади. Жером штаб бошлиғи лавозимига кўтарилди. Хок: "полковник, сиз бизни ҳайрон қолдирдингиз. Марказий разведка бошқармаси маълумотларига кўра, у сиёсий шуҳратпараст еди ва Hammond вафотидан кейин ҳокимиятни қўлга олишни хоҳлади. Бунинг ўрнига, у дарҳол Флемингни қайтаради."
  
  
  Хокнинг фикрлаш машинаси асосан мумкин бўлган его мотивлари билан банд еди. Нега ҳокимиятни қўлга олиш имконига ега бўлган шуҳратпараст одам илгари ағдаришга ёрдам берган сиёсий рақибига хат юборди? Бизнинг мутахассисларимиз Жером ўзининг машҳур емаслигини англаш учун етарлича ақлли еди, деб ҳисоблашади. У парламент уни ҳеч қачон қўллаб-қувватламаслигини билар еди. Аммо Агар у Флемингни президент етиб тайинласа, у тахт ортида кучли одамга айланиши мумкин.
  
  
  Хок ундан Жером Мистлетода менинг ҳақиқий шахсим ҳақида тасаввур борми, деб сўради. Аммо у билганидек, у Tomas Соернинг вакилидан бошқа нарса емас еди.
  
  
  Полковник официант олдидаги хоналардан чиқди ва биз ёлғиз қолгунимизча очиқ турди, ҳатто жилмаймади. Фақат Егонинг қора кўзлари қимирлади. Улар хоҳлашди. Улар катта каравотга, полдаги адёлга, стол устидаги виски ва кўзойнакларга қарашди. У Ему бир чашка қаҳва қуйиб сифатида у узоқ лаҳза мени ўрганиб. Қора, шакар йўқ. Ҳали ҳам табассум йўқ. Мен уни диққат билан ўйнашга қарор қилдим. Официантнинг орқасида ешик ёпилди. Жером чуқур стулга чўкди ва қаҳвасини ҳўплади.
  
  
  "Сиз яхши жойлашдингиз", - хириллаган овоз ҳиссиёциз янгради. Саволнинг орқасида тирноқли винт бор еди. Мен бу ҳақда тезроқ ўйлашим керак еди. Бу suite, ВИП еди. Бу ерда қўриқчи сифатида нима қилишим керак еди? У қимматбаҳо мебелларга ҳаддан ташқари ҳайрат ва ҳасад билан қаради ва қисқа кулиб юборди.
  
  
  "Бу ерда сиз енг яхши позицияларда бўлиш қанчалик қийинлигини кўришингиз мумкин. Мен уни ҳидлай оламан, чунки меҳмонхона тўла. Тез орада мени подвалга кўчиришади. Бу мавсумда ҳамма нарсани тўлдириш керак ва полковник буни билади. Grand Лаcларе каби мамлакатларда бузоқлар меҳмон китобларини полицияга топширишлари керак.
  
  
  Ъ сиз учун жуда ёмон. У менга савол билан қараб турди. Кейин у қошларини кўтариб, мавзуни ташлади. "Унинг меҳмонхонаси ушбу имкониятдан фойдаланиб, самолётдаги ишингиз учун сизга миннатдорчилик билдиради. Президент Fleming ва мен сизни самолётда бўлганимиздан жуда бахтиёрмиз. Ва қуролланган ."Қовоғини буриштирди. "Деллнинг ўзида сизнинг яширин қуролингиз борлиги маълум бўлганми?"
  
  
  У милтилламади. У емуга жилмайиб қўйди, худди математик мутахассис каби яна бир сирни берди. "Иш берувчим ўз қуролларим билан ишлашдан завқланишимни билади. Маълумки, у қандайдир таъсирга ега ."
  
  
  Яхши яхши. Енди у биринчи marta менинг алоҳида имтиёзим ҳақида ўйлаб жилмайиб қўйди. "Мен яна жуда хурсандман. Агар сиз тўғри жавоб бермасангиз, Президент Fleming аллақачон ўлган ёки нотўғри қўлларда бўлар еди. Тез жавоб бериш учун сиз жуда тажрибали хавфсизлик ходими бўлишингиз керак."Бир икки пастки ҳақида яна бир Parma. Унга шунчаки меҳмонхона қўриқчисидан бошқа нима бор еди? Уники еҳтиёткор бўлиб қолди.
  
  
  "Мен Мисс Соерга ҳамроҳ бўлдим. У жароҳат олиши ёки ўлдирилиши мумкин ва кимдир менга қурол кўрсатганда менинг рефлексларим бошланади.
  
  
  Ъ о? Хўш, бу ҳақиқатан ҳам ажабланиб бўлдими? Президент Стал нишон бўлганини билармидингиз? Аммо кейин, албатта, сизнинг ўрнингизда, улар Егони ўғирлаб, Кубага олиб кетмоқчи еканликларини билмас едингиз."
  
  
  Унинг саволи ишонарли емас еди. - "Бу нима п/?""Бу парвоз ходими тан олди?"
  
  
  Егонинг кўзлари, унинг хириллаган овози ифодасиз еди. "Биз бошқа манбадан маълумот олдик. Қиз уни сўроқ қилишдан олдин қочиб кетди.
  
  
  У еди қамоқда орқали қочиб? У яна унинг ҳайратланарли кўриниши ҳақида ўйлади. У ҳақиқатан ҳам мени алдаш учун етарлича яхши agent бўлиши мумкинми? Жером менинг фикрларимни тахмин қилди. "Унинг айбсизлиги аёл қўриқчини йўлдан оздирди. У karate ҳаракатидан фойдаланган, кийимларини ўғирлаган ва шунчаки кетган."
  
  
  "Аммо у қаерга кетиши мумкин еди?"
  
  
  Безовта елка қисиш. "Бу ҳашаматли круиз кемалари бу ерга келади ва кетади. Ўйлайманки, у бу қайиқлардан бирига чиқиш учун етарлича ақлли.
  
  
  Ишониш қийин бўлди. Аммо у ҳеч қачон стюардесса самолёт бортида иккита револверни олиб ўтиши мумкинлигига ишонмаган. Полковник бу масалани четга суриб, стулга суянди. Ъ бу муҳим емас. Раҳмат, президент хавфсиз келди. Ҳарбийлар, агар улар емуни тўлиқ қўллаб-қувватласалар, яхшироқ бўлишларига аминлар, шунинг учун бу муаммолар барчани мамнун қилиш учун ҳал қилинди."У қаҳвасини тугатди ва ўрнидан турди. "Агар мен сизга бирон бир нарсада ёрдам бера олсам, мени саройда топасиз."
  
  
  Мен унинг қўлини силкитиб, уни қўйиб юбордим. У мен ҳақимда тан олганидан кўра кўпроқ биларди. Абитуриентларнинг егосидан армия жим туриши аниқ еди. Фақатгина ўғирлаш ҳодисаси учун миннатдор бўлиш Жеромни шунчаки меҳмонхона қўриқчисига сиёсий баёнотлар беришга мажбур қилмаган бўлар еди. Мен у менга енди у билан қўш ролимни ўйнашим шарт емаслигини билдирмоқчи бўлган деб гумон қилдим.
  
  
  У меҳмонхонадан чиқиб кетганини, кейин хоналардан чиқиб кетганини англагунча бир оз кутди. Юқори қаватда енди аскарлар йўқ еди. Люиснинг одамлари ҳам ғойиб бўлишди. Фақат у ҳали ҳам мафияга тўла еди.
  
  
  У Флемингнинг пастдаги квартирасига тушди. Фақат синдикат одамлари бор еди. Менга Fleming ҳали ҳам ухлаб ётганини айтишди. Мен унинг остидаги полда худди шу расмни топдим. Ғалати! Мен Casino, бир кўз ташланг деб ўйладим. Мен унинг жавобларини истардим ва еҳтимол уларни ўша ерда топишим мумкин.
  
  
  Рулетка, қимор ва poker столлари divan атрофида тўртбурчаклар ҳосил қилиб, Бахмал билан ўралган занжирлар билан ўралган. Ҳеч ким cроупиерс ва кассалар ташқари бу ерда рухсат етилган. Столлар сайёҳлар билан гавжум еди. Кўриш учун деразалар, вақтни кўрсатадиган соат йўқ еди. Фақат тангаларнинг чайқалиши, чипларнинг сиқилиши, ҳаяжонли қичқириқлар ва лаънатлар. Бу менинг ўйиним емас. Мен ҳар куни ерталаб у билан пул тикаман: кечаси сог ъ - саломат ётишга қайтаман. Мен оломон орқали йўлимни суриш учун ҳаракат сифатида, мен jackpot ғолиби учун филлар бир пода каби сарлавҳа хурсанд оломон томонидан ярим жостлед еди. Машинанинг жиринглашидан ташқари, у бирдан юқори қаватдаги хонамда жиринглагани ешитилди. Сабаби ўн фут нарида еди, лаблари норози бўлиб буришди, барча ҳаяжонни кўриб қошлари кўтарилди.
  
  
  У маёқ каби милтиллади. Узоқ қизил сочлар ва барча керакли жойларда бўртиб чиққан шим костюм.
  
  
  Мен унинг филлар подасидан ўтишини кутаётганимда, унинг бурилиб, касса ёнидаги яширин металл тоймасин ешикдан ғойиб бўлганини кўрдим. У ўша жойга борди. Бу менинг ташрифимни янада долзарб қилди.
  
  
  Бахтли йигит мендан олдин кассага келди. Клер чипларни олиб, одамга пул тўлашини кутмоқда. Бахтли ғолиб кетгач, хизматкор менинг бўш қўлларимга қаради ва зериккан оҳангда деди: "мен сиз учун нима қила оламан, бошқа?"
  
  
  Кимдир мени дўст деб атаса, мен бундан нафратланаман ва мен бу одамни ҳаётимда ҳеч қачон кўрмаганман. Менга Чип Каппола керак. Мен у билан гаплашмоқчиман."
  
  
  Нохуш юз янада ёқимсиз бўлиб қолди. - Мен бу ҳақда ҳеч ешитмаганман.ъ
  
  
  Мен пештахта устига менинг янги ИД карта қўйиш. Нен, Соер меҳмонхонасида янги хавфсизлик бошлиғи еканлигини айтди. Бу одам менга қаради. "Нега олдин буни менга айтмадингиз?"
  
  
  "Сиз буни сўрамадингиз. Жаноб Соер его меҳмонларини его ходимларига хушмуомала бўлишларини кутмоқда. Исмингиз нима?"ъ
  
  
  У буни кутмаган еди ва емга бу ёқмади. У уларнинг атрофида еди, у енди қичқиролмаса, дарҳол қичқиради. "Тони Рикко". Бу ғўлдирашдан бошқа нарса емас еди.
  
  
  "Сиз битта огоҳлантириш олдингиз. Ҳар доим бизга ишонманг, бир сония! Шикоятингизни ешитишимга йўл қўйманг. Енди Каппола қаерда?
  
  
  "Бу ешик орқали."У малла ғойиб бўлган томонга ишора қилди. У пештахта остидаги тугмани босди ва қалин металл ешик очилди. Унинг қобиғи, кўр довон орқали. Бу ердаги бино сейфга ўхшарди, шунингдек, сейф бўлиб хизмат қилди. Узун бўйли қора танли одам қандайдир бошқарув панели билан ярим тўлдирилган столда ўтирди. У хаки формасини нишонсиз кийган ва меҳмонхона полицияси ходимига ўтиши мумкин еди. У кассир каби дўстона еди. У келганида, унинг совуқ, кам кўзлари менга қаради.
  
  
  "Менга Каппола керак", дедим ИД картамни кўрсатиб.
  
  
  У ўрнатилган микрофонга суяниб, чуқур хириллаб деди: "Картер бу ерда. Янги хавфсизлик ходими.
  
  
  Ревматизм интеркомда янгради. "Егони юборинг."
  
  
  У тугмачани босди ва оғир металл panel яна жимгина очилди. Унинг орқасида яланғоч сариқ деворлари бўлган катта хона, бўш стул, бир нечта бўш стуллар ва қизил сочли ўтирган дивандан чуқур хона бор еди. Унинг лаблари орасидаги сигарет ярим ёпиқ кўзлари орасидан юпқа кўк тутун чиқарди. У менга худди ески танишимдек қаради.
  
  
  Чип Каппола ўзидан ўттиз ёш ёшроқ кўринишни истаган одамнинг тимсоли еди. Егонинг оқ ипак костюм кўйлаги токчада нола қилиб осилган еди. Егонинг енгида тўқ қизил монограммали оч бинафша кўйлак кулранг хонадаги ягона ёрқин жой еди. Егонинг овози худди рангсиз еди. "Бу йил ғозлар жанубга учиб кетишди."
  
  
  "Улар Маямида қолишмади", дедим мен.
  
  
  Бу аҳмоқона код сўзлари билан ким келганини билмайман. Улар кўзга ташланмайдиган бўлиб туюлиши керак, лекин айни пайтда улар тасодифан айтиладиган нарса бўлмаслиги керак. Каппола менга бепарво кўриниш берди.
  
  
  Ник Картер, а? Киллмастер? Сиз мен билган қотилларга ўхшамайсиз. Лекин хонимлар олдида сизни ҳақорат қилишимга йўл қўйманг."У Маллага ишора қилди. Митзи Gardner. Еҳтимол сиз у ҳақида ешитгансиз.
  
  
  Мен уни ешитдим. Аммо бу мени Митзига хос қилиб қўймади. Етарлича аҳмоқ емас. Менинг маълумотларимга кўра, у кўп сонли мафия раҳбарларининг бекаси еди, улардан тўрттаси аллақачон ўлган еди. Еҳтимол, у улар учун контрабанда билан шуғулланади. Швейцария банклари учун қулф ва калит остида мафия қўғирчоқлари. Енди у Қўшма Штатларда қидирилаётган юқори мартабали gangster Чип Капполага тегишли еди. Ва бундай йигит енди болта учун ишлади.
  
  
  Каппола миллий хавфсизликка қизиқмади. Его садоқати ер ости халқлари учун ексклюзив еди. Аммо бир нарса аниқ еди: у коммунистларнинг казинони егаллашини истамади, шунинг учун Рандолф Флемингни қўллаб-қувватлаш Емунинг фойдасига еди. Fleming егарда бўлганида, Капполанинг Grand Лакларедаги бизнеси умуман Hammond даврида бўлгани каби тўсиқсиз давом етди.
  
  
  Каппола стулга ишора қилди ва у таклифни қабул қилди. "Fleming келган самолётда бўлганингиздан хурсандман. Агар биз уни йўқоцак, барчамиз ўз теримизни хавф остига қўямиз. Кейин биз казиноимизни унутамиз ва Соер ҳамма нарсани йўқотади."
  
  
  "Биз ҳали ўз егоимизни йўқотмадик", деди унинг мафиози ОАВ хабарларини рад етди. "У президент ва полковник Жером бу яхши еканини айтади."
  
  
  Бу дарҳол сел. "Сиз Жером билан гаплашдингизми? Деди ему, сиз кимсиз? У ғазаб билан сўзларни тупурди.
  
  
  "Нега бунчалик ғазабланасиз?"
  
  
  "Сиз емуга айтдингизми?"
  
  
  Ъ албатта йўқ. Барибир унга қарши нима бор?
  
  
  У қўлларини стулга қўйди ва олдинга егилди. "Cариб Жером Флемингни ўғирлашни буюрди."
  
  
  Уники нейтрал бўлиб қолди. "Бу фикр қаердан пайдо бўлди, Каполла?"
  
  
  "Фикрми? Биз биламиз. Сизнингча, нима бўлаётганини фақат болта биладими? Кубада бир одам бор. У Кастро билан шундай."У икки бармоғини бир-бирига босди. Жером Флемингни бутунлай олиб ташлашни хоҳлайди.
  
  
  Мен таъсирланмадим. Гордеевнинг ечкиси биз учун қандай маълумотга ега бўлмасин, у ҳеч қачон бизникидан устун бўлолмайди. Бундан ташқари, бу полковникнинг хатти-ҳаракатларига мос келмади. Fleming Қўшма Штатларда еди. Жером емни орқага чақирди.
  
  
  Каппола жилмайиб қўйди. Ъ тингланг. Fleming материкда бўлганида, Жером ҳатто руслар ёрдамида тўнтаришини ҳам тортиб ололмади. Америкаликлар Флемингни нарсаларни чалкаштириб юбориш учун керакли вақтда юборишади. Ва бу Жеромнинг оқими бўлади. Аммо Куба қамоқхонасидаги томошабинларда Fleming билан Жером ҳокимиятга келганида Флемингни озод қиламан деб жамоатчиликни алдаши мумкин. У муваффақиятга еришади ва бу биз Флемингдан ешитадиган охирги нарса бўлади."
  
  
  Мен ҳар доим бемаъниликка ўхшамайдиган нарсаларни тинглайман. Аммо мен мафиозларнинг қичқириғидан ҳайратда қолишни истамайман. Агар буларнинг барчаси ҳақиқат бўлса ҳам, Жеромнинг қўллари енди очиқ боғланган еди. Бузз, учта қисқа signal бор еди. Каппола сакраб турди, юзимдаги шубҳани ўқиди ва қизил сочли аёлга деди:: "кел, дам ол. У офисдан чиқишга шошилди.
  
  
  Митзи Gardner ўрнидан турди ва сумкасини елкасига осди. У вақтини олди ва менга баҳоловчи ва бироз теасинглй қаради. "Кимдир казинода юрак хуружига учраган", деди у қатъий. "Вақти-вақти билан катта ғолиб ёки катта ютқазувчи бор."Наҳнинг овози бироз хириллаган еди. "Келинг, сайрга борайлик, азизим."
  
  
  "Хавфсизлик бошлиғи бир аёл билан югуриб кетди? Агар сиз Жером Флемингни ўғирламоқчи деб ўйласангиз, у ўғирламаслигига ишонч ҳосил қилганим маъқул.
  
  
  У елкаларини қисди. "Casino одамлар ҳали ҳам бор. Fleming бугунги кунда мутлақо хавфсиздир. У ухлаяпти ва Ем бугун кечқурун меҳмонхонани тарк етиши шарт емас. Бундан ташқари, сизга айтадиган ва сизга кўрсатадиган нарсам бор."У қора пиёдага таниш деди:" биз пастга тушамиз, Дюк."
  
  
  У кенг жилмайиб қўйди. У уни мендан минг marta кўпроқ севарди. У енди босган тугма казино кириш ешиги қаршисидаги лифтни очди, бу бизни тўртта машинани сиғдира оладиган подвал гаражига олиб борди. Волксваген фургони ва оч бинафша Кадиллак бор еди. Иҳ кўринишини истамайдиган фойдаланувчилар учун қулай. Мен унга бу ҳақда бир нарса айтдим.
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Лифт, шунингдек, чипларнинг томидаги квартирасига боради. "Fleming ҳозир қаерда?"
  
  
  У Кадиллак рулига ўтирди. Унинг ёнида унинг ёнида. Меҳмонхонани айланиб чиқмагунимизча ерга яширинг", деди у менга. Агар сиз ўзингизни меҳмонхона олдида кўрсацангиз, Жером сиздан унга ергашишингизни сўрайди."
  
  
  Салом бирга ўйнади, Салом мени қўрқитиш киргизиб, Митзи тугмасини босиб еса ва ешак босинг амалдаги. Пўлат Люк очилди. У двигателни ўчирди ва биз ҳайдаб кетдик. Ташқаридан келган зерикарли акс-садо менга катта гараждан ўтаётганимизни айтди. Бурчакни тоғга айлантирганимизда шиналар ғичирлади. У хиёбонга ўгирилди ва бир километрдан кейин мени яширинган жойим атрофида қўйиб юборди. кеча yahoo тартибсизликлари супуриб ташланди ва кўча яна жим бўлди. Оломон йўқолди.
  
  
  "Жером", дедим. "Агар Каппола ҳақ бўлса, нега у Флемингни ўлдирмади? Нега у ўз нафсини Кубага юборди?"
  
  
  У менга қарамади. "Ҳеч ким мурдани хоҳламайди. Ва тирик Fleming ҳали ҳам Россия билан музокаралар объекти сифатида ишлатилиши мумкин ."
  
  
  Ъ еҳтимол. У, шунингдек, Жером нима учун унга ергашишини хоҳлаётганига ҳайрон."
  
  
  У менга ажабланиб қаради. "У аллақачон сизнинг устингиздан бир marta қоқилиб кетган. Қурол ҳақидаги бу шов-шув, албатта, тасодиф емас еди. У сизни бу ердан олиб чиқишни хоҳлайди. Фикрингизни ёқиш учун ҳақиқатан ҳам неча marta бошларни босишингиз керак? ъ
  
  
  У ҳаммасини орқа ёндиргичга қўйиши керак еди. Fleming Капполанинг пентхаусида хавфсиз еди ва енди мен нарсаларни ўйлаб кўришга вақтим бор еди. Мен дам олаётганимда буни енг яхши қиламан. Шунинг учун мен дам олишга қарор қилдим.
  
  
  Биз миммо бозори ва саройдан ўтдик. Тепаликдан узоқроқда у ески кунларда қамоқхона бўлиб хизмат қилган хароба қалъани кўрди. Bodrum сиёсий маҳбусларга тўла. Ифлос жой. Ески шаҳар тепалик етагида қурилган. Йўл бор торайтирилган. Митзи машинада маневр қилишни қийинлаштирди миммо аравалари болалар ва озиқ-овқат олиб юрган аёллар билан ўйнаш. Бу ерда сиз оролнинг ҳақиқий ранги ва жозибасини топасиз. Биз ҳеч қандай сайёҳни кўрмадик.
  
  
  Биз яроқсиз ҳолатда бўлган ески меҳмонхонадан ўтдик. Бу гингербреадга ўхшайди. Майсазорлар ўт билан ўралган, дераза ва деразалар контрплак билан ўралган. Юз йил олдин бу ҳашаматли меҳмонхона еди.
  
  
  "Мен Поинcиана ҳаракат қиляпман," Митзи деди. "У қурилган бўлса, бу Кариб енг яхши меҳмонхона еди. Енди бу термит жаннатидир. Баъзида ферретнинг егосидан шаҳарга яқин бўлиш керак бўлганда у ерда lager қиладиган тог ъ аҳолиси ҳали ҳам фойдаланадилар ."
  
  
  Қиздаги баъзи нарсалар нотўғри еди. У фоҳишага ўхшамади. Унинг овозида таълим ва ақл бор еди. Ва оддий пул курери учун унинг фикри мафияда катта фарқ қилди. Улар ҳатто салом менинг ҳақиқий кимлигини айтди. Бу мени қизиқтирди. Мен ундан бу ҳақда сўрадим. У Мона Лиза табассум билан жавоб берди.
  
  
  Чип казинони йўқотиши мумкинлигидан хавотирда бўлганида, Дейви унга қўнғироқ қилиб, Егодан кунни тежаш учун сизни бу ерга юборишини сўради."
  
  
  Дейви? Дейви Хок? Хок бу жўжанинг буйруғини бажарганми? Мен белдан пастга урилганимни ҳис қилдим. Митзи Gardner болта агенти бўлганми? Хок яна ўз ўйинини ўйнаб, яна ўзим учун нарсаларни тушунишга рухсат бердими? "Асалим, - дедим мен, - мен ҳазилларни жуда яхши кўраман, лекин сиз кимсиз?"
  
  
  У ревматизмдаги тирноқли саволимга жавоб берди. "Сизга қандай шляпа кийишим керак?"
  
  
  У нафаси остида қасам ичди. "Сиз ҳаммасини ташлаб қўйганингиз маъқул."
  
  
  У ишончини йўқотмади. - Сиз омадлисиз. Вақт деярли бу ерда."
  
  
  Енди биз зич ўрмон ўсимликлари бўлган очиқ майдон бўйлаб кетаётган едик. Кейин шакар қамиш текисликлари ва кичик банан плантациялари бор еди. У менга ҳудуднинг ўзгарувчан иқтисодиёти ҳақида гапириб берди. Банан шакар қамишидан кўра фойдалироқ еди. Улар буни яшил олтин деб аташди. Гўшт, чиннигуллар, курка ва хушбўй tonka ловия ҳам ўсиши учун тобора жозибадор бўлиб бормоқда. Унинг сўзларига кўра, Наҳнинг оролнинг нариги томонида ўзининг кичик плантацияси бор еди.
  
  
  Йўл умуман тўғри емас еди. У бир муддат қирғоқ бўйлаб юрди, кейин Орол марказидан тизма каби чўзилган тоғларга яқинлашди. Биз плантацияларни тарк етганимизда, бу ҳудуд ғарбий томонда ботқоққа айланди, бошқа томонда мен дарахтлар ва ўсимликлар ўсган чуқур канёнларни кўрдим. Митзи бир мамлакат йўл устига автомагистрали офф оғир машина ўгирди, биз шаҳар ташқарисида ўн километр еди, ярим мил учун уни таъқиб, лекин кейин бир Laguna тўхтади.
  
  
  У двигателни ўчирди, сандалини тепди ва ешикни очди. У манзарани текшириш учун бир зум ўтирди. Тахминан бир мил узоқликдаги қуюқ мовий сув учун сиз меҳмонхонанинг бутун майдонини кўришингиз мумкин еди ва у ердаги ерлар кескин кўтарилди ва сиз ҳали ҳам ески қалъанинг изларини кўришингиз мумкин еди.
  
  
  Ва ўнг олдимда тўловлари кўриниши ҳам яхши еди. Митзи барча кийимларини ечиб, & нбга югурди. У ўгирилиб, менга таклиф билан қўл силкитди. Лекин менга иккинчи маслаҳат керак емас еди. У тезда ечиниб, унинг орқасидан ергашди.
  
  
  Очиқ ҳавода фақат енгил машғулот бор еди ва сув деярли илиқ еди. Қиз тез ва силлиқ ҳаракат билан сузди ва уни фақат қирғоқдан узоқда ушлаб олди. Уни туролмадим, лекин биз & нб едик. Унинг териси юмшоқ ҳис қилди. Мен уни белидан пастга туширмоқчи бўлдим, лекин у ўзини орқага ташлади ва атрофимда каптар қилди. У пайдо бўлганида, хўрсиниб, менга қайтиб келганида, атрофимиздаги ҳеч ким тайёр емас еди. Чуқурликда ушлаб турадиган ҳеч нарса йўқ, лекин бизга керак емас еди. У ажойиб еди.
  
  
  У тугагач, у юзага чиқди. Мен унинг олдига суздим ва биз дам олдик. Унинг хотиржам илиқ ухлаб & нб. Мақсадим тушиб, илиқ шўр сувга ботгунча буни сезмадим.
  
  
  Қиз кетди. Мен орқага қарадим ва у аллақачон пляжда еканлигини кўрдим. Унинг қорнида, оқ қумнинг жигарранг фонида. Унинг маёида бўлинишни кўрмаслигингизни пайқади. У пляжга сузиб, унинг ёнига тушди ва яна ухлаб қолди. Ҳозирча бу менинг бўғиқ овозимни узатишим емас. "Хайрли тонг, Картер. Сиз иттифоқчи билан учрашмоқчисиз.
  
  
  У кўзларини очди ва ғарбда аллақачон қуёш ботаётганини кўрди. Соҳилда ҳеч ким кўринмади. Фақат бир нечта Қисқичбақа ва кўп қум. Кейин у сув бўйлаб бурунга ишора қилди. Сув устида бизга нимадир яқинлашди, лекин бу қайиқ емас еди.
  
  
  Бу инсон қиёфасига ўхшарди. У кўзларини пирпиратиб, бошини чайқади ва яна қаради. У ҳали ҳам ўша ерда еди. Уч юз метр нарида ва бу ерда туриш мутлақо мумкин емаслигини пайқаган жойда бир kishi чиқди. У узун бўйли, озғин ва фанат каби тебраниб турадиган узун оқ кўйлак кийган еди. У бизга ажойиб, аммо қатъиятли ёндашув билан мурожаат қилди. Бу ақл бовар қилмайдиган еди.
  
  
  Ёнимдаги қиз ўрнидан турди ва қўл силкитди. У жимгина кийинган. Мен бу галлюцинация еканлигини билардим. Тўғри, сув шўр ва таъми сиропга ўхшарди, лекин у ухлаб қолганида деярли чўкиб кетди.
  
  
  Еркак яқинлашаётган еди. Қирғоқдан тахминан ўн фут нарида у халатини олди, сонларигача сувга шўнғиди ва яна кўтарилиб, қирғоққа яқинлашди. Мен унинг бўйи тахминан олти фут деб ўйладим. У қари, узун соқолли ва оқ сочли еди. У ингичка, аммо симли еди.
  
  
  Унинг қум устида яланғоч ўтириб, қора кўзлари ва кенг оғзига тикилиб, Митзи Гарднерга жилмайиб турарди. У ёнимда ўтирган еди ва у қўлини баскетболга етиб бориши мумкин бўлган бармоқлари билан, худди тухум каби мулойимлик билан олди. У емуга мен танимаган tilda бир неча сўз айтди ва улар кулишди. У менга қаради ва деди: "бу Нуҳ, Ник. У бу ерда ҳамма еслай оладиган даражада узоқроқ еди. Шунингдек, у оролда коммунистик ракеталарнинг рақиби."
  
  
  Унинг ўрнидан турди. У унга яна нима қила оларди?
  
  
  Нуҳ менга диққат билан қаради, кейин қўлимни силкитди. Меники его кафтига бутунлай ғойиб бўлди, лекин у ҳалоллик ва ишончни илҳомлантириш учун менинг Ривненская қўлимни сиқиб қўйди. У унинг танасига тегди, илиқ, ичида қон бор, тирик.
  
  
  "Мен сизга жуда қойил қолдим, Жаноб Картер. Унинг ўзига хос Инглизча талаффузи ва агар хоҳласа увиллаши мумкин бўлган овози бор еди. "Митзи менга айтди сизнинг ишларингиз билан танишинг, бу менинг сизга бўлган ишончимни мустаҳкамлади."
  
  
  У ютиб юборди. "Менга ишонасизми?""Ҳеч бўлмаганда мен ҳали ҳам қўлимдан келганини қиляпман. Сиз жуда муболаға қилаётганингиздан қўрқаман.
  
  
  У Митзига қаради. Улар орасида яқин алоқа бўлиши керак еди. Шубҳасиз, ҳурмат, дўстлик ва тушуниш атрофида. Кейин у еътиборини менга қаратди.
  
  
  "Мен кечирим сўрашим керак, Жаноб Картер. Митзи ишингиз билан банд бўлмасдан олдин сизни бу ерга олиб келишини сўради. Афсуски, бу ерда муаммо бор ."У тоғга ишора қилди. "Мен жиддий касалликни йўқ қилишим керак. Мен ҳозир қололмайман, лекин ҳеч бўлмаганда сиз билан учрашишим ва агар керак бўлса, сизга ёрдамимни ваъда қилишим керак деб ўйладим. Умид қиламанки, сиз яна менга ташриф буюрасиз."
  
  
  У енгашиб, қизнинг қулоғини ўпди, менга бош ирғади, қайтиб келди & нб, халатни олди ва худди у келганидек ғойиб бўлди.
  
  
  У уни кузатиб турарди. Митзи кулиб юборди. "Сизнинг хотиржамлигингиздан нима қолди? Менимча, сиз арвоҳни кўрдингиз.
  
  
  У буни арвоҳга кўрсатди. Ъ қандай қилиб...?ъ
  
  
  У жиддийлашди, бир зум менга қаради ва деди: "кўп сўраманг, Ник. Бу одам билан учрашди, деб улар билан унинг, албатта, кўрган ажойиб нарсалар ferret. Сиз ҳам буни бошдан кечирасиз. Енди Fleming уйғонганидан ва сайр қилишни хоҳламасдан олдин унга қайтганимиз маъқул."
  
  
  У кийинаётганда, у тўсатдан тепалик етагидаги тошлардан ғойиб бўлган баланд ва қоронғи фигурага қаради. "Менга дўстингиз ҳақида кўпроқ айтиб bering", деб сўради у.
  
  
  У жигарранг елкасини қисди.
  
  
  "Сизга айтганларимни ўйлаб кўринг. Кутилмаган ҳодисаларга тайёр бўлинг. Нуҳ сизга уларнинг атрофида мўл-кўл нарсаларни тақдим етиши мумкин ва аминманки, мен уларнинг ҳаммасини ҳали ешитмаганман ёки кўрмаганман."
  
  
  У мендан олдин машинага югурди. Отаси киргач, двигател бўкирди. Мен унга ешикни ёпишдан олдин, у тезлатгичга қадам қўйди ва биз йўл бўйлаб тўлиқ тезликда йўлга қайтдик.
  
  
  У бизга бу Нуҳ йигитнинг ўзига хос сеҳрлари борлигини бир дақиқа ҳам айтмади. Мен уни жуда ақлли ва айёр деб ўйладим. "У зоҳидми?"Митзи ундан сўради. Бундан бошқа нарса. У юздан ортиқ кишидан иборат қабиланинг етакчисидир. Улар ески қалъада яшайдилар. Унинг сўзларига кўра, его, одамлар бу ерда бир неча юз йил олдин жойлашдилар, кейин қул исён кўтаради. Биргаликда бу даҳшатли гуруҳ. Улар ўрмонда ҳамма жойда бўлиши мумкин ва агар улар хоҳламасалар, сиз иҳ ни кўра олмайсиз."
  
  
  "Сиз Егони қандай билдингиз?"
  
  
  У лабларини қисди ва менга қаради.
  
  
  "Бу ҳам жуда ғалати еди. У лагунада сузиб юрган еди, у тўсатдан менга хабар бериш учун тушди. Чипснинг казинодаги ёрдамчиси ўлдирилди ва Чип ундан Маямига топширишни илтимос қилди. Бу йигит уч дақиқадан ўн дақиқада ўлдирилган. Нуҳ менга уч чоракда айтди.
  
  
  Бу осонроқ еди. Ҳеч бўлмаганда ҳозир оёқларим остида мустаҳкам замин бор еди. "Ўрмон друм," мен кулиб. "Жунгледаги telefon".
  
  
  Ъ еҳтимол. Аммо кейинроқ, у бир куни жуда касал аёлни Вуду билан даволаётганини кўрди. У унинг каптар еканлигини айтди. У бир жойда турди, енди еса яхшиланмоқда ."
  
  
  Бошим хириллади. Ёнимдаги қиз мафиянинг қаттиқ дунёсида омон қолиш учун етарлича кучли еди. Бунинг учун сиз ҳамма нарсага амалий муносабатда бўлишингиз керак. Енди у Вуду ва қора сеҳр ҳақида гўё уларга ишонгандек гапирарди. Мен унга бошқа савол бермадим.
  
  
  Биз беш дақиқа сукут сақладик. Тўсатдан йўлнинг ўртасида қора танли одам бор еди. У бизни тўхтатишимизга ишора қилди. Митзи секинлашди ва деразани очди. У қизариб кетгандай туюлди; у Егодан маҳаллий лаҳжада нимадир сўради ва у бошини чайқади. Митзи бизга бир оғиз сўз айтмасдан, орқага қайтди, орқасига ўгирилди ва тезлашди.
  
  
  "Нуҳ биз ҳақимизда сўради", деди у. "Шошилиш бор еди. Бирор нарса юз бериши керак еди, лекин у нима демади.
  
  
  У Митзига, кейин еса хабарчига қаради. Йўл кимсасиз еди. Кейинги кўрсаткичга айланганимизда, йўл жуда ёмон еди. Барча тўсиқларни осонгина енгиб ўтиш учун бизга жип керак бўлади. Мен йўлда катта ковак олдида ярим йўлда тўхтадим.
  
  
  "Биз давом етишимиз керак", деди Митзи.
  
  
  Сиз буни юриш деб атамайсиз. Биз сланец атрофида қурилган баланд деворга етгунимизча тог ъ ечкилари каби дарахтларга чиқдик. Қалъа бутун кепкани егаллаб олди ва чидаб бўлмас кўринарди. Дарвозадан ўтганимизда, ҳовли деворлари ҳам шифердан қилинган. Унга қарши тош бинолар қурилган, баъзилари ескирган, бошқалари еса жуда яхши ҳолатда. Иҳ томлари девор учун платформа бўлиб хизмат қилди. Одамлар Тони Воннинг ажойиб фигураси атрофида тўпланишди. Уларда туб америкаликларнинг қора юзлари бор еди. Еркаклар фақат белбог ъ кийишган, аёллар еса қисқа рангли юбкалар кийишган. Ҳамма жим еди, кайфият тушкунликка тушди.
  
  
  Биз кирганимизда Нуҳ олдимизга келди. Егонинг юзи ғамгин еди, лекин Егонинг хулқ-атвори мағрур ва обрўли бўлиб қолди.
  
  
  У бизга хабар бермади. Доктор Fleming ўғирлаб кетилган. Чип Cаппола уни олдини олиш учун ҳаракат вафот етди. Жером меҳмонхонани егаллаб олди. Круиз кемалари барча америкаликлар ва европаликларни евакуация қилмоқда."
  
  
  Мен ундан: "Тара Соер қаердан?"
  
  
  Кейинчалик унинг маълумотлари қаердан келаётгани менга маълум бўлди. Аммо бизнинг жим Кадиллак safari пайтида у ўрмон барабанлари фракциясини умуман ешитмади.
  
  
  Хабарда у ҳақида ҳеч нарса айтилмаган", деди Нуҳ менга. Ҳар ҳолда, хабар у ерда еди. Шунинг учун у фақат ваҳийларга таянмади. "Буларнинг барчасини қаердан билдингиз?"
  
  
  У атрофидаги одамларга қаради ва Егонинг оғзи сабрсизлик билан тебранаётганини кўрди. "Илтимос, менга шубҳа қилманг, Жаноб Картер. Вақт етарли емас. Доктор Fleming ески қалъа остидаги зиндонларда сақланмоқда ва Егони қутқариш керак. Сизнинг Мисс Соерингиз, еҳтимол, кемалардан бирида уйига юборилган.
  
  
  "Бу менга даргумон кўринади. Менимча, Жером уни тўлов учун ушлаб турса, уни қўйиб юбормасди."
  
  
  "Бу далил. Лекин бу ҳаммаси емас. Иккалангизнинг тавсифларингиз тарқатилди ва қўлга олиш учун ўн минг dollar таклиф қилинди.
  
  
  У баланд овозда қасам ичди. "Мен бир оз айланиб ўтмоқчи бўлганимда, осмон пастга тушади."
  
  
  "Бу йўлни айланиб ўтганингиздан хурсандман", деб изоҳ берди Нуҳ. "Акс ҳолда, сиз ҳозиргача ўлган бўлар едингиз."Ҳеч бўлмаганда енди сиз курашишингиз мумкин."
  
  
  "Мен бирор нарса қилишни афзал кўраман", деб рози бўлдим. У қизга қаради. Ъ бу ерда қолинг. Сиз бу ерда Хавфсизсиз. Унинг беру агар машина бор."
  
  
  - Хуш келибсиз. Сиз ҳудудни билмайсиз. Мен уни биламан ва ҳали қиладиган ишим бор."Унинг овозида мафия биродарлигидан жой олган характер хусусиятларига ишора қилувчи металл ёзув бор еди.
  
  
  "У ҳақ", деди Нуҳ. "Сиз Испания портига қирғоқ йўли билан қайтиб боролмайсиз. Сиз тоғлардан ўтишингиз керак, шунда сиз ҳар қандай ёрдамдан фойдалана оласиз."У узун бармоғини бир семиз, қоронғи одамга, кейин бошқасига кўрсатди. "Шимлар, кўйлак. Шошилинг. Сиз мен билан келасиз."
  
  
  Бу менга ёқмади. Тони ҳикояси ҳақиқат еканлигига қандай амин бўлишим мумкин? Худо қандай тугашини биладиган саёҳатда бу ескорт кимга керак бўлади? Лекин менда бошқа илож йўқ еди. Нуҳ ва Его одамлар кўпчиликни ташкил етди ва ҳатто Митзи Тони вон томонига ўтди. Шундай қилиб, мен ҳеч бўлмаганда ҳозирча рози бўлдим. Биз Cadillac бор вақти билан, ер-хотин бор еди, ҳам, тиржайиб. Бизнинг йўлбошчиларимиз енди тиззагача пахта шим ва енглари ўралган оқ кўйлак кийишган. Уларнинг камарларида мачетес яширинган еди.
  
  
  Улар бу ўйинни орқадан ўйнашади.
  
  
  Бурилиш учун жой йўқ еди ва биз ниҳоят тепаликдан тушгунимизча Митзи машинани беш дақиқа олдинга ва орқага суришга мажбур бўлди. Асосий йўл аллақачон ёмон еди ва бу даҳшатли еди. Биз тешиклари бўлган Швейцария пишлоқига ўхшаган паст витесда кетаётган едик ва бундан ҳам ёмони, биз тизманинг нариги томонидаги қояга тушдик. Биз бурилиб, аста-секин пастга тушадиган тор йўлдан юрдик. Бир томонда машина тог ъ ёнбағрини ва бошқа томондан унинг тубсиз тубсизликка тикилиб қолди. Митзини чалғитмаслик учун у ҳеч нарса демади. У ҳайдашга кўпроқ еътибор қаратиши мумкин еди.
  
  
  Ушбу қийинчиликлардан бир неча километр ўтгач, биз яна буталар орасидан ўтдик ва мен яна еркин нафас олдим. "Шундай қилиб, сиз йўлни биласиз", деди Митзи унга. "Жеромнинг зиндонларига қандай кирамиз?"
  
  
  У бошини чайқади. "Аввал бу ҳақда бирор нарса билиб олишимиз керак. Аввал Нов билан биринчи учрашувингизга борадиган йўлда сизга кўрсатган ески меҳмонхонага боришимиз керак. У ерда биз режаларимизни ишлаб чиқишимиз мумкин ."
  
  
  Биз ниҳоят Cadillac учун етарлича кенг йўлга чиққанимизда қоронғи тушаётган еди. Қуйидаги ўсимликлар орқали чироқларни кўришимиз мумкин еди. Шундай қилиб, биз шаҳардан узоқ емас едик. Митзи йўлга чиқиш учун фараларни ёқди.
  
  
  Ёруғлик нури forma кийган одамни ёритди. У бизга қурол кўрсатди. Қиз дарҳол секинлашди, машинани тескари томонга қўйди ва яна тезлашди. Унинг инстинктив равишда орқасига ўгирилди. Орқа чироқлар милтиғини кўтарган бошқа бир аскарни ушлади. Его милтиқ бизга атрофида ҳеч кимни уриш учун етарли юқори еди олдин, менинг Luger ишдан. Шу билан бирга, шамол синган еди. Митзида жуда кўп shrapnel бор еди, лекин у ҳайдашда давом етди. У олд ойнаси бўлган бўшлиқдан отиб ташланди ва машина олдидаги аскар йиқилди.
  
  
  Митзи машинани тўхтатди ва мен қўлланмаларимизни текширишга вақтим бор еди. Уларнинг ҳеч бири зарар кўрмади. Улар орқа ўриндиқларга ўралган едилар ва енди улар еҳтиёткорлик билан яна туришди. Полковник Жером бизга берган совғаларни диққат билан кўриб чиқиш учун чиқдим. Икки аскар ҳалок бўлди. ИҲ унинг формасини ва қуролларини олиб, орқа ўриндиққа ташлади. Тони Воннинг одамлари қуролларини ушладилар. Мен унга айтдим. "Сиз буни ҳал қила оласизми?"
  
  
  Улар қила олишди. Fleming президент бўлганида улар сарой қўриқчилари бўлиб хизмат қилишган. Еҳтимол, қачондир биз бу билимлардан фойдалана оламиз. Ҳозирча у қуролларини ўзида сақлади ва иккаласига жасадларни буталар ичига судраб боришни буюрди, у ерда улар оч ҳайвон пайдо бўлгунча жимгина ётишарди.
  
  
  Ҳар ҳолда, йўл блокадаси Тони ютган маълумот тўғри еканлигини исботлади. Бу чол тан олишдан кўра кўпроқ енгига ега еди. Шундай қилиб, Жером масъул еди, деди Нуҳ. Флемингни озод қилиш йўлини ўйлаш вақти келди. Тони обрўси ҳам менга его дўстларимга кўпроқ ишонч бағишлади. Ахир, улар ўзларини таништиришди ва енди улар қурол билан ишлай олишларини исботладилар, улар ҳали ҳам фойдали бўлиши мумкин.
  
  
  Биз меҳмонхонага боришда ҳеч қандай муаммога дуч келмадик ва Митзи машинани бино орқасидаги ташландиқ шийпонга қўйди. У ердан биз ескирган лоббига бордик. Чириётган ва чириган ёғоч ҳиди устунлик учун рақобатлашди. Бизнинг ҳидоят ошхонага ғичирлайди зинадан бизни олиб. Бу битта девор бўйлаб жавонлар ва ўртада иш столи бўлган катта ошхона еди. Биз ёлғиз емас едик. Столда шам ёнаётган еди, уч kishi iguana ейишди, бу менинг ошқозонимни хиралаштирди.
  
  
  Кейин, икки kishi ва бизнинг икки йўлбошчимиз учта маҳаллий аҳоли билан ҳаяжон билан суҳбатлашганда, биз ниҳоят овқатлана олдик. Менинг шафқациз очлигим қондирилганда, у кутилмаган ҳодисалар ва қийинчиликлар арқонидаги ё-ё каби ўзини бироз камроқ ҳис қилди. Учта маҳаллий аҳоли кетгач, менинг пластинкам ҳали ҳам ярми тўлган еди. У уларнинг кетишини кўриб хурсанд бўлди. Биз тактикамизни ишлаб чиқишимиз керак еди ва мен ўзимни чақирилмаган партия каби ҳис қилмадим.
  
  
  Нуҳ менга йўлбошчиларимизнинг исмларини берди, лекин мен тилни билмаганим учун уни унутдим. Мен буни еслайман, чунки у узоқ ва жуда кўп ундошларга ега еди. Бироқ, ну шунчаки иҳ Том ёки Гаррига қўнғироқ қилиб, уни хафа қилишни хоҳламади, шунинг учун у унга муаммосини тушунтирди ва ихдан фикрини сўради.
  
  
  Иккисининг бўйи кулиб деди: "сиз мени Ламби деб аташингиз мумкин."У буни қаттиқ "тўрт" деб талаффуз қилди.
  
  
  Митзи қулоғимга: "Ламби. бу катта моллюска. Улар кучини ошириш учун его гўштини истеъмол қиладилар."
  
  
  Нинг услуби бор, " мен жилмайиб қўйдим. "Кўп одамларнинг нархи, масалан, менинг исмим Н3 дан яхшироқдир. Ва сиз?"У, иккинчи рақамга қаради.
  
  
  У кенг жилмайиб қўйди. Ъ ҳарбий хизматчилар.ъ
  
  
  "Етарлича қисқа", мен рози бўлдим. Ъ бу нимани англатади?ъ
  
  
  У яна кулди. "Йиртқич қуш. Жуда хавфли.ъ
  
  
  Ъ ажойиб.- Мен уни севардим. Улар бутун Grand Лаcлаир армиясига қарши курашиш истиқболлари ҳақида ҳазиллашаётган бўлиши мумкин. Еҳтимол, бизда ҳали ҳам кичик имконият бор еди.
  
  
  "Сиз бизга доктор Fleming кераклигини тушунасиз. Флемингни қамоқдан абадий олиб чиқинг. Лекин биринчи навбатда биз у ерга боришимиз керак. Атрофингиздаги кимдир маҳбуслар илгари қазган туннеллар каби қочиш йўллари ҳақида бирор нарса биладими?
  
  
  Ревматизм салбий еди. Бири бор еди. Орқага бурилиш учун жуда тор ва камерага қайтиш учун жуда тик. Тешик очилган жойда енди темир дарвоза бор еди. Унинг қаршисида, қочишга охирги marta уриниб кўрган бахциз одамнинг хира бош суяги ҳали ҳам ётарди. Бу анча олдин еди. Шундай қилиб, биз ичак инстинкти устида ишлашимиз керак ва бу кўпинча қонли бўлиб чиқади. Мен унга бу ҳақда нима деб ўйлаганимни айтдим. "Сизнингча, қаердан бошламоқчисиз?"
  
  
  Они Арянлар елкаларига ачинишди. Мен буни иккаласи учун ҳам айтдим. "Агар Fleming ўлса, биз ҳам шундай қиламиз. Жером сайёрамизда ракета станциясини қурмоқчи. Биз жанг қиламиз, лекин Егони тўхтатиш учун бизда еркаклар ва қуроллар етарли емас."
  
  
  Мен жуфтликни тобора кўпроқ ёқтира бошладим. Иҳ ёшини тахмин қилиш қийин еди, лекин иҳ териси силлиқ ва иҳ мувофиқлаштириш яхши еди. Улар йўлбарсларнинг инояти билан ҳаракат қилишди. У формага ишора қилди. Ъ буни қўйинг. Сиз аскарлар ролини ўйнайсиз. Сиз Митзи ва мени қўлга олдингиз ва бизни қалъага олиб борасиз. Жером бизни Флемингнинг рақамли камераларига қамаб қўйишни буюрди, дейсиз.
  
  
  Қизнинг кўзлари бир лаҳзага торайиб кетди. Мен унинг ҳаётини хавф остига қўйишни ёқтирмасдим, лекин агар у ҳам у ерда бўлса, бизнинг "ҳийламиз" янада ишончли бўлар еди.
  
  
  Ҳарбийлар ва Ламби кўйлаклари ва шимларини ечиб, бир лаҳзага белбоғлари билан иккиланиб туришди, кейин уятчанлик билан орқасига ўгирилиб, иҳларини ҳам ечиб олишди. Уларнинг иккаласи ҳам камарларида, бўйинларида жанг туморлари учун ованг кийишган. Албатта, қуроллар қулай еди, лекин улар бироз қўшимча ҳимояга ега бўлиш зарар қилмайди деб ўйлашгандир. Улар туморлари устига армия дублетларини кийишди, шим кийишди ва агар билсалар, биз боришга тайёрмиз.
  
  
  Митзи ҳайдаб кетаётган еди. Унинг ёнида унинг елкаси бор еди ва бизнинг иккита ҳунармандимиз орқа томонда ўтиришарди, қурол бизнинг бўйнимизга ишора қилди. Қалъа йўлида қиз қисқа йўлдан енг кўп қилди. Кўчалар ҳайратланарли даражада бўш еди. Ҳамма ичкарида қолиб, пардаларни ёпиқ ҳолда сақлашди. Дўконлар қоронғи еди ва талончилардан чиқди. Испания порти тўсатдан қоронғи шаҳар бўлиб, олдинги кечанинг ўйин-кулгисидан жуда фарқ қилди.
  
  
  Қалъа паст тепаликда жойлашган еди. Унинг олдидаги яшил майсазор дўстона кўриниши учун қўлидан келганича ҳаракат қилди, аммо бу таъсирни унинг атрофидаги темир панжара ва майсазор марказига ўрнатилган тўп бузди. Дарвоза олдида тўхташ жойи бу жойни янада қулайлаштирмади.
  
  
  Капралов ва икки аскар бизнинг чироқларимизни кўришди ва йўлни тўсиб қўйишди. Митзи секинлашди ва уларнинг олдида бир неча метр тўхтади. Менинг орқамда Ламби хитоб қилди: "Капралов, борайлик ва нима борлигини кўрайлик. Ёг ъ овлаш! У мени қуролининг тумшуғи билан олдинга сурди ва чин дилдан кулди.
  
  
  Капралов еҳтиёткорлик билан яқинлашди. Меҳмонхона биринчи навбатда бунга қарайди. Steamers бизни қандай қилиб қўлга киритганликлари ва енгиб бўлмайдиган қийинчиликларни енгиб ўтишлари ҳақида муваффақият тарихи билан ўртоқлашдилар. Капралов таассурот қолдирди. Улар ҳикоясини тугатгандан сўнг, у милтиқни секин кўтариб, менга ишора қилди.
  
  
  Менинг ҳаётим қисқарди. У Митзини отмасди. У бунга амин еди. Наҳ улар гаров ёки тўловни олишлари мумкин еди. Аммо Жером мен учун режалаштирган нарса бутунлай бошқача еди. Капралов мени бир зум қоронғида қолдириб, visor орқали менга қаради. Кейин у буйруқ берди. Аскарлар йўлни тозалашди. Капралов машинага ўтирди ва Митзига қалъага боришни буюрди. Бу кулранг бино еди. Деразалар йўқ ва ўртада фақат битта ешик, очиқ оғиз каби. Ҳатто ундан ёғоч тил ҳам чиқиб турарди. Митзи тўхтаб, плиткали автотураргоҳда тўхтаб қолди ва енди у ёғоч тил чуқур хандақ устидаги кўприк еканлигини кўрди. Ҳозир нен шаҳрида бегона ўтлар ўсаётган еди, лекин узоқ вақт олдин бу ерда ўтирган қуллар навбати бор еди. кийими орқали егосига сув қуймоқда. Ҳар бир ҳужумчи сув костюмига таяниши керак еди. Кўприкнинг ўртасида бир аскар турарди ва бутун майдон ёрқин чироқлар билан ёритилган еди. Капралов ташқарига чиқди. "Мен бу одамни қурол билан ушлаб турганимда, иҳ ни олинг."
  
  
  Мени машина атрофида итаришди. Митзи бошқа томондан чиқди. Ҳарбийлар ва Ламби қуролларини орқамизга босишди. Капралов яна бир оз хурсанд бўлиб, ичкарига кирди. Бир неча дақиқадан сўнг у яна лейтенант ҳамроҳлигида келди. Хом кўприкдаги аскар салом берди ва янги келганнинг ўзини тутиши менга бу ерда масъул еканлигини айтди.
  
  
  Капралов офицер имо-ишора билан его жим бўлгунча банд имо-ишоралар билан суҳбатлашди. Унинг его кўзларидаги юлдузлардан у мукофотни ҳақиқий қўлга олиш бўлганида ким ютишини тахмин қилиши мумкин еди.
  
  
  Ламби " полковникнинг буйруқлари. Бу икки қулфланган бўлиши керак, ака рақамли камералар, фақат Fleming каби. Кўряпсизми, қўлга олинган барча қушлар бирга.
  
  
  "Мен кўряпман", деди лейтенант. "Иҳни қоровулхонага олиб boring."
  
  
  У ўгирилиб, ва биз даҳшатли янгради тош йўлак пастга уни кузатиб мажбур бўлди. Клаустрофобия билан оғриганлар учун ҳақиқий даҳшат. Қоровулхонада лейтенант биз қидиришимиз кераклигини ишора қилди.
  
  
  Ҳарбийлар тезда: "биз аллақачон иҳ, лейтенантни қидирдик. Улар юз фоиз тоза."
  
  
  Лейтенант кулиб юборди: "жуда яхши."Ник Картер, шундай емасми? "Жуда хавфли", деди полковник. Аммо менимча, бугун кечқурун тишларингиз тортиб олинади."
  
  
  У елка қисиб, калтакланган итга ўхшашга ҳаракат қилди. Енди у еътиборини Митзига қаратди. Ҳатто кўзларида ёш ва қўрқиб кетган мушук каби қўрққан бўлса ҳам, у ҳали ҳам кўришга арзийди. Еҳтимол, емуга бироз итоаткор бўлганида ёқди. Бир лаҳзага унинг кестириб олдинга ва орқага силкитди ва у бир бармоғи билан иягини кўтарди.
  
  
  Полковникнинг айтишича, сиз синдикат учун жуда арзийди. Улар сизни қайтариб олиш учун пул тўлашни хоҳлашади. Биз буни биламиз."Митзи янада даҳшатга тушди, қўлини оғзига қарсак чалди ва йиғлади. "Илтимос, жаноб, мени уларга юборманг. Улар мени ўлдирадилар."
  
  
  У қошларини кўтарди. "Агар сиз иҳ ни жуда яхши кўрсангиз, нега улар буни қилишади?"
  
  
  У бир зум лабини тишлади, кейин лейтенант уни гапиришга қодирлигини билгандек, пичирлади: "билмайман.: "Бирор жойга пул олиб келишим керак еди. Аммо его буни етказмади. Енди Егонинг қора кўзларида dollar белгилари бор. Худо, унинг тасаввури бор еди. У бемаъни сабрсиз. "Ҳозир бу долларлар қаерда?"У бирдан умидвор кўринарди. "Мен сизга қаерда кўрсатаман ... Агар сиз бизни қўйиб юборсангиз, мен оламан ..."
  
  
  Егонинг кулгиси ёқимсиз еди.
  
  
  "Сиз кўп нарсани хоҳлайсиз, асалим. Картерга келсак, агар мен унинг нафсини йўқотган бўлсам, полковник ўрнига мени кишанлаган бўларди. У елкаларини кўтарди. "Негадир у бу ерда бу жаноб ҳақида ўйлайди."
  
  
  Қиз қўлларини бирга ишқалаб, иҳ емуни узатди ва унинг олдига ялаб келди, итоаткор ва ҳар қадамда уйғонди.
  
  
  "Фақат у, кейин?"Фақат сиз ва у?ъ
  
  
  Унинг юзида шаҳват кўринди. Биздан кўзини узмасдан, у бизнинг икки одамимиз билан гаплашди. "Атрофингиздаги бир kishi бу ерда қолади, иккинчиси Картерни камерага олиб боради."
  
  
  Лейтенант қиз билан ёлғиз қолишни хоҳлайди деб ўйлаганимда қўрқинчли бир лаҳза бор еди. Кейин у мени атрофдаги йигитлардан бири билан юбориши мумкинлигини тушунди. У мушакларини бироз букди, гўё бу фикр менга ёқди ва у йўлда одамга ҳужум қилишни режалаштираётган еди. Митзи лейтенантни бошқариши мумкин, аммо жанжал бўлиши мумкин ва менга кўпроқ аскарларни сафарбар қиладиган воқеа керак емас еди. Лейтенант менинг ҳаракатларимни кўрди, жилмайиб қўйди ва барибир мен билан келишга қарор қилди. У Ламби ва мендан олдинда ешикдан чиқди. Митзи емуни ширин оҳангда чақирди: "лейтенант ... кейинроқ кўришгунча, ҳа ..."
  
  
  У зал бўйлаб юрди ва мен унинг юриши ҳарбий юришидан кўра кўпроқ ҳаяжонланганини пайқадим. Лейтенантнинг фикрлари его бурчи ҳақида емас еди. Йўлак охирида у қалин тош ешикни очди, бизни ишора қилди ва орқасига ёпди. Унинг шубҳаси шундаки, орқамиздаги бу гранит блок билан пастки қаватдаги зиндонлардан ҳеч қандай товуш кира олмайди. Биз тош spiral зинапояга чиқдик ва пастки йўлакка кирдик. Сув томчилаб, чириётган ҳид пайдо бўлди. Лейтенантнинг фонаридан бошқа тинчлик йўқ еди ва у яна йўлакнинг икки томонидаги йигирма тўсиқли ешикдан ўтиб, яна йўл олди. Йўлак охирида у тахминан тўрт дюйм узунликдаги гуруч калитини чиқариб, ешикни очди ва камеранинг ёнида турди.
  
  
  Доктор Fleming деворга ўтирар, ҳар бир қабилага бир қўли бор еди. У бошқа оёғини олдига чўзди. Бу хунук ва шишган кўринарди. У тош полни қоплаган яшил мох устида ўтирар еди ва Егонинг бир қўли унинг бошига инграшга боғланган темир зарбага осилган еди.
  
  
  У қаради, кўзларини пирпиратди ва сот ва мени кўрди. Кейин у менинг қўриқчимни ва ниҳоят лейтенантни кўрди. Унинг елкалари яна чўкди ва егоизм тушкунликка тушиб олдинга силжиди. Офицер жилмайиб, унинг устида турди. У ғилофини ечди, револверини чиқарди ва Fleming ва мени аниқ кўриши учун қадам ташлади ва аста-секин қуролни белимга қаратди.
  
  
  "Жаноб Президент", овоз сирпанчиқ янгради. "Сиз оролда яхши иттифоқчи топишга умид қилганмисиз? Сизни бир marta қутқарган ва яна қила оладиган одамми? Мен сизга Егони тақдим етаман. У сиз билан қолиши мумкин."
  
  
  Менинг орқамда Ламби нафасини ушлаб тургани аниқ. Менда бир нечта variant бор еди. Мен четга туриб, математика дарсимга рухсат бериб, лейтенантни отиб ташлашим мумкин еди. Аммо, еҳтимол, офицер тезроқ еди ва у Ламбини тобора кўпроқ тушуна бошлади. Ёки мен ундан офф фикримни олинган ва менинг Luger чиқарди бўлиши мумкин.
  
  
  У буни ўйлаётганда, мушук катталигидаги каламуш лейтенантнинг етиклари орқали ҳужайрадан ўтиб кетди. Sergey его лантерна, еҳтимол ҳайвонни қўрқитган. Лейтенант йўлдан сакраб тушди ва уни отиб ташлади. Бу менга Лугеримни олиш учун етарли вақт берди. Унинг лейтенант Франкнинг бошига ўқ узди. Чироқ ҳаво орқали учиб ўтди. Его уни бўш қўли билан ушлаб, бармоқларини иссиқ чироққа ёқиб юборди, лекин уни бузмасдан тезда қўйиб юборди. Лейтенант унинг юзига йиқилди. Ердаги яшил мох аста-секин қизариб кетди. Ламби мамнуният билан хўрсинди. Менинг ҳаракатим Егони ажаблантирмаганидан хурсанд бўлдим. Ниҳоят, рефлекс орқали у тетикни тортиб, мени отиб ташлаши мумкин еди. У елкасига бир пастаси билан унга миннатдорчилик билдирди.
  
  
  Fleming милтиллади. У ҳали ҳам нурга ўрганмаган. У хижолат тортди.
  
  
  "Мен бошқа ҳеч нарсани тушунмаяпман", деб минғирлади у. "Полковник Жером мендан қайтиб келиб, мамлакатни бошқаришимни сўрамоқда. Унда нега енди мени ҳибсга олишмоқда? Нега сизни бу ерга олиб келишди?"Нега сиз бу аскар учун жуда яхши жиҳозлангансиз?
  
  
  "Кейинчалик," его уни жим қилди. "Ҳозир вақт йўқ."Ақш Девид хок, Ақш Тара Соер Флемингнинг ахнинг аралашуви ҳақида билишини истамайди. Жеромнинг хиёнатидан кейин у емга ҳамма нарсани айтишга васвасага тушди. Аммо Агар хок ва Тара ҳақ бўлса, Fleming ўжар ҳаракат қила бошласа ва енди ўйнашни хоҳламаса, Фробел ороли ким бўлар еди? Шунинг учун мен ёлғон гапиришим керак. У оёғига ишора қилди. "Сиз қанчалик жароҳат олдингиз?"
  
  
  У ҳали ҳам ҳайрон бўлиб кўринарди, лекин унинг егоси унинг еътиборини сиёсий мавзулардан чалғитишга ҳаракат қиларди.
  
  
  У хўрсинди. "Менинг бошланишларим бузилган."
  
  
  У лейтенантнинг чўнтакларини қидиришни бошлади ва кишанларнинг калитини сўради. Его сиз билан емас еди. Мен занжирга ўқ узишим мумкин еди, лекин менда кўп ўқ-дорилар йўқ еди. Мен юқорига баъзи ўқ керак бўлиши мумкин. Мен бир оёғимни деворга қўйдим ва уни тортдим. Тошлар орасидаги оҳак кўп асрлик бўлиб, намлик таъсирида заифлашган. У занжирнинг қисқичини бироз сезди, лекин у чиқмади. Уники яна бир неча marta тебранди, лекин бу фойдасиз еди. Биз бу нарсани қазиб олишимиз керак. У, мен қўлим билан тез ҳаракат қилдим ва stiletto замш қинидан егри бармоқларимга тушди. Устарадек ўткир металл оҳакни тишлаб, ғиштни ғишт билан ғишт устига тақиллатди. Ламби ёрдам беришни бошлади. Бу у ўйлагандан кўра кўпроқ вақт талаб қилди. Совуққа қарамай, у терлаб кетди. Агар лейтенант тез орада келмаса, кимдир унга нима бўлганини билиб олиши мумкин.
  
  
  Унинг аппарати бир томонида чуқур труба қилди. Кейин у Ламби билан бирга бор кучи билан занжирни тортди. У озод бўлганда, биз силлиқ мохга йиқилдик. Fleming олдинга тортилди. Ламби ва мен еголаримизни кўтардик. У жуда заиф бўлса-да, яхши оёғида туриши мумкин еди ва биз қилишимиз керак бўлган шовқиндан боши айланарди. У лейтенантнинг кўйлаги суратга еса унинг его сақлаб қолиш учун унинг Ламбие тарк. Его ҳам камарини ва револверини олиб, ҳаммасини Ламбига берди.
  
  
  "Ушбу кўйлаги ечиб олинг ва уни кийинг. Сиз лавозимга кўтарилдингиз ."
  
  
  Ламби итоат қилди. Орамизда Fleming билан биз қоровулхонага қайтдик.
  
  
  Митзи Гарднернинг нафис кўкраги енгиллик билан камарланган. У Fleming учун стулни ушлаб олди ва у унга чўкканида, у сўради:: "сиз узоқ вақт қаерда едингиз? Биз фақат ташқарига чиқишни ва кўришни хоҳлаймиз. Худо, улар унга нима қилишди?
  
  
  "Калитлар. Тортмаларга қаранг.
  
  
  У юқори тортмасини очди ва менга бир ҳовуч ташлади. Ниҳоят тўғрисини топишдан олдин уни бир неча marta синаб кўрдим. Бундан ташқари, қулф шунчалик занглаган едики, мен Егони очилишидан олдин қоғоз оғирлиги билан уришим керак еди. Фақат кишанларни олиб ташланганда, у Флемингнинг билагидаги яралар атрофидаги Тирноқларни ва қонни кўрди. Ески парчаланишдан занг яраларда еди, лекин уни ювиш мумкин емас еди. Кутиш хонасида дори йўқ еди. Сиз кутишингиз керак.
  
  
  У менга қалъани қандай тарк етишини айтди. Ламби янги формасида деворга орқа билан турарди. Кўприкдаги аскарга лейтенант Егони кўришни хоҳлаётганини айтишим керак еди. Агар у келса, биз Егони боғладик ва емуни боғладик. Кейин Митзи машинага югурди ва еени кўприкка олиб келди. Биз Флемингни кўприкка олиб чиқдик ва Его уни машинага судраб борди. Ламби лейтенант кўйлагида Олд ўриндиқда, Митзи ва бошқалар ўртасида ўтирди.
  
  
  Қоровул пост да, Ламбие Митзи да лейтенант нинг revolver ишора еди, қоровул кўрмаган еди, шундай қилиб, унга томон ўгирилиб, егоизм. У корпусга Жером қизни ўзига олиб кетишни буюрганини айтарди. Агар у ишлаганида, биз ўтган бўлардик. Агар бу ишламаса, менда ҳали ҳам Luger бўлади. Ламби ва ҳарбийлар ҳам қуролланган еди. Ва учдан учгача - бу жуда қулай нисбат.
  
  
  Биз Cadillac бор бор, ҳеч қандай муаммо. Митзи фараларини ёқди ва тепаликдан пастга тушди. Қоровуллар бизнинг Адан боғида еканлигимизни кўрдилар ва бизни тўсмасдан йўл бўйлаб кетдилар. Улар қочишга уринишни кутишмаган.
  
  
  Капралов мунтазам текшириш учун қўлини кўтарди ва Митзи деразадан пастга думалади. У Ламбининг юзини ёпиш учун олдинга егилиб, сабрсиз кўринишга ҳаракат қилди. "Полковник фикрини ўзгартирди. У бир қиз унга олиб истайди. Ҳозир.ъ
  
  
  Капралов хавотирланиб қаради. "Лейтенант, агар сиз еени ўзингиз олиб келсангиз, бу ерда ким масъул?"
  
  
  "Сиз," Ламби чақади. "Мен қайтиб келгунимча ҳеч кимнинг ўтишига йўл қўйманг.....ъ
  
  
  Капралов орқага сакраб тушди. Ламбининг овози лейтенантникига ўхшамади. "Салом ... кутинг... сиз емассиз ... салом ... бу нимани англатади?"
  
  
  У зарбани ешитди ва тиз чўкди. Ҳарбийлар корпусни отиб ташладилар. Аскарлар қўриқлашмаган, аммо Митзи тезда ҳайдаб кетаётганда, улардан бири қўлини ешик тутқичига қўйишга муваффақ бўлди. У қўлини лугерининг думбаси билан синдириб, кейин аскарни отиб ташлади. Бошқа одам милтиғини нишонга олди, лекин тетикни тортиб олишга улгурмади. Ему ошқозонига қўрғошин қуйиш вақти келди.
  
  
  Бу ажойиб еди. Енди биз йўлни тўлиқ тезликда тезлаштирдик. Мен бир машина ешитиб, биз тепалик тагида еди. У овозни жуда яхши биларди. Бизда газ йўқ. Митзи машинани тўхтатди, менга қаради ва елка қисди. Фавқулодда вазиятлар тўғрисидаги қонунлар бутун оролда амал қилганлиги сабабли, ёнилғи қуйиш имконияти йўқ еди. Барча ёқилғи қуйиш шохобчалари ёпилди. Ва Fleming тоғларда йигирма чақирим юриш учун ҳеч қандай ҳолатда емас еди.
  
  
  Биз Егони Тони Вон меҳмонхонасига олиб боришимиз мумкин, аммо кейин нима бўлади? Агар Жером доктор Fleming қочиб кетганини тушунса, у Испания порти яқинида хавфсиз бўлмайди. Мен бошқа машина топишим керак еди. Биз ҳозир бўлган жойдан, мен қуйида қирғоқ йўлини кўрдим. Ески шаҳар яқинида жип тўхтаб турарди. Унинг атрофида қоронғу фигуралар турарди, йўлда чироқлар ёнарди. Бу тўсиқ еди. Унинг қарори.
  
  
  "Бу бизнинг янги transport туримиз. Мажлисдан қанча аскарни олиб чиқишимиз кераклигини билмайман, лекин биз ўқ отиш хавфини туғдира олмаймиз.
  
  
  Еҳтимол, бошқа одамлар ҳам кириши мумкин. Сиз иккингиз уларга яқинлашасиз ва бу йигитларни чалғитасиз. Мен уларга ғамхўрлик қиламан. Иҳ ни бирлаштиришга ҳаракат қилинг. Митзи, сизда revolver борми?"У мендан хафа бўлди."Мен яланғоч кўринаманми?"
  
  
  "Fleming билан бу ерда қолинг. Агар кимдир келса, бу ерда, бошқа йўл бўлмаса, лекин аввал бу ҳийла емаслигини кўришга ҳаракат қилинг."
  
  
  Ламби ва ҳарбийлар йўқ бўлиб кетишди. У тепаликдаги уйлар атрофида юрди. Миммо оф homes ундан ўтганида, у атроф-муҳит томонидан текширилди. Енди у тўсиқ чироқларини аниқ кўрди. Менинг шаггйларим ferns ва бошқа ўсимликларни ғарқ қилди. У жип томон юрди ва патрул машинасини кўргунча атрофга диққат билан қаради. Иҳ уни тушунмади, лекин Ламби ва ҳарбийлар бизга нима дейишмасин, бу жуда қизиқарли бўлса керак. Икки ўғлимнинг атрофида бир гуруҳ бўлиб турган тўрт аскар кулгидан егилиб қолишди. Улар мендан юз ўгиришди. У тезда ҳаракат қилди, улар айланишидан қўрқди. "У Luger тайёр билан уларни кузатиб керак," мен кескин деди. "Ҳаммангиз нишонга олинмоқдасиз. Биз битта Ҳаракатмиз! ъ
  
  
  Кулги бирдан тўхтади. Улар музлаб қолишди. Ламби бир неча қадам орқага чекиниб, нишонга олди. Его камзулининг еполетларининг олтин сочлари зулматда ялтираб турарди. У жипга югурди, орқа бўлимга етиб борди ва арқон билан қайтиб келди. Қолганлари тезда бажарилди. Мен охирги тўрт овқат боғлаб едим ва уни gagged қачон, мен Жееп газ таъминоти текширилади. Менинг енгиллигим учун танк тўла еди. "Иҳни буталарга солинг ва бу чироқларни йўлдан олиб ташланг", дедим мен. "Мен Флемингни олиб кетаман."
  
  
  У Жипни биз Cадиллаcни тарк етган жойга қайтарди. Ҳозиргина у жипнинг фаралари ишламаётганини пайқади. Жин урсин!
  
  
  Митзи менга Флемингни кичикроқ машинага ўтказишга ёрдам берди. Унинг отаси дирексиёнуна бор ва пастга ҳайдаб қачон у ёнимда бор. "Ламби ва ҳарбийлар меҳмонхонага ўзлари боришлари керак. У ердан улар уйга хавфсиз қайтишлари мумкин ."
  
  
  Жип яхши бўлса керак, лекин бу мукаммал ечим емас еди. Фаралар ва тежаш учун чекларсиз, тоғлар бўйлаб ҳайдаш ҳақида ўйлашим шарт емас еди. Бу каби ҳайдаш фикр, жарликлар ҳар хил билан миммо йўллар гердаймай устидан, менга жимирлаб берди. Бу қирғоқ йўлида ҳайдаш хавфи бўлиши керак.
  
  
  Ламби ва ҳарбийлар ортда қолишни ёқтиришмади, лекин улар буни ягона ечим деб билишди.
  
  
  Улар кетгач, уни жипга қайтариб олиб келишди. Енди мен ниҳоят Флемингга бир мунча вақт мени қийнаб келган айланишни бера олдим. Уни елкасига чақирди: "Тара Соерга нима бўлганини биласизми? Уни қўйиб юборишдими?
  
  
  Ъ йўқ. Мени қўлга олган аскарлар наҳ учун million долларлик тўловни талаб қилишларини айтишди. Барибир мени қаерга олиб кетяпсиз?"
  
  
  "Нуҳга."
  
  
  Егонинг овози оғриқ ва қўрқув билан янгради. "Ҳа, бу биринчиси. Кейин шаҳарга боришим керак. Одамлар мени тинглашади."
  
  
  У ему уни алдашига рухсат берди. Мен у билан баҳслашмаслик учун ўзим етарли муаммоларга дуч келдим. Мен Тара Соер ҳақида хавотирда едим. Мен унга ҳеч нарса бўлишига йўл қўёлмадим. Уни, газ қадам қўйди. Ертами мен Fleming ва Митзи уни олиш, ертами мен шаҳарга қайтиб олишингиз мумкин. Мен бурчакни бурдим ва олдинда йўлда чироқларни кўрдим. Бошқа тўсиқ.
  
  
  "Пастга шўнғинг", деди Митзи унга. "Ва тайёрланинг."
  
  
  Мен уни секинлаштирдим. Унинг меҳмонхона, бас, улар мен тўхтатиш учун кетаётганини ўйлаб едим, фақат сўнгги дақиқада тўсиқни ёриб. Мен уни атиги ўн метр нарида кўрдим: юкхонасида кичик тез губица бўлган улкан юк машинаси. Бу бутун йўлни тўсиб қўйди. Ўтиш жойи йўқ еди.
  
  
  Бизнинг бир томонимизда ботқоқдан ёғли сув чироқлардан муқаддас нурни акс еттирди. Шундай қилиб, мен у ерга бормаган бўлардим. Бошқа томонда palma дарахтлари бор еди. Улар & нбспда ўсмайди, шунинг учун қаттиқ тупроқ бўлар еди, лекин дарахтлар мен хоҳлаганимдан бир-бирига ялашди. Мен бир жип уни ўтиши мумкин, агар мен ҳайрон. Аммо бу енг кам ёмон variant еди. Унинг рул ғилдираги бурилди ва у бортдаги газ билан йўлдан сирғалиб кетди. Мен уларнинг" тўхтанг " деб бақирганини ва кейин ўқ отганини ешитдим. ГАВК palma барглари орқали баланд шивирлади.
  
  
  Огоҳлантириш зарбаси.
  
  
  Яхши одамлар! Митзи стулга ўгирилиб, оловни қайтариб берди, лекин ҳавода емас, балки еҳтиёткорлик билан емас. Орқага қарамадим. Мен ҳаётимда биринчи marta ёввойи айғирга минаётганимни ҳис қилдим. У дарахтга урилиб, бошқа томонга, икки ғилдиракда сакраб тушди ва деярли ағдарилди. Улар бизга ўқ узишди, лекин бизни кўрмадилар. Мен йўлга қайтишга ҳаракат қилдим, лекин қилганимда, у ерда яна бир ажабланиб топдим.
  
  
  Йўлда жип бор еди ва тўрт аскар унга қараб югуришди. Fleming орқамдан оғриқ қичқириғини чиқарди. Бу унинг учун қизиқ емас еди. Митзи Флемингнинг боши устидан бизни таъқиб қилаётган жипга ўқ узди, уни кичик машина ҳайдовчиси иложи борича итариб юборди. Бу етарлича тез емас еди. Шиналаримиз атрофидагилар бўш еди.
  
  
  "Ник, улар бизни ютишмоқда."Митзи бақирди.
  
  
  Салом, сиз менга айтишингиз шарт емас еди. Иҳ ГАВК ўқ овозларини ешитган заҳоти деярли металл жипга урилди. У менга Luger берди.
  
  
  "Гуруҳга киришга ҳаракат қилинг. Мақсад ва яна отиш."У иккала қўлини ҳам ишлатган, аммо сизни у ёқдан бу ёққа силкитганда ҳаракатланувчи нишонни нишонга олиш жуда қийин. Бу менинг исмим хок ўз сейфида сақлайдиган рўйхатга қўшиладими, деб ўйлаган пайтларимдан бири еди ва ҳар бир исмда ушбу шахснинг ўлганлигини кўрсатадиган юлдузча бор.
  
  
  Митзи қичқирди. Уни, у зарар деб ўйладим, лекин у самимий ўтирди. Мен унинг орқа ойнасида қулаб тушганини кўрдим. Бизнинг орқамизда жип назоратдан чиқиб кетди ва тўлиқ тезликда ботқоққа тезлашди, у ерда у аста-секин ва улуғвор тарзда тубига чўкди. Уники, ташқарига чиқишдан олдин фаралар қисқача милтиллаганини кўрди.
  
  
  Митзи лугерни оёқларим орасига итариб, орқасига ўгирилди. Биз бир хил шинада юрган едик. Бу тундаги ягона шовқин емас еди. Ўрмонда ичи бўш ёғоч барабанларни ураётган бамбук таёқларнинг овози ешитилди. Бу бўғиқ, даҳшатли овоз еди. У ҳарбийлар ва Ламби қабилага симсиз хабар юбориши мумкинми, деб ҳайрон бўлди. Еҳтимол, бу ёмғир ўрмонида кўринмайдиган рақамлар томонидан юборилган бизнинг қочишимиз ҳақидаги хабар еди.
  
  
  Ритм кўтарилди. Бу фалокат каби еди. Орқамда унинг доктор Х. Флемингнинг заиф овозини ешитдим. "Бизни кузатишмоқда ва улар тезда бизни таъқиб қилишмоқда."
  
  
  У жееп дастури томонидан охирги тезликка сурилди.
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 6
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Йўлда олдимизда, фонар билан кимдир бизни қишлоқ йўлига бурилишга ундади. Стал унга ҳеч қандай савол бермади ва бурилди. У машинани қум бўйлаб сув қирғоғидаги бошқа машъалага олиб борди, контактни ёқди ва ташқарига чиқди.
  
  
  Нуҳ у ерда еди, енди оқ либоссиз ва белбог ъ кийган еди. Йўлда биз ендигина кетаётган едик, яқинлашаётган машинанинг овози ешитилди. Вақтимиз етмади. Биз орқамиз билан денгизга турардик. Ва менинг Юкчам ҳувиллаб қолди.
  
  
  Митзи ҳам чиқди. Нуҳ Флемингни кучли қўллар остида тиз чўктирди.
  
  
  "Мен билан кел, Картер. Митзининг қўлини олинг ва қўйиб юборманг. Менинг орқамда қолинг."
  
  
  Luger уни камарига тиқди, қўлини олди ва ноябрга ергашди. У унга яна нима қила оларди? Биз барибир тез орада ўламиз. Ва, еҳтимол, биз шунчалик узоққа сузишимиз мумкинки, агар биз қоронғу тўлқинларда бошимизни етарлича паст туцак, таъқибчиларимиз бизни топа олмайдилар.
  
  
  Нуҳ хотиржам ва ишонч билан денгизга қадам қўйди. Fleming томонидан осон ерийди. Денгиз его оёғи атрофида, его сонларининг ўртасига кўтарилди, кейин бирдан у яна қадамма-қадам кўтарила бошлади.
  
  
  Кейинги қадамда унинг бармоғи қаттиқ бир нарсага урилди. У деярли қоқилиб кетди, кейин оёғини кўтарди. Унинг оёғи тошни қириб ташлади ва бироз баландроқ қаттиқ ерни сезди. Унинг устига аленкани қўйиб. Мен ҳар бир қабилага мурожаат қилдим ва ўзимни биринчисидан бир қадам юқорироқдек ҳис қилдим. Биз тўрт қадам юқорига кўтарилдик ва нотекис тош юзаларда, еҳтимол олти дюйм сув остида очиқ юрдик.
  
  
  У оҳиста кулди. У бу афсонани яхши биларди. Тони жинни бу тош йўл бўйлаб юриб, уни биринчи marta кўрган еди. Бироқ, у бу ески тош иншоот еканлигини, еҳтимол зилзила натижасида денгиз сатҳидан узоқ вақтдан бери чўкиб кетган тошқин тўсиғи еканлигини тушунди. Мен Нуҳ ҳеч сув устида его кўрган ўйламаган. Еҳтимол, у сузиш пайтида тасодифан Егони кашф етган ва шоумен бўлмаганига қарамай, у хурофот издошларини қўрқитиш учун фойдаланган.
  
  
  Менинг орқамда Митзи унинг кулишини ешитди. "Бу сиз учун катта шараф, Ник. Енди сиз деярли ҳамма учун сир бўлган нарсани биласиз. Силлиқ жойларга еътибор bering ва ўртада қолинг. Деворнинг кенглиги атиги ярим метр ."
  
  
  У қўлини сиқди. Етарлича кучли. "Сиз билар ва менга Santa Claus ҳақида ҳикоялар айтиб уринди, агар ифлос фоҳиша. Қандай қилиб танилдингиз?ъ
  
  
  "Сузиш пайтида. У бошини унга урди ва ҳушини йўқотди. Нуҳ мени қутқарди. У Емуга ўзим ғамхўрлик қиламан деб таҳдид қилмагунча, у менга нима қоқилганимни айтмади. У буни сир сақлашга қасам ичди."
  
  
  Сув устида бир жуфт прожектор порлаганида, биз деярли бошқа томонда едик. Ижро етишга рухсат бериш ва ғазабланиш қичқириқлари бор еди. Улар жипни топдилар, аммо одамлар йўқ еди. Биз аллақачон дунё ета олмайдиган едик, шунинг учун улар бизни кўра олмадилар. Биз тор зинапояси ўйилган тик жарликка келдик. Бу узоқ ва қийин кўтарилиш еди, лекин Нуҳ Флемингни кўтариб, чарчоқ аломатларини кўрсатмади, чунки у енг юқори поғонага етиб борди ва енди пастдаги уйлар учун девор ва том бўлиб хизмат қилган платформага беш метр пастга сакраб тушди. Мен у АХ дастурида фитнес мураббийи сифатида муваффақият қозонади деб ўйладим. У Флемингни чўзилган қўлларига узатди ва президент тезда хонага кириб кетди.
  
  
  Биз келганимизда, хона аллақачон его даволаш учун жиҳозланганлигини пайқадим. Ёнаётган машъалалар тош деворларга осилган еди. Заминнинг марказида хушбўй барглар билан қопланган каравот бор еди. Биз қабилалардан иборат бир хил фахрий қоровулдан ўтдик, уларнинг ҳар бири Флемингга енгил тегди, гўё емуга бир оз куч бериш учун.
  
  
  Fleming каравотга ётқизилганида, у унга: "оёғи синган, билагида занг бор. У қон билан заҳарланган бўлиши керак, мен еса антибиотиклар учун дорихонага боришга улгурмадим. Емуга ҳозир керак. Бу ерда олишнинг бир усули борми? ъ
  
  
  Узун бўйли, қора танли одам менга бепарволик билан қаради. Флемингнинг овози заиф ешитилди, лекин у жилмайиб қўйди. "Хавотирингиз учун раҳмат, Жаноб Картер, лекин мен яхши қўллардаман. Унинг Тони тиббий билимига тикиши Парк авенюдаги енг қиммат мутахассисникидан юқори."
  
  
  Патриарх оҳиста деди: "бизга сизнинг жароҳатларингиз табиати ҳақида хабар берилди ва биз дарҳол даволанишни бошлашимиз мумкин."
  
  
  Флемингдан икки аёл. Нуҳ унинг ёнида тиз чўкди ва шимгични каравот ёнидаги идишда ўтирган суюқликка ботирди. Шу билан у Флемингнинг билагидаги ярани тозалади. Кейин наҳ устига қалин яшил желе ёйди.
  
  
  "Бу кока барглари ва яшил совуннинг илиқ аралашмаси", деди Нуҳ. "Биз унга кўр-кўрона боғлаймиз. Ушбу material яра атрофидаги ахлоқсизликни тортиб олади ва кейин қўл тезда даволанади."
  
  
  Оёқларни даволаш бироз қийинроқ еди. Нуҳ оёғини тўғрилади. Кейин у бармоғини қуюқ қизил қалин модда солинган идишга ботирди. Шу билан у яра атрофида айлана чизди ва айлана ичида "Х"белгисини чизди.
  
  
  У менга жилмайиб қўйди. "Хўрознинг қони", деб тушунтирди у. "Шайтонни суяк билан қувиб чиқариш."Енди оёғига бир неча қатламли зираворли барглар боғланган, уларнинг устига илиқ ун пастаси бор еди. Бутун оёқ атрофида қаттиқ бандаж.
  
  
  Бунинг қанчаси асрлар давомида самарадорлигини исботлаган ибтидоий тиббиётнинг намоён бўлиши ва психологик таъсир кўрсатганига ҳайрон бўлдим.
  
  
  Мен уни билмасдим. Аммо Fleming бунга ишонган ва еҳтимол бу еътиқод Егони даволай олади. Кўпгина етакчи сиёсатчилар сингари, у яширинча чуқур диндор бўлиши мумкин.
  
  
  Ва агар у буни омма олдида тан олмаса, еҳтимол у Вуду тақиқланган тасаввуфини қабул қилган. Лекин кутишга ва бу унинг учун қандай бўлишини кўришга вақтим йўқ еди.
  
  
  Тони уни четга олиб, нима бўлганини сўради: "барабанлар ҳам сизга Fleming шаҳарга қайтиб, одамлар олдида чиқиш қилмоқчи еканлигини айтдими?"
  
  
  Чол жилмайиб қўйди. Fleming idealist ва ўз еътиқодида жуда қайсар. Аммо у шокдан қутулганида, мен ҳақиқатни айтаман. Ўйлайманки, сиз орқага қайтиб, Мисс Соерни озод қилмоқчимисиз?"
  
  
  Мен емга меҳмонхона магнатининг қизи ҳақида нима деганимизни айтмадим. У ҳозиргача тепаликда яшаган одам учун жуда кўп нарсани билар еди. Еҳтимол, бу ноёб ўрмон белгиларини тўғри тушунтириш қобилияти билан, албатта, Егони хабардор қилган барабанлар еди.
  
  
  Мен айтганидек, менинг юзи бир оз қаттиқ кетди, " мен бир парча уни қайтариб олиш бўлмаса, мен ўз омон оламан деб ўйламайман."
  
  
  Митзи тинглаётган еди. "Агар буни синаб кўрсангиз, ақлдан озгансиз. Агар шундай қилсангиз, мен сиз билан бораман."
  
  
  "Нотўғри тахмин", дедим мен. "Мен сизни ишлата олмайман. Нуҳ, у бу ерда қолишига ишонч ҳосил қилинг.
  
  
  Ажабланиб, у бош ирғади. "Мен сизга кўрсатмалар бераман ..."
  
  
  "Йўқ," его сўзини. "Мен келган йўлимизга қайтаман."
  
  
  У қошларини кўтарди. Охир-оқибат у менинг фикримни ўзгартира олмаслигини билардим. У елка қисиб, Митзининг қўлини олди ва Флемингга қайтиб кетди.
  
  
  У тошга ўйилган нарвон томон юрди. Унинг орқасида у Флемингнинг тикланишига ёрдам беришни мақсад қилган қабиладошларининг қўшиқларини ешитди. Унинг орқа бошқа томонига деворга ва сувга қадам қўйди. Жип уни ноаниқ кўрди. Бу кимсасиз туюлди. Аскарлардан ҳеч қандай аломат йўқ еди.
  
  
  Ярим пастга, менинг оёқ қоялар орасида ўсаётган ўтлар бир сирпанчиқ гуруҳ урди, ва у кетди. У лой тупуриб ўрнидан турди. у қаддини ростлади ва еҳтиёткорроқ юрди.
  
  
  Соҳилга борганимда, мен намландим.
  
  
  У кийимларини ечиб, иложи борича сиқиб чиқаришга ҳаракат қилди. Luger уни иложи борича қуритди ва қуролни Жипнинг олд ўриндиғига ташлади. У двигател иссиқлигида қуриши учун кийимларини капут устига ёпди.
  
  
  Унинг етиги ҳали ҳам ёқилган еди. Улар ҳўл, лекин мен уларни ҳайдаш учун керак.
  
  
  Мен шинамгина яхши саёҳатни интиқлик билан кутардим ва хафа бўлмадим. У бошқа жип ботқоққа кирган жойга етиб борганида, у Лугерни юклаш учун тўхтади . Мен уни кўрдим, жойида фаоллик, йўл четида уч-тўрт kishi. Балки машинада бўлган одамлар чўкиб кетмагандир, лекин мен нима қилаётганларини кўрмадим.
  
  
  Уларнинг атрофидаги Один тўсатдан йўлнинг ўртасига қадам қўйди ва яқинроқ ҳайдашим учун ишора қилди. Уни Его ноги деярли йиқитди, лекин у ўз вақтида белбоғни кўрди. У ҳали ҳам Лугерини тайёрлаб қўйди ва ялаш учун ҳайдаб кетди. Мен унинг кулишини, қандайдир зафарли овозни ешитдим, кейин жипнинг бурни ботқоқдан отилиб чиқди. Улар Егони чиқариб олишди. У кимсасиз еди. Ўлик жасадлар йўқ.
  
  
  Тони Воннинг ўрмон ёрдамчилари захира шинани чиқариб, Егони менга қайтариб беришди. Мен ташқарига чиқдим ва уларнинг атрофидаги икки kishi Жипимнинг олд қисмини кўтариб, ғилдиракни алмаштирганини ва катта табассум билан машинани қайтариб қўйганини кўрдим, бу ҳозир ҳаммаси яхши еди. Кейин улар тезда palma дарахтлари орасида ғойиб бўлишди. Жуда тез, агар у шунчаки милтилласа, буни кўрмаган бўларди.
  
  
  Унинг тез ҳайдаш, мен олдинда топа оламан нима тахмин, катта юк машиналари йўлни тўсиб қўйди қаерда. Тони Маршаллнинг одамлари у ерда ҳам банд едилар, лекин машина жуда оғир еди ва улар уни ҳаракатга келтира олмадилар. У чиқиб, юк машинасининг рулига ўтирди ва уларни йўлдан чиқариб юборди. Мен уни тескари томонга қўйдим ва сакраб чиқдим. Юк машинасининг ботқоққа силжишини кўриш жуда чиройли манзара еди. Фақат қурол ўқи ҳали ҳам сувдан бир оз юқорида еди.
  
  
  Узоқ меҳмонхонага кейинги саёҳатимда уни ҳеч ким учратмади. Ошхонада бир нечта еркаклар ўйнашди. Ўйин мен учун янги еди. Ҳар бир одамда ғалати тарзда инсон бармоғига ўхшаган сайқалланган чип бор еди. Улар стол атрофида иҳ думалаб навбат олди. Кресло ошқозонининг ўртасида бўлинишни ялаш учун ким келди, - деди Бош вазир, бу ҳаяжонга қараб. Коко охирги бўлиб думалади. Бармоғи ёриққа тушганда у баланд овоз билан қичқирди. Зиён кўргувчилардир кўп икки marta ему пуллик. У ва Ламби мени кўргач, ўйнашни тўхтатдилар. Мени Соер меҳмонхонасига олиб боришларини хоҳлаётганимни айтганимда, улар унчалик ҳаяжонланишмади.
  
  
  Ламби сезиларли йўталди. "Қалъада лейтенантни алдаш хавфли еди", деди у. "Лекин полковник алдаб? "Билмайман."ъ
  
  
  Менга бир нечта ёрдамчилар керак еди. Улар операция муваффақиятига ишонишлари муҳим еди. Асабий ва шубҳали одамлар бизга керак емас еди. "Нуҳ қаерга кетаётганимизни билади", деб еълон қилдим. "Ва у бизга ёрдам беради."
  
  
  Улар сеҳрли сўзлар еди. Агар Нуҳ бу иш бериши мумкин деб ўйлаган бўлса, у ишлайди. Биз яхши кайфиятда жипга чиқдик.
  
  
  Шаҳар кўчалари ҳали ҳам бўш еди. Умуман олганда, биз олтинчи одамни кўрмадик. Жипни ешитганларида, улар сичқонлар каби қўрқишади. Трафик йўқ еди, барча жамоат бинолари ёпиқ еди ва Соер меҳмонхонасининг пастки қаватидан ташқари деразалар қоронғи еди.
  
  
  Биз асосий кириш томон ҳайдаб, у менинг орқа милтиқни ишора. Соядаги қўриқчи бизни кун бўйи кузатди.
  
  
  У сакраб чиқиб, унга ергашишимни илтимос қилди. Унинг отаси ҳарбийлар ва "лейтенант" Ламби ҳамроҳлигида унинг олдига келди. Қоровул бизни тўхтатди. - Кечирасиз. Полковник бугун кечқурун ҳеч ким келмаслигини айтди.
  
  
  Ламби чўзилиб, аскарга қаради. "Биз ичкарига кирамиз. Агар сиз бизни тўхтатмоқчи бўлсангиз, сизга зарар етиши мумкин. Бу маҳбус Ник Картер, Жером минг dollar таклиф қилган одам. Ҳаракат қилинг.
  
  
  Қўриқчи милтиқни менга қаратди ва лабларини ялади. "Бундай ҳолда, мен унинг егосини у ерга олиб келаман."
  
  
  Ламби қичқирди. "Оҳ, йўқ, сиз ўз егоингизни ҳайдамайсиз. Мен уни ўзим етказиб бераман. Сиз бу мукофотни мендан тортиб олишингиз мумкин деб ўйлайсиз. Қайтиб олинг, сиз ярамас! ъ
  
  
  Қўриқчи айбдор кўринарди ва етарлича тез ҳаракат қилмади. Бир ҳарбий kishi миммо ме ёнидан ўтиб, ўз нафсини милтиқнинг думбаси билан қулоғига урди. Шу билан бирга, у тасодифан тетикга тегди. Менинг оёқ қарсак чалди ўтган, ўртасида, у бўлиши керак ортиқ олий. Бу жуда реаллаша бошлади. Ламби яна тишларини кўрсатди. "Полковник. У қаерда?ъ
  
  
  Ҳозир жуда таъсирланган қоровул деярли тушунарсиз ғўлдиради: "казинода лейтенант. Сизни ҳидоят?"
  
  
  "Менимча, биз буни ўзимиз топа оламиз."Ламбининг овозида огоҳлантириш бор еди. "Сизнинг постингизда қолинг."
  
  
  У мени қабулхонага итариб юборди. Tomas Соер зарарни кўриб ҳайратда қолган бўлар еди. Катта скамейкалар ётқизилди. Газета ва журналларнинг жавонлари ағдарилди, аммо витриналарнинг ҳеч бири тегмасдан қолмади. Дўкон жавонлари бўш еди. Қандай тартибсизлик!
  
  
  Полковник Кариб Жером яхши фитначи бўлиши мумкин, аммо у ёмон қўмондон еди. Агар у одамларига уни talon-тарож қилишга рухсат бермаганида еди, агар унинг режалари муваффақиятли бўлганида, у кўпроқ ғалаба қозонган бўлар еди, албатта.
  
  
  Casino лобби ҳам ёмон бўлди. Минглаб ўйин столлари йўқ қилинди ва уларни таъмирлаш мумкин емас еди. Интернетда чўзилган бар устидаги яланғочлар тирналган, рақамлар кесилган. Ҳарбийлар ва Ламби ҳуштак чалишди. "Яхши янгиликлар ўтказиб юборилди."
  
  
  Shisha буюмлар барда атрофида қаватда синдиришиб еди. Шишалар йўқ еди. Ҳарбийлар ва Ламби бўш хоналарга ноқулай қарашди. "Ҳамма қаерга кетди? Полковник қаерда?"
  
  
  "У ҳайратда ухлаб ётибди. Қандай қилиб қулай ётоқли уч юзта хона бор. Жеромга келсак, менимча, у Cаппола Чип офисида казино пулларини ҳисоблайди. Унинг олдига борайлик.
  
  
  Биз миммо касса регистрларидан ўтдик. Улар тегмаган ҳолда қолишди. Аммо shisha бўлинма орқасида тангалар тўплами, очиқ тортмаларда векселлар йўқ еди. Аскарлар бу ердан узоқлаштирилди. У одатда тоймасин металл ешикни фаоллаштирадиган тугмани босди.
  
  
  Йигитлар орасида ўтди. Бошқарув столидаги дўстона қора танли қўриқчи қўриқчидан ушланди. У револверига қўл чўзди, лекин кейин Ламбининг қуроли менинг орқамда еканлигини кўрди, мени ҳис қилди ва кулди.
  
  
  "Йўқ, лекин Жаноб Картер. Уни қаердан топдингиз, лейтенант?"
  
  
  У томонларни ўзгартириши мумкин еди, лекин менга у Жеромнинг жосуси бўлганлиги еҳтимоли кўпроқ туюлди.
  
  
  "Назорат пунктида ҳибсга олинган. Полковникга айтинг, биз шу ердамиз.
  
  
  Аммо негр бизни ҳали киритмоқчи емас еди. "Митзи бу ерда Картер билан қолди. У қаерда?ъ
  
  
  Ламби Aryan елка қисди. "У у билан емас еди. Балки у кетгандир."
  
  
  "Хўш, бу муҳим емас."У ешик қўнғироғини босди. "Полковник, сизнинг компаниянгиз бор."
  
  
  Ҳаяжонланишнинг маъноси йўқ. "Мен сизга айтдим ..."
  
  
  "Жаноб Картерни қутқариш учун икки аскар келди."
  
  
  Енди Сталнинг овози бирдан ёрқинроқ бўлди. "Бу ажойиб. Иҳ қилайлик.
  
  
  Ешик очилди. Кариб Жером Капполанинг столида ўтирган еди. Унинг олдида банкноталар ва монетлар уюмлари бор еди. Recent казино ва меҳмонхона даромади ва қабулхонаси сақлайди: катта syndicate ва Соер пул.
  
  
  Унинг дўсти жилмайиб қўйди. "Сиз бойиб кетиш йўлини топдингизми, Жером?"
  
  
  У ревматизмга жилмайиб қўйди. Фақат Егонинг табассуми меникидан бир оз совуқроқ еди. "Сиз бу яхши йўл еканлигини тан олишингиз керак."У Ламбига қаради. "Лейтенант, бу одам билан ўқиётган қиз қаердан келган?"
  
  
  Уни хиралаштирди. Ъ ўлик. У чўкиб кетди.
  
  
  Қора кўзлар торайиб кетди. "У делфин каби сузади, Жаноб Картер. Мени алдашга уринманг. Маямида бунга арзийди."
  
  
  У елкасидан ҳамон очиқ турган ешикка қаради. Негр бизнинг суҳбатимизга ергашди. У менинг одамларимнинг орқасида бўлганида, мен лугеримдан фойдалана олмадим. Бу Том ва Ламбининг ўлимини англатарди. У ешикни ёпиш сўради едим, ва хавфсизлик его еътибор полковник хабардор қилиш тез йўл танлаган.
  
  
  У Жеромга қатъият билан деди: "сиз Митзи учун яхши тўлов олишингиз мумкин, лекин мен пулни сақлайман, бу лейтенант ҳеч қачон минг долларини кўрмайди."Бу етарли еди. Ешик қарсиллаб ёпилди. Жером стол устидаги пул уюмига суянди. У яна юқорига қараганида, у очиқчасига, деярли тўғридан-тўғри менинг лугеримга қаради.
  
  
  "Сизга керак бўлган нарсани олинг", деди Ламби ва ҳарбийлар унга иҳ тўппончалари мендан узоқлашганда, Жеромни ҳайратда қолдирди. Егонинг юзи сиқилди. "Хиёнат, Жаноб Картер? Аскарларга пора bering! Улар тугаши биланоқ ҳарбий судга мурожаат қилишади. .. ъ
  
  
  У тез еди. Мен буни шубҳа қилдим. Лекин ҳали ҳам тез емас. У столда еди ва унинг қўли тезда ғилофига ўтди. У бироз тезроқ еди, лугерни ўнг қўли атрофида чапга силкитиб, қўлидаги стилеттони ташлади ва ташлади. Stiletto его қўлини ғилофга маҳкамлади ва его муваффақияциз тугади.
  
  
  Тан оламан, у қўрқоқ емас еди. Бу унинг учун катта хавф еди. Аммо агар у мени отишга мажбур қилса ёки ўзини отиши мумкин бўлса, бу ташқаридаги занжиларни хавотирга солади ва менинг имкониятларим йўқолади. У секин сел. У уни Luger билан олиб, емуга деворга қарши туришни буюрди. Унинг кичкина қора кўзлари нафратга тўла еди, лекин у емус айтганидек қилди.
  
  
  Ламби қуролни банкноталар тўплами устига қўйди ва полковникга пухта қидирув берди. У менинг стилеттоимни, револверимни тортиб олди ва ҳамма жойнинг чўнтагидан захира топди.
  
  
  "Енди диванга ўтиринг, шунда биз гаплашамиз. Тара Соер қаерда? Мен унга айтдим.
  
  
  Жером ҳатто кўзларини пирпиратмади. У диванга бемалол ўтирди ва оёқларини кесиб ўтди. У истеҳзо билан юқори лабини букди ва қарши спин берди. "Митзи Gardner қаерда?"
  
  
  Албатта, у тарани меҳмонхонада ушлаб турди. Аммо мен Жеромнинг бутун армиясининг ухлашига ишонолмадим ва бутун меҳмонхонани қидиришга мажбур бўлишни хоҳламадим. У полковникнинг олдига қадам қўйди ва Лугернинг бочкасини ўз егосига урди. Бу хунук тирналиш еди. Унинг егоси уни ўлдиришни хоҳламади; у ўша пайтда армияни бошқариши мумкин бўлган ягона одам еди ва у ҳали ҳам нен-га муҳтож еди. Лекин, биринчи навбатда, мен таранинг хавфсизлигидан хавотирда едим. У буни Жеромга айтди ва қўшимча қилди: "агар керак бўлса, юзингизни бузганимдан афсусланмайман."
  
  
  У чиройли одам еди. У буни билар еди ва у беҳуда еди. "Ҳаммаси жойида", деди у. "Сиз барибир уни озод қила олмайсиз. Мисс Соер юқори қаватдаги хонасида залда. Пастки ва юқори қаватлар орасида менинг олти юз аскарим бор."
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 7
  
  
  
  
  
  
  
  Ламби полковникни қурол билан ушлаб турганда, ҳарбийлар ва мен Жеромнинг кўйлаги ва кўйлагини ечиб ташладик ва уни боғлаш учун кўйлагини чизиқлар билан йиртиб ташладик. Биз емуни диванда ўтиришга рухсат бердик.
  
  
  "Уни кузатиб туриш учун шу ерда қолинг", деб буюрди у унга. Ешик елементлари ишлаган қандай уни ему кўрсатди. "Ламби ва мен ешикка етиб боргунча кутинг. Сиз уни ривненскаяга очиб, бизга рухсат берасиз ва кейин яна ёпасиз.
  
  
  Ламби қуролни яна орқамга қўйди ва биз юра бошладик. Негр детектив романига берилиб кетган ва уни ему luger сингари бурни остига тиқмагунча юқорига қарамаган. У нима ўқиётганини кўрганимда, кулишим керак еди. "Буни ўқиманг, буни қилинг; Ламби милтиғининг думбаси билан егосини бош суягига қаттиқ уришидан бир лаҳза олдин қўшилган еди. У стулдан ва полга ағдарилди. У ўлганми ёки йўқми, асосан его бош суягининг қалинлигига боғлиқ. Биз казинонинг касса бирига его судраб ва кафедра уни боғлаб. Биз тезда лифтларга бордик. Қабулхонанинг ярмида лифт ешиги бирдан очилди. Аскар чиқиб, бизни кўрди ва яна шўнғишга ҳаракат қилди. Stiletto уни ташлади ва бир лаҳзага Его одам Атонинг олмаидаги Егони топди. Ламби Егони қабулхонанинг орқасида судраб борди. Тара хоналарининг калитлари йўқ еди, шунинг учун биз иложи борича жимгина киришимиз керак.
  
  
  Биз лифтга қайтдик ва у егога урилганидан кейин аскарнинг камаридан сирғалиб кетган иккита мачетни олди. Енди бизда атиги 599 рақиб бор еди.
  
  
  Тепада биз таранинг квартираси ешигига югурдик. Қулф stiletto билан синдирилган ва биз залда бошқа ҳеч ким пайдо бўлишидан олдин ичкарида едик.
  
  
  Хона бўғилиб қолди. Кондиционер ўчирилган. Тара Соер каравотга ётди, қўллари ва оёқлари ёйилди. У бир жуфт panties ва сутен кийган еди. Унинг билаклари ва тўпиқлари каравотга парда билан боғланган, шунинг учун у зўрға ҳаракат қиларди. Наҳ оғзида тиқин йўқ еди, лекин бу, еҳтимол, керак емас еди. Соер Grand Лаcларе-нинг овоз изолацияси жуда яхши еди. Кўпи билан қўшни хонада ешитиларди.
  
  
  У мени ва Ламбини кўрди. Унинг юзи умидсизликка бурилди ва у қичқиради деб ўйлади. Ей қўлини оғзига қўйди. "Жеромнинг одамлари бу ерда. Тинчланинг.ъ
  
  
  Унинг кўзлари Ламбига қаради. У мени ҳам ушладим деб ўйлади. Айнан у биз томонда еканлигини тушунтирди. Унинг чиройли кўк кўзлари енди катта ва қоронғи еди . Унинг кўзларидаги қўрқув енди ғазаб билан алмаштирилди. У унинг рта атрофида қўлини олиб ва уни ўпди. Кейин у поябзалини ечиш учун уни қўйиб юборди. "Улар менинг егоимни ўлдирдиларми?"
  
  
  Унинг Флемингни назарда тутган омела еканлигини билар еди. Мен унга айтдим. "Умуман емас. Биз уни қоплай олдик. У жароҳат олган, аммо Нуҳ билан тоғларда хавфсиз."
  
  
  Ъ бу ким?ъ
  
  
  Албатта, у бу ески қора сеҳргар ва его қабиласи ҳақида ҳеч қачон ешитмаган еди. "Агар сизга ноябр ҳақида кўпроқ гапириб берсам, мени ёлғончи деб атайсиз, лекин агар биз шаҳардан тирик чиқсак, мен сизни у билан таништираман. Ва шунда ҳам сиз бунга ишонмайсиз."
  
  
  Оғриқни камайтириш учун поябзал билан тезда бўшатилди. Унинг қўллари ва оёқлари оқ ва қон айланишининг бузилишидан шишган еди. Салом, бу оғрияпти ва у яна юришига бироз вақт кетишини кўрди. Бироқ, мен слни олиб юришни хавф остига қўёлмадим. Агар кимдир бизни йўлда тўхтатишга ҳаракат қилса, мен қўлларимга жуда муҳтож бўлардим ва еҳтимол Ламби ҳам.
  
  
  У ваннанинг атрофида совуқ сув билан таранинг билаклари ва тўпиқларини даббед қилди. Кейин у ҳожатхона атрофида юпқа пахта либосини чиқарди. У аввалгидек яхшироқ кўринарди, лекин унинг пантиеси ва ярим шаффоф сутени уруш пайтида саёҳат қилиш учун ideal емас.
  
  
  Тара оёққа туриши учун қимматли дақиқалар керак бўлди. Биз буни хонама-хона текширдик. Ламби чиқиш аниқ еканлигини текшириш учун уни залга юборган еди.
  
  
  Бир лаҳзадан сўнг, у кун охирида бошини тиқди ва бизга имо қилди. Биз таранинг аҳволи имкон қадар тезроқ лифтга югурдик. Тугмани босишим билан уни коридорда очилган ешик сифатида кўрдим.
  
  
  Биз биринчи қаватга етдик ва лифт ешиги секин очилди. Мен ёриқдан бир аскарни кўрдим. Бундан ҳам ёмони, полковник Кариб Жером бизга ишора қилган қурол билан у ерда еди.
  
  
  У металл ешик орқасида ўтирди ва бир вақтнинг ўзида подвал тугмачасини босди. ГАВК лифтнинг металл деворларидан сакраб тушди. Бу атрофимиздаги ҳеч ким яраланмаган мўжиза еди. Ешик ёпилди ва биз ичкарига кирдик. Соатлар ўтгандек туюлди. Агар гаражда машина бўлмаса ёки чиқиш тўсиб қўйилган бўлса, Девид хок ўз агентлари орқали биттасини ёзиб қўйиши мумкин еди. Том Соер қизини йўқотган бўлар еди ва Нуҳ лаънати яхши ёрдамчисини йўқотган бўлар еди.
  
  
  Мен Тони егаллаган бошқа ёрдамчи қаерда еканлигига ҳайрон бўлдим. Еҳтимол ўлик. Jerome бир йирик суммаси қўйиб его его кўндира еди, у бир ўқ кутилмоқда бўлиши мумкин. Полковникнинг сўзини бажариш учун ҳеч қандай сабаб бўлмайди. Камбағал содда одамни бундай характер билан ёлғиз қолдириш хато еканлиги аниқ еди.
  
  
  Лифт подвалдаги ҳаво тампонига урилди. Биз гаражда едик. Меҳмонлар ва юқори маошли ходимларга тегишли кўплаб машиналар бор еди, лекин мен улардаги калитларни топишни кутмаган едим ва ҳамма нарсани текширишга зўрға улгурдим. Чиқишда ҳарбий юк машинаси тўхтаб қолди. Еҳтимол, фавқулодда вазиятларда тайёр еди ва у тезда ишлади. Бундан ташқари, у бир мил узоқликда туюлди.
  
  
  У буни унга кўрсатди. "Унинг машинасига югуринг", дедим. Мен унинг денонсация қамраб еса " его олинг."
  
  
  Улар югуришди. Камида Ламбие у иложи борича тез югуриб ўтди, у қўли билан қоқилиб Тара судраб еди каби. Лифт ешиклари очилди. Улар икки дюймга очилганда, у Жеромнинг етакчисига ергашиб, бўшлиқдан ўқ узди. Мен унинг қичқириғини ешитдим ва бу полковник деб умид қилдим. Ешик очилганда у отишни давом еттирди, янада кўпроқ қичқириқлар ешитилди. Ниҳоят, кимдир лифтни орқага қайтариш ҳақидаги ажойиб ғояни ўйлаб топди. Ешик тўлиқ ёпилгунча у отишни давом еттирди. Енди бизда кичик устунлик бор еди. У юк машинасига югурди ва Тара ёнига сакраб тушди, у тезда двигателни ишга туширди ва кейин ҳайдовчи ёнидаги ўриндиққа жойлашди. Бахтли. Агар Митзи Gardner бўлганида, биз ким ҳайдаш ҳақида баҳслашар едик ва бунга ҳозир вақт йўқ еди.
  
  
  Мен унинг орқасидан иккинчи витесда бордим ва чиқиш рампасига бурилдим. Его тўсиқ емас еди. Миммо меҳмонхонанинг асосий кириш ешиги ёнидан ўтиб, ешикка қараганида, Жером ва унинг бир неча одамлари югуриб чиқиб кетаётганини кўрди. Улар бизга ўқ отиш учун зинапояда тўхташди, лекин улар жуда тез едилар. Кадрлар пасттекисликда кетди.
  
  
  Мен микрофонлар ва карнайлар томонидан уриш еҳтимолини камайтириш учун уни zigzag қилдим ва Ламбининг орқасидан ўқ узаётганини ешитдим. Унинг ему унга ўзини тортиб олиш учун бақирди. У мени ешитмади. Ёки у муносабат билдиришдан жуда ҳаяжонлангандир.
  
  
  Кейин жуда кеч еди. Мен унинг қисқача қичқириғини ешитдим ва орқа ойнада Ламбининг машина атрофида йиқилиб тушганини кўрдим. у фақат йўлнинг ўртасида ҳали ётарди. Его кўйлагининг олд қисми қонга ботган еди. Ўқлар унга урилганда танаси титради. Жером емудан қасос олди, енди биз қўлга олиш учун жуда узоқ едик.
  
  
  У чарчоққа еътибор бермасликка ҳаракат қилиб, ҳайдашга еътибор қаратди. Енди ўқ орқамиздан ҳуштак чалмади. Жером ва унинг аскарлари меҳмонхонага кираверишда тўхтаб турган машиналарга югуришди. Биз уйдан узоқда ва хавфсиз едик.
  
  
  Хиёбонда мен уни бурдим ва газ педалига қадам қўйдим. Юк машинаси тезликни оширишдан кўра оғир юкларни ташиш учун кўпроқ мос еди. Бизда бироз вақт бор еди, лекин полковникнинг таъқибидан қочиш учун бу етарли емас еди.
  
  
  Биз шаҳар ташқарисида едик ва Тони Вон меҳмонхонасига йўл олдик. Бирор нарсани тезда ҳал қилиш керак еди. Мен coast йўлда Jerome олдини олмади. Менда иккита variant бор еди. Биринчи ески инн устида шийпон юк машинасини яшириш учун емас. Иккинчиси тоғлар бўйлаб ўралган ёмон йўл еди.
  
  
  Полковник, еҳтимол, меҳмонхонанинг мавжудлигини билиши ва Нуҳ ундан фойдаланганлиги хаёлимга келди. Ему ҳатто жанг қилиши шарт емас еди. Бутун бино ёғочдан қилинган. У бизни ёқиб юбориши мумкин еди.
  
  
  Шунинг учун у тог ъ йўлини танлади. Бизнинг оғир юк машинамиз чуқурчалар ва зарбаларни орқамиздаги енгилроқ машиналарга қараганда яхшироқ бошқариши мумкин еди ва улар бу йўлда биздан тезроқ кета олмадилар.
  
  
  Бурилишга етганимизда, улар бизни пайқамадилар. Sergey уни ўчириб қўйди ва Рулни бурди. Енди биз асосий йўлда миммо Усдан ўтаётган иккита жип учун ўрмон муҳитига кўринмас едик. Ажойиб. У тўхтади, ушлагич атрофидаги ёруғлик чироқларини чиқариб, биз билан нима борлигини текшириш учун юклаш жойига ўтди. Ёки Ламби қуролни ташлагандир. Менинг ўқ-дорилар таъминоти паст ишлаётган еди.
  
  
  Қуролни арқон, белкурак ва учта сандиқ орасидан топа олмадим. У югурмоқчи бўлганида, Sergey Lanterns ҳамма жойнинг қутиларидан бирига матн ташлади:"динамит". У қутини олдинга тортди. Бир нечта таёқ тушиб кетган еди, лекин уларнинг аксарияти ҳали ҳам қипиққа яхшилаб ўралган еди.
  
  
  Агар полковник Жером асосий йўлни тарк етганимизни билса, у шубҳасиз айланади. Лекин биз буни қабул қилишга тайёр едик. Биз ўрмонга тахминан 100 метр юрдик. Унинг юк машиналари кесилган атрофида отилиб ва чорраҳасида қайтиб югуриб, йўлда тайёр олиш. Мен буни Жеромнинг Жиплари пайдо бўлганда қилдим. Улар тез ҳайдаб, бурчакдан сакраб тушишди ва у иҳ чироқларини четлаб ўтди. Улар узоқдан юк машинасини кўришди ва ғалаба билан бақириб, унга қараб отланишди. Биринчи жип яқинлашганда, таёқ уни ёқди. У динамит таёқчасини орқа ўриндиққа ташлади ва иложи борича баргларга ўралди.
  
  
  Портлаш дарҳол содир бўлди ва мени яна йўлга ташлади. Аммо менинг жисмоний ҳолатим жип йўловчиларига қараганда анча яхши еди. Таранинг мени чақираётган овозини ешитиб, ҳали ҳам нафасимни ушлаб турардим. У хоҳлаганидан олдинроқ ўрнидан турди ва йўлда ҳосил бўлган чуқур кратерга қараб, айга узоқроқ туришни илтимос қилди. Менинг орқамда иккинчи жип егилишга кўтарилди. Қиз ва мен юк машинасига қайтиб югурдик. Жип кратер кратерида тўхтаб қичқирганида, биз аллақачон тўлиқ тезликда кетаётган едик. Орқа ойнада у Жеромнинг баланд бўйли фигурасини йўлдаги улкан чуқурга суянганини кўрди. Ўқлар биздан ўтиб кетди, лекин биз улар бизга зарар етказиши учун жуда узоқ едик.
  
  
  Тара нима бўлганини тушунмади. У юк машинасининг орқасида нима топганини тушунтирди, унга тез ўпиш учун суянди, кейин еътиборини йўлга қаратди.
  
  
  "Биз ҳозирча хавфсизмиз", деди ери. "Улар бу чуқурдан ўтолмайдилар, акс ҳолда улар дарахтларни кесишлари керак. Ва бу вақт талаб етади. Денгиз бўйлаб саёҳатга тайёрланинг ."
  
  
  Қоронғида мен бурчакка бурилганимда деярли дарахтга югурдим, бу менга Sergey кераклигини еслатди. Ҳозир кашф етилиш хавфи дарахтга тушиш хавфидан кўра камроқ аҳамиятга ега еди. Соатимга бир қараш менга тун аллақачон тугаганини айтди. Биз енг қийин жойларга етиб борганимизда, у деярли енгил бўлади. Бу буни қилишни анча осонлаштирди.
  
  
  Аммо ҳозирча қоронғи еди ва муқаддас чироқлар қалин барглар орасидан порлади. Тара бошини томга урмаслик учун ешик панжарасини бир кун ушлаб туриши керак еди. У бир неча мил юрди, кейин аччиқ кулди.
  
  
  "Ник", деди у. "Мен бунинг учун тўғри одам емасман деб ўйлайман. У бу ерга келиб, Fleming билан учрашганидан жуда хурсанд еди. Бу жуда романтик еди ."Унинг кулгиси ҳафсаласи пир бўлди. "Енди биламан, бу аслида Della кўчаси."
  
  
  Уни кулиб юборди. "Ертак дунёси умидсизликми?"
  
  
  Шундай қилиб, у қўрқиб кетди, ўзини назорат қилиш учун гаплашди. Биз баландроқ ва баландроқ кўтарилдик ва бундан буён янада қаттиқроқ бўлади. Уни, бу жиловни қўйиб юбориш учун яхши баҳона деб ўйлади. Ниҳоят, ташвиш стимулятор, жинсий алоқа еса ажойиб транквилизатордир. У тўхтади ва контактни калитини айлантирди. Бу жуда сокин еди. У ташқарига чиқди, машинани айланиб чиқди, таранинг ёнидаги ешикни очди ва уни тортиб олди. Мен уни машинага судраб бордим, шунда фаралар ёқилган жойни ўйин-кулгини бузиши мумкин бўлган аждаҳо ёки кирпи учун текширишим мумкин еди. Унинг оғзи меникидек оч еди. Салом, бу мен учун бўлгани каби қийин еди. Биз ниҳоят бундай юк машинаси ўйинини бутунлай чарчаган ва қониқтирган ҳолда ўйнашимиз учун анча вақт керак бўлди. Мен унга табассум қилдим. Ъ ўзингизни яхши ҳис қиляпсизми?- У бош ирғади, стулга суянди ва кўзларини юмди.
  
  
  Биз жарлик юзига етиб борганимизда, у аллақачон енгил еди. Мен Тарага бир муддат кўзларини юмиб туришини айтдим ва у дарҳол қизиқиш билан қараш учун иҳни очди. У деразадан ташқарига қараганида ва фақат тубсизликни кўрганида, у оқариб кетди. У иягини кўтариб, тўғри ўтирди.
  
  
  Жарликнинг хавфли қисмидан ўтаётганимизда, мен Fleming ҳақида ўйладим. Йўл боши берк кўчага чиққан жойда биз ташқарига чиқдик ва юришни давом еттирдик. Енди уни мен илгари сезмаган нарса топди. Йўл тик жарликка олиб борди; четидан, бошқа томондан, қабиланинг илгари ортиқча аҳолиси чақиб олган ғорлар бор еди. Айни пайтда у ерда ҳеч ким яшамаганга ўхшайди. Қалъанинг қалин ёғоч дарвозалари ёпилди. У қуролининг учи билан уни урди. Бир неча дақиқадан сўнг у занжирларнинг шитирлаши ва ёғоч мурватларнинг силжишини ешитди. Кейин дарвоза очилди ва оқ кўйлак кийган бир kishi бизни ичкарига чақирди. Тара арвоҳни кўрганга ўхшарди.
  
  
  Нуҳ қизни меҳр билан кутиб олди, Fleming ўзини яхши ҳис қилаётганини айтди, кейин Barents денгизи ҳудудининг ёмон янгиликлар бўлимига ўтди.
  
  
  "Кеча бизнинг чизиқимиз кесилди. Сиз кетганингиздан кейин улар билан ferret ичидан ҳеч нарса ешитмадик. Испания портидаги вазият қандай еканлигини айта оласизми?
  
  
  У шаҳар четидаги ески меҳмонхона шунчаки шаҳарга ташриф буюришни истаган қабилалар учун яшаш жойи емас деб гумон қилди. Бу шаҳарлар орқали келган ва ўрмон барабани ёрдамида узатиладиган хабарлар учун Barents денгизи ҳудудининг маркази бўлиши керак еди. Агар бошқа хабарлар бўлмаса, бу Жером Начга рейд қилганини англатарди.
  
  
  У жуда чарчаган еди. Соатлаб узоқ таранглик тўплана бошлади. Бу буюк қалъа чидаб бўлмас еди. Шоҳлар, қароқчилар ва исёнчилар қадим замонларда баланд деворларга қарши чиқиш учун ҳар доим беҳуда ҳаракат қилишган. Аммо бу сафар ягона ҳимоя менинг Лугерим ва бир ҳовуч ўқларим, Митзи Гарднернинг нафис кичкина растаси ва бир неча сандиқ динамит еди. Бир оз замонавий жиҳозланган армияга қарши. У қалин тош ингради ва Тони ғалаба ҳақида хабардор қилди. Мен емуга динамит билан нима қилишимни айтдим.
  
  
  "Мен бу жарликни дарҳол портлатишим керак еди", деб тан олдим.
  
  
  "Аммо мен ўшанда бу ҳақда ўйламаган едим, енди у жуда узоқда. Аммо мен бу маршрутни фақат миналар майдонига айлантиряпман. Мен Жеромнинг бу ерга жипларда келишини кутмайман. Его ажабланиб кутмоқда. Менга портерлар керак.
  
  
  Нуҳ жамоани йиғди ва уни қизлар билан таништирди.
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 8
  
  
  
  
  
  
  
  Одамлар юк машинаси атрофида динамитни тортиб олишди. Улар бинафша рангли очиқ қутини бу ердан қалъага олиб боришди ва йўлда қурилмалар, миналар учун тўлиқ қутини қолдиришди. Юк машинасини тарк етишдан олдин, уни бошқа ҳеч ким юк машинасини ишга туширмаслиги учун дистрибютор ротори олиб ташлади. У детонаторлар бир kishi ҳар бир зарядни бошқалардан мустақил равишда портлатиши учун ўрнатилганлигига ишонч ҳосил қилиб, йўлни миналар майдонига айлантирди. У ишлаётганда қалъадаги барабанларни ешитар еди; улар хабарлар емас, балки тантанали товушлар еди. Унинг тахминига кўра, Нуҳ руҳий ҳолатни бироз кўтаришга ҳаракат қилган.
  
  
  Тугатгандан сўнг, у бутунлай чарчаган ва очликни ҳис қилар еди. У зўрға қалъага етиб борди. Дарҳақиқат, маросим бор еди. Муқаддас қушлар ўлдирилиб, қайноқ сувда қайнатилган. Найза билан яланғоч қабилалар қозон атрофида рақсга тушишди. Улар базукалар ва автоматлар билан жанг қилиш учун ажойиб якуний ҳарбий қуролларга ега едилар.
  
  
  Нуҳ бирор нарса ейишдан олдин бу ҳақда ғамхўрлик қилди. Мен ҳали ярим ухламаган едим. Нуҳ бу ягона узатишни бор қачон, уни бир салқин қоронғи хонада ётган еди; унинг куни соя лине қуёш аллақачон пешин ўрнини етди, деб кўриш мумкин. Мен бир одамни из билан қўриқладим. Бу жойдан сиз узоқдан яқинлашаётган transport воситаларини ешитишингиз керак. Енди у Нов олдида турарди ва у ҳаяжонланди.
  
  
  
  
  "Ҳарбийлар юк машинасига яқинлашди", деди Нуҳ.
  
  
  Унинг дарҳол уйғонди. - Ъ иҳ қанча туради?ъ
  
  
  "У ҳисоблай олмайди."Нуҳ кузатувчи билан гаплашди.
  
  
  "У шундай дейди:" жуда, жуда кўп."
  
  
  У ўрнидан турди ва дарвоза томон югурди. Ҳозиргача улар изни кузатиб, динамит топмаганликларига ишонч ҳосил қилиш учун уни меҳмонхонага олиб боришлари керак еди. Уруш рақси тугади ва ғорларига борган одамлар қалъага қайтиб қочишди.
  
  
  У Fleming хонасининг ешигидан ўтиб, бир зум тўхтаб қолди. У икки қиз ўртасида бир кун турди. Унинг боғланган қўлида хунук қизил чизиқлар, шоколад-жигарранг юзида кулранг чизиқлар йўқ еди. Мен бу ҳақда тўхталишга улгурмадим, лекин Флемингнинг тез тикланиши мени ҳайратда қолдирди. Юришда давом етаётганда уни бошимга ташладим. У дарвозадан ва йўлдан югурди. Агар улар тез бўлса, у уларга дуч келиши мумкин еди, лекин унинг ишончи комил еди.
  
  
  Довонга етганимда, ҳали ҳеч нарсани кўра олмадим. У ҳозир клирингда еди ва дарахт тепалари орқали юк машинасини жарнинг пастки қисмида тахминан ярим мил пастда кўрди. Ёнма-ён турган ўттизга яқин кишидан иборат гуруҳ юқорига кўтарилиш ниятида емас еди. Нега ҳайронман. Кейин орқамдан шовқин ешитдим. Бу Митзи еди. Наҳ ревматизмга чалинган.
  
  
  "Бошқа томондан яна бир ҳужум бор, Ник. Кўрфазида қайиқлар. Кўп қайиқлар.ъ
  
  
  Бу нима учун гуруҳ ҳали ҳам пастда кутаётганини тушунтирди. Бу икки жабҳада бир вақтнинг ўзида бошланадиган қўшма ҳаракат, қисқич ҳаракати еди. Ее қўлини елкасига қўйди. "Сиз миналарни портлата оласизми?"
  
  
  "Бу ҳар доим ҳаётдаги мақсадим бўлган. Нима қилишим керак?ъ
  
  
  У унга саломни кўрсатди, саломни зажигалка билан узатди ва нима қилиш кераклигини айтди. "Бу икки нуқта орасидаги йўл бемаъни еди."У иккита нуқтага ишора қилди. "Ўнгдаги контактни уч дақиқа контактни суғурта кейин енг кам заряд ignites. Биринчи гуруҳ бурилишга етганда, ее ёқилиши керак. Умид қиламанки, бу етарли бўлади, гарчи баъзи аскарлар баъзида аҳмоқ бўлишлари мумкин. Шошилманг. Лекин иҳ тўхтатиш."
  
  
  Ъ завқ билан.- У мени ўпди ва мен у билан хайрлашаётгандай таассурот қолдирдим. "Фило билан омад тилаймиз."
  
  
  Уни кулиб юборди. Ъ бу ишлайди. Нуҳга Ишонинг."
  
  
  Мен уни ҳис қилганимдан кўра яхшироқ ишонтирдим. Иккала томоннинг қамалига узоқ вақт бардош берадиган ускунамиз йўқ еди. Мен ўз қобилиятим доирасида қўлимдан келганини қилишим керак еди, лекин нимадир менга бу кундан омон қолиш учун мўжиза кераклигини айтди.
  
  
  Асосий ўзгаришлар менинг йўқлигида давомида қалъа бўлиб ўтди. Қабила банд еди. Нарвонлар мустаҳкам томда турар еди, у ҳам ҳимоя девор бўлиб хизмат қилар еди ва бош суяги катталигидаги тошлар конвеер лентаси сингари қўлма-қўл узатилган челакларда олиб келинган.
  
  
  Ғалати, бу кўтаринки манзара еди. Материални тирик қўл каби узатаётган барча қора қўлларнинг ритмик тебраниши, еҳтимол ҳаётларида ҳеч қачон ҳақиқий уруш қилмаган бу одамларга ишонч бағишлади.
  
  
  Нуҳ ташқи кўринишини сақлаб қолди, лекин его одамларига қараганда ўзига ишонмагандек туюлди. У Fleming билан дарвоза ёнидаги сокин бурчакда гаплашаётган еди. Fleming стулга суяниб, Тони ниманидир ишонтиришга уринаётгандай туюлди. Лиззи суҳбатни кузатиш учун келди.
  
  
  "Окай, Нуҳ, мен Jerome бир икки ўйин ўйнаб, деб ишонаман истайман. Аммо мен сизга ва сизнинг халқингизга менинг ишим билан ҳаётингизни хавф остига қўйишга йўл қўёлмайман. Агар Жером шунчалик кучли бўлса, мен унинг генерали Hammond сингари итоат қилишим керак. Мен таслим бўламан ва Ақшга сургун қилинаман. Жером қобилиятли одам ва бу Орол илгари ҳарбий диктатурадан омон қолган. Балки мен ҳатто ем баъзи маслаҳат бериши мумкин. Уни сиз уни менинг хабар еди бериш истайман.
  
  
  Жеромга дунёга хабар юбориш сизнинг ўлим ҳақидаги ордерингизни имзолашга ўхшарди. Агар полковник Тони Вон ва Его қабиласини ёлғиз қолдирган бўлса ҳам, у бир лаҳзага тириклар юртига тегишли бўлмас еди. Уни, у мағлубиятни қондириш учун етарли ёмон деб ўйлаб. У бундан нафратланди. Аммо Жером мен ўйлагандек хафа бўлганида, мен билан нима содир бўлишини тасаввур қилиш бундан ҳам ёмонроқ еди. Патриархнинг жавоби уни кутаётган еди. Бу зерикарли тирадага айланди.
  
  
  Fleming, мен сизнинг идеализмингизни ҳурмат қиламан, лекин бу сизни кўр қилади. General Hammond сиздан қутулганида, одамлар ҳали ҳам Оролни оролларга қолдиришига ишонишган. У сизни қувиб чиқариши мумкин еди. Кариб Жером бу қадар сахий бўлолмайди. У шуҳратпараст бўлгани каби машҳур емас. Сиз тирик екансиз, сиз унга таҳдид соласиз. Ва фақат сизнинг ҳаётингиз хавф остида емас. Агар Жером муваффақиятга еришса, у бу тоғни ракета базасига айлантиради. У бизни ҳайдаб чиқаради ва душманларимизни бу ерга олиб келади. У Россиянинг ёрдамисиз ҳокимиятда қола олмайди. Бу тог ъ асрлар давомида бизнинг муқаддас уйимиз бўлиб келган. Бу одамлар бу тоғни тарк етишдан кўра ўлишни афзал кўришади."
  
  
  Чол яхши гапирди. У Fleming томонидан ишонди, у оқилона далилларга сезгир емаслигини кўрсатди. "Тан оламан, сиз ҳақсиз, Нуҳ. Унинг орзу дунёсида жуда узоқ вақт яшаб келмоқда. Умид баъзан жозибали ҳавони олади. Агар сизга керак бўлса, мен бир қўлим билан тош отишим мумкин."
  
  
  У ҳурмат ишораси билан Тони Уиннинг қўлига тегди, сўнг яхши оёғи билан парапетга чўзилди.
  
  
  Нуҳ менга имо қилди. Мен томга чиқдим ва лагунанинг кириш қисмидаги жангларга қарадим. Яқинлашаётган флот менга иккинчи Жаҳон уруши пайтида инглизлар Дункиркни қандай евакуация қилгани ҳақидаги ОАВ хабарларини рад етди. ҳар бир Балиқчи қайиғи, ҳар бир завқ кемаси, қисқаси, Испания портида топилиши мумкин бўлган ҳамма нарса бизга яқинлашаётган еди.
  
  
  Унинг орзулари америкалик torpedo қайиқлари ва тезкор жангчилар билан ҳаво намуналарини яшириш еди. Лекин бу гўзал туш еди.
  
  
  Биринчи қайиқлар бизнинг йўналишимизда & нб максимал тезликда бирин-кетин сузиб кетишди. Улар устида сузаётган қайиқлар омон қолади. Биринчиси ажабланиб бўлади. Улар тез яқинлашиб, тез орада ҳаракат дан иҳ тўхтатиш еди сув ости тўғон учун афтидан паришон. Тони ғалаба қозониш обрўси одамларни бу кичик портдан қўрқитади, шунинг учун улар сув босган тўғон ҳақида ҳеч нарса билишмасди.
  
  
  У биринчи иккита яхтанинг ёнма-ён югуришини кузатди. Дурбинсиз ҳам у одамлар кемада сақлаган базукалар ва пулемётларни кўриши мумкин еди. Улар тўғонни металл ёрилиш овози билан бир вақтда уришди. Камон боқилди, корпус силкинди ва мия чайқалиши одамларни кемадан денгизга улоқтирди. Ва кема ҳалокатини нишонлаш учун, шу билан бирга, Митзи портлатган биринчи айблов попи бор еди.
  
  
  Дастлабки иккита бахциз яхта ортида енди тормозлай олмайдиган иккита тортма қайиқ бор еди. Улар тош деворга урилиб, бурчак остида осилган. Бортдан йиқилиб тушган еркаклар атрофида, баъзилари етик ва бошқа жиҳозларнинг оғирлиги остида чўкиб кетишди, бошқалари тўғонни ушлашга муваффақ бўлишди. Кейинги қайиқлар лагунанинг ўртасида тўхташга муваффақ бўлишди. Аммо тишларига қуролланган аскарлар Юкланган учта қайиқ тўғонга сезиларли зарар етказмасдан урилди. Улар таёқ билан кутилмаган тўсиқни топдилар. Улар қалъага олиб борадиган зинапояда тошқин тўсиғи баландлигида ётишган.
  
  
  Биринчи қайиқ атрофидаги одамлар тўғондан зинапояга ўтишни бошладилар. Учинчи қайиқ бироз орқага қайтди ва темир йўлда кенг қопқоқни отди.
  
  
  Нуҳ зинадан кўтарилганини пайқамадим, лекин унинг ёнимда турганини пайқадим. Унинг қўшимча ойнаси бўлган бамбук перископи бор еди, бу унга панжара устида самимий кўринишга имкон берди. У signal беришга тайёр қўлини кўтарди. Жигарранг фигуралар темир йўл бўйлаб турар, уларнинг ҳар бирида тош бор еди.
  
  
  Қайиқларнинг ўқ отиши устидан аскарлар етикларининг овози тобора кўпроқ ешитила бошлади. Кейин мен деворнинг нариги томонида қичқириқни ешитдим ва аскарлар енди биздан пастда еканлигини билардим. Нуҳ қўлини туширди. Тўсатдан деворга қарши ҳаракат бор еди.
  
  
  Еркаклар бошлари устида шивирлаётган ўқларни унутишди, саккиз фут қалинликдаги деворга суяниб, тош отишди ва яна яшириниб олишди. Уларнинг атрофидаги учтаси яраларидан қулаб тушишди. Бошқалар иҳ олди ва иҳ ўринларни егаллади.
  
  
  Қопқоқ олови тўсатдан тўхтади. Мен зинадан тубига баттлеменц бирга уни таъқиб. Бир аскар унинг йиқилишини кўрди, жасадларнинг денгиз томон айланаётган занжирли реакцияси.
  
  
  Тони одамлари яна ғалаба қозонишди, улар тош олиб келишди ва такрорий муваффақиятга тайёрланишди.
  
  
  Қопқоқ олови қайта тикланди ва ҳалокатли қўрғошин яна жанговар ҳаракатлар устидан ҳуштак чалиб, шамол билан урилган нолада тешикларни тешди.
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 9
  
  
  
  
  
  
  
  Иккинчи портлаш ўрмонни ларзага келтирди. Шундай қилиб, Митзи биринчи навбатда иккинчи зарядни ёқиши керак еди. У ҳозир Нуҳга муҳтож емас. У ҳали ҳам Лугердан қайиқларга уролмади ва иҳ артиллерияси атрофидаги ўқлар ҳали деворга жуда кўп зарар етказмади. Қадимги гигант зинапояларни яхши бошқарган. Уни йўлга югурди. Митзи қўлида учинчи суғурта билан ерга ўтирди ва хавотирланиб қаради. "Улар ақлли бўлишяпти", деди у менга. "Биринчи marta менда етти бор еди, иккинчисида еса тўрттаси бор еди. Аммо енди улар бирин-кетин кетишади. Саккиз метр масофада. Бу шармандалик, бир kishi учун бутун омбор.
  
  
  "Йўқ, улар бунга лойиқ емас", деб рози бўлдим. Ъ бу муҳим емас. У иҳ томонидан individual равишда йўқ қилинади ."
  
  
  Аскарлар олдинга боришди. Улар жанг қилишни хоҳламадилар, лекин улар орқадаги офицерларнинг лаънатидан келиб чиқдилар. Улар олдинга емас, балки ён томонга ва ерга booby тузоқлари шаклида қарашди.
  
  
  Мен дарахтзордан ўзим учун мос жойга югурдим. Йўлни пастдан қоплайдиган чиқадиган тош бўлаги. Агар у у ерга аскарлардан олдинроқ етиб borsa, у Luger билан конструктив ишлаши мумкин еди . У ерга биринчи одам етиб келганида келган еди. У калта, бақувват ва жуда қоронғи еди. Егонинг юзи терга ботган еди. У нафас олиш учун тўхтаб қолди, кейин кўзларини изга тутиб, секин орқага қайтди. У лугерни нишонга олди, кейин фикрини ўзгартирди ва яна Егони ушлаб олди. Яхшироқ йўл бор еди. Ахир у менинг у ерда еканлигимни билмас еди.
  
  
  Менинг ўқ-дорилар билан таъминлашим барибир жуда кўп нарсани талаб қилди ва мен бунга ҳали ишонолмадим. У ўнг билагидаги stiletto билан қопланмаган еди. Аскар менинг остимдан ўтаётганда, у орқамдан унга сакраб тушди. У его зарбаси билан урилди. Унинг ўпкасида қолдирган ҳаводан озгина намуна олиш ундан пуфланаётгандек туюлди. Беҳуш рақибни ўлдириш менинг одатим емас. Аммо бу сафар менда бошқа илож йўқ еди. Енди у маҳбусларни олиб кетиш ҳашаматига қодир емас еди. У истамай ишини тугатди, унинг егосини бутанинг остига судраб, Егонинг милтиғи ва бандолиерини олди ва яширинган жойига қайтиб кетди. Агар у шундай давом еца, у уларнинг бир нечтасини йўқ қилиши, шунингдек, қурол захирасини тўплаши мумкин еди. Қулай ва оқилона!
  
  
  Кейингиси бурнини бурчакка тиқди. У тўхтади, унинг олдида ердаги қон доғларини кўриб, кўзларида ажабланиб кўринди. У бошини янада кўтарди, ўгирилди ва мени кўрди. У ошқозонига боғлаб қўйилган автоматни олиб юрди ва у менинг йўналишимга умидвор бўлиб тебранди.У тезда тўппончани ғилофидан тортиб олди ва ўқни тортиб олишдан олдин емунинг бошига ўқ узди. Хок унга тезлик ва чаққонлик бўйича машқ қилгани учун индамай миннатдорчилик билдирди, буни барча енг яхши болта агентлари мунтазам равишда қилишлари керак ва у одатда нафратланади, чунки улар доимо менинг бўшашишларимни қисқартириш одатига ега. Аммо баъзида иккинчи тезликнинг бир қисми ҳаёт ва ўлим ўртасидаги фарқни англатади. Камтар бўлинг, Ник, деб ўйладим.
  
  
  Лекин бу ҳали ҳам чиройли бажарилган.
  
  
  Афсуски, одам издан шу қадар узоқлашдики, у енди кўр жойда емас еди. Лекин мен бу машинадан воз кеча олмадим.
  
  
  Лугерни ўнг қўлида ушлаб, у сакраб тушди, жасад томон югурди ва тезда ишлай бошлади, ҳеч қачон кўзларини издан узмади. У хачир каби ўқ-дорилар билан тўлдирилган еди. Олтин чизиқ!
  
  
  Его уни йўл четидан буталар орасига ағдариб, қуролларини йиғди ва ўриндиғига қайтиб югурди. Ҳали ҳеч ким бурчакка келмаган. Ғалати. Мен бир мунча вақт банд едим. Улар Лугерни ешитган бўлса керак.
  
  
  Мен уни яна ўн дақиқа кутдим, лекин ҳеч ким келмади ва ўзимни вақтимни беҳуда сарфлаётгандек ҳис қила бошладим. У ўлжаси билан Митзига қайтиб келди. Бу ердан у қуйида юк машиналари ва жипларни кўриши мумкин еди. Аскарлар рацион билан одам атрофида тўпланишди. Еҳтимол, улар юқорироқ одамдан янги буюртмаларни кутишган. Митзи бизнинг янги қуролларимизни баҳолади. Уни кулиб юборди.
  
  
  "Улар Жером бизга ташлаши мумкин бўлган нарсани тўхтата олмайди, лекин ҳеч бўлмаганда бизда озгина карнай бор. У ердаги кичик армия бизнинг қуролланганимизни билиб олади
  
  
  У қуйидаги гуруҳга ишора қилди. "Улар режаларини ўзгартирмоқдалар. Йўл жуда хавфлидир ва менимча, улар бошқа frontal ҳужум қилишади. Аммо иҳни кузатиб boring ва агар хато қилсам, мени огоҳлантиринг."
  
  
  У лабларини ялади. "Милтиқни шу ерда қолдиринг, шундай емасми?"Еҳтимол, мен у билан фойдали иш қила оламан."
  
  
  Мен унга милтиқ ва ўқ-дориларни қолдирдим. У кетиши билан у янги овозни ешитди - қирғоқ йўлида момақалдироқ минаси. Еҳтимол, динамитни яна портлатиш вақти келди.
  
  
  Йўл охирида янги машиналар тўхтаганда, у уни юклашни тугатди. Аскарлар чиқишди ва мен расияли одамни кўрдим. У бу аскарлар гуруҳ бўлиб яқинлашишини билмас еди. Уларнинг тарқалишини кутиш ўрнига, Стал биринчи зарядни портлатди.
  
  
  У жип остида портлади ва иккита юк машинасини ҳам йўқ қилди. Портлашлар шовқини пасайганда, унинг орқасидаги машиналарга автоматик олов отилди. Ҳали ҳам бузилмаган машиналар тескари томонга силжиди ва еҳтиёткорлик билан орқага қайтди. Бир мунча вақт жим бўлиб туюлди, шунинг учун у қалъага қайтишга қарор қилди. Том шовқинли еди. Базукалар ва узоқ масофали милтиқлар панжара ўқ узишда давом етар екан, ҳамма яширинган еди. Нуҳ мени его перископига қарашга чақирди. Мен тошқин тўсиғидан зинапояга ўтаётган катта гуруҳ аскарларни кўрдим. Улардан баъзилари аллақачон зинапояга етиб боришган ва уларга кўтарилишган. Нуҳ шафқациз қаради.
  
  
  Барча трафик мен хоҳлаганимдан тезроқ ҳаракатланарди. Агар қопқоқ узоқроқ бўлганида, улар ўз одамларини уришган бўлар еди, аммо олов тўхтагунча биз уларга етиб боролмадик. Мен ҳақи телефонда уриб қўйди ва улар юқорига еди менга хабар bering Нуҳ айтди.
  
  
  Бироқ, бу керак емас еди. Бир неча сониядан сўнг, қопқоқ олови тўсатдан тўхтади. Бу мен учун белги еди. Унинг тагликлари уни ялаб, икки тиргак орасига қадам қўйди. У деярли автомат билан аскарнинг юзига урди, лекин аскар сўнгги қадамни қўйганида у қочиб кетди. "Савдо автомати" га ўқ отиш унинг орқасидаги одамга его ташлади. Иккаласи ҳам четидан йиқилиб тушишди. У зинапоядан ва тўғоннинг катта қисми тозаланмагунча отишни давом еттирди. Еркакларнинг охиргиси қайиқларига қайтиб югуришди ва сувга шўнғиш билан яшириниб олишди.
  
  
  Енди отишма йўқ еди. Фило тўғоннинг нариги томонига ўтди ва Митзи ва мен шўр сувда бир-биримизни қучоқлаган жойга лангар ташлади. Бу асрлар олдин туюларди.
  
  
  У Нуҳга қайтиб кетди. Мен орқага ўтирдим ва Истанбулда мен учун махсус тайёрланган узун, ингичка ва мазали сигареталар атрофида бирини ёқдим. "Бу биринчи ҳаракат еди", дедим мен. "Еҳтимол, биз бироз дам олишимиз мумкин."
  
  
  "Бу сиз учун тўғри бўлиши мумкин, Ник. Сиз қилган барча ишларингиз учун сиздан жуда миннатдорман. Аммо қамал ҳали бузилмаган, фақат кечиктирилган ва узоқ емас. Жеромнинг армияси қайтади. Мен одамлар улар қўлга киритди айтинг деб ўйлайман, деб биламан, улар yahoo кутиш нима учун ва ўша. Агар мен уларга зиёфат бермасам, улар ғалаба учун худоларга миннатдорчилик билдиришни унутаман деб ўйлашади ва қўрққанлар енди бизга ёқмаслигидан қўрқишади. Шунда улар жанг қилиш иродасини йўқотадилар."
  
  
  Нуҳ мени муқаддас олов, барабан ва тантанали рақслар билан байрам уюштириш учун тарк етди. У ўз вақтини байрамни томоша қилиш ва душман флотини томоша қилиш ўртасида тақсимлади. Баъзи кемалар қирғоққа боғланган. У аскарлар қайиқларга яқин тургани ва пляж орқали қалъага етиб боришга уринмаганидан жуда ҳайрон бўлди. Radio-talkies буюртмалар ва қарши ҳисоботлардан қизғин бўлади.
  
  
  У сувга қараб турганида, қўлида қўл борлигини сезди. Бу бармоқларимга ёпишган илиқ қўл еди. Мен атрофга қарадим. Бир қиз менга суянди. У белидан пастга яланғоч еди ва тантанали рақсдан териси порлаб турарди. Унинг кўкраклари шишиб кетди. менинг юзим. Нафас олишим тезлаша бошлади. Ва бу ҳаммаси емас.
  
  
  Енди ҳамма зиёфат билан банд бўлганида, мен уни кузатиб туришим керак еди. Аммо бу лаънатланган барабанлар ҳам менда ишламади. Бундан ташқари, қайиқларда сезиларли фаоллик йўқ еди. Мен унинг орқасидан зинадан тушдим. Дарвоза ёнидаги сокин бурчакда барглар атрофида яна бир юмшоқ гулзорни топдик.
  
  
  Кейин ҳаммаси тугади. Барабанларнинг овози бўғилиб қолди. Бу бироз ибодат қилишга ўхшарди ва у ўзини ғалати хотиржам ҳис қилди. У қизга ёрдам берди ва биз қўл қовуштириб орқага қайтдик. Мен уни парапетга қайтиб, деворларга қараш учун қолдирдим.
  
  
  Фило денгизга чиқди!!! Битта қайиқ ҳали ҳам лагунада бўлиб, табиий портни охирги бўлиб тарк етишга тайёрланаётган еди. Жаҳаннам нима бўлди? Мен Fleming ва Тара билан гаплашган Тони Маршаллга хабар бериш учун пастга тушдим. Мен уларга янгиликларни айтдим.
  
  
  "Енди биз Fleming ва қизларни бу ердан олиб чиқишимиз мумкин", дедим мен. "Еҳтимол, биз бошқа оролга кўчиб ўтишимиз ва Ақшга хабар юборишимиз мумкин. Кейин улар бизни самолётда олиб кетишлари мумкин. Шундай қилиб, ҳеч бўлмаганда Fleming яна уриниб кўриш учун тирик қолади. Ва мен полковникни йўқ қилиш учун кейинроқ қайтиб келаман."
  
  
  Аммо Fleming бу ҳақда ешитишни хоҳламади. Самолётлар йўқ. Jerome йўқ бартараф. У таслим бўлди ва емга бу его, шахсий masala еканлигини айтди. У вайрон бўлган қайиқларга қараб, уни Нов билан ҳал қилиши керак еди.
  
  
  Нуҳ менга ёрдам бериш учун бир нечта одамни танлади. "Енг яхши сузувчилар", деди у. Менга сузувчилар керак емас еди, шунчаки портерлар. Фурсатдан фойдаланиб, Митзининг аҳволини сўрадим.
  
  
  Ҳали ҳам ее қолдирган жой еди, лекин унинг остида жиплар йўқ еди. Фақат юк машинаси ҳали ҳам бор еди. У улар тарк менга, барча бирдан; еҳтимол, бир вақтнинг ўзида кемалар сузиб сифатида. Мен унга буни айтдим ва у менга шубҳа билан қаради.
  
  
  "Сиз Жером таслим бўлади деб ўйламайсизми? Бу нима қилади?
  
  
  Мен Нуҳ ва Флемингга Della кўчаси ҳақида нима деб ўйлаганимни айтмадим. Аммо у Митзи билан гаплашиши мумкин еди. "Шуни таъкидлайманки, у Кастродан ёрдам сўраган. Мен тахмин қиламанки, биз бомбардимончилар, қуролли қайиқлар ва Россия Куба орқали бошимизга юбориши мумкин бўлган ҳамма нарсани кутишимиз мумкин. Умид қиламанки, биз енди бу ерда бўлмаймиз."Мен унга тўғонда вайрон бўлган қайиқлар ҳақида айтдим ва Нуҳга биз кетганимиздан кейин его қабиласини ўрмонга юборишни маслаҳат бермоқчи едим. Меҳмонхонанинг бутун майдони ва оёқ ости жуда иссиқ бўлиши мумкин.
  
  
  У менга ачиниб қаради. "Россиянинг умидсиз жойи. Бу билан омад тилаймиз."
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 10
  
  
  
  
  
  
  
  Шамол шамол сув юзасини силкитадиган даражада кучли еди, лекин у бизнинг тезлигимизни зўрға секинлаштирди. Туг тезлик учун емас, балки бутун ички туманлар бўйлаб Испания портига олиб борадиган баржаларни тортиб олиш учун мўлжалланган еди ва биз енг юқори тезликда сузиб юрган бўлсак ҳам, мен емаклаётганимизни ҳис қилдим.
  
  
  Одамлар ёрдамида Тони душман ҳужуми пайтида қуруқликка югуриш билан шуғулланган бу қайиқни озод қилди ва кейин у кичик таъмирланди.
  
  
  Нуҳ ўз одамларини тоғларнинг нариги томонидаги ҳудудга юборди ва улар Жером аскарлари қўлига тушиб қолмаслик учун тарқалишди. Бу Тони Обсални қалъа енди хавфсиз емаслигини англаши мумкин еди ва у Егони биз билан бирга келишига қийналди. У ўз қабиласи билан қолишни афзал кўрар еди, лекин мен унга биз билан келиб, бизга ёрдам бериш орқали ўз қабиласига яхшироқ хизмат қилганини таъкидладим. Бундан ташқари, енди у Флемингни ўз қаноти остига олгани маълум бўлганидан сўнг, у шубҳасиз нархни тўлашга мажбур бўлди. Fleming ҳам бизга ҳамроҳ бўлишини қатъий талаб қилди ва охирида у истамай таслим бўлди.
  
  
  Енди биз қўлга туг қайиқда Laguna чиқиб. Биз илгари бўлган тезликда, ҳатто енг яқин оролга ҳам, саёҳат қисман тунги саёҳатга айланди. Бироқ, ёрқин қуёш нурида, агар биз лагунани тарк етишимиздан олдин душман самолётлари пайдо бўлса, биз енди осон ўлжа едик. Кейин у биздан қирғоқ қопқоғи остида сузишга ва сезилмасдан қочишга ҳаракат қилишимизни, кейин еса биз кутмаган жойда очиқ денгизни кесиб ўтишимизни сўради.
  
  
  Ҳамма жойда биз сузиб, сандбанкс саёз еди, лекин камида мен денгиз сатҳидан ҳар қандай сел ҳимоя кўрмадим. Агар биз кашф ецак? . Шунда умидимиз кам бўларди.
  
  
  Мен лагунанинг егри чизиғига ергашдим. Пляж сув қирғоғигача ўрмон билан қопланган. Сланец сув остига сув ости канёнига тушди. Унинг қирғоққа иложи борича кўпроқ сақланади. Уни, қоронғи япроқлар устида туг масофада аниқ бўлмайди, деб умид. Лекин бу беҳуда умид еди.
  
  
  Самолёт яқинлашаётганини ешитиб, деярли у ерда едик. У аста-секин ва пастда учиб кетди, бизни очиқдан-очиқ юқорига кўтармагунча сезмади ва тез бурилиш учун учиб кетди. Самолёт бомба юкини кўтармасди, лекин қандайдир тарзда қуролланган бўлар еди, акс ҳолда орқага учиш безовта қилмайди.
  
  
  Биз ўғирлаган кичкина ишчи от яхши маневрга ега еди ва тез бурилди. Нуҳ Флемингни орқамдаги кабинага итариб юборди, кейин тарани ташқарига чиқариб, кеманинг устига ёйди.
  
  
  Ўқ тез шаҳар сув кесиб кейин биз учун тарк. Бу йўналишни ўзгартирди ва ўқлар мақсадини ўтказиб юборди. Самолёт келганида, иккинчи marta пулемёт момақалдироқлари ешитилди. Тез қараш менга Митзи ҳали ҳам яхши қиз еканлигини кўрсатди. Қурол Наҳнинг қўлида еди ва у ҳам нишонга тегди. Қанотлардан биридаги газ Баки портлади ва самолёт денгизга қулади. Митзи автоматини туширди ва менга ғалаба белгисини берди.
  
  
  Унинг ҳали хурсанд журъат йўқ. Самолёт, албатта, база билан radio алоқада бўлган. Енди бу йўқолганидан сўнг, бошқа учувчилар ҳисоб - китоб қилганга ўхшайди. Аммо бу бироз вақт талаб қилиши мумкин ва биз иҳ ни кутмаган едик.
  
  
  Лагунанинг оғзида чуқурлик шунчалик саёз едики, қум қирғоқлари яланғоч кўз билан аниқ кўриниб турарди. Аммо тортмада енгил қоралама бор еди ва биз қийинчиликсиз ўтдик. Мен уни бурундан ўчириб, денгизга чиқардим. Ва иҳ буни бирдан кўрди:сувни кесиб ўтаётган тезкор патрул қайиқларининг иккита устара. Юпқа итлар бизни кўришлари билан биз томон, тўлиқ тезликда пойга қилишди. Ва улар бизни дарҳол кўришди. Бизнинг тўрт силиндрли Dodge двигател хоналаридаги кучли иҳ двигателларига бардош бера олмайди.
  
  
  Биз қила оладиган нарса вақт сотиб олиш еди. Еҳтимол, биз қалъанинг шубҳали ҳимоясига қайтишимиз керакми? Биз уни қўйиш мумкин, агар мен ҳайрон. Унинг маневра туг ва сўради. "Бу ерда кимдир қайиқни қандай бошқаришни биладими?"
  
  
  Қизлар буни қила олишди. Албатта, улар фақат яхталарда сузиб кетишди, лекин тортишнинг ишлаши унчалик фарқ қилмади.
  
  
  "Мени алмаштиринг. Биз қалъага қайтамиз. Қайта уринишдан олдин қоронғи тушгунча кутишимиз керак."
  
  
  Тара Флемингнинг миммосига кириб, ғилдиракни олди. У кескин оҳангда деди. "Улар жуда тез, Ник. Биз улардан узоқлашмаймиз.
  
  
  "Менинг пистирмам ишлайди. Ник Амакига Ишонинг.
  
  
  Тушунтиришга вақтим йўқ еди. У чоракдекка югурди, автомат ва ўқ-дориларни олди ва бортдан сакраб тушди. У қирғоққа ўтирди ва ўрмонга тушди. Арқон қалъа томон тўғри чизиқда бемалол шитирлади. Патрул қайиқлари ўгирилиб, пулемётларини текислашди. Арқоннинг орқасида сувда фавворалар бор еди.
  
  
  Лекин улар жуда шошилишди. Улар ёнма-ён сузишни давом еттирдилар. Шу тарзда улар ҳеч қачон тор ўтиш йўлидан ўтолмайдилар.
  
  
  Бу ҳам ишламайди. Биринчи shoal устида қуруқликка ишлатиш. Тез кема кўтарилиб, екипажининг катта қисмини денгизга улоқтирди. Ўрмон бошпанаси атрофида у ҳали ҳам кемада бўлган одамлар томонидан ўққа тутилган.
  
  
  Аммо иккинчи патрул қайиғи ҳам худди шундай тақдирга дуч келди. Лекин бу менинг пулемёт қўли етмас еди. Афсуски, бу иш бермади ва у ўз позициясини ўзгартирди. Улар мени кўра олмадилар ва қаердалигимни аниқ билишмади, лекин иккита пулемёт улар орасида ётган дарахтлар томон узоқ вақт ўқ узди. У чарчагунча ёки ўқ-дорилар тугамагунча уни қалин лог ортида кутди. Ҳар ҳолда, бу узоқ кутилмади. Уларда қирғоқдаги автоматдан кўра каттароқ муаммо бор еди, улар ҳали ҳам иҳ ни ура олмадилар. Двигателнинг момақалдироқли иҳ баланд овозда қичқириққа кўтарилди, улар қум қирғоғидан узоқлашишга ҳаракат қилишди. Қаттиқ силкинди. Рул бошқарувчисидан бошқа ҳамма ўткир нуқтадан қочиш учун денгизга сакраб тушди. Қайиқ дюйм-дюйм ҳаракатланарди, лекин у ҳаракатланарди. Ва ярим дақиқалик ишдан кейин. Екипаж бортга сакраб, Испания портига қайтди. Уни, устидан юрар & нб ва жарлик учун Laguna сув бўйлаб қаради. Бизнинг тортма хавфсиз етиб келди ва ҳамма шунчаки зинадан кўтарилаётган еди. Мен улар учун ёқимли сюрприз тайёрладим деб ўйладим. Агар битта патрул қум қирғоғидан қайиқни осонгина тортиб олган бўлса, биз бошқасини чиқариб олишимиз мумкин. Биз нинг олинган ва Grand Лаcлаир пастга тез сузиб бўларди. Атрофимиздаги баъзи одамлар екипаж кийимларини кийишлари мумкин еди. Агар қирғоқда кимдир бизни кўрганида еди, улар бизни Жеромнинг одамлари учун олиб кетишган бўлар еди. Ва қайиқни сувдан олиб чиқиш ҳеч қандай муаммо туғдирмаслиги керак еди. унинг, қалъага қайтиб, одамларини олиб, бу ерга арқон юбориш режаси еди. Агар у баржаларни тортиб олиш учун етарли кучга ега бўлса, у патрул қайиғини осонгина тортиб олиши мумкин еди.
  
  
  Мен бирдан ўзимни жуда яхши ҳис қилдим. Унинг овозини ешитгунимча. Ва орқамдан тепаликка чиқаётган етикларнинг овози. Камида тўрт kishi бор еди. Улар бир-бирлари билан гаплашишда давом етишди. Улар жаҳаннам қаердан келган? Еҳтимол, иҳ бу ерда отишма томонидан жалб қилинган. Менга хавфсизроқ жой топиш вақти келди.
  
  
  У патрул қайиғининг орқа кемасида кўрган қайиқни бир лаҳза ўйлади. Аммо бу очиқ сувга чиқиш учун енг яхши ечим каби кўринмади. Агар улар мени кўрсалар, мен ўлган бўлардим. У осилган барглар остида қалъага сузишга ҳаракат қилиши мумкин.
  
  
  Аммо Б & нбдаги барча қон билан у компанияга ишонч ҳосил қилиши мумкин еди. Барракудалар ёки акулалар. Мен қила оладиган енг яхши нарса, улар аллақачон қидирган ҳудуддаги аскарлар билан ҳамқадам бўлишга ҳаракат қилиш еди.
  
  
  У ерга бориб, еҳтиёткорлик билан бошини буталар устига қўйди. Учинчи патрул қайиғи пляждан лангарга қўйилган ва Егонинг қайиғи тепаликнинг пастки қисмидаги қум устида ётган еди. Бу қайиқ бир ҳовуч одамни таший олади. Хўш, бу жуда кўп емас еди, акс ҳолда мен кўпроқ овозларни ешитишим керак еди.
  
  
  Енди нима? Мен кўриш соҳамда аскарлар пайдо бўлишини кутишни хоҳламадим. У табиатан овчи. Менга қийинчиликлар келишини кутишни ёқтирмайман. Мен уни қидирмаяпман. Ҳужум қилаётган одам ҳар доим устунликка ега. Бундан ташқари, менда қўшимча далил бор еди. У бу ерда учрашган ҳар бир kishi фақат душман бўлиши мумкин. Ва улар ешитган ҳар бир товуш атрофдагиларнинг овози бўлиши мумкин. Улар бизни ўз одамлари орқали ёлғиз ўлдирмасликларига амин бўлгунларича ўқ узишни кутишлари керак ва мен бирон бир нарсани кўришим ёки ешитишим биланоқ унга ҳужум қилишим мумкин.
  
  
  Автоматни катта барглар ва узумзорларга тушиб қолмаслиги учун ушлаб, аста-секин ерга олдинга силжий бошлади. Ўттиз метр нарида жигарранг нарса ҳаракатланаётганини кўрдим. Еркак ток остида емаклаш учун егилди, унинг диққати олдинда турган нарсага, орқаси менга қаратилди. Бир тезкор ҳаракат билан у тўсатдан барглар ичида ғойиб бўлди ва унинг егоси уни кўрмай қолди.
  
  
  Мен унга ергашдим. Агар унинг егоси уни ўлдириши мумкин бўлса, у иҳтда тешик қолдиради. Ва бу тешик ник Картерни соғиниш учун етарлича катта бўлади.
  
  
  Агар мен уни отиб ташлаганимда, у бошқалар томонидан алданган бўлар еди, лекин у ҳар қандай вақтда ўгирилиб, мени кўриши ва менга тўлиқ зарба бериши мумкин еди. У стилеттодан ажойиб масофада емас еди.
  
  
  У автоматни чап қўлига олди, ўнг қўлидаги стилеттосини силкитди ва унга яширинча кира бошлади. Уники ундан уч метр орқада еди. Кейин у орқасига ўгирилди. У менга ажабланиб қаради ва автоматини кўтарди. Пичоқ уни ташлади. У тетикни тортиб олишдан олдин емунинг томоғига тушди. У кўп шовқинсиз қулаб тушди. Мен stiletto учун унинг олдига бордим.
  
  
  Кейин бошим портлади.
  
  
  Ўзимга келганимда, ҳар бири атрофида ҳар хил қўшиқ ижро етадиган йигирмата гуруҳ учун бошларим унчалик мантиқий емас еди. У дарахт тепаларига қаради ва армия формаси устидаги учта хунук, бахтли юзни кўрди. Қўлларим остимга боғланган еди. Учтасидан бири сержант, қолган иккитаси оддий одамлар еди. Сержант менинг стилеттоимни камарига тиқди ва аскарлар менинг автоматимни ва Лугеримни олиб кетишди. Сержант менинг кўзларимни очганимни кўрди ва лиcк келиб, етиги билан қовурғалар орасига тепди.
  
  
  "Belmont учун", деб тўнғиллади ва мени яна тепди. Шундай қилиб, Белмонтнинг томоғи операция қилинган еди. Менинг томоғим кейинги бўлади. Қўллари орқасида, мен бу форс-мажорга қарши ҳеч нарса қила олмадим. У мукофотидан мамнун бўлиб, қўлларини бир-бирига ишқалади. "Тур, Жаноб минг dollar", деди у. "Ва сиз ҳам лавозимга кўтариласиз."
  
  
  Мен ҳаракат қилмадим. Шундай қилиб, улар мени ўликдан кўра тирикроқ қадрлашди. Агар улар ҳали ҳам мени хавфсиз тарзда топширмоқчи бўлсалар, улар ҳам барча ишларни бажаришлари керак еди. Сержант бармоқларини қисди. Аскарлар мени оёқларимга тортдилар. Уларнинг атрофидаги Один лугерни елка пичоғимга босди ва итаришни бошлади. Иккита variant бор еди. Ёки у елка пичоғини синдириб ташлаган бўларди. Мен ҳаракат қилдим.
  
  
  Улар мени қайиқ қирғоқда турган жойдан итариб юборишди. Сержант қарашни тўхтатиш учун қолган одамларига бақирди. Улар мени ушладилар.
  
  
  Икки овоз жавоб берди ва бир мунча вақт ўтгач, иҳ билан бирга бўлган аскарлар ўрмон атрофида пайдо бўлди. Уларнинг барчаси ўзларидан жуда мамнун едилар.
  
  
  Сержант янги келганларга ўлик ҳамкасбини олиб юришни буюрди ва биз йўлимизда. Тана ташувчилар менинг олдимда, қолган иккитаси ёнимда ва сержант орқада. У ҳақиқатан ҳам келажаги ҳақида қайғурмади. Еҳтимол, мен нам подвал ва Садист сўроқ қилувчи билан учрашганман, кейин илмоқ билан учрашганман.
  
  
  Хок менинг тақдиримдан хабар топган бўлса ҳам, у ҳеч нарса қила олмади. Ўз позициясида Ему америкалик agent Биг Лаклернинг ички ишларига алоқадорлигини тан олиш қийин еди.
  
  
  Биз соҳил ярим еди, бир ўқ ўрмон атрофида жиринглади. Орқамиздаги ҳайқириқ ҳаммамизни буришга мажбур қилди. Сержант тўхтади. У йиқилиб кетмоқчи еди. Его forma кўйлаги олд қисми қизил рангга айланди. Аскарлар унинг егосини ушламоқчи бўлгандай унга уришди. Ундан қочиб, улар милтиқларини атрофимиздаги қалин ўсимтага олиб кетишди. Бошқа милтиқ зарбаси. Менинг чап томонимдаги аскар бошимнинг орқа қисмини ушлаб, бошини олди ва ерга йиқилди. Ўнг томонимдаги ваҳима тушди, егилиб югурди.
  
  
  У уни ерга тепди. У ҳаракациз ётди. Қолган икки аскар қўлларини баланд кўтаришди. Митзи уларга револверни кўрсатиб, ўсимтадан чиқиб кетди. У билагини сиқиш учун етарлича яқинлашмасдан олдин у бирини отди. Қолган аскар қўлларини янада баланд кўтарди.
  
  
  У менга қаради. "Сиз sentimental емассиз, шундай емасми, Картер? Маҳбусларга вақтимиз йўқ."У билагини бўшатди ва шу пайтгача оқариб кетган аскарга ўқотар қўлларини орқага силкитди.
  
  
  "Тўхтанг", дедим. "Мен иҳ ни тириклайин олмоқчиман. Менинг егоимни қурол билан ушланг ва билагимни бир қўли билан ечишингиз мумкинлигини кўринг.
  
  
  Мен ўгирилдим ва у билакларим атрофидаги арқонни ечишни бошлади. Бармоқларимдаги спазмларни массаж қилиб, арқон билан аскарларга яқинлашдим ва у билан иҳ ни бўғиб ўлдирмаслигимни айтдим. Улар нима демоқчи еканлигимни тушунишди.
  
  
  Йиқилган аскар нессуснинг елкасида бир тонна қўрғошин бордек оёққа сакраб тушди ва икки аскар мени қирғоққа кузатиб боришди, Митзи қопқоқ учун. Юпқа кема ҳали ҳам саёзларга ёпишиб қолган еди. Биз сувга тушдик ва у икки аскарни бошлиққа олиб борди. У уларга қайиқни қандай суриш кераклигини айтди, кейин Митзини орқа томонга олиб борди ва унга кемада ёрдам берди.
  
  
  У кабинага бориб, двигателни ишга туширди. Двигател ишга тушганини ешитдим ва камонга бордим. Ҳирқироқ mutter бор еди. Кейин тўхтади. Бошқа г? н? рале, ва кейин ҳеч нарса. Менинг ташхисим: носозлик. Ва бунинг учун у ўзига раҳмат айтиши мумкин еди.
  
  
  "Буни тўхтатинг", деб бақирди Митзи унга.
  
  
  У менинг ҳақ еканлигимга ишонч ҳосил қилиш учун бортга сакраб тушди ва менинг зарбаларимдан қолган тешикларни кузатди. У ҳақ еди. У жамоага қарата ўқ узганда ёнилғи линиясига урилди. Бундан ҳам ёмони, танк тубига бўш еди. Бизга бир томчи бензин керак.
  
  
  Уни кучсиз ҳис қилди. Бизнинг ёқилғимиз, енергиямиз. Бизнинг кучимиз, патрул қайиғимиз, Оролни тарк етишимиз керак. Мутлақо умуман емас.
  
  
  Митзи бутун идишни бақирди. "Ник, аскарлар. Улар қочиб кетишмоқда! ъ
  
  
  Унинг зарбаси ҳавога кўтарилди ва улар тўхташди. Елкалари тушган ҳолда. Еҳтимол, улар енди орқада ўқ кутишган. У бортга сакраб тушди ва уларнинг олдига борди. Иҳни сақлашнинг маъноси йўқ еди, лекин унинг меҳмонхонаси ва енди ўқ-дориларни олиб юриш. Иҳ уни банкка ишора қилди ва Митзига қўнғироқ қилди.
  
  
  У бизни ушлаганида, Ай унга улардан бирини қурол билан ушлаб туришга рухсат берди, иккинчиси еса поябзал ва шимидан озод қилинди. У шимининг оёқларини бир-бирига боғлаб, шимини ўқ билан тўлдирди, камарини боғлади ва оёқларини бўйнига силкитди.
  
  
  "Енди иҳ қўйиб," у қиз буюрди. "Бизга енди улар керак емас ва улар енди бизга зарар етказа олмайди. Икки ёки ундан кўп фарқ қилмайди."
  
  
  У уларни тарк етишларига ишора қилди. Улар ҳеч қандай ёрдамга муҳтож емас едилар. Улар кетгач, Митзи ва мен имкон қадар тезроқ қалъа томон йўл олдик. Нуҳ балиқни қовураётган еди ва осмон мени қанча вақт соғинаётганимни англаб етди. Ва суякларим менга ухлашим кераклигини айтди. Гарчи ишим бўлса-да ва ҳали қоронғи бўлса-да, зулмат тушишидан бир оз олдин бўлар еди ва мен ром, иссиқ балиқ ва мевалар билан нафас олиш вақти келди деб ўйладим.
  
  
  У бўш хонани топди, тош полга тушди ва бўшашди. Митзи ҳисобот беради. Мен унинг хок рўйхатида қанчалик баланд еканлигини билмас едим, лекин агар биз уни тириклайин, тақдирнинг ақлдан озган бурилишлари билан амалга оширсак, мен унинг орқасидан борардим. У махсус медалга лойиқ еди.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 11
  
  
  
  
  
  
  
  Нарвонни йўқ қилиш вақти келди. Енди денгиздан қочишнинг иложи йўқ, Стал енди бизга хизмат қила олмайди.
  
  
  Бундай археологик хазинани йўқ қилиш у истамаган қадам еди, лекин қалъага кириш жуда хавфли еди. Биз қирғоқ бўйлаб ва йўл бўйлаб яқинлашаётган машиналарни ешитишимиз мумкин еди, лекин Жером тунда ешкак ешиш қайиқларини юбориш ва одамларини биз сезмаган ҳолда зинадан юқорига юбориш фикрига ега бўлиши мумкин. Ва барча жабҳаларни томоша қилиш учун биз жуда кам едик. Тони жинни емуга нима қилишни айтганда кўзлари қорайиб кетди.
  
  
  У динамитнинг охирги ишини очди, иккита таёқни чиқариб, ески патриархга қаради. "Бу мени ҳам хафа қилади, Ноя. Агар биз бу ердан тирик чиқсак, мен унга болта янги зинапоя қуришига ваъда бераман ."
  
  
  У пулемёт томонидан пастки қисмдан учинчи поғонага кўтарилди, қаттиқ шиферда бир нечта тешикларни отди, юмшоқроқ, оксидланмаган қисмга динамит таёқчаларини реклама қилди ва суғурта ёқди. У яна югуриб кетди ва портлаш содир бўлганда аллақачон деворлар ичида еди. Табиий тош кўчкиси сувга момақалдироқ гумбурлади ва овоз ўчгач, жарлик яна тик ва тақиқланган қияликка айланди.
  
  
  Шундай қилиб, енди тунда фойдаланиш учун фақат иккита кириш йўли қолди. Доктор Fleming жуда яхши қаради, ва мен, биз бошқа Орол ноябр его кўчиб ўтишга ега бўлади, деб ҳеч шубҳа бор еди. Гуруҳнинг қолган қисми ўрмонда мағлуб бўлган Тони одамларига қўшилишга муваффақ бўлишди. Мен шаҳарга бораман, Жеромни топаман ва уни ўлдираман. Агар ҳарбийларнинг боши кесилган бўлса, еҳтимол ишлар тинчланиб, Fleming президент сифатида тикланиши мумкин еди.
  
  
  Мен Нуҳга режани тақдим етдим ва у бунга қарши емас еди. Биз у кеча coast роад қўриқлаш, деб келишиб, ва мен из томоша қиламан. Унинг его томонидан тайёрланган, миналарни қандай портлатишни кўрсатди ва вақт ҳақида ҳамма нарсани айтиб берди. Кейин у бошқа томонга ғойиб бўлди. Бизда динамит бор екан, тунда ҳеч ким бизга ҳужум қила олмади.
  
  
  Тара ёрдам беришни хоҳлайди. "Отам мени сизга ёрдам бериш учун юборди. Сиз буни унутмадингизми? Ва сиз дам олишингиз керак. Сиз керак бўлганда Митзи каби портлай олмайман деб ўйлайсизми?
  
  
  Ёритиш ўйинлари мавжуд, ҳа. Аммо у ҳаяжонни қандай ҳал қилади? Лекин ҳеч бўлмаганда ее, компания менинг соатларимни янада ёқимли қилади. Бундан ташқари, у тунда ҳужумни кутмаган еди. Полковник қўшинлари катта йўқотишларга дуч келишди ва у патрул қайиғининг егосини йўқотгандан сўнг, Жеромга яраларини ялаш учун бироз вақт керак бўлади деб гумон қилди.
  
  
  Мен қизга биринчи соатларни томоша қилишимни айтдим, лекин у бу ҳақда ешитишни хоҳламади. У мени дам олишим керак деб ўйлади. Махсус ҳеч нарса маъносиз. Шундай қилиб, мен чўзилдим ва уйқу мени яхшироқ қилишига имкон бердим.
  
  
  Кўзларимдаги қуёш мени уйғотганда, аллақачон кундузи еди. Мен ўзимни яна одамдек ҳис қилдим, фақат аскар мени урган бошимдаги зарбадан ташқари. Тара орқаси билан дарахт танасига ўтирди, ҳушёр, аммо уйқусираб. Наҳнинг кўзлари остида қора доиралар бор еди. Унинг ёнига ағдарилди.
  
  
  Унинг овози бемаъни ичи бўш. "Ник, у касал, менинг ҳаётим оғрияпти. Сўнгги бир неча соат ичида бу янада ёмонлашди ."
  
  
  Биз дарахтлар билан ўралган баланд камар остида едик ва барглар орасидан сариқ қуёш нурлари филтрланди. Таранинг териси яшил-сариқ рангга ега бўлиб, майда қон томчилари билан ялтираб турарди. Унинг кўзлари олдида кулранг туман бор еди. Уни ее олиб, тепаликдан дарвоза томон югурди. Тони Marshall кириб, уни чақирди. У ҳали ҳам қоровулда бўлишидан қўрқади. Охирида, у биз ҳеч едим фақат шифобахш еди, қатъи назар, нима қиймати.
  
  
  У мендан бир неча сония кейин қалъага кирди. Тара уни еҳтиёткорлик билан ерга қўйди ва Нуҳ дарҳол ишга киришди. У бўйнидаги безларни сезди, билагидан ушлаб, оғзини очди ва кафтларини текширди. У уни ташламасдан олдин бармоқ учида пуфакчаларни кўрдим.
  
  
  Чол ҳеч қачон бундай шошилмаганди. У атрофдаги хоналардан бирига учиб кетди. Мен унинг орқасидан югурдим, лекин ешикка етмасдан, у яна тўқилган мат ва ошқовоқ билан чиқди. У гиламчани ташлаб, тепди ва кичкина қизни унга қўйиш учун менга ишора қилди. Унга авлиё кераклигини тушунди ва қоронғи хоналардан бирида машъалаларни ёқиш учун вақт йўқ еди.
  
  
  У уни гиламчага ётқизди ва кўйлагини ечди. Тўсатдан Митзи ҳам ҳовлида еди, аввал қизиқди, лекин кейин қизнинг қонсиз лабларини кўриб ташвишланди.
  
  
  Нуҳ катта қўллари атрофида бир қўлида ярим қовоқ тутди. У сув ва яшил совун аралашмасига ўхшаш таркибни силкитди.
  
  
  """Орқага". Егонинг сўзлари қаттиқ еди. Биз итоат қилганимизда, у таранинг бошини кўтариб, саломнинг оғзини очди ва суюқликни саломнинг томоғига қуйди. "Манчин", деди у секин. "Жуда заҳарли дарахт. Хомиланинг егосидан битта тишлаш тўсатдан, оғриқли ўлимга олиб келиши мумкин. Ҳатто магистралга тегиш ҳам жуда хавфли бўлиши мумкин. Фақат бечора болага қаранг."Тўсатдан Тара чўзилди. Нуҳ уни яна кўтариб, суюқликнинг бир қисмини яна томоғига қуйди. У нафас қисилиб, ерга ётганида, отаси манзинелла ҳақида аллақачон билишини еслади. Нуҳ айтганидек, бу жуда жиддий еди.
  
  
  Чол ёрдамга муҳтож еди. У: "бармоқларингизга бир оз суюқлик қуйинг. Уч емас!
  
  
  Мен қилдим. Биз уни орқасини кўришимиз учун уни бурди. У ҳам барглар билан қопланган еди. Унинг танаси оғриқли спазмларда сиқилганида, у саломга қуйилган суюқлик билан тўлдирилган еди.
  
  
  Чолнинг енгил хўрсинганини ешитдим. "Менимча, биз буни ўз вақтида қилдик", деди у. "У яхши бўлади."
  
  
  Бироз вақт ўтгач, конвулсиялар тўхтади ва қиз ҳаракациз ётди. Енди Нуҳ совун аралашмаси билан қовоқни қўйди ва бошқа қовоқларни олди. У оқ кукун атрофида қалин емулсия ва мисга ўхшаш нарсаларни ясашни бошлади. У қизни ағдариб, стакан қуйди. Кейин уни ёнига қўйди.
  
  
  Ъ енди сизнинг навбатингиз.- У ўрнидан турди, кўйлагимни ечди ва ичкарига бурди. Мато ҳам заҳарли еди. У қўлларимни дезинфекцияловчи билан ишқалади, енг яхшиси, кейин ўз қўллари билан худди шундай қилди ва жилмайиб қўйди. "Мен сизни огоҳлантиришим керак еди. Jungle одатда бошқача, баъзида душман. Тўшакнинг бошқа томонини олинг; биз ҳозир руҳан соядамиз."
  
  
  Биз уни қоронғи хоналардан бирига олиб борганимизда тара кўзларини очди ва уни каравотга ётқизди. У онгли еди, лекин барибир жуда касал еди.
  
  
  Бу қалъа орқали чиқиш бўлмаслигини англатарди. Биз Fleming ва тарани олиб юришимиз керак еди, аммо бу мумкин емас еди. Тик тоғларда емас. Бизни таҳдид қилган барча хавфлар билан емас. Абадий кутинг. У унинг фотосини ёнида ўтирганини кўрди ва бирдан у тан олишни хоҳлаганидан кўра кўпроқ ташвишланаётганини англади. Менга ёқди ва енди бу менга ҳар қачонгидан ҳам аниқроқ. Агар Нуҳ дарҳол хафа бўлмаганида, у ҳозиргача ўлган бўлар еди. Чол уни вақт ўтиши билан қутқарди ва бунинг учун у яна менинг ҳурматимга кўтарилди. Мен унинг нонуштасини ҳидладим. Нуҳ нидо қадар мен еътибор емас еди. Кейин у аллақачон тушлик қилаётган бошқаларнинг олдига борди.
  
  
  Мени кутилмаган совға кутди. Бизда меҳмонлар бор еди. Қора танли йигит. У янгиликлар олиб келди ва Тони Воннинг юзига қараб, бу унчалик яхши янгилик емас еди. Нуҳ Митзи ва Fleming бирга хафа бўлиб турганида чарчоқ билан акс етган овозда менга деди. Ўша кеча қабила бўш емас еди. Улар скаутларини юборишди.
  
  
  Кариб Жеромнинг аскарлари ҳам қўлларини қўйиш учун ўтиришмади. Улар лагунанинг чеккаси бўйлаб пляжга кордон ўрнатдилар, у ерда учинчи патрул қайиғи боғланган еди. Бизни ўраб олишди. Икки бемор билан мен кордондан ўтиш ҳақида ўйлашим шарт емас еди. Мен йигитдан мени ташқарига чиқара оладими, деб сўрадим ва ревматизм қисқа еди: йўқ. У бу ерга қамал тугашидан олдин келган. Енди у ҳам орқага қайтолмади.
  
  
  Шундай қилиб, Тара қўшинларнинг ҳаракатларини пайқамади. Агар у ухламаганида, кимдир уни ешитган бўлиши мумкин. Ёки улар жуда узоқда едилар. У, атрофимдаги жим рақамларга қаради, биз қанчалик заиф еканлигимизни тушунди ва бирдан у енди оч қолмади.
  
  
  Мен буни ўзимга олдим. Ҳеч бўлмаганда бу мени банд қилди. Тушликдан кейин биз индамай ўтирдик. Биз кутдик.
  
  
  Мен буни биринчи бўлиб ешитдим, Нуҳ менга юз ўгиришидан бир сония олдин. Бу самолётларнинг қоронғи, дангаса гумбурлаши еди. Чол секин ўрнидан турди ва бизни чойга таклиф қилгандек деди: "мен Катакомбаларда бошпана олишни таклиф қиламан. Жаноб Картер, Мисс Соерни ўзингиз билан олиб кетасизми?"
  
  
  Митзи менга айтганидек, чол кутилмаган ҳодисаларга тўла еди. Шундай қилиб, у қалъа остида подвалга ега еди. Мен қанчалик чуқур ва у бомбаларга бардош бера оладими ва биз у ерда тириклайин кўмилмаганмизми, деб ҳайрон бўлдим. Митзининг юзи оқариб кетди ва у ҳозир ҳам худди шу нарсани ўйлаётганини билди. Лекин яна, бизда бошқа илож йўқ еди.
  
  
  Мен тарани олиш учун бордим. Мен у аллақачон менинг бўйнига унинг қўлларини қўйиш ега еканлигини кўриш учун озод бўлди. У уни ташқарига олиб чиқаётганда, Нуҳ уни илгари кўрмаган қалин шифер девор атрофида ешикни очди.
  
  
  Митзи ва бола аллақачон кўздан ғойиб бўлишди. Fleming шунчаки қўлтиқ остидаги тешикдан ўтди. Мен унга ергашдим. Нуҳ бизни зулматда қолдириб, орқасидан қалин ешикни ёпди.
  
  
  Бир лаҳзадан сўнг, у чақмоқтош парчаси билан учқунни уриб, шамни ёқди. Бизда муқаддас Худо бор еди. Нуҳ шамни болага узатди, Флемингни олди ва қоронғи tunnel кириш жойига бир неча қадам пастга тушди, боланинг боши устидаги кичик аланга бизни чақирди.
  
  
  Tunnel биз ўтишимиз учун етарлича кенг еди, лекин баландлиги жуда кўп нарсани қолдирди. Узун бўйли одам егилиши керак еди. Мен тиззаларимни егишим керак еди ва Митзи мени урмаслик учун бошини егди.
  
  
  Бу узоқ юриш еди. Қандай бўлмасин, бизнинг устимизда кучли зарбага бардош берадиган тошлар етарли еди. Пастки қисмга етиб борганимизда, биз жуда катта хонада кескин бурилишни кузатаётганимизни кўрдик.
  
  
  Биз бу ўйинни полда ўйнадик ва Нуҳ шамни ўчирди. "Ҳавони тежаш учун", деди у. Бир неча дақиқа ўтди. Самолётлар биздан узоқ бўлиши мумкин еди, аммо сукунатни бузиш учун портлаш бўлмаган. Бизнинг хизматлар. Бу менга ёқмади. Улар нимани кутишди?
  
  
  Кейин у бошқа нарсани ўйлади. Тўлиқ сарлавҳадан қочишга шошилиб, биз қўшимча чиқиш керак бўлиши мумкинлигини бутунлай унутдик. Ахир, ҳаво ҳужуми катакомбалар ешигини тўсиб қўйиши мумкин. Бизга ҳар доим чиқиш йўлини кафолатлайдиган битта восита бор еди: динамит."Ва биз уни тепада қолдирдик.
  
  
  Митзи автоматни олиб келди ва зулматда ўз нафсини қидирди. У зинадан кўтарилиб, тепага қайтди ва оғир шиферли ешикни уч дюймга яқин очди. Муқаддас Раббийнинг ёрқин ёруғлиги мени кўр қилди, лекин мен уни ҳаракатга келтирдим. Кўзларим нурга мослашгунча мен турган жойда қолдим. Рус формасидаги тўрт kishi пайдо бўлди. Ишонч. Полковник Флемингни бомба билан ўлдирмасдан, тириклайин олиб кетишни истайди. Кейин у его доимий равишда чиқариб ташланмаганига амин бўлиши мумкин еди.
  
  
  Уларда автоматик қуроллар бор еди. Парашютдан пастга тушгандан сўнг, улар ажралишди. Улардан иккитаси бир йўналишда, иккитаси иккинчисида бирга юришди. Улар хоналарни айланиб чиқишди ва ҳеч кимни топмаганига ҳайрон бўлишди. Аста-секин улар тезроқ ишлай бошладилар. Уларнинг атрофида ҳеч ким менинг томонимга қарамади. У ешикни бироз кенгроқ итариб, енди сояда бўлган нолага қарши ўзини босди. Мен аҳмоқона хато қилдим. Агар мен уни тепада кутган бўлсам, уни осонгина отиб ташлаган бўлардим. Енди мен бу ерда кутиб, ундан унумли фойдаланишга ҳаракат қилишим керак еди.
  
  
  Улардан бирига бошини ушлаб турган ешикдан ўтиш учун кўп вақт керак бўлди. Бу бўш хоналарнинг барчаси Егони бепарво қилди, қуроли пастга ишора қилди. У бир неча қадам орқага қайтди. У унинг ичида бўлганида, мен уни его ибодатхонасидаги пулемётнинг думбаси билан урдим. У йиқилиб, қимирламади. Унинг кунга қайтиши.
  
  
  Иккинчи рақам менга орқаси билан хонани кесиб ўтди. Бу stiletto учун етарлича яқин еди. Уни деярли ҳеч қачон соғинмайди, лекин у орқасига ўгирилди. Razor-ўткир пўлат миммо уни ўтди, деворга чил-чил синдириш ва Его оёқлари олдида ерга коллапсининг. У ажабланиб атрофга қаради ва менга ўгирилди. У аллақачон ешикдан чиққан еди. У стаккато рус тилида бошқаларга нимадир деб бақирди. Дарҳол ревматизм келди. Улар олов билан киришни режалаштиришган. Бу мен билан яхши еди. Уни, catacombs учун зинадан пастга тушди. Мен кутганимдек, улар паст ўқ отишмади, лекин тўғридан-тўғри олдинга, бирин-кетин шошилишди. Ўз қуролимнинг овози тўртинчи денгизни огоҳлантирмаслиги учун иҳнинг ўз волейболи бўғилишидан олдин уни иҳ томонидан ярмига бўлинган.
  
  
  Шовқин устида орқамдан зинадан чиқаётган Митзи ешитилмади. Енди унинг овози орқамдан келди. Ъ нима бўляпти?ъ
  
  
  "Бизда уйлар бор. Тўрт. Менда аллақачон учтаси бор, биттаси ташқарида.
  
  
  Ери ешик олдига борди, лекин тўртинчи одамни кўрмади. Унинг овози баланд овозда қичқирди, лекин у яширин қолди. Ҳовли жим қолди. Бу жуда жим. Мен у қаерда билмаганман, мен ешик атрофида жуда узоқ бошимни ташқарига хусусда бўлса ва у, еҳтимол, мени отиб едим, тез менинг его йўқотишдан хавф остига. У яна бу ерда ўзини жалб қилишига йўл қўйишига ишонмадим. Еҳтимол, у уларнинг барчасидан енг ақлли еди.
  
  
  Уни митзига рус автомати ташлаган. "Ўқ-дориларга қаранг."
  
  
  - Бу етарли.ъ
  
  
  "Парчани назорат остида сақланг. Мен қайтиб келиб, бошқа чиқиш йўли борми, деб сўрайман, бу ягона чиқиш йўли."
  
  
  Вазиятни таърифлагандан сўнг, Нуҳ шам ёқди. Оловнинг хира нурида у Флемингнинг деворга суянганини кўрди. Тара унинг ёнида, бир неча фут нарида ўтирарди. У аллақачон яхшироқ кўринарди, гарчи у ҳали ҳам ҳайратда қолган бўлса ҳам. Тоғдаги лой ва чириётган ҳидли бу қоронғу туйнук ҳам ideal реконвалесент уй емас еди. Аммо тўртинчи йигитни нокаут қилгунимча унинг аҳволини ўзгартира олмадим. Нуҳ Жером қўшинининг чизиғини бузган болага нимадир деди. Бола бош ирғади, шамни олди ва мени ергашишга чақирди. Хира ёруғлик қандайдир ибтидоий қурбонгоҳга осилган бўялган холстга тушди. У тувалнинг бир томонини кўтарди. Унинг орқасида коридор пайдо бўлди.
  
  
  У бола йўлни билишига умид қилди, чунки шамнинг қоқиғи узоқ вақт ёнмайди. Биз зинапоядан тушдик ва деворларида бўшлиқлар бўлган туннелга кирдик. Нима-шамлар ушлагичлардаги нолаларга бириктирилган, одатда улар бир неча см узунликдаги стублар еди. Ёмон, чириган ҳид бор еди. Тез орада бунинг сабабини кўрдим. Бўшлиқларнинг аксарияти инсон скелетлари билан тўлдирилган ва уларнинг орқасида, тош жавонларда, ичи бўш бош суяклари бор еди. Бу қабила тепаси бўлиши керак еди.
  
  
  Йўналиш ҳисси менга қалъанинг нариги томонига боришимизни айтди. Бироз вақт ўтгач, мен уни дунё доирасининг тош қаватида кўрдим. Унинг тепасида елкамдан зўрға кенгроқ думалоқ нола тешиги бор еди. Мен наҳ олиш мумкин емас. Бола ҳам буни кўрди. У мендан пулемётни олди, шам ёнидаги Егони полга қўйди ва менга ёрдам берди. Мен унинг устига қўлларимни қўйиш ва наҳ орқали чиқиб олди.
  
  
  Мен атрофга қарадим. Уники, ташқи деворга қарши туради. Ҳеч қандай ҳаракат йўқ еди. У қўлини тешикдан ўтказди ва пулемётни олди.
  
  
  У томнинг четидан ўтиб, тўртинчи ерини кўрди. У парашютлар остида қорнида ётган еди, қуроли Митзи турган ешикка ишора қилди. Мустақил ишлашда улар одатда жуда таъсирли емас. У ёш ва нозик еди, лекин его-инфантил қўлларидаги ҳалокатли қуроллар туфайли ҳалокатли еди. Его уни рус тилида чақирди: "сиз ҳали бу ерга қарадингизми?"
  
  
  У орқасига ўгирилди. У тетикни тортди. Хайр, номаълум аскар. Митзи ешик олдида пайдо бўлиб, жасадни кўрди ва унинг олдига борди. Унинг томидан сакраб тушди. Кўз очиб юмгунча бешинчи парашютчи ярим очиқ ешик ортидан учиб чиқди. У оғир револверни Митзининг бўйнига урди. Агар улар уни топиб, Егони ўлдиришса, мен Митзини отишим керак еди. Жин урсин!
  
  
  У менга қаради ва яхши инглиз тилида бақирди: "қуролингизни ташланг."
  
  
  У қизга нимадир деди. Автомат уни ташлади.
  
  
  "Бу ерга кел, жуда яқинлашма. Бу деворга қарши turing."
  
  
  Его шакли его ҳамкасбларига қараганда яхшироқ material еди. Нен офицернинг елкама-камарини кийиб олган ва унинг камарига расия осилган еди. Ҳатто узоқдан ҳам Митзи унинг оғир нафас олишини ешитди. У уни қаттиқроқ қучоқлади ва у жим қолди.
  
  
  У кулди. "Мен сизга имконият бераман. Доктор Fleming қаердалигини айтинг."Агар шундай қилмасангиз, мен уни биринчи бўлиб отаман. Кейин сиз ўласиз."
  
  
  Менинг стилеттом ҳовлида етиб бўлмайдиган еди. Митзининг овози ғижирлаган тишлардан ўтди. "У дўзахга борсин."
  
  
  У тетикни тортмаслиги учун секин бурилдим. У таҳдид stahl. "Мен сизга ҳаракат қилмасликни айтдим."
  
  
  У ўзини қўрққандек кўрсатди. - Ъ отманг. Мен сизга айтаман. У яширинган. Мен уни олиб кетаман.
  
  
  Митзи мени лаънатлади. Бу ҳам ишлаши мумкин. Қандай қотил қиз. Агар у мени ешикдан ўтказиб юборса, мен руслардан бирининг қуролини тортиб оламан. Аммо ҳийла ишламади. Рус ҳам ўртоқлари қаердалигини билар еди. Уни, мен унинг фикрини кўрдим.
  
  
  У Митзи ва мени қалқон сифатида ишлатиб, биз билан катакомбаларга тушиши мумкин еди. Гаровга олинган биз билан у Флемингга таслим бўлишни буюриши мумкин. Аммо Fleming бизнинг ҳаётимиз ҳақида қайғурмаса нима бўлади? Агар у бизни душманга уриш учун оца нима бўлади? Бу у таваккал қила олмайдиган имконият еди. Шундай қилиб, у бошқа йўлдан кетди. У, еҳтимол, Митзи мен учун қанчалик муҳимлигини тушунди, у уни ушлаган заҳоти қуролининг тезлигидан билди.
  
  
  
  Ъ ҳа. Буни қилинг. Унинг орқасидан boring. Лекин сиз бирор нарса ҳаракат бўлса, фоҳиша деб парча ўлади."
  
  
  Мен уни ўйнашим керак еди. У қиздан бир бош баландроқ еди ва мен у кирган ешикдан менга қараб турганида, Емуни бошига отиш учун Лугерни яхши ушлаб туришим мумкинлигини билардим.
  
  
  "Секин юр", деб буюрди у . Егилманг. Мен сизни кузатяпман.ъ
  
  
  Биз катакомбаларга бордик. Зинага етишимдан олдин у мени тўхтатди. Еҳтимол, кўзларингизни нурга кўниктириш учун. Демак, у унчалик аҳмоқ емас еди.
  
  
  Менга давом еттиришга рухсат берилди. У енди менга ергашмади. Унинг қўли пастга тушганда, унинг қўли қўлини сезди. "Мен буни кўрдим ва ешитдим. Мен билан кел."Нуҳ қулоғимга пичирлади.
  
  
  У мени ушлаб, олдинга суришда давом етди. Мен емуга нима қилаётганимни пичирладим ва Егонинг бармоқлари билагимни маҳкамлади.
  
  
  "Бу ҳеч қачон ишламайди. Сиз орқангизни кўра олмайсиз. Сояни кўриш ва тетикни тортиб олиш хавфи жуда катта. Биз бошқа йўлни синаб кўрамиз. "Соя" сўзи Нуҳга фикр берди. Ҳеч бўлмаганда, у менга кейинроқ айтди. У шамни ёқди, у фақат кичкина ёғоч қўғирчоқлар билан тўлдирилган қутини хира ёритди. Нуҳ уларнинг атрофидан бирини олиб, ичига узун игна тиқди, уни ҳам қутининг атрофига чиқариб, кейин қўғирчоқни олдига қўйди.
  
  
  Егонинг лаблари жим ибодат билан ҳаракатлана бошлади. Ей Худойим, Митзи револверни бўйнига қаратиб ташқарида ўтирар еди ва Нуҳ момақалдироқ худосини чақиришдан бошқа нима қилишни билмас еди.
  
  
  Fleming ва Тара ҳам катта кўзлари билан чолга тикилиб туришарди. Нуҳ зинадан томон йўл олди, ҳали ҳам ўзига ғўлдиради. Мен унга ергашдим.
  
  
  Мен буни кўришим керак еди. Бундан ташқари, агар ҳийла муваффақияциз бўлса, у Митзи томонидан озод қилинган бўлар еди.
  
  
  Митзи ва аскар ешик ташқарисидаги қоронғида, иккаласи ҳам сояда туришарди. Нов ва мен улардан яшириниш учун зинапояда тўхтадик. Россия очиқ ешик олдида зинадан пастга асабий қаради. Митзи таранг еди ва агар керак бўлса, ўзини атрофдагиларга ташлашга тайёр еди. У индамай ўзига бақирди. Имконсиз! Сиз ҳеч қачон ақлдан озган ҳийла билан бунга ериша олмайсиз.
  
  
  Чол қўғирчоқни ташлади. Ўткир чертиш билан у тош полга йиқилиб, қуёш нури остида ўзини намоён қилди. Россиянинг нишони тўсатдан ерга қараб ҳаракатланди. Уни кутиш Митзи ҳаётининг ипини тугатадиган зарба еди. Бу каби ҳеч нарса. Уни лаънатлаган ва ғалаба қозонган Тони еди. "Фокуслар йўқ", деди рус. Орқасига игна санчилган бу қўғирчоқ у кўрган енг катта super ҳийла еди.
  
  
  Сояда тўсатдан, ёввойи ҳаракат бор еди. Еркак иккала қўлини силкитди. Егонинг бармоқлари худди електр токи ургандек ажралиб кетди. Қурол ерга урилди. У гандираклаб, икки қўли билан кўкрагини чангаллаб, ўз ўқи устида айланди ва кейин жонсиз massa каби ерга йиқилди.
  
  
  Мен ҳам уларга бор олдин Митзи его қўлида бир қурол бор еди. У ҳайрон бўлиб аскардан қўғирчоққа қараганида, у қуролни осиб қўйди. У одамни орқасига ўгирди, шунда у чалқанча ётарди. Бу ўлади. Егонинг юзи оғриқли жилмайишга айланди. Егонинг кўзлари бўртиб чиқди. Катта юрак хуружининг классик тасвири.
  
  
  Бу қўрқувдан ўлдирилган одам еди. Мен буни билардим. Чунки бу ягона variant еди. Афсонавий бўлган ески қароқчи қалъада тўрт дўстини ўлдирганини кўрган аскар. Душманлар билан ўралган одам. Максимал даражада таранг. Атрофда ўлим рамзи йўқ жойдан Егонинг оёқларига тушади. Dollar қўшиб қадар его тўхтади. Имконсизми ?
  
  
  Унинг Тони ютганига қаради. Чол жасадлар билан банд еди. У парашютлар билан ўлган бешта аскарни судраб борди. У иккаласига қарши оёқлари хочда турарди. Гўё бўшашган ҳолатда. У учинчисини инграб, тиззаларини букиб, қўлларини кесиб ўтди. Тўртинчиси худди шу тарзда еди. У офицерни Fleming ўтирган тўқилган стулга қўйди. Вазифани бажарган ва ҳозир кутаётган еркакларнинг гуруҳ турини яратди.
  
  
  Нима учун? Албатта! Қандай қилиб мен бу қадар аҳмоқ бўлишим мумкин? Агар Fleming қўлга олинганида, уни олиб кетишган бўлар еди. Еркакларни маҳбус билан олиб кетиш керак еди. Вертолёт томонидан келмоқда. Учувчи ёлғиз қолади, чунки барча бўш жойни йўловчилар егаллаши керак. Бу его томонидан ўчирилиши мумкин! Мен зарур барча офицернинг radio еди.
  
  
  Мен уни олиш учун бордим. Нуҳ натюрмортни тугатди ва осмонни ўрганди. . У жилмайиб қўйди. "Биз уни вертолётда оламиз. Бу баъзида фойдали бўлиши мумкин.
  
  
  У менга Вуду его санъатига ҳужум қилиш учун мени чақирмоқчи бўлгандек қаради. Кейин у катакомбаларга борди. Митзи ва мен вертолётда кутдик.
  
  
  Ярим соатдан кейин биз перванел пичоқларининг овозини ешитдик. У паст учиб, қалъани айланиб чиқди ва radio орқали овоз келди. У бизда Fleming бор ёки йўқлигини билмоқчи. Бу осон еди, ҳатто ёлғон гапиришим шарт емас еди. Мен унга Fleming борлигини ва у ҳали ҳам тириклигини айтдим. Учувчи кулиб, алоқани узди ва қўнишни бошлади.
  
  
  Кейин биз олдиндан кўрмаган нарса юз берди. Парашютларни тўсатдан шамол уриб туширди. Рус аскарларининг жасадлари мум фигуралари каби ағдарилди.
  
  
  Двигателнинг овози дарҳол баланд овозда қичқириққа айланди ва вертолёт отилиб чиқди. Мен уни автомат билан ешик атрофида айланиб юрганимда, самолёт мен билан абадий еди. Мен учувчини кўрмадим. Егони қуруқликка олиб чиқиш имконсиз еди. У отиб ташланди, вертолёт чайқалди. У parapet орқасида ғойиб бўлди ва лагунанинг сувларида ёнди. Бизнинг transport ғойиб бўлди. У ўзини бошига уриши мумкин еди.
  
  
  Менинг орқамда Митзи мен учун янги бўлган бир нечта лаънатларни аниқлаганини ешитдим.
  
  
  Биз пастга тушдик. Шам ёнаётган еди, бу қизиқувчан кўзларда акс етди. Уники, у бошини чайқади. Ъ ёмон омад. Биз тузоқни таъминлашимиз керак еди. Нуҳ жим қолди. У жиддий кўринарди ва қошларини кўтарди, шунда баланд пешонаси саф тортди. У чуқур нафас олди.
  
  
  "Қишда деярли ҳеч қачон бўрон бўлмайди. Одатда фақат июн, июл ойларида, айниқса августда. Лекин синаш зарар қилмайди. Мени ёлғиз қолдирасизми? Мен маросимга тайёрланаман."Нега емас? Яхши шоу Жеромнинг кейинги ҳужумидан олдин вақтни ўлдиради.
  
  
  У Флемингга қизлар ва ёш она ортидаги зинапояга кўтарилишда ёрдам берди. Нуҳ бизни чақирди. Бу худоларга ҳақоратдир."Унинг его овозидаги тўсатдан ғазаб мени озод қилади.
  
  
  Уни офицернинг жасади стулдан чиқариб, унга ўтиришга рухсат берди. Кейин унга парапетдаги тешикка мос келадиган қурилма олиб келинди. Мен уни судраб боришга қийналдим ва ниҳоят барчасини денгизга суришга муваффақ бўлдим. Кейин унинг Fleming ёнидаги сел. Тўсатдан Нуҳ пайдо бўлди. У бутунлай бошқача одамга ўхшарди. У салла қилинган ва tumor ва занжирлар билан осилган, его камарига осилган гуржилар у куйлаганда бўғиқ мусиқа яратган. Егонинг кўзлари катта очилган еди, лекин у ҳеч нарсани кўрмаганга ўхшайди. У бизни бутунлай еътиборсиз қолдиргандай туюлди ва зинапоядан томга чиқди.
  
  
  У ерда у рақсга туша бошлади. У осилган нарсалар его ҳаракатларининг ритмига мувофиқ товушларни чиқарди. У узун оёқларини ёйиб, бошини орқага ташлади ва қўлларини осмонга кўтарди. Олдингидан кучлироқ шамол Егонинг сочлари ва соқолини ваҳшиёна силкитди. Илгари мен ўйлаган овоз енди гуллаб-яшнаши мумкин еди.
  
  
  Енди у турди ва индамай тинглади. Емуда нимадир жавоб берди. Аввалига бу узоқдан яқинлашаётган момақалдироқ деб ўйладим. Мен титрадим. Кейин бу бошқа овоз еканлигини англадим. Енди мен янада титрардим. Бу жавоб берган момақалдироқ емас еди, ревматизм самолётлардан келган. бомбардимончилар. Кўринишидан, Жером ва унинг чет еллик ёрдамчилари Флемингни тириклайин қўлга олишга уринишдан воз кечишган. Енди Fleming уларнинг оролга киришига тўсқинлик қиладиган тўсиқ еди.
  
  
  Мен унинг parapet устида учаётганини кўрдим, еҳтимол икки мил узоқликда. У рухсат бермаган саҳифага югурди. катакомбаларга кириб, бошқаларга имо қилди. Қизлар ва бола Флемингнинг бинафша рангли стулини ва барчасини туннелга олиб кетишди. Нуҳ уларга ергашди. У қурбонгоҳдан шам олди, уни ёқди ва пастга тушди.
  
  
  Биз ер ости камерасига кирганимизда, зерикарли портлаш юз берди. Яна бири дарҳол ергашди. Ва яна бири. Хонага chang ва ўткир буғлар кириб, тўпланди. Кетма-кет бешта зарба бор еди.
  
  
  Тара клострофоб еди. У зинадан югурди. Мен унинг орқасидан бордим, ушлаб олдим ва маҳкам ушладим. Кейин жим бўлди. Енди портлашлар йўқ еди. Биринчи фаол дам олиш самолёти ғойиб бўлди. Енди вертолётлар ва десантчиларнинг келишини ва портлаш натижаларини текширишни кутиш мумкин еди. Унинг меҳмонхонаси уларни ўз вақтида тўлайди.
  
  
  Мен кўтарилишни бошладим ва мен ягона емаслигимни билдим. Ҳамма бу қабристондан чарчаган. Тара, Митзи ва бола ергашдилар. Fleming ва Нуҳ ергашиб, бир-бирларини қўллаб-қувватладилар.
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 12
  
  
  
  
  
  
  
  Қурбонгоҳ молоз билан қопланган ва унинг устида тешик қилинган. Еҳтимол, Нуҳ об-ҳаво рақсида худолари атрофида бирини пастга туширгандир. Юқоридаги хона ҳали ҳам бузилмаган еди. Чиқиш аниқ еди, фақат бутунлай бузиб ташланган қалин гранит ешикдан ташқари.
  
  
  Ҳовли кратерланган ва вайроналар девордан инграб ётган. Парапетдаги минора тўғридан-тўғри зарба олди. Бу енди йўқ еди. Бир нечта хоналар бузиб ташланди ва улардан бирининг атрофида девор бузилди.
  
  
  Ески Патриарх Флемингнинг елкасига қўлини қўйди ва зарарни текширди. Ғазаб одамнинг аниқ егоси еди. У ўгирилиб, тог ъ чўққиларига қаради, бир зум ўйлангандай туюлди, кейин Флемингга ўз она шевасида нимадир деди. Grand Лаcларе президенти ғалати, ғамгин кулиб юборди.
  
  
  Қора-кўк осмон биз томон дарахт тепалари устида силжиди. Дарахт таналари олдинга ва орқага чайқалиб, кучли шамол барглар орасидан ҳуштак чалди. Ташқи нола майдонидаги тешик орқали у лагунадаги улкан тўлқинларни кўрди.
  
  
  Лагунага кираверишда баланд бўйли кулранг фигура пайдо бўлди: Корветлар. Қизиқ, улар бу енгил кемадан нимани хоҳлашади. Бу кема бортидаги кичик тўплар бомбардимон натижасини енголмади.
  
  
  Менинг ёнимда Митзи Gardner жилмайиб қўйди. "Сизнингча, Жеромнинг денгиз кучлари яна нимани синаб кўришади?"
  
  
  "Бу кема Жеромга тегишли емас. Они Куба байроғи остида сузиб юради, лекин устанинг исми Хуанга қараганда Иванга ўхшаш бўлиши мумкин. Бу сув ости овчиси, шунинг учун улар чуқурлик зарядлари ва миналарни олиб юришади. Еҳтимол, улар сув остидаги тошни портлатиш орқали бизни портлатиши мумкин деб ўйлашади."
  
  
  Агар шундай бўлса, улар яқинлашишлари ёки ғаввослардан фойдаланишлари керак ва мен уларни ҳал қила оламан. Бошқалар бизга қўшилиб, кема яқинлашаётганини диққат билан кузатдилар. Унинг тезлиги деярли йўқ еди ва тошқинлардан ҳимоя қилиш учун очиқ бўлган саёзлар орасида жуда еҳтиёткорлик билан ҳаракат қилди. Мен улар ҳужум қилишгача боришади деб ўйламаган едим, лекин мен охирги дақиқагача умид қилгандай бўлдим.
  
  
  Лекин бу содир бўлмади. Бизнинг қуролларимиз доирасидан ташқарида улар лангарни ташлаб, тўртта сузувчини сувга ташладилар. Улар чуқурлик зарядлари билан чиқишди. Мен уларга пулемёт қуролимга етарлича яқинлашиш учун вақт бердим ва кейин улар танлаган маршрут бўйича сувга отилиб чиқдим. Биринчи босқич муваффақияциз тугади. Аммо кейингиси барчасини урди.
  
  
  Бир вақтнинг ўзида тўртта заряд портлаганда сув фаввораси портлади. Тонналаб сув ва қора каучук парчалари ҳавога учиб кетди. Бу корветга оғир зарба берган тўлқинни келтириб чиқарди. Кема лагунани тарк ета бошлади, лекин мен унинг катта зарар кўрганини ҳис қилдим. Ва лагунанинг нариги томонидаги қўпол денгизга қараб, у Испания портига етиб бормаслиги мумкин деб ўйлади. Қора булутлар тезда яқинлашаётган еди. Шамол гумбурлаб, катта кўпикли бошларни учиб юборди .
  
  
  Аввалига бошқа товушни умуман ешитмадим. Аммо кейин у вертолётлар ескадрони яқинлашаётганини кўрди. Бу об-ҳавода вертолётларнинг учиши имконсиз еди, лекин баъзи мамлакатларда инсон ҳаёти ҳисобга олинмайди.
  
  
  "Қопқоқни олинг", деб бақирдим шамол устида иложи борича баланд овозда. "Улар бизга бу ерга ҳужум қилишга ҳаракат қилишади ва кейин битта вертолёт билан бу ерга тушишади. "Шошилинг! ъ
  
  
  Нуҳ ва бола бинафшаранг Флемингни бу ердан туннелга олиб кетаётган едилар. Тара уларга ергашди ва Митзи билан мен чизиқни ёпдик. Тара зинапояга етганда, у бирдан орқасига ўгирилди. "Тикувчи, менда етарли еди. Менга бундай машинани қандай бошқаришни кўрсатинг. Мен сизга ёрдам бермоқчиман! ъ
  
  
  Наҳнинг ичаклари бор еди ва негадир у билан фахрланарди. У унга душман хонада еканлигига ишонч ҳосил қилмагунча ўқ узмасликни айтиб, унга қисқача кўрсатмалар берди.
  
  
  "Бу ерда қолинг, Тара", деди отаси. "Митзи, бошқа тешикни ёпинг. Мен бошқа йўл билан бораман. Кейин улар чиқмагунча екипажга ўқ узмайсиз. Еҳтимол, биз бу ердан чиқиб кетишимиз мумкин. У Митзи атрофдаги бинолардан бирига ғойиб бўлгунча кутди. Кейин ҳовлининг нариги томонига югурди. Пасттекислик елчихонаси хабар беришича, у том остида зўрға яшириниб, деворларга 50 мм ўқдан иборат шаҳарни юборди. Чизиқлар тугагач, ери ҳовлига чиқиб, енг яқинига ўқ узди. У маст қуш каби ўрмон томон учди. Митзи пулемётнинг ёрилишини ешитди. У вертолётлардан бирига тегди, аммо бу самарали зарба емас еди. Тара бир неча узун портлашларни отди, лекин ҳеч нарса урмади.
  
  
  Ўз қуролларининг шовқини туфайли улар, еҳтимол, уларга ўқ узилганини ҳам ешитишмаган. Улар яна бизнинг устимиздан учиш учун қайтиб келишди ва вертолётлардан бирининг қўнишини қоплашди, шекилли, муаммолари бор еди. Кучли ёмғир ёға бошлади.
  
  
  Вертолёт чарчаган қуш каби ерга тушди. Ешик нариги томонда очилди ва қизлар ўтирган деворларга иккита пулемёт ўқ узди. Кейин учувчи вертолёт атрофида чиқиб, унинг атрофида юрди. Қизларнинг пулемётлари гумбурлади. У йиқилиб, қаттиқ қон кетди. Аммо вертолётдаги иккинчи одам ҳали ҳам биз томонга ўқ узаётган еди. Его уни турган жойидан кўра олмади, шунинг учун у хонани айланиб чиқди ва вертолётга югурди. Мен Егони жим қилишим керак еди. У ойнадан ўқ узди ва ўқ отувчининг нишони қизил мушга айланганини кўрди.
  
  
  Енди кучли шамолларда ёмғир ёғаётган еди. Осмон ифлос яшил рангга айланди. Чақмоқ бор еди ва кар момақалдироқ бор еди. Қолганлари, деди елчихона, енди бўронга дош беролмади. Улар соҳил қуруқликка ҳаракат қилинди.
  
  
  Мен қўниш вертолётини боғлаш учун арқонни ушламоқчи едим, Митзининг қичқириғи мени тўхтатишга мажбур қилди. У Тара бўлиши керак бўлган хонага ишора қилди.
  
  
  Мен буни у ерга боришдан олдин ҳам билардим: Тара Соер полда ётарди. Унинг гўзал танаси вертолётдан оғир ўқлар билан парчаланиб кетган қонли массага айланди. Бир қарашда у тезда хона атрофида ғойиб бўлди. Биз ҳақида, ҳеч нарса ҳақида тўхталолмадим. Мен буни вертолётда боғлашим керак еди. Лекин бу мен учун осон бўлмади, мен ундан жуда хавотирда едим. Бечора Тара! Салом, сиз жанг қилмаслигингиз керак еди.
  
  
  Митзи менга ёрдам берди. Тугатгандан сўнг, биз шамол томонидан учиб кетмаслик учун паст ётган ҳолда емаклашимиз керак еди, бу баланд жойлар соатига 150 миля. Биз туннелга кирмадик. У дарҳол тарани яна кўришни истамади.
  
  
  Унинг меҳмонхонаси ўйлаш учун хотиржам. Тони Уон ҳам уни кўришни истамади. У бўрон сўради ва унинг его бор. Феврал Ойида! Уни, бир неча нарсалар ҳақида ўйладим.
  
  
  Биз ёнма-ён ўтирдик, бир оғиз сўз айтмадик, иккаламиз ҳам ўз қоронғу фикрларимизга тўла. Бўрон пасайишдан олдин яна бир соат ғазабда давом етди. Тўсатдан золим сукунат ҳукм сурди. Жанубда бўронлар соат йўналиши бўйича, шимолда соат йўналиши бўйича айланади. Тезлик марказдан ташқи ҳалқага кўтарилади. Агар Нуҳ нафақат бўронни келтириб чиқарса, балки его йўналишини ҳам ўзгартира олса, биз тез орада бошқа томондан тўлиқ зарба оламиз.
  
  
  У ташқи деворда бомба ясаган тешикка қаради. Мен уни кўрдим, Корветлар. Кема қуруқликка югуриб, юқорига ва пастга силкитди. Бир неча метр баландликдаги тўлқинлар уни даҳшатли куч билан урди. Вертолётларнинг аксарияти дарахтларга тушиб, қулаб тушди ва патрул кемаси ғойиб бўлди. Лагунада сузиб юрган шикастланган яхталар қирғоққа ювилиб, бутунлай йўқ қилинди.
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 13
  
  
  
  
  
  
  
  Нуҳ қизиқсиниб вертолёт доира ва ўзи учун бош ирғади. Аммо у бизнинг олдимизга келганида, юзи қоронғи ва кўзлари хира еди.
  
  
  У иложи борича мулойим оҳангда деди: "мен сизни кам баҳоладим ва тан оламан, мен буни тушунмаяпман, лекин сиз бизни бу ердан олиб чиқиш учун бизга такси ёлладингиз."
  
  
  У шафқациз кўринишда давом етди. "Мисс Соер барчамиз учун катта шарафдир. Менга тегишли бўлмаган санъат-бу тирилиш санъати. Лекин биз сизга ҳеч бўлмаганда қаҳрамонларимиз орасидан жой бера оламиз."
  
  
  Тара нинг табиб дафн? Мен бундай деб ўйламаган едим. У отаси буни қадрлашини тасаввур ҳам қила олмади. У унинг жасадини ўзи билан олиб кетмоқчи еди, лекин бу ҳақда ҳали гапирмасликка қарор қилди.
  
  
  Нуҳ ҳали гаплашмади. "Шамол тез орада қайтиб келади."У атрофга ишора қилди. "Қалъа бомбардимон билан жуда заифлашди. Бўрон яна урилганда, деворлар қулаб тушади. Биз тушганимиз маъқул."
  
  
  У бизнинг жавобимизни кутмади, балки tunnel бўйлаб юрди. Митзи ва мен унга ергашдик. У бирдан Тара ҳақида ўйлади. Унинг ўлими ҳақидаги фикр мени касал қилди. Мен полковник Кариб Жеромга қарши билган ташкилотимиз ва ташкилотимизнинг барча усулларидан фойдаланишдан мамнун бўлардим.
  
  
  Қурбонгоҳ олдида иккита шам ёнди. Еҳтимол, бири худоларга миннатдорчилик билдиради ва бири иҳ га келажак фаровонлиги учун ёлворади. Ва биз ҳар қандай ёрдамдан фойдаланишимиз мумкин. Нуҳ яна ғўлдиради банд еди, еҳтимол охиратга Тара йўлини силлиқ ният.
  
  
  Уни кераксиз ҳис қилди. Унинг, нотинч ва тузоққа ҳис. Нуҳ менга паст овозда: "сиз бу ерда қолишингиз шарт емас, Жаноб Картер. Бу лабиринт; сиз ҳам ўрганишни хоҳлашингиз мумкин бўлган бошқа хоналар мавжуд."У деворнинг бир қисми бўлиб туюлган тошга тегди. Натижада деворнинг бир қисми ичкарига бурилди. Унинг орқасида коридор бор еди.
  
  
  Мен унинг овозида енгил танбеҳни ешитдим. Еҳтимол, у мени маросимга аралашяпман деб ўйлаган ва у кетишга муваффақ бўлганидан хурсанд бўлган. Унинг чўнтагида бир нечта шам бор еди ва у бирини ёқди. Кейин у ва Митзи очиқ ешикдан ўтишди ва Нуҳ уни яна орқамиздан ёпди.
  
  
  Биз ўзимизни ўртада қудуқ бўлган хонада топдик. Шундай қилиб, бу узоқ қамал давомида сув сақланадиган жой еди. Қолган хоналар озиқ-овқат қабрлари сифатида хизмат қилган. Улар овқатни узоқ вақт ушлаб туриш учун етарлича салқин едилар. Ва кейин биз бутун қассоб дўконига дуч келдик; тана гўшти билан тўлдирилган хона. Чол ўз қабиласини деворлардан ташқарида хавфсиз ов қила олмасалар, қандай овқатлантирганига ҳайрон бўлдим.
  
  
  Биз ер ости палаталари орқали юриб, бир соат ўтказди, лекин ҳамма жойда тоза ҳаво масал мўл бор еди. Унинг вазифаси бунинг манбасини топишдир. Биз сиртга олиб борадиган ўралган йўлак бўйлаб юрдик. Мен ҳовли даражасида еканлигимиздан гумон қилганимда, ўтиш жойини тўсиб қўйган тўсиқли дарвозага дуч келдик. У қулфни очилгунча stiletto билан олди. Биз давом етдик ва бурчак минорасига олиб борадиган зинапояни топдик. Амбразуралар орқали ҳаво кириб келди.
  
  
  Биз қулфланган ешикка дуч келдик. У егилмаган еди ва биз тўғридан-тўғри минора тепасидаги хонага олиб борадиган Маун девори атрофида зинапояга чиқдик.
  
  
  Митзи буни илгари айтган еди. Ҳеч ким бу ески конманнинг барча фокусларини билмас еди! Бу radio хонаси еди! Узатувчи ва қабул қилувчи ускуналар билан тўлдирилган: енг яхшиси.
  
  
  Унинг консол олдида сел ва кулиб юборди. Митзи жуда бошқача муносабатда бўлди. У ғазабланди.
  
  
  "Енди ўша ески иккиюзламачи рассом билан гаплашайлик!"у бақирди. "У ҳаммани аҳмоқларга ўхшатди. У худоларни тинчгина чақириши учун барчани юборади, лекин аслида у об-ҳаво маълумотларини тинглаш учун radio хонасига боради. У бўрон келаётганини билгани ажабланарли емас."
  
  
  "Тикувчини олинг, ҳа", деб қўшимча қилдим. "У менга умуман мавжуд бўлмаган товушларни ешитишга мажбур қилди. Ўрмон барабанлари! Ўйлайманки, Испания порти яқинидаги буталар ичида яна бир қурол яширинган, шунда сиз бу ерда сўнгги янгиликларга signal беришингиз мумкин. Келинг, дунёда нима бўлаётганини кўриб чиқайлик ."
  
  
  Мен бир нечта калитларни айлантирдим ва Sergey ёнди. Қурилма гумбурлай бошлади. Аммо биз олган ягона овоз статик електрнинг ёрилиши еди. Бўрон жуда кучли еди, ҳеч нарсани қабул қила олмади. У радиони ўчирди. Radio хонасидаги бўшлиқлар ёпилди. Ташқарига қарайдиган жойимиз йўқ еди, лекин ҳеч бўлмаганда биз ешитадиган товушлардан бўрон тўлиқ кучга қайтганини айтишимиз мумкин еди.
  
  
  Биз борлигимизнинг барча изларини ўчиришга ҳаракат қилиб, radio хонасига чиқдик. У Нуҳга его ўйинини очганини айтмоқчи емас еди. Ва бир соат ўтгач, чолнинг миммо вертолётнинг бўрондан ўтишини томоша қилиш учун ўтиб кетганда, у бегуноҳ юзни яратишга ҳаракат қилди. Лекин бу ҳаммаси емас еди.
  
  
  Бўрон тугади. Аммо вертолётда ҳам. Ундан фақат деворлардан бирига металлолом уюми қолди. Перванел пичоқлари tentacles каби егилган еди.
  
  
  Radio бизнинг ташқи дунё билан сўнгги алоқамиз еди. Ва биз кейинги бир неча соат давомида его-дан фойдалана олмаймиз. Агар у хок билан боғлана олган бўлса ҳам, у ҳеч қачон вертолётни ҳали ҳам ғазабланган бўронга юбора олмас еди. Қолган нарса ертаси куни ерталабгача кутиш еди.
  
  
  Ўша пайтда оролда кўриниш қандай бўлиши ҳақида тасаввурга ега едим. Ҳар ҳолда, барча йўллар қулаган дарахтлар томонидан тўсиб қўйилгани аниқ еди. Ҳатто енг оғир танклар ҳам йўлни кесиб ўтолмади. Шундай қилиб, биз тунги ҳужумни кутмаган едик. Мен унга вертолёт ҳақидаги хабарни айтиб бериш учун пастга тушдим.
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 14
  
  
  
  
  
  
  
  Биз еду еб қилинди, Тони нинг битмас-туганмас таъминоти қўлга киритди учун, ески улкан бирдан қаради қачон. У ҳам буни ешитган еди: дарвоза ташқарисида ҳаяжонланган овозларнинг овози. Нуҳ икки қадамда зинапояда еди. У орқасидан дарвоза томон югурди.
  
  
  Қабила қайтиб келди. Нуҳ дарвозани итариб очди ва одамлар ичкарига шошилишди. Нуҳ иҳ сўзларини мен учун таржима қилди. Довул урилганда, улар бутун Орол бўйлаб тарқалган ғорларга яширинишди. Кейин улар Испания порти томон барабанларни ешитдилар: пойтахт вайрон бўлди, армия тарқатиб юборилди. Ва Жером ўлган еди!
  
  
  Улар қалъанинг ҳолатидан ҳайратда қолишди, аммо енди улар яна хавфсиз бўлиб, зарарни тиклашга умид қилишди. Улар байрам кечасига тайёргарлик кўришни бошлаганларида, Митзи ва мен бироз кичикроқ миқёсда бўлса ҳам, худди шундай қилдик.
  
  
  Топшириғим бажарилганлигига ишонч ҳосил қилиш учун ертаси куни ерталабгача кутишим керак. Мен полковникнинг жасадини ўз кўзларим билан кўришим ва полиция учун бармоқ изларини қилишим керак еди. Қабила амалдорларининг сўзларига кўра, Тони жинни танаси ҳали ҳам Соер меҳмонхонасида еди, шунинг учун мен у ерга иложи борича тезроқ боришим керак. Агар юк машинаси вайрон бўлмаганида, у пойтахтга тезда етиб бориш учун ундан фойдаланиши мумкин еди. Мен уни ўзим билан олиб кетардим, керак бўлганда йўлни тозалаш учун мачетесли еркаклар. Умид қиламизки, юк машинаси лагунада вертолётлар ва қайиқларнинг тақдирига дуч келмади.
  
  
  Ниҳоят, ярим тунда биз ухлаб қолдик. Ертаси куни ерталаб у хокни ёрдамга чақирмасликка қарор қилди. Менга бу ёқмайди ва хок буни чет ел ёрдамисиз ёлғиз ўзи қилиши муҳимлигини айтди. Менда ҳали ҳам Флемингга президентликни ўзи егаллашига ёрдам бериш имконияти бор еди.
  
  
  Fleming Испания портига имкон қадар тезроқ кириш тарафдори еди. Лекин Нуҳ кам ишонч туюларди. Ўрмон барабанлари қизиқарли еди, лекин, албатта, у ҳали радиода ҳеч нарса ешитмаган еди. У, албатта, баланд овозда айтишни истамаган нарса. У мен билан йўлни тозалаш учун мачетес билан бир нечта йигитларни юборди ва мен улар билан юк машинасига бордим. Яхшиямки, унинг устига битта дарахт тушмади. Мен роторни жойлаштирдим, карбюраторни қуритдим ва капутни ёпдим. Митзи Gardner ҳўл қопламага барг қўйиб, олд ўриндиққа ўтирди. Ее машина қурол асбоблар панелида ётган еди.
  
  
  Мен норозилик билдирмадим. Наҳ ёпилиш маросимида қатнашиш ҳуқуқига ега еди. Енди биз яна ёлғиз едик ва фақат Тони Ванқуишеднинг одамлари бизга йўл очишди. Бундан ҳам ёмони бўлиши мумкин еди. Йўл бўйидаги дарахтлар асосан кичик еди, иҳ ҳаракатланиши осон еди. Йўл денгизга яқин бўлган жойда, баъзида бутун бўлимлар ҳисобланган. Агар керак бўлса, одамлар ҳеч қандай муаммосиз улар бўйлаб ҳайдашимиз учун чуқур жойларга логларни қўйишади.
  
  
  Кун аниқ еди. Осмон бегуноҳ кўк еди ва денгиз тинч еди. Аммо пляжлар қайиқ қабристонларига ўхшарди ва қирғоқдаги уйлар асосан бутунлай вайрон бўлган. Биз ўтган биринчи катта бино, ески Поинcиана меҳмонхонаси жуда кўп вайроналар. У ерда Тони Вон бойс автоҳалокатга кириш ва вайроналар остидаги қимматбаҳо топилмаларни қидириш учун машина атрофида сакраб чиқди. Олдинда бутун қишлоқ қайғули манзара еди. Одамлар вайроналар бўйлаб мақсадсиз юришди, баъзида бирор нарсани олишди, кейин уни ташлаб, давом етишди.
  
  
  Мен жуда кўп бўронларга бардош берган тепалик қалъасини ҳам бу зарбага дош беришга ҳаракат қиламан.
  
  
  Ҳукумат майдони ҳали ҳам жуда яхши кўринарди, фақат битта дераза бузилмаган ва йўл ахлат билан қопланган еди. Ҳудуддаги аскарлар қуролсиз ва ҳайратда қолган роботлар каби юришган. Ишбилармонлик туманида кичик офицерлар бошчилигида бир неча аскарлар вайроналарни тозалашди. Миммодан ўтаётганимизда улар бизни кузатишди, лекин бизни тўхтатишга уринишмади. Енди полковник ўлган еди, улар афтидан куч вакуумида едилар. Соер Grand Лаcларе-да майсазорларни безатган оқланган баланд дарахтлар шохлар каби синган еди. Улар бу ерда ва у ерда тарқалиб кетишди. Портда бир нечта қайиқлар сув билан тўлдирилган еди. Сув ифлос рангда еди. Оқ пляж харобаларда еди, вайрон қилинган қуёш креслолари ва соябонлар билан ўралган еди. Меҳмонхона яқинида аскарлар йўқ еди.
  
  
  У асосий кириш жойига чиқди. Биз қуролларимиз билан кирдик. У Жеромнинг фахрий қоровул сифатида қўриқлаётган бир нечта аскарлари бўлиши мумкинлигини ҳисобга олди. Мен буни ҳисобга олишим керак. Лекин бу ундай емас еди. Казино каби зал ҳам ҳувиллаб қолди.
  
  
  "Балки Чип журналларидан?"Митзи баланд овозда ўйлади. Биз у ерга бордик. Касса учун, албатта, қора қўриқчи йўқ еди. Ажабланарлиси шундаки, електр қулф ҳали ҳам ишлаётган еди. Биз ҳаракат қилдик. Ҳали ҳам ҳеч ким кўринмайди. Биз бошқарув панелидаги тугма билан Каполланинг офисига ешикни очдик. Жером йўқ еди, лекин пул бор еди. Ёнимда унинг чуқур хўрсинаётганини ешитдим. Митзи векселларни кўриб, тилини лаблари устига югурди.
  
  
  "Маямидаги болалар буни ешитишни яхши кўрадилар", деди у. "Менимча, барча Соер тез орада очилади."
  
  
  "Аммо Жеромнинг жасади қаерда?"Мен сабрсизлик билан сўрадим. Менга бармоқ излари керак еди. Митзи менга томнинг квартирасига қарашни таклиф қилди.
  
  
  "Давом етинг, Ник. Мен унинг пулини шу ерда қолдираман. Ҳали ҳам ҳамма нарса содир бўлиши мумкин ва у вақт ўтиши билан бу пул йўқолишини истамайди."
  
  
  "Мен сизни бу ерда ёлғиз қолдиришни хоҳламайман", деди отаси. "Бундай вазиятларда бу шаҳар талончилар билан тўлиб тошган бўлиши керак."
  
  
  Унинг лаблари жингалак. "Ешикни ичкаридан қулфлаш мумкин, лекин сиз уни фақат зал атрофида очишингиз мумкин. Бу ерда ваултда бўлгани каби деярли хавфсиз. Лифтни бошқариш панели қандай ишлашини биласизми?
  
  
  Мен буни билардим. Мен унга яқиндан назар ташладим, худди биз Егони биринчи marta бирга ишлатганимизда бўлгани каби. У лифтнинг тўхташини зўрға сезди, лекин ешиклар очилганда у юқори қаватнинг қалин гиламига чиқди.
  
  
  Трафик жуда тез еди. Revolver билан қўл бошимга урилди. Унинг рефлекси енгашди, лекин мени уришди. Менинг қўл ҳозир шол еди. Менинг қуролим ерга йиқилди ва мен Лугерни ушлаш учун тирсагимни еголмадим.
  
  
  У орқага сакраб, чап қўли билан револверни ушлаб турган одамнинг билагидан ушлади: бу Жером еди.
  
  
  Шундай қилиб, у ўлмади. Унинг пешонасида яра бор еди. Еҳтимол, у бир мунча вақт ташқарида бўлган, аммо енди его мушаклари бутунлай бузилмаган еди. Ва у деярли у каби курашиши мумкин еди. У барча фокусларни билар еди.
  
  
  Менинг ўнг қўлим ҳали ҳам оқсоқланган ва Егонинг чап Билаги уни ушлаган бўлса-да, у мени иягимга муштлади ва кейин дарҳол тиззамга тиз чўкди. Унинг зарар кўра cringed. Лекин мен бу қуролни мендан узоқроқ тутишим керак еди. Аввалига унинг мушаклари қаттиқлашди, кейин бирдан полга йиқилди. Ревматизмда у қўлини бўшатди. У тиз чўкди. У билагини бўшатиб, револверни нишонга олишга ҳаракат қилди. У тишларини Егонинг оёғига кўмди ва тишлашда давом етди. У оғриқдан қичқирди ва орқамдан икки баравар кўпайди. Revolver ерга йиқилди. У яна уни тишлади. У қичқирди ва мен унинг шимидан илиқ қон оқаётганини ҳис қилдим. Кейин бармоқларим қуролни топди. У оёқларига сакраб, егосини ташлади, қабилалардан бирига йиқилди ва Жеромни отиб ташлади.
  
  
  У кучининг қайтишини сезмагунча ўнг қўлини массаж қилди. Кейин уни жасад лифтга судраб борди. Бармоқ изларини олишга вақтим йўқ еди. Бармоқларимни Гюго билан кесиб ташлаш, менинг стилеттом тезроқ еди. Иҳ уни рўмолча билан боғлаб, бир дақиқага қўйди.
  
  
  Биринчи қаватга кирганимда, Митзи ҳали ҳам ўша ерда еканлигини кўриб ҳайрон бўлдим. Интерком орқали телефони жиринглаганда, у ешикни ичкаридан очди. "Сиз Егони топдингизми?"
  
  
  Его уни топди.ъ
  
  
  "Ник, унинг исми. Келинг, юк машинасини олиб, пулни Нуҳга етказиб берайлик, у ерда хавфсиз бўлади."
  
  
  Ъ яхши. Юк машинасини гаражга олиб борганимда шу ерда кутинг."
  
  
  Юк машинаси уни олди ва биз пулни брезент остига қўйдик ва тепаликларга қайтдик.
  
  
  Биз қалъа деярли еди, узоқ бўлмаган пойтахти, бир жип қарама-қарши йўналишда юқорига тортди ва бизга олдида бевосита йўлни тўсиб қачон. Рус формасидаги полковник машина атрофида чиқиб, револверни тортиб олди. У бизга нимадир деб бақирарди. "Кўчада ҳеч қандай transport воситаларига рухсат берилмаслиги буюрилган. Билмайсизми... "Кейин у Митзининг қизил сочларини кўрди ва бир нарсадан шубҳалана бошлади. Ъ сиз кимсиз? Бу юк машинасида нима қиляпсиз?
  
  
  У чиқди, пулемёт ва унга ўқ узди. Мен офицер ва жип ҳайдовчисидан халос бўлганимдан сўнг, у йўлда газ билан урилди. Шунинг учун биз оролда бирон бир катта офицерни кўрмадик. Ҳозир ҳам улар қалъада ўтириб, янги буюртмаларни тинглашарди. Испания порти чет ел кучининг уруш қонунлари остида еди!
  
  
  Биз шаҳардан бир оз узоқликда бўлганимизда, Нуҳ ва его халқига дуч келдик. Ноябр ойида етакчи ва Fleming ёғоч паланқуинда улар бизнинг йўлимизга йўл олишди.
  
  
  Унинг қичқирди ва қўрқитиш педалини урди. Қандай қилиб Fleming чолни бундай нарсага кўндириши мумкин еди? Оролда қанча ташқи ишлар қўшинлари борлигини Худо билади. У машина атрофида сакраб, Нуҳ томон юрди. Мен енди ғазаб билан овозимни бошқара олмаслигимни аниқладим. У ҳатто унга бақира бошлади, лекин орқага қайтиш ҳақида ўйламади. У шаҳардаги вазиятни, ҳокимиятни тортиб олишни тасвирлаб берди. Реакция йўқ!
  
  
  "Енди Жером ўлган, одамлар кўтарилади", деди у. "Улар Президент Флемингни қўллаб-қувватлайдилар."
  
  
  Қандай қилиб? Machete биланми? Мачетес пулемётларга қарши? Нуҳ атрофимга қадам қўйди ва олижаноблик билан юрди. Қабила миммо юк машинасидан ўтиб, унга ергашди. Улар ёғоч барабанларида қўшиқ куйлашди ва мусиқа чалишди. Уни машинада сакраб тушди ва юк машинасини айлантира бошлади. Аммо Митзи Рулни ушлади.
  
  
  "Биз бу юк билан қайтмаймиз, азизим. Бу тоғга абадий чиқиш, ҳатто мен буни ёлғиз қилишим керак бўлса ҳам."
  
  
  Аёл. Хўш, хок уни фақат Флемингнинг ishida ёллаган. Агар у ўлдиришни талаб қилса ва ҳеч бўлмаганда пул олиш учун мафия дўстларига ташриф буюришга қарор қилса, у уни айблаши қийин еди. Камида унинг ҳаёти сақлаб бўлади. Уники юк машинаси атрофида сакраб чиқди ва кортеж бошида Флемингга югурди.
  
  
  Биз юришни давом еттирар еканмиз, орқамиздаги ҳайқириқлар кучайиб бораётганини пайқадим. Орқага қараб, сабабини тушунди. Йўқ жойдан пайдо бўлгандай туюлган тобора кўпроқ одамлар бизга ўрмонда қўшилишди.
  
  
  Ески қишлоқ аҳолиси аждаҳо тишлари каби ўрмондан чиқишди. Инсон дарёлари тепаликлардан оқиб тушди. Бизни пойтахт аҳолиси кутиб олди.
  
  
  Кейин ақлдан озган нарса юз берди. Маҳаллий армия қалъадан бизга ҳужум қилиш учун емас, балки бизга қўшилиш учун чиқди. Улар қалъа томон отишни бошладилар.
  
  
  Кейин мен уни тушундим. Жеромнинг аскарлари уни ҳақиқатан ҳам нима қилаётганини билгунча, руслар уларга айтгунча кузатиб туришди. Енди улар инқилоб қилдилар. Аскарлар ва одамлар Флемингга юришди. Ва аскарларга Fleming учун душда бўлган офицерлар қўшилди. Кубаликлар учун бўлган одамлар ва бир нечта рус маслаҳатчилари енди қалъада қамалиб қолишди ва кўплаб одамлар ва аскарлар қуршовида едилар. Ва енди кўп одамлар қўрқувни билишмайди.
  
  
  Пичоқларини бақириб, силкитиб, маҳаллий аҳоли заряд олаётган қуролли аскарларга ергашдилар. Кўпчилик яраланган. Аммо яна кўпчилик қалъа деворларига ҳужум қила бошлади. Улар қалъадаги отишма тўхтагунча жанг қилишди. Ярим соатдан кўпроқ вақт талаб қилинмади. Деразадан ва деворлардан кирган одамлар дарвозадан тўкилди. Уларда Ақш Кубаликлари, Ақш рус "маслаҳатчилари" йўқ еди.
  
  
  Аскарлар шаклланиб, Fleming жангни томоша қилаётган жойга кўчиб ўтдилар. Улар салом беришди ва милтиқни содиқлик белгиси сифатида тақдим етишди. Мен Флемингни ҳукуматим менинг егоимни кўра оладиган жойга олиб кетишганини билардим.
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 15
  
  
  
  
  
  
  
  Аеропортда фақат битта самолёт уча олмади. Портда сузишга тайёр бўлган битта кема бор еди. Барча чет еллик учувчилар, офицерлар ва "маслаҳатчилар" бортга олиб келинган ва мамлакатни исталмаган чет елликлар сифатида тарк етишган.
  
  
  Fleming самарали тозалашни бошлади. Тони Вон қабиласи қалъага қайтди. Ҳаммондлар оиласи Флемингни саройга келишга ва яшашга таклиф қилишди. Аеропорт normal тирбандликка қайтиши биланоқ улар кетишади.
  
  
  Митзи хат билан курер юборди. Агар у Дейвининг меҳмонхонаси томонидан Маямидаги болаларга қаерда бўлганлигини ва қўшимча буюртмалар олгунча у ерда қолишини айтишни сўраган бўлса.
  
  
  "Тара Соер чиройли тантанали дафн маросимида дам олиш учун ётқизилган", деб ёзган у. "У Катакомбаларда мармарга кўмилган."
  
  
  Агар керак бўлса, Флемингга ёрдам бериш учун ҳали бир ҳафта қолди. Аммо бошқа муаммолар йўқ еди ва ему менинг ёрдамимга муҳтож емас еди. Бу таътилнинг бир тури еди.
  
  
  Вашингтонга қайтиб келгач, Соер қизининг ўлими ҳақида хок билан гаплашди. У уни уйда дафн қилишни талаб қилди. У ҳали Емуга таранинг тақдири ҳақида хабар бермаган еди. Қирғий менга муаммони ҳал қилишга рухсат bering.
  
  
  Соер уни тинчлантиришга уриниб, таранинг жасоратлари ҳақида гапириб берди. У емуга маҳаллий аҳолининг улкан миннатдорчилигини кўрсатди ва Соернинг баъзи ғазаби ва чуқур қайғуси мағрурликка айланганини кўрди.
  
  
  Ему унга Митзи ҳақида айтмаган еди. У ва мафия ўртасида уруш бошлашнинг маъноси йўқ. Агар қиз кремнинг юқори қатламини олиб ташламоқчи бўлса, мен бунга лойиқ деб ўйладим. Tomas Соер таъмирлаш учун ўз компаниясининг фойдаси билан бемалол тўлаши мумкин еди ва еҳтимол енди Митзи бизнес билан шуғулланиб, тинч ҳаёт кечириши мумкин еди.
  
  
  У иккаласига ҳам ноябр ҳақида гапириб берди. Хок менга илгари бу исмни ешитмагандек қаради, лекин Соер унга нен ҳақида айтиб берган ҳикояларидан жуда таъсирлангандай туюлди.
  
  
  Хок ва мен ёлғиз қолганимизда, Жеромнинг бармоқлари идишини стулга олиб келдим. Хок нахга бир banka ерёнғоқ мойига қарагандек қаради. Кейин у гуллаб-яшнаши билан унинг ёнига Митзи Гарднернинг ёзувини қўйди. У наҳга қаради, кейин менга қаради. Мен пергамент териси остида мушак ҳаракатини кўрмадим. У ҳатто милтилламади.
  
  
  - Менга сизнинг ишингиз ёқади.- Бу унинг одатий курорт оҳанги еди. "Мен сизнинг ҳисоботингизни кутмоқдаман."
  
  
  Мен буни кичик тафсилотлар билан бошладим. Стюардесса; " мен Жером уни ўлдирганига амин едим, аммо биз буни текшириб кўришимиз мумкин еди. Fleming текшириши керак бўлган қамоқхона. У зиндонларни университет лабораторияларига айлантирди. Кейин у ифодасиз юз билан Тони Воннинг фаолияти ҳақида хронологик маълумот берди.
  
  
  "У бўрон ҳақида икки соат олдин билар еди", деди хок унга. "У қўрқмаслигини кўрсатиш ва тўлиқ ижро етиш учун етарли вақт бор. Мен Орол қолган қоровул офф қўлга нега ҳайрон, бас, улар вақтида хавфсизлиги учун ўз кемаларини ва самолётларини олиш мумкин емас. Унга telefon орқали қўнғироқ қилсам бўладими? ъ
  
  
  Бу мумкин еди. Мен об-ҳаво бюросига қўнғироқ қилдим ва у ерда ишлайдиган дўстларимдан бири билан боғландим. "Жим, ўтган ҳафта бўрон ҳақида қачон огоҳлантирдингиз?"
  
  
  Бошқа учида лаънатга ўхшаш нарса бор еди. "Жин урсин, Ник, ҳеч нарсани сақлаб қолиш учун жуда кеч. Сунъий йўлдош Grand Лачлаир устидан ўтмагунча уни кўрмади. Вақт ўтиши билан биз огоҳлантиришни олдик ва ҳаммаси тугади. Биз ҳеч қачон бўроннинг бу қадар тез ҳаракатланишини кўрмаганмиз. Ва бу феврал ойида! Ҳатто Нуҳ ҳам бизни олдиндан огоҳлантирмади."
  
  
  Мен ақлдан озаяпман деб ўйладим. "Нуҳ ҳақида нималарни биласиз?"
  
  
  "У бу соҳада бизнинг кузатувчимиз. N. O. A. H. (Нуҳ) бу его код ҳарфлари. У жуда яхши. У одатда об-ҳавони биз каби тез башорат қилади. Қандай қилиб? Бу бироз ғалати туюлади.
  
  
  Нуҳ .. . бу каби ҳеч нарса. Раҳмат.ъ
  
  
  Мен уни осиб қўйдим. Қирғий бошқасини қўйди. Егонинг овози шафқациз ешитилди. "Агар у бу ҳақда ўз вақтида хабар берган бўлса, у жуда кўп зарарларнинг олдини олиши мумкин еди. Кўп одамларнинг ҳаёти сақланиб қолган бўлар еди ."
  
  
  "Ва Орол океаннинг нариги томонидаги катта биродаримизнинг қўлига тушди", дея қўшимча қилдим мен.
  
  
  У индамай офисдан чиқиб кетди ва ешикни орқасидан оҳиста ёпди. Об-ҳаво сунъий йўлдоши доимий равишда океаннинг катта майдонларини суратга олади. Ва бу ақлдан озган бўрон Орол қирғоғига тушмагунча суратга олинмаган. Сунъий йўлдош илгари ҳеч қачон бўронни кўрмаганми?
  
  
  У сигарет тутатди ва енди бу ҳақда ўйламасликка ҳаракат қилди. Унинг сигаретаси ташланди. Бу иш мени кексайишни бошладими?
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Китоб ҳақида:
  
  
  
  
  
  Одамни ўлдиришнинг кўплаб усуллари мавжуд ... Хитойлик қотиллар пичоқни афзал кўришади, бошқалари еса яланғоч қўллари билан ўлдиришади.
  
  
  Америкалик мобстерлар катта калибрли револверлардан, рус қотиллари динамитдан фойдаланадилар.
  
  
  Бироқ, барча ўлдириш усулларини қўллай оладиган битта одам бор. Егонинг исми Киллмастер !!!
  
  
  Бу сафар Ник Картер "Кремл файли"йўлида учрашган қассоблар билан курашиш учун барча маҳоратидан фойдаланиши керак бўлади.
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Испания Алоқаси
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Испания Алоқаси
  
  
  Amerika Қўшма Штатлари махфий хизмати аъзоларига бағишланган
  
  
  
  
  Биринчи боб
  
  
  Бу қирғий еди ва у ғалати еди. У бу борада жуда кўп амалиётга ега емас еди ва агар у ажойиб формада бўлса ҳам, у бундан устун бўлмас еди.
  
  
  "Сиз чанғи спортига борасизми, Н3?"у мендан телефонда сўради.
  
  
  "Албатта, мен чанғида бораман. Ва жуда яхши, агар айцам"
  
  
  "Каякларингизни йиғинг. Сиз Испанияга борасиз."
  
  
  "Испанияда чанғи учиш қийин", дедим мен. "Тоза қор"
  
  
  "Тузатишлар. Sierra Nevada. Таржима. Қорли тоғлар".
  
  
  "Хўш, еҳтимол вақти-вақти билан қор ёғади ..."
  
  
  "Сизнинг ҳамроҳингиз бўлади."
  
  
  "Шунингдек, чанғичими?"
  
  
  "Мутлақо ҳаёлий. Шунингдек наркотрафик бўйича мутахассис. Бу Ғазначиликнинг наркотикларга қарши маъмуриятидан қарзга олинган."
  
  
  "Қор қуши?"
  
  
  "Бу жуда қизиқарли. Сиз иккала Sierra Nevada бир тош да партия тураман."
  
  
  "Чақирилди...?"
  
  
  "Сол й Ниеве".
  
  
  "Transfer:" қуёш ва қор / йўқ, сер. Айтмоқчиманки, сиз кимсиз?"
  
  
  "Мен сизга кейинроқ хабар бераман. Бу орада Сан-Diego парвозини Енсенадага олиб boring."
  
  
  "Енсенада?"
  
  
  "Бажа Калифорниядаги кичик балиқчилар шаҳарчаси."
  
  
  "Мен бу нима еканлигини биламан ва қаердалигини биламан. Унинг егоси ҳатто ўзига хос ҳидга ега. Чўл шаҳарнинг чанғи чанғисига қандай алоқаси бор?"
  
  
  "Сиз у ерда Ғазначилик агенти билан учрашасиз."
  
  
  "Оҳ."
  
  
  "Унга яхши бўлинг. Биз унинг тажрибасига муҳтожмиз."
  
  
  "Уни?"Асаб марказларимда қўнғироқлар жиринглади.
  
  
  "Ее."
  
  
  "Бу нима? У гиёҳвандлар учун енага бўлиши керакми?"
  
  
  "Учрашув бўлиб ўтаётганини кўришингиз керак."
  
  
  "Учрашувми?"
  
  
  "У ва Туркия-Корсика-Калифорнияни синдириш учун алоқалардан бири. У куйлашни хоҳлайди. Мен емунинг томоғи кесилишидан олдин мусиқани ешитишни хоҳлайман."
  
  
  "Жаноб, баъзан сиз ..."
  
  
  "Буни айтманг! Манзил Ла Cаса Verde. Juana Риверадан Сўранг."
  
  
  "Ва кейин?"
  
  
  "Уни ўзингиз билан Вашингтонга олиб келинг."
  
  
  "Қачон?"
  
  
  "Кейинги самолётда Енсенада."
  
  
  У менинг муштимни кўрмади.
  
  
  "Nikolay!"Қирғий хўрсинди. У мени бепарволикда гумон қилмоқда.
  
  
  Мен уни осиб қўйдим. Филиппинда пишган кокос ҳиди бўлган ишни ёпгандан сўнг, унинг иши икки кун олдин Гавайидан Сан-Диегога учиб кетган еди. У ендигина мушакларидаги бурмалар ва руҳиятидаги тарангликдан халос бўлишни бошлаган еди. Ўлдириш ёқимли ҳеч қачон, унинг милоддан аввалги унинг квотаси ошди. Ва.
  
  
  Барчасини кўз билан, бошингиз атрофида - сан-Диегодаги гўзал юлдузлар тўдаси ёрдамида телесериал суратга олиш учун ташлаганингиз маъқул. Лекин ҳозир...
  
  
  Мен котибга қўнғироқ қилиб, рангимнинг енг бахциз ўзгариши, режаларнинг тез ўсиши ҳақида гапириб бердим ва ундан ҳисобимни тайёрлашни сўрадим. Кейин у аеропортга қўнғироқ қилиб, Енсенадага борадиган навбатдаги самолёт бир ярим соатдан кейин жўнаб кетишини билди.
  
  
  Агар мен тиканли душимни тўхтацам, мен буни қила оламан.
  
  
  * * *
  
  
  Бажа Калифорния тўғри Калифорния пастга осилиб думи бўлади. Ҳеч ким бу ҳақда нима қилишни билмас еди. Бу кўп йиллар давомида Ақш ва Мексика ўртасида тортишувларга сабаб бўлган. Чўл чизиғига егалик қилиш учун бир неча ой савдолашгандан сўнг, мексикаликлар ниҳоят таслим бўлишди ва уни қайтариб олишга рози бўлишди.
  
  
  У ўриндиғига суяниб, кичик аеропортгача Енсенада номли кичкина балиқчилар қишлоғи яқинидаги ахлоқсизлик чизиғида ухлади. Агар сиз қизиқарли кичик нарсаларга қизиқсангиз, бу сўз аслида "Кўрфаз" ёки "кичик оқим" деган маънони англатади.
  
  
  Мен самолётга чиққанимда ёрқин қуёшли авлиё, ёрқинлик шунчалик кучли едики, мен кўзойнакларни кийдим.
  
  
  Ишлаётган минора ташқарисида янги Mustang таксиси тўхтаб қолди ва ҳайдовчи уни Егони шаҳарга қайтариш учун чақирди. Шағалли ва ёғли ўрмон билан ўралган саванналар, руттед йўллардан ўтиб, биз ниҳоят шаҳарнинг асосий кўчасига келдик.
  
  
  Ла Cаса Verde - агар менинг испанлигим ҳали ҳам мос бўлса, яшил бўлиши керак еди, лекин аслида pastel оҳакнинг бир тури еди-саркма блокнинг охирида еди, у ерда тош устида калтакесак каби қуёш ботиб ётарди.
  
  
  У таксидан чиқиб, сумкасини олди ва қабулхонага кирди. Бу motel ёрқин қуёш нури дан pitch қоронғу еди, лекин мўйловли ўсмир менинг келиши манфаатдор бўлиши учун гўё кўриш мумкин. Ему унга қўл силкитди ва уйда телефонни олди.
  
  
  "Ливи". Бу миниатюра коммутаторидаги қиз еди.
  
  
  "Мени Сенорита Juana Rivera билан боғлай оласизми?"
  
  
  Бир marta босиш ва узун узук бор еди.
  
  
  "Ливи". Бу бошқа қиз еди.
  
  
  "Хуан Rivera?"
  
  
  "Уни."
  
  
  "Сиз инглиз тилида гапирасизми?"
  
  
  Далгаланмалар бор еди. "Жесс?"
  
  
  Унинг кўзларини юмди. Бу миссиялардан бири бўлиши керак еди. У бошини чайқади ва бемаъни ҳис қилмасликка ҳаракат қилиб, код иборасини айтди:
  
  
  "Октябр-йилнинг саккизинчи ойи."
  
  
  "Кечирасиз? Оҳ, ҳа! Кейин олма пишиб етилади."
  
  
  "Яхши қиз! Бу Жорж Пибоди."Бу менинг ҳозирги муқовам еди ва хок мендан егоимни ўзгартиришимни сўрамади. Шундай қилиб, мен ҳали ҳам Жорж Peabody едим.
  
  
  "Еҳ, Senor Peabody."У урғу йўқолганини ешитиб хурсанд бўлди. "Қаердасиз?"
  
  
  "Мен қабулхонадаман", дедим. "Мен унга мос келишим керакми?"
  
  
  "Йўқ, йўқ!"у тезда деди. "Мен пастда бўламан."
  
  
  "Барреда", деб хўрсиндим, пештахта ортидаги одам қўлларини артаётган лоббининг жуда қоронғи оқимига қараб.
  
  
  У ўгирилиб, қорайган бар томон йўл олди. Буфетчи менга қаради. "Senor?"
  
  
  "Писcо нордон", дедим.
  
  
  У бош ирғади
  
  
  
  ва буни қилишга ўгирилди.
  
  
  Оғир ҳаво орқамдан оҳиста ҳаракатланиб, менга янги лимон ҳидини олиб келаётганини ҳис қилдим. У ўгирилиб, йигирманчи йилларнинг ўрталарида ингичка, қора кўзли, қора сочли қизни кўрди, сув замбаклар одатда деярли люминесцент оқарган оқ терига ега.
  
  
  "Жорж", деди у испан тилида. Бу "Ҳор-салом"каби еди.
  
  
  "Juana?"Мен унга"ҳ " ва"в" орасидаги его ўртасида тўғри талаффуз қилдим.
  
  
  У қўлини узатди. Мен оламан. Кейин у деворга қўйилган столни кўрсатди.
  
  
  Биз келдик. У нафис, тоза ва жуда назокатли еди. Унинг танаси майин ва чиройли шаклга ега еди. Оёқларни ҳам кўринг. "Яхши ески қирғий!"Мен у ҳақида ўйладим. Унга қанчалик хос емас!
  
  
  Биз бу ўйинни ўйнаймиз.
  
  
  У музли чой буюрди, стулга ўтирди ва кўзлари порлаб, олдинга егилди. "Ҳозир. Ҳаммаси нимани англатади?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Менда ҳеч қандай тасаввур йўқ. Вашингтондаги устуним бизга қисқача маълумот беради."
  
  
  "Қачон?"
  
  
  "Бу кеча."
  
  
  Унинг юзи бўш еди. "Аммо бу биз бугун бу ерда бўлмаслигимизни англатади."
  
  
  "Ес вердад".
  
  
  Унинг оғзи очилди. "Кейин вақт бўлмайди..."Унинг оғзи ёпилди.
  
  
  "Нима, Хуана?"
  
  
  Унинг юзи пушти еди. "У мен учун олвидадо."
  
  
  "Сизда қисқа хотира бор", дедим ва писcо нордонимни тугатдим. Чиройли Агуардиенте, деб ўйладим. Бир кун келиб мен Писcо зиёрат қилиш керак бўлади, Перу.
  
  
  Унинг ўрнидан турди. "Сизнинг сумкалар тўплами, Juana. Биз бу ердан кейинги парвозни амалга оширмоқдамиз."
  
  
  "Аммо сиз миссия ҳақида бирор нарса билишингиз керак..."
  
  
  "Гиёҳванд моддалар", дедим.
  
  
  "Албатта, унинг дорилар ҳақида"
  
  
  "Ва Ўрта ер денгизи. Биз Испанияга борамиз."
  
  
  Унинг оғзи о ҳосил қилди.
  
  
  "Чанғида boring."
  
  
  У музли чой ичарди. "Буни такрорлай оласизми?"
  
  
  Мен буни ҳеч қачон қилмаганман.
  
  
  Кейин у мени алдади. Унинг кўзлари ёнди. "Оҳ! Албатта, Sierra Nevada! Granada яқинида биринчи даражали чанғи курорти мавжуд."
  
  
  Мен уни томоша қилдим.
  
  
  "Сиз чанғи қила оласизми?"у мендан сўради.
  
  
  Бу савол учун кун еди. "Сиз нима қиляпсиз?"
  
  
  "Жуда яхши", деди у бепарволик билан.
  
  
  Ва камтарона, деб ўйладим. У хотиржамлик билан деди: "биз завқланамиз."
  
  
  Буфетчи мени кузатиб турарди. Хуана унга кўз қисди ва у ревматизмга кўз қисди. Бу чиройли, нозик ва еришиш мумкин еди.
  
  
  * * *
  
  
  Биз ташқарига чиқаётганимизда, милтиқ ўқидан сакраб тушаётган нур менинг нигоҳимни унинг охиридаги қора туйнукка қаратди. Бу одам кўча бўйлаб иссиқ хиёбон атрофида томида текис ётган еди, ва мен у мени доираси нинг его доираси марказида еди биларди.
  
  
  У бир зум қотиб қолди. Кейин у уни Хуананинг ёнига ташлади ва каптарни тескари йўналишда, ешикнинг бошпанаси томон ташлади. Шот кўча бўйлаб амалга жиринглади.
  
  
  "Ушлаб turing!"Салом уни чақирди.
  
  
  "Аммо, Ник..."
  
  
  "Жим!"Мен шивирладим.
  
  
  У тезда ўрнидан турди ва лобби ойнасига югурди. Мен уни ёпдим ва деразага қарадим. Милтиқ ўқининг порлаши уни яна ушлади. Еркак ҳали ҳам қуруқ маҳсулотлар дўконининг томида еди.
  
  
  Ери қуролига яқинлашганда, у милтиқни кўтариб, яна ўқ узди. Гавкинг кўзлари Хуананинг боши устидаги ёғоч иншоотни қазиб олди. Енди у ешик олдига судралиб кирди. "Яхши қиз!"Мен у ҳақида ўйладим.
  
  
  У яна юқорига қараганида, одам йўқ еди.
  
  
  Мен унинг югураётган оёқларини ешитдим. Мен chang босган деразадан қарадим ва кўчадаги дўкондан қора костюм кийган бир одам чиқиб, мерган бизни кутиб турган жойга қараб турганини кўрдим.
  
  
  У ичкарида қолиш учун Хуанага қўл силкитиб, меҳмонхона атрофида югурди ва қуруқ маҳсулотлар дўконининг зинапоясидан иккитадан юқори қаватга кўтарилди.
  
  
  Бу жуда кеч. У кетди.
  
  
  Уйингизда ҳеч нарса қолмади, лекин у икки кун олдин қуйидаги дўкондан сотиб олган кўплаб мексикалик сигарет қолдиқлари ва сомбреро.
  
  
  "Чет еллик", деди дўкондаги икки kishi, қорни семиз ва юзи жилмайган одам. Гонсалес.
  
  
  "Туристми?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Сиз Егони тасвирлай оласизми?"
  
  
  Гонсалес елка қисди. "Сизнинг бўйингиз ҳақида. Жигарранг сочлар. Жигарранг кўзлар. Юпқа одам. Асабий."
  
  
  Ҳаммаси.
  
  
  Juana уни меҳмонхонанинг қабулхонасида четга олиб, бизни олиб аеропортга олиб борадиган таксини кутдик.
  
  
  "У икки кун олдин бу ерда еди", деди отаси.
  
  
  "Тўғри?"
  
  
  "Сиз бу ерда қанча вақт бўлгансиз?"
  
  
  Тоур."
  
  
  "Сизнингча, у сизнинг кимлигингизни биладими?"
  
  
  Унинг кўзлари қисилди. У буни ҳақорат сифатида қабул қилди. У лотин, чиройли ва оловга тўла еди. "Мен бундай деб ўйламайман!"У ғазабланиб деди.
  
  
  Улар буни ҳақорат деб ўйламадилар.
  
  
  "Ушбу топшириқ билан боғланишингиздан олдин нима устида ишладингиз?"
  
  
  "Бир томчи дори".
  
  
  "Уни бузасизми?"
  
  
  У кўзларини тушириб, бош ирғади.
  
  
  "Буларнинг барчаси?"
  
  
  "Ҳа."Унинг ияги қўрс кўтарилди.
  
  
  "Бири қолдими?"
  
  
  "Балки шундайдир", деди у қочиб.
  
  
  У ўгирилиб, қуруқ маҳсулотлар дўконининг юқори қисмидаги ешикдан қаради.
  
  
  "Ҳа," мен рози бўлдим. "Менимча, еҳтимол шундай."
  
  
  Унинг юзи ғазабдан бурилди.
  
  
  Ее уни тирсагидан ушлаб олди. Такси келди. Бахтли Ник. Енсенада компанияси Taxicab томонидан сақланган.
  
  
  "Келинг, Хуана. Кейинги бекат, Вашингтон, ДC."
  
  
  Жуда авторитар. Жуда ҳукмрон.
  
  
  У хотиржамлик билан таксига кўтарилиб, чиройли сонни милтиллади. Лекин мен буни деярли сезмадим.
  
  
  Икки
  
  
  Хок ах cinema бошқарув панели консолида ўтириб, тугмачаларни босиб, дискларни ўрнатди. Овозни ижро етиш учун битта тугма. Битта лента тугмаси. 16 мм плёнка учун битта тугма. Жонли ефир учун битта тугма. Ески оқ-қора филм учун битта тугма.
  
  
  
  
  
  
  Слайдлар учун битта тугма. Ёки, агар сиз кўзингизни дам олишни истасангиз, разведка балларини ифодаловчи юмшоқ аёл овози учун битта тугма.
  
  
  Шу пайтгача суҳбат тасодифий суҳбат еди. Унинг боши атрофини ўчириб ташлади. Мен фақат Juana Риверани визуал равишда идрок етишим мумкинлигини еслайман ва мен ҳақиқатан ҳам қилдим. Бироқ, унинг фикрларида нимадир олдиндан аниқланган, олдиндан синовдан ўтган ва самарасиз бўлиб туюлди.
  
  
  Лекин у гўзал еди ва менга чиройли аёллар ёқади. Мен у ҳақида ўйладим: "Агар у овозини ўчирса еди, худди қирғий ешитишни истамаган ёзувни ўчириши мумкин."
  
  
  Брйлев бутунлай чиқиб кетди ва бизнинг олдимизда моансда сеҳрли тарзда пайдо бўлган екрандаги расм бор еди.
  
  
  "Енрико Корелли", деди юмшоқ аёл овози екран бўйлаб порлаган тасвир устида. Бу тахминан ўн беш йил олдин олинган ва каттароқ фотосуратнинг енг кичик қисми томонидан портлатилган фотосурат еди. Фон саҳнаси Ватикан rotunda еди.
  
  
  "Масалан, 1954 йилда суратга олинган", деб давом етди овоз. "Бу Cореллининг омон қолган охирги фотосурати. Қолган его фотосуратлари катта пулга сотиб олинган. Тергов пул мафия хазинасидан тушганини исботлай олмайди. Лекин улар бунга ишонишади."
  
  
  Унинг кўзлари фотосуратга узоқ ва еҳтиёткорлик билан қаради. Юз деярли ажралмас еди. Юз хусусиятлари жуда оддий еди: қуюқ сочлар, қаттиқ ияк, юз шакли фарқ қилмасдан. У его томонидан иложи борича ёдланган еди, лекин у жуда кичик донли плёнка атрофида кўп marta портлатилганлиги сабабли, унда деярли ҳеч нарса йўқ еди.
  
  
  Екран бўйлаб харита милтиллади. Бу Корсиканинг харитаси еди. Басрия шаҳри айлана шаклида тасвирланган.
  
  
  "Бу Енрико Cорелли Napoleon даврида қурилган villa, Басриа, Корсика чеккасидаги, бу ерда яшайди, деб белгиланган. Унинг таркибида ўнта хизматкор ва иккита қўриқчи бор. У Тина Бергсон исмли аёл билан яшайди.
  
  
  "Корелли ҳозир қирқ беш ёшда. У Италия ҳукуматида ишлаган Риме, лекин бир неча ойдан кейин ишдан бўшатилди. У қисқача турмушга чиқди, аммо Его аёл Cорелли ишламаётганида пневмониядан вафот етди. Жирканч бўлиб, у Сицилияда туғилган ва Ню-Ёрк ва Чикагода мафия аъзолари бўлган Amerika қўшма Штатлари атрофида қалбакилаштирувчилар ва сургун қилинган ўғрилар тўдаси аъзолари учун ишлай бошлади. У стал улар учун яхши ижрочи ва жуда яхши бизнесмен. Дорихона тармоғи ташкил етилганда, у Неапол яқинида оқим нуқтасини очган биринчилардан бири еди.
  
  
  "Гиёҳванд моддалар тармоғи 1960-йилларда ривожланди ва ўша вақтнинг охирига келиб Cорелли Stahl бутун мафия занжирининг асосий фигураси еди.
  
  
  "Улар билан танишиш учун унинг турли хил бекалари бор еди. Бири Егони бошқа аёлнинг бойўғли билан ташлаганида ўлдирмоқчи бўлди. Кейинчалик у Неапол кўрфазида чўкиб кетган ҳолда топилган."
  
  
  Харита ғойиб бўлди ва тахминан 180 фут узунликдаги ҳашаматли яхта Екранни чиройли рангли Слайд билан тўлдирди.
  
  
  "Бу Cореллининг завқ яхтаси, Лисистрата. У Франция байроғи остида сузади. Cорелли ўзини Корсика фуқароси деб ҳисоблайди, гарчи у Миланда туғилган бўлса ҳам."
  
  
  Енди екранда катта вилланинг сурати пайдо бўлди.
  
  
  "Cорелли Уйи. Гарчи унинг Егони қўриқлаш учун фақат иккита қўриқчиси бўлса-да, Его Манорни доимий равишда ярим ўнлаб қуролланганлар қўриқлашади."
  
  
  Янги расм чақнади. Жасад майсада ётарди. У бир неча marta отилган. Мурдани таниб бўлмас еди, лекин унинг қолдиқлари пайдо бўлишидан мен уни урган ўқлар қўғирчоқ ўқлар деб қарор қилдим-х ҳарфи пичоқларига кесилган оддий ўқлар қўзиқоринларни кесишга айлантиради ва нишонга урилганда шаклини йўқ қилади .
  
  
  "Бу Емил Ференc исмли француз агенти еди. У Villa Cореллига киришга ҳаракат қилар еди, чунки мулк дейилади. Кўринишидан, у патруллар томонидан топилган ва ўлдирилган."
  
  
  Кейин екранда кимсасиз, чўлга ўхшаш қишлоқнинг сурати пайдо бўлди. Объектив улуғвор Ломбардия тераклари ёнида турган фигурани катталаштирди, бу ҳар қандай ўлчамдаги ягона дарахт. Рақам ўсиб улғайган sayin, одамнинг yoshi ноаниқ, аммо баланд бўйли ва кучли қурилганлигини кўриш мумкин еди. Юз сояда еди.
  
  
  "Енрико Корелли. Бу сўнгги ўн йил ичида ҳар ким суратга олишга муваффақ бўлган енг яқин расм. Расм қарама-қарши тепаликдаги хавфсиз сайлов пунктидан телескопик объектив билан олинган. Юзни ажратиб бўлмайдиган бўлса-да, одамнинг танасини аниқ кўриш мумкин . Компютер ҳисоб-китобларига кўра, Аленканинг егоси тахминан 182, баландлиги-6 фут, тўғри ўтирди ва соғлиқ-ҳарбийларнинг ажойиб охири."
  
  
  Екран қора рангга айланди. Кейин филм бошланди. Бу пляждаги, еҳтимол Франция Ривиерасидаги саҳна еди. Кичкина bikini бир ажойиб фотосини қум бўйлаб paraded,узоқ фотосини унинг соч унинг елкасига атрофида fluttered сифатида унинг кестириб чайқалиб. У бир зум тўхтаб, худди кимдир унга гапиргандек ўгирилди. У камерага қаради ва жилмайиб қўйди.
  
  
  "Тина Бергсон. Салом, йигирма уч ёшда. Швецияда туғилган, у Римга кўчиб ўтди, у ерда қисқа, аммо муваффақияциз кино карераси бор еди.
  
  
  
  
  
  Кейин, икки йил олдин, у Швейцарияга кўчиб ўтди ва у ерда мафия ёки мафия каби бирон бир ташкилот манфаати учун пул манипуляцияси билан шуғулланган. У қўлга олинди, лекин ҳеч қачон судга тортилмади. Айтилишича, пулнинг катта қисми унинг Швейцария расмийларидан қочишига ёрдам бериш учун қўлларини алмаштирган.
  
  
  Кўп ўтмай, у ўзини Енрико Кореллининг уйида топди. Корелли унга уйланмаган, лекин у унинг доимий ҳамроҳи. У швед, француз, италян ва испан, шунингдек инглиз тилларини билади. Ее нинг ИҚ у Швейцария банк иш ариза тўлдириб қачон олинган ҳақиқий синов натижалари асосида 145 бўлиши айтилади. У ажойиб чанғичи ."
  
  
  Филмда у енди қияликда чанғида милтиллайди. У жуда яхши еканлигини тан олиши керак еди. Ай қиш ойларини чанғи ёнбағрида ўтказишни хоҳлагани ажабланарли емас, у спортни яхши кўргандай туюлди.
  
  
  Екранда яна бир харита пайдо бўлди. У дунёни Меркатор проекциясида яқин Шарқдан Туркияга, Туркиядан Сицилияга, Сицилиядан Корсикага, Ривиерага, Корсикага, кейин Португалияга, у ердан Кубага ўтадиган чизиқ билан кўрсатди. , кейин Марказий Мексикага, кейин Калифорниядаги Сан-Диегога.
  
  
  Дори занжири.
  
  
  "Сўнгги бир неча йил ичида асосий дори таъминоти занжирида кўплаб ўзгаришлар юз берди. Одатда, оғир дорилар Шарқдан бошланади ва ғарбда, Ўрта ер денгизи бўйлаб тугайди ва у ерда қайта ишланади. Ушбу занжирни бошқариш Корсикада лангарга қўйилган, Ривиерадаги енг муҳим ишлов беришдан олдин тўхташ. Кейин дорилар Корсикага, сўнгра Кубага учта тўхташ жойидан бири орқали қайтади: Португалия, Марокаш ёки Жазоир.
  
  
  Янги харитаси. У яна Корсикага ишора қилди.
  
  
  "Ушбу статистик маълумотларга кўра, тарқатиш линиялари яқин Шарққа ва ундан кейин Ғарбда охирги манзилга чўзилади. Ғарбдан пул бу ерга келади, у ерда у тармоқдаги ҳаволалар орасида тақсимланади."
  
  
  Объектив харитада катталашиб, айлана билан ўралган Басрия чеккасидаги Cорелли мулкини кўрсатди.
  
  
  "Рико Корелли занжирни бошқарадиган одам. У буюртмаларини Сицилиядан олади, у ерда mobster ўринбосари smash-нинг Шарқий ярмини бошқаради. Ғарбда Дон smash қолган назорат, плус тарқалиши."
  
  
  Расм ташқарига чиқди ва Sergey ёнди.
  
  
  Биз бир муддат индамай ўтирдик.
  
  
  Хок томоғини тозалади.
  
  
  "Қизиқарли", дедим мен.
  
  
  "Академик", деди Juana.
  
  
  "Мен у билан розиман", деб давом етди у.
  
  
  Қирғий қошларини чимирди. "Бу шунчаки брифинг."
  
  
  "Cорелли ҳақида нима дейиш мумкин?"Juana сўради.
  
  
  Хок кўзларини юмди ва қулай айланадиган стулга қайтди.
  
  
  "Мобстерлар гиёҳванд моддалар дастуридан олинган фойдадан норози бўлишди", деди хок ниҳоят. "Олти ой олдин улар тизимни разведка учун синаб кўриш учун одамларни ичкаридан юборишни бошладилар. Cорелли катта миқдорда олди - жуда кўп, Ақш Дон кўра. Аммо Сицилиялик иккинчи вазиятни тўғирлаш йўлини ўйлай олмади. Учрашувда Корелли кетиши кераклиги тўғрисида қарор қабул қилинди. Уни уриш учун бир kishi юборилди, лекин у кўриш соҳаларида ғойиб бўлди. Сиз мулкка киришга уринган хандақ агенти билан нима бўлганини кўрдингиз.
  
  
  "Кейин мафия капос Кореллига Тина Бергсон орқали ҳужум қилишга қарор қилди. Швейцариядан деб даъво қилган детектив уни бир marta ҳибсга олишга уринди Басрия ески Швейцария айблови билан. Аммо Одиннинг тансоқчилари Корелли аралашди ва тинани қутқарди. Кейин улар детективнинг ўзини яқин атрофдаги пляжга судраб олиб, Егони боғлашди ва унга чўкишдан олдин тўлқин ўзгаришини кутишга рухсат беришди. Еркак қочиб кетди ва Корсикани тарк етди, ҳеч қачон қайтиб келмади ."
  
  
  У қўлини кўтарди.
  
  
  "Ник?"
  
  
  "Буларнинг барчасини қандай биламиз?"
  
  
  "Cорелли бизга айтди."
  
  
  "Бевосита?"
  
  
  Қирғий хўрсинди. "Бизда Кореллига яқин одам бор, гарчи у буни ҳеч қачон кўрмаган бўлса ҳам. Cорелли ўз ташаббуси билан маълумот берди."
  
  
  "Нега емас?"Juana сўради.
  
  
  "У бутунлай кетишни истаётганини айтди."
  
  
  "Ўзингизни ва қизни қутқариш учунми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Мутлақо ҳаёлий. Ва Штатларда бошпана олиш."
  
  
  "Евазига...?"
  
  
  "Бутун буйруқ сатри, тўғри занжир ва у қандай ишлайди."
  
  
  "Бу тузоқ емаслигини қаердан биламиз?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Биз қилмаймиз."хок дангасалик билан кўзларини очди. "Сиз кирган жойга овоз bering". У Хуанага мурожаат қилди.
  
  
  У бош ирғади.
  
  
  "Сизнинг тажрибангиз билан сиз Cорелли бизга ҳақиқатни айтаётганини ёки у бизни бог ъ йўлига олиб бораётганлигини билиб олишингиз керак."
  
  
  У хўрсинди. Баъзида Хокнинг диксияси умидсиз Виктория.
  
  
  Juana сўзларни еътиборсиз қолдирди. "Мен билиб оламан."
  
  
  "Бирор нарса ўрнатилганми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Биз Солвй ниевда учрашамиз. Испаниядаги чанғи курортида. Бу ҳақда сизга айтдимми?"
  
  
  "Қисқача"
  
  
  Хок орқага суянди. "Ҳар йили Тина Бергсон ушбу чанғи курортига боради ва Корелли у билан бирга боради. Улар у ерда тахминан бир ой вақт ўтказишади."
  
  
  "У Рико Корелли каби у ерга борадими?"
  
  
  "йўқ. У қандай исм ишлатишини билмаймиз. Лекин биз биламизки, улар доимо боришади. Ва Cорелли мени у ерда кутиб олишни хоҳлайди."
  
  
  "Бу созлаш бўлиши мумкин", деб минғирладим.
  
  
  "Албатта", деди хок. "Шунинг учун сиз шу ердасиз, Ник. Овоз нима учун фотосуратда болта".
  
  
  "Иш ташлашлар кутилмоқда."
  
  
  У бош ирғади. "Айтайлик, мафиозлар Кореллининг режалари ҳақида билишган. Улар бизнинг биринчи рақамли енфорcерни олишни хоҳламайдими
  
  
  
  
  
  
  ва бизнинг биринчи рақамли дори мутахассиси? "
  
  
  У иягини ишқалади. "Контактни қандай кўрамиз?"
  
  
  Хок шундай деди: "бизда Малагада бир одам бор. Унинг Солвй ниевда бир ўғли бор. Кореллининг тансоқчилари унга яқинлашади. Сиз бизнинг одамимизни Малагада учратасиз ва у курортда бола билан учрашув ташкил қилади. Шунда сиз Корелли билан юзма-юз учрашасиз."
  
  
  У унга бош ирғади. "Ва кейин?"
  
  
  "Кейин Мисс Rivera егаллайди *
  
  
  "Паспортларимизни тайёрладингизми?"
  
  
  "АХ идентификациясида ҳужжатлар мавжуд. Сиз ҳали ҳам Жорж Пибоди бўласиз, аммо енди сиз professional фотографсиз."
  
  
  "Жаноб, мен ҳатто жигаррангни ҳам бошқара олмайман, Hasselblad!"
  
  
  "Ушбу камералар бугунги кунда ишончли! Бундан ташқари, улар сизни асослар билан таништиришга қодир. Ва сиз, Мисс Rivera, model фотографсиз. Сизнинг барча ҳужжатларингиз тугади. Сизнинг ўтмишни хотирлаб кейин иҳ Бурн."
  
  
  "Мен яланғочманми?"Juana сўради.
  
  
  Хок ҳайратда қолди. Егонинг мовий кўзлари катталашди. У ескиларнинг охиргиси, жинсий еркинлик ҳукмронлик қиладиган жамиятда бутунлай қатағон қилинган одам еди. "Азиз қизим!"
  
  
  "Агар яланғоч солиши оласизми?"Мен тезда сўрадим.
  
  
  "Албатта", деди у. "Касбий маънода. Мен унинг ролини ўйнаганимда, мен уни бутун йўлда ўйнайман."
  
  
  Хокнинг юзи рангини ўзгартирди. Бу жуда қизил еди. У статик азобда қўлларига тикилди. "Агар сиз аллақачон тугаган бўлсангиз", деди у.
  
  
  Уни кулиб юборди. "Давом етинг."
  
  
  "Биламан, биз сизнинг муқовангизни ер - хотин жамоаси сифатида ўрнатганимизга қарши емассиз", деди у тезда кўзлари порлаб.
  
  
  "Жаноб", дедим.
  
  
  Millers Falls " жаноб ва миссис Жорж Peabody, МН."
  
  
  "Мен уни севаман!"Juana оҳиста деди.
  
  
  "Мен бундан нафратланаман!"Мен бақирдим. "Бу жуда узоқ! Ва бу асоратларни келтириб чиқаради!"
  
  
  "Аммо бу Rivera хонимнинг ҳаракат қилишини осонлаштиради - агар керак бўлса."Хокнинг юзи яна қизариб кетди.
  
  
  "Мен мантиққа амал қилмайман!"
  
  
  "Турмушга чиқмаган аёл, Мисс Rivera каби қиз..."
  
  
  "Мен бундан норозиман!"Juana сўзини.
  
  
  "... Айтайлик, турмуш қурган аёл бўлишдан кўра, таъқиб қилиш анча қийин бўлар еди. Қаранг?"
  
  
  Уники қумда юзма-юз ётарди. Мен буни ҳақиқатан ҳам кўрдим, ўралган мантиқ.
  
  
  Хок Хуанага ўгирилди. "Сиз маъқуллайсизми?"
  
  
  "Тўлиқ."У мафтункор жилмайиб қўйди.
  
  
  Хок мамнуният билан бош ирғади. Кейин у менга қаради. "Ҳар қандай камчиликлар?"
  
  
  Жин урсин! "Бу ишончли кўринади", деб тан олдим. "Биз қандайдир сигнални ўрнатишимиз керак", деб давом етди у. "Айтмоқчиманки, агар ҳамма нарса йиқилса. Мен нима бўлишидан қатъи назар, Хуана ва теримни қутқаришни хоҳлайман."
  
  
  "Бизда Гранадада бир kishi бор, курортдан атиги ярим соат нарида. Malaga сизга хабар беради."
  
  
  "Аслида. Бу уни қоплаши керак."
  
  
  "Сиз хоҳлаган кодланган хабарни Granada орқали юборишингиз мумкин."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. У Хуанага мурожаат қилди. "Сизда муҳокама қиладиган бирор нарса борми?"
  
  
  У менга, кейин қирғийга қаради.
  
  
  "Менимча емас. Мен Жаноб Корелли билан учрашгунимча, у сизнинг қўлингизда кутиб олинади. Кейин мен у билан давом етаман."
  
  
  * * *
  
  
  Хонамни Хуананикидан ажратиб турадиган қулфланган ешикни кескин тақиллатганда, мен ҳозиргина ухлаб қолган едим.
  
  
  Унинг ўрнидан турди. "Ҳа?"
  
  
  "Ник!"у пичирлади.
  
  
  "Бу нима?"
  
  
  "Ойна."
  
  
  Унинг орқасига ўгирилди. "Бу ҳақида нима?"
  
  
  "Ташқарига қаранг."
  
  
  У каравотга осилган елка ғилофига етди. У сояда қолиб, инграб-инграб, дераза томон юрди. Лугернинг бочкаси билан пардаларни орқага тортиб, у пастдаги қоронғи кўчага қаради.
  
  
  Кўча бўйлаб А Кадиллак, блокдаги енг яхши машина.
  
  
  Ненда ҳайдовчи томонида тўғридан-тўғри менга қараган бир kishi ўтирган еди. Кейин, у томоша қилиб, бошқа одам кўча бўйлаб Кадиллакка шошилди, ҳайдовчи билан қисқача гаплашди ва орқа ўриндиққа чиқди.
  
  
  Caddy юқорига бошлади ва кўчада пастга тез ҳайдаб, бурчакда ўнг ўгириб.
  
  
  Уники хоналаримизни ажратиб турадиган деворга қайтди.
  
  
  "Сиз Егони танидингизми?"Сл уни сўради.
  
  
  "ҳа. Уни, уни бир лаҳза олдин машина атрофида чиқиб кўрдим. У менинг хонамга қаради-ёки сизники. Унинг его юзи буни кўрди. Ва кейин у меҳмонхона қабулхонасига шошилди."
  
  
  "У ким еди?"
  
  
  "Мен кўрдим-бугун Даллес аеропортида его қачон емас. Биз келганимизда. Унинг кичкина charm портфели бор еди. Уларнинг атрофида, сиз телескопик кўринишга ега қурол қўйишингиз мумкин."
  
  
  "Яхши қиз", деди у беихтиёр.
  
  
  Пауза бор еди. "Енди нима қиламиз?"
  
  
  "Ётишга boring", дедим. "Ҳеч бўлмаганда биз улар нимани билишини биламиз."
  
  
  "Сиз его изламайсизми?"
  
  
  "Вашингтонда? Бу катта шаҳар."
  
  
  "Ник!"
  
  
  "Ётишга boring, Хуана."Бир кун ичида кетди. "Ширин Тушлар."
  
  
  Уни, унинг нафас остида минғирлади ешитдим, ва кейин у кунда кетди. Бир-икки лаҳзадан сўнг, у ичкарига кириб ўтирганида каравотнинг хириллашини ешитди.
  
  
  Кейин сукунат бор еди.
  
  
  У дераза ёнида ўтирар, томоша қилар, кутар еди. Лекин ҳеч ким келмади.
  
  
  Уч
  
  
  Биз паст тог ъ етакларидан ўтиб, Malaga яқинидаги аеродромга қўндик. Такси ҳайдовчиси бизни ҳар хил шаклдаги миниатюра Европа автомобиллари айланаси орқали шаҳарга олиб борди.
  
  
  Биз Malaga портига қараган шаҳардаги асосий меҳмонхоналардан бирида қолдик. Яхши сақланадиган бандаргоҳлар ёнида бир нечта савдо кемалари ва завқли қайиқлар бор еди.
  
  
  Juana чарчаган еди. У ўзини хонанинг ён томонига қамаб қўйди, ухлаб қолди ва душ олди. У дарҳол АХЕ хавфсиз уйига борди.
  
  
  Бу кичкина офис еди, уйда, бир блок нарида
  
  
  
  
  
  
  кўчалар ва бурчак атрофида.
  
  
  "Қурилишни такомиллаштириш", кун учун белгини ўқинг. РСС. RAMIREZ ВА KELLI
  
  
  Уни тақиллатди.
  
  
  "Қуиéн ес?"
  
  
  "Senor Peabody."
  
  
  "Уни."
  
  
  Ешик очилди. Бу Mitch Kelli еди.
  
  
  "Салом, Kelli", дедим.
  
  
  "Салом, senor."У жилмайиб, мени ичкарига киритди. Кейин қоронғи, антиқа йўлакка юқорига ва пастга қараб, ешикни еҳтиёткорлик билан қулфлаб қўйди.
  
  
  У офисга қаради. Бу кичкина еди, фақат калтакланган стол, ески шкафлар тўплами ва ҳаммомга олиб борадиган ешик бор еди. Стол ортида дераза порт ва Malaga шаҳрига қаради.
  
  
  Kelly орқа мени урди. "Сизни улар билан кўрмадингизми ferret, қизил апелсин иши ҳақида сўз чиққач, Ник."
  
  
  Бу Грецияда содир бўлди. "Беш йил олдин, ҳақиқатан ҳам?"
  
  
  "Аслида. Хок сиз келаётганингизни айтди."
  
  
  У тортмасини очди ва қўлида ўйчан тортган Bausch & Ломб 30х дурбинининг нозик жуфтлигини олди.
  
  
  "Сиз учун янгиликларим бўлиши мумкин."
  
  
  "Оҳ?"
  
  
  У кўзойнакни кўзларига қўйди ва портга қаради. Мен унинг ешигини тақиллатганимда у қайиқларни томоша қилаётганини англадим.
  
  
  Kelli Малагада ТОПОРНИ камида уч йил бошқарган. Егонинг вазифаси Malaga атрофида нима ва ким келаётганини ва кетаётганини билиш еди.
  
  
  У Егонинг елкасига қараб турарди. У порт марказидаги завқ докини ўрганаётган еди. У, айниқса, ўртада лангар қўйилган катта яхтага қизиққандек туюлди.
  
  
  "Овоз ҳаммаси", деди у. "Бу Лисистрата. Cорелли Яхталари".
  
  
  Мен уни ТОПОРНИНГ штаб-квартирасида кўрган расмимни есладим.
  
  
  У менга дурбинни узатди. Уни ўзига қаратган его еди. У зўр еди; у яхта томонидан жуда яхши кўрилган. Бир неча екипаж аъзолари кемада гавжум едилар. Ҳаммаси бортда тинч ва осойишта еди. У асосий палубада икки қаторли иллюминаторлар билан бир қатор кабиналарни кўриши мумкин еди, бу кабиналар қуйида жойлашган иккита палубада жойлашганлигини англатарди.
  
  
  Бу катта, чиройли завқли яхта еди. Франция байроғи орқа томонда ҳилпирарди.
  
  
  Mitch Kelli стулга ўтирди ва қоғозни шитирлади. Унинг сўзларига еътибор беришини хоҳлашини билар еди. У унга буйруқ бермоқчи бўлганида, у козок ва шим кийган кимдир асосий кабинадан чиқиб, палубага чиқаётганини кўрди. Бу узун сариқ сочли аёл еди. У жуда кўкракли ва бели кичкина еди, сонлари ва думбаларини тасвирлайдиган тор шимлар тасаввурга ҳеч нарса қолдирмади. Ўша кўк шим остида Наҳ яхши оёқлари бор еди. Унинг териси адолатли ва силлиқ, кўзлари кўк еди. Қуёшли муқаддас нурга чиқиб, у қора кўзойнак тақди ва беихтиёр жойида иҳ узатди.
  
  
  "Тина Бергсон", деди у овоз чиқариб.
  
  
  Kelly унинг бўйнини cранед ва деразадан ташқарига қаради, қуёш нури билан кўзларини & нб. "Ҳа, гўёки."
  
  
  "Мукаммал қиз", дедим мен.
  
  
  "Ник Картер ҳақида яна бир нарса", деди Kelli. "Қандай қиляпсан?"
  
  
  "Мен шунчаки Вашингтондаги одам айтганини қиляпман", деб минғирладим.
  
  
  "Бу кеча келди", деди Kelli қоғозни яна силкитиб.
  
  
  У Тина Бергсоннинг ингичка елкалари ва козок билан қопланган кўкрагидан нигоҳини йиртиб ташлади ва истамай дурбинни туширди. Kelly уни олди, атрофида стул ўгирилиб, у ёзилган маълумотларни ўқиб еса Тина Бергсон ҳақида иҳ қаратилган.
  
  
  CALLIE. RAMIREZ ВА KELLY. 3 PASEO ЗАФИО. ЛЙСИСТРАТА БОРТИДА СЕШАНБА КУНИ ВОРИСИ. ФОЙДАЛАНУВЧИ ТАЙЁР. ТИНА БЕРГСОН ЯХТАГА ЕГО ОЛИБ КЕЛАДИ. КЕЙИНЧАЛИК ГИЁҲВАНД МОДДАЛАР БЎЙИЧА МУТАХАССИС БИЛАН ЧАНҒИ УЧРАШУВИНИ ТАШКИЛ ҚИЛАДИ.
  
  
  "Рим бурни!"- буни табассум билан такрорланг.
  
  
  "Бу Кореллининг лақаби", деди Kelli. "Жуда ёқимли, шундай емасми?"
  
  
  "Жуда жирканч, ҳа."Рим бурун Ҳинд бошлиғи еди.
  
  
  "Cорелли ўзини қувилган деб ҳисоблайди. Биласизми-мафиядан."
  
  
  У яна хабарга қаради. "Сўзларга қараганда, у мен билан учрашмоқда, тўғрими?"
  
  
  "Аслида. У сизнинг меҳмонхонангизни билади. Мен унга аллақачон еслатма юбордим."
  
  
  "У қачон у ерда бўлади?"
  
  
  "У сизни пешин вақтида қабулхонада олиб кетиши керак."Kelly унинг соатига қаради. "Бу сизга ярим соат вақт беради."
  
  
  "Juana ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "У кутиши мумкин. Бу дастлабки тергов."
  
  
  Уники, у елка қисди. "Бу бемаънилик нима ҳақида?"
  
  
  "Рим Мйс қўрқиб кетди. Менимча, у унга ергашаётганини билишни хоҳлайди."
  
  
  Ёки иложи бўлса, мен ўйладим.
  
  
  * * *
  
  
  Мен уни пешин вақтида залда кутаётган едим.
  
  
  У кириб, лобби, барча кўзлари наҳ еди, ғазаб билан қараб аёллар, қизиқиш билан қараб еркаклар. Стол устидаги маҳаллий аҳоли бирдан дўстона Лотарияларга айланди.
  
  
  У ўрнидан турди ва унинг олдига борди. "Мисс Бергсон", деди у унга инглиз тилида.
  
  
  "Ҳа", деб жавоб берди у фақат енгил урғу билан. "Мен кечикдим. Кечирасиз."
  
  
  "Сиз кутишга арзийди", дедим мен.
  
  
  У менга совуққонлик билан қаради. У фёрдлардаги айсберглар ҳақида ўйларди. "Кетдик, кейин?"
  
  
  "Ҳа", дедим.
  
  
  У ўгирилиб, мени лобби атрофида ва Брйлив оролининг ёрқин қуёшига олиб чиқди.
  
  
  "Бу майдоннинг қаршисида", деди у. "Биз юра оламиз"
  
  
  У бош ирғади ва жасорат билан унинг қўлидан олди. Ахир, уники Европада еди. У менга изоҳсиз его берди. Ҳар бир испан кўзи иккаламизни - мени ҳайрат билан, мени ҳасад билан кутиб олиш учун хат билан бурилди.
  
  
  "Бу гўзал кун", деди у чуқур нафас олиб.
  
  
  "Сизга Malaga ёқадими?"Унинг кўзлари юзига тортилди.
  
  
  "Оҳ, ҳа", деди у. "Бу ерда дангаса ва осон. Мен қуёшли брйлевни севаман. Мен уни илиқ севаман."
  
  
  У буни айтди
  
  
  
  
  
  лекин мен бу ҳақда гапирмадим. "Қайиққа саёҳатингиз қандай ўтди?"
  
  
  У хўрсинди. "Биз Коста Brava офф бир squall қўлга олинди. Акс ҳолда..."
  
  
  "Ва сизники сизнинг ўртоғингизми?"
  
  
  У менга ўйланиб қаради. "Жаноб Рим?"
  
  
  "Жаноб Рим."Charade давом етди.
  
  
  "Сиз тез орада бу Егони кўрасиз."
  
  
  "Мен сиз чанғи учаётганингизни оламан", дедим мен marina барга яқинлашганимизда.
  
  
  "Мен уни севаман."У жилмайиб қўйди. "Ва сизми?"
  
  
  "Ўртача", дедим. "Асосан Қўшма Штатларда. Aspen. Стоу. *
  
  
  "Мен бир кун Америкага боришни хоҳлайман", деди Тина Бергсон, унинг мовий кўзлари илиқ ва менга диққат билан тикилиб.
  
  
  "Еҳтимол, Жаноб-ер, Roman-бу ҳақда айтадиган гаплари бўлади."
  
  
  У куларди. Унинг тишлари мукаммал еди. "Еҳтимол, ҳақиқатан ҳам."У менга кескин қаради. "Менимча, сиз ва у яхши муносабатда бўласиз."
  
  
  Кейин биз қирғоқда едик ва охирида йигит Тина Бергсонга бўлган муносабатини йўналтирган еди. У анча озғин еди, лекин у ипли ва кучли кўринарди. Унинг жингалак қора сочлари ва қаламдек ингичка мўйлови бор еди.
  
  
  "Сенорита", деди у. У доcкга боғланган кичкина, силлиқ моторли қайиққа ёрдам бериш учун қўлини узатди.
  
  
  "Раҳмат, Бертилло", деди у оҳиста. "Бу Жаноб Peabody", деди у менга ишора қилиб, емга.
  
  
  "Senor", деди Бертилло. Егонинг кўзлари қоронғи ва ақлли еди.
  
  
  Кейин у Тина Бергсондан кейин сакраб тушди ва кейин Бертилло юриб, велосипедни олди ва биз уч юз метр наридаги яхтага ёй ясадик.
  
  
  Кўрфаз қуёшда ярқираб, пляждаги чиқиндиларни йиғиб олди ва биз сувни кесиб ўтганимизда, улар жаҳл билан осмонга учиб, бизни денгиз суви билан сепдилар.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг биз яхтага боғландик. Унинг исми Лисистратани ҳозир кўриш мумкин еди. Бизнинг устимизда иккита денгизчи пастга қаради ва нарвонни ташлади. Биз бортга чиқдик.
  
  
  Асосий зал бўлиб хизмат қиладиган асосий палубадаги кабинада у қулай стулда ўтирган мушакли одамни кўрди. У Егонинг бошида кўк тутун ҳалосини ҳосил қиладиган сигара чекаётган еди.
  
  
  Биз кирдик. У ўрнидан турди, унинг катта нишони тутун булутида кўтарилди. Тина! у уни кутиб олди ва у ревматизмга жилмайиб қўйди.
  
  
  "Бу Американинг Жаноб Пеабоди", деди у. "Жаноб Peabody, бу Жаноб ... ер ... Рим".
  
  
  Мен атрофга қарадим. Атроф ажойиб еди.
  
  
  У кулиб, қўл силкитди. Его кучи мустаҳкам еди. Peabody, уни, мен сиз тош бориш тахмин?"
  
  
  У унга бош ирғади. "Мен slalom қиляпман."
  
  
  "Тина ҳам шундай. Уники ҳам, лекин узоқ емас. Биз Солвй Ниеведа бироз вақт ўтказамиз. Мен оламан, сиз у ерда бўласизми?"
  
  
  "Уни."
  
  
  "Ҳамроҳингиз биланми?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Бу одам. У учрашувни тушунадими?"
  
  
  "У у."
  
  
  "Оддийми?"
  
  
  "Менинг ҳамроҳим аёл. У тушунади."
  
  
  У "Рим бурун" томонидан ўрганилган. Мен уни кўрган расмда у осонгина Рико Корелли бўлиши мумкинлигини англадим. Аслида, у Рико Корелли еканлигига амин еди. У тўғри ёш еди, гарчи у електрон почта бизнесидаги кўпчилик еркаклар каби ўз ёшини кўрсатмаса ҳам.
  
  
  "Мен ҳар доим америкаликлар билан яхши муносабатда бўлганман", деди Корелли.
  
  
  Тина жилмайиб қўйди. "Ҳар доим."
  
  
  "Биз сизнинг мамлакатимизда бўлишингизни кутамиз", дедим мен. "Ҳеч бўлмаганда уники, мен сизни тушунаман..."
  
  
  Cорелли қўлини кўтарди. "Мен саёҳат қилишни умид қиламан. Агар биз шартнома туза олсак."
  
  
  "Бу фақат битта учрашувни олади", дедим мен. "Чанғи курортида."
  
  
  У бош ирғади.
  
  
  "Ушбу дастлабки учрашувнинг сабаби нима?"Мен кескин сўрадим.
  
  
  "Хавфсизлик", у сигарасини пуфлаб бақирди. Идишни атрофида қалин тутун айлана бошлади.
  
  
  "Сиз етарлича хавфсиз кўринасиз."У олдинга егилиб, юмшоқ ва аниқ гапирди. "Сизни ишонтириб айтаманки, атрофимда еканман, хавфсизлик муаммо бўлмайди."
  
  
  Унинг лаблари бўйлаб заиф табассум милтиллади. "Еҳтимол емас."
  
  
  Стюард ичимликларни олиб келди. Уники, орқага суянди. Учрашув муҳокама қилинди ва келишиб олинди. У билан курортда боғланиш ва Хуанани олиб келиш оддий бўлар еди.
  
  
  Биз ичдик.
  
  
  Биз бошқа нарса ҳақида гапирган едик. Ўн беш дақиқа ўтди. Ниҳоят, Тина ўрнидан турди.
  
  
  "Менимча, Жаноб Peabody ўз меҳмонхонасига қайтиш учун жуда хавотирда."
  
  
  У унга бош ирғади. "Вақтингиз учун раҳмат, Жаноб Roman. Мен қор мамлакатда янада тўлиқ муҳокама учун орзиқиб."
  
  
  Биз бир-биримизга қарадик ва у кетишга ўгирилди. Тина ёнимга келди ва қўлимни олди.
  
  
  "Кечирасиз, мен сиз билан қирғоққа қайтолмайман. Аммо Бертилло сизни қайтариб олади."
  
  
  У секин қўлини силкитди. "Мафтункор меҳмондўстлигингиз учун иккалангизга ҳам раҳмат."
  
  
  Биз кемада едик, мен қайиққа тушдим. Қайиқ айлана бошлагач, у кемадан менга қўл силкитди ва бар портига йўл олди.
  
  
  Биз бор-йўғи еллик Ярдга борган едик, яхтадан тўсатдан ҳайқириқ ешитилди. Ажабланадиган товуш сув юзаси бўйлаб тез ва доимий равишда тарқалди.
  
  
  У тезда бурилди. "Тўхта, Бертилло!"
  
  
  Уни, Тина у фақат чап sport залида атрофида чиқиб кўрдим. У қоқилиб кетди.
  
  
  Салонда бир қатор апелсин чақнашлари пайдо бўлди, сўнгра момақалдироқ бум.
  
  
  Мен унинг қичқириғини ешитдим.
  
  
  Яна бир ўқ отилди ва у Тина Бергсоннинг пастки қисмга қулаганини кўрди, унинг овози қорин ўрталарида қичқириқдан узилди.
  
  
  Қоронғи сув костюмидаги фигура қайиқдаги одам каби палуба бўйлаб тез ҳаракатланарди.
  
  
  
  
  
  PanteRa ва нариги тарафдаги панжара устидан сувга сакраб тушди. Мен қуролимни тортиб олдим, лекин уни тўғри отолмадим.
  
  
  "Қайиқни айланиб чиқинг!"Бертилло унга қаради.
  
  
  У ҳайрон, қўрқиб кетган, аммо қобилиятли бўлиб, моторли қайиққа ўқ узди ва биз яхтанинг миммо камонининг Санcак томонида шивирладик.
  
  
  Фақат пуфакчалар сув кийимидаги одам қаерга кетганини кўрсатди. У акваториясини у ерда қолдирган еди, бу жуда аниқ еди. У абадий кетди.
  
  
  Биз бир дақиқа айландик, лекин у кўринмади.
  
  
  У зинадан кемага чиқди, у ерда тўрт екипаж аъзоси оғир нафас олаётган, аммо оҳиста нола қилаётган тинани ўраб олди. Унинг козокининг елкаси тез қурийдиган қонга ботган еди.
  
  
  Унинг салонига югурди.
  
  
  Катта одам ерда ётарди. Его мақсад ўқ отиш билан деярли бутунлай йўқ қилинди. У кемани уришдан олдин вафот етди.
  
  
  Ташқарида у пляжга қаради, лекин сув кийимидаги одам у ерда йўқ еди.
  
  
  Уни қирғоққа кетаётган кема олиб кетди ва Mitch Келлини чақирди. У ҳайратда қолди, лекин у professional еди. У дарҳол Malaga қўриқчисини чақирди.
  
  
  Тина кўзларини очди.
  
  
  "Бу оғрияпти!"у нола қилди.
  
  
  Кейин у қонни кўрди ва ҳушидан кетди.
  
  
  Тўрт
  
  
  Mitch Kelli шкафларнинг пастки тортмасини очди. У нима қилаётганимни кўрди. У симсиз узатувчи бўлиб charm ишни unzipped сифатида мен томоша.
  
  
  Бу чиройли кичкина тўплам еди: Японияда ишлаб чиқарилган, қаттиқ ҳолатдаги транзисторлар билан. Сиз деярли ойга бориб, у билан қайтиб келишингиз мумкин.
  
  
  У его ёқилган кейин у бир неча лаҳза ғувуллади, у қизийди қадар. У менга умуман қарамади, лекин у ишга киришди, бир неча дастлабки қўнғироқлардан сўнг АХ билан боғланди ва одатий р / Т gibberish ёрдамида ах Monitor-даги operator билан қисқача суҳбатлашди.
  
  
  "Менда қирғий бор."
  
  
  Бунга " Сер?"Унинг ғазаби зўрға еди.
  
  
  "Ник, бу ваколатли қўнғироқ емас! Уни, мен сизга билишни истайман..."
  
  
  "Биз покмизми?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Тўқнашув".
  
  
  "Бу тўғри."Хок Сталнинг овози еҳтиёткор еди. "Нима бўлди, Ник? Хавфсизлик чораларига риоя қилганингизда ҳар доим капалаклар оламан."
  
  
  "Бу миссияни ким ташкил қилган? Ғазначилик?"
  
  
  "Биласизми, мен гапиришга ваколатли емасман."
  
  
  "Бу кулгили ҳидга ега."
  
  
  "Яна айтасизми?"
  
  
  "Бу ҳидлайди! Cорелли ўлик."
  
  
  "Ўликми?"Пауза. "Оҳ, унинг севгилиси."
  
  
  "Буни ким уюштирди?"Мен яна сўрадим.
  
  
  "Мен қила олмайман..."
  
  
  "Бу созлаш еди. Ва ким уни ташкил қилган бўлса, мени Cореллини ўлдириш учун ишлатган."
  
  
  "Йўқ! Оҳ, у, мен нимани назарда тутаётганингизни биламан."
  
  
  "Буни текшириб кўринг, сер, илтимос! Агар мафия тоза бўлса, унда биз томондан бирор нарса нотўғри кетди. Агар Cорелли ўйин ўйнаётган бўлса, унда хазина алдаётган еди."
  
  
  "Унинг ўлганига аминмисиз?"Қирғий кескин сўради. Унинг овозининг его оҳанги унинг дастлабки зарбасидан қутулганлигини англатарди.
  
  
  "Бошнинг ярми бузилганми? Оҳ, ҳа. У ўлган, сер."
  
  
  "Ва унинг ҳамроҳи?"
  
  
  "У тирик, лекин у яраланган."
  
  
  "Менимча, бу тўғри иш еди", деди хок. "Рим назорати Кореллини текширди."
  
  
  "Рим назорати мафия томонидан тўланиши мумкин!"
  
  
  "Nikolay..."у мени урди.
  
  
  "Жаноб, Россиянинг жойлашуви тугаганини кўриб чиқинг."
  
  
  "Тинчланинг, Ник. Бир нечта қўнғироқ қилишим билан сизга қайтаман."
  
  
  "Мисс Rivera ва унинг қўшимча изоҳлари учун мавжуд бўлмайди."
  
  
  "У ерда қолинг! Мен буни аниқ айтмоқчиман."
  
  
  "Бу аллақачон аниқланган, хок. Ёки, еҳтимол, аниқроқ атама харитада кўрсатилган. Хайр."
  
  
  "Ник!"
  
  
  Мен унга обуна бўлдим.
  
  
  Kelli хок ва мен ўртасидаги суҳбатдан ҳайратда қолди. У қасддан итоацизлик қилмади. Шунинг учун у аҳамияциз нарсалар ҳақида гапирди. У столига бориб ўтирди. У мени диққат билан ўрганар, тепамда том қулашини кутарди.
  
  
  "Сизнингча, бу болта бўлганми?"у ниҳоят сўради.
  
  
  "Мен шундай деб ўйлайман, лекин билмайман."
  
  
  "Оқиш?"
  
  
  У қўлларига пастга қаради. "Балки."
  
  
  "Қиз ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Juana? Бу ҳақиқатан ҳам у ҳақида билмайди. Агар у иштирок етган бўлса, у узоқ вақт кетади."
  
  
  "Қаерга кетяпсиз?"
  
  
  Уни, кунга ўгирилди. "Келинг, меҳмонхонага қайтайлик. Қизиқ, у у ерда бўладими."
  
  
  У еди. У хонанинг ярмига кириши билан унинг хонасини титкилаганини ешитди. Камида у наҳ каби еди. Фақат унинг Луггер чиқиб ишонч ҳосил қилиш учун ва қўшни кун учун кўчиб.
  
  
  "Juana?"Мен жимгина дедим.
  
  
  "Оҳ. Ник?"
  
  
  "Жаноб Peabody."
  
  
  "Бу қандай ўтди?"
  
  
  Бу Juana еди, майли. Мен унинг овозидан айта олардим. Уни Лугера қўллаб-қувватлади, агар у қотил билан бўлганида, у аллақачон Малагани тарк етган бўлар еди, чунки унинг чараддаги иштироки тугаган бўлар еди.
  
  
  У ешикни очди ва ичкарига кирди. У таъми ва пулига ишора қилувчи жуда қаттиқ, аммо салқин кўринадиган костюм кийган еди, лекин қиммат емас еди. У жилмайиб турарди, демак у Корелли ҳақида ҳеч нарса билмас еди.
  
  
  "Сиз чарчаган кўринасиз, Ник."
  
  
  "Уни. Енергияда янги."
  
  
  "Нега емас?"
  
  
  У уни каравотнинг четига кўтариб, Наҳга қаради. Унинг юзини ўқиётганда унинг меҳмонхонаси дунёдан енг кўп фойда олди. У менга юзланди, Малаганинг кучли қуёш нури наҳ ичига қуйилиб, юзининг ҳар бир тафсилотини ёритди.
  
  
  "Рико Корелли ўлди."
  
  
  Унинг юзи оқариб кетди. Агар у ишлаган бўлса, Наҳ arterial тизимини мукаммал назорат қилган. Ҳар қандай физиолог
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Бу сизга arterial тизим беихтиёр еканлигини айтади.
  
  
  "Ўлдирилганми? Яхтада?"
  
  
  У унга бош ирғади. "Сув костюмидаги белги."
  
  
  "У билан бирга ўқиётган аёл ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Тина Бергсон жароҳат олди, лекин у ҳали ҳам тирик. Бу ўрнатиш каби қаради, Juana."
  
  
  "Енди нима қиламиз?"
  
  
  "Биз кутмоқдамиз", дедим мен. "Қирғийдан сўзлар билан. Бу аллақачон хабар қилинган."
  
  
  У менга қаради. "Сиз Кореллини ўлдирган одамни кўрганмисиз?"
  
  
  "Фақат его силуети."
  
  
  "У бизни Енсенада отиб ташлаганга ўхшадими?"
  
  
  Уники, у елка қисди. "Унинг егоси ҳам буни кўрмаган."
  
  
  "Бу Вашингтондаги машинада бўлган одам бўлиши мумкин."
  
  
  "Бу сафар у сув костюмида еди. У битта бўлиши мумкин. У Senator ҳам бўлиши мумкин Барри Голдуотер."
  
  
  Juana буни еътиборсиз қолдирди. "У бизни Енсенада шаҳрига олиб борди ва Вашингтон орқали Малагага ергашди."Енди у ижобий еди ва менга очиқ қаради.
  
  
  "Балки."
  
  
  "Бу бўлиши керак!"
  
  
  "Агар шундай десангиз."
  
  
  У мендан тахминан олти дюйм узоқликда бўлгунча у менга қараб ҳаракат қилди. "Улар сизни енг яхши одам деб айтишди. Бунга қандай йўл қўйдингиз?"
  
  
  Унинг нигоҳи нахга қаратилган бўлиб, юзимда ҳеч қандай ифодани кўрсатишга имкон бермади. Аммо ичимда шунчалик ғазаб бор едики, ҳиссиёт тўлқинлари унга тегиши керак еди, чунки у мени уришимни кутгандек орқага қайтди.
  
  
  "Мен сизни ҳеч қачон айтганингизни унутаман."
  
  
  У ўзини тортди ва бошини чайқади. "Мен қилмайман"
  
  
  Telefon жиринглади.
  
  
  "Kelli бу ерда", деди овоз. "Мен Тина Бергсон билан алоқадаман."
  
  
  "Оҳ?"
  
  
  "Фуқаролик гвардияси уни биздан унчалик узоқ бўлмаган, Алказабадан унчалик узоқ бўлмаган хусусий клиникага олиб борди. Кейин шифокор бизнинг маошимизни олади."
  
  
  "Қандай қулай."
  
  
  "У онгли. У сизни кўришни хоҳлайди."
  
  
  Мен бу ҳақда тезда ўйладим. Яхши. Менга манзилни bering."
  
  
  "Мен сизни у ерга олиб боришим керак."
  
  
  Яхши. Ўн беш дақиқада сизга қайтаман."Kelli, фуқаролик гвардияси уни қаерга олиб боришни қаердан билди?"
  
  
  Kelli кулиб юборди. "Бизнинг атрофимизда ҳам жуфтлик бор."
  
  
  У жилмайиб, илиб қўйди.
  
  
  "Ҳаммаси нима ҳақида еди?"Juana мендан сўради. У ҳали ҳам Кореллининг ўлими ҳақидаги хабардан ҳайратда еди. Ўша пайтда отаси уни айбсиз деб қарор қилди.
  
  
  "Тина Бергсон. У тузалмоқда. Мен у билан гаплашаман."
  
  
  "Уни?"
  
  
  Унинг меҳмонхонаси, Шунинг учун Juana ҳар доим кўринадиган еди. "Сиз олдинга борасиз."
  
  
  У бўшашди. "Оҳ, яхши."Табассум. "Мен билан нима қилмоқчисиз, деб ҳайрон бўлдим."
  
  
  "Ҳар доимгидек, унинг беру сизни ўзи билан олиб кетади. Сиз жуда чиройли қизсиз ва менга чиройли қизлар ёқади."Уни кулиб юборди.
  
  
  У аслида қизариб кетди. Мен у яна ташвишли еди, деб ўйлайман, унинг ақли ҳақида уни сўраб.
  
  
  * * *
  
  
  Mitch Kelli ҳайдовчининг катта қисмини офисга ва клиникаларга мақтаниш билан ўтказди Juana Rivera. У жуда ажойиб, мураккаб махсус agent ролини ўйнади. Аслида, у рол ўйнамаганида ҳам аёлларни мафтун қилиши мумкин еди. Juana его акти қучоқ қарор туюларди, аниқ Kelly ўз қизиқиш ёрдамида мени рағбатлантириш учун.
  
  
  Лекин мен унчалик еътибор бермадим, фикрлаш билан банд едим.
  
  
  Биринчидан, у ишлаб чиқаришни кутмагани учун ўзидан ғазабланди. Енсенадада ишлайдиган бу снайпер ва Вашингтонда бизни кузатаётган ғалати жамоа билан мен Малагада муаммоларга тайёр бўлишим керак еди. Бироқ, унинг олдида қотиллар Корелли емас, балки мендан ва Хуанадан кейин деб ўйладим. Қандай аҳмоқ!
  
  
  Бу менинг фикрларимда тушундим. Машина ташқарисидаги шохларнинг жиринглаши ниҳоят мени ҳайратда қолдирди ва у миммо мени Малаганинг тор кўчаларида томоша қила бошлади.
  
  
  Машина чеккага кўтарилди ва биз наҳ орқали чиқдик. Клиника наҳ атрофидаги бинолар томонидан тўғридан-тўғри қуёш нурларидан сояли тор кўчада жойлашган еди. Бинолар тоза ва яхши сақланган. Бу, албатта, Malaga харобаларининг бир қисми емас еди.
  
  
  Kelli асосий кириш ешиги орқали кирди. Биз егри мармар зинапоядан юқорига кўтарилдик, унинг ортидан жуда даҳшатли орқа томони билан оқ forma кийган аёл, биз кирганимизда ҳам Mitch Kelli билан қисқача суҳбатлашди. Иккинчи қаватдаги йўлак бўйлаб юрганимизда, иш костюми ва қора галстукли озғин одам Келлини катта табассум билан кутиб олди.
  
  
  Келлининг сўзларига кўра, бу Тина Бергсоннинг даволовчи шифокори доктор Ернандес еди. Ернандеснинг ёрқин табассумидан у пул ҳар доим его тўловларини тўлашини ва иш берувчиларнинг қуллари билан саломлашганда Егони тўлиқ қайнатишини айтиши мумкин еди.
  
  
  "У қандай?"Kelly сўради.
  
  
  Ернандес қўлларини олдига букиб, чуқур нафас олди ва узоқ вақт ташвишланди.
  
  
  "Бу ўқ яраси, биласизми. Бундай яра баъзида аслида қон оқимида сепсисни келтириб чиқаради. Sepsis хафагарчилик ҳақида", деди у менга худди гуруҳдаги асосий тўсиқдек. "Менимча, у бу жаримадан чиқади. Худонинг ёрдами билан у чиқади!"
  
  
  "Қандай қилиб тез орада?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Бир неча кун", деди Ернандес бир лаҳзалик фикрдан кейин.
  
  
  "Оҳ," дедим. "Кейин бу унчалик жиддий емас."
  
  
  Егонинг қора кўзлари бир зум чақнади. Кейин у ташвишли, ташвишли табассум билан табассум қилди. "Етарлича жиддий, Senor Peabody," у интонед. Бу унинг уни дарҳол қўйиб юбормаслигини англатарди. Мен его қаршилик тиббий жиҳатдан оқланиши мумкинлигини қабул қилишим керак еди. Ўқ яраси ёмон нарса бўлиши мумкин. "Лекин у яхши
  
  
  
  
  
  "у дарҳол бу ерга келди", деб давом етди Ернандес. У деярли шокда еди. Ўқ жароҳатлари ҳақида гап кетганда, зарба ҳақида ташвишланишингиз шарт емас."
  
  
  У унга бош ирғади. "Биз уни кўриш учун кира оламизми?"
  
  
  "Албатта, албатта," Ернандес илжайди, Kelly ўгирилиб, коридор ешик томон уларни силкитиб. "Илтимос, киритинг."
  
  
  Kelli ешикни очди ва ўртада касалхона каравоти бўлган катта, ҳаводор хонага кирди. Панжурлар чизилган, ётоқхона столида чироқ ёнаётган еди.
  
  
  Тина Бергсон жуда чиройли оқ зиғир мато билан ўралган бўлса ҳам, кўкраги касалхона кўрпалари билан қопланган бўлса ҳам, чиройли еди. Унинг сочлари ёстиқ устида, ўралган олтиндан ясалган еди.
  
  
  Биз кирганимизда Наҳ кўзларини юмди, лекин биз наҳга қараганимизда у иҳ ни очди.
  
  
  Унинг кўриниши мени хоҳлади. "Жаноб Peabody", деди у.
  
  
  У унга бош ирғади. "Сизнинг жуда яхши кўринишингизни кўрганимдан хурсандман."
  
  
  У табассум қилишга ҳаракат қилди. "Бу еди... бу еди... "Ва унинг кўзларида ёш оқди.
  
  
  Унинг олдига борди. "Тина, бу даҳшатли еди. Менга айтадиган гапингиз борми?"
  
  
  Унинг овози пичирлаш еди. "Мен жуда уяламан. Мен..."У бизга илтижо билан қаради.
  
  
  Унинг орқасига ўгирилди. Яхши. Хонани тозаланг. У мен билан ёлғиз гаплашмоқчи."
  
  
  Juana қаддини ростлади. "Ва мен."
  
  
  Кўзларимиз учрашди. "Қолинг, Juana. Қолганларингиз, чиқинг!"
  
  
  Ернандес ва Kelli итоаткорлик билан оқ формадаги аёл билан хоналардан чиқишди.
  
  
  У Тинанинг қўлини олди. "Бу нима, Тина? Сиз нимадан уяласиз?"
  
  
  У мендан юз ўгирди. "Catch", деди у. "Биз ўйнаган ўйин."
  
  
  "Ўйинми?"Хуананинг овози ўткир ва бир текис еди.
  
  
  "Ҳа", деди Тина асабийлашиб.
  
  
  "Бу ҳақда бизга хабар bering", деб буюрди унинг аи.
  
  
  "Бу Риконинг фикри еди. Айтмоқчиманки, у қўрқарди ва кимдир Егони ўлдирмоқчи бўлганини билар еди."
  
  
  "У қаердан билди?"
  
  
  "Бу аллақачон синаб кўрилган."
  
  
  Яхши. У кимдир Егони ўлдирмоқчи бўлган деб гумон қилди. Биз билан его келишуви туфайлими?"
  
  
  "Ҳа", деб пичирлади у.
  
  
  "Агар у кимдир унинг нафсини уришини билса, нега у тўғридан-тўғри тузоққа тушди?"
  
  
  "У буни қилмади", деди Тина. "У тузоққа тушмади. Бу шунчаки."
  
  
  У ўгирилиб Хуанага тикилди. Менга ғалати бир фикр келди. Унинг отаси Тинанинг қўлини маҳкам сиқиб қўйди.
  
  
  "Давом етинг", деди у уни.
  
  
  "Бу қайиқда Рико емас еди", деди Тина ниҳоят илтижо билан кўзларини юмиб.
  
  
  Таcк! Ҳаммаси жуда тез содир бўлганлиги ажабланарли емас!
  
  
  "Йўқ?"
  
  
  Сиз гаплашган одам Рико Корелли емас еди. Бу Рико йиллар давомида таниган одам еди. Егонинг исми Басиллио ди Ванесси еди. Сицилия.
  
  
  "Рико ҳақида нима дейиш мумкин? У қайиқда бўлганми?"
  
  
  "йўқ. Serra Nevada залида Рико. Яхтада учрашув тугаши билан биз Егони хабардор қилишимиз керак еди-ва кейин сиз ва у чанғи курортида учрашасиз. Ушбу дастлабки учрашув синов бўлди. Рико-Ҳернини пастки."
  
  
  "Гернини?"
  
  
  "ҳа. А-бу қандай? "егизак!"
  
  
  "Доппелгангер", деди Juana.
  
  
  "Ҳа! Биласизми, кимдир Рикони ўлдирмоқчи бўлганлигини билиш учун. Қаранг?"
  
  
  Ёки мени ўлдиринг, деб ўйладим.
  
  
  "Бу ҳақиқат учун."
  
  
  "Демак, Корелли емас, Vanessa ўлган?"
  
  
  У: "Ҳа. Бу ҳақиқат."
  
  
  Juana мени итариб юборди ва каравот ёнида турди. "Сиз ёлғон гапиряпсиз", деди у. "Мен айта оламан."
  
  
  Тина ярми ёввойи кўзли тўшакда ўтирди. "Нега мен билан бундай гаплашяпсиз?"
  
  
  "Сиз ҳақиқатни айтмаяпсиз! Cорелли ўлик! Ва сиз бизни сохта нарсалар билан рамкалашга ҳаракат қиляпсиз!"
  
  
  "Бу ҳақиқат емас! Қасам ичаман!"Тинанинг юзи терга ботган еди.
  
  
  "Мен бунга ишонмайман!"Juana қаттиқ босди.
  
  
  "Рико ҳозир Серра Невадада. Биз Егони Валенсиядаги яхтадан озод қилдик. Мен буни исботлай оламан"
  
  
  "Қандай қилиб?"
  
  
  "Унинг... унинг..."Тина бузилди. У йиғлай бошлади.
  
  
  "Қандай қилиб?"Juana қичқирди, егилиб, уни қаттиқ силкитди.
  
  
  Тина сесканиб кетди ва инграб юборди, бу зарар кўрди. Унинг кўз ёшлари оқарди. "Бу ҳақиқат!"у йиғлаб юборди. "Cорелли тирик!"Енди у очиқчасига йиғларди. "Валенсияда его яхтани тарк етгани ҳақида ёзувлар бор!"
  
  
  Juana қаддини ростлади, кўзлари қисилди, лекин қониқди. "Биз буни текширишимиз мумкин."
  
  
  Хуана уни мулойимлик билан четга суриб, Наҳга мазмунли ва билувчи кўриниш берди. Juana Жасур еди ва бу менга ёқди. Енди биз Корелли ҳали ҳам тириклигини билардик.
  
  
  "У қаерда?"У тинадан сўради.
  
  
  "Мен сизга айтдим. Серра Nevada."Унинг кўзлари даҳшатдан орқага қайтди.
  
  
  "Лекин..."
  
  
  "У менга қаерда учрашишини айтади."
  
  
  "У курортда инкогнито борми?"
  
  
  Тина умидсиз бош ирғади. "Ҳа, Ҳа! Peabody, мен нотўғри кетди, нима учун шундай афсусдаман."
  
  
  "Сиз бўлишингиз керак", дедим.
  
  
  "Сиз у ерга его билан учрашиш учун борасизми?"
  
  
  "Хуш келибсиз!"
  
  
  "Йўқ?"Унинг юзи қулаб тушди.
  
  
  Унинг " йўқ!"категорик еди.
  
  
  "Нега, нега?"У яна йиғлай бошлади. "У... бўлади... мени ўлдиринг!"
  
  
  "Ҳа", дедим жимгина. "Мен ишонаман."
  
  
  Бешинчи Боб
  
  
  Миянгиз атрофидаги фикр тўлқинларини бошқа бировникига акс еттиришнинг ҳожати йўқ.мен буни кўп йиллар давомида синаб кўрдим, аммо натижа бермади. Аммо ўша пайтда мен Juana Rivera билан фақат мия тўлқинлари - ҳақиқий руҳий идрок орқали мулоқот қилишим кераклигини билардим.
  
  
  У нигоҳини унинг юзига тикди ва жуда ўйчан бўлиб қолди. Мен ўйладим: "унга ёрдамга келинг, Хуана."Сиз яхши йигициз;
  
  
  Хуана менга қаради, юзи қизариб кетди, гўё бир еркак унга жуда яқиндан қараб турганидан хижолат тортди.
  
  
  Менинг дастлабки фикрим унга кирмаганини билардим. Ўйлайманки, сиз менинг адашганимсиз
  
  
  
  
  
  бир йигит, гарчи.
  
  
  У билан дўзахга, у ниҳоят ўйлади. Мен уни ушлаганини ҳис қиляпман.
  
  
  У Тинага ўгирилиб: "бизга рухсат берилмаган!"ва яна деди. "Бу тугади. Сиз охирги marta бизга ёлғон гапирдингиз. Учрашув йўқ."
  
  
  Хуананинг кўзлари торайиб кетди ва у ўйин ва қарама-қарши ўйинларни босиб ўтаётганда унинг фикрлаш жараёнларини деярли кузатиши мумкин еди.
  
  
  "Бир дақиқа кутиб turing", деди у тезда. "Биз Жаноб Кореллини кўрмасдан Испанияни тарк ета олмаймиз!"
  
  
  Тина йиғлашни тўхтатди ва умид билан менга қаради.
  
  
  У Хуанага янги салат устидаги бог ъ қуртидек тикилди. "Оҳ, ҳа, биз қила оламиз!"Мен жаҳл билан айтдим. "Улар бизга ёлғон гапиришди ва бу мавзу."
  
  
  "Аммо Cорелли бизга берадиган маълумот ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  "Бизга керак емас."
  
  
  "Сизга керак емас, - деб илтимос қилди Juana, - лекин менга керак! Унинг ўзи бу ерга юборилган. Сиз шунчаки тансоқчисиз!"
  
  
  Мен Тинага у бизнинг кичик драматик импровизациямизни қандай қабул қилганини кўриш учун қарадим. У тезкор tennis ўйинида томошабинга айланди.
  
  
  "Мен болта билан алоқада оласиз," мен ириллади, бир кеч-амп Bogart каби бир нарса қилиб. "Россия ҳудуди тозаланди!"
  
  
  "Улар билан гаплашай!"- деди Хуана, аллақачон хиралашган. "Мен линияда кўп қўйиш айтинг!"
  
  
  "Биз унинг олдида гаплашмаслигимиз керак", дедим мен истамай Тинага қўл силкитиб.
  
  
  "Ким ешитиши менга аҳамият бермайди! Бу менинг топшириғим!"
  
  
  Мен оқибатларини тортаётгандек қилиб, бу ҳақда ўйладим. Ниҳоят мен унга айтдим: "сиз ҳақиқатан ҳам бориб Корелли билан учрашишни хоҳлайсизми?"
  
  
  Juana бош ирғади. "Албатта! Сиз биринчи учрашувни бузганингиз учун..."
  
  
  "Ва сизми?"Мен Тинага ўгирилиб, уни тўхтатдим. "Sierra Невадада ҳақиқий Корелли билан учрашишингизга қандай кафолат бера оласиз?"
  
  
  "Мен сизга аллақачон айтдим! Сиз тўғри маълумотни қачон олганингизни билиб оласиз."
  
  
  Уники, у елка қисди.
  
  
  Juana узилди. "Биз Cорелли билан учрашишимиз керак", деди у. "Бу мен учун жуда муҳим!"
  
  
  Яхши қиз, деб ўйладим. Юзини бефарқ тутиб, Тинага суянди. "Биз яна уриниб кўрамиз."
  
  
  У енгиллик билан кўзларини юмди ва жилмайиб қўйди.
  
  
  "Сиз биз билан яқиндан ишлашингиз керак, Тина", деди отаси. "Қотил ҳозир уйига кетади деб тахмин қилиш учун ҳеч қандай сабаб йўқ. У ҳам сизни ўлдиришни хоҳлайди."
  
  
  Juana қошларини чимирди. "Нега емас? Агар Ему Рико Кореллини ўлдириш учун тўланган бўлса, у шартномасини ишлаб чиқди."
  
  
  "Аммо у ўз хатоси ҳақида аниқ билиб олади. Мафия Корелли тирик ёки ўлиш арафасида еканлигини билади. Кейин хитман тинани таъқиб қилади-Егони Кореллига олиб бориш учун!"
  
  
  Тина хўрсинди.
  
  
  "Биз бу хонага соқчилар қўямиз", деб еълон қилдим. "Мен Mitch Kelly айтаман."
  
  
  "Лекин бир таълим қотил жойда оқиш мумкин. Қўриқчи Хема ергашишини қаердан билади?"Juana сўради.
  
  
  Унинг қоши буришди. "Биз қотил кимлигини билмаймиз. Ему фақат ҳаммани узоқроқ тутиши керак."
  
  
  "Аммо биз биламиз", деди Тина тўсатдан ўтириб, тўсатдан ҳаракатдан оғриқ билан қисилиб.
  
  
  Хуана ва мен оғзимиз осилган ҳолда унга ўгирилдик. "Биласизми нима?"
  
  
  "Қотил ким. Бу Комар исмли одам. Бўлиши керак. У professional қотил. Егонинг ҳақиқий исми Алфреддо Мосcато."
  
  
  "Қандай биласиз?"
  
  
  "Чунки қотил олти ой олдин Риконинг Корсикадаги вилласига бостириб кирмоқчи бўлган. Деворлар бўйлаб кўплаб тузоқ ва асбоблар бор еди, шунинг учун у ичкарига кира олмади. Аммо у уриниб кўрганида, у инфрақизил суратга олаётган симларни урди. фотосуратлар пайдо бўлди ва у бу Мосcато еканлигини тушунди."
  
  
  "Рико Корелли Москатони биладими?"
  
  
  "йўқ. Улар ҳеч қачон учрашишмаган. Рико халқи атрофида Один Мосcато сифатида танилган."
  
  
  "Шундай қилиб, сиз Мосcато Кореллини кўздан билмайди ва у Егони ўлдирган деб ўйлайди."
  
  
  Тина бош ирғади. "Мен бу ҳақда ўйламаганман, лекин ҳа, шундай дейман."
  
  
  "Мосcато ҳақида яна нималарни биласиз? Егони аниқлашга ёрдам берадиган ҳар қандай нарса?"
  
  
  Тинанинг юзи пушти рангга айланди. "Ему қизларни жуда яхши кўради", деди у.
  
  
  "Бундан кўпроқ нарса борми?"
  
  
  "Емус жуфтликлар каби", деди Тина хижолат бўлиб.
  
  
  "Жуфтликда?"Мен қувноқ сўрадим.
  
  
  "Бу кулгили емас!"Juana кескин деди.
  
  
  У Тинага қайтди. "Унинг уч қаватли жинсий алоқа одати борми?"
  
  
  "Ҳа", деди Тина. "Бу унга боғлиқ. У буни ҳар сафар ишга кетишдан олдин қилади. Бу Егони бўшаштиради."
  
  
  "Еҳтимол, биз бу билимлардан бизни топмасдан олдин уни топиш учун фойдаланишимиз мумкин."
  
  
  "Бизни топадими?"Juana дуллй тасдиқлади.
  
  
  "У, албатта, яна Кореллига йўл топишга ҳаракат қилади. Чунки у биринчи қарашда Егони билмайди."У ёпилган деразага тикилди. "Ва Cореллини ушлашнинг енг осон усули бу бизни томоша қилишдир."
  
  
  Хуананинг кўзлари ёнди. "Кейин биз ўзимизни Малагада кўрамиз ва у биз учун келади."
  
  
  "йўқ. Аввал Егони топамиз."Аммо мен бирор нарсани тузатишим керак еди. "Тина, ҳақиқий Корелли билан қандай боғланаман?"
  
  
  У юз ўгирди. "У менга қўнғироқ қилгунча кутишингиз керак."
  
  
  "Аммо у сизнинг қаердалигингизни қандай билади-демоқчиманки, ушбу махсус клиникада яширинган?"
  
  
  У елкаларини қисди. "У қилади. Мен бунга кафолат бера оламан"
  
  
  "Мен чанғи курортига боришни ва у ерда Егони кутишни хоҳламайман", дедим.
  
  
  "Шифокор бир неча кундан кейин яхши бўламан, дейди."
  
  
  У унга бош ирғади. "Кейин кутамиз. Бу орада биз чивинни чайқашга ҳаракат қиламиз. У биз ушбу митингда ишлаётганимизда унинг йўқолишини истайди."
  
  
  * * *
  
  
  У тезда Mitch Kelli томонидан хабардор қилинди
  
  
  
  
  
  
  Бир дақиқадан сўнг у телефонда Malaga комендантини алдаб, Тина Бергсонга қараш учун фуқаролик гвардияси аъзосини тайинлади. Меҳмонхонага қайтишда мен Келлига операциялар йўналиши ҳақида гапириб бердим.
  
  
  У Москва Малагада еканлигини ешитмаганлигини айтди, лекин, албатта, у бу ҳудудда ҳеч қандай ҳис-туйғуларни аниқламади. У ўз егосини танқид қиляпти деб ўйлагандай туюлди. Мен уни ишонтирмадим.
  
  
  "Жаҳаннам", деди у. "Нега қарамайсиз?"
  
  
  "Нима ости?"
  
  
  "Malaga пишириғи", деди у. "Улар чивин ҳақида билиб олган жойдан овоз bering. Тикувчи, сиз ва Juana мукаммал қонуний қараш. Сиз қўриқчини ёлламоқчи бўлган бир нечта бузуқ гастарбайтерлар бўлишингиз мумкин. Мен ички шавла билади шартнома бор. Егонинг исми Diego Peres. Ешитинг, мен уни бугун кечқурун сизга юбораман. Бу сизни ўраб олади."
  
  
  Унинг, мен Juana қаради, барча жиддий ва менинг Еркаксиз шовинизм билан таранг.
  
  
  Яхши. Келинг, синаб кўрайлик."
  
  
  Биз сафарни индамай тугатдик.
  
  
  Меҳмонхонага қайтишимиз билан унинг телефони жиринглади.
  
  
  Бу Kelli еди.
  
  
  "Один. Мен Diego билан шартнома туздим."
  
  
  "Ҳаммаси жойида."
  
  
  "Унинг бўйи беш фут етти дюйм, силлиқ кўринишга ега, мўйлови кичкина ва жуда ақлли. Алоқаларингиз сизни чалғитишига йўл қўйманг."
  
  
  "Бу тўғри"
  
  
  "Икки. Бу фақат Interpol сигнали билан декодланган."
  
  
  "Interpol?"
  
  
  "Мен уларнинг ўлган одамнинг тавсифини тазйиқлар билан бирга юбордим. Бу Cорелли емас. Бу Vanessa, майли."
  
  
  У унга бош ирғади. "Шундай қилиб, Тина ҳақиқатни айтмоқда."
  
  
  "ҳа. Омад tonight, Ник."
  
  
  * * *
  
  
  Diego Perez Mitch Kelly тасвирланган еди айнан нима бўлиб чиқди-ёрқин, лекин тўғри кийим кийган ва хонимлар хушвақт учун аҳамияциз суҳбатлар барқарор оқимини сақлаб силлиқ-қараб соқчилар тури, бу воқеа Хуан Rivera йилда.
  
  
  "Унинг исми Diego Peres", деди у менга рухсат берганимда.
  
  
  "Қандайсиз?"Мен унга айтдим. "Бу менинг хотиним Хуана."
  
  
  "Адолатли хоним", деди у камон билан. У Хуанага бир қарашни ўғирлади. У юзини ҳаракациз ушлаб туришга ҳаракат қилди, лекин мен унинг ичида ғазаб пайдо бўлганини кўрдим. У мени масхара қилаётганимдан гумон қилди.
  
  
  "Жаноб Kelli менга оқшомимизнинг мақсадини айтди", деди Diego тез орада менга мазмунли кўриниш бериб.
  
  
  "Қаердан бошлайман?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  У жойни номлади, биз еса такси чақирдик ва шундай ўйин ўйнадик. Diego Хуана билан ўтирди, порлаб, испан ва кейин инглиз тилларида суҳбатлашди. У деразадан ташқарига қаради.
  
  
  Малагада сиз ошхоналар қаердан бошланганини ва клублар қаерда тугаганини билмаяпсиз. Биз шаҳарнинг Ла Малагуета номли ҳудудида, порт ёнида, Ўрта ер денгизи манзарали ресторандан бошладик. Қуёш Ўрта ер денгизи юзасига тушди ва биз денгиз маҳсулотларини истеъмол қилдик, шароб ва коняк ичдик. Официантлар рангли кўзойнаклар билан шам ёқишди ва тун тушди.
  
  
  "Менда бир фикр бор, Diego", дедим.
  
  
  "Фикрми?"Diego табассум қила бошлади. Емуга интрига ёқди.
  
  
  "Мен бой америкалик сайёҳман. Бу мен атрофида пул отиш тарзда кўриш мумкин. Унинг хотиним билан юриши. Лекин хотинимдан зерикдим. Мен унинг нафақат оддий деҳқон қизи сифатида ётишини хоҳлайман. Мен улардан иккитасини хоҳлайман!"
  
  
  Diego хурсанд бўлди. "Аммо хотинингизнинг борлигини қандай изоҳлайсиз, senor?"
  
  
  "У сиз билан, Diego."
  
  
  Егонинг юзи нурли табассумга айланди. "Оҳ!"
  
  
  "Ва биз жуфт бўлиб ишлайдиган иккита қизни топсак, сўнгги бир неча кун ичида, айниқса, кеча иҳ ни ижро етишни сўрашганлигини билиб оламиз."
  
  
  Диегонинг юзи ҳайратга тўла еди: "унда кетайлик."
  
  
  "Аслида. Кейин нима бўлишини кўрамиз."
  
  
  Биз Малагадаги дискотекаларга боришни бошладик. Европа дискотекаси асосан паст шифтли ва деразалари жуда кам бўлган қоронғи жой. Ўртадаги платформа атрофида кичик столлар жойлаштирилган. Шифтдан ҳар хил безакларни осиб қўйинг - қуритилган мох, камар, арқонлар, гартерлар, таёқлар, брас, қамчи, деярли ҳамма нарсани тасаввур қилишингиз мумкин.
  
  
  Ҳар доим бир жойда баланд овозли stereo лента ўйнайди. Карнайлар яширин бўшлиқлар атрофида барча йўналишларда шовқин чиқаради. Стробоскоплар ҳар томонлама кўп рангли чироқларни милтиллайди. Яланғоч таналар ва жинсий алоқанинг турли позицияларида жуфтликлар билан рангли слайдлар деворларда прогноз қилинади. Шовқин ҳаёлий.
  
  
  Кейин барча strobe чироқлари ўчади ва бир гуруҳ гитарачилар саҳнага киришади. Еркак ёки аёл Фламенко раққосаси пайдо бўлади.
  
  
  Ярим тунда биз салбий натижалар билан ярим ўнлаб жойлардан ўтдик.
  
  
  "Ҳаммаси яхшими?"Бироздан кейин Diego ундан сўради.
  
  
  "Ҳеч нарса, senor", деди у. "Кўплаб аёллар мавжуд-яккалик, жуфтлик, ҳатто учлик, аммо яқинда ҳеч ким учликни ижро етмади."
  
  
  "Шундай қилиб, биз яна уриниб кўрамиз."
  
  
  "Биз ўриндиқданмиз."Диегонинг кўзлари қисилди. "Менимча, биз Торремолиносни синаб кўришимиз керак."
  
  
  "Бу қаерда?"
  
  
  "Бир оз жанубда. Коста-дел-Сол ҳақида".
  
  
  "Кўпроқ дискотекалар?"
  
  
  "Енг яхшиси. Жонли. Ҳайвон. Бузуқ."
  
  
  У унга бош ирғади. "Бу яхши ешитилади. Кетдик."
  
  
  Мисол учун, бир-ўттизда биз Торремолиноснинг асосий кўчасининг ярмигача бўлган жойга кирдик. Бу маъюс жой еди. Қафасдаги ҳайвонлар кириш панели яқинидаги шифтга осилган қафасларда олдинга ва орқага юришарди.
  
  
  Luminescent бўялган стуллар ва жадваллар зулматда порлади. Фламенко раққоса унинг одатий қадам ғойиб
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  с хонанинг марказидаги кичик саҳнада. Деворга иккита екстатик лезбиенларнинг слайдлари проекцияланган. Кучайтирилган гитара мусиқаси барча ҳомийларни ҳайратда қолдиришга уринишда ҳеч қачон мавжуд бўлмаган қўшиқчининг ғазабланган бемоанинг билан рақобатлашди.
  
  
  Биз ўтирдик, сангрияга буюртма бердик ва томоша қилдик.
  
  
  Diego кетди.
  
  
  Juana ва мен бир-биримизга тикилдик.
  
  
  Қўлим елкамни ушлади. У кутилмаган инсоний алоқадан қўрқиб, айланиб юрди.
  
  
  "Менда улар бор", деди Diego қулоғимга.
  
  
  У Хуананинг қўлига тегди, у ерда қолишини огоҳлантирди ва Диегонинг орқасидан зулматга ергашди. Дискотеканинг ён томонида кичик ешик бор еди. Diego у орқали мени олиб, ва биз охирида бир хонага қоронғи йўлак пастга юрар. Нопок, йиртиқ Фламенко костюмидаги ноаниқ ёшдаги аёл столга ўтирди. Унинг боши устидаги нолада заиф електр брйлев порлади. Наҳнинг қора сочлари, қора кўзлари ва остида қора сумкалари бор еди.
  
  
  "Бянка", деди Diego. "Бу одам."
  
  
  Бянка чарчаб жилмайиб қўйди. "Мен сизни ёқтираман", деди у.
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "Сизнинг ўртоғингизми?"
  
  
  "У у каби яхши емас, лекин у ерда бўлади."
  
  
  "Унинг исми?"
  
  
  "Karla". У елкаларини қисди.
  
  
  "Бянка", дедим. "Сиз яхши бўлишингиз керак. Мен пулимни беҳуда сарфлашни хоҳламайман."
  
  
  "Бянка ва карлага пулингизни беҳуда сарфламанг!"аёл хўрсинди. "Биз яхшимиз. Жуда яхши."
  
  
  "Мен ҳаваскорларни хоҳламайман!"Мен унга айтдим. "Сиз илгари бирга ишлаганингизни билмоқчиман."
  
  
  "Албатта, биз бирга ишлаймиз", деди Бянка менга таскин берувчи қўл силкитиб. "Бу ҳақда ташвишланманг. Биз пулни ажратамиз."
  
  
  "Қанча?"
  
  
  "Ҳар бири етти минг песет."
  
  
  "Бу жуда кўп! Сиз яхши еканлигингизни билишингиз керак!"
  
  
  "Ешитинг, кимдирдан сўранг ..."
  
  
  Diego: "ким, Бянка? Сизда бирон бир тавсиялар борми?"
  
  
  "Албатта, менда тавсиялар бор! Бу француз Марбеллада яшайди."
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Мен бирон бир французга ишонмайман!"
  
  
  У куларди. "Бу яхши. Унинг болалари!"
  
  
  Diego ва мен елка қисдик.
  
  
  "Салом", деди у. "Кеча қилганимиз бор еди! Karla ва унинг. Ҳақиқий ярамас, у еди! У ҳамма нарсани билади! Ва дарҳол! Оҳ, мен сизга айтаман..."
  
  
  "У ким еди?"
  
  
  У қошларини чимирди. "Билмайман. У бизга исмини айтмайди. У қоронғи йигит. Биласизми. У италян ёки бошқа нарсага ўхшайди. У испан тилини билмас еди."
  
  
  Мен Диегога қарадим ва у бир кўзнинг қопқоғини туширди.
  
  
  "У қаерда яшайди?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Биз Торремолиносдаги виллага очиқ бордик."
  
  
  У сумкачасига кириб, ўн минг песетани чиқариб олди. "Менга манзилни bering, - дедим мен, - ва ўн мингни сақланг."
  
  
  Унинг кўзлари катталашди ва у пешонасида тер чиқаётганини кўрди. Унинг лаблари тупурик билан ҳўл еди. У очкўзлик ва еҳтиёткорлик ўртасида йиртилган еди. Енди у уники шунчаки ғалати шаҳвоний истакларга ега мижоз емас, балки кўпроқ бўлиши мумкин деб гумон қилди. Аммо у шубҳадан кўра пулга кўпроқ қизиқарди.
  
  
  У пулга етди.
  
  
  "Манзил?"
  
  
  "Мен унинг манзилини билмайман... Мен сизни у ерга олиб бораман."
  
  
  Мен унинг пулини қайтариб бердим ва беш минг рублни олиб қўйдим. "Қолганлари биз у ерга борганимизда, Бянка."
  
  
  Diego ҳайрон бўлиб қаради. "Senor. Бошқа сенора ҳақида нима дейиш мумкин? Сизнинг...?"
  
  
  "У ерга қайтиб boring, Diego ва уни ярим соатдан кейин уйига олиб boring."
  
  
  Агар кимдир Диегони кузатаётган бўлса, улар унга ва Хуанага меҳмонхонага қайтиб боришади деб ўйларди.
  
  
  Бянка унинг қўлидан ушлаб олди ва биз дискотеканинг орқа ешигидан чиқдик.
  
  
  Ташқарида жуда қоронғи еди. Неон чироқлар бинонинг олд қисмини ёритди, лекин орқа қисми деярли қора еди.
  
  
  Бянка шундай деди: "бу ерда кутинг."
  
  
  У кетди ва ярим дақиқадан сўнг уйга такси келди ва у менга қўл силкитди.
  
  
  Унинг ёнида унинг макияжи, каванози ва кийимининг чириётган ҳидини ҳидлайди.
  
  
  У такси ҳайдовчиси гапирди, бир beret бир ғамгин кўзли Viejo, ва у офф ҳайдаб, шаҳар четидаги етагида олиб тор кўчалари орқали ўраш. Биз Торремолиноснинг курорт қисмини тарк етдик ва шаҳар атрофидаги турар-жой майдонига кирдик.
  
  
  Ўн дақиқадан сўнг Бянка олдинга егилиб, такси ҳайдовчисининг елкасига урди.
  
  
  "Ақуа! Овоз бериш натижалари".
  
  
  У таксини олқишлади.
  
  
  "У ерда?"Мен ундан, Бянкадан, у ишора қилаётган Виллани аниқлашини сўрадим.
  
  
  У бош ирғади.
  
  
  "Еркак-у ерда ёлғиз яшайдими?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Бу ҳақиқат учун. Бошқа ҳеч ким йўқ."
  
  
  Ей унга беш минг песет узатди, таксига чиқди, ҳайдовчига пул тўлади ва иккаласини ҳам йўлда силкитди.
  
  
  Такси йўқолди.
  
  
  Мен елка ғилофида уни текшириб. Luger кутаётган еди.
  
  
  Бянка ёзган villa яхши сақланган бог ъ билан ўралган кичкина гипсли уй еди. Уйнинг олдида очиқ дарвоза бор еди.
  
  
  Ери кириб келди.
  
  
  Уй қоронғи еди.
  
  
  Уни четлаб ўтишди. Уйнинг егаси ташқарида ёки ахлатда ухлаётгани аниқ еди.
  
  
  Мен деразага қарадим ва ошхона ва овқат хонасини кўрдим.
  
  
  Иккинчи дераза ётоқхонага очилди ва улардан бирида кимдир ухлаб ётган еди.
  
  
  Ҳеч ким мени кузатмаётганига ишонч ҳосил қилиш учун атрофга қарадим. Кейин иложи борича камроқ шовқин қилиб, ошхона деразасига бориб, уни очмоқчи бўлди.
  
  
  Ажабланарлиси шундаки, у озод қилинди ва учиб кетди.
  
  
  Бу орқали бор.
  
  
  Виллада жинсий алоқа плиткали еди ва унинг устига овозсиз қўнди. Мен уни чиздим
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Мен Luger чиқарди ва ошхона орқа даҳлизга ешик учун раҳбарлик.
  
  
  Ётоқхона ешиги очиқ еди. У тезда наҳ орқали ётоқхонага борди ва дераза ёнидаги ёруғлик тугмачасини пайқади. У парчасини каравотга олиб келди ва брйлевни ёқди.
  
  
  "Музлатиб қўйинг", дедим у қўлида қурол бўлиши мумкин деб ўйлаб.
  
  
  Ҳаракат йўқ. Ҳеч нарса. Мен уни томоша қилдим. Хонани сув босган Sergey менга нима бўлганини кўрсатди ва мен ўзимни ёмон ҳис қилдим. Ахлатда ётган одам енди йўқ еди. Ёстиқ ва чойшаблар шпалга ўхшаб кўриниши учун юқорига сурилди.
  
  
  Мутлақ ваҳима лаҳзасини ҳис қилиб, егоимни ўчириш учун нурга қўл чўздим.
  
  
  Орқамдан овоз жуда тез келди. Гарчи у иложи борича тезроқ айланиб, кимни тутиш учун Лугерни айлантирган бўлса-да, у ҳеч қачон ҳаракатни тугатмаган. Бош суягимга қаттиқ металл буюм урилганида, у зулматга ботди.
  
  
  Ҳушимга келганимда биринчи нарса нафас ололмаслигим еди. Ва кейин билдимки, бошим ҳам оғрияпти. Мен ҳис қилган учинчи нарса-танам буришган ҳолат. Уники жуда тор жойда еди, оғриётган суякларим учун зўрға жой.
  
  
  Мени ўраб турган заҳарли буғлар туманидан тоза ҳаводан нафас олишга ҳаракат қилиб, нафас олдим.
  
  
  Кўзларимни очдим ва дастлаб ҳеч нарса кўрмадим. Кўзларим чақди, лойқа, ва рефоcусед. Тўсатдан мен қўлларимни ва оёқларимни қимирлата олмаслигимни англадим.
  
  
  Очиқ ўтиришга ҳаракат қилиб, хира нурда жуда кичик Волксвагеннинг олд ўриндиғига ёпишиб олганимни кўрдим. Двигател ишлаётган еди, лекин машина ҳаракатланмади.
  
  
  У йўталди ва томоғини тозаламоқчи бўлди, лекин қила олмади.
  
  
  Егзоз газлари! Бу фикр хаёлимдан ўтди ва у тўсатдан ўтирди ва атрофга қаради ва шлангнинг деярли ёпиқ деразага қандай ёпишганини биринчи marta пайқади.
  
  
  Егзоз шланг орқали халқ машинасига қуйилаётган еди. У бу машиналар ҳақида етарлича билар еди, улар ичкарида деярли ҳаво ва сув ўтказмайдиган еди. Ва углерод оксиди келиши билан менда кўп вақт йўқ еди.
  
  
  Билакларим ва тўпиқларим бир-бирига боғланган қаттиқ арқонлар билан боғланган еди, шунда мен буқа итини таъқиб қилаётган буқага ўхшардим. У контактни буриш учун калитни ушламоқчи бўлиб, қўлини чўзди, лекин у калитга етиб бориш учун машинанинг чегараларида тўпиқларини етарлича баланд қила олмади.
  
  
  У умидсизликдан нафас олиб ётарди. Ўпкамга тоза ҳаво нафас олишга вақтим бўлмаслигини билардим.
  
  
  Мен ташқарида чивин кутаётганини билардим ва беш-ўн чақиримдан кейин у гаражга кириб, машина ешигини очди, двигателни ўчирди ва мени етказиб бериш учун бирон жойга олиб кетди. У мени бутунлай ақлдан оздирди!
  
  
  Мен ўнг қўлим билан тўпиғимга етиб боришим мумкин еди, лекин тўпиғимнинг орқа томонига бириктирилган пўлат пичоққа тегиш учун иҳни баланд кўтаролмадим. У ўриндиқдан сирғалиб чиқиб, Витес ўзгартириш дастагига урилиб, деярли его шаклини йўқотди.
  
  
  Ва кейин пўлат пичоқ унга тегди.
  
  
  Мен бир лаҳзага ҳушимни йўқотдим ва бутун вужудимни азобли йўтал қийнади. Менда умуман вақт йўқ еди.
  
  
  Пичоқ чиқди ва у тўпиғимни ушлаб турган арқонларни кесиб ўтмоқчи бўлди. Бир дақиқадан сўнг арқон узилди. У енди нафас ололмади ва нафасини ушлаб турди. Менга ҳар томондан зулмат туша бошлади. У енди бармоқларини зўрға қимирлатди.
  
  
  Углерод оксиди машинага оқишда давом етди.
  
  
  Кейин оёқларим мўжизавий тарзда озод қилинди. Иҳ уни билакларидан узоқлаштирди ва бир оёғи билан газ педалига қадам қўйди. Волксваген сакраб тушди, аммо безорилик давом етди.
  
  
  У Витес ўзгартириш дастагини тескари томонга ва пастга бураб, оёғини яна газга қўйди.
  
  
  Волксваген ёпиқ гараж ешигидан ўқ узди ва наҳ га қулаб тушди.
  
  
  Аммо ёғоч ёрилишини ешицам ҳам, ешик очилмади.
  
  
  Волксваген уни олдинга ҳайдаб кетаётган еди.
  
  
  Визёним яна сўнди ва у кўп нарсани кўра олмади. Заҳарли ҳаво намунасидан ўпкам титрарди.
  
  
  Орқага яна, уни синдириш.
  
  
  Кун бир-биридан узоқлашди.
  
  
  Мен уни кечаси ташқарида кўрдим. Олдинга.
  
  
  Волксваген уни яна тескари айлантирди ва очиқ ешиклар орқали у йўлга отилди. У очиқ майдонда тўхтаб қолди. Деразадан тоза ҳаво қуйилди.
  
  
  Унинг ўнг томонида, тўсатдан апелсин алангаси портлаши ўқ овозидан олдин.
  
  
  У билаклари атрофидаги арқонларни кесиб, билакларини бўшатди. У ешикни очди ва тоза ҳавода йўталиб, деразадан пастга думалади. Бир дақиқадан сўнг қўлимда рул бор еди. Волксваген уни айлантириб, муқаддас нурни ёқди ва Егони ўқ отилган жойга қаратди.
  
  
  Кимдир қичқирди. Яна бир зарба янгради. У йўлак бўйлаб майсазорга борди ва гараж яқинида ўсган бутазорга йўл олди. Уни кўрганимда, буталар атрофидан сакраб чиқиб, майсазор бўйлаб югураётган одам силуетини кўрдим. Уни ушлаб турган Волксваген унга ишора қилди.
  
  
  У бир marta ўгирилди, ҳайратда қолган юзи машинанинг ёрқин фаралари билан ёритилди. У калта, қоронғи, думалоқ юзли, қалин қошлари, узун ёнбошлари ва чивинли жағли кўк соқоли бўлган одам еди.
  
  
  У яна ўқ узди, аммо ўтказиб юборди ва газга қаттиқ урилди. Волксваген олдинга сакраб чиқди.
  
  
  Мосcато зигза
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  кичкина ҳовлида бошпана топишга ҳаракат қилиб, ггед. Мен газ педалини урдим ва волкларни иложи борича тезроқ боришга мажбур қилдим. Уни, уни бир ғишт деворга сакраб наҳ устидан сакраб кўрдим.
  
  
  У оёғини газ педалидан олди ва тўсатдан безорилик тугмасини босди. Волксваген ён томонга бурилиб, ўт қазди ва ғишт деворига урилди.
  
  
  Ғилдирак менинг ошқозонимда, лекин мен ўзимга жиддий шикаст етказиш учун етарлича тез кетмадим.
  
  
  У машина атрофида кўтарилиб, деворга сакраб тушди ва қўшни ҳовлидаги ўсимликлар ва буталар чигалига қаради.
  
  
  Ҳеч ким кўринмади.
  
  
  Мен ичкарига қайтиб, ичкарига кирдим. Унинг ётоқхонасида Комаров уни қаерда сақлаганини ва мени уришдан олдин қаерга яширганини кўрдим. Унинг его уни тушиб қаерда мен қаватда менинг Luger топилди.
  
  
  Его уни кўтариб, Мосcато учун тузоқ ўрнатишни режалаштириб, ётоқ хоналари бўйлаб юришни бошлади. Ертами-кечми ему қайтиб келиши керак.
  
  
  Тўсатдан мен унинг уйида ёлғиз емаслигимни англадим.
  
  
  Коридорда бир kishi менга жилмайиб турарди.
  
  
  Мен кўрган биринчи нарса Вебли Марк ВИ, жуда ҳалокатли қурол еди. Деярли дарҳол унинг кўзлари қуролни ушлаб турган одамга қаратилди.
  
  
  У белбоғли ёмғир палтосида катта, таъсирчан одам еди. У Уеблини деярли тасодифан чангаллади, гўё бу визиткадан бошқа нарса емас еди, унинг егоси ҳаётда менга тўғри ишора қилди.
  
  
  Олти
  
  
  Унинг кўзлари бепарво тушган қора кўзлари ва тўлқинли сочлари билан узун, деярли ориқ юзи бор еди. Ва шу билан бирга, Егонинг хусусиятлари ифодасиз ниқобда ҳаракациз бўлса-да, унинг лаблари текис табассум билан қийшайган еди.
  
  
  "У учиб кетди", деди у афсус билан, жуда инглиз инглиз тилида. "Енди, бу сизнинг ему қочиб кетишига йўл қўядиган енг аҳмоқона нарса еди."
  
  
  Ему ўзини унга қаратмаслик учун еҳтиёт бўлиб, унга қўл силкитди. "Илтимос, бу юзни юзимдан олиб ташлай оласизми?"
  
  
  "нима? Оҳ!"У жилмайиб қўйди. Уебли белбоғли пайтнинг ён чўнтагига тушди ва ғойиб бўлди. "Сиз Америкаликсиз, шундай емасми?"У бу фикрдан хафа бўлиб туюлди.
  
  
  "ҳа. Ва мени қочишда айблашнинг маъноси йўқ. Агар сиз Қ Е ИИ каби бу йўлакка кирмаганингизда, унинг егоси уни ўлдирган бўларди!"
  
  
  У елка қисди. "Хўш, бу баъзида содир бўлади, шундай емасми?""Сиз нима деб ўйлайсиз? Биз унга ергашамизми?"Ҳар қандай имконият?"
  
  
  "У аллақачон бу ердан узоқда", дедим мен. "Мен Егони унутишимиз мумкин деб қўрқаман."
  
  
  У мени диққат билан ўрганиб чиқди. "Мен сизни танимайман, дўстим. Марказий разведка бошқармаси? Ҳарбий разведка?"
  
  
  Унинг хотиржам деди: "мен америкалик сайёҳман. Сиз нима ҳақида гапиряпсиз?"
  
  
  У кулди. Одам Атонинг его олма юқорига ва пастга сакраб тушди, унинг мақсади орқага бурилди. У твид кўйлаги билан одатий инглиз услубидаги катта, келишган одам еди. "Сизда енг заиф фикр йўқ, шундай емасми?"
  
  
  У хўрсинди. "Тикувчига лаънат. Унинг Parson. Barry Parson. Британия фуқароси. Испанияда таътилга. Ва сиз?"
  
  
  "Жорж Пибоди. Шунга ўхшаб, унинг ишончи."
  
  
  У ғазабланган табассум қилди. "Bullshit."
  
  
  "Деллнинг ўзида, ҳа", деди у ҳам кулиб. "Бу ерда қоронғи. Агар его чиқиб устун истайсизми?"
  
  
  "Кечирасиз, илтимос?"
  
  
  "Егони ётқиз. Биласизми. Бу ерда Егони кутинг."
  
  
  "Оҳ. Кузатувларни сақлайсизми? Ижобий. Мен сиз билан тўлиқ қўшиламан, антик давр."
  
  
  "Мени Жорж деб чақиринг."
  
  
  У хўрсинди. "Кейин Жорж."
  
  
  Уники, у елка қисди. "Биз кутамиз."У каравотга ўтиб, унинг четига ўтирди.
  
  
  У менинг олдимдан ўтиб, ёстиққа қулаб тушди ва тўшакка суянди. Мен унинг чўнтагида пайпаслаётганини ешитдим. У бир қути испан сигаретасини чиқариб, оғзига ташлади ва тезда узун мум гугурт билан ёқди. Узр. Тутунми?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Чиқиш".
  
  
  "Қандай қилиб биринчи навбатда унга кирдингиз?""Бу нима?"у бирдан сўради.
  
  
  "Ким?"У жилмайиб қўйди, чунки у қандай аҳмоқона ешитилганини биларди. Лекин ҳар доим хавфсизлик бор еди.
  
  
  "Чивин", деди Parson, гўё у мутлақо қобилияциз еди.
  
  
  Унинг тўғри қопқоқ учун унинг йўлини кўриш учун ҳаракат. "Бу аёл Малагада яшайди", дедим мен. "У мен билган тадбиркорга уйланган. Бироқ, ери Швейцарияда маъшуқаси билан ўйин ўйнашни бошлаганида, аёл сиз чивин деб атаган одам билан муносабатда бўлишга қарор қилди. Енди у уни шантаж қилмоқда, иҳнинг ери билан бўлган муносабати ҳақида айтиб бериш билан таҳдид қилмоқда. Сенора номидан унинг актёрлик тўхтатиш ва его баробар қоғоз шантаж воз чивин олиш ."
  
  
  Сигарет тутуни ҳавога кўтарилди. Бу қоронғи еди, лекин мен Parson саросимада жилмайиб турганини кўрдим. У яна жуда юмшоқ, жуда нафрат билан жилмайиб қўйди.
  
  
  "Сиз кликлардан қандай фойдаланишни биласиз", деди у суҳбатда. "Жорж? Жорж, бу керакми?"
  
  
  "Сиз ҳақиқий воқеани сўрадингиз. Бу ҳақиқий ҳикоя."Уни, унга юзланди. "Ва сизми?"
  
  
  "Оҳ. Уни."У чуқур нафас олди. "Хўш, менга кўп жиҳатдан танилган Комаров, лекин катта мухлис каби емас."
  
  
  "Хўш", дедим мен қўрқоқлик билан.
  
  
  "Бу менга асосан преззолата тўппончаси сифатида танилган. Бу Тут ман / Его учун бузилган лотин сўзи ҳақиқий исм Алфреддо Мосcато, Шунинг учун Mosquito. Его Испанияда бу ерда ишлаш қофия орқали юборилган, лекин мен иш қандай билмайман. Neapolitan келиб чиқиши чивинлари "
  
  
  "Лекин нега уни овлаяпсиз?"
  
  
  "Бу
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Аввалига бу ҳарбий бўлмаган иш еди, аммо енди у ҳарбийлаштирилган ишларга айланди. Комаров олти ой олдин Римедаги еркакларимиздан бирига кириб, Егони ўлдирди."
  
  
  "Один По сизнинг халқингиз билан учрашадими?"
  
  
  "Ҳарбий разведка", деди Parson қуруқ ҳолда. "Биз Ўрта ер денгизида гиёҳванд моддалар савдосидан хавотирдамиз. Қуролли кучлар бунга тўла. Биз иккинчи Жаҳон уруши бошланганидан бери Егони иккала томонга ҳам тўхтатишга ҳаракат қилдик. ва биз ҳозирда Мосcато томонидан уч kishi ўлдирилганида қувурда едик."Parson ўйланиб тўхтади.
  
  
  У унга бош ирғади. "Мен кўрмоқдаман. Узр."
  
  
  "Мен ўтган ҳафта Испанияда едим, биз бу ерда чивин борлиги ҳақида хабар олдик. Мен уни топишга ҳаракат қилдим, лекин муваффақияциз тугади. Сўнг, фақат, бу оқшом, мен босқичлари югуриб чиқиб ва уни у Диско қайтиб кетди ва бир таке учун бу ерга келди кейин уни фақат уни сўроқ бўлиши керак, деб бир фоҳиша билан гаплашиб, деб топилган.
  
  
  "Ҳарбий разведка?"Мен бунга кўникиб қолдим. "МИ6?"
  
  
  "Аслида, бешта."У жилмайиб қўйди. "Сиз МИ6 ҳақида ўйлаганингизда жуда сезгирсиз. Олтинчиси, албатта, жосуслик. Ва кучли бешлик-бу контрразведка. Ўнг? Енди мен сизнинг шахсий ИДЕНТИФИКАТОРИНГИЗ ҳақида сизни безовта қилмайман, чунки сиз Yankees хавфсизлик ва буларнинг барчаси ҳақида жуда еҳтиёткор еканлигингизни биламан. Бироқ, бу бизнинг муносабатларимизни мураккаблаштирмаслиги керак. Мен тандемда ишлашни ва одамимиз Мосcатони олишга ҳаракат қилишни таклиф қиламан."
  
  
  "Мосcато билан боғлиқ буюртмаларингиз қандай?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Кечирасиз? Оҳ. Аслида, Mosquito жуда зерикарли ўйинчи. Менга еголаримни санашимни айтишди."
  
  
  "Умумий его?"
  
  
  "ҳа. Егони йўқ қилинг."
  
  
  "Сизнингча, бунинг ортида ким турибди?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Мафиоз, шубҳасиз. У илгари оталари учун кўп marta иш қилган."
  
  
  "Жастиндан афсусдаман."
  
  
  "Уч?"У менга бўш юзни кўрсатди.
  
  
  "Ўлдирилган одам. Сизнинг..."
  
  
  "Оҳ, Учта Delaney. Ҳа.Бечора Уч."Parson хўрсинди. "Хўш, у қўшилганда ўзини нимага жалб қилаётганини билар еди, шундай емасми?"
  
  
  Уники, зулматда унга тикилиб. Уни, у фақат инглизлар каби еди ўйладим. Қаттиқ юқори лаб ва буларнинг барчаси.
  
  
  "Сизнинг ҳомийингиздан нима оласиз?"У мендан сардоник тарзда сўради.
  
  
  "Ҳомий авлиё?"
  
  
  "Йўқолган аёлми?"У пауза қилди. "Сиз чивиннинг ўрнини егалладингиз ... севги?"
  
  
  Оҳ. Менинг муқова ҳикоям. "Бу шунчаки Жасур тирноқли винт", деди у табассум билан.
  
  
  "Сиз Yankees, албатта, бир оз жуда кўп ески gallantry бор. Яхши!"
  
  
  Биз жим қолдик.
  
  
  Бир соатдан кейин биз Мосcато қайтиб келмаслигига қарор қилдик.
  
  
  Икки соатдан кейин меҳмонхонам хонасида ичдик. Кейин бу" Барри "ва"Жорж" еди. Уники ҳали ҳам шубҳали еди, лекин бу маълумотга олиб келиши мумкин деб қарор қилди.
  
  
  * * *
  
  
  Juana хонасининг ешигида ўтирар, сочлари елкасига осилган, кўзлари камарларга тўла ва чиройли юзи қовоғини солиб турарди.
  
  
  "Пулчритуднинг бу кўриниши нима?"Parson бренди стаканини силкитиб бақирди.
  
  
  "Бу Juana", дедим мен. "Салом, Juana."
  
  
  "Сиз менга айтаётган сенорамми?"батафсил ҳаракатларни қилиш, Parson сўради. У деярли маст еди.
  
  
  "Йўқ, албатта йўқ", дедим. "Бу менинг аёлим!"Parson менга қаради. Кейин у орқасига қаради ва Хуанага тикилди.
  
  
  "Мен айтаман, ҳозир! Сизда ажойиб таъм бор, чол! Ажойиб таъм!"
  
  
  У ўрнидан турди ва таъзим қилди. "Раҳмат, Барри. Оҳ, Juana. Илтимос, киринг."Кечикканимдан афсусдаман. Уни ески дўсти кутиб олди."
  
  
  Parson жилмайиб қўйди. "Ҳа, ҳақиқатан ҳам, азизим. Бу Барри Парсоннинг исми."
  
  
  "Бу Juana Peabody", дедим мен.
  
  
  Juana аллақачон ҳушёр еди. У хонага кириб, менга қаради. "Нима бўлди?"
  
  
  "Мен сизга кейинроқ айтаман, аёл", дедим ва саломга Parson билан бўлган ҳолатини еслатдим. "Айтиш кифоя, мен олти ёшдан ошган ески дўстим Барри Парсонга югурдим."
  
  
  "Беш", деди Parson.
  
  
  "Беш ва бир олти, мен айтган каби."У унга жилмайиб қўйди. "Бизга қўшилинг, Хуана?"
  
  
  "Кеч бўлди ва чарчадим."
  
  
  "Сиз чарчаган кўринмайсиз", деди Parson унинг олдига бориб, Наҳга диққат билан қараб. "Сиз жуда қувноқ кўринасиз."У енгашиб, иягини кўтарди ва оғзидан тез ўпди. "Кўряпсизми?"
  
  
  У портлашни кутиб, кўзларини юмди. Бу ҳеч қачон содир бўлмаган. Мен яна кўзларимни очганимда, унинг Парсонга жилмайиб, оғзига сеҳрли тарзда тушган сигарет чекаётганини кўрдим. Испан тутуни его порлаётган тепада кўтарилди.
  
  
  Унинг отаси ҳайрон бўлиб диванга суянди. Озод қилинган Хуанага нима бўлди?
  
  
  Хуана енди Парсонснинг кўзларига қаради, танаси еркин ва унга қараб егилди. "Сиз Инглизсиз, шундай емасми?"
  
  
  "Парсондаги ески Shaggy шер!"у кулиб деди. У уни қучоқлади. "Сиз Yankees урғочиларнинг super зотини яратмоқдасиз."
  
  
  У уни силкитмади. "5?"деди Хуана. "Нима демоқчисиз, беш?"
  
  
  "Ҳарбий разведка", дедим. "Контрразведка, а, Барри?"
  
  
  Parson бош ирғади. "Мутлақо ҳаёлий, одам. Унинг айтишича, сиз иккалангиз менинг қазиш жойимга келиб, ичишни хоҳламайсизми?"
  
  
  Juana ёрқин жилмайиб қўйди. "Севги."
  
  
  У заиф қаради. "Ҳаммаси жойида."
  
  
  "Сиз ҳам келишингиз мумкин, Жорж."
  
  
  "Мен гапиряпман", деди у иложи борича самимий. У Девид Нивенга ўхшай бошлади.
  
  
  * * *
  
  
  Мен ўз егоимни Хуанага беришим керак еди. У его ўйнади, шунингдек у сл ўйнади.
  
  
  Барри Парсоннинг вилласининг яшаш хонасида авлиё ёнаётган еди. Бу чиройли жиҳозланган квартира еди.
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  ички макон Испания қирғоқлари учун одатий услубда безатилган-гиламчалар,гобеленлар, қалин ёғоч стуллар, диванлар, столлар.
  
  
  Биз хонага кирганимизда у ҳали ҳам маст ҳолда ўйнаётган еди. Бу енг яқин бўлгани учун, отаси диванга борди ва четига ўтирди, бошини орқага ташлади ва даҳшатли еснади.
  
  
  Хуана менга қаради, кейин ўгирилиб Парсонга жилмайиб қўйди. У менинг томонга қаради, жилмайди, ва унинг қучоғига Juana кўтарди. Улар узоқ ва чуқур ўпишди. У уларни кўзлари ёриқлари орқали кузатди ва Хуан Риверанинг тўлиқ рассоми қандай еканлигига яна бир бор ҳайрон бўлди.
  
  
  "Қуе бруто! Ен нуестра cаса! Миля раёс те patten!"
  
  
  Унинг бошини кўтарди. Бир аёл ешик олдида ўтирди, қўлларини кесиб ўтиб, Parson ва Хуанага қаради. У жигарранг сочлари, тўқ жигарранг кўзлари ва кремси териси бўлган гўзал ёш аёл еди.
  
  
  Parson Хуанани ундан тортиб олди ва ешик олдида турган аёлга ўгирилди. "Elena", деди у. "Бу Жорж ва бу Juana."
  
  
  "Ҳмм!"Elena хўрсинди.
  
  
  Хуана Парсонга, кейин аёлга қаради. "Сиз кимсиз?""Бу нима?"у оҳиста сўради.
  
  
  "Бу менинг -" Parson менга ўгирилди ва кўз қисгандай туюлди " - аёл."
  
  
  У унга бош ирғади. "Қандайсиз, Elena?"
  
  
  "Elena Morales", деди у ва жилмайиб қўйди. У Парсонга ўгирилиб, иягини кўтариб, унга қаради ва тўлғазиш учун ёнимдаги каравотга ўтди.
  
  
  Хуананинг юзи бир лаҳзага хиралашди, лекин кейин Parson уни сиқиб, Elena кирган ешикдан хоналардан олиб ўтаётганда сеҳрли тарзда тозаланди. Бир лаҳзадан кейин мен унинг кўзойнак ва шишаларнинг шитирлаганини ешитдим. Кўпроқ ичимликлар!
  
  
  Еленанинг халати унинг елкасидан тушди. У халати остида юпқа тунги кўйлак кийган еди ва у кўкрагининг контурини аниқ кўрди. Наҳ тўлиқ тузилишга ва бошдан тўпиқгача ажойиб шаклга ега еди.
  
  
  "Сиз ҳақиқатан ҳам Parson билан турмуш қурганмисиз?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  У ярамас жилмайиб қўйди. "Нега билмоқчисиз?"
  
  
  "Чунки мен қизиқаман."
  
  
  "Мен сизни постда сақлайман."
  
  
  "Сиз менга айтмайсизми?"
  
  
  "Менимча, бу катта иш емас."У қўлини чўзди ва бурнимни қисди. "Сиз буни биласиз деб ўйлайман."
  
  
  У қўлини чўзди ва унинг елкасидан ушлаб олди.
  
  
  "Салом, сизнинг аёлингиз", деди у. "У чиройли. Менимча, Барри уни ёқтиради."
  
  
  "Ҳодий, хоним", дедим у менга суянганида, халат бемалол бекор қилинди.
  
  
  "Мен нима деяётганингизни тушунмаяпман", деди у кулиб.
  
  
  "Барибир ҳар доим жуда кўп гап бор", деди у ҳушёрлик билан. "Сиз шундай деб ўйламайсизми, Жорж?"У"Ҳор-салом" деб қарор қилди.
  
  
  "Ҳа, гўёки."
  
  
  Биз момақалдироқ юртида бўлганимиз каби йиғилдик ва у қўшни хонада shisha ва кўзойнакларнинг шитирлашини ешитганини еслади. Лекин бу ҳаммаси еди. Parson биз учун нима аралаштирса ҳам, Elena ва мен учун ҳеч қандай кўзойнакка тушмади. Мен уни бошқа кўрмадим, Parson ёки Хуана.
  
  
  Elena ҳам алкогол етишмаслиги ҳақида изоҳ бермади. У мен наҳ емас, менинг бутун ҳаётида уни соғиниб едим қанча менга кўрсатиб жуда банд еди.
  
  
  У менинг елка ғилофида катта мамнуният олди, ва менинг 38-унинг Luger. У Егони бекор қилишга уринди ва ҳамма нарса аралашиб кетди. Бу мен кийган охирги нарса еди, ҳатто ундан ҳам кўпроқ. Негадир, у менинг ғилофини ечиб ва кафел қаватда уни тушиб.
  
  
  Уни ҳис қилди-ҳимоясиз-у ҳолда у деярли "яланғоч"деди.
  
  
  У чироқ калитига қўл узатди ва брйлевни ўчирди.
  
  
  У қўшни хонадаги шишаларнинг шовқини тўхтаганини пайқади.
  
  
  Етти
  
  
  Сол й Ниеве Ски майдони еришиш учун, Sierra Nevada Жанубий ён бағирлари бир ўраш йўлда Malaga атрофида бош. Биз рўйхатга олинган Sierra Nevada hotel Prado Llano тубида еди, ва Juana ва мен тош йўли четда бир костюм кийган еди.
  
  
  Боррегуилас оқ Нишаб пиcачо де Велета ва Prado Llano ўртасида ярим ҳақида тош рейд ажратиб. Prado Лланодан пастки телеферик тугайди, юқори телеферик еса Боррегиласдан бошланади. Двигател хонаси яқин.
  
  
  Икки parallel барранкада боррегиласдан Prado Лланогача бўлган пастки чанғи югуришлари мавжуд. Уларни гранит ва слюда бўйлаб ўткир тизма ажратиб туради, унда ҳатто енг кучли қор ёғгандан кейин ҳам фақат кичик қор парчалари кўринади.
  
  
  Prado Лланодан Боррегуилас томон ҳаракатланадиган телеферик енгил йўллар жойлашган асосий Барранка устида тўхтатилган. Кейинчалик қийин йўллар Шарқда яқин жарликда жойлашган.
  
  
  Мен меҳмонхона атрофида югурган балконда ўтирдим ва чанғичиларни томоша қилдим, аммо тез орада мен томоша қилишдан кўра чанғида бўлишга қарор қилдим. Аммо шунчаки муқовамни тақдим етиш учун мен Роллеифлех 1 ёрдамида ярим ўнлаб фотосуратларни олдим, уларни қуйидаги уйлар мени кўрганига ишонч ҳосил қилиш учун АХЕ проп бўлимига бепул олиб келдим.
  
  
  Бу чарчаган саёҳат еди ва кўп ўтмай, мен ичкарига кирдим, поябзалимни тепдим ва чарчаган хўрсиниш билан каравотга скамейкада босдим. Лекин ухлай олмадим. Сўнгги икки кун воқеалари ҳақида ўйлаш.
  
  
  Чивин иккинчи қўмондон Рико Корелли егизакларини ўлдирганига икки кун бўлди. Барри Parson ва Elena Morales билан учрашувимдан кейинги икки кун ичида мутлақо ҳеч нарса содир бўлмади. Аммо у Mitch Kelli билан алоқада еди ва хокдан бир нечта хабарлар келди:
  
  
  нарса
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Савол берувчи: илтимос, бошқа ҳолатларда Рико Корелли билан бевосита мулоқот қилишга уринманг. АХЕНИНГ у билан келишуви ўзгаришсиз қолмоқда. Его томонидан иккиюзламачилик белгиси йўқ. Тина Бергсон орқали ундан билдиришнома олгунча кутинг.
  
  
  Лавозими: бизнинг маълумотларимиз Мосcато ҳозирда Malaga ёки Торремолиносда емаслигини кўрсатади. Такрорламанг, унга амал қилишга уринманг. Буни диққат билан кузатиб boring.
  
  
  пост: Сол й Ниеве учрашув ривожлантириш остида ҳали.
  
  
  Вазият: Barry Parson ҳақида талаб ахборот мавжуд емас. МИ5 бундай одам бор ёки йўқлигини ошкор қилмайди. Шубҳасиз, бу исм тахаллус; МИ6, еҳтимол, его ҳозирги миссиясини бажармагунча, его шахсини ошкор қилмайди. Кечирасиз, лекин бизда тасдиқ йўқ, бизда бу схемада его ёки его роллари рад етилмайди.
  
  
  Лавозими: Мосcато-кўп йиллар давомида мафияда ишлаган қотил. У ҳам катта зарба беради.
  
  
  Лавозими: Elena Morales - у ҳақида кам нарса маълум. Наҳ илгари Испанияда ҳукумат учун жосуслик, контрразведка ёки яширин ишларда иштирок етганлиги ҳақида маълумот йўқ. Бироқ, у умуман испан емас, балки француз ёки италян бўлиши мумкин. Йўқ, барча келади.
  
  
  Лавозими: снайпер Енсенада сизга ҳужум қилган пайтда Мосcатонинг Мексикада мавжудлигини тасдиқлаш. Бундан ташқари, у Iberia орқали бўлмаса-да, сиз билан бир вақтда Европага саёҳат қилгани ҳақида рекорд бор.
  
  
  Бу хокдан еди.
  
  
  Иккинчи куни ерталаб, талаба Рико Корелли ўлдирилгандан сўнг, Хуана билан нонушта қилаётганда менга қўнғироқ қилишди.
  
  
  "Kelli", деди овоз. "Тина Рим бурунидан хабар олди. Бугун Солвй Ниевега боришингиз керак."
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  "Его изламанг. Биринчи кечага қадар кутинг. Ярим тунда кабел двигател хонасига boring ва у ерда его билан боғланинг. Контактнинг исми Arturo. У сиз ва Roman Нос ўртасида учрашув ташкил қилади, қайси вақтда сиз Juana билан учрашув ўрнатишингиз керак. Аммо биринчи иккита учрашув сиз ёлғиз боришингиз керак."
  
  
  "Тушундим."
  
  
  "Овоз ҳаммаси", деди Kelli. "Омад тилаймиз."
  
  
  "Ушлаб turing. Тина қандай?"
  
  
  "Бизга қўшилинг."
  
  
  "У курортга қачон боради?"
  
  
  "Ҳеч нарса айтилмаган. Ернандес ҳали ее-ни озод қилмаган ва уни қачон озод қилишини айтмаган."
  
  
  "Parson ҳақида бирор нарса борми?"
  
  
  "Салбий".
  
  
  "Elena Morales?"
  
  
  "Айнан бир хил."
  
  
  "Сизлар ҳақиқатан ҳам қаттиқ ишлаяпсизлар, шундай емасми?"
  
  
  "Оҳ, Ник!"
  
  
  * * *
  
  
  Кундузи соат Тўртлар атрофида мен ётоқдан турдим ва чанғи шимимни, кўйлагимни ва козокимни кийдим.
  
  
  Чанғичилар ҳали ҳам ёнбағирларда еди. У қизил курткалар еркаклар кўриш мумкин, яшил курткалар қизлар, ва курткалар ҳам жинс рақамлар енг паст қаватда хиёбонлар пастга юриб. Велета-кабел автомобил енг паст ёнбағрида двигател хона миммо ўтиб, мен енг юқори falls юқори барча йўл катта бурилиш боррегилас учун чиқиш, иккинчи Нишаб бошланишини кўрдим.
  
  
  Телефериклар ҳали ҳам ишлаётган, бир вақтнинг ўзида юқорига ва пастга, бошқасидан ўтиб, тўлдирилган, бўш пастга тушаётган еди. У ўйчан двигател хонасига қаради.
  
  
  Рико Cорелли Томонидан. Агар у ҳақиқатан ҳам қандай кўринишини билса еди. Меҳмонхона кичкина еди-сиз қабулхонада ўз ўрнингизни егаллашингиз ва уни хок ва унинг ёрдамчилари жуда яхши кўрган барча кулгили кепка ва ханжарларсиз кутиб олишингиз мумкин еди.
  
  
  Ҳали ҳам. Бир kishi аллақачон ўлдирилган. Рико Корелли хавфли миссияда катта одам еди. Хавфсизлик муҳим еди.
  
  
  У Хуананинг ешигини тақиллатди.
  
  
  "Ҳа?"
  
  
  "Пастга тушайлик, Хуана."
  
  
  Биз ер ва хотин сифатида бирга чиқдик-мен жинсий алоқа ва севги оловлари узоқ вақтдан бери ўчирилган ер-хотин бўлишга ҳаракат қиламан. Бакалавр ери ва бокира аёл.
  
  
  * * *
  
  
  Ҳаво совуқ, аммо тиниқ еди. Қор чанғи спорти учун жуда мос бўлиб чиқди, фақат керакли жойларда енгил кукун қатлами. Бўрон башорат қилинмаган. Лекин мен бу кеча қор бўлиши мумкинлигини ҳис қилдим.
  
  
  Биз Prado охирги жадваллар атрофида Один учун бу ўйинни ўйнаш ва коняк билан иссиқ шоколад ташкил сўрилиб. Тўрт кишилик гуруҳ ёнбағирлардан пастга тушиб, чанғи ва таёқчаларини овқатхонанинг ён томонига қўйишди ва стул ва стулларни қидиришди.
  
  
  Улар немис тилида гаплашишди. Мен бир оз немис тилини биламан, шунинг учун уларга стулимизнинг ярмини таклиф қилдим. Улар Хуанага қарашди ва тезда рози бўлишди. Партия тўрт кишидан иборат еди. Улардан бири қирқ ёшда еди ва шубҳасиз гуруҳ раҳбари еди; қолган учтаси, еҳтимол, йигирманчи йилларнинг охирларида еди. Раҳбар немис тилида гапирди, лекин Delle аслида швейцариялик еди. Қолган учтаси аралашган-даниялик ва иккита немис.
  
  
  Улар Хуанадан кўзларини узолмадилар, ҳатто Мучачо уларга тўртта буғланган кружка шоколад олиб келганидан кейин ҳам.
  
  
  "Ҳерр Bruno Ҳауптли", деди катта одам қўлимни силкитишга чўзилди.
  
  
  "Жорж Пибоди. Штатлар Атрофида."
  
  
  "Ҳа, ҳа! Ишонч. У сизнинг немис Amerika талаффуз нарса билади."
  
  
  "Кечирасиз", деб кулдим. "Бу Juana, менинг аёлим."
  
  
  "Бундай омадли йигит!"Bruno Ҳауптли хитоб қилди, шерикларига мурожаат қилиб, немис тилида менга уйланганлигини тушунтирди.
  
  
  "Ҳа, ҳа", деди икки немис Хуанага қараб. Даниялик шоколадга ботирилди.
  
  
  "Сизлар ертага чанғида юрасизми?"Ҳерр Ҳауптли сўради.
  
  
  Juana бош ирғади. "Биз ниятидамиз."
  
  
  "Оҳ! Мен ертага ёнбағирларда бўлмайман, лекин ертаси куни ёки яқинда
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Ҳерр Ҳауптли ҳаяжон билан унинг сонига урди."Нега биз дует қилмаймиз-трио, демоқчиман", деди у мени еслаб.
  
  
  Хуана унга қаради. "Мен буни хоҳлардим!"
  
  
  "Ҳерр Peabody?"
  
  
  "Оҳ, севинг, севинг!"
  
  
  Ҳамма кулиб юборди, чунки бу менга ёқмаслиги аниқ еди.
  
  
  Суҳбат давом етди. Ҳауптли тўсатдан Хуананинг қўлидан ушлаб, уни стулдан тортиб олди ва у билан чанғилари ва устунлари устига егилди. Улар унинг чанғисидаги қулф ҳақида баъзи техник мунозараларга чуқур киришдилар. Juana сеетҳед ва вишиллади.
  
  
  "Ҳерр Ҳауптли", деди йигитлардан бири унга немис тилида. "У тадбиркор, тўғрими?"
  
  
  Менинг ёнимдаги немис классик кўк кўзли ва сарғиш еди. "Ҳа! Ҳерр Ҳауптли Германия бозоридаги енг муваффақиятли ишбилармонлардан бири", деди у. "Нен катта масъулиятга ега."
  
  
  "У таътилдами?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Бир ҳафта ичида Парижда катта учрашув бўлиб ўтади. Енди Ҳерр Ҳауптли тасалли бўлади, қуёш завқ, қор ва..."
  
  
  Пауза.
  
  
  Немислар кулишди ва унчалик ғамгин бўлмаган Дейн столга тарсаки туширди.
  
  
  "Қизлар!"
  
  
  Кулги.
  
  
  Бу менга кечки спектаклда кўрган ески немис opera комедиячиларидан бирини-1930 - йиллардаги ески филмларни еслатди. бу ҳақда бирор нарса менга унчалик тўғри келмади. Лекин мен буни тушуна олмадим.
  
  
  * * *
  
  
  Ресторан тог ъ - чанғи курортидаги одатий ошхона каби ташкил етилган бўлиб, хонанинг марказида йўл ўтказгич услубидаги битта узун стол ва хонанинг деворлари бўйлаб кичик столлар мавжуд еди.
  
  
  Бизнинг гуруҳ - Juana ва унинг хотини, Ҳерр Ҳауптли ва унинг дўстлари билан бирга-учрашув марказида очиқ еди. Ҳерр Ҳауптли деярли бир вақтнинг ўзида ҳайратга ва ҳаммани ҳайратга тинмай Teutonic сафсата ҳақида қўрқитган давом. Ҳатто немис ёки инглиз тилларини тушунмаганлар ҳам его харизмаси билан бутунлай ҳайратга тушгандай туюлди.
  
  
  У узоқ овқат пайтида вақтини олди ва меҳмонхонанинг қолган ҳомийларини диққат билан ўрганиб чиқди.
  
  
  У менинг атрофимдаги юзлар денгизида ҳақиқий Рико Кореллини кўришга ҳаракат қилиб, Рим бурнини хоҳлади. Ҳеч қандай имконият йўқдек туюлди.
  
  
  Унинг вақти ҳатто маълум бўлишидан олдин ўн бир-ўттиз еди. Бренди келди ва у егосини ҳўплаб ўтирди. Ҳерр Хауптли нафас олиш учун тўхтаб турганида, отаси Хуанага ўгирилиб деди: "мен ётишдан олдин тоза ҳаво олиш учун чиқаман. Келяпсизми, азизим?"
  
  
  У менга хотиржам табассум қилди. "Йўқ, азизим. Узр. Жуда совуқ. Кечикманг."
  
  
  У жилмайиб, брендини тугатди.
  
  
  "Ҳерр Ҳауптли, бу ҳақиқий муомала еди. Ертага ёки қачондир кўришгунча - ҳақиқатан ҳам?"
  
  
  "Ҳа", деди Ҳерр Хауптли, унинг юзи шароб, коняк ва овқатланиш ҳаяжонидан қизариб кетди. "Ауф wеидерсеҳен".
  
  
  У стулини орқага суриб, икки немис ва данияликларга таъзим қилди ва гавжум ресторан бўйлаб юрди.
  
  
  Ташқарида жуда совуқ еди. Ҳаво салқин еди. У бошини ташқарига чиқариб, кейин хонамизга қайтиб кетди ва ўзига наушник ва пайпоқ сотиб олди. Мен ҳам шамолбардошимни кийиб, елка ғилофидаги оғирликларни текшириб, пичоқ тўпиғимга боғланганлигига ишонч ҳосил қилдим.
  
  
  У воқеа ҳолда ўраш йўлининг юқори етди. Биноларни ҳимоя қилишдан узоқда, мен Серра Невадага келганимда ferret улар билан ҳис қилганидан совуқроқ ҳис қилдим. Шамол ўзимни ярим яланғоч ҳис қилгунимча кийимларимни кесиб ташлади.
  
  
  Двигател хонасида тинчлик йўқ еди. Тог ъ ёнбағрида ҳам ҳеч қандай маслаҳат йўқ еди. У елкасига қаради. Меҳмонхона хоналари атрофида ва Прадога қараган деразалар атрофида қуёшнинг сариқ нурлари оқ қорга олтин нақшлар ясади.
  
  
  Кресло машинаси жойлашган бино қор билан ўралган еди. Водийнинг асосий киришини кўриш мумкин еди. Двигател хонасининг ешиги ёпиқ, аммо қулфланмаган. У тутқични бураб, уни очди. Бинонинг ички қисми жуда қоронғи еди, гарчи юлдузларнинг қорда акс етиши бироз тинчлик келтирди. Ҳатто тунда ҳам осмон қанчалик ёруг ъ еканлиги ҳайратланарли еди.
  
  
  У уни бурилишгача ғилдирак орқасида кўриши мумкин еди, у ерда телефериклар ярим доира ичида тескари томонга бурилди. Ярим доира қорнининг ўртасида телеферик бор еди, у ерталаб машина ишга тушгунча ферретни ушлаб турарди.
  
  
  У олдинга юрмоқчи бўлганида, кимдир миммо телеферик ёнидан ўтаётганини кўрди. Унга ким кирган бўлса, у бино ичида бўлган ёки бошқа кириш жойидан кирган бўлиши керак. Менимча, у мени кутган бўлса керак. Кейин, албатта, у менинг алоқам бўлади.
  
  
  Arturo.
  
  
  У парчасини ушлаб, Егони тортиб олди ва олдинга силжиб, оғзини очиб пичирлади " Arturo."
  
  
  Мен унга буни ҳеч қачон айтмаганман.
  
  
  Кимдир қилди!
  
  
  "Arturo!"
  
  
  Овоз телеферик ортидан чиқаётгандай туюлди. Унинг бир парча олди ва у ерда его силуетини ясади. Агар у Артурога қўнғироқ қилса, бу Arturo емас еди. Ва уни Arturo чақириши керак бўлганлиги сабабли, мен бу одам мендан олдин Артурони топишга ҳаракат қиладиган бошқа одам бўлишини билардим, мен томонда емас.
  
  
  "Ҳа?""Бу нима?"катта двигател хонасининг нариги томонида овоз сўради.
  
  
  Бир зумда баланд овоз ешитилди.
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  ўқ отиш акс-садоси-бу кичкина хонада юзлаб барабанларнинг зарбаси каби олдинга ва орқага тебранган ҳисобот. Апелсин алангаси пайдо бўлди ва бир зумда ғойиб бўлди. Мен унинг чап томонидаги қичқириғини ешитдим.
  
  
  У дарҳол егилиб, телеферик орқасидаги фигурага ўқ узди.
  
  
  Кимдир испан тилида қасам ичган еди. Чап томонимда тананинг қулаши ва нола овози ешитилди. Уни яна отиб, телеферик учун одамни кўришга ҳаракат қилди. Мен Егонинг бир қисмини аниқлай олмадим.
  
  
  Ешик яна очилди ва унинг қиёфаси ошкор бўлди; у қочиб кетди. У куннинг овози томон яна бир бор ўқ узди, кейин зулмат орқали жойга югурди.
  
  
  У ерда ҳеч ким йўқ еди.
  
  
  Двигател хонасига иккинчи кириш ешиги бор еди. Мен уни очдим ва ташқарига қарадим. Ҳеч ким кўринмади. У тезда ташқарига чиқди ва қорли қияликдан юқорига ва пастга қаради. Ақш Один. Ҳеч ким.
  
  
  Бинога қайтиб, унинг кимдир нафас олаётганини ва хириллашини ешитди, у болани ва Стални бетон полда тиз чўкканини топди. Его уни умуман кўра олмади.
  
  
  "Arturo?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Ҳа."У сесканиб кетди.
  
  
  "Кўриш учун келган одам билан қаерда учрашишим мумкин?"
  
  
  "Велета юқори Пиcачо де Велета емас. Ўн икки соат. Ертага кечаси."
  
  
  "Майли," мен пичирладим. Уни пастга егилди. Унинг его қийин ешитдим, ески нафас. Кейин, у бошқа ҳеч нарса дейишдан олдин, у шитирлашга жуда ўхшаш таниш гуриллаган распани ешитди, лекин бу умуман шитирлаш емас еди.
  
  
  Яна бир нарса.
  
  
  Ҳаёт танани тарк етади.
  
  
  Arturo ўлган еди.
  
  
  У тезда ўрнидан турди ва двигател хоналаридан чиқиб, Prado Лланога етиб боргунча ва меҳмонхонага югургунча узоқ ва тайёр фигура билан чиқиб кетди.
  
  
  Бироқ, у фақат бир marta орқасига қаради ва двигател хонаси авлиё билан ёритилганини ва ичкарида қоронғу фигуралар айланиб юрганини кўрди.
  
  
  Кадрлар бутун Сол-И-Нев полициясини огоҳлантириш учун етарлича баланд еди. Фуқаролик гвардияси у ерда еди.
  
  
  Ундан ҳайратда қолиб, зинадан кўтарилдим ва қабулхонадан ўтиб, чапга барга бурилиб, кучли қултум коняк билан нафас олишга ҳаракат қилдим.
  
  
  Бу ёрдам берди.
  
  
  Бир неча.
  
  
  Лекин аслида емас.
  
  
  8
  
  
  Arturo отиб ташланганидан ва кейинги қотиллик терговидан сўнг дарҳол авжига чиққан овозсиз ҳаяжон ярим соат ичида бутунлай пасайиб кетди. Тог ъ - чанғи курортида жойлашган фуқаролик гвардияси жасадга ғамхўрлик қилди ва курортда ташриф буюрувчилар ва хизмат кўрсатувчи ходимларни сўроқ қилишнинг узоқ ва зерикарли жараёнини бошлади.
  
  
  У унга полиция ишига ҳасад қилмади. Йилнинг шу даврида бу баландликларда машаққатли, миннатдорчиликсиз ва айниқса ноқулай иш еди. Улар яхши одамлар еди.
  
  
  Мен омадли едим. Ҳеч нарса менга иҳ олиб келмади.
  
  
  Менга коняк бироз ёқади. Мен меҳмонхона қабулхонасига кўзларимни сақлаб, томоша ҳар бир ва чиқиб келаётган. У Торремолиносдаги виллада ахлат қутисидан топган одамга ўхшаган одамни ёқтирар еди, мен ишонган одам чивин еди.
  
  
  Ниҳоят, у ўрнидан турди, залга кирди ва Prado Лланога қаради. Ҳозир чет елда ҳеч ким йўқдек туюлди.
  
  
  Мен қабулхонадан ўтиб, зинапоядан хонамиз жойлашган иккинчи қаватга кўтарилдим. Калитни ешикка қўйганимда, қўшни хонада унинг кулганини ешитдим. Хуананинг кулгиси.
  
  
  Жилмайиб, Брйлев ешикни итариб очди ва уни ёқди. Шундай қилиб, у ўз хонасида Ҳерр Ҳауптли билан қўшилади. Ҳеч бўлмаганда у кулгили туюлди, ҳатто Тевтон услубида ҳам. Ягона тасалли шундаки, бундай екстроверт одамда бир нечта яширин ажинлар бор еди.
  
  
  У унинг олдига борди ва қулоғини унга қўйди.
  
  
  Giggle. Ўйин-кулги наҳ-дан шампан стаканининг атрофидаги пуфакчалар каби тўкилди. Ҳерр Ҳауптли меҳмон хонасига қараганда овқат хонасида яхшироқ бўлиши керак, деб ўйлади у бўш. У математикада бунга ишонмади.
  
  
  "Илтимос", деди Хуана. "Ва у ерда муз қўйинг, илтимос, Барри?"
  
  
  Барри!
  
  
  У кундан узоқлашди, қовоғини солди.
  
  
  Барри Parson?
  
  
  Шунда унинг егоси унинг овозини ешитди, бўғиқ, аммо шубҳасиз - Британиянинг шубҳасиз аксенти, овозсиз ўйин-кулги ва овозсиз ҳаяжон.
  
  
  "Аслида, Асал. Бир стакан виски, яхши!"
  
  
  Парсонни охирги marta Малагада кўрганмиз. Ертаси куни, Рико Кореллининг дублини ўлдиргандан сўнг, у ва Elena Juana ва менга харид қилиш ва тушлик қилиш учун қўшилишди. Биз Сол-И-Ниевга жўнаб кетишимиздан бир кун олдин улар билан кечки овқатга бордик. Аммо биз атрофдагиларга қаерга кетаётганимизни айтмадик, чунки биз ерта тонггача билмасдик. Parson бизнинг қаердалигимизни қандай билади?"Ва нега у бизга ергашди? У чивин ҳам бизни кузатиб бораётганини аниқладими? Еҳтимол. Комаров шу ерда еди-мен у Артурони ўлдирган деб гумон қилдим. Ҳеч бўлмаганда, бу енг аниқ имконият еди.
  
  
  Аммо нега Parson чивин унга ергашса, уни тўхтатиш учун у ерда бўлмаган? Ва нима учун...?
  
  
  Чивин ҳақидаги фикр мени тўхтатди. Унинг фикри тезда қайта тикланди ва карталарни бутунлай янги қўлга аралаштирди. Кейин мен Барри Parson у даъво қилган бегуноҳ британиялик МИ5 зобити бўлмаслиги мумкинлигини англадим.
  
  
  Шундай қилиб:
  
  
  Тарт менга Торремолиносда чивин яширинган виллада қўшилади.
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  кеча ем егога хизмат қилишига ким ёрдам берган еди.
  
  
  Мен ётоқхонада бир одамни топдим ва уни ушламоқчи бўлдим, лекин мен халақит бердим. Еркак қочиб кетди. Ўзини Барри Parson деб таништирган яна бир kishi ётоқхонага кириб, ўзини Британиянинг махфий агенти, кейин чивин деб даъво қилди.
  
  
  Айтайлик, Parson умуман agent емас еди. Фараз қилайлик, бу одам фақат жон Доу еди. Айтайлик, Комаров у ерда жон доуни реклама қилади ва кейин сохта чивин йўқ бўлиб кетиши учун мени тўхтатади. Ва кейин ему мени чивин йўқолганига ишонтиришга муваффақ бўлди дейлик.
  
  
  Ўша пайтда у чивин еди! Барри Parson! Ва у фақат Сол-И-Ниевга ергашди, двигател хонасига ергашди, Артурони ўлдирди, еҳтимол Arturo менман деб тахмин қилди ва қочиб кетди. Енди у Еголар ҳақиқий Рико Кореллига олиб келади деб умид қилиб, Хуана билан муносабатда еди!
  
  
  У совуқ тердан чиқди.
  
  
  У шошилиб телефонга жавоб берди. Suite-нинг ҳар бир хонасида биттадан. У телефонни олди ва стул дарҳол жавоб берди - тунда кўп қўнғироқ қилмади.
  
  
  "Peabody хоним, илтимос."
  
  
  Бир лаҳзадан кейин қўшни хонада telefon жиринглади.
  
  
  "Салом?"Бу Juana еди.
  
  
  "Бизга ҳеч қандай сўз айтилмади. Бу Ник. Мен уни ўша ерда ешитаман, Parson. Тасаввур қилинг, бу нотўғри рақам."
  
  
  "Кечирасиз. Уни, мен сиз бор, деб ишонаман..."
  
  
  "Ўз егоингизни у ерда сақланг. Ертага тунда Корелли билан учрашаман. Велета. Kontakt ўлик. Агар иложи бўлса, Парсонни у ерда тун бўйи сақланг. У Cорелли кўринишини ўлдирган одам бўлиши мумкин."
  
  
  "Сиз мени безовта қиляпсиз, илтимос, мен бунга чидашим шарт емас."
  
  
  "Емга ҳеч нарса айтманг. Егоингизни алоқада сақланг. Агар сиз буларнинг барчасини тушунсангиз ва унга риоя қила олсангиз, шундай деб айтинг:"мен қўполлик қилмоқчи емасман, лекин сизга ёрдам беролмайман. Кейин телефонни қўйинг."
  
  
  "Мен қўполлик қилмоқчи емасман, лекин сизга ёрдам беролмайман."
  
  
  Мен уни осиб қўйдим. У хонанинг нариги четида Парсоннинг овозини ешитди.
  
  
  "Бу ким еди, Хуана?"
  
  
  "Нотўғри рақам. Баъзи маст инглиз."
  
  
  Parson кулиб юборди. "У америкалик емаслигига аминмисиз?"
  
  
  "У сиз билан бир хил аксентга ега еди", деб жавоб қилди Juana.
  
  
  Яхши қиз! Бу кукун каби салқин еди.
  
  
  У стилеттосини, лугерини текширди ва turtleneck козок ва курткага айланди. Мен яна барга кетаётган едим. Унинг меҳмонхона ҳақида ўйлаш. Ва у бу хонада туннинг иккала учида қолишни хоҳламади. Балки бар ёнидаги қабулхонага боришим учун барменга пул тўлашим мумкин.
  
  
  Авлиё уни ўчириб қўйди ва жимгина кетди.
  
  
  Бар айнан унинг егоси уни тарк етгандек еди. Мен атрофга қарадим. Менимча, ҳали ҳамма ухламаган.
  
  
  Кресло уни татиб кўрди. "Ҳамма қаерда?"
  
  
  "Диско", деди Клера ҳайрон бўлиб. "Подвалда."
  
  
  "Мен ҳеч қандай шовқин ешитмайман."
  
  
  "Бу овоз ўтказмайдиган, сектор."
  
  
  У елка қисиб, таъминот хоналари жойлашган меҳмонхонанинг пастки қаватига олиб боради деб ўйлаган зинадан тушди.
  
  
  Уч ешик қуйида майдончада олиб, ва бир деди:дискотекаси.
  
  
  У ўнгдаги барга бориб, ичимлик буюрди. Бош суягига узун ёнбошлари ёпишган Фламенко раққосаси каби кийинган буфетчи тезда ичимлик тайёрлади.
  
  
  Енди мен кўзларимни дискотека ҳомийлари устида еҳтиёткорлик билан юришига рухсат бердим. У бу жойни пайқамаган еди: бу қотилликдан кейин чивин яширинган жой бўлиши мумкин еди, агар ҳақиқатан ҳам чивин Барри Parson бўлмаса.
  
  
  Аммо мен уни, Торремолиносдаги вилланинг ётоқхонасида биринчи marta кўрган одамни кўрмадим.
  
  
  У ўтирмоқчи еди, бир танишини кўрди.
  
  
  У узоқ бурчакда, ёлғиз ўзи, катта, текис тошга ўхшаган осилган қисм остида ўтирарди. Ўша ёрқин дақиқалардан бирида Sergey унинг юзига очиқчасига мушт туширди ва у кўзларини пирпиратиб, юз ўгирди.
  
  
  Бу аниқ Elena Morales еди.
  
  
  Ушбу чарадда унинг роли қандай еди? У нима учун Барри Parson Солвй Ниевга келганини билармиди? У унинг бир қисми бўлганми? Ёки у шунчаки бегуноҳ одам еди, Parson ўз қисмини ҳимоя қилиш учун ўрнатган витринанинг бир қисми?
  
  
  Ёки у Parson ҳақида нотўғри бўлганми?
  
  
  У унинг олдига борди, тўсатдан унинг устидаги зулматда пайдо бўлди ва кенг жилмайиб қўйди.
  
  
  "Салом, Elena."
  
  
  "Жорж! Қандай ёқимли ажабланиб!"
  
  
  "Қачон келдингиз?"
  
  
  "Оҳ, Barry, ва уни ўн атрофида бу ерда бор. Иккаламиз ҳам душ қабул қилдик, ўзгардик ва овқат хонасига самимий бордик, лекин, албатта, овқатланиш вақти келди. Ва биз сизнинг хотинингизни кўрдик. У сиз кетди еб деди."Унинг кўзлари порлайди. "Бизнесда."
  
  
  "Аммо енди сиз ёлғизсиз!"
  
  
  "Хўш, биз бу ерга тушдик, учаламиз. Бу ерда яна бир мафтункор одам бор еди. Немис. Барри юклари билан бирор нарсани тартибга солиш учун юқорига кўтарилиши керак еди. Тахминан ярим соатдан кейин қайтиб келди. кетиш. Кейин биз рақсга тушдик ва ... "
  
  
  "Немис қанча вақт қолди?"
  
  
  Elena жилмайиб қўйди. "Буни сиз ўзаро текширув деб атайсизми, Жорж?"
  
  
  Уники кулиб юборди. "Албатта йўқ. Barry багаж орқали қайтиб келди кейин нима бўлди?"
  
  
  "Айтганимдек, немис кетди, кейин ўн икки-ўттиз атрофида Барри Хуанани хонасига олиб боришини айтди. Juana чарчаган еди. У менга бу ерда кутишимни айтди."У жаҳл билан қовоғини солди. "Мен ҳали ҳам шу ердаман."
  
  
  Унинг ичимликлар буюрди.
  
  
  "Агар Барри сизга қўнғироқ қилмаса нима бўлади?"У сўради, г
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  мен Juana кўрсатма еди, нима хотирлаб.
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Мен ёлғиз ётаман."
  
  
  "Балки тоза."
  
  
  Унинг кўзлари юзимга қаратилди. "Сиз менга бир нарса айтаяпсизми?"
  
  
  "Балки."
  
  
  "Яхши", деди у менга ўгирилиб, қўлини кестириб қўйди. "Сизга айтадиган нарсамга овоз bering. Нега шишани олиб, менинг хонамга чиқмайсиз? Барри у ерга қайтиб келгунча кутамиз."
  
  
  Мен унга бир shisha коняк олдим ва биз бирга зинапояга чиқдик. Elena бир оз тўқувчи еди, лекин у ликёрни яхши сақлади.
  
  
  Иҳ хонаси учинчи қаватда еди. Elena сумкасидан калитни олиб, менга узатди. У ешикни очди ва уни ичкарига киритди. У авлиёни ўзига сингдирди ва у ешикни орқамиздан ёпди.
  
  
  У бир нечта қоғоз стаканни чиқариб, шишани очди, коняк қуйди ва каравот четида ўтириб ичишни бошлади.
  
  
  "Сизнинг хотинингиз жуда чиройли", деди Elena.
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  "Сизда оилавий муаммолар борми?"
  
  
  "Ҳеч кимдан кўп емас."
  
  
  "Аммо Сизнинг Жанингиз бошқа еркакларни ёқтирадиганга ўхшайди."
  
  
  "Барри қандай?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Барри сизнинг ерингизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  У бошини чайқади. "Биз буни сохталаштирмоқдамиз."У жилмайиб қўйди.
  
  
  "Сиз Егони қанча вақтдан бери биласиз?"
  
  
  "Оҳ. Балки бир ой."
  
  
  "Его билан қаерда учрашдингиз?"
  
  
  У қошини кўтарди. "Малагада."
  
  
  "Барри яшаш учун нима қилади?"
  
  
  У куларди. "У севги қилади."
  
  
  "йўқ. Айтмоқчиманки, его нима?"
  
  
  "Мен еркаклар бизнесига аралашмайман."
  
  
  У унга бош ирғади. Ишонч. У бундай қилмади. у испан еди. Испаниялик ерининг "бошқа" ҳаётига аралашмайди.
  
  
  "Ва сиз", деди у табассум билан. "Сиз нима қиласиз?"
  
  
  "Мен фотографман", дедим мен бир лаҳзалик тўлиқ амнезиядан кейин муқовамда нима борлигини еслашга ҳаракат қилиб. "Мен онлайн сотаман."
  
  
  Elena менга диққат билан қаради. "Биласизми, мен сизни ҳеч қачон камера билан кўрмаганман."
  
  
  "Биз таътилдамиз", дедим мен ламелй.
  
  
  "Хўш, бу аслида инглизлар учун ҳам", деди у оҳиста минғирлади.
  
  
  "Барри ҳам ҳеч қачон ишламайди?"
  
  
  У бошини чайқади. "У компаниянинг буюк Британиядаги вакили еканлигини айтади. Савдо вакили".
  
  
  Бу янги еди. Бу шубҳасиз Парсоннинг афсонаси еди. Мен нен ҳақида кўпроқ билишга қарор қилдим.
  
  
  "У нимани сотади?"
  
  
  "Мен ҳақиқатан ҳам билмайман. Мен ундан сўрамайман."
  
  
  "У ҳеч буюк Британия билан мос қиладими?"
  
  
  "Мен бундай деб ўйламайман. Мен унинг хат ёзганини ҳеч қачон кўрмаганман. Лекин у кўп telefon қилади."
  
  
  "Оҳ."
  
  
  "Менимча, унинг котиби бор. У ҳар доим у билан гаплашади."
  
  
  "Мен кўрмоқдаман."Унинг қоши буришди. "У қаерда?"
  
  
  "Билмайман. У телефонда, мен қаерга қўнғироқ қилаётганини билмайман, чунки у бошлаганида хонада емасман. Ёки у емуга қўнғироқ қилганда, уни емуга telefon орқали бериш керак ва у хонадан чиқиб кетишини кутади."
  
  
  У унга бош ирғади. "Сиз испан қизлари Ажойибсиз", дедим мен. "Америкалик аёл ешик олдида қулоқ солаётган еди. Ёки его тинглаш.""Аммо тингламаслик учун сизга махсус интизом керак."
  
  
  У бош ирғади. Кейин у жилмайиб қўйди. "Мен учун жуда кўп."
  
  
  "Сиз тинглаяпсизми?"
  
  
  "Мен қиламан."
  
  
  Уни кулиб юборди. "Яхши қиз."
  
  
  "Бироқ, у ҳеч қачон почта бизнеси нима ҳақида гапирмайди. У доимо одамлар ҳақида гапиради. Мен тушунмайдиган одамлар. У иҳ " бир чақиради, ёки ўзи, ёки еркак, ёки аёл ."
  
  
  Agent учун бу яхши суҳбат каби жуда мантиқий емас.
  
  
  "Сиз ҳеч қачон его котиби билан гаплашганмисиз?"
  
  
  "ҳа. Мен уни аҳмоқ деб ўйлашим учун унга озгина урғу бердим."У менга тўсатдан pixies каби ҳазил билан жилмайиб қўйди.
  
  
  У унинг сонларини сиқиб қўйди. "Сиз умуман аҳмоқ емассиз, Elena."
  
  
  "Аммо у мени аҳмоқ деб ўйлайди."
  
  
  "Ким?"
  
  
  "Крис. Барри гаплашаётган аёл."
  
  
  "Сиз унинг бошқа исмини биласизми?"
  
  
  Elena бошини чайқади.
  
  
  "У сиз билганингизча у билан гаплашдими?"Мен ундан сўрадим, гарчи қаерга кетаётганимизни билмасам ҳам, одатдагидек маълумот тўплаш йўлида давом етаман.
  
  
  "Ҳа, ҳа. У доимо у билан алоқада еди. У баъзи бизнес ишларини ҳал қилиш учун шаҳарлараро рақамларга қўнғироқ қилди."
  
  
  "Англияда?"
  
  
  "Йўқ, ҳар доим ҳам емас. Баъзан Францияда."
  
  
  "Бу Франция бўлганига аминмисиз?"
  
  
  У қошларини чимирди. "Мен шундай деб ўйлайман. Мен уни ҳар доим ҳам диққат билан тингламайман, Жорж. Мен ҳар доим ҳам тўғри имкониятга ега емасман. Нега бу қадар қизиқасиз?"
  
  
  "Менга Барри ёқади."У унга жилмайиб қўйди. "Мен шунчаки бизнес қайси мамлакатда еканлигига қизиқаман, бу томошабинларда."
  
  
  "Менга Барри ҳам ёқади."
  
  
  "Барри ва мен Хуана билан виллага уйга борган кечани биласизми?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Ўша куни у қаерда еди?"
  
  
  "У кун бўйи уйда еди. Мен ўйлаяпман."
  
  
  Шундай қилиб, у Кореллини отмади - бу чивин ёки номаълум гуруҳ еди. Барри чивин емас еди-имконият йўқ.
  
  
  "Ва у ўша куни Крис билан гаплашдими?"
  
  
  "Крис?"
  
  
  "Бир қиз. Котиб".
  
  
  "Оҳ. Йўқ. Мен бундай деб ўйламайман. У виллада қолди. Биз соҳилга бордик."
  
  
  "Пляж? Қишда?"
  
  
  "Биз қуёшда қум устида ўтирган едик."У кулди. "Бу қизиқарли еди."
  
  
  "Ертаси куни нима бўлади? Англияга қўнғироқлар?"
  
  
  "йўқ. Ўша куни ҳеч нарса."
  
  
  "Кейинроқ?"
  
  
  "Менимча, у бугун ерталаб қўнғироқ қилмоқда. Биласизми, бугун ерта."
  
  
  "Криснинг севгилиси?"
  
  
  "Ст. у яхши қиз. Жуда самарали. Менинг бош офисимда унинг сурати бор. Биласизми нима? Ушбу офисдаги столда ўтириш. Жуда расмий."
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  "Мен уни телефонда кўраман. Уни, мен уни Barry билан гаплашиб кўриш мумкин. У мени ёмон деб ўйлайди ва у, салом, мени ёқтирмайди."Elena тишларини кўрсатди.
  
  
  "У сиз ва Барри ҳақида биладими?"
  
  
  "Оҳ, албатта. Kristina ва мен..."
  
  
  унга етди
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  у еенинг қўлидан ушлади. У ичимликни деярли тўкди. "Бу нима?"У аксентга ўтди.
  
  
  "Kristina? Сиз Крис дедингиз."
  
  
  "Бу худди шу ном. Бирор нарса нотўғрими?"
  
  
  Нимадир нотўғри. Нимадир жуда тўғри еди. Енди ҳамма нарса жойига тушди. Крис Kristina еди. Kristina Kristina еди. Олд қисми йўқолган ҳолда ўртада кесилган Kristina Тина еди.
  
  
  Elena хўрсинди. "Сиз кетяпсизми?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Барибир сизга бу фикрни нима берди?"
  
  
  "Сизнинг фикрингиз аллақачон бошқа жойга кетган."
  
  
  У қўлини чўзди ва уни олди. "Енди емас. Қаранг. Енди коняк йўқ. Ҳар қандай фикр?"
  
  
  "Мен бу ҳақда ўйлаяпман", деди Elena қўлларимни бўшатиб. "Мен қулайроқ нарса кияман."
  
  
  У ўрнидан турди ва ҳаммомга борди.
  
  
  У чиққанда, у ҳеч нарсада ўзини қулай ҳис қилмади.
  
  
  Ва мен бутунлай қулай едим.
  
  
  Тўққиз
  
  
  Ерталаб Хуана меҳмонхонадаги овқат хонасига кириб, менга яқинлашганда унинг нонуштаси деярли тугади. У ҳозиргина душ қабул қилди ва жилмайиб қўйди.
  
  
  "Хайрли тонг, Peabody хоним", дедим мен ўтириб, белига таъзим қилгандек.
  
  
  "Хайрли тонг, Жаноб Peabody", деди у қуруқ.
  
  
  У ўтирди.
  
  
  "Сиз ғазабланган кўринасиз", дедим мен крувасанни сариёг ъ билан. "Ахлатингиздаги тошлар?"
  
  
  У ҳеч ким тингламаслигига ишонч ҳосил қилиш учун атрофга қаради. Айни пайтда овқат хонасида фақат олтита мижоз бор еди.
  
  
  "Мен у ерда бутун кеча его сақлаб, фақат сиз учун!"у менга нафаси остида ҳужум қилди.
  
  
  "Раҳмат", дедим. "Ишончим комилки, бу сизга ёқди."
  
  
  У ғазаб билан қизариб кетди. "Енди буларнинг барчаси нима ҳақида?"
  
  
  "Мен сизга айтдим. Барри Parson у ким еканлигини айтаётганига ҳали ишончим комил емас."
  
  
  У атрофга қаради. Официант бизнинг устимизга келди. У табассум билан буюрди ва официант шошилиб кетди. У менга ўгирилди. "Мен ҳам", деб тан олди у.
  
  
  Уни юқорига қаради. "Оҳ?"
  
  
  "Сиз у Cорелли кўринишини ўлдирган одам бўлиши мумкинлигини айтдингиз."
  
  
  "Унинг беру қайтиб келди. У буни қила олмади. Унинг alibi бор."
  
  
  "Аммо у мафия ҳақида кўп нарсаларни билади."
  
  
  Уники, у елка қисди. "У agent деб даъво қилмоқда. Ва бу Британия ҳарбий разведкаси мафиянинг гиёҳванд моддалар тармоғини йўқ қилишга ҳаракат қилмоқда."
  
  
  "Мен буларнинг барчасини биламан. Лекин у бу даргумон кўринади."
  
  
  Қизиқарли, мен ўйладим. Мен ҳар доим бир хил фикрга ега едим.
  
  
  "Сиз тун бўйи қаерда едингиз?""Бу нима?"у бирдан сўради.
  
  
  Официант унга бир лаганда континентал нонушта ва буғда пиширилган кофе олиб келди.
  
  
  "Мен бошқа биров билан қолдим."
  
  
  У рулонни очиб, Егони мойлаганида бир қош кўтарилди. "Оҳ?"
  
  
  "Миссис Parson."
  
  
  "Агар Parson хоним бўлса", деди у. "Мен сизга Диско да наҳ ишлатиш мумкин деб ўйладим."
  
  
  "Мен шундай қилдим."
  
  
  "Ўлдирилган одамга нима бўлди?"
  
  
  Мен атрофга қарадим. "Чивин мени двигател хонасига кузатиб қўйди ва уни ўлдирди. Бироқ, у учрашув жойини билади. Мен кеча тунда Cорелли билан учрашаман."
  
  
  "Бу ерда бемалол гаплашиш сиз учун ҳақиқатан ҳам яхшироқми?"
  
  
  "Кофе идишидаги хато?"Уни кулиб юборди. "Мен бунга шубҳа қиламан. Лекин хонангизда сир сақламоқчи бўлган ҳеч нарса деманг. Унинг, мен лаънат нарса bugged ишонаманки. Ўйлайманки, менга потенциал Cорелли қотили ҳужум қилди. Juana, Parson Cорелли ҳақида бирор нарса айтдими?""
  
  
  "Cорелли?"У бошини чайқади. "Йўқ, нега?"
  
  
  "Менимча, у Тина Бергсонни билади."
  
  
  Juana музлаб қолди. "Бунга амин бўла оласизми?"
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам емас, йўқ."Уни орқага суянди. "Нега емас?"
  
  
  "У италян тилида гапиради, биласизми. Жуда яхши."
  
  
  "Тина Бергсоннинг бунга нима алоқаси бор?"
  
  
  "Ҳеч нарса. Уники, Cорелли ҳақида ўйлаш."
  
  
  "Сизнингча, Parson италиялик ва Кореллини биладими?"
  
  
  Хуана бош чайқади. "Мен у ҳақида ҳеч нарса ўйламайман. Мен унга италянча иборани ўйлаб топганида мени ҳайратда қолдирганини айтдим."
  
  
  "Қандай ибора?"
  
  
  У қизариб кетди. "Есимда йўқ."
  
  
  "Аммо бу италянча еканлигини биласизми?"
  
  
  "У буни тан олди. У ҳам жуда зўр еди."
  
  
  "Ва бу тасодифми?"
  
  
  "Жуда кўп."Juana унинг пластинкасига қаради. У тўсатдан ибтидоий ва аниқ еди. У жилмаймади, гарчи у ичкарида кулаётган бўлса ҳам. Севги қилиш ўртасида бехосдан бир нарса, у билар еди. Ва у чиройли бой италянча иборани ўйлаб топди. Қизиқарли. Жуда қизиқ.
  
  
  "У чанғида юрадими?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Билмайман. Айтмоқчиманки, уни билишим керакми?"
  
  
  "Мен шунчаки ўйлардим. Биз бу кеча ён бағирлари юқорига бораман, Juana. У муқовада пайдо бўлиши керак. Ва мен суратга олганим маъқул."Яхши. Мен бу будоир ишларидан чарчадим."
  
  
  "Сиз буни жуда яхши қабул қилаётганга ўхшайсиз", дедим бепарволик билан унга қараб. "Аслида, мен сизни илгари бундай кўринишингизни кўрмаганман... Оҳ, агар сиз нимани назарда тутаётганимни тушунсангиз, хурсандман."
  
  
  У ғазабланди. "Мен оламан сизнинг ..."
  
  
  "Енди, ҳозир", деб огоҳлантирадилар улар cон leche қаҳвасининг қолган қисмини ҳўплаб.
  
  
  "Қачон чанғида юрасиз?"
  
  
  "Мен хонамга бориб, аввал тозалашим керак."
  
  
  У бош ирғади. "Мен тўққиз-ўттизда тайёр бўламан."
  
  
  "Кейин тўққиз-ўттиз. Тепага борайлик. Велета. Сиз ўйнаяпсизми?"
  
  
  "Албатта! Унинг ияги отилиб чиқди. У мени қийнаётган еди. Мен уни яхшироқ ҳис қилдим. У ҳали ҳам унинг маъноси ва тенглиги учун курашаётган еди. Яхши қиз.
  
  
  * * *
  
  
  Биз Prado Лланода жиҳозларимизни тортиб олдик ва боррегуиласга биринчи пойга қилиш учун телефериклар бўйлаб яккама-якка ўйин ўтказдик.
  
  
  Бу тетиклантирувчи кун еди, осмонда қуёш баланд ва шамол бир оз намлик келтирди.
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  қайта. "Бу кеча қор ёғади", деб ўйладим. У кеча ҳавода қор ҳиди келганини еслади. Енди бу содир бўларди, у бунга амин еди.
  
  
  Телеферик сакраб тушди ва биз Серра Nevada чўққиларига кўтарилиб ўтирдик. Сиз у ердан ҳамма нарсани кўришингиз мумкин. Совуқ ва совуқлашиб борарди-тез. Мен орқага ўгирилиб, пастга қарадим ва бу дунёнинг охирига қарагандек еди. Менинг олдимда жуда узоқ масофада бутун Granada майдони тарқалди, гарчи у ерда туман бор еди, бу ҳамма нарсанинг тўлиқ панорамали кўринишини тўсиб қўйиш учун етарли еди.
  
  
  Хизматчи уни ушлаб турганда биз телеферикдан сакраб тушдик ва кўчадаги квартираларга бордик. Бу ерда жуда баланд еди, ҳаво ингичка еди ва совуқ бизни ҳар томондан ўраб олди ва кийимимиз орқали теримизга кириб борди.
  
  
  Биз жимгина чанғи ёнбағрининг тепасига юрдик. Бу кимсасиз мамлакат еди - барчаси слюда сланец ва қор билан қопланган - ҳеч қаерда дарахтлар ёки чакалакзорлар йўқ еди. Фақат қор, тошлар ва осмон. У жимгина ўзини австрияликларга боғлаб қўйди ва Хуананинг канадаликлар билан курашини томоша қилди.
  
  
  Биз у ерда бир неча дақиқа турдик, қияликдан пастга қарадик, кейин мен унинг қопқоғини ечиб, қопқоғини қулоқларимга туширдим ва унга қўл силкитдим.
  
  
  "Сиз биринчи!"
  
  
  У бош ирғади, ўзини олдинга сурди, тиззаларини букди ва биринчи йиқилишнинг тик қисми бўйлаб ҳаракатлана бошлади.
  
  
  Мен унга ергашдим, тасалли ва каякларим четидаги тиниқ қордан завқландим. Биз енг яхши об-ҳаво шароитида едик.
  
  
  Бир куни биз дам олдик ва у бизга бир нечта сендвич олиб келди, бу еса иҳга ажойиб қиймат келтирди. Биз иҳ едик ва бир-биримизга бир оғиз сўз айтмадик. Биз шунчаки қуёшга ботдик ва тог ъ ёнбағрининг ёлғизлиги ва гўзаллигидан хурсанд бўлдик.
  
  
  Биз сендвичларимизни тугатдик ва давом етдик.
  
  
  Бу ажойиб пойга еди.
  
  
  Ажойиб.
  
  
  Боррегласдан қисқа пастга тушганимиздан сўнг, биз кун бўйи меҳмонхона қабулхонасида ўтирдик, Барри Parson ва Elena Morales билан олов ёрилиб, сайёҳлар келиб-кетгани ҳақида ҳикоялар алмашдик. Биз пастки пистни - боррегласдан Prado Лланогача-деразадан ташқарида кўришимиз мумкин еди ва турли чанғичиларнинг шаклларини шарҳлаш учун вақт сарфладик.
  
  
  Ниҳоят, мен дам олишга ва душ қабул қилишга бордим. Овқат камтарона, одатдагидек кўп сонли таомлар билан ўтди ва ўн бир-ўттизда у бироз асабийлаша бошлади. Ўша пайтда биз ҳали ҳам ўтириб ичардик.
  
  
  У ўзини оқлади, хонасига кўтарилди ва luger ва соч турмагини текширди. Кейин у уни олиб чиқиб, ҳудуд харитасини тузди ва ўша куни ерталаб чанғи йўлининг тепасидан кўрган Велет ёдгорлигига борадиган йўлни текширди. Granada атрофидаги ҳукумат йўли Мотрил устида Коста-дел-чап, унга айтилган еди, бетон конструкция ёнида югурди.
  
  
  Prado Лланодан йўл Prado музейидан тахминан уч мил узоқликда жойлашган мунтазам автомагистралга уланган. Унинг йўл устида Велете учун Шимолий санчқи ва кейин жануби унинг маршрутни белгиланган. У харитани бир лаҳзага қўйди, ижарага олинган Renault калитларини олди ва қабулхонага тушди.
  
  
  Овқатланиш хонасида у Хуанани ҳали ҳам Elena билан ўтирганини кўрди. Parson қаерда еканлигига ҳайронман. Мен у ерда турибман, Renault Парк қилинган меҳмонхона олдидаги деразага қарайман. Prado бўйлаб бир нечта рақамлар ҳаракатланаётган еди, еҳтимол бар-Esque мода. Улардан бири Ҳерр Ҳауптли еди.
  
  
  Мен меҳмонхонанинг олд ешикларидан ўтиб, ташқаридаги зулматга қадам қўйдим ва у мени силкитаётганимни кўрди:
  
  
  "Унутманг, биз бу пойгани қачондир қиламиз!
  
  
  "Мен буни кундузи қилишни афзал кўраман", деди у унга немис тилида.
  
  
  У баланд овозда кулиб, қабулхонага кирди.
  
  
  Ренога унинг ботиши. Ён бағирлардан совуқ шамол есди. Автомобил совуқ, аммо қулай еди. Двигателнинг иссиқлиги тезда Егони иситади.
  
  
  Енгил қор ёға бошлади. Ёпишишга ҳали ерта еди, лекин у аллақачон йўлда бўлган музли қор парчаларига тушди. Йўлак четида қор кўчкилари тўплана бошлади.
  
  
  Renault бахтли қуш каби гумбурлади. У аста-секин ҳайдаб, йўлнинг марказидаги ёрқин оқ чизиқни диққат билан кузатди. Йўлнинг икки қаторли чизиғи ўтиб кетаётган иккита машина учун тор йўл еди. Мен бир автобус томоша ва автомобиллар зўрға Granada атрофида safari давомида миммо бошқа бошқа ўтиб, ҳамкорлик рад антилопаси билан урчитиш бир фил менга еслатиб.
  
  
  Уни Prado Llano томон кетаётган иккита машина кутиб олди ва кейин асосий йўлга чиқди, у ерда у бурилишларга ергашиб, Велета томон бурилди. Қор оғирлашди. У дунёнинг нурларини кесиб ўтиб, олдимда парда ҳосил қилди. Мен автомагистрални зўрға кўрдим ва у йўлдан кенгроқ бўлса-да, у ҳеч қандай ерда қувиб ўтиш ёки каскадёр ҳайдаш учун мўлжалланмаган.
  
  
  Renault ўраш йўлда осонлик ҳайдаш еди, лекин мен қор тротуар бир оз ёпишиб бошлади, деб кўриш мумкин. Баъзан автомагистралнинг четини умуман кўра олмасдим.
  
  
  Нишабга пўлат овоз чиқди
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Енди Renault унга барча газини бериши керак еди. У паст Витесга ўтди ва қорнинг ортиб бораётган юзаси бўйлаб секин ва еҳтиёткорлик билан ҳаракат қилди.
  
  
  Ниҳоят у белгини кўрди: ВЕЛЕТА. Ва белгидан ташқари, тупроқ йўл асосий йўлни ва жарликнинг тепасида таниш бетон ёдгорликгача ўчирилди.
  
  
  У Renault томонидан тупроқ йўлга сурилди ва тошлар ва музлар устига бурилиб, текис майдонга келгунча, афтидан қаттиқ тошлар атрофида портлади. Машинанинг белгиси йўқ еди.
  
  
  Менинг соат ўн икки ўтган беш дақиқа деди. Рико Корелли билан нима содир бўлганига ҳайронман. Кейин хаёлимга яна бир фикр келди: Артуронинг ўлганлиги ҳақида хабар чиққанда Корелли учрашувлар ўтказмасликка қарор қилганми? Корелли ҳам тош ортида яшириниб, мени отиш учун очиқ жойга чиқишини кутганми?
  
  
  Мен контактни ўчирдим ва Renault вафот етди. Музлатилган шилимшиқда ҳамма жойда шиналар излари бор еди, лекин улар ҳеч нарсани англатмасди. У сесканиб кетди. Бу ерда, тоғларнинг енг танҳо жойида ёлғиз еди. Бу шунчаки Корелли ва у еди ва у буни шундай тартибга солди. Артуронинг ўлими учун мени ўлдиринг? Басилло ди Ванессининг ўлими учунми?
  
  
  У фараларни еҳтиёткорлик билан ўчирди. У бир мунча вақт учун у ерда ўтирди, унинг имкониятлари тортиш. Кейин у шамолни кийиб, Лугерни тортиб олди . Асбоблар панели бўлинмасида мен одатда ўзим билан олиб юрадиган чўнтак чироғи бор еди ва Его уни чиқариб, ёқди.
  
  
  Кейин у Renault ешигини очди. Шамол мени қўрқинчли таъсир билан урди. Ялаш унинг шамолини ўзига тортди ва Renault ёнида туриб, ешикни шовқин билан ёпди. Бу тунда чироқ нури билан қилинган ва мен фақат компаснинг барча нуқталаридан шамол есаётган чўққининг тепасида ҳар томонга қамчилаб, қор менга қараб айланаётганини кўрардим.
  
  
  Ёдгорлик у ерда қоронғи ва жим бўлиб йиғилган еди ва Его орқа томондан тортиб олган кўк СИМ-картани топгунча унинг атрофида юрди. Мен Его ҳайдовчи муз ва совуқ лой ёриб кириб его суҳбатлашди билмаганман, лекин у ерда турган еди. Бу капутга тегди. Ҳали ҳам иссиқ еди.
  
  
  Ёдгорликнинг орқа томонида ёдгорликни тугатиш учун биринчи ҳунармандлар қолдирган бир уюм қурилиш материаллари бор еди. Мен у ерда сим-картада турардим, шамолдан яширишга ҳаракат қилардим ва у ерда мендан унчалик узоқ бўлмаган шовқинни ешитдим.
  
  
  Ери Лугерни қўлида маҳкам ушлаб, овоз келаётган томонга бурилди. Шамол атрофни қамчилаб, овозни йиртиб, Егони ҳар томонга сочар екан, мен унинг ҳаракати билан юзма-юз томоша қиляпманми ёки йўқми, у амин емас еди.
  
  
  Кейин shaggy уни ешитди.
  
  
  Luger уни қўлида ушлаб, нишонга олди ва сиқишга тайёр еди.
  
  
  "Оҳ, Peabody", деди овоз худди шарф орқали.
  
  
  У буни сезмади.
  
  
  Аммо у чироқ жойига қадам қўйганида, унинг егоси дарҳол маълум бўлди.
  
  
  Бу Барри Parson еди.
  
  
  Аммо енди у умуман Инглизча аксентга ега емас еди. У ноаниқ тарзда гапирди, бу мени шу пайтгача у фақат инглиз махфий агенти ролини ўйнаганига ишонтирди.
  
  
  У ким еди?
  
  
  У бир уюм қурилиш материаллари ортидан олдинга қадам қўйди ва қўлимни силкитиш учун қўлини чўзди.
  
  
  Унинг музлатилган.
  
  
  "Тинчланинг", деди Барри Parson. "Ҳаммаси жойида. Унинг Корелли. Рико Корелли".
  
  
  10
  
  
  Қор узоқ вақт атрофимизда айланиб юрди ва атрофимизда ҳеч ким қимирламади. Совуқ ва совуқлашиб борарди.
  
  
  "Ҳаммаси яхшими?"у юзимни кўришга ҳаракат қилиб, мени ялаш учун егилиб деди.
  
  
  Luger, еҳтимол, унинг шамоли остига тиқилган еди. "Қандай қилиб амин бўлишим мумкин?"Его ундан сўради. "Аввал сиз менга Барри Parson еканлигингизни айтасиз, енди еса Рико Корелли еканлигингизни айтасиз."
  
  
  У кулди. "Кетдик. Бу аниқ бўлиши керак! Яхши=) ва бу ерда Рико Кореллидан бошқа ким бўлиши мумкин?"
  
  
  "Сизнинг тирбандлигингизга жавоб бериш учун ҳар ким бу ерда бўлиши мумкин. Учрашув ҳақида билган ҳар бир kishi."
  
  
  "Рико Корелли ва ўлдирилган боладан бошқа ким?"у сўради.
  
  
  "Комаров. У билиши мумкин."
  
  
  "Сиз мени чивин деб ўйлайсизми?"Parson кулиб сўради.
  
  
  "У Корелли мени бу ерда учратганини биладиган ягона одам бўлар еди."
  
  
  "Оқилона бўлинг! Унинг чивин емас!"
  
  
  "Сиз шундай дейсиз, лекин мен уни танимайман."
  
  
  "Агар у чивин бўлса, у бу ерда нима қилар еди?"
  
  
  "Cорелли топиш ва его ўлдириш учун ҳаракат."
  
  
  "Аммо унинг Корелли."
  
  
  Бу оддий комедияга айланди. У истеъфога бош чайқади. "Чидаб бўлмас, сиз Кореллисиз. Мен совуқман. Келинг, машинамга ўтириб гаплашайлик."
  
  
  У жилмайиб қўйди. Яхши."У Renault учун олд его томонидан олиб борди.
  
  
  "Яхши кичкина иш", деди у.
  
  
  "Ажойиб", дедим. "Ижарага олганингизда, ундан енг яхшисини олишингиз мумкин."
  
  
  У ешикни калити билан очди ва ичкарига кирди, сўнг қўлини чўзди ва ем учун йўловчи ешигини очди. У ичкарига кириб, ешикни ёпди. Машина яширинган. Ичкарида ҳали ҳам иссиқ еди.
  
  
  "Сизга Басилло ди Ванесси ҳақида айтиб берай", деди у бир дақиқалик сукутдан кейин. "Алмаштириш. Улар мени бир неча ойдан бери ушламоқчи бўлишди."
  
  
  "Уларни?"
  
  
  "Мафиянинг юқори даражасида кимдир", деди Parson. Унга ёрдам беролмади; унинг ҳали ҳам нен ҳақида Барри Parson деб ўйлаган,
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Рико Корелли каби емас.
  
  
  "Аммо буни қандай биласиз?"
  
  
  "У ерда ҳам дўстларим бор. Тепада. Капо Капо уни сукут бўйича четлаштирилишини истайди. У буни тўлиқ бўлишини хоҳлайди."
  
  
  "Егонинг исми нима?"
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Унут. Фақат менга ишонинг."
  
  
  Яхши. Шундай қилиб, Cапо Cапо сизни тарк етишингизни хоҳлайди."
  
  
  "Сиз мени ўлдирмоқчисиз. Менга аллақачон икки marta айтишга ҳаракат қилдим. Бир marta Корсикада. Неаполда бир marta. Мен етказиб бор еди."
  
  
  "Неапол? "Чивин қаердан келган?"
  
  
  У менга кескин қаради. "Сиз яхши бўласиз."
  
  
  "Менга айтишди."
  
  
  "Хема?"
  
  
  "Ҳеч нарса."
  
  
  "Менинг иккинчи иш ташлашим муваффақияциз тугади..."
  
  
  "Корсикадаги виллангиздами?"
  
  
  У қовоғини солди. "Ҳа."У кутди. Кейин: "у муваффақияцизликка учраганида, у бизнесга кетишга қарор қилди. Ўшанда мен сизга одамларга келдим."
  
  
  У унга бош ирғади. "Мен бу ҳақда ҳамма нарсани биламан."Бу мавжуд емас. Аммо Егонинг ҳикоясини тинглаш бефойда еди. Бу ҳақиқатми ёки ёлғонми, билишнинг иложи йўқ еди.
  
  
  Яхши. Биз Корсикани яхтада қолдирганимизда, Ванесси уни ўзи билан олиб кетди."
  
  
  "Сизнинг ўрнингизни егаллаш учунми?"
  
  
  "ҳа. Валенсияга етиб борганимизда, биз бир кун портда қолдик ва улар кетгач, у қирғоқда қолди."
  
  
  "Лисистрата сизсиз сузиб кетдими?"
  
  
  "Мутлақо ҳаёлий. Vanessa ўйнади Рико Корелли."
  
  
  "Ва улар Малагага қўнганларида, Vanessa ҳали ҳам Корелли ўйнаётган еди?"
  
  
  "Ҳа."У пауза қилди. "Тина Бергсон ёрдамида."
  
  
  "Vanessa Малагада бўлганми?"
  
  
  "йўқ. У қайиқда қолди. Биз бу тарзда яхшироқ бўларди деб ўйладик. Кейин хато бўлмайди. Айтмоқчиманки, кимдир Егони тан олса."
  
  
  "Малагада кимдир сизни аниқлай оладими?"
  
  
  "Бизда имконият бор", деб кулди Parson.
  
  
  "Кейин?"
  
  
  "Кейин сиз Тина билан боғландингиз ва у сизни кутиб олишга келди."
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  "Менимча, кимдир сизни яхтага кузатиб, сув ости жиҳозларини кийиб, уришганидан кейин сизни танлаган."
  
  
  "Ким?"
  
  
  "Мосcато, албатта. Яна ким? У мен ҳақимда ҳамма нарсани билади. У келганда ва у қайиқда бир неча кўз бор бўлса керак. У сизни жалб қилиш учун кема ёнида бўлган вақтингизни белгилаб қўйди."
  
  
  "Нега Москато сизни танимади?"
  
  
  "У яхта ҳақида, Тина ҳақида, одамлар билан учрашиш ҳақида билади..."
  
  
  "Мен кўрмоқдаман. Лекин у сизни танимади."
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  "Ва у тинани пичоқлаб, ярадор қилди."
  
  
  "Худога шукур, у ўлдирилмади!"
  
  
  У уни кузатиб турарди. У чўнтагига кириб, бир қути америкалик сигаретани чиқариб олди. У бирини ёқди ва ўйинни силкитди. Охирги marta у испан сигаретасини чиқарди. Аммо кейин, албатта, у Британиянинг махфий агенти Барри Парсонни ўйнади. У тўлиқ актёр еди ва тўғри реквизитлар қанчалик самарали еканлигини билар еди.
  
  
  "У ҳозир қандай?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Сиз улар клиника атрофида нима дейишаётганини назарда тутяпсизми?"
  
  
  "Ҳа."У биларди.
  
  
  "У келади."
  
  
  "У қачон сизга қўшилиши мумкин?"
  
  
  У иккиланди. "Яқинда."
  
  
  "Ва кейин-шеригим билан учрашувлар?"
  
  
  "Бу тўғри.""Қаранг, Тина жумланинг бир қисмидир. Биласизми, шундай емасми?"
  
  
  "Ҳа", дедим. "Аммо биз аввал учрашишни хоҳлаймиз, кейин тафсилотларни муҳокама қиламиз."
  
  
  У бош ирғади. "Ҳозир бу муҳим."
  
  
  "Бир нарса мени ҳайратда қолдиради."
  
  
  "Бу нима?"Егонинг юзи олдида тутун кўтарилди. Renault нинг олд ойнадан, у ўз сигарета устида бир ҳаракатлантиринг олди, у ўз еголаридан аксини кўриш мумкин.
  
  
  "Торремолиносдаги чивиндан кейин қандай қилиб кирдингиз?"
  
  
  У кулди. "Тоза, ҳа?"
  
  
  "Жуда тоза. Унинг тўхтади. "Жуда тоза."
  
  
  Его кўзлари меники устидан оздирди. "Сиз нима деяпсиз?"
  
  
  "Мен сизнинг ҳикоянгизга тўлиқ қўшила олмаслигимни айтяпман, Корелли. Менинг чивин совуқ ишлайди қачон сиз шартнома киритинг, ва кейин Barry Parson ўйнаш, а сир agent. Нима беради?"
  
  
  "Орқага қайтайлик", деди Parson жиддий. "Тингланг. Уни, мен сиз чивин кейин билар еди. Сиз розимисиз?"
  
  
  У унга бош ирғади. "Сиз буни тахмин қилган бўлишингиз мумкин, албатта. Лекин нега сиз умуман Малагада едингиз? Айтмоқчиманки, Рико Корелли. Сиз Валенсияда яширинган едингиз. Нега ўзингизни беҳуда фош қилиш учун Малагага борасиз?"
  
  
  "Суғурта", деди у секин.
  
  
  "Суғурта?"
  
  
  "Мен Валенсияда яхтани тарк етган пайтдан бошлаб хавфсиз едим. Тушундингизми?"
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  Яхши. Савченко ишлаётган пайтда," чивин " урилганда яхтада еди. Really яна?"
  
  
  Улар у ҳақида ўйлашди. Яхши. Фараз қилайлик, сиз шу пайт Сол й ниевда бўлишингиз керак еди."
  
  
  "Мен Тинага айтдим."
  
  
  "Мен шундай ўйладим. Айтмоқчиманки, нега Малагага келиш ёрдам берди? Бу менинг тиргак винтим еди."
  
  
  "Меҳмонхонангизга олиб boring ва сиз ҳақингизда кўпроқ билиб олинг."У елка қисди. "Айтмоқчиманки, менинг ҳаётим чиройли кичкина тўпламга ўралган. Мен Штатларга бораман. Ва сиз ва сизда бор қиз менинг қўриқчиларим бор. Ўнг?"
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  "Шундай қилиб, соғайишингизни кутаман.
  
  
  Узоқ сукунат бор еди. Унинг нигоҳи совуқ еди. У менга худди совуққонлик билан қаради.
  
  
  "Мени қаердан олдингиз?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  У хўрсинди. Яхши. Қаранг. Сиз овга чиққан едингиз. Уни, мен сиз Мосcато топишга ҳаракат қилмоқчи еди биларди. Ҳақиқатан ҳам?"
  
  
  "Мен шундай деб ўйлайман."
  
  
  "Мен сизни топгунимча кутган едим."
  
  
  "Мени олдинроқ аниқладингизми?"
  
  
  "Оҳ, албатта. Тина қаерга кетганини кузатдим."
  
  
  "Ва кейин сиз ўша кеча Хуана ва менга ергашдингизми?"
  
  
  "Албатта, албатта."
  
  
  "Виллага."
  
  
  "Аслида. Вақтга келиб сиз бу фоҳиша урди - аллақачон Мосcато билан учовлари ега еди, бир, ва бошқа кенг еди - мен, биз делл еди биларди. Мен фақат сизни кузатаётган едим."
  
  
  "Лекин нима учун
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Агар мен ўлик Мосcато еди қачон қайтиб йўл жанг? "
  
  
  Егонинг кўзлари меники билан учрашди. "Биз ҳаммамиз хато қиламиз, шундай емасми?"
  
  
  Уники, у елка қисди. Яхши. Лекин нима учун муқова ҳикояси?"
  
  
  "Барри Парсоннинг жаззими? Мен шунчаки жавондаги чангни тозаладим", деди у Барри Парсоннинг британиялик аксентига кириб. "Ва айни пайтда буни қилиш керак бўлгандек туюлди. Мен нима қиламан, қарор қабул қиламан ва айтаман:"унинг учун қандай овоз, яхши кекса Рико Корелли! Ҳозир бу жуда мантиқий емас, шундай емасми? "
  
  
  Уники кулиб юборди. "Мен ҳали ҳам бу бифуркация ва уч баравар кўпайишни ёқтирмайман. Сиз дарҳол Juana билан алоқа ўрнатишингиз мумкин еди. Сиз у билан ухладингиз, у ерда ва яна бу ерда. Нега сиз шунчаки саломга маълумот бермайсиз ва ундан текширишни сўрамайсиз? "
  
  
  У сигаретасини тишлаб, олд ойнага қаради. Қор ёғаётган еди, лекин ҳозир енгиллашмоқда. Мен юқорига қарадим ва қоронғу кечада акс етган икки юзимизни кўрдим.
  
  
  Егонинг кўзлари менга қайтиб тикилди.
  
  
  "Мен ҳеч қачон ётоқхонага ишонмайман", деди у қовоғини солиб. "Айтмоқчиманки, ҳатто ўзим ҳам емас. Бу мен уни Торремолиносда ижарага олган жой. Сизни унинг жойига кузатиб боришдан олдин Мосcато мени лентага ёзмаганлигини қаердан биламан? Ахир, у мени қайиқда ўлдирган деб ўйлади. Лекин, еҳтимол, бу тузоқ еди. Ҳақиқатан ҳам? Балки Мосcато йўқ еди, балки Мосcато ҳар доим мен ҳақимда ўйлар ва мени кутар еди. Уни қандай билишим мумкин еди? "
  
  
  У ерда ўтирган еди.
  
  
  "Ва бу меҳмонхона. Мен унга ҳеч нарсага ишонмайман. Бу каби ҳеч нарса. Менимча, ҳар бир хонада хатолар бор. Мен келажакдаги учрашувдан ўтишим керак еди, чунки бу асл режанинг бир қисми еди. Мен дастлабки режалаштиришдан четга чиқишни ёқтирмайман, чунки бу жуда кўп нарсани тасодифга қолдиради. Биз аллақачон бир-бирига билган бери, унинг фақат салқин ўйнади ва бу нуқтадан давом. Агар бу сизнинг тартибингизни хафа қилган бўлса, жуда афсусдаман."
  
  
  Бу мантиқий еди.
  
  
  "Енди нима?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Биз қиз билан мен ўртасида учрашув ташкил қилдик", деди Parson яна ишбилармон. "Микрофилмни етказиб бериш".
  
  
  "Қаерда?"
  
  
  "Хўш, сиз меҳмонхона ҳақида нима деб ўйлаётганимни биласиз. Бу сизга исталган рақамга ҳуқуқ беради. Ва мен Prado Лланодаги одамлар билан мулоқот қилишни ёқтирмайман. Қаранг, чанғи югуриш ҳақида нима дейиш мумкин?"
  
  
  Улар у ҳақида ўйлашди. "Бу жуда кимсасиз, майли-баъзида. Қорда ҳам ҳашаротлар йўқ."У бу қанчалик ҳақиқат еканлигига ҳайрон бўлиб кулди.
  
  
  "Қор билан дўзахга. Сиз телескопик объектив билан Парижга одамни отишингиз мумкин."У сесканиб кетди. "Бу менга умуман ёқмайди."
  
  
  "Аммо ҳеч ким сизнинг Корелли еканлигингизни билмаса..."
  
  
  "Ким айтди? Бундан ташқари, яна бир ёмон нуқта бор. Агар Мосcато ҳали ҳам мавжуд бўлса ва у Arturo его сотиб олганидан кейин еканлигига амин бўлса - у сизни ва сизнинг бизнесингизни кузатиб турадими?"
  
  
  "Хуан Ҳақида?"
  
  
  "Албатта! Шунинг учун мен уни бир вақтнинг ўзида кўзни қамаштирадиган ва ҳимояланган жойда кўришим керак."
  
  
  Уники, у елка қисди. "Бу муқаддас китобни тўлдириш осон емас."
  
  
  "Йўқ? Ушбу телефериклардан бири ҳақида нима дейиш мумкин? Уларнинг атрофида бўлганингизда, сиз ёлғиз, ёлғиз ва Хавфсизсиз!"
  
  
  Мен бу ҳақда ўйладим. "Gondola? Уни, мен сизга нима демоқчи биламан. У билан наҳга чиқинг ва бирга turing. Агар сиз у ерда бўлсангиз, телеферикда қулфланган бўлсангиз, ўзингизни бошқариладиган муҳитга киришингиз мумкин ва ҳеч ким доно бўлмайди. ҳаммаси филмдами? "
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  Мен ўтирдим ва ўйладим. "Аммо кимдир сизни қияликдан отиши мумкин."
  
  
  "Сиз шу ерга кирасиз, чол", деди Parson Британия университетига қайтиб. "Сиз чанғиларингизга чиқасиз, Боррегилас станциясида турасиз ва биз яқинлашганда бизни ёпасиз."
  
  
  Мен бу ҳақда ўйладим. Менга ёқади. Яна мен бу ҳақда ўйладим, яна мен уни ёқди.
  
  
  "Мен буни сотиб оламан", дедим.
  
  
  "Бу соат нечада?"
  
  
  Унинг айтишича: "ертага ерталаб соат ўнда?"
  
  
  "Аслида", деди Parson. "Мен Хуанадан узоқлашаман. Шартнома тузишга жуда яқин бўлганимизда, мен ҳеч қандай асоратларни хоҳламайман."
  
  
  "Омад тилаймиз", дедим.
  
  
  У шамолбардошини тўғрилаб, қорда турарди. У қор деярли бутунлай йўқ бўлиб кетган бўлса ҳам, очиқ ешикдан совуқ отилиб чиқаётганини сезди.
  
  
  "Ишни бошланг", деди Parson. "Мен сизни таъқиб қиламан."
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  У ешикни юзимга ёпди ва ёдгорлик атрофида шошилди, у ерда кўздан ғойиб бўлди.
  
  
  * * *
  
  
  Renault ҳеч қандай муаммосиз иш бошлади. Мен ЕМУНИ бир оз иситишга рухсат бердим, кейин Симканинг ёдгорлик бурчагига келганини, унинг фаралари вақтинчалик йўлга тушганини кўргунча кутдим. Кейин у автомагистралга борадиган қисқа йўлдан судралиб, ҳайдаб кетди. У орқа ойнада Парсонга қўл силкитди.
  
  
  Мен орқамдан сим-картани кўрдим, унинг фаралари тушаётган қорда милтиллайди.
  
  
  Бурилишлар ва бурилишлар жуда кескин бўлиб, доимий тормозлаш ва витесни пасайтиришни талаб қилди. У биринчи ҳўл тормоз тизимини ҳис қилганида, у йўлдан завқлана бошлади.
  
  
  У кўтарилган қора слюда атрофидаги водийдан тушди, у ерда йўл в шаклидаги хандаққа портлатилган еди. Унинг охирида мен тротуарни олдинга тез ўткир белги қўяётганини кўрдим.
  
  
  Ошқозонининг ўртасида у секинлаша бошлади ва сирпанишни сезди. Мен тасодифан йўлда бир музлатилган жойида қоқилиб деб ўйладим, ва яна ҳаракат. Лекин бу умуман музлатилган жой емас еди.
  
  
  Витесни пасайтиришда тортиш учун яна безориларни урдим, лекин
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Бу ғилдиракларга ҳеч қандай қувват ўтказмаганга ўхшайди.
  
  
  Уники Витес ўзгартириш дастагини ғазаб билан босган еди, аммо енди у бошлаш учун жуда тез кетаётган еди ва пастки Витесга ўтолмади.
  
  
  Мен пастга тушганимда уни ерга секинлаштирдим, лекин тезлик жуда тез еди. Яхшиямки, егри чизиқ жуда яхши бўлиб чиқди. Бу маркерни томонидан қилинган. Аммо кейин мен тескари йўналишда чапга тез бурилишни урдим ва йўл менга бу ерда тортишиш беришига умид қилиб, яна безориларни урдим. Лекин мен нам самарасизликдан бошқа ҳеч нарсани ҳис қилмадим.
  
  
  Ҳеч нарса.
  
  
  Мен ғилдиракни қаттиқ айлантирдим ва айлантирдим. Йўл тўғриланди, лекин магистрал баланд тошли қияликни кесиб ўтган узун, текис шпалга айланганда туша бошлади. Юриш охирида уни олдинда катта йўлда катта огоҳлантириш белгиси бўлган бир нечта орқа белгилар кўрди.
  
  
  Мен яна безорилик чертаётган, лекин ҳеч қандай жавоб бор. У Витес ўзгартириш дастагини босди, лекин у Егони minimal даражага тушира олмади. У ғилдиракни олдинга ва орқага айлантира бошлади ва ишқаланиш турини олишга ҳаракат қилди қор тозалаш машинаси Renault тезлигини пасайтириш учун, у паст витесда лаънати нарсани пасайтириши мумкин еди.
  
  
  Муваффақияциз.
  
  
  У орқасида Parson чироқлар кўрдим, у с мени кузатиб ва менинг тушунарсиз ёмон ҳайдаш устидан ажойиб бўлса, мен ҳайрон.
  
  
  Унинг нури ёрдам учун signal сифатида икки marta чақнади.
  
  
  Егри чизиқ тобора яқинлашиб борарди ва Renault уни умуман бошқара олмади. У ички дренаж зовуридан ўтиш ҳақида ўйлади, лекин ўқларни синдириш ва ғилдиракларни йиртиб ташлаш еҳтимоли хавф туғдирмаслик учун жуда катта деб қарор қилди. Мен ҳам рулда менинг орқа атрофида ўсган каби зовур атрофида кўтарилди сланец қирғоғида текис синдиришиб бўлиши мумкин.
  
  
  Шиналар қичқирди ва у жуда тез бурилиш учун ғилдиракни чапга бурди. Бу менинг ўнг бир баланд банк урилди. Renault йўлнинг елкасини тортиб олди ва тўғри йўлнинг ташқи четига йўл олди, у ерда тахминан йигирма футга чўзилган оқ бўялган ёғоч панжара остида бир фут тош тўпланган еди.
  
  
  У панжара ичига ёнбошлаб урди, Ренаултнинг танасидан ниманидир йиртиб ташлади ва кейин қирғоққа қайтиб кетди. Аммо у қаттиқ тортилди ва машина яна қаддини ростлади.
  
  
  Олдинда йўл тез тушишда давом етди. Бир неча метр нарида мен кескин бурилиш ясаётган йўлни кўрдим, яна бир ёғоч панжара йўл белгиларини ҳимоя қилди ва бурилиш олдидан жуда катта белги.
  
  
  Унинг ҳеч қачон gonna бу маркерни қилиш мумкин.
  
  
  Қулоғига яқин момақалдироқ двигателининг овози уни ушлаб олди ва у тезда бурилди.
  
  
  Бу Parson еди.
  
  
  У менга бир миммо Сим картани ишдан ва олдинга йўлда уни ишдан.
  
  
  Тикувчи нима қилмоқчи бўлганига ҳайрон бўлдим. Ундан емуни чақиришни сўрашди, лекин Стал емас.
  
  
  У мени олдимда кесиб ташлади ва у деярли йўлдан чиқиб кетиш ёки уриш учун унга бақирди.
  
  
  У яна бир қадам пастга тушишга уриниб кўрди, аммо бунинг фойдаси йўқ еди.
  
  
  Parson менинг олдимда еди. У авария содир бўлишини кутиб, деярли кўзларини юмди.
  
  
  Бу ҳеч қачон содир бўлмаган.
  
  
  Тўсатдан менинг олд бамперим Парсоннинг орқа бамперига урилди. Мен Симcа Парсоннинг қизил тормоз чироқлари милтиллаётганини, кейин ўчаётганини, кейин ўчаётганини, кейин яна ўчаётганини кўрдим.
  
  
  Унинг секинлашиши.
  
  
  Орқадаги машинани секинлаштириш учун олдидаги машинани тормозлаш орқали қочиб кетган машинани тўхтатиш ески ҳийла еди.
  
  
  Мен йўлда нотўғри жойда бир тош Симcа tampon Офф Renault отиш деб билар еди, чунки рулда унинг мустаҳкам грип еди, ва мен чап ёки ўнг ташланган бўлади, кейин уни секинлаштирувчи машина офф суринг ва жарлик ичига ёки четига ҳам бориб сабаб. ҳавога жарлик.
  
  
  Парсоннинг безорилиги милтиллашда ва милтиллашда давом етди ва биз навбатга келганимизда, у мени тўхтатди. Мен уни тескари томонга қўйдим ва титраб машинага ўтирдим.
  
  
  Ешик очилди ва Parson СИМ-картадан чиқиб кетди. У машинанинг ёнига қайтиб келди ва унинг атрофида қор ёғди.
  
  
  Менинг чироқлар ташқарида еди, Симcа орқа нурли ва Parson тунда у ерда турган кўрсатган.
  
  
  "Мен нима бўлганини сўрамайман", деди Parson секин. "Кимдир Сизнинг Ренаултингизни урди."
  
  
  У унга бош ирғади. "Ёрдамингиз учун раҳмат. Бу яхши ҳийла еди."
  
  
  Мен унинг машинасини гаражга олиб боришдан олдин Есқуи Prado барида тўхтадик. Менда учта лумумба ва бир чашка қаҳва бор еди ва у ҳали ҳам ўзини яхши ҳис қилмаяпти.
  
  
  11
  
  
  Parson билан Barre Есқу-да қисқа вақт бўлганидан кейин у ўз хонасига қайтди. Лумумбадаги ром ва шоколад мени бироз тинчлантиришга ёрдам берди, лекин калитни ешикка қўйиб, ичкарига кирганимда ҳамон титрардим.
  
  
  Муқаддас нурни ёқиб, у хонанинг нариги учида шитирлашни ешитди, кейин боғловчи ешик очилди ва Хуана кўзлари катта еди. Гўё у ҳозиргина чуқур уйқудан уйғонгандек еди.
  
  
  "Сиз у билан учрашдингизми?"
  
  
  "Ҳа", дедим. У тезда бюрога борди ва дафтарни олди. Бу тез хато томонидан нен ҳақида сcруплед ва салом кўрсатилган еди.
  
  
  У тушунганини бош ирғади.
  
  
  "Бу қандай содир бўлди
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  борасизми? "Бу нима?"у мендан сўради.
  
  
  "Ҳисобот учун ҳеч нарса йўқ. Мен яна Егони кўришим керак."У дафтарга ёзиш билан банд еди. "Сиз у билан ертага соат ўнда гондолда учрашасиз. Батафсил маълумот кейинроқ."
  
  
  У бош ирғади.
  
  
  "Енди мен ётаман ва бироз дам оламан."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у.
  
  
  Мен уни яқинда ташқарида кутиб олишимни кўрсатиб, зал ешигини кўрсатдим.
  
  
  "Хайрли тун, Жорж", деди у ва хонасига қайтиб кетди.
  
  
  Мен кийимларимни ечиб, тоза кийимларга алмаштирдим ва коридорга чиқдим. Juana сигарет чекиб ўтирди.
  
  
  "Хоналар бузилганига аминмисиз?"у сўради.
  
  
  "Ижобий."
  
  
  "Сиз Cорелли билан учрашдингизми?"
  
  
  "ҳа. Биз Барри Parson каби Егони биламиз."
  
  
  У мени ўрганди. "Мен буни деярли тахмин қилдим."
  
  
  "Мен ҳам худди шундай қилдим."
  
  
  "Ишончингиз комилми?"
  
  
  "Қандай қилиб тўлиқ амин бўлишим мумкин? Аммо у сизни телеферикда кутиб олади, у ерда тикувчи уни олиб кетади, сиз материалларни оласиз"
  
  
  "Бу нима?"
  
  
  "Мен буни ҳал қила оламан", деди у ишонч билан.
  
  
  Яхши. Мен сизни чанғи ёнбағирларидан қоплайман. Бу Cорелли истайди нима."
  
  
  "Аммо, чивин у билан сиз ўртасидаги учрашув ҳақида қаердан билиши мумкин еди?"
  
  
  "У бизни доим кузатиб турарди."
  
  
  "Мен уни кузатишга ҳаракат қиламан."
  
  
  "Хавотир олманг. Мен буни ҳал қиламан. Фақат Cорелли билан танишинг ва у биз билан ҳазиллашяптими ёки йўқми."
  
  
  У менга қаради. "Нега у менга аввалроқ маълумот бермади?"
  
  
  "У ишонч ҳосил қилишни хоҳлаганини айтди."
  
  
  У елкаларини қисди. "Менимча, бу мантиқий."
  
  
  "У билан телеферикни олиб, боррегласдан пастга тушинг. Ҳаммаси тугагач, мен сизни пастки қаватдаги барда учратаман."Кейин биз шошиламиз ва унинг нарсаларининг ҳақиқийлигини текширамиз."
  
  
  "Malaga?"
  
  
  "Granada. Мен у ерда бир узатувчи бор."
  
  
  "Ҳаммаси жойида."
  
  
  Уни, уйқу қайтиб хона ва ешак матбуот кетди.
  
  
  * * *
  
  
  Енди у Рокки тизмаси бўйлаб ҳамма нарсани кўра олди. Қуёш авлиёси тоза оқ еди. Қор муқаддас Лорд кўзларимни кўр, лекин мен Zeiss 60х кўзойнак бир филтри ишлатилади.
  
  
  Телеферик юқорига кўтарилаётган еди ва мен Хуананинг сариқ козокини аниқ кўрдим. Бу фақат унинг ичида ва Parson еди. Гондолда одатда тўрт kishi бор еди ва у Parson хизмат ходимларига шахсий саёҳат қилиш учун маслаҳат бериши кераклигини билар еди, лекин мен ташвишланмадим. Бунинг учун пули бор еди.
  
  
  Унинг кўзойнаги яна дала бўйлаб думалаб кетди, кейин его уни кўрди.
  
  
  * * *
  
  
  У боррегилас ва Prado Llano ўртасида ярим йўлда гранит поғонада қорнида ётар еди. У кулранг кийимда еди, шунинг учун у, албатта, слюда ва гранит шифер билан уйғунлашди. Аммо мен унинг еркак еканлигини кўрдим ва у жарлик бўйлаб узун милтиқ ушлаб турганини кўрдим. Милтиққа кўлам бириктирилган.
  
  
  Мен ҳеч кимга милтиқ турини баллар бўйича айта олмадим.
  
  
  У жуда жим ётди ва кутди. Ва у Juana ва Parson билан гондолага қаради. У Егони қабул қилишаётганини қаердан билди? Қандай қилиб у билади?
  
  
  Parson? Parson ўринбосар бўлганми? Кимдир Жуанани ўрнатганми? Маълумот яна қандай тарқалди? Бизнинг хоналаримизда ҳеч ким бизга бир оғиз сўз айтмади. Parson ва мендан бошқа ҳеч ким вақт ва жойни билмас еди.
  
  
  Ҳали ҳам қотил кутиб ётарди.
  
  
  Мосcато? Еҳтимол.
  
  
  У унинг шамолини очди ва Лугерни тортиб олди . Унинг его муомала ва бир дақиқа шамолбардош хусусда бўлди. Нишабни кесиб ўтишим ва унга еришиш учун жарликка суянишим керак еди. Кейин мен тошлар устида емаклаб, уни уришдан олдин ўлдиришим керак.
  
  
  Бошқа йўл йўқ еди. Агар мен Москатога яшашга рухсат берсам, у Рико Кореллини олиш учун яна уриниб кўради - ему муваффақиятга еришгунча яна уриниб кўринг!
  
  
  Телеферикнинг тезлиги ва одамнинг қояларда жойлашганига қараб, ҳаракат қилиш учун бир ярим дақиқа вақтим бор еди.
  
  
  Хавфли магнатдан қочиш учун тушишни бироз текшириб кўрдим ва унинг остидан ўтдим. У слайднинг пастки қисмига урилганда, тепада қолган қор билан нимадир содир бўлди ва у тўсатдан тиззагача слайдга чўкаётганини кўрди. Мен итариб юбордим ва қор ёғди. Мен омадли едим. Катта думалоқ қор тўпи мендан узоқлашишда давом етди ва яқин атрофдаги тошларга урилди.
  
  
  Унинг йўқолган қимматбаҳо сониялари.
  
  
  Тошлар олдимда еди, лекин мен пастда ётган одамни ҳам кўра олмадим. Мен камерамни чиқариб, аста-секин тизма бўйлаб ҳаракатланишим керак еди.
  
  
  Кейин его уни кўрди.
  
  
  Мен тахминан юз фут томонидан курс офф чалиниб еди! Унинг жуда баланд еди.
  
  
  У тезда яна тепаликдан туша бошлади, бошқа томонга қайтиб, бу йўналишдан четга чиқди ва қояларда инсон қўли етадиган нуқтага қайтди.
  
  
  Мен қисқичларни қўйиб юбордим ва чанғиларимни қояларга қўйдим, шунда улар сирпаниб кетмайди. Кейин уни тортиб олиб, қояларнинг четига қаради.
  
  
  Мисол учун, мен телеферикнинг иккинчи ва учинчи пўлат устунлар орасида аста-секин кўтарилаётганини кўрдим. Ва у милтиқ билан одам томонидан кўриш мумкин, ким маҳкам его олди ва у ўргимчак пўлат кабелларни юқорига кўчиб сифатида диққат шарига уддалади.
  
  
  Luger уни одамнинг бошига қаратди ва ўқ узди.
  
  
  ГАВК тошга урилиб, қаёққадир учиб кетди. Мен рикошет қўшиқларини ешитардим.
  
  
  Еркак тезда бурилди. Мен унинг оқ юзида лойқаликни кўрдим. У тезда орқасини кемириб, ўгирилди ва милтиқни менга қаратди - кўлам ва ҳаммаси.
  
  
  Орқамда қорга тушган кўзлар-жуда яқин
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  қулайлик даражаси.
  
  
  Мен уни яна отиб ташладим. Аммо у ўқ отилгандан сўнг дарҳол кўздан ғойиб бўлди. Его уни кўра олмади.
  
  
  У ерда егилиб, его уни топишга беҳуда ҳаракат қилди.
  
  
  Яна бир зарба қўлим билан тошни синдирди.
  
  
  У ўрдак қилди.
  
  
  Гондол кабел бўйлаб аста-секин ҳаракатланар еди ва Хуананинг сариқ свитери буни кўрди ва мен бунга еътибор бердим.
  
  
  Gunslinger ўрнидан турди ва гондолани нишонга олиб, мендан юз ўгирди. Мен уни яна отиб ташладим.
  
  
  У тош орқасига егилиб, уни бутунлай соғиниб йиқилди. Уни, уни жарлик урди кўрдим, ва шарига қаратилган.
  
  
  Мен уни қоялар устида бошладим, лекин ўз вақтида ериша олмаслигимни билардим.
  
  
  Кабел қисқичлари билан у яна чанғисига ўтирди ва пастга туша бошлади, бир қўлида иккита таёқ, иккинчисида luger. Бу у тасаввур қилган енг қулай чанғи позицияси емас еди.
  
  
  У ривожланиб борар екан, мен чанғида ўқ узолмаслигимни англадим ва шу билан қимматроқ вақт сарфладим.
  
  
  У чўккалаб, боғичлардан халос бўлган ва қоялар бўйлаб чўккалаб тушган даражага тушди.
  
  
  Овоз ёқилган!
  
  
  Мен уни отиб ташладим.
  
  
  У гондолани мақсад қилган еди ва у худди мен каби ўқ узди - ёки мендан бир сония кечроқ. Нима бўлишидан қатъий назар, биз билан содир, менинг ўз шот афтидан misfire уни сабаб, бу шарига базасини босинг ва его заряд зарарсиздир, асосан Parson нинг dollar суякка деразадан ортиқ.
  
  
  Бу шоотерга урилди.
  
  
  У қояларга биринчи юзини тушди, кейин рефлехивелй атрофида ўралган ва у менга деярли бевосита ишора қадар атрофида милтиқни силкиди.
  
  
  Уни, орқага ва қорга сакраб, тоғдан пастга тоймасин. Ўқлар атрофимга учиб кетди, лекин уларнинг ҳеч бири мени урмади. Унинг қуёш ботиши жарлик устида қайтиб, сотиб олиш учун наҳ ёпишиб.
  
  
  Тош силлиқ еди, лекин унинг устидан судралиб ўтди ва қулоғим ёнида яна бир гавда портлаганда, мен унинг бошини кўтариб, Егони аниқ кўрдим ва емуни бўйнига отдим.
  
  
  У дарҳол йиқилди. Унинг атрофида қизил булутда қон портлади.
  
  
  Кейин у музли қизариш ҳовузида ётар еди, у унинг олдига борди.
  
  
  Бу Алфреддо Мосcато еди.
  
  
  Чивин.
  
  
  Matchmaker!
  
  
  * * *
  
  
  Мени биринчи marta отиб ташлаган ва гондолда Рико Кореллини ўлдириши керак бўлган милтиқ винчестер модели еди 70 Super синф милтиқ, 30-06 Спрингфилд раундлари учун созланган ва Bausch & Ломб Балвар Ли нуқта ўзгарувчан қувватли оптик кўриш билан жиҳозланган. Бу чиройли бурғулаш қурилмаси еди.
  
  
  Бронза учи билан 30-06 Springfield юқори тезликли картриж секундига 2960 фут ва секундига 2260 фут тезликни 300 Ярдда, 2920 фут-лб зарба кучи билан етказиб бериши мумкин.оғиз енергияси ва 1700 фут-лб. 300 ярд учун фунт. Bausch & Ломб қувватининг созланиши кўлами 2 1/2 дан 4х гача созланиши, фақат иккита ҳаракатланувчи қисм баландлик ва шамолни бошқаради.
  
  
  Агар бирор нарса одамни узоқдан тортишиш жойидан ўлдиришга ёрдам берса, бу комбинация мумкин.
  
  
  Уни, ўлик одам устидан енгашиб. Унинг ҳамёни ва қоғозлари бор еди, лекин улар сохталаштирилгани аниқ. Бу исм Наталио Ди Cесура деб айтилган ва қоғозларда у Италиянинг Бари шаҳридан келганлиги айтилган.
  
  
  Унинг қора териси, қора сочлари ва соқолланган кўк ияги ва таёқчаси бор еди. Егонинг ёнбошлари одатдагидан қисқароқ еди, лекин улар жуда узун кўринмасди.
  
  
  У чиройли шамолбардош ва тор чанғи шим кийган еди.
  
  
  У қоялардаги тўсатдан оёқ товушига бурилди. Фуқаролик гвардиясининг Один жойига тушиб, чанғисини ечиб, қўлида дафтар билан олдимга келди. Унинг хавфсизлик камарининг его ғилофи очилмаганлигини пайқади.
  
  
  У менга қаради, ҳеч нарса демади ва кейин ўлик ётган тош томон юрди. У енгашиб, танага қаради, кейин Егони диққат билан ўрганиб чиқди ва бир нечта ёзувлар қилди.
  
  
  У мурданинг бўйнига тегди ва унинг пулсини сезди. У емуга его у ерда бўлмаслигини айтиши мумкин еди. У қоғозларини чиқариб, уларни кўриб чиқди ва кейин винчестер 70-ни кўлами билан текширди.
  
  
  У ўрнидан турди ва менга ўгирилди.
  
  
  "Киришни кечиринг, senor", деди у инглиз тилида.
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "Менинг инглиз еканлигимни қаердан билдингиз?"
  
  
  "Мен Сизнинг америкалик еканлигингизни биламан", деди у мени табассум билан тузатди. "Сизнинг чанғиларингиз билан".
  
  
  Улар австрияликлар еди, лекин мен уни Сун водийсидаги иҳ дан сотиб олдим. Ва бу уларга муҳрланган еди.
  
  
  "Сиз бунга гувоҳ бўлдингизми-муаммо?""Бу нима?"у сўради, нозик, лекин афтидан.
  
  
  Уники, у елка қисди.
  
  
  "Еҳтимол, сиз гувоҳсиз. Еҳтимол, сиз бу одамнинг ўлимида иштирок етгандирсиз?"
  
  
  Мен унга ҳеч нарса демадим. Қачон у менга ҳуқуқларимни айтмоқчи еди? Лекин, албатта, Испанияда сиз ўз ҳуқуқларингизни умуман ўқимагансиз.
  
  
  У ҳамёнидан чиқиш учун шамолбардошини ечишни бошлади.
  
  
  Guardia қуроли, америкалик Колт .45 калибрли, дарҳол Его қўлида еди ва ҳаётимни қоплади.
  
  
  "Кечирасиз, senor, лекин илтимос, чўнтагингиздан ҳеч нарса олманг."
  
  
  "Мен фақат менинг ИД карта топширишни истайман," мен жилмайди. "Мен Malaga атрофида Senor Mitch Kelly тавсияси билан келди."
  
  
  Тан олиш унинг юзида милтиллади. "А. Аниқ. Сиз шу бир его карта бор. Сизнинг атрофингизда ҳам."У наҳга қаради ва аста-секин уни пластик папкага жойлаштирди. У ҳамённи орқага узатди ва Егони ақлли тарсаки билан ёпди.
  
  
  Мен уни олиб қўйдим.
  
  
  "Кечирасиз, senor. Унинг н емас
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Бу ерда мен сизни ҳар қандай сўроқ қилишни кутмоқдаман. Агар тарк бўлсангиз? "
  
  
  Оҳ, Mitch Kelli картасининг бурчагидаги ҳамма биладиган ва севадиган ёқимли кичкина болта логотипи.
  
  
  У ўгирилиб, ўлик кишига ишора қилди. "У сизга танишми?"
  
  
  Guardia бошини чайқади. "Мен бундай деб ўйламайман. Лекин мен тез орада билиб оламан."
  
  
  "Мулойим маслаҳат", дедим. "Бу одам Малагада жиноят учун қидирилиши мумкин. Қотиллик."
  
  
  "Оҳ."
  
  
  "Кеча бир болани ўлдириш бу ерда Prado Лланода очиқ."
  
  
  Гуардианинг кўзлари қисилди. "Биласизми, кўп нарсалар, senor."
  
  
  "Бу менинг ишим. Кўп нарсаларни билинг. Ва иҳ-ни суратга олинг", - дея қўшимча қилди у табассум билан.
  
  
  У салом берди. "Prima: сизни ҳибсга олганим учун узр сўрайман. Ўйлайманки, агар сиз ҳамкасбим келганида бу ерда бўлмаганингизда яхши бўлар еди. У бироз ёш ва импулсив."
  
  
  У тепаликка қаради. Яна бир Guardia чанғида еди ва пастга югурди.
  
  
  "Раҳмат."
  
  
  У белидан пастга егилиб салом берди. "Мен Senor Келлига биз учрашганимизни айтаман."
  
  
  У қисқичлардан ўтиб, устунларини олди ва тезда Prado Лланога тушди.
  
  
  * * *
  
  
  Ярим соатдан кейин меҳмонхонага қайтдим. Juana мени яшаш хонасида катта камин ёнида кутиб турарди.
  
  
  Биз ёлғиз едик.
  
  
  Унинг юзи ҳаяжондан порлади. "Менда бу бор", деб пичирлади у менга.
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  "Бу шовқин нима еди?"- деб ўйлади у.
  
  
  "Мен Москатони қўрқитдим ва Егони ўлдирдим."
  
  
  Унинг юзи оқариб кетди. "У телеферикда учрашаётганимизни қаердан билди?"у сўради. "Сиз ва мендан бошқа ҳеч ким билмас еди - ва Parson."
  
  
  "Сизнингча, Parson ҳақиқатан ҳам Корелли?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  У елкаларини қисди. "У, албатта, гиёҳванд моддалар тармоғи ҳақида кўп нарсани билади. Ва у бизга кумуш лаганда беришга тайёр. Мен бундан жуда хурсандман."
  
  
  "Сиз ҳеч қачон хафа бўлганмисиз?"Мен қувноқ сўрадим.
  
  
  "Жуда қаттиқ. Биз ўша биринчи ўринбосар Cорелли билан ўйнашни бошлашимиз биланоқ."
  
  
  "Бугун биз Гранадага ҳамма нарсани етказиб берадиган вақт емас."
  
  
  "Маълумотларнинг тўғрилигига амин бўлолмайман, Ник", деди у гўё бу ҳақда бир мунча вақт ўйлагандек ва ниҳоят қарор қилди. "Мен бу ерга келганим ва Cорелли ҳақиқийлигини ёки йўқлигини айта олмаслигим ачинарли кўринади."
  
  
  "Хавотир олманг. Болта хотира банки билиб олади."
  
  
  Мен делл ўзи бу ерда юборилган нега " лекин мен ҳайрон."Енди у pouting еди.
  
  
  "Унут. Бу ишнинг бир қисми."
  
  
  Prado Llano гаражидаги механик узр сўради. "Мен тушдан кейин соат иккида его оламан. Бу сизга тез орада етадими, senor?"
  
  
  Уники, у елка қисди. "Бу бўлиши керак. Нима бўлди?"
  
  
  "Тормоз суюқлиги дренажланган, senor."
  
  
  "Нима сабабдан?"
  
  
  "Қувурнинг ишдан чиқиши". У кўп гапиришни хоҳламади.
  
  
  "Танаффусми?"
  
  
  "Жуда ғалати, senor", деб тан олди у. "Суюқлик чизиғининг қисмлари бу тарзда ескирмайди. Аслида, бу имконсиз."
  
  
  "Кейин нима бўлди?"
  
  
  "Чизиқ бузилган."
  
  
  "Кесилганми?"
  
  
  "Бу каби кўринади, senor."Енди ему безовта еди. Бундай нарсалар ему учун тушунарсиз еди.
  
  
  "Кимдир буни атайлаб кесиб ташладими?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Билмайман. Мен бу ҳақда гапиришни хоҳламайман. Бу жиддий айблов."
  
  
  "Аммо уни заряд қиладиган ҳеч ким йўқ, нега айтмайсиз?"
  
  
  У менинг табассумимни кўрди. Яхши. Мен унга айтаманки, кимдир бу чизиқни кесиб ташлади, senor. Снип! Бу мантиқийми?"
  
  
  "Оҳ, ҳа", дедим. "Бу мантиқий."
  
  
  Бола жиддий кўринарди. "Унда сизнинг душманингиз бор, senor. Аёлнинг ери, еҳтимол?
  
  
  Испанлар шундай даволаб бўлмайдиган романтиклардир!
  
  
  "Ҳа", дедим. "Мен буни ҳис қиляпман. Лекин бунга арзийди, биласизми?"
  
  
  У ёришди. "Кейин яхши. Яхши!"
  
  
  "Мен у ерда иккитада бўламан."
  
  
  "Оҳ, яна бир нарса бор", деди у.
  
  
  "Бу нима?"
  
  
  У яна иккиланиб, кимдир тинглаётганини билиш учун атрофга қаради.
  
  
  "Бу нима еканлигини биласизми?"у чўнтагидан нимадир олиб, қўлида ушлаб олди.
  
  
  Его уни Егонинг кафтидан олди. Бу чиройли хато еди. Магнит узатувчи йўналишни топувчи билан биргаликда. Чиройли model! Яхшилаб professional. Еҳтимол, Япон ёки немис.
  
  
  Унга қаради. "Бу нима еканлигини билмайман."
  
  
  "Мен ҳам, senor."
  
  
  "Буни қаердан топдингиз-бу гаджет?"
  
  
  "Бу Renault пастки бириктирилган еди, senor."
  
  
  "Қандай қизиқ. Мен уни ҳайдаш пайтида у фақат автомагистрали ечиб ўйлайман."
  
  
  "Бу магнетизм, биласизми, senor? Буни кўриш сизни қизиқтиради деб ўйладим."
  
  
  "Мен... жуда қизиқ."
  
  
  Йўналиш топувчиси уни бир дақиқада қўйди ва бир неча юз песетани тортиб олди. Иҳ уни болага берди. "Бу сиз учун", дедим. "Сизнинг қизиқишингиз ва сукунатингиз учун."
  
  
  "Тушундим, senor."
  
  
  У бу ҳақиқат еканлигига амин еди.
  
  
  У енди уни таниди, худди Мосcато телеферик учрашуви ҳақида билганидек.
  
  
  Унинг ўзи деди ему 1
  
  
  Ўн икки
  
  
  Juana ва мен Alhambra боғида ўтирганимизда, олдимизга Гервасио Албанес исмли калта, қора сочли, жингалак сочли лўли келди. У биздан олдинда бўлган саёҳатимизни бошқараётган еди. Дизайни бўйича Хуан ва у ортда қолишди.
  
  
  "Андалусия учун иссиқ", деди у жуда яхши инглизча аксентда.
  
  
  "Аммо Марокаш учун емас", деди у ревматизм ҳақида, яна хок ва АХ томонидан яратилган болаларни таниб олиш тизимидан хижолат тортди.
  
  
  У бош ирғади
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  У атрофга қаради. Қалампир дарахти остида бетон скамейка бор еди ва у бизни у ерга олиб борди. Биз бирга ўтирдик, акс еттирувчи ҳовузга ва қарама-қарши катта Мавр камарига қарадик.
  
  
  "Сиз учун янгиликларим бор", деди у пичирлаб. "Биз думлар тугаганидан кейин учрашишимиз керак."
  
  
  "Янгиликлар?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  У бармоғини лабларига қўйди. "Кейинчалик. Қарама-қарши тепаликда."У шимоли учун тог ъ ёнбағрида миммо Alhambra бир бармоғини ишора. Бизга аввалроқ тог ъ ёнбағрида бир нечта ғорлар, кўп сонли лўлилар ҳали ҳам чаққан ғорлар борлигини айтишган еди. Аслида, Гервасионинг ўзи бизга шундай деди.
  
  
  У унга бош ирғади. "Ва кейин екскурсиялар. Alhambra кираверишда."
  
  
  Биз ташқарига чиққанимизда Алҳамбрага кираверишдаги оломон юпқалашди ва Гервасио бизни тўхташ жойига олиб борди.
  
  
  "Сизда машинангиз борми?"
  
  
  "Афсуски, йўқ", деди Гервасио жилмайиб. У Juana йўналиши бўйича тақинчоқлар Лилл. "Менда жуда кичик Ламбретта бор ...
  
  
  "Йўл бўйлаб қон тўкманг", дедим мен. "Биз билан келинг. Биз кейинчалик бу ерда сизни оламан, ва сиз Ламбретта олишингиз мумкин."
  
  
  "Сиз бутун меҳмонхонадасиз ва бу шундай."
  
  
  "Салбий. Биз фақат амалиймиз. Катта тепаликларни енгиб ўтишингизни кутиб, олдинга ва орқага ҳайдашга вақт сарфлай олмаймиз. Қаерга кетяпмиз?"
  
  
  "Мен ғорда яшайман, senor", деди у фожиали тарзда Жуанага кўзлари билан кўпроқ шарбат бериб.
  
  
  У унга қаради. У наҳ олиш қилинди.
  
  
  "Унут, Гервасио. Ўйлайманки, сизда ғорнинг пастки қисмида қаттиқ олтин тангалар билан тўла ўн тўрт литрли кўза бор.
  
  
  Егонинг кўзлари ярқираб кетди. "Сиз ҳазилкаш одамсиз, senor."
  
  
  Гервасио ва Juana орқа ўриндиққа чиқишди. У уни еҳтиёткорлик билан кузатаётган еди, лекин мен унинг кўзлари баъзан ойнада менга қандай қарашини кўрдим.
  
  
  "Бу ерга тушинг, senor, кейин тўғридан-тўғри", деди у менга ва югуришда давом етди, қисқа вақтдан сўнг биз ердаги тешик олдида тўхтадик. Атрофда бошқа машиналар, шунингдек, мотоцикллар тўплами бор еди. Асосан ўриндиқлар ва Peugeot бор еди. Бу лойда битта катта кредит карта еди.
  
  
  "Биз бу ерда ўтирибмиз."
  
  
  У унга бош ирғади. Уни, дикиз кўзгуда унга қараб. "Ва енди янгиликлар учун, Гервасио."
  
  
  "Senor Mitch Kelli сизни дарҳол Малагада емуга қўнғироқ қилишингизни хоҳлайди."
  
  
  "У сабабини тушунтирдими?"
  
  
  "Албатта емас, senor. Лекин бу доимий еди."
  
  
  "Уни қаерда его деб аташим мумкин?"
  
  
  "Уй ичида чизиқлар бор."
  
  
  У ғорнинг кириш қисмига ишора қилди.
  
  
  У Хуанага қаради. "Хўш, кетайлик."
  
  
  Биз ташқарига чиқдик ва гервасионинг орқасидан ғорга кирдик. Ичкарида, у бошқа уйлар сингари жиҳозланган, оғир испан мебеллари ва гиламлари қаттиқ ўралган тупроқ полда. Електр розеткаларига уланган лампалар ва лампалар мавжуд еди. Асосий хонада овқат пишириш жуда кучли еди.
  
  
  Гервасио хонанинг охиридаги китоб жавонига борди ва Mitch Келлининг Малагадаги ме р / т хавфсиз уйи ҳақидаги ОАВ хабарларини инкор етган charm сумкани чиқариб олди.
  
  
  У егога уланди ва уни иситишга рухсат берди. У ўтирди ва унга қаради. Juana ўрнидан турди ва атрофида юрар, деворлар устида draperies да ҳайрат билан қараб, мураккаб тўқув гоблен, жадваллар ўз ичига олган тўр, Internet.
  
  
  Гервасио код ҳарфларини берди ва Келлининг идентификация сўровига жавоб берди.
  
  
  "Kelli?"Мен буни бир лаҳзадан кейин айтдим. "Нима учун hotline?"
  
  
  "Бу қиз. У Сол й Ниевега боради."
  
  
  "Аслида. Хўш?"
  
  
  "Сизда муаммолар борми?"
  
  
  У гервасиога қараб тўхтади. "Муаммо?"
  
  
  "Хўш, сиз ҳали Рим бурнингизни кўтармадингиз. Ҳақиқатан ҳам?"
  
  
  "Аслида бизда бор."
  
  
  Жимлик бор еди. "Ешитинг", деди Kelli. "Рим бурун кеча қизни чақирди ва унга салом, йигитнинг ўлими ҳақида ва бугун ерталаб-бошқа одамнинг ўлими ҳақида!"
  
  
  "Бу ҳақиқат."
  
  
  "Рим бурун сиз билан учрашишдан бош тортди ёки Н. X., ҳақиқатан ҳам?"Н. X. дори мутахассиси. Жуда яхши. Хуан Rivera.
  
  
  Уни кутмоқдаман. "Салбий. Унинг сабаби нима?"
  
  
  "Roman Нос буларнинг барчасини бекор қилмоқчи еканлигини айтади. У бу созлаш еканлигига амин. У его ташкилоти уни ўлдиришга ҳаракат қилаётганига амин. Мени ўқийсизми?"
  
  
  "Баланд ва аниқ."
  
  
  "Қиз енди қизил ягуарда ҳайдаб кетмоқда. Қизил ягуарда. Тушунасизми?"
  
  
  "Мен кўрмоқдаман. Тиргак. Нима учун келади?"
  
  
  "У сиз билан учрашиш учун Рим бурни билан гаплашмоқчи еканлигини айтади."
  
  
  "Бир дақиқа кутинг. Иккаламиз ҳам Рим бурни билан учрашдик. Такрор айтаман. Иккаламиз ҳам Рим бурни билан учрашдик. Мени ўқийсизми?"
  
  
  Пауза. "Мен сизни ўқидим."
  
  
  "Тушунмаяпман, нега у бизни Рим бурни билан учрашмаган деб ўйлайди?"
  
  
  "Балки сиз қилмагансиз."
  
  
  "Бундай имконият бор. Рим бурни деллнинг ўзида емас еди. Лекин у бизга material берди."
  
  
  "Қиз сиз Рим бурунини учратмаганингизни таъкидламоқда. Рим бурни душманлари томонидан аниқланмасдан Корсикага қайтишни хоҳлайди. Шундай қилиб, сиз билан учрашманг."
  
  
  "Демак, бизнинг Рим бурнимиз Рим бурни емас деб ўйлайсиз."
  
  
  "Malaga кўрфазидаги шоуни қайта ижро етиш. Ҳа. Еҳтимол."
  
  
  "Бу мен учун жуда аниқ", деб тан олдим. "Икки нарса: Рим бурни-бу Рим бурни, ёки Рим бурни емас. Callie. Сизнинг машинада қилинг ва Сол й Ниеве бизга қўшилинг."
  
  
  Пауза. "Нега емас?"
  
  
  "Менга сизнинг ёрдамингиз керак. Биз Рим бурни даъво қилган нарсага ишонч ҳосил қилишимиз керак."
  
  
  "Мен унга қандай ёрдам бера оламан?"
  
  
  "Бу мураккаб ҳикоя. Лекин ҳозир нима қилишни биламан."
  
  
  "Унинг меҳмонхонаси худди шу нарсани айтади!"
  
  
  "С
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  ол й Ниеве. Sierra Nevada Меҳмонхона. Бу кеча. Ўнг?"
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  "Алоқа ипи."
  
  
  Мен ўтирдим ва тўпламни узоқ вақт томоша қилдим. Кейин мен уни кўрдим, ўгирилдим ва Хуана мени кузатаётганини кўрдим.
  
  
  "Ҳаммаси яхшими?"
  
  
  Мен атрофга қарадим. Гервасио ҳам бизга катта кўзлари билан қараб турарди. Уни, Juana билан суҳбатлашди. "Сизда бу микрофилм борми?"
  
  
  "Ҳа", деди у сумкасига кириб.
  
  
  Яхши. Уни Гервасиога bering."
  
  
  У буни қилди. У қўлидаги кичкина плёнка тўпламига пастга қаради. Кейин у менга савол билан қаради.
  
  
  "Бу сум зарба ва его юбориш, рамзи томонидан рамзи, болта учун."
  
  
  Лўли аёл бош ирғади.
  
  
  "Juana, Сол-й-Ниевес йилда Renault қайтиб бориш."
  
  
  "Сизсиз?"Унинг кўзлари қисилди.
  
  
  "ҳа. Мен Тина Бергсонни ушламоқчиман."
  
  
  "Лекин нима учун?"
  
  
  "У курортда пайдо бўлган ва ҳақиқий Cорелли билан суҳбатлашган дақиқада у дарҳол аниқланди."
  
  
  "Лекин...?"
  
  
  "Айтмоқчиманки, кимдир Егони ўлдиришга ҳаракат қилмоқда."
  
  
  "Ким?"
  
  
  "Ўзини Барри Parson деб атайдиган одам."
  
  
  Хуананинг кўзлари катталашди. "Аммо нега бу Parson бўлиши керак?"
  
  
  "Бу бўлиши керак."
  
  
  "Демак, Кореллини ўлдирадиган икки kishi бор еди?"Juana сўради.
  
  
  "Еҳтимол, мафиозлар у билан иккита шартнома тузишга қарор қилишган."
  
  
  "Бу мураккаб."
  
  
  "Сиз бу сизнинг ҳаётингиз бўлган пулни сақлайсиз. Мени тингланг. Келинг, буни таҳлил қилайлик. Айтайлик, Parson Кореллини ўлдирмоқчи. Ҳақиқатан ҳам? Ва Parson Кореллини биздан кўра кўпроқ билмайди. Аммо у мен Cорелли билан учрашувга боришга ҳаракат қилаётганимни билади. Нафақат уники, балки сиз ва мен. Бас, у бизга ялаймиз олади. Бле ялаймиз каби ."
  
  
  Ўғри уни назарда тутган. Хуана бу маслаҳатни соғинмади. У қизариб кетди.
  
  
  "Ҳозир. Arturo ўлдирилганда Parson Москато билан бирга бўлган деб тахмин қилайлик. Parson мени кузатаётган еди, албатта. Кейин у артуродан ўлганида олган кўрсатмаларини ешитган бўлса керак. Жуда узоқми?"
  
  
  "Ажойиб."
  
  
  "Кейин Parson учрашувга яшириниш ва Корелли пайдо бўлишини кутиш учун боради. Лекин ким пайдо бўлади? Уни. Cорелли Емас. Parson у ерда турибди, мен унинг олдига бораман ва унинг бутун юзи тухум билан қопланган."
  
  
  "Аммо нега Корелли учрашувга бормади?"
  
  
  "Сиз Келлининг айтганларини ешитдингиз. У Arturo отиб қачон Cорелли қўрқиб еди. Мен у фақат у билан барча муомала ва у ҳолда содир бўлсин, деб тахмин қилиш керак."
  
  
  "Нега чивин Кореллини ўлдириш учун у ерга бормади?"Juana бегуноҳ сўради.
  
  
  "Мен бу ҳақда ўйладим", деб тан олдим. "Айтайлик, у Артуронинг ўлдирилишидан кейин қочишга шунчалик шошилганки, Артуронинг менга айтганларини ешитмаганди."
  
  
  У қошларини чимирди.
  
  
  "Яхши, - дедим мен тезда давом етиб, - бу Парсоннинг жойи ва бу унинг жойи. Parson нима дейди? У айта оладиган ягона нарса-бу ҳақиқат. У менинг Корелли емаслигимни билади. Ва у учрашув бўлиб ўтишини билади. У шундай дейди: "мен Кореллиман! Ва у ҳали ҳам амалий ҳазил ўйнайди, сиз билан учрашув ташкил қилади."
  
  
  "Микрофилм ҳақида нима дейиш мумкин? У менга филмни берди."
  
  
  "Биз буни текширмоқдамиз. Аммо бу турдаги маълумотларни алмаштириш жуда оддий: исмлар, жойлар ва саналар."
  
  
  "Яхши..."
  
  
  "У филмни сохталаштиради, сиз билан учрашув ташкил қилади. У Cорелли ўйнаш учун учрашув ташкил қилади. У сизга сохта филм ўтади, ва айни пайтда Мосcато его ўлдириш учун ҳаракат қилмоқда, ва мен Мосcато ўлдириш қиляпман."
  
  
  "Аммо Москато учрашув ҳақида қаердан билган?"
  
  
  "Ренаултдаги хато", деди отаси.
  
  
  "Parson ҳозир нимани кутмоқда?"- деб ўйлади у.
  
  
  "У Тинанинг пайдо бўлишини кутмоқда. У у ҳақида билади, ҳатто уни шахсан танимаса ҳам. Менимча, у Еленани чалғитиш учун Тинага бу " telefon қўнғироқларини "сохталаштирган бўлса керак. Аммо у Тина охир-оқибат Сол й ниевда пайдо бўлишини билади. У учун кутиш ва салом хум его Cорелли қилайлик оламан, ва bingo! Кўряпсизми? "
  
  
  "Ва тинани ушлашнинг нима фойдаси бор?"
  
  
  "Мен уни Солвй Ниеведаги кўриниши Кореллига таъсир қилиши ҳақида огоҳлантирмоқчиман."
  
  
  У бош ирғади. "Ва кейин?"
  
  
  "Буни тушунишга ижозат bering", дедим оҳиста. "Менда ҳали зарба чизиғи йўқ."
  
  
  * * *
  
  
  Juana Rivera Гервасио ва мени Гранададаги автомобил ижараси дўконига олиб борди, у ерда уни қўлда Витес ўзгартириш билан Сеат мини олиб кетди. Кейин Хуана гервасиони алҳамбрага қайтариб олиб борди, у ерда его мини велосипеди тўхтаб қолди.
  
  
  Бу Malaga-Granada автомагистралида бир ўриндиққа ечиб ва Malaga учун раҳбарлик. Аллақачон кеч еди, лекин қуёш ҳали порламади. Унинг қизил ягуарда бир нечта кўзлари бор-машинани ажратиш осон.
  
  
  Его уни кўрганидан йигирма дақиқа олдин бўлса керак, чунки у мендан водий бўйлаб тез тушиш ҳақида масхара қилган еди. У тезда орқага ўгирилиб, куйган буғдой даласига чиқди ва учта бурчак учун тезкор белги қўйди. Мен Ягуар олдида едим ва орқа ойнада менга яқинлашаётганини кўриб, Малагага қайтиб бордим.
  
  
  У қўлини узатди ва салом, салом бир неча marta силкитди, тўхташни кўрсатди.
  
  
  У қўлни кўрди, кейин машинани кўрди ва ниҳоят мени кўрди. У ҳайрон бўлди, лекин тушкунликка тушмади. У автомагистралнинг ён томонига ишора қилди ва биз бирга тортдик.
  
  
  У егардан чиқиб, Ягуар томон юрди. У ўша ерда ўтирар, худди Наҳ каби Скандинавия услубида, ёрқин яшил козок ва кулранг юбкада салқин ва нафис кўринарди.
  
  
  "Мен Kelli билан гаплашдим", дедим мен овоз олишим мумкинлигини айтдим.
  
  
  "ҳа. Биласизми, у нима учун бу ерда?"
  
  
  "Албатта. Аммо режалар ўзгарди."
  
  
  Ее шахс
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  йиқилди. "Рико ҳали уйига кетдими?"
  
  
  "Еҳтимол, ҳа. Еҳтимол емас. Аммо муаммолар мавжуд. Бошқа одам ўзини Рико сифатида кўрсатмоқда."
  
  
  "Қандай қилиб...?"У милтиллади. "Мен кўрмоқдаман. Ҳа. Кимдир ўзини Рико қилиб кўрсатмоқда."
  
  
  "Агар Рико сиз билан кейинроқ гаплашиш ҳақидаги фикрини ўзгартирмаса."
  
  
  "йўқ. У ўзига ишонган еди."Унинг кўзлари бироз силжиди. "Тингланг. Менга ишонмайсизми? Ростини айцам...?"
  
  
  "Мен сизга ишонаман", дедим. "Муаммо шундаки, бизда яна бир егизак, бошқа ўринбосар, бошқаси-Рико Корелли бор."
  
  
  "Кейин уни ҳақиқий Рико огоҳлантириши керак..."
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Кимдир Егони ўлдиришга ҳаракат қилмоқда. Сиз унга яқинлашиб, его билан учрашишингиз билан қотил Рико кимлигини билиб олади. Қаранг?"
  
  
  Унинг юзи ўзгарди. "Ҳа, ҳа, мен уни тушунаман!"У менга жиддий қаради. "Сиз нима қилишимни хоҳлайсиз?"
  
  
  "Мен Сизнинг Гранадада қолишингизни истайман."
  
  
  У лабини тишлади. "Бу жуда ёлғиз."
  
  
  "Аммо сиз клиникада ёлғиз едингиз."
  
  
  "Бу ақлдан озган еди!"
  
  
  "Сизнинг елкангиз қандай?"
  
  
  "Жуда яхши", деди у жилмайиб. Шубҳасиз, фақат кичкина кўр-кўрона бор еди. Бу ҳатто унинг козокининг драматик егри чизиғида ҳам бўлмаган.
  
  
  "Хўш,буни қиласизми, Тина? "
  
  
  "Нима қилишим керак?"
  
  
  "Granada қолиш?"
  
  
  У хўрсинди. "Яхши..."
  
  
  "Мен сизни кечки овқатга олиб бораман", дедим фитна билан.
  
  
  Унинг кўзлари ёнди. "Сиз, Жорж?"
  
  
  Уники кулиб юборди. "Завқ билан."
  
  
  "Кейин мен буни қиламан."
  
  
  "Мени Ягуарга кузатиб boring. Биз меҳмонхонага борамиз ва сизни текширамиз."
  
  
  У ҳаяжон билан кўзлари порлаб, бош ирғади.
  
  
  "Сизнингча, Рико ешитганда ғазабланади?"
  
  
  "Нима - мен сиз билан кечки овқат қилдим?"
  
  
  "Ҳа."У елкаларини қисди. "Барибир, кимга қизиқ?"
  
  
  Ҳозирча у паром хавфли ва катта муваффақият билан дам олди. Унинг, менимча, у худди шу даражадаги хавфсизлик билан абадий хавфли яшаши мумкин деб ўйлаган.
  
  
  * * *
  
  
  Биз Granada Саватга туманидаги яқин бир гўзал оз ресторанда кечки овқат бор еди. Мусиқачилар бир бурчакда испан мусиқасини чалишарди, официантлар еса бизни talon-тарож қилиш учун қўлидан келганича ҳаракат қилишди.
  
  
  Биз чиқиб қачон ўн бўлди, ресторан доира ва меҳмонхона учун бошчилигидаги. Granada тунда гўзал шаҳар. Дўконлар муқаддас чироқлар билан ёритилган, одамлар кечаю кундуз кўчаларда юришади. Соат ўнга анча кеч еди, лекин баъзи одамлар ҳали чиқмаган. Фуқаролик гвардияси кўчаларни жиноятчиликдан ҳимоя қилгандай туюлди.
  
  
  Биз меҳмонхонага кирдик ва Тина калит учун унинг олдига борди. Қабулхонадаги барча кўзлар бурилиб, унинг юришига ергашди. Мен унинг бир неча marta хўрсинишини ешитдим. Бу унинг Малагадаги чиқишининг такрорланиши еди.
  
  
  У калитини ушлаб, ёмон нигоҳ билан менга ўгирилди.
  
  
  "Бу калитлар билан жуда қўпол."
  
  
  У унга бош ирғади. Яхши. Мен улар ҳақида жуда кўп нарсани биламан."
  
  
  "Ҳа. Кейин келинг ва калитни қулфга қўйинг, илтимос."Унинг кўзлари овқат, шароб ва кутиш билан порлади.
  
  
  "Мен фақат инсонман", дедим ва унинг орқасидан лифтга кирдим. Кун биз учун ёпилганда, мен қабулхонадаги ҳар бир еркак менга ҳасад кўзлари билан қарашини кўрдим.
  
  
  Биз лифтга чиқдик ва у ёнимда оҳиста ҳаракатланаётганда сочларининг ипак пайчалари менга қарши таралди. У орқасига ўгирилиб, саломнинг кўзига қаради. У жилмайиб қўйди.
  
  
  Лифт ешиклари очилди ва биз коридорга чиқдик. Ерда узун қизил Бахмал гилам бор еди. Деворга ўрнатилган катта антиқа divan бор еди. Вазолардаги гуллар деворларга осилган.
  
  
  Мен хона рақамини топдим ва калитни қулфга киритишга ҳаракат қилдим.
  
  
  Тина кулиб юборди.
  
  
  Мен шунчалик маст еканлигимни тушунмадим. Мен яна ҳаракат қилдим.
  
  
  Ешик сеҳрли тарзда очилди.
  
  
  У менинг олдимдаги хонага кириб, шундай қилганида бироз бурилиб, бутун вужуди билан миммо ме билан юрди. У алоқани бошдан оёққа, ўзгарувчан ва тўғридан-тўғри оқим чайқалиши шаклида ҳис қилиши мумкин еди.
  
  
  Мен ичкарига кирдим, ешик орқамдан ёпилди. Унинг ҳеч ким унинг егосига тегмаганига ишонади. Баъзи меҳмонхоналар сеҳрланган.
  
  
  У юзида бемаъни табассум билан нахга қараб турди. Биламан, бу бемаъни табассум еди, чунки мен юзимни деворлардан бирига осилган зарҳал қиррали кичкина ойнада кўрдим. Ва у менга фақат ибтидоий шаҳват билан оғир деб таърифлаш мумкин бўлган ибора билан қаради.
  
  
  Мен уни қучоғимда едим. Отаси уни менга яқин тутди. У хўрсинди. У менга клиникада узоқ вақт бўлганини ва шундай даҳшатли азобда еканлигини айтди.
  
  
  Ачинарли, қайғули.
  
  
  Ҳа, ҳа, у менга айтди.
  
  
  У менинг жароҳатимга ҳамдард еканлигимни кўриб, елкасидаги ярани кўрсатди. Менга буни кўрсатишнинг козокини ечишдан бошқа иложи йўқ еди ва у буни қилганида, мен наҳнинг козок остида умуман ҳеч нарса йўқлигини кўрдим, яъни бу гўзал олтин теридан бошқа ҳеч нарса йўқ еди. Бу табиат яратганидек еди.
  
  
  Дарҳақиқат, у ҳатто унинг елкасидаги кичик бандажга қаради ва доктор Ернандеснинг ишига қойил қолди.
  
  
  "Бу даҳшатли емасми?"у мендан сўради.
  
  
  Мен унга ҳамдард бўлдим.
  
  
  "Бир marta кестириб, чандиқ бор еди", деди у менга. Аслида, бу менинг қўлимдаги емлаш қутисини ёқтирмаслигим сабабли еди, у давом етди ва шунинг учун емлаш қутиси оёғимга қўйилди. У жуда шишган.
  
  
  Мен унга ҳамдард бўлдим.
  
  
  У менга ишонди. Бир лаҳзадан кейин у етагини ва пантиесини ечиб, сонидаги чандиқни кўрсатди. Бу унга жуда яхши кўринарди. Унинг бир уни айтган.
  
  
  "Албатта, - деди у, - сизда ҳам яралар бўлиши керак.
  
  
  - Мен кўплаб жанг санъатлари фахрийсиман.
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  арс, уни ишонтирди ва далилларни кўрсата бошлади.
  
  
  Шу пайт биз қандайдир тарзда ётоқхонага тушдик ва Тина чойшабни еҳтиёткорлик билан орқага тортди ва чойшабни бироз силаб, ёстиқларни ғалати ҳолатга ўтказди.
  
  
  Мен ундан нега ёстиқларни шунчалик кўп баҳам кўрганини сўраганимда, у менга швед аёллари севги ҳақида жуда илғор фикрларга ега еканлигини айтди. Швед аёллари ерлари ва севгилиларига яхши муносабатда бўлишларини исботлаш учун у Бирлашган Миллатлар ташкилоти томонидан тузилган ҳозирги умр кўриш жадвалларига қўшилади, бу швед еркакларининг умр кўриш Давомийлиги америкалик еркакларнинг умр кўриш давомийлиги билан таққослаганда 71,85 йил еканлигини исботлади, бу 66,6 йил.
  
  
  "Мен сизга нима учун кўрсатаман", деди у менга. Бизда ҳаётий шарбатлар оқимини сақлашнинг маълум усуллари мавжуд.
  
  
  Ўн уч
  
  
  Granada нонушта.
  
  
  "Сиз менга бу ерда меҳмонхонада қолишга ваъда беришингиз керак", деди у Тинага овқат хонасининг ажойиб ички қисмига қараб.
  
  
  Тина ғамгин кўринарди. "Аммо мен чанғи спортини соғинаман!"
  
  
  "Агар сиз Солвй Ниевга борсангиз, Риконинг ўлими учун сиз жавобгар бўласиз."
  
  
  "Мен буни тушунаман."У қичқирди.
  
  
  "Ва сиз ўзингизни жойингизга қўйишингиз мумкин."
  
  
  Яхши. Қаерга кетяпсиз?"
  
  
  "Мен курортга қайтаман. Менинг ишим бор."
  
  
  * * *
  
  
  Бу тог ъ ёнбағридан Сол-И-Ниев томон 40 дақиқалик ёқимли ҳайдаш еди. У келганида чанғичилар аллақачон йўлда едилар. Бу чиройли енгил кукун билан аниқ кун еди, кейин бир кеча олдин қисқа куз.
  
  
  Мен лобби юрар ва Mitch Kelly лобби ёнида барда ўтирган кўрдим.
  
  
  У ёнига стул қўйди. "Бугун ерталаб барни очганга ўхшайсиз."
  
  
  "Аслида. Фақат бор."
  
  
  "Сиз ерта, шундай емасми?"
  
  
  "Мен бу ерга имкон қадар тезроқ келаман деб ўйладим. Сюжет нима?"
  
  
  "Сиз нима еканлигини биласиз. Бизнинг одам бу ерда, лекин у қўлини кўрсатишдан қўрқади. Ва бизда Доппелгангер бор, у ўз егоси томонидан Рим бурунига олиб боришни хоҳлайди."
  
  
  "Тўғри?"
  
  
  "Биз нима қилаётганимиз ҳақида овоз бериш."
  
  
  Биз бошимизни егиб, емуга диаграмма - ёнғоқ, Болт, болға, арра ва ёғоч бердик.
  
  
  * * *
  
  
  Мен хонамга бордим ва кийимимни алмаштирдим. Мен чанғи жиҳозларини кийдим ва Хуана мени чақиришини кутдим.
  
  
  У буни ешикдан қилди.
  
  
  "Қайтиб келганингизни кўраман", деди у баланд ва жиддий овозида, ярадор Puritan.
  
  
  "Ҳа", деди у мусиқий тарзда. "Бу узоқ сафар бўлди."
  
  
  У хўрсинди. "Бугунги дастурда нима бор?"
  
  
  "Биз чанғида борамиз."
  
  
  "Яхши!"
  
  
  "Кейин биз бугун кечқурун ҳаракат қиламиз."
  
  
  "Ҳаракатми?"Унинг кайфияти яхшиланди.
  
  
  "Сиз Еленага ғамхўрлик қиласиз."
  
  
  "Қандай қилиб?"
  
  
  "У билан доимо қолинг. Унинг нима-мен Parson билан ишлайман. Kelly ва уни."
  
  
  У бош ирғади. У ҳафсаласи пир бўлди. "Аммо Elena мутлақо бегуноҳ кўринади."
  
  
  "Айбсизлик ёки айбдорлик тиргак емас. Биз Парсонни ажратишимиз керак. Мен уни унга тартибга соламан. Лекин мен Elena мени чалғитишини хоҳламайман."
  
  
  Яхши. Ҳозир. Енди - чи?"
  
  
  "Нишаблар учун ажойиб кунга ўхшайди."
  
  
  У ёришди. "Тўғри!"
  
  
  * * *
  
  
  Қолган кундузни қорда ўтказдик. Бу қатъий дам олиш ва дам олиш еди. Бир неча соат давомида у Корелли, Тина, Elena ва Хуптли ҳақида ҳамма нарсани унутди - бу барча муаммоли одамлар ва миссияни, ўрнатиш жуда қийин бўлган испан алоқасини унутди. Менда барча режалар бор еди. Сиз фақат Парсоннинг керакли вақтда керакли жойда бўлишини кутишингиз керак еди. Кечга яқин биз Борреглас яқинидаги Parson ва Еленага дуч келдик. Elena ўзини тутиб, тушкунликка тушгандай туюлди, аммо Parson ески его еди сузувчи уни.
  
  
  "Бугун ерталаб биз ажойиб югурдик, шундай емасми, Elena?"У ҳақиқатан ҳам шунчалик британиялик едики, унинг қони деярли ивиб кетди.
  
  
  "Оҳ?"
  
  
  "Мен буни ажойиб деб ўйладим! Зўр шароитлар! Ҳақиқатан ҳам ажойиб километр! "У Хуанага жилмайиб қўйди. "Қандайсиз, ширин хоним?"Его овози капиталлаштирилди.
  
  
  "Яхши", деди Хуана.
  
  
  "Менимча, биз кеча сизни соғиндик. Қаерда едингиз?"
  
  
  "Атрофда", деди Хуана.
  
  
  "Мен Гранадада едим", дедим.
  
  
  Parson қисди. Его уни четга олди.
  
  
  "Сиз учрашишингиз керак бўлган одам бор, Хема", деди ему унга паст овозда.
  
  
  "Оҳ?"
  
  
  "Саёҳат ҳақида".
  
  
  "Саёҳатми? Қандай саёҳат, қадимий нарсалар?"
  
  
  "Штатларга."
  
  
  "Аллақачон? Сиз мен сизга берган материални кўриб чиқдингиз демоқчисиз...?"
  
  
  "Ҳали емас. Аммо маршрутни яратиш оқилона кўринади. Логистика билан боғлиқ муаммолар бўлишига ишонч ҳосил қилинг."
  
  
  Parson томоғини тозалади. Яхши. Буни қаерда қиламиз?"
  
  
  "Бу хоналар емас", дедим мен. "Ишончим комилки, улар bugged."
  
  
  Егонинг кўзлари катталашди. "Сиз ҳақиқатан ҳам шундай деб ўйламайсизми?"
  
  
  Сиз иккиюзламачини лаънатладингиз! У хатоларни ташлаган еди!
  
  
  "Мен ҳақиқатан ҳам шундай деб ўйлайман", дедим.
  
  
  "Кейин қаерда? Қорда? "У жилмайиб қўйди.
  
  
  "Дискотека".
  
  
  "Меҳмонхона подвалида?"
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  У бош ирғади. "Сиз ёқдингиз."
  
  
  "Соат ўн?"
  
  
  "Яхши шоу."
  
  
  "Мен Хуанага Elena билан учрашишни айтдим. Биз ҳеч қандай аралашувни хоҳламаймиз. Бу муҳим."
  
  
  "Албатта, ёдгорлик."
  
  
  "Тўрттамиз бирга овқатланамиз, кейин Хуана Elena билан яшаш хонасида ўтиради."
  
  
  "Мен Elena жуда ёқимсиз муаммо еканлигини тан оламан", деди Parson қовоғини солди. "Бунинг учун узр"
  
  
  "Ҳеч нарса ҳал қилиб бўлмайди."
  
  
  Биз бирга кечки овқат қилдик ва ҳаммаси режага мувофиқ ўтди. Хуана ва Elena яшаш хонасига боришди, Parson ва унинг рафиқаси дискотекага тушиб, " бизнес билан гаплашишди."
  
  
  Тҳу
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Замин намойиши ҳали бошланмаган. Stereo баланд мусиқани тақдим етди ва раққосалар полга айланиб, маймунлар, латталар ва иҳ-га хос саҳнада "ичида" бўлган бошқа нарсаларни ясашди.
  
  
  Parson ва мен бурчакда стол бор. Мен бурчакда ўтирардим, иккита девор мендан узоқлашарди. Parson менинг чап томонимда ўтирарди. У ерда его томонидан махсус реклама қилинади. Ўнг томонимда бўш стул бор еди.
  
  
  Биз бошлаш учун юмшоқ шаробни буюрдик. Дарҳақиқат, мусиқа баландроқ бўлиши ва рақс майдончасидаги ҳаракатлар тезлашиши учун кўп вақт талаб қилинмади. Бир нечта мастлар аллақачон ўртоқларини елкаларига олиб чиқишган еди.
  
  
  Кейин Mitch Kelli пайдо бўлиб, бизни бурчакда кўрди ва биз томон юриш учун маҳкам ўралган столлар орасига ўгирилди.
  
  
  У менга жилмайиб қўйди. "Жорж", деди у.
  
  
  "Kelli", дедим. У Парсонга мурожаат қилди. "Барри Parson, бу Mitch Kelli. У мен сизга айтган одам."
  
  
  Kelli кулиб ўтирди. У официантдан буюрди ва бола оломон орасида ғойиб бўлди. Қоронғи еди, рақс майдончасининг марказида Строб чироқлари бор еди.
  
  
  "Сиз ҳақиқатан ҳам италянча кўринмайсиз", деди Kelli его кенг ва қуролсиз табассум билан.
  
  
  Парсоннинг юзи музлаб қолди. "Хўш, сиз ҳам."
  
  
  "Мен буни қилмайман", деб жавоб берди Kelli.
  
  
  Парсонснинг кўзлари қисилди. У менга қаради ва кейин юзимда ҳеч қандай ифодани кўрмай, каллига қайтди. "Бу нимани англатади?"
  
  
  "Бу шуни англатиши керак: ўзингизни ким деб ўйлаганингизни қандай исботлай оласиз?"
  
  
  Parson тинчланди. "Хўш, ҳозир. Ўйлайманки, мен буни ҳамкасбингизга исботладим. Бу етарли емасми?"
  
  
  "Мен Сизнинг Штатларга трансферингизни ташкил қилиши керак бўлган одамман."Келлининг юзи қаттиқлашди. "Мен нотўғри одамни ташишга ҳаракат қилмоқчи емасман!"
  
  
  "Мен тўғри одамман", деди Parson, унинг талаффузи сезиларли даражада камайди. У кўпроқ " Велет "да мен билан ўйнаган"Корелли"ролига ўхшаш бўлиши керак. Унинг сел, муросага завқ.
  
  
  "Мен икки хил нарса ҳақида гапираётганимизни ҳис қиляпман, Жаноб Parson", деди Kelli мулойимлик билан. "Мен Ўрта дори чил-чил синдириш асосий кўрсаткич ҳисобланади, бир kishi Ақшга transport ташкил қилиш учун рухсат бор."
  
  
  "Унинг одами", деди Parson.
  
  
  "Бу одамнинг исми Рико Корелли. Сиз Рико Кореллимисиз?"Келлининг ноаниқ табассуми бор еди, у ҳатто унинг его кўзларига ҳам тегмади.
  
  
  "ҳа. Унинг исми Рико Корелли."Парсоннинг лаблари оппоқ еди ва у иҳ ни жуда қаттиқ сиқиб қўйди. Кучланиш, кескинлик.
  
  
  "Мен буни мамнуният билан исботлашингиз керак деб қўрқаман, Сигнор Cорелли."
  
  
  Parson қўлини оғзига қўйди. "Унчалик баланд емас! Бу ном ҳамма жойда маълум!"
  
  
  "Бу шовқин туфайли ҳеч ким ешитмайди", деди Kelli жилмайиб. "Такрор айтаман, сиз менга шахсингизни исботлашингиз керак бўлади."
  
  
  "Аммо мен буни исботлаши мумкин бўлган Жорж Peabody материалини аллақачон берганман."
  
  
  Уники, у елка қисди.
  
  
  Kelli кўйлагининг чўнтагига кириб, конвертни чиқарди. Бу хатнинг катталиги еди. У уни очди ва кичкина плёнкани тортиб олди. У тўпламни стулнинг ўртасига қўйди.
  
  
  Официант Келлига ичимлик олиб келди.
  
  
  Parson тўпламга тикилди.
  
  
  "Менинг микрофилм?""Бу нима?"у хириллаган овоз билан сўради.
  
  
  "Йўқ, Рико Корелли", деди Kelli.
  
  
  "Аммо мен уни Жаноб Пеабодига бердим! Ҳақиқий филм-Рико Корелли!"
  
  
  "Салбий, Parson. Бу имконсиз."
  
  
  Parson яхши bluffing еди, лекин у его кўзлари атрофида тарангликни кўриш мумкин - нервларни майда қарғанинг оёқлари его ичига ўсаётган, танаси.
  
  
  "Унинг исми Рико Корелли, Parson. Ва уники, мен сизни бу ҳақиқатга қарши чиқишга журъат етаман."
  
  
  Парсоннинг юзи гранитга ўхшарди. Мен тош Нишаб бирга сланец еслатди еди. У микрофилм рулосига тикилди. У яна текшириш учун уни олди, ҳатто уни очишдан безовта қилди.
  
  
  "Сиз уни ўқишга ҳаракат қилишингиз шарт емас", деди Kelli. "Бу аниқ кўриш учун жуда кичик. Ва барибир бу дубликат."
  
  
  Парсоннинг пешонасида ингичка қон томчиси пайдо бўлди. "Дубликат?"
  
  
  "Ҳа, ҳақиқатан ҳам", деди Kelli кобрага ҳасад қиладиган табассум билан.
  
  
  "Ва асл нусхами?"
  
  
  "Жаноб Peabody Вашингтонга ўзининг Буюк мамлакатининг наркотикларга қарши кураш бюроси томонидан текширилиши учун борди."
  
  
  Parson Келлига узоқ лаҳза тикилди. Ниҳоят, у чуқур нафас олди.
  
  
  "Яхши", деди у. "Таcк таcк таcк."
  
  
  "Ўнг делл учун, Barry," у табассум билан айтдим. "Ҳаммаси яхшими?"
  
  
  У менга ўгирилди, лаблари жингалак. "Сизни бундай charade қилишга нима мажбур қилди? Мен сизни тушунмаяпман."
  
  
  У ўзини ҳимоя қилмоқчи еди. Mitch Kelli ва у бизнинг асосий мақсадимизга еришдилар. Биз Parson Cорелли емаслигини аниқладик. Агар у Корелли бўлганида, у кулиб, мени кичик ўйиним билан табриклаган бўларди. Лекин у таслим бўлмайди. Parson учун муаммо шундаки, у Корелли кимлигини умуман билмас еди; у Mitch Kelli аслида у бўлиши мумкин деб гумон қилди. Ва его микрофилми асабийлашди. Его сохта еди. Бу ҳақиқат бўлиши мумкин. У бундан кейин нима қилишни билмасди.
  
  
  "Аслида, - деди у унга табассум билан, - бу учрашув Жаноб Кореллининг ташаббуси билан ташкил етилган."У Kelly томон бош ирғади.
  
  
  Kelli жилмайиб қўйди. "ҳа. Унинг меҳмонхонаси мени ўлдириш учун ёлланган одамнинг қандай кўринишини билади."
  
  
  Парсоннинг юзи ески charm буюмларнинг ниқоби еди.
  
  
  "Сиз жуда ҳазилкашсиз, Жаноб К."
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Елли "
  
  
  "Сиз мени Корелли деб аташингиз мумкин. Сиз ўхшашликни ешитасизми, Жаноб Parson?"
  
  
  Қандай қонли тасодиф! Мен у ҳақида ўйладим. Kelli назарда тутган нарсада ҳақиқат йўқ еди-у Kelli исмини Кореллига ўхшатиб олган. Лекин у чиройли ўйнади.
  
  
  Яхши. Корелли. Бу мушук ва сичқонча ўйини."Парсоннинг қулоғи енди банкадан ярқираб кетди. "Менга мушук ва сичқон ўйинлари ёқмайди."
  
  
  "Ҳеч ким билмайди", деди Kelli. "Айниқса сичқонча. Бир дақиқа олдин сиз мушук едингиз. Енди кўзларингиз қизил."
  
  
  Parson хўрсинди. "Кетдик. Сиз нима истайсиз?"
  
  
  "Нима учун мени сўрғичга ўхшатишга ҳаракат қилганингизни билмоқчиман!"
  
  
  Parson ингичка жилмайиб қўйди. "Мен сиз билан учрашган биринчи дақиқадан бери сизни сўрғич каби ўйнайман, Жорж - исмингиз нима бўлишидан қатъий назар, Жаноб махфий Agent По монотон-ва сиз қайси нуқтани назарда тутганингизни аниқ тушунмаяпман."
  
  
  "Бу етарли емас еди", дедим оҳиста. "Сизлардан жуда шафқациз, Barry-бабй."Уники, унга суянди. "Айтмоқчиманки, сиз Велетда Корелли ролини олганингизда."
  
  
  У елкасини қисди, юзи музлаган табассумга ботди. "Жуда оддий. У сизнинг машинангизни бузди. Arturo ўлдирилганда у ўша ерда еди. Мен Cореллини топиш ва Егони ўлдириш учун Велетага бордим."
  
  
  Мен бошини егиб, ликёрини ичган Mitch Келлига қарадим.
  
  
  "Демак, сиз биринчи кечада телеферикнинг двигател хонасида едингизми?"
  
  
  "Албатта. Мен cореллини топиш учун сол-й-Ниевга ергашдим. Бу сиз жавоб ҳар бир жавоб ишонч ҳосил қилиш фақат бир masala."
  
  
  "Шундай қилиб, сиз Cорелли билан учрашаётганимни билардингиз..."Мен Mitch Келлига қараш учун ўгирилдим"... Велета йилда midnight."
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  "Ва мен келганимда мени кутган едингизми?"
  
  
  "Аниқ. Parson заиф жилмайиб қўйди. "Мен тасодифни деярли тушунтира олмадим, қила оламанми? Мени топганингизда мен сизга Корелли еканлигимни айтишим керак еди. Бундан ташқари, мен охир-оқибат сиз орқали Рико Кореллини топишимни билардим."У каллига ўгирилди. "Худди мен каби."
  
  
  "Бу қандайдир тўсатдан Илҳом еди, шундай емасми?"Мен буни таклиф қилдим.
  
  
  "Бу тўғри."Parson ишончни қозонди.
  
  
  "Ва сиз Корелли нима учун уни тақлид қилаётганингизни билиш учун юзага чиқади деб ўйладингизми?"
  
  
  "Шунга ўхшаш нарса"
  
  
  "Ва сиз ўша пайтгача сохта микрофилм текширилмайди деб умид қилган едингиз?"
  
  
  "Мен таваккал қилишим керак еди."
  
  
  Уники, унга қараб, орқага суянди. "Ҳақиқатан ҳам емас, Барри. Яхши ҳаракат қилиб кўринг. Лекин етарлича яхши емас."
  
  
  Parson қовоғини солди. "Мен тушунмаяпман."
  
  
  "Гап шундаки, сиз Велетага кетишимдан олдин Ренаултдаги тормоз чизиғини кесиб ташладингиз. Сиз унинг бутун кўриш майдонидан бутунлай чиқариб ташланишини хоҳлайсиз. Сиз Cорелли ёдгорликда бутунлай ёлғиз қолишини хоҳлайсиз, шунда сиз ўз егоингизни ўлдиришингиз ва озод бўлишингиз мумкин. Ўнг?"
  
  
  Parson чуқур нафас олди. "Мен буни инкор қиламан. Машинангиз назоратдан чиқиб кетганда, нега сизни қутқариш учун бу муаммоларга дуч келаман?"
  
  
  Kelli менга қаради. Бу ишончли далил еди.
  
  
  Аммо унинг бу тирноқдаги ревматизми маълум: "Cорелли учрашувга келмаганидан кейин сизга менга керак еди. У сизни унга етаклай оладиган ягона одам еди. Жуанадан ташқари. Лекин Juana у мен учун тайёр еди қадар Cорелли қондириш учун рухсат йўқ еди, Barry. Тирик. Cорелли ниҳоят ўзини менга еълон қилишидан олдин нега ўзингизни Cорелли деб кўрсатмайсиз. Ҳақиқатан ҳам?
  
  
  У ҳаракациз ўтирди.
  
  
  Дискотекада муқаддас нур бирдан ўчди, кейин Sergey яна ёнди. Stereo ўчирилди ва раққослар почта маркалари билан полни тарк етишди. Фламенко либосларида кийинган professional испан раққосалари кичик саҳнага йиғилишди. Олти гитарачи саҳнанинг орқа томонидаги стулларда ўтиришарди.
  
  
  Кейинги дақиқаларда еркак қўшиқчи олдинга қадам ташлади, гитара чалди ва рақс ҳақида ҳикоя қила бошлади.
  
  
  "Мен билан нима истайсиз?"Parson Kelly қараб, сўради.
  
  
  "Кимдир мени ўлдириш учун сизни ёллади", деди Kelli, лаблари ажралди.
  
  
  "Мен буни инкор қиламан", деди Parson.
  
  
  "Менга бу ахлатни берманг", деди Kelli паст ва таҳдидли овозда. "Кимдир сизни ёллади. Сиз professional қотилсиз. Барри Parson-бу муқова ҳикояси. Иккинчи Жаҳон уруши бошланганидан бери сиз ўнлаб мамлакатларда ишладингиз. Келинглар. Interpol сиз ҳақингизда ҳамма нарсани билади."
  
  
  Бу биз шляпа атрофида тортдик.
  
  
  Парсоннинг юзи музга айланди. "Мен ўз-ўзини иш билан бандман, бу ҳақиқат. Мени тўлайдиган ҳар бир kishi учун ишлайман."
  
  
  У Келлига қаради. У босимни давом еттирди. Parson бузилди. У буни тан олди. У ғазабланди. Енди у Kelly учун ишлайди, Kelly етарли юқори қўяди, агар.
  
  
  Лекин биз буни умуман хоҳламаймиз.
  
  
  "Мени ўлдириш учун сизни ким ёллаган?"Kelli яна сўради.
  
  
  "Агар сизга айцам, бугун кечқурун нишонга айланаман", деди Parson ичи бўш кулиб.
  
  
  "Агар шундай қилмасангиз, енди сиз ушбу дискотекада ўтирган нишонсиз", деди Kelli сўзларга катта куч сарфлаб.
  
  
  "Мен барибир ўликман", деб мулоҳаза қилди Parson.
  
  
  "Биз сизни бу ердан олиб чиқамиз. Сизни ким ёллаганини айтинг, биз тўғридан-тўғри сизнинг олдингизга борамиз."Биз сизни бутун курортга олиб борамиз. Менинг ёрдамчиларим бор."
  
  
  Kelli барга қараш учун ўгирилди. У ерда турган официантлардан Один По Келлига қаради ва бош ирғади. Кейин Kelli хонанинг узоқ бурчагидаги стулга қаради. У ерда қора танли одам ўтирарди. Kelli унга қараганида, у беретини бармоғи билан қийшайтирди.
  
  
  Ҳамма нарсани тўғри қилиш учун озгина безак.
  
  
  Parson унга асосланган, тоза еди
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  ш.
  
  
  Фламенко мусиқаси янграй бошлади ва солист рақсга тушди. У тез ва барқарор еди. Его тўпиқлари пулемёт олови каби кетди. Рақс темп ва ҳажмда ошди.
  
  
  "Айтинг-чи, сизни ким ёллаган!"Kelli қичқирди.
  
  
  "Бу ундай емас", деди Parson. "Бошқа нарса, лекин у емас."
  
  
  "Mobster?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  У менга нафрат билан қаради. "Бу Москатонинг хўжайинлари еди! Уники емас."Егонинг кўзлари катталашди. У менга Егони ким ёллаганини деярли айтганини тушунди.
  
  
  Фақат битта одам қолди!
  
  
  "Бу у еди!"Мен парсонга яқинроқ пичирладим. "Тина!"
  
  
  Вақт ва маконда музлаб қолгандай туюлди.
  
  
  У оғзини очди ва яна ёпди. Его мақсади бироз бош ирғади. Ҳаммаси.
  
  
  Кейин у кўчиб кетди.
  
  
  У чақмоқ тезлигида ҳаракат қилди. У Егонинг қўлини тиззасида катта Уеблини яширган камарга етиб борганини кўрди. Унинг кўйлагидаги бир парча уни кўрди. У Келлини биринчи зарбаси билан уришга умид қилди, аммо уни тортиб олиши биланоқ Его қўли билан қурол билан кесиб ташлади. Шу сабабли, у его томонидан ўзининг чап томонида реклама қилинади - шунинг учун уни его қўли қурол билан бошқариши мумкин. Отишма баланд ва аниқ жиринглади, лекин бахтига у ерга тушди.
  
  
  Бир зумда иккинчи зарба янгради.
  
  
  Parson ўриндиқнинг орқа қисилган, кейин унинг арқонлари тушиб қачон бир қўғирчоқ каби чўкди, ва унинг боши стол қарши олдинга егилиб қилайлик.
  
  
  У оёғини Уеблининг револверига қўйди ва Kelli тезда ўрнидан турди ва Парсоннинг жасади томон юрди. Мусиқа, рақс ва ўйин-кулгидан шунчалик кўп шовқин бор едики, бизни ажаблантирадиган бўлсак, дискотекалар зулматида иккинчи даражали ўйинни ҳеч ким пайқамади.
  
  
  Kelli Парсоннинг елкасидан ушлаб, ўриндиққа егосини тўғрилади. У қўлини чўзди ва Уеблини олди, егосини камари ва ошқозони орасига тиқди. Кейин у ўгирилиб, Парсоннинг ўнг елкасидан ушлаб олди ва Келлига Егони оёқларига кўтаришга ёрдам берди. Еголаримизни бирга тутиб, биз оломон столлар орқали дискотекага кириш учун йўл олдик.
  
  
  "Муи боррачо". Kelli официантлардан бирига бош ирғади.
  
  
  Официант ҳамдардлик билан жилмайиб қўйди.
  
  
  Иккинчи Фламенко рақси давом етар екан, раққосларнинг пошналарининг пулемёт зарбалари ҳақиқий автоматнинг товушларини маҳаллий Хосе Греко рақсининг пошналаридан ажрата олмади.
  
  
  "Баъзан мен бу ишни нафратланаман, биз лобби зинадан пастга юрар" Kelly менга.
  
  
  Биз Барри Парсоннинг жонсиз танасини лобби бўйлаб судраб бордик-хайриятки, ҳозир кимсасиз-зинапояга чиқдик ва кейин секин кўтарилишни бошладик.
  
  
  Биз ниҳоят его қўйиш қачон у жуда ўлик еди, его, его ўз хонасида ўз кроват.
  
  
  14
  
  
  Mitch Kelli бир неча йил давомида сан-Франциско полиция бўлимида детектив бўлиб ишлаган ва болта Отхонасига қўшилиш учун нафақага чиққан. У Барри Парсоннинг хонаси ешигини ёпиши биланоқ, у тезда Парсонснинг кийимлари чўнтакларини титкилай бошлади.
  
  
  У таркибни комодга ёйиб, сочиқ олиш учун ҳаммомга борди. Келлининг танасида ва қўлларида жуда кўп қон бор еди. Kelli емуни dollar суягига отиб ташлади ва таъсир кучи Парсонни бир зумда ўлдирди. Kelly ўз хўтикни ишлатилади.38 Detective Special, юқори тумшуғи тезлиги ва юқори пенетрацияга ега ушбу махсус патронлар билан жиҳозланган.
  
  
  Kelli ҳаммомдан чиққанида, у ўзини яхшилаб қуритди ва соатига қаради.
  
  
  "Ҳамён", дедим мен. Мен унинг қоғозларини кўриб чиқдим. "Барри Parson, шундай дейди."
  
  
  "Қатъий ёпинг", деб ғўлдиради Kelli ёнимга келиб, мен унинг ёнида туриб, томоша қиламан. "Кимдир яхши иш қилди."
  
  
  "Ҳужжатлар? Сизнингча, бу МИ5 еди?"
  
  
  Kelli бошини чайқади. "Мен сизга инглизлар билан боғланганимизни айтдим. Улар Егони, шахсини тасдиқламадилар."
  
  
  "Ҳа, лекин..."
  
  
  "Инглизлар тасдиқламаса, инглизлар рад етишади. Қаранг?"
  
  
  Бу кредит карталари ва паспорт орқали олиниши мумкин. У паспортига қаради, лекин Kelli бошини чайқади. "Унут. Бу ҳам қопқоқ."
  
  
  "Бу ҳақиқийга ўхшайди"
  
  
  "Агар сиз уларни тўлаш учун пулингиз бўлса, Португалияда тайёрланган яхши ҳужжатлар тўпламини олишингиз мумкин. Шу жумладан қитъадаги енг яхши сохта паспортлар. Европада юзлаб сохта шахсий гувоҳномалар мавжуд-барчаси Лиссабонда ишлаб чиқарилган."
  
  
  У қоғозларга ўйчан қаради. "Бу ҳукумат нарсаларига ўхшайдими?"
  
  
  У бошини чайқади. "Мен у freelancer еди дерлар. Ёллаш учун ёлланма аскар. Бу каби бир нарса. Мен сизга Interpol ЕМУ савдо тақиқини еълон қилганини айтдим."Лекин мен ҳали ҳам бармоқ printout его текшириш учун кетяпман."
  
  
  У газеталарни ўқишни давом еттирди ва кейин его юкини олди. У ерда кўп вақтини қитъа бўйлаб саёҳат қилган бой британияликдан бошқа нарсага ишора қиладиган ҳеч нарса йўқ еди.
  
  
  Kelli кичкина тўпламни чиқариб, Парсоннинг нашрларини чиқара бошлади. У ўнтасини тугатгандан сўнг, у сиёҳни еҳтиёткорлик билан артиб, босмахоналарни пергаментга қўйди. Кейин у Японияда ишлаб чиқарилган кичик мини-камерани олиб, унинг исми муҳрланган ва Парсоннинг юзларини бир нечта суратга олди. Дам олиш пайтида Барри Parson мутлақо зарарсиз кўринарди, ҳар доим Егони ҳаётдаги каби қиладиган ҳаётий кучдан маҳрум еди.
  
  
  Бу нарсаларда Парсонни бирон бир ернинг синдикатига боғлайдиган ҳеч нарса йўқ еди. Биз Парсоннинг асалари йўқ деб ўйладик
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Ҳар қандай гуруҳ билан ишлаган Тина frontman еди, лекин айниқса у билан.
  
  
  Ва бу тинани биринчи рақамли савол белгисига айлантирди. У ким учун ишлаган-агар у ҳақиқатан ҳам кимдир учун ишлаган бўлса?
  
  
  Kelli соатига қараб турди.
  
  
  "Вақт ҳақида ташвишланяпсизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Мен бу тана билан нима қилишимизга ҳайронман."
  
  
  У чуқур нафас олди. "Биз қила оладиган кўп нарса йўқ. Биз фақат ташқарига чиқамиз ва бу ерда қолдирамиз."
  
  
  "Аммо Elena Morales?"
  
  
  "У кириб, Егони топади. Ва у ҳуштагини чалди. Парсонни биз билан боғлайдиган ҳеч нарса, бетон нарса йўқ."
  
  
  "Биз у билан дискотекада кўрдик."
  
  
  "Буни тузата оласизми?"
  
  
  Kelli бу ҳақда ўйлади. "Бу аллақачон кеч. Нега унинг овози вақтни текширди? Ўн-ўттиз. Менимча, менинг алоқам ҳозир навбатчи емас."
  
  
  "Фу-Manchu мўйловли баланд бўйли одамми?"
  
  
  Kelli жилмайиб қўйди. "ҳа. Егони биласизми?"
  
  
  Унинг сели ва гиламга тикилди. "Бизда ташвишланадиган яна бир муаммо бор. Тина унинг қотили ўлганини билмайди. Унинг фикрича, у Cореллига тегиши учун Сол-И-Ниевга келишини кутади. Ва бу унинг келишини англатади. бу ерда. Биз уни тўхтатишимиз керак."
  
  
  Kelli қовоғини солди. "Қандай қилиб?"
  
  
  Мен бу ҳақда узоқ ўйладим. "Қаранг. Бу қандай? Биз тинани Гранададаги меҳмонхонасида чақирамиз. Биз одамдан хабар қолдирамиз. Нен Сол й Ниевга кетаётганини айтади ва у билан қаерда учрашишни билишни хоҳлайди. Кейин у меҳмонхонага қўнғироқ қилгунча кутамиз. Биз Хема ким билан гаплашмоқчи еканлигини аниқлаяпмиз. Ва бу одам Рико Корелли ."
  
  
  У Келлининг жавобини кутиб, деразага тикилди. "Бу яхши ешитилади. Биз нимани йўқотишимиз керак?"
  
  
  "Айтайлик, у Парсонга кимни отишни айтиш учун дарҳол қўнғироқ қиладими?"
  
  
  Kelli елка қисди. "У Парсоннинг ўлганини билиб, кейин Корелли билан боғланади. Ҳар ҳолда, биз олдиндамиз."
  
  
  "Мен Elena Моралесни ушлаб қолиш учун кутиш хонасига бораман", дедим. "Мен унинг бу ерга кириб, жасадни топишини хоҳламайман. У бутун меҳмонхонани огоҳлантириши мумкин еди."
  
  
  "Бергсон аёлига ғамхўрлик қилишим биланоқ сизга қўшиламан."
  
  
  Биз ешикни қулфсиз қолдириб, коридорга чиқдик. Бизни ҳеч ким кўрмади.
  
  
  * * *
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг қабулхонага кирганимда Juana Rivera ҳам, Elena Morales ҳам менга қарашди. Қабулхонада баланд кулги ва қувноқ қичқириқларни ешитдим. Juana ва Elena Ҳерр Ҳауптли билан шовқинли yahoo ўртасида еди, икки его немислар, бир его Дане, ва тахминан йигирма бошқа чанғи жуфт ҳар бир гуруҳ.
  
  
  У юриб, Хуана ва Еленага бош ирғади. Уларнинг орасида улар менга жой ажратишди. Ҳерр Ҳауптли мени кўрди, саломлашди ва гуруҳ билан таништирди.
  
  
  У унга жилмайиб, қўлини силкитди ва қизлар орасидаги скамейкага суяниб, ёниб турган оловга тикилди. Бу ўқ овози ва қонни кўришдан узоқда, хавфсиз ва хавфсиз еди.
  
  
  Жаноб Хуптли гуруҳни янада ҳаяжонли sport експлуатациялари билан муомала қилди - у ҳаваскор овчи, тажрибали Балиқчи, жуда муваффақиятли яхтачи ва ажойиб алпинист еди - ва у кечки овқат квитансиясига бир нечта сатрларни ёзиб, уни топширди. Хуана Егони кўздан қочирмаслик ҳақида огоҳлантириш билан.
  
  
  У буни ҳатто тан олмасди, лекин мен уни ҳамманинг кўз ўнгида ўқиётганини билардим. Қовурғаларга ўткир тирсак менга тушунганини айтди.
  
  
  ПАРСОННИНГ ЎЛИКЛАРИ. ТИНАНИНГ ОДАМИ. КИЙИКНИНГ ДУМИ.
  
  
  Мен Elena Morales билан нима қилишни билмаганим учун охирги қисмни қўйдим. Агар у Барри Parson билан жиддий алоқада бўлган бўлса, у нима билан шуғулланганини билиши ёки тахмин қилиши мумкин еди. Акс ҳолда, уни терговга олиб боришнинг ҳожати йўқ еди. Меҳмонхона унга Парсоннинг ўлими ҳақида хабар бергунча Bella уни сикди. Агар Juana уни бошқара олмаса, буни ҳис қилдим.
  
  
  Mitch Kelly кенг жилмайиб ва таниш пул да силкитиб, яшаш хонаси ешик пайдо бўлди. Кейин у мени пайқади, тез юриб, енгашди ва паст овозда: "қабулхона. Тезда."Бошқа ҳеч ким ешитмади. У менинг елкамни сиқиб, Хуананинг ёноғидан сахий ўпди ва Ҳерр Ҳауптлига узр сўраб, яшаш хонасини тарк етди.
  
  
  У Хуананинг сонига тегди ва кетиш учун ўрнидан турди. Kelly тош изи етагида четда лобби орқа бир қават-то-шифтга shisha дераза олдида ўтирди. У стакандаги аксимга қараб турарди. Лобби бутунлай кимсасиз еди.
  
  
  У лабларини қимирлатмасдан қулоғимга гапирди, камерадошларидан олинган ески полиция ҳийласи.
  
  
  "У Гранададаги меҳмонхона атрофида ташқарига чиқди. У чап-и-Ниев учун сарлавҳа ётипти каби кўринади."
  
  
  "У қачон кетди?"
  
  
  "Бу кеча. Қачонлигини билмаймиз."
  
  
  "Бу ёмон хабар."
  
  
  Kelli бош ирғади.
  
  
  Shisha ойнанинг аксида у ходимлардан бири телефонини қўйиб, лобби бўйлаб лобби томон юрганини кўрди. Бир дақиқадан сўнг у яна чиқди. Elena Morales тез ва хушмуомалалик билан ергашди.
  
  
  Kelli уни туртди. Elena зинапояга мақсадли йўл олди. Бу унинг хонасига - Барри Parson билан бирга бўлган хонага боришини англатарди!
  
  
  Kelli ва унинг кўзлари ҳайрон бўлиб қарашди. Уни, мен Juana унинг юзига бир ташвишли кўриниш билан яшаш хонаси чиқиб кўрдим. Kelli уни урди.
  
  
  "Жуанани яшаш хонасида сақланг. Унга қўшилинг. Мен Еленани олиб бораман."
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  У бошлашдан олдин Elena зинапоянинг ярмида бўлгунча кутди
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  д кейин наҳ. Нимадир содир бўлди. Кимдир уни огоҳлантирган еди. Ким ва нима учун еканлигини аниқлай олмадим. Шунга қарамай, унинг хонасига кетаётгани аниқ еди.
  
  
  Учинчи қават. Залдан пастга, егилиш атрофида. У калитларини олиш учун сумкасига кирди. Аммо у иҳни чиқариб, тутқичга тегса, ешик очилди. У коридорни сканерлаш учун ўгирилди. У бундай ҳаракатни кутди ва кўздан ғойиб бўлиб, бурчакка қайтиб кетди.
  
  
  У мени кўрмади.
  
  
  Унинг орқасида ешик ёпилганини ешитдим.
  
  
  У тезда коридордан пастга тушди ва ертаси куни тўхтади. Аввалига корпуснинг қалинлиги туфайли уни ешитолмадим. Гилам ешик ва рамка орасидаги бўшлиқдан товушларнинг чиқишига тўсқинлик қилди.
  
  
  Аммо кейин мен ичкарида пичирлаган овозларни ешитдим деб ўйладим. Уни битта енгил, баланд овоз-аёлнинг овози ешитди. Албатта, Elena Моралеснинг овози. Аммо у Хема билан гаплашдими?
  
  
  Ақш Один. Ҳеч ким. Албатта, у телефондан фойдаланган!
  
  
  Кейин мурмуринглар яна тўхтади ва у енди ешитилмади. Қабул қилгични базага алмаштириш овозини кутдим, лекин уни соғиндим. Кейин ешик очилиб, хириллади. Шкафми? У ташқарига чиқиш учун кийиндими?
  
  
  У тезда коридорнинг енг чеккасига борди ва бинони уч томондан ўраб турган балконга чиқди. У кўздан ғойиб бўлди ва кийикнинг коридорга чиқишини кутиб, ташқи деворга чўкди.
  
  
  Лекин у келмади.
  
  
  У соатига қаради.
  
  
  Ўн беш дақиқа.
  
  
  У залдан пастга туша бошлади ва унинг ешиги олдида тўхтади, бўйнини қисиб, қулоғини панелга қўйди.
  
  
  Ҳеч нарса.
  
  
  Luger уни тортиб олди ва Егони кўкрагига қучоқлади, у олдинга қадам қўйди ва тутқични бурди. Mandal ҳали ҳам очиқ еди, Kelli ва мен ҳам шундай едик.
  
  
  У тезда ичкарига кириб, деворга суяниб, Лугерни олдида ушлаб турди.
  
  
  У ерда ҳеч ким йўқ еди - ҳеч ким тирик емас.
  
  
  Парсонснинг жасади биз қолдирмаган жойда ётарди.
  
  
  Аммо хонада бошқа ҳеч ким йўқ еди.
  
  
  Elena Morales қаерда еди?
  
  
  У ҳожатхона ешикларига қаради, лекин шкаф ҳеч ким яшира олмайдиган даражада кичкина еди. Ва ҳали ҳам...
  
  
  Бу заиф овоз еди ва дастлаб у буни ешитганига амин емас еди. Аммо у нафас олишга зўрға журъат етиб, у ерда турганида, унинг егоси уни яна ешитди. Бу ҳаракациз қолишга ҳаракат қилаётган, лекин бироз ҳаракатланаётган одамнинг шубҳасиз овози еди. У яна кабинетга қаради, лекин овоз нотўғри томондан келаётган еди.
  
  
  Йўқ. У ҳаммом ёнига келди.
  
  
  Luger уни маҳкам ушлаб, тўғридан-тўғри ҳаммомга борди. У ёпилди.
  
  
  "Elena", мен унга оҳиста айтдим.
  
  
  Жавоб бўлмади.
  
  
  У ерда кимдир бор еди ва бу Elena емас еди. Қаерга кетди? Ёки у бошқа биров билан бўлганми?
  
  
  "Elena", дедим мен бу сафар баландроқ.
  
  
  Ҳеч нарса.
  
  
  "Мен бу ешикни очаман. Менда қурол бор. Чиқинг, бошингиз устидан қўллар, " мен кундан кўра бир томонда туриб, қичқирдим.
  
  
  Ҳеч нарса.
  
  
  Мен куннинг дастасини ушладим, ҳали ҳам куннинг панелига босилган ҳолда туриб, уни айлантирдим. Ешик очилиб, ичкарига бурилди. Унинг танаси таранглашди. Бизнинг хизматлар.
  
  
  Очиқ ёриқ орқали у ҳаммомни кўрди. Sergey оловда еди. Ва у ерда рангпар ва таранг бўлиб, ядродан қўрқиб Тина Бергсон ўтирди.
  
  
  У уни luger билан қоплаш учун ҳаракат қилди. Кейин у уни ишлатиш учун қўйилган буюмлари билан ҳавзада ётганини кўрди. Тери ости, бир shisha суюқлик, пахта чиғаноқлари.
  
  
  У менга катта кўзлари билан қаради.
  
  
  "Elena қаерда?"У ее томонидан сўралган, гарчи унинг ўрнига яна юзта савол берилиши мумкин еди.
  
  
  У бошини чайқади. "Мен Еленани кўрмадим. Уни фақат Барри кўрди. Ва у... у ўлган еди."Унинг овози пичирлашга тушди. У ҳушидан кетиш арафасида еди.
  
  
  У ҳаммомга кириб, уни тирсагидан ушлаб олди. У қаттиқ нафас олиб, менга ёпишди.
  
  
  "У Егони ўлдирдими?"унинг овози қулоғимга пичирлади.
  
  
  Мен унга ҳеч нарса демадим. Салом, бу Kelli ва у еканлигини қандай айтишим мумкин?
  
  
  "Нега Сол-И-Ниевга қайтдингиз?"Сл секин уни сўради.
  
  
  Унинг кўзлари менга ўгирилди. У уни пастга итариб, ваннанинг четига ўтирди. Унинг ёнида унинг ёнида. У кўкрагига бир Luger томонидан ўтказилди. У айёр аёл еди ва отаси унга умуман ишонмасди.
  
  
  "Кўриш учун... қаранг..."
  
  
  "Barry Parson," мен қўшилган. "Емуни Cореллига кўрсатиш учун у Егони ўлдириши мумкин."
  
  
  Бизнинг хизматлар.
  
  
  Унинг лаблари титраб, кўзлари мени тарк етди. "Ҳа", деб пичирлади у.
  
  
  "Сиз Cореллини ўлдириш учун Барри Парсонни ёлладингиз", дедим мен. "Сиз буни инкор ета олмайсиз. У бизга аввалроқ айтди..."
  
  
  "Мен буни инкор қилмайман", деди у қатъий. Унинг юзи рангини тиклади. Менинг нигоҳим гиподермик игнага тушди.
  
  
  "Мотив?"Мен ундан сўрадим. "Сиз гиёҳвандмисиз? Бу ҳаммасими?"
  
  
  У елкаларини қисди. "Мен ҳаммамиз адашдим. Мен унинг его ўлдириш истайман нима учун мен билмайман, мен дунёда ҳаммадан кўпроқ его нафратланаман ташқари."
  
  
  "Лекин у буни рад, дори тармоғида иштирок ҳаммани ўгириб," мен дедим.
  
  
  У бошини осди.
  
  
  "Нега қайтиб келдингиз?"Мен яна сўрадим.
  
  
  "Баррини топиш учун", деди Тина оҳиста. "Мен балконга чиқдим, ичкарига қарадим ва уни кўрдим. Ўлик. Уни, кирди..."
  
  
  Унинг елкасига қараб турарди. Албатта! Балкон! Бу тҳ
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  қандай қилиб Elena уни кўрмасдан хоналарни тарк етди. Elena Баррини ўлик ҳолда топгач, у ўлимдан қўрқиб қочиб кетди. У шунчаки француз ешикларини очди, балконга чиқди ва шошилди. Кейин, шундан сўнг, Тина Его хонасида Барри билан учрашиш учун орқа йўлга чиқди - еҳтимол улар иккаласи ҳам учрашишни режалаштиришган - ва у Баррини ўлик ҳолда топди. Унинг гиёҳвандликка бўлган еҳтиёжи яхшиланди ва у ҳам худди ўзи каби яхшиланиш учун ҳожатхонага борди.
  
  
  "Мен бориб, у отиб еди топилди. Аввалига Elena унинг егосини ўлдирган бўлиши мумкин деб ўйладим. Лекин, еҳтимол, Cорелли Barry бир его buster еканлигини билиб. Балки Cорелли мен билган..."Унинг кўзлари ёшга тўлди. "Мен қўрқаман, Ник!"
  
  
  Бу уни ҳайратда қолдирди. "Сиз мени Корелли, Тина шаҳрига олиб боришингиз керак. Бу ревматизмнинг ягона ҳолати. Жуда кўп одамлар бизни бу исмлар рўйхатини олишимизга тўсқинлик қилишга ҳаракат қилишди. Жуда кўп. Енди бу сизга боғлиқ, Тина."
  
  
  У оқариб кетди. "У билиб олади, Ник! У мен его ўлдириш учун бировни ишга ўйлайман оламан! Сиз мени бунга мажбурлай олмайсиз. Сиз мени қўйиб юборишингиз керак!"
  
  
  "Биз нимани хоҳлаймиз, Тина?"Сиз ревматизм билан касалланган ягона одамсиз. Сиз ҳозир мени очиқчасига унинг олдига олиб боряпсиз. Фақат менга его кўрсатиш, ва..."
  
  
  "У буни тан олмайди! у хитоб қилди. "У ўз шахсини инкор етади."
  
  
  "Тина..."
  
  
  У гиподермик игнага қўл чўзди. У елкасига ўгирилиши биланоқ нима қилишини тахмин қилди. У уни бўйнининг юмшоқ қисмига luger каби босди. "Йўқ, йўқ, Тина! Игна емас. Албатта, сиз бир неча дақиқага яхши бўласиз, лекин ҳар доим ҳақиқатга қайтишингиз керак бўлади."
  
  
  "Ник!"у йиғлаб юборди, ҳали ҳам игнани ушлаб турди.
  
  
  Luger уни чўнтагига солиб, игнага қўл чўзди. Унинг юзи деярли бир зумда ўзгарди. Бу тинч, чиройли ниқоб бир ҳеллcат юзига уни ўзгартирди - кўзлари ёниб, тишлари иршайтириб, лаблари бир ҳайвон snarl иккига.
  
  
  Ўзимни ғазабланган чизиқдан ҳимоя қилишимдан олдин игна билагимга ботди.
  
  
  У кулди, паст, беғубор фарёд.
  
  
  Уни, ҳамма нарса мен орқали бориш ҳис. Унинг, дастани бир тўп каби ҳис.
  
  
  У мени қўшни хонага олиб борди ва кейин стулга итариб юборди.
  
  
  "Ўзимизнинг озгина аралашмамиз, Ник", дейди у шайтоний табассуми билан. "Сиз у ерда яхши кичкина бола каби қоласиз. Мен бу ердан кетаман."
  
  
  Йўқ, Тина! Мен буни айтишга ҳаракат қилдим, лекин ишламади.
  
  
  У тезлаштирилган суръатда ҳаракатланаётгандай туюлди-сониясига юз квадрат, балкондаги француз деразаларидан югуриб ўтди. Кейин сукунат бор еди.
  
  
  Бир неча асрдан кейин кимдир ешикни тақиллатганини ешитдим. Бу Kelli еди.
  
  
  "Ник! Сиз у ердамисиз? Ник?"
  
  
  Унинг оғзи очилди. Камида у кўчиб ётипти. Лекин овозим йўқ еди. Сиз полиомиелит билан касалланганмисиз?
  
  
  Ешик очилди ва Kelli хонага бостириб кирди, қурол тортилди. У шунчаки ўша ерда турди ва ҳайрат билан менга тикилди.
  
  
  "Салом, Ник!"
  
  
  Унинг лаблари яна қимирлади. У азоб чекаётган еди полиомиелит. Унинг, тўнғиллади.
  
  
  Kelli атрофга қаради, ҳаммомни текширди ва гиподермик игна ҳидини сезди. Бир зумда у менга қайтиб келди, юзимга тарсаки туширди, стулимдан кўтарди ва ҳаммомга судраб борди. У бошимни душ остига қўйди ва совуқ сув бўйнимга урилди.
  
  
  Kelli ишлаётган пайтда мен билан суҳбатлашди.
  
  
  "Бу янги нарса. Бизда унинг захиралари бор. Сизни нокаут қилади, шунинг учун сиз ҳаракат қила олмайсиз, лекин бўлаётган ҳамма нарсани кўришингиз мумкин. Вақтинчалик полиомиелит. Бу курари келган, шунингдек, урари сифатида танилган, урари, уурали, вурали. ва ворара. Лекин у бошқа нарса билан қисқартирилди. Мендан нима деб сўраманг. Формулалар ҳар доим иҳ олишимиз биланоқ йўқолади ."
  
  
  Тез орада у жонланди.
  
  
  "Тез!"Мен унга айтдим. "Бу Тина. У Барри Parson билан учрашиш учун Гранадани ҳайдаб юборди ва бу ерда Егонинг жасадини топди. У ҳозир чиқиб кетмоқда. У его cореллини ўлдирган деб ўйлайди. Агар у ҳозир қочиб кеца, кейинчалик Егони ўлдириши мумкин."
  
  
  Kelly чақади. "Мен сизни топиш учун бу ерга келдим. Тина лобби пастга еди, бир саҳна қилиш!"
  
  
  "Ким?"Мен сабрсизлик билан сўрадим.
  
  
  "Тина Бергсон".
  
  
  "Тина!"
  
  
  "Мутлақо ҳаёлий. Аммо енди у кетди."
  
  
  "Кетдингизми? Лекин...?"
  
  
  "У лобби еди, лекин у тарк, биз хоналар орқали ва залида пастга югуриб сифатида" Kelly менга. Биз зинадан пастга бошлади, мен лобби одамлар оломонни кўрдим. Ҳамма автотураргоҳга қараб турарди.
  
  
  Хуана уни кўрди ва у тезда ўгирилиб, бизни кутди.
  
  
  "Буларнинг барчаси нима ҳақида?"
  
  
  "У қизил ягуарда", деди Juana тўхтаб турган машиналарга ишора қилиб. Уни, мен фаралар уларнинг атрофида, улардан бирида келиб кўрдим. Sergey зулматни кесиб ўтди ва йўл Prado Лланодан бурилиб, асосий магистралга олиб борадиган қор билан қопланган тог ъ ёнбағрини ёритди.
  
  
  "У катта саҳнани яратди", деди Хуана тезда. "Бу жуда драматик еди."
  
  
  "Жуда қаттиқ", деди Kelli қуруқ ҳолда.
  
  
  "Сиз менга нима қилганини айтмоқчимисиз?"Мен сабрсизлик билан сўрадим.
  
  
  "У бу ерга ўн дақиқадан кўпроқ вақт олдин келди, дўзахни кўтарди ва Mario Сперанза сўради!"
  
  
  "Mario Сперанза ким?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  Kelli бошини чайқади. "Менга буни айтишганда сес Сперанза бу ерда емас еди, у деярли истерикага кирди, айнан шу ерда қабулхонада."
  
  
  Мен уни кўрдим
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Ягуар ҳаракатлана бошлади. Тинанинг сариқ сочлари унинг орқасида ҳилпираб турарди.
  
  
  "Бу ҳаммамизни зални қочиб кетишга мажбур қилди", деб тушунтирди Хуана.
  
  
  "Ва кейин у дарҳол йиқилди ва стол ходими уни жонлантириши керак еди", - дея хулоса қилди Kelli. "Мен сизга ергашдим."
  
  
  У тез ўйлаб, қошларини чимирди. "Бу спектакл-саҳналар бу ерда. Бу нима учун, билмайман. Лекин мен уни тўхтатишим керак."
  
  
  "Аслида", деди Kelli. "Биз нима қиляпмиз?"
  
  
  "Бу Mario Сперанзага қаранг", деди Kelli унга. "Еҳтимол, мен мавжуд емасман. Мен тинани олиб бораман!"
  
  
  Унинг карапаси оломон орасидан айланувчи ешикларга йўл олди ва у ерда Жаноб Хуптли ва унинг его сйcопҳанц жамоаси томонидан кўринди. У силкиди ва юз ўгирди.
  
  
  Ренаултда совуқ еди. Бу жуда яхши бошланди. У уни йўлда қолдирди ва уни назорат остига олишдан олдин икки marta сирғалиб кетди. Йўлда худди икки кеча олдинги каби муз парчалари бор еди.
  
  
  Йўл пастга тушди ва тўғри бурилди. Қизил Ягуар уни умуман кўра олмади, лекин у йўл тўғри бурилиб, кейин Барранка четига ёпишган узун, кенг тақа белгисига чапга бурила бошлаганини еслади.
  
  
  Жагни кўришни истамаганим учун двигателни ёқдим.
  
  
  Мен фараларимда йўлнинг четини кўрдим ва тортишишни текшириш учун беихтиёр безорилик тугмасини босдим. Бандажлардаги тарангликни ҳис қилиб, енгил тортдим.
  
  
  Унинг Renault бурилиш атрофида айланди ва Тина Бергсоннинг қизил Ягуарини кенг тақа егилишининг ярмида кўрди. У аста-секин ҳайдаб кетаётган еди, лекин кейин мен уни пайқаганимда тезликни оширди.
  
  
  Машина зулматда олдинга сакрагандай туюлди, чироқлар худди осмонга кўтарилаётгандек йўлни акс еттирди. Ва кейин - у кўрган нарсасига ишонолмади-Ягуар деярли тош деворга урилиб, банкка урилди.
  
  
  Айланинг, Тина! Мен беихтиёр бақирдим. "Ўзгариш!"
  
  
  У қилганми ёки йўқми, билмайман, лекин мен кўрган кейинги нарса Ягуар еди, у саёзларга емас, балки йўлнинг ташқи четига йўл олди. "Тина!"
  
  
  Бу йўқолган фарёд еди.
  
  
  Ягуар тезликни оширади ва еголар кўлмакда жуда саёз оққуш шўнғишини ўргангандек, четидан ўтиб кетади.
  
  
  Фаралар қуйида тарам слюда сланец қўлга, қор ямалар сланец қарши босди ва қор чироқлар ва кўзгулар бир чалкашликларни ташкил ёритилган, кейин автомобил қояларга ўзини дафн, тиклана, ағдарилди ва устидан, фаралар кечаси бир ғилдирак каби доира ва ичига бир ҳалокатга билан ҳалокатга учраган. Барранка етагидаги ўткир тошларнинг бир қисми.
  
  
  Бир лаҳза сукунат бор еди.
  
  
  Кейин осмонга кучли олов чақнади ва ҳавода кучли портлаш гумбурлади. Тутун миммо апелсин алангасини, ўткир, бўғувчи қора тутунни кўтарди.
  
  
  Ёнғин кўтарилди, кейин яна Мангал Ягуар қолдиқлари устига тушди ва аста-секин металлни ейишни бошлади. Кейин тутун аста-секин кўтарилди, қизил пўлат, шаффоф shisha ва рангли пластмассанинг чеккалари атрофида олов рақсга тушди.
  
  
  У силкиниб, қизил Ягуар четидан ўтиб кетган жойга етгунча еҳтиёткорлик билан автомагистрал бўйлаб юрди. У пастга қаради. Мен кўриш мумкин барча йўлнинг четига елкасига ўйилган қоялар бир ёриқ еди.
  
  
  Renault уни тўхтатиб қўйди, калитни чиқариб олди ва машина атрофига чиқди. Магистрал йўлда совуқ еди. У Ягуар қоялардан ўтган йўлнинг четига юрди. У ўша ерда туриб, жойидан чиқиб кетган қояларга қараб турди ва қуйида жойлашган сланецдаги куйган қора чизиққа ергашди, у ерда Тина Бергсон ва қизил Ягуар қолдиқлари устида ёрқин қизил олов чақнади .
  
  
  Бир неча сония ичида меҳмонхонанинг биринчи меҳмонлари Фиат машинасида, паркланган ва йўлнинг четида менга қўшилишди. Оглинг.
  
  
  Ва кейин бошқалар келди.
  
  
  Ва яна.
  
  
  Ҳаяжон изловчилар.
  
  
  Мен ўзимни касал ҳис қилдим.
  
  
  Кейин мен чўнтак чироғимдан фойдаланиб, қояли қияликдан пастга тушдим ва тошнинг қизил тиргак биринчи marta урилган куйган қисмидан ўтдим ва ниҳоят машинанинг ўзи ёнидаги майдонга етиб бордим.
  
  
  Аммо аланга вайроналарни ютиб юборди ва ёниб кетмасдан яқинлашиш мумкин емас еди.
  
  
  У қўлини бошининг тепасида кутиб турди.
  
  
  Ёнғин юк машинаси йўлда сcреечед, ва тез орада бир тош кўйлаги катта ўт ўчирувчи ва кўчма ёнғин ўчиргич кўтариб ёнбағридан пастга қулаб тушди ва ёниб бинонинг чиқиш бошлади.
  
  
  У сесканиб кетди.
  
  
  У ерда ўт ўчирувчи ёниб кетган қолдиқларга қараб турарди. Фуқаролик гвардияси унга қўшилди ва ёниб кетган машинада чироқ ясади. Ёруғлик нури меникидан кучлироқ еди.
  
  
  Лиззи унинг олдига келди.
  
  
  Кейин кўрдим.
  
  
  Олд ўриндиқда куйган жасад бор еди. Ундан қолган нарса қора ва ёнаётган еди.
  
  
  Тина.
  
  
  Олтин тери билан олтин қиздан қолган нарса.
  
  
  У юз ўгирди, касал.
  
  
  Уники харобалар ёнидаги тош устига тушиб, soulful функ юртига шўнғиган бўлса керак. Кимдир қўлим ва елкамни силкитарди. Бир мунча вақт мен билан бир овоз гаплашаётганини англадим.
  
  
  Унинг қўзғалди.
  
  
  "Тахаллус."
  
  
  Бу Kelli еди.
  
  
  "У ўлган", деди Kelli. "Жин урсин нарса."
  
  
  "Менимча, у шунчаки тугаганини ҳис қилди ва салом, яхшироқ югуриш."У хўрсинди. "У Риконинг Корелли бўлишини билар еди
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  уни умрининг охиригача."
  
  
  "Аммо Корелли ҳатто билмас еди!"
  
  
  "У билиб олади. Шунинг учун у кетди", дедим. Овоз бериш, мен буни тушунганимдек.
  
  
  "Мен бу исмни текширдим, Ник."
  
  
  У юқорига қаради ва қошларини чимирди. У нимани назарда тутганини тушунмадим.
  
  
  "Mario Сперанза меҳмонхонада рўйхатдан ўтмаган."
  
  
  Мен ўтирдим ва бу ҳақда ўйладим. "Аммо бу унинг котибга берган исми."
  
  
  У бош ирғади. "Клер буни айтганини айтади. Клернинг айтишича, у бош суяги орқали чиққан."
  
  
  У бизнинг остимиздаги қолдиқларга тикилди. "Сиз Рико Корелли ҳеч қачон Солвй ниевда бўлмаган деб айтяпсизми?"
  
  
  "Мен айтаманки, у сўнгги бир ой ичида бу ерда ёки Сол й Ниеве меҳмонхонасида бошқа жойда бўлмаган. Агар муқовадаги его номи Mario Сперанза бўлса."
  
  
  "Аммо кейин..."
  
  
  "Буни кўрмаяпсизми? Еҳтимол, у Тина ҳақида билар еди. Балки у Егони ўлдириш учун hitman ёллаганини билар еди."
  
  
  Уни тозалаш учун бошини чайқади. "Ва учрашув ҳақидаги бу суҳбатларнинг барчаси Тина Бергсоннинг сохта ўлими еди?"
  
  
  "Умуман емас. Айтмоқчиманки, Рико Корелли Тина Бергсон ва Барри Parson ҳақида билган бўлса керак. Ва у курортга умуман келмади. Ҳамма уни шу ерда деб ўйларди-оломон томонидан ёлланган қотил, Тина томонидан ёлланган қотил-ва биз Корелли билан учрашмоқчи бўлганимиз учун. Cореллидан ташқари ҳамма бу ерда еди! "
  
  
  "Унда калтакнинг ўғли қаерда?"
  
  
  Kelli елка қисди. "Менимча, биз хок ҳақида signal бериб, бошидан бошлаганимиз маъқул."
  
  
  Биз тепаликка чиқиш учун турдик, лекин мен ўз егоимни ёлғиз қолдиролмадим.
  
  
  Кейин у ўгирилиб, вайроналарга қаради.
  
  
  "Нега у у ерга борди?"
  
  
  Kelli бошини чайқади. "У гўзал аёл еди, Ник. Чиройли аёллар аҳмоқона ишларни қилишади. У Кореллини севган бўлса керак. Ва мен ҳам Егодан нафратландим."
  
  
  "Ёки пул севиб," дедим.
  
  
  "Сиз одамлар ҳақида унчалик ўйламайсиз, шундай емасми, Ник?"Kelli хўрсинди.
  
  
  "Менда бўлиши керакми? Мен унга қарздорманми?"Унинг овози тинчланди. "Менимча, у Рико Кореллининг пуллик қуролидан узоқлашишга ҳаракат қилиб, очиқ ҳовуз бўйлаб югуришдан кўра яхшироқ йўл деб қарор қилди."
  
  
  "У қачон уни уришини ҳеч қачон билмайди", деди Kelli бепарволик билан.
  
  
  "Қизиқ, бу ярамас ҳозир қаерда?"Уники, у ярим овоз чиқариб ўйлади.
  
  
  Ўн беш
  
  
  Ертаси куни ерталаб биз биринчи бўлиб нонушта қилдик. Хуананинг ёрқин кўринишига қарамай, у руҳий тушкунликка тушди. Унинг тушунтиришича, биз вазифани бажара олдик.
  
  
  Биз континентал нонушта қилдик ва ёрқин қуёш нурида ўтирдик. Мен Испанияга кетишдан олдин ерталаб чанғи учишимизни таклиф қилдим, лекин у еътироз билдирди.
  
  
  "Мен шунчаки нарсаларимни йиғмоқчиман."
  
  
  У унга бош ирғади. "Мен Велетага бораман ва бир-икки югураман."
  
  
  У бош ирғади, унинг ақли бошқа жойда.
  
  
  "Penny?"
  
  
  У жавоб бермади.
  
  
  "Икки тийин?"
  
  
  "Бу нима?"
  
  
  "Фикрларингизни қондириш учун. Нима бўлди?"
  
  
  "Менимча, у инсон ҳаётини беҳуда сарфлаш ҳақида ўйларди. Тина Бергсон. Barry Parson. Чивин. Рико Cорелли томонидан биринчи таке. Ва ҳатто Elena Morales-биз унга керак бўлган жойда."
  
  
  У қўлини чўзди ва унинг қўлидан олди. "Дунё шундай ишлайди."
  
  
  "Бу яхши дунё емас."
  
  
  "Кимдир сизга нима еканлигини ваъда қилганми?"
  
  
  У афсус билан бош чайқади.
  
  
  Мен ҳисобни тўладим ва кетдим.
  
  
  Бу ажойиб еди, лекин Велет ҳали ҳам жуда жим. Қуёш порлаб турарди. Йўлнинг юзаси кукун билан яхши қопланган еди. У уни чиқариб, durbin ишлатди ва қияликни текширди. Юқорида айтиб ўтганимдек, Велета тепасидан иккита тушиш бор еди.
  
  
  Бу сафар сиз пастга тушганингизда чап томонга тарвақайлаб кетган узоқроқ югуришга қарор қилинди. Мен уни charm қутисига қайтариб қўйган едим, кимдир телеферикнинг бурилишида тошлар устига чиқиб, олдимга келди.
  
  
  Бу Ҳерр Ҳауптли еди ва бу сафар у ёлғиз еди.
  
  
  У унга қўл силкитди. "Хайрли тонг, Ҳерр Ҳауптли."
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Хайрли тонг, Ҳерр Peabody."
  
  
  "Кеча сизни соғиндим ёки бирга чанғида учаётганимизда."
  
  
  "Шубҳасиз, бизнес томонидан босим мавжуд", деди у..
  
  
  "Ҳа", дедим мен унга тез назар ташлаб. Аммо у қияликка қараш учун юз ўгирди.
  
  
  "Сизнинг севимли аёлингиз қаерда?"
  
  
  "Қадоқлаш".
  
  
  "Кейин кетяпсизми?"
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  "Жуда ёмон. Об - ҳаво жуда яхши еди."
  
  
  "Дарҳақиқат, бор."
  
  
  У жилмайиб, трекнинг юқори қисмидаги тош поғонасига ишора қилди. У етикларини маҳкам боғлаб, чанғиларига кўк мум суртишни бошлаганда, мен унга қўшилдим.
  
  
  "Дўстларингиз қаерда?"Мен унинг ёнига ўтириб, ундан сўрадим. Нима бало, ҳозирда бошқа қиладиган ишим йўқ еди.
  
  
  "Улар меҳмонхонада", деди у жилмайиб. "Афтидан, улар бугун менга қўшилишни жуда хоҳламадилар. Бу Есқуи барда бир кеча бўлди, ва улар лумумбас қулоқлари атрофида учиб еди."
  
  
  "Сиз одатда ажралмассиз."
  
  
  "Шундай қилиб, пул билан. Улар магнит каби ўзига жалб қилади."У яна жилмайиб қўйди, қарғанинг оёқлари его кўзларининг бурчакларида чуқур ва сояли еди.
  
  
  "Сиз беадаб одамсиз, Ҳерр Ҳауптли."
  
  
  "Мен реалистман, Ҳерр Peabody."
  
  
  У биринчи чанғини олди ва ипга мумни еҳтиёткорлик билан суртишни бошлади. У пухта ва услубий ишчи еди, уни яхши немисдан кутиш керак еди.
  
  
  "Фраулеин Peabody менга яқин одамни еслатади", деди у бир лаҳзадан кейин.
  
  
  "Албатта?"
  
  
  "Биласизми, менинг қизим бор еди."У юқорига қаради. "Албатта сиз билмас едингиз. Узр."У мумини давом еттирди
  
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  инг. "У енг чиройли қиз еди."
  
  
  "Бор еди, Ҳерр Ҳауптли?"
  
  
  У менинг аралашувимни еътиборсиз қолдирди. "Салом, у ўн тўққиз ёшда еди ва университетга борди", деб давом етди у. "Менинг аёлим-онаси-беш ёшли қизлигида вафот етди. Мен унга ўсаётган ҳар қандай тўғри йўл-йўриқ бера ҳеч қачон айтинг қўрқаман. Тушундингизми?"Егонинг кўзлари кўтарилди ва меники билан учрашди.
  
  
  "Мен ҳеч қачон ота бўлмаганман, шунинг учун буни билолмайман, Ҳерр Ҳауптли."
  
  
  "Ҳалол ревматизм". У хўрсинди. "Бу ота-онанинг еътиборсизлиги ёки унга нисбатан асоссиз моддий бойликларни исроф қилишми , у университетга кетганида, биз алоқани йўқотдик."
  
  
  "Бу кунларда содир бўлмоқда."
  
  
  "Унинг ҳолатида енг ёмони содир бўлди. Унинг ҳамроҳлари гиёҳвандликка жуда мойил едилар."У яна менга қаради. "Ва у бу гуруҳга қўшилиб, мен буни уддалай олмадим."У мумни давом еттирди. "У героинга қарам."
  
  
  У Ҳауптлейга тикилди.
  
  
  "Кўникканидан бир йил ўтиб, у ҳаддан ташқари дозадан вафот етди."У Granada Вега-га қаради. "Мустақил бошқарув".
  
  
  "Кечирасиз", дедим.
  
  
  "Вақтингизни бунчалик кеч сарфлашнинг маъноси йўқ", деди Хуптли, унинг овози одатдаги ёқимли овозига нисбатан қаттиқ.
  
  
  "Инсон ҳаётини беҳуда сарфлаганим учун афсусдаман", дедим Хуананинг нонушта пайтида айтган сўзлари ҳақида ўйлаб.
  
  
  У елка қисди. "Бир маънода мен ўзимни айблайман. У отасининг жавобгарлигидан қочди. У бошқа аёлларга яқинлашди-нафақат битта, балки кўпчилик-ва қизини еътиборсиз қолдирди."У бир зум ўйлади. "Ва у менинг нафратимга чидади ва иложи борича жавоб берди. Ўзини рад етгани каби ўзини рад етиш орқали."
  
  
  "Бу психолог сизга айта олмайди", дедим еҳтиёткорлик билан. "Интроспекция хавфли ўйин."
  
  
  "Мен фақат аёллар билан учрашмадим. Унинг бу ишни қилинди."
  
  
  "Ҳар бир еркак касбга ега бўлиши керак", дедим мен.
  
  
  "Лекин менда емас."
  
  
  Мен уни кузатдим, нима дейишини билардим.
  
  
  "Гиёҳванд моддалар савдоси", деди у аччиқ табассум билан. "ҳа. Еҳтимол, у менинг ягона фарзандим ўзини ўлдириш учун ишлатган героин билан гиёҳванд бўлган. Бу сизнинг ахлоқингиз билан қандай боғлиқ, Ҳерр Peabody?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади.
  
  
  "Бу меники билан яхши кетмайди. Мен унинг бизнесини таҳлил қила бошладим, мен доим бўлганман. Мен инсониятга его таъсири ҳақида ўйлай бошладим. Кўрганларим менга ёқмади."
  
  
  У бошқа чанғи танлади ва уни мумлай бошлади.
  
  
  "Мен бизнесдан чиқиб, йиллар давомида ўз қилмишларимни тузатишни бошлаш вақти келди, деб қарор қилдим."
  
  
  У ҳеч нарса дея олмади. Уни кутмоқдаман.
  
  
  "Улар менга ташкилотни тарк ецам нима бўлишини айтишди. Улар мени дунёнинг охиригача излайдилар. Ва ўлдиринг."У шафқациз жилмайиб қўйди. "Сиз буни тушундингизми?"
  
  
  "Ҳа, Сигнор Cорелли."
  
  
  "Енрико Корелли", деди у ярим табассум билан. "Рико Корелли ва сиз Картерсиз. Менга Ник Картер енг яхшиси еканлигини айтишди."
  
  
  У унга бош ирғади. "Одатда. Ҳар доим емас. Лекин одатда."
  
  
  "Мен сизга айтаман, бу бошиданоқ маъмурий муаммо еди. Оддий учрашув, шундай емасми? Қорда учрашинг-қор билан шуғулланинг! "У кучли тишларини кўрсатиб кулди. "Ҳазил, Жаноб Картер! Ҳазил."
  
  
  "Ҳа", дедим.
  
  
  "Бу етарлича содда туюлди. Мен Корсикани Лисистратада қолдираман ва сиз билан Серра Невадада учрашаман."
  
  
  "Албатта."
  
  
  "Бошиданоқ муаммолар бор еди. Капо менинг режам ҳақида билиб олди. Менга яқин кимдир буни тахмин қилди. Ёки уни ешитди. Мобстерлар мени имзолашга қарор қилишди."
  
  
  "Комар".
  
  
  "ҳа. Бундай зарбанинг олдини олиш учун уни ески ҳамкасби Басиллио Ди Ванесси мени яхтамга бўяшга кўндирди. Ва у билан ухлаётган жуда ёқимли қиз характеристикани ҳақиқий қилиш учун у билан бирга кетди."
  
  
  "Сиз ўз одамингизни туздингизми?"Мен оҳиста дедим.
  
  
  "Иш ташлаш муваффақиятли бўлишини билмайман", деди Корелли. "Асосан, мен сиз айтган нарсани қилдим. Аммо у ҳақиқатан ҳам чивин шифо беради деб ўйламаган. Мен Басилио ва сиз ўртасидаги учрашув муаммосиз ўтади ва сиз ва мен ўртасида ҳақиқий учрашув ташкил етилиши мумкин деб умид қилгандим. "
  
  
  У хўрсинди.
  
  
  "Аммо бу ҳаммаси емас. Мен Валенсия менинг ёт тарк фақат олдин,мен гўзал швед nightingale мендан қутилиш учун макр деб топилган!"
  
  
  "Тина Бергсон?"
  
  
  "ҳа. У унинг ўлишини хоҳлайди. У ўзи мен билан шартнома имзолади."Cорелли сардоник жилмайиб қўйди.
  
  
  "Бунинг сабаби борми?"
  
  
  "Мен сиз каби қизиқувчан едим, Жаноб Картер. Сиз тинани бироз аниқроқ тушунишингиз керак."
  
  
  У уни мукаммал тушунди, лекин ҳеч нарса демади.
  
  
  "У нимфоманиак, Жаноб Картер. Менимча, бу сизни ажаблантирмайди. Аммо, еҳтимол, унинг Фрейд рамзига айланишининг сабаби, унинг обсесёни ҳақиқати каби қизиқ."
  
  
  У унга қизиқиб қаради.
  
  
  "Ўн беш yoshida у швед фермаси томонидан зўрланган. У ҳомиладор бўлди. Abort муваффақиятли ўтди, аммо sepsis ривожланди. Ўн беш ёшимда ҳистеректомия қилдим. Бу бепушт, чиройли, ақлли жонзот уни йўқ қилиш билан овора бўлди. аёллик, она бўла олмаслиги билан. Чунки у биз учун аёл емас, балки биз учун еркак еди, у ўзи бўлиши керак бўлган нарсага айланди-супермен! Бу гўзаллик ва ақл билан-сизни ишонтириб айтаманки, унинг ақл-заковати чекланган
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Есс, Жаноб Картер! "у ўзи хўжайин бўлган кичик империяни егаллаб олишга қарор қилди."
  
  
  "Гиёҳвандлик тармоғи", дедим мен.
  
  
  "Мутлақо ҳаёлий. Енди мен занжирни бузишга ва унинг енг чуқур сирларини Ақш наркотикларга қарши кураш департаментига ошкор қилишга қарор қилганимдан кейин унинг амбицияси ҳақида гапиряпман."
  
  
  У унга бош ирғади. "Ва Шунинг учун у сизни ўлдириш учун Парсонни ёллаган!"
  
  
  "Бу ҳақиқат учун. Яхшиямки, мен унинг занжирни демонтаж қилиш ҳақидаги қароримга биринчи зарба берган муносабатини шубҳали деб талқин қилдим ва кўзларимни очдим. Гарчи у менга содиқ қолишини ва Америкага ҳамроҳ бўлишини ваъда қилган бўлса-да, унинг тахминига кўра, у унга ёлғон гапирган. Мен унинг телефонини ёқдим - Корсикадаги вилламиз катта ва атрофимиздагилар жуда кўп еркинликка ега - ва ниҳоят унинг Малагада Барри Parson билан шартнома тузганини ешитдим.
  
  
  "Енг қизиқарли".
  
  
  "Менинг кейинги қадамим Парсонга ўз жосусимни юбориш еди. Менимча, айтмоқчи, Агар Daniel Туссаудс сифатида Interpol файллар Parson топа оламан, деб, кеч француз underground. У Жаҳон уруши пайтида ўн ёшли бола еди. Икки ва жосуслик ва ўлдириш учун ўсган."
  
  
  "У ҳозир ўлган."
  
  
  "Мен жуда кўп гумон қилдим."Cорелли қисди. "Мен сизнинг Дискотекадан Малагалик дўстингиз билан кетаётганингиз ҳақида ешитдим."
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "Сиздан кўп нарса қочмайди."
  
  
  "Бу етарли", - хўрсинди Корелли. "Хўш, Elena Morales Parson ҳақида яқин кўз сақлаб, ем Торремолинос йилда barre уни кўтариб киргизиб. Ва у мени огоҳлантирган еди, улар мени топиш ва ўлдириш учун Сол-И-Ниевга келганини айтишди. Шунинг учун у сизни Велетда учратмади."
  
  
  "Мен бунга асосландим."
  
  
  Корелли бош ирғади. У чанғиси билан тугади. "Агар у ерда бирор нарса содир бўлса, Тина Лисистратнинг яхтасида ўлдирилиши мумкин деб умид қилгандим, лекин сиз билганингиздек, у жиддий жароҳатдан қутулиб қолди. Капослар ижрони яхши режалаштирган едилар. Бу шуни англатадики, ҳеч нарса бўлмаслиги учун об-ҳавони кузатиб боришим керак еди. Нафақат Капо қотили, балки Тина қотили учун ҳам ёлланма! Чивин. Ва pastor. Шундай қилиб, мен шунчаки stahl ҳерр Ҳауптлиман, Валенсияда бир нечта ишсиз актёрларни менинг тахмин қилинган сйcопҳанц ролини ўйнаш учун ёллайман."
  
  
  Уники кулиб юборди. "Сиз жуда топқир одамсиз, Жаноб Корелли."
  
  
  "Мен жуда хавфли касбда топқирлигим туфайли узоқ умр кўрдим."У қовоғини солди. "Касб емас. Бу касбнинг маъносини бузади. Жуда хавфли ракетада. Бу яхши сўз. Қаттиқ. Текис. Унромантиc. Ракета".
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  "Мен сизни анчадан бери ҳайрат билан кузатяпман."Cорелли жилмайди. "Сиз чивинни ўлдирганингизни дарҳол билардим. Ва мен сиз ҳам Парсонни ўлдиришингизни башорат қилгандим. Тинанинг ўлими мен учун ажабланиб бўлди. Менимча, у Prado Лланода айтганидек, у ўз жонига қасд қилган. Аммо менимча, у Парсоннинг ўлганини билиб, мен у ҳақида ҳамма нарсани биламан ва уни ўлдираман деб ўйлаб, у машинани бошқаришни йўқотган бўлса керак."
  
  
  Унинг сўзларига кўра ," бу ҳолатда у бу ерда еканлигини билмасдан қочишга қарор қилди."
  
  
  "Аниқ."
  
  
  "У ўлган. Овоз бериш ва у билан боғлиқ ҳамма нарса."
  
  
  Корелли бош ирғади. У чанғи қисқичларини маҳкамлади, етикларини созлади ва қисқичларни кийди. У ўрнидан турди ва тиззаларини букди.
  
  
  У кийинишни бошлади.
  
  
  "Мен билан минишни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Чиройли."
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Бундан олдин, Ник, у сиздан буни хоҳларди."
  
  
  У пастга қаради. У конвертни ушлаб турарди. Нен устида бўртиқ бор еди. У конвертни очди ва таниш кўринадиган микрофилмни кўрди.
  
  
  "Бу сизнинг фикрингиз. Номлари. Жойлар. Саналар. Ҳаммаси. Туркиядан Сицилия орқали ва Ривиерадан Мексикага қадар. Агар сиз фактларга амал қилсангиз, бизнинг нарсаларимизни, бизнинг одамимизни Соғинмайсиз. Мен бу занжир вайрон истайман, бас, у билан бирга қайтариб қўйиш мумкин емас. Bella Beatrice ."
  
  
  Beatrice. Его қизи. Ва бу Дантенинг аёллик тасвири емасми?
  
  
  "Ҳаммаси яхши, Cорелли", дедим мен.
  
  
  У мени орқамга урди. "Кетдик!"
  
  
  * * *
  
  
  У пастга тушиш чизиғига қарши секин ўтишни бошлади, сўнг қияликни кесиб ўтди ва югуришда бурилишга югурди. Кейин у чиройли тарзда яратилган Кристига қайтиб, тошлар уюмини айланиб чиқди.
  
  
  Микрофилм уни чанғи кўйлагининг ички чўнтагига солиб, орқасидан югурди. Қор тўғри еди. Мен бир чиройли bouncy bounce билан chang ичига тишлаб менинг каяклар ҳис.
  
  
  Корелли қоялар егри чизиғи бўйлаб ҳаракатланаётганда мендан пастда еди. У бир неча бурилишларни якунлади, Веделнга кирди ва кейин йўлнинг юмшоқ бурчаги бўйлаб жуда кенг шпалга бурилди.
  
  
  Мен унинг орқасидан пастга тушдим, бир неча бурилиш олиб, танамнинг егри чизиқларини силкитдим. Пойга охирида, шпалда очиқ, уни муқобил маршрутда учинчи чанғичи кўрди.
  
  
  Нишаблар шундай едики, ўзгарувчан қисмлар маълум вақт оралиғида кесишган, маълум жойларда еркин ўралган иккита симга ўхшаш нарса.
  
  
  Бу жигарранг кўйлаги кийган йигит еди. У ўсмирга ўхшарди ёки ҳеч бўлмаганда у нозик, нозик тузилишга ега еди. Ёшидан қатъи назар, у ажойиб чанғичи еди. Его чанғилари қорни қазишди ва у бурилиш ва Drift устаси еди.
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  ўз километр.
  
  
  Икки йўл туташган қиялик қисмида ёш чанғичи унинг ён томонига қулаб тушди ва аста-секин бир қатор текис шпалларда тушди. У Cореллига етиб боргач, у икки йўлни ажратиб турадиган Рокки тизмаси томон кўздан ғойиб бўлди.
  
  
  "Бу чиройли хона", дедим мен.
  
  
  У бош ирғади.
  
  
  "Штатларга борганингизда, мен сизни Алта ва Аспенга олиб бораман. Сиз уларни севасиз!"
  
  
  У кулди. "Мен сизни бу ҳақда кўра оламан!"
  
  
  "Яхши шартнома", дедим. "Олдинга boring. Мен сизни кейинги бекатга кузатиб бораман."
  
  
  У жилмайиб, юра бошлади.
  
  
  Уники бир неча дақиқадан сўнг келди, кейин унинг. Менинг ўнг чанғим бироз орқада қолди ва мен ўз позициямни яхшироқ тишлаш учун ўзгартиришга ҳаракат қилдим.
  
  
  У тикроқ томчига ергашди ва қор тозалаш машинаси билан секинлашди, чунки иккита тош чиқадиган кўприк нафис маневр қилиш учун жуда тор еди, сўнгра қор ва муз билан ўралган кенг майдонга чиқди, енди у пикник майдонига ўхшарди.ҳар қандай чанғичи учун. Корелли уни енг охирида кўрди.
  
  
  У cореллини чап томонга кузатиб, зинадан пастга туша бошлади ва ўша пайтда бола уни яна кўрди.
  
  
  У муқобил югуришда иккаламиздан тезроқ пастга тушди ва енди кенг, қия майдоннинг пастки қисмидаги иккита йўлнинг кесишмасига яқинлашаётган еди.
  
  
  У хоккей бекатида қорга урилиб, бир зум тўхтади ва шу ерда турди. Кукун яхши еди. Қуйидаги қор қаттиқ туюлди. Лекин менга кўриш майдонининг бурчаги ёқмади. Айтмоқчиманки, у тик ва деярли текис еди, лекин тепада менга унчалик ёқмаган конкав қиялик бор еди.
  
  
  Шундай бўлса-да, Cорелли ҳеч қандай муаммо у билан олиш еди, ярим орқали. У менинг чап томонимда, орқамда кетаётган еди ва мен унга қараб турганимда, у бўронга кириб, ўнгдан чапга қайтиб келди. Унинг орқасида у бизни ҳаётда Егодан ажратиб турадиган тош тизмасига яқинлашиб, бошқа ирқдаги бир йигитни кўрди.
  
  
  Мен кўз бурчагида бир огоҳлантириш чироғи қўлга қачон мен олинг фақат ҳақида еди. У ёрқин қуёшга кўз қисиб, яна юқорига қаради. Кўзларим мени алдадими? Йўқ!
  
  
  Йигит ўнг қўлида ниманидир ушлаб турарди, чап қўли билан иккала чанғи клубини ҳам ушлаб турарди. У қандайдир қуролни ушлаб турарди-Ҳа! Бу қурол еди!
  
  
  Енди бола тўхтади ва қорга чўкди. У ҳозир қоялар ортида еди ва мен унинг нима қилаётганини кўра олмадим, лекин мен беихтиёр у ўзи билан чанғи учаётган Кореллига қаратганини, унинг кўламини мақсад қилганини билмаслигини билардим.
  
  
  "Ҳауптли!"Мен бир қопқоқ сифатида менинг его фойдаланиб, қичқириб юборди, фақат ҳолда мен баъзи оптик хаёлот томонидан алдаган еди.
  
  
  У тезда бошини бурди, тепаликка қараб менга қаради. У йигитга қўлини силкитди. Корелли ўгирилди ва унинг бурчагидан ҳеч нарса кўрмади. У огоҳлантириш учун жаҳл билан унга қўл силкитди. Cорелли нимадир нотўғри еканлигини билар еди ва муносабат билдирди. У югуриш чизиғини ўзгартирмоқчи бўлди, лекин мувозанатни йўқотди ва ёмон йиқилиш туфайли йиқилди. Аммо у ўзини тортди ва сонини урди, кейин силжий бошлади.
  
  
  У чанғисига сакраб тушди ва устунларга урилиб, ўспирин ўтирган қояларга тушди. У иккала чанғи таёғини чап қўли остига тиқди ва лугерни тортиб олди.
  
  
  Магнат йўқ жойдан пайдо бўлди. Мен йигитнинг бошидаги қояларга қарадим, лекин ҳеч нарсани кўра олмадим. Магнат мени тиззам ва чанғи клипи ўртасида ярим йўлда кўтариб, юзимни биринчи бўлиб қорга ташлади, хавфсизлик тутқичлари бўшашганда битта тошни бутунлай йиртиб ташлади ва бўш майдон бўйлаб давом етди. Унинг сирғалиб кетди ва ниҳоят тўсатдан тўхтади. Бошқа чанғи ёнимда ётарди. Бу қандай чиққанини ҳам еслай олмайман.
  
  
  Корелли қордан чиқиб кетган еди ва енди қояларга қараш учун ўгирилди.
  
  
  Биринчи зарба янгради. У соғиндим. Енди у ўспириннинг тошлар атрофида чиқиб, олдинга силжишини кўрди. Ему лугери унинг бошига қараб, тетикни тортди. Жуда узоқ ўнг.
  
  
  У тезда ўгирилиб, мени кўрди. Его қопқоғи тушди. Егонинг томоғи атрофида олтин сочлар оқарди.
  
  
  Бу Тина Бергсон еди!
  
  
  У шунчалик ҳайратда едики, ўйлай олмади.
  
  
  Аммо кейин миям бутун воқеани сўрамасдан такрорлайди.
  
  
  Тина!
  
  
  Бу унинг қизил Ягуардаги танаси емас еди.
  
  
  Бу Elena Morales бўлиши керак. Мен уни кўрдим, ҳозир. Мен Еленанинг Парсоннинг хонасига кириб, Парсоннинг жасадини биз қолдирмаган жойда топганини кўрдим. Ва ее уни хонада кўрди-Тина Бергсон аллақачон у ерда еди! Тина Парсонни топиш ва Егони ўлдириш учун Кореллига его юбориш учун Сол-И-Ниевга келди. Ва у Elena хонага кирмасдан олдин Парсонни ўлик ҳолда топди. Шундай қилиб, у Еленани олиб келиш учун яшаш хонасида қўнғироқни чалди. Ва Elena келди, хабар юборди.
  
  
  Тина Еленани балконга чиқишга ва қизил Ягуарга тушишга мажбур қилди, чунки енди у Elena Кореллининг кўзлари ва қулоқлари еканлигини билар еди. У уни Ягуарга солиб ўлдирди. Тақанинг бурилишида у Еленани рулга ўтирди, ягуарни чанғи ботинкасида ёки оғир нарсада ҳайдаб, газ педалини ушлаб, сакраб тушди.
  
  
  Ва зулматда қочиб, унинг қобиғи бўлса-да, унинг орқасида.
  
  
  Ва ҳозир...
  
  
  Енди у ҳар доимгидек Кореллини ўлдириш ва гиёҳванд моддалар тармоғини ўзи егаллаб олиш учун шу ерда еди.
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  муз hotel маке!
  
  
  У Кореллининг яна ўрнидан турганини ва Тинага тикилиб турганини кўрди. Тина мени яна отиб ташлади. Абе олов билан жавоб берди. Уники яхшилик қилиш учун жуда узоқ еди.
  
  
  У менга, кейин Кореллига қаради ва қордан Корелли томон юра бошлади. У қордан чиқиб, қияликдан пастга тушишга астойдил ҳаракат қиларди. Жуда хавфли касбдаги кўплаб еркаклар сингари, у ҳам қурол кўтаришни ёқтирмасди.
  
  
  У мақсадли равишда қуролини баланд тутиб, чанғи етикларида унга югурди.
  
  
  Магнат атрофидаги қор жуда совуқ. У Нишабнинг юқори қисмида таранглик билан шитирлаётганини кўрди, бу майдоннинг пастки қисмига егилган юмалоқ контурни ҳосил қилди.
  
  
  У Лугерни қорга тортди ва бир, икки, уч marta ўқ узди. Отишма ҳавода янгради. Қор ҳар томонга тарқалди. Ёрилган ёриқ бор еди ва қор ва музнинг бутун плитаси ерий бошлади-ерга тушган магнатнинг юқори ярми билан бўлиниб кетди.
  
  
  Бошиданоқ у тез ҳаракат қиларди. Горка!
  
  
  У Егонинг ёндашувини кутган еди, лекин у бундан қочиб қутула олмади. У Кореллини икки marta отиб ташлади ва кейин қор силжишидан қочиб, унга қараб югурди, лекин у уни ушлаб пастга туширди. Унинг сариқ сочлари бу материалда йўқолганини кўрди.
  
  
  Кейин қор тўпланиб, умуртқа поғонаси тошларига қулаб туша бошлади, шовқин ва қулаш билан тўхтади.
  
  
  Мен чанғиларимни йиғиб, аста-секин Cорелли томон юрдим.
  
  
  У чалқанча ётар, қордан қаттиқ қон кетарди.
  
  
  Унинг олдига борди. Егонинг юзи оғриқдан оппоқ, кўзлари еса бепарво еди. У шокда еди.
  
  
  "Занжирни узинг!"у менга пичирлади.
  
  
  Унинг егоси бошини қорга кўтарди. "Мен буни қиламан, Рико."
  
  
  Бу его уни биринчи marta исми билан чақирган еди.
  
  
  У лабларида кичкина табассум билан орқага суянди.
  
  
  Ўн олти
  
  
  Унинг егоси кўз қовоқларини ёпди.
  
  
  У фуқаролик Гвардиясига Кореллининг жасадини парвариш қилишда ёрдам берди, кейин белкурак билан бир неча kishi Тина Бергсон учун қазишни бошлаганда чанғида учди. Фу-Manchu мўйловли одам уни четга олди ва емга Барри Парсоннинг қайғули охири ҳақида хабар берди.
  
  
  Душ остида, бу испанча уланиш қутиси билан боғлиқ кескинлик ва кескинликни бўшатиш ёқимли еди. Мен Juana Rivera учун кийинган ва тақиллатиб чўмиш олдин менинг хонада уни ечиб. Сизга ҳикоянинг сўнгги бобини айтиб бериш ва шу билан Малагага саёҳатингизни бошлаш вақти келди.
  
  
  У бошча осилган елка ғилофида унинг Luger текширилади ва унинг халатида учун етди. Оёқларим қуруқ бўлгани учун мен уни stiletto билан ёпиштирдим ва елкаларини салқин Terri мато билан ўраб олдим. Ҳаммом ойнаси қорайган еди, лекин мен сочларимни тарашга муваффақ бўлдим. Мен яна текшириб кўрдим ва бир ҳафта олдин уни тортиб олганимдан кейин кулранг иплар енди пайдо бўлмаслигини аниқладим.
  
  
  Келажакда мен кўпроқ, кам емас, балки кўпроқ кўришимни билардим.
  
  
  Менинг сумкаларим қадоқланган еди-мен буни душга киришдан олдин қилдим-ва у Жуанага қўнғироқ қилишдан олдин кийим кийиш ҳақида ўйларди ва кейин нима бўлди, деб ўйлади, ешик томон юрди ва яланғоч бўғимларим билан урди.
  
  
  "Киринг", деди у бўғиқ овозини ешитди.
  
  
  "Сиз тайёрмисиз?"
  
  
  Жавоб бўлмади.
  
  
  У ешикни очди ва ичкарига кирди.
  
  
  Ешик орқамдан ёпилди ва мен ажабланиб ўгирилдим, қаршимдаги стулда Хуана ўтирганини кўрдим. У бутунлай яланғоч, оғзига рўмолча боғлаб, қўллари орқасига боғлаб, стулга боғланган еди. Унинг оёқлари стулнинг оёқларига боғланган еди. У менга соқов, илтижо билан қаради.
  
  
  У ешик тутқичига қўл чўзди.
  
  
  "Йўқ, йўқ, Ник!"овоз оҳиста деди.
  
  
  Деразалардаги пардалар милтиллади ва Тина Бергсон қўлида қурол билан уларнинг орқасидан чиқди. Бу жуда катта туюлди - наҳ учун. Бу Parsons Уебли Марк ИВ еди.у чанғи кийимларини кийган еди - худди қияликда кийган кийимлари. Бу нам ва совуқ еди, лекин акс ҳолда жуда normal еди. Унинг кўзлари жиннилик еҳтиросидан ёнди.
  
  
  "Салом, Ник", деди у қувноқ кулиб.
  
  
  "Тина", дедим.
  
  
  У сиз сабаб бўлган кўчкида ўлмади."
  
  
  "Мен кўрмоқдаман."
  
  
  У яна Хуананинг яланғоч танасига қаради. Ўшанда мен унинг яланғоч кўкрагида сигарет куйганини кўрдим. У сесканиб кетди. Тина Бергсон садомазохистик тенденцияларга, еҳтимол нимфоманияга олиб келган лезбиен тенденцияларига ега еди.
  
  
  "Сиз касалсиз, Тина", дедим оҳиста. "Juana каби одамларни хафа қилишнинг нима фойдаси бор?"
  
  
  Тина портлади. "Рико гиёҳванд моддалар занжирини бузмоқчи бўлган аҳмоқ еди! У дунёдаги енг яхши пул ишлаш схемасига ега еди-ва у шунчаки ундан халос бўлди!"
  
  
  "Аммо бу усул қизимнинг егосини ўлдирди."
  
  
  Тина кулиб юборди. "Бу қиз, худди барча аёллар сингари, фоҳишага айланди - ҳар бир еркак ўзи ўқиган аҳмоқ коллежга борди."
  
  
  "Фақат сизнинг тасаввурингизда, Тина", дедим мен. "Сизга психиатр керак."
  
  
  У бошини орқага ташлади ва кулди. "Сиз Пуритансиз, Ник! Сиз буни биласизми?"Puritan!"
  
  
  Мен хонамдаги бошча устида осилган елка ғилофи ҳақида ўйладим ва аҳмоқ аҳмоқ бўлганим учун ўзимни лаънатладим. Мен у ҳолда ҳеч қаерга бормайман. Ҳаммаси аҳмоқона sentimental туфайли
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Унинг Хуана Риверага бўлган қизиқиши уни ўлдирди.
  
  
  "Менга микрофилмни bering, Ник", деди Тина мени кутган пардалардан узоқлашиб. "Мен сизни Рико билан кўрдим. Сизда бўлиши керак. Менга bering, акс ҳолда мен сизни ўлдираман."
  
  
  "Иш йўқ, Тина", дедим мен. "Агар мен сизга лентани берсам, сиз иккаламизни ўлдирасиз ва кетасиз."
  
  
  "Йўқ", деди Тина кўзлари порлаб. "Бу калтак билан нима қилишингиз менга аҳамият бермайди. Сиз кетишингиз ва Штатларга қайтишингиз мумкин, менга барибир. Менга фақат микрофилм керак ва мен сизни қўйиб юбораман."
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Бизга фарқи йўқ, болам."
  
  
  Унинг кўзлари муздек муздек ёрқин ва мовий еди. У Скандинавия фёрдлари ва муз қобиғи ҳақида ўйларди. Ва мен чанғи кийимим остидаги гўзал танани ўйладим.
  
  
  Тина оғир британиялик Уеблини Хуанага қаратди. Унинг нигоҳи Наҳга деярли даҳшатли ҳайрат билан тикилди. Хуананинг кўзлари сигналга айланди. Мен унинг титраётганини кўрдим. Унинг ёноқларидан кўз ёшлари оқиб тушди.
  
  
  "Сиз йиртқичсиз", дедим хотиржам. "Мени ешита оласизми, Тина? Сиз Жуанани қийнаш ўрнига мени қабул қилишингиз мумкин еди."Сиз қандай ғайриинсоний мавжудоциз?"
  
  
  Тина елка қисди. "Агар сиз менга ўша филмларни олиб келмасангиз, мен уни учта ҳисобда ўлдираман, Ник."
  
  
  "Менда филм йўқ", дедим тезда. Тўсатдан менда режа бор еди. Унинг меҳмонхонаси, шунинг учун у мени жуда кўп норозилик билдирган деб ўйларди.
  
  
  Унинг кўзлари қисилди. "Мен сизни Рико билан кўрдим. Сиз ундан филм олган бўлсангиз керак. Ем сиз билан бир хусусий учрашув зарур. Овоз bering ва бу. Ва у Егони олди. У сизга ўз нафсини берган бўлиши керак. Один, Ник."
  
  
  Унинг терлаши. "Тина, мени тингланг! У микрофилмни почта орқали юборди. У Вашингтонда его кетди."
  
  
  "Рико почтага ишонмайди", деди Тина. "Мен Егони бундан яхшироқ биламан. Яхшироқ нарсани ўйлаб кўринг, Ник. Икки."
  
  
  "Тина, бу ҳақиқат!"Унинг импулсив равишда унга қараб ҳаракат қилди. "Енди қуролни қўйинг ва Хуанани стул атрофида тортинг!"
  
  
  Тина менга ўгирилди. Кичкина оғир тўппонча кўкрагимга ишора қилди. "Бу Уебли.455 Ник", деди у кескин жилмайиб. "У Cолт Frontier каби кучли. Мени сизни парчалаб ташламанг. Кўкрагингиз ва юрагингиздан бундай қисқа масофада ҳеч нарса қолмайди. Филмни топиш учун сизнинг нарсаларингизни кўриб чиқишим керак еди. Ва мен сизнинг катта қаттиқ танангизни Егони йўқ қилиш учун жуда яхши кўраман. Менга bering, Ник. Кино! "
  
  
  Хуана йиғларди.
  
  
  Бир оз аралаштирди.
  
  
  Тина бақирди, кейин қуролни Хуананинг бошига, сочларидан бир дюйм нарида қўйди. "Менга ўша филмни bering, Ник. Ёки у ўлади!"
  
  
  У умидсизликда наҳга тикилди.
  
  
  "Мен бир ва иккитасини айтдим, Ник! Енди бу овоз беришнинг сўнгги лаҳзаси... "У хўрсинди.
  
  
  "Кутинг!"Унинг йиғлаши. "Бу бошқа хонада!"
  
  
  "Мен бунга ишонмайман", деди Тина кичкина жилмайиб. "йўқ. Сиз уни ўзингиз билан олиб юрасиз. Бундай қимматбаҳо буюм."
  
  
  Юзим тушди. "Қандай қилиб бунга амин бўлишингиз мумкин?"
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Биламан! Овоз bering ва бу. Мен уни биламан!"У мен томон бошлади. "Менга bering!"
  
  
  У Terri мато халатининг бурчагига етиб борди. "Тина..."
  
  
  "Секин!"
  
  
  У оғир тумшуғини кўтариб, бўйнимга қаратди.
  
  
  Уники узоқлашди. "Бу менинг чўнтагимда."
  
  
  У менга қаради, кўзлари қисилиб ёпилди, ақли тез ишлади.
  
  
  "Кейин халатингизни ечиб, менга узатинг. Секин."
  
  
  У ғазабланиб ўйлаб, унинг камарини ечди. Албатта, унинг чўнтагида филм йўқ еди...
  
  
  "Ёпиқ!"у чақади.
  
  
  У дастлаб умид қилганидек, кийимларини тортиб олиш учун жуда узоқ еди. Его уни елкасидан олиб, танасидан кўтарди. У у ерда яланғоч ва ҳимоясиз турарди. Агар у яқинроқ бўлганида еди, халат уни силкитиб, Уеблининг қўлларини тортиб оларди ва ... ..
  
  
  "Уни каравотга ташланг!"
  
  
  У хўрсинди.
  
  
  У қуролни кўкрагимга ва юрагимга тутиб, унга қараб ҳаракат қилди. Чап қўли билан у чўнтагидан бирини титкилади. Бўш. Ва кейин бошқаси. Бўш.
  
  
  "Ёлғончи!"у қичқирди. "Бу қаерда? Бу қаерда?"
  
  
  Мен унинг кўзлари кўк олов билан ёнаётганини кўрдим, у менга тикилди, унинг нигоҳи танамни юқорига ва пастга, оёқларимни пастга силжитди. Мен унинг оёғини бир оз қимирлатиб, қисилиб, ёпишқоқ лентани тўпиғимнинг орқа қисмидан пастга тушишига йўл қўймасликка ҳаракат қилдим.
  
  
  Унинг нигоҳи беихтиёр ўнг оёғига силжиди. У менинг нигоҳим йўқолганини кўрди ва кўзлари ўйланиб торайиб кетди. У оёғимга, кейин оёғимга диққат билан қаради ва тўпиғимнинг орқа томонида майда ёпишқоқ лента оқаётганини кўрди.
  
  
  "Овоз bering!"у чақади. "Тўпиққа маҳкамланг! Уни олиб келинг, Ник. Уни келтиринг ва..."
  
  
  "Тина, сизга қасам ичаман!"
  
  
  "Сиз унинг сизни ўлдиришини ва бу лентани ўзингиздан олиб ташлашини хоҳлайсизми?"
  
  
  Мен у биларди.
  
  
  Ўзимни яланғоч ва ҳимоясиз ҳис қилиб, егилиб, ўнг тўпиғимга қўл чўздим. Его уни кийганда, душдаги намлик туфайли ёпишқоқ лента бўшатилди ва унинг соч толаси дарҳол олиб ташланди.
  
  
  "Тез!"У мени чақирди, менга суяниб, чап қўли билан мендан олиш учун қўл чўзди.
  
  
  У стилеттони чиқариб, чап қўлини худди микрофилмни ушлаб тургандек ушлаб, унинг олдига борди. Унинг кўзлари менинг сиқилган муштимга милтиллади ва у рефлексли равишда қўлини узатди.
  
  
  У мушти билан итариб юборди. У бармоқларини егога тегишига рухсат берди. Ее унинг билагидан ушлади. В с
  
  
  
  
  
  
  Ўтказиш турлари
  
  
  Матн Таржимаси
  
  
  Манба матни
  
  
  1507 / 5000
  
  
  Таржима натижалари
  
  
  Бир пайт унинг ўнг қўли танаси билан алоқа қилди ва стилеттони саломнинг бўйнига, қулоғи остига тиқди.
  
  
  У қичқириқ билан Уеблини ишдан бўшатди.
  
  
  ГАВК меҳмонхона деворидан ўтиб, нариги томонга йўл олди.
  
  
  Кўкрагим порох олови билан ёнди.
  
  
  У орқага қайтди.
  
  
  У йиқилиб, танасининг олтин териси атрофида arterial қон отилиб чиқди.
  
  
  Қандай чиқиндилар.
  
  
  Қандай жаҳаннам чиқиндилар.
  
  
  У қўрқиб, ўрнидан турди, унинг жасадини олди ва каравотга олиб борди.
  
  
  Бир куни у кўзларини очди.
  
  
  "Ник", деб пичирлади ва қувноқ жилмайиб қўйди. "Мен ҳеч қачон етмиш етти ёшгача яшамайман, шундай емасми?"
  
  
  "Сиз нотўғри касбни танладингиз", дедим мен.
  
  
  У оқсоқланиб кетди.
  
  
  У Хуанага хат ёзиб, уни стулдан ечиб тасалли беришга ҳаракат қилди ва кейин уни ўзгарган шкафга судраб борди. Кейин хонамга бордим ва ўз хонамга чиқдим.
  
  
  Мен қайтиб бордим. Унинг ўзи ҳозир Роллеифлехни ушлаб турарди, унинг муқовасига қандай қараш кераклигини аниқ қараб турарди. Ҳурматли ески қирғий.
  
  
  Аслида, у кийинишдан хурсанд еди. Кийинганингизда, кундалик нарсалар ҳақида гапириш ҳар доим осонроқ бўлади.
  
  
  "Бу микрофилм қаерда?"Juana мендан сўради.
  
  
  Уни Роллеифлех олди. "Мана," дедим. "Яхши operator ҳар доим ўз филмини камерасида олиб юради."
  
  
  У менга тилини чиқариб қўйди.
  
  
  Мен уни филмда ушладим. Ахир у Ўрта Ғарбдаги енг яхши фотосуратчилардан бири еди, шундай емасми? Ва Хуана менинг шим чўнтагимда бир қути сигарет ёки калит занжир каби микрофилм борлигини билиши шарт емас еди, шундай емасми?
  
  
  
  
  
  
  Ўлим Боши Фитнаси
  
  
  
  
  Ўлим Боши Фитнаси
  
  
  Prolog
  
  
  Мумура ороли тинч океанининг Жанубий кўк бахмалидаги майда яшил марваридга ўхшарди. Туамоту архипелагининг бир бурчагида жойлашган Мумура миссионерлар ва цивилизация таъсирида бўлмаган бир неча чинакам Полинезия оролларидан бири еди. Мумуран халқи ҳали ҳам сўзнинг тўлиқ маъносида озод еди. Ҳеч ким оёқларига қаттиқ поябзал киймаган ёки аёлларининг чиройли жигарранг кўкракларини ёпмаган. Ҳаммаси бўлиб иҳ беш юзга яқин одам, улар иҳ ороли бўлган жаннатдан бехабар едилар, чунки улар бошқа ҳеч нарсани билишмаган.
  
  
  Енди деярли бутун аҳоли кутиб турарди олтин пляж моторли қайиқ қирғоқдаги юмшоқ тўсарларни кесиб ўтаётганда. Бу чет ел кемасининг камонида Атматов баланд ва тўғри, кема тезлигидан ёки двигателнинг шовқинидан қўрқмай, етакчи бўлиши керак еди.
  
  
  Қайиқ қирғоқдан бир неча метр нарида тўхтаганида, еркаклар хўжайинининг олдига югуришди, лекин аёллар пляжда қолишди, ўзаро ҳаяжонланиб кулишди ва болаларни аралашмаслик ҳақида огоҳлантиришди.
  
  
  Қайиқ атрофида айланиб юргандан сўнг, Атм екипаж аъзоларидан катта чамадонни олди ва қуруқ бўлиши учун уни баланд ушлаб, сувга тушди. Қайиқ жонланиб, ярим мил узоқликда осонгина ҳаракатланаётган оқ яхтага қайтди.
  
  
  Атм соҳил пастга қадам, ғурур унинг олдида бир чамадонни кўтариб. У Егонинг аждодлари қурбонлик қурбонгоҳи сифатида ишлатган его тошини қўйди, аммо енди у stahl турибди.
  
  
  Мумуранлар атрофга тўпланишди. Иҳ тилининг мусиқий ритми Росс ҳаяжондан.
  
  
  Атм сукут сақлаш учун қўлини кўтарди ва шу заҳотиёқ унинг кафтларидаги кечки шабада хўрсиниши ешитилди. Оқ сочли бошлиқ одамларига оҳиста жилмайиб қўйди ва ему катта қайиқда оқ танли одамларни кўрсатаётганда чамадоннинг қулфларини ечиш учун енгашди.
  
  
  У қўлини чамадоннинг ялтироқ жигарранг материали устига югурди. У илгари ҳеч қачон бундай нарсага тегмаган еди ва банкоматлар уни ҳайрат билан еркалашди. Кейин одамларининг сабрсизлигини кўриб, қопқоғини икки томондан ушлаб, кўтарди.
  
  
  У хазиналарни бирма-бир чиқариб, одамларга атрофдаги ҳар биридан завқланишига имкон берди. Полинезиядаги битта гул каби, биздан фарқли ўлароқ, ниҳоятда мослашувчан ва рангли спираллар билан нуқталанган мато. Ажойиб тошлар билан ўралган маржонларни қуёшнинг муқаддас нурини акс еттирди ва Егони камалакка айлантирди. Ширин таъмга ега қоғоз билан ўралган чизиқлар билан кичик чўзинчоқ пакетлар. Атм биттасини оғзига солиб, ему оқ танлиларга нимани кўрсатганини намойиш қилиш учун чайнашни бошлади. У кордон чизиқларининг қолган қисмини тарқатди, иложи борича кўпроқ болалар аҳ борлигини кўрди. Чамадон атрофида мўжизалар порлашда давом етди. Қайтарилган нарсалар, ярқираган нарсалар, товушлар чиқарадиган нарсалар бор еди. Ҳар бир янги хазина оломоннинг қувончдан нолишига сабаб бўлди..
  
  
  Бу кун, албатта, Мумурада есда қолади.
  
  
  Яхта бортида, енди Мумурадан узоқлашаётганда, икки kishi панжара олдида туриб, оролнинг durbin орқали чекинишини томоша қилишди. Улардан бири оғир, айиққа ўхшаш, ювинишга муҳтож бўлган қора сочлари билан. Иккинчиси баландроқ ва қамчи каби озғин, кумуш сочлари баланд, силлиқ пешонасидан орқага таралган еди. Еркаклар фуқаролик кийимида бўлишса-да, иҳнинг хулқ-атворида ҳарбий нарса бор еди. Узун бўйли одамнинг орқасида улкан немис чўпони ва мускулли қора Doberman дунёга нафрат билан қараб ўтирарди.
  
  
  Фёдор Городин, оғирроқ деди. "Нега биз буни тугатмаймиз, Anton? Биз ҳозиргача оролдан етарлича узоқда бўлишимиз керак. Егонинг овози қаттиқ хириллаш еди, бу Егони айиққа ўхшатди.
  
  
  Оқ сочли Anton Жизов бошини туширди ва секин бош ирғади. Егонинг кичкина қора кўзлари текис қора қошлар остидаги чуқур розеткалар билан яширинган еди. "Ҳа, менимча, вақт келди."
  
  
  Жизов уларнинг орқасида кемада безовталаниб юрган учинчи одамга мурожаат қилди. "Сиз нима дейсиз, Варнов? Тайёрмисиз?"
  
  
  Варнов ингичка одам еди, тор, егилган елкалари уни аслидан ҳам кичикроқ қилиб кўрсатди. У камдан-кам ҳолларда тиббий мақсадлар учун ташқарига чиқадиган одамнинг рангпар, носоғлом терисига ега еди.
  
  
  "Ҳа, ҳа, тайёр", деди Варнов. "Мен сўнгги йигирма дақиқага тайёр едим."
  
  
  "Ҳаддан ташқари шошқалоқлик жуда қимматга тушиши мумкин", деди Жизов оҳиста. Ҳозир ботаётган қуёшда чиройли кўриниши керак."У денгизчилар формасидаги ёш математик мутахассисликка мурожаат қилди. "Boris, капитанга бизни ушлаб туришини айтинг, мен суратга тушмоқчиман."
  
  
  Йигит ҳушёр бўлди. У кўприк томон ҳаракатлана бошлади, лекин иккиланиб қолди. "Жаноб?"
  
  
  "Бу нима, Boris?"- сўради Жизов сабрсизлик билан.
  
  
  "Оролда одамлар. Улар евакуация қилишга вақтлари бўладими? »
  
  
  "Одамлар? Сиз жигарранг терили ваҳшийларни назарда тутяпсизми?
  
  
  "Й-ҳа, сер. Улар етарлича зарарсиз туюлди.
  
  
  Городин панжара остидан отилиб чиқди, унинг улкан елкаларининг его мушаклари қисилди. "Сиз нима ҳақида йиғлаяпсиз, болам? Сизга буюртма берилди! »
  
  
  Жизов Маникюр қилинган қўлни кўтарди. "Boris ёш, Фёдор. Бу инсонпарварлик бир азобини сақлаб қолади,
  
  
  
  
  бу ҳар доим ҳам ёмон нарса емас."
  
  
  У ёш денгизчига мурожаат қилди. "Агар биз мақсадларимизга еришмоқчи бўлсак, Boris, биз бир оз ҳаётни қурбон қилишимиз керак. Маълумки, биз ривожлантираётган ўзгаришлар туфайли дунёнинг барча халқлари учун шароитлар яхшиланади, шунинг учун бу оддий маҳаллий аҳоли ўз ҳаётларига инсоният манфаати учун ёрдам беришди. Тушундингизми, болам?
  
  
  "Ҳа, сер", деди Boris, гарчи унинг его кўзларида ҳали ҳам шубҳа бор еди. У кўприкка олдинга силжиди.
  
  
  "Нима учун буни тушунтиришга ҳаракат қилаётганингизни билмайман", деб бақирди Городин. "Буюртма дарҳол бажарилиши керак. Худди сиз ва менга ўргатилгандек."
  
  
  "Биз вақт ўзгараётганини тан олишимиз керак", деди Жизов. "Биз ҳокимиятда бўлганимизда, бизга Boris каби ёрқин ёшлар керак бўлади. Енди Егони итариш оқилона бўлмайди ."
  
  
  Двигателларнинг баландлиги ўзгарди ва яхта секинлашди. Мувозанатнинг енгил силжиши билан, икки ит қичқирди, беқарор таянч томонидан оёқларини йиқитди. Жизов қўш боғичнинг ипини тортиб олди, тутқич устига илиб олди ва иккала итни ҳам юзига урди. Улар ўзларини идишни қопқоғига босишди, қора лаблари кучли оқ тишлардан жим увиллашда ажралишди.
  
  
  "Нима учун бу итлар сизни йиртиб ташламаслигини, уларга қандай муносабатда бўлишингизни билмайман", деди Городин.
  
  
  Жизов қисқа, қичқирган кулди. "Қўрқув-бу ҳайвонлар тушунадиган ягона нарса. Улар мен учун буйруқ билан ўлдиришарди, чунки улар иҳ ни ўлдиришга кучим борлигини билишарди. Сиз психология ҳақида кўпроқ билиб олишингиз керак, Фёдор. Boris каби йигит билан сиз сабр-тоқатли бўлишингиз керак. Бу ёқимли шайтонлар билан фақат шафқацизлик ишлайди."У charm шнурни яна итларнинг юзига югурди. Улар овоз чиқармадилар.
  
  
  "Агар сиз уй ҳайвонлари билан ўйнашни тугацангиз, - деди Варнов кучли киноя билан, - мен намойишни давом еттираман."
  
  
  "Ҳар маънода. Келинг, биз сизга сармоя киритган вақт ва пул дивидендлар тўлайдими ёки йўқлигини кўриб чиқайлик ."
  
  
  Варнов ичкарига етиб борди ва қора charm корпусни тортиб олди. Улардан у олти дюйм узунликдаги ва бир учига ишора қилган ингичка металл цилиндрни олди. "Бу електрон Стилус", деб тушунтирди у. "Мен тетикни шундай бошқараман, фақат мен биладиган мураккаб Созламалар тўплами."
  
  
  "Бизга бу гаплар керакми?"Городин шикоят қилди. "Келинг, нима бўлаётганини кўриб чиқайлик."
  
  
  "Сабр қилинг, Фёдор", деди Жизов. "Бу Жаноб Варнов учун муҳим лаҳзадир. Биз унга бундан тўлиқ завқланишига рухсат беришимиз керак еди. Охир-оқибат, агар его лойиҳаси муваффақияциз бўлса, унинг ҳаётидан қолган нарса енг ёқимсиз бўлади."У муваффақияциз бўлмайди", деди Варнов тезда. "Шуни ёдда тутиш керакки, бу менинг камроқ ҳалокатли қурилмаларим атрофида. Бироқ, бу Мумура катталигидаги Орол учун етарли бўлади."Қўлида електрон стилусни ушлаб, кўйлагини ечишни бошлади. "Унинг гўзаллиги шундаки, ҳатто ваколатли божхона инспекторлари ҳам бу чамадонда бомба топмаган бўлар еди, чунки у ерда бомба йўқ."
  
  
  "Буни ҳаммамиз биламиз", деди Городин сабрсизлик билан. Варнов гўё его чалғитмаётгандек давом етди. "Безаклар орасида бомба йўқ, чунки чамадоннинг ўзи бомба. Юмшоқ, егилувчан, ҳар қандай шаклда ишлов бериладиган, пластик портловчи принципнинг якуний кенгайтмаси ядровий бўлинадиган пластикдир. Портлаш мосламаси кичик ва металл мандалга ўрнатилган. Овоз ва тетик."Енди унинг кўкраги фош бўлгач, Варнов бармоқ учларини кўкрагининг чап томонида даволанган вертикал чандиқ бўлиб кўринди.
  
  
  Катта Фёдор Городин бошланди ва юз ўгирди. "Оҳ, мен унинг буни қилишини кутиб ўтирмайман", деди Варнов қисқа кулиб. "Бир неча юз кишининг узоқдан ўлишини кўрганингиздан афсусланмайсиз. Ва шунга қарамай, сиз еркакнинг ўз терисининг қопқоғини очишини кўришни ёмон кўрасиз."Чандиқнинг чеккаларини бармоқ учлари билан ушлаб, мулойимлик билан тортиб олди. Емиш овози билан гўшт кўкрагидан ажралиб, унинг кенглигини очиб берди, унда кумуш dollar катталигидаги думалоқ металл буюм бор еди. Пин бошидан катта бўлмаган юзта майда алоқа нуқталари Егони қоплаган.
  
  
  Варнов stylus билан дискнинг четига енгил тегди. "Кириш калити, мен уни его деб атайман, бойлик калити ва кўчиб ўтди, сиз учун куч калити."
  
  
  "Ва бизнинг йўлимизда турадиганлар учун", - дея қўшимча қилди Жизов, - унутиш калити.""Албатта, аслида", деди Варнов. У игна учига тетик дискидаги бир нечта нуқталарга тегишни бошлади. "Алоқалар тартибини еслаб қолишнинг ҳожати йўқ", деди у Жизовга. "Ҳар бир тугалланган сигналдан кейин автоматик равишда ўзгаради. Еркак kishi яшириши керак ."
  
  
  Гизов емуга ингичка жилмайиб қўйди. "Мен сизнинг ўзингизни ҳимоя қилишингизнинг пухталигига қойил қоламан. Паролни юрак стимуляторига улаш ёқимли еди."
  
  
  "Ҳа, мен шундай деб ўйладим", деб рози бўлди Варнов. "Агар бирон сабабга кўра менинг Stack долларим уришни тўхтаца, кириш калити барча мавжуд ядро пластмассасининг тўлиқ номини портлатиш учун дастурлаштирилган. Биз бизнесни бошлаганимиздан ва келишувимизнинг барча шартлари бажарилгандан сўнг, бу, албатта, сизнинг юрак уришингиздан паролни ўчириб қўяди ."
  
  
  "Албатта"
  
  
  
  
  
  - Деди жизов.
  
  
  Варнов стилусни манипуляция қилишни тугатди ва терининг қопқоғини текислади. "Бор. Бу бажарилди."
  
  
  Уч kishi уфқдаги оролга тикилиб қолишди. Городин аста-секин катта бошини бурди.
  
  
  "Ҳеч нарса содир бўлмади, енди", деди у, " сизнинг бомбангиз ишламаяпти."
  
  
  "Фақат томоша қилишни давом етинг", деди Варнов емуга. "Кириш калитини киритиш ва детонаторни қозонга қўйиш ўртасида ўттиз сония автоматик кечикиш мавжуд. Бу менга вақт беради, ҳеч зарур бўлса,, чекиниши signal учун.
  
  
  "Доно еҳтиёткорлик."Жизов буни маъқуллади. "Аммо бу сафар бундай кечикиш керак бўлмайди."
  
  
  Варнов иккинчи қўл его қўл соати юзидаги ярим доира тугаганини томоша қилди. У охирги сонияни овоз чиқариб ҳисоблади. "Беш, тўрт, уч, икки, бир."
  
  
  Аввалига бу бошқа қуёш каби кўтарилган иккинчи қуёш еди. Егонинг сариқ-тўқ сариқ рангли олов тўпи қора тутун ва оқ буг ъ Мумура оролини яширганлиги сабабли улкан лаҳзали саратон каби ўсди. Фаолиятнинг зарба тўлқини & нб бўйлаб яхта томон силжиди, уни ўн футлик тўсар авария жойидан тезлашаётгани каби кўриш мумкин еди. Очиқ ҳавода машғулотлар кемани ва йўловчиларнинг еголарини қамраб олиб, қаттиққўлга урилди. Шу билан бирга, овоз иҳ га урилди. Момақалдироқ каби узун гумбурлаган шовқин минг баробар ошди.
  
  
  Anton Жизов юпқа лабли, зафарли табассум билан ўртоқларига ўгирилди. "Менимча, биз етарлича кўрдик. Капитанга кўчиб ўтишни айтганда, ичкарига кириб, қуриймиз."
  
  
  Икки ит қўрқишди, қоринни биринчи бўлиб пастки томонга ағдаришди, кўзлари даҳшатдан олов шаридек катталашди, енди зерикарли қизил, қора тутун устунида осмонга кўтарилди. Жизов бўғувчи ёқаларни маҳкам боғлаб, боғлаб қўйди ва ҳайвонларни ўзи билан ярим судраб, идишни томон йўл олди.
  
  
  Яхта масофасидан тутун булути ғазабланган гўзаллик еди. Енди қорайган ва қуриган Мумура ороли енди гўзал емас еди. Қайнаётган аланга кислородни истеъмол қилган бўшлиқни тўлдириш учун фақат шамол есди. Акс ҳолда, сукунат бор еди. Ва ўлим.
  
  
  Одиннаме
  
  
  Мумура ва унинг одамларининг оловли ўлимидан кейин икки якшанба куни ядровий портлаш менинг ҳаётимга таъсир қила бошлади. Бу енг самимий дақиқада содир бўлди.
  
  
  Унинг исми Yolanda еди. Наҳ тўғри еди, жет-қора соч ва йўғон тери. Уни ее кечқурун Бродвей яқинидаги кичик Фламенко клубида кутиб олди. У у ерда рақсга тушди, чиройли кўкраклари ва майда белларини кўрсатадиган ва раққосанинг узун оёқлари атрофида алангали қаттиқ қизил Бахмал кўйлак кийиб. У менга узоқ берди, у менинг стол олдида унинг рақс тўхтади сифатида қийин қараш. Бу таклиф ва қийинчилик еди. Бу мен еътиборсиз қолдиролмайдиган тирноқли кўриниш еди.
  
  
  Енди у менинг тўшагимга ёйилган еди, Наҳ юзида фақат мағрур табассум бор еди. У яланғоч танаси учун ҳайратга тушишни хоҳлади ва мен бирон сабабга кўра умидларимни оқламадим.
  
  
  "Келинг, Ник, - деди у, - ҳозир кийимингиздан халос бўлинг ва мен билан келинг."
  
  
  У кўйлагини ечиб, жилмайди, ва унинг Ремй Martin яна бир қултум олди.
  
  
  Yolanda кўзларини яланғоч кўкрагимга ва танамга югурди. "Келинг, - деди у қатъият билан, - мен сизни ҳозир хоҳлайман."
  
  
  Унинг жилмайиши бироз кенгайди. "Менга кулгили нарса берилди. Мен ўз ётоқхонамдаги буюртмаларга яхши жавоб бермайман. Бу ерда ким масъул еканлиги ҳақида келишиб олишимиз керак."
  
  
  У стулга ўтирди, испанча кўзлари чақнаб, кармин лаблари нимадир дейиш учун ажралди. У тезда каравотга ўтди ва ее тадқиқот муаммоларини оғзи билан ҳал қилди. Аввалига у таранглашди ва мени итариб юбормоқчи бўлгандек яланғоч елкамдан ушлаб олди. У қўлларини унинг Бахмал томонларидан пастга силжитди ва кўкрагининг бўртиб чиқиши бошланган егилувчан гўштни езди.
  
  
  У оғзим остидан нафас олди ва тили аввалига иккиланиб, кейин катта сабрсизлик билан чиқиб кетди. Унинг қўллари орқамга силжиди ва бармоқлари танамга силжиганида, мен унинг тирноқлари тишлаганини ҳис қилдим. Унинг қизиқувчан қўллари шимимнинг белбоғига кириб, қидириб, қидириб топди.
  
  
  Тўсатдан у оғзини меникидан тортиб олди. У оғир нафас олаётган еди ва териси истакдан порлаб турарди. У менинг камар токчамни топди ва бироз титроқ қўллари билан уни ечди. У ўрнидан турди ва нахнинг ишини тугатди, ёнида яланғоч ётиш учун қайтиб келди. У унинг очиқ оғзини ўпди, тилини ўткир тишларидан ўтказди. У менинг егоимни оғзига олди ва сўрди, оғзини тилимга олдинга ва орқага силжитиб, келиш учун шаҳвоний завқ ваъда қилди.
  
  
  Онаси мулойимлик билан тортиб, юмалоқ иягини ўпди, кейин томоғининг бўшлиғига ўтди. Тилим кўкраклари орасидаги чизиқдан пастга силжиганида Yolanda нафасини кескин ушлаб турди.
  
  
  Унинг юзини ўзидан юқорига кўтарди ва у узун бармоқлари билан кўкрагини кесиб, менга иҳ ни таклиф қилди. Унинг кўкрак учлари тўқ жигарранг ҳалоларга қарши вертикал, нам атиргуллар еди. Унинг отаси қурбонликни олиш учун енгашганида, мен ишхонам сифатида фойдаланадиган яшаш хонам ёнидаги кичкина хонада қатъий қичқириқ ешитилди.
  
  
  "Оҳ, Ник, илтимос, тўхтаманг", деди Yolanda онаси иккиланиб нафас олди.
  
  
  "Асалим, - дедим мен, - дунёда мени бирданига ташлаб кетишга мажбур қила олмайдиган битта нарса бор.
  
  
  
  
  
  Уни лаънатланг ва сиз ешитган овоз шу.
  
  
  У оёқларини каравотнинг ён томонига силкитиб, ётоқхона бўйлаб ўз офисига борди. Столда қизил telefon шиддатли қўнғироқни давом еттирди. Мендан ташқари, фақат битта одамда бу telefon рақами бор еди - Девид хок, Ақш махсус разведка агентлиги АХ директори ва операция бошлиғи. Електрон scrambling сигнали кимнингдир линияга уланишига тўсқинлик қилди. Мен телефонни олдим ва хонада овозимни ешитилмайдиган қилиб, оғиз бўшлиғига гапирдим.
  
  
  "Сизда қўнғироқ қилиш учун енг ноқулай вақтни танлаш қобилияти бор", дедим мен.
  
  
  Хокнинг овози таниш қуруқ янги Англия овози билан жавоб берди. "Хоним кутиши керак, Ник, Хема у биз учун бўлар еди. Бу шошилинч ."
  
  
  "Мен шундай деб ўйладим", дедим мен егоимнинг нима қилаётгани ҳақидаги аниқ тахминига еътибор бермай.
  
  
  "Тинч океанида ядровий портлаш юз берди. Туамоту гуруҳидаги Мумура деб номланган кичик Орол ."
  
  
  "Демак, кимдир яна синовни бошлади?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Бу синов емас еди. У ерда яшаган бир неча юз полинезияликлар билан бирга Орол вайрон қилинган."
  
  
  "Бу қанча вақт олдин содир бўлган?"
  
  
  "Икки Якшанба."
  
  
  "Мен бу ҳақда ҳеч нарса ешитмадим."
  
  
  "Биламан. Жорий қурилманинг тўлиқ ўчирилиши мавжуд. Албатта, барча йирик давлатлар бу ҳақда билишади. Ҳаммамизда радиацияни аниқлаш тизимлари мавжуд бўлиб, улар ҳар кимга дунёнинг исталган нуқтасида ядровий портлашни аниқлаш имконини беради. Аммо ядро қобилиятига ега мамлакатларнинг ҳеч бири бу ҳақда ҳеч нарса билмаслигини тан олмайди."
  
  
  "Кимдир ёлғон гапиряптими?"
  
  
  "Буни аниқ айтиш қийин, лекин мен бундай деб ўйламайман. Бугун ерталаб ҳукуматимиз Мумуруни портлатганини даъво қилган одамлардан тўлов талабини олди."
  
  
  "Сиз пул сўраяпсизми?"
  
  
  "Кўпроқ. Улар сўраган нарса-Ақшнинг барча ҳарбий кучларининг сўзсиз таслим бўлиши ва ҳукуматимизнинг ИҲCГА топширилиши."
  
  
  "Хабар ғалати одамдан келиши мумкинми?"
  
  
  "Биз бу ҳақиқий еканлигига амин едик. Уларда Мумура портлаши ҳақида фақат жиноятчилар билиши мумкин бўлган фактлар бор."
  
  
  "Улар, албатта, юқори нархни сўрашади. Агар биз уларни рад қилсак нима бўлади? "
  
  
  "Ҳисоботга кўра, бу йирик шаҳарлар Мумура каби портлатилади. Ню-Ёрк шаҳри биринчи бўлади ва бундан кейин ҳар икки якшанба куни иҳ талабларига бўйсунмагунимизча ёки ҳеч нарса қолмагунимизча шаҳарларимиз атрофи вайрон бўлади .""Мен уни қаерга жойлаштираман?"
  
  
  "Президент бунинг учун барча саъй-ҳаракатларни амалга оширишни хоҳлайди, аммо биз жуда кўринадиган операцияни амалга ошира олмаймиз. Биз Қўшма разведка қўмитаси тўлиқ қўллаб-қувватлаш керак, лекин иш ўзи болта тушади. Ва сиз одамсиз, Ник.
  
  
  "Унинг Вашингтонда бўлишини қачон хоҳлайсиз?"
  
  
  "Буни қанчалик тез қила оласиз?"
  
  
  Биринчи marta ешик олдида турган Ёландани менга қараб турганини кўрдим. У ҳали ҳам яланғоч еди. Бир қўли ешик ромига суяниб, узун оёқлари бир-биридан бир оз ажралиб турарди. Унинг испан кўзлари истак билан ёнди.
  
  
  У телефонга деди: "агар менга керак бўлса, дарҳол кетишим мумкин, лекин ертага ерталаб бўлмаса?"
  
  
  Хокнинг хўрсиниши сим устида аниқ ешитилди. "Барибир, у, менимча, биз бугун кечқурун ҳеч нарса қила олмаймиз. Хонимингизни хурсанд қилишни давом етинг, лекин озгина енергия тежашга ҳаракат қилинг. Уни, мен сизга ерталаб бу ерда ва alert биринчи нарса бўлиш истайман. Бу ерда вақт омили бор ва ерталабки брифинг жуда муҳимдир.
  
  
  "Мен у ерда бўламан", дедим ва гўшакни қўйдим.
  
  
  Ёланданинг кўзлари унинг қизиқиш марказини топгач, танамга сирғалиб кетди.
  
  
  "Худога шукур", деди у. "Бир лаҳзага мен сизнинг еътиборингизни йўқотдим деб ўйладим."
  
  
  "Бизда имконият бўлади", деб ишонтирди сл. У тезда олдинга силжиди ва уни кўтариб олди. У катта қиз еди, кенг елкали ва баланд бўйли, кенг, қаттиқ кестириб, еркак томонидан ҳавога кўтарилишга одатланмаган. У уни ётоқхонага олиб кириб, чойшабга ётқизди.
  
  
  "Оҳ, Ник, - нафас олди у, - илтимос, мени яна шундай қолдирманг."
  
  
  "Бу кеча емас", деб ваъда берди отаси. Кейин уники олдинга егилиб, ҳаракатни биз тўхтаган жойдан давом еттирди.
  
  
  Иккинчи боб
  
  
  Даллес халқаро аеропортидаги 747-дан чиққанимда, мени кутиб турган лимузинга тортган жим йигит кутиб олди. У ерталабки тирбандликда еҳтиёткорлик билан маневр қилди ва ниҳоят оддий Ду Понт маркази биноси олдида тўхтади.
  
  
  У кириб келганидан бир кун ўтиб чиққан одамни билади. У президентнинг миллий хавфсизлик бўйича бош маслаҳатчиси еди. У табассум қилмади. Қабулхонадаги одамлар-меҳмонларни сканерлаётган журнал сотувчиси, лифтдаги қўриқчи-агар сиз уларнинг кўзига қарамасангиз, жуда оддий бўлиб туюлди. Кейин сиз навбатчи давлат агентлари назарида кўринадиган қаттиқ, жиддий таҳлилни кўрдингиз. АХ штаб-квартираси бутунлай хавфсиз еди.
  
  
  Мен ҳисоб маълумотларимни уч marta топширдим, юзим телекомпютер ёрдамида сканердан ўтказилди ва palma чоп етишим електрон sensor томонидан тасдиқланди. Ва ниҳоят, електрон ва инсон қўриқчилари мен ҳақиқатан ҳам Ник Картер, Киллмастер сифатида баҳоланган АХ Н3 агенти еканлигимга амин бўлишди ва менга Девид хокни кўришга рухсат берилди. У калтакланган charm стулда ўтирар, деярли ёқмаган узун пуролардан бирини чайнарди.
  
  
  Его пўлат кўк кўзлари унга қарши кафедрада бош ирғади сифатида ҳеч туйғу хиёнат.
  
  
  
  
  
  "Мен тушуна олмаяпман, - деди у, - топшириқлар орасидаги бузуқ ҳаётни ҳисобга олсак, қандай қилиб соғлом кўринасиз."
  
  
  У чол да жилмайди, ким бир рамрод каби тўғри ўтирди, етмишинчи ортиқ унинг еллигинчи бир одам каби яна қараб. "Сир ҳар доим тоза фикрлашдир", деди ему унга.
  
  
  "Албатта", деди у. Рта егосининг бир томони бироз егилган, бу унинг Ню-England charm одамида кўрган табассумига енг яқин нарса еди. Кейин у жуда жиддий бўлди. "Ник, биз катта муаммога дуч келдик."
  
  
  "Хўш, бу ўхшаш. Сиз кеча хабар олдик дедингиз."
  
  
  "Бу тўғри. Бу одамнинг таъкидлашича, у ва унинг халқи Мумура бомбардимонига жавобгар ва улар бизнинг шаҳарларимизни бирма-бир йўқ қилишга тайёр."
  
  
  "Бу одам ким?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Anton Жизов. Ўйлайманки, сиз исмни биласиз."
  
  
  "Албатта. Россия ҳарбий қўмондонлигидаги иккинчи рақамли одам. Менимча, бизда буюк кучлардан бири йўқ деб айтдингиз."
  
  
  "Советлар Жизов учун жавобгарликни рад етишади. Маълумки, у Кремлдаги жангари қаттиққўлларнинг етакчиси еди. У мамлакатларимиз ўртасидаги кескинликдан тобора норози. У ўз-ўзидан чиққанга ўхшайди. У ўзи билан қизил армия полковниги Городин ва тинч-тотув яшашга ишонмаган баъзи денгиз зобитларини олиб кетди. Улар, шунингдек, катта миқдордаги рус олтинини ўғирлаш билан қутулганга ўхшайди."
  
  
  "Ва Жизов оз миқдордаги ядровий қурол билан Ақшни мағлуб етиши мумкин деб ўйлайдими?"
  
  
  "Бизнинг мутахассисларимизга кўра, у бизни музокаралар олиб боришга ёки бир нечта шаҳарларимизни портлатишга ундаши биланоқ, Совет ҳукумати ўз сиёсатини ўзгартиради ва Егони қўллаб-қувватлайди."
  
  
  "Сизнингча, руслар буни қиладими?"
  
  
  "Мен ҳатто тахмин қилишни ҳам хоҳламайман", деди хок. "Ҳозир бизнинг асосий ташвишимиз Жизовни тўхтатишдир. Президент таслим бўлмаслигини аниқ айтди. Агар Жизов ҳақиқатни гапираётган бўлса-ва биз у деб тахмин қилишимиз керак-Его бомбалари аллақачон Американинг бир қатор шаҳарларида екилган."
  
  
  "Сиз Ню-Ёрк биринчи нишон деб айтдингиз. Жизов бизга муддатни бердими? "
  
  
  "Ўн кун. Хокнинг кўзлари иш столи тақвимининг очиқ саҳифасига милтиллади. "Бизда тўққиз кун қолди."
  
  
  "Кейин мен уни қанчалик тез бошласам, шунча яхши бўлади. Бизда бирон бир йўл борми? "
  
  
  "Фақат битта. Лос-Анжелесдаги атом енергияси бўйича комиссия билан ишлайдиган agent Мумура портлаши ва Гизовнинг хабари ҳақидаги махфий маълумотларни кўрди ва бир неча соат олдин биз билан боғланди. Агентнинг айтишича, Наҳ қимматли маълумотларга ега ва уни шахсан етказиб бериши учун еркак юборилишини сўрайди."
  
  
  "Йўқ," мен тўхтатдим, " сиз у деб айтдингизми?"
  
  
  Хок сигарасини қаттиқ тишлади ва қошларини чимирди, лекин у Егонинг кўзларида милтиллашни кўрди. "Бу нарсаларга қандай кирганингизга амин емасман, Ник, лекин agent аёл. Унинг файлидаги расмга кўра жуда жозибали."
  
  
  У стул бўйлаб саккиздан ўнтагача оқ-қора фотосуратни узатди.
  
  
  Менга қараган юзнинг баланд ёноқлари, катта, кенг рангпар кўзлари ва елкасига еркин тушган қалин сариқ сочлар билан ўралган ҳазил ишораси бўлган оғзи бор еди. Аҳолининг табиий ҳаракати статистикасини текшириш учун фотосуратни айлантирдим. Рона Воелстедт, 26, 5-оёқ-7, Аленка 115 фунт.
  
  
  Мен уни хокка қайтариб бердим.
  
  
  У шундай деди: "агар мен сиз каби омадли бўлганимда, автодромда бойлик орттирган ва икки якшанба куни нафақага чиққан бўлардим."
  
  
  Уни кулиб юборди. "Аввал айтганимдек, мен ҳамма нарсани унинг соф фикрлари учун қарздорман. Уни дарҳол бошламоқчимисиз? "
  
  
  "Сиз тушдан кейин соат бирида брон қилингансиз. соҳилга парвоз. Кетишдан олдин, махсус еффектларни кўриб чиқинг. Стюарт сизга янги ўйинчоқлар кўрсатмоқчи.
  
  
  Одатдагидек, Стюарт менга унинг сўнгги дизайнлаштирилган кўрсатиб ҳақида нозик ва пухта бўлади, лекин бери его ўйинчоқлар marta ортиқ ҳаётимни сақлаб қолди, у фит кўради, мен ему иҳ жорий қилайлик."
  
  
  "Сиз shisha бўлинма орқасида кичик олов ёнаётганини кўрасиз", деди Стюарт салом орқали.
  
  
  "Сиз буни бу сафар қилдингиз, Стюарт", дедим мен. "Сиз оловни ихтиро қилдингиз!"
  
  
  У менинг шарҳимни еътиборсиз қолдирди ва давом етди. "Мен қўлимда ушлаб турган бу думалоқ оқ таблеткалар одатдаги тутун пеллетларини яхшилайди. Мен буни намойиш қиламан ."У бир қўлини оғзига ўхшаш резина муҳр орқали панжара устига силжитди ва гранулалардан бирини оловга ташлади ва тезда қўлини тортиб олди.
  
  
  Юмшоқ поп бор еди ва кичкина, қулфланган хонани кўк туман тўлдирди.
  
  
  "Бу шундайми?"Мен ундан сўрадим, бироз ҳафсаласи пир бўлди.
  
  
  "Кўриб турганингиздек, - деди Стюарт, гўё у ҳеч нарса демагандек, - тутун жуда нозик кўринади, ҳавони зўрға ранглайди ва кўриш ёки ҳаракатга халақит бермаслиги аниқ. Бироқ, агар сиз озгина ҳидласангиз, бунга арзийди.
  
  
  Стюарт юзини буриб, бош бармоқлари билан муҳрнинг резина лабини очди. Чиқаётган тутун Егони кўриш учун жуда нозик еди, лекин мен олдинга бордим ва minimal нафас олдим. Бир зумда у йўталди ва аксирди. Бу ерда қанча динларнинг кўз ёшлари менинг кўзларим ва бурун ва трахеянинг шиллиқ қавати куйгандай туюлди. Тахминан ўн беш сониядан сўнг, Стюарт қопқоғини ёпгандан сўнг, аломатлар йўқолди ва у ундан чиқиб кетишга муваффақ бўлди.
  
  
  
  
  
  Мен нафас олардим ва яна кўрардим.
  
  
  "Кучли нарсалар", дедим Стюарт менинг ноқулайлигим ҳақида бироз бемаъни туюлганини пайқаб.
  
  
  "Таъсир, сиз тасаввур қилганингиздек, вақтинчалик,-деди у, - лекин битта пеллетдан чиққан тутун ўрта катталикдаги хонадаги барчани уч сония давомида ҳаракацизлантириши мумкин. Енди сиз буни синаб кўришингизни хоҳлайман."У менга оддий зиғир рўмолчага ўхшаган нарсани узатди.
  
  
  "Унинг бурнини пуфлашини хоҳлайсизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Super-нозик тўр матога тўқилган", деди у. Ниқобни тутун таъсиридан ҳимоя қилиш учун бурчаклар сизнинг бошингизга ёпишади ."
  
  
  Унинг рўмолчасини бурни ва оғзидан пастга туширишди ва у икки бурчагини бошининг орқа томонига босди. Улар бир-бирига ёпишиб, ниқобни жойида ушлаб туришди. У shisha бўлакдаги резина ёстиқни очди, кичик експериментал нафас олди ва чуқур нафас олди. Ўткир ҳид ҳали ҳам мавжуд еди, аммо бу сафар менда ёқимсиз таъсир кўрсатмади. У муҳрни ёпди ва рўмолча ниқобини олиб ташлади.
  
  
  "Яхши иш, Стюарт", деди у унга жиддий.
  
  
  У жуда мамнун кўринмасликка ҳаракат қилди. "Менда сизга керак бўлиши мумкин бўлган яна бир кичик нарса бор."Сандиқ атрофида у жигарранг charm камарни чиқариб, янги туғилган чақалоғини кўрсатаётган мағрур отадек олдимда ушлаб турди.
  
  
  Егонинг қўллари атрофидаги камарни олиб, унга: "Стюарт, сиз сирпаниб кетган бўлсангиз керак. Бу мен йиллар давомида кўрган енг аниқ сохта токалардан бири. Бу professional агентни ўн сония давомида алдамайди. Ичкарида нима бор, капитан Midnight декодери?
  
  
  "Нега егоингизни очиб, билиб олмайсиз?"
  
  
  Стюартнинг оҳангидаги бир нарса у мендан олдинда еканлигини айтди, лекин мен махсус токани кўздан кечирдим ва тезда махфий бўлинмани очмаган майда камон мандалини топдим. Бу его томонидан очилди, қоғоз қопқоқни қисқич офф келди ва ўткир хабар бор еди.
  
  
  Стюарт шундай деди: "ҳақиқий моделда залдаги қопқоқ ўрнига ичкарида кичик портловчи заряд бор. Йўқ қилиш учун етарлича кучли емас, лекин сизнинг егоингизни сиздан тортиб олган ўткир душман агентини ўлдиришга ёки майиб қилишга қодир.
  
  
  У ярим ўнлаб тутун тўплари ва бурун ниқоби ниқобини олди ва ўз камарини Стюартнинг каскадёр моделига сотди. Мен уни ўзим билан олиб келган кичкина сумкам, савдо воситаларим - Вилгелминам, тўққиз миллиметрим атрофида олиб чиқдим. Luger ва Гюго, менинг икки қиррали, устара ўткир стилеттом. Уни ФБИ услубидаги камар ғилофидаги Luger ва ўнг билагига боғлаб қўйган махсус тайёрланган замш charm қинида stiletto реклама қилади. Менинг билак мускуллари тўғри флексиён билан, Ҳуго қўлимга биринчи ҳилт тушиб еди. У яна кўйлаги кийиб, сумкасини олди ва Даллесга такси олиш учун ташқарига йўл олди. Киллмастер ҳаракатга қайтди.
  
  
  Учинчи боб
  
  
  Бу Лос-Анжелесда шамол силжиган камдан-кам кунлардан бири бўлиб, ҳовуз бўйидаги шаҳарни бетон ва асфалтда тирик организм каби ёйилган, улкан магистрал йўллар улкан парчаланувчи пичоқ каби очилган.
  
  
  Бу Лос-Анжелес атрофида Santa Monika тоғларидаги Канён етагидаги Рона Фолстедтнинг манзилига узоқ такси safari еди. Ҳайдовчи Додгерсни бошқараётган бўлса, нима қилишини аниқ айтганда, мен сигарет чекдим.
  
  
  У мени қарағайлар орасидаги йўлдан узоқда жойлашган шинам коттеж олдига ташлади. Канённинг сукунати йўл бўйлаб ўтган ўнга яқин мотоциклларнинг овози билан бузилди. Велосипед клубида учрашиш ғалати жойдек туюлди, лекин сиз мотоциклчиларнинг афзалликларини еътиборсиз қолдиролмайсиз.
  
  
  У қисқа тош зинапояга чиқиб, гилам бўйлаб қарағай игналари атрофида олд ешик томон юрди. Қўнғироқ йўқ еди, шунинг учун мен уни тақиллатдим.
  
  
  Ешикни очган қиз ҳеч бўлмаганда Хокнинг офисида кўрган расмимдан яхшироқ еди. Унинг териси тиниқ ва оппоқ, ёноқ суякларида енгил қизариш бор еди. Унинг кўзлари енди Шимолий масонликнинг тўқ кўк рангида еди ва юмшоқ сариқ сочлари ой нури билан ёритилгандай туюлди.
  
  
  "Унинг исми Картер, - дедим мен, - АХ томонидан."
  
  
  Унинг кўзлари бир зум юзимга тикилди, кейин елкамдан ушлаб, бутун вужудимга югурди. "Киринг", деди у. "Унинг исми Рона Воелстедт."
  
  
  Унинг яшаш хонаси рекордлар дўконидаги портлашга ўхшарди. Битлар ва гитара бўлаклари ҳеч қандай кўринадиган усулсиз сочилиб кетди, гилам устида елим ва shellac шишалари ўтирди ва тирик қолган бир нечта асбоблар деворларга ўрнатилди.
  
  
  Рона унинг ҳаммасини қабул қилганини кўрди. У шундай деди: "менинг севимли машғулотим гитара лойиҳалаш ва таъмирлашдир. Мен буни жуда тасалли топаман ."
  
  
  "Сиз улар устида ишлаш учун кўп вақт сарфлашингиз керак", дедим мен.
  
  
  "Ҳозиргача қанча паром борлигини тушунмадим."
  
  
  "Еҳтимол, биз сизнинг бўш вақтингизни қандай ўтказишингизга ўзгартириш киритишимиз мумкин", дедим мен. "Лекин биринчи навбатда, сиз бизга Мумура портлаши ҳақида маълумот бермоқчи едингиз."
  
  
  "Сиз нимани назарда тутаётганингизни тушунганимга амин емасман", деди у шубҳа билан.
  
  
  Бу ревматизм ҳолати еди. Мен била туриб унга идентификация белгисини бермадим. У, қирғий унга кўрсатма беришини билар еди ва унинг меҳмонхонаси мен тўғри аёл билан гаплашаётганимга ишонч ҳосил қилади.
  
  
  "Гугуртни сақлай оласизми?"
  
  
  
  
  
  Мен унга айтдим.
  
  
  "Кечирасиз, чекишни ташлаганимдан бери иҳни сақламайман."
  
  
  "Мен ўтган йили чекишни ташлашга ҳаракат қилдим, лекин фақат икки якшанба давом етдим."Мен ҳар доим ушбу процедуралардан бирини бошдан кечираётганимни бироз аҳмоқона ҳис қилганман, аммо бундай кичик еҳтиёт чоралари жонли жосусни ўлик жосусдан ажратиш учун фарқ қилиши мумкин.
  
  
  Рона Фолстедт тинчланди ва диванга ўтирди. У оёқларини сир сақлаб кўк шим кийган еди, лекин унинг бўш блузка у firma фош шунчалик gaped, ички саноати қўллаб-қувватлаш керак емас еди кўтарди диллар. У озғин еди, лекин жирканч емас еди. Унинг сели унинг ёнида еди, енгил гулли хушбўй ҳиддан нафас олди ва у гапирди.
  
  
  "Сизга айтилганидек, бу атом електр станцияси деб аталади. Бизнинг махфий ишларимиз ва терговларимизнинг аксарияти ФҚБ томонидан амалга оширилади, аммо биз баъзи ишларни ўзимиз қиламиз. Айнан уларнинг атрофида у Нокс Варнов билан учрашди.
  
  
  "Беш йил олдин у бизнинг енергия лойиҳаларимиздан бирида жуда кичик лавозимни егаллаган. У коктейл партияларида гапира бошлади ва афтидан ғалати сиёсий қарашларни билдирди. Менга уни тинглаш учун ялашим мумкин бўлган даражада яқинлашишни буюрдим. Бу қийин емас еди. У ҳақиқатан ҳам кимдир унинг ғояларини тинглашини хоҳлайди. У деярли ҳар қандай шакл берилиши мумкин бўлган пластмассадан ядровий портловчи мослама ясаш жараёнини назарда тутган. Его ундан мақсад нима бўлишини сўради ва Егонинг кўзлари ёниб кетди. Егога кўра, ушбу material атрофида бегуноҳ кўринадиган нарсаларни ясаш мумкин, уларни дунёнинг исталган мамлакатига осонгина олиб ўтиш ва иҳ шаҳарларига жойлаштириш мумкин. Сиз томонлардан таслим бўлишни ёки шаҳарларни бирма-бир йўқ қилишни талаб қилишингиз мумкин."
  
  
  "Албатта, бу Мумурага ўхшайди."
  
  
  "Мен емуга ўз жараёнини яхшилаш учун пул керак деб ўйладим, жуда кўп пул. У АЕС расмийларига унинг схемаси ҳақида гапириб берди ва улар уни деярли офисдан ҳайдаб чиқаришди. Биз бугунги кунда асосан атом енергиясининг тинч юлдуз туркумига еътибор қаратамиз ва ҳеч ким қурол ҳақида гапиришни ҳам хоҳламайди.
  
  
  "Естественно учун Варнов топшириқ устида ишдан озод қилинди. У жуда хафа бўлди. У Егони қўллаб-қувватламаганлиги учун бутун чириган мамлакат билан бирга бўлишига қасам ичди. Кўп ўтмай, у кўздан ғойиб бўлди ва биз Егони топиш учун жуда кўп ҳаракат қилмадик, чунки очиғини айтганда, сиз ўзингизни его инжиқлиги деб ҳисоблайсиз."
  
  
  "Сиз Варновда яхши иш қилдингиз", дедим мен. Кейин, уни бироз масхара қилиш учун, у қўшимча қилди: "сиз унга қанчалик яқинлаша олдингиз?"
  
  
  У қовоқларини туширди ва қуюқ кўк кўзлари билан менга қаради. "Аслида, у ҳеч қачон бу қадар яқинлашмаган. Уорнов пластик жарроҳлик жараёнига шунчалик берилиб кетдики, уни қизиқтира олмади... бошқа нарсалар. У бироз енгил тортди. Унинг его юрак уришини тартибга солувчи електрон юрак стимулятори бор еди ва агар у яқин лаҳзада ўзини қулфлаб қўйганида, бу жуда ноқулай бўлар еди. Айтинг-чи, Ник, сиз бундай сунъий воситалардан фойдаланмайсиз, шундай емасми?
  
  
  "Йўқ", мен кулдим. "Мен ҳали ҳам барча асл қисмлардан фойдаланаман."
  
  
  "Буни ешитганимдан хурсандман. Коктейл хоҳлайсизми?""
  
  
  "Бу ажойиб фикр", дедим мен. "Кейин мен Вашингтондаги хокни чақириб, менга айтганларингизни айтиб бераман. Насиб қилса, оқшомни ёлғиз ўтказа оламиз.
  
  
  Биз ёзги уйнинг орқа томонидаги ёрқин, ихчам ошхонага бирга юрдик. У шундай деди: "сизда бу ерда жуда изоляция қилинган жой бор."
  
  
  "Ҳа, мен уни биламан. Мен уни севаман. Мен ҳеч қачон оломонни ўзига жалб қилмаганман. Cул-де-саc ташқарисидаги бу йўл хусусий мулкда тепаликдан бир неча мил баландликда тугайди, шунинг учун бу ерда машиналар кўп емас.
  
  
  "Агар кўчада мотоциклларнинг шовқини бўлмаганида, сиз шаҳар ташқарисида қолишингиз мумкин. Они қисмлари юриш учун шу ердамисиз? "Йўқ, мен уни биринчи marta кўришим. Улар нимадир бўлишини кутаётганга ўхшайди. Бу бироз даҳшатли, лекин улар уйга келишмади."
  
  
  Бошимда signal қўнғироқлари баланд ва тиниқ жиринглади.
  
  
  "Рона, бугун ерталаб хок билан қилган қўнғироқингиз-бу ерда телефондан фойдаландингизми?"
  
  
  "Ҳа, мен қилдим. Нима учун -? "У тушуниш каби нафас олди. "Сизнингча, менинг чизиғим тегдими?"
  
  
  "Енг хавфсиз тикиш, акс ҳолда исботлаш қадар барча чизиқлар уриб қўйди, деб тахмин қилиш. Менга бу байкер тўдаси ёқмайди. Машинангиз борми?""
  
  
  "Ҳа, у тепаликка чиқадиган кўчада тўхтаб турибди."
  
  
  "Бир нечта нарсани бирлаштиринг ва келинг, бу ердан чиқайлик."
  
  
  "Аммо биз қаерга кетяпмиз?"
  
  
  "Ахнинг Малибуда пляж уйи бор, шунинг учун агентлар керак бўлганда Егодан фойдаланишлари мумкин. Сиз у ерда анча хавфсизроқ бўласиз."Агар биз миммо оломонини мотоциклчилардан ўтказсак", деб қўшиб қўйган Стал емас еди, лекин мен бу ҳақда ўйлардим.
  
  
  Тўртинчи боб
  
  
  Биз орқа ешикдан чиқдик ва буталар орасидан Ронанинг машинаси тўхтаб турган тик қияликка ўтдик.
  
  
  "Мени ҳайдашга рухсат берганингиз маъқул", деди отаси. Бу баъзи мураккаб маневрларни талаб қилиши мумкин ."
  
  
  У менга калитларни узатди ва тезда йўловчилар томонига ўтди. У орқа ўриндиқнинг катта миқдордаги ее гитара ускуналари-гул дарахти атрофидаги панеллар, пўлат ва нейлон торли рулонлар ва ebony атрофидаги griff прокладкалари билан тиқилиб қолганини пайқади.
  
  
  Бир гуруҳ мотоциклчилар бизни ҳали пайқамаган еди, лекин улар йўлнинг пастки қисмида безовталанишарди. Мен двигателни олдим ва орқамиздан қичқириқларни ешитдим. У Витес ўзгартириш дастагини ёпди
  
  
  
  
  
  
  пастга тушди ва машина тепага сакраб тушди. Биз бир С-егри бўйлаб қичқирди, ҳозир кўздан, лекин мен орқамиздаги тепаликка бўкиришини иҳ автомобил ешитиш мумкин.
  
  
  Биз дарҳол қисқа кўтарилишда тезликни оширишга муваффақ бўлдик ва у жимгина Ронага капут остида мушаклари бўлган машина борлиги учун миннатдорчилик билдирди. Мотоцикллар дикиз ойнасида пайдо бўлди ва у иҳ егзозининг бир қисми бўлмаган попни ешитди. ГАВК машинанинг орқасидан учиб кетди, кейин яна бир паст йўналтирилган.
  
  
  У машинани бошқа бурилишга айлантирди ва Вилгелминани ғилофидан чиқариб олди. У хавфсизлик тутқичини қўйиб юборди ва Лугерни Ронага топширди. Унда шундай дейилган: "мен сизга яхши зарба бериш учун секинлаша олмайман, лекин отишни давом еттиринг ва бу уларга ўйлаш учун бирор нарса беради."
  
  
  Рона деразадан егилиб, чап қўли билан велосипедчиларга ўқ узаётган еди. Унинг қурол билан қандай ишлашни билишини кўриб хурсанд бўлдим. Йўлда машина тутиб, мен у ҳеч нарса урди, агар кўриш учун атрофга жуда банд еди, лекин бизга ортида двигател майдонга ўзгариши камида иҳ секинлаштирувчи деб менга таклиф.
  
  
  Биз билан велосипедчилар ўртасида нафас олганимда, бензиннинг ўткир ҳиди улар бизнинг танкимизда тешик очишганини айтди. Ёқилғи ўлчагич игнаси аллақачон е нуқтасида тебранаётган еди, шунинг учун биз узоққа бормаслигимизни билардим. Унинг газ педали полга урилди ва биз яна иккита хавфли бурилиш қилдик.
  
  
  Велосипедлар ҳали ҳам орқамиздаги йўлда гумбурлаётган еди, лекин двигател йўталганда орамизда бир неча бурилиш бор еди ва мен унинг ёмонлигини билардим. Сўнгги ўттиз сония ичида у бизни у ердан тириклайин олиб чиқиш учун умидсиз режа тузди. Рона Лугерни бўшатди ва қайта юклаш учун вақт йўқ еди. Йўлнинг икки томонидаги бута биз учун жуда қалин еди. Таъқибчилар чора кўришга атиги бир неча сония қолди, шунинг учун менинг биринчи уринишим биз олишимиз мумкин бўлган ягона уриниш бўлади.
  
  
  У йўлнинг ўртасида тўсатдан тўхтади, орқа томондан пўлат гитара торли ғалтакни олди ва йўлнинг ён томонидаги устунга югурди. У симни унинг атрофига илиб қўйди-олтитаси, уни маҳкамлаш учун ипни икки marta бураб қўйди. Машинага югуриб, у ғалтакни орқа ойнадан улоқтирди, олд ўриндиққа сакраб тушди ва бизни енгил қияликка кўтариш учун ва йўлда бир гуруҳ чаппарални кўздан қочирмаслик учун машина атрофидаги сўнгги кучни сиқиб чиқарди.. йўлнинг бошқа томони.
  
  
  Thunderbolt ўриндиққа суяниб, бир вақтнинг ўзида Ронага: "чиқинг ва машинанинг орқасига ўтиринг."
  
  
  "Аммо, Ник, улар бу ердаги буталар орасидан ўтишлари билан бизни кўришади."
  
  
  "Менимча, улар ҳақида ўйлайдиган нарса бўлади", дедим мен. "Енди сизга айтганимни қилинг."
  
  
  Ронанинг кўрсатмаларига биноан у гитара симининг ғалтакини олди ва уни тортди. У унга ешикни очди, симни дераза ромига ўраб олди ва Егони жойида ушлаб туриш учун деразани ўраб олди. Кейин у ешикни ёпди. Рона ёнига йиқилиб тушганда мотоцикллар очиқдан-очиқ бўкиришди ва пўлат гитара торини йўл бўйлаб тўрт фут баландликда қолдиришди.
  
  
  Мотоцикл гуруҳининг икки раҳбари деярли бир вақтнинг ўзида симни уришди. Улар бир-бирига бош ирғаганга ўхшарди, лекин кейинги лаҳзада иккала бош ҳам ҳавода музлаб қолди ва велосипедлар уларнинг остидан чиқиб кетди. Рулли бошлар асфалтга урилиб, даҳшатли futbol тўплари каби йўл бўйлаб телбаларча сакрашди. Мотоцикллар, уларнинг руллари ҳали ҳам бошсиз чавандозлар қўлида бўлиб, бири иккинчисини уриш учун тебранишдан олдин бир неча ярд тепаликка кўтарилди ва иккаласини ҳам гўшт ва машиналар чигалига юборди.
  
  
  Қолган велосипедчилар силлиқ асфалтда довдираб, сирпанишга ҳаракат қилишди. Натижада қозиқ, егилган машиналар ва синган симлар пайдо бўлди. Рона унинг қўлидан ушлаб олди ва биз ёпиқ едик. Биз мотоцикл тўдасидан омон қолганларнинг велосипедларини бошлаб, узоққа ғойиб бўлганини ешитганимизда, биз буталар ортида юзма-юз ётган едик.
  
  
  Ронанинг ингичка танаси титраб кетди. "Сизнингча, улар нима еди, Ник? "
  
  
  "Улар Мумуруни портлатган ва Ню-Ёркка таҳдид қилаётган одамлар билан боғланган бўлиши керак. Телефонингиз узоқ вақт олдин тингланган бўлиши керак. Бугун ерталаб, сиз қирғийни чақирганингизда, улар сизнинг бирор нарсада еканлигингизни билишарди. Улар болта кимни юборишини кутишди, кейин биздан қутулишни режалаштиришди.
  
  
  "Ҳа, лекин бу шунчаки армия. Ким буйруқ беради? "
  
  
  "Раҳбар Anton Жизов, қизил армиядаги ҳақиқий жанговар қирғий еди. Афтидан, у билан бирга бўлганлардан бири Фёдор Городин еди. Гизов каби ақлли емас, балки хавфли. Ва агар сизнинг тахминингиз тўғри бўлса, Ворн Нокс бор.
  
  
  "Шундай қилиб, сиз иҳ ни топишингиз ва уларни Қўшма Штатларнинг аксариятини портлатишдан тўхтатишингиз керак."
  
  
  "Бу ҳаммаси. Аммо, менинг тикувчим, менда саккиз кун бор.
  
  
  Кейин, танаффусдан сўнг, биз йўлга қайтдик ва ҳар доим ҳамманинг онасига ўхшаган олма ёноқли аёл бошқарадиган клапан олдидаги дўконга бордик. Роне уни сотиб олди
  
  
  
  
  
  
  Мен бир пиво ва менинг telefon учун ўзгариши бир ҳовуч бор.
  
  
  Биринчидан, у Лос-Анжелесдаги Қўшма разведка қўмитасига алоқадор шахсни чақирди. У Емуга йўлда қарз тўплаш ва буталардаги Ронанинг машинаси ҳақида гапириб берди. Мен уни такси чақиришга чақирдим, Рона билан кутиш учун ўтирдик
  
  
  Бешинчи Боб
  
  
  Malibu. Кино юлдузлари учун ўйин майдончаси, бойлар учун дам олиш кунлари уйи ва 12-сонли фавқулодда маҳалла жойлашган жой. Уларнинг атрофидагиларнинг баъзилари бутун мамлакат бўйлаб болта агентлари томонидан бошқа ҳолатларда махсус фойдаланиш учун аниқланган. Мен Рона ва мен талабларга жавоб берганимизни ҳис қилдим.
  
  
  Ҳар бир болта агентида уларнинг ҳар бири учун ешикни очадиган бир хил калит бор еди. Улар ҳар хил маҳалла ва биноларда жойлашган еди. Малибудаги " Фавқулодда чораклар "атамаси билан етарли даражада тасвирланмаган. Shisha ва Маун билан ўралган замонавий бино тинч океани соҳилидаги автомагистралга кириш йўлидан етти метрли панжара билан ҳимояланган. Пастки қаватда баланд шифтли ва осилган камин атрофида жойлашган қулай мебелли улкан яшаш хонаси бор еди. Ўн метр баландликдаги Блеквуд бар кичкина, функционал ошхонадан яшаш хонасини қамраб олди. Темир атрофидаги spiral зинапоя ётоқхоналар жойлашган уч томонлама қўнишга олиб келди.
  
  
  Рона Рим ваннаси чўкиб кетган ҳаммомни пайқади. "Ҳаммом олиш худди меҳмонхонага ўхшайди", деди у. "Сизнингча, бу ерда кейинроқ яширишим мумкин бўлган нарса борми?"
  
  
  "Ётоқхоналарга қаранг", дедим мен. "Бу жойлар жуда яхши тўлдирилган."
  
  
  У юқорига чиқди ва шкафлар ва тортмаларни варақлади, бар еса уни текширди. Кўп ўтмай, у қўлтиғига ўралган велор халат билан яна қоқилиб кетди ва қўллари shisha ва қутиларга тўла еди.
  
  
  "Еҳтимол, у барча ҳолатлар учун яширин жойларини ўрнатаётгандир, шундай емасми?"
  
  
  "Улар бундай бўлмайди", деди ери. "Мен тонозлар учун каламушларга қарши курашишим керак бўлган ер-хотинда едим."
  
  
  Рона зинапоя тубидан узоқ лаҳза менга тикилди. "Бу бизда мавжуд бўлмаган веб-хизмат."
  
  
  "Камида битта", мен рози бўлдим. "Сиз нима ичишни ёқтирасиз? Салом, агар чиқиб, мен тайёр бир жуфт оламан.
  
  
  "Бизга нима бўлишини хоҳласангиз ҳам", деди у ҳаммомга кириб.
  
  
  Ваннанинг девор қисми тошли шишадан ясалган ва ташқаридаги барга қараган. Ҳаммом чироғи ёқилганда, shisha жуда шаффоф еди ва ичкарида бўлаётган ҳамма нарса, ҳеч бўлмаганда, бар атрофида томоша қилаётган ҳар бир кишига аниқ кўриниб турарди. Рона бу воеуристик еффект ҳақида биладими ёки йўқми, амин бўлолмадим, лекин мен унинг ҳаракатлари иноятидан ўрганган едим, у шундай қилган деб гумон қилдим.
  
  
  У shisha ва қутиларни жавонга узатди, кейин блузкасини ечди. Ҳатто тошлар атрофидаги бузилган стакан орқали ҳам кўкракларининг пушти ранги кўкрагининг оқ гўштидан фарқ қилар еди. У қора кўк шимидан чиқиб, узун, ингичка оёқларини пастга тушириб, қора bikini тагликларини силжитди. У бир оёғи билан сувни текширди, тўлиқ узунликдаги ойнага охирги marta қаради ва ваннага тушди.
  
  
  У хокни чақириш учун барнинг нариги четидаги телефонга борди. Мен дарҳол унга шахсий рақамига қўнғироқ қилдим. Албатта, Malibu телефонини тинглаш еҳтимоли бор еди, лекин трафик тезлигини ҳисобга олсак, у бу ҳақда ташвишланишни тўхтата олмади.
  
  
  Rhone-дан нимани ўрганганингизни айтиб беришдан олдин, хок суҳбатни очди.
  
  
  "Мен ҳозиргина жуда ҳаяжонланган ЖИC вакили билан боғландим, у сиз емуни жуда ифлос тозалаш иши билан тарк етганингизни айтди, у уни йўқ қилиши ва маҳаллий полицияга тушунтириши керак."
  
  
  У ҳисоботнинг тўғрилиги учун тан олинган
  
  
  "Ник, мен тушунаман, - давом етди хок, - бизнинг ишимиз давомида баъзи арматура албатта ортда қолади. Агар сиз келажакда керакли зарбаларни еҳтиёткорлик билан қилсангиз, бу жуда кўп бўлмайдими?.. айтайлик, уларни бир dollar қўшиш учун отишми?"
  
  
  "Агар вазият имкон берса, еҳтиёт бўлишга ҳаракат қиламан", деб ваъда бердим."
  
  
  Яхши. Енди айтинг-чи, Мисс Волстедт биз учун қадрли нарсага егами?"
  
  
  У Ронанинг ваннада турганини ва сочиқ учун яланғоч қўли билан қўлини чўзганини кўриб, табассумни бостирди. "Ҳа,"дедим," мен шундай деб ўйлайман."
  
  
  Унинг сўзларига кўра, хок Рона Нокснинг Варновни беш йил олдин тергов қилгани ва Егонинг шаҳарларини бирма-бир портлатиш билан таҳдид қилиб, халқларни шантаж қилиш схемаси ҳақида. Хок, айниқса, Емуга Варновнинг пластик ядро портловчи моддасини яратиш ғояси ҳақида гапирганда жуда қизиқди.
  
  
  У шундай деди: "бу соҳадаги янги ривожланиш билан жуда яхши кетади. Мен буни telefon орқали муҳокама қилишни хоҳламайман, лекин у ерталаб Вашингтонга қайтиб келишингизни хоҳлайди."
  
  
  "Бу тўғри. Ертага у ерда бўламан."
  
  
  Рона аллақачон ваннанинг атрофида сочиқ билан қуритган еди. Тасодифий шаҳвонийлик билан у бекаму сочиқни соннинг силлиқ ички қисмидан юқорига ва пастга силжитди. Ҳоукоу жавоб берганида, мен бундай истиқболли кириш шу қадар тез орада тугаганидан бироз хафа бўлган бўлсам керак. Хок норози тарзда томоғини тозалади. "Сиз Мисс Фолстедтни ўзингиз билан олиб кетишингиз мумкин. Менинг лойиҳам иккалангиз учун ишлайди."
  
  
  "Биз у ерда бўламиз", деди у катта иштиёқ билан.
  
  
  Мен гўшакни қўйдим ва бир нечта martini ясадим.
  
  
  
  
  
  бар остида спиртли ичимликлар учун музлатгич. Уни ҳар бир стаканга бир бўлак лимон улоқтираётганда, Рона ҳаммом атрофига чиқди. У камар билан боғланган калта велор халат кийган еди. Соннинг думба билан учрашадиган жойига етиб бориш кифоя еди.
  
  
  "Қўрқаман, бу халат баланд бўйли қиз учун емас", деди у.
  
  
  "Мен буни айтмаган бўлардим", деди отаси. Ронанинг оёқлари, худди ҳозиргидек, бироз ингичка кўринмасди. Бунинг ўрнига улар юмалоқ, силлиқ ва егилувчан кўринарди. Салом Martini буни менга узатди.
  
  
  "Раҳмат", деди у. "Вашингтонга қўнғироқ қилдингизми?"
  
  
  Хок ертага у ерга учишимизни хоҳлайди. У иккаламиз учун ҳам иш борлигини айтди. Сиз яхшимисиз?"
  
  
  "Нега емас? Бу ерда мотоциклчилар билан ўтиришдан кўра яхшироқ бўлиши керак ва тикувчи менга яна ким ўқ узаётганини билади.
  
  
  Рона унинг ичимлик атрофида бир тебраниш олди, кейин пештахта устига shisha пастга ўрнатиш ва қаттиқ сесканиб кетди бошлади, у совуқ ҳаво намуналарини бир шиддат билан fanned едим гўё.
  
  
  У унга бир қадам ташлади. "Рон, нима бўлди?"
  
  
  У чуқур нафас олди. - Менимча, бу бугунги ҳаяжонга кечиккан муносабат, қачон емас. Менимча, у мен ўйлагандек салқин ва тўпланган емас."
  
  
  Ери кириб, уни қучоқлади. Кийимда жуда нозик ва қобилиятли кўринадиган унинг танаси менга ҳайратланарли даражада илиқ егилувчанлик билан ериб кетди. Унинг кўкраклари кўкрагимга босилиб, нафаси билан мулойимлик билан ҳаракат қилди.
  
  
  "Мен жуда қўрқаман, Ник, - деди у, - сиз учун, мен учун ва дунёдаги ҳамма учун. Бу қандай тугайди? »
  
  
  "Ёмон", дедим. "Лекин биз учун емас. Енди дам олинг ва мени ташвишга солинг."
  
  
  У велор халат орқали унинг орқа қисмидаги силлиқ мушакларни массаж қилди.
  
  
  У кўзларимни кутиб олиш учун бошини егди. "Умид қиламанки, сиз ҳақсиз, Ник", деди у.
  
  
  У енгашиб, лабларидан ўпди. Наҳ ваннанинг атрофида совун ҳиди, сочларида заиф гул ҳиди бор еди. Наҳнинг лаблари салқин ва егилувчан бўлиб, таъми ялпизга ўхшарди.
  
  
  Менинг қўллари юқорига оздирди ва унинг халатида очиқ етагини топилди, кейин иссиқ пастга оздирди, кўксингиздаги баланд mounds. Кичкина истак билан у мендан узоқлашди. Камарни бўшатиш ва халатни елкасига қайтариш учун етарли вақт, ему ерга тушишига имкон беради.
  
  
  Аста-секин, атайлаб, у яланғоч орқали қўлларимни югуриб, бир лаҳза унинг кўксига қарши босди, кейин у его-юмшоқ билан унинг танаси ва текис ошқозон устидан қўлларини югуриб сифатида менинг кўкрак яна кўтарилади қилайлик, замш-каби тери.
  
  
  Унинг кўзлари сеҳрланган еди, у қараш учун бошини егиб, бармоқларимни ипак ёстиғида илиқ марказига қўйди ва оч кўзлари меники билан учрашиш учун кўтарилди.
  
  
  Ери орқага чекиниб, шоша-пиша кийимларини ечганида, у мени чинакам қизиқиш ва ҳайрат билан ўрганди, ҳатто бутунлай яланғоч бўлганимда ҳам ҳеч қачон юз ўгирмади. Кейин у мени кутиб олиш учун қўлларини очди.
  
  
  Мен ётоқхонага қўнишга қарадим, лекин у бошини чайқади - гўё унинг еҳтиёжи кечикиш учун жуда шошилинч еканлигини айтмоқчи еди - бу жой шу ерда, вақт келди. Биз қалин кўк гиламга чўзилдик ва у танасини силаб қўйди. Аввалига унинг нолалари шамолнинг хўрсиниши каби юмшоқ еди, лекин тез орада у ағдарилиб, мени тепасига тортганида, улар ғазабланган талаб фарёдига айланди.
  
  
  Қачон унинг наҳ кирди, у мени кутиб олиш учун унинг нозик адолатли танасини камар. Сўнгра гердаймай бор еди, унинг оғир истаги маром гердаймай, босқичи crest тўлқин бирга қуриш, узоқ томонидан таъқиб, ширин чарчоқ бўш қирғоққа тез ҳодиса.
  
  
  Олтинчи Боб
  
  
  Ертаси куни ерталаб Рона ишга кетди ва бой нонушта тайёрлади. Кечқурун машқ қилиш иккаласига ҳам катта иштаҳани берди ва биз еду-ни ғайрат билан туширдик. Бизнинг стаканларимиздаги қаҳва совиганида, қолган ҳамма нарса қизий бошлади. Бироқ, бу иш куни еди ва у кеча Рон ҳақида биладиган нарсалар атрофида, дам олиш учун жой, кейин нонушта бизни кечгача банд қилиши мумкин.
  
  
  Бунинг ўрнига, уники, мен ваннага кирдим ва совуқ душ олдим.
  
  
  Биз бутун Лос-Анжелесга бордик. Халқаро соат тўққизда парвоз ва Даллесда бизни ах лимузинида Хокнинг бошқа жим ва самарали ҳайдовчилари кутиб олишди.
  
  
  Биз маросим, хавфсизлик ва тез орада Девид хок қаршисидаги стулда шундай ўйиндан ўтдик. Болта қўрғошин одам Рона Воелстедт устидан кўзларини югуриб ва унинг кўзларида unspoken савол билан менга ўгирилди. У елка қисиб, иложи борича бегуноҳ жилмайиб қўйди.
  
  
  Хок томоғини кескин тозалаб, ишга киришди. "Кеча сиз менга қўнғироқ қилганингизда, Ник, биз Кариб денгизидаги Гавиота круиз кемасидан Хуан Ескобар исмли денгизчини ушлаб турган едик. Его ҳибсга олинган Форт-Лодердейл божхонадан ўтаётганда шубҳали ҳаракат қилганидан кейин. Йўқ, контрабанда нинг бизга топилган, бизнинг его чамадон, лекин барча одамлар икки ҳушёр еди, чунки бу кун, Florida ҳукумати бизнинг офисига чақирди. Ескобарни сўроқ қилиш учун олиб келишди, лекин биз ундан ҳеч нарса олмадик. Кейин Мисс Воелстедтга Нокс Варнов ва Егонинг ядровий-пластик портловчи моддалари ҳақида маълумот берганингизда, биз у олиб келган чамадонга диққат билан қарадик. Албатта, бизнинг лабораторияларимиз бу бўлинадиган material еканлигини кўрсатди.
  
  
  
  
  
  
  Мандалда биз узоқ масофали radio signal билан фаоллаштирилиши мумкин бўлган Микроелектроник детонаторни топдик. Қизиғи шундаки, тутқич кичик бош суяги билан ўйилган - майда ўлим нишони.
  
  
  "Сиз денгизчидан бошқа нарсани ўргандингизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Бир оз. Мен унга математикани бажаришга рухсат бераман ва сизга ўзим айтаман.
  
  
  Хок интеркомидаги тугмачани босиб: "Ескобарни юборинг."Бир дақиқадан сўнг, бир жуфт ғамгин ҳукумат амалдорлари кириб келишди ва улар орасида ғамгин, чўнтак одам турди. Ҳукумат амалдорлари кетишди ва хок Ескобарни стулга ишора қилди.
  
  
  У юриб, одамнинг олдида турди. "Келинг, сизнинг ҳикоянгизни ешитайлик", дедим.
  
  
  Ескобар ноқулай силжиди. "Мен буни йигирма marta айтдим."
  
  
  "Яна айтинг", дедим. "Мен."
  
  
  У менинг юзимга қаради ва иккиланмасдан гапира бошлади. "Катта йигит, у менга чамадон ва беш юз dollar берди. У бир неча ҳафта танаффус қилишни айтди. Кейин, мен унинг кемасига етиб олсам, у менга яна бештасини беради. Мен, албатта, барча Кливленд бир шкафи менинг чамадонни қўйиш ва у ерда менинг его тарк етилади. Бу мен биламан ҳаммаси. Уники, қасам ичаман."
  
  
  "Бундай катта одам ким?"У ундан сўради.
  
  
  "Мен унинг исмини билмайман. Баъзан у бортда бир портда, баъзан бошқасида келади. Мен биламан, унинг янги егалари бор ва у буйруқ берганида, ҳамма итоат қилади."
  
  
  "Янги егалар, дедингизми?"
  
  
  "ҳа. Беш-олти ой олдин улар Гавиота сотиб олишди. Ески они жамоасининг аксарияти ишдан бўшатилмоқда ва атрофимиздаги баъзи одамлар ортда қолмоқда. Мен ҳар ким учун ишлайман. Кўряпсизми, бу иш. Улар жамоага ёллаган янги йигитлар, бошқалар каби Жанубий Amerika атрофида емас. Улар кулгили гапиришади ва биздан узоқлашадилар."
  
  
  "Менга катта одам ҳақида кўпроқ маълумот bering."
  
  
  "У хўжайин, мен буни биламан. У қўпол кўринади ва паст овозда гапиради. Буқа каби катта елкалар."
  
  
  У қирғийга қаради.
  
  
  "Бу тавсиф Фёдор Городинга мос келади", деди у.
  
  
  У Ескобарга: "бошқа биров буйруқ берадими?"
  
  
  "Мен фақат бир кишини икки marta кўраман. Юпқа, ёмон, кулранг сочлар. У катта йигитга буйруқ берганини кўрган ягона одам.
  
  
  У Хокнинг олдига қайтди. "Жизов?"
  
  
  У бош ирғади.
  
  
  У қўлларини чўнтагига тиқди ва аста-секин узоқ нола томон юрди. Кейин уники, у қайтиб келди ва яна денгизчининг олдида турди. У Ему узоққа қарагунча унинг кўзларига тикилди.
  
  
  "Хуан, - деди ему унга, - еҳтимол сиз Қўшма Штатлар жиноятчиларга адолатли муносабатда бўлишини ва сизга ёмон муносабатда бўлишдан қўрқмаслигингизни ешитгансиз. Аммо бу бошқа ҳолат, Хуан. Сабр учун вақт йўқ. Агар сиз бизга ёлғон гапирсангиз, мен шахсан тирик бўлсангиз ҳам, сенорита учун фойдасиз еканлигингизга ишонч ҳосил қиламан. Мени тушуняпсизми, Хуан?"
  
  
  "Ҳа, senor!"у чақади. Унинг бўртиб чиққан кўзлари менга ҳазиллашмаслигимни билишини айтди. "Онам номидан мен ҳақиқатни айтаман! Яна олти kishi бор еди, улар ҳам чамадонларда ёрдам беришди. Куда они иҳк, мен буни ешитмадим. Менинг бизнесим Кливлендда еди. Бу мен биламан ҳаммаси, senor, менга ишон.
  
  
  Мен қилдим. Мен хокка бош ирғадим ва у Ескобарни олди.
  
  
  "Менимча, сиз кемани ва бу янги егаларини текшириб кўрдингиз", дедим учаламиз яна ёлғиз қолганимизда.
  
  
  Гавиота-бу уларнинг келажакдаги имло саводхонлигининг Венесуела версияси. Собиқ егаларига Halcyon Cruises вакили еканлигини айтган одамдан катта миқдордаги нақд пул тўланган. Бу, албатта, сохта.
  
  
  Рона гапирди. "Сиз кемани егаллаб, екипажни сўроқ қила оласизми? Бомба қаердан келганини билиб олинг? »
  
  
  "Биз қила оламиз", деб тан олди хок. "Аммо биз городин бортда бўлишига амин бўлолмадик ва кутилмаган ҳодисалар деярли йўқдек туюлади. Агар биз бомба қаерда ясалганини ва тетик қурилмаси қаерда сақланганлигини билсак ҳам, кема қўлга олиниши ҳақидаги хабар биздан олдин иҳга етиб борган бўлар еди. Ва кейин улар аллақачон ўрнатилган бомбаларни портлатишлари мумкин Худо қайси шаҳарларни билади. Йўқ, бу машқ паст калит бўлиши керак, нима учун у сизни ва никни бу ерда хоҳлайди.
  
  
  "Мен бундан олдин қачон келишингизга ҳайрон бўлдим", дедим. "Жиноят йўқ, Рон, лекин мен ёлғиз ишлашга одатланганман."
  
  
  "Бу сафар емас", деди хок. "Бизнинг биринчи қадамимиз-круиз кемасига кимнидир қўйиш. Ва ёлғиз еркак жуда кўп еътиборни тортади."
  
  
  "Нега емас?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Гавиота ихтисослашган..."- бу ерда чол яна томоғини тозалашни зарур деб топди -"... Балом туризм."
  
  
  Рона Воелстедт табассум қила бошлади, лекин хок унга янги Англиянинг ўша қаттиқ кўринишларидан бирини берганида тезда ҳушёр бўлди.
  
  
  У шундай деди: "мен атом енергияси бўйича комиссия билан Воелстедт хонимни ушбу фавқулодда вазият давомида Ақшга тайинлашни келишиб олдим. Агар мен сиздан янги турмуш қурганларнинг ролини ўйнашингизни сўрасам, сиз актёрлик истеъдодингизни жуда кенгайтирасиз деб ўйламайман.
  
  
  "Менимча, биз буни уддалай оламиз", дедим безовталаниб.
  
  
  "У навбатчилик қилаётганда", деб қўшимча қилди Рона, хок қарамаганида менга кўз қисиб.
  
  
  "Мен сизнинг ҳамкорлигингизга ишонишим мумкинлигини билардим", деди хок қуруқ ҳолда. "Сиз ертага антигуада круизга қўшиласиз. Гавиота бир неча Caribbean портлари да қўнғироқ қилади, Panama канали орқали сузиб, ва Лос-Анжелесда бир стоп билан Мексика ғарбий соҳилида юқорига бош. Аммо агар сиз операцион базани топмаган бўлсангиз ва кема Панамага келгунига қадар уни ўчириб қўйган бўлсангиз, унда
  
  
  
  
  
  
  бу жуда кеч бўлади. Чунки саккиз кун ичида Ню-Ёркда бомба портлатиш режалаштирилган."
  
  
  "Қисқа Балом", деди у.
  
  
  Хок ҳеч нарса демагандек давом етди. Россиянинг екскурсия жойи-чамадон бомбаларини кемага қаерга қўйиш кераклигини билиб олинг ва манбага қайтинг. У ерда сиз Anton Жизовни ва, еҳтимол, Нокс Варновни топишингиз керак. Кейин сиз ёлғизсиз. Мен сизга бу мақсадда ҳар томонлама ёрдам бераман, лекин ҳар қандай кенг кўламли операция мумкин емас."
  
  
  Рҳона ва мен чолнинг офисидан чиқиб, худди шу парвозни ҳужжатларни бошқариш марказига олиб бордик. Улар бизни Жаноб ва хоним Николас Хантер сифатида топширишимиз керак бўлган барча ҳужжатлар ва фотосуратлар билан таъминладилар.
  
  
  Биз АХ штаб-квартирасини тарк етганимизда, Рона дунёга келин каби ўйнаб ўйнарди.
  
  
  "Сизнингча, - деди у уятчанлик билан, - бизнинг "никоҳимиз" ертага қадар расман бошланмагани учун, бугун иккита алоҳида хонада қолишимиз керакми?"
  
  
  "Яхши фикр", дедим мен таксини олқишлаганимда. "Бугун мен жуда кеч чиқишим керак ва сиз кирганингизда сизни уйғотишни хоҳламайман."
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам?""Бу нима?"у оғир киноя билан сўради. "Унинг исми нима?"
  
  
  "Қани, асалим, кеча бакалавр зиёфатидан завқланаётганимдан афсусланмайсиз."
  
  
  Биз бу қадоқлаш ўйинини ўйнаётган едик ва Рона ўриндиқ имкон қадар мендан узоқлашди. У қўлларини қисган ҳолда ўтирди ва тиззаларини бир-бирига босди ва деразадан қовоғини солди.
  
  
  У уни ярим ўнлаб блокларга қўйиб юборди, кейин тавба қилди. "Агар бу сизни яхши ҳис қилса, мен бугун кечқурун АХ штаб-квартирасида бўламан ва кузатиб тураман."
  
  
  У ўгирилиб, Шимолий кўк кўзлари билан менга қаради. "Делл ўзи?""Бу нима?"у кичкина қизнинг овозида сўради.
  
  
  "Тўғри", дедим. "Бири бошқасига аралашмаса, бизнес ва ўйин-кулгини аралаштиришга қарши емасман. Аммо бугунги кунда ҳамма нарса бизнесда бўлиши керак. Мен Anton Жизов, Фёдор Городин ва Нокс Варнов ҳақида ҳамма нарсани баҳам кўрмоқчиман."
  
  
  Рона қўлини чўзди ва қўлини елкамга енгил қўйди. "Кечирасиз, Ник. У болаларча бўлмаслиги керак еди.
  
  
  Уни, Салом кулиб юборди. "Бошқа йўл бўлмайди."
  
  
  Кейин у менинг ёнимга кирди ва у унга юмшоқ ўпиш учун енгашди.
  
  
  Еттинчи Боб
  
  
  Ертаси куни ерталаб, Гавиота келишидан бир неча соат олдин, чартерли самолёт бизни Антигуадан чиқариб юборди. Сент-жон, кичик оролнинг пойтахти, шаҳарнинг Марказий қисмларида ҳали ҳам жуда инглиз. Аммо маҳаллий маҳаллаларга етиб борганингиздан сўнг, сиз калипсонинг юмшоқ мусиқий тилини ешитишни бошлайсиз ва одамлар сайёҳларни ҳайратда қолдириш учун емас, балки рангларни ёқтиргани учун киядиган ранг-баранг костюмларни кўрасиз.
  
  
  Қиролича Меҳмонхонасидаги сайёҳлик агентлиги бизга Гавиота круизига чипталарни сотишга шошилмади.
  
  
  "Сиз аллақачон парвознинг биринчи қисмини ўтказиб юбордингиз, - деди у, - ва мен ҳали ҳам сиздан тўлиқ нархни олишим керак."
  
  
  "Сиз нима деб ўйлайсиз, азизим?"у аниқ геометрия тафсилотларини бажаргандан кейин сўради.
  
  
  Рон лаблари устидан сезгир тилини югурди. Ишончим комилки, биз парвоздан қолган ҳамма нарсани қила оламиз.
  
  
  У саёҳат агентлигига кўз қисди. "Бу қандай ишлашини кўрасиз."
  
  
  Бироз истамаслик билан у Жаноб ва хоним Хантер учун бир нечта чипталарни ёзди. Бироз камроқ истамай, у менинг пулимни олди.
  
  
  Рона ва мен бир мунча вақт юриб, деразаларга қараб, қўл ушлашиб, кимдир бизга қараса, янги турмуш қурганмиз. Аслида, бу умуман қийин емас еди.
  
  
  Бироз вақт ўтгач, биз Гавиотанинг киришини томоша қилиш учун докларга тушдик. У силлиқ ва оқ еди, тез кўринадиган силует билан, еҳтимол узунлиги беш юз футдан кам еди. У чуқур сув доcкига йўл олганида, бахтли асал ойи йўловчилари сезиларли даражада йўқ еди.
  
  
  Бу ерда ва у ерда изоляция қилинган жуфтлик табассум билан панжара устига қаради, аммо кема ўз имкониятларидан анча кам йўловчилар билан сузиб кетаётганга ўхшайди. Шубҳасиз, янги егалар ўз маҳсулотларини жуда кўп тарғиб қилмадилар, бу уларнинг бошқа бизнесларини ҳисобга олган ҳолда тушунарли еди.
  
  
  Мен бир нечта йўловчилар ва екипаж аъзолари кемани тарк етишди ва minimal даврий юклашда, лекин мен шубҳали ёки таниш юзларни кўрмадим. Хуан Ескобарнинг сўзларига кўра, жамоанинг аксарияти лотинга қараганда кўпроқ славян кўринарди.
  
  
  Рона ва мен бу ўйинни ўйнадик ва бурсарни топдик. Жуда ғайрат билан, у бизга кабинамизни, тахта остидаги пастки хонани кўрсатди. У кам жиҳозланган еди: стул, divan, кичкина стул, cоммодус ва иккита битта каравот. Иккинчиси янги турмуш қурган круиз учун ғайриоддий туюлди, лекин Рона ва мен тез орада улар биргаликда осонгина роллербладе қилишларини аниқладик. Шкаф ойнаси устидаги люминесцент чироқ жуда совуқ нур сочди. У пардаларни очди ва Брйлевнинг илиқ Кариб денгизи қуёшига рухсат берди.
  
  
  Рона ёнимда туришга келди. У айтди,
  
  
  "Хўш,енди нима қилмоқчисиз, азиз ер?"
  
  
  "Сизга нима қилишни хоҳлаётганимни айтишим шарт емас. Бироқ, аввал биз кема атрофида сайр қиламиз. Ёдингизда бўлсин, сиз буни завқ билан қиласизми?
  
  
  "Оҳ, яхши", деди у. "Аммо агар бу асал ойи тез орада тикланмаса, мен онамга уйга боришим мумкин."
  
  
  Унинг ёқимли юмалоқ унинг ешак урди ва уни ташқарига суриб
  
  
  
  
  
  
  кемада. Биз бир неча соат палуба бўйлаб юриб, барларга, sport залига, овқат хонасига, театрга, карта хонасига ва совғалар дўконига қарадик. Бошқа йўловчиларнинг етишмаслиги даҳшатли еди. Биз билан учрашди Балом жуфтликлар яна кимдир улар билан сузиб ёки йўқ еди, агар еътибор учун яна бир дўстим билан ҳам жалб туюларди. Биз учрашган бир нечта екипаж аъзолари ўз вазифалари билан жуда банд едилар ва бизга кўринмас бўлиб туюлди.
  
  
  Биз куннинг қолган қисмини кузатув залида ўтириб, бир нечта мевали ичимликларни ром билан ҳўпладик, ким ўтирганини яширинча кузатдик ва багажнинг иҳини баҳоладик.
  
  
  Кечқурун Фёдор Городин ёки Anton Жизовга узоқдан ўхшаш ҳеч ким бортга чиқмади ва қайтиб келган йўловчилар ёки екипаж аъзолари қўлида ғалати чамадонлар пайдо бўлмади. Айни пайтда, ширин ром ичимлиги менинг ошқозонимга ноқулай таъсир қилди.
  
  
  Атлантика океанидан зулмат кириб келганда, Гавиота бортда адашган йўловчиларни чақириш учун бир нечта шох берди ва биз сузиб кетишга тайёрландик. Кема докдан узоқлашганда маҳаллий пўлат барабан гуруҳи бизни Серенад қилди.
  
  
  Биз деярли ташландиқ овқат хонасида кечки овқат қилдик, кейин кеманинг атрофида айланиб, кабинамизга қайтдик. Ешик ташқарисида Рона менга қаради ва ее уни қучоқлаб ўпди. Ҳаммаси оддий дўстона ўпиш ва кейин кечки овқат билан бошланди. Аммо кейин мен унинг тилининг учи лабларимни енгил, деярли уятчан чўткалаётганини ҳис қилдим ва менда "асал ойи" charade бўлмайди деган хаёл бор еди. Унинг ширин оз қўл менинг шим еластик остида сирғалиб ва ўйноқи еротик акробатика узоқ кеча ваъда нозик еркалаш кутиб, пастга етди, мен бир premonition кўпроқ еди.
  
  
  У орқага чекинди ва барча аёлларнинг шаҳвонийлиги билан ҳаракатланиб, лекин фақат бир нечтаси самарали фойдаланган ҳолда кийимларини ечиб ташлади. У буни аста-секин, блузкасининг биринчи тугмачасидан кестириб, охирги сиқишигача қилди, бу унинг пантиесини полга силжишига олиб келди ва унинг қорайган, Бахмал терисини очди. Кордоннинг иккита тор оқ чизиғи қуёш ҳаммомини олаётганда кийган bikini контурини тасвирлаб берди. Оқ чегаралар бекаму-кўст учбурчакни ҳошиялаган, бу унинг адолатли бошидан бир соя қуюқроқ еди.
  
  
  Malibu уйида ғазабланган муҳаббат пайтида мен Ронаснинг ақл бовар қилмайдиган танасини қадрлаш учун ҳақиқий имкониятга ега бўлмадим. Унинг кийимида бўлган ориқ greyhound алдамчи еди. Гарчи унинг бирон бир жойида қўшимча gramm бўлмаса-да, лекин ўткир бурчаклар ҳам йўқ еди.
  
  
  У менинг ҳайратимдан завқланиб, олдимда суратга тушди. "Мени жуда озғин деб ўйламайсизми?"у юзи заррача шубҳа кўрсатиб емас, деди.
  
  
  У унинг иягини силаб, танқидий қарашга уринди: "Хўш, енди сиз буни еслайсиз..."
  
  
  У бармоқлари билан лабларимга енгил тегди. "Мен хабарни тушунаман. Мен мақтовга учун балиқ чиқинглар вақти келди."
  
  
  Ее қўлини белига қўйди ва уни яқин тортди, ҳаётидаги юмшоқ зарбани ўпди.
  
  
  Рона доимо пастга тушиб, секин доирада тили билан унинг ҳаётини ўрганаётганда, менга шивирлаган завқ товушларини чиқарди.
  
  
  Мен уни қўйиб юбордим ва у оғзимга ваҳшиёна кириб, тепамга тушди. У уни кўтариб, каравотга олиб борди. У ерда мен уни atlas чойшабига секин туширдим.
  
  
  Рона пастки лабини тишлари орасидан тишлаб олди ва кийимдан сирғалиб чиқаётганини Hungry томоша қилди.
  
  
  Биз учун сохта беташвиш келин-куёвлар емас еди, бу ҳақиқат. Лекин мен ҳар қандай қонуний янги уйланган ер-хотин ҳеч биз қараганда кўпроқ сифатли тўй кечаси бўлди, деб шубҳа. Ниҳоят ухлаб қолишимиздан олдин, тонгнинг биринчи кулранг нурлари Шарқий уфқни ёритди.
  
  
  8
  
  
  Гавиота Мартиникага кирганида, биз ўрнидан турдик, кийиндик ва яхши нонушта қилдик. Rhone Hotel, Форт-Де-Франция қирғоғидаги ранг-баранг бутикларга ташриф буюринг, лекин мен салом айтдим, мен бортга ким ва нима тушишини томоша қилишим керак. Мен уни ёлғиз юбордим, лекин у бир соатдан камроқ вақт ўтгач қайтиб келди ва бу ерда қизиқарли емас, деб айтди.
  
  
  Маълум бўлишича, у унга қарашни ёқтиришига қарамай, у билан бориши мумкин еди. Биз Мартиникада тўрт соат вақт ўтказдик, шу вақт ичида бир нечта янги турмуш қурганлар қирғоққа чиқиб, ёдгорлик дўконлари атрофида shaggy сомон шляпалар ва бошқа ахлат билан қайтиб келишди. Екипаж асосан бортда қолди. Шубҳали чамадонлар йўқ еди. Ҳеч оғир, қўпол руслар. Кулранг сочли ориқ руслар йўқ.
  
  
  Кеча Рона ва мен яна ўйин майдончасини айланиб чиқдик. Гавиота бортидаги фаолият одатдагидек minimal еди. Биз ўз идишни ерта нафақага, ҳаракат сезиларли жадал қаерда.
  
  
  Бизнинг кейинги бекатимиз Каракас порти Ла Гуайра еди. Гавиота Венесуелада рўйхатдан ўтганлиги сабабли, мен бу мамлакатнинг glitzy пойтахтида бирор нарса бўлиши мумкин деб умид қилгандим.
  
  
  У яна ҳафсаласи пир бўлди.
  
  
  Ўша кеча мен Ронага шубҳаларимни тан олмаган бўлсам ҳам, вазифамиз ҳақида қайғуришни бошладим. Ахир, бизда Гизов ва Его жамоалари тақдирли соат учун барча чамадон бомбаларини ўрнатмаганига ишониш учун яхши сабаб йўқ еди.
  
  
  
  
  
  
  Ёки Amerika шаҳарлари аллақачон номаълум жойда тугма босилиши биланоқ, ядро булутида портлашга тайёр бўлиши мумкин. Агар Хуан Ескобар ҳақиқатни айтаётган бўлса, Гавиота екипаж аъзолари билан камида олтита тўлиқ исм юборилган. Биз билганимиздек, иҳ тарқатишнинг бошқа усуллари ҳам бўлиши мумкин.
  
  
  Ва беш кундан кейин Ню-Ёркдаги биринчи бомба ўчиб кетмоқчи еди. Ҳозирги кунда Amerika жамоатчилигининг ноаниқ кайфиятини ҳисобга олсак, бизнинг енг катта шаҳримизни вайрон қилиш шовқинли музокараларни бошлаш учун керак бўлиши мумкин. Албатта, Anton Жизов каби одамлар билан музокаралар олиб борилмайди.
  
  
  Бизда фақат иккита танлов бор еди - таслим бўлиш ёки жанг қилиш. Катта еҳтимол билан, кейин кичик демократик мунозарада ҳукумат курашишга қарор қилди. Аммо бу кулгили бўлар еди, чунки кўринадиган душман йўқ еди. Номаълум жой атрофида radio сигналлари томонидан қўзғатиладиган яширин бомбалар кўринадиган нишонни англатмайди. Иккинчи ва учинчи шаҳарларнинг бошланиши портлаганда, одамларнинг жангга бўлган иродаси йўқолиши мумкин. Агар бу содир бўлмаса ҳам, мамлакатнинг йирик шаҳарларининг вайрон бўлиши одамларни қаршилик кўрсатиш кучидан маҳрум қилган бўлар еди.
  
  
  Шундай қилиб, Гавиота бизнинг ягона ўйинимиз еди. Хуан Ескобарни қўлга олган ҳушёр божхона ходими бизга душман зирҳидаги майда бўшлиқни тақдим етди. Менинг вазифам бу бўшлиқдан ўтиш ва у зарба беришдан олдин ўлдириш зарбасини бериш еди.
  
  
  Яна беш кун.
  
  
  Бизнинг lovemaking деб кеча шу спонтаните етишмади, менинг қисмида камида. Албатта, Рона нимадир нотўғри еканлигини сезди.
  
  
  "Нима бўлди, Ник? Миссия ҳақида ташвишланяпсизми? "
  
  
  "Биз аллақачон бирон бир чора кўришимиз керак еди", дедим мен. "Ертага биз Куракаога борамиз ва агар у ерда ҳеч нарса ривожланмаса, бизда муаммолар бор."
  
  
  "Сиз унинг каравотнинг ён томонига ўтиб, ухлашингизга рухсат берасизми?""Бу нима?"у жиддий сўради.
  
  
  Ее уни ушлаб олди ва яланғоч танасини унга тутди. "Асалим, агар дунё портлашдан беш кун олдин бизда бўлса, у уларнинг атрофида ухлаш учун имкон қадар камроқ вақт сарфлаши керак."
  
  
  Рондан озгина завқланиб, у оёқларини менинг атрофимга ўраб олди. Ва бир мунча вақт мен чамадон шаклидаги ядро бомбалари ҳақида ўйламадим, у ўлик бошлар ҳақида ўйламади.
  
  
  Куракаода Гавиота бортида Фёдор Городин пайдо бўлди. У қичқираётган, кенг елкали русни кўриб, шунчалик хурсанд едики, уни ўпиши мумкин еди. Curacao Кариб енг яхши харид баъзи халқаро freeport бўлади. Йўловчиларнинг аксарияти ерталаб савдолашиб харид қилиш учун кемани тарк етишди ва уйга қайтгач, улар орасида Palma костюмидаги одатий круиз йўловчисига ўхшаб беҳуда ҳаракат қилиб, улар орасида городинни топдилар. . Его дарҳол уни лигини ва у офицерларнинг чорак ичига махфий олдин кеманинг атрофида юриш учун сохта еса ҳузурида Его сақлаб.
  
  
  У бортда ўзи билан бомба чамадонларидан бирини олиб келмаганидан бироз хафа бўлдим. Аммо Curacao контрабандачиларнинг тарихий қароргоҳи бўлгани учун, мен вақт келганига шубҳа қилдим. Агар битта тўлиқ исм по пайдо бўлса, мен уни кузатишга ҳаракат қилишим мумкин еди, бу менинг ишимни анча соддалаштиради. Лекин агар емас, мен ҳар доим Городин пастга пин мумкин.
  
  
  Катта одам қайси кабинада турганини билиб, у Кузатув хонасидаги барда Ронага қўшилди.
  
  
  "Городин бортда", деди унинг овози.
  
  
  Унинг мовий кўзлари ҳаяжондан катталашди. "Оҳ, Ник, демак сиз у орқали бомбаларни кузатишингиз мумкин."
  
  
  "Бу менинг бош суягимга зарба. Чунки ҳозиргача ferret бу муваффақияциз бўлди ."
  
  
  Қисқа оғриқли кўриниш унинг кўзига тушди ва у қўлини олди. "Мени хато қилманг. Бир маънода, бу менинг ҳаётимдаги енг яхши уч кун еди. Аммо иш биринчи ўринда туради ва бутун лаънати дунё менинг елкамда, десак муболаға бўлмайди."
  
  
  "Биламан, азизим", деди у. "Мен худбин бўлишни хоҳламадим."
  
  
  "Бу тугагач, биз озгина таътилга чиқишимиз мумкин", дедим мен. "Агар бизга Жизов, Городин ва Нокс Вамов қўшилмаганида, ётоққа кириш яхши бўлар еди."
  
  
  Рон ажабланиб нахга қаради. "Умид қилишим керак!"Кейин у менга жилмайиб қўйди ва яна ҳаммаси яхши еди.
  
  
  "Сиз нима қилишни режалаштирмоқдасиз?"у сўради.
  
  
  "Бомба солинган чамадонлардан бири ҳаракатланиши учун бортга олиб келинишини ибодат қилинг. Акс ҳолда, Городинимга боришим керак. Тез ва аниқ. Чунки бирон бир жойда Жизов ва Варнов Ақшнинг аксарият қисмини осонгина портлатадиган тугма билан кутишмоқда. Агар мен бепарво бўлсам, кимдир уларга хабар юбориши мумкин, шунда улар муддатни кутишмайди."
  
  
  "Мен нима қила оламан, Ник?"
  
  
  "Йўлимда қолиш," у чақади, кейин тавба. "Рона, бундан буён нарсалар ақлдан озиши ва ўлимга олиб келиши мумкин. Улар буни қилишга ўргатилган, лекин сиз ундай емассиз. Мен сизнинг кабинамизга қайтиб, ўзингизни қулфлашингизни хоҳлайман. Мен сизга signal бермагунимча ешикни очманг.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у.
  
  
  Рон уни йўлга юборди. У яхши компания еди. Ва фойдали. Аммо операциянинг ушбу босқичида емас.
  
  
  У кемани яхшироқ кўриш учун кемага қайтиб келди. Кечқурун биз кетишга тайёрландик ва бортга битта чамадон олиб келинмади. Биз Виллемстад портидан ҳайдаб чиқдик
  
  
  
  
  
  
  Понтон кўпригидан ўтиб, улар уни Қиролича Емма деб номлашди ва мен Жаноб Городин билан тўқнаш келишга қарор қилдим. Кейин бошланганини ешитдим.
  
  
  Бу егизак двигателли ва чироқлари бўлмаган тезкор қайиқ еди. У ўзини тортиб олаётганда, кимдир унинг устига арқон ташлади. Қайиқдаги чўккалаб, кал одам буйруқ бераётгандай туюлди. Его халқи қуюқ тўртбурчаклар объектни кемага кўтарди. Бу чамадон еди ва у худди Хуан Ескобарникига ўхшайди деб ўйларди.
  
  
  Sling кўтарила бошлагач, у ким кўтараётганини кўриш учун темир йўл бўйлаб орқага юрди. Бу менинг бошқа Fedor Городин еди, у ҳали ҳам музқаймоқ костюмини кийиб олган ва у иҳ гуруҳининг лотин бўлмаган бир нечта аъзоларини бошқарган. Вилгелминанинг кўйлагининг думига кириб, уни камаридаги ғилоф атрофига тортди. Таниш Лугерни ушлаб, Городин ва унинг дўстлари томон қадам ташлади.
  
  
  Бир қадам мен муваффақ бўлди. Бошимнинг орқа қисмига нимадир урилди, палуба силкиниб, улкан мушт билан урди. Ҳамма нарса жим ва қора кетди, деб қайтиб менинг Бошсуяги орқали тарқалмоқ туюларди бошимда товуш дарҳол портлаш бор еди.
  
  
  Тўққизинчи Боб
  
  
  Ғалати, аввалига мен фақат бурним қичишаётганини тушундим. У қўлини чўзишга ва егосини чизишга ҳаракат қилди, лекин қўллари қимирламади. Унинг кўзлари очилди. Кейин бошимни тушундим. Совуқ ҳаводан намуна олиш портлашига асаб тушганда, у битта катта тиш каби оғрийди. Унинг кўзлари яна юмилди ва аста-секин иҳ очилди. Оғриқ кетмади, лекин атрофим диққат марказига келди.
  
  
  У кичкина ички кабинада тор каравотда чалқанча ётарди. Мен оёқларим бир нечта ниқобли лента билан боғланганлигини кўрдим. Қўлларим орқамдаги билаклардан кесиб ўтилди; улар ҳам бир-бирига ёпиштирилган еди. Рона Воҳлстедт қаршимдаги каравотда ёрқин чизиқли блузка ва шим кийиб ўтирарди. Унинг қўллари ва оёқлари ҳам лента билан ёпилган.
  
  
  "Биз билан қайтиб келганингизни кўрганимдан хурсандман, Жаноб Картер", идишни олд қисмидан оғир овоз ешитилди. Бир ҳаракат билан у бошини овоз томон бурди. Фёдор Городин винил креслода иккита тўшакка қараган ҳолда ёйилган еди. "Менимча, сизни Жаноб Hunter деб аташ мантиқий емас", деб давом етди у. "Бу маскарад деярли бошланиши биланоқ тугади."
  
  
  Идишнинг ешиги олдида чиройли таралган жигарранг сочли йигит карта столи ёнидаги букланадиган металл стулга ўтирди. У менга ишора қилиб, ушлаб турган Лугерни билади-Вилгелмина. У қўлларини бир дюймга силжитди ва босим бўлиши керак бўлган босимнинг етишмаслигидан ғазабланди. Stiletto йўқ еди. Мен уни Городиннинг камарида ётганини кўрдим.
  
  
  "Ҳа, Картер, - деди Городин, - бизда сизнинг қуролларингиз бор. Ва сизники ... "аёл". Еҳтимол, сиз ҳозир биз билан гаплашишингиз мумкин.
  
  
  "Мен сизга ергашмайман", дедим худди ески коллеждаги каби. "Менинг исмим Николас Hunter."
  
  
  Городин ёш математик мутахассисликка ўгирилиб: "Boris, менга харитани bering."У Бориснинг қўлидан беш - етти картани тортиб олди ва Стал уни овоз чиқариб ўқиди. "Ник Картер, АХ Н3 агенти. Рейтинг: Киллмастер. Девид хок, Вашингтон, ах директори. "Сизнингча, бу одамлар сизни обрўси билан билишмайдими? Картер? Дўстингиз Мисс Воелстедт болта чақирди қачон, биз улар агенти юборди едим биларди. Еҳтимол, Агар Лос-Анжелесдаги ўртоқларимиз сизни билсалар, улар таъқиб қилишда еҳтиёт бўлишади.
  
  
  "Нафақат сизнинг обрўингиз, балки сизнинг юзингиз атрофимиздагиларга маълум, агар сизнинг расмингиз нусхалари тайёрланса, биз киммиз, Картер. Антигуада бир аёл билан ўтирганингизда капитан сизни таниди. У менга бу ҳақда радиода айтиб берди ва улар сизни паромлар билан томоша қилишди. Унинг бортида келганида, биз сизнинг тез орада ҳаракат қилишингизни билардик ва биз сизга тайёр едик."
  
  
  "Яхши, Городин, - дедим мен ўйинлар орқали чиқиб," сизга нима керак?"
  
  
  "Сиз менинг исмимни ҳам биласиз, мен уни кўра оламан. Хўш, бу кутилган еди. Мен буни жуда оддий истайман. Биринчидан, у, сиз менга билган ва операцияларимиз ҳақида гумон қилган ҳамма нарсани айтиб беришингизни истайман. Менимча, сиз Гавиота исмини Хуан Ескобардан олдингиз. Биз Форт Лаудердейлда олиб кетилган Егони кўрдик.
  
  
  У тезда биз билган нарсалар атрофида ҳеч нарса Городин учун ажабланиб бўлмаслигини ҳисоблаб чиқди, шунинг учун у чиқиш йўлини излаш учун онгининг бошқа қисмидан фойдаланиб, емуга таъсир қилди.
  
  
  "Биз Anton Жизов сизнинг шоуингизни бошқараётганини биламиз", дедим мен. "Бу аниқ еди, чунки у тўлов телеграммасини имзолади. Биз сизга фойдаланиш нима бомба биламан, агар бу шаҳарларга иҳ етказиб қандай. Биз иҳ сиз учун Нокс Варнов исмли олим томонидан амалга оширилаётганига шубҳа қиламиз. Бу шундай."
  
  
  "Жуда яхши", деди Городин. "Бу оддий қисм учун ревматизм. Енди бу ҳақда менга айтиб беришингизни истайман. Албатта, биз бошқарувни ўз зиммамизга олганимиздан сўнг, ташкилот муҳим емас, лекин агар биз унинг фаолияти билан таниш бўлсак, вазиятни соддалаштиради. Сиз менга физиологик воситалар нима еканлигини айтиб беришдан бошлашингиз мумкин."
  
  
  Мен унга ҳеч нарса демадим. Бошим титради. Мен ўйлашга ҳаракат қилдим.
  
  
  "Картер, мен ўйинлар учун ҳеч қандай сабр бор," городин чақади, ва бир ҳазил барча ўхшашлик ғойиб. "Мен сизни гапиришга мажбур қила оламан - мен ҳар қандай одамни гапиришга мажбур қила оламан-лекин иш топиш тезроқ бўлар еди."
  
  
  
  
  
  
  иҳ аёлдан".
  
  
  "У бу ҳақда ҳеч нарса билмайди", дедим мен тезда. "Бу наҳ учун бир марталик вазифа."
  
  
  Городин стулдан сакраб турди ва катта одам учун ҳайратланарли тезлик билан олдинга қадам ташлади. Тукли қўлининг орқа томони билан у мени оғзимга қамчилади. Мен унинг қонини татиб кўрдим.
  
  
  "Жимлик, - деб буюрди у, - мен аёл билан ишим тугагач, сизда гаплашиш учун яна бир имконият бўлади."
  
  
  Hulking рус мендан юз ўгирди ва Рона устида туриб сифатида, менинг оғриқ-булутли мия stunt камар Стюарт махсус еффектларни шундай фахрланамиз еди еслади. Шубҳасиз сохта токани ўрганиш учун сиздан Егони олиб қўйганида, ёмон одамнинг қўлида портлаган. Нега Городинни топмадингиз? У пастга қаради ва ревматизмни кўрди. Менинг sport кўйлагим уни ёпди.
  
  
  У камарини олиб ташлаш учун карёлада чайқалмоқчи бўлди. Кун бўйи ўтирган ёш Boris мени лугерининг тумшуғи билан ҳаракациз ётишга ишора қилди. Агар унинг камари уни чизишга қодир бўлганида ва Городин уни ушлаган бўлса ҳам, Рона ва мен ҳали ҳам бизни қурол билан ўраб турган қурол ва аниқ душман екипаж аъзолари бўлган кема билан тўлиқ боғланган бўлардик. У алтернативани ўйлаб, ҳаракациз ётди.
  
  
  Городин Ронаснинг юзига очиқ қаради. У ўтирган жойидан унинг кўк кўзлари катта ва қўрқиб кетганини кўрди, лекин у назоратни йўқотмади.
  
  
  "Енди сизнинг навбатингиз, Мисс Воелстедт, - деди у, - менга бу ҳақда айтиб бериш."
  
  
  "Никнинг айтганлари ҳақиқат", деди Рона хотиржамлик билан. "Мен болта ҳақида ҳеч нарса билмайман."
  
  
  "Ертами-кечми сиз менга билмоқчи бўлган нарсани айтиб берасиз", деди Городин. "Сиз қанчалик ақлли бўлсангиз, тезроқ гаплашасиз."Шу билан рус қўлини чўзди ва қалин бармоқларини тугмалар орасига суриб, Ронанинг блузкасини ушлаб олди. У кулиб, тортди ва блузка йиртилиб, емуни бир ҳовуч мўрт material билан қолдирди.
  
  
  Ронанинг кўкраклари кўзга ташланди, юқори қисми бироз қорайган ва юмалоқ пастки қисми оқ, чунки уни bikini кўйлаги яширмаган.
  
  
  Городин ешик олдида Борисга ўгирилди. "Бу ҳақда нима деб ўйлайсиз, болам? Баъзилар каби катта емас, лекин мустаҳкам ва тўлиқ.
  
  
  Boris қисқа бош ирғади, лекин унинг его кўзлари Городин ҳаракатлари норозилик кўрсатди.
  
  
  "Ва бу жуда яхши", деди Городин катта қўлларини Ронанинг кўкрагига югуриб. "Сўроқ бошланишидан олдин ўйин-кулгига вақтимиз йўқлиги ачинарли. Еҳтимол, кейинроқ бунга вақт бўлади, лекин агар хоним тўғри жавоб берса.
  
  
  У қизнинг кўкрагини сиқиб чиқара бошлаганда, катта одамнинг қўлларидаги мушаклар ҳаракатланаётганини кўрди.
  
  
  "Биз яна бошлаймиз", деди у. "Сиз менга АХ билан боғланган ҳар бир кишининг исмларини айтасиз."
  
  
  Городин катта қўлларида пишган мевалар каби кўкрагини сиқиб қўйганида Рона нафас олди. "Мен бошқа одамларни билмайман!!"у хитоб қилди.
  
  
  Городин Ронани ушлаб турган жойда қизил бармоқ изларини қолдириб, қаддини ростлади. У афсус билан бош чайқади ва менга ўгирилди. "Сизнинг дўстингиз ҳам ўжар бўлади. Афтидан, мен сизнинг атрофингиздагини хафа қилишим керак ва мен сизни енг кўп хафа қилмоқчиман деб ўйлайман."У қўлларини Ронанинг яланғоч ошқозонига югурди ва шимининг тугмачаларини ечишни бошлади.
  
  
  Бу ерда филм қаҳрамони: "кутиб turing, хонимга тегманг! Мен унга нимани билмоқчи еканлигингизни айтаман. Бу ундай емас. Албатта, Рону уни яхши кўрарди ва Городина унга нима қилмоқчи бўлса, мени қўрқитарди, лекин у professional еди ва сиз жосуслик бизнесига кирмадингиз, бу болта ёки иккита Киллмастер бўладими ... Агар сиз таваккал қилишни хоҳламасангиз, атом енергияси бўйича комиссия учун озгина жосуслик қиламан. Ва амалий нуқтаи назардан, Городин Рона Фолстедтни йўқ қилиш учун кетадиган дақиқалар, фақат саломнинг емуга айтадиган гапи йўқлигини билиш учун менга вазифани бажариши учун чиқиш йўлини топиш учун кўпроқ вақт беради.. Охир-оқибат, енг муҳим еътибор Россиянинг жойлашуви бўлиши керак. Шундай қилиб, у тишларини ғижирлатиб, қочиш режасига еътибор қаратишга ҳаракат қилди.
  
  
  Кабинанинг ешигига Knuckles урилди.
  
  
  Ешик очилганда Городин рус тилида қасам ичди ва рангпар денгизчи унга тикилиб турди ва ранзадаги ярим яланғоч фотосини қарамасликка ҳаракат қилди.
  
  
  "Сиз учун Radio хабар, сер," денгизчи минғирлади.
  
  
  "Ҳозир емас, сиз аҳмоқсиз", деб бақирди Городин. "Бу ердан кет!"
  
  
  "Б-лекин, сер, бу General Жизов. Шошилинч".
  
  
  Городин ғазаб билан Ронадан юз ўгирди.
  
  
  "Ажойиб. Генералга айтинг, мен у ерда бўламан.
  
  
  Екипаж ақлли саломлашди ва ғойиб бўлди.
  
  
  Городин Егонинг ёш ёрдамчиси ўтирган стулда тўхтади. "Boris, ҳар доим бу одамларни кузатиб boring. Картер учун кут.
  
  
  "Ҳа, сер", деди Boris иккиланмасдан Вилнелминани менга қаратиб.
  
  
  Городин ташқарига чиқди ва ешикни орқасидан ёпди. Унинг орқасида ишлаётганда, у Boris сеҳрли камарни кўриши учун кўйлагини тортиб олишга ҳаракат қилди. У ҳаракатланаётганда, мен Бориснинг бош бармоғини тетикни тортганини кўрдим.
  
  
  "Сиз ётганингиз маъқул", деди у. "Агар керак бўлса, сизни отиб ташлашимга шубҳа қилманг."
  
  
  У буни назарда тутган. У ҳаракатни тўхтатди.
  
  
  Рона йиғлади. Унинг кўзлари Наҳ учун darted. У лоудмоутҳга ўхшамади. Boris ҳам қаради. Унинг нигоҳи яланғоч кўкрагига тушганда, у даҳшатли кўринарди.
  
  
  
  
  
  
  Рона яна йиғлаб юборди, бир қатор ачинарли хириллаш товушларини чиқарди ва нафас олди. "Boris, - деди у кўзларида ёш билан, - менга буни қилишига рухсат берасизми?"
  
  
  Кейин мен уни тушундим. Рона у тасаввур едим ортиқ professional кўпроқ еди. У йигитнинг кўзларида аввалги раҳм-шафқат чақнашини ушлаган еди ва енди у у билан ўйнаётган еди.
  
  
  "Мен сизга ёрдам беролмайман", деди Boris. "Сиз полковникга нимани билмоқчи еканлигини айтишингиз керак."
  
  
  "Мен қила олмайман", деди Рона. "Мен ҳеч нарса билмайман. Жаҳаннам менга даҳшатли ишларни қилмоқда. Сиз унга ўхшамайсиз, Boris. Мен сиздаги инсониятни кўраман. Илтимос, айтинг."
  
  
  У яхши, ҳақиқатан ҳам ишонарли ва фақат ярим ешакли еди.
  
  
  Boris лабини тишлади, лекин бошини чайқади. "Мен сизга ёрдам беролмайман."
  
  
  Қимматбаҳо сониялар ўтди. Менда маълум миқдордаги жисмоний еркинлик бор еди, умидсиз ўйин учун етарли - Агар Рона мени чалғитиши мумкин бўлса. У унинг еътиборини тортди, кейин Бориснинг олдидаги карта столида ётган сигарет қутисига диққат билан қаради.
  
  
  У унга кичик табассум қилди ва оғир хўрсинди. "Тушундим, Boris", деди у. "Сиз ҳам биз каби ишонган нарсангиз учун ишлайсиз. Улар мен билан бизга нима қилишарди, биламан, агар сиз масъул бўлганингизда бошқача бўлар еди."
  
  
  Бола нахга миннатдорчиликка жуда яқин нарса билан қаради.
  
  
  "Мен сиздан еътиқодингизга хиёнат қилишингизни сўрамайман", деб давом етди Рона. "Аммо, менга битта кичик яхшилик қила оласизми?"
  
  
  "Агар иложи бўлса," Boris деярли ешитилмади.
  
  
  "Бу ҳайвон Городин мени қийноққа солишдан олдин, мен уни ёқаман."Салом, мен яна бир заиф табассумни бошқардим.
  
  
  "Бу кичик муомала, лекин еҳтимол охиргиси. Менга биттасини берасизми?""
  
  
  Boris иккиланиб, кейин бош ирғади. У олдидаги рюкзакни олди. "Бу руслар. Сиз қаршимисиз?""
  
  
  У бошини чайқади. "Сигарет-бу сизнинг асабингиз енгилликка муҳтож бўлган сигарет."
  
  
  "Бу ноқулай бўлади", деди у. "Мен сизнинг қўлларингизни қўйиб юборолмайман."
  
  
  "Илтимос, егоингизни ёқинг ва оғзимга солинг", деб жавоб берди у.
  
  
  Бу жуда узоқ зарба еди. Менда бир неча сония бор еди. У таранглашди, буришди.
  
  
  Boris сигарет тутатди, ўрнидан турди ва тўппончани камарига тиқди. У идишни кесиб ўтиб, Ронанинг лаблари орасига сигарет қўйди. У ҳаракатланаётганда оёқларини ранзадан палубага силкитди ва секин ўтирди.
  
  
  У ўгирилганда унга ҳужум қилмоқчи еди. У Ронани тугатаман деб умид қилиб, вақти-вақти билан лабларидан сигарета кўтаради. Аммо, шубҳасиз, у ўз жойига қайтмоқчи еди.
  
  
  Ва енди у мени кўзининг бурчагидан кўрди. У мен билан юзма-юз айланиб, лугерни ушлаб олди . Аммо бу ерда менда кутилмаган танаффус бор. Boris менга юзланиб, юз ўгирганида. Рон, у тиззаларини деярли ияги остига кўтарди, оёқларини нишонга қаратди ва кучли зарба билан олдинга урди. Бу ажойиб чаққонлик ва чақмоқ тезлиги билан амалга оширилди.
  
  
  Бориснинг қўлида тўппонча бор еди, лекин уни кўтаришдан олдин, у мувозанатни йўқотиб, мен томон катапултация қилинди, шундай куч билан у оёғимга йиқилиб тушди ва Luger ҳалокат билан кемага қулаб тушди. Бу фақат менинг боғланган оёқларини кўтаришга иккинчи бир қисмини олди, бир икки charm таглиги билан енди бир клуб, ва менинг его Бошсуяги уларни езиб. Биринчи punch камида айтиш ажойиб еди, лекин кейинги уч, тез кетма-кет, ўйнаётган ва менинг оғирлиги тўлиқ ўлчов билан пастга ургани томонидан амалга, унутилиб его қўйиш.
  
  
  "Бечора Boris, - деди Рона, у сакраб ўтиб, унга ёмон ифода билан қараб,"мен уни деярли ёқтира бошладим."
  
  
  Ўнинчи боб.
  
  
  Ҳақиқат лаҳзасида Ронанинг ажойиб чаққонлиги ва тезкорлиги учун ўз миннатдорчилигимни ва ҳайратимни билдиришга вақтим йўқ еди. Мени оғирлаштирадиган нарсанинг кескин учи учун sport залини текшириш билан банд едим. Аммо биринчи қарашда ойнасиз бюронинг ўткир бурчагидан ўткирроқ нарса йўқ еди.
  
  
  Кейин стол устидаги люминесцент нур унинг кўзига тушди. Албатта, у етиб бўлмайдиган еди, лекин агар у бирор нарса билан урса, найча осонгина синиши мумкин еди. У ҳозир яқин атрофдаги кемада дам олаётган Лугерини унутган бўлиши мумкин. Қўлларимни орқамга қўйиб, мен унчалик яхши зарба емасман; бундан ташқари, зарба жуда кўп шовқин қилади. Худди шу сабабга кўра, у Брйлевга қурол ташлай олмади.
  
  
  У боғлаб қўйилган тўпиқларини ранзанинг четига силкитиб, уни сотди. Бир-бирининг пошналарини бир-бирига қарши ишлаб, мен ўнг оёғимнинг бармоқларини осиб қўйиши учун поябзал атрофини бўшатишга муваффақ бўлдим. Фақат битта уринишга вақтим бор еди. У бир неча marta оёқларини тиззасидан оҳиста силкитди, сўнг ўрнидан турди ва бор кучи билан қаддини ростлади.
  
  
  Еркин етик оёғимни тарк етиб, юқорига бурилди. Мақсад томон ҳаракатланишини томоша қилганимда, у аста-секин ҳаракатланаётгандай туюлди. Унинг пояфзалининг товони люминесцент нурнинг ўлик марказига урилди, натижада у ешитган енг чиройли кичкина зарбалардан бири пайдо бўлди.
  
  
  Кабина зулматга ботди ва у полдан сакраб ўтиб, shisha парчалари тушаётганини ешитди. У егилиб, унинг орқасидан югурди ва ингичка shisha парчаларини топди. Улар жуда ўткир еди,
  
  
  
  
  
  
  аммо уларнинг аксарияти жуда кичик еди. Shards орқали менинг йўл териб, мен ниҳоят менинг бош бармоқ ва forefinger ўртасида менинг его ушлаб етарлича катта бир топилди, ва менинг тирсаклар устида тасмани кўрдим. Егри shisha билан ишлаётганимда, қўлим бирдан ҳўл бўлиб қолди. Мен ўзимни кесиб ташлаганимни билардим, лекин қўлларим оғриқни ҳис қилиш учун жуда хира еди.
  
  
  Ҳар бир қалинликдаги лентада ҳеч бўлмаганда тирқиш ҳосил бўлганда, унинг билаклари ажралиб чиқди ва улар ёрилиб кетди. У зулматда ишлашни давом еттирар екан, тўпиғидаги елим йиртилиб кетди.
  
  
  "Voila", деди Роне унга. "У сизни топиши учун бирор нарса айтинг."
  
  
  "Мен шу ердаман", зулмат атрофида Ронанинг овози янгради.
  
  
  У идишни ешиги ташқарисидаги кемада кимдир тирналганини ешитиб, унинг овози томон ҳаракатланаётган еди. Кейин mandal очилди.
  
  
  Тўсиққа сакраб, ўзини деворга босди. Ешик очилди ва муқаддас Раббий бир сония иккиланиб турган Городинни сув босди. Бу бир сониянинг бир қисми еди. Бу жағнинг учун его-тўмтоқ ҳуқуқи билан уни урди, менинг елка барча йўл зарба тўлқинлар юбориш.
  
  
  Его саркма пайтида уни белидан ушлаб, ешикдан тортиб олди. Уни городиннинг камаридан stiletto йиртиб ташлади ва Гюго уни билагидаги қинига қайтариб қўйди. Вилгелминани топиш учун кемада ёруғлик етарли еди ва Luger ҳам уни олиб кетган еди.
  
  
  Енди у Рона сабр билан кутиб турган каравотга борди ва унинг билаклари ва тўпиқларидаги лентани йиртиб ташлади.
  
  
  "Ҳодий," мен вишиллади, салом учириш унинг блузка қолган еди, нима. "Менинг орқамда қолинг, мен бизни четга ташлашга ҳаракат қиламан. Бу бизнинг ягона имкониятимиз.
  
  
  Биз коридорга кирдик. Мен ўзимни йўналтиришга ҳаракат қилдим. Мен уни коридорнинг ҳар бир учида кўрдим, тор металл зинапоядан ташқари. Менда қайси йўналиш хавфсиз бўлишини тахмин қилиш учун еллик еллик имконият бор еди. Мен ўз танловимни қилдим ва зинапояга югурдим, Рона орқамда.
  
  
  Лекин мен нотўғри танлов қилдим.
  
  
  Зинапоянинг пастки қисмига етиб борганимизда, оғир оёқларнинг овози яқинлашаётганини ешитдим. Уни Luger тортиб олиб, тушаётган одамларга қарата ўқ узди.
  
  
  Мен бўш қўлим билан уни Роннинг йўлидан итариб юбордим, чунки жасад биздан ўтиб, кемага урилди. Бу славян денгизчилари атрофида еди. Юқори палубадаги йўлакдан тушаётган оёқ товушларини ешитдик.
  
  
  Кейин у ўгирилиб, Ронанинг орқасидан залнинг нариги четидаги зинапояга борди. У бизнинг пастки палубада еканлигимизни кўрди ва панжарага етиб боришдан олдин икки даражага кўтарилишимиз кераклигини билди.
  
  
  Городиннинг бир гуруҳ одамлари бурчакка шошилиб келишганида, биз металл зинапояларни ўраб, кейинги палубага етиб бордик. Бу иҳ йўналишда ишдан олинди, биз зинадан кейинги парвоз юқорига ишлатиш мумкин, шундай қилиб, қайси Ривне иҳ секинлашди. Пастда кимдир тўсатдан иккита момақалдироқ ўқини отди. Биз иҳ нинг ололмайдиган кейинги кеманинг сакраб сифатида ўқ пўлат bulkhead офф тиклана.
  
  
  Ушбу коридорда қутқарув кемаси ҳудудига олиб борадиган ешиклар бор еди. Мен қайиқ атрофида бир озод ҳақида ўйламади, лекин парда бирга сақланган ҳаёт кўйлаги бор еди, ва биз уларнинг устига бир неча қатнашди мумкин, агар, биз омон мумкин & нб.
  
  
  Бир кундан кейин кўчага кирганимизда, биз билан панжара ўртасида учта екипаж аъзоси турган еди. Улардан бирининг атрофида қурол бор еди. У қуролни отиш учун кўтарди, лекин Вилгелмина аллақачон менинг қўлимда еди. Унинг его лоб орқали ўқ юборди ва у милтиққа тушди. Жамоанинг бошқа аъзоларидан бири милтиқни ўлган одамдан озод қилиш учун тортди, учинчиси кийимидан қўл тўппончасини чиқариб, биз томонга ўқ узди. Вилгелмина жавоб берди. Босқинчи унинг кўкрагини чангаллаб ва панжара қайтиб гандираклаб, томонида устидан думалаб қуйида қора Кариб поғона учун. Survivor милтиғини озод қилиш учун ҳаракат берди ва афт югуриб.
  
  
  Мен "қутқарув кўйлаги" деб белгиланган ёғоч идишнинг қопқоғини йиртиб ташладим, лекин ичкарида фақат биттасини топдим. Его Роне уни унга ташлади ва у блузкасининг қолдиқларини йиғишга уриниб, елка қисди.
  
  
  Енди кескин қичқириқлар ешитилди ва иккала томондан одамлар кеманинг нариги томонида биз томон югуришди. Ўзингизни қутқариш вақти келди. У Ронага бош ирғади, кейин темир йўлга чиқди, тор ташқи токчага тушди ва шўнғиди.
  
  
  Ундан қочиш учун ғазабланган отишмада, синган бош суягимдаги хом яра ҳақида унутди. У шўр сувга қаттиқ урилганда буни яхши еслади.
  
  
  Кейин брйлев ташқарига чиқди. Аммо тез орада у йўталиб, синган radiator каби сувни тупуриб келди.
  
  
  Гавиота бир неча юз метр сузиб юрган еди, лекин енди у яқинлашиб келаётган еди, унинг чироқлари сув устида ўйнади.
  
  
  Шамол кескин, денгиз еса қўпол еди. Бу айланаётган океан чўлида уларни аниқлаш қийин бўлади. Сув илиқ еди, лекин ўткир тишлари бўлган дўстона жонзотларга тўла еди - ва у ёлғиз еди.
  
  
  Бу ёлғиз! Рон ва ferret бортдан сакраб ўтганини кўрмаганим хаёлимга келди. У ҳақиқатан ҳам мен билан шўнғидими? Ишончим комил емас. У кенг доирада сузиб юрар, прожекторлар ёнимдан ўтаётганда сувга чўкар еди, лекин Рону уни кўра олмади.
  
  
  
  
  
  
  Гавиота енди аста-секин менга яқинлашаётган еди. Менинг нуқтаи назаримдан, сув сатҳида у жуда катта ва таҳдидли кўринарди. Тахминан еллик метр нарида кема тўхтаб қолди ва чироқлар & Нбда олдинга ва орқага методик равишда айлана бошлади.
  
  
  Мен ва кема орасидаги тўлқинларда оқ нарса пайдо бўлди. Мен қўнғироқ қилиш хавфини туғдиролмадим. Менинг овозим сув устида осонгина кўтарилди ва кема двигателлари енди жим еди. Унинг емаклаётган танаси & нб даги объект томон ҳаракатланди, лекин қўлим мато ва гўштга тегса, тўсатдан тўхтади.
  
  
  Бу Рона емас еди. Енгиллик ва умидсизлик аралашмаси билан мен уни отиб ташлаганимдан кейин бортга тушган екипаж аъзосининг жасади еканлигини аниқладим.
  
  
  Чироқларнинг узун бош бармоғи бизни кўр-кўрона алангада топди. У дарҳол шўнғиди ва ўлик денгизчини мен билан абадий қолдирди. Сув остида у кема томон қаради. У бўғиқ момақалдироқ ва сувга урилган ўқ овозини ешитди.
  
  
  Мен юзага чиққанимда, кема корпуси оқ пўлат девор каби олдимда турарди. Улар ҳали ҳам кемада ўқ узаётган едилар ва у қутқарув қайиғининг туширилаётганини ешитди. У корпус бўйлаб орқа томонга юрди ва у ерда иложи борича осма остига яширинди. Бу ерда чироқлар қўли етмайдиган жойда еди ва агар у менинг устимдан ўтмаганида, қайиқдан кўриш қийин бўлар еди. Афсуски, тутқични ушлаш учун жой йўқ еди, шунинг учун корпусга яқин туриш учун & нб бўйлаб сузишга мажбур бўлдим.
  
  
  Қайиқ ўртада ўтирди ва ешкак ешувчилар муқаддас чироқ тушган кумушранг сув учун йўл олдилар. Улар жойига етиб келишди, бир нечта кучли зарбалар билан содали жасадни қайиққа тортишди. Кимдир қасам ичди, кейин ўрнидан турди ва Мегафон орқали Гавиотани чақирди.
  
  
  "Бу Картер ёки аёл емас! У ёлғиз, атрофимизда! »
  
  
  Бир лаҳзалик сукунатдан кейин Городиннинг овози ешитилди: "бортга қайтинг. Ёруғлик тушганда яна қидирамиз."
  
  
  Қайиқ итоаткорлик билан Гавиотага қайтиб келди ва бортга олиб кетилди. Кундузги ёруғлик ҳали ҳам етти соатлик масофада еди ва у келганида мен атрофда бўлишни кутмаган едим. Жуда қўпол тахминларга кўра, мен Гондурас кўрфазида еканлигимизни тахмин қилдим. Мен юлдузлар томонидан унинг сабоқ олди, ва биланоқ кеманинг товушлар пастга вафот сифатида, у Шарқ бир поғона ҳолда димланган, мен ҳисоблаб қайси яқин ер йўналиши еди. Сув ҳали ҳам илиқ еди ва денгиз сузишни осонлаштирадиган даражада тинчланди. Агар омадим бўлса, мен бирон бир ерга етиб боришим ёки дўстона қайиқда кўришим мумкин.
  
  
  Жимгина сузиш, енергиясини тежаш учун секин ҳаракат қилиш, у Рона билан нима бўлиши мумкинлиги ҳақида яна ҳайрон бўлди. У чуқур қайғу ҳис қилди.
  
  
  Ўн биринчи боб
  
  
  Бу кундузи муқаддас еди, барча пушти ва олтин, қаердадир олдинда, у уни силаб еса, уни сузиб, Кариб уни силаб. Менинг танамдаги иссиқлик бир неча соат олдин тарқалиб кетган еди ва бир вақтлар илиқ сув енди музли совуқни ҳис қилди. У етарлича енгил бўлганида, у уфқни сканерлаш учун тўхтади. Аввалига мен кўриш соҳамда ерни кўра олмадим ва мушакларим норозилик билан қичқиришди, мен ҳали ҳам ҳеч қандай мукофоциз сузаётган едим. Кейин у Шарқда осмон ва осмон кўклари учрашган жигарранг ямоқни пайқади. Мен бу Гондурас ёки агар оқимлар мени шимолга олиб кетган бўлса, Юкатан деб қарор қилдим. Бу ҳақиқатан ҳам муҳим емас еди. Қуруқ, қаттиқ заминнинг ҳар қандай бўлаги қабул қилинади.
  
  
  У сузиш учун бир неча дақиқа вақт берди, кейин ўгирилиб, узоқ қирғоқ томон узоқ ва енгил емаклай бошлади. Бироздан кейин менда компания бор.
  
  
  Аввалига бу менинг ўнг томонимдаги силлиқ юзадаги тўлқин еди. & Нбсп-га қадам қўйиб, мен уни томоша қилдим ва янги тўлқинни кўрдим. Кейин бошқаси. Ва яна бири. Унинг нима еканлигини билар еди, ҳатто сиртда биринчи ўроқ шаклидаги dorsal рулон пайдо бўлишидан олдин ҳам.
  
  
  Акулалар.
  
  
  У ҳаракат қилишни тўхтатганда, улар йўналишни ўзгартирдилар, олдимдан ўтишди ва кейин орқага бурилишди, енди ялашди. У атрофида учта одамни топиши мумкин еди, гарчи у яқин атрофда дўстлар борлигига шубҳа қилмаса ҳам. Унинг сувга ботганида, уни еллик фут масофада менинг устимда айланиб юрганини аниқ кўриш мумкин еди. Уларда сланец ёриқлари ва кўк акула ҳаётининг оқ ипи бор еди. Оқ акула янада қатъиятли одам еювчи бўлса-да, кўк акула узоқ масофаларга сузишда менинг севимли ҳамроҳим емас.
  
  
  Мени ўраб турган учта намунанинг узунлиги саккиздан ўн футгача еди. Уники иҳ сувларида ғалати босқинчи еди-қўпол, секин, еҳтимол хавфли, аммо потенциал тушлик. Вақти-вақти билан учтадан бири мен томон шошилиб, кейин менинг реакциямни синаб кўргандек, четга чиқиб кетарди. Ертами-кечми атрофидагилар келиб, ўткир тишлари билан мени пичоқлашини билардим.
  
  
  У қуруқликнинг тепасига сузишни давом еттирди. Ҳаракат билан мен инсултни секин ва бўшаштирдим, гўё учта йиртқич мени умуман безовта қилмаётгандек. Бу улардан кўра кўпроқ менинг фойдам учун еди; сиз акулани масхара қилмайсиз.
  
  
  Мен қирғоққа томон менинг оғир тараққиёт давом менинг ескорт барқарор яқинроқ қаратди. Яхшиямки, қон узоқ вақтдан бери бош жароҳати ва бош бармоғидаги кесимдан ювилган еди.
  
  
  
  
  
  
  
  унинг егоси уни люминесцент ёруғлик мосламаси билан кесиб ташлаган жойда. Агар атрофимдаги сувга янги қон тўксам, акулалар мени парчалашдан тортинмайдилар.
  
  
  Менинг еътиборим акулаларга қаратилганида, мен ва ер ўртасида, бир оз шимолда жигарранг елканни пайқамадим. Қайиқнинг ҳажмини билмаганим учун, наҳгача бўлган масофани айта олмадим. Аммо бу менга яқинлашаётган еди ва мен ақлий равишда егога мурожаат қилишга ва тезлаштиришга ҳаракат қилардим. Елкан билан бу Гавиотадан деярли бўлмас еди ва агар шундай бўлса ҳам, мен городин екипажи билан таваккал қилишни давом еттираётган ҳалокатли торпедалардан кўра афзал кўраман.
  
  
  Мен бу фикрлар ҳақида ўйлар еканман, остимда нимадир самимий чақнади. Менга таъсир қилмади, лекин турбулентлик мени тирбандлик каби айлантириб юборди. Менинг ўйиндошларим ҳужум қилишга тайёрланаётган еди.
  
  
  У сузишни тўхтатди ва қайиққа жаҳл билан қўл силкитди. У мени кўрганми ёки йўқлигини айта олмадим, лекин қайиқ мен томон ҳаракатланишда давом етди, бу еса таскин берди. Мендан олти фут нарида яна бир акула ўтганида, Гюго уни қинидан тортиб олди ва дастасини сув остида ушлаб турди. Stiletto ҳар бири уч юздан тўрт юз фунтгача бўлган учта қотилга қарши баҳсни унчалик ўзгартирмади, аммо бу менга имконият берди.
  
  
  У кўзларини яқинлашиб келаётган қайиққа қаратиб, акулаларни томоша қилиш учун бир неча marta шўнғиди. Енди яна бир акула шерикларидан ажралиб, менга ҳужум қилди. Машҳур назария борки, акуланинг оғзи бошининг пастки қисмида жойлашганлиги сабабли, тишлаш учун орқа томонига думалаб тушиши керак. Ишонманг. Пастки жаг ъ илгагига тушганда, даҳшатли ярим ой ўлик тиш ғорига очилади. Акула сизни деярли ҳар қандай ҳолатда тишлаши мумкин.
  
  
  Бу менга хавф остида ҳужум қилишга қарор қилди. Уники худди шу тарзда его билан учрашиш учун ер остидан ўтиб, иложи борича кичикроқ мақсадни тақдим етди. Уго уни мудофаага қўйишдан олдин у менинг устимда ўғил,қора сув ости ракетаси каби еди. Инсоннинг сув остида маневрлиги енг яхши ҳолатда чекланган. Ва ўзимни ташлаб, улкан қора шакл менинг остимдан ўтиб кетишига вақт бор еди. У шунчалик яқин едики, донли акула териси елкамни тирнади.
  
  
  Мени ҳимоясиз деб топиб, акула дарҳол йўналишини ўзгартирди ва қолган иккитасига қўшилди. Иҳ ҳаяжонланган ҳаракатлар улар келишилган ҳужумга тайёргарлик кўраётганликларини тахмин қилишди. Қайиққа қараб, у битта елканли оддий ёғоч қайиқ еканлигини тушунди. Кичкина, қоронғи юзли еркаклар камонда менга ишора қилиб туришарди. Улар бақираётгандай туюлди, лекин мен бу сўзларни ешитолмадим.
  
  
  Dorsal ойна яқин атрофдаги сувни кесиб ўтди. Бу сафар уники чуқурроқ шўнғиди ва акула ҳам шундай қилди. Бу менинг остимда айланиб ўтди ва юқорига қараб, жағлари кенг, унинг ёмон кўзлари менга қарши чиқаётгандай туюлди. У салто қилди ва ўлик тишларини бир неча дюймга четлаб ўтди, аммо бу сафар Гюго тайёр еди. Унинг пичоғини акула ҳаётининг юқори қисмига ёпиштирди. У жадаллаштириш юк поезди томонидан урди гўё менинг қўл jerked, акула нинг momentum иккала бизни оширилади, лекин мен ушлаб, ва stiletto blade ҳаёт қаттиқ оқ тери орқали тўғралган.
  
  
  Биз юзасига етиб олдин, у жароҳатланган акула офф итариб, кейин тутун каби тўқ қизил қон ортда қолдирган, унинг атрофида бўртиб ичак бир ҳалқа ҳаёт узунлиги бўйлаб тўпланган.
  
  
  У ўрнидан турди ва ўлдирилган assassin юз юрар, унинг его нинг сўнгги дўстлари бири ошқозон унинг его мағлубиятдир кўриш учун фақат бир marta орқага қараб ва қаттиқ тана ва ичаклари катта бўлак офф рип. Учинчи акула тезликни сақлаб қолди.
  
  
  У ўзини сиртга тортди ва ўпкасига ширин, тоза ҳаводан нафас олди. Бир дақиқадан сўнг қулоқларим жиринглашни тўхтатди ва овозларни ешитдим. Менинг орқамдан ўн фут, қайиқ кичкина шишиб, елкан рифларни кўтараётган еди. Қайиқда тўрт kishi бор еди. Улар қисқа ва қоронғи еди, нозик хусусиятлар кичик думалоқ бошларга носимметрик тарзда ўрнатилди. Улар гапирган сўзлар мен учун тушунарсиз еди, лекин мен улар Мая еканлигини сездим, қуйи Мексиканинг қадимги тили, ҳозирда Юcатаннинг Жануби-Шарқий қисмида, Квинтан-А-руда гапирилади.
  
  
  Мушак қўлларидаги жигарранг қўллар чўзилди ва мени сув бўйлаб ёғоч қайиққа тортди. Орқамдан бир товушни ешитиб, отаси икки акула ярадорни парчалаб ташлаган пляждаги қонли кўпикка қаради. Бир неча дақиқадан сўнг, уники кейинги бўлади.
  
  
  Унинг отаси қутқарувчиларига миннатдорчилик билан қўлларини узатди, лекин иҳ кўзларини юмди ва ифодасиз юзлар жавоб бермади. Уларнинг атрофидаги Один менга камонда ўтиришимни имо қилди. У шундай қилди ва улар елканни ташладилар. Шамол тувални олди ва енгил қайиқ сувдан кўтарилиб, қирғоқ томон югургандай туюлди.
  
  
  Ўн Иккинчи Боб
  
  
  Қайиқ силлиқ ва жимгина қирғоқ томон ҳаракатланар екан, сўнгги ўн олти соатлик ҳаракатларим менга етиб кела бошлади. Гавиотадаги жанг ва қочиш, узоқ сузиш ва акулалар билан жанг мени чарчатди. У бош ирғади ва уларга дам бериш учун кўзларини юмди ва бир сониядан сўнг таc
  
  
  
  
  
  Қайиқнинг пастки қисми шағални қириб ташлагандай туюлди ва одамлар қайиқни қирғоққа тортиб олиш учун кулбалар гуруҳидан югуришди.
  
  
  Ери чиқиб, пляжда тўхтаганида, барча фаолият тўхтади. Одиннинг нам по Мая менинг қўлтиғимдан юқори емас еди. Ва менинг қайиқ-жуфтлар каби, улар бизга юзларида ҳар қандай салом ёки душманлик кўрсатиш бермади, улар баъзи қизиқиш билан менга қаради-да,.
  
  
  Улар мустамлака даврида ҳеч қачон Испания ҳукмронлигига бўйсунмаган қаттиқ ва итоациз Майя ҳиндуларининг авлодлари еди. Кейин 1847 йил ғарбий Юcатандаги қўзғолон испанлар томонидан езилди, улар иложи борича ўрмонларга қочиб кетишди Кинтана Роо, бу ерда қуролли қаршилик йигирманчи асрга қадар давом етди. Ҳозир ҳам мени олиб келган қишлоқ каби чекка қишлоқлар ески қабила анъаналарига мувофиқ ўзини бошқариш учун бутунлай federal ҳукуматга топширилди.
  
  
  Балиқчи қайиғидан икки kishi менга икки томондан яқинлашдилар. Уларнинг ҳар бири тирсагимга кичкина жигарранг қўл қўйиб, мени олдинга суришди. Мени ескорт қилишяптими ёки қўлга олишяптими, билмадим.
  
  
  Улар мени жим, ҳушёр Майя халқи қаторлари орасидаги йигирмага яқин уйдан олиб ўтишди. Биз қишлоқнинг ташқи периметри бўйлаб бошқалардан кичикроқ кулба олдида тўхтадик. Томи сомонли, лой деворларида деразалар йўқ еди.
  
  
  Одина, атрофим атрофида, мени ешикдан бошлади, у Вилгелминанинг металл блокини итариб юборди, у ҳали ҳам сонимга босди. У нам кўйлагимни кўтариб, лугерни тортиб олди .
  
  
  "Пистола!"у испанча биринчи сўзни атрофдагилардан ешитган.
  
  
  "Йўқ, се фунcиона," ему айтдим. Бу ҳақиқат еди. Қурол тунда шўр сувга чўмгандан кейингина ишламади. "Ҳеч тиене балас," мен қўшиб. Бундан ташқари, ҳақиқат. У Гавиотага ўқ отиш пайтида барча ўқ-дориларни ишлатган.
  
  
  Майя томонидан жавоб йўқ. Кўринишидан, улар испан тилининг бир нечта сўзларини билишган. Вилгелминани мусодара қилгандан сўнг, ҳиндистонлик мени кабинага итариб юборди ва орқамдан ёғоч ешикни ёпди. У шеригига Майя тилида гапирди. Унинг оҳангидан шуни айтишим мумкинки, уларнинг атрофидагилар у ерда қолишлари ва ешикни қўриқлашлари керак еди, иккинчиси еса бирон бир ишда еди. У уни қўпол полга кўтариб, деворга суянди.
  
  
  Кўп соат ичида биринчи marta унинг фикрлари Кариб денгизида менга қўшилиш билан боғлиқ миссияга айланди. Ҳақиқатан ҳам кеча унинг ўғли қўлида Luger билан Фёдор Городин томон ҳаракатланаётганда чамадон ва бомба билан участкада мағлубият ёқасида бўлганми? Бироқ, яна уч кун ичида Ню-Ёрк шаҳрининг ядровий вайрон бўлишининг олдини олиш учун мен ҳеч нарса қила олмаслигимдан қанчалик узоқман.
  
  
  Мен ҳозирги мушкул қайтиб менинг фикрларимни олиб уринди, лекин Рона Фолстедт бир кўриш, бир оз ит ва фотосини Nordic фотосини, хаёлимни орқали чақнади. У ҳозир қаерда еди? Ўликми? Городинлар томонидан тортиб олингандан кўра, чўкиб кетиш яхшироқдир.
  
  
  Кулбамнинг ешиги очилиб, иккита қўриқчим кирди. Имо-ишоралар ва хириллашлар билан улар иҳ билан бирга бўлиши кераклигини аниқ кўрсатадилар. У ўрнидан турди ва улар билан қишлоққа қайтиб кетди.
  
  
  Биз бошқалардан кўра каттароқ кулбага келдик. Оқ рангга бўялганидан сўнг, у аста-секин кул рангга айланди. Икки Майя мени ешикдан олиб киришди, кейин платформада ўтирган чолнинг олдида тўхташди. Унинг сочлари оқарган, юзи ёнғоқ қобиғидек қаттиқ ва ажинланган еди.
  
  
  У қийшиқ қўлини кўтарди ва икки қўриқчим орқага чекиниб, мени ўзи билан ёлғиз қолдирди.
  
  
  "Унинг Чолти", деди у кучли, паст овозда, yoshi ва майда кўкраклари билан ўринсиз бўлиб туюлди. "Унинг овози Ел Жефе, бошлиқ."
  
  
  "Бу шараф, - дедим мен, - ва инглиз тилида гапирадиган одамни топиш жуда ёқимли."
  
  
  "Бу қишлоқда ҳаммаси, мен инглиз тилида гаплашаман", деди у ғурур билан. "Мен меридадаги мактабга бордим. Улар буни ўғилларига ўргатишарди, лекин улар Янки тилини билишни хоҳламайдилар."Кейин у тўхтаб қолди, қўллари тиззасига букилиб, нимадир дейишимни кутди.
  
  
  "Менинг исмим Ник Картер", дедим мен. "Унинг агенти Қўшма Штатлардан. Агар мени телефоним билан енг яқин шаҳарга олиб борсангиз, миннатдор бўлардим. Мен сизга яхши тўлайман.
  
  
  "Менга сизнинг қуролингиз борлигини айтишди", деди Чолти.
  
  
  "ҳа. Менинг ишимда баъзан ўзимни ҳимоя қилишим керак, баъзида уни ўлдиришим керак."
  
  
  "Кинтана Роо, картерда оқ танлилар унчалик машҳур емас. Менга қуролли оқ танлилар умуман ёқмайди. Менинг еркакларимга қуролли оқ танли еркаклар жуда ёмон муносабатда бўлишди."
  
  
  "Мен бизни, сиз, биз, сизнинг халқингиз, Жефни хафа қилишни хоҳламайман. Мен курашаётган одамлар менинг мамлакатимнинг буюк шаҳарларини вайрон қилишни ва кўплаб халқимни ўлдиришни хоҳлайдиган ёвуз одамлардир ."
  
  
  "Бу Кинтана бурда биз учун нимани англатиши керак?
  
  
  "Агар бу ёвуз одамларга ғалаба қозонишга рухсат берилса, дунёдаги ҳеч қандай жой улардан, ҳатто сизнинг қишлоғингиздан ҳам хавфсиз бўлмайди. Улар фақат одамлар жуда кўп ўз каби еди тинч океанида бир Орол вайрон.
  
  
  "Айтинг-чи, қандай қилиб денгизга тушдингиз, Ник Картер."
  
  
  У емга Рона ва мен Антигуадаги круиз кемасига ўтирган вақтимиз ҳақида ҳикоя қилди. Чолти кўзларини қисиб тинглади, қўллари ҳали ҳам тиззасида, кўзлари деярли ёпиқ еди. У тугагач, у тўлиқ бир дақиқа ўтирди.
  
  
  
  
  
  
  жимликда. Кейин Егонинг кўзлари очилди ва у менинг юзимни қидирди.
  
  
  "Мен сизга ишонаман, Ник Картер", деди у. "Сизнинг овозингиз ёлғон емас ва кўзларингиз ҳақиқатни айтади. Сиз излаётган телефонни шимолда вигфа Чикода топиш мумкин. Мен сизни у ерга олиб борган бўлардим, лекин ...
  
  
  "Лекин нима?"Мен буни сўрадим.
  
  
  "Сиз оқ танли одамсиз. Қишлоғимизга қурол олиб келишди. Шу сабабларга кўра, менинг халқим сизнинг ўлишингизни хоҳлайди. Улар мени ел жефе сингари тинглашади ва еҳтимол мен у каби бизни хафа қилишни хоҳламаслигингизга ишонтиришим мумкин. Аммо силкитиб бўлмайдиган kishi бор ."
  
  
  "Бу ким?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Егонинг исми Тиҳок. У менинг ўғлим. Мен ўлганимда, у бу ерда масъул бўлади. Бу жуда тез орада содир бўлишидан қўрқаман. Тееҳавк сиз у билан учрашмагунингизча сизни қўйиб юборишга ҳеч қачон рози бўлмайди."
  
  
  "Унга югурасизми? Менимча, бу ерда ҳеч ким инглиз тилида гапирмайди."
  
  
  "Бошқа тиллар ҳам бор", деди чол. "Ўғлим ҳозир сизни уйим ташқарисида кутмоқда. У билан қандай муносабатда бўлишингиз тақдирингизни белгилайди. Бу шундай бўлиши керак ."
  
  
  "Тушундим", деди у чолга. Чолти кулбасининг ешиги томон бош ирғади. Кейин у ўгирилиб кетди.
  
  
  У бошлиқлар кулбаси олдидаги бўшлиққа икки қадам ташламасдан олдин, ҳавода нимадир момақалдироқ бўлиб, оёғимга ерга урилди. Бу олти метрли найза еди, унинг тор, икки қиррали пичоғи ерга сингиб кетган.
  
  
  Тозалашнинг қарама-қарши томонида белига ўралган, жигарранг териси таранг ва таранг мушаклари устида ялтираб турган ёш Майя турарди. У егизакни оёқларимдаги найзага маҳкамлаб, Егони бурчак остида ушлаб, анъанавий қийинчилик позасида. Атрофимизда қишлоқ аҳолиси бор еди, юзлари бепарво, лекин кўзлари еҳтиёткор еди.
  
  
  Демак, бу бошлиқнинг ўғли Тихок. Бу одам еди, агар у қишлоқни тирик қолдирганида, мен жангда дуч келишим керак еди. Лекин его уни ўлдиради, Агар, Его отаси мени Вигиа Чико қўйиб мумкин? Чол рози бўлса ҳам, мен его одамларининг яшашига рухсат бераманми? Негадир мен Техавкни мағлуб етишга мажбур бўлдим, лекин мен ундан Егони олиб чиқмадим.
  
  
  Найзага тегмасдан олдин Гюго уни билагининг қинидан атайлаб тортиб олди. Қишлоқ его кўриш мумкин, шундай қилиб, у stiletto томонидан бекор қилинди, кейин юборди его у хусусда бўлди аъёнларига кулба ешик томон spiral, дастани чайқаб. Гарчи кузатувчилар томонидан ешитиладиган жавоб бўлмаса-да, у унинг яширин розилигини сезиши мумкин еди.
  
  
  Кейин у найзани ерга тортди ва Егони Тееҳавк билан бир хил ҳолатда ушлаб, тозалаш марказига ўтди. У ерда, биз бир уруш ходимлари куни ишлатиладиган деб ғалати ўхшаш бир салом спеарҳеадс тегди. Ўлик фарқ шундаки, бу найзалар ўн икки дюймли пўлат пичоқни, одамни тешишга ёки танасидан аъзони кесиб ташлашга қодир пичоқни тешди.
  
  
  У тайёр ҳолатда бир қадам орқага қайтди ва хотиржамлик билан дарҳол ҳужум қилди ва найза дастасини юқорига силкитди. Мен зарбани тўсиш учун найзамни ташладим, кейин бош суягимни иккига бўладиган пичоқни буриш учун уни тезда кўтардим.
  
  
  Менинг ревматизмим Майя кутган ва тўсиб қўйган ўз жавобим еди. Кейин у кутилган зарбага қарши туриш учун ҳаракат қилди, лекин у шунчаки пичоқ билан феинтед қилди ва его қовурғасига қарши думбани ён томонга силкитди. Тееҳавк оғриқдан инграб юборди, лекин ўлдириш зарбасини тўсишга тайёр бўлиб, найзасини моҳирлик билан кесиб ўтди.
  
  
  Биз орқага чекиндик, бошланғич позициямизга қайтдик ва жанг яна бошланди.
  
  
  Уруш санъати қиличбозлик ёки ҳатто рақс каби расмийлаштирилган. Ҳар бир зарба блокга ега, ҳар бир блок ҳисоблагичга ўтади. Yucatan клирингидаги ягона товушлар-бу millar ва пичоқлар тўқнашуви, Тееҳавк ва менинг оғир нафас олишим билан тинди. Мен буни бир неча бор кўрганман, найза пичоғини ҳайдаш учун тешик очганман, лекин мен ёш Маяни тўсиб қўйиши учун Ривненскаяга секинлашдим. Мен ҳозиргача мендан юз менинг его ўз пичоқ сақлашга муваффақ айтинг, бу менинг кўйлак устида қип-қизил дог ъ тарк менинг ҳисоб-китоблар билан қат ташқари.
  
  
  У бир икки упстроке билан Его рук томонидан бир вақтнинг ўзида бир найза бир томонидан амалга тақиллатди еди оқими келди, у normal упстроке кутган еди, ҳолбуки ва ҳужум slash. Его найза бир қўлида бефойда осилиб билан, Тееҳавк нинг томоқ менинг пичоқни учун иршайтириб еди. Суриш уни бир дюймнинг бир қисмини ён томонга суриб, терисини зўрға кесиб ташлади. Маянинг кўзларида мен нима қилганимни билишини кўрдим.
  
  
  Найзасини назорат қилиб, тееҳавк ҳалокатли шафқацизликда айбланди. Унинг егоси ҳужумга йўл очди ва дуел фақат Техокнинг ўлими ёки меники билан тугаши мумкинлигидан қўрқишни бошлади.
  
  
  Ип ҳайратланарли тўсатдан келди. Индамай, у менга юқори lunged, кейин чўккалаб ва бейсбол ҳалол каби милтиқ кўт силкиди, фақат тўпиқдан юқорида мени юқумли ва менга остидан оёқларимни амалга тақиллатиб. Мен Тееҳавкнинг найзасининг пичоғи юзимга ботганини кўриш учун ерга тушиб, орқамга думаладим. Охирги сонияда у қулоғимга шунчалик яқин ерга чўкдики, мен его қобиғини ҳис қилдим.
  
  
  У оёқларига сакраб, яна найза тайёр ва рақибига дуч келди. Его назарида янги хабар бор еди: дўстлик. Биз ҳозир ҳам едик. Унинг егоси унинг ҳаётини сақлаб қолди, уни йўқотмагунча кечира олмади.
  
  
  
  
  
  сақланган меники.
  
  
  У қимор ўйнаётган еди. Олдинга бир қадам ташлаб, у саломлашиш учун унинг пичоғини Тееҳавк томон бурди. У меники билан учрашиш учун ўз найзасини туширди ва жанг тугади. Биз қуролларимизни ташлаб, билакларимизни Майя услубида ушладик. Қишлоқ аҳолиси маъқуллаб суҳбатлашишди ва у биринчи marta ҳиндуларнинг қоронғу юзларида табассумларни кўрди.
  
  
  Ески бош бизга келди ва Майя Тиҳок гапирди. Кейин у менга ўгирилиб деди: "мен ўғлимга жасорат ва шараф билан жанг қилганини айтдим. Мен унга сиз ҳақингизда ҳам худди шундай нарсани айтаман, Ник Картер. Вигиа Чико бир соатлик масофада жойлашган. Менинг енг кучли икки одамим сизни каноеда у ерга олиб боради.
  
  
  У менга сув ўтказмайдиган матога ўралган сумкани узатди. "Тузли сув қуригунча қуролингизни тозалаб, мойлашингиз керак, акс ҳолда сиз излаётган ёвуз одамларга қарши фойдасиз бўлади."
  
  
  Его унга миннатдорчилик билдирди ва Ҳугони кулба куни учун олиб чиқди. Кейин мени каноега олиб боришни кутаётган икки мушакли одамга ергашдим.
  
  
  Ўн уч
  
  
  Соҳил каноеда саёҳат тез ва сокин еди. Икки Майя бизни бемақсад четида самимий кутиб олди. Уларнинг ҳеч бири биз билан гаплашмади.
  
  
  Биз тарк етган қишлоқдан уч баравар катта бўлган вигла Чикога тушдик. Уйлар доимийроқ бўлиб туюлди ва шарқдан темир йўл йўллари шаҳарнинг ташқи четида тугади. Ешкакчиларим мени маҳаллий бошлиқнинг уйига олиб боришди, у билан Майя тилида қисқача гаплашишди ва кейин бирдан унга қарамасдан мени ташлаб кетишди.
  
  
  У telefon рақамини сўради ва мени мактаб, умумий дўкон, мажлислар зали, омборхона ва бошқалар бўлиб хизмат қилган умумий бинога олиб кетишди. Telefon ён томонида тутқичли қўпол ёғоч қутидаги дастлабки model еди.
  
  
  Кейинги икки соат Юкатан пойтахти Merida шаҳрига ва у ердан репетиторлар ва оралиқ операторлар лабиринти орқали Девид хок хроникасининг таниш овози янграгунча ҳайдаш билан ўтказилди.
  
  
  Мен емуга қаерда еканлигимни айтдим ва емуга қандай қилиб у ерга етиб борганимнинг ихчам версиясини бердим, ҳар қандай вақтда алоқани йўқотишимиздан қўрқиб тезда гаплашдим.
  
  
  "Менга бу ердан тез чиқиш керак", деди ему унга. "Темир йўл бор, лекин, еҳтимол, поезд ҳар сафар тўлиқ қуёш тутилиши бўлганида бир marta югуриши керак."
  
  
  "Мен сизни вертолётда олиб бораман. Миссиянинг ҳолати қандай? "
  
  
  "Бавуллар Curacao дан Гавиота бортида етиб. Фёдор Городин Жизов билан операциялар бошлиғи бўлиб кўринади, афтидан иҳ штаб-квартирасида қолади ва фақат вақти-вақти билан кўчада пайдо бўлади. Нокс Ворнов асосий шахс еканлиги ҳақида ҳеч қандай тасдиқ йўқ, аммо далиллар етарлича кучли, биз буни аниқ деб ҳисоблашимиз мумкин."У иккиланиб, кейин қўшиб қўйди:" биз Рона Фолстедтни йўқотдик."
  
  
  "Буни ешитганимдан афсусдаман, Ник", деди Девид хок. Уники, у нимани назарда тутганини билар еди. АХ директори сифатида, у ўлим билан таниш еди, лекин унинг агенти гуруҳ кўп тушуниб кўра Ему чуқурроқ оғриқ сабаб бўлди. "Сиз бу ерда ёлғиз ишлай оласизми?"у қўшимча қилди.
  
  
  "Мен қила оламан, лекин бу ҳудуд билан таниш бўлган одам бўлса яхши бўларди. Бу ерда қоронғи тушмоқда ва биз белгиланган муддатни бажараётганимизни еслатишим шарт емас."
  
  
  "Албатта йўқ", деди хок қуруқ ҳолда. "Бир дақиқа кутинг."
  
  
  Telefon бир неча сония давомида овозсиз қулоғимга чалинди ва у Хокнинг иш столи компютерига маълумот киритаётганини билди. Кейин у жавоб билан қайтиб келди:
  
  
  "Марказий разведка бошқармасининг Веракрузда Pilar исмли агенти бор. У сиз билан Баиа Bonito меҳмонхонасида боғланади."
  
  
  "Уни?"
  
  
  "Ҳа, Ник, сизга омад кулиб боқади. Менга бу қизил сочли, яхши жиҳозланган деб айтишди... ерм... барча қўшимча ускуналар". Хок томоғини тозалади, кейин бошқа оҳангда давом етди. "Сиз Вигиа Чиуга вертолёт қўнишни ташкил қила оласизми?"
  
  
  "Бу бинонинг орқасида клиринг бор. Уни вертолётда қанчалик тез юборишингиз мумкин? "
  
  
  "Мен Давлат департаменти орқали ишлашим керак. Агар улар белгига еца, сиз уч ёки тўрт соат ичида қушни оласиз."
  
  
  Яхши. Мен қўниш майдонини олов ёки гулхан билан ёритишга ишонч ҳосил қиламан. Ушбу тафсилотларни муҳокама қилар еканмиз, одатдаги шароитларда бундай маълумотлар ҳеч қачон шифрланмаган ҳолда жамоат telefon линиялари орқали узатилмаслиги хаёлимга келди. Бироқ, шароитлар оддий, шароитлар ибтидоий еди.
  
  
  "Сизга пул керак бўлади", деди хок. "Мен сизнинг меҳмонхонангизда Марказий Американинг турли валюталарида кутаман. Бошқа нарса?"
  
  
  "ҳа. Менинг Лугерим шўр сувли ҳаммомни олди, шунинг учун мен қуролни тозалаш воситасини қулай қилишни хоҳлайман. Болалар 9мм ўқ-дорилар".
  
  
  "Бу сизни кутмоқда."Хок бошқа нарсани қўшмоқчи бўлгандек, чизиқда пауза бор еди. Аммо кейин у шунчаки деди: "сизга омаддан кўпроқ нарса бор, Ник."
  
  
  Менинг ишим бор еди, у ерда уни маҳаллий префект вертолёт учун огоҳлантириш чироқларини йўналтиришга кўндирди. У менга ёрдам беришни хоҳламади. Вигиа Чиконинг маҳаллий аҳолиси қирғоқ қишлоғидаги Майяларга қараганда очиқ ҳовузга нисбатан бироз камроқ душман едилар, аммо уларнинг ески анъаналар билан алоқалари мустаҳкам бўлиб қолди. Ноёб шифобахш оқ танлилар Юкатанга тинч миссиялар билан келишди ва одамлар улар билан учрашишни хоҳламадилар.
  
  
  
  
  
  
  иҳ учиб автомобиллар атрофида бир.
  
  
  Бу ниҳоят иҳнинг истамай ҳамкорлиги билан ески услубда қўлга киритилди. Уларга пул ваъда қилиш орқали. Хусусий равишда, унинг умиди Марказий разведка бошқармаси, давлат департаменти учувчиси бироз пул олиб келади. Бу аҳолиси улар макр қилинмоқда ўйладим, агар Чико нинг Вигиа чиқиб олиш учун бир оз ноқулай бўлади.
  
  
  Кейинги бир неча соат давомида у огоҳлантириш чироқларини жойлаштиришга йўналтирганида, бундай хавотирлар унинг хаёлида яширинган. Атрофда жуда кўп қуруқ ўлик ёғоч бор еди ва мен қўниш зонасини белгилаш учун айлана бўйлаб олтита олов ёқдим.
  
  
  Гулханлар ёқилиши ва клиринг ёритилиши билан Сел ва Стал кутишди. Ва кутинг. Ва кутинг.
  
  
  У давлат департаменти билан боғлиқ ишлар унчалик муаммосиз кетмаслигини билиши керак еди. Овозни ешитганимда, вертолётнинг ротори бузила бошлади ва менинг ўт ўчирувчиларим кечикишдан норози еди. Учувчи бизнинг кичик гуруҳимизни пайқаб қолди ва ўз кемасини олиб келиб, қалин қизил-жигарранг чангнинг улкан булутини юборди.
  
  
  Учувчининг исми Martin еди. У бурни учли ингичка йигит еди. Қишлоқ атрофида оломон еса, биз идентификаторлари алмашилди, катта шубҳа билан вертолёт қараб.
  
  
  "Умид қиламанки, улар сиз билан бир оз пул юборишди", дедим.
  
  
  "Пулми? Нима учун?"
  
  
  "Signal ёнғинларида ёрдам бериш учун мен бу одамларга тўловни ваъда қилишим керак еди."
  
  
  Martin енгил осмонга кўз қисиб қўйди. "Мен сизга огоҳлантириш чироқлари нима кераклигини билмайман; деярли тўлиқ кун.
  
  
  "Уни вертолёт билан сўрашганда, - дедим совуққонлик билан, - қоронғи еди. Мен давлат департаменти тонг отгунча мени бу ердан олиб чиқиш учун тезда жавоб беришига умид қилгандим. Менда жуда банд бўлган жадвал бор, ески дўстим.
  
  
  "Ҳеч ким пул олиб келиш ҳақида ҳеч нарса демади", деб минғирлади у.
  
  
  Атрофимиздаги одамлар минғирлашди ва у бизнинг суҳбатимизнинг моҳиятини ушлашидан қўрқди.
  
  
  "Сиз уларга пулларини олиб келдингизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Хўш... улардан баъзилари", деди у диққат билан.
  
  
  У жаҳлини чиқараётган еди. "Шундай қилиб, чиқинг, тикувчини олинг! Мен бу одамларга пул ваъда қилдим ва агар сиз иҳ олмасангиз, улар сизнинг суякларингизни синдиришади деб ўйлайман."
  
  
  Martin хафа бўлиб қараб, орқа чўнтагидан калтакланган ҳамённи чиқариб, векселларни варақлай бошлади. Ундан ғазабланиб, ундан ҳамённи олиб, ҳамённи тортиб олдим. Векселлар миқдори еллик доллардан сал кўпроқ еди. Бу его томонидан еголарни тантанали равишда ҳисоблаган катта кишига ўтди, кейин жилмаймасдан бош ирғади. У биз учун йўлни тозалаш учун кўчиб кетган қишлоқ аҳолиси билан гаплашди.
  
  
  Биз бу ўйинни вертолётда ўйнаганимизда, Martin: "сиз уларга ҳамма нарсани беришингиз керак еди? Улар ҳиндулар, еҳтимол, унинг ярмидан мамнун бўлишади.
  
  
  "Балки", дедим. "Ва, еҳтимол, улар бахтли бўлмайдилар - улар сизнинг томоғингизга найза қўймагунча. Бу сизга йигирма беш долларга тушадими?"
  
  
  У двигателни изоҳсиз ҳаётга бошлади
  
  
  "Хавотир олманг", деди ему унга. "Мен сизнинг ҳиссангиз ҳақида тўлиқ ҳисобот бераман ва сизга Давлат департаментининг оддий каналлари орқали тўланади. Агар омадингиз бўлса, Рождествога қадар пулингизни қайтариб оласиз. Еҳтимол, бу Рождество емас... "
  
  
  Martin биринчи marta бироз бўшашди ва ҳатто жилмайишга муваффақ бўлди. "Ҳаммаси жойида", деди у. "Тан олишим керак, бу томоқдаги найзадан арзонроқ. Қаерга?"
  
  
  "Веракруз", деди ему унга ва биз сакраб тушдик.
  
  
  Ўн тўртинчи боб.
  
  
  Hernando Кортез 1519 йилда Веракрузда қирғоққа чиқиб, Мексика тупроғига қадам қўйган биринчи испаниялик бўлди. Улар билан Ferret Сити икки marta америкаликлар ва французлар томонидан турли урушларда қўлга олинган.
  
  
  Биз Cампече кўрфазида бўйлаб жамоатчилик сифатида, ва у қуёшли шаҳрида кўзларини, бу Veracruz енди барча қон ва момақалдироқ лойиқ камида бир мукофот деб очиқ-ойдин бўлди.
  
  
  Биз Amerika консуллиги томонидан қўнишга жойлашдик, у ерда тушлик қилиш таклифини рад етди. Мен қаттиқ ҳис ва машаққат дан ёпишқоқ, уйқусизлик чарчаб, ва мен бизнинг ташқи хизмат ходимлари баъзи кичик мунозараси martini қилиш каби ҳис қилмади. У Мартиннинг қўлини силкитиб, пулини қайтариб олишига яна ишонтирди ва таксига қўнғироқ қилиш учун ташқи телефондан фойдаланди.
  
  
  Баиа Bonito меҳмонхонасига такси safari сизни шаҳарнинг қадимий тошли тошлари билан қадимий уйлар, шунингдек, пўлат ва shisha осмонўпар бинолар ёнидаги кенг замонавий кўчалар орқали олиб борди.
  
  
  Менинг меҳмонхонам ескирган, аммо қулай еди, катта ҳовли осмонга очиқ ва унинг атрофида уч қатор хоналар бор еди. У ҳайдовчига кутишни айтди ва ичкарига кирди. У менга исмини айтганда, стол устидаги одам менга хона калитини, қалин муҳрланган конвертни ва кларнет қутиси ўлчамидаги пакетни узатди. У турли ўлчам ва рангларда келди: dollar, песо, кетзал, Кордоба, колоналар, лемпирс, balboa, боливарлар, гурдалар, фунт, Frank ва гилдерлар. Мен песони чиқариб, ҳайдовчига пул тўладим ва қўлтиғим остидаги сумка билан учинчи қаватдаги хонамга чиқдим. Биз бошқа ҳеч кимдан ешитмадик, Pilar.
  
  
  У узоқ буғли ҳаммомни олди, сўнгра салқин душ олди, кейин бурчак тозалагичнинг қадоқларини очди.
  
  
  
  
  
  
  Мен Luger устида ишлай бошладим. У хокдан менга янги қурол олиб келишини сўраган бўлиши мумкин, аммо Вилгелмина ески ва ишончли дўст еди.
  
  
  Luger уни ажратиб олди ва барча тафсилотларни ўрганиб чиқди. У яхши сажда қилинганлиги ва сув ўтказмайдиган қоплама билан ҳимояланганлиги сабабли, шўр сув ҳали металлга зарар етказмаган еди. У ҳар бир қисмда, ҳатто майда винтларда ҳам еритувчидан фойдаланган ва доғларни тоза оқ бўлгунча тешикдан ишлаган. Демонтаж қилинган қурол уни тукларсиз пахта сумкаси билан қуритди, ёпишқоқлиги паст бўлган мойлаш мойи билан муҳим қисмларга тегди ва Лугерни қайта йиғди. У саккиз думалоқ қисқични қирғий олиб келган чиғаноқлар қутисига тиқди, сўнг Вилгелминани камар ғилофига туширди.
  
  
  Менинг танам уйқуга муҳтож еди, лекин ақлим таслим бўлмади. Буни қилиш режалари бор еди, бўшлиқларни ёпинг. Ва ҳар сафар у миясини дам олишга рухсат берганида, Ронанинг сурати пайдо бўларди. Кимнинг нозик фотосини, lithe танаси фақат бошқа йўқолган иш ҳамкори кўриб бўлмайди, шунинг учун кўп кеча менинг қурол еди.
  
  
  Улар бизга рухсат бермайдилар қайғуларингизни чарчатишимиз керак бўлган вақт, мен аччиқ ўйладим ва хона бўйлаб учиб кетдим. Столда мен ундан кийим сотиб оладиган дўкон борми, деб сўрадим.
  
  
  "Ҳа, senor. Кўчанинг нариги томонида жойлашган Агуиларз-бу ажойиб танлов", деди Клера.
  
  
  "Gracias. Мен меҳмонни кутмоқдаман. Агар у келса, унга айтинг, салом, мени қаердан топишим керак."
  
  
  У кўчани кесиб ўтди ва Хокнинг бир ҳовуч пулини кийимга сарфлади. Барча мос аксессуарлар билан янги костюм кийгандан сўнг, у яна бир бор стол ходими билан маслаҳатлашди ва кўчада кўча кафесига ўтирди. У уни кириш жойини томоша қиладиган столга ўтирди ва олов каби ёниб кетган, аммо таъми ёмон бўлмаган бир shisha маҳаллий конякни буюрди. Мен конякни ҳўплади сифатида, мен қарор олдин мен кутиш керак қанча вақт ҳайрон менинг ҳамроҳ, Pilar, кўрсатиш учун ер емас еди.
  
  
  Шу пайт, зўрға унинг ажойиб кўкрак мавжуд паст-кесилган кўйлак кийган бир қора танли қиз жадваллар ўртасида силкиди ва менинг жойда тўхтади. Унинг сочлари қора ва қалин, бироз таралган, ахлатдан янги еди. Наҳнинг екзотик завқларни ваъда қиладиган кофе рангидаги кўзлари бор еди.
  
  
  "Сиз ўйинни тежашингиз мумкинми?"у енгил урғу билан сўради.
  
  
  "Кечирасиз, чекишни ташлаганимдан бери иҳни сақламайман."Салом буни талаб қилди.
  
  
  "Ўтган йили мен чекишни ташлашга ҳаракат қилдим, лекин фақат икки якшанба давом етди", деб тўғри жавоб берди у.
  
  
  "Сиз Pilar бўлишингиз керак."
  
  
  "ҳа. Ва сиз Ник Картерсиз... Кимнинг исми Киллмастер. Сизнинг обрўингиз сиздан олдин.""Мен камтарона ёки кечирим сўрашимни билмайман."
  
  
  Унинг тўла лаблари табассумга бурилди. "Сиз ҳеч қачон кечирим сўрамаслигингиз керак. Уни ўтирсам бўладими?""
  
  
  "Албатта. Менинг одоб-ахлоқим бугун ҳамма нарса каби бироз ескирган.
  
  
  Pilar қаршимдаги стулга ўтирди. "Сиз бироз ухлашингиз керакга ўхшайсиз", деди у.
  
  
  "Бизнес биринчи ўринда туради", деди у табассум билан. "Бу ерда гаплаша оламизми?"
  
  
  Унинг чиройли кўзлари кафедаги лоаферлар ва йўлакда ўтаётганлар устида юрарди. "Бу ҳар қандай каби яхши жой", деди у менга елка қисиб.
  
  
  У официантга яна бир стакан сўрашни илтимос қилди, кейин Пиларга коняк қуйди. Кейин у ундан кескин сўради: "сочингизни нима қилдингиз?"
  
  
  Беихтиёр унинг қўли бир лаҳзалик саросимада Головга борди, кейин у жилмайиб қўйди. "Сизга менинг қизил сочли еканлигимни айтишган бўлса керак. Маълумки, бизнинг почта бизнесимизда ташқи кўринишни ўзгартириш зарурати мавжуд. Сизга қора ранг ёқадими? "
  
  
  "Уни севинг. Мен сизга пул тикаман, сиз қизил каби ақлдан озган едингиз.
  
  
  "Нега, раҳмат", деди у ва менга узун киприклари остидан ярамас кўриниш берди.
  
  
  Бир лаҳзага Пиларснинг хусусиятлари йўқолгандай туюлди, унинг ўрнига Рона Фолстедтнинг ингичка юзи келди. У кучли конякдан бир қултум ичди ва тасвир ғойиб бўлди.
  
  
  "Бизда бор ягона нарса, - дедим мен, - Гавиота бортида чамадонни олиб келган қайиқ. Қоронғида исмимизни, идентификация рақамларимизни аниқлай олмадим. У Б & нб-да жуда паст ҳайдашган ва иккита ташқи двигател билан жиҳозланган ."
  
  
  Pilar унинг лабини тишлаб, бошини чайқади.
  
  
  "Бу каби ҳеч нарса. Қайиқда одамлар атрофида кимнидир кўрдингизми?
  
  
  "Асосий одам калта, қалин ва бутунлай кал еди."
  
  
  У мени тўхтатиш учун қўлини кўтарди. "Бақувват, кал одамми?"
  
  
  "Бу тўғри. Егони биласизми?"
  
  
  "Мен шундай деб ўйлайман. Куракаода контрабандачилар тўдасини бошқарадиган одам бор. Егонинг исми Торио.
  
  
  "Егони қаердан топишни айта оласизми?"
  
  
  "Мен сизни у ерга олиб боришим мумкин. Curacao уни билади ва биз тезда ҳаракат қила оламиз ."
  
  
  Бир лаҳзага у еътироз билдирмоқчи еди. У Рона каби бўлиш учун меҳмонхонага юборилмади. Аммо Pilar ҳақ еди, у Куракаода қимматбаҳо вақтни симларсиз ўтказиши мумкин еди ва вақт ҳал қилувчи омил еди.
  
  
  "Қандай қилиб тез орада кетишимиз мумкин?"Мен унга айтдим.
  
  
  "Биз ерта балиқ овлаш safari ертага ерталаб қўлга мумкин. Мен унга ҳамма нарсани тартибга соламан.
  
  
  "Биз олдинроқ бошлай оламизми?"
  
  
  "йўқ. Ва бу кеча дам олишингиз муҳим. Ертага сиз кучли ва ҳушёр бўлишингиз керак."
  
  
  Менинг оғриқли мушакларим рози бўлди. Бизда яна бир стакан бренди бор еди ва у мени меҳмонхонамга олиб борди.
  
  
  "Мен сизни ерталаб олиб кетаман, - деди Pilar, - ва биз аеропортга борамиз."
  
  
  Улар уни ҳовлида қолдириб, чарчаган ҳолда туришди
  
  
  
  
  
  
  менинг хонамга.
  
  
  Ўн Бешинчи Боб
  
  
  У куннинг иккинчи душини олиб, кечқурун қуёшга қарши кўрларни тортди. У янги кийимларини ечиб, стулга қўйди. Кейин у тўшакда яланғоч ҳолда чўзилиб, чойшабни устига тортди ва шифтга тикилди.
  
  
  Ўзингизни ухлашга мажбурлаш одатда имконсиздир. Танамдаги ҳар бир асаб дам олишга муҳтож еди, кўзларим қум қопларига ўхшарди, лекин у ухлай олмади.
  
  
  Қаердадир собиқ америкалик олим ва собиқ рус генерали менинг мамлакатимни, шаҳарма-шаҳар йўқ қилишга тайёргарлик кўраётган еди. Ертаси куни биринчиси Ню-Ёркка боради. Унинг иҳ тўхтатиш учун бир жойга шошилиб бор, Veracruz бир меҳмонхона ётоқдан учиб емас.
  
  
  Аммо тайёргарликсиз жангга шошилиш аҳмоқлик ва хавфли бўлар еди. Ва Агар Pilar контрабандачи Ториони топа олса, у ҳали ҳам топшириқни бажариш учун етарли вақтга ега бўлиши мумкин. Унинг кўзларини юмди. Ронанинг ваҳийси мендан олдин сузди, сўнди, кейин қайтиб келди.
  
  
  Апелсин пардалари орқали филтрлайдиган қуёш нури аста-секин кулрангнинг барча сояларини хиралаштирди ва ниҳоят қоронғи еди. Бироқ, онгим тинчлана олмади.
  
  
  Пастдаги кўчадан келган ҳар бир товуш қулоқларимга очиқчасига етиб боргандай туюлди. Кейинги хонада душ ювиш, фаввора Niagara Falls.
  
  
  Кейин кимдир менинг ешигимни енгил тақиллатди.
  
  
  "Ҳа?"
  
  
  Ревматизмдан енгил жавоб келди:" бу Pilar".
  
  
  У ахлат атрофида емаклаб, сочиқни олди ва ешикни очди. Pilar ўзининг бой мамлакатининг тепаликлари ва водийларида бахтли ўсиб чиққандай туюлган майда гуллар билан қора кўйлак кийган еди.
  
  
  "Киринг", дедим.
  
  
  "Мен сизнинг ухлай олишингизга ишонмадим", деди у ва ичкарига кирди.
  
  
  "Сизнинг гўзаллигингиз фақат сизнинг донолигингиздан устундир", деб жавоб бердим.
  
  
  "Мен сизга ёрдам берадиган нарса олиб келдим."У каравотнинг четига енгил ўтирди.
  
  
  "Таблеткалар?"у ундан сўради. "Мен ҳеч қачон иҳ ни қабул қилмайман."
  
  
  У менга дангаса табассум қилди. "Йўқ, таблеткалар емас. Мени."
  
  
  "Хўш, - деб жавоб бердим мен ҳайратдан қутулиб," сиз, албатта, мазали планшециз ва уни ютиш умуман қийин емас."
  
  
  Унинг чиройли юзи жиддий, деярли қаттиқ бўлиб қолди. "Ҳазил қилманг", деди у. "Ҳаётимизнинг ҳар икки ертага жисмоний ҳолати боғлиқ бўлиши мумкин, ва..."Бу ерда у иккиланиб, кўзлари менинг сочиқ билан қопланган шаклим устида ҳаракат қилди. "Ва, еҳтимол, мен ҳам, бу кеча безовта ёлғиз дам оламан."
  
  
  "Балки", дедим.
  
  
  "Менга ҳамма нарсани қолдирасизми?"
  
  
  "Pilar, у сизнинг қўлингизда."
  
  
  "Биен. Аввал бу ерда каравотда ётишингизни истайман."
  
  
  У итоаткорлик билан каравотга ўтди ва ўтирмоқчи бўлганида, унинг кучли жигарранг бармоқлари кийган сочиқ остига сирғалиб, Егони қириб ташлади.
  
  
  "Бунинг учун бизга сочиқ керак бўлмайди", деди у қатъият билан. "Ҳаёт учун ётинг, илтимос."
  
  
  Унинг танаси каравотга ёйилган еди, қўллари ёстиққа тушди. Бош суягимнинг тагида бўйнимга салқин нарса тегади ва аста-секин орқамдан емаклайди. Дарчиннинг заиф ҳиди унга етиб келди. Унинг елкасида мен Pilar кўтариб юрган сумканинг атрофидаги майда флаконни олиб чиқиб, таркибини умуртқа поғонамга қуйганини кўрдим.
  
  
  "Долчин ёғи", деб тушунтирди у. "Енди яна бошингизни тушириб, дам олишга ёрдам беришингизни истайман."
  
  
  "Ҳа, хоним", деб кулдим. Пичирлаш, ипак овози бор еди. Қоронғу соннинг чақнаши уни кўзининг бурчагидан чиқариб юборди ва мен Pilar унинг барча кийимларини ечиб ташлаганини англадим.
  
  
  Гўё менинг фикрларимни сезгандек, у салқин, юмшоқ бармоқларига енгил тегиниш билан кўзларимни юмди. "Тинчланинг", деб минғирлади у. "Енди сиз фақат дам олишингиз керак."
  
  
  Кейин унинг қўллари силлиқ кичкина доираларда орқамга суяниб, бармоқлари маҳкам ва мулойимлик билан босди. У елкамга ва кўкрагимга мой суртди ва ўзига маъқул шовқин қилди. У менинг ёнимдаги Мая найзаси мени ўтлатган бурмани топди ва бармоқлари оғриқни силаб қўйди.
  
  
  У мойни белимга суртди, қўллари хушбўй мой билан терим устида мазали силжийди. Пастга ва пастга, думба ва сонларнинг орқа қисмида. Ахиллес тендони бўйлаб тиззаларимнинг бўшлиғига, кейин бузоқ мушакларимга бир оз кўпроқ тегинг, шунда товонларим унинг кафтларига суянади.
  
  
  Pilar мойни оёқларимга секин суртди, бармоғини ҳар бир бармоғим орасига ва атрофига силжитди.
  
  
  Менинг терим тирик еди ва унинг тегинишига ўта сезгир еди. Гўё мен унинг яланғоч танасининг яқинлигини тешикларим орқали ҳис қилардим.
  
  
  У: "Pilar, мен у ҳақида ҳаяжонланяпманми ёки ухлашни хоҳлайманми, билмайман. Илтимос, қарор қабул қилинг! »
  
  
  "Тинчланинг", деди у оҳиста. "Биз енди бошлаймиз."
  
  
  Кейин у бармоқларимни бирма-бир иҳ ни тинчлантириш учун бармоқлари орасига думалаб олди. Бош бармоғи ва кўрсаткич бармоғи билан у ҳар бир бармоғидан юқорига ва пастга силжиган мойланган қин ясади.
  
  
  Кейин Pilar ҳар бир оёғини қўлига олди ва суякларнинг ёрилишини сезгунимча уни езди. Кейин у қўлларини яна оёқларимга кўтарди, унинг мутахассис бармоқлари таранг мушакларни қазди, сиқиб чиқарди, манипуляция қилди, оғриқли оғриқни чизди.
  
  
  Менинг думимга алоҳида еътибор қаратилди. Ҳар бир думбада бир қўли билан у егилиб, аёл учун ҳайратланарли куч билан сиқиб қўйди, қўллари товонидан бармоқ учигача ритмик тарзда думалади.
  
  
  Тўшак Pilar каби бироз чўкди
  
  
  
  
  
  
  у менинг оёқларимда еди. Бу позиция атрофида у олдинга егилиб, майин бармоқларини орқамдан пастга югурди ва таранглашган мушакларни сеҳрли тарзда бўшаштирди.
  
  
  У менинг елкасини ва бўйнини массаж олдинга етди, уни мен унинг чайқалиб кўкрак кўкрак менга қарши чўткаси ҳис. Енди унинг қўллари менинг яланғоч орқамдан елкамдан оёқларимга тушди.
  
  
  "Енди ағдаринг, - деди у, - ва мен уни бошқа томондан қиламан."
  
  
  "Мен буни ҳал қила оламанми, билмайман."
  
  
  "Хавотир олманг, унинг хавфсизлиги, сиз уни қабул қила олмайсиз."
  
  
  Уни, унинг орқасига ағдарилди.
  
  
  Pilar хўрсинди. "Нега, Ник, мен сизни дам олаяпсиз деб ўйладим!"
  
  
  "Тикувчига лаънат!"Менинг яланғоч массажчимга қараш имкониятидан фойдаланиб, кулиб юборди. Унинг териси силлиқланган мисга ўхшарди-силлиқ ва беғубор. Унинг кўкраклари тўла ва пишган еди. Улар чўкиб кетишди, кейин кескин кўтарилди. Унинг тор бели ва думалоқ, қаттиқ сонлари бир оз олтин порлаши билан ярқираб турарди.
  
  
  У кўрпа столидан бир shisha мой олиш учун дадиллик билан енгашди ва қўлларини ёйиб, менга его сепди.
  
  
  "Хавотир олманг, - деди у яна фикримни ўқиётгандек, - ҳеч нарса тугалланмаган қолмайди!"
  
  
  Шундай қилиб, енди у қўлларини ушлади. Унинг кўзлари юмилиб, бошида безовта қилувчи тасвирлар йўқ еди. Менда вазнсизлик ҳисси бор еди, гўё танам бармоқларни биладиганлар томонидан бошқарилиб, космосда сузаётгандек еди. Уники буттерсcотчда тайёрланганга ўхшарди... таранг, чўзиб, Dolly синдириш нуқтаси нуқтасига мазали таранг.
  
  
  Унинг кўзлари очилди ва у Пиларснинг қўлидан ушлаб олди. "Бу етарли", дедим мен. "Биз ҳозиргина массаж чегарасига етдик. Сизда бошқа истеъдодлар борми? »
  
  
  Pilar менга дангаса, масхара қилувчи табассум қилди. Унинг оғзи менинг устимдан ёпилганда, мен ажойиб завқ зарбасини ҳис қилдим.
  
  
  Ва бир лаҳзага ўзимни кичкина Бахмал тешикдан тасаввур қилиб бўлмайдиган завқ оламига тортаётгандек ҳис қилдим. Кейин мен озодликни ҳис қилдим. Ва кўп соат ичида биринчи marta бу бизни фикрлардан, бизни ҳиссиётлардан, бўшлиқда сузиб, унутилишнинг чуқур қудуғига сузиб кетди.
  
  
  Менинг ёнимдаги иссиқ, ёнаётган танаси уни пастга тортди ва иккаламизни чойшаб билан қоплади.
  
  
  Бир дақиқадан камроқ вақт ичида уни узоқ вақтдан бери орзу қилган туш мени илиқ, долчин хушбўй қучоғига ўраб олди.
  
  
  Ўн Олтинчи Боб
  
  
  Тонгда барча ески қисмлар янги, Teflon билан қопланган доимий пресслаш компонентлари билан алмаштирилганини ҳис қилиб уйғондим. Ҳаммомда сув сачраётганини ва аёлнинг испан тилида қўшиқ айтаётганини ешитдим. Унинг ахлат атрофида отилиб, кунга қадар юрар ва уни итариб.
  
  
  Хонага буг ъ оқимлари кириб келди. Ярим шаффоф душ пардаси ортида мен Пиларнинг гўзал танасининг силуетини кўрдим, у кўпикланиб, Pancho Villa давридан нимадир куйлади. Вақти-вақти билан парда унинг терисига ёпишиб, конфет қутисидаги селофан деразаси каби ялтироқ юзани очиб турарди.
  
  
  У ўша ерда бир лаҳза турди, кўздан завқланиб, кейин пардани ушлаб, четга тортди.
  
  
  Pilar ижро етиш учун рухсат байроғидан нафас олди ва инстинктив аёллик ишораси билан юзини қўллари билан ёпди. Кейин у қўлларини пастга қўйди ва душ идишлари остида жилмайиб ўтирди, танасининг тепаликлари ва бўшлиқларидан оқиб тушаётган сув уни муҳр каби ялтиратди.
  
  
  "Хайрли тонг, керидо", деди у. "Умид қиламанки, бу унинг ягона трансляцияси, сизники емас."Унинг кўзлари менинг танамда юрарди. "Сиз ҳар доим шундай уйғонасизми?"
  
  
  "Ҳаммаси қўшни хонада ким душ қабул қилаётганига боғлиқ."
  
  
  "Умид қиламанки, сиз яхши ухладингиз."
  
  
  "Лог каби. Агар дунё сизнинг уйқу таблеткангиз ҳақида билиб қолса, биз барбитуратлар ҳақида енг сўнгги маълумотни кўрамиз.
  
  
  "Хушомадгўй. Ўтиринг, мен сизнинг орқангизни юваман."
  
  
  Мен душга кирдим ва Pilar мени ўгирди. У қўлларини кўпиклади, лекин у кўпикланган анатомиям соҳаси, албатта, менинг орқам емас еди. Мен унга юз ўгирдим ва иккаламизга сув сепилди. Биринчи marta у қандай баланд бўйли қиз еканлигини тушунди.
  
  
  "Бу менинг хаёлимга келади, - дедим мен, - сиздан жуда кўп буюртмалар оламан. Мени қабул қилиш вақти келди.
  
  
  "Сиз нима демоқчисиз, Керидо?"у олдинга егилаётганда нафас олди, бу ажойиб кўкраклар мен томон тебранди.
  
  
  Уни қўлларидан ушлаб, Pilar уни кўтариб, ёнига олиб борди. Кейин у бир вақтнинг ўзида дюймнинг бир қисмини янада туширди.
  
  
  Қўллари кўкрагимга ўралганида, у кичик бир завқ товушини чиқарди ва у кўкрагини меникига босиб, бизни бирлаштирди. Биз секин, тўлқинли, ҳаракациз рақсни бошладик, у ерда душда, Pilar жинни аёл каби айланиб, титрагунча ритмни аста-секин оширдик. Тўсатдан у қичқирди, овози сувнинг монотон ғувуллашини тешди.
  
  
  Бунинг ўрнига биз танамизни ювишга рухсат бериб, бирга турдик.
  
  
  Биз тезда кийиниб, кейин ҳуево ранчероснинг мазали нонуштаси учун яқин атрофдаги кафега бордик. Биз еголаримизни Мексика пивоси билан ювдик, бу ҳатто нонушта пайтида ҳам аччиқ Мексика пҳи қаҳвасидан яхшироқдир.
  
  
  Такси бизни Аеропуерто Nacional-га олиб борди, у ерда биз бу каби кичик самолёт ўйинини ўйнадик. Биз олти-ўттизда кетдик. Икки соатлик вақт фарқи билан биз тушга яқин Куракаога қўнган бўлардик.
  
  
  Биз учаётганимизда
  
  
  
  
  
  Юcатаннинг тинч яшил рангида ва Кариб денгизининг қуюқ кўкида унинг ақли бир неча соат олдин у ерда ҳаёти учун курашаётганини еслай олмади.
  
  
  Гўё ўзаро розилик билан Pilar ва мен саёҳат пайтида гаплашмадик. Бугун ерталаб биз ҳаётдан завқланадиган еркак ва аёл едик ва яна бир дўст едик, гўё бизнинг енг катта муаммомиз нонушта учун нима ейишни ҳал қилиш еди. Аммо енди биз номаълум хавф-хатарлар томон юрган икки мутахассис едик, биламан, биз ҳеч қачон орқага қайтмаймиз. Бу кичик суҳбат вақти емас еди. Биз жимгина ўтирдик, шахсий фикрларимизда адашдик.
  
  
  Учувчининг овози сукунатни бузди. "Улар сизнинг атрофингизда, Санcак томонидаги залда бўлганлар, енди олдинда Aruba оролини кўришлари мумкин. Aruba Нидерландия Антил ташкил қилиш уч ороллар кичик бўлади. Curacao ҳали ҳам Шарқда еллик мил. Биз тушишни бошлаймиз ва тахминан ўн беш дақиқада қўнамиз."
  
  
  Учувчи бизга Cураcаонинг об-ҳаво шароити ҳақида айтиб беришда давом етар екан (ҳар доимгидек мукаммал), мен Арубанинг ёнимиздан сирпанишини томоша қилдим. Aruba ва Куракао ўртасидаги бўғозлар оқ елканли қайиқлар ва доимий аҳолиси бўлмаган кўплаб майда жигарранг ороллар билан нуқта қўйилган, гарчи улар баъзан балиқчилар томонидан ишлатилган.
  
  
  Бизнинг самолётимиз Плесман аеропортига қўнди ва биз пойтахт Виллемстадга беш миллик саёҳат учун тўловларни топдик. Идиш ески "Мое" бўлиб, томи очиқ ҳавода ишлатилиши учун олиб ташланган.
  
  
  Ҳайдовчи суҳбатдош кичкина одам еди, у қисқа саёҳатимиз давомида бизга барча маҳаллий ғийбатларни айтиб беришга қатъий қарор қилди. Мен бир жумла муз терими каби хаёлимдан ўтмагунча, одамнинг гапларига унчалик аҳамият бермадим.
  
  
  "Бир дақиқа кутиб turing", деди у ҳайдовчига бақирди. "Сариқ кийимни тортиб олиш ҳақида нима дедингиз?"
  
  
  У менинг қизиқишимни оширганидан мамнун бўлиб, кенг табассум билан ўриндиғига ўгирилди. "Оҳ, ҳа, senor. Икки кун олдин балиқ овлаш докларида жуда кўп ҳаяжон бор еди. Қайиқлардан бири сариқ сочли хоним билан қайтиб келди. У уни ушлаб турадиган қутқарув кўйлаги кийган еди, гарчи улар уни олиб келишганда ҳушидан кетмаса ҳам. Бу жуда ғалати, чунки бизнинг қайиқларимиздан фақат биттаси бахциз ҳодисага учрамаган."
  
  
  "У ҳозир қаерда?"Унинг, кесилган,
  
  
  "Балиқ овлаш жойларида маълум бўлгач, тез орада аёлнинг ери келиб, уни ўзи билан олиб кетди."
  
  
  "Унинг ери?"- такрорланг.
  
  
  "Ҳа, ҳа. Бу баъзан Говиота билан сузадиган катта айиққа ўхшаш одам."
  
  
  Городин! У мени ёки Ронани & Нбда топа олмаганида, у Куракаога қайтиб кетган бўлиши керак. Шубҳасиз, у балиқчилар томонидан олиб келинганлиги ҳақида хабар келганида, у у ерда кутиб турарди. Бу икки кун олдин еди. Мен Рона ҳали тирик еди тикиш ҳисоблаб. Бу узоқ ўқ еди: "сиз одам қаерга кетаётганини билмаяпсиз... унинг ери... аёлни олдингизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Йўқ, senor, лекин еҳтимол менинг дўстим Саба, Балиқчи сизга айтиши мумкин."Айнан у хонимнинг кўйлагини тортиб олди."
  
  
  "Мени Сабага олиб бора оласизми?"
  
  
  "Енди, senor?"
  
  
  "Ҳозирда."У бўртиб чиққан ҳамёнининг атрофидан ўнта гуилдер қонун лойиҳасини тортиб олди ва ҳайдовчига узатди. "Ва буни тезда бажаринг."
  
  
  "Беш м", деди у пулни бир дақиқада депозитга қўйиб.
  
  
  Беш дақиқада, деярли иккинчисига қадар, биз тор кўчалар лабиринтидан Виллемстад ташқарисидаги балиқ овлаш жойларига йўл олдик ва ҳайдовчи доимо суянадиган шох билан йўлни тозаладик. Биз тўсатдан рамка уйи олдидаги қирғоқда тўхтадик, битта катта деразаси тутунга булғанган ва ванвоортнинг яширинган жойи кўрсатилган об-ҳаво белгиси.
  
  
  Машина атрофида айланиб юрганимда, енгимни тортганимни ҳис қилдим ва пиларни деярли унутганимни англадим.
  
  
  "Ник, сарғиш... бу Сизнинг Рона емасми?"
  
  
  "Бу бўлиши керак."
  
  
  "Сиз нима қилмоқчисиз?"
  
  
  "Иложи бўлса, уни топинг."
  
  
  "Аммо бизда Россияда жой бор."
  
  
  Агар Рон бўлмаганида, ҳеч қандай миссия бўлмайди. Айнан у бизга калитни берди ва енди у бизни Городинга олиб бориши мумкин. Бундан ташқари, у биз каби хавфли ишни бажаришга ўргатилмаган. Агар у ҳозир Городиннинг қўлида бўлса, у даҳшатли нархни тўлаши керак еди. Уни топишга ҳаракат қилиш керак. Ери унга жуда қарздор ."
  
  
  "Салом, сиз ҳеч нарса қилишингиз шарт емас", деди Pilar. "Сиз уни вазифаларни бажаришга мажбурламадингиз. Ва вақт ... қайси кун еканлигини биласизми?
  
  
  "Ҳа, мен уни биламан. Ертага охирги муддат ."
  
  
  "Уни унутинг, Ник. Мен билан келинг, мен сизни Ториога олиб бораман."Биз бу ердан унчалик узоқ бўлмаган қирғоқда его топамиз."
  
  
  У Ванвоорт зиёратгоҳи ешиги олдида тўхтади ва Пиларснинг юзига қаради. Гапирганимда овозим совуқ еди. "Қарор меники ва унинг егоси буни амалга оширди. Мен билан келасизми?""
  
  
  У бир лаҳзага кўзларимни учратди, кейин юз ўгирди. У қўлини чўзди ва қўлимга тегди. "Кечирасиз, Ник. Сиз виждонингизга мувофиқ ҳаракат қилишингиз керак. Сиз сўраган ҳар қандай усулда сизга ёрдам бераман. "
  
  
  У қўлини сиқиб, ешикдан юрди.
  
  
  Ўн Еттинчи Боб
  
  
  Ванвоортнинг яширин жойи туристик бар емас еди. Ёруғлик хира, ҳаво чириётган еди. Деворлар пиво ва сиёсатчиларни реклама қилувчи плакатлар билан қопланган. Линолюм замин бўялмаган тахтанинг олд томони бўйлаб яланғоч ёғочга тақилган еди.
  
  
  Мижозлар балиқчилар ва денгизчилар еди.
  
  
  
  
  
  кўп халқлар. Ва ҳамма еркаклар. Мижозлар аллақачон қисқа лимон-сариқ либосда ажойиб кўринадиган пиларни пайқашганда, суҳбатнинг гумбурлаши ва кўзойнакнинг жиринглаши тўсатдан тўхтади.
  
  
  Пештахта ортида его кўйлагининг калта енглари остидан қовунга ўхшаш biceps билан клуб оёқли голландиялик ўтирарди.
  
  
  "Мен Саба исмли балиқчини қидиряпман", дедим.
  
  
  Голландияликнинг майда кўзлари ҳашаротлар каби устимдан милтиллади. "У бу ерда еканлигини ким айтади?"
  
  
  "Его бошқа такси ҳайдовчиси. Гудзон дарёсидаги.
  
  
  У катта бошини у ёқдан бу ёққа силкитди. "Мен учун ҳеч нарсани англатмайди."
  
  
  Иккала қўлини таёққа қўйиб, юзини унга босди. "Жаноб, мен ўйин ўйнашга вақтим йўқ ва тушунтиришга вақтим йўқ. Аммо мен буни билишингизни истайман: агар сиз менга беш сония ичида Суб кўрсатмасангиз ёки уни қаердан топишим мумкинлигини айтмасангиз, мен бу бар бўйлаб юриб, ревматизмга дучор бўлгунимча суякларингизни синдириб ташлайман."
  
  
  Голландиялик менинг жиддий еканлигимни билар еди. Его blush оқарди. "У ерда", деб қичқирди у. "Девор ёнидаги кабинада ёлғиз."
  
  
  Бардан юз ўгирганимда, шовқин яна бошланди ва ҳамма Пиларга қараш билан банд еди.
  
  
  Стенддаги ёлғиз одам қора бокира Орол еди.
  
  
  "Саба?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Аслида, дўстим. Ўтир. Ва хоним ҳам. Его спектаклларида мусиқий қисм инглиз, қисми еса Ғарбий Ҳиндистоннинг баъзи қисмларида ешитиладиган Калипсо-мелодик еди. "Сиз Хансда Худодан қўрқишни сингдиришингиз керак, его бу каби орқага чекиниши керак."
  
  
  "Икки кун олдин олиб келган аёлингиз ҳақида сўрамоқчиман. Денгизда топганингиз."
  
  
  "Оҳ, сариқ сочли хоним. Жуда чиройли. У бизга сўзларни айтиш учун уйғонмайди. Жуда, жуда чарчаган. Денгиз сизнинг кучингизни йўқотади. Лекин менимча, бу зарар қилмайди. Ҳеч нарса бузилмайди ."
  
  
  "Ва еркак уни олиб кетдими? Унинг ери деб айтган одамми?
  
  
  "Оҳ ҳо, еҳтимол у унинг ери емас", а? У ери билан адашган сариқ сочли хонимга ўхшамайди. Жуда қўпол, жуда хунук. Сиз еркакмисиз, дўстим?
  
  
  "Йўқ, лекин унинг хизматкори ва уни олиб кетган одам аниқ емас еди. уни қаерга олиб кетганини биласизми?"
  
  
  "Ҳа, мен уни биламан. Мен ем маликасининг касалхонага йўл айтиб. У ҳеч қачон мин ъ дейди, у дўстлар бор қаерда у хоним олади. У унга ғамхўрлик қилишаётганини айтди. Шундай қилиб, мен қаерга кетаётганини кузатаман. У қизни яна иккита еркак билан моторли қайиққа олиб боради. Улар Little Дог, оффшор ўн икки километрлик кичик оролга боришади. Катта кичкина ит қояларидан бошқа ҳеч нарса йўқ. Катта тошлар ва балиқчининг кулбаси. Балиқчилар енди бу жойдан фойдаланмайдилар. Қуролли еркаклар енди ҳаммани қўрқитади.
  
  
  "Менга кичкина итга қандай боришни кўрсата оласизми?"у сўради.
  
  
  "Албатта. Доcкларга тушинг, бу жойни кўришингиз мумкин. Буни сизга кўрсатаман."
  
  
  Қора одам ўрнидан турди ва киосклар орасидан чиқиб кетди. Pilar бизни кўчага ва бир нечта тик блоклардан пастга қирғоққа олиб чиқди, у ерда Саба газланган сув бўйлаб ёлғиз ўзи жигарранг қоялар атрофида қиррали тўсиқ бўлиб кўринди.
  
  
  "Кичкина ит", деди у. "Балки узунлиги 500 метр, кенглиги 200 метр. Қайиқни қўндириш учун ягона хавфсиз жой бошқа томонда. Сиз буни бу ердан кўра олмайсиз.
  
  
  "Менга тезюрар қайиқ керак", дедим. "Мени ижарага олган одамни биласизми?"
  
  
  "Албатта. Менда контрабандачилар ва полициядан ташқари портда енг тезкор қайиқ бор. У сизга кўп пул талаб қилади, лекин сиз ўз пулингизни оласиз."
  
  
  Яхши."Уни," у Pilar юзланди. "Енди мен сиздан сиз учун жуда қийин бўлган ишни қилишингизни сўрайман."
  
  
  "Нима бўлди, Ник?"
  
  
  "Мени кутинг. Зулматга қайтгунимча кутиб turing, Вашингтондаги Девид хок га айтинг ва билганларингизни айтинг ."
  
  
  "Уни сиз билан боришни Бле? Мен қайиқни бошқаришим мумкин. Мен сизга кўп жиҳатдан ёрдам бера оламан ."
  
  
  "Йўқ", дедим қатъий. "Бу менинг ишим ва мен бу ерда қолишингизни хоҳлайман."
  
  
  "Ҳа, Ник", деди у ўзига хос бўлмаган истеъфо билан.
  
  
  Мен унинг қўлини сиқиб ва биз его топиш едим бандаргоҳда учун Саба ергашди, қайиқда бошқа. Бу жуда тез қайиқ бўлиб чиқди, уни мағрур ери еҳтиёткорлик билан яхши ҳолатда сақлаган. Бу одам нотаниш одамнинг мағрурлиги ва қувончида кўтарилишидан жуда хавотирланмади, аммо его қаршилигини камайтириш учун етарлича гилдерлар қўлларини алмаштирдилар. Двигател улкан Евинруд еди, у бир зумда жонланди ва тез орада у енгил бўғоз орқали кичкина ит томон шошилди. У жуда яқинлашмасдан олдин, тошли Орол атрофида кенг айлана ясади. Узоқ қирғоққа киришда кабиналар билан қайиқ барнинг бўялмаган портига боғланган еди. Искала учун ёғоч кулба бор еди. Баcа атрофида оч кулранг тутун буришди.
  
  
  У Евинруд томонидан бўғиб ўлдирилган, кейин идишни ва атрофдаги тошларни ҳаётнинг ҳар қандай аломатлари учун текширган. Йўқ еди. Шундай қилиб, мен двигателни ишга туширдим ва Орол атрофида қайтиб бордим.
  
  
  Унинг Рокки қирғоқ бўйлаб дарбадар, мен бир имкон қўниш жойида сўради узоқ томонида. Яланғоч чўққилар ўн беш-йигирма футга кўтарилади, гўё ер марказидаги улкан безовталик иҳ ни океан тубидан ташлагандек. Ниҳоят, мен бир нечта чиқадиган тошлар орасига тор ханжар сув урдим ва қайиқни сиқиб чиқаришга муваффақ бўлдим. Мен уни маҳкамладим, қояларга чиқдим ва оролнинг қарама-қарши томонидаги кабинага йўл олдим.
  
  
  
  
  
  
  
  Трафик енг яхши даражада секин еди ва Агар Городин кузатув ўрнатган бўлса, у еҳтиёткорлик билан ҳаракат қилди. Йигирма дақиқадан сўнг, у ётиб, кабинага қараши мумкин бўлган қулай жойга етиб келди. Бу ерда у океан томондан каттароқ бўлиб туюлди ва у икки хонага бўлинганга ўхшайди. У кўрган ягона дераза фақат тешиклари бўлган тахталар билан тиқилиб қолган. Ҳали ҳам инсон ҳаётининг белгиси йўқ, шунчаки ҳавода тарқаладиган тутун. Енди у тутундан шамолда бўлганида, у ёқимсиз ҳидни пайқади. Еҳтимол, унинг қалбида мен бу нима еканлигини билардим, лекин мен бу фикрни рад етдим ва кулба томон емаклаб бордим, агар кимдир уни томоша қилса, деразага боришни кўрмасликка ҳаракат қилдим.
  
  
  У ҳеч қандай муаммосиз кулбага етиб борди ва тахтали дераза остига ўтирди.
  
  
  Бу ердаги ҳид шубҳасиз еди. Бу куйланган гўшт ва инсон сочларининг ҳиди еди. У тишларини ғижирлатди ва Рона Фолстедт билан нима бўлиши мумкинлиги ҳақидаги руҳий расмни ўчиришга ҳаракат қилди. Кулба ичида ғазабнинг ўткир, зўрға овози ешитилди. Бу Фёдор Городиннинг оғир қичқириғи еди.
  
  
  "Сиз менга жуда кўп муаммоларни бердингиз, сиз ва Картер", деди у. "Аммо сиз ҳали ҳам менинг кечиримимни топишингиз мумкин. Сизда маълумот бор, менга бу маълумот керак. Оддий алмашинув. Ва ҳақиқатан ҳам, Della, қандай қилиб ишонтиришда жуда истеъдодли бўлган математик мутахассисликка йўқ деб айта оласиз? »
  
  
  У тахталар орасидаги бўшлиқни кўздан кечириш учун секин бошини кўтарди ва Городиннинг овози давом етди.
  
  
  "Биз биламизки, Картер чўкмаган. Его Юкатандаги Майя балиқчилар қишлоғида қирғоққа олиб келинганлиги айтилади. Бундан ташқари, биз Егони кузата олмадик. Фавқулодда вазиятда у билан боғланишингиз мумкин бўлган алоқа нуқтаси бўлади. Уни, мен у қаерда сиз менга истайман."
  
  
  Енди у дераза токчалари орқали хонани кўрди. Рона-Фолстедт Городин ёнидаги ёғоч стулда ўтирарди. Унинг белига тўр арқон боғлаб, қўлларини ён томонларига боғлаб, стулнинг орқа томонида ушлаб турарди. У фақат круиз кемасидан шўнғиш пайтида кийган шимининг бир бўлагини кийган еди. Белнинг тепасида у яланғоч бўлиб, кичик, яхши шаклланган кўкракларини очиб берди. Унинг кўзлари қизариб, сочлари чигал. У гапирганда, бу узоқ, чарчаган овозда еди.
  
  
  "Алоқа қиладиган одам йўқ еди", деди у.
  
  
  "Сиз ёлғончи ва аҳмоқсиз", деди Городин. "Сизни нима дейишим мумкинлигини билишингиз керак. Мен ҳозир ёки кейинроқ қичқириқ азобидаман. Қандай бўлмасин, мен уни Картер учун топаман. У аллақачон менинг енг яхши одамларимни ўлдирган ва ҳар дақиқада у тирик, у бизнинг режамизга таҳдид солади. Енди-яна бир бор-Ник Картерни қаердан топишимиз мумкин?
  
  
  "Мен унинг қаердалигини билмайман", деди Рона чарчаган монотонда.
  
  
  "Менда енди сабр йўқ", деб бақирди Городин. "Енди мен сизга сабримни йўқотган одамларга нима бўлишини кўрсатаман."
  
  
  Катта рус четга чиқди ва Баcа атрофидаги тутун манбаи топилди. Катта темир мангалда кўмир атрофида қизариб кетган қозиқ. Кўмирдан узун асбобнинг резина билан қопланган тутқичлари чиқиб турарди. Городин еҳтиёткорлик билан тутқични ушлаб, асбобни тортиб олди. Улар узун, ўткир бурунли пенсе еди. У Рона учун иҳ кўрсатди сифатида қисқич бир зерикарли апелсин нур билан порлади.
  
  
  "Сиз бу техникани ешитган бўлишингиз мумкин", деди у.
  
  
  "Тана бир вақтнинг ўзида танадан бир чимдим йиртилиб кетади. Аёлнинг нозик кўкрагига алоҳида еътибор берилади. Сиз анча вақт яшайсиз, лекин ўша вақтнинг ҳар бир дақиқасида сиз ўлишни илтимос қиласиз."
  
  
  Ронанинг нигоҳи гипноз билан пенсенинг ялтироқ учларига суянди. "Аммо мен ҳеч нарсани билмайман, - деди у кўзларида ёш билан, - умуман ҳеч нарса йўқ."
  
  
  Городин уни еътиборсиз қолдирди. "Мен сизга саволларимга жавоб бериш учун яна бир имконият бераман", деди у совуққонлик билан. "Кейин бошлаймиз."
  
  
  У ҳаракат режасини кўриб чиқди. Городина уни дераза панжараларидан отиш орқали ўлдириши мумкин еди, лекин қоронғи хонадаги сояда у яна икки kishi енг яқин деворга қарши турганини кўрди. Улар, еҳтимол, қуролланган бўлади, мен ташқи деворга кулба бурчагида атрофида уни олишингиз мумкин олдин ва улар, еҳтимол, Рона ўлдириш оламан. Дераза қаршисида очилган яна бир ешик, еҳтимол, иккинчи хонага олиб борди. Бу ёрдам бермади. Агар хонада дераза бўлса, его уни пичоқлаган бўлар еди.
  
  
  У мумкин бўлган режа ҳақида ўйлашга ҳаракат қилаётганда, Городин қисқичларни кўмирга киритди ва уларни мен томонга бурди. У кўринмайдиган одамлардан бирига: "Егони бу ерга олиб boring. Мисс Воҳлстедтга агар у биз билан ҳамкорлик қилмаса, нимани кутишини кўрсатинг."
  
  
  Қисқа сочли славян йигит деразам олдида ўзини кесиб ўтди ва мен яна юқорига қараганимда, у қарама-қарши томондан ешикни очди. Куйган гўштнинг ҳиди заҳарланган газ каби тарқалди. Славян бир лаҳзадан кейин қайтиб келди ва Ронадан бир неча метр нарида ерга нимадир судраб борди.
  
  
  Ердаги жонзот боши, танаси, икки қўли ва икки оёғи бўлган одамга ўхшарди. Еркак менга бу ҳақда бошқа кўп гапирмади. Тана ва мушаклар йиртилган, куйган, йиртилган ва бош ва тананинг ҳар бир қисмидан йиртилган. Ишлатилиши мумкин бўлган жойда organ йўқдек туюлди.
  
  
  
  
  
  
  бу бузилмади. Кўп жойларда суяклар танадаги тешиклар орқали намоён бўлди, жонзот еса қон кетаётган ва бошқа тана суюқликлари.
  
  
  Дудоқлар бутунлай йиртилиб, бош суягига ўхшаш очиқ тишларнинг қийшайишини қолдирди. Бир кўз бўлган жойда, енди фақат ҳўл, қорайган тешик бор еди.
  
  
  Енг ёмони, одамнинг бу қолдиғи ҳали ҳам тирик еди.
  
  
  Рона оғзини ёпди ва спазматик қўл билан Пол тахталарини қириб ташлаганида юз ўгирди.
  
  
  "Сиз ески дўстингиздан бундай юз ўгиролмайсиз", деди Городин. "Ёки сиз чиройли ёш Борисни танимайсиз."
  
  
  Рон бир бўш соб чиқиб қилайлик.
  
  
  "Биз Егони беҳуш ҳолда топдик, лекин ҳали ҳам тирик", деб давом етди Городин. "Биз уни тирилтирдик. Биз уни емиздик ва синовлардан олдин унинг нафсини тўйдирдик. Кейин у нархни жуда қатъий емас, тан оламан, у ўз бурчидан қочган бепарво лаҳзада тўлади ва сиз ва Картернинг қочишига рухсат беради. Тўсатдан кўтарилиб, его Сталнинг овози қотиб қолди. "Ва енди бу сизнинг вақтингиз. Мен Ник Картер керак, ва сиз қаерда его топиш менга айтишим мумкин."
  
  
  "Мен... Билмайман", деб йиғлаб юборди Рона.
  
  
  Городин рус тилида қасам ичди ва пенерларнинг каучук тутқичларига етиб борди.
  
  
  Стюарт берган олтита тутун тўпи бўлган сув ўтказмайдиган найча менинг қўлимда еди. Негадир мен гранулалардан бирини порлаб турган кўмирга ташлашим керак еди. Бу осон масофа еди-муаммо пеллетни майдаланган дераза орқали юбориш еди. Мен ҳаво қурол зарур, ва тасвир бошимга отилиб қачон, мен тез менинг кўйлак чўнтагидан атрофида бир битмас қалам тортди ва қопқоғини бураб бўшатиб, ички Ултриум билан бирга его чиқиб отиб. Бу менга уч ярим дюймли найчани қолдирди, бир учи тор, иккинчисида тутун гранулаларидан бирини олиш учун етарлича кенг. У ўқни тутқичнинг ўртасига ташлаб, дераза тахталари орасига тиқди ва ракетанинг траекторияси аниқ еканлигига ишонч ҳосил қилиш учун уни еҳтиёткорлик билан созлашни бошлади.
  
  
  Городин енди Ронага яқинлашди. Ҳар бир қўлида бир жуфт пенсени ушлаб, у иссиқ қисқичларни унинг чап нипелига босди. Унинг қилган, кўмир порлаб оз уй қуриб милтиқ. Менинг биринчи уринишим мукаммал бўлиши керак, чунки мен буни бошқа қила олмайман деб ўйлайман.
  
  
  У чуқур нафас олди, лабларини найчанинг охиригача босди ва портловчи пуфак билан нафас чиқарди.
  
  
  Тўп иссиқ кўмир устидаги кўмир ва ешакка мазали ҳуштак ва қўзиқорин тутуни билан учиб, рангпар, бўғувчи тутунини хонанинг ҳар бир бурчагига ёйди.
  
  
  Стюартнинг зукколигига барака бериб, у рўмолча ниқобини чиқариб, бурни ва оғзини у билан ёпди. У кулбанинг бурчагини буриб, ешикни елкасини очди. Унинг кучли зарбаси уни урганида, у титраб кетди ва кейин парчаланиб кетди.
  
  
  Унинг қўлида Luger билан кулбага кириб келганида, Городин қўшни хонага ешикдан қоқилиб тушганини кўрди, его одамларидан бири кўр-кўрона унинг автомати учун нишонни хоҳлади.
  
  
  У отиб ташланди ва йиқилди. У ҳали ҳам автоматни полдан олмоқчи еди, шунинг учун у яна уни отиб ташлади ва у ҳаракатни тўхтатди.
  
  
  "Хонада иккинчи одам иҳ городин тушиб кетган қаватдан иҳ териб кейин қизил-иссиқ пенсе билан менга ҳужум қилди. Ему унинг бошига ўқ узди, кейин Ронага отилди ва тезда уни озод қилди. Йўтал орасида Салом менинг исмимни чиқаришга муваффақ бўлди.
  
  
  "Ник?"
  
  
  "Аслида", дедим. "Тинчланинг, мен сизни бир дақиқада бу ердан олиб чиқаман."
  
  
  Мен Рон учун ташқарида уни оширилади ва ерга уни туширди сифатида Plath нинг ниқоб менинг рта офф сирғалиб. У менинг кўзларим тозаланишини кутди, кейин Городинларга қайтди.
  
  
  У Бориснинг чайқалаётган қолдиқлари устидан ўтиб, кулбанинг иккинчи хонасига кирди. Бўш. Тахта ойнаси бор еди, лекин у синган еди. У атрофдаги қояларга қаради, лекин Городинни кўрмади.
  
  
  Ронанинг узоқдаги фарёди мени деразадан узоқлаштирди. У кулбадан қайтиб, олд ешикдан югурди. Городин тошлар орасидаги қисқа йўл бўйлаб қайиқ тўхтаб турган доcкга югурди. Ешикдан уники кириб келганида, у орқасига ўгирилиб, узун ўқли Ерма тўппончаси билан мени отиб ташлади. Гавкнинг егоси мени енгимга тортди, Ривненская унинг иккита қайтарилган зарбаси отилганида мақсадимни бузиш учун етарли. Уларнинг атрофидаги Один крейсернинг ёнилғи бакига урилди ва Городин ўзини йўлдан ва қояларга ташлаганида қайиқ кучли портлаш билан отилди.
  
  
  У Ронанинг ёнида тиз чўкди. "Юра оласизми?"
  
  
  "Мен... Мен шундай деб ўйлайман."
  
  
  "Кейин орқамда очиқ фикрни сақланг. Менда оролнинг нариги томонида қайиқ бор. Бу осон бўлмайди ва Городин у ерда қурол билан бир жойда.
  
  
  "Сиз ҳайдаб кетяпсиз, Ник", деди у. "Мен буни қиламан"
  
  
  Унинг кўйлаги ечилган ва ее Ронега қолдирилган еди, камтарлик учун емас, балки деярли тош рангида еди. Менинг терим бундай аниқ мақсад бўлмаслиги учун етарлича қорайган еди. Рона орқамда, мен қайиғим томон бурилган қоялар устидан қайтиб, енг кичик товуш ёки ҳаракатдан еҳтиёт бўлдим.
  
  
  Его буни кўрганида, биз билан қайиқ ўртасида фақат битта тор тош тизмаси бор еди, қуёшда металл порлаши.
  
  
  
  
  
  
  Уни Рон ерга оғир ташлади, у худди Ерма тўппончасининг текис ёрилиши сукунатни бузди ва шағал олдимизга икки қадам ташлади.
  
  
  "Сиз турган жойда қолинг", деди Роне унга пичирлади ва Лугерни қуролнинг тумшуғини кўрган жойга қаратди. У бир marta, икки marta отилган.
  
  
  Городиннинг қўли ва елкаси тошга ўралган ва у бизнинг бошимиз устидаги тошлардан сакраб тушган ёввойи зарбани отди. Унинг зарбаси ревматизм ва русларнинг қичқириғини ешитди, менинг гавим емунинг билагини йиртиб ташлаганида.
  
  
  Енди бепарволик билан Городин ярасини текширишга ўтди ва олдидаги тошга мукаммал соя ташлади. Шубҳасиз, у жиддий зарар кўрмади, чунки мен соянинг сиқилишини ва ўнг қўлини очганини кўрдим, кейин яна қуролни олиб, отиш учун тошлардан юқорига кўтарилдим.
  
  
  Городиннинг нишони пайдо бўлганда, у лугерни нишонга олишга тайёр еди. У тетикни тортди. Болға бўш камера деворига урилди. Мен икки ўқ-дориларни ишлатдим, иккинчиси йўқ еди.
  
  
  Россия зарбаси, лекин унинг егоидаги ўқ жароҳати туфайли унинг аниқлиги ёмон еди ва у кўз ўнгида шўнғиди.
  
  
  Унинг кўзлари атрофимиздаги қиррали тошларни сканерлаб, яхшироқ бошпана бўлиши мумкин бўлган жойни қидирди. Биз келган йўлдан ўн метр нарида тобут шаклидаги бўшлиқ бор еди.
  
  
  Мен Ронанинг қулоғига бордим ва у пичирлади: "кечирасиз.: "Мен буни сизга айтганимда, ўрнидан turing ва у ердаги тешикка олиб boring. Тез ҳаракатланинг ва ушлаб turing.
  
  
  У нимадир дейиш учун оғзини очди, лекин Городин яна ўрнидан турди ва нишонга олди. "Boring!"Мен оҳиста дедим. Рона сакраб чиқди, ўрдакланди, қоқилиб кетди ва тешикдан бир дюймли тошни тишлаганида, токчага кириб кетди.
  
  
  У оёққа сакраб, унинг орқасидан ергашди. Қачон уни, саёз ҳовузга каптар, кўз қисиб кўзлари менинг елка ёниб ва ерга урди. У бошпана жойига учиб чиқиб, ўша жойда қоннинг ёпишқоқ намлигини сезди.
  
  
  "Сизни уришди!"деди Рона.
  
  
  "Деярли."
  
  
  Городиннинг овози ташқаридан келди ва у енди нима учун унинг оловини қайтармаганимни тахмин қила олди. "Картер, мени ешита оласизми? Бу каби яна бири сизни ўлдиради! Қўлларингизни юқорига кўтаринг! "
  
  
  Бир неча сония сукутдан сўнг яна иккита ўқ узилди. Ўқлардан бири бизнинг тор тешигимизга урилиб, олдинга ва орқага рикошетланиб, бизни тош парчалари билан сочди.
  
  
  Ронага яқинлашиб, у унга пичирлади:: "кейинги сафар у отади, бақиради."
  
  
  У тушунишда бош ирғади ва кейинги зарбада у азобли қичқириқни чиқарди. Унга окай белгисини берган Ай еди ва Стал кутди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида, Картер", деди Городин. "Чиқинг, акс ҳолда аёл ўлади!"
  
  
  "Мен қила олмайман!"унинг ревматизмини бақирди, оғриқли емас, бемаъни овоз. "У яраланган, аёл еса оғир яраланган. Уни қўйиб юборинг, мен сиз билан шартнома тузаман."
  
  
  "Менимча, сизда ҳам ўқ-дорилар йўқ, аҳ. Қуролни ташланг; кейин гаплашамиз."
  
  
  У қонни ярасига, Ронанинг сочлари ва юзига суртди, орқасига қўйди ва нима қилиш кераклигини айтди. Кейин у Городинни чақириб, қуролни улоқтирди.
  
  
  Городиннинг ёндашувини ешитгач, у ҳаётга ағдарилди ва егилиб, ҳаракациз ётди. Оғир shaggy сукунат устимизга тушди. Паузадан кейин Городин деди: "ташқарида, Картер, ташқарида!"
  
  
  Кейин Рона заиф деди: "у... у беҳуш."
  
  
  "Еҳтимол емас", деб бақирди Городин. "Агар у буни сохталаштирса, менга хабар bering."
  
  
  Его қуроли менинг устимдан очиқчасига портлади ва кўзлари чайқалиб, бошимдан ер ва молоз дюймларини парчалаб ташлади. Егонинг сўзлари ҳийла-найрангга ишора қилди ва унинг сўзлари қимирламади.
  
  
  Қояларга соя тушди. У абадий менга енгашиб, мен кўз бурчагида чиқиб кўрдим. У муштида қурол борлигини билар еди, ўз нафсини диққат билан нишонга олди ва ташвишли интиқлик билан кутди. Рона, дедим, енди мени хафа қилма!
  
  
  Кейин у городиннинг танаси билан боғланган оёғининг туртишини, оёғининг юмшоқ шовқинини ешитди ва у қоқилиб кетди.
  
  
  Стилеттони қўлида ушлаб, у дарҳол бурилиб, пичоқни Егонинг катта кўкрагига ҳайдаб юборди. Узоқ хўрсиниш ва гуриллаган нола билан у қуролдан ва ҳаётидан воз кечди.
  
  
  Рона уни хира тушдан кейин олиб чиқди ва деди: "қайиқ шунчаки тизмадан ўтди. У ерда мени кутинг - менинг охирги ишим бор."
  
  
  У менга савол билан қаради, кейин ўгирилиб қайиққа қайтди. У Городин ташлаган Ерманинг тўппончасига етиб борди ва битта снаряддан бошқасини нокаут қилди. Кейин у қоялар устидан балиқчининг кулбасига қайтди. Ешик очилиб, тутун тозаланди.
  
  
  У хона бўйлаб Бориснинг йиртилган қолдиқлари томон юрди. Бузилган томоқ атрофида зўрға ешитиладиган шивирлар бор еди ва ишлайдиган қўл полни қириб ташлади.
  
  
  Менда муҳим бир нарса борлигини ҳис қилдим, лекин сўзларни топа олмадим. Унинг фақат бир ҳаракат томондан учун қаватда қурол қўйиш ва ешикдан чиқиб кетди.
  
  
  У зарбани ешитиб, Rhone ва қайиққа қайтиб кетаётган еди
  
  
  Ўн Саккизинчи Боб
  
  
  Мен қайиқда Рона қўшилди қачон, у камон устида енгашиб еди, кичик тарк бола каби ўзини бағримга босиб. Унинг ёноқларидан кўз ёшлари оқар еди ва у ғамгин титрарди.
  
  
  "Ҳозир ҳаммаси жойида", дедим мен. "Ҳеч ким бизга ергашмайди."
  
  
  У қўлини чўзди ва қўлларини кўкрагига кесиб ўтди.
  
  
  
  
  
  
  менга қараб, худди нажот Соли каби менга ёпишиб олдим. Зўравонлик кабуси ва океанда узоқ вақт қолиш орқали уни салқин тутгандан сўнг, у чидамлилигининг охирида-қулаш арафасида еди. Ва у дам олиш ва тиббий ёрдамга муҳтожлигини билиб.
  
  
  Бир қўли билан ёнимда Ронани ушлаб, иккинчи қўли билан қайиқни бошқариб, у сувни кесиб ўтди ва Curacao docks томон йўл олди. Биз қайиқ боғланган йўл ўтказгичга яқинлашганда, мен у ерда турган, кутаётган бир фигурани кўрдим. Бу Pilar еди. Кўринишидан, қайиқни томоша қилаётганда, у бизнинг яқинлашаётганимизни кўрди.
  
  
  У секинлашди, доcкга силжиди ва пиларга арқон ташлади. У сакраб чиқиб, қаттиққўлни маҳкамлаганида, у Егони бошоққа маҳкамлади. Кейин у Ронани олди ва уни доcкга кўтарди, у ерда трансга ўхшаш кататонияда у зомби каби ўтирди.
  
  
  "Бу ронлар бўлиши керак", деди Pilar.
  
  
  "ҳа. У ёмон аҳволда. Биз таксида касалхонага борамиз.
  
  
  "Мен бундан ҳам яхшироқ қила оламан. Сиз кетганингизда жип уни ижарага олди. У ерда самимий паркланган. Сиз Ронани қайтариб оласиз; уни, мен бораман. Мен касалхонага борадиган йўлни биламан. Кейин у кулгили тарзда қўшиб қўйди: "Сизнинг Рона жуда чиройли."
  
  
  "Pilar, - дедим мен, - сизни кўрганимдан хурсандман. Сиз қулай шериксиз. Кетдик."
  
  
  Pilar ва мен Уиллемстад кўчаларида жипда юрганимизда, у: "оролда нима бўлди?"
  
  
  "Городин у ерда бир нечта гоонлари билан еди", деди ери. "У Ронани гапириш учун қийноққа солмоқчи еди. У билмаган нарса шундаки, у унга жавоб бера олмади. У шунчаки иштиёқли профессионаллар учун ўйиннинг мухлиси еди ."
  
  
  "Аммо у ҳақиқатан ҳам кўнгилли еди", деди Pilar.
  
  
  "Аслида, лекин атрофимиздаги ҳеч ким сизга мумкин бўлган хавфлар ҳақида айтиб беришга вақт ажратмади."
  
  
  Пиларснинг қора кўзлари орқа ойнада меники билан учрашди. "Сиз унга аҳамият берасизми, Ник?"
  
  
  У жавоб беришдан олдин бир зум тўхтаб қолди. "Агар мен ее, скрипка ва шамни яхши кўраман десангиз, менда ревматизм йўқ. Мен бу ифлос бизнес билан анчадан бери шуғулланаман, сўзнинг классик маъносида кимнидир чиндан ҳам севишим мумкинлигини билмайман. Лекин сиз дегани, агар, мен унга нима содир ғамхўрлик, албатта. Акс ҳолда, у саломга ёрдам бериш учун кичкина ит оролига бормаган бўларди. Унинг биладики, бу менга жуда инсоний туюлади, лекин у ҳали муз блокига айланмаган."
  
  
  Pilar олдинга қараб оҳиста гапирди. "Ник, менга бир нарса айтинг."
  
  
  "Албатта."
  
  
  "Менга нима бўлаётгани сизга қизиқми?"
  
  
  У қўлини чўзди ва қўлини елкасининг илиқ гўштига қўйди. "Жуда кўп", дедим.
  
  
  Pilar хўрсинди, кейин қизиқсиниб деди:: "умид қиламанки, сиз ҳеч қачон афсусланмайсиз."
  
  
  Шу пайт биз бурилиб, Малика касалхонасининг кириш қисмига, pastel кўк рангда ярқираб турган янги бинога чиқдик. Мен унга кассирда пакетни қолдирдим ва Один мени телефонда Рона енг яхши тиббий ёрдам кўрсатишига ишонтирди. У шифокорга ҳар қандай қўшимча харажатларни Amerika консули тўлашини айтди ва кейин келишувларни амалга ошириш учун консулликни чақирди.
  
  
  У жипда Пиларга қайтиб келди. Қоронғи еди ва осмон чексиз юлдузлар билан ярқираб турарди. У: "контрабандачиларни talon-тарож қилайлик."
  
  
  У жип рулига ўтирди; Pilar унга тавсиялар берди. Биз қирғоққа қайтиб, кейин жанубга бурилдик.
  
  
  "Сиз менга айтмаган бошқа янгиликлар бўлиши керак", деди Pilar. "Городинни қандай тарк етдингиз?"
  
  
  "Ўлик."
  
  
  "Ва у билан бирга бўлган иккаласи?"
  
  
  "Шунингдек, ўлик. Ва Boris исмли йигит, у жуда яхши жиҳозланган ва ўйнашга бепарво бўлгани учун вафот етди."
  
  
  "Шундай қилиб, сиз тўртта жасадни қолдирдингизми?"
  
  
  "Бу тўғри. Аммо қаердадир Anton Жизов ва Нокс Варнов ертага Ню-Ёркни портлатишга тайёрланмоқда. Агар биз уларга биринчи бўлиб етиб бормасак, улар кичик ит оролида тўртта жасад топадими ёки тўрт мингтаси муҳим емас."
  
  
  Pilar ўйчан қаради. Ва у жим қолди.
  
  
  Биз қирғоқнинг енг уруғли қисмига бордик, у ерда маҳаллий балиқчилар атрофидаги енг камбағал қайиқларини қалин ёг ъ ва ахлатга боғлаб қўйишди. Бир неча чақиримдан сўнг, Pilar олд томондан битта хира лампочка билан ёритилган кулранг, қўпол рамка биносига ишора қилди. Таққослаш учун, Варновнинг яширинган жойи бақираётган савдогарнинг кулбасига ўхшарди.
  
  
  "Бу ерда биз бошлашимиз керак", деди Pilar. "Агар сизга Торио керак бўлса, кичкина Лизага boring."
  
  
  Биз ҳали ҳам ердан еллик фут узоқликда бўлганимизда товуш тўлқинлари бизни урди. Тўлиқ миқёсдаги ғалаён баландроқ бўлиши мумкин емас еди. Ичкарида биз юз ёки шунга ўхшаш қувноқ одамларга қўшилдик, улар тартибсизлик қилмаса ҳам, ҳеч бўлмаганда истерик еди. Ҳамма доимий ҳаракатда бўлиб туюлди. Шовқинни бостириш имконсиз еди, шунинг учун ҳамма бақирарди. Вақти-вақти билан ўткир аёл кулги какофонияни кесиб ўтди. А jukebox қаердадир ўйнаб бўлди, лекин чуқур бош ёзувлари фақат садо ешитган бўлиши мумкин.
  
  
  Pilar ва мен бинонинг орқа ташкил оддий кенгаши қутурган органлари орқали йўлимизга жанг. Godzilla катталигидаги аёл унинг ён томонида ўтириб, белгисиз шишаларга ичимликлар қуярди. Ва деярли жозибали.
  
  
  Пиларс унинг қулоғига бақирди. Бу деярли ёввойи ов емас еди.
  
  
  "Кичкина Лиза!"у табассум билан тасдиқлади.
  
  
  Лиза шортида қаттиқ жингалак каскад кийган.
  
  
  
  
  
  
  инсон сочлари бўлиши мумкин бўлмаган қизил ранг. Олти метрдан етти футгача бўлган жойда Лиза сумкалар, чўнтаклар ва ғалати шаклдаги гўшт бўлаклари билан қопланган еди. Бу ҳаваскор ҳайкалтарош шошилинч равишда лойни рамкага ургандек еди. Ишни кейинроқ тугатиш ниятида у ҳақли равишда ўз ижодига ишончини йўқотди ва таслим бўлди.
  
  
  Ниҳоят унинг еътиборини тортганимда, Лиза барнинг нариги томонидан мен томон ноқулай ҳаракат қилди, унинг турли қисмларининг гўшти турли ритмларда рақсга тушди.
  
  
  "Бу нима бўлади?"унинг овози тош устида думалаб турган бўш бочка каби гумбурлади.
  
  
  "Мен Торио истайман", деб бақирдим.
  
  
  "Мен ҳеч қачон нен ҳақида ешитмаганман", деб ревматизмда кичкина Лиза.
  
  
  "Городин мени юборди."
  
  
  "Мен ҳам нен ҳақида ешитмаганман."
  
  
  У ҳамёнини тортиб олди. Менда гилдерлар тугаб қолди, шунинг учун улкан аёл олдида тахтага бир нечта Amerika ёзувларини тарқатдим.
  
  
  "Мен Ендрю Жексон ҳақида ешитганман", деди у. "Торио орқа хонада ухлайди."У бармоғини тузланган бодринг катталигида кўрсатди.
  
  
  Pilar билан мен барнинг нариги четидаги тор ешик томон йўл олдим. Унинг орқасидаги кичкина хонада битта стул, битта стул ва битта каравот бор еди. бошлаш.
  
  
  Ешик унинг орқасидан ёпилди ва шовқин ўчди. Уни, қарама-қарши инилти бошқа ешикни текшириб. Бу бино учун очиқ ҳавога чиқди. У шубҳали контрабандачининг олдига борди, Егони қидирди ва хўтикни топди .38 автоматик. Буни Пиларга бергандан сўнг, у уни итариб, luger емуни бурни остига олди ва юзига тарсаки туширди.
  
  
  У " Торио!".
  
  
  У бошини бурди, ачиниб хириллади ва секин кўзларини очди. У бурни остидаги қуролни кўриб, кўзлари катталашди.
  
  
  "Салом, бу нима, талончилик?"
  
  
  "Тур, Торио," мен бақирдим. "Биз сайрга борамиз."
  
  
  Бу его ҳайратда қолди. У сел. "Кутинг", деб ёлворди у. "Мен сизни танимайман ҳам."
  
  
  "Бу бундай ўйин емас", деди ему унга. "Мен билан чин дилдан ўйнанг, шунда сиз икки томонга саёҳат қиласиз. Енди Егони ҳаракатлантиринг! "
  
  
  Его уни таъкидлаш учун қуролининг ўқи билан енгил тортди ва Торио оғир осилган одам учун ҳайратланарли чаққонлик билан ранзадан сакраб тушди. Его уни орқа ешикдан итариб юборди ва у итоаткорлик билан биз жип қўйган жойга борди.
  
  
  Pilar ҳайдаб кетаётган еди ва унинг орқасида Luger машқ қилган Торио билан бирга еди.
  
  
  "Тахминан юз метр йўл бўйлаб ҳайданг ва кейин қоронғи жой топсангиз, тортиб олинг", деди отаси.
  
  
  "Енди, Торио," мен, биз хира йўлдан ҳайдаб ва машиналар сифатида деди, " мен вализ ҳақида билишни истайман."
  
  
  "Чамадонлар?""Бу нима?"у сўради.
  
  
  "Менда кўп вақт йўқ, Торио, - дедим мен, - ва менинг жаҳлим ҳам йўқ. Бир-икки дақиқада сиз суякларнинг ёрилишини ешитасиз ва кўп қонни кўрасиз. Бу суяклар ва бу қон сизники бўлади, Торио, шунинг учун маълумот алмашиш учун ушбу имкониятдан фойдаланинг."
  
  
  Ой нурида у Егонинг бош терисидан кўтарилган ва его бошининг силлиқ томонларини пастга тушираётган сув томчиларини кўрди.
  
  
  У тезда бош ирғади: "яхши, яхши. Мен хорижий калтаклар учун қаҳрамон бўлмайман. Сиз уни Гавиотага олиб борган чамадонларни назарда тутяпсизми?
  
  
  "Ақлли хулоса, Торио. Сизга ким иҳ берганини ва қаерга олганингизни билмоқчиман."
  
  
  "Бу мен олти ой олдин шартнома тузган бегона овозга ега husky йигит еди. Катта тукли маймун. У менга ҳеч қачон исмини айтмаган ва у мен савол беришим керак бўлган йигит емас еди. У ҳар доим менга олдиндан пул тўлаган, кейин чамадонимни қачон олишимни айтган. У бу ердан жанубга, тепаликларга бир оз йўл босиб кетаётган еди ва у вертолётда чамадон билан келиб, унинг егосини кемага олиб борди. Менга ишонинг, бу мен биламан ҳаммаси, бошқа. Мен ҳатто чамадонларимдан бирига қарадим ва у бўш еди. Бу ғалати ғалати бизнес, лекин мен қизиқувчан бўлишга қодир емасман.
  
  
  "Сиз кемага қанча чамадон қўйдингиз?"у ундан сўради.
  
  
  "Кўрай, охирги marta уч кеча олдин олган едик. Жами саккизта бўлади.
  
  
  "Бизни вертолёт қўнадиган жойга олиб бора оласизми?"
  
  
  "Албатта, лекин ҳар доим қуролли бир нечта соқчилар бор. Они ва учувчи, Ingram исмли йигит, вертолёт учувчиси ичкаридаги залда бўлганида у ерда ёпишади.
  
  
  "Бу сизга боғлиқ, - дедим мен, - биз хавфсизликни таъминлаганимизни кўриш учун. Ва енди бизда кўрсатмалар мавжуд.
  
  
  Pilar жанубга ҳайдаб, Торио томонидан белгиланган тор тупроқли йўлга бурилди. Кейин биз очиқ ҳавода едик. Яхшиямки, Pilar тўрт ғилдиракли жипни ижарага олди: ҳайдаш қийин еди: йўл изга айланди, меҳмонхонанинг бутун ҳудуди, лекин Тошлоқ ва ер тепаликларга айланди.
  
  
  Енди менинг олдимда контрабандачи ўтирган еди, шунда прожектор бизни урганида, у сакраб, қўлларини силкитиши мумкин еди, шунда его кимдир отишни бошлашдан олдин билади.
  
  
  "Бу у, Торио", деб чақирди у.
  
  
  Ов милтиғи бўлган одам секин олдинга силжиди ва бир неча фут нарида тўхтади. "Бу ерда нима қиляпсан? Бугун пикап бўлмайди "
  
  
  "Гавиотада муаммолар бор", деди Торио. Катта йигит Инграмга келиб айтишим кераклигини айтди.
  
  
  "Қолган иккитаси кимлар?"
  
  
  
  
  
  Қоровул шубҳали сўради.
  
  
  "Улар... улар... Торио ноқулай бошлади.
  
  
  "Биз Городин билан биргамиз", дедим мен. "Бизда дарҳол Жизовга боришимиз кераклиги ҳақида маълумот бор."
  
  
  Исмлар соқчилар учун муҳим еди. Его милтиқ бурни пастлатди, ва у жип устида юрар. "Менга ИД картангизни кўрсатинг, илтимос, сер", деди у ҳурмат билан.
  
  
  "Албатта", дедим ва бир парча қоғозга қўл чўздим. Қўриқчи унга етиб бориши учун уни его ушлаб турди. У шундай қилганда, его билагидан ушлаб, олдинга сурди. Pilar тезда одамнинг қулоғига мушт туширди ва его қичқирмасдан олдин музлашига сабаб бўлди.
  
  
  У уни боғлаб қўйди ва қайиқда топиб олган ва шундай хавфли вазиятда ишлатган нейлон арқон билан боғлаб қўйди. Его светофорини бураб, унинг еллик метр наридаги кичик ёғоч биносини ёритди. Унинг орқасида кичик, мустаҳкам вертолёт бор еди. Авлиё уни ўчириб қўйди ва Пиларга жип двигателини ўчиришни илтимос қилди. Олдинда Торио итариб, қўлида Luger, ери арқон бир ласан билан бинога чиқиб шифрланган ва шошилиб, Pilar менга қуйидаги. Ешикка яқинлашганимизда, у уни очди ва ичкарига бостириб кирди ва светофор тугмачасини босди. Узоқ деворга қарши тўшакда ухлаб ётган икки kishi бу ўйинни ўйнашди. Улардан бири оғир славян типи еди, у кираверишда ногирон қўриқчининг укаси бўлиши мумкин еди, иккинчиси катта бурунли ва ияги заиф, рангпар, ориқ одам еди. У Ingram, учувчи бўлишга қарор қилди.
  
  
  Қоровул милтиғига қўл чўзаётган еди, у бункининг боши ёнидаги нолага қарши кўтарилган еди.
  
  
  "Сиз ҳаракат қилиб ўласиз", деди ему унга ва одам музлаб қолди. Ingram кўзларини ишқалаб, милтиллади.
  
  
  Pilar Миранинг ёруғлик калитини топди ва Егонинг алангаси биноларнинг битта хонасини сув босди. Бизнинг чап томонимизда мураккаб қисқа тўлқинли радиостансия бор еди.
  
  
  "Торио! Сиз бизни сотдингиз", деб айблади қоровул.
  
  
  "Албатта, - деди контрабандачилар, - нишонимда қурол билан мен тезда сотаман-худди сиз каби, дўстим."
  
  
  "Ingram, кийинг", деб буюрдим. "Вертолёт газ билан тўлдирилганми?"
  
  
  "Ҳа, тўлиқ", деди у асабийлашиб.
  
  
  Еркак қўрқувдан титрарди. У уча олмаслигидан шунчалик қўрқиши муҳим емас", дедим. "Фақат буюртмаларни бажаринг ва сизга зарар етмайди."Бу унинг нафсини тинчлантирди ва у кийимларини торта бошлади.
  
  
  "Торио, бу стулда ўтиринг", дедим ва контрабандачилар итоат қилишга шошилишди. У қоровулга арқон боғлаб ташлади ва деди: "уни боғлаб қўйинг. Яхши иш қилиш учун сизни огоҳлантиришим шарт емас.
  
  
  Торио, шунингдек, Торио яхши қаттиқ тугунларда маҳкамланганлигига ишонч ҳосил қилиб, уни luger билан қўриқчиларга қаратди. Pilar контрабандачини ушлаб турарди .38-калибрли тўппонча ва Ingram устидан бир кўз тутиб, лекин у бизга ҳар қандай муаммо сабаб қилмоқчи емас еди.
  
  
  Торио қаттиқ боғланганида, у қўриқчига: "енди хонанинг нариги четидаги стулга ўтиринг."У унга бўйсунганида, Pilar:" арқонни олиб, боғлаб қўйинг, болалар."
  
  
  Pilar менга хўтикни узатди ва қоровул томон юрди. Бу жиддий хато еди. У мен билан маҳбусимиз орасига қадам қўйди. Бир тез ҳаракатда еркак кийимининг остидан пичоқни чиқариб олди ва пиларни ушлаб олди, уни олдига бурди, бошини орқага бурди ва пичоқ пичоғини томоғига тутди.
  
  
  "Қуролни ташланг ёки аёл ўлади", деди у.
  
  
  Пиларнинг жасади орқасида турганида чўккалаб ўтирган одам ҳеч қандай нишонни таклиф қилмади, мен уни соғиниб, ўлим жойига уришимга амин бўлолмади. Агар мен қуролни яхшироқ нишонга олиш учун айлантирсам, бу унинг томоғини кесиб ташларди. Шундай қилиб, у иккиланди.
  
  
  "Жин урсин, тикувчи унга қуролни ташлашни айтди.""Йўқ," у чақади. "Сиз уни bluffing қиляпман деб ўйлайсизми?"
  
  
  У қимирламагач, қўриқчи пичоқни силкитди ва пиларснинг бўйнидан қизил қон қурти судралиб тушди. Luger ҳали ҳам уни тайёр ҳолатда ушлаб турди.
  
  
  "Ingram, бу аҳмоқнинг қуролини ол", деб бақирди қоровул.
  
  
  "Мен... Мен буни қила олмайман", деди учувчи титроқ овозда.
  
  
  Қоровул унга хўрсинди: "бир marta одам бўл, сен зилзилани пичирлайсан, ёки мен оламан..."
  
  
  Биз қўриқчи Инграмга нима қилганини ҳеч қачон билмадик, чунки учувчининг ғазабида у Ривненскаянинг бошини етарлича бурди, шунда Luger уни жойига қўйиши ва ҳимояланмаган чап кўз орқали емуни отиши мумкин еди. У Пилардан юз ўгирди, девордан сакраб тушди ва полга йиқилди. Пичоқ зарарсиз урди.
  
  
  Pilar хафа бўлган ифода билан менга тикилди. "Сиз қуролингиздан воз кечишингиздан олдин ем менинг томоғимни кесишга рухсат берган бўлар едингиз, шундай емасми?"у айтди.
  
  
  "Албатта," мен тан олдим. "Агар у менинг қуролим бўлса, сиз ва мен иккаламиз ҳам ўлган бўлардик."
  
  
  У секин бош ирғади. "Ҳа, у, менимча, сиз ҳақсиз. Лекин ҳали ҳам... "У бошини чайқади. "Сиз зўрсиз. Сиз менга крепларни берасиз."
  
  
  "Биз сизни кейинроқ иситамиз", деди у тезда ва учувчига мурожаат қилди. "Енди, Ingram, сиз мени Ториога олиб борадиган чамадонларни олиб кетишингиз мумкин бўлган жойга олиб борасиз."
  
  
  "Сиз Гисовнинг яширинишини назарда тутяпсизми?"
  
  
  "Бу тўғри. Залда қаерда?"
  
  
  "Венесуела ва Британия Гвианаси чегарасидаги тоғларда. Аммо уники ҳеч қачон қоронғуда у ерга туша олмайди. Бу етарлича қийин бўлганда емас.
  
  
  У соатига қаради. "Агар биз ҳозир учсак, у ёрқин бўлиши керак
  
  
  
  
  
  биз у ерга қачон. Ва Ingram, агар сиз тасодифан мени нотўғри томонга йўналтирсангиз, сиз олти метр ер остида абадий қулфланасиз..."
  
  
  "Мен на Жасур, на аҳмоқман", деб жавоб берди у. "Мен сиз айтган нарсани аниқ бажараман."
  
  
  "Бу яхши, Ingram. Сиз ҳали ҳам онангизга барча ёқимсиз тафсилотларни ёзиш учун яшашингиз мумкин."
  
  
  Ён томонда жимгина ўтирган Pilar гапирди. "Ник, сиз Одиннинг жойидан келаётганга ўхшайсиз."
  
  
  "Уни", дедим мен. "Бу навбатнинг ипи ва еҳтимол оташинлар бўлади. Аёл безовта қилиши мумкин ."
  
  
  "Йўқ", деди у оёқларини қатъият билан ёйиб. "Биз ҳозиргача бирга келдик, енди мен ортда қолмайман. Бу сизга кўп ёрдам берди, шундай емасми? "
  
  
  "Бу ҳақиқат, лекин ..."
  
  
  "Мени ўзинг билан олиб кет, Ник", деди у. "Мен ҳам сиз каби отишим мумкин, лекин иккита тўппонча ва муваффақият имкониятимизни икки баравар оширинг. Бу мен учун жуда кўп нарсани англатади, қуеридо "
  
  
  Бир лаҳзага қарор қилолмадим.
  
  
  Аммо Пиларнинг айтганлари мантиқий еди. У тажрибали professional еди, аксарият еркакларга қараганда қаттиқроқ еди. Ва у сарфланишини, Агар керак бўлса, бойқуш миссияси уни унга қурбон қилишини билар еди.
  
  
  "Кейин кетайлик", дедим. "Сиз шаҳарга қайтиш учун жипдан фойдаланмоқчи емаслигингиз сабабли, дистрибютор қопқоғини тортинг, шунда у фойдали деб топган ҳар бир kishi учун фойдасиз бўлмайди."У ёрдам бера олмади, лекин қўшиб қўйди:" дистрибютор қопқоғи нима еканлигини биласизми?"
  
  
  Унинг тўла лаблари бироз масхара қилувчи табассум билан егилган. "Ҳа, қуеридо, мен дистрибютор қопқоқлари ва сиз ишонмайдиган бошқа нарсалар ҳақида биламан."
  
  
  Унинг ревматизмга жилмайиб қўйди. Яхши. Ва сиз дўстимизга уни бир муддат ухлаш учун яна бир тақиллатишингиз мумкин.
  
  
  "Мен шошмаслик оламан," у деди, ва олди .38 мендан ва шошилиб кетди.
  
  
  У radio-talkie томон юрди, иш очилгунча уни ерга синдирди ва кейин қоровул милтиғининг думбаси билан ичакларни йўқ қилди. Ушбу қўпол хулоса пайтида мен Инграмни томоша қилдим, гарчи у жуда яхши бола бўлса ҳам ва арқон устидаги тишсиз қора итдан бошқа таҳдид емас еди.
  
  
  Унинг Торио шундай деди: "сиз бир мунча вақт ишлайсиз ва кейин Виллемстадга қайтишингиз мумкин. Бу жуда узоқ йўл, лекин сиз қандай қилиб енг яхши пул топиш ҳақида ўйлашга вақт топасиз. Berry сантехника, " дедим.
  
  
  У зўрға жилмайиб қўйди. У жуда кўп ҳазил туйғусига ега емас еди.
  
  
  Pilar dispenser қопқоғи билан қайтиб келди, у менга сохта жингалак билан узатди. "Ким у ерда бўлса, тушдан олдин уйғонмаслиги керак", деди у. "Ва кейин унинг боши оғрийди, ҳеч қандай aspirin даволай олмайди."
  
  
  "Яхши, Ingram, - дедим мен, - сизникини вертолётда кўтарайлик."Кейин учаламиз руттед йўлни кутаётган вертолётга олиб бордик.
  
  
  Ўн тўққизинчи боб
  
  
  Ingram вертолётни бошқараётганда масъулиятни ўз зиммасига олгандай туюлди ва биз тунги осмонга кўтарилдик. Биз шарққа ва бироз жанубга йўл олдик, тез орада Куракао чироқларини ортда қолдирдик. Кичкина Bonaire ороли ҳам сирғалиб кетди ва бир мунча вақт биздан пастда фақат қора Кариб денгизи ва юқорида юлдузли осмон бор еди.
  
  
  Тез орада биз Каракас чироқларини ушладик ва Венесуела қирғоқлари бўйлаб бир муддат юрдик.
  
  
  "Сиз Гисовнинг бу тог ъ яширин жойини топиш қийин деб айтасиз", дедим мен.
  
  
  "Деярли имконсиз", деди Ingram. "Ҳеч бир авиакомпания бу жойдан учмайди. Аммо агар улар бўлса, улар буни ҳеч қачон кўрмаган бўлардилар. Бинолар ака тўқ сариқ-жигарранг тош тоғлари бўйлаб қурилган. Его ҳаводан намуна олишдан деярли кўринмайди. Унга йўллар йўқ. Барча материаллар самолётда етказиб берилиши керак. Жизов Жанубий Amerika ҳукуматларидан бири билан шартнома тузди, қайси бири юк ташишни билмайман. Менинг ишим бу чамадонларнинг ВИП икки кишилик хоналарини ташиш еди. Ва агар мени бошқарган диққатга сазовор жойларни билмасам, бу жойни ҳеч қачон ёлғиз топмаган бўлардим."
  
  
  Биз чап томонда Тринидаддан ўтдик ва Ориноко делтасининг ботқоқли ерлари орқали жанубга бурилдик. Шарқий осмон ёриша бошлади, ва биз Гвиана Highlands деб номланувчи тоғли ер ичига ғўлдиради сифатида ерга тафсилотлари аниқ бўлди.
  
  
  Кейин биз баландликка еришишимиз керак еди ва Ingram ингичка ҳавони чуқурроқ ютиш учун асосий роторнинг баландлигини созлади. Сталнинг куни ёрқинроқ, аммо баланд булутли қопламада тарқалиш аломатлари йўқ еди.
  
  
  Мен атайлаб қочган фикр хаёлимни кесиб ўтди. Агар мен уни тўхтата олмасам, Ню-Ёрк шаҳри ўладиган кун еди.
  
  
  Ingram фикрларимни тўхтатиб, елкамни силкитди. У олдинга кўтарилган мушт шаклидаги тош шаклланишига ишора қилиб, одобсиз салом берди.
  
  
  "Буни олдинда кўра оласизми?"учувчи бизнинг двигателимизнинг овози билан бақирди. "Бу учувчилар ўтиши керак бўлган жой. Биз уни бармоқ тоғи деб атаймиз. Унинг орқасида Жизов ўз уйини қурган кичик тошли водий бор.
  
  
  "Бизнинг кириб келаётганимизни кўришлари билан улар отишни бошлашлари еҳтимоли қандай?"
  
  
  "Менимча, бу еҳтимол емас. Ingram ему ерда етишмаётган жасоратни ҳавода тўплаганга ўхшайди. "Улар бу ерда ўз хавфсизлигига жуда ишонишади ва елчихона хабар беришича, улар тез-тез келиб туришади. Агар улар нима бўлганини қандайдир тарзда билишмаса
  
  
  
  
  
  биз Curacao ҳодиса ҳар қандай муаммо бўлмаслиги керак."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим.
  
  
  "Аммо бу фақат бошланиши. Улар сизни ёки хонимни кўришлари биланоқ, барча жаҳаннам бўшашади.
  
  
  "Менга бу жойнинг жисмоний тартиби ҳақида тасаввур бера оласизми?"Мен ундан сўрадим. "Жизовнинг штаб-квартираси қаердан келади? Олим Варнов ўз ишини қаерда бажаради?
  
  
  "Йўқ", деди Ingram ва кейин мени самимийлигига ишонтириш учун тезда менга қаради. "Ишонинг, агар билганимда ҳозир сизга айтган бўлардим. Мен қиладиган нарса-кимдир чиқиб кетаётганда ёки ўтирганда ёки уни кўтармоқчи бўлган нарсаларни юклаётганда вертолёт майдончасида қолиш."
  
  
  "Агар сиз хабар етказмоқчи бўлсангиз нима бўлади?"
  
  
  "Мен ўз егоимни вертолёт қўниш жойидаги қўриқчига бераман. У чиқади ва биз билан учрашади. Ва у сиз билан курашишингиз керак бўлган биринчи ҳема бўлади."
  
  
  Биз тош бир jutting бош юмалоқ ва ҳар томондан ҳеч қояларнинг билан тор дарага тушиб бошлади. Шунда ҳам, агар сиз буни хоҳламасангиз, тошлар атрофида қўпол равишда қурилган барча бинолар билан кўрмайсиз. Мен тўртта катта бинони санадим, биттаси биз тушаётган текис ерга яқин. Паст тошли тизмалар ва тошлар бутун майдонни қамраб олди ва биноларни боғлайдиган йўлларнинг фақат заиф излари бор еди.
  
  
  Мен томоша қилаётганимда, вертолёт майдончаси яқинидаги кичкина бинодан бир kishi чиқиб, бизга қаради. У елкасига милтиқ кўтарган.
  
  
  "Бу қўриқчи", деди Ingram.
  
  
  "У ягонами?"
  
  
  "У мен кўрган ягона одам. Бошқалар бўлиши мумкин ."
  
  
  Pilar унга: "кўздан пастга тушинг."У лавозимни егаллаганидан сўнг, у ҳам Стал томонидан кўринмас ҳолга келтирилди.
  
  
  "Биз қўнганимизда, - деди у Инграмга, - қўриқчи яқинроқ келсин, кунга очиқ бўлсин."
  
  
  "Агар мен бу ерда его ололмасам нима бўлади?"учувчи асабий сўради, ҳаводаги его жасорати буғлана бошлади.
  
  
  Жуда кўп ҳаракат қилинг", дедим. "Гўё сизнинг ҳаётингиз бунга боғлиқ еди. Чунки, Ingram, ески дўст, бу ҳақиқат.
  
  
  Биз еҳтиёткорлик билан кичик майдонга тушдик ва Ingram двигател билан боғлиқ тадқиқот муаммоларини ҳал қилди. Катта rotor тўхтаб қолганда, милтиқли одам йигирма фут нарида турган жойидан нимадир деб бақирди.
  
  
  Ingram ешикни итариб очди ва бақирди: "менда general учун нимадир бор."
  
  
  "Сиз чўлоқмисиз?"қоровул орқага чақирди. "Буни келтиринг."
  
  
  "Менга... Менга ёрдам керак бўлади", деди Ingram. "Бу мен учун жуда қийин."
  
  
  Жимлик бор еди. Аммо кейин биз шағал бўйлаб биз томон shaggy оёқ товушларини ешитдик. "Биласизми, бу юк ташувчи бўлмаслиги керак", деб шикоят қилди қоровул. "Сиз керак-"
  
  
  У бизни кўргандек, тўсатдан тўхтади. Қамоқхонада милтиқни олиб ташлаган ва уни ёқаётган қўриқчининг шубҳасиз овозини ешитганимда, биз муаммога дуч келганимизни билардим. Luger уни тайёр еди, аммо ҳозир ўқ отиш ва бутун екипажни огоҳлантириш хавфи ҳалокатли бўлар еди. Бунинг ўрнига мен уни билагимга босдим ва Гюго кафтимга тушди. А stiletto уни ағдарилган, у тез ешик орқали чиқиб олди ва у бош бармоқ ва кўрсаткич бармоғи ўртасида пичоқ бўлиб. Қўриқчи милтиқни кўтарди ва унинг пичоғи его йўналиши бўйича қилинган.
  
  
  Пичоқ еркакнинг бўйнига кирмасдан олдин stiletto ҳавода бурилди. У ҳирқироқ пичирлагандек овоз чиқариб, икки қадам орқага чекинди ва Егонинг томоғидан қон отилиб чиқиб, ерга йиқилди.
  
  
  Pilar коптер атрофида сакраб тушди. Ingram учувчи ўриндиғидан ўлган одамга тикилди.
  
  
  "Енди нима?"Pilar сўради.
  
  
  "Енди мен яширинча кириб, бу тош қишлоқни ўрганмоқчиман. Сиз Инграмни томоша қилиш учун шу ерда қоласиз. Мен уни қайтариб олганимда, у қочиб кетиши мумкин ва мен учун кимдир керак бўлади.
  
  
  "Яхши, Ник", деди у мулойим келишув билан мени ҳайратда қолдирди.
  
  
  У уни енгил ўпди, кейин ўлик қўриқчи устига егилиб, стилеттони томоғидан узоқлаштирди ва пичоқни тоза артди. Его уни билагининг қинига қайтарди, кейин қўриқчи постидан чиқадиган йўлдан қочиб, қоялар устига чиқди.
  
  
  Уни қандай кўрганимни еслаб, бу жой қушларнинг кўзидан, у енг катта бино томон югурди. Бу операциянинг бош қароргоҳи бўлади деб тахмин қилиш мантиқан туюлди. Мен тўғридан-тўғри казарма деб номланган узун, паст бинога олиб борадиган йўлга очиладиган кичик тизма устида ётаман. У томоша қилар екан, қўпол кўк кийимдаги ва иш қалпоқли одамлар чиқишдан чиқиб кетишди. Улар қуролсиз едилар. Бошқаларида тўппонча ва қизил безакли жигарранг Совет армияси формаси бор еди. Казармадан ташқарида у ўзининг биринчи нишонини ясаган катта квадрат бинони пайқади.
  
  
  Унинг терговчиси ўз нуқтаи назарини тарк етди ва еҳтиёткорлик билан кулбалар атрофида унинг юқорисидаги нуқтага юрди. Бошқалар сингари, унинг баландлиги атиги олти фут еди ва у ички макон ер сатҳидан пастга тушган деб тахмин қилди. Мен овозларни ешитдим ва тор шамоллатиш тизимини тинглаш учун тиз чўкдим.
  
  
  "Сиз мен учун юбордингизми, General Жизов?"Бу ёш овоз-бақувват, ҳарбий еди.
  
  
  Жизов ёғли силлиқ патронизация интонацияси билан жавоб берди. "Мен сизни, mayor рашкини юбордим, чунки полковник Городиндан белгиланган вақтда хабар олмадим. Шундай қилиб, операциянинг охирги босқичларида у биз учун мавжуд бўлмайди деб тахмин қилишимиз керак. Менга иккинчи буйруқ керак,
  
  
  
  
  
  ва у сизни танлади."
  
  
  "Мен шарафлиман, умумий."
  
  
  Айтинг-чи, mayor, сиз режа билан тўлиқ танишмисиз?"
  
  
  "Ҳа, сер. Биз Американинг еттита шаҳрида ядровий портловчи мосламаларни жойлаштирдик ва енг сўнгги қурилма Panama каналига жойлаштирилди. Шаҳарларнинг номлари ва тўлиқ исмнинг аниқ жойлашуви фақат сизга ва америкалик олимга маълум ."
  
  
  "Жуда яхши, Рашки. Биринчи бомба қачон ўчиб кетишини биласизми? "
  
  
  "Бугун, сер."У хижолат билан томоғини тозалайди. "Бутун лагерда миш-мишлар бор, сер."
  
  
  "Ҳа, бу сир емас; механизмлар аниқ. Уни, мен сизга айтаман, Американинг биринчи вайрон бўлган шаҳри Ню-Ёркдир. Иҳ ҳукумати бизнинг шартларимизни қабул қилмагани учун доктор Варнов тўрт соат ичида биринчи Ривне бомбасини портлатади."
  
  
  У соатига катта енгиллик билан қаради. Тонгда Венесуела осмонини айланиб чиқаётганда, Ню-Ёрк шаҳри ҳатто ядровий портлашнинг дўзах алангаси билан текисланган бўлиши мумкин деган музли қўрқув бор еди.
  
  
  Улар коеффициентлар менга қарши деб ўйлашганда, вентилятор атрофида совуқ хириллаш янгради.
  
  
  "Оҳ, мен уни кўряпман, менинг ит дўстларим ҳушёр", деди Жизов. "Хавотир олманг, mayor, мен ҳамма нарсани назорат қилсам, улар сизга зарар етказмайди. Аммо мендан бир сўз ва улар сизни бир неча сония ичида ўлдиришади."Жизовнинг ғайратли кулгисига ишонилмаган Расчке тақлид қилди. "Бу ҳайвонлар дунёдаги енг қудратли икки куч томонидан яратилган", деб давом етди Жизов. "Қўрқув ва нафрат. Буни есланг "
  
  
  "Ҳа, жаноб", - деб жавоб берди mayor ҳайвонларнинг хириллашлари устидан ноаниқ жавоб берди.
  
  
  У вентилятордан узоқлашди ва бинолар орасидаги йўлакларга қараб ўтирди. Аввало, менга Нокс Ворновнинг ўлдирилиши ҳақида маълумот керак еди, бу бутун қотиллик ишининг калити еди.
  
  
  Ишчилар якка ва жуфт бўлиб ўтдилар. Иҳ defiant рулманлари билан қуролланган аскарлар бефарқликдан мамнун бўлиб туюлди. Еҳтимол, Ingram таъкидлаганидек, улар бепарволик билан бундай жойда иҳ хавфсизлиги дахлсиз деб тахмин қилишган.
  
  
  Менда ҳаракат еркинлиги бўлиши кераклиги аниқ еди. Шундай қилиб, у кейинги ишчининг остидан ўтиб, орқасидан тушишини кутди. Его бир Luger билан уни урди, ва у менинг қурол оқсоқланиб кетди. У тезда его томонидан қояларга судраб борди ва его томонидан абадий жим бўлди.
  
  
  У кийган кўк комбинезонларни ечиб, Егони кийимига тортди. Шимлар бироз қисқа еди, лекин акс ҳолда улар мос еди. У шляпасини кийиб, висорни пешонасига босди. Ўртача масофадан у сезилмасдан ўтиши мумкин. Ишчининг жасадини иккита улкан тош орасига яширгандан сўнг, у изга қайтиб, унинг орқасидан ергашди. Орқамдан shaggy овозларни ешитдим. У омборхонага ўхшаган паст ешикка кирди. У тиз чўкиб, орқасини йўлга қўйди ва худди носоз қулфни текшираётгандек кун бўйи тутқич билан ўйнади.
  
  
  Икки ишчи орқамдаги йўлда тўхтаб турганда, овқатнинг илиқ ҳиди бурун тешигимга етиб борди.
  
  
  "Сиз олиб юрган нонуштани ким олишини тахмин қилишим шарт емас", деди атрофдагилардан бири. "Америкалик, тўғрими? Олимга."
  
  
  "Албатта", деди бошқаси. "У бизнинг фахрий меҳмонимиз."
  
  
  "Бугун ерталаб биз одатдаги ахлатни еяётганимизда нима бор?"
  
  
  "Янги тухум, жамбон, тушди ва пишган помидор."
  
  
  Биринчи ишчи ифодали нола қилди. "Мен ҳаммамиз бу тог ъ тозалигини тарк етиб, яна одам бўлиб яшай олмагунимизча, ҳеч қандай муз бўлмаслигини сўрайман. Қандай қилиб мен яхши Еда ва америкаликлар завқланадиган аёлларга ҳасад қиламан."
  
  
  "Бу вақт яқин, ўртоқ. Бугун биз америкаликларга зарба беришимиз керак."
  
  
  "Агар шундай бўлса, бугун биз нишонлаймиз. Аммо енди мен кетишим керак."
  
  
  У томоша қилиб, икки кишидан бири чап томонга тарвақайлаб, яқин атрофдаги йўлдан борди, иккинчиси еса лаганда овқат кўтариб, очиқ юришни давом еттирди. У емуга йўлдан юришга рухсат берди ва кейин юзини кепкаси билан ёпди.
  
  
  Еркак орқасига ўгирилмади, шунинг учун мен унинг орқасидан бинолар гуруҳидан ажралиб турадиган каттароқ бинолардан бирига бордим. У бир неча қадам пастга тушди, ешикни очди ва у орқали ғойиб бўлди, емга бир неча сония берди, кейин ўша ешикдан ўтди.
  
  
  Унинг кашфиёти шундаки, бу бинолар у тасаввур қилганидан анча чуқурроқ қазилган ва анча пухта қурилган. Иҳ яхши ишлаб чиқилган дизайн узоқ тайёргарлик даврини кўрсатади.
  
  
  Ёйда мулойимлик билан егилган силлиқ тош атрофида деворлари бўлган битта узун йўлак бор еди. Гарчи мен ишчини кўра олмасам ҳам, уни шаггининг егоси олдинда ешитди. Йўлак мунтазам равишда електр чироқлари билан ёритилган ва у ерда електр станцияси борлигига шубҳа йўқ еди.
  
  
  Кейин бир неча йил олдин Жанубий Американинг бирон бир жойида Россия базаси тайёрланаётгани ҳақида миш-мишлар тарқалганини есладим. Бу, масалан, Куба ракета инқирози пайтида бўлган ва кейинги кескинликда бундай миш-мишлар йўқ бўлиб кетган. Енди маълумотлар базаси ҳақиқат еканлиги маълум бўлди. Еҳтимол, уни расмий рус режими тарк етган, аммо иҳ операцияларининг яширин маркази сифатида оддий ва его фракцияси томонидан қайта тикланган.
  
  
  Барча йўлак бўйлаб, уни
  
  
  
  
  
  
  Мен фақат битта ешикдан ўтдим. Кўринишидан, хоналар кўп емас еди, чунки улар қаттиқ тошдан ўйилган бўлиши керак еди. Олдинда овозларни ешитиб, у тўсатдан тўхтади.
  
  
  "Мен Жаноб ҳазратларининг егоси учун шоҳона нонушта олиб келдим."Бу озиқ-овқат етказиб берувчи йигитнинг кинояга тўла овози еди.
  
  
  "Фақат еду етказиб ва аҳмоқона изоҳ тарк."Жавоб овози қўпол ва ишбилармон еди ."
  
  
  "Америкалик у ерда нима қиляпти?"ишчи сўради. "У махсус кунга тайёрми?"
  
  
  Енди у жараёнларни кўриш учун аста-секин егри девор бўйлаб ҳаракатланиб, коридорнинг ипини кўрадиган даражага етди. У ерда таъсирчан қора мўйловли аскар катта ешикни қўриқлаб турарди. У ишчидан овқат патнисини олиб, лабларини қисди: "бу одатдагидан фарқ қилмайди, фақат у бугун ерталаб тонгда турди. Лекин унинг бошида нима бўлаётганини билолмайман."
  
  
  "Йўқ, мен бундай деб ўйламайман. Хўш, у учун енг яхшиси, мен учун енг ёмони. Зерикарли груел учун нонушта қилиш.
  
  
  У келган йўл билан йўлакка шошилди. Енди Барнабони қаердан топишни билганимда, унга бориш учун йўл топишим керак еди. Бу муаммо ҳақида ўйлар еканман, мен уни белгилар учун бурдим ва жуда кеч узоқдан яқинлашаётган рақамни кўрдим. Унинг шакли билан айтишим мумкинки, у бошқа аскарлардан бири еди.
  
  
  Тасодифан, худди мен унутган нарсам каби, уни орқага бурди. У мени чақирди, лекин у кар ва соқов бўлиб ўйнади. Бурилиш атрофида, аскарларнинг кўз ўнгида, у Варнова маъбадига қайтиб келди. Аммо " shaggy бу томондан келаётган еди. У пауза қилди. Таълимни етказиб берувчи ишчи қайтиб келади, кейин омбор ешиги олдида яна бир аскар.
  
  
  У тезда қарор қилди ва коридордан пастга тушадиган ягона ешикка югурди.
  
  
  Ешик қулфланган еди, шунинг учун мен бир дақиқада ишчининг комбинезонлари остига кириб, ингичка еластик пўлатдан ясалган ипни топдим. Ушбу қурилма анъанавий пластмассадан кўра кучлироқ ва мослашувчан бўлиб, оддий қулф билан тез ишлайди.
  
  
  Ишчи ҳали ҳам бир томондан, аскар еса бошқа томондан яқинлашганда, у ешикни итариб, ичкарига югурди.
  
  
  Йигирма боб.
  
  
  Бир неча сония ичида бу хонанинг ҳашаматли ички қисми бирлашди. Ҳеч қандай қўпол юзалар, зерикарли ранглар йўқ еди. Юмшоқ тўқималар-ёстиқлар, диванлар, кўрпа-тўшаклар, пастки стуллар-барчаси Камалак рангларининг карнавалида.
  
  
  "Сиз ҳеч бўлмаганда тақиллатишингиз мумкин", деди аёл овози қаердандир чап томонимдан.
  
  
  "Буюк олим бугун ерта туриши керак", деди бошқа томондан.
  
  
  Кўзларим хира нур ўрнатилди сифатида, унинг, мен овозлар хонанинг ҳар бир томонида чуқурлаштирилган ovals atlas кўрпа ва юмшоқ ёстиқ бир қаторга келаётган еди, деб топилди. У томоша қилиб, паришон фотосини раҳбарлари чап ва ўнг пайдо, коллеж Amigo дастурий таъминот каби қаради органлари томонидан таъқиб. Сариқ биринчи рақамли пушти тунги кўйлак кийиб, унинг сариқ рангда туғилганига шубҳа қилмаслик учун етарлича қисқа еди. Иккинчи рақам Haram пижамаларини кийиб олган, у ҳам ҳақиқий сарғиш еканлигини тасдиқлаш учун етарлича шаффоф еди.
  
  
  "Умид қиламанки, мен аралашмайман", дедим.
  
  
  "Унинг исми Terri", деди пушти рангдаги биринчи рақамли сарғиш.
  
  
  "Ва унинг исми Жерри", деди Haram пижамасида иккинчи рақам.
  
  
  "Иккаласи ҳам" мен " билан ёзилган."Terri тушунтирди
  
  
  "Муҳим маълумотлар", дедим мен.
  
  
  "Биз егизакмиз", деб таклиф қилди Жерри.
  
  
  "Яна бир ҳайратланарли кашфиёт", дедим мен.
  
  
  Қизлар ётоқларидан туриб, мен томонга келишди.
  
  
  "Мен сизни илгари кўрмаганман", деди Terri.
  
  
  "Сиз бу ерга тегишли емассиз, шундай емасми?"Жерри қўшилди.
  
  
  "Сиз бўрон каби келдингиз", деди Terri. "Менимча, сизни таъқиб қилишмоқда ва сизни яширишимизни хоҳлайсиз. Қандай ажойиб!"
  
  
  "Сиз полициячи емассиз, шундай емасми?"- деди Жерри. "Биз полициячиларни яширмаймиз."
  
  
  "Мен полициячи емасман", деб ишонтирди иҳ. "Мен кимлигимни ва нима қилаётганимни бир соатдан камроқ вақт ичида тушунтириш жуда кўп, менда еса ўттиз сония йўқ. Аммо шуни айтиш мумкинки, мен яхши йигитлар атрофида ягона одамман - ва мен умуман ҳазиллашмаяпман - менга сизнинг ёрдамингиз керак ."
  
  
  Шу пайт биз овозларни ешитдик ва ешик олдида тинглаш учун бордик.
  
  
  "У сизга қўнғироқ қилаётганда нега ўгирилиб қайтиб келдингиз?"Бу коридорда менга бақирган аскарнинг овози еди.
  
  
  "Сиз нима ҳақида гапираётганингизни билмайман. У фақат нонушта учун офф тушиб ётипти. Мен сизни ҳозир кўрмадим", деб жавоб берди ишчи.
  
  
  "Сиз бу ерда бир дақиқа олдин юрган едингиз, кейин ўгирилиб орқага қайтдингиз."
  
  
  "У емас."
  
  
  "Сиз билан ҳеч ким кирмадими?"
  
  
  "йўқ. Профессорнинг ешиги олдида Юрийдан сўранг. "Мен қиламан. Мен унинг егосини ўзгартираман. Ва агар сиз ёлғон гапирсангиз, бу муҳим емас. Борайлик, ўртоқ! »
  
  
  Йўлакдан тушаётган ишчининг қадам товушлари. Ешик ташқарисида калитлар жиринглайди.
  
  
  Унинг қўлида Luger куннинг илмоқли томонидан инграб юборди. Егизаклар кенг замбуруғли кўк кўзлари билан қуролга тикилишди, кейин умидсизликка кулиб, бир-бирларига қарашди. Кичкинтойлар, бу вақтда кичик миялар орқали, кўп одамлар учун ҳаёт ёки ўлимни англатиши мумкин.
  
  
  Қўриқчи ешикни очди ва уни ёриқ очди.
  
  
  "Хўш, сиз қизлар ерта турасиз", деди у.
  
  
  "Унинг атрофида нима бор?"Terri деди.
  
  
  "Биз хоҳлаган вақтда туришимиз мумкин", дея қўшимча қилди Жерри.
  
  
  "Юқорига ва пастга, юқорига ва олдинга.
  
  
  
  
  
  
  Хўш, бу сизнинг бутун ҳаётингиз", - дея хўрсинди қоровул.
  
  
  "Бугун ерталаб атрофимизда ким гаплашмоқчи?"сўради Terri.
  
  
  "Ёки яна иккаламизми?"
  
  
  "Бизга бу керак, бизга бошқа нарса керак. У фақат нонушта қилди бўляпди, ва унинг иш биринчи келади. Кейин еда - ва ширинлик учун аёллар ."
  
  
  "Унда бу ерда нима қиляпсан, Markus?"Агар professor сизни бизни олиб келиш учун юбормаса, сиз бизнинг хонамизга кирмайсиз."
  
  
  "Мен одам қидиряпман", деди у узр сўраб.
  
  
  Ему қизларнинг кулгиларига жавоб берди.
  
  
  "Мен коридорда бир ишчини кўрдим деб ўйладим", деб давом етди Markus. "Жамоага тегишли бўлмаган kishi. Мен у бу ерга келган бўлиши мумкин деб ўйладим."
  
  
  "Биз битта одамни кўрмадик", деди Terri бегуноҳ.
  
  
  "Бу жуда умидсизлик", - дея жирканч тарзда қўшиб қўйди Жерри.
  
  
  "Мен фантомларни кўрадиган одамлар атрофида емасман", деди Markus. Мен унинг олдинга тахминий қадам ташлаганини ешитдим. "Professor нонуштасини тугатгунча бироз вақт бўлади ва атрофингизга биттасини юборади. У аллақачон бу ерда бўлгани учун, еҳтимол биз бошқа томонни бироз хурсанд қилишимиз мумкин ...
  
  
  "Албатта емас!"Terri кесилган. "Бизнинг шартномамизда айтилишича, биз бу ерда фақат доктор Варнов учунмиз. Бизга бошқалар билан ўйин ўйнамаслик ҳақида огоҳлантирилди."
  
  
  "Аммо яхшилаб ўйлаб кўринг", деди Жерри ярамас тарзда.
  
  
  "Теасерлар", деди қоровул. У орқага қайтди ва қизлар ешикни ёпдилар. Қулф ёпилди.
  
  
  "Енди биз ҳақиқатан ҳам муаммога дуч келдик", деди Terri кулиб.
  
  
  "Аммо биз жуда завқланяпмиз", деди синглиси.
  
  
  "Катта раҳмат", дедим ва Лугерни ўз ғилофига қайтарди. Уни кулиб юборди. "Еҳтимол, сизга пул тўлаш учун вақт топа оламан. Тўғри, сиз фақат шу ердасиз... хато... ҳозир хизмат қиласизми?"
  
  
  "Сиз Маркусга айтганларимизни ешитдингиз, биз америкалик олим учун шунчаки ўйинчоқлармиз", деб жавоб берди Terri.
  
  
  "Ва у қандай одам еканлигини ҳисобга олсак, бу бизнинг кўп вақтимизни талаб қилмайди", деди Жерри ва менинг олдимга келди.
  
  
  "Бунга қандай кирдингиз?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Демоқчимисиз, биз каби яхши қизлар бундай жойда нима қилишади?"
  
  
  "Шунга ўхшаш нарса."
  
  
  "Биз сан-Францискодаги ер ости газетасидаги еълонга жавоб бердик", деди Жерри. "Тегишли қизлар саёҳат, ҳаяжон, саргузаштни хоҳлашади."
  
  
  "Ва аниқки, сиз иш топдингиз."
  
  
  "Албатта. Яна елликта қиз бўлса керак, лекин бизда егизак бўлишнинг афзаллиги бор еди."
  
  
  "Бу сизда бор нарса емас", дедим иҳ нинг сахий шаклларини таъкидлаб.
  
  
  "Мен сизга ёқаман", деди Terri.
  
  
  "Менимча, сиз профессордан кўра кўпроқ одамга лойиқсиз", дея қўшимча қилди Жерри.
  
  
  "Мен его жинсий истеъдодлари ёки иҳ йўқлиги манфаатдор емасман," у жиддий айтдим. "Аммо у дунёдаги енг хавфли одам бўлиб чиқди, Ақш ва бутун дунё учун таҳдид. Мен сизга даҳшатли тафсилотларни аямайман, лекин ишонинг, инсоният келажаги учун ҳозир Варновнинг лабораториясига киришдан муҳимроқ нарса йўқ. Ва у, сиз қизлар менга ёрдам беришингизни истайман ",
  
  
  "Сиз мени бу кўпроқ муҳим бўлиши учун ҳаракат аҳмоқ дегани?"- деди Terri қисқа тунги кўйлагини янада баландроқ кўтариб.
  
  
  "Ва бу?"Jerry interjected, унинг пижама тагида белбоғини ушлаб ва унинг юмалоқ тиззасидан ўртасида уни пастга тоймасин.
  
  
  "Мен яна муҳим деди, қизлар, емас, балки кўпроқ қизиқарли."
  
  
  "Нега биз сизга ёрдам беришимиз керак?"сўради Жерри. "Сиз ҳатто биз билан мулойим бўлмайсиз."
  
  
  Ватанпарварлик ва инсонпарварлик иҳ жуда ёрқин бошларида сезилмайдиган сўзлар еканлиги аниқ еди. Аммо иҳ ёрдамисиз менинг имкониятларим нолга тенг еди.
  
  
  "Ески сўзда айтилганидек," poker юзли одам унга: "сиз меникини тирнайсиз, мен сизникини тирнайман."
  
  
  Бир жуфт билим табассуми хонани ёритди. "Сиз демоқчимисиз?"егизаклар овоздан деди.
  
  
  "Агар сиз менга Варновнинг лабораториясига киришга ёрдам берсангиз."
  
  
  Хурсанд бўлиб бош ирғаб, улар менинг қўлимни олиб, ранг-баранг ёстиқлар уюмига олиб боришди ва у ерда ингичка қопқоқларни тезда олиб ташлашди. Кўз очиб юмгунча улар яланғоч бўлиб, ёстиқлар орасида турли хил жозибали позаларни олишди. У Террининг чап кўкраги остида кичкина туғилиш белгиси борлигини аниқлади ва бу уни егизаклардан ажратиб туришнинг ягона йўли еди.
  
  
  Бу менинг ҳаётимдаги ягона вақт еди, у инсониятнинг барча операциялари атрофида енг ҳаяжонли нарсани бажаришга шошилди. Шундай қилиб, у енг қисқа вақт ичида иложи борича кўпроқ кийимларни олиб ташлаш бўйича янги жаҳон рекордини ўрнатди.
  
  
  "Ммм, мазали," Terri изоҳ.
  
  
  "Мен унинг ўша ески профессордан кўпроқ нарсаси борлигини билардим", деб маъқуллади Жерри.
  
  
  "Бу ерга келинг, - буюрди Terri, - бу бизнинг орамизда очиқ."
  
  
  У тезда тиз чўкди ва Террининг ғайратли кичкина танаси билан классик позицияга жойлашди.
  
  
  "Унинг омеласи мен ва бизнинг орамизда емас", деди у хўрсиниб, паст нола билан, умуман шикоятга ўхшамади.
  
  
  "Сиз қарши емасмисиз?"Мен ундан жаннат дарвозаларига киргандан кейин сўрадим.
  
  
  "Ооооооҳ", деб нола қилди у.
  
  
  "Мен уни келажакда спектакл деб атайман", дедим мен унга ва севги туннелига тушиб қолдим.
  
  
  Ҳаммаси шу тарзда бошланди, гарчи жуда қисқа вақт ичида биз чексиз сонли гимнастик позаларни қабул қилдик, уларнинг аксарияти никоҳ қўлланмаларида тасвирланмаган.
  
  
  Бироз вақт ўтгач, биз бошқа дўстимизга шунчалик берилиб кетдикки, Жерри паст ва ғамгин овоз билан деди:: "мен етмишта ўйнашни ёқтирмайман."
  
  
  Мен гаплашиш учун ноқулай вазиятга тушиб қолдим, лекин бошимни катта куч билан айлантирдим, мен ундан сўрадим
  
  
  
  
  
  
  Бегуноҳ: "бу нимани англатади, Жерри? "етмиш ўйнаш."
  
  
  "Худо, буни ҳамма билади", деди у ғазабланиб. "Бир кўз билан етмиш олтмиш тўққиз."
  
  
  Унга хат билан мурожаат қилишди ва бироз ҳаяжонланиб, у мен еслай оладиган енг мураккаб, екзотик ва зерикарли спектакллардан бирининг учинчи шериги бўлди. Ва мен буни жуда кўп еслайман.
  
  
  Шундан сўнг, ундан тез кийинишни сўрашаётганда, егизаклар менга кичкина табассумлар ва миннатдорчилик кўзлари билан кесишган бахтли юзлар билан қарашди. Айнан Жерри узоқ ва хурсанд хўрсиниб: "биласизми, менимча, учаламиз фантастик жуфтлик қиламиз."
  
  
  Аммо менинг фикрим аллақачон огоҳлантириш ва компаниялар муаммоси билан банд еди. "Ҳаммаси жойида," дедим, " қизиқарли ва ўйинлар тугади. Енди Нох Варн зиёратгоҳига йўл топа оламизми, кўриб чиқайлик.
  
  
  Улар деярли бир овоздан бош ирғадилар. Аммо уларнинг юзларида ҳақиқий қизиқиш йўқ еди.
  
  
  "Бизнинг кичик келишувимизни еслайсизми?"Унинг иҳ сўради.
  
  
  "Ҳа", деди Terri қошларини чимириб. "Аммо сизга ёрдам бериш хавфли бўлиши мумкин."
  
  
  "Бундан ташқари", дея қўшимча қилди Жерри. "Бизда йўқотадиган кўп нарса бор. Биз ҳеч ҳаётимизда кўрган айтинг ортиқ Они бизга кўпроқ пул тўлаш. Бу ердан кетганимизда, биз ундан кичик кийим дўконини очиш учун фойдаланамиз."
  
  
  Ўша пайтда менда егизаклар ўзларини кўрсатгандек аҳмоқ емас деган кучли таассурот бор еди.
  
  
  "Шундай қилиб, сиз бу ердан кетганингизда кийим дўконини очасиз", дедим мен. "Ва сизни бу ердан кетаман деб ўйлашга нима мажбур қилади? Сиз маҳбуссиз, билмайсизми? "
  
  
  Terri бошини чайқади: "биз умуман маҳбус емасмиз. Биз хоҳлаганимизча келамиз ва кетамиз. Ҳамкорлик қилишдан чарчаганимизда, биз бутун уй бўйлаб юрамиз. мěсто. Ва ҳеч ким бизни тўхтатмайди ."
  
  
  "Албатта", дедим. "Сиз хоҳлаган жойингизга боришингиз мумкин, чунки бу тош қалъа атрофида ҳаводан бошқа йўл йўқ. Аммо бу одамларга чекишни ташламоқчи еканлигингизни айтинг ва иҳдан сизни бу ердан олиб чиқишингизни сўранг. "шунда сиз аллақачон билишингиз керак бўлган нарсаларни билиб оласиз - сиз ҳам занжирбанд қул бўлишингиз мумкин."
  
  
  Енди иҳ унинг ажралмас еътиборини тортди. Иҳ ёқимли порлаб турган юзлар жиддийлашди ва улар ҳайрат билан қарашди.
  
  
  "Мен бу ерга кулиш учун ҳаётимни хавф остига қўймадим", деб шоша-пиша давом етди у. Бу одамлар Американи ва бутун дунёни атом кучи билан егаллаб олишмоқчи. Иҳ бомбалари аллақачон Ақшнинг асосий шаҳарларига жойлаштирилган ва агар биз иҳ талабларига риоя қилмасак, бирма-бир портлашга тайёр ."
  
  
  У соатига қаради. "Агар мен қурилмаларни фаоллаштира оладиган ягона Варновга бора олмасам, биринчи атом бомбаси Ню-Ёрк ва барча его аҳолисини атиги икки соат ичида йўқ қилади."
  
  
  Улар gaped сифатида отаси бош ирғади. "Ҳа, бу фактлар. Ва мен сиз қизлар бу аҳмоқ фотосини менга мажбурлашни тўхтатишингизни ва давом етишингизни истайман. Чунки, ўз мамлакатини қоралаган Варновдан ташқари, биз душман лагери ўртасида фақат учта америкаликмиз.
  
  
  "Ва менсиз сиз ҳеч қачон бу ердан тирик чиқолмайсиз."
  
  
  "Оҳ, Худойим", деди Terri. "Қандай ёрдам бера оламиз?"
  
  
  "Мен ушбу процедурадан иккалангизни Уорнс лабораториясига, яшаш жойларига ва бошқа ҳамма нарсага олиб бориш ва қайтариш учун фойдаланилишини истайман. Менга у ерда кўрган ҳамма нарсани айтиб беришингизни истайман, бу менга его операциялари ҳақида маълумот бериши мумкин. Ва буни тезда бажаринг; енди ҳаракат қилиш вақти келди! "
  
  
  Иккаласи ҳам бирданига гапира бошлашди. "Кутиб turing, - дедим мен, - Terri, давом етинг."
  
  
  "Қўриқчи бор", деди у. "Лекин Marcus вақт енг навбатчи ҳисобланади. У профессорнинг ешиги орқасидаги кичкина хонада ухлайди, у қаттиқ пўлатдан ясалганга ўхшайди. Ва у бизни олдинга ва орқага кўрадиган ягона одам. У signal тугмачасини босади ва Варнов ешикнинг нариги томонига ўтиб, уни очади ва қандайдир темир панжара орқали гапиради. Бу ешикнинг калити йўқ; у ичкаридан очилади - ва professor бизга бунинг сабабини ҳеч қачон айтмайди ."
  
  
  Яхши. Бошқа нарса?"Мен чақади. "Ичкарида нима бор?"
  
  
  "Сиз кирганингизда, - деди Жерри, - сиз стол ва telefon билан офисни кўрасиз. Жой яланғоч, бошқа мебел йўқ. Лекин топшириш кабинетлари бор. Ва Amerika қўшма Штатларининг катта рамкали харитаси стул ёнидаги нолаларга осилган. Яна бир ешик офис б орқали келади ...
  
  
  "Бир дақиқа кутинг!"Terri сўзини. "Ушбу картанинг орқасида девор сейфи бор. Хўш, аниқ хавфсиз емас. Лекин квадрат бурчак.
  
  
  "Буни қандай биласиз?"Сл уни сўради.
  
  
  "Чунки бир куни кириб келаётганимда буни кўрдим. Харита канcадан олиб ташланди ва бу тешик остида ерга ётди, масалан, квадрат метр. Уорновнинг столида у мени кутаётганда ўқиган бўлиши керак бўлган қоғозлар ёйилган еди. Мен у юз қоғозларни қўйиш ва харита билан мокҳисссто қамраб унутибман деб ўйлайман.
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Ёки у нола қилаётган тешик ва сиз билган нарсалар ўртасидаги фарқни билиш учун мени жуда соқов деб ўйлайди. Барибир, мен сезмагандек бўлдим ва ўша пайтда мен айниқса қизиқувчан емас едим. Кейинги сафар у менга юборганида, харита ҳали ҳам ўша ерда еди, қоғозлар йўқ еди."
  
  
  "Бу сизни қандай ажратиб туради?"Мен шунчаки маълумотли тахминимни тасдиқлаш учун сўрадим.
  
  
  "Менда бу ерда туғилиш белгиси бор", деди Terri табассум билан чап кўкрак остидаги майдонга ишора қилиб. "Ва кўриб турганингиздек, бизни фарқлаш учун турли хил костюмлар киямиз."
  
  
  "Яхши, Жерри, давом етинг. Офис ёнидаги хонада нима бор? "Хўш, бу ҳақиқатан ҳам парда билан ажратилган битта катта хона.
  
  
  
  
  
  Бир томонда тўшак, бир нечта мебел ва тўғридан-тўғри офисга уланадиган ҳаммом мавжуд. Бошқа томондан, мендан сўраманг. Мен буни ҳеч қачон кўрмаганман, лекин менимча, бу қандайдир ускуна. Тўғри, ва каравот ёнида, бу ички телефонлар атрофида яна бири бор.
  
  
  "Сиз унинг бу телефонларда гаплашаётганини ешитганмисиз?"
  
  
  "Фақат бир marta. Аммо бу икки томонлама суҳбат еди ва у буни тушунмади"
  
  
  "У ерда бўлганида икки marta Емуга қўнғироқ қилишди", деди синглиси. "Мен у нима ҳақида гапираётганини ҳам тушунмадим. Лекин мен ҳозир биламан деб ўйлайман ."
  
  
  "Бу ҳақда менга айтинг, Terri."
  
  
  "Хўш, у жуда ғазабланган кўринарди. Ва у шундай деди: "қаранг, менга борманг, General ва менга таҳдид қилманг. Ёдингизда бўлсин, агар мен кецам ва ҳамма нарса мен билан кетади. Шу жумладан Москвада, конференцияга иккита чамадон билан келган general. Лекин негадир улардан бири адашиб қолди ."Ва кейин у тўхтаб, деди:" бу сиз учун бирон нарсани англатадими, General?"
  
  
  "Мен у умумий дейди нима билмайман," у изоҳ. "Лекин бу менга кўп нарсани айтади. Варновда шундай тизим борки, агар у вафот еца, барча шаҳарлар, шу жумладан Москва ҳам у билан бирга ўлади. У нафақат ёвуз ярамас, балки ақлли ҳам.
  
  
  Мен бир фойдали режаси турли жиҳатларини тартиблаштирилади сифатида менинг фикр бир лаҳза ўралган. Кейин у: "бир томондан, вақт енг муҳим омил. Лекин мен буни кўрмаяпман. Мен Marcus Онд сизлардан бирини қабул қилиш олишингиз мумкин. Аммо Уорновни ташаббус кўрсатмаса, уни очишга мажбурлай олмайман. Яъни, агар у сиздан кейин Маркусни юбормаган бўлса.
  
  
  "Бундан ташқари, мен Варновнинг егоси кўрадиган бир кун очиқ турадиган Маркусни ўлдирмасдан сизнинг орқангиздан ўтолмайман. Ва мен Маркусга ғамхўрлик қилишимдан олдин, у ешикни юзимга ёпди. Шундай қилиб, барчаси сизга боғлиқ қизлар. Бугун ким уни кўргани келса, мен у ешикка тўлиқ ёпилмаслиги учун бирор нарсани ёпиштиришим ва Варнов уни сезмаслиги учун қилишим керак. Ва бу вақт мўжизасини олади ."
  
  
  "Менда яхшироқ фикр бор", деди Terri. "Профессорнинг розилигини олган kishi у билан ётоқхонага боради, Егони помпалайди ва уни ётқизади. Кейин у ҳожатхонага боришини илтимос қилади. У бу билан баҳслаша олмайди, шунинг учун у ўзини ҳаммомга қамаб қўяди, сувни ювади, кейин ишхонага югуради ва сиз учун пўлат ешикни очади. Кейин у боғловчи ешикдан қайтиб, Варнова билан каравотга кўтарилади.
  
  
  "Соф даҳо", дедим мен.
  
  
  "Бу орада сиз Маркусдан қутулишингиз керак, - деди Terri, - ва бир кун кутинг."
  
  
  "Менга беш дақиқа вақт bering", дедим. "Ва у, мен Маркусни бу ерда қолган қиз томонидан жалб қилинишини истайман, шунда унга нен тез ва жимгина ғамхўрлик қилиши мумкин."
  
  
  "У одатда иккаламиз ҳам ерталабки зиёфатда бўлишни хоҳламайди", деди Жерри. "Лекин у билади дейлик?"
  
  
  "Хавотир олманг, мен деярли ҳамма нарсага тайёр бўламан", деди отаси.
  
  
  Яна бир мулоҳазали сукунат ҳукм сурди ва кейин у: "енди биз кутишимиз керак. Лекин қанча вақт?
  
  
  "У соатга ўхшайди", деди Terri. "Бу ерда ҳар қандай дақиқада бўлиши керак."
  
  
  "Албатта", деди Жерри. "Аммо агар Ню-Ёркни йўқ қилиш учун Егонинг катта куни бўлса, еҳтимол у асабийлашади ва ухлашни хоҳламайди."
  
  
  "Исо", деб нола қилди Terri.
  
  
  Мен унга ҳеч нарса демадим, чунки саволнинг катталиги ва жавобнинг потенциал фалокати миямни босиб олди.
  
  
  Йигирма бир
  
  
  Хонанинг қоронғи бурчагида бир хил кийиниш столи бор еди ва мен унга ўтирдим, ёруғликдан бутунлай ёпилдим. Дақиқалар чексиз ўтди ва менинг тор, мускулли мушакларим енгиллик сўради. Ниҳоят у ўрнидан турди. Кунига бир marta калитнинг огоҳлантирувчи овозини ешитганингизда, бундай ноқулай ҳолатда қолиш аҳмоқлик еди.
  
  
  Ярим соат у катта Parma устида ревматизм олиб ташланган еди ҳукм қачон томонидан ўтган, Варнов енгилтак ўйин-кулги воз ва куннинг шафқациз ишлар жойга жамланганда ҳақида, Ню-Ёрк шаҳри портлатишга еди signal юбориш учун тайёр қўлини. осмонга. Ва агар сўнгги бир соат ичида президент миллий ваҳима қўзғашга ва Манхеттенни евакуация қилишга қарор қилмаган бўлса, бу одамларнинг тақдири менинг қўлимда еди.
  
  
  У уни кутаётганда, у ўсиб бораётган қўрқув ҳисси билан курашди ва ярим ўнлаб муқобил режаларнинг мақсадга мувофиқлигини ҳисоблаб чиқди. Уларнинг барчаси амалий ва етарлича ақлли еди. Аммо уларнинг ҳар бири боши берк кўчага келди - мен ва Варнов ўртасидаги мустаҳкам пўлат девор.
  
  
  Вақти-вақти билан tunnel йўлаги бўйлаб ноаниқ бўғиқ товушлар ешитиларди. Ноаниқ овозлар, оғир оёқларнинг шовқини, металлнинг жиринглаши. Қизлар мени қулоқларини деворга теккизиб тинглашди, лекин улар ҳеч қандай муҳим нарсани ешитмаганликларини, шунчаки фойдасиз суҳбатни ешитишганини айтишди, чунки бир нечта еркаклар шошилиб миммодан ўтиб кетишди.
  
  
  Кейин, узоқ сукутдан сўнг, у ҳар қандай умидсиз ҳийла-найрангни хавф остига қўймоқчи бўлганида, хавф қанчалик ақлдан озмасин, ешикни сабрсиз тақиллатди, сўнгра дарҳол қулфдаги калитнинг шитирлаши.
  
  
  Markus профессорнинг канизаклари хонасига бостириб кириб: "сиз кичкина Мисс молсиз", деб бақирганида, бу аллақачон яширинган еди.
  
  
  
  
  
  
  Икки сизнинг хизматлар! Professor бошлиқларининг ташрифи туфайли ҳибсга олинган ва агар сиз дарҳол келмасангиз, у сизни генералнинг итларига кечки овқат учун боқишини айтади.
  
  
  "Ей Худойим, бу итлар бечора кичкина мени уч тишлаб ейишади", деди Terri ширин овозида. "Professor ўзини йўқотишидан олдин шошилайлик."
  
  
  "Менимча, сиз его - салқин, его-иссиқ емас, азиз Terri", - дея тузатди Жерри.
  
  
  "Мен иҳ ни кўрганимдек иҳ деб чақираман, азизим", деб жавоб берди у ва ешик томон югурди.
  
  
  "Оҳ, Markus, - деб хитоб қилди Жерри, - синглимни етказиб беришдан олдин бир лаҳзага қайтиб кела оласизми?
  
  
  "Қайтиб кел?"Marcus жаҳл билан чақади. "Нега?"
  
  
  Мен ёлғиз емасман ва ... Ва менга бу чарчаган ески суяк сумкаси емас, балки ҳақиқий еркак керак.
  
  
  "Қилмаслик учунми? Ҳозир шундайми? Marcus деди, унинг овози ҳаяжон билан титраб. "Кичкина дақиқада ҳақиқий еркак билан нима қила оласиз?"
  
  
  "Икки дақиқани аямай оласизми?"
  
  
  "Мен кўп нарсаларни тежашим мумкин еди, лекин менда муаммо бўлиши мумкин."
  
  
  "Мен сизга айтмайман. Ва мен таваккал қилишим керак деб ўйламайсизми?"
  
  
  Ва кейин, кейин даҳшатли, ноаниқ пауза: "Ҳа, мен қайтиб келаман. Бир дақиқадан камроқ вақт ичида. Тайёр бўлинг!"
  
  
  Гўё бу келишувнинг ундов белгиси бўлгандек, ешик шовқин билан қарсиллади. Ва кейин катта сукунат вакууми пайдо бўлди.
  
  
  "Бизни бир сония ҳам беҳуда сарфламанг, - деди Жерри унга паст овозда, - ва уни банд қилинг!"
  
  
  "Тикувчи, его урди нима биламиз ҳеч қачон," у минғирлади, ва унинг яна чўккалаб.
  
  
  Markus бир неча сониядан кейин қайтиб келди.
  
  
  "Кўриб турганингиздек, унинг ери, севгилиси", деди Жерри.
  
  
  "Мен сиздан кўра кўпроқ тайёрман", деди у Вонга асабий кулиб. "Аммо мен Уорновнинг ешигини қўриқлашим керак ва ечинишга вақтим йўқ."
  
  
  "Бу аҳмоқона кунни унутинг", деб жавоб берди Жерри. "Йигирма фут баландликдаги ёввойи фил минораси, агар ички хона полдан шифтгача ерёнғоқ билан қопланган бўлса, уни синдира олмайди."
  
  
  Шубҳасиз, Markus жавоб беришни хоҳлашдан жуда узоқ еди. Аммо бир дақиқадан сўнг у Жерри: "Ей Худойим, сен жуда кўпсан!"ва у кийиниш столи ортидан яширинча чиқиб кетди.
  
  
  У енгил, лекин тезда stiletto билан олдинга қадам ташлади. Унинг Босния ва Герцеговина суди ўз қуролини Егонинг кенг орқа томонига кўтарганида бир лаҳзага ҳукм қилди. Жеррининг очиқ кўзлари мени кўриб катталашди.
  
  
  Тўсатдан, еҳтимол ҳайвонларнинг инстинкти ёки Жеррининг ҳайратланган кўзларига қараш сабаб бўлган Markus бошини кўтариб, менга ярим ўгирилди.
  
  
  Шундай қилиб, у ему пичоғини кўкрагига санчди.
  
  
  Егонинг оғзи очиқ еди ва кўзлари очиқчасига ишонмасди. Аммо кейин, бир оз қичқириқ ва даҳшатли жилмайиш билан, у тезда пичоқ билан тортиб олинди ва итоаткорлик билан Жеррининг устига қулаб тушди ва қотиб қолди.
  
  
  Уники Егонинг ягона кўйлагидаги пичоқни артди ва қуролни тиклади, Жерри еса юзидаги енг даҳшатли ифода билан танани наҳдан узоқлаштиришга беҳуда ҳаракат қилди. Его унинг елкасидан ушлаб олди ва ёнбошлади ва у полга думалади. У космоснинг чексизлигига қараб турарди.
  
  
  Герри ўтирди ва яланғоч танасининг қон томирини варақнинг бурчаги билан артди, у менга жуда жой тополмайдиган ифода билан қаради. Бундан ташқари, еҳтимол бу ҳайрат, ваҳший ўлимнинг яқин ҳақиқатига ишонмаслик ва жирканиш аралашмаси еди. У мендан, қондан ёки мурдадан нафратланадими, мен айта олмадим.
  
  
  "Ҳа, - дедим мен, гўё айтилмаган тирноққа жавоб бергандек, - бу каби овоз содир бўлади. Агар мен шошилмасам, миллионлаб бошқа бегуноҳ одамлар ўлади."
  
  
  Кейин у уни тарк етди ва коридорга юқорига ва пастга қараб, Варнов ва масофадан бошқариш пулти қанотларда кутиб турган улкан пўлат ешик томон югурди.
  
  
  Бир неча ташвишли, терли дақиқалар ўтди. Ва кейин у мандалнинг чертишини ешитди ва ешик шунчаки ёриқ очилди. У мен томон силжий бошлади, лекин мен уни егоим билан ушладим ва ўз вақтида Террининг яланғоч орқа томонини кўриш учун сиқиб қўйдим, бу ёпилиш ешиги олдида деярли яширинган еди.
  
  
  У ешикни оҳиста ёпди ва бир нафасда хона атрофига қаради. Геррининг тавсифига кўра, нен телефони, шкафлари, Қўшма Штатларнинг катта рамкали харитаси ва у айтмаган Марказий Американинг бир қисми бўлган стулга ега еди. У стулнинг тортмасидан ўтди, лекин улар қулфланган еди. Бу файл кабинетидаги бошқа ўтиш орқали амалга оширилди, натижа бир хил.
  
  
  Мен харитани кўриб чиқдим. Қизил қалам ва фломастер билан чизилган узуклар Ақшнинг еттита шаҳри ва Panama каналини айланиб чиқди. Йўқ қилиш мақсадлари. Атрофдаги шаҳарлардан бири Кливленд еди, лекин биз буни еътиборсиз қолдиришимиз мумкин еди, чунки Егони йўқ қиладиган бомба божхона томонидан ушланган. Харитада шаҳарлар рақамланган ва Кливленддан ташқари улар алоҳида тартибда еди: Ню-Ёрк, Чикаго, Хюстон, Лос-Анжелес, Сан-Франсиско ва Вашингтон.
  
  
  Бироқ, мен пойтахт охирги соатгача сақланиб қолганини пайқадим, шубҳасиз, ҳукуматимизга охирги соатгача музокаралар олиб бориш имкониятини беради.
  
  
  Харита кучли мис канcадан сим билан тўхтатилди. Его, Terri айтганидек, уни бўшлиқ тешигидан ёки махфий ҳужжатлар яширинган жойдан топишига ишонч билан уни илгакдан қўйиб юборди. Аммо бундай тешик йўқ еди
  
  
  
  
  
  Харита остидаги деворлар силлиқ еди.
  
  
  Варн даражасидаги олим учун оддий тешик харитаси унчалик ихтирочи емаслиги хаёлимга келди. Ва енди у мис илгак билан тажриба ўтказа бошлади, Егони турли йўналишларда бурди, лекин унинг мустаҳкам ва ҳаракациз еканлигини аниқлади. Лекин унчалик ҳаракациз емас. Чунки илгак орқага тортилганда, у бироз чертди. Дарҳол, деворнинг бир квадрат қисм бир товуш ҳолда орқага оздирди, кичик charm-боғлаб дафтар ва рақамланган расмлари бир қатор ўз ичига олган бир қутичани аниқлаш, унинг устига бир қизил доира Бошсуяги билан ҳар бир, қайси, менга камида, аниқ екилган еди бомба вализ жойини кўрсатилган.
  
  
  Улар жойларни ўрнатдилар, яъни агар сизда тегишли тушунтириш бўлса, қайси бино залда қайси шаҳарда жойлашган. Ёрдам ёки бошқа кўрсатмаларсиз, босма нашрлар мантиқий емас еди.
  
  
  Гарчи бу кескин, акс ҳолда асабий ҳолатларда ёшдек туюлса-да, соатимга бир қараш менга атиги икки дақиқа ўтганини айтди. Terri менинг вақтга бўлган еҳтиёжим тўғрисида огоҳлантирилганда, Вамоу яна ўн дақиқа ёки ундан кўпроқ вақт яшаши мумкинлигини билганлиги сабабли, уни стулга кўтариб, charm билан боғланган чўнтак китобини тезда ўрганишни бошлади.
  
  
  Дастлаб, нен таркибидаги ҳарфлар ва рақамлар кўпчилик учун хитойлик кроссворд каби тушунарли еди. Аммо мен ҳар хил жумбоқларга ўрганиб қолганман ва дунёда кириш кодларини ҳал қилиш санъатини жуда яхши биладиган агентлар кўп емас. Тез орада у нен шаҳридаги Varna даври олимлари томонидан қўлланилган Amerika кодидан хабардор бўлди. Ва агар кимдир его декодлаш учун ажойиб ақлли математик формулани тақдим етган бўлса, код асосан содда бўлса-да, менинг билишимча, у ҳеч қачон Ақш ичида ёки ташқарисида душман томонидан бузилмаган.
  
  
  Мен хотирамни варақладим ва принципиал код деярли дарҳол бошимга тушди. У дафтарчаси ёнидаги стол устидаги ушлагичдан қалам топди ва тезкор стенография ёзувларини ёзди, фақат матн ва рақамларнинг асосий асосларини, шу жумладан бош-ўлим сюжетини очиб, қисқартирди. Бу ўз-ўзини қувватланади ручкаси томонидан фаоллаштирилган Варн бомба оташин қурилмалар сирларини киритилган. Микроелектроника Егони кучли юқори частотали сигнални катта масофаларга узатишга қодир қилиш учун тери қопқоғи катталигидаги dollar ўлчамдаги дискка ишлаб чиқилган еди-бу юрак стимуляторига бироз ўхшаш, аммо анча мураккаб бўлган қурилма барча бомбаларни бир неча сония ичида портлатди.
  
  
  Ушбу мураккаб, ниҳоятда кичик масофадан бошқариш мосламаси биринчи саҳифада "кириш калити" деб номланган. Ва охирги саҳифада, сарлавҳа остида: қуролсизланиш, матнда тушунтирилганидек, портлаш сигналини олгандан кейин ҳам тўлиқ исмни ўчириб қўйиш учун калит бўлган бешта рақамдан иборат қатор бор еди. Ушбу фавқулодда хавфсизлик янгиланиши юрак стимуляторини огоҳлантириш юрагига боғлашдан сақлайди.
  
  
  Лекин бир catch бор еди. Бомба қўзғатган вақт ўтиши сигнали юборилгандан сўнг, портлашларни бекор қилиш учун атиги ўттиз сония қолди.
  
  
  У тезда рақамларни ақлий равишда суратга олди ва иҳ тасвирларини онгининг олд деворига проексия қилди. Менда деярли хатосиз хотира бор ва ўнлаб рақамларни еслаб қолиш ҳақиқий муаммо бўлмайди. Бироқ, у рақамларни қоғозга ёзди, у йиғиб, бир дақиқада қўйди.
  
  
  Мен уни Стилус ва диск билан яна бир дақиқа ўрганиб чиқдим, сўнгра чамадонларнинг жойлашган жойини-турли шаҳарлардаги тўлиқ исмини ёздим.
  
  
  Буни амалга оширгандан сўнг, мен китобни ва еслатмаларни унинг моҳиятини бошқа кенглигида жойлаштирдим. Декодланган фактларни ёзиш учун менга тахминан беш дақиқа вақт кетди, чунки Агар у Уорновнинг қотиллик режаси билан узилиб қолса, қурилма ҳақида тўғридан-тўғри ишлайдиган билимга ега бўлишим керак еди. Тафсилотларни ёзма равишда биринчи ўринга қўйсам, деярли ҳамма нарсани еслай оламан. Қандай бўлмасин, сиз қурилмани аниқлаганингиздан сўнг, қалам билан турли компас нуқталарига тегиш каби ишлаш осон еди.
  
  
  Енди у иҳ олиб юриши учун жуда катта бўлган лойиҳаларни девор идишига солиб қўйди, тешикни ёпиш учун гуруч илгагини узди ва харитани орқага осиб қўйди.
  
  
  У жимгина ҳаммомга кириб, бошқа кунга ўтди. Унга яқинлашиб, мен Варновнинг овози ва Террининг жавоб овози деб ўйлаганимни ешитдим. Мен унинг ғилофида чиқиб luger тортди ва ешик тутқичини олди, мен суҳбатни еътиборсиз. Аммо бунинг моҳияти шундаки, Варнов "зудлик билан тайёрланиши керак бўлган шошилинч тажрибалар" туфайли шошилгани учун узр сўради ва Terri шундай катта одам бўлган мафтункор professor билан яна бир неча дақиқа салом сўради.уни бўғиб қўйди. шу кўпроқ.
  
  
  Онаси секин ешикни очиб, ичкарига қараганида, Нокс Уорнов, шимининг устига оқ лаборатория кўйлаги кийиб, мен учун профилда, қўллари унинг елкасида турарди-у будоир либосида кийиниб, Емуга қараганида бурилиш.сохта ҳаво билан кўз. сажда қилиш.
  
  
  Варнснинг сочлари қора, кулранг рангга бўялган еди. Унинг кичик бурунчаси бор еди
  
  
  
  
  
  юпқа хусусиятлар ва нозик танаси деярли мўрт бўлиб туюлди. Ferret олдин, унинг нигоҳи ҳеч туйғу бўлиб Его ёрқин яшил кўзларини учрашди қадар, улар қаттиқ ва зумраддан каби ялтиратиб бўлса-да,, у дунёдаги енг қудратли халқнинг омон қолиш учун бир даргумон таҳдид еди. Менимча, Terri ёки унинг егизаги билан битта турдан ўтадиган одам йўқ.
  
  
  "Мен уни бугун кечқурун сиз ва синглингиз учун юбораман", деди у ҳозир. "Vintage шампан ва махсус кечки овқат билан нишонланадиган нарса бўлади. Ва кейин узоқ, екзотик завқ кечасини бирга ўтказинг ."
  
  
  "Мен бунга жуда шубҳа қиламан, Варнов", деди ему унга Luger орқасидаги хонага кирганида . "Бугун кечқурун Ақшга менинг маҳбусим сифатида қайтишингизни кутаман."
  
  
  Егонинг юзи ижрога рухсат бериш байроғидан тушди, у менга ўгирилди. У сўзларни қидириб топгач, унга: "Terri, хонангизга қайтинг. Мен сиз ва синглингиз кийиниб, сизни олиб кетишини кутишингизни истайман."
  
  
  У нимадир дейиш учун оғзини очди, кейин шошилди
  
  
  "Мен сизнинг кимлигингизни биламан", деди Варнов хотиржам, юзи хотиржам. "Бу сизни ажаблантирадими?"
  
  
  Мен қилдим, лекин унга айтмадим.
  
  
  Варнов каравот ёнидаги катта charm стулга чўкди, оёқларини кесиб ўтди ва қўлларини кўкрагига кесиб ўтди. "Сизнингча, Картер, - деди у пичирлаган табассум билан, - мен бундай вазиятга тайёр емасманми? Албатта йўқ. Унинг бу хонадан чиқиб gonna ҳеч қачон, агар тирик билан. Ва агар мен ўлсам, деярли дарҳол дунёнинг ярми кулга айланади."
  
  
  "Мен буларнинг барчасини биламан", дедим. "Мен сизнинг махфий ҳужжатларингизни декодладим ва сизнинг келишувларингиз беҳуда. 5-21-80-54-7 рақамлари сиз учун бирон бир нарсани ажратиб турадими?"
  
  
  Его-маник ифода шамолда шам каби алангаланиб, ташқарига чиқди. Бир лаҳзага у его онгининг витеслари пастга силжишини, кескин тўқнашишини ва кейин алтернативаларни саралашини деярли кўрди.
  
  
  У елка қисди ва рангпар, истеъфога чиққан табассумни кийди. "Хўш, - деди у, - охирида ҳеч нарса муҳим емас. Ҳамма одамларга, одамларнинг барча аҳмоқ жонзотларига ип келиши керак."
  
  
  "Олижаноб фалсафа", дедим мен.
  
  
  "Иккимиз, - давом етди у, - дунёнинг зичлиги билан бошқариладиган хонанинг бу зиндонида ёлғизмиз. Бу ҳақда ўйлаб кўринг. Фақат ўйлаб кўринг! Биз қўлимизда ушлаб турган сўзсиз куч ."У пауза қилди. "Биз кучларни бирлаштириб, дунёни биргаликда бошқаришимиз мумкин. Ёки кейинги бир неча дақиқада бошқасини, бошқасини йўқ қилишимиз мумкин. Бу нима бўлади? "
  
  
  "Бизга бу керак, бизга бошқа нарса керак", дедим мен. "Ҳатто ёмон ютқазувчи ҳам ўйин қачон тугашини билади. Ва унинг йўқотишларини қабул қилади. Енди мен сизга қарор қабул қилиш учун ўттиз сония вақт бераман. Мен билан келинг ва судда turing ёки бу стулда ўлинг."Шахсан, умид қиламанки, сиз ўлимни танлайсиз. Чунки сизни бу ердан олиб чиқиш менинг бўйнимга озгина хавф солади.
  
  
  Варнов секин бош ирғади, бир қўлнинг бармоқлари стулнинг қалин ёстиқли қўлини спазмодик равишда езғилади. "Майли, уники ва мен сиз билан борамиз", деди у. У оёқларини ечиб, ўрнидан турмоқчи еди.
  
  
  Аммо бирдан у стулнинг қўлтиқчасини итариб юборди. Қўлнинг юқори юмшоқ қисми бир зумда яширин илгакларга букланиб, кичик ёритилган консолни очиб беради. Нен-да катта қизил тугма, алмаштириш тугмаси ва рақамланган териш мавжуд еди.
  
  
  У кафтини тугмачага урганида, у емунинг кўкрагидан отилган. Бироқ, унинг бошқа қўли аллақачон теришга интилган еди. Шундай қилиб, мен уни яна отдим. Қўлим титраб кетди ва калитга қайтди. Бу ўлимнинг рефлексив спазмими ёки абадийликдан атиги бир сония узоқда бўлган одамнинг сўнгги ғайритабиий ҳаракати еканлигини билмайман; аммо ажабланиб, қўл тушишда давом етди ва шу сабабли ўтиш тугмачасини тортди.
  
  
  Юпқа чертиш ортидан қўнғироқлар ва сиреналарнинг узоқ бўғиқ товушлари ешитилди. Агар бундай товушлар улкан тош деворларга ва ярим тонна пўлат ешикларга кира олса, у ташқарида, бу аскарлар ва ишчилар коммунасида бу қичқириқ, жиринглаш, қулоқларни парчалаш учун ёрдам чақируви еканлигини билар еди.
  
  
  Унинг режаси менга ҳал қилувчи Стйлусни қаерда боқишини айтиб бериш еди, уларсиз юрак стимуляторининг портлаш сигналларини бекор қилиш мумкин емас еди. Аммо енди у ўлган еди, менда қалам йўқ еди ва охирги ўттиз сония ўтиб кетди. инсоният тарихидаги енг ҳалокатли кўплаб портлашлар.
  
  
  Вамовнинг кўзлари унинг бошига қайтиб, ўлимни кўр қилди, у менинг соатимнинг қўлига қаради, его курткасини йиртиб ташлади ва деярли бир хил ҳаракатда кўйлагини йиртиб ташлади. Ва кейин Стилус бор еди; у Егонинг бўйнидан узун кумуш занжир билан осилган еди!
  
  
  Егонинг кўкраги яланғоч, аммо қон билан ҳайратланарли еди. У телбаларча, уч томондан пластик тикув билан чегараланган тўрт дюймли квадрат теридан қонни артди. У бармоқларини чекка остига силжитди ва его кичик рақамли алоқа нуқталари атрофида айланиб юрган ҳолда кириш калитини очиш учун терининг қопқоғини орқага тортди.
  
  
  Нейрохирург скалпелни ушлаб туриши мумкин бўлганидек, игнани еҳтиёткорлик билан ушлаб, у игна учини алоқа нуқталарига тегизди ва исиниш сигналини бериш учун електрон комбинацияни ишга туширди.: Беш... йигирма бир... саксон... еллик тўрт... Етти!
  
  
  Енди кўзларим соатга тушди. Тўрт-уч-икки-бир ва-хато
  
  
  
  
  
  
  ! Ҳеч қачон келмаган шаҳарларни портлатиш ва йўқ қилиш вақти, мен омбордан тўрт сония олдин бор еди. Ва бу содир бўлди!
  
  
  Ёки шундайми?
  
  
  У стулнинг қўлига қаради. Қизил тугма устида ёзув бор еди: ўз-ўзини йўқ қилиш. Калит устида ёзув бор: signal. Рақамланган териш енди уни кўриб чиқди. У "муваффақияцизликни кечиктириш" деб номланган ва нолдан олтмиш дақиқагача баҳоланган. Варнов нолга туширмоқчи бўлган кўрсатгич олтмишда ушлаб турилди.
  
  
  Нимага олтмиш дақиқа? Қизил ўз-ўзини йўқ қилиш тугмаси устида яшил брйлев ёнди. Вақтинчалик қулфни бекор қилиш учун бошқа тугма йўқ еди, шунинг учун умид қиламанки, яна ўша тугмани босдим. Ҳеч нарса. Яшил авлиё куйишда давом етди.
  
  
  Мен уни тингладим. Масофада signal қўнғироқлари ва сиреналар баланд овозда гумбурлашда давом етди. Унинг занжири ва патлари Уорновнинг бошига ташланди, у қурилмани бир дақиқага қўйди ва қўлида қурол билан ешикка югурди. Мен ешикни очдим ва қўнғироқлар ва сиреналарнинг кар овози мени ҳайратда қолдирди. У темир ешик ёпилганлигини текшириб кўрди, шунда ҳеч ким Варновнинг жасадини топа олмади, сўнгра хавфсизлик хонасидан ўтиб, туннелга кириб кетди. Аввалига у ҳеч кимни кўрмади ва егизакларнинг ётоқхонаси ешигига шошилди.
  
  
  У етиб боргач, милтиқли икки аскар бурилиш атрофида келиб, нишонга олишди. Улар ишдан сифатида уники камера екранида қарши босди, лекин ўтказиб юборилган. Унинг еҳтиёткорлик билан ўқ узган тўғри қўли олдинга ўқ узди. У йиқилиб тушганда, иккинчиси тезда кўрсаткичлар учун орқага чекинди.
  
  
  У ешикни тақиллатди ва исмини бақирди. Terri катта кўзлари билан ташқарига қаради, кейин мени ичкарига очди ва ешикни ёпди.
  
  
  Иккала қиз ҳам оддий, деярли қаттиқ кулранг костюмлар кийган еди. Кун учун бир нечта кичик бир хил чамадонлар бор еди.
  
  
  "Унут", дедим. "Биз қаттиқ жойдамиз ва сиз иҳ ни кўтариш учун жуда тез ҳаракат қиласиз. Тайёрмисиз?
  
  
  Иккаласи ҳам жиддий бош ирғашди.
  
  
  "Сизнинг атрофингиздаги кимдир қурол отганми?"
  
  
  "Дадам менга қурол атрофидаги нишонларни қандай отишни ўргатди", деб таклиф қилди Terri.
  
  
  "Жерри?"
  
  
  У бошини чайқади. "Мен ҳар доим қурол нафратланади айтинг. Аммо агар керак бўлса, мен тетикни нишонга олишим ва тортиб олишим мумкин."
  
  
  У Маркуснинг кенг танаси томон юрди ва его тўппончасини ғилофидан тортди. Террининг егоси уни берди. "Ўлдириш учун отиб ташланг", деди отаси. "Қани, кетайлик!"
  
  
  Иҳ уни еҳтиёткорлик билан туннелга олиб борди. Signal тўхтади ва сукунат бузилди. Биз tunnel биринчи менда учун ёнбошлаб емаклаб, инилти қадар ўралиб. У ерда мен пастга тушдим ва олдинга силжиб, йўл кўрсатгичларини кўрдим.
  
  
  Уч фут нарида, чекинаётган аскар милтиқ тайёр ҳолда енг яқин деворга қарши турди. У мени бир сониядан кейин кўрди ва емуни кўкрагига отди. Менинг мақсадим бу ноқулай ҳолатда баланд еди ва уни его тўсатдан оғзига тутди, его миясидан ўтишдан олдин бир жуфт олд тишни тешди.
  
  
  Миммо его таналаридан ўтганимизда, қизлар тўхтаб, жирканиш ифодалари билан пастга қарашди. Аскар тўппонча кўтариб юрган еди. У уни олиш учун енгашиб, Жеррига узатди. У бир зум қуролга худди ўлдирадиган қуролдек тикилди. Аммо кейин у елка қисиб, ундан қандай фойдаланишни сўради ва телефонини кўрсатди.
  
  
  Енди биз у яширин аскарлар учун текшириш еди tunnel атрофида, чиқиш учун бошчилигидаги. Ҳеч нарса тополмай, биз брйлевга бордик. Биз йўлдан бир неча Ярдга шошилдик ва бир-икки аскарга югурдик. иш кийимидаги еркаклар биз томон тез юришмоқда. Улар қуролсиз едилар, шунинг учун иҳ уни отишга уринмади. Улар ҳатто менга қарашмади. лекин у ўтиб кетаётганда қизларга қизиқиб қаради.
  
  
  Ва кейин у, мен ҳам иш кийимида еканлигимни есладим, еркаклар қизларни кўриб шунчалик чалғитдиларки, улар менга диққат билан қарай олмадилар. Еҳтимол, моделнинг ишчилари шунчалик кўп едики, уларнинг ҳаммаси ҳам бошқа дўстига яхши таниш емас еди.
  
  
  У изни ўчириб қўйди ва қизларни бошпана ва бошпана бўлиб хизмат қилган катта тошлар билан қопланган тепаликка олиб чиқди. Мен катта тош олдида тўхтаб, бизни томоша қилаётганимизга ишонч ҳосил қилиш учун яна пастга қараганимда, бир неча метр нарида милтиқ билан тош ортидан иккита forma кийган, бири офицер нишонини кийган одам чиқди.
  
  
  У бизнинг овозимизни ешита олмади ва мен luger билан ушланиб қолдим, шунинг учун егоимни кўтаришга вақт йўқ еди.
  
  
  "Ҳозир шу ерда turing ва кимлигингизни айтинг", деди офицер менга рус тилида.
  
  
  Яхшиямки, менга тилни мукаммал равонлик билан гапиришни ўргатишди ва унга тезда рус тилида айтишди: "мен Boris Ивановман ва mayor Рашки менга бу қизларни қоялар орасидаги баланд ерга кузатиб боришни буюрди, у ерда улар хавфсиз бўлади.хавф тугади."
  
  
  Офицер жилмайиб, кўзимга тик қаради ва деди: "mayor Стал аскар ишини бажариш учун ишчи юбормайди. Қандай бўлмасин, ишчиларни тайинлаш менинг шахсий вазифам ва Boris Ivanov каби исм менинг рўйхатимда йўқ еди. Мен уни еслай олмайман ва бегона тусли юзларни еслай олмайман, шубҳасиз америкалик. Шундай қилиб, сиз биз излаётган Ник Картер бўлар едингиз. Катта қийинчилик билан, чунки сиз атрофимиздаги каби кийингансиз."Офицер бу жуда узоқ айблов хулосасини ўқиб чиққач, у қизларга бир қарашни ўғирлади.
  
  
  
  
  
  Офицер узоқ айблов хулосасини ўқиб сифатида, у қизлар бир қарашда ўғирлаган. Улар гапирадиган тилни тушунмайдиган одамларнинг қошларини чимириб, ҳайрон бўлиб қарашларига ега едилар, лекин шу билан бирга улар қўрқинчли ва аҳмоқ бўлиб туюлди, чунки Terri шафқациз рус позициясига ваҳима яқин нарса билан хўроз милтиқ билан қаради.
  
  
  "Сиз ўнг қўлингизни очасиз, - деди бир офицер, - ва шунчаки қуролни ерга ташланг. Ва кейин сиз биз билан келасиз."
  
  
  Бир лаҳзалик иккиланишдан сўнг, иккала еркак ҳам унинг оқсоқланган қуролига бепарволик билан тикилишди, бармоқлари бўшашди ва luger ерга йиқилди. У қўниш пайтида қилган юмшоқ шовқин ҳеч қачон ешитилмади. Овозни улкан қўллар қулоғимга урилгандек, бир-бирига яқин қилинган иккита момақалдироқ тўхтатди.
  
  
  У мутлақо ҳақиқацизлик ҳисси билан томоша қилар екан, офицер секин орқага тисарилди, бир кўзини бошига қўйди, тошга йиқилди, милтиғини ташлади ва ён томонга ерга йиқилди.
  
  
  Бўйнига ўқ жароҳати олган ўртоқнинг егоси тиззасига йиқилиб, олдинга йиқилиб, ҳали ҳам қўлидаги милтиқни ушлаганча қизариб кетди.
  
  
  Ва менинг орқамда, ҳали ҳам Маркуснинг оғир, чекадиган қуролига ишора қилиб, Terri ўтирди, унинг чиройли оғзи катта думалоқ, жим ooooh ...
  
  
  Герри ҳам қурол бўлса ҳам, қўлида қурол бор еди. у буни ғайрациз олди ва муваффақияциз нишонга олди.
  
  
  Тўсатдан Terri қуролини туширди, ерга йиқилди ва қичқирди. "Сиз-сиз бир вақтнинг ўзида ўқ отишингиз керак еди", деб йиғлаб юборди у ўлган аскарларга қараб йиғлай бошлаган Жеррини айблаб.
  
  
  Қоракўзнинг сарғиш бошини силаб, отаси оҳиста деди:: "мен сизга битта қарздорман, болам. Худойим, мен сени қандай севишим керак! »
  
  
  Уни унинг тупроқли Лугери олиб кетди, кейин у иккаласини ҳам қучоғига олди, қучоқлади ва деди: "boring, кичик аскарлар, кетайлик!"
  
  
  Йигирма икки
  
  
  Биз тезда тепаликнинг тепасига кўтарилиб, пастга егилиб, тошдан тошга югурганимизда, вертолёт майдончаси томон айлана бошладик. Олдимизда бинолар устидаги майдон бизни қидираётган аскарлар билан тўлган еди. Баъзи ишчиларга қурол берилди ва улар ҳам бизни овлашди. Бу орқали олиш мумкин емас еди, шунинг учун биз тарихдан илгариги ҳайвонлар чўктириш каби шаклидаги икки катта қоялар ўртасида кичик чўнтагида яшириб.
  
  
  Қизлар ҳайратда қолган юзлари билан ўтиришди, қуроллари тиззаларига суянишди.
  
  
  "Бундан қандай қутулганингизни тушунмаяпман", дедим. "Нега аскарлар сизнинг қуролларингизни кўрмадилар?"
  
  
  "Чунки, - деди Terri, - биз пастга тушиб, ишчининг келаётганини кўрганимизда, унинг етагининг белбоғи остига қурол ва устига куртка ташланган еди. Жерри унга signal берди ва у ҳам шундай қилди. Бу топаклар бизга зарар етказа олмасди, лекин агар улар қурол кўрсалар, сигнални кўтаришади деб ўйладим. Шундай қилиб, офицер ва его хизматкорлари милтиқлари билан сакраб чиқиб, рус тилида гаплаша бошлаганларида, Жерри пичирлади ва деди: "қуролингизни тортиб олинг ва мен сизни урганимда отиб ташланг."
  
  
  Terri хўрсинди: "аммо у бунга чидай олмади. Унинг оёқлари совуқ еди, шундай емасми, сис? "
  
  
  "Агар илон мени уриш учун ўралган бўлса, еҳтимол мен уни отолмаган бўлардим", деб жавоб берди Жерри.
  
  
  "Барибир, - дедим мен, - бу Жасур ўйин ва жаҳаннам ақлли ўйин еди. Сиз иккалангиз ҳам жуда ақлли мушуксиз. Хўш, нега ўзингизни соқов блондалар қилиб кўрсатяпсиз? "
  
  
  Жерри табассум билан жавоб берди. "Хўш, - деди у, - биз еркаклар ўзларини устун ҳис қилишни яхши кўришларини узоқ вақтдан бери биламиз. Ва агар сиз шаҳвоний кичкина сарғиш бўлсангиз, агар сиз ёқимли, аммо аҳмоқона тартибни берсангиз, йигитдан кўпроқ нарсани олишингиз мумкин."
  
  
  "Бу унинг ярми емас", деди Terri. "Агар сиз бундай тутун екрани орқасида яширинсангиз, ҳар сафар томоша қилишингиз, тинглашингиз, ўйлашингиз ва тепага чиқишингиз мумкин. Чунки сиз бўшдек туюлганингизда, сиз йўл четига борасиз. Сиз мебел каби хавфли кўринасиз. Шундай қилиб, сизни турли йўллар билан алдашга ҳаракат қиладиган катта ғилдираклар уларнинг барча сирларини очишга имкон беради "
  
  
  "Сиз ҳеч қачон жосус бўлишни ўйлаб кўрганмисиз?"у кулиб сўради.
  
  
  Иҳ бошлари деярли бир овоздан бош ирғади.
  
  
  "Ўзимиз, - деди Жерри, - биз озгина жосуслик қиламиз. Корпоратив раҳбарлар учун. Бизнес маҳсулотлари. Аммо бу қийин, тинимсиз ўйин ва биз уни тугатмоқчимиз. Биз бу charade оддий таътил бўлади деб ўйладик."У тошнинг тик қирғоғига қаради. "Баъзи таътил вақти. Биз ВАКСЛАРГА қўшилишимиз, кўпроқ дам олишимиз ва хавфсизроқ бўлишимиз мумкин."
  
  
  Бош ирғаб, у Лугерга янги клип Юклади . "Агар биз бу ердан тирик чиқсак, мен сизни қизларни еслайман", дедим. "Сизда жуда кўп истеъдод бор", деди у жилмайиб.
  
  
  "Сиз тирик чиқиш яхши емас деб ўйлайсиз, шундай емасми?"- деди Terri лабини тишлаб.
  
  
  "Мен сиз билан ҳалол бўламан. Лекин ҳозир унчалик яхши кўринмайди. У соатини текширди. "Менда шундай туйғу борки, Агар биз Ривне вертолётидан йигирма беш дақиқада бу тош даври қалъасига паст назар билан қарамасак, осмондан пастга қараймиз. Ёки юқорига-жаҳаннамдан ."
  
  
  "Бу нимани англатади?"Жерри қошлари кўтарилиб, деди. "Қаранг, бу дунёда бахтли емас. Лекин мен ўлишга тайёр емасман."
  
  
  "Менимча, бу нимани англатишини билишингиз керак емас", дедим мен. "Қандай бўлмасин, бу фақат маълумотли тахмин. Ва агар у ҳақ бўлса, сизни олдиндан огоҳлантириш ҳеч қандай фойда келтирмайди. ".
  
  
  
  
  
  
  "Сиз вертолётда уча оласизми?"- деди Terri.
  
  
  "Ҳа, мен деярли ҳамма нарсани уча оламан. Ва топография ҳақидаги хотирам бизни енг яқин шаҳарга олиб боради. Аммо агар ҳаммаси яхши бўлса, бизда бу мамлакатнинг ҳар бир дюймини биладиган учувчи бўлади."
  
  
  Унинг нигоҳи қоялар орасидаги бўшлиқдан пастга тушди. Менинг чап томонимда вертолёт ўз сайтининг марказидан узоқда ўтирарди. Его қисқа масофага, танкга яқинроқ кўчирилди. Ва уники, у Умид қилди, бу Ingram қушни бўғиб ўлдирганини англатади. У қаерда еди? Pilar қаерда еди? Ўйин майдончаси ва унинг атрофи кимсасиз еди. Ўлик қоровулнинг жасади олиб ташланди.
  
  
  Pilar яширинган бўлиши керак. Ёки у қўлга олинганми? Ниҳоят, у ўзидан сўради: аскарлар Ник Картердан кейин еканликларини қаердан билишган? Варнов ўлик билан, ким сўзни узатиши мумкин?
  
  
  Тушунтиришнинг мантиқий танлови шундаки, ё Pilar қўлга олинган ва наҳ ҳақиқат учун қийноққа солинган, ёки Ingram қочиб қутулган ва уни қўйиб юборган.
  
  
  "Мен вертолёт қўниш жойини текшираман", дедим. "Ва у, мен сиз қизлар бу ерда қолишингизни хоҳлайман. Учаламиз ҳеч қачон бирга бўлолмаймиз. Бошқа томондан, агар сиз ёлғиз қолсангиз, ўзингизни аҳмоқ қилиб кўрсатиб, шунчаки қўрққанингизни ва отишма тугагунига қадар яширинганингизни айтишингиз мумкин."
  
  
  Уни кулиб юборди. "Ўзингизни аҳмоқ қилиб кўрсатиш сиз учун қийин бўлмайдими?"
  
  
  Улар заиф кулишди ва менга бир нечта жилмайишди.
  
  
  "Енди, - давом етдим мен, - сиз тошлар орасидаги бу кичик жосуслик тешигидан ёстиқни аниқ кўришингиз мумкин. Ва мен сизнинг атрофингиздагилардан бири доимо уни кузатиб туришини хоҳлайман. Мен у ерга тушганимда, агар ҳамма нарса аниқ бўлса, мен комбинезонимни ечиб, уни кийган костюмимда кутаман. Бу дублни ўтказиш учун сизнинг сигналингиз бўлади. Ва мен дублни назарда тутяпман."
  
  
  Иккаласи ҳам жиддий бош ирғашди.
  
  
  "Агар менда муаммо борлигини кўрсангиз, у тугаганлиги ҳақида signal бермагунимча turing. Унинг ҳам ўлик бўлиши мумкин. Агар бу сизга аён бўлса, ташқарига чиқинг ва бегуноҳ ҳаракатингизни бошланг. Ва қурол билан ушланманг. Улардан халос бўлинг."
  
  
  У кетишни бошлади, кейин тўхтади. У унга кўз қисиб қўйди ва уларга кичик салом берди.
  
  
  "Хайр, Ник", деди Жерри.
  
  
  "Хайр ва омад тилаймиз, Ник", деди Terri.
  
  
  Уни ўгирди ва шўнғиди
  
  
  Йигирма учинчи боб
  
  
  Орқамда бинолар кластери устидаги ёнбағирларни тозалаган кўплаб аскарлар ва бир нечта ишчилар бор еди. Аммо у вертолёт ёстиғи орқали самимий қирғоққа ўтганида, уни ҳеч ким учратмади.
  
  
  Атроф ҳозир кимсасиз ва сокин бўлиб туюлди. Қўшинларнинг йўқлиги мен учун айниқса таҳдидли туюлмади. Еҳтимол, вертолёт атрофини тарашдан сўнг, аскарлар ўз кучларини мажмуа марказидан баландроқ жойга қаратишган, бу ерда кўпроқ бошпаналар бор еди.
  
  
  Бошқа томондан.
  
  
  У бошпана атрофида югурди ва вертолёт майдончаси томон қирғоққа югурди. Мен уни вертолётда кўрдим. У бўш ва ҳимоясиз чўккалаб, осмонга учишга тайёр еди. Менинг електр соатим менга ўн тўрт дақиқа қолганлигини айтди-ҳали ҳам узоқ вақт. Вилгелмина унинг учун, кун бетон қоровул пост яқин бир нуқтага бориб. Ешик ёпилди ва у ичкарига қараш учун тор металл панжарали деразалар атрофига борди.
  
  
  Шу пайт ешик очилди. У юзига тушиб, Лугерни бўш жойга отиш учун кўтарди. Аммо менинг мақсадим узун қора сочлар ва дўстона, тишли табассум еди.
  
  
  Бу Pilar еди! Агар а уни белига боғлаб қўйган қурол бўлмаганида, у бутунлай назокатли ва керакли кўринарди.
  
  
  У бармоғини тетикка бўшатиб, жилмайиб ўрнидан турди, сўнг комбинезон ичига етиб борди ва Лугерни ғилофига тутди.
  
  
  Pilar қўлларини очиб олдимга келди. У мени қучоқлади ва ўпди. "Ник!"у айтди. "Ишончим комил емас еди, лекин мен ўқ овозларини ешитдим ва сизда бўлиши мумкин деб ўйладим ..."
  
  
  Уники кулиб юборди. "Унинг ярми ўлган", деди отаси. "Чарчоқдан. Ingram қаерда?
  
  
  "Улар уни олиб кетишди. Сизни бу ерга олиб келганингиз учун Егони жазолаш учун."
  
  
  "Сиз иҳ интизомидан ўлишингиз мумкин", дедим мен.
  
  
  У орқага чекинди ва яна мени ҳайратда қолдирди. "Сиз чарчаган кўринасиз, Ник. У хўрсинди. "Сиз катта одамсиз ва мен сизни йўқотишдан нафратланаман."У қуролни ғилофидан чиқариб олди ва Егони кўкрагимга қаратди, шунинг учун у висега ўралган пўлат бўлаги бўлиши мумкин еди. "Аммо, - давом етди у, - овоз, улар айтганидек, cookie қулайди, а?"
  
  
  "Шундай қилиб, сиз бошқа жамоада едингиз", дедим мен жуда дудуқланиб, чунки у ҳар сонияда мени ўлдирмоқчи деб гумон қилдим.
  
  
  "Йўқ, - деди у, - аслида емас. Унинг икки томонлама агенти, икки юзли танга. Мен яширинча Россияга хизмат қиламан, шунингдек, Американгизнинг агенти бўлишга даъво қиламан. Иккаласи ҳам менга яхши пул тўлайдилар-яхши, жуда яхши. Ва менинг пулга бўлган муҳаббатим ҳар қандай мамлакатга бўлган муҳаббатимдан каттароқдир, биласизми? У шунчаки жилмайиб қўйди.
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Йўқ, мен тушунмаяпман. Жуда аниқ емас.
  
  
  "Россия, - деб тушунтирди у, - Сссрнинг ҳақиқий ва расмий ҳукумати менга Варнов, General Жизов ва его мустақил фракцияси ядро бомбасини портлатишдан олдин ушлаб турилиши учун ушбу операциялар базасини ошкор қилишни буюрди.
  
  
  
  
  
  Бу Amerika билан аниқ уруш. Шундай қилиб, бир мунча вақт у сизнинг иттифоқдошингиз еди. Аммо кейин, яхши general Варновнинг қудратли Қўшма Штатларни мағлуб етиш учун ёрдами билан ютқазолмаслигини кўрганимда, мени кучларни бирлаштиришга кўндиришди. Бу Россия учун ажойиб стратегия ва ҳокимиятдаги ҳукумат тўнтариш тугаши биланоқ унга риоя қилади."
  
  
  У тўхтади ва енди бармоғи тетикни тортди.
  
  
  "Бундан ташқари, - дея қўшимча қилди у, - general менга фантастик summa тўлади. Менинг пул камарим қалин валюта камарига айланди. Ва, албатта, пул мен ибодат веб кучдир."
  
  
  Мен унга Варновнинг ўлганини айтмоқчи едим, лекин у менга ишонмаслигини билардим. Ва бу ҳақиқатни исботлашдан олдин, бу хонанинг ешигини кучли портловчи билан портлатиш керак. Бундан ташқари, соатимга бир қараш менга бор-йўғи ўн дақиқа қолганини айтди.
  
  
  Нима бўлишидан қатъий назар, у еди, Pilar бир grimace унинг тишларини иршайтириб ва баланд овозда рухсат қачон бу ҳаяжонли фикрлар қўпол сўзини бўлди, баланд ҳуштаги.
  
  
  Бир зумда автомат билан учта аскар қўриқчи постининг орқа бурчагига югуришди. Улар яқиндан general Жизов томонидан таъқиб қилинган, унинг ғилофли формадаги ёрқин. Doberman ва немис чўпон ити занжир билан курашмоқда; унинг олдида боғичлар сакраб турарди.
  
  
  Бу нопок гуруҳ мени ўраб олганида, Гисов Пиларга мени қуролларимдан халос қилишни буюрди. Илгари мени шунчалик меҳр билан еркалаган қўл кийимларимга кириб, лугерни ҳам, стилеттони ҳам топди ва иҳ ни олди.
  
  
  "Мен бундай даҳшатли душман Картерга қойил қоламан", деди general. "Аммо менинг ҳайратимга раҳм-шафқат кирмайди. Шунинг учун, мен жазо жиноятга мос келиши керак деб ўйлайман. Ва бир ҳайвонни ўз турига боқиш учун нима тўғри бўлиши мумкин? Гарчи, албатта, бу юқори тур ."У ғазабланган кўзлари билан менга қараган итларга диққат билан қаради, қичқирди ва менга ялтироқ, қийноқли тишларини кўрсатди.
  
  
  У шундай деганида, Стюарт менга Вашингтонда совға қилган бемаъни катта камар токаси билан ўйнай бошлади. Келажакда кутилмаган вазиятларда ўйлаб, у его қўллаб-қувватловчи камарни комбинезон атрофига боғлади. Бу менинг кийимларимни кулгили кўринишга олиб келди, лекин токага ҳам алоҳида еътибор қаратди.
  
  
  Камар узоқ вақт давомида шўр сувга ботганини еслаб, у Стюартни токани бутунлай сув ўтказмайдиган қилиб қўйгани учун руҳан мақтанди.
  
  
  Унинг афтидан маккор қадам қисқични ечиш бўлганида, general бу ишорани ушлади.
  
  
  "Қўлингизни қисқичдан олинг!"у бақирди. Мен бир ҳалокатли cookie хумда қўлим билан қўлга қилинган едим, гўё мен итоат.
  
  
  "Ундан камарни олиб, менга олиб келинг!"у Пиларга буюрди.
  
  
  Рад етиш билан" ушланган " - "сиз биз емассиз"? Pilar жилмайиб, хавфсизлик камарини ечиб, Егомедовга узатди. По аскарларидан бири итларни егаллаб олганида, у иҳни тергов қила бошлади, вақти-вақти билан менга тор кўзли қониқиш кўринишини бериш учун юқорига қаради.
  
  
  "Миниатюра қуролларини яширишнинг Amerika усули, - деди у,-беш ёшли рус боласини алдаш учун ақлли емас. Бу ерда нима бор, а? Бир марталик тўппонча? Пичоқ калити? Ёки анъанавий сиянид таблеткалари? "
  
  
  Ёмон яширинган камон мандалини топиш устида ишлаётганда, у шундай деди: "қандай қилиб шунчаки аҳмоқ бўлиш керак. Бу cурл яширин catch ва...
  
  
  Booby тузоқ бир ажойиб овози билан портлади, деб у model қисқич да кўзларини, овоз тепаликлар офф ўйнаётган ва қисқача қуйида дарага орқали акс садо.
  
  
  Токани ушлаб турган қўллар ғойиб бўлди ва general аста-секин қонаётган думни худди чириган тарвуздек очилган юзи томон силжитди. У ерга йиқилди.
  
  
  Кейин у ўзини унга ташлади ва бир қўлида тасма, иккинчи қўлида автомат ушлаб турган аскарнинг бўйнини кесиб ташлади. Йиқилишдан олдин уни қурол ушлаб олди ва дўстлари еголари томонидан ўқ отиш галереясидаги ўйинчоқ ўрдаклари каби йиқитмайдиган қисқа портлашда ўриб олди. Pilar ҳаётда менга қурол кўрсатди, шунинг учун у афсусланмасдан қўрғошин ўпиш билан хайрлашди.
  
  
  У karate билан шуғулланган аскар ўрнидан туриб, яна жонланаётган еди. Его уни орқага тортди ва яна бир тез тортиш билан ерга маҳкамлади.
  
  
  Мен итлар дарҳол менга ҳужум қилишларини кутгандим. Аммо, аксинча, улар иҳни шафқацизларча ҳақорат қилган ва одамнинг бу қонли қолдиғини шафқацизларча чайнаган ожиз хўжайинига қарши чиқишди.
  
  
  Енди мен комбинезонларимни ечиб олдим ва Стилус ва транскриптлари бўлган кичик charm кодли буклет ҳали ҳам кўйлаги чўнтагимда еканлигига ишонч ҳосил қилиб, даҳшатли тошларга ўгирилдим. Қўлларини сахийлик билан кўтариб, ёйиб, қизларга кенг ғалаба сигнали ва саломлар юборди.
  
  
  Бир лаҳзага мен уларнинг қоялардан талашиб, қирғоқ томон югуришларини, сарғиш бошлари қуёшда ҳилпираб турганини кузатдим. Кейин уни Pilar яқинидаги ердан Luger ва stiletto олиб кетишди. Мен унинг устида турдим ва ўйладим: ёвузлик қанчалик гўзал. Қандай йўқотиш!
  
  
  У уни очди, кетишга ўгирилди, кейин очкўзлик учун мўлжалланмаган фикр билан очди.
  
  
  
  
  
  ее блузка ва у суюқ ва қонни қалин валюта камарига, яъни пул камарига ўхшатди.
  
  
  У билан его олиб, мен вертолётга югурдим. У ёнилғи ўлчагични текширди, танкни тўла топгач, деярли қувончдан йиғлади ва двигателни иситди, қизлар шўнғиб, бортга чиқаётганда катта пичоқ айланди.
  
  
  У ўрнидан турди, қадамини ростлади ва биз милтиқ портлашидан қўрқиб кетган улкан қаноциз қуш каби ердан учиб кетдик. Нокс Варнов ва Anton Жизовнинг ҳалокатли фитнаси содир бўлган бинолар мажмуаси остида биз кўтарилиб, сирғалиб кетаётганимизда у ерга еригандек туюлди.
  
  
  Тоғлар орасидаги тирқишдан ўтиб, улкан чўзилган тош бармоғининг миммосидан ўтиб, биз бу ҳудудни деярли кўздан қочирдик.
  
  
  Аммо бир дақиқадан сўнг, бу биз учун ҳайратланарли даражада аниқ бўлди, чунки у соатимга қараганимда ҳар қандай сонияда кутган атом портлаши билан портлатилган, ёниб кетган ва езилган. Овоз бизга етиб келганида, зарба тўлқинлари бизга етиб келди. Вертолёт худди улкан қўл Егони масхара қилаётгандек кўтарилди, сакраб тушди ва бурилди.
  
  
  Кўр-кўрона оқ авлиё шунчалик ёрқин едики, биз узоққа қарашга мажбур бўлдик. Аммо вертолёт парвози тўхтагач, биз портлаш жойига қарадик ва кўтарилган, кенгайиб бораётган булутнинг хира тутунли тўрини кўрдик.
  
  
  У егизакларнинг чарчаган юзларига бош ирғаб: "Ҳа, аслида. Бу катта еди, портлашлар гранддаддй. Ва уники, бу келаётганини билар еди. Сизни огоҳлантиришнинг маъносини кўрмаганимга қизиқасизми? Сиз ваҳима ичида истерик бўлар едингиз."
  
  
  "Нега қўрқмадингиз?"Terri оқилона сўради.
  
  
  "Чунки ўлим таҳдиди мен учун деярли одатий ҳолдир", дедим мен. "Ҳар бир вазифада у менинг тирсагимга ергашади."
  
  
  "Никоҳ узуги?"- деди Жерри. "Қандай вазифа? Бизга нима қилаётганингизни айтинг."Бизга бу даҳшатли бизнес нима еканлигини айтинг."
  
  
  "Бу одамлар кимлар еди?""Бу биноларда нима бор еди?"
  
  
  "Қандай бинолар?"Мен унга айтдим. "Қандай одамлар? Одамлар йўқ еди. Бинолар йўқ еди. Иҳ мавжуд ҳеч қачон ."
  
  
  "Портлаш ҳақидаги янгиликлар сарлавҳаларга тушади, кейин биз барча дўстларимизга нима бўлганини айтиб бера оламиз", деди Герри.
  
  
  "Бу ҳеч қачон қоғозга тушмайди", дедим мен. "Агар мендан сўрашса, мен портлаш ва унинг атрофидаги воқеалар ҳақида енг кичик билимлардан воз кечаман. Мавзу ёпиқ. Давр! "
  
  
  "Қандай қилиб сиз жуда сирли бўлишингиз мумкин -" Terri бошланди.
  
  
  "Менинг ишим сир", дедим мен. Кейин табассум билан: "ва Della кўчасида мавжуд бўлмаган унинг хаёлоти шунчаки сизнинг орзуингизнинг тасвиридир."
  
  
  Terri унга пул камарини узатди ва шундай деди: "мен сиздан қарздорман, азизим ва кичик тўлов бор. Мен иккалангизга ҳам қарздорман. Ва менимча, бу ифлос бой камарда кийим дўконини очиш учун етарли.
  
  
  Йигирма тўртинчи боб
  
  
  Икки кундан кейин мени Пескадера кўрфазидаги Royal Cурасао меҳмонхонасининг енг қиммат ва ҳашаматли суитидаги tennis корти ўлчамидаги каравотнинг atlas чойшаблари орасига чўзишди. Бир қўлида Орол номи билан аталган бир стакан қуруқ апелсин ликёри, иккинчисида юмшоқ кўк telefon бор еди. Қулоғимдан Вашингтондаги тахтидан менга ғайриоддий қувноқ signal берган Девид Хокнинг овозини ешитдим.
  
  
  "Ва пулни юборишни унутманг!"деди ему.
  
  
  "Қуёшли?"у бақирди . "Хўш, бу ерда қуёшли емас. Кун бўйи ёмғир ёғмоқда! Кейин у оҳиста кулди.
  
  
  "Пулни телеграф орқали юборинг!"ревматизмдаги ему унга бақирди. "Мен чексиз сабр-тоқатли одамман. Шундай қилиб, кейинги соатда исталган вақт яхши. Ва агар чиндан ҳам ёмғир ёғаётган бўлса, албатта ёмғир кийинг! »
  
  
  Мен телефонни қўяман.
  
  
  Мен ағдарилиб ва Рона Воелстедт кўз қисиб, ким ёнимда ётган еди, ёстиқ ташкил еслаб, ва ака маҳаллий formula бир қадаҳ ичимлик.
  
  
  "Хок ҳукуматдан қўшимча таътил олишни хоҳлаймизми ёки йўқлигини билмоқчи", деди ери. "У бемалол Caribbean томоша таклиф."
  
  
  Рона лимон-нордон юзини бурди. Кейин у жилмайиб қўйди. "Мен бу чолнинг ҳазил туйғуси борлигини билмасдим."
  
  
  "У буни яхши яширади", дедим мен. "Ва бу фақат кичик табассумга лойиқ бўлган махсус воқеа бўлганда Егони кучайтиради. Масалан, бутун халқ шаҳарма-шаҳар атом ҳалокатидан қутулганида."
  
  
  Рҳона унинг шароб ҳўплади. "У яна нима деди?"
  
  
  "Фақат менинг кўрсатмаларимга биноан, его йигитлари бомба билан барча чамадонларни топдилар. У Россия ҳукуматига суиқасд фитнаси мағлуб бўлганлиги тўғрисида хабар берди; файл ёпилди."
  
  
  "Ей Худойим", деб нола қилди у. "Ва бу бутун caper нарса ҳақида ҳаммаси? Кичкина круиз, бир нечта ўқ отиш, океанда сузиш, қийноқ камераси, кўпроқ ўқ отиш ва кичик портлашми?"
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Хўш, дам олиш учун нима қилишимиз керак?"
  
  
  У бизга бир оғиз сўз айтмади.
  
  
  Аммо мен ҳали ҳам кейинги икки якшанбани бу тирбандликка жавоб беришга сарфладим.
  
  
  
  Ип.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Pekin Файли
  
  
  Лев Шкловский томонидан йўқолган ўғли Anton хотирасига таржима қилинган
  
  
  Original номи: Pekin файли
  
  
  
  
  Биринчи боб
  
  
  Мен сарлавҳага унчалик аҳамият бермадим. Унда отиб ташланган senator ҳақида бир нарса айтилган.
  
  
  У тангани Валдорф газетасининг ялтироқ пештахтасига қўйди. Егони шунчалик порлоқ қилиш учун уларга бир соат керак бўлган бўлса керак. "Сиз буни қилаётганингизда, - деди у пештахта ортидаги қизга, - мен унга омадли зарбалар тўпламини сотиб олмоқчиман."
  
  
  У енгашиб, пастдаги токчани кўздан кечирди. У суянганида нима бўлганлиги менга жуда ёқди. У ярим долларга қўшилди.
  
  
  "Йўқ, йўқ", деди у. "Сигарет етмиш беш.
  
  
  Уни, наҳ қаради. "Ню-Ёрк шаҳри бизни чекишни ташлашимиз учун етарли", дедим мен.
  
  
  У менга табассумини берди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим мен яна чоракни пештахтага ташладим. Ник Картер, буюк исрофчилар атрофида охирги.
  
  
  У лобби ойнасида унинг аксини кўрди. Мен ҳар доим у мен ўйладим айнан нима қаради ўйладим. Махфий agent. Унинг бўйи жуда баланд ва нафис курорт костюмига сиғмайди. Бундан ташқари, мен ҳам шамол ва ёмон об-ҳавода узоқ вақт юрганга ўхшайман. Кичкина қизлар бу юзни "ески" деб аташади."Катта қизлар буни" кўп нарсаларни бошдан кечиришади."Менимча, бу шунчаки ажинлар, қолганлари мени безовта қилмайди.
  
  
  У соатига қаради. 1:50. Уники ерта келди. Хок мени фавқулодда вазият ҳақида маълумот бериш учун телефонда кимдир билан учрашишимни хоҳлади. У менга бир қиз юборган бўларди. Redhead. У мендан минора ресторанига борадиган йўлни биламанми, деб сўрарди. Ва Ню-Ёркда бундай ресторан йўқ.
  
  
  У кутиш залидаги катта ёстиқли стуллардан бирига ўтди — унинг ёнида кулдон бор еди. Мен махсус овқатимнинг охирги пакетини ишлатдим ва бошқасига буюртма беришни унутдим. Лекин Lucky Strike ҳам, яхши еди. У газетани очди.
  
  
  Nassau махсус Casino Grenada да " кеч ўтган кеча, Senator Жоҳн. Ҳарбий ишлар қўмитаси раиси сайбрук узун бўйли ҳужумчи томонидан палтосда отиб ўлдирилган. Гувоҳларнинг сўзларига кўра, senator бир неча marta ғалаба қозонган еди, мен BlackJack ўйнаяпман, унинг ёнидаги ўйинчи "алдаш" деб бақириб, қурол чиқариб, уни икки marta отиб ташлаган. Маҳаллий полиция гумонланувчини ҳибсга олди. Дастлабки психиатрик ҳисобот шуни кўрсатадики, бу одам Чен-ли Braun руҳий жиҳатдан беқарор. Максимал стол тикиш икки dollar еди."
  
  
  Уни расмга қаради. Чен-ли Braun умуман ақлан беқарор кўринмади. У кўпроқ канарейкани еган мушукка ўхшарди. Кенг қаттиқ юзида тор Осиё кўзлари. Унинг оғзи ёвуз кулиб бурилди. У яна фотосуратга қаради. Нимадир мени безовта қиларди. Бир-бирининг ёнидаги иккита расмга ўхшаш нарса: хатони топинг.
  
  
  "Кечирасиз, лекин минора ресторанига қандай боришни айта оласизми?"
  
  
  Жуда қизил сочли. Чиройли юз атрофида қалин мис рангли булутлар. Ҳамма кўзлардек туюлган юз. Тўлиқ рангли туюлган кўзлар. Яшил, жигарранг, қизил-жигарранг. У қандайдир ҳарбий кийим кийган еди. Фақат Форт Нокс: бу ерда олтин кони яширинган.
  
  
  Мен унга айтдим. "Минора?""Мен ҳеч қачон нен ҳақида ешитмаганман."У буни айтиши керак еди ва у буни мукаммал актёр каби айтди.
  
  
  Ъ йўқ?- Йўқ, - деди у ёқимли пешонасидаги ёқимли чизиқларни буриштириб. - Еҳтимол, сиз минора меҳмонхонасини назарда тутяпсизми?"Бу ҳам менинг матнимнинг бир қисми еди.
  
  
  Ъ оҳ, йўқ. Қандай аҳмоқ, а? Мен баъзи дўстлар билан учрашмоқчи едим ва улар "минора" ресторанини айтишди деб ўйладим. У ўзи ажойиб актриса еди.
  
  
  "Биласизми, нима", дедим мен унга ешитиши мумкин бўлган ҳар бир kishi учун баланд овозда. — Мен пулни сақлайман, барда telefon китоби бор. Номларида "минора" сўзи бўлган барча ресторанларни топамиз.
  
  
  "Бу бир неча соат давом етиши мумкин", деди у.
  
  
  "Биламан", дедим.
  
  
  Биз қоронғи бурчак топдик. Мен унинг bourbon буюрди, ва у sherri бўлди. Бир хоним хоним еди. Ъ хўш?"Мен унга официант ичимликларимизни олиб келганида айтдим. У бизнесга киришга шошаётгани емас.
  
  
  У сўради. - Бугунги қоғозни ҳали ўқиганмисиз?"Шундай қилиб, у унинг тубига тушиши мумкин.
  
  
  Уники, у елка қисди. "Фақат биринчи саҳифа."
  
  
  У бош ирғади. Бу ҳақда гапиришни сўрашди.
  
  
  "Сиз Senator Сайбрукни назарда тутяпсизми?"
  
  
  Ъ ҳақиқатан ҳам емас. Аслида, у буни Чен-ли Браунга нисбатан mistletoe деб атаган.
  
  
  - Бу унга боғлиқми?"
  
  
  "Mmmmm. Қисман.ъ
  
  
  Қудратли Худо. Унаштирилган яна бир қиз ўйин ўйнашни ёқтиради. Фақат мен ўйинларни умуман ёқтирмайман, уларни ўйнайдиган қизлар ҳам. У бурбондан бир қултум олиб кутди.
  
  
  Мен сизга амалий ҳазил қилмоқчи емасман... бу шунчаки ажойиб... у тўғри сўзни қидирди"... тикувчи уни олинг... Хўш, ъ қийин-бу тўғри сўз емас."У ёнидаги сумкачасига етди.
  
  
  - Senator Morton қандай вафот етганини еслайсизми?"
  
  
  Мен хотирамни текширдим. "Бу тахминан уч-тўрт ой олдин еди. Самолёт ҳалокати, шундай емасми?
  
  
  У бош ирғади. "Хусусий жет. Учувчи омон қолмади.
  
  
  Ъ бу нима?ъ
  
  
  Ъ яхши. У ҳамёнини очди ва ески газетадан қирқиб олди. "Бу учувчи еди", деди у. Ҳатто унинг хира нурида ҳам мен унинг омела деганда нимани назарда тутганини билардим. "Чен-ли Braun", дедим.
  
  
  У бошини чайқади. Йўқ, йўқ. Чарлз Брайс.
  
  
  Surat уни яна кўриб чиқди. Бу ҳақиқатан ҳам Чен-lining юзи еди. "Агар шундай бўлса, унда бу хитойликларнинг барчаси бир-бирига ўхшаш ва мен бу воқеани тушуна олмаяпман."
  
  
  У деярли кулди. "Еҳтимол, бу ягона тушунтиришдир. Аммо бу бир хил одам бўлиши мумкин емас, чунки "— у тўхтади — " чунки Чарлз Брайс ўлган. У орқага егилиб, бомба ўчишини кутди.
  
  
  Ъ егизакларми?ъ
  
  
  "Қандай қилиб учлик ҳақида?"У яна сумкачасига кириб, фотосуратини чиқарди. У яширин болта ishida еди. Мен буни Хендерсоннинг қўлёзмаси деб тан олдим. Унда "Лао Зенг"ёзилган. Surat катта ва аниқ еди. Ески газета қирқимларидаги фотосуратлардан ва бугунги газетадаги суратдан ўткирроқ. Шубҳасиз, бу яна бир хил юз еди. Яқиндан у yoshi каттароқ кўринарди, лекин юзи бир хил бўлиб қолди. Енди мен бирдан нима ғалати деб ўйлаганимни тушундим. Пешонасининг ўртасида сардак бор еди. Камроқ аниқ фотосуратларда у атрофдаги Ҳинд каста белгиларининг бўялган ямоқларидан бирига ўхшарди. Бундан ташқари, бу ҳақиқий Сардоба еди. Аниқроғи, учта sigil. Уч хил пешонанинг ўртасида самимий. Бу уч егизак бўлса ҳам, бу мумкин емас. Чен-ли Braun, Чарлз Брайс ва Лао Tseng барчаси бир хил одам бўлиши керак еди. Аммо Агар бу Чарлз Брайс ўлимдан тирилмаган бўлса, бу мумкин емас еди.
  
  
  "Лао Зенг ким?"
  
  
  "Каннинг бош агенти .- Демак, овоз шу; бунинг ортида КАН турган еди. Осиё қотил жамоадан. Хитой еркин федерацияси, Камбоджа, Лаотианс, Ветнам ва Ақш ўйлайди бошқа ҳеч ким барча иҳ муаммолар илдиз бўлади. Бу сўз улар учун нимани англатмасин, бу биз учун "америкаликлар томоқларини кесмоқчи."Чунки КАН буни асосан қилган.
  
  
  У қизга қаради. У худди келажакни кўрмоқчи бўлгандай стаканига тикилди. "Лао Зенг М1 даражасига ега", деди у.
  
  
  Биринчи даражали қотил. Агар у бу Лао Зенгга дуч келганида, у тенгдош билан учрашган бўлар еди. У менга қўрқувга тўла кўзлари билан қаради. Мен унинг нигоҳини менга қаратишга рухсат бердим. Унинг енг яхши гарови бу кўринишни унинг кўзларида сақлашдир. Бу биз учрашганимиздан бери у кўрган мулойимликнинг биринчи белгиси еди. Қабулхонадаги мафтункор, шошқалоқ қиз биз қоронғи барда ёлғиз қолганимиз билан қатъий ишбилармон аёлга айланди. Мен Дон Хуан каби ҳаракат қилишни хоҳламайман, лекин одатда бунинг акси. Менинг нигоҳим милтиллашга айланди ва енди бизнесга кириш менинг навбатим еди. У, у нарсаларни жуда енгил қабул қилмаслигини ҳис қилди.
  
  
  "Лао Tseng, - дедим қисқа вақт ичида, - у ҳозир қаерда?"
  
  
  Унинг кўзларидаги туйғу телевизор тасвирининг секин сўниши каби ғойиб бўлди. "Биз билмаймиз", деди у секин. "У одатда қаерга боради?"
  
  
  У хўрсинди ва елка қисди. - Биз ҳам билмаймиз. Хитойми? Indochina? Тахминан беш йил олдин, биз кейин ютқаздик. Бу ҳар қандай жойда бўлиши мумкин.
  
  
  У сигарет учун бир дақиқада етиб келди. У уни қабулхонада иҳ қолдирган бўлса керак.
  
  
  У менга қаради ва жилмайиб қўйди. - Сиз иҳ ни лоббида қолдирдингиз. У сумкасини сумкасидан тортиб олди.
  
  
  Мен наҳ уни бир олди, бир филтри билан, ва ҳоказо, бир сигарет ва ёритилган. Яхшиямки, у бундай нарсалардан хафа бўлган енг сўнгги авлодга тегишли емас еди. Мени ескирган деб чақиринг, лекин мен бир нарсага аминман: аёл фақат омма олдида тажовузкорликни намоён қилиши мумкин.
  
  
  "Енди, - дедим мен, - менинг топшириғим нима?"
  
  
  "Ҳа", деди у. "Бу сизнинг вазифангиз."
  
  
  "Хок кимдир Чен-лини қамоқхона атрофида судраб боришга ҳаракат қилишини тасаввур қилади. Ким бўлса ҳам, буларнинг барчаси учун калит бўлиши мумкин."У ҳавога ноаниқ ишора қилди. "Хўш, - деди у, - бу сиёсий фитна бўлиши керак."
  
  
  "Айтинг, давом етинг. Бу ҳазил бўлиши керак. Икки сенаторни бир хил кўринадиган, аммо бир хил бўлмаган икки хитойлик еркак ўлдирди ва улар ҳам юқори мартабали КАННА агентининг доппелгангерлари бўлиб чиқди ва сиз буни сиёсий фитна деб ўйлайсиз.
  
  
  У менга савол билан қаради. - Кейин уни нима деб атаган бўлардингиз?"
  
  
  "Мен буни илмий-фантастик ҳикоя деб аташни афзал кўраман."
  
  
  У менга бир зум тикилиб қолди, кейин кулди. "Улар менга жуда кулгили еканлигингизни айтишмади", деди у.
  
  
  "Мен умуман кулгили бўлишга ҳаракат қилмайман. Афтидан, бу жон Brunner ёки бошқа биров учун иш. У фақат мушак иши учун бу ерда."
  
  
  "Мммм", деди у лабларидаги кинояни ялаб. Агар бу яна содир бўладиган бўлса, уники, у менга буни қилишга рухсат беради деб умид қилгандим. "Мушак, - деди у, - бу зарурий шарт. Чен-ли олиш истайман, улар болалар қурол билан буни қилмайди."У ичимликдан бир қултум ичди. Масофадаги бир нечта офис буффонлари кўзларида умидсиз нахга қарашди. Мен бу ерда ўз жойимни қирқ ёки еллик минг долларга сотишим мумкин деб ўйладим.
  
  
  Ва мияларга келсак," деди у, " агар сизда иҳ бўлмаса, сиз тирик бўлолмайсиз. Менимча, Н-3 даги" н " нол дегани емас.
  
  
  "Аниқ", дедим. "Унинг даҳоси. Лекин мен ҳар доим "0" ўрнига "ҳ" билан "нол"ёзасиз деб ўйлардим. Унинг мақтови мени ғазаблантирди. Нима учун аниқ ишончим комил емас. У бошқа ҳеч нарсани билмас еди ва мавзуни ўзгартирди. "Гар Kantor бизни Нассауда кутмоқда. Биз у ерга етиб борганимиздан сўнг у билан боғланамиз."
  
  
  Ъ бизми?"Бу мен режалаштирганимдан кескинроқ бўлиб чиқди. Ҳозирча. Мен аёллар билан ишлашни ёқтирмайман. Учун Плай. Ишлаш айниқса қийин емас. Менга қийин бўлганда, мен атрофимда фақат битта аёлга чидадим: Вилгелмина. Менинг яхши, 9мм Luger тўппонча.
  
  
  "Оҳ, йўқ, - дедим мен. "Бу содир бўлмайди. Бундан ташқари, агар сизнинг мушакларингиз биринчи ўринда бўлса, унда сиз уларнинг атрофида ягона емассиз. Сизда бу етарли емас. У тўсатдан ўтирди. Унинг кўзларида ғазаб бор еди. "Улар буни камчилик деб ўйлашлари емас", деб қўшимча қилдим мен, " лекин мен шунчаки мушак холаларни ёқтирмайман."
  
  
  "Демак, бу шунчаки ориқ хола тўсқинлик қилишдан бошқа ҳеч нарса қилмайдими?"
  
  
  Уни, наҳ қаради. — Мен сизни умуман ориқ деб атамаган бўлардим.
  
  
  У буни дўстона изоҳ сифатида қабул қилмади. У мактаб ўқитувчисининг юзини ясади. "Хўш, Жаноб Картер, ҲҚ унинг иштирок етишини истаганга ўхшайди. Бошқа нарсалар қаторида, мен Хитой тилининг сое-тоан лаҳжасини биламан ва бу биз учун фойдали бўлиши мумкин деб ўйлайман.
  
  
  "Нассауда?"У кулиб юборди.
  
  
  "Нассауда ва еҳтимол бошқа жойда. У кулмади.
  
  
  У унга бош ирғади. - Мен уни тушунаман."Мен буни умуман тушунмадим. Лекин нимадир чўкишни бошлади. Бу Ақшнинг барча сенаторларини ўлдириш фитнаси бўладими ёки бошқа нарса бўладими, бу майнинг иши еди. Ва қотиллик ҳақида гап кетганда, КАННА ва у бир хил tilda гаплашмасди. Кейин бу Лао Зенг бор еди. ва ертами-кечми, унга олиб келиши мумкин. Ва бу ҳар қандай жойда бўлиши мумкин. Хитойда, Индочинада еҳтимол. Шундай қилиб, менга ее билимлари керак бўлиши мумкин еди.
  
  
  - Қачон кетамиз?".
  
  
  "Тўрт-ўттиз."Наҳ иккита биринчи даражали самолёт чиптасини олди. - Мен Жаннат оролида биз учун тўплам тайёрладим.
  
  
  Шундай қилиб, биз уй ишларини ҳам, тўшакни ҳам баҳам кўрамиз. У официантга ишора қилди ва ичимликлар учун пул тўлади.
  
  
  "Айтганча. Исмингиз нима?ъ
  
  
  "Стюарт", деди у. "Linda Стюарт."У пауза қилди. "Стюарт Хоним."
  
  
  "Оҳ, - дедим мен. Ва кейин нима? У унга уйланишни хоҳламади.
  
  
  "Хўш, бахтли йигит ким, Жаноб Стюарт?"
  
  
  Ъ сиз.- У стол устидаги чипталарга ишора қилди.
  
  
  Жаноб ва хоним жон Стюарт Ню-Ёрк-Nassau пойгаси
  
  
  - Қолган ҳужжатларингиз бизнинг багажимизда. Ҳайдовчилик гувоҳномаси, паспорт ва бошқалар. Ҳаммаси Жаноб жон Стюарт номи билан. Унинг юклари олд столда қолдирилди. Агар такси буюртма еса, мен унинг его кўтариб оламан. "Мен унга самолётда қолганини айтаман.
  
  
  Биз ҳали ҳам столда ўтирардик. Яхши, салқин, қоронғи бурчакли стул. Ее унинг билагидан ушлаб, пастга тортди. Мен уни қаттиқ тортдим, чунки у қичқирмаслигини билардим. У билагини қимирлатди ва stiletto менинг қўлимга тушди. Уни кўрганига ишонч ҳосил қилди. "Ҳаммаси жойида, Linda. Унинг кучлиси еенинг қўлидан ушлаб турарди. - Мен сизнинг исмингизни билмоқчиман."Менга сизнинг ИДЕНТИФИКАТОРИНГИЗ керак ва мен ҳозир его истайман.
  
  
  Унинг юзи оппоқ, кўзлари қоронғи еди. У пастки лабини тишлаб, пастга қаради. Бизга бир оғиз сўз айтмасдан, у сумкасини ушлаб олди. "Йўқ, азизим, мен буни ўзим қиламан."
  
  
  Унинг юзидан кўзларини узмасдан, у Нахдан сумкани олди ва бўш қўли билан таркибини қидирди. Калитлар, ихчам, лаб бўёғи, ҳамён. У бир кўз тутди қурол ҳам бор еди. Аниқ.22. Уни его бир дақиқада қўйди. Бир оз тинкерингдан сўнг, мен хоҳлаган нарсани топдим: фаввора қалам.
  
  
  У стулга қўйди ва ишни тортиб олди. Уни маҳкам ушлаб, унинг кодини очди. Тара Bennett. Йигирма саккиз ёш. Қизил сочлар. Яшил кўзлар. Шундай қилиб, расман унинг кўзлари яшил еди. "ИДАХ-20. Синф Р. ъ у фан бўлимида ишлаган ва жуда ишончли еди. Мен уни ўқиётганимда, у менинг юзимни ўрганди. У менинг ўқиётганимни билар еди, лекин у ҳали ҳам ҳайратда қолди.
  
  
  "Майли, буни қўйинг. У қаламга ишора қилди. Еени қўйиб юборганида, уни қўйиб юбормади.
  
  
  - Ҳозир менга ишонасизми?"Унинг овози ҳали ҳам киноя учун жуда титроқ еди.
  
  
  "Мен сиздан ҳеч қачон сўрамаганман, Тара", дедим.
  
  
  У менга жилмайиб қаради. - Хўш, буларнинг барчаси нима учун яхши еди?"
  
  
  "Яхши нарса йўқ", дедим. "Шунчаки, мен бир аёл билан ишлаганимда, наҳ учун ишламаслигимни билиш мен учун қулайроқдир. Сиз бу ҳақда биласизми, ишончим комил емас еди.
  
  
  Мен чиқишга бордим. У нарсаларини олди ва индамай орқамдан ергашди. Қабулхонадан ўтаётганимизда, отаси унга ўгирилди. "Ешикчига такси чақиришини айтинг. Мен сизни бир неча дақиқадан сўнг олд ешик олдида кутиб оламан."
  
  
  У расмий яшил кўзларини туширди ва кетди.
  
  
  "Икки пакет омадли иш ташлашлар", дедим мен. Унинг гилл енди Жаноб жон Стюартнинг харажатлар ҳисобида.
  
  
  Пештахта ортидаги қиз менга бир зум тикилиб турди, кейин иккала пакетни ҳам узатди. У бошини чайқади.
  
  
  Ва у сўради. Ъ сиз кимсиз?"Қандайдир масочист?
  
  
  
  
  Боб 2
  
  
  
  
  Агар нима учун бундай қилаётганимни билмоқчи бўлсангиз, сизга айтаманки, мен буни пул учун қилмаяпман. Агар сиз ўтган йили олти ой ишсиз бўлсангиз, еҳтимол сиз ундан кўпроқ пул ишлагансиз; ва бу сизнинг ишсизлик нафақангизни ҳисобга олмайди. Агар сиз нима учун бундай қилаётганимни билмоқчи бўлсангиз, унда асл сабаб ватанпарварлик еканлигини айтишим керак. Албатта, бу ҳар доим ҳақиқат бўлиши мумкин. Аммо агар сиз мени доcкга қўйсангиз ва ҳақиқатни ва ҳақиқатдан бошқа ҳеч нарсани хоҳламасангиз, уни қўшишим керакки, бу Нассауда 40 даража еди ва у ҳозир дунёдаги енг яхши таналардан бирининг ёнидаги пушти қумли пляжда еди. дунёдаги енг кичик бикинилардан бири. Бу қизда ҳамма нарса бор еди. Ее иловасига қадар. Тара Bennett чиройли тасвирланган еди. Один Д етмиш беш; йўғон танаси. Бир ярим атрофида оёқлари бор еди... У мен унга қараган енг гўзал қизлардан бири еди. Ва агар мен карталаримни тўғри ўйнасам, унга фақат менинг кўзларим емас, деб ўйлардим.
  
  
  Улар айтганидек, бу яхши еди. Лекин менимча, бу мени ватанпарвар қилди. Кеча у фирманинг темир йўл станциясидан хабар олган еди: "бошингизни пастга туширинг, ҳамма нарса тинч."У менга вақти келганида мен билан боғланишини айтди. Улар ferret бўлишидан олдин, биз таътилда оддий америкалик жуфтлик каби ҳаракат қилишимиз керак еди. Бу шуни англатадики, агар мен шундай қилган бўлсам, биз овқатланаётганда, бизга сузишга боришимиз мумкинми ёки йўқми, баланд овозда айтишимизга рухсат берилмаган.
  
  
  У Linda еканлигини ва унинг исми Жаноб жон Стюарт еканлигини еслатиб, уни хонасида қолдирди ва яхши суратга олиш учун ташқарига чиқди. Мен Орол ичимликлар нафратланаман, ва Орол барменлер бунинг учун мени ҳурмат. Бу бепул маслаҳат: Кариб денгизи слингига буюртма bering ва улар сизни еътиборсиз қолдирадилар. Соф вискига буюртма bering ва улар сизга керакли барча маълумотларни тақдим етади.
  
  
  Унинг меҳмонхонаси отишма бўйича маҳаллий фикрни сўрайди. Мен нима меҳмонхона еҳтиёжларини бор. Инсайдерлар бу шунчаки ифлос бизнес еканлигини даъво қилишди. Чен-ли оролдан емас еди ва сайёҳ емас еди. Ҳар ҳолда, у ақлан беқарор емас еди. У биринчи шаҳарни зиёрат қилганида, у нен жуда хафа бўлди, лекин шундан кейин, у фақат ғойиб. Нопок нарса юз берди.
  
  
  У бизнинг хонамизга қайтиб келганида, у ётоқхонага бормади. У диванда ухлаш учун кийимларини ва дастгоҳ прессини ечиб ташлади. Бу яна бир бепул маслаҳат: ҳеч нарса аёлни ўзига иштаҳаси бўлмаган еркак каби айлантирмайди.
  
  
  У сигарет тутатди ва Тарага қаради. У пляжда ухлаётган еди. Кеча у ухлаб ётганми, деб ўйладим. Лекин мен бу фикрни давом еттиришни хоҳламадим. Бу унинг қилган иши еди, албатта, бу ҳам ёқимли еди.
  
  
  "Жаноб Стюарт?"Бу меҳмонхона хабарчиси еди. Унинг қўли кўзлари устида, қуёшга қарши еди. "Портда сиз билан гаплашмоқчи бўлган бир жаноб бор."Бу Гар бўлади. Албатта, меҳмонхонада меҳмонхонада одамлардан қочинг. Мен бош ирғадим ва унга ергашдим. Биз пушти қум пляжининг ипига, ўралган тошли изнинг бошида келдик. "Сиз бу ердан ўтишингиз керак", деди у. — Сиз бу ерга қайтиб келишингиз мумкин. Сизга чўмилиш костюмида лобби орқали рухсат берилмайди.
  
  
  "Раҳмат", дедим.
  
  
  - Бу йўлда овоз. Бошқа томонда зинапоя бор.
  
  
  "Ҳа", дедим. Мен нима учун иккиланаётганини тушундим, лекин емга учи ўрнига сигарет таклиф қилди. "Мен сизни кейинроқ кўраман", дедим дам олувчининг ҳавоси билан: "ертага маслаҳатингизни оласиз."Биз Жаноб Стюартни жуда сахий одам деб ўйладик, шундай емасми?
  
  
  Мен портга олиб борадиган йўлдан бордим. Кўриниш ноёб еди. Орол егри бўлган жойда, тор пушти чегара билан ўралган яшил тропик тепаликлар кўтарилди. Менинг чап томонимда пушти тош атрофида тўқ қизил примрослар чизиқлари бўлган девор бор еди, худди унга ўнта сарғиш-жигарранг тўп қўйганингизда пайдо бўладиган сакрашлар каби. Бошқа томонда, мендан тахминан етти метр пастда, қуёшда Сафир каби порлаб турган сув ётарди. Нима бўлишидан қатъий назар, бу, албатта, қисқа йўл емас еди. Порт ҳали ҳам уч юз метр нарида еди ва Лиcк ҳали ҳам унга етиб бормаган еди.
  
  
  Агар у ўша тошнинг момақалдироғи менга етиб боргунча бир сония олдин ешитмаганида еди, у диаметри тахминан олти фут бўлган қудуқ ўрнига катта текис креп бўлар еди. У шунчаки йиқилмади, уни итариб юборди-его. Унинг, югуриб тош инилти ёпишди. Тош йўлга урилиб, сувга чўкди. У турган жойида қолди ва тинглади. Кимнинг қўли устун еди. У мени юқоридан кузатиши мумкин еди. Мен фақат тор йўл ва етти метр пастдаги сувга қарашим керак еди. Пастки қисмидаги ўткир тошлар шаҳватли оғизда ўткир тишлар каби ярқираб турарди.
  
  
  Ъ хўш? Кимдир уни пичирлаб ешитди. Иҳ икки kishi еканлигини билиш учун Гарвард дипломини олмади. Бу ваҳий менга жуда кўп ёрдам берди. Унинг ери том маънода нола қилиш учун орқаси билан турарди ва яланғоч еди. Қурол ўрнига уни фақат бир қути сигарет ва гугурт қутиси олиши мумкин еди. Ёнимда ҳатто тошлар ҳам йўқ еди. Уники деворга ўралган еди. Агар мен пастга тушсам, изга ергашишим керак еди. Сув бўйлаб емас, отишни кутиш.
  
  
  Бошқа йигит ревматизмга бош ирғаган бўлиши мумкин, чунки шу пайтгача ҳужумлар бизнинг овозимиздан ешитилмаган еди. Худойим, бу катта еди. Бир тонна ғишт. Тўлиқ минг килограмм. Мени Leopard танки ургандек.
  
  
  Биз тор, тош йўлда тўқнашдик ва у менга жамбон ўлчамидаги қўллар билан урилиб, орқамга урилди. Бу зарбани олишга кучим етмади. Мен қила оладиган енг яхши нарса қаршилик кўрсатишга ҳаракат қилиш еди. У ҳар бир қабилага его қўйишга ҳаракат қилди, лекин у ағдарилиб, соннинг оғир мушаклари билан зарбани ушлади. Аниқ зарба емас.
  
  
  Мен бастарддан халос бўлолмадим. Бу том маънода менга битта катта бочка елим каби ёпишиб қолди. У қўлларини томоғимга қўйди ва ҳеч нарса йўқдек туюлди. Менинг ўнг қўлим биздан пастда ушланди. Мен қила оладиган нарса чап қўлимнинг бармоқлари билан кўзларимга его уриш еди. У буни қилишни ёқтирмасди, лекин бу масофада у деярли соғинмасди. Тирноқларим остида нимадир мармеладга айланганини ҳис қилдим ва у ғайриинсоний қўрқув овозини чиқарди. У мени юмалаб, тиз чўкди. Қон бармоқларим орасига сингиб кетди. У яна ўрнидан турди.
  
  
  Биринчи давра, лекин енг яхшиси ҳали олдинда еди.
  
  
  Кейинги рақибим аллақачон кутаётган еди. У бир оз янада изи пастга секин турган еди, бир жим .45 калибрли revolver юзимга ишора қилди.
  
  
  У оқ костюмида Пасхага енг яхши кўринарди. оқ кўйлак ва оқ галстук. Бундан ташқари, у ўз егосига қон тушмаслиги аниқ еди. Яхши ўйин, бу икки. Кўзлари оқарган ва тота собиқ оғир вазн чемпиони бўлган бу сариқ сочли dandy ранг-баранг. Ва кейин Ник Картер бинафша рангли сузиш сандиқларида. У у ерда турди, нафас олди ва қўлини бошидаги чуқур кесилган жойга ўтказди. Собиқ чемпион йўлда мендан бир неча метр олдинда йиқилди.
  
  
  Сариқ йигит мени мақтади. "Шундай қилиб, Жаноб Картер, мен сизни ақлли одам еканлигингизни кўраман. Биласизми, албатта, менга ҳужум қилишга уриниш жуда аҳмоқлик бўладими?
  
  
  У британиялик бўлса керак. Сўзлар унинг томоғи атрофида таниш, жирканч аксентда чиқди.
  
  
  "Ҳа, албатта", дедим. "Онам менга ҳеч қачон қуролланган одам билан баҳслашмасликни ўргатди. Агар у етиб бўлмайдиган бўлса.
  
  
  - Афсуски, сиз бу тошнинг устингизга тушишига йўл қўймадингиз. Кўп одамлар учун бу жуда ёқимли бўлар еди. "Америкалик сайёҳ йиқилиб тушди."Ҳеч қандай савол йўқ, қийин саволлар йўқ. Танадан халос бўлиш учун мураккаб режа йўқ.
  
  
  "Ешитинг", дедим. "Мен сизга юк бўлишни хоҳламайман. Нега биз шунчаки танаффус қилмаймиз?
  
  
  У кулди. Тўғрироғи, у кишнади. Его қуроли ҳали ҳам менинг ҳаётимга тўғридан-тўғри ишора қилди. "Оҳ, - деди у, - сиз аллақачон менга тасарруф етишим керак бўлган битта жасадни қолдирдингиз. Икки органлари, албатта, бир муаммо бир оз кўпроқ.
  
  
  Мен унга айтдим. "Икки жасад?"Сизнинг собиқ чемпионингиз ўлмаган. У енди ҳеч қачон кашта тиколмайди. "Кейн- - у ҳали ҳам ўлмаган жасадга ишора қилди -" менга енди керак емас. Аммо ўйлаб кўринг:" у коллеж комедия профессори каби бармоқларини қисди", унинг ўқ жароҳати йўқ ва унинг его ўлимига йиқилиш сабаб бўлиши мумкин. У мамнуният билан жилмайиб қўйди. "Менимча, Кейн тушади. Улар у ерда, сув остида лойли тошлар.
  
  
  Егонинг табассуми кенгайди. Bastard ҳақиқатан ҳам асабимга тегди. Менинг касбимда қотиллик менинг иш тавсифимнинг бир қисмидир. У фақат унга гапиришга рухсат бериш оқилона бўлади деб ўйлади. Бу билан нима қилишни тушунишга ҳаракат қилиш унинг вақтини тежайди. Интернетдаги муаммо шундаки, мен ҳали ҳеч нарса ўйлаб топмадим. У аллақачон ўзи ҳақида газета ҳисоботини тасаввур қилиши мумкин еди: "Киллмастер Жасур Даан томонидан йўқ қилинди."Бу менга умуман ёқмади.
  
  
  Бу унинг енг ёмон аҳволи емас еди, лекин бу бизга ҳеч нарса демади. У мендан беш метр нарида еди, қўлида қурол бор еди. У менинг қўлимдан келмаган еди, лекин мен унинг кўз ўнгида едим.
  
  
  Менинг орқамда йўл ўқ каби очиқ еди. Менинг ўнг томонимда баланд қоялар бор. Чапдаги сув. Бизнинг орамизда кўр ярим узилган гигант бор. агар иложи бўлса, мени кўрмасдан ким мени ўлдириши мумкин еди. Агар бу ғала-ғовур мени биринчи marta урмаганида еди. Аммо, еҳтимол, мен уни қандайдир тарзда ишлатишим мумкин, бу Кейн. Мен бу ҳақда ўйлашим керак еди. Менга вақт керак еди.
  
  
  — Ва қандай қилиб менинг танамни йўқ қилмоқчисиз?"Менимча, нен-да ўқ тешиклари бўлади."
  
  
  Ревматизм бўлса, у дублетининг ички чўнтагига кириб, катта виски колбасини чиқарди. У бош бармоғи билан кумуш қопқоқни кўтарди.
  
  
  Мен уни тушунмадим.
  
  
  У яна пичирлади. "Виски йўқ, Картер. Бензин. Бурилиш атрофидаги тошда ғор бор. Кейн у ерда олов қурган бўлар еди...
  
  
  "Мени ўтин сифатида ишлатиш."
  
  
  "Овоз бор."У оғир хўрсинди. "Ўйлайманки, ҳозир буни ўзим қилишим керак."Умид қиламанки, Чен-ли сизга тўғри раҳмат айтади."
  
  
  У баъзи маълумотларга оч еди. - Нега унинг ўзи буни қилишини кутмайсиз?"
  
  
  Мен уни кўришни истардим. Аммо у ертага кечгача қамоқдан чиқмайди. Ва ҳеч ким сизни бу ерда топа олмади.
  
  
  Фақат бу каби. Улар Егонинг қочишини режалаштиришган. Хок яна ҳақ еди. Аммо пичаннинг бунга нима алоқаси бор еди? Кейн тўхтади ва кичик бир нола чиқарди. У томон бир қадам ташлади.
  
  
  "Орқага turing, Картер. Сариқ одам қуролни олдида ушлаб, олдинга тез қадам ташлади. У қопқоқни қайта кийишни унутмасдан, бензин колбасини бир дақиқада орқага сурди. Его кўйлаги бўйлаб бензинли дог ъ тарқалди. У сезмади.
  
  
  Кейн яна оҳиста инграб юборди. Уни, унга қаради. Тўсатдан, чиқиш уни кўрди. У олдинга яна бир қадам ташлади. Сариқ ҳам. "Захира", деди у қўлини кескин силтаб.
  
  
  "Кейн уйғонишини хоҳлайсизми? У ўзига келганида у билан муомала қилиш қийин бўлади. Мен бир зарба билан унинг его ўлдириш мумкин.
  
  
  — Ва нега бу қадар фойдали бўлишни хоҳлайсиз?"
  
  
  "Ҳурмат", дедим. "Агар мен ўлишим керак бўлса, мен у билан камида биттасини, иккалангизнинг атрофингизда олиб кетишини хоҳлайман. У атайлаб Кейннинг жасади томон юрди. Бу мени бир оз ялашга мажбур қилди. Еҳтимол, етарлича яқин емас, лекин бу етарли бўлиши керак. Ҳали емас...
  
  
  У Кейннинг юзида қолган нарсага егилиб, кўринмас қўли билан қуролини ушлади. Кейн ҳамма нарсадан кўра "Гааа" га ўхшаш овоз чиқарди.
  
  
  "Исо Масиҳ", дедим мен яна тез турдим. - Менимча, унинг режаси бор."
  
  
  Ъ қайси бири? Виттманс мени яхшироқ тушуниш учун бироз олдинга қадам ташлади. - Режа, - такрорланг. "Планиер ёки рибел".
  
  
  У менинг ноаниқ сўзларимни тушуниш учун бир оз ялаб қайтиб келди. Овоз унга ишора қилди ва ишга киришди. Бош бармоғини силкитиб, у гугурт қутисини ёқди ва уни его билан намланган кўйлаги ичига ташлади. У дарҳол ёнди. У қуролини ташлаб, оловни ўчирмоқчи бўлди, аммо бу ишламади. Олов тезда тарқалди. У сакраб тушди ва буришди, ёнаётган қўғирчоқ каби қичқирди. - Менга ёрдам bering. Худо менга ёрдам. Илтимос.ъ
  
  
  Мен унга қарадим ва елка қисдим. "Агар сиз оловни ёқтирмасангиз, яқин атрофда сув бор."
  
  
  Кейин у ўгирилиб, оч пушти пляжга борадиган йўлдан қайтди.
  
  
  
  
  Боб 3
  
  
  
  
  Тара кетди. Еҳтимол, у аллақачон хонасига юқорига кўтарилган. Мени кўкаришлар ва қон қоплади ва менга ҳаммом керак еди. Ва ичимлик. Ва яна бир нарса. Мен биринчи навбатда бу иш билан шуғулланишим керак еди.
  
  
  Унинг егоси уни ресторан ошхонасида ва уйда, ҳовуз бўйида топди. У-але гамбургер гарнитураси билан унинг егосини ёқасидан ушлаб, жағига урди. Грилда ишлаётган ошпаз тушунди ва кетди.
  
  
  "Хўш, lolli, бунинг учун сизга қанча пул тўлашди?"
  
  
  Ревматизмда у гўшт тозалагичга қўл чўзди. Бу нотўғри еди. Унинг орқа томони нолага босилди ва иккала Билаги ҳам маҳкамланди. Ишонч ҳосил қилиш учун уни бироз олдинга бурдим.
  
  
  "Салом болам, яхшимисан? Мени қўйиб юборинг.Ъ егонинг исми Карло еди. Бу унинг формаси бўйлаб ёзилган.
  
  
  "Сиз менга кимлигини айтмагунингизча, Карло."Бу йўлда абадий юришимга рухсат бериш учун сизга ким пул тўлаган?
  
  
  "Қўйиб юборинг", деб бақирди у. У қўлини сиқди ва ҳаётга тиззасидан енгил зарба берди. У инграб юборди. - Уни, қасам ичаман. Мен кимлигини билмайман.
  
  
  "Улар буни Карло дейишади. У оқ кийганми?
  
  
  Ъ йўқ. Оқ одам... у тўсатдан тўхтади.
  
  
  "Бу ким еди, Карло?"Унинг егоси уни деворга урди.
  
  
  "Жаҳаннамга boring", деди у.
  
  
  Его уни панжара томон судраб борди. Гўшт ёг ъ билан сепилди. У барларни кўриб чиқиши ва кейинчалик его Гол қандай кўринишини тасаввур қилиши учун уни Егонинг боши пастга итариб юборди. "Бб-Bangle", деди у.
  
  
  "Чиройли Масиҳий. Ва сизни юборганми?
  
  
  — Билмайман", деб пичирлади у. - Уни, қасам ичаман. Билмайман.ъ
  
  
  Его уни қўйиб юборди ва бир қадам орқага қайтди. Еҳтимол, у бошқа муаммо туғдирмайди. "Кейин менга унинг қандай кўринишини айтинг."
  
  
  У яна стулга чўкди. "Катта йигит", деди у. Хитой. Лекин жуда катта. Баъзи ақлдан озган кулранг костюмда.
  
  
  Мен буни илгари кўрмаганман.
  
  
  "Ва бу Бангел, Его уни қаердан топиши мумкин?"
  
  
  У менга ҳайратланарли кўриниш берди. Унга жиддий ифода билан мурожаат қилди. У менга нима дейишдан қўрқса, у ҳам менга айтмасликдан қўрқарди.
  
  
  "Бу Grenada меҳмонхонасидан икки kishi.
  
  
  Senator Grenada бир casino отиб ўлдирилган. Жумбоқнинг камида иккита қисми аллақачон мос еди ва мен унинг барчаси қандай кўринишини қизиқтирган едим. - Яна нимани биласиз?"
  
  
  Ъ ҳеч нарса кўпроқ. Хуш келибсиз. Бу каби ҳеч нарса.ъ
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. Мен қўрққан кичкина йигитни қийнашни ёқтирмайман. Яна нимани билишим керак еди, мен бошқа йўл билан билиб олишга ҳаракат қиламан. У кетишга ўгирилди, лекин у билмоқчи бўлган яна бир нарса бор еди.
  
  
  "Айтганча."Унинг орқасига ўгирилди. "Бу ширин хабарни олиш учун у сизга қанча пул тўлади?"
  
  
  У билакларини артди. "Ўн беш."
  
  
  "Кейин у сизга ёлғон гапирди. Мен унга йигирма dollar тўлайман.
  
  
  "Ник, бу сизми?"У душда еди.
  
  
  Мен унга айтдим. "Йўқ, " Ифлос Зўравон".
  
  
  - Мен сизни тушунмаяпман", деб қичқирди у. Ъ бир сония кутинг.ъ
  
  
  У каравотга ўтирди. Ешик очилди ва у буг ъ булутида пайдо бўлди,сочлари душда жингалак. У узун оқ Terri матодан палто кийган еди. Мен ҳар доим қора тўр шундай сехй деб ўйлаб нега мен ҳайрон бўлди. "Гар чақирди..."У тўхтади ва менга қаради. "Ей Худойим, Ник. Нима бўлди?- У оловли оқ фаришта каби мен томон шошаётган еди.
  
  
  "Мен ешикни урдим", дедим.
  
  
  Унинг кўзлари менинг орқамдаги кесилган ва кўкарганларни сканерлади. "Сиз даҳшатли кўринасиз", деди у.
  
  
  - Кейин бу ешикни кўришингиз керак."
  
  
  У хўрсинди. "Бу каби овоз бериш учун ўтиринг."У ғойиб бўлди ва бир неча дақиқадан сўнг илиқ мато ва бир пиёла сув билан қайтиб келди. "Улар ҳар доим филмларда айтганидек, бу зарар етказиши мумкин."
  
  
  "Ва улар филмларда айтганидек-мен уни ўқ каби ютиб юбораман. Заргана билан нима еди?
  
  
  - У бугун биз билан кечки овқат истайди."Кафе Martinique да саккиз соат. У менинг орқамга деярли мулойим муносабатда бўлди. — Менга бу воқеа ҳақида гапириб берасизми?"
  
  
  "Бу тузоқ еди. Чен-lining дўстлари менинг шаҳарда еканлигимни билишади. Лекин улар буни қандай билишларини тушунмаяпман. У унга ўгирилиб, унинг кўзига тушди. У хавотирланиб, уни яширишга ҳаракат қилди. Мен сизга айтдим, болам. Бу аёллар учун ўйин емас."У бу унинг ғазабланишини билиши керак еди, лекин у мулойимлик билан уни каравотга тортди. "Қаранг", дедим. "Ишончим комилки, сиз ўз ҳунарингизни биласиз, бу биз учун нима бўлишидан қатъий назар, лекин биз учун нима бўлишидан қатъий назар, бу қўл жанги емас. Бу мен ёдда еди ҳаммаси.
  
  
  У пастга қаради ва хўрсинди. "Мен ўқитилган агентман ва ўзимга жуда яхши ғамхўрлик қила оламан."Бу ўқитилган агентнинг овозига ўхшарди, лекин бу жуда мантиқий емас еди, ёмон дубляж қилинган филм каби: бу расмга мос келмади. Қуёш унга сепкилларнинг майда туманини берди, бу уни ёш, бегуноҳ ва жуда мўрт кўринишга олиб келди. Ва шундай бўлди. Уни ее олиб кетди. Кичкина ва илиқ ҳис қилдим. Улардан лимон ҳиди келди ва у оғзини очиб бахтли ўпди. У бармоқларини бурун кўприги бўйлаб югурди. "Сизда сепкил бор", дедим мен.
  
  
  "Лекин камида мен сунбурнед олиш йўқ," у жилмайди. "Енг blondes сунбурнед олиш."
  
  
  Бу менга ниманидир еслатади. Telefon уни ушлаб олди. Менга полицияни bering. "Мен унинг операторига айтдим. Багама полицияси ходими телефонга жавоб берди. "Paradise Hotel портига тош йўл бор. Сиз буни биласизми?"У буни билар еди. Тахминан ярим соат олдин, у ерда олов уни кўрди. Баъзи болалар олов билан ўйнаётганга ўхшарди. Ўйлайманки, сиз у ерга қараганингиз маъқул. Сержант тушунди ва у гўшакни қўйди.
  
  
  Мен Тарага қайтдим. "Биз гар билан соат саккизгача учрашишимиз шарт емас..."
  
  
  "Ешитинг, Ник."У безовта кўринарди. "Мен, биз бир вазифани бор деб ўйлайман, ва..."у дудуқланди... Мен унинг гапини тўхтатдим ва гапимни давом еттирдим. "Бу бизга биринчи навбатда ўз вазифамизни бажариш учун вақт беради."Унинг меҳмонхонаси Гренададаги ушбу казинога қарашни хоҳлайди.
  
  
  Мен унинг кўзларида умидсизликни кўрдим деб ўйладим.
  
  
  У душ қабул қилиш учун ҳаммомга кирди. У радиони ёқди. Ҳаммом ойнасида ўзимга қарадим ва нега орамизда ҳали ҳам битта кулранг сочим йўқлигига ҳайрон бўлдим. "Битта Еслатма Samba "радиода"Barents денгизи ҳудудининг муҳим чиқиши" учун мусиқа кесилгунча ижро етилди.
  
  
  Senator Пол Линдейл вафот етди.
  
  
  Сенаторнинг жасади Его остонасида топилган. Еҳтимол, у ўнинчи қаватдаги идорасининг деразаларидан йиқилиб тушган. Албатта, улар буни бахциз ҳодиса деб ўйлашди.
  
  
  
  
  Боб 4
  
  
  
  
  Бу ҳар доим Casino зулматда ерталаб уч соат бўлди. Ҳар соатда, ҳар куни, ҳар қандай об-ҳавода ҳар доим ерталаб соат учда бўлади. Мен чарчаган аёллар ва бошлари осилган еркаклар билан карталар ва зар ўйнайман, столларга суяниб: "кел, асалим."Бу деярли оркестр композицияси. Бурчакда, уяси машиналари ғалтакнинг ва тўловлар вақти-вақти лаганда билан барқарор беат қадар сақлаб бир друм қисм бор еди: чорак еллик тўп. Кўнгилочар нархлар ошиши билан бўш жой тинчроқ бўлади. Мисол учун, craps жадваллар да, агар пин томчи ешитиш мумкин, ўн минг dollar хавф остида, айниқса.
  
  
  Grenada casino ҳеч фарқ еди. Бу еллик dollar учун текшириш учун алмашилди-Жон Стюарт албатта кўпроқ учун ўйнаш истамайман, casino орқали олиш учун ягона йўл ўйин давомида атрофида ҳаракат қилиш, чунки. Уни, Тара rookies улар тўртдан билан тўлдирилган ўша бир-қуролли қотиллар бирида жум томоша кўрдим. Кейин биз ҳавони ҳидладик, лекин ҳеч нарсани тушунмадик.
  
  
  Биз иккита еҳтимолий нуқтани кузатиб бориш йўлларини ажратдик. Тара Хитой қиморхона егаси ёки хизматчиси билан Рулетка ўйнади, бир blackjack кафедра учун ва унинг сел, қайси senator ўз ғалаба ва йўқотишларни қилди.
  
  
  Менинг биринчи қўлимда йигирма битта қўлим бор, шунингдек биринчи ва иккинчи. Мен учинчи турда менинг chips қўйиш, лекин дилерлик мени тўхтатди. Чипсларда Гренаданинг г ҳарфи йўқ еди. У менга иҳни кассага қайтаришимни айтди. Бу янги chips еди, деди. Улар куннинг бошида бу қийинчиликларга дуч келишди.
  
  
  Менда аллақачон қийинчиликлар бўлган ва бу сафар таваккал қилишни хоҳламайман. Бу сафар у қуролланган еди. Уни кассага борди. У мўл-кўл узр сўради ва менга бошқа чипларни узатди, у Меҳрибонлик билан қўлимга тиқди.
  
  
  Беш сониядан сўнг у бутунлай ҳайратда қолди.
  
  
  Менга нима беришганини билмайман, лекин бу бемаънилик бўлса керак. Мен унинг кўзларини очганимда, пешоналари ўртасида иккита sigil билан иккита Чен-ли менга суяниб турарди. Аммо агар улар у ерда бўлса, улар йўқ еди, чунки у ниҳоят келганида, иккаласи ҳам йўқ еди. Худди менинг қуролим каби: Вилгелмина бошқа одам билан кетди. Бу сафар Хитой билан. У хонада менинг қаршимда ўтирди ва менга жилмайиб қўйди. Бу кичкина, тутун билан тўлдирилган, овоз ўтказмайдиган хона еди, афтидан Красноярск офиси фойдаланган, у ўз иши билан шуғулланган ва чипларни тарқатган. Хонада менинг қуролим бўлган одамдан ташқари яна олти kishi бор еди ва менинг қуролим бўлган одамдан бошқа ҳеч ким кулмади.
  
  
  "Бизнинг камтарона йиғилишимизга хуш келибсиз. У фақат бошини егди. Хеф калта, бақувват, нафис ипак костюм кийган одам еди. Сизга ўзимни таништирай. Менинг исмим Лин, Лин Қин.
  
  
  "Жаноб Қин."У ҳам бош ирғади.
  
  
  "Жаноб Лин," у тузатилган. Фамилия ҳар доим биринчи бўлиб тилга олинади.
  
  
  Буларнинг барчаси жуда меҳрибон еди. У мени вилкалар дуелига чорлайдими, деб ўйладим. "Бу бизни хафа қилади, - деб давом етди у, - биз сизнинг кичик йиғилишимизда сизнинг ҳузурингизни кескин тарзда сўрашимиз керак еди. Аммо ўзингизни фахрий меҳмон деб ҳисобланг.
  
  
  Уни тош юзлар доираси кўздан кечирди. "Гут, болалар, у буни ҳеч нарса учун ўтказиб юбормаган бўларди."
  
  
  Кулиб, Лин бошқаларга ўгирилди. "Жаноб Картер ҳазиллашмоқда", деди у уларга.
  
  
  Улар ҳали ҳам кулишмади.
  
  
  "Хўш, - деди у елка қисиб, - кўриб турганингиздек, менинг ҳамроҳларим жанобларнинг ҳазилларини ўзаро тингламайдилар. Улар дарҳол муҳимроқ нарсаларга тушишни афзал кўришади. У сигаретни олди ва уни олтин-Оникс корпусининг орқа томонига урди. Один по его шериклари ёруғлик бериш учун сакраб тушишди. Хона бўйлаб заиф ширин ҳид тарқалди. "Оҳ, мен қанчалик қўпол. У менга телефонни узатди. "Сигарет, Жаноб Картер?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. Мен бу Жон Стюарт бемаъни ҳақида жуда кўп ғамхўрлик нега мен ҳайрон. Менинг исмим бу шаҳарда енг қаттиқ ҳимояланган сир бўлиб туюлди. "Ўйлайманки, сизга нотўғри одамни топдингиз ва менинг исмим жон Стюарт деб айцам, бу унчалик ёрдам бермайдими?"
  
  
  Лин бир қошини кўтарди. "Кечирасиз, Жаноб Картер.
  
  
  Один По сизнинг ески душманларингиз-бизнинг ески дўстимиз билан учрашади. У сизнинг аеропортга келганингизни кўрди ва Жаноб Бангелга хабар берди. У стулда бемалол орқага суянди. — Ва биз собиқ иш берувчимиз ҳақида гапираётганимизда— " - мен оламан, сиз Егонинг ерта ўлими ҳақида ешитганмисиз?"
  
  
  Ҳа, фожиали, дедим. "Ёшлигимнинг бошида шундай овоз бериш учун олиб кетиш."
  
  
  Аслида. Табассум қайтди. "Аммо, еҳтимол, ноўрин фожиа. Кўряпсизми, атрофимиздаги баъзи одамлар Жаноб Бангелнинг бизнес юритиш усули билан рози бўлмадилар ва енди у ўз зиммасига олди, бу келишмовчиликлар йўқолади. У мактубни бошқаларга мурожаат қилиб, "бу дунёдан ташқарида бўлиш."
  
  
  Енди улар кулишди. Яна бир нечта сигарет пайдо бўлди ва ёнди. У иҳc табиатини ифодалай бошлади. Муваффақиятнинг ёқимли ҳиди хонани тўлдирди.
  
  
  - Ва енди, Жаноб Картер, биз сизга таклиф қилишга тайёрмиз. Биз керак емас. Аммо бизнинг ёрдамимизсиз сизнинг дарҳол ўлимингиз биз учун ҳеч қандай фойда келтирмайди.
  
  
  Бунгел бу афзалликни сезмаганига ҳайрон бўлдим. Мен бу қарама-қаршиликни жуда ғалати деб топдим.
  
  
  Мен ундан сўрадим. - Бу қандай афзаллик?
  
  
  Беш фоиз. Фойданинг беш фоизи. Бу яхши таклиф. Лекин миллионларни кутманг. Героиннинг чакана нархи биз олган нархдан анча юқори."
  
  
  Ва қолганлари?- Уники, - унинг сигарет қутисига қаради. Ъ ўт. Хаш?
  
  
  "Албатта, умумий миқдорнинг беш фоизи. У яна жилмайиб қўйди. Ва бошқаси, сиз айтгандек, арзимас нарса... Бу биздан афюн сўрамоқда.
  
  
  "Сиз нафсни бу ерга Нассауга олиб келасиз ва уни ўзингиз Қўшма Штатларга олиб кирасиз."Уни илова сифатида яратди; тирноқли винт каби емас.
  
  
  У бош ирғади. Лекин, албатта, сиз буни аллақачон биласиз. Акс ҳолда, сиз ва Жаноб Бунгел "— у иккиланиб — " баҳслашмас едингиз.
  
  
  Бу охирги баёнот мени ҳайратда қолдирди. У менга гиёҳванд моддаларни муҳофаза қилиш агенти каби ва Бангел фақат гиёҳванд моддалар билан шуғуллангандек шартнома таклиф қилди. Хўш, еҳтимол бу еди. Еҳтимол, бу Чен-ли шунчаки гиёҳванд моддалар синдикатининг аъзоси бўлган. Балки у фақат шундай ем У. с ёрдам бериш учун бор тошбўрон қилинди.senator. Еҳтимол, буларнинг барчаси битта катта ақлдан озган тасодиф еди. Ёки Лин унинг шундай ўйлашини хоҳлагандир.
  
  
  "Кўряпманки, сиз иккиланяпсиз, Жаноб Картер. Якуний қарор қабул қилишдан олдин кимдир билан маслаҳатлашишни хоҳлашингиз мумкин. Оооҳ! У кун бўйи ўтирган одамга бош ирғади.
  
  
  Чу ўрнидан турди ва ешикни очди.
  
  
  Контейнер.
  
  
  Унинг билаклари бир-бирига боғланган, кийими йиртилган ва кураш пайтида сочлари бўшашган еди. Мен уни кўрган едим соч у чап олдин қўйиш ва қадаб. Чуқур бахциз, у менга қаради, фақат менга.
  
  
  - Кечирасиз.ъ
  
  
  Икки kishi уни ушлаб туришди. Ҳар томондан биттадан. Иккаласи ҳам Стен автоматларини олиб юришган; дақиқада беш юз ўқ отиши мумкин бўлган қисқа, енгил инглиз қуроллари. Беихтиёр у унга яқинлашди. Мен ва бошқа бир kishi мени ушлаш учун келганимизда, улар уни қўйиб юборишди ва қуролларини кўтаришди. Улар шунчаки хато қилишди. Улар қурол топиб, улар мени излаб тўхтади керак.
  
  
  Тез ҳаракат билан у стилеттони кафтига кўчирди, шунда фақат пичоқ чиқиб турарди. У биринчи менга бор, ва мен dollar суякка менинг ему ханжар шўнғиди. Егонинг оғзи очилди ва у ажабланиб вафот етди. Бу шунчалик тез содир бўлди — ва ҳеч қандай сабабсиз — бошқалар бир зумда ўз қўриқчиларини йўқотдилар. Сиз ундан фойдаланган пайтингиз.
  
  
  Мен Лин жингни кўришга бордим.
  
  
  Чап қўлининг бир тебраниши билан у Егони олдига олиб келди, сўнг уни темир тутқичда ушлаб, стилеттони Егонинг томоғига тутди.
  
  
  Икки автомат қурол қаҳрамонлари жойида қотиб қолишди. Бошқалар ҳайрон бўлиб, қаерда қолишди. Лена уни Тара ва ўзини бу ердан олиб чиқиш учун гаров сифатида ишлатиши мумкин еди. Лекин мен буни хоҳламадим.
  
  
  "Уни ечиб олинг", деб буюрдим.
  
  
  Бир лаҳзага ҳеч ким қимирламади. Фақат уни. Биз Тара соқчиларидан бирига етгунимизча Лина уни олдинга сурди. Пичоқнинг ўткирлиги уни Линни иягини кўтаришга мажбур қилди ва томоғи очиқ еди. "Уни ечиб олинг", деди у. Қўриқчи қуролини туширди ва ему айтганидек қилди.
  
  
  Буни буюртма қилган Тара еди. - Бу ердан чиқинг.
  
  
  Ъ лекин,. Ник. †
  
  
  Ъ Boring!ъ
  
  
  У ешик олдига келди. Лина унинг нафас қилди ва соқчилар томон его суриб, у улардан бири бир автомат билан ушлаб олди ва тортишиш бошланди, деб даҳшат юз қўллаб-қувватлади ким. Аввал у бошқа отишмани урди, кейин еса бу болалар ўйини еди.
  
  
  Ўн сониядан сўнг, ҳаммаси тугади.
  
  
  Автомат уни ташлаб, Вилгелминани олди. Бурчакдаги столда у кичкина очиқ қути чипларни пайқади. У еҳтиёткорлик билан атрофидагиларни қўлига олди ва текширди. Ён томондан икки миллиметр узунликдаги жуда кичик игна чиқиб турарди. Чип уни ярмида синдирди. Оч сариқ суюқлик чиқди. Ўчириш томчи. Улар менга қарши ишлатиладиган chips. Қопқоқни қутига қўйдим ва бир дақиқага қўйдим. Ким билади. Агар ўйин сизга қарши чиқса, еҳтимол улар қулай бўлиши мумкин. У қўлини сочларидан ўтказиб, галстугини тўғрилаб, тарқалиб кетган Nassau Хитой Иттифоқининг ешигини абадий ёпди.
  
  
  У соатига қаради. Биз йигирма дақиқа кечикдик. Martinique кафесига етиб борганимизда, станция йўқ бўлиб кетди.
  
  
  Аммо енди у буни интиқлик билан кутарди.
  
  
  
  
  Боб 5
  
  
  
  
  Мен уни меҳмонхонага ташлаб, темир йўл станциясини қидиришга бордим. У қирғоқ яқинидаги кичик меҳмонхонада турар еди. Мен у ерда бор, у полиция ходимлари билан тўла еди; signal офф белгилаш тезёрдам мен кеч бўлиши мумкин менга. Маълум бўлишича, мен ўз вақтида едим.
  
  
  Доктор менга қаради ва умидсиз елка қисди. — Унга саноқли дақиқалар қолди. Бу ҳақда кўп нарса қила олмайман.
  
  
  У Гар ёнида чўккалаб. "Ертага кечаси", деб пичирлади у.
  
  
  У унга бош ирғади. Мен уни биламан. Чен-lining қочиши. Уни, его ҳаётини пастга тик менинг соатини ешитдим. Ёки менинг dollar суякка еди? Ъ бошқа нарса?ъ
  
  
  - Деди у. "Мен сизга хабар қолдирдим. Тарага Айтинг..."
  
  
  Бу учун овоз нарса. Гар ва унинг беш ёки олтита топшириқда бирга ишлаган бўлиши мумкин. У professional еди, сиз хоҳлаган даражада яхши еди. Мен у ҳар доим унинг ёнида бўлади деб ўйладим. Агар ўлим билан олиш нима овоз овоз. Сиз охирги сониягача ўлмас бўлиб қоласиз.
  
  
  Мен машинамга қайтиб, тезлашдим, гўё тезлик менинг концепция дунёмни тезлаштиргандек. Лекин бу ундай емас еди. Аслида, у бу ҳақда қанчалик кўп билса, его буни шунчалик кам тушунади. Уч хил Хитой еркаклар. Уч ўлик senator ҳозир очиқ. Казино. Ўлимдан қочиш. Ва Лао бой, Indochina қаердадир ким еди. Бу мос келмади ва қўшилмади. Буларнинг барчаси учун замин Канна еди ва Канна қотил отряди еди. Агар Сенатнинг ов мавсуми очилган бўлса, учтаси аллақачон ўлган, тўқсон еттитаси еса тирик еди. Ҳозирги тезликда улар тез орада бутун Amerika бошқарув тизимини йўқ қилади. Иҳдан олдинда бўлиш ва уни олдини олиш учун нима қилишларини билиш менга боғлиқ еди. У менга хабар қолдирди. Ёки бу мен учун мўлжалланганми? У: "Тарага Тара Беннеттга айтинг. ИД = АХ - 20. Тара Bennett, билимдон аёл.
  
  
  Тўсатдан у ғазабланди.
  
  
  Тара ўзи билмаган нарсани билар еди.масалан, у нима учун мен билан бўлганини билар еди. Ва Сутоан лаҳжаси туфайли емас. У менга ўша барда менинг жуда даҳо еканлигимни айтганда, у наҳ бу иш учун ва мен учун мия борлигини билар еди ... "Мушаклар, - деди у, - бу вазифанинг зарурий шарти. Тўсатдан мен ўзимнинг кучим туфайли мени жалб қилмоқчи бўлган классик аёл ҳақоратини тушундим.
  
  
  Хўш, бу кеча ўзгариши мумкин. Тара ва мен бир чиройли ва жуда узоқ суҳбат бўлар еди. У ёқдими ёки йўқми. Ва у менга ҳақиқатни айтган бўларди.
  
  
  У каравотда ётар еди ва муқаддас нур ўчирилди. Ъ абадий емас.- Йўқ, - деди у, Брйлев уни ёқиш учун чўзилганида. Брйлев уни ёқди. Унинг ёноғида чорак катталикдаги кичкина бинафша чандиқ шишиб кетди. У егосини ёпиш учун бармоқларини кўтарди. Бу оғрияптими ёки беҳуда. У яна кичкина ва ночор кўринарди.
  
  
  У унга деди: "Гар ўлди. "" ... ва менимча, у нима учун ўлганини айтиш вақти келди."
  
  
  "Гар? Оҳ, йўқ. У бошини бурди ва яшил кўзларида ёш тўкилди. У деярли кўз ёшлари яшил бўлишини кутган.
  
  
  "У нима қиларди?"
  
  
  У яна менга қаради. "Билмайман, Ник. Ўнг... Мен ҳақиқатан ҳам билмайман.
  
  
  "Айтинг, асалим."Сиз мен сўроқ қилган биринчи ярамас аёл емассиз ва агар баъзида мен сизга устунлик бераман деб ўйласангиз...
  
  
  "Оҳ, Ник. Кўз ёшлари енди тўлиқ куч билан оқаётган еди. У қаддини ростлади ва юзини кўкрагимга кўмди. Мен жавоб бермадим.
  
  
  У ўзини тортди, ўтирди ва йиғлаб деди: "менга гапирмасликни айтишди. Мен сизга айтмаслигим керак", деди у ўзини тузатди.
  
  
  Отаси бармоғини меҳр билан ёноғидаги чандиққа қўйди. "Кейин айтайлик, мен уни сизнинг атрофингиздан ураман."
  
  
  "Сиз буни ҳеч қачон қилмайсиз."
  
  
  Уни, наҳ қаради. "Бизда бошқа йўллар бор."Мен унга айтдим. Масалан, машҳур ҳақиқат зардоби Колодезний.
  
  
  "Ва бу?"у сўради.
  
  
  "Ва бу ... Мен айтдим. Ее уни қучоғига олди ва узоқ ва секин ўпди. "Кўпроқ", деди у. "Салом, кўпроқ. "Ҳаммаси жойида", деди у хўрсиниб. Ъ сиз ютдингиз. Америкаликлар Нормандия соҳилига қўнадилар.
  
  
  У уни ушлади. "Дас wеиссен вие," И саид. Унинг кўкрагини ҳис қилди. "Яна нима, Фраулеин?"
  
  
  У кулиб, лабини тишлай бошлади. "Бомба Широҳимага тушади."
  
  
  У қўлини қулоғининг орқасига қўйди. "Сироҳима Учун?"
  
  
  "Хиросима Учун."Ҳозир иккаламиз ҳам кулдик.
  
  
  "Жуда қизиқ", дедим мен унинг халатини ечиб, еҳтимол бутун ғарбий ярим шарнинг енг яхши кўкрагида. Ёки Ғарбнинг енг яхши ярим шарлари. "Оҳ, қиз, қиз. Сиз ҳақиқатан ҳам Ажойибсиз. Халат уни яна ёпди. "Шундай қилиб, ҳозир гаплашайлик.
  
  
  "Менимча, менга фаол қисм кўпроқ ёқади."
  
  
  Мен унга табассум қилдим. "Биламан", дедим. "Аммо мен ҳақиқатни шундай биламан."Сиз менга айтмагунингизча жинсий алоқа йўқ. Менинг қийноқ усулим жинсий норозиликдир."унинг галстуги тугмачасиз"
  
  
  "Мен сизни огоҳлантираман, сиз бир соатдан кейин ғазабланасиз."
  
  
  У менга қаради ва бироз асабий кулди. "Ҳайвон", деди у. Ъ оҳ, йўқ. Ширин сўзлар сизга ёрдам бермайди. У орқага егилиб, қўлларини кесиб ўтди. — Мен сизга ҳалол таклиф қиламан. Агар сиз менга хоҳлаган нарсани бермасангиз, мен сизга хоҳлаган нарсани бермайман."
  
  
  У қошларини чимирди. "Ёмон тил йўқ", деди у.
  
  
  "Оҳ! Бу режанинг бир қисми. Агар сиз тезда гапирмасангиз, мен тушгунимча сизни ҳақорат қиламан.
  
  
  "Жиддий, Ник. Менинг буюртмаларим бор...
  
  
  Ъ жиддий. Контейнер. Менга фарқи йўқ. У унинг кўзига тик қаради. "Аввало, агар мен барча ВCЛАРНИ билмасам, бўйнимни хавф остига қўйишни ёқтирмайман. Иккинчидан, менга ишонмаслик фикри ёқмайди. Мен ҳеч қачон хок мендан ҳеч нарсани яширганини кўрмаганман.
  
  
  — У сизга ишонмаслиги емас, албатта. Агар у ишонмайдиган битта одам бўлса, бу менман. Ёки ҳеч бўлмаганда менинг назариям, демоқчиман. У сизга айцам, тўхташингиз мумкинлигини айтди. Сиз бутун дунё ақлдан озган деб ўйлашингиз мумкин."
  
  
  "Заргана ва тобут уч сенаторлар билан, мен тарк оламан, деб жуда бошқача екан. Шундай қилиб, давом етинг. Сизнинг назариянгиз нима?"
  
  
  У чуқур нафас олди. "Сиз бир ҳужайрали маданият ҳақида ешитганмисиз?"
  
  
  Ъ мммм.Ъ биология... генетика. Бу каби бир нарса?ъ
  
  
  - Хўш, сиз яқинлашяпсиз. Бу кўпайишнинг янги усули."
  
  
  - Ескисига нима бўлди?"
  
  
  "Ешитинг", деди у. — Буни сизга айтиш учун буйруқларимни бузяпман. Шундай қилиб, сиз жиддий бўлишингиз ва тинглашингиз керак."
  
  
  "Мен тинглаяпман", дедим.
  
  
  "Улар битта ҳужайрали трансплантация деб атайдиган жараён туфайли, етук тана атрофидаги ҳужайранинг ядроси орқали-бу тананинг ҳар қандай қисмидаги ҳар қандай ҳужайрадан — генетик жиҳатдан бир хил бўлган янги организмни яратади."ъ
  
  
  Уни, бир табассум билан наҳ қаради. Ъ такрорланг.ъ
  
  
  "Улар менинг кесилган михим атрофидаги ҳужайрани ажратиб олишлари, уни тўғри кимёвий муҳитга қўйишлари мумкин еди ва натижада ҳар бир деталда унга ўхшаш қиз бола бўлади."
  
  
  - Бу содир бўладими?""Мен унга бу атрофда ҳеч нарсага ишонмадим.
  
  
  Ъ ҳа. Бу сир емас. Аниқроқ айтганда, бу ҳақда 1971 йилда ўз вақтида мақола бор еди. Ҳозирча бу фақат қурбақалар билан қилинган. Камида... биз билганимиздек. Аммо Хитойнинг нархи кўп нарсада биздан олдинда."
  
  
  Ъ бир дақиқа кутиб turing. Сиз Чен-ли ва Чарлз Брайс бир хил ўсимликнинг клонлари деб айтяпсизми?
  
  
  У уятчан бош ирғади. "Мен сизга буни ёқтирмаслигингизни айтдим", деди у.
  
  
  - Мен тушунмаяпман. Айтмоқчиманки... Нима учун? Айтмоқчиманки, иложи бўлса ҳам, бу ҳали ҳам мантиқий емас.
  
  
  Ъ тингланг. Ҳатто бу мамлакатда ҳам ўқув гуруҳлари мавжуд еди. Биз кўпайиш учун қандай одамлар бир ҳужайрали бўлиши кераклигини аниқлашга ҳаракат қилдик. Ва бу йўналишда ҳеч қандай тажриба ўтказмаганлигимизнинг сабабларидан бири бу тирноқли винтга жавоб: енг ёмон одамлар. Ҳитлерс. Мегаломания билан оғриган одамлар. Масалан, Лао Зенг каби одамлар. Биринчи даражали қотил.
  
  
  "Майли, айтайлик, Лао Зенг кўпайди..."Бундай super фантазияга ишониш қийин емас еди. "Улар бундан нима фойда? Худбинликдан ташқари. Ва бунинг Канн ва бу сенаторларга қандай алоқаси бор? Бунинг бутун Nassau ҳолатига қандай алоқаси бор?
  
  
  У бошини чайқади. - Билмайман. Мен бу ҳақда мутлақо ҳеч нарса билмайман. Мен билган нарса шундаки, биринчи даражали қотилларнинг бу нусхалари биринчи даражали қотилларга айланади. Улар асл нусхага ўхшаб қарашади ва ўйлашади — ва ўлдирадилар. Ва менинг назариям шундан иборатки, КАНГ Лао Зенгнинг материалини пуреблоод қотиллари гуруҳини яратиш учун олган."
  
  
  - Сиз бу ҳақда биласиз...ъ
  
  
  Ъ қандай бемаънилик...?ъ
  
  
  "Сиздан буни сўраганим учун узр сўрайман.
  
  
  У мени диққат билан ўрганиб чиқди. "Сиз уни ақлдан озган деб ўйлайсизми?"
  
  
  "Албатта, менимча, сиз ақлдан озгансиз. Лекин уники ҳам. Соғлом еркаклар енди ўз боғидаги бегона ўтлардан қандай қутулишни ўйлаб ётоқда ётишади. Ва оддий аёллар енди тушликларини йиғишади. Ахда ишлаш учун ақлдан озиш керак."
  
  
  "Бу менинг назариям", деди у.
  
  
  "Бу ақлдан озган, лекин бу ҳақиқат бўлиши мумкин емас дегани емас."
  
  
  У енгил нафас олди. "Раҳмат, Ник."Кейин у жилмайиб қўйди. - Айтинг-чи...ъ
  
  
  Ҳа.ъ
  
  
  У сочларини пешонасидан орқага сурди. - Сиз ҳеч қачон оддий аёлларни учратганмисиз?"
  
  
  Ъ йўқ.- Деди у. "Улар менинг турим емас."
  
  
  "Сизнинг турингиз қандай?"
  
  
  Брунетталар", дедим. У хафа бўлди. "Қисқа, семиз ва жуда аҳмоқ. Гарчи "мен қўшдим -" мен ҳамма нарсага очиқман."
  
  
  "Қандай қилиб очиқ?"у сўради, менинг кўйлак унбуттонинг.
  
  
  "Жуда очиқ", дедим мен унинг кийимини ечиб. "Ажойиб", деди у. Ва бу бизнинг суҳбатимизнинг мавзуси еди.
  
  
  Сизга айтмоқчиманки, мен бир нечта аёлларни биламан. Ва у, мен аллақачон енг яхшисини биламан деб ўйладим. Лекин мен сизга хато қилганимни айтмоқчиман. Тара бошқа нарса еди. Жуда бошқача. Ва бундан жуда фарқ қилади. Менимча, ҳар сафар бирон бир нерд китобда шунга ўхшаш нарсани айтмоқчи бўлса, бу зерикишнинг баландлигига ўхшайди. У ҳар доим" кўтарилади", у" буришади", у уни" тешади "ва у доимо"портлайди". Бу каби бир нарса ҳар доим бир кураш ўйинда бир нусха каби товушлар.
  
  
  Тара бошқача еди ва менда бунинг сўзлари йўқ. У мени худди танаси ихтиро қилингандек ҳис қилди ва у биринчи marta ва фақат мен учун жонланди. У очиқ ва бегуноҳ еди, у сариёг ъ каби иссиқ ва хотиржам еди. У қиз ҳам, аёл ҳам еди. Бу савол ва жавоб еди. У Тара еди. Ва у меники еди. Уники ҳам бошқача еди.
  
  
  Уни, наҳ қаради. Унинг кўзларида ёш бор еди. У менинг елкамни ўпди. Ъ раҳмат. Раҳмат.ъ
  
  
  У қўлини қизил булут орқали ўйнашга рухсат берди. Агар сиз ҳеч нарса демасангиз, сизни ферма хўрози деб ўйлар едингиз, фақат бир-бирингизнинг ҳис-туйғуларингиз. Шундай қилиб, у жим бўлиб, уни яна ўпди.
  
  
  Ешик тақиллаганини ешитиб, биз бир-биримизга жуда яқин едик. Унинг тўшагидан чиқди. Агар кечаси қиз бўлса, биз жавоб бермасак, у кириб келарди. Аммо кейин яна, еҳтимол бу қиз емас еди.
  
  
  Унинг белига сочиқ ўраб, қуролни олди ва ешик олдига борди. У уни ёриқ очди.
  
  
  Бу хона хизмати еди. Аравада кенг, ҳайдаш тизими бор еди; кумуш совутгичда шампан билан тўлдирилган.
  
  
  У ўша ерда туриб, унга қаради ва оғир хўрсинди, тўсатдан жуда оч қолди. "Мен буни унга буюртма қилмоқчиман, - деди у официантга, - лекин сизда нотўғри рақам бор деб ўйлайман."
  
  
  У сўради. "Жаноб Стюарт?"
  
  
  Ъ ҳа. Унинг Стюарт.
  
  
  "Жаноб Гарсон Kantor буни сизга буюрди."Ярим тунгача, деди у. Ажабланиб.ъ
  
  
  "Майли, — дедим официант яна кетганида. Станциянинг залдаги хабари ўз-ўзидан.
  
  
  - Сиз сувга чўмган пирогдаги ловия каби демоқчимисиз?"
  
  
  Мен нима демоқчи, ҳеч йўқ екан, лекин Гар у хабар қолдирган менга, ва бу адо у бизни тарк барча, шундай... "У стул атрофига қаради ва мен диққатга сазовор нарсани сўрадим. Бир парча қоғоз. Бу шампан билан еди. Конверт, фақат "катта ҳарфлар билан енг яхши тилаклар" ёзуви бўлган ташриф қоғози ичида. Гар, шунингдек, код бўлиши керак бўлган нарсани ёзган.
  
  
  М - 1 х4+?
  
  
  "Қандай даҳшатли", дедим. "Бу бемаънилик."У яна его хабари билан текширилди:" еҳтимол, бу формуладир."Мен Тарага картани бердим:" овоз. Сиз оиладаги олимсиз."
  
  
  Тара Егони менга қайтариб берди ва елка қисди. — Бу менинг исмим емас. М minus 1, 4 ортиқча нарса билан кўпайтиринг."У бошини чайқади. "Сиз ҳақсиз, бу бемаънилик.
  
  
  У яна харитага қаради. Салом кутинг. Уни тушунди.Ъ тўсатдан, ҳаммаси мантиқий бўлди. "Бу нимани англатишини биласизми? Бу сизнинг ҳақ еканлигингизни англатади.
  
  
  У менга бепарво қаради. "Нима каби?"
  
  
  "Улар ҳақида пбх. Қаранг. Отаси унга яна картани кўрсатди. "Бу м minus 1 емас. Бу гуруҳ М 1. Мл. Код номи Лао бой. Ва Мл х 4 Мл 4 га кўпайтирилади. Лао Ценгга ўхшаган тўртта еркак бор. Тўртта filial. Бундан ташқари, савол белгиси. Бундан ташқари, Худо яна қанча билади.
  
  
  У саросимага тушиб, стулга суянди. "Сиз тарихий лаҳзага гувоҳ бўласиз."
  
  
  "Оҳ, келинг", дедим. "Сиз олдин ҳақ едингиз."
  
  
  "Ҳа, - деди у. "Аммо мен илгари ҳақ еканлигимдан афсусланмаганман."
  
  
  Бу менинг ўнинчи сигаретим бўлса керак. Шундай қилиб, бу жуда кўп еди. Мен сигарет қолдиғимни балкон панжараси устига ташладим ва унинг Жасур кичкина бомбардимончи каби шўнғишини томоша қилдим. "Биз шараф билан яшаймиз ва чириган нок каби йиқиламиз."Қоронғу портдан шамол кўтарилди ва лангарли Балиқчи қайиқлари ота-оналари олдида уйғонган ва енди янги кунни интиқлик билан кутаётган сабрсиз болалар каби тўлқинларда асабийлашди. Мен ухлай олмадим. У Тара ухлаб қолгунча кутди, кейин ўзига бир стакан шампан қуйди ва балконга чиқди. Оддий сув ва пляж дунёсида минглаб юлдузлар ва оқ ой осилган. Бир лаҳзага мен ўша бошқа дунёни, его ва қаттиқ чизиқлар ва қон қизариши билан унутмоқчи едим. Қотиллик ва ўлим бу дунё, қаерда биринчи сериясида, ва кейин савол сўраш.
  
  
  Лекин ўзимга иҳ бериш учун жуда кўп саволларим бор еди. Ва енди жавобларни кейинроқ қолдириб бўлмайди. Чен-ли ўша Ацлардан бири еди. У сенаторни ўлдирди. Енди кимдир Чен-лини бугун кечқурун қамоқхона атрофида қутқаришни режалаштирган еди. Аммо бу "кимдир" ким еди? Ва қачон "бугун" еди? Бу" ҳема-то " қўл гранатаси бўлган ўн икки kishi ёки яхши режага ега бўлган бир kishi бўлиши мумкин. Ва бугун-енг узун сўз. Бу шомдан кейинги тонггача давом етади. Яна бир нарса бор еди. Лин Қинг мени "ески душман"нишонга олаётганини айтди. Қандай ески душман? Менинг мингта душманим бор еди. Ва агар у ҳали ҳам оролда бўлса, у менинг йўлимни кесиб ўтиши мумкин еди. Қандайдир тарзда у жавобларни топиши керак еди. Ва бундан олдин, " бугун кечқурун."
  
  
  У ўгирилиб ичкарига, у ерда ухлаётган Тарага қаради. Ой кундузи ойнада акс етди; гўё у тунги ёруғлик сифатида ой билан кўк кварталда ҳавода тўхтатилганга ўхшарди. Унинг кўзлари яна узоқлашди. Шунга ўхшаш нарса ҳам бор еди. Менда ҳали ҳам ташвишланадиган ва ҳимоя қиладиган Тара бор еди. У agent ва катта илмий ходим еди, лекин салом, менга ҳимоя керак еди. Ухлай олмаслигимнинг яна бир сабаби. Агар менда бу "нима учун"ни кузатиб бориш учун қаердан бошлаш кераклиги каби режам бўлмаса, бу мумкин емас еди.
  
  
  У уни қидиришни бошлади. Унинг стол стулининг тортмасида мен керакли нарсани топдим. Булар кицчй варақалари улар сайёҳлар учун кетишади. "Нассауда қизиқарли". "Буларнинг барчаси қаерда содир бўлмоқда?"
  
  
  "Буларнинг барчаси қаерда содир бўлмоқда?"оролнинг харитаси бор еди. У диққат билан қараш учун уни олди. Қамоқхона уни топди. Яхши. Агар у маҳбусдан қочиш учун меҳмонхонага юборилган бўлса, унинг егоси уни қаерга олиб боради? Унинг меҳмонхонаси уни оролдан олиб кетарди. Шундай қилиб, мен қирғоққа борардим. Кичкина самолёт пляждан учиш-қўниш йўлаги сифатида фойдаланиши мумкин. Ёки қайиқ ундан фойдаланган бўлар еди. Хусусий кема, таътил ва имтиёзли яхталар. Мен уни қамоқдан либосгача кузатдим. Кийим жуда қиммат еди, йўллар жуда кўп еди. Бутун Орол уни олиб чиқди.
  
  
  Яна юқорига қараганимда, унинг қиёфаси ўзгарди. Қуёш ер чизиғининг орқасидан отилиб чиқди ва осмон она ерни таниш пушти адёл билан қоплади. Балиқчилар ўз уйлари атрофида Бай Стуртга чиқишди ва искала томон боғланган кемалари томон йўл олишди. Аёллар бозорда ўз дўконларини гей сомон шляпалари ва денгиз қобиғининг дабдабали сумкалари билан очишди. Агар мен Жон Стюарт бўлганимда, биз ушбу бозорда юриб, денгизда сув чанғисига боришимиз ва кейин шаҳарда янги тутилган денгиз боши билан тушлик қилишимиз мумкин еди. Агар у Жон Стюарт бўлганида, у Чен-lining яқинда қочиб кетиши ҳақида билмас еди ва агар шундай бўлса, уни олдини олиш учун полицияга мурожаат қилган бўлар еди. "Аммо Ник Картер Чен-lining қочишига ёрдам беради.
  
  
  Қотил бутун машинада шунчаки тишли еди, уники еса бутун машина бўлар еди; улар ПБХНИ оммавий ишлаб чиқарадиган жой каби. Ва ҳар қандай омад билан Чен-ли мени у ерга олиб боради. Агар у Егони қочиб кета олса еди. Мендан бошқа ҳамма.
  
  
  Ерталаб соат олти еди, енди менинг режам бор еди. У енди ухлаши мумкин еди.
  
  
  
  
  Боб 6
  
  
  
  
  Биринчи қоида: душманингизни билинг.
  
  
  У Интерфилд йўлини ўчириб, аеропортга йўл олди. Менинг ески душманим, ҳеч бўлмаганда Лин Цзиннинг сўзларига кўра, мени аеропортга етиб келганимни кўрди. Еҳтимол, аеропорт менга етакчилик қилиши мумкин. Хўш, бу йиртқич саёҳат еди, лекин синаб кўришга арзийди.
  
  
  У пештахта ортидаги юзларга қаради. Божхона. Ахборот. Hertz автомобил ижарага. Бронлаш. Уларнинг атрофида ҳеч ким менга оммавий ахборот воситаларида пайдо бўлган нарсаларни рад етмади. Мен газета дўконига бориб, газета сотиб олдим. Унинг пайтида бирор нарса қилиш учун нима қилиш кераклигини ўйлаб кўринг. Нинг Grenada казино ҳақида ҳеч нарса йўқ еди. Хорижликлар. Лекин бу ғалати бўлмайди. Еҳтимол, улар сайёҳларни қўрқитишни хоҳламайдилар. Ёки полициячилар бу ҳақда билишмагандир. Еҳтимол, кимдир олдинроқ келиб, бу тартибсизликни тозалагандир. Бу дори савдо яна кимдир.
  
  
  Ёки бошқалар атрофида кимдир . Ўлганлар рўйхати уни текширди. Бангел касалхонада вафот етди. Сигарет билан бепарволик. Его онам, ким Kensington яшаган, бир его омон қолган еди. Ўликлар ҳақида яхши нарсалардан бошқа ҳеч нарса йўқ. Де мортуис нил ниси бонум. Газетам туфайли атрофга қарадим. Сояда ески душманлар яширинмади.
  
  
  У қила оладиган яна бир нарса бор еди. А гўзал инглиз БОАC қиз душанба куни мен учун йўловчи рўйхатини текширилади. Душанба куни кечқурун биз Ню-Ёрк бўйлаб соат 7: 30 да етиб келдик. Пан ам Маямига еттида жўнаб кетди ва London атрофидаги Британия самолёти саккизга етиб келди-йўқ, чоракдан саккизгача. Бир оз ерта еди. London. Мен бу ҳақда бир муддат ўйладим. Чарлз Окун London атрофида душман еди. Лекин йўқ, улар унинг лаборатория рейд қачон улар его бор. Саккизта! Вин Йилда! Бу у бўлиши мумкин еди. Карло, етказиб бериш бола, ему пуллик одам катта Чинаман еди. Қанот Так Лондонда жойлашган беш футлик agent Кан еди. Ва у мен билан учрашганини унутиши даргумон. Еслатиб ўтаман, енди унинг уч бармоқли қўли бор еди.
  
  
  Ъ азизим. У пештахта ортидаги қизга жилмайиб қўйди. "Жаноб Винг Душанба куни London атрофида парвоз қилганми, айта оласизми?"
  
  
  "Оҳ, кечирасиз."У ҳатто жуда ғамгин кўринарди. - Лекин мен сизга бу маълумотни беришга рухсат бермаслигимдан қўрқаман."
  
  
  "Биламан, сиз қила олмайсиз", дедим.
  
  
  У унинг кўзига тик қаради. Иккинчи рақамга қаранг: зўрға бошқариладиган, еҳтиросли еҳтирос.
  
  
  У менга маълумот берди. Вин Во ҳақиқатан ҳам ушбу йўловчилар рўйхатида еди. У бу сафарда ёлғиз емас еди. Саёҳатчининг егоси Ҳунг Ло деб номланган.
  
  
  "Агар сиз ҳайрон бўлсангиз, - дея қўшимча қилди у, - улар бу оқшом соат ўнда Лондонга қайтиб саёҳат қилишди."
  
  
  У қизиқди.
  
  
  Мен имкониятдан фойдаланиб, уни Grenada меҳмонхонасига чақирдим. Вин По улар билан рўйхатга олинган. Менинг қимор тўлаш бошлади. Аммо бошқа томондан, маълум бир осилган Ло. Сиз ҳам доим ғалаба қозона олмайсиз.
  
  
  Мен меҳмонхонага қайтиб, умумий дўстимиз Карлони топдим. У айбни тушунган бўларди. Унинг меҳмонхона билган нарсани ему айтди, ва мен бунинг учун уни тўлаш қанча ему айтди. Биз келишувга келдик.
  
  
  Мен Тарага нима кутишимни айтдим. У бу қизиқарли бўлади деб ўйлади.
  
  
  У хайрлашиб ўпди ва машинага қайтди.
  
  
  Иккинчи қоида: қамоққа boring. Очиқ қамоққа boring.
  
  
  Аммо йўлда у тўхтади тинчлик қувурлари, нассаудаги инглиз пуро ишлаб чиқарувчиси. Уларда менинг хунук брендим олтин оғиз бўшлиғи бор еди. У меҳмонхонага бир нечта пакет юборишни буюрди ва дарҳол фойдаланиш учун ўзи билан бир нечта пакетни олиб кетди.
  
  
  Мен Бай кўчасидаги барга бордим ва сендвич ва пиво ичдим. Кейин бошқаси. Ва яна бири. Ва исиниш учун Бурбон. У кетгач, маст бўлиб, қоқилиб кетди. Мен буфетчи билан қонун лойиҳаси ҳақида баҳслашдим. Гап шундаки, у ҳақ еди. У шов-шувли кайфиятда чиқиб, машинага ўтирди ва ҳайдаб кетди. У бир томонлама кўчада нотўғри бурилиш олди ва яқинлашиб келаётган машиналарга қўнғироқ қилди. Менга бу шохнинг овози жуда ёқди. У қўнғироқ қила бошлади: "бу уй-биз жангни давом еттирамиз."
  
  
  Бу милиционер парламент Стурт да кўрсатди. Менда ҳеч қандай ҳужжат йўқ еди. У жуда меҳрибон еди. У мени меҳмонхонамга қайтаришни таклиф қилди. Кечиринг ва унутинг. У унинг ухлашини хоҳлади.
  
  
  Унинг егоси уни иягига урди. Шунингдек, қамоққа тушишнинг яхши усули.
  
  
  Nassau қамоқхонаси одатдагидек ёмон емас еди. Бу оролнинг ғарбий томонидаги қўпол, икки қаватли тош иншоот еди. Маҳаллий аҳоли уни "меҳмонхона" деб аташади, чунки у шундай кўринади. Унда кўплаб табиий гўзалликлар мавжуд. Чиройли Маникюр қилинган майсазорлар ва тор боғлар. Мижозлар асосан маст ҳолда бир кеча ухлаб ётган одамлар, тасодифий ўғрилар ва вақти-вақти билан маҳаллий "жиноятчи маняклар"дан иборат. Ҳозиргача ferret пойга тартибсизликлари зўравонлик жиноятларига олиб келмаган. Шундай қилиб, Чен-ли каби одамлар хавфсизлик тизимини ўрнатишда ҳеч қандай тарзда ҳисобга олинмаган. Лекин улар ему бор еди, енг яхши қилдим. Его камераси олдида қўриқчи турарди.
  
  
  У жуда маст еди. Улар менга битта қўнғироқ қилиш ҳуқуқига ега еканлигимни айтишди. Мен уларга Авлиё Бутрусга қўнғироқ қилмоқчи еканлигимни айтдим. Улар мени жуда маст деб айтишди.
  
  
  Биз мени юқорига олиб кетяпмиз. Чен-ли - дан ташқари яна иккита маҳбус бор еди. Мени бу икки йигит билан бир камерага жойлаштиринг.
  
  
  Один уларнинг атрофида ухлаб ётган, аниқ маст еди.
  
  
  Иккинчиси сиз билан бир камерада қамалиб қолишни истамайдиган одамга ўхшарди. У мустаҳкам тузилишга ега бўлган катта одам еди ва унинг кўк-қора юзини ямоқли кўрпага ўхшатган пичоқ яралари излари.
  
  
  У кирганида нимадир ҳақида ўйларди.
  
  
  Чен-lining ҳужайраси бошқа томонда еди. У ерда, коридор охирида. Агар у чап томонда қолса, унинг егоси уни кўрмаган бўлар еди. Филиалга биринчи қарашим. У салқин ва хотиржам еди.
  
  
  У сигарет тутатди ва пакетни катта камерадошига узатди. У бирини олди, текширди, олтин ушлагични ҳис қилди ва уни нурга тутди. "Бундай ахлат."Ва у жилмайиб қўйди.
  
  
  Егонинг исми Уилсон Т. Шериф еди ва у барга ега еди ёғоч никел, шаҳар ташқарисидаги маҳаллий муассаса. Тўсатдан полициячилар ичкарига кириб, бар остидан героин пакетларини топдилар. "У екилган, одам. Мен бу аҳмоқ емасман. У қўлларини ёйди. Улар тоза еди. "Бошқа томондан," у бошининг орқа қисмини тирнади, " агар у шунчалик ақлли бўлса, унда нега бу ерда?"
  
  
  Улар его сатрини ёпдилар ва кейин Егони ўлдирдилар. Его кўра, Nassau бир дори муаммо кўп емас еди, бас, полиция фақат у бигвиггер деб сохта. Гўё улар ҳақиқатан ҳам катта хўжайинга ега бўлишди. - Бу орада қандайдир ақлли йигит ешагини кулаяпти."
  
  
  "Ҳа", дедим. "Қандай ҳаяжон."
  
  
  Уилсон Т. Шериф ва унинг дўстлари бўлишди. У менга Жан ва болалар ва ўзи учун қурган сариқ уй ҳақида гапириб берди. Мен ундан жиддий душманлари борми, деб сўрадим ва у кулиб юборди. "Исо, ҳа. Лекин менинг душманларим. Сизни шу тарзда безашдан кўра, улар сизни бўлакларга бўлиш еҳтимоли кўпроқ. Мени шунчалик ғазаблантирадиган нарсага овоз bering, одам. Уларнинг атрофида ҳеч ким унинг атрофида ҳеч нарса олмайди."
  
  
  "Ва сизнинг барингиз?"
  
  
  У елкаларини кўтарди. Агар кимгадир керак бўлмаса, уни сотиб олиш керак бўлади. Бу мен ёки ҳукумат. Қандай бўлмасин, улар ҳали ҳам тўлашлари керак."
  
  
  "Агар улар буни бошқа мақсадда қилмасалар."У аллақачон" улар " кимлигини билар еди.
  
  
  Бу қамоқхонада унинг нимадир маълум. Полиция пастга ўн қадар навбатчи еди. Хавфсизлик ходими Жунг-ли юқори қаватдаги ягона қўриқчи еди. Его ҳар беш соатда ўзгариб турарди. Кейинги қўриқчи бу ерда олтидан чоракда бўлади. Назоратчи Брукман қамоқхона назоратчиси Crump томонидан алмаштирилади.
  
  
  Ему унга Чен-ли ҳақида бир нечта савол берди. бизнинг ухлаб ётган камерадошимиз уйқусида қисқа қимирлади. Кейин у орқасига ўгирилиб, ҳорлай бошлади.
  
  
  Чен-ли фақат битта мижозга ега еди. Денгизчи, деб ўйлади Уилсон. Sport костюмидаги ориқ йигит. Чен-ли Его Жонни чақирди. Жонни ҳар куни келди. Охирги marta бугун ерталаб еди. Унинг қўлида катта қизил капалакнинг татуировкаси бор еди. Сиз уни бир километр узоқликдан ўтказиб юборолмайсиз.
  
  
  Бир нарса унинг йиллар давомида ўзлаштирилди. 1 км радиусда ўтказиб юбориб бўлмайдиган нарсалар одатда бирон сабабга кўра жойлаштирилади.
  
  
  Олдимга сержант келди. У аллақачон жуда ҳушёр еди. Менда жуда кўп пушаймонлик бор еди. У ундан Жан деб аташимни сўради.
  
  
  Соат олтида, режалаштирилганидек, Тара келди. У қандай қилиб бунчалик аҳмоқ бўлишимни тушунолмади. У уларга менинг яхши одам, яхши фуқаро, яхши ер еканлигимни ва илгари ҳеч қачон бунчалик ваҳший иш қилмаганимни айтди. Ва уники буни бошқа ҳеч қачон қилмайди. Кейинчалик у менга ҳақиқий кўз ёшларини йиғлаётганини айтди.
  
  
  Улар жарима евазига айбловларни бекор қилишди.
  
  
  Олтидан ўн дақиқада менинг блокимдаги девор телефони жиринглади. Соқчи Брукман ўз лавозимини тарк етиб, емуга жавоб бериш учун йўлакка тушди. Ъ ҳа. У менинг томонимга қаради. Ъ ҳа. Мен дарҳол унинг его пастга юбораман.
  
  
  У ноладан юз ўгирди. "Салом, - деди у телефонга, - унинг меҳмонхонаси сиздан сўрамоқчи.".. Его Стаҳлнинг овози паст ва махфий. Мен тирноқли его жуда узоқ давом етмаслигига умид қилгандим, чунки бу менинг жадвалимни бузиши мумкин.
  
  
  У Уилсонга қаради. T. Шериф. Менга жуда ёқди. Ва у бугун кечқурун ўлишга пишган. Канна томонидан ўлдирилган, чунки у гувоҳ бўлган. У бизнинг жим рақамли камера шеригимизга ишонмади. У жуда жим еди. Ва бир оз маст. Его ҳидини Парижда сезиш мумкин еди.
  
  
  Лекин менга нима ғамхўрлик қилди? Мен қила оладиган енг кам нарса Уилсонни ҳимоя қилиш еди. У бункида ўтирган еди. "Бу сиз, одам", деди у. "Сиз ҳозир уйга боришингиз мумкин."
  
  
  "Сиз ҳам кетасиз", дедим мен. Ъ тез орада.ъ
  
  
  — Мен бунга Стал тикмаган бўлардим.
  
  
  - ҳа. Ростини айцам. Унинг дублетининг тикуви унга тегди: "мен ҳамма нарсани унинг остига қўйишга журъат етаман."Енди, ҳозир очинг.
  
  
  У қўлида иҳ ему қўйилди. У казинодан олиб келинган чиплар фойдали бўлишини билар еди.
  
  
  Қамоқхона назоратчиси Брукман мен учун келганида, Уилсон аллақачон ухлаб ётган еди ва Брукман мени зинапояга олиб борди. "Ҳаммаси жойида, Стюарт. Сиз ёлғиз боришингиз керак. Мен бу дунёни тарк ета олмайман.
  
  
  "Раҳмат, Agent Брукман", дедим мен.
  
  
  "Зинапоянинг пастки қисмида фақат чапга бурилинг. Сизнинг аёлингиз у ерда кутмоқда.
  
  
  Унинг табассум билан бош ирғади. "Ҳақиқатан ҳам", дедим. "Мен сизга раҳмат айтмоқчиман. Сиз менга жуда яхши муносабатда бўлдингиз. У қўлини узатди. Ъ юқори бешлик.ъ
  
  
  У қўлини узатди.
  
  
  Беш сониядан сўнг, у сузиб кетди.
  
  
  Унинг уч marta анестезик дозаси ҳар бир токенда. Иккала еркак ҳам олтинчи соат давомида беш атрофида бўлишади. Бу етарлича узоқ бўлиши керак.
  
  
  Чен-ли менга қаради ва индамай бош ирғади. У буни режанинг бир қисми деб ўйлади.
  
  
  Бу олтидан чорак ўтган еди. Зинадан, у назоратчи Crump томонидан дуч еди, Бруcкман нинг алмаштириш қўриқчи. "Брукманнинг сизга хабари бор", дедим мен.
  
  
  Ъ ои? У тўхтади, чалкашиб кетди.
  
  
  У бир дақиқада етиб келди ва букланган қоғозни тортиб олди. Унинг маҳкам его кутиб қўлида жип билан бирга, бу жойлаштирилган.
  
  
  Унинг егоси ухлаб ётган танасини юқорига қараб қамоқхона блокига судраб борди.
  
  
  Пастда сержант менга ичишнинг зарари ҳақида ваъз қиларди.
  
  
  У сержантга акс ҳолда яхши бола бўлишини айтди. Биз бир-биримизнинг қўлларимизга ачиндик.
  
  
  Кутиш залидаги хизматчи сержантнинг йиқилганини ешитиб, нима бўлганини кўриш учун кириб келди. "Бу шунчаки ағдарилди."Мен унга айтдим. Ъ фақат бу каби. Келинг ва қаранг."Его уни тезроқ ҳаракат гўё унинг қўлини ушлаб.
  
  
  Полиция ёзувчиси сержант маёрнинг устига тушди.
  
  
  Тара мени пештахтада кутиб турарди.
  
  
  "Менга жуда меҳрибон бўлган барча полициячилар билан қўл бериб кўришдим", дедим.
  
  
  "Биз ҳақиқатан ҳам еҳтиёт бўлишимиз керак", деди у биз кетаётганимизда. - Айтмоқчиманки, бу ерда ҳамма ҳозир жуда яхши ухлайди.
  
  
  У Браҳманинг бешик қўшиғини ғувуллай бошлади.
  
  
  
  
  Боб 7
  
  
  
  
  Тара ва у гаплашадиган жойни хоҳлашди. Биз қамоқхонадан унчалик узоқ бўлмаган жой топдик. Ҳақиқий сохта антиқа ёстиқ-пластик ғишт ва ёғоч винил билан. Бу жой "Ҳет Счелменҳор" деб номланган ва мен бу ҳақиқий ярамас еканлигига ҳайрон бўлдим.
  
  
  Қамоқдан ҳеч қандай қийинчилик кутмаган едим. Уларнинг барчаси биринчи соатларда ухлашади. Ва кимдир айтганидек, ярим тунгача ухлаш муҳим. Унинг уйқуси узилишига шубҳа қилди. Душманларнинг биринчи машинаси соат ўнга қадар у ерда бўлмайди ва девлар Лондонга ўн соатлик саёҳат учун чипталарни брон қилгани учун, қочиш соат ўндан олдин содир бўлиши керак еди.
  
  
  Ва қочиш содир бўлди. Уники, унга ғамхўрлик қилди. Бошқа томондан, полиция ҳам унга ёрдам берди. Камида у тирик уларни сақлаб едим. Омад билан ҳеч ким отилмади. Чен-lining дўстлари полицияга қарашади ва у ухлаб ётган итларни уйғотмасликка умид қилди. Ўша куни қилган яхши ишим еди.
  
  
  У тарани бурчакдаги столга олиб борди ва Бурбонга буюртма берди. У шерни буюрди. Менинг хоним хоним бўлиб қолди. "Карлодан бирон бир сўзми?"
  
  
  У ҳамёнини титкилай бошлади. "У қўнғироқ қилди", деди у. "Уни қутқарди."У бир ҳовуч сигарет қолдиғини ўйлаб топди, жилмайиб, яна шўнғиди. Бизнинг мақсадсиз қидирувимиз бизни ҳеч қаерга олиб келмади. Кейин у сумкани бирма-бир бўшатишни бошлади. Ихчам қути. Сигареталар. Ҳамён. У саросимада менга қаради. "Агар сиз бу ҳақда битта изоҳ берсангиз, Картер, яхши бўласиз."
  
  
  У реидни давом еттирди.
  
  
  Мен муносиб изоҳ излашни давом еттирдим.
  
  
  Сиз ҳали янгиликларни ешитдингизми? Ъ йўқ, албатта йўқ. Стол усти Ватерлоо майдонига ўхшай бошлади. "Senator Кренстон."У юқорига қаради. Ъ автоҳалокат. Ҳеч бўлмаганда, бу расмий дастур.
  
  
  - Ҳақиқий маълумотни олдингизми?"
  
  
  У бош ирғади. "Мен уни топилмаларимиз ҳақида хабардор қилиш учун Вашингтонга қўнғироқ қилганимда, мен ҳамма нарсани тушундим. Ҳақиқий сабаб-самолёт шикастланган.
  
  
  Уники, у бошини чайқади. Яна бир кун, яна бир ўлим. Ва ҳозиргача Канн уйидаги ferret барча карнайларга ега еди. "Сиз Карлодан хабар олишни хоҳладингиз", деди ери ОАВ хабарларини рад етди. - Менимча, сиз қидирувга шошилганингиз маъқул."У сумкасини титкилаётган еди... У бармоқларини қисди. "Ишончим комилки, бу еди."Карло бутун Grenada бўйлаб таралган, худди сиз емулар айтганидек ва улар Францияда ихтиро қилинганида, Карло уларнинг орқасидан борди. Денгиз бўйидаги қасрга", деди у. Каскад йўлининг охирида. Кейин у чапга ёки тўғри олдинга бурилди. Хўш, ҳеч бўлмаганда сиз овқат ейишни рад қиласиз
  
  
  Унга сўнгги бир неча кун ичида Наҳ томонидан енг ёмон кўриниш берилди. "Тара!"Менинг овозим бемаъни қаттиқ. У қоғозни топди. "Чапга бурилинг", деди у.
  
  
  У меҳмонхона рисоласини еслашга ҳаракат қилди. У ерталаб биринчи ёруғликда балконда ўрганган харита. "Буларнинг барчаси қаерда содир бўлмоқда? "Каскад йўли Атлантика океанига parallel равишда ўтди, айтайлик денгиздан бир мил. "Нассауда қизиқарли" га кўра, Каскад йўли миллионерларнинг асосий кўчаси сифатида танилган."... Багама барча енг исроф виллалар баъзи featuring."Қандай бўлмасин, бу Чен-ли учун яхши яширин жой еди. ва оролдан қочишни бошлаш учун яхши жой. Ҳеч шубҳа йўқки, По Вин у ерда Чен-ли кутиб турарди.
  
  
  "Айтганча", деди у. "Ҳали ҳам бор."
  
  
  "Ким, - дедим мен, - яна қаерда?"
  
  
  "Вин Cascade йўлда ҳали. Ҳеч бўлмаганда, еҳтимол у ерда. Карло Его Гренадада рўйхатдан олиб ташланди, деб айтди. Мен юкларимни олдим. У ўша ерда жойлашмоқчи еди.
  
  
  У ерда бўлиши керак еди. Яхшиямки, Карло қанотни томоша қилар еди. Лекин у тўлаш еди имконият нозик еди. Карло пора берган бўлиши мумкин. Фақат омадли бўлиш мени асабийлаштиради. Бу менга истеҳзоли худоларнинг инжиқликлари бағрида ҳаётимиз ва тақдиримиз қанчалик яширинганлигини еслатади. "Ичинг", дедим. "Биз ишга боришимиз керак."
  
  
  "Каскад Йўли?"У сабрсиз кўринарди.
  
  
  "Қисман", дедим.
  
  
  - Қисман ъ деганда нимани тушунасиз?"
  
  
  - Айтмоқчиманки, мен Cascade Роад-га бориш билан шуғулланадиган електрон қисмман. Сиз меҳмонхонага қайтиб, бошқа қисмсиз.
  
  
  У юзини бурди. "Сиз ҳар доим барча қизиқарли нарсаларни оласиз."Қарз нима?
  
  
  Менда бир нарса бор. - Мен сизни йиғиб, меҳмонхона атрофида ҳайдашингизни хоҳлайман.
  
  
  Мен унинг манзилини ёздим ва унга рухсат берадиган хабар қўшдим. Абе уни унга узатди. "Биз у ерда яна учрашамиз."
  
  
  У менинг нигоҳимдан қочди. "Ва агар.".. ва агар келмасангиз?
  
  
  Унинг ниятларини еътиборсиз қолдирди. "Агар мен ярим тунгача бу ерда бўлмасам, хок билан боғланинг ва бу ердан иложи борича тезроқ чиқиб кетишингизга ишонч ҳосил қилинг."
  
  
  У менга яна ўша кулгили, ўйчан нигоҳ билан қаради. Агар биз бошқа Учрашмасак нима бўлишини ўйларди.
  
  
  "Мен келаман", дедим. "Хавотир олманг. "Уни, мен кетяпман.ъ
  
  
  У ее томонидан ўпди, лекин менинг фикрларим бошқа жойда еди.
  
  
  
  
  Боб 8
  
  
  
  
  Кўп одамлар бахт пул ҳақида емас, дейишади, лекин мен улар нотўғри бўлиши мумкин деб гумон қила бошладим. Каскад йўлидаги уй жуда бахтли кўринарди. Денгизга қараган shisha деворлари бўлган пушти тош устидаги замонавий қалъа. Сиз унга у шаклидаги узун йўлдан бориш орқали еришасиз. Гараждаги нарсаларга қараганда, сиз у ерга фақат Bentley ёки Aston Martin ёки Lamborghini билан келдингиз. У ерда бўлганингизда, сиз жуда яхши нарсаларни танлашингиз мумкин. Отхоналар, tennis кортлари ва ўн беш метрли яхта намойиш етилган кичик порт бор еди. Ва агар сиз буларнинг барчасидан чарчаган бўлсангиз, атрофга қарашингиз мумкин еди. Фақат бу жой табиатнинг байрамона шовқини еди. Йўлнинг ёнида қадимий анжир дарахти бир қатор табиий ешикларни яратди. Егонинг қалин шохлари янги дарахтлар каби илдиз отиш учун ерга егилди. Меҳмонхонада қизил барглари бўлган бошқа дарахтлар ҳам бор еди ва бу ҳидлар ва гулларнинг чигаллиги еди. Бу бог ъ зиёфатига ва фақат гулларни таклиф қилишга ўхшарди.
  
  
  Мен машинамни асосий йўл яқинига яширдим ва юришни давом еттирдим. У уйнинг ёнидан ўтиб кетган еди, лекин бу муҳим емас еди. Уларда хавфсизлик бор еди. Лекин енди у кетди.
  
  
  Битта зарба билан у емунинг бўйнидаги нарсани синдирди. Унинг егоси қуролни ўзи билан олиб кетди. Ёдгорлик сифатида. Қачон сизга қурол керак бўлиши мумкинлигини ҳеч қачон билмайсиз. У уйдан ўттиз ярд нарида, ободонлаштирилган ҳудудда жойлашган еди. Менда асфалтланган терастанинг кўриниши бор еди. Озиқ-овқат ва ичимликлар билан бар бор еди. Терас меҳмонларни кутаётган еди. Мен ҳам уни кутаётган едим.
  
  
  Улар уйни тарк етишди. Вин кекса одам ва его хотини билан. Вин ўзгармади. У атрофдаги узун бўйли, кал одамлардан бири еди, шкафларнинг катталиги, юзлари вақт ва ҳиссиётларни акс еттирмади. Сиз сариқ совун атрофида его ўйишингиз мумкин. У Карло " ғалати кулранг костюм-барча Маоистларнинг формаси."Кийимларга қараганда, ер ва хотин инглиз еди. Кумуш-оқ сочлар, ҳашаматли тарзда жуда таъмсиз. Еҳтимол, бу чиройли сарлавҳа ташувчилардан бири. Атвотер-Кент герсоги ва герсогиняси. Count ва Countess Massa-то-муваффақият.
  
  
  Еркак ичимликлар қуйди, аёл еса идишни узатди. Ҳаммаси бир хил даражада ёқимли еди. Қон ва қаҳрамонликнинг одатий дебочаси емас.
  
  
  МГ келди. Сариқ, ўн тўққиз ёшда, қуруқ, чиройли. кийим дўконлари бўйлаб қутилар юки билан чиқдим. У еркак ва аёлни ўпди, уйга кирди ва бир неча дақиқадан сўнг қўлига осилган кечки либос билан қайтиб келди. У ўз нафсини танасига босди ва табассум билан пироуеттед. Ҳамма, шу жумладан По Вин, ревматизмга табассум қилди.
  
  
  Мен хато қилдим деб ўйлай бошладим. Британия юқори синфининг бу бахтли саҳнаси айнан шундай туюлиши мумкин: Британия юқори синфининг бахтли саҳнаси. Қўриқчига келсак, кўплаб бой пароходлар ўз мулкларини қўриқлаш учун соқчиларни ёллашади. Вин мени боши берк кўчага олиб чиққан бўлиши мумкин, биламан, у мени охиригача олиб борган ва яширинча муштига кулган. Агар шундай бўлса, бу ҳамма нарсани жуда бузган бўлар еди.
  
  
  Лекин бу ундай емас.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг, butler чиқди. Унинг ёнида катта қути сигарет бор еди. Butler Чинаманга ўхшарди. Қиз уйга қайтмоқчи еди ва butler унга, шунинг учун менга мурожаат қилди. У милтиқнинг доирасига қаради. Бутлернинг пешонасининг ўртасида кичкина сардак бор еди. Учинчи бўлим.
  
  
  Унинг сигарет қутисида ҳам қурол бор еди. Уни олиб келган пайт По Вин ҳам сигарет тутатди ва ҳовли ташқарисидаги сояларга ишора қилди.
  
  
  Ўсимликлар орасидан учта қароқчи чиқди. Уларнинг барчаси шарқликлар еди. Мен уларнинг атрофида бирини билардим. Оқ кўйлак, жинси шим ва ескирган фоҳишахоналарда ақлли одам.
  
  
  Партизан томонидан. Камбоджа террорчиси.
  
  
  Биринчидан, у Шаҳзода сиханук ҳукуматига қарши курашди ва кейин қирол ҳукумати қулагач, Лон Нол режимига қарши фитна уюштирди. Агар сиз Камбоджа сиёсатини нима учун қабул қилсангиз, Егони ватанпарвар мутаассиб деб аташингиз мумкин. Аммо бу ерда бўлиш егоси Егони Коммунистик ҳамдардга айлантирди. Осиё сиёсатининг зар ўйинида биллур шарсиз ким нима еканлигини айтиш қийин.
  
  
  Қолган иккитаси мен учун янги еди. Аммо улар, еҳтимол, таъсирчан жиноий рекордга ега едилар. Улар ўтга бўялган хаки шим ва кордурой дублет кийган. Агар сиз иҳ ни шундай кўрган бўлсангиз, еҳтимол сиз боғбонлар учун иҳ ни қабул қилгансиз. Улар егаларини узилган гуллар каби буришди ва иҳни уйга итаришди. Қиз бир неча marta қичқирди, лекин butler, еҳтимол, бошқа хизматкорларнинг овозини ўчирган еди, чунки ҳеч ким нима бўлаётганини кўриш учун чиқмади.
  
  
  Маҳбуслар тўртинчи қаватга жўнатилди. Қизни алоҳида хонага олиб кетишди. Бу қароқчилардан бири ўта еҳтиёткорлик билан пардаларни тортиб, саҳнани мендан яширмагунча, мен қалин shisha деразалар орқали саҳнани томоша қилдим.
  
  
  У тезда ҳовли яқинидаги дарахтлар доирасига кирди. Sergey аллақачон оч кўк рангга айланган еди. У соатига қаради. Бу олти ярим еди. Феерверклар ҳар қандай вақтда портлаши мумкин.
  
  
  Улар терастага қайтиб келишди, енди вазият ва уй усталари. Қанот ўзига ичимлик қуйди ва пишлоқли сендвич учун кружкасини кўтарди. У ичимликни бир нафасда тугатди. "Биз очколарни кўриб чиқамиз."
  
  
  Уларнинг барчаси бу ўйинни стул атрофида ўйнашади. Ақлли жаноб умумий сўров билан бошлади, шунга ўхшаш нарса: Иcа ено, lucky тао.
  
  
  Екранда енг кичик субтитрларсиз. Яхши. Ей шоу солисти еди ва нен унда жуда кўп "Оо зураб тао"бўлиши керак еди.
  
  
  Буни сезмаган ҳолда, қанот менинг қутқарувимга келди.
  
  
  "Фақат инглизча, Кван. Инглиз тили. Ўзимиз орасида биз тўрт хил лаҳжада гаплашамиз. Келинг, дастлаб келишганимиздек инглиз тилида гаплашайлик."У Ванг тонгга ўгирилди. - Қайиқ билан боғлиқ муаммолар борми?"
  
  
  Ван бошини чайқади . Ъ қандайсиз. Жонни ҳамма нарсани текширди. У аллақачон бортда.
  
  
  Жонни. Денгизчи. Унинг қўлида татуировка қилинган капалак билан. Қамоқда Чен-ли ташриф буюрди бири. У енди Дюкнинг яхтасини бошқарган.
  
  
  Қанот жилмайиб, гуруҳга ўгирилди. "Сиз Жонни жуда ёмон капитан бўлишини тушунасиз. Бу ердан унчалик узоқ емас, яхта бахциз ҳодиса бўлади. Сизни сув ости кемаси ва хатоларингиз яширинча қутқаради. "улар денгиз тубига дафн қилинади."
  
  
  Менда бу "хатолар" уйнинг юқори қаватидаги одамлар еканлигини ҳис қилдим. Иҳ режасини очиш қийин бўлмайди. Сув ости кемасини қутқариш яхши ва ақлли ҳийла еди. Аммо ҳалокатни сохталаштириш соф даҳо еди. Бир жиноятни бошқасини содир етиш орқали яшириш ески ҳийла. Улар буни жим гувоҳлар сифатида бортида британияликларнинг жасадлари бўлган самолётни муваффақияциз ўғирлаш сифатида тақдим етишлари мумкин еди. Чен-lining бортда бўлишининг бир нечта ёғли излари унинг денгизга ғарқ бўлганлигини кўрсатиш учун етарли еди. Жасадни топиш учун бутун океанни қидира олмайсиз. У "капитан" Жонни буларнинг барчасидан кейин бойқуш яхтасига борадими, деб ҳайрон бўлди. Бу яхши тортишиш бўлади. Его татуировкаси Чен-ли учун Егони занжирбанд қилди, чунки уни Парижда кўриш мумкин еди. У бу аллақачон Жонни урганми, деб ҳайрон бўлди. У Жоннининг онаси бу ҳақда ташвишланишига қарор қилди.
  
  
  Менда бир нечта ташвишлар бор еди. Мисол учун: сув ости кемасини қандай қуролсизлантириш керак? Кекса ер-хотин ва қизни қандай қутқаришим мумкин?
  
  
  "Қизга келсак..."Бу оғзини очган учинчи одам еди. У атрофида баҳаво қаради, ва у зангламайдиган пўлат тишлари тўлиқ мажмуини еди. У табассум қилганда, у механик акулага ўхшарди. Енди у куларди. - Айтмоқчиманки, - деди у шаҳват ва маккор нигоҳ билан, - нега енди уни ўлдирамиз?"Биз ҳаммамиз салом-еҳтимол денгизда завқланишимиз мумкин еди. Егонинг кулгиси қизғин кулгига айланди. Его режаси кенг қабул қилинади. Ванг ва Квам ҳам табассум қилишди.
  
  
  Яна камситувчи кулги ихтиро қилинди. "Ҳаммаси жойида", деди у. Кейин завқланинг. У Бутлерга ўгирилди. - Ҳали нима қилишни биласизми?"
  
  
  Butler тирноқни ҳақорат сифатида қабул қилгандай туюлди. Албатта, у нима қилишни биларди. "Бир неча кишини ўлдиринг ва кейин тахтага чиқинг."У бу кичик ишлардан деярли уялгандай туюлди. Аммо бунинг учун унинг ўзига хос сабаблари бор еди. Пешонасидаги сардак унинг ёшлигини кўрсатди. У Лао Зенгнинг даҳшатли қобилиятларини ва иҳ билан бирга келган такаббурликни мерос қилиб олди. Ему бўйсунувчи позицияни ёқтирмаслиги аниқ еди. Вин, По филиалнинг юзини ўрганиб чиқди. - Хавотир олманг, Хён Ло. Сизнинг вақтингиз келади.ъ
  
  
  Оҳ, Худойим. Агар бу комикс бўлса, мен ҳозир Сергейни ёқиб юборган бўлардим.
  
  
  Ушбу сценарийга амал қилинг.
  
  
  Бутлернинг исми Хонг Ло еди. Ҳунг Ло London атрофида қанот билан келди. Лонинг чиптаси қанот билан Лондонга қайтариб берилди. Бугун соат ўн. Аммо Ҳунг Ло бу қайиққа чиқишини кутган еди. Шундай қилиб, доппелгангернинг егоси Чен-ли самолётда бўлади. Чиройли доппелгангер.
  
  
  Албатта, аеропорт полициячиларга тўла. Аммо у барча тегишли шахсий гувоҳномаларга ва Британия паспортига ега бўлади, барчаси тартибда, шунингдек, London атрофида ендигина келганлигини исботлайди. Шубҳасиз, аеропортда бир неча кеча олдин у ерда Егони кўрганига қасам ичадиган одамлар бўлади. Мен бу сув ости кемасини кузатишни унутган бўлардим. Кейинчалик самолётни кузатиш ҳақида Ташвишланардим.
  
  
  Бошқа нарса ҳақида ташвишланиш вақти келди.
  
  
  Комиссия ўз назоратини у ерда, тераста давом еттирди. Унинг уйи жимгина сирғалиб ўтди. Ешик қулфланган еди. Ва деразалар шунчаки ўйин-кулги учун у ерда бўлгандай туюлди. Қаттиқ, чоксиз камарлар - соборнинг камарлари каби-қалин, синдирилмайдиган шишадан ясалган, кейин муҳрланган ва тошларга ўрнатилган. Шунинг учун тоза ҳаво кондиционердан намуна олиш учун муаммо еди. Фақат тўртинчи қаватда деразалар ҳақиқий еди. Горизонтал равишда кўчирилиши мумкин бўлган катта деразалар. Уларнинг атрофидагилар очиқ еди. Бу, улар айтганидек, пул тикиш учун веб-от еди. Улар бу саройни қурган тошлар умуман кичик емас еди. Улар тартибсиз шаклдаги катта, текис тошлар бўлиб, тартибсиз интервалларда тўпланган. Таянч нуқталари баъзан бир-биридан бир ярим метр масофада жойлашган. Барибир, унинг фақат юқорига кўтарилишни бошлади. Тахминан ўттиз фут баландликда бўлганимда, мен Tarzan емаслигимни билардим. Ўттиз фут баландликда сиз Tarzan емаслигингизни билиш учун яхши позиция емас. Бу сиз тош атрофида оддий нола хусусда қиляпмиз, деб тушуниб, ҳатто ёмон, яқин бошқа суянч билан. Ва ўша пайтда мен уни мувозанатлаштирган оёғим синиб, чап қўлимда осилиб қолди, енди у бошим устидаги токчага ёпишиб қолди. Бу ерда мени сақлаб қолди. Йиқилиш мени дарҳол ўлдирмайди, лекин бу нуқта емас еди. Бу қиз ва кекса жуфтликнинг ҳаётига Зомин бўлади.
  
  
  Бир ҳаракат билан у бир қўли билан оғир қўлини ушлади ва gable ешигини яхшилаб текшириб кўрди. Менга ёрдам берадиган ҳеч нарса йўқ. Қўллар учун ҳеч қандай фокуслар, фокуслар йўқ. Фақат тош. Тез ҳаракат билан у стилеттони ўнг қўлига олди ва Егони тош парчалари орасидан ҳайдаб, яна бир таянчни ўймоқчи бўлди. У буни олти ой ичида амалга ошириши мумкин еди, лекин чап қўлим оғрияпти ва унинг қўли яна олти дақиқа давом ета олмади. Бу уни йиқилиш хавфи ҳақида яна ўйлашга мажбур қилди. Кўриб чиқилган ҳамма нарса, синган бош ўлим жазосига тенг еди.
  
  
  У яна ешикни боши билан очиб, улар орасида озгина об-ҳаво цемент бўлаги бор-йўқлигини билишга уринди. Унга кучли суриш берилди ва у битта катта бўлакка қулаб тушди. Енди менинг ўнг қўлим учун жой бор еди, масалан, чап томоним билан бир хил чизиқда. У пичоқни тишлари орасига қўйди, дастасини ушлади ва нафас олиб, секин ўзини тортди.
  
  
  Мен уни қўлим бўлган ҳар бир қабилага бердим. У ердан ҳамма нарса яхши кетди. Менда табиий чуқурчага, дераза ромига ега едим. Якуний, нола ҳаракати билан у ерга етиб келди.
  
  
  Дераза очилди.
  
  
  Унинг ичида ер.
  
  
  Мен ўзимни меҳмон хонасида топдим. Ва агар бу меҳмон хонаси бўлса, сиз сўрашингиз мумкин бўлган енг яхши нарса (бойликдан ташқари) бойларни зиёрат қилишдир. Катта теак Пол шарқона гиламчалар билан қопланган еди. Маҳаллий дўконлардан сотиб олганлар емас, балки бутун Форс бўйлаб олинган мавзулар. Пиcк-уп хизмати. Тўшак бир хил платформага қўйилган ва ўн квадрат метр мўйна билан қопланган. Стоуннинг фотосурати Жаноб Ван Гог томонидан имзоланган.
  
  
  Беш дақиқа қимирлай олмадим. Яқинда зўриқишдан қўлларим титрарди. Узр. Бундан ташқари, қаҳрамонлар ҳеч қачон чарчамасликлари кераклигини тушунаман. Аммо бу фақат ҳақиқатдан ажралган романчиларнинг тасаввурида содир бўлади. Айтмоқчиманки, сиз ўқиган ҳамма нарсага ишонманг.
  
  
  У яна нафас олди ва ишга киришди.
  
  
  Қиз дўсти уни биринчи бўлиб топди. У каравотга боғланган еди. У шу қадар боғланган едики, улар сузиб кетишдан олдин у билан завқланишади деб ўйлай олмадим. Яқиндан у ҳали ҳам чиройли ва мулойимлик билан чиройли еди. Бу совун рекламаси учун шундай манзара еди. Жуда қизиқ емас. Унинг танаси бошқа нарса еди. Айтайлик, бу қизиқ еди. Унинг оқ либоси қисман очилган бўлиб, ҳатто оқроқ гўштни ҳам очиб берди. У менга катта кўзлар билан қаради. У қичқирмоқчи бўлди, лекин салом, улар уни боғлаб қўйишди. Шундай қилиб," Мммм, мммм " дан бошқа ҳеч нарса дея олмади.
  
  
  У саломга жим бўлишни ва мен унинг дўсти еканлигимни айтди. У бироз тинчланди ва мен вилкасини розеткага тортдим. У каравотда қўллари ва оёқларини ёйиб ётарди. У оёғи атрофидаги арқонларни бўшата бошлади. У йиғлай бошлади. Ей унга наҳнинг ҳозир бунга вақти йўқлигини айтди. Мен уни салом, ўша куни омон қолиш имкониятимизни тасвирлаб бердим ва у менга бу имкониятларни яхшилашга ёрдам беришни хоҳлайдими, деб сўрадим. У тайёрлигини айтди. У яна уни боғлаб, gagged қилди.
  
  
  Уларнинг қайтиб келишини ешитдим. Улар иккинчи қаватда бўлгандек туюлди. Овозлар баланд еди. Кулги ешитилди ва кимдир: "келинг..."ва кимдир:" Ҳа..."ва кейин зинапояда shaggy бор еди. Имкониятлар еллик еллик еди. Ҳюн Тем Дюк ва герсогиняни ўлдириш учун келган имкониятлардан бири. Бошқаси гўзал қизни зиёрат қилиш учун келади деб ўйлайди.
  
  
  Еҳтимол, Вин шунчаки писс олишни хоҳлаган.
  
  
  Қандай бўлмасин, мен танлов қилишим керак еди. Бу бир вақтнинг ўзида фақат бир жойда бўлиши мумкин.
  
  
  У яна қизнинг хонасига кириб, ешик ёнида турди.
  
  
  Ешик очилди.
  
  
  Қиз ютиб юборди.
  
  
  Художўй бадбашара шу қадар ҳаяжонландики, у ҳатто ешикни орқасидан ёпмасдан олдин пашшасини очди... Мен унинг орқасидан каптар ва томоқ томонидан его тутди. У менинг қучоғимдан маҳкам ушлади, лекин мен уни егоим билан айлантирдим ва нола қилиш учун орқасига маҳкамладим. Ва у мени урди.
  
  
  У қичқирди. Қон оқа бошлади. Улар пастда кулишарди. Бу садистлар буни қичқирган қиз деб ўйлашди.
  
  
  Вин йиқилмоқчи бўлди, лекин унинг егоси уни қайтариб олди. Менимча, бу мени ғазаблантирган его еди. У менга нен шаҳрида борлигини билмаган куч билан ҳужум қилди. Бундан ташқари, мен кутмаган пичоқ билан. У менинг йиғма dollar учун мақсад ва елкасига мени урди қилинди... У яна мени нишонга олди, лекин бу сафар у тайёр емас еди. У его пичоқ қўли билан ушланди ва дзюдо асосларини қўллади. У ажойиб салто билан ҳавода учиб ўтди ва юзини биринчи бўлиб ётоқхона полига қўнди. Шундан сўнг у яна қимирламади. Унинг егоси, танаси уни тепди. Бу ярамас очиқчасига ўз пичоғига тушди. Бу сафар, менимча, бир dollar қўшиш учун очиқ. У унинг жасадини каравот остига судраб борди. Кейин у уни қўйиб юборди.
  
  
  - Исмингиз нима?- У шунчаки бепарво тикилди...
  
  
  Уники қатъий еди. Ъ сизнинг исмингиз? Исмингиз нима?Қиз шокда еди. У ее томонидан урилган. Кейин у йиғлай бошлади ва ўзини тепамга йиқитди. У йиғлаб, менга ёпишди. У уни бир marta, бошининг тепасида ўпди. "Ешитинг, азизим", дедим. "Кейинроқ гаплашамиз. Енди сиз бу ердан чиқиб кетишингиз керак. Мен бошқа қайиқни топишим керак. У бош ирғади ва яна ўзини тортиб олишга ҳаракат қилди.
  
  
  "Орқа томонда нарвон борми?"
  
  
  Ее мақсад кўтарилди ва йиқилди.
  
  
  Ъ яхши. Кейин давом етинг.ъ
  
  
  У унга ешикни очди. Ҳозир қуйида кўпроқ овозлар бор еди. Чен-ли ва Егонинг шериклари келишди. Чен-ли ухлаб ётган қамоқхонани тасвирлаб берди. У буни ҳазил сифатида айтди. У ҳали ҳам бу режанинг бир қисми деб ўйларди. Его ҳикояси барчани бомба каби урди. Ўлик сукунат бор еди.
  
  
  "Бу Картер еди", деди По Вин.
  
  
  Қиз билан мен орқа зинапоядан майдончага чиқдик. "Шошилинг", деб пичирладим. У зинадан пастга тушди.
  
  
  Уники, у залга ўгирилди.
  
  
  "Биз Картернинг режаларимизни бузишига йўл қўёлмаймиз.""Аниқ", деди Ван. "Биз фуcк бермаймиз."
  
  
  У деярли кекса ер-хотиннинг хонасида еди.
  
  
  Қиз қайтиб келди. Ъ қаерга боришим керак?ъ
  
  
  "Худонинг Масиҳи", дедим. "Бу сизнинг шахсий боғингиз. Қаерга яширишни биласиз, шундай емасми?
  
  
  У менга бепарво қаради ва ютиб юборди. У ҳали ҳам шок ҳолатида еди.
  
  
  "Чен-ли," қанот буюрди, " енди ўзгартиринг. Биз аеропортда normal қарашимиз керак.
  
  
  Қиз шунчаки у ерда ўтирди. Ее уни елкасидан ушлаб олди. Бекинмачоқ ўйнаганингизда доим қаерга яширингансиз?
  
  
  "Отхонада", деди у. "Сомон остида."
  
  
  Ҳунг зинадан бошлади.
  
  
  "Кейин boring", деб пичирладим. "Шошилинг."У қочиб кетди.
  
  
  У тўғри хонага, Егодан бир ярим сония олдинда. Оқланган жуфтлик полда оғизлари ва орқалари бир-бирига ўралган ҳолда ўтиришарди. У парда ортига ўтирди ва Ҳунг Ло ешикни очиши билан қуролини тортиб олди. У нима бўлаётганини тушунмасдан олдин уни икки marta отиб ташлашди. Буни тушунганида, у аллақачон ўлган еди.
  
  
  Улардан иккитаси ётишди.
  
  
  Его мурдаси уни девор шкафига солиб, ер-хотинга ўлик кўринишни буюрди. Улар бизнинг сўзларимизни тушунишмади. "Ўлик", уни такрорланг, иҳ ни итаринг. Менинг елкам ҳақиқий қонга бўялган еди ва у иҳ га қон олиш учун қўлини унинг устига югурди.
  
  
  "Яхши, биз кетяпмиз", деди қанот зинапоядан. "Ва менимча, сиз қайиққа имкон қадар тезроқ боришингиз керак."
  
  
  Бир нечта овозлар ешитилди. Унинг иҳ иштирок қанча билмаганман. Чен-ли билан қанча одам бор еди.аммо улар биз учун нима бўлишидан қатъи назар, улар асосан иккинчи скрипка чалишди. Ванг Тонг буйруқ олди.
  
  
  "Хонг Луони олинг ва ўша жинсий шайтонни ўша товуқдан тортиб олинг."
  
  
  У кулди. Мен ески ҳазилни кулгили деб топдим. Тан оламан, бу унчалик кулгили емас еди, лекин у жуда яқинлашди.
  
  
  У парда ортидаги ески яширинган жойига қайтди. Кекса жуфтлик ишончли ўлик кўринарди. Бу факт менга уч дақиқа вақт берди.
  
  
  Йўлакда шовқин-сурон ва турли ундовлар ешитиларди. Улар қизнинг хонаси ешигини очишди. Йўқ, бизга, жинсий шайтон, бизга товуқ. "Lemur, лемурлар", деди Кван. - Уларга нима бўлди?"
  
  
  Қисқа мунозара бўлди. Кейин улар жим қолишди ва у жойлашган хонанинг ешиги ёрилиб кетди. Бу Ванг ва учта его шериги еди. Улар "ўлик жуфтлик" га ғамгин тикилишди ва ҳаяжон билан суҳбатлашишди. Уларнинг атрофидаги Один Хонг Луони қидиришга кетди. Уч kishi қолди, лекин улар қуролланмаган.
  
  
  Уларнинг атрофида Один девор шкафи ешигини очди.
  
  
  Оҳ, " у айтди. Қолганларимиз унга ёрдам бериш учун қўшилдик. Ҳамма жасадга қараш учун енгашди. Ванг буни қисқача баён қилди. "Қотиллик", деди у.
  
  
  Бу лаҳза такрорланмаслиги мумкин. Ҳар ҳолда, у ҳозир ҳаракат қилиши керак еди. Менинг елкам ҳали ҳам пардалар фонида қон кетаётган еди ва улар тез орада жойдан хулоса чиқаришди. Мен бу қандай бўлишини тасаввур қилдим: мен ташқарига чиқиб, ўқ узардим, портлатардим, портлатардим ва учаласини ҳам девор кабинетида турганларида отиб ташлардим.
  
  
  У отиш учун чиқди.
  
  
  Менинг фикрим нотўғри еди.
  
  
  Уни атрофидагилар уриб туширишди, аммо Ванг ва бошқалар йўлдан сакраб тушишди. Иккаласи ҳам менга қарама-қарши томондан каптар. Улар бир вақтнинг ўзида ҳужум ва иш иккига. Биринчи зарба билагимга зарба бўлди ва Вилгелмина қўлимдан сакраб чиқди. Ван пасттекислик бир заряд буқа каби енгашиб ва қовурғалар мени ҳеадбуттед. Унинг танаси чидаб бўлмас оғриқдан икки баравар кўпайиб, тешилган шина каби ҳаво чиқарди. Бу бир оз мени тақиллатди, лекин унинг қаватга менинг йўлда, мен Ван нинг тўпиқдан да каптар. У йиқилиб тушди. Бунинг бир ақлдан дақиқаси учун мен буни амалга ошираман деб ўйладим. У стилеттони қўлига олди, аммо барчаси маъносиз еди. Бошқаси ухламади. Бу сафар у менинг билагимни мақсад қилмади, балки менинг барча буюк кучларимнинг манбасига еътибор қаратди. Ўн фунтли клуб менинг бош суягимга қичқириқ билан тушди.
  
  
  У келганида, у кутубхонага ўхшаган полда ётарди. Бир сония давомида мен жамоат ўқиш залида еканлигимни ўйладим. Хона унчалик катта емас еди. Менинг мақсадим пишган қовунга ўхшарди ва кўзларимни очиш оғирлик кўтаришга ўхшарди. Шундай бўлса-да, ҳаракат офф пуллик. Енди у илгари билмаган бир нарсани билди: енди у қанча иҳ борлигини билди. Чунки ўнтасида ҳам улар мен билан бу хонада бўлган.
  
  
  Менинг қуролим йўқ еди, стилеттом ҳам шундай еди. Менинг елкам кетмади, лекин у йўқолишини хоҳлади. Кимдир доимо қўлимни тишлаётгандек туюлди.
  
  
  Агар сиз урушда махсус операцияларни амалга оширган бўлсангиз, еҳтимол сиз бу лавозимда бўлгансиз. Ёки сиз ҳеч қачон "бизнинг" тўда "га қарши" иҳ " ҳақида бўлган ҳудудда бола бўлган бўлсангиз. Ва "дўстлар" ўлик хиёбонда сиқилди. Карталар сизга қарши, отлиқлар еса қимирламайди. Бу сиз дунёнинг қолган қисмига қарши, ва сизда имконият йўқ. Агар сизда "махсус"нарса бўлмаса. Хемингуей бу сўзни ишлатган кажонлар, бу испан тилида "тўплар" деган маънони англатади; macho сифатида ҳам танилган. Ёки мен голланд тилида айтаман, олижаноб деиен. Мояклар нима учун Жасур ва ҳалол ҳамма нарсанинг рамзига айланганини тушунмаяпман, лекин кейин яна бундай кликка шубҳа қиладиганлар атрофида емас. Мен" ўз вақтида ишлаш сизни тайёр қилади "ва"одам его тухумига тенг"каби ибораларга қаттиқ ишонаман. Шундай қилиб, менда учта иҳ бор.
  
  
  Менинг шахсий хазинам.
  
  
  Албатта, мен учта тухум билан туғилмаганимни билишингиз керак. Учинчиси ахнинг совғаси еди. Деллнинг ўзида бу ҳам тўп шаклидаги граната. Ҳалокатли газ бомбаси. Бунинг учун босилган фойдаланувчи қўлланмасида: (1. Пимни тортиб олинг. 2. Бомба ташланг. 3. Иложи борича югуринг.) ва" мумкин бўлган машиналар жойлари рўйхати", бу яширин қуролларни яширишингиз мумкин бўлган болта жаргони. +3 жумласида ("з-5 нинг мослашувчан қўшимчасидан фойдаланинг ва гранатани тана қисмларига жойлаштиринг") баъзи субтекст мавжуд еди.
  
  
  Ўшанда мен билмаган ва ҳозир ҳам биламан," ўз қисмларингиз орасида " дунёдаги енг хавфсиз бошпана бор еди. Ҳеч ким у ерда граната қидиришни ўйламайди. Ва бу ҳақиқат менинг ҳаётимни бир неча бор сақлаб қолди. Аммо бу гранатада битта муаммо бор: еени бошпана атрофида қандай олиш мумкин.
  
  
  Сиз отишма гуруҳингиз олдида овоз берасиз. Ўн икки қурол сизнинг тўп dollar қаратилган. Сизга кўзингизни боғлаш таклиф етилади ва сиз "йўқ"дейсиз. Улар сизга сигарет таклиф қилишади ва сиз йўқ дейсиз. Улар сизнинг охирги илтимосингиз борми, деб сўрашади ва сиз: "Ҳа, жаноб."Унинг меҳмонхонаси охирги marta ўзини қулай қилишни хоҳлайди.
  
  
  Бу граната билан боғлиқ муаммо.
  
  
  "Менимча, у ҳушёр. Кван айтаётган еди. Ван шундайми ёки йўқлигини билиш учун келган еди... Мен ўзимни абадий ўлик қилиб кўрсатолмадим.
  
  
  "Ник Картер", деди у.
  
  
  У секин ўзини тортди ва бошини сезди. "Мен бу ҳудудда бўлганман ва мен тўхтаб, тушаман деб ўйладим."
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Кошки сизнинг келишингизни билсак еди."
  
  
  "Биламан", дедим. - Сиз пирожное қилишингиз керак."
  
  
  У имо-ишора билан хатни бошқаларга мурожаат қилди. "Салом, бу ерга кел. Машҳур уста қотил Ник Картер билан охирги marta учрашишингизни истайман."У айтганидек, у қарсаклар ва еҳтимол яна бир нечтасини кутган еди.
  
  
  Бунинг ўрнига у шафқациз масхара сериясини олди.
  
  
  Ъ ҳозир...- деди Ван. - Яна бир муаммо бор. Бизнинг Киллмастерни ўлдириш шарафига ким ега бўлади? Бу, албатта, одамларни ему тожига ёрдам бериш учун Ван меҳмонхонасига риторик тиргак еди.
  
  
  "Менга. Кван тўсатдан қуролини тортиб олди: "мен буйруқларни етарлича бажардим. Менга реклама учун бу шараф керак."Ванг ҳам қуролини тортди ва Кван его қилди. У айтди. "Бунга лойиқроқ."
  
  
  Мен уларнинг атрофида ким муносиброқ еканлигига ҳайрон бўлдим. Мен ҳақиқатан ҳам қизиқишни бошладим.
  
  
  Икки kishi бир-бирига қараб туришди, иккита қурол бир-бирининг юрагига ишора қилди.
  
  
  Еркаклар доираси худди мусиқасиз квадрил ижро етаётгандек, улардан бир қадам орқага чекинди. Ушбу ҳаракат кескинликни кучайтирди ва қурол билан икки қаҳрамонни жангга ундади. Енди бу мағрурликка боғлиқ. Агар уларнинг атрофида кимдир орқага чекинса, улар юзини йўқотадилар. Ёки бошқа нарса.
  
  
  - Мен сизга қуролларингизни ташлашни буюраман. Бу маъносиз ўйин еди ва Ваҳн буни билар еди.
  
  
  — Ва мен сизга айтаманки, енди буюртма олмайман.
  
  
  Менимча, Кван биринчи бўлиб ўқ узди. Бир сония ичида иккита чақнаш содир бўлди ва у аллақачон хонанинг ярмида еди. Дуел ҳаммага керакли чалғитишни берди. Ерга ўтириб, у гранатани қўлига олди ва ешик томон дюйм-дюйм емаклай бошлади. Биринчи зарбада у уни ташлаб, нафасини ушлаб, чиқиш учун югурди. Газ ҳалокатли тутун екранини яратди. Улар нафас олишди ва йиқилиб, менга етиб боришга ҳаракат қилишди. Бири наҳ орқали ўтди, лекин унинг егоси ҳаётда тепди ва у егилди. У катта сакрашни амалга оширди ва ўзини сакраб чиқишга мажбур қилди. Бу декоратив қулфда декоратив калитли оғир антиқа еман ешиги еди. Ешик ишончли ва ишончли тарзда чертди. У саккизта бандитнинг босимига абадий дош беролмайди. Аммо кейин яна кўп вақтлари бўлмади. Газ олтмиш сония ичида иҳни оёғидан йиқитган бўлар еди ва уч дақиқада уларнинг ҳаммаси ўлик бўлар еди.
  
  
  У тўртинчи қаватга кўтарилиб, деразани очди ва чуқур нафас олди. Газ турган жойида қолади: иккинчи қаватдаги ёпиқ кутубхонада, деразалар ёпилган хонада.
  
  
  Кекса жуфтлик ҳали ҳам ее уларни тарк етган жойда еди. Улар шунчалик қўрқишдики, улар ҳали ҳам ўзларини ўлик қилиб кўрсатишди. Иҳк уни орқага қайтариб олди ва учта зинапоядан пастга туширди.
  
  
  Биз уйнинг олдидаги ўтга етиб бордик ва нафас олиш учун ўтга ётдик. У кутубхона ойнасига қаради. Учта жасад нен устида ўралган ҳолда ётарди. Дераза очилмайди, лекин улар уни очмоқчи бўлиб ўлишди.
  
  
  
  
  
  Боб 9
  
  
  
  
  Британия мустамлакасида суитлар қолмади, шунинг учун мен унинг учта хонасини ижарага олдим. Уларнинг атрофидаги иккаласи учун Едиестлевайтлар. Бу герцог ва Герсогинянинг фамилияси бўлиб чиқди. Ва улар ҳақиқатан ҳам герцог ва герсогиня еди. Маълум бўлишича, қиз нонни ихнинг қизи бўлган. Ва герцог саксон уч ёшда еканлигини ҳисобга олиб, отаси зодагонларга ҳурмат туйғусини ҳис қилди.
  
  
  Нонние иккинчи хона бор.
  
  
  Нонние фақат учинчи келаётган сақлаб.
  
  
  Учинчи хона меники еди.
  
  
  Секин, мен унга унинг тури емаслигимни тушунтиришга ҳаракат қилдим. У ғазаб билан норозилик билдирди ва менга ёқишини айтди. Мен у менинг турим емаслигини мулойимлик билан тушунтирдим. Бу уни йиғлатди. Мен унга ёлғон гапирганимни айтдим. Мен уни жуда қизиқарли ва девастатинглй сехй топилди айтдим. Отаси унга оғир жароҳат олганини айтди.
  
  
  У жуда тушунарли еди.
  
  
  "Мен қўнғироқ қилдим ва иккита суҳбатлашдим. Биринчиси London билан, Roscoe Kline билан. Roscoe АҲ агенти еди. Мерган сифатида унинг истеъдоди ўртача даражадан анча паст еди, аммо Хемани исталган жойда кузатишга келганда, Roscoe Kline унга қуёш йўқ еди.
  
  
  Roscoe у ҳеч олдин кўрган едим ҳеч нарса каби қаради. Ему бир ҳудудда уч хил одамга ўхшаб қолишга муваффақ бўлди. Унинг ифодаси ва ҳолатини ўзгартиришнинг ўзига хос усули бор еди. Бир куни сиз атрофга қарадингиз ва топшириқли болани кўрдингиз. Агар сиз яна орқага қарасангиз, топшириқли бола йўқ бўлиб кетди ва сиз бошқа бировни — адвокат ёки пойга ҳайдовчисини кўрасиз-ҳар қандай ҳолатда: бутунлай бошқа биров. Кейин бу сизнинг ҳис-туйғуларингиз еди, сиз сизни таъқиб қилмаяпсиз деб ўйладингиз... Ҳикояда айтилишича, Roscoe бир marta Дачау орқали шунчаки фашистлар қалъасидан чиқиб қочиб кетган, чунки у айтганидек "у немисга ўхшарди."
  
  
  Ишонинг ёки ишонманг. Мен бунга узоқ муддатда тўлиқ ишонаман.
  
  
  Roscoe Nassau учун самолёт қўлга олиш учун ваъда. Мен у ерга боргунимча Чен-ли ва Вин вони кузатишда давом етади. Ўн дақиқадан ўн дақиқа ўтди. Мен уни аеропортда чақирдим. Лондонга саёҳат ўз вақтида бошланди. Кейин у радиони ёқди. Қочиш ҳақида хабар бор еди, аммо Чен-lining қўлга олиниши ҳақида ҳеч нарса йўқ еди. Roscoe унинг фокуслар офф кўрсатиш керак.
  
  
  Меҳмонхона шифокори елкамни текширди, егоимни боғлади ва менга Укол қилди.
  
  
  У ешикка урилганимни бир сўз билан бизга ишонмади.
  
  
  Унинг меҳмонхона душ қабул, шароб ва қирқ соат тоноз бор. Аммо у тарани кўришга ҳам қизиқади ва мен у қадар тўғридан-тўғри емасманки, у сўнгги бир неча соат давомида дўзахдан ўтган бўлса керак. У жилмайиб: "сизлар ҳам доим завқланасиз."Бундан ташқари, у аслида омлетни ёдда тутганини билар еди. Мен ўтириб кутишдан кўра, уни ўзим қидира бошлаганим маъқул. У Тара меҳмонхонадаги резервасёнини бекор қилди ва унга берган манзилга борди деб умид қилди. У шаҳарнинг нариги томонидаги сариқ уйга борди.
  
  
  Миссис Уилсон. T. Шериф менга жавоб берди. Йўқ, у менга айтди, Тара у ерда йўқ еди. Ҳема бу Тара еди? Ва ҳема наҳ унинг учун еди? Бошимда қон гумбурлай бошлади. Тара бир неча соат олдин бу ерда бўлиши керак еди. Бу у ўйлайдиган енг хавфсиз жой еди. Аммо мен айнинг меҳмонхонага қайтишига йўл қўймаслигим керак еди. Уни бу ерда самимий юбориш керак еди. Шериф хоним унга юборган хабар мен унинг таъқибчиларидан халос бўлишимни англатарди. У икки аёлнинг бирга ўтирганини, қаҳва ичганини ва болалар билан ўйнаётганини тасвирлаб берди.
  
  
  Енди менинг кўзларим олдида ўзини намоён қилган томоша ҳам ёқимли емас еди.
  
  
  Уларда контейнер бор еди.
  
  
  Аммо, яна овозли муаммолар. Улар кимлар? Ва уни қаерга олиб кетишди? У яна қаердан бошлашни билмай қолди. Ва ҳозир ҳам Тара қила оларди...
  
  
  Унинг исми Миссис. Шериф, Хема бор еди.
  
  
  У менга бир shisha ром берди.
  
  
  Унинг наҳ да хусусда. Қаерга боришни билмасам, кетиш аҳмоқлик бўларди. Grenada? Менимча, улар тарани у ерга олиб кетишмаган. Аммо бу у ўйлайдиган ягона жой еди. Ва шунинг учун улар уни у ерга олиб кетишмади. У яна бир қултум ром олди.
  
  
  Хўжайини уни юборди. Шериф қоғоз ва қалам олиб келиб, полициячиларга Уилсон ҳақида еслатма ёзди. У уларга ҳақиқий айбдорлар кимлигини ва улар майсазор остидан беш фут иҳ топишларини айтди. Мен уларга жасадлар кўпроқ бўлиши мумкинлигини айтдим, лекин қаерда еканлигини билмасдим.
  
  
  Кейин бу муқаддас жой яна ёнди.
  
  
  "Ёғоч никел" айнан Его Уилсон айтган еди. Йўл четида бироз пастга тушган таверна. Миммо унинг ёнидан ўтиб, дарахтлар орасига тўхтади.
  
  
  Деразалар қоронғи еди, лекин яқинлашганимда, улар қора пардалар билан қопланганини кўрдим.
  
  
  Мен унинг овозларини ешитдим.
  
  
  У Вилгелминага етиб борди. Хонадаги ҳаво яна нафас оладиган бўлганда, мен уни олдим ва бўғувчи Тайланднинг ўлик ҳийласи билан уни тортиб олишга мажбур бўлдим. Stiletto уни кутубхона полидан топди. Ески ишончли қуролимни қайтариб олиш ёқимли еди. Янги қурол янги севгига ўхшайди-сиз доимо сизни хафа қилишидан қўрқасиз.
  
  
  Лиззи қорайган дераза томон егилди.
  
  
  Еҳ биен, Lotto?
  
  
  Ноус ташрифлар.
  
  
  Улар ниманидир кутишди ва француз тилида гаплашишди. Индочинада француз тили кенг тарқалган тил еди. Ушбу инқилоб вайрон бўлган мамлакатлар атрофида кўпчилик бир вақтлар француз мустамлакалари бўлган ва кейин қайси йўналишни танлаш ҳақида биргаликда ўйлаб, мустақилликка дуч келишган. Чап ёки ўнг. Унинг бу Шарқий тилларда жуда яхши ҳеч қачон, лекин камида унинг тилида француз.
  
  
  "Си Ле яхта-бу parti. Сиз сигнални кўряпсизми?
  
  
  Улар қайиқ йўқолганлиги ҳақидаги сигнални кутишган.
  
  
  — Плюс важно, оù сонт лес аутрес?
  
  
  Улар ҳам "бошқаларни"кутишган. Агар бу "бошқалар" мен умид қилган жойда бўлганида, улар жуда узоқ кутишган бўлиши мумкин еди.
  
  
  У улар айтган ҳар бир сўзни ушлашга қийналди. Агар Картер билан ўлакса аутрес мурожаат қилган бўлса, улар ҳайрон. Улар ёрдам беришга рухсат берилмагани ачинарли деб ўйлашди.
  
  
  "Cъест доммаге," саид оне, " қуе ла femme ест морт."
  
  
  Менинг dollar stack уришдан тўхтади.
  
  
  Тара ўлган еди.
  
  
  Донолик, еҳтиёткорлик, ўзини ҳимоя қилиш, имконият, мақсад, аҳ, ҳаёт, барчаси маъносиз чангга айланди. Унинг фақат ақлдан кетди. У сакраб ўрнидан турди ва ешикни тепди. Унга биринчи ҳаракатланувчи объект ҳужум қилди. У ҳатто қурол ҳам тортмади. Унинг меҳмонхонаси қўлидаги гўштни ҳис қилар ва йиртиш ва қасос олиш учун ибтидоий истакни ҳис қилар еди. Унинг меҳмонхонаси ўз қуроли бўлиши мумкин.
  
  
  Тўсатдан мен уч kishi билан жанг қилаётганим маълум бўлди. Биргаликда уларнинг бўйи олти фут ва уч юз еллик фунт еди, лекин ақлдан озиш ҳақида гап кетганда, мен қуёшни ёқтирмайман. Кўр ғазаб, алангали ғазаб-бу аҳмоқларни ғайритабиий одамларга айлантирадиган нарса.
  
  
  У доимий ғазабланган машина еди. У зарбалар ва зарбалар берадиган завод еди. Уларнинг ҳеч бири мендан қочмади. Биз Хитой жумбоқ каби ташкил етилди-битта, йигирув, тепиб тўп. Уларнинг барчаси отишдан қўрқишди, улар орқали бирини уришдан қўрқишди.
  
  
  Унинг меҳмонхонаси сизга буни қандай қилганимни айтиб беришни хоҳлайди. Аслида, унинг меҳмонхонаси ўзи учун танилган бўлар еди. Лекин еслайман, менинг ғазабим. Бу тугагач, уларнинг ҳаммаси ўлик еди. Ва у буни фақат яланг қўллари билан қилди.
  
  
  Таранинг жасади пештахтага ёйилган еди. Пулс йўқ еди. Ҳаёт белгиси йўқ. У уни кўтариб ташқарига олиб чиқди. Унинг қизил сочлари мени бир ҳовуч аланга каби куйдирди. Ой нурида унинг юзи оқариб кўринарди, лекин бурнини ҳанузгача сепкилларнинг хира туманлари қоплаган. Томоғимга оғриқ билан тиқилган бир парча ва мен ҳалокатли йиғлаш учун қичқирдим. Аммо бу узоққа бормади; у шунчаки у ерда қолди.
  
  
  У хайрлашиб ўпди.
  
  
  У менинг қучоғимда қисқача қимирлади.
  
  
  Ее уни яна ўпди.
  
  
  У кулиб юборди ва жилмайиб қўйди. "Салом, Ник", деди у кулиб. — У сизни ёмон қўрқитдими?"
  
  
  Мен уни деярли ташлаб юбордим, бу кутилмаган спектаклдан жуда ҳайратда қолдим. У бизга бошқа сўз айтолмади. У кулиб юборди. Ъ тинчланинг. Сиз ақлдан озган емассиз. Уйқудаги гўзаллик тирик ва яхши."
  
  
  Ниҳоят, мен "нима-ҳа-ким" дейишга муваффақ бўлдим. Ёки шунга ўхшаш нарса.
  
  
  У яна кулди. — Мени қўйиб юборинг, мен сизга ҳамма нарсани айтиб бераман."
  
  
  Ее томонидан туширилди. "Мммм", деди у. "Яна ҳаракат қилиш ёқимли."У қўлларини узатди ва ой нурида атрофида ўралган.
  
  
  У ажойиб еди. У афсонавий нимфа еди. Қадимги афсонанинг нимфаси, яна туғилган, кийим тепасидан кўтарилган, ертаклар орқали сеҳрли мавжудот, юз йил давом етган сеҳрдан бефарқ уйғонди.
  
  
  У нахга қаради, озми-кўпми ўзини ҳайратга солди. У рақсини тугатди, бошини чайқади ва жилмайиб қўйди. "Мен сизга ҳақиқатни айтишни ёмон кўраман, азизим. Бу ҳақиқатан ҳам жуда романтик емас."
  
  
  Синаб кўринг", дедим.
  
  
  "Biofeedback", деди у.
  
  
  Органик фикр-мулоҳаза?
  
  
  Органик тескари алоқа".
  
  
  "Сиз буни аллақачон айтдингиз", дедим мен. "Лекин бу нима?"
  
  
  Шубҳасиз, сиз бош оғриғини қандай тўхтатиш, мия тўлқинларини бошқариш орқали астмани қандай бошқариш ҳақида ушбу назариялар ҳақида ешитгансиз... "Хўш, нима?"Biofeedback номли bestseller бор еди. Мен бесцеллерларни ўқимайман, лекин бу назариялар ҳақида ешитганман. Бу " математикада ўлган одамга қандай тақлид қиламан?"
  
  
  "Хўш, - деди у, - мен қилдим. Улар мендан қаердалигингизни сўрашди, атрофдаги Один мени урди ва мен йиқилдим. Кейин бу био-герибилдирим билан бошланди. Мен унинг нафсини енди ҳис қилгунимча унинг пулсини туширдим ва нафасимни ушлаб турдим. Улар менга жуда яқинлашганда мен буни доим қилардим."
  
  
  Фақат бу каби? Мен бармоқларимни қоқдим.
  
  
  Йўқ. Осон емас. АХ бир гуруҳ аёл агентлар учун тайёрланади. Ушбу машқ кўп ойлар давом етди. Лекин у ишлайди."
  
  
  Лекин айтинг-чи, нега мен билан боғланмадингиз? У елкаларини қисди. - Аввалига бу сиз еканлигингизга амин емас едим. Аммо "- у тўхтаб, ерга қаради - " меҳмонхонангизга boring, бу сизни безовта қиладими ёки йўқми."
  
  
  У унга заҳарли кўриниш берди. "Мен сизни ўлик деб айтганларида, мен бу клубга жинни каби бостириб кирганимдан жуда хавотирда едим."
  
  
  - Салом.Ъ бундай бақирманг. Сизнингча, у бу ерга ўйин-кулги учун келганми?
  
  
  Ъ йўқ.- Лекин сиз завқланмадингиз. Сиз ишда ухладингиз.
  
  
  У бу усулнинг бир қанча афзалликлари борлигини билади. Қулоқларингиз ишлашда давом етаётганда сиз ҳатто пулсингизни тўхтатишингиз мумкин. Ва одамлар марҳумнинг ҳузурида ўз сўзларида уялмасликка мойил.
  
  
  Тара кўп нарсани ўрганди. Бу бизни янада кўпроқ жалб қилгани емас, лекин ҳеч бўлмаганда Nassau сирлари тозаланди.
  
  
  Лин Жинг ва Бангелнинг шарқона дорихонаси бор еди. Бангелнинг Нассауда меҳмонхонаси ҳам бор еди. Ҳаммаси ҳақиқат бўлиш учун жуда яхши бўлиб туюлганда, Хитойнинг Кан компанияси рад ета олмайдиган таклиф билан чиқди. Дори манбасини ўчирмаслик евазига КАН даромаднинг йигирма фоизини ва даврий хизматларни талаб қилди. Ушбу "тасодифий хизмат" жуда оддий еди: улар Канг бирон жойга екмоқчи бўлган ПБХ сериясининг қопқоғи ва қопқоғини таъминлашлари керак еди.
  
  
  Nassau ideal саҳна майдони еди. Америкага яқин, аммо барибир Британия ҳудуди. Бу иҳни жуда кўп муаммо ва хавфдан қутқарди. Иҳ саёҳатининг сўнгги оёғига келсак, балиқ овлаш қайиғига чиқиш ва узоқ Florida рифига тушиш жуда осон еди. Тизим яхши ишлади.
  
  
  Масалан, Чарлз Брайс Senator Мортонни ўлдирган одам. Дастлаб у Гренададаги казинода оддий ошхона ёрдамчиси бўлиб ишлаган; кейин КАНГ его томонидан тайинланган, у ерда ва у ерда тўғри ипларни тортиб, "учувчи ейс" учувчиси сифатида; - у самолётни senator билан нен билан қулатди. Cанга келсак, тизим муаммосиз ишлади, аммо Лин Жинг бу катлама қоғозга еътироз билдирди. Бу асосан ўткир кесмалардан фойдаланишга қарши мўлжалланган. Бошқа иштирокчилар ҳам бор еди.
  
  
  Бу Чен-ли сайбрукни отиб ташлаганида якунланди. Бу имконсиз еди. Senator Сайбрук Чен-lining мақсади бўлиши мумкин еди, аммо его Мейндаги уйда ўзини ўлдириши керак еди. Сайбрук казинога самимий кўзлари билан кирганида, Чен-ли ўйлади: "нега мен уни кутишим керак?"
  
  
  Бу жуда аҳмоқона иш еди. Шундай қилиб, сиз ўз уянгизни очасиз.
  
  
  Чен-ли ҳибсга олинди.
  
  
  Лин Жинг кетишга қарор қилди. Агар керак бўлса, Бангелни айлантириш учун етарлича ёмон. Қолган тўда ҳам исён ёқасида еди.
  
  
  Гренададаги бутун казино бизнеси тўсатдан таҳдид остида еди.
  
  
  Улар Вин томонидан юборилган. Иҳ Лондонда катта одам, шунингдек, Чен-ли-га етиб бориш учун Канг томонидан қутқарув гуруҳи. қанот ўзини афюн сотувчиси сифатида кўрсатди ва бу рол унга Лин Цзиннинг ишончини қозонишга, шунингдек Лин Цзинни мени олиб келиш учун юборишга имкон берди. Аммо Гренададаги бу тартибсизлик ва исён туфайли КАН янги жой топишга мажбур бўлди. Шундай қилиб, улар гиёҳванд моддаларни Уилсондан яширган ҳолда ёғоч никелни киритдилар. T. Шериф. Бу бар Stahl иҳ янги қароргоҳи ҳисобланади. У ерда улар кейинги ҳаракатларини режалаштириш учун йиғилдилар. Атрофдаги одамларнинг аксарияти ҳатто у ерда овқатланишди ва ухлашди. Режа яхши еди.
  
  
  Чен-lining қамоқхона атрофида қочиб кетишининг асосчиси қанот еди. Шунингдек, у ушбу яхта билан аварияни режалаштирган ва сув ости кемасини олиб келган. Кейин у герцог билан "иш учрашуви" уюштирди ва шунингдек, герцогнинг содиқ бутлерининг ғойиб бўлишига ишонч ҳосил қилди. Вин ажойиб Бутлерни билиши тасодифий ва ёқимли емасми? Леди Черилнинг тавсиялари билан London атрофига етиб келди.
  
  
  У зўравонлик ҳаракатларини Ван тонгга қолдирди. Бу синфлар ёмон емас еди, яхши, зўравонлик. Зерикарли нарса таржималар еди. Қаердадир, Камбоджа француз дан, Таиланд, Хитой, ва Ван Тонг махсус инглиз, хатолар ҳам кириб кетди қилган, ва пухта ўйланган режалари, уларнинг маъно баъзи йўқотган. Нима ортидан бир "Keystone полиция"кино комедия чиқиб нарса каби қаради.
  
  
  Ҳар сафар КАН атрофидаги йигитлардан бири жасадни қоқиб қўйганида, улар буни Каннинг иши деб ўйлашди.
  
  
  Ахир, КАННА Бангеолни ўлдириш учун барча асосларга ега еди ва КАНГ ҳам Лин Чингни ўлдиришни режалаштирган. Шундай қилиб, ҳамма буни гуруҳдаги бошқа биров қилди деб ўйлашди ва жимгина унга қолдирган жасадларини тозалашди.
  
  
  Қолганлари камроқ қизиқарли еди. Бу мистлетонинг Гароу билан муносабати билан шуғулланадиган ая қисми еди. У менга мурожаат қилганида, улар унга мурожаат қилишди. Телефондаги йигитлар буни қилишди ва " америкалик ўлган."Виннинг ягона фикри, мен бу америкалик едим. Кечқурун Винг гуруҳи Каскад йўлига йўл олганида, бошқалари ўзларининг ҳикояларини умумий суҳбатдан бошладилар.
  
  
  Улар мени тезроқ олишга қарор қилишди. Аммо мен аллақачон Каскад йўлида едим. Улар менинг ўрнига тарани олишди.
  
  
  "Сизни қаерга олиб кетишди?"
  
  
  У орқасига ўгирилди.
  
  
  Сиз улар сизники деб айтдингиз. Мен қаерда билишни истайман.
  
  
  У қумни кўкрагимдан оқизиб юборди. - "Менимча, бу жуда касал тиргак."У кўкрагимдаги қумга dollar суягини тортди. Ъ нима бўляпти?Ъ бу нима?- у кулиб сўради. "Сиз ҳасад қиляпсизми, Картер?"
  
  
  Албатта, мен ҳасад қилмайман. Ва мени Картер деманг. Сиз филм атрофида аёл мухбирга ўхшайсиз.
  
  
  "Мен фақат Lauren Беcкалл ўйнаш учун содир бўлди."У виқор билан ўрнидан турди ва ой нурида соҳил бўйлаб югурди. "Агар у менга керак бўлса, - деди у, - шунчаки ҳуштак чалинг."Унинг қадр-қимматини пасайтирадиган ягона нарса шундаки, у ҳеч қандай кийим киймаган. Биз биринчи marta учрашганимизда, у жуда яхши ёш хонимга ўхшарди. Аммо сўнгги пайтларда у тўғри хонимдан кўра кўпроқ синган ёш хонимга ўхшарди.
  
  
  Унинг албатта меҳмонхона сл. Унинг меҳмонхонаси яна. Лекин унинг енг ёмон қисми ҳуштак чалолмаслигим еди.
  
  
  У ўрнидан турди ва унинг орқасидан соҳил бўйлаб пастга тушди.
  
  
  Биз сузишга бордик.
  
  
  Ин & нб, тўлқинлар ўртасида, биз бошқа атрофида яна бир оз оздирди.
  
  
  "Бу ишламайди", деди у. Мен унга айтдим. "Тикиш?"
  
  
  Хўш, агар бизни яна бир ҳафталик очиқ ҳавода машғулотлар йиртмаганида еди. Шундай қилиб, биз океаннинг енг чеккасида, баъзан сув билан қопланган, баъзан яна яланғоч ҳолда севги қилдик. Биз тўлқин ёки тўлқин билан бир хил ритмга тушдик — бизникига ўхшаш ритмга тушдик, шунда у тўлқинлар ва қирғоққа айланди, уларнинг табиий йўналиши бўйича учрашди ва хайрлашди; биз ҳўл шўр ўпишлар билан меҳр билан саломлашдик ва хайрлашдик. Аслида, бу ҳеч қачон тўхтамади. Унинг кўкрагидаги оғзим бир зумда уни яна бошлашга мажбур қилди, чунки биз айланаётган сувга тушдик ва ҳаяжондан нафас олиб, яна бирга кўтарилдик.
  
  
  Бир неча кундан кейин у менга:"биласизми, мен аввалига ундан қўрқардим."
  
  
  У қўлининг ички қисмини унинг ошқозонига югурди. "Бу қўрқинчли ўйин, асалим. Ва агар сиз пичоқ ёки кунг-фу билан ўйнай олмасангиз... Хўш, мен сизни айбламайман. У унинг кўзларига чуқур қаради. "Кейин сизга нима дейман.: Мен сиздан жуда ғазабландим."
  
  
  У бошини чайқади. - Мен ундай демайман. Айтмоқчиманки, шу кунгача сиз ва мен ўша барда ўтирганимизда, сиз у ерда, стулнинг нариги томонида, миллионлаб километр узоқликда ўтирганингизда.
  
  
  "Қаранг", дедим оҳиста. "Унга ўхшаган овоз. Ва ҳеч ким мени бунинг учун тўлашга мажбур қила олмайди. Биласизми, енди у сиз билан бўлганида, у сизники. Ва қолган вақт... Хўш, кейин унинг барчаси ўз-ўзидан.
  
  
  У жилмайиб қўйди. Унда сизнинг қайғуларингиз бор еди. "Хавотир олманг. Картер. Мен сизни ўзгартиришга ҳаракат қилмайман. Шунчаки... У нима дейишни ўйлаб, тўхтаб қолди, кейин давом етишга қарор қилди — " мен сизни илгари танимаганман. Кейин унинг исми Lauren Беcкалл бўлмаса, кейин мен бу даҳшатли бор, етим Енни бўлиш жирканч мойиллик. У яна жилмайиб қўйди, лекин бу сафар унинг юзи янада қувноқ еди. Хавотир олманг. Енди унинг жуда катта ва кучли, ва сиз фақат йўл севаман."
  
  
  Менда бир қатор сакрашларда "мен сени севаман" иборасига ўрнатилган рефлекс бор. У ҳеч қачон унга ҳеч нарса ваъда қилмаган... биз ҳаммамиз уни мажбурий бўлмаган ҳолда сақлашимиз керак... Мен Тарага қарадим. "Менимча, - деди у, - еҳтимол мен ҳам сизни севаман."
  
  
  "Менинг Худойим", деди у...
  
  
  
  
  Боб 10
  
  
  
  
  Британия музейи ҳар қачонгидан ҳам жозибали еди. Мен учун бу аттраксионда ҳар доим даҳшатли нарса бор еди. Сиз Қирол Артурнинг бир вақтлар кийган зирҳларига ёки "610-йилга бориб тақаладиган" роҳиб халатига қараяпсиз. Тўсатдан хаёлингизга келадики, тарих бу тарих китобларида сиқилган ва қуритилган кичик бир ҳикоя емас, худди бир қатор бепушт одамлар ва воқеалар доимо есда қоладиган саналарга бориб тақалади. (1066, Viking ғалабалари). 1215, Magna Carta.) Тарих-бу жасорат, ишонч ва қон билан ёзилган шов-шувли, шов-шувли фактлар. Тарих сиз ва мен каби оддий, дунёвий мавжудлигимизга хизмат қилишга абадий маҳкум бўлган одамлар ҳақида. Металл қалқон ёки мато емас.
  
  
  Айтганимдек, бу даҳшатли.
  
  
  У Roscoe билан соат ўн бирларда Констаблнинг бармоқ излари сақланадиган хонада учрашишни режалаштирган еди. Кириш учун махсус йўлланма талаб қилинди. Менда бу парча ва у ерга бориш учун кўрсатмалар, шунингдек жон Констабле (1776-1837) ҳақидаги ажойиб рисола бор еди. У Margaret Рутерфорд lookalike томонидан бир пасс топширилди, ким кейин менга принтлар бир улкан папкани узатди. "Романтик realist", дейилади рисолада. "Констебл меҳмонхонаси табиатга қайтиш."Агар шундай бўлса, унда табиат (1776-1837) ажойиб жой еди. Ёрқин яшил рангнинг бир кўриниши.
  
  
  "Лекин ҳа. Кейин уйда ҳожатхона йўқ еди.
  
  
  Унинг орқасига ўгирилди. Бу Roscoe Klein еди.
  
  
  "Ушбу расмга қойил қолишда давом етинг", деди у. У орқасига ўгирилиб, расмга қойил қолди. "Нассаудан бизнинг дўстимиз бу ерга келди. У Коцволдсда қишлоқ уйини ижарага олди. Уни бошқа расмга борди. Томлари сомонли ва ёрқин яшил дарёли уйлар. "Сизнинг Чен-ли ҳали ҳам ўша ерда. Улар у ерга боришди самимий аеропорт атрофида ва улар билан ferret ҳеч қаерга чиқмади. Меҳмонлар йўқ еди. Telefon қўнғироқлари йўқ еди", бу ғайриоддий. Улар сокин, Озода очиқ ҳаёт кечирадиган бир гуруҳ сквайрлардир. Албатта, улар бу ерда атиги йигирма тўрт соат бўлишган.
  
  
  У яна бир баргни айлантирди ва бу сафар тегирмон ва оқимни ўрганиб чиқди. "Сиз бошқа КАНГ агентларини кўрганмисиз?"
  
  
  "Ҳеч ким, ники. Ҳеч кимга.ъ
  
  
  - Кимдир сизни безовта қилдими?"
  
  
  Мен кимман? Ламонг Кренстон? Фикрингизни булут қилиш қобилияти биланми? Ҳеч ким сояни кўрмайди, болам.
  
  
  Кейин менда яна бир тиргак бор, Roscoe... Нега бу расмларга қарашимни таклиф қиляпсиз?
  
  
  Унинг орқасига ўгирилди. Roscoe қисди. — Мен шунчаки санъат ҳақида бирор нарса билишингиз керак деб ўйладим."
  
  
  Кейин айтганларим сиқиш учун мос емас.
  
  
  Биз овчи идишни деб номланган Ғарбий Енд сусайгани тушлик бор еди. Бир хил желе ва қуён орқа менюсига ега ёғоч панелли ошхона. Мен Тарага қўнғироқ қилдим ва унга келишини айтдим. Биз Росcоеъснинг дўсти, ҳозирда шаҳар атрофида ишлаётган қизга тегишли бўлган" квартирада " қолдик. Биз ўзимиз кўпроқ едик ва жон Стюартнинг юк ташувчилар, официантлар ва хизматкорлар ҳақидаги бемаъни гаплари билан камроқ муаммога дуч келдик. Бу, шунингдек, шаҳар билан мулоқот қилишнинг енг тинч усули еди. Мен Roscoe Тара кириб келганида унга қандай қараганини кўрдим. У зумраддан яшил Kashmir кўйлак кийиб, тор бўйинбог ъ ва вабо сингари қаттиқ еди, бу уни енг яхши таъсир қилди ва унинг думалоқ кўкракларига ёрдам берди. У ўша куни ерталаб дўконга бориб, его сотиб олган бўлса керак. Камида мен олдин уни кўрмаганман, его. Мен баъзан унинг либосини унутишим мумкин, лекин унинг тор либосини ҳеч қачон унутмайман.
  
  
  У уни Roscoe билан таништирди. У ўз табассумини табассум қилди. Илгари айтганимдек, Roscoe ему ёқтирган нарсага қараши мумкин, аммо енди у ифодасиз томоша қилишга ихтисослашган. Жаноб По, Ўртача Одам. Ўртача баландлик, қурилиш, юз ва кийим. Мен у ҳақида еллик ёшда ёки шундай еди тахмин, ва мен у қилган ҳар бир нарсани қўшиб, бу кўрсаткични олиш. Аммо унинг ўзининг қалин сочлари бор, у кулранг емас ва ранг беришда содир бўладиган тажовузкор қора рангга ега емас.
  
  
  Шундай қилиб, Тара жилмайиб қўйди. Бир неча дақиқадан сўнг, Роско унга қараганида, бу Гари Grant еди. У узун бўйли ва ингичка еди, тўсатдан нен тикилган костюм кийиб олди ва у ҳайратланарли даражада оқ тишлари борлигини кўрди. Оҳ, кўзни қамаштирадиган оқ ва Тара кўзни қамаштирди.
  
  
  У ўтирди, томоғини тозалади ва қатъий ва қатъий имо-ишора билан официантни чақирди ва ичимликлар буюрди. "Айтинг-чи, - деди у Роскога, - ҳозир сизнинг савдонгизни ким кузатмоқда?"
  
  
  Ъ савдо?ъ
  
  
  Ъ ташқарида. Сизнинг ташқи савдо.
  
  
  "Оҳ, даъво қилинган савдо. Чарли Можа. Сиз ҳеч қачон Егони кўрганмисиз?ъ
  
  
  Унинг егоси буни ҳеч қачон кўрмаган.
  
  
  "Хўш, бу яхши. Қуроллар ҳам яхши. Агар бирор нарса юз берса-ва менимча, бу менга хабар беради. У билан бир бола бор, Пирсон. Шундай қилиб, бу ҳақда ташвишланишингиз шарт емас."
  
  
  Ъ болами?ъ
  
  
  Roscoe тўғри кўз мени қаради. - Менимча, сиз йигирма ёшингизда жуда ақлли едингиз."
  
  
  Мен бу ҳақда бир муддат ўйладим. — Шундай бўлса-да, агар сиз ҳозир у ерда ўтирсангиз, ўзингизни анча яхши ҳис қиласиз."
  
  
  Roscoe бошини чайқади. — Мен bloodhound емасман, Nicky. Қўриқчи емас. Бундан ташқари, мен ҳам олиш қиляпман - " жуда ески,"у айтишга ҳаракат, лекин фақат вақт ичида ўзини қўлга," унинг stahl бир ҳафта кутиб учун ҳўл ўт ёлғон сўнгги пайтларда жуда дангаса бўлди."
  
  
  "Қандай қилиб улар узоқ вақт қолишига амин бўлишингиз мумкин?"
  
  
  - Масалан, маҳсулотлар. Улар озиқ-овқат маҳсулотларига буюртма беришди-масалан, бир ҳафта. Улар ҳатто уй бекасини ёллашди. Бу шуни англатадики, улар бир мунча вақт яхши ўғил бўлишни режалаштирмоқдалар. Бундай янгиликлар қишлоқ бўйлаб тез тарқалади. Ва менга ишонинг, агар кимдир икки marta аксирса, бу шаҳарларда аллақачон янгилик.
  
  
  "Хўш, биз нима қиламиз?"
  
  
  "Фақат кутасизми?"
  
  
  У иккита електрон почта қутисини чиқарди. Кичик чўнтак қора қутилари. Ъ бири сиз учун; бири мен учун.ъ
  
  
  Ъ узоқдан ишлаяпсизми?ъ
  
  
  Ъ ҳа. Фақат енг яқин телефонга ўтинг ва тўққиз-уч-олти-тўрт-нол-нол-нолни теринг. Шаҳар ташқарисида сиз аввал нолга айланишингиз керак. Кейин босинг ушбу ширинликни кодланг ва сиз Маcе ҳисоботининг ёзувини ешитасиз. Ҳар соатда ҳисобот bering.
  
  
  "Бу ҳаммасими?"
  
  
  "Йўқ", деди у. "Яна бир нарса бор. Шунингдек, сиз қўнғироқ қилишингиз ва хабарингизни лентада қолдиришингиз мумкин. Кейин Маcе ва унинг егоси тинглашлари мумкин. Dolores доимий равишда мониторни кузатиб боради, шунинг учун бирор нарса нотўғри бўлса, биз огоҳлантирамиз. Қаерда турганингизни саломга айтинг. Dolores болта коммутатори еди.
  
  
  — Ва бу уй-Жуковни унга қўйиш мумкинми?
  
  
  У нордон юз ясади ва бошини чайқади. Ъ деярли. Ёки улар бир муддат йўқ бўлиб кетиши керак, лекин улар ҳали ҳеч қандай аломат кўрсатмаган. Биз бирон сабабга кўра ишчи юборишга ҳаракат қилишимиз мумкин. Аммо Агар По Вин бундай ҳийла учун йиқилса, у узоқ вақт ўлган бўлар еди. Бизда маҳаллий telefon тармоғига уланиш мавжуд, шунинг учун биз барча чиқувчи хабарларни ушлаб туришимиз мумкин.
  
  
  Бу менга ёқмади. Кутиш абадий еди. Лекин мен ўзимни хавф остига қўя олмадим. Вин Во мени еслади. Фақат емуга юзингизни бир marta кўрсатинг ва бутун операция муваффақияциз бўлади.
  
  
  У соатига қаради. Бир дақиқага икки дақиқа қолди. "Агар сизнинг диск хотира тизимингиз ишлаётган бўлса, менимча, буни қилишга вақтингиз бор."
  
  
  Roscoe менга унинг кўзни қамаштирувчи табассум берди. - Нега енди буни қилмайсиз?"дўстми? Уни бармоқларингизда бир муддат ушлаб turing. Буни ўзингиз синаб кўринг.
  
  
  "Мен сизга бевосита ишонаман, Roscoe", дедим. У Тарага жилмайиб қўйди. "Мен telefon билан демоқчиман. Биламан, сиз менга аниқ ҳисобот берасиз.
  
  
  У бу ҳақда баҳслашиши мумкин, аммо Н-3 ҳар доим К-2 дан муҳимроқдир. Roscoe телефонга жавоб берди.
  
  
  Тара жилмайиб қўйди.
  
  
  Бу флот ендигина сузиб кетганини билмаган аёлнинг ширин, аммо бўш табассуми еди. "Мен очман", деди у менюга қараб. "Бундан ташқари, у менинг турим емас", деди у юқорига қарамасдан.
  
  
  Унинг қоши кўтарилди. "Мен бир лаҳза ҳам биз ҳақимизда ўйламадим", дедим.
  
  
  Маcе бизга айтадиган Barents денгизи ҳудудига ега емас еди. Бу бизга асосан дам олиш кунини берди. Мен унга мусиқий филмга чипталар сотиб олдим. Бир нарса " онангга айт "деб номланган, уни такаббур Ню-Ёрк Таймс сотувчиси"агар сизга бундай нарсалар ёқса, жуда кулгили."
  
  
  Тара харид қилишга тайёрланаётган еди ва ҳеч нарса қилмасликдан асабийлашди. Менинг овозим бемаъни даҳшатли ешитилган бўлса керак, чунки у тўсатдан гапиришни тўхтатди.
  
  
  "Мен нима деб ўйлаётганингизни биламан", деди у ниҳоят. "Сизнингча, бу уларнинг художўй сайёҳлик тузоқларидан бири бўлади, шунинг учун бу қиз билан нима қиласиз? Тўғрироғи, у барибир бу ерда нима қиларди? У қила оладиган нарса-ўғирлаб кетиш ва харид қилиш."
  
  
  Мен жавоб бермадим. Ее ўйлаб кўринг-яқин еди.
  
  
  - Хўш, менда бу ерда бўлиш учун сабаб бор. Бунинг сабаби шундаки, иҳ залида лабораториялар қаерда еканлигини аниқлаганингиздан сўнг, мен уларнинг атрофида клонлар кимлигини ва улар билан нима қилиш кераклигини билиб оламан. У менга Валдорфда учрашган биринчи кунимиз худди қўпол, қаттиқ лабда қараб турарди. Ва бўйнимнинг орқа қисмидаги сочлар худди ўша пайтдаги каби ўрнидан турди. Унинг реакцияси фақат мудофаа еканлигини билар еди. У у ерда ўтирди ва мени безовта қилаётганини ҳис қилди ва у бу ҳақда кўп нарса қила олмади. Ва у асоссиз таъсирчан еди ва у ҳам бу ҳақда ҳеч нарса қила олмади.
  
  
  Биз Piccadilly Circus бурчагида туриб, ночор ғазаб бир-бирига қараб.
  
  
  У айтди. - Бундан ташқари, мен қила оладиган яна бир нарса бор.
  
  
  "Ва шундай", дедим мен. "Демак, сиз ҳам бир нарса айтасиз."у айтди. — Мен ҳам сизни жуда хурсанд қила оламан."
  
  
  Бундай ноаниқ ҳақиқат билан баҳслашиш қийин. Биз соат бешда квартирада учрашишга келишиб олдик. Унгача атрофимиздаги паромлар ўзларига ғамхўрлик қилишади. Мен Charing Хоч йўлидаги ёстиққа бордим. Бу бир оз туманли бор. Аниқ туман емас, балки қандайдир қалин совуқ. Елкамдаги шифобахш яра оғрийди. У нима учун бу оғриқ мавжуд бўлганда, одамлар бошқа дўстини хафа қилишни жуда ёқтиришларига ҳайрон бўлди.
  
  
  
  
  Боб 11
  
  
  
  
  Чоракдан учгача у Падга етиб келди. Вақт ўтиши билан соат учга яқинлашаётганини еслатиш учун. Инглизлар умуман ичмайдилар, қачон емас. Шунинг учун - ҳеч бўлмаганда Роскога кўра-сиз инглизларга ишонолмайсиз. Мен пиво буюртма қилдим ва газетани варақладим.
  
  
  London Таймснинг ўнинчи саҳифасида бутун Қўшма Штатларда кичик бир янгилик бор еди. Маълум бўлишича, сенаторлар Бейл ва Крофт Karla тўфони оқибатларини текшириш пайтида вертолёт ҳалокати қурбони бўлишган. Камида, бу улар ўйладим нима. Вертолёт ва учувчи йўқолган ва Дора бўрони туфайли тергов қолдирилган.
  
  
  Шундай қилиб, иҳ олти бўлди. Morton, Сайбрук, Линдейл, Кренстон ва енди Нил ва Крофт. У Вашингтоннинг акробатикасини тасаввур қила оларди. Суиқасд уринишлари ва фитна ҳақида шахсий суҳбат. Ҳукумат баёнотларини рағбатлантириш. Бу орада Хокнинг офисида ўта махфий музокаралар бўлиб ўтди. Қандай қилиб кенг ваҳима қўзғатмасдан хавфсизлик чораларини кўришимиз мумкин?
  
  
  Агар хок буни қилган бўлса, у клон ишини қандай ҳал қилади, деб ҳайрон бўлдим. Ҳозиргача ферретда назария учун аниқ далиллар йўқ еди. Ва агар у бизнинг назариямизни қабул қилишга узоқдан мойил бўлганида еди, мен ҳали ҳам у билан бир мунча вақт учрашмаган бўлардим. Шубҳасиз, клонлар аллақачон мамлакатда бўлган. Аммо бир кишининг атрофида қанча нусха борлигини билмасангиз, қандай қилиб иҳ қидирувга берилиши мумкин?
  
  
  Лекин, албатта, бу Хокнинг муаммоси еди. Ҳозирча менда ўз муаммоим бор еди. Менинг вазифам ушбу ПБХ тизимларининг қаерда жойлашган бўлса, уларнинг ўчоғини топиш еди. Асл нусхасини ўлдиринг ва нусхаларини йўқ қилинг. Шунингдек, қанча одам-агар бир нечта иҳс қолган бўлса-қотиллик буйруғи билан озод юраётганини аниқлашга ҳаракат қилинг. Агар у буни қилган бўлса ва воқеани айтиб бериш учун етарлича узоқ яшаган бўлса, Вашингтон кенг кўламли ёпилишни бошлаши мумкин еди. Ҳеч бўлмаганда, агар мен етарлича узоқ яшасам.
  
  
  Ҳаммаси айлана бўйлаб айланиб, кейин менга қайтиб келди. Вашингтон менинг биринчи ҳаракатимни кутаётган еди. Ва Чен-ли унинг биринчи ҳаракатини кутаётган еди. Ва кейин сиз умуман ўйламаслигингиз керак бўлган бир нуқта келади: Агар бу Чен-ли умуман ҳаракат қилмаса нима бўлади? Агар у шунчаки яшириниб ўтирса ва сенаторлар камроқ бўлса-чи?
  
  
  Қўнғироқ жиринглай бошлади. Бардаги қиз менга ёпилиш вақти келганини айтди. Мен уни тўладим ва кетдим.
  
  
  Баъзан биз улкан шахмат ўйинининг бир қисмимизми, деб ўйлайсиз. Катта қўл келади ва у сизни умуман бўлмайдиган жойга қўйиши билан мақтанади. Бу жуда тасодифий ҳаракатга ўхшайди. аммо якунда маълум бўлишича, бу бутун ўйиннинг якуний ҳаракати еди.
  
  
  Қисқа юришга бордим. Мақсадсиз, менимча. По Бонд-ўчирилиши. Яхши вақтда у ўзини Burlington аркадасида, дўконларнинг узун, тор галереясида топди. Унга кўра, у галереянинг байроқ билан безатилган шифтига қараш учун бошқалар каби бўйнини бурди. У кўйлак ва камералар билан дўкон ойналарига, Хитой ҳайкалчалари билан деразаларга қаради.
  
  
  Мен айланиб ўтаётган едим, Виржинияда бир kishi хотинини суратга олди.
  
  
  Кейин тасодифга югурдим.
  
  
  Менинг биринчи реакциям у мени кўрмаслиги учун юз ўгириш еди; дўкон ойнасининг аксида юзимга қараш. Аммо кейин у мени охир-оқибат танимаслигини англадим. Унинг егоси унинг юзини ўзиникидек деярли яхши биларди. Мен у билан олдин икки marta учрашганман. Унинг егоси уни бир marta ўлдирган еди. Лекин бу танада емас. Чен-ли қишлоқда еди. Ҳунг Ло дўзахда еди ва мен Лао Зенг ҳозир харид қиляпти деб ўйламаган едим. Бу юз бошқа бировга тегишли еди. Худди шу кенг, қаттиқ юз. Худди шу текис, дўстона ифода. Худди шу мукаммал жойлаштирилган сарт.
  
  
  Бошқа filial.
  
  
  Мен унга тасодифий, хотиржам юриш билан ергашдим. Piccadilly тубе, Расселл майдонига қайтиш.
  
  
  Уни яқиндан кузатиб бориш хавфли еди. Аммо сиз баъзи хавфларни қабул қилишингиз керак. Бундан ташқари, у муаммо кутмаган одам каби бошланди. У таъқибчиларига қарамади ёки орқасига ўгирилмади. Чиқиш: бир нечта танлов. Ёки у мени таъқиб қилишимни билмас еди; ёки у билар ва мени тузоққа туширар еди.
  
  
  Filial қизил ғиштли бинога ғойиб бўлгунча у яна бир неча блок давомида унга ергашди. Ешик рақамланган еди 43, ва бронза плита аҳамияциз маълумот қўшилди: аҳамияциз postscript билан "Featherstone жамият":"йилда ташкил етилган 1917."Бу Featherstone жамиятининг жаҳаннам тури нима еди? Мен қилишим керак бўлган кейинги нарса буни билиш еди.
  
  
  Кўча бўйлаб Макробиотик ресторан бор еди. Тўсатдан менда соғлом овқатга катта иштаҳа пайдо бўлди.
  
  
  Уни кўча кўринишидаги стол егаллаб олди; бу муҳитда сиз ўйлагандек соғлом кўринмайдиган официант бир нечта майдалагични олиб ташлади ва менга меню узатди. Менда танлов бор еди: кунгабоқар шарбати (уруғлар билан кўпиртирилган yogurt) ёки тобора ҳалокатли аралашмалар рўйхати. Исмалоқ шарбати, карам суфле. У органик лимонад декантерида тўхтаб, улар атрофдаги Егони қандай organ пиширишга муваффақ бўлишганига ҳайрон бўлди.
  
  
  Юриш таёқ билан бева бир ер-хотин Featherstone жамиятлари орқали аламли трек қилди.
  
  
  Футболка ва жинси шим кийган сувли ўсмир ёнимдаги столни олиб, кунгабоқарга буюртма берди . У менга кичкина қизлар каби қаради.
  
  
  Бир аёл кўп сонли пакетлар билан кириб келди. Бошларида улар ҳаддан ташқари қизил шляпа ва деярли кўзга кўринган ажинлар кийишган. Аввалига у ўзи билан гаплашяпти деб ўйладим. Лекин мен хато қилдим. У сумкаси билан гаплашаётган еди. "Яхши, - деди у, - ва илтимос, хотиржам бўлинг.
  
  
  У бу борада мутлақо ҳақ еди. Оғзи жуда катта бўлган харид қилиш сумкаси жуда зерикарли бўлиши мумкин.
  
  
  У ёнимдаги столга ўтирди ва бекаму жигарранг қалпоғини ечди. Салом, бу саксондан узоқ емас еди, лекин у ҳали ҳам ёшлик йилларига мос равишда кийинаётган еди. У қандайдир ўсмир қиз еди. Марварид маржонлари ва мушк парфюм.
  
  
  "Ўтир", деди у сумкага. У ўгирилиб, менга узрли табассум қилди. "Нима учун ресторанларда еголарга рухсат берилмаслигини тушунмаяпман. Айтишларича, бу озодалик ёки бирор нарса билан боғлиқ. Лекин бу жуда тоза. У сумкасига қаради. "Бу тўғри емасми, асалим?"
  
  
  Clench олти фунтли Yorkshire Terrier еди. Шунингдек Рожер сифатида танилган. Тасодифан, мен бу кичкина итларни умуман ёқтирмайман ва бу ҳақда бутун юзимга ёзилган бўлиши керак. "Умид қиламанки, сиз итлардан қўрқмайсиз."
  
  
  Мен унга итлардан қўрқмаслигимни айтдим.
  
  
  Оҳ, яхши. У жилмайиб, қўлимни қоқди. "Чунки Рожер пашшага зарар бермайди."
  
  
  У баланд ҳайрон, его ўсишини берилган, бир пашша ему зарар еди, агар. У баланд овозда кулиб юборди ва хушчақчақлик билан ялаб ўтирди.
  
  
  Унинг исми Мисс Mabel еди. У блокда еллик йилдан кўпроқ вақт давомида камтарона ҳашаматли деб таърифлаган уйда яшаган. "Еҳ, буни айтайлик... совға, айтайлик ... бошқа. Мисс Mabel мени Наҳ аслида бор еди, деб хабар истайди жинс. Мисс Мабелга ҳайрон бўлмаслигимни аниқ айтдим.
  
  
  Бу менга бир нечта фикрларни келтирди ва суҳбат маълум бир йўналишни олди. Менга салом айтдики, мен ўтирган ва ҳозирда Featherstone жамиятида қатнашаётган дўстимни кутаётган едим.
  
  
  "Ммм", деди у. "Ва сиз у ерга киришни хоҳламадингиз."Сиз бу нарсаларга ишонмайсизми? †
  
  
  Мен унга бу ҳақда кўп нарса билмаслигимни айтдим.
  
  
  "Арвоҳлар ҳақида ҳеч ким билмайди, Жаноб Стюарт. Биз фақат улар борлигини қабул қилишимиз керак."
  
  
  Фақат бу каби. Featherstone жамияти сизга ўликлар билан гаплашишга имкон беради.
  
  
  У бу filial сенаторларни сўроқ қилганми, деб ҳайрон бўлди.
  
  
  Мен ундан у ерда бўлганми, деб сўрадим ва у хўрсинди.
  
  
  "Ҳа. Йўқ, бу даргумон. Жон Featherstone мени 1920 йилда лаънатлаган. Лаънат, буни тасаввур қилинг. У юмшоқ қилиб айтганда, мен жанжалчи еканлигимни айтди. Оҳ, у одобли, ҳақиқий фанатик одам еди. У олмос узуклари тўплами билан ярқираган кўрсаткич бармоғи билан бошларини урди. Ўтмишдаги жанжал хотиралари.
  
  
  "Хўш, агар мендан сўрасангиз — - деди у қулоғимга оҳиста, - бу уйда биз гаплашишимиз керак бўлган битта жасад йўқ. Ўлик ёки тирик, бу уйга кириш учун сиз фаришта бўлишингиз керак. Ва фаришталар, азизим, жуда зерикарли. У сиз ярамас кўз қисиб қўйишингиз мумкин бўлган нарсани берди.
  
  
  Официант салом, витаминларга бой сода олиб келди. У бир қултум олиб, нафрат билан юз ўгирди. Бу ичимлик сиз учун жуда фойдали.
  
  
  Яна нима дедим? Оҳ, ҳа, яхши, у вафот етганида, қизи егаллаб олди. Хўш, мен ғалати нарсалар ҳақида гапиряпман... Елис Featherstone, азиз хоним, Мисс Mabel норози бўлиб лабларини қисди. "Бокира қизни узоқ вақт ўйнаш ҳеч қачон яхши нарса емас."
  
  
  У Мисс Мабелнинг психосексуал назарияларига еътибор бермади.
  
  
  Хўш, бемаънилик. "Оҳ, Тоуве "ёки"Вауве". бу каби бир нарса. Мен уни аниқ билмайман. Агар мендан сўрасангиз, асалим, бу унинг болалигида ўрганган анъанавий Хитой таомлари туфайли. Биласизми, улар енг даҳшатли нарсаларни ейишади. Менимча, бу унинг миясига таъсир қилди.
  
  
  У йиллар давомида ҳамма нарсани тинглаш кераклигини билиш учун етарли одамлардан кўп нарсаларни ўрганди. Иҳ севимли учар ликопча назариясидан иҳ енг яхши голф ўйинини босқичма-босқич такрорлашгача. Ҳамма ешитишни хоҳлайди. Ва агар сиз ҳеч ким ешитишни истамайдиган нарсаларни тинглашга тайёр бўлсангиз, еҳтимол улар сизга ҳеч ким ешитмайдиган нарсаларни айтиб беришади. Шундай қилиб, агар у кўчани томоша қилмаса, бутун дунёнинг бойўғли уни тўхтатмас еди. У ерда кўрганларим бош совринни қўлга киритишим мумкинлигини айтди.
  
  
  У ўзини оқлади ва телефонга борди. Его уни еркаклар хонасидан топди ва рақамини терди. Маcе ҳозирги йўқ еди.
  
  
  Мен уни ёпиштираман.
  
  
  Filial 43-рақам орқали жўнаб кетди. Мен хабар юбориш учун бурчакка бордим. Агар бу ерда уни таъқиб қилаётган filial бўлмаса. Агар у охирги ярим соат давомида ўзгармаса ва оқсоқланмаса. Албатта, бу мумкин еди. Лекин у унга ишонмади. Менинг филиалим ниқоб билан безовта қилиш учун жуда кулгили кўринарди. Ва агар у бошқа биров бўлганида, у каттароқ нарсага дуч келган бўлар еди. Бу клонлаш станциялари.
  
  
  Бу тўртга ўн дақиқа еди. Мен унга Roscoe учун хабар қолдирдим. Мен емуга бу ерга келиб, кейинги клонни кузатишни айтдим. Бу орада мен бу ерда ўтириб томоша қиламан. Бошқа кимдир кирадими, кўраман."
  
  
  Мисс Mabel яна Рожер билан гаплашаётган еди. Мен озиқ-овқат кимёвий таркиби бўйича маъруза ҳолда унга менинг кейинги ревматизм тест олиш мумкин, агар уни ҳайрон. Мен унга имконият олдим. "Нима учун Елис Featherstone Хитой едида ўсган?"
  
  
  Мисс Mabel бу аҳмоқона тиргак деб ўйлагандай туюлди. Хўш, азизим. Хитойликлар яна нима ейишади?
  
  
  Бир сония кутинг. - Сиз Феатҳерстонес Хитой дегани?"
  
  
  "Хўш," у менга ишора қилди. Ъ ҳақиқатан ҳам емас. Лекин яна, аниқ емас.
  
  
  Қисқаси, кекса жон чой експортчиси еди. У кўп йиллар Хитойда яшаган. Аммо 1912 йилги инқилоб билан ғарбликларга улар енди қабул қилинмаслиги аниқ бўлди. Его иши мусодара қилинди. Егонинг хотинини ўлдирди. Шундай қилиб, жон кичкина қизи билан Лондонга қайтиб келди.
  
  
  Ва тасаввуфга мойиллик билан.
  
  
  У ҳар куни хотини билан гаплашаётганини даъво қилди. Ва ему у ўликлар билан иҳ нинг " алоқа бўлиши мумкин, деб ески аристократ кўп ишонтиришга муваффақ."Улар емуга ёрдам беришди ва Featherstone жамиятини ташкил етишди. Бу Мисс Mabel бу ҳақда деярли ҳамма билар еди. Бундан ташқари, жон ва унинг қизи Елис Зоҳид бўлиб яшаган. Фақат вақти-вақти билан камроқ соф юракларга лаънат ташлаш учун чиқиш.
  
  
  У ўз ҳикоясини ўз вақтида тугатди. Бир сониядан камроқ вақт ичида у сумкасига қаради. "Рожер!"у уни тишлади. Ъ ёмон ит.ъ
  
  
  У ўзини оқлади ва кетди.
  
  
  Roscoe келганида 4: 30 еди. У хонанинг нариги четидаги столни олди ва миммодан ўтаётганда тиззамга ёзув ташлади:"хиёбонда орқа ешик бор."
  
  
  Ресторандан чиқишим билан ёмғир ёға бошлади. У кириш жойида тўхтади ва кўчадаги деразага қаради. Олтмиш ёшлардаги қора ипак кўйлак кийган бир аёл деразада тиз чўкиб, ташқарига қараб турарди.
  
  
  Унинг ёмғири орқали унинг овозини ешитди. "Ҳа, арқон. у айтди. "Оҳ, арқон. Уф.ъ
  
  
  
  
  Боб 12
  
  
  
  
  Бу блокнинг узунлигини босиб ўтган тор тошли хиёбон еди. Баъзилар бироз кенгроқ бўлган жойда, илгари барқарор ёки кичик баландлик учун кириш жойлари бўлган. Тахминан ўн икки метр узунликдаги tunnel билан якунланди. Ва кейин ён кўча бор еди.
  
  
  43 рақами тўрт қаватли қаср еди. Ёнғин ўчоқлари йўқ еди, лекин орқа ешик бор еди.
  
  
  Ешик очилди.
  
  
  Ва менинг биринчи филиалим бор еди. У мени ҳам кўрди ва менга тезкор, сўроқ қилувчи кўриниш берди. "Мен сизни илгари кўрмаганман" кўриниши.
  
  
  Агар шубҳангиз бўлса, сиз импровизация қилишингиз керак. Мен унинг олдига бордим ва табассум қилдим. Кечирасиз, лекин мен Марсденнинг уйини қидиряпман. Мен росконинг ёзувини чўнтагимдан чиқариб олдим ва уни ўргангандай бўлдим. Бу мен сони қирқ тўрт бўлиши керак қиляпман, дейди, лекин — - мен қисди - " ҳеч қирқ тўрт барча бор.
  
  
  У менга қаради. - Билмайман. Лекин ҳеч бўлмаганда хиёбонда его топа олмайсиз."Бу унинг биринчи marta клон билан гаплашиши еди. Бошқалар у билан гаплашаётганини ешитдим, лекин мен билан емас. Енди бу мени урди. Уларнинг барчаси инглиз тилида ҳеч қандай аксенциз мукаммал гапиришди. Инглиз Amerika талаффуз. Улар яхшилаб ўқитилди.
  
  
  "Ешитинг, - дедим мен, - еҳтимол мен сизнинг телефонингиздан фойдаланаман. Менда Марсденнинг рақами бор - " мен яна Росконинг еслатмаси билан адашдим.
  
  
  У бошини чайқади. "Бу нотўғри."
  
  
  "Оҳ, - дедим мен. "Хўш, раҳмат."
  
  
  Хиёбондан чиқишдан бошқа иложим йўқ еди. Ёмғир енди қаттиқроқ ёғаётган еди. Бу тротуарга урилди ва тор йўлакда баланд овозда янгради. Бу жой даҳшатли еди. Хиёбон қоронғи. Ёмғир қоронғи. Тўсатдан ёмғир туфайли силлиқ. Унинг ёқаси юқорига бурилди.
  
  
  Бу мен кўрган ёки ешитган нарса емас еди. Бу шунчаки инстинкт еди.
  
  
  У сигарет чекиш учун тўхтади. У мендан бир қадам нарида Ривненскаяда тўхтади.
  
  
  У орқасига ўгирилмади. У стилеттони қўлидан чиқариб юборди ва йўлида давом етди. Мен таранинг яна: "мен биринчи даражали қотилман", деди у,"мен биринчи даражали қотил бўлишим керак."
  
  
  Яхши. Шундай қилиб, мени таъқиб қилишди. Ўз қадамлари садоси ва ёмғир барабанлари орасида у яна бир овоз чиқариши мумкин еди.
  
  
  Tunnel менинг олдимда еди. Унинг туннелга кирди. У ерда қоронғи еди. У девор соясида егилиб, хиёбонга қаради.
  
  
  Бу каби ҳеч нарса.
  
  
  Ва ҳали... Мен унинг келишини кўрмадим. Менинг бўйнимдаги сочлар бир сабабга кўра туради.
  
  
  Ешитиладиган ягона овоз ёмғир овози еди. Жим ГАВК йўқ жойдан учиб чиқди. У тош деворга урилди. У орқага қисқарди ва қиличини Вилгелминага алмаштирди. ҳар ҳолда. Мен Егони ўлдиришни кутмаган едим. У ундан баъзи жавобларни олишга ҳаракат қиларди. Ишнинг ушбу босқичида яна бир ўлик filial бошқа тўсиққа олиб келади.
  
  
  У яна сояга судралиб, палтосини ечди. Мен уни инграб тошдек осиб қўйдим. Яланғоч кўзли миммо мендан ўтиб кетди ва палтоимни боқди... Унинг ошқозонида у ўқлар келган томонга tunnel атрофида айлана бошлади.
  
  
  Гап шундаки, у зарбани ўтказиб юборишга одатланмаган. У қурбонини "вой" ёки "аргҳ" дейишини кутаётган еди."Сукунат Емунинг асабига тегди, агар у бўлса. У tunnel кириш жойига етиб бориши билан бошпаналардан чиқиб кетди. Унинг зарбаси пастроқ бўлиб, қурол билан қўлидаги емуга тегди. Қўлнинг ўзида емас, балки ерга тушган қуролда у ўз нафсини кўтариш учун ўгирилди. Уни, сакраб ва ҳужум. У қуролига етиб борганида, уни его улоқтирди. Унга қарши курашиш қийин еди. У яхши еди. У уни биладиган ҳар бир ҳийлани биларди. Унинг пичоғи бор еди. Фақат у ерда еди, шунинг учун, ва менинг dollar суякка самимий юборилган. Его унинг билагидан ушлаб, унинг ҳаракатини тўхтатишга муваффақ бўлди. Лекин узоқ емас. У ҳар бир қабилани олди ва мени ғазаблантирган жойда деярли урди. Уни, орқасига ўгирилиб, бир оз олдинга енгашиб ва у ҳаётда мени урди.
  
  
  Зарба мени оёқларимдан йиқитди ва пичоқ деярли урилди. Унинг ўрнидан турди. Бошимнинг тепаси Егонинг иягига қаттиқ тиш билан урилди. Бу Егонинг ниятларини бузди. Его қўлида пичоқ билан karate зарбаси ва Егони нокаут қилган ҳолда, қурол тошлар орасидан пастга қараб турди. У Егонинг билагини ушлаб туришда давом етди ва Егони орқасига ўгирди. У дзюдо ҳаракати ёрдамида унинг кучидан халос бўлишга ҳаракат қилди, аммо у аллақачон его ҳаракатига тайёрланди. У сирпаниб ҳўл қояларга йиқилди. Суякларнинг қуруқ ёрилишини ешитдим. У ажабланиб юқорига қараб ётди. Егонинг оёқлари тиқилиб қолган, у ҳали ҳам ҳушида еди ва ҳеч қандай оғриқ сезмади. Шок бу ҳис-туйғуларни кучайтирди. Еҳтимол, унинг оёқлари доимий равишда ногирон бўлган. "Ҳаммаси жойида", дедим. "Мен сизнинг кимлигингизни биламан. Сиздан яна бир қанча тафсилотларни ешитмоқчиман. Сизлардан қанчангиз бор?
  
  
  У кўзларини юмди ва такаббурлик билан жилмайиб қўйди.
  
  
  "Кўп.""Бизни тўхтатиш учун жуда кўп."
  
  
  Сизнинг базангиз қаерда?
  
  
  Бу яна табассум. Кейинги. Бизни ҳеч қачон топа олмайдиган жойда.
  
  
  Улар унга қурол қўйишди. Ъ яхши. Биз нолдан бошлаймиз. Ва менга "кўп" ва "кўпроқ"каби жавоблар керак емас. Мен қанча ва қаерда жавоб олишни хоҳлайман. Шундай қилиб, давом етинг.
  
  
  Егонинг юзи хотиржам еди.
  
  
  "Ёки мени отиб ташлайсизми?"
  
  
  У бошини чайқади. "Ўлим ва ҳаёт ўртасида фарқ йўқ. Сиз ғарбликлар тушунмайсиз. Тополмадим. Шундай қилиб, у аллақачон ўлган.
  
  
  Енг сўнгги таҳдид бундай ревматизмга дучор бўлганда, сиз озгина таҳдидларга дуч келасиз. Бу боши берк кўча еди. Уники ҳам муваффақияциз тугади. Аммо кейин, агар мен меҳмонхонанинг айтганларини ололмасам, мен ҳар доим уни биламан деб ўйлаганимни тасдиқлашга ҳаракат қилардим.
  
  
  - Аммо сиз бошқалар муваффақият қозонади деб ўйлайсиз. Сиз бутун юз сенаторни ўлдиришингиз мумкинми?
  
  
  Биз уларнинг ҳаммасини ўлдиришимиз шарт емас. Ҳаммани ўлимга қўрқитиш учун етарли. Ҳукуматингизда шоҳликларни чақириш учун. Сизники... Конгресс, сиз его деб атаганингиздек. Кейин биз сизнинг Президентингизга мурожаат қиламиз ва ҳамма нарса биз хоҳлагандек бўлади."
  
  
  Енди менинг навбатим бироз нафратланиш еди. "Менимча, сиз бирор нарсани унутдингиз."Бу президентнинг қўриқчилари ва жуда қаттиқ хавфсизлик тизими мавжуд."
  
  
  У бошини чайқади. "Менимча, сиз бирор нарсани унутдингиз."Ушбу хавфсизлик тизими илгари четлаб ўтилган. Ва бундан ташқари, биз Егони ўлдирмаймиз. Биз фақат его миясини бошқариш ниятидамиз.
  
  
  Шунинг учун Aleksandr иҳ master режаси. Конгрессни фалаж қилинг ва президентни қўғирчоққа айлантиринг. Конгрессдаги бетартиблик олдида фаол хизмат чексиз кучга ега бўлади. Ва Кан буни тўлиқ назорат қилади. Бу туюлганидек имконсиз емас еди. Тансоқчилар фақат ўқлардан ҳимояланган. Ва онгни ўзгартирадиган дориларга тўла омлетингизга қарши бўлманг. Ёки aspirin бўлмаган аспиринга қарши. Бу уларга керак еди. Айтишларича, Распутиннинг ҳокимият егосида шоҳи бор еди. Аммо бугунги кунда буни амалга ошириш учун Распутин бўлишингиз шарт емас. Сиз фақат гиёҳванд йигит бўлишингиз керак. Ўрта асрлар шоҳларининг ўзига хос таъми бор еди. Одамлар заҳарланмаганлигига ишонч ҳосил қилиш учун озиқ-овқат ва ичимликларни синаб кўришади. Бу иш еди. Аммо ҳозир бундай емас. Шунинг учун ҳукмдорлар ўзларининг ажойиб педагогик қобилиятларини жалб қилиб, ҳимоясиздир. Кангнинг режаси ақлдан озган еди. Лекин бу ақлдан озган емас еди.
  
  
  У ҳушини йўқотди. Ёки шундай туюлди. Менда кўп нарса йўқ еди. Барибир, мен бошқа маълумот олмадим. Аммо бир нарса аниқ еди: у ўлиши керак еди. Ёки бу бутун КАНГ кликаси биздан кейин келади.
  
  
  У унинг ҳаракациз танасига қаради. Уники, бир зум ўйлади. У ўлишнинг енг яхши усули ҳақида ўйлайди. Унинг, кетди. У туннелга қайтиб, палтосини ва ташлаган стилеттосини олди. У ердан у кўчада давом етди.
  
  
  Ешитганларим заиф овоз еди. Албатта, у беҳуш емас еди. У ўгирилиб қуролни кўтарди.
  
  
  У ўзини кўзига отди.
  
  
  Биринчи синф қотиллик.
  
  
  
  
  Боб 13
  
  
  
  
  Лирик театрда" онангга айт " спектакли, ваъда қилинганидек, "агар сизга бундай нарса ёқса, жуда қизиқарли бўлди."Ёмон нарса шундаки, еҳтимол мен его томоша қилмайман. Қизиғи шундаки, аллақачон кийимидан судралиб чиққан қиз еди. Janice Венера. У уни исми Janis Вуд бўлган кунлардан еслади.
  
  
  Janis Венера сарғиш маъбуда еди ва унинг исми нима бўлишидан қатъи назар, чиройли фигурага ега еди. У, еҳтимол, беш йил олдин, Ривиерага саёҳатда иссиқ ҳамроҳ еди. Биз дўст сифатида ажралдик. Менинг бизнесим ва унинг келажагини хушмуомала ва бадавлат граф Ҳоппуп сақлаб қолди. У менга Алмазовнинг контрабандачилари ҳақида маълумот берди ва Janice менга бир гуруҳ Алмазовни берди. Иҳ уни охирги marta Ницсада кўрганида, улар турмушга чиқишарди.
  
  
  Ҳозир қандай кўринарди, ҳамма нарса бироз бошқача бўлиши мумкин еди. Танаффус пайтида мен унга қўнғироқ қилдим ва Маcе-дан ёзиб олинган хабарни олдим. Ему телескоп орқали йиғишга муваффақ бўлган нарса атрофида яхши бўтқа манбаи жўхори уни еди.
  
  
  Ҳозир уларда бор нарса шу еди.
  
  
  Roscoe учта telefon станциясини ҳисоблаганини еълон қилди. Один Addison меҳмонхонасида еди; бири ҳали ҳам Featherstone меҳмонхонасида, учинчиси еса ески Викда, Сер Лоренс Оливиернинг Hamlet ўйинини томоша қилар еди. Мен унга "онангга айт" хабарини қолдирдим, агар сиз бундай нарсага қизиқсангиз, бу жуда қизиқарли еди.
  
  
  У иккинчи ҳаракатнинг бошланишини бошлаш учун ўз вақтида қайтиб келди. Чироқлар аллақачон ўчиб кетган еди ва Тара мени ўрнимга қайтаришга мажбур бўлди. Оркестр бошидан иккинчи marta ижро етди.
  
  
  Ъ янгиликлар?Ъ бу нима?- у пичирлаб сўради.
  
  
  Ъ ҳа. Учтаси бор.ъ
  
  
  "Хўш, уч? Ёки яна учтами?
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  У пауза қилди. "Демак, бу атиги етти.
  
  
  Ъ ҳа. У унга бош ирғади. Ъ ҳали ҳам ferret.ъ
  
  
  Гуруҳ Janice куйлаётган қўшиқни ижро етаётган еди. "Бу қиз, - деди Тара, - сиз уни танийсизми ёки бир қарашда бу севги белгиларими?"
  
  
  Менда бундай аломатлар борлигини билмасдим. "Мен уни аллақачон билардим", дедим. "Бир неча йил олдин. Яхши қиз. Ҳеч нарса кўпроқ.ъ
  
  
  Тара қошини кўтарди. "Хўш, у енди у қизга ўхшамайди."
  
  
  Еҳтимол, у бу ҳақда ҳақ еди. Жаниснинг ҳозирги ҳажми 90-60-90 еди.
  
  
  "Биз шунчаки дўст едик", дедим мен. "Менинг шараф сўзим."
  
  
  Тара менга қаради. "Онангга айт.
  
  
  Намойишдан кейин биз саҳнага чиқдик. Janice иссиқ еди. Тара салқин еди. Janice бизни янги севгиси Микки билан таништирди. Тара еритиб юборди. Тўрттамиз пивога чиқдик.
  
  
  Такси уйида Тара шундай деди: "сиз ҳақсиз, у яхши қиз. У жуда кескин қўшиб қўйди: "бошқа ҳеч нарса йўқ."
  
  
  Сиз йўқлигингизда кимдир сизнинг ешигингизга жавоб берганлигини аниқлашнинг бир неча йўли мавжуд.
  
  
  Афсуски, бу одобларни ҳамма билади.
  
  
  Айниқса, сиз йўқлигингизда сизга ешикни очишга ҳаракат қиладиган одамларга.
  
  
  Жан Fleming туфайли бу кўп сочли тузоқлар кенг танилган. Ва ҳар қандай тажрибали agent буни қандай қилишни билади. Ва жосуслик ҳикояларининг бошқа муаллифлари бошқа яхши фокусларни фош қилишди. Яширин agent бўлишнинг ҳийласи шундаки, его тактикаси сир бўлиб қолмоқда. Бугунги кунда қоғозли қоғозлар нархи учун ҳар бир бола Картернинг тупурувчи тасвиридир.
  
  
  Хўш, Картер янада айёр.
  
  
  Ва агар сиз баъзида яхши нарсани ўша бир неча гилдерлар учун бериб, бузаман деб ўйласангиз, яна ўйлаб кўринг. Гап шундаки, кимдир менинг ўлжамни олди. Квартирага қайтиб келганимизда, у ерда кимдир борлигини англадим. Ёки бошқа бор еди. У Тара яна чиқиб, менинг сигналимни кутишини айтди. У қуролини ушлаб, скелет калити билан ўз қулфини очди. Овозли жиринглаш тугмачалари какофонияси ўрнига юмшоқ босиш. Ичкарида қоронғи еди. Ва тинч еди. Бундай жуда баланд сукунат кимдир у ерда бўлмасликка ҳаракат қилгани сабаб бўлди. Унинг ери Вилгелминани қўлидан маҳкам ушлади ва квартира атрофида еҳтиёткорлик билан юра бошлади. Хона хона. Тартибсиз яшаш хонаси, овқат хонаси ва ниҳоят яшаш хонаси орқали Росконинг дўсти мушукини кетишидан олдин олиб кетганини истаб, чунки бу мушук менинг товонимга ёпишиб олган еди.
  
  
  Яхши. Шундай қилиб, бизнинг меҳмонимиз ётоқхонада кутиб турарди ёки душда яширинган еди. Ёки его узоқ вақт кетди.
  
  
  Уники, ётоқхона ёнида тўхтади. Кимдир у ерда еди. Мен унинг нафас олаётганини ешитдим. Менинг кейинги қадамим мувофиқлаштиришнинг енг яхши асари еди. У бир ҳаракат билан ешикни очди, авлиёни ёқди ва нишонга олди.
  
  
  У тушди машинасида нон каби тўшакдан сакраб тушди. Исо, Ник. Хайрли тонг айтиш сизнинг маҳоратингизми?
  
  
  У қуролни туширди ва бошини чайқади. - Йўқ, Roscoe. Аммо бу ўқ билан салом айтишнинг лаънати яхши усули, сиз калтак. Сизни ўлдиришим мумкинлигини биласизми?
  
  
  У сочларини орқага суриб, еснади. Кейин у менга тикилиб, иягини тирнади. "Сиз америкаликлар ҳам шундайсиз", деди у. Тингланг. Бу менинг қиз дўстимнинг жойи, шундай емасми? Шунинг учун мен сиз билан гаплашишни хоҳламайман. Шундай қилиб, менда калит бор. Шундай қилиб, унинг кирди. Хўш, сизнинг келишингизни қандай билишим керак еди?
  
  
  Roscoe... - унинг тўшакнинг четида сотилади, - ...сизнинг ишингизнинг ушбу усулларига келсак... †
  
  
  У қўлини кўтарди. "Ваъз қилманг. Ник. Хуш келибсиз. У сигарет тутатди ва мен олов бироз титраётганини кўрдим. "Тара қаерда?"
  
  
  У дераза олдига бориб, унга ишора қилди.
  
  
  Ҳеч ваъзлар, Roscoe. Сўз.ъ
  
  
  У хўрсинди. Ъ сўзми?ъ
  
  
  A.ъ
  
  
  "Олов".
  
  
  Овоз бериш-бу сўз.
  
  
  У сигаретасини қуролнинг учига урди. "Бу менинг ишим, Roscoe. Сиз соясиз. Мен уни отаман. Демак, атрофимда мени отишни режалаштираётганлар кўп. Ва кейин, агар мен еҳтиёт бўлмасам, улар муваффақият қозонишади.
  
  
  Пиф-портлаш ва унинг ўликлари. Тушундингизми?
  
  
  У бош ирғади ва жилмайиб қўйди. "Нотўғри", дедим. "Бу кулгили емас. Бу жуда жиддий. Менимча, сиз даҳо екансиз, Roscoe, лекин менимча, сиз ҳаддан ташқари ишонасиз. Таржимада бу сизнинг бефарқлигингиз деб аталади. Ва бу ўлишнинг жуда яхши усули.
  
  
  Тушунасизми?"У бош ирғади. У табассум қилмади.
  
  
  Мен тўхташим керак еди. Аммо, барча ваъзгўйлар сингари, у ҳам минбарида жуда узоқ вақт бўлган ва у фақат битта ахлоқий зарбани бошдан кечирган ва у ўзини тиклай олмаган.
  
  
  Roscoe қисди. "Ҳаммаси жойида", деди у. Хўш, мен ҳаммасини олдин ешитганман. Лекин бу кеча... сиз бир стакан сувда бўрон қилдингиз. †
  
  
  Тара ешик олдида ўтирарди. "Шундай қилиб, сиз чой ичасиз.
  
  
  У жилмайиб қўйди. Бир ёки иккита қошиқми?
  
  
  Roscoe ревматизмга жилмайиб қўйди. "Бу сизнинг бошқаси унинг чақирувини ўтказиб юборди.
  
  
  Ъ бу нима?ъ
  
  
  "Ҳарбий тайёргарлик филмларини яратиш".
  
  
  Тара чой тайёрлади.
  
  
  Росконинг келишига Featherstone компанияси сабаб бўлган ва у бу билан нима қилишни билмоқчи еди. Ертага яна томоша қилинг, ёки нима? "Ҳа", дедим. "Томоша қилишни давом етинг. Ушбу клонлар қачон кучга киришини билишимиз керак. Жуда оз нарса содир бўлади; менга ёқмайди. Бу орада, келинг, батафсил кўриб чиқайлик. Келинг, ичкарида нима бўлаётганини билиб оламизми, кўриб чиқайлик. Ъ ҳмм. Мен уни ҳали билмайман, Ник. Мен бунга шубҳа қиламан.
  
  
  Ъ тўғри?ъ
  
  
  - Унда нима қиласиз?"
  
  
  "Менинг Азиз марҳум хола Миртл билан учрашиш учун Featherstone жамиятига ташриф буюриш.
  
  
  - Сиз фақат юриш дегани?"Худди шундай.ъ
  
  
  "Хўш... Мен учиб кетишим мумкин еди, лекин менимча, бу жуда ёрқин бўлар еди, шундай емасми?"
  
  
  Roscoe ўрнидан турди. — Ва сиз менга ҳазил қилмасликни айтяпсиз."Сиз бу йўлга келдингизми?
  
  
  Агар бу Cамп CАННА бўлса, сиз ипсиз. Сиз жуда таниш кўринасиз, дўстим. Сиз демократик анжуманда Никсон каби деярли анонимсиз.
  
  
  "Мен сизнинг махсус еффектлар бўлимингизга менга ниқоб ва мос камуфляж ёрдам бериши мумкинлигига ишонган едим.
  
  
  Roscoe хўрсинди. "Бизнинг махсус еффектлар бўлимимиз, - деди у, - ўлик."
  
  
  Ъ вафот етди?ъ
  
  
  "Биласизми... бу ҳақиқатан ҳам бироз оғриқли... Бу бир вақтлар Еалингда ишлаган кампир еди. Биласизми, бу киностудия. Ва ... яхши... у вафот етди. Мен уни биламан! У бир сўз айтишдан олдин мени кесиб ташлади. Бу кулгили, бу у, бу боланинг иши ва бу мумкин емас. Лекин қўрқаман, бу фақат ахнинг London филиали.
  
  
  Уни ему яратган, ҳеч нарса деманг.
  
  
  У айтди. = "Мен у ерда уни олишингиз мумкин?".
  
  
  "Кечирасиз, Roscoe. Мен сизга кўпроқ ташқарида керак. Агар ушбу ПБХ станциялари атрофида бир kishi Ақшга borsa, бошқа senator ўликхонага боради. Биз бу пароходлар нима билан шуғулланишини аниқлашимиз керак.
  
  
  У қўлларини ҳавога ташлади.
  
  
  - Кейин яхши. Биз бошланғич нуқтамизга қайтдик. Сиз у ерга борасиз. Шунинг учун мен ҳозир сиздан сўрашим мумкин. Агар сиз ўлсангиз, мен ундан бу галстукни олсам бўладими?"
  
  
  Мен уни биламан. Жиддий бўлинг. Лекин жиддий, сиз нима таклиф қиласиз?
  
  
  Мен таклиф қиламан:" Тара бизга қаради", мен у ерга бораман."
  
  
  Йўқ, мен унга айтдим. Ъ албатта емас.ъ
  
  
  "Аммо, Ник. †
  
  
  Йўқ.- Деди у.
  
  
  Ъ лекин...ъ
  
  
  Кейин бу ерда мени ҳеч ким тингламайди. Бу ип.ъ
  
  
  
  
  Боб 14
  
  
  
  
  Шундай қилиб, Тара барибир кетди.
  
  
  Хўш, аниқ Тара емас. Тара емас, " curvy redhead."Curvy redheads одамлар билан тўла кўчада топиш жуда осон ва кузатиб бориш жуда осон. Ертаси куни 41-рақамда зиёфатга келган аёл сичқон юзли spinster еди. Додо-жигарранг сочлар, илгакли бурун ва кийим учун сумка билан. Janice ва "онангга айт" компаниялари туфайли бизда костюм, парик ва бўяниш бор еди. Агар Тара енг кечи соат еттида театрга қайтмаса, шоу давом етмаслиги мумкин - парик ва бурун онасига тегишли еди.
  
  
  Електрон овоз ёзувчиси ва қўл соати учун камера алюминийдан қилинган.
  
  
  Лента ёзувчиси сўнгги model, кичик батарея-қувватланади Сонй еди. бу сигарет қутисининг катталигида еди ва шундай ниқобланганки, у ҳам сигарет қутисига ўхшарди. У овоз билан бошқарилган, яъни тишчинани ёзиб олмаган. 4,75 тезликда мен тахминан икки соат давомида аниқ овоз ёзишга муваффақ бўлдим. Овоз баландлиги тугмачасини охиригача бураб, у худди Тара сингари аёлнинг сумкасидан ёзиб олиши мумкин еди. катта очиқ канвас харид қилиш сумкаси.
  
  
  Агар сиз ўликлар билан қандай ақлдан озган одамлар гаплашишини ўйлаб кўрган бўлсангиз, жавоб бой ақлдан озган одамлардир.
  
  
  Мисол учун, Биби Хожсон. Тара йўлда унга урилди (босинг). Яхши. Шунинг учун мен унинг кимлигини ҳам биламан. Аммо таранинг айтишича, Vogue - га кўра, бу хоним "чайқалиш", бу унвонни фақат балет шиппаклари ва камарларига кўп пул сарфлаганингиздагина олиш мумкин. Уларнинг атрофида аёллар бор, улар учун кичик харажатлар ҳали ҳам Диор либосини англатади. Ходжсон хоним унинг пулини Жаноб Ходжсондан олади. Уилям А. Хожсон Хожсоннинг кўчмас мулк агентлари томонидан. Ва мен унинг кимлигини биламан. Хожсоннинг кўчмас мулк агентлари Florida штатининг ярмига ва улар Манхеттен деб атайдиган оролнинг катта қисмига егалик қилишади.
  
  
  Қирқ беш million долларга яқин бўлган Вентуорт Фрогг хоним ҳам бор еди. Тара уни кутиш хонасида пастда кутиб олди. Шунингдек, у зиёфат майдонини ўзи суратга олди. Қизил ҳашаматли диванлар ва кўплаб палмалар билан Виктория хонаси. Тара шаклни тўлдириши керак еди. Унинг шахсий ҳаёти ва марҳумнинг ҳаёти ҳақида бир нечта саволлар. Тугалланган шаклга кўра, Миссури штатининг Сент-Луиза Ригг холаси Миртл Риггни зиёрат қилмоқда. "Ташриф сабаблари "бўлимида Тара шундай деб ёзган:" ёдгорликларга сармоя киритиш бўйича маслаҳат сўранг."У нима учун ёзганини билмас еди. У фақат менга содир деди.
  
  
  "Бу жуда кўп пулми, азизим?"Ресепсиёнист сўради. Ва Тара жавоб берди: "шунчалик каттаки, бу мени қўрқитади."
  
  
  Ресепсиёнист жилмайиб қўйди,
  
  
  Юпқа шарқона бола уни юқори қаватда palma дарахтлари билан тўла бинафша кутиш хонасига олиб борди. У саломга Сун Пинг учрашув ташкил қилишини айтди. Сун Пинг ярим соатдан кейин уни кўришга келади. Бу орада, еҳтимол у бир мунча вақт журнал ўқиши мумкин еди. Бир пиёла чой истайсизми?"У ғойиб бўлди ва бир лаҳзадан кейин буг ъ косаси билан қайтиб келди. Тара уни олди ва бола яна ғойиб бўлди.
  
  
  У фақат бир-икки дақиқа кутди, кейин ешикни очди. Йўлакда ҳеч ким кўринмади. Зал бўйлаб ёпиқ ешик ортида аёлнинг маст кулгиси янгради. Иккинчи куннинг бошида заиф шовқин бор еди. У бир trans тушиб сифатида нола а ўрта. Учинчи ва охирги ешик "дам олиш"деб белгиланди. У ердан овоз ешитилмади. Тара уни очишга ҳаракат қилди. У қулфланган еди.
  
  
  Катта сумкасидан у тиш пичоғи ва пластмасса тасмасини олди. У бунга кўникмаган ва у яхши ишламаган. Аммо зинапояда оёқ товушлари йўқ еди, қолган иккита хонага ҳеч ким кирмади. Ниҳоят, у ешикни очди.
  
  
  У уни орқасига ёпиб, атрофга қаради. Бу кичкина оқ хона еди. Бир нечта лавабо, кичик музлатгич ва чойнакли қўш печка бор еди. Shisha витриналар деворларни қоплаган. Уларда ҳамма жойда ҳар хил чой бор еди. яшил чой. ромашка. Лапсанг Соучонг. Пушти ва оқ гулли чойнаклар тўплами юқори токчада чиройли ўтирарди. Худди бола айга олиб келган пиёла каби. Бошқа витринада, хонанинг нариги томонида, жигарранг шишалар тўплами ўтирарди. Ҳар бирида бир хил донадор кукун бор еди. Ёрлиқлар шунчаки "А", " Б " ёки "Ҳ"деб айтилган. Бошқа шишалар тўпламида суюқлик бор еди ва пастки жавонда гиподермик игналар бор еди.
  
  
  Дераза қулфланган еди.
  
  
  Лавабода ишлатилган игна бор еди. Тара ўз егосини кўтарди. Ненда ҳали ҳам бир неча томчи суюқлик қолган еди. У еҳтиёткорлик билан Егони ёнидаги бўш ампулага киритди. У флаконни ҳидлади. Унинг онгидаги илмий компютер бир неча минг punch-карталарни босиб ўтди ва бир сониядан камроқ вақт ичида ревматизмни чиқарди. У ампулани сумкасига солиб, ешик олдига борди.
  
  
  Йўлакда овозлар янгради.
  
  
  У музлаб қолди.
  
  
  "Шундай Қилиб, Мисс Елис. Хавотир олманг. Бу одамнинг овози еди. Юқори бурунли Осиё аксенти билан. У худди бола билан гаплашаётгандек гапирди. Ҳар бир бўғинга алоҳида урғу. "Бундан ташқари, ёқтирмаслик йўқ, еслайсизми?"
  
  
  Елис ноаниқ жавоб берди. Ъ ҳа. Мен уни биламан. Ўшандан бери ёвузлик мавжуд... лекин баъзида ҳайронман...
  
  
  "Ҳайрон бўлманг, Мисс Елис. Менга ишонинг. Отангиз ҳам менга ишонди. Ҳали ҳам...
  
  
  Кеча у сизга нима деганини еслайсизми?
  
  
  Елис хўрсинди. Ҳа, Жан. Мен сизга ишонаман.ъ
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у. "Демак, нима қилиш кераклигини еслайсизми?"
  
  
  "Ҳеч нарса", деди у паст овозда.
  
  
  Ъ бу каби ҳеч нарса. Аниқ.Кейин қисқа танаффус бўлди."Хўш, унда нега юқорига кўтарилиб, буни қилмайсиз?"
  
  
  Еҳтимол, у ревматизмда бош ирғади. Internet зинадан бир неча қадам ташлади. Бошқа ер-хотин бир неча қадам ташладилар. Қўл ешикни тақиллатди. Ешик очилди. Орқа fonda маст аёл ҳамон гаплашарди. "Оҳ, азизим, азиз Robert."Баъзи қайғули қўшиқда.
  
  
  Ъ хўш? Еркак айтди.
  
  
  Емуга ўткир овозли аёл жавоб берди. "Сиз юлдузларга улуғвор кўриниш берганингизда. Ертага енг кечи.
  
  
  "Бугун олишга ҳаракат қилинг. Ертага бизга керак бўлиши мумкин."
  
  
  Ъ яхши. Кейин мени ёлғиз қолдиринг.
  
  
  Ешик ёпилди ва зинапоядан еркакларнинг shaggy овозлари янгради.
  
  
  Тара коридор яна жим бўлгунча кутди. У шошиб кутиш хонасидаги стулга қайтди. У тегмасдан қолдирган музли чойга қаради. У уни ҳидлади. Бу чой еди.
  
  
  У журнални олди. Ешик очилди.
  
  
  Аёл қора kimono кийган еди. У катта танани сезиларли бўртмалар билан қоплаган. Наҳ қисқа, еркаклар сочлари ва қаттиқ юзи бор еди. У ўлчовли, хириллаган овозда гапирди.
  
  
  Менинг исмим Sonny емас. Хатолик юз берди. Бугун сизни кўрмаяпман. Ертага қайтиб кела оласизми?"Бу кўпроқ буюртма каби еди. Ертага соат иккида. У кўзларини иштирок етишига йўл қўймай, бошини қисқа егди. Улар миммо тарани қора ёритгичлар каби сирпанишди.
  
  
  Тара ўрнидан турди. Ъ лекин...ъ
  
  
  Соат иккида.Тара зинадан тушаётганда, уни чақирди. "Сизнинг холангиз у ерда бўлади."
  
  
  Тара ёзишни тўхтатди ва менга ўгирилди. "Louisa Ригг Миртл холасини кўрмоқчими?"Ертага худди шу тўлқинда, ва сиз ҳаммасини ешитасиз."
  
  
  У ўзидан жуда мамнун еди. У ҳаяжондан қайнаётган еди. Бу Хансже Бринкер еди, у тўғондан тешик топди ва енди мамлакатни улкан фалокатдан қутқариш учун бош бармоғини тиқди. У шунчалик хурсанд едики, мен унга умуман ҳеч нарса билмаслигини айтишни хоҳламадим. Фақат фотосуратлар баъзи қийматга ега бўлиши мумкин. Roscoe ривожланиш филмини олди. Ертаси куни ерталаб биз ревматизмга дуч келамиз.
  
  
  "Агар сиз Егонинг исми яна нима еканлигини — Елис билан суҳбатлашган одамни суратга олсангиз еди."
  
  
  "Яна?"
  
  
  Ҳа. Его овози машҳур agent Кангнинг овозига ўхшайди.
  
  
  Таранинг кўзлари катталашди. - Демак, қолган одамлар иштирок етмаяптими?"Ва бу наркологми? Шундай қилиб, мен болаларча бегуноҳ ўйин-кулги деб атайдиган нарса емас.
  
  
  Унчалик емас."Унинг жилмайди.
  
  
  Бу шприцда нима бор еди? Пентоталми?
  
  
  У оғзини туширди. - Қаердан билдингиз?"Мен уни охиригача қолдирдим.
  
  
  Мен унга табассум қилдим. "Ешитинг, азизим. Улар бой bitches алдаш учун бор ўн икки фокуслар кўра, улар бор ўн бор. Натрий пентотал-бу ҳақиқат зардоби, шундай емасми? Шундай қилиб, улар бу хонимларга бу чойни олдиндан бериш орқали яхши имконият беришади ва хонимлар уларга билмоқчи бўлган ҳамма нарсани айтиб беришади. Кетган севгилиси ҳақида ҳар хил тафсилотлар. Кейин, сўзма-сўз, воситачилар уни кейин такрорлайдилар. Бу жуда ишончли спектакл бўлиб чиқди. Бу хонимлар илгари нима дейишганини есламайдилар. Бу хонимлар довдираб қолишди. Ҳам миннатдор, ҳам сахий.
  
  
  Таранинг оғзи жим "О"ни ҳосил қилди.
  
  
  "Бу бошқа бир қатор афзалликларга ега. Агар бу ҳақиқат айбдор бўлса, ҳар доим шантаж қилиш еҳтимоли бор. Ва агар пул етарли бўлса, арвоҳ сизга нима қилиш кераклигини айтади. Биз учун нима бўлишидан қатъий назар — хайрия, акциялар, Швейцария банк ҳисоби — улар пул йиғаётганига амин бўлишингиз мумкин. Тара саросимага қаради. "Аммо бунинг КАНГ билан қандай алоқаси бор?"
  
  
  Ъ бу каби ҳеч нарса. Бу тўғри. Менимча, бу яна Nassau. Феатҳерстонес фирибгарлик билан шуғулланган, Кан бу ҳақда билиб, иҳни шантаж қилган. Еҳтимол, Бангел билан бир хил. Тўсатдан хаёлимга Бунгел ва Феатҳерстонеснинг яна бир умумий жиҳати бор еди: уларнинг иккаласи ҳам гиёҳванд моддалар сотувчиси еди.
  
  
  Унинг салом айтди,:
  
  
  "Шундай қилиб, КАН ичкарига кириш учун худди шу йўлни босиб ўтиши мумкин еди. Агар улар даромаднинг бир қисмини ва бир нечта хизматларни олмасалар, иҳ қирғоқларини тўхтатиш билан таҳдид қилдилар. Еҳтимол, уй-жой клонлари каби хизматлар.
  
  
  У бошини чайқади. Мафтункор.ъ
  
  
  Уники, у елка қисди. Мафтункор. Хавфсиз. Лекин фикрингизни ўзингиз учун сақланг.
  
  
  Шу тарзда биз ПБХ штаб-квартирасига яқинлашмаймиз. Бундан ташқари, биз бу ерда жамият сирларини ҳал қилиш учун емасмиз. Бизнинг вазифамиз: иҳт.
  
  
  У бир оз титради. — Бу қотилликдан кўра юмшоқроқ сўз, шундай емасми?"
  
  
  Уни, наҳ қаради. У ётоқхонадаги ипак стулда ўтирар, оёқлари остига тиқилган еди. У оч пушти костюм кийган, пушти ва оқ ва ипакдек силлиқ кўринарди. Сам Пеcкинпаҳ филмига кўз юмадиган атрофдаги қизлардан бири каби. Фове ҳикоясида йиғлайдиган қизлардан бири каби.
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Арзимас товуш хавфи остида... лекин сиз каби қиз ҳақиқатан ҳам бундай ишда нима қилади?"
  
  
  Тиргак уни безовта қилди. У тирноқларини ўрганган. Узоқ. У илгари ҳеч қачон иҳ ни кўрмаганга ўхшайди. - "Хўш, - деди у ниҳоят, - бу шундай... Бу узоқ ҳикоя. Бир мунча вақт олдин... Уҳ, мен уни учратдим... бир одам.
  
  
  Узоқ вақт олдин. Бу барча номзодлар орасида ўтди, енг яхши деб, ва кейин, учун... бу одам... Мен АҲГА бордим... Биз-яхши, ҳечқиси йўқ. Бу Jonson даврида, Ветнам уруши яна авжига чиққан пайтда еди. Хўш, Мен ... уни имзолади. У бошини орқага егиб, менга қувноқ жилмайиб қўйди. "Мен ҳам ҳар куни Жеймс Бонд каби одамлар билан ишлаш жуда ҳаяжонли ва романтик бўлади деб ўйладим."
  
  
  "Ник Картер ҳақида еслашни унутманг?"
  
  
  Оҳ, " деди у. "Мен бу ҳақда орзу қилиш учун Жасур емасман."
  
  
  У хона бўйлаб юриб, унинг ёнига ўтирди. У унинг иягини қўлларига олди.
  
  
  Ешитинг", дедим. "Биз сизнинг истакларингизга жавоб берадиган яна бир нечтасини ҳаётга келтирамиз."
  
  
  Ҳмм. - У менга қаради. — Нимани орзу қилаётганимни қаердан биласиз?"
  
  
  Ҳаммаси жойида", дедим. "Мени тахмин қилайлик. Унинг кўзларини юмди. "Сиз ҳавода еркин сузишни ва у ерда севги қилишни хоҳлайсиз."
  
  
  Мммм... У ўйчан кўринарди. Ъ қизиқарли. Лекин, еҳтимол, бу жуда шамолли.
  
  
  Кейин ҳаммаси жойида. Нима ҳақида... музей ҳақида нима дейиш мумкин? У ерда улар ХВИ асрнинг тўшаги бор-ески Тавернага кўра. Биз Бахмал пардалар орқасида сирпаниб, ишимиз тугагач, бошчадаги бу номларни тирнашимиз мумкин еди.
  
  
  Мен буни яхши кўраман", деди у. "Аммо музей ерталаб соат ўнгача очилмайди."У менга қаради. - Сиз менинг фикримга қўшиласизми?"
  
  
  Отаси рози бўлди.
  
  
  Кўпикли ҳаммомда.
  
  
  Кўпикли ҳаммомда?
  
  
  "Кўпикли ҳаммомда."
  
  
  Ешитинг, мен буни тавсия қила оламан. Пуфакчалар ва у билан бирга келадиган барча нарсаларни ҳисобга олсак, бу тоза, тоза жинсий алоқа. Сиз буни ҳеч қачон бундай ҳолатда синаб кўрмаслигингиз керак. Камида сиз менинг ҳажми екансиз агар.
  
  
  У мени қуритди. Катта, юмшоқ иссиқ сочиқ билан.
  
  
  "Мен сиздан нима еканлигини сўрамоқчиман", дедим.
  
  
  Нима ҳақида?ъ
  
  
  У бу сочиқ билан қизиқарли нарсаларни қилди.
  
  
  "Ҳечқиси йўқ", дедим.
  
  
  Дунёдаги тўғри қиз билан ҳам ҳамма нарса ёмон емас. Будилникни тўғри вақтга ўрнатиш учун кийинишнинг ҳожати йўқ. Бир-бирларини ёқтирадиган икки kishi ва турли хил жинсий алоқа билан емас. Муаммо шундаки, у ҳеч қачон етарлича узоқ давом етмайди. Қийинчиликлар қайтади.
  
  
  У унинг қўлидан ушлаб, четга чиқди ва сигарет тутатди. "У сиздан сўраши керак.".. "Мен тутун ҳалқасини пуфладим. ""Оҳ, тове, вой" каби Хитойча сўз борми?"
  
  
  У бармоғимни кўкрагимдаги сочлардан ўтказди. Мавзуни ўзгартирмоқчимисиз, азизим? Ёки ўша ҳаммом саҳнасини Хитой тилида ўйнашга ҳаракат қилмоқчимисиз?
  
  
  Бу Елис Феатҳерстоуннинг қўшиғи билан тушунтирилган. Тара қошларини чимирди. "Оҳ, арқон, вой?"У елка қисди ва бир зум ўйлади. "Ҳа. Бир сония кутинг. Сиз бу қўшиқ деб айтдингиз. У унга бош ирғади.
  
  
  У каравотдан турди. Ъ кетманг. У кўйлагини ушлаб, яшаш хонасига кирди. Магнитафоннинг яна ишлаётганини ешитдим.
  
  
  У жилмайиб қайтиб келди. Наҳ бу сўзларни еди. "Мен буни тушунаман", деди у ғурур билан. "Тао".
  
  
  "Дао? Қадимги Хитой динининг Таоси қандай?
  
  
  У бош ирғади. Иҳ Шом намози доимий қўшиқдир: "Ей Тао! О Тао! Еҳтимол, бу " оҳ, тауве, вой."Агар сиз нима тинглаётганингизни билсангиз еди.
  
  
  У тўшакда қайтиб flopped ва тўп билан ўралган, унинг тиззалари атрофида унинг қўлларини ўраш. У жуда ишончли еди. Албатта, ferret ҳозиргача ўйлаб топган енг яхши тушунтириш Елис доимо арқонлар ва чайқаш билан овора бўлган деган шубҳали назария еди.
  
  
  Тара нур сочди. "Оҳ, Ник. Мукаммал. Ҳаммаси ҳақиқий. Улар зоҳидлар каби яшайдиган туклар-Taoist зоҳидлар. Ўликлар билан гаплашишга келсак. Taoist тасаввуфчилар. Ва улар Мисс мабелни лаънатлаб, таоистлар ақидапарастлар деб айтишди. Ва шунингдек. У болтини каби тўхтаб, учаётган Уолландларни еълон қилди. Ва тинимсиз унаштирилган Елис ёвуз шайтоннинг пок еканлигини такрорлайди. Вой. - У каравотга урди. "Хўш, гўёки сизга ўлим ва ҳаёт бир ва бир хил еканлигини айтадиган бу filial. Бу иккаласи ҳам Таоистик ғоялар. Улар буни қандай кўрсалар, ҳаммаси бир хил. Яхшилик ва ёмонлик, ўлим ва ҳаёт. Уларнинг барчаси Таонинг буюк бирлигида яна бир бўлишади."
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Бу Осмондаги Буюк електр майдалагич билан бир хил маънони англатади."
  
  
  У хўрсинди ва жилмайиб қўйди. "Оддий фалсафий ғоя. Лекин ёмон емас.
  
  
  Унинг оёғи егилган еди. Ъ кейинги?ъ
  
  
  "Хўш... чунки улар ёвуз шайтон йўқ деб ўйлашади, улар Егони тўхтатиш учун ҳеч нарса қилмайдилар. Ҳеч нарса қилманг ва ҳамма нарса абадий бўлади. Бу иҳ нинг буюк шиори.
  
  
  Ъ мм-ҳмм. бу Елис учун тўғри бўлиши мумкин. аммо ПБХ учун емас, Канн ҳозирда ҳеч нарса қилмаяпти."
  
  
  Mmmmm. Билмайман. Одамлар диний таълимотларни ғалати талқин қиладилар. Фақат инквизицияга қаранг. Ёки Муқаддас Grail учун чексиз урушлар. Бу мумкин бўлган алоқани истисно қилмаган бўларди.
  
  
  У изчиллик ҳақида ўйлади ва имкониятни рад етди. Сиёсат бу қисмларда веб-диндир. Ва агар кимдир шом намозини ёзса, бу "о Тао" дан кўра "о Мао"га ўхшайди.
  
  
  Гап шундаки, - давом етди у, - мен Елисни гаплашишга мажбур қила оламан. Агар у ҳақиқатан ҳам Даоист бўлса, у бутанинг атрофида урмайди. Еҳтимол, у менга бу уйда нима бўлаётгани ҳақида кўп нарсаларни айтиб бериши мумкин. Аслида, бу сизга барча жавобларни бериши мумкин.
  
  
  У чарчаган қўлларини кўзлари устига югурди. "Умид қиламанки, биз бунга зиқна бўлишимиз шарт емас, лекин сиз бу уйга қайтмайсиз."
  
  
  Бу наҳ дан яшил кўзли кўз бор.
  
  
  Биз бунга кўп сўзларни сарфлаймиз.
  
  
  Ва нима учун?ъ
  
  
  Бунинг сабаби шундаки, улар сизни кўришлари билан сизни пентотал билан тўлдиришади ва сиз уларга ҳамма нарсани айтиб берасиз . Сизнинг фикр фойдаланинг, Тара. Бу ерда жуда хавфли. Ушбу фотосуратларни аниқламагунимизча, бу қанчалик хавфли еканлигини ҳам билмаймиз. Шунинг учун улардан узоқроқ turing. Сиз ўз ҳиссангизни қўшдингиз. Roscoe ва мен тергов қилишни давом еттирамиз, Елис.
  
  
  Ва агар у ҳеч қачон чиқмаса, буни қандай қилмоқчисиз?
  
  
  Яхши... шунда биз абадий ичкарига кира оламиз.
  
  
  У ётоқдан турди ва жаҳл билан хона бўйлаб юра бошлади. Лекин бу жуда аҳмоқдир. Ва бу туфайли сиз жуда кўп вақтни йўқотасиз. Бундан ташқари, бу сиз учун янада хавфли. Менда аллақачон кириш учун йўлланма бор. Ертага. Соат иккида.ъ
  
  
  У ҳақ еди. Мен илгари ҳеч қачон қилмаган хатога йўл қўйдим. Мен ҳиссий қарор қабул қилдим. Ҳаммасидан ҳам кўпроқ, унинг истаги уни ҳимоя қилиш еди. Ва бу нотўғри еди. Менинг ишимда ҳиссиётлар қабул қилиниши мумкин емас. Сиз бошлашингиз биланоқ иҳни бир кунга қолдирасиз.
  
  
  Унинг кетишига рози бўлди. Икки шароитда.
  
  
  Биринчиси: аввал фотосуратлар билан шуғулланишимиз учун. Агар бу жой КАННА агентлари учун ҳақиқий қалъа бўлганида, у у ерга бормаган бўларди. У рози бўлди.
  
  
  Иккинчидан, Roscoe ва мен кўчанинг нариги томонидаги Макробиотик ресторанда еени кутиб, у билан микрофон орқали алоқада бўлардик. Агар биз паролга ўхшаш нарсани ешицак, ёрдамга келишимиз мумкин еди.
  
  
  У рози бўлди. Айтганча,ажабланиб. "Хўш, Ник, акс ҳолда нима бўлишини тасаввур қила олмайман. Мен ундан қўрқаётганимдан емас", деди у, " бу шунчаки мен... "у бир лаҳзага ўйлади -" мен қўрқаман."
  
  
  
  
  Боб 15
  
  
  
  
  Бу боктан кун бўлди. Мен ўзимни сочингизни кесиб ташладим. Тара Ойнани ташлади. Қаҳва жуда заиф еди. Ва ёмғир ёға бошлади. Бу яхши қисм еди.
  
  
  Соат ўн бирдан олдин Тара уйни тарк етди. Featherstone-га ерта бориш учун у ўз вақтида бўяниш ва кийиниши керак еди. У Елис Featherstone билан учрашиш учун иккинчи қаватдаги қулай кутиш хонаси орқали зинапоядан юқорига кўтарилишга умид қилди.
  
  
  Соат 11 да Маcе-га telefon қўнғироғим яна бир зарба бўлди. "Кечирасиз йигитлар", деди гуруҳ аъзолари — " ҳали ҳам ҳаракат йўқ."
  
  
  Унга Lightfoot чой дўконидан қўнғироқ қилишди ва менинг буюртмам тушгача тайёр бўлмаслигини айтишди. Уларда курерлар йўқ еди.
  
  
  "Мен его ололмайманми?"Улар" ҳа " дейишди. Бу мураккаб буюртма еди.
  
  
  Бу шуни англатадики, Тара Featherstone-да олган фотосуратларни аниқлаш унчалик осон емас еди. Улар иҳни Вашингтонга юборишлари керак еди. Еҳтимол. Қандай бўлмасин, мен унинг ревматизмини пешин вақтида оламан. Агар зарурат туғилса, театрда Тара билан боғланиш учун ҳали кўп вақт бор. У квартиралардан чиқиб, кўчаларда юрди. Roscoe уни Макробиотик ресторанида тушдан кейин соат бирида учратди. Мен биринчи навбатда овқат ейишга қарор қилдим.
  
  
  Ўн дақиқадан ўн иккигача у Лигҳтфоотнинг чой дўконида еди. Соҳонинг бирон бир жойида рамшаcкле биносининг биринчи қаватида кичик ифлос босимли ўрта ва кичик дўкон. Деворлари полдан шифтгача улкан чой қутилари билан тўлдирилган жавонлар билан ўралган еди. Кўчага қараган деразалар ҳам чой уюмлари билан тўлдирилган еди.
  
  
  Пештахта ортида ескирган жигарранг фартук кийган, беозор одам турарди. У менинг қоғозларимга қаради ва бош ирғади. У жавондан банкани олиб, пештахтага қўйди. У Егони жигарранг қоғозга ўрашни бошлади.
  
  
  "Мен, уҳ ... бу ерда Егодан фойдаланмоқчиман", дедим.
  
  
  У бошини чайқади. "Дўкон бунга деярли мос келмайди, шундай емасми? "
  
  
  - Балки юқорига?"
  
  
  У менга шубҳали қаради. "Билмайман", деди у. — Мен буни текширишим керак."У кассага борди ва н-3 ни босди. Бир неча дақиқадан сўнг telefon икки marta жиринглади ва кейин жим қолди. "Ҳаммаси жойида", деди у. У пештахта остидаги тугмани босди ва орқа деворнинг кичик қисми очилди.
  
  
  Очилиш менга маҳаллий АҲ штаб-квартирасига олиб борадиган тор зинапояга кириш имконини берди. Зинапоялар кичкина, тартибсиз қабул қилиш майдонига кўтарилди. Иккита тўқ сариқ рангли пластик стул, Barents денгизи кўз ёшлари рақамлари билан тўлдирилган стул ва катта, калтакланган стол стул. Қора сочли гўзаллик столда сақич чайнаб ўтирди. У менга қизиқиб қаради, чайнашни тўхтатди ва оёқларини бошқа томонга кесиб ўтди. Уларнинг ўнг томонида яна бир ешик бор еди. Муқаддаслар муқаддас. У соатига қаради. Соат ўн икки еди. У иккала қўлини стулга қўйди ва бир оз олдинга егилди. "Мен Dolores билан гаплашмоқчиман", дедим.
  
  
  У бутунлай ифодасиз юзни кийди. Унинг идентификатори чақнади. Унинг кўзлари ниҳоят бир оз тушунишни кўрсатди ва у бош ирғади. "Сиз бу чой дўконида аниқ ҳеч нарса билмайсиз", деди у. "Сизга Dolores ёки сизнинг хабарингиз керакми?"
  
  
  "Хабар", дедим. У чой идишини очишни бошлаганда, у телефонидаги бир нечта тугмачаларни босди. У менга телефонни узатди. Roscoe-дан лентали хабар бор еди. "Мен сизни кундузи соат бирида кўраман."Кейин яна Майс:" Кечирасиз йигитлар, ҳеч қандай ҳаракат йўқ."
  
  
  У банкани очди ва стулга ўтирди. Ҳар бир фотосурат компютер картасига чиройли тарзда бириктирилган. Ҳурматли Жириновский хонимлар хоним Хожсон ва Фрогг шундай деб тан олинди. Featherstone котиби ишдан бўшатишда муҳим рол ўйнади Agnes Corona, собиқ котиб Шотландия-Ярд, чунки Наҳ ҳужжатларининг баъзилари у ердан ўғирланган. Унинг иштироки ҳақида ҳеч қандай далил топилмади. Унинг истеъфога чиқишига" бепарволик " сабаб бўлди. Бироқ, у шубҳа остида еди. Тара чойини олиб келиб, уни кутиш хонасига олиб кирган бола психологик урушга ихтисослашган ёш террорчи Пам Horse еди. Айниқса, психотроп дориларда яхши. У Каннинг бош терговчиси еди. Қаердадир Осиёда, улар пайдо уларнинг его йўқотган. Тара фотосурати туфайли архивдаги его маълумотларини янгилади. Ва ниҳоят, Сун Пинг бор еди. М-2. Иккинчи даражали қотил. Иккинчи синфни бошлаш унинг ёмонлигини англатмайди. Бу унинг қотил еканлигидан бошқа нарсани англатмасди. Ва уларнинг барчаси енди еркакларга ғазабланган феминистлар, шикоятларингизни Мао Це тунгга юборинг. Сун Пинг ёвуз хола еди. Компютер харитасига кўра, у жисмоний қийноқларнинг нозик жиҳатлари бўйича мутахассис еди.
  
  
  Мен телефонга сакраб, театрга қўнғироқ қилдим.
  
  
  Тара аллақачон кетган еди.
  
  
  Мен уни телефонга шунчалик қаттиқ урдимки, стул силкинди ва Долоресни хоҳлаётганимни айтдим. "Dolores шахсан. Ва тез! Ресепсиёнист унинг чайнашини тўрт-тўрт marta тезлаштирди ва бир нечта тугмачаларни босди. Наҳнинг ўнг томонидаги ешик ёриқни очди. "Сиз Долоресни Соғинмайсиз", деди у. Бу веб-га асосланган бошқарув панели модели.
  
  
  Коммутатордаги қиз узун бўйли, сумкали, сочлари оқарган, узун ўлик кўйлак ва Хаггард юзли одам еди.
  
  
  Мен унга айтдим. "Dolores?"
  
  
  У хўрсинди.
  
  
  "Мана," деди у ва қулоғини бир жуфт наушникдан кўтарди.
  
  
  "Унинг Картер", дедим мен.
  
  
  Ъ ои.- У бироз тўғрироқ қаради.
  
  
  Мен емга Роскога шошилинч хабар беришини айтдим. Режалар ўзгарди. Биз тарани Арслон уясига киришдан олдин ушлашимиз керак еди. Агар у келса, мен квартирага қайтаман. Енди у Макробиотик ресторанга кетаётган еди. Агар мен у билан учраша олмасам, у ерда бир-ўттизда учрашардим.
  
  
  Рекорд вақт ичида таксида квартирамга қайтдим. Тара у ерда йўқ еди. Мен қила оладиган нарса кутиш еди. Агар у театрда ёки бу ерда бўлмаганида, у ҳар қандай жойда бўлиши мумкин еди. Ва London катта шаҳар. Ваҳима учун ҳақиқий сабаб йўқ еди. Roscoe уни кўришдан олдин, уни вақтида огоҳлантириш учун барча асосларим бор еди. Ҳатто охирги дақиқада бўлса ҳам. Бироқ, отаси бироз безовталанди. У бўш квартира атрофида юришни давом еттирди. Ёмғир деразаларга асабийлашди. Кейинги кўчадан жаззнинг хира гумбурлаши бор еди. Кўчанинг ўзидан машиналарнинг ноласини ешитардим. Қаердадир мендан баландда самолёт учиб ўтди. Мушук пуфлади. Соат ticking еди.
  
  
  Унинг меҳмонхонасини бузиш керак. Албатта, бир соат. Еҳтимол, вақтни тўхтатиш учун. Ёки, еҳтимол, улар унинг ешитиши учун тўғри овоз чиқармаганликлари учундир. Ешикдан келаётган Тара овози. Бутун, даҳшатли вақт, агар ҳеч нарса содир бўлмаса, барчаси бирданига содир бўлиши билан таҳдид қилади ва бундай емас.
  
  
  Кундузи соат бирида унинг рақами теради. Унинг менинг хабар ревматизм Roscoe бор. Кейин учта узук ва Маcе гуруҳи: сонни, йигитлар. Ҳали ҳам ҳаракат йўқ.
  
  
  Мен уни осиб қўйдим. У кўзларини ишқалаб, бўйнини ишқалади. У яна чақди. У уни ишқалашни тўхтатди. Радарим мени нима ҳақида огоҳлантирди? Уни деворга қаради. Кейин телефонга. У телефонни олиб, яна рақамни теради.
  
  
  ROSCOE: ёпиб. Ники. Биз уни топамиз.
  
  
  Irina: Кечирасиз, йигитлар. Ҳали ҳам ҳаракат йўқ.
  
  
  У телефонни қулоғидан бир оз узоқлаштирди.
  
  
  Бу Мейс икки marta ишлатган сўзлар еди!
  
  
  Ҳар соатда у янги хабар берди. Албатта, у бошқа ҳеч нарса ўйлаб топа олмаган бўлиши мумкин еди, лекин барибир уни такрорлаш зарар қилмади. Сўнгги бир неча кун давомида ҳар соатда у қишлоқда нима ейилаётгани ҳақида ғалати хабар ёки янгиликлар билан қайтиб келарди. Ва агар у умуман ҳеч нарса ҳақида ўйлай олмаса, Метт барибир буни ўйлаб топарди.
  
  
  У телефонни қулоғига қайтариб қўйди... Мен уни диққат билан тингладим. "Кечирасиз йигитлар. Ҳали ҳам ҳаракат йўқ. Ҳа! Овоз bering! Егода-охирги сўзларда заиф хириллаш бор еди. Учган самолёт. Бу товуш олдин ҳам бор еди. У ерда егри нарса бор еди.
  
  
  Dolores уни чақирди. У менга худди шу хабар уч соатдан бери борлигини тасдиқлади. Йўқ, деди у, буни шубҳали деб топмади. У фақат Маcе бир хил хабарни қайта-қайта ишлатиб, ҳазил қилмоқчи деб ўйларди.
  
  
  У Емуга самолёт ҳақида гапириб берди. У бир зум жим қолди. "Қудратли Худо.- деди у. - Сиз ҳақсиз.ъ
  
  
  Менда енди Маcе йўқ еди. Уники ғазаб ва ваҳима ўртасида еди. Таранинг хавфсизлигига шунчалик берилиб кетганимдан ғазабланиб, иҳнинг асл ниятларини йўқотиб қўйдим ва Маcе хабари ҳақида тезроқ билмасдим. Бизнинг "constellation today cасе" га бўлган барча умидларимиз Чен-Ли Брауннинг клонлаш лабораториясига ва Лао Ценгга олиб борадиган намойишдан кейинги намойишига асосланган еди. Агар у аллақачон ҳаракат қилган бўлса, барча умид йўқолади. Биз ҳеч қачон бу ПБХ розеткасини топа олмаймиз. Биз ҳеч қачон иҳ ни тўхтата олмас едик. Тери остига тушган бу калтак учун Худо мени жазолайди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди Dolores унга. "Ният қуйидагича. Мени у ерга олиб борадиган вертолёт керак. Росcоега қўшимча ёрдам bering...
  
  
  - Сиз ҳазиллашяпсизми?"у мени тўхтатди. "Лондондаги офис унчалик катта емас. Бизда қўшимча ёрдам йўқ-ҳеч бўлмаганда сизга керак бўлган тур емас.
  
  
  "Вертолёт билан?"
  
  
  "Бу ҳали ҳам давом етмоқда."
  
  
  Ъ яхши. Кейин Роскога одинни қобиқ қилишини айтинг. Ва Худо учун, емга еҳтиёт бўлишни айтинг!
  
  
  Ъ тингланг. Агар сиз бўлганимда Roscoe ҳақида қайғурмас едим. Баъзан у бироз педантик бўлиши мумкин, лекин ўз егоси хавф остида бўлганда емас. У ҳаётни жуда яхши кўради.
  
  
  Унинг хўрсинди. "Умид қилайлик."
  
  
  Вертолёт мени Ҳйде паркдаги ярим яримда олиб кетиши керак еди. Ҳар ким ҳайрон бўларди, лекин бу менинг ишим емас. Қандай бўлмасин, улар бу ҳақда бир неча кундан бери гаплашадилар. Вилгелмина уни тозалаб, батареяни қайта Юклади. У стилеттони яна қинига суриб қўйди ва яна бир газ бомбасини жойлаштирди. Бахтли Пер, ўртада жуда самимий.
  
  
  Мен ёмғирни кийиб, ёмғирга чиқдим.
  
  
  
  
  Боб 16
  
  
  
  
  Roscoe унинг соатига қаради. Бу икки беш дақиқа бўлди. Тара у бир-ўттиз да Featherstone нинг учун кетаётганини айтди.
  
  
  У жинни каби ресторан атрофида югуриб, жуда шубҳали кўринишни хоҳламади. Шундай қилиб, у пул тўлади, газета олди ва кириш залига ўқишга кетди. Ёмғир қаттиқроқ ёға бошлади. Шундай қилиб, кираверишда ўқиётган одам ажралиб турмайди. Еҳтимол, у унутилган соябони ҳақида ўйларди.
  
  
  У тарани йўлнинг нариги бурчагига келганида кўрган бўлса керак. У уни кўрмади. Наҳ соябонга ега еди ва бу унинг кўринишини чеклаш учун керакли кўрларни тақдим етди.
  
  
  Roscoe унга кўча томондан яқинлашди. Баққолнинг миммосидан ўтди. Пояфзалдан ташқари. Миммо Лейн. Еҳтимол, у тарадан кўзини узмаган, шунинг учун у одамни пайқамаган. Бу икки kishi бўлиши мумкин еди. Улар унинг олдига келишди. Еҳтимол, у одам бундай яхши қора ёмғир соябонидан фойдаланмаганлиги билан огоҳлантирилмаган. Ва ҳозиргача ferret ўз егосини қўлида буклаб турарди.
  
  
  Ҳеч бўлмаганда, бу биз тасаввур қилганимиздек еди.
  
  
  Кечқурун биз Росконинг жасадини топдик. У хиёбонда еди. Его қўллари ҳали катта қора соябон ёпишиб қилинди, устара-ўткир учи ему нинг йиғма dollar ботиб еди.
  
  
  
  
  Боб 17
  
  
  
  
  Вертолёт уйдан бир километр нарида жойлашган ботқоқли далага қўнди. Мени катта Фиат 130 кутаётган еди. Ҳайдовчи менга калитларни узатди, тўғри йўналишга ишора қилди ва ёнимга ўтирди. Ҳайдовчи ўриндиғим ёнида. Кейин ҳаммамиз алоҳида йўлларимиз билан бордик.
  
  
  Ёмғир тўхтади ва манзара ҳақиқий бўлмаган сариқ-яшил рангда порлади. Констабле расмларидан олинган бу гуллардан бири. Бу Richard шернинг Dollar суякка вақти уйлар ва меҳмонхоналар билан афсонавий манзаралари атрофида бири еди. Уни, мен бу universal даъволарига менинг қон қайнаш ҳис. Бажонидил. Салиб Юриши. Унинг сал dragons ўлдириш учун катта Фиат бўлади. Менинг тўппончам ва stiletto янги Excalibur еди. У тарихнинг бир қисми еди ва тарих яратди. Мен аллақачон шохлар менинг келишимни табриклаётганини ешитдим. Уни, барча-фатҳ қаҳрамон.
  
  
  Ей худойим. Лекин: ниҳоят::
  
  
  У машинани дарахтзор ортига қўйди ва кичкина буталар орасидан мулкнинг орқа томонига қараб давом етди. Бу улар ўзлари учун ижарага олган бошпана еди. Ғалати атмосферани чиқарадиган томи сомонли уй. Бу жуда сокин еди.
  
  
  Бу жуда жим.
  
  
  У атрофга қаради. Асосий уйнинг ёнида бир хил даражада ғалати иккита кичик уй бор еди. Енг яқини асосий бинодан тахминан йигирма метр нарида еди. Иккаласи ҳам ўтирди. Мен ишлатиладиган дастурий таъминот Можа қандай ҳайрон. У енди ундан фойдаланмаётганига амин еди.
  
  
  У бир дарахтдан иккинчисига ўтиб, иккинчи уйга етди. Шунингдек, у йўлнинг кўринишини олди. Менинг омадим ҳақиқат бўлиш учун жуда яхши еди. У ерда машина бор еди.
  
  
  Бу ески Amerika вагони еди. Бу ески 1952 Chevy псевдо-ёғоч автомобиллар. Уйингизда токчаси таёқ юки еди. Ва балиқ овлаш тишли.
  
  
  Қаерга бормасин, балиқ овлашга бормадилар. Аммо улар бирон жойга кетаётган едилар ва у ўз вақтида етиб келди.
  
  
  Мен бошқа уйга бордим. Ешик қулфланган еди. У витрайлардан бири орқали ичкарига қаради. У деразага қўл чўзди. У очилди. Еҳтимол, жуда осон. Вилгелмина уни тайёрлади ва ичкарига кирди.
  
  
  Агар бу Маcедан бошқа одам бўлса, мен муаммога дуч келган бўлардим. Ўша ески тахта плиталари мени енг кичик ҳаракат билан берди. Улар менинг киришим остида қичқиришди. Аммо кимдир у ерда бўлса, улар жим бўлишди.
  
  
  Унинг давом. Пастки қаватда фақат иккита хона бор еди ва улар бўш, жуда бўш еди. Камин мис идишлар ва тоза, аммо куйган панжара билан осилган еди.
  
  
  У зинадан кўтарилди.
  
  
  Ҳаммом.
  
  
  Бу домкдаги его жойи еди. Маcе магнитафони ҳали ҳам каравотда еди. Кучли дурбинлар ҳали ҳам дераза атрофида қолиб кетган еди. Тўшак чойшабларнинг чигаллиги еди. Маcе ва Pearson бу ерда навбат билан ухлашди. Бурчакда қалай қутиларининг битта намойиши бор еди. Балиқнинг заиф ҳиди ҳали ҳам ҳавода сақланиб қолди.
  
  
  Кураш аломатлари йўқ еди.
  
  
  Бу қандай яхши янгиликни англатиши мумкин. Бирор нарса иҳ ни ўз лавозимидан узоқлашишга мажбур қилди. Аммо бу уларнинг ўлганлигини англатмайди.
  
  
  Мен durbin орқали қарадим. Чен-ли уни уйда кўрди. У икки kishi билан гаплашаётган еди. Иҳ оёқлари уни кўриши мумкин еди, лекин иҳ юзлари кўринмади. Долоресга хабар юбориш учун овоз ёзувчимдан фойдаландим. Бу нарса чой дўконидаги гўзаллик билан симсиз алоқада еди. Кейин у пастга тушиб, деразадан чиқиб кетди.
  
  
  Ёмғирли об-ҳаво. Уни ноқулай ҳис қилди. Мен бу об-ҳаво деб ўйладим. Аммо кейин яна, уни, бу огоҳлантириш бўлиши мумкин деб ўйлади.
  
  
  У иккинчи уйга йўл олди. Асосий бинога енг яқин бўлган бино. Ешикка урилган тахталар йиртилиб кетди. Вилгелмина уни сиқиб, ешикни очди.
  
  
  У ерда кўрганларим ошқозонимни сиқиб чиқарди.
  
  
  Ҳамма жойда қон бор еди. Ески ёғоч замин у билан намланган ва ўлимнинг одобсиз рангини бўяшган. Бу тахта тикувлари орасида музлаб қолди. Оқ пахта мебеллари ахлоқсизлик билан булғанган. Ахнинг қўл соати езилган ҳолда ётарди. Тҳе .Болтадан 38 калибрли тўппонча унли стулда қон билан қопланган еди. Ва қизил рангга бўялган болта камин ёнида ётарди.
  
  
  Камин.
  
  
  У ҳали ҳам ёнаётган еди. Ҳали ҳам иссиқлик берди. Панжара устида бир даста илиқ кул бор еди. Бурчакда, олов ёнида ётар еди... қўл. Мен жуда ғалати шовқинни ешитдим ва кейин тартибсизликка ўз қусишимни қўшаётганимни англадим.
  
  
  Мен ошхонага бордим ва жўмракни очдим, кейин юзимга совуқ сув сепиб, билагимни жўмрак остига тиқдим. Қулоқларим тиқилди. Кран уни ўчириб қўйди. Мен нимадир ешитдим деб ўйладим. Ёғоч заминнинг ғичирлаши.
  
  
  
  
  Боб 18
  
  
  
  
  Тара менга кейинроқ айтди, лекин ҳозир айта оламан. Тўғри тартибда.
  
  
  У Роскони кўрмади. Лекин у ҳам орқасига қарамади. У у ерда еканлигини билар еди. Мен билан бирга. Ресторанда. Режалаштирилган бўлиб, у Featherstone офисига кириб 2:30 п.m. унинг бўйнига, Наҳ кўча бўйлаб бир телефонга Наҳ беш метр ичида ҳар қандай суҳбатни узатиш мумкин марваридлар бир мағлубиятга кийиб. Унинг сумкасида Наҳ бир кун олдин ишлатган магнитафонга ега еди.
  
  
  Тара ўзини яхши ҳис қилди.
  
  
  Ресепсиёнист бироз ғазабланиб, Тара жуда ерта еканлигини пайқади. Пам тезда уни бир кун олдинги иккинчи қаватдаги кутиш хонасига кузатиб қўйди ва саломга яна бир пиёла чой таклиф қилди. У худди шу журналларни ўрганиш учун уни тарк етди.
  
  
  Бу сафар Тара бир пиёла чой олди. Ундан ёқимли долчин ҳиди келди. У бармоғини суюқликка ботириб, ялади. Қизим бир сабабга кўра кимё фанидан А олди. "Чой, - пичирлади у марварид ва сонни, - метакуалон билан тўлдирилган."У тахминан беш юз миллиграммни ҳисоблади. Ушбу дори сизга " яхши тайёрланган."Бир томондан, уйқучанлик ҳисси, бошқа томондан қувонч ҳисси. Иш ташлашнинг ўзига келсак, у сизни икки йўл билан ўлдириши мумкин. Препаратнинг ўзи ёки бу препаратнинг йўқлиги. Чиқиб кетиш белгилари епилепсияга ўхшайди-бир неча кунлик тутилишлар тўлиқ коллапс билан якунланиши мумкин: ўлим. Бу одамлар нима қилаётганларини билишарди. Бу беш юз миллиграмм бошингизни пуфлаш учун етарли еди. Ҳеч бўлмаганда Сизнинг Миртл холангиз ўликлар атрофида тирилган деб ўйлашингиз учун етарли.
  
  
  Тара чашка таркибини ўша қозонли Лианглардан бирига қуйди. Агар бу ток ерга тўғри илдиз отмаган бўлса, у албатта чиқиб кетади.
  
  
  У яна йўлакка чиқди ва яна уни тўхтатадиган ҳеч ким йўқ еди. У зинадан юқори қаватга кўтарилди. Икки ешик бинонинг олд қисмидаги хоналарга олиб борди. Бу хоналарнинг атрофи Елисга тегишли еди. У кўзларини юмди ва отаси кўрсатган деразани тасаввур қилишга уринди. Мен уйнинг олдида турибман, у наҳ ўнг еди. Шундай қилиб, чап томонда ешик бўлиши керак.
  
  
  У ешикни тақиллатди.
  
  
  Елиснинг овози бемаъни ёмон: "киринг."
  
  
  Елис Featherstone каравотда бешта босилган ипак ёстиқ орасига яширинган кўк ипак пижамасида ётарди. Елис Featherstone жуда соғлом кўринмади. Наҳнинг пешонасида майда қалай мунчоқлар ажралиб турарди ва у ўзини шарқона мухлис билан ҳайратга солди. Унинг оппоқ, таъкидланган сочлари бошининг орқа қисмида ҳўл бўлиб ётар, кўз қорачиқлари пинприкланган еди. У ажойиб Елис дан ифлос Малика Тара еслатди.
  
  
  Елис Featherstone дорилар билан тўлдирилган еди. Ва бу таранинг ишини анча осонлаштирди. Салом, мантиқий баҳона ҳақида умуман ташвишланишнинг ҳожати йўқ еди. Айни пайтда Елис мантиқий емас еди. У чегара зонасида еди, у ерда ягона жумла бемаънилик ва мантиқ чалкашликларни келтириб чиқаради.
  
  
  У паст овозда гапира бошлади. Негадир у Салом олти ёшда, Тара еса унинг онаси деб ўйлади. Дарҳақиқат, сизни шундай ўйлашга мажбур қиладиган дорилар бор. Гашиш аллақачон кўп нарсаларга қодир, аммо улар сиз ютадиган, ҳидлайдиган ёки Укол қиладиган нарсалар фақат ишни яхши тугатади. Аммо, еҳтимол, бу қўнғироқни чалаётган "онангизга айтинг" камуфляжи еди. Қандай бўлмасин, Тара давом етди ва онани ўйнади.
  
  
  Она Иан ҳақида ҳамма нарсани билиши керак. Онам менга отам каби ишонмасди. Елис буни ўзи қилмаганлигини айтди.
  
  
  Янг қизғин Taoist еди. Аммо Жан ўзгарган еди. Елис нима учун еканлигини билмас еди. У шунчаки шундай ҳис қилди. Елис ҳис қилишни яхши кўрарди. Наҳ-да тегиниш учун ёқимли Тедди сичқончаси ҳам бор еди. Мо буни кўришни хоҳламадими?
  
  
  Кейинчалик, у чарчаган ҳолда деди. Бу Иан ҳақида нима дейиш мумкин?
  
  
  Хўш, тахминан беш йил олдин, папанинг ўлимидан кейинги маслаҳати билан Ян бошқарувни ўз зиммасига олди. Икки йил олдин ҳаммаси яхши кетаётган еди. Кейин у барча ески ходимларни ишдан бўшатди ва янги ходимларни тайинлади. Улар ҳам таоистлар, деди у. Лекин ҳали ҳам... Елис уларни унчалик ёқтирмасди. Албатта, янгилари емас. Кенжасига От, Алоқа. Ва кейин тўртбурчаклар.
  
  
  Тўртбурчакларми?
  
  
  Ҳаммаси ўхшаш бу тўрт йигит. ИҲC пайтида уларнинг атрофидан фақат биттаси овга кетган. Йўқ, у қила олмади. ов қилмаслик, уни масхара қилиш еди... Елис йиғлай бошлади. Еҳтимол, у уни масхара қилмоқчи еди.
  
  
  Тара онаси уни ҳимоя қилишини айтди. Елис йиғлашни тўхтатди. У қўшиқ айтишни бошлади. Тара юқорига қаради ва соатини текширди. Бу икки беш дақиқа бўлди. Салом, у кутиш хонасида кутиб турганда тезда қайтиб келишим керак еди. Аммо бу тўртбурчаклар ҳақида нима дейиш мумкин? Елис бошқа нарса дедими?"Елис бош ирғади. У кулди. Уларнинг учта акаси бор ва бу биродарлар уч егизак. Ва улар бу тўртбурчакларга ўхшайди. Маълум бўлишича, улар етмишинчи... ёки йўқми? Елис шунчаки кулиб қўйди. Биринчи учлик. Кейин foursome... Елис шунчаки кулиб қўйди. Ирландияда бўлган Чен-ли Хонг Ло ҳам бор еди. Ёки Исландияда. Ёки бошқа жойда. Ва кейин учувчи Пенг Ли бор еди. Елис қўлларини силкитди. У Америкада еди. Ва кейин бор еди, кейин бор еди "— Елис бармоқларига санади — " Допей, Шеезй ва Дое. У кулди. Аммо улар бир неча ҳафта ичида ўтди. Улар кенжасига от билан Америкага бориб. Сеҳргарни кутиб олиш учун. Йўқ, бу Пресвитериан билан учрашиш учун. Матбуот билан гаплашиш. Тиш шифокорига бориш. У тайёрланади. Тоза, тоза. Хўш, у есламади.
  
  
  Тара бу ҳақда ўйлади. Шундай қилиб, улар бир неча ҳафтадан кейин кетишди. Учун ... президент! Бу шундай бўлиши керак еди. Улар уларни кутиб олиш учун кетишди.
  
  
  Икки дақиқадан икки дақиқа ўтди. Тара Елиснинг қўлини сиқиб қўйди. "Буларнинг ҳаммаси сиз билган биродарларми?"у сўради.
  
  
  Ъ ои. Йўқ, - деди Елис. "Яна кўп нарсалар бор. Бу жуда катта оила. Аммо бошқалар узоқда. Елис ғувуллашни тўхтатди.
  
  
  "Ишончингиз комилми?"Тара қаттиқ сўради. "Агар ёлғон гапирсангиз, жаннатга бормайсиз."
  
  
  Елис ҳушёр кўринарди. "Камида бу Иан дейди нима. Унинг сўзларига кўра, бошқалар бир мунча вақт уйда қолишади ва биз иҳни у ердан олиб чиқишимиз керак. Шундай қилиб, Пам от бўлса ва бошқалар кеца, янгилари кириб келади. Оҳ, ҳалол, Онам. У шундай деди. Елис ҳалоллик билан қўлидан келганича ҳаракат қилди.
  
  
  Тара ўрнидан турди. "Хўш, азизим", деди у. "Енди мен боришим керак, сиз еса яхши қизсиз ва" - у оналик билан айтадиган бирор нарса ҳақида ўйлашга уринди - " енди сиз кажуларингизни итоаткорлик билан ейсиз, мен тез орада яна сиз билан бўламан."Тара ешикни ёпди ва чуқур нафас олди. "Сиз буни ешитдингиз, асалим", деди у маржонига. "Ҳозир Америкада биттаси бор. Ва бу учувчи. Менимча, вертолёт учувчиси. Ёки у ўлдирган сенаторлар билан бирга ўлдирилгандир. У тўхтаб қолди, кейин ёрдам беролмади: "ва сиз унинг бу ерга келишини хоҳламадингиз."ҳа-ҳа.
  
  
  У жилмайиб, зинадан тушди. Зинапоянинг пастки қисмида, юқорига кўтарилаётганда, Памнинг отлари ва сонини бор еди. Улар ғазабланишди. Жуда ғазабланган.
  
  
  Пам Конанинг қўлида гиподермик игна бор еди.
  
  
  Тара айтиши мумкин бўлган нарса: "Ҳа, Ник.ъ
  
  
  
  
  Боб 19
  
  
  
  
  Агар сиз бутун умрингизни бок кунига қарши қуролланишга сарфласангиз, бу бок куни келади.
  
  
  Унинг қуролини лавабо ёнига қўйишди ва полнинг ғичирлаши мени унга шўнғишга мажбур қилди. Бу жуда кеч. Пичоқ хона бўйлаб супуриб, коллекциядаги янги капалак каби қўлимни лавабога маҳкамлади.
  
  
  "Ҳаммаси жойида, Картер. Секин айлантиринг."
  
  
  Иҳ уч еди. Бу у кутган "улар" емас еди. Улар учта маҳаллий Ивановга ўхшарди. Super dandy. Иҳ Шведлари ва соч турмаги иҳ дан ўн ёш кичик еди ва оҳангдор мушаклар замонавий кийимларга мос келмади. Улар қуролларини тортиб олдимга келишди. Лидер олдинда.
  
  
  "Қўлларингизни бошингиз орқасига қўйинг", деди у.
  
  
  Его унга юқорига ва пастга қаради. Нен ҳақида фақат яхши нарса его костюм еди. "У қўлларини кўтариши керак еди, - дедим мен, - лекин менда техник муаммо бор."У ҳали ҳам қўлимда ушлаб турган пичоқни кўрсатди.
  
  
  У ҳамроҳларидан бирига мурожаат қилди. "Giles", деди у. Илтимос, аниқланг, сер. Giles менинг олдимга келиб, пичоқни тортиб олди. Менинг қоним қайнаб кетди. Giles мени қидирди. У стилеттони топди, лекин у газнинг қаттиқлигига яқинлашмади. Еҳтимол, бу унинг его тури емас.
  
  
  Giles жилмайиб қўйди. Жуда ишончли. "Яхши, хўжайин. Бу тоза.
  
  
  "Кейин сиз ва Робби Егони уйга олиб кирасиз."
  
  
  Giles ва Робби қўлларимни олишди ва умуртқа поғонамга бир нечта тўппонча босилиб, мени уйга олиб боришди.
  
  
  Бунга шубҳа йўқ. Улар бу кун атрофида енг яхши қотиллар қилиш. Бангел, Лин Жинг ва енди бу пароходлар хушмуомалалик билан ўзларини ортда қолдирдилар. Вин Во бошқа нарса еди. Мен хонада уни қўшилди қачон, у менга қотил кўз берди ва bastard чақади: "бир его ўсимлик."Улар мени стулга итаришди. Уларнинг ҳар бири менинг елкамни олиб, уни босди: унинг ўриндиғи. Қанот бош ирғади. Асосий ярамас ҳам сел. Уники бошқа ёғоч панелли кутубхонада еди. Фақат у Нассаудагидек катта емас еди. Ва деразалар очиқ еди. Бундан ташқари, Чен-ли ҳам бу ерда емас еди.
  
  
  Қанот хона бўйлаб юрди, уч бармоқли бармоқлари сигаретасини ҳаракатланувчи тог ъ каби айлантирди. Бу унга бахтли вақтларни еслатди. "Биз сиздан жуда чарчадик, Картер", деди у ниҳоят. Егонинг овози баланд ва музли еди. - Бундан ташқари, сиз доимо аҳмоқ едингиз.
  
  
  Мен бунга ҳалол жавоб бермоқчи емас едим. Мен қилган барча бир қошини кўтариб еди. Қолаверса, ҳеч бир фил унинг менга аҳмоқ еканлигимни айтишига тўсқинлик қила олмади.
  
  
  "Сиз ўша кичкина уйдаги дўстларингиз бизни кузатиб туришади деб ўйладингиз, шунда сиз ниҳоят бизни ушлай оласиз."У жилмайиб қўйди. Қандай бўлмасин, у лабларини қисди. "Делл ўзи ҳақида... бу аксинча еди. Биз сизнинг дўстларингиз билан учрашишга еътибор қаратдик ва бу бизни сизга олиб боришини билардик. Ҳеч бўлмаганда биз сизнинг ташрифингизга тайёрландик.
  
  
  У ҳақ еди. У аҳмоқ еди. Унинг кўзлари очиқ ҳолда иҳ тузоғига тушди. Аммо бошқа томондан, АҲ унинг қаердалигини билар еди. Ва Агар улар буни билсалар, Винҳ По яхшироқ билар еди... У стулда турди. У тортмани очди. "Агар дўстларингиз сизга ёрдам беради деб ўйласангиз..."у кичик audio лентани узатди. - Биз сизнинг агентингиз Маcедан якуний ҳисобот беришни сўрадик. "Костя, у учта қилди. Биз бу ерда бошқаларни жалб қиладиган такрорланадиган хабарни топмадик — бу сизни жалб қилгани каби. У лентани кичик портатив магнитафонга қўйди. "Учинчи хабар такрорлана бошлаганда, биз енди бу ерда бўлмаймиз."У менга қайтди. "Бугун бу ерда содир бўлган воқеаларнинг расмий бағишланишини ешитиш сизни қизиқтириши мумкин деб ўйладим."
  
  
  У тугмачани босди ва Маcе ўлимдан кейинги ҳисоботини бошлади.
  
  
  "Кечирасиз, мен балиқ овлашга бордим. Овқат еманг. Бузилган бўтқа янада мазали бўлади. Тезда татиб кўрди, тезда хафа бўлди. Оҳ.ъ
  
  
  Бир лаҳза, мен Можа хато қилган ўйладим, лекин мен тез у мени мағфират деб ибодат, қатъи назар, у пайтда туман еди қаерда.
  
  
  Маcе ўз йўлини йўқотмади. Яхши.
  
  
  Одатий ёпилиш-бу"хабар мавзуси".
  
  
  "Дастурда" хабар коддаги залда еканлигини англатади. Тез хабар узатиш учун оддий код. Биринчи ҳарф билан бирга сиз ҳар доим кейинги тўртинчи сўзни олишингиз керак. Мен буни ҳисобладим. Маcе бизга хабар берди: "кечирасиз. Еда бузилган. Тезда!ъ
  
  
  Мадад гуруҳи ўйнаб фақат сифатида келади. Болалар боғчаси ёки йўқ. У бир соат ичида ёрдам кутиши мумкин еди.
  
  
  Қанот асосий ёвуз одамга ўгирилди. "Корнилий, - деди у, - енди бу лентани жойлаштиринг."
  
  
  Корнилий лентани олиб, хоналардан чиқиб кетди.
  
  
  "Енди, Картер... Енди сиз бизга жуда кўп ёрдам бердингиз, мен сизга яхшилик қиламан... Чен-ли қилинг", деди у Гилесга.
  
  
  Giles кетди. Ъ яхши. Биз ҳақимизда нимани билмоқчисиз?
  
  
  У ревматизмни топмасдан олдин у бутун жилмайиш ва кулиш арсеналидан ўтди. - Сиз штаб-квартиранинг қаердалигини билмоқчимисиз, шундай емасми?"Ва енди —" деди у, Giles ва Чен-ли хонага кирганларида, " биз сизни шу ерга олиб борамиз."
  
  
  У Чен-ли қаради.
  
  
  Нима, мен нен ҳақида камида жозибадор топилди его қўли ҳиподермик игналар еди.
  
  
  Ҳеч нарсани синаб кўришга вақтим йўқ еди, шунинг учун мен емунинг томоғига яна бир муваффақияциз уриниш қилдим, лекин Робби ва Giles мени калтакладилар. Мени яна стулга ташлашди. Тишларим атрофидаги барча пломбаларни уриб юборгандай туюлган жағимга зарба. Вин келди ва мени урди. Ҳаммаси жуда тез содир бўлди. Giles ва Робби мени ушлаб туришди. Чен-ли енгимни ўраб олди. Тикувчи бу ҳақда ҳеч нарса қила олмади. Бир тез ҳаракатда игна қўлимга ғойиб бўлди.
  
  
  Улар мени бир неча дақиқа ушлаб туришди. Сониялар ўтди, еҳтимол. Ёки соат. Мен уни енди билмайман. Корнилий қайтиб келиб, кассетадаги лентани синдириб ташлаганини айтди. У афсусда еканлигини айтди. Вин Во қасам ичди ва уни тузатиш учун елим хоҳлади. У Корнилийга ўгирилиб деди: "ит кучукча. Ифлос ishlar.Va кейин Егонинг юзи қизариб кетди. Қизил атиргул. Гулбарглар очилиб, бирин-кетин полга йиқилдилар. У мени севади, севмайди...
  
  
  "Капулец", деди Giles. У куларди. Ртадан семиз сув қўнғизи судралиб чиқди. Его уни қўли билан итариб юборишга уринди. Иложи борича оқилона бўлинг.
  
  
  Бу йўқолган ўйин еди.
  
  
  Оғзим қуруқ қолди. У ўрнидан туришга ҳаракат қилди. Лекин у енди буни қандай қилишни билмас еди. У балет терликларига қаради. Дурбиннинг иккала учи ҳам нотўғри. Улар узоқ еди. Аммо қисқичлар. Улар чиройли еди. Улар олтин еди. Улар порлашди.
  
  
  
  
  20-боб
  
  
  
  
  Кейинги давр доимий даҳшат еди. Бу неча соат ёки кун давом етганини еслай олмайман. Енди вақт ва тун ўртасида, ухлаш ва уйғониш ўртасида фарқ йўқ еди. Тушингизда сизни баъзан ҳайвонлар таъқиб қилишади. Бутун оломон сизга кулишмоқда. Йўлаклар ёрилиб, қусади. Аммо кейин сиз кўзингизни очасиз, бошингизни силкитасиз ва яна таниш тўшак оёғингизни, чизилган пардаларни, кеча ерга ташлаган кўйлакни кўрасиз. Сиз ақл-идрокингизни ўз шартларингиз билан, ҳақиқатнинг тинчлантирувчи контрасти билан ўлчайсиз.
  
  
  Мен учун фақат ҳақиқат йўқ еди.
  
  
  Мен унинг кўзларини очганимда, мен унинг бошқа йиртқич ҳайвонларини кўрдим. Кулиб ойна юзлари. Калейдоскопик қарашлар. Шаклларни бирлаштириш ва рангларни ўзгартиришнинг ўзгарувчан, кенг, секин ҳаракатланувчи олами. Афсонавий мавжудотлар ва имконсиз воқеалар. Тушларимда Тара қайтиб келаверди. Сочлари яшил. Унинг кўзлари ёввойи. Бир marta у қон кетгунча қўлимни сиқиб қўйди. У бир marta уни қучоғида ушлаб турарди ва у асрлар давомида йиғларди.
  
  
  Секин-аста орзулар ўтди. Бу камроқ қўрқинчли бўлди. Менинг мақсадим битта оқ бўш екранга айланди. Тасвирларсиз. Фикрлар йўқ. Бир куни мен унинг кўзларини очдим ва "самолёт"деб ўйладим. Уники самолётда еди. Бу сўзни идроким билан боғлашга уриниш мени чуқур, нотинч уйқуга қайтаради.
  
  
  Уники машинада еди. У машина ойнасига қаради. У яна кўзларини юмди.
  
  
  Яна қараганимда, манзара бир хил еди. Осмон ҳали ҳам мовий еди. Майса ҳали ҳам яшил еди. Ташқаридаги автобус шакли ёки рангини ўзгартирмади. Орқа томонда бир нечта ҳарфлар бор еди. Лекин бу нима еканлигини кўра олмадим. Бу бемаънилик еди, бу иероглифлар еди. У сесканиб кетди. Улар бизга нима қилишса, бизга қандай дори беришса, мен ўқий олмадим!
  
  
  Кейин у бошқа томонга қаради ва еҳтиёткорлик билан, ярим очиқ кўзлари билан машина атрофига қаради. Мен ўнг томонда кимгадир кишанланган едим. Мен буни ҳис қилдим. Аммо уники ҳали его томонга қарамоқчи емас еди. Мен уни меҳмонхонага юбормадим, шунда улар аллақачон уйғонганимни билишади.
  
  
  Машина лимузин еди. Олд ўриндиқ оғир кулранг парда билан кўздан яширинган еди. Биз йўқ еди, ҳеч қандай товуш йўқ еди, лекин двигателнинг овози ва йўлнинг овози. Ёнимда ўтирган kishi гапирувчи емас еди. У аста-секин бошини ўнг томонга егиб, торайган кўзлари билан гуруҳига қаради. Мен умуман еҳтиёт бўлишим шарт емас еди. У ухлаб ётган еди. Юпқа, симли одам. Ветнам, менимча. Оқ касалхона халатидаги шифокор ёки ёрдамчи. Йўқ. Бу, еҳтимол, докторни ўйнаш учун кийинган яна бир Канн агенти.
  
  
  Унинг ешикни ҳаракат. Ёпиқ. Естественно учун.
  
  
  У яна деразага қаради. Автобус ҳали олдинда еди. У ҳали ҳам ўқиши мумкин еди, лекин бу автобусда ёзилганлар ўқиб бўлмайдиган еди. У шарқона ҳарфлар билан ёзилган.
  
  
  Биз кўприк устида момақалдироқ қилдик. Йўлда бошқа transport воситалари аравалар ва велосипедлар еди. Фақат битта бошқа машина бор еди. Бошқа лимузин. У орқамиздан отланди.
  
  
  У яна ташқарига қаради. Қанча вақт қараганимни билмайман. Мен кўрган кейинги нарса шаҳар кўчаси еди. Шовқинли трамвайлар, велосипедда одамлар. Буқа аравалари ва ҳамма жойда яшил forma ва сомон шляпали одамлар. Унинг нигоҳи унинг ўнг деразадан унинг уйқу қоровул миммо. Мен уни Москва дарвозасида кўрдим."Ҳаммаси бу дарвоза ортида. Уни қандай билишим мумкин еди? Нимадир қайтиб келди. У яна ўз деразасига қаради. Меҳмонхонанинг рўпарасида, бинонинг томида мен нима истаётганимни кўрдим. 40 квадрат метр майдонга ега Хошимин шаҳрининг улкан рангли портрети.
  
  
  Фақат бино Ветнам давлат банкига тегишли еди. Шаҳар Ханойда еди. Вин Во мени Ханойга олиб борди.
  
  
  У янги қизиқиш билан атрофга қаради. Мен уни саккиз йилдан бери Ханойда кўрмадим. Бир нечта бинолар уруш ҳақида гапирди, аммо зарар унчалик катта емас еди.
  
  
  Ханой гўзал шаҳар.
  
  
  Узоқ бир шаҳар, Шоди баннерлар ески француз мустамлака данғиллама уйлар билан бу ерда ва у ерда нуқта. Буддист ёдгорликлари, Хитой ибодатхоналари. Қизил Дарё тиниқ ва тиниқ, қирғоғидаги жунклар кўк бўйлаб дангаса думалаб кетади. Ажабланарлиси шундаки, биллбоардларда Америкага қарши шиорлар йўқ. Нафрат белгилари йўқ. Бу одамлар нафратланмайди.
  
  
  Бу урушга нотўғри муносабат. Сиз нафратланасиз ва кейин дарҳол бошқалар сизни ёмон кўради деб ўйлайсиз. Бир нарса ҳақида ўйлаш. Лекин биринчи навбатда у тўғри ўйлай олмади. Иккинчидан, унинг агенти болта. Бу улар ўйламайдилар. Аммо иҳ урушга тайёрланмоқда.
  
  
  Ён йўлда яна бир лимузин ялаш учун тортилди. Унинг кўриниши ичкарига кирди. Орқа ойнада пардалар бор еди. Аммо олдинда Чен-ли ҳайдовчининг ёнида ўтирарди. Чен-ли мени кўрди ва ҳушёр еканлигимни кўрди. У шохини чалган ҳайдовчини туртди.
  
  
  Докторим уйғонди. У унга сўнгги бир неча кун ичида қандай бўлиши кераклигини ҳайратда қолдирди. "Регби", дедим. "Яхши тўп..."
  
  
  У куларди. "Бу ҳеч қандай маънога ега емас. Картер. Сиз йигирма тўрт соат ичида бу дорини қабул қилмадингиз. Еффект тугади. Сиз аллақачон ҳамма нарсани оверслепт айтинг. Ва бу Ҳ-2 билан мутлақо ножўя таъсирлар мавжуд емас."
  
  
  У менга баҳо бериб қаради. "Яхши ҳаракат қилиб кўринг."
  
  
  У, Худо билади, нима учун америкалик еди. Ҳеч бўлмаганда у америкаликлар атрофида гапирди. Лекин бошқаси? Ёки душманми?
  
  
  "Қандай қилиб... қандай узоқ сузиб остида бўлди?"
  
  
  "Оҳ", деди у. "Бу махфий маълумотлар. Айтайлик... Сизни бу ерга олиб келиш учун етарлича узоқ. Ва мендан "бу ерда"қаерда еканлигини сўраманг.
  
  
  "Ханой", дедим.
  
  
  Егога дўстона ифода йўқолди. Егонинг кўзлари торайиб кетди. У тугмачани босди ва олд ўриндиқ орқасидаги дераза пастга ағдарилди. "Жаноб қанот", деди у. "Сизнинг маҳбусингиз ҳушёр."
  
  
  Пардалар орқага қайтди. Дераза рамкаси билан бўйнидан кесилган текис Вин юзи пайдо бўлди. У даҳшатли қўғирчоққа ўхшарди. У менга қаради ва қичқирди.
  
  
  "У бизни Ханойда деб ўйлайди."
  
  
  "Оҳ", деди қанот. Кейин у бош ирғади. "Ҳа, Ханой. У ерда кўрасизми? У кулранг бинолар кластерига ишора қилди. "Ли Нам Де".
  
  
  Мен француз қамоқхонасини синаб кўраман. Ханой Хилтон сифатида ҳам танилган. Бизнинг ҳарбий асирларимиз бўлган жой.
  
  
  "Шубҳасиз, сиз бу жой ҳақида ҳикоялар ешитгансиз", деди у. — Аммо биз сизга юбораётган қамоқхона жуда хавфли еканлигини билиб оласиз... бутунлай бошқача. Гарчи мен унинг залда қаердалигини билишингиз учун ҳеч қандай сабаб кўрмаяпман. У тугмачани босди ва пардалар яна ёпилиб, менинг қарашимни тўсиб қўйди.
  
  
  "Доктор Куои?"Демак, бу ҳақиқий шифокор еди. - Аҳмоқ учун бизнинг Жаноб Картер, аҳмоқ бўлмайди. Яхши сўровсиз ҳам, у ҳали ҳам ўз йўналишини ва вақтини ҳисоблай олади. У қайтиб келгани емас, лекин мен шундай деб ўйлайман... балки бошқа шот."
  
  
  Қўлларим сўзлардан титради. У умуман титрашни тўхтата олмади. Ичакларимда кўнгил айниш ҳисси бор. Мен дори ўзи бундай ҳис-туйғуларини сабаб еслай олмади. Лекин, еҳтимол, менинг танам буни ўз-ўзидан қилган. Қуой менга қаради ва яна жилмайиб қўйди. Егонинг устунлик ҳисси тикланди. "Хавотир олманг, Жаноб Картер. Бу шот фақат уйқу сизни киритамиз. Йўқ, ёмон тушлар кўпроқ бўлади. Ҳеч нарса хавфли емас. Биз у ерга етиб борганимиздан сўнг, сиз ромашка каби янги бўлишингизни хоҳлаймиз.
  
  
  Менда кўп танлов йўқ еди. Жин Урсин Исо.
  
  
  Бошқа зарба.
  
  
  Яна чўл.
  
  
  
  
  Боб 21
  
  
  
  
  Уйғонганимда қоронғи еди. Мен юмшоқ нарсада ётаман. Ҳаво витекнинг ҳидига тўлди. Заиф, тинчлантирувчи хириллаш, рефлекс ҳаракати бор еди ва мен соатимга қарадим. Албатта, менда енди қўриқчи йўқ еди. Улар узоқ вақт олдин иҳни мендан тортиб олишди. Мен беҳушлик остида бўлганимда.
  
  
  Унинг stahl ҳаракат қилиш. Уники пахта чойшаб билан қопланган юмшоқ матрасда ерга ётарди. Хона кеч қоронғилик билан ёритилган ва ҳаво тешиклари орқали ерта юлдузлар порлаган. Шабада бор еди. Бу ўзи билан ғалаённи келтириб чиқарди.
  
  
  Бу шовқин емас еди. Бу қўшиқ еди. Битта жумла билан бирлаштирилган юзлаб еркак овозларининг паст, аниқ аралашмаси: "Ей Тао; ей Тао.
  
  
  Хона катта еди. Сийрак жиҳозланган, аммо қулай. Лампалар тўплами. Креслолар йўқ еди, лекин полда ёстиқлар бор еди; замин тўқилган матлар билан қопланган еди. Хонанинг нариги томонида яна бир ёстиқ билан бошқа матрас бор еди.
  
  
  Лекин йўқ. Улар ёстиқ емас еди. Контейнерлар у ерда еди.
  
  
  У қимирламади. У ҳали ҳам ухлаб ётган еди. Ёки у ҳали ҳам уйқу таблеткалари таъсирида еди.
  
  
  У ўрнидан турди ва хонанинг нариги томонига кетди. Мен ҳали ҳам титрардим. У елкасига тегди. Бу ҳақиқий еди. "Тара?"
  
  
  У инграб, ўгирилди ва юзини матрасга кўмди.
  
  
  "Тара", такрорланг. У ваҳшиёна бош чайқади. "Йўқ, йўқ, илтимос", деди у.
  
  
  У елкасини олдинга ва орқага силкитди. "Тара". У кўзларини очди. тўсатдан, тўсатдан. Кенг очиқ. У фақат менга қаради. Бизнинг енгиллигимиз, реакцияларимиз, тан олишимиз.
  
  
  Унинг нигоҳи безовта еди. Ниҳоят, унинг лаблари қимирлади. "Н-Ник?"у оҳиста деди.
  
  
  Сўнгги бир неча кун ичида унга нима қилган бўлсалар ҳам, уни ўзгартирмади. Бу охирги marta кўрган нарсам еди. Мени сканерлаган яшил кўзлар кенг ва ярқираб турарди. У бошидан кечирган касалликдан қора чизиқлар йўқ еди. Ҳатто унинг сепкиллари ҳам бутун юзига сочилиб кетган еди.
  
  
  У юзини кўтариб, қўлимни олди, секин елкамдан, бўйнимдан ва ёноқларимдан пастга югурди. У бармоқлари билан ўзини ишонтиришга ҳаракат қилаётгандек. Гўё у ҳали кўзларига тўлиқ ишонмагандек.
  
  
  "Оҳ, Худойим", дедим. "Оҳ, Ник", деди у. Ва ранг йўқолгунча биз бир-биримизга ериймиз. Биз ўпдик ва юзлаб овозлар қўшиқни тугатди.
  
  
  У юз тортди ва унинг юзига бир сўроқ қўлини югуриб. "Аслида, бахтли бўлиш ўрнига сизни бу ерда кўрганимдан афсусдаман. Қандай... Мен бошимни чайқадим: "қандай қилиб бу ерга келдингиз?"Қачон уни ниҳоят яна ўйлаб мумкин, уни, Агар Лондонда хавфсиз ва соғлом деб ўйладим.
  
  
  У матрасга суяниб, бу ерга қандай етиб келганини еслаб, юзини қўлларига кўмди. Бирдан у менга қаради.
  
  
  "Аммо агар сиз у ерда бўлмаганингизда.".. сиз у ерда емасмидингиз?".. Сиз у ерда бўлмагансиз.
  
  
  Мен уни тушунишга ҳаракат қилдим. "Featherstone - да?"Йўқ, бу Roscoe еди.
  
  
  "Roscoe? Йўқ, его уни кўрмаган еди. Лекин мен бу ҳақда ўйладим... Айтмоқчиманки, охирги қилган ишим сизга қўнғироқ қилиш еди ва... ва сиз келмаганингизда, унинг фикри, улар сизни ҳам ушладилар деб ўйлади. Болалар менга нима бўлганини айтиб беришди. Ник, мен уни еслайман... ёки, ҳа. Ўйлайманки, мен уни ҳозир есладим, бу ҳам шундай зарба еди, лекин..... Мен кейин айтган еди... мен учун бошқа ҳеч нарса қила олмайсиз. Сиз иҳнинг маҳбуси бўлганлигингиз.
  
  
  Уларнинг бу қаср ва Featherstone уйи ўртасида қандайдир алоқаси бўлса керак. Балки radio. "Хўш, улар бу ҳақда ҳақ едилар. Мен унга айтдим. "У иҳ маҳбуси еди. Аммо Лондонда емас. Мен иҳ саройига бордим.
  
  
  Ъ манорда? Чен-ли учун?
  
  
  "Кутиб turing", дедим. Мен микрофонлар ёки бошқа яширин тинглаш қурилмалар учун хона текширилади. У ерда ҳеч нарса йўқ еди. Салом менга Лондонда бўлган сўнгги кунимда нима бўлганини айтди. Атрофимизда ҳеч ким Roscoe билан нима бўлганини билмас еди. Биз бу жуда яхши бўлмаслигини билардик.
  
  
  Ъ ва сиз?ъ
  
  
  Мен ундан сўрадим. - Улар сизга нима қилишди?"У қўлини қизил фаришта сочларидан ўтказди.
  
  
  "Есингизда бўлсин", деди у. У яна юзимга тегди. "Есингизда бўлсин, сиз мени у ерга бормаслик ҳақида огоҳлантирдингиз. Сиз: "улар сизни пентатол билан тўлдиришади, кейин сиз уларга Хокнинг отасининг исмини айтасиз."Сиз бир нарсада ҳақ едингиз. Мен Хокнинг отасининг исмини билмасдим. Оҳ, Ник, мен жуда уяламан. У йиғлай бошлади. Ўзига ачиниш билан тўлган бу катта бўртиб чиққан кўз ёшлар емас, балки бу руҳий азоблар.
  
  
  "Салом, тинчланинг", дедим оҳиста. "Ҳозир ўзингизни айбламанг. Енди бу Ирода ёки кучнинг тирноқли винтидир. Ва гиёҳванд моддаларнинг бунга қандай алоқаси бор? Улар сизнинг иродангизни олишади. Гиподермик игна урушида умуман қаҳрамонлар йўқ. Сиз нимани билишингиз керак.ъ
  
  
  У бош ирғади ва янада кўпроқ ҳоллйҳокларни судраб чиқди. "Мен буни биламан", деди у. - Лекин бу кўп ёрдам бермайди. Айниқса, мен сизни хавф остига қўйиш ҳақида ўйлаганимда.
  
  
  Хўш, сиз айбни кўтаришингиз мумкин, чунки ўзингизни хавф остига қўйган ягона одам унинг ери еди. Унинг жирканч Вин томонидан тузоққа бор ва ёрдамисиз бутунлай қилдим. Ва агар биз ҳақиқатан ҳам бунга қарасак, менимча, сиз қўлга тушганингиз менинг айбим. Мен фикрларимни тинглашим ва Париждаги бу жойга яқинлашишингизга йўл қўймаслигим керак еди.
  
  
  У жилмайиб қўйди. Бу унинг узоқ вақтдан бери биринчи табассуми еди ва лаблари ҳали ҳам унга қарши курашарди. "Менимча, - деди у, - сиз буни тақдир деб аташингиз керак. У сизнинг фикрингизни тинглаши керак еди, лекин у лаънати исёнчи. Менга кичкина қиз ёки ҳеч бўлмаганда кичкина қиз каби муносабатда бўлган ҳар бир кишига мен амалда жуда фойдали еканлигимни исботламоқчиман."
  
  
  Унга ее таёқлари тегди. "Жуда фойдали", дедим.
  
  
  У тўшакни бироз қоплаган варақни туширди.
  
  
  "Сиз буни синаб кўрмоқчимисиз ва ҳозир ундан фойдалана оласизми?"
  
  
  У буни кўришни жуда хоҳларди.
  
  
  Ешик тақиллади.
  
  
  У уни очди ва икки kishi кирди. Бир пайт биз маҳбус еканлигимизни унутдим. Еркаклар оддий матодан кийим кийишган. Иҳ бошлари соқолланган. Иҳ юзлари еди - у Еастернерс келганда мен бу сўзни ишлатиш нафратланаман-лекин иҳ юзлари тушунарсиз еди. Один катта кўза сув билан ўралган еди. Улар таъзим қилишди.
  
  
  Улар бизга бир оғиз сўз айтмадилар.
  
  
  Кўзали одам хона бўйлаб юриб, кўзага сув қуйди ёки ҳеч бўлмаганда унга ўхшаш нарса. Яна бири хира шифтдаги чироқни, музли shisha шарда музли нокни ёқди. Бу пирсинг емас еди, лекин барибир бизни милтиллатди.
  
  
  У кабинетни очди. Ўзимизники бор еди, шведлар— меники, шведлар ва тарага қарзга берилган арзимас нарсалар — лекин у қолган иккита костюмни тортиб олди. Бир жуфт кулранг ипак пижама. Таътилда кийганингиз емас, балки расмий тадбирларда кийганингиз.
  
  
  Тара учун у чиройли, ипак нақшли еди Аозаи, анъанавий швед аёлининг кийими.
  
  
  Улар индамай давом етишди. Агар signal бўлса, биз ярим соат ичида ювишимиз, кийинишимиз ва тайёр бўлишимиз керак еди. Нимага тайёр, биз билмасдик. Пантомиманинг Иҳ бу ҳақда бизга хабар бермади.
  
  
  Улар роҳиблар едилар", дедим улар яна кетганларида. Ъ ёки йўқми?ъ
  
  
  - Мен-билмайман. У кўзани юваётган еди.
  
  
  У унга бош ирғади. "Улар роҳиблар еди. Яқинда иҳ унинг қўшиғини ешитди. "Ей Тао: Ей Таўва уни дераза олдига бориб, бўғинларни очди. Уларнинг орқасида панжара бор еди. Кўриб турганимдек, биз жойлашган бино " улкан ески тош қалъанинг бир қисми еди."Адан боғи каби масофадаги манзара. Крикетларнинг чийиллашидан ташқари, у сокин ва ям-яшил еди. Соқолли одамларнинг кичик юриши узун ўтлар орасидан бирин-кетин бош егиб юрди.
  
  
  Ъ ҳа."У жим филмни томоша қилар еди ва бирдан вазиятдан ғазабланди. "Улар роҳиблар. Taoist роҳиблар. Ва бу монастир. Сиз ҳақ едингиз. Тао ва КАНГ негадир уланган. Гарчи его Худо билади. Қандай қилиб монастирлар дунёнинг бу бурчагида мавжуд бўлиши мумкин? Панжурлар яна ёпилди. "Гран-При ўйини", дедим мен. "Кейинги турда уриш ёки дубл қилиш."Уни деразадан узоқлаштирди. "Асалим", деди у шимгич ва совун билан орқамдан келиб. "Асосийси," у менинг орқамни юмшоқ шимгич билан уришни бошлади"...қаерда бўлсак ҳам, бизни бу ердан олиб чиқасиз.
  
  
  Унинг ишораси менинг асабийлашишим каби аниқ еди. Лекин у ишлади. Агар бирор нарса бўлса, бу мени кулдирди. У шимгични ушлаб, ўпди.
  
  
  "Агар сиз барибир мени кўпикламоқчи бўлсангиз, буни бироз баландроқ ва бироз ўнгга бажаринг."У томоғига кичик овоз чиқарди. "Ҳмм?"ва бошини орқага ташлади. "Худойим, - деди у, - шу кунларда... ёки соатлар ёки йиллар... бу менга берилган даҳшатли дори. Оҳ, Ник. Бу дунёни жуда даҳшатли қилди. Ҳаммаси шундай даҳшат еди. Мени ушлаб турганингизни орзу қилганимдан ташқари. Кейин мен йиғлай бошладим ва мендан қолган нарса: "ушланг, бу Ник."Ва менимча, шунинг учун мен уни ушлаб турдим. .. енди биз бу ерда ҳеч қачон бўлмагандек, ўзимизнинг кичик жанжалларимиз билан курашиб ўтирамиз. содир."У менга қаради:" мен сени жуда яхши кўраман, буни биласанми?"
  
  
  Бирдан, мен бир flashback еди. Тара, яшил кўзли ва қучоғимда йиғлаб. Мен ҳам худди шундай туш кўрдим", дедим. "Еҳтимол, худди шу дори. Нега бизни бу ерга олиб келишганига ҳайрон бўла бошладим. Улар биздан нимани хоҳлашади. Чунки улар бизни бирга бўлишимизни хоҳлашади деб ўйлай бошладим. Фақат у емас, сиз ҳам. Лекин биз биргамиз.
  
  
  У бошини чайқади ва қошларини чимирди. - Мен тушунмаяпман.ъ
  
  
  Мен унга табассум қилдим. Худога Шукур. Чунки мен ҳам буни тушунмаяпман. Ҳозирча. Бироқ, биз буни тез орада билиб оламиз. Айни пайтда, ташвишланишни бошлашдан олдин, келинг, бу клонлар ҳақида қайғурайлик. Биз аллақачон бу катталар клонлари ҳақида бирор нарса биламиз, лекин бу клонлар яратилиш жараёнида, сиз айтган зот, биз Егони йўқ қилишимиз керак.
  
  
  У ўзини аодаи билан ўраб олди. У сариқ гуллар билан оч яшил рангда еди ва atlas шимининг устига ширали сонларининг ярмига тушди. "Оҳ", деди у. "Бу катталар Пбхларига келсак, мен буни Елисдан ешитдим."
  
  
  У менга сочларини тараш пайтида Елиснинг ҳикоясини айтиб берди. Имкониятлар уникидан бир оз яхшироқ еди, деб умид қилган еди. Ўша пайтда Америкада фақат битта filial бор еди ва омад билан у аллақачон соя оламига кириб кетган еди. Ўлик.
  
  
  Лондонда иҳ учта еди, лекин агар мен йўлга чиқсам, бу узоқ давом етмайди. Бир оз омад ва бир неча ҳафталик ҳаёт билан мен иҳни тўхтата оламан. Бунинг учун ҳатто Лондонда АХ жавобгар бўлиши еҳтимоли ҳам бор еди. Ҳатто бундай занглаган болта (лар) ҳам баъзида яхши ишлайди. Шундай қилиб, енди бу Тара ва менга боғлиқ. Агар биз бу уяни йўқ қила олсак, жойдан жойга сакрашнинг ҳаммаси тугаган бўлар еди.
  
  
  Унинг ипак пижамасининг бўйинбоғи билан курашди. Мен уни елкамга боғлашим керак еди.
  
  
  "Пбхнинг бундай зоти нимага ўхшайди?"
  
  
  У хўрсинди. — Худди улар каби-инсон ембрионлари каби. Улар, еҳтимол, бошқариладиган муҳитда — еҳтимол инкубаторда - ёки лабораториянинг бирон бир жойида."
  
  
  "Пробиркадаги чақалоқлар қандай?"
  
  
  У жилмайиб бош ирғади. "Мен бу топшириқда енг осон ишим бор деб ўйламаган едим. Мен доимо ўзимни бу деярли болалар келажакдаги қотиллар еканлигини еслашга мажбур қилишим керак."
  
  
  У лаънати очилмаган пижамасини ерга ташлади ва ўз кийимига қўл чўзди. У кўк кўйлагига қаради. Мен уни шунчалик узоқ вақт кийдимки, у деярли ёрдамисиз кийилди. Худойим, у чиройли кийим тўпига бормасди. Бундан ташқари, ўйин аллақачон шарқона одоб-ахлоқ қоидалари билан қийинчиликларга дуч келиш учун жуда ривожланган еди.
  
  
  "Қандай қилиб ундан қутулишим мумкин?"
  
  
  "Менинг сумкамда кичик lazer бор еди. Хўш, кутинг. Еҳтимол, менда ҳали ҳам бор. У шкафга бориб, сумкасини титкилади. "Йўқ, енди емас", деди у. "Менимча, биз ниманидир импровизация қилишимиз керак. Еҳтимол, кимё билан боғлиқ нарса. Бу лабораторияда топишимиз мумкин бўлган ҳамма нарса.
  
  
  Ниҳоят, у сочларини охирги тароқ билан таради. Менинг redheaded geisha. Мен унинг пайпоғини кийдим. "Хўш, нима қилиш сизга боғлиқ. Ўйлайманки, мен ўз бизнесимни еслайман.
  
  
  У қошларини чимирди. - Мен шунчаки ўйлардим... улар сизнинг қуролингизни олишди, шундай емасми? Хўш, нима деб ўйлайсиз...
  
  
  У лабини тишлади.
  
  
  У шимини тортди. Улар ечмаган ички кийимим ҳақида. Яхши ески Пер ҳақида, ҳали ҳам чиройли, ўртада яширинган.
  
  
  "Хўш, - деди у қатъий ва табиатига зид равишда, - буни қандай қилиш сизга боғлиқ. Ўйлайманки, мен ўз бизнесимни еслайман.
  
  
  У бир қошини кўтарди, лекин жавоб бермади.
  
  
  
  
  Боб 22
  
  
  
  
  Хўш, Жаноб Картер, биз ниҳоят учрашамиз. Бу бутун компаниянинг бобоси Лао Зенг еди. Пешонасининг ўртасида катта бобоси билан. У ногиронлар аравачасида еди. Бу кўп нарсани тушунтиргандай туюлди. Нима учун у ўзи жанг майдонидан ғойиб бўлди. Ўзингизни юксак шохларга кўтаришга интилиш. Кунига ўнлаб marta, у яна бир marta, яна компанияда бўлган нарсаларга қараш учун. У виски қуйиб, бизга ҳам таклиф қилди.
  
  
  Тара йўқ деди. Станан уни олди.
  
  
  У стаканини кўтарди. "Ник Картер учун, - деди у, - ва келажакдаги барча кичик картерлар."
  
  
  У сигарет учун бир дақиқада етиб келди. Улар кетишди. Лао Зенг менга катта лакланган қутидан биттасини берди. Сигаретларда олтин оғиз бор еди. Афтидан, у меники мусодара қилди.
  
  
  Биз его хонасида едик. Ёки его офисида. Бу катта майдон еди. Бу катта бўлиши мумкин еди, лекин деразалар ёпиқ ва атмосфера бироз чириётган еди. Бу ерда ҳам мебеллар бироз сийрак еди. Узун тик стул, думалоқ оқ divan. Битта стул. Фақатгина безак жуда ранг-баранг мато ва унинг орқасидаги девордаги қуроллар тўплами еди. Юзга яқин қурол бўлиши керак. Айниқса камдан-кам учрайдиган ёки айниқса ески емас, лекин улар у ерда нола қилиш учун осилган ва бу деворнинг ўзи бузилмайдиган ойнанинг улкан варағи билан қопланган. Тўппончалардан ташқари, бошқа қуроллар ҳам бор еди: бир нечта пичоқ ва қўл гранаталари, шунингдек, инкор етилмайдиган ўлимга олиб келадиган кераксиз нарсалар. Ҳар бир алоҳида қисм кичик ёруғлик нури билан ёритилган ва унинг остида кичик расм бор еди.
  
  
  "Мен сизнинг коллекциямга қойил қолганингизни кўраман", деди у. "Келинг ва диққат билан қаранг."Мен дивандан турдим ва у менга ергашиш учун ногиронлар аравачасини бурди. Ақш армиясининг тўппонча дисплейи остида " Bristol, Кеннет, Дажеон, 1952."Унинг ёнида марваридли stiletto бор еди. Ҳампле, Стюарт, Париж, 1954. У лаънати стилеттога қаради ва кимошни чиқариб юборди. Бу Бонапарт ва Napoleon билан қилични ёки унинг остида хар ва Бен билан аравани кўришга ўхшарди. Сту Хемпле исмлари аллақачон афсоналар яратаётган сарсон-саргардонлардан бири еди. Бу енг яхши деб АХ еди, Н1 ҳеч Париж бери бўлди 1954. Кимдир ундан марварид билан ишланган стилеттони олганида. Его ҳаёти билан бирга.
  
  
  Ъ сиз?"Уни", Лао бой юзланди.
  
  
  — Мен сизни ҳайратда қолдиришингизни билардим", деди у. Унинг шахсан ўзи бу қуролларнинг барчасини нола билан ушлаган.
  
  
  Бу тўғри мендан ташқарига ишора қилди. - Лекин менимча, бу ерда сизни кўпроқ қизиқтирадиган нарса бор."Мен кўрсатилган йўналишда бордим. У Вилгелминани унга қўшганини кўриш учун белгини ўқишим шарт емас еди. Ва менинг stiletto. Марварид қалам йўқ, лекин барибир менинг Гюго.
  
  
  "Агар сиз Егони қайтариб олишингиз мумкин деб ўйласангиз", деди у. "Бу синдирилмайдиган shisha, у електрлаштирилган ва маҳкам қулфланган."
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Аммо ўтиринг ва ичимликни тугатинг."Еда дарҳол топширилади ва бизда ҳали кўп гапириш керак."
  
  
  У ўз хавфсизлигига ишонган. У ногиронлар аравачасида бўлган бўлиши мумкин, лекин у бошқарувни ҳам бошқарган. Ва бу яхши нарса еди. Назорат қилишда одамлар ўз сўзларини назорат қилишни йўқотадиган нарса бор. Бу нотўғри, лекин бу ҳақиқат. Сиз йигитнинг қуролини унинг бошига қаратиб, Егодан его ҳикояларини сўрашингиз мумкин, лекин сиз фақат бир нечта ёпиқ лабларни оласиз. Аммо сизнинг бошингизга қурол кўрсатган йигит ичакларини тупуриши шарт. Агар сиз бу ҳақда бирор нарсани тушунсангиз, илтимос, менга хабар bering.
  
  
  У диванга суянди. - "Таъсирли", дедим. - Мажозий маънода.
  
  
  У нигоҳини Тарага қаратди. "Сиз олимсиз", деди у. - Сиз микробиологияга ихтисослашгансиз. Шубҳасиз, сиз бизнинг клонларимиз ҳақида ҳамма нарсани биласиз.
  
  
  Тара менга қаради. У уни давом еттиришга ишора қилди.
  
  
  "Ҳа", деди у. "Сизнинг илғор технологиянгиз мени ҳайратда қолдирди."
  
  
  Ему бу каби туюлди. "Бу етарли... фантастик, шундай емасми?"
  
  
  — Буни қачондан бери қиляпсиз?"
  
  
  У жилмайиб қўйди. "Йигирма икки йил олдин. Хўш, бундан олдин деллнинг ўзида... Аммо ўша пайтда биз оиламдан бошладик. Доктор Куои... У менга ўгирилди, " мен сиз олдин бу кўрган айтинг тахмин... Хўш, отам буни бошлади. У генетикага жуда қизиқди ва ҳукуматни емуни кичик лаборатория билан таъминлашга мажбур қилди. Албатта, вақт ўтиши билан у коммунистик дунёдаги енг яхши ақлларни икки баравар ошириши шарти билан. У ишлай бошлади Nguyen Shogun..."
  
  
  "Бу физикми?"Тара ҳайрон бўлиб қаради.
  
  
  Лао бой бош ирғади. Ъ ҳа. Аммо сёгун бир нечта генетик анормалликларга ега еди. Тара буни аллақачон билгандай туюлди. "Мен ундан айнан шу нарсани айтишни сўрадим. Бракдон синдроми, шундай емасми? Его белгилари фақат 30 ёшда пайдо бўлади."
  
  
  Аниқ. Аммо, сиз кўриб турганингиздек, ембрионлар синов найчаларида инкубация пайтида совуқдан омон қололмайди. Shogun Ацнинг бир нечта гуруҳлари учинчи ойдан олдин вафот етди. Аввалига Куои еголарни нотўғри деб ўйлади. Ҳукумат ҳам худди шундай фикрда еди. Улар қўллаб-қувватладилар. Кейин, бир неча йил ўтгач, сёгуннинг ўзи аномалияларни кўрсата бошлади."
  
  
  "Ва кейин КАНГ бизни яна бир уриниш учун қўллаб-қувватлашга қарор қилдими?"
  
  
  У менга ўгирилди. Ъ ҳа. Аммо фақат бу сафар КАНГ жисмоний ва генетик жиҳатдан мукаммал бўлган емуни топди."
  
  
  "Шундай қилиб, сиз едингиз."
  
  
  Мен бу мен бўлишни хоҳлайман. Меникидан ташқари... - менинг жисмоний баркамоллигим, Канн абадийлаштиришга иштиёқли бўлган бир қатор истеъдодларим бор еди.
  
  
  "Совуқ қон билан ўлдириш учун истеъдод", дедим мен.
  
  
  У камтарона қизариб кетди. Аммо сиз, Жаноб Картер, шунингдек, истеъдодли қотилсиз. У пауза қилди. "Гарчи, агар сиз буни ешитишни яхши кўрсангиз, қонингиз ҳали ҳам бир неча даража иссиқроқ."У сизнинг егоингизга ким таъсир қилади?"У ҳозир менга жилмайиб қўйди, худди шу мушукка ўхшаш табассум, ертаси куни олинган фотосуратда Чен-лида, кейин Senator Сайбрук қотилликларида. Хонг Луо герцог ва герсогиняни ўлдириш учун келганида ҳам кулгиси. Бу емга психотик қотил ва фақат ўзини ҳимоя қилиш учун ўлдирадиган одам ўртасидаги фарқни тушунтириш вақти емас еди. Узоқ вақт олдин у аллақачон ўзини яхшилаб ўрганган еди. А узоқ вақт олдин, у тоноз ҳолда ётган едим, у улар каби ёмон еди, агар ҳайрон, у ҳалок едим одамлар. Агар сиз ҳамма нарсадан воз кечишингиз ва қишлоқ уйига нафақага чиқишингиз шарт бўлмаса. Мен ва Лао Зенг ўртасида катта фарқ бор еди. Бу мавзуни меҳмонхона жойлашган жойга қайтарди.
  
  
  — Ва сизнинг бу клонларингиз тиқилиб қолдими?"
  
  
  Ҳа. Cа иккинчи уринишни бошлади. Бутун гуруҳ омон қолди. Доктор Куои учинчи гуруҳ устида ишлаётган еди, унинг dollar тўплами муваффақияциз тугади. Сиз его ўрнини босадиган ҳеч ким йўқлигини тушунасиз. Бутун его операцияси сир еди. Емуга фақат ўғли ёрдам берди. Кейин ўша ўғил учинчи гуруҳни чиқаришга ҳаракат қилди, аммо у етарли билимга ега емас еди. Биз ҳукумат нима қилаётганимизни билишини хоҳламадик, шунинг учун уни Ақшга олиб ўтдик. У ерда у мукаммал генетик маълумот олди. Бизнинг доктор Куои Гарвард одамидир. Бу факт емуга ёққандай туюлди.
  
  
  Тара шундай деди: "ва бундан кейин у отасининг изидан боришга муваффақ бўлди."
  
  
  Лао Зенг "ҳа"деб жавоб бера олганидан хурсанд бўлиб туюлди. Унинг ўзи кўпроқ ўғил кўрганидан жуда хурсанд еди, айниқса бахциз ҳодисадан кейин. Ва его туш овози рўёбга. Шу пайт доктор Куои ўттиз бешта янги Ацни ишлаб чиқарди. Ўттиз бешта янги Лао Ценгс. Ҳаммаси ажойиб ҳолатда. Providence туфайли.
  
  
  Бир лаҳзага у асл гуруҳда қанча иҳ борлигига ҳайрон бўлди.
  
  
  Қисқа telefon қўнғироғи менинг фикр поездимни тўхтатди.
  
  
  "Оҳ, овқатланиш вақти келди", деди у. Қайси кунни бир-бирига ўхшаш роҳиблар очди-клонлар? Йўқ, бу бефойда-ва биз учун тош йўлак бўйлаб овқат хонасига олиб борамиз.
  
  
  Бу биз дуч келган байрам еди. Хўш, агар сизга маймун мияси, ечки думи ва хом каламар ёқса, байрам қилинг. Бу Тара у қарши еди, нима амалга ошириш учун бир зум олди, ва у "аҳ" ва "мммм, бир пода бир уч кунлик тийилиш gusto билан еб."Деллнинг ўзида маймун миялари мазали. Бу мен ўзимга айтдим ва кучимни ушлаб туриш учун нима ейишим керак. Аммо у бурчакда сендвич дўкони борлигига индамай умид қилди ва гамбургер олиш учун ташқарига чиқиб, унга ўзим зарар етказдимми, деб ўйлади. Унинг адолатли фикрлаши: деҳқон билмайди, у емас.
  
  
  Еду жим роҳиблар томонидан хизмат қилди. Асосий курсдан сўнг Лао Зенг уларга тушунарсиз tilda топшириқ берди. Super final. Юз йиллик тухум.
  
  
  Столда суҳбат жуда ёқимли еди. У ҳақиқатан ҳам айтмоқчи бўлган нарса кейинроқ еди. Шу билан бирга, у қувноқ ва очиқ еди. Бир куни у ўзгармас, хушмуомала мезбон ролини рад етди. Одиннинг роҳиблар доираси ошхона ешигини бир лаҳзага очиқ қолдирди ва Лао Зенг ўзини ҳалокатли қораламадан ҳимоя қилиш учун курткасини яқинроқ тортиб портлади. Роҳиб тезда югуриб ешикни ёпди ва Лао Зенг ўзини тиклади. У Егонинг янги марҳаматидан фойдаланиб, Егодан Канна ва Тао ўртасидаги муносабатлар ва бу монастир Коммунистик тозалашдан қандай омон қолгани ҳақида сўради.
  
  
  У қўлларини қарсак чалди ва жим официантлар товоқларни тозалай бошладилар. "Буни айтишга ҳеч нарса тўсқинлик қилмайди", деди у. "Бу маълумот билан ҳеч нарса қила олмайсиз. Бизнинг орамизда мавжуд бўлган ягона муносабатлар ўзаро манфаатдир."Кейин бир пиёла чой билан роҳиб пайдо бўлди. У тара учун бир пиёла, мен учун бир пиёла қуйди. У Лао Зенгга яқинлашди, лекин иккинчиси гапиришда давом етар екан, уни силкитди. "Монастир бизга иккита муҳим нарсани беради. Биринчидан, тажрибаларимиз учун лабораториялар. Фақат генетик тажрибалар емас, балки сиз ақлни ўзгартирадиган дорилар деб атайдиган тажрибалар."У орқага суянди ва ногиронлар аравачасининг қўлларини ишқалади.
  
  
  - Менимча, сиз уларнинг атрофида синаб кўриш шарафига муяссар бўлдингизми?
  
  
  "Сизни ишонтириб айтаманки, Картер, биз бу борада жуда узоқмиз. Ҳ-20 ён таъсири ҳолда фақат ҳаллуcиноген бўлади."Куои худди шу нарсани айтди, лекин хушхабарни иккинчи marta ешитиш зарар қилмайди.
  
  
  "Ва иккинчидан?"
  
  
  Иккинчидан, ўзингиз кўринг. Фақат деразага boring.
  
  
  Уни, дераза олдига борди.
  
  
  Ва мен гуллар майдонини кўрдим. У уфққа барча йўналишларда чўзилган. Бу кўкнор даласи еди. Афюн кўкнори. Бир лаҳза унинг ҳаракат-то-kishi его бозор қиймати, лекин у фақат бир trillion кейинги келади нима билмасдим. У деразага қарашни давом еттирди.
  
  
  "Яхши кўриниш, шундай емасми?"
  
  
  Мен нен ингичка тиржаймоқ кийган еди билиш его юзини кўриш учун керак емас еди.
  
  
  "Шундай қилиб, сиз етказиб берувчисиз, - дедим мен, - бу Nassau кликаси ва Featherstone жамиятига.
  
  
  У бўғиб кулди. - Ъ бошқа нарсалар қаторида. Кўпчилик орасида бошқалар. Биз афюн global ташкилотни қуриш учун енг яхши бойлигимиз еканлигига ишонамиз. Афюн аввалги урушда ҳам бизнинг асосий қуролимиз еди.
  
  
  "Бу роҳиблар, - деб сўрадим мен, - сизнинг сиёсатингизга қўшиласизми?"
  
  
  "Бу роҳиблар, - деди у, - сиёсат ҳақида ҳеч нарса билишмайди. Улар бу дорилар билан нима қилаётганимизни ҳам билишмайди. Лабораторияда нима бўлаётганини биламиз. Улар билиш барча давлат бошқа ибодатхоналар ва монастирлар учун қайта ёзилган еди, деб, КАНГ бутун улар ва уларнинг мол учун иҳ сақлаб. Улар жуда миннатдор. Улар савол бермайдилар. Агар улар ҳақиқатни билсалар, улар ҳам жуда хафа бўлишади. Аммо улар буни билиб олишлари даргумон.
  
  
  Уни, бир кун давомида икки роҳиблар қаради. Улар кўзларини туширдилар.
  
  
  "Улар инглиз тилида гаплашмайдилар", деди Лао Зенг. Шундай қилиб, агар сиз уларга нима қилаётганимизни айтиб беришни ўйлаётган бўлсангиз, бу жуда қийин бўлишидан қўрқаман. Агар "у сниcкеред" бўлмаса, сиз жуда мураккаб ва тушунарсиз Сусой лаҳжасини ўзлаштира оласиз."
  
  
  Унинг отаси Тарага қарамасликка кўп ҳаракат қилди.
  
  
  "Аммо", деди у. Ъ ўтир. Чойингиз совиб бормоқда. Ва бизда ҳали кўп гапириш керак.
  
  
  У столга қайтди. У Тарага қаради. У ўйлагандан ҳам заифроқ кўринарди. Ўша бир неча соат енди унга зарар етказди. Наҳнинг қовоқлари оғир еди. У кубокга етиб борди. Унинг кўзлари бирдан менга чақнади. Яшил чироқлар. Аммо бу дегани: тўхтанг! У нахга қаради. Чой гиёҳванд еди ва у буни жуда кеч топди. Мен косамни олдим ва бир қултум ичгандек бўлдим. - Яна нима ҳақида гаплашмоқчисиз?"Лао Tseng ундан сўради.
  
  
  "Фарзандларингиз", деди у. "Сизники ва Мисс Беннетники.
  
  
  "Бизнинг нима?"
  
  
  "Болалар", деди у. - Аммо доктор Қуой ҳамма нарсани тушунтирса яхши бўлар еди."У ўзини стулдан итариб юборди ва кичик интеркомга ўтди. У тугмачани босди ва Стал кутди. У буни қилаётганда, орқасини менга қаратиб, чойни яна чойнакка қуйди. "Енди", деди у шунчаки овоз қутисига. Кейин у яна столга қайтди. У Тарага қаради. У бироз ҳайратда еди, лекин у ҳали ҳам тўғри ўтирди. Куои келди ва тушунтирди.
  
  
  Бу ҳақиқатан ҳам жуда оддий еди.
  
  
  У емлаш учун бизга борди. Улар ўзлари учун Н3 агентларидан иборат кичик армияни чиқарадилар. Аммо бу сафар ушбу Н3 агентлари КАН учун ишлайди. Тара уларга генетиканинг бундай соҳаларида бир қатор ажойиб мутахассисларни берган бўларди. Одамларни емлаш устида ишлашда давом етадиган тара клонлари. Биринчи илмий қобилият аллақачон генларда бўлган ва КАНГ фақат керакли амалий машғулотларни ўтказиши керак еди.
  
  
  Аммо улар буни бир қадам олдинга суришлари мумкин.
  
  
  Агар Тара ва мен фарзандли бўлсак, нима бўлади, деб ўйлашди улар? Ёки кўпроқ болалар. Статистик фарқ биз бошқа барча агентлари outperformed бир агенти ишлаб чиқариш еди бирига тўрт еди. Илмий нуқтаи назардан ажойиб қотил. Иккала дунёнинг енг яхшиси. Ва кейин, буни асл нусха сифатида ишлатиб, улар пайвандлаш орқали керакли миқдордаги дубликатларни олишади. Канн учун енг яхши нархлар қандай? Доктор Куои хурсанд бўлди. Ушбу суперклонларнинг еллик ёки юзтаси билан КАНГ дунёни егаллаши мумкин еди.
  
  
  Тара олдинга туша бошлади. У бироз суст кўринарди. У иягини қўлига қўйди ва уни ушлаб туриш учун курашаётгандай туюлди. У ҳам чой ичиши керак еди, шунинг учун у аломатларини тақлид қила бошлади.
  
  
  Лао бой Куойга ўгирилди. "Менимча, улар тез орада ухлаб қолишади", деб пичирлади у. — Биринчи операцияни қачон амалга оширишни режалаштирмоқдасиз?
  
  
  "Қуёш чиқиши билан", деди у. "Агар улар ҳали ҳам ухлаб ётган бўлса."Айни пайтда лабораторияда ўзимни тайёрлашим учун бироз вақт керак. Операция аҳамияциз. Танадаги ҳар бир ҳужайра аниқ нусха олиш учун зарур бўлган барча генларни ўз ичига олади. Унинг билаклари билан фақат беру юпқа тери чизиғи. Улар ўз ҳужайраларига қайтганларида, мен уни текшириб кўраман.
  
  
  Тара аллақачон ухлаб ётган еди, боши стулга кўтарилди. У нимадир ғўлдиради ва бошини ҳам туширди.
  
  
  Лао Зенг қўлларини қарсак чалди.
  
  
  Бир нечта роҳиблар пайдо бўлди. Бир роҳиб мени кўтариб юриши жуда оғир еди, мени еса иккитаси кўтариб кетди. Улар бинафша рангни бу ердан олиб чиқиб, Ясемин хушбўй қамоқхонамизга қайтишди.
  
  
  
  
  Боб 23
  
  
  
  
  Калитлар занжирга жиринглади ва ешик очилди. Бизни иккита алоҳида тўшакка жойлаштирдик ва роҳибларга кетишга рухсат берилди. Унинг бурчагида у Қуойнинг Тара устига егилишини ёпиқ кўзлари билан кузатди. Его Талиянинг калит занжиридаги кичик ёруғлик милтиллади. У қон босимини бир ҳовуч ўзи билан текширди, сўнгра шахссиз бармоғи билан кўкрагига урди. Кейин чўнтагидан стетоскопни чиқарди. У жуда сезгир бўлса керак. Қулоқчинлар одатдагидан узунроқ бўлиб, қулоқларига чуқурроқ кириб борди. У мамнун туюлди. Кейин у менинг олдимга келди.
  
  
  Енди у менинг олдимда оҳиста лаънатлаб турарди. Роҳиблар кўйлагимни ечишмади ва Ем қон босимимни ўлчаш учун яланғоч қўлга муҳтож еди. Биз бутун фарсдан ўтдик. Мен ўзимни ўлик вазнда кўрсатдим. Ему менинг курткамни ечишда қийналди. У қўлимга бандаж қўйди ва помпалай бошлади. Мен ему менга қон босимимни айтадими, агар мен ҳақиқатан ҳам орзу қилсам, уни сохталаштирмасам, деб ўйлардим.
  
  
  Мен бундай емаслигини тахмин қилдим.
  
  
  У кўкрагимни силаб, кейин яна стетоскопни чиқарди. Мен совуқ металл тинглаш қисмини кўкрагимга босишини кутдим. Кейин его унинг бошидан ушлаб, қаттиқ тортди.
  
  
  Оғриқ кучли бўлиши керак. У бошини орқага ташлади ва кўзларида ёш тўкилди. У инграб юборди. Его уни галстукдан ушлаб, яна тортди, ярми бўғиб қўйди. Биз унинг тепасида тургунча ағдарилдик ва унга ему жағига зарба берилди, сўнгра его бўйнига зарба берилди, бу еса Егони узоқ вақт ҳушидан кетказади.
  
  
  Бир лаҳзага у Егони ўлдириш ҳақида ўйлади. Бу уни бўғиб ўлдириши мумкин еди. Лекин бу аҳмоқона ҳаракатдек туюлди. Мен турда ғалаба қозонаман, лекин ўйинда ютқазаман. Его ўлими бизнинг ўлим ҳукмимиз бўлади. Биз орқали автоматик telefon станциясини яратиш умидлари буғланганда, Лао Зенг дарҳол отишма гуруҳини юборади. Ёки улар бизни отиб ташлашди ёки тинчлантирувчи шприц билан ўлдиришди. Камида кейин улар бизни тугатиш оламан. Айни пайтда, АЦ оиласи туғилиши керак бўлган ўттиз бешта ака-ука билан бирга мавжуд бўлиб қолаверади. Йўқ, тушни бир муддат Лао Зенгга қолдирган маъқул еди. Бир мунча вақт учун камида.
  
  
  Мен Куойнинг беҳуш танаси билан ишлашим керак еди. Бу Талиянинг его жозибаси еди. Бу калитларнинг бутун тўплами еди. Камида йигирма бўлиши керак. Уларнинг атрофидаги один его лабораториясининг калити бўлиши керак. Ва бу мен киришни умид қилган лаборатория.
  
  
  Кейин унинг егоси оқ халатга ғамхўрлик қилди. Бир оз масофадан туриб, бу менга ниқоб бериши керак. Орқадан ҳам. Ҳар ҳолда, бу роҳиблар кўзларини туширишда давом етишди.
  
  
  Бизнинг ролларимиз тескари еди. Бу сафар у ўлик вазн еди ва мен учун Егони ечиниш қийин еди. У унинг калит занжирини белига осиб қўйди ва Егонинг оқ халатини кийди. У доктор Қуойдан саккиз дюйм баландроқ еди, лекин менга барибир. У егилиб, Егонинг ҳаракациз танасини нолага айлантирди ва Егони пахта адёл билан ёпди. Агар улар еҳтиёт бўлганларида, шпалларни тартибда топишган бўлар еди. Улар жуда яқиндан текширмасалар.
  
  
  Уни, мен омад ва бошқа узоқни кўра олмаслик ҳақида жуда кўп таяниб, деб тушунди.
  
  
  У тинчгина ухлаб ётган Тарага охирги marta қаради ва коридорга чиқди.
  
  
  Қаерга бориш керак?
  
  
  Лаборатория бу бинода жойлашганлиги даргумон. Еҳтимол, бу кўпроқ ёки камроқ масофада жойлашган қўшимча бинолардан биридаги залда. Шунинг учун биринчи навбатда чиқиш йўлини топишим керак еди.
  
  
  Кенг тош йўлак совуқ ва қоронғи еди. Фақат деворларда мунтазам равишда жойлаштирилган шамлар. Қулфлар билан бир кун ҳам бор еди. Енди бўш бўлган роҳибларнинг ҳужайралари? Ёки қамоқхона камералари бандми?
  
  
  Мен чап томонга бордим ва иккала йўл билан йўлакка ергашдим. У ҳар куни ташқарига чиқди. Ешик ёпилмади. Куоянинг калит занжири белимга ўралган бўлса-да, у менда бутун бир шоҳликнинг калитлари борлигини ҳис қилди.
  
  
  Кеча тиниқ ва сокин еди. Юлдузлар аллақачон кўриниб турарди, гарчи осмон ҳали қоронғи емас еди. Соат саккиз - ўн яримда еди, лекин даосист биродарлар аллақачон иҳ ётоқхоналари жойлашган бўлиши мумкин бўлган катта бинога битта жим чизиқ билан кириб келишган.
  
  
  Бу лаборатория бўлиши мумкин емаслигини англатарди.
  
  
  Ҳаммаси бўлиб бешта бино бор еди.
  
  
  Мажмуадаги барча бинолар қалинлиги бир метр бўлган оғир кулранг тош атрофида қурилган. Мен пулни сақлайман, у қўлда қилинган. Ҳурмат билан, Буюк Хитой девори каби. Аммо кейин ўша қурувчиларнинг неваралари. Бу биноларнинг yoshi атиги олти юз йил еди. Лекин. Бу дастлаб қалъа еди. Ёки бу ҳар доим монастир бўлган.
  
  
  Лао Tseng хоналари, шунингдек, бизнинг "меҳмон камераларимиз" бешта бинонинг енг кичигида жойлашган еди. Уларнинг орқасида, ҳар томонга чўзилган, узоқдан кўкнор далалари бор еди. Бир оз чап томонда, улкан икки қаватли тўртбурчакда роҳибларнинг ётадиган жойлари бор еди. Бунинг қаршисида маъбадга айланган омборга ўхшаш иншоот бор еди. Шундай қилиб, иккита бино қолди.
  
  
  Мумкин бўлган лаборатория сифатида енг узоқ қанотни танладим. Еҳтимол, Деразалардаги қўшалоқ панжаралар ва мўри атрофидаги тутунлар мен учун буни еҳтимол қилгандир. Мен унга айтишга ҳаракат қиляпман, бу ҳатто аҳмоқона танлов ҳам емас еди.
  
  
  Унинг бу жуда оддий еришди. Бундан ташқари, миммо томонидан ешикни қўриқлаётган китоблари бўлган икки роҳиб ўтиб кетди. Кенг коридор уни тарк етгани билан бир хил еди. Нам ва бўш. Улар шамлар. Имкониятдан фойдаланиб, у хоналардан бирини танлади ва ичкарида овоз йўқлигига ишонч ҳосил қилиш учун бир зум тўхтаб қолди.
  
  
  Қулф уни синаб кўрди. Ешик очилди.
  
  
  Бу монастир камераси еди. Тўшак хонанинг гилам билан қопланган бурчагидан бошқа нарса емас еди.
  
  
  Лавабо, ёстиқ, баъзи китоблар ва кичик ўқиш нури бор еди. У чироқни ёқди ва китобларга қаради. Булар марксистик Инжилнинг икки жилди еди: Коммунистик Manifest ва пойтахт, шунингдек, бир қатор рисолалар. Иҳ уни варақлади. Улардан бири " қандай қилиб ривожланмаган мамлакатни егаллаб оламан? "ва бошқа" мен бир овердевелопед мамлакатни путур қандай?"Ва бунга Исландиядан ташқари ҳамма нарса киритилган.
  
  
  Бу ерда, албатта, роҳиб яшаган. Аммо Taoist роҳиб емас. Коммунистик роҳиб. Бу шафқациз, садоқатли, коммунистик зоҳидлардан бири. Қизиқ, атрофдаги хоналарнинг қанчаси шу тарзда банд еди. Лекин мен вақтимни беҳуда сарф қилардим. У ҳужайралари орқали чиқиб кетди ва юрар, миммо бошқа, бир хил ёғоч ешиклар. Мен буни қандай тан олишимни, тўғри ешик қандай кўринишини билмасдим. Лаборатория ҳарфлари ёниб-ўчиб турадиган неон ёруғлик қутиси бўлади деб ўйламаган едим. Лекин қандайдир тарзда мен ешик бошқача ва еҳтимол бироз замонавийроқ бўлишини кутгандим.
  
  
  Орқамдан ешик ёпилди. Юмшоқ shaggy менинг олдимга келди. Бу битта одам еди. Бошини егиб, у бир қўли билан иягини ёпиб юришни давом еттирди: Куои ўткир генетик муаммо ҳақида ўйларди.
  
  
  Еркак менга қарамасдан ёнимдан ўтиб кетди ва залдан пастга егилиб ғойиб бўлди.
  
  
  Енди мен тезда қарор қабул қилишим керак еди. У турган жойида қолиши мумкин еди ва шу билан шубҳа уйғотди. У ташқарига чиқиши мумкин еди, бу хавфсизроқ бўлиши мумкин еди, лекин унчалик фойдали емас.
  
  
  Бундан ташқари, мен хоҳлаган нарсани топа олмаслигим учун икки баравар имконият бор еди. Аммо агар у шундай қилса, у Ханойдаги махфий agent емас, балки Ню-Жерсида бухгалтер бўлар еди.
  
  
  У давом етди ва бурчакни бурди. Қўрғошин қувур кескин пастга оздирди ва еллик минг Ню-Жерси chartered бухгалтерлар chuckled, деярли бошимни ўтлаб ва ҳалокатга билан орқамдан деворга урилиб.
  
  
  У мени кутаётган еди, қўлида телефоннинг охири тайёр еди. Қувур деворга урилганда, Его уни билагидан ушлаб бурди, лекин бу қувур қўрғошиндан ясалган ягона қувур емас еди. Его кучи ўзгармас еди. Ҳали ҳам телефонни ушлаб, у яна ўпди, бу сафар менинг баланд телефонимни мақсад қилди. Аммо енди у Егонинг билагидан маҳкам ушлади ва унинг егосини тиззаси билан урди...
  
  
  Бу filial еди. Уни камситмаслик. Крахмални ёқанинг егосидан чиқариб юбориш учун битта омадли зарба ҳам етарли емас еди.
  
  
  У бу борада мутлақо ҳақ еди. Иккинчи зарбамда у оёқларимга каптар урди ва у ерга йиқилди. У устимга ўтирди ва мени ура бошлади. Мен ағдарилдим, лекин у мени томоғимдан ушлаб олди. У ўз егосини, қўлларини тортиб олиш учун қўлидан келганича ҳаракат қилди, лекин мен етарлича ҳаракат қиляпман деб ўйламаган едим.
  
  
  Ўлимдан олдинги бу лаҳза жуда ёрқин. Кўп marta у ўлимдан атиги бир дақиқа узоқликда еди ва фақат шу сўнгги дақиқадаги ёрқинлик билан соат тўхтади.
  
  
  Telefon ерда ётибди, менинг қўлимдан келмайди. У бир йўналтирилган ҳаракатга қаттиқ еътибор қаратди. Оёқларим егоимнинг орқаси еди. У оёқларини ерга қўйди ва чавандозини ташламоқчи бўлган от каби тепди. Бу Егони его атрофида тақиллатмади, лекин у мувозанатни бироз йўқотди ва биз яна ерга урганимизда, у тахминан олти дюйм ўнгда еди. Менинг қўлим найчага тегди ва у его кўпроқ бошларини урди.
  
  
  Уф.
  
  
  У мени ағдариб ташлади ва тош полда ҳаракациз ётди, бошидаги катта тўқ сариқ рангдан қон оқди. У жуда узоқ вақт қон кетмайди. У ўлган еди.
  
  
  Мен бу ерда его тарк олмади, ва мен его судраб хавф олмади, танаси, бир мунча вақт учун. Биз бошқа ёғоч ешикдан — бошқа камерадан бир неча фут нарида едик. У ешикни очди ва Егони ичкарига судраб кирди.
  
  
  Ешик атрофида бир овозни ешитиб, отаси жасадни егаётган еди.
  
  
  "Муаммолар, Доктор?"
  
  
  У орқасига ўгирилмади. Уники егилиб қолди, шунинг учун енди менинг бўйим ва юзим менга беролмади. У овозини Куойникидек баланд қилишга ҳаракат қилди.
  
  
  "У яхши бўлади."
  
  
  "Мен унга сиз учун бирор нарса қилишим мумкинми?ъ
  
  
  "Мен атрофида емасман қачон менинг его безовта емас ишонч ҳосил қилинг."
  
  
  "Аммо бу менинг хонам.
  
  
  "Кейин его хонасини олинг, тикувчини олинг. Математикадан бунга дам олиш керак. Менинг баланд овозим бироз тушиб кетди, лекин у сезмаганга ўхшайди.
  
  
  "Ҳа, доктор", деди у тез орада. Ва чапга кетди. У менга буйруқ беришни ёқтирмаслигини ва бу ҳақда билишимга аҳамият бермаслигини билдириш учун ешикни жуда қаттиқ ёпганида.
  
  
  У тадқиқот давомида қилган тартибсизликларини баҳолаш учун бир дақиқани тўлиқ зулматда ўтказди. Мен унга ҳали ҳеч нарса топмадим. Қийинчиликлардан ташқари. Еҳтимол, мен нотўғри бинога тушиб қолганман ва агар омадим келмаса, мен боши берк кўчага тушиб қолган бўлардим. Nassau кетган пайтдан бошлаб ҳаммаси нотўғри кетди. Аммо бошқа томондан, улар тўғри йўналишда хато қилишди. Тара ва у биз бўлишимиз керак бўлган жойга етиб келишди. Биргаликда, тирик, ПБХ штаб-квартирасида. Енди бизнесга киришиш қолди. У ешикни ёриқ очди ва коридорга қаради. Бу мен қилган жуда яхши нарса еди. Шу пайт залнинг охирида ешик очилди ва овозларнинг шовқини ешитилди. Биринчидан, учтаси бор еди. Ешик олдида учта новда туриб, бир-бирларига хайрли тун тилашди. Уларнинг барчаси инглиз тилида гаплашишди. Бу иҳ машғулотларининг бир қисми еканлигини тахмин қилди. Кейин ешик кенгроқ очилди ва у конвеер лентасининг охирида турганга ўхшарди... тўрт... ўн... ўн саккиз... йигирма битта бир хил нусха. Серия клонлари.
  
  
  Учрашув ёки нима бўлишидан қатъий назар, тугади. Улар ўз хоналарига кетаётган едилар. У лаборатория ўрнига ПБХ жойлашган жой билан танланган.
  
  
  Агар сиз Картер бир вақтнинг ўзида қўрғошин трубкаси билан йигирма битта қотилни ўлдирадиган даҳшатли саҳнани кутаётган бўлсангиз, унда сиз адашгансиз. Ҳеч нарса демасдан, у яна ешикни ёпди ва дераза олдига борди.
  
  
  Аммо, агар сиз менинг муаммоларим тугашини кутаётган бўлсангиз, бироз кўпроқ кутишингиз керак бўлади. Бу жой бутунлай кимсасиз бўлиб туюлди. Паст, чиройли қирқилган ўсимтанинг қопқоғи остида у охирги бино томон юрди. Бу лаборатория бўлса керак.
  
  
  У аллақачон деярли бир кунлик еди, у енди ҳамма жойда учрайдиган роҳибларнинг калтаклари ҳимоясида еди. Туғилишда бир хил бўлган пбх еркаклар ва мен тўлаган ва сочларини олдирган бир хил кўринадиган роҳиблар ўртасида мен ҳаёт ўлчамидаги қўғирчоқ шоусининг stahl иштирокчиси еканлигимни ҳис қилдим. Ему турли хил белгилар яратиши керак бўлганида, фақат кимдир етарли тасаввурга ега еди.
  
  
  Мен фақат беш метр нарида миммо биносидан ўтаётган едим.
  
  
  "Ҳали ҳам ишда... доктор?"
  
  
  Охирги сўзга урғу бериш унинг юз йил ичида бу "шифокор" га ишонмаслигини англатарди. У Вашингтондаги яхши ески махсус еффектлар бўлими учун чарчаган носталжини ҳис қилди. У чўнтагидаги қўрғошин трубкасини ушлаб, орқасига ўгирилди.
  
  
  Filial мени кутаётган еди, қўлида қурол. "Ажойиб, Н3", деди у. Егонинг лаблари нафратланган табассумга айланди. "Менинг Худойим. сиз қандай ўсгансиз, доктор Куои.
  
  
  У менинг йўналишимда бошқа қадам ташламади ва у ҳали ҳам менинг қўлимдан келмаган еди.
  
  
  Ъ яхши."У, сиз қандайдир муқаддас сигир еканлигингизни ешитдим. Шунинг учун мен сизни ўлдира олмайман. Лекин ишончим комилки, улар сизни қайтаришни хоҳлашади. Шундай қилиб, орқага қайтинг.
  
  
  У нима истаётганини биларди. У мени ўлдира олмади, лекин агар ему хоҳласа, мени қўрғошин билан тўлдирди. Ўқ жароҳатлари каби орттирилган хусусиятлар болаларга ўтмайди. Уни қуролсизлантириш керак еди. лекин мен Егони ҳайратда қолдиришим керак еди. У отишдан олдин. Агар у соғинса ҳам, бу овоз .45 бу ерда бутун бир взводни чизарди.
  
  
  Уники тош парчаси каби ҳаракациз еди. "Шошилинг", деди у.
  
  
  У шунчаки тошли юз билан унга қарашни давом еттирди.
  
  
  Ъ нега? Нега мен буни қилардим? Агар у сизга ҳеч нарса қилмаса, мени отолмайсиз. Сиз ҳатто мени хафа қила олмайсиз", деб ёлғон гапирдим. "Унинг қон гуруҳи мен учун тайёрлаган кичик операцияни кечиктиради. Шундай қилиб, агар сиз уни қайтариб олишни истасангиз, аввал мени ишонтиришингиз керак бўлади.
  
  
  У иккиланди. У менинг илм-фанга қўшган озгина ҳиссам ҳақиқатми ёки йўқми, амин емас еди. Агар бирор нарса бўлса, унинг шубҳалари бор еди. Агар у мени қочишга имкон берса, у муаммога дуч келади. Агар у мени ўқ билан тўла помпаласа, у янада муаммога дуч келиши мумкин. Бу шуни англатадики, его муштлашиш учун кураш олиб борилмоқда.
  
  
  У қийинчиликни қабул қилди. Фақат Егонинг биринчи қурол танлови мушт емас, балки karate еди. Менда karate бўйича қора камар бор. Лекин менда қора қўрғошин трубкаси ҳам бор еди. Ҳаммаси жуда яхши режалаштирилган еди. Бошлаш учун, ярим соат ичида иккинчи marta, мен қутулишим керак бўлган танам бор еди.
  
  
  Хўш, сизнинг овозингиз бу ёпиқ шийпон еди. Аммо доктор Куои бунинг калитига ега бўлиши мумкин. Менга олтита уриниш керак бўлди, лекин ниҳоят ешик очилди. У филиалнинг жасади томонидан ичкарига судраб кириб, сераглио ешигини қулфлаб қўйди.
  
  
  Роҳиблар ҳали ҳам лабораторияга киришни қўриқлаб, кўзларини тушириб туришарди. Бу ақл бовар қилмайдиган еди. Еҳтимол, клонлар иҳ биродарлар еди, лекин улар ҳамма нарсани кўрдилар ва ҳеч нарса қилмадилар. У таранинг Таоистик ахлоқ ҳақидаги тушунтиришини озгина тушуна бошлади. Ўлим йўқ ва огоҳлантиришлар йўқ, шунинг учун агар сиз бирига дуч келсангиз, биз бошқасига дуч келамиз. сиз ҳеч нарса қилмайсиз. Уни, лаборатория ешикдан қадам.
  
  
  Ушбу бинонинг ички қисми бошқа бинолардан фарқ қилар еди. Монастирнинг кичик қабулхонаси ва катта оқ қўшалоқ ешиклари бор еди. Ўнинчи калит менга кириш ҳуқуқини берди ва ешиклар очилди.
  
  
  Менимча, бу мен бўлган енг ёмон жой.
  
  
  Ўсиб бораётган мевалар билан тўлдирилган бир қатор катта shisha найчалар деворни қоплаган. Мен сизга яхшилик қиламан ва тавсифни қолдираман.
  
  
  Бошқа пробиркалар ҳам бор еди. Кичиклари-суюқликда сузувчи моддалар бўлаклари билан. Мен улардан елликтасини санадим. Уларнинг атрофида ким одам еди, ким йўқ еди, у айта олмади. Хонанинг марказида стул бор еди. Ненинг қурбақалар ва каламушлар билан қафаслари ва Брйлев уни ёқганда пайдо бўлган бир нечта Гвинея чўчқалари бор еди.
  
  
  Кўчанинг нариги томонида офис бор еди. Катта shisha дераза Егони лабораториядан ажратди, аммо бу унга у ердан ҳамма нарсани кузатишга имкон берди. Деразага бурчак остида деворга қарши ҳар бир ақлдан озган олимнинг орзуси еди. Тахминан олти метр баландликдаги иш стули, електр иситиш батареялари, сув конденсаторлари ва кичик газ машъалалари билан озиқланадиган кўпикли бочкалар билан тўлдирилган. Ҳамма жой печка устидаги капут каби қандайдир металл соябон билан қопланган еди ва у ердан ҳаммасини ёпадиган бузилмайдиган shisha екран бор еди.
  
  
  Лекин бу ҳаммаси емас.
  
  
  Лабораториянинг орқа томонида, Қуойнинг идораси ешиги ёнида яна бир жуфт ешик бор еди. Мен уни очдим, калитлар билан пайпасладим ва иҳ ни очдим. У тор коридорга қайтди. Олтита ёпиқ ёғоч ешиклар.
  
  
  Биринчисининг калити уни топди.
  
  
  Йигирма ёшлардаги таиландлик бир йигит бурчакда полда тебранаётган еди. У мени кўрганида. у пичирлай бошлади ва ўз бурчагига судралиб кирди.
  
  
  Бошқа хонада ёввойи, бўш қиёфали кампир менга сакраб тушди ва ёввойи, мақсадсиз зарбалар билан кўкрагимга ура бошлади. Ее унинг қўлидан ушлаб, мулойимлик билан, лекин маҳкам орқага сурди. Менинг ўрнига у юмшоқ нолани ура бошлади. У яна ешикни ёпди ва бир зум ўйлади.
  
  
  Куои лабораторияда гиёҳванд моддалар билан ҳам тажриба ўтказганини айтди. Унинг сўзларига кўра, бу ақлни ўзгартирадиган дорилар. Хўш, бу икки фикр аниқ ўзгарди. Илм олдинга силжийди. Мен ўша пайтда уни етарлича кўрганман деб ўйладим.
  
  
  У лабораторияга қайтиб, Куойнинг офисига ташриф буюрди.
  
  
  Деворлари китоблар ва папкалар билан ўралган еди. Еҳтимол, унинг шахсий архиви. Его кафедраси уни қидирди. Мен нима топишни кутганимни билмасдим. Лекин мен топган нарса жуда зўр еди. Саккизта калит тўплами. Иҳ буни лаборатория ва ҳужайраларга кириш имконини берадиган камаримдаги калитлар билан таққослади. Ҳа. Ҳар кимнинг ўз режаси бор еди. Бир дақиқада кичикроқ дубликатлар тўплами уни ичкарига киритди. Кейин хаёлимга яна бир фикр келди ва у иҳни ички шимининг етагига яширди. Менинг яширин ғалаба қозониш имкониятим оша бошлади.
  
  
  У лаборатория ешигини орқасидан ёпди ва ташқарига чиқди, осилган роҳибларнинг миммо, тунга.
  
  
  Тахминан ярим йўлда мен қизиқарли нарсани кўрдим. Жуда қизғин баҳслашган икки роҳиб. Бу роҳиблар умуман гаплашиши ажабланарли еди, лекин бундан ҳам ҳайратланарлиси шундаки, улар бир-бирлари билан баҳслашишди. Уни, улар миммо мени ўтиб баъзи буталар ортида яшириб, енди улар жим еди.
  
  
  Унинг мажмуаси бўйлаб саёҳатнинг қолган қисми муаммосиз ўтди. Вақтим борлиги жуда муҳимдир. Уники тахминан бир ярим соат кетган бўлса керак. У бу Куоюга икки соатлик зарба берганини ҳис қилди, лекин у барибир таваккал қилди. Уйимизнинг асосий дарвозасига келганимда, иҳ икки роҳиб томонидан қўриқланди. Мен уни тарк етганимда, мен у ерда йўқ едим. Лекин ҳар бир kishi каби,улар кўзларини пастлатди ва менга ҳеч еътибор.
  
  
  Мен коридорда ҳеч кимни кўрмадим. Тез ва жимгина уни, бизнинг ҳужайранинг куни бор. Унинг ешиги оҳиста очилди. Тара ҳали ҳам ўша ерда еди. Ҳали ҳам ухлаб. У камера орқали бошқа гиламчага қаради. Куои ҳали ҳам ўша ерда еди. Ўз позициясига ишонган Delle хонага кирди. Лекин у бунчалик ишонч ҳосил қилмаслиги керак еди.
  
  
  Бир жуфт қўл мени орқамдан ушлаб олди. Қўл бўйнимга ёпилди. Мен юз бураб уринди, лекин яна бир қўли жойда менинг билагини бўлиб ва қўл менинг бўйнига сиқилиб сифатида менинг енгини ўраб. У орқасига қаради. Улар иккита роҳиб еди. Улар индамай менга ергашишган бўлса керак. Учинчиси мени ешик олдида кутиб турарди. Шприц билан. Доктор Куои каравотдан турди. Мен унинг тешилишини ҳис қилдим. Унинг кучли қўллари бўшашди ва у ғазабини етиб келган биринчи роҳибга қаратди. Мисол учун, бир неча сониядан сўнг, қуён тешиги очилди ва у йиқила бошлади.
  
  
  Чуқурроқ.
  
  
  Чуқурроқ ва чуқурроқ.
  
  
  Орқага ажойиб.
  
  
  
  
  Боб 24
  
  
  
  
  Тара олдимда ўтирди ва тушунарсиз бир нарса деди. У ўзининг оч пушти пантиесини кийган еди. Наҳнинг билагига тўртбурчак дока бандажи ўралган еди. Унинг кўзлари билагига тушди. Шунга ўхшаш дока квадрати бор еди.
  
  
  Улар буни қилдилар. Улар бизни емлашди.
  
  
  Бу меросхўрлар аллақачон синов найчаларида, лабораторияларда, кабусда, қоқинадиган каламушлар ва қурбақалар орасида сузиб юришган.
  
  
  Унинг тўшагидан сакраб тушди.
  
  
  "Тинчланинг", деди у. Ъ тинчланинг. Сиз ҳали ҳам жуда заифсиз. Кун ҳимояланган. Биз ҳали ҳеч нарса қила олмаймиз. У орқасига ўгирилиб, нимадир ғўлдирай бошлади. У унинг сўзларини тушунишга ҳаракат қилиб, бошини чайқади.
  
  
  Кейин его уни кўрди. У роҳиб билан гаплашаётган еди. Бу бемаънилик ҳозир машҳур бўлиши керак еди Сутои лаҳжаси. Бу тинчлантирувчи тажриба мени ўз ақли шубҳа қилган фақат иккинчи marta еди.
  
  
  Одам қаватда ўтирган еди, ҳали его бизнинг ҳужайра ичида қўшилди шуғулланувчи озиқ-овқат, бир товоқ ушлаб. У бошқаларга ўхшарди. Скинҳеад. Аммо у кўзларини очганда, у ўзгача еканлигини билар еди. Мен унинг бундай кўринишини ҳеч қачон кўрмаган едим. Уларда миллионлаб йиллик инсониятнинг барча билимлари ва айбсизлиги мавжуд еди.
  
  
  Тара менга ўгирилди.
  
  
  "Нинг Тан abbot емас. У бизга ёрдам бериш учун бу ерга келди. Ҳеч бўлмаганда бизнинг еда гиёҳванд емаслигига ишонч ҳосил қилиш учун. Улар бизни уйқу таблеткалари билан туширишни режалаштиришган."Унинг овози бемаъни бир оз титроқ.
  
  
  У, нинг Тангга қаради, бу чексиз кўзлар. "Бу бизга берадиган барча ёрдамми?"
  
  
  У елкаларини қисди. - Билмайман. Бизга ҳар қандай тарзда ёрдам бериш имон егосига қарши. Биз билан нима содир бўлишидан қатъи назар, бу, айтайлик, Худонинг иродаси бўлиши керак. У ўзини тўсқинлик қилаётгандек ҳис қилади ва бу унинг нафсини безовта қилади."
  
  
  "Бу қандай жаҳаннам дин, тикувчи? ""Гиёҳвандлик ва одамларни ўлдириш Худонинг иродасими?"
  
  
  У менга хотиржам қаради. Унинг сўзларига кўра, его ҳаракатлари қотилликнинг олдини олмайди. Бу фақат ким ўлдирилганига таъсир қилиши мумкин. Агар у бирор нарса қилмаса, улар бизни ўлдиришади. Агар у бизга ёрдам берса, биз уни ўлдирамиз.
  
  
  - Ҳаммаси унинг учун қотилликми?"
  
  
  У жиддий бош ирғади. "Ҳаммаси уни ўлдиради."
  
  
  Унинг қоши буришди. - Унда нега у бизга ёрдам бермоқда?"
  
  
  "У бизга ҳатто тикиш ёрдам беради, дейди."
  
  
  У атрофга қаради. Биз иккимиз едик ва биз рақамли камераларга қамалиб қолдик. Қуролсиз. Ташқарида жуда кўп иҳ бор еди. Барча қуролланган. — У буни чақирадими?"
  
  
  Роҳиб нимадир деди. Тара уни таржима қилди. "У бизнинг ҳис-туйғуларимизни тушунишини айтади... лекин буни тушунишингизни истардим. У айтди... у менинг реакциямдан қўрққандек иккиланди. "У тушуниш сизга тинчлик олиб келишини айтди."
  
  
  Ъ оҳ, тўғрими? Кейин бу ажойиб. У дунё ҳақида осонгина гапиради. Бу ерда, его кичик Taoist ибодатхонасида. Лекин у ерда нима бўлади? У ўз боғида ўсадиган кўкнори туфайли ҳаётдан ўтадиган барча қорамоллар ҳақида нима дейиш мумкин? Ундан бу ҳақда қандай фикрда еканлигини сўранг. Тара ерга қаради ва хўрсинди.
  
  
  "Хўш, шошилинг", дедим. "Ундан сўранг."
  
  
  Улар бир-бирлари билан деярли ўн дақиқа суҳбатлашишди. Бу жуда қизиқ бўлса керак. Нинг Тан узоқ вақт ўйланиб турди ва ғамгин овозда гапирди. Ниҳоят, у тарани ўгиришга мажбур қилган нарсани айтди.
  
  
  "У бу афюн ҳақида ҳеч нарса билмас еди", деди у. "У ерда нима бўлаётгани ҳақида кўп нарса билмайди. У бутун ҳаётини шу ерда ўтказди. Аммо у ишонишини айтади-овозингиздаги оловга қараб, - деди у, - сиз universal енергия манбасига яқинсиз. Кейин у менга огоҳлантиришимни айтди, бу ердаги роҳибларнинг ҳаммаси ҳам роҳиб емас. Баъзилар уларнинг атрофида... тахминан ярми... юзга яқин... КАН партизанлари."
  
  
  Мен аллақачон шунга ўхшаш нарса ҳақида ўйладим. Бу мен жанжаллашаётган роҳибларни ва Укол қилиш учун мени ушлаб олган роҳибларни тушунтирди. Аммо мен кўрган охирги жуфтлик бошқалар билан бир хил кўринарди. Пастга туширилган кўзларга. У зерикарли ғазабни ҳис қилиб, елка қисди. "Ажойиб", дедим. Ъ билиш яхши. Шундай қилиб, уларнинг ярми атрофдаги партизанлардир. Аммо агар уларнинг барчаси бир хил кўринишга ега бўлса, биз иҳни қандай таний оламиз?
  
  
  Тара тирноқли винтни узатди ва менга ўгирилди. "У биз буни деллда қила олмаслигимизни айтади."
  
  
  Уни, ўрнидан турди ва рақамли камера олдинга ва орқага pacing бошлади. - Хўш, агар бу Егонинг виждонини тинчлантирса, у бизга нимадир деди, лекин у ҳеч нарса демади. Бундай жумбоқлар ему жон.
  
  
  Нинг Тан ўрнидан турди. У кетиши керак, деди у мулойимлик билан. Аммо у бизнинг кейинги қабул қилинган йиғлаш сессиямизда қайтиб келади. Ва улардан олдин, ferret, у бизга Taoist платитуделарини қолдирди:
  
  
  "Ҳаракат одамлар ўйлагандан кўра камроқ жавоб беради."
  
  
  "Фикрлар қуролдан кучлироқ."
  
  
  У ўзининг тантанали ёпилиш манзилига қўшиб қўйди:
  
  
  "Мо" жизалар куни ҳамма нарса амалга ошади."Ва яна, бу тушунча очиқ ҳовузнинг калити еди. Бундай нутқ мени ақлдан оздиради. Лекин у менга ески кўзлари билан хайрлашди ва бир лаҳзага ҳеч нарсани сезмади. Бир лаҳзага у барча жавобларни билди ва бу жавоблар тўғри еди.
  
  
  У чап, ва мен его асосий бизнинг ешикни ешитдим. Овоз мени шафқациз ҳақиқатга қайтарди. Мен кимнидир мушт қилмоқчи едим. Аммо атрофдаги ягона одам Тара еди. У хонани юқорига ва пастга туширишда давом етди.
  
  
  "Ҳозир мендан ғазабланганингиз яхши", деди у. - Кейин нима деб ўйлар едингиз?"Мен Егони ўн дақиқа давомида ишончли болта агентига айлантираман.
  
  
  - Сиз ҳеч бўлмаганда синаб кўришингиз мумкин, азизим. Менга бу бемаъниликни такрорлаш ўрнига, бу тушунча менга тинчлик олиб келади."
  
  
  Ъ Ей Худойим. сиз қанчалик аҳмоқсиз.
  
  
  "Оҳ. Яхши. Сиз ақлли одамсиз, ва у ахлатни бир парча бўлди.
  
  
  У хўрсинди. "Мен унга буни айтмадим.ъ
  
  
  Оҳ, йўқ? Унинг қаватдан ёстиқ атрофида бир олди ва устидан салом силкиди. Ҳаммаси шу ерда, болам, яширин микрофонда. Мени ўйнашимни хоҳлайсизми?
  
  
  У яна хўрсинди. "Хўш, бу mistletoe дегани емас. Агар сиз тушунган бўлсангиз, буни айтиш қийин...
  
  
  "Ҳа, Ҳа. Мен уни биламан. Кейин мен ниҳоят тинчлик топаман."
  
  
  "Ҳа", деди у. У бошини чайқади, бошқа ёстиқни олди ва менга ташлади. Бу содир бўлди. У қўлидаги ёстиқни унга ташлади. У каптар ён томонга, мувозанатини йўқотди ва яна матрасга тушди. У ердан у менга ёстиқ ташлай бошлади, уни в наҳ унга ташлади. У катта тўқ сариқ ёстиқ билан ўрнидан турди ва у билан мени ура бошлади. Мен уни ушлаб, матрасга орқага сурдим ва биз ғазаб билан ўпишни бошладик. Бу бизни бироз тинчлантирди. Биз нафас олдик ва қучоқладик. Кейин у наҳ еди. Ҳаммаси ҳар доимгидек биз билан еди. Фақат охирги дақиқада менда бир фикр пайдо бўлди. У орқага қайтди. "Хавотир олманг", деди у. "Агар улар бизни улар учун super чақалоқ қилишимизни хоҳласалар, улар яна бир неча ҳафта кутишлари керак."Аммо бу ишламади. Буни амалга ошириш учун Канн биз учун меҳмонхона бўлиш ғояси жирканч еди. Унинг наҳ дан пастга кўтарилишни ва мулойимлик билан ўпди. "Кечирасиз, асалим. Мен бу таваккал қилишни хоҳламаслигимдан қўрқаман.
  
  
  Бироз вақт ўтгач, у: "сиз ҳақсиз. Мен сизга ёлғон гапирдим. У ҳозир сиз билан фарзанд кўриши мумкин еди."У мени ўпди. Мен сизнинг чақалоғингизни хоҳлайман.
  
  
  Ъ ҳозирда?ъ
  
  
  — Мен, биз бу ердан олиш қачон истайман оламан, ва ... бу каби емас... Хўш, у буни билишларини хоҳламайди."Бу кўра ўзимни ўлдириш учун унинг яхши. Аммо мен сизга ишонаман, Ник", деди у табассум билан. "Менимча, у kishi айтганидек, сиз билим манбасига яқинсиз. Ишонаманки, сиз олижаноб характерга егасиз ва у одам бизга нима дейишидан қатъи назар, сизда омадли юлдуз бор. Ишонаманки, сиз бизни бу ердан олиб чиқасиз.
  
  
  Мен бу ҳақда ўйлашим керак еди. У ўрнидан турди, сочиқни ўраб олди ва яна қадам ташлай бошлади. Ҳозир у ўзининг олижаноб характерини сигаретага алмаштирар еди. Уни, деразадан ташқарига қаради. Бу пешин еди. Мен уни ярим кунга йўқотдим.
  
  
  "Мен унинг лабораториясини топдим", деди отаси. Ъ бу ерга келинг.ъ
  
  
  У пахта варағи атрофида саронг ясади ва дераза олдига борди. Биз бирдан жуда тушкунликка тушдик. У лабораторияга ишора қилиб, унинг жойлашган жойини айтди. У унга Куои стулидан олган калитларини кўрсатди. Менда ҳали ҳам бор еди. "Ҳозир қилишимиз керак бўлган нарса бу ердан кетишдир.
  
  
  "Сизнингча, буни қила оласизми?"- Бу нима? "у оҳиста сўради.
  
  
  "Албатта", дедим. "Олтин руҳ ва омадли юлдузми? Естественно учун. Қандай қилиб соғинишим мумкин?
  
  
  У оғир хўрсинди ва қулоғимни тишлади. "Ажойиб", деди у.
  
  
  Бир гуруҳ калитлар кун давомида жиринглади. Иккаламиз ҳам тезда тўшагимизга ўтирдик, у ерда ухлагандек бўлдик.
  
  
  Ешик яна ёпилди. У овқат патнисига қаради. "Биз яхши кечки овқат едим," мен дедим. "Еда бизни маст қилиши керак."
  
  
  "Мммм."У гиламчасида бадиий синф модели каби буришди. "Бундай емаслигидан хурсандман. Менимча, унинг очлиги. У патнисни паст столга олиб борди ва ҳали ҳам буғланган ликопчанинг қопқоғини кўтарди.
  
  
  Бироқ, у буни шубҳали тарзда ҳидлади. У еснади. "Хавотир олманг", дедим. "Бу хитойлик еда. Бир соатдан кейин яна уйғонасиз.
  
  
  Биз егаллаб олдик. Бу оддий еда, сабзавотли гуруч еди. Лекин у мазали еди ва ҳеч бўлмаганда тўлдирарди. У Тарага қаради ва яна очликни ҳис қилди. Лекин бу кутиш керак еди. Бошқа жойда ва бошқа вақтда. У менинг кўзларимни унга қаратди, юқорига қаради, уятчан жилмайиб қўйди ва еътиборини пластинкасига қаратди.
  
  
  Мен уни тушунишга ҳаракат қилдим. Бу тўсатдан хижолат. Мен у ҳақида ҳали кўп нарсаларни тушунишим керак еди. Аёлларга бўлган муносабатим одатда оддий. Саволларим бўлса, уларнинг ҳаммаси атрофида бўлади, уларга ҳа ва йўқ билан осонгина жавоб бериш мумкин. Фақат бу сафар атрофда оддий нарса йўқ еди. Саволлар ёки жавоблар емас. Менинг аёлим емас ва унга бўлган ҳис-туйғуларим. Оддий исмлар енди қўлланилмайди.
  
  
  У кўзойнакли ёки тақвим гўзаллиги билан чиройли қиз емас еди, гарчи мен Наҳда яхшироқ кўринмайдиган бир ойни тасаввур қила олмадим. У а тоифаси ва б тоифаси еди, у сертификатланган илмий даҳо ва зўр ишчи еди. У ақлли ва шаҳвоний еди. Юмшоқ ва ҳаяжонли. Бу мени рағбатлантирди, ғазаблантирди, мени танқид қилди, руҳимни кўтарди. ва агар бу мени безовта қилса, у ҳам мени ёқди.
  
  
  - Қандай қилиб биз ишга кирамиз?"
  
  
  "Қандай қилиб, - деб сўради у, - сиз буни тасаввур қиляпсизми?"
  
  
  Лаганда сигарет чекиш истагига қаршилик кўрсатиб, уни итариб юборди. Тарадан лазерни олиб кетиш бир нарса, лекин менинг сигареталаримни олиш қийноқдир.
  
  
  "Мен бу роҳиблар ҳақида бир мунча вақт ўйлардим", дедим. — Ва менда бир фикр бор. Тез гапира оласизми?"
  
  
  "Сутоан лаҳжасида?"
  
  
  "Сутоан лаҳжасида."
  
  
  "Бу худди мен ўйлагандек. Давом етинг.ъ
  
  
  "Хўш, бу ердаги роҳибларнинг ярми Канн агентлари, шундай емасми? Юзга яқин Иҳ бор ва улар бизнинг режаларимизни бузиш учун ҳар қандай вақтда саҳнага шошилишади. Шундай қилиб, биз иҳни йўқ қилишимиз керак. Ёки ҳеч бўлмаганда ўйин атрофида иҳ олиб келинг."
  
  
  Ъ яхши. Аммо уларнинг кимлигини қандай биламиз?
  
  
  - Биз иҳ ни топа олмаяпмиз. Бу бутун нуқта. Буни фақат ҳақиқий роҳиб қила оларди."
  
  
  Тара қошларини чимирди. — Агар сиз шундай деб ўйлаган бўлсангиз, Егони бизга айтишга ишонтира олишимизга шубҳа қиламан."Агар у бу агентларни олиб чиқишимизни билса ёки ундан ҳам ёмони.
  
  
  Уники, у бошини чайқади. — Мен унинг сизга умуман айтишини хоҳламайман. Мен бу ҳақиқий роҳиблар ушбу Канн агентларини ёки ундан ҳам ёмони қўлга олишларини хоҳлайман.
  
  
  Бир лаҳзага у менга тикилиб қолди.
  
  
  "Сиз ҳам ёмғир ёғишини хоҳлайсизми ёки сомон атрофида олтин ясашни хоҳлайсизми?
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. - Менимча, бу унчалик қийин емас.
  
  
  - Буни осонгина айтишингиз мумкин. Қандай аргументдан фойдаланишни таклиф қиласиз? Айтмоқчиманки, ҳеч нарса қилмасликка содиқ еркакларни бирор нарса қилишга қандай ишонтирасиз? Иккинчидан, агар сиз иҳ ни ишонтира олсангиз, улар қандай қуроллардан фойдаланишни таклиф қиласиз?
  
  
  У яна ўрнидан турди ва хонани юқорига ва пастга туширди. "Сизнинг саволингизнинг биринчи қисмига келсак, уни ўз-ўзини сақлаш инстинктига ҳисоблаш."
  
  
  У бошини чайқади. "Бу ишламайди. Улар ўлимдан қўрқмайдилар.
  
  
  "Мен буни биламан. Лекин мен шахсий омон қолиш дегани емас. Мен иҳ иймон сақлаш дегани. Қаранг, уларнинг КАНГ билан бирлашишининг битта сабаби бор: монастирини сақлаб қолиш учун. Бу бутун Ҳиндистонда қолган Дао қалъаси бўлиши керак. Агар дунёда бўлмаса.
  
  
  Ъ тўғри?ъ
  
  
  — Шундай қилиб, бу роҳиблар вафот етганда, имон улар билан бирга ўлади. КАНГ янги роҳибларни қабул қилмоқчи емас. Бу жой таоистлар ибодатхонаси емас, балки Канна қалъасига айланади. Агар улар бунинг учун курашишни истамасалар. Бундай ҳолда, ҳеч нарса қилмаслик ўзингизни йўқ қилиш билан баробардир."
  
  
  — Аммо улар иҳ ҳимоясисиз ўлишмаган бўлармиди?"
  
  
  "Бизнинг ёрдамимиз билан улар бошқа жойга кўчиб ўтишлари мумкин еди."
  
  
  Бир дақиқада у ўйланиб кўзларини юмди. "Кўриб турганимдек, жуда ёқимли товушлар."Аммо кейин яна, худди сиз прагматик америкалик каби, ва биз бутунлай бошқача фикрлаш билан шуғулланмоқдамиз."
  
  
  "Мен бунга ишонмайман", дедим. "Менимча, барча идеалистлар охирида бир хил. Улар ўз ғоялари учун ўлишга тайёр, лекин улар ўз ғоялари учун ўлишга рухсат беришни хоҳламайдилар."
  
  
  Товоқда яна бир сув ёнғоғи қолди. У бармоқлари билан уни олди ва бир луқма олди. У жилмайиб қўйди. Яхши фикр", деди у. "Барибир синаб кўришга арзийди. Деллнинг ўзида фақат битта муаммо бор.
  
  
  У хўрсинди. Ъ бу нима?ъ
  
  
  "Сутоенда қандай қилиб "idealist" дейсиз?"
  
  
  Мен уни ёстиқ билан каравотга ташладим.
  
  
  Йўқ, йўқ.- деди у. "Викторина ҳали тугамади. Иккинчи қисмнинг бошланиши ҳақида нима дейиш мумкин?
  
  
  "Иккинчи қисм нима?"
  
  
  "Улар қурол сифатида нимадан фойдаланишлари керак?"
  
  
  "Оҳ, бу", деди у табассум билан. "Лао Зенгнинг идораси атрофида нима бор."У мен билан бир хил даражада бўлгунча бироз кутишим керак еди. Наҳ жуда узоқ давом етмади.
  
  
  Ъ худо. Қурол инграб.
  
  
  "Его нола қуроллари. У ерда юзга яқин его бирликлари осилган ва юзга яқин ҳақиқий роҳиблар бор. Ва менинг математика ўқитувчим сизга ҳар бир кишига битта қурол беради, деб айтади.
  
  
  "Салом, лекин бир дақиқа кутинг. Есимда, деворга қарши бу стакан бузилмайди, електрлаштирилади ва қулфланади.
  
  
  — Ва менинг ақл-идроким менга қулф бор жойда калит бўлиши кераклигини айтади."Ва електр бор жойда калит ҳам бор. Ва Лао Tseng хоналаридаги роҳиблардан бири уларнинг қаердалигини билиши керак."
  
  
  У менга бир зум жиддий қаради, кейин кулиб, сакраб ўтиб, мени қучоқлади. "Баъзан, - деди у, - сиз шунчаки ёқимлисиз."
  
  
  "Сиз ҳали ҳеч нарса кўрмадингиз", дедим мен.
  
  
  
  
  Боб 25
  
  
  
  
  Ўша кеча мўжизалар куни бошланди.
  
  
  Биринчи мўжиза Тара ҳамёнидан бир қути сигарет чиқарганда содир бўлди. Сиз бу мўжиза тош атрофида сув олиш билан тенглашади деб ўйламаслигингиз мумкин, аммо кейин сиз чекишга ўзингиз каби қарам емассиз.
  
  
  Иккинчи мўжиза бироз кўпроқ давом етди. Тахминан бир соат, аниқроғи. Аммо Тангнинг яна кечки овқат тепсиси билан кетгач, у Олий суди билан гаплашишга рози бўлди. Агар суд рози бўлса, у менинг режамга қўшилади.
  
  
  Учинчиси 100% мўжиза деб ҳисобланмаслиги мумкин, лекин мен шундай ўйлашга тайёрман. Чунки, биринчи навбатда, бу менинг фикрим емас еди. Агар мен таранинг сўнгги ўйинини ишлатмаганимда, чўнтагимда нима қолганини кўриш учун ҳеч қачон шкафга кирмаган бўлардим ва ҳеч қачон Casino Grenada-да олган учта ёқимли чипни топмаган бўлардим.томчилар. Баъзи мўжизалар билан улар дублетнинг тикувларида қолишди.
  
  
  Вақт ҳам жуда ажойиб еди. Чунки кунига тўрт сониядан камроқ вақт ўтгач, калит жанжал қилди ва бизни текшириш учун Канн агентлари орқали роҳиб келди.
  
  
  Дори-дармон билан даволанган охирги таомимиздан бир неча соат ўтгач, биз бўшашишимиз керак еди. Чунки унинг қўлида қурол бўлиши мумкин еди, лекин у қидирувда емас еди. Ва у яқинроқ қараш учун енгашганида, мен кафтимда яширинган чип билан емуни уришда ҳеч қандай муаммо йўқ еди. Мен ундан қуролни олдим. Россияда ишлаб чиқарилган ғалати revolver. Етти ўқли калибрли revolver 7.65 ни ёпди.
  
  
  Тахминан ўн дақиқадан сўнг, у кутганидек, шериги нима бўлаётганини кўриш учун келди.
  
  
  Енди ҳаракат қилиш вақти келди. У нинг Танг учрашувининг натижасини билмас еди, аммо ҳозир шундай вазият еди. Ва бу имкониятни бой берадиганлар атрофида емас.
  
  
  Тара ва у бошларини ёпиш учун давлумбаз кийиб, роҳибанинг либосларига айланишди. Бу яна бир заиф ниқоб еди. Аммо ҳеч бўлмаганда роҳиблар ҳар хил ўлчам ва баландликда еди, шунинг учун бизнинг жисмоний ва бўйимиз берилмади. У биз ва беҳуш соқчиларимиз ўртасидаги ешикни ёпди ва биз осонгина бино атрофида ва қоронғи майдон бўйлаб сирғалиб чиқдик.
  
  
  Биз лабораторияга очиқ бордик.
  
  
  Тара ўз уйида айланма бочкалар ва мураккаб ускуналар орасида ўзини ҳис қилди. У тезда уч ойлик пбхни аниқлади. Лао Ценнинг янги клонлари. Бошқа жонзотлар маймунлар еди, деди у. Кейин у худди чақмоқ ургандек синов найчалари қаторига тикилди. "Бизники", деди у хириллаб. Ва у юз ўгирди.
  
  
  У кимёвий моддалар билан тўла шкафни титкилаб, улар билан нима қилишни тушунишга ҳаракат қилар екан, мен еҳтиёт бўлдим. "Сиз нима деб ўйлайсиз", деди у ниҳоят. "Мен иҳ рационига ғазаб қўшиб, пбхни ўлдиришим мумкин еди. Аммо кейин лаборатория ҳали ҳам бузилмаган бўлар еди ва Куои ертага яна янги гуруҳни тарк етишни бошлаши мумкин еди... У тирноқларини тишларига уриб, ўйланиб қолди.
  
  
  Ъ ёки бошқами?ъ
  
  
  "Ёки... Мен глицерин три-нитрат тайёрлай оламан ва тамом."
  
  
  "Глицерин тринитрат?"
  
  
  "Сиз учун нитроглисерин".
  
  
  - Бу сиз учун бир хил.ъ
  
  
  У унга жилмайиб қўйди.
  
  
  Ъ хўш?ъ
  
  
  Ъ ҳа. Давом етинг, давом етинг. Шошилинг ва нитроглисерин қилинг. Мен уларга иккинчи имконият беришни хоҳламайман."
  
  
  У қайнаб турган кимёвий моддаларни тўсиб қўйган shisha Екранни кўтариб ишга киришди. У шаффоф суюқлик билан тўлдирилган катта думалоқ колбани танлади, у бошқа тиниқ суюқлик билан кейинги найчага томчилаб қўшилди. Бу нарса иситиш батареясида еди ва катта шовқинли қўнғироқларни амалга оширди. Колбанинг устига конденсат устуни қўйилган ва совуқ сув моддаларни автоматик аралаштиргич билан аралаштирганда ҳам ҳароратни сақлаб турарди. Ундан деллнинг ўзида нима бўлганини сўраган Стал емас еди. Барибир, у барча кажуларни дренажга ташлади.
  
  
  Кейин у яна иккита суюқлик олди, иккаласи ҳам рангсиз ва уларни битта колбага, иккинчисини еса озиқлантирувчи найчага солиб қўйди. Агар менда шубҳа бўлса еди, улар ҳозир йўқ бўлиб кетишган. Наҳ ҳақиқатан ҳам бу ерда бўлиш учун сабаб бор еди. У саламандернинг кўзини униcорннинг кўз ёшлари билан аралаштириб, жигарранг қалпоқли, яхши пери кийган қизил сочли одамнинг тез ва самарали қулайлиги билан ишлади. У музлатгич найчаси ва аралаштиргич билан алмаштирилади.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у. Бироқ мўжизалар куни ўзининг биринчи ёлғон нотасини яратди.
  
  
  Ва бошқа кўплаб сохта notts.
  
  
  Бу сохта еслатмалар еди-Вин ўнг тарк. Доктор Куои ва ўнлаб ҳақиқий катта қуролли ўнлаб сохта роҳиблар. Ўша аҳмоқ етти ўқли revolver тўппончалари.
  
  
  Мени осонликча қўрқитишмайди. Агар у Один бўлганида, у Куои томонидан гаровга олинган бўлар еди. Аммо улар гаровга олинган назарияни ўзлари билишган. Икки роҳиб Тарага яқинлашди, револверни орқасига тиқди ва По Вин менга қуролни ташлашни буюрди.
  
  
  У хўрсинди. У қуролни ташлади. У ўзини қўлга олишнинг ёмон одатига айлана бошлади.
  
  
  Буни унинг ему айтди.
  
  
  Унинг сўзларига кўра, бу одатни ташлаш вақти келди. Бу охирги қўлга олиш еди. Мен яна қочиб кетмайман. Куои менга янги одатни ривожлантириш вақти келганини қўшимча қилди. У бирор нарса билан тажриба ўтказаётган еди, лекин у буни ҳали одамларда синаб кўрмаган еди... Бизни тахминан лаборатория орқасидаги хонага олиб боришди. Доимий равишда деворларга урилиб турадиган кампирнинг камераси ва болалигига қайтган йигитнинг камераси ёнида. Бизни ичкарига ташлашди, ешик қарсиллаб ёпилди, кейин унинг олдида мурватнинг қаттиқ овози ешитилди.
  
  
  Shaggy ғойиб бўлди.
  
  
  Деразалар тақиқланган. Қафас кичкина еди. Ичкарида квилинг деворларидан бошқа ҳеч нарса йўқ еди. Биз юмшоқ рақамли камералар кийган едик. Ва улар бу юмшоқ камера фойдали бўлиши учун бизни ақлдан оздириш учун микрофон ва карнайлардан фойдаланмоқчи едилар. Камида улар ҳаракат қилмоқчи еди.
  
  
  Мен билганим шуки, улар муваффақиятга ериша олмайдилар. Камикадзе менинг услубим емас еди, лекин менинг газ бомбам ҳали ҳам оёқларим орасига яширинган еди. Агар мен уни ҳужайранинг чекланган жойига қўйиб юборсам, у бизни ўзи билан олиб кетади. Лекин камида у Квои мурожаат қилган еди. Менинг қобилиятларим ҳали ҳам бузилмаган ҳолда яратгувчимга еришаман.
  
  
  У Тарага қаради. У қўрқиб кетди. Унинг билими муҳимдир. Унинг кўзлари катта очилган, юзи ифодасиз еди. Хавотир қўрқувдан фарқ қилади. Қўрқув сизни тўлиқ ташвишга солади. Terror фалаж қилмоқда.
  
  
  Ее уни кўтариб, кўнглини кўтаришга ҳаракат қилди. У наҳ орқали қўрқувни сиқиб чиқаришга уринди. У ҳали ҳам титрарди. Бу уни ҳайратда қолдирди. У ее томонидан урилган. "Уйғон, азизим. Мен сизга керак."ъ
  
  
  У тирноқларини қўлимга қазди. "Кечирасиз", деди у бўғилиб овоз билан. "Тикувчи, сиз ҳақсиз", дедим. - Сизнингча, мен ўзимни қандай ҳис қиляпман?"
  
  
  У менга ажабланиб қаради. Ъ сигналми?ъ
  
  
  "Масиҳ", дедим. "Агар у буни қилмаса, у аллақачон бу юмшоқ рақамли камерага тайёр бўлар еди."
  
  
  У бошини елкамга қўйди ва у ерда осиб қўйди. "Нега енди ўзимни яхши ҳис қиляпман ва ёмон емас?"
  
  
  "Чунки сиз машина билан емас, балки одам билан қулфлангансиз."У менга нозик жилмайиб қўйди. Асабий, лекин табассум билан. "Агар шундай бўлса, - деди у, - нега сиз бутун ешагингизга "Японияда" ёзгансиз?"
  
  
  "Чунки мен у ерда яратилганман", дедим мен унинг йўлида унга ергашиб. У қўлини сочларидан ўтказди. У ўзига тақлид қиларди, лекин ҳеч бўлмаганда у яна назорат остида еди.
  
  
  "Шошилинг, - дедим мен, - ва оқилона бўлайлик."Биринчидан, бу лаънати нарса қачон портлайди?
  
  
  У бошини чайқади. "Бу ҳақда ташвишланманг. Агар совуқ сув уни ўчириб қўйган бўлса, биз ҳозиргача ўлган бўлардик. Аммо портлаш учун кимёвий 240 даражага қадар қиздирилиши керак ва ўз-ўзидан бунга ериша олмайди. Мен яна ўша shisha пардани туширишга муваффақ бўлдим. Улар ҳатто кимёвий моддаларни ўчирганимни ҳам билишмайди, чунки улар ўзларининг Ацларини ўлдиришлари мумкин. Аввалига у ерда еди... Хўш, ПБХ учун еда айтайлик.
  
  
  - Кейин яхши. Куои ва его кулгили қуролга келсак, менда бир фикр бор. Агар у Куои бу ерга қайтиб келса, у бутун взвод билан келмаслиги мумкин деб тахмин қилди. Револверли бир нечта роҳиблар етарли бўлиши мумкин. У бу ҳақда ўйлайди. Мен Тарага нимани назарда тутганимни айтдим.
  
  
  Улар қайтишга шошилмадилар. Еҳтимол, тайёргарлик кўриш учун бироз вақт керак бўлган.
  
  
  Биз ўзимизни ешикнинг икки томонига жойлаштирдик. Тара ўнг томонда еди. Ешик очилганда, у унинг устида бўлади.
  
  
  Оғир сукунат қурилди ва бизнинг ҳужайрамизга бостириб кирди. Агар ёнимиздаги хоним деворга урилса, пломба товушни кўмиб ташлайди. У салом уни зарур деб ўйладим, агар баъзи уйқу олиш Тара айтди. У Салом уни зарур деб ўйладим. Мен ҳушёр турдим ва сукунатни кузатдим. Мен унинг бузилишини кутдим.
  
  
  Куои биз учун қандай дори тайёрлаганига ҳайрон бўлдим. Мен университет кимё профессори ўз талабаларини улкан хатоларга айлантирадиган ески илмий-фантастик филмлар ҳақида ўйлардим. Ёки космонавтлар ой нурларида дозани ошириб юборадиган ва ақлдан озган кактусларга айланадиган. Картер доктор Ваил Душанба жавоб. Яқин келажакда ушбу театрда. Икки қоп попкорн ва кўп кокс. Кейин сиз уйга борасиз ва Иринани севасиз.
  
  
  Тара уйқусида бир зум қимирлади. Унинг тахминига кўра, ерталаб соат бешга яқин еди. Қушлар бир соат давомида учиб юришди ва авлиё панжарали деразалардан кириб келди. Уни силкитди.
  
  
  Қайта тикланишнинг биринчи дақиқаси енг қийин. У менинг жигарранг мебел ва қавилган деворлар идрок ўрнатилди, мен уни томоша. У қўлларини кўзларига суртди. Ъ ҳозир соат нечада?- У атрофга қаради.Ъ ои. Шундай қилиб, у ниҳоят тириклар юртига қайтди. "Ўйлайманки, биз билмаймиз, шундай емасми?"
  
  
  "Туриш вақти келди", дедим.
  
  
  "Менда шундай яхши, хавфсиз уйқу бор еди. Биз еканлигимизни орзу қилардим...
  
  
  "Шҳ."
  
  
  У коридор ешиги очилганини ешитди. Лаборатория ешиги. Биз тиловат қилиб тара яна бурчагида самимий кўрпа. Ешик очилганда, унинг танаси яширинган, аммо қўли унга етиб бориши мумкин еди. У ҳаракатга тайёр еди. Унинг фикрича, вақт мукаммал еди. У ҳушёр бўлиш учун етарлича ухламаган ва қўрқиш учун етарлича узоқ емас еди. У куннинг нариги томонида ётиб, бошини нолага суянди. уйқу.
  
  
  Ешик очилди. Икки қуролли роҳиб доктор Куойни ўраб олди. Куойнинг қўлида пичоқ бор еди.
  
  
  Ҳаммаси тез ва яхши ўтди.
  
  
  Биринчи роҳиб Agent Канг мени револвери билан урди. Бир кунда биринчи marta таранинг қўли пайдо бўлди. Иккинчи роҳиб яланг оёғида енгил санчишни сезди. Grenada томонидан охирги chips. У ўпкалаб, револверига қўл чўзди. У тасодифий, квилинг деворига ўқ узди. Қуой cringed. Иккинчи роҳиб ҳушидан кетди. Ҳозир қўлимда қурол бор еди. Биринчи роҳиб ошқозонга икки marta отилган. Куои қочиб кета бошлади. Унинг ему уни қоқиб қўйди ва Тара сқуирцни ушлаб, емуга зарба бергунча уни ушлаб турди. Егонинг кўзлари қўрқувдан орқага қайтди. У ҳушидан кетди. У иккинчи қуролни ердан олиб, Тарага узатди. Кейин у калитни олди ва Куои его ва дўстларини рақамли камераларга қулфлади.
  
  
  Биз яна озод бўлдик. Бу шуни англатадики, мен жуда ақлли ва жуда аҳмоқман. Бирини танланг. Аммо менга ревматизмни айтманг...
  
  
  Тара нолага суянди ва кўзларини юмди. "Енди уни ўчириб қўйсам бўладими?"Бу ҳақиқатан ҳам жуда заиф еди.
  
  
  "Сиз яна бир соат туришингиз мумкин деб ўйлайсизми?"
  
  
  У хўрсинди ва яна қаддини ростлади. "Мен ваъда бераман."
  
  
  "Келинглар", дедим.
  
  
  Ъ бир сония кутинг.- У менга берган қуролни қайтариб берди. "Кутинг, ҳа? У роҳиб халатининг ипини ечди. Роҳиб мен каби баланд бўйли еди ва халатининг етаги ерга тахминан олти дюймни босиб ўтди. У Егони тўпиғидан баланд бўлмагунча юқорига тортди. "Буни ҳозир ушлаб turing."У яна поябзал боғичини маҳкам боғлаб, устига қўшимча матони буклаган пайтда уни ушлаб турди.
  
  
  "Биламан", деди у. "Бу жуда чиройли емас, лекин югуришим керак бўлса яхши бўлади."У қуролини олди. Ъ яхши. Қаерга кетяпмиз, хўжайин?"
  
  
  "Лабораторияга."
  
  
  Биз ешик олдига бордик ва унинг ёрилиши очилди. У тарадан узоқроқ туришни илтимос қилди. Ичкарида иккита лаборатория мутахассиси банд еди. Улар роҳиблар каби кийинган, аммо Иҳалар оқ лаборатория палтолари билан қопланган. Улар ёпиқ стол устида ишлаётган едилар, лекин улар Тара ижодига тегмадилар.
  
  
  У ешикдан сирғалиб ўтиб, хона бўйлаб шовқинсиз юрди. У улардан тахминан ўн фут орқада бўлганида, у: "у ерда осиб қўйинг ва қўлларингизни кўтаринг. Секин айлантиринг.
  
  
  Улар айтганидек қилдилар. Мен унга Тарага айтдим.
  
  
  "Ушбу тиббиёт кабинетида иҳни бир неча соат давомида ўчириш учун нима бор?"
  
  
  У сеҳрли иксирларнинг жавонларига борди ва саралашни ўрганди. "Мммм, қандай қилиб... қандай амобарбитал ҳақида? Бу ёқимли, хотиржам кола учун етарли."
  
  
  "Мен яхшиман."
  
  
  У шприц тайёрлашни бошлади. "Сиз нимани афзал кўрсангиз. Оддий уйқу ёки кимга?"
  
  
  "Исо", дедим. "Танлов харидорга боғлиқ". Мен кўзларимни икки роҳибга қаратдим. Один қўлини еҳтиёткорлик билан уларнинг атрофидаги стол бўйлаб ҳаракатлантирди.
  
  
  Тонозлар учун, кейин", деди у гиподермик игналарни ярим тўлдириб.
  
  
  Унинг зарбаси у қўлга киритган кубокга тегди. Shisha парчаланиб, сариқ суюқлик оқиб чиқди. Бу стулнинг сиртини коррозияга олиб келди.
  
  
  Биз ҳаммамиз унга қарадик. Уники, у бошини чайқади. - Менимча, сиз у ердан чиқиб кетганингиз маъқул."Мен сизга ҳеч нарса бўлишини хоҳламайман."Улар бир муддат қимирламадилар. "Менда яна бешта зарба бор ва мен жуда яхши суратга тушаман. Демак, сизда фақат битта танлов бор. Уйқу... Мен контейнер ва игналарни кўрсатдим.
  
  
  У револверни унга силкитди. Улар хонанинг марказига йўл олишди.
  
  
  Нега уларга танлашимга рухсат берганимни билмайман. Бу қуролсиз одамларни совуқ қонга отишга ўхшарди. Тара уларни гиподермик игна билан Укол қилар екан, уни revolver уларнинг бурунлари остида ушлаб турди ва иҳ ни алкогол билан ишқалади. Яхши одатларни бузиш ёмон одатлар каби қийин.
  
  
  Тез орада улар ҳушидан кетишди ва ухлаб қолишди. У менга ўгирилди.
  
  
  Ъ енди нима? у хотиржам гапиришга ҳаракат қилди, лекин овози титроқ еди.
  
  
  "Сиз ҳали ҳам ҳушидан кетолмайсиз", деб сўради у ундан
  
  
  "Кейин уни ўтирсам бўладими?"
  
  
  Салом унга жилмайиб қўйди. Унинг қобилият ва мулойимлик, куч ва заифлик, аёл ва боланинг ғалати комбинацияси туфайли. У ўтирди ва ее томонидан бошининг тепасида ўпилди.
  
  
  - Сизда яна бир нарса бор, асалим.
  
  
  "Нитроглисерин".
  
  
  Нитроглисерин. Егони бутун бинони портлатиш учун етарлича кучли қила оласизми? Айтмоқчиманки, бизнинг порлаётган юлдузимиз. Доктор Куои?
  
  
  У бош ирғади. "Его, офис ва барча его қоғозлари."
  
  
  "Кейин буни қилинг."
  
  
  У тўсатдан камералардаги бегуноҳ қурбонлар ҳақида ўйлади. Бир бола, кампир ва бошқа биров доктор Куои учун инсон Гвинея чўчқаси бўлиш бахтига ега еди. У саккизта калит тўплами билан овора еди. Ҳужайралар калитлари. Қандай бўлмасин, мен бу одамларни қутқаришга ҳаракат қилишим керак еди. Лекин нима қилаётганингизни тушунмайдиган одамларга қандай тушунтирасиз? Қандай қилиб уларга: "менга ергашинг. Хавотир олманг.ъ...
  
  
  У тиббиёт кабинетига бориб, тара роҳибларга қарши ишлатган дорини олди. "Оддий беҳушлик учун қанча пул етарли?"
  
  
  "Оҳ ... беш юз миллиграмм етарли. Буни бу билан аралаштириб юбора оласизми? У шаффоф суюқлик шишасига ишора қилди. "Сиз кимгадир Укол қилишни биласизми?"
  
  
  У унга бош ирғади. У седативларни аралаштиришни бошлади.
  
  
  Ъ яхши. Мен бу йигитларни бу ердан олиб чиқишга ҳаракат қиламан. Агар вақтим бўлса, маъбадга. Улар, албатта, у ерда бир мунча вақт хавфсиз бўлишади...? Унинг қўлидаги косага қаради. "Мен бу ерга қайтиб келганимда, бу нарсаларни қандай ташлашни биласизми?
  
  
  "Егоингиздан абадий воз кечманг, азизим. Нима учун фақат сувни ўчиринг ва иситишни ёқинг?
  
  
  Ъ яхши. Сизни олиб кетиш учун бу ерга қайтиб келиш учун қўлимдан келганини қиламан. Ёки мени маъбадда учратасизми?"Мен уни тарк етаман.
  
  
  Ъ тахаллусми?ъ
  
  
  Унинг орқасига ўгирилди. - Бу нима, асалим?
  
  
  "Ҳаммаси яхши еканлигига ишонч ҳосил қилинг?"Бу ибодатга ўхшарди. У shisha ва игнани кўтариб, уни олди. Унинг барча юмшоқлигини қўпол мато остида ҳис қилди. Мен унинг пулсацияланувчи илиқлигидан, танам орқали тарқаладиган ва букланадиган долларимга кириб борадиган юқумли илиқликдан ўзимни бироз юмшатганимни ҳис қилдим. Бунинг учун бир сўз бор. Бу Valentin карталарида босилган ва жукебоксларда соатига юз marta ўйнаган кулгили сўз. У ее томонидан ўпилган. Унинг салом ва хайр ўпди, уни сизни истайман ва сизни севаман, унинг stahl унинг бир қисми еди, гўё ва у мени бўлиб. "Ҳаммаси яхши бўлади", деб пичирладим. Ъ ҳаммаси яхши бўлади.ъ
  
  
  У бошини осди. "Мен у ерда нима борлигини биламан -" бу одамларнинг ҳаммаси револверлар биланми?
  
  
  "Хўш, улар ҳозир мени изламайдилар. Улар мени бу ерда тушунарсиз нарсага айлантиряпман деб ўйлашади.
  
  
  У менга очган кўзлари тушунарсиз еди.
  
  
  "Ўсимлик", дедим. "Куои Magic Elixir компаниясининг маҳсулоти. Шундай қилиб, агар мен уни тўғри ўйнасам, муаммога дуч келмаслигим мумкин. Бундан ташқари," мен унинг иягини кўтардим", мен ҳаётимда кўплаб қурол-ярог ъ билан кўп одамларни учратдим. Ва у ҳали ҳам тирик.
  
  
  У табассум қилишга уринди ва муваффақияцизликка учради.
  
  
  "Хурсанд бўлинг", дедим. "Унинг дахлсизлиги. Олижаноб ва омадли юлдуз билан, есингиздами? Бундан ташқари, қаҳрамон ҳеч қачон ҳимоясиз емас. Сиз буни билиш учун етарли ҳикояларни ўқидингиз.
  
  
  У бошини чайқади. "Бу ҳикоя емас. Бу ҳақиқат. У пауза қилди. "Питер Хансен шундай қаҳрамон еди ва унга нимадир бўлди."
  
  
  Ҳансена у билан бир marta учрашди. Жозибали йигит ва снайпер милтиғи. Хок Егони ҳақиқий истеъдод деб атади. Лекин Hansen билан нимадир содир бўлди. Катта хайрлашув емас, лекин бундан ҳам ёмони нима бўлиши мумкин еди. Улар Хансенни умуртқа поғонасига уришди. Қирқ беш ўлчагич билан гавкинг юриш каби нарсаларни қилиш имконини берувчи нервларни узди. Ва севги қилинг. У бу фикрни иложи борича тезроқ итариб юборди. "Бу бошқа ҳикоя", дедим мен. Ъ меники емас. Бизники емас.
  
  
  У мени яна ўпди, қовоқлари янги қўрқувдан титраб кетди.
  
  
  У тортиб олди ва унинг елкасидан ушлаб олди. "Буни тўхтатинг", дедим. — Мен сизга ҳаммаси яхши бўлишини айтдим. Шундай қилиб, ҳамма нарса яхши бўлади. Ва бу қуролни кучли ушланг. У стол устида ётган револверга ишора қилди. "Кўчага чиққанда егоингизни ўзингиз билан олиб boring ва керак бўлганда фойдаланинг."
  
  
  У хўрсинди ва бош ирғади, аста-секин ўзини назорат қила бошлади.
  
  
  "Маъбадда кўришгунча.""Мен қафасларга бордим.
  
  
  Ъ тахаллус.- у сўради. "Енди уни ўчириб қўйсам бўладими?"
  
  
  
  
  Боб 26
  
  
  
  
  Доктор Куои амалиётининг яна бир қурбони бор еди. Менинг ёшимдаги, европалик, баланд бўйли одам. У кўп табассум қилди. Ва у оқди. Бу бечора қандай қилиб бу ерга келганига ҳайрон бўлдим. Ва шахсий бахтимга, мен бу ердан ёлғиз чиқдим.
  
  
  Ҳеч қандай махсус хавфсизлик гуруҳи мени хоҳламаса, мен хато қилардим. Майдонлар тинч еди. Қуёш аллақачон баланд еди, ҳаво иссиқдан титрарди. Ерга қараган роҳибларнинг одатий қаторлари Маъбад томон кетаётган еди. Hoods иҳ кал ҳужум маҳорат қийматини ҳимоя қилиш учун кийилади. У яширинча вазиятга ботди. ПБХ кўринмайди. Ётоқхона деразаси атрофида қўпол кулги менга партизан роҳиблари ўша пайтда ҳали ҳам ичкарида еканликларини маълум қилди.
  
  
  Менинг учта ҳимоячим тинчланди. Ҳақиқий роҳиблар билан Маъбад ичида улар хавфсиз бўлади.
  
  
  Иҳ уни олиб келди ва тиз чўккан роҳиблар ёнида тўқилган ибодат тўшакларига қўйди. Ичкарида салқин еди. Қалин ташқи деворларнинг натижаси ёки ичидаги еҳтироснинг етишмаслиги. Жим роҳиблар ҳайкалларга ўхшарди. Лекин тош ҳайкаллар каби емас. Тош ифлос ва тупроқли, ҳатто енг силлиқ мармар ҳам тош, тог ъ ва лойдан иборат.
  
  
  Агар булутлар тасвирини олиш имкони бўлса. кейин бу ҳаммаси еди. Осмоннинг битта катта сурати.
  
  
  Нинг Танга уни хонанинг олд томонида кўрди. Унинг егоси унинг кўзини ушламоқчи бўлди, лекин у қандайдир мавҳум фикрга асосланиб, ичкарига бурилди. Мен уни Маъбад орқали қолдирдим. Агар шошилмасам, лабораторияга ва Тарага боришим мумкин. У ёлғиз майдонни кесиб ўтиш учун меҳмонхонага юборилмади.
  
  
  Кетиш келишдан кўра қийинроқ еди. У маъбадга кирганида, у кўпчилик атрофида еди. Енди у бир нечта По-лардан бири еди. сохта роҳиблар ҳақиқий роҳиблар қаттиқ ибодат қилишаётганини билишарди. Ва агар у ҳақиқий емас ва сохта бўлмаса, унда Картер бўлиши керак. Лекин, еҳтимол, мен фақат омадли олиш тутилади.
  
  
  У ҳақиқатан ҳам вақт ва масофани оддий одамлар ва аҳамияциз нарсалар деб биладиган одамнинг тезлигини ушлаб туришга ҳаракат қиларди. Бу фақат яхши бориш керак емас еди.
  
  
  Шундай қилиб, у яхши кетмади.
  
  
  Бу биринчи filial емас еди, у қисилган кўзлари билан қуёшга қаради. Ва лабораторияга.
  
  
  Лабораториялар ва контейнерлар.
  
  
  Бир қадам уни кўтарди.
  
  
  Унинг тахминича, бу.
  
  
  Уларнинг олтитаси ҳам қудуқ ёнида туришарди. Мендан йигирма метр нарида. Олтита автоматик telefon станциялари. Атрофдаги Один улар гаплашаётганда бошини кўтарди. У мени кўрди ва бақира бошлади. Кейин уларнинг ҳаммаси менга келишди. У дарахт орқасига ўтирди ва ўқ узди. Улардан бири елкасига ўқ узди, лекин у олдинга силжишда давом етди. Менда тўртта зарба қолди. Агар у тўрт marta урилган бўлса, ҳали ҳам тўлиқ шаклда иккита filial бўлар еди. Қўшимча кучлар келганида, мен бу ҳолат ҳақида ўйлардим. Бошқа клонлар. Ҳаммаси бўлиб йигирма. Улар ётоқхонадан чиқиб кетишди ва менинг йўналишимга йўл олишди.
  
  
  Тез югуришингиз керак бўлган пайтлар бор.
  
  
  Мен ягона йўл билан бордим. Бу мен кўкнор далаларига боришим кераклигини англатарди. Бир йигитнинг филмда шунчалик аҳмоқона иш қилганини кўрсангиз, у ҳалокатга учраганини биласиз. Искала кўтарилган ёки текис майдон бўйлаб югурган ҳар қандай жинни ўзини шафқацизларча ўлдиради.
  
  
  Аммо баъзида бошқа йўл йўқ.
  
  
  Агар мен лабораторияга борганимда, иҳ К Тара уни олиб келган бўларди. Агар мен уни маъбадга олиб келсам, бошқаларга хавф соламан ва ўзимга ёрдам бериш учун озгина ҳаракат қиламан. Менда ҳеч қандай режа йўқ еди. Узоқ муддатли ақлли дала маневрлари йўқ. Тиргак менинг омон қолишим ҳақида емас еди. Лекин қанча вақт.
  
  
  Кўкнори майдони менга ознинг саҳнаси каби ишора қилди. Бинафша гулларнинг чексиз гилами. Dream босқичи. Жуда даргумон Ватерлоо.
  
  
  Менда ўттиз ярд қўрғошин ва тўртта ўқ бор еди. Ҳаммаси. Бу менинг барака ҳисобимнинг охири еди. Ўқлар оёғим остига ерга урилиб, елкамдан ўтиб кетаётганда ёмон шамолларни юборди. У югуришни давом еттирди ва яна бир неча метрга етди. Дала ўртасида бир жойда кичик тош қути бор еди. Агар ее унга етиб borsa ва ее уни вақтинчалик ҳимоя сифатида, вақтинчалик база сифатида ишлатиши мумкин еди.
  
  
  Картернинг охирги қалъаси.
  
  
  Енди улар тарқалиб, мени ўраб олишга ҳаракат қилишди. Ўқлар атрофимда шивирлади, гўё у тош конструкцияга етиб келганида мени тиқилиб қолган хонага сўриб олишгандек. Ешик қулфланган еди. У инграб юборди ва атрофга қаради. Клонлар менга яқинлашди. Йигирма бир хил юз менга йигирма хил йўналишдан яқинлашади. Йигирма revolver менга ишора қилди.
  
  
  У енг яқин нишонга ўқ узди. у тўғридан-тўғри пешонанинг марказидаги нуқтага қаратилган. У тезда гул сепган қабрига йиқилди. Менга ҳар томондан яна бир отишма шаҳри ёғди. Улар орқамдаги деворга урилиб, оёқларимдаги гулларни кесиб ташлашди, лекин негадир менга тегишмади.
  
  
  Кейин мен уни тушундим.
  
  
  Улар ҳали ҳам мени ўлдирмасликни буюрдилар. Улар Куои менинг маҳбусим еканлигини ва его лабораторияси абадийликдан атиги бир неча дақиқа узоқликда еканлигини билмас едилар. Улар билишларича, уники ҳали ҳам олтин тухум қўядиган товуқ еди. Улар мени тутиб, қафасга қайтаришни хоҳлашади. Тўсатдан нима қилиш кераклигини аниқ билади. Қарама-қарши коеффициентлар енди мени безовта қилмади. Ғолиблар ҳақиқий ҳеч қачон.
  
  
  Мен хоҳлаган йўналишда йўлимни тўсиб қўйган иккита автоматик telefon стансияларига ўқ уздим ва ташқарига чиқдим. У ҳеч қачон бундай қилмаган бўларди. Шундагина, бир вақтнинг ўзида. лаборатория портлади. У кичик вулқон каби портлади, ерни силкитди, олов сочди, қуёшга тош ва нурлар ташлади ва шунчаки портлашни, портлашни, портлашни, портлашни давом еттирди. Ва ортидан майиб тартибсизлик ўртасида, у бир неча метр олдинга. Мен уруш худоси каби йўлимда турган ҳамма нарсани момақалдироқ қилиб, дала бўйлаб югурдим.
  
  
  Улар тиклана бошладилар ва таъқиб қилишди. Бу унинг меҳмонхонаси айнан шундай еди. Улар кўп вақтни йўқотишди ва отаси етакчилик қилди.
  
  
  Унга Лао Tseng хоналари ешиги етиб борди. Ешикни қўриқлайдиган ҳеч ким йўқ еди. Роҳиблар йўқ. Партизан йўқ. Бетартиблик бошланганда, деллда ҳеч ким очиқ жойга чиқмади.
  
  
  У Лаонинг офисига келганида, нима учун еканлигини тушунди. Shisha девор ажралди ва қурол ғойиб бўлди. Таоистлар менинг режамга қўшилишди. Улар по Канг йигитларини қурол билан ва мендан узоқроқ тутишди.
  
  
  Уни Лао Зенг ва Вин овқат хонасида топдилар. Икки роҳиб револверлар билан қурол билан иҳни ушлаб туришди. У бино атрофидаги роҳибларни қувиб чиқарди ва уларнинг атрофидаги қурол билан қурол алмашди. Мен қолдирган бирига Его етти тортишиш.
  
  
  Чойхонада икки kishi бор еди. Бири коридорда, иккинчиси ошхонада. Мен коридорга ешикни ёриқ очдим, аммо қулф ишлади. Ешик ёпилганда, у ҳақиқатан ҳам қулфланган еди. Ташқарида. У ўзи олди ва ошхона ешиги олдида туриб, револверни маҳбусларга қаратди. Лао Зенг шафқациз қаради. Ғазабланган Вин. Лекин улар ҳали таслим бўлишмади.
  
  
  Ахир, иҳ қутқарув отрядлари аллақачон йўлда еди. Лао Зенгнинг клонлари иҳни қутқариш учун ўз вақтида келади. Камида, бу улар санаб нима.
  
  
  Лао бой ногиронлар аравачасининг қўлларини ушлади. "Шон-шуҳратингизнинг қисқа лаҳзасидан роҳатланинг, Картер. Чунки мен сизни огоҳлантираман: бу жуда қисқа вақт бўлади. У ерда юзта агентим ва йигирма енг яхши ўғлим бор. Сизда имконият йўқ.
  
  
  "Хўш, биз кўрамиз", дедим мен. - Ҳар ҳолда, сизнинг интригаларингиз барбод бўлади. Агар ешитмаган ҳолда, сизнинг лаборатория фақат ечиб-клонлар — ҳужжатлар, доктор Куои, ва бутун его лаънат гуруҳ.
  
  
  Вин Во буни ижобий фикр билан рад етишга ҳаракат қилди. "Биз уни қайта тиклашимиз мумкин", деди у мендан кўра кўпроқ Лао Зенгга. "Янги доктор Куои ва янги авлод кучли ац бўлади. Айни пайтда, бизнинг миссиямиз сизнинг мамлакатингизни фалаж қилишда муваффақият қозонади. Буни амалга оширадиган ПБХ енди лабораторияда йўқ еди."
  
  
  Мен айтишим мумкин бўлган нарса: "орзу қилишда давом етинг."Коридорда шовқин бор еди. Етиклар шитирлади. Ешиклар очилди. Клонлар келди. Бир неча сония ва улар менинг ески дўстим Чен-ли билан юришади. Вин Во жилмайиб қўйди. "Сиз қўполлик билан уйғонмоқчисиз."Сиз яхши бўлишингиз мумкин, Картер, лекин сиз йигирма бир кишига етарлича яхши емассиз.
  
  
  "Кўрамиз", дедим яна.
  
  
  Йўлак ешиги очилиб, клонлар ичкарига киришди. Бутун оила. "Бу ешикни ёпинг!"Лао бой деди. Его бошидаги revolver қоралама ҳақидаги фикрдан камроқ Егони қўрқитди. Ешик ёпилди ва его тақдирини ҳал қилди.
  
  
  Улар менга яқинлашишга шошилмадилар. Йигирма бир kishi еди ва у кетишга тайёр еди. У қуролини ташлади. Менинг қўлларимдан бири ошхона столига қаратилган еди, иккинчиси бомба яширган халатимнинг бурмаларида яширинган еди. Уни, мен бу вақт еканлигини англадим. Кейин у ее томонидан ташлаб кетилган. Қаттиқ тўп каби. Лао Ценгнинг бошига очиқ. Икки ёмон! У ўз нафсини йўқотди ва шу билан бирга бомба ўчиб, хонани ҳалокатли тутун билан тўлдирди. Уники нима бўлаётганини тушунмасдан олдин ошхона атрофида югураётган еди. У ешикни орқасидан қулфлаб, маъбадга борди.
  
  
  Тара у ерда еди. Нинг Танг билан биргаликда. У бошқа роҳиблар чет биносида КАНГ агентлари сақлаб деди. Барча иҳс еҳтиёткорлик билан боғланган ва ерга ётқизилган. Ҳақиқий роҳиблар яна монастирларини бошқаришди.
  
  
  Ундан Тара еголардан қурол ишлатиш ва бошқа одамларнинг ўлиши билан таҳдид қилиш ҳақида қандай фикрда еканликларини сўрашни сўради. Тара ревматизмни ешитди, кейин кўзларини юмиб менга ўгирилди. У бошини чайқади.
  
  
  "Сиз бунга ишонмайсиз."
  
  
  "Синаб кўринг", дедим. "Бугун мен ҳамма нарсага ишонаман."
  
  
  "Уларнинг барчаси бу қуроллардан фойдаланишдан нафратланишди. Нима учун овози - "у бошини чайқади", нима учун улар биринчи бўлиб қурол атрофидаги ўқларни олиб чиқишди.
  
  
  Ъ қандай қилиб? У роҳиб билан алмашган қўлидаги қуролга қаради. У маъбаднинг очиқ ешигини нишонга олди ва ўқ узди. Бу каби ҳеч нарса. Фақат зерикарли босиш.
  
  
  У кулди.
  
  
  Бу қўзғолоннинг барчаси ўқсиз ўтди. По Канг йигитлари ғалаба қозониш учун етарли ўқлар бор деб ўйлашлари иҳни тузоққа туширди.
  
  
  У нинг Тангнинг кўзларига қаради ва ғоялар қуролдан кучлироқ еканлигини айтганини еслади. Кейин уни тушундим деб ўйладим.
  
  
  Бир мунча вақт учун.
  
  
  
  
  Боб 27
  
  
  
  
  Рейтинг мен бу ҳақда нафратланадиган янги сўзлардан биридир. Улардан бири бу ташкилотнинг ёмон одатлари, ҳаракатлар ҳеч қачон "қизғин" бўлмаганда ва армия ҳеч қачон "жойлаштирилган" емас, балки шунчаки"юборилмаса"."Баҳолар-бу хокка билганларим ва у менга билганлари ҳақида айтганларим учун жуда катта сўз ва биз бошқаларга айтмасликка қарор қилдик.
  
  
  Тара ва унинг ўзи унга кетаётган еди.
  
  
  Вашингтон порлаб турган ва ҳар бир ёдгорлик monumental аҳамиятга ега бўлган баҳорнинг гўзал кунларидан бири еди.
  
  
  Тара таксида ноқулай жим еди. Қўлимни маҳкам ушлаган ҳолда, у ўзининг таржима қилинмайдиган фикрларида адашиб, лабини тишлади. Ferret самолёти қўнганидан бери у шундай еди. Ҳайдовчи радиоси ески standart куйларни ижро етадиган станциялардан бирига созланган ва ҳозирда улар яхши ески Коул Porter қўшиғини ижро етишаётган еди, " жуда яқин ва ҳозиргача."Бу унинг овози еди.
  
  
  Биз Dupont Circle-га бордик ва Қўшма матбуот ва телеграф идорасининг маълум бир номаълум ешиги олдида тўхтадик. Ҳеч бўлмаганда АХ штаб - квартираси учун London чой дўконига қараганда яхшироқ фасад.
  
  
  Хок бизни ҳаяжон билан кутиб олди. У тартибсиз стулдан юқорига қаради ва увиллади.
  
  
  "Ўтир", деди у. "Сизда бир дақиқа борми?"
  
  
  У қизил махфий папкада ёритилмаган сигарани чайнаб нимадир ўқиётган еди. Клонлар билан бизнинг кичик жангимиз тугади, аммо бу ерда Хокнинг столида уруш давом етди. Янги иш. Янги ҳикоялар.
  
  
  Тара деразадан қуёшли дарахт тепаларига қаради. Унинг юқори лаби қаттиқ тортилди. У ўгирилиб, елка қисди. Уни нима безовта қилса, у ертами-кечми билиб олади. У poker ўйнамаслиги керак бўлган аёллардан бири еди. Ҳеч бўлмаганда, агар сизда бу туйғулар бўлса.
  
  
  Наҳ унга қараш ўрнига, у хок қаради. Ёш кўк кўзлари билан унинг ески юзи. 1940 йилда фашистлар суҳбатининг ҳар қандай манзилини номлай оладиган, аммо кеча қандай кўйлак кийганини еслай олмайдиган мия билан.
  
  
  Ниҳоят, у юқорига қаради. "Кечирасиз", деди у хириллаб. "У сизнинг хавфсизлигингизни билиши биланоқ, сиз менинг устувор рўйхатим атрофида ғойиб бўлдингиз."У Тарага ўгирилди. "Хўш, Мисс Bennet. Бўёқнинг фаол қисми сизга қандай ёқади?
  
  
  Тара жилмайиб қўйди. Ғалати, ишончсиз табассум. "Жуда яхши", деди у оҳиста. - Ҳа, жуда яхши. Лекин... Мен буни яна қилишни хоҳламайман деб ўйлайман."
  
  
  Ъ йўқ? У бир қошини кўтариб, мен томонга қаради. "Ҳаммаси жойида, Картер. Сизнинг навбатингиз. У ғичирлайди қайтиб, стулда қайтиб енгашиб ва чайналган сигара ёритилган.
  
  
  — Сиз аллақачон кўп нарсани биласиз, сер. Биз ушбу Ацларнинг уясини топдик ва уни йўқ қилдик. Тара клон ембрионлари, лабораториялар ва унинг орқасидаги ақлдан озган олимга ғамхўрлик қилди. Канна енди иҳ томонидан кўпайтирилмайди. Ҳеч бўлмаганда, биз ҳали ҳам тирик еканмиз, Вин По, Лао Tseng ва барча катталар ПБХЛАРИ уни олиб кетишди. Ҳеч бўлмаганда Индочинада бўлганларнинг ҳаммаси
  
  
  "Ва биз бу ерда бўлганлармиз ва Лондонда бўлганлар", деди у мени тўхтатди. "Биз иҳ дори мутахассиси билан ҳам боғландик. бор. Его нима деб аталади-ҳозир?
  
  
  "Пам от." †
  
  
  Ъ ҳа. Бизда у бор ва у ҳамма нарсани диққат билан тан олади. Албатта, аввал биз емуга ўзининг ҳақиқат сарумининг озгина егосини берамиз. Қирғий жилмайиб қўйди. У уни ишлатишни севганидек, уни ишлатишни ҳам яхши кўрарди. - Енди ташвишланмаслигимиз керак. Ушбу Featherstone ишлаши ҳам ёпилди. Бу Шотландия Ярднинг масъулияти. Улар у ерда жуда кўп урилганга ўхшайди. Ва бу пул кўплаб КАН тадбирларини молиялаштирди.
  
  
  У хок афюн далалари ва Канг гиёҳванд моддалар савдосини фикр воситаси сифатида қандай ишлатганлиги ҳақида гапириб берди. У бошини чайқади ва сигарасини худди паразитни ўлдиргандек қоқди. "Афсуски, гиёҳванд моддалар савдоси бизнинг ваколатимизга кирмайди. Аммо мен уларга бу дориларга очкўзликдан кўра кўпроқ нарса борлигини айтаман."
  
  
  У хўрсинди. "Еҳтимол, улар енди бироз кўпроқ тинглашади. Қандай бўлмасин, бу махсус кўкнор майдони енди ишлатилмайди - сиз ёпган Нассаудаги filial билан бирга. Бу икки қилади.
  
  
  "Ва яна юзлаб бундай жойлар бошланади."
  
  
  Хок менга ўткир кўриниш берди. "Минглаб одамлар яхшироқ мос келади."У Тарага қайтди. Ъ яхши. - Аслида сиз бахтли бўлишингиз керак. Сизнинг... унинг исми яна нима?".. ақлдан озган, тасаввур қилиб бўлмайдиган назария... Хўш, бу тўғри еди.
  
  
  Тара томоғини тозалади. "Сиз буни художўй, ақлдан озган туш деб атадингиз, жаноб", деди у самимий.
  
  
  Хок саросимага тушди. Еҳтимол, ҳаётимда биринчи marta. "Ҳаммаси жойида", деб минғирлади у. — Мен сизни бу билан ўтказишга рухсат бердим, шундай емасми?
  
  
  "Ҳа, сер -" у олган ягона ревматизм еди.
  
  
  - Кейин яхши.- У бизни қўйиб юборишга тайёрланаётган еди. Ъ бундан ҳам кўпми?ъ
  
  
  У унга бош ирғади. Ъ икки нарса. Мен бу роҳибларга уларга янги монастир топишга ҳаракат қилишимизни ваъда қилдим. Қаердадир бепул ҳудудида. Унинг меҳмонхонаси ўз сўзини сақлаган бўларди. Сизнингча, биз бу ҳақда ғамхўрлик қила оламизми?
  
  
  Хок дафтарига еслатма ёзди. "Мен Жанубий Кореяда ҳарбий база борлигига ишонаман. Мени биринчи бу назорат қилайлик. Ишонаманки, биз буни қила оламиз. Ва у иккинчи тирноқни бошлади.
  
  
  "Roscoe."
  
  
  Қирғий бошқа сигарани ёқиш учун курашди. Кейин у бошини кўтариб, менга Roscoe ҳақида гапириб берди. Бу лаънати соябон ва улар Егони қандай топишгани ҳақида.
  
  
  "Еҳтимол, бу тарзда яхшироқ еди", деди у. Кейин у шафқациз кулиб юборди. "Олинг, тикувчи, бу аҳмоқона гап.
  
  
  У хириллаган стулга ўгирилиб, деразага қаради. Мен ташқарига қарадим. "Унинг фикри шундаки, биз бу Roscoe йигити ҳақида жуда кўп ёмон шарҳларга ега бўлдик. У жуда қариб, жуда бепарво еди. Лондондаги Abington его нафақага чиқиш учун рухсат сўради. Бу содир бўлишидан бироз олдин, сиз Егони чақирдингиз. Қандай бўлмасин, бу его бўларди, охирги нарса. Ва Roscoe буни қандай тушунганига амин емасман. Унинг енг яхши йилларида у ажойиб agent еди. Бу его ҳаёти еди.
  
  
  Хок чуқур нафас олди. У ўзи фикр еди, агар мен ҳайрон. Унинг ўзи бепарво бўлган кун ҳақида ва кимдир Егони нафақага чиқишга қарор қилади. Худо, енди у ҳам ўзи ҳақида ўйларди.
  
  
  Хок деразадан юз ўгирди.
  
  
  "Сиз нима қиласиз? Сиз яхши ишлаган таътилларингиздан бирини чет елда ўтказасизми?"Бу его менга бир неча ҳафта дам бераётганини айтиш усули еди.
  
  
  У Тарага қаради ва Riviera ҳақида ўйлади. Ёки Таити. Ҳа, чўл Орол биз учун жуда мос келади. "Балки", дедим.
  
  
  У давом етди. Ъ ва сиз. Мисс Bennet? Сиз ҳам, офф бир неча кун лойиқ. Биз Бутрусга жуда яхши ғамхўрлик қилишига ишонч ҳосил қилдик, аммо сиз таътилингизни бирга ўтказишингиз мумкин. Сиз икки.ъ
  
  
  У юқори Витесга ўтди.
  
  
  Ъ бутрус?- У, - унга ўгирилди.
  
  
  У кўзларимга тик қаради. "Питер Хансен", деди у оҳиста.
  
  
  Питер Хансен, ярадор қаҳрамон. Лабораторияда еҳтиёт бўлишимни огоҳлантирганда кимнинг исмини айтди. "Ерим", - дея хулоса қилди у.
  
  
  Хушмуомалалик учун кўп вақт тополмайдиган одам учун хок сахий имо-ишора қилди. У томоғини тозалаб, ўрнидан турди ва залга чиқди.
  
  
  Тара менга афсус билан қаради. "Мен уни севаман", деди у. — Мен уни тарк ета олмайман. Иложи бўлса ҳам буни қилмасдим. Аммо, Ник, мен сизни жуда яхши кўрардим. У қўлини чўзди, мени ушлаб олди ва мени яқин тутди. Унинг юзига қаради. Охирги marta. Ўша ажойиб яшил кўзлар, кумуш сочлар ва ҳали ҳам ўша аҳмоқ сепкиллар. Ва у наҳ учун қандай ҳаёт кечириши ҳақида ўйлади. Ҳамма нарса аввалгидек қоладиган ва ҳеч қачон даҳшатли тушга айланмайдиган хавфсиз ва яхши ҳаёт. Унга ҳеч қачон ваъда қила олмайдиган ҳаёт. У ҳеч қачон яшай олмайдиган ҳаёт. Еҳтимол, у ҳеч қачон хоҳламаган ҳаёт.
  
  
  "Еҳтимол, бу қайсидир маънода яхшироқдир", дедим мен. "Худо мени бемаъни гапирганим учун севади."
  
  
  
  
  
  Китоб ҳақида:
  
  
  Бир вақтлар тажрибаларга бағишланган нашр бор еди: бировдан тана ҳужайрасини олинг, уни тўғри шароитда ривожлантиринг ва бу одамнинг дубликатини олинг. Доппелгангер ташқи кўринишида бир хил бўлади, қобилиятлари бир хил бўлади.
  
  
  Ник Картер бунга ишонолмади, лекин ему бундай "клонлар" ёки бир хил доппелгангерларга дуч келганида керак еди. Бундай ҳолда, улар даҳо қотилнинг доппелгангерлари бўлиб, фақат битта мақсадни кўзлайдилар: Конгрессни, Сенатни ва Amerika Президентини қўрқитиш ва иҳни ўзларининг қутқарувларига бўйсундириш. Шундай қилиб, дунё сиёсатини турли нуқтаи назардан бошқаринг.
  
  
  Ник Картер хоҳлаганча Ацни йўқ қилиши мумкин, аммо бу бефойда. Ва Ақш сенаторлари ўлдирилаётганда, Картер ўзининг умидсиз ишини қилмоқда: ПБХ ишлаб чиқаришни тўхтатиш ва ягона ҳақиқий қотилни йўқ қилиш.
  
  
  Аммо ҳар бир filial ҳақиқий еркак бўла олмайдими?
  
  
  
  
  
  
  Мундарижа
  Боб 2
  
  
  Боб 3
  
  
  Боб 4
  
  
  Боб 5
  
  
  Боб 6
  
  
  Боб 7
  
  
  Боб 8
  
  
  Боб 9
  
  
  Боб 10
  
  
  Боб 11
  
  
  Боб 12
  
  
  Боб 13
  
  
  Боб 14
  
  
  Боб 15
  
  
  Боб 16
  
  
  Боб 17
  
  
  Боб 18
  
  
  Боб 19
  
  
  20-боб
  
  
  Боб 21
  
  
  Боб 22
  
  
  Боб 23
  
  
  Боб 24
  
  
  Боб 25
  
  
  Боб 26
  
  
  Боб 27
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Муз даҳшати даҳшати.
  
  
  Лев Шкловский томонидан йўқолган ўғли Anton хотирасига таржима қилинган
  
  
  Original номи: муз Трап Terror
  
  
  
  
  
  Биринчи боб
  
  
  Баланд томнинг тепасида ва дарахт тепалари атрофида аллақачон қоронғи тушаётган еди. Соялар ҳамма нарсага тўкилган Савченконинг буг ъ пардасини қалинлаштириб, ўзаро боғланган барглар бўйлаб силжиди. Бу суст, чарчаган туйғуни янада ёмонлаштирди. Ўрмонда муросасиз куч яширинган-бутун кучингизни ва ҳатто яшаш иродангизни йўқотадиган улкан зулук. Бу куч менда бир ярим кундан бери ишлайди. У мени тўхташга ва ётишга ундади, шунчаки таслим бўлинг ва бу шайтоний ҳашаротлар тўдаси мени бутунлай тугацин. Ник Картер ип-super agent АҲ, Киллмастер Н3. Ва унинг овози Никарагуанинг чивин қирғоғи деб номланган бу даҳшатли бурчагига келди. Ажабланарлиси шундаки, бу паст, иссиқ ботқоқли ҳудуднинг номи бу шайтоний ҳашаротлардан емас, балки ҳиндулар-чивинлардан олинган .
  
  
  Бироқ, у зулматдан олдин манзилига етиб бориши кераклигини билгани учун сабр қилди. Деярли ўтиб бўлмайдиган ўсимликлар мени етарлича кечиктирди. Ўрмоннинг ҳар бир дюймини machete билан тозалашим керак еди. У қасам ичди ва у кесган кўкатлар массаси яна учиб кетаётганда деярли қоқилиб кетди.
  
  
  У деярли қуриган оқимнинг қалин лойини қазаётган еди, бу ерда капиллярлар сингари айланиб юрган минглаб оқимлардан бири. Унинг карапаси унга ишқаланар екан, шилимшиқ ва шилимшиқ мавжудотлар турғун муcкга кўтарила бошладилар. Тер юзимдан оқиб тушди, кийимларим ва рюкзакларимни ҳўллади. Гўё рюкзакимнинг камарлари елкамни кесиб ташлагандек еди.
  
  
  Кеча ерта тонгда Laguna де Перласда ўрта патрул кемаси мени ташлаб кетди . У ердан мен жануби-ғарбга, тахминан Тунгла дарёсига parallel равишда бордим.
  
  
  Бу декабр еди, шунинг учун ёмғирли мавсумнинг ипи. Мен бундан миннатдорман. Ёғингарчилик Никарагуада жуда фарқ қилади, лекин Caribbean соҳилида Блуефиелдс олади 750 йилига см. Июл ёки август ойларида аллақачон тўлиқ бахцизлик бўлган саёҳатим умуман имконсиз бўлар еди.
  
  
  Бу бурчакда йўллар йўқ. Веб-магистрал Панамериcано мамлакатнинг бошқа томонида. Миллий темир йўл тармоғининг узунлиги тахминан тўрт юз еллик километрни ташкил етади ва асосан тинч океани соҳилида жойлашган. Қандай бўлмасин, у ҳеч қачон бу ҳудуддаги ягона йўлда ўзини кўрсатишга журъат етмаганидек, ундан фойдаланишга журъат етмаган бўларди. Оқ танли нотаниш одамни пайқаш ва унга ишонмаслик керак еди ва бу жуда муҳим пайтда ҳалокатли бўлар еди.
  
  
  У Шарқий платода, паст тизма чўққисида, бу ҳақиқий бўлмаган оқшом дунёсининг ёрқин ранглари бўйлаб саёҳатини давом еттирди. Бу ердаги енг баланд чўққи икки минг метрдан кам, ўртача баландлиги еса етти юз. Бошқа томондан, тоғлар унумдор платога, текисликларга ва кўлларга тушади. Бироқ, бу томонда бу ўрмон билан қопланган қиялик, зараркунандалар билан қопланган дарахтларнинг чексиз чизиғи, зич гўштли ўсимликлар ва замбуруғлар еди. Дарахтлар ва новдалар атрофида улкан узумзорлар ўралган; ҳидли чириётган ва қуюқ мох ерни қоплаган. Ҳамма жойда чириган ўсимликларнинг ўткир ҳиди бор еди.
  
  
  Аста-секин кўтарилиш кескинлашди; ешкаклар кескинлашди ва чуқурлашди. Даралар ёмғир сувини томизиш учун идишлар еди ва турғун ботқоқлар ўзларини менинг нозиклигим деб ҳисоблайдиган миллионлаб душман мавжудотлар учун наслчилик асослари еди. Ҳаво ҳар доим ҳашаротларга тўла еди. Қурбақалар ва кичикроқ сутемизувчилар фақат тунда пайдо бўлган. Қушлар қачон устунликни қўлга киритмадилар, лекин одатда дарахт тепаларида баланд ўтиришди. Шаршара яқинида безовталанувчилар, қурбақалар ва доимо чийиллаган қушлар тўпланишди. Қарға катталигида, лекин жуда ёрқин рангда биттаси бор еди. У деярли мукаммал ўлчовни ҳуштак чалди, ҳеч қачон охирги еслатмани такрорламади. Бу мени ақлдан оздирди. Ҳашарот чақиши ва қушларнинг жиннилигидан ташқари, мен илон ва калтакесакларга ҳам чидадим. Ердаги ҳидли калтакесак каби кундузги дрифтерлар ҳам бор еди. Буруқларда ва шохларда боа констрикторлари, ўрта бўйли дарахт илонлари ва Фангед каби шилимшиқ йиртқич илонлар ҳам бор еди . Иҳ нинг ватани зўрға ўрганилган ёки харитага туширилган ҳалокатли ер еди ва у ерга боришга ҳаракат қилиш учун аҳмоқ бўлганларни тезда ютиб юборади.
  
  
  Куннинг қолган қисмида у бўғувчи чуқурликдан ўтиб, бир луқма ейиш учун фақат бир marta тўхтади. Мен бунга ериша олмаслигимга амин едим, лекин зулмат тушганда, булутнинг бир неча тизмалари ортидан келаётган ёруғлик секинлашганда, мен Гондурас palma дарахтларининг катта кластерига дуч келдим. Бу ўрмонга ўхшарди, ўрмонда бутунлай тукли барглари ва силлиқ танаси бўлган баланд palma дарахтларидан иборат еди. Уларнинг орасида қонхўр чивинлар тўдаси билан ўралган кичикроқ анжир дарахтлари ўсди.
  
  
  Гондурас палмалари Марказий ва Жанубий Американинг аксарият ўрмонларида ўсади, аммо бундай иҳ кластери камдан-кам учрайди. Бу Майя ҳиндулари бу дарахтнинг мевасини мой ишлаб чиқариш учун ишлатганлиги сабабли, бу ҳудуд бир вақтлар етиштирилганлигини исботлайди. Ушбу дарахтни тош болта билан кесиш осон бўлмаган бўлса-да, улар ёғочдан бинолари учун ҳам фойдаланганлар. Бу ҳудудда бу дарахт гуллаб-яшнади ва охир-оқибат у ҳамма жойда ўстирилган ерни егаллаб олди.
  
  
  Хурмо боғига кирганимдан бошлаб, уни секин ва еҳтиёткорлик билан очдим. Frank олдинда полковник Зембланинг қароргоҳи бўлиши керак. Оз АҲ сирли полковник ва его фаолияти ҳақида ўртага чиқарилди нима Фром, у ўрмон бу кенгайтириш оғир еркаклар билан ҳимояланган, деб билар еди, алевленмелер, булиш миналар, ҳатто заиф овози териб қодир ва сезгир signal микрофонлар.
  
  
  У тўрт оёқ билан олдинга судралиб, ернинг ҳар бир дюймини ўрганди. У дарахтзордан ўтиб, тошлар орасидан аждаҳо каби сирғалиб ўтди. У атайлаб енг қийин ва ўтиб бўлмайдиган йўлни танлади. Агар ҳайвон ёки ўсимлик енг кичик шовқин ёки шитирлаган бўлса, уни его олдинга силжиш учун ишлатган ва мен чиқарган товушни бўғиб қўйган. Рюкзак оғир еди ва у ёқдан бу ёққа бурилди. Банк оғриқ билан кўзларимни юмди, шунинг учун мен тўғри кўра олмадим. Унинг юзини енгим билан артганимда, бу мени янада безовта қилди.
  
  
  Гўёки тентаклик-тузоққа еди ўрмонда ва соҳаларда бир йиғин, у бизнинг ўқитувчилар бераҳм завқ берди амалий ўйин бўлди. Бу ерда ҳамма нарса ҳалокатли еди ва у ҳар бир егилган ўт пичоғини, майдаланган мох ямоғини ёки ҳеч қаерда топилмайдиган судралувчини топишга қийналди. У бир нечта миналар томонидан топилган ва тегмасдан ну томонидан четлаб ўтилган. Симларни кесиш ўз жонига қасд қилади. У изга етиб боришидан олдин, уни машъала кабели топди. Миммо ним у орқали судралиб ўтди ва у зарарсизлантирган signal картриджини топди.
  
  
  Йўл дастлаб Тунгла дарёсидан ўтиб, шимолга кетган бегона ўтлар билан қопланган йўл еди. Еҳтимол, пастки қисмида каное доcк бор еди ва буталарда ҳам бир нечта снайперлар бўлиши мумкин. Изнинг ўзи, албатта, полковник Зембланинг ўрмон яширинган жойи яқинидаги миналар ва бошқа тузоқлар билан тўлдирилган еди. Шунинг учун мен, албатта, бу тўғри, тор йўлдан бормаслигим керак еди. Унинг сояси яна ғойиб бўлди ва Стал ўсимтадан еҳтиёткорлик билан йўл олди. Ўттиз ярд нарида йўл бирдан бурилди ва мени кесиб ташлади. У мох билан қопланган кичик тозалашни диққат билан ўрганиб чиқди. Кичкина қанотли ва ялтироқ капалаклар хира нурда рақсга тушиши билан жуда тинч туюлди.
  
  
  Мил мохга соч ипини юқорига қаратиб кўмилган. Ким буни биз учун қўйган бўлса, буни professional даражада қилмаган, чунки тепада мохнинг кичик ямоғи чиқиб турарди. Менинг чап ва ўнг томонимда тиканлар атрофида қалин тўсиқлар бор еди. Мен бундан қочиб қутула олмадим, акс ҳолда орқага қайтиб, бу жойни узоқдан айланиб чиқишим керак еди.
  
  
  Пастга егилиб, у овозни тинглади. Мен уни ешитмадим ва нима қилишни ўйладим. Узоқ йўл минани тозалашдан кўра хавфлироқ бўлиши мумкин. Еҳтимол, бу сиз унга тегганингизда портламаган booby тузоқ еди, лекин бу полковник Зембланинг характерига мос келмаганга ўхшайди. У хавфсиз ўтиш учун қазиш имконсиз бўлган минани исроф қиладиганлар атрофида емас еди.
  
  
  У елкасидан орқамдаги ўрмон зулматига қаради. Қайтиш учун жуда кўп вақт керак бўлади ва қоронғида менда имконият йўқ еди. У олдинга судралиб, еҳтиёткорлик билан мох ямоғини олди. Менинг омлетим - бу битта босимли ёниш. У нафасини ушлаб, қўлларини шимига артди ва контактни калитини бурди. Ип коррозияга учраган ва тутқич осонгина силжимаган. Ниҳоят у ишлади. У суғурта олди, шахта устидаги тутқични алмаштирди ва мох бўлагини алмаштирди. Кейин у яна хўрсинди.
  
  
  У ўрнидан турди ва унинг ёнидаги буталарга ўрдакка қайтгунча еҳтиёткорлик билан йўлдан юрди. Қолган саёҳатим давомида уни буталар ичида яширдим. Ҳар бир тафсилот максимал куч талаб қилади. Мен уни айланиб ўтиш учун бошқа минани ва баъзи алангаларни топдим. Миналар ҳашаротлар каби қалин тарқалиб кетган. Ниҳоят, у янада очиқ майдонга чиқди. Бир неча метр нарида баланд, бурчакли тепалик бор еди, у қалин бута ва судралувчи дарахтлар билан қопланган еди.
  
  
  Бир қарашда у пирамидага ўхшаш тепаликка ўхшарди. Аммо кейин у пойдевор бир-бирига боғланган тошлар қатламларидан ясалганини ва бир томонида юзлаб поғонали зинапоя борлигини кўрди. Деворлари чиройли оркиде ва бошқа епифитлар билан қопланган, улар дарахтларнинг шохларига қараганда деворнинг ёриқларида ўзларини қулайроқ ҳис қилишган. У қадимги Майя биноси харобаларига қаради . Иҳ инсон қўлларининг иши сифатида тан олиниши деярли мумкин емас еди. Улар минг йил олдин иҳни истеъмол қилган ўрмон билан бирлашдилар. Кўриниб турибдики, Маъбад сифатида яратилган иншоот ўрмон тубида ажойиб тарзда кўтарилган, бу олис жойда қоронғи ва сирли.
  
  
  Унинг тарихий қийматидан муҳимроқ нарса, ҳозирда ишлатилаётган мақсад еди. Бу ҳақда хабарлар бизга парча-парча бўлиб келди ва унинг қисмлари ҳали ҳам қулоқ билан чиқаётган еди. Аммо, агар бизнинг маълумотларимиз тўғри бўлса, бу изоляция қилинган ва ташландиқ харобалар тасаввур қилинадиган енг илғор електрон урушни ўз ичига олган.
  
  
  Ҳаммаси икки ой олдин Мексиканинг Оахака шаҳридаги агентимизнинг бузилган radio хабари билан бошланди. Ўша вақтдан бошлаб Академияда ўзини полковник Зембла деб атаган ўзига хос даҳо образи аста-секин ривожланди. У иқлим ўзгариши учун бирор нарса ихтиро қилди ва кейин бу иқлим назоратини қурол сифатида ишлатди. У Егони кимга қарши ишлатиши ва нима учун номаълум еди. Бироқ, ҳамма нарса унинг бу Майя маъбадида улкан қайнаб турган ўрмонни улкан музликка айлантириш учун етарли жиҳозларга ега еканлигига ишора қилди.
  
  
  Бир неча кун ёки еҳтимол бир неча соат ичида у буни қилишни режалаштирган: огоҳлантиришсиз Марказий Американи битта улкан Арктика ландшафтига айлантиринг.
  
  
  Унинг егоси уни тўхтатиши керак еди.
  
  
  
  
  Боб 2
  
  
  
  
  Мен халта ечиб ва диққат билан ерга его жойлаштирилган. Бу ерга икки кунлик саёҳатим давомида бу менга жуда ёқди. У менга таълим ва бошпана берди ва мен яна менга ёрдам беради деб умид қилдим. Кейин нима қилишим керак еди, еҳтиёткорлик билан ва жимгина қилишим керак еди. Мен ўзим билан олиб келишга муваффақ бўлганим-бу АХ лабораториясидаги йигитлар бу иш учун махсус ишлаб чиқарилган кичик асбоблар тўплами. Его уни камаримга маҳкамлай олди, шунинг учун қўлларим бўш еди. Менинг газ бомбам тўпиғимга ёпиштирилган ва қўлимга stiletto маҳкамланган. Мен унга Лугеримни қолдирдим. Енди менда Ветнамда ишлатиладиган 7,65 мм Чи-Cом тўппончаси бор еди. Унда ўрнатилган сустуруcу бор еди ва ромсиз корпусли махсус картриджлар керак еди. Бу Лугердан узоқ еди: у унчалик кучга ега емас еди, лекин у яқин масофада ҳам худди шундай самарали еди. Айниқса, сиз лугерга сустуруcу қўёлмайсиз. Бу тутқич ҳали ҳам қўлимга жуда мос келмайди, чунки мен оғирроқ немис тўппончасига ўрганиб қолганман.
  
  
  Мен ўзим билан machete олишни ўйлардим, лекин харобаларни босиб ўтиш учун менга его керак емас еди, чунки улар ўсиб чиқмаган еди ва агар мен пичоқ ишлацам, овоз мени албатта беради. Агар сизда бўш жой бўлса, узун пичоқли пичоқ яхши қурол еди, лекин маъбадда Luger каби ишлов бериш қийин бўларди. Шундай қилиб, мен Егони халта билан қолдириб, Маъбад атрофидаги бўшлиққа бордим. Еҳтимол, бу ерда ҳар қандай ешиттириш студиясига қараганда кўпроқ микрофонлар яширинган. Мен монитордаги одам мени ўрмон атрофидаги ҳайвон деб хато қилишига ишонган едим, чунки сигнализация тизими енди огоҳлантириш бермади. У сакраб ўрнидан турди ва ўзини маъбаднинг биринчи четига тортди. Мен қулаб тушаётган зинапояларга ишонмаганим учун илдиз, узум ва дарахт думларини таянч сифатида ишлатишим керак еди.
  
  
  Унинг деярли кўр-кўрона бошқа тузоққа тушди. Яхшиямки, мен дарахтда баланд бир тешикни кўрдим. Минани қўйган одам снарядни қаерга қўяётганига ишора қилди. Унинг ҳаракат қилишга журъат етмайди. Контактни топиш учун мени абадий олиб кетди. Бу ингичка сарғиш кабел еди, унда майда ўткир новдалар бор еди. У иккита дарахт орасига чўзилиб, бутунлай баргларга ғойиб бўлди. Агар мен олдинга борсам, у менинг танамни устара каби кесиб ташларди. Шу билан бирга, пин дарахт орқасидаги юк атрофида ёрилиб кетар еди ва дарахт билан мен бирга ҳавога кўтарилардик. Меҳмондўст одам, бу полковник Зембла!
  
  
  Кабел уни етаклаб, еҳтиёткорлик билан кириб борди. Ҳар бир неча метрда унинг оёғи тинглаш ва дам олиш учун токни ушлади. Кейин у яна ўрнидан турди. Қўллаб-қувватлаш сифатида у ёриқлар ва ўсимталардан фойдаланган. Дарахт тепаларидан баландда у хира нур сочиб, ой кўтарилаётганини кўрди.
  
  
  Бир marta тепада, у жанговар токчадаги иккита тош орасига чўкди. У одатда текис ва тўртбурчаклар бўлган томни текширди. Зинапояга олиб борадиган олд қисми ва орқа қисми у кўтарилган томондан икки баравар узун еди. Том тоза ва еҳтимол янги ётқизилган. Нариги бурчакда молоз уюмига ўхшаш бир хил кулба бор еди.
  
  
  Маъбадга бориш учун он кулбасининг ешигидан ўтишим керак еди, чунки томга бошқа кириш жойи йўқ еди. Мен билан кулба ўртасида иккита қўриқчи ва вертолёт турарди. Қўриқчилар атрофида Один вертолёт қўниш тишли суянди. Тутқич бўйлаб яна бир секин қобиқ. Иккаласи ҳам калта, пакана Местизолар еди; етмиш фоиз никарагуаликлар, ярми туб америкалик ва ярми испан каби. Улар кенг шим ва кўйлак ва юмшоқ замш етик кийган едилар. Улар яхши бўлиб туюлди ва ҳеч қандай овоз чиқармади. Улар ҳақиқий аскарлардек кийинишмаган, лекин агар сиз уларга жуда яқин бўлсангиз, улар енгил автоматларидан фойдаланишлари мумкин еди. Булар Белгиянинг 7,62 мм НАТО ФАЛ милтиқлари еди; жуда яхши ва Жанубий америкаликлар орасида жуда машҳур.
  
  
  Вертолёт бир Белл поездда еди 13 Р, уч ўринли. У думини юқорига кўтарган катта ниначига ўхшарди. Бу Корея давридан бери кенг қўлланилган ишончли ишчи от еди. Бу художўй жойда бундай нарса енг яхши transport воситаси еди. Шунинг учун маъбаднинг томи қўнишга яроқли қилинган. Хок вертолёт одатда томга қўйилганлигини кўрсатадиган аерофотосуратларни олди. Бир ҳафта олдин якунланган тергов вертолёт расмий археологик гуруҳга тегишли емаслигини аниқлади. У Мехико шаҳридаги армия омборида бир қатор жуда еҳтиёткорлик билан тузилган битимлар орқали сотиб олинган. Бу шаҳарни тирик хотирадаги енг кучли қор бўрони урганидан бир неча кун ўтгач содир бўлди. Ўз-ўзидан унчалик кучли емас, лекин Аҳдаги енг ёмон шубҳаларни кўтариш учун ҳали ҳам етарли. Шунинг учун хок мени бу ерга юборишга қарор қилди.
  
  
  У бизнинг одамларимиздан биринчи бўлиб ушбу вертолётни диққат билан кўриб чиқди. Ешикларда қизиқувчан тимсол бор еди; нен-да учта қип-қизил чизиқли олтин қуёш. Гўё кимдир безакни пичоқ билан кесиб ташлагандек, енди металл қон кетаётган еди. Бу нимани англатишини қизиқтирдим. Патрулчи ялашга яқинлашганда, у кўкрак чўнтагида худди шу стикерни пайқади.
  
  
  У ялаб, ялай бошлади... Вазият мураккаблашди. Икки қўриқчи енди бир-биридан шунчалик узоқ едики, мен уларни ўтирган жойимдан бир вақтнинг ўзида отиб ташлай олмадим. Агар мен бирини отиб ташласам, у ўгирилиб, унга ергашишимдан олдин бошқасини огоҳлантиради. Агар у жуда ерта ҳаракат қилса, у улар орасида ушланган; аммо, агар у кеч бўлса, у ҳам каламуш каби тузоққа тушар еди. Шундай қилиб, мен иккаласини бирданига, кейин еса овозсиз қуролсизлантиришим керак еди.
  
  
  Қоровул темир йўлдан қулаган бир неча қояларни айланиб чиқди. У томни шу қадар кўп айланиб юрганки, енди у Наҳга кичкина қалпоқчани ташлаб, панжара устига мақсадсиз тикилди, милтиғи елкасига осилди. Баъзида у жавоб беришга ҳам қийналмайди; ҳатто югураётган ит ҳам қиладиган нарса. Биринчи талаб шундаки, сиз доимо атрофингизда нима бўлаётганини билишингиз керак, чунки сизнинг ҳаётингиз бунга боғлиқ бўлиши мумкин. Бу емуга ҳаётини йўқотади.
  
  
  У стилеттони унинг қўлига қўйди. Бошқа қўлимда жим тўппонча бор еди. Соя мени бутунлай ютиб юборди. У тошлар билан бир парча еди. Objects зулмат нисбатан шафақ да кўриш учун баъзан қийин бўлади, ва мен бу учун кафолат мумкин. У ялаб, ялай бошлади. Унинг нафаси томоғига тушди... Тўсатдан унинг егоси уни енди кўра олмади. Еҳтимол, у яна қулаб тушган тошлар атрофида юрган. Бир лаҳзага у мени кўрганидан қўрқардим ва қопқоқ учун ўрдакка ўтирдим. Кейин, кўзимнинг бурчагидан мен унинг его оёқларини кўрдим. Шундай қилиб, у ҳали ҳам менинг у ерда еканлигимни билмас еди. Енди унинг егоси унинг нафас олишини ва томидаги его шимининг шитирлашини ешитди. У учгача санади ва сакраб турди.
  
  
  Деллнинг ўзида менинг асосий ташвишим вертолётдаги қўриқчи еди. У биринчи навбатда иҳни йўлдан олиб ташлаши ва қолганларини қалқон сифатида ишлатиши керак. Масофани, Егонинг олдиндан айтиб бўлмайдиган реакциясини ва менга шовқин қилишга рухсат берилмаганлигини ҳисобга олсак, у енг катта таҳдид еди. У тезда икки marta отиб ташланди. Биринчи зарба емуни кўкрагига, иккинчиси бўйнига урди. Овоз чиқармасдан, у вертолётнинг думалоқ пўлат устунига йиқилди. Менинг етик таг менинг қурол атрофида тортишиш ортиқ қояларга кўпроқ шовқин қилди.
  
  
  У буйраклардаги бошқа қўриқчини уриш учун унинг стилеттосидан фойдаланган. У ўлган дўстини кўриб, музлашини кутган. Аммо у PanteRa каби муносабат билдирди. Инстинктив ҳаракат билан у егилиб, бурилди. Шундан сўнг, барчаси лойқаликда содир бўлди.
  
  
  Агар у тўғри ўқитилган бўлса, у ҳозир қуролидан фойдаланиши керак. Аммо бу сонияда у кутмаган тарзда муносабат билдирди. У егилиб, милтиғини ташлади ва камарига осилган командо ханжарига қўл чўзди. У унга қарши курашишга одатланган еди. У буни болалигида ўрганган. Унинг учун қурол шунчаки қўпол темир бўлаги еди.
  
  
  Мен унинг милтиғини енгиб ўтишни кутгандим, лекин ФОУЛ милтиғининг узун бочкаси билагимга урилиб, стилеттони қўлим атрофида учиб юборди. Шундан сўнг, ҳамма нарса чақмоқ тез кетди. Милтиқ орамизда ерга йиқилди. Менинг ўнг қўлим чекадиган қурол билан кўтарилди. Егонинг чап қўли зарбани қабул қилиш учун чўзилди. Его менинг ҳаётимга қаратилган саккиз дюймли совуқ пўлат билан ўнг қўл. Чап қўлим Егонинг ўнг билагидан ушлаб, уни орқага тортди. Унинг орқаси ҳозир мен учун еди ва у пичоқни ушлаб турган қўлини қимирлата олмади. У қичқириқ учун оғзини очди. У ўнг қўлини Егонинг юзига босди ва қуролнинг думбасини его тишлари орасига сиқиб қўйди. У нафас олди ва бурилишга ҳаракат қилди. Чап қўлим шу қадар қаттиқ босдики, орқага егилишим керак еди. У мени тиззамга тепди ва бўш қўли билан юзимга ва кўзларимга етиб боришга ҳаракат қилди.
  
  
  Ему қуролни оғзига солиб, қўлини тортди. Бирор нарса ёрилиб кетди. Егонинг қўли оқсоқланиб кетди ва пичоқ Егонинг заиф бармоқларидан тушди. Чап қўлим унинг бўйнининг орқасида еди. У яна тортиб олишга ҳаракат қилди. Муваффақияциз. Бўйни синганида у бизга овоз бермади.
  
  
  У жонсиз жасадни ўзидан чиқариб, пичоқни олди. Қўриқчи ерга йиқилганда, унинг нишони ғалати бурчак остида еди ва у аллақачон кун томон югураётган еди. Ичкарида мен тор зинапояни синаб кўрдим. Саподилла дарахти атрофидаги катта токчаларда ўймакорликлар ҳали ҳам аниқ кўриниб турарди ва вақт деярли таъсир қилмади. Тош деворлари барелефлар билан қопланган, уларнинг ранги шифтдаги електр лампалар нурида ажралиб турарди. Бундан ташқари, илгари деразалар бўлган ва енди яшил ўргимчак тўрлари билан қопланган қоронғи томлардан ёруғлик кириб келди.
  
  
  Зинанинг ярмида у иккиланиб турди. Биз юқоридан, пастдан ҳеч нарса ешитмадик. У стилеттосини қоплади, тошни олди ва Егони пастга ташлади. У қоялардан сакраб тушди. Фақат ечо бор еди. У йўлда давом етди, қурол чизилган.
  
  
  У томи гумбазли ва чапга бурилган йўлакли платформага чиқди. Бундан ташқари, яқинда ҳамма нарса бетон, пўлат нурлар ва алюминий билан таъмирланди. Ёритгичлар ҳанузгача шифтдан Рождество дарахти чироқлари сингари осилган еди, аммо уларнинг ёнида ҳар бир неча метрда салқин ҳаво чиқарадиган тешиклари бўлган металл кондиционер трубкаси бор еди. Бундан буён Майя Стал ибодатхонаси полковник Ернинг ўта замонавий тузилмаларининг қобиғи, қобиғидан бошқа нарса емас.
  
  
  Йўлакнинг нариги томонида темир ешик бор еди, у банк кассаси ешиги каби мустаҳкам кўринмасди. Биздан овоз чиқмади. Ешик панжарасида қизил тутқичли чуқурлаштирилган қулф бор еди. Тугмани босганимда ешик очилиши мумкин еди. Бироқ, бошқа томондан кимдир ешикни очиш учун signal олиши еҳтимоли катта.
  
  
  У қулоғини совуқ пўлатга қўйди. Аввалига уни ешитмадим. Кейин мен ешитишдан кўра ўзимни ҳис қилган паст шовқинни ешитдим ва генераторларнинг хира ва заиф ноласини ешитдим. У қулфга қаради. Асбоб сумкаси атрофида у қулфни тортиб олади: камонли асбоб, у автоматик равишда игнани қулф қисмлари орасидан сакраб чиқади ва шу билан Егони бузади. Бу оддий нарса еди ва ундан фойдаланиш учун катта тажриба ва сабр-тоқат керак еди. Учта уринишдан кейин ешик очилди. Уники мушук каби тез ва жимгина кириб келди. Маъбад тинч ва ташландиқ бўлиб туюлди. Тебранишлар кучайиб, хонани кучли енергия манбасининг овоздан тез шовқини билан тўлдирди. Мен тўғридан-тўғри овозга бордим, чунки бу мен хоҳлаган нарсанинг манбаи еканлигини интуитив равишда билардим. Менинг shaggy оёқ товушлари қўпол бетон устида янгради. Яна бир коридор, бошқа зинапоя, бошқа йўлак ва ниҳоят иккинчи пўлат ешик, унинг орқасида шовқин аввалгидан ҳам баландроқ еди. У яна қулфни танлади ва еҳтиёткорлик билан ичкарига кирди.
  
  
  Бу неон чироқлар қаторлари бўлган паст хона еди. Иккала томонда ҳисоблагичлар, датчиклар ва shisha орқасида компютер сариқлари қаторлари бўлган пўлат шкафлар бор еди. Марказда деярли бир ярим метр узунликдаги коммутатор бор еди, унинг остида мен учун маъносиз ёзувлари бўлган товоқлар бор еди: Лабион. Индекс, қарши оқим бирикмаси ва катаридин омили. Ушбу електрон қурилма учун қувват менинг қўлим каби қалин кабел орқали етказиб берилди ва бошқа томондан инграш калитига Пол бўйлаб югурди. Яқин атрофда ешик бор еди ва у ердан електр станциясининг баланд қичқириғи ешитилди. Лекин мени қизиқтирмади. Унинг қаерда бўлиши керак еди. У компютер шкафларига бориб, айланадиган калит панелларини олдинга сурди.
  
  
  Булоқлар, транзисторлар ва integral катлама қоғозлар каби ингичка рулонлар нурда порлади. По оддий инсектицид пуркагичга ўхшаш polyester пуркагични олиб чиқди. У ускунага юқори коррозияли еритувчи кислотанинг шаффоф қатлами билан сепилган. Шундай қилиб, мен барча шкафларни тозаладим ва тугатгандан сўнг панелларни яна ёпдим.
  
  
  Кислота ах лабораториясининг ихтироси еди . Бомба йиғилганда объектнинг бир қисмини чиқариб юбориши мумкин, лекин еҳтимол ҳаммаси ҳам емас; ва, албатта, барча муҳим қисмлар емас, агар у шунчалик портловчи модда ишлатмаган бўлса, бутун Майя ибодатхонаси вайрон қилинган. Бироқ, маъбаднинг тўсатдан вайрон бўлиши камроқ ёқимли халқаро оқибатларга олиб келиши мумкин.
  
  
  Кейин жуда оғир нарсани қандай қилиб контрабанда қилиш ҳақида логистика муаммоси пайдо бўлди. Бомба топилиши ва мен билан зарарсизлантирилиши хавфи ҳам бор. Кислота жуда кеч бўлгунга қадар аниқланмади ва уни пуркагандан кейин аниқлаб бўлмади. Ҳатто автобус ҳам ғойиб бўлар еди, мен кетганимдан кейин нима бўлганлиги ҳақида бизга ҳеч қандай маълумот қолдирмади.
  
  
  У еҳтиёткорлик билан каустик моддани ҳамма жойга сепди. Бир неча соат ва кислота ҳамма нарсани ейди. Қисмлар еритилди, кабел уланишлари еритилди ва металл корпусда қисқа туташувга олиб келди. Ўрмонга хавфсиз қайтганимда, Зембланинг усуллари сочларини йиртиб ташлайди. Ярим тунда у ишлаган ҳар бир ускуна металлолом уюмига айлантирилди. Бу бизнинг дипломатларимизга Никарагуа ва Amerika Штатлари ташкилотини тергов қилиш учун вақт беради. Саботаж менинг ягона ишим еди. Мен уни тугацам, ҳамма унга кулади. Полковник Зембладан Ташқари.
  
  
  У компютерлар билан тугатди ва коммутаторнинг ички қисмини пуркади. Тўсатдан ешик очилиб, иккита техник ва қўриқчи кириб келишди. Менинг ҳайратланиш ҳисси шок каби ажойиб еди. Усуллар - мен уларни усуллар деб ўйладим, чунки улар оқ халат кийиб, қоғоз кўтариб юришган-қуролсиз еди. Кулранг-қопланган хавфсизлик қоровул омела Rossi нинг бразилиялик .38-кестириб ғилофида калибрли revolver. Улар Смит ва Вессондан фойдаланган ҳолда Егони ўзлари ривожлантирдилар ва унинг мияси тўрт дюймли еди. У его тутди ва бақирди, " Алто."
  
  
  Бироқ, мен бир жойда турмоқчи емас едим. У, албатта, вақт бор еди, барча қоронғи бурчагига балон чиқиб ўз-ўзини вайрон ипи рип ва улоқтириш его еди. У нишонга олди ва икки marta ўқ узди. Қоровул оғриқдан қичқирди ва томоғига маҳкам ушлади. Его револверидаги ғичир ҳеч нарса урмасдан бошимдан ўтди. Қўриқчи унинг орқасидаги кабинетга йиқилди. У инграб, металлни тирнаб, секин ерга сирғалиб тушди.
  
  
  У ешикка сакраб тушди ва қўриқчининг буйруғини бажараётган ва бир жойда турган иккита техникга дуч келди. Бу мени қарши оғирликларга олиб чиқди. Кимдир менинг кўйлагимни ушлаганини ҳис қилдим. Унинг танаси Егонинг ҳийла-найрангларидан қочиш учун 360 даража бурилди. Шу пайт яна соқчилар кириб келишди. Кейин иккинчи техник менга ўпкалади, бош егди ва куч билан мени хонага қайтарди.
  
  
  Соқчилар менга югуришди. Бир мушт мени қуёш плексусида, иккинчиси жағда ушлади. У орқага қайтди. У нафас олишга ҳаракат қилди ва ҳужумчиларга охирги иккита ўқни отди. Мен бир фарёдни ешитишдан мамнун едим. Менга мушт ва пўлат шаҳар тушди. Қурол менинг қўлларим атрофида тақиллатилди. Улар кучли, бақувват жангчилар еди. Агар у биридан халос бўлса, қолган иккитаси унинг ўрнида кўриб чиқилади.
  
  
  Бу саросимада мени бирдан қорнимга қаттиқ тепишди. У чидаб бўлмас оғриқдан икки баравар кўпайди ва бетон полга йиқилди. Юклаш мени баланд урди. Ярим уйқусираб, унинг атрофига етиб борди, оёғини топди ва ёнбошлади. Еркак қичқириб, бошқалар орасига тушди. Енди у пичоғини олиши мумкин еди.
  
  
  Мен уни атрофимда кесиб ташладим ва юзим ва қўлларимга илиқ нарса сепилаётганини ҳис қилдим. Менинг stiletto менинг его ушлаб учун жуда силлиқ еди. Соқчиларнинг бўкириши уни ешитди. Иҳ жуда кўп ва иҳ ҳали ҳам келаётган еди. Мени тепишди ва револверларнинг думбалари билан уришди. Улардан баъзиларида қурол бор еди ва улар мени ўзлари билан уришга ҳаракат қилишди. Иҳ етиклар бутун ярадор танамда еди. Қичқириқлар заифлашди ва ноаниқроқ бўлди: соялар ва овозлар туманлари. Revolver ўчди. Бу пастки хонада портлаётган динамит зарядига ўхшарди. Менда қотиллик ҳужуми тўхтаганини ноаниқ ҳис қиляпман. Соқчилар оғир нафас олиб, диққат билан туришди. Бир kishi ешик олдида туриб, аста-секин бир хўтикни пасайтириш 357 Python. Ажабланарлиси шундаки, ўқ отиш хонада янгради. У бошқалар билан бир хил формада кийинган еди, лекин унинг егоистик хулқ-атвори ишонч ва ҳокимиятни ифода етди. Унинг юзи ингичка ва ўткир еди. Унинг буришган лабларида қароқчи мўйлови бор еди ва Ханс Емунинг аквилин бурни йиртқич қушга ўхшарди. У у ерда тасодифий, бефарқ томошабиндек турарди, лекин кўзлари тошдек қаттиқ еди.
  
  
  - Бу ерда нима бўляпти?Ъ бу нима?- у жуда хотиржам сўради. "Жаноб, - деди соқчилардан бири, - биз бу инглизчани шу ерда топдик. У Хуанни ўлдирди ва яралади...
  
  
  "Силенcио". Еркак менга револверни кўрсатди. - Мен билан кел.ъ
  
  
  Мен стилеттони ташладим ва оёқларимга қоқилдим, мушакларим оғриқдан қичқирди.
  
  
  
  
  Боб 3
  
  
  
  
  Уники, қоронғи ғорда еди. Битта авлиё қалин ёғоч ешик остидаги ёриқдан ўтиб кетаётган еди. Чодир жуда кичкина еди, катта шкафдан катта емас еди. Бир пайтлар ичкарида ким ёки нима бўлганини ким билади. Камида у ҳозир ўтирган еди, ифлос тартибсизлик ўртасида. Бу Маъбад остида бўлган бўлса керак, чунки дарахтлар ва ўсимликларнинг илдизлари тошларга кириб борган, аммо улар шунчалик секинки, енди улар деворларни ушлаб туришган.
  
  
  У тош деворга суяниб, нола қилди, яланғоч ва беғубор ҳавода кучсиз бўлиб, кейин нима бўлишини сабрсизлик билан кутди. Мени топдилар, қидирдилар ва ҳамма нарса олиб кетилди. Шунингдек, менинг газ бомбам ва қўл соатим.
  
  
  Терговни исми ва лавозими мен билмаган шахс олиб борди. У мени сўроқ қилмади. Его сўзлар менга бир неча қисқа буюртмалар ёки икки его-кузатиб соқчилар билан чекланган еди. У менга хотиржам, мағрур нафрат билан муносабатда бўлди, бу мени Садист бўлганидан ҳам кўпроқ ғазаблантирди. У мени бу ерда қолдирган ва мен айтганимдек, уни унутган еди.
  
  
  Соат шу қадар секин ўтдики, деярли ақлимни йўқотдим. Мен вақтимнинг бир қисмини қочиш режаларим ҳақида ўйлашга сарфладим. Иҳ йўқ еди. Қолган вақтларда мен коррозив кислота ҳақида ўйлардим; қанчалик секин, лекин ҳақиқатан ҳам Зембла ускуналари билан бирга бу менинг ҳаётимни еб қўйди. Ҳар сония мени йўқ қилиш жараёни сезиладиган пайтга яқинлаштирди ва кейин улар мени бу ерда чиришга йўл қўймасдилар.
  
  
  Ешикнинг нариги томонидаги мурватнинг овози мени ҳайратда қолдирди. Ешик очилди. Менинг терговчим иккита асабий соқчилар билан қайтиб келди. У менинг шимимни менга ташлади, кейин тасодифий, бефарқ кузатувчининг ҳавоси билан ешик ешигига суянди.
  
  
  "Кийиниб олинг, amigo, биз хонимлар билан зиёфатга борамиз."
  
  
  Ъ қаерга?ъ
  
  
  "Оғзингизни ёпинг. Сизга айтилганидек қилинг.
  
  
  У менинг тугмачамсиз шимимни тугмачасигача кутди, кейин уни вақтинчалик уяли телефондан олиб чиқишим учун ишора қилди. У коридорда ҳимояланмаган лампочка нурида милтиллади ва подшипникларини олиш учун бир зум иккиланиб турди. Бу соқчи мени қуролининг ўқи билан уришига сабаб бўлди. Биз келганимиздан бошқача йўл тутдик ва менга нафрат ва қизиқиш аралашмаси билан қараган бир нечта аскар ва техникларни учратдик. Биз бир муддат узун, яланғоч деворли йўлаклардан, зинапоядан юқорига ва пастга юрдик. Уларнинг барчаси шунчалик ўхшаш едики, мен лабиринтда умидсиз адашиб қолдим. Ниҳоят, биз бошқа коридорларга очилган кенг залга келдик, шунда у худди спикерли ғилдирак ўқига етиб боргандек туюлди. Бу зал тезда катта Марказий залга айланди. Унинг аксарияти шифтдан айлана шаклида осилган damask пардалари ортидан порлаш билан хира ёритилган еди. Заминнинг марказида ёрқин доира ҳосил қилувчи битта кучли нуқта бор еди. Деворлари деярли ҳар томондан китоб жавонлари билан ўралган еди. Баргли варақалар ёнида charm билан боғланган қалин фолиолар турарди. Унинг олдида турган девор ҳувиллаб қолган еди, фақат ўртада ҳар доим баланд ва самимий осилган улкан сирли стикер бундан мустасно. Асбоблар консоли ўтирган саҳнада олтин қуёш порлади, гўё уни бузганга ўхшарди. Наҳ атрофида айланада беш kishi ўтирарди.
  
  
  У ерда иккита ўрта ёшли еркак бор еди. Бирида билярд тўпи каби кал каби нишон бор еди. Иккинчиси, бир қарашда, тақиллаган ешик билан тўқнашган юз билан еди. Аёллардан бири калта ва семиз, оғир, қўпол кўкраги ва ўткир, ўткир агат кўзлари билан еди. Иккинчиси ёшроқ ва бироз яхшироқ тасвирланган. У зерикканга ўхшарди.
  
  
  Бешинчи шахс бошқалардан жуда фарқ қиладиган одам еди. У консолда аёллар орасида ажойиб қора charm айланадиган стулда ўтирди. Нен кўк Kashmir шарф билан оч беж ва курорт костюмида еди. У консолга суяниб, тирсагини кўтариб, асбоб сумкамни қўлида ушлаб, худди наҳга қарашимни сўрагандай. У кўзларида доно ва ғамгин нигоҳ билан юзимга тик қаради.
  
  
  Бу кичкина ва чаққон еди. Кекса одам емас, лекин йиллар уни аямади. Унинг юзидаги чуқур чизиқлар ва кўзлари остидаги доиралар уларга урилиб, ёшлик ёки айбсизлик изларини йўқ қилгандай туюлди. У биз каби емас еди, ёки мен уни кўрган бошқа биров. Асл кависли бурун, пешона чизиқлари ва маҳкам сиқилган юқори лабда зотли Майя пайдо бўлди. Ему ўзини таништиришга ҳожат йўқ еди. У полковник Земблага югурди. "Ташқарига қадам қўйинг, senor", деди у. Егонинг овози қиличдек баланд ва ўткир еди.
  
  
  Қурол мени олдинга сурди.
  
  
  У кўр-кўрона нурнинг ўртасида турди ва бир неча дақиқа давомида ҳеч ким ҳеч нарса демади. Зембла қимирламади, лекин бошқалар ўриндиқларида безовталаниб, мени кўзлари зўриқиб ўрганишди. Улар иҳ раҳбари каби соф қонли емас едилар, аммо иҳ нинг қаттиқ қорайган юзларида қолган Майя қони.
  
  
  "Биз икки marta ҳамма нарсани тинтув айтинг," зембла ниҳоят деди, " лекин, биз ҳар бир жойда ҳар қандай яширин портловчи топилмади қилган.
  
  
  У ҳеч нарса демади.
  
  
  Мен уни тинглаяпман", деди у. Егонинг овози алдамчи дўстона еди. Орқамдаги пичоқ қуроли умуман бундай емас еди.
  
  
  Мен уни унга қолдирмадим", дедим.
  
  
  Балки", деди у. У менинг асбоблар қутимни тескари бурди, шунда унинг таркиби консол тепсиси бўйлаб думалади ва микрофилм камерамни олди. "Сиз суратга олиш орқали узоқ ва қийин йўлни босиб ўтдингиз, senor", деди у. Фотосурат менинг топшириғимнинг иккинчи қисми еди. Мен плёнкада иложи борича кўпроқ жиҳозларни суратга олишим керак еди, лекин фақат спрейи ишлатиш имконига ега бўлганимдан кейин. Хок бунга қатъий қарор қилди. Destruction биринчи келди. У ўзини ноқулай ва асабий ҳис қилса ҳам, тузоқни ҳидлаётган йўлбарсдек табассум қилолмади.
  
  
  Тўсатдан Зембла қўлининг кескин ҳаракати билан нарсаларимни ерга ташлади.
  
  
  Ъ сиз кимсиз? Исмингиз нима? Сиз барибир бу ерда нима қиляпсиз?"
  
  
  Уники, у елка қисди. "Менинг исмим Ник Картер-ва у нима учун бу ерда еканлигини биласиз. Сизда бир сония олдин қўлларингизни кутиб олиш учун сабаб бор еди.
  
  
  "Картер..."У исмни диққат билан айтди. "Менимча, у ҳақида бир нарсани еслайман.".. Ҳа! Овоз bering! 1969 йилда Куба ва ўтган йили Chili. Хўш, сиз бу сафар муваффақияциз бўлдингиз, Жаноб Картер.
  
  
  "Балки сиз ҳақсиз", дедим мен унга қараб. Кўзларим олдинга ва орқага ҳаракатланар, земблада, қолган тўрттасида ёки мен билан қоронғи йўлак ўртасида турган одам ва соқчиларда заиф жой топишга ҳаракат қиларди. Биз учун қочиш имконияти мутлақо йўқ еди. Зембла менинг ўсиб бораётган безовталигимни сезгандай туюлди ва у қисқа ва кескин кулиб юборди ва деди: "тинчланинг. Биз сизни бу ерда бажармаймиз.
  
  
  "Мен кўкрагимни йиртиб ташлайдиган ва dollar пулини олиб ташлайдиган маросимни кутмоқдаман."
  
  
  — Сиз бунга лойиқ еканлигингизни тан олишингиз керак, Senor Картер. Улар яхши одамлар еди, сиз ўлдирганлар. Аммо биз сизни ўзимиз учун ишлатиш усулини ўйлаб топдик ва сиз уни суратга ололмасангиз ҳам, нимани кўрмоқчи еканлигингизни бизга хабар беришингиз мумкин. Айтганча, шунчаки қизиқиш учун хиёнат сизга бу ерга йўл кўрсатмадими?
  
  
  У яна бепарволик билан елка қисди. "Барча меҳмонхона устидан ешитиш, ва тўлиқ олиш."
  
  
  — Мен бундан аллақачон қўрқардим. Фақат хоиннинг ёрдами билан сиз менинг ҳимоя камаримдан ўтишга муваффақ бўлдингиз. Мен ҳал қила олмайдиган ягона тенглама-бу инсоннинг олдиндан айтиб бўлмайдиганлиги. Мен бу кеча кейин мени безовта қилади деб ўйламайман.
  
  
  У қанчалик ҳақлигини билмас еди. Лекин у ўйлагандан бошқа сабабга кўра! Ва у ҳақиқатни қачон билади?.. Мен яна атрофга қарадим ва ютиб юбордим. Бу тузоқ, қабр еди. Ҳатто юқоридаги шафқациз авлиё ҳам хавф туғдиргандай туюлди.
  
  
  "Бу кеча кейин," зембла давом етди, " бўлади... Аммо, еҳтимол сиз бу ерда менинг кичик ўрнатишим ҳақида ҳамма нарсани биласиз!"
  
  
  — Сиз шунчаки дунёдаги енг катта музлатгичингиз бор деб ўйлайсиз."
  
  
  "Аниқ емас", деди у кулиб. "Мен фақат хаёлий тог ъ қиламан. Яъни, radio тўлқинларидан фойдаланиб, ўрмон борлигини кўрсатиб, унинг барча хусусиятларини тропосферанинг ҳаво оқимларига акс еттиради. Бу қор ёғиши учун тахминан 15 000 фут баландликда содир бўлиши керак. Албатта, бу radio тўлқинларни ҳеч ким кўрмайди ва самолёт улар орқали шунчаки уча олади. Фақат иқлим ўрмон бор деб ўйлайди!
  
  
  "Сиз Мексика шаҳрида ўйлаганингиздек?"Мен нордон сўрадим.
  
  
  Шундай қилиб, сиз пайқадингиз! Бу, айтганда, експериментал трансляция еди. Орқага кейин, менинг мувофиқлаштириш балл чекка бир-биридан фақат бир неча километр еди. Аммо бу сафар у Марказий Американинг кўп қисмини қамраб олади...
  
  
  - Мувофиқлаштириш нуқталари?
  
  
  Его уни тўхтатди. Ъ сиз нима демоқчисиз?ъ
  
  
  Мен тог ъ каби кенг тўлқин узунлиги билан radio сигналини ишлаб чиқара олмаслигим сизга аён бўлади. Мен мақсадлар учун танлаган майдон устидаги тоғнинг контурини ташкил етувчи бир қатор нуқталарни ёки айтайлик, куч чизиқларини лойиҳалаштиришим керак. Захира трансмиттерларини Диаграмманинг математик асосий ўқига тўғри мутаносиб бўлиши учун қаерга жойлаштиришни аниқлаш учун жуда аниқ ҳисоб-китоблар талаб қилинади."
  
  
  "Менинг ёрдамчиларим, - дея қўшимча қилди у орқадаги тўрт кишига бош ирғаб, - ҳар бири ўз мамлакатидаги қўллаб-қувватлаш станциясини кузатмоқда."
  
  
  Томоғим қуриганини сезди. - Аммо ўша ўқ, ҳамма нарса айланадиган марказ шу ерда, шундай емасми?"
  
  
  Ҳа, албатта.ъ
  
  
  Унинг ярми енгил нафас олди, қолган ярми Егонинг айёрлигини лаънатлади.
  
  
  Ва ҳамма нарсани қор билан қоплаганингиздан кейин нима бўлади?
  
  
  У сирли кулди. "Кейин учинчи Майя империяси келади."
  
  
  Унинг мегаломанияси миямга тўлиқ куч билан урилганда ҳайратда қолдим. Кейин у: "сиз бунинг учун жанубдан жуда узоқ емасмисиз?"
  
  
  Бу аслида бизнинг цивилизациямизнинг бешиги Дукатанда жойлашган деган маънода. Аммо дастлабки иккита Майя империяси янада жанубга чўзилган."У кескин кулиб қўшиб қўйди:" ҳеч қачон Юcатеcанни мексикалик деб атаманг. Бизнинг Азтеклар билан жанжаллашиш тарихимиз ҳали ҳам мавжуд, гарчи бизда бир хил Теулалар бўлса-да, улар тукли аждаҳо Кукулкан билан бир хил қўрқинчли.
  
  
  У ўгирилиб, ноланинг ёритилган тасвирига ишора қилди. "Бу бизга нени еслатади."
  
  
  "Ва қизил чизиқлар?"
  
  
  "Улар бизнинг ҳақиқий душманларимиз кимлигини еслатади. 1519 йилда Кортез Маяни ўлдирди Табаско ва кейин дарахт танасига учта ўйилган. Испания қироли Карл И номидан у бизнинг ҳудудимизни егаллаб олди."Зембла яна менга қаради. "Сиз бизнинг душманимизсиз, Картер. Сизнинг турингиз беш аср давомида бизнинг еримизни егаллаб, бизни қашшоқликда яшашга мажбур қилди.
  
  
  - Унда нима қилмоқчисиз, Сем?"Ушбу қурилма ёрдамида сиз янада қашшоқликни келтириб чиқарасиз. Ҳаммаси музлайди. Каучук, банан ва қимматбаҳо ёғоч турлари совуқдан ўлади. Қаҳва ва какао йўқ қилинади. Саноат йўқ қилинади. Марказий Американинг бутун иқтисодиёти бир кечада йўқ қилинади."
  
  
  У қўлини силкитди, гўё емуда ҳашарот етарли еди. "Табиий ресурсларни ҳисобга олсак, мамлакатимиз деярли бокира. Ишлаб чиқилган кичик қисм капиталистик експлуатация билан тугайди. Бизнинг ҳаётимиз ўзгармайди, чунки биз ҳали ҳам очлик ва қашшоқликдан азият чекдик. Бу тугагандан сўнг ва сиз гринголар йўқ бўлиб кетгач, биз иқтисодиётимизни қурамиз, лекин фақат ўзимиз учун. Сиз Марказий Американи вақтинча фойдасиз қиляпман деб айта оласиз."
  
  
  "Сиз яшамаган демоқчисиз.
  
  
  "Зарар кўрмайдиган, яшамайдиган, imperialist учун худди шу нарсага камаяди."
  
  
  - Бу бемаънилик. Ва маҳаллий аҳоли сиз билан рози бўлмайди. Нега иҳ, полковникни огоҳлантирмайсиз? Ҳеч бўлмаганда улар совуқ ҳавога тайёргарлик кўришлари мумкин.
  
  
  "Сиз бу нарсаларга realist бўлишингиз керак. Менга ким ишонади? Унинг партизан емас. Унинг муҳандиси Сизов. Ва бу полковникга келсак, бу менга Арканзас Конфедерацияси милицияси томонидан илгари кўрсатган хизматлари учун берилган фахрий унвон. Агар менга ишонишган бўлса, мен ҳужумни қайтариш учун етарлича кучли бўлар едим, Senor Картер. Агар исботланган айтинг сифатида, унинг заиф. Шубҳасиз, менинг кучим енгиб чиқмагунча ҳамма нарсани сир сақлашим кераклигини тушунасиз. Ва сизнинг тирноқли саволингизга жавоб бериш учун: шунинг учун мен Юкатандан юзлаб чақирим узоқликда, Никарагуанинг бу кимсасиз қисмида яшайман.
  
  
  Аммо минглаб одамлар сизнинг халқингиз билан учрашадилар, азоб чекишади ва ўлишади."
  
  
  Биз асрлар давомида азоб чекдик. Биз табиатнинг вайроналарига қарши қотиб қолдик. Айтишимиз мумкинки, биз қамишга ўхшаймиз. Ҳашамат ва мўл-кўллик сизнинг халқингизни юмшоқ ва заиф қилди. Ҳа, афсуски, одамлар ўлади. Иҳ, лекин бу қонли инқилоб бўлганидан анча кам бўлади. Бошқалар яшаши учун одамлар доимо ўлишлари керак. Кўрмайсизми? Аввал ўзингизнинг Тоғингизни яратишингиз ва шундан кейингина очиқ ҳовузга талабларингиз тўғрисида хабар беришингиз жуда муҳимдир."
  
  
  Агар сизнинг талабларингиз қабул қилинмаса нима бўлади? Сизнинг трансмиттерларингиз ишлашда давом етадими ва ҳамма нарсани музлик даврига қайтарадими?
  
  
  Бу бизнинг узоқ вақтдан бери тўхтатиш орзуимиз еди. Кўп йиллар давомида биз екканимизни йиғиб оладиган кунни орзу қилардик."
  
  
  Его нутқининг оловига қарамай, у менга қараганида унинг кўзлари мутлақо normal еди. "Ўша кун дастлаб ертага бўлиши керак еди, Жаноб Картер, аммо сизнинг аралашувингиз бизнинг жадвалимизни олдинга сургани аниқ."
  
  
  "Бугун учунми?"
  
  
  Ъ ҳозиргача! Егонинг бармоқлари бир қатор калитларга югурди. "Бизнинг ҳалокатли ҳосилимиз ҳозир бошланади!"
  
  
  Ҳозир емас! Яна бир неча соат ўтмагунча ! Мен воситалари его қўли остида тирик келди, деб унга бақириб олдини олиш учун менинг пастки лаб тишлаб еди. Мен Марказий Американинг бошқа мамлакатларида ефирга узатиладиган учта канал ҳақида ўйлардим.
  
  
  Ҳамма нарсанинг бир долларини қўшиш бу ерда бўлиши мумкин еди, аммо бу долларни қўшиш ҳали ҳам урилиб турарди. Худо, бу кислота ҳам ҳеч қачон ишламайдими? Менинг дастлабки ваҳима йўқолди. Бу шафқациз ҳалокатни ҳеч нарса тўхтата олмаслиги хаёлимга келди. Зембла бир мунча вақт совиши мумкин еди, аммо охирида унинг режалари муваффақияцизликка учради.
  
  
  Метр бир аномалия рўйхатга сифатида зембла буриштирди, у ўқиш йўлга сифатида ва Его қўли бироз чайқади. Аммо Егонинг овози бемаъни ва ишончли. У бир хил даражадаги оҳангда гапирди. "Биласизми, Картер, мен сизнинг келишингизга тайёр едим."
  
  
  — Менинг келаётганимни билармидингиз?"
  
  
  "Оҳ, дарҳол емас, лекин баъзи ҳукуматнинг йўқ қилиш бўйича мутахассисни юбориш еҳтимоли жуда юқори еди."У бошқарув панелидаги рақс ўқларига хавотир билан қаради. У бирма-бир smash-ни ёқди. "Шунинг учун унинг овози қўшимча еҳтиёт чораларини кўрди. Менинг трансмиттерларим бир-биридан мустақил ишлайди.
  
  
  Ъ қайси бири?Ъ- "сиз ушбу бошқа фикрларни назорат қила олмайсизми?"
  
  
  - Ҳа, албатта. Мен уни бу ердан иҳ ўрни сигнали билан ёқаман", деди у. У панелга урди. — Ва мен уни худди шу тарзда иҳ-га қайтараман. Шундан кейингина улар бошқа radio пулсини олишади.
  
  
  Мен елкама пичоқларим орасида ёпишқоқликни ҳис қилдим. "Сиз улар ёқилганда, уларни фақат масофадан бошқариш пулти орқали ўчириб қўйишингиз мумкин демоқчимисиз?"
  
  
  - Бу тўғри. Бу саботаждан ҳимоя. Ўз хавфсизлигим ва ўрнатишларим хавфсизлиги учун суғурта тури. Агар бу ерда ҳамма нарса вайрон бўлса ва Худо буни қилишга уринган аҳмоқни дуо қилса, ўрмон ҳали ҳам яратилади. Натижа ҳалокатли бўлади.
  
  
  Мен ундан хиралашган овоз билан сўрадим: "катастрофик деганда нимани назарда тутяпсиз?"
  
  
  Битта Трансмиттерни йўқ қилиш чодир остидан битта естафетани олиб ташлашга ўхшайди. Чодир бошқа шаклга ега бўлади, лекин барибир тик туради. Менинг ҳисоб-китобларим жуда аниқ ва агар менинг куч майдоним қарши оғирликлардан шу тарзда чиқарилса, юзага келадиган метеорологик зарбалар ҳақида ўйламасликни афзал кўраман. Енг ёмони, агар бу станция йиғилишдан чиқиб кетган бўлса, бошқалар енди сигнални узата олмайдилар. Шунда Марказий Amerika абадий қор ва муз билан қопланиши мумкин."
  
  
  Егонинг башоратли сўзларининг шайтоний ҳақиқати мени зарба каби урди.
  
  
  "Худойим, - деб бақирдим мен унга қараб, - буни бошламанг! Ушлаб turing! уни...ъ
  
  
  Кучли портлаш жумла ўртасида менинг огоҳлантиришимни тўхтатди. У ерга урилди. Икки соқчи орқамга сакраб тушишди. Улар мени деярли езишди ва ўпкам атрофидаги ҳавони сиқиб қўйишди. Унинг буришди ва жинни каби курашди. Натижа йўқ. Бу иккиси мендан кучлироқ еди. Улар мени полга маҳкамлашди. Еркакнинг мушак қўллари мени қаттиқ ушлаб турди. Қўпол, қўнғироқ қилинган қўл оғзимни шунчалик қаттиқ сиқдики, тишларим деярли лабларимдан ўтиб кетди. Унинг боши озод қилинди.
  
  
  Ъ буни тўхтатинг! Йўқ...ъ
  
  
  Қўпол бармоқлари менинг рта атрофида кучайтирдилар.
  
  
  Менинг қичқириқларим томоғимга тушди. Бу умидсиз вазият еди.
  
  
  Зембла оҳиста кулди. "Тинчланинг, senor . Мен аллақачон бошқа каналларни ёқдим ва айтишим мумкинки, бу ерда ҳамма нарса яхши ишлайди. Енди улар фақат синхронлашмоқда.
  
  
  Унинг етагини кийиб, у зембла тўртта станциясини бир хил тўлқин узунлигига ўтказаётганини ночор томоша қилди. Унинг танаси титрай бошлади, ҳайвон мушакларининг реакцияси. У умуман ишонтирмади, у нима бўлишини кўришини кутди. Агар Зембланинг стратегияси ҳақиқатан ҳам ишлаганида еди, менинг маневрим самарасиз бўлар еди. Бу ерда его ўрнатилишини саботаж қилиш орқали, бу беихтиёр фалокатнинг абадий давом етишига олиб келади. Оқибатлари ҳалокатли бўлади. Зембла бармоғини катта тугма устига ажойиб тарзда силжитди. "Ва енди қувват оқими."У мамнун жилмайиб, тугмани бор кучи билан босди. Sergey сўнди. Маъбаднинг тубида генераторларнинг кўтарилган овози ешитилди. "Менга кўпроқ енергия керак", деди у. У бир нечта катта тугмачаларни айлантирди.
  
  
  У сўраган нарсасини олди, лекин бошқача тарзда. Заиф катлама қоғозлар, еҳтимол, тўсатдан ортиқча юкдан омон қолмади. Менинг каустик кислота иҳ жуда кўп ерозияланган. Генераторларнинг шовқини баланд ва баланд еди ва қизиб кетган қисмларнинг ҳиди кондиционер панжараларидан ўтиб кетди. Узоқда, узоқда, мен спрейим билан ишлаётган ускунадан кучланиш чексиз ўтаётганда чайқалишлар ва хириллашларни ешитдим. У бу хонада қамалиб қолган одамларнинг заиф ва баланд қичқириқларини ешитди.
  
  
  Фақат зембла товушлар ва ҳид нимани англатишини тушунгандай туюлди. У қўлларини нолга қайтаришга ҳаракат қилиб, тугмачаларни бурди. Аммо енди у қувватни ёқди, бу жуда мантиқий емас еди.
  
  
  Йўқ, йўқ! Бу содир бўлмайди. Асбоблар югураётганда ва қувват трансформаторининг игнаси қизил зонага кирганида унинг кўзлари даҳшатдан бўртиб кетди. Его ўз panel туфайли ҳаддан ташқари қисқа бошлади. Сарғиш тутун металл панелларнинг тикувларига сингиб кетди. Унинг орқасидаги еркаклар бўғилган лаънатларни чиқариб юборишди. Бир аёл йўталди ва тирноқли бармоқлари билан стулни ушлади. Панеллар худди жуда юқори босим остида бўлгандек бўртиб чиқди. Тор ўтиш йўли бор еди. Оқ аланга отилиб, Зембланинг қўлини ёқиб юборди. Мен ғалати кўнгил айнишини ҳис қилдим. Егонинг бутун режаси ўз-ўзидан парчаланишини томоша қилиш даҳшатли еди. У яратган електрон йиртқич ҳайвон ўзини ютиб юборди. У мўрт қисмларини еритиб, ўз датчиклари ва симларини тешиб, ўзини статик електр билан жазолади ва куйган изоляциянинг ҳидидан нафас олди. Тутун орқали Зембланинг юзини кўрдим. У ғойиб бўлди ва енди одам емас еди.
  
  
  Тутундан, ҳаяжондан ёки иккаласидан Егонинг кўзларида ёш бор еди. Егонинг томоғидан умидсиз овоз чиқиб кетди.
  
  
  "Картер, Картер, сиз буни қилдингиз. Агар бирон-бир фикр борми нима...
  
  
  Тўсатдан, ҳаво намуналарини олишнинг даҳшатли босими мени ҳайратда қолдирди. Зембланинг хафа бўлган овози ешитилди. Кўр-кўрона нур хонани тешди. Зембла ва унинг дўстлари кар бўлган портлашда ҳалок бўлишди. Мени ушлаб турган соқчилар қўғирчоқлардек ташландилар. Портлаш ўпкамни бўшатди. Металл, shisha ёмғир ва порлаб турган кабелнинг шитирлаши осмонни тўлдирди. Унинг танаси ерга қаттиқ босди. Соқчилар мени йиқитиб, ерга қўйишганидан хурсанд бўлдим. Еҳтимол, бу менинг ҳаётимни сақлаб қолди.
  
  
  Шовқин ва ёрқин авлиё бошланганидек тезда ғойиб бўлди. Бошим айланиб, қулоқларим жиринглади. Мен уни кутдим. Кейин у юқорига қаради. Буг ъ ва тутун ҳали ҳам залда йиртилган ҳолда осилган. Ноаниқ уни қолган тартибсизлик кўриш мумкин. Бошқарув панели пишган помидор каби пайдо бўлди. Афтидан Зембла тутун ичида кўтарилган еди. Ҳеч бўлмаганда унинг аломати йўқ еди. Қолганлари йиқилган полга сочилиб кетишди. Кал одам юзида ётарди. Яна бир еркак ва семиз аёл чалқанча ётишарди. Зериккан аёлнинг бўйнига бир парча металл panel ёпишган. У ўлган, мен еса стул ёнида тиз чўкдим. Куйган қисмдан қон оқиб тушди. У нола ва вайроналар билан қопланган саҳна бўйлаб ёғли оқимларда оқарди.
  
  
  У оёққа сакраб, чуқур нафас олди ва атрофга қаради. Один рта қон, соқчилар атрофида қаватда ястаниб еди. Мени ушлаган одам ғойиб бўлди, еҳтимол сигнални кўтариш учун. Бошқа қўриқчи унинг ёнига думалаб, милтиқни менинг ҳаётим майдонига қаратди.
  
  
  У бир сакрашда унга етиб келди. У муносабат билдиришга ёки отишга улгурмади. Его унинг юзига тепди. Менинг ўнг товоним шафқациз куч билан Егонинг бурнига урилди. Суяк ёрилишини ешитдим. Его бурун суяги бўлаклари его миясига кириб борди. У ўлди.
  
  
  Бу уни кўтарган его қуроли еди. У кетиши керак еди. Sirens йиғлади. У коридорлардан шошилаётган одамларнинг ғазабланган шовқинини ешитди. Улар тез орада бу ерда бўлишади ва улар савол бермайдилар, балки биринчи бўлиб отишади. Агар менда қочиш имконияти бўлса, бу кейинги бир неча сония ичида нотинчликда бўлиши керак еди.
  
  
  Аммо у орқасига ўгирилиб, саҳнага югурди. Мен ҳали кетолмадим, ҳатто бу менинг ўлимимни англаца ҳам. Мен бу тўрт кишининг кийимларини қидиришим керак еди. Улар қаердан келган ва қолган тўртта transmitter қаерда яширинган? У биринчи топиш керак. Мен ушбу ўрнатишни инфилтрация қилишга ва йўқ қилишга муваффақ бўлдим. Бу менга ҳам тайинланган. Лекин менинг топшириғим ҳали бажарилмади.
  
  
  Бу фақат делл ўзи бошланди бўляпди.
  
  
  
  
  Боб 4
  
  
  
  
  Chang ва тутуннинг зич булути, ўралган пўлат бўлаклари, қўрқув ва оғриқ қичқириқлари — Дантенинг дўзахи бундан кейин ҳеч нарса емас еди. Йўталиб, унинг яланг оёқлари полга қоқилиб кетди. У қонга ботган босқичга етиб борди ва учта симнинг ҳар бири ёнида тиз чўкди. Унинг йиртилган иҳ кийимларини тез ва яхшилаб қидириб топди.
  
  
  Бу тезкорлик вақти емас еди. Тўлиқ тергов қилиш учун вақтим йўқ еди. Мен қўлимдан келганини олишим ва кейин имкон қадар тез югуришим керак еди. Ўлик қоровулнинг нопок милтиғи унинг қўли остига тиқилган еди. Паспортлар, ИД карталар, ғалати қоғоз парчалари — кейинчалик у тўплаган бошқа трансмиттерларнинг жойлашишини кўрсатиши мумкин бўлган нарса. Ҳаммасини семиз аёлнинг сумкасига солинг. Бу елкама-камарли катта charm аёллар сумкаси еди. Мен уни егоимнинг бўйнига сумка каби осиб қўйишим мумкин. Ташқарида етикларнинг овозини ешитиб, у деярли тугади. У атрофида ўралган, милтиқ тайёр.
  
  
  Еркаклар хонага бостириб киришди. Саросима ва қўрқувда улар бақиришди. Уларнинг саросимаси қуролларини бепарво тутишларида акс етди. Унинг орқаси нола саҳнасига қисилди. Тўсатдан саккизта аскар мени кўриб, бақиришни тўхтатди. Улар менга хавотир билан қарашди. Улар аста-секин уйга қайтишди. Унинг милтиғи таҳдид билан тебранди. У уларга тўхтаб, қуролларини ташлашни буюрди.
  
  
  Томонларнинг кучлари деярли тенг еди. Уники бироз яхшироқ ҳолатда еди, лекин мен ёлғиз едим. У уларнинг атрофида бир неча томонидан ўлдирилган бўлиши мумкин; лекин мен отиб бўларди. Худога шукур, ҳеч ким бу жуфтлик учун бир бўлишни хоҳламади. Рефлексли равишда улар ўзларининг устунлигини англагандай туюлди. Унинг ўйинни йўқотди. Кейин, оғриқли секин, иҳ милтиқлари ва тўппончалари ҳалокат билан бирма-бир полга йиқилди.
  
  
  Зал ташқарисида шовқин кучайиб кетди. Кўпроқ аскарлар яқинлашаётган еди. У девор бўйлаб ён томонга ҳаракат қилди. У милтиғининг оғзини доимо ишора қилиб турарди. Мен қурол билан ўтказилган жуфтлик кўзларимдаги умидсизликни ўқиди. Ҳеч ким қимирламади. Агар шахсий хавф бўлмаганида, атрофдагилар мени иккиланмасдан отиб ташлашган бўларди. Иҳ унинг атрофида индамай юрди. Йўлакнинг тош девори яланғоч орқамда ғалати совуқ ва ёпишқоқ бўлиб туюлди. У боши берк кўча билан тугаган бошқа йўлак билан кесишган жойга етди. Шундай қилиб, мен асосий залдан ўтишим керак еди. Мен неча сония қолганимга ҳайрон бўлдим. Ҳар қандай вақтда бошқа аскарлар менга ҳужум қилишлари мумкин еди.
  
  
  Мен ҳеч қандай муаммосиз кейинги чорраҳага чиқдим. Ушбу коридор қисқа еди ва бинолар порталига ўхшарди. Зинапоялар юқорига кўтарилди. У зинадан пастга югурди, тўхтади ва зал томон қисқа зарба берди. Бу йигитларни бир мунча вақт ушлаб туради. У зинадан узоқ қадамлар билан бошлади. Зинапоялар ҳақиқий қирғин содир бўлган ҳудудга олиб борди. Ниҳоят битта девор вайрон бўлди. Қувурлар ва қувурлар чигаллашган, буришган массада чиқиб кетди. Ғичирлаган буг ъ катта буг ъ булутларини ҳосил қилди. Бу ҳақиқий жанг майдонига ўхшарди. Қуйида саккиз аскар жасоратларини тўплашди. Улар қон учун баланд овозда бақиришди, бу менинг қоним. Улар кўр-кўрона ўқ отишди; бўшлиқда милтиқларнинг момақалдироқ иҳ портлаши каби туюлди. Бирдан чап томонимдаги кичкина токча атрофида учта ўқ отилди. Бошим ва кўкрагим ёнидаги деворлардан ғишт бўлаклари учиб ўтди. У қопқоқ учун ducked. Гўё у тузоққа тушгандек еди. Агар Маъбад томига чиқиш жойи бўлганида еди, у содир бўлган катта силжиш билан тўсиб қўйилган бўлар еди. Алковедаги одам яна ўқ узди. У ревматизм билан отилган. Қоронғу рақам ғойиб бўлди. Қуролимни силкитиб, мен унга ергашдим. У ахлоқсиз полда буришиб ётарди. Унинг кўкраги ва ҳаёти ўқлардан қора қон доғлари билан қопланган еди. У енгашди ва Егонинг револверини олди. У зинапоя томон отилган. Полковник Зембланинг аскарлари биринчи бўлиб чекинишга шошилиб, бошқасига урилишди. Отишма бир лаҳзага тўхтади. У бир вақтлар portal бўлган вайроналар орасидан судралиб ўтди. У беҳуда бетон блокларни ва езилган тошларни тортиб, чиқишни очишга ҳаракат қилди. Натижа йўқ. У қуйида яна аскарларнинг йиғилишини ешитди. Улар зинапоядан судралиб чиқишди. Мен етикларнинг баланд қирқишини ва қуролларнинг жиринглашини ешитдим.
  
  
  Қўлларим қулаб тушган деворни топди. Тўсатдан у бармоқларида совуқ ҳаво намунасини ҳис қилди. У вайронагарчиликка ғазабланди. У орқасидаги зинапоядан бўшашган тошлар ва бетон бўлакларини ташлади. Унинг Бошсуяги блок тушди, деб одам қичқириб юборди. У молоз орқали tunnel қазди ва милтиғини у орқали итариб юборди. Бошқа томонда кенг кемерли коридор бор еди. Мен томга олиб бормайдиган тор зинапояни синаб кўрдим. Бу биринчи marta шу тарзда кўтарилган еди.
  
  
  У иккиланмасдан қолган зинапоялардан юқорига ва томга учиб кетди. Мен у ерда кутаётган одамлар ҳақида қайғурмадим. Мен орқамда қанча йигитлар борлигини билардим ва улар ёнимда едилар. Агар у ерда кўпроқ йигитлар бўлса, еҳтиёткорлик билан тактик ёндашув ҳам теримни қутқармаган бўлар еди. Битта ўқ отилмади.
  
  
  Белл Суе вертолёти учаётганда унинг ёнида ўнга яқин одам турган. Двигателларнинг шовқини ва перванелнинг перванел шамоли менинг тўсатдан пайдо бўлишимни сездирмади. Аммо менинг олдимдаги саҳнага қараш учун қисқа имконият бор еди. Кейин улар менинг кўзимга уришди. Вертолёт қўниш майдончасидан бир неча фут баландликда турди ва беқарор тебранди. Учувчи мени биринчи marta ушлаган мўйловли одам еди. Его йўловчиси полковник Зембладан бошқа ҳеч ким емас еди! Негадир зембла ўлимдан қочишга муваффақ бўлди. Ҳеч бўлмаганда консол юзи олдида парчаланиб кетганда, у жиддий жароҳат олмаган. Тақдирнинг ғалати томони билан у ҳалокатли портлашдан қутулиб қолди. Ва енди у мендан қочиб кетаётган еди! Егонинг юзи қонга беланган еди. Его лоб бир қўлбола бандаж ўралган еди. Егонинг ялтироқ кўзлари ваҳший ғазабни акс еттирди.
  
  
  Ъ егони ўлдиринг! Картерни отиб ташланг! Его овози вертолётнинг шовқинидан юқорига кўтарилди. Мен вертолётни юқорига кўтардим. Егонинг овози ҳали ҳам ҳавода янгради. У милтиқни кўтариб, босим танкларини нишонга олди. У ҳам Зембла билан бирга маъбаднинг ярмини йўқ қилишга умид қилди. Аммо аскарлар аллақачон менга қарата ўқ узишган еди. Менда shahid бўлиш ёки ўзимдан қутулиш ва ҳар доим бўйнимга осилган сумка ўртасида танлов бор еди. Ғазабим менга: "буни вертолёт билан уриб, унутинг."Аммо менинг ақл-идроким сумкани хавфсиз жойга олиб боришни буюрди.
  
  
  У Зембланинг сўнгги заиф фарёдини ешитди: "Кукулкан қасос олади!"Кейин вертолёт улуғвор тарзда ҳавога кўтарилди ва жануби-ғарбий томонга бурилди. У узоқдан ғойиб бўлди. У Маъбад парапетидан сакраб ўтди. Аскар четига суянди. У қуролни пастга туширди. Йиқилиб, у тасодифий ўқ узди. Бунга арзийди. Уни, одам гандираклаб ва тош деворга тушиб кўрдим. Бошқалар унинг атрофида тўпланиб, қуролларини жаҳл билан силкитиб, ўқ узишди. Улар ой устида едилар. Ёрдамсиз, у қулаб тушди. Дарахтларнинг шохлари пирамида шаклидаги маъбаднинг қия томонига урилганда йиқилишимни юмшатди. Улар орқали тош ёриқларида жуда мустаҳкам илдиз отмаган дарахт илдизлари чиқиб кетди. Дарахт билан бирга у яна олти метрга тушди. Ниҳоят мени урган зарба ўпкам атрофидаги ҳавони сиқиб чиқарди. Бироқ, новдалар ва барглар зарбани юмшатди. У қопқоқ учун баргларга емаклаб кириб, қияликдан пастга думалади. Маъбад атрофидаги аскарлар ўртоқларига қўшилишди. Ўқлар атрофимдаги ерни йиртиб ташлади. Ўсимликлар парчаланиб кетди. Ўлик қўрғошин ёмғирида қолиб кетган танаси ғалати тарзда уни енди ҳис қила олмади. Унинг иккита ўқи қулоқларимдан ўтиб кетди. Имкониятим бўлганида, у оловни қайтарди. Бир одамнинг юзига ўқ узилди. Яна бири кўкрагига отилган ва жанг майдонидан ғойиб бўлган. У бутадан дарахтга ва дарахтдан бутага югурди. Zigzag билан у ўлик яраланмасдан пастга тушишга умид қилди. У пойдеворга етиб борди ва бир зум тўхтаб қолди. Кейин у маъбадни ўраб турган ҳеч ким бўлмаган ернинг бепушт қисмидан иложи борича тезроқ югурди. ГАВК бурун қичқириғи билан яқин атрофдаги тошдан сакраб тушди. Яна бир ГАВК шимининг оёғининг оёғини йиртиб ташлади. Бу муҳим емас еди, чунки мен бу ердан абадий кетаётган едим. Мен халта ва мачетамни қайтариб ололмадим. Улар бурчакда едилар ва Ну ҳеч қаерда кўринмасди. У ўрмонга шўнғиди. Баргларнинг қалин зулмати мени ўраб олди. У дарҳол чапга бурилиб, маъбаддан Тунгла дарёсига олиб борадиган йўлга тўғри йўл олди. У ҳеч қачон келган йўлидан қайтолмади.
  
  
  Ўрмонни рационсиз ва анча тажрибали Майя исёнчилари билан кесиб ўтиш жуда қийин еди. Мен йўлда ўзимни портлатиб хавф бор еди. Мен дарёларга етгунимча омадим барбод бўлмаслиги учун ибодат қилдим. Мен дарёдан сузиб ўтиш учун қайиқ топаман деб умид қилдим.
  
  
  Тўсатдан, зич дарахтзор атрофидан овоз келди. "Бу ким?"У олдинга сакраб, тиканли буталардаги тор бўшлиқни йиртиб ташлади ва чўккалаб ўтирган аскар устига деярли қоқилиб кетди. У улкан ески тўппончани олди. Унинг ён томонига ўралган.
  
  
  У ўқдан кўр бўлиб қолди. Порох юзимни куйдирди. ГАВК пекторал мушак орқали чап елкамга баланд урди. Мен унинг устига қоқилдим. Мен зарбадан оғриқ сезмадим. Агар омадим бўлса, бу анча кейин содир бўлади. Менинг таёқчамнинг миммо томонидан учиб кетди. Унинг ағдарилди. У ерга йиқилди ва деярли ҳушини йўқотди. Аскар учинчи marta ўқ узди, аммо ўтказиб юборди. У ўрнидан турди, ўйчан нишонга олди ва ўқ узди. У баланд овозда қичқирди, умидсиз ва яна отмоқчи бўлди, лекин ўлик ҳолда йиқилди.
  
  
  У ўрнидан турди ва оғир хўрсинди. Уники, у елка қисди. Ярани бир қўли билан ёпиб, тор ахлоқсизлик йўлидан пастга тушди. У зембланинг шахсий армияси орқасидан қуваётганини ешитди. Ўқ билан тешилган filial бошим ёнига тушди. Чуқур атрофидаги шовқиндан ҳайдалган қандайдир тунги ҳайвон менинг олдимдаги йўл бўйлаб жиннидек сакраётган еди. Кўзни қамаштирадиган кўзлар ҳайвоннинг олдида ерни портлатди. Бу тўсатдан тўхтади ва яна ўқ майдони босинг бошлади, деб бир чегара ичида юпқа ҳавога ғойиб бўлди. Бу машаққатли йўлнинг охири йўқдек туюлди. Енди у кўкрагида оғриқли зонкламани бошдан кечира бошлади. У тишларини ғижирлатиб югурди. Вақти - вақти билан у деярли қоқилиб кетди. Бир marta у ҳистерик кулиб юборди. Унинг орқасида у портлашнинг кескин, езувчи овозини ешитди, сўнгра дарҳол баланд овозда қичқириқ ешитилди. Менинг таъқибчиларим ўзларининг тузоқларидан бирининг қурбонлари едилар.
  
  
  Сўнгги бир неча метр чексиз туюлди. Ниҳоят, охирги белги уни кўрсатди. У доcкга аста-секин югуриб борадиган кичик майдонга келди. Миммодан ўтаётганда унга портни қўриқлаётган икки kishi ўқ узди. Бири сувга тушди, иккинчиси еса илгак каби ярмига букланди.
  
  
  Искала ўзи қоронғи Тунглада ётган ярим чириган тахтадан бошқа нарса емас еди. Бу вақтда Дарё тор ва саёз еди. Иккала қирғоқ бўйлаб чекувчи ўрмон. Бу ўсимлик дарёдан пастга тушганда яхши қоплама бўлади. Лойли қирғоқ деярли ўтиб бўлмас еди. Бу Зембла одамларининг мени таъқиб қилишга уринишларини тўхтатади.
  
  
  Бар портига иккита қайиқ боғланган. Қайиқлар ёнма-ён айланиб юришди . Уларнинг олд ва орқа томонлари каное каби торайган. Кема корпуси кўплаб Т шаклидаги труссларга перчинланган. Бошқа томонда аслида узунлиги етти ярим метр ва кенглиги икки метр бўлган ҳақиқий двигател хонаси бор еди. Кеманинг пастки қисмида кичик идишни бор еди. Идишнинг иккала томонига ён панжаралар ўрнатилди ва кучли рух томи бутун тузилмани тўлдирди. Корпус мис билан қопланган. Қоралама бир неча метрдан ортиқ бўлиши мумкин емас.
  
  
  Мен ески қайиққа узоқ вақтдан бери йўқолган математик фаворит каби югурдим. Бу орада у қайиққа бир нечта ўқ узди. Фақат бомба қайиқни чўктириши мумкин еди, лекин ҳозир фойдасиз еди. У унинг боғичларини қўйиб юборди ва кабинага шўнғиди. Шу билан бирга, аскарлар клирингга киришди. Ёғоч рулнинг ёнида бошланғич тугмаси бор еди. У ҳаво қопқоғини қоқиб, стартерни босди. Ўқлар очиқ кокпитга учиб кетди. Унинг пастга шўнғиди. Даҳшатли товушлар ушлагичга тушди. Ғазаб билан титраган ва йўталаётган двигател норозилик сифатида жонланди. Мен газни екстремал ҳолатга қўйдим. Унинг қийшиқ томонида у бар портидан дарёлар қоринининг ўртасига сузиб ўтди.
  
  
  Полковник зембла қўшинининг қолдиқлари соҳилга йиғилган еди. Буюртмалар берилди, жавоблар бақирди. Улар ақлдан озгандек отишди. Ўқлар рух томи ва мис корпусидан қичқириб, атрофимдаги юпқа ёғоч бўлакларни парчалаб ташлади. Отишма бир лаҳзага сусайгач, унинг сўнгги ўқлари нопок милтиқ атрофида отилди. Лонгбоат қийинчилик билан сузиб кетди.
  
  
  Его корпуси бундай қаттиқ муомаладан сесканиб кетди. Аммо биз унинг ўртасига етиб бордик ва дарёдан пастга тушдик. Мен охир-оқибат Принзаполз порт шаҳрига етиб борамиз деб умид қилгандим. Оқим бизга муносиб тезликни берди ва отишма камайди. Бизни ниҳоятда ям-яшил ўсимликларнинг барглари осиб қўйди. Бир неча лаҳзада кичик порт ва ўрмонларни тозалаш иҳ ҳеч қачон бўлмагандек ғойиб бўлди. Одамлар ва қуролларнинг шовқини ҳам сусайди. Унинг тепасида ўғли кечки осмоннинг яшил авлиёсини кўрди. Атрофимда занглаган жигарранг Дарё оқарди. Тўқ яшил дарахтлар икки томондан тепамизда кўтарилган. Филиаллар улкан узумзорлар билан безатилган. Ажабланарлиси катта ўсимликлар ҳаммасини қоплаган. Дарё устида бўғувчи буг ъ осилган. Чириган ўсимликларнинг ўткир ҳиди ҳамма жойда еди.
  
  
  Лонгбоатни бошқариш қийин бўлган. Рекнинг ошқозонининг ўртасида қолиш учун менинг барча тез камайиб бораётган кучим керак еди. Ҳар бир курсни тузатиш менинг елкам орқали оғриқни юборди. Кўкрагимдан қон оқаётган еди. Яқин масофада ГАВК чиқарилди. Шундай қилиб, ГАВК танамга кирган ва у чиққан яралар тоза ва ҳайратланарли даражада кичик еди. Аммо тиббий ёрдамисиз узоқ давом етмаслигимни билардим.
  
  
  Мен ҳали ҳам бўйнимга осилган катта сумка ҳақида ўйладим. Фақат хавф тугагандан сўнг, ҳеч бўлмаганда вақтинча, мен унинг тез заифлашаётганини ҳис қилдим. У егосини тўғри ҳолатда ушлаб туриш учун рулга суянди ва сумкасини очди. Ичкарида оқ дантелли рўмолча бор еди. Жанубдаги кўпчилик аёллар киядиган ўткир атирдан ёқимли ҳид келди. Унинг рўмолчаси бинтга ўралган ва его томонидан елкасига боғланган. Унинг тишлари тугунни қаттиқлаштирди. Бу қон кетишини тўхтатади. Уники, у сумканинг қолган қисми ҳақида ўйлади. Аммо бу тергов қилиш вақти ёки жойи емас еди. Шундай қилиб, у еътиборини қайиққа қаратди, у бу орада чап қирғоққа кўтарилди.
  
  
  У бир, балки икки соат рулда еди. Уники, доимо курашаётган қайиқ билан tinkering. Қайта-қайта тошлар ёки лойли қум қирғоқлари томон силжиш билан таҳдид қилди. Қанча вақт кетганини айта олмадим. Елкамдаги оғриқ бутун вужудимни қамраб олди. Бу кабус каби туюлди. У аниқ фикрлай оларди. Негадир у онгли бўлиб қолди. Интуитив равишда, агар мен қуруқликка югурсам ўлишимни билардим.
  
  
  Аста-секин Дарё кенгайиб, чуқурлашди. Ишга тушириш тезлаштирувчи оқим билан ҳаракатлана бошлади ва у идишни деворига суянди. Жуда чарчаган ва жуда заиф, у дангасалик билан сирғалиб, ерга ўтирди. У сумкасининг мазмуни ҳақида ўйларди, лекин у тўғри ўйлаш учун жуда заиф еди. Пешонамда катта қон томчилари пайдо бўлди. Бошим иситмани ҳис қилди.
  
  
  Бу каби ўтириб, у барча вақтни йўқотди. По кабинасидан ўтиб кетган ўрмонзорларга қаради. У пляждаги ҳаёт аломатларини, ески кеманинг ғамгин нолаларини ва кичик тутқичдаги двигателнинг шовқинини ешитарди. У идишни деворига нафас олиб ётди. Унинг аҳволи ҳақида аниқ хабардорлик ноаниқ кўнгил айниш ҳисси билан алмаштирилди. Менинг миям кимош-кимошда портлаб кетгандай туюлди. Пастки бироз силжиди. Гўё биз ҳеч қачон Мая ибодатхонасида, полковник Зембла учун бўлмаганмиз.
  
  
  Об-ҳаво ўзгара бошлади. Аста-секин осмон булутли бўлди. Буғланган иссиқ ҳаво енди салқин, баъзан еса совуқ еди. Ҳавода қўрқинчли нарса бор еди. Шамол қайғу билан қичқирди. Узун қайиқ гумбурлади. У оёқларига курашди ва кабинанинг томини маҳкамлади. Қақшатқич дарахтлар шамолга норозилик билан таъзим қилишди. Осмон сиёҳ қора рангга айланди. Катта магистраллар кўтарилган шамолда қўрқинчли тебранарди. Узоқдан қўрқиб кетган ёки жароҳатланган ҳайвонларнинг товушлари билан аралашган зарба овози ешитилди. Шамол бир лаҳзага тўхтади. Кейин, карлик кучи билан у бошқа томондан тўлиқ куч билан отилиб чиқди.
  
  
  Агар сиз полковник Зембланинг куч майдонига шубҳа қилган бўлсангиз, ҳозиргача унга ишонган бўлар едингиз! Дарё суви айланди. Увиллаган бўрон узун қайиқни таҳдид билан қийшайтирди ва ҳайдаб кетди. Кометанинг думидек кенг чақмоқ чақнади. Осмон бу ғайритабиий нурда бинафша ранг порлади, лекин момақалдироқ билан яна зулмат келди. Кейин ёмғир ёға бошлади. Аввалига бу енгил ёмғир еди. Аммо тез орада у иккинчи дарёга айланди. Бўрон булутлари орасидан сув оқими отилиб чиқди. Зембла сабаб бўлган даҳшатли бўрон қайиқни уриб юборди. Нафасим томоғимга тушди. Узун қайиқ ҳар бир тикувда тебраниб, ғижирлади. Тўсатдан шамол унинг егосини айлантириб юборгунча у Рулни ушлади. Унинг егоси уни қўйиб юбориши керак еди. Менинг кучим йўқолди. Шамол ва ёмғир енди тўлиқ ҳаракат еркинлигига ега. Кема оқим билан ҳаракатланди.
  
  
  У умидсиз унга ёпишди. Дақиқалар абадийликдек туюлди. Дарё делтага айланди. Уни, мен, биз Дарё яқинлашиб, деб тушунди. Увиллаган бўрон орқали мен чап томондаги кенг естуарий бўйлаб милтиллаб, Принзаполканинг чироқларини чиқардим.
  
  
  Ўнг томонга бурилган денгиз суви массаси. Тўлқинли кўпик дарёнинг денгизга қуйиладиган жойини белгилаб қўйди.
  
  
  Лонгбоат бир гирдобга қўлга олинди. Кўпик, шамол ва ёмғирнинг ғазабланган гирдобида тезлик ўсишда давом етди. Бизнинг олдимизда уйлар каби баланд тўлқинлар пайдо бўлди. Улар кемани ён томонга буришганда, рул силкинди. Икки marta мен кема кеел силкитарди ҳис, ва мен, биз ботган еди ўйладим. Айланаётган океан бизни қутқарганда, мен аллақачон умидимни йўқотган едим. Қайиқ гирдобда айланиб, ўткир тошли тошлар устига кўтарилди ва дарёнинг қўлига тушди. Охир-оқибат, денгиз ниҳоят бизни айлантирди. Биз портнинг нисбатан тинч сувларида олдинга қайтдик.
  
  
  Уни қирғоқ остидан чарчаган узун қайиқ олиб келди. Бир лаҳза олдинги билан солиштирганда, тўлқинлар кўп емас еди. Қуруқликка югуриб, диагоналда кема. У хотиржамликни тиклаш учун кабинада бир муддат қолди. У тугаганига ишонмасди. Ва у ҳали ҳам тирик еди! У панжара устига чиқиб, қирғоққа чиқди. Сув салқин еди. Бутун меҳмонхона майдони яланг оёқларим остида ёпишқоқ еди. Бу зембланинг сунъий бўрони кучи билан титради. А ёниб турган оғриқ менинг кўкрак орқали отиб. У тошли пляжда тиз чўкди. Оғир нафас олиб, у кўзларини юмди ва давом етишдан олдин у ерда бир оз ўтирди.
  
  
  Булварга етиб борганимда, бўрон деярли тугади. Шамол музли шамолга айланди. Ёмғир томчилари муз игналари каби еди.
  
  
  Шаҳардаги майдонга келганимда қор ёға бошлади.
  
  
  
  
  Боб 5
  
  
  
  
  У майдон бўйлаб ялангоёқ титраб уни югурди. Бу дақиқада совуқроқ еди. Майдонни уч томондан ўнлаб тор кўчалар қоплаган. Орқамдаги тўртинчи томон қирғоқ еди. Принзаполка шаҳрининг ранг-баранг балиқ овлаш флоти бор еди. Қайиқлар кабелларини йиртиб ташладилар. Устунлар айланаётган оқ қорда йўқолган.
  
  
  Одатда, бошқа шароитларда, куннинг шу вақтида майдон гавжум бўлар еди. Улар олдинга ва орқага сайр қилишганда, улар енг сўнгги харидларни амалга оширдилар ва вақти-вақти билан маҳаллий ғийбат билан аралашдилар. Бозор расталари, ески отлар ва ҳатто ески аравалар, яхши, ҳисоблаш деярли имконсиз бўлар еди. Савдогарлар ўз маҳсулотларини намойиш етишди. Уйқусираган ешаклар сут қутилари, бочкалар шароб, қоплар ун ва цемент, ҳатто узун темир панжаралар ва стуллар, столлар ва шкафлар билан тўлдирилган егаларининг ёнида бош ирғаб туришарди. Лекин ҳозир емас. Зембланинг об-ҳавоси клубларни ғилдиракларга қўйди. Кимсасиз майдонда ва асосий хиёбон бўйлаб музли шамол увиллади. Бир marta яшил парк, менинг чап томонимда у қайғули кўринарди. Ноқулай биноларнинг бўғинлари ёпилди. Улар одамсиздек туюлди. Баннернинг бурчакларида номлари ёзилган лой товоқлар бор еди.
  
  
  Calle Черногория уни хоҳлади. Марказ квартирада еди ва ким юрак, бизнинг агенти, доктор Hector Mendoza, 10 Calle Черногория да gilles томонидан уни ўргандим рўйхатига кўра. У ҳеч қачон бу одам билан учрашмаган. Унга келсак, у ҳалолликнинг чўққиси бўлиши мумкин, гарчи у жуда шубҳали еди. У бир сабабга кўра рўйхатда еди. Принзаполза лотин Америкасидаги бошқа шаҳарларга ўхшамас еди, бу ерда ҳар иккидан бирини сотиш сирлари бор ва ҳар бешдан бири махфий agent. Яна бир тирноқли винт, улар қайси мамлакат ёки ташкилотнинг агентлари. Loyalty пул ўзгарувчан қўллари каби нисбий ва volatile бўлади. Агар сиз уларни кузатиб турсангиз, уларга ишонишингиз мумкин ва шунда ҳам улар сизни юзингизга очиқчасига алдашлари мумкин ва бегона кучнинг ишончли агентини топиш деярли мумкин емас.
  
  
  Бу билан шуғулланиш керак еди. Доктор Mendoza билан учрашиш мен учун хавф еди. Полковник Зембланинг ташкилоти анча миллатчи еди. Шунинг учун мен икки кун олдин у ерга келганимда Принзаполцидан қочдим. Мен буни ҳозир қилган бўлардим, лекин яраларимни даволаш керак еди. Менга шведлар ҳам керак еди. Сиз ёлғиз ҳўл шимда жуда узоққа боролмайсиз. Ҳар ҳолда, патрул қайиғи мени кутиб турган тушиш нуқтасига етиб боролмаган бўлардим. Биз учун қанчалик шубҳали ёки хавфли бўлмасин, менга ёрдам керак еди. Майдоннинг ярмида Calle Черногория уни топди. Бу икки томондан уйлар — квартиралар-кантиналар, кабиналар ва ёпиқ панжурли бошқа кичик дўконлар билан ўралган тор, кўтарилган кўча еди. У зулмат орқали ўнинчи хонага шошилди. Мен егилиб, музли бўрон билан курашишим керак еди. Ва бу фақат бошланиши еди! Бу нима бўлиши мумкинлиги билан таққослаганда, Саҳарада пешин еди.
  
  
  Юқорида дўконлар камроқ. Уйларнинг охирги блоклари катта тошлар атрофида қурилган бинолар еди. Қора ўт билан аралашган қор юзимга очиқ тушди
  
  
  У қулфланган отхонадан ўтди. Ичкарида ғамгин товушлар ва совуқ, қўрқинчли ҳайвонларнинг сайраши бор еди. Ўнинчи рақам отхонадан унчалик узоқ емас еди. Кириш қоронғи ғорга ўхшарди. Уни, бино кирди. Бу музлатгичга ўхшарди. Шамол сўнди, лекин ҳаво музли бўлиб қолди.
  
  
  Зинапоялар ғижирлади ва деворлари бўялмаган. Биринчи қават режасида қўниш еди. Юқоридаги чироқнинг хира милтилловчи нурида у барча исмларни очишга ҳаракат қилди. Доктор Mendoza бизнинг тепамизда, кейинги қаватда йўқ еди. Его уни учинчи қаватдаги офисда, ешиги қоралама билан тақиллаган бўш хонанинг ёнида топди. Mendoza исмли белги хонанинг ўртасига мис киндик сингари ўрнатилган ески услубдаги қўнғироқ устида жойлашган еди. Мен уни тортиб олдим ва баланд овоз ешитилди. Уйга оёқларнинг заиф силжиши бор еди. Mendoza афтидан бир нечта хоналарни егаллаган. Тўсатдан бир фикр мени сумкани бўйнимдан олишга мажбур қилди. Ее уни бўш хонага ташлади ва ешикни ёпди. Шифокорнинг ешиги очилиб, бир аёл бошини ташқарига чиқарди.
  
  
  "Доктор Mendoza?"
  
  
  "Уни."
  
  
  "Об-ҳаво жуда иссиқ, - дедим мен, - ҳатто йилнинг шу даврида ҳам."Кулишнинг маъноси йўқ.
  
  
  Егонинг аллақачон кичкина кўзлари янада торайиб кетди. Нен оқ кўйлак устига ифлос кўк козок кийган еди. Его ёқасининг учлари ўлик капалакнинг қанотлари каби ўралган еди. Бир жуфт хира кўк шим устига оғир вазн осилган еди. Егонинг рангпар юзи қовунга ўхшарди. У оғир нафас оларди ва маҳаллий намлик ҳиди келарди.
  
  
  Уники унга сабрсизлик билан қаради. Ъ хўш?ъ
  
  
  "Мен... Умид қиламанки, фермерлар учун тез орада ёмғир ёғади."У чўнтагидан ёрқин мато олиб, юқори лабини артди. Ъ исо! Бу шундай еступидо екан, senor. Фақат ташқарига қаранг.
  
  
  - Сиз менга айтишингиз керак - " мен ҳирқироқ айтдим.
  
  
  Ъ сиз нима истайсиз?ъ
  
  
  Его уни итариб юборди ва Егонинг офисига кирди. - Менга нима керак?".. Доктор?
  
  
  Ъ аҳҳ ...!- у менинг елкамни биринчи marta кўргандай туюлди. У кўзларини юмиб, матони юзига тортди. "Федералистлар ?"
  
  
  Ъ йўқ.ъ
  
  
  Ъ кейин ким?ъ
  
  
  Ъ бу муҳим емас. Мени ямоқланг ва енди ташвишланманг. Бунинг учун сиз яхши тўлайсиз.
  
  
  - Естественно учун. Мен бу ҳақда умуман ўйламаган едим. У ешикни ёпди ва қаршисидаги стулга ўтиришимни ишора қилди. Егонинг тўсатдан табассуми жуда мажбурий бўлиб туюлди. Ъ илтимос.ъ
  
  
  Хона совуқ ва маъюс еди. Шифтдан полга осилган парда хонани икки қисмга ажратди. Енди его четга сурилди. Унинг олдида бир нечта жингалак стуллар ва divan бор еди. Бошқа томонда кичкина маунли стол стул, одатий тиббий ёрдам тўпламлари тўплами, асбоблар жавонлари, у ўтирган стул, созланиши чироқ ва бир нечта игна қайнатилган очиқ стерилизатор бор еди. Қулфланган ешик квартиранинг қолган қисмига олиб борди. Ундан chang ва ескирган пиво ҳиди келди.
  
  
  Доктор Mendoza матони чўнтагимга солиб, елкамдаги рўмолчани ечди. У ярани олд ва орқа томондан текширди. "Суяклар шикастланмаган, қон томирлари шикастланмаган", деди у. "Фақат танадаги чиройли кичик тешик. "Кичик калибрли, дейман."
  
  
  "Акс ҳолда бундай кўринмасди."
  
  
  "Хўш, бу ҳеч қачон бир хил емас, шундай емасми?"У шкафни очди ва бир shisha дезинфекцияловчи воситани чиқариб олди.
  
  
  "Менда бор нарса шу. Афсуски, менда пенициллин тугади. Аммо агар бу рўмолча ифлос бўлмаса, бу етарли бўлиши керак. Сиз ўқнинг ўзидан юқтира олмайсиз."
  
  
  "Биламан", деб бақирдим. Унинг қўллари панжарани ушлади. Тикувчи, у дезинфекцияловчи воситани суюлтирмади! У микробларни ўлдирмади; йўқ, у иҳни чўг ъ билан ёқди. У қичқирмаслик учун тишларини қисди. У ярага дерматол суртди ва бутун елкамни стерил дока билан ўраб олди.
  
  
  "Енди дам олинг, акс ҳолда яра яна очилади."Менинг его кўзларимга қараш менга дунёнинг исталган нуқтасида дам олишим мумкинлигини айтди, лекин его офисида емас.
  
  
  — Мен қила олмайман", дедим.
  
  
  "Яна қон кетмаслигига ишонч ҳосил қилинг."
  
  
  У қошларини чимирди ва бир зум ўйлади. У бошқа шкафга кириб, еластик бандажни тортиб олди. У ерда у мени шу қадар маҳкам ўрадики, мен қўлимдаги қон айланишига жиддий шубҳа қила бошладим. У корпусни металл қисқич билан маҳкамлади. У бир қадам орқага чекинди ва менга умид билан қаради.
  
  
  "Менга пул ва шведлар керак", дедим мен. "Кейин мен уни тарк етаман."
  
  
  - "Ҳа, лекин ундай емас ...
  
  
  "Сиз қандай агенциз, Mendoza?"У тўсатдан тўхтатилди. Мен бу сйcопҳантиc ёлланма етарли еди айтинг, шифокор ёки ҳеч шифокор. — Сиз бундай овоз бериш учун кетишимни кутмайсиз, шундай емасми?"
  
  
  "Senor, бутунлай сизнинг хизматингизда. Лекин унинг камбағаллари. Менинг шведовим сизга мос келмайди, сиз ўзингиз кўрасиз. Бу пул... У чуқур нафас олиб, яна ранг-баранг латтасини чиқарди. - Лекин кутинг. Акам Мигел сизга ёрдам бериши мумкин. У сиз билан бир хил баландликда, senor ва у яқинда ерни сотди. Демак, унинг пули бор. Нега мен илгари нен ҳақида ўйламаган едим?
  
  
  Ъ яхши. Мигелга қўнғироқ қилинг ва уни бу ерга келтиринг.
  
  
  "Афсуски, бизда telefon йўқ. Mendoza иш столига ўтди. У юқори тортмасининг атрофидаги картани чиқариб, устига нимадир ёзди. У менга берди. "Буни Мигелга bering ва ҳаммаси яхши бўлади."
  
  
  У орқа томонда манзил ёзди.
  
  
  "Ноево кўчаси қаерда?"
  
  
  "Кўча тўғри олдинда, senor . Бу ўнгдаги учинчи уй, биринчи қаватда. Бошқа нарса борми...?"
  
  
  У ўрнидан туриб, ҳўл оёқларини чўзди. — Мен буни қабул қилишим керак.
  
  
  "Балки бир стакан текила?"
  
  
  "Менинг аҳволимдами? Мен енди ешикдан ўтолмасдим."
  
  
  "Менда Кафион бор."
  
  
  Кафион-ески услубдаги стимулятор; ҳозир яхшироқ дорилар бор. Шундай қилиб, Mendoza ҳали ҳам бу нарсалар атрофида еди. У шифокор еди. Ему менга нима берганига аҳамият бермади. У унга бош ирғади. Мен бу ерга нима олишим кераклигини олишим керак еди.
  
  
  У бир стакан сувда иккита таблеткани еритиб юборди. У дераза олдига борганида ичди. У стаканни деразага қўйди ва ташқарига қараш учун пардаларни орқага тортди. Қуйидаги тор кўча кулранг ва қоронғи еди. Ёғаётган қордан ташқари, ҳеч нарса кўринмасди. У гапирадими, деб ўйладим. Mendoza об-ҳавонинг ўзгаришини ярадор Шимолий Американинг тўсатдан пайдо бўлиши билан боғлаш учун етарлича ақлли еди. Ва менда у ғийбатчи каби еҳтиёткор еканлигига шубҳа бор еди. У менинг тириклигимни билган ягона одам еди. У Егони ўлдириш хавфсизроқми, деб ҳайрон бўлди.
  
  
  У пардани йиқитди ва орқасига ўгирилди. Mendoza унинг столида, ўнг қўли юқори тортмасида ўтирарди. У ерда нима ушлаб турганини тахмин қилардим. Шубҳасиз, мендан олдинги бошқалар ҳам худди шундай фикрга ега бўлар еди. Еҳтимол, у ҳозир ушлаб турган қурол иҳ фикрини ўзгартириши керак еди. Бу менинг нуқтаи ўзгарди, камида ҳозир учун.
  
  
  - раҳмат. Мен уни тарк етаман.ъ
  
  
  "Акамнинг олдига boring, senor ва Мигел сизга ёрдам беради."Егонинг овози пасткаш еди.
  
  
  Уни, ниҳоясига етди. Кофе қайнатгичлар ва кофе менинг dollar суякка тезроқ мағлуб етди. У ешикни очишдан олдин бир оз кутди. Ташқаридан овоз ешитилмади. У шифокорга охирги marta қаради. "Бу ҳақда бир оғиз сўз емас, Mendoza.
  
  
  "Senor, онамнинг шарафига қасам ичаман!
  
  
  "Агар гаплашсангиз, мен қайтиб келаман, - дедим мен, - ва ҳали ҳам онангиз бор-йўқлигини билиб олинг."
  
  
  Mendoza истеъфога елка қисди. Кўринишидан, у бундай таҳдидларни муаммоли беморлардан ўнлаб marta ешитган. Его енди парво қилмади. У ташқарига чиқиб, ешикни орқасидан ёпди. У чапга ва тўғри бўш йўлакка қаради. Кейин у Мендозанинг шубҳали акасининг манзили кўрсатилган картани кўриб чиқди. Бу менга ёқмади. Иссиқ кийим ва Ед ғояси жозибали еди, лекин Ему бунга умуман ишонмади. Бу Мендозанинг офисидан ҳам ёмонроқ ҳид еди. У атрофга савол билан қаради. Кичкина металл қути ешикнинг тепасида ярқираган. Telefon розеткаси. Ёг ъ bastard менга ёлғон гапирди.
  
  
  У офис ёнидаги бўш хонага кириб, ичкарига кирди. У сумкасини полдан олди. Хона бўш еди ва нордон ва очкўз ҳидга ега еди. Бурчаклар chang ва қум билан тўлиб тошган еди. Зулматда у бу хонани врачлик пунктидан ажратиб турадиган нолага кўтарилди. У совуқ жавонларга ўтирди ва қулоғини ингичка нолага қўйди. Ешитиладиган ҳеч нарса йўқ еди. Сел учун қулай. Мен уни кутаётганимда, елкамдаги оғриқни унутишга ҳаракат қилдим. У нима қиларди? Қаҳва мени яхши ҳис қилди. Рағбатлантирувчи таъсирга қарамай, мен уйқуни енгдим.
  
  
  Уни аёлнинг ғазабланган қичқириғи уйғотди. "Бу йигит қани, семиз чўчқа!"
  
  
  Mendoza ғазабланган оҳангда жавоб берди. Уни, қасам ичаман! Его ҳолатида у узоқ бўлолмайди. Мен емга Мигелнинг манзили кўрсатилган картани бердим. Еҳтимол, у йўқолган.
  
  
  Йўлингизни йўқотдингизми? Ҳатто сизнинг ақли заиф одам ҳам, агар ему бурчакка бурилиши керак бўлса, адашмайди. Сиз қўнғироқ қилганингизда Мигел улар билан ферретни кутаётган еди. Биз ҳаммамиз кутдик-жуда узоқ. Бу agent АҲ қаерга кетди?"
  
  
  "Оҳ! Ҳа, у паролларни билар еди, лекин у аҳда еканлигини айтмади, сенора.
  
  
  Ъ сенорита!ъ
  
  
  "Сенорита. Ҳатто бу яра билан ҳам у мени тугатиши мумкин еди. у жуда зўр еди! Мен сизга Егони жалб қилиш оқилона деб ўйладим. Сиз буни ҳал қила оласиз. Ҳатто менинг қурол билан, у бор еди...
  
  
  "Сиз катта бумсиз, Mendoza", деди аёл. "Менга бу яра ҳақида тезда айтиб bering."У буни қандай олди?
  
  
  У ҳеч қачон айтмаган, сенорита . Аммо биз Зембла ҳақида гапирамиз...
  
  
  "Полковник Зембла!"у Мендозанинг кабинетидаги аёлнинг қасам ичганини ва оёқларига муҳр босганини ешитди. Ъ Agent АҲ уни қандай тарк етди? Унинг фикрича, биз фақат его режаларини биламиз!
  
  
  Нола қилиш учун қулоғини босиб, яна ким ва қандай билишини ўйларди. Бу аёл ким еди? У қайси учинчи томонга тегишли еди? Бу у бошдан кечирган енг иссиқ қор бўрони бўлиб чиқди. Мен унинг кейинги гапларини диққат билан тингладим.
  
  
  "Сиз аҳмоқсиз, Mendoza. Агар у қайтиб келса, қуролингиздан фойдаланинг. Ҳар доим менга бундай қараманг. Мен сиз уни ўлдириш керак деб емас, балки қиляпман, зарур емас камида емас, агар. Мен унинг егосини тириклайин олмоқчиман. Кейин Мигел егога савол бериши мумкин.
  
  
  "Мигел бу яхши," Mendoza минғирлади. "У одамларга қандай муносабатда бўлади. У ажойиб жарроҳ бўлиши мумкин."
  
  
  "Шундай қилиб, сиз буни олдингиз", деди у жилмайиб. "Унинг кетиши керак. Пулни яна кўришни хоҳлаётганингизга аминмисиз?
  
  
  "Оҳ, сенорита
  
  
  У векселларнинг юмшоқ шитирлашини ешитди.
  
  
  "Овоз".
  
  
  "Мучас gracias, сенорита. Хайр!ъ
  
  
  У ешик олдига кириб, ёриқни очди. Аёл майдончага чиқди. У ўзига минғирлади. У ёш ва ингичка еди, наҳ чиройли оёқлари бор еди. Унинг оғир палтосининг ўралган ёқаси ва шляпаси хира нурда унинг хусусиятларини кўришни қийинлаштирди. Ее илиқ, шведлар Зембланинг режалари ҳақида билишини аниқ айтишди. Ҳеч бўлмаганда у яхши тайёрланган еди!
  
  
  Унинг пошналари полга сабрсизлик билан чертди. Енди кун даражасида еди. Яна бир қадам. Қўлим учиб чиқди. У ее томонидан дзюдо тутқичи билан ушланди. Оддий бўғилиш. У еҳтиёт бўлиши керак еди. Палто ёқаси аралашмаслиги керак. Унинг терисини ҳис қилди. Менинг бармоқларим унинг бўйнидаги нервларни босди. Наҳнинг нафаси унинг томоғига тушди. Унинг узун қизил тирноқлари орқага учиб, чап қулоғимни ўтлатиб, ёноғимни ушлаб олди. Мен уни қаттиқроқ босдим. Икки сониядан сўнг у ҳушини йўқотди. У бизга овоз бермади. У йиқилиб тушганида унинг оқсоқланган танаси устимга тушди. Мендозанинг квартираси ешиги ёрилиб, шифокор югуриб чиққач, Ее унинг қўлидан ушлаб, бўш хона остонасидан судраб ўтди.
  
  
  "Сенорита. Сиз унутдингиз-Madre Диос !"
  
  
  Уни олдинга сакраб чиқди. Тўсатдан ҳужумимдан ҳайратда, у ҳаракациз турди. Биз бошқа дўстимизга дуч келдик ва Егонинг офисига бостириб кирдик. Mendoza чўчқа каби қичқирди. Уни чап қўли билан унинг егоси урди. Бир лаҳзага у ярасини унутди. Зарба куч ва аниқликка ега емас еди. Елкамдан оғриқли оғриқ отилди. Ундан фойдаланишга уриниш аҳмоқлик еди, енди еса мукофотни йиғиш унга боғлиқ еди. Mendoza қорни билан менга қаради. У ескирган стуллари атрофида бирини йиқитди ва мени йиқитди. Унинг оёқларига сакраб тушди. Тайёр бўлмаган, аммо кучли мушт менинг баланд муштимни ўтлатди. Чайқалаётган қўл уни ушлаб олди. Елкага улоқтириш хона бўйлаб учиб кетаётган Егони столга юборди. Mendoza иш столи ёнида қоғоз, китоблар ва ёғоч парчалари билан душга қулаб тушди. Ески revolver стул тортмасининг атрофига йиқилиб тушган ва Егонинг оёғида очиқ ётган еди. Егонинг қўли унга отилди. Мен қийинчилик билан турдим. Узун бармоқ менинг киндикимга тўғри ишора қилди.
  
  
  "Қурол юкланмаганми?""Бу нима?"у бирдан меҳрибон, уни сўради. Mendoza бунга тушди. У қуролига қаради. Унинг бир сакраши унинг ёнида еди. Его унинг ўнг қўлини ушлаб, ён томонга бурди. Оёғимдан дюймлар, ГАВК полга урилди. Икки marta муштим ғойиб бўлди, бу сафар тўғри, егоимнинг ошқозонига. Одам Атонинг олмасига зарба Егонинг бошини орқага қайтарди. У тиз чўкиб, ерга йиқилди.
  
  
  У офисдан югуриб чиқиб, ешикни орқасидан ёпди. Аёл ҳали ҳам уни ташлаган жойда еди. У уни бўш хонага судраб кириб, ешикни ёпди. Мен тиз чўкдим ва уни қидиришни бошладим. Наҳнинг ёнида сумка йўқ еди, лекин иссиқ кўйлаги жуда кўп ички чўнтакларга ега еди. У шоплифтерга ўхшарди. Буни жуда кам одам топди. Никарагуа шахсий гувоҳномаси, у Манагуада яшаганлиги, бошқа ҳолатларда бу сохта бўлиши мумкин. Шунингдек, у ғижимланган сигарет қутиси, тароқ, маскара, тирноқ файли, лаб бўёғи, бир оз сиқилган мандаринлар, тахминан йигирма беш dollar маҳаллий пул ва 9 миллиметрли Макаров ПМ йиғди. Макаров Lindner-ПП меҳмонхонасига жуда ўхшайди, у бунинг учун намуна бўлиб хизмат қилган. Бу катта автомат тўппонча, аёл учун жуда оғир. Мен унинг нарсаларига қараб кимлигини айта олардим, лекин унинг кимлигини ҳали аниқлай олмадим.
  
  
  У инграб юборди. У еҳтиёткорлик билан бошини чайқади. У ўзига келди. Унинг сел ва стал кутишмоқда. Унинг нарсалари ёнимда тўпланган еди. У уйғонганида, у унга жуда яқин бўлишни хоҳламади. У бирор нарса қилишга ҳаракат қилиши мумкин еди.
  
  
  У қоронғи, ифлос полга ағдарилиб, оёқларини қалин, бурмали юбкага тиқди. Шимлар илиқроқ бўлар еди. Аммо Никарагуа аёллари иҳ ни кўтармайдилар ва, албатта, бу маҳаллий модада қолиши керак еди. Секин-аста у ўтирди. Наҳ ёмон карахтлик бор еди, гўё у пешонасига бир қўлини босди. Катта шляпа унинг бошидан сирғалиб кетди. Унинг оч жигарранг сочлари елкаларига тўлқинлар бўлиб тушди. Унинг егилган қиёфаси чангли дераза атрофида оқаётган хира нурга қарши турарди. У бошини менга қаратиб, қўлини туширди. Унинг юзида заиф муқаддас нур порлади.
  
  
  Бу мен еслаган манзара еди. У жуда назокатли еди. Қаттиқ жун козок остидаги тўлиқ, келишган кўкракларидан ярим етикларидаги оёқларигача. Унинг юзи юрак шаклида бўлиб, танаси каби нозиклик ва еҳтиросни ваъда қилди. Ва, албатта, нен ҳар бир агентга ега бўлган совуқ, ҳалокатли қаттиқликка ега еди. Бу бизнинг касбимизда муқаррар. Лекин мен яна қарадим. Ва мен кўрган нарса жуда катта, жуда қўрқинчли кўк кўзлар еди.
  
  
  У унинг юзини таниди. Мен унинг расмини штаб-квартирада карта қутиларида кўрдим. Бу уни кўриб чиққан рақиб жамоанинг янги одамлари ва операциялари билан тенг еди. -Ее жойлашган жойни аниқ аниқлаш учун менга бироз вақт керак бўлди. У одатдаги хотиржамлигини тиклаганида, у уни таниди. Tamara Кирова, Мексикадаги операциялар базаси, Россия махфий хизмати сифатида танилган Давлат хавфсизлик қўмитасининг енг истиқболли ёш аъзоларидан биридир.
  
  
  Ёки фақат КГБ.
  
  
  
  
  Боб 6
  
  
  
  
  У бир неча marta милтиллади, кейин ҳайратлангандек нафасини ушлаб турди. "Салом, Tamara", дедим.
  
  
  "Менинг исмим Tamara емас", деди у испан тилида равон. "Унинг исми Росита, яхши қиз..."У гапини тугатмади ва хўрсинди.
  
  
  У кулиб, менга қаради. "Бунчалик табассум қилманг", деди у енди инглиз тилида. "Мен ҳам сизни танийман, Ник Картер. Агар сиз мени ўлдирмоқчи бўлсангиз, буни тезда бажаринг.
  
  
  — Агар у сизни ўлишингизга рухсат бериш учун меҳмонхонага юборилган бўлса, сиз ҳозиргача ўлган бўлар едингиз", дедим мен имкон қадар хотиржам ва меҳр билан. "Мен нима учун КГБ полковник Зембла, Tamara билан муомала қилаётганини билмоқчиман. Енди биз учрашганимиздан сўнг, енди бу қадар қийин бўлиши мумкин емас, шундай емасми?
  
  
  "Ҳеч нарса", деди у. - Сиз мендан ҳеч нарса ўрганмайсиз.
  
  
  Бунинг акси еканлигига ишонч ҳосил қилиш учун улар қўлларини текширдилар. Шунинг учун мен дарҳол ундан нимани билмоқчи еканлигимни сўрадим,
  
  
  "Йўллар бор, Tamara", дедим жимгина. У кулиб юборди, лекин у ингичка ва титроқ еди. Салом, қўрқувингизни яшира олмадим. У осонликча алданган доктор Mendoza сингари заиф одам емас еди. У mistletoe тажрибали agent АҲ билан муомала қилар еди ва бу қўрқув учун яхши сабаб еди. Аммо у безовталанишга ҳаракат қилди.
  
  
  "Биз сизнинг одобингизни биламиз, Картер", деди у истеҳзо билан. - Сизнинг штаб-квартирангизда сиз мени гаплашишга мажбур қила оласиз. Замонавий усуллар ва дорилар билан ҳамма бир нуқтада гапира бошлайди. Лекин биз бу ерда бўш хонада, ёлғиз ўтирамиз. Сиз қичқиргунимча мени уришингиз ва қийнашингиз мумкин, бу оғриқли. Бу сиз ўйлагандан кучлироқ. У кўзлари торайиб, бироз олдинга егилди. "Ва агар сиз ҳаракат қилсангиз, менга мурожаат қилсангиз, мен қичқираман."
  
  
  "Кейин бу тарихдаги енг қисқа қичқириқ бўлади."
  
  
  Ъ еҳтимол. Бу енг яхши ечим бўлиши мумкин. Агар мен сизни ўлимим билан тўхтата олсам, бу менинг ғалабам бўлади.
  
  
  Ъ ғалаба?ъ
  
  
  "Бундан ташқари, сиз ғалаба қозона олмайсиз, Картер. Сиз ғалаба қозона олмайсиз.
  
  
  Мен уни енди тушунмадим. Ъ ютасизми? Нима ютиб олинг? Ғазабланиб, у ёғаётган қорга ишора қилди. "Биз бу кичкина imperialist хенчманнинг режасини бузиш учун жуда кеч бўлишимиз мумкин; мен буни тан оламан...ъ
  
  
  "Император ёрдамчиси?
  
  
  "...аммо биз бунга ип қўямиз. Ваъда қиламан. Еркинликни севувчи социализм..."
  
  
  "Салом, бир дақиқа кутинг! У ее томонидан тўхтатилди. "Сизнингча, полковник Зембла атрофимиздаги ягона одамми?"Бу Amerika фитнаси нима?
  
  
  "Бу аниқ", деди Tamara нафрат билан. "У америкаликми ёки йўқми?"
  
  
  "Билишимча, у бизнинг мамлакатимизда ишлаган. Лекин бу бизнинг бунга алоқамиз бор дегани емас. Бундан қандай фойда олишимиз мумкин? Буни менга тушунтиринг."
  
  
  "Сизнингча, у ақлдан озган, Картер?"Егонинг Мексикадаги ҳаракатлари ҳақида ешитганимизда ва унинг Мехико шаҳрига нима қилганини кўрганимизда, нима бўлаётганини дарҳол англадик. Сиз емус қуроллари, жиҳозлари ва пулларини берасиз. Сиз унга ўзини ҳақиқий инқилобчи деб билганидан хушомад қиласиз ва бир неча кундан кейин Земблани душман ва таҳдид деб еълон қиласиз. Amerika Штатлари Ташкилотидаги қўғирчоқларингиз орқали сиз ҳаракатни талаб қиласиз. Ва бу ерда сизнинг қуролли дипломатиянгиз келади. Сизнинг армиянгиз, албатта, 1965 йилда Доминикан Республикасида бўлгани каби аралашади. Сизнинг кенгайтириш режаларингиз жуда аҳмоқона шаффоф! Лекин улар муваффақияциз бўлади!"
  
  
  "Жин урсин, сиз ақлдан озгансиз, Tamara!"Мен чақади. У ғазаблана бошлади. Одатда, бошқа ҳолатларда, у бунга кулган бўлар еди. Енди у чарчаган, оч ва хафа еди. Менинг топшириғим нотўғри кетди ва елкамда ўқ тешиги бор еди. Бунинг устига, енди мени ёлғон гаплар, шиорлар ва ески хотинларнинг ертаклари билан синчковлик билан ўрганишди. Бу у кўтара оладиган нарсадан кўпроқ еди. Ягона баҳона шундаки, у бунга ўзи ишонган. У аниқ земблага қарши еди. Аммо бу бутун ташкилот ва Кгбга тааллуқли емас еди. Баъзан улар чап қўлларида ўнг қўли нима қилаётганини айтмайдилар.
  
  
  "Сизнинг иккала баёнотингиз бир вақтнинг ўзида ишламайди", деб қичқирдим. "Сиз оасни Amerika ташкилоти деб атай олмайсиз ва бир нафасда бизни унинг баъзи аъзоларини ўлдиришга уринишда айблайсиз. Нима учун? Улар аллақачон битта қайиқдами? Қизиқ, сиз айтганларингизни тинглайсизми? Еҳтимол, Зембла сиз томонда, саҳна ортидан чиқишга ва муваффақиятли бўлса, Егони тозалашга тайёр, бу, айтмоқчи, содир бўлмайди.
  
  
  Ъ биз,? Сиз империализмнинг жанговар лакейисиз, нега бизнинг елита Сват жамоамиз аллақачон его Майя ибодатхонасини портлатиб, его об-ҳаво станциясини йўқ қилмоқчи? Его хавфсизлик чоралари ҳаваскор еди. Биз аллақачон его секрециясини ўргандик. Агар маъбаддаги одамимиз биз билан олдинроқ боғланса, бу қор бу ерда ҳам бўлмайди...
  
  
  У оғзини қўли билан ёпди, кўзлари катта. Бир лаҳзалик сукутдан кейин у қўлини туширди. У иягини ишқалаб, паст ва музли овоз билан деди: "бу яхши ҳийла, Жаноб Картер, лекин мендан озгина нарса сизга ёрдам бермайди.
  
  
  Уни ташқарига қаради. "Йўқ, - деб тан олдим, - мен ҳам шундай деб ўйламайман, Tamara. Ўйлайманки, сиз одамлар Зембланинг штаб-квартираси аллақачон харобага айланганини билиб олдингиз ва у қаерга кетганини Худо билади. Ҳеч бўлмаганда, агар улар ҳали ҳам бу баррелда ўз йўлларини топа олсалар.
  
  
  "Шундай қилиб, сиз айтасиз.
  
  
  "Тикувчини олинг, мен унга айтаман!"Мен унга қарадим. Унинг танаси яна илиқликни ҳис қилди. У елкасига ишора қилди. "Сизнингча, мен буни қандай олдим? Агар сиз бу сизнинг аҳмоқ миянгизга киришига йўл қўйсангиз еди.
  
  
  "Мен сизга ишонмайман. Бу қор...
  
  
  - Бу, азизим, чунки Егонинг хавфсизлик чоралари сиз ёки бошқа гумон қилинганлардан яхшироқ еди. У буни қасддан ўз халқига гаплашадиган ва ёрдам олиш учун бирор нарса бериш учун қилади. У инқилобий ўйинларнинг мухлиси, шунинг учун у керак бўлгандан бироз кўпроқ иш қилди деб ўйлайман. Биз бу ерда бежиз емасмиз. Аммо у еълон қилмаган нарса шундаки, об-ҳавони бошқариш учун кўпроқ каналлар мавжуд еди. Учтаси, аниқроғи, Марказий Американинг бошқа учта мамлакатида!
  
  
  -Нима ?"Tamara нафас олди.
  
  
  "Ҳа, ва бундан ҳам ёмони, улар асосий трансмиттердан мустақил равишда ишлайди. Бу стулнинг оёқларига ўхшайди. Фарқи шундаки, бу стул барча оёқлари вайрон бўлмагунча тушмайди. Мен унга ҳеч нарса айтмаяпман, Tamara. У ерда еди. Захира трансмиттерларини улаш зарурлигини англамасдан олдин у асосий transmitter томонидан йўқ қилинган.
  
  
  - Лекин... агар сиз айтаётган нарса рост бўлса, унда...
  
  
  "Кейин ҳар бир канал алоҳида очилиши керак. Ҳа. Бундан ташқари, мен тушунганимдек, бу трансмиттерларнинг барчаси ўчирилмагунча нафақат куч майдони қулаб тушмайди, балки у тобора кўпроқ вайрон бўлади. Бу об-ҳавони янада беқарор қилади. Его енди назорат қилинмайди."
  
  
  Ъ йўқ! Йўқ, мен сизга ишонмайман. Сиз мени яна ёлғонларингиз ва ёлғонларингиз билан тузоққа туширишга ҳаракат қиляпсиз, Картер.
  
  
  У бошини қаттиқ силкитди. Лекин мен унинг кўзларида ғалаба қозонганимни кўрдим. "Tamara, унга ёлғон гапирганингиз маъқул", деди у секин ва хотиржам. - Лекин менда ҳеч қандай сабаб йўқ. Бу менга ҳеч қандай фойда келтирмайди. Бу ҳақиқат, А дан З гача."
  
  
  "Бу жуда ажойиб. Бу ақлдан озган кабусга ўхшайди...ъ
  
  
  У ўгирилиб, яна деразага қаради. Унинг сукунати қисман унинг чалкашлиги ва қатъияцизлиги натижаси еди. У мендан аввалгидек қўрқмасди. Ҳеч бўлмаганда у аҳмоқ емас еди, ёки у Кгбда ишламаган бўларди. Еҳтимол, у бироз содда ва тажрибасиз еди. У алтернативаларни кўриб, унинг фикрларини деярли ешитиши мумкин еди. Умид қиламанки, у ҳам мени қандай ишлатишини ўйлайди. Аслида, мен бунга ишонган едим, чунки ундан фойдаланишим кераклиги аниқ еди.
  
  
  "Ник", деди у ниҳоят. У яна менга қаради. Унинг овозида мисли кўрилмаган илиқлик бор еди ва у фақат менинг исмимни айтди. "Ник, бу бошқа каналлар. Уларнинг қаердалигини биласизми?"
  
  
  "Балки, балки йўқ."
  
  
  "Иккаламиз ҳам ниманидир биламиз. Енди биз буни бирлаштирсак. Биз биргаликда ишлашимиз мумкин еди.
  
  
  - АҲ Зембла билан ҳамкорлик қилмаслигига ишонасизми?"
  
  
  У бош ирғади. "Ва сиз менга ишонишингиз керак, Ник.
  
  
  Ъ нега мен сизга ишонишим керак? Агар Зембла ғалаба қозонса, Россияда кўп нарса бор."
  
  
  Ъ йўқ, ҳеч нарса! Агар Зембла бу соҳани бирлаштира олса, биз учун қийинроқ бўлади ва инқилобимиз муваффақиятли бўлиши учун анча вақт керак бўлади. Лекин яна бир нарса бор, Ник. Сиз шахмат ўйнайсизми?
  
  
  "Мен уларни олдин ўйнаганман."
  
  
  "Биз руслар учун бу еҳтирос, сиз билганингиздек. Ва нима учун? Чунки у чекланган миқдордаги ақлли, ақлли ва яхши жойлаштирилган рақибларни чексиз кўп ўйин хусусиятларига ега бўлган бир-бирига қарши қўяди. Бизнинг сиёсатимиз ҳам шундай. Биз вариантлар нима еканлигини ва уларни ҳал қила оламизми ёки йўқлигини билишни яхши кўрамиз. Полковник Зембла бутунлай бошқача. У ёввойи одам. Уни йўқ қилиш керак. Акс ҳолда, бу нафақат Марказий Америкага, балки дунёдаги бутун кучлар мувозанатига хавф туғдириши мумкин."
  
  
  "Ва биз ўйинда пиёнмиз, шундай емасми?"
  
  
  "Пиёнлар емас, Ник, лекин конни. У қисқа жилмайиб қўйди, лаблари бироз тебранди. "Отлар ён томонга ва бошқалар устидан сакрашлари мумкин. Пиёнлар емас. Улар бир йўналишда қисқа, маъносиз shaggy нарсаларни қилишга мажбур."
  
  
  - Бу сизнинг йўналишингизга сакраш таклифими, Tamara?"Унинг қисқа, аммо ўткир кулгиси чиқди. Бундай сакраш ўз жонига қасд қилиш бўлади. Сизнинг КГБ бошимга юқори нарх қўйди.
  
  
  "Мен буни биламан. Лекин мен бундан олдин нима бўлганини ҳам биламан. Бу яна содир бўлиши мумкин - "у нафас олди" ва агар сиз жуда аҳмоқ бўлмасангиз, бу яна содир бўлади."Сизга қаранг! Сизда менинг қуролим ва доктор Мендозанинг ески револвери бор, аммо қолганлари?"Фақат нам шимлар! Бу билан полковник Земблани мағлуб қилмоқчимисиз? Мен дўст бўламиз деб айтмаяпман. Аммо бизда умумий мақсад бор. Овоз нима учун биз биргаликда ишлашимиз мумкин! Биз биргаликда ишлашимиз керак!
  
  
  Тамаранинг кўзлари бўш хона зулматида порлаб турарди. У мени ўзи масхара қиляпти деб ўйладим. Менга ҳам парво қилмадим. Менга КГБ ёрдами, ташкилотларнинг ёрдами, асбоб-ускуналар ва озиқ-овқат керак еди. У Наҳга, гўё унинг изоҳларини кўриб чиқаётгандек тикилди. У атрофга жиддий ва ҳалол нигоҳ билан қаради. У ўз ролини яхши ўйнади, ҳақиқатан ҳам жуда яхши, лекин у бизнинг касбимиздаги аёлларда бўлгани каби жуда содда еди. У қора гранит кўзлари билан ўз позициясини ҳимоя қилди. Бу менга гўзал Венера флйтрапини еслатди, йиртқич ўсимлик, у озиқланадиган ҳашаротлар учун жуда ёқимли ҳидга ега бўлиши керак.
  
  
  - яхши... Мен иккиланиб: "сиз нима таклиф қиласиз?"
  
  
  - Мен билан кел.ъ
  
  
  "Бурчакдаги Мигелнинг уйида?"
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  - Сиздан ташқари яна қанча одам?"
  
  
  У ай ёлғон гапириши керакми, деб лабларини ялади. "Фақат битта, маълум бир Diego Ордас."
  
  
  Бу ҳақиқат бўлиши мумкин. Бу даргумон еди, лекин бу муҳим емас еди. - Сизда transceiver борми?"
  
  
  "Қисқа тўлқинлар, барча диапазонлар", деди у тезда менинг келишувимни таъкидлаб. — Биз сизга кийим ва овқат топамиз.
  
  
  У истамай муқаррар учун юмшоқ гўё, хўрсинди. У ўрнидан туриб, ҳўл, ёпишқоқ шимини ечди. Ъ яхши.ъ
  
  
  "Бу оқилона қарор, Ник", деди у тантанали равишда. - Енди нарсаларимни қайтариб олсам бўладими?"
  
  
  "Ҳа", дедим мен макаронга, кейин еса тирноқ файлига етиб бордим. "Яна емас."
  
  
  У чўнтакларини тўлдириб, у хафа қаради. "Ник, мен ҳозир бир-биримизга ишонамиз деб ўйладим."
  
  
  У табассум қилиши керак еди. - Естественно учун. Аммо бу билан мен унга кўпроқ ишонаман. У ешикни очди ва биз коридорга чиқдик. "Айтганча, доктор Mendoza сиз ниманидир унутганингизни айтди."Бу нима еди?ъ
  
  
  У ярамас кичкина қиз каби оғзини чўзди. "Мен у айтган ҳамма нарсани тўлашни унутганман. У, сиз айтгандек, Америкада ўз егосидан алданган.
  
  
  Унинг жилмайиши давом етди; бу ҳақиқат бўлиши учун аҳамияциз еди. Ичкарида, бу кулиш керак еди, лекин бошқа нарсада. Ҳозиргача Tamara ferret ҳали ҳам ёнимда ўтирган сумка ҳақида ҳеч нарса айтишдан қочган еди. У ҳатто қарамади. Кўринишидан, у бу қандайдир муҳимлигини ҳис қилди. Бу имконият берилса, у қиладиган биринчи нарса еди.
  
  
  Calle Черногория чиқиб олиш сўнг, биз кейинги чорраҳасида юрар, бир неча қадам нарида уйдан. Кўчанинг икки томонидаги уйлар сокин ва қоронғи еди. Tamara ёғаётган қор сочларига тушиб, палтосини чанглатганда оқариб кетди .
  
  
  "Ник, - деди у биз Calle Ноевога ўгирилганимизда, - полковник Земблани ҳар қандай ҳолатда ҳам тўхтатиш керак! Кўзларим ўнгдаги учинчи уйга, Mendoza Gilles Егони биродар деб ўйлаган бинога ўрнатилди. Ёпилган деразалар қоронғи ва кимсасиз еди. "Зембла Емас, Tamara. У ўз ишини бошқаришни йўқотди."
  
  
  "Каналлар барибир емуга тегишли. Mistletoe нимани англатарди."Унинг овози ўткир еди", агар биз муваффақияциз бўлсак, даҳшатли бўлар еди."
  
  
  "Ўсимликлар, дарахтлар, ҳашаротлар, ҳайвонлар — минглаб квадрат километр майдонда барча екология йўқ қилинади."
  
  
  "Ва одамлар! У титраб кетди ва уй ешигида бир зум туриб, туфлисидаги қорни ювди. - Иҳ огоҳлантириш керак, Ник. Уларга айтмаслик адолацизлик бўларди.
  
  
  "Улар сизга ишонмайдилар", дедим. "Менимча, улар енди кўзларига ишонмайдилар. Улар иҳ учун нима кутаётганини тушунмайдилар."
  
  
  - Бу адолатдан емас!- Ҳа, - деди у шиддат билан. "Минглаб одамлар очлик ва совуқдан ўлишади!"
  
  
  Ее уни залдан пастга тушириш учун қўлини ушлаб олди. У наҳ га ишора қилган ўзининг автоматик тўппончаси томонидан ушлаб турилган еди. "Хўш, деди", дедим. "Бу, албатта, сизга Кгбда ўқитиладиган драманинг бир қисми. Сиз ҳам буйруқ билан йиғлай оласизми?
  
  
  "Қандай қилиб у бундай гапларни айта олади!"у чинакам ғазаб билан хўрсинди. Унинг кўзларида ёш тўкилгандек еди. "Биз турли томонлардамиз, бу ҳақиқат. Аммо полковник Зембланинг ўлими билан азоб чекадиган ва ўладиган одамлар бир томонда емас. Улар имкон қадар яшашга ҳаракат қилишади! Ник, сиз шунчалик ўжарсизки, бутун инсоният туйғусини йўқотдингизми?
  
  
  - Мен бир marta Потма яқинидаги Vladimir лагерингизнинг " ўн " маҳбусини озод қилдим . Мен Сизнинг Совет хайрия ташкилотингизни жуда яхши биламан."
  
  
  У қотиб қолди ва лабларини бир-бирига босди. Биз аллақачон ўнгдаги биринчи кунга яқин едик. Бизнинг ҳақоратимга жавоб беришни хоҳлаганимиз каби, у пистирмаси муваффақияциз бўлишидан қўрқиб, ҳеч нарса демади. Совуққа қарамай, ҳавода хавф ва ўлимнинг ноаниқ ҳиди бор еди, уни зўрға қайд етди.
  
  
  "Биз шу ердамиз", деди у. Ички йўллар.ъ
  
  
  Ъ кейин сиз. Сизнинг орқангизда қолиш. Менга ҳужум қилмоқчи бўлган биринчи одам орқа томондан отиб ташланади."
  
  
  "Ник, уни қасам ичаман..."
  
  
  "Сиз биринчи бўлиб борасиз, Tamara. Унинг қўли унинг устига тортилди. Менинг шунақа ноиложликдан у moaned қадар бир асаб бўйича босди пастга. "Келинг, мен учун қандай зиёфат уюштирганингизни кўриб чиқайлик."
  
  
  Унинг ешик тутқичидаги қўли титради. "Ник, бу биргаликда ишлашнинг йўли емас. Илтимос, бу қуролни қўйинг...
  
  
  "Олдинга boring."
  
  
  Биз кирдик. Биз кўрган нарса, биздан ҳеч ким кутмаган. Бу қирғин еди. Бир kishi ерга ёйилди. Иккинчиси стулга ўтирар, қўллари тинчгина тиззасига ўралган еди. Иккаласининг ҳам томоқлари қулоқдан қулоққа кесилган. Тўқ рангли қон полда катта кўлмак ҳосил қилди. У ўтирган одамнинг кўкрагига қуйилди ва стулдан томизилди. Деворлари дастлаб каротис артериялардан пастга тушган қон билан тўкилган.
  
  
  "Менинг азиз мумиям", Tamara бошини егди ва қусди.
  
  
  Агар ошқозоним унчалик бўш бўлмаганида, мен ҳам ташлаган бўлардим. Енди ошқозоним томоғимга сиқилди, лекин мен ўзимни бошқаришга муваффақ бўлдим. У хонанинг қолган қисмини ўрганди. Ҳаммаси тескари ўгирилди. Сандиқлар бўшатилди, ўриндиқ қопқоқлари йиртилди ва у ишонган замонавий транзисторли radio фойдасиз еди. У Тамарага ўгирилди. У қуруқ йиғлаб юборди. У кафти билан унинг ёноғига қаттиқ емас, қаттиқ урди.
  
  
  "Буни тўхтатинг", дедим. "Ҳаракат қилайлик..."
  
  
  "Оҳ... Оҳ, Худойим. Унинг кўзлари яна тиниқ еди, лекин у мушукчадек титраб, оёқларида ўтирарди.
  
  
  "Сизнинг халқингизми?"
  
  
  - Й-ҳа . Мигел ва ... ва Diego стулда. Қандай...?ъ
  
  
  "Иҳ қоровул офф қўлга керак. Иҳ қурол билан ушлаб турилди ва иложи борича камроқ шовқин қилиш учун пичоқ билан ўлдирилди."
  
  
  У хўрсинди. Менинг овозим шафқациз еди: "доктор Мендозанинг онаси йўқга ўхшайди."
  
  
  Ъ қандай қилиб?ъ
  
  
  "Мен уни тарк етганимдан кейин у жуда банд бўлган бўлса керак", деб тушунтирдим. — У сизни мен ҳақимда чақирди. Ва мен сизга Зембланинг Принзаполздаги одамларига бир вақтнинг ўзида сиз ҳақингизда айтган пулини тикаман.
  
  
  "Естественно учун! У иккаламизга хиёнат қилди! Унинг юзи ғазаб ва нафрат билан буришди. "Биз орқага қайтиб, у билан муомала қилишимиз керак."
  
  
  "Бу яхши фикр, лекин биз уни кейинроқ сақлаймиз. Биз бу ердан чиқишимиз керак."
  
  
  "Умид қиламанки, қотиллар қайтиб келиб, бизни бу ерда топишади."
  
  
  "Яхши ҳаёт учун қасосингизни сақланг, Tamara. Биз ушбу каналларни ёпишимиз керак ва улар яна учта мамлакатда тарқалган. Принзаползда бу ерда бошқа ҳеч нарса қила олмаймиз.
  
  
  "Ҳа, ҳа, мен уни тушунаман. У менга бепарво қаради. "Кечирасиз, Ник. У сиз ҳақингизда билган ҳамма нарсани тортиб олиши учун сизни тузоққа тортмоқчи еди.
  
  
  "Бу ҳақда ташвишланманг. Сиз мени ҳеч қачон ўйинингиз билан алдамагансиз. Сизнинг командо гуруҳингиз йўқ бўлиб кетди ва сизнинг ўртоқларингиз ўлди. Афтидан, биз ҳозир бирга ишлашимиз керак, лекин кейин бир-биримизга ишонишимиз керак. Буни хоҳлайсизми?ъ
  
  
  У бош ирғади. "Енди бу фақат биз."
  
  
  - Таcкнинг овози. Уни А. Макаровнинг тўппончаси қайтариб берди. Мен хок рус агенти билан ишлаш ҳақида нима дейишига ҳайрон бўлдим. Менда жуда кўп танлов йўқ еди, лекин бу кераксиз муаммоларни келтириб чиқариши мумкин. Мен имкон қадар тезроқ АҲ штаб-квартирасига мурожаат қилишим ва ишни тушунтиришим керак еди. Лекин енг муҳими биринчи. Мен икки жасад ётган кичкина хонага бордим ва сўрадим: "менга мос келадиган унаштирилган швед борми?"
  
  
  Ъ тахаллус
  
  
  У кучини йиғиб, секин бурилди. Tamara нима қилишни билмаётгандек, менга катта автоматик револверни силкитди. У яна бош ирғади ва қуролни чўнтагига солиб қўйди. "Жигарранг чамадон. Бу Мигелга тегишли ва у сиз билан бир хил баландликда. У шундай еди, демоқчиман.
  
  
  "Катта қиз", деб кулдим ва журнални салом айтишдан олдин ҳар бирига қурол олиб чиққан Ҳей га ташладим. У синовдан ўтди. У бўйнигача қизариб кетди, лекин ҳеч нарса демади.
  
  
  Мигел мендан кўра қисқароқ ва семизроқ еди. Бироқ, у кўйлаклари остида бирон бир нарса, қалин жун козок, камарли шим ва яхши мос келадиган қалин пайпоқ кийган ҳолда топилган. Уни ҳамма совуқдан, қордан ва муздан яхши ҳимоя қилиш учун кийган. Енг яхши сюрприз жуда катта charm етик еди, шунинг учун қўшимча пайпоқларга қарамай хафа бўлманг.
  
  
  - Сизда бу калтак ўғлидан ташқари бошқа транспондерлар борми?"
  
  
  Мен кийинаётганимда Тамарадан бу ҳақда сўрадим. "Йўқ", ревматизмнинг безовта қилувчи овози келди. "Бу бизда бўлган ягона нарса еди."
  
  
  "Муаммо йўқ", деб бақирдим. "Мен ёрдам чақирамиз деб умид қилгандим. Мени денгизда патрул кемаси кутмоқда.
  
  
  - Бизда балиқ ови бор. Бу ерда сизнинг атрофингиздагиларнинг радиоси борми?
  
  
  "Мен қўрқаман. Акс ҳолда, бу его томонидан ишлатилган бўлар еди. Улар бизда бу ерда бўлган кам сонли одамлар, худди доктор Mendoza каби шубҳали. Менимча, унда кварц трансмиттеридан яхшироқ нарса йўқ. Биз порт атрофида қайиқни ўғирлашимиз керак. Умид қиламизки, бўрон бизни уришидан олдин буни енгиб ўтамиз.
  
  
  "Биз самолётга чиқишимиз мумкин", деди у бепарволик билан.
  
  
  У поябзалини кийиб, хонани айланиб чиқди. "Самолётми? Қандай самолёт?
  
  
  Уни Диегодан Мехико шаҳрига олиб келган Cessna 150. Қўллаб-қувватлаш жамоаси трол билан келди. У журнални ҳавога улоқтирди, яна Егони ушлади ва ярамас кулди. "Албатта, агар сиз аёл учувчиларга ишонмасангиз..."
  
  
  — Сиз бу ерда егога қўшиласиз, шундай емасми?"Агар сиз бу бўронда ўз егоингизни ҳавога кўтарсангиз, хоним, унинг яна ҳайдашаётган аёлларни ҳеч қачон танқид қилмайди.
  
  
  У кулиб юборди, чуқур guttural овоз; сахий, ёрқин табассум билан, агентлар ўртасида емас, балки еркак ва аёл ўртасида. У яна жиддий еди. "Самолёт қишлоқнинг шимолидаги қаттиқ пляждаги залда. Агар биз Земблага ўз вақтида етиб бормасак ва об-ҳаво ўзгарса, унинг егоси уни қаттиқ боғлаб қўйди. Шундай қилиб, биз ҳам иссиқ кийим олиб келдик. Унинг-хурсанд, биз бу чора олди. Лекин қачон Caribbean денгизи...
  
  
  Салом, гапни тугатишнинг ҳожати йўқ еди. У шамол есаётган тўлқинларнинг кичик самолётда қулаб тушишини, қўниш мосламасини синдиришини ва Егони картон қути каби езишини осонгина тасаввур қила оларди. Биз дарҳол уйдан чиқдик. У куннинг орқа томонидаги илгакдан Мигелнинг мўйнали палтосини олишга муваффақ бўлди. Tamara ҳамма нарсага тезда кўникиб қолган кенг фикрли аёл еди. У ўзини ўлган икки кишига бепарволик билан қарашга мажбур қилиши мумкин еди. У бу ҳақда бошқа гапирмади. Улар ўлган еди, ва у иҳ унутиш яхши еди. Бизни ҳеч қаерга олиб келмайдиган ва ҳатто унинг шафқациз ўлимига олиб келадиган бирор нарса қилиш керак еди. Кейинчалик, ҳаммаси тугагач, у иҳ учун мотам тутиши мумкин. Хаёлимга келдики, жанг ҳақида гап кетганда, у ҳали ҳам менинг душманим еди. Мен уни ўлдиришни хоҳламайман.
  
  
  Ноево кўчаси ҳар қачонгидан ҳам бўш еди. Принзаполцининг яхши фуқаролари ҳеч нарсани тушунмаган муз бўронидан ҳайратда қолишди. Биз кўчанинг бир томонидаги труба яқинида қолдик. Tamara автоматик равишда менга яқинлашди, гўё ҳимоя ва тасалли излаётгандек.
  
  
  "Еда квартирада еди . Сизга нимадир керак еди.ъ
  
  
  "Ғалати", дедим. "Мен у ерда бирдан иштаҳамни йўқотдим."
  
  
  "Балки самолётда бошқа нарса бордир."
  
  
  Биз Calle Черногория томон бурилдик, доктор Mendoza уйининг миммо шаҳар майдонига қайтдик. Кўринадиган ҳеч нарса йўқ еди. Ҳеч нарса қимирламади, лекин ғалати сукунат бор еди. Бу мени қўрқитди. У диққат билан тинглади. Яна бир бор, менинг кўп йиллик тажрибам нимадир нотўғри еканлиги ҳақидаги инстинктларимни кескинлаштирди. У оёқларини осонгина, жуда еҳтиёткорлик билан туширди. Tamara индамай ёнимда юрди.
  
  
  Биз Mendoza уйининг миммосидан ўтаётган едик, у гапирди. "Diego яхши йигит еди", деди у ўйчан. "Мигел, агар тасалли бўлса, шифокорнинг укаси еди.
  
  
  Биз қўпол қурилган ешак аравасига келдик, у енди отхона олдидаги тортма устунларида ўтирган еди. У отхонага қаради. Енди улар очиқ еди. Бу бутунлай қоронғи еди.
  
  
  Деярли жаҳл билан у унга пичирлади:: "биз тузоққа тушдик."Tamara муносабат билдиришдан олдин, отхона зулмати атрофида минглаб қурол отилган. Ҳақиқий della иҳ атиги ўнга яқин еди, лекин бу сизга келганда жуда кўп. Уники, у ўзини ҳар томондан отилган лой каптар каби ҳис қилди.
  
  
  У бақирди ва Тамарани силкитди. Унинг зарбаси ревматизм антиқа Mendoza revolver атрофида. Жуда шошқалоқ. У ҳеч кимни урганига шубҳа қилди. Бизни яна отишди, отхона атрофида қизил чироқ. Мен уни яна отиб ташладим. Миммо Ақш ҳам кўпроқ олдинга ўради. Биз аравага яқинлашдик ва ўзимизни бу шубҳали баррикадага ташладик.
  
  
  Ъ тахаллус. Tamara менинг қўлимдан ушлаб олди. "Улар бизни ўраб олишди!"
  
  
  "Ваҳима қилишнинг маъноси йўқ", деб пичирлади ревматолог унга. Уни, у аравага остида пеер учун иложи борича паст енгашиб. "Ўндан биргача, улар сизнинг одамларингизни ўлдирган ярамаслар."Улар маҳбусларни қабул қилмоқчи емаслар. Биз курашишимиз керак.
  
  
  Воллейдан кейин Volley ески ёғоч ёғоч араваларга қулаб тушди. Ўқлар қалин тахталарни парчалаб ташлади ва ҳали ҳам ёғаётган қорга тегди. Уларда кўп ўқ-дорилар бор еди. Бизда револверлардагидан кўпроқ нарса йўқ еди. Мен Тамарага бизнинг аҳволимизни кўрсатишга ҳожат йўқ еди. У фақат вақти-вақти билан ўқ узди, фақат олов чақнашини мақсад қилганида. Етти зарбадан бири урилди. Тўсатдан қичқириқ ва тушаётган қуролнинг жиринглаши. Деҳқон кийимидаги қора танли одам чиқди, гўё пироуетте қилаётгандек рақсга тушди, қўллари қонли юзига ёпишиб олди. Tamara унга бошқа ўқни сарфламади. Еркак қичқирди. Кейин отхонадаги его дўстларидан бири уни отиб ташлади. У боши билан қорга йиқилди.
  
  
  "Биз деярли ўқ-дорилар чиқиб одамсиз," Tamara нафас.
  
  
  Отишма отрядининг қуроллари ўқ отишда давом етди. Жин урсин! Агар уни портлатишнинг бир усули бўлса ва буларнинг барчаси! Бу менга бир фикр берди. "Тез", деб буюрдим - " менга бу ёғоч пинни уядан чиқариб, ғилдиракни ечиб олишга рухсат bering!"Мендозанинг тўппончаси билан у ўқ атрофида вақтинчалик ханжарни тортди. Биз биргаликда ёғоч ғилдиракни бураб қўйдик. Бу қичқириқ билан чиқди. Arava бир ўқга тушди, иккинчи томони кўтарилди. Шундай қилиб, биз яхшироқ қамровга ега бўлдик.
  
  
  "Менга мандаринларингиз атрофида биттасини bering."
  
  
  Tamara менга қаради. "Мандаринлар? Мен... Сиз нимани назарда тутаётганингизни тушунмаяпман.
  
  
  Қўрғошин худди шох уясида бўлгандек атрофимиздан учиб ўтди. Тушунтиришга вақт йўқ еди. "Жин урсин", дедим кескин. "Сиз кўтараётган бу мандаринлар ҳақиқий кўринади, лекин мен сиз каби улар яширин гранаталар еканлигини ҳам биламан. Инглизлар Гитлерга қарши урушда иҳдан ҳам фойдаланганлар. Менимча, сизнинг сигаретларингиз аслида оловли вақт бомбаларидир. тикувчи оҳ уни олиб, биз ҳам бундай фокуслар биламан. Бугун ёки ертага мен сизга каналлардаги қалъаларни портлатиш учун фойдаланадиган сунъий латекс итлар ҳақида гапириб бера оламан. Келинглар!ъ
  
  
  У палто чўнтагидан бирига кириб, менга мукаммал камуфляжли портловчи моддани узатди.
  
  
  "Пояси-бу ёниш", деди у. "Агар его синдириш қисқа, тезроқ портлаш амал қилади."
  
  
  У ғилдиракдаги ўқ тешигидаги сохта mandarin билан тўлдирилган еди. "Енди бу каламушларни уянинг атрофида таъқиб қилайлик!"У ғилдиракни arava томон бурди.
  
  
  "Менга қопқоқни bering."
  
  
  "Менда фақат учта зарба қолди."
  
  
  "Бу содир бўлганда улар жанг қилмайди", деб ваъда бердим. Tamara отишни бошлади. У ўрнидан турди ва ғилдиракни итариб. Бу қор орқали кўчада пастга думалади, кўчанинг нариги томонида бир ариқ устида сакраб, ва қоронғи барқарор томон очиқ гандираклаб. Бир лаҳза ўлик сукунат бор еди. Қолган тўққизта снайпер нима бўлаётганига ҳайрон бўлгандай туюлди. Агар омадимиз бўлса, улар ҳозир рулда бўлишади.
  
  
  Кейин граната портлади. Отхона ичидан кар момақалдироқ гумбурлади. Ешик илмоқларини силкитиб, кўча бўйлаб сузиб кетди. Осмон ёрқин ранглар билан титради, сўнгра кўр-кўрона оқлик. Бузилган ешик атрофида олов тиллари отилиб чиқди. Бир неча сониядан сўнг, жуфтлик ёнаётган дўзахга айланди.
  
  
  Унинг араваси орқасидан у пичирлади - " бу шунчаки граната емас еди. Бу бир вақтнинг ўзида ёндирувчи бомба еди!"
  
  
  У фалсафий елка қисди. "Енг муҳими, сиз ўз ишингизни қаҳрамон каби ёлғиз ўлмасдан бажарасиз."
  
  
  Биз биргаликда отхона харобалари орқали кўчага югурдик. Бир marta Tamara деярли музлатилган қорда сирғалиб кетди. У тузалиб кетди ва аралашувдан қизариб кетди. Бундан ташқари, у мен билан давом етди. Биз Calle Черногория бурчагига келиб, квадратларнинг оқ текислигини кесиб ўтдик.
  
  
  Енди навбат Тамарага келди. У залда Cessna 150 қаерда еканлигини билар еди, лекин у йўқ еди. мен самолётга бошқа қийинчиликларсиз етиб боришимизни ибодат қилдим.
  
  
  
  
  Боб 7
  
  
  
  
  Ажабланарлиси шундаки, бошқа қийинчиликлар бўлмади. Ҳеч бўлмаганда икки оёқлилар учун емас. Об-ҳаво ҳатто Зембла фанатикларини ҳам мен бошпана ва илиқлик сўраган уйга олиб киргандек туюлди.
  
  
  Қор қаттиқроқ туша бошлади. Кучли шамол бизни оёғимиздан йиқитди. Музли ҳаво ўпкамни сиқиб, кўзларимни оғритмоқда. Бармоқларим муз кубларига ўхшарди. У қўлқоп киймаган. Кариб денгизи кўтарилиб, чайқалаётган еди: қора рангдаги оқ кўпик. Бўрон ғарбдан, пасттекисликлар орқали келаётган еди. Натижада, паст қирғоқ чизиғи сув остида қолмади. Mosquito Коста пляжида бир соатдан кўпроқ қаттиқ юргандан сўнг, биз совуқдан хиралашган самолётга етиб бордик.
  
  
  Tamara ўзини чап ўриндиққа боғлади.
  
  
  Иситишни ёқинг", дедим тишларим чайқалиб. У двигателни ишга туширди, тезкор текширувлар ўтказди ва двигателни текшириш учун тезлигини оширди. "Бу мен учиш учун де-иcерс ёқиш керак еди айтинг биринчи marta," у деди. У қор билан қопланган пляжга тикилди. Ъ кутинг. Биз бир неча шамол зарбаларига дош бера олдик.
  
  
  У безориликни қўйиб юборди ва аста-секин газни олдинга сурди. Cessna шамол, кўпик ва қор ҳужуми остида титраб кетди. Биз вулканик тош ва тошларнинг кенг қисмида, баъзан муз устида сирпаниб юрдик. Самолётнинг боши ҳеч қачон шамолга қаратилмаслиги керак еди. У ҳар томондан есарди. Олга газга охиригача қадам қўйди. Бир нечта зарбалар, у ўз-ўзидан ўйлади, ҳаммаси жойида! Менда ҳаво транспорти тоифасида CЛВ лицензияси бор еди. Булар ҳали ҳам оддий тижорат лицензияси билан бир хил ҳуқуқлардир. Фақат талаблар юқори еди. Учувчидан яхшироқ парвоз қобилиятлари ва мукаммал жисмоний тайёргарлиги талаб қилинади. Бунга асосан тижорат ва professional учувчилар ега. Икарус биринчи marta ўзини мум ва патлар билан қоплаганидек, у паром билан учадиган машиналарнинг еволюциясини яхши билади. Аммо енди биз бу увиллаган бўронни қанотлари тахминан 12 м бўлган гугурт қутисидан бошқа ҳеч нарса билан қарши олмоқчи едик, мен қандай қилиб учишимиз мумкинлиги ҳақида ўйладим.
  
  
  Биз учиш тезлигига етгунимизча пляж бўйлаб учдик. Cessna 150 учун бу соатига 90 километрни ташкил қилади. Биз озод бўлдик ва ҳавога сакраб чиқдик. Бу даҳшатли сенсация еди. Tamara унинг кўтарилишидан умуман мамнун емаслигини кўрдим. Унинг пастки лаб тишлаб, у Boogie-вуги услубида "Gladiator нинг чиқиш" ўйнаб бир organist каби tiller ва педаллар ҳал. Tamara аста-секин самолёт билан 2000 фут баландликка кўтарилди. Бу баландликда у учишни давом еттирди. Такометр дақиқада 2300 айланишни ўқимагунча, у тинчгина газни тортди.
  
  
  "Сиз табиий учувчисиз", деди отаси.
  
  
  "У қаердан келган бўлса, об-ҳаво ҳар йили олтинчи ойда шундай бўлади", деди у. - Биз у ерга қаерга борамиз?ъ
  
  
  - Биласизми, мен биринчи marta бу ҳақда ташвишланишга улгурдим?"У сумкасини очди ва паспортлари ва ҳужжатларини кўриб чиқа бошлади. Айни пайтда, Ей иҳ уни қандай сотиб олганини ва кимга тегишли еканлигини тушунтирди. Халтанинг егаси Коста-Риканинг Пунтаренас шаҳридаги Ваcаcионес меҳмонхонасида яшовчи бева Сенора Ана Можада еди. Еркин таржима қилинган, у пансионатда яшаган ва у ерда уй бекаси бўлиб ишлаган. Ҳеч бўлмаганда унинг маълумотларини текширсак. Кейинги ҳужжатлар тўплами уни текширганда, улар қанчалик ҳақиқий еканлигига ҳайрон бўлдим.
  
  
  Кал бошнинг исми Тоничи Aleksandr еди. У мардикор бўлганига ишонишган Поленсия, Гондурас. Бошқа бир одам Ramon Батуc Панаманинг Исла Де Сангре оролида яшаган. У дантелли савдогар сифатида танилган. Исла Де Сангре - "қон ороли". Абе уни ўқиганида Tamara чайқалди. "Менимча, бу дантел сотувчиси учун тўғри жой емас."
  
  
  "Хўш, Panama каби юзлаб кичик оролларингиз бўлса, баъзида ақлдан озган исмларни оласиз."Мен қоғозларни сумкамга қайтариб, яна текширдим. Бизда кўп вақт қолмади. Гондурасга қарор қилдим.
  
  
  У самолётни ғарбий-шимоли-ғарбга бурди. Биз ичкарига Никарагуага учиб кетаётган едик. Яна юз еллик километр ва биз Гондурасдан ошиб кетардик. Кўриниш нолга тенг еди. Ташқарида чигаллашган оқ бўтқа тўлиқ гирдоби бор еди. Tamara барча асбобларни, магнит компасни текширди ва ўзининг амалий сезгисидан фойдаланди. Бир мунча вақт иш жуда қизғин еди. Нисбатан сокин вақтда Олга менга савол билан мурожаат қилди.
  
  
  "Поленсия, Гондурас?"Aleksandr исмли бу йигит қаердан ?
  
  
  Ъ дастлаб у ердан. Қаердалигини биласизми?ъ
  
  
  - Мен бу ҳақда ҳеч ешитмаганман. Менга таниш бўлган ягона жой-Пунтаренас. Бу Никоя кўрфазидаги истиқболли сайёҳлик масканига ўхшайди."
  
  
  "Бу Hotel Ваcаcионес каби ном билан яхши кетади. Улар бироз original бўлиши керак еди. Улар Панамадан гўзал Орол номлари билан кўп нарсаларни ўрганишлари мумкин."
  
  
  - Ёнингизда сумкада карталар бор, Ник. Гондурас харитасини топа оласизми, қаранг. Кейин рулманларимни олишим мумкин.
  
  
  У кўрсатган жойда хариталар бор еди. Делл ўзи ҳақида карталар ғарам бор. Мен ҳеч қачон дуч айтинг ҳар қандай хусусий жет уни кўрган айтинг кўпроқ. ВЛКНИНГ Жаҳон авиация хариталари-Марказий ва Жанубий Американинг ҳар бир қисми учун, хусусий агентликлардан олинган батафсил хариталар ва Ақш учун яхши ўрганилган ФАА учувчи қўлланмаси.
  
  
  Мен хоҳлаган харитани топдим. - Ва овоз ва Поленсиа. Унинг катталигига қараганда, бу икки kishi ва товуқдан иборат қишлоқ. Бу пойтахт Тегусигалпа ва Ел-Пикачонинг уч мингинчи чўққиси ўртасида жойлашган . Ҳмм, ечки йўлларига қанчалик яхши тушасиз?
  
  
  - Агар сиз қарши бўлмасангиз, биз Тегуcигалпага қўнамиз."Менимча, бу Гондурасдаги ягона аеропорт. Қандай бўлмасин, у ҳамма нарсани полга ялайди.
  
  
  Мен унга координаталарни бердим ва хариталарни қайтариб қўйдим. У маёқни ушлашга умид қилиб, радиони ёқди. Динамик фақат баъзи статик шитирлаб овози қилди. Бу ҳақда оқилона ҳеч нарса қилиб бўлмайди. Radio компас игнаси секин бурилди. Барча станциялар ефирдан ташқарида еканлиги менга ишонарли емасдек туюлди. Улар шунчаки ешитилмади ва фақат битта сабаб бўлиши мумкин еди. Полковник Зембланинг об-ҳавосидаги ўзгаришлар сигналларни тўхтатди. Ноқулай шароитларнинг ўзи бу катталикдаги муваффақияцизликка олиб келиши мумкин емас. Бу ҳақда ўйлаб, мен Принзаползда биз ҳеч қачон радиода ёрдам чақира олмаслигимизни англадим. Биз ҳақиқатан ҳам ёлғиз едик. У дастлаб қўрққанидан ҳам кўпроқ. Мен унга буни Тамарага айтдим. у унга қоронғи кўриниш берди. Унинг лаблари оқариб кетди.
  
  
  "Ирония, - дедим мен, - Зембла ўз талабларини radio орқали дунёга етказа олди. Еҳтимол, у буни бошқа жойда, бу тартибсизликдан ташқарида қилишни ният қилгандир, лекин мен бунга шубҳа қиламан. Менимча, у ўзини нимага жалб қилаётганини тўлиқ англамаган. Менимча, улкан его его ҳисоб-китобларини бироз хиралаштирди. Бу кўпинча мегаломаниак диктаторларга тегишли. Ахир у унчалик ақлли емас еди.
  
  
  "Йўқ, у жуда ақлли еди, Ник. Tamara яна оғзини ёпди ва диққатини асбобларига қаратди. Бу учиш билан деярли боғлиқ емас еди. Қўлларингизни кузатиб boring ва агар керак бўлса, уларни тузатинг. Ҳаммаси. Cessna heaved ва ҳаво масал айланувчи гирдобга орқали ўралган. Tamara ёввойи от минаётган куркага ўхшарди. У самолёт билан учди. Ее қўллари ва оёқлари қурилманинг ҳар бир ҳаракатига ишончли ва тез жавоб беришди. У яхши учаётган еди, ҳатто лаънат ҳам. Кўр учишнинг ягона салбий томони шундаки, сиз олдингизда катта бўлиши мумкин бўлган тоғни кўрмайсиз.
  
  
  "Нега Поленсия, Ник?"- Бу нима? "у бироздан кейин сўради.
  
  
  "Нега биз у ерга борамиз? Чунки бу Принзаполканинг шимолида, қолган иккитаси жанубда. Бўрон кучайиб борарди ва у биринчи навбатда енг узун қисмни, кейин еса қисқароқ қисмини олганимиз маъқул деб қарор қилди.
  
  
  "Бу худди мен ўйлагандек. Аммо унинг омеласини ёдда тутган ҳолда, у ерда transmitter борлигига қандай амин бўлишингиз мумкин? Aleksandr, Батук ва Сенҳора Моҳада исталган жойдан ва исталган жойдан келишлари мумкин еди. Улар сохта ҳужжатлардан фойдаланишлари мумкин еди.
  
  
  "Сиз буни билишингиз керак, - дедим мен, - Сенорита Росита Манагуа."
  
  
  "Менга кулманг, Ник. Енди жиддий!
  
  
  У хўрсинди. "Тўртта сабаб бор. Биринчидан, менда нафақат иҳ паспорти, балки иҳ миллий гувоҳномалари ҳам бор. Сиз ҳам биласизки, сиз сохта паспорт билан бошқа мамлакатга осонгина киришингиз мумкин. Аммо ўз мамлакатингизда сохта шахсий гувоҳнома билан яшашга ҳаракат қилинг. Бу айниқса қийин. Айниқса лотин Америкасида. Полиция текширишни яхши кўради. Иккинчидан, бу болалар атрофидаги ҳамма Трансмиттерни бошқарган. Демак, улар унинг иншоотларига яқин жойда яшаган бўлишлари керак. Учинчидан, нима учун Зембла ёлғон ҳужжатлардан фойдаланишини тушунмаяпман. Бу хавф-хатарсиз емас. Йўқ, менимча, бу жойлар ҳақиқатга мос келади.
  
  
  "Ва тўртинчи сабабми?"
  
  
  Уники, у елка қисди. "Бизда бундан яхшироқ нарса йўқ."
  
  
  Мен уни тушунаман. Кейин биз буни қиламиз. У лабларини қисди. У бирор нарсадан хавотирланиб, ундан сўраш унинг одати еканлигини пайқади. Кейин унинг юзи ёришди. "Кресло орқасида сават бор, Ник. Diego саёҳатга тайёргарлик кўраётганда жуда оч еди ва еҳтимол унда бошқа нарса бор.
  
  
  Мен унинг саватини, тўқилган мексикалик харид қилиш сумкаларидан бирини топдим. Really, Diego, емас, балки кўп қолди. Шишада ҳали ҳам бир shisha арзон қизил шароб бор еди ва бир нечта таколар, шунингдек жамон ва тостадалар tapas қолди . Улар совуқ еди, лекин улар ҳали ҳам мазали еди. Тостадалар ҳали ҳам хиралашган ва ҳар хил ширинликлар, жумладан, ичингизни ёқиш учун етарлича иссиқ бўлган яшил қалампир билан тўлдирилган еди.
  
  
  У оловни ўчириш учун шишани бир қултумда қуритди. У саватни пастга қўйди ва стулда бўшашди. Иссиқ айбдорлик ҳисси, иситиш, овқат ва тўлиқ ошқозон мени уйқусиратди. Кўзларимни очишга ҳаракат қилдим. Лекин бу узоқ давом етмади. Cessna силкитди ва силкитди. Қулоғимга двигателнинг овози зонклама, уйқусираган шовқин еди.
  
  
  Унинг аста-секин уйғонди. У чўкиб кетган тушсиз қоронғулик аста-секин қуюқ кулранг ҳақиқатга айланди. У жароҳатланган елкасида зонклама оғриғини ҳис қилди. Мушакларим тор еди, чунки мен узоқ вақт давомида бир хил ҳолатда ўтирардим. Ҳали ҳам ярим уйғоқ, у кўзларини очди. Аввалига мен ҳали ҳам қайиқда еканлигимни ва маъбадни тарк етаётганимни ўйладим. У улкан кулранг чексизликка тикилди. Самолётда олдинга ва орқага учаётганимни тушунишим учун бир неча сония керак бўлди. У бошини деворга қўйиб, деразадан Гондурасга қараб ётди. Ҳаммаси қор билан қопланган еди. У бошини Тамарага бурди ва еснади.
  
  
  Ъ сиз яхши ухладингизми?ъ
  
  
  "Вазиятни ҳисобга олган ҳолда оқилона. Биз қаердамиз?ъ
  
  
  "Деярли Тегуcигалпада. Биз ўн беш дақиқада қўнамиз. Ҳеч ким сизга ҳорлаётганингизни айтганми?
  
  
  "Фақат илтифотни қайтара олсам", деб кулдим. "Радиода бошқа нарса борми?"
  
  
  У бошини чайқади. - Менда бу ердаги барча каналлар шунчаки ўчирилган деган таассурот бор. Менимча, Зембла бу сукунат учун тўлиқ жавобгарликни ўз зиммасига олади.
  
  
  "Бундай ҳолда, - дедим мен енди кулмай, - еҳтимол улар шаҳарни евакуация қилишади."Ҳукумат алоқа воситаларига, айниқса қийин пайтларда, ҳақиқий оқим келгунига қадар боғлиқ."
  
  
  "Бу камбағал одамлар, - пичирлади у, - бу камбағал, бахциз одам ва..."
  
  
  Ўн дақиқадан сўнг, биз пастда ҳаракатланаётган қоронғу массани кўрдик. Биз Гондурас пойтахти устидан учиб ўтдик. Тўсатдан қўрқув уни урди. Тегуcигалпа бу кулранг тартибсизликда ёрқин нуқта бўлиши керак. Биз чироқлар қалтирайди кўриш керак, ёки камида иҳ қор акс. Тегуcигалпа деярли тўрт асрлик. Бу ўз университети ва XVIII аср собори билан фахрланадиган шаҳар, у узоқдан его гумбази ва иккита минораси билан кўринади.
  
  
  Икки юз минг аҳолиси бўлган Тегуcигалпа енди йўқдек туюлди.
  
  
  Tamara самолётни шиддатли бўрон орқали туширди. "Аеропорт шаҳарнинг жанубидаги залда, анча баланд, деярли 3000 фут. Камарингизни тортинг. Агар кўринишни йўқоцам, бу қийин қўниш бўлади."
  
  
  "Тез орада яна учишингизга ишонч ҳосил қилинг", деб огоҳлантирди у. "Бизни кутиб олиш қўмитаси кутиши мумкин."
  
  
  "Нима демоқчисиз, Ник?"
  
  
  "Биз Принзаполcени тарк етганимизда уларга нима бўлганини билмаймиз. Тегуcигалпа деярли кимсасиз бўлиши мумкин. Аммо улар ҳарбий ҳолат остида ҳам бўлиши мумкин. Ва агар шундай бўлса, Зҳенойнинг аскарлари бошқа бировнинг самолётига ўқ узишлари мумкин. Яна бир имконият бор. Агар Зембла жамоатчилик билан алоқалар, алоқа ва транспортга яхши ғамхўрлик қилса, у шерикларининг еголари қўлига тушиши мумкин. Бўрон енди ён томон фалаж бўлганидан кейин зарба бериш учун signal бўлиши мумкин. Мен бунга шубҳа қиламан, лекин биз нимага амин бўлмаслигимизни биламиз. Tamara менга хавотир билан қаради. У шаҳарнинг чеккаларини айланиб чиқди. Унинг уйқуси давом етар екан, у асл баландлиги 2000 футдан бир оз юқорироқ нархда уча бошлади. У бир неча юз фут пастга тушди ва самолётни тепки томон бурди. Тегуcигалпа аниқ кўриниб бўлди ва биз қишлоқ устида учиб сифатида чап ғойиб бўлди.
  
  
  Гондурас Никарагуага жуда ўхшайди. Тор қирғоқ чизиқлари бундан мустасно, бу тоғли мамлакат. Қишлоқ хўжалиги ҳаётнинг асосий манбаи ҳисобланади, аммо ерларнинг катта қисми ҳали ҳам ишлов берилмаган. Никарагуада бўлгани каби, енди у бепушт Арктика ландшафтига ўхшарди. Қор билан ҳомиладор бўлган қора булутлар тўрт-беш минг метр баландликдаги хаёлий тог ъ чўққиси атрофида осилган.
  
  
  Менинг учувчим парвоз йўлини билгандай туюлди. Еҳтимол, у илгари бу ерга қўнган еди. У машинани яна буришга рухсат берди, дақиқада мингга яқин айланишни секинлаштирди ва қўниш чироқларини ёқди. Секин-аста у самолётни туширди. Бир ноқулай лаҳзада у бизни дарахтзор ўртасига қўнишимизни хоҳлайди деб ўйладим. Кейин биз тушишни тугатдик. Тегуcигалпа аеропортининг бетон учиш-қўниш йўлаги бизнинг қўниш чироқларимиз нурида еди. Шамол ва қор торрентларда қамчиланди. Кўриниш винтдан анча узоққа чўзилмади. У ноаниқ ҳолда, унинг олдида очилган бошқарув минораси ва ангарнинг улкан шаклларини кўрди. Бу биноларда бизни ким кутаётганига ҳайрон бўлдим. Агар кимдир у ерда бўлса.
  
  
  Биз ерга урдик, сакраб тушдик, яна ерга урдик ва сирпандик. Tamara самолёт бошқарувини қайтариб олди ва биз минора томон думалаб тушдик. Биз ески п-51 Mustangs миммо жуфт ўтди, уруш қолдиқлар, ДC-4с, ва ишдан Ф-5с гуруҳлари. ҳузурида ҳеч тижорат самолётлар бор еди. Ангарлар, бошқарув минораси ва келиш зали ҳаммаси қоронғи еди; ҳаёт аломатлари йўқ еди. Шаҳар евакуация қилинган деган шубҳам ҳар қачонгидан ҳам кучлироқ еди. Албатта, фақат шаҳар атрофи евакуация қилинган бўлиши мумкин. Аҳолини бу тушунарсиз фалокат тугашини кутиш учун шаҳар марказидаги лагерга йиғиш мумкин еди. Бошқа томондан, бу ҳам битта катта пистирма бўлиши мумкин. Tamara потенциал хавфдан кескин хабардор еди. Биз келиш залига яқинлашганимизда, у қўниш чироқларини ўчирди, кескин тормозлади ва Cесснани 180 даражага бурди. Фавқулодда вазиятда бизда яна тезда учиш учун етарли жой бор еди. Бизни кутиб олишга ҳеч ким чиқмади. Бинонинг соясида ҳам ҳеч ким яширинганга ўхшамасди. Tamara двигателни ўчирди ва еҳтиёткорлик билан қаради.
  
  
  "Сиз бирор нарса кўряпсизми?"
  
  
  Ъ йўқ. Кутайлик!ъ
  
  
  Ешик очилиб, бир kishi югуриб чиқди. У гандираклаб, сирғалиб, гандираклаб ва иложи борича тезроқ югурди. Бу его томонидан маълум емас. Қандай бўлмасин, у аскар емас еди ва қуролсиз еди. У сувга тушди. Биз машина ишга тушиб, тўлиқ тезликда ҳайдаб кетаётганининг заиф овозини ешитдик. Биз бир неча дақиқа кутдик, лекин бошқа ҳеч нарса содир бўлмади.
  
  
  "Еҳтимол, талончи, - дедим мен, - ва ичкиликбоз."У ешик билан курашди. Музли совуқ шамол самолётнинг қулай илиқлигидан кейин даҳшат еди. "Кутиб turing", деб чақирди у Tamara. — Мен ҳар йили йиғаман. Уни, одамни тарк ешик, қадар югурди. Мендозанинг қуроли қўлимда битта ўқ билан, боришга тайёр. Ҳеч нарсани аниқ кўриш учун ичкарида деярли қоронғи еди. Мен девор атрофида ҳис қилдим ва ёруғлик тугмачасини топдим ва уни ёқдим. Бу каби ҳеч нарса. Мен буни яна бир неча marta синаб кўрдим. У тўсатдан уни тинглашни тўхтатди. Ташқарида шамол увиллади. Қоғоз катта деразалардан пуфланди.
  
  
  Катта мармар кутиш хонасининг нариги томонида бир қатор чиптахоналар бор еди. У енг яқин пештахта томон юрди ва нахга сўроқ кўринишини берди. У унинг офислари ва ҳожатхоналарини кўздан кечирди. Аеропорт бўш еди. У пештахтага қайтиб, стол устидаги телефонни синаб кўрди. Чизиқ ишламагани мени ажаблантирмади. Орқадан Shaggy аралаштириш товушлари келди. Орқасига ўгирилиб, телефонини ташлаб, қуролни олди.
  
  
  Бу Tamara еди. Салом, сиз менга асабийлашганини айтишингиз шарт емас еди. Унинг думалоқ кўзлари ликопчаларнинг катталигида еди. Бу ўлик оқ еди. "Мен енди у ерда ололмадим", деди у.
  
  
  - Бу ерда ҳамма оёқлар яхшироқ емас. У иш столи ёнидаги телефонга ишора қилди. "Бу ерда ҳеч ким йўқ. Telefon ва муқаддас ҳам енди ишламайди.
  
  
  - Хўш, енди нима қиламиз?"
  
  
  "Поленсия".
  
  
  У асабийлашиб енгимни ушлади. "Аввал Тегуcигалпага борамиз, Ник. Ахир шаҳарни бутунлай евакуация қилиб бўлмайди. Бундай қисқа вақт ичида емас. Бизга ёрдам берадиган kishi бўлиши керак. Полиция ёки армия.
  
  
  "Мен уни кўришни истардим, болам, лекин қила олмайман. аввало бу тирноқни тушунтирадиган одам топишимиз керак. Ва агар биз бундай одамни топсак, ягона муаммо-улар бизга ишонадими. Биз паспорт ёки визасиз чет елликлармиз. Йўқ, улар бунга биз сабаб бўлган деб ўйлашади."
  
  
  - Аммо биз Земблани тўхтата олмаймиз. Фақат иккимиз.
  
  
  Мен унинг қўлини силаб қўйдим, у енди меники еди. "Тикиш?"..
  
  
  
  
  Боб 8
  
  
  
  
  Бир соат ўтгач, биз Тугуигалпани ўғирланган ҳарбий ер Роверида поленcиа тог ъ қишлоғига олиб бордик.
  
  
  Биз кимсасиз аеропортда саёҳат қилаётган нарсани топиш бахтига муяссар бўлдик. Rover ески перванел самолётлари ёнидаги аеропорт полициясининг кичик гаражида тўхтаб қолди. Автомобил юқорига кўтарилди ва ўнг олд ғилдирак олиб ташланди. Гондурас ҳукумати ҳаракат қилишга қарор қилиши биланоқ, умумий ваҳима пайдо бўлди. Rover фақат ортда қолди. Бу занглаган, олд ойнаси ёрилган ва радиаторли панжара билан. Лекин бундан ҳам муҳими, у бутунлай ёпилди. Бу баландликда, шунингдек, биз боришимиз керак бўлган тоғларда, қиш каби нарса бор. Албатта, ҳозирги шароитга нисбатан ҳеч нарса йўқ, лекин гондурасликлар ёпиқ машиналардан фойдаланганлиги мантиқий еди. Мен бундан миннатдорман.
  
  
  Гаражда мос келадиган шинани топдим. Бу орада Tamara бензин станцияси ташқарисидаги бир нечта газ қутиларини титкилаётган еди. Мен унинг ғилдирагини алмаштираётган едим, у менга насос ишламаётганини айтди-коррупция йўқ еди. Яхшиямки, биз бир неча barrel бензин топдик. Биз олтита қути ва бутун ер усти transport воситасининг идишини тўлдириш учун қўл насоси билан етарли миқдорда сув қуйишга муваффақ бўлдик. Ахир, юқори октанли рейтинг, албатта, силиндрлардаги тешикни ёқиб юборади. Тиргак қанчалик тез еди. Роверда қурол йўқ еди, бу ажабланарли емас. Биз арқон ва биринчи ёрдам тўпламини топдик . Кетишдан олдин Tamara елкамдаги бандажни ўзгартирди. У қон тўхтаганидан ва тешиклар яхши ёпилганидан хурсанд еди. Бироқ, кемирувчи оғриқни камайтирадиган дорилар йўқ еди. Оғриқни унутишга ҳаракат қилмоқда. Шарқ фалсафасини ўрганишим ва ёга бўйича кенг қамровли машғулотларим бунга ёрдам бериши керак. Руҳ материяни мағлуб қилади-ва у ишлайди!
  
  
  Ниҳоят, йўлда биз ўчоқ ёмон ишлаётганини ва сустуруcу ёрилиб кетганини пайқадик. Идишни доимий момақалдироқ ва ёнаётган ҳид тўлдирди. Унинг фикрича, агар углерод оксиди билан заҳарланиш бизни муносиб тарзда ўлиш имкониятидан олдин ўлишимизга сабаб бўлса, бу қанчалик истеҳзоли бўлар еди. Шахсан у музли қор ёки иссиқ қўрғошинни афзал кўрди.
  
  
  Мен уни ҳайдаб юбордим. Tamara тиззасида очган харитадан йўл топди. Биз олиб борган маршрут тепаликлар бўйлаб узлуксиз зигзагдан ва ниҳоят Поленсияга сўнгги, даҳшатли тик кўтарилишдан иборат еди. Ушбу чўққиларга кўтарилишни ажойиб нарса деб ҳисоблаш мумкин емас. Улар айниқса тик емас ва Алп тоғлари ёки ёшроқ Рокки тоғлари билан бир хил тоифага кирмайди. Аммо енди биз қор билан қопланган ўрмонларни кесиб ўтишимиз керак еди. Шамолли довонлар ва музли от ва тог ъ йўлларига чиқиш кўринадиганидан кўра хавфлироқ еди. Бизнинг устимизда қора булутлар пайдо бўлди. Дўл билан аралашган кулранг туман ва қор парчалари бутун ер усти transport воситасини ҳар томондан уриб юборди.
  
  
  Тор йўлнинг иккала томонида маҳаллий аҳолининг кичик армияси ҳаракатланаётган еди. Қишлоқлари ва кулбаларини тарк етган қочқинлар. Улар тегуcигалпани ҳимоя қилишга интилишди. Баъзилари отларга ёки хачирларга, бошқаларида аравалар бор еди, лекин кўплари юришарди. Улар оқаётган Poncho, кенг пахта шим ва sandal кийишган. Ёмон кийинган ва бахциз бўлиб, улар арзимаган нарсалари билан бирга орқаларида юришди. Агар улар зембла тарафдорлари бўлса, улар буни кўрсатмадилар.
  
  
  Бир куни у arava ўтиши учун тўхтади. Tamara ён Ойнани очди. - Поленcиа учун қанчалик узоқ?"- Бу нима? "у ярим зотдан сўради . У бир зум тўхтаб қолди, кейин музлатилган танаси атрофида пончони қаттиқроқ тортди. "Балки бир соат. Йўл ёмон. Иложи бўлса, орқага қайтинг.
  
  
  - Йўқ, биз ҳаракат қилишимиз керак. Раҳмат.ъ
  
  
  Еркак қўлини деразага қўйди. - Бу фойдасиз, сенорита. Улардан баъзилари ярим пенсия билан атрофимизда. Қуролли одамлар бизни уйларимиз атрофида қувиб чиқаришди."
  
  
  "Аскарлар?
  
  
  Ъ йўқ. бошқалар. Нима учун улар бизнинг кичик қишлоғимизни хоҳлашларини билмайман. Қуролга дуч келганингизда, савол бермаслик ва итоат қилмаслик яхшироқдир."
  
  
  "Биз еҳтиёт бўламиз. Мучас gracias, senor. Tamara деразани ёпди. Биз ҳайдаб кетаётганимизда унинг юзи шафқациз еди. "Ҳозир бунга шубҳа йўқ, Ник. Сиз ҳақ едингиз. Transmitter бор.
  
  
  Ъ ҳа. Ва яна бир нарса. Зембла аллақачон у ерда еди.
  
  
  У менга кескин кўриниш берди. - Қандай қилиб бунга амин бўлишингиз мумкин?"
  
  
  "Ишончим комил емас, лекин бу жадвалга мос келади. Каналлар жуда катта бўлмаслиги керак. Улар олдиндан тайёрланган ва белгиланган тўлқин узунлигига созланган. Мая ибодатхонаси атрофида буйруқлар қилинган. Зембла иҳни яширинча, назорациз ўрнатди. Шундай қилиб, ҳеч бир давлат шубҳаланмайди ва его фаолиятини текшириш учун аскарларни юбормайди. Енди ишлар нотўғри кетди, у танлов қилиши керак еди. У ўз каналларини демонтаж қилиши ва дастурини унутиши ёки ҳар қандай ҳолатда ҳам режаларини амалга ошириши мумкин еди. Ва мен ҳали ҳам бу фанат таслим бўлганини кўрмаяпман. Темирчининг сўзларига кўра, бу шаҳидлар мажмуаси билан боғлиқ. Енди Поленcиа его қуролли бандитлар томонидан ишғол қилинган бўлса, Зебла иккала йўл билан ҳам аччиқ охиригача курашишга қарор қилгани аниқ. Radio алоқаси йўқлиги сабабли, у ўз одамларини қўллаб-қувватлаш ва уларга буйруқ бериш учун ўз постлари орасида олдинга ва орқага учиб кетаётганини айтардим."
  
  
  "Сиз полковник Зембла Поленcиа ерда дегани?"
  
  
  "У яна кетиб, қўриқчиларни тарк етган бўлиши керак."
  
  
  "Биз ишончимиз комил емас, Ник.
  
  
  У Ровернинг рулини худди Зембланинг бўйнидек ушлаб олди.
  
  
  "Йўқ, биз амин емасмиз."
  
  
  Биз ўз йўлимизни топишга қийналдик. Баъзан шохлари ғайриоддий қор юки остида егилган дарахтлар гуруҳлари орасида. Баъзан туман билан қопланган тог ъ тизмаларида бир томондан қоялар ва бошқа томондан кулранг бўшлиқ. Совуқ кучайди. Музли шамол идишни устарадек қоғоз орқали кесиб ўтди ва тишларимиз кастанец каби чайқалди. Ниҳоят биз учбурчак водийнинг кенг учида жойлашган кичик платога етиб бордик. Водийнинг нариги томонида Поленсия бор еди.
  
  
  Бизнинг олдимизда улкан, ялтироқ текислик чўзилган. Sergey беғубор қорда кўзни қамаштирарди. Фақат осмон порлаб, милтиллагандай туюлди. Булутларнинг тебранаётган массалари quicksilver каби ярқираб турарди. Водий оппоқ ва ҳайратланарли даражада чиройли порлади. Бир пайтлар яшил ерни оқланган муз гумбазлари қоплаган. Водийнинг ўртасида Дарё оқарди. У водийга қаердан оқаётганини кўрди. Қалин қор қатлами остидаги тепаликли чўнтаклар тез оқимларга ишора қилди. Ҳозир муз билан ўралган кўплаб каскадлар юқори позицияни кўрсатди. Поленcиа катта шаршара етагида жойлашган еди. Одатда қишлоқнинг уйлари беж-кулранг тош ва гипсдан иборат еди, аммо енди у тенг даражада оқ черков атрофидаги фил суяги кулбалари тўплами еди.
  
  
  У черков минорасида қўриқчи одам бўлишини билар еди. Бошқалар кўчаларни қўриқлайдилар, баъзилари водий атрофидаги тик ёнбағирларда ўтиришади. Биз кўрган соқчилар, улардан олтитаси енгил fonda қора доғлар ҳосил қилар еди. Улардан иккитаси поленсияга олиб борадиган йўлда логлар атрофида панжара ҳосил қилган вақтинчалик блокадада туришган. Бошқалар, масалан, қишлоқнинг биз томонида ярим доира шаклида жойлаштирилган.
  
  
  Улар бизни ҳали кўришмади. Акс ҳолда улар нимадир қилишган бўларди", деди Tamara. "Улар фақат у ерда туришибди... Ёки улар бизнинг келаётганимизни билишади ва биз ялагунимизча ўқ узмасдан кутишади."
  
  
  - Хўш, енди иҳ кутиб турмайлик.
  
  
  — Биз айланма йўл билан охирги қўриқчини олиб чиқишга ҳаракат қилишимиз мумкин. Биз его қуролидан фойдаланишимиз мумкин.
  
  
  У дарҳол жавоб бермади. Мен ҳудудни ўргандим ва ўйладим. У муваффақиятга еришиш учун муносиб имкониятга ега бўлган режани ишлаб чиқишга ҳаракат қилди. Менга бу ёқмади.
  
  
  "Йўқ, биз сизнинг жадвалингизни билмаймиз", дедим мен унга бироздан кейин. — Ва бу ерда туришга ва буни ҳал қилишга вақтимиз йўқ."Бундан ташқари, қишлоқ бутунлай очиқ. У ерга кириш жуда қийин бўлади. Ва агар у ишлаётган бўлса ҳам, биз иҳ манзилини билмаслигимиз мумкин. Кейин биз ўзимизни берамиз. Йўқ, бизнинг ягона имкониятимиз бу ерда еканлигимизни билишдан олдин зарба беришдир.
  
  
  "Хўш, қандай қилиб айтинг!"
  
  
  Мен ҳаммасини кўриб чиқдим. Кейин машинанинг орқа қисмидаги арқон спирали уни олди. "Менга қуролингизни bering", дедим.
  
  
  Ъ нега? Ненда атиги учта тур қолди.
  
  
  Ъ ажойиб. Бу мен қолдирганимдан яна иккитаси. Оҳ, ва бошқа граната, илтимос.
  
  
  У ғамгин кўринарди, лекин у сўраганини қилди.
  
  
  Ъ қаерга кетяпмиз?Ъ бу нима?- у Rover атрофида чиқишга тайёрланаётганда сўради.
  
  
  "Биз емас, балки мен. Бу ерда қолиш.ъ
  
  
  "Ник, йўқ!
  
  
  Ъ бу қандай бўлиши керак. Айни пайтда, сиз атрофида жипини ўгириб бидонларда томонидан танк тўлдириш мумкин. Агар муваффақиятга еришсам, тезда чекиниш керак бўлиши мумкин. Агар келмасам, унда...
  
  
  Ъ буни айтманг.ъ
  
  
  "Агар мен муваффақиятга ериша олмасам, - деб такрорлади у, - унда сизда имконият бор."Тегуcигалпага қайтиш учун бензин етарли.
  
  
  - Мен сиздан нафратланаман", деб чақирди у орқамдан. У елкасидан ланд Роверда ўтирган нозик фигурага қаради . Агар у қадар совуқ бўлмаганида ва вазият унчалик хавфли ва шошилинч бўлмаганида еди! Кейин у ҳам севги нима еканлигини биладими ёки йўқлигини билмоқчиман. Менинг олтинчи ҳис менинг хушмуомала Россия агенти бизга биз ҳеч совуқ едим унутиш қилиш учун етарли қизғин еканлигини менга.
  
  
  У платонинг иккала учига етиб борди ва водий устидаги шаффоф жарлик юзига кўтарилган тепаликларга кўтарила бошлади. Мен аленкани ушлаб туриш қийин бўлгунча бир оёғим билан қорни босишим керак еди. Кейин, бошқа оёқ билан, кейинги қисм ва бошқалар. Бу ўлимгача чарчаган еди. Босқичма-босқич, у кўтарилди. Кўп ўтмай, оёқ мушаклари туфайли оёқ мушаклари ҳис қилишни тўхтатди. Жуда тик қисмларда сиз тиззангизда емаклашингиз керак еди. У қўллари билан туришга қийналди. У ниҳоят жарликнинг тепасига етди. Енди тошга саёҳатим ярим милдан кўпроқ масофада очиқ.
  
  
  Биринчи қисм унчалик қийин бўлмади. У асосан буталар ва майда дарахтлар лабиринтидан иборат бўлиб, уларнинг атрофида енг ғалати жойларда тасодифий новдалар ўсган. Аммо кейин шамол есган ески дарахтларнинг чакалакзорлари тўхтади. Мен зич ўрмонга келдим. Катта игнабаргли дарахтлар, еман ва қарағайлар шамол остида таъзим қилишди. Филиаллар тезда ҳаракатланишди. Қўллар исиниш учун у ёқдан бу ёққа тебранаётганга ўхшарди. Баъзи дарахтлар қор оғирлиги остида қулаб тушди ва музлатилган магистрал билан синдирди. Мен уларнинг устида ёки остида юришим керак еди, юришдан кўра кўпроқ емаклаб юришим керак еди.
  
  
  Ҳамма нарсани қоплаган ва текислаган қорга қарамай, у дарахтлар тепаликда турганини кўрди. Бу тепалик Дарё тубининг тепасида, Дарё водийга момақалдироқ бўлган жойдан олдин ётарди. Фаришталарнинг катта гуруҳи бор еди; қоронғи, кависли шакллар бир-бирига яқин еди. Мен у ерга дарахтлар қопқоғи остида бордим. Бу ерда шамол камроқ кучли ва қор камроқ зич еди. У Дарё бўйига чиқди ва атрофга диққат билан қаради. Шамол тўхтади. Бу йўлни яхшироқ бошқариш имконини берди. Атрофимдаги қор тинч ва дўстона кўринарди. Арқон ярадор елкамга оғирлик қилди. Мен уни бошқа елкамга ташламоқчи бўлардим, лекин отиш учун ўнг қўлимни бўш тутишим керак еди.
  
  
  У Егони совуқдан қуюқлашган ёғдан озод қилиш учун автоматик тўппончанинг мандалини бир неча marta тортди. У ўлик ҳолда тўхтади ва Стал кутди. Агар яқин атрофда кимдир бўлса, мен уни тинглаган бўлардим. Ҳеч қаерда ҳаёт белгиси йўқ еди.
  
  
  Дарё-улар бизни нима деб аташса-муз ва қор орқали канализация трубкаси каби оқарди. У оддий қишда музлашига шубҳа қилди. Бўрондан юлиб ташланган дарахтлар ва буталар ўртадаги қоялар орасига боғланган еди. Дарахтлар унинг атрофида қўпол тўғон ҳосил қилиб, бир қирғоқдан иккинчисига чўзилган.
  
  
  У жарлик томон саёз тушкунлик орқали ўнг томонга ўтди. Шаршара атрофида, Дарё водийга қуйилишидан олдин, катта арча дарахти қулаб тушди. У ярми қирғоқда, ярми дарёда еди. Пастки новдалар қор остида чуқур еди, аммо илдизлар ҳали ҳам янги кўринарди. Бу шуни англатадики, дарахт яқинда юлиб ташланган.
  
  
  Бу ерда тўхтади. Арқоннинг битта ипи уни дарахтга боғлаб қўйди. У белига яна бир ип боғлади. У музлаган дарёдан ўтиб, шаршара томон йўл олди. Дарёлар музида юриш осонроқ бўлар еди, лекин мен кашф қилишни хоҳламадим. Менинг режам оддий еди. У арқоннинг бутун узунлигидан фойдаланганида, у Тамаранинг мукаммал камуфляжли гранатасини жойлаштириш ва катта тўғонни йўқ қилиш учун шаршарага етарлича яқин бўлар еди. У янги ҳосил бўлган муз тўлиқ ўрнатилмаслигига ишонган. Агар муз бузилса, бу тўпланган massa сув омбори атрофидаги сув каби отилиб чиқади. Поленсия водийда еди. Аҳоли йўқолди. Шаҳарда фақат Зембланинг одамлари ва transmitter қолди.
  
  
  Бу хавфсиз емас еди. Дарахтларнинг хавфсизлигига етмасдан олдин граната ўчиб кетиши мумкин еди. Қор ва муз девори чекка бўйлаб жуда катта тезликда силжийди. Натижада кўчки каби ҳалокатли бўлади. Ва мен бу гирдобга тушиб қолишимга йўл қўймасдим. У контактни вақтини созлаш ҳақида ҳеч нарса билмас еди. Арқон менинг ягона умидим еди.
  
  
  Тўғон ҳали ўн беш метр нарида, яна ўн метр нарида еди. Унинг йўли новдалар ва қояларнинг миммо еди. У бир қўлида mandarin бомбасини, иккинчи қўлида автоматик тўппончани ушлаб турди. Мен овозларни ешитдим деб ўйладим, лекин ҳеч нарсани кўра олмадим. Узоқ емас. Унинг емаклаб ялаши, мақсадим ва танам фақат унинг егилиши мумкин бўлган даражада паст еди. У яна товушларни ешитгач, деярли жарликка етиб борган еди. Бу сафар хато бўлмади! Баъзи еркаклар қорақарағайзор орқали келишди. Улар Дарё томон юришарди. Иҳ овозлари қор орқали янгради. Уларнинг гапларини аниқ ешитдим. "...бу ерда оёқ излари бор, мен сизга айтдим, мен ғалати нарсани кўрдим деб ўйладим. У узоқда бўлолмайди.
  
  
  Мендан тахминан бир метр нарида муздан лог чиқиб турарди. У муздаги бу бошпанага шўнғиди ва ўзини шитирлаган новдалар хонасида топди. Менинг таъқибчиларим мени ешитган бўлса керак. Унинг нафас қўлга, қўлимда олов тайёр рус тўппонча. Яна бир овоз уни испан тилида бақирди. Ъ дунё. Овоз бериш арқони. Бу Дарё бўйлаб кетади.
  
  
  Уни, ўлик филиаллари орқали қаради. У Дарё бўйида тўхтаб турган тўртта рақамни чиқариши мумкин еди. Еркаклар у илгари маъбадда кўрган емблемаси билан шаклсиз forma кийиб юришган. Улар муз диққат тикилди Иҳ қўлқопли мушт уларнинг милтиқ ёпишди. Енгил шабада есиб, иҳкни таналарига ёпиштирди. "Синглингиз каби аёзли", деди учинчиси кулиб. Ъ салом!иккинчи одам одобсиз имо-ишора билан жавоб берди. "Арқонни олинг, Хосе. Келинг, сиз яхши Балиқчи еканлигингизни кўриб чиқайлик.
  
  
  У белидаги арқонга қўл чўзди ва уни ечди. У тўрт йигитни уч marta отишга мажбурланмаган. У арқонни ташлаб, музда буришаётганини кузатди. У онгсиз равишда Тамаранинг бомбаси бўлган чап қўлини кўтарди. Пешонамда тўсатдан қон томчилари пайдо бўлди. У ишонмай гранатага тикилди. Унинг тасодифан олдириш қувур йўл тўртдан уч синган. Еҳтимол, бу у қопқоқ учун шўнғиганида содир бўлган. Тўртдан уч қисми нима? Қобиқ хўроз еди ва ҳар қандай вақтда портлаши мумкин еди-лекин қачон? Мен бир граната юзимга портлаши еди, агар ҳайрон, бир тушиб дарахт ортида чўккалаб. Бирдан мен уни ешитдим: "Ое дўстлар ! Ombre изидан. Дарё бўйида кимдир ўтирибди!
  
  
  Тўрт kishi менга очиқчасига келишди. Бири изларни ўрганиш учун бошини егди. Уларнинг ҳаммасининг қўлларида ўқ отишга тайёр милтиқ бор еди. У Тамаранинг тўртлик раҳбарининг тўппончаси томонидан еҳтиёткорлик билан қилинган. Уни бир marta отиб ташлаганида, у атиги йигирма метр нарида еди. Уни, одам қўлини қатнашди ва тиз тушиб кўрдим. Мен унга mandarin бомбасини филиалнинг вилкасида қолдирдим. Одиннинг қолган триоси сирпаниб, муз устига йиқилиб тушди. Қолган иккитаси дарҳол ўт очди. Ўқлар қор ва муз парчалари ортидан қувди, бу менинг юзимга зарар етказди. Ажабланадиган еффект туфайли бир неча сония ғалаба қозонди. Шунда бу болалар яхшироқ мақсадга еришадилар. Ва у деярли унинг кўз ўнгида еди. Улар соғинишмади.
  
  
  Граната портлаганда сониялар бутунлай ўтиб кетди. Портлаш орқамга темир муштдек урилди. Портлаш қўпол тўғонни ёриб ўтаётганда оёқларим остидаги муз силкинишини ҳис қилдим. У ҳавода учиб, яна қўнди ва сирпаниб кетди. Мени муз, қор ва ёғоч ёмғир урди. Портлаш момақалдироғи вафот етганида, у бошқа еркакларнинг қичқириғини ешитди... ва кейин муз даҳшатли шовқин билан ёрила бошлади. Муз остидаги совуқ сув ҳали музламаган еди. Енди у кратернинг четидан тез оқишни бошлади. Муз оғир босим остида инграб, титраб кетди; у бузила бошлади. Катта тешиклар пайдо бўлди. Муз массаси енди ушлаб турилмади ва ўрмон қолдиқлари билан бирга шаҳарнинг юқори қисмидаги катта музлатилган halibut каби силжий бошлади.
  
  
  У ўрнидан туришга ҳаракат қилди. Муз рақсга тушди ва юқорига ва пастга тебранди. У яна тиз чўкди. У ҳатто қирғоққа бир неча метр емаклай олмади. У таъқибчиларига ёнбошлаб қаради. Уни отиб ташлаган одам йўқ еди. Мен кўрган барча ғоят нарса да қатнашди қилинди қўллари еди. У муздаги ёриқдан йиқилиб тушди. Бошқалар қичқиришди ва қичқиришди. У дарахт шохларига ёпишиб олишдан бошқа ҳеч нарса қила олмади. Озод қилинган Дарё ўн метрлик бўшлиқ орқали шиддат билан кўтарилди. Иккала банк ҳам кучли оқим билан қопланган. Один зембла атрофидаги одамлар бу кўпикли фаввора атрофида чиқишга ҳаракат қилишди. Муз бузилди. Битта қичқириқ ва ғазабланган тошқин Егони ютиб юборди. Қолган икки kishi ўлимга дуч келган одамлардек увиллашди. Ҳеч нарса йўқ еди. Барқарор биз жарлик томон оздирди. Муз бўлаклари ва дарахтларнинг қолдиқлари бизни ҳар томондан урди.
  
  
  Шаршаранинг тепаси улкан гирдобга ўхшарди. Ҳаммаси айланиб, гирдобнинг марказига тортилди. Мен унга даҳшатли gurgling овози билан сингиб кетдим. Кейин у йиқилди.
  
  
  Мен наслимни секинлаштирадиган ҳар қандай нарсага умидвор бўлдим. Мен уни ушладим, логни ушладим, яна егоимни йўқотдим, лекин яна ушладим. Кўпгина новдалар магистралга яқин кесилган ёки синган. Аммо менинг йиқилишимни юмшатиш учун ҳали ҳам новдалар ва игналар етарли еди. Сталнинг шовқини баландроқ. Гўё минглаб буг ъ қозонларининг хавфсизлик клапанлари тўсатдан ортиқча буг ъ чиқариш учун очилгандек еди. Поленcиа марказига қор ва муз қуйилди. Бутун шаҳар муз массаси билан ўралган еди, у тезда кўтарилиб, қулаб тушди. Унинг кўзлари менинг оёқларимдаги очиқ дарахт танасига кирганда, у бу гирдобнинг марказида еди.
  
  
  У еркаклар гуруҳига кенг кўзли тикилди. Улар шаҳар бўйлаб ҳайдаб чиқарилиб, текислик бўйлаб тарқалиб кетишди. Айни пайтда, мен отиб еди. Мен, албатта, мумкин, барча атрофида осилиб ва ибодат еди. Мен шунчалик тез ҳаракат қиляпманки, улар мени уролмайдилар деб умид қилгандим. Лекин жуда тез емас, чунки мен бўйнимни синдирардим. У шошилинч сув, тошлар ва дарахтлар гирдобида ушланди. ГАВК қулоғимга ўт новдасини урди. Миммо ўтиб кетган тошдан металл қичқириқ билан яна бир ғичирлади. Бу мени қўрқувдан таранглаштирди. Кейин Дарё водий тубига тўп тўпи кучи билан урилди. Мени оёғимдан йиқитишди ва бир жойга ташлашди. Кўринмас нарсалар менга урилди. Кўз олдимда қорайгунча музли сув тўлқинлари мени қамраб олди.
  
  
  Нима бўлаётганини тушунмасимдан олдин кучли оқим мени юзага чиқарди. Унинг яссиланган ва деярли бутунлай вайрон бўлган қишлоғининг ярмида у юзага чиқди. Мен сув ташлади ва тикувчи нима бошқа ахлатни билади. Сузишга ҳаракат қилмоқда. Орқа тарафдаги пичоқ мени йиқитди. Мен ҳеч қандай муваффақиятга еришмадим. Шунинг учун у бошини сув устида ушлаб туриш учун жойида қолишда давом етди. Унинг, бу йўл ҳам менинг қон айланишини рағбатлантириш, деб умид қилди. Бу Шимолий муз океанида бўлгандек еди. Ҳар ҳолда, менинг омон қолиш имкониятим унчалик юқори емас еди! Мендан кейин яна бир зарба юборилди. Кейин у поленсия черкови яқинида еди.
  
  
  Дарё ваҳшиёна думалаб кетди. Қоним томирларимда музлаб қолди. Асабларим хиралашган еди. Мен уни енди ҳис қила олмадим. Қўрғошин думббелллари қўлларим ва оёқларимга ёпиштирилгандай туюлди. У остига тушиб, сиртини синдириб, яна чўкишни бошлади.
  
  
  Ъ ник! Ник, кутинг...
  
  
  Овоз туман атрофидан, узоқроқдан келди. У қўлини конвулсив силкитди. Кучли қўл билагимни ушлади. У уни тортиб, унга ёрдам беришга ҳаракат қилди. У оқим билан курашди. У воз туртки жанг. У дунёдаги енг катта сув тўшагига ухлаш ва чўкиш учун деярли катта истак билан курашди. Аммо қўл таслим бўлмади ва мени тортишда давом етди. Ниҳоят, у ўзини мустаҳкам замин ҳис қилди. Мени ҳали ҳам судраб кетишди. Сув менинг сонларим, тиззаларим ва тўпиқларим атрофида айланди... ва кейин у учиб кетди! У бир неча беқарор қадам ташлади ва йиқилди.
  
  
  Ъ тахаллус. Худога шукур. Унинг овозидаги титроқни ешитдим. Тамаранинг кўзларида катта ёш тўкилди. "Худога шукур, сиз осонгина қўлга олиш учун қирғоққа етарлича яқин суздингиз."Ҳаммангиз яхшимисиз?"
  
  
  Ъ бу каби ҳеч нарса. Овозим ёрилиб кетди. У чарчаган ҳолда бошини чайқади ва Наҳга тикилди. Аёл сизга ғамхўрлик қилиши ёқимли,деб ўйладим.
  
  
  
  
  Боб 9
  
  
  
  
  Кечқурун Тамаранинг Cесснасига қайтганимизда еди. Биз учун осмонда юлдуз йўқ еди. Тўсатдан ёмғир ёғиб, дарахтларни қоплади ва аллақачон оқ мато билан қопланган ерни қоплади. Совуқ еди. Ҳар бир нафас оғрияпти. Менинг беихтиёр сузишим қошларим ва соқолимни совуқ қатлами билан қоплади.
  
  
  Гондурас пойтахти Тегусигалпа марказида зерикарли сариқ нурнинг туманли тасмасини кўриш бизни ҳайратда қолдирди. Шундай қилиб, бизнинг Тахминимиз тўғри еди. Шаҳар уйсизларга илиқлик ва бошпана берди ва мағлубиятга олиб келади. Аеропорт ва унга олиб борадиган йўллар ҳали ҳам кимсасиз еди. Биз шаҳарга бориш имкониятини қисқача кўриб чиқдик. Аммо ески далиллар яна ҳал қилувчи бўлди. Биз тўғри ҳокимиятни излашга жуда кўп вақт сарфлаймиз. Агар улар бизга ишонишса, иҳнинг ёрдами шубҳали бўлади ва агар улар бизга ишонмасалар, биз ютқазамиз. Бунга баъзилар зембла билан ҳамкорлик қилишлари ва ҳукуматга қарши яширинча ишлашлари хавфи қўшилди. Тўғри маълумотларсиз биз ким билан ишлаётганимизни ҳеч қачон билмас едик.
  
  
  - Поленсияда содир бўлган воқеаларга қандай изоҳ беришимиз керак?"Tamara бошини чайқади. "Ник, бу мен кўрган енг даҳшатли ҳийла еди. Агар мен яхшироқ билмасам, сизда бир shisha ароқ борлигига қасамёд қилишим мумкин еди.
  
  
  "Унинг меҳмонхонаси енди битта frank бўлади", деб жавоб бердим. "Айтганча, ушбу ўрнатишни чекланган ресурсларимиз билан йўқ қилиш ҳақида яхшироқ фикрингиз борми?"
  
  
  "Хўш ... йўқ, дарҳол емас, лекин мен ҳали ҳам ўйлайман..."
  
  
  "Душанба куни ерталаб директордан кўнгил айниш!"
  
  
  - Нима демоқчисиз, Ник?
  
  
  Ъ унут. Шуни есда тутингки, фақат битта transmitter йўқ қилинади. Яна иккитаси олдинда. Ва биз "буни жами учта ўқ ва, албатта, сизнинг сигаретларингиз билан қилишимиз керак."
  
  
  "Ник, бу адолатли емас! - деди у pouting. "Менинг сигареталаримда ҳеч қандай ёмон нарса йўқ."
  
  
  "Smokey айиқни даволаш учун ҳеч нарса қила олмади", дедим мен. "Сиз унга сигарет ёқишимни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Аниқ емас", деб кулди у. "Smokey Беар ким?"
  
  
  "Буни тушунтириш жуда узоқ давом етади. Айтганча, мен унинг ҳозир сизнинг ароқингиздан бир қултум билан сигарет чекишини истардим. Лекин фақат олтин оғзаки ўз брендим.
  
  
  "Олтин оғиз! Давом етинг, давом етинг. Нима учун бу керак?
  
  
  "Бу менинг Т-зонам учун."
  
  
  "Т зонаси ?"
  
  
  "Қудратли Худо! Tamara, Уляновск проспектидаги бу академияда сизга умуман ҳеч нарса ўргатишмайдими? Сиз Манхеттенда ўн беш дақиқа давом етмайсиз.
  
  
  "Ҳеч бўлмаганда улар бизга Т зоналари ҳақида ўргатишмайди . Бундан ташқари, бу одобсиз туюлади.
  
  
  Бундай емаслигини айтиш менинг лабларимда еди.аммо кейин у бир неча ҳафта олдин кўрган сотилган филмни есладим. У ҳақ бўлиши мумкин. У томоғини тозалаб, хириллади: "менга печене bering."
  
  
  У менга печене берди. Бу сиз савдо автоматларида топадиган пишлоқ ва ерёнғоқли печенелардан бири еди. Бу биз кимсасиз аеропортда топишимиз мумкин бўлган веб-га асосланган қутулиш мумкин бўлган нарса еди ва қобилиятимиз чегарасида биз савдо автоматига бостириб кирдик ва ўзимиз билан ўнлаб пакетларни олиб кетдик. Қўшни автоматдаги кичик шоколадлар, биз уларни муздан туширганимиздан кейин ҳам, бутунлай ейилмас еди. Кейин, бизнинг рейдимиздан кейин у Cessna танклари билан тўлдирилди. Tamara шамолдан бўш машинада самолётга ўтирди.
  
  
  Биз ҳали ҳам у ерда едик. Биз Cесснада едик. Двигател бўш еди ва бизни муздан тушириш учун иситиш тўлиқ қувват билан ёқилди. Биз бу печенеларни чайнадик. Меники қуриётганда Тамаранинг палтосини кийган едим. Шимларим ва пайпоқларим муздек ёпишиб қолди. Биз биноларни адёл ёки қуруқ кийим учун қидирдик. Натижа йўқ. Аеропортни евакуация қилиш пайтида фойдали бўлган ҳамма нарса улар билан олиб кетилган. У асбоблар панелининг юмшоқ яшил чироқида Тамарага қаради. Унинг совуққонлиги, матонати ва жасорати ҳали ҳам ҳайратда еди. У курашди, лаънатлади ва мени ланд Роверда жонлантиришимга ёрдам берди . Биз зембла енди-вайрон Поленcиа жойлаштирилган еди неча қолган йигитларни қочиб кейин мен чарчоқ яқин еди. У муваффақиятга еришди. У орқага қайтаётган еди. Биз унинг содда кийимларини ечиб, яланғоч ешагини музлатиб қўйиши ёки уларда қолиб, камтарона муз блокига айланиши кераклиги ҳақида баҳслашдик. Ниҳоят, биз муросага келдик. Мен унинг кўйлаги ва кўйлакларини ечиб, палтосини кийдим. Қолганлари тўғри қуритилиши керак еди.
  
  
  Енди биз ниҳоят хотиржам дам олишга муваффақ бўлдик, Tamara ҳам кучининг охирида еканлиги аниқ бўлди. У икки кеча-кундуз югуришда еди. Унинг юзи ва ҳолати чарчоқ аломатларини кўрсатди. Мен бундан ҳам яхшироқ қила олмасдим. Tamara тиззасидан синиб, бармоқларини ялади.
  
  
  Ъ яхши. Ва ҳозир қаерда? Пунтаренас, Коста-Рика?
  
  
  Ъ йўқ. Мен бошимни чайқадим.
  
  
  "Аммо Ник, Panama жанубда яна кўп нарсаларга арзийди! Сиз ўйламайсиз...
  
  
  "Ҳа, биз аввал Пунтаренасга борамиз", дедим мен унинг норозилигини тўхтатиб ... Сизга қаранг, Tamara. Сиз ўлик чарчадингиз. Мен бу самолётни сиз учун уча олардим, лекин кўпчилик яхши емас деб ўйлайман. Ва бундай об-ҳавода, шунчаки ҳавода қолиш жуда қийин бўлар еди. Биз бироз дам олишимиз керак.
  
  
  - Лекин бунга вақтимиз йўқ.
  
  
  "Кейин вақт топишимиз керак", дедим қатъий. У менга савол билан қаради, кейин хўрсинди. "Сиз ҳақсиз, Ник, одатдагидек. Бир неча соатлик тонозлар чиқиш йўли бўлади.
  
  
  Cessna 150 тонозлар учун мўлжалланмаган. Аммо Tamara мен учун яна бир сюрприз тайёрлади. Наҳ ётган ўриндиқларга ега еди, улар бугунги кунда машиналарда тез-тез учрайди. Орқага ўралган, улар бироз қўпол тўшак еди, лекин сиз улар устида ухлашингиз мумкин еди. Хўш, бу ФАА-нинг керакли ускуналар рўйхатида йўқ еди, аммо Tamara Ақш хавфсизлик стандартлари ҳақида жуда кўп қайғурмаганга ўхшайди. Бу вақтда мен ҳам парво қилмадим. Биз чўзиб, ўз кафедрада ҳар бир, бошқа тахминан саккиз дюйм. Биз бир-биримизга қараб, бир муддат индамай ётдик. Сукунат зулмга айланди.
  
  
  "Биз двигателни тун бўйи ишлай олмаймиз", деб бошлади у.
  
  
  Ъ йўқ.ъ
  
  
  "Бу ерда исиниш учун бирор нарсасиз жуда совуқ бўлиши керак."
  
  
  Яна бир дақиқа сукунат. Атмосфера айтилмаган истаклар ва жозибали фикрлар билан айбланган. "Биз сизнинг палтоингизни баҳам кўришимиз мумкин, кейин совуқ бўлмайди", деди у ниҳоят унга.
  
  
  Ҳа, у рози бўлди. У ўрнидан турди ва контактни ўчирди. Двигател бир неча marta йўталди ва кейин тўхтаб қолди. Тўсатдан сукунат устимизга тушди. Tamara иккиланиб қолди... У аста-секин менинг тор ўриндиғимда ёнимга ўтиради. Менга юзланиб, у бутун бўйига чўзилди. У палтосини очди ва бизни ўраб олди. У унинг жасадини унга тутди. Унинг думалоқ, баланд кўкраклари яланғоч кўкрагимда музлатилган олма каби туюлди, чунки у автоматик равишда менга яқинлашди. Бизнинг сонларимиз тегди. Унинг орасидан титроқ югурди. Ва бу совуқдан емас еди.
  
  
  У уни қўрқитишни ёки хафа қилишни хоҳламади. Мен жуда кўп бошқа нарсалар учун керак. Тўсатдан унинг севгилиси бўлиш жуда хавфли еди. Лекин енди қўлларимни бошқара олмадим. Секин ва тўхтовсиз улар унинг нозик белига ва жун козоки остига тушишди. Бармоқларим унинг таранг, текис қорнига оҳиста силжиди. Мен унинг тегинишим остида титраётганини ҳис қилдим. Менинг танамда ёниб турган, торайтирувчи иссиқлик пайдо бўлди. Қўлим унинг Бахмал терисини силаб, қидириб, умид қилди. Ва кейин у буни сезди-хириллаган зарба, ноаниқ, аммо муҳим ревматизм.
  
  
  Биз ўпдик. Аввалига дангаса ва масхара қилиш. Кейин қийинроқ. Тамарада ёнаётган еҳтирос алангалангандай туюлди. Унинг танаси тўлқинли ҳаракатлар билан қўлларимга силкитди. Унинг оғзи аччиқ мевага ўхшарди. У унинг қучоғининг кучи остида титраб, таранглашди. Ниҳоят, у озод бўлди. У кулди. Мағрур, ўзимдан мамнун табассум, гўё менинг хоҳишимни масхара қилгандек. Аммо агар у бирор нарсани масхара қилса, бу меники емас, балки унинг хоҳиши еди. Унинг табассумида шафқацизлик ёки ғаразли ният йўқ еди.
  
  
  У менинг қўлларимга қаршилик қилмади. Бошқа томондан, биз ёнма-ён яланғоч ётгунимизча, у жимгина ўз ҳаракатлари билан мени чақирди. Идишнинг тагида иссиқ ва нам еди, ва фақат иситилади емас. Секин ва жимгина у кўйлагини орқага тортди. Унинг наҳ тикилиб қилинди, албатта, наҳ тикилиб, барча йўл. Унинг юмшоқ, ялтироқ териси, қип-қизил нипеллари билан мукаммал кўкраклари, тез нафас олиши билан кўтарилган ва тушган ям-яшил оғзи, узун ва чиройли оёқларига айланган юмалоқ, юмшоқ сонлари. Кўзларим уни ютиб юборди. У ёқимли кўринарди. У мени қучоқлаш учун қўлларини узатди. "Ник, Ник... - Бу нима? "у пичирлади. "Сиз жуда кучлисиз, бундай ҳақиқий одам. Бу кеча бўлиши керак бўлган овоз, мен ўзимни сизга берганим каби овоз. Ёлғон йўқ, фокуслар йўқ. Россия ва Amerika емас. Фақат бир еркак ва бир аёл бирга... Мен бир кўкракни секин ўпдим, кейин бошқасини. У flinched, менинг соч тутди, ва яна бир лиcк учун мени тортди. Менинг қўлим унинг оёқлари орасига, сўнгра сонларининг юмшоқ ички қисмига силжиди. Унинг кестириб, бўшашди. Унинг тиззалари кенг тарқалиб, мени уни бутунлай олишга таклиф қилди.
  
  
  У бизни кичкина стулда ағдаришга мажбур қилди. Енди биз бошқа нарсада едик. Бу пастроқ. Унинг узун, тебранадиган оёқларидан бири стулнинг учидан осилиб, танамизни қўллаб-қувватлади. Секин-аста у қўлини танамиз орасига туширди. У мени ҳўл, илиқ, титроқ гўштига секин босди. Кичкина, ўйноқи доираларда у буришиб, чайқала бошлади. Унинг бармоқлари hungrily наҳ мени босди.
  
  
  "Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!"у нафассиз хўрсинди. Гўё у мени бутунлай ичимга ютиб юборгандек еди. Унинг танаси буришди. У завқ билан нола қилиб, оёқларини тепди. Унинг қўллари ва оёқлари менинг таранг, ҳаракатчан танамга ўралган. Умуртқа поғонамдан совуқ югурди. У мушаклари енди унинг танасининг бир қисми бўлмагандек, қаттиқлашаётганини сезди. Уни уриш. Унинг бутун қалби ва танаси билан мен шу лаҳзанинг бахтли саодатида едим. У оёқларини менинг қалтираётган сонларимга янада қаттиқроқ ўраб олди. Унинг еҳтиросли бармоқлари мени ритмик ҳаракатлар билан массаж қилди. Менинг маҳв-уп жазава наҳ ичида чуқур тўкилган. У сесканиб кетди. У енди ҳаракатларини бошқара олмади.
  
  
  Тамаранинг бармоқлари менинг танамга чуқурроқ кириб борди. Ҳали ҳам ялаб, у мени умидсиз таранг сонлари орасига сиқиб қўйди. У менинг остимда ингради ва ингради, чунки унинг иштиёқи тўлқин тўлқини кучи билан алангаланди. Бизнинг танамиз қаттиқ силкитди. Бу ҳеч қачон тугамагандай туюлди.
  
  
  Ҳаммаси тугагач, биз чарчаган ва тўйган ҳолда бир муддат ётдик. Оғзимиз сиқилди. Нафас олиш овози чуқур ва оғир еди.
  
  
  "Ник", деб пичирлади у биз чуқур уйқуга кета бошлаганимизда.
  
  
  Ъ Mmmmm ...?ъ
  
  
  "Ник, тутунли айиқ ким?"
  
  
  
  
  Боб 10
  
  
  
  
  Коста-Рика ҳам асосан тоғлардан иборат. Улардан баъзилари баъзан баландлиги уч минг метрдан ошадиган ҳаракациз вулқонлардир. Аммо назарий жиҳатдан, ҳатто пасттекисликларнинг енг паст қисми ҳам ҳозир шу баландликда еди. Тоғлар унинг устида тасаввур қилиб бўлмайдиган баландликда кўтарилган. Полковник Зембла башорат қилганидек, куч майдонининг бузилиши туфайли об-ҳаво ёмонлашди. Енди иккита transmitter вайрон қилинганидан сўнг, тўғоннинг тутқичлари ёпилди. Гондурасда Tamara ва мен бошдан кечирган бўронлар бўронга айланди.
  
  
  Кечқурун жанубга учиб кетаётганимизда аеропортни даҳшатли совуқ қамраб олди. Tamara бўронни иложи борича олдини олиш учун тинч океани устидан кенг ёйда учиб ўтди. Лекин биз Пунтаренас томон ички ўгирилиб сифатида, биз бир ғамгин қўлга олинди, кўр қор бўрони. Шунга қарамай, Tamara самолётни Коста-Рика порт шаҳри яқинидаги ўтлоққа хавфсиз қўндиришга муваффақ бўлди. Cесснанинг қанотлари қалин муз қатлами билан қопланган. Де-иcерс ушлаб турмади.
  
  
  Биз кейинги қўнди икки ranchers бир егалик қилиш 1940 Buick тўрт ешикли sedan. Автомобил темир сим билан маҳкамланган. Орқа ўриндиқ товуқларга йўл берди. Фермерга Никарагуа пуллари унчалик ёқмади, лекин бизда бошқа тўлов воситалари йўқ еди. Ушбу ноёблик учун кунлик нархдан ўн баравар кўп тўлашимиз кераклиги бизга ҳам ёқмади. Биз хўрозни микроавтобус атрофида қувиб чиқардик ва ҳайдаб кетдик.
  
  
  Гондурас тоғлари ва Коста-Риканинг қирғоқ минтақаси ўртасидаги контраст дарҳол сезиларли еди. У ерда ўрмонда тушган қор ҳали ҳам юмшоқ еди. Бу ерда шамол Никоя кўрфазининг бепоён кенгликларида еркин есди . Қор текисликлардан учиб кетган ва водийларда ёки бинолар ва дарахтлар паноҳи остида тўпланган. Шамол бизни ҳар томондан есарди. Шамол вақти-вақти билан машинани йўлнинг иккала томонига parallel равишда ўтадиган дренаж ариқларига хавфли тарзда яқинлаштирарди. Баъзан шаҳар ва қор бизга қарши ёғаётган пайтда биз деярли бир жойда турардик. Доимий шамол қор ва шаҳарни муз массасига айлантирди, у аста-секин бетон-қаттиқ қобиққа айланди. Биз его ўтиб сифатида ғичирлади. Осмон кўзни қамаштирувчи оқ, кўзгу ва милтилловчи чироқларга тўла еди. Ажабланарлиси шундаки, бундай кучли совуқ ва кўзни қамаштирувчи гўзалликни бирлаштириш мумкин. Рулда билан курашаётганимда, бу икки лаҳзанинг комбинацияси мени кўр қилди. Бизни қамчилаётган дарахтлар ва буталарнинг шохларини зўрға кўрдим. Машина иҳсни бирма-бир урди. Tamara бир оз исиниш учун менга ўтирди.
  
  
  Ниҳоят биз Пунтаренасга тушдик. Бу тинч океанидаги Коста-Риканинг асосий порти. Шаҳар пойтахт Сан-Хоседан 140 км ғарбда жойлашган. Бу одатда 30 000 дан ортиқ аҳолига ега шаҳар. Енди у кўпроқ бўш қабристонга ўхшарди. Ҳеч ким кўринмади. Ҳатто таc қисмлари бундай шаҳарларда юрадиган ҳайвонлар ҳам. Портга ески круиз кемаси ва бир нечта оркинос троллари лангар ташланган. Улар музда музлатилган. Шаҳар, қор ва увиллаган шамол кемаларни егиб, устунларини синдирди.
  
  
  Биз енг паст витесда ҳайдашни давом еттирдик. Биз барча Вакаcионес портнинг нариги томонидаги сайёҳлик курортининг бир қисми деб гумон қилдик. Биз Скиппернинг қаҳвасига келдик. Баcа атрофида тутун кўтарилди ва деразадан ҳаддан ташқари ёрқин печканинг қизил порлаши порлади. Унинг тўхтади. Tamara йўл сўраш учун ичкарига кирди. У қайтиб келганида, у сезиларли даражада оқариб кетди. "Бу ерда даҳшатли, Ник", деди у овози титраб. "Афтидан, бутун ҳудуд у ерда. Печка олдида аёллар ва болалар титрайдилар. Еркаклар унинг атрофида туришади ва бепарво қарашади. Улар чалкаш. Улар қўрқишади ва деярли овқациз. Уларнинг атрофидаги одинлар менга соборда овқатланадиган ҳеч нарса йўқлигини айтишди, у ерда ҳатто кўпроқ одамлар ўтиришарди. Улар ўлишади, Ник. Биз бунга ип қўйишимиз керак!
  
  
  У тинчлантирувчи оёқларини силаб қўйди. "Биз қўлимиздан келганини қиламиз. Залда ҳамма қаерда?
  
  
  У афсус билан бош ирғади. "У ерга борганимизда нима қиламиз, Ник? Мисс Моҳада бизни юборди деб айта олмайсиз. Улар уни сотиб ҳеч қачон оламан! Бундан ташқари, меҳмонхонада Зембла тарафдорлари бор ёки йўқлигини билмаймиз. Улар у ерда бўлиши мумкин, лекин Трансмиттерни исталган жойда яшириш мумкин.
  
  
  "Биламан, лекин биз поленсиядаги каби Тамарадан бошлашимиз керак."
  
  
  Ниҳоят биз меҳмонхоналар, барлар ва ёдгорлик дўконлари жойлашган кенг булварга келдик. Сўнгги беш йил ичида туризмнинг кўпайиши натижасида улар ёмғирдан кейин қўзиқорин пайдо бўлди. Барча Вакаcионес енг катта бинолар атрофида еди. У йўлдан ярим думалоқ йўл билан ажратилган. Йўлдан у кичкина балконли катта хром найчага ўхшарди. Икки пастки қават қуёшли терас ва аллақачон музлатилган сузиш ҳавзасини ўраб олиш учун кенгайтирилган. Бутун сайт баланд тош девор билан ўралган еди.
  
  
  Киришдан ўн беш метр нарида тор кириш Фиат автомобили томонидан тўсиб қўйилган. Егзоз трубкасидан бир томчи тутун чиқди. Шундай қилиб, двигател ишлаётган еди. Деразалар ёпилди. Аммо тўхтаганда, ҳайдовчининг ёнидаги ешик дарҳол очилди ва наҳга бир kishi чиқди. У бизнинг олдимизга келиб, ешикни очиқ қолдирди. Унинг орқасида у ҳайдаб кетаётган бошқа одамни кўрди. Иккала одам ҳам А автомат Буикка ишора қилди. У еҳтиёткорлик билан қуролини чиқариб, ёнидаги ўриндиққа его қўйди. Қуролни ўнг қўлида ушлаб, чап томони билан деразадан пастга думалади. Уники иложи борича мулойим бўлиб қолади.
  
  
  "Senor?"Еркак шубҳали нигоҳ билан сўради.
  
  
  "Сиз машинангизни ҳаракатга келтира оласизми", дедим мен. "Биз меҳмонхонага боришни хоҳлаймиз."
  
  
  "Меҳмонхона тўла. Янги меҳмонлар енди рухсат етилади.
  
  
  "Биз меҳмон емасмиз", дедим мен тезда.
  
  
  Ъ оҳ, йўқ? Кейин нима?ъ
  
  
  "Бизни таклиф қилишди", деди Tamara.
  
  
  "Бизнес", деб қўшимча қилдим.
  
  
  Еркак милтиллади ва ҳар қачонгидан ҳам сергакроқ кўринарди. Сиз гуноҳсиз гуноҳкорлар учун ижро етишингиз керак бўлган санъаткормисиз?
  
  
  Tamara ва мен бир қараш билан алмашдик. Биз унинг нимани назарда тутганини тушунмадик, лекин тезда бош ирғадик.
  
  
  "Албатта", дедим. "Биз рассоммиз. Агар бизга ўтиб беради?"
  
  
  Улар кимлар, Хуан? "Уни тўхтатинг!"Фиат ҳайдовчиси бақирди.
  
  
  Ижрочилар, " Хуан орқага қўнғироқ қилди. Егонинг кўзлари ёриқларга торайиб кетди. "Аммо улар умуман ўхшамайди. Менимча ...ъ
  
  
  Его уни тўхтатди. "Биз куйлаш ва ҳазил ва..."
  
  
  Пооҳ! еркак кулиб юборди. "Биз яхшироқ нарса ҳақида ўйлашимиз мумкин."
  
  
  "Мен рақсга тушяпман", деди Tamara паст овозда, унга қараб. Салом, кўкрагимни пуфлаб олдинга егилишга муваффақ бўлдим. У кийган барча кийимлари билан кичик жасорат йўқ. Қоровулнинг юзидаги нафратланган табассум Қуёшдаги қор каби ғойиб бўлди.
  
  
  -"Bueno ! Бу яхшироқ!ъ
  
  
  "Ҳа, amigo," у сиз Fandango дан Сенорита Fandango кўриш ва озор олдин", сўзини."Дунё бўйлаб обрўга ега екзотик раққоса. Агар сиз уни кўрсангиз...
  
  
  "Унинг", деди еркак. У милтиқни туширди ва Фиатга қайтди .
  
  
  "Душманлик бола, у машинада қайтиб бор қачон" мен минғирлади.
  
  
  У ешикни очиқ қолдириб, бизни диққат билан кузатди. У асбоблар панелидан радиони олди ва бир неча сўз айтди. Бир дақиқалик кечикиш юз берди. Кейин ревматизм пайдо бўлди. Бу яхши ешитилиши керак еди. Ҳеч бўлмаганда одам ҳайдовчига бош ирғади ва Фиат орқага қайтди.
  
  
  "Биринчи тўсиқ тугади", дедим мен его ўтганимизда. "Transmitter бу ерда меҳмонхонада."
  
  
  "Чунки хавфсизлик борми?"
  
  
  "Ҳа, шунингдек, инн муқаддас нур билан ёнади. Бу уларнинг ўз генераторига ега еканлигини англатади. Шунинг учун улар бўлажак тадбирларга тайёр едилар. Тахминларга кўра, Зембла аллақачон воқеаларни кутиб, ўз одамларини бу ерга жойлаштирган.
  
  
  "Умид қиламанки, ҳамма нарса иситилади", деди Tamara сесканиб.
  
  
  У елкасини ҳис қилди. Яра яхши даволанди. "Мен ҳайронман, - деди у унга ўйчан, - улар узатгични қаерга яширишди."
  
  
  "У, акс ҳолда қизиқ, бу "гуноҳсиз гуноҳкорлар" ким ёки нима?
  
  
  - Билмайман. Айтганча, сиз рақсга туша оласизми?"У жилмайиб қўйди. "Мен Сизнинг тутунли айиқингиз ҳақида ҳеч нарса билмаслигим мумкин, Ник, лекин мен Уляновскда яна бир нечта фокусларни ўргандим."
  
  
  "Бу фойдали бўлади, - дедим мен, - чунки мен ҳеч қандай карта фокусларини билмайман."
  
  
  Мен бир ешикоғаси йўқлиги ҳайрон емас еди. Қабулхонадан ташқари зал кимсасиз еди. Бу тасвирий санъат музейига ўхшарди. Деворлари девор ва расмлар билан қопланган. Олтин гиламнинг марказида пластик гуллар билан безатилган фаввора бор еди. Узоқ бурчакда, пештахта ортида, atlas кўзлари ва ифодали бурун тешиклари бўлган секин йигит турарди. Егонинг орқасида очиқ почта ва калит рамкаси, чап томонида кичик коммутатор бор еди. Ялтироқ гулзор пештахтаси остида яна бир расия бор еди. Барибир, биз яқинлашганимизда у бизга умид билан қаради. Унинг ёнидаги пештахтага суянган мушакли жаноб ҳам шундай еди. Барча меҳмонхона менежерлари сингари, бу йигит ҳам чизиқли шим ва тугма тешигида чиннигуллар кийган еди. Аммо ўхшашлик шу ерда тугади. Его кўйлаги шишган чўчқа сийдик пуфагига ўхшарди. Чиннигуллар сўнди ва унинг его оғир кўкраги яроқсиз костюм орқали бўртиб чиқди. Кўринишидан, у ҳақиқий менежернинг кийимларини ечиб, уни бирон жойга яширган. Унинг ички кийимида совуқ бўлмайди деган умидда.
  
  
  Тамаранинг тез нафас олишини ешитдим. Мен унинг сезгисига ергашдим. Зембла ичкарида ва ташқарисида ҳамма нарсани тўсиб қўйди. Биз биринчи ҳимоя чизиғидан ўтишга муваффақ бўлдик, аммо ҳали қилинадиган ишлар кўп еди.
  
  
  Псевдо-менежер қаддини ростлади ва бизни юқорига ва пастга қаради. Его овози жуда чуқур овоз билан келгандай туюлди. "Fandango ва Grind?"
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  — Сиз менинг рўйхатимда емассиз, Senor Fandango.
  
  
  "Унинг силлиқлаши; у Fandango. Лекин мен сизга тушунтириш бера оламан.
  
  
  "Бизнинг агентимиз, - деди Tamara, - ҳаммасини аралаштириб юборди.
  
  
  "Бошқа рассомлар кела олмадилар", дедим.
  
  
  "Бу даҳшатли об-ҳаво. †
  
  
  Менежер қўлини кўтарди. Ъ буни тўхтатинг! Илтимос, тўхтатинг! Мен бу ҳақда бошқа ешитишни хоҳламайман. Иккалангиз ҳам рақсга тушасизми?
  
  
  У узр сўраб йўталди. "Хўш, унинг асосан атрофида кетди, ва..."
  
  
  "У ҳозир менинг менежери екан, ва..."
  
  
  "Аммо агар сиз туриб олсангиз, мен буни ҳали ҳам хоҳлайман."..
  
  
  - Бу етарли! Еҳтимол, сиз рақсга тушмаганингиз каби яхши, Senor Grind. Улар бир аёлни сўрашади ва улар оладиган аёл. Яхши кўнгил очиш учун бирор нарса, шундай емасми? Сизнинг костюмингиз қаерда, сенорита ?"
  
  
  "Бу ҳақда ташвишланманг", деди Tamara кескин. "Аммо менга мусиқа керак."
  
  
  - Буни сизга айтишмадими?"Hotel Ваcаcионес уч кишидан иборат тўла вақтли жамоага ега. У мавсум давомида коктейл барида ўйнайди. Бу комбинация сизнинг ихтиёрингизда. Менежер деярли афсусланиб хўрсинди. Умид қиламанки, сиз Кармен каби яхшисиз...
  
  
  "Кармен?"
  
  
  "Кармен Лабомба, сенорита ! У бу соҳада жуда машҳур. Мен сиз ҳақингизда ешитмаганман.
  
  
  "Бу кеча олдин ўзгаради", деб ваъда берди Tamara. У яна егога имо қилди. У ўзини қулай ҳис қилмади. Ёқам бўйнимни чимчилай бошлади. Биз Union Сити яхши иш учун мурожаат қилинган каби еди, Ню-Жерси.
  
  
  "Senor, биз совуқмиз ва" чарчаган ва очмиз", дедим кескин. "Салом, агар сиз ҳали ҳам ижро етишингиз керак бўлса..."
  
  
  Ъ ҳа. Пепе, уларни иҳ хонасига кўрсатинг.
  
  
  Ресепсиёнист еътиборга сакраб тушди. "Сиз! Қайси хонада?ъ
  
  
  "Рассомлар учун доимий хона йўқми? Улардан бири, меҳмонлардан алоҳида, меҳмонхонанинг орқа томонидами?
  
  
  "Сизники, сизники", деб рози бўлди Пепе . У шиддат билан бош ирғади ва орқасидаги тахтадан калитни олди. У пештахта остига ўтирди. "Бу йўл, ferret севимли."
  
  
  "Биз сизга қўнғироқ қиламиз", деди менежер. "Яхши вақт ўтказинг, сенорита, ва сиз Кармен каби яхши бўласиз."
  
  
  Tamara егога шаҳвоний табассум берди. Биз администраторга ергашдик. "Жуда самимий емас, шундай емасми?"Tamara буни миммо лифтидан ўтганимизда пайқади.
  
  
  "Менимча, бу Кармен унга жуда ёқди", дедим мен. У ҳали ҳам ишлар кетаётганидан ўзини жуда қулай ҳис қилмади.
  
  
  Биз асосий залга олиб борадиган йўлак бўйлаб юрдик. Кейин биз оқ думалоқ диванлар, қулай стуллар, столлар ва устунлар билан тўла катта думалоқ хонага кирдик. Бир томонда қуёшли тераста кўринадиган катта дераза бор еди. Бошқа томон коктейл залига айланди. Икки катта устун ўртасида катта олтин ҳарфлар билан banner осилган:
  
  
  Хуш келибсиз, ҳақиқий Evangelist черковининг азизлари-тақводорлик-поклик-поклик-муборак маскан.
  
  
  "Кейинчалик у ерда рақсга тушишингиз керак", деди Пепе. У баланд кулги билан тўлган коктейл залига ишора қилди.
  
  
  У Пепа кўрсатган томонга яшаш хонасига қаради. "У ердаги одамлар кимлар?"Мен Пепега қараб сўрадим.
  
  
  Пепе елка қисди. "Ҳақиқий Evangelist черковининг азизлари, senor . Бу меҳмонхонада яна ким бўлиши мумкин?
  
  
  - Естественно учун. Яна ким?ъ
  
  
  Биз залдан ва яшаш хонасидан пастга тушдик. Менга соқчиларнинг" гуноҳсиз гуноҳкорлар " ҳақидаги изоҳи еслатилди."Ниҳоят, ресепсиёнист уни елкасидан ушлаб олди. "Пепе, улар бизни жуда кутилмаганда чақиришди. Биз буни умуман тушунмаяпмиз. Булар кимлар, уҳ, азизлар?
  
  
  Norte Америcанос, Senor Шағал. Улар ичиш, чекиш, рақсга тушиш ёки бировнинг хотини билан ухлаш гуноҳ деб ҳисоблашади. Улар ҳаётнинг бир нечта қувончларидан завқланадиган ҳар бир кишини айлантириш учун очиқ ҳовуз атрофидаги салиб юришларининг бир қисми сифатида ушбу меҳмонхонада хонани брон қилишди. Мен буни сизга дўст сифатида айтяпман, senor . Биз бу азизлар билан жуда зерикишни кутамиз. Афсуски, иҳ об-ҳавонинг кескин ўзгариши билан кечиктирилди. Жуда зерикарли.ъ
  
  
  "Сиз улар конвертация қилинган деб айтишингиз мумкин", деди Tamara айёр табассум билан.
  
  
  Пепе кўзларини юмди. "Агар мен ҳам улар каби ип, дунёнинг охири яқин деб ўйлаганимда, мен ундан тиз чўкиб кечирим сўраган бўлардим, унинг гуноҳкор гуноҳкори учун. Камида мен имконият бўлса! Бошқа томондан, агар менинг турмуш тарзимда ҳеч қандай ёмон нарса бўлмаса...
  
  
  "Тушундим. Енди уларда имконият бор, улар етиб олишмоқда."
  
  
  "Бу шундай кўринади", деди Пепе. У яна кўзларини юмди. Биз бўш овқат хонасига дуч келдик. Биз тор йўлак орқали ошхона атрофида юрдик. Пепе кичик ешиклардан бирини очди ва бизни киришга ишора қилди. Ъ овоз бериш. Қўрқаман, бу бизнинг енг яхши хонамиз емас, лекин.....
  
  
  "Биз буни тушунамиз", дедим мен. - Шоу ҳақида нима дейиш мумкин?"Нега биздан буни қилишни сўрашди?
  
  
  "Барча азизлар уйланган, senor, ҳақиқатан ҳам уйланган. Ва улар ўзлари билан олиб келган аёллар... Котиб уялиб жилмайиб қўйди ва худди қоматини нима қилишни билмаётгандек оёқларини силкитди. "Биз иҳнинг янги еҳтиёжларини иложи борича қондириш учун енг яхши деб ўйладик. Биз уларнинг тўсқинлик қилишларини ёки шовқин қилишларини хоҳламаймиз."
  
  
  "Ҳа, бу ҳақиқатан ҳам бу бўрон билан вазиятни бузади, шундай емасми?"
  
  
  Пепе қотиб қолди. Совуққонлик билан ва вазминлик билан у: "бошқа савол берманг, senor. Сиз яхши маош оласиз.
  
  
  Айниқса, меҳмонларимизни ёқимли тарзда хурсанд қила олсангиз. Бундан ташқари, бу сизнинг ишингиз емас. Сиз ижро етгунингизча бу ерда қолишингизни маслаҳат бераман. хайр.ъ
  
  
  Пепе ҳақ еди. Хонада кўп нарсалар йўқ еди. Деворлари ва шифтлари крем рангда еди. Замин салондаги каби бир хил олтин гилам билан қопланган еди. Испан тилини тақлид қиладиган оғир қоронғи услубда стул, стул ва чиройли стол стул бор еди. Икки кишилик каравот қуюқ кўк брокарли чойшаб билан қопланган еди. Душ кабинетидан каттароқ кўринадиган бидетли кичкина ҳаммом ҳам бор еди. Терас қор билан қопланган еди. Шамол кучи остида егилган тоймасин ешиклардаги деразалар. Аммо биз бошдан кечирган ҳамма нарсадан кейин радиаторлар ёқимли ва қулай илиқликни тарқатди. Шундай қилиб, биз тургунимизча хонада қолдик. Айтганча, Пепе бу ҳақда ғамхўрлик қилди. У бизни қамаб қўйди!
  
  
  "Бу ярамас", деб бақирдим, ешик тутқичини қоқиб.
  
  
  "Ник, - деди Tamara, - келинг, қаранг."
  
  
  У тоймасин ешиклар ёнида ўтирарди. У юриб, унинг ёнида турди. У бизнинг хонамизга перпендикуляр ошхонанинг кенгайтмасига ишора қилди. Ошхонада, ёрқин ёритилган деразалар орқали у семиз менежернинг қуролланганлар билан гаплашаётганини кўрди. Ноқулай бурчак туфайли мен ҳамма нарсани аниқлай олмадим. Мен столда ўтирган икки кишини кўрдим. Иҳ автоматлари орқаларига ноқулай осилган. Улар Али. Була шим бир кўрсаткич олазарак унинг қўллари билан gestured. Мен уни ақлдан озган деб ўйламаган едим. У буйруқ бераётганга ўхшарди. Пароходлар мунтазам равишда бош ирғаб, овқат ейишни давом еттирдилар. Бироз вақт ўтгач, менежер ғойиб бўлди.
  
  
  "Сиз нима деб ўйлайсиз?"Tamara сўради.
  
  
  "Билмайман", дедим. "Улар овқатланаётганга ўхшайди. Унинг меҳмонхонаси қаерга кетаётганини билар еди!
  
  
  "Кутиб turing, улар туришади!"
  
  
  Еркаклар ўрнидан туришди. Шаклсиз кўйлак кийган семиз кампир пайдо бўлди. У стулни тозалади. Бир неча ой давомида ҳеч нарса содир бўлмади. Мен уни кўздан қочирганимиздан қўрқардим. Кейин, бир оз нарида, муқаддас нур ёнди ва биз яна иҳни кўрдик. Улар чўзилдилар, шиддат билан еснадилар ва ўзларини тирналтирдилар. Ниҳоят улар кичкина квадрат стул учун ўйин топдилар ва карта ўйнашни бошладилар. Еркаклар атрофида Один стулга суянди, оёқлари стул оёқларига ўралган еди. Менинг еътиборим у суянган нарсага қаратилди. Бу музлатгич ёки музлатгич учун оғир темир арматура билан қалин еман ешиги еди.
  
  
  "Ҳа, - дедим мен секин, - ҳа, мен уни тушуна бошладим.
  
  
  Ъ нима?ъ
  
  
  - Мен сизга зембланинг ўрнатилиши музлатгичда бўлган нарсага пул тикаман."Естественно учун совутиш ўчирилган. Унинг ичидаги қувурлар ва қувурлар чиройли узатиш тармоғини ҳосил қилади."
  
  
  Ъ ишончингиз комилми?ъ
  
  
  "Йўқ," мен тан олдим, " лекин сиз бундай емаслигига аминмисиз ?"
  
  
  Ъ йўқ.ъ
  
  
  "Ҳеч бўлмаганда ўша йигит бифтекларни қўриқламайди", дедим мен. "Мен тергов қилишим керак. Биз бошқа жойда бўлгани каби у ерда ҳам бошлашимиз мумкин.
  
  
  У менга ёпишиб олди. Унинг кўзларида ташвиш бор еди.
  
  
  - Лекин қандай қилиб?ъ
  
  
  Ее уни қучоқлади. Унинг танаси титрарди. Мен бу ҳақда узоқ ва қаттиқ ўйладим. Агар менда ўша арқон бўлса, мен уни Поленсияда қолдирдим. Ёки Мая ибодатхонасида мендан олинган стилеттом. Ёки менинг Luger Вашингтонда қолди... Бир мунча вақт ўтгач, мантиқий ечим тополмай, унинг ходимлари камроқ аниқ вариантларни кўриб чиқа бошладилар. Аммо улар ҳам одатдагидан камроқ мос туюлди. Кейин узоқ паузадан сўнг, у ўйчан деди:"Хўш, еҳтимол сизнинг сигаретангиздан фойдалансак, чиқиш йўли бор."Ее ўз режасини намойиш қилаётганда даҳшатдан кўзлари катталашади. У нафас қисди. "Ҳаракат қилманг! Бу имконсиз!
  
  
  "Худди бошқалар каби. Биз нимадир қилишимиз керак. Пепе ёки бошқа биров пайдо бўлса, бу ерда қолинг ва менга alibi bering.
  
  
  У палтоимни икки қўлидан маҳкам ушлади ва бошини чайқади. - Йўқ, ҳозир қилманг. Бизда кичик имконият бўлиши мумкин, лекин агар биз бу хонадан одатий усуллардан фойдаланиб чиқсак. Агар сиз ешикни бузсангиз ва Худо қандай signal кўтарилишини билса. Сиз Сенорита fandango очилиши пайтида ҳаракат қилиш керак, Ник. Илтимос, кутинг. Шунда мен сизга ҳеч бўлмаганда Зембланинг одамларини чалғитиб ёрдам бера оламан.
  
  
  "Сенорита Фандангонинг дебюти, шундай емасми?"Унинг табассуми қийшиқ еди. - Сиз ҳақиқатан ҳам бутун меҳмонхонани гипноз қилиш учун етарлича яхши деб ўйлайсизми?"
  
  
  У титраётган танасини бутун узунлигимга босди. Епчил, тезкор бармоқлари билан у кўйлагимни ечди. У ўз палтосини елкасини қисиб кулиб, бир қадам орқага чекинди. "Ник, у яхшироқ исм топиши мумкинми?"
  
  
  "Мен импровизация қилишим керак еди", дедим ҳимояда. У палтосини Tamara ёнидаги полга ташлади. "Ммм ... Tamara блузка сифатида кийган жун кардиганининг тугмачасини очди, шунда унинг катта, тўла кўкраклари қисман қопланган еди. У ниҳоят етарли жойга ега бўлишидан олдин яна бир неча қадам ташлади.
  
  
  "Сенорита Fandango ўз чиқишларини бошлайди!"
  
  
  У етагини очди ва туширди. Унинг кардиган кичкина мини-либос каби сонларига қаттиқ тушди. Уятчан қиз сингари, у елекнинг етагини кўтариб, егосини белига ўраб олди. У кичкина жуфт оқ пантиесдан ташқари, сонларидан оёқларига яланғоч еди.
  
  
  Кейин у рақсга туша бошлади. Унинг танаси ҳаракациз қолди. Фақат киндик ва тиззалари орасидаги қисм бўронда ташқаридаги дарахтларга қараганда қаттиқроқ титрарди ва буриларди!
  
  
  "Сиз нима деб ўйлайсиз, Ник?"- Бу нима? "у табассум билан сўради.
  
  
  Қайси мен унинг деди, деб ўйлайман. "Мен сиз fandango кўпроқ Сенорита озор одамсиз, деб ўйлайман. Ва Сенорита Ла Бомба у билан.
  
  
  У оҳиста кула бошлади. У елекидаги тугмачаларни йиртиб ташлади. Унинг жун думлари елкасидан тушгандай туюлди. У сутенини олиб ташлаш учун орқасига етди. У тезликни олди. У деярли яланғоч ҳолда олдимга келди.
  
  
  "Биз қилмаслигимиз керак...?"у ҳирқироқ сўради, менга бошини қимирлатиб.
  
  
  Нима қилайлик? Менинг ақлим узоқ еди ва унинг гапларини тушунишим учун бир лаҳза керак бўлди. Бу каби бир вақтда гаплашиб! Бу содир бўлмаслиги керак еди! Кейин унинг тили ўз тилини топди. "Тикувчи, ҳа, албатта! Биз қийналамиз!
  
  
  Tamara яна хўрсинди. У қўлини чўзди, камаримни ушлади ва менга яхши тортма берди. У таранглашган танасида тортишни ҳис қилди. Tamara ҳали ҳам айланаётган, айланаётган еди. У қўлини чўзди ва ингичка оқ нейлонни олди. Мен уни тортдим. Нима учун? У ҳақ еди. Биз кутганимиз маъқул."Вақтни ўлдиришнинг енг яхши усули қандай? У рақсни тўхтатди ва яланғоч танасини меникига босди. У мени қаттиқ ўпди. Унинг лаблари ҳўл ва иссиқ еди. Ее уни кўтариб каравотга олиб борди, лабларимиз ҳали ҳам бир-бирига босилди. Биз каравотга очиқ қўндик. Тезда биз ўпишни давом еттирдик. Менинг тили рта кейин иссиқ ичи бўш ва менинг интизор лаблари орасида чуқур ботди.
  
  
  У қўлларини бўйнимга ўраш учун кўтарди. Лекин иҳ бир-биридан кенг уни бўлиб ва ёстиқ юмшоқлик қайтиб уни итариб. У ўрнидан турди ва шошилиб ечинди. Tamara ёстиқларга суяниб, томоша қилди. Қўллар кенг ёйилган, оёқлари бир оз ажралиб туради. У оғир нафас оларди.
  
  
  Ник, " у тўшаги унинг ёнида бўлганида пичирлади.
  
  
  "Кечагидек яна буни қилинг... Менинг қўлим унинг кўкракларидаги тепаликли ер устида кезиб, унинг нипелларини миммо, силлиқ ошқозонини юмшоқ ёруғлик илиқлигига туширди. У инграб юборди. Унинг танаси " менинг еркалашларим остида мустақил ҳаётни топди. Унинг овози қулоғимга хўрсиниб, уни бутунлай олиб, белида бармоқларимни ёндирган оловли оловни ўчиришимни илтимос қилди. У лабларини, иягини, бўйнининг юмшоқ бўшлиғини ўпди. Менинг тилим унинг қаттиқ нипелларини айланиб чиқди. Янги тебранишлар бизни урди. Менинг ҳўл лабларим унинг ҳаётини силаб қўйди. Уники, унинг atlas териси қаттиқлашганини сезди. Tamara завқ билан қичқирмагунча, менинг оғзим янада пастга тушди. У у ёқдан бу ёққа думалаб, завқ билан нола қилиб, лабларим унинг лабини қоқиб, унинг кучли зонклама қўзғалишини қўшди. У тўсатдан ҳаракатлар билан қўлларини узатди. Унинг бармоқлари сочларимга қазилган.
  
  
  Унинг танаси қаддини ростлади, титраб ва менинг остимда буришди. Унинг ҳўл илиқлигини ҳис қилди. У мени қабул қилишга тайёр бўлиб, ваҳшиёна кутиб, ерга ётди. У мени ақлдан оздирадиган куч билан ушлаб олди. У қувончини баланд овозда билдирди. Унинг қўллари бўйнимга конвулсив тарзда ўралган ва у мени кўкрагининг торайган егри чизиқларига босган. Унинг остидаги танаси менинг ритмик ҳаракатларимни ёввойи, бошқариб бўлмайдиган суришларда такрорлади. Унинг тирноқлари орқамга чуқур қазилган, пастга силжиган ва белларимнинг гўштини тишлаган. У мени чуқурроқ ичкарига итариб, кестириб, иложи борича узоқроққа ёйди.
  
  
  Тамаранинг ғазабланган еҳтиёжларини қондириш зерикарли иш еди. Уни тинчлантириш ва хотиржамликни тиклаш учун тилини оғзига олдинга ва орқага силжитди. Бу умидсиз еди. Екстатик, у оёқларини орқамга ўраб олди. Унинг яланғоч танаси ёнаётган еҳтирос банки билан силлиқ еди. У орқасини егди. Юқорига ва пастга. Дастлаб аста-секин, тўлқинли ҳаракатларда, кейин тезроқ ва тезроқ, ниҳоят танамиз атрофида барча ҳислар қувиб чиқарилди. Чарчаган ҳолда биз каравотга йиқилдик у маст еди, ҳаракат қила олмади у нимадир демоқчи еди, лекин сўзларини топа олмади, унинг устига етиб борди ва терлаган танамизнинг қопқоғини тортди. Tamara менинг қучоғимда оҳиста чайқалди.
  
  
  
  
  Боб 11
  
  
  
  
  Коктейл бари Ел Cоюнтура деб номланган . Агар меҳмонлар атрофида кимдир-азизлар ёки гуноҳкорлар — илгари у ерда бўлмаганида, улар аллақачон сиқилган бўлар еди. Бошқача қилиб айтганда, ҳамма бизнинг келаётганимизни билар еди.
  
  
  Қабулхонада керакли нометалл ва бутилкалари бўлган кенг ўйилган mahogany бар ва учта tilda гапирадиган хушмуомала буфетчи бор еди ва учаласи ҳам ёмон еди. Баррелда гуруч таёқчаси ўрнига люминесцент чироқлар билан шаффоф пластик найча бор еди. Қизил неон нурида ҳар бир аёл камида ўн ёшга ёшроқ кўринарди. Барнинг қаршисида бир нечта юмшоқ ўриндиқлар бор еди, лекин яшаш хонасининг кўп қисмини унинг орқасидаги бўш жой егаллаган, улар сариқ қоғоз билан қопланган юмалоқ деворлари бўлган амфитеатрга ўхшарди. Почта маркаси ўлчамидаги рақс майдончаси ва кичик саҳна атрофида давра суҳбатлари ташкил етилди. Саҳнанинг ярмини ваъда қилинган гитара, карнай ва пианино комбинацияси егаллади. Мусиқачилар истеъдоддан кўра кўпроқ иштиёқ билан ўйнашди. Бироз олдин Мама Лоока Боо боо-ни катта иштиёқ билан ижро етгандан сўнг, улар енди тўхтаб қолишди . Кичик авлиёлар баъзи рақс ёвуз гуноҳ indulged ва уларнинг дўстларига иштирок етиш учун оломон жадваллар ёки сатрига қайтиб қоқилиб. Еркаклар қора костюм ва галстук тақишган-гарчи галстукларнинг аксарияти енди ечилган еди.
  
  
  Аёллар янада нордон едилар, жағлари қисилган, сочлари орқага таралган ва булочкада тортилган. Унинг бўйнидан оёқларига чўзилган шаклсиз либослар унинг қиёфасини яширди. Улар бир оз ширакайф еди, кулиб, уларнинг shisha мунчоқ кўзларини думалаб ва бўрон устидан уларнинг узоқ сўзларни бақириб.
  
  
  Ташқарида бўрон ҳамма нарсани қўрқинчли куч билан урди. Қичқириқларга ва оғир пардаларнинг бўғиқ таъсирига қарамай, у деворларга урилган синган дарахтлар, тошлар ва вайроналар овозини қайта-қайта ешитди. Бино титраб кетди ва ичимликлар кўзойнакларида шитирлади. Бу каби овоз bering, Титаник кетган бўлса керак, деб ўйлади у. Шундагина ўлим олдида жасорат ва қатъият ҳали ҳам одатий ҳол еди. Бу ерда тақводор азизлар иситма билан ичишди, охирги соатгача завқланишга қарор қилишди. Бундай осилганлик билан, еҳтимол улар ертаси куни ерталаб ўлишларини хоҳлашади.
  
  
  Уники саҳна ортида еди, саҳна менинг олдимда очиқ еди. Tamara ёнимда ўтирар еди, биз хонадаги каравотдан ўғирлаган оқ чойшабга ўралган еди. У уни саронг каби ўраб, белига қизил парда шнурини боғлаб қўйди. Бу унга бокира, еҳтиросли, аммо барибир ерини кутаётган беғубор келин қиёфасини берди. Ётоқхонада кутилганига қарамай, у ҳали ҳам саҳнада нима қилишини билмас еди. У буни ўзи билмас еди. "Қулоқ билан ўйнанг", деди у биз костюмини кийганимизда. Комбинацияни ешитгандан сўнг, у ишлаётганига амин емас еди. Асосийси, жамоатчиликни хурсанд қилиш ва ходимларни чалғитиш еди. Биз бу ҳақда келишиб олдик.
  
  
  Тахминан уч фут орқамиздаги устунга суяниб турган Пепега ўгирилдим. У биз учун ўн беш дақиқа олдин келган ва енди мезбон ўйнаётган еди. Ёки камзул егосининг чап томонидаги бўртиқни ҳисобга олган ҳолда қўриқчи.
  
  
  "Мен уни таништиришда давом етаман", деди ему унга.
  
  
  Bueno . _ Гуруҳ ...?ъ
  
  
  "Мен улар билан бу ҳақда бир неча дақиқа олдин гаплашдим. Ахир, биз улар биладиган мусиқани топдик. Ешитмагунимча ишонмайман.
  
  
  "Улар яхши болалар, senor.
  
  
  "Оҳ, улар ажойиб!"Combo унга ишора қилди. Карнайчи гўё его асбобида мевали салат бордек шов-шув пуфлади. У олдинга бир қадам ташлади ва ҳиқичоқ тутган жуда семиз аёлдан ташқари ҳамма жим бўлгунча қўллари билан имо қилди.
  
  
  Уни баланд овоз билан бақирди. - Ъ яҳора, хонимлар ва cабаллерос, ла сенорита fandango! муи cелебре й диреcтаменте де Сан Жосе!ъ
  
  
  Еҳтимол, улар испан тилини тушунишмаган, аммо менинг айтганларим етарлича аниқ еди. Улар қарсак чалишни бошладилар. Аввал ҳиқичоқ аёл, кейин еса бутун хона. Иккиланиб, мусиқачилар "Rumba Тамба"ни ижро етишни бошлайдилар. Tamara саҳнага чиқди. У чиқди. Миммо наҳ ўтиб, унинг юзида бўёқ қатлами порлаётганини кўрди. У қўрқиб кетди. Еҳтимол, салом унга нима қилмоқчи бўлганини қилишдан кўра кўпроқ қўрқади. У қоқилиб кетди. Еркаклар атрофидаги Один нафас олди. У мувозанатни тиклади. Стриптизчиларнинг қадамлари билан у саҳна марказига юрди. У combo қаради, оғир мунтазам қўлга, ва у олдин менга кўрсатилган едим шаҳвоний юришларни бошлади. Унинг юқори танаси зўрға қимирлади. Варақнинг ялтироқ бурмалари унинг сонлари ва думбаларининг тез думалоқ ҳаракати билан айланди. У ўгирилиб, секин қизил ипни ечишни бошлади. У ечаётганда уни осиб қўйди. Ее бирлашиш ўз фақат ёзмоқ бошлади. У егосини кўкрагига маҳкам ушлаб, Пепе ва менга қаради. У жилмайиб, менга поябзал боғичини ташлади.
  
  
  У варақни чап қўлида ушлаб туришда давом етди. У бошқа қўлини узун сариқ сочларига қўйди ва иҳ ни юқорига кўтарди. Кейин у рақсга туша бошлади. Томошабинлар унинг сутен ва пантиесининг тасмасини кўрмагунча варақ аста-секин очилди. Гитарачи торларнинг тебраниши ва ҳар бир ҳаракат билан ўткир аккорд билан ее-ни чиройли қўллаб-қувватлади. Бу томошабинларга ёқди. Аёлларнинг фақат бир нечтаси бироз оқарди. Пепе ҳар бир тебраниш ва табелаларни кўзларига айёр нигоҳ билан кузатди.
  
  
  Пепе бўйнига ип қўйди ва уни бўғиб ўлдирди. У қочиш учун ён томонга югурди. У атрофидаги илмоқни маҳкамлади. У тиз чўкди. Бу осонроқ ва тезроқ еди. У бақирмоқчи бўлди, лекин поябзал ҳар қандай товушни бўғиб қўйди. У уни қаттиқроқ тортди. Арқонни дастак сифатида ишлатиб, у бош бармоқларини Его бошининг орқа томонига босди. А кўтариш, ва мақсад ёнбошлаб прокат.
  
  
  Ҳеч ким сезмади. "Менежер" томонидан яшаш хонасига жойлаштирилган оломон ва одамлар Тамаранинг ҳар бир ҳаракатини кузатдилар. Мусиқа ритми тезроқ ва тезроқ ўсди. Ҳамма кўзлар Тамарада еди. У ўлик стол ходими томонидан қанотларнинг соясига судраб борди ва его томонидан бўш пиво қутилари устига ташланди. Тамаранинг кўйлаги сандиқлардан бирида ётарди. У қолган кийимларини унга ўраб олди ва Пепенинг еътирозларига қарамай, ҳамма нарсани ўзи билан олиб кетди. У кўйлагини саҳнага тортди ва тугмачасини очди. Муаммо юзага келганда, Тамаре енди тезда кийимларини тортиб олиши мумкин еди. Унинг ижросини томоша қилди.
  
  
  У варақни ечиб ташлади. Сутен ва пантиесида у ҳаддан ташқари тез ва титроқ ҳаракатлар билан юқорига ва пастга силкитди. У гўё ҳаёти унга боғлиқдек рақсга тушди.
  
  
  Ва шундай бўлди. Айтганча, меники каби. У қанотлардан чиқиб, асосий кириш фоесига олиб борадиган тор йўлакдан пастга тушди. Залга етганда бир зум тўхтаб қолди. У яшаш хонасига кетаётганда у ерда турган икки кишини кўрганини еслади. Улар худди Пепега, меҳмонхона меҳмонларига ўхшарди. Они арзон Париж фоҳишахонасининг ҳомийлари каби ҳидланди. Ҳаво уни ҳидлади. Stahl ценймногй атиргул сувининг ҳиди заифроқ.
  
  
  У бурчакка еҳтиёткорлик билан қаради. Tamara мен кутганимдан ҳам яхшироқ иш қиларди. Икки kishi зал асосий яшаш хонасига айланган жойдан атиги бир неча метр нарида еди. Бири доимо иккинчисини қовурғаларга тиқарди. Афтидан, тасвирий санъат ихлосмандлари. Билан .22 калибрли Трежо ва унинг қўлида автоматик тўппонча, Пепе бўш кафетеряга етгунча иложи борича жимгина бошқа йўл билан судралиб кетди.
  
  
  Столлар шундай жойлаштирилганки, очиқдан-очиқ, ошхонага, хонанинг нариги томонига ўтиш қийин еди. Жадваллар тўлиқ ўрнатилди. Биз ҳеч нарсага урилмаслик ёки ҳеч нарсани бузмаслик учун еҳтиёт бўлишимиз керак еди. Икки ҳилпираган ешикнинг думалоқ деразаларидан ёруғлик кириб келди. Баъзан узоқдан товушларни ешитдим. У ешикни оҳиста итариб очди ва ичкарига кирди. Уники ошхона ва овқат хонаси орасидаги инграётган кичкина токчага босилди.
  
  
  Пастки қисмида вилкалар пичоқ ва декантерлар учун жавонлари бўлган буфет бор еди. Унинг ёнида, ешик очиқ ҳолда, сочиқ ва дастурхонга тўла катта зиғир шкафи бор еди. Бундан ташқари, супурги ва моплар, бир нечта челаклар, тозаловчи кукун ва тўрт литрли полли лак бор еди. У кунни жимгина ёпиб қўйди ва ҳақиқий ошхонага қаради. Унинг фақат бир қисмини кўриш мумкин еди: икки ешикли музлатгич, автоматик идиш ювиш машинаси ва у илгари деразадан кўрган стул. Овқат хонасида ешитган товушлар семиз аёлнинг стулни тозалашидан чиқди. У хўрсинди ва ўзига ғувуллади, у атрофида скрипка қилди. Совуқ хонага борадиган йўлак бурчакда, менинг кўз ўнгимдан ташқарида бўлиши керак еди. Унинг stahl ҳар қандай янада қараш емас. Мен кўриш хавфини хоҳламадим. Барибир бу муҳим емас еди.
  
  
  У Тамаранинг сигаретларидан бирини олиб, хона олиб келган меҳмонхона қутиси устига гугурт билан ёқди. У бир зум тўхтаб, диққат билан тинглади. Мен уни вақти-вақти билан қозон ва кострюлкаларнинг шитирлаши ва аёлнинг астматик нафас олишидан бошқа ешитолмадим.
  
  
  Уни чекгандан сўнг, у зиғир шкафига борди ва бўш челакка сочиқ ташлади. У наҳга озгина мум сепиб, устига сигарет ташлади. Унинг ёнишини давом еттиришини кўриб, у бир кун олдин беланчак ешиклардан ўтиб, овқат хонасига ва Стаҳлга кутиш учун борди. Мен унинг шкафини очиқ қолдирдим. Tamara бу икки ярим дақиқа давом етишини айтди, аммо залнинг катталиги туфайли аниқ вақтни айтиш қийин еди. Оловли сигареталар бир учида гугурт билан бир хил таркибдаги тўпга ега — бу ҳолда савдо белгиси таассуротига ега ип. Сигарет қўшимча равишда селитрага намланган жигарранг пахта билан тўлдирилган. Сигаретанинг очиқ учлари ҳақиқий тамакидан қилинган. Овқат хонасида кутиш асабийлашди, лекин у бошқа ҳеч нарса қила олмади. Унинг ишончли Tamara ҳаммани банд қилиш учун. Сониялар оғриқли секин ўтди. Кейин сигарет ёниб кетди.
  
  
  У оловни тахминан беш сония давом еттирди, бу челакларни тутун бомбаларига айлантириш учун етарли еди. Чойшаблар ёниб кетди, кейин сочиқлар ёна бошлади. Шкафлардан ошхонага нордон тутун кўтарилди. Ешикнинг нариги томонида ҳам, аёл ниҳоят бақира бошлаганда, мен унинг ҳидини сездим: "Fuego ! Fuego !
  
  
  Стационар унинг қичқириқларини тинглаш, қичқириқларни тинглаш. Кейин оғир shaggy уни ешитди ва иккита қўриқчи: "Вой ! Fuego ! Уни, мен бир гапни ешитдим. У қўлида тўппонча, alcove қадам қўйди. Соқчилар нима ёнаётганини билишга ҳаракат қилишди. Семиз аёл қўлларини силкитиб қичқирди. Уларнинг учаласи ҳам тутундан йўталаётган ва йўталаётган еди.
  
  
  "Қўллар юқорига", деб буюрдим.
  
  
  Аёл ҳар қачонгидан ҳам баландроқ хириллади. Forma кийган еркаклар ўгирилиб, ишонмай еснадилар. Енди олов чўққисига чиқди. Шкафнинг устига қалин, ёғли тутун кўтарилиб, олов фақат челакда ёнаётганини яширди. Тутун ва ҳид менинг рефлексларимни чалкаштириб юборган бўлса керак, чунки бир йигит қуролига қўл чўзди, иккинчиси менга сакраб тушди. Унинг зарбаси ҳар бир қабилада биринчи бўлди. Текис, ўткир поп .22 аёлнинг қичқириғида ва менга сакраб тушаётган бошқа йигитнинг қичқириғида йўқолди. Мен олдинга қадам ташладим, шунинг учун у кутганидан бир лаҳза олдин мен билан еди. Уни его оёқлари орасидаги тиз чўкиб, каптарга тушди. У менинг устимга йиқилганда, у қўлларини его оёқларига ўраб олди ва бир вақтнинг ўзида ўрнидан турди. Бу регби флипининг бир тури еди. У бир оз ўгирилиб, Егони буфетга ташлаш учун ўз его кучидан фойдаланган. Егоманиак кумуш токчани портлаш билан синдирди. У қулаб тушди, ташқаридаги об-ҳаводан совуқроқ.
  
  
  Ҳар бир қабиланинг мағлубиятига қарамай, биринчи қўриқчи тўхтата олмади. У инграган ва ғижирлаган тишлари билан бошимга ўқ отиш учун ўзининг чиройли ғилофининг қопқоғини очмоқчи бўлди. "Муи bravo", дедим мен ҳаётдаги Егони тепиб, кейин иягида. У ётган жойида скамейкада босади. Аёл шу қадар ақлдан озганки, у енди тортишувларни тинглай олмайди. "Оддий, сенора", дедим. Чап қўлим мушт билан иягига учиб кетди. У ингради ва у мулойимлик билан полга туширди, деб чиқиб ўтди.
  
  
  Уни долаба уларнинг устидан сакраб. Қалин тутун ичида у унинг мопини ушлаб, ёнаётган челакка тиқди. Ёнғин уни ўчирган еди, лекин сочиқлар уни ёқиб юборган еди. Унинг олови назорат остида бўлганида, у моп тутқичини жим тутқичнинг тутқичига итариб, шкаф бўйлаб челакларни чиқариб олди.
  
  
  У унга его қолдирди, соқчиларнинг қуролларини олди, кейин учаласини ҳам офисга тиқди. У тортмани қулфлаб, калитни бир дақиқага қўйди ва ошхона бўйлаб рақамли музлатгичга югурди ва буғлаш пақирини моп тутқичига силкитди. Унинг бошқа қўлида бир banka мум бор еди.
  
  
  У ошхонанинг нариги томонидаги қисқа йўлакдан учиб ўтди ва ўзини соқчилар карта ўйнаётган хонада топди. Карточкалар стол устида ҳали еди, ва еркаклар куда иҳ ташланган еди. Енг узоқ ўриндиқ орқасида катта ешик бор еди. У стулни йўлдан итариб юборди ва елкасини катта металл мандалга суяб қўйди. Ешик очилди. Уни, қараб туриб баргед.
  
  
  "Менежер" катта револверни ушлаб, юзимга қаратди. Ҳужайра атиги беш метрдан етти метргача бўлган ва турли хил илгаклар ва қувурларга тўла еди. Ему мени соғиниш учун жуда ёмон ният қилиши керак еди. У камеранинг орқа қисмидаги radio устида турарди. Еҳтимол, у нима учун бизни битта станцияни топа олмаётганига ҳайрон бўлган. Албатта, у яратишда ёрдам берган бўрон емуга барча радиостансияларни қабул қилишига тўсқинлик қилганини билмас еди. Revolver унинг ёнидаги столда, қабул қилгич ёнида еди. Егонинг қўли уни чақмоқ каби ушлаб олди.
  
  
  У тўхтамасдан югурди. Мен бошимни елкалари орасига қўйиб, унга суяндим. Мен бор кучим билан унга мопни силкитдим. Қизил - иссиқ челак егоизмни юзига урди. Қурол қулоғим ёнида кетди. Кичкина маконда ўқ отиш момақалдироқлари мени ҳайратда қолдирди. Унинг йиқилганини кўрди. У тўхтаб, яна ҳаракатлана бошлади. Кейин у жойига йиқилди. Сереннинг изи ёмон куйган юзнинг аниқ егоси еди, у ҳаётининг иккала учида ҳам киядиган вақт еди.
  
  
  Transmitter маъбаддаги бошқарув марказига нисбатан оддий тўсиқ еди. У вертикал тобутлар сингари шаклланган ва ўлчамдаги бир нечта металл шкафлардан иборат бўлиб, унда сенсорлар, тугмачалар ва калитлар мавжуд еди. Шкафларнинг юқори қисми айлана, катта куч майдони ва яланғоч мис симли рулонларнинг массасидан иборат еди. Қалин кабеллар шамоллатгичдаги тешикдан ғойиб бўлди. Електрон қурилмалар оҳиста гумбурлади. Електр енергиясини таъминлайдиган меҳмонхона генераторлари, еҳтимол, қозонхоналар ёнидаги подвалда жойлашган.
  
  
  У асосий калитни айлантирди. Ғувиллаш тўхтади. Қўллар бир лаҳзага бир неча метр олдинга ва орқага рақсга тушишди, кейин орқага йиқилишди. Уни душман қуроли олди ва синиши мумкин бўлган ҳамма нарсани еҳтиёткорлик билан синдирди. Кейин совуқ сақлаш менежери уни судраб олиб чиқиб, соқчилар ўтирган стул остига егосини ағдариб ташлади. У орқага қайтиб, шкафларни очди ва ички, Пол ва деворларга мум сепди. У челакдаги оловни қайта ёқиш учун охирги қисмдан фойдаланган. У ўрнатишда мумнинг кўлмакларига ёнаётган сочиқларни ташлади. Шамол атрофидаги қоралама томонидан алангаланиб, аланга кўтарилди. Унинг ошқозонида ғойиб бўлган муштига қарамай, унинг мушти югуриб чиқди.
  
  
  Менежер қандайдир тарзда ҳушига келди ва қасос билан тўла оёққа сакраб тушди. Иккинчи marta у менга кутилмаганда ҳужум қилди. Его нинг мушт камарига уни хусусда едим соқчилар бири revolver кўт ичига ёпди. Бу мени қутқарди. Ешикни тақиллатмасдан олдин унинг нафаси яна чиқди, акс ҳолда у тириклайин ёқиб юборилган бўлар еди. Бу озод бўлди ва унга ҳужум қилди. Олов аллақачон палтоимни ялаётган еди.
  
  
  У горилга ўхшарди. У испан тилида лаънатлаб, менга қаради. Его уни одатдаги дзюдо тутқичи, қаттиқ қўли билан ушлади. Менинг чап қўлим его палтосининг ёқасини, ўнг қўлим его кўйлагини ушлаган еди. У иккиланди. Унинг его ўнг оёқ унинг ўнг бузоқ ўралган ва унинг его тепиб. У ён томонга чайқалиб, йиқила бошлади. Ему унга озгина ёрдам берди.
  
  
  Ғазаб ва нафратдан ғазабланиб, у йиқилиб тушганда ҳам менга тирнаб қўйди. Его поябзали совуқ сақлаш хонасининг остонасида ушланди. У қўлларини силкитиб, ёнаётган мумга орқага йиқилди. Ҳар бир ҳаракат оловни янада кучайтирди. У тўрт оёққа тушди. Бошини тушириб, азобдан қичқирди. Инсон машъаласи сингари, у менинг кўзларим олдида ёниб кетди. Унинг ему ёрдам лекин ешикни ёпиш олмади. Его қичқириғи енди ешитилмади ва олов дарҳол аниқланмасди. Ниҳоят, у чуқур нафас олишга муваффақ бўлди. У бунга жуда муҳтож еди. Аста-секин мени қаттиқ хафа қилганимни англадим. Елкамдаги яра яна очилди, еҳтимол унинг қўриқчиси ҳужум қилганида. Лумбаго қўлимни оғриқли тешди. У чап қўлининг бармоқларини қимирлатишга ҳаракат қилди. Енди у ҳушини йўқотиши ёки ҳаракат қилишни давом еттириши мумкин; у давом етди. Оқ юзли, мен хоналарни айланиб чиқдим, ошхонага ва алcовега қайтдим.
  
  
  Один еркаклар атрофида зиғир шкафи ешигини тақиллатди ва ёрдам учун баланд овоз билан чақирди. У тўхтади ва ешикни тақиллатди. "Senor ?"
  
  
  "Сиз! Унинг!
  
  
  "Агар сиз унинг ўша ешикдан сизга ўқ отишини истасангиз, уни шовқин билан тепишда давом етинг."
  
  
  Бир лаҳза сукунат бор еди. Кейин у: "мен жим бўламан, amigo."
  
  
  "Bueno".
  
  
  Саҳнага олиб борадиган йўлакдан қайтиб келганимда, Ел Коёунтоуранинг кириш қисмида яшаш хонасида ўтирган икки кишини кўрдим . Улар оёқларини муҳрлаб, далда берувчи ҳуштак чалишди. Қанотларга етганда, сабабини тушунди. Tamara фақат panties кийган еди. Қандай қилиб у узоқ давом етиши мумкин еди, бу рақснинг енг катта сирларидан бири бўлиши керак еди.
  
  
  Комбайнлар чарчаган еди. Улар хорни юзинчи marta ижро етишди, аммо ритм ҳали ҳам кучли еди ва Tamara бундан тўлиқ фойдаланди.
  
  
  Стриптизчи қадамлар билан у юқорига ва пастга чайқалиб, кестириб, яланғоч кўкрагини силкитди. Оломон маъқуллаб олқишладилар, гарчи баъзи аёллар шокка яқин бўлиб туюлди. Барча кўзлар унинг титраётган кўкракларида еди. Унинг кўзларида хавотирли қараш бор еди... у мени кўрмагунча. Унинг юзи ёришди. Мен шошилиш учун айга ишора қилдим. У ер остидан бош ирғади ва унинг даромадингизни бошлади.
  
  
  Ва қандай final!
  
  
  Гуруҳ яна куйни чалишни бошламоқчи еди. Tamara биринчи аккордларни олди ва чойшаб ва сутенини олиш учун енгашди. У ҳаммага думбаларининг ям-яшил юмалоқлигига мукаммал кўриниш берди. Томошабинлар унинг қаттиқ сонлари орасидаги пантиесининг тор нейлон чизиғини аниқ кўришлари мумкин еди, у олдинга егилиб, фақат қисқа қисилди. Унинг пантиеси ешагини пастга туширди ва у ўрнидан туриб, менга чойшаб ва сутен олиб келганида у ерда қолди.
  
  
  "Буюк Худо", деб пичирлади у. — Сиз ҳеч қачон келмайсиз деб ўйладим."
  
  
  "Тез орада тўхтатинг", деб жавоб бердим.
  
  
  Мен унинг саҳнага қайтиб рақсини томоша қилдим. Унинг чайқалаётган думбалари ёқимли манзара еди. Азизлар ақлдан озишди. Мен аёллар фикр нима билмайман, улар ундан сақлаб қолиш ҳеч қачон каби, лекин уларнинг атрофида баъзи қаради. Еркакларнинг қон томирлари ёрилиб кетди. Ичимликлар официантлар олиб келгандан кўра тезроқ истеъмол қилинди. Ҳаётларида биринчи marta қора кийимда улар ҳақиқий аёл егри чизиқларининг юмшоқ гўзаллигини кўришди ва ундан завқланишди. Ахир, улар дунёнинг охири, Armageddon ва еҳтимол бир вақтнинг ўзида иккинчи ҳодисага дуч келишди. Ва агар улар ўлмоқчи бўлсалар, хайрлашишнинг қандай усули!
  
  
  Далда қичқириғи янгради. Tamara пантиесини ечишни бошлади. Гуруҳ авж нуқтаси яқинлашаётганини сезди ва еслаб қолган оҳангга шўнғиди. У кал ҳужум қилиш маҳоратига қараб, совуқ хонанинг қалин еман ешиги оловни ушлаб туришини ва зиғир шкафидаги қўриқчи ҳали ҳам даҳшатдан титраётганини сўраб ибодат қилди. Tamara пантиесининг қаттиқ еластик тасмасини тортди. Худо, нега у шошилмади? Қуйида. Юмшоқ жингалак сочлар кўринадиган бўлди. Кўпроқ шовқин ва қичқириқ!
  
  
  У пешонасидаги қалин қон томчиларини артди ва оғриётган елкасини артди. Унинг пантиеси аста-секин оёғини пастга туширди. У иҳни ечиб, орқасига ўгирилди. У ўз егосини олиш учун егилди. Оёқларини тўғрилаб, думбаларини кўтариб, еркакларга ҳеч қачон унутмайдиган нарсани кўрсатди.
  
  
  Оломон инграб юборди.
  
  
  Комбинация бақирди.
  
  
  Tamara саҳнадан югурди ва самимий сўзларини қўлимга ташлади.
  
  
  Қарсаклар кўп бўлди, лекин орқага қайтиш учун вақт етишмади. Мен уни палтомга ўраб олдим ва меҳмонхонага чиққанимиздан кейин кийиниш учун кўп вақтим бўлишини айтдим. Кийимлари билан тўсиқсиз, у менинг орқамдан залдан асосий яшаш хонасига борди.
  
  
  "Ник, Ник," у нафас олди — " нима бўлди?"
  
  
  "Бу муҳим емас", дедим мен.
  
  
  Ъ лекин...ъ
  
  
  "Учта канал йўқ қилинди, биттаси қолди. Тафсилотларни кейинроқ айтиб бераман.
  
  
  Биз меҳмонхона атрофида югурдик. Бу у ўйлагандан осонроқ еди. У пештахтада бир зум тўхтаб қолди ва мен гумон қилганимдек, пештахта остидаги токчада расия бор еди. Его уни чақирди ва хириллаган, псевдо-бошқарув оҳангида бино олдидаги Фиатдаги одамларга четга чиқиб, Буикни ўтказиб юборишни буюрди. А кичик арзон микрофон овоз ўзгаришлар яшириб, ва ревматизм қисқа "Си еди, се битcаcтор!"Залдан пастга, олд ешикдан биз ески машинага сакраб тушдик ва уни қайта тикладик.
  
  
  Фиат ва унинг хавфсизлик деталлари йўлдан ташқарида тўхтаб қолди. Tamara бизнинг муваффақиятга еришишимизни кўргач, миммодан ўтаётганимизда бизга икки кишидан дўстона тўлқин берди. У чириган диванда бўшашди ва кулишни бошлади. Бу енгилликнинг истерик кулгиси еди. Нафас олиб, у хитоб қилди: "Оҳ, сиз бу икки кишини кўрдингизми?"
  
  
  Ъ қайси бири? Бу Фиатда?
  
  
  "Йўқ, Ник, иккаласи яшаш хонасида яхшироқ!"У янада қаттиқроқ кула бошлади. Биз уларни миммо ўтган кўпайди, улар шундай ҳайрон қаради. "Еҳ, иҳ юзларида бу ифода!"Тамарада кулги бор еди. - Мен ҳақиқатан ҳам яхши едимми?"
  
  
  "Ҳа, сиз гўзал едингиз."
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам ?"
  
  
  "Мени телбаларча ҳасад қилиш учун етарлича яхши."
  
  
  Tamara бир оз тинчланди ва у Буикнинг рули билан курашаётганда ва самолёт томон йўл олди. У кийинишни бошлаганда, кулги тўхтади ва Пунтаренаснинг нариги томонида у паст ва иккиланиб овоз билан: "Ник, об-ҳаво. Бу ўзгаради.ъ
  
  
  Аслида. Енди қор айланаётган айланада ёғаётган еди. Бир пайтлар порлоқ акс еттирувчи осмон қорайиб кетди ва шамол ҳаддан ташқари Юкланган двигателнинг шовқини устида ярадор шарпа каби увиллади. Дарахтлар, қоялар ва ҳаракатлана оладиган бошқа нарсалар увиллаган бўронда атрофимиздан учиб ўтди. Дўл тошлари ешик ва деразаларни тўсиб қўйди. Биз бир жинни ҳаракатлари билан жинни гижгижлаш бир дунёда ўзимизни топдик.
  
  
  "Меҳмонхонанинг узатгичини ўчириб қўйиш бўронга сабаб бўлди", дедим мен.
  
  
  "Ва бу ёмонлашади", деб пичирлади Tamara.
  
  
  "Ҳа, биз Панамадаги охирги Трансмиттерни йўқ қилгунимизча."
  
  
  У менга ўгирилди, ташқарида қор каби оқ. "Аммо, Ник", деди у аниқ даҳшат билан. "Биз буни қила олишимиз керак, тўғрими?
  
  
  
  
  Боб 12
  
  
  
  
  Харитага кўра, Сангре ороли Пунтаренасдан олти юз километр узоқликда еди. Аммо биз бундай об-ҳавода учиш учун ақлдан озган бўлсак-да, биз очиқ парвозга шошилиш учун ақлдан озмадик. Бир marta ҳавода биз тинч океани устидан кенг ёйда учдик. Бу доимий зигзаглар туфайли парвозни деярли икки юз миля ва еҳтимол яна 150 миля узоқлаштирди. Биз Cоиба енг йирик Орол билан Чирики кўрфазида устидан учиб, бир колония. Кейин биз Азуаро ярим оролини айланиб чиқдик ва 150 мил кенгликдаги Panama кўрфазига келдик. Йўлда Panama Сити ва Balboa билан Panama кўрфази бор еди.
  
  
  Бу вақт давомида самолёт тош ва шўнғишдан бошқа ҳеч нарса қилмади. Tamara билан мен ёнма-ён, олдинга ва орқага конкида учдик. Биз ҳеч қачон ўтирмадик. Фақат хавфсизлик камарлари бизни жойида ушлаб турди. Бир суриш бошқасига ергашди. Фюзеляж ингради ва ғижирлади ва қанотлари ҳар қандай вақтда уришга тайёр бўлиб туюлди. Самолёт ҳаво зонасига қўнганида, у елкаси билан қаттиқ нарсани ушлаб уриб, чидаб бўлмас оғриқни бошдан кечирарди. Кетишдан олдин Tamara ярани кийинтирди ва бандажни маҳкамлади, аммо бу етарли емас еди. Елкамдан қон оқиб, кўйлагимни ҳўллашда давом етди.
  
  
  У қичқирди. "Оролнинг координаталари қандай, Ник?"
  
  
  "Ҳали йўқ", деб бақирди у шовқин устидан. "Panama шаҳрида биринчи."
  
  
  Ъ нега? Сангре ороли де лас перлас архипелагининг залида, шимолда емас, балки бу ердан Шарқда жойлашган залда жойлашган.
  
  
  Уники, келишувда бош ирғади. Архипелаг "кўплаб ороллар денгизи" деган маънони англатади ва бу ҳолда кўрфазнинг нариги томонидаги саксонга яқин кичик "марварид" ни англатади. У очиқ харитага ишора қилди. "Сиз ҳали бу шўрвада мақсадингизни топа олмайсиз ва енди асбобларга ишонолмайсиз. Ушбу гуруҳда кичик Оролни топишдан олдин бизга муҳим белги керак. Залдаги шаҳар архипелагдан атиги олтмиш километр шимоли-ғарбда жойлашган. Бу ердан биз топшириқлар беришимиз мумкин.
  
  
  Тегуcигалпа ва Пунтаренасдан кейин мен полковник Зембла қилган ваҳший ва тинимсиз ҳалокатга қарши нурашим етарли деб ўйладим. Аммо Panama шаҳрида тасаввур қилиб бўлмайдиган фалокат юз берди. Бу менинг севимли шаҳарларидан бири, кўп касалларга хотиралар билан. Менга Анcона тоғининг етагидаги квартирасида чиройли аёл билан кечқурун ва Avenida Марказий яқинидаги соборнинг шамол билан урилган қўнғироқларидан уйғонганимни еслатди. Биз шаҳар устидан учиб ўтаётганимизда, соборнинг қолдиқлари, ески ҳукумат саройи, гўзал миллий театр, Малекон хиёбони ва боведас хиёбони ески ер ости қамоқхонаси билан ажралиб турарди. Ҳамма нарса, ҳақиқатан ҳам ҳамма нарса, ғайриинсоний бўроннинг шафқациз балолари билан парчаланиб, парчаланиб, парчаланиб кетди. 300 000 аҳолига ега шаҳар ўз фаолиятини тўхтатди ва тўққиз километр узоқликдаги ески шаҳар билан бир хил улкан харобаларга айланди, 1671 йилда Корсар Генри Morgan томонидан ер билан яксон қилинди.
  
  
  Balboa, инглиз канали порт шаҳри ҳам бўш жой еди. Бизнинг нуқтаи назаридан, биз зўрға Мирафлорес қирғоққа ўн километр қулф кўриш мумкин. Унга олиб борадиган иккита канал бутунлай блокланди. Бир нечта юк кемалари ва танкерлари ҳар бирининг кенглиги қарийб икки юз метр ва чуқурлиги ўн беш метр бўлган дунёдаги иккита енг катта муз майдонларида қолиб кетишди. Даҳшатли шамол каналлар орқали ўтди. Истмуснинг нариги томонида ишлар яхшироқ еканлигини кўрсатадиган ҳеч нарса йўқ еди.
  
  
  У зембланинг бир пайтлар унумдор ва бой заминга қилган ишларидан ғазабланди.
  
  
  "Орқага бурилинг", деди у Тамарага. Унинг яхши ҳис емас. - Ъ Жануби-Шарқда Исла Сангрегача . _
  
  
  "Сизнингча, Зембла борми?"
  
  
  "Мен бунга умид қиламан", дедим мен айланаётган оқ манзарага сўнгги аччиқ нигоҳ билан. "Агар его уни топса, Орол Егонинг қонига ботади, мен сизга ваъда бераман."
  
  
  Сан-Мигел, Сан-Хосе ва Pedro Гонсалеснинг асосий оролларини топиш осон еди, аммо Зембланинг сўнгги яширинган жойи харитадаги шунчаки майдаланган еди ва аслида бошқа ҳеч нарса йўқ еди. Бу қумли пляж билан ўралган қор, шаҳар ва денгиз кўпикидан иборат қалин адёл остида сув атрофида оқаётган тошлар тўплами еди. Биз унинг устидан ўтаётганимизда, Cessna тебранди ва ўзгарувчан ҳаво оқимларида тебранди. Tamara қўниш жойини сўраганда, ишлов бергич билан курашди.
  
  
  "Менимча, биз қирғоққа қўнишимиз керак. Ҳатто тош ечки ҳам бу қояларда оёққа туролмайди."
  
  
  - Бу нима?"- Бу нима? "у чапга ишора қилиб сўради.
  
  
  У самолётни саксон градуслик бурчакка бурди, шунда у ҳам унга қараши мумкин еди. Пулемёт ўқларига ўхшаган шаҳар орқали у баъзи ески биноларнинг хира порлашини кўрди. Улар ҳовли атрофида ески hacienda тарзида тўпланган. У уч дюймли қалин тош девор билан ўралган бўлиб, темир нурлари бўлган оғир дарвоза билан ўралган еди. Ҳеч бўлмаганда иҳ так қурилишидан олдин ва бу деворлар шунчаки қалин ва кучли емаслигига ишониш учун ҳеч қандай сабаб йўқ еди. Зембла, айниқса, мудофаа ёки қочиш ҳақида гап кетганда, ишларни қийинлаштиргандай туюлди.
  
  
  "У шу ерда", дедим мен. Менинг қўлим Тамарани сиқиб қўйди. Его вертолёти ҳовлида жойлашган.
  
  
  - Мен уни тушунаман. Аммо енди менинг қўлимни қўйиб юборасизми? Унинг ўрнига очиқ его томи тушиб емас еди. Қўлингизни қўйиб, қўнадиган жой топинг,майлими?
  
  
  Салом унга бахтли жилмайиб қўйди. Ниҳоят, биз Его журналларида Земблани кузатдик. Мен ҳеч мос қўниш майдони периметри бўйлаб ҳар бир жойда бор еди, деб тушунди, менинг грин секин сўниб. Икки ёшли ва дантелли сотувчи Ramon Батуc ўзининг hacienda-ни думалоқ тепалик устига қурди. Асосий дарвозадан жарликлардан пастга табиий койдаги қайиқчага олиб борадиган йўл. Тепалик нисбатан силлиқ, аммо жуда тик еди. Оролнинг қолган қисми жуда қўпол ёки тиканли, ғичирлаган буталар билан ўралган еди.
  
  
  "Бу пляж бўлиши керак", деди отаси жилмайиб.
  
  
  "Бир оз орқага ҳали гўзал тўғри кўринади соҳил ажойиб парча бўлиб," у жавоб берди, лабларини пурсинг. У яна Cесснани егиб, шамолли пляжнинг кичик бир қисми томон учиб кетди. "Бу жуда қийин бўлади, Ник ва биз уйга яқинлаша олмаймиз."
  
  
  "Ким бир оз юриш ҳақида қайғуради? Умид қиламанки, биз қўнганимизда ҳам юра оламиз."
  
  
  Самолёт пастга тушди. Шамол Егони кўтариб, металл бўйлаб увиллади. Ғилдираклар атрофида қум шишиб кетди. Самолётнинг қисмлари иҳ тўсатдан фалаж бўлгандек титради. Tamara курашаётган tiller билан курашди. "Бизда Россияда бир гап бор", деди у вақти-вақти билан. "Бундай вазиятда Рулни маҳкам ушланг!"
  
  
  Бизни ҳаво тешигига туширишди. Cessna шишган қумнинг кулранг, қумли ёмғирида силкитди, силкитди ва пляж бўйлаб силжиди. Бизнинг олдимизда ўткир тош чўққилар бутун қум бўйлаб чиқиб кетди. Чап томонда кўпроқ тошлар ва тошлар атрофида девор, ўнг томонда еса қайнаб турган бемақсад девори ётарди. Самолёт пастга тушди.
  
  
  У унга бақирди. - Ъ юқорига! Юқорига!- Менинг фарёдим рефлексли еди, чунки Tamara бурнини кўтариш учун қўлидан келганини қилаётганини билардим. Пляж ҳалокатли тезликда яқинлашаётган еди. Бурун қумга кўмилган. Узоқ ҳуштак, кейин момақалдироқ поп. Биз айландик, қанот тиргаклари узилди ва перванел ярим қум билан қопланган двигател блоки устига букланди. Замин кўтарилиб, бизни одамнинг қўллари ва оёқлари уюмидек томга улоқтирди. Самолёт деярли ағдарилди, кейин думи биринчи бўлиб музли тўлқинларга қулаб тушди. Орқага чекинаётганимизда шўр сув устимизга сепилди. Биз ногирон едик, лекин биз ўз позициямизда турдик. Самолёт бемақсадда олдинга ва орқага тебранди. Биз тўлқинлар устида тебранаётган едик. Tamara бошини чайқади, кўтарди ва пляждаги синган деразаларга қаради. У қўрқиб, чуқур нафас олди ва бизнинг остимиздаги қум ва бемақсадни ўрганди. "Ушбу тижорат рейсларида менга ёқадиган нарсага овоз bering", деди у кичик табассум билан. "Сиз ҳар доим юмшоқ қўнасиз."
  
  
  "Менга абадий кулманг!"у кўзларида ёш билан деди. — Мен ҳамма нарсани буздим, мен уни биламан! Биз ҳеч қачон Егони ҳавода кўтармаймиз!
  
  
  "Еҳтимол, бу бошқача бўлмас еди", дедим мен. "Қум жуда юмшоқ ва шамол бизни оёқларимиздан йиқитиши мумкин еди."
  
  
  - Аммо енди нима қиламиз ?"
  
  
  Ъ мен нима қилишим керак?- У еданинг орқасида турган тўқилган саватни ушлаб олди. Енди ненда Тамаранинг Макаров тўппончаси, доктор Мендозанинг амп тўппончаси Пепенинг тўппончаси бор еди .22 автоматик revolver ва иккита қўриқчи ва менежернинг револверлари. У Тамарага қуролини ва Пепе қуролини берди ва қолган қуролларни чўнтагига солиб қўйди. Ъ мен нима қилишим керак?ъ - такрорланг. "Хўш, сайрга борайлик. Буни қилайлик!ъ
  
  
  
  
  Боб 13
  
  
  
  
  Юриш биз йўлимизни қилдик миммо хоин тепаликлар увиллаган ва ёнаётган осмон остида. Бўрон ҳали ҳам куч йиғаётган еди. Зулмат қалинлашди. Шамолда бир нечта тиканли дарахтлар ғичирлади. Тошлар доимо қулаб тушарди. Биз унга қарши югурганимизда шамол ўпкамиз атрофидаги ҳавони сўриб олди. Биз чўкаётган одамлар каби бўғилиб қолдик ва баъзида олдинга силжий олмадик. Бўрон енди қаттиқ massa, шиддатли, тинимсиз ва ҳалокатли еди. Садос тушганидан Тамаранинг юзи қонга беланган еди. У, мен унчалик яхши кўринмаслигимни билардим. Елкамдаги оғриқ мени чарчатди. Бу енди шунчаки гўшт тиргак емас еди, оғриқ менинг қалбим ва суякларимдан отилди. Мен у билан ва қаттиқ бармоқларим билан курашдим. Биз кураш ва ўжарлик гандираклаб, бир-бирига қўллаб-қувватлаш.
  
  
  Ярим соат ўтди, чорак соат ва яна ярим соат. Ниҳоят биз тепаликка етдик. Биз юз метр наридаги ҳаcиенданинг қалин, мустаҳкам деворларига қараб турардик. Улар қалин қор қатлами остида ётар едилар. Агар қўриқчилар бўлганида еди-у уларга деярли амин еди-улар нола қилмасдилар. Улар деворнинг шубҳали бошпанасида тўпланишди. Бу музлатилган органлари ёпишиб формасини ески еркаклар бир зўрға аниқ чизиқ бўлади.
  
  
  "Келинг, девордан ўтайлик", дедим мен. "Икки ёки учта дарвоза жуда қаттиқ қўриқланади."
  
  
  Tamara сесканиб бош чайқади. "Биз қила олмаймиз, Ник!
  
  
  "Биз ҳам бир жойда туролмаймиз.
  
  
  Биз асосий кириш ешиги олдида очилган hacienda орқасидаги тепаликка чиқа бошладик. Қайсидир маънода, ҳозир олдинга силжиш қийинроқ еди. Тўсиқлар камроқ, аммо тепаликнинг яланғоч юзаси шамол томонидан парлатилган ва силлиқ муз қиялигига айланган. Tamara биринчи бўлиб йиқилди ва мен уни қўллаб-қувватлашим керак еди. Кейин у мувозанатни йўқотди. Tamara ёрдам беришга ҳаракат қилди ва бирдан иккаламиз ҳам таҳдид билан қўлларимизни маҳкам ушладик. Бизнинг чидамлилигимиз ўлди, лекин у яна ўз кули атрофида кўтарилди. Ҳаёт ўлим келтирадиган илиқлик ва тинчликдан камроқ қадрли бўлиб туюлди ва ҳаёт ғалаба қозонди.
  
  
  Юқорида биз деворнинг бошпанаси остида чарчаган едик. У қари еди. Девор ескирган, табиий тошлар орасида катта бўшлиқлар бор еди, дейишди улар. Ўртача баландлиги уч ярим метр еди. У диққат билан юқорига қаради ва бир неча жойларда оёқ ва қўлларни қўллаб-қувватлаш нуқталарини пайқади. "Мен юқорига емасман қачон мени қилинг," у Tamara айтди.
  
  
  "Сиз қачон турасиз?"Агар буни қилсангиз, демоқчисиз!
  
  
  "Мен юқорига емасман қачон, Tamara," мен қатъий деди. У сўзларида ҳақиқат ҳақида ўйлашни хоҳламади. "Ва белгини кутинг."Бошқа томонда қўриқчилар бўлиши мумкин.
  
  
  У ески деворга хавфли кўтарилишни бошлади. Бармоқларимни силлиқ тошларда ушлаб туриш учун ҳимоя қўлқопларимни ечишим керак еди. А chill менинг жон орқали отиб. Уники, қўлларим қисилганини ҳис қилдим. Менинг қоним ва мушакларим музлаб қолди. Оёғимнинг оғирлиги остида тош қулаб тушди. У инграб юборди ва Тамаранинг юмшоқ даҳшатли фарёдини ешитди. Бир лаҳзага бошқа боролмайман деб ўйладим. Кейин Зембла қанчалик яқин бўлганини есладим ва бу фикр мени иситди. Унинг еҳтиёткорлик билан бошқа таянч топди. Сл уни топди. Дюйм-дюйм, у кўтарилди.
  
  
  Якуний ҳаракат мени четидан кенг, текис чўққига олиб чиқди. Шишанинг ўткир парчалари бутун узунлиги бўйлаб тарқалиб кетган, аммо қор ва муз иҳ таъсирини инкор етган. Аслида, улар менга силлиқ юзада қолишимга ёрдам беришди.
  
  
  Tamara менга ергашиши учун имо-ишора қилмоқчи едим, қўриқчини кўриб қолдим. У ўралган еди ва бошини егиб, қўлларини чўнтагига солиб, девор билан енг яқин бино ўртасида аста-секин олдинга ва орқага юрди. Унинг ўнг елкасига автоматик милтиқ осилган еди. У нола қилиб ётган жойга борди. Уни огоҳлантириш учун Тамарага қаради. У менинг буйруғимга бўйсунмади ва аллақачон орқамдан кўтарилаётган еди! Қўриқчи ялаш учун келди. Агар бирор нарса юз берса, уни ешитиш учун етарлича яқин. Унинг нафаси томоғига тушди.
  
  
  Tamara мувозанатни йўқотди ва йиқилди. У қўрқиб йиғлади. Кўп емас, беихтиёр хўрсинишдан бир оз баландроқ, лекин етарлича баланд. Қўриқчи дарҳол қизиқиб қаради ва мени кўрди. Унинг сакради.
  
  
  Еркак ўз бурчини биларди ва ўзини ҳимоя қилишга ҳаракат қилди. Жуда кеч! У ҳали ҳам милтиқни кўтараётган еди, уни его четга улоқтирди, унинг устига қўнди, ҳаётдаги ему тиззалари. Унинг милтиғини Его роок тортиб олди, ағдарилди ва тарсаки туширди. Думба бўйнининг ён томонидаги емуга урилди. У хўрсинди ва музлаб қолди. Его мақсад torso учун ғайритабиий бурчак остида еди.
  
  
  Ъ ник!- юқоридан пичирлади. Мен юқорига қарадим ва нола қилаётган қаватда ўтирган Тамарани кўрдим.
  
  
  "Мен уни кута олмадим...ъ
  
  
  "Бу муҳим емас", деб пичирладим. Ъ сакраш.ъ
  
  
  - Мени ушлайсизми?"
  
  
  "Ҳар доим азизим."
  
  
  У милтиқни жонсиз қўриқчи устига қўйди ва қўлларини узатди. У йиқилди. У ее томонидан ушланди. Бундан ташқари, бу юмшоқ қучоқлаш бўлмаса ҳам, бу жуда ёқимли еди. У менга ўтирди ва бўйнимдан ўпди. Ъ енди нима?Ъ бу нима?- у оҳиста сўради.
  
  
  "Асосий бино. Биз у ерда Зембла ва Егони топамиз, бу охирги куч майдонини узатувчи. Биз иккаласини ҳам йўқ қилишимиз керак.
  
  
  "Оҳ, бу ҳаммасими?"у истеҳзоли оҳангда деди. У йиқилган қоровулни етигининг бармоғи билан туртди. "Биз ва Зембла ўртасида қанча иҳ бўлади?"
  
  
  - Билмайман. Жуда кўп, менимча.
  
  
  Ъ ҳа. Ва улар бизни топиб, кейин ўлдиришлари ёки музлаб ўлгунимизча бизни четлаб ўтишлари керак. Енди биз девор орқасида турибмиз. Улар бизда мавжуд бўлган бир нечта ўқлар, ўзгартириш учун озгина. Сизда бошқа яхши фикрлар борми? Мен уни индамай тингладим. У қўрқувини кинизм билан яширишга ҳаракат қилди. Бу мутлақо табиий реакция. Ким яхши сабабдан қўрқмаса, аҳмоқдир. Tamara қаттиқ, амалий, Жасур аёл еди ва аҳмоқ емас еди.
  
  
  - Менда ҳеч қандай тасаввур йўқ", деб тан олдим. "Биз фақат қўлимиздан келганини қиламиз ва умид қиламиз. Бу қийин бўлади, лекин биз ҳаракат қилишимиз керак."
  
  
  У истеъфога бош ирғади. "Ва бу тугагандан сўнг, Ник, мен яхши нарса айтишга ҳаракат қиламан."
  
  
  "Мен ёрдам сўраб қичқираман", деди у табассум билан. Биноларнинг соясида биз hacienda орқасига ўтдик. Мен унинг механизми музлаб қолганлигини аниқламагунимча, бу қўриқчи автоматидан афзал еди. Его уни гаровга қўйди ва қуроллардан бирини олди.
  
  
  Биз бурчакка келдик ва тўхтадик. Олдимизда вертолётли ҳовли бор еди. У Земблани топишга умид қилган узун, тор асосий бинони ўрганиб чиқди. У қўшимча бинолардан каттароқ еди, бутун узунлиги бўйлаб ёпиқ айвон бор еди. Марказда машиналар асосий кириш ешигига кира оладиган дарвоза бор еди.
  
  
  Айвон қоронғи ва айланаётган қор орқали деярли кўринмас еди. Менда бошқа жойда қўриқчи борлигига кучли шубҳа бор еди. Бир ёки бир нечта, барча асабий ва совуқ, бармоқлари билан. "Биз енг узун маршрутни оламиз", дедим мен. Биз кейинги бинонинг орқа томонига югурдик. У югуришни давом еттиришни афзал кўрар еди, лекин еҳтиёткорлик ва сукунат кун тартиби еди. Секин-аста биз ҳаракат қилдик. Ҳаcиенданинг бу томонида гаражга ўхшаш иккинчи бино бор еди. Биз воқеа ҳолда бошқа охиригача қилди. Ўнг томонда тахминан ўн метрли очиқ жой бор еди. Унинг орқасида асосий бино бор еди.
  
  
  Биз турдик ва диққат билан тингладик. Биз ҳеч нарса ешитмадик ва асосий бинонинг орқа томонига югурдик. Бизнинг олдимизда темир панжарали узун қаторли деразалар бор еди. Монотонлик Ривненская қаторини уч қисмга бўлинадиган иккита кўча билан тўхтатилди. Уларнинг орқасида дарвоза ва яна бир қатор деразалар бор еди, уларнинг баъзилари ёрқин ёритилган еди. Қисқа тошли йўл бино дарвозасидан катта асосий дарвозага ўтди. Дарвоза ёнида пуллик телефонга ўхшаш kiosk бор еди. Кутиш киосклар. Тор тешик ёритилди.
  
  
  Ъ лаънат. Биз йўлни кесиб ўтишимиз керак ва у қўриқланади.
  
  
  "Еҳтимол, улар аёлни отишмайди", деди Tamara.
  
  
  Ъ нега?ъ
  
  
  "Еҳтимол, улар биринчи навбатда савол беришни хоҳлашади."
  
  
  "Tamara, агар сиз ўлжа олишингиз мумкин деб ўйласангиз..."
  
  
  У девор билан гаплашаётган бўлиши мумкин. У егилиб, тезда деразалар остидан ўтди. Мен унинг орқасидан ергашдим, у жуда бепарво бўлмайди деб умид қилдим. Улар аввал отиб, кейин савол беришларини ҳис қилдим. Биз миммони биринчи бўлиб иккита ешик ва кейинги деразалар гуруҳи билан ўраб олдик. Tamara мендан ярим метр нарида еди. У ўз ҳаракатларига ишонган ва у қизғин суҳбат ва мумкин бўлган кашфиётни хавф остига қўймасдан уни тўхтата олмаслигимни билар еди. Мен алтернатива ҳақида ўйлашга ҳаракат қилдим, лекин тополмадим. Биз иккинчи куннинг бошига ва кейинги ойнага келдик. Тўсатдан у овозларни ешитди.
  
  
  Ъ кутинг! уники бақувват пичирлади. Менинг алоҳида ажабланиб, у тўхтади ва менга устидан емаклаб. Чироқ милтиллади. Биз деразага қарадик.
  
  
  Полковник Зембла жаҳл билан юқорига ва пастга қадам босаётган еди. Унинг нима деяётганини ешитмадим. Бироқ, у хонанинг ўртасида жойлашган столга муштини уришда давом етди. Кафедра електрон қисмлар, транзисторлар, електрон платалар, леҳим дазмоллари ва пенслар билан тўлдирилган еди. Зембланинг орқасида Майя ибодатхонасидаги каби металл шкафлар ва панеллар бор еди. Фақат булар очиқ еди. Барлар олиб ташланган ва симлар ғалати перм каби буришган. Унинг бу хонада нима қилаётганини тасаввур қилиш қийин емас еди. У Марказий Американи забт етиш ва учинчи Майя империясини яратиш учун ўзининг ҳалокатли фитнаси учун янги бошқарув тизимини қурди.
  
  
  Унинг ёнига ингичка, мўйловли юзли иккинчи одам келганида, у Хема билан гаплашяптими, деб ўйладим. Зембланинг шериги бошқаларга қараганда анча ёмон ва совуққон бўлиб туюлди. У бир даста график қоғозларни очди. Икки kishi ўз режаларини муҳокама қилиш билан шунчалик овора едики, мен бир оз ялашга журъат етдим. Кўзининг бурчагидан у яна олти кишини, иккита қуролланган соқчиларни ва оқ халат кийган тўртта техникни кўрди, еҳтимол улар конвеерда ишламоқда. Tamara менга савол билан қаради.
  
  
  Ревматолог орқамиздаги ешикка ишора қилди. У мандални оҳиста итариб очди ва қалин дарахтга суянди. Ешик ёпилмади. Биз ичкарига кириб, совуқ залдаги қўшни хонадаги овозларни тингладик.
  
  
  ъ...дарҳол ўлдиринг! Полковник Зембланинг овози қаттиқ догматик еди. "Агар яқин бир неча соат ичида вазиятни назорат остига олмасам, бўрон жуда кучли бўлади — ҳатто мен учун ҳам! †
  
  
  "Биз ўрнатишни тўхтатишимиз мумкин", - деб таклиф қилди его.
  
  
  "Тоҳел, бу хоиннинг иши."
  
  
  Йўқ, сер. Бу ерда Р бўлимига қаранг. Йигитларда бу бўлимни бирлаштириш учун керакли қисмлар йўқ. Его кейинги бир неча соат ичида қуриб бўлмайди, шундай...
  
  
  "Сиз р бўлимларда мени маъруза журъат! Мавзуни ким яратган? Унинг ўзи, шундай емасми? Биз симларни қайта улаш йўлини топамиз. Ва мен сиздан бошқа мағлубиятга учраган нутқларни ешитишни хоҳламайман. Мен ҳеч қачон Тоҳелдан воз кечмайман, ҳатто менинг Шоҳлигим абадий муз остида кўмилган бўлса ҳам! Бу менинг айбим емас еди. Мен буни мукаммал қилдим. Агар бу Ник Картер бўлса...
  
  
  Зембланинг ёрдамчиси Точел томонидан тўсатдан қисқартирилган умумий норозилик шовқини бор еди. - Сиз ҳали ҳам у бизнинг муваффақияцизлигимиз ортида турганига аминмисиз?"
  
  
  "Вақтинчалик муваффақияцизлик, лекин муваффақияцизлик емас. Аммо об-ҳавонинг доимий ёмонлашиши бошқа станциялар енди ишламаётганлигини кўрсатади. Ҳа, уники, Ник Картернинг бунга алоқаси борлигига аминман. Мен у иҳ жойлашган ҳақида билиб қандай билмайман, лекин у ҳам менинг Майя маъбадни кашф. Ва ему, лаънат, Егони бутунлай йўқ қилишга муваффақ бўлди.
  
  
  "Бир аёл ҳақида хабарлар бор..."
  
  
  Зембла нафрат билан жилмайиб қўйди. "Картерга жўжани тортиб олиш ва бу романтикага жинсий клубдаги пикник каби муносабатда бўлиш имкониятини bering . Аммо бу бўронда у ҳеч қачон оролга етиб бормайди. Ва агар у қандайдир мўжиза билан омон қолса, уни ҳеч нарса қутқара олмайди. Бошқа станциялар его ҳужумига тайёр емас еди, шунинг учун биз тайёрладик!
  
  
  Shaggy боот уни ешитди. Тўсатдан залнинг охирида forma кийган одам пайдо бўлди. Его милтиғига етиб борганида, қатл байроғига оғзи очилиб қолди. Tamara ва мен инстинктив равишда ўгирилдик. Биз ўйламасдан отдик. Бир ГАВК худди қичқиришни бошлаганда емунинг томоғига кирди, иккинчиси емунинг кўзини тақиллатди. Мен қаерда бор ким билмайман. У милтиғи ерга урилиб, орқага йиқилди. Қон ҳамма жойда сепиладиган. Биз унинг ерга тегишини кўрмадик; биз аллақачон яна ҳаракатланаётган едик. Бизга бир оғиз сўз айтманг, биз яхши ўқитилган жамоа сифатида бирга ишладик.
  
  
  Биз хонага кирдик. Ушбу револверлар ешик тўлиқ очилишидан олдин ҳам олов ёқаётган еди. Қўрқинчли ифода билан один соқчилар атрофида қўлларини ушлаб йиқилди. Tamara атрофида ўралган ва унинг қурол кўтарди, деб иккинчи қоровул бир чиройли тешик мушт. Бир техник қулаб тушди, иккинчиси секин тиз чўкди. PanteRa каби тез, Тоҳел қалин ёғоч стулни тақиллатди. Еҳтиёт қисмлар ва асбоблар учиб кетди. У полковник Земблани орқасидан қопқоққа тортди. Его нинг .357 Cолт олов отишни бошлади. Бизнинг ҳужумимиздан ҳайратда қолган ва тушкунликка тушган охирги икки техник очиқ ешикка киришди. Иккаласи ҳам кечикишди. Tamara нишонга олди ва иҳ ни ўлдирди, улар йиқилди.
  
  
  У Тоҳелнинг зарбаларидан қочиш учун ўрдак қилди. Менинг револверим бўш еди. Его уни Тоҳелга ташлади ва иккинчисининг бошини ушлаб олди. Точел ўрдаклади ва қурол унинг орқасидаги кабинетга урилди. Зембла менга жинни каби ҳужум қилди. У худди тўсиқни енгиб ўтаётгандек стулдан сакраб ўтди. Йўлбарс сингари, у олдинга силжиди ва мени оёғимдан йиқитди. Биз бирга полга йиқилдик. Бармоқларимиз муштларга ёпишишга улгурмади. Аммо иккинчи revolver бармоқларим атрофида тақиллатилди ва учинчиси бўёқ иссиқлигида дублетимдан чиқиб кетди. Зембланинг қаттиқ бош суяги жағимга урилиб, бурнимни ўтлатди, унинг атрофида қон кетди ва бармоқларим кўр-кўрона остидаги егоимнинг сочларига кирди. Менинг муштим кўтарилиб, емунинг марҳаматини қайтарди. Бурни синганини ешитиб, мамнуният билан кулди. Егонинг териси ва гўшти йиртилган. У қичқирди, бу зарар кўрди. Тез силкиниш билан у бошини бурди ва бу уни қутқарди. Акс ҳолда, ҳалокатли суяк бўлаклари его миясини тешган бўлар еди.
  
  
  Егонинг жавоби менинг ҳаётимга суякли тизза еди. У оёғимдан ушламоқчи бўлди, бу уни ушлаб турмади. Биз бир-биримизни ағдардик. Биз, Tamara ва Токҳел бизга отишга журъат етмадик. Бироқ, улар бизга битта зарба бермасдан, яна яқин масофадан бошқасига ўқ узишди. Зембла ҳали ҳам лигаментларимни ёки оёғимни синдирмоқчи еди. Менинг ҳар бир қабила, унинг ҳимоя қилиш ноябр унинг его бор. Мен уни ўлдираман деб ўйладим. Мен унинг ноласини ешитиб, титраётганини ҳис қилдим. Кейинги сонияда Тоҳел муқаддасликларга қарата ўқ узди. Хона зулмат билан ўралган еди ва зулматда Зембла озод бўлиб ғойиб бўлди.
  
  
  Сирена йиғлади. Бўрон шовқинида овоз деярли йўқолди. Tamara ва мен тасодифий чиқиб кетардик. Зембла ва Точел емас. Улар бинони ичкаридан ва ташқаридан билишарди. Иҳ shaggy уни коридорда ешитди. Улар кетди. Унинг талаб қилинган қуроллари орқали ғазабланди. Revolver уни топди. Юкланганми ёки йўқми, ҳали ҳам тирноқ бор еди. У енгида қўлини сезди. Tamara. Биз коридорга чиқдик.
  
  
  Ташқарида, ҳовлида ва уйларнинг орқасида Зембланинг одамлари жонланди. Сирена йиғлашда давом етди ва ешик очилди ва бизга иккита ҳалокатли олов чақнади. У ревматизм билан отилган. У кучли орқага қайтишни сезди ва порохнинг ўткир ҳидини сезди. Бу нарса урди, агар мен билмайман, лекин мен ўқ тўла бир revolver еди топиш учун гўзал лаънат бахтли еди. Биз коридордан пастга тушдик ва ҳовлига чиқдик. Кечаси биз атрофимиздаги қичқириқларни ешитардик.
  
  
  Биз югурдик. Баъзилар жаҳл билан бақиришди, бошқалари ҳаяжон билан ва буларнинг барчаси етикларни оёқ ости қилиш билан кучайтирилди. Один зембланинг одамлари атрофида қоқилиб, ерга йиқилди. Ўқлар ешикдан учиб ўтиб, ҳавони shrapnel ва қўрғошин билан тўлдирди. Биз залнинг охиридаги ешик томон югуришда давом етдик. Tamara қўрқиб кетган, аммо қатъиятли бўлиб, орқамдан туриб нола қилиш учун югурди.
  
  
  Биз ешикдан чиқиб, ташқи ҳовлига югурдик. Улар яхшироқ мақсад сўрамас едилар. Югураётган оёқларимизнинг овози ўқ отиш овози билан бирга бўлди. Ичкарида олов бошлангандек тўсатдан тўхтади. Биз беихтиёр биз кўрган ягона бошпанага, синган ёғоч сандиқларга шошилдик. Улар металл тасмали қалин тахталар атрофида қурилган ва сезгир електрон ускуналарни ташиш учун ишлатилган. Улар ёниш учун хизмат қилиш учун тўпланган. Отишма бўкирди ва ўқ биз сандиқ ўртасида ваҳимали каптар сифатида ортимиздан ерга ёпди.
  
  
  Ўқ бир шаҳар бизнинг қўлбола hideout орқали йиртиб. Уни Tamara тортиб олди. Яқинлашиб келаётган армиядаги дастлабки икки kishi еҳтиёт бўлиш учун жуда сабрсиз едилар. Иккита зарба ва улар қорга тушишди. У бизнинг ҳимоямизни кучайтириш учун сандиқларни жиннидек ҳаракатлантира бошлади. Қалин тахталар ўқларни сўради. Енди бизни фақат зерикарли тўғридан-тўғри зарба уриши мумкин, акс ҳолда улар бизнинг орқамиздаги уйни айланиб ўтишлари керак еди. У юқорига қаради, лекин деразаларда ҳеч кимни кўрмади. Атрофдаги еркаклар бизни худди қуролларимиз бог ъ шланглари каби қўрғошин билан тўкишди. У қайси томонга қарамасин, қочиш учун жуда кўп одамлар бор еди. Ва бизда бир неча тур қолди.
  
  
  Тўсатдан, барча шовқинлардан олдин, у електр стартернинг овозини ешитди. Вертолёт ротори жуда секин айлана бошлади. Shisha кокпитда мен икки кишининг силуетларини кўрдим. Соқчилар атрофида ёлғиз турган учинчи одам шошилиб вертолётнинг тўхташ жойлари ва арқонларини ҳар томондан суратга олди. Менинг револверимда фақат битта говк қолди. У еҳтиёткорлик билан нишонга олди ва нишонга тегди. Қўриқчи қичқирди ва титрай бошлади. У ҳар бир kishi унга тикилди сифатида отишма бир лаҳза тўхтади, шундай қилиб, баланд овоз билан бақирди.
  
  
  "Tamara, менга отиш учун бирор нарса bering."
  
  
  "Фақат менинг қуролимдан фойдаланинг."У ерда яна олтита ўқ бор", деди у менга Макаровни топшириб .
  
  
  У сақлаб .22 ўзи учун Пепе. У менга ўз револверини беришдан тортинмагани мен ҳеч қачон унутмайдиган ишора еди. У вертолётга тикилди. Двигател исиниш учун тўлиқ қувват билан ишлаётган еди. "Улар бу бўронда қулаб тушишади."
  
  
  "Балки, лекин биз бу ерда ўтириб томоша қила олмаймиз. Улар қочишни хоҳлашади ва агар муваффақиятга еришсалар, ҳаммасини қайтадан бошлайдилар. Енг ёмони, улар Трансмиттерни ёқишди ва сиз Зембла бу ҳақда нима деганини ешитдингиз.
  
  
  "Лекин мен хона деб ўйладим..."
  
  
  "Бу улар ўрнатаётган янги асосий бошқарув тизими еди. Биз бунга ип қўйдик, лекин иккинчи узатгични бошқа жойда бошладик. Деллнинг ўзида его уни дарвозанинг нариги томонида кутиб турарди, у ерда биз бу чироқларни кўришимиз мумкин еди."
  
  
  "Бу шуни англатадики, ҳеч ким бўронни бир неча соат ичида тўхтата олмайди. Ҳеч бўлмаганда Зембла ҳақиқатни айтган бўлса. Шунда об-ҳаво бошқа ҳеч қачон назорат қилинмайди!
  
  
  Ъ ҳа . Ва муаммо шундаки, Зембла одатда тўғри.
  
  
  Вертолёт аста-секин ва беқарор ечиб сифатида shooting тикланди. У олдинга ва орқага силкитди. Кокпит ешиги очилганда отишма иккинчи marta тўхтатилди. Йўловчи ўриндиғида у Тоҳелнинг озғин, мушак рамкасини пайқади. Его бошида ешикни кенг очди. Унинг ўнг қўлида Cолт тўппончаси бор еди, у чап қўлини егиб ушлаб турарди ва у бизга ишора қиларди. У мен тушунмаган нарсани бақирди. Кўринишидан, қичқириқ учувчи сифатида ҳаракат қилган Зембла учун мўлжалланган еди. Вертолёт бироз егилиб, биз томонга силжиди.
  
  
  "Сиз ярамас! У ғазабдан қайнаётган еди. - У бизни қуён каби ўлдириш учун олдимизга келади!"Бошингизни туширманг, Tamara!ъ
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у, унинг овозли фирмаси.
  
  
  Бир сония ичида биз танлашимиз керак еди. Агар биз баррикададан чиқсак, Зембланинг одамлари бизни отиб ташлашади. Агар биз турган жойда қолсак, бизни юқоридан отиб ташлашади. Вертолёт ялаш учун учиб кетаётганда умидсизлик ва ғазаб мени ювди.
  
  
  "Жин урсин ярамаслар!"Мен ўзимнинг хириллаганимни ешитдим. Менинг қўлим қуролни тортди. У умидсиз ва бепарволик билан ҳаракат қилди. У сандиқлар орасига сакраб тушди. Оғир дарахтга урилганимда жароҳатланган елкам ва кўкрагимдан ўткир оғриқ отилди. Кенгашлар сакраб тушди, сандиқлар тушди. Унинг яқинлашаётган вертолёт остида ҳовлига сакраб тушди. У Тоҳелнинг ҳайрон бўлган юзига қаради . У кўп йиллик машғулотлар туфайли инстинктив, тез реаксияга киришди. Бир его мия .357 Cолт magnum менга ўқ узди ва ўқ узди. Оғир гавда қўлимни куйдирди ва енгимдаги узун тешикни йиртиб ташлади. Макаровнинг қуроли қўлларим атрофида учиб, бир неча ярд нарида қўнди.
  
  
  Точел унинг кулишини ешитди. "Его Картерни олишга ҳаракат қилинг!"
  
  
  У қуролга шўнғиди, ағдарилди ва бепарволик билан Егони танаси остидан чиқариб олди. Қурол гумбурлади, тебранди ва яна момақалдироқ қилди. Менинг танам икки хил одамга тегишли еканлигини ҳис қилди. Менинг чап томоним оғриқдан кўра кўпроқ ёнаётган еди ва деярли фалаж еди; янги ярага қарамай, ўнг томоним яхши еди. Вертолёт бироз тебранди. Зембла кучли шамолда Егони тик тута олмади. Еҳтимол, его ҳам менинг зарбаларимдан ларзага келгандир. Тоҳел ишдан ва ўтказиб юборилган. У питчингга қарши туришга ҳаракат қилиб, олдинга ва орқага тебранди. Его катта тўмтоқ ўқ ёнимда қор ичига ёпди.
  
  
  Tamara бошини сандиққа суяб, тиз чўкди. Воллейлар орасидаги интервалларда у унинг қичқириғини ешитди. Мен уни биринчи ва ягона кўрганимда, у ақлдан қўрқиб кетди. Деярли инстинктив равишда у учинчи ўқни отди. У бир лаҳзадан кейин уни кўрди, Тоҳел тўсатдан қичқирди, гўё ешик олдида чўккалаб. Егонинг кўзлари унинг боши атрофида бўртиб чиқди. Его овози сўзлар емас, балки маъносиз йўтал еди. У йўталди, қичқирди ва бўш Магнумидаги тетикни тортди. У таранглашди ва титради. Кейин у аста-секин олдинга егилиб, вертолётдан йиқилиб тушди.
  
  
  Тоҳел зарба билан ерга урди. Ҳайрон бўлиб, его халқи иҳ бошлиғининг ўлганини тушунолмагандек, кескин сукутга тикилди. Уники муз билан қопланган ҳовлида индамай ўтирди. У ўзини заиф ва кўнгил айнишини ҳис қилди. Ягона овоз Тамаранинг юмшоқ шивирлаши ва зембла юқорига ва узоқлашганда вертолётнинг тўсатдан тезлашиши еди.
  
  
  Кўнгил айниш йўқолди, аммо заифлик йўқ еди. Атрофимдаги одамлар томонидан отиш хавфини еътиборсиз қолдириб, тиз чўкдим. У вертолёт перванеси шамолига олдинга егилди. Макаров худди ўз ҳаётига ега бўлгандай қусди ва титрарди. Менинг охирги учта ўқим мўрт босимли танклардан ўтиб кетди. Бир лаҳзага у жуда кеч ўқ узганидан ва вертолёт аллақачон жуда баланд учаётганидан қўрқарди. Аммо кейин асосий винт ғалати силлиқлаш товушларини чиқара бошлади. Зембла уни бошқаришга уринаётганда вертолёт шитирлади ва шитирлади. У чайқалиб, hacienda устида баландроқ ва баландроқ кўтарилди. Кейин тўсатдан зарба. У пастга силжий бошлади. Нимадир портлади ва устимиздан бир парча металл учиб ўтди. Биз кичик портлашни ешитдик. Вертолёт бир лаҳза ҳаракациз турди. Майда аланга капутни ялади. Кейин у катта ёйда каптар бўлиб, hacienda асосий биносининг бошқа қанотига қулаб тушди.
  
  
  Даҳшатли силкиниш билан вертолёт Зембла билан бирга қўшни бинога қулаб тушди. Мени ерга ташладилар. Девор бўлаклари ҳовли атрофида нурлар, деразалар ва деворлар билан бирга учиб ўтди. Вертолёт катта тешик очган жойда том қулаб тушди. Оч аланга осмонга кўтарилди. Унинг бош айланиши билан у оёқларига сакраб тушди. Бу ҳеч нарсани бузмади, лекин аллақачон шикастланган бурним енди доимий равишда қон кетаётган еди. У нафас олиб, Тамарани топиш учун сандиқларни қоқиб қўйди. Биз бу ердан чиқишимиз керак еди. Менинг қўлларим унинг юмшоқ егри чизиқларига тегди. Бир лаҳза, у менга қадар snuggled ва мулойимлик билан унинг сариқ сочлари орқали менинг бармоқларини югуриб. Ҳозир бузилган баррикада билан ҳимояланган, у бузилмаган.
  
  
  Ёнаётган олов тез тарқалди. Ёрқин нурда у Зембланинг қолган одамларини югуриб юрганини кўрди. Уларнинг борадиган жойи йўқ еди ва нима қилишни билмас едилар. Енди ташкилот йўқ еди. Иҳ раҳбари вафот етди ва уларнинг мақсадлари қолмади. Бундай шароитда улар қаҳрамоннинг ўлимидан олдин икки marta ўйлашади. Лекин улар ҳали ҳам душман, хавфли душман еди. Агар биз буларнинг барчасидан қочиш имконига ега бўлсак, бу фақат ҳозир.
  
  
  Биз сандиқларни айланиб чиқдик ва енг яқин бинонинг орқа томонига югурдик. Ҳар сафар биз йўлдан сакраб тушганимизда, кимдир миммо ёнидан югуриб ўтганида. Нафас олиб, миммонинг ёнаётган асосий биносига қайтдик. Тамаранинг лабларидаги табассум менга у ҳам худди шундай ўйлаётганини айтди. Ўша ёнаётган оловда Зембланинг сўнгги узатгичи йўқ қилинди ва металлоломга айланди.
  
  
  Бир гуруҳ еркаклар бизни асосий кираверишда топиб, ўт очишди. Ўқлар атрофимизда қўрқинчли шивирлаб, икки томонимиздаги девор ғиштларини синдирди. Биз дарвозадан ўтдик, орқамиздаги иҳни урдик ва кенг тошли йўлдан югурдик. Музли шамолнинг увиллаган ҳуштаги олов шитирлаши ва орқамиздаги қулаб тушаётган биноларнинг хириллаши билан аралашди. Бу жаҳаннамдан симфония каби еди.
  
  
  Биз тепаликнинг тубига келган едик ва енди баланд тошлардан ўтишга мажбур бўлдик. Қаттиқ бўрон Тамарани бир неча marta оёғидан йиқитди. Ай унга оёқларига ёрдам берди, у дарҳол сирпанчиқ музли йўлга йиқилди. Биз йўлимизда давом етдик.
  
  
  Нафас олиб, биз ниҳоят қайиқчанинг бошпана кўрфазига етиб бордик. Биз фақат қайиқ ва уни қандай ҳаракатлантириш ҳақида ўйлашимиз мумкин еди. Агар биз бундан омон қолмоқчи бўлсак, қайиқ бўлиши керак еди. У ешикни очди. Бу қимирламасди ва мен уни елкам билан йиқитишга кучим йўқ еди, лекин кейин Tamara жимгина Пепенинг револверидаги қулфдан ўқ узди.
  
  
  Охирги ҳаракат билан биз доcк устида ҳаракат қилдик. Қайиқ бор еди. Ялтироқ ўн футлик крейсер яхтаси жабдуқли айғир каби ваҳшиёна силкинди. Денгизга чиқиш хавфсиз кўринмади, хавф-хатарсиз. Яхта тўлқинлар бўйлаб юқори тезликда сирпаниш учун қурилган, аммо бу бўронда у тўғридан-тўғри қайиқчанинг оғир шишишида осонгина ағдарилиб кетади. Аммо мен қилмоқчи бўлган охирги нарса оролда қолиш еди.
  
  
  Tamara катта ешикни очди ва арқонларни ечди. У бошқарув панели остида чайқалиб, двигателни қиздирди. Мушакларим бутун танамда оғрийди. Еркаклар қайиқхонага югуришди. Мен уларнинг қичқираётганини ва отишаётганини ешитдим. Уни, start тугмасини босди. Двигател бошланди, аксирди, чийиллади ва кейин жонланди. У менинг қўлим беихтиёр газга етиб бораётганидан ноаниқ хабардор еди. Оёқ остидаги хириллаш зўравон зарбага айланди. Биринчи одамлар орқа ешикдан кириб келишганида, яхта қайиқхона атрофида ва сойга учиб кетди.
  
  
  Кўрфаз ташқарисида Panama кўрфазининг қўпол тўлқинлари бизни урди. Ферретнинг тезлиги уч тугундан ошгунча унинг тезлиги пасайтирилди. Денгиз биздан горизонтал равишда аста-секин кўтарилган оқ кўпикнинг қайнаётган массаси еди. Қайиқ бурилишга улгурмади. Камон кўмилган ва тўлқиннинг нариги томонида сузиб юрган. Сув олдинга пастки қисмдан ва идишни томидан ғазабланиб югурди. У қайиқни ушлаб туришга жуда заиф еди. Қон қўлларимдан ва бурнимдан пастга тушди. Мен ҳайдашни ташлашга мажбур бўлдим. Уни, мен ўзимни тушиб ҳис. "Назоратни қўлга олинг", деди у деярли тушунарсиз. "Tamara, рулга ўтиринг. Мен қила олмайман... Ҳушсизликнинг еснаётган зулмати мени ёпди. У осмонга охирги marta қаради ва жилмайиб қўйди. Об-ҳаво ўзгарди.
  
  
  
  
  Боб 14
  
  
  
  
  Мен ҳаммомда ётганимни орзу қилардим. Ҳаяжон мени олдинга ва орқага оҳиста силкитди. Уники чўзилган, поябзалсиз ва ёстиқ ўрнига боши остида кўйлаги бор еди. Қайиқ жим машиналар билан ҳаракациз ўтирди. Енгил шабада есаётган еди; қуёш иссиқ еди.
  
  
  Иккинчи таассуротим шуки, мен ҳали ҳам орзу қилардим. Менда ўша ажойиб еротик орзулардан бири бор еди, улар ҳар доим яхшилана бошлаганда тугайди ва ерталаб сизни ҳафсалангиз пир бўлади. Tamara фақат сутен ва пантиесида орқа панжарага суяниб турарди. Йўл унинг узоқ, майин оёқлари кеманинг узатиб етилади, унинг масофа камар, унинг диллар бўртиб, ва унинг юзи иложи борича кўп қуёш қўлга олиш учун юқорига егилган мен тушимда кўриш учун яхши кўраман шаҳвоний кўриш ҳисобланади. Аммо у ҳақиқий, қуёш каби ҳақиқий еди! У хўрсинди ва қўлларини букди. Оғриқ ҳам ҳақиқий еди. Унинг сал самимий. Қайиқ кўк сув билан тўлиб тошган. Денгиз тинч ва осмон кўзни қамаштирадиган тиниқ еди. "Салом", деди Tamara жилмайиб. У ёрқин қуёшни тўсиш учун кўзларини қўлини кўтарди.
  
  
  "Салом," унинг ревматизмини кулди. "Биз drifting қиляпмиз."
  
  
  "Бизда ёқилғи тугади."
  
  
  Ъ оҳ.ъ
  
  
  "Ҳушингизни йўқотганингиздан бир неча дақиқа ўтгач, двигател хириллади ва тўхтади. Бошқа ҳеч нарса қила олмайман.
  
  
  Ъ йўқ, албатта йўқ.ъ
  
  
  "Оқим бизни бир неча соатдан кейин қирғоққа олиб чиқади."
  
  
  "Биз банд бўламиз. Бир оз дам олиш бизга зарар қилмайди.
  
  
  "Мен ҳам шундай деб ўйлайман", деди у. У яна бошини орқага бурди. "Бу кийимларда жуда қизиб кетди ва у қуёш олишни хоҳлади. Умид қиламанки, сиз қарши емассиз."
  
  
  "У ким? Ҳеч қачон!ъ
  
  
  Менинг нигоҳим тиниқ Фируза сувлари бўйлаб узоқдаги туманли қирғоққа силжиди. Panama нурда порлади ва денгиз ҳали ҳам еди. У сукунатни ҳис қилди. Бизда шамол нафаси йўқ еди. Ҳеч бир ҳайвон ўтлар чигалида шитирламади ва биз зич Зумрад ўрмонидан битта овозни ешитмадик. Бунга ҳали ерта еди. Дарёлар ва каналлар ҳали ҳам қалин муз массалари билан тиқилиб қолган. Аммо муз тез орада ёрилиб, парчаланади. Тоғлардан қорнинг ериши бу ерда ва у ерда вақтинча сув тошқинига олиб келиши мумкин, аммо бу келажакда еди. Одам ва ҳайвон ҳали ҳам довдираб қолишди ва Зембланинг ҳукмрон бўрони томонидан яратилган ақл бовар қилмайдиган даҳшатлардан қочишга ҳаракат қилишди. Кейинчалик улар ўлган қариндошларига мотам тутишни бошлайдилар ва уйларини тиклашни бошлайдилар. Лекин бу кейинроқ бўлади...
  
  
  У илиқ, хушбўй ҳаводан нафас олди ва оёқларини кемага маҳкам тикди. Юзимда катта табассум бор еди. "Бу учун курашишга арзийди."
  
  
  Tamara нафис иноят билан кўтарилди. У менинг олдимга келди ва қўлларини бўйнимга оҳиста ўраб олди. Унинг бармоқлари блузкамнинг тугмачаларини ушлади. Унинг қўли кўкрагимдан сирғалиб ўтди.
  
  
  "Ҳаяжон тугади", дедим мен. "Енди ташвишланишингиз шарт емас."
  
  
  "Мен буни ҳеч қачон қилмаганман, Ник, лекин мен буни яхши кўраман."
  
  
  "Панамага етиб борганимизда, бизнинг йўлларимиз ажралиб чиқади. Қадар ...ъ
  
  
  "Йўқ," у қулоғимга афсус билан пичирлади.
  
  
  "Сизнинг ўз масъулиятингиз бор, менда еса меники бор ва биз ҳеч қачон бошқасининг ёрдами билан ўзгармаймиз. Панамага боргунимизча ҳаммаси яхши еди ва яхши бўлади."
  
  
  "Қайиқ сузмоқда."
  
  
  — Ва биз бу ҳақда ҳеч нарса қила олмаймиз.
  
  
  "Биз ҳали ҳам дам олишдан ташқари."
  
  
  У қўпол уни ўпди ва унга уни тортди, ва кейин қаттиқ ва егилувчан танаси.
  
  
  У хато қилди. Ҳаяжон ҳали тугамади.
  
  
  Китоб ҳақида:
  
  
  Ҳаммаси Мексикадаги болта агенти томонидан қабул қилинган бузилган radio хабаридан бошланди. Енди Ник Картер улар чақирган Никарагуанинг зич ўрмонлари бўйлаб йўл олаётган еди Mosquito Coast. Его чивинлар, заҳарли илонлар ва чидаб бўлмас Савченко томонидан қамал қилинган. Егонинг саёҳати шафқациз еди, лекин у қадимги Майя ибодатхонасини топиши керак еди. Полковник Зембланинг штаб-квартираси ўша ерда жойлашган еди. Ва бу Марказий ва Жанубий Американи қутбли минтақага айлантириши мумкин. Совуқ совуқ синдириш билан таҳдид қилар екан, Ник ҳам Россиянинг КГБ агенти Tamara Кировани Американинг бу infernal схема билан ҳеч қандай алоқаси йўқлигига ишонтириши керак.
  
  
  Лекин полковник Зембла унинг совуқ terror мустахкамлаш учун бошқаради. Кейин Ник Картердан имконсиз нарсани қилиш талаб қилинади...
  
  
  
  Мундарижа
  Боб 2
  
  
  Боб 3
  
  
  Боб 4
  
  
  Боб 5
  
  
  Боб 6
  
  
  Боб 7
  
  
  Боб 8
  
  
  Боб 9
  
  
  Боб 10
  
  
  Боб 11
  
  
  Боб 12
  
  
  Боб 13
  
  
  Боб 14
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Қотил: код номи Vulture
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Қотил: код номи Vulture
  
  
  Amerika Қўшма Штатлари махфий хизматлари одамларига бағишланган
  
  
  
  Биринчи боб.
  
  
  У қалин тили билан қуруқ лабларини ялаб, тепадаги қуёшга кўз қисиб қўйди. Унинг оғзи ески қоғозга ўхшарди ва қулоқларида зерикарли, аммо қатъий шовқин бор еди.
  
  
  Унинг кичкина тиканли бутанинг четида қанча вақт ҳушсиз ётганини аниқ билиш имконсиз еди. У биринчи marta келганида, у қаердалигини ва у ерга қандай етиб келганини еслай олмади. Кейин у буришган, ярқираган вайроналар массасини кўрди, муни кичкина самолёти булуциз осмондан ярадор қирғий каби қулаб тушди. Ярим синган металл чизиқлар - зўравонлик зарбасининг қолдиқлари-Велднинг жигарранг ўтларидан атиги ўттиз метр баландликда кўтарилди ва тутуннинг ингичка парчалари ҳали ҳам осмонга қараб юрди. Енди самолёт ерга урилганда уни қандай улоқтирганимни еслайман, кейин еса алангали оловдан судралиб кетдим. Қуёш позициясидан у ерталабки ҳалокатдан бир неча соат ўтганини билар еди.
  
  
  Катта оғриқ ва қийинчилик билан мен уни йиртилган хаки шимим орқали сонларимдаги иссиқ оқ лойни ҳис қилиб, ўтириш ҳолатига мажбур қилдим. У кийган бута атрофидаги кўйлак орқамга ёпишди ва ўз танамнинг ҳиди бурун тешигимни тўлдирди. Кўзларини қуёш нурларидан ҳимоя қилиш учун қўлини кўтариб, у енди ҳамма томонга чексиз чўзилгандек туюлган, фақат битта соябон акация дарахтининг сийрак яшиллиги билан узилган баланд шер ўтига қаради. Сивилизация белгиси йўқ еди, фақат ўт ва дарахтларнинг улкан денгизи.
  
  
  Тепада тулпор жимгина айланиб, пироуеттинг билан ҳаракатланди. Менинг олдимда ерга соя ташлаб, қуш обсесиф равишда осилиб, томоша қилди. Қулоқларимдаги ғувиллаш енди янада аниқроқ бўлди ва бу менинг бошимда умуман йўқлиги хаёлимга келди. Овоз авария жойидан келди. Бу чивинларнинг овози еди.
  
  
  У вайроналарга еътибор қаратди. Кейин тулпор ва пашшалар тўдаси менга Алексис Саломос мен билан ўша самолётда еканлигини еслатди - муаммо юзага келганда у Егони бошқараётган еди. Унинг кўзлари торайиб кетди, лекин у ҳалокат жойи яқинида Егони кўрмади.
  
  
  Заиф ўрнимдан турганимда, оёқларим қаттиқ еканлигини топдим. Бутун вужудим оғрийди, лекин суякларим синганга ўхшарди. Унинг чап билагидаги узун кесма аллақачон шифо топган ва қон қуриган еди. У ёнаётган вайроналарга жилмайиб қаради. Мен Алексисни ҳали тириклигини билиш учун топишим керак еди.
  
  
  У самолёт корпусига яқинлашганда чивинларнинг ғувиллаши кучайиб борди. У енгашди ва таксига қаради, лекин дўстини кўрмади. Мен ошқозонимга касал бўлиб қолдим. Кейин, унинг қобиғи вайроналар олдида бўлганида, миммо перванелни ва ғижимланган фюзеляжни куйдирди, у тўсатдан тўхтади.
  
  
  Алексейнинг жасади тахминан ўн метр наридаги гротеск қон уюмида ётарди. Его ҳам ташқарига ташланди, лекин его самолёти қулашидан олдин емас. Егонинг боши ва юзининг олд қисми самолётнинг олд ойнасига урилганидан сиқиб чиқарилди ва Егонинг бўйни синганга ўхшарди. Шведларнинг егоси парчаланиб кетди ва у қуритилган қонга ботди. Катта жигарранг чивинлар Егонинг танасини қоплаб, унинг бинафша ранглари бўйлаб судралиб юришди, дейишди улар. У юз ўгиришни бошлади ва мурданинг орқасидаги баланд ўтларда ҳаракатни кўриб, ўзимни бироз касал ҳис қилдим. Доғли гена менинг борлигимдан хабардор бўлиб, аста-секин яқинлашди, лекин ғамхўрлик қилиш учун жуда оч. Его кўриниши ҳали менинг мия қайд етилмоқда еди-да, сиртлон ўзи ва тана орасидаги кичик масофани ёпиқ ва Алексис Саломос нинг ҳисоб-китоблар бўйича фош гўштини ушлаб, бир бўлак офф йиртиб.
  
  
  "Орқага turing, лаънати тикувчи!"у ҳайвонга бақирди. У куйган ўтин таёғини олди ва уни сиртлонга ташлади. Ҳайвон қонли pasta бўлагини кўтариб, ўт бўйлаб судралиб ўтди. Бир лаҳзада его йўқолди.
  
  
  У яна манглайланган жасадга қаради. Уни кўмиш учун Белкурагим ҳам йўқ еди, шунинг учун Егони ҳайвонлар билан йигирма тўрт соатга қолдиришим керак еди.
  
  
  Хўш, у ҳеч нарса қила олмади. Алексис Саломос ҳам дафн етилган ёки дафн қилинмаган ҳолда ўлган еди. Охирида, улар его билан кўтариламиз ва уни ўлдирди, ва улар деярли ҳам, мени бор. Камида бу нуқтага қадар, мен негадир омон. Аммо менинг омадимнинг енг катта синови олдинда бўлиши мумкин, чунки мен Салисбери ва Булаваё ўртасида, Родезия буш мамлакатининг енг чуқур қисмида еканлигим уларга тегишли.
  
  
  У жасадни яна яширгунча вайроналар атрофида юрди. Нотўғри ишлайдиган самолёт беш минг футда аксириш ва йўталишни бошлашдан бироз олдин, Саломос биз тез орада кичкина қишлоқнинг миммосига учишимизни айтди. У айтган сўзлари атрофида, у қишлоқ ҳали ҳам жануби-ғарбий томондан еллик-етмиш беш чақирим залда еканлигини тахмин қилди. Сув ва қуролсиз, у ерга бориш имкониятим жуда нозик еди. Одатда ўзи билан олиб юрадиган luger ва ғилофли пичоқ Солсбери шаҳридаги меҳмонхонамда қолдирилган. Уларнинг ҳеч бирини менинг футболкам остига яшириб бўлмайди ва ҳар ҳолда, мен Булаваёга ушбу самолёт сафарида уларга еҳтиёж сезмадим. Мен таътилда едим ва дам олдим.
  
  
  Улар Американинг ўта махфий разведка агентлиги АХ билан ишлаган ва шунчаки Солсберида тасодифан учрашган Афина атрофидаги ески дўстини кузатиб борган. Енди бошқа одам ўлган еди ва у менга айтган ёввойи воқеа енди ишонарли еди.
  
  
  Мен яқин атрофдаги термитлар тепалигига бордим, Бошимдек баланд оқ лойдан ясалган ит, кўплаб Баcалар кириш жойи бўлиб хизмат қилди. У унга қаттиқ суянди, иситмали дарахтларнинг узоқ чизиғига тикилди ва вайроналарнинг нариги томонидаги чивинларнинг ғувиллашига еътибор бермасликка ҳаракат қилди. Уч кун олдин уни Алексис Саломос Солсбери Пионерлар ёдгорлик боғи яқинидаги кичик ресторанда кутиб олди. Мен тераста ўтирган едим, шаҳарга қараб, Саломос тўсатдан менинг стулим ёнида пайдо бўлди.
  
  
  "Ник? Ник Картер? "у айтди ва унинг чиройли жигарранг юзига секин табассум тарқалди. У қирқ ёшлардаги тўртбурчак жағли жингалак сочли одам еди, унинг кўзлари сизнинг ҳаётингиздаги сирларни кўргандек ёрқин ёрқинлик билан сизга диққат билан тикилди. У Афинадаги газетанинг муҳаррири еди.
  
  
  "Алексис", дедим қўлимни чўзиш учун. У Егони икки қўлига олди ва уни қаттиқ силкитди, табассуми ундан ҳам кенгроқ. "Африкада нима қиляпсан, тикувчи? "
  
  
  Табассум сўнди ва у биринчи marta унинг егоси уни еслагандек кўринмаслигини тушунди. У менга бир неча йил олдин Афинада Ғарб учун муҳим ҳужжатларни ўғирлаган КГБ одамини излашда ёрдам берди. У ferret билан анча қариганга ўхшарди. Его юзи соғлом кўринишини йўқотди, айниқса кўз атрофида.
  
  
  У сўради. "Агар мен сизга қўшилсам, қарши бўласизми?"
  
  
  "Агар қилмасангиз, хафа бўламан", дедим. "Илтимос, жой бор. Официант!"Столга оқ фартук кийган бир йигит келди ва биз иккаламиз ҳам Британия але-га буюртма бердик. Биз ичимликлар берилгунча ва официант кетгунча суҳбатлашдик, кейин Саломос ўйланиб қолди.
  
  
  "Яхшимисиз, Алексис?"Мен ниҳоят сўрадим.
  
  
  У менга жилмайиб қўйди, лекин у ингичка ва мажбурий еди. "Мен муаммога дуч келдим, Ник."
  
  
  "Мен унга бирор нарса қила оламанми?"
  
  
  У квадрат елкаларини қисди. "Мен ҳамма нарсани қилиш мумкинлигига шубҳа қиламан."У инглиз тилида яхши гапирди, аммо сезиларли урғу билан. У але-дан узоқ вақт ичди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Бу ҳақда менга айтмоқчимисиз?""Ёки бу жуда шахсийми?"
  
  
  У аччиқ кулди."Оҳ, бу шахсий, менинг бошқам. Сиз буни жуда шахсий деб айта оласиз."Егонинг кўзлари меники билан учрашди. "Кимдир мени ўлдирмоқчи."
  
  
  Унинг юзига қараб. "Ишончингиз комилми?"
  
  
  Аччиқ табассум. "Мен унга қанчалик амин бўлишим керак? Афинада милтиқдан ўқ деразани синдириб, бошимнинг миммосидан бир неча дюймга ўтади. Шундай қилиб, мен маслаҳат оламан. Унинг беру дам олиш Salisbury бу ерда унинг қариндоши зиёрат қилиш. У ўн йил олдин бу ерга ҳижрат қилган ссенарий савдогари. Мен бу ерда бир мунча вақт хавфсиз бўламан деб ўйладим. Кейин, икки кун олдин, асосий булварда қора Мерседес мени деярли урди. Йўл четига кўтарилган ҳайдовчи худди Афинада илгари кўрган одамга ўхшарди. "
  
  
  "Бу одам кимлигини биласизми?"
  
  
  "Йўқ", деди Саломос бошини секин чайқаб. "Яқинда мен у ерда бир оз жосуслик қилаётганимда унинг Аполлон биноси бўйлаб юрганини кўрдим."У тўхтади ва але-га қаради. "Сиз Аполлон чизиқлари ҳақида ешитганмисиз?"
  
  
  "Нефт танкерлари компанияси, шундай емасми?"
  
  
  "Бу аслида, дўстим. Менинг ватандошим Nikkor Миноуркосга тегишли дунёдаги енг йирик tanker линияси."
  
  
  "Ҳа, ҳа. Мен уни Минуркосадан биламан. Собиқ миллиардер денгизчи. Зоҳид; бу кунларда ҳеч ким Егони кўрмайди."
  
  
  "Бу аслида яна содир бўлмоқда", деди Саломос. "Миноуркос деярли ўн йил олдин, у ҳали нисбатан ёш бўлганида, жамоат ҳаётидан нафақага чиққан. У кўп вақтини ўз бизнесини юритадиган Конституция майдони яқинидаги Аполлон биносидаги пентхаусида ўтказади, деб ишонилади. Шахсий алоқалар асосан Минурcоснинг яқин шериклари томонидан ўрнатилади. Деярли ҳеч ким у билан шахсий аудиторияни олмайди."
  
  
  "Жуда бой одамлар ўзларининг шахсий ҳаётини жуда қадрлашади", дедим мен алени ютиб. "Аммо Минуркнинг ҳаётингизга уринишлар билан қандай алоқаси бор?"
  
  
  Саломос чуқур нафас олди ва уни секин чиқариб юборди. "Тахминан олти ой олдин Монурконинг хатти-ҳаракати ўзгара бошлади. Бу мен учун ва, албатта, бошқа газета муҳаррирлари учун жуда қизиқ еди, чунки Минуркос ҳақидаги ҳар қандай маълумот Афина Олимпиадаси ўқувчилари учун ҳаяжонли ва муҳимдир. Ҳар доим сиёсатдан четда қолган Минурк Афинадаги ҳукмрон хунтага қарши оммавий баёнотлар беришни қачон бошлаганига еътибор bering. Тўсатдан у полковниклар жамиятлари раҳбарлари заиф ва социалистик еканлигини еълон қилди. У 21 йил 1967 апрелдаги "инқилоб" га хиёнат қилганликларини даъво қилди. ва Греция Konstantin ИИ нинг тикланиши билан яхшироқ бўлишини ёки янги танишнинг шахсиятига бошқа ҳайрат ешитилишини назарда тутган. У гувоҳ каби чапчиларнинг хавф-хатарларига ишора қилди ва Юнонистон ҳукуматида яна бир "силкиниш"содир бўлишини тахмин қилди.
  
  
  "Хўш, - дедим мен, - бу одам шу йиллар давомида тўсатдан сиёсатга қизиқишга ҳақли. Балки ему пулини сарфлашдан чарчагандир."
  
  
  "Бу янада узоқроққа кетаётганга ўхшайди. Минуркос каби одам кўплаб дўстларни сотиб олиши мумкин. Генераллар ва полковниклар кириб келишмоқда
  
  
  пентхаусга ва орқага, лекин улар матбуотга ташриф буюриш ҳақида гапиришмайди. Миш-мишларга кўра, Минурк Греция шимолидаги махсус қурилган лагерда ва Егей денгизидаги Миконос оролидаги битта лагерда хусусий армияни молиялаштирмоқда.
  
  
  Ниҳоят, полковник Demetrius расионнинг яқинда йўқолиши бор. Минуркос ҳукмронлик қилган газета, у Пирейда қайиқда саёҳат қилаётганда чўкиб кетган деган хулосага келди, аммо унинг жасади ҳеч қачон топилмади. Nikkor Минуркос енди расионни ўзи танлаган одам, деспо Аделфия исмли фашист билан алмаштириш учун катта кампанияни бошламоқда. Хунта Аделфияни хоҳламайди, лекин унинг янги ва олижаноб раҳбарлари минуркадан ва генераллар штаб-квартирасидаги дўстларнинг егосидан қўрқишади."
  
  
  "Бу қизиқ ҳолат, - деб тан олдим мен, - лекин Сизнингча, Минурколар қонли тўнтариш ғояси билан terror кампаниясини бошлаяптими?"
  
  
  "Бу мумкин. Аммо бошқа ечимлар мавжуд. Аполлон тепасидаги пентхаус атрофида айланиб юришдан олдин журналистлар атрофида ҳеч ким кўрмаган янги юзлар бор; битта Минуркос ҳали ҳам яширинган. Бироқ, мен янги юзлардан бири Adrian Ставрос исмли юнон-америкаликка тегишли еканлигини пайқадим."
  
  
  Саломосда кўзларим бироз торайиб кетди. "Афинадаги Ставрос?"Мен секин минғирладим. "Минуркос компаниясини сақлайсизми?"
  
  
  "Бу шундай кўринади. Бўлмаса ..."
  
  
  "Нима екан?"
  
  
  "Хўш, Миноуркоснинг сўнгги шарҳлари характердан ташқарида бўлгани учун, еҳтимол у иҳ манбаи емас еди."
  
  
  "Ставроснинг Минуркос империяларини егаллаши?"
  
  
  Еҳтимол, Минуркоснинг хоҳишига қарши, Саломос тахмин қилди. "Кичик тўнтариш аллақачон яширинган бўлиши мумкин. Минурколар жуда яширин ва ҳар доим бўйсунувчилар орқали бизнес олиб боришганлиги сабабли, его ўлдирилиши ёки қўлга олиниши ва его номи остида ишлаши ва ҳеч ким сезмаган ҳолда егога катта миқдордаги пул сарфлаши мумкин. Ушбу назарияни таҳририятимда ифодалаганимдан сўнг, Афинадаги ҳаётимга биринчи уриниш бўлди."
  
  
  Ташвишли қараш Егонинг кўзига қайтди. Мен Adrian Ставрос ҳақидаги болта файлини есладим ва у бундай маневрга қодирлигини англадим. Ставрос плакат намойишларини ўтказди ел университети талаба сифатида. Кейин у Марказий разведка бошқармаси идорасини тубдан бомбардимон қилишда иштирок етди ва кейинчалик senator ҳаётига суиқасд қилди. У ФҚБ ва Марказий разведка бошқармаси чангалидан қочиб, ўзини Бразилияда дафн қилди ва у ерда контрабанда ва қотиллик каби оғир жиноятларни содир етди. Қўшма Штатларда унга қарши далиллар кам бўлганлиги сабабли, Қўшма Штатлар уни қайтаришга уринмади. Аммо уни Бразилияда томоша қилишди.
  
  
  "Ва ҳаракат одам Salisbury бу ерда сизни пастга ишлатиш учун?"Мен ундан сўрадим. "Сиз унинг Аполлон биносидаги пентхаусдан чиқаётганини кўрдингизми?"
  
  
  "Ҳа, Ник", деди Саломос. У але охирги ҳўплади ва шаҳар томон тепалик пастга hibiscus-қопланган коркулук устидан қаради. "Мен умидсизман. Булаваё ташқарисида шаҳар ташқарисида яшовчи яна бир амакиваччам, бу ўтгунча унга қисқача ташриф буюришимни илтимос қилди. Унинг егоси таклифни қабул қилди. Аеропортда мени ижарага олинган самолёт кутмоқда. Мен нен учади, у лицензияга учувчи сифатида, ва сафар баҳраманд. Айтмоқчиманки, агар мен унуцам - " қисқа сукунат бор еди, кейин у менга қаради. "Ник, Агар сиз Булаваёга ҳамроҳлик қилсангиз, буни жуда қадрлайман."
  
  
  У Алексис Саломос қўрқувдан умидсизмисиз деб сўрамаслигини билар еди. Ахнинг сирли директори Девид хок томонидан яна бир топшириқ олишимдан олдин мен ҳали ҳам бир неча кун дам олдим.
  
  
  "Мен ҳар доим Булаваё меҳмонхонасини кўраман", дедим.
  
  
  Алексис енгил тортди. "Раҳмат, Ник."
  
  
  Икки кундан кейин биз учдик. Саломос тажрибали учувчи еди ва ёввойи Родезия устидан парвоз муаммосиз ва ёқимли бўлиб туюлди. Саломос камдан-кам ёввойи ҳайвонлар ва чакалакзорларнинг қизиқарли топографик хусусиятларини пайқашимиз учун пастда учиб кетди. Парвоз саломоснинг кайфиятини кўтаргандай туюлди ва у ўзининг ески қиёфасига жуда ўхшарди. Аммо ерталаб, Булаваёнинг ярмида, ерталабки хотиржамлик даҳшатга айланди.
  
  
  Муни кичкина, standart икки ўриндиқли самолёт йўталди. Аввалига Саломос парво қилмади, лекин кейин у янада ёмонлашди. Бу кичик двигателнинг тадқиқот муаммоларини ҳал қилади, аммо бу фақат ишларни мураккаблаштирди. Биз баландликни йўқотдик ва кўрсаткичларнинг кенг доирасини бошладик.
  
  
  Саломос юнон тилида қасам ичди, кейин унинг юзи оқарди. У панелни кўриб чиқди ва менга қаради. "Ёқилғи ўлчагичи тўла", деб бақирди у двигател устида. "Бугун ерталаб у асл ҳолатидан қимирламади."У сенсори қамраб shisha уриб қўйди, лекин ҳеч нарса содир. Игна ф ҳарфида қолди.
  
  
  "Бизда газ йўқ", дедим ишонмай. Бу ҳар қандай самолёт, айниқса кичик самолёт учун ёмон янгилик.
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам емас, лекин биз тез тушмоқдамиз", деди Саломос, Муни вақтинча тик режалаштиришга ва бошқарув елементлари билан курашишга мажбур қилди. "Бу самолёт шикастланган, Ник. Sensor жойида музлатилган еди, лекин биз учганимизда танклар деярли бўш еди.
  
  
  Буни атайлаб қилиш керак еди ."
  
  
  "Исо", деб минғирладим. "Сиз его екишингиз мумкинми?"
  
  
  "Бу ерда аеродром йўқ", деди у самолётни думғаза тушишига йўл қўймасликка ҳаракат қилиб. "Аммо биз очиқ велдга тушишга ҳаракат қилишимиз керак - агар мен ўз егоимни режалаштириш режасига мувофиқ давом еттира олсам."
  
  
  "Мен унга бирор нарса қила оламанми?"
  
  
  "ҳа. Ибодат қилинг."Алексис менга қаради. "Кечирасиз, Ник."
  
  
  "Ҳечқиси йўқ", дедим. "Фақат бу нарсани екинг."Мен ундан муаммо ҳақида сўрамадим ҳам. Вақт йўқ еди. Биз бир ўтли велд учун тик қияликдан пастга сузиб.
  
  
  Двигател йўталди ва яна шивирлади, кейин бутун меҳмонхонани ҳам биз томон шошилаётганини кўриб, тўхтаб қолди. Уни, у бутун еди қарор. Бундан омон қолиш учун оқилона умид йўқдек туюлди.
  
  
  Беш юз фут пастга тушдик, қаноти синган қуш каби. Уч юз. Акация дарахтлари уларнинг остига силжиди. Юз. Саломоснинг юзи тарангликдан қаттиқ еди ва уни бошқаришга уринишдан қўллари кишанланган еди. Кейин ўт ва тиканлар жуда катта тезликда ҳаракатланди, қанотни ўралган дарахтнинг новдаси йиртиб ташлади ва самолёт охирги лаҳзада бурнини бироз кўтариб, ён томонга силжиди. Таъсир бизни самолётнинг олд томонига қайтарди. Панжара овози, металлнинг хириллаши ва шишанинг баланд ёрилиши ешитилди ва кичкина кабинада танамиз урилди. Кейин охирги фавқулодда тўхташ жойи келди: менинг ешигим очилди ва танам қаттиқ ерга сиқилишдан олдин ўтда бошдан-оёқ учиб кетди.
  
  
  Бошқа ҳеч нарсани еслай олмайман. майсада азобли емаклаш, инстинктив равишда самолётдан узоқлашиш ва кейин орқамда алангали алангалар овози билан портлаш.
  
  
  Иккинчи боб.
  
  
  У баланд термит ямоғининг қаттиқ лойига суяниб, ҳалокат хотирасини хаёлидан чиқаришга уринди. Аммо Алексис саломоснинг Салисберида у билан Булаваёга учиб кетишини айтганда, унинг юзидаги кўринишдан халос бўлиш қийинроқ еди.
  
  
  Мен ҳали ҳам ҳалокатга учраган самолётнинг ялтироқ металл корпуси орқасида чивинларнинг қаттиқ шовқинини ешитдим, лекин қулоқ солмасликка ҳаракат қилдим. У яна ўтли уфқдаги иситмали дарахтларнинг узоқ чизиғига еътибор қаратди. Қаердадир иситма дарахтлари баъзида сув борлиги ҳақида хабар берганини сездим. Аммо бу дарахтлар у қишлоққа етиб бориши керак бўлган йўналишда емас еди.
  
  
  Қайсидир маънода у саломоснинг фожиали ўлими учун жавобгарликни ҳис қилди. У менга ўз ҳимояси билан ишонди ва у менга керак бўлганда буни қила олмади. У менинг маслаҳатимни кутди ва мен кичик самолёт хавфини олдиндан кўрмадим. Бундан ташқари, мен ўзимни айбдор ҳис қилдим, чунки ақл бовар қилмайдиган воқеа билан ўз Егоимга тўлиқ ишонмадим. Бироқ, его қонли жасад ҳеч бўлмаганда баъзи его назариялари тўғри еканлигининг аниқ исботи еди. Кимдир ўлим егосига ега. Бу одам Хема бўладими, Афинадаги Аполлон идоралари устидаги пентхаусда яшаганми, ҳали ҳам шубҳали еди.
  
  
  У кўзининг бурчагидан ҳаракатни ушлади ва термит ямоғи атрофидаги чиқишлардан бирига бурилди. Кичкина порлоқ яшил аждаҳо менинг чап қўлимдан унчалик узоқ бўлмаган йиғилиш орқали сирғалиб чиқди ва менга диққат билан қарагандай туюлди. У орқага сакраб тушди. Мен илонлар термит тепаликларида истиқомат қилганини билмасдим. Бу дунёдаги енг хавфли учта илондан бири бўлган яшил mamba еди. Тишланган тақдирда, жабрланувчи хафагарчиликни ўлдиришдан олдин ўзи ва судралувчи ўртасида уч қадам юра олади. Ҳозирда ўқитилаётган mamba яқин атрофдаги тешикка тушиб, масофадан ташқарида еди.
  
  
  Менинг пулс секинлашди, мен харобалари устида орага кирди. У бир зум атрофга қаради ва ердан узунлиги бир футга яқин ўткир металл парчасини топди. Битта ип жуда ўткир еди. Фюзеляжнинг бир қисмидан қисман куйган ёғоч рамканинг бир қисмини йиртиб ташлаган ҳолда, унинг йиқилган егоси тенг узунликдаги иккита бўлакни ажратди ва кенг shrapnel оқимини ажратди ва таёқчаларни рўмолча билан боғлаб, менинг вақтинчалик пичоғим учун тутқич ясади. . У қўпол қуролни камарига тиқди ва қолдиқларга қарамасдан, дарахтлар томон йўл олди.
  
  
  Фақат қишлоқ бўйлаб юриш қийин еди. Баланд ўтлар ва тиканли буталар кийимларимни тортиб, танамни йиртиб ташлади, мени ушлаб, ушлаб олди. Яқин атрофдаги акация дарахтидан каркидон қуши менга қичқирди. Мен ўзимни омон қолиш имкониятимни ҳисоблаб топдим. Ўлишнинг юзта усули бор ва биз учун уларнинг атрофидаги Один ёқимли емас. Бу ўтда одам шерни кўрмасдан қоқилиб кетиши мумкин. Аммо одатда кичик жонзотлар енг кўп муаммо туғдиради: одам бармоғидан катта бўлмаган илонлар, чаёнлар ва Шомил тери остига чуқур кириб боради. Агар сиз сув топиб ичсангиз, одамни ичкаридан ташқарига еядиган жигар чайқалиши ва бошқа паразитлар билан касалланишингиз мумкин. Ва агар сиз ундан қочсангиз, сизга ҳали ҳам чивинлар, сариқ иситма векторлари ва безгак ҳужум қилиши мумкин.
  
  
  Ниҳоят дарахтларга етиб борганида, у фақат суғориш тешигининг қолдиқларини топди. Жой қуруқ. Марказда қалин қора лой бор еди ва сайт периметри бўйлаб кўплаб ҳайвонларнинг туёқлари ва тиззалари чоп етилди.
  
  
  У яқин атрофдаги дарахтнинг яшил танасига суяниб, сояда дам олди. Бу ерга келган вақтим ва кучимни беҳуда сарфладим. Саломос самолётда айтиб ўтган енг яқин қишлоққа йўналиш мени бу ерга олиб келган курсга тўқсон даража еди. Иссиқ қуёшда юриш мени янада заифлаштирди. Менинг оғзим қорайган терига ўхшарди. Унга Саломос самолётга олиб келган совуқ сув термосини еслатди. Уни его вайроналар орасида езилган силиндр сифатида кўрган; унинг таркиби оловда қуриган. У тепадаги тропик қуёш ёки томоғидаги ташналик ҳақида ўйламасликка ҳаракат қилди ва кетди.
  
  
  Бир неча соатдан кейин мен дам олмасдан бошқа бора олмаслигимни англадим. Оёқларим заифликдан титраб, ўпкасини узоқ ва хириллаган нафасларда сўриб олишарди. Уни Егонинг бир қисми бўлган ўлик дарахт пояси яқин атрофдаги тиканли бутанинг сийрак соясида, атиги бир неча метр олдинда кўрди. У оғир ерга йиқилиб, дарахт поясига суянди. Ўтириш жараёнининг ўзи, юриш пайтида жисмоний зўриқишлардан халос бўлиш мамнуният келтирди.
  
  
  Кўз қовоқларим ёпилди ва у танамдаги оғриқни еътиборсиз қолдирди. У сонларидаги майда мушакларни, юз ва қўлларидаги ҳашаротлар чақишини унутишга ҳаракат қилди. Менга танаффус керак еди ва у буни олмоқчи еди. Ҳамма нарса билан дўзахга.
  
  
  Бутанинг атрофида овоз ешитилди.
  
  
  Кўз қовоқларим очилиб кетди. Унинг хатоси? У баланд ўтларга қаради, лекин ҳеч нарсани кўрмади. Бу менинг тасаввурим бўлса керак. У яна кўзларини юмди, лекин овоз яна келди.
  
  
  Бу сафар кўзларим тезроқ очилди. Бунга шубҳа йўқ еди; бу инсон овозининг овози еди. У қулоқларини таранглаштирди ва новданинг урилишини ешитди.
  
  
  "Бу нарса еди!"
  
  
  Кейин товуш янада доимий ва аниқроқ бўлади. Икки kishi у илгари ешитмаган лаҳжада гаплашишарди.
  
  
  "Салом!"Унинг охирги кучи атрофида қичқирди."Мана!"
  
  
  Бошқа бир нуқтада, мен ўт устида мен томон ҳаракат иҳ бошларини кўрдим. Қора бошлар ва хаки кўйлаклари. Улар мени кўрганларида, уларнинг овозлари баландроқ бўлди ва уларнинг барчаси бир хил шахсга ега бўлиб туюлди.
  
  
  У бироз бўшашди. У ялаб олаётган еди, у ўйлагандан ҳам ёмонроқ. Яқин атрофда қишлоқ ёки ҳеч бўлмаганда йўл бўлиши керак. Еркаклар ўтдан чиқиб, менга қарашди. Улар баланд бўйли, ингичка ва ғамгин еди.
  
  
  "Салом", дедим. "Сизда сув борми?"
  
  
  Икки kishi бир-бирига қарашди, кейин менга қайтиб келишди. Улар келиб, абадий ёнимда туришди. У ўрнидан туришга ҳаракат қилмади. "Сув", дедим.
  
  
  Уларнинг иккаласи ҳам Ғарбнинг жуда ескирган кийимларида ва уй қурилиши сандалларини кийишган. Иккаласининг бўйи оёқларимга ишора қилди ва бир лаҳзадан сўнг у егилиб, поябзалимни ечди. У нима қилаётганини сўрашдан олдин, уни ечиб, шеригига кўрсатди. Текшириш учун поябзалимни ушлаб турган одамнинг юзида diagonal бўйлаб катта, кенг чандиқ бор еди. Бошқаси ўнг қулоғининг кенгайган лобида кичик ойна кийган. Иккаласининг ҳам камарларида пичоқ бор еди - мачетес-пунгс.
  
  
  Узун бўйли бошқаси билан гаплашди ва мен унинг Суахилида гапираётганини англадим. "Мзури сана," у менинг балет туфли назарда, жилмайиб, деди. У Суахилида давом етди. "Бу менинг омадли куним."
  
  
  "Мени тингланг", дедим мен заиф.
  
  
  Улар мени менсимадилар. Узун бўйли одам егилиб, иккинчи етигимни ечди. Мен оёғимни тортиб олмоқчи бўлдим, лекин у кулиб, менга қаради ва бошқа поябзални наҳ остидан чиқариб олди. У калтакланган сандалларини тепди ва менинг дантелларимни боғлашдан безовта қилмасдан, балет шиппакларимни тортди. "Савасава!"- деди у шеригига, мени бутунлай еътиборсиз қолдирди.
  
  
  Мен бирдан бу одамлар менинг Қутқарувчим бўлмаслигини англадим. Ва у мен тирик санаб емас еди, агар иҳ келди олдин мен қараганда офф ёмон бўлиши мумкин, деб менга содир.
  
  
  "Пояфзал яхши мос келади."Бу енг олий еди.
  
  
  Бошқаси вазиятдан завқланмади. "Сизнингча, бу сизнинг балет шиппакларингиз нима? Биз унинг олдига бирга келмадикми?"
  
  
  "Бу унинг Егони биринчи marta кўриши", деди баланд бўйли. "Сиз его шимларини олишингиз мумкин. Агар унинг сумкаси бўлса, биз унинг таркибини баҳам кўрамиз."
  
  
  "Сиз балет шиппакларингизни олиб кетаётганингиз тўғри емас", деб минғирлади ойна билан безатилган одам.
  
  
  Узун бўйли одам менга ўгирилди. "Шимингизни ечиб олинг", деб буюрди у ҳали ҳам Суахилида. Егонинг кўзлари қизил чизиқлар билан сарғайган ва ҳар бир ёноқда катта чандиқ туфайли дастлаб сезилмайдиган ингичка излар бор еди.
  
  
  Менинг қўлим вақтинчалик пичоқнинг дастагига суяниб, уни менинг кўзимдан яширади. Мен ундан фойдаланишим керак еди. Қулоғи буришган одам камаридан панга олди. Иҳнинг ниятларига шубҳа йўқ еди. Улар оқ танли одамни бор нарсасидан маҳрум қила олмадилар ва кейин Егони яшашга рухсат беришди.
  
  
  "Яхши, мен унинг шимини ечаман", дедим. У кучга ега бўлди, лекин буни кўрсатишни хоҳламади. "Аммо мен оёққа туришим керак."Унинг чап қўли баланд бўйли томонга чўзилди.
  
  
  У нахга бир зум нафрат билан қаради, кейин уни ушлаб олди.
  
  
  у билагини қўпол кўтариб, мени оёқларимга тортди. У ердан чиқиб кетганда, у камаридан металл пичоғини чиқариб, африкаликларнинг ўртасида Егони зўрлик билан пичоқлади.
  
  
  Егонинг кўзлари ҳайратдан катталашди, чунки устара ўткир металл гўшт ва мушаклардан ўтиб кетди. Егонинг ўнг қўли автоматик равишда панга тутқичини ушлаб олди, аммо бу Егонинг охирги ихтиёрий ҳаракати еди. У хунук овозни хириллади ва оёқларимдаги чангга тушди.
  
  
  Иккинчиси бир зум йиқилган ўртоғига кенг кўзли тикилди. Кейин у ёввойи guttural товушни чиқарди ва янги тортиб олинган Пангани силкитди.
  
  
  Унинг орқага қайтди. Катта пичоқ юзимдан ўтиб, ҳавода кесилган ва деярли бошим ва елкамга урилган. Агар мен кўчиб кетмаганимда, бошим кесилган бўлар еди. Бироқ, у панги томонидан қочганида, у йиқилиб тушди. Африкалик менинг олдимга келиб, пичоқни яна силкитди ва ялтироқ егри пичоқ ҳавода бўйнимга қараб шивирлади. Уники тезда ўнг томонга думалади ва пичоқ қаттиқ лойга урилди. Менинг тажовузкор унинг мувозанатни қайта еса, уни, орқасига ўгирилиб ваҳшиёна унинг его бошланди. Его суякларининг сиқилиши уни ешитди. У баланд овоз билан ёнимда ерга йиқилди.
  
  
  Агар у одатдагидек баланд овозда бўлса, бу его ипи бўлар еди. Лекин мен яратган афзалликлардан фойдаланишга шошилмадим. Отаси тиз чўкканида, африкалик аллақачон турган еди ва умидсизлик унинг юзини кесиб ўтди. У яна менга қаради ва бу сафар ёй кенг еди. Пичоқ кўйлагимнинг енгидан ўтиб, уни кесиб ташлади. Бу унинг егосини парчаси билан урди ва кўкрагида саёз яра ҳосил қилди. У яна хўрсинди ва дарахт поясига урилганда панга билан бошимга урди. Беланчак кучи Егонинг мувозанатини йўқотишига ва ўнг қўлимга тушишига сабаб бўлди. У чап қўли билан Егонинг йиртиқ ёқасидан ушлаб, Егонинг бошини орқага тортди ва металл парчасини Егонинг томоғига тиқди.
  
  
  Африкалик баланд овоз билан нафас олиб, унинг томоғи учун конвулсив тарзда етиб борганида, юзим ва кўкрагимни қон босди. У юзига йиқилди, ҳали ҳам томоғини ушлаб, кейин ҳаракациз, қаттиқ ерга думалади.
  
  
  Қаттиқ нафас олиб, бир тирсагига суянди. У бу курашда омон қолиш учун зарур бўлган ҳаётий енергияни сарфлаганидан ғазабланди, лекин у ҳали ҳам тириклигидан миннатдор еди. Унинг ақли ҳалокат жойида бутанинг хавфини қайд етганида, унинг ақли бир нарсани унутди: одам. Бу одам ҳар доим рўйхатнинг юқори қисмида бўлгандай туюлди. Агар сиз ушбу омилни еътиборсиз қолдирсангиз, буталар сизни ўлдирмасдан олдин ўлишингиз мумкин.
  
  
  Ҳеч бўлмаганда бу вазиятда менда битта факт бор еди. Бу одамлар ғарбий йўналишдан келган, жануби-ғарбий томондан емас. Улар қишлоқдан ўтган ёки бирон бир жойда йўлни тарк етган бўлиши мумкин. Худди шу нарсани улар йўналтирган йўналиш ҳақида ҳам айтиш мумкин еди. У бироз кўтарилиб, ғарбий йўналишни олди.
  
  
  Африканинг иссиқ қуёши осмонга суяниб, яна таслим бўлди. У тирик қолиш учун ҳали ҳам имконият борми, деб ҳайрон бўлиб, баланд ўтга қулаб тушди. Менга сув керак еди. Менинг тилимда ёки оғзимда бошқа туйғулар йўқ еди. Мен у ерда ётдим ва чаённинг аста-секин Миммо мени ўт бўйлаб емаклаётганини томоша қилдим. Агар у ҳужум қилса, уни кўчиришим мумкинлигини билмасдим, лекин бу мени сезмаганга ўхшайди. Бир лаҳзадан кейин у кетди. У жилмайиб ва ему ҳасад, бу муаммо омон қолган йўқ еди, чунки, камида емас пайтда. Бу turning динозаврлар пайдо бўлишидан анча олдин, тўрт юз million йилдан кўпроқ вақт давомида Сайёра юзасида судралиб юргани ва у ерда одамлар йўқ бўлиб кетишидан анча олдин пайдо бўлиши бироз истеҳзоли туюлди. Негадир бу адолациз туюлди, лекин кейин у нохолис еди.
  
  
  У ерда ётганимда яна бир овоз қулоқларимга урилди. Бу чивинларнинг олдинги шовқинидан фарқли ўлароқ, узоқ ғувуллаш еди. Аммо бу товуш тезда автомобил двигателига ўхшаб баландроқ ва таниқли бўлиб қолди.
  
  
  У ўтирди ва тинглаш учун бошини егди. Ҳа, бу қандайдир машина еди. У беқарор ўрнидан турди ва товуш томон бошлади. Мен ўт ва сийрак дарахтлардан бошқа ҳеч нарса кўрмадим. Аммо шовқин иккинчисига яқинлашди.
  
  
  "Салом!"Уни, ўт бўйлаб қичқирди. "Салом,бу ерда!"
  
  
  У қоқилиб йиқилди. Яна оёқларига беқарор кўтарилиб, яна олдинга силжиди. Бир лаҳзадан кейин у буни кўрди-chang ва тирналган, иккиламчи йўлга урилиб, енди ўтдаги издан бошқа нарса емас еди. Rover, очиқ машина, йўлнинг енг яқин нуқтасига яқинлашганда мени кўрмаган икки kishi егаллаб олди ва йўлда давом етди.
  
  
  Мен: "Салом!"
  
  
  У бепарволик билан ўтдан ўтиб, ниҳоят йўлга етиб борди. У ерга етиб боргач, у яна қичқирди. У маст каби чайқалиб, машинанинг орқасидан югурди, лекин юзига йиқилди.
  
  
  У кўкрагида умидсизлик кўтарилишини ҳис қилиб, баланд овозда лаънатлаб ётди. Бу машина омон қолиш учун охирги имкониятим бўлиши мумкин.
  
  
  Кейин у Ровернинг секинлашаётганини ва тўхташини ешитди. Мен нима бўлганини кўриш учун ўрнидан туришга ҳаракат қилдим, лекин кучим йўқ еди.
  
  
  Мен двигателнинг бўш турганини ешитдим, кейин Rover биринчи Витесга қайтди, йўлда айланиб юрди ва мен томон келди. Улар мени ешитишди ёки кўришди.
  
  
  Бир неча сониядан сўнг, машина ёнимга кўтарилди, двигател вафот етди ва у икки кишининг инглиз аксентларида гаплашаётганини ешитди.
  
  
  "Худойим, бу европалик."
  
  
  "У бу ерда буталар ичида нима қиляпти, ҳаммаси ўзи?"
  
  
  "Еҳтимол, биз Егодан сўрашимиз керак."
  
  
  Тез орада совуқ сув оғзимга оқиб тушди, ифлос кўйлагимнинг олд қисмига тўкилди ва тилим буни яна сезди.
  
  
  "Ей Худойим, одам, нима бўлди?"
  
  
  Мен абадий устимга суянган иккита гўштли юзга еътибор қаратдим. Улар ўрта ёшли оқ Родезияликлар, еҳтимол кунни чўлда ўтказган жаноб деҳқонлар еди.
  
  
  "Самолёт ҳалокати", дедим мен. "Мен ундан узоқлашдим."
  
  
  Улар бутун-жой автомобил мени қўйиш қачон, мен уни қилган едим биларди. Аммо Алексис саломоснинг жасадини Афинадаги бошқа биров сингари геналар ютиб юбораётганини унутолмадим. Мен Девид хок Аполлон биносида нималар бўлаётганини билиб олишимга рухсат беради деб умид қилгандим, Adrian Ставрос ҳақиқатан ҳам ҳамма ўйлаганидек Бразилиядаги залда еди. Мен буни анчадан бери кўрмадим.
  
  
  Учинчи боб.
  
  
  "Сиз унчалик яхши кўринмайсиз, Ник."
  
  
  Американинг ўта махфий ахе агентлиги директори Девид хок ўнг қўлининг бармоқларида калта сигарани ушлаб, кенг mahogany столига суянди. Биз его-да ах штаб-квартирасида ўтирдик, ҳозирда Вашингтондаги ижарага олинган Amalgamated Press & сим Services DuPont Circle муассасасида моҳирлик билан яширинган квартира.
  
  
  Уники, унга егри табассум билан қаради. "Они уни Солсбери касалхонасида бир оз кўпроқ вақт қолишини истайди. Лекин сиз қанчалик тез зерикишимни биласиз. Агар унинг ранги оқарган бўлса, бу менга қуёш ва майин атрофида чиройли доира керак емаслиги сабабли. Саломос тарихи ҳақида қандай фикрдасиз? "
  
  
  Хок сигарасини тортиб олди ва мен томонга тутун ҳалқасини пуфлади. Катта столда ўтириб, у кичкина ва ингичка, его, сочлари оқарган ва Коннектикут фермерининг юзи билан кўринарди. Аммо мен мўрт кўринишни алдамчи еканлигини билардим. У ҳақиқий Dinamo еди.
  
  
  "Бу мени бироз қўрқитади", деди у. "Мени қўрқитадиган нарса шундаки, сиз топшириқлар орасида деярли ўлгансиз. Мен ҳеч қачон муаммоларни осонликча топган одамни кўрмаганман."
  
  
  Уники, у елка қисди. "Саломос дўст еди. У Борисовни топишга ёрдам бериш учун қўлидан келганича ҳаракат қилди, есингиздами?"
  
  
  "Ҳа, мен уни еслайман", деди хок ҳушёрлик билан. "Хўш, Сизнинг Родезиялик қочишингиз тугади, шунинг учун биз уни ташлаймиз. Adrian Ставроснинг юнон ҳукуматига қарши фитна уюштириши еҳтимолига келсак, бу Сталнинг егоси емас."
  
  
  "У ҳали ҳам Бразилияда плантацияга егами?"
  
  
  "Бизнинг манбаларимизга кўра, бу ҳали ҳам штаб-квартиранинг егоидир. Бизда яқинда ҳисобот йўқ."Хок катта charm стулга суянди. "Агар бу ҳақиқатан ҳам Сизнинг дўстингиз Минуркос пентхаусидан чиқаётганини кўрган Ставрос бўлса, биз, албатта, қизиқарли вазиятга дуч келмоқдамиз. Бутун мамлакатни бошқариш орзулари нен ҳақида билиб олган нарсаларимизга жуда мос келади."
  
  
  Хок унинг суяк бўғимларини ўрганган. Adrian Ставрос ҳар доим невротик, еҳтимол психопат бўлган. Ҳукумат бартараф қила олмаган Бразилияда муваффақиятли контрабанда ҳалқасини бошқаришдан ташқари, у сиёсий суиқасдларни ҳам содир етган, уларнинг охиргиси Исроил расмийсининг қотиллиги деб ишонилади."
  
  
  "Кейин мен болта Алексис саломоснинг ҳикоясига қизиқишини тушунаман", дедим мен.
  
  
  "Мен қўрқаман, бу қандай бўлиши керак. Ва мен ишонаманки, сиз ўзингизни Саломосанинг дўсти деб ҳисоблаганингиз учун, сиз бу топшириқни олишни хоҳлайсиз."
  
  
  "Ҳа, сер, у буни ёқтирарди."
  
  
  Қирғий сигарасини енг яқин кулдонга олиб чиқди. "Менинг биринчи туртки - "йўқ" дейиш ва ишни бошқа математик мутахассисликка ўтказиш. Биласизми, мен ҳар доим агентнинг миссиядаги шахсий иштирокидан қочишга ҳаракат қиламан."
  
  
  "Мен учун Алексиснинг қотили чиқмаслиги муҳим", дедим жимгина.
  
  
  Яхши. Сиз буни ҳал қила оласиз. Лекин жуда еҳтиёт бўлинг, Ник. Мен у Рио бориш ва у ерда Марказий разведка бошқармаси ходими билан гаплашиш учун енг яхши, деб ўйлайман. Ставрос мамлакат ташқарисидаги sport залида ёки у вақтини қаерда ўтказганлигини билиб олинг. Агар сизнинг йўлларингиз сизни Афинага олиб борадиган бўлса, у ерга boring. Фақат мени posted тутиш."
  
  
  Уни кулиб юборди. "Мен ҳар доим буни қилмайманми?"
  
  
  "Хўш, баъзида сиз бу ерда ғамгин ишларида ўтирган одамлар борлигини унутасиз ва шоуни бошқариш иҳнинг масъулияти."Егонинг овози баъзида протокол ва бўйсуниш тартиби ҳақида гапирганда пайдо бўладиган қаттиқ оҳангни олди. "Агар сизга исталган вақтда ёрдам керак бўлса, уни сўранг. Бу биз учун бу ерда одамсиз нима."
  
  
  "Албатта."
  
  
  У стулда тортмачани очди ва конвертни чиқарди. Его кўзлари меники йўл қўймаслик. "Мен сизнинг сўров ва сизга менинг якуний ён башорат, ва ўйчан, емас, балки оқилона бўлса, менинг чипта сотиб."
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "Раҳмат."У стул бўйлаб етиб борди ва конвертни олди.
  
  
  "У сизни бирон бир яхшилик учун чақирганми ёки йўқлигини ҳал қилишдан олдин, буларнинг барчаси қандай амалга ошишини кутганингиз маъқул", деб жавоб берди хок.
  
  
  Кейинги кеча, у Рио-де-Жанейро учун Пан Ам балиқ овлаш safari олинган. Унинг ҳаммаси дам олди
  
  
  бир куни, ва у яна ески вақт каби ҳис. Парвоз муаммосиз еди, лекин мен саломос менга велдни кўрсатганида, муни кичкина самолётида бошқаси ҳақида, муаммо ва авария қўниши ва саломоснинг жасади иссиқ қуёшга қандай қараганлиги ҳақида ўйлардим.
  
  
  Ертаси куни ерталаб у Риога етиб келди ва Copacabana саройи яқинидаги Флориано меҳмонхонасига кирди. Бу пляждан фақат бир блок еди ва нен мустамлака Бразилиянинг таъмига ега еди. Хонада шифтдаги вентилятор ва кўр-кўрона дераза бор еди, тор балкон еса денгизнинг кичик кўринишини тақдим етди.
  
  
  Риода иссиқ еди. У ерга етиб борган барча бразилияликлар пляжда едилар ва уларнинг атрофидаги одамларнинг аксарияти меҳмонхона яқинидаги Копакабана ҳудудида бўлган бўлиши керак. Мен иссиқ кунни башорат қиламан ва мен унга тропик жун костюмини олиб келдим. Тушда мен душ қабул қилдим, Лугерим Вилгелмина ва ўнг қўлимга stiletto билан қопланган Гюго устига енгил костюм кийдим ва севимли кичик ресторанларимдан бири Чале Руа да Матриз 54 га тушликка бордим. Ушбу ресторан илгари мустамлака уйи бўлган ва ҳанузгача қимматбаҳо антиқа буюмлар ва расмлар билан тўлдирилган. Негр қуллари столларни кутиб, барни боқишди. У михто чурасcо буюрди, қайси сабзавот билан мол гўшти ва чўчқа қисмлари атрофида иборат, ва одатий чоп рад, катта маҳаллий лойиҳаси пиво, яхши учун, жуда яхши шароб-Grande Униао Cabernet. Лекин мен ендигина овқатлана бошлаган едим, бир қиз кириб, қўшни столга ўтирганини кўрдим. У баланд бўйли ва ингичка еди ва оловли қизил сочлар унинг сутли оқ терисини янада оқартирди. Унинг кўзни қамаштирувчи яшил мини либоси сочлари билан кескин фарқ қилди ва унинг узун, мукаммал сонлари ва белидан ҳайратланарли деколтесини очиб берди. У либосига мос келадиган яшил балет шиппакларини ва чап қўлида яшил билагузукларни кийган еди.
  
  
  Унинг қизил сочлари мени бир лаҳзага чалкаштириб юборди, лекин кейин мен уни охирги marta кўрганимда сочлари калта ва жигарранг еканлигини англадим. Бу Исроилда бир йилдан кўпроқ вақт олдин бўлган. Қизнинг исми Erika Нйстром еди. У Исроил разведка тармоғининг аъзоси еди Шин Бет. Биз Исроил ҳукуматига қарши Россия фитнасини тўхтатиш учун биргаликда ишлаганимизда унинг код номи Flame еди, аммо ҳар бир топшириқ билан бу ном ўзгарди.
  
  
  У ўрнидан турди ва унинг столига ўтди. У менинг нигоҳимни кутиб олиш учун узун кирпикларини кўтарганида, унинг юзига табассум тарқалди. "Оҳ!"у хитоб қилди. "Бу сизсиз. Қандай ёқимли ажабланиб."У инглиз тилида заррача аксенциз гапирди.
  
  
  Ериканинг ота-онаси Скандинавия яҳудийлари еди. Унинг оиласи дастлаб яшаган Осло ва кейин Копенгаген ҳижрат қилишдан олдин Исроил у саккиз yoshida еди.
  
  
  "Мен худди шу нарсани айтмоқчи едим", дедим. Erika ва мен Тел-Авивда самимий оқшом ўтказдик, курер келишини кутдик; бу иккаламиз ҳам жуда ёқадиган оқшом еди. Унинг кўзлари енди менга буни меҳр билан еслаганини айтди. "Менинг столимга қўшиласизми?"
  
  
  "Хўш, кимдир менга кейинроқ қўшилади, Ник. Сиз қаршимисиз?"
  
  
  "Мен сиз билан гаплашишни хоҳламайман", дедим мен.
  
  
  У менинг столимга қўшилди ва ўзи учун енгил тушлик қилишни буюрди ва у agent еканлигини тушунтирган учинчи шахс: "сиз жуда яхши кўринасиз, Ник."
  
  
  "Сиз мени бир ҳафта олдин кўришингиз керак еди", дедим мен. "Менга қизил сочлар ёқади, Erika."
  
  
  У менга табассум қилди. Узун аквилин бурун кенг, шаҳвоний оғизни таъкидлади. Наҳнинг кўзлари тўқ яшил еди ва унинг кийими порлади. "Раҳмат", деди у. "Улар меники, рангдан ташқари. Исроилда бирга ишлаганимизда кўп ўтмай."
  
  
  "Еслайман", дедим. "Сиз бу ерда иш билан шуғулланасизми?"
  
  
  "Ҳа", деди у. "Ва сизми?"
  
  
  "Ҳа," мен кулдим. "Бу ҳар доим бизнес, шундай емасми?"
  
  
  "Деярли ҳар доим."
  
  
  У яқинда газеталарда Исроил Moshe Бен-Канъоннинг ўлдирилишидан ғазабланганини ва иҳ президенти унинг тубига тушишга ваъда берганини еслади. Айнан шу қотилликда Amerika разведкаси Adrian Ставрос иштирок етган деб ҳисоблаган. У Erika Риода Adrian Ставросни ўғирлаш ва уни Исроил услуби бўлган Исроилга олиб бориш ёки Егони ўлдириш учун бўлганми, деб ҳайрон бўлмади.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сиз Риода ичишимиз ва бирга суҳбатлашишимиз учун етарлича узоқ вақт бўласизми?"
  
  
  "Балки", деди у. У иҳ стулини ясаганида унинг қўллари деколтесини силжитди ва менинг қон босимим ўн баллга кўтарилди. Унинг яшил кўзлари кўзимга қаради ва шароб ва суҳбат ҳақида гапирмаслигимни билишини айтди.
  
  
  У стаканини олди. У буюрди ва енди ўша Grande Униао Cabernet хизмат қилди. "Бу имконият учун", дедим мен.
  
  
  У стаканини олди ва меникига тиқди. "Бу нуқтага."
  
  
  Биз ендигина тостимизни тугатаётган едик, бир йигит пайдо бўлди. У ёнимизда тургунча уни ҳатто кўрмадим. У жуда қисқа сариқ сочли ва қаттиқ, квадрат юзли массив, мускулли йигит еди. Чап қулоқнинг егосининг бир қисми йўқ еди, аммо бу нуқсон еркак қиёфасининг егосини муваффақияциз тугади. Нен беж рангли ёзги костюм кийган еди, у чап қўли остидаги бўртиқни тўлиқ яширмади.
  
  
  "Мен сизни дастлаб кўрмадим, Erika", деди у жуда қаттиқ.
  
  
  менга қараб. "Мен сизни Хема-то билан бирга бўлишингизни кутмаган едим."
  
  
  Бу сўзлар енгил танбеҳ сифатида мўлжалланган еди. Улар аниқ урғу билан гапиришди. Мен Исроил разведка файлидаги ТОПОР одамининг расмини есладим. Бу еди Закариё Грайб, Шин Бет жаллод."Менинг его ва Ериканинг Риода борлиги ҳақидаги назариям мустаҳкамлангандай туюлди.
  
  
  "Бу ески уй, Зак", деди Erika. "У мен билан Исроилда ишлаган."
  
  
  Гареб учинчи ўринни егаллади. "Биламан", деди у. "Картер, унинг, менимча."
  
  
  "Бу тўғри."
  
  
  "Сизнинг обрўингиз сиздан олдин."
  
  
  Унинг услуби қаттиқ, деярли душман еди. Мен унинг егосини, Ерикани билганимдан рашкни сездим. Унинг ему жавоб беришидан олдин, у унга мурожаат қилди. "Мен таклиф қилганимдек Вичисоисе буюртма қилдингизми?"
  
  
  "Ҳа, Зак", деди Erika, ўз егосининг дўстлиги йўқлигидан бироз хижолат бўлиб. "Тез орада бу ерда бўлади."
  
  
  "Вичисоисе-бу ресторанда овқатланишга арзийдиган ягона нарса", - деб шикоят қилди Зак жуда баланд овозда.
  
  
  "Омадингиз учун узр сўрайман", деб жавоб бердим мен хотиржам. "Менимча, бу ердаги таомларнинг аксарияти яхши тайёрланган. Улар сизнинг охирги ташрифингиздан бери ошпазларини ўзгартирган бўлиши мумкин."
  
  
  Зак ўгирилиб, менга қаттиқ табассум қилди. "Балки."
  
  
  Мен бундан буён суҳбат ёқимли емас деб қарор қилдим. Мен овқатни тугатдим, шунинг учун чекни олиб келиш учун официантни чақирдим. У бутун партия учун пул тўлашни таклиф қилди, аммо Зак тезда рад етди.
  
  
  "Қаерда қолдингиз?"Erika ундан сўради.
  
  
  "Avenida Рио Бранкодаги Корумбада", деди у.
  
  
  Зак Наҳга тикилди.
  
  
  "Қандай ном остида?"
  
  
  У иккиланди. "Vargas".
  
  
  "У сизни у ерга чақира оладими?"
  
  
  "Мулоқот қилиш учун кўп вақтингиз бўлмайди",
  
  
  Салом, Зак тезда деди.
  
  
  У его еътиборсиз ва менга ширин жилмайди.
  
  
  "Ҳа, сиз менга қўнғироқ қилишингиз мумкин. Умид қиламанки, биз яна учрашамиз, Ник."
  
  
  Унинг ўрнидан турди. "Бир-бирининг ҳиссиётлари."Мен қўлимни унинг устига қўйдим ва кўзларимиз бир лаҳзага учрашди. Мен закнинг унга ҳасад қилишини билардим ва мен уни ёқтирмаганим учун, мен буни унинг фойдасига ўйнадим. У ерда менга қараб ўтирди. "Сиз мендан қўнғироқ қиласиз."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди Erika.
  
  
  У улардан юз ўгирди ва ешикдан чиқди. У кетаётганда, у закнинг душманлигини орқасида деярли ҳис қиларди.
  
  
  Худди шу куни у телеферикни таъсирчан Корковадо тоғига олиб борди, унинг тепасида қутқарувчи Масиҳнинг улкан ҳайкали бор еди. У жойга етиб боргач, у кузатув парапетига борди, белгиланган жойда тўхтади ва Стал кутди. Тахминан ўн беш дақиқадан сўнг, панжара олдида бир kishi менга қўшилди. У менинг бўйим ҳақида еди, лекин нозикроқ. У ҳали ўрта ёшга тўлмаган бўлса-да, узун юзи чуқур ажинлар билан қопланган еди. Бу Карл Томпсон еди ва у Марказий разведка бошқармасида ишлаган.
  
  
  "Чиройли кўриниш, шундай емасми?"у кириш сўзи билан қўлини қуёшда оппоқ порлаб турган ва яшил тепаликлар ва кобалт денгизи билан ўралган шаҳар томон силкитди.
  
  
  "Ҳаяжонли", дедим мен. "Қандай қилиб, Томпсон?"
  
  
  "Масалан, худди шу нарса", деди у. "Брасилияда маъмуриятнинг сўнгги ўзгаришидан бери бу ерда жуда жим бўлди. Бугунги кунда Ахдаги нарсалар қандай? Бир мунча вақт сиз йигитлар Осиёдаги армиядан кўра кўпроқ ўқ отдингиз."
  
  
  Уни кулиб юборди. "Баъзида шундай туюлади. Мен банд едим ва ишончим комилки, сиз ҳам едингиз."
  
  
  "Ва енди улар сизни Adrian Ставросга қўйишмоқда."
  
  
  "Бу тўғри."Мен мовий ва Нбни силлиқ бурни билан сузиб юрган круиз кемаси аста-секин портга кирганини кўрдим. У ерда ўйинчоқ қайиққа ўхшарди. "Егони охирги marta қачон кўргансиз?"
  
  
  У бир зум ўйлади. "Бизда плантацияни кузатишимиз бор. Беш-олти ҳафта олдин у бу жойни тарк етганини кўришган. Биз у Madrid учун боғлаб бир самолёт чиқдик, деб ўйлайман."
  
  
  "Бу парвоз Афинага давом етиши мумкин еди."
  
  
  "Мен шундай деб ўйлайман. Сиз у ерда Егони кўрдингизми?"
  
  
  "Биз шундай деб ўйлаймиз. Планцияда нима бўляпти?"
  
  
  "Плантациялар бизнинг бош қароргоҳимизнинг егоидир. Бу ерда Риода унинг Апех Imports номли бўлими бор ва биз контрабанда шу компания орқали амалга оширилмоқда деб ўйлаймиз. Аммо у унинг офисларига тез-тез ташриф буюрмайди, гарчи унинг его номи у билан очиқ боғланган бўлса ҳам. Компания президенти Паракатага мунтазам равишда саёҳат қилади."
  
  
  "Плантация залида овоз қаерда?"
  
  
  Томпсон бош ирғади. "У қишлоқ яқинидаги залда, ўртада. Его Ставроснинг собиқ маҳбуслар, сиёсий мутаассиблар ва собиқ фашистларнинг кичик армияси томонидан қўриқланади. Аммо ҳозирда у ерда фақат бир оз куч бор."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сиз у ерда ғайриоддий нарсани пайқадингизми?"
  
  
  "Хўш, агар сиз оломон ёки қуролни назарда туцангиз, ревматизм салбий бўлади. Аммо атрофимизда ҳеч ким кўрмаган меҳмон бор еди. Ferret тўқсон кун олдин Ставросда пайдо бўлганидек, улар билан бирга ва биз уни деярли доимо кузатиб турдик. ва унинг бу жойни тарк етганини ҳеч ким кўрмади. Бу ғайриоддий емас, фақат менинг икки еркакимдан бири янги йигит, ўрта ёшли еркак суд залида қамоқда еканлигини таъкидламоқда. Еголар қуролли соқчилар билан бир бино атрофида бошқасига кўчирилди."
  
  
  "Бу одам нимага ўхшарди?"
  
  
  Томпсон елка қисди. "Бизда его фотосурати бор, лекин бу узоқдан. У елликинчи йилларнинг охирларида еди, дейман, ибодатхоналарда бироз оқариб кетган калта қора сочлари билан. У ҳар доим ипак кўйлак киядиган бақувват одам."
  
  
  Бу Миноуркос бўлиши мумкин каби кўринади, кимнинг иловалар яқинда Афина гандираклаб юнон юк магнати ва кимнинг чодир Adrian Ставрос ўтказиш кўрган еди.
  
  
  "Унга фотосурат нусхасини олсам бўладими?"
  
  
  "Буни тартибга солиш мумкин", деди Томпсон. "Қаранг, Картер, масалан, ўтган ҳафта биз плантацияни тасодифий текширувларга вақтинча қисқартиришимиз керак еди ва мен кейинги икки кун ичида ўз халқимизни бутунлай олиб қўйишим керак еди, чунки аллақачон мавжуд бўлган яна бир муаммо бор биз учун содир бўлган. У одамни сиз билан қайтариб юбориш учун рухсат олишини хоҳлайсизми? "
  
  
  "Йўқ, мен унга айтдим. "Хок, агар керак бўлса, менга ёрдам ваъда қилди. Унинг расмини қачон олишим мумкин?"
  
  
  "Қандай қилиб бу кеча ҳақида?"
  
  
  "Ҳаммаси жойида."
  
  
  "Биз бироз бошқача transfer жойидан фойдаланмоқдамиз", деди Томпсон. "Бу шаҳар автобуси. Сиз меҳмонхонангизга борасиз. Менинг одамим ҳозиргача у ерда бўлади. Сиз ҳеч ким бормайдиган автобуснинг орқа томонига борасиз ва ўнгдаги охирги ўриндиқни егаллайсиз. Surat ушбу ўриндиқ остига бириктирилади. . Автобус Estrada де Ferro деб белгиланади ва агар сиз шу қадар узоққа боришни истасангиз, сизни марказга олиб боради ."
  
  
  "Автобус миммо меҳмонхонасидан қачон ўтади?"
  
  
  "Етти-ўн беш. Автобус ўн бир рақамланади."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Ва раҳмат."
  
  
  "Ҳар доим," Thompson деди. Бир лаҳзадан кейин у кетди.
  
  
  Кечқурун у қисқача Апех Import компаниясининг офисига борди. У пойтахт Бразилияга кўчиб ўтганида бўшатилган ески тикланган ҳукумат биноларидан бирида жойлашган еди. Офислар учта рейс юқорига кўтарилди ва лифт ишламаяпти.
  
  
  У юқори қаватдаги жуда кичик зиёфат майдонига кирди. Кўтарилиш менинг қошимга тер олиб келди, чунки бинонинг кондиционери лифтдан яхшироқ ишламаганга ўхшайди ва бу Риода муггй кун еди. Қора сочли қиз металл стулга ўтирди ва кирганимда менга шубҳа билан қаради.
  
  
  "Мен сиз учун қила оладиган бирор нарса борми?""Бу нима?"у portugal тилида сўради.
  
  
  Мен унга инглиз тилида жавоб бердим. "Жаноб Ставрос уни кўришни хоҳлайди."
  
  
  Унинг қора кўзлари янада торайиб кетди. У яна гапирганда, у бузилган инглиз тилида еди. "Менимча, сиз нотўғри жойга келдингиз, senor."
  
  
  Мен унга айтдим. "Аммо Жаноб Ставроснинг ўзи менга Апех импорти орқали мурожаат қилишим мумкинлигини айтди."
  
  
  "Senor, Жаноб Ставросда йўқ, бу ерда офисда..."
  
  
  Хусусий офис ешиги очилиб, жингалак, қора сочли одам пайдо бўлди. У сўради. "Қийинчиликлар борми?"Его оҳанги аниқ дўстона емас еди.
  
  
  "Мен шунчаки хоҳлардим, Жаноб Ставрос", дедим.
  
  
  "Нима мақсадда?"
  
  
  Унинг қўполлиги еътиборга олинмади. "Жаноб Ставрос менга бу ерда мурожаат қилсам, ундан япон камераларини оммавий равишда сотиб олишни маслаҳат берди."У ҳайрон бўлиб қаради. "Мен нотўғри Офисдаман?"
  
  
  "Жаноб Ставрос директорлар Кенгашининг раиси, - деди қоронғу одам, - лекин унинг бу ерда идораси йўқ ва у компания бизнесини юритмайди. Бу президент бўлишда давом етади; сиз мен билан муомала қилишингиз мумкин."
  
  
  "Бу senor Карлос Убеда", деди қиз бироз ғурур билан.
  
  
  "Сиз билан учрашганимдан хурсандман, сер", дедим қўлимни узатиб. У қаттиқ олди. "Менинг исмим Jonson. Бир неча ҳафта олдин уни тасодифан Жаноб Ставрос Чале ресторанида кутиб олди. У шу вақт ичида Европага саёҳатлар орқали қайтиб келишини ва мен бу ерда у билан боғланишим мумкинлигини айтди."
  
  
  "У ҳали ҳам Афинада", деди қиз.
  
  
  Убеда Начга пирсинг кўринишини берди. "Айтганимдек, Жаноб Ставрос билан бу ерда боғланиб бўлмайди. Аммо мен сизнинг буюртмангизни юборишдан хурсанд бўламан."
  
  
  "Мен кўрмоқдаман. Хўш, у ҳақиқатан ҳам у билан шахсан муомала қилишдан манфаатдор еди. Афина атрофида қайтиб келиши мумкинлигини айта оласизми?"
  
  
  Убеданинг его оғзи олдида мушак буришди. "Еголар бир неча ҳафта давомида Европада кутилмайди, Жаноб Jonson. Агар сиз бизнес қилишни истасангиз, мен билан муомала қилишингиз керак бўлади."
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. "Мен сизга қўнғироқ қиламан, Жаноб Убеда. Сизнинг вақт учун раҳмат."
  
  
  Мени томоша қилиш учун уни тарк етдим. Ташқарида у яна таксини кутиб олди ва меҳмонхонасига қайтди. Қизнинг сўзлари менга саломос айтганидек, Adrian Ставрос ҳақиқатан ҳам Афинада еканлигини тасдиқлади. Ва агар бу фотосурат Nikkor Минуркоснинг сурати бўлиб чиқса, ҳамма нарса қизиқ еди.
  
  
  У душ қабул қилди ва бир муддат дам олди, кейин Томпсоннинг кўрсатмаларига биноан ўн биринчи рақамли автобусга ўтирди. У кутганидек, фотосурат кичкина жигарранг конвертда ўриндиққа маҳкамланган. Его уни кўтариб, шаҳар марказидаги кичкина кафега борди ва яхши portugal шаробига буюртма берди. Шундан кейингина унинг бу одами конверт атрофида суратга тушди ва уни текширди.
  
  
  Томпсон айтганидек, тасвир унчалик яхши емас еди, гарчи телефото линзалари ишлатилганига шубҳа йўқ еди. Бу rancho уйидан ендигина чиқиб, рақамли камера томон юрган уч кишининг сурати еди. Ўртадаги одам Томпсон менга айтган одам еди ва у аниқлаши керак бўлган юзнинг кичиклигига қарамай, менда шубҳа йўқ еди, чунки унинг егоси уни мен кўрсатган юз билан таққослаган еди.болта фотосуратлари, бу одам аслида Nikkor Миноуркос еди. Мен илгари бошқа еркакларни кўрмаганман.
  
  
  Минурколар қолган иккитаси ўртасида хиралашди.
  
  
  Уларнинг атрофида ҳеч ким гаплашмасди, лекин Минуркнинг чап томонидаги одам, баланд бўйли, Тевтоник кўринишга ега одам, минуркга худди у билан гаплашгандек қараб, жавоб кутар еди. Минуркоснинг юзи ғамгин ва жиддий еди.
  
  
  Фотосуратни яна конвертга солиб, бир дақиқага қўйдим. Агар Марказий разведка бошқармаси агентининг кузатуви тўғри бўлса, дўстим саломоснинг назарияси ҳақиқатан ҳам исботланган. Қандайдир тарзда Ставрос Афинадаги Минуркос операцияларини ўз зиммасига олди ва унинг номидан тўнтариш уюштираётган еди.
  
  
  Унинг кафесида енгил овқатдан сўнг, мен Erika Нйстромнинг Cорумба Меҳмонхонасидаги хонасига қўнғироқ қилдим. Унинг овози самимий ва илиқ еди. У оқшомнинг қолган қисмини ёлғиз, ёлғиз ўтказишини ва агар мен унга ташриф буюрсам, хурсанд бўлишини айтди. У ва Зак бироз жанжал қилишди ва у ғазабланиб тунги клубга борди.
  
  
  Тўққизда санани ўрнатгандан сўнг, у меҳмонхонага қайтиб, хокни чақирди. У чарчаган овозда жавоб берди ва ҳамма нарсани кодга киритмасдан гаплашишимиз учун сатр охиридаги скрамблерни фаоллаштирди.
  
  
  "Қандай ёмон соат, Ник", деди у бироз синов билан. "Бу вақтда сиздан ешитадиган ягона вақт."
  
  
  Уни кулиб юборди. У ўзининг ўта махфий квартирасида махсус телефонда ўтирганини, кулранг сочлари таралган, еҳтимол ингичка танасига ипак smokin кийган ва муқаррар сигара тишлари орасига қисилганини тасаввур қилиши мумкин еди.
  
  
  "Ҳеч бўлмаганда у қизнинг ётоқхонасида йўқ", деди у шубҳали ҳалоллик билан.
  
  
  "Ҳмм! Кечқурун ҳали тугамади, шундай емасми? Менга ёлғон гапирма, болам. Мен ҳаммасини ўзим бошдан кечирдим."
  
  
  Баъзан мен Хокнинг руҳий кучлари бор деб ўйлардим, бу менинг ички фикрларимни его-аналитик онгга очиб берди.
  
  
  "Йўқ, сер", дедим. "Кечқурун ҳали тугамади. Лекин у его биринчи қисми томонидан яхши ишлатилган, мен Минуркос Ставрос плантацияларида бир маҳбус деб ўйлайман, узоқ бўлмаган Паракату дан. У Ставроснинг Афинадаги sport залида еканлигини ҳам билади."
  
  
  "Хўш, - деди хок ўйланиб, - бу қизиқ."
  
  
  "Бу Саломос назариясига мос келади."
  
  
  "Демак, сиз Паракатага борасизми?"Хок сўради.
  
  
  "Аслида. Еҳтимол, мен буни аниқлай оламан. Марказий разведка бошқармасидаги Томпсон плантация ҳозирда ёмон қўриқланаётганини айтади. Аммо асоратлар мавжуд."
  
  
  "Ҳа?"
  
  
  "Бу ерда Риода зал ҳали ҳам ески. Мен операция бутун hotel Исроил билан ишлаган қиз, ваъда қилинган ер."
  
  
  "Ҳа, ҳа. Нйстром. Нега гўзал аёллар сизни очиқ ҳовуз атрофида кузатиб бораётганга ўхшайди?"
  
  
  Уни кулиб юборди. "Ҳасад қилманг, сер. Сиз таъкидлаганингиздек, сизда ҳам кунлар ва тунлар бор еди."
  
  
  Бошқа томондан хўрсиниш бор еди. "Келинг, Ник."
  
  
  "Хўш, жаноб, Мисс Нйстром худди шу сабабга кўра Бразилияда бўлиши мумкин. Тўғрироғи, бир kishi учун дастурий таъминот. Биз Ставросни Бен-Канъонни ўлдиришда гумон қиламиз, шундай емасми?"
  
  
  Кичик сукунат. "Ҳа, биз биламиз. Ва сиз буни тахмин қилдингиз дейман."
  
  
  "Жаллод у билан", деб қўшимча қилдим мен. "Менимча, улар Ставросни ов қилмоқдалар. Улар ҳозир унинг Афинада еканлигини билмасликлари мумкин. Лекин мен ҳаммамиз бир вақтнинг ўзида плантация да кўрсатган ва тортишиш қадар тугайдиган истамайман, бошқа бир, хато ёки акс ҳолда сиз иш учрамоқда оламан. Менинг фикримча, сиз Нйстромнинг миссиясини Исроил разведкаси ёрдамида тасдиқлашингиз керак. Сиз ҳали ҳам унинг хўжайини Жируднинг ески дўстисиз ва менимча, у турли шароитларда сиз билан рози бўлади.
  
  
  Хок рози бўлиб хириллади.
  
  
  "Агар шундай бўлса, мен ҳаммамиз ҳалол бўлишимиз ва бир-биримизга ёрдам бера оламизми, деб ўйлайман. Ёки ҳеч бўлмаганда бошқасидан узоқроқ turing."
  
  
  Бу сафар сукунат узайтирилди. "Майли, болам. Мен фатга қўнғироқ қиламан ва сиз билан боғланаман."
  
  
  "Раҳмат", дедим. "Мен билдиришнома олмагунимча ҳаракат қилмайман."
  
  
  Мен узоқ кутишим шарт емас еди. Бир соат ўтгач, Ериканинг меҳмонхонасига кетишимдан олдин, хок менга қўнғироқ қилди. У Қуддусда тонг отгунча ахлат атрофидаги ёғни тортиб олган бўлса керак. Гироуднинг ревматизмга жавоби ижобий еди ва менга Ставроснинг тирноқли винтини Нистре билан очиқ муҳокама қилишни буюрдилар, у Зак Гареб у билан бирга бўлса ҳам, вазифаларга жавоб бермади. Мен, Агар бу Giroux айга ўз ишини мен билан муҳокама қилишни буюрганлигини исботлаган код сўзи бўлса.
  
  
  У тўққиздан бир неча дақиқа ўтгач, Ериканинг хонасига етиб келди. У мени ешик олдида қисқа тасалли халатда кутиб олди, бу унинг сонларининг кўпини фош қилди. У бўғувчи хушбўй ҳид ва кенг, шаҳвоний табассум кийган еди.
  
  
  "Мен бу ерга ҳеч қачон келмайсиз деб ўйладим", деди у ешикни орқамдан ёпиб, қулфлаб.
  
  
  У хонага кириб, уни текширди. У мендан каттароқ еди ва мен ее закни у билан баҳам кўрдими, деб ўйладим.
  
  
  "Сиз бренди хоҳлайсизми? Менда очилмаган shisha бор ва бу Риода сотиб олишингиз мумкин бўлган енг яхши нарса."
  
  
  "Бу яхши ешитилади", дедим мен.
  
  
  У иккита ичимлик қуйди. Стаканни олиб, кўзлари унинг чиройли юзини силаб қўйди. "Сиз ҳар доим енг яхшисини талаб қиладиган чиройли қиз бўлгансиз."
  
  
  "Ва мен буни одатда тушунаман", деди у. "Сиз?"
  
  
  "Сиз мен билан Тел-Авивда едингиз", деди у унга оҳиста ва табассум билан.
  
  
  Унинг кўзлари бир лаҳза меники йўл қўймаслик каби унинг узоқ киприклари ҳилпираб. У яна юқорига қараганида, у жилмайиб қўйди. У қўлини чўзди ва унинг ёноғига тегди. У бир қултум бренди олди. Мен қўлимни унинг устига қўйдим
  
  
  У унинг кичкина белига қаради ва уни менга тортди. Наҳ ширин ва юмшоқ ҳидга ега еди.
  
  
  "Ўша кечани еслайсизми, Ник?"у қулоғимдан нафас олди. "Сиз ҳақиқатан ҳам буни у каби еслайсизми?"
  
  
  "Еслайман."
  
  
  "Бу жуда яхши еди, шундай емасми?"
  
  
  "Жуда кўп."
  
  
  Биз кўзойнакни енг яқин стол устига қўямиз. У уни яқин тортди ва лабларини лабларига тегизди. Унинг тили оғзимга тушди.
  
  
  "Худо, Ник", деб минғирлади у.
  
  
  У сонларига тушган егри чизиқларни ҳис қилиб, қўлларини думба устига югурди. Менинг тегинишим остида унинг сонлари секин чайқала бошлади.
  
  
  У мени мулойимлик билан ундан узоқлаштирди ва брйлевни ўчирди. Кейин у секин ва чиройли ечинишни бошлади. Халат остида у фақат кичик бир жуфт bikini тагида еди. Унинг елкасидан халат олиб, кўкраклари сабрсизлик билан мен томон ҳаракатланди. Унинг кўкраклари тўла, пишган ва сутли оқ еди. Яна бир лаҳзада кичкина ички кийим унинг сонлари ва сонларидан сирғалиб тушди ва юпқа қозиқда полга йиқилди.
  
  
  Erika менга очиқ қаради ва нигоҳи хонанинг хира нурида яланғоч танам бўйлаб ҳаракатланишига имкон берди.
  
  
  "Чиройли", деди у. "Жуда кўп қаттиқ мушаклар."
  
  
  У менга қарши яланғочлигини ҳис қилиб, уни ўзига тортди. У қўлини кўкрагим ва елкамга югуриб, танамни пастга туширди. У мени силаб, еркалади, бармоқларим уни ўрганаётганда қўллари билан менга муҳаббат қўйди. Унинг сонлари менинг тегинишимдан ажралди ва у нола қилди.
  
  
  Бизнинг остимизда юмшоқ, қалин гилам бор еди. Erika нен устига тиз чўкиб, пастга тушганда қўллари танам устида силжишига имкон берди. У еркакни уйғотишнинг барча усулларини билар еди ва улардан фойдаланишга шубҳа қилмади. Бир лаҳзадан сўнг, у унинг ёнига сирғалиб тушди ва тахминан уни қалин шаг гиламига итариб юборди. У қўлларини кўкрагига югуриб, унинг устига тиз чўкди. У нафас олди. Менинг узун сонларим атрофимга ўралган еди. У қўлини тиззасидан ипакдек пастга югурди.
  
  
  "Оҳ, ҳа", деди у. Унинг оғзи бироз очилиб, чиройли яшил кўзлари ёпиқ еди.
  
  
  Унинг наҳ га кирганида, тўла оғиз бир лаҳзага кенгайди ва унинг танасидан енгил титроқ ўтди. Кейин у мен билан ҳаракатлана бошлади, бармоқлари елкамни ушлади, сонлари белимга ёпишди. Иккаламиз учун тугашидан олдин қанча вақт бирга қулфланганимизга амин емасман.
  
  
  Кейин мен у билан узоқ вақт ётдим, ҳаракат қилишни хоҳламайман. Илиқ енгиллик аста-секин танамнинг енг ташқи толаларига ва қалбимнинг ички тубига кириб борди.
  
  
  Кейинчалик биз кийиндик, бу ўйинни кичкина диванда ўйнадик ва конякимизни тугатдик. Erika узун қизил сочларини тараган еди ва у хонага киргандек янги кўринарди.
  
  
  "Зак ешикни тақиллатмаганидан хурсандман", деди у.
  
  
  "У жуда рашкчи кўринади, Erika. Сиз яқин едингизми?"
  
  
  У менга қаради. "Бир кун. Его-бу ғоя, меники емас. Ва у жуда қобилияциз еди. Мен емуга яна орамизда ҳеч қачон жисмоний нарса бўлмаслигини айтдим. У бундан норози. У унинг бу деллнинг бир қисми бўлишини хоҳламади, лекин мени рад етишди. У қурол билан жуда яхши."
  
  
  "У бу миссияда бўлиши керак, шундай емасми?"
  
  
  У менга ўйланиб қаради. "Ҳа."
  
  
  "Erika, мен нима учун Бразилияда бўлганингизни тахмин қилдим. Биз худди шу одамни таъқиб қилаётганга ўхшаймиз. Менинг хўжайиним сиз билан боғланди ва у менинг фикрларимни тасдиқлади. Биз ушбу individual вазифаларни муҳокама қиламиз ва агар иложи бўлса, бир-биримиз билан ҳамкорлик қиламиз ."
  
  
  Яшил кўзлар бироз торайиб кетди. "Гироуд мен ва Зак билан алоқада бўлмаган."
  
  
  "Яқин бир неча соат ичида сизга Телеграмма келади. Айни пайтда, менга ишонишингизга имкон берадиган код сўзи бор-йўқлигини менга хабар bering. Бу сўзлар Гўлиётдир."
  
  
  У ҳайрон бўлиб қаради. "Бу тўғри сўз!"
  
  
  "Гироуд буни юборди."
  
  
  У ўзига бошқа коняк қуйди. "Яхши, Ник. Аммо мен унинг телеграммасини кутаман, бу менга у сиз билан қанчалик бахтли еканлигини аниқ айтиб беради."У жилмайиб, ёноғимдан ўпди.
  
  
  Мен унинг еҳтиёт бўлишини кутгандим. У яхши agent еди. "Ҳаммаси жойида. Мен сизга бир нечта фикрларимни айтиб бераман. Сиз умуман гаплашишингиз шарт емас."
  
  
  "Бу адолатли."
  
  
  "Иккаламиз ҳам Ставроснинг расмларини қидирмоқдамиз, аммо турли сабабларга кўра."Унинг юзи ифодасиз еди. У ҳеч нарса бермади. "Сиз Понинг егоси Бен-Канъонни ўлдиришини хоҳлайсиз. Бизга нима учун кераклиги ҳали аниқ емас, лекин бу юнон сиёсати ва Nikkor Миноуркоснинг ўғирланиши билан боғлиқ бўлиши мумкин."
  
  
  "Юнон юк ташиш магнатими?"
  
  
  "Аслида. Бу Паракатуда бўлиши мумкин ва его его иродасига қарши ушлаб турилади. Ставрос Афинадаги sport залида, шунинг учун сиз его қайтишини кутишингиз ёки уни олиш учун Европага боришингиз керак бўлади. Лекин мен унга йўл, биз Паракату ҳақида ўрганишимиз мумкин ҳамма нарсани орқали, деб ўйлайман, мен Минуркос билан гаплашиш керак.
  
  
  "Агар сизни қизиқтирса, мен иккалангизни ўзим билан Паракаттага олиб бораман. Бу сизнинг у ерга бориш имкониятингизни ошириши мумкин. Зак билан гаплашинг ва ертага телеграммани олганингизда менга хабар bering."
  
  
  "Агар биз ҳақиқатан ҳам Ставросдан кейин бўлганимизда, - деди Erika, - Агар биз тўғридан-тўғри Афинага борсак яхши бўлмайдими?"
  
  
  "Ставрос ўзининг вақтинчалик қароргоҳини ўша ерда, ҳақиқий қалъа бўлган Минуркос пентхаусида қилишига ишонишади. Сиз шунчаки бу жойга ҳужум қила олмайсиз, сиз ва Зак. Ва камдан-кам ҳолларда, бу жойни тарк етганда, бу жуда қийин бўлиши мумкин,
  
  
  аммо Минурколар бизга Ставросга қандай боришни айтиб беришлари мумкин."
  
  
  У менинг таклифимни инобатга олиб, тўсатдан тўхтаб қолди. У менга қараганида, тўла лабларида кичкина табассум пайдо бўлди. "Ертага ерталаб сизга қайтиб келаман, Ник азизим."
  
  
  У енгашиб, лабларига тегди. "Сиз буни қиласиз."У ўрнидан турди, қуролига қўл узатди ва уни кийди. Кейин у курткасини уларнинг устига ташлади. "Ва закни қисқа занжирда сақланг,майлими? "
  
  
  Салом бу ёқди. У хонани айланиб чиқаётганда ҳамон кулиб турарди.
  
  
  Тўртинчи боб.
  
  
  Мен Erika нинг меҳмонхона тарк сифатида мен Adrian Ставрос ҳақида ўйладим. Кечқурун аллақачон кеч еди ва такси кўринмасди. У Рио Бранко проспекти бўйлаб еҳтиёткорлик билан бошқарилди. Ставроснинг Паракатадаги штаб-квартирасига кириш, ҳатто его томонидан камайтирилган хавфсизлик билан ҳам, жуда қийин бўлиши мумкин. Ставроснинг кичик гуруҳи ёмон обрўга ега еди. У атрофида жамиятнинг ахлатларини Паракатада йиғди. Аслида, улар ўзига ўхшаш едилар, аммо етакчилик қобилиятининг егосисиз. Ўйлаб, мен Adolf Гитлер худди шу тарзда бошлаган бўлиши керак деб қарор қилдим. 1930-йилларда Германияда собиқ найзани жиддий қабул қилганлар кам бўлиши керак. Бу мисол ўрганилиши керак бўлган сабоқ еди, лекин дунё уни ҳеч қачон ўзлаштирмагандек туюлди.
  
  
  У таксига еътибор бермасдан бир неча блок юрди. Бу кўчадаги дўконлар ва офислар майдонининг бир қисми еди. Мен меҳмонхонага қайтиб бош бир кўчада айланди қачон, ҳозир transport тарк, мен учун дўконга бир ажабланиб бор еди. Учинчи ойнада қоронғи фигура соядан чиқиб, менга мушт силкитди. Унинг муштида пичоқ бор еди.
  
  
  Ҳужум бошланганда, у деярли кириш жойидан ўтиб кетди. Агар у яна бир сония кутганида еди, Его уни умуман кўрмаган бўлар еди, ҳужум муваффақиятли бўлар еди ва пичоқ менинг орқамга сингиб кетган бўлар еди. Аммо ишни бажаришга интилиб, у жуда тез ҳаракат қилар еди ва унинг периферик кўриниши ҳаракатни ушлади.
  
  
  Пичоқ орқамдан ушлаганида, мен айланиб чиқдим ва зарбани тўсиш учун чап қўлимни ташқарига ташладим, лекин пичоқ дублетим ва кўйлагимнинг матосини кесиб ўтди ва билагимни зўрға кесиб ташлади. Мен бир одамнинг оғирлиги менга менинг его кўтариб қилайлик. Кейин у Егони қўлида ушлаб, орқасига ўгирилди ва егосини ёнимиздаги бинога урди.
  
  
  Бир лаҳзага бу Зак, его, рашкни егаллаб олиш деб ўйладим, чунки одам бақувват ва кучли еди. Аммо мен яхши кўринишга ега бўлганимда, унинг закдан каттароқ ва сочлари қора еканлигини кўрдим. У бразилиялик кўринарди ва ҳақиқий безори еди.
  
  
  Мен бўш қўлим билан Вилгелминага қўл чўздим, лекин ҳужумчим бу устунликка ега бўлишимга рухсат бермади. У яна пичоқлади, кескин, бу сафар юзимни нишонга олди. Мен қочиб кетдим ва пичоқни қисман бурдим, лекин у қулоғимни кесиб ташлади. У қуролни учинчи marta кўтариб, оғирлиги билан мени урди.
  
  
  Его импулси жуда кучли еди. У мени оёғимдан йиқитди ва биз бирга йўлакка урдик. Унинг егоси уни ўнг қўли билан жағига қисқа урди, лекин у ҳатто сезмаганга ўхшайди. У ўзини пичоқ пичоғидан ҳимоя қилмоқчи бўлганида, биз бир marta ағдарилганмиз. У менинг стилеттом бўлган Гюгони олиб чиқишга мажбур бўлди, лекин у пичоқни кафтимга силжитиш учун қўлини ва намни бир лаҳзага бўшатолмади.
  
  
  Қисқа вақт ичида катта одам мен билан еди. У portugal тилида қасам ичди ва кулиб, кўкрагимга урди. Пичоқ узун емас еди, пичоқ жуда кенг еди, лекин пичоқ устара ўткирлигига қадар ўткир еди. Пичоқ кўкрагимга етгунча его охирги лаҳзада унинг пичоқ қўлини ушлаганида, у тунда хира порлади. У пичоқни охиригача ҳайдашга уринаётганда қўлларимиз бир зум титраб кетди. У ўнг қўлини қўйиб юборди ва кўр-кўрона унинг его юзини ушлади, унинг его кўзларини сезди ва кўрсаткич ва ўрта бармоқлари билан уларни қазиб олди. Ўрта бармоғи билан унинг чап кўз қовоғини, кўрсаткич бармоғи билан еса ўнгини тешди. Менинг eyeball отилиб ва менинг шунақа нам бор.
  
  
  "Аҳҳҳ!"Босқинчи қичқирди, бўш қўли билан кўзларини чангаллаб ва бошқа пичоқ ҳақида унутиб. У яна қичқирди ва қисман мендан йиқилди.
  
  
  Ушбу қисқа дам олиш пайтида Гюго ниҳоят ўнг қўлимга ўтирди. Катта одам ваҳшиёна қичқирганида ва уларни кўр-кўрона пичоқлаш учун яна пичоқни кўтарганида, у буни қилган еди. Stiletto уни Егонинг кўтарилган қўли остига қўйди ва пичоқ Егонинг қовурғаси остидаги его томонига чўкди ва иккала учига қадар пастга тушди.
  
  
  Кейин мен ҳужумчининг қолган кўзи бошимдан зулматга қараганини кўрдим ва ўша пайтда унинг ўнг ёноғидаги кулранг намликни кўз остида езилганини аниқ кўрдим. Stiletto унинг ён томонларига чўзилди ва у йўлакда ўз пичоғи шитирлаб, устимга қаттиқ йиқилди.
  
  
  У унинг жасадини итариб, ўрнидан турди. Бироқ, атрофга тез қарашдан сўнг, у нима бўлганини кўриш учун яқин атрофда пиёдалар йўқлигини кўрди. У еркакнинг чўнтагини титкилаб, ҳамёнидан баъзи ҳужжатларни топди. Карталардан бири унинг Апех Imports ходими еканлигини кўрсатди.
  
  
  Афтидан, у Убеда исмли одам билан мен ўйлагандан кўра кўпроқ таассурот қолдирди. Ёки у Афинадаги Ставросга қўнғироқ қилгандир ва Ставрос мен ҳақимда ешитишни рад етган. Убеда, еҳтимол, мен Апех import бизнес аралашгани еди полиция айрим турдаги деб ўйладим. Ёки жуда қизиқувчан бўлган Марказий разведка бошқармаси йигити. Хема мени ишонтирмаган бўларди, лекин у мени кузатиб борар ва унинг қаерда қолишини билар еди. Паракатага имкон қадар тезроқ бориш менинг манфаатим еди.
  
  
  У уни ўлик бразилияликни тарк етди ва тезда меҳмонхонасига қайтди. Ўша кеча бошқа ҳодисалар бўлмади ва ерталаб воқеасиз келди.
  
  
  Erika Нйстром, Зак ва у ерталаб соат тўққизда учрашишди. кичик кафеда Avenida Пресиденте Vargas, Рио марказининг орқасидаги тепаликларга ва шаҳар устидаги тог ъ ёнбағридаги ранг-баранг фавела кулбаларига қараган. Зак менинг Ерикага яқинлигимни тахмин қилди ва мен билан қисқа вақт ичида ишлаш умидидан норози еди. У аввалгидан ҳам душманроқ еди. Erika Қуддус атрофида кодланган Телеграмма олди, Салом ва Зак Adrian Ставросни тўхтатиш бўйича умумий мақсадимиз муваффақияти учун мен билан ҳамкорлик қилишларини айтди.
  
  
  "Агар сизга Минуркосдан маълумот керак бўлса, Паракатага boring", деди Зак менга ғазаб билан ёниб турган кўк кўзлари. Унинг олдидаги стол устидаги его қаҳваси тегмасдан қолди. "Россиядаги мақсадимиз Ставросни топиш ва Егони йўқ қилишдир. Шубҳасиз, биз Паракатда Егони топа олмаймиз."
  
  
  Егонинг қаттиқ кўзлари меникига зерикди. Мен у билан Ерикага мурожаат қилдим. У унинг хатти-ҳаракатларидан аниқ хафа бўлди. "Сиз нима дейсиз, Erika?"
  
  
  "Мен аллақачон Закка айтдим. Ўйлайманки, сизнинг ёндашувингиз нафақат сизга, балки бизга ҳам мос келади."
  
  
  Зак наҳ да вишиллади. "Сизнинг миянгиз жинсий алоқа билан булутланган!""Бу одам сизнинг севгилингиз еканлиги аниқ. Унинг айтганлари сизга оқилона туюлади."
  
  
  "Илтимос, Зак", деди Erika кескин.
  
  
  "Оҳ, Худойим", деб бошимни чайқаб минғирладим. "Мана, менга ҳеч қандай мураккаб севги муносабатлари тўсқинлик қилмайди. Еҳтимол, мен биргаликда ишлашимизда хато қилгандирман. Мен хокдан фақат сўраш орқали ёрдам олишим мумкин. Ёки Марказий разведка бошқармаси. Аммо мен шахсий ҳис-туйғуларини назорат остида ушлаб туролмайдиган енгил ҳаракат қаҳрамони билан чалкашиб кетиш учун операцияга кирмайман."
  
  
  Закнинг юзи бирдан қизариб кетди ва у стулдан сакраб тушди. "Ешитинг, Картер ..."
  
  
  "Ўтир!"Erika паст, аммо буйруқ оҳангида буюрди.
  
  
  Зак Наҳга қаттиқ назар ташлади, кейин орқага ўтирди. У нафаси остида хириллади, лекин кўзларимдан қочди.
  
  
  "Агар бу каби бошқа ҳазил бўлса, биз гаплашишимиз керак", деди Erika. "Тушундингизми, Зак?"
  
  
  У иккиланди. У гапирганда, у бир сўз айтди. "Ҳа."
  
  
  "Бизнинг орамизда ҳеч нарса йўқ, Зак. Мени тинглаяпсизми?"
  
  
  У наҳга тикилди. "Албатта."
  
  
  "Бизнинг орамизда ҳеч нарса йўқ ва ҳеч қачон бўлмайди. Шундай қилиб, Ник ва мен ўртасида содир бўладиган ҳар қандай нарса сизга ҳеч қандай алоқаси йўқ. Агар биз биргаликда ишлашни истасак, буни тушунишингиз керак."
  
  
  У бироз бўшашгандай туюлди. У менга, кейин Ерикага қаради. Егонинг муштлари стол устига сиқилди. "Агар шундай десангиз."
  
  
  "Мен буни ҳақиқатан ҳам айтаман. Енди мен Паракатага бораман. Агар сиз бундай режани ақлсиз деб ҳисобласангиз, мен сизга бу вазифани тежашга ҳаракат қиламан."
  
  
  У нахга қаради ва унинг юзи ўзгариб, юмшади. "Биласизми, у менсиз сизни қўйиб юбормасди."Егонинг кўзлари яна меники билан учрашди. "Афтидан, сиз ва Картер шоуни ўтказяпсиз. Агар кецангиз, мен кетаман."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Ва биз учрашиш мусобақасини тугагунига қадар кечиктира оламизми?"
  
  
  "Сиз уни ешитдингиз", деди Зак жилмайиб. "Рақобат йўқ."У кофе стаканига қаради.
  
  
  "Кечирасиз, Зак", деди Erika.
  
  
  У егилиб қолди. "Биз қачон Паракатага борамиз?"
  
  
  Его уни бир лаҳзага ўрганиб чиқди. Еҳтимол, бу охир-оқибат ишлайди. "Ертами яхши."
  
  
  "Мен машинани қаерга ижарага олишни биламан", деди Erika. "Биз Тижука ўрмони орқали бизни енг кўп олиб борадиган Брасилия йўлидан боришимиз мумкин."
  
  
  "Аслида", дедим. "Агар бугун машинани олсак, бугун кечқурун кетишни таклиф қиламан. Кечаси иссиқ ёпишқоқ ўрмон орқали ҳайдаш яхшироқ бўлар еди."
  
  
  "Мен бу билан яхшиман", деди Зак.
  
  
  "Кейин бу ҳал қилинди", дея қўшимча қилди Erika. "Зак, менга ишончли машина танлашда ёрдам бера оласизми?"
  
  
  У наҳга қаради. Унинг юзида енгил табассум пайдо бўлди. "Картер ҳақида ўқиганларимдан у автомобил мутахассиси. Нега ҳаммамиз бормаймиз?"У менга савол билан қаради.
  
  
  Унинг егоси унинг нигоҳини бир лаҳзага ушлаб турди. Ҳа, у буни қила оларди. "Тайёр бўлиш учун бизга қўнғироқ қиламан", дедим.
  
  
  * * *
  
  
  Биз бу кеча тарк. Менинг тавсиямда Зак саёҳат учун қора танли 3.0 CС седанни танлади. Его-нинг ишлаш хусусиятлари жуда зўр еди ва у билан ишлаш ёқимли бўлган Витес қутиси бор еди. Зак деярли ярим тунгача ҳайдади ва кейин ҳайдовчи ўриндиғини олди. Йўлни яхши деб ҳисоблаш мумкин емас, гарчи у Брасилия ва ҳинтерландс учун автомагистрал бўлса ҳам. Таъминот умуман ёмон еди ва баъзи жойларда ўтиб бўлмайдиган ўрмон иҳ stack долларига кесилган тор чизиқни қайтариб олишга тайёр бўлиб туюлди.
  
  
  Куннинг бир қисми биз дам олдик, саёҳатга тайёргарлик кўрдик, аммо саёҳатнинг монотонлиги рухсат бермади
  
  
  дам олиш учун. Биз тун бўйи ҳайдаб, ертаси куни енг иссиқ вақтда икки marta ухладик: бир marta машинада ўтириб, чивин ва иссиқлик туфайли қийин бўлган ва яна кичик қишлоқдаги ифлос меҳмонхонада. Ўша кеча биз яна узоқ вақт ҳайдадик ва ертаси куни ерталаб Паракатага етиб келдик.
  
  
  Бу бир неча минг аҳолиси бўлган, шаҳар майдони ва кўплаб кантиналари бўлган катта қишлоқ еди. Биз бу ерда тўхтамадик, чунки биз ўзимизга еътибор қаратишни хоҳламадик. Агар Ставроснинг одамлари қишлоққа ташриф буюришдан завқланишса, бу мантиқан тўғри келади ва улар орқали бири оқ танли бегоналардан шубҳаланиши мумкин.
  
  
  Планцияга борадиган йўл, агар уни йўл деб аташ мумкин бўлса, Паракатудан беш мил узоқликда еди. Бу автомагистралга тўқсон градуслик бурчак остида ўрмонга деярли сезилмайдиган тарзда кесилган чуқур руц билан тупроқ йўл еди. Машина рулда Зак билан секин ҳаракатланарди. Ўсимликлар атрофидаги новдалар тирналди, бизни машинага тортди ва деразадан пичоқлади. Биз секин ҳайдашимиз кераклиги сабабли, чивинлар машинани ўраб олди ва бизни ҳар қандай очиқ жойда тишлади. Марказий разведка бошқармаси тўғрисидаги Thompson залида плантациялари йўлдан деярли ўн километр, деб айтган еди. Биз тахминан ярим йўлда кетмоқчи едик ва бу узоққа бориш учун деярли бир соат вақт кетди. Яхшиямки, биз ҳеч қандай машина кетаётганини кўрмадик, чунки ўша пайтда биз очиқ тўқнашувларни кўрмадик.
  
  
  Масалан, автомагистралдан олти мил нарида, биз тор йўлдан ва ўтлоққа буришингиз мумкин бўлган жойни топдик, шунинг учун у жуда яхши яширинган еди. Чиқиб кетишимиз билан бизга ҳашаротлар ҳужум қилишди. Биз ковуcу сепиладиган ва йўлга.
  
  
  Леа Ставроснинг чорвачилик услубидаги қасридан ярим мил нарида баланд евкалипт дарахти бор еди. Дарахт тозаланган ернинг периметри атрофида, баланд симли панжара ёнида, бир вақтлар ҳудуднинг бир қисми бўлиб туюлган жойда турарди, аммо улар билан ферретни ўрмон егаллаб олди. Бир мунча вақт дарахт Марказий разведка бошқармаси томонидан кузатув пункти сифатида ишлатилган. Биз ҳўл, ёпишқоқ иссиқдан ўтаётганимизда Erika ва Зака уни айнан шу дарахтга олиб боришди. Биз машина билан бир хил тезликда саёҳат қилардик ва у ерга бир соатдан камроқ вақт ичида етиб келдик. Дарахт тепасида, плантациялардан яширинган, Пандан иплари билан шохларга бириктирилган бамбук платформа бор еди. Тоққа чиқишни осонлаштириш учун турли жойларда магистрал ва шохларга бамбук зинапоялар бириктирилган.
  
  
  "Биз у ерга борамизми?"Erika сўради.
  
  
  Уни чивин урди. "Агар бу тасалли бўлса, еҳтимол бундай хатолар бўлмайди."
  
  
  "Кейин юқорига кўтарилиб, бир ҳафта қолайлик", деди Зак. Егонинг сарғиш сочлари пешонасида чигал еди ва унинг хаки кўйлаги, қолган Шведларимиз сингари, қонга бўялган еди.
  
  
  Уни, ему кулиб юборди. Ferret Erika Егони пастга туширганидан бери бутун его муносабати ўзгарди ва у унга жисмонан жалб қилинмаганлигини қабул қилгандай туюлди. У камаридаги камар ғилофидаги Смит ва Вессон revolver 38 га пастга қаради ва Егони ўзи билан олиб кетганидан хурсанд еди. Erika ақлли agent еди, аммо Зак мушак еди. У қурол-ярог ъ бўйича мутахассис еди ва машинада ўзи билан турли хил қуроллардан иборат сандиқни олиб келган еди.
  
  
  Биз дарахтга чиқдик. Ҳақида ярим юқори, у ИҲ яқинда қаратилган назорат давомида мунтазам равишда буни еди Марказий разведка бошқармаси агентлари учун янги ҳурмат ривожлантириш бошлади. Платформага етганимизда, биз чарчадик. Erika кўтарилиш ва ҳозирда баландлиги ҳақида ҳали ҳам асабий еди.
  
  
  У нафас олди. "Худо, бунга арзийдими?"
  
  
  У бўйнига бир жуфт юқори қувватли дурбинни ушлаб, плантацияга қаради. Кейин у буни унга кўрсатди. Мен ундан: "сиз нима деб ўйлайсиз?"
  
  
  У Зак ва мен аллақачон кўрган нарсаларга қаради - ферманинг барглари орқали очиқ кўриниш. Бу позициядан дурбинли кузатувчи плантацияда нима бўлаётганини кўриши мумкин еди. Чорвачилик бўлган асосий бинодан ташқари, унинг атрофида, асосан, орқа томонда, Barak ва қўшимча биноларга ўхшаш бошқа бинолар кластери бор еди. Бу таъсирли ўйин еди. Девор билан ўралган майдон бутунлай дарахтлар ва буталар билан екилган, тупроқ йўллар ва тўхташ жойлари бор еди. Панжара ортида аввалги егаси бу ерда яшаганида резина дарахтлар екилган майдон бор еди, лекин иҳ ўрмони ниҳолларни бўғиб қўйди.
  
  
  Ериканинг дурбинлари бор еди ва атрофга қараб турарди. У хурсанд хўрсинди. "Сиз ҳақ едингиз, Ник. Чивинлар у қадар баланд уча олмайди."
  
  
  "Еҳтимол, биз ҳаммамиз хато қилганмиз", деди Зак бироздан кейин. "Бугун машинамда телескопик кўринишга ега бу милтиқ билан мен шу ерда ўтириб, кун бўйи Ставрос одамларини ўлдиришим мумкин еди.".
  
  
  Мен ундан сўрадим. - "Қандай қилиб иҳ-ни кўчага олиб чиқмоқчисиз? ""Ва яхшилаб тортиб, иҳ ни тозалашда қандай қилиб у ерда иҳ сақлаймиз?"
  
  
  "Бундан ташқари, - дея қўшимча қилди Erika, - агар биз ташқаридан ҳужум қилсак, улар Минуркосга етиб бориш ва Егони ўлдириш учун барча имкониятларга ега."
  
  
  "Бу ҳақиқат", дедим мен. "Агар улар уни ўлдиришса, биз бу ерда ҳеч нарса билмаслигимиз мумкин."
  
  
  "Тўғри, биз Минуркосга хавф сола олмаймиз", деб рози бўлди Зак. "Аммо мен бу ерда милтиқдан жуда яхши фойдаланишим мумкин еди. Қандай ачинарли."
  
  
  Уни, деб ўйлади Зак, ўлдиришга жуда тайёр. Бу унинг учун овга жуда ўхшарди. Мен, албатта, менинг тарзда бор кимга қутилиш учун белгиланган еди, лекин мен зарурациз уларни ўлдириш нуқтасини кўрмадим. Сиз ҳар бир одамни Ставросда ишлагани учун синаб кўролмайсиз, ҳукм қила олмайсиз ва қатл қила олмайсиз.
  
  
  Кейинги бир неча соат давомида, тушгача, биз durbin билан навбатма-навбат плантацияни томоша қилдик. Марказий разведка бошқармаси бу ҳудуддаги жангарилар сони ярим ўнга яқин ва саккиз кишидан ошмаслигини тахмин қилди. Ўша соатларни платформада одамларнинг келиб-кетишини томоша қилгандан сўнг, бизнинг кузатувларимиз бу хулосани тасдиқлади. Қарама-қаршилик ривожланганда, биз камида иккитадан биттамиз.
  
  
  Биз платформадан чиқмагунимизча Минурколарни кўрмадик. Кейин жойда его мавжудлиги ўрнатилди. У бошқа одам билан омборхона биноси атрофида чиқиб, мулкнинг асосий кириш қисмига борди ва кирди. У уни доимо durbin орқали кўрган ва ичкарида ғойиб бўлганида, уни кўрган одам Nikkor Минуркос еканлигига шубҳа қилмаган. Ҳеч бўлмаганда биз бу ерга арвоҳни таъқиб қилиш учун келмадик.
  
  
  Биз яна дарахтдан тушишимиздан бироз олдин, кириш режамизни такрорлашимиз керак еди.
  
  
  "Шундай қилиб, - дедим мен, - биз машинага қайтиб, Ставроснинг енг яхши дўстлари каби очиқ жойга борамиз. Дарвозадаги одам билан гаплашишга ижозат bering. Биз Бразилия Лигасида еканлигимизни айтамиз ва ичкарига кирганимизда Ставроснинг йўқлиги учун жавобгар бўлган Хайнц Gruber билан учрашишни талаб қиламиз. Умид қиламанки, улар бу ерда плантацияда қандай кўринишимни билишмайди."
  
  
  Erika елкама-сумкасини очди ва кичкина бурунли белгияликни тортиб олди .25 калибрли revolver. Бу марварид тутқичи ва чиройли ўйма билан чиройли кичкина тўппонча еди. Мен у билан ўтмишдаги алоқам туфайли уни отиши мумкинлигини билардим. У ўз нафсини текширади ва уни ҳамёнига қайтаради.
  
  
  "Ҳаммаси яхши бўлади", деди у.
  
  
  Зак ҳақиқатан ҳам боришни хоҳлайди. "Биз улар билан шуғулланамиз", деди у.
  
  
  "Ҳа," мен рози бўлдим. Меҳмонхона унинг тўлиқ ишонч ҳосил қилишини хоҳлайди.
  
  
  Бешинчи боб.
  
  
  Биз аста-секин дарвоза сўнгги еллик метр ҳайдаб. У ерда навбатчи одам аллақачон бизнинг ёндашувимизни кузатаётган еди. У биз каби хаки шим кийган, елкасига букланадиган автоматик милтиқ осилган еди. У ўз нафсини ечиб, бизни яқинлашаётганимизни кузатиб, ҳаракатга тайёрлади.
  
  
  "Агар биз бу йигитнинг миммосидан ўтмасак, тўп ўйинлари тугади", деди у уларга. Erika бош ирғади.
  
  
  "Ҳа", дея қўшимча қилди Зак. Нен, мен каби, яна қуролларини яшириш учун енгил кўйлаги кийган еди. Менинг қуролларим оддий еди, аммо Заcк ақл бовар қилмайдиган ассортиментга ега еди. А ташқари .38 калибрли revolver, у чўнтагида кичик Sterling 380 ППЛ автоматини олиб юрган, шунингдек, отиш пичоғи ва гарротни яширган. У юрадиган arsenal еди. Уни, уни омон еди ёрдам беради, деб умид.
  
  
  Биз қоровулдан атиги ўн фут нарида тўхтадик. У ҳайдаб кетаётган еди, шунинг учун у инглиз тилида баланд овозда ва қатъият билан гапирди. "Салом!"
  
  
  Қоровул деразамга келди. У чап жағида оғир чандиқли ёвуз йигит еди. У менинг табассумимни қайтармади.
  
  
  "Бу ерда нимани хоҳлайсиз?""Бу нима?"у машинага шубҳали қараб, талаб қилди. "Сиз хусусий мулкка тажовуз қиляпсиз."
  
  
  Мен унга айтдим. "Салом, ҳақиқатан ҳам!"Биз Adrian Ставроснинг дўстларимиз."
  
  
  У менинг юзимни диққат билан ўрганиб чиқди. "Мен сизни илгари кўрмаганман. Сиз кимсиз?"
  
  
  Емуга бизнинг исмларимизни берди. "Биз Риодамиз", деди у унга бепарволик билан. "Бразилия Лигаси". Лига Риода контрабанда фаолиятида Ставрос билан фаол рақобатлашадиган жиноятчилар гуруҳи еди. Ахнинг Ставрос яқинда иҳни ўз гуруҳига бирлаштиришга ҳаракат қилганига ишониш учун асос бор еди ва Ставрос ҳамма нарсани бошқарган.
  
  
  "Агар сиз ҳали ҳам шу ерда бўлсангиз, бу ерда нима қиляпсиз?"қоровул сўради.
  
  
  "Ставрос бизни таклиф қилди", дедим мен. "Ва сиз туфайли биз кечикдик, мен Ставросга айтаман."
  
  
  У менга қаради. "Соф плантацияларнинг ставрослари. У иш сафарида."
  
  
  "У бўлиши мумкинлигини айтди. У бизга Хайнц Груберни кўришни айтди."
  
  
  Лейтенант Ставроснинг исми ҳақидаги билимим бу одамда таассурот қолдиради. У иягини ўйчан ишқалади. "Яхши, бу ерда кутинг."
  
  
  У дарвозага қайтиб кетди ва биз унинг ҳар бир ҳаракатини кузатдик. Кичкина айвон остида у ёғоч стулдан армия радиосига ўхшаш нарсани олди. У у билан бир неча дақиқа суҳбатлашди, тинглади ва кейин Егони қайтариб қўйди ва машинага қайтди.
  
  
  "Сиз киришингиз мумкин. Уй ва парк олдида самимий жойга boring. Сизни ташқарида кутиб олишади."
  
  
  "Жуда яхши", дедим.
  
  
  Қўриқчи симли ешикни очди. У қўлтиғидаги қуролга узоқ тикилди. Бу, еҳтимол, ҳали ҳам ҳисобга олиниши керак. У мени дарвозадан силкитиб, машинани олди.
  
  
  "Кетдик", деди у Erika ва Закка.
  
  
  Биз дарвозадан ўтдик ва у орқамиздан ёпилди. Зак дарвоза ёпилишини томоша қилиб жилмайиб қўйди.
  
  
  Мен тупроқ йўл бўйлаб мажмуа томон кетаётган едим. Бу гўзал жой еди: арклар, қизил гуллар ва боугаинвиллеас. У улкан adobe уйи олдида тўхтади ва биз тўрт kishi чиқиб кетаётганда машинани айланиб чиқдик. Биз машинани биз билан қўриқчи орасига дарвоза олдига қўйдик.
  
  
  Бизга дуч келган еркаклар бироз қўпол едилар. Атрофдаги учтаси, биринчи бўлиб чиққанлар, хаки шим кийиб, ҳар бирининг белида қурол бор еди. Уларнинг атрофида Один бразилияликка ўхшаган, қора танли, қора танли одам еди. Иккинчиси ёш жон Каррадин қиёфасига ега узун бўйли, ингичка йигит, учинчиси еса узун сочли ва соқолли америкалик ҳиппига ўхшарди. Унинг юзи менга ёқмади. Тўртинчи одам тугмачасиз оқ кўйлак ва тикилган шим кийган еди. У баланд бўйли, бақувват, сочлари оқарган, юзи тўртбурчак, қаттиқ одам еди. У собиқ нацист Gruber бўлиши керак еди.
  
  
  Учта бўйсунувчи ташқарига чиқишди, шунинг учун улар бизни жуда яхши ўраб олишди. Тахминан ўттиз ярд нарида жойлашган дарвоза олдидаги қоровул билан машинани ўртамизга қўйганимиздан хурсанд бўлдим.
  
  
  "Ҳерр Gruber? Уни, оқ кўйлак одам томон бош ирғади.
  
  
  "Аслида", деди у ғурур билан, қалин урғу билан. У камар ғилофида меники каби Luger тўппончасини кийиб олган. "Adrian Ставрос билан бу учрашув нима?"
  
  
  Заcк ва узун сочлар бошқасини баҳолашди. Гавдали Ставрос одам тўппончани белига тортмоқчи бўлиб туюлди ва баланд бўйли, ингичка йигит Ерикадан кўзини узолмади.
  
  
  "У бизни бу ерга таклиф қилди", дедим бепарволик билан. "Биз емуга суюлтирилмаган героин партиясини таклиф қилдик. Бир нечта дилерларимиз муаммога дуч келишмоқда ва улар буни уддалай олмайдилар. Албатта, у сизга буни айтдими?"
  
  
  Gruber мени бир лаҳзага ўрганиб чиқди. "Йўқ", деди у. "Сиз Америкаликсиз. Америкаликлар лигада ишлаётганини билмасдим."
  
  
  "Яшанг ва ўрганинг", деди ему унга.
  
  
  "Сиз кимсиз?"У Ерикадан сўради.
  
  
  "Яҳудий", деди у қатъий.
  
  
  Егонинг кўзлари торайиб кетди ва у кескин жилмайиб қўйди. "Жуда қизиқ", деди у Ерикадан Закка қараб. "Хўш, еҳтимол биз музокара қилишимиз мумкин. Биз қуёшдан чиқамиз, тўғрими?"
  
  
  "Бу яхши фикрга ўхшайди", дедим мен. Биз ичида еди бир marta мен бошқалардан негадир алоҳида Gruber умид еди.
  
  
  Лекин бу ундай емас еди. Тўсатдан уйдан бешинчи одам чиқди; кўзларимиз тўқнашди ва биз дарҳол бир-биримизни таниб олдик. Бу Апех import идораси ҳақида суҳбат еди.
  
  
  "Бу ерда нима бўляпти?""Бу нима?"у Грубердан сўради. "Бу шаҳарни айланиб юрган одам. Унинг орқасидан бир одам юборди, лекин қайтиб келмади."
  
  
  Грубернинг кўзлари қисилиб, узун сочли одам револверни еҳтиёткорлик билан тортиб олди. Еҳ, яхши, Gruber ўзини айтди. Егонинг кўзлари юзимдан Erika ва закнинг таранглашган кўзларига, кейин еса менга қайтди. "Сиз аслида кимсиз, Della?"
  
  
  Унинг нигоҳи Убедадан Груберга ўтди. Қолган жангарилар ҳали қуролларини тортиб олишмаган. "Мен ўзини Хема деб атаган одамман. Фақат бизга қолган каби. Енди сиз муомала қилмоқчимисиз ёки йўқми?"
  
  
  "Нима учун у Апехга қонуний импортчи сифатида келди?"Убеда сўради. "У ҳали ҳам Япон камераларини хоҳлашини айтадими?"
  
  
  "Йўқ", деди Gruber секин. "Ҳақиқатан ҳам емас. Сиз ичкарига киришингиз мумкин, Жаноб...."
  
  
  "Jonson", дедим.
  
  
  "Жаноб Jonson. Лекин биринчи навбатда сиз қуролланганингизни текширишимиз керак."
  
  
  Унинг кўзининг бурчагидан Зак менга берган қаттиқ нигоҳини кўрдим. У бу одамларнинг уни қуролсизлантиришига йўл қўймоқчи емас еди ва у ўша одам еди. Агар улар муваффақиятга еришганларида еди, еҳтимол ҳеч биримиз бу жойни тирик қолдирмаган бўлардик. Мен Заcк у мен у билан Ем айтди умид, бир кўз берди.
  
  
  "Жуда яхши, Ҳерр Gruber", дедим. Мен 9 мм лугерим Вилгелминага етиб бора бошладим.
  
  
  - Деди Gruber мени тўхтатиб. "Мен буни оламан, Жаноб Jonson."
  
  
  У айнан шундай қилишига умид қилган. Биланоқ у менинг кўйлаги ичига етди, деб, у унинг его тутди ва маҳкам его ияги остида бўйнига томонидан уни ушлаб. Узоқ сочли одам бошимни нишонга олди ва Зак уни тортиб олди .38 калибрли тўппонча. Узоқ сочли одам мендан закка ўгирилди ва худди Зак чўккалагандек ўқ узди; ГАВК орқамиздан учиб кетди. Заcк нинг қурол ўткир бўкиришини билан жавоб ва кўкрагига тўла узоқ сочли одамни урди, енди бинога кираверишда камар қўллаб-қувватлади суваш устун қарши орқага его тақиллатиб. У қисқа вақт ичида оғзини кенг очди ва ерга йиқилмасдан вафот етди.
  
  
  Кейин кўп нарсалар бир вақтнинг ўзида ёки тез кетма-кет содир бўлди. Мен Закка ўқ отмасликка бақирдим, лекин жуда кеч еди. У ҳамма нарсани ҳаракатга келтирди. Пакана одам ва баланд бўйли одам иккаласи ҳам Erika сингари қуролларини ушладилар. Убеда ўгирилиб, уй томон югурди ва Зак ўқ узди ва емуни умуртқа поғонасига урди. Убеда қичқирди ва биринчи бўлиб чангга тушди.
  
  
  "Тутинг, ёки мен унинг Gruber ўлдириш оламан," у бошқа қуролли таҳдид. Гюго уни менинг қўлимга stiletto сингари силжишига йўл қўйган еди ва енди у уни Грубернинг томоғига маҳкам ушлаган еди. Орқамдан дарвоза қўриқчисидан баланд ва ҳаяжонланган ҳайқириқни ешитдим.
  
  
  Узун бўйли, озғин одам етиб боришни тўхтатди, аммо гавдали одам аллақачон револверини тортиб олган ва закни отиб ташлаган еди. Erika sedan ёнида тиз чўкди ва сумкасининг атрофидан бурунли револверни тортди. Пакана босқинчи ўқ узди ва закнинг кўкрагига урди. Зак айланиб, машинанинг орқа қанотига яна қаттиқ урди.
  
  
  Erika нишонга олди ва Белгия тўппончасига ўқ узди ва бақувват босқинчи унинг қўлидан ушлаб қичқирди. Его revolver елкасига ёнбошлаб йиқилиб, ерга йиқилиб тушганда ерга икки marta урилди.
  
  
  Gruber буларнинг барчасидан ишонч қозонди ва менинг еътиборим чалғитганда, пичоқ қўлимни ушлаб, уни томоғидан тортиб олишга муваффақ бўлди. Худди шу ҳаракат билан у чап оёғимга уриб, болдир ва болдиримга тепди. Унинг овози хириллади ва менинг кучим заифлашди. Кейин у кетаётганда пичоқ қўлини бураб, менинг ҳийла-найрангимдан чиқиб кетди. Иккаламиз ҳам машина ёнида ерга йиқилганимизда, Уго мени четлаб ўтди.
  
  
  Буларнинг барчасини кўриб, баланд бўйли одам ерга урилиб, қуролини тортди. Erika унга ўқ узди, аммо зарба ўтказиб юборилди. У оловни қайтариб берди ва унинг елкаси ёнидаги машинада металлни тирналтирди. Мен уни муаммога дуч келганида кўрдим. Уни Gruber урди, у мендан узоқроқда орқасига йиқилди. Орқамиздаги лой stiletto қатнашди, у яна Erika қаратилган бўлиб, мен баланд бўйли одам томон унинг қўли ортидан унинг его ташлади. Stiletto унинг егосининг кўкрагига урилиб, деярли жимгина унга урилди. Егонинг кўзлари катталашди ва қурол ўчиб, орамизга лой сепди. У пичоғининг дастасини ушлаб йиқилди.
  
  
  Грубернинг қўллари юзимни қириб ташлаганида, орқамиздан ешик очилганини ешитдим. У яна унинг егосига қаттиқ урилди ва унинг его жағида суяклар сиқилганини ешитди. Менинг бошқа муштим унинг егосининг юзига урилиб, емунинг бурнини синдирди. У менинг остимга ҳушсиз йиқилди.
  
  
  Закнинг заиф овози бизга етиб келди. "Еҳтиёт бўлинг!"У орқасига ўгирилиб, ўқ уни ўлдирмаганини кўрди. У оёққа туриб олди ва дарвозага тикилди.
  
  
  "Пастга тушинг!"Мен буни унга қора sedan ёнида менга жуда яқин ўтирган Ерикага айтдим.
  
  
  Қоровул биз томонга пулемётни кўрсатди. Зак ўрнидан турди ва қуролини одамга қаратди, аммо қўриқчи уни отиб ташлади. Егонинг автомат милтиғида олов портлаши момақалдироқ бўлиб, Зак учун замин қазиб, кейин улар машинанинг металлидан учишни бошлашдан олдин емуни кўкрагига уришди. Зак унинг орқа қисмидаги чангни ўлик ҳолда урганида, Erika ва мен ҳаракат қилмадик.
  
  
  У олд бампер остига тушиш учун машинанинг ипига икки marta думалаб, кетаётганда Лугерини тортиб олди. Мен у ерга борганимда, қўриқчи қуролнинг бошқа томонини отишни бошлаган еди. У қуролни бошқа қўлида ушлаб, унга учта тез ўқ узди. Luger ўқлари унинг орқасидаги деворга, сўнгра қўриқчининг сонлари ва кўкрагига шу тартибда урилди. Автоматик милтиқ чангга тушганда кобалт осмонига ўқ узди. Кейин, тўсатдан, майдон жим бўлиб қолди.
  
  
  У нафас олиб, у ерда ётди. Қаердадир ўрмонда бир қуш бизнинг шовқинимиздан ғазабланиб қичқирди. У chang ва ахлоқсизлик билан қопланган еди. У секин ўрнидан турди ва Ерикага оёқларига ёрдам берди. У куфр билан Зак тикилди, унинг юзи оқ.
  
  
  Мен Груберга ўгирилдим ва унинг яқинлашаётганини кўрдим. Мен егилиб, унинг егосига бир неча marta урдим ва у маст ҳолда менга қаради. У инграб юборди. Ему нинг Luger юзига уни хусусда. "Уйда қанча одам Минуркосни қўриқламоқда?"Мен ундан талаб қилдим.
  
  
  У гапирмоқчи бўлди, лекин ему жағи чиқиб кетганида муаммога дуч келди. "Мен ... қилманг ..."
  
  
  Ему luger уни ияги остига тиқди. "Қанча?"
  
  
  У икки бармоғини заиф ушлаб турди. У Ерикага мурожаат қилди. "Бу ерда қолинг ва уни томоша қилинг."
  
  
  У карахт бош ирғади.
  
  
  Уни, уйнинг кириш борди. Кенг кемерли ешик очиқ еди. У қўлида автомат билан қоронғи юзли одам билан тўқнашиш учун ўз вақтида катта қабулхонага кирди. Унинг зарбаси лугерга тушди ва у залда шовқин билан пастга тушди. Еркак ёнидаги деворга урилди. Кейин у кичкина стулга катта миқдордаги уюмга тушди ва енди полга урилиб, Егони ҳам ўз ичига олади.
  
  
  Бу одам чап томондаги узун йўлакни айланиб чиқди. Мен тезда залдан пастга тушдим, лекин еҳтиёткорлик билан. Мен Минуркосни қидиришни кечиктира олмадим, акс ҳолда мен ниҳоят қилганимда у ўлган бўлар еди. Еҳтимол, улар аллақачон уни ўлдиришган.
  
  
  Коридорлар барча, қайси мен билди ётоқ хонаси еди, охирида бир ташқари очиқ еди. Унинг олдида тўхтаганимда ичкарида юмшоқ овоз ешитилди. Чуқур нафас олиб, орқага чекинди ва ваҳшиёна ешикни тепди. Бу ёпди, ва у орқали кетди.
  
  
  Тўғри суянчиқли стулга боғланган Минуркос устида жуда озғин ва хунук одам турди ва емунинг бошига қурол кўрсатди. Бармоғини тетикга қўйиб, ешик портлаш билан очилганда, у менга юзланди. У биринчи бўлиб ўқ узди, лекин шиддат билан ва менинг ёнимдаги ешик рамкасидаги ўтинни кемирди. У luger томонидан отиб ташланган ва емуни кўкрагига урган. У жеркиб, полга йиқилди. Аммо у қуролни ташламади. У яна мени нишонга олди. Бу сафар его уни уриб, емуни юзига отиб, емуни бошига тиқиб, муштлади.
  
  
  Ро унинг luger ҳолстеред сифатида Минурк куфр унинг ўлик асир тикилди . У менга секин қаради.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Nikkor Минуркос?"
  
  
  "Ҳа", деди у оҳиста. "Сиз кимсиз..."
  
  
  "Биз сизни озод қилиш учун келдик, Жаноб Миноуркос", дедим мен.
  
  
  У йиртиқ нафас олди. "Худога Шукур. У кетаётган еди..."
  
  
  "Биламан."Уники уни ечди ва у билакларини ишқалаб, стулдан кўтарилди.
  
  
  "Сиз ҳақиқатан ҳам яхшимисиз?"Мен ундан хавотирланиб сўрадим.
  
  
  "Ҳа, мен яхши бўламан."У бошини чайқади ва юнон тилида нимадир ғўлдиради. "Бу ҳақиқатан ҳам ип еканлигига ишонмайман."
  
  
  "Хўш, асосан."
  
  
  У Егодан ҳудуддан ўқ овозини ешитиб, ўз ҳикоясини айтиб беришни сўрай бошлади. Мен Erika ва немисни есладим. Кейин у ўгирилиб, залдан югурди.
  
  
  Бир лаҳзадан кейин у менга жавоб берди. "Мен яхшиман."Олд фоега кўчиб ўтишимдан олдин, у тўсатдан бурчакка келиб, белгиялик револверни сумкачасига солиб, олдимга келди.
  
  
  Мен ундан:"нима бўлди?"
  
  
  "Gruber бевақт тугади."Унинг кўзлари меникидан қочди.
  
  
  "Сиз уни отдингизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "У жағи чиқиб кетган ҳолда ғўлдирай бошлади. Мен ундан нима деяётганини сўраганимда, у мени ифлос яҳудий деб атади ва Дачауда вафот етган бошқалар билан бирга бўлишим кераклигини айтди. Улар яҳудийларга бу дунёда унга ўхшаган одамлар билан яшашга рухсат бериш керак деб ўйламаган едилар. Шунинг учун унинг егоси бошқа дунёга айланмоқда. Умид қиламанки, у ерда у учун етарлича илиқ ."
  
  
  Ниҳоят, яшил кўзлар меники билан учрашди ва мени ўйлашга мажбур қилди . У ота-онасининг қариндошлари Бухенвалдда нацистлар томонидан қатл етилганини еслади. Негадир Хайнц Груберни ҳимоя қилишда айтадиган гапимни ўйлай олмадим.
  
  
  "Киринг ва Жаноб Миноуркос билан учрашинг", дедим.
  
  
  Биз хонага кирдик ва Erika ердаги жасадга тикилди. Минуркос яқин атрофдаги деворга суяниб турарди. У Ерикани кўргач, қаддини ростлади.
  
  
  "Мисс Erika Нйстром," иҳ уни таништирди. "Исроил разведкаси".
  
  
  Минуркоснинг кўзлари торайиб кетди. У менга қаради. "Ва сизми?"
  
  
  "Менинг исмим Картер. Ник Картер. Мен Ақш ҳукумати учун Нйстром хоним билан бир хил даражада ишлайман. Биз сизни озод қилиш ва Adrian Ставросни қўлга олиш учун келдик."
  
  
  Минурколар девордан узоқлашдилар. "Мен кўрмоқдаман. Хўш, Жаноб Картер, мен еркин одам сифатида истаган биринчи нарса бу расмийлар билан боғланишдир."Сталнинг его оҳанги ўз ходимлари билан гаплашадиган бизнес магнатига ўхшайди. "Кейин мен Adrian Ставрос билан ўзим шуғулланаман."
  
  
  "Жаноб Миноуркос, - дедим мен секин, - бу босқичда сизда бу ҳақда ҳеч нарса қилиш учун ҳеч қандай сабаб йўқ. Бу билан якунланиши мумкин бўлган нарса-бу қизил лента ва кечикиш. Буни ҳал қилишимизга рухсат берганингиз маъқул."
  
  
  У ғазаблангандай туюлди. "Сиз ўзингизни чақирадиган ҳема еканлигингизни қандай биламан?"
  
  
  "Биласизми, биз сизни озод қилиш учун ҳаётимизни хавф остига қўйдик. Биз бу деллда бир одамни йўқотдик", дедим истеҳзо билан. "Менимча, бу бизга шубҳа билан устунлик беради."
  
  
  Егонинг юзи тўсатдан чарчоқ билан чизилган еди. "Еҳтимол сиз ҳақсиз. Илтимос, мени кечиринг. Мен бир пода орқали айтинг."
  
  
  "Сиз Ставросни ёлғиз қабул қилишингизга келсак, Жаноб Миноуркос," мен давом етдим, " бу жуда амалий емас. Бу одамнинг бутун армияси бор."
  
  
  Минуркос қошларини кўтариб, таёқчасини пуфлади: "майли, майли, Жаноб Картер. Мен сиз ва бу қиз билан бораман. Аммо қачондир сизнинг усулларингиз ишламаётганини кўрсам, вазиятни ўз қўлимга олишим керак бўлади."
  
  
  Унинг табассуми қисқа еди. "Бу адолатли туюлади", дедим мен. "Сизни Афина атрофидаги Ставрос ўғирлаб кетишганми?"
  
  
  Минуркос хонага кириб келганида ўтирган тўғри стулга ўтирди. У бизга қаради.
  
  
  "Сиз бу одамнинг ақлли еканлигига ишонмайсиз", деди у аста-секин. "Мен ўзимни бегуноҳ деб ҳисобламайман, Жаноб Картер, лекин мен ҳеч қачон Adrian Ставрос каби ҳеч кимни учратмаганман. Унинг ғояси компютер томонидан бошқариладиган сув ости нефт танкерлари атрофида флот қуриш еди. Ставрос бу ҳақда билиб, менга ёрдам беришни хоҳлади - ёки у менга шундай деди.
  
  
  "Аввалига его уни кўришни ҳам хоҳламади, лекин у менга жуда яхши ғоялар билан електрон почта хабарини юборди. Охир-оқибат, уни его Афинадаги пентхаусига таклиф қилди. Биз узоқ вақт гаплашдик.
  
  
  Миноуркос, у менга нима деганини еслайман: "мен сиз билан бир хил режам бор. Агар сиз менга рухсат берсангиз, мен сизни юк ташиш тарихида ўлмас қиламан. У жуда ишонарли еди.
  
  
  "Аммо, Жаноб Ставрос, - дедим мен, - ҳал қилиниши керак бўлган мураккаб муҳандислик муаммолари мавжуд.
  
  
  "Менда буни қила оладиган иккита муҳандис бор", деди у менга. Таъсирланиб, шунда ҳам мен еркакнинг юзида менга ёқмаган бошқа нарсани кўрдим, лекин мен буни лойиҳа ҳақида ҳаддан ташқари ҳаяжон сифатида тақдим етдим."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "У сизга муҳандисларни олиб келдими?"
  
  
  "Ҳа, ҳа. Уларнинг ижодий ғоялари ҳам бор еди. У буларнинг барчасини амалга ошириш қобилиятига ега бўлиши мумкинлигига амин еди. Айнан шу пайтда Жаноб Картер қўриқчисини тинчлантирди. У пентхаусда шахсий учрашувни сўради. Ва мен бунга рози бўлдим. Фақат менинг шахсий котибим ва бошқа бир ёрдамчим бор еди. У ўзи билан илгари кўрмаган икки кишини олиб келди."
  
  
  "Бу қачон содир бўлди?"Erika сўради.
  
  
  "Хўш, мен аввалига ундан шубҳаланмадим", деди Минуркас, юзи еслаганидек оқариб. "Кейин, деярли огоҳлантиришсиз, Ставрос ёрдамчиларимдан бошқа хонага боришни сўради. Унинг ортидан Ставроснинг одамларидан бири ергашди. Иккита ўқ отилди."Минуркас жим қолди.
  
  
  "У бу ерда иҳкни ўлдирдими?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Салқин. Менинг его қуллари оёқларимдан мени тақиллатди ва ҳушидан деярли нуқтага мени ўлдирди. Улар мени бошқа хонага олиб боришди ва қонли жасадларга қарашга мажбур қилишди. Мен буни ҳеч қачон унутмайман.
  
  
  "Менинг котибим Салака ўз қони ҳавзасида ётар еди. Бошқа бир йигитнинг юзи йиртилиб кетди. Ставрос, агар мен ҳамкорлик қилмасам, худди шундай кутишим мумкинлигини айтди."
  
  
  "Бундан кейин нима бўлди?"
  
  
  "Ертаси куни улар Салака Мадупасга ўхшаган одамни олиб келишди. Бу одам ҳатто селд каби гапирди ва барча его услубларини такрорлади. Бу ақл бовар қилмайдиган, ҳақиқатан ҳам ақл бовар қилмайдиган еди. Бу даҳшатли кабусга ўхшарди."
  
  
  "Уларда сиз учун таслим бўладиган одам борми?"Erika сўради.
  
  
  "Йўқ, бу керак емас еди. Мени тиббиёт муассасаларида камдан-кам кўриш мумкин, яқин бизнес шериклар бундан мустасно. Они улар овоз ёзиш мосламасини олиб келишди ва аввалги учрашувларда мен билмаган ҳолда ёзиб олган овозимнинг баъзи ёзувларини ижро етишди. Ставрос бошимга қурол кўрсатди ва у мени бу ерда очиқчасига ўлдириши мумкинлигини ва узоқ вақт давомида ҳеч ким билмаслигини айтди. Аммо, Егонинг сўзларига кўра, агар улар жуда кўп муаммоларни ҳал қилмаганларида, бу яшаган бўлар еди. Уларга бу керак еди, деди у, кейинги еслатмалар ва ўз сўзларим ва фикрларим билан хат ёзиш учун. Ва улар мени шахсий самолётга ўтиришди ва мени бу художўй жойга олиб боришди."
  
  
  "Ставрос сизга нима қилишини айтдими?"Erika ҳайрон бўлиб сўради.
  
  
  Минурколар қуруқ кулишди. "У жуда очиқ еди. Унинг сўзларига кўра, улар менинг номимдан Юнонистон ҳукуматини ағдариш ниятида, армиядаги ва бошқа соҳалардаги дўстларимни telefon қўнғироқлари ва шахсий алоқалар учун котиб сифатида кўрсатган одамдан фойдаланиб чақиришади. . Мен хусусий фуқаро бўлганим учун, улар билан шахсан учрашмаслигимни ҳеч ким ғайриоддий деб билмайди. Ва агар кимдир мен билан учрашишни талаб қилса, улар мени Афинага олиб бориб, улар билан учрашишга ва хоҳлаган нарсаларини аниқ айтиб беришга мажбур қилишлари мумкин.
  
  
  "Улар менга имзоимни аниқ сохталаштириши мумкин бўлган бошқа одамни кўрсатдилар. Бу одам менинг турли ҳисобларимга чеклар ёзди ва пулимни улар уюштирмоқчи бўлган ҳарбий тўнтаришга сарфлади."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "У сизга бирон бир тафсилот бердими?"
  
  
  "Мен тан олишдан уяладиган Жаноб Ставрос келиб чиқиши юнон, Афинада ҳам, бу ерда ҳам менга бу ҳақда еркин гапирди. Унинг сўзларига кўра, его режаси уч қисмга бўлинган. Биринчидан, у ҳукмрон хунтадан халос бўлишни ва менга содиқлигини ҳис қиладиган одамларни ҳокимиятга қўйишни ният қилади. Улар бу садоқатни дўст бўлганлари учун емас, балки атрофдагилар каби ҳис қилишади, лекин Ставрос уларга менинг номимдан куч ва шон-шараф ваъда қилгани учун ."
  
  
  "Жуда ақлли", дедим.
  
  
  "Иккинчидан, его режаси бу янги генераллар ва полковникларни Nikkor Минуркосни хунта устидан тўлиқ ваколат билан президент етиб тайинлашни талаб қилишга мажбур қилади. Ставрос мени режанинг ушбу қисмида ишлатишим мумкинлигини айтди, чунки менинг шахсий ҳаётим бунга боғлиқ еди. Айтмоқчиманки, Агар Ставрос Della кўчасида нима бўлаётгани ҳақида жим туришимга ишониши аниқ бўлса, мен ишлатилган бўлар едим. Акс ҳолда, у бошқа ёлғончини топди, бу сафар менинг ўрнига."
  
  
  "Бу ҳам ишлайди", деб изоҳ берди Erika. "Жуда кам одам сизнинг юзингизни яхши билади, сизнинг юз хусусиятларингиз ва ёлғончи ўртасидаги озгина фарқни сезади."
  
  
  "Мутлақо ҳаёлий", деди Миноуркас. "Менинг шахсий ҳаётга бўлган хоҳишим бу даҳшатга ҳисса қўшгани ақл бовар қилмайди. Қандай бўлмасин, режанинг учинчи босқичи қисқа вақт ичида ўзим ёки ёлғончи Греция Президенти сифатида юлдуз туркумини талаб қилади, шу вақт ичида мен уни Ставроснинг вице-президенти етиб тайинлайман. ўша вақтга келиб, у фуқаро сифатида ва унинг исми аста-секин Греция халқига маълум бўлади. Кейин у тўнтариш қаҳрамони бўлар еди. Кейин, соғлиғи ёмонлигини еълон қилгандан сўнг, у Ставрос фойдасига президент сифатида истеъфога чиққан бўлар еди."
  
  
  Минурколар жим қолишди. "Бу ёввойи", дедим мен. "Ставросни юнонлар бу воқеани кузатиб туришади деб ўйлашга нима мажбур қилади?"
  
  
  "Нега емас?"- деди Минуркас, унинг юзида чарчаган кўриниш. "1967 йил апрел ойида хунта ташкил етилганида нима бўлганини еслайсизми? Бу қонли тўнтариш емас, шунчаки тўнтариш еди. Қирол ҳукумати куч билан ағдарилди. Конституциянинг кўплаб моддалари хунта фармони билан тўхтатилди. Парадоксал, шундай емасми, бундай одам айнан Конституция тикланганда ва хунта мўтадиллашганда пайдо бўлади ва кейинги йил учун умумий сайловларни чақиради. Агар Ставроснинг ҳокимиятни егаллаш режаси муваффақиятли бўлса, Греция Гитлер ёки Сталинникидан кўра мукаммалроқ зулмга айланиши мумкин."
  
  
  Erika Минуркосдан менга қаради. "Унда биз уни тўхтатишимиз керак, шундай емасми?"
  
  
  Минурколар Ериканинг юзини диққат билан текширишди. Биз буни қилишимиз керак!"Семиз юнон ўрнидан турди ва квадрат иягини ташқарига чиқарди. "Бу одам ҳатто менинг оиламни Ватанимга қарши ишлатмоқда. У менинг куёвим General Вассилис Криезотоу бу фитна ортида еканлигимга ишонади ва Егони қўллаб-қувватлайди, чунки у буни хоҳлайман деб ўйлайди. Ҳа, мен сизга ҳар қандай йўл билан ёрдам бераман. Аввал нима қилишимиз керак? "
  
  
  "Биз Афинага кетяпмиз", дедим мен. "Биз Ставрос тўхтайди қаерда бўйича овоз."
  
  
  Олтинчи боб.
  
  
  Қирқ саккиз соатдан кам вақт ичида биз Юнонистон пойтахтига етиб келдик. У Омония майдони яқинидаги 42 Пирейдаги Odeon номли кичик меҳмонхонада бирлаштирувчи хоналарга жойлаштирилган. Об-ҳаво ёқимли бўлиб, иссиқдан ёқимли енгиллик келтирди.
  
  
  Афина газеталари тез ўзгарувчан сиёсий саҳнага шарҳлар билан тўла еди. Родезияда менинг бошқа дўстим Алексис Саломос ўлдирилгани ҳақида хабар бор еди ва миш-мишлар тарқалди. Родезияга кетишдан олдин унинг ҳаётига суиқасд қилинганлиги ҳаммага маълум еди. Айниқса, битта газета саломоснинг ўлими ҳақида еслашдан қочган. Шунингдек, у мунтазам равишда деярли ҳар бир масалада юқори general ёки полковникга ҳужум қилиб, ҳукмрон хунта раҳбариятини қораловчи таҳририятларни нашр етди. Саломос менга ушбу нашриёт виждонсиз еканлигини ва 1967 йилги тўнтаришдан кейин hardline хунта-ни биринчи бўлиб қўллаб-қувватлаганини айтди.
  
  
  "Нашриёт менинг пулимга сотиб олингани жуда аниқ", деди Миноуркос, биз келган куннинг қуёшли кунида хонамда ўтирган стулда. "Ва бошқа газетадаги ушбу сарлавҳага қаранг: МИНУРCОС хунтанинг коммунистик режаларини фош қилади. Жаноб Ставрос тарғибот ишлари билан шуғулланган."
  
  
  Erika бизга олиб келинган патнисдан бир чашка қалин юнон қаҳвасини олиб, Миноркосга қўйди. У буни ғамгин юз билан қабул қилди. Erika косани ўзи олиб, ёнимга кичкина диванга ўтирди.
  
  
  "Умид қиламанки, сизни ҳали ҳеч ким кўрмаган,-деди Минуркосу унга, - айниқса Одиннинг его урадиган одамлари емас. Агар Ставрос Сизнинг Афинада еканлигингизни билса, сизнинг ҳаётингиз драхмага арзимайди."
  
  
  "У тез орада у контактлар Паракату сифатида топасиз," Минуркос менга media ҳисоботларни рад.
  
  
  "Ҳа, лекин омадимиз келса, бир неча кун бўлмаслиги мумкин. Ва шунда ҳам, у Риога кимнидир юбормасдан, бирор нарса нотўғри еканлигини аниқ билмайди. Бу кимдир его бўйсунувчиси бўлиши керак, чунки Убеда ўлган . "
  
  
  "Биз биринчи навбатда нима қиламиз, Ник?"Erika сўради. "Биз плантациядаги каби коттежга шунчаки ҳужум қила олмаймиз. Бу жуда яхши ҳимояланган бўлади."
  
  
  "Мен ёзги қўнғироқ мумкин," Минуркос таклиф, " улар ташқаридан билан муомала банд қандай кўриш учун. Лекин улар менинг овозимни танийдилар."
  
  
  У емга салфетка ва лаганда узатди. "Овозингизнинг оҳангини кўтаринг ва у орқали гапиринг. Уларга ўзингиз билан гаплашмоқчи еканлигингизни айтинг. Қачон улар рад, сизнинг ресепсиёнист сўранг, Салака Мадупас. Уларга Салоники атрофидаги газетанинг муҳаррири еканлигингизни ва Nikkor Миноуркоснинг сиёсий амбициялари ҳақида баёнот олишни хоҳлаётганингизни айтинг."
  
  
  Минурколар менинг режамга жилмайиб, кейин қайта қўнғироқ қилишди. У оғзини салфетка билан ёпди ва овозини ўзгартиришга ҳаракат қилди. Бир лаҳзадан кейин у пентхаусда кимдир билан гаплашаётган еди. У Никор Минуркосдан сўради ва кейин иҳнинг баҳонасини тинглади. У Мадупас билан гаплашишни сўради. Яна кўплаб музокаралар бўлиб ўтди ва у даъво қилди. Кейин у ўзини Афиналик актёр Мадоупас сифатида кўрсатган одам билан гаплашди, унинг ҳақиқий исми Ставрос Миноуркос Янис Занни еди. Миноуркос ўзи ҳақида саволлар берди ва оддий жавобларни кутди, сўнгра Жаноб Миноуркос билан шахсий суҳбат учун сана белгилаши мумкинлигини сўради. Ему рад етди ва суҳбат тугади. У гўшакни қўйди ва бизга қаради.
  
  
  "Бу ёмон тушга ўхшайди, - деди у, - мен аслида пентхаусда бўлганим каби ва Мадупас мен учун телефонга жавоб беради, худди у ҳар доимгидек. Улар менинг одатларимни яхши билишади. Ва заннининг овози менинг ўлган дўстим Салаканинг овози билан бир хил."
  
  
  "Телефонга биринчи бўлиб ким жавоб берди?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Баъзи ёш йигит. У юнон емас еди. Еҳтимол, Ставрос жангчилари атрофида Один."
  
  
  "Улар яхши ташкил етилганга ўхшайди", деди Erika.
  
  
  "Ҳа, шундай", мен рози бўлдим. "Афинанинг барчаси бу пентхаусда Nikkor Миноуркос деб ўйлаганлиги сабабли, бу жиддий вазият. Ставрос ҳатто у ерда полиция қўриқчисига ега бўлиши мумкин. Ёки ўсиб бораётган хусусий армиянинг его аскарлари атрофида."
  
  
  "Агар мен полицияга ёки хунтанинг ўзига бориб, нима бўлганини айтиб берсам," деди Минурк, " улар менга ишонишлари керак. Агар улар мени тўсатдан ақлимни йўқотдим деб ўйлашса ҳам, улар менинг ҳикоямни текширишлари керак. Кейин улар нима бўлганини билиб олишади."
  
  
  "Бу хавфли бўлиши мумкин", деди Erika.
  
  
  "У ҳақ", мен рози бўлдим. "Айни пайтда биз Ставроснинг ўз номидан қанча дўст орттирганини билмаймиз. Қандай бўлмасин, Агар биз уни очиқ жойга ташласак, биз Ставросни ҳаракат қилишга мажбур қиламиз - еҳтимол катта. У сизнинг номингизсиз тўнтаришни тўхтатишга қарор қилиши мумкин. Унинг тайёр ҳарбий жамоаси бор ва унинг атрофида кўплаб шуҳратпараст саркардалар бор, улар егаллаб олиш ортида ким турганига аҳамият бермайдилар. Ва агар у shaggy ва муваффақияциз бўлса ҳам, қон тўкилади. Кўп сл. Йўқ, Жаноб Миноуркос. Биз Ставрос ташкил яширинча физ. Менинг мамлакатимда бу биз жанговар операциялар деб атайдиган 1-бирлик. Ерикага Ставросни қатл қилиш буюрилган еди, шунинг учун мен уни ўлдираман. Агар бизнинг Россиядаги жойимиз муваффақиятли бўлса, айнан шу нарса содир бўлади. Агар у муваффақияциз бўлса, расмийлар у билан анча маданиятли бўлади. Ва Агар улар ўз вақтида Егони тўхтата олмасалар, Худо сизга ёрдам беради ."
  
  
  "Ҳаммаси жойида, Жаноб Картер", деди Минуркос. "Мен ўзимни сизнинг қобилиятли қўлларингизга жойлаштираман. Қандай қилиб биз Жаноб Ставрос ташкил яширинча йўқ?"
  
  
  Мен Ерикага табассум қилдим ва у менга жавоб берди. "Менимча, сиз Ставрос сизни кутиб олиш учун қариндошларингизнинг дастурларидан бири, армия генерали Амед Кризота билан мақтанганини айтдингизми? "
  
  
  "Ҳа", деди Минуркос. "Айтишим керакки, у кучли одам емас. У бой бор олдин у менинг синглиси уйланган, ва улар катта никоҳ бор. Аммо Василис, агар менинг алоқаларим бўлмаганида, армияда пастроқ унвонда қолган бўларди. У менга қарздор ҳис, ҳақли равишда шундай, у ҳаётда бор, нима учун. Шундай қилиб, у учун естественно ўзи таклиф қилган ҳар қандай режага рози бўлиши керак еди.
  
  
  "Ставрос буни кашф етди. У қаттиқ одам, Жаноб Картер, енгил қабул қилинмаслиги керак бўлган одам. У Василисани telefon орқали ўйнаш учун қандайдир ёзув ёзган бўлиши керак ва кейин ўзини менинг котибим Салака Мадупас сифатида кўрсатган одамни юборган бўлиши керак. Ёлғончи Василиса, мен унга ишонганимни билиб олган бўлса керак.
  
  
  "Ставрос генерални қандай ишлатганини биласизми?"
  
  
  "У Василисдан махфий аскарлар отрядини ташкил етиш ва ўқитиш ва бошқа ҳарбий хизматчиларни фитнага қўшилишга ишонтиришни сўрашини таъкидлади."
  
  
  Ҳа, мен ўйладим. "Жуда еҳтиёткорлик билан. Сизнинг қайнонангиз бу ерда Афинада яшайдими?"
  
  
  "У шу ерда яшайди", деди Миноуркос. "Шаҳарнинг шимолида."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Бизни унинг олдига олиб борасизми?"
  
  
  "Мен бахтли бўламан", деб жавоб берди Минуркос.
  
  
  Мен уни такси деб атадим ва ерта кечқурун General Криезотунинг қароргоҳига бордик. У Минуркоса томонидан биз у ерга етиб боргунимизча баъзи еголарини яширмайдиган шляпа кийишга мажбур бўлди. Генералнинг уйи Афинанинг бой чеккасидаги кичкина қаср бўлиб, уйга олиб борадиган шағал йўл билан ўралган еди. У Минурколар оддий одам учун нима қила олишидан ҳайратда қолди.
  
  
  General бизни ешик олдида учратганида, Минурколар шляпасини ечиб олишди. Кризоту жуда узоқ вақт томоша қилди. Кейин у минурколарни қучоқлаш учун қўлларини кенг ёйди.
  
  
  "Nikkor!"у минуркни илиқ қучоқлаб, хитоб қилди. У баланд бўйли, кулранг сочли, меҳрибон, де Голлга ўхшаш юзи ва юмшоқ кўзлари бўлган одам еди. У жигарранг forma кийган, елкалари ва ленталари олд томондан пастга туширилган.
  
  
  "Агниа мера сас, Василис," Минурк қучоқ қайтиб, илиқ деди. "Сигҳа, сигҳа. Ҳаммаси жойида."
  
  
  "Бу ерда бўлиш ёқимли", деди Василис. "Киринг. Киринг."Его ишораси барчамизни қамраб олди.
  
  
  Биз катта залга кирдик, унинг орқасида spiral нарвон ва деворларни безаб турган урнлар бор еди. Кейин General бизни қалин гилам ва кўплаб юмшоқ charm стуллар билан еман панелли кутубхонага олиб борди. Биз ҳаммамиз бу ўйинни ўйнаётган едик ва general биз ичишни хоҳлаймизми, деб сўради, лекин биз рад етдик. Минуркос мени ва Ерикани фақат фамилияларимиз билан таништирди.
  
  
  "Бу катта зарба, Nikkor", деди Криезоту. "Мен Анна бу ерда бўлишини истардим. У пирейдаги амакиваччасини зиёрат қилмоқда."
  
  
  "Еҳтимол, бу яхшироқ, Василис", деди Миноуркос.
  
  
  "Ҳеч Дҳен каталаве," Криезоту деди. "Ҳаммангиз яхшимисиз? Сиз рангпар кўринасиз."
  
  
  "Мен яхшиман", деб жавоб берди Минуркос. "Бу одамларга раҳмат."
  
  
  General бизга қаради. "Nikkor, ҳаммаси жуда ғалати еди. Сиз ўзингизникини бошлаганингизда мени кўришдан бош тортдингиз... Мен еркин гапира оламанми?"
  
  
  "Ҳа, заиф", деди Минуркос.
  
  
  "Хўш, сиз юзма-юз учрашмасдан бундай муҳим миссияда ёрдам сўраётганингизни тушунмадим. Ростини айцам, буларнинг барчасидан жуда хафа бўлдим. Бу ўринли еканлигига ишончим комил емас еди..."
  
  
  Минурколар унинг ҳукмини тугатдилар. "Тўнтаришми?"
  
  
  Крисоту бизга қаради. "Хўш, ҳа."У катта бўғимларини егди. "Мен Delphi ва Миконосдаги махсус лагерлардаги одамларга кўрсатмалар бердим ва Аделмо ва бошқаларни Сизнинг янги ишингиз адолатли еканлигига ишонтирдим, аммо..."
  
  
  "Аммо сиз бунга ўзингиз ишонмайсизми?"
  
  
  Минуркос умид билан сўради.
  
  
  Крисоту бошини туширди. "Мени синҳори те, Nikkor", деди у. "Кечирасиз, лекин менимча, Грецияга бошқа тўнтариш керак емас. Сиз сўраган нарсани қилдингиз, лекин меҳмонхонада сиз билан ҳамма нарса ҳақида гаплашинг, одамдан одамга, бошиданоқ, бир неча ҳафта олдин."
  
  
  "Хавотир олманг, Василис", деди минурк хотиржам. "Мен тўнтаришни хоҳламайман."
  
  
  Қисқа вақт ичида иккинчи marta Кризотунинг юзи шокка тушди. У айтди. "Сиз фикрингизни ўзгартирдингизми?"
  
  
  "Василис, мен сизга ниманидир тушунтиришим керак ва диққат билан тинглашингизни истайман", деди Минуркос.
  
  
  Кризоту катта стулга суяниб, Минуркос емга бутун воқеани айтиб берганида тинглади. Кризоту уни ҳеч қачон тўхтатмади, гарчи унинг катта юзи бир неча бор ишонмаслигини кўрсатди. Минурколар тугагач, Кризоту у ерда ўтирди ва секин бош чайқади. У чўнтагига қўлини чўзди, чўткаларини чиқарди ва ўзини тинчлантириш учун бармоқларини иҳ устидан ўтказа бошлади.
  
  
  "Ажабланарлиси!"у ниҳоят деди.
  
  
  "Аммо бу ҳақиқат", деди Миноуркос.
  
  
  "General, биз бу одамни абадий тўхтатиш учун келдик ва сизнинг ёрдамингизга муҳтожмиз. Фақат сиз бизга Ставрос ҳақида сўнгги дақиқада маълумот бера оласиз", дедим.
  
  
  Кризоту ниҳоят хотиржамлигини тиклади. "Албатта," у рози бўлди. "Мен қўлимдан келганини қиламан. Бунинг ортида Nikkor йўқлигидан жуда хурсандман!
  
  
  "Битта газета орқали қоралаш кампанияси давом етмоқда, уларнинг аксарияти полковник Анатол Коцикасга қарши қаратилган. Ҳатто Коцикас хоин ва Москвага содиқлиги учун қарздор деган таклифлар ҳам бўлган. Бу ҳақиқат емас. Коцикас liberal, лекин у коммунист емас.
  
  
  У сўнгги сиёсий ислоҳотларнинг ҳаракатлантирувчи кучи ва бўлажак умумий сайловларнинг ҳомийси."
  
  
  "Бошқа кимдир?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  Крисоту хўрсинди. Ҳужумлар, шунингдек, одатда коцикас - полковниклар билан овоз берадиган одамларга қаратилган Плотарчу ва Главани. Дарҳақиқат, яқинда сизнинг котибингиз Никор бўлиб кўринган одам менга бу одамларнинг атрофидаги учала одамни ҳам ўлдириш кераклиги ҳақида маълумот билан келди."
  
  
  Erika ва мен қарашларни алмашдик. Ставрос ўз режаларини белгилаб олди.
  
  
  "Сиз аниқ бир нарсани биласизми?"Крисота ундан сўради.
  
  
  "Хўш, бир оз. Мендан бу уч kishi билан сиз, Nikkor ўртасида учрашув ташкил қилишни сўрашди. Аммо кейин у сизнинг котибингиз деб ўйлаган одам қўнғироқ қилди. У пентхаусда учрашув ўтказаётганларини айтди. Менимча, бу. ушбу учрашувда учта полковникнинг ҳаётига суиқасд қилинади ."
  
  
  "Биз Ставрос нимани ва қачон режалаштирганини аниқ билиб олишимиз керак", дедим мен.
  
  
  "Ҳа," кризоту рози бўлди. "Мен бундан жуда умидсиз едим. Сиз буни қилишни хоҳлаганингизга ишонолмадим."
  
  
  "Ҳаммаси яхши бўлади", деб ишонтирди Миноуркос его.
  
  
  Унинг меҳмонхонаси у билан рози бўлади. Маълум бўлишича, Ставрос қонли тўнтариш арафасида еди ва биз уни содир бўлишидан олдин тўхтатишимиз керак еди. "Хунта раҳбари Коцикасга қўнғироқ қилинг ва Ставрос одамлари у билан боғланганлигини билишга ҳаракат қилинг", деди у Криезотга. "Ҳозирча қотилликлар сони ҳақида гапирманг."
  
  
  "Жуда яхши", деб жавоб берди Кризоту. "Коцикас мен билан гаплашиши мумкин. Мен буни албатта синаб кўраман."
  
  
  "Ва сиз, Жаноб Минуркос, - дедим мен, - ҳам ёрдам бера оласиз. Ставроснинг ҳарбий гуруҳлари жойлашган иккита база раҳбарлари билан боғланишингиз мумкин. Менимча, Агар афиналиклар Ставросга ушбу қотиллик содир бўлиши керак бўлган пайтда бирон бир муаммо туғдирмоқчи бўлсалар, Ставрос ҳар қандай реакцияни бостириш учун ушбу махсус кучларни Афинага жуда тез олиб боришга ҳаракат қилади. Унинг илтимоси шундаки, сиз ушбу лагерларнинг қўмондонларига у ерда қолишингизни ва иҳ қўшинларини шахсан сиздан хабар олмагунча кўчирмасликни айтишингиз керак."
  
  
  "Жуда яхши, Жаноб Картер", деб рози бўлди Минуркос.
  
  
  "Ставрос бу одамларни ҳийла-найрангларсиз ўлдира олмаслиги аниқ."Уни, бўшлиққа қаради. "Сизнингча, у буларнинг барчасини бахциз ҳодиса ёки қандайдир радикал сиёсий гуруҳнинг фаолияти сифатида кўрсатишга уриниши мумкинми?"
  
  
  Крисоту оқарган қошларини кўтарди. "Ёки бу, Жаноб Картер, ёки у иҳни ўлдиришдан олдин очиқчасига гапириб, тарғибот шаклида иҳга лой ташлашга ҳаракат қилади, шунда улар одамларнинг ҳамдардлигини йўқотадилар."
  
  
  Еттинчи боб.
  
  
  Учаламиз меҳмонхонага қайтдик. Минурколар Криезоту билан қолишни хоҳлашди, лекин мен бу жуда хавфли бўлишидан қўрқардим. Агар Ставрос Криезотга бирон сабабга кўра ишонмаса, у генералнинг қароргоҳига огоҳлантиришсиз кириши мумкин. Агар у топса, у ерда Минуркосни топишини истамади.
  
  
  Биз еду-ни Минуркос хонасига юбордик, кейин Erika билан мен унинг хонасига бордик. Тез орада биз Ставроснинг режаларини муҳокама қила бошладик.
  
  
  "Мен бу ерда ўтира олмайман ва Ставрос хунта раҳбарлари учун нимани ёдда тутишини кута олмайман", дедим биз кичкина бахорда ўтирганимизда ва Erika буюрган конякни ҳўплаганимизда.
  
  
  Erika мендан ўтиб кетди. У мени ёноғимдан секин ўпди. "Сиз шунчаки ўзингиз айтганингиздек ёзги уйга кира олмайсиз", деб изоҳ берди у. Унинг узун сочлари хира нурда порлаб турарди.
  
  
  "Йўқ", дедим қўлимни унинг кестириб. У унга ўгирилди ва биз ўпдик. "Аммо мен пентхаусга бориб, киришга ҳаракат қила оламан. Еҳтимол, иҳ мудофаасини кўриб чиқишим мумкин."
  
  
  У менинг ёноғим ва бўйнимни ўпди ва енгил совуқ, ёқимли, теримга югурди.
  
  
  "Буни қандай қилардик?"У бўғиқ овоз билан сўради, чунки унинг қўли кўйлагимни ечишни бошлади.
  
  
  "Биз буни биргаликда қилмаган бўлардик", деб тузатди Сл. Қўл жуда чалғитди. "Мен у ерга ёлғиз бораман."
  
  
  Узун оқ сон тиззаларим бўйлаб сирғалиб кетди ва унинг кўйлаги думбаларининг бой егри чизиғини очиш учун тортилди. Унинг кестириб, менга яқинлашди. "Аммо мен сиз билан боришни хоҳлайман."
  
  
  Иссиқ лаблари яна меники қоқиб. Унинг тили оғзимга оҳиста сирғалиб, кашф етди ва қидирди. Унинг ўнг қўли бир неча фут пастга силжиди ва кейинги нарсани топди ва у енди Adrian Ставрос ҳақида ўйлай олмади.
  
  
  "Мен ёлғиз кетяпман", деб пичирладим. "Ертага."
  
  
  Унинг либосида қуёш ботиши ва кўкракларини силаб қўйди. Силлиқ егри чизиқлар юмшоқ, аммо қаттиқ еди, менинг тегинишимга hungrily босди.
  
  
  "Майли, асалим", Erika қулоғимдан нафас олди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у унга оҳиста. "Йўқ, яна важлари."
  
  
  "Мен уни сиз билан тиксам бўладими?"- деди у лабларини меникига босиб.
  
  
  Бу узоқ ўпиш еди ва Erika тайёр еди. Иш тугагач, у мени ечинтирди. Мен егаллаб олдим ва у ўрнидан турди ва хона бўйлаб катта икки кишилик каравотга ўтди. У кўйлагини, кейин сутен ва пушти bikini тагини ечди. У яхши тасвирланган ва чиройли еди. Унинг танасининг ҳар бир егри чизиғи бенуқсон еди. У ўзини юмшоқ каравотга ташлади ва у ерда мени кутиб ётди. Мен уни кечиктирмадим. Бир пайт мен унинг ёнида каравотда ўтирдим, қўлини чўздим, танасини ушладим ва унга тегдим, бу менга ериганини ҳис қилдим.
  
  
  Бу иккаламиз ҳам қурилган еҳтирос еди.
  
  
  "Оҳ, Ник", деди у менга тегиб, нафаси йиртилиб кетди.
  
  
  Менинг қўлларим буни тахминан топди ва у унинг устига ўтди. Бир неча сониядан сўнг Наҳ атрофида чиройли товушлар ешитилди. У тирноқли, ғазабланган, ибтидоий аёлга айланди ва ўз ичидаги қониқишни қабул қилишга уриниб, барча назоратни йўқотди.
  
  
  Кейинчалик, Erika ухлаб қолганида, у ахлат қутисидан турди ва жимгина хонасига кетди. У уйғонмади.
  
  
  Ертаси куни ерталаб мен Erika ва Минуркосни у билан меҳмонхонада қолдириб, Аполлон биносига йўл олдим. У формасини бинода мунтазам ишлаган ва пентхаусга йўлланма билан киришга рухсат берилган маҳаллий деразаларни тозалаш екипажидан олди. Миноуркос менга йўлланма олишга ёрдам берди ва у ҳам меҳмонхонада сочларини қорайтирди ва уни юнонча қилиб кўрсатиш учун қуюқ мўйлов кийди. Мадупас пентхаус деразаларини тозалашни буюрганини айтиб, уни ташқаридаги қўриқчи, forma кийган бино ходими ёлғон гапирди.
  
  
  У ўзини таништирмагунча махсус лифтга ҳам кира олмади. Лифт оператори Ставрос одамлари атрофида ягона бўлганлиги аниқ. Унинг кўк формаси остида қурол бор еди. Пентхаусга борганимизда у менга ва челакларимга шубҳали қаради. У ерда бошқа ҳеч қандай лифт кўтарилмади ва Миноуркоснинг сўзларига кўра, юқори қаватдан пастга тушадиган веб-зинапоя тўсиб қўйилган ва қўриқланган.
  
  
  Лифт атрофида юрганидан сўнг, у ўзини бинонинг олд қисмидан орқа томонига югурган баҳаво йўлакда топди. Нен қалин гилам бор еди, гул чойнаклар, ва тасаввур Люстралар юқори шифтга осилган. Икки қўриқчи пентхаусга кираверишдаги столда ўтиришарди. Улар Ставроснинг шахсий армиясининг бир қисми бўлган ёлланган безорилар еди. Сони кам бўлган Минуркоснинг ўз қўриқчилари пентхаус ҳокимиятини егаллаганидан кўп ўтмай ишдан бўшатилиши керак еди.
  
  
  Один, баланд бўйли икки kishi билан ўралган ҳолда, мени йўлак ўртасида кутиб олди. У умуман дўстона емас еди.
  
  
  У тушунтиришни талаб қилди. "Бу ерда нима қиляпсан?"
  
  
  Мен унга енг яхши юнон тилида жавоб бердим. "Менинг бизнесим аниқ емасми?"Мен ундан сўрадим. "Мен деразаларни ювиш учун келдим."
  
  
  "Сизни ким юборди?"
  
  
  У кичкина деразаларни тозалаш компаниясининг номини ўқиган формадаги мато ямоғига ишора қилди.
  
  
  "Сизнинг иш берувчингиз пентхаусга буюртма берганми?"
  
  
  "Агар улар бўлмаганида, мен бу ерда бўлмас едим", дедим. Мен унга имконият олдим. "Мен Мадупнинг исмини ешитдим."
  
  
  Бошқа одам стул ортидан қоронғи қовоғини солди. Унинг сариқ сочлари ва жуда қаттиқ қиёфаси бор еди ва у ўзини Ставрос ўзи билан бутун Бразилия бўйлаб олиб келган одамлардан бири деб қарор қилди. У менинг юзимни ўрганар екан, мени ниқобим орқали кўргандек ҳис қилди.
  
  
  "Ҳмм", - деб минғирлади ёнимдаги одам. "Нола қилиш учун бурилинг ва қўлларингизни наҳ устига қўйинг."
  
  
  Мен уларнинг қуролларига қанчалик еҳтиёт бўлишганига ҳайрон бўлдим. У вилгелминани меҳмонхонада қолдирди, Гюгонинг стилеттосини қўлидан олиб ташлади ва Егони ўнг тўпиғининг ички қисмига боғлади. Унинг маслаҳати-шернинг уясига тегишли ҳимоясиз кирмаслик. Мен ўгирилди ва безори маҳорат билан мени тинтув сифатида менинг нафас бўлиб. Менинг танам ва қўлларимни текширгандан сўнг, у секин чап оёғимни тиззамга туширди. Кейин у менинг ўнг сонимдан пичоқ томон пастга тушди. У ҳар бир қабилада туриб, унинг остидан ўтди. Менинг ҳаётим қисқарди. У stiletto тутқичидан тахминан бир дюйм тўхтади.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у. "Орқага қайтинг ва ҳужжатларингизни кўришга рухсат bering."
  
  
  У сохта картани чиқариб олди ва у уни диққат билан ўрганиб чиқди. Ҳеч нарса демасдан, у картани бошқа математика дарсига олиб борди ва емга кўрсатди. Еркак ниҳоят бош ирғади ва баланд бўйли, қоронғи одам қайтиб келиб, картани орқага узатди ва челакларга қаради.
  
  
  Яхши. У сизни ичкарига олиб киради."
  
  
  "Раҳмат", дедим камтарлик билан.
  
  
  Иккинчи одам стул ортидан ўрнидан турди ва унинг ему мен томон юрганида мени диққат билан ўрганиб чиқди. У Форт Ноксга бориш осонроқ ва қийинроқ бўлишини ҳис қила бошлади. У ешикни очди ва у олдинда пентхаусга кирди.
  
  
  Мен ниҳоят қалъа ичида едим. Агар улар мени топсалар, менинг заифлигимни ҳисобга олган ҳолда даҳшатли туйғу еди. Еҳтимол, агар бу содир бўлса, мен ҳеч қачон бино атрофида тирик юрмайман. Ва Ставроснинг жосусни ўлдириши ўлишнинг енг ёқимли усули бўлмаслиги мумкин.
  
  
  Биз кенг яшаш хонасига кирдик. Бу шунчаки ҳашаматли еди. Бой гилам полдан икки қаватни қоплаган ва баланд Shift қадимги Юнонистон саҳналари тасвирланган фрескалар билан бўялган. Хонанинг енг чеккасида тоймасин shisha ешик орқали кичкина балконга очилган шаҳар манзарали shisha девор бор еди. Бу ерда у ўз ишини бошлади. У орқасига ўгирилиб, бутун хонада қимматбаҳо мебелларни, асосан антиқа буюмларни кўрди. Уларнинг ёғоч урнс сайқалланган жадваллар устида ўткирроқ дам.
  
  
  Унинг ўнг томонида, ярим очиқ ешикдан у Ставрос ишхонага айлантирган стол ва шкафлар билан бошқа хонани кўрди. Менинг чап томонимда хоналар, еҳтимол ётоқ хоналари ва яшаш жойлари бўлган коридор бор еди.
  
  
  "Мен бу ердаги катта деразалардан бошлайман", дедим.
  
  
  "Бу ерда кутинг", деб буюрди мени кузатиб қўйган одам.
  
  
  Унинг елкалари букилган. "Албатта."
  
  
  У офисга кириб, бир зум ғойиб бўлди. У хонанинг ички қисмини яхшироқ кўриш учун ўнг томонга ўтди. Қоронғи костюм кийган бир неча kishi ҳаракатланар, кимдир телефонда гаплашар еди. Бу алоқа маркази еди. Бу хонада ярим ўнлаб еркаклар бўлган бўлса керак. Мен уни кутаётганимда, яна икки kishi залдан мен турган катта хонага тушиб, менга қарашди ва офисга ҳам киришди. Ставросда бу ерда жуда кўп одамлар бор еди - еҳтимол ҳар қандай вақтда ўнлаб ёки ундан кўп. Ва атрофдаги одамларнинг кўпчилиги қурол олиб юрганига ва улардан қандай фойдаланишни билишига шубҳа йўқ еди.
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг, мени кўрсатган одам яна пайдо бўлди ва индамай коридорга қайтди. Унинг орқасидан офис орқали сочларини узун кийган ва кийимлари ва соч турмагидан ошиб кетган радикал талабага ўхшаган яна бир kishi ергашди. У бепарво кийинган ва катта револверни елкали ғилофда очиқ charm елек устига кўтарган.
  
  
  "Бу қанча вақт олади?""Бу нима?"у инглиз тилида сўради.
  
  
  Унинг тахминига кўра, у Паракатдаги одам сингари америкалик еди. Ставрос ўзи билан сиёсий фаолларнинг мустаҳкам ядросини олди.
  
  
  Мен унга синган инглиз тилида жавоб бердим. "Қанча вақт? Балки ярим соат, балки бир соат. Деразалар қанчалик ифлослигига боғлиқ."
  
  
  "Мадупас сизга қўнғироқ қилганини есламайди."У менга катта кўк линзали кўзойнаклар орқали қараб турарди. Егонинг юзи бироз хиралашган, лаблари жуда ингичка, деярли йўқ еди. Файл менежери орқали у его томонидан бошқа Ставрос сифатида аниқланди; у Hammer номи билан танилган, жуда яхши йигит, у икки аёлни динамит таёқчаларини иҳ камарларига боғлаб ўлдирган деб ишонилган.
  
  
  "Йўқ, у қўнғироқ қилмадими?"Бу қоғоз ва stahl иҳк бир парча томонидан чўнтагидан атрофида олинган. "Улар менга Жаноб Миноуркоснинг уйини айтишади."
  
  
  Шу пайт хонага яна бир kishi кириб, Hummer ёнида тўхтади. У калта, қоронғи ва еҳтимол юнон еди. Мен болта файлларида Салака Мадупаснинг расмини кўрдим ва одам айнан унга ўхшарди.
  
  
  "Мен деразаларни тозалаш компаниясига қўнғироқ қилганимни есламайман", деди у Ҳаммерга инглиз тилида. "Бу ерга охирги marta қачон келгансиз?"
  
  
  "Еслатмаларсиз еслай олмайман", дедим асабийлашиб. "Сиз ёзувларга ега бўлишингиз кераклигини тушунасиз."
  
  
  Hammer менга такаббурлик билан яқинлашди. "Аммо сиз илгари бу ерда бўлганмисиз?"
  
  
  Уники иккиланди. "Ҳа, у олдин бу ерда ишлаган."
  
  
  У револверни чиқариб, юзимга ишора қилди. Миянинг егоси ноқулай даражада яқин еди. "Ошхона қандай кўринишини айтинг."
  
  
  Чап қўлим остидан бир томчи қон чиқди. Минурколар менга берган ошхонанинг тавсифини еслашга ҳаракат қилдим. "Бу катта, лавабо ва шкафлар билан! Барибир бу нима?"
  
  
  "Оҳ, уни бошласин", деди сохта Мадупа.
  
  
  Hammer унга еътибор бермади. "Ошхонада нечта дераза бор?"
  
  
  Мен его оёқларига полга тушиб, агар мен stiletto олиш мумкин қанчалик тез ҳайрон бўлди. Аммо кейин у ошхона ички хонада, бинонинг коридорида, ташқи томондан емас, балки ички хона еканлигини еслади. "Аммо деразалар йўқ", дедим бегуноҳ.
  
  
  Ҳаммернинг бош бармоғи тетикга босилди. Аста-секин унинг бўғимлари оқариб кетди ва у қуролни ён томонига туширди. Офисдан калта енгли кўйлак кийган бир kishi чиқди.
  
  
  "Рейд жойидаги одамлар одам юборганликларини айтишади", деди йигит Ҳаммерга.
  
  
  У енгил кўринмасликка ҳаракат қилди. Агар керак бўлса, мен ҳикоямни захиралаш учун бляшка идорасида бир қизга пора бердим, лекин у аслида иккала томонга ҳам боришидан хавотирда едим.
  
  
  Hammer тўппончасини ушлади. Яхши. Лаънати деразаларни тозаланг", деб буюрди у. "Лекин буни тезда бажаринг."
  
  
  "Ҳа, сер", дедим. "Жаноб Миноуркос баъзан бизнинг ески сузиб юрган кунларимиз ҳақида гапиришни хоҳлайди. Кетишдан олдин унинг егосини кўраманми?"
  
  
  Hammer менга кескин кўриниш берди. "Сиз Егони кўрмайсиз", деди у. "Ишингизни давом еттиринг."
  
  
  "Раҳмат", дедим.
  
  
  Улар мени челакларни сув билан тўлдириш учун залдан пастга тушишимга рухсат беришди ва у тезда хоналарнинг жисмоний тартибини ўрганиб чиқди. Катта деразалар устида ишлай бошлаганимда, ҳамма мени ёлғиз қолдирди. Мен нима учун бу ерда еканлигимни кўрдим ва ташрифимни тўхтатишнинг аниқ усулини ўйлаб кўрмоқчи едим, бир гуруҳ еркаклар офисдан чиқиб, Ставроснинг бизнесини менга сездирмасдан очиқ муҳокама қила бошладилар. Уники ешик очиқ ҳолда балконда еди.
  
  
  "Иккала lager ҳам тайёр", деди бир kishi. "Мен, биз биланоқ ҳаракат қилиш Ставрос тавсия керак, деб ўйлайман..."
  
  
  Бошқа одам Егони тўхтатди ва менга ишора қилди. Биринчи одам юз ўгирди ва яна жим оҳангда гапирди. Бироқ, ҳозирги пайтда яна учта еркак ички коридор атрофидаги хонага киришди ва мен ташрифимдан катта bonus олдим. Ҳурмат билан, рамрод сингари, Adrian Ставрос еди. У ўрта бўйли, сочлари қуюқ еди. У у кўрган суратларга жуда ўхшарди, ўттиздан каттароқ кўринадиган жуда хунук, қаттиққўл йигит. Лекин у ҳали ҳам динамик кўринарди. Унинг елкалари кенг еди ва ўзини Вест-Point битирувчиси каби кўтариб юрарди. У узун енгли кўйлак ва бўйнига қора галстук таққан еди. У қўлида бир даста қоғоз ушлаб турарди ва унинг жуда чарчагани аниқ еди.
  
  
  "Хўш, келинг, ушбу учрашувни қисқача баён қилайлик", деди у катта хонадаги бошқаларга. Мен Занни йўқлигини пайқадим. У бу ташкилотда етарлича муҳим емас еди. "Rivera, Миконоснинг сўнгги ҳисоботи нима?"
  
  
  Мен у ерда бу кичик гуруҳга қараб тураман, улар қанчалик ақлли еканликларини еслайман, улар ҳаракат қилишди, у Adrian Ставросга ҳурматни деярли ҳис қилди.
  
  
  "...Қўмондоннинг айтишича, замин тугаган ва қўшинлар..."
  
  
  Ставрос тўсатдан юқорига қаради ва мени биринчи marta кўрди. У бўйсунувчига бош ирғади, мен томон бир неча қадам ташлади, кейин ўлик тўхтади, юзида ғазаб.
  
  
  "Бу тикувчи ким?""Уни тўхтатинг!"у бақирди.
  
  
  Ставроснинг одамлари атрофидаги Один унга еҳтиёткорлик билан яқинлашди. "Мен ишонаманки, кимдир бу ерда деразаларни тозалаш учун келган."
  
  
  "Сиз ишонасиз!"Ставрос баланд бақирди. У юқорига қаради ва ёнимдаги балконда челакимни ва қўлимда резина қиррали асбобни кўрди. У буюрди. "Сиз! Бу ерга келинг!"
  
  
  Агар Ставрос мендан қутулмоқчи еканлигига қарор қилиш учун ғазабланса еди, ҳеч ким Егонинг ҳукмига шубҳа қилмаган бўлар еди. У тасодифан хонага кирди. "Ҳа?"
  
  
  У жавоб бермасдан мендан юз ўгирди. "Бу ерда егога ким рухсат берди?"
  
  
  Hammer, panther хонанинг марказига stalked мен бурчакда турибман. "У яхши. Биз Егони текширмадик."
  
  
  Қора сукунат хонани тўлдирганда Ставрос ўгирилиб, қароқчисига узоқ лаҳза тикилди. Ставрос гапирганда, тинч еди. "Мени аҳмоқлар қуршовидами?"
  
  
  Hammer унга аччиқ қаради. Кейин у менга ўгирилди. "Яхши, деразаларни тозалаш бугунги кунда амалга оширилади."
  
  
  "Аммо мен ендигина бошладим! Жаноб Миноуркос ҳар доим барча ойналарни тозалашни хоҳлайди. У айтади..."
  
  
  "Тикувчини олинг, кетинг!"бақирди Hammer.
  
  
  Уники, у елка қисди. "Менинг челаким..."
  
  
  "Унут."
  
  
  Ставроснинг миммо хотиржам ўтди ва у мени доим кузатиб турарди. У лифтдан кўчага тушаётганда, унинг фикри овоз изоляцияси, алоқа линиялари ва кичик лифт ешикларини қулфлаган қулфларга еътибор қаратди. Қизиқ, унинг шубҳалари Adriana Ставрос томонидан қўзғатилганми? Менинг ташрифим, албатта, бунга арзийди. У нафақат ўлдирмоқчи бўлган одамга яхши қаради, балки қалъанинг егосининг жисмоний жойлашишини ҳам пайқади. Лифт ичкарига киришнинг ягона йўли еди ва у ичкарига кирганимизда нима кутишимизни биларди.
  
  
  Меҳмонхонага қайтиб келганимда, Erika ва Миноркос мени хонамда кутишарди. Ешикдан киришим билан Erika менинг яхши еканлигимни кўриб, газетани менга қаратди. Жасур сарлавҳа уни ўқиди.
  
  
  РАСМИЙ КЎРИНИШЛАРИ КОЦИКАС ФИТНА.
  
  
  Минурколар унинг тилини босишди.
  
  
  "Маълум бир кабинет аъзоси, Алики Вианола исмли таниқли шахс, Коцикас ўз партиясини коммунистларга сотишни режалаштираётгани ва бошқа хунта раҳбарларининг ҳаёти хавф остида еканлиги ҳақида далилларга ега еканлигини айтади."
  
  
  Мен марканинг биринчи устунига қарадим. "Маълум бўлишича, генералнинг тахмини тўғри еди", дедим мен. "Ставрос ҳамкасбларининг егоси ва егосини ўлдиришни режалаштирган учрашув олдидан вазиятни чалкаштириб юбориш учун коцикасга белкурак ахлоқсизлик ташлайди."
  
  
  "Ва у менинг номини зикр қилиш емас, балки ҳаракат қилади қандай еътибор," Минурк оғир деди.
  
  
  Erika қўлимни олди. "Полиция айбловларни тергов қилмоқда, аммо улар асоссиз деб топилган вақтга келиб, учта полковник ўлади."
  
  
  "Агар general биз учун кеца," дедим. "У қўнғироқ қилдими?"
  
  
  "Ҳали емас", деди Минуркос. "Сиз пентхаусга кирдингизми?"
  
  
  "Ҳа, қилдим", дедим. У уларга ешитган суҳбатлари ва Ставрос ҳақида кўрганлари ҳақида гапириб берди.
  
  
  "Мен сизни қуролга ега бўлишингизни истардим", деди Erika аччиқланиб.
  
  
  "Агар менда бўлса, у ерда йўқ еди", ери оммавий ахборот воситаларида пайдо бўлган хабарларни рад етди. "Улар менга яхши қидирув беришди. Йўқ, биз орқага қайтишимиз керак. Зак бўлса еди."
  
  
  Erika менга қаради. "У ўз ishida жуда яхши еди."
  
  
  "Ҳа", дедим. "Хўш, агар керак бўлса, ўз халқимдан ёрдам олишим мумкин. Менимча, бу ҳудудда болта агентлари бор. Мен уни аниқ биламан."У Минуркосга мурожаат қилди. "Сиз lager командирларига боришга муваффақ бўлдингизми?"
  
  
  "Мен иккаласини ҳам ушладим", деди у. "Мен уларга айтганларингизни аниқ айтдим. Иккала еркак ҳам менга шахсан мендан хабар олмагунча ҳеч қандай чора кўрмасликларини айтишди. Шунингдек, мен уларга пентхаус билан боғланмасликни ва котибим деб номланган ҳар қандай қарама-қарши буйруқларни еътиборсиз қолдирмасликни маслаҳат бердим."
  
  
  "Сиз жуда яхши иш қилдингиз, Жаноб Миноуркос", дедим мен. "Енди билсак..."
  
  
  Мени telefon тўхтатди.
  
  
  Erika бунга жавоб берди ва қўнғироқ қилувчи ўзини таништирди. У бош ирғади ва телефонни Минуркосга узатди. У телефонни олди ва қулоғига тутди. Его томонида бир нечта сўзлар бор еди. "Ҳа, Василис. Ҳа. Оҳ, ҳа. Ҳа, давом етинг. Бу аниқ. Ҳа. Оҳ, ажойиб."У тугатиб, гўшакни қўйганида, у бизга айёр табассум билан қаради.
  
  
  "Ҳаммаси яхшими?"Erika сабрсизлик билан сўради.
  
  
  Василис ёзги уйни чақирди ва Занни бугун бизнинг егоимизни, ертага бизнинг егоимизни кўришдан бош тортди, чунки у жуда банд еди. У Василисга кейинги ҳафта қўнғироқ қилишни таклиф қилди. Баҳс ва қизғин сўзлар алмашилди, аммо Занни қатъий қолди. У ҳам рад етди. полковникларнинг ташрифини telefon орқали муҳокама қилинг ."
  
  
  "Хўш, у сизни табассум қилиш учун нима қилди?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Деспо Аделфияни еслайсизми?
  
  
  Полковниклар қўмитасида расионни алмаштирган одамми? Ставроснинг ўз одами? "
  
  
  "Ҳа," Erika бош ирғади.
  
  
  "Василис бунга математикада борди. У учрашувни Аделфия ташкил қилади деб гумон қилди ва у ҳақ еди. Аделфия бутун режани билади. Василис учта полковник ҳақида баҳслашди ва Аделфия ишончини қозонди. Аделфия емга учрашув вақти ва жойини айтиб берди. Коцикас, Плотарчу ва Главани аллақачон Коцикаснинг қароргоҳида мен билан учрашишни келишиб олишган. Унинг шаҳарнинг шимолида, анча чекка ҳудудда қишлоқ мулки бор. Аделфия ҳам у ерда бўлади."
  
  
  "Қачон?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Бугун қачон билмайман", деб жавоб берди Минуркос. "Бир неча соат ичида."
  
  
  "Қандай қилиб улар полковникларни ўлдиришади?"
  
  
  Минурк егилиб қолди. "Аделфия Василисни билмаслигини билганида буни айтмаган бўлар еди. Афтидан, биз кутишимиз ва кўришимиз керак."
  
  
  "Бу жуда хавфли бўлиши мумкин", дедим мен. У билагидаги соатга қаради. "Erika, такси чақиринг. Биз, Коцикас учун т. Жаноб Миноуркос, бу ерда меҳмонхонада қолинг ва кўздан четда қолинг. Агар кимдир сизни таниса, биз муаммога дуч келамиз."
  
  
  "Жуда яхши, Жаноб Картер."
  
  
  Erika такси чақирди - да, у кўйлаги ечиб ва luger ғилофида боғлади, унинг ўнг билак кейин stiletto. Минуркос тикилди, жим ва ғамгин. У ғилоф атрофидаги Лугерни чиқариб, мурватни орқага силжитди, картрижни енгил ҳаракат билан картриджга киритди ва кейин яна қуролни қўйди.
  
  
  Erika телефонда еди. "Бизнинг таксиимиз беш дақиқадан сўнг кўчада бўлади."
  
  
  "Кейин кетайлик", дедим. "Бизда учрашув бор."
  
  
  Саккизинчи боб.
  
  
  "Мен тушунмаяпман деб ўйлайман", деди полковник Анатоле Коцикас бизни катта уйининг фоесида қабул қилганидан кейин. "Аделпҳиа бу шахсий учрашув бўлишини айтди, General."
  
  
  Биз йўлда General Криезотани олдик, чунки Агар Erika ва мен ёлғиз борсак, Коцикас бизни рад етишини билардим. Коцикас, еллик ёшлардаги ингичка одам, хаки формасида турди ва менга шубҳали қаради.
  
  
  "Бошқалар атрофида кимдир бу ерда бўладими, полковник?"Кризоту сўради.
  
  
  "Улар тез орада кутилмоқда."
  
  
  Яхши. Бизга вақтингизни bering", деди Кризоту.
  
  
  Коцикас жавоб кутиб, индамай бизга қаради. Гарчи унинг ҳарбий унвони генералникидан паст бўлса-да, ўша пайтда у Грециядаги енг қудратли шахс еди. Қачон 1967 йилги тўнтариш содир бўлди, Егони бошқарган одамлар атайлаб юқори офицерларни хунтадан чиқариб юборишди, чунки генераллар имтиёзли юқори синф билан боғлиқ еди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у ниҳоят. "Офисга келинг, илтимос."
  
  
  Бир лаҳзадан сўнг, биз тўрттамиз жуда қоронғи офис ўртасида айланада турдик. Хизматкор пардани очди ва хона ёруг ъ бўлди. Коцикас бизга ичимлик таклиф қилди, лекин биз рад етдик.
  
  
  "Полковник, у бу икки кишига учрашувдан олдин уйингизни қидириб топишингизга ва йиғилишгача шу ерда қолишингизга рухсат беришингизни истайди", деди Кризоту.
  
  
  "Нега емас?"Коцикас сўради. "Қандай кулгили илтимос."
  
  
  "Мени тингланг. Ушбу учрашув тузоқдир", деди general. "Бизда кейинроқ, вақтимиз бўлганда тушунтириш учун кўп нарса бўлади, аммо Никор Миноуркос сизга яқинда қилинган ҳужумлар ортида турган одам емас. Adrian Ставрос исмли одам бор, у Nikkor исмининг орқасида яширинган ва хунтага қарши қонли тўнтаришни режалаштирган. Сиз, Плотарчу ва Главани бу ерда сизнинг уйингизда ўлдирилиши керак, бугун емас ."
  
  
  Коцикаснинг юзи қаттиқ, тўғри чизиқларни олди. "Мен ўйлаяпман", деди у.
  
  
  "Мен Аделпҳиа сог ъ - саломат қочиш керак, деб гумон," умумий қўшилган. "Nikkor бу ерда бўлмайди, албатта, чунки у бунга ҳеч қандай алоқаси йўқ."
  
  
  Коцикас узоқ вақт деразага тикилди. У бизга қайтиб келганида, у сўради: "ва бу еркак ва қизми?"
  
  
  "Улар ёрдам бериш учун бу ерда", деди кризоту оддийгина.
  
  
  "Мени ўлдириш учун сиз уч kishi келмаганингизни қаердан биламан?"коцикас хотиржам сўради.
  
  
  Крисоту жилмайиб қўйди.
  
  
  "Полковник, - дедим мен оҳиста, - агар мен сизни ўлдириш учун бу ерга келганимда, сиз ўлган бўлар едингиз."
  
  
  Егонинг кўзлари меникига чуқур тикилди. Яхши. Сиз уйда текширишингиз мумкин. Аммо ишончим комилки, ичимда атрофимдаги барча уйларга ёки дўстларимга зарар етказадиган ҳеч ким йўқ еди."
  
  
  "Подвал борми, полковник?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Ҳа."
  
  
  "Биз у ердан бошлаймиз", деди Ерике унга. "Сиз ва general ҳозирча гаплаша оласиз, полковник. Иҳ келишидан олдин қанча вақтимиз бор?"
  
  
  "Мен камида ўн беш дақиқа дейман."
  
  
  "Бу етарли бўлиши керак."У Ерикага мурожаат қилди.
  
  
  "Бошлаймиз."
  
  
  Биз тезда катта подвални қидирдик ва ҳеч қандай бомба, портловчи моддаларни топмадик. Биз уйнинг қолган қисмини ва ниҳоят учрашув бўлиб ўтадиган идорани кўриб чиқдик. Биз тадқиқотни яхшилаб қидирдик. Тўлиқ исм топилмаган бўлса-да, биз иккита електрон хатони топдик.
  
  
  "Бу ақл бовар қилмайди", деди полковник Коцикас ёлғиз бўлганида. "Буни қачон қилиш мумкинлигини билмайман."
  
  
  "Бу одамлар профессионаллар", дедим мен. "Енди сиз менга ишонишингиз керак."
  
  
  "Хўш, вақт келди", деди Erika. "Улар алоҳида келишадими?"
  
  
  "Улар бугун ерталаб қўмита қароргоҳида бўлгани учун улар бирга келишлари мумкин", деди Коцикас.
  
  
  "Ҳатто Аделфия ҳам бошқалар билан бирга бўлиши мумкин еди, ҳатто улар уни жуда севмасалар ҳам. Ахир, бу гўёки ярашишга уринишдир ."
  
  
  Полковникнинг тахминлари тўғри еди. Ўн дақиқадан сўнг, катта қора лимузин кўтарилди ва учта полковник ҳам нен шаҳрида еди. Плотарчу ва Главани кекса еркаклар, оқ сочли Главани еди. Аделфия қирқ ёшнинг ўрталарида, семиз, семиз одам еди, унинг шакли унга уч ўлчамга жуда кичкина бўлиб туюлди. У ҳар томонга нур сочиб, розилик ва розилик ҳақида баланд овозда гапирар еди ва қабулхонада ўнг билагига кишан қўйганида жуда ҳайрон бўлди.
  
  
  Его хатти-ҳаракати чақмоқ каби ўзгарди. Табассум сўнди ва қора кўзлар қаттиқ музли еди. "Сиз нима қиляпсиз?"у хитоб қилди.
  
  
  Коцикас ва Криезотоу ҳеч нарса демади. У аделфияни тахминан айлантирди ва ему қўлларини орқасига боғлаб қўйди. Егонинг қаттиқ юзи тезда ғазабга тўлди. "Бу нимани англатади?"у баланд сўради, коцикас ва умумий мендан қараб.
  
  
  "Жаноб Картер бугун бизни ўлдириш учун менинг уйимга келганингизни айтади", деди Коцикас совуққонлик билан.
  
  
  Қолган икки полковник шокда бир-бирига қарашди. "Бу ҳақиқатми, Анатол?"Главани коцикасдан сўради.
  
  
  "Бу бемаънилик!"Аделфия хитоб қилди. "Бу одам ким?"Коцикас жавоб беришидан олдин, Аделпҳиа машқ қиладиган кишининг расмий услубидан иссиқ юнон тилига ўтди, заҳар каби сўзларни тупурди ва мунтазам равишда бошини мен томонга ташлади. Мен ундан кўп қўлга олмади.
  
  
  "Биз кўрамиз, полковник," коцикас ниҳоят жавоб берди.
  
  
  У уни тахминан қўлидан ушлаб олди. "Кейинги қисқа вақтни офисда ўтказишингиз мумкин, - дедим мен, - кутилмаган ҳодисаларни ўтказиб юборсак."У Коцикасга қаради. "Атрофингиздагилар, Ерикадан ташқари, мен уни бошқа ешитмагунимча, зал бўйлаб хонада қолинг."
  
  
  "Жуда яхши", деди Коцикас.
  
  
  Полковниклар ва General Крисоту залнинг нариги томонидаги яшаш хонасига ишхонадан киришди, Erika ва мен Аделфиянинг гўштли оғзини ёпиштирдик ва Егони стулга боғладик. У revolver томонидан его кестириб олинган ва камарига ёпиштирилган. Erika ва мен қабулхонага қайтдик ва Аделфия лента устида бизни ҳақорат қилди.
  
  
  "Биз ҳозир кутяпмизми?"Erika сўради.
  
  
  Уни, наҳ қаради. Унинг қизил сочлари орқага силжиган ва шим костюмида жуда ақлли кўринарди. У олиб бир .25-калибрли Белгия ҳамёнига атрофида тўппонча ва ўқ-дорилар текширилади.
  
  
  "Ҳа, биз кутмоқдамиз", дедим мен. У очиқ ешик олдига бориб, баланд Lombard тераклари билан қопланган узун йўлга қаради. Бу жойдан ўтадиган ягона йўл деярли бир мил узоқликда еди. Ўлдириш учун енг зўр жой. Тиргак Ставроснинг ўралган маъноси билан келаётган еди? У Аделфияни сўроқ қилишни ўйларди, аммо кўп вақт йўқ еди ва у Ставросдан жуда қўрқарди. Бу унинг юзида кўрсатди.
  
  
  Erika орқамдан келиб, танасини меникига босди. "Бизда ёлғиз кўп вақт йўқ, Ник."
  
  
  "Биламан", дедим.
  
  
  Унинг еркин қўли, қуролсиз, елкам ва қўлимни силаб қўйди. "Бу тугагач, биз Афинада яширинамиз, овқатланамиз, ухлаймиз ва севамиз."
  
  
  "Менимча, бизнинг хўжайинларимиз буни қадрламайдилар", деб кулдим.
  
  
  "Улар дўзахга боришлари мумкин. Улар бизга бир неча кун беришлари мумкин", деди у ғазабланиб.
  
  
  У унга ўгирилди. "Мен бир чиройли кичик меҳмонхона қаерда биламан..."
  
  
  У, бир кун ўгирилиб, бир автомобил двигатели овозини ешитиб. Йўлнинг нариги томонида, у кўздан ғойиб бўлишидан олдин, қора sedan яқинлашаётган еди. Унинг устига полиция чироғи бор еди.
  
  
  "Бу полиция!"- деди Erika.
  
  
  "Ҳа," мен рози бўлдим. "Сизнингча, Ставрос участка устасига пора берганми?"
  
  
  "Бу фақат бир нечта одамни олади", деб таклиф қилди Erika.
  
  
  "Айниқса, Ставрос ўзи билан бир нечта одам олиб кеца", дея қўшимча қилдим мен. "Кетдик."
  
  
  Биз хунта аъзолари ва general кутаётган хонага шошилдик.
  
  
  "Ташқарида полиция машинаси турибди", деди у тезда унга. "Бу Ставрос gambit ўхшайди. Ҳаммангиз қуролланганмисиз?"
  
  
  Уларнинг барчаси Кризотудан ташқари еди. Мен ему Аделпҳиа нинг revolver берди. "Енди, бу ерда иложи борича бепарволик билан ўтиринг, гўё сиз жиддий мунозарада қатнашаётгандексиз. Қуролларингизни тайёр ҳолда сақланг, ёнингизда яширинг. Erika, ўша сақлаш хонасига boring."У тезда кетди.
  
  
  "Мен бу француз ешиклари ортида чин дилдан бўламан", деб давом етди у. "Уларнинг барчаси хонага кирганда, биз иҳни олишга ҳаракат қиламиз. Агар атрофингиздаги кимдир ҳозир кетмоқчи бўлса, сиз орқа ешикдан ўтишингиз мумкин."
  
  
  У жим офицерларга қаради. Улар қаерда қолишди.
  
  
  Яхши. Биз жанжалдан қочишга ҳаракат қиламиз. Менга ишонинг."
  
  
  Мен француз ешикларидан ўтаётган едим, олд ешик портлаш билан очилганини ешитдим. Хизматкор полицияни тўхтатмоқчи бўлди, лекин его итариб юборилди. У уларнинг Аделфия боғланган ва gagged бўлган ишхонанинг қулфланган ешигини тақиллатганини ешитди ва кейин яна хизматкорнинг овозини ешитди. Агар бир нечта еркак бўлса, бу жуда мантиқий емас. Бир лаҳзадан сўнг, иҳ уни яшаш хонасига бостириб кирганларида аниқ кўрди. Олтита Иҳс бор еди-бешта формада ва битта оддий кийимда. Формадаги барча еркакларнинг камарларида револверлар бор еди.
  
  
  "Бу нимани англатади?"- деди полковник ўрнидан туриб, лекин тўппончани орқасига яшириб.
  
  
  Оддий кийим одам олдинга қадам ташлади, лейтенантнинг чизиқлари билан forma кийган одам. Оддий кийим одам Ставроснинг пентхаусда кўрган тансоқчиси еди. Лейтенант, еҳтимол Ставрос пора берган полициячи еди. Бу ҳақиқий полиция кучи бўлиши керак. Бу матбуот учун уйдирма, аммо ишончли ҳикоя бўлиши керак еди.
  
  
  "Биз сизни бу ерда кутмаган едик, General", деди лейтенант. У хонага қаради, еҳтимол Аделфиядаги хонага. "Ҳаммангиз хиёнат қилганингиз учун ҳибсга олингансиз. Сиз бу ерга коммунистик agent билан учрашиш ва халқаро бандитлар билан махфий битим тузиш учун келганингиз ҳақида бизда далиллар бор."У жуда асабий кўринарди.
  
  
  "Бу бемаънилик", деди Коцикас.
  
  
  "Сиз ҳаммангиз хоинсиз", деб баланд овозда туриб олди лейтенант. "Ва сиз шундай қатл қилинасиз."У лейтенант револверини тортиб олганини кузатди.
  
  
  Ставрос одам қаттиқ жилмайди. "Ва бу ерда қатл бўлади", деди у инглиз тилида. "Агар ҳибсга қаршилик қачон."
  
  
  "Ҳибсга олиш пайтида бизда жисмоний қаршилик йўқ еди", деди Коцикас Оавда пайдо бўлган ёш математика талабасига.
  
  
  "Йўқ?"ёлланма Ставрос сўради. "Хўш, ҳеч бўлмаганда полиция ҳисоботида шундай дейилган. Шундай қилиб, одамлар буни радиода ешитишади."
  
  
  Лейтенант револверни Коцикасга қаратди. Улар аллақачон бир лаҳзада барча полициячилар тўппончаларини лейтенантнинг сигналига тортишини тахмин қилишган еди. Ставрос одам кўйлаги ичига кириб, одамларига мурожаат қилган лейтенантга бош ирғади. У Вилгелминани лейтенантнинг кўкрагига қаратиб, кенг ешикдан тез қадам ташлади.
  
  
  "Яхши, бу ерда очиқ қолинг."
  
  
  Лейтенант менга тикилиб, юзига ажабланиб қаради. Ставроснинг одами ҳали қуролига етиб бормаган еди ва фақат бир нечта forma кийган полициячилар ғилофларига етиб келишди. Ҳамма музлаб қолди ва ҳамма кўзлар менга ўгирилди.
  
  
  "Қуролни ташланг", деди у лейтенантни буюрди. "Ва сиз, бу қўлингизни дублетингиздан еҳтиёткорлик билан олиб ташланг."
  
  
  Ҳеч ким менинг буйруқларимга амал қилмади. Улар мен билан нима қилишлари кераклигини аниқладилар. Уларнинг чап томонида ҳаммом ешиги очилди ва Erika белгиялик револверини Ставроснинг одамига қаратиб чиқди.
  
  
  "Менимча, у айтганидек қилганингиз маъқул", деди у совуққонлик билан.
  
  
  Ерикага қараб, безори Ставрос ва полиция лейтенантининг юзларида умидсизлик ва ғазаб пайдо бўлди. Унинг кўзлари иҳнинг ниятини тахмин қилишга уриниб, ихнинг юзига узоқ тикилиб турди. Кейин ҳамма жаҳаннам бўшашди.
  
  
  Лейтенант қуролни тушириш ўрнига, егосини кўкрагимга қаратди ва его бармоғи билан тетикни тортди. У чақмоқдек тез ҳаракатни кўрди ва полга йиқила бошлади. Его қурол бир милтиқ каби кетди, ва у иссиқ ҳис, ёниб турган оғриқ менинг чап қўли орқали олов. ГАВК миммо ме-дан ўтди ва кун бўйи стаканни синдирди. Уни, полга йиқилди ва лейтенант яна ишдан сифатида стулда ағдарилди, менга кейинги ёғоч замин сплинтеринг кўзларини гавкинг.
  
  
  У қичқирди. - "Иҳ ўлдириш!""Иҳ барча ўлдириш!"
  
  
  Лейтенант револверини менга қаратганидек, Ставроснинг одами унинг орқасидан ергашди ва ўз тўппончасини чиқарди. Бу ялтироқ қора автомат еди ва у Ериканинг егосини унинг бошига қаратди. Erika унга ўқ узди, лекин у қабилалардан бирига йиқилганда соғинди. Отишма полициячилардан бирининг сонига тегди. Еркак полга йиқилиб тушганида оғриқдан қичқирди.
  
  
  Қолган икки полициячи пастга тушди. Ярадор ва яна бир полициячи кичкина мебелнинг орқасида яширинган.
  
  
  Кризотоу ва келган икки полковник ҳали ҳам ҳаракациз едилар, аммо Коцикас револверини чиқариб лейтенантга қарата ўқ узди. Еркак йиқилиб, паст стулга қулаб тушди ва Егони ерга туширганда уни синдириб ташлади.
  
  
  У отиш позициясига кўтарилди. Ставроснинг одами ендигина Ерикани отиб ташлаган еди. У соғинди, чунки у ҳали ҳам мувозанатни йўқотиб, унинг зарбасидан қочиб, ўзи тезда егилиб қолди.
  
  
  Бир вақтнинг ўзида бир нечта қурол отилди. Криезоту полициячилардан бирини ўлдирди ва у яна иккитасини отиб ташлади. Erika ставроснинг ёлланма номзодини катлам долларида аниқ отиб ташлади.
  
  
  Лейтенант Коцикасга ҳужум қилиш учун иккинчи уринишига тайёргарлик кўраётган еди, лекин у унинг ҳаракатини кўрди ва тезда ҳар бир қабила олдига қадам қўйди. "Мен Стаҳлни бундай қилмаган бўлардим."
  
  
  Бошқа полициячилар жанг қилишдан бош тортдилар. Қуролларини ташлаб, қўлларини бошлари устига кўтаришди. Лейтенант уларга қаради, тўппончасини туширди ва Егони полга ташлади. У ҳаракациз жисмларга, кейин менга қаради.
  
  
  "Бу ғазаб", деди у хириллаб. "Сиз полициянинг қонуний ишига тўсқинлик қилдингиз ва ўз вазифаларини бажаришда зобитларни ўлдирдингиз. Сиз бундан қутулолмайсиз..."
  
  
  Унинг тўппончаси уни его бошига уриб, его оёғини йиқитди. У бошини ушлаб, нафас олиб, полда ётарди. "Сиз ёпишингиз керак", деб бақирдим.
  
  
  Полковниклар ва Криезота икки зобитни кишанладилар. Erika деворга қаттиқ суянди. Мен ундан сўрадим. "Ҳаммангиз яхшимисиз?"
  
  
  "Ҳа, Ник."
  
  
  "Сизга ишонганимдан хурсандман, Жаноб Картер", деди Коцикас. "Биз сизга битта қарздормиз"
  
  
  "Ва уриниш муваффақияциз тугади", дея қўшимча қилди Главани.
  
  
  "Мен полиция комиссари билан боғланаман ва у билан бу ерда содир бўлган воқеалар ҳақида узоқ вақт гаплашаман", деди Коцикас ярадор лейтенантга жилмайиб қараб.
  
  
  "Агар сиздан йигирма тўрт соат олдин бўлса, полковник", дедим. "Аҳтапот нишони ҳали ҳам тирик. Мисс Нйстром ва мен Ставрос олиш кетади."
  
  
  У бир зум иккиланиб турди. "Яхши, Жаноб Картер. Мен уни йигирма тўрт соат жим тураман. Аммо кейин унинг ҳаракатини қилиш унга боғлиқ."
  
  
  "Етарлича адолатли", дедим. "Агар ертага Ставросни топмасак, уни ўзингиз хоҳлаган тарзда ҳал қилишингиз мумкин."
  
  
  Коцикас қўлини узатди. "Омад тилаймиз."
  
  
  Его унинг қўлини олди. "Бизга керак бўлади!"
  
  
  Тўққизинчи боб.
  
  
  Қайтиб келганимизда, минуркос меҳмонхона хонасини босиб ўтаётганини топдик. У бизга қайтиб келиш учун кўп имконият бермагани аниқ еди.
  
  
  "Полковниклар яхшими?"У сўради, унинг юзида енгиллик кўриниши.
  
  
  "Ҳа", дедим.
  
  
  "Ва Василисми?"
  
  
  "У хавфсиз ва соғлом", деди Erika. "Биз жуда омадли едик. Бу қон тўкиш бўлиши мумкин."
  
  
  "Худога шукур", деди Минуркос.
  
  
  "Биз буни генералсиз қилолмасдик", дедим мен.
  
  
  "Василис ўзини яхши кўрсатганидан хурсандман. Омон қолган қотиллар ҳибсга олинганми?"
  
  
  "йўқ. Котикас ундан Ставросга етиб боргунимизча йигирма тўрт соат вақт беришини сўради."
  
  
  У бир зум жим қолди. "Мен бу махфийликка рози еканлигимга амин емасман. Лекин мен буни ҳали қилмайман. Мен уни йигирма тўрт соат жим тураман, Жаноб Картер."
  
  
  "Мен буни қадрлайман, Жаноб Миноуркос. Енди бизда қиладиган ишимиз бор. Ставросдан кейин боришимиз керак."
  
  
  "Бу муаммони ўзингиз ҳал қилишни давом еттириш ёмон кўринади", деди Миноуркос. "Бу полиция ёрдамини талаб қилади, Жаноб Картер. Мен ишонадиган баъзи одамларни биламан."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Улар сингари, оммавий қотиллик қилмоқчи бўлган полковник Коцикасга ким келган? ""Йўқ, мен его, Жаноб Минуркосни олиш имкониятига ега бўлишим керак. Полиция Ставросни жавобгарликка тортишга қодир ёки тайёр бўлишига ишонмайман. Менинг ҳукуматим ҳам қила олмайди. Мен жойида Ставрос ўлдириш учун буйруқ бор нима учун ўша. Ушбу буюртмалар Мисс Нйстром ҳукуматидан олган буюртмалар билан бир хил."
  
  
  "Аммо пентхаусга бориш ўз жонига қасд қилади", деди у.
  
  
  "Балки", дедим. "Аммо, еҳтимол, бу жой ҳақида билганларимни ҳисобга олмаганда. Ва сиз билган нарсалар."
  
  
  У сўради. "Қачон борасиз?"
  
  
  У Ерикага қаради. "Ҳаммангиз яхшимисиз?"
  
  
  "Сиз нима дейсиз, Ник."
  
  
  "Масалан, Ставрос енди нима учун ўз одамидан ешитмаганига ҳайрон. Менимча, Ставрос пентхаусда нимадир нотўғри кетганига амин бўлгунча кутиш еҳтимоли бор. Шундай қилиб, у бугун кечқурун у ерда бўлиши керак."
  
  
  "Сиз ўзингиз қуролли соқчилар ҳақида гапирдингиз", деди Минуркос. "Сиз коридорга киришдан ўтолмайсиз."
  
  
  "Бу мумкин. Аммо Erika ва мен ёрдам берадиган учинчи одамга ега бўламиз. Коцикаснинг уйига боришдан олдин мен бошлиқларим билан алоқада едим. Бошқа agent Афинадаги sport залида бошқа топшириқ билан ва у бизга ёрдам беради."
  
  
  "Сиздан фақат учтангиз борми?"Минуркос сўради. "Фарқ сизга қарши бирига икки ёки уч бўлиши мумкин, агар жойида урди олиш бўлса ҳам,."
  
  
  Картер узоқ тикиш ёқтиради, " Erika деди, жилмайиб.
  
  
  У ревматизмга жилмайиб қўйди. "Бундан ташқари, менда тўртта режам бор."
  
  
  "Тўрт?"Минуркос сўради, чигал. "Агар сиз менга ишонсангиз, сизнинг ишончингиз нотўғри. Мен қуролни қандай отишни ҳам билмайман."
  
  
  "Сиз емас", дедим. "Бу ерда самолётда сиз есимда бўлган нарсани еслатиб ўтдингиз. Сиз ўлдирилган котибингиз Салака Мадупаснинг унга жуда ўхшаш акаси борлигини айтдингиз."
  
  
  "Ҳа", деди Минуркос. "Бечора йигит, у его аканинг ўлганини ҳам билмайди. У ва Салака бир-бирларини тез-тез кўришмасди, лекин улар орасида жуда кўп меҳр бор еди."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Бу селдга қанчалик ўхшайди?"
  
  
  "Кўп одамлар. Улар орасида атиги бир йиллик фарқ бор еди. Баъзилар егизакларга ўхшайди, дейишади, фақат Салака акасидан бир дюйм баландроқ ва бироз оғирроқ еди."
  
  
  "Биз буни тузатишимиз мумкин", деди у Erika ва Миноркосдан кўра ўзига кўпроқ. "Бу йигит Афинада яшайдими?"
  
  
  Минурк менга савол билан қаради. "Ҳурмат билан шаҳар ташқарисида кичик бир қишлоқда."
  
  
  "Емга қўнғироқ қилинг ва унга селд ҳақида айтиб bering", дедим мен. "Кейин ундан акасининг ўлими учун қасос олишга ёрдам беришни хоҳлайсизми, деб сўранг."
  
  
  Erika менга қаради. "Ник, демоқчисиз ..."
  
  
  "Агар Ставрос ёлғончи ихтиро қила олса, биз ҳам шундай қила оламиз", дедим мен. "Janis Занни ўлган одам ҳақида гапира оладиган ягона одам емас."
  
  
  "Учинчи Салака Мадупас?"Erika сўради.
  
  
  "Аслида. Балки фақат у бизни пентхаусга олиб бориши мумкин."У Минуркосга мурожаат қилди. "Сиз емни чақирасизми?"
  
  
  Минурк қисқача иккиланиб турди: "албатта. Ва мен бу ерда его уни келтираман."
  
  
  Икки соатдан сўнг, кечқурун Сергиу Мадупас меҳмонхонадаги хонасига етиб келди. У мулойим, уятчан одамга ўхшарди, лекин сирт остида акасининг ўлими учун масъул бўлган математик мутахассисдан қасос олишга ёрдам берадиган шафқациз қатъият бор еди. Мен емга бир жуфт баланд пошнали балет терлик ва юмшоқ астар бердим ва унга тез тегиниш бердим. У тугагач, у деярли уни пентхаусда кўрган фирибгарга ўхшарди. Ахир, бу Сергиу бизнинг схемамизда, деллнинг ўзи емас, балки деллнинг ўзи емас еди.
  
  
  Унинг меҳмонхонаси пентхаусдаги одамлардан Сергиуни сохта Мадуп Занни учун қабул қилишларини истайди.
  
  
  У буни тугатгандан сўнг, у орқага қайтди ва биз ҳаммамиз яхши кўринишга ега бўлдик. "Сиз нима деб ўйлайсиз?"Минуркос ундан сўради.
  
  
  "Бу Салакага жуда ўхшайди ва Шунинг учун ҳам Заннига ўхшайди", деди Миноуркос.
  
  
  Бизнинг ёлғончи, менга ноаниқ жилмайиб қўйди. "Сиз яхши иш қилдингиз, Жаноб Картер", деди у. Егонинг овози Занниникига жуда ўхшаш еди ва Егонинг инглиз тили тахминан бир хил сифатга ега еди.
  
  
  "Менимча, биз буни ҳал қила оламиз", деди Erika.
  
  
  * * *
  
  
  Бир соат ўтгач, биз Аполлон биносига келдик. Афинада тушлик вақти еди ва кўчалар деярли кимсасиз еди. Бинонинг ўзи қоронғи еди, фақат қабулхона ва пентхауснинг узоқ милтилловчи чироқлари бундан мустасно. Биз ижарага олинган қора седанда тахминан ўн дақиқа ўтирдик, кейин уйнинг бурчагига баланд бўйли одам келди. У тўғридан-тўғри машина томон юрди ва олд ўриндиқда ёнимга ўтирди. Erika ва Сергиу орқада ўтиришарди. Миноуркос меҳмонхонада қолди.
  
  
  "Салом, Картер", деди баланд бўйли одам. У қолган иккитасига қаради ва Ерикнинг нигоҳини ушлаб турди.
  
  
  "Бирор нарса бўляптими?"
  
  
  "Бу каби ҳеч нарса. У келганида ferret билан ҳеч ким йўқ еди."Бу менинг Ахдаги ҳамкасбим Билл Spenser еди. У Агентликда янги еди ва у билан фақат ундан олдин учрашган еди. Бироқ, хок Спенсернинг яхши инсон еканлиги ҳақидаги қисқа суҳбатимиз давомида мени телефонда ишонтирди. Менинг кўрсатмаларимга кўра, у деярли уч соат давомида бинонинг shisha жабҳаси орқали пентхаусга махсус лифтни томоша қилди.
  
  
  Его уни Erika ва Серхио билан таништирди. "Биз хизмат ешигидан лоббига борамиз, - дедим мен, - бу калит билан. Сергиу биринчи бўлиб кетади ва биз бу жой бизга тегишли бўлгандек ҳаракат қиламиз. Агар биз тепага борсак, биз илгари айтиб ўтилганидек давом етамиз. саволлар?"
  
  
  Қоронғи машинада ўйчан сукунат бор еди. "Ҳаммаси жойида", дедим. "Нинг билан бу орқали борайлик."
  
  
  Тўрттамиз қора sedan атрофида чиқиб, бинонинг олд томонига бирга юрдик. Асосий киришнинг чап томонида қулфланган shisha хизмат ешиги бор еди. Сергиу Минуркос ему берган калитни зангламайдиган пўлатдан ясалган қулфга киритди ва уни айлантирди. Лобби, лифт қоровул куфр бизга ўгирилди.
  
  
  Сергиу биринчи бўлиб кирди ва биз ергашдик. Уни, биз, албатта, ажабланиб Ставрос қабул едим, агар ҳайрон. У полковник Коцикаснинг уйида нима бўлганини ешитишни кутиб, пентхаусни босиб ўтиши керак. Умид қиламанки, у тергов қилиш учун ўз одамларидан иборат отрядни у ерга юбормаган. Бундан ташқари, у сўнгги бир-икки кун ичида Паракатага қўнғироқ қилмоқчи бўлган ва у ерда Хема ва менга етиб боролмаслигини аниқлаган. Ўрмон плантацияларидан бирортаси билан боғлана олмаслик Ставросга нимадир нотўғри еканлигини айтди.
  
  
  Биз лифтда қўриқчига яқинлашдик. У Сергиуга ғалати қаради.
  
  
  "Қаерда едингиз?"
  
  
  "Булар матбуот вакиллари", деди Сергиу ўзининг янги ролини ўйнаб. "Улар бир неча соат олдин содир бўлган хунта полковникларининг даҳшатли қирғини ҳақида ешитдилар. Полиция уларга фожиа ҳақида хабар берди. Улар Жаноб Миноуркоснинг ушбу даҳшатли воқеа ҳақида фикрини олиш учун қисқа интервю беришни хоҳлашади ва мен иҳ билан юқори қаватда гаплашаман."
  
  
  Гюгонинг стилеттоси буни ўнг билагида сезди ва мен уни ишлатишим керакми деб ўйладим. Агар қўриқчи бир мунча вақт навбатчилик қилганида, у занни бинолар атрофида чиқмаганлигини билар еди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у. "Мен сиз билан лифтга чиқаман."
  
  
  Лифт пентхаусда еди. У қўнғироқни чалди ва у аста-секин туша бошлади. У биринчи қаватга келишидан олдин бу абадийликдек туюлди, лекин ешиклар ниҳоят очилди. Илгари мени юқорига ва пастга олиб борадиган ўша лифт оператори навбатчиликда еди. Лифт оператори Серхиони томоша қилаётганда биз бортга чиқдик. Кун бизнинг орқамизда ёпилди, аммо operator бизни олиб кетиш учун тугмани босмади.
  
  
  "Мен сизнинг бино атрофида еканлигингизни билмасдим", деди у Сергиуга бизга еҳтиёткорлик билан қараб.
  
  
  "Хўш, енди биласиз", деб жавоб берди Сергиу. "Мен бу газетачилар билан учрашиш учун кетдим. Бизни юқорига олиб boring."Мен унга интервю бераман."
  
  
  Еркак Сергиунинг юзини диққат билан текширди. "Мен уни биринчи навбатда юқорига чақираман", деди у.
  
  
  "Бу керак емас!"- деди Сергиу.
  
  
  Аммо, у машинанинг ён томонидаги комм консолига борди. Мен Спенсерга бош ирғадим ва у уни ялаш учун кетди. У Смит ва Вессон 38-ни тортиб олди ва бошқа одам бу ҳаракатни пайқади. У ўз маъбадида қуролни кўриш учун ўз вақтида ўгирилди. У нафас олди ва полга сирғалиб тушди.
  
  
  Erika бошқарув панелига борди. "Ўзингизга олинг", дедим мен.
  
  
  Ёзги бизнинг йўлда, биз лифт бир бурчагида учун лифт operator юмшоқ кўрсаткични кўчиб, биз тўрт чиқиб қачон его дарҳол аниқ бўлмайди қаерда. Бир лаҳзадан сўнг, пентхаус коридорида ешиклар очилди.
  
  
  Мен гумон қилганимдек, навбатчиликда яна иккита еркак бор еди. Улардан бири у илгари учрашган сарғиш безори еди. Улар жанговар филмлар еди ва у улар билан ўйин ўйнашни хоҳламади. Сарғиш йигит пентхаусга кираверишдаги стул ортидан ўрнидан турди, иккинчиси еса ўтирди.
  
  
  Иккаласи ҳам худди арвоҳни кўргандай Серхиога қарашди.
  
  
  "Нима жаҳаннам..."сариқ одам хитоб қилди. "Бу ерда нима бўляпти?"
  
  
  Сергиу сарғишнинг еътиборини тортди ва Spenser столда қора сочли одамга яқинлашди. Еркак аста-секин Spenser томон юрди.
  
  
  "Мен бу одамлардан интервю олишга рухсат бердим", деди Сергиу.
  
  
  "Пентхаусдан қандай чиқдингиз?"Сариқ одам сўради.
  
  
  Сергиу жавоб бераётганда мен унинг олдига бордим. Spenser қоронғу одамнинг ёнида турарди. Erika иккаламизни ҳамёнига яширинган белгиялик кичик revolver билан ёпди.
  
  
  "Қачон кетганимни есламайсизми?"Сергиу ғазаб билан сўради. "Бу тахминан бир соат олдин еди. Мен сизга айтдим..."
  
  
  Бошқа тушунтириш талаб қилинмади. Уго овозсиз қўлимга тушди. Сариқ уни чап қўли билан ушлаб олди ва мувозанатни йўқотганда уни ўзига тортди. У пичоқ кўтарган қўли билан тезда Егонинг томоғига тортилди. Серхионинг кўйлаги ва кўйлаги устига қон сепилди.
  
  
  Қоронғи одам қуролни олди, лекин Spenser бунга тайёр еди. У чўнтагидан хунук гарротни чиқариб, тезда қароқчининг бошига қўйди, сўнг иккита ёғоч тутқич билан кесишган симни қаттиқ тортди. Еркакнинг қўли ҳеч қачон қуролга етиб бормаган. Егонинг кўзлари катталашди ва сим гўшт ва артерияларни суякка кесиб ўтаётганда оғзи очилди. Босқинчи сакраб ва Spencer нинг чангалида бир лаҳзага бураб сифатида яна қон бизнинг оёқ қалин гилам устида сочилган, унинг оёқлари ҳавода чайқаб. Кейин у полга ҳамроҳига қўшилди.
  
  
  Erika револверининг тетикини бўшатди. Сергиу жасадларга рангпар юз билан қаради, Гюго еса фотосини кўйлаги устидаги пичоқни артди. Spencer менга бош ирғади , инсоннинг бўйнига чуқур ботиб еди илмоқ воз, ва соябон қаватда учун раҳбарлик. Гюго уни қўлида ушлаб турди ва Spenser менга илгари айтиб ўтган махсус тўппончани чиқариб олди. Его компания томонидан тақдим етилади, махсус еффектлар ва таҳрирлаш-ўқ отадиган пневматик қурол. Дартлар мен Колумбия ҳиндуларидан қарз олган тез таъсир қилувчи заҳар cураре билан тўлдирилган еди.
  
  
  Сергиу ўзига келди. У ешик олдига борди, Минуркос Ем берган яна бир калитни киритди ва уни оғир ешикни очиш учун ишлатди. У менга қаради ва мен бош ирғадим. У индамай ешикни очди ва пентхаусга кира олмагани учун четга чиқди. У ҳужумнинг ушбу босқичида ёрдам беришга тайёр емас еди.
  
  
  Учаламиз тезда ешикка кириб, ташқарига чиқдик, Erika револверни олдида ушлаб, ўқ отишга тайёр еди, лекин у шунчаки захира тўппонча еди. Ставроснинг ўзини топишдан олдин у Ставроснинг одамларини жуда зарур бўлганидан кўпроқ огоҳлантириши шарт емас еди.
  
  
  Агар Ставрос кираверишдаги катта яшаш хонасида бўлганида мукаммал бўлар еди. Буларнинг барчасини тезда олиб ташлаган бўлар еди. Бунинг ўрнига биз узун баҳай устида ўтирган, қўлида бир стакан бренди билан ўтирган Ҳуммерни топдик. Мен уни кўрдим, мен турган жойдан ғилофлар. У ҳали ҳам қуролланган еди, бу хавфли одам.
  
  
  Ётоқхоналарга олиб борадиган ички коридорда ҳаёт аломати йўқ еди, лекин яхши ёритилган офисдан овозлар ешитиларди. Мен Ҳумвее томон кетмоқчи едим, икки kishi офис бўйлаб ва яшаш хонасига киришди. Уларнинг атрофида Одина елкали ғилофда автомат билан қуролланган, иккинчиси еса яна бир сохта Мадупа Janis Занни еди.
  
  
  Улар бизни кўрганларида тўхташди ва иккаласи ҳам Серхиога ёрқин кўзлар билан қарашди. Икки фирибгар бир зум тўхтаб, бир-бирларига қарашди ва Hammer уларга ўгирилиб, юзларидаги ибораларни кўрди. Бир сониядан сўнг, безори ва Занни тўппончаларига етиб келишди.
  
  
  Spenser дартни нишонга олди ва ўқ узди. Хонада зерикарли поп бор еди ва бир лаҳзадан сўнг одамнинг бўйнига, одам Атонинг олмаси ёнида қора металл дарт учиб чиқди. Занни қора нарсага даҳшат билан тикилганида, Егонинг жағи товушсиз ишлай бошлади. Hammer мушук каби бир ҳаракат билан айлана бошлади ва қуролини тортиб олди.
  
  
  Унинг кўзлари биринчи менга қаратилган, унинг қўли унинг ғилофида қурол топиб ва мен уларда таҳдид кўрдим. У ҳар бир қабиладан бирига йиқилди ва бир вақтнинг ўзида қўлини силкитиб, стилеттони бўшатиб, пастдан пастадир қилди. У аждаҳога урилгандек жимгина ҳавода кесилиб кетди ва унинг болғаси его ва юрак ёнидаги кўкрагига урилди. Пичоқ баланд овоз билан его ва танага чўкди ва дастага тушди.
  
  
  Hammer нинг ёмон кўзлари, нинг кўк кўзойнак таққан емас еди, чунки биринчи менга нозил, бир лаҳза менга тикилиб, мен шундай тез его ўлдириш муваффақ едим ишонарли. У Егонинг кўйлаги қип-қизил оқаётган стилеттога қаради. У пичоқни тортиб олмоқчи бўлиб олди, кейин қўлидаги қуролни менга кўтарди. Аммо у аллақачон ўлган еди. У диванга юзини пастга қаратиб йиқилди, узун сочлари еркакнинг его чалкашлигини яширди.
  
  
  Бошқа босқинчи фақат қаватда титрамоқ тўхтади. Занни офисга қайтиш учун ўгирилди, аммо Понинг пневматик тўппончасидаги яна бир дарт Егони тўхтатиб, унинг орқасига урди.
  
  
  У умидсиз равишда уни ушламоқчи бўлди, унга етиб боролмади ва кейин боши билан офис ешигига қулаб тушди ва у ерда бир лаҳза титраб турди ва кейин оқсоқланиб кетди.
  
  
  Мен ешик олдига бордим ва офисда бошқа ҳеч ким йўқлигини кўрдим. У бошқаларга қайтди. Мен ётоқ хонаси учун етакчи йўлак томон бош ирғади, ва Spencer унга мени мағлуб. Erika менга ергашди.
  
  
  Қолган жойларни ўрганиб чиқдик. Бошқа яшаш хонаси, ётоқ хоналари ва ошхоналар. Ошхонада сендвич еяётган қуролли жиноятчини топдик. Шундай қилиб, Spenser биринчи бўлиб Егони топди. Уни, у ҳаво тўппонча яна ўқ каби кириб. У ўлдиришда жаҳаннам егилган еди, деярли Зак каби иштиёқманд еди. Еркак узун Уелби револверини тортиб олганида ён томонга урилди.32. Баъзи сабабларга кўра, хафагарчилик унга тез таъсир қилмади ва ему отишга муваффақ бўлди. Қурол хонадан ташқарига чиқди ва Спенсерни қовурғаларига урди ва унинг егосини нола қилиш учун орқага қайтарди. У менга бир revolver қаратилган еди, у билан юзига бир кафедра томонидан ушлаб ва тарсаки еди. Кресло унга урилиб, юзига урилди. Қурол шифтга тушди ва еркак қуролни йўқотиб, орқасига полга урди. Spenser яна пневматик тўппончани нишонга олаётганда деворга минғирлади.
  
  
  Унинг унга қичқирди. "Ушланг, тикувчини олинг!"
  
  
  "Нега?""Motherfucker мени олиш!"у ҳирқироқ сўради.
  
  
  У яна нишонга олди. Унинг егоси унинг юзига мушт туширди ва у бошини деворга урди. Кейин қурол уни тақиллатди, шунинг учун у ўз нафсини йўқотди. У плиткали ошхона полидан ўтиб кетди ва у менга ҳайрон бўлиб қаради.
  
  
  "Мен кутинг дедим", деб бақирдим.
  
  
  Бизнинг кўзларимиз бир лаҳзага учрашди, кейин у қовурғалари остидаги ярага ёпишиб, пастга қаради. Бу танадаги оддий ярага ўхшарди, лекин ҳозир мени унчалик безовта қилмади. У юриб, ўқ отувчи олдида тиз чўкди. Егонинг кўзлари очиқ еди ва танаси ҳали ҳам заҳар билан курашаётган еди. У баъзи заҳарли кимёвий моддаларга табиий иммунитетга ега бўлган ноёб шахслардан бири еди, бу еса тўлиқ бўлмаса-да, cураре еголарни бир зумда емас, балки аста-секин ўлдиришига сабаб бўлди. Бу воқеа бўлганидан хурсанд бўлдим. Еҳтимол, баъзи жавобларни олишим мумкин.
  
  
  Шу пайт Erika ошхонага кирди, лекин унинг қуроли ҳали ўқ узмаган еди. "Его бу ерда емас", деди у.
  
  
  У уни кўйлакдан ушлаб, силкитди. "Ставрос қаерда?"Мен талаб қилдим.
  
  
  Еркак менга қаради. "Сизнинг бизнесингиз нима?"Ставроснинг америкалик фанатиклари атрофида яна бири еди, лекин Егонинг сочлари Ҳаммерникидек узун емас еди.
  
  
  Айнан Luger уни ғилофидан чиқариб, ўз нафсини қуролли одамнинг чап ёноқ суягига босди. "Агар сиз унинг қаердалигини айцангиз, сизни қутқариш учун ўз вақтида шифокорга ёзганингизга ишонч ҳосил қиламан."Бу ёлғон еди, албатта. "Агар сиз рад қилсангиз, мен тетикни тортаман. Гапириш."
  
  
  У кўзларимга қаради ва кўрганларини қадрлади. "Тикувчи, яхши", деди у хириллаб. Хафагарчилик аллақачон унинг устида ишлаётган еди. "Агар сиз ҳақиқатан ҳам мени қутқарсангиз."
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  "У Миконосга борди."
  
  
  У Erika билан кўз алмашди. Миконос ороли Ставрос ўзининг елита исёнчилар корпусини қурган иккита жойдан бири еди. "Енди менга айтинг", дедим мен Лугерни Егонинг юзига босиб. "У полковниклар ҳақида хабар олдими?"
  
  
  Қароқчи кулиб юборди, кейин унинг юзи тўсатдан оғриқ билан буришди. "Занни Коцикаснинг уйига қўнғироқ қилди. Полициядан бири жавоб берди. Унинг сўзларига кўра, лейтенант ва бу одамлар яхши, полковниклар ўлган."
  
  
  "Нима жаҳаннам?"Spenser хитоб қилди.
  
  
  Spenser бу жавобдан ҳайрон бўлди, лекин у емас еди. полковник Коцикас қўнғироқ чалинганда тезда ўйлади ва уни полициячилардан бирига берди. Коцикас уларга пентхаусга ёлғон хабар юбормаса, Ставрос у ерга одамлари билан боришини айтади. Коцикас биз билан мувофиқлаштиришга улгурмади, шунинг учун у олдинга борди ва енг яхши туюлган нарсани қилди. Бу мантиқий еди, лекин полковник полицияга мажбур қилган ревматизм Ставросга пентхаусни тарк етишимизга имкон беришини билмас еди.
  
  
  "Нега Ставрос Миконосга боради?"ўлим gunslinger тартлй сўради. "Қўшинларни сўроқ қилиш учунми?"
  
  
  Яна бир оғриқ уни урди. "Мени шифокор қилинг", деди у нафас олди.
  
  
  "Биз биринчи гаплашамиз."
  
  
  У сўзларни пичирлади. "У иккала лагерни бирга чақирди. У Афинага олиб келинган қўшинларни хоҳлайди. Миконосдаги қўмондон Минуркосдан хабар олмагунча қўшинларини ҳаракатлантирмаслик ҳақида нимадир деди. Ставрос унга жуда ғазабланди. У шахсан буйруқ бериш учун у ерга учиб кетди."
  
  
  Унинг ўсган. Еркак қотиб, сесканиб кетди. Егонинг юзи аллақачон кўк рангда.
  
  
  "Келинг, бу ердан чиқайлик", деб буюрдим. У Спенсерга мурожаат қилди. "Бу ерда қолинг."
  
  
  Его овозида хафагарчилик унчалик мантиқий емас. "Мен хафа бўлдим, Картер."
  
  
  Уни текширди. Бу шунчаки яра еди, унда ҳеч қандай ҳаётий нарса йўқ еди. "Сиз яхши бўласиз", дедим мен. "Бунга бандаж қўйинг ва бу ердан хокни чақиринг. Емуга сўнгги ишланмалар ҳақида айтиб bering. Мен минурколарни ярангизни парвариш қилиш учун шифокорни чақираман. Ҳар қандай савол?"
  
  
  "Ҳа", деди у. "Нега унинг Миконосда сиз билан бўлишини хоҳламайсиз?"
  
  
  "Сиз бироз яхшиланишингиз керак, Spenser.
  
  
  Ставрос мен учун жуда муҳим. "
  
  
  "Хок деб айт?""Бу нима?"у нордон сўради. "У мени бу топшириқ бўйича вақтинчалик ишга тавсия қилди."
  
  
  "Сиз хоҳлаган нарсани айтинг."У лугерни ушлаб, унга ўгирилди . "Келинг, Erika."
  
  
  "Мендан нимани кутмоқдасиз, шунчаки сиздан хабар олгунча кутинг? Spenser сўради.
  
  
  У тўхтади ва бир лаҳза бу ҳақда ўйлади: "ертага нонушта пайтида сиз кетишингиз мумкин. Газеталар бу воқеани айтиб беришлари учун жуда кеч бўлади. Минуркос полицияни чақириб, уларга ҳамма нарсани айтиб bering. Полковник Коцикасга қўнғироқ қилинг ва ундан Минуркос егосини қўллаб-қувватлашини сўранг. Ўшанда мен Миконосда бўламан ва Агар мавжуд бўлса, Ставросни топаман. Унга бу ерда ва Коцикаснинг уйида содир бўлган воқеалар ҳақида хабар олиш ҳали ерта бўлади."
  
  
  "Сергиу ҳақида нима дейиш мумкин?"Erika сўради.
  
  
  "Биз Егони уйга олиб келмоқдамиз", дедим мен. "У яхши иш қилди ва енди у оиласига қайтиши мумкин."
  
  
  "Картер", деди Spenser.
  
  
  "Ҳа?"
  
  
  "Кейинги сафар яхшироқ қиламан."
  
  
  Унга қаради. "Ҳаммаси жойида", дедим. "Келинг, Erika. Биз vulture тутишимиз керак."
  
  
  Ўнинчи боб.
  
  
  Миконос порти ерталабки қуёшда катта қиррали Сафир каби ётарди. Бу деярли бутунлай ёпиқ порт еди, унинг ичида кичик балиқ овлаш қайиқлари ва тезюрар қайиқлари ва денгиз деворига лангар қўйилган иккита катта круиз кемалари бор еди. Кемалар Миконосга кирмади. Йўловчилар қўлларида юклари билан беқарор нарвонлардан пастга тушишлари керак еди, бу еса иҳни кичик гуруҳларда қирғоққа олиб чиқди.
  
  
  Erika ва мен бу қисқа саргузаштдан омон қолмадик. Биз оролнинг нариги томонидаги янги аеропортга атиги бир соат олдин етиб келдик ва автобусга қишлоққа борадиган нотекис йўлдан тушдик. Енди мен бир Тувал айвон остида beachside бир кафеда тўғри сариқ кафедрада ўтирган еди, ярим ўнлаб мустачиоед юнон денгизчилар фақат ўн беш метр узоқликда сувга янги бўялган балиқ овлаш қайиқ ҳидоят томоша. Денгиз қирғоғи мендан икки томонга юз ўгирди , кафелар, дўконлар ва кичик меҳмонхоналар билан бир қатор оқланган уйлар. Мен юнонларнинг Amerika қаҳвасига рамзий ҳурмати бўлган Нескафедан бир қултум ичдим ва узум ва гул сотаётган сомон шляпа кийган кекса одам миммони бошқараётганини томоша қилдим. Бундай муҳитда мен бу ерда одамни ўлдириш учун келганимни еслаш қийин еди.
  
  
  Erika мен билан емас еди. У бир неча йил олдин Миконосда бўлганидан таниган кампирни топиш учун қирғоқдан унчалик узоқ бўлмаган қор-оқ баннерлар лабиринтига ғойиб бўлди. Агар сизга Миконос ҳақида бирон бир маълумот керак бўлса, сиз ўз уйларидаги хоналарни меҳмонларга ижарага берган қора рўмолли қора сочли кампирларга мурожаат қилдингиз. Улар ҳамма нарсани билишарди. Erika оролдаги ҳарбий lager ҳақида билиш ва lager қўмондони қаерда яшаши мумкинлигини билиш учун борди, чунки биз Ставросни у ерда топамиз.
  
  
  Мен нескафени ендигина тугатаётган едим, Erika кафе олдидаги тош йўлда тебраниб, сариқ шим кийган, узун қизил сочлари сариқ лента билан боғланган еди. Erika сингари гўзал қиз нима учун менинг дунёмга жалб қилинишини тушуниш ҳали ҳам қийин еди. Салом, сиз тел-Авивдан ташқарида вилласи ва узун оқ яхтаси бўлган бой одамга уйланишингиз керак еди. Буларнинг барчаси унинг ташқи қиёфасида бўлиши мумкин еди. Балки у буни билмагандир. Ёки яхталар унинг тури емас еди.
  
  
  "Сиз сайёҳга ўхшайсиз, Ник", деди у ёнимда ўтириб. "Кўйлаги ва галстукдан ташқари."
  
  
  "Менга яна бир соат bering", дедим. "Сиз нимани билиб олдингиз?"
  
  
  У официантга бир пиёла иссиқ чой буюрди ва у кетди. "Мен ёлғиз борганим яхши. Мария дастлаб гапиришни хоҳламади. Бу оролликлар бегоналардан жуда узоқда ва бу ерда яшамайдиган ҳар бир kishi бегона."
  
  
  "У нима дейиши керак еди?"
  
  
  Erika гапира бошлади, лекин салом, официант кетгунча кутишим керак еди салом, чой. У кетгач, у очиқ идишдан стаканга бир оз шакар қуйди. "Орнос пляжи яқинида lager бор ва ичкарида фақат бир нечта оролликлар бўлган. Қўмондон lager яқинидаги ижарага олинган виллада яшайди. Егонинг исми Галатис. Один иккита маҳаллий такси ҳайдовчисини йиғди ва икки америкаликни Рениа меҳмонхонасига олиб борди. қишлоқнинг чеккасида; кейинчалик, ўша одам иҳни Галатис вилласига олиб борди."
  
  
  "Зўр разведка иши, Мисс Нйстром", дедим мен. "Қани, Реняга борайлик."
  
  
  "Мен шунчаки ўтирдим", деб шикоят қилди у. "Менда ҳали ҳам ярим пиёла чой бор."
  
  
  "Кейинроқ сизга яна бир кубок оламан."У унга стол устига бир нечта драхма ташлади.
  
  
  "Яхши", деди у шошилиб яна бир қултум чой ичиб, кейин менга ергашиш учун кўтарилди.
  
  
  Биз миммо кофе тахтаси ва кичик гуруҳ бўйлаб чеккаларга борадиган автобуслар тўхтаган очиқ майдонга бордик. Почта ва полиция штаб-квартираси дарвоза майдонга қараган ва у ерда қадимги қаҳрамоннинг қораланган бронза ҳайкали ўтирган. Биз бу майдондан ўтиб, қирғоқни кичик маҳаллага айлантирдик ва тез орада Ренияга етиб келдик. Бу тепаликда қурилган кўп даражали меҳмонхона бўлиб, унинг олдида деярли тропик бог ъ бор еди.
  
  
  Олд столдаги нозик йигит жуда меҳмондўст еди. "Ҳа, кеча икки америкалик келди. Улар сизнинг дўстларингизми?"
  
  
  Иҳнинг исми нима? Мен сўрадим.
  
  
  "Кўрай."У пештахта остидан журнални чиқариб, очди. "Аҳҳ. Жаноб Braun ва Жаноб Смит."
  
  
  "ҳа. Улар бизнинг дўстларимиз бўлади", дедим. "Улар қайси хонада? Биз иҳ ажаблантирмоқчимиз."
  
  
  "Улар 312 да. Лекин улар аллақачон йўқ еди. Улар пешиндан олдин тушлик қилиш учун меҳмонхонага қайтиб келишларини айтишди."
  
  
  Биз барибир хонани текширдик. У ешикни тақиллатди ва кейин махсус еффектлар бўлими атрофидаги йигитлар томонидан тақдим етилган махсус еффектлар билан кириб келди. Биз ешикни орқамиздан ёпдик ва атрофга қарадик. Иккала катта каравот ҳам ҳали ҳам тайёр емас еди ва ярим бўш shisha виски комидинда ўтирарди. Ставрос кўп ичувчи емас еди, шунинг учун мен у ўзи билан олиб келган его ёлланма спиртли ичимлик ичган деб ўйладим.
  
  
  Скотч ва бир нечта сигарет қолдиқларидан ташқари, улар бошқа ҳеч нарса қолдирмадилар. Ставрос, еҳтимол, ҳеч қандай юк олиб келмаган. Бу унинг қилиши керак бўлган нарса еди ва бу кўп вақт талаб қилмайди. Ем ўзини Минуркос деб даъво қилган одамнинг telefon қўнғироғи ҳақида билиб, lager қўмондони Галатиснинг содиқлигини синаб кўриши керак еди. Галатиснинг ҳаёти дарҳол хавф остида бўлар еди, агар у Минуркоснинг ундан қўшимча ҳисоботлар олинмагунча ҳаракат қилмаслик ҳақидаги буйруғига бўйсунган бўлса. Ставрос кеча келганидан бери Галатис аллақачон ўлган бўлиши мумкин.
  
  
  "Биз виллага борганимиз маъқул", дедим мен.
  
  
  "Мен сиз биланман, Ник."
  
  
  Ярим соат кутгандан сўнг, ниҳоят такси ҳайдовчиси оузони қаҳвасида ҳўплаётганини кўрдик. У бизни виллага ҳайдаш ниятида емас еди, у бир даста драхмани кўрсатмагунча, у егилиб, бизни таксига олиб борди. Бу 1957 йилги Chevrolet еди, гулларнинг аксарияти йўқ бўлиб кетди ва пахта момиғи қопламадан чиқиб кетди. Такси ҳайдовчиси ўзи билан ески двигателни олиб кетди, у биз ҳайдаб кетаётганимизда баланд овозда қўнғироқ қилди.
  
  
  Сафарнинг аксарияти оролнинг қояли қирғоғи бўйлаб ёмон асфалтланган йўлда бўлиб ўтди, у ерда қоялар Егей денгизига тушиб кетди. Биз деярли Орнос пляжида бўлганимизда, ҳайдовчи lager ва villa томон йиртилган шағал йўлга бурилди. Биз баланд тиканли сим панжарадан ўтаётганимизда, биз фақат лагерни, узоқдан яширинган яшил биноларни кўрдик. Биз девордан юз ўгирдик ва тўғридан-тўғри виллага олиб борадиган узун йўлга бурилдик. Плитка билан қопланган уйга келганимизда, такси ҳайдовчиси ундан кутишни сўради ва у бунга жуда тайёр бўлиб туюлди.
  
  
  Унинг отаси безакли ёғоч олд ешикни тақиллатганда, биз ҳамма нарсага тайёр едик. Erika яна бир бор белгиялик револверни сумкасида яширган ва бу сафар у ундан фойдаланишга умид қилган. У хотиржам кун бўйи ёнимда ўтирди ва кутди. Luger уни кўйлагимнинг ён чўнтагига қўйган еди ва қўлим у билан еди. Хизматкор, кекса юнон, ешикни очди.
  
  
  "Кали янгиланди", у бизни кутиб олди. У юнон тилида давом етди. "Сиз қўмондонни кўришни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Мени кечир", дедим мен Егони секин четга суриб. Erika билан мен дарахт билан қопланган тог ъ ёнбағрига қараган битта shisha деворли катта яшаш хонасига кўчиб ўтдик.
  
  
  "Илтимос!"Чол инглиз тилида жавоб берди.
  
  
  Биз хонадан хонага еҳтиёткорлик билан кўчиб ўтдик ва ниҳоят катта хонада учрашдик. У ерда ҳеч ким йўқ еди.
  
  
  "Қўмондон қаерда?"Erika чолдан сўради.
  
  
  У бошини шиддат билан у ёқдан бу ёққа силкитди. "Виллада емас. Ташриф".
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Қаерда?"
  
  
  "Мен америкаликлар билан бордим. Лагерга."
  
  
  "Ефаристо", дедим мен унга миннатдорчилик билдириб.
  
  
  Биз ташқарига чиқдик ва бу ўйинни яна кокпитда ўйнадик. "Бизни ҳарбий лагерга олиб boring", деди у ҳайдовчига.
  
  
  "Биз у ерга борганимизда нима қиламиз?"Erika сўради.
  
  
  Такси уйдан узоқлашди ва шағал йўлдан орқага қайтди. "Мен ҳали ишончим комил емас", деб тан олдим. "Мен ҳеч бўлмаганда ташқаридан қарашимиз кераклигини ҳис қиляпман."
  
  
  Лекин биз бу қадар узоққа бормадик. Биз енди панжара parallel югуриб йўлга қайтиб, бир неча юз метр учун уни таъқиб қачон, пластик излар йўлдан чиқиб келди ва баъзи чакалакзорлар яқин тўхтади қаерда, мен бир жой кўрдим.
  
  
  Мен уни ҳайдовчига айтдим. "Тўхта!"
  
  
  "Нима бўлди, Ник?"Erika сўради.
  
  
  "Билмайман. Бу ерда қолиш."
  
  
  У такси атрофида кўтарилиб, лугерни тортиб олди . Унинг аста-секин миммо шиналари изларини чакалакзор томон силжитди. Машина тўхтаб турган жой яқинида жанжал борлиги ҳақида далиллар бор еди. Бир marta буталар ичида у қўрққан нарсасини топди. Қалин бутанинг орқасида баланд бўйли, ингичка одам томоғини қулоқдан қулоққа кесиб ётарди. Галатиса уни топган бўлса керак.
  
  
  Мен машинага қайтиб, Ерикага айтдим ва биз у ерда бир муддат ўтирдик, такси ҳайдовчиси бизга орқа ойнада қаради.
  
  
  "Ставрос ҳозиргача галатиснинг бўйсунувчи офицерларидан бири ёнида бўлиши керак еди", дедим мен қаттиқ айтдим. "Агар биз Ставросни топмасак, у ертага Афинада бу қўшинларни олади."
  
  
  "Биз уни лагерга кузатиб боролмаймиз, Ник", деди Erika. "У ерда Егони ҳимоя қилиш учун кичик армия бўлади."
  
  
  "Биз меҳмонхонага қайтамиз ва Ставроснинг айтганлари ҳақиқат - у тушгача у ерда бўлишни ният қилганига умид қиламиз. Биз у ерда Егони кутамиз."
  
  
  Реняда Erika ва мен Ставроснинг хонасига кўринмасдан етиб келдик. Биз ўзимизни қулфлаб, кутдик. Бу тонгнинг ўртаси еди. Тўшаклар тузилган, шунинг учун биз хизматкорлар ҳақида қайғурмаслигимиз керак еди. У иккаласига ҳам кичик виски қуйди ва биз уни ичганимиздан кейин каравот четида ўйин ўйнадик.
  
  
  "Нега биз бу ерда сайёҳ сифатида таътилга чиқа олмаймиз?"Erika шикоят қилди. "Шамол тегирмонларини зиёрат қилиш, пляжларга бориш ва кафеларда ўтиришдан бошқа ҳеч нарса йўқми?"
  
  
  "Еҳтимол, биз бир кун келиб бирга бўламиз", дедим мен бунга бир дақиқа ҳам ишонмай. "Турли шароитларда, турли шароитларда."
  
  
  Erika шимлари билан кийган кичкина гиллеттни ечиб олди. У фақат шимига тиқилган шаффоф блузка кийган еди. У каравотга ўтирди, оёқлари ҳали ҳам полда, қизил сочлари текис яшил чойшабда тартибсизлик.
  
  
  "Биргаликда кўп вақтимиз йўқ", деди у шифтга қараб. Очиқ деразадан енгил шабада, енгил денгиз шабадаси кириб келди. "Ҳаммаси қандай ишлашидан қатъий назар."
  
  
  "Биламан."
  
  
  "Мен ҳозир ва келажакда биргаликда мумкин бўлган нарсани кутишни хоҳламайман. Бу ҳеч қачон келмаслиги мумкин."У блузкасини ечишни бошлади.
  
  
  Уни, наҳ қаради. "Erika, нима қиляпсан, тикувчи?"
  
  
  "Мен ечиняпман", деди у менга қарамасдан. Блузка олиб ташланди. У кичкина сутенини ечди ва егосини қириб ташлади. У унга қаради.
  
  
  "Ставрос ҳар қандай вақтда бу ерга келиши мумкинлигини тушунасизми?"у ундан сўради.
  
  
  "Бу фақат тонгнинг ўртаси."У белига сариқ шимини ечиб ташлади ва уни кестириб, устига тортди. Унинг остида фақат бир парча ички кийим, ҳеч нарсани зўрға қоплаган кичкина мато бор еди.
  
  
  Мен уни есладим, томоғим қуриб кетди. У у билан ҳис қилган соф ҳайвон завқини еслади.
  
  
  "Erika, мен ўйламайман -" мен норозилик билдиришга ҳаракат қилдим.
  
  
  "Вақт бор", деб ишонтирди у мени каравот бўйлаб бемалол ҳаракат қилди. У танасининг ҳаракатланишини ва чўзилишини кузатди. "Сиз ўзингиз айтдингизки, Ставрос, еҳтимол, бутун тонгни янги lager командири билан суҳбатлашади."
  
  
  "Биз бунга амин бўлолмаймиз", дедим у камаримни ечаётганда. Менинг пулсим тезлашди ва у унинг тегинишига таниш ички реакцияни ҳис қилди.
  
  
  У мени ўзига тортди ва мен томон ҳаракат қилди. Чап қўлим ўз-ўзидан кўкрагимга ўтди.
  
  
  "Биз қанчалик амин бўлишимиз керак, Ник", деди у нафас олиб, кийимларимга кирди.
  
  
  Нима жаҳаннам, деб ўйладим. Ешик қулфланган еди. Лугерга еришиш осон бўлади."Биз Ставросни хонага киришдан олдин ешитамиз. Ва менда Erika каби туйғу бор еди. Бу охирги marta бўлиши мумкин.
  
  
  У ўгирилиб, кўзлари Ериканинг танаси ва унинг сутли елкасига тушган оловли сочлар устида юришига рухсат берди ва Erika Нйстромдан кўра кўпроқ орзу қилинган аёл бўлганми, деб ҳайрон бўлди. Жойда. Исталган вақтда.
  
  
  Уни ее ўпди ва оғзи иссиқ ва ҳўл еди ва лабларини меникига босишга еҳтиёж бор еди. Биз ўпганимизда, у мени ечинтирди ва мен уни тўхтатмадим. Кейин биз бирга каравотга ётдик ва у сонлари ва сонларидан шаффоф пантиесни тортиб олди. Охир-оқибат, у менга иҳ ни чалкаштириб ёрдам берди.
  
  
  У ётди, кўзлари деярли юмилиб, менга қўл узатди. Мен унинг олдига бордим ва у мени ўзига тортди. Биз яна еҳтирос билан ўпдик ва у мени ушлаб, еркалади. У мени ичкарига тортганида, оғзи завқ билан очилган бир лаҳза бор еди, кейин унинг томоғидан паст нола чиқиб кетди.
  
  
  Унинг кестириб, ташаббус кўрсатиб, талабчан бўлиб, менга қарши ҳаракат қилди. У унга қаттиқ итариб жавоб берди. Узун сонлар каравотдан кўтарилиб, орқамдан қулфланиб, мени ичкарига чуқурроқ мажбур қилди.
  
  
  Ва кейин портлаш юз берди. Бу мен ўйлаганимдан ҳам олдинроқ ва кўпроқ куч билан келди, яланғоч кучи билан танамни титроқ ва титроқ қилди ва иккаламиз ҳам ичимизда пайдо бўлган барча тартибсизликлардан қутулганимиздан кейингина ўтиб кетди. Бизда аста-секин бизнинг енг чуқур ва енг яқин қисмларимизга кириб борадиган юмшоқ завқ тўлқини қолди.
  
  
  Улар секин кийинишди. Ҳали ерта тонг еди. Бироқ, у Ставрос келмаслигидан қўрқишни бошлади. У аеропортда Афинага самолёт кутаётган бўлиши мумкин. У пешин вақтида фақат таъқибчиларни изидан ташлаш учун қайтиб келганини айтиши мумкин еди.
  
  
  Бу ўн бир-ўттиз еди. Erika кўпроқ виски ичди ва Наҳ ичидаги кескинлик кучайиб борди, бу унинг юзида аниқ акс етди.
  
  
  "Мен қабулхонага бораман", деди у ўн бир-ўттиз бешда.
  
  
  "Нега?"
  
  
  "Балки у қўнғироқ қилиб, режаларини ўзгартиргандир", деди у узун сигаретани тез тортиб олиб. "Улар ниманидир билишлари мумкин."
  
  
  Мен уни тўхтатишга ҳаракат қилмадим. У барча ҳаяжонланган еди, биз илгари севги қилган бўлса-да,.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Аммо Агар сиз Ставросга дуч келсангиз, уни ўзингизга олманг. Бу ерга келсин."
  
  
  "Яхши, Ник. Ваъда қиламан."
  
  
  Кейин отаси Erika хонани тезлаштира бошлади. Унинг Сем асабийлашди. Ставросни бу ерга олиб келишимиз муҳим еди. Биз Егони етарлича узоқ вақт таъқиб қилдик.
  
  
  Erika меҳмонхонани қабул қилиш жойига тушганидан атиги беш дақиқа ўтгач, коридорда шов-шувни ешитди. Уни ва 9-мм luger чиқарди ва ешик олдига борди. У диққат билан тинглади. Яна бир овоз бор еди. Мен уни кутдим, лекин ҳеч нарса бўлмади. У ешикни еҳтиёткорлик билан ва жимгина очди. Уни бир дюйм очиб, коридорга қаради. Ҳеч ким кўринмади. Ери залга қаради ва олдинга ва орқага қаради.
  
  
  Ҳеч нарса. Mistletoe коридори боғга олиб борадиган очиқ арклар. Мен бориб ташқарига қарадим ва яна ҳеч нарса кўрмадим. Залдан еллик фут пастда боғга чиқиш бор еди. У тезда у ерга тушди, атрофга қаради ва ниҳоят таслим бўлди. Менинг асабларим чеккада бўлса керак, мен қарор қилдим. У хонанинг ярим очиқ ешигига қайтиб кирди.
  
  
  У ешикни орқасидан ёпиш учун ушлаб турганида, у кўзининг бурчагидан ҳаракатни пайқади, аммо муносабат билдиришга жуда кеч еди. Бошимнинг орқа қисмига урилган зарба бошим ва бўйнимда бош айланадиган оғриқни келтириб чиқарди. Luger менинг қўл атрофида оздирди. У ешик панжасини ушлаб олди ва унга суяниб, уникидек ушлаб олди. У олдида юзини кўрди ва Афинадаги пентхаусда кўрганларини нен шаҳрида ҳис қилди. Бу Adrian Ставроснинг қаттиқ, қўрқинчли юзи еди. У томоғига ҳайвон товушини чиқариб, ўша хунук юзга қўл чўзди. Аммо кейин яна бошимга яна бир нарса урилди ва ичкарида ёрқин чироқлар порлади. У қора денгизга сузиб кетди ва қора денгиз ва қора осмон ўртасида уфқ чизиғи йўқ еди. Ҳаммаси менга ёпилди ва айланаётган қоронғу массага бирлашди.
  
  
  Ўн биринчи боб.
  
  
  "У ҳушёр."
  
  
  Мен унинг овозини ноаниқ ешитдим, гўё у менга бошқа хонадан келаётгандек. Кўзларим очилди, лекин мен уларга еътибор қаратолмадим. У атрофида учта ноаниқ шаклни кўрди.
  
  
  "Аслида, кўзингизни очинг."
  
  
  Овоз таниш еди. Бу Adrian Ставросга тегишли еди. У ўз манбасига еътибор қаратишга ҳаракат қилди. Его юзи менинг ваҳийда ёришиб. Мен қаттиқ тикилди, унинг чекинаётган соч чизиғи билан қаттиқ юзи, қора соч, ва совуқ совуқ кўзлари, ва ем мени олиб киргизиб учун ўзимни нафрат. Унинг нигоҳи ундан икки томоннинг қолган икки юзига силжиди. Бир соғлом тегишли, унинг чап кўз юқорида бир зангори кўз билан қора танли йигит. Бу Ставроснинг бразилиялик қўриқчиси учун его томонидан қабул қилинган. Бошқа одам анча ёш еди ва хаки формасини кийиб олган. У бу қатл етилган Галатисни алмаштирган офицер еканлигини тахмин қилди.
  
  
  "Шундай қилиб," Ставрос заҳарли овоз билан деди. "Ойна тозалагич". У бир хил томоқ кулишини чиқарди. "Сиз аслида кимсиз, Della?"
  
  
  "Сиз аслида кимсиз, Della?"Мен унга жавоб бердим, бошимни тозалашга ҳаракат қилиб, ўйлашга ҳаракат қилдим. Мен Erika ҳақида ўйладим ва улар ҳам уни топдиларми, деб ўйладим.
  
  
  Ставрос мени тортиб олди ва қўлининг орқа томони билан урди ва шундан кейингина у менинг тўғри стулда ўтирганимни пайқади. Улар мени боғламадилар, лекин Luger йўқ еди. Гюго ҳали ҳам билагимда, тугмачам остидаги кўйлаги остида ўтирган еди. Зарба тушганда у деярли стулдан йиқилиб тушди.
  
  
  Ставрос яхши ўлчов учун енгашди ва у гапирганда, унинг овози урғочи леопарднинг хириллашига ўхшарди. "Кўряпманки, сиз мени танимайсиз", деб шивирлади у. Уни армия зобити унга қараганини кўрди. "Енди сиз қандай одам билан муомала қилаётганингизни биласиз."
  
  
  Ҳа, ақлдан озган, деб ўйладим. Бошқаларни ов қиладиган шафқациз одам. Енди у нима учун Егони тулпор деб аташганини тушунди. Бу сафар у оғзини юмди. У қаддини ростлади, кўйлагининг олд қисмини олди ва уни йиртиб ташлади. У гавдасидаги чандиқлар массасига, афтидан оловдан тикилди. Улар тананинг его енг қопланган екан.
  
  
  "Буни кўряпсизми?"у қичқирди, кўзлари жуда порлаб турарди. "Мен буни болалигимда квартирада оловда олдим. Отам ёниб турган сигаретни ўзи билан ётишга олиб борди, бу унинг оиласининг нафсига қарши бир қатор масъулияциз ҳаракатлар. Лекин мен омон қолдим, кўряпсизми. Мен дўзахга бораман деб ўйламанг, чунки мен аллақачон у ерда бўлганман."
  
  
  Шундай қилиб, бу Ставрос жумбоқининг йўқолган катта қисми еди. Олов унинг ичида нимадир чақди. У қалбдан қолган барча нарсаларни ёқиб юборди ва фақат куйган ядрони қолдирди. У кўйлагининг тугмачасини босар екан, нега бунчалик очиқ турганини тушунди. Унинг бутун танаси чандиқли матодан қаттиқ бўлса керак.
  
  
  "Енди тушундингиз", деди у менга шивирлади. "Енди сиз менга кимлигингизни ва Миконосда нима қилаётганингизни айтиб, менга жосуслик қиласиз."
  
  
  Унинг ёнидаги husky, қора юзли йигит, Ставросга қарши чиқиш учун аҳмоқ бўлса, чўнтагига қисқа нарсани, еҳтимол клубни тортди.
  
  
  "Бу Марказий разведка бошқармаси емасми?"Ставроснинг хунук овози менга қайтиб келди. "Сиз ўзингизни Минуркас қилиб кўрсатаётганда Галатисга қўнғироқ қилдингизми?"
  
  
  У ўзини аямаслиги керак еди, акс ҳолда бу тугаган бўлар еди. Агар Erika меҳмонхона пештахтасида азоб чекмаганида еди, маълум бўлишича, у тез орада бу ерга қайтган бўларди. Агар омадим келса ва у еътибор берса, у хонага кирмайди ва иҳнинг маҳбусига айланади. У бу билан курашади ва мен унга ёрдам бериш учун онгли бўлишим керак.
  
  
  "Ҳа", дедим. "Бу Марказий разведка бошқармасидан."
  
  
  "Ҳа, ҳақиқат чиқади", деди Ставрос. "Ва сиз менга қарши тўнтариш уюштириш учун келдингизми?"
  
  
  Ставроснинг кўзлари менга маниакал нафрат билан чақнади.
  
  
  "Шунга ўхшаш нарса."
  
  
  "Ушбу Марказий разведка бошқармаси фитнасининг тафсилотлари қандай?"талаб Ставрос.
  
  
  Уники иккиланди. Агар у жуда кўп гапирса, бу сохта туюлади. Husky яна клубни кўтарди.
  
  
  "Кутиб turing", деди ёш офицер қалин урғу билан. "Яқинда Грецияда биз маҳбуслардан тўлиқ ҳамкорлик қилишимизга имкон берадиган баъзи усулларни ўрганиб чиқдик. Аммо бу ерда бундай сўроқни бошлаш жуда шовқинли бўлади.
  
  
  Қандай бўлмасин, биз лагерга қайтишимиз керак. Биз Егони ўзимиз билан олиб кетамиз."
  
  
  Ставрос бир зум ўйлади. "Ҳаммаси жойида", деди у жилмайиб.
  
  
  Улар мени стулдан тортиб олишди. Жаҳаннам Erika қаерда еканлигига ҳайронман. У олд стол орқали қайтиб бориши керак еди. Еҳтимол, улар уни охир-оқибат топдилар. Лекин у ундан сўрай олмади.
  
  
  Улар мени уйнинг ташқарисида, кириш жойидан узоқда жойлашган автотураргоҳда кутиб турган машинада бурчакка қўйишганда, мен stiletto билан қочишга ҳаракат қилишни ўйладим. Агар улар мени ўша лагерга олиб борганларида, Его уни ҳеч қачон тирик қолдирмаган бўлар еди.
  
  
  Лекин пичоқ билан ҳаракат қилиш яхши фикр емас еди. Бир husky одам менинг қовурғаларим остида қурол ушлаб турди ва Ставрос менинг нариги томонимда ўтирди. Офицер ҳайдаб кетаётган еди.
  
  
  Шаҳар бўйлаб тик йўлда у Ерик ҳақида ўйларди. Унга нима бўлганини тушуниш қийин еди. У Салом, Ставрос пайдо бўлиши биланоқ хонага қайтиши кераклигини билар еди.
  
  
  Биз шаҳар ташқарисида еди-мил устида, масалан; мисол учун,-биз тик белгиси устига қайтди ва тор йўлда биздан фақат йигирма метр олдинда бир машина стоп кўргач. Бироқ, мен ушбу машинани меҳмонхона ташқарисида тўхтаб турганини илгари кўрганимни есладим ва у раҳбариятга тегишли деган хулосага келдим. Офицер безорилик тугмачасини босди ва ҳарбий машина бошқа машинадан бир неча фут нарида тўхтади.
  
  
  "Бу нима?"Ставрос қисқача сўради.
  
  
  "Синган машинага ўхшайди", деб минғирлади офицер.
  
  
  "Хўш, уни йўлдан олиб чиқинг", деб буюрди Ставрос.
  
  
  Машинамизнинг ўнг томонида жарлик, нариги томонида тик томчи бор еди. Офицер чап томонга чиқиб, еҳтиёткорлик билан йўлни тўсиб қўйган машина томон ҳаракатланди. Ўнг томонимда ўтирган Ставрос жарликнинг ён томонидаги ешикни очди ва йўлакда турди. Мен машинада ёлғиз едим, ёнимда қурол ушлаб турган husky одам бор еди.
  
  
  "Уни жарликдан ташланг!"Ставрос уларга машинамиз ёнида туришни буюрди.
  
  
  "Мен ҳаракат қиламан", деди офицер.
  
  
  Бу Егонинг охирги сўзлари еди. У бошқа машинада тўхтаганида, Ериканинг нишони жарлик устидан учиб ўтганини кўрди. У меҳмонхона хонасидан ташқарида қулоқ солиб, мени лагерга олиб боришга қарор қилишганини ешитган бўлса керак. У меҳмонхона машинасини ўғирлаб, бизни йўлда тўхтатди.
  
  
  Ставрос офицерга бақирди, у Ериканинг одамга revolver кўрсатаётганини кўрди.
  
  
  Ериканинг қуроли ўчиб кетганда, юнон бурилди. Офицернинг пешонасида тешик пайдо бўлди. У орқага қайтди ва Erika ставросга қурол кўрсатаётганда машинага урилди. У ўз қуролини тортиб олаётган еди ва у Ерикани офицерни биринчи бўлиб олиб чиққани учун ҳайратда қолдирди, чунки мен унинг Ставросни қандай отишини билардим. У Ставросни нишонга олди ва унинг қуроли яна урилиб, уни урди.
  
  
  Машинада ёнимдаги бўғиқ одам биринчи навбатда нима қилишни билмай, мени нишонга олди. Ниҳоят, Ставрос яраланганида, у аввал мени тугатиб, кейин Ериканинг орқасидан боришга қарор қилди. Унинг бармоғи revolver тетикида оқариб кетганини кўрдим. Мен қўлимни силкитиб, унинг егосига, қўлини қурол билан урдим ва қурол ёнимдаги деразани синдириб ташлади. Stiletto менинг қўлимда еди. Қуролни узоқдан ушлаб, уни пичоқ билан қаттиқ итариб юбордим ва унинг қўлига кирганини ҳис қилдим. Унинг учун ҳаммаси тугади.
  
  
  Ставрос елкасига отилган, аммо бу фақат яра еди. У ерга йиқилиб, Ериканинг оловига жавоб бераётган еди, чунки у машинанинг нариги четидан сакраб чиқди. У егилиб, машинани қопқоқ учун ишлатиб, қўлида қурол билан бошқа машинага йўл олди. Ставрос Ерикани яна жарлик орқасига яширинишга мажбур қилди. Унинг меҳмонхонаси, у кутмаган жойдан унга аниқ зарба bering, чунки у мени ҳали ҳам маҳбус деб ўйларди.
  
  
  Аммо бошқа машинага келганимда, Ставрос мени кўрди. У иккита ўқ узди ва ўқлар ёнимда асфалт бўлакларини қамчилади. Уни ва автомобил бурчагида атрофида ва олов линияси чиқиб ducked. Кейинги лаҳзада Ставрос уруш машинасига қайтди. Ериканинг нишони жарлик атрофида пайдо бўлди ва у машинага ўқ узди, аммо ўтказиб юборди. Ставрос ҳайдаб кетаётган еди. Двигател бошланди.
  
  
  У ўрнидан туриб, уни отиб ташлади. Бирдан машина lurched ва менга тўғри учиб. У мени бошқа машинага маҳкамламоқчи бўлди. У битта мақсадсиз ўқ узди, кейин яқинлашиб келаётган машинадан узоқлашди. У баланд овоз билан бошқа машинага қулаб тушди. Мен зарбага жуда яқин ётдим, юзимни ёпдим ва йиртилган металл менга тегмайди деб умид қилдим. Ставрос машинани тескари айлантирди ва зарба жойидан кескин узоқлашди. У шаҳарга қайтиб кетаётган еди. Бир сониядан кейин у ҳаракатда еди. У еҳтиёткорлик билан нишонга олди, шинани урди ва уни йиртиб ташлади, лекин у давом етди. Erika икки marta ўқ узди, ўқлар машинадан шивирлади ва Ставросни йўқотди.
  
  
  Унинг қичқириғини ешитди. "Тикувчи!"
  
  
  У ўрнидан туриб, ҳалокатга учраган машинанинг ешигини очди. Ешик менинг қўлимга тушиб, йўлакка урилди. У машинага ўтирди ва машинани ишга туширмоқчи бўлди. Учинчи уринишда ҳамма нарса ишлади.
  
  
  Мен тишли уни қўйиш қачон Erika машинада мени учрашди.
  
  
  Биз Ставрос йўлидан пастга тушдик. Биз шаҳарга келгунимизча Егони кузатиб турдик ва кейин қирғоқ яқинида ташландиқ машинани топдик. Биз йиқилиб қарадик, газ тугади.
  
  
  "У бу ердан узоқ бўлолмайди", деди Erika. "Мен кафе ёнида тўхтайман."
  
  
  "Яхши, мен қайиқларга қарайман. Еҳтиёт бўлинг."
  
  
  "Сиз ҳам, Ник", деди у.
  
  
  У кафе томон юрди. Яширинадиган жойлар кўп еди. Мен бир нечта сайёҳлар қайиқни кутаётган кичик искала томон чиқдим. Мен бир motorboat бўкиришини ешитиб, мен Ставрос сўраш фақат ҳақида еди. Кейин его уни доcк охирида қайиқда кўрди. Қайиқ узоқлашди.
  
  
  Мен унинг олдига югурдим, лекин жуда кеч едим. У йўлда еди. У қуролни унга қаратди, лекин ўқ узмади. Ёнимдаги кичкина қайиқни кўриб, мен ҳамма нарсани томоша қилиб, оғзини очиб турган егаси билан бортга сакраб тушдим. Менда ҳали ҳам қурол бор еди.
  
  
  "Заводлар", деб буюрдим.
  
  
  У индамай итоат қилди. Двигател қичқирди.
  
  
  "Енди уни олиб boring."
  
  
  "Лекин..."
  
  
  "Чиқинг, тикувчини олинг!"
  
  
  У ташқарига чиқди. Шу пайт у Ставросга ергашиб, бар портидан ҳайдаб кетаётган еди. Мен орқага қарадим ва панелнинг нариги томонида Ерикани кўрдим ва исмимни бақирдим. Орқага Қайтолмадим. Наҳ уни силкитди.
  
  
  Унинг қичқириғини ешитди. "Еҳтиёт бўлинг!"
  
  
  Мен у мен билан бўлишини хоҳлардим, чунки Ставрос у учун муҳим еди. Лекин ҳолатлар акс ҳолда айтиб. Уни Ставроснинг ички портга кириш жойидан ўтиб, унинг изидан аниқ оқ из қолдирганини кўрди. Ушбу қўриқланадиган ҳудуддан ташқарида кичик, тўлқинли тўлқинлар бор еди ва мен у ерга етиб борганимда, менинг кичик қайиқим тебрана бошлади ва қуюқ мовий Егей денгизи атрофида юзимга шўр сув сепди. Ставрос Делос яқинидаги одам яшамайдиган оролга кетаётгани аниқ еди.
  
  
  Менинг қайиқим Ставрос ўғирлаган тезюрар қайиқдан тезроқ еди, шунинг учун унинг кичик ҳунармандчилигига жуда ёпишиб олганида, унинг аста-секин унга етиб олди. Айни пайтда, мен қайтиб Mykonos Ерик ҳақида фикр еди. Полиция тушунтириш бериши керак. Аммо полковник Коцикасга қўнғироқ қилиш расмийларга билмоқчи бўлган ҳамма нарсани айтиб беради. Мен қайтиб келганимда, еҳтимол улар Erika медалларини беришган. Агар уни қайтариб олсам.
  
  
  Мен тўсатдан етиб келдим, лекин Ставрос мени калтаклади. У мени икки marta отиб ташлади ва улар қайиқнинг олд ойнасини синдиришди. Менинг қайиғим қандай сакраганини ҳисобга олсак, Ставроснинг қаердалигини билиш жуда қийин еди. У тўппончасини тортиб, Ставрос силуетини еҳтиёткорлик билан нишонга олди. Уни, ишдан ва ўтказиб юборилган. Менда фақат иккита зарба қолди.
  
  
  Биз оролнинг кичик ташландиқ майдонига йўл олдик ва сув тинчланди. Ставрос қизғиш, қуёшда оқартирилган бинонинг парчаланган қолдиқларига югурди. Мен унинг йўлда тўппончасини қайта юклаётганини кўрдим, шунинг учун у ўқ-дориларда устунликка ега еди. У доcкга кўтарилаётганда, мени узоқроқ тутиш учун мени икки marta отиб ташлади. У қайиқни кенг доирада айлантириб, уни алдаб ўтмоқчи бўлди. Аммо олов уни ушлаб турди. Мен ҳеч қандай зарбани беҳуда сарфлай олмадим.
  
  
  Ставрос бошида егилиб, нимадир устида ишлади. Қайиқ аллақачон тўхтаб қолган еди. Уни, бу менинг имконият бўлиши мумкин деб ўйладим, ва яна ичида қайиқ қилди. Мен отиш учун етарлича яқинлашганимда, Ставрос кўз олдига келиб, қайиғимга нимадир ташлади. У менинг кабинасида самимий қўнди. У суғурта ёнишини кўрган ва Ставрос динамитни топганини билган. Миконосда его оролнинг енг чеккасида янги йўл қуриш учун ишлатилган. Егоимни денгизга ташлашга ҳаракат қилишга вақтим йўқ еди. Суғурта қисқа еди. Тўппончани камарига тиқиб, ён томонга шўнғиди ва сузди.
  
  
  Портлаш қулоқларимни йиртиб ташлади ва иссиқ ҳавони силкитиб, катта тўлқинларни сувга юборди. Атрофимга қолдиқлар ёғди, лекин у узоқлашди. У орқасига қаради ва сув юзасида ёнаётган қолдиқларни, қора тутун осмонга қараб думалаб кетаётганини кўрди.
  
  
  Мен омадли едим. Унинг бар портига туташган қирғоққа сузишда давом етди. Ставрос мени кўрди ва иккита ўқ узди. Ўқлар орқамдан сувга урилди. У учинчи marta ўқ узди ва билагимни кесиб ташлади. У нафаси остида қасам ичди. Агар мен уни қирғоққа олиб чиқсам ҳам, қурол кўтаролмаслигим мумкин, чунки қуролдаги ўқлар нам бўлиши мумкин.
  
  
  Ставрос мени қирғоқ томон юришда давом етаётганимни кўргач, у ўгирилиб, денгиз ўтлари билан қопланган докдан қочиб кетди. Бу оролнинг текис, паст қисмига, тўғридан-тўғри орқамизда, узоқ вақтдан бери тарк қилинган ярим ўнлаб балиқ овлаш кулбаларининг харобаларига олиб борди. Шубҳасиз, у мени у ерда пистирма қилмоқчи еди.
  
  
  Енди доcкга тўғри бурчак остида кирган ески денгиз деворини кўриш қийин еди. Мен олдимдаги очиқ майдонга қарадим, лекин Ставросни кўрмадим. Олдинда ерни ўрганганимда, иссиқ қуёш менга шўр сувни қуритишни бошлади. Тахминан уч юз ярд масофада, бутун мулк нисбатан текис еди, фақат тарқоқ тош тошлар ва тошлар, улар қулаб тушган тош кулбаларнинг қисқа чизиғини ўраб олган ва фон яратган. Уларнинг орқасида тошли тепалик оролнинг марказига қараб тик кўтарилди ва тепада яна бир бино бор еди. Бу томсиз ёки битта деворсиз икки қаватли уй еди, еҳтимол қандайдир жамоат тузилиши.
  
  
  У Ставросни кўришга умид қилиб, ёрқин нурда кўзларини қисиб қўйди, аммо Ставрос у ерда йўқ еди.
  
  
  Револверни камаридан тортиб, патронларни чиқариб, иҳ ни артди. У қуролини очди ва унга қаради. Металл найча ичида сув томчилари ялтираб, акс еттирилган қуёш нурида ялтираб турарди. У оғзига қўйди ва нафсини тозалаш учун пуфлади. Унинг жуда еҳтиёткорлик билан сақланган иккита патрони, агар у уларга боғлиқ бўлса, муваффақияциз бўлиши мумкин. Менда бошқа қурол йўқ еди, чунки Luger ҳали ҳам меҳмонхонада еди ва stiletto ҳарбий лагерга олиб борадиган йўлда отишманинг ён томонларига ёпиштирилган еди. Erika иҳ ни қабул қилади, аммо бу менга ҳозирча ёрдам бермайди.
  
  
  Аммо Ставрос мен отмаслигимга ёки у қочиб кетмаслигига амин емас еди. Бу менинг фойдамга кичик танаффус бўлди. Мен бор еди, енг яхши нарса, бу олган ҳолда, мен девор ўрнидан турди ва ёзги учун раҳбарлик, қўлида қурол. Агар мен унга қурол кўрсатган бўлсам, у Ставросни мени ҳўл ёки йўқ деб отишга тайёр деб ўйлаши ва Егони мудофаага қўйиши мумкин еди. Лекин мен бунга еришмайди деб умид қилгандим.
  
  
  У еҳтиёткорлик билан тош уйларга яқинлашди. Баланд ўтлар ҳамма жойда, ҳатто ешиклари ва деразалари бўлмаган кичик биноларнинг скелетлари ичида ҳам ўсган. У турган илиқ шабада майсалар бироз қимирлади. Қуёш бу ерда қўшни Миконосга қараганда ёрқинроқ туюлди. Бу ва илиқ шабада аста-секин кўйлак ва шимимни қуритди, лекин Шведларим ҳали ҳам танамга ёпишиб олишди.
  
  
  У уни узун жигарранг ўтлар орасидан еҳтиёткорлик билан ўтказди. Икки калтакесак, кулранг ва тарихдан олдинги, менинг йўлимдан чиқиш учун қоялар устига сакраб тушди. Кўча ҳиди келмади. Иссиқ ҳаво бурун тешигимни тўлдирди ва чириган ҳиди билан мени деярли бўғиб қўйди. Коттежлар ва мен ўртасидаги бегона ўтлар майдонида чивинлар ғувиллади ва унинг фикрининг орқасида мен Алексис саломоснинг нен устида чивинлар билан ўралган вайроналар устида ётганини кўрдим. Кейин у енг яқин ёзги уйнинг олдида ҳаракатни пайқади.
  
  
  У қўлини кўзларига суртди ва яна қаради. Енди кўринадиган ҳеч нарса йўқ еди, бошқа ҳаракат йўқ еди, лекин мен Ставроснинг борлигини ҳис қилардим. Мен буни ҳис қилардим, танамдаги ҳар бир суяк огоҳлантириш сигналларини юборади.
  
  
  У биринчи коттеж ёнидаги кўкрак қафаси баланд тошга югурди ва у ерда туриб, томоша қилди ва тинглади. Ҳашаротларнинг овози доимо қулоқларимда еди. У қўлини тошга ўтказди ва калтакесакнинг орқа томонига қўйди. У мени ҳайратда қолдириб, орқага сакраб тушди. Шу пайт Adrian Ставрос иккинчи қаторли коттеж орқасидан бошини чиқариб, тўппончасини ўққа тутди.
  
  
  Отишма ёпишқоқ ҳавода акс етгандай туюлди. Кўзлар тошни ўнг қўлимга яқинлаштирди. Бир лаҳзадан сўнг, иккинчи зарба тошга урилиб, юзимга қум доналари сочилиб кетди. У тупурди ва кўзларини пирпиратди. Стал уни яна кўргач, Ставрос йўқ бўлиб кетди. Аммо мен томон ялаб, биринчи ва иккинчи коттежлар орасида у ўтларнинг ҳаракатини пайқади.
  
  
  Афтидан, Ставрос ҳўл қуролни отмаслигимга қарор қилди. Унинг егоси томонидан таъқиб қилиниш ўрнига, мен уни таъқиб қилдим.
  
  
  "Овчи ўлжага айланади!"овоз келди, сўнгра паст, қон тўкадиган кулги келди.
  
  
  Бу чуқур, ақлдан озган овоз коттежлар атрофидан емас, балки бошимдан чиққандай туюлди. Ставроснинг овозидан қаердалигини аниқ айта олмадим.
  
  
  "Кейин келинг ва мени олинг, Ставрос", деб бақирдим.
  
  
  "Илёс", Ставрос мени қаердандир тузатди. "Aleksandr-бу исм."Бунинг ортидан яна бир қаҳқаҳа, баланд овозда, психотик, иссиқ шабада чайқалди.
  
  
  Уни биринчи коттеж яқинидаги чакалакзорда шовқин ешитди. У синган деразаларнинг бўш кўзларига қаради ва ҳеч нарсани кўрмади. Кейин унинг овозини ўнг томонимда ва бир оз орқамда, баланд ўтларда ешитдим.
  
  
  "Қурол фойдасиз, шундай емасми?"
  
  
  Мен Ставроснинг орқамда турганини, унинг сўнгги овозини ешитганимдан бутунлай бошқача ҳолатда турганини кўрдим. У ақлдан озган бўлиши мумкин, лекин у ҳали ҳам айёр еди. У менга қурол кўрсатди ва ўқ узди.
  
  
  У тепкини тортаётганда тош ёнида ерга йиқилиб тушди. Тош енди орамизда йўқ еди. ГАВК кўйлагининг енгини йиртиб ташлади ва чап қўлини тирнади. Уни, у яна ишдан қачон бир marta ағдарилди. Кўз юмган кўзлар ёнимдаги чангни тепди. У учинчи marta тепкини тортди, мен ноиложликдан унга revolver ишора. У бўш камерада қамалди. У милтиғининг тетикини тортаётганда менга қараб турарди. Шунингдек, у ўқ отмасдан чертди
  
  
  Ставроснинг юзи ўзгарди ва у ўқларни қуролига суриб қўйганида баланд ва ваҳшиёна кулиб юборди. У қуролни ташлаб, оёқларини ерга қазиб, унга сакраб тушди.
  
  
  У менга қурол кўтарди қачон Ставрос урди. У тетикни тортиб олишга улгурмади, уники еса у билан курашди. Иккаламиз ҳам қаттиқ ерга урилганимизда, баланд ўтларни тепиб, тирналаётганимизда қурол тушиб кетди.
  
  
  Ставрос унинг жағига қаттиқ уриб, орқасига чўзилиб юборди. Аммо у яна унга айблов қўйганида, у ҳали ҳам жуда кўп ғазабланган кучга ега еди. У негадир бўш қурол топилди, ва у нен қайтиб еди, у қаттиқ бошимга кириб қурол barrel ёпди. У бир кўз билан зарба берди ва у йиқилиб тушди.
  
  
  У яна нен ҳақида ўйлаш имкониятига ега бўлди қачон, у сакраб ва уйлар ортида тепалик устида икки қаватли харобалари томон югурди. Мен ёғоч ешикни ҳаракат, бир илгак устида ғализ осилиб, ва унинг кирганида, у ҳали ҳам оҳиста ғичирлайди еди. Ставрос шу йўл билан кетди.
  
  
  У аста-секин хароба бинога кирди. Ичкарида далада бўлгани каби деярли ўт бор еди. Баъзи жойларда у текисланган, у ерда Ставрос ўтган. Аммо мен бу одам бутун катталар ҳаётини жуда таъқиб қилганини еслашдан мамнун едим ва у омон қолишга муваффақ бўлди. Мен қулаб девор бурчак юмалоқ сифатида, мен жинни худбинлик унинг кўз кўрдим, ва кейин бир занглаган темир бар бошимга силкиди. Мен ўрадим ва бар сочларимни боқди ва ёнимдаги тош деворга урилди.
  
  
  "Тикувчи!"Мен минғирладим. У оролнинг охирги аҳолиси қолдирган темир парчасини топди. Яна бир бор у мендан устунликка ега бўлди.
  
  
  У барни ушлаб олди, лекин мувозанатини йўқотди. У мени оёқларимдан йиқитди ва у қўлини йўқотди. Бир лаҳзадан кейин у яна қуролни силкитди. Бу менинг юзимга тушди ва агар у урилса, бошимни синдириб ташлаган бўлар еди. Мен ағдарилдим, штанга ўнг қулоғимни ўтлаб, остимга ерга қаттиқ урди.
  
  
  Мен Ставроснинг ҳийласи билан уни ағдариб ташламоқчи бўлиб, барни яна ушлаб олдим ва иккаламиз ҳам уни йўқотдик. Ставрос бурилиб, қулаб тушган зинапоядан иккинчи қаватнинг охири жойлашган бинонинг юқори даражасига югурди. У ниҳоят оёққа турганида у мен билан абадий еди. У катта тошни ушлаб, менга ташлади. У менинг елкамдан сирғалиб тушди ва оғриқ уни отиб ташлади. У тош зинапояларни бошлади. У Ставросни тутиб, Егони яланг қўллари билан ўлдирмоқчи еди.
  
  
  Тепага етганимда, яна бир тош парчаси менга учиб кетди. Мен ўрдакландим ва у қулаб тушди. Ставрос етакнинг тор қисмининг орқа томонида, унинг орқасидаги структуранинг очиқ томонида турарди. Егонинг квадрат юзида умидсизлик пайдо бўлди, у менга қошларини чимирди. У тош ва тош билан қопланган бино орқасидаги баланд заминга қаради. Кейин, бир оз иккиланиб, сакраб тушди.
  
  
  Мен унинг қояларга урилганини ва рулонни кўрдим. У тўпиғидан маҳкам ушлади ва Егонинг юзи оғриқ ва ғазабдан буришди. У тош поғонасида хавфли тарзда ўтирган махсус думалоқ тошга судралиб борди. Тошнинг диаметри тахминан уч фут еди ва унинг олд қирраси остида тош ва ўт атрофида бир оз қияликдаги токчада кичикроқ тош бор еди. Ставрос ўз егосини менга қарши ишлатиш учун кичик тошга қўл чўзди.
  
  
  Мен унинг ёнида ерга сакраб тушдим ва зарба оёқларимни қоқди. У олдинга йиқилди, лекин тезда сог ъ - саломат кўтарилди. Ставрос ғазаб билан тошни тошдан узоқлаштирди. Мен унинг орқасидан бошлаганимда, у ғайритабиий ҳаракат билан тошни тортиб олди ва у ерда нафас олиб, мени кутиб турди.
  
  
  "Boring", деди у. "Мен сизнинг бош суягингизни синдираман. Уни..."
  
  
  Иккаламиз ҳам бир вақтнинг ўзида ҳаракатни кўрдик. Унинг ёнидаги тош, олиб ташланган тошни қўллаб-қувватламасдан, Ставрос оёғи остидаги тош поғонасининг қия юзаси бўйлаб ҳаракатлана бошлади. Унга даҳшат билан тикилиб турганида, у бир зум тўхтаб қолгандай туюлди, кейин у кичкина токчадан олдинга қараб юрди.
  
  
  Қўлидаги оғир тош ва тўпиғи синганлиги сабабли у етарлича тез ҳаракат қила олмади. У огоҳлантиришларни бақира бошлади, аммо кейин бунинг бефойдалигини тушунди. Тош егога етиб борганида ставроснинг юзи даҳшатдан бурилди.
  
  
  "Йўқ!"у баланд бинодан йиқилиб тушган одам сингари, ўлимга бир неча сония қолганлигини англаганида бақирди.
  
  
  Тош Егони қоплаган Ставросга етиб борганида, у Егонинг олдинга силжишини тўхтатиш учун қўлларини ташлади, лекин у жуда катта тезликка еришди. У Егонинг кўкраги бўйлаб секин думалаб, бир оз тебранди ва у ерда қолди. У биринчи его тегди қачон, ўткир, ўткир фарёд его томоғидан қочиб. Кейин, тўсатдан, кимдир радиони ўчиргандек, ўлик бўлиб қолди.
  
  
  У ғамгин бўлиб, Ставроснинг боши ва елкалари тош остидан чиқиб турганини кўрган жойга борди. Егонинг кўзлари очиқ еди, оқ ва иссиқ осмонга кўринмай тикилиб турарди. Мушак ўлганида қўл тўхтади ва буришди, кейин у жонсиз бўлиб қолди.
  
  
  Ўн иккинчи боб.
  
  
  Nikkor Миноуркос ва унинг қирғоқ кафесида салқин айвон остида ўтиришди ва кобалт-мовий Егей денгизидаги ёрқин бўялган балиқ овлаш қайиқларининг миммосини томоша қилишди. Бу ёқимли тонг еди ва биз бундан завқландик.
  
  
  "Полковник Коцикас ва у ҳокимиятга ҳамма нарсани тушунтириб беришди ва улар сизга ва Ерикага жуда миннатдор", деди менга Миноуркос.
  
  
  Erika бир неча дақиқага кофе ичишга кетган ва инглиз газетасини сотиб олган дўкондан унчалик узоқ бўлмаган.
  
  
  "Биз маҳаллий баъзи ғашим сабаб бўлиши керак," мен кулиб, " улар бутун тортишиш учун тушунтириш бор қадар. Галатис ҳақида афсусдаман. У Ставросга қарши нотўғри вақтда чиқди."
  
  
  "Ҳар бир катта ёки кичик урушда қурбонлар бор", деди Минуркос ўзузосини тугатиб.
  
  
  "Бир kishi жуда кўп куйишга олиб келиши мумкин", деб такрорлайман.
  
  
  "Агар сиз Егони тўхтатмаганингизда Ставрос кўпроқ сабаб бўлиши мумкин еди", деди Миноуркос. "Шунинг учун мен шахсан сизга раҳмат айтиш учун Миконосга учдим. Коцикас ҳам сизга раҳмат айтмоқчи. У қайтиб келишингиз билан Афинадаги оммавий маросимда сизга ва Мисс Нйстромга шараф билан совға қилмоқчи."
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Бу фикр учун егога раҳмат", дедим. "Аммо менинг деллда бизга жамоат шарафларига рухсат берилмаган."У Хокнинг оммавий маросимга муносабатини тасаввур қилиши мумкин еди.
  
  
  "Аммо буюртмалар бор", деб қарши чиқди Минуркос. "Биз камида сизга ва Мисс Нйстром учун иҳ юборишингиз мумкин?"
  
  
  Уни кулиб юборди. "Нега емас? Сиз пентхаусга қайтдингизми?"
  
  
  "Мен бу жойни тарк етаман", деди Миноуркос. "Ушбу епизод менга еркак ташқи дунёдан яшира олмаслигини ва яширмаслиги кераклигини англаб етди. Мен ўз мамлакатим учун ҳали кўп иш қилишим кераклигига ишонаман ва шахсий алоқаларим туфайли кўпроқ нарсага ериша оламан. Бу мени сизни кўриш учун бу ерга келишимнинг яна бир сабабига олиб келади."
  
  
  Узо уни ҳўплади ва Минуркосга қаради. Менга его юзи ёқди. У ҳурмат қилиниши мумкин бўлган одам еди. "Бу нима, сер? "
  
  
  Егонинг қора кўзлари меникига тикилди. "Мен сизга ҳаётим учун қарздорман, Ник. Лекин бундан ҳам кўпроқ, мен сизни ёқтираман. Менга сизнинг ҳаракатингиз ёқади. Уни, агар мен учун иш stahl истайман. Мен еркак менинг хавфсизлик тизимимни бошқаришини ва менга яқин бўлишини хоҳлайман. Менга керак, Ник."
  
  
  Мен гапира бошладим, лекин у менинг қўлимни олди.
  
  
  "Сизда маошингиз бўлади, ишончим комилки, у учун етарли бўлади. Ва бу сизга юк ташиш линияларида даромад улушини беради. Мен абадий яшамайман. Сиз жуда бойиб кетишингиз мумкин."
  
  
  Ее унинг қўлини олди. "Кечирасиз, Жаноб Минуркос ..."
  
  
  "Nikkor".
  
  
  "Яхши, Nikkor. Кечирасиз, лекин қила олмайман."
  
  
  "Нега емас?"
  
  
  У чуқур нафас олди ва уни чиқариб юборди. Мен узоқдан ялтироқ оқ круиз кемаси биз томон кетаётган мовий портга қарадим. "Буни тушунтириш қийин", дедим мен. "Мен ўзимга йилига бир неча marta бу ишни давом еттириш учун ақлдан озганимни, бу ҳеч ким лаънатламайдиган ношукур иш еканлигини айтаман. Лекин одамлар парво қилмайди. Ва камбағал иш ҳақи, узоқ соатлар ва хавфга қарамай, бу менинг бир қисмим. Мен буни енг яхши қиламан, Nikkor. Бу ерда унга енг кўп керак."
  
  
  Узоқ сукунат бор еди. Гулл қуёшда қанотларини чақнади. Ниҳоят, Минуркос гапирди. "Тушундим."
  
  
  Бир лаҳзадан кейин Erika London газетаси билан стулда ўтирарди. "Мен улар ҳар куни бу ерда учиб ва так мало драчмас ҳар бир ҳақ қандай билмайман," у деди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Ставрос ҳақида ҳар қандай еслатма?"
  
  
  У сарлавҳани ўқишимиз учун газетани кўтариб чиқди: юнон олигархи муомала қилди, Миноуркнинг сурати бор еди.
  
  
  "Еҳтимол, бу сизнинг акцияларингиз нархининг қийматини оширади", дедим жилмайиб.
  
  
  У ўрнидан турди ва Ерикани қучоқлади. Девид хок айтганидек, мен у билан Реняда бир неча кун ўтказмоқчи едим. Биз бунга ҳаққимиз уларга тегишли.
  
  
  "Биз меҳмонхонага қайтамиз", деди Минуркосу унга. "Биз билан келишни хоҳлайсизми?"
  
  
  У бошини чайқади. "Менимча, мен уни икки kishi ёлғиз қолишни хоҳлаганида биламан. Мен самолёт кетгунча шу ерда ўтираман ва круиз кемасининг кириб келишини томоша қиламан. Мен ҳар доим чиройли кеманинг портга киришини томоша қилишдан завқланардим."
  
  
  "Хайр, кейин Nikkor", дедим. "Еҳтимол, бизнинг йўлларимиз турли шароитларда енг яхшиси учун яна кесиб ўтади."
  
  
  "Ҳа", деди у.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Ватикан Vendetta
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  
  
  Ватикан Vendetta
  
  
  
  Лев Шкловский томонидан таржима қилинган
  
  
  
  Original номи: Ватикан Vendetta
  
  
  
  
  
  
  Боб 1
  
  
  
  
  
  
  
  
  Кечқурун кеч еди ва у Максим Жуковнинг хонасини қидиришни кутаётган еди. Мен билан аллақачон кутиб турган аёл дафна еди. Ётоқхона столидаги соат тўққиздан чорак ўтганини айтди. У ҳар кеча 9: 30 атрофида Villa Фаворитадаги хонасини тарк етганини билар еди, шунинг учун тайёрланиш вақти келди. Унинг Дафне мазали яланғоч ётар катта мис карёла кўтарилди, унинг узоқ қора соч ёстиқ устида ҳилпираб, унинг катта кўзлари ва кенг оғиз катта ва сўнгги мамнуният чиқиб жилмайиб. Танасини оқ чойшабга чўзиб, у тирик қўғирчоққа ўхшарди.
  
  
  У қулайроқ кийинди. Мен Вилгелминани меҳр билан чақирадиган 9 мм Luger тўппончам учун унинг елка ғилофини боғлаганимда-дафна менга катта яшил кўзлари билан қаради. "Нега кийинаяпсиз, азизим?"у сўради. - Ҳали ерта.ъ
  
  
  "Мен буни сизга айтмадимми? Менда кеч иш учрашуви бор.
  
  
  "Бу қадар ерта тўхташ даҳшатли", деди у.
  
  
  "Камтарлик инсон учун яхши", дедим мен. Лекин дафна унинг узоқ қилайлик қачон, ҳиссиётли сонлари жадваллари бўйлаб суринг, мен камтарлик ҳақида ғамхўрлик қилмади. Жуков билан дўзахга! У Лугерни ғилофидан чиқариб, ўқ-дориларни текширди. Дафне томоша қилиб, ҳайратга тушиб, мурватни тортди ва журнални текширди. Сиз Жуков каби одам билан жуда еҳтиёт бўлолмайсиз. У agent еди нам Делс, Кгбнинг" оғир Делс " бўлими. Унга ўхшаб, у ўз ҳукумати томонидан ўз хоҳишига кўра ҳаракат қилиш ҳуқуқига ега еди; яъни керак бўлганда ўлдириш.
  
  
  "Сизни кутишим керакми, Ник?"
  
  
  Мен бу ҳақда бир муддат ўйладим. "Бу жуда кеч бўлиши мумкин", дедим мен. "Мен сизга қўнғироқ қиламан.ъ
  
  
  "Сиз қололмаслигингизга аминмисиз?"у минғирлади.
  
  
  У ўйноқи билан унинг думбаларини қоқди. Ъ кийиниб олинг.ъ
  
  
  У шундай қилди, мен салом деб чақираман деган ваъдани бузди; ва ниҳоят у кетди. Мен уни бошқа кўрмаслигимни билардим, лекин бу менинг ишим.
  
  
  У ах Ҳуго штаб-квартирасининг махсус еффектлар бўлими томонидан сувга чўмган стилеттога ўралган ва қурол устига кўйлаги кийган, у одамларни турли йўллар билан ўлдиришга ўргатган, аммо ҳеч қандай усул иккита асосий қуролни алмаштира олмайди. Мен уни доим ўзим билан олиб юраман . Luger ва stiletto менинг ҳаётимни еслашимдан кўра кўпроқ сақлаб қолишди.
  
  
  У яна Максим Жуков ҳақида ўйлади. У Кгбга ёш йигит сифатида қўшилган озғин, симли рус еди.
  
  
  Узоқ вақт олдин, Его ҳўл ҳолатлар учун "жаллод" га тайинланган ва у ўз ишини яхши кўрадиган перфекционист еди . Бизнинг йўлларимиз олдин фақат бир marta, Каракасда кесиб ўтган. Биз тасодифан меҳмонхона хонасида учрашдик ва у Ақш учун ўғирланган Хитой сирларини сотиб олишни таклиф қилди. Емуга таклифни рад етиш буюрилганда, у мени ўлдирмоқчи бўлди. Ем деярли муваффақиятга еришди. Бунинг исботи менинг ошқозонимдаги чандиқдир; ва кечаси меҳмонхонасида у ҳали ҳам ўзидан нафратни сўраган еди, бу фақат вақт билан алмаштирилиши мумкин ёки его ўлим билан. Аммо Жуковни ўлдириш менинг ишим емас еди. Иложи бўлса, ундан қочишим керак еди. Менинг вазифам қуйидагича еди: Его йўқлигида, его хонасига boring ва у ва унинг КГБ ёрдамчилари бир неча кун олдин Римедаги курер университетидан ўғирлаган ва у Кгбга топширмоқчи бўлган ҳужжатни топинг. Ҳужжатда тактик ядро қуролидан фойдаланишни янада амалий ва осонлаштирган янги ядро қуроли детонаторининг режаси мавжуд. Ушбу келишув Қўшма Штатларга Совет Иттифоқидан аниқ ҳарбий устунликни беради ва шунинг учун, албатта, Москвага етиб бормаслиги керак еди.
  
  
  
  Тўққиз-ўттизда у таксида Villa Фаворита меҳмонхонасига борди Фламиния орқали. Бу шанба кечаси бўлса-да, бу Риме жуда сокин еди. Фақатгина товушлар самимий тераслар атрофида, ёрқин ёритилган пицериялар билан ёки ёш ер-хотин кулиб ўтирган яқин атрофдаги скутерда еди.
  
  
  Villa Фаворита ўз номини енг яхши пайтларда олган бўлса керак. Саёҳатчини у ерда тунашга ундайдиган ташқарида ҳеч нарса йўқ еди. Shiva жабҳаси ёрилиб, парчаланиб кетган ва бўёқ қириб ташланган. Юқори деразалардан ески бўғинлар осилган . Ичкарида италиялик кекса одам ухлаётган тирналган пештахта бор еди. У жимгина миммо унинг ёнидан ўтиб, зинапоядан кичик қабулхонанинг орқа томонига кўтарилди. У иккинчи қаватда тўхтади ва хира ёритилган йўлакдан 307-хонага қаради. У хонанинг ешигига бориб, тинглади. Ичкарида тинч еди, дунё уни кўра олмади. Аммо бу Максим Жуков ичкарида кутмаганлигини англатмайди. У чўнтагидан махсус қулфни олиб, қулфни очадиган калитни танлади. У сўзсиз калитни қулфга киритди ва калитларни айлантирди. Қулф босилди. У секин тутқични бураб, ешикни очди. Ичкаридан биз учун ҳеч қандай товуш йўқ еди, биз учун ҳеч қандай муаммо йўқ еди . Luger уни тортиб олди ва тезда ичкарига кирди. Қоронғи хонага бир қараш мени Жуков ҳақиқатан ҳам газета сотиб олиш учун енг яқин газета дўконига кечқурун сайр қилаётганига ишонтирди. У ешикни орқасидан ёпди ...
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг кўзларим хира нурга мослашди. Мен ҳақиқатан ҳам ёлғиз еканлигимга ишонч ҳосил қилиш учун узоқроққа қарадим, кейин Лугерни ушлаб, хона ва қўшни ҳаммомга қарадим. Хона кам жиҳозланган ва ёқимсиз ҳидга ега еди. - ифлос лавабодан, ёғоч полдан ва терли матрасдан ҳашаротларга қарши кукун билан бирлаштирилган. Овқатланиш учун жойлар кам еди. Мебел кенг каравот, ётоқхона столи, кичкина ёзув стули, текис стул ва креслодан иборат еди. Креслода пломба чиқиб турган тешиклар бор еди. Бу айнан Кавалер Хилтон емас еди, лекин Жуков ҳали ҳам у ерда яширинган паромга ега бўлиши мумкин .
  
  
  У Жуковда бу ҳужжат йўқлигини тахмин қилди. Албатта, бу мумкин еди, лекин бу бизнинг касбимизнинг барча қоидаларига зид бўлади. Сиз муҳим нарсани фақат керак бўлганда ёнингизда сақлайсиз, сўнгра Егони бошқа бировга топширасиз ёки его ўтгунча овқатланиш учун мос жой топасиз . Бундай ҳолда, Кеш шу ерда, Жуковнинг хонасида бўлиши кутилган еди.
  
  
  Ўн беш дақиқадан сўнг у ҳеч нарса тополмай, мен хато қиляпманми, деб ҳайрон бўла бошлади. Унинг хонаси том маънода ичкарига бурилди. Жуковнинг матраси йиртилган еди ва полда пломба бор еди. Кресло бир хил кўринарди. Унинг стул ва ётоқхона столининг тортмалари тортиб олиниб, ерга ташланди. Ҳаммаси яхшилаб қидирилди, ҳатто ҳожатхона чўкади. Ва мен унга ҳеч нарса топмадим.
  
  
  У дераза олдига бориб, соатига қаради. Бу аллақачон ўн дақиқадан ўнгача еди. Агар Жуков одатдаги ишини давом еттирса, у соат ўнда ёки кўп ўтмай қайтиб келади. У нафаси остида қасам ичди. Мен бу ҳужжатни қайтиб келишидан олдин топишим керак еди. Болта уларга тегишли бўлиб, у Егони ертаси куни ерта тонгда ўз хоҳишига кўра ташувчисига топширади, шунинг учун бу Егони қайтариб олиш учун ягона имкониятимиз еди.
  
  
  Хонада шамоллатиш тешиклари йўқлигини кўрдим ва у ҳеч қачон бўлмаган деб гумон қилдим. Ижарачилар, еҳтимол, вентиляторни иссиқ бўлганда пастга ижарага олишган ва совуқ бўлганда яхши ёпилган. Бу ҳақиқатан ҳам улар орқали учинчи даражали меҳмонхона еди, у ерда ётоқ булоқлари сизни тун бўйи орқангизга тиқади ва соқол олиш учун иссиқ сув йўқ .
  
  
  Деворларда кашф қилиш учун тешиклар бўлмаганлиги сабабли, мен қидирувим тўсатдан тўхтаб қолганидан қўрқишни бошладим. Мен коридорда шов-шувни ешитиб, ҳаммомга яна бир қараш учун бурилган едим. Бир Luger уни ушлаб, унинг ёнига борди, ёнида турди ва тинглади. У коридорда яна бир товушни ешитди-ешик очилиб ёпилди . Унинг бўшашиб, лугерни бир дақиқада орқага қайтарди. Ери ҳаммом томон бурилганда, ешик очилди.
  
  
  Бу Жуков еди.
  
  
  Унинг орқасига ўгирилди. Менинг қўлим Лугерга учиб кетди.
  
  
  "Абадий емас", деди Жуков хотиржамлик билан рус револверини кўкрагимга ишора қилиб. Унинг қўли тушиб кетди; у ешикни ёпди ва менинг олдимга келди.
  
  
  У менинг бўйим ва жуда нозик еди. Аммо унинг егилувчан, мустаҳкам фигураси бор еди, уни камситиб бўлмайди. Сочлари ингичка бўлишига қарамай, Егонинг юзи ёш кўринарди.
  
  
  У қуёш ботганда менинг кўйлаги қадам қўйди ,бир Luger олди, ва менинг кўкрагига бир revolver ишора. У кесилган Вилгелминани матрасга ташлади.
  
  
  "Демак, сиз, Картер", деди у бир неча қадам орқага чекиниб.
  
  
  "Сиз ерта қайтдингиз."Мен тезда суҳбат ҳақида ўйладим. Мен тетикни тортиб олишга қарор қилишдан олдин у қанча вақт гаплашишга тайёр еканлигига ҳайрон бўлдим.
  
  
  "Менинг хатти-ҳаракатларимни ўз хоҳишим билан ўзгартириш одатим бор", деди у табассум билан. "Бу мени тирик тутади. Сизга келсак, менинг бошқа понйим, менимча, Каракасда сизга яхшироқ муносабатда бўлишим керак еди."
  
  
  Менинг қон босими dreadlocks бошлади. Ва унинг овози яна Жуков револверининг нотўғри томонида еди. Ва бу сафар у янада кўпроқ ҳаракат қилади.
  
  
  "Тартибсизлик учун узр сўрайман", деди у имо-ишора билан. "Аммо бу хонада сиз буни яхшиланиш деб ҳисоблашингиз мумкин."
  
  
  У сўради. "Сиз Егони топмадингиз, шундай емасми?"Егонинг табассуми кенгайди.
  
  
  "Йўқ, сиз буни яхши яширдингиз. Албатта, менда жуда оз вақт бор еди ."
  
  
  "Албатта", деди у.. Ва сиз ҳали ҳам шу ерда бўлганингиз учун, Картер, қўрқаман, сизга камроқ вақт қолади.
  
  
  "Менимча, бу қаердалигини биламан."
  
  
  "Ҳа?"у сабрсизлик билан деди. У отишга тайёр еди, лекин ему қизиқувчан еди.
  
  
  "Сиз ҳар доим ҳам тўғри ўйлай олмайдиган жой", деб давом етди у. "Сизнинг ақл-идрокингиз учун."
  
  
  Табассум ғазабланган кўринишга айланди. "Сизнингча, бу қаерда яширинган, Картер? Сизнинг охирги хулосангиз тўғри ёки нотўғри бўладими?
  
  
  "Мен у ерда деб ўйладим."У ешик ва Жуков ўртасида турганида ҳаммом ешигини кўрсатди . Шу билан бирга, унинг билагидаги мушаклар қаттиқлашди ва stiletto менинг кафтимга сезилмай сирғалиб кетди.
  
  
  Мен Жуковнинг нотўғри Тахминимдан кулганини ешитдим, лекин унга юз ўгириш ўрнига ерга йиқилдим. Жуковнинг револвери ўчиб кетди ва пичоғимни улоқтираётганда курткамга кўз қисиб қўйди.
  
  
  Бу ақлдан озган отиш еди, аммо хайриятки, stiletto ҳали ҳам Жуковни ўнг елкасида қоқиб қўйди. У қичқириқни чиқарганда ва револверни ушлаб турган қўли тушганда, отаси унга ердан сакраб тушди. Биз деворга урдик. Его унинг қўлини ўгирди ва revolver учиб чиқиб, полга урилди ва бурчакка сирғалиб тушди.
  
  
  Унинг олдига бориб, у тезда Егонинг тор юзига ўнг қўли билан зарба берди ва шу вақт ичида суякларнинг ёрилишини ешитди . Унинг иккинчи зарбани бошлаш режаси бошланди, аммо бу енди керак емаслигини кўрди. Его жанг руҳи кетди.
  
  
  Бу уни Егонинг елкасидан олиб ташлаган пичоқ еди. У кўзларини катта очди ва хириллади, бу оғрийди. У стилеттони Егонинг иягига босди ва ингичка юзни ўрганди. Мен ундан сўрадим: "залда у қаерда?- У нола қилди. Унинг егоси унинг юзига тарсаки туширди ва олдинга ва орқага силкитди. "Ҳужжат қаерда яширинганлигини айтинг, Жуков", дедим мен.
  
  
  "Его бу ерда емас", деди у тез нафас олиб.
  
  
  "Келинг, гаплашайлик", дедим. "Ўйинлар учун жуда кеч."
  
  
  У бошини чайқади. Стилеттонинг учи қон кетгунча Егонинг тирналган бўйнига қаттиқ босди. Коридорда унинг овозларини ешитдим. Отишма ешитилди. Кимдир италян тилида ҳаммаси жойида еканлигини сўради.
  
  
  Унинг сазаал. - "Ва Бене!"Бу яхши! У Жуковга қайтди. "Ҳозир кўряпсизми? Енди сизда кўп вақт қолмади. Полиция ҳар дақиқада бу ерда бўлиши керак."Мен ушбу ҳужжат аудиторияда қаерда еканлигини билмоқчиман. Гапиринг!ъ
  
  
  У менга қаради ва оғир нафас олди. "Сиз мени ўлим билан қўрқитганингиз учун сизни жазолайдиган оддий одам деб ўйладингизми? Қўрқаман, сиз Максим Жуковни яхши танимайсиз."
  
  
  Аммо его уни ўйлагандан кўра яхшироқ биларди. У устидаги болта файлини еслади. Максим Жуков нафақат суҳбатдош, балки аёлларнинг овчиси ҳам еди. У ўзининг потенциали, очиқ ҳовуз бўйлаб омела аёллари билан жуда фахрланар еди ва катта жинсий туяди билан обрўга ега еди. "Ҳаммаси жойида, Жуков", дедим оҳиста. "Мен сизни ўлдирмайман. Мен сизнинг танангизнинг сиз фахрланадиган қисмини оламан-лаънати нарсани кесиб ташлайман ."
  
  
  Кибр ингичка юзнинг егосидан чиқиб кетди. Ъ нима? В-нима?
  
  
  Йўлакда кўпроқ овозлар ешитилди: "сиз менинг гапларимни ешитдингиз."
  
  
  У менга ҳайратланарли кўриниш берди. "Сиз буни қилмайсиз!"
  
  
  Ъ мен қиламан.ъ
  
  
  "Сиз ақлдан озгансиз", деди у юқори лабида тер тўкди.
  
  
  "Аҳмоқ."
  
  
  Ему унинг пашшасини кесиб ташлади. "Шундай Қилиб, Жуков?"
  
  
  Ъ мени ўлдиринг!ъ
  
  
  Ъ йўқ. = Бу кўп одамларни янада қизиқарли қилади.- "Ҳаммаси яхшими?""У stiletto томонидан унинг ички кийимининг его еластик тасмасида ушлаб турилди. Унинг мен хоҳлаган ревматизм бор. Ваҳима ичида у деразага қаради. Кейин у жасоратини йиғди. "Йўқ", деди у. Лекин жуда кеч еди. Уни деразага югуриб, его итариб юборди, роокерй синдирди ва ахлатга тушди. У ерда, Санcак люкининг четида яширин қоғоз бор еди.
  
  
  Люкнинг рамкаси турли даражадаги парчаланишдаги уч қатламли ёғочдан иборат еди. Ушбу қопқон ешигида ўрта қатлам бўялган ташқи қатламларга қараганда тезроқ чириган ва катта ёғоч бўлаклари бўш жой ҳосил қилиш учун тушиб кетган . Бу хонада букланган қоғоз бор еди. Люк дераза ромига чекка билан ёпилганда, қоғоз қопланган еди.
  
  
  Ъ йўқ! Жуков бақирди, менга емаклаб, ўрнидан туришга ҳаракат қилди.
  
  
  У Кеш атрофидаги қоғозни чиқариб, очди.
  
  
  Бу ҳақиқатан ҳам ёниш механизмининг режаси еди. Жуков унинг revolver учун шўнғиди, мен фақат пастга менинг его қўйиб еди.
  
  
  Мен унга етиб олишимдан олдин, у револверни ушлаб, менга ишора қилди. У Luger ётган йиртилган матрас учун каптар . Жуковнинг револвери ўчди ва гавкинг ўнг сонимни тирнади. У тўшакка қўнди ва дарҳол Лугерни ушлаб олди. Жуков яна нишонга олганида, Luger уни олди ва нишонга олмасдан иккита тезкор зарба берди. Биринчи говк ешикка урилди. Йўлакда баланд овозда қичқириқлар бор еди ва ешикни тақиллатди. Иккинчи ГАВК юрак остидаги қўнғизни урди. У сакраб тушди ва ерга ўтирди. У кўзларини катта очиб бир зум ўтирди, кейин ўлик ҳолда йиқилди.
  
  
  Одамлар коридорда бақиришди: "полисия! Полисия! "Йўқолиш вақти келди. У деразадан оловли қочиш жойига чиқди ва қоронғи хиёбонга тушаётганда сиреналар узоқдан фарёд қилди.
  
  
  
  
  
  
  Боб 2
  
  
  
  
  
  
  Ўша куни кечқурун у қўшимча еҳтиёт чораси сифатида бошқа меҳмонхонага кирди. Менинг янги қароргоҳим Виа Marko Аурелио яқинида, Колизей қаршисидаги кичик тепаликда еди. Бу камбағал маҳалла еди ва мен кичкина, тиқилиб қолган хонага кўчиб ўтганимдан сўнг, мен Кгбдан кўра йиртқич ҳақида кўпроқ Ташвишланардим. Унинг нотинч кечаси еди .
  
  
  Ертаси куни ерталаб у ерта турди, Жуковникидек ихтирочи бўлмаган кешни чиқариб, кийинди. Аммо ҳужжатни топшириш вақти яхшироқ еди. У Ню-Ёркка самолёт чиқдик сифатида қачон ва ему ҳужжатни топширди билмасдим аеропорти Rhyme бир хат билан учрашди бўлар еди. Хаёлимга келди, Агар Жуков ҳужжатни йигирма тўрт соат ичида йўқ қилган бўлса, у бугун ҳам тирик бўлиши мумкин еди.
  
  
  У кофе ичишга чиққанида, унинг егосини хонасида қолдирди. Жуков сингари, ундан мен билан керак бўлгандан кўра кўпроқ қолишни сўрашмади. Қисмни севувчи буюмлар уларни ўзи билан олиб юрганда хавфсиз бўлади деб ўйлайди. Аммо мутахассис биладики, агар буюм яхши яширинган жойда яширинган бўлса, у ерда хавфсизроқ бўлади. Тажрибасиз офицерлар одатда бу ҳақда ташвишланадилар, аммо бу ташвиш бошпаналарнинг фазилатларидан ташқарига чиқмаслиги керак.
  
  
  Мен ерталаб ташувчимнинг самолётининг учиш вақтини икки marta текшириб кўрдим ва Вашингтондаги ахнинг бевосита раҳбари ва директори Девид хок учун қисқа хабарни кодладим. Хок ҳужжат яна қандай ҳолатларда топилганлигини имкон қадар тезроқ билмоқчи. Курер емга хабар берди.
  
  
  Озиқ-овқат жойларида ҳужжат томонидан олиб чиқилганда, кумуш сигарет қутисига қўйинг ва сигарет қутисини бир дақиқада қўйинг. Аеропортда у Курерга сигарет таклиф қилиши керак еди, кейин иккита бир хил нарса алмаштирилди.
  
  
  Мен меҳмонхонада таксига буюртма бермадим, шунчаки тепаликдан Колизейга тушдим. Аммо бу сафар еҳтиёт чораси етарли емас еди. Уни ҳайдашдан бир неча дақиқа ўтгач, бизни қора Фиат таъқиб қилаётганини кўрдим.
  
  
  "Бу ерда чапга boring", деди у ҳайдовчига.
  
  
  "Аммо сиз аеропортга боришни хоҳлаганингизни айтдингиз!"
  
  
  "Ҳозирча унутинг."
  
  
  "Cheers ей cораггио!"одам бурчакка бурилганда минғирлади.
  
  
  Мен орқа ойнага қарадим ва орқамдан Фиат машинасини кўрдим. Енди менинг навбатим grumble еди. Уни алдаганидан кейин ҳаммаси яхши ўтди деб ўйлади. Аммо қандайдир тарзда Жуковнинг дўстлари мени топдилар.
  
  
  Биз тезда улардан халос бўлишга ҳаракат қилиб, бурчакни яна икки marta айлантирдик. Ҳайдовчи машина бизни кузатиб бораётганини билиб, фурсатдан фойдаланиб, ҳайдаш маҳоратини намойиш етди. У Лабиcана орқали бизни пастга судраб, миммо Colosseum захира ва Деи Фори Империали орқали юқорига, Konstantin кейин миммо базилика ва его-синдиради ибодатхоналар пешин қуёш қайноқ билан оппоқ Рим Forum.
  
  
  "Ҳозир қаерда, сигнор?"
  
  
  "Фақат тўғри boring", дедим Фиатга қараб. Такси ҳайдовчисининг моҳир муомаласига қарамай, бизни тирбандлик ушлаб турди ва Фиат биз билан ҳамқадам бўлди; бу менга жуда яқин еди. Биз Corso Vittorio Emanuele бўйлаб Тиберга бордик, Ponte Vittorio Емануелени кесиб ўтдик ва Ватикан томон йўл олдик. Қора машина ҳали ҳам бизни таъқиб қиларди. Аввалига мен ҳужжатни бирон бир жойда таксида яширишни ўйладим, лекин орқамиздаги агентлар машинани аниқлаганлиги сабабли, бу режа ниҳоят жуда хавфли бўлиб туюлди. Шундай қилиб, биз della Cонcилиазионе орқали Piazza Пиус ХИИ томон ҳайдашни давом еттирдик. Ўртада катта фаввора жойлашган майдонга қараганимда, бирдан бир фикр пайдо бўлди. Шубҳасиз, бу ҳозир ёки ҳеч қачон тирноқли винт еди.
  
  
  "Тўхтанг, ҳайдовчи", деди у тезда ва шу билан бирга орқага қаради ва Фиат биздан икки юз метрдан ошмаслигини кўрди . Мен ҳайдовчининг қўлига бир даста лирани тиқдим ва у қалин, бута қошларини кўтарди.
  
  
  "Бениссимо !"мен кетаётганимда у орқамдан қўнғироқ қилди. "Ин боccа ал лупо!"
  
  
  Аммо кейин мен егоимнинг яхши тилакларидан кўра кўпроқ нарса кераклигини англадим.
  
  
  Унинг қадами уни кўтарди; у яна елкасига тез қараганида, Фиат майдоннинг нариги томонида тўхтаганини кўрди . Олд ўриндиқда икки kishi бор еди, уларнинг юзлари тушдан кейин қуёшда кўринмас еди. Кўриниб турган қатъияцизлик мени рағбатлантирди . Агар базилика музейига кирсам , сайёҳлар орасида улардан узоқлашиш имкониятига ега бўлишимни билардим.
  
  
  Шундай қилиб, мен яна тезлигимни кўтардим ва улкан Егизаклар устунларининг миммо колонадаси орқали нариги музейларга шошилдим. У яна орқасига қаради. Иккала одам ҳам чиқиб, ёмон кўринадиган қора машинани айланиб чиқишди ва менинг орқамдан ергашишди.
  
  
  Тўсатдан у ўнг томонга силкиниб, дастлабки иккита музейнинг соясига кириб, учинчи, қоронғи бинога қадам ташлади. Кираверишда forma кийган соқчилар бор еди. У орқасига қарамасдан уларнинг ёнидан ўтиб, сайёҳлар ёдгорлик дўконларини тўлдираётган залга кирди. "Тикувчига лаънат", деб минғирлади у; бу йигитларнинг кўзлари у ўйлагандан ҳам ўткирроқ еди.
  
  
  Уларнинг атрофида Один бир вақтнинг ўзида зинапояга кўтарилаётганда аллақачон залга кираётган еди. Мен бурчакли, кесилган юзда банд бўлган его ифодасини пайқашга улгурдим. У мушаклари қора сочли, бежирим кулранг костюм кийган одам еди. Ва у, еҳтимол, Кгбда еди.
  
  
  Зинапоянинг тепасида, у нафас олиб, атрофга қаради, у менинг Ватикан кутубхонаси галереясида еканлигимни кўрди. Бу папаларга совғалар бўлган shisha витриналар билан ўралган узун, тор жой еди Пиус ИХ, Лео ХИИ ва Пиус Х. бу заргарлик буюмлари, кумуш ҳайкалчалар ва ажойиб тарзда чиройли ўйилган олтин косалар ва диний буюмларнинг ҳақиқий хазинаси еди; қадимги вазалар полда ва витриналар орасида турарди . Галереянинг чап томонида у бир неча сония олдин югурган ҳовлига қараган ташқи деворни кўрди .
  
  
  Унинг хонаси сканердан ўтказилди ва Стал ҳужжатни истеъмол қилиш учун мумкин бўлган жойни қидирди. Егони ўз-ўзидан ушлаб туриш жуда хавфли еди ва агар мен уни тўғри жойда яширсам, КГБ ҳеч қачон Егони топа олмаслигини билар еди.
  
  
  Forma кийган ходимлар галереянинг икки томонидаги коридорлар бўйлаб ҳаракатланишди. Техник ходимлар олдинга ва орқага ҳаракатланаётганда, у тахта плиталарининг хириллашини ешитди . Кейин мен оёқ товушларининг бўғиқ товушлари устида бир ҳовуч ҳаракат қиламан, шунда улар нима қилаётганимни кўра олмайдилар. У кумуш сигарет қутиси билан чўнтагидан чиқариб олди. Тўқ сочли КГБ агенти ҳар қандай вақтда пайдо бўлиши мумкин. У тезда букланган қоғозни ўнг қўлига тиқди ва сигарет қутисини дублет чўнтагига қайтарди. Personal Один По ҳуштак еди. Мен тўхтадим ва витриналардан биридаги кумуш буюмларга қойил қолгандек бўлдим, хизматчини доимий равишда у кўринмагунча томоша қилдим. Кейин у ҳужжатни галерея охиридаги деразада ўтирган етруск вазасига тиқди. Қоғозни тор бўйнидан ўтказиш учун уни яна ярмига катлашим керак еди.
  
  
  Ешик олдида рус пайдо бўлганида, у бошқа витринага борган еди. У тезда кириб келди, турганимни кўрди ва секинлашди. Шунингдек, у витринанинг олдида тўхтади ва таркибини кўриб чиқди.
  
  
  Ҳужжатни ваза ичига қўйганимни ҳеч ким кўрмаганига амин едим. Оддий сайёҳга ўхшаб қолишга умид қилиб, у яна бир неча дақиқа кўргазмани томоша қилди. Кейин у аста-секин хоналар бўйлаб юриб, ешик олдидаги хизматчининг бошини қайтарди. У коридорда бўлганида, отаси дераза олдига бориб, ҳовлига қаради. Унинг сўзларига кўра, бинонинг кириш қисмида иккинчи Руснинг бошланишини кутаётган еди .
  
  
  Мен ҳаракат қилдим. Шундай қилиб, улар мени тузоққа туширишди деб ўйлашди. Аммо агар улар шундай деб ўйлашса, уларда ҳали қоғоз йўқ еди. Ушбу ҳужжат Швейцария сейфида хавфсизроқ сақланган. Агар мен келмасам, менинг ташувчимга его саёҳатларини йигирма тўрт соатга қолдиришни буюришди, шунинг учун ҳам бу яхши. Енди мен қилишим керак бўлган нарса бу икки русдан тирик қолиш еди.
  
  
  Мен зинапоядан бинонинг биринчи қаватига тушдим, у ерда бир нечта ҳожатхонали йўлак топдим. Унинг орқасида хизмат кириш қисмига олиб борадиган кичик вестибюлли асосий йўлак бор еди. У қисқа қабулхонанинг иккала учига бориб, бурчакни буриб, кутди. Деярли дарҳол хавфсизлик хизмати ходими бурчакда югуриб келди, еҳтимол мен хизмат ешиги орқали ғойиб бўлдим деб ўйладим .
  
  
  У уни берганида, Стал қўлини чўзди, Егони ушлаб олди ва уни нола қилиш учун босди. Унинг егоси уни ўлдириши мумкин, аммо бунга ҳожат йўқ. Мен ҳали ҳам хавфсизлик ҳужжатини олиб ташлашим керак еди ва мен буни қилаётганимда, у қотилликни тергов қилиш учун полицияга муҳтож емас еди. "Сиз кечикдингиз", деб ёлғон гапирдим ва инграш учун егоимни босдим. "Ҳужжат Вашингтонга борди."
  
  
  Унинг ҳаётида унинг его мушти урилди. У егилиб, оғрийди. Унинг егоси унинг бўйнига урди ва у тиз чўкди. Мен ундан қочмоқчи бўлганимда, у тўсатдан оёқларимдан ушлаб, мени ўзига тортди.
  
  
  У қичқирди. - Сиз ёлғон гапиряпсиз!ъ
  
  
  У менинг юзимга етиб борди ва ўнг кўзимни бир неча миллиметрга ўтказиб юборди. Его руку уни тўхтатди ва муштини Егонинг гўштли юзига урди. У қичқирди ва деворга йиқилди. Мен ўрнимдан турдим ва у ўрнидан турмоқчи бўлганида , мен унинг егосини яна юзига тарсаки туширдим. Гол-его зарба билан йўлдан ташланди. У деворга урилганда, унинг бўғимлари унинг его диафрагмасига урилди. Ҳаво ўпкасининг егоидан чиқиб кетди ва у яна қулаб тушди. Унинг егоси унинг юзига тепди. У ҳушидан кетган еди.
  
  
  Асосий коридорда ҳеч ким жанг ҳақида ешитмаганлиги аниқ еди. Мен хизматга кириш жойига бордим ва кутганимдек, ешик қулфланган ҳолда топилди. Лекин мен асосий кираверишда бошқа офицернинг миммо ўтган олиш мумкин, деб ўйлайман бермади . Унинг овози катта ески қулф билан ишлашига амин бўлмаса ҳам, махсус қулфни олди. Хизмат ходимлари кўринмаслигига умид қилиб, бир неча дақиқа давомида синаб кўрилди. Ниҳоят, қулф уни очди.
  
  
  Унинг орқасида мен унинг хавфсизлик ходими сифатида нола қилганини ешитдим. У ўзига келди. У тутқични бураб, ешикни очди. Sunny Брйлев хонага кирди . У бинонинг орқасидаги кичик автотураргоҳга чиқди ва такси кутиб турган бурчакка юрди. Ҳайдовчи рулда ухлаб ётган еди. У егилиб, Егонинг елкасини силкитди.
  
  
  "Мен Della Лунетта меҳмонхонасига боришни хоҳлайман", дедим.
  
  
  "Ми си жонли даи пиеди", деб жавоб берди у ; агар унинг меҳмонхонаси шунчаки сайр қилса.
  
  
  Ему унга бир даста лирани узатди ва у пулни йиғаётганда таксига ўтирди. У тугагач, у кулди.
  
  
  "Енди, тезда."
  
  
  "Сизнинг, сизнинг, сигнор."
  
  
  У двигателни бошлади, витесларни силжитди ва биз асосий кириш жойига, миммо сайёҳларига ва қўриқчига бордик. У ҳайдовчи ўриндиғидан газета олди ва биз кираверишга кўтарилганимизда уни юзи олдида ушлаб турди. Биз миммо ўтиб сифатида, бу КГБ агенти да четига қаради еди, унинг его ҳамкасби нисбатан қисқа бир одам. У тўловларга қисқача қаради, кейин ўгирилиб, ҳамкасбини кўришни кутгандек бинога қаради .
  
  
  Биз Авлиё Пётр майдонидан дарёга борганимизда, у газетани қўйди ва бўшашди. Ҳужжат хавфсиз еди-баъзи феретгача. Енди курер ертаси куни кетишидан олдин ўз егоимни қайтариш йўлини топишим керак еди.
  
  
  
  
  
  Боб 3
  
  
  
  ;
  
  
  Ертаси кунгача operator билан боғлана олмадим, лекин бу шарт емас еди. Ҳужжатга келсак, Ватикан музейлари қадоқлаш учун кетганидан ярим соат ўтгач ёпилди ва ертаси куни ерталаб очилмади. Шундай қилиб, тасалли овқатдан сўнг, агар КГБ иккинчисининг бошига қараса, у учинчи меҳмонхонага кўчирилди. Тушликдан кейин мен кичкина барга бордим, cинзано буюртма қилдим ва секин его ичдим . Хаёлимга шундай бўлдики, Агар хок залда ҳужжатлар қаердалигини билганида еди, у мен улар билан қилган ишимдан хурсанд бўлиши мумкин еди ва мен ҳужжатни қайтариб олиш йўлини аллақачон ўйлаб топганман. Мен дорихонага бордим ва қўшимча узун шифокор пинсетини сотиб олдим. Ертаси куни ерталаб кўйлаги остидаги пинсет билан галереяга бораман, агар атрофда ҳеч ким бўлмаса, пинсетни етруск вазасига ботириб, қоғозни тортиб оламан. Сайёҳлар кўп бўлмаслиги учун музей очилиши билан ерта келаман.
  
  
  Мен ҳозиргина режаларимни ишлаб чиққан едим, бир қиз келиб столимга ўтирди. Мен уни Ватикан ҳақида ўйлаётганимда кузатдим. У шубҳасиз фоҳиша еди: ингичка, ингичка қора сочлар ва жуда кўп бўяниш билан. У арзон чизиқли козок ва енди сонларини зўрға ёпадиган юбка кийган еди. "Салом, Жонни. Сиз Америкаликсиз, шундай емасми?
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Кўнгилхушлик кайфиятида, а?"
  
  
  "Бу кеча емас."
  
  
  Менда фоҳишаларга қарши ҳеч нарса йўқ. Фақат атрофдаги одамларнинг аксарияти ҳиссий жиҳатдан бузилган кўринади ва менга аёл нафақат танада, балки ақлда ҳам соғлом бўлиши ёқади.
  
  
  У туриб олди. "Сиз ишонасизми, Жонни?"
  
  
  "Ҳа", дедим. Унинг ишончи.ъ
  
  
  "Салом, мен сизнинг кимлигингизни биламан", деди у тўсатдан. "Сиз америкалик полициячисиз."
  
  
  Унинг нигоҳи Наҳ устида собит. Ъ сизни нима деб ўйлашга мажбур қилади?ъ
  
  
  Ъ албатта! Полиция ходими! Уни кўришга рухсат бера оламанми?"Сиз Рим полицияси билан ишлайсизми ?
  
  
  "Мен копп емасман", дедим.
  
  
  У менга қаттиқ табассум қилди. "Салом, Жонни, - деди у, - сиз учрашмоқчи бўлган одам бор. Салом, Гина! Фавориска ! Мен норозилик билдиришдан олдин, у бизнинг олдимизга келган қизни чақирди ва стул ёнида иккиланиб турди, юзимга қаради. Бу фоҳишага ўхшамади. Ва у жуда чиройли еди.
  
  
  "Си енcоди!"юпқа қиз учинчи стулни тақиллатиб, чиройли қизга деди. Кейин у олдинга егилиб, махфий оҳангда деди: "Жина, у инглиз тилини яхши билади. Салом америкаликларни ёқтиради. Сиз у билан гаплашмоқчисиз, шундай емасми?"
  
  
  Жина ориқ қизнинг таклифига еътироз билдирмоқчи бўлди, лекин ниҳоят ўзини ўтиришга кўндиришга рухсат берди.
  
  
  "Гина жуда ёқимли, шундай емасми?"- деди ориқ мағрурлик.
  
  
  "Қандай диаболо!"- деди Гина ва ўрнидан тура бошлади.
  
  
  Сиз билан учрашганимдан хурсандман, Гина", дедим. - Менинг исмим Ник. Биз билан ўтириб илтимос."
  
  
  У бир зум иккиланиб турди, кейин уялиб орқага суянди. Наҳ Milan ва Вицензанинг Шимолий аҳолисининг гўзал хусусиятлари ва оч жигарранг сочларига ега еди. Наҳнинг сочлари узун ва қалин, енгил чизиқлар билан еди. Унинг кўзлари жигарранг, оғзи кенг ва шаҳвоний еди, ўрнатилган блузка ва калта юбка остида унинг қиёфаси нафисроқ еди.
  
  
  "Жинанинг Америкада амакиваччаси бор", деди бошқа қиз гинанинг ғазабига еътибор бермай. "Аммо у америкаликдан кўра яхшироқ гапиради. У сизга айтади. Кейин у ўрнидан турди ва биринчи навбатда менга кўз қисиб қўйди.
  
  
  "Бу нимани англатади?"
  
  
  Гина табассумни бошқарган. "Росе мени еркаклар билан таништиришни яхши кўради. У мени ёлғиз деб ўйлайди.
  
  
  "Ва бу сизмисиз?"
  
  
  У менга тез назар ташлади, кейин нигоҳимдан қочди. Ҳар ким баъзан ёлғиз олади, улар емас?
  
  
  "Ҳа", деб тан олдим, бу менинг иш чизиғимда еканлигини еслайман. "Сиз шу ерда ишлайсизми, Гина?"
  
  
  У официант, стюардесса, агар сиз уни шундай чақирмоқчи бўлсангиз. Лекин мен ишда еркаклар билан ухламайман."У охирги сўзларни аста-секин ва қатъий қарор қилди. Мен жуда кўп тафсилотларга бормадим. Сизнинг дўстингиз Роза мени полициячи деб ўйлайди, лекин бу менинг ишим емас.
  
  
  "Бу сизнинг ишингиз бўлса, менга аҳамият бермайман.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сизга бирор нарса олсам бўладими?"
  
  
  У менинг кўзимга қаради. "Мен хоҳлардим, Ник, - деди у, - лекин айтганимдек, мен фоҳиша емасман."
  
  
  Мен унга табассум қилдим. [Мен шундай деб ўйладим. Сиз нима ичмоқчисиз?"
  
  
  У официантга ишора қилди ва у иштаҳани буюрди. Биз бир муддат суҳбатлашдик. У унга римедаги елчихонага ташриф буюрган америкалик амалдор еканлигини айтди.
  
  
  "Америкада қаердансиз?"Гина сўради.
  
  
  "Ню-Ёрк Атрофида."
  
  
  "Мен ҳар доим у ерга боришни хоҳлайман. Жиян Роуз Ню-Ёркдаги ҳаёт ҳақида гапирди. У кафетеря ва ресторанларни жуда қадрлайди. Улар ҳақиқатан ҳам у айтганидек яхшими?
  
  
  Мен уни бир муддат кутдим. "Оҳ, - дедим мен, - улар ўз йўлида яхши. Сиз бу барда қанча вақт ишлайсиз, Гина?"
  
  
  Ъ унчалик узоқ емас. Мен ижара ҳақини зўрға оламан."У кўзларини туширди. "Тез орада уйга бораман", деди у қўрқоқлик билан. "Бугун бу ерда иш йўқ ва уларга керак емас. Агар хоҳласангиз, мен билан ичишга келишингиз мумкин."Нега емас, деб ўйладим. "Мен хоҳлардим", дедим.
  
  
  Мен унга такси чақирдим ва биз гинанинг хонасига бордик. Бу виа delle Quattro Фонтанедаги ески уйнинг томидаги хона еди. Биз тўртинчи қаватдан бошладик ва иккинчи қўниш бошланиши учун нафас чиқарганимизда, отаси егилиб, уни мулойимлик билан ўпди. Унинг лаблари юмшоқ, илиқ ва майин еди .
  
  
  Хонада биз шароб ичаётганда суҳбатлашдик. Жина Рим ер ости дунёсининг кучли хўжайини, маълум бир Жованни Фарреллининг бекаси бўлган вақт ҳақида гапирди. У оддий ўғри сифатида бошлади ва кейин кўчмас мулк фирибгарлик миллионлаб қилди. Унинг сўзларига кўра, у унга ёмон муносабатда бўлган.
  
  
  "Аммо бу ўтмишда. Енди мен Жованни каби еркаклардан узоқлашаман. Мен оёққа туриб, ҳалол пул топаман ."
  
  
  Унинг табассумини кўриб қон босимим кўтарилди. У менга бир зум тикилиб турди, кейин ўрнидан турди ва хонага фақат ётоқхона ойнаси атрофидаги азизлар кириши учун чироқни ёқди . У ҳеч нарса демасдан ечинди. Унинг сариқ сочлари елкасига тушди ва тўлиқ кўкраклари тегишни илтимос қилди. Мен унинг илиқ танасини ўзимга тортдим ва у менинг қўлларим унинг Бахмал терисидан оҳиста югурганида, у менга ериб кетди. Унинг бирдан қизиб кетган лаблари меники топди ва ўзаро изланишларда оғзимиз очилди. У ўйнаган танаси ўн олти ёшли боланикига ўхшаб юмшоқ ва силлиқ еди.
  
  
  "Мени олиб кет, Ник", деб пичирлади у қулоғимга.
  
  
  Мен уни ечинтирдим ва у Лугерни кўрди . "Демак, сиз полициячисиз."
  
  
  "Мен сизга ҳақиқатни айтдим", дедим. Ее уни қучоқлади ва у қуролни унутди.
  
  
  "Тўшак", деб пичирлади у. "Мени ётишга олиб boring."
  
  
  Мен қилдим. Мен унинг ёнида ётганимда, қўлларим унинг танасини силаб қўйди, у узун, озғин сонларини ажратди ва у қўлини ичидаги Бахмал устига югурди.
  
  
  "Ва бениссиме!"у минғирлади.
  
  
  У қўлини юқорига кўтаришга рухсат берди.
  
  
  "Келинг," у нафас олди.
  
  
  У унинг тўлиқ кўкракларини ўпди ва у нафасини ушлаб турди. "Баста", деб чақирди у. - Бу етарли. Ҳозир. Мен сизни ҳозир хоҳлайман.ъ
  
  
  Унинг аста-секин наҳ кириб. Унинг томоғи атрофида бўғиқ қичқириқлар отилди. Унинг танаси еҳтиросдан буришди ва мени кучли ва ҳаддан ташқари жисмоний истак қўзғатди. Мен унинг ҳўл сонлари атрофимга яқинлашаётганини ҳис қилдим ва унинг ҳуштак, хириллаган қичқириқлари қулоғимда янгради. У тирноқлари билан қўлларимни тирнади, қўлларини бўйин ва елкамга ўраб олди ва бошлаган ишимизни тугатиш учун деярли ғазабланиб, мени пастга тортди.
  
  
  Кейин ҳар бир фикр, ҳар бир Ирода йўқолган пайт келди. "Кўпроқ, кўпроқ, Ник!"у нафас олди. Менинг лабларим аллақачон ярим сардоник, ярми тушунадиган жилмайишга буришди. У мени қаттиқроқ қучоқлади, кўпроқ егалик қилди ва бошқарувни йўқотиб, кестириб қимирлай бошлади. Охирги конвулсив титроқ ва биз нима қилишни ҳал қилиш учун йиғилдик; у ғазаб билан нола қилди, соғинч қўшиғи ва чексиз завқ.
  
  
  
  
  Ертаси куни ерталаб уйғонганимда, ваҳима лаҳзаси бор еди; нотаниш атрофга тикилганимда қўрқувнинг биринчи чақнашлари. Ёнимда илиқ тана оҳиста минғирлади. У гинанинг ухлаб ётган шаклини кўриб, юқорига қаради ва кулди. Унинг сочлари ёстиққа ўралган еди, оқ ички кийимидаги мис ҳало. Жуда еҳтиёткорлик билан у қўли кўкрагимдан тушгунча Наҳдан сирғалиб кетди. У бир зум қимирлади, кейин нафаси яна бир бор пайдо бўлди ва у қаттиқ уйқуга кетди.
  
  
  Жимгина, уни уйғотмаслик ва қаерга кетаётганимни сўрашимга рухсат бериш учун, мен ётоқдан туриб, кийимларимни йиғдим. Меҳмонхонага қайтиб бормаганимдан ҳайрон бўлдим ва бутун тунни Гина билан қучоғимда ўтказдим. Аммо менинг меҳмонхонам хонасида ҳеч қандай қиймат йўқ еди, чунки Ватикан кутубхонасидаги етруск вазасида ҳали ҳам унинг ўлик сирини ўз ичига олган қимматбаҳо ҳужжат бор еди. Аммо енди мен ҳужжатни КГБ қўлидан сақлашга муваффақ бўлганимдан сўнг, уни қайтариб олишим керак еди ва имкон қадар тезроқ. У кийиниб бўлгач, бармоқларини сочлари билан текислади, тўшакка яна бир бор қаради, нам чойшаблари ва гинанинг чиройли ёш танаси совғаси билан ешик томон йўл олди.
  
  
  У унга қарши емаслигини билгандек, уни уйғотишга қарши емас еди . Аммо у менинг ҳақиқий севгим еди ва аёлларнинг завқлари мени ҳеч қачон тугатилиши керак бўлган ишдан қайтармаслиги керак еди. У Наҳга сўнгги еҳтиросли кўриниш берди. У ҳеч нарса демади; кўкраклари кўтарилиб, ҳар нафас билан тушди . У хонадан сирғалиб чиқиб, ешикни орқасидан оҳиста ёпди .
  
  
  Гина ҳақидаги барча фикрларни бошимдан чиқариш вақти келди. Мен ҳужжатни қазиб олишга, диққатни жалб қилмасдан олишга еътибор қаратишим керак еди. Агар мен тасодифан ҳужжатни қайтариб беришга ҳаракат қилсам, юмшоқ қилиб айтганда, жиддий асоратлар бўлар еди. Биринчидан, агентлар билан содир бўлиши мумкин бўлган енг ёмон нарса-ўлимдан ташқари, албатта-жамоатчилик еътиборини жалб қилишдир. Менинг камуфляжимни кўрсатиш имконияти етарлича хавфли еди, лекин агар мен қоғозни олишга ҳаракат қилсам, ҳужжат Егони кўра оладиган ҳар қандай италиялик полиция ходими томонидан кўриб чиқилади ва текширилади. Ҳужжат Ақш ҳукуматига тегишли еканлигига ниҳоят расмийларни ишонтира олсам ҳам, сир имкон қадар тезроқ сир бўлиб қолади. У ҳамма Италия полициячилари ҳам қўлида катта лирали одамга бундай ўта махфий ҳужжатни сотишни истамаслигига амин еди.
  
  
  Ва агар биз русларга ҳужжат залда қаерда еканлигини айтганимизда, улар мендан олдин унга боришга ҳаракат қилишган бўлар еди. Етруск вазасидаги ҳужжатнинг кўчирмалари енди менинг асосий мақсадим. Қолган ҳамма нарса аҳамияциз еди . Яхшиямки, Ватикан кутубхонаси очилганда мен ерта уйғондим.
  
  
  Мен Пиаззале ХИИ еди, Ватикан кираверишда, мен катта оломон олдимда майдонида тўпланган кўргач, Санкт-Бутруснинг майдони. Бу кам емас еди. Папа кўпинча ўз саройининг балконида майдонда турган содиқ ва зиёратчиларни дуо қилиш учун пайдо бўлади. Аммо бугун ерталаб сайёҳлар ва римликлар одатдагидан каттароқ бўлиб туюлди.
  
  
  Мен оломон орқали менинг йўл қилиш керак еди, ҳар қадамда менинг узр минғирлади. Папа саройининг деразаларига бошлар кўтарилди ва ери зич оломон четига яқинлашганда, қичқириқ ешитилди, сўнгра ғалати ва деярли даҳшатли сукунат томошабинларни қамраб олди. У ҳаракациз турди ва Папа Пол ВИ нинг оқ кийинган қиёфаси пайдо бўлганда юқорига қаради.
  
  
  У барака билан қўлларини кўтарди. Аммо у баракани ендигина бошлаган еди, ўткир зарба осмонни момақалдироқ каби иккига бўлди. Аввалига бу машина сустуруcусу деб ўйладим.
  
  
  Афсуски, бу анча жиддийроқ еди.
  
  
  Бир сониядан сўнг, его балконининг катта витрай ойнаси қулаб тушганда синган shisha Папа устига қулаб тушди. Балкон остидаги оломондан кимдир бақира бошлади ва майдондаги оломон ичига кўпроқ стакан тушиши билан Папа кўздан ғойиб бўлди.
  
  
  Оломон ваҳима қўзғатганда, қичқириқлар бошқалар томонидан янгради. У ўқ қаердан келаётганини билиш учун ҳар томонга қаради; ўқ отага қаратилган бўлиши керак ва уни бир неча дюйм ўтказиб юборган бўлиши керак .
  
  
  "Бу Папа!"Италия овози бақирди.
  
  
  "Улар Егони ўлдиришга ҳаракат қилмоқдалар! бошқаси бақирди.
  
  
  Одамлар Ватиканнинг кириш қисмига югуришди ва ваҳимали овозларнинг шовқини сизнинг қайғу ва умидсизлигингизнинг ноласи каби ҳавода кўтарилди. Shisha парчалари ҳали ҳам майдонга тушди, аммо оломоннинг етакчи қисми ешикларга югурди ва shrapnel шаҳри остига тушмади.
  
  
  У яна балконга қаради ва шу пайт барларда иккита рақам кўриниб қолди. Улар Папскига ёрдам бериш учун егилиб қолишди. Уни сақлаган жойидан у афтидан зарарсиз еканлигини кўрди.
  
  
  Менинг орқамда оломон атрофида яна бир шовқин бор еди. У елкасига қаради ва майдондан узоқлашиб кетаётган узун қора машинани кўрди. Бу шунчаки тасодифми, мен ҳайрон бўлдим ёки машинанинг мен кўрган нарсага алоқаси борми?
  
  
  Нима учун у тўсатдан Ватикан музейлари ва кутубхоналари томон қараганини билмайман. Аммо мен унга қараганимда, вертолёт тушаётган ва бино орқасида ғойиб бўлганини кўрдим. Бу аниқ Американинг Скйҳоок ҳарбий вертолётига ўхшарди.
  
  
  Бу ҳақда бир сония ҳам ўйлашим шарт емас еди.
  
  
  У оломон орасидан ўтаётганда кутубхонага имкон қадар тезроқ бориш кераклигини тушунди. У ҳайратда қолган одамларни итариб, асосий майдондан устунли музейга юрди. Отаси асосий ҳовлига кирганида, Стал видни вертолётда қайтиб келди. У аста-секин Ватикан кутубхонаси устидан самимий тушди. Ва кейин у, мен нимадир нотўғри еканлигини англадим; даҳшатли нотўғри.
  
  
  У бир сония ҳам ютқазмагани учун югуришни бошлади. Унинг, менинг dollar тўп қўлланма ҳис, ва adrenalin унинг музей кириш томон бурди сифатида менинг томирлар орқали кўтарилди . Зич оломоннинг ваҳимасига тушиб қолган, forma кийган ходимлар деярли барчаси ўз лавозимларини понтифик кутубхонаси олдида қолдиришган. Улар мени миммо югуриб, иҳ кўзлари қўрқув билан музлатилган. Мен дадам келган балконга қарадим. Балкон кимсасиз еди; фақат shisha парчалари мен кўрган нарсаларга жим гувоҳ бўлиб қолди.
  
  
  Шубҳасиз, улар авлиёнинг аҳволи ҳақида ҳали билишмаган; бу ғазабланган, ваҳимага тушган оломон бўлмайди. Соқчилар худди оёқ изларини қидираётгандек майдон бўйлаб олдинга ва орқага югуришарди. Лекин мен улар ҳеч нарса топа олмаслигини билардим ва жанжал ва умумий чалкашликлар юзаки бўлганидан кўра кўпроқ еканлигига амин едим.
  
  
  Енди иккинчи порлоқ қора лимузин пайдо бўлди. Унинг орқасида кутубхона кираверишидаги устунлар атрофида ўрдак. Машина тўхтаб қичқирди. Қўрқитиш қичқириғи бор еди ва иккита кенг елкали, семиз одам машина атрофида сакраб чиқиб, бинога бостириб киришди. Шу билан бирга, вертолётнинг пастки қисмидаги Люк очилди ва у самолётда бир қатор ҳаракатларга тушиб қолди.
  
  
  Лимузин рулида сояли фигура ўтирди. Машина олдинга чўзилиб, ёнимдан учиб ўтаётганда, одамнинг юзини кўриш имконсиз еди. У кўзларини қисиб, давлат рақамини ёзишга ҳаракат қилди. Аммо машина тўхтаган бўлса ҳам, рақамларни кўриш учун сиз ҳали ҳам рентген кўзига ега бўлишингиз керак. Ёзув қўпол шаффоф бўлмаган қора мато қопқоғи билан қопланган.
  
  
  Машина кўздан ғойиб бўлгач, у давом етди. Машина олдида турган пайтда кутубхонага кира олмадим, лекин енди у тезлашиб кетаётганида, мен Папа ёдгорлигининг кириш қисмига югурдим ва ичкарига қарадим. Баъзи ходимлар асабийлашиб нима бўлганлиги ҳақида гапиришди.
  
  
  Аммо машина атрофида сакраб чиққан икки кучли одам ҳеч қаерда кўринмасди. Ва ҳаяжонланган иҳ музейи ходимлари атрофида ҳеч ким сезмагандай туюлди. Балки улар еркакларнинг кутубхонага югурганини кўрмагандир, лекин уни кўришган. У галереяга олиб борадиган зинапояга яқинлашганда, иккита ўқ отилди. У ахда жуда мураккаб баллистика курсига ега еди ва мен кадрлар уни ўта махфий расм яширган галереялар орқали келаётганини аниқлашда ҳеч қандай муаммога дуч келмадим.
  
  
  Уни, уч ташқи зинадан юқорига югуриб, қўлида Luger, тепкиси бармоқ. Ниҳоят биринчи қаватга етганимда, менинг енг ёмон шубҳаларим тасдиқланди. Ўз лавозимида қолишга қарор қилган forma кийган хизматкор ҳали кетмаган, енди кун бўйи катта қон ҳавзасида ётибди. Унинг ўлганини кўриш учун унинг устига егилишим шарт емас еди.
  
  
  Жуда кеч, у галереянинг катта ўйилган еман ешикларини ичкаридан ёпаётганини кўрди. Мен у ерга югурдим, лекин етарлича тез емас. Агар у Вилгелмина томонидан ишлатилган бўлса ҳам, ешикларнинг ёпилишининг олдини олиш мумкин емас еди.
  
  
  Қулфдаги тугмачани босганини ешитдим. У тетикни тортди ва қулф атрофидаги ўтин очилиб кетди. Аммо ГАВК қалин ёғоч ешикнинг ярмини ёриб ўтди. Кейин у яна бир шовқинни ешитди ва худди шу нарса узун коридорнинг нариги томонида содир бўлаётганини тушунди. Галерея ичкаридан шу қадар самарадорлик билан ёпилганки, операция - уни ўз ичига олиши мумкин бўлган ҳар қандай нарса - тегишли малака ва тайёргарлик билан амалга оширилганлиги аниқ еди.
  
  
  Галереяга кириш мумкинми ёки йўқлигини билиш учун атрофга ваҳшиёна қарадим. Орқамдан бўғиқ овозларни ешитдим. Мен у билан бошқа имконият олмадим. Бурчакда учта сайёҳ келганида, у орқасига ўгирилди. Улардан бири, ёрқин кўйлак кийган қизил юзли аёл, Лугерга қаради ва бақирди.
  
  
  Унинг фарёди мени ҳаракатга ундади. У ёпиқ галерея ешиклари ёнидаги деразалар қаторига югурди. У мандални очди, деразалар атрофини очди ва ҳовлига қараш учун олдинга егилди. Вертолётдан тахминан ўттиз метр нарида, диаметри ва баландлиги уч метрдан ошиқ, қалин пўлат кабелга уланган металл сават тушди . Бир kishi сават ичида чўккалаб ўтирар еди ва мен сават зирҳли пўлатдан , вертолётнинг пастки қисмини қоплаган металлдан ясалганини пайқадим.
  
  
  Енди у биринчи тахмин қилган нарса ҳақиқатан ҳам ҳақиқат еканлиги аниқ бўлди. Папага қилинган ҳужум еътиборни ҳозирда содир етилаётган ҳақиқий жиноятдан чалғитиш учун diversion тактика еди. Бунинг ортида турганлар ҳеч қачон Папани ўлдиришни ният қилмаганлар. Ушбу ҳужум ваҳима ва умумий чалкашликларни келтириб чиқариш учун амалга оширилди. Ҳақиқий мақсад Ватикан кутубхонасининг По галереясидан олтин ва кумуш хазиналар тўплами еди, бу лаънатланган, алмаштириб бўлмайдиган махфий расм уни яширган галерея.
  
  
  Қўрққан сайёҳнинг қичқириғи музейга бошқа меҳмонларнинг еътиборини тортди. У орқасига қаради ва уларни тарк етишга ишора қилди - унга қўл силкитиши чалкаш ва қўрқиб кетган оломоннинг сигналини қўзғатди. У галерея ешигига қайтиб, егилиб, диққат билан тинглади . Уни, shisha синдириб ешитдим, ва галереясида деразалар ичига синган еди гумон, ва тез орада иҳ қимматбаҳо хазиналари ўғирланган еди-барча ҳукмрон Европа монархлари совғалар, бебаҳо асарлар шоҳлар ва диний князлар дан Папа учун пастга ўтди . Ва улар орасида уни қайтариши керак бўлган ҳужжат бор еди-ҳар қандай нархда.
  
  
  Музейнинг бир жойида signal қўнғироғи жиринглади. Аммо ҳеч ким Италия тарихидаги енг шафқациз талончиликни тўхтата олмади. Режанинг зукколиги ва жиноят содир етилган самарадорлик ва профессионалликка қойил қолмасдан иложим йўқ. Аммо менга керак бўлган ҳужжат галереянинг маҳкам ёпиқ ешиклари ортида кўринмайдиган етруск вазасида еди.
  
  
  "Техник ходимларни чақиринг!"Мен буни ёнимда турган ёш математик талабага бақирдим ва его зинадан пастга тушганида Егонинг кенг кўзлари ва оғзи ўзгарди.
  
  
  "Ҳа, сер", деди у ҳаяжонланган сайёҳлар орасидан ўтаётганда кўкрагига камера его рақсга тушди .
  
  
  "Уларга Папа галереяси ўғирланаётганини айтинг!"Его уни чақирди.
  
  
  Еҳтимол, бу менинг жамоамнинг ишончли овози ёки инглиз тилида гапирганим еди, лекин нима бўлишидан қатъий назар, томошабинлар тинчланди. У уларни зинапоянинг хавфсиз тутқичига кўрсатди. Ҳатто менинг Лугерим тинчланганини кўриб, аллақачон қичқирган аёл ҳам яна ўзи бўлиб туюлди.
  
  
  Унинг кўзлари кунга қайтди. Қалъа устидаги парчаланган, куйган дарахт менинг биринчи зарбамнинг йўлини белгилаб берди. Битта ўқ етарли бўларди . Еҳтимол, бу иккинчи ёки ҳатто учинчи зарба билан ўзгарган. У еҳтиёткорлик билан нишонга олди ва кетма-кет учта ўқ узди.
  
  
  Оғир ўқ уларни урди, деб ҳар бир нола. Металл қулф баланд овозда қичқирди ва тутун ва ёғоч парчалари орқали у қулфнинг тахминан мажбурланганлигини кўрди. Вилгелмина яна оғир ешикдан отилганида ўзининг қадр-қимматини яна бир бор исботлади. Менинг орқамда яна бир аёл қичқирди ва даҳшатга тушган сайёҳлар кўр-кўрона зинапоядан лобби томон югуришди.Енди улар хавф остида қолмаганларида, у орқага чекинди, оёғини кўтарди ва тепди. Тае Ех До-енг яхши жанг усулларидан бири. Портлатмоқ, ча-Ги қилади, кун split. Иккинчи ешик ва металл қулф ёғоч рамкадан учиб чиқиб, полга ёпишиб олди.
  
  
  Кейин ешиклар очилди ва унинг ўлчовсиз иккита яхши қурилган одам қора лимузин атрофида чиқиб кетаётганини кўрди . Бу бир неча соат олдин содир бўлганга ўхшарди. Аммо Ferret улар билан бўлганидан бери ўн ёки ўн беш дақиқадан кўпроқ вақт ўтмади, музейга икки kishi - вертолётдаги ўртоқлари кириб келишди.
  
  
  Улар қимматбаҳо артефактни бирин-кетин ҳаддан ташқари Юкланган бир нечта оғир канвас сумкаларга тўлдиришди. У кўрган металл сават очиқ галерея ойнаси олдида осилган ва кенг тош токчага иккита металл илгак билан боғланган . Учинчи одам зиғир сумкаларини Саватга Юклади. Shisha витриналар синдирилган ва сайқалланган Пол shisha парчалари билан қопланган .
  
  
  Ешикни бузиб, саҳнага тез назар ташлашим билан менга енг яқин ўғри ўгирилиб менга револверни кўрсатди. У икки ўртоғини чақирди ва улардан бири зиғир қопни ерга ташлаб, тасодифий отишни бошлади.
  
  
  У ўқлар ҳавода шивирлаганча ешик ешиги орқасига ўтирди. Атрофимда қўрғошин рикошети овозини ешитдим . Ўқлар ешик ромига урилиб, бошим ва кўкрагимга деярли урилди. У нафаси остида қасам ичди ва яна бир оз орқага тортди .
  
  
  Яна бир ГАВК миммонинг ешиги олдида шивирлади. У бир оз кутиб турди, кейин бошини бурчакка тиқди ва ўқ узди. Галерея уч kishi учун кичик қопқоқни тақдим етди. Биринчи ўқ узган одам қочишга ҳаракат қилди. Аммо Вилгелмина тезроқ еди ва уни Егонинг чап билагига урилган ўқ билан биринчи нишон урди.
  
  
  Бўғиқ фарёд Егонинг лабларидан қочди. У инграб юборди ва синган витринага йиқилди, revolver оқсоқланган ва фойдасиз бармоқларнинг еголари устига тушди. Кўзларим иккинчи одамга тушди, худди у мени отиб ташлади.
  
  
  Бу бир бошқа его каби осонлик билан воз қилмоқчи емас еди. У оғир сумкасини очиқ деразага судраб борди: "мен хазинани металл Саватга солмоқчиман."Унинг Лугери чап сонини бир дюймга ўтказиб, тетикни тортди ва Ем сумкани ҳали ҳам очиқ дераза ёнида турган учинчи одамга топширишга муваффақ бўлди.
  
  
  Уларнинг орқасида хонанинг нариги томонида shisha Витрин бор еди. Бир кун олдин ушбу витринанинг ёнига етруск вазаси қўйилган еди. Аммо енди кўрганимда оғзим қуруқ еди. Ваза йўқ еди.
  
  
  Муаммолар катта муаммолардир. Агар ўғрилар тўхтатилмаса ва вазалар қайтарилмаса, оқибатлари олдиндан айтиб бўлмайди. Вазият ҳақида кўп ўйламадим, лекин галереяга югуриб кирдим. У ярадорни нишонга олди ва емуни иккинчи marta ўнг сонига отди. У нокаутга учради ва жамоадошларининг фақат иккита егосини қолдирди.
  
  
  У металл Саватга тушаётганини кўрган одам орқага қайтди ва у турган жойдан иккита тўлиқ зиғир сумканинг тепасини кўрди. Емга ёрдам берган қора сочли одам кетишга тайёр еди. Галерея деярли бўш, қимматбаҳо хазиналаридан маҳрум еди. Одам оловни қайтарганда, мен ерга йиқилдим. Ўқлар менинг бошим устида қўрқинчли шивирлади. Аммо мен отишни давом еттирдим, атрофимдаги ёғоч ва shisha парчаланиб кетди. Мен сонларим ва кўкрагимга shisha парчалари тушаётганини ҳис қилдим.
  
  
  Агар у бошқа икки kishi томонидан ўлдирилмаган бўлса, Агар у ҳужжатни етруск вазасига қайтариб олмаган бўлса, хок ҳеч қачон мени кечирмаган бўлар еди.
  
  
  "Cаита шляпаси!"деразадаги одам шеригини шошилишга чақириб бақирди. Ярадор одам полга қонли из қолдириб, дераза олдида гандираклаб ўтирганида, у мени ўқлари билан маҳкамлади. Бир лаҳзадан сўнг, икки kishi ҳамроҳи билан металл саватда едилар .
  
  
  У сакраб тушди ва сават hovering вертолёт қарич очилган қорин томон кўтарилди, деб яна икки marta ўқ узди. Аммо ери дераза олдига бориб, ташқарига қараб яна ўқ узганида, ичидаги одамлар билан сават ғувиллаган машина ичида ғойиб бўлган еди.
  
  
  Зирҳ панели жойига қайтди ва менинг охирги гавим металлдан сакраб тушди. Бир неча музей ишчилари ва ўнлаб полициячилар менинг остимдаги ҳовлига кириб келишганида, унинг лаънати. Улар вертолёт ўқ, лекин ҳеч вақо.
  
  
  Қароқчиларни тўхтатиш имконсиздек туюлди. Мен деразадан ташқарига ва коридорга кириб, орқамдаги харобаларни - яқинда музейнинг енг қимматбаҳо хазиналарини сақлаган харобаларни еътиборсиз қолдирдим. Ўйин - кулги излаётган бир нечта қизиқувчан сайёҳлар - ва улар буни тушунишди-ҳали ҳам зинапоянинг тепасида тўпланишди. Улардан бири, Bermuda шорти кийган семиз одамнинг бўйнида durbin бор еди.
  
  
  "Менга дурбинингизни bering", дедим.
  
  
  У менга қаради ва хўрсинди. Ъ жаҳаннамга boring.ъ
  
  
  Уни дарҳол luger нишонга олди. "Durbin", такрорланг. "Ва чин дилдан."
  
  
  Тўсатдан у қўрқиб кетди. У менга дурбинни узатди, бармоқлари асабий титради. У его қўлларидаги дурбинни тортиб олди, деразага қайтиб югурди ва дурбинни вертолётга қаратди.
  
  
  Заминдаги тузоқ ешиги енди бутунлай ёпиқ бўлиб, йўловчилар ва Ватикан коллексияси хазиналарини , шунингдек, афсуски, уни етруск вазасида яширган ҳужжатни ҳимоя қилди. Вертолёт кўтарилиб, музейдан четга чиқа бошлади. У вертолётда durbin орқали кўрилган, аммо нен егаларини аниқлаш учун идентификация белгиларига ега емас еди. Кейин у вертолётнинг чап томонидаги деразадан durbin ясади ва шу дераза ортидаги юзни ушлади. Бу менинг бўйнимнинг орқа қисмидаги сочларни тик турган юз еди. Ажабланарлиси, мен ҳали ҳам кўп marta кўрган одамнинг профилига қараб ўйладим .
  
  
  Мен кўз ўнгимда биз билан алданмадим, бизни томошабин. Мен кўрган нарсамга ишонишим керак еди. Бу бош суягига ўхшаш юз, бўш, пергаментга ўхшаш тери, қалин ва мумсимон еди. Одамнинг кўзлари сарғиш, тери юзига ўрнатилган ингичка, кўмир-қора ўқувчилар билан илонга ўхшаш шафқациз кластерлар еди. Юпқа лаблари билан кенг оғиз бош суягига ўралган. Бу мен кўриб турган Profil еди: унинг юзининг бир томони, мен учрашган енг бузуқ ва даҳшатли математик мутахассисликка тегишли. Niagara шаршарасига тушган куни мен ундан абадий қутулдим деб ўйладим.
  
  
  Кўринишидан, у йиқилишдан омон қолди. Яҳудо ҳали тирик еди.
  
  
  Вертолёт тезда учиб кетди, яна бурилди ва бир лаҳзадан кейин ғойиб бўлди.
  
  
  У галереяга қайтиб, хонага қаради. Фақат бир нечта витриналар тегмасдан қолди, шубҳасиз, чунки иҳ таркиби етарлича қимматли емас еди. Афтидан, ўғрилар хонага киришдан олдин нима истаётганларини аниқ билишган .
  
  
  У яна етруск вазасини сўради, у шунчаки кўчирилган ёки синган деб умид қилди . Аммо ваза у ерда йўқ еди ва талончилик пайтида йўқ қилинганлигини кўрсатадиган shisha парчалари йўқ еди. Бироқ, у ваза сезиларли бозор қийматига ега емаслигини билар еди. Бу фақат коллекторларга арзийди. Sergey мен учун ёнди. Ахнинг ишига узоқ вақтдан бери аралашган Яҳудо қадимги италян артефактларига алоҳида қизиқиш билдирган. Кўзларим ҳамма нарсани тўғри кўрганига шубҳа қилмадим. Яҳудо ҳали тирик еди. Ва у бизнинг замонамизнинг енг ҳаёлий ғилофини тортиб олди . Ва унинг етруск вазаси бор еди, чунки у одамларига ҳам уни олишни буюрган.
  
  
  У вазода яширинган сюрпризни топганидан Егонинг қувончини тасаввур қилар екан, у титраб кетди. Бу ёқимсиз фикр еди.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 4
  
  
  
  
  
  
  
  
  "Ажабланарлиси!"Руе Де Fleur унинг вақтинчалик Париж қароргоҳида Маун стол олдида ғазаб pacing, қирғий қичқирди. У менга нордон кўриниш берди ва твид костюмида юрди. Егонинг кулранг сочлари таралган еди ва у Егонинг тишлари орасига оҳиста сакраб тушган ингичка ёритилмаган сигарани қаттиқ чайнарди.
  
  
  "Кечирасиз", дедим.
  
  
  "Бундай қийин топшириқ бўлмас еди, Ник", деди у кескин. "Сизнинг қўлингизда лаънатланган ҳужжат бор еди. Ва кейин... Хўш, мен ҳеч қачон сиз айтганингиздек ғалати воқеани ешитмаганман.
  
  
  - Менда танлов йўқ еди. Мен буни қилишим керак еди. Бу шунчаки аҳмоқона тасодиф еди
  
  
  "Бунинг учун кимга жавоб беришим кераклигини биласизми?"Хок мени тўхтатди. "Бу қўшма операция еди, есингиздами? Ҳарбий разведкада одамлар бор. Мен Pentagon бу ҳисобот керак ва ... Худо, президент бунга қандай муносабатда бўлишини биласизми? Телефонни қўйганимда, кейин у билан гаплашсам, бутун бир ҳафта давомида ўнг қулоғимда ухлай олмайман."
  
  
  "Мана, - дедим жаҳл билан, - агар сиз мени топшириғимдан маҳрум қилмоқчи бўлсангиз ..."
  
  
  Хок мени биринчи marta ўтирганимни кўргандай, менга бир сония тикилди. Уларнинг еголари ўзгарди. Barents денгизидаги ёмон об-ҳавонинг зарбаси пасайганга ўхшайди. Худо, Ник, деди у, менга қарши емас. Ҳаммангизни айблай олмайман, буни биламан. Гарчи кўп одамлар буни қилишга ҳаракат қилишади. Агар ҳеч бўлмаганда бирон бир айб бўлса, мен уни баҳам кўришда давом етаман. Биласизми, президент бу лавозимни Ахга топширганидан жуда кўп норозиликлар бўлган . Ўйлайманки, улар бизнинг бўйнимизга сакрашади .
  
  
  "Мен унга яна нима қилишим мумкинлигини билмайман", дедим. "Балки... Мен буни бошқача йўл билан қилишни хоҳлайман.
  
  
  Ахлат. Агар бу талончилик бугун ерталаб содир бўлмаганида, сиз аллақачон катта қаҳрамонга айланган бўлар едингиз. Ростини айцам, ҳужжатни ушбу вазода яшириш сиз учун жуда ақлли еди .
  
  
  У заиф жилмайиб қўйди. "Буни айтиш қанчалик ёқимли. Тан олишим керак, мен ўзим шундай деб ўйладим."
  
  
  Лекин сиз, албатта, бунга ҳеч кимни ишонтириш бефойда еканлигини тушунасиз", деди у аччиқланиб. "Биз ушбу ҳужжатни қайтармагунимизча инқироздамиз. Айтганча, вертолёт ғойиб бўлгандан кейин бу музейни қандай айланиб чиқдингиз?
  
  
  "Бинода қўриқчилар томонидан ушланиб қолмаслик учун у хизматга кириш жойига қўйилган.
  
  
  Аммо у ерга кетаётганда уни Один биринчи қаватдаги коридорда кутиб олди, у ерда фақат фойдаланишни илтимос қилган дераза очиқ еди. Уни, масалан сакраб, беш фут, бир овоз, ва уни гап.
  
  
  "Ҳмм", - деб бақирди қирғий. "Хўш, ҳеч бўлмаганда сиз қўлга тушмадингиз. Яҳудони кўрганингизга аминмисиз?"
  
  
  "Агар у бўлмаса, бу унинг егизак акаси бўлиши керак", дедим мен. "Юз бир хил кўринарди. Хок бошини чайқади. У исо рта сигарасини чиқариб, стул атрофида юрди ва ўтирди. "Яҳудо ҳали ҳам тирик ... Его шаршарага тушганда унинг жасадини топмадик. Демак, бу мумкин ."
  
  
  "Мен бу санъат ўғирлиги ҳақида ўйлардим", дедим. "Услубда у сўнгги бир неча йил ичида Италияда содир етилган бошқа бир қатор санъат ўғирликларига ўхшайди. Бу талончиликларнинг ортида Яҳудо бошловчими, деб ўйлайман.
  
  
  "Менимча, - деб жавоб берди хок, - Агар бу ўғирлик Яҳудонинг иши бўлса, мен молиявий даромаддан бошқа сабаблар борлигига ишонаман. Ъ еҳтимол. Аммо ҳозир мени Яҳудонинг катта режаларидан кўра ҳужжат кўпроқ ташвишга солмоқда. У, албатта, бу вазада его топади ва енг кам қиладиган нарса-Ғарбга нафрати учун уни бутун дунё бўйлаб русларга ёки хитойларга сотиш.
  
  
  Хок стол ортидаги charm стулда жуда кичкина ва жуда чарчаган кўринарди. Бу ташвишлар билан ўз егоимни оғирлаштираётганим мени безовта қилди.
  
  
  "Агар бошқалар бу детонаторни нусхалашса, Ник, - деди у оҳиста, - биз жиддий муаммоларга дуч келишимиз мумкин. Мен сизга бу топшириқни берганимда тафсилотларга кирмадим, чунки ишни бажариш учун сизга бундай маълумот керак емас еди, лекин менимча, агар маълумот потенциал душманлар қўлига тушса, биз нимани йўқотганимизни билишингиз керак..ъ
  
  
  "Бу нарса билан, Ник, сиз жуда кичик миқёсда ядро қуролини яратишингиз мумкин. Миномётлар ва губицаларни худди танк қуроллари каби кичик ядровий каллаклар билан юклаш мумкин. Танк тўпига битта ўқ юзлаб одамларни ўлдириши мумкин."
  
  
  "Ва тактик қуроллар бўйича музокаралар йўқ", дедим мен.
  
  
  Мен бундай қуролларни ишлаб чиқсак ва ишлаб чиқарсак ҳам ишлатишимизга ишонмайман. Аммо руслар бу чекловни ўзларига юкламаслиги мумкин. "Ядро қуроллари иҳ чегараларида тўхтамайдиган кичик жангчилар учун ideal бўлар еди."Уники, у бошини чайқади. "Умид қиламанки, сиз Яҳудо ҳақида хато қилдингиз. Биз усиз ва у билан боғлиқ асоратларсиз қила оламиз. Мен у бир неча йил олдин Америкада бўлганидан кейин ўзиникини тарк етишни ният қилган операцияни ҳеч қачон унутмайман-вақти-вақти билан електр узилишлари, қора туман, ифлос сув, қон-қизил дарёлар ва кўллар ."
  
  
  "Деллнинг ўзида, - деди хок, - аммо ҳозир бизни қизиқтирган нарса бу ҳужжатни Яҳудодан ёки бу вертолётда ким бўлишидан иборат. Риме полицияси сиз томонда кўринади, лекин мен улардан кўп нарса кутмаган бўлардим. Агар уларда аниқ кўрсатмалар борлигини аниқламасангиз, уларга борманг."
  
  
  "Риме Interpol ҳақида нима? Мен у ерда бир нечта одамни биламан ва улар ишни тергов қилишлари мумкин."
  
  
  "Мен улар билан ишлайман. Албатта, улар нима қилаётганингизни аниқ билишмайди."
  
  
  - Мен уни тушунаман.ъ
  
  
  "Ватикан кутубхонаси галереясини тезда тарк етишдан олдин кўриш имконига ега бўлдингизми?"
  
  
  "Мен атрофга тез назар ташладим."
  
  
  "Менимча, биз у ерда бу вазиятни яхшилаб кўриб чиқишимиз керак", деди хок сигарани тишларига қайтариб, тишлаб.
  
  
  "Аммо буни қандай қиламиз? Полиция тергови тугагунига қадар икки томонлама хавфсизлик бўлади.
  
  
  Еҳтимол, бу сизга Интерполдаги дўстингиз сифатида мос келади, деди хок. Лекин биз бунга ишонмаймиз. Менимча, тўғридан-тўғри юқори рақамга бориш яхшироқдир."
  
  
  "Қандай Қофия?"
  
  
  "Йўқ," қирғий кулиб юборди. "Ота."
  
  
  У стулда олдинга егилди. "Дадам билан гаплашасизми?ъ
  
  
  Ъ нега емас?ъ
  
  
  "Худо, мен нима қилишни билмас едим. Айтмоқчиманки, сизда протокол ва ҳамма нарса бор. Бошқа биров буни қила олмайдими ? У таниқли сиёсатчилар билан учрашишни ёмон кўрарди ва хок таклиф қилган нарса умуман қабул қилиниши мумкин емас еди .
  
  
  "Ник, жиноят жойини қидириш учун сизга рухсат керак. Шундай қилиб, сиз Папа билан гаплаша оладиган одамсиз. Ишонаманки, сиз Пол ВИ ни мафтункор одам топасиз ."
  
  
  "Аммо у мени қабул қиладими?"
  
  
  "Агар президент емуга қўнғироқ қилса, ҳа. Агар биз Жуков ҳужжатини қайтариб олиш учун яна уриниб кўришимиз керак бўлса, Папа рад етиши мумкин, чунки у икки дунё кучлари ўртасидаги масалага аралашади. Аммо бизнинг давлат сиримиз жиноятчилар томонидан тасодифан ўғирлангани аниқ бўлгани учун, Папа бизга ҳар қандай йўл билан ёрдам беришдан хурсанд бўлишига ишонаман. Ва агар у кутубхонани томоша қилишингиз мумкин деса, полиция сизни тўхтата олмайди."
  
  
  Унинг хўрсинди. "Яхши. Римга қачон қайтаман?
  
  
  "Бу кеча", деди хок. "Яъни, агар бу кеча учун режаларингизга халақит бермаса."Охирги изоҳ кинояли янгради.
  
  
  У тўғри юз билан деди: "Хўш, самолётдан келган кичкина стюардесса. Наҳ кейинги мусобақага қадар йигирма тўрт соат дам олди ва у салом деди ... "
  
  
  "Бу етарли, Ник", деди хок жилмайиб.
  
  
  У жилмайиб, ўрнидан турди. "Мен сизни постда сақлайман."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  Римеда илиқ об-ҳаво тугади; булутли ва ёмғирли еди. Колизейда қадимий меъморий улуғворликни акс еттирувчи чуқур ҳовузлар бор еди. Хиёбонларнинг тошбўронлари ювилиб кетди ва сайёҳлар сув билан томчилаб турган ранг-баранг transport воситалари билан юришди.
  
  
  Газеталар Ватикан talon-тарож қилинганлиги ҳақидаги хабарларга тўла еди. Аммо деллнинг ўзида нима бўлганини кам одам билгани ажабланарли еди. Баъзи ҳикояларда десантчилар самолёт атрофида музей ҳовлисига қўнгани ҳақида хабар берилган еди. Бошқа гувоҳлар йиртқичлар ниқоб кийганига амин едилар. Бир газетада айтилишича, бинода ўнлаб еркаклар бўлган, уларнинг ҳаммаси пулемёт билан қуролланган ва сайёҳларни ўлим билан қўрқитган. Бошқа бир газетанинг хабар беришича, ниқобли нотаниш одам йўқ жойдан пайдо бўлган ва жиноятчилар томонидан таҳдид қилинганларнинг ҳаётини сақлаб қолган. Хабарларга кўра, бу ниқобли нотаниш одам немис ўқотар қуролига ега бўлиб, славян ёки иброний тилларида гапирган.
  
  
  Мен фақат полиция яхши хабардор бўлади деб умид. Бундай шов-шувли жиноятдан кейин миш-мишлар ва тахминлар шунчалик кенг тарқалгани ажабланарли емас, лекин мен ҳеч қачон матбуотни бунчалик чалкаш кўрмаганман. У бизга ўша қуёшли тонгда нима бўлганини аниқ тасвирлаб берган битта мақолани ўқимади.
  
  
  Ҳозир қила оладиган енг яхши нарса дўстим Antonio Бенедетто билан Римедаги Interpol штаб-квартирасида боғланиш еди . Antonio ёш еди, икки marta мени Interpol файллар орқали бориш ёрдам чиройли инспектори. Мен яна унга ишонишим мумкин деб ўйладим. У галереяда суратга тушган одамнинг юзига яхшилаб қарадим ва жиноятчиларнинг суратларини ўрганмоқчи едим. Мен Тони менинг шахсимни сақлаб қолиш ва савол бермаслик учун ишонишим мумкинлигини билардим.
  
  
  Уни, ерталаб кеч унга яқинлашди. Егонинг овози илиқ ва дўстона еди.
  
  
  "Ник, - деди у шовқин билан, - сиздан яна қандай ажабланиб, amigo. Римеда нима қиляпсиз? Агар катта Ватикан яш ортида етакчи бўлган? Егонинг кулгиси юқумли еди.
  
  
  "Бу менинг ишим емас", дедим. "Мен фақат ҳақиқий пул билан шуғулланаман. Қутилар. Кассирлар ва бошқалар.
  
  
  У яна кулди. "Аммо бу иш жуда кўп тасаввурга ега бўлди, amigo."
  
  
  "Ҳа", дедим. "Ростини айцам, мен қандайдир иштирок етдим."
  
  
  "Тўрт marta ?"
  
  
  Мен жуда кўп тафсилотларга бормадим. "Тони, мен ҳар йили унинг суратларини кўрмоқчиман. Сиз буни тартибга сола оласизми?"
  
  
  Ъ албатта. Даромад бугун қачон емас. Яхшиси, биз тушлик қиламиз. Мен бу ердан унчалик узоқ бўлмаган яхши кафени биламан.
  
  
  - Мен бугун буни қила олмайман. Менда учрашув бор.
  
  
  Оҳ. Умид қиламанки, у гўзал аёл."
  
  
  Мен: "йўқ. "Дадам Билан."
  
  
  "Имконсиз ! Antonio деди.
  
  
  - Бу тўғри. Муқаддас ота мени кундузи соат иккида кўради ."
  
  
  Ъ раҳм-шафқат!- деди у оҳиста. "Сиз унга қараганда кўпроқ таъсирга егасиз, деб ўйладим amigo."
  
  
  "Вашингтоннинг ёрдами билан", дедим мен. "Бу ҳақда кейинроқ айтиб бераман. Ерталаб сизнинг офисингизга кела оламанми?ъ
  
  
  "Бениссимо", деди Antonio. "Сиз ҳар доим мени ёқаётганга ўхшайсиз, Ник."
  
  
  Худди шу куни у Ватиканга қайтиб келди. Музей атрофи ўраб олинган ва полиция ҳамма жойда кўриниб турарди. Расмийларнинг рухсатисиз галереяга қайтиш имконсиз бўлар еди . Сиз Форт Ноксга киришга ҳаракат қилишингиз мумкин.
  
  
  Дадамнинг хавфсизлиги енди аввалгига қараганда анча яхши еди. Ўғрилик куни унга отилган ўқдан жиноятчилар қўрқиб кетишди ва ҳеч ким унга таъсирчан ҳужжатларсиз, кейин еса тўлиқ текширувсиз яқинлаша олмади.
  
  
  Биринчи мудофаа чизиғи Папа турар жойлари ва идоралари жойлашган қанотга кириш атрофида бир нечта полициячилардан иборат еди. Улар яхши ўқитилган йигитлар еди ва мени синаб кўриш учун бироз вақт керак бўлди.
  
  
  Албатта, у барча қуролларини, айниқса Вилгелминани меҳмонхонада қолдирган. Шубҳали нарса топа олмаганларида, мени оддий кийим полициячисига топширишди, у мени Ватикан Гвардиясига топширди.
  
  
  Ниҳоят, мени Папа палаталарига кузатиб қўйишди. Хоналар Ғарб цивилизацияси тарихига бой еди. Панелли деворлар фрескалар билан безатилган, шифтлари мозаикалар, сон-саноқсиз деворлар ва хира гобеленлар еди. Аммо нен асцетик, деярли асцетик еди. Унинг атрофига қараганимда ҳис қилган туйғу тантанаворлик ҳисси, енгилликнинг тўлиқ етишмаслиги еди.
  
  
  Менга катта кутиш хонасида жой кўрсатилди ва мен уни кутаётганимда, бир хонада ўтирган барча давлат раҳбарлари ва обрўли кишиларга унинг жиҳозлари ҳақида ўйладим. Ва енди навбат Ник Картерга, Киллмастер Н3 АХ. Таққослаш мени кулдирдими ёки хафа қилдими, билмадим.
  
  
  Камида ярим соат бўлди, ешик очилганда бироз асабийлаша бошладим. Қабулхонага оловли қизил кардиналнинг кийимидаги баланд бўйли, таниқли одам кирди.
  
  
  "Сизнинг Улуғворлигингиз", дедим мен жуда тез туриб.
  
  
  У менинг олдимга келди, юзи ифодасиз. "Мен сизни жаноб Картер деб ўйлайсизми?""Бу нима?"у оҳиста сўради.
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Унинг Кардинал Пеи. Сизнинг Его муқаддаслигингиз сизни ҳозир қабул қилиши мумкин. Сиз менга ергашишингиз мумкин."У ҳозиргина кирган хонага ишора қилди.
  
  
  У ўз қадамларининг овозини ешитиб, диққат билан ергашди. У орқамиздан ешикни ёпаётганда, у бошқа иккита кардиналга, еҳтимол фахрий қоровулга бош ирғади. Иҳ торайган, аммо ғазабланган кўзлар менга ҳар бир ҳаракатим диққат билан кузатилаётганини айтди, агар баҳоланмаса.
  
  
  Залнинг охирида жигарранг либосли иккита роҳиб бор еди. Яна нима қилишни билмаганим учун бошимни секин туширганимда, жами беш kishi мени кузатди. Папа Пол менинг олдимда очиқ ўтирар, икки роҳиб қуршовида еди. У оқ Смок ва қалпоқ кийган, кўкрагида еса катта олтин хоч бор еди.
  
  
  Кардинал Пеи ҳеч нарса демади. Уларнинг ифодаларидаги нозик ўзгариш мени олдинга кескин қадам ташлашга мажбур қилди. "Сенинг муқаддаслигинг", дедим мен бошимни яна пастга тушириб, таъзим қилиш ёки қилмаслигимга ишончим комил емас. Дадамнинг жингалак лабларини табассум кесиб ўтди. Балки у ўзимни қанчалик ноқулай ҳис қилаётганимни кўргандир . Еҳтимол, у енди менда акс етган деб ўйлаган ноаниқликни сезгандир. Қандай бўлмасин, унинг табассуми мени жуда тинчлантирди. "Жаноб Картер, - деди у мукаммал инглиз тилида, - илтимос ўтиринг."У ёнидаги стулга ишора қилди ва его Папа ҳалқаси нурда қисқача порлади.
  
  
  Унинг сел, оғриқли хабардор менинг ҳукумат нуфузи, қирғий ва болта емас, балки сўз, хавф остида ҳозир. Аммо Дадамнинг камситувчи хулқ-атвори юқумли еди ва кўп ўтмай мен дам олишни бошладим.
  
  
  Кардинал Пеи Папанинг ўнг томонидаги позицияни егаллади. "Бу Amerika Қўшма Штатлари Президенти томонидан юборилган йигит, Сизнинг муқаддаслигингиз", деди кардинал.
  
  
  "Ҳа, мен бу аудиториядан сўралганини еслайман."
  
  
  Папа Пол ВИ менга ўгирилди ва кўзларим бир лаҳзага хиралашди. "Бу сизнинг ҳукумат яқинда иштирок айланди, деб пайдо - ва жуда бадбахт, жуда бадбахт-ўғирлик."
  
  
  "Ҳа, муқаддаслигингиз", дедим мен. "Папа совғалари билан бирга жуда муҳим ҳужжат ўғирланган. Егони ҳимоя қилиш учун ... ер ... Душман елементларига қарши, у сизнинг гўзал етруск вазаларингиз билан учрашадиган Егони яшириш еркинлигини олди. Баъзи елементлар мени музейга кузатиб боришди; ҳужжатни мендан олишга келган одамлар ."
  
  
  Мен силлиқ заминда, халқаро дипломатия ҳудудида еканлигимни билардим. Шунинг учун у сўзларини иложи борича еҳтиёткорлик билан танлади. Дадам мен билан рози бўлгандек бош ирғаганида, у менинг қисқача тушунтиришимнинг ноаниқлигига қарамай, уники аниқ бўлганидан хурсанд еди.
  
  
  "Сизнинг Президентингиз, - деди у, - деди у ... ушбу ҳужжат, сиз его деб атаганингиздек, жуда муҳимдир."
  
  
  "Деллнинг ўзида, Сизнинг муқаддаслигингиз. Шунинг учун биз галереяни ўрганишни ва музей ходимларига бир нечта саволлар беришни жуда хоҳлардик. Биз полиция пухта тергов олиб бораётганини тушунамиз. Аммо ушбу ҳужжатнинг ҳукуматим учун аҳамияти туфайли биз ўзимизни олиб боришни зарур деб топдик ... ер ... еҳтиёт тергов ."Кардинал Пеи бош ирғади, биринчи навбатда Папага, кейин еса менга қаради. Мен ҳаракат қилдим.
  
  
  "Масалан, ўғирланган нарсалар орасида ваза бор-йўқлигини текширишимиз керак. Албатта, кутубхона уни тарк етганидан кейин уни етруск музейига топшириш еҳтимоли бор."
  
  
  "Мен бундай деб ўйламайман", деди кардинал.
  
  
  "Делл ўнг," дадам тасдиқлади. "Мен инвентаризация тугаганига ишонаман, Жаноб Картер. Мен унга фақат лаънат билан қарадим, лекин унинг ёнида етруск вазаси борлигини еслай олмайман. Албатта, ўғирланган нарсаларнинг аксарияти дўкон ойналаридан олиб ташланган."У тўхтади ва мендан қарама-қарши деворга қаради. Вақт аста-секин ўтаётгандай туюлди, лекин у унга ҳеч нарса демади. Ниҳоят, у менга қаради . "Зўр, Жаноб Картер", деди у. "Сизга куннинг қолган қисмини галереяда ва кутубхонанинг бошқа жойларида ўтказишга рухсат берилади. Шунингдек, мен сизга сўров юборишга рухсат бераман - яъни қўшимча маълумот бермасдан, лекин сизга айтишим шарт емас - етруск музейида."
  
  
  "Бу Сизнинг меҳрибонлигингиз, муқаддаслигингиз."
  
  
  У кардинал Пеига мурожаат қилди. "Его имзолаши учун хат тайёрланг. Жаноб Картер полиция билан кераксиз муаммоларга дуч келмаслиги керак.
  
  
  "Сизнинг муқаддаслигингиз", деди кардинал яна бош ирғаб.
  
  
  "Бу дарҳол содир бўлишига ишонч ҳосил қилинг."Дадам менга қайтди. "Биз шахсан сизга ушбу ҳужжатни топишингизни тилаймиз, Жаноб Картер."
  
  
  "Катта раҳмат, муқаддаслигингиз", дедим ўрнимдан туриб, бир неча қадам орқага чекиндим. У таъзим ва хоналар орқали чап, қобиқ кардинал Пеи томонидан таъқиб.
  
  
  Йигирма дақиқадан сўнг у Папанинг имзоси ва муҳри ёзилган ёзувни олди. Мен фаол дам олиш ёрдами билан мени ҳайратда қолдирди. Папа Пол ВИ билан томошабинларим яхши ўтди, аммо бу менинг вазифамнинг енг асабий қисми еди.
  
  
  
  
  Унинг биринчи бўлиб етруск музейига борди. Бутун ҳудуд вақтинча ёпилди. Бизнинг меҳмонларимиз, сайёҳларимиз йўқ еди, шунинг учун маълумот олишда ҳеч қандай муаммо йўқ еди. Бошқа Ватикан музейлари сингари, бу музей ҳам ҳамма нарсадан кўра саройга ўхшарди. У етруск давридаги қимматбаҳо буюмлар ва артефактлар билан безатилган. У буюмларнинг аксарияти Папа Грегори ХВИ қазишмалари пайтида Етрурия яқинида топилганини еслади.музейда шунчалик кўп ваза, shisha, пиёла ва бошқа хазиналар бўлишини билмасдим. Афсуски, вазани таний оламан деган умид бефойда еди. Аммо музей атрофидаги баъзи одамларнинг ёрдами билан иҳ унинг кенг архивига ега ва ваза Ватиканга деярли икки йил олдин берилганлигини ва унинг қайтиб келиши ҳақида ҳеч қандай маълумот йўқлигини аниқлади.
  
  
  Ўша куни у галерея ходимлари билан суҳбатлашди, улар ваза, улар билганларича, талончилик куни ерталаб галереяда еканлигини тасдиқладилар. Бу менга аллақачон қўрққан хулосани қолдирди: йиртқичлар уни олиб кетишди.
  
  
  У куннинг бир қисмини галереяда ўтказди, кейин полиция текшируви. Ёш кийим полицияси Дадамнинг еслатмасига шубҳали қаради.
  
  
  "Буни текшириш керак, сигнор."
  
  
  "Кейин буни тезда бажаринг", дедим. "Бугун атрофга қарашга вақтим бор."
  
  
  Ъ муайян процедура мавжуд
  
  
  "Қаранг", дедим. "Дадамнинг ўзи менга бу еслатма билан ҳеч қандай муаммо бўлмаслигини айтди. Унга шубҳа қилаётганингизни айтишим керакми?
  
  
  Йигит бир зум менга қаради. Кейин у яна нотага қаради. "Оддий", деди у. У галереяга чиқди ва ёзувни иккинчи оддий кийим офицерига топширди. Еркак уни ўқиди. Кейин улар менга қарашди ва италян тилида бир-бирларига жимгина нимадир дейишди. Кундузи турган одам менга ишора қилиб, орқасига ўгирилди ва кейин бошқа детективга қатъий гапирди. Ревматизм тинч ва қўлнинг тасодифий тўлқини билан бирга еди. Йигит еслатмани менга қайтариб берди. "Менинг хўжайиним галереяга боришингиз мумкинлигини айтади", деди у жилмайиб .
  
  
  "Г", дедим ва еслатмани олдим.
  
  
  Мен ичкарига кирдим ва атрофга қарадим. Шу жумладан йигит, учта полициячи бор еди. Улар бир-бирлари билан жимгина гаплашишарди. Узоқ зал его биринчи marta кўрганидан фарқ қиларди. Ёмғир ёғаётгани учун деразалар ёпилди; ғамгин еди. Shisha витриналарнинг синган қопқоқлари олиб ташланди ва бармоқ излари текширилди. Агар ўғрилар бирон бир ашёвий далил қолдирганларида, полиция аллақачон иҳни олиб кетганига амин еди. Аммо бармоқ излари бўлмаганида, ўша куни ерталаб кўрганларим атрофида ҳеч қандай мазмунли нарса қолмаган бўлар еди ...
  
  
  У ешикка қаради. Агар улар дераза ромида ёки фақат ўғрилар бўлган бошқа жойларда жойлашган бўлмаса, мавжуд бўлган поябзалларнинг individual нашрларини аниқлаш мумкин емас еди.
  
  
  У асосий залда йўқлигига амин бўлса ҳам, яна етруск вазасини сўради . Полиция ундан ваза ёки ваза парчалари далил сифатида ишлатилганлигини сўради. У бундай емаслигини айтди.
  
  
  Мен коридорга қайтиб бордим, ўша куни ерталаб зинапоядан нима чиққанимни еслашга ҳаракат қилдим: ўлик хизматкор ва ендигина ёпилган ешиклар. Кейин у ўгирилиб, галереяга қайтди. Кейин у жасад бўлган жойга борди ва нен ҳали ҳам қон излари борлигини кўрди. Енди ешиклар кенг очилган еди ва отаси ўнг ешикдан қараганида, синган қулф ҳали таъмирланмаганлигини кўрди. Полиция, еҳтимол, дарахт атрофида тортиб олган 9 мм ўқга қизиққан. У ерга қаради ва бошқа нарсани кўрди. Ешик полда металл илгак билан нолага босилди, у ешикнинг пастки қисмидаги кўзга киритилди. Бу қизиқ еди. Бу шуни англатадики, кунни қулфлаш учун ўғрилар илгакларни бўшатиш учун ешик олдида туришлари керак еди . У енгашиб, полга қаради. Ешик ташқарисидаги юпқа chang қатлами сўнгги поябзал ҳақида аниқ таассурот қолдирди .
  
  
  Еҳтимол, босма қўриқчини ўлдирган ва галереянинг бу томонидаги ешикни қулфлаган шахс томонидан қилинган . Мен бу жуда ғайриоддий катакли нақшли креп таглиги деб ўйладим. Босма унинг атрофида ҳаракатланиб, ешик илгагини ечиб ташлади ва ёруғлик киритиш учун ешикни очди . Ultra сезгир оқ-қора плёнкали миниатюра камераси уни чўнтагидан чиқариб олди. Мен поябзал нашрининг учта расмини олдим ва камерани бир дақиқада қайтариб қўйдим. Ва у яна қаддини ростлагач, босма ёнида бир бўлак қуритилган оқ лойни кўрди. Еҳтимол, у босма қилинган поябзалдан тушиб кетган. У бошқа чўнтагидан рўмолча олиб, бир парча лой олди ва ёш детектив қайтиб келиши биланоқ уни рўмолчага ўраб олди. У томоша қилиб, ешикни яна итариб очди ва илгакни маҳкамлади.
  
  
  "Бирор нарса нотўғри, сигнор?"у сўради. Унинг его оҳанг у тажовузкор учун мени қабул қилган таклиф.
  
  
  Мен ошкор бўлганимдан кейин унга ҳеч нарса айтмоқчи емас едим. Иложи бўлса, полициядан олдин Яҳудони топишни сўраш керак. Полиция егалик, ҳужжат ҳақида турли хил фикрларга ега бўлиши мумкин ва халқаро интрига егога қайтарилишидан олдин бошланиши мумкин - ва фақат Италия ҳарбий ҳукумати Егони синчковлик билан ўрганиб чиққандан кейин.
  
  
  "Мен фақат қаватда ўша қон доғларини кўрдим," мен ёлғон. "Даҳшатли ҳолат."
  
  
  "Ҳа, бу даҳшатли", деди у хотиржам.
  
  
  "Ҳамкорлигингиз учун раҳмат", дедим мен кетишга ўгирилиб.
  
  
  У мени тўхтатди. "Айтинг-чи, Сигнор, сиз Интерполда ёки еҳтимол жаҳон матбуотидасизми?"
  
  
  "Бизга бу керак, бизга бошқа нарса керак", дедим мен. "Унинг музейга professional меҳмони. Мен очиқ ҳовуз бўйлаб музейларга бораман, сўнгра турли нашрларнинг мазмунини тасвирлаб бераман ва каталоглайман. Ҳозиргача унга ўн мингдан ортиқ одам ташриф буюрган. Галерея очилишини кута олмадим, чунки якшанба кунлари Европанинг бошқа етти шаҳрида ҳали ҳам еллик учта музейим бор. Мен ҳозир боришим керак, чунки бугун Римега ташриф буюрадиган яна бир нечта музейларим бор."
  
  
  "Албатта", деди у.
  
  
  Мен кетганимда, йигит алданганми, деб ҳайрон бўлиб, менга ажабланиб қаради.
  
  
  
  
  Interpol офиси Filippo Турати орқали 23-да, оддий бинода жойлашган еди. Об-ҳаво тозаланди, ҳавода тиниқ баҳор ҳавоси бор еди. Рим бўйлаб сайр қилиш ва атмосферани ҳис қилиш учун ажойиб тонг бўлади-Tivoli боғларига, Каракалла ванналарига ёки машҳур Villa Адрианага boring. Аммо ҳали қилинадиган ишлар бор еди ва бу иш Interpol штаб-квартирасининг хира жабҳаси ортида кутиб турарди.
  
  
  Уни дўсти Тони Бенедетто Егонинг иккинчи қаватдаги кичик офисида топди. Офиснинг хира деворлари ва мебеллари очиқ деразадан кириб келаётган қуёш нури ва Тонининг катта табассуми билан ёритилган .
  
  
  "Ник, менинг бошқаси!"у мени кутиб олди ва мени қучоқлаш учун стул атрофида юрди.
  
  
  "Буон гиорно, АМИКО", деди у кулиб.
  
  
  Тони деярли менинг бўйим еди, қалин қора сочлари ва ёрқин кўзлари билан. Биз илгари бир-биримизга ёрдам бердик ва бирга жуда хурсанд бўлдик. Тони бироз завқланишни ёқтирарди.
  
  
  Биз бу ўйинни ўйнаймиз. У Lucky Strike пакетини чиқариб, Тонига сигарет таклиф қилди.
  
  
  Ъ оҳ! Енди еслайман, нега сизни жуда яхши кўраман, Bambino. Чунки сизда яхши Amerika сигареталари бор.
  
  
  У уни ёқди ва биз бир муддат жим ўтирдик, жимгина чекдик. "Демак, сиз ҳозир бошқарувчисиз?"у ниҳоят унга айтди.
  
  
  У елка қисди. "Агар сиз ташкилотда етарлича узоқ вақт қолсангиз, хоҳлайсизми ёки йўқми, охир-оқибат хўжайин бўласиз."У менга тиш пастаси билан жилмайиб қўйди.
  
  
  "Еҳтимол, хўжайин истеъфога чиқмасдан олдин Ахни тарк етишим керак", дедим. "Мен офис ишларини бажара олмайман деб ўйлайман."
  
  
  "Мен ҳам", деди Тони. "Яхшиямки, менинг кичик тарғиботим менга очиқ ҳавода ишлашимга имкон беради."Тўқ жигарранг кўзлар енди жиддий еди. "Менда Ватиканда талончилик ҳолати бор, Ник. Бунга қандай жалб қилингансиз?
  
  
  Бу ferret томонидан содир бўлган воқеалар билан якунланди. У Емуга ҳужжат ҳақида гапириб берди, аммо унда мавжуд емас. У жилмайиб тинглади. Мен сизнинг полиция фотосуратларингизни кўрмоқчиман, қарор қилдим. "Мен жароҳат олган одамга яхши қарадим."
  
  
  "Биз иҳ ни бирга томоша қиламиз, Ник", деди у. "Мен Ватиканга бир одам юбордим, лекин у ҳеч нарса топмади. Бу масалада биргаликда ишлашимиз мумкинми? "
  
  
  "Балки", дедим. "Лекин расман емас. Мен Interpol менинг мавжудлигимнинг сабабини билмаслигини афзал кўраман."
  
  
  У бош ирғади.
  
  
  "Ва яна бир нарса", деб қўшимча қилдим. "Агар биз ҳужжатни топа олсак, бу меники. Сиз ҳатто бошлиқларингизга его борлигини ҳам айтмаслигингиз мумкин."
  
  
  Тони бу ҳақда ўйлади. "Яхши, Ник", деди у. "Биз Ватикан хазиналарини қайтариб олишдан манфаатдормиз, Американинг давлат сирларини ўрганишимиз шарт емас."Табассум аста-секин унинг юзига қайтди. "Менда сизнинг етакчингиз борлигини ҳис қиляпман."
  
  
  Уни чўнтагидан миниатюра камераси олиб чиқди. Бу жуда тез панжурли Minolta еди ва у унда суперпанчроматик плёнкадан фойдаланган. "Менимча, бу сизни қизиқтиради", дедим мен. "Бу қанчалик тез намоён бўлиши мумкин ?"
  
  
  "Бизда кичкина қоронғи хона бор", деб жавоб берди Тони. "Ва professional. Биз пешин атрофида катталаштира оламиз."
  
  
  "Ажойиб", дедим. У рўмолчани олиб, очди. "Ва кейин у лой бўлаги қаердан келганини билмоқчи еди."Сиз билиб оласизми?
  
  
  "Бу бироз қийинроқ бўлади, амико", у олдинга егилиб, лой бўлагини текширди. "Мен ўз егоимни кимёгаримизга бераман. Бошқа нарса?ъ
  
  
  Ъ айни пайтда емас. Келинг, фотоалбомларингизни тезда кўриб чиқайлик ."
  
  
  Биз шкафлар, столлар ва аёл хизматчилар билан тўлдирилган катта кулранг хонада полиция фотосуратларини томоша қилиш учун бир соатдан кўпроқ вақт сарфладик. Тугатгандан сўнг, у бутун фото архивида ўзи билган битта юзни танимади.
  
  
  "Мен бу йигит у ерда бўлишига амин едим", дедим. "Агар сиз кўрган одам Яҳудо бўлса, - деди Тони сўнгги албомини тарсаки билан, - у ўз халқини танлашда жуда еҳтиёт бўлган бўлиши керак."
  
  
  Ъ аниқ. Аммо бу талончилик ҳақиқий профессионаллар томонидан содир етилган ва одатда бундай даражадаги одамлар судланган ."
  
  
  Тони елкамга қўл қўйди. "Бизда фотосуратлар ва лой бўлаги бор", деди у. Ъ келинг. Биз яхши тушлик қиламиз, тушдан кейин бир оз яхши шароб сепамиз ва кейин янгиланган кунлик ишга қайтамиз.
  
  
  У жилмайиб, бош ирғади. Бир нарса, мен ҳар доим Тони ҳақида ёқди. Его ва бепарво хулқ-атвор чинакам еди, лекин мен бепарволик ортида фидойи полициячининг ақл-заковати ва айёрлиги ётишини билардим.
  
  
  "Сиз ҳақсиз", дедим мен. "Фотосуратлар тайёр бўлгунга қадар биз бу ерда ҳеч нарса қила олмаймиз."
  
  
  Биз Медитерранео кафесига бордик ва бу ўйинни тераста ўйнадик. Булутлар тозаланганидан енди илиқроқ еди, аммо шамол ҳали ҳам кучли еди. Тони тавсиясига биноан биз қовурилган балиқларга буюртма бердик. Асосий таомдан олдин спагетти, сўнгра оқ пишлоқ бор еди. Бизнинг енгил оқ шаробимиз мазали еди. Биз ески кунлар ҳақида суҳбатлашдик ва Тони Оавда биз билган қиз ҳақидаги хабарларни рад етди. Биз жуда кўп кулдик ва бир мунча вақт ўтган якшанбанинг босими енгиллашди ва у дам олишга муваффақ бўлди.
  
  
  Бир соатдан кўпроқ вақт ўтгач, биз Interpol офисига қайтдик. Фотосуратлар ишлаб чиқилган ва 18х24 га катталаштирилган. Тони иҳс-ни папкадан чиқариб, уларга қарамасдан менга узатди.
  
  
  "Улар яхши иш қилишди", дедим мен. "Бунга қаранг."
  
  
  У биринчи фотосуратни кўриб чиқди. "Ҳа, - деди у, - бу аниқ кўринадиган расм. Менимча, мен ҳеч қачон бундай нарсани кўрмаганман, Ник. Жуда ғайриоддий.ъ
  
  
  "Мен розиман ва бу биз учун яхши."
  
  
  Ъ хусусан. Мен кўпроқ босма нашрлар қиламан ва поябзал турини танлайман ."
  
  
  Биз қоронғи хонага кирдик ва лаборатория ёрдамчиси дарҳол енг яхши фотосуратларнинг кўпроқ нусхаларини яратишга ваъда берди. Кейин Тони шаҳардаги поябзал дўконлари рўйхатини олди ва уники поябзал ишлаб чиқарувчиларни текшириш учун бир нечта telefon қўнғироқларини амалга оширди. Бутун Италияда ўнлаб иҳс бор еди.
  
  
  Тони бир неча кишига поябзал дўконларига ташриф буюришни буюрганида, у хок учун ҳисобот ёзиш учун меҳмонхонага қайтиб келди. Мен его курерлик уни пиcк уп ва Ҳоcк уни юбориш қаерда бир "почта қутисига" его қўйиш керак еди. АХ телефондан фойдаланмади, ҳатто нутқ конвертори билан ҳам, шошилинч хабар етказилиши керак бўлган ҳоллар бундан мустасно. Мен ҳисоботимни ёздим ва уни Его почта қутисига юбордим.
  
  
  Хонамга қайтиб келганимда, Тони емга қўнғироқ қилишимни сўраганини топдим.
  
  
  "Биз ишлаб чиқарувчини топдик", деди у. "Бу мамлакатда бундай дизайнни ишлаб чиқарадиган веб-компания. Биз ҳозирда ишлаб чиқарувчининг дафтарларига асосланган чакана сотувчилар рўйхатини тузмоқдамиз."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Сиз тугатишингиздан олдин мен у ерда бўламан. Сизнинг самарадорлигингиз учун мақтовларим ."
  
  
  -
  
  
  У Тони Ликсга қайтиб келганида, кечқурун у Миландаги залдаги поябзал фабрикаси янги Италия жамияти деб номланганини билиб олди. Римедаги вакил фабрикалардан озгина миқдорда поябзал олди ва иҳни шаҳардаги атиги иккита дўконга сотди. Ушбу дўконлар атрофидаги один тахминан бир йил олдин банкрот бўлган. Натижада, шаҳар четида фақат битта дўкон бор еди .
  
  
  Сўров бўйича биз дўкон егаси маълум бир Луиджи Фарнес еканлигини билиб олдик.
  
  
  "Енди биз Егони топамиз", дедим мен. "Яъни, агар бизнинг одамимиз Римеда балет шиппакларини сотиб олган бўлса."
  
  
  "Еҳтимол," Тони деди. "Биз сизнинг лой парчангизни ҳам аниқлаганимизга ишонамиз, амико. Бизнинг кимёгаримиз буни Сицилия деб ҳисоблайди.
  
  
  "Ҳмм", дедим. "Мафиоси".
  
  
  -
  
  
  Тони бошқа қиладиган ишлари бор еди, шунинг учун у таксида дўконга ёлғиз борди. У Rhyme-нинг янги маҳаллаларидан биридаги тор кўчада жойлашган еди. Пояфзал ва бошқа маҳсулотлар териларда сотилган. Мўйлови тор, калта, семиз одам фарнес жуда фойдали бўлди.
  
  
  "Яқинда учта мижоз бу креп тагликли поябзалларни сотиб олди", деди у. "Мен иҳ исмларини ёздим."
  
  
  Унинг исмларига қаради. Барзини. Аранчи. Паллотти. Улар менга ҳеч нарса демадилар.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Унинг исмларини нусхалашим мумкинми?"
  
  
  Албатта; естественно учун.ъ
  
  
  Мен буни ҳеч қачон қилмаганман, сотувчига миннатдорчилик билдирдим ва кетдим.
  
  
  
  
  Ертаси куни Тони мени полиция штаб-квартирасига олиб борди, у ерда унинг его ёрдамчиси бўлиши керак еди ва емус катта ҳажмдаги файлларни кўриб чиқишга қарор қилди. Тушга қадар биз хоҳлаган нарсани топдик. Рокко Барзини жарима зарбасига ега еди. Рўйхат ески еди ва нен фақат кичик жиноят ҳақида гапирди. Бир соат ўтгач, биз полиция фотосуратлари орасида Егони топдик. Уни Ватиканда отиб ташлаган одам еди .
  
  
  Тони архивчи билан қисқача суҳбатлашди.
  
  
  "Полиция Барзинидан анча вақтдан бери ешитмаган," деди у, " ва улар ташқи кўринишини йўқотдилар."
  
  
  "Улар унинг қаердалигини билишмайдими?"
  
  
  "Улар йўқ дейишади."
  
  
  "Хўш, биз у яқинда Сицилияда бўлганини биламиз."
  
  
  "Ҳа, азизим, лекин бу билим биз учун унчалик фойдали емас. Сицилия-тинч аҳолиси бўлган катта Орол. Барзини ёки бошқа биров ҳақида гапиришга мажбур қилиш жуда қийин бўлишини кўрасиз."Мен у билан рози бўлдим. Кейин у тўсатдан мафия билан боғлиқ бўлмаган қиз Гина ҳақида ўйлади. "Еҳтимол, - дедим мен, - биз бу ерда римеда креп-таглик дўстимиз ҳақида бирор нарса билиб олишимиз мумкин."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 6
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ўша кеча гинани кўришга бордим. У менинг келаётганимни билар еди ва мазали еду тайёрлади. Асосий курс сcаллопини алла Firenze еди, гўшт ва исмалоқ еритилган пишлоқ билан. Аввалига спагетти, кейин Дана гўшти ва ниҳоят пишлоқ ва ёқимли совға бор еди. Қизил шароб ажойиб еди.
  
  
  "Барча италиялик аёллар ҳам жуда яхши овқат пиширадими? биз скамейкада бу каби бир ўйин ўйнаган бўлса " у сўради.
  
  
  Гина қўлини елкамга қўйди. "Ҳамма ҳам уларнинг атрофида емас, - деди у, - лекин кўпчилик италиялик аёллар."У оёқларини остига тортди ва етаги сонларини юқорига кўтариб, оқ думбаларини очди.
  
  
  "Улар кўп нарсаларни яхши қилишади", дедим оҳиста.
  
  
  У жилмайиб, бўйнимдан енгил ўпди. "Сиз менга қайтиб келасиз деб ўйладим, Ник", деб пичирлади у.
  
  
  "Мен бу бизнесдан қўрқаман", дедим айбдорона. "Ҳеч бўлмаганда бу кеча асосий мақсад."
  
  
  У қўлини силкитди. "Бу аниқ хушомадгўй емас, шундай емасми?"деди у pouting.
  
  
  У унга жилмайиб, уни яқин тортди. "Бу жуда муҳим, лекин бу сизни бошқа кўришни хоҳламаганимни англатмайди."
  
  
  У юзини унга қаратиб, лабларидан ўпди. У қўлларини бўйнимга қўйди. "Бу оёқлар учун яхшироқ", деб минғирлади у. Кейин у озод бўлди. "Кейин қандай бизнесингиз бор?"у сўради. "Мен сизни ташқи хизматда деб ўйладим."
  
  
  "Бир маънода", дедим. Жина, мен сизга нима учун Римеда еканлигини аниқ айта олмайман. Лекин, еҳтимол, сиз менга ёрдам бера оласиз, агар ўзингиз ҳақингизда айтганларингиз рост бўлса."
  
  
  У менинг қулоғимни ўпди. Ъ сиз нима демоқчисиз?ъ
  
  
  "Сиз жиноятчилар дунёсидан одамларни биламан дедингиз."
  
  
  У бир оз орқага қайтди. "Аммо сиз полиция емассиз."
  
  
  Уники иккиланди. Кейин у иложи борича салом айтишга қарор қилди. "Негадир буни сизга тушунтириб беролмайман, Гина, - дедим мен, - бир неча кун олдин Ватикан кутубхонасида содир бўлган воқеалар мени қизиқтиради."
  
  
  Унинг қора кўзлари одатдагидан ҳам каттароқ еди.
  
  
  "Диаволо ! Ватикан talon-тарожига қизиқасизми?
  
  
  "Ҳа", дедим.
  
  
  Ъ оҳ. Билмайман. Сиз маълумот ололмайдиган жиноятларнинг айрим турлари мавжуд. Бу шундай жиноят. Ҳеч ким бу ҳақда ҳеч нарса билмайди."
  
  
  "Менга жиноят ҳақида ҳам айтиб беришингизни кутмайман", дедим. "Мен сизга кимдир ҳақида гапириб берасиз деб умид қилгандим."
  
  
  У елкаларини қисди. Ъ бу одам ким?ъ
  
  
  "Егонинг исми Барзини", дедим мен. "Рокко Барзини".
  
  
  У бир зум ўйлади. Кейин у: "мен бу исмни билмайман."
  
  
  "Диққат билан ўйлаб кўринг, Гина", дедим мен унинг қўлидан ўпиб. "Бу мен учун жуда муҳим."
  
  
  Бир лаҳзадан кейин у: "йўқ, Ник, мен бу одамни билмайман."
  
  
  У хўрсинди.
  
  
  "Полициянинг ўзида бу ҳолатда ҳеч қандай маълумот йўқ", деб давом етди у. "Агар сиз бу масалани бошингизга қўйсангиз яхши бўларди."
  
  
  Мен унинг кўзларида хавотирни кўрдим. "Гина", дедим,"мен қила олмайман".
  
  
  У диванга суяниб, пастки лабини ўйчан чайнади. "Хўш, - деди у секин, - агар мен сизни таслим бўлишга ишонтира олмасам, биз бирор нарса қила оламиз."
  
  
  Ъ ҳа?ъ
  
  
  "Бир аёл бор. Мен уни кафедаги дўстим Роза орқали учратдим."
  
  
  "Мен атиргулни еслайман", дедим.
  
  
  "Бу аёл Piazza Монтеcиториода фоҳишахонага ега. У Рим жиноятчиларини акаларидан кўра яхшироқ билади. Еҳтимол, у сиз билан гаплашмоқчи."Ҳақ евазига.ъ
  
  
  "Мен сизга тўлайман", дедим.
  
  
  "Сиз у ерга ёлғиз боришингиз керак. У аёлларни уйига киритмайди, фақат ўзи учун ишлайдиган қизлардан ташқари."
  
  
  "Мен уни бугун кечқурун кўра оламанми?"
  
  
  "Мен қарайман."
  
  
  У телефонга борди, рақамни терди ва жим оҳангда гапирди. Бир неча дақиқадан сўнг, у гўшакни қўйди ва диванда ёнимга ўтирди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у афсус билан. "Сиз у ерга соат ўндан кейин боришингиз мумкин.
  
  
  У сиз билан гаплашишга тайёр. У сиз излаётган одамнинг исмини айтмади. У телефонини баъзан полиция уриб қўйишидан қўрқади."
  
  
  "Раҳмат, Гина", дедим. У соатига қаради. Соат деярли ўн еди. "Кейин борганим маъқул", дедим.
  
  
  "Яна бир нарса бор."
  
  
  Ъ ҳа?ъ
  
  
  "Ташрифингиз normal кўриниши учун Васари хоним билан гаплашишдан олдин қизларнинг атрофини топинг."
  
  
  Уни кўрсаткич бармоғи билан хиралашган ияги кўтарди. "Еҳтимол, мен ундан қочишим мумкин", дедим.
  
  
  У жиддий кўринарди. "Васари хоним Ник билан ўйин ўйнаманг. У салом, сиз қиз учун пул тўлайсиз ва пулингизни қоплашингиз кераклигини айтди."
  
  
  - Мен буни томоша қиламан.- Гинани тарк етиб, фоҳиша билан ётиш ёқимли фикр емас еди. "Абадий қўрқманг. Айтмоқчиманки, қиз. Росе мени Васари хоним соғлиғига жуда қаттиққўл еканлигига ишонтирди."
  
  
  Унинг ўрнидан турди. "Агар сиз яхши бўлсангиз, мен у билан гаплашганимдан кейин бу ерга қайтиб келаман."
  
  
  У кўзларида ёш билан менга қаради. "Мен буни жуда хоҳлардим", деди у.
  
  
  
  
  Мен уни таксида Piazza Монтеcиториога олиб бордим. Майдон кечқурун сайр қилиш учун емас, балки шаҳарнинг хунук қисмида еди. Уй жуда ески, об-ҳавонинг жабҳаси билан. Барча деразалар ёритилган еди, гарчи биринчи қаватда пардалар чизилган ва уларнинг устидаги деразалар ёпилган бўлса-да, фақат сариқ нурли чизиқлар қолган .
  
  
  Унинг карапаси йўлакдан ўтаётганда, у кейинги айвонда турган одамни кўрди. У менинг йўналишимга қарамади, лекин унинг худбинлиги мени еҳтиёткор қилди. Юпқа ёш қиз мени ичкарига киритди. Яна бир нечта мижозлар катта яшаш хонасига кўчиб ўтишди, у ерда қизлар билан учрашишди; мен катта зал ташқарисидаги залда кутганимда, уларнинг ҳаммаси менинг борлигимдан хабардор бўлиб туюлди.
  
  
  Қора сочли ингичка, ўрта ёшли аёл менга яқинлашди. Мен ундан сўрадим. "Васари Хоним?"
  
  
  У ингичка жилмайиб қўйди. "Йўқ, уни Васари хонимга. Сиз қизни хоҳлайсизми?
  
  
  У қандай жавоб беришни билмас еди. Ъ ҳа.ъ
  
  
  Яшаш хонасига кирганимизда, бир нечта аёллар биз томонга қарашди. Олдимизга ёш сарғиш аёл келди. У сонлари ва кўкракларининг кўп қисмини очадиган қисқа қора panties кийган еди. Унинг ўн саккиз ҳақида уни баҳолади; унинг юрак шаклидаги юзига айбсизлик яна бир азобини ҳис. У мени италян тилида сўради, агар у мени банд қила оладими? Унинг хулосаси шундаки, у бошқалар каби яхши ёки ёмон еди. У унга бош ирғади.
  
  
  У жилмайди ва поссессивелй менинг қўл тутди. Васари хонимнинг онаси кетди ва қиз биз унинг хонасига боришдан олдин бирор нарса ичишни хоҳлайманми, деб сўради. "Йўқ, - дедим мен, - енди юқорига борайлик."
  
  
  "Оҳ, сиз буни интиқлик билан кутмоқдасиз, шундай емасми?"У мени зинапоядан биринчи қаватдаги хонага олиб борди.
  
  
  Ешик орқамиздан ёпилиши билан у мени ечинтира бошлади. "Сиз инглизсиз, шундай емасми?"Мери кўплаб инглизларни қабул қилди ."
  
  
  У бир мунча вақт ўз йўналишини бошқаришига рухсат берди. Салом ёқди. Мен қуролларимни, хавфли ҳаракатни олиб келмадим, лекин бу жойга кераксиз еътиборни жалб қилишни хоҳламадим . У уни темир каравотнинг четига кўтариб, балет шиппаклари ва шимларини ечиб ташлади, Мария еса ингичка кийимларини моҳирлик билан ечиб ташлади. Наҳ кичкина бел ва қаттиқ тўла кўкракли чиройли ёш танага ега еди. Наҳнинг чап сонида кўкариш бор еди, шубҳасиз, иссиқ мижоз қолдирган.
  
  
  "Сизга Maryam ёқадими?"у сўради.
  
  
  У каравот ёнида туриб, қолган кийимларини ечди. "Ҳа, Мария, сиз жуда гўзалсиз."Уни, жилмайди ва уни англатади .
  
  
  У оёғим остидаги полга ўтирди ва сонларимни силай бошлади. "Сиз жуда гўзалсиз", деди у. Унинг қўли менинг жинсий аъзоларимга чиқди ва у ерда ишлади. У олдинга егилиб, сонимни ўпди. У тўшакда четига кўтарди ва бир-бирига қарши ётиш учун менинг тиззасидан кўчиб ўтди.
  
  
  У хонага кирганида, у фақат Васари хоним билан гаплашаётгани ҳақида ўйларди. Аммо Мария мен билан жуда моҳирона ишлаганида, менинг ҳаяжоним кучайди ва у каравотга чўзилиб, ёстиқларни сонлари остига тиқиб қўйганида, у тайёр еди.
  
  
  У ўз касбини яхши биларди. У нима қилишни ва қачон мени портловчи авжига олиб чиқишни аниқ биларди. Иш тугагач ва биз ғижимланган чойшабларда терлаб ётганимизда, у менинг жисмонан қониқганимдан хурсанд бўлиб туюлди. У бошқа ҳеч нарсани кутмаган еди. Менга келсак... Хўш, бу мен учун тўланган нарса еди.
  
  
  Мен ундан Васари хоним ҳақида сўрадим.
  
  
  Ъ оҳ. Сиз Madam билан гаплашмоқчи бўлган одамсиз.
  
  
  Ъ ҳа. Мени унинг олдига олиб бора оласизми?"
  
  
  - Мен билан кел.ъ
  
  
  У мени иккинчи қаватдаги офисга олиб борди ва биз қоронғи коридордан орқа хонага бордик. У икки marta тақиллатди ва уни очганда, у кетди.
  
  
  "Сиз missus билан гаплашмоқчимисиз?"қора сочли аёл сўради.
  
  
  Унинг хонага миммо наҳ қаради. У қизил ва кўк чироқ билан юмшоқ ёритилган. Йўлакдан тутатқи ҳиди таралди .
  
  
  "Ҳа, у мени кўришни хоҳлаётганини айтди", дедим мен.
  
  
  "Киринг", деди аёл четга чиқиб.
  
  
  У хонага кирди ва Сталнинг ҳиди бўғилиб қолди. Қалин гиламли хонада паст баҳай устида бой ипак кийган фигура. Уни ялаш учун келганида, у ғайриоддий семиз аёл еканлигини кўрди. Салом, у камида етмиш ёшда бўлиши керак еди, лекин у ерта овозли филмнинг огоҳлантириши каби оғир тузилган еди. Унинг майин, ажинланган юзи бўяниш билан қопланган, кўзлари қора ва қовоқлари тўқ кўк еди . Унинг ёғли ёноқларига қизариш суртилган ва қизил лаб бўёғи сохта оғиз ҳосил қилган. Буларнинг барчаси тўқ сариқ парик билан қопланган еди. Унинг қалин оқ қўллари ипак кўйлагининг атрофига иккита майдаланган хамир шаридек ёпишиб қолди, сўнгра charm бармоқлари камида ўнлаб ҳалқалар билан безатилган еди.
  
  
  "Бу Жаноб Картерми?"Мен унинг ески овозини кўтардим.
  
  
  "Ҳа, хоним", дедим.
  
  
  Ёрдамчи стулни диванга суриб қўйди ва ўтиришимни ишора қилди. "Мен ҳидли нарсалар учун афсусдаман", деб пичирлади у. "Мадамнинг ғалати тана ҳиди бор, уни тутатқи билан ниқоблайди."
  
  
  Сотиш ҳам, бош ирғади.
  
  
  "Пичирлашни ва оёқ учини босишни бас қилинг", деди Васари хоним аёлга. "Сиз бизни бир лаҳзага ёлғиз қолдиришингиз мумкин."
  
  
  "Ҳа, хоним."У ўгирилиб хоналардан чиқиб кетди. "Сиз яхши кўринасиз", деди Васари хоним инглиз тилида. "Агар мен бу парикни ечсам, қарши бўласизми? Жуда иссиқ."
  
  
  "Албатта йўқ", дедим.
  
  
  У жингалак лабларини қисди ва бошидан тўқ сариқ парикни олиб ташлади. У деярли кал еди, у ерда ва у ерда оқ сочлар чиқиб турарди. Парик кийиб, у кўрган енг ғалати аёл еди. Унинг парикисиз у ғамгин кампирнинг карикатураси еди. Ғалати, менга ёқди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у чолнинг мўрт овозида. "Сиз маълумот сўраш учун келганингизни тушунаман."Суҳбат Наҳнинг нафасини олди.
  
  
  "Ўнг делл, хоним," дедим.
  
  
  "Фақат мени Нелли деб чақиринг."
  
  
  "Нелли?"Мен ундан ишонмай сўрадим.
  
  
  "Отам инглиз денгизчиси еди. Италиялик онамнинг норозилигига қарамай, у менга Нелли исмини беришни талаб қилди."
  
  
  У ингичка, бўялган лабларини гротеск табассумига буриштирди. "Менинг жуда жозибали аёл еканлигимга ишонасизми?"
  
  
  Ъ албатта."Унинг овозим дўстона туюлади деб умид қиламан.
  
  
  "Ўн етти ёшимда венециялик зодагонлардан таклиф олдим", деб қичқирди у. "Унинг рад етди. Кўряпсизми, унинг меҳмонхонаси спа никоҳидан кўпроқ.
  
  
  Мен ҳеч нарса демадим, чунки нима дейишни билмасдим.
  
  
  "У ушбу уй томонидан ташкил етилганида, уни Европанинг енг таниқли одамлари жаноб Картер меҳмон қилди. Қизларим давлат арбоблари ва юқори мартабали амалдорларни билишарди. Маълум бир вазирнинг исми бутун Италияда маълум еди . У ҳеч қачон қизлар билан ухламаган. У уларнинг ечинишини кузатди ва кейин иҳдан ўзи билан ўйнаганда унинг олдида яланғоч туришини сўради. Сиз ҳар бир инсоннинг хоҳиш-истакларини ҳеч қачон билмайсиз ."
  
  
  У аллақачон бу суҳбатни бўғиб қўйган еди. "Кейинчалик, - деди у, - ер ости дунёси бу ерга тез-тез келиб турарди. Мафиоси ва бошқалар. Иҳ уни ҳамма билар еди, Жаноб Картер. Менга кўп нарсаларни айтишди, лекин мен ҳеч қачон ёқтирган одамлар ҳақида маълумот сотмадим."
  
  
  Хонадаги ҳид бурун тешигимга осилган еди. Ажинланган ниқоб давом етди. "Сиз еркак ҳақида сўраш учун келдингиз."
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  Ъ его номи?ъ
  
  
  "Рокко Барзини".
  
  
  Кўзлар ажинланган терига узоқ вақт тикилиб турди, кейин юзимга қайтди. "Мен Егони биламан . Қандай маълумотлар жалб қилинган? ъ
  
  
  "Егони қаердан топишни айта оласизми?"
  
  
  "Балки", деб жавоб берди бўғиқ овоз. "Агар маълумот сизга катта пул керак бўлса."
  
  
  "Менда пул бор", дедим.
  
  
  "Йигирма минг лирами?"
  
  
  Уники иккиланди. Бу жуда кўп пул еди, лекин мен Nelly Васари билан савдолаша олмайман деган фикрга ега едим.
  
  
  Ъ яхши.ъ
  
  
  "Сизда бу борми?"
  
  
  У бир дақиқада етиб келди, бир даста лирани чиқариб, йигирма мингни ҳисоблаб чиқди ва пулни Неллига узатди. У Егони кўтариб, ески ески бармоқлари билан яна ҳисоблади. У амалга оширилди қачон, у кўзлари қадар қонун лойиҳасини бўлиб ва қоғоз зарбхона ва хосса ўрганиб.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Қониқдингизми?"
  
  
  "Сиз менинг ишимда жуда еҳтиёт бўлолмайсиз," деди у, " ҳатто америкаликлар билан муомала қилганда ҳам. Аммо сизнинг пулингизда ҳеч қандай ёмон нарса йўқ, шунинг учун мен сизга бу паразит Rocco Барзини ҳақида билган ҳамма нарсани айтиб бераман.
  
  
  У divan ёнидаги ўйилган шарқона стулга ўтирди, елкасининг юмшоқ гўшти олдинга ва орқага тебранди.
  
  
  "Барзини вақти-вақти билан бу ерга келди. У менинг қизларимга ёмон муносабатда бўлган кичкина ўғри еди. У қамоқда еди. У одатда Римеда яшайди ва ишлайди, лекин баъзида бир неча йил йўқолади. У бир мунча вақт Неаполда бўлиб, у ерда фоҳишалик ва гиёҳвандликка қизиқиб қолди. Ва яқинда у Римга сиз билишингиз мумкин бўлган одам-Жованни Фаррелли билан қайтиб келди."
  
  
  "Мен бунга ишонмайман", дедим. Аммо мен унинг исмини, гинанинг ҳикоясини есладим.
  
  
  "Римедаги ҳар бир полициячи бу исмни билади, Жаноб Картер. У бир нечта қонуний манфаатларга ега бой одам. Енг фойдали-Макелаардиж Фарелли муваффақиятли ривожланиш ва қурилиш компанияси . Аммо бу ҳурматли фасад ортида Сигнор Фаррелли жиноятчилар дунёсининг етакчиси, гиёҳванд моддалар сотувчиси ва бошқа ноқонуний бизнесдир. У mobster Жаноб Картер билан боғланган ва унинг исми тахминан бир йил олдин Венецияда содир бўлган санъат ўғирлиги билан боғлиқ.
  
  
  "Қизиқарли", деб минғирладим.
  
  
  "Рокко Барзини Римга қайтиб келганида, у Фарреллининг қўриқчиси еди."
  
  
  Ъ содиқ. Ва бу Фарреллй Риме яшайди?
  
  
  "Сигнор Фаррелли кўп турар-жой бинолари бор," у қичқирди. "Унинг шаҳарда яшаш жойи бор, лекин у деярли ҳеч қачон йўқ. Унинг Rhyme шимолидаги вилласи ва капридаги меҳмонхонада suite бор . Йилнинг шу даврида деярли ҳар доим Каприда.
  
  
  У шишани олди ва хонага хушбўй ҳид сепди. Суюқлик унинг сочларини юмшоқ нурда нам ва порлоқ қилиб кўрсатди. У ширин ҳид ҳидлади, бурунлари ярқираб, кейин қаттиқ йўталди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Яхшимисиз?"
  
  
  "Ҳа, ҳа", деди у. "Яхши, ёш йигит."
  
  
  "Барзини ва Фаррелли Капридаги ушбу меҳмонхонада бўлиши мумкинлигига ишонасизми?"
  
  
  "Еҳтимол, Жаноб Картер. Меҳмонхона қайсар август деб аталади ва оролнинг марказида жойлашган ."
  
  
  "Сиз жуда фойдали бўлдингиз."
  
  
  "Мен ҳар доим одамни пул учун қадрлайман."Унинг бўялган, тери оғзи жилмайиб қўйди.
  
  
  У кетиш учун ўрнидан турди.
  
  
  "Сиз қиз учун ўн беш минг лира тўлашингиз керак", деди Васари хоним. "Сиз пастки қисмида тўлашингиз мумкин. Ва яна қайтиб келинг, Жаноб Картер.
  
  
  "Раҳмат", дедим.
  
  
  Коридорда мен ундан чуқур нафас олдим. Пастда у қора сочли аёлга Мария билан қисқа вақт қолиш учун пул тўлади ва кетди. Ташқарида тоза ҳаво ҳеч қачон бунчалик яхши ҳидламаган еди.
  
  
  У менга Булвардан бир оз узоқроқда такси топишим мумкинлигини айтди, шунинг учун мен худди шу томонга бордим. Бу шиддатли оқшом, ёқимли оқшом еди. Аммо кейинги блокнинг ярмида shaggy уни ешитди. У ўгирилиб, тезда яқинлашаётган икки кишини кўрди .
  
  
  Менда хавф борлигига ишониш учун ҳеч қандай сабаб йўқ еди, лекин улар яқинлашганда, унинг жасади нола қилаётган уйга босилди. Улар секинлашди. Бир менга миммо уларнинг атрофида ўтди, уларнинг ёнида бошқа. Кейин миммодан ўтган одам орқасига ўгирилиб, мени кесиб ташлади . Мен Nelly Васарининг уйида кўрган юзимни танидим деб ўйладим.
  
  
  "Firth Мар!"у мени сезиларли даражада тўхтатди.
  
  
  Менда танлов йўқ еди. Мен: "нима бўлди?". "Ҳофретта!"
  
  
  Мен шошдим.
  
  
  "Васари хоним билан нима ҳақида гаплашдингиз?"Бошқа, камроқ мушакли одам инглиз тилида сўради.
  
  
  У одамнинг квадратига, поcк билан белгиланган юзига қаради ва бирдан ўзини яланғоч ҳолда лугерсиз ёки бир жуфт стилеттосиз ҳис қилди.
  
  
  "У менинг ески дўстим."
  
  
  Катта одам қичқирди. Сиз ҳеч қачон у ерда бўлмагансиз, Сигнор.
  
  
  Уни итариб юборди. Ъ ҳаракатланинг!ъ
  
  
  "Сиз мадамга нима деяётганингизни айтмагунингизча", деди у.
  
  
  "Мен буни аллақачон айтганман. Бу ески дўстликнинг янгиланиши еди ."Унинг меҳмонхонаси уларни миммо.
  
  
  Мушакли одам бошимга мушт туширди. Бу муштини ҳаётимга киришига рухсат берган шеригига тушди. Икки зарбанинг комбинацияси мени бир лаҳзага нокаут қилди . У уйга қаттиқ урилиб, балиқдек нафас олди . Менга яна бир мушт келаётганини кўрдим ва ундан қочишга ҳаракат қилдим, лекин ёноғимга тез тарсаки тушди. Лаҳзалардан кейин мени орқамдан ушлашди. Чечак билан белгиланган юз менинг олдимда ҳаракатланди.
  
  
  "Бу суҳбат ҳақида бизга хабар bering", деди у.
  
  
  Ъ жаҳаннамга boring. Мен нола қилдим.
  
  
  Бир мушт кўкрагимга урилди. У зарбадан қутулишдан олдин, унинг дастлабки иккитаси юзига урилди. Уни, мен томонга бошим Нишаб ҳис. Бу гангстерлар ўз нарсаларини билишарди. Еҳтимол, улар у ёқтирган еркаклар билан ҳеч қандай алоқаси йўқ еди, лекин бу ҳозирча унчалик фарқ қилмади.
  
  
  "Буни тўхтатинг", деди у. Мен пичоқнинг чақнашини кўрдим,кейин бурун остидаги stiletto.
  
  
  "Айтинг, акс ҳолда мен сизни кесиб ташлайман!"
  
  
  У яна нафас оларди. "Ҳаммаси жойида", дедим. "Мен айтаман."Пичоқ йўқолмади, лекин у ҳаракациз қолди.
  
  
  Енди у кучини тиклади. Пичоқнинг тор пичоғи чап кўзимдан атиги уч дюйм еди. Мен нима қилаётганимни жуда яхши билишим керак еди.
  
  
  "Биз Слам бизнесининг очилиши ҳақида гапирган едик", дедим мен ҳали ҳам оғир нафас олаяпман. У ўнг оёғини шундай ҳаракатлантирдики, у Егонинг чайқалган оёқлари орасида еди . "Васари хонимнинг компанияси?""Бу нима?"у шубҳали сўради. Ъ нега?ъ
  
  
  Бошқа одам қўлларимни бироз маҳкамроқ ушлаб турарди.
  
  
  "Ҳа", дедим мен ўзимни ҳаракатга чорлаб. "Кўряпсизми, уни меҳмонхонага олиб boring, Миланда уй очишини сўранг."
  
  
  Ъ қайси бири? Миссис Васари ҳеч қачон -"
  
  
  У катта одамни бир қадам олдинга судраб, ўнг тиззасини унинг скротумига қаттиқ тортди. Егонинг юзи буришди. У стилеттони кўчага ташлади. Оёғимни қўйганимда, ўнг оёғим билан бақувват одамнинг инстепига қадам қўйдим . У қичқирди ва его кучи заифлашди. Мен иложи борича қаттиқ унинг его ribcage менинг чап тирсагини ёпди. Мен унинг ёрилишини ешитдим. У қичқирди, ён томонига йиқилди ва орқамиздаги деворга урилди.
  
  
  Иккинчиси мени урди. Уни чап қўл билан мушт тўсиб қўйди ва уни ўнг билан қайтариб берди. У ерга йиқилиб тушганда, стилеттога қўл чўзди, лекин у зулматга сирғалиб кетди. Кейин у орқасига қаттиқ зарба берди. Катта йигит нола қарши босди, ва яна менга ҳужум. Его мушти бошимнинг орқа қисмига урилди ва у тиз чўкди. У ён томонига тушди. Қаттиқ етик мени юзимга урди. Мен уни қўлимнинг орқа томони билан урдим ва у учиб кетди.
  
  
  Мени яна ён томонга тепишганда, мен баланд овозда инградим. У етиги билан қўлини чўзди ва ўтказиб юборди. Мускулли одам яна ўрнидан турди .
  
  
  "Баста cоси!"у айтди. У кетишга қарор қилди.
  
  
  Его ҳамроҳи унинг орқасидан шошилди ва улар бурчакда ғойиб бўлишди. Унинг қаттиқ сел учун. Мени улкан гўшт майдалагичдан ўтказгандек ҳис қилдим. Менинг танамда шундай қаттиқ оғриқ бор едики, қайси жойлар шикастланганлигини аниқлашнинг иложи йўқ еди. У қўлини юзига кўтарди. Бу қонли тартибсизлик еди.
  
  
  У оғриқ сусайишига умид қилиб, бир неча дақиқа уйга суянди. Уники, жуда оптимистик еди. У қоронғи кўчада бир неча юз метрга қоқилиб, ниҳоят булварга етиб борди. Худди у айтганидек, тез орада такси келди. Его уни чақирди ва ичкарига кирди.
  
  
  "Қандай диаволо !?"ҳайдовчи менинг юзимни кўриб хитоб қилди.
  
  
  У ему Гина Романонинг манзилини берди. У мени имкон қадар тезроқ таксида айланиб ўтиш учун тез ҳайдади. У зинадан кўтарилиб, гинанинг ешигини ёпди. Уни очганда, шокдан кўзлари катталашди.
  
  
  "Диа мио!"у хитоб қилди.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 7
  
  
  
  
  
  
  
  
  Билакларим оғир, оғзим қуруқ еди. У тузалишга ҳаракат қиларди. Гина билан учрашганимдан кейин еслашим мумкин бўлган нарса шундаки, мен хокни емга хабар бериш учун овозли конвертор билан телефонга олишга муваффақ бўлдим . У ерталаб менга қўнғироқ қилишини айтди. У бир оёғини қимирлатди. У чойшаб остидаги бошқа гўштни ҳис қиларди . У қўлини ҳаётнинг юмшоқ шишиши устидан, сонлари учрашган илиқ жойга югурди. Гина менга ўгирилди. Унинг чап кўкрак менинг ён қоқиб, ва мен унинг сўрғич Слайд миммо мени ҳис. У чойшаб остига етиб борди ва унинг юмшоқ, илиқ пўстлоғига тегди . Оғриқни еътиборсиз қолдиришга ҳаракат қилиб, у қаттиқ думалоқ думбани сиқиб, ён томонига ўгирилди.
  
  
  "Мм", деди у ҳали ҳам кўзларини юмиб.
  
  
  У менинг танамга ўтирди ва қўлларини белимга ўраб олди. Кейин у яна бир овоз чиқарди ва кўзлари милтиллаб очилди.
  
  
  Ъ тахаллусми? Ўзингизни яхши ҳис қилаётганингизга аминмисиз?
  
  
  У менга унинг кестириб тортди, ва у менинг елкасига бир қўлини осилган. Унинг кўкрак яланғоч менинг кўкрак қарши босди.
  
  
  "Кўп нарса йўқ", деб минғирладим. "Аммо менимча, яқин келажакда вазият яхшиланади."
  
  
  У тўлиқ лабларини ажратди. Янги чиққан тил илиқ ва ширин еди. Унинг кестириб, менга қарши секин тиклана. Ўпиш бизни нафас олди. Гина менинг кестириб устидан унинг ўнг кестириб силкиди, ва менинг тана оғриқлари унинг ўгирилиб, деб бизни олди шошилиб унутилган еди ва менинг суриш олиш танасини кўтарди. У менга бажонидил келди ва шу билан бирга биз авжига чиқдик.
  
  
  Кейин унинг дастгоҳ пресси дам олиш учун орқа томонида. Жина ёнимда ётиб, шифтга қаради. Ниҳоят, у қўлини кўтариб, чап кўзининг устидаги ва ўнг ёноғидаги яраларга мулойимлик билан тегди. Улар қуруқ еди, лекин юзимнинг бутун томони оғрияпти . Баъзи мўжизалар билан тишларим ҳали ҳам ўша ерда еди. У чойшабни пастга туширди ва танасида бир нечта кўкарганларни кўрди.
  
  
  "Улар менга яхши муносабатда бўлишди, - дедим мен, - лекин улар бугун ерталаб жуда силлиқ ҳаракатлана олишларига шубҳа қиламан."
  
  
  "Бечора бола", гина оҳиста хириллади. У қўлини кестириб қўйди.
  
  
  "Умид қиламанки, улар Nelly Васарини безовта қилмадилар", дедим мен.
  
  
  "Улар буни қилмайди, Ник. Наҳ жуда кучли дўстларга ега ."
  
  
  "Мен уларни сицилияликлар деб ўйладим", дедим. "Тўғридан-тўғри алоқа бўлмаса ҳам, ҳозиргача Барзини ёки Фаррелли буни ешитган."
  
  
  .
  
  
  "Ник", деди Гина менга юзланиб. "Сиз Каприга борасизми?"
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Нега билмоқчисиз?"
  
  
  "Кеча сиз менга ўғирликка алоқадорлигингиз ҳақида ҳамма нарсани айтганингизда, сиз бу ҳақда билмаган бўлишингиз мумкин, лекин сиз мени сизга ёрдам беришга мажбур қилдингиз", деди у. "Ва мен сизга ёрдам бера оламан. Сиз менга узоқ вақтдан бери ишонганингиздан сўнг, менга тўлиқ ишонишингиз мумкин. Мен бу Фаррелли йигитни билмайман. Сиз унинг менга его севгилиси еканлигимни айтганини еслайсиз. Мен унинг его ҳамма нарсани биламан, его, ид, его одатлари. Мен сизга ёрдам бера оламан."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сиз қанча вақт едингиз ... Фаррелли биланми?"
  
  
  У менинг нигоҳимдан қочди. Ъ бир неча ой. У менга жуда кўп нарсаларни сотиб олди, аммо его шафқацизлиги мен учун чидаб бўлмас еди."
  
  
  "Енди унга қарши менга ёрдам беришингизга қандай амин бўлишим мумкин?"Уни янада ҳис қилди.
  
  
  У кўзларини қисди. "Мен Фарреллидан нафратланаман, Ник. Қасам ичаманки, сиз менга ишонишингиз мумкин.
  
  
  Уни ўйлаб, уни синаб кўришга қарор қилди. "Яхши, - дедим мен, - мен сизни Каприга олиб бораман. Менинг бошқа Interpol ходими биз билан келади."
  
  
  "Полициячини олиб келингми?"
  
  
  "Ҳа."У тўхтади. "Фаррелли Ватиканни ўғирлади, Ник?"
  
  
  "Бунинг учун яхши имконият бор."
  
  
  "Лекин нима учун ҳукумат ғамхўрлик керак?"У Наҳга ўйчан қаради. "Талончилик пайтида менинг ҳукуматимга тегишли нарса ўғирланган. Сиз енди жинни билишингиз шарт емас. Мендан яна сўраманг."
  
  
  
  
  "Яхши, Ник."
  
  
  Telefon жиринглади. Жина ўрнидан турди, хонанинг нариги четига борди ва телефонни олди. Унинг яланғоч танаси ҳали ҳам жозибали кўринарди. Бир лаҳзадан кейин у орқасига ўгирилди . - Бу сиз учун.ъ
  
  
  Бу қирғий бўлиши керак еди. Бу у еди.
  
  
  "Бу тикувчи ким еди?"у океан миллари бўйлаб бўкирди.
  
  
  У қаттиқ, касал юзига қарамай, кулиб юборди. "Оҳ, битта қиз", дедим бегуноҳ.
  
  
  "Ҳа, тикувчини олинг, қиз!"
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Ва мен уни фақат иш ҳақига қўйдим."
  
  
  "Қай даражада?"Унинг овози нордон ешитилди.
  
  
  "Биласизми, бунинг учун сиздан ҳеч қачон ҳақ олмайман", дедим. "Мен гинани вақтинча ёлладим. Бу менга манбага қўшилади, мен сиз билан муҳокама қилган муҳим маълумот.
  
  
  "Сиз нима қилаётганингизни билсангиз!"У киноясини топиш учун тўхтаб қолди:" умид қиламанки, сиз хайрли тун ўтказдингиз, Ник."
  
  
  Егонинг ниятлари аниқ еди, аммо уники ҳаракациз қолди. "Оҳ, ҳа, сер. Уни, мен ўзимни анча яхши ҳис қиляпман.ъ
  
  
  "Қаранг, яхшимисиз? Кеча сиз озгина калтакладингиз.
  
  
  "Мен яхшиман", дедим.
  
  
  "Биз Яҳудонинг файлларини кўриб чиқдик, - давом етди у, - ва сиз учун янгиликларимиз бор. Фарреллининг исми Яҳудонинг файлида бир неча йил олдин пайдо бўлган. У Англияда баъзи ҳукумат ҳужжатларини ўғирлаган. Фаррелли катта бола. У mobster ёки улар билан яқин алоқада."
  
  
  Ъ ҳа. Яҳудо ўйлаб топган бир қатор талончилик учун ишчи кучи ва жиҳозларни таъминлай оладиган йигит сингари."
  
  
  У келиб, нима " а овоз, Ник. Менимча, сиз Каприга борганингиз маъқул.
  
  
  "Мен кейинроқ Неаполга учаман."
  
  
  Ъ яхши. Мени posted сақланг. Бу ҳолат биз ўйлагандан каттароқ бўлиши мумкин ."
  
  
  Ъ аниқ.ъ
  
  
  "Кечаси ухлашга ҳаракат қилинг."
  
  
  У унга жилмайиб қўйди. У Хокнинг ҳам ингичка юзи билан табассум қилаётганини билар еди. "Ҳа, албатта", дедим.
  
  
  -
  
  
  Ўша куни ерталаб мен Interpol офисига бордим ва Тони Бенедеттога сўнгги воқеалар ҳақида маълумот бердим. У Фарреллй мустаҳкам файлни еди. "Жаноб Ж."сана Ахни кўрсатишдан кечроқ еди.
  
  
  "Яҳудо ва Фаррелли яхши дўст бўлиб қолганга ўхшайди", деди Тони.
  
  
  "Фарреллига келсак, мен билмайман.""Аммо ҳали ҳеч ким яҳудий емас. У фақат шафқациз ишбилармонлик алоқаларини ўрнатади."Мен файллар билан папкага қарадим. "Яҳудо аниқ одам емас, кўряпсизми, у ёшлигида бахциз ҳодисада қўлларини йўқотган ва унинг гўшт ва қонга ўхшаш сунъий қўллари бор, лекин қаттиқ пўлатдан ясалган "тери" остида. Бу қўллар одамни англатади. У деярли бир marta улар билан мени ўлдирди.
  
  
  "Биз унга бошқа имконият бўлмаслиги учун ибодат қиламиз", деди Тони.
  
  
  "Каприга боришга тайёрмисиз?"
  
  
  Ъ ҳа . "Бизнинг самолётимиз соат нечада кетади?"
  
  
  Ъ соат тўртда. Биз бир соат ичида Неаполда бўламан, ва ерта кечқурун оролда."
  
  
  
  
  Биз фуникуляр поездда гулларга ботган қор-оқ Орол Капри шаҳрига борганимизда ҳали ҳам енгил еди. Орол шунчалик кичкина едики, кобалт-мовий денгизни шаҳарнинг деярли исталган жойидан кўриш мумкин еди. Тор, ўралган тошли кўчаларда бошқа даражаларга юқорига ва пастга тушадиган сон-саноқсиз зинапоялар бор еди. Сайёҳлар марказдаги кичик майдонни тўлдириб, қуёш ботганда cинзано ичиб ўтиришди. Майдондан икки блок нарида Цезар Augustus меҳмонхонаси, кириш қисмида боугаинвиллеа дарахти бўлган катта, чиройли бино бор еди.
  
  
  "Овоз ҳаммаси", деди Гина биз унинг олдида турганимизда. "Фаррелли яшайдиган suite учинчи қаватдаги залда жойлашган. Балконни бу ердан кўришингиз мумкин. Фаррелли у ерда бўлганида, унинг иккита қўриқчиси бор, лекин сиз уларнинг атрофида фақат биттасини кўришингиз мумкин. Иккинчисини у бегоналар ташриф буюрганида яширади . Яшаш хонаси ёнидаги кичкина хонада ҳар доим қулфланган металл стул мавжуд. Бунда муҳим нарса бўлиши мумкин."Кейин у сўради: "Фаррелли келганида нима қилмоқчисиз?"
  
  
  "Халқимизни иложи борича узоқ вақт сир сақланг", деб жавоб бердим. "Биз оролда ер ёки уйлар ҳақида билиб олишимиз мумкин. Албатта, уники ва Умид қиламанки, Его йўқ, чунки биз уни ҳибсга олиш учун унга қарши етарли далилларга ега емасмиз. Яҳудо мен учун тўғри одам. Умид қиламанки, у мен излаётган нарсага ега."Кейин:" сиз юқорига кўтарила олмайсиз."
  
  
  "Нега емас, Ник? Сиз сўрамагунингизча уни коридорда кутишим мумкин."
  
  
  "Йўқ, бу жуда хавфли. Сиз ичиш учун майдондаги кафега борасиз."
  
  
  "Майли", деди гина ҳафсаласи пир бўлди.
  
  
  "Агар биздан бир соат ичида ешитмасангиз, илтимос, Paradiso меҳмонхонасида хонани брон қилинг."
  
  
  - Мен буни қиламан. У елка қисиб, майдон томон юрди.
  
  
  Тони жилмайиб, бош чайқади. "Яхши маълумот берувчи, амико", у менга кўз қисди.
  
  
  "Сиз Nelly Васарини кўришингиз керак еди", дедим мен.
  
  
  Тони ва мен каби вазиятга дуч келганимизда, биз тегиниш орқали ўйнашимиз керак еди . Бу шахмат ўйнашга ўхшайди, чунки дастлабки икки ёки учта бурилиш ўсишидан кейин жуда кўп имкониятлар мавжуд. Шундай қилиб, биз жуда дастлабки ғоялар билан квартирага бордик. Жавоб бўлмайди деб умид қилиб, тақиллатдик . Лекин ешик очилди ва биз у ерда турган бир қизни кўрдик . Наҳнинг платинали сариқ сочлари ва тўла лабларида пушти лаб бўёғи бор еди. Унинг гул нақшли уй палтоси, провокацион тарзда белига еркин тугмачали бўлиб, шаҳвоний егри чизиқларини яширмади. Унинг палто остида яланғоч еканлиги аниқ еди. Унинг узун, жингалак сонлари ва кенг кўкраклари ҳар бир оғир қадами билан бурчакка беҳаё қаради. Ва бўғиқ минғирлашлар ва титроқ қадамларга қараганда, айнинг қўлидаги ичимликка муҳтож емаслиги аниқ еди. "Жаноб Фаррелли шу ердами?"Тони сўради.
  
  
  "Йўқ," у Скандинавия-урғу инглиз деди, " Жаноб."У деворга суянди ва уй кийимининг бурмалари янада ажралди.
  
  
  "Кечирасиз, - дедим мен унинг ширин танасига қарамасликка ҳаракат қилиб, - биз буни кўриш учун узоқ йўлни босиб ўтдик. Хема билан яна гаплаша оламизми?"
  
  
  "Сиз мен билан гаплашишингиз мумкин, хўжайин", деди у кулиб. "У бу ерда, ҳар доимгидек, ёлғиз."У кийимни бутунлай йиртиб ташламоқчи бўлгандек, қўлини ешик панжарасига қўяди. Тони менга қаради ва бир оз жилмайиб қўйди. "Биз сизнинг таклифингизни қабул қилишдан хурсандмиз, сигнора."
  
  
  У бизга имо қилди ва ешикни орқасидан ёпди. Хона дабдабали жиҳозланган еди, лекин тозалик унинг кучли костюми емаслиги аниқ. Бўш шишалар, тўлиб тошган кулдонлар ва ярим бўш кўзойнаклар ҳамма жойда еди ва қалин гилам газеталар ва расмли журналлар билан тўлиб тошган еди.
  
  
  Тасодифий имо-ишора билан қиз бизни ўтиришга ишора қилди. Ъ бирор нарса ичишни хоҳлайсизми?- у маст ҳолда кулди. У бошини чайқади ва унинг лаблари умидсизликдан буришди . "Ёмон омад", деди у.
  
  
  Фотосини икки стуллар Тони қарама-қарши скамейкада учун қоқилиб ва мен ўтирган еди. У баланд ва азобли хўрсиниб, диванга йиқилди ва камарининг бўш тугуни бекор қилинди ва унинг етук танаси учун деярли ҳеч нарса қолмади. Шубҳасиз, биз Фарреллининг бекаси билан юзма-юз едик. Ъ сиз нима истайсиз?Ъ бу нима?- у сўради. "Сиз менга айта оласиз. Жованни мени ҳамма нарсада еълон қилади."Унинг сўзлари ҳали ҳам мажбурий янгради, лекин у мен ўйлагандек маст емас еди.
  
  
  Тони биз оролда виллалар сотиб олмоқчи еканлигимизни тушунтирганда, у ўгирилиб, Гина айтиб ўтган кичик қўшни хонага қаради. Мен ўтирган жойдан бурчакда telefon билан металл стулни кўрдим.
  
  
  "Каприда сотиладиган виллалар жуда кам, - деди ўзини фақат Ҳерта деб таништирган сарғиш аёл, - ва агар кимдир бирор нарса сотаётган бўлса, бу жуда юқори нархда. Жаноблар, бошқа қиммат Жириновский нарсаларми? Охирги сўз ишора билан берилди..
  
  
  "Деллда", деди Тони саломга жилмайиб. У томоғини тозалади. "Ҳерта, мен унинг телефонини бошқа хонада кўраман. Дўстим меҳмонхонамизга қўнғироқ қила оладими? ъ
  
  
  Тони қошларини чимирди.
  
  
  "Албатта", деди у бўғиқ овозда. "Мен сизни муқаддас Худога айлантираман."У дивандан ўрнидан турди ва халат бир лаҳзага сонларини пастга силжитиб, унинг рангпар учбурчагини кўрсатди.
  
  
  У азизларни ёқиш учун бошқа хонага кирганида, Тони қошини кўтарди. Ва у бошқа хонага бориш учун миммо наҳдан ўтганида, у Егонинг қўлини олди.
  
  
  Унинг яланғоч ўнг кўкрагини қучоқлаётганини кўрди. У олдинга ва орқага силкитди ва жилмайиб қўйди. Тони хонага кириб, ешикни ёпди. Герта менинг стулимга келди ва ёнимда турди, қўлини елкамга қўйди: "сиз чиройли одамсиз", деди у.
  
  
  Уни, наҳ қаради. "Раҳмат", дедим. Фарреллй яқинда ҳар қандай янги иш дўстлар қилди?"Мен уни ешитдим, унинг янги шериги бор."У қўлида ичимлик билан диванга қайтди. "Жованни ҳар доим янги юзларга ега", деди у секин. "Аммо биз фақат Жованни ҳақида гапиришимиз керакми?"Сиз ва отангиз шунчаки бизнес ўртасида яшамайсиз, шундай емасми?
  
  
  "Албатта, сиз жуда меҳмондўсциз", - хизматкор Тони ўша стулни қидириш билан банд деб умид қилиб, уни тўхтатди.
  
  
  "Биласизми, унга ўхшаш одамлар. Бу ҳар доим шундай бўлган. Менда улар хоҳлаган нарса бор. Сизни ҳайратда қолдираманми?
  
  
  "Умуман емас", дедим. Тони у ерда нима қиларди?
  
  
  Ъ ажойиб иш. Шокда емаслигингиздан хурсандман. Кейин сиз унга ўхшайсиз. Сиз келганда имкониятдан фойдаланишингиз кераклигини биласиз, шундай емасми?
  
  
  "Ҳа, шундай", дедим мен кейинги хона ҳақида ўйлаб.
  
  
  Ҳерта стаканини қўйди ва дангаса диванга чўзилди. Тони кириб келганида у бепарволик билан халатини очди.
  
  
  "Бениссима !"у оҳиста деди.
  
  
  Ҳерта бизга қарамади. "Мен нима истаётганингизни биламан", деди у бўғиқ овозда. "Ва сиз буни қила оласиз. Ҳар бири ўз навбатида ёки иккаласи бир вақтнинг ўзида. Ҳаммаси жойида, мен Жованнига айтмайман.
  
  
  Тони унинг олдида яланғоч танасига қараб турарди. "Ник, - деди у қуруқ оғиз орқали, - еҳтимол бизда яна бир неча дақиқа бор, майлими?"
  
  
  "Худо, йўқ, Тони."
  
  
  "Кейин кетинг. Сизни кейинроқ кўраман."ъ
  
  
  "Тони, у ҳар қандай дақиқада қайтиб келади!"
  
  
  Тони диванга қаради ва менга ўгирилди. "Қиз сизни квадратларни кутаётганда сизга осон."Енди у хафа бўлди ва бироз ғазабланди. Менда емас, балки вазиятда. У менинг ҳақ еканлигимни биларди.
  
  
  "Хоҳлаганингизни қилинг, - дедим мен, - лекин менга телефонда олган маълумотингизни bering."
  
  
  Егонинг юзи ўзгарди. "Кечирасиз, Ник. Сиз ҳақсиз. У Ҳертага охирги marta қаради, кейин ўгирилиб ешик томон юрди.
  
  
  "Кечирасиз, асалим", деди у яланғоч қизга. "Фақат вақт ёки жой емас."
  
  
  Ҳерта менга бироз ҳайрон бўлиб қаради. "Мен билан ухлашни хоҳламайсизми?"
  
  
  "Сиз оролдаги енг орзу қилинган аёлсиз, - дедим мен, - лекин дўстим ва менда шошилинч масалалар бор."
  
  
  
  
  Биз лифтда бўлганимизда Тони жим қолди. Қабулхонага кирганимизда, мен унга айтдим: "мана, амико. Сизда муаммо бўлиши мумкин ."
  
  
  Тони кулиб юборди. - Менимча, меҳмонхонада совуқ душ ...ъ
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Бу нима?"
  
  
  Ъ қаранг. Бу одам. Бу Фаррелли.
  
  
  Қирқ ёшлардаги узун бўйли, қоронғи одам бошқа йигит билан қабулхонага кирди. Бу диққат его томонидан кўриб чиқилди, у кейинги сафар топиш мумкин, шундай қилиб,. Кейин у қамиш билан овора бўлган бошқа одамга қаради ва ўзини его ҳис қилди. Бу Ватикандаги талончилик пайтида уни сонига отиб ташлаган Барзини еди . Икки kishi енг яқин пештахтага яқинлашганда , Барзини менинг юзимни кўрмаслиги учун ери газета пештахтасига ўгирилди.
  
  
  "Мен ҳали сўрамадимми?"Фаррелли стол ходимидан сўради.
  
  
  "Йўқ, Сигнор Фаррелли."
  
  
  Ъ ажойиб. Овқатни учтага юборинг. Айтайлик таглиателле алла болгнесе.
  
  
  "Мен бу ҳақда ғамхўрлик қиламан, Сигнор Фаррелли."
  
  
  Фаррелли ва Барзини бизни сездирмасдан лифтга боришди. Барзини ёмон оқсоқланди. Бир неча дақиқадан сўнг, лифт ешиги уларнинг орқасида ёпилди.
  
  
  "Его балет шиппаклари", дедим мен.
  
  
  "Барзининикида?"
  
  
  Ъ ҳа. Унинг креп таглиги бор.
  
  
  
  
  Майдонга қайтаётганда Тони чўнтагидан бир парча қоғоз чиқариб олди. "Мен бу стулни сизнинг қулай қулфингиз билан очдим ва иккита қизиқарли нарсани топдим. Улардан бири Яҳудонинг манзили ёзилган дафтар еди. Мен уни декодладим. Бу Ватиканда топилган иккинчи далилни тасдиқлайди."
  
  
  Уни, қоғоз қаради. У чизилган: "катта. Яҳудо, Сан-Marko Import, Сачетти, Панcино, Сицилия Орқали " .
  
  
  "Албатта", дедим. "Яҳудонинг қароргоҳи Сицилиядаги Залада жойлашган, шунинг учун у бандитларни ёллаган бўлса керак."
  
  
  "Бу шуни англатадики, бизнинг манфаатларимиз ҳам у ерда ўзгариб бормоқда. Агар ўғирланган нарсалар ҳозир Сицилияда бўлса, иҳ ни топганимизда менинг ишим ҳал қилинади.
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам, - дедим мен, - гарчи менинг вазифамни бажариш унчалик осон бўлмайди. Агар Яҳудо ҳужжатни вазадан топган бўлса . "
  
  
  "Қоғозни айлантиринг, - давом етди Амико Тони, - ва кейин сиз мен кўчирган нарсаларни ўқишингиз мумкин."Бу дафтарга ёзилган. Бу сиз учун бирор нарсани англатадими?
  
  
  У меҳмонхонанинг кичкина верандаси нури остида тўхтаб, Тони қўлёзмасини текширди. Мен уни ўқидим:" Леонардонинг юклари " ва сана.
  
  
  "Бу, еҳтимол, ўғирланган нарсаларга ишора," деди Тони, " ва Leonardo иҳ сотиб олувчи коллектор бўлиши мумкин."
  
  
  Ъ еҳтимол.ъ
  
  
  Еслатма ҳақида бир нарса мени қизиқтирди. Агар бу шунчаки ўғирланган нарсаларни ташиш билан боғлиқ бўлса, бу менинг ишим емас еди, чунки ваза Яҳудонинг шахсий коллекцияси учун мўлжалланганлигига амин едим. Аммо менда қандайдир сабабларга кўра бу давр ҳақиқий маънога ега еканлигини ҳис қилдим - мен учун бошқалардан кўра кўпроқ !
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 8
  
  
  
  
  
  
  
  
  48 соатдан кейин биз Сицилияга келдик. Орол бепушт ва Тошлоқ еди, хира, аммо чиройли кўринишга ега еди. Биз биринчи қишлоқни ўрганиб чиқдик ва унинг аҳолиси қўлланмаларда тасвирланганидек еканлигини аниқладик. Еркаклар ё саволларимизга тушунарсиз жавоблар беришди ёки бизни умуман еътиборсиз қолдиришди. Биз воқеа жойига келганимизда аёллар ғойиб бўлишди. Ниҳоят, Тони чолдан Виа Сачетти зали қаердалигини айтиб беришини сўради. Бу оролдаги бошқа оқимга олиб борадиган тош ва нотекис узун йўл бўлиб чиқди. Биз сан-Marko Imports компанияси чет еллик томонидан сотиб олинган бўлса-да, анча олдин ёпилганлигини билиб олдик. Чолнинг сўзларига кўра, бино денгизга қараган жарликка суянган.
  
  
  Биз уйни шубҳасиз қўриқлашини билардик, шунинг учун агар биз у ерда таксига ўтирсак, қишлоқда такси топсак, дарҳол муаммоларга дуч келамиз. Шундай қилиб, биз Яҳудонинг яширинган жойига бошқа томондан, қайиқда яқинлашишга қарор қилдик.
  
  
  Ертаси куни ерталаб, келганимиздан сўнг, биз Балиқчи қайиғини ёлладик ва қора тош биздан деярли икки юз метр баландликда кўтарилган жойга етиб бордик. Рақс қайиғидан жарлик деярли вертикал кўринарди. Биз кичкина оқ қайиқни жарлик етагидаги тор пляжга қўйдик.
  
  
  "Балки биз йўлни босиб ўтишимиз керак еди, менинг бошқам", деб тахмин қилди Тони тепамиздаги тошни ўрганиш учун бошини орқага егиб. "Менимча, бу жуда қийин кўтарилиш."
  
  
  Жина ёнимизда қуюқ қум устида ўтирди, сарғиш сочлари шамолда елдек тебранарди. "Ник, - деди у, - мен фақат ялангоёқ қояларга чиқишим мумкин."
  
  
  "Сиз ҳеч нарсага аралашмайсиз", дедим мен. "Сиз қайиқни қўриқлаш учун шу ерда қоласиз."
  
  
  "Йўқ", деди у. У Тонига мурожаат қилди. У елкаларини кўтарди.
  
  
  "Норозилик йўқ", дедим. "Сиз биз учун бу жарликка чиқмоқчи бўлганингиздан кўра қадрлироқсиз. Агар сиз ўқ овозини ешицангиз, 15 дақиқа кутинг. Агар нам Один атрофимизда кўринмаса, қайиқда кетинг. Тушунасизми?"ъ
  
  
  "Ҳа", деди у жилмайиб. Ъ чорак соат.ъ
  
  
  "Майли", дедим ва табассум қилдим. "Қайиқни диққат билан томоша қилинг. Яқин келажакда бу бизнинг ягона вариантимиз бўлиши мумкин. Биз бир соатдан кейин қайтамиз."
  
  
  Биз гинани қайиқда қолдириб, тоққа чиқишни бошладик. Биз қишлоқда сотиб олган енгил шамолбардош ва резина тагликли етик кийган едик, Тони еса елкасига арқон боғлаб қўйган еди. Менинг камаримга тоққа чиқадиган илгаклар осилган еди.
  
  
  Жарлик тагида тор тўсиқ бор еди. Биз у ердан олиб борадиган йўлни танладик. Унинг карапаси олдинда, силлиқ жойларни қидирмоқда ва иҳ ни Тони томон кўрсатмоқда. Унинг юзидаги его-шафқациз ифодадан шуни айтишим мумкинки, умуман Интерполда ишлаш егоси бошқача еди. Ҳақиқат шундаки, Тони камдан-кам ҳолларда цивилизация конфорини тарк етишга мажбур бўлди . Мен Interpol АХ нисбатан тўлайди қанча ҳақида қизиқувчан еди.
  
  
  Жарликнинг ўртасига етиб бориш учун атиги бир неча дақиқа вақт кетди, аммо акс ҳолда у сезиларли даражада секинроқ еди. Из деярли йўқ бўлиб кетди ва биз ёриқлардан қўл ва оёқ таянчини топишимиз керак еди. Бу хавфли бизнес еди. Енди биз шунчалик баланд едикки, агар йиқилсак, биз билан нима бўлишини айтиш қийин еди. Ва биз тепадан тахминан ўттиз фут пастда бўлганимизда, Тони бўшашган тош устида сирғалиб, мувозанатни йўқотди ва йиқила бошлади.
  
  
  "Қўлингизни ушланг!"
  
  
  У ўнг қўлини қўйиб юборди ва мени ушлаб олди. Унинг его унинг қўлини ушлаб, ва Аленка нинг его унинг қўллаб-қувватлаш офф менинг чап оёғини тақиллатди. Уники бўлса, мен сирғалиб, оёқларимни қимирлатмоқчи бўлдим, мен йиқиламан деб ўйладим. Аммо унинг ўнг қўли билан у боши устидаги ўткир тошни ушлаб, маҳкам ушлаб олди.
  
  
  "Оёғингиз билан ушлаб турадиган нарсани топинг", деб бақирдим. Менинг алёнка тошни бўшатишни бошлади. Тони яна ўз ўрнини топгунча абадийликдек туюлди ва чап оёғимни орқага қайтариб, наҳга суянишим учун мени қўйиб юборинг.
  
  
  Ъ яхши? Мен сўрадим, оғир нафас.
  
  
  "У", деб қичқирди у, юзи қўрқиб кетди.
  
  
  Тони унга қойил қолди. У тоққа чиқишдан унга қараганда анча қўрқарди, лекин у буни ҳеч қандай еътирозсиз бошлади .
  
  
  "Бу узоқ емас", дедим мен.
  
  
  У диққат билан ушлаш учун жойларни танлади ва давом етди. Гина тор пляжда анча пастда қўғирчоққа айланди.
  
  
  Биз ниҳоят фақат менга қуйида Тони билан саммитида қуйида тахминан еллик фут келди. Унинг бўғимлари оппоқ, лаблари қисилган еди. У арқонни ундан олди ва уни белига ушлаган тоққа чиқадиган илгак орқали илиб олди . Ўнг қўли билан тошга маҳкам ушлаган ҳолда, у илгак ва арқон ҳалқасини ён томондан еркин осиб қўйди ва ҳаммасини жарликнинг тепасига ташлади.
  
  
  Канcа жарликнинг четидан ғойиб бўлди. Арқон ёнимда осилган еди. У ее томонидан судраб борди. Бир неча декиметрдан сўнг, илгак бирор нарсага тушди ва тўхтади. У арқонни тортиб, Тонига қаради. "Биз деярли у ердамиз", дедим мен.
  
  
  Егонинг юзи шубҳали еди. У тугунли арқонни ушлаб, кўтарила бошлади. Қўлларини ушлаб, у тепага кўтарилди. Ярим орқали, тузоқ уни қўйиб ва уч деcиметерс тушиб, кейин тузоқ яна тутди. У лаблари ва кўзларидаги терни сезди.
  
  
  У еҳтиёткорлик билан янада юқорига кўтарилди ва ниҳоят чўққининг орқасидан қаради. Фақат йигирма метр нарида оқ гипсли Сан-Marko import биноси жойлашган еди. Бу паст, бир қаватли бино бўлиб, деразалари ўралган ва бинони ўраб турган баланд симли панжара ортида бегона ўтлар ўсган .
  
  
  Кейин у четидан чиқиб, ўткир тош орқасида илгак маҳкамланган жойга судралиб борди. Его уни тортиб олди, кейин Тонига қаради ва бош ирғади. У арқонга кўтарилди. Ему учун бироз куч сарфланди, лекин ниҳоят у буни қилди ва ёнимга ўтирди.
  
  
  "Сизда ақлдан озган фикрлар бор, амико", деди у.
  
  
  "Биламан", деди у кулиб. Мен жарликнинг четига бордим ва гинага биз хавфсиз еканлигимизни билдириш учун қўл силкитдим. У ревматизмга қўл силкитди. Унинг қояли ерга қаради. "Бу ердан тахминан ярим мил узоқликда осонроқ йўл бор", деди Тони унга. "Биз уларни кейинроқ ишлатамиз."
  
  
  "Е-Conte", деди у . "Мен розиман."
  
  
  Биз дарвоза томон емакладик. Ҳаёт белгиси йўқ.
  
  
  "Мен тезда кўриб чиқаман", деди Тони. У тел панжара бурчагига қараб емаклаб, юзи терлаб кетди. У бинонинг олд томонига қаради, кейин менга қайтиб келди.
  
  
  "Асосий кираверишда қўриқчи бор, менимча, у қуролланган", деди у.
  
  
  - Мен ўйлаганимдек.ъ
  
  
  "Камида яна бир машина олдида машиналар, лекин мен уни кўрдим, ён инилти хизмат кириш. Ишонаманки, бу бизга қўриқчи бизни сезмасдан киришга имкон беради."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Аммо мен бу панжара ичида signal тизимини топдим. Биз бу ҳақда бирор нарса қилишимиз керак."
  
  
  Деворнинг пастки қисмида кичик бир тешикни кесиб олишимиз учун сигнализация тизими атрофида айланиб ўтиш учун яна ўн беш дақиқа вақт кетди. Кейин биз ичкарига кириб, Тони топган ён ешик томон йўл олдик . Биз у ерга етиб борганимизда, қўриқчи бизни дарвозадаги позициясидан кўра олмаслигини пайқадик. Его яхши кўриниш олиш мумкин қадар бинонинг Миммо унинг ўтган кетди. У очиқ кўйлак кийган ва қўлтиқ остидаги АК-47 автоматини кўтарган. Дарвоза ёнида кичкина қўриқчининг киоскаси бор еди; стендга Тони илгари кўрмаган нарса боғланган еди: катта немис чўпони. Яхшиямки, шамол биз томонга есаётган еди, шунинг учун ит бизни ҳидламади . Лекин мен хизматга киришни очганимизда жуда жим бўлишимиз кераклигини билардим.
  
  
  Биз металл ешик олдига кириб, қулфга қарадик. Егони очиш қийин емас еди; махсус қулфни танлаш билан бир неча дақиқа вақт кетди. У ешикни оҳиста итариб очди ва ичкарига қаради.
  
  
  "Келинг," Тони унга пичирлади.
  
  
  Биз қуролларимизни тортиб, ичкарига кирдик. Тони ешикни орқамиздан ёпди. Биз кичкина бинонинг олд томонига олиб борадиган коридорда едик. Узоқдан зерикарли гумбурлаган овоз ешитилди. Бу пастдан қобиққа ўхшарди, лекин зинапоялар кўринмасди.
  
  
  У уйнинг олд томонига ўтаётганимизда Тони менга яқин бўлишини айтди. Биз ўзимизни қандайдир қабулхона ёки офисда топдик. Столда оқ лаборатория палтосида ўтирган бир одам бор еди, мен уни қандайдир техник деб ўйладим. Бурчакда қўриқчи италян газетасини ўқиётган еди. Атрофимизда ҳеч ким бизни кўрмаган ва ешитмаган.
  
  
  Стол олдида одамни очиқ ешикдан ва қўриқчидан ажратиб турадиган Л шаклидаги пештахта бор еди. Тони унга бош ирғаб қўйганида, у пештахта дарвозасидан ўтиб, қўриқчи томон бир неча қадам ташлади.
  
  
  "Ўтир", деб чақирди у италян тилида.
  
  
  Қўриқчи ўрнидан сакраб турди ва Егонинг қўли кестириб револверга борди, лекин кейин у менинг Лугерим емунинг кўкрагига қаратилганини кўрди. Оқ лаборатория палтосидаги одам Тони ва кейин менга қаради ва секин ўрнидан турди.
  
  
  "Яҳудо қаерда?"Мен ундан қуролимни ишора қилиб, кўзларимни қўриқчига қаратиб сўрадим.
  
  
  "Бу сизга нима учун керак?"қоровул сўради.
  
  
  "Қани, кетайлик", деди Тони ҳайдаб .38 одамнинг орқасига Beretta. "Бизнинг сабр-тоқатимизни синаб кўрманг."
  
  
  "Яҳудо бу ерда йўқ", деди одам. У италян тилида жавоб берди, лекин у немис ёки еҳтимол Скандинавия бўлиб туюлди. Енди у бизга ўгирилиб, юзларимизни ўрганди. У кўзойнаксиз кўзойнакли ва совуқ кўк кўзлари билан ингичка одам еди. У Яҳудо ёллайдиган одамга ўхшарди. Аммо агар у техник бўлса, бу ерда его вазифаси нима еди?
  
  
  "Ташқарида қўриқчи билан боғлана оласизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  "Ҳа", деди у.
  
  
  "Уларга айтма!"қўриқчи бурчакка югурди.
  
  
  Мен унинг олдига бордим, его револверини ғилофидан чиқариб, камарим остига тиқдим. Кейин у техникга мурожаат қилди: "ташқаридаги қўриқчига бу ерга киришни айтинг", дедим.
  
  
  "У ўз лавозимини тарк ета олмайди!"
  
  
  "Улар билан гаплашманг!"қоровул туриб олди.
  
  
  "Жим бўл, сен аҳмоқ!"техник иcилй деди.
  
  
  "Унга айтинг-чи, Жаноб Яҳудо телефонда ва емга махсус шахсий кўрсатмалар беришни хоҳлайди", дедим мен.
  
  
  Еркак мендан Тонига қаради. "У айтганидек қилинг", деди Тони.
  
  
  Техник стулда тортмачани очди ва Трансмиттерни топди. У тугмани босди ва деди: "Карло."Бу ерга келинг. Жаноб Яҳудо у билан телефонда гаплашишингизни хоҳлайди.
  
  
  Қўриқчи қўлтиғи остида мудҳиш АК-47 билан дарвозадан бино томон юрганида биз индамай кутдик. У ешикка яқинлашганда, бурчакдаги қўриқчи: "еҳтиёт бўлинг! Уларда қурол бор!
  
  
  Ешикдаги одам Тони ва менга қаради, кейин автоматини кўтарди. У уни отиб, емуни кўкрагига урди. Ешикка урилганда, машина шиддат билан шитирлади. Ўқлар полга, пештахтага ва огоҳлантиришни чақирган қўриқчининг кўкрагига кириб кетди. У деворга урилиб, ўтирган стулдан йиқилиб тушди. Иккаласи ҳам ўлган еди.
  
  
  У ешик олдига бориб, ташқарига қаради. Ҳеч ким кўринмади. У техникга қайтганида, унинг юзи оппоқ еди.
  
  
  "Енди кетайлик", дедим. "Яҳудо ҳам кетдими?"
  
  
  "Мен бу ерда ёлғизман", деди у. Мен унинг овозидаги его орқали у ҳақиқатни айтаётганини айтишим мумкин еди.
  
  
  "Ўлжа қаерда?"Тони сўради.
  
  
  Ъ қайси бири?ъ
  
  
  "Ватикан хазиналари. Улар қаерда яширинган?
  
  
  "Еҳ, сиз хазина шу ерда деб ўйладингизми?"
  
  
  У пештахта орқасига ўтиб, Лугерни еркакнинг чап қулоғига босди. Ъ улар қаерда?ъ
  
  
  Егонинг юзи бўрдек оппоқ еди ва у оғир нафас оларди. "Мен уларнинг ғор ҳақида гаплашаётганини ешитдим", деди у ютиб.
  
  
  "Бу қандай ғор?"
  
  
  Ъ Илон Ғори. Қаердадир бу ерда.
  
  
  "Мен буни биламан", деди Тони.
  
  
  У к-ман Luger томонидан қаттиқроқ маҳкамланди. "Бу ерда нима бор?"
  
  
  Ачинарли даҳшат кўриниши унинг юзини кесиб ўтди. Ъ бу каби ҳеч нарса!- деди у баланд овозда.
  
  
  Тони ва мен бир-биримизга қарадик. Мен ундан сўрадим. "Агар хазина яқин атрофдаги ғорда яширинган бўлса, биздан пастдаги хона учун нима деб ўйлайсиз?"
  
  
  "Менимча, биз буни билиб олишимиз керак", деди Тони.
  
  
  "Уни боғланг", дедим. "Гина қайиқда кетишидан бир неча дақиқа олдин бизда бор."
  
  
  Тони зинапояни кутаётганда Егони арқон билан боғлаб, одамни ўз галстугига боғлаб қўйди. Зинапоялар йўқ еди, лекин у супурги шкафи ешигини очганда, лифтни кўрди.
  
  
  Унинг, хитоб қилди. "Қани, Тони!"
  
  
  Биз кичкина лифтга кирдик ва қуйида нимани топишимизни билишга қизиқиб, шовқинсиз тушдик. Бир неча дақиқадан сўнг биз кўзларимизни катта очиб пайдо бўлдик.
  
  
  Ъ Яхши Худо!- Деди Тони.
  
  
  "Сиз ҳақсиз", деди у ва оҳиста ҳуштак чалди.
  
  
  Биз ақл бовар қилмайдиган ер ости мажмуасига кирдик. Биз жарликдан ташқари ҳар бир йўналишда коридорлар ва хоналарни кўришимиз мумкин еди. Биз юрганимизда, кўзларимга ишонолмадим. Бир бўлимда тўлиқ ядровий "завод", қўшни хоналарда еса барча тегишли ускуналар ва механизмлар мавжуд еди. Яҳудо Стал атом олими сифатида! Ниҳоят, биз катта стол ва сейф билан жиҳозланган лаборатория турини топдик. Тони сейфда ишлашга кетди, уни очишим мумкинлигини айтишдан хурсанд бўлиб, стулини кўздан кечирди. Сейф очилганда биз қизиқарли ҳужжатларни топдик. Иҳ стул бириктирилган.
  
  
  "Ўтган ҳал қилинмаган санъат ўғирликлари", деди Тони. "Яҳудо ва Фаррелли доимо бирга ишлаган бўлиши керак."
  
  
  У сейф атрофидан бир парча қоғоз олиб, унга қаради. "Менинг Худойим", дедим. "Яҳудо кўп йиллар давомида НАТО мамлакатларидан сир сақлаган . Ва охир-оқибат, у ўзининг атом бомбасини яратиш учун етарли иҳ га ега еди."
  
  
  "Шунинг учун у бу талончиликни бошлаган бўлса керак", деди Тони. "Ушбу лойиҳани молиялаштириш учун."
  
  
  У яна бир қоғозни олди ва унга узоқ тикилди. "Хўш, яхши", дедим мен аччиқ кулиб. Бу уни етруск вазасига солиб қўйган ўғирланган ҳужжат еди.
  
  
  "Бу сиз хоҳлаган нарсами, Ник?"
  
  
  Ъ ҳа.Ъ унинг аниқ букланган қоғоз ва бир дақиқа қўйиш.
  
  
  "Кейин Сизнинг Россиядаги жойингиз тугади, - деди Тони, - ва мен бу ғордан санъат хазиналарини йиғганимда тайёр бўламан."
  
  
  У Ему баъзи сиёҳ қўлга киритди топширди. "Йўқ, менинг Россиядаги жойим тугалланмаган. Биз Яҳудо бу ҳужжатни русларга сотади деб ўйлагандик, лекин уни ўзи ишлатиши мумкиндек. Бу бир дақиқада уни қўйган ҳужжат чизмасининг батафсил ривожланиши. Ва бошқа ҳужжатларда қурилмалар дизайни бўйича еслатмалар мавжуд."
  
  
  "Сиз менга айтяпсизми, Амико, Яҳудо билмаган ҳолда ўғирлаган ҳужжатда атом бомбасининг бир қисми учун режа бор?"
  
  
  "Ҳа", дедим. Яҳудо detonator его арсеналини янада самаралироқ қилишини ва шунинг учун его меҳмонхонасидан фойдаланишни кўргани аниқ еди. Бу, шунингдек, Яҳудо бомбаси кичик-еҳтимол кўчма еканлигини кўрсатди. Ҳатто кўчма бомба ҳам катта шаҳарни бутунлай вайрон қилиши мумкинлиги хаёлимга келди.
  
  
  "Сизнингча, у бундан фойдаланадими?"Тони сўради.
  
  
  "Мен уни аниқ биламан."
  
  
  "Унда бомба қаерда?"
  
  
  У унга ўйчан қаради. "Айтайлик, бомба тайёр", дедим мен. "Яҳудо қурилма ясашга ва Егони бомбасига қўйишга улгурди. Айтайлик, ҳамма нарса тайёр ва бомба бирон жойга борадими?
  
  
  "Оҳ," Тони минғирлади.
  
  
  У яна бир қоғозни олди ва уни кўриб чиқди. "Буни қаранг, Ник."
  
  
  Қоғозга қалам билан нимадир чизилган еди. Бу италян тилида еди ва унда шундай ёзилган еди: "бир мегатоннинг кучи қирқ беш километр масофада, ер сатҳида."
  
  
  "Менинг Худойим", дедим.
  
  
  "Аммо у бундай қурол билан нима қилади?"Тони сўради.
  
  
  "Билмайман", дедим. "Аммо у нимани хоҳласа, ваза атрофидаги расм его режасини янада ҳақиқий қилди . Ва у, мен бунинг учун жавобгарликни ҳис қиламан."
  
  
  "Бемаънилик", деди Тони. "Ҳеч ким бундай ақл бовар қилмайдиган сабаб-оқибат ҳолатини олдиндан кўра олмайди."
  
  
  У стул остидан ендигина тушиб кетган босма рисолани олди. "Бу қизиқ."
  
  
  "Нима бўлди, Ник?"
  
  
  "Италия линиялари учун кемалар ҳаракати жадвали". Мен брошюранинг муқовасидаги круиз кемалари рўйхатига қарадим ва бошимда чақнаган исмни кўрдим. "Леонардонинг овози".
  
  
  Тони кўзлари қисилди. "Leonardo. Кутиб turing,биз... "
  
  
  "Фарреллй мувофиқ," унинг ему media ҳисоботларни рад етди. "Сиз уни декодладингиз. Нен ҳақида ёзилган: "Леонардонинг юки, кейин сана. Бу кеча еди.
  
  
  "Леонардонинг товарлари", деди Тони секин. "Че диаволо, менинг дўстим. Агар бу еслатма англатади деб ўйлайсиз ... "
  
  
  "Бу менга еҳтимол кўринади."У папкани очди ва турли кемалар учун жўнаш саналари рўйхатини топди. Леонардонинг ёнида сана қизил рангда айланарди. Унинг қайси рақам еканлигини кўргач, унинг нафаси остида лаънатлади.
  
  
  Тони елкамга қаради, кейин менга қайтиб келди. "Мутлақо ҳаёлий", дедим мен. Leonardo тўрт кун ичида яна сузиб кетади . Еҳтимол, унинг бортида атом бомбаси бор. Ва кейин у Ню-Ёркка боради."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Кейинчалик Гина ва мен Римга қайтдик. Тони Бенедетто Интерполдаги ҳамкасбларини кутиш ва Яҳудо ғори атрофида Ватикан хазиналарини йиғиш учун Сицилияда қолди. У аллақачон техникни Сицилия полициясига топширган ва Римедаги Интерполдан Жованни Фаррелли ва Яҳудони пайдо бўлиши биланоқ ҳибсга олиш учун қофия ва Капри полициясидан ёрдам сўрашини сўраган .
  
  
  Гинанинг хонаси атрофида биз аеропортга қўнғироқ қилдик ва ертаси куни ерталаб Неаполга самолётда жой ажратдик. Leonardo Неаполда еди ва у ердан Ню-Ёркка сузиб кетарди.
  
  
  У хок билан боғланганида емас. У менинг ҳужжатимни қайтариб олганимни ешитиб хурсанд бўлди ва мен Яҳудо детонаторни деярли фаоллаштирганини айтмагунимча яхши кайфиятда қолди.
  
  
  Ъ нима?ъ
  
  
  "Менимча, у бу атом бомбасини Leonardo бортига қўяди, - дедим мен, - ва кема Ню-Ёркка жўнаб кетади."
  
  
  "Яхши Худо", деб минғирлади хок. "Сизнингча, у бу бомбани бу ерда ишлатмоқчи ?"
  
  
  "Мен бошқа ҳеч нарсани тасаввур қила олмайман", дедим.
  
  
  Узоқ сукунат бор еди, уни фақат бошқа томондан Хокнинг оғир нафаси бузди. У чуқур нафас олди ва давом етди, агар у бутунлай бошқача еканлигини билса, вазиятни пушти кўринишга келтирмоқчи емас.
  
  
  "Маълумки, у яратган бомба ўн беш мил масофага ега. Иккиламчи ва учинчи даражали зарба тўлқинлари ҳақида гапирмаса ҳам бўлади. Мен топган чизмаларга кўра, Ему бир неча кун ичида станцияда хавфсиз сақлаш учун етарлича кичик бомба ясашга муваффақ бўлди . Аммо ўлчамнинг ҳалокатли куч билан ҳеч қандай алоқаси йўқ ... ъ
  
  
  "Ҳа, мен буни тушунаман, Картер. Давом етинг", деди хок, ему хабар берган фактлардан аниқ ғазабланиб.
  
  
  "Яҳудо фақат бомбани денгизга ташлаши керак еди. Кейин у Ню-Ёрк портининг пастки қисмида бир неча кун, ҳатто ҳафталар давомида ётиши мумкин. Балки ойлар давомида. Енди у детонаторга ега бўлса, ему Егони узоқ масофали detonator билан бирлаштириши керак. У Филаделфияда екскурсияда бўлиши мумкин ва ему фақат тугмани босиши керак еди. Ва кейин... Хайр, Ню-Ёрк ."
  
  
  - Лекин нима учун? Хок сўради. "У бомба кемадан тушиши муҳим емас, Картер. Мен нима учун у бундай ақлдан озган режага берилиб кетганини билмоқчиман."
  
  
  "Чунки Яҳудо алдаяпти, сер. Сиз буни мен каби биласиз. У бизни ва мамлакатимизни ёмон кўради, айниқса Ниагарада охирги marta учрашганимизда. Еҳтимол, бу кўчиб ўтган его тушунчаси еди-ким билади.
  
  
  Ъ қасос? Хок хитоб қилди ва енди у Яҳудонинг буришган характери ҳақидаги фикрим олдида его қўйганим учун мендан деярли ғазабланди. "Ўн million одамни ўлдиринг, Картер? Ей Худойим, одам, бу нарса ҳақиқатан ҳам қўлдан чиқмасдан олдин уни тўхтатишимиз керак. Сиз бу бомбани топишингиз керак, Картер. Ва, албатта, Яҳудо."
  
  
  "Мен сизга бу пул тикиш оламан," мен тез деди. "Аммо агар бу тасалли бўлса, мен сизга Яҳудо бизнинг махфий детонаторимизни ҳеч кимга бермаган пулни тикаман."Ҳеч бўлмаганда ҳали емас . Лабораторияда топилган ҳужжатларни диққат билан ўқиб чиққандан сўнг, у ўз ходимларига режаларини бир нечта бўлакларда ўтказган деб гумон қиламан. Шундай қилиб, ҳеч ким бутун қурилмани билмайди; ҳамма фақат бир қисмини билади. Умид қиламанки, Яҳудони қўлга олганимизда енди бу ҳақда ташвишланишимиз шарт емас."
  
  
  "Агар Ню-Ёрк биринчи бўлиб портламаса, демоқчисиз."
  
  
  "Деллнинг ўзида, сер", дедим мен.
  
  
  "Келинг, Ник. Leonardo Ню-Ёркка қачон келишини аниқ айтиб bering, шунда агентлар саҳнада бўлишлари мумкин. Бомба кема бу ерга келишидан олдин топишингиз мумкин . Агар йўқ бўлса, мен кўп одамларни огоҳлантиришим керак."
  
  
  - Мен буни биламан.ъ
  
  
  
  
  
  Қўнғироқ қилишни тугатгандан сўнг, Жина билан Италиядаги офисга бордик. Менга парвозлар жадвали яқинда ўзгарганини ва Неапол порти капитани ёки Италия линияси вакилига боришим кераклигини айтишди .
  
  
  Гинанинг севимли ресторанларидан бирида тушликдан сўнг биз унинг хонасига қайтдик. Ертаси куни ерталаб, самолёт Неаполга жўнаб кетгунча ҳеч нарса қила олмадим. У ҳам Гина учун жой ажратди, лекин ҳали салом айтмади.
  
  
  Мен унга ичимлик қуйганимдан сўнг, шаффоф тунги кўйлак кийган Жина келиб, кичкина диванда ёнимга ўтирди ва қўлимга ўтирди.
  
  
  "Бу бизнинг охирги кечамиз бўладими, Ник?"
  
  
  Мен ўша қора кўзларга қарадим ва гина Romano мен учун қанча иш қилганини англадим. Агар биз ажралишимиз керак бўлса, мен уни жуда соғинардим. Бу менинг ишимдаги муваффақияцизлик еди. Сиз ҳиссий қийинчиликларга дуч келолмайсиз. Бу фақат оғрияпти. Шундай қилиб, бу бизнинг охирги кечамиз бўлса яхши бўларди. Аммо мен ҳали ҳам Гина керак еди.
  
  
  "Ростини айцам, - дедим мен, - бу бизнинг охирги кечамиз бўлмайди. Яъни, агар сиз ахда бир мунча вақт ишлашни истасангиз."
  
  
  "Оҳ, ҳа, мен шундай деб ўйлайман", деди Гина. У мени ўпди ва қон босимим кескин кўтарилди.
  
  
  "Сизни жуда безовта қилишдан олдин бу иш еканлигини кўрмагунингизча кутинг", деди у табассум билан.
  
  
  "Мен уни сиз билан қолишим мумкинми?"
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Кейин ҳаммаси яхши бўлади."
  
  
  У тунги кўйлак остида қоронғи бўлган унинг нипелларига қаради. Яҳудога еътибор қаратиш осон емас еди."
  
  
  "Жина, - дедим мен, - сиз ҳозиргача ferret ундан яширган баъзи нарсаларни билишингиз шарт емас."
  
  
  У менинг тушунтиришимни кутиб, жиддий кўринарди.
  
  
  "Биз Леонардонинг парвоз жадвалини текширдик, чунки бортда атом бомбаси борлигига ишонамиз."
  
  
  "Ник, сиз кичик атом бомбасини назарда тутяпсизми?"
  
  
  "Муайян тур, ҳа." _
  
  
  "Аммо бунинг Ватикан талончилиги ва Жованни Фаррелли билан қандай алоқаси бор?"
  
  
  "Биз Фаррелли ва маълум бир Яҳудо ёки еҳтимол Яҳудонинг ўзи бомбани Ню-Ёркка йўл олган кемага олиб келганига ишонамиз. Улар мендан ўғирланган ҳужжат ёрдамида бомба яратдилар."
  
  
  "Ник, бу ақл бовар қилмайдиган туюлади."
  
  
  - Лекин бу. У бу бомбани Яҳудо портлатмасдан олдин топиши керак. Агар Яҳудо бортда бўлса, еҳтимол у ниқобланган бўлади. У ниқоб устаси, шунинг учун мен унинг кашф етилишига умид қила олмайман. Мен дарҳол бомба қидиришни бошлашим керак."
  
  
  "Ва бу борада сизга ёрдам керакми?"
  
  
  "Сиздан сўраш мен учун қулай емас, Жина. Аммо Тони Бенедетто Фарреллини излаш билан банд ва биз кемага чиққанимизда Interpol айтганларимни бажаришига ишончим комил емас. Сиз фақат менинг буйруқларимни бажаришингиз керак, ва сиз мен учун ёпиқ қоладиган кунлардан ўтишингиз мумкин."
  
  
  Бир лаҳзага у менга миммога қаради. "Бу хавфли туюлади", деди у оҳиста.
  
  
  "Ҳа, бу ҳаёт учун хавфли бўлиши мумкин."
  
  
  "Аммо Жованни бу даҳшатли нарсани режалаштирганига ишонасизми?"
  
  
  "Менимча, у бунга алоқаси бор еди."
  
  
  У чуқур нафас олди. "Мен Жованни Фарреллидан нафратланаман", деди у секин. "Агар мен Егони тўхтатиш учун бирор нарса қила олсам, мен жуда хурсанд бўламан . Аммо "- у тўхтаб қолди - " бошқа нарса бор. Менинг жияним Анна Ню-Ёркда яшайди. У менинг охирги қолган қариндошим ва мен уни жуда яхши кўраман. Бу бомба туфайли унинг ҳаёти ҳам хавф остида қоладими?
  
  
  "Еҳтимол," мен тан олдим.
  
  
  "Кейин мен сиз билан келаман, Ник."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Кейин сиз ҳали ҳам маош оласиз."У стаканини қўйди ва уни қучоқлади. Унинг оғзи иссиқ ва сабрсиз еди. Унинг кўкраклари тунги кўйлаги остида қаттиқ еди.
  
  
  "Менга кераклигингдан хурсандман, Ник", деб пичирлади у.
  
  
  "Мен сизга пул тикаман", дедим.
  
  
  "Ва сиз менга ишонасиз."
  
  
  Мен унга ҳеч кимга ишонмаслигимни айтишим мумкин еди, лекин уни хафа қилиш ёки болта учун нима қилишини камситишнинг маъноси йўқ еди. У уни диванга итариб юборди ва биз бирга ўтирдик ва бир мунча вақт Яҳудо ёки Жованни Фаррелли ёки бортида ўлим қуроли бўлган Leonardo ҳақида қайғурмадик. Менинг ичимда фақат илиқ тери, шаҳвоний ҳидлар, товушлар ва еркалашлар, жинлар ва у яратган бўкирган жаҳаннам бор еди.
  
  
  Ертаси куни ерталаб бу Неаполга қисқа парвоз еди. Биз соат саккиздан кейин қўндик, аеропортда таксига ўтирдик ва биз етиб келган Неапол макони ҳудудига учиб кетдик ва барча катта ҳашаматли йўловчи кемалари йўлга чиқди. Биз у ерга соат тўққизда етиб келдик ва дарвоза устасининг идораси олдига чиқдик. Бир неча дақиқадан сўнг, биз Leonardo ҳақида гаплашиб, его устасининг офисида ўтирдик.
  
  
  "Сиз Leonardo , сигнорга минишни хоҳлайсизми?"йигит сўради.
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  "Хўш, у бу ерда емас."
  
  
  Ъ қандай қилиб?ъ
  
  
  "Ишончим комилки, Его портда емас, Сигнор Картер", деди у. "Аммо агар сиз бир дақиқа куцангиз, мен буни текшириб кўраман."Гина офисдан чиқиб кетаётганда менга қаради. "Бу омадсизлик, шундай емасми?"у сўради.
  
  
  Ъ еҳтимол.ъ
  
  
  Ёш италиялик кирганида, унинг қўлида камида ўн килограмм оғирликдаги улкан китоб бор еди. У егосини стулга қаттиқ ташлади.
  
  
  "Ишонч овози, Жаноб Картер", деди у. "Leonardo икки кун олдин Италия линиясининг янги жадвалига мувофиқ сузиб кетди."
  
  
  "Худойим", дедим аччиқланиб.
  
  
  "Кема Ню-Ёркка қачон келиши кутилаётганини Италия Лине офисида билиб олишингиз мумкин."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Кема қанчалик узоққа кетди?"
  
  
  У юқорига қаради. "Агар мен буни тўғри есласам, бу тезкор кема.
  
  
  Ҳозирча у ерда ярим йўл бўлиши керак. У секин бошини чайқади. Бомба, албатта, бортда еди. Ва уч кундан камроқ вақт ичида кема Ню-Ёркка етиб келади. У залда Ақшнинг енг яқин ҳарбий қўмондонлиги қаерда еканлигини еслашга ҳаракат қилди. Мен тезда телефонимга киришим керак еди.
  
  
  Унинг ўрнидан турди. "Раҳмат", деди у ёш математикага.
  
  
  
  
  Агар сизга зудлик билан ҳарбий ёрдам керак бўлса, керакли одам билан гаплашишингиз керак. Мен бу одамни умуман Макфарланнинг юзида топдим. У енг яқин Ақш ҳаво кучлари базасида ЕМУДАН қўнғироқ қилди. Биз гаплашаётган пайтда, у бошқа линияда менинг ИД карта текширилади.
  
  
  "Сиздан сўраганим учун узр сўрайман, General, - дедим мен, - лекин Леонардога етиб оладиган самолётим бўлиши керак.
  
  
  "Шундай қилиб, бу самолёт тез орада бу ерда бўлиши керак", деди general. "Мен буни биламан. Сизда бирор нарса борми?"
  
  
  Қисқа сукунат бор еди. "Улар Вашингтонга учишга тайёрланаётган суперкарго бор. Биз олдинга сафар суриш ва сиз учун бир оз айланиб оламан. Сизнингча, бу normal ҳолатми?
  
  
  "Бу ажойиб, умумий."
  
  
  "Самолёт соат ўн бирда Неапол аеропортида бўлади. Сизни аниқлаш учун бортда бўламан."
  
  
  "Жуда яхши, General", дедим. "Бизга иккита парашют ва қутқарув Сали керак."
  
  
  У сўради. "Икки парашютми?"
  
  
  "Менинг ёнимда бир ёш аёл бор, General. У ахда ишлайди.
  
  
  "Яхши, биз бу ҳақда ғамхўрлик қиламиз, Жаноб Картер.
  
  
  "Катта раҳмат, General."
  
  
  Аеропортга қайтаётганда, Жина ундан самолёт бўйлаб парашютдан сакраганми, деб сўради. У менга ақли ақлдан озгандек қаради.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сизнингча, буни қила оласизми?"
  
  
  У хўрсинди. Мен кейин уни тушунишга оламан.
  
  
  Биз денгизга сакраб тушамиз, шунинг учун қуруқликка қараганда бир оз юмшоқроқ қўнамиз", дедим. "Албатта, сиз сувга тушишингиз билан ўзингизни парашютдан озод қилишингиз керак, акс ҳолда сизда муаммолар бўлади. Парашютлардан халос бўлишимиз билан бизда ҳаёт Сали бўлади."
  
  
  Ўйлайманки, мен буни қила оламан", деди у, лекин асабий кўринарди. Аеропортга келганимиздан кўп ўтмай, катта transport самолёти яшил фонга қўнди . General ва адютант гина ва мен билан вокзал биносида учрашишди. General баланд бўйли одам еди, бир вақтлар учувчи еди . У менинг ИД картамга диққат билан қаради. Кейин у менга катта табассум қилди.
  
  
  "Ҳаво кучлари сизни воқеа жойига олиб боради, Жаноб Картер. Делл ўзи бу сафар қандай фавқулодда емас?
  
  
  "Сизга шуни айтишим мумкинки, Leonardo, General бортида хавфли одам бор ва биз уни "топишимиз" керак.
  
  
  General Макфарлейн лабларини қисди; у кўпроқ сўрамоқчи еди, лекин мен унга жавоб бера олмаслигимни биларди. Ниҳоят, у қўлини узатди ва деди: "сизга муваффақиятлар тилайман."
  
  
  "Раҳмат, General", дедим мен. "Ҳозир кетганимиз маъқул."
  
  
  General юк самолётига қайтмади. У Неаполда қиладиган иши борлигини ва шундан кейин ўз базасига қайтишини айтди. Биз станция биносининг юк терминалида у билан хайрлашдик ва адютант ҳамроҳлигида самолётга бордик. Двигателлар аллақачон ишлаётган еди ва биз кучли шамолга ўтирдик. Биз ярим ўнлаб формадаги аскарлар ва офицерлар учун жорий етилди кўп ўтмай, биз ечиб.
  
  
  Бизга Леонардонинг саёҳатининг батафсил режасини берган Италия чизиғи ва бизга, масалан, Егони қаердан топишимизни айтишди. Биз капитан, капитан Бертолди билан ҳам боғландик ва у икки парашютчи денгизда адашмаганига ишонч ҳосил қилишим кераклигини билди. Самолёт ва кема ўртасидаги алоқадан олдинги сўнгги ярим соат ичида радиоалоқа сақланиб қолади .
  
  
  Учувчи Леонардони босиб ўтиш учун қанча вақт кетишини ҳисоблаб чиқди ва тўрт-беш соатни ҳисоблаб чиқди. Бу менга жуда мос еди , чунки вақт муҳим омилга айланди . Машина Франциянинг жанубидан учиб ўтаётганда биз совуқ овқат едик. Биз қўшилганимизда, материк Европа ортда қолди.
  
  
  Биз парашютларни олдик ва ўта сабрли америкалик сержант гинага уларнинг қандай ишлашини ва вақти келганда нима қилиш кераклигини кўрсатди. Мен уни томоша қилдим ва тингладим.
  
  
  "Ва мен фақат узукни тортиб олишим керакми? Гина сўради.
  
  
  "Мутлақо ҳаёлий, хоним", деди сержант. "Аммо аввал сиз самолётдан бутунлай тушишингиз керак, буни унутманг."
  
  
  Ъ ҳа. Уни аста-секин ўнтагача ҳисоблаш керак", деди у.
  
  
  "Менимча, бу яхши бўлади, Sarge", дедим.
  
  
  "Ҳа," гина иккиланиб жавоб берди. У кичкина ва заиф кўринарди, мен у ерда салом Ли яшил парвоз костюмида турибман. У сочларини юзидан итариб юборди. "Мен буни қила оламан."
  
  
  "Фақат бу узукни қўйиб юборманг", деди сержант. "Сиз яна Егони ушлашдан олдин йиқилишингиз мумкин."
  
  
  "Узукни қўйиб юборманг", деб тасдиқлади Жин.
  
  
  Бу орада учувчи Leonardo билан боғланиб, капитанга сакрашимиз ва бизни қаердан қидиришимиз ҳақида хабар берди. У капитандан бизни бортга олиб боришини ва қўлидан келганича ёрдам беришини сўради .
  
  
  Бу булуциз кун еди. Жина ва мен кобалт мовий денгизда бизнинг остимизда ҳаракациз ётган узун оқ океан лайнерини кўрмагунимизча деразага тикилдик.
  
  
  Сержант менга бош ирғади. "Биз сакрашга тайёрмиз, Жаноб Картер."
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг биз очиқ пул самолётида турган едик. Шамол атрофимизда ҳуштак чалди. Мовий осмон ва мовий осмондан бошқа ҳеч нарса кўринмасди.
  
  
  "Яхши, Гина", дедим. У жасорати учун уни ҳурмат қилди. "Пастга қараманг. Сиз шунчаки ешикдан чиқиб, узукни ушлаб турасиз. Ўнгача ҳисобланг ва устига тортинг.
  
  
  Мен сизга чин дилдан ергашаман."
  
  
  Яхши, деди у табассум қилиш учун қўлидан келганича ҳаракат қилиб.
  
  
  У ўгирилиб сакраб тушди. Мен унинг йиқилганини кўрдим, кейин унинг орқасида оқ ипак бўртиб кетганини кўрдим. Салом бу муваффақиятли. У сержантга бош ирғади ва самолёт атрофида сакраб чиқди.
  
  
  Агар сиз таc қисмидан сакрамасангиз, сакрашдан кейинги дастлабки сонияларда ошқозонингиз ғалати тарзда хафа бўлади. Меники юқорига ва пастга сакраб тушди, чунки у денгизга тушиб кетди ва шамол нафасимни ушлаб, қулоқларим ва бошим атрофида ҳуштак чалди. Узукни узатиб, мен унинг айланишини кузатдим, чунки у ҳаво намуналарини пастга тушириш оқимида салто қилди. Тўсатдан парашют кескин силкинди. Кейинги лаҳзада у аста-секин бошимга оқ шар билан порлаб турган денгиз томон сузиб борарди. Менинг остимда самимий Гина парашюти шамолда оҳиста тебраниб кўтарилди. Олдинда Леонардонинг аста-секин кенгайиб бораётган оқ корпуси тинч денгизда кўпикли тасвирни чизган еди.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 10
  
  
  
  
  
  
  
  
  Гина Атлантика океанининг чуқур мовий сувларига машиналарни тўхтатган ва деярли ҳаракациз бўлиб туюлган Леонардонинг оқ корпусидан бир неча юз метр нарида қулаб тушди. Унинг к & нб тушганида, у кемадан қутқарув кемаси туширилаётганини кўрди . Менинг олдимда учинчи оқ парашют, бизнинг ҳаёт салимиз учиб кетди. Стол уни кўрганидан бир сония ўтгач, унинг денгизга шўнғиди.
  
  
  У бутунлай сувга ботди ва яна ўрнидан тургач, парашют тасмалари олиб ташланди. Тузли сув кўзларимни чақди. Иҳ уни артиб ташлади ва гинани тўлқинлар орқали кўришга ҳаракат қилди. Ее ниҳоят уни икки юз метр нарида топди . Стол кеманинг кўтарилган камонидан бироз пастга тушди.
  
  
  Унинг фикри гинага тушди. У наҳ ундан еллик метр узоқликда бўлганида, унинг яхши еканлигини кўрди. У парашютини ечиб, мен томон сузди. Биз оломон учрашди & нб ва ее унинг белига қўлини қўйиш.
  
  
  "Мен буни қилдим, Ник!"у юзида нурли табассум билан хитоб қилди.
  
  
  Уни кулиб юборди. "Келинглар", дедим. "Келинг, сувдан чиқамиз."
  
  
  Улар ҳеч қандай муаммосиз станцияга етиб келишди ва унинг хавфсизлик камарларини ечиб бўлгач, у тўпламни ечди. Уни ён томонидаги валф билан тортиб олишганда, ҳаводан намуна олиш, денгиз устида баланд овоз билан хириллаш ва сариқ сал шишиб кетди. Мен бортида бор ва Гина кетилмоқда .
  
  
  "Оҳ!"у стол устига қайтиб тушиб, деди. "Қандай енгиллик!
  
  
  "Сиз буни билмасдан олдин биз кемада бўламиз", дедим мен. "Буни томоша қилинг."Ва у биз томон келаётган кичик қайиққа ишора қилди.
  
  
  Sloop биз билан жуда тез еди. Бортда бир нечта ёш италияликлар бор еди. Улар бизни қайиққа юклаганларида, Гина учиб кетаётган қалпоғини ечиб олганини кўриб, ҳайрон бўлиб бир-бирларига қарашди, шунда нам сочлари елкасига тушди . Один атрофида еркаклар ҳуштак, лекин Гина его еътиборсиз ва менинг қўли ёпишди.
  
  
  
  
  Биз ўтирганимизда екипаж аъзолари бизни табриклашга шошилишди. Бир нечта йўловчилар жостлед, лекин капитан ҳеч қаерда топилмади. Агар Яҳудо кемада бўлса, у бизни ҳозиргача кўрган бўлса керак, деб ўйладим. Бу биз учун ёмон еди, лекин биз бу ҳақда ҳеч нарса қила олмадик.
  
  
  Бизни қисқа текширувда айтиб ўтган кема шифокорига олиб боришди. У жуда яхши еди, лекин у инглиз тилини билмас еди.
  
  
  Кейин ёш кема офицери бизни бўш биринчи тоифадаги кабинага кузатиб қўйди.
  
  
  Мен ундан қачон кетишини сўрадим. "Капитанингиз билан қачон гаплашсам бўлади?"
  
  
  "Мен ундан сўрайман, сигнор", деди у гинага интизорлик билан қараб.
  
  
  "Ҳеч бўлмаганда улар бизга қуруқ кийим олиш учун келишди", деди Жина икки кишилик каравотдаги кийимларга ишора қилиб. Жина блузка, юбка ва жун козок кийган, мен еса тропик костюм ва sport кўйлак кийган едим. Шунингдек, они бизга юмшоқ charm сандаллар керакми.
  
  
  "Улар бизнинг келишимизга жуда бефарқ кўринади", дедим мен. "Агар офицер кечикса, мен хўжайинни ўзим топаман."
  
  
  Биз тезда кийиндик. Гина кийимида ажойиб кўринарди. У Сицилиялик гиголога ўхшарди. Мен кийган оғир сув ўтказмайдиган сумкани очдим ва қуролларим, luger ва соч турмагимни текширдим. У уни калта енгли кўйлагига боғлаб қўйди ва Вилгелминани яширди. Аммо мен гина Гюгони айлантириб, билагимга боғлашдан олдин сочларини тараш учун кичкина ҳаммомга киргунча кутдим. У кабинага қайтиб келганида, менинг кўйлаги аллақачон қуролимни қоплаган еди.
  
  
  "Сиз чиройли кўринасиз", деди Гина.
  
  
  "Сиз ҳам", дедим. "Бир қарайлик. Бизда кўп вақт йўқ."
  
  
  Биз кеманинг кетди. Бундай катта кемада искала томон қандай боришни аниқлаш қийин еди. Биз тахминан йигирма дақиқа юрдик, ниҳоят юқори йўловчи кемасига етиб бордик.
  
  
  "Устани қаердан топишимиз мумкин?"Денгизчи ундан сўради.
  
  
  "Устоз, сер? Бу имконсиз.ъ
  
  
  "У мени кутмоқда", дедим.
  
  
  У иккиланди. "Еҳтимол, сиз стюарддан сўрашингиз керак."
  
  
  "Его билан дўзахга! Биринчи турмуш ўртоғи қаерда?"
  
  
  "Оҳ, Жаноб Фиcузза. Бу кўприкда бўлиши керак.
  
  
  "Раҳмат", деди у унга ва миммо унинг ёнидан ўтиб, уларнинг олдида занжир осилган зинапояга борди. У қўлини узатди.
  
  
  "Сиз ва хоним аввал екскурсия йўриқчисига боришингиз керак, сер."
  
  
  "Wада ал диаволо!"деди гина овоз чиқариб. "Қандай хато!"
  
  
  У уни танбеҳ қилди. Ай қўлини елкасига қўйди.
  
  
  "Қаранг", деди у денгизчига. "Биз у ерга сизнинг компаниянгиз билан ёки бўлмасдан Жаноб Фиcуззани қидириб борамиз. Бизни унинг олдига олиб бора оласизми?"
  
  
  У бир зум менинг ғамгин юзимга қаради. "Ажойиб", деди у. "Менга ергашинг."
  
  
  У нарвон занжирини қўйиб юборди ва биз унинг орқасидан кўприкка бордик. У кўприкка чиқаётганда йўлакда кутишимизни сўради. У оқ forma кийган еркакларни кўрди ва бир неча дақиқадан сўнг улардан бири атрофига чиқди. Бу Фикуззанинг биринчи турмуш ўртоғи еди.
  
  
  "Оҳ, Жаноб Картер ва Мисс Romano", деди у катта табассум билан.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Капитан қаерда?"
  
  
  "У сизни тез орада кўришини айтди."
  
  
  У хавотирлана бошлади. Италиядаги ходимлар ходими, агар у тафсилотларни билмаса ҳам, ЕМУГА Россиядаги жойимиз қанча кетаётганини айтган бўларди.
  
  
  "Биз ҳозир у билан гаплашмоқчимиз", дедим мен. "Биз жуда муҳим тирноқни муҳокама қилишимиз керак."
  
  
  "Аммо, Жаноб Картер, капитан жуда банд. Бўлади... "Тикувчига лаънат, Фиcузза", дедим. "Ушбу кеманинг хавфсизлиги ва йўловчиларнинг еголари хавф остида. Вақт тугаяпти.ъ
  
  
  У ўйчан қаради. Кейин у: "менга ергашинг."
  
  
  Қисқа юришдан сўнг, биз ўзимизни капитан кабинаси ешиги олдида топдик. Фиcузза тақиллатди. Ичкаридан бир овозни ешитганимизда, Фикузза ешикни очди ва учаламиз ичкарига кирдик.
  
  
  Ёғоч столда узун бўйли, семиз, кумушранг кулранг сочли одам ўтирарди. Фиcузза бизни таништиргандан кейин у ўрнидан турди ва бизни шовқин билан кутиб олди.
  
  
  У шундай деди: "демак, улар икки парашютчи! "бу камситувчи еди. "Бортга чиқишнинг драматик усули, Сизнингча, Жаноб Картер?"
  
  
  "Қўрқаман, бизда бошқа танлов йўқ еди, капитан", дедим мен.
  
  
  "Илтимос, ўтиринг", деди у иккита стулга ишора қилиб.
  
  
  Биз бу ўйинни ўйнаймиз.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди Бертҳолди. "Менинг компаниям менинг кемамда маълум бир йўловчини қидираётганингизни маълум қилди. Айтинг-чи, Жаноб Картер, агар у Ню-Ёркда қирғоққа келса, нега бу одамни ҳибсга олиш мумкин емас?"
  
  
  "Аввало, - дедим мен, - бу одам ниқобда еканлигига шубҳа йўқ, Шунинг учун биз уни Ню-Ёркка боришдан олдин топишимиз керак. Иккинчидан, мен полициячи емасман ва агар мен бўлсам ҳам, бу одам ҳеч қандай гувоҳни тирик қолдирмас еди. Демак, бу оддий ҳибсга олиш емас."
  
  
  "Ҳа, албатта", деди капитан. "Мен сизнинг ИД карта кўриш мумкинми, Жаноб."
  
  
  Унинг ему ИД картасини кўрсатди.
  
  
  "Еҳ, Amerika разведкаси. Ва ёш хонимми?
  
  
  "У биз учун ишлайди", дедим мен.
  
  
  У била туриб жилмайиб қўйди. "Жаноб Фиcузза сизнинг еҳтиёжларингизни қондиришга ёрдам беради, Жаноб Картер. Сиз ўз-ўзини ҳимоя ташқари, бу кемада қурол ишлатиш мумкин емас, ва сиз менинг бошқа йўловчилар махфийлигини ҳурмат керак. Бундан ташқари, сиз улар билан аралашмаслик учун қўлингиздан келганини қилишингиз керак."
  
  
  У яна ғазаблана бошлади. "Капитан Бертҳолди, - дедим мен, - мен баҳслашишга тайёр емасман. Мен сизга нима қилишни ва нима қилмаслигимизни ҳал қилишдан олдин нима дейишимни тинглашни таклиф қиламан."
  
  
  Бертолди ва Фикузза ғазаб билан бир-бирларига қарашди. "Менда бу тирноқли винтни муҳокама қилиш учун кун бўйи йўқ, Жаноб Картер", деди бертолди совуққонлик билан. "Агар айтадиган гапингиз бўлса, илтимос, қисқа тутинг."
  
  
  "Капитан, - дедим мен, - биз шунчаки бу одам ҳақида гапирмаяпмиз. Биз ишонамизки, у бу кемага жуда хавфли қурол олиб келган .
  
  
  Ъ қуролми?ъ
  
  
  Ъ шундай қилиб, овоз.- У, - унга очиқ қаради. - "Ядро қуроллари".
  
  
  Егонинг кўзлари бироз катталашди.
  
  
  "Бизнинг фикримизча, бу кичик атом бомбаси."
  
  
  Фиcузза стулдан кўтарилди. "Диаволо!
  
  
  Капитан Бертолдининг юзида шок пайдо бўлди, кейин у тезда шубҳали нигоҳига қайтди. "Бунинг учун сизда қандай далиллар бор?"
  
  
  "Қаттиқ далиллар йўқ", деб тан олдим. "Сизнинг кемангиз номи ва кўплаб қўшимча маълумотлар билан еслатма. Аммо улар биргаликда оқилона хулосага олиб келади ."Узоқ, чуқур сукунат бор еди. "Аммо менинг кемамда бомба борлигига ишончингиз комил емасми?"
  
  
  "Бу, еҳтимол, капитан", дедим мен.
  
  
  "Ва сиз кемани мумкин бўлган бомба қидирмоқчимисиз?""Капитан, - деди Фиcузза, - мен унга бир нечта одамни қўйишим мумкин .
  
  
  "Бизга камида ўнлаб еркаклар керак", дедим мен. "Бу катта кема ва вақт тугаяпти. Биз Неаполда ушбу ўйинни ўйнаган барча йўловчиларнинг кабиналарини қидиришни бошлашимиз керак, чунки биз излаётган одамнинг ҳақиқий исми Яҳудо йўловчилар рўйхатида йўқлигига аминман. Албатта, биз буни текширишимиз керак."
  
  
  "Йўловчиларнинг аксарияти Неаполда, Жаноб Картер", деди капитан. "Сиз бу одамларни безовта қилмоқчисиз ва хафа қилмоқчисиз . Маълумки, йўловчилар маълум ҳуқуқларга ега.
  
  
  Ва уларнинг атрофидаги бир нарса бу кемада хавфсизлик ҳуқуқидир", дедим. Мен ҳам қидирувни менга ишониб топширишингизни сўрайман, чунки бундай нарсаларда тажрибам бор. Кейин у сизни кемани секинлаштиришингизни хоҳлайди, шунда биз кўпроқ вақтга ега бўламиз."
  
  
  Секинроқ boring! Бертҳолди ғазаб билан хитоб қилди. Биз парво қилмаймиз. У жадвалга риоя қилиши керак. Менинг йўловчиларимнинг ҳам ўз жадваллари бор. Бортда бомба бор ёки йўқлигини ҳам билмайсиз. Йўқ, кема normal круиз тезлигини сақлайди.
  
  
  Капитан!
  
  
  "Ва, - деди у, - Жаноб Фиcузза қидирув учун масъул. Сиз унинг буйруқларини оласиз, Жаноб Картер, акс ҳолда умуман қидирув бўлмайди. Бу аниқми?"
  
  
  "Бу аниқроқ."
  
  
  Капитан Бертолди Фикуззага мурожаат қилди. "Ўн кишини ва бу икки кишини олиб, кабиналарни қидиринг. Учинчи синфдан бошланг ва у ердан кўтаринг."
  
  
  "Капитан, - дедим мен, - менимча, Яҳудода биринчи даражали кабинадан бошқа нарса бўлмайди."
  
  
  "Такрор айтаман, Жаноб Фиcузза, учинчи синфдан бошланг", деди Бертолди. "Агар у ерда қидирув муваффақияциз бўлса, биз кеманинг бошқа қисмларини қидиришимиз кераклигини билиб оламиз."
  
  
  Бу одамнинг аҳмоқлиги ақл бовар қилмас еди. У уни кенг кўламли қидирувга тўсқинлик қилаётгани учун компания штаб-квартирасига у билан боғлашга қарор қилди.
  
  
  "Ҳамкорлигингиз учун раҳмат, капитан", дедим совуққонлик билан ва ўрнимдан турдим.
  
  
  "Сизнинг хизматингизда Жаноб Картер", деди у. "Яна бир нарса, Жаноб Фиcузза. Агар кабиналарини қидиришни рад етадиган йўловчилар бўлса, туриб олманг. Менга иҳ юборинг, мен тушунтираман ."
  
  
  "Капитан, бунга вақтимиз йўқ ...
  
  
  "Сиз ҳозир боришингиз мумкин, Жаноб Картер."
  
  
  Уники унга қаради. "Ҳаммаси жойида", дедим. У ўгирилиб, кабинани Гина билан тарк етди ва Фиcузза менга ергашди.
  
  
  Фикузза хўжайинига қараганда анча қадрли еди. У тезда таъқибчи Фабрициони ушлади ва улар биргаликда биз билан қидирадиган тўққиз денгизчини тўплашди. У бу қадар катта иш емаслигини хоҳларди, шунда у буни ўзи ҳал қила олади.
  
  
  
  
  Карнай орқали барча учинчи тоифадаги йўловчилар юкларини текшириш учун тушликдан кейин кабиналарида қолишлари кераклиги еълон қилинди. Бу Яҳудога нима бўлаётгани ҳақида яна бир огоҳлантириш бўлар еди , аммо бизнинг ҳаракатларимизни сир сақлаш учун ҳеч қандай сабаб йўқ еди. Биз бутун оқшомни юкни қидириш билан ўтказдик, аммо ҳеч нарса топмадик. Агар йўловчи кабинада бўлмаса, қидирув егасининг буйруғи билан амалга оширилмаган. Яхшиямки, йўловчиларнинг аксарияти у ерда еди. Биз ярим тунда, шунингдек капитаннинг буйруғи билан тўхташимиз керак еди.
  
  
  Бироз қаршилик кўрсатгандан сўнг, у бизга двигател хонасини қидиришга рухсат берди, аммо биз ҳеч нарса топмадик.
  
  
  
  
  Ертаси куни ерталаб детективлар гуруҳи, жумладан Гина ва мен бир муддат дам олдик. Биз буни қилишимиз керак еди. Италиялик екипаж аъзолари ухлаб қолиш хавфи остида едилар ва биз ҳам чарчадик. Пешиндан сал олдин биз тез овқатландик ва йўлимизда давом етдик. Бертолди уни иккинчи синфнинг бошини охиригача қолдиришимиз учун тўғридан-тўғри учинчи синфдан биринчи синфга ўтишга ишонтирди. Қидирув кун бўйи давом етди. Йўловчиларнинг аксарияти жуда қулай еди. Баъзилар капитан билан учрашишни талаб қилишди, аммо охирида уларнинг нарсаларини қидиришга рози бўлишди.
  
  
  Иккинчи куннинг охирига келиб, биз йўловчилар рўйхатини тўлиқ туздик, аммо атом бомбасига ўхшаш нарсани топа олмадик ва ҳатто Яҳудога узоқдан ўхшаган одамни ҳам кўрмадик. У бортида бўлса, у яхши яшириб, ёки его ишни бошқа ўн одамлар атрофида ёлғиз ташриф буюрди. Аммо биз ҳали ҳам бўш едик.
  
  
  Учинчи куни биз бертолдидан екипаж кварталларини қидиришимиз мумкинлигини сўрадик. У ғазабланди. "Енди сиз бомба ҳақида хато қилганингиз аниқ емасми , Жаноб Картер?"
  
  
  "Умуман емас", дедим. "Агар сиз менга ушбу терговга рухсат бермасангиз, мен уни сизнинг штаб-квартирангизга олиб бораман. Ва кейин мен Вашингтон билан ҳам боғланаман, у Римедаги ҳукуматингизга мурожаат қилади."
  
  
  Такаббурлик Бертолдининг юзини тарк етди. "Бу таҳдидми, Жаноб Картер?"
  
  
  "Сиз буни хоҳлаган нарсангиз деб аташингиз мумкин, капитан. Мен бу кемани қидириш учун қўлимдан келганини қиламан. Биз Ню-Ёркка тўлиқ тезликда борамиз ва ертага у ерга етиб бормаймиз . Бу шаҳарда ўн million kishi истиқомат қилади. Агар сиз йўловчиларингиз ҳақида ташвишланмасангиз, бу одамлар ҳақида ўйланг. Агар бортда ҳар қандай вақтда осонгина портлаши мумкин бўлган атом бомбаси бўлса, виждонингизда шундай фалокат бўлишини хоҳлайсизми? Яъни, агар сиз тирик чиқсангиз, мен жиддий шубҳа қиламан.
  
  
  Фикузза оҳиста деди: "капитан, еҳтимол екипаж бу муаммога қарши бўлмайди."
  
  
  Бертҳолди стул ортидан ўрнидан турди ва қадам боса бошлади. У менга мурожаат қилганида, унинг юзи жиддий еди. "Яхши, Жаноб Картер", деди у. "Сиз ўзингизнинг тадқиқотингизни қилишингиз мумкин. Аммо мен сизни шахсан офицерларимнинг квартирасига кузатиб қўяман."
  
  
  "Сиз хоҳлаганингизча", дедим.
  
  
  Қидирув тушгача аста-секин давом етди. Бу ҳеч нарса бермади ва уста Бертолдининг ғазабланган изоҳларини қўзғатди. Биз қисқача шунингдек его нинг тўртдан ташриф буюрди, у айниқса ғазабланган еди. У сўради. "Енди бомба йўқлигини биласизми?"
  
  
  "Мен унга айтдим. "Йўқ, енди мен устки тузилмани, қутқарув қайиқларигача қидирмоқчиман."
  
  
  "Бемаъни!"у минғирлади, лекин давом етайлик. Фиcузза бизга бир мунча вақт ёрдам берди, кейин Гина ва мен ёлғиз едик. Биз катта кеманинг ошхоналарини, омборларини, барча чуқурларини ва бурчакларини қидирдик, аммо натижа бермади.
  
  
  "Балки капитаннинг ҳуқуқи, Ник", деди гина ўша кеча кечки овқат пайтида. "Балки бортда бомба йўқдир. Еҳтимол, Яҳудо парвозлар жадвали ўзгаргани учун ўз имкониятини қўлдан бой бергандир."
  
  
  "Бу ҳақиқат бўлса еди", дедим. "Мен Бертҳолди ҳақ бўлишини жуда хоҳлайман. Лекин мен унинг Яҳудосини биламан, Гина."Унинг қоши буришди. "Биз қидирмаган жойлар бўлиши керак. Ёки ёрдамчиларимиздан бири ёмон иш қилгандир. Биз билмаймиз. Ва ертага биз Ню-Ёрк портига сузиб борамиз . Бугун кечқурун хок радиосига хабар юборишим керак. ъ
  
  
  "Сиз нима дейсиз?"
  
  
  "Шунчаки, биз Яҳудо ва его бомбасини топмадик. Хок нимадир ҳақида ўйлайди.
  
  
  
  
  Унинг уйқуси нотинч еди. Ертаси куни ерталаб уйғониб, кабинанинг нариги қисмида ухлаб ётган гинага қараганимда , Ню-Ёркка қанчалик яқин еканлигимиз ҳақида ўйладим . Нонушта пайтида биз саёҳат яна уч соат давом етиши ҳақида бюллетен олдик.
  
  
  "Кема тўхташига рухсат бериш керакми?"Гина сўради.
  
  
  "Агар шундай бўлса, меҳмондўст қўмита бўлади", деб жавоб бердим.
  
  
  Бошқа йўловчилар йиғилиб, тушишга тайёрланаётганда, у гина билан бизнинг кабинамизда қолди. Соат ўнларда мен Яҳудога ўхшаган одамни кўришга умид қилиб, биринчи даражали кемага бордим. Ўн яримда материк кўз ўнгида еди ва тушдан бироз олдин биз Ню-Ёрк портига тушдик. Йўловчилар енг кеманинг еди, қайси Манхеттен силуети ва Озодлик ҳайкали салкам.
  
  
  Кутганимдек, бизни кутиб олишди. Соҳил қўриқчиси Леонардони портда ушлади ва Егодан тўхташини сўради. Капитан итоат қилди, лекин мен унинг зобитларига жаҳл билан бақираётганини кўрдим. Тушдан кўп ўтмай, Ню-Ёрк Мери ва Девид хок бир нечта болта агентлари ҳамроҳлигида бир неча қирғоқ қўриқчилари зобитлари ва аскарлари ўтиришди.
  
  
  Капитан Бертҳолди мени кабинасида кутиб олишни сўради. Икки катта Соҳил хавфсизлик ходимлари, Мери, қирғий, Фиcузза, Жина, ва уни, у ерга бориш керак еди. Его унга бизнинг муваффақияцизликларимиз ҳақида хабар берганида, хокки ёқилмаган сигарани тишлади.
  
  
  "Мен Яҳудонинг бортда еканлигига ишонмайман", деди у. "Агар у бортда бўлса, еҳтимол бу бомба ҳам бор."У гинага қаради. "Сиз чиройли аёлларни ёллайсиз, Ник", деди у.
  
  
  Гина киноя емас, илтифот тушунди. "Г", деди у ва жилмайиб қўйди.
  
  
  "Прего", деди Девид хок.
  
  
  У кулмоқчи еди, лекин Яҳудонинг фикри оғзимнинг бурчакларини пастга тортди.
  
  
  "Сиз бутун кемани қидирдингизми?"Хок сўради.
  
  
  "Юқоридан пастгача", дедим. "Худо учун биз ҳатто ҳожатхоналарга ҳам қарадик. Мен бошқа ҳеч нарсани билмайман."
  
  
  Мен ҳеч нарса демадим. Хок ва Гина менга қарашди.
  
  
  Ъ бу нима? Хок сўради.
  
  
  "Мен шунчаки бошқа жой ҳақида ўйлардим", дедим. "Бертҳолдига айтинг, мен ўша ерда бўламан."
  
  
  Қидирувимиз бошида таъқибчи менга нарсаларнинг хавфсизлиги ҳақида гапириш учун капитан столига келган одам ҳақида гапириб берганини еслаб, таъқибчининг столига шошилдим . Бу қимматбаҳо буюмлар. Бу бортда сейф бўлиши кераклигини англатарди.
  
  
  "Ҳа, Жаноб Картер", деди Фабрицио его ундан бу ҳақда сўраганда. "Бизнинг офисимизда катта сейф бор. Аммо унда сизни қизиқтирадиган нарса борлигини тасаввур қила олмайман.
  
  
  "Еҳтимол, биз қарашимиз керак", дедим мен. Фабрицио бизни безовта қилмади. У ҳатто устани чақиришга ҳам қийналмади. Бир лаҳзадан сўнг, одам ўлчамидаги сейф очилди. У бошини егиб, ичкарига ергашди. Ҳаммамиз қарадик. Катта пакетда Испаниядан кумуш артефакт бор еди. Бу умидсизлик еди.
  
  
  "Кечирасиз, сигнор", деди Фабрицио.
  
  
  "Хўш, бу шунчаки фикр еди."
  
  
  Мен унга его қолдириб, капитаннинг столига қайтдим. Бошимдан нимадир ўтаётган еди, лекин мен буни тушунолмадим.
  
  
  Улар офисда бошладилар. Капитан стулга қайтди. Бурчакда рта бурчагида сигара билан турган ва ориқ қўллари кўкрагига кесиб ўтган хокдан бошқа ҳамма ўтирарди. Мен унинг олдига бордим ва муваффақияциз бўлганимни кўрсатиб, бошимни чайқадим .
  
  
  "Аммо Жаноб Картер бу кемани юқорига ва пастга қаради!"- деди Бертҳолди. "Агар бортда шундай нарса бўлганида, у буни топган бўларди."
  
  
  "Кечирасиз, капитан", деди қирғоқ қўриқлаш бўйича икки офицернинг катта ходими, лейтенант командир. "Биз ушбу кеманинг Ню-Ёрк портига киришига батафсил тергов ўтказилмагунча рухсат бера олмаймиз."
  
  
  "Аслида, - деб рози бўлди шаҳар ҳокими, - биз излашда давом етишимиз керак. Миллионлаб ҳаёт хавф остида ."
  
  
  Бертҳолди менга қаради, гўё унинг нафси уни бу ноқулай вазиятга олиб боргандек. "Сиз кетяпсизми, - деб сўради у, - сиз менинг кемамни қидиришда давом етаётганингизда йўловчиларимни денгизда қолдириш учунми?"
  
  
  "Йўқ," қирғий Coast Guard ходими номидан жавоб берди. Ҳамма унга қаради. - "Бизда кўп одамларни йўловчилар учун хавфсизроқ қиладиган яхшироқ режамиз бор. Ҳозирда бу ерда бир нечта паромлар бор еди. Йўловчилар ушбу паромларга юксиз ўтишади ва портга боришади . Кема яна қидирилаётганда уларга яхши ғамхўрлик қилинади. Кеманинг ўзи очиқ денгизга қайтарилади ва терговни менинг раҳбарлигим остида менинг одамларим ва лейтенант командир одамлари олиб борадилар.
  
  
  "Очиқ денгизга қайтиш!"- деди бертолди ичи бўш оҳангда. "Йўловчиларимни ҳаракатлантирмоқдамисиз?"
  
  
  "Менимча, бу ягона хавфсиз ечим, капитан", деди хок. "Паромлар яқинда бу ерда бўлади", деди лейтенант командир.
  
  
  "Аммо сизнинг ҳуқуқингиз йўқ!"хитоб қилди Бертҳолди. "Бу жуда аҳмоқдир."
  
  
  "Капитан, - деди хок, - таҳдидни еътиборсиз қолдириш аҳмоқлик бўлади."
  
  
  Капитан Бертолди стулга қаттиқ қулаб тушди. У қўлларига тикилди. "Зўр", деди у. "Аммо агар бомба топилмаса, жаноблар, ундан менинг компаниямни ушбу бахциз ҳодисага норозилик билдиришга таклиф қилишлари сўралади."
  
  
  "Унга ҳурмат билан муносабатда бўлишади", деб жавоб берди хок. "Енди, капитан, менимча, йўловчиларга нима бўлаётгани ҳақида хабар берганингиз маъқул."
  
  
  Бошимда айланиб юрган фикр бирдан шаклланди. У бошқа одамларнинг кетишини кутди. Фақат капитан, қирғий, Жина ва у ҳали ҳам кабинада бўлганида, ундан сўрашди: "капитан, йўловчилар сизга маълум миқдордан ортиқ қимматбаҳо нарсаларни топшириш учун келишлари ростми?"
  
  
  Бертҳолди менга нордон кўриниш берди. Ишонаманки, у мени ўзининг шахсий азобчиси деб билади. "Аслида Жаноб Картер", деди у .
  
  
  Хок нима деб ўйлаётганимни тушунишга уриниб, юзимга қаради.
  
  
  "Ушбу саёҳат пайтида сизда бундай сўровлар кўпми?"
  
  
  "Балки беш ёки олти."
  
  
  "Ва кейин бу одамлар бу идорага келишади, шундай емасми?"
  
  
  "Ҳа, Ҳа."
  
  
  "Сиз нима қиляпсиз, Ник?"
  
  
  "Мен ўйлаяпман, сер", дедим. "Бу йўловчилар атрофидаги Один унинг шкафига жуда катта пакетни қўйдими ?"
  
  
  Ҳа, деллнинг ўзида. Бир нечта Иҳс бор еди."
  
  
  "Ва сиз ёлғиз қолишингиз керак еди, бу одамлар атрофида бу кабинада ёлғиз, ҳатто қисқа вақт ичида?"
  
  
  У менга ғалати қаради; кейин у ниманидир еслаганини кўрдим. Мен у билан учрашганимдан бери биринчи marta ferret улар билан гаплашди ва у овозида маълум даражада ҳайрат билан гапирди. "Ҳа, ҳақиқатан ҳам", деди у секин.
  
  
  - У нимага ўхшарди? Хок сўради.
  
  
  "Унинг соқоли бор еди. Жуда ғалати кўринадиган одам. Жуда нозик юз.
  
  
  Ъ яҳудо! Хок бақирди.
  
  
  "Мен ҳам шундай деб ўйлайман", дедим. "Ва, еҳтимол, у бу кабинада бўлганида режаларини ўзгартирган. У бомбани катта сейфга қўйишни ният қилган бўлиши мумкин, лекин бу ерда ёлғиз бўлганида яхшироқ жой топишга қарор қилган бўлиши мумкин. Ёки у хазиначининг буюмга қизиқишини уйғотишни хоҳламагандир."
  
  
  Бертҳолди стул тортмасига кириб, бир варақ қоғозни тортиб олди. У бир зум Наҳга қаради. "Его овози-бу исм", деди у. "Бенедикт Arnold."У кеманинг а биринчи синф идишни сони ўн икки бор .
  
  
  Шу пайт шаҳар ҳокими ешик олдида қўлида қоғоз ва юзида ҳайратланарли ифода билан пайдо бўлди.
  
  
  "Жаноблар, агар вазиятнинг жиддийлигига шубҳа туғилса, иҳ бле енди аниқлик киритади."
  
  
  Ъ бу нима? Хок сўради.
  
  
  "Менинг офисим бу телеграммани қофия орқали олди", деди у қаттиқ.
  
  
  Хок бир парча қоғозни олди ва уни овоз чиқариб ўқиди:
  
  
  
  
  
  "Жаноб Mayor. Атом бомбаси шундай жойга жойлаштирилганки, сизнинг шаҳрингиз бир тугмани босиш билан вайрон бўлиши мумкин . Бу ҳазил емас десак, бизга ишонишингиз керак. Бунинг исботи сифатида биз ёниш механизмимизнинг код рақамини берамиз: ҲТХ 312.
  
  
  Агар олтин қутиларда юз million dollar тўланмаса, бомба 48 соат ичида портлатилади. Бу Ню-Ёркда яшаш учун тахминан ўн dollar. Илтимос, бу ҳақда жуда еҳтиёткорлик билан ўйланг. Пул манбалари жуда кам. Сизга 24 соат ичида қўшимча кўрсатмалар билан иккинчи хабар келади.
  
  
  
  
  
  Хок менга қаради. "Бу у", деди у. Кейин у сўради: "у миллионлаб долларлар билан нима қила олишини тасаввур қила оласизми?"
  
  
  "Ушбу хатни ким юборганини биласизми?"Mayor сўради.
  
  
  "Биз излаётган одам", деб жавоб берди хок. "Телеграмма Римедаги шерикларнинг еголаридан бирига юборилиши керак еди , шунда у Леонардонинг Ню-Ёркка келиши билан тўғри келади."
  
  
  "Еҳтимол Фарреллй," мен минғирлади.
  
  
  "Аксинча", деди капитан. "Бу Leonardo ҳақида ҳеч нарса демайди , умуман ҳеч нарса демайди."
  
  
  "Аниқ сабабларга кўра", деб минғирлади хок. "Шубҳасиз, улар бу кемага еътибор қаратишни хоҳламайдилар, Жаноб Бертолди."
  
  
  Хок одатдаги сарлавҳанинг егосисиз унга мактуб билан мурожаат қилганида, у капитаннинг кўзларига қарашни пайқади. Его, такаббурлик зерикарли еди, лекин его менга ёрдам беришни истамаслиги каби зерикарли емас еди. Аммо енди хок масъул еди ва бертолди емуга ёқадими ёки йўқми, ундан буйруқ олди.
  
  
  "Менга президент ва губернатор бир хил телеграммалар олгани ҳақида хабар беришди", деди шаҳар ҳокими."Улар биргаликда зарур пулни тўплашимизни хоҳлашади. Аммо юз million олтин, Худойим, бу қандай аҳмоқ?
  
  
  "Биз жуда жиддий қабул қилишимиз керак бўлган жинни, Жаноб Mayor - агар олтин мажмуаси етказиб берилмаса, унинг таҳдидини амалга оширишга қарор қилган психопатик безори", дедим мен.
  
  
  "Absurd, мутлақо бемаъни", деди бертҳолди қошларини чимириб. "Бу ҳазил - ёмон америкалик ҳазил."
  
  
  "Агар бомба ўчиб қолса, мен кулишни хоҳламайман", деди хок. У бўйнини ешик томон бурди ва ташқарида турган Соҳил хавфсизлик ходимини чақирди.
  
  
  - Ҳа жаноб? Лейтенант командир кираётганда деди.
  
  
  "Жаноб Картер ва у бу кабинани қидиради. Бу орада адютантингизни ва менинг бир нечта офицерларимни олиб, Бенедикт Арнолдни А кемасидаги ўн икки кабинада топа оласизми, кўринг. Ҳа, капитан, - дея қўшимча қилди хок, - у қуролланган ва хавфли бўлади. Шунинг учун prima барча мумкин бўлган еҳтиёт чораларини кўради ."Офицер бош ирғади ва ўгирилди.
  
  
  "Унинг соқоли бор", деди капитан. Қадимги жанговарлик деярли бутунлай йўқ бўлиб кетди ва унинг об-ҳавонинг юзи хавотирли чизиқлар билан буришди. "Ва жуда, уҳ, ориқ юз. Оҳ, ва яна бир нарсани еслайман."
  
  
  Ъ қайси бири? Қирғий устознинг ҳар бир курсивига диққат билан ергашди.
  
  
  "Хўш, бу муҳимлигини билмайман, - иккиланиб турди Бертҳолди, - лекин у мендан самолёт бортида insulin олиш мумкинми, деб сўради. Унинг шубҳаси шундаки, у диабетга чалинган.
  
  
  "У жуда ёмон кўриниши ажабланарли емас", дедим оҳиста, Яҳудонинг даҳшатли профилини хаёлимда кўриб. Қирғий бош ирғади. "Ва капитан, кутилмаган ҳолатларга тайёргарлик кўриш учун менинг иккита кон мутахассисимни бу ерга юборасизми ? Arnold топилганда бизга хабар bering."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди лейтенант командир. У бутун идишни ташқарига чиқди. Жина бармоқларини менинг орамга бураб, ёнимга ўтирди. "Сизга қандай ёрдам бера оламан?"у сўради.
  
  
  "Boring ва қабулхонада бир чашка қаҳва ичинг", деди хок. "Сиз бунга лойиқсиз."
  
  
  Гина менга жилмайиб, идишни тарк етди. Капитан мулойимлик билан унга ергашди. Ниҳоят, у бироз ҳурмат кўрсата бошлади. Хок ва мен кабинада ёлғиз қолганимизда, у менга ўгирилиб, жилмайиб қўйди.
  
  
  "Мен очиқ ҳавода кўп иш қилмайман, Ник, - деди у, - ва мен буни жуда яхши кўраман. Бошқа сеҳрли ғояларингиз борми?
  
  
  Йўқ, сер. Енди бу кабинани ичкарига айлантирамиз.
  
  
  Ва биз буни қилдик. Мен паромлар йўлда еканлигини ва йўловчилар тез орада қирғоққа келишини билардим, бу мени бироз яхши ҳис қилди. Аммо Агар Яҳудо бомба портлатгичини ушлаб турганида еди, у бизни ҳар қандай вақтда портлатиши мумкин еди.
  
  
  Биз уста столини варақладик, шкафларни қидирдик ва бутун идишни қидирдик. Қирғий тезда чарчади. У капитан столи орқасидаги стулга ўтирди ва пешонасида қон оқаётганини пайқади.
  
  
  "Мен қарияпман, Ник", деди у. "Бу ерда жуда жирканч туюлади."
  
  
  "Сиз ҳақсиз", дедим мен. У кабинанинг ён деворига қаради, шамоллатиш панжарасини кўрди ва ўйлади.
  
  
  У барлар ёнига ўтирди. У жуда катта панелга жойлаштирилди, кейин у винтлар билан инграшга бириктирилди. Одиннинг по винти бўшатилди.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сизда тирноқ қайчи борми?"
  
  
  "Ҳа", деди у машинага ўтириб, менга қайчи узатди.
  
  
  Панелдаги винтларни бураб қўйишни бошлаганимни кўргач, у келди ва қизиқиш билан ёнимда турди. Мен қизғин ишладим ва panel бир бурчакка бир муддат ёпишган бўлса-да , ниҳоят уни тортиб олишга муваффақ бўлдим.
  
  
  Биз каналга қарадик ва у ерда кўрдик: жигарранг қоғозга ўралган уч фут узунликдаги тўплам. У каналнинг очилишини тўлдирди ва унинг учи билан канал егри ва идишни горизонтал равишда ташқарига чиқадиган жойга ётди.
  
  
  "Тикувчини олинг", деди хок.
  
  
  У қайчи ёрдамида қоғоздаги тешикни кесиб, таркибига қаради. Бу енгил металл атрофида, еҳтимол бутун алюминий қотишмасида қути еди. Ташқарида механизмлар, шу жумладан миниатюра узоқ масофали електрон қабул қилгич мавжуд еди. Кичкина қизил чироқ ёнди, шубҳасиз, бомба дарҳол портлашга тайёрлигини кўрсатди.
  
  
  У орқага қайтди.
  
  
  "Мен кон мутахассисларини чақираман", деди хок жимгина. "Менда ҳам буни тушунадиган одам бор."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Йўловчилар билан нима қиламиз?"""Биз биринчи офф олиш керак?"
  
  
  Хокнинг совуқ кўзлари ўйчан торайиб кетди. "Мен бундай деб ўйламайман. Ҳар қандай вақтда биз Яҳудо билан тўқнашувга дуч келишимиз мумкин. Бундан ташқари, биз бомба деярли тўғридан-тўғри бурунимиз остида бир дақиқадан камроқ вақт ичида ва ҳатто бир сония ичида портлаши мумкин деб тахмин қилишимиз керак. Биз портнинг ёнидамиз. Агар бу ерда бомба ўчиб қолса, материк худди портда бўлганимиз каби зарар кўради . Йўқ, Ник, биз Егони ўчиришга ҳаракат қилишимиз керак."
  
  
  У Бош ирғаб, хок сингари Яҳудодан устун келишга қарор қилди. У мутахассисни олиб келиш учун кабинадан чиқди. У ешикни орқасига қулфлаб қўйди ва яна даҳшатли тўпламни текширди.
  
  
  Қизил авлиё бомба даҳшатли ва ҳалокатли кучини кўрсатиб, қўрқинчли порлашда давом етди. Кейин у Яҳудо ҳақиқатан ҳам суғурта тугмачасини босадими, ҳатто бу унинг нафсини ўлдирган бўлса ҳам, деб ҳайрон бўлди . Бу одам, мен уни ўтмишдаги тажрибамдан билганимдек, ёвузликнинг тимсоли еди. Еҳтимол, агар у бомба кашф етганимизни билганида еди, ҳатто его портлаши уни ўлдирган бўлса ҳам, ғайриинсоний режасини амалга оширишдан тортинмас еди. Биз ҳеч қандай имкониятдан фойдалана олмадик, бу жуда аниқ еди, айниқса Яҳудо сингари олдиндан айтиб бўлмайдиган ва ақлан буришган одам билан муомала қилганимизда.
  
  
  У бу кабуснинг даҳшатли натижасини олдиндан кўрди-қўзиқорин булути атом норозилигини тарқатди. Қирқ беш километрлик радиусда миллионлаб одамлар ҳалок бўлади. Иккиламчи ва учинчи даражали тўлқинлар пайтида минглаб одамлар нобуд бўлади. Ва яна минглаб одамлар радиациядан секин ва даҳшатли ўлим билан ўлишади.
  
  
  Тез орада менинг фикрларим ешикни тақиллатиш билан тўхтатилди. У унинг олдига бориб, кимлигини сўради. Хок Егонинг исмини чақириши билан у ешикни очди ва уни ичкарига киритиш учун четга чиқди.
  
  
  Унинг ортидан капитан Бертолди ва мен билмаган учта даҳшатли одам ергашди. "Буни қара, Бертҳолди", деди хок ғазабланиб, устознинг ишончсизлиги ва раҳм-шафқат етишмаслигидан чарчаган. Бертҳолди оқариб кетди. У қалтираб турди, муштлари кучсиз ғазабдан сиқилди.
  
  
  "Ва бу ердан кет, сер", деди Хокки, уни кун устаси кузатиб бориши кераклигини кўрсатиб .
  
  
  Бертҳолди Schell ёғоч қадамлар юқорига юрар, унинг олдида кўзлари ғалати очиқ. У ешикни орқасидан қулфлаб, хок ва қолган учтасига қайтди. "Жаноб Готлиб, Ник Картер", деди у.
  
  
  У олимнинг стереотипи бўлган, кўзойнаксиз, ингичка, ипли одам билан қўл силкитди. Хок менга Готлиб детонаторни ихтиро қилганини тушунтирди, бу Яҳудо ва унинг ҳамроҳларига бомба яратишга имкон берди.
  
  
  Айни пайтда, иккита ўт ўчириш бўйича мутахассис бомба қадоқларини олиб ташлаш билан банд еди. "Бу даҳшатли бўлар еди... Агар менинг қурилмам шу тарзда ишлатилган бўлса, бу даҳшатли бўлар еди", - деб минғирлади Готлиб."
  
  
  Бу, албатта, камситилиш еди. Готлиб бомба устига егилган бошқа икки кишига қўшилди. "Бу унинг еканлигига аминмисиз?"сўради Его қирғий.
  
  
  Готлиб бош ирғади. "Бунга шубҳа йўқ. Буни бирлаштирган одам термоядро бўлинишини яхши билади. Афсуски, биз бу билимларни янада кенгайтирдик."Хок менга ва унга қаради ва жилмайиб қўйди. Готлиб ва икки kishi бомба устида ишлаётганга ўхшайди. Готлиб тилини чертиб, ўзига минғирлаганча иҳнинг юзларидан қизил ёритилган шарпа порлади. "Мана", деди у ниҳоят. "У ерда овозли сим бор. Ҳа, бу шундай. Йўқ, бошқаси емас.
  
  
  Биз ешик атрофида гавжум, инграб. Бомба ҳозир ўчиб қолса нима бўлишини ўйламасликка ҳаракат қилдим, ҳатто буни сезмасам ҳам. Бомба устида ишлаган одамларда пўлат нервлари бор еди. Хок ешик олдига бориб, лейтенант командир ҳали хабар берганми, деб сўради. Бу ундай емас еди.
  
  
  "Бу нарса сизга тегишли бўлган кучга егами? Готлиб ундан сўради.
  
  
  У секин гапирди, менинг йўналишимга қарамади, чунки унинг бутун диққати қаттиққўлликка қаратилган еди. - Мен бундай деб ўйламайман. Бу ердан бомба олтмиш, етмиш километр радиусдаги ҳамма нарсани йўқ қилади."У detonator механизмига еътибор қаратди ва гўё унинг фикрларини таъкидлаш учун шундай деди: "биз учун битта имконият бўлмайди."
  
  
  Мен қила оладиган нарса бошимни чайқаш еди. Готлиб, худди ҳалокатли катехизмни ўқиган одам каби, мутахассисларнинг ишини кузатишда давом етди: "аммо биринчи портлаш, биринчи зарба тўлқинлари масаланинг охири бўлмайди. Ёғингарчилик, тўлқин тўлқинлари-радиация касаллиги ва яшамайдиган ернинг ямоғи, ўлик денгизнинг ямоғи. Манхеттен ўнлаб йиллар давомида яшашга яроқсиз нейтрал зонага айланади ."
  
  
  Мен ундан бошқа сўрамадим. Готлиб менга ўйлаш учун етарлича нола қилди.
  
  
  Ъ қандайсиз? Хок асабийлашиб сўради, ҳали ҳам ескирган сигарасини чайнади.
  
  
  Еркаклар атрофидаги Один унга юзланди. "Бизда яна бир хавфли иш бор, сер", деди у. Пешонасидан юзига тер Томди.
  
  
  Хок ва мен бошқаларга суяниб, диққат билан кузатдик.
  
  
  Бир нуқтада, у ўйлаган пайтда улар деярли амалга оширилди, Gottlieb қичқириб юборди: "йўқ, жин урсин тикувчи! Бу емас!ъ
  
  
  Қурилма устида ишлаётган одам тўхтаб, бошини деворга суяб қўйди. Уни, его кўрдим, у кўзларини юмди ва чуқур нафас олди, деб қўллари бир оз чайқаб. Кейин у ўзини ушлаш учун ўзини силкитди. У қолган иккитаси билан давом етди ва ўн дақиқадан камроқ вақт ичида уч kishi бурилиб, лабларида мамнуниятнинг даҳшатли чизиғи пайдо бўлди.
  
  
  "Бу содир бўлди", деб пичирлади Готлиб. "Зарарсиз бомба.
  
  
  Қирғий ва мен бир-биримизга қарадик. У нафас чиқарди. "Бу менинг чарчаган танам учун жуда кўп еди", деди у. У капитаннинг столига суяниб, чуқур нафас олди.
  
  
  У ўрнидан турди ва табассум қилишга уринди.
  
  
  Хок янги сигарани олди, уни ёқди ва еҳтиёткорлик билан доира пуфлади. У менга очиқ қараганида идишни шифтига кўтарилди. "Енди бу амалга ошди, Ник, фақат битта нарса қолди."
  
  
  У унга бош ирғади. "Яҳудо", дедим. "Агар шундай десам, сер, тирикдан кўра ўлик яхшироқ."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 11
  
  
  
  
  
  
  
  
  Йўловчиларнинг огоҳлантиришлари дарҳол бекор қилинди ва капитан Бертҳолди бизга яхши бажарилган иш учун миннатдорчилик билдирди. Кемага ендигина келган паромлар доcкга қайтариб юборилди. Leonardo портга бир неча соат кечикиб киради.
  
  
  Буйруқ берилгандан кўп ўтмай, қирғоқ қўриқлаш қўмондони лейтенант кўприкка етиб келди, у ерда хок ва мен капитан билан маслаҳатлашиш учун бордик. "Бенедикт ҳеч қаерда топилмади", деди лейтенант командир хок. "Сизнинг халқингиз ҳали ҳам тергов олиб бормоқда, лекин у яширинган ва бошқа йўловчилар қирғоққа келганда биздан қочишга умид қилмоқда."
  
  
  "Бу яхши", деди хок. "Тушишга ҳаракат қилаётган йўловчилар чалкашлигида биз ҳаммага яхши қарашимиз деярли имконсиз бўлади. Ва, албатта, у ҳар доим яна ташқи қиёфасини ўзгартириши мумкин."
  
  
  "Менимча, биз бунга ишонишимиз мумкин", дедим мен.
  
  
  Кема соат бешда тўхтади. Ню-Ёрк Пост аллақачон кўчада қалин сарлавҳалар билан махсус нашрга ега еди. Porta барига ва наҳ атрофида оломон оломон; полиция иҳни ушлаб туришга ҳаракат қилди. Ҳисоботлар ва фотосуратчилар ҳамма жойда еди.
  
  
  Хок зобитларни йўлакларнинг бошида ва охирида жойлаштирди.
  
  
  "Бундан буён мен буни ёлғиз қилишни афзал кўраман", деди Ему унга.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у. "Мен бортда бир муддат қоламан, шунинг учун менга керак бўлса, қаерда еканлигимни билиб оласиз."
  
  
  Жина ва мен йўловчилар тушишидан олдин кемани тарк етдик. Ее уни божхона биносига олиб борди ва у ерда қолишини айтди.
  
  
  Бар портидан хаотик еди ва мен Яҳудони топиш ҳақида пессимистик туйғуга ега едим.
  
  
  "Сиз яқин турибсиз, шундай емасми?"
  
  
  "Йўқ, мен бутун Маринани қидираман. Агар бошқасини йўқоцак, Хилтон меҳмонхонасидан хона олинг ва мендан хабар олмагунингизча у ерда қолинг."
  
  
  "Майли", деди у мени ёноғимдан ўпиб. Ъ еҳтиёт бўлинг.ъ
  
  
  - Сиз ҳам.ъ
  
  
  
  
  Reporters бар порт атрофида қизиқувчан билан аралашди, ва полиция тартибини сақлаб қолиш учун ўз саъй-ҳаракатларини тарк етишга мажбур бўлди. У ўтиш йўлининг кириш қисмида тўхтади, у ерда яна иккита болта агенти ҳам турган еди. Бир marta улар соқоли билан йўловчини тўхтатиб, Егони маҳкам ушладилар. У тезда уларга яқинлашди ва уларда хато борлигини айтди . Соқол ҳақиқий еди.
  
  
  Соат олтидан кейин уни кемадан ендигина чиққан бир kishi кўрди. У божхонага бориш ўрнига бинонинг иккала учига борди, у ерда дарвоза олдида қўриқчи жойлашган еди. Аввалига мен уни кўрдим, его фақат орқа томондан. У яхши кийинган еди ва Shell таёқ кўтарган еди. Егонинг юриши таниш еди. У яқинроқ қаради ва портфелни ушлаб турган сочсиз қўлни кўрди. Бу ҳақиқий терига ўхшамади. Ва қўл сумканинг дастаси атрофида ҳақиқий қўл каби егилмади. У унга ергашмоқчи бўлганида, у Егонинг юзини кўриши учун бошини бурди. Унинг мўйлови ва кўзойнаклари бор еди, аммо бу бош суяги шубҳасиз еди. Бу Яҳудо еди. У мени кўргач, биноларнинг ипига шошилди. Орамизда жуда кўп одамлар бор еди ва мен оломон орасидан ўтишим керак еди. Унинг тараққиёти секин еди ва у ўтиб кетганда, Яҳудо аллақачон дарвоза олдида еди. Вилгелмина уни тортиб олиб югурганида, у қўриқчини йиқитаётгани ва дарвоза орқали автотураргоҳга кираётгани кўринди.
  
  
  У унга етиб келганида, Яҳудо кўздан ғойиб бўлди. Оёққа сакраб тушган қўриқчи мени тўхтатмоқчи бўлди, лекин мен кимлигимни бақирдим ва дарвозадан югурдим. У тўхтаб турган машиналар қаторида юрганида, таксининг кўтарилаётганини кўрди. Яҳудо орқа деразадан менга қараб турарди.
  
  
  Luger уни ушлаб, у ерда турган мотоцикл томон югурди. Яқин атрофда бир гуруҳ узун сочли йигитлар бор еди ва мен мотоцикл атрофидагиларга тегишли деб тахмин қилдим. Мен унга қарадим ва калит контактда еканлигини кўрдим. Уни егарга сакраб тушди. Бу автомагистрал учун мўлжалланган катта Honda еди ва двигател таскин берувчи овоз чиқарди. "Салом!"Йигитлардан бири уларнинг атрофида бақирди.
  
  
  "Мен фақат бир мунча вақт учун его қарз оламан!"уни ревматизмда бақирди. Мен ечиб, таксига югурдим.
  
  
  Кўчага чиққанимда, такси икки блок нарида чапга бурилди. Мен трафик орқали уни ҳайдаб. Мен таксидан ўтишни бошладим ва светофорда Егони ушлай оламан деб ўйладим. Кейин машина краснй Брйлив орқали ўтишни бошлайди. Яҳудо ё ҳайдовчига кўп пул берди ёки бош еголарига қурол қўйди. Ўн дақиқадан сўнг, биз ЖФК халқаро аеропортига етакчи йўл устида еди, НЙ . Магистрал йўлда такси мендан узоқлашди, лекин мен тўғри жойга келдим деб ўйладим. Аеропортда Его унга етиб бормасдан, Яҳудо қандай қилиб самолётга ўтириши мумкинлигини тушунмадим.
  
  
  У хато қилди. Мен темир йўл станцияси томон автомагистрални ўчириб, мен билан такси орасидаги масофани ёпмоқчи бўлганимда, мени мойга ботган йўлларга тортиб олишди ва велосипедчи олдимда очиқ сирғалиб чиқди.
  
  
  Унинг бахтига мен баланд буталар ўсган қирғоққа қўндим ва менда фақат кўкаришлар, кўкаришлар ва йиртилган костюм бор еди. Аммо велосипедни енди ишлатиб бўлмайди. Кейинчалик егасига компенсация тўлашга қарор қилдим ва тўғридан-тўғри аеропортга бордим. У барча ўтаётган машиналар томонидан тўхтатилди, аммо улар енди хитчикерларни олиб кетишмади .
  
  
  Ниҳоят, юк машинаси мени олиб кетди ва биз Яҳудодан камида 45 дақиқа ўтгач аеропортга етиб келдик .
  
  
  Ундаги бурилиш шуни кўрсатдики, ўша куни кечқурун ўнлаб хорижий рейслар йўлга қўйилиши режалаштирилган еди. Улардан бири Римдаги Пан Ам пойгаси еди. Ҳа, бир kishi сўнгги дақиқада рўйхатдан ўтди. Жаноб Бенедикт.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Мен уни ҳали ҳам унга олиб бора оламанми?"
  
  
  Еркак парвоз жадвалини текшириш учун ўгирилди, кейин соатига қаради. "Йўқ", деди у.
  
  
  Самолёт ўн дақиқа олдин жўнаб кетди. Жадвалига мувофиқ вақтида Ривне вилояти.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 12
  
  
  
  
  
  
  
  
  Яҳудо Римга кечиктирмасдан қайтиб кетиши аниқ еди. У ерда у штаб-квартираси ва Фаррелли ва унинг тўдасига яқин бўлар еди. Еҳтимол, у Сицилияда его ер ости мажмуасини кашф қилганимизни билмас еди.
  
  
  Ертаси куни ерталабгача Римга кетмадим. Аммо бир ярим соат ичида Лондонга самолёт, кейин Римга саёҳат бор еди, шунинг учун биз бир соатдан кейин нонушта қилишимиз керак еди, кейин Яҳудо қўнди .
  
  
  Мен бу чипта сотиб еса у Гине қўнғироқ бор ва самолётга Хилтон бир такси олди. Унинг меҳмонхонаси унинг мен билан бўлишини хоҳларди, чунки у Жованни Фарреллини жуда яхши биларди. Хок унга қўнғироқ қилиб , Яҳудони йўқотгани учун кечирим сўраганда, у: "Хўш, уни Римеда топиш осон бўлади. Аммо есда тутингки, агар у қочиб кеца, у ҳали ҳам детонаторга ега."
  
  
  "У Риме ёки Interpol полициясига мурожаат қилиши керакми, шунда улар уни ерга олиб кетишга ҳаракат қилишлари мумкинми?"
  
  
  "Йўқ", деди хок. Унинг овозида баъзан ишлатадиган қаттиқ, совуқ овоз бор еди. "Агар полиция Егони ушласа, нима бўлишини билмайсиз. Ник, мен сиз таклиф қилгандек его ўлганини кўришни хоҳламайман.
  
  
  Буни ешитиб ҳайрон бўлмадим.
  
  
  Биз парвоз қилганимизда, Жина ва мен бутунлай чарчадик ва кўп ухладик. Мен кўп ухламадим, лекин йўлда давом етиш учун етарлича дам олдим. Гина чақалоқ каби ухлади.
  
  
  Лондонда биз тез ва осон transfer қила олдик ва Римга соат саккиздан кейин етиб келдик. Бу очиқ, қуёшли тонг еди. Мен такси ҳайдовчисига гина берган квартиранинг манзилини бердим. Фаррелли аёлларини у ерга олиб келди ва Жина баъзан ўз нафсини бошқа жиноятчилар хўжайинлари билан учрашиш учун ишлатганини айтди. Полиция квартира борлигини билмас еди, лекин мен Яҳудо шундай деб ўйладим . Агар у қўнгандан сўнг дарҳол Фарреллига қўнғироқ қилганида , Емуга Сицилияга бориш хавфсиз емаслигини айтган бўлар еди . Шундай қилиб, улар бу квартирани енг хавфсиз жой деб қарор қилишлари мумкин ва еҳтимол улар у ерда учрашиб, кейинги режаларни муҳокама қилишлари мумкин еди .
  
  
  Деярли бир соат ўтгач, қўнгандан сўнг, биз кўп қаватли уй олдида тўхтадик. Биз кирмоқчи едик, бурчакда шовқин-суронни ешитдим.
  
  
  "Бу ерда turing", деди Гинеҳ унга.
  
  
  Мен уйнинг бурчагига югурдим ва икки kishi йўлакка чиқиб, кўча бўйлаб тўхтаб турган кумуш Lancia томон юрганини кўрдим. Бир баланд бўйли билан ўралган еди, текис Фарреллй, ва бошқа Яҳудо еди, ким унинг костюм ўлим каби қаради . У ниқобсиз еди, лекин барибир таёқ билан ерийди.
  
  
  Мен дарҳол зарба беришга қарор қилдим. Вилгелмина уни тортиб олди. "Бу етарли", деб бақирдим. "Рим сизнинг охирги бекатингиз."
  
  
  У икки оёғига ўйлагандан тезроқ жавоб берди. У отиб ташланганида, у машинага югурди. Вилгелмина ўқ узди, лекин мен соғиндим ва ГАВК унинг орқасида тошбўронларни қазди. Мен уни яна отиб ташладим, бамперга урдим ва у машина орқасида ғойиб бўлди.
  
  
  Ъ жин урсин! Мен минғирладим.
  
  
  Кейин Фаррелли ўқ узди. ГАВК кейинги уйдан учиб кетди. У яна ўқ узганида яширинишга мажбур бўлдим ва чап қўлим ташқарисида пичоқ жароҳатини ҳис қилдим. Ешик очилганда мен уни машинанинг нариги томонида кўрдим, лекин Фарреллини мени урмаслик учун жуда банд едим .
  
  
  Тўсатдан у гинанинг қичқириғини ешитди. У қичқирди. "У отишдан қўрқади!"
  
  
  Фарреллининг гинага мурожаат қилганини томоша қилиб, у унинг его севгилиси еканлигини еслади. Уни кўргач, у бир зумда ғазабга тўлди. У нишонга олди ва наҳга ўқ узди. ГАВК миммо наҳдан бир неча дюймга ўтди.
  
  
  У оловни қайтарди. Менинг биринчи зарбам Фарреллининг ёнидаги деворга урилди; менинг иккинчи зарбам емуни бўйнига урди. У сиқилиб, йўлакка йиқилди.
  
  
  Иккита ўқ машинанинг орқасидан оёқларимдан ўтиб кетди. Бир лаҳзадан сўнг, двигател гумбурлади ва Яҳудо тор кўчага тезлашди. Мен уни машинада отиб ташладим, лекин мен фақат орқа Ойнани синдиришга муваффақ бўлдим.
  
  
  - Сиз яхшимисиз? Жинву ундан сўради.
  
  
  Ъ ҳа.ъ
  
  
  Квартирангизга boring ва у ерда қолинг", дедим. "Мен сизни кейинроқ кўраман."
  
  
  У норозилик билдирди, лекин мен аллақачон худди шу тротуарда жойлашган Алфа Romeo 2000 га югурган едим. У қулфланмаган. Улар двигателни ёниш симлари билан олиб келишди, у машинага сакраб тушди ва Яҳудонинг орқасидан югурди.
  
  
  Икки блокдан кейин унинг егоси уни кўрди. У менинг олдимда учта блокни ҳайдаб, мендан қутулишга уриниб, олдинга бурилди. Унинг орқа ғилдиракнинг тоза слипи ва шиналарнинг қичқириғи билан белгилар орқали ўтди . Олдимда Яҳудо чапга тўғридан-тўғри саноат ҳудудига олиб борадиган кичик кўчага бурилди. Беш дақиқада биз ярим ўнлаб пиёдаларни ҳайратда қолдирдик ва деярли иккита машина билан тўқнашдик. Аммо Яҳудо ҳам, унинг ҳам секинлашмади. Агар биз катта йўлда бўлганимизда, Алфа унга етиб олган бўларди , лекин бу ҳайдаш усули билан машиналарнинг тезлиги деярли бир хил еди ва Яҳудо буни тушунди.
  
  
  Яна беш дақиқадан сўнг Яҳудо етакчиликни қўлга олди ва егосини йўқотди. Аммо у омборнинг бурчагини бурганида, асфалтда ешиги очиқ бўлган машинани кўрди. Luger тўхтаб қичқирди, сакраб чиқди ва юқорига кўтарилди. Яҳудо ҳеч қаерда кўринмасди. У омборларга қаради ва у ерга борганми, деб ҳайрон бўлди. Менинг нигоҳим Люк қопқоғига тушганда, унинг карапаси унга қараб силжиди. Бу ерда ғайриоддий нарса йўқ еди, фақат у бироз егилган еди. У уни очди, унинг ёнига борди ва қопқоғига диққат билан қаради . Жант кўчанинг лойида ўз изини қолдирди. У енгашиб тинглади. Уни бўғиқ shaggy овоз ешитди. Шубҳасиз, бу shaggy Яҳудо еди.
  
  
  Ўзига қарамай, у айёрлиги учун унинг егосига қойил қолди. Соғлиғи ва сунъий қўлларига қарамай, одам мақол тулки каби ақлли еди. Мен тезда қопқон ешигини очдим ва етикларим хонага металл зинапоянинг учинчи поғонасига тегмагунча ўзимни туширдим. Атрофимда ўткир ҳид кўтарилди. Бундай буг ъ нафас олишни қийинлаштиради ва чуқурга қанчалик чуқур тушса, қоронғи бўлади. Менинг остимдаги зулматда каламушларнинг жанжалини ешитдим. Яҳудо Rhyme нинг канализация тизимини ташкил қилиш каналлар ва оятларнинг кенг ер ости тармоғи фойда олиб қочиб бўлса, мен яна его топиш ҳеч қачон едим яхши имконият бор еди.
  
  
  Ва бу у хоҳлаган охирги нарса еди.
  
  
  У Niagara шаршарасида мени четлаб ўтди. Аммо енди у мендан қочмасди, енди бу иккаламизнинг ўртамизда еди. У тезлигини оширди ва шилимшиқ билан қопланган металл зинапоядан тезда тушди.
  
  
  Ниҳоят тубига етганда, у тор тош токчага дуч келди. Қадимги тош устида ифлос ва хом сув оқимлари аста-секин гуриллади. Бу ҳид деярли чидаб бўлмас еди ва ҳаво зўрға нафас оларди.
  
  
  Устимдаги кўчадан тушаётган заиф ёруғлик доираси менга қандайдир фикр берди. У бир жойда туриб, қора сояда тинглади. Кейин яна ешитдим, зулматда акс етаётган шошқалоқ қадам товушлари, еҳтимол ўнг томонимда юз метр.
  
  
  Вилгелмина менинг қўлимда еди. Унинг камтарлиги егилиб, Яҳудонинг орқасидан зулматга ергашди.
  
  
  Иссиқ, тукли нарса оёқларимни қоқди. Мен деярли бажариш учун рухсат байроғи да қичқириб юборди, рат мени миммо учиб сифатида, лекин мен овоз бўғиқ, чийиллаб, ва тор пештахтасига пастга югуриб. Тезликни ушлаб туриш қийин еди, айниқса, ески, об-ҳаво жинсларининг мохли қатламлари туфайли қирғоқ силлиқ ва нам бўлиб қолди.
  
  
  Катта, кўзсиз ҳашаротлар паст шифтга осилган. Агар кўршапалакларни кўрсам, ҳайрон бўлмасдим. Балғам ҳамма жойга томизилди ва ҳаво бўғувчи ва золим еди. Аммо Яҳудонинг ярми тушкун емас.
  
  
  У сўнаётган қадамларига еътибор қаратди. Олдинда зулматда нимадир ялтираб турарди. Унинг нола қадар snuggled, ва унинг нафас бўлиб. Аммо кейин Яҳудо шошилди ва у қўлида Вилгелмина билан ергашди.
  
  
  У бурчакка бурилганида, мен тўсатдан шўнғишга мажбур бўлдим ва у деярли мувозанатни йўқотиб, канализацияга тушиб қолди. ГАВК тепамда ҳуштак чалди ва мен Яҳудонинг яна оқсоқланганини ешитдим. У унинг орқасидан кичикроқ канализация трубасига кирди, қоронғи йўлак биринчисига қараганда анча торроқ еди.
  
  
  У яна бурчакка бурилиб, уни топди, нишонга олди ва ўқ узди. ГАВК бурчак тошига урилиб, сакраб тушди. Мен буни соғиндим ва Яҳудо мендан анча олдинда бўлишидан олдин унинг орқасидан югурдим .
  
  
  Бу классик мушук ва сичқонча ўйини еди. У ҳар бир его ҳаракатига бир хил gambit билан жавоб берди. Аммо мен бурчакка бурилганимда, у ҳеч қаерда топилмади. Ушбу чиқинди сув зонаси енди ишлатилмади. У қуруқ ва деярли ҳидсиз еди. Бу аввалига мени ҳайратда қолдирди. Аммо тез орада Яҳудо кўчанинг остидаги бу ўтиш йўлини танлаганининг сабаби уни топди. У ноладаги тешикни кўрди, у енди қалай пластинка билан қопланган еди. Бу вақтинчалик тузоқ ешиги еди. У тўхтади, тинглади ва ешикнинг нариги томонида шовқин ешитилди. Кейин қуёш ботиши.
  
  
  Енди у тик туриши мумкин еди. У ўзини ахлат ва турли тошлар билан қопланган туннелда топди. У ўша ерда турганида, унинг овози узоқдан ешитилди. Кўринишидан, Яҳудо канализациядан чиқишни билар еди ва мендан қутулиш учун ундан фойдаланишга қарор қилди. Тез орада у буни қандай қилишни ният қилганини билиб олди. Sergey менинг олдимда пайдо бўлди ва мен Яҳудони силуетда кўрдим. У мени икки marta отиб ташлади. Бир ғичир деярли енгимни ёриб ўтди. Енди зулмат туфайли бажонидил хавфлироқ бўлди.
  
  
  У ёритилган тешикка ўтди. Унга етиб боргач, tunnel лампочка осилган кичкина хонага олиб борганини кўрди. Мен атрофга қарадим. Енди у бизнинг қаердалигимизни билди. Елликка яқин одамнинг суяклари инграб ётган жойда ётарди, бош суяклари уларнинг устига тўпланиб, менга жилмайиб тикилишди. Яҳудо мени катакомбаларга, биринчи масиҳийлар азоб берувчилардан яширинган шаҳар остидаги туннелларга олиб борди. Унинг хулосаси шундаки, бу Рим катакомбаларининг енг машҳури бўлган Санкт-Калликст катакомбалари бўлиши керак. Гарчи муқаддаслик бўлса-да, бу жойлар сайёҳлар рўйхатида йўқ еди.
  
  
  У хона бўйлаб юриб, Яҳудонинг орқасидан ергашди. Яна бутунлай қоронғи еди, гарчи у ерда ва у ерда лампочкалар осилган еди . Мен Яҳудонинг заифлашаётганини исботлаб, нафас олаётганини ешитдим. У ferret емуга insulin инъекциясини берганидан бери анча вақт ўтганини ва қувиш его метаболизмини бузганлигини ҳисоблаб чиқди. У жуда узоқ давом етмасди. Лекин мен унинг сайёҳлар билан аралашадиган даражага етишини хоҳламадим . Тезлик уни кўтарди.
  
  
  Кўп ўтмай, у биринчи хонага ўхшаш ёруғлик билан иккинчи хонага кирди. Яҳудо уни кўрмади, шунинг учун у хонага бостириб кирди. Худди биринчи хонада бўлгани каби, деворлардаги жавонларда суяк ва бош суяги уюмлари бор еди. У ўнг томонида оғир нафас олаётганини ешитиб, хонанинг ярмида еди.
  
  
  У тезда бурилди. Яҳудо қуруқ, мўрт суяклар уюмига суянди. Егонинг юзи кулранг ва терли еди. Бу одам тери ва суяклар еди ва унинг бош суяги тирик одамнинг нишонидан кўра кўпроқ жавонлардаги бош суягига ўхшарди. Илгари у хунук одам еди, лекин ҳозир у қўрқинчли гротеск бўлиб бормоқда.
  
  
  Унинг нафаси тартибсиз, хириллаш еди. Унинг пастки лабида кўпик қатлами бор еди. У қисқартирилган Смит ва Вессон револверини ушлаб турарди .44 Magnum. Агар у мени ундан урса, у катакомбалардаги қолган қолдиқларга жуда тез қўшилади.
  
  
  У кейинги ҳаракатини кўриб, ҳирқироқ кулди. Ундан кулги дераза ойнасидаги тошлар каби отилиб чиқди; протезлар его силкитаётган бармоқларининг учларини ноаниқ силкитди. Револверни ушлаб турган ўнг қўл силлиқ ва мумсимон еди .
  
  
  "Енди мен ниҳоят сени ўлдиришим мумкин, Картер", деб қичқирди у.
  
  
  Мен ерга каптар ва суяклари орасига қўнди, мен остидан ёриқ ҳис. Яҳудонинг револвери қичқирди ва Парижни соғинди. У ўрнидан турди ва ему лугерини кўкрагига қаратди. Бармоғим тетикни қисди, лекин у ёнмади.
  
  
  Яҳудо револверни тиззасига ташлаб, суяклар орасига йиқилди. Егонинг юзи буришган, кўзлари сирланган еди. Бир лаҳзага нафас қисилиши жуда баланд бўлиб туюлди ва кейин бирдан тўхтади. Егонинг танаси таранглашди ва revolver Егонинг қўлига тушди. Кейин его нишони деворга урилди-его кўзлари диабетик комада кенг очилди.
  
  
  Мен ўрнимдан турдим ва унинг олдига бордим. Унинг устига суянган пайт унинг танаси қаттиқ силкинди ва музлаб қолди. Унинг его бир пулс олди. Пулс йўқ еди.
  
  
  У ўрнидан турди ,лугерни ушлади ва яланғоч скелетга қаради. Яҳудо ўлган еди, унинг ядровий детонатори хавфсиз еди ва у қуёш нурини орзу қиларди.
  
  
  У жасадни ўша ерда қолдириб, катакомбаларнинг кириш қисмига яхши ёритилган туннелдан ўтди. Яҳудо бу туннеллардаги бошқа скелетларга ўхшамагунча топилмаслиги мумкин. Агар его швед егоси чиришидан олдин топилмаганида еди, его илк Масиҳийнинг қолдиқлари сифатида қаралиши мумкин еди. У фикрнинг қоронғу ҳазилини ўзига сингдираётганда, у чиқиш учун кетаётган бир гуруҳ сайёҳларга дуч келди.
  
  
  Италия қўлланмаси менга қаради. У айтди. Ъ келинг!Ъ - сиз компанияда қолишингиз керак, сигнор! Бу деярли тугади."
  
  
  Уни, уларга қўшилди, ва олдимизда нур томон юрар. "Оддий", дедим мен унинг қўлланмасига. "Мени жуда даҳшатли саҳна кечиктирди."
  
  
  У кулиб юборди. "Енг ёмони ҳали келмайди, сигнор."
  
  
  У, йиллар ва вазифалар ҳақида ўйлаб, агар мен ҳаётни давом еттирсам, ҳали ҳам қилишим керак еди. "Умид қиламанки, сиз Nostradamus пайғамбар билан қариндош емассиз", дедим.
  
  
  У ҳазилни тушунмаганга ўхшайди.
  
  
  Лекин мен парво қилмадим. Бир нарса аниқ еди: Яҳудо ўлган еди. Кейин мени нима кутаётганини ҳеч ким билмас еди. Шундай қилиб, у келажак ҳақида ўйлаш ўрнига, ҳозирги кунга, бу ерга ва ҳозирга қайтди. Ва кейин у Гина ҳақида ўйлади ва табассум қила бошлади. Агар тасаввур енг яхши грин.
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Китоб ҳақида:
  
  
  
  
  
  Бу қандай мумкин? Ник Картер мунтазам иш пайтида тўсатдан ҳужжатни Ватикан музейида яширишга мажбур бўлди . Тасодифий етруск вазаси бу мақсад учун мос бўлиб туюлди.
  
  
  Аммо бу Картернинг Нике ва его фаолияти ҳақида емас еди, чунки кейинчалик Картер ҳужжатни топишга ҳаракат қилганида маълум бўлди. Чунки ўша пайтда у юқори professional санъат ўғирланишининг кутилмаган гувоҳи еди.
  
  
  Ва санъат хазиналари, шу жумладан етруск вазаси деразадан бирма-бир ғойиб бўлгач, Картер ўзининг азалий душмани Яҳудонинг юзига очиқ қаради.
  
  
  Яҳудо бу ҳужжат билан хок ва Картер енг ёмон тушларида тасаввур қилганидан кўра кўпроқ нарсани қила олди ...
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Кобра Белгиси
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  Кобра Белгиси
  
  
  Лев Шкловский томонидан таржима қилинган
  
  
  марҳум ўғли Anton хотирасига бағишланган.
  
  
  Асосий белгилар:
  
  
  НИК КАРТЕР
  
  
  тахаллус Н3 agent болта
  
  
  "SHIVA"
  
  
  Кобра ташкилоти раҳбари
  
  
  ASHOK ANAND
  
  
  Ҳиндистон махфий хизмати агенти
  
  
  ПУРАН ДАСС
  
  
  Ҳиндистон махфий хизмати раҳбари
  
  
  НИРАД ва РАНЖИТ
  
  
  Кобра ташкилоти аъзолари
  
  
  РЕЕВА СИНГХ
  
  
  Шиванинг набираси
  
  
  
  1
  
  
  У менинг қўлларимга ўралган, юмшоқ ва мўрт ва бир лаҳзага тўлиқ қониқди. Унинг ноёб шифо тажрибаси Реева каби аёл билан бўлган. Соялар унинг олтин териси ва қора сочлари бўйлаб ўйнади ва мен бир лаҳзага орзуимни ушлаяпман деб ўйладим. Хона қоронғи еди ва Knuckles уни туширди. Яхшиямки, меҳмонхонада Ню-Деҳлининг тунги иссиқлигидан ҳавони танлаб олиш тизими мавжуд еди.
  
  
  "Сиз менга нима учун айтмадингиз", деб пичирлади Реева. Унинг юмшоқ, илиқ лаблари бўйним ва елкам орасидаги бўшлиқни мулойимлик билан тарашди, кўкраклари қўлимга босилди.
  
  
  У юзини буриб, тўла лаблари чизиғига қаради. Кейин Лобка ўзи хоҳлаган ҳамма нарсани олишга одатланган аёлнинг ўжар ифодаси билан қошларини чимирди... унаштирилган аёл ҳали ҳам бола еди. "Нима, Рева?"Мен унинг ҳаётининг юмшоқ тери устида менинг бармоқ югуриб, сўради.
  
  
  "Нега бу ерга келдингиз, Ник?"У бошини ёстиққа ташлаб, орқага тортди. Унинг узун қора сочлари ёстиқнинг оқ матосида юзини мукаммал хусусиятлар билан ҳошиялаган ҳало каби фанат ҳосил қилди... ўша пайтда ички изтироб ва тушунарсиз ишончсизликни акс еттирган юз.
  
  
  - Мен сизга айтдим", дедим мен сабр-тоқатли ва ишонарли бўлишга ҳаракат қилиб. "Менинг компаниям мени харидлар бўйича музокаралар олиб боришга юборди. Матолар, ипаклар, брокадлар... сўзлар, ҳамма нарса. Бу мамлакатда бошқа жойларга қараганда арзонроқ бўлган ҳамма нарса.
  
  
  Албатта, у унга ёлғон гапирди. Албатта, у Реевага кимлигини айта олмади. Барибир, фарқ нима? Қиз жалб қилиш учун ҳеч қандай сабаб йўқ еди, менинг қопқоғини ёндириб, ва унинг исми Ник Картер еканлигини салом ошкор, Ню-Деҳли бир миссияси ҳозирда болта агенти.
  
  
  Ўша куни кечқурун ерта тонгда у Аир-India рейсига етиб келди. Ва мен учрашишни кутган охирги одам Реева сингари аёл еди, у ҳеч ким ишонолмайдиган ёқимли ҳамроҳ еди. У ҳовузда сузишдан қайтганида меҳмонхона барида ўтирган еди. Унинг мукаммал қиёфаси кўк ва кумуш сари билан ўралган еди; биз ҳам биринчи қарашда дарҳол жисмоний жозибадорликни ҳис қилдик. Кейин бир сўз бошқасига олиб келди ва деярли сезмай, уни кечки овқатга таклиф қилдим.
  
  
  Биз Чанакяпуридаги француз ресторанига, тиқилиб қолган шаҳар ўртасида жойлашган қизил ва қора воҳага бордик. Бу уни ўзига жалб қилиш ва тунни бирга ўтказишга ишонтириш учун имконият еди.
  
  
  Маълум бўлишича, мен уни ишонтириш учун кўп ҳаракат қилишим шарт емас еди.
  
  
  Унинг сочлари каби ёрқин ва шаҳвоний кўзлари аниқ гапирди. Албатта, саволлар ва сўз ўйинлари бор еди... беҳаёлик санъатида кенг тарқалган амалиёт. Севги ва еҳтирос кечасига кириш.
  
  
  
  Айтишга ҳожат йўқ, Ню-Деҳли мен учун (ва ахе учун) Рева Сингхдан кўра кўпроқ нарсани англатарди. Уни хок Ҳиндистонга юборган еди ва гарчи у буни умидсиз фикр деб билган бўлса-да, чолни ишонтиришнинг иложи йўқ еди. "Аммо бизда бу одам борлигига заррача далил йўқ!"Мен ишора қилдим.
  
  
  "У ерга бориш учун яна бир сабаб, Ник", деди хок истеҳзоли кулиб. "Тартибсизликлар ва тартибсизликлар исботдир, шундай емасми?"Калкутта зали ярим анархия ҳолатида. Ва исёнчиларни қурол билан ким таъминлаган? Аниқроғи, ўқ-дорилар дарахтларда ўсмайди.
  
  
  "Бу Ҳиндистон ҳукуматининг ички хавфсизлик масаласи", дедим мен.
  
  
  "Аслида. Мутлақо ҳаёлий. Мен у билан тўлиқ розиман. Аслида, Агар бу шунчаки тартибсизликлар ва тартибсизликлар бўлса, бу вазифа бўлмайди, Ник.
  
  
  "Кейин нима?"
  
  
  "Бунга қаранг. У менга букланган қоғозни узатди. "Бу сизга сирли одамимиз Жаноб "Shiva" ҳақида кўпроқ маълумот беради.".. еҳтимол, бошқаси ҳақиқатан ҳам мавжудлигига ноаниқ ишора билан. Унинг сигарасидан аччиқ тутун бурун тешигимни куйдирди ва мен ҳужжатни ўқиш учун узоқ стулга ўтдим.
  
  
  Мақолани ўқиб бўлгач, мен хок нима қилиши ҳақида жуда яхши тасаввурга ега бўлдим.
  
  
  Хўжайин жилмайиб қўйди. "Кўриб турганингиздек, бу ифлос иш, рози емасмисиз?
  
  
  "Мен ахлоқсиз дейман.
  
  
  "Хўш, Ник. Бизнинг одам Ақшга ўн million долларлик хом героинни жўнатмоқчи. Лекин сиз кўрганингиздек, бу енг безовта қилувчи element емас. Агар бу шунчаки гиёҳванд моддалар бўлса, мен бошқа бировни чақирган бўлардим. Аммо халқаро дипломатия ҳақида гап кетганда... ва дунё тинчлиги... кейин мен бу вазифани сизга ишониб топширишим керак.
  
  
  У ртани очмасдан бош ирғади.
  
  
  У ҳозиргина ўқиган ҳужжат Овал офисдан еди. Юқори бориш мумкин емас. У мен қоғозларда ўқиган нарсамни назарда тутган еди, биз ҳеч қачон болта билан боғлиқ деб ўйламаган воқеа, менинг ишим у ёқда турсин.
  
  
  Кимдир Ақшнинг Президенти деб даъво қилиб, Вашингтондаги совет елчихонасига қўнғироқ қилди. Овоз мукаммал симуляция қилинган. Бу ҳазил бўлиши мумкин, лекин бу сўзлар умуман бегуноҳ емас еди. "Президент" яллиғланиш характеридаги таҳдидларни еълон қилди, бу таҳдидлар Совет елчисини Москвага ҳисобот билан шошилишга ундади.
  
  
  Охир-оқибат, тушунмовчилик ҳал қилинди ва оқ уй кўплаб узр сўради. Бу унинг охири бўлиши мумкин еди, лекин унинг ўрнига давоми бўлар еди. Совет Иттифоқининг асосий сиёсий арбоби КПСС Марказий қўмитасининг биринчи котиби президент билан "ишонч телефони"да суҳбатлашди. Фақат у умуман биринчи котиб емас еди. Ростини айцам, Вашингтонда ёки Москвада ҳеч ким рус овозига ким тақлид қилаётганини билмас еди. Сўз алмашиш дўстона емас еди ва президентни миллий хавфсизлик Кенгашининг навбатдан ташқари йиғилишини чақиришга ундади.
  
  
  Ҳаммаси яна аниқ еди... лекин узоқ емас. Икки ҳафтадан камроқ вақт олдин улар шунга ўхшаш воқеаларни бошдан кечирдилар; Ҳиндистон ва Покистон ўртасида, Исроил ва Миср ўртасида, Коммунистик Хитой ва Япония ўртасида таҳдид ва ҳақоратлар алмашинуви. Ҳар сафар дипломатнинг овози мукаммал тақлид қилинган, бу кўплаб ғазабланган таҳдидлар ва қарши таҳдидларга олиб келган.
  
  
  Дунё ядро уруши арафасида еди. Енди, оқ уй ҳужжатига кўра, кимдир ҳаммамизни тубсизликка ташламоқчи еди. "Шундай қилиб, сиз ўзингизни Shiva деб атайдиган бу сирли "кимдир" Кобра деб номланган ташкилотнинг мияси еканлигига ва у содир бўлаётган воқеалар учун жавобгар еканлигига шубҳа қиласиз..."
  
  
  "Балки, Ник. Агар Shiva бошқа нарса емас, балки одам бўлса", - дея аниқлик киритди хўжайин. "Биз Кобра мавжудлигини биламиз. Ва биз бу қурол ва гиёҳванд моддалар савдоси ташкилоти еканлигига аминмиз. Аммо бу билан солиштирганда ҳеч нарса емас", деб тушунтирди у асабийлашиб, ендигина кўриб чиққан ҳужжатга тегиб. "Бу Shiva ҳақиқий одамми?"Ёки бу кобрага буйруқ берадиган ғалати халқаро ташкилот учун қопқоқми? Биз билиб олишимиз керак бўлган нарсаларга овоз bering... иложи борича тезроқ қўшишим мумкин.
  
  
  "Демак, агар Shiva еркак бўлса, у аслида овозларга тақлид қилаётганига ишонасизми?"
  
  
  Хок чарчаган ҳолда бош ирғади.
  
  
  "Аммо сиз Shiva мавжудлигини ҳам билмаяпсиз."
  
  
  "Буқанинг кўзи."
  
  
  - Демак, у ҳеч ким кўрмаган, иложи борича баъзи қаҳрамонларнинг овозига тақлид қила оладиган одамни топиши керак... Сизнингча, қаердан бошлашим керак?
  
  
  "Улар сизни чақиришмайди қирувчи 3 бекорга, Картер.
  
  
  Бу у умид қилган ревматизм емас еди. Лекин айтганимдек, баъзида қирғий каби одам билан музокара олиб бориш мумкин емас. Шундай қилиб, мен бутун дунё бўйлаб бориб, ўзини Shiva деб атаган одамни ёки бирор нарсани сўрашим керак еди.
  
  
  У бу тахаллус еканлигини билади ва кейин ҳужжатларни уйда ўрганади. Аслида, Shiva Ҳинд худоси бўлиб, одатда вайрон қилувчи сифатида танилган. Урушлар, очарчилик ва ўлим... ушбу фалокатлар его назорати ва ваколати остида Егонинг мутлақ ва шубҳасиз ҳукмронлиги еди. Аммо кўпроқ нарса бор еди; у ўқиган китобларда илонлар билан безатилган Shiva тасвирланган ҳайкалларнинг расмлари ва фотосуратлари бор еди. Бу оддий илонлар емас, балки кобралар, ҳалокатли Ҳинд илонлари.
  
  
  Шундай қилиб, мен мавжуд бўлмаган ва имконсиз бўлиб туюлган изга ергашишим керак еди... Ганг қирғоғидаги қум доналарини қандай ҳисоблаш мумкин!
  
  
  Аммо Агар Shiva кимнингдир ўралган тасаввурининг тимсоли бўлса, унда Реева Сингх аниқ емас еди. қиз ҳақиқий, ширин, юмшоқ ва ҳайратланарли даражада жонли еди.
  
  
  
  Унга ўгирилиб, ее тирноқли тадқиқот муаммоларини ҳал қилиб, лабларини тўла оғзига босди. Унинг олтин териси енгил ёруғлик пардаси билан қопланган еди ва кўкраклари ўша пишмаган ва қаттиқ кўкракларга босилганда, мени бошқариб бўлмайдиган истак босиб кетди.
  
  
  "Йўқ, мен қилмадим", деб пичирладим, у мени ташвишга солаётган яна бир қатор саволларни беришга ҳаракат қилди. "Мен Никман, сиз еса Рева... сиз бошқа билишингиз шарт емас... айни пайтда. Ее уни маҳкам қучоқлади ва у нола қилди.
  
  
  Тўшакдан адёлни оёғи билан итариб, отаси уни маҳкам ушлаб олди. Рееванинг кўзлари катта еди, лекин у хонанинг нариги томонидаги нарсага қараётгандай туюлди. Ўша пайтда у муаммога дуч келганини билди.
  
  
  Уни шовқин ешитди. Бир сониядан сўнг, у хонадан хириллаган пичирлаш каби келган металл хириллашнинг келиб чиқиши билан аниқланди... Кимдир қулф билан овора еди. Менинг Смит ва Вессон каравот ёнидаги комидиннинг юқори тортмасида еди, лекин айни пайтда у менинг қўлимдан келмаган еди. Заиф шовқин тўхтади, сўнгра чертиш... ва кейин у, мен қуролни ушлашга вақтим йўқлигини англадим.
  
  
  Ешик очилиши билан уники йўлдан сакраб тушди. Аксарият ҳиндулар кийган пижамаларга ўхшаш оқ нақшли кўйлак ва канвас шим кийган икки соқолли еркак коридордан тушаётган нурга қарши ажралиб турарди. Аммо мени шведлардан кўра кўпроқ ҳайратга солган нарса, саллали фигуралардан бири маҳкам ушлаган калта ўқли тўппонча еди.
  
  
  Қурол менга ишора қилди ва мен бу ҳақда ҳеч нарса қила олмадим. Ешик икки кишининг орқасида оҳиста ёпилди ва қуролсиз одам хонадаги муқаддас нурни ёқди.
  
  
  У тўсатдан ярқираб милтиллади ва чиқиш йўлини топишга ҳаракат қилиб, икки ҳужумчини кузатди. Улар кучли ва мускулли, соқолли юзлари ифодасиз, соқоллари ва саллаларига қараганда, иккаласи ҳам сиҳлар еди.
  
  
  "Хайрли кеч, соҳиб", деди қуролли kishi ва саломлашиш одобсиз табассумга айланди, чунки у Реева билан мен яланғоч еканлигимизни ва шунинг учун янада заифроқ еканлигимизни тушунди.
  
  
  Айни пайтда ўйнаш мумкин бўлган ягона карта сайёҳ ва бизнесменнинг муқоваси остида қолиш еди. У ғазабланган оҳангда: "бу нима воқеа?"Мен телефонни ушлаш учун имо-ишора қилдим, лекин қуролсиз сикх ҳиндистонлик ески услубдаги телефонни ёнимга кўчирди.
  
  
  "Қандай бемаънилик, соҳиб! у жилмайиб хитоб қилди. "Ҳеч ким сизга кўчиб ўтишга рухсат бермади, ҳатто мем соҳиб ҳам", деди у аллақачон қопқоғини тортиб олган ва чойшаб остига ўралган Реевага ишора қилди.
  
  
  "Сандиқларга қаранг, Mohan", деди тўппончали одам шеригига.
  
  
  "Агар бу талончилик бўлса, сиз Ўғирлашга арзийдиган нарсани топа олмайсиз", деб огоҳлантирди иҳ. "Менда фақат квитансиялар бор. Ақш руписи, Ақш доллари.
  
  
  Улар умуман таассурот қолдирмадилар. Умуман емас.
  
  
  Аммо у гапирганда, у диққатини жамлай бошлади, танасини ва онгини зўравон ва бўлинмаган бирлашишга тайёрлади. Охирги marta у миссиялар орасидаги танаффусдан завқланганида, хок уни одатдаги дам олиш ва таътилдан олиб чиқиб, ўзини ҳимоя қилишнинг енг ноодатий шаклларида маҳоратини ошириш учун интенсив машғулотлардан ўтишни талаб қилди. У ўзлаштирган турли хил техникалар орасида менга қора камар, "ретте дан", таеквондо чемпиони, "кунг"нинг корейсча версияси ўргатган автосуггестион шакли ҳам бор еди."Ўқитувчи мени таеквондо бўйича ҳам ўргатди. Каратенинг бу шакли бутун танани, айниқса сон ва оёқларни ишлатиш натижасида олинган куч ва импулсдан фойдаланишга асосланган.
  
  
  Шундай қилиб, икки ҳужумчидан бири менинг нарсаларимни варақлай бошлаганида ва бутун шахсий Арсеналимни ошкор қилмоқчи бўлганида, мен биринчи ҳаракатни қилишга тайёр едим. У ўзини булоқ деб тасаввур қилди, ахлат атрофида сакраб чиқиб, танасини космосга улоқтирди.
  
  
  Реву уни итариб юборди ва тўшакдан сакраб тушди ва мушук каби товонига қўнди. Полга урилганда бошим узра ғичирлади. Моҳаннинг шериги қуролида кучли сустуруcу бор еди.
  
  
  "Ник ... йўқ! Реева бақирди, гўё мендан жанжал бошламасликни ёки икки кишига қаршилик кўрсатишга уринмасликни илтимос қилди.
  
  
  Лекин мен бошқа вақтни беҳуда сарф қилмоқчи емас едим.
  
  
  Mohan ва унинг шериги қизга таҳдид қилмадилар, лекин лаблари мос келадиган табассум билан ўралган ҳолда мен томон ҳаракат қилишди. Иҳ тишлари ва милклари паан баргларини қаттиқ чайнашдан қизил рангга бўялган. Иҳ чироқининг кўр нурида уларнинг оғизлари худди хом гўшт бўлакларини тугатгандек қонга ўхшарди.
  
  
  "Сиз бизни кам баҳолайсиз, соҳиб," тўппонча билан масхара қилди. — Биз қизни ўлдиришимиз мумкин еди, лекин аввал сизга жуда яхши иш қилмоқчимиз."
  
  
  У қандай "иш" ни назарда тутганини кўриш учун кутишнинг ҳожати йўқ еди. Дарҳол мудофаа икки кишини қўйиш "ки-илова" бир баланд овозда фарёд билан, уни, унинг оёқларига сакраб ва ҳужум. "Мен тушунаман-рио-ча-ги" - думалоқ зарба, унда барча Аленка орқага мувозанатланган. Его уни тўплаши мумкин бўлган барча куч ва консентрация билан озод қилди. У ўнг оёғини чиқариб, нишонга тегди.
  
  
  А ёқимсиз гургле қурол билан одамнинг нола ҳамроҳлик; менинг яланғоч тўпиғи қуёш плексус его тепиб. У нафас олиш учун нафас олиб, полга қулаб тушганда, унинг его ўпкасидан ҳаво чиқиб кетди. Қурол унинг бармоқларида осилиб турарди, лекин у яна бир ўқ отиш учун қуролни кўтарганида, у сакраб ўтиб, Моҳанга сакраб тушди.
  
  
  "Қўрқманг, биродар", деб пичирладим, бошқаси мени орқага ташлаш учун оёқларимни ушламоқчи бўлди. У ўзидан тезроқ еди.
  
  
  Бу ерда у таеквондо ва кунг-фу билан шуғулланишни бошлаганида қилган саъй-ҳаракатлари учун мукофотланди.
  
  
  Унинг қўли худди ҳалокатли "ма-нал-чи-ки" учун асос бўлгандек кўтарилди, бу сиз мукаммал ўзлаштиришни ўрганган ҳужум шакли. Менинг қўлим ҳавода космоснинг маълум бир нуқтасига Моҳаннинг нишонига қараб ҳаракатланарди. Қаттиқ бармоқларим его бурнининг тагига тегса, бу одам ўлганини билиш учун менга тиббий маълумот керак емас еди.
  
  
  У миядаги ему суягининг бир бўлаги билан пичоқланиб, уни бир зумда ўлдирди. Рта егосидан қон оқими оқиб тушди ва унинг нигоҳи менга жойлашди... кейин Егонинг кўзлари икки дона қора мармар сингари кенг очилиб, шишасимон бўлиб қолгунча хиралашди. А бўғиқ, бўғилиб овоз у қават урди, деб рта нинг его орқали қочиб. Латта қўғирчоқ каби Inert, унинг бурни таниб бўлмайдиган, қизил ва пишган мева шарбати каби езилган.
  
  
  Mohan енди "қотил" емас еди, "у жасад еди.
  
  
  Аммо бир неча сония ичида Егони тугатишим керак еди, его шериги ҳужумга қайтишга ҳаракат қилиш учун етарлича тикланди. Уни, уни орқамдан самимий қаватда бўйлаб емаклай ҳис, ва мен икки marta ўйлаб вақт йўқ еди.
  
  
  Уники, дарҳол тайёр еди. "Ханна, дол, сет"... бир, икки, уч... Мен ақлан ўйладим. Кейин унинг чап тирсаги даҳшатли "пал-куч чи-ки"га қайтарилди.
  
  
  Унинг рақиби ияги остида унинг самимий урди. У қичқирди ва у мукаммал тишлар тўпламидан нима қолганини ўйлаш учун орқасига ўгирилди. Чунки енди жаг ъ бутунлай бўшашган, синган еди. Егонинг ияги ва бўйнидан қон оқиб, унинг беғубор кўйлагига тўкилди. Юзининг пастки қисми том маънода йиртилган еди; кўкарган аллақачон ёноқ суягидан кўзларига ёйилган еди.
  
  
  Еркак гапирмоқчи бўлди, лекин его рта атрофида фақат бўғиқ овоз бор еди; лекин его уни нокаутга учратмасдан, у қуролнинг тетикини тортиб олишга муваффақ бўлди. Мен узоқ вақт полда ётиб, олдинга йиқилдим. Яна бир катта калибрли ГАВК олдимда икки дюймдан ўтиб, қарама-қарши деворга урилди. Бу қовуриш учун тайёр янги сўйилган товуқ каби бир кишини ичак мумкин кўзойнак кўзли дум-дум еди. Еркак ўрнидан турди ва ешик томон суянди.
  
  
  У infernal ўқлари орқали бошқасини отишдан олдин, унинг зигзаги ҳар куни менга чин дилдан қўшилган чизиқдан пастга тушди. Аммо у қуролни Егонинг қўлидан тортиб олишдан олдин у йўқ еди. У коридорга югурди ва юпқа қон изини кўрди ва қопланмаган коридорнинг нариги четида металл зинапояларнинг оғир аралашишини ешитди.
  
  
  Кейин у хонасига қайтиб, каравот ёнида қолдирган шимини тортди. Реева менга катта, қўрқинчли кўзлари билан қаради. Салом айтди. "Ғазабланманг, илтимос! - Матоларни сотишда ҳар доим қаттиқ рақобат мавжуд.
  
  
  "У кулмади. Уни бир вақтлар еркак бўлган қонли фигура билан ёлғиз қолдирди.
  
  
  Кейин у уни хона бўйлаб югурди. Унинг ҳужумчини таъқиб қилаётганини ҳеч ким кўрмаган. У уни ушлаши керак еди, чунки енди Mohan ўлган еди, у ҳақиқатан ҳам Деллада еканлигини билишнинг имкони йўқ еди. Мен уларни қўпол ўғрилар деб ўйламаган едим; улар оддий жиноятчиларга қараганда юқори маҳорат кўрсатдилар.
  
  
  У улар пул сўраш иллюзияси остида ҳаракат қилмаётганига амин еди. Бошимда нимадир қулаб тушди, мен ўша пайтда айтолмаган нарсам. Бу топишмоққа ўхшарди... мени Хокнинг айтганларини қайта кўриб чиқишга мажбур қилган нарса. Ҳиндистонга сайёҳлик визаси билан келганимдан бери кимдир менинг шахсимни ошкор қилган бўлиши мумкинми? Агар у Моҳаннинг шеригини ушламаганида, кўплаб саволлар жавобсиз қолиши мумкин еди.
  
  
  Меҳмонхона қабулхонаси деярли ҳувиллаб қолган, тунги хизматчи пештахтада ухлаб ётган еди. У veranda ва боғга чиқадиган катта shisha ешикларни яширган пардалар ортида жуда тез ҳаракатни пайқади. Ялангоёқ, у чодирларга югурди, иҳ ни четга суриб, қоронғи боғга югурди.
  
  
  Майса оёқ остида нам ва совуқ еди. Ой унинг тўқ сариқ юзини қоплаган булутлар ортида ғойиб бўлди. Кейин мен ҳовуздаги булутларнинг аксини кўрдим, у ерда у Реева билан учрашишдан ва у билан кечки овқатдан олдин машҳур сузишни амалга оширди. Гоне кўзойнак clink бор, беланчак бадиий ҳаракати, ва кўча сотувчилари guttural қичқиради.
  
  
  Енди фақат нафас олишимнинг овози, пулсимнинг уриши бор еди. Мен еҳтиёткорлик билан олдинга интилдим, ҳар қандай ҳаракатда, ўлжамни топишга имкон берадиган ҳар қандай шовқинда ҳисларим зўриқди... у кашф қилинишидан олдин.
  
  
  Шошқалоқлик билан у қуролини чизишга улгурмади. Шунинг учун мен фақат ақлимга ва қўлларимга таянишим керак еди. Агар сиз ҳаётга қаратилган жим қуролни топсангиз, ақлингиз ва қўлларингизга таянишингиз шарт емас.
  
  
  Ўқитувчим мени корейс тилида "мушт" деган маънони англатувчи"Чу-Мок" лақаби билан биларди. Аммо ўша пайтда мен тадқиқ қилган нарсамни амалда қўллашга вақтим йўқ еди. Боғда ҳамма жим еди. Banyan барглари фақат бир оз чайқалиб, улкан танаси билан тўсиқнинг бир қисмини яширган.
  
  
  У тўсатдан чақнашни, сўнгра ҳалокатли ўқнинг ғазабланган хириллашини пайқаганида, у Ҳинд қонининг изларини кўрган бўлар еди. Бу сафар мен бақирдим. Кейин мен унинг қўлини оғзимга олиб келдим, унинг кўзлари елкамни тирнади.
  
  
  Бу юзаки яра еди, лекин у қаттиқ чақди. Стал тишларини ғижирлатди ва ўзини ҳар қачонгидан ҳам ҳимоясиз ҳис қилиб кутди. Бироқ, қурол-ярог ъ кўпроқ имконият олишни истамади ва қасос олиш учун унга ҳужум қилишимни кутди.
  
  
  У панжара томон югуришни бошлади. Еҳтимол, мен ҳам унинг орқасидан югурган бўлардим, чунки мен унга емуга дарс бермасдан қочиб кетишини хоҳламадим. Кўринишидан, у его унга берган муомаладан бироз олдин тузалиб кетган еди, шунинг учун у ҳайратланарли чаққонлик билан чегара деворидан сакраб ўтди. У одамдан кўра кўпроқ мушук каби ҳаракат қилди. Аммо қўлидаги оғриққа қарамай, у ўзини худди ҳаракатчан ҳис қилди. У уни олиб, девор устига чиқди ва ялангоёқ шағал устига тушди. Қулоқларимда яна бир қўнғироқ овози портлади, лекин бу ўқ емас еди.
  
  
  Оқ салла кийган ҳиндистонлик панжара ортидаги шағал йўлнинг охирида тўхтаб турган скутерга етиб боришга муваффақ бўлди. Двигателнинг шовқини билан скутер узоқлашди ва ҳиндистонлик ҳатто орқасига қарамади. Мен такси ёки велосипед таксини дўл қилмоқчи бўлишим мумкин еди, лекин мен қуролли одам аллақачон шаҳар хиёбонлари лабиринтига ғойиб бўлганини билардим.
  
  
  Шундай қилиб, у енди бефойда кўринадиган овни давом еттириш ўрнига, деворга қайтиб, иккита ёғоч устунга ёпишиб, яна унинг устига чиқди. Бу сафар у камроқ ҳаракат қилди. Майса шағал билан солиштирганда оёқларимга ҳақиқий енгиллик бўлди. У ҳовузга борди, қўлини ювди ва майсазорни кесиб ўтиб, шовқинсиз қабулхонага тушди.
  
  
  Ешикчи уйқусидан уйғонди, бу шубҳасиз икки ҳиндуларнинг менинг хонамга еътибор бермасдан келишларига имкон берди. Аммо, мен юқорига уни тарк жасад учун его айбдор қилмоқчи емас еди ва мен қутилиш учун зарур, деб. "Уйқусизлик, соҳиб?"у мендан сўради, еснаб, секин ўрнидан турди. Кейин у пештахта устига егилиб, менга егилган кўриниш берди... Аслида, уники фақат шимида еди. "Мен сизга уйқу таблеткаларини юбораман, шундай емасми?"
  
  
  "Раҳмат, керак емас", мен қаттиқ табассум билан рад етдим.
  
  
  Агар у сикх ўқидан менда қолган узоқ, қонли тирналишни пайқаса, у ҳеч нарса бўлмагандек ўзини кўрсатди. Қўлларимни чўнтагимга солиб, мени ҳеч ким кўрмасдан лифтлар томон юрдим. Мен хижолат бўлганимдан емас, еътибор bering; лекин мен диққатни жалб қилмасликни афзал кўраман. 3-сонли қирувчи telefon орқали Shiva исмли одамни топиши керак еди.
  
  
  
  2
  
  
  Реева Сингх хонамни тозалашда ёрдам бериш учун у ерда йўқ еди.
  
  
  Менинг ётоқхонамнинг ешиги очиқ еди, гарчи Mohan ва унинг шеригининг егоси тўхтатган ишни давом еттириш учун ҳеч ким унинг орқасида яширинмаган еди. Karate зарбаси билан ўлдирган одамнинг музлатилган жасадидан ташқари хона бўш еди. Ҳиндистонлик қўллари ва оёқларини ғалати ҳолатда ёйиб, деярли ҳали ҳам тарқалаётган қора қон ҳовузига ботиб ётарди.
  
  
  Ғичирлаган адёллар у кечқурун кўп қисмини у ва Реева билан ўтказганини кўрсатди. Кўринишидан, қиз тўйган ва ҳеч ким уни тўхтата олмагунча хонадан чиқиб кетган. Мен унинг сукутига ишонишим мумкин деб бир сония ҳам ўйлайдиган аҳмоқ емас едим. Шунинг учун улар ертаси куни ерталаб унинг меҳмонхонасини ўзгартиришга қарор қилишди. У Ню-Деҳли полициясидан ҳеч ким менинг олдимга келиб, менга саволлар беришини хоҳламади. У қопқоғини ҳимоя қилиш учун кўпроқ ёлғон билан жавоб бериши керак еди.
  
  
  Аммо реева Сингх ҳақида қайғуришдан ташқари, у оғзини ёпадими ёки йўқлигини ҳам билмас еди, унинг Mohan ҳақида қайғуриши керак еди. Албатта, менинг хонамдан его олиш осон бўлмаган, айниқса унинг меҳмонхонаси ҳар қандай шовқиндан қочган. Яхшиямки, қолган меҳмонлар аллақачон ухлаб қолишган. Унинг жасадини кимсасиз йўлакдан судраб тушганимда биз учун битта ешик очилмади. Ҳеч қандай қўрққан юз менинг қизил ҳошияли кўзларимни, ярадор қўлимни ёки қонли юкимни кўра олмайди.
  
  
  Его уни лифт олдида гаровга қўйди ва шим чўнтагимда керакли нарсани топди. Менинг пичоқ пичоғимнинг пўлат пичоғи жуда фойдали қурилма еканлигини исботлади; аслида, Делланинг пичоқ пичоғи билан мен ешикни очиб, идишни юқори қаватда қулфлаб, лифт милини бўшатиб, танани бир неча ўн метр пастга улоқтирдим.
  
  
  Бу Моҳаннинг абадий дам олиш жойи бўлади.
  
  
  У аллақачон ҳавода бош ва елка еди, қудуқ чуқур чуқурга бир final суриш учун тайёр унинг его танасининг қолган, у мени байроғини бажариш учун рухсат сакраб қилди нарса томонидан лигини еди. Унинг жасади залдан судраб тушаётганда унинг Ҳинд курта енгини ўралган еди ва енди мен илгари сезмаган тафсилотни кўрдим.
  
  
  Бу менинг билагимда аниқ ажралиб турадиган ўчмас кўк сиёҳ билан қилинган татуировка еди; ва бу расм еканлигини тушунганимда, менинг шубҳаларим тасдиқланди. Татуировка одатдаги ҳужум ҳолатида қўлни юқорига кўтарган ўралган қирол кобра еди. Моҳаннинг музлатилган гўштида ханжар шаклидаги нишон ва чайқалаётган тил йўқолди.
  
  
  Шундай қилиб, Кобра пайдо бўлди. Ник Картер иҳнинг махфий ташкилотини фош қилмаслигига ишонч ҳосил қилиш учун улар Mohan ва егога шерик юборишди. Фақат режа муваффақияциз тугади. Икки агентдан бири ўлган, иккинчиси еса юзи синган ҳолда ҳеч қандай маълумот олишга улгурмаган, ҳатто менинг ҳақиқатан ҳам 3-сонли қирувчи, болта хизматидаги agent еканлигимнинг заррача исботи ҳам йўқ еди.
  
  
  Менинг фойдасига бир нуқта, мен ўйладим, ўлик одамнинг кўйлак енги да tugging ва жасадини тепиб. Моҳаннинг музлатилган танаси лифт милининг қоронғи деворларидан сакраб тушди. Уни, унинг сўнгги манзилига етиб борганини ешитди... тана йиқилиб тушганда шовқин бор еди. Агар Shiva ҳали ҳам емуга ёрдам бера олса, унга қарши ҳеч нарса бўлмайди.
  
  
  Муаммо шундаки, мен ҳали ҳам паром сифатида, агар бу сирли белги мавжуд бўлса, кобра қопқоғи остида ишлайдиган мия, ушбу халқаро тармоқнинг торларини тортиб оладиган танланган туйғуни билмасдим.
  
  
  
  Трафик Неру боғи орқали аста-секин ҳаракатланди. Автомобил оломон учун, велосипед такси, scooter, ва велосипедлар, Connaught сирк оқ устунлар жим соқчилари каби пиёдалар оломон томоша. Mohan ва его sputnik кийимларидан унчалик фарқ қилмайдиган кенг оқ шим ва оқ "куртас" кийган еркаклар тез, жиддий ва хотиржам юришди. Қора сочли аёллар ўзларини" сари" га, бошқалари ипак туникага ва камтарона" чуридар " га (тўпиқ ва бел атрофига мос шим) ўрашди. Уларнинг барчаси саросимага тушган оломонни шакллантирдилар, шошилинчлик ҳисси билан уларни осиб қўйишди ва шу билан бирга кутишди.
  
  
  Аммо шаҳарнинг диққатга сазовор жойлари ва товушларидан кўра, ҳар доим Ню-Деҳлини ноёб шаҳарга айлантирган екзотик атмосферадан кўра, менинг қизиқишим фақат битта нарсага қаратилган еди.
  
  
  Shiva Учун.
  
  
  "Сиз менга айтаяпсизки, Сизнинг хизматингиз фақат Кобра ҳақида ешитган, шундай емасми?"Мен ундан сўрадим, иккаламиз ҳам Парк яқинидаги кўча кафесида ялпиз чойини ҳўплаганимизда, қаршимда ўтирган одам.
  
  
  Ўша куни ерталаб мен Ҳиндистон махфий хизматига мурожаат қилдим. Менинг" алоқам " менга айниқса тавсия етилган махфий хизмат ходими еди. Ashok Anand менинг ёшимдаги, аммо ингичка ва Хаггард, ўткир ва кириб борувчи кўзлари, юзида тажовузкор ифода бўлган одам еди... ўйиннинг барча қоидаларини биладиган одамнинг ифодаси, улар ярамас ёки йўқлигидан қатъи назар. .
  
  
  "Кобра ҳақида ешитганмисиз?"- Бу нима? "у қовоғини солиб сўради. У косани лабларига кўтарди ва давом етишдан олдин узоқ қултум чой ичди. "Албатта, Жаноб Картер. Биз Кобра ҳақида ешитганмиз... Kashmir атрофида, Калкутта, Madras, Bombay томонидан... бутун мамлакатимиздан. Тартибсизликлар ва ғалаёнлар бўлган жойда ҳар доим Кобра бўлади.
  
  
  "Ва Shiva?"Мен туриб олдим.
  
  
  "Буни кўряпсизми?"Anand стулнинг юзасига ишора қилиб, жуда порлоқ ёғоч токчани кўрсатди. "Бу силлиқ, шаклсиз, қаранг?
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  "Хўш, мен унга Шиванинг шаклсиз, юзсиз, шахссиз еканлигини айтганимда тушунасиз, Жаноб Картер. У стулга суяниб, ярим ёпиқ қора кўзлари билан менга қаради. "Бу шунчаки ёвуз Худодан олинган исм, ҳатто биз учун Ҳиндистон махфий хизмати ИИСАДА.
  
  
  Ва унинг овози бошланғич нуқтада, бир кун олдин бўлган жойда... фақат меҳмонхона бошқача. Хок менга ҳиндулар билан алоқа ўрнатишга рухсат берди, гарчи у менга ёрдам учун иҳга ишонмасликни маслаҳат берди.
  
  
  Деллнинг ўзида Mistletoe ҳиндулари уни "хиёнат" деб аташган деган миш-миш бор еди."Гарчи унинг егоист ҳамкасби хокни жуда еҳтиёткорлик билан ишонтирса-да, кераксиз таваккал қилишнинг маъноси йўқ еди, айниқса менинг ҳаётим ва миссиямнинг муваффақияти хавф остида бўлганида.
  
  
  "Нима учун сизнинг ҳукуматингиз бизнинг Шивани топишни жуда хоҳлаётганини сўрасам бўладими?"Anand худди шу оҳангда еҳтиёткорлик билан ва еҳтиёткорлик билан деди.
  
  
  "Героин", дедим. "Қўшма Штатлар учун ўн million долларлик юк. "Агар мен у билан ҳақиқий сабаб ҳақида гаплашсам, мақсадларимни жуда кўп очиб бераман деб ўйламаган едим, яъни сўнгги ойларда халқаро дипломатияда ваҳима қўзғатган ва ер юзида тинчликка таҳдид солган овозли тақлид манбасини излашга ҳаракат қилардим..
  
  
  "Ҳа, гиёҳванд моддалар ҳақиқатан ҳам ёмон иш! Ҳиндистонлик жилмайиб, ўрнидан тура бошлади. "Илтимос, мени бир неча дақиқага кечирасиз, лекин мен албатта раҳбаримга қўнғироқ қиламан. Еҳтимол, у менга Кобра ҳақида кўпроқ маълумот бериши мумкин.
  
  
  "Албатта", дедим. Anand стулни орқага суриб, тераста бўйлаб юрди.
  
  
  Мен уни ичкарида ғойиб бўлгунча кузатдим. Кейин у чой баргларидан тақдирни ўқишни ҳеч қачон ўрганмаганидан деярли пушаймон бўлиб, чашка тагига қаради. Ким билади, агар у буни ўрганганида еди, енди у ўз миссиясининг муваффақияти ёки муваффақияцизлигини башорат қила оларди.
  
  
  У орқага енгашиб, унинг нигоҳи Connaught Circus атрофида яра трафик учун гавжум терас бўйлаб оҳири қилайлик. Денгиз билан боғлиқ жуда кўп саволлар, бўшлиқлар бор еди, мен ҳар қандай тараққиётга еришиш учун жуда кўп ҳаракат қилишим керак еди. "Кўпроқ чой, сер?"
  
  
  У кофе столига суяниб турган официантни кўриб қўрқиб кетди. "Иккитасини олиб келинг", дедим Ананднинг бўш косасига ишора қилиб.
  
  
  "Икки ялпиз чой, — официант деди. "Мен уни Пакорага таклиф қила оламанми ёки жаноб самоса деб номланган гўшт айиғи бўлган ҳинд таомини синаб кўрмоқчими?"Улар ажойиб, соҳиб.
  
  
  У унга ижобий бош ирғади берди, бироз его-гижгижлаш ёндашув томонидан ҳайрон. Еркак бўш кўзойнакни олди ва ошхонага қайтиш учун ўгирилганда, мен унинг яланғоч қўлига шокда тикилиб қолдим. Мен унга узоқ вақт қарашга улгурмадим, лекин нен-да нима босилганлигини аниқлаш учун ҳам вақтим бор еди.
  
  
  Ўралган кобра-бу унутиш осон бўлмаган нарса! У стулни орқага суриб, оёқларига сакраб тушди.
  
  
  "Куда, тикувчи олинг, Anand қаерда?"- Мен ўйладим, жадваллар орасида менинг йўл қилиш. Плиталарнинг шитирлаши қулоқларимни тешди, бу қичқириқ қаҳва ва Неру боғи атрофидаги машиналарнинг шохлари ва товушлари билан аралашди. Лекин камида мен кеча едим каби заиф емас еди, мен меҳмонхона хонасига кириб едим икки Sikhs қарши ўзимни ҳимоя қилиш еди едим қачон.
  
  
  У кўтариб елка ғилофида менинг азиз Вилгелмина еди, тҳе .38 жуда кўп умидсиз вазиятларда мени қутқарди Luger, мен еслаш ёқди кўпроқ. Ва агар қурол етарли бўлмаса, менда Ҳуго бор еди, менинг стилеттом, кўйлак енгим остига ўралган еди.
  
  
  "Сиз хоҳлаган нарса борми, соҳиб?"Оқ пиджаклардаги официантлардан бири мендан сўради.
  
  
  "Telefon", дедим.
  
  
  У хонага кирадиган айланадиган ешикларга ишора қилди. Anand телефонда жуда узоқ вақт кетаётгани мени ҳайратга солди. Бу, официантнинг қўлида кўрган зарбдан ташқари, мени безовта қилди.
  
  
  У оқ кўйлаги кийган одамнинг кўрсатмаларига биноан унинг телефонларини, тор йўлакнинг чап томонида ўрнатилган бир қатор қора ва ескирган телефонларни топди. Мен тезда атрофга қарадим ва ўнг кунимдаги белгини пайқадим. Балки уники ҳеч қандай сабабсиз асабийлашгандир, балки уники ҳеч нарсадан хавотирланмагандир.
  
  
  Хўш, ишонч ҳосил қилишнинг фақат битта усули бор еди.
  
  
  У қўлини енгил ёзги кўйлаги остига қўйиб, Вилгелминанинг дастасига таскин берувчи тегинишни ҳис қилди ва йўлакдан еркаклар хонасига тушди. Парча кимсасиз еди. Ешикни очиб, ўнг оёғини олдинга қўйди.
  
  
  Ешик очилиб, оқ-қора плиткали ҳаммомга тез қарашга имкон берди. У ерда ҳеч ким йўқдек туюлди. У орқамдан ешикни очиб, олдинга қадам ташлади. Мен пичирладим: "Ashok?"- Кийиниш хоналари кундузи соат учда ёпилди.
  
  
  У бир сония кутиб турди ва кейин яна унга қўнғироқ қилди. Жавоб йўқ. Мушукдек жим, тузоққа тушишдан қўрқиш ҳисси кучайган ҳолда, luger уни ғилофидан чиқариб, тетик бармоғини бироз букди. Кўпинча, замонавий Лугерс бефарқ тетикга ега; аммо Вилгелминани мен учун Вашингтондаги штаб-квартирадаги АХ лабораториясидаги йигитлар ўзгартирган. У тетикни тортиши биланоқ тетик ўчишга тайёр еди.
  
  
  Чапдаги биринчи ҳожатхонага бордим. Металл тутқични маҳкам ушлаган ҳолда, у ешикни итариб очди ва худди шу қадар тез ёпди. Биринчи ечиниш хонаси, иккинчиси каби бўш еди. Ва учинчисида, туширилган ҳожатхона ўриндиғига суяниб, Ashok Ананднинг ҳаракациз ва жонсиз танасини ётқиз.
  
  
  У қўлини узатди ва Егонинг бошини кўтарди. "Ярамаслар! у нафаси остида шивирлади. Ананднинг катта кўзлари менга тикилди. У бармоқларини Егонинг кўз қовоқлари устига югурди ва шу билан инсон егосининг ўлимидан қолган ҳайратланарли ифодани ўчирди.
  
  
  Юпқа чизиқ, енди бинафша ранг, Егонинг бўйнини белгилаб қўйди. Униб Деаденед, мен тузилган, ёмон ўрганиш. У кўкарган жойни яхшироқ кўриш учун Его кўйлагининг ёқасини очди ва бир дюймдан камроқ масофада жойлашган иккита майда понксиён белгиларини кўрди. "Лекин нима учун?"у ўзидан сўради. Anand ўлик пиширилгани аниқ, чунки его, тил рта осилган еди; аммо бўйнидаги бу излар илон тишлари томонидан қолдирилганга ўхшарди.
  
  
  Бир мунча вақт олдин, бир миссия билан бошқаси ўртасида мен судралиб юрувчилар ҳақидаги фан-герпетология бўйича бир нечта китобларни ўқидим. Ва у заҳарли илон чақишига реакциялар одатда тишлашдан чорак соат ёки ярим соат ўтгач бошланишини билади.
  
  
  Ashoka Ananda аждаҳони тишлади, лекин бу Егонинг ўлимига сабаб бўлмади: еҳтимол бу белгилар огоҳлантиришни англатарди ёки диний рамзни ифодалайди. Бир нарса аниқ еди: у буни билиш учун у ерда тўхтамоқчи емас еди.
  
  
  Luger уни олиб ташлади ва кокпит атрофида сирғалиб чиқди. Ҳожатхона ҳали ҳам бўш еди. Агар мен аввалгидек қайтиб кетганимда, шубҳасиз официантга дуч келган бўлардим. Унинг сўзларига кўра, у Cobra ташкилотининг бир қисми бўлган барда ишлаган ягона одам емас еди.
  
  
  Ундан бошқа чиқиш йўлини сўрашди. Чинни лавабо устидаги сирланган дераза Неру боғининг чангли йўлларига қаради. У лавабонинг четидан чиқиб, ташқарига қаради. Ойна кафеда орқа очилди, томидан ўтирган ҳомийлари ҳузурида чиқиб, официантлар қаерда, зарб ёки йўқ, жадваллар да кутиб.
  
  
  У stiletto билан дераза панжарасини очди ва рамканинг занглаган металл илгакларини ечиб, кўтарди.
  
  
  "Яхши йўллар бор, соҳиб.
  
  
  Енди Вилгелминани тортиб олиш жуда кеч. У бошини ўгирди ва қурол билан официантнинг жилмайган юзини кўрди. "Тҳе .22 Beretta кўзларимга қаратилган еди. Улар кичик калибрли қуроллар еди, лекин у Беретталарни яхши билар еди, улар яқин масофада қанчалик хавфли бўлиши мумкинлигини билиш учун.
  
  
  "Ундан шунчаки тоза ҳаво олишни сўрашмоқда", деб тушунтирдим.
  
  
  У табассум қилмади, шунчаки қуролни менга силкитиб, қўлларимни бошимдан юқорига кўтариб, лавабодан сакрашимга ишора қилди. У менга ишора қилган Береттани ушлаб турарди. Мен қилишим керак бўлган нарса Егонинг таклифини қабул қилиш еди. Уни, қаватда қўнди ва унга тикилди. Унинг асабийлашиши аниқ еди, унинг кўзларига қараб, бундай вазиятларда тажрибаси камдек туюлди.
  
  
  "Мен ҳиндуларни меҳмондўст халқ деб ўйладим", дедим. "Менимча, менинг бошқаси у ерда" - ва у бошини Ананднинг жасади уни топган шкаф томон бурди - " бахциз ҳодиса юз берди."..
  
  
  "Худди шу нарса сиз билан содир бўлади, соҳиб," официант олдинга қадам ташлаб, beretta енди менинг ҳаётимни мақсад қилиб қўйди. "Яқинда биз ташқарида катта авария, даҳшатли тартибсизликни ешитамиз. Шовқин шунчалик кўп бўладики, у ўқ отишни йўқ қилади.
  
  
  Шундай қилиб, у Баррда Кобра билан боғланган ягона одам емас еди. Қандай қилиб улар мени қаердан топишни билишган ва Anand ҳақида қандай билишган — мен тўплаган бошқалардан ташқари иккита жавобсиз савол.
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам?"Мен жавоб бердим, орийларни кулдирдим. "Мен буни орқангиздаги полициячига такрорлашни таклиф қиламан."
  
  
  У ҳақ еди.
  
  
  Официант тажрибасиз, бундай иш учун янги еди ва ҳатто бу ески ҳийла-найрангни ҳам билмас еди. Ҳукмимни тугатишимдан олдин, у тўсатдан йўқ полициячига юзланди. Ва бир сония ичида уники ҳаракатда еди.
  
  
  У олдинга сакраб, официантнинг бўйнига тепди. У менинг поябзалимнинг таглиги Егонинг бўйинбоғига урилганда қичқирди. У оёғини туширди ва емунинг талоғига ҳалокатли чап зарба берди. Еркак қўли билан оғриқли жойни сиқиб қўйганида Beretta учиб кетди ва рта егосининг ён томонларига қусиш тушди.
  
  
  У олдинга йиқилиб тушганида, у ҳар бир қабила учун уни олди ва яна егосининг юзига урди. Менинг рта егоим ҳар бир қабилага тегса, мен унинг тишларимни ғижирлатаётганини ешитдим. Еркак полга сирғалиб тушди. Ҳаммом ташқарисида идиш-товоқ машинаси карлик билан шитирлади, сўнгра идишларнинг шитирлаши.
  
  
  Албатта, бу мен учун мўлжалланган зарбани бостириш учун мўлжалланган режа еди. У береттани олиб, тўппончани яшириш учун етарлича катта зиғир шимига тиқди.
  
  
  Кейин у одамнинг сочидан ушлаб, бошини худди иплари кесилган қўғирчоқдек кўтарди. "Сиз яхши кўринмайсиз, одам!"Мен паст овозда хитоб қилдим.
  
  
  У мен ешитмайдиган нарсани минғирлади, қон ва синган тишларини тупурди, иягини суртди. "У қаерда?"- уни босди. "Мен сизнинг хўжайинингизни қаердан топишим мумкинлигини билмоқчиман.".. Shiva.
  
  
  - Shiva... Shiva кетди, " официант бошини осилтириб минғирлади. Еркак кўзларини юмди ва оғзидан яна қон кета бошлади.
  
  
  "Яна ўйлаб кўринг", деб шивирладим қўлимни кўтариб. Унинг бармоқлари ему тилини бўшатиши керак бўлган Пенн Colony field гее-роо-ки номли гарпун шаклидаги мушт ҳосил қилди. Ва бу Егони оғриқли кўзларини очди.
  
  
  Яна бир юракни езувчи нола бу таъсирга ҳамроҳ бўлди. Аммо бу ярамас Анандни ўлдириш ҳақида ўйламаган еди, шунинг учун мен яхши Самариялик бўлиш кайфиятида емас едим. У емунинг тирноқларини кўз қовоқлари остига тиқиб, кўз қовоқларини сиқиб қўйди.
  
  
  Официант конвулсив титраб, орқага қайтди. Его нишони полга урилди, лекин бир сониядан сўнг, унинг устига сакраб, емунинг бармоқларини кўзларига қайтарди. У ҳаёт учун унинг его томонидан кўр бўлиши мумкин. Аммо унинг меҳмонхонаси Ҳинд агентининг ўлимига кўчирилишидан ташқари, ревматизмни олинг.
  
  
  "Айтинг-чи: Shiva қаерда?"- такрорланг.
  
  
  Бу ёқимсиз манзара еди; еркакнинг хусусиятлари қўрқув ва оғриқ билан бузилган. Унинг юзи ва кўйлагининг олд қисми аллақачон фарқланмас еди, улар қон ва қусиш билан булғанган, кўзлари розеткасидан чиқиб кетарди, у нафас ололмади.
  
  
  "Ҳ-ҳ -" у нола қилди.
  
  
  "У залда қаерда?"Мен чақади. "Қаерда?"
  
  
  Аммо "кўздаги бош бармоғи" техникаси қўшилиши билан олдинги уриш Егони рутдан чиқариб юборди. Официант орқага суянди ва жисмоний азобдан қочиб, ўзини унутишга имкон берди.
  
  
  У бармоқларини олиб ташлади ва қовоқлари кўзларини юмди. Унинг егоси уни қаттиқ силкитиб, уни жонлантиришга уринди, лекин одам ҳушидан кетиб, ўзининг соясига айланди. У жонсиз танасини шкафга судраб, бошини сув остига қўйиб, нафсини ҳушига келтирмоқчи бўлганида, оёқ товушини ешитди. Кимдир зал бўйлаб юриб, ҳаммом ешиги томон кетаётган еди.
  
  
  "Нирад?"Бир овоз чақирди.
  
  
  Айтишга ҳожат йўқ, Нирад жавоб бера олмади.
  
  
  Бу сафар у ўзини қўриқлашга йўл қўймади. У лавабога бориб, чинни четига кўтарилди; у илгари бўшатган дераза роми очиқ еди.
  
  
  У бўш қўли билан дераза ромини олдинга сурди. Ҳаммом ешиги ташқарисида хавотирли овоз яна Нирадни чақирди.
  
  
  Яхшиямки, дераза сиғадиган даражада катта еди. Бир қўли билан shisha панелни қўллаб-қувватлаб, у терастага тушди ва яна ҳаммомга қаради.
  
  
  Ешик очилди ва мен ишонмай Нираднинг қонга беланган танасига тикилиб турган юзнинг руҳий расмини олдим. Бу его илгари кўрмаган нотаниш юз еди. Лекин мен яна ёш Ҳинд кўриш биларди, ким ўша пайтда Нирад нинг ҳаракациз арбоби да инcредулоуслй тикилиб еди... ва еҳтимол яқин келажакда.
  
  
  
  
  3
  
  
  "Ҳатто Ғарб кузатувчиси учун ҳам Shiva-кобранинг икки томонлама мужассамланишида Худонинг асл моҳиятини аниқлаш осон. Ведикгача бўлган худолардан келиб чиққан Ҳинд учликларининг бу жуда қадимий аъзоси охир-оқибат фаллик символизм билан боғлиқ бўлиши керак. Аслида, его иконографиясида биз ҳар доим кобранинг шишган капотини ҳужум ҳолатида топамиз. Шундай қилиб, Shiva кўпинча кобра терилари бўйлаб кийимлар, шунингдек, терилардан ясалган сирғалар, қўзғатувчи шнур ва жонли илонлар атрофидаги камар билан тасвирланиши ажабланарли емас..."
  
  
  
  У китобни ёпди ва Неру боғи ёнидаги кафе терасига олиб борадиган кенг тош зинапоядан кейин кутубхона ойнасига қаради. Ҳеч ким клуб орқа атрофида менинг тез тарк етдим.
  
  
  Мен Нираднинг шериги қичқиришини кутмаган едим ва мен бу ҳақда ҳақ едим. Ashok Ананднинг жасадини йиғиш учун воқеа жойига тез ёрдам машиналари ёки полиция машиналари келганини ҳам кўрмаган. Сайёҳлар ва ишбилармонлар келиб-кетишди. Бар тўхтовсиз ишлашда давом етди ва Connaught Place китоб дўконидаги нуқтасидан у ҳатто нираднинг шериги, официант формасидаги ҳиндистонлик йигитни ҳам кўрди.
  
  
  Нирадага келсак, еголар бизни ҳеч қаерда турганимизни ёки ётганимизни кўрмаган. Бошқасининг егоси, еҳтимол, ўз нафсини бирон бир махсус хонага ёки ресторанга олиб келди, шунда у тикланиши мумкин еди. Шубҳасиз, агентлик раҳбари ўз ходимларининг иккиламчи фаолияти ҳақида билар еди, акс ҳолда ғайриоддий нарса сезилган бўлар еди.
  
  
  Қандай бўлмасин, у официантлардан бири ёки иккаласи ишламай қолгунча томоша қилишни давом еттиришга қарор қилди. Нирад ундан бирон бир маълумот олишдан олдин" кетди". Шундай қилиб, бошқа ишончли далилларсиз, веб-қўрғошин иккита Кобра ҳитменининг кузатуви еди.
  
  
  Улар мени чин дилдан сирли характерга олиб боради деб ўйлаш учун мен аҳмоқ емас едим, лекин механизмлар ҳаракатга келтирилгандан сўнг, Shiva, агар у ҳақиқатан ҳам мавжуд бўлса, охир-оқибат пайдо бўлишига амин едим.
  
  
  Шундай қилиб, мен дўконда намойиш етилган китобларга, уни ўрганаётган Ҳинд судралиб юрувчилари ҳақида жилд сотиб олишгача жуда қизиққанимни кўрсатишда давом етдим. Ниҳоят у китоб жавонидан чиққанида, у деярли кўринмас бўлишга ҳаракат қилиб, сояда яширинган. Яқин атрофда сайёҳлар етарли еди, шунинг учун мен унчалик кўзга ташланмадим. У қилиш керак бўлган охирги нарса диққатни жалб қилиш еди.
  
  
  Унинг армиясида кўп йиллар хизмат қилганимдан сўнг, сабр-тоқат енг фойдали фазилат еканлигини англадим. Деллнинг ўзида, қоронғи осмонга туша бошлаганда, мен ниҳоят еркакларим қаҳва учун чиқаётганини кўрдим. Улар аста-секин, аста-секин кенг тош зинапоядан тушишди.
  
  
  Нираднинг қонли шаклига егилган бир йигит шеригини бошқараётган еди. Нираднинг кўзлари кўр еди; его ўртоқ Егони худди кўр каби олиб борди. Унга келсак, официантнинг вақтинча кўрлиги кобранинг битта агенти камлигини англатарди.
  
  
  Мен олдинга бир қадам ташладим ва кун бўйи уни кутганимдан кейин кузатувимдан сирғалиб кетмасликлари учун иккаласига ҳам кўзимни тикдим. Connaught Place ишдан уйга келаётган ишчилар ва хизматчилар билан гавжум еди. Мен гавжум майдонни кесиб ўтмоқчи едим, икки одамим тўсатдан имо-ишора қилди; лекин мен бошқа Нирада велосипед таксини тўхтатганини ва шеригини тор машина ўриндиғида қолдирганини кўриб, енгил тортдим.
  
  
  Ёш ҳиндистонлик қўлини силкитди ва моторли такси кескин шовқин билан оқимга тушиб кетди. Йўлакда ёлғиз турган griffin кўзлари билан бир йигит нима қилишни билмай, бошини мен томонга бурди.
  
  
  Агар у қарор қилмаган бўлса, у йўқ еди.
  
  
  Мен нима қилишини кўришни кутиб, оқ устунлар ортига яшириндим. Яна бир қатъияцизлик лаҳзаси ва у ниҳоят йўлакдан чиқди. У икки бармоғини лабларига қўйди ва бошқа велосипед таксини тўхтатиш учун баланд ҳуштак чалди.
  
  
  Официант ҳали ҳам оқ forma шимини кийган еди, лекин у курткасини алмаштирган еди. Бунинг ўрнига нен қуюқ очиқ бўйинли кўйлак кийган еди. Унинг бўйнида металл нарса порлаб, қуёш ботишини кўзгу каби акс еттирди. Бир йигит уч ғилдиракли велосипедга ўтирди ва ҳайдовчи Неру боғи атрофидаги тирбандликдан сўнг газ педалига қадам қўйди.
  
  
  Мен кўпроқ вақт сарфламадим.
  
  
  Бир сониядан камроқ вақт ичида у чеккада еди ва официантни кўздан қочирмасдан яна бир таксини олқишлади.
  
  
  У қўпол ески машинада бўлганида, у еътироз билдиришга вақт бермай, ҳайдовчининг қўлига бир даста векселни тиқди.
  
  
  "У ерда дўстимга ергашинг", деб буюрдим.
  
  
  Ҳайдовчи биринчи навбатда ему берган пулга, кейин еса официант бир дақиқадан камроқ вақт олдин тўхтаган велосипед таксига еътибор қаратиб, итоат қилишдан тортинмади. У олдинги йўлни олди ва у мени тутиб бўлмайдиган ва сирли Шивага бир қадам Яқинлаштираман деб умид қилган велосипед таксига қараб, ўриндиққа суянди.
  
  
  Ҳозирча ҳаммаси яхши кетаётгандай туюлди, мен ўзимга айтдим, официант мени бардан ташқарида кутаётганимни ёки унга ергашиш учун таксига ўтирганимни кўрмаганига аминман. Мен ҳайдовчига ёш официантдан атиги учта машина узоқда бўлгунимизча тезлашишни айтдим.
  
  
  "Менинг бошқаси қаерга кетмоқда?"
  
  
  Connaught Place-дан биз Ню-Деҳли савдо марказидан узоқлашадиган хиёбонга айланиш учун Connaught Circus томон йўл олдик. "Ески шаҳарга", деб тушунтирди ҳайдовчи. Кейин у менга тез назар ташлади ва қўшиб қўйди: "у сизни ўғирладими, соҳиб?"Агар йўқ бўлса, мен полицияни чақираман...
  
  
  "Йўқ, бундай нарса йўқ", деб ишонтирди Его ва Емунинг қулоғига нимадир пичирлаш учун ўриндиққа суянди.
  
  
  У мис териси остида қизариб кетди. "Тушундим, соҳиб."Сиз уни нима деб атайсиз... учрашувлар, ёки нима?
  
  
  "Айнан," мен катта табассум билан тасдиқлади, мен романтик сана йўлида бир йигитни қуйидаги фараз.
  
  
  "Еҳтиёт бўлинг, соҳиб," такси ҳайдовчиси мени огоҳлантирди. "Деҳли аёллари жуда ақлли" ва у кузатув кучларини таъкидлаш учун бош бармоғини кўрсаткич бармоғига ишқалаб, жумлага ҳамроҳ бўлди.
  
  
  "Ҳа, лекин дўстимизни кўздан қочирманг", дедим мен.
  
  
  Бу деярли қоронғи еди ва Connaught Circus чиқишидан кейин transport осонлашди. Ҳайдовчи мавзуни ўзгартирди ва менинг еътиборимни ёдгорликларга қаратди. Кенг, чангли хиёбоннинг охирида у Жама масжидининг машҳур минораларига, қизил қумтош билан ўралган улкан қалъага ўхшаш масжидга ишора қилди.
  
  
  Masjid ва яқин атрофдаги бозор олдида frank қизил тош атрофидаги яна бир ёдгорлик, Муғал императорлари қолдирган таъсирчан мажмуа, қизил қалъа еди. Еҳтимол, у официант бозорга ғойиб бўлади деб ўйлагандир, лекин афтидан у унга ергашаётганини сезмаган. Masjid ва очиқ бозор яқинидан тушиш ўрнига, у қалъага олиб борадиган дарвоза олдида тўғридан-тўғри велосипед таксида юрди.
  
  
  "Тўхтанг", деди у ҳайдовчига.
  
  
  Официант дарвозадан ғойиб бўлгач, у тўхтади. Мен навбат билан чиқдим ва зулмат менга қандайдир бошпана берганидан хурсанд бўлиб, одамимнинг орқасидан шошилдим. Дарвоза олдида "сувенирлар", откриткалар, қўлланмалар ва маҳаллий деликатеслар солинган расталар бор еди.
  
  
  Лекин мен бир сайёҳ емас еди, ва мен тўхтатиш ва бу "tumor"қойил учун вақт йўқ еди. Бир оз масофани босиб ўтиб, унинг кўзлари официантнинг оқ шим ва қора кўйлагига ергашди.
  
  
  Ҳеч бўлмаганда у мени ҳеч қачон кўрмаган, демак у мени танимаган. Агар Кобра менинг суратимни тарқатмаган бўлса, бу ҳолда Ник Картер Стал меҳмонхонасига қараганда камроқ аноним.
  
  
  Олдинда, йўлнинг охирида официант тор ёғоч стенд олдида тўхтади. Белгида Лумиере ва Сон шоуси бошлангани еълон қилинди. Ёш ҳиндистонлик спектаклга чипта сотиб олганини англаганимда, унга ергашишдан тортинмадим.
  
  
  Бу тарих дарси, психеделикларсиз бўлмаган "саёҳат" еди. Кассадан қалъа ҳовлисига шағал йўл олиб борди. Бу ерда императорлар томонидан қурилган мармар саройлар билан ўралган боғда томошабинлар учун кўплаб қаторлар қўйилган.
  
  
  Spotlight мармар бинолар олдидаги устунларга сариқ нур нурини юборди ва audio шарҳлар карнайлар орқали ефирга узатилди. Маърузачи XVIII асрда Ҳиндистонга бостириб кирган форс қўшинлари томонидан ўғирланган Товус тахтини тасвирлаб берди.
  
  
  Кейин муқаддас нур ўчди ва мен орқамдан туёқларнинг овозини ешитдим. У ақлдан озган поданинг ўртасида ўзини топишни кутган ҳолда бошини бурди.
  
  
  Бунинг ўрнига у ўткир ханжар йўлида ушланди.
  
  
  Пичоқ шивирлаб, дублетимнинг чап енгини йиртиб ташлади. Икки marta ўйламасдан, у ниҳоят узоқлашди ва бир қўли билан cолониалмаcке ҳаракатини бошлади. Ҳиндистонлик официант ўз омадини иккинчи marta синаб кўрмайди.
  
  
  Егонинг оқ тишлари сардоник табассум билан чақнади ва stiletto пичоғи ҳавода айланди. Кейин spotlight Егонинг юзига тўлиб, уни кўр қилди. Йигит ўзини стуллар қаторлари орасидаги йўлакка ташлади ва югурди.
  
  
  Томошабинлар, асосан ғарблик сайёҳлар, тубжой америкалик Шоунинг бир қисми еканлигига ишонишган. Кимдир хурсанд бўла бошлади, ҳавода отларнинг туёқлари овози ешитилди. Карнайлар карнай атрофида чалинди, жанг қичқириғи билан бирга. У ҳужумчининг орқасидан югурди.
  
  
  У менинг кимлигимни ёки унга ергашаётганимни қандай билишини билмасдим. Аммо мен ҳали ҳам ханжарнинг его пичоғининг хириллашини ешитардим, у ҳавода кесилиб, дублетимнинг енгини йиртиб ташлади. Бу деярли теримни тешди.
  
  
  Ҳали ҳам югуриб, у қуролини олиш учун кўйлаги ичига кирди. Томошабинлар атрофида ҳеч ким бизнинг ҳаракатларимиз ҳақида ғалати нарса топмади ва диққат марказида мармар биноларни чанглатганда, официантнинг яширин жойини кўзни қамаштирувчи акс еттирди.
  
  
  "Қироллик ванналари..."ҳикоячи еълон қилди.
  
  
  Диққат мени ушламасдан олдин мармар устунлардан бирида едим. Унинг кўзлари торайиб, Стал атрофдаги сояларни қидирди. Мох ва чириган ўсимликларнинг ўткир ҳиди саройга деворсиз кириб келди. У ўша ерда яшириниб, енди мен учун ўрнатилганлигини тушунган тузоққа тушишимни кутиб турарди.
  
  
  Мен ўгирилиб, кейинги қадамни ўрганиш учун меҳмонхонага қайтиб кетишим мумкин еди; лекин мен бу фикрдан воз кечдим, енди мен кобранинг жирканч операцияларини очишга яқин еканлигимни ҳис қилдим... ва Shiva. Бу одамни қанчалик тез топсам, ҳамма учун шунча яхши бўлади.
  
  
  Ёш официантнинг қадам товушлари шовқин билан бирга бўлди. Мен унинг боғдаги спектаклни томоша қилаётган сайёҳлардан узоқлашиб, бинонинг орқа томонига югураётганини ешитдим. Бундан ташқари, у бундан хурсанд еди, чунки у бегуноҳ томошабинларнинг овоз бериш учун зўравон тўқнашувда иштирок етишини истамади.
  
  
  У югурди, икки букилиб, устундан устунга, ҳар бир шитирлашда қулоқлари санчилди. Ёзиб олинган видеонинг фонида чиқарилган товушлардан бошқа товушларни ешитиш қийин еди. Боғда ўрнатилган кучли овоз тизими томонидан кучайтирилган барабан рулоси билан аралаштирилган бўғиқ нола. Агар еркак кийган оқ шим бўлмаганида, у шубҳасиз сояда яшириниши мумкин еди.
  
  
  Аммо муқаддас нур ўчганида, унинг егоси уни яна кўрди. У бир бинони бошқасига боғлайдиган қисқа мармар зинапоядан ўтиб кетган еди ва енди у ерга ёйилди.
  
  
  Унинг бармоғи аллақачон қурол тетикида еди. Тетик худди тетикни тортаётганда чертди. Карнай атрофидаги барабанларнинг овози ўқ отиш овози билан қўшилиб, менинг зарбамни маскалашди.
  
  
  Гавкнинг мармар устунга ёпишиб қолганини ва ҳавога оқ тутун булутини юборганини кўрди. Отишма отларнинг туёқларининг яна бир кар овози билан ғарқ бўлди. Нишонни соғиндим, шунинг учун олдинга югурдим. Официант оёққа сакраб тушди ва Его ҳеч қаерда кўринмасди.
  
  
  У ендигина пастга тушган қисқа зинапоядан ўтиб, ўзини мармар бинолар билан ўралган тор ўтли йўлнинг ўртасида топди. Орқамда оғир нафас олишнинг хириллашини ешитдим. Тўпни отиш ҳақида ўйлаш бефойда. Шундай қилиб, мен иккала тирсагимни айлантирдим. Бу ёш Ҳиндни қовурғасидан ушлаб олди, лекин у бир зум нафас олди-да, ему мени бир қадам орқага қайтаришга муваффақ бўлди.
  
  
  Егони ўлдириш менинг режамнинг бир қисми емас еди. Ўлган, у мен учун фойдасиз бўлар еди ва мени Шивага олиб бориши керак бўлган йўл шу ерда қизил қалъа ҳовлисида тугади. Жонли официант менга қимматли маълумотларни тақдим етиши мумкин.
  
  
  Тўсатдан орқамдаги зулмат атрофида бўғиқ, зўрға ешитиладиган овоз ешитилди.
  
  
  "Жуда яхши, Ранжит.
  
  
  Мен унинг ўнг оёғини кучли зарба билан орқага силкитдим ва оёғимнинг товони бошқа бировнинг қабиласига тушди. Иккинчи ҳужумчи оғриқдан инграб, орқага қайтди. У нафас олиб, йўлдан сакраб тушди ва орқага қадам ташлаб, Вилгелминани икки ҳужумчига қаратди.
  
  
  Иккитаси бирига қарши, Ранжит официант еди, унинг одами ергашди; лекин иккинчиси ҳам бегона емас еди. - "Шундай қилиб, биз яна учрашамиз, соҳиб", деди у қўпол ва мажбурий кулиб. Сўзлар унинг оғзидан чиқди, исо рта бироз қийинчилик билан, чунки его юзларининг пастки қисми оқ бандаж билан ўралган еди.
  
  
  "Ҳа", дедим мен Егони таниб: у Моҳаннинг шериги, соқолли сикх еди, у кеча жағини синдириб ташлаган еди.
  
  
  Ранжит Лугернинг ҳалокатли траекториясидан қочиб, устун орқасида ўрдак қилиш учун қисқа сўз алмашинувидан фойдаланди. "Давом етиш бефойда, соҳиб", деди Ҳинд сикх. "Агар бизни ўлдирсангиз, ҳеч нарсани билмайсиз.
  
  
  "Агар мен сизни ўлдирмасам нима бўлади?"Мен ундан сўрадим. Аммо шу лаҳзада, бир сония ичида, металл нарса менинг кўриш соҳамни тезда кесиб ўтди. У орқасига ўгирилиб, тетикни тортди. ГАВК бинолар девори бўйлаб поғонадан сакраб, ҳавода учиб ўтди. Ва кейин ўша қурол том маънода бармоқларим атрофида сирғалиб чиқди, barrel металл ҳалқага ўралган еди.
  
  
  Ранжит яширинган жойидан чиқиб, қуролни ушлаб олди. Мен у мен илгари сездим нарса еканлигини, кейин амалга оширилган, его бўйнига ярқираган бир объект. Бу мис симнинг бир қисми еди, шубҳасиз, Ashok Анандни ўлдириш учун ишлатиладиган тузоқ.
  
  
  "Сиз ўйлаганингиздек ақлли емассиз, соҳиб", деди яна бир Hindu кулиб.
  
  
  У орқага чекинишга уринди, аммо Ранжит вақтни беҳуда ўтказмади. Официант кўкрагимга қурол қўйди ва мени тўсатдан тўхтатиш учун мени огоҳлантирди. Ва мен қуролни его қўлидан тортиб олишга ҳаракат қилиш учун етарлича яқин емас едим. Ва агар кимдир уни тепмоқчи бўлса, у қора сочли ёш официант тетикни тортишдан тортинмаслигига амин еди.
  
  
  "Енди қўлларингизни бошингиздан кўтаринг, соҳиб", деб буюрди бола. Ва у олдинга бир қадам ташлади, оғзи шайтоний табассумга айланди.
  
  
  У қўлларини кўтариб, еҳтиёткорлик билан бошқа сикх томон қаради. Ранжит емуга мис симни узатди. Еркак учларини билакларига ўралганида сим гумбурлади.
  
  
  "Mohan ўлди", деди у, маърузачилар атрофида мусиқа янграган овози деярли ешитилмайди. Шоу ҳали тугамади ва мен умид қилганимдек, # 3 қирувчи ҳаёти ҳам тугамади. "Аммо Гурнек ҳали ҳам тирик," соҳиб.- Ранжит мени ялаш учун келганида, Ҳинд сикхи менга яқинлашди.
  
  
  Менинг бурним остида Вилгелминанинг лугерининг бочкаси бор еди ва тўсатдан у енди менинг еским емаслиги хаёлимга келди. Гурнекнинг иккала қўлида ушлаб турган мис сим ҳақида гапирмаса ҳам бўлади.
  
  
  "Сиз ёмонроқ лойиқсиз, соҳиб, бундан ҳам ёмони", деди официант.
  
  
  У "енгил" тетик билан ўйнаётган еди. Жуда енгил босим етарли еди ва хок 4-сонли жангчини ёллаши керак еди. Аммо йигит ўз таҳдидларини амалга оширишдан олдин, Гурнек орқамдан кўчиб ўтди. Фақат бу сафар менинг орқага тепишим ҳавода йўқолди ва мақсадини йўқотди.
  
  
  Илмоқ бўйнимга қисилди ва мен яна қўлларимни кўтаришим керак еди. Мен унга Лугернинг тумшуғи орқали очиқ қараб турардим, лекин Ранжит тетикни қўйиб юборди ва қуролни уриб, пешонамга думба билан урди. Шу билан бирга, нафас трубкамни босиб турган мис сим уни итариб юбормоқчи бўлди.
  
  
  Ип теримни кесиб ўтди ва мен нафас ололмадим. Бу бўғиқ овоз чиқарди ва Ранжит кулиб, уни олди ва мени қорнимга урди. Оғриқ мени инграб юборди, егилишга мажбур қилди.
  
  
  Ҳар бир қабиланинг юраги иккинчи marta кўтарилиб, мени чидаб бўлмас оғриқдан портлатди. "Сиз аҳмоқсиз, соҳиб... Кобра билади... Кобра ҳамма нарсани билади, Жаноб Картер.
  
  
  Егонинг овози қоронғу tunnel атрофидан келгандай туюлди. Мен ўзимни озод қилиш, Гурнек мени бўғиш учун ишлатган симни итариш учун курашдим. Лекин мен наҳ билан шуғуллана олмадим, у жуда нозик еди. Нола билан у нафас олишга уриниб, олдинга йиқилди.
  
  
  Кейин қуролнинг думбаси бошимга урилди ва узоқдан карнай атрофидаги овоз: "мен бу ердан чиқа олмайман.": "Агар ер юзида жаннат бўлса, бу ерда... бу ерда, бу ерда!
  
  
  Ему унга ишонмади. Айни пайтда, мен ҳеч яна бу каби бир нарса иймон учун имконият бор едим, агар мен ҳайрон.
  
  
  
  
  4
  
  
  Аввалига бу осон еди.
  
  
  Бахмал, юмшоқ ва силлиқ, қоронғи ва қулай туман. Ҳимоя зулмати мени табассум қилди. Аммо кейин у тишлай бошлади, теримни синган shisha парчалари каби кесиб ташлади. Мен кетишим керак еди, акс ҳолда у мени йиртиб ташлаган бўларди, тириклайин. Шундай қилиб, мен худди денгиз тубидан чиққандек олдинга сакрадим. Ва олий мен чиқиб олди, яна мен бир-биридан йиртилган еди.
  
  
  - Йўқ! Уни... Мен буни хоҳламайман! Мен ўз овозимни ешитдим. Кўзларимга босган оғирликни кўтаришга ҳаракат қилиб, уни баландроқ такрорлашга ҳаракат қилдим. У кўзларини пирпиратди ва ноаниқ рангдаги нарса космосда ва ташқарида тебраниб, олдимда олдинга ва орқага ҳаракатлана бошлади.
  
  
  Унинг очилган кўзлари иккинчи marta, кейин учинчи marta бошланди ва шу билан бирга у менинг нишоним қаттиқ нарсага тегмагунча олдинга боришга ҳаракат қилди. Тебранишлар тўхтади ва у яна бир ҳаракат қилиш учун жуда заиф ва уйқусираб, яна чўкди.
  
  
  Ўшандан бери қанча вақт ўтганини билмайман. У, мен тушларимга тушиб қолганимни ҳис қилдим ва ҳар сафар уни итариб, кўзларимни очмоқчи бўлганимда, лекин нимадир теримни тирнади, нимадир куйди. Ниҳоят, у Влад ва оғриқнинг ўзгарувчан тўлқинлари орасида олдинга силжиб, яна бошланди.
  
  
  Кейин" нарса " бирлашди. Бу девор, сопол девор еди, у енди менинг олдимда ўтирган, катталашган ёки кичрайтирилган еди... ва кейин normal. Менинг мақсадим езилган тухум қобиғи еди... бу бир ой кетма-кет ичмасликка ўхшайди. Мен енг яқин деворга суяниб, дунёдаги енг чиройли овозни, ҳар нафас билан кўкрагим кўтарилиб тушаётган овозни тингладим.
  
  
  Бу менинг теримни тирнади ва йиртиб ташлади-онг ва онгсизлик ўртасидаги узоқ тозалаш пайтида, чунки бу мен чалқанча ётган чойшаб. У менинг тирик еканлигимни англаши биланоқ, оёқларини сомон билан қопланган скамейкадан силкитиб, титраб ўрнидан турди.
  
  
  Ўрнимдан туриш учун қўлимни деворга сураман. Уни, мен чекиниши бир дори гиёҳвандлик каби ҳис, мен касал еди. Унинг головлари олган зарбалар, шунингдек, томоғимнинг сим тортилиши мени нокаут қилди.
  
  
  Енди, биринчи навбатда, у кучини тиклаши керак еди.
  
  
  У тиззаларим букилмагунча бир неча қадам ташлади. У унинг камерасини айланиб чиқди... лой деворлари ва поллари бўлган кичик квадрат хона. Деразалар, деразалар, ешиклар йўқ еди. Кейинчалик, агар келажак бўлса, мен ешик бўлиши керак бўлган нолада бўғинларни топа олишимга амин едим, чунки кимдир.... Ва кимдир мени тортиб оларди.
  
  
  Ҳужайранинг бир учида, палетнинг чап томонида деворга иккита бар ўрнатилган. Иккаласи ҳам белимга келиб, сим тўр билан қопланган еди. Уники, албатта, мени қийноқчиларим билан таништиришимни кутмоқчи емас еди, шунинг учун мен Ранжит томонидан қуролининг думбаси билан уриш азобидан халос бўлишга ҳаракат қилиб, панжара олдига бордим.
  
  
  Аммо сим тўрга тегиб, иҳ ни олиб ташлаш мумкинми ёки йўқлигини билиш учун иккита панжарани текширишдан олдин, унинг поябзали олиб ташланди. Мени қўлга олган одамлар мени кўйлак ва шимимда қолдиришди. Stiletto, Beretta ва, албатта, Luger каби йўқолди. Мен унинг камзулини ҳам кўра олмадим, лекин рақамли камераларда совуқ емас еди... камида ҳали емас.
  
  
  Унинг поябзали уни олиб, Егони барларга ташлади. Ҳеч нарса содир бўлмади. Учқунлар йўқ. Худога шукур, панжара електрлаштирилмаган. У яна балет терлик кийиб ва инилти учун мажмуаси бўлиб тўрт металл вида атрофида бири учун етди. Аммо бармоқларим Нуга тегса, сукунатда бир овоз бор еди, бу овоз мени сакрашга мажбур қилди.
  
  
  "Хайрли тонг, Жаноб Картер. Чунки кундузи, биласиз. Умид қиламанки, сиз яхши тушлар кўрдингиз, соҳиб...
  
  
  Овоз бир ёки иккита панжара ортидан келди. Шубҳасиз, металл екраннинг орқасида кучайтиргич яширинган. Лекин енг қўрқинчли нарса бу овознинг танишлиги еди... қўрқинчли таниш.
  
  
  "Салом, бу Картер, бу Agent 3. Аслида; хок сизга ҳамма нарсани менга айтмасдан айтди. Шундай қилиб, сизнинг агентингиз Anand, менимча, бу унинг исми. Хўш, у учрашувга келмади. Йўқ, сиз кечирим сўрашингиз шарт емас. Биз одам ололмайдиган, деб биламан, ва.. Оҳ, йўқ, умуман емас! Его мавжуд емас, ҳаммаси шу. Йўқ, ертага Вашингтонга қайтаман. Кобра? Ҳукуматимиз Ҳиндистон хавфсизлик хизмати ишларига аралаша олмаслигидан жуда қўрқаман. Сиз тушунасиз, албатта... Ҳа, ва ташвишингиз учун раҳмат. Жаноб Анандга у билан учрашиш имконига ега бўлмаганимдан афсусда еканлигимни айтинг."
  
  
  Узоқ пауза бўлди. Ва кейин яна сукут сақланг. У барлардан узоқлашди ва каравотга қайтди. Ошқозонидаги бўшлиққа қарамай, даҳшатли кўнгил айниш туйғусига қарамай, у бир нарсани тан олишга мажбур бўлди: Shiva ҳақиқий, шафқациз, совуққон безори, илгари ҳеч қачон учрашмаган айёр рақиб еди.
  
  
  Мен ҳозиргина тинглаган қисқа нутқ, шубҳасиз, аллақачон бўлиб ўтган telefon суҳбати жуда таниш овозда етказилди. Бу менинг овозим еди, худди шу мукаммал интонация, нутқ ва интонация билан.
  
  
  Shiva мени рамкага солди ва ҳинд махфий хизматини воқеа жойидан олиб ташлашга вақт сарфламади. Anand енди столида бўлмаганида ҳам, ҳеч ким иккаламизни боғлашни ўйламаган. Ва нима учун улар, ахир? "Ник Картер" бироз олдин қўнғироқ қилиб, Шиванинг сохта еканлигини айтмаганми? Худди шу " Ник Картер "таъкидлашича, ҳатто" Кобра " ҳақиқатан ҳам мавжуд бўлса ҳам, Ҳиндистон ҳукуматидан жуда хавотирда бўлган ташкилот сирли характерга ҳеч қандай алоқаси йўқ.
  
  
  "Ник Картер", деди Trump буларнинг барчаси ҳақида. Ва, еҳтимол, у аллақачон Вашингтондаги АХ штаб-квартирасига уйига кетаётган еди. "Мен жуда таъсирландим, Shiva. Қандай қилиб менинг овозимни такрорлай олдингиз?
  
  
  "Сизнинг меҳмонхонангизда овозли қурилма ўрнатилган еди, Жаноб Картер", деб жавоб берди менинг овозим шу қадар аниқлик билан електрон тарзда такрорланганки, мен ўзимни ешитишдан қўрқиб кетолмадим.
  
  
  "Кейин илтимос, менинг илтифотларимни електроника одамларингизга етказинг. У бу хонани тўрт marta қидирди ва битта микрофон топмади... ҳатто енг даргумон жойларда ҳам", дедим у мени ешитишига шубҳа қилгандек овозимни кўтариб. Яширин микрофонлар уни кўра олмади, гарчи енди менинг меҳмонхонамдаги муваффақият одинни камерага жойлаштиришда ҳеч қандай муаммо бўлмаслиги аниқ еди.
  
  
  "Бу ҳожининг сўнгги ихтироларидан бири; жуда сезгир, кучли, кичик ўлчамли микрофон", деб тушунтирди овозимнинг дубликати.
  
  
  "Бу пичан ичида игна топишга ўхшайди", дедим мен.
  
  
  Менинг кулгим ҳавода янгради, кейин овозим давом етди: "жуда яхши, Жаноб Картер. Сиз ҳазил туйғусини йўқотмаганингизни кўрганимдан хурсандман. Аммо Ҳожи, агар сиз нен ҳақида ешитмаган бўлсангиз, Албания сўнгги йигирма йил ичида експорт қилган интернетга лойиқ нарсадир. Ва енди у мен учун, Кобра учун ишлайди... Shiva учун! Овоз қувноқ еди.
  
  
  "Ҳема ишлайди?"
  
  
  "Сиз жуда яхши биласиз, Жаноб Картер. Ахир, АХ сизни Ҳиндистонга фақат қурол сотувчилари ёки героин сотувчилари тўдасини фош қилиш учун юбормаган! Сиз ҳожининг мўжизавий кашфиёти, Егонинг моҳир ихтироси билан қизиқасиз... Қути!
  
  
  "Қути? - такрорланг.
  
  
  - Овоз симуляторининг тахаллуси, унинг ихтироси, мавжуд бўлган ҳар қандай вокал товушни такрорлашга қодир. Ва бу кичик, Жаноб Картер, ҳатто сизнинг standart миниатюра моделларингиз бўйича ҳам. Бир қути сигаретдан кўп емас... лекин анча хавфли, албатта.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Ва қутингиз билан нима қилмоқчисиз?"Мен металл екранда собит кўзларимни сақлаб, бу менинг ҳар бир ҳаракатини ёзиб мумкин, гўё.
  
  
  "Сиз уни ақлдан озган деб ўйлайсиз, шундай емасми?"
  
  
  "Ақлдан озганми? Аниқ емас, Shiva. Сиз кўп одамларга қараганда анча ақллироқсиз; одатда, ақлдан озган одамлар бундай мураккаб режани ўйлаб топа олмайдилар.
  
  
  "Раҳмат, Жаноб Картер. Мен сизнинг илтифотингизни қадрлайман. Йўқ, у ҳақиқатан ҳам ақлдан озган емас еди, ҳеч бўлмаганда менинг нуқтаи назаримдан емас. Қутига келсак, Ҳожи ихтиролари, сизнинг хизматингиз унинг қанчалик моҳир ва самарали еканлигини аллақачон кўрган. Бу ҳодисалар шунчаки синовлар, тажрибалар, аниқроғи еди.
  
  
  "Лекин тез орада, Ҳожи унинг қурилмага баъзи ўзгаришлар қилди бир marta, бахциз ҳодисалар оддий тажрибалар бўлиш тўхтайди. Кўриб турганингиздек, Жаноб Картер, Ҳиндистон ҳозирда Хитой ва Ғарб ўртасида нейтрал кучдир. Пекиндаги шерикларимнинг ёрдами билан қарши вазн сифатида ишлайдиган бу томон бир зумда қулаб тушади ва кейин Хитой ва Ҳиндистон ярим ороли яхши иттифоқчилар сифатида бирлашганда, менинг аждодларимнинг орзуси амалга ошади, бу иттифоқ узоқ давом етади.жаҳон тарихидаги бошқа ҳар қандай нарсадан кўра."
  
  
  "Мен ундан сўрадим. "Қандай иттифоқ?"Унинг ақли вақт сотиб олишга ҳаракат қилиб, айтганларини ёзиб қўйди. Айни пайтда, менинг кўзларим камеранинг чегараларини диққат билан сканерлашди. Ҳеч қандай шовқин қилмаслик учун секин ўрнимдан турдим; Shiva менинг ҳаракатимни ешитиши ёки бирон бир ёриқни очмоқчи бўлган деворларга тирналганимни ешитиши каби емас еди. Ешик бўлиши керак, лекин мен уни бошқа кўрмадим.
  
  
  "Хитой-Ҳиндистон Иттифоқи, Жаноб Картер, дунёни урушаётган блоклардан халос қилиш учун иккала халқ учун муқобилдир. Йўқ, мен мегаломаниак емасман, дунё юзимга оёқларимга тушадими, менга фарқи йўқ. Мен сарфлаш мумкин кўпроқ пул бор. Менинг ҳукуматимда ҳам таъсирим бор. Аммо Хитой ва Ҳиндистон бир миллатга айланганда, Ғарб журналистлари бошқа его деб атаганидек, менинг халқим енди "оч Ўрда" бўлмайди. Биз Bharat, қадимги Ҳиндистон каби қудратли бўламиз. Ва кейин менинг халқим қадимги худоларга, Нагаларга қайтади... аждодларимнинг илон худоларига.
  
  
  "Биз йигирманчи асрдамиз, Shiva. Миллионлаб одамларни айлантириш осон емас. Бугунги кунда одамлар илонга сиғинишдан кўра ошқозонларини тўлдиришга кўпроқ қизиқишмоқда.
  
  
  Сиз Ҳинд менталитети ҳақида жуда кам нарса биласиз, Картер. Унинг насл-насаби қирол оиласига, илон аждоди Нага қайтиб борадиган оилага қайтади. Мен худди аждаҳо каби салла кияман, пешонамга мағрур бош билан ўралган кобра", деб жавоб берди Shiva. Овоз... Его Сталнинг овози судралиб юрувчиларникидек совуқ еди.Ҳожи ихтироси туфайли унинг ҳис-туйғуларини гапира олиши ва таржима қилиши менга икки баравар таъсир қилди.
  
  
  "Нега биринчи навбатда еркакларингизни овқатлантирмайсиз?"Агар пулингиз кўп бўлса, нега болалар оч қолмаслиги учун иҳни ҳукуматга бермайсиз? Ёки улар сизнинг имо-ишорангизни қадрламаслигидан, очкўз сўровларингизни қондиришни хоҳламаслигидан қўрқасизми? Унинг боши орқага ташланади ва Стал его dreams-ни масхара қилади, у ўз олдига қўйган даҳшатли мақсадда.
  
  
  Аммо Shiva умуман завқланмади.
  
  
  "Мен жуда кўп гаплашдим, Картер", деб еълон қилди у. "Аммо унинг меҳмонхонаси сизга ҳақиқатан ҳам илонлар уясига қоқилиб кетганингизни ва мен сиз каби кичик одамларга тоқат қилмаслигимни билдириш учун шу ерда."Сизнинг ҳукуматингиз полиция дунёсини англатмайди ва бу менинг орзуларим рўёбга чиқишини кўришга тўсқинлик қила олмайди. Зотан, Хитой Коммунистик қўшинлари Ҳиндистон ва бошқа ривожланмаган мамлакатларни ига қашшоқлигидан халос етишга тайёр бўлган Шимолий чегарамизга еътибор қаратмоқдалар.
  
  
  "Орзу қилишда давом етинг, Shiva. Пекиндаги расмийлар сизни имбеcилга ўхшатди ва сиз ўлжа олдингиз... думалоқ саёҳат. Қўшинлар Ҳиндистоннинг Шимолий чегарасини кесиб ўтгандан сўнг, Ғарб нима бўлишини кўриш учун бўш турмаслигига амин бўлинг. Сиз инсониятни ер юзидан бутунлай йўқ қиладиган урушга қарши курашасиз. Еҳтимол... аммо бу аниқ емас, фақат илонлар қолади, чўл ва радиоактив Сайёра бўйлаб судралиб юрадиган илонларнинг чексизлиги.
  
  
  Уни, инилти суянди, ва унинг нафас бўлиб. Shiva каби одам билан қандай қилиб бирор нарса ҳақида гаплашиш мумкин? Қандай қилиб мен ақлли гапиришим мумкин еди, мен фақат қочиш йўли ҳақида ўйлашим мумкин еди? Мен ҳаётимда ақлдан озган одамларни биламан, лекин ўзини Shiva деб атаган одам каби мантиқий ва ақлдан озган емас.
  
  
  Йўқ, у бу дунёни бошқаришни хоҳламади, шунчаки учинчи жаҳон урушини бошлаш евазига ўтмишга қайтишни хоҳлади. Ва у менинг шарҳларимга кар бўлганлиги, ақлдан озган режасининг хавфини кўрмаганлиги умуртқа поғонамни титратди.
  
  
  "Қандай бўлмасин, Жаноб Картер, сиз, шунча одам орасида, бу ерда бундай фожиали якунни кўрмайсиз. Гурнек менга Моҳаннинг ўлими ҳақида гапириб берди; бу сизга бир нечта имкониятларни бериши мумкин. Mohan Картер учун, Mohan учун Картер. Фақат бу сафар ўлим тез ва тез бўлмайди. Биласизми, одам илон чақишидан ўлишдан олдин қанча азоб чекиши мумкин, Жаноб Картер? Shiva совуққонлик билан деди.
  
  
  "Бу илонга боғлиқ.
  
  
  "Аслида," Shiva рози бўлди. "Сиз ҳали ҳам мулоҳаза юритишингиз мумкинлигидан хурсандман, Картер. Аммо тафсилотларни ўтказиб юборсангиз, биз сизга керакли маълумотларни тақдим етишга тайёрмиз.
  
  
  У ифлос ешикка суяниб, инграб, яширин ешикни қидиришни тўхтатди ва металл екран орқасида яширинган карнайга ўгирилди. "Келинг, Shiva", деди у унга қуруқ. "Мен ҳамма қулоқман.
  
  
  "Мен бунга бир сония ҳам шубҳа қилмадим, Жаноб Картер", деди у кулиб. "Аммо мен қисқача айтаман, чунки менда муҳимроқ нарсалар бор. Ҳерпетология бир неча йиллардан бери менинг севимли машғулотим бўлиб келган ва мен судралиб юрувчилар, айниқса заҳарли ҳайвонлар учун ҳақиқий ҳокимият еканлигимни айтишга журъат етаман. Мен икки ўнлаб турли турдаги бир тўплам бор.
  
  
  "Мен учун қайси бирини танладингиз?"
  
  
  "Бешта илон, Картер. Сиз биринчи қарашда иҳни танимаслигингиз мумкин, лекин улар сизни албатта танийдилар. Илонлар чуқур ҳудудийлик туйғусига ега. Иҳ иҳ уйида безовта бўлганда улар бошқача емас. Ўлимга олиб келадиган Тишлашнинг иҳ га қараб, одам икки соатдан етти кундан саккиз кунгача азоб чекиши мумкин.
  
  
  - Агар тишли илон тишларини танангизга ботирса, сиз тез орада барча паромлардан қон кетасиз, Жаноб Картер; сизнинг тупурикингиз қонга бўялади, сийдикингиз қизил рангга айланади. Сиз оғриқли қорин оғриғидан азоб чекасиз ва мияга қон қуйилиши натижасида ўласиз."
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам жозибали! Мен хитоб қилдим, ҳар қандай ҳаракатни кузатиб, улар шунчаки таҳдид емаслигини тасдиқлашни қидирдим.
  
  
  "Агар сиз менинг севимли қирол кобрани танласангиз, сиз бўғилишнинг секин ва оғриқли шакли бўлган аноксиядан ўласиз. Бошқа томондан, қирол кобранинг амакиваччаси Осиё кобрасида стрихниндан икки баравар заҳарли еканлиги исботланган заҳар бор. Шундай қилиб, танлов сизники, Жаноб Картер. Агар сиз кобраларни танласангиз, бир неча соат ичида нисбатан бахциз ўлим билан ўласиз; агар сиз илонларни танласангиз, тасаввур қилинадиган енг гротеск ва чидаб бўлмас оғриқларга тайёр бўлинг.
  
  
  "Ва агар мен уни танламасам, Shiva?"Нима бўлади?
  
  
  Сизда танлов йўқ, Картер, алтернатива йўқ. Охир-оқибат, сиз унинг қандай жиддий одам еканлигини тушунасиз! Шундай қилиб, мен сизнинг ворисингизни билмагунимча, илтимос, ушбу суҳбатни сиз билан давом еттиришга рухсат bering. Менда қизиқарли маълумотлар бор, Жаноб Картер. Жуда қизиқ.
  
  
  Бу мен "ўзимдан", аниқроғи Шивадан ўз овозим билан ешитган охирги нарса еди. Яна сукунат бор еди, фақат нафас олишим бузилди. Уники бутунлай совуқ бўлиб кетди, бу узоқ таҳдидлар емаслигига амин еди. Shiva ўлим азобда менга келганини кўриши учун мени ўлдиришга қарор қилди. Еҳтимол, у ўзининг бемаъни орзулари ва интилишларини кучайтирганидек, кимнидир хафа қилишга қарор қилгандир.
  
  
  Аммо Егонинг мақсади нима бўлишидан қатъи назар, у его сўзларининг самимийлигига шубҳа қилмади. Унинг кўзлари кичик ҳужайрани сканер; ва унинг, ҳали ниҳоятда чиқиш йўлини муҳтожлик, қачон бир ғичирламоқ, ёки аксинча бир оз хум, мени икки барлар менинг еътибор ўгириб қилди.
  
  
  Биттаси нола қилиш учун аста-секин кўтарилди. Тўртта металл винт фойдасиз еди, чунки екран електрон тарзда бошқариларди. Бу вақтда его енди кўринмасди; унинг ўрнида квадрат тешик бор еди. Соғлом фикр менга иложи борича жим ва жим туришни айтди.
  
  
  Аммо мен бир дақиқадан сўнг, камида ўн фут узунликдаги қирол кобра тешиклардан чиқиб, ҳужайранинг тагига ўралганида, мен турган жойда қолиш учун ғайритабиий ҳаракат қилишим керак еди.
  
  
  
  
  
  5
  
  
  Қирол Кобра аллақачон ҳужумкор позицияга ўтиб, бошини бўйнига кўтарган еди, инграш тешиги атрофида яна бир аждаҳо қулаб тушди. Мен уни номидан таний олмадим, лекин унинг қаттиқ ва зич тарозилари бор еди ва у ерга ёйилганда, олов овози каби ғалати ҳуштак чалди.
  
  
  У сомон тўшагига етиб боришга уриниб, девор бўйлаб сирғалиб кетди. Shiva менга бешта илон юборишини айтди. Узунлиги бир ярим метрдан ошадиган учинчиси ўша пайтда тешик атрофида тушаётган еди. Бу Осиё кобраси еди, бу тур уни бошининг орқа қисмидаги ханжар шаклидаги белгилардан дарҳол таниди.
  
  
  Унинг ғазаби стрихниндан икки баравар заҳарли еди, у еслади, у аста-секин ердан кўтарилган pallet томон ҳаракат қилди.
  
  
  Уч судралиб юрувчининг шивирлаши ва ҳуштакларига панжара ортида яширинган карнай атрофидаги менинг ақлдан озган кулгим, камерани даҳшатли тийилиш билан тўлдирган кулги қўшилди. Shiva кулди, alban олимининг ихтиросидан фойдаланиб, кулгини ўз овозим билан такрорлади ва у қулоғимга чалинди.
  
  
  "Хайр, Жаноб Картер."менинг кўринмас душманим қувноқ хитоб қилди. "Сизга хайрли кун!"
  
  
  Кулги гротеск якуний хор билан бирга вафот етди. У ешик олдида ўралган тўртинчи илоннинг вилкалар тилини ва порлаб турган кўзларини кўрди. Бу краит, Осиё кобрасининг бир тури еди ва у ахлоқсиз полга силжиди.
  
  
  У бурун тешигини очди; ҳавода кучли ҳид, аччиқ таъм бор еди. Бу мушк ҳиди еди. Уники нафассиз, аммо Сталнинг ҳиди кучлироқ, ҳужайранинг тор чегараларида деярли сезилади.
  
  
  Shiva ҳаммасини ўйлаб топди.
  
  
  Хушбўй ҳидли илонлар янада ғазаблангандек туюлди: улар биз учун қандай табиат бўлишидан қатъи назар, ҳидлар менинг асабийлашишимни ғазаблантирди. Шоҳ кобра, бошқаларга қараганда икки баравар узун, Пол бўйлаб нафис силжиди. У судралиб юрувчини ҳалокатли ҳужумга ундаши мумкин бўлган ҳар қандай тезкор ҳаракатлардан қочиб, pallet тўшагига яқинлашишда давом етди.
  
  
  Менинг бошланишим ёғоч скамейканинг охирига тегиши билан, қарама-қарши нолада зулмат тешиги атрофида бешинчи аждаҳо пайдо бўлди. У уларнинг енг кичиги еди, айниқса қирол кобра билан таққослаганда. Аммо катталиги унинг ўлдириш қобилиятига ҳеч қандай алоқаси йўқ еди; ва у бу охирги судралиб юрувчидан бошқа тўрттаси каби қўрқарди. Енди улар менинг орқам билан нола қилиб турган менга яқинлашаётган едилар.
  
  
  Ёқадими ёки йўқми, мен ҳаракат қилишим керак еди.
  
  
  У ўзини космосга олдинга ташлади, аввал кучли ақлий консентрация билан, кейин полдан сакраб тушди ва сомон билан қопланган скамейкага тушди. Қирол кобра ҳуштак чалди ва менга заряд қилди. У унинг ўткир тишларида заҳар томчилари порлаётганини кўрди.
  
  
  Унинг поябзалимнинг думбасини тишлаганини ҳис қилганимда, мен узоқлашдим. У тўпиғимни тишлай олмади. Заҳарли сарғиш суюқлик сақланган сомонга томизилди. Кобра каравот бўйлаб судралиб ўтди. У тезда кўйлагини очди ва қўлларини енглари атрофида бўшатди.
  
  
  Илоннинг капоти аввалгидан кенгроқ бўлиб туюлди ва судралувчи яна уришга тайёр бўлиб, ўнгдан чапга тебранди. Айни пайтда, бошқа тўрт қаватда ёборишини қилинди, барча ялаб ва тўшак, уларнинг йўлини ялаб. У иложи борича орқага тортди ва ғазабланган буқа олдида қизил мато ушлаб турган matador каби кўйлагини тўғрилади.
  
  
  Кобра тишларини менинг танамга ботириш учун олдинга силжиганида, у пахта кўйлагини наҳ устига ўраб олди ва ён томонга егилди. Кўйлак худди тирикдек ҳаракатланди. Мато остида судралиб юрувчи шивирлади ва буришди ва вақтинчалик тузоқ атрофида қочишга ҳаракат қилди.
  
  
  Мен кобранинг озод бўлишини кутмоқчи емас едим, шунинг учун шимимдаги charm камарни тезда ечиб ташладим. Уни Токанинг учи билан сомондан бир неча дюйм баландликда ушлаб, отаси скамейканинг орқа томонига юрди. Бу вақтда, қилиш керак бўлган ягона нарса, groan тешигига боришга ҳаракат қилиш еди.
  
  
  Металл панжаранинг електрон бошқаруви улар билан фаоллаштирилмади парротлар екран деворга кўтарилганда. Очилиш, унинг ҳужайранинг енг чеккасида жойлашганига қараб, менга қочиш йўлини бериш учун етарлича катта бўлиб туюлди.
  
  
  Ва умуман олганда, синаб кўришга арзийди. Акс ҳолда, судралиб юрувчилар биргаликда ҳужум қилишган ва кейин мени кутган зўравон ва оғриқли ўлимдан қочиб қутулишмаган бўлар еди. Тўшакнинг четида бутун узунлиги бўйлаб таралган тарози бўлган аждаҳо буришиб турарди.
  
  
  Бу судралувчи Shiva менга айтган еди, заҳари шунчалик кучли едики, агар у тишласа, ички қон кетишига олиб келади ва мени паром каби қон кетишига олиб келади. Қирол кобранинг шивирлаши билан жалб қилинган бошқа учта илон Пол бўйлаб катта судралиб юрувчини қоплаган ҳилпираган кўйлак томон судралиб юришди.
  
  
  Аждаҳо еса менга фақат қизиққандай туюлди, лекин қонни акс еттиргандек совуқ кўзлари билан. Ва менинг фикримча, бу кобра емас, балки судралувчи илон еди, унда Shiva ўзининг мужассамланишини топиши мумкин еди.
  
  
  Унинг узунлиги тахминан олтмиш см еди, унинг ён томонларида сезиларли рангпар ва қоронғи нақшлар бор еди. Унинг ҳаракатлари умуман ҳимояланмаган ва матрас четига емаклаб бораётганида қилган хириллаши мени чинқириб юборди.
  
  
  Унинг камар ипи сиқилиб, Егони баланд ҳавога кўтарди ва шу билан бирга аждаҳо ақл бовар қилмайдиган тезлик билан ҳаводан сакраб тушди. У судралиб юрувчининг бошидаги тока билан камарнинг ипини туширди. Металл қўпол тарозидан сакраб тушди, аммо зарба илонларни орқага силжитиб, бир-бирининг устига ўралган ҳолда юборди.
  
  
  Бу у кутган пайт еди.
  
  
  Кўзининг бурчагидан у кўйлаги остидан қирол кобранинг капутли бошини кўрди. Енди менинг ҳаётим уни қанчалик тез ҳаракатлантирганимга боғлиқ еди; мен чуқур нафас олдим ва ён томонга имкон қадар баланд сакрадим.
  
  
  Унинг қарама-қарши инграшда очилиш томон отилганида, бешта судралиб юрувчилар ғазабланган жинлар хори каби ҳуштак чалишди. У елкасига қаради. Стал илгари ҳидлаган ҳид кучлироқ еди, хомилалик миазма шу қадар кенг тарқалганки, у сезилиб турарди.
  
  
  Судралиб юрувчилар енди менга зарба беришга ва ўлдиришга тайёр едилар. Нолаларда очилишга етганимда, улар мендан икки метрдан камроқ масофада едилар. У ўтирди, лекин у кобранинг хириллашини шу қадар яқин ешитдики, у ўгирилиб, оёғини тупроқ полга қаттиқ босди.
  
  
  У чақмоқ каби пастга тушди, бир ҳовуч ахлоқсизликни олди ва кобранинг даҳшатли бошига улоқтирди. Судралиб юрувчининг боши юқорига кўтарилди ва унинг егаси тор ўтиш йўлининг охирига ёпишиб, тешикка кириб кетди.
  
  
  Унинг хаёлидаги охирги нарса tunnel қаерга кетаётгани ёки сиз бошқа судралиб юрувчиларнинг ўтишида бўлганингизда еди. Нимадир менинг поябзал charm таглигига урди, наҳ кириб олмади. У оёғини силкитиб, қоронғи йўлакка ўтди ва бошини паст, тор tunnel тепасига урди.
  
  
  Бошимни буриш ва туннелга ва рақамли камераларга аждаҳо шакли ергашганми ёки йўқлигини кўриш учун жой йўқ еди. У ҳали ҳам орқасида судралиб юрувчиларнинг ғазабланган хириллашини ешитиб, олдинга силжиди. Яхшиямки, у йўлак бўйлаб ҳаракатланаётганда овоз заифлашди.
  
  
  Мен олган йўл аниқ ўлимга ягона муқобил еди. Мен бир неча илон ўлдириш учун бошқариш бўлса ҳам, омон, албатта, иҳ уни тўхтатиш мумкин олдин менинг танасига ўз тишларини чўка ега бўлади. Ва агар уларнинг бештаси ҳам йўқ қилинган бўлса ҳам, у Shiva заҳарли судралиб юрувчиларнинг иккинчи гуруҳини ҳужайрага юборишдан тортинмаслигига амин еди. Шундай қилиб, у ўзини хавфсиз деб ҳисоблаши мумкин еди.
  
  
  Енди унинг танлови амалга оширилгандан сўнг, у тўрт оёққа емаклашда давом етди. Tunnel бироз қийшайиб, бироз кўтарилгандай туюлди. У хира ёритилган еди; дунёнинг акси орқамдан филтрланди ва юқоридан хира нур тушди. Лекин узоқ у кетди, у бор қоронғу. Ёруғлик манбаи янада кучаймайди. У тор йўлак бўйлаб юрганида қўлларини зўрға кўрди.
  
  
  Атрофимда нам ахлоқсизлик ва чириётган ҳид бор еди. У бир неча дақиқа давом етди ва ниҳоят нафас олиш ва бошини тозалаш учун тўхтади. У Shiva томонидан рақамли камераларга ўрнатилган електрон қурилмаларда video ва електрон кўз йўқлигига ҳаётини тикишга тайёр еди... еҳтимол, у мени ешитмагандир, ҳатто у айтмаса ҳам. Аммо у менинг ҳаракатларимни томоша қилишга улгурмаслигига амин едим.
  
  
  Туннелнинг ипини топишга ва шу билан бирга қаерда еканлигимни билишга, Шиванинг тўрини айланиб чиқиш ва Хитой-Ҳиндистон Иттифоқининг его режаларини фош қилиш йўлини топишга ҳаракат қилганимда вақт тўхтаб қолгандай туюлди. Биз енди судралиб юрувчиларнинг хириллашини сезмадик, бу хушбўй ҳидни сезмадик... рақамли камераларга нима тўкилган.
  
  
  Ҳаводан намуна олиш нафаси юзимни таради, сезилмайдиган хириллаш. У далда бериб, унинг ҳаракатини давом еттирди. Ҳеч қандай signal ўчмади, ҳеч бўлмаганда одатий қўнғироқлар ёки сиреналар емас. Шубҳасиз, Shiva Ник Картердан халос бўлганига амин еди.
  
  
  Аммо бунинг ўрнига Ник Картер фақат дўсти Shiva, ақл, Кобра ва Егонинг кучли қуролини назарда тутган... Қути. Агар ихтиро режаси ёки қарама-қаршиликнинг ўзи ёрдам бермаса, бутун дунё Shiva билан кураша олмас еди. Бу менга его режалари ҳақида тўлиқ тасаввур берди. Аммо Shiva муҳим бир нарсани ўтказиб юборди: у менга ақл бовар қилмайдиган мақсадига еришиш учун қутисидан қандай фойдаланишини ошкор қилмади.
  
  
  Мен Ҳиндистонга Shiva ҳақиқатан ҳам мавжудми, деб ҳайрон бўлдим. Ва енди унинг егоси уни топгач, у ҳали ҳам гўшт ва қонда бўлса ҳам, юзсиз характер еди. Шундай қилиб, у номаълум, ҳал қилинмаган тенглама билан якунланди. Мен Ҳожи ихтиросини қўлга киритишим керак еди, чунки мен бутун дунё бўйлаб мутлақ ҳокимиятни ўрнатиш учун овозли тақлиддан қандай фойдаланиш мумкинлигини билмасдим.
  
  
  Тўлдирилган ернинг нам деворлари қўлларим ва елкаларимни тирнаб, кўкрагимга тер томизди. У ҳозир тўхтата олмади, лекин tunnel торайиб борарди ва мен деворларнинг юзаси теримни қириб ташлаган бўлса ҳам, олдинга силжишим керак еди.
  
  
  Мен унинг атрофида ҳеч чиқиш билан бир tunnel чиқолмай ўзим бир ваҳий бор еди. Тирноқларим синган ва қонга ботган, ўзимни танамда осонгина ҳаракатланадиган молдек ҳис қилардим. Аммо умидимни йўқота бошлаганимда, нигоҳим мени тўсатдан тўхтатишга мажбур қилган нарсага тушди.
  
  
  Олдимда тўсиқ бор еди. Сунъий авлиё квадрат шаклидаги ёғоч панелда тўпланган иккитадан кириб борди. Овоз чиқармасдан, у егилган танасини туннелга судраб, олдинга судралди.
  
  
  Ёғоч тўсиқнинг нариги томонидан ҳеч қандай товуш чиқмади. Унинг к бир кўз босди кетаётганини, унинг ортида нима заиф фикр ега емас. Бир нечта тошлар, тошлар, катта ёғоч бўлаклари ва турғун сувнинг катта ҳовузи мен кўрган биринчи нарсалар еди. Кейин илонларнинг таниш шивирлаши келди.
  
  
  Денгиз илони қоянинг тошларидан чиқиб, турғун сув ҳавзаси юзасидан ҳайратланарли даражада кичкина боши билан узун, ингичка бўйнини кўтарди. Юқоридан нимадир тушди, хом, қонли гўшт. Деярли дарҳол Егони оч аждаҳо ютиб юборди. Кейин катта калтакесак тешикка ташланди. Айтайлик, рақамли камераларда қолдирган қирол кобра одатдаги наҳ ҳужум ҳолатида кўтарилди.
  
  
  Калтакесак қоялар учун югурди, лекин кобра тезроқ еди. Капутли бошини бир томонга боғлаб, у ҳайвоннинг пўстлоқ бўйнини тишлаб, олдинга силжиди. Калтакесак бир сония курашди ва кобра орқага қайтди; у тишланган ҳайвоннинг маст каби ҳаракат қилаётганини, ён томонига суяниб, оёқларини конвулсив силкитаётганини кўрди. Кейин кобра ее бошини ютиб юборди.
  
  
  Катта судралувчини тўйдирганда, у худди пешин қуёшида чўмилаётгандек тош тош атрофида ўралган еди. Чуқурга кўпроқ озиқ - овқат тушди-каламушлар, калтакесаклар, хом гўшт. Унинг бошини кўтариб, аждаҳо Shiva коллекциясини ким боқаётганини кўришга ҳаракат қилди.
  
  
  Аммо mistletoe тешиги тош деворларни қоплаган ва пастки қисмида жойлашган ёғоч тузоқ ешиги менга тўлиқ сўров бермади. Аждаҳо овқатланганда, шивирлаш сусайди. Шунда мен Shiva туннелни оч судралиб юрувчиларни ҳужайрамга жалб қилиш учун ишлатганини англадим, шубҳасиз, у кичкина хонада ёйилган ҳидли ҳид билан уйғонди.
  
  
  Енди ёғоч Люк туширилди ва мен барча судралиб юрувчиларнинг овқатланишини кутиб, йиғилишга кўзларимни қаратдим. Дунёда ҳеч нарса мени ҳар бир аждаҳо тўла бўлмагунча қочишга ҳаракат қилмайди. Овқатлангандан сўнг, улар рақамли камераларда томоша қилиш учун мен қолдирган бешта одам каби тажовузкор бўлмайди. У судралиб юрувчиларнинг одатларини яхши билар еди, чунки иҳ хавфсизлигига таҳдид соладиган ҳар қандай тўсатдан ҳаракат, ҳатто очлик сусайган тақдирда ҳам, иҳ ҳужумига олиб келади.
  
  
  Шунинг учун мен уларнинг ҳар бир охирги луқмасини ейишларини кутдим. Бу жирканч манзара еди: илонлар, кобралар ва бошқа судралиб юрувчилар бир неча бор ҳужум қилиб, қурбонларини ютиб юборишди. Айни пайтда, уники овқатни тарқатиш учун ким жавобгар еканлигини аниқлашга ҳаракат қиларди. Ниҳоят, у илон чуқурининг четига чўзилган узун ва қийшиқ қўлни пайқади.
  
  
  "Улар берилган нарсаларни ейишади", деди совуқ ва истеҳзоли овоз.
  
  
  Агар Shiva ҳали ҳам юзсиз овоз бўлса, бу сафар менинг хотирам муваффақияциз тугади. Овоз жуда таниш еди. Мен уни охирги marta икки кун олдин, у менга ширин севги сўзларини пичирлаганида ешитганман. Кейин мен унинг хоҳишини, иштиёқини ҳис қилдим. Енди ғазабим кўтарилаётганини ҳис қилдим.
  
  
  Бу аждаҳо тутқичларини бошқарадиган чиройли, қора сочли қиз Реева Сингх еди.
  
  
  
  
  6
  
  
  Балки мен бунчалик ҳайрон бўлмаслигим керак еди. Еҳтимол, мен буни жуда кўп одамлар мени совуқ, қаттиқ, ҳис-туйғуларга қодир емас деб атайдиган одатий кинизм билан даволашим керак еди. Ахир, одамлар ўз ҳаётларини хавф остига қўйганда, дунёнинг шафқациз ҳақиқатларига дуч келиш учун шафқациз кинизм билан "салқин" бўлмаслик мумкин емас.
  
  
  Шундай бўлса-да, у уни қўпол емас, балки шифо хоналарида илгари ҳис қилган нозик мулойимлик ҳисси билан қучоғига олди. Гарчи у бегона бўлса-да, менда у уйғотган илиқлик ва истакни, менга берган нафис завқни есладим. Осонлик билан унутилмайдиган тажриба.
  
  
  Аммо унинг сўзларини ешитиб, Mohan ва Гурнек меҳмонхонамга бостириб кирганларида, бу шунчаки алданиш, мени чалғитишга мўлжалланган алданиш еканлигини англаб, унинг ақли ғазабдан ғазабланди. Енди Stahl омон қолиш фақат бир masala кўпроқ қочиб. Реева рақамли камераларда дуч келган ақлдан озган даҳшатни, худди чидаб бўлмас оғриқни ҳис қилиши учун унинг меҳмонхонаси.
  
  
  Узун, ингичка қўл бутун кўриш майдонида ғойиб бўлди. Охирги қурбон қора сичқон бўлиб, уни бир қултумда илон тишлаган ва ютиб юборган. Ниҳоят, сукунат ҳукм сургач, отаси қўлини чўзди ва мен билан озодлик ўртасида турган ёғоч тузоқ ешигини оҳиста итариб очишни бошлади.
  
  
  Ҳозир панелни кўтаришимга ҳеч нарса тўсқинлик қилмади, лекин мен ҳали ҳам шошилмадим. Мен нотўғри ишламасдан, жуда еҳтиёткорлик билан ҳаракат қилишим керак еди. Аждаҳо атрофидаги ҳар қандай одам тинчланмаган бўлса, унинг кўзлари чуқурни сканерлади. Лекин ҳеч нарса қимирламади. Ёғоч тўсиқ лекин ҳеч нарса.
  
  
  Ниҳоят, люкни кўтариб, яна сояга сирғалиб, нафасини ушлаб олди. Бу ерда ҳам вақт ажратиш менинг режамнинг муҳим елементи, ҳал қилувчи қисми еди. Мен ҳали ҳам тўрт оёқда едим, tunnel деворлари терлаган қўлларим ва елкаларимни тирнарди. Бу осон бўлмайди, аввал ўзингизни довондан тортиб олинг ва кейин қўпол тош деворларни ўлчаш учун тешикни кесиб ўтинг.
  
  
  Аммо Ҳа, Россиядаги бу охирги жой бошиданоқ осон бўлмаган. Хавф - бу менинг кучли костюмим, қийинчилик-бу менинг мавжудлигимнинг асоси; у, албатта, чиройли юзи туфайли 3-рақамли жангчи ҳисобланмайди. Шундай қилиб, мен кўп йиллар давомида ахда ишлашдан олган тажрибамда бундай емас.
  
  
  Шунинг учун унинг овози ҳеч қандай имконият олишни хоҳламади. Ferret менга ҳозирда ёрдам бераётганимдан бошқа ёрдам таклиф қилинмаётганига амин бўлгунча ушлаб турдим. Шундан кейингина у туннелнинг қўпол деворларидан халос бўлиб, бутун оғирлигини у ёқдан бу ёққа ташлади.
  
  
  Кўзларим аллақачон ёруғликка мослашган еди, шунинг учун енди ўзимни его уйимдан ташқарида мол каби ҳис қилмадим. У бошини ва елкасини олдинга қўйди ва еҳтиёткорлик билан тешикка қаради. Қирол кобра ҳали ҳам катта тош устига ўралган еди, унинг капутли боши юз ўгирди; бошқа илонлар бўшашган, тажовузкор бўлмаган ҳолатда ётар еди.
  
  
  Югур, Картер, тезроқ югур!
  
  
  У олдинга силжиди, ҳали ҳам икки баравар кўпайди. Хат билан бирон бир қизиқувчан қараш менинг йўналишимга бурилмади ва тешикда ҳеч нарса қимирламади. ОК, ҳозиргача жуда яхши. Енди томонидан, унинг бутунлай чиқиб, tunnel атрофида ва ўткир reptilian ҳиди иҳ лаир тубида туман каби осилиб ҳиди.
  
  
  Унинг ақли тезда ҳаёт ва ўлим, ўлим ва кейин илон чақишининг узоқ азоблари орасидаги масофани ҳисоблаб чиқди. Илонлар нима бўлаётганини пайқашидан олдин мен қарама-қарши деворга етиб боришим ва тешикнинг тепасига кўтарилишим керак еди.
  
  
  У тўлиқ оёққа тургунча, орқасини деворга суяниб ҳаракат қилди. Уни, кимдир чуқурга устида ҳаракат ешитдим, деб енгил shuffle ўқиб. У Рееванинг ёлғиз еканлигига умид қилди, аммо айтишнинг иложи йўқ еди. У чуқур нафас олди, тўсатдан тўғриланди ва олдинга сакраб тушди.
  
  
  У қирол кобранинг ўралган орқасига тушди. Ўз-ўзидан маълумки, бу режалаштирилмаган. Аммо у кобранинг реакцияси қандай бўлишини кутиб ўтирмади. У аллақачон илоннинг таниш хириллашини ешитиб, чуқурнинг ташқи деворини ҳосил қилган катта тошларга ёпишиб олган еди.
  
  
  Елкамга қарашга ҳам улгурмадим. У бутун кучи билан танасини олдинга сурди, оёқлари билан қаттиқ итариб, бир вақтнинг ўзида ҳаракат қилди. Мен поябзалим юмшоқ нарсага тегаётганини пайқадим, лекин нима еканлигини кўриш учун орқага қарамадим. У қўллари билан тош деворнинг четини ушлади ва чуқурнинг четидан ўтди.
  
  
  Тешик уйғонган судралиб юрувчиларнинг хириллаши ва қичқириғи билан тўлдирилган еди. Улар тебранишди, ҳавода сакрашди, тошдан тошга учишди; мен учун бу Шоунинг такрорланишини томоша қилгандек еди. Тўхташга ва нафас олишга вақтим йўқ еди. Бир сония ўтгач, у яна оёққа турди ва шу билан бирга Реева Сингх ижро етиш учун рухсат сўраб бақирди.
  
  
  У унинг олдига югурди ва қўлини оғзига қўйди ва унинг норозилик қичқириғини бўғди. У бир мунча вақт қаттиқ курашди, кичкина ҳайвон каби тепди ва тирнади; лекин ниҳоят у жим қолди. У енди хусусий ҳайвонот боғи ва герпетология лабораториясининг комбинацияси бўлган хонада кичикроқ shisha қафасларда жойлашган бошқа судралиб юрувчиларни боқишни тугатган еди.
  
  
  У олдинга йиқилгунча қўлини букди; унинг суяклари ғижирлаганини пайқади. Ичимда йиртқич фикр чақнади... уни қучоғида ушлаб турганда унинг юмшоқ, илиқ танаси хотираси. Реева у билан учрашган енг сексуал аёллардан бири еди. Ва енди тушундимки, у мени алдаган, узатган!
  
  
  "Менга айтма! Мен шивирладим. "Бир сўз емас!
  
  
  У егилган қўлини янада баландроқ кўтариб, қонли бармоқларини оғзига қўйди. Аёл ваҳима ичида нафас олди. Мен ундан сўрадим. "Ажабланиб?""Менга бу ерда еканлигимни билмаганингизни айтманг, фоҳиша!"
  
  
  У гапирмоқчи бўлганида, мен унинг қўлини ее ртадан тортиб олдим, шунда у минғирлади: "мен - билмадим, қасам ичаман."..
  
  
  "Ҳа, сиз Mohan ва Гурнек ҳақида билмас едингиз, шундай емасми?"Бу ўйин емас, Реева, бу ҳаёт, буни есланг.
  
  
  У менинг айбловимни рад етиб, қаттиқ бош чайқади. У гапириши учун яна лабларидан қўлини бўшатди.
  
  
  — Билмадим, " у тасдиқлади, у қўлини орқасига ушлаб нафас олди. "Мен ҳеч нарса билмасдим, Ник. Ишонинг, мен сиздан ёлвораман! Сиз менга ишонишингиз керак.
  
  
  "Яхши, бошига зарба бериш... бу қандай содир бўлиши керак еди, у кечаси? Мен лабораторияга киришда кўзларимни тутиб сўрадим. "Калит қаерда?""Аммо у Рееванинг менга жавоб беришини кута олмайди. У его minute халатига кириб, хоҳлаган нарсасини топди. У пахта терликлари ифлос полга сирғалиб, уни судраб борди.
  
  
  У ешикни ичкаридан ёпди ва калитни бир дақиқада қўйди; кейин у Ревани узун, тор хонанинг нариги четига қайтариб юборди. У курашни тўхтатди ва мен унинг майин танасига қўлимни босганимда, унинг юраги тезроқ ураётганини ҳис қилдим.
  
  
  - У... у менга сиз ҳақингизда ҳеч нарса демаган", - деб нола қилди у.
  
  
  "Ким?"
  
  
  - Shiva... менинг амаким.
  
  
  "Сизнинг ким?"!
  
  
  "Менинг амаким. У менинг амаким. Ник, илтимос, у менга нима қилганини тушунтириб берай... - у минғирлади. "Кейин мени тингланг... ва кейин, агар менга ишонмасангиз, давом етинг ва хоҳлаган нарсани қилинг.
  
  
  У безовталанмай қолди. У бу кичкина қизнинг аёллик ҳийлаларига иккинчи marta алданишига йўл қўймайди. Бироқ, буни ешитиш унчалик катта иш емас еди, деб ўйлади у, айниқса, бир kishi ўз ҳаётини сўраганида, у доимо ҳақиқатни айтарди. Ва кейин Реева, агар у ҳақиқатни айтаётган бўлса, Шивага енг яқин йўл еди.
  
  
  "Ҳа, мен маълумот олиш учун сиз билан учрашишга ҳаракат қилдим, тан оламан", деди у уни ёғоч стулга ўтиришга мажбур қилиб, яна нафас олди.
  
  
  Менинг қўлларимдан бошқа қурол йўқ еди, лекин қиз қуролланган ва менга ҳийла ўйнаши мумкин деб ўйламаган едим.
  
  
  "Шундай қилиб, сиз едингиз. Нега ёлғон гапиряпсиз, Реева? Сиз мени бошиданоқ алдаяпсиз, тан олинг!
  
  
  У ҳамма сўзларни тушунмади, лекин мен унга айтаётган гапларимнинг маъносини тушунгандай туюлди. "Мен сизга бир нечта савол беришим керак еди", деб жавоб берди у. - Ҳиндистонга нима учун келганингизни билиб олинг. Амаким менга бошқа ҳеч нарса демади, хонангизга бостириб кирган икки кишини есламади!
  
  
  У кичкина юзини менга қаратди, содда ва ярамас кичкина юзи, қора сочлари сочлари қулоғига тушди. У пичирлади, унинг сўзлари зўрға ешитилди. Агар у ўзи даъво қилганидек бегуноҳ бўлмаганида, у аллақачон кимнингдир еътиборини жалб қилиш учун қичқиришга ҳаракат қилган бўлар еди. Аммо, еҳтимол, у бошқалар унинг йўқлигини пайқайди деб ўйлаб, вақт сотиб олишга ҳаракат қилгандир. Мен ҳеч нарсани оддий деб қабул қила олмадим.
  
  
  Шундай қилиб, сизга баъзи маълумотларни олиш топширилди. Нима учун? у совуқ овозда давом етди.
  
  
  "Чунки Shiva мени бунга мажбур қилди, Ник. Сиз бу ерда еканлигингизни билмасдим."Аслида, мен уни меҳмонхонада айланиб юрганимдан кейин сизга нима бўлганини ҳам билмасдим. Mohan вафот етганида мен у ерда қололмадим...
  
  
  "Демак, у сизни "мажбур қилди"?"- такрорланг.
  
  
  "Илтимос, мени тингланг", деб минғирлади у. "Ҳаммасини бошидан тушунтириб берай.
  
  
  У яна вақт сотиб олмоқчи деб гумон қилди, лекин его овозининг оҳанги самимий, ташвишли еди. Мен уни тинглашим керак еди. Агар у ҳақиқатни айтган бўлса, Реева мени кобрага олиб бориши мумкин еди; агар у ёлғон гапирса, мен ҳали ҳам уни тинглашим ва унинг сўзларидан бирон бир маслаҳат топишга ҳаракат қилишим керак еди. У унинг ёнида турарди, агар кимдир лабораторияда пайдо бўлса, унинг ҳикоясини тўсатдан тўхтатишга тайёр еди.
  
  
  Реева ҳеч қандай ёлғон ҳаракатлар қилмади. Унинг овози ўзгармади, чунки у Shiva уни Кобра ташкилотига қўшилишга мажбур қилганини тушунтирди. "У менинг отам никни сақлайди... катта биродарнинг егоси ва агар у полицияга ёки ҳукумат атрофидаги одамларга борганида, у Егони ўлдиришдан олдин иккиланмас еди. Отам жуда касал, жуда касал. Амаким нафақат Егони ўлдириш, балки Егони ҳар қандай даволанишдан маҳрум қилиш билан таҳдид қилди... агар мен егоимнинг буйруғига амал қилмасам.
  
  
  "Отангиз ҳозир қаерда?"
  
  
  "Билмайман."Shiva Егони бирон бир жойда ушлаб туради, лекин бу уйда емас.
  
  
  Мен ҳар доим ўзимни одамларнинг билувчиси деб билганман, инсон самимийми ёки йўқлигини тахмин қила оламан. Ва енди, гарчи мен унинг ғазабига қарамай, унга хиёнат қилмаслиги мумкин бўлган ҳар қандай ер юзида кўзларимни очаётган бўлсам ҳам, мен уни Рееванинг ҳикоясига ишониб топширганимни англадим. Биринчи навбатда, бу мантиқий еди, чунки. Айниқса, Shiva отаси туфайли уни ифлос режаларида иштирок етиши учун шантаж қилаётган бўлса.
  
  
  "Тушунтириш учун яна бир нарса бор", дедим.
  
  
  Аммо бу сафар мен халақит бердим. Кимдир йўлнинг нариги томонида ҳаракатланаётган еди. "Реева?"Бир одамнинг овози чақирди. "Нега ешик ёпиқ?"Мени киритинг!"
  
  
  "Бу ким?"Мен пичирладим, қизни стулдан туришга мажбур қилдим.
  
  
  "Один амакимнинг одамлари атрофида, Нирад.
  
  
  "Мен уни биламан. Ҳеч нарса содир бўлмагандек кўринг. Саломга ишониш хавфли еди, лекин бу вақтда менда бошқа илож йўқ еди.
  
  
  "Бир дақиқа кутинг! Реева бақирди. Ва у менга калитни узатиб, ешик томон итариб юборганида, у мени ҳайратда қолдирди.
  
  
  Мен лабораторияни тезда қидириб топдим, аммо Нирад билан курашиш учун қурол сифатида керакли нарсани топа олмадим. Хўш, барибир, мен емуга бир кун олдин бир нечта нарсани кўрсатдим, шунинг учун буни ўзим қилишим қийин емас еди. У ешик олдида турди ва кута бошлади, қулоқлари санчилди, ҳиндистонлик ёш реевадан уни очишни сўраш учун тутқични буришда давом етди.
  
  
  У қанчалик тез кирса, мен уни шунчалик тез қуролсизлантирардим, у қарор қилди.
  
  
  Нирад, Ранжит, Гурнек, Ҳакши, Шивас бор еди ва бошқалар қанча еканлигини Худо билади. Қандай бўлмасин, мен ўзим учун хулоса қилдим, Shiva бирон бир жойга егалик қилган овозли симуляторни қидиришни бошлашим керак еди ва Нирад ҳам бошқалар сингари яхши бошланиш еди.
  
  
  Реева қалтираган қўли билан калитни қулфга суриб қўйди.
  
  
  Агар у ҳозир мени алдаган бўлса, ишлар янада мураккаблашади; лекин бу унинг менга ёлғон гапираётганини аниқлашнинг ягона йўли еди. Бу вақтда у лаборатория ешигини очиш учун қулфдаги калитни айлантираётган еди.
  
  
  
  
  7
  
  
  "Бу нимани англатади?"Нирад сўради. Ҳиндистонлик енди бинт киймади ва официант формасини анъанавий кийим билан алмаштирди.
  
  
  "Мен қилмайман... Ешик қулфланганини тушундим", деб жавоб берди Реева. Мен таранглашдим, чунки у нирадни ешик олдида менинг борлигим ҳақида огоҳлантирмаслигига ҳали амин емас едим.
  
  
  Йигит лабораторияга кириб, ешикни орқасидан тақиллатганда орқасига қарашга қийналмади. "Бу яна содир бўлишига йўл қўйманг! у хитоб қилди, у barre sport қилган каби такаббурлик билан.
  
  
  Реева бир қадам орқага чекинди, гўё асабларини бошқаришни йўқотиш арафасида. Его имо-ишоралари его асабийлигига хиёнат қилди. Ва кейин бир уни ишончли, ва ишонч қарор қилди, ҳатто нима бўлди кейин.
  
  
  "Амакингиз сизни ўз ўқишида кўришни хоҳлайди", деб еълон қилди Ҳинд. "Дарҳол."
  
  
  Бу сўз мени ҳаракат қилишга ундаган signal каби ҳавода осилган еди. Шунга қарамай, мени қийин вазиятдан олиб чиқадиган "таеквондо" еди. У кучли зарба бериш учун деярли ҳавода учиб, олдинга югурди.
  
  
  Бу нираднинг талоғига қаратилган еди; ча-ча-ги таъсири Егони ерга йиқитди. Ҳиндистонлик унинг ён томонига ўгирилди, юзи гротеск оғриқ билан буришди.
  
  
  У егилиб, жағига Его уриш учун кўкраги ва сонларининг бутун узунлигидан фойдаланган. Нирад бир жи-лу-ки, его зарбасидан остида орқага йиқилди, мақсад бир томонга чўкди; мен knuckles ему юз суякларини синган еди англадим. Лекин у таслим бўлмади.
  
  
  "Ешикни ёпинг!"Реҳве унга шивирлади. Қиз калитни қулфга киритишга шошилди.
  
  
  Нирад орқасига ўгирилиб, оёққа туришга муваффақ бўлди. У титраб, шимининг белбоғига етиб борди ва у ерда ушлаб турмоқчи бўлган қуролнинг думбасини кўрди. Кейин ҳамма нарса чалкаш тушдаги каби содир бўлди, акс еттириш билан боғлиқ бир қатор ҳаракатлар. У тезда ўнг томонга бурилиб, чап елкасини ҳар бир қабиланинг белига кўтарди. Бир оёғида туриб, у ҳар бир қабилага тушди ва дарҳол чап оёғини мукаммал зарба билан таранглаштирди.
  
  
  "Жоп-нима-ги" унинг его, билагини, полга қурол тақиллатиб. Енди у қуролсиз еди, ёш ҳиндистонлик менга ёввойи кўзлар билан қаради. Егонинг одатий такаббурлиги қўрқувдан ғойиб бўлди, у чекинишни бошлади ва ендигина тушган зарбадан жағида қуюқ кўк кўкариш кенгая бошлади.
  
  
  У қичқириқ учун оғзини очди, кейин том маънода томоғига сакраб, бош бармоқларини томоғига босди. Нирад нафас олаётгандай туюлди, лекин Наҳ ҳали ҳам оёғини кўтариб, мени қорнимга тепишга кучи бор еди. Кўр оғриқ мени бошқа бўйнига менинг тушуниш ечишга қилди. Мен нафас олиш учун гандираклаб; мен полга енгашиб керак еди, менинг қўллари менинг кўкрагига устидан қисди.
  
  
  Нирад ешик томон югурди. У ҳали ҳам олган даҳшатли зарбасидан тисарилиб, олдинга сакраб тушди. У оёқларини ушлаб, унга сакраб тушди. Бу шовқин билан тушди.
  
  
  У дарҳол нен тепасида, тиззалари Его сонларида еди. Мен ундан сўрадим. "Кўзларингиз қандай, Нирад? "Ему унга ишлаган барда берган даволаниш излари ҳали ҳам бор еди.
  
  
  Жавоб бериш ўрнига, у мени ташламоқчи бўлиб, тўлиқ вазнини олдинга ташлади. Агар унинг бўйин суяги ему томонидан синган бўлса, у ему ва унинг қовурғаси томонидан синган бўлар еди ва у яна ўрнидан туролмас еди. Шундай қилиб, у karate билан шуғулланиш учун қўлини кўтарди.
  
  
  Аммо Нирад жанг санъати филмларининг мухлиси бўлса керак, акс ҳолда кимдир егога karate асосларини ўргатган бўларди. Биланоқ унинг қўл кўтарди сифатида, у аслида бир "қора-нал McKee"билан менинг кесиш зарба парриед. Бу деярли жанжал бўлиши керак еди ва у буни хоҳлади.
  
  
  - шундай қилиб... Сиз мен ўйлагандан ҳам яхшироқсиз: "мен оёққа туриш учун узоқлашдим.
  
  
  У ҳам ўрнидан турди ва унинг атрофида айлана бошлаганда гандираклаб кетди. Унинг хириллаган фарёди билан у олдинга силжиб, қуёш плексусига ҳалокатли зарба берди, сўнгра жағига тирсак қўйди. "Пан-те жи-лу-ки" ва "пал-куч чи-ки" нинг биргаликдаги ҳаракати нафақат его ва ишончни силкитиш, балки емунинг иккита қовурғасини синдириш учун ҳам етарли еди.
  
  
  Нирад оғриқдан маст бўлиб, орқага қайтди. У ўзига тегишига йўл қўймайди. Shiva мени даҳшатли ўлимга олиб келишга қарор қилди ва Ashok Ананднинг қотили хотираси ҳали ҳам хаёлимда ёрқин еди. Айниқса, Ashoka ҳеч қачон бизнинг Шивамизга, ноқонуний Кобра операцияларимизга жиддий таҳдид солмаган.
  
  
  Шунинг учун у Нирадга ачинмади. У ёлланма еди... жинни қотил хизматида Хитмен. Менинг қатъият ва ўз-ўзини сақлаш инстинкт еътиборсизлик билан мени жиддий кимдир.
  
  
  Менимча, у жағи синган ва иккита қовурғаси синган ҳолда яна жанг қила олмади. Еҳтимол, ҳатто тешилган ўпка билан ҳам.
  
  
  Аммо у томоша қилар екан, у ҳаёти билан жисмоний азоб билан курашишда давом етди. У том маънода полга михланиб, йиқилган қуролни ушламоқчи еди. Его уни тўхтата олмагунча, у ҳатто бармоқларини его атрофида айлантиришга муваффақ бўлди.
  
  
  "Сиз ниҳоят менинг фикр поездимни тушуна бошладингиз деб ўйладим, Нирад.".. Дедим ва бармоқларимни емуга тепиб, қуролни яна учиб юбордим. Қурол лаборатория столларидан биридан сакраб тушди ва полга тушди.
  
  
  Енди ёш Ҳиндни ҳозирча йўлга олиб чиқиш масаласи емас еди. У жуда кўп нарсани кўрган, айниқса Рееванинг шериклиги. Его уни боғлаб, gagged бўлса ҳам, ертами-кечми у Шивага Егонинг жияни менга қочишимга қандай ёрдам берганини айтади.
  
  
  Менимча, мен буни сезмаганман, ҳатто бечора йигитга раҳм-шафқат кўрсатмаганман. Лекин мен охир-оқибат нафақат бир kishi, балки миллионлаб инсон ҳаёти иштирок етганини билардим. Агар Shiva ўз режаларини амалга оширганида еди, Ғарб аралашувисиз Indochina блокининг шаклланишига гувоҳ бўлмаган бўлар еди. Бу термоядро каллаги билан Triton қитъалараро баллистик ракетасидан бошлаб ядро қуролининг бутун арсеналини ўз ичига олади. Ва якуний натижа ҳатто енг қотиб қолган ва совуққон еркаклар учун ҳам қўрқинчли еди.
  
  
  "Совуқ қонли" мен учун тўғри сўз емас. Мен садист емасман, лекин вақт ва тажриба билан мен, албатта, "қотиб қолдим". Нирад менинг йўлимда еди, бу менинг миссиямнинг муваффақиятига олиб келди. Вазиятнинг ҳақиқатига дуч келишим керак еди. Шундай қилиб, ёш ҳиндистонлик қўрқиб кетган боладек йиғлаб, полга чўккалаб ўтирганида, у Егони оёқларига тортди ва уни илон чуқурининг тош девори томон итариб юборди.
  
  
  Егонинг юзи қонга беланиб, ёноқларида ғалати нақшлар пайдо бўлди, оғзи ярим очиқ, тили синган қуш қанотидек осилиб турарди. - йўқ... "соҳиб.".. Илтимос, йўқ... мени...
  
  
  "Сиз шунчаки буйруқларни бажараётган едингиз, мен уни биламан", деб гапни тугатдим. "Мен ҳам, Нирад, у ҳам.
  
  
  Унинг орқасида у судралиб юрувчиларнинг чуқурнинг тош деворларига уришганда ҳуштак ва шивирлашларини ешитди. Нирад Кобрада ишлашга мажбур бўлмади, у буни ўз хоҳишига кўра қилди. Мана, енди у ўз ишини кутганидан анча тезроқ тугатади.
  
  
  У мен буни назарда тутганимни тушунганида, ер-хотиннинг егоси бирдан ўзгарди. У аллақачон юзимга урилган оёғи билан ўзини озод қилмоқчи бўлди ва шивирлади: "Shiva сизни ўлганингизни кўрмоқчи!""Бу истиқболда тўхташ Сталнинг фикри емас.
  
  
  "Еҳтимол, Нирад, лекин сиз нима бўлишини кўриш учун бу ерга келмайсиз.""Мен кўпроқ вақт сарфлай олмадим. Менинг муштим уни иягига тутди ва у орқага йиқилди. Его уни шимининг белбоғидан ушлаб олди. Нирад қичқирмоқчи бўлди, лекин синган қовурғалари унга фақат бўғиқ нола қилишга имкон берди. - Яхши саёҳат қилинг! Мен хитоб қилдим ва чуқурнинг четига его ташладим.
  
  
  У чеккага ёпишмоқчи бўлди, лекин қила олмади. Егонинг оёқлари ҳавода учиб кетди, кейин Ҳинд орқага йиқилди ва ўзини сунъий ҳовузда топди, у ерда даҳшатли денгиз илонларининг бошларини қимирлатаётганини кўрди.
  
  
  Gurgling б & нб, ҳалқалар ва думларни силкитади. Нираднинг танаси азобдан буришди. Ҳиндистонлик турғун сувдан чиқишга уриниб, ён томонига ўгирилди. Денгиз аждаҳоси калта тишларини Егонинг билагига ботирди; кейин у ўз елементида беқарор ҳаракат қилиб, ўз-ўзидан чиқди. Аммо у ғалати ва даҳшатли қатъият билан одамнинг қўлига сингиб кетган тишлари билан қолди.
  
  
  Ниҳоят у ўлжасини ташлаганида ва Нирад жинни каби туришга ҳаракат қилганида, қирол кобра унинг ҳудудида ҳеч ким унинг тинчлигини бузолмаслигини кўрсатиш учун аралашди. У саҳнани қандайдир ҳайратланарли даҳшат билан томоша қилди. Бу Shiva мен учун мўлжалланган еди. Кобра ўрнидан турди ва ҳавода чайқалди.
  
  
  Қочиш ҳақида ўйлашимиздан олдин Нирад бизга бақиришга улгурмади. Судралиб юрувчи чақмоқ тезлигида югурди ва шу билан бирга тишли илон тишларини ёш Ҳинднинг тўпиғига ботирди. Спазмодик гуриллаш нираднинг лабларидан қочди. У чуқур жонланиб, ҳуштак ва қамчи билан жонланаётганини томоша қилди.
  
  
  Спазмодик титроқ ҳиндларнинг танасини ларзага келтирди. Егонинг оёқлари букилиб, қўллари нафас ололмаётгандек кўйлагининг ёқасини маҳкам ушлади. У нафас олишнинг асаб марказларини фалаж қилган кобра заҳарини бўғиб қўйди.
  
  
  Нираднинг қўллари ва қўлларида қизил доғлар пайдо бўлди; ички қон кетиш бор еди. Тинимсиз шивирлаган илонлар бир неча бор его томонидан бошқарилиб, бир қатор ҳалокатли чақишларда тишларини қийноққа солинган гўштга ботирдилар. Нираднинг тили ртадан чиқиб кетганда, у юз ўгирди ва енди у бизнинг сўзларимизни талаффуз қила олмади.
  
  
  Чуқурнинг тубига тушган шикастланган тананинг овози муқаррар dirge еди; ўлим бир неча дақиқада келади. Лекин бу менинг навбатим емас еди, хайриятки.
  
  
  "Амакингиз мен учун шундай қилди", деди Rivet унга. "Бирин-кетин тишлаш.
  
  
  У стулда ўтирар, юзи қўлларига кўмилган еди. Кимдир у билан гаплашганда, у бошини кўтариб, кўзимга қаради. Унинг таёқчалари ҳоллйҳоcкс билан ҳўл емас еди, қора кўзлари еса жиддий ва совуқ еди. У гувоҳ бўлган даҳшатли манзарадан кейин ҳам асабларини назорат қилишни йўқотмаган еди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деб пичирлади у. "Мен бахтлиман. Бир куни мен сизга амаким мени ўз халқига қилган шафқациз ва камситувчи нарсалар ҳақида гапириб бераман... унинг устида ишлайдиган, унга сажда қиладиган чўчқалар худди Нага, Худо каби еди. Нирад ёмон лойиқ, мен сизни ишонтириб айтаманки.
  
  
  Шундагина Рева ҳушидан кетиш ёқасида бўлиб туюлди, унинг юзи кучли ҳис-туйғуларни кўрсатди. У уни еҳтиёткорлик билан кўтариб олди. У титрарди. У уни яқин тутди, енгил ўпиш билан бўйнига тегди. Кўп ўтмай, умид қиламанки, биз учун ҳам вақт келади, ҳеч ким халақит бермайдиган вақт. Аммо енди мен кетишим керак еди ва мен уни қанчалик тез тарк ецам, шунча яхши.
  
  
  У менинг ташвишимни сезди ва мендан узоқлашди.
  
  
  "Мен ундан сўрадим. "Биз қаердамиз?"Енг яқин шаҳар нима?
  
  
  "Мен сизга ҳамма нарсани айтиб бераман", деди у. "Аммо аввал сиз мени боғлашингиз керак, акс ҳолда амаким сизга қочишга ёрдам берганимни ва отамнинг ўлимига йўл қўйганимни билади."Еҳтимол, у ҳам мени ўлдиради.
  
  
  У арқон олиш учун кетди ва у стулга ишора қилди. Кейин, у мен билишим керак бўлган ҳамма нарсани, белига ва тўпиғига ўралган арқонни тушунтирганда, мен саҳна естественно каби кўринишини хоҳлайман.
  
  
  У саломга менинг миссиямнинг мақсади нима еканлигини қисқача айтиб берди; унга салом ишониши мумкин еди, енди у қимматли иттифоқчи еди. Лекин мен уни хавф остига қўйишни хоҳламадим.
  
  
  Ва у менга, еҳтимол унга муҳтожлигимдан ҳам кўпроқ кераклигини англаганимда, охирги шубҳа йўқолди ва енг тўлиқ ишончга йўл очди.
  
  
  "Агра атиги бир неча мил узоқликда", деб тушунтирди қиз. - Вилланинг ташқарисида, асосий йўлдан boring: у сизни тўғридан-тўғри шаҳарга олиб боради. Биз бугун кечқурун учрашишимиз керак: мен кўпроқ маълумот олишга ҳаракат қиламан. Сиз учун.
  
  
  "Биз учун сиз демоқчисиз. Отангизнинг ҳаёти ва нажоти учун", - ери оммавий ахборот воситаларида пайдо бўлган хабарларни рад етди.
  
  
  Учрашув учун белгиланган вақт бўлганида, у шкафидан бир нечта латта топди, уни боғлаб қўйди ва кетишга тайёрланди. У Шиванинг шубҳаларини қўзғатмаслик учун поябзал боғичлари маҳкам боғланганлигига охирги marta ишонч ҳосил қилди.
  
  
  Нираднинг қуроли полда ётарди. Его уни орқа чўнтагига солиб қўйди, кейин шкафга осилган калта оқ халатни олди ва кийди... ҳеч бўлмаганда менинг еҳтиёжларимни қондирадиган ибтидоий кўйлак.
  
  
  Реева юз ўгирди. Кўз ёшлари уни таёқ билан ҳўллай бошлади. У мендан қайтиб келишимни, ҳамма нарса яхши бўлишини билдиришимни сўради; лекин мени нимадир тўхтатди, еҳтимол уни бошқа кўрмаслик қўрқуви. Унинг, Реева Сингх ҳақида ўйлади, лекин ақлга келган биринчи нарса болта агенти ҳисси еди. У Ривани хафа қилиши мумкин, лекин мен ҳукуматимни ва унинг менга бўлган ишончини хафа қила олмадим... миллионлаб инсон ҳаёти бемаъни хаёллардан, жинни томонидан жиноий режалаштиришдан хавф остида бўлганида емас.
  
  
  
  
  8
  
  
  Мақоллардан фойдаланиш қулай, чунки улар universal ҳақиқатларни қисқача ифодалайди: улар ҳар хил вазиятларга осонгина мослашади. Реева Сингх уни заҳарли судралиб юрувчилар тўплами ва унда ётган официантнинг гротеск танаси билан лабораторияда ёлғиз қолдирганида хаёлимга нима келди: "ёмғир ёғса, сиз ҳўл бўлишингиз шарт емас."
  
  
  Воқеалар аста-секин содир бўлмади; икки кун олдин Ню-Деҳлига етиб келганида, улар том маънода ўзлари билан менга қулаб тушишди. Қисқа вақт ичида, мени боши берк кўчага олиб борадиган ўлжага ергашяпманми, деб бир неча бор ҳайрон бўлганимдан сўнг, Shiva мени ўз уйига жалб қилишга муваффақ бўлди. Бу осон саёҳат емас еди ва мен сирли Шивани кўрмадим... Ҳакшанинг охирги устаси ва Кобра мияси. Аммо мен ўзимни бу фантастика емаслигига ишонтириш учун етарли далилларни олдим. Инсон бор еди, гарчи биз юзма-юз Учрашмасак ҳам.
  
  
  Ертами-кечми, бу ҳам содир бўлади, у менинг унга айтадиган гапим борлигини билишидан анча олдин. Аммо енди мен Аграга у ёки gorilla его менинг қочишимни кашф етишидан олдин, улар камерага қарашдан ва бешта ғазабланган илондан ташқари уни бўш топишдан олдин боришим керак еди.
  
  
  Ешик тупроқли деворлари бўлган тор йўлакка очилди. Шиванинг қасри ташқарисида у паст ва баланд ҳалқа товушларини ешитди. Чизиқ " Поо ... поо...поо " менинг ҳар бир фикримда, ҳар бир ҳаракатимда акс етгандай туюлган signal билан алмаштирилди. Мен тор йўлакдан пастга тушдим ва шу билан бирга ҳавода бир овоз ешитилди ва бутун йўлакнинг нариги чеккасида янгради.
  
  
  "Нирад?"Бу ерда нима қиляпсан?"Биласизми, у кутишни ёқтирмайди...
  
  
  Бу Ранжит ёки Гурнек бўлса керак, еҳтимол биринчиси, чунки Гурнекнинг юзи ҳали ҳам боғланган еди. У одамнинг овозига сабрсизлик тутди, shaggy менга яқинлашди ва йўлак бир токча пастга чўккалаб. Мен юқорига қарадим ва Ранжитни кўрдим. Егонинг кўйлаги кўкрагида очиқ еди ва унинг бўйнига кийган гарроте металл нашрида еди. Ҳиндистонлик лаборатория ешигини тақиллатди ва у ўз егосининг реакциясини кутмади.
  
  
  Иккига егилиб, у бошқа йўлакка, қандайдир лабиринтга югурди. У виллада еди, мен ўйладим ва одатда виллада ешик ёки ундан кўп нарса бор. Ее буни бир дақиқадан сўнг топди. У катта, мураккаб нақшинкор ёғоч ешикни итариб очди ва милтиллаб, ерталабки қуёшнинг кўр нурига мослашишга ҳаракат қилди.
  
  
  Ҳовли қандайдир Ўрта ер денгизи атрофида бутунлай кўчирилганга ўхшарди. Зич барглар, гулли буталар, ям-яшил ўсимликлар. Shiva Франциянинг жанубидаги серҳосил қишлоқ бурчагининг аниқ нусхасини кўпайтириш учун ҳеч қандай маблағни аямаслиги аниқ.
  
  
  Ешикни оҳиста ёпиб, у ҳар доим тушдан кейин ён жабҳада бошланган шағал йўлдан югурди. Йўл арча дарахтлари ва буталарининг зич кластерига қўшилиб, чиройли кесилган ва Маникюр қилинган. Умумий signal ҳали ўчмаган еди ва у, албатта, унинг ўчишини кутмоқчи емас еди. Елкамга бир қараш Ранжитнинг бошқаларни огоҳлантиришга ҳали улгурмаганлигини тасдиқлади.
  
  
  Лекин бу бир неча дақиқа еканлигини билардим. Дарвозамизни топа олмадим, дарахтлар атрофидаги панжарадан бошқа иложимиз йўқ еди. У боши ва бўйнини елкасига босди ва яланғоч бармоқлари билан шохлар атрофидаги тўсиқни четга суриб, олдинга қадам ташлади. Бу меҳмонхонадан кўра кўпроқ шовқин чиқарди, аммо Россиядаги бу жой бошиданоқ фалокатга айланди ва ҳозир ҳам ишлар яхшиланмаяпти.
  
  
  Филиаллар том маънода кийимларимни йиртиб ташлади, юзимни ва кўзларимни қамчилади. Мен орқамдан енгил ҳаракатни ешитдим, овозларнинг чалкашлиги тобора равшанлашди. Унинг шохлари бўйлаб итаришда давом етди ва ниҳоят озод бўлди; унинг вилласи бўйлаб олиб борадиган чангли йўлнинг четида турарди.
  
  
  Нафас олишга ҳам улгурмадим. У ҳар қадамда chang булутларини тепиб югурди. Агра йўлидаги юк машинаси ёки фургондан келаётганига умид қилиб, овозни кузатиб борганимда, бўғиқ мусиқанинг заиф товушлари янгради.
  
  
  Агар унинг географик жойлашувини тўғри есласам, Агра Ню-Деҳлидан уч соатлик масофада жойлашган ва тож Mahal жойлашган жой сифатида ҳам танилган. Агар шаҳарга ташриф буюриш менинг режаларимнинг бир қисми бўлмаса, Shiva еди.
  
  
  Уни, асосий йўлда чиқиб кетди. Бу ниҳоятда тор еди, трафик ҳар икки йўналишда ҳам кетадиган веб-йўлак. Муссон мавсуми бир неча ойдан кейин бошланади, шунинг учун йўл тўшаги яланғоч ва кимсасиз, қуюқ чангнинг бир текис кенглиги еди. Бужмайган дарахтлар йўлнинг ён томонларини қоплаган ва ўралган шохларга ўтирган калхатлар, даҳшатли, яланғоч бошли жасадларни жим еювчилар.
  
  
  Реева менга батафсил кўрсатмалар беришга улгурмади. Мен иккала йўналишда ҳам йўлга қарадим, лекин менга Аграга аниқ йўлни кўрсатадиган ҳеч нарса йўқ еди. У ёрқин қуёшга кўз қисиб қўйди ва бир лаҳзадан сўнг у йўлнинг нариги томонидаги кичкина гулхан атрофида бир оилани кўрди.
  
  
  Икки катталар ва тўрт бола менга яширин қизиқиш билан қарашди. У имкониятдан фойдаланишга қарор қилди ва гуруҳга етиб борганида тўсатдан тўхтаб, кўча бўйлаб югурди. Фақат бел соҳасида кийинган озғин одам ўрнидан туришга уринмасдан менга қараш учун юзини кўтарди. У мендан ўн ёш кичик бўлса керак, лекин ажинланган, чўкиб кетган юзи уни анча yoshi каттароқ қилиб кўрсатди.
  
  
  "Агра?"Мен уларнинг атрофида ҳеч ким инглиз тилида гапирмаслигини аниқладим. У кўчага ишора қилди ва яна сўради: "Агра?"
  
  
  Онам ва отам ҳайрон бўлиб қарашди ва ҳар бири тўрт кишидан иборат иккита бола шимимни тортишни бошлади. "Бакшееш, бакшееш!"кичкина қиз бутунлай яланғоч ҳолда такрорлади, бир қўли билан шим оёғимни тортиб, иккинчи қўли билан оғзимга ишора қилди. Егонинг ингичка, хириллаган овози ёлворишда давом етди.
  
  
  Виллада улар менинг кўйлагимни ҳамёним ва ички чўнтагимда сақлаган пулим билан бирга олиб кетишди, шунинг учун мен билан бирга Реевадан олган бир ҳовуч рупий бор еди. Бу бошқаларга қўшишингиз мумкин бўлган яна бир муаммо. Бироқ, у мис танга топиб, оч боланинг чўзилган қўлининг кафтига қўйди.
  
  
  "Агра", деди у Виллани яширган тўсиққа асабий қараб. - Тож Mahal...
  
  
  "Оҳ, Соҳиб, тож Mahal! еркак айтди. У ҳали ҳам пастга чўккалаб еди, лекин у менга йўл кўрсатиш учун унинг суяк қўлини кўтарди, villa чап.
  
  
  У сонларида ўткир оғриқни ҳис қилиб, яна югурди. Аграга боришимга ёрдам бериш учун машина, arava ёки бошқа transport воситаси миммодан ўтишига умид қилишим мумкин еди. Аммо машина ёки фургон ўрнига шовқин ешитдим, бу мени дарҳол Ню-Деҳлидаги биринчи кечамда содир бўлган воқеалар шовқинига қайтарди. Бу йўтал еди, кейин орқамда мотоциклнинг шовқини.
  
  
  У ҳар сафар бурилиб, югуришда давом етди. Ҳозир Виллани ўраб турган йўлдан бортида икки kishi бўлган мотоцикл асосий йўлга чиқди; иҳ бошлари салла билан ўралган ва улар мен томон кетаётган еди. Нираднинг шим чўнтагида сақлаган қуроли уни ушлаб олди.
  
  
  Бу Astra еди. 32, бир неча метр радиусда ҳар қандай нишонга зарба беришга қодир. Astra Cолт ва Hotel Lindner тўппонча бир хил тўппонча қилади (қайси анча кўпроқ харажат), ва у ўтмишда бир marta ортиқ иҳ фойдаланган. Аммо у нишонга олиш ва тетикни тортиш учун тўхтаганида, у қурол бўш еканлигини тушунди. У қуролни шимининг кенглигига қайтариб юборди ва яна югурди, ҳатто ғалтак мендан бир неча дюйм узоқликда учиб кетди ва бир бўлак қобиқ дарахтдан бир неча қадам чап томонимда учиб кетди.
  
  
  Ким ўқ узган бўлса, у бироз машқ ва ўқитилган кўзга ега еди. Мен зигзагларда югуришни бошладим, ерёнғоқ каби ёмғир ёғаётган ўқлардан қочиб, издан тушишимга имкон берадиган бошпана изладим. Яна бир зарба, ва бу сафар ГАВК ўнг елкамни ўтлатди. Ундан еллик метр олдинда у ғиштли мўридан қора тутун устуни кўтарилган ёғоч кулбани кўрди.
  
  
  Мен бу нима еканлигини билмасдим, лекин ҳаётимда ҳеч қачон югурмагандек югурардим. Велосипед масофани қисқартирди, лекин йўлдан кўтарилган chang ҳайдовчининг кўришини қийинлаштирди ва шунинг учун transport воситасини максимал тезликка олиб чиқди. У бундан фойдаланиб, ахлат билан тўлдирилган ҳовлига югурди, икки кишидан бири шеригига тўхтаб юришни давом еттиришни буюрди.
  
  
  Бу Ранжит ва Гурнек бўлса керак, деб ўйладим, гарчи Шиванинг иккитадан ортиқ қўриқчиси борлигига амин едим. Бинонинг ён томонида ёғоч ешик очилди; ешик занглаган илмоқларидан фақат биттасига осилган еди. У ичкарига югурди ва унинг бурун тешигини қон ва ҳайвонларнинг ахлатининг хушбўй ҳиди тўлдирди.
  
  
  Мен қассобхонада едим ва ўзимни ХИХ асрга қайтгандек ҳис қилдим. Ҳиндулар мол гўшти емайдилар, мусулмонлар. Қорамолларнинг пастлаши, қорамол туёқларининг сабрсиз шовқини ва сигир сўйишга тайёрланаётган одамларнинг ҳайратли нигоҳлари мен яшириниш учун енг мос бўлмаган жойга келганимни аниқ кўрсатди.
  
  
  Еркаклар муштларини кўтариб бақира бошладилар. У ўлдирилиши керак бўлган ҳайвонлар билан ҳеч қандай алоқаси бўлмаган чақирилмаган меҳмон еди. "Кечирасиз, одамлар", деб минғирладим ва икки катта сигир орасидан тўғридан-тўғри ташқи дренажга олиб борадиган қонга тўла ваннага бордим.
  
  
  Ҳиди ҳар кимнинг ошқозонини буриш учун етарли еди; у Шиванинг гоонларини тўхтатмоқчи еди. Ҳаводан сўйилган гўшт ва қўрқув ҳиди келди. Скотт ваҳима ичида қимирлади, туёқлари ахлоқсиз полга урилди. Орқамда унинг сўзларини мен тушунмаган tilda алмашганини ешитдим. Кейин оёқ товушлари менга яқинлашмоқда ва ҳайвонларнинг акс-садолари.
  
  
  "Картер! Ранжит бақирди. "Биз шунчаки гаплашмоқчимиз."Shiva шартнома тузмоқчи!
  
  
  Бу яхши нарса еди, деб ўйлади у, менинг ҳаётим унга бефойда еди...
  
  
  Асосан боғланмаган ҳайвонлар биргаликда қочиш билан таҳдид қилишди. Уники ҳам бунга рухсат берди. Ўзини ҳимоя қилиш инстинкти томонидан бошқариладиган даҳшатли сигирлар подаси томонидан езилади. Фақат, албатта, худди шу инстинкт уни ҳис қилди. Шундай қилиб, мен югуришда давом етдим ва ҳаммом ёнидаги зинапоядан сакраб тушиб, бошимга яна бир ғичирлади.
  
  
  Гавкинг шимимни бўяб қўйган қон, гўнг ва сийдик пуркагичини олиб келди. У ўлик марказга югурди, катта хонанинг орқа томонида нола қилди, у ерда биз деразаларни кўра олмадик, ешикларни кўра олмадик.
  
  
  У менга бир неча сония қимматли вақт берадиган нарсани хоҳлади. У ваннанинг четига чиқди ва озуқа уюми устида кўрган пичанни ушлаб олди. "Картер! Овоз яна бақирди. "Ҳаммаси тугади, соҳиб!
  
  
  "Аниқ емас! Мен баланд жавоб берди, найза каби pitchfork ушлаб.
  
  
  Ранжит яна бир ўқ узди, лекин айни пайтда питчфоркнинг тўртта ўткир тишлари емунинг кўкрагига чўкди. Занглаган асбоб уни иложи борича қаттиқ ташлади. Енди у ҳаракациз турди, ёш ҳиндларнинг оғзини очиб, қўлларини қуролнинг ёғоч милига қисиб қўйганини томоша қилди.
  
  
  Ҳамроҳининг орқасида турган Гурнек мени бутунлай еътиборсиз қолдириб, яра атрофига пуркалган тўрт томчи қонга ҳайрат билан тикилиб қолди. У питчфоркни озод қилмоқчи бўлди, лекин Ранжит қичқиришда давом етди, иккинчиси заифлашиб бораётган оғриқнинг ёввойи қичқириғи.
  
  
  Бу Ранжит нинг оғир ҳайқириб еди, Гурнек его кўкрагига бўйлаб pitchfork олиш учун ҳаракат сифатида ғазаб ва азоб его нола, сигир юбориш, уларнинг барча ўнлаб, ғоятда драинпипе учун тор ўтиш шошилиб. Иҳ унинг қичқираётганини, туёқ уришини, қичқираётганини ешитди; у сакраб чиқиб, канализация томон емаклай бошлади.
  
  
  Гурнек ҳавода қўлларини силкитиб қичқирди. Его орқа томондан шохлар билан урилди ва том маънода ҳавога ташланди, катта ҳаммом ёнига қўнди. Ранжит ақлдан озган қорамол подаси ўртасида қулаб тушди. Унинг қўллари муштнинг гротеск пародиясида очилиб ёпилганда Егонинг лабларидан оғриқнинг якуний ноласи қочиб кетди.
  
  
  Кейин ҳайвонларнинг хом нафаси ёноқларимни таради ва мен йўлакни пастга туширдим ва қассобхонанинг нариги четидаги деворга доимо урдим. Нопок ва ҳидли, шишган юзи қон ва тер билан қопланган, у ёқимли одам бўлмаслиги керак еди", деди у даҳшатли оғриқ саҳнасини қолдириб, йўлга чиқаётганда.
  
  
  Икки Ҳиндга нима бўлганига амин емас едим. Гурнек, еҳтимол, ҳали ҳам тирик бўлар еди, лекин мен Уил яралари Ранжитни абадий йўқ қилади деб умид қилгандим. Турли шароитларда мен муносиб иш қилганимни ҳис қилдим.
  
  
  Қассобхонадаги одамлар ҳам Шиванинг одамлари бўлиши керак. У ўртоқлари учун қасос олиш учун олдинга чиқишларини кутиши шарт емас еди. Мен кўчага қараб юра бошладим, қандай қилиб кимнидир менга сайр қилишга ишонтира оламан, деб ўйладим.
  
  
  Миммо ески Форддан ўтди. У Аграга кетаётган еди, лекин улар тўхташлари учун ғазаб билан тўлқинланиш бефойда еди. Мен унинг мис-қизил юзини кўрдим, кейин машина миммодан ўтаётганда кўтарилган chang булутида ғойиб бўлди.
  
  
  У юришда давом етди, тўхтамасликка қарор қилди.
  
  
  Менга тоза ҳаммом, шведлар, пул ва қурол керак еди. Билишимча, Ақш ҳукумати бизнинг консуллигимиз, Агра делегациямиз йўқ еди. Шаҳар Ню-Деҳлига жуда яқин еди. Лекин, еҳтимол, у меҳмонхонада менга керак бўлган нарсани топиши мумкин еди.
  
  
  Ва барибир, у буни қилиши керак еди. Пешиндан ўтган еди ва мен ўша куни кечқурун Рҳеа билан учрашдим. Ҳали кўп нарсаларни қилиш керак еди, шунинг учун у тезликни оширди. Рееванинг айтишича, Агра зали вилладан атиги бир неча километр узоқликда жойлашган.
  
  
  Бир неча мил ёки йўқ, бу ҳар доим машаққатли юриш еди. Пешин қуёши шафқацизларча бошимга урилди ва осмон сохта акслар билан қопланган кўр, булуциз кенглик еди. Тахминан ўн дақиқа, чорак соат, arava менга етиб келди. Бу аравача пичан кўтариб юрган бир жуфт ориқ ҳўкиз томонидан тортилган қўпол arava еди.
  
  
  У жиловни тортиб, аравани чеккага тортган кулранг соқолли деҳқон ҳайдовчига қўл силкитди. "Сиз инглиз тилида гапирасизми?"Мен деҳқондан сўрадим.
  
  
  "Тоза сув", деди у. "Инглизча Емас...
  
  
  У аввал бармоғини унга, кейин ўзига қаратди. "Агра?""Мен ундан сўрадим. "Агра?"
  
  
  "Агра?"- universal tilda"Ҳа" деган маънони англатувчи имо-ишора билан қўлини ёнма-ён силкитиб, деҳқонни такрорланг.
  
  
  У шиддат билан бош ирғади ва Сена ўртасида аравага чиқди. Еркак менга жилмайиб, Паан билан булғанган тишлари ва милкларини кўрсатди. Кейин у жиловни бўшатди ва ҳўкизлар секин юришларини давом еттирдилар, бу ҳали ҳам узоқ юришдан яхшироқ еди.
  
  
  У араванинг ритмик тебраниши ва хириллаши билан ухлаб қолди. Бир соат бўлса ҳам, ухлашим керак еди. Лекин менинг фикрларим бир қатъий хум томонидан узилди, arava қуёшли йўл пастга прокат сифатида баландроқ ўсди бир хум.
  
  
  Инстинктив равишда ҳушёр, у орқага қаради. Узоқдан chang кўтариларди, майда қум булутлари у ешитаётган шовқин манбасини яширарди. Мени ҳаётим, миссиямизнинг муваффақияти билан муросага келтирмаслик учун кераксиз таваккал қилишни хоҳламайман, унинг шошилинч равишда хушбўй пичанга шўнғиши, ўзини кўринмас қилиш учун тепада жуда кўп тўпланиши.
  
  
  Нима келаётганини тушунолмадим. У бир нечта двигателларнинг доимий шовқинини тинглаб, ёғоч фургонда тунга қаради. Ва у нима еканлигини кўргач, пичанга чуқурроқ ботди ва нафасини ушлаб турди.
  
  
  Бу янги юзлар еди, лекин ўша пайтдан бошлаб иҳ уни унутолмади. Уч kishi, барча Сикҳ ҳиндулари... буюк раҳбарнинг сўнгги буйруқларини кутиб, мени топиш ва ов қилиш, ўлдириш ёки виллага қайтариш учун Shiva томонидан юборилган моторли отряд. Улар миммо ҳўкиз аравалари ўтган бўкиришини; барча уч мотоцикл Агра учун бошчилигидаги.
  
  
  Агар ҳозир хок мени кўрса еди, деб ўйладим.
  
  
  У ифлос, пулсиз, фақат ўқсиз тўппонча билан қуролланган ва таеквондо ва karate ҳақидаги билимим еди. Агар Shiva ҳақидаги ҳукмим рост бўлса, келгуси кун стрессли бўлишини тахмин қилиш қийин емас еди
  
  
  
  
  9
  
  
  Мен бир соатдан кейин Аграга келдим ва микроавтобус мени шаҳар четига ташлади. Чангсиз асфалтланмаган кўчалар, ўралган хиёбонлар, тасодифий меҳмонни чалғитиш учун махсус яратилганга ўхшаган хиёбонлар лабиринтлари. Баъзи маълумотларни олгандан сўнг, у ўзини American Express офисининг олдида топди.
  
  
  Менинг аҳволим айниқса кулгили емас еди, лекин бу мени кулдирди. Унинг овози оддий америкалик сайёҳнинг қиёфасидан анча йироқ, паспорти ва пули йўқ, Реева менга боғланишимдан олдин берган бир неча рупийдан ташқари.
  
  
  Мен машина ижарага олиб, Ню-Деҳлига қайтиш ҳақида ўйладим, лекин бу камида олти соат давом етар еди ва менда вақт йўқ еди. Мен хок билан боғланиб, ўша куни Реева билан учрашишга тайёрланишим керак еди. Шундай қилиб, ифлос, йиртиқ, тирналган ва қонга ботган Ник Картер елкаларини тўртбурчак қилиб, чуқур нафас олди ва ғалати шаҳарда ягона умид ва мен учун даҳшатли душман бўлган тоза бино ешигидан ўтди.
  
  
  Агра мегаcитй емас. Мотоцикл уч қуролли бир юрак бутун шаҳарни супуриб мумкин. У оқ бинога кириб, менежернинг идорасини сўраганда, Пол аллақачон бошимда еди.
  
  
  Мен илгари қийин вазиятларда бўлганман, лекин бу масхара билан чегараланган. Тангаларсиз, қурол ёки кийим сотиб олиш ёки машина ижарага олиш учун менда Shiva ва Егонинг шахсий gorilla жамоаси билан шуғулланиш имконияти бўлмайди. Менинг паспортим, пулим ва нарсаларим Ню-Деҳлидаги меҳмонхона хонасида хавфсиз еди; аммо қолганларим пойтахтдан уч соатлик масофада жойлашган Аграда еди.
  
  
  У бинога кириши билан ешигимга forma кийган қўриқчи келди. Гўёки, у бечора йигитни айблай олмаган, айниқса унинг кўзгуда нола қилаётганини кўрганида... нопок ва йиртиқ уйсиз одамнинг сурати.
  
  
  "Мен менежерни кўришни хоҳлайман", деб еълон қилди у қўриқчига. "Бахциз ҳодиса юз берди.
  
  
  "Директор сессияда, безовталанмайди, "пуcка Ҳиппи"... еркак жавоб берди, юзимга ҳақорат ташлади.
  
  
  Яхши, мен ечкилар каби ҳидладим ва у намуна бўлиши керак емас еди, лекин мен у ерда туриш ва қўриқчи билан баҳслашиш ниятим йўқ еди... Агар Shiva ўз режаларини амалга оширганида, ҳамма нарса ,шу жумладан American Express ҳам вайрон бўлиши мумкин емас еди.
  
  
  У мажлисида бўлса, "мен фарқи йўқ," у жаҳл билан портлади. "Бу фавқулодда ҳолат. "Ва яна бир Stahl мени йўлга ташламоқчи бўлиб, мени девор томон итариб юборганида, у ўзини йўқота бошлади. "Сиз жентлменга бундай муносабатда бўлолмайсиз!"Мен хитоб қилдим, тишларимни ғижирлатдим.
  
  
  Қоровул унинг хизмат тўппончаси ғилофига кирди. Иккинчи хато. Менга "безорилар" ёқмайди ва мени итариб юбориш ёқмайди. Шундай қилиб, у қўлини тез силкитиб, буйрагига теккизиб, узун одамни сайқалланган мармар полга ёйиб юборди. Один по клерков юқорига қаради ва оёққа сакраб тушди.
  
  
  "Хавотирланишга ҳожат йўқ", деб ишонтирди Его. "Айтганча, менежеримда бошқаси бор... Ва мен у билан бизнес ҳақида гаплашишим керак. "Дарҳол."Мен бу ерда ўтириб, сизнинг ҳамкасбингизни кутмоқчи емасман" - мен қўриқчининг фигурасига ишора қилдим - " у ижтимоий жиҳатдан яхши ёки йўқлигини ҳал қилиш учун.
  
  
  Бу менинг овоз оҳангим ёки соқчи уни ишдан бўшатган шошқалоқлик бўлса керак, чунки ёш котиб шоша-пиша бош ирғади ва столлар қаторига югурди. Мен залда ҳаракациз турдим, лабларимга жилмайиб қўйдим, агар бир дақиқада ҳаракат қилмасам, яна атрофимдан чиқишга тайёр едим.
  
  
  Хизматчи Hindu еди, лекин менга қўлини узатган одам мендан бир неча ёш катта америкалик, баланд бўйли, озғин йигит еди. У чизиқли костюмида деярли ноқулай кўринарди, беғубор, Шведларнинг кийимлари еса ифлос ва йиртиқ еди.
  
  
  "Сизга нима ёрдам бера оламан?"у мендан юқорига ва пастга қараб сўради.
  
  
  "Бу очиқ гапириш учун емас, балки енг яхши екан," Его чақади.
  
  
  "Мени кечирасизми?"у ҳайратдан қовоғини солиб деди.
  
  
  "Мен сизнинг офисингизга боришни таклиф қиламан. Мен ҳукумат, сизнинг ҳукуматингиз учун ишлайман. Махсус Махфий Хизмат.
  
  
  "Махфий хизматми?"Клера кулиб жавоб қайтарди. "Ҳодий, сиз мен билан абадий ҳазиллашмоқчисиз! Бу нима, ҳазил?
  
  
  "Ҳазил йўқ. Ва агар сиз менинг офисингизда бўлишни хоҳламасангиз, мен ўзимни ҳимоя қилишим керак. Лекин мен сизни хафа қилишни хоҳламайман...
  
  
  Қўриқчи ўзига келди ва биз томон юра бошлади. У рози бўлишига умид қилиб, котибнинг кўзларига қараб турди. Вазиятнинг егоси уни тушунди: у билганидек, у ақлдан озган ва ёмон ҳидли жиннига дуч келди.
  
  
  У мендан узоқлашди ва қоровулга қаради. У бир зум иккиланиб турди, кейин ниҳоят менга қаради ва секин бош ирғади. — Бу нима еканлигини билмайман, лекин сизни ишонтириб айтаманки, мен сиздан қўрқмайман", деди у зўр овозда.
  
  
  "Ҳар доим ҳеч кимдан қўрқманг. Ахир, у ҳали ҳам мижоз, гарчи менинг аккредитивим ҳали ҳам Ню-Деҳлида бўлса ҳам.
  
  
  У унинг орқасидан бир қатор столлар орқали ва Ҳиндистон ярим оролидаги миниатюра девор тегирмони бўлган ёғоч панелли кичкина офисга борди. У столга ўйиб ёзилган исмга қаради, charm стулга ўтирди, томоғини тозалади ва бошидан ҳикоясини айтиб бера бошлади.
  
  
  У Шиванинг исмини айтмади, бизга унинг миссиясининг моҳиятини, АХЕ билан муносабатларини аниқламади. У ўзини унга Марказий разведка бошқармаси махсус филиалининг агенти сифатида, директор учун жуда аниқ маънога ега бўлиши мумкин бўлган идорада таништирди. Мен емуга ўз ҳолатимни тушунтирдим, ҳужжатларим ва пулим ҳали ҳам Ню-Деҳлида еканлигини ва Россиядаги жойим пойтахтга қайтишга рухсат бермаганлигини, еҳтимол бир неча кунга.
  
  
  Ҳикоямни тугатганимда, шу жумладан нима учун ўзимни уйсиз одам деб таништирганимда, менежер менинг исмимни билмоқчи бўлди ва стол ёнидаги компютер ёрдамида маълумотларни текширди. Мен одатда рақамларни жуда яхши биламан, лекин ҳеч қачон карта рақамимни еслашдан безовталанмаганман. Шундай қилиб, мен менежер Жаноб Рейнолдсга картада жойлашган Вашингтондаги манзил билан тўлиқ исм бердим.
  
  
  Баъзан аеропортларда мен дам олишга ва бошимни тозалашга ёрдам берадиган "детектив" ёки жосуслик китобларини, ҳаяжонли ўқишларни сотиб оламан. Аммо мен ҳеч қачон ўзимни топганим билан узоқдан таққосланадиган вазиятни топа олмадим. Ким билади, китоб қаҳрамонлари ҳар доим турли валюталарда ажойиб суммаларга ега едилар, улар ҳеч қачон паспортимиз, шахсни тасдиқловчи ҳужжатларимиз, қуролларимиз тугамаган. Аммо у сирли китобнинг бош қаҳрамони емас еди.
  
  
  Мен билан содир бўлган ҳамма нарса жуда лаънати " ҳақиқий еди."American Express офиси худди Агра шаҳри каби ҳақиқий еди. Шахсан мен билан содир бўлган ҳамма нарса. У компютер маълумотларини ўрганаётганда Рейнолдсни диққат билан кузатиб турарди. Агар у менга ёрдам бермаганида, мен уни бўйнимга олган бўлардим. Осон ва содда.
  
  
  "Яхши, Жаноб Картер, сиз арвоҳ емассиз", деди Reynolds ниҳоят маълумотни ўқиб чиқиб. "Ва сиз ҳам банд одамсиз, мен қўшишим мумкин. Сиз ҳам очиқ ҳовузга саёҳат қилдингизми? Унинг юзида табассум пайдо бўлди, кейин менежер менга қандай муносабатда бўлганим учун узр сўради.
  
  
  "Ҳеч бўлмаганда сиз тинглай оладиган одамсиз", дедим мен. - Бу ҳозирда кўпчиликка етишмаётган сифат.
  
  
  "Мен бу ҳаммаси қўрқаман," у рози. У менга сигарет таклиф қилди ва унинг уйини тозалашни хоҳлайманми, деб сўради ва у Жанни чақириб, мени олиб кетиш учун шофёр юборди.
  
  
  У таклифни қадрлади, лекин унга ҳеч қандай муаммо беришни хоҳламади. У бунга қанча кам одам судраб кирса, бу ҳамма учун шунчалик яхши еди. Его унга меҳрибонлиги учун миннатдорчилик билдирди, аммо таклифни рад етди. "Менга биринчи навбатда, иложи бўлса, Ҳинд валютасида бир неча юз dollar ва Вашингтондаги хўжайинимга қўнғироқ қилиш учун сизнинг офисингиз керак.
  
  
  "Муаммо йўқ", деб ишонтирди Reynolds. У тезда стулдан турди, ҳамма хурсанд ва хурсанд бўлиб, қисқартирилган шаклда бўлса ҳам, бундай махфий ва яширин характердаги фаолиятда иштирок етиш имкониятидан хурсанд еди.
  
  
  Йигирма дақиқадан сўнг, бир даста векселдан шишган шим чўнтаги билан у директор столида ўтириб, Хокнинг Отто ваулцни уйғотишини кутаётган еди. "Лекин сиз буни ярим тундан кейин тушунасизми?"менинг хўжайиним минғирлади.
  
  
  "Мен сиз ҳеч қачон учдан олдин ухламагансиз деб ўйладим."
  
  
  "Уч соатми?"Тикувчи, мен олтида туришим шарт емас, учинчи рақам!
  
  
  Мен ҳар доим # 3 хок ғазабланганда едим; у янада самимий кайфиятда бўлганида ник ёки Картер еди. Албатта, Буюк раҳбар Вашингтон ва Ҳиндистон ўртасидаги вақт фарқини унутганим учун мени кечирмайди.
  
  
  "Майли", дедим. "Мен сизни бир дақиқада ётишга рухсат бераман; аммо нима бўлганини билиш сизни қизиқтириши мумкин деб ўйладим."..
  
  
  — Мен нима бўлганини аниқ биламан", деди у портлади. "Мен аллақачон Ҳиндистон хавфсизлик хизмати билан гаплашдим. Мен сизнинг қўнғироқ хабардор еди. Ник, келинг, ўша ески ҳикоядан бошламайлик. Мен хато қилганимни тан оламан. Бошлаш учун, Shiva ҳеч қачон бўлмаган.
  
  
  "Яна нотўғри. Shiva, умид қиламанки, қисқа вақт ичида мавжуд...
  
  
  "Сиз нима ҳақида гапиряпсиз?"Қирғий бақирди. "Мен сизни тугатдингиз, уйга учасиз деб ўйладим."
  
  
  "Балки кейинги ҳафта, агар ҳаммаси яхши бўлса", дедим. Мен хок Mohan ва Гурнек билан биринчи учрашувимдан тортиб, Анандни ўлдиришгача, қизил қалъадаги кучимгача, кейин содир бўлган барча тафсилотларни айтдим. У Емуга қути ҳақида билган ҳамма нарсани айтганда, у том маънода ҳайратда қолди.
  
  
  Чизиқнинг бошқа иккала учидан ўткир г келди? н? ревматизм келишидан олдин минглаб километрларни босиб ўтинг. Хокнинг овози бемаъни юмшоқ ва ингичка, лекин менга унинг қаттиқ ташвишланаётганини айтадиган таржимон керак емас еди. "Енди сиздан нима истаётганимни биласиз, Ник...
  
  
  "Менда ноаниқ фикр бор", дедим. "Бир қути, шундай емасми?"
  
  
  "Мен кўпроқ истайман."Агар керак бўлса, мен Shiva ва Ҳожини хоҳлайман. Ва мен қисман истамайман, бу аниқми, Ник?
  
  
  - ажойиб. У аллақачон вазиятни сизнинг мезонингизга мувофиқ бошқаришга қарор қилди. Аммо героин етказиб бериш билан нима қилишим керак? Мен у билан курашишни давом еттиришим керакми?
  
  
  "Аввал Shiva билан шуғулланинг. Акс ҳолда, мен Ҳиндистон хавфсизлик хизматига мурожаат қиламан. Албатта, қути жуда муҳимдир.
  
  
  "Албатта, албатта," мен минғирладим.
  
  
  "Сиз ёлғиз ишлашни хоҳлайсизми ёки ундан ҳиндулардан сизга ёрдам беришини сўрашни хоҳлайсизми?"
  
  
  "Ҳали емас", дедим. "Агар Shiva Ҳиндистон хавфсизлик хизмати Егонинг режаларига халақит беради деб гумон қилса, у Хитойга паноҳ топиш учун мамлакат бўйлаб шошилади ва кейин биз ҳеч қачон Егони топа олмаймиз. Бироқ, ҳозирда у мени зудлик билан хавф деб билмайди деб ўйлайман, Шунинг учун Ню-Деҳлидаги амалдорларга қўнғироқ қилганингизда бу ҳақда гапирмаслигингизни сўрайман. "Мен ишонаманки, Anand менга егога кўра, его хизматининг юқори бўғинларида махфий маълумотларнинг "сизиб чиқиши" ни қандай тушунишга мажбур қилди. "Мен ему қанотларини қисиш имкониятидан олдин бошқамиз учиб кетишини хоҳламайман."..
  
  
  "Ва Егонинг патларини юлиб олинг", дея қўшимча қилди хок.
  
  
  "Оҳ, биз ундан қутини оламиз, албатта.
  
  
  Кейин биз шифрни, код номини топдик, шунда у alban олимининг ёрқин ихтироси бўлган електрон овоз билан емас, балки ҳақиқий Ник Картер билан гаплашаётганига амин бўлиши мумкин еди. "Бу муҳим бизнес, Ник. Бизнинг Москвамиз, Вашингтонимиз Хитойнинг иҳ аралашувисиз субконтинентни ютишга тайёрланаётганини томоша қилмайди. Улар ташаббус кўрсатишга мажбур бўладилар, уруш ёки уруш йўқ. Шунинг учун...
  
  
  "Бу етарли", деб сўзини тўхтатдим, кулишга ҳаракат қилдим, лекин қила олмадим. - ташкилот ичида алоқам бор. Ва мен унинг мағлубиятларини қабул қилмайман.
  
  
  "Ҳа, биз биламиз", - хўрсинди хок. "Шунинг учун ҳозир сизни очиқчасига йўқотолмайман... Ва мен қутини йўқотолмайман.
  
  
  "Ва Shiva ҳам", деб қўшимча қилдим. "Буюк Александрга Ҳиндистоннинг ревматизмини унутмайлик... ёки Гитлер дейишимиз керакми?"
  
  
  "Менимча, кекса Adolfo бу қадар айёр ёки ҳатто қатъиятли емас еди, Ник. Омад тилаймиз; унинг тез орада сиздан ешитишни интиқлик билан кутмоқда.
  
  
  "Шошилинг, хўжайин. Тез орада ваъда бераман.
  
  
  Бир соат ўтгач, у American Express офисларига кирганидан бутунлай бошқача кўринишга ега бўлиб, уни меҳмонхона хонасида айланиб чиқди. Унинг халати, шимлари ва балет терликлари ташланди, улар иҳни одатдаги маҳаллий кийимлар билан алмаштирдилар: оқ пахта кўйлак, ёзги шим, charm сандаллар. Аноним Шведлар. У душ қабул қилди, яхшилаб соқолини олди ва ниҳоят юзини, қўлларини ва оёқларини ёғли сув қатлами билан артди.
  
  
  Натижада, менда мис ранг бор еди ва бу бўяниш менга оломон билан уйғунлашишга имкон берди. Шиванинг одамлари ғарбликни хоҳлашди ва Агар улар American Express-даги чиқишни қўриқлаш учун етарлича ақлли бўлмасалар, улар уни хоҳлашди, шунинг учун улар кийимимни ва ташқи кўринишимни ўзгартиришимни тасаввур қилиш учун ақлли емас едилар.
  
  
  Меҳмонхона қабулхонасидаги пештахта ортидаги хизматчи Ню-Деҳлидаги ҳамкасбидан ақлли бўлса-да, хушмуомала еди. Дарҳақиқат, мени яширин қизиқиш билан томоша қилиб (у ендигина кирган одамга ўхшамасди), у бизга кийимларимнинг ўзгариши, рангнинг травматик ўзгариши, терим рангининг тез ўсиши ҳақида гапирмади.
  
  
  "Унга Телеграмма юборилиши керак еди", деди Ему унга.
  
  
  "Кечирасиз, лекин бизда тўғри жиҳоз йўқ, соҳиб", деб жавоб берди у. Кейин пештахта остидан у Агра топографик харитасини шаҳарнинг диққатга сазовор жойлари, шу жумладан, тож Маҳалнинг рангли расмлари билан чиқарди. "Сиз Гвалиор Роад телеграф идорасига боришингиз керак. Сиз у ердан Телеграмма юборишингиз мумкин", - дея хулоса қилди у қизил қалам билан қоғоздаги нуқтага ишора қилиб.
  
  
  Мен харитани буклаганимда ва меҳмонхона ташқарисида велосипед таксини тўхтатганимда унга миннатдорчилик билдирдим. "Гвалиор Роад почта бўлимига", деди у ҳайдовчига. Менинг аксентим ва нутқим, албатта, теримнинг рангига мос келмади. Ҳайдовчи менга қаради, мени меҳмонхона ходими каби қизиқиш билан кузатди.
  
  
  Аммо у унинг его қизиқишини қондириш учун ҳеч нарса қилмади. Мен Ню-Деҳлидаги меҳмонхона менежерига Телеграмма юбориш ва емга бир неча кун қайтиб келмаслигимни айтиш учун телеграф идорасига боришни кута олмадим. Ниҳоят, у Ҳиндистон хавфсизлик хизматига қўнғироқ қилиб, иҳ агенти Ashok Anand билан нима бўлганлиги тўғрисида хабар беришга қарор қилди.
  
  
  Ниҳоят, реева билан еттида учрашишдан олдин бир нечта топшириқларни бажаришим керак еди. Вақтни беҳуда сарф қилмасдан, такси ҳайдовчиси почта бўлими томон йўл олди. Бу орада у еҳтиёткор кўзлар билан атрофга қаради, айниқса мотоциклда кимнидир кўрганида.
  
  
  Мен билганимдек, Шиванинг одамлари ҳали ҳам мени хоҳлашди, шунинг учун мен иложи борича аниқланмаслигим керак еди. Яхши, менинг янги бўяниш ишим ва бўянишим менга катта ёрдам берди, лекин мен кераксиз таваккал қилишни хоҳламадим.
  
  
  "Соҳиб актёрми?""Бу нима?"ҳайдовчи Гвалиор Роад почтасига етиб борганида журъат етди.
  
  
  "Баъзи одамлар мени актёр деб ўйлашади... Мен айтдим.
  
  
  "Еҳтимол, соҳиб менга автографини беришни хоҳлайди.".. Ҳиндистонлик Достал менга берилган қоғозга унга жилмайиб, қалам ва қоғоз билан исм ёзди. Мен ташқарига чиқдим. "Сизга катта раҳмат, соҳиб! ҳайдовчи хурсанд табассум билан хитоб қилди.
  
  
  У scribble деcипҳеред marta у его реакцияси учун кутиш керак емас еди. Ахир, Жеймс Бонд бир неча йил нафақага чиққанини ҳамма билади.
  
  
  Почта бўлимининг Марказий ешиги бўш еди; у кўп еътиборни жалб қилмасдан ёки Шиванинг учта моторли гориллаларини кўрмасдан кирди.
  
  
  Мен уни симга уладим, янги банкноталар билан тўладим, кейин улар маҳаллий ва шаҳарлараро қўнғироқлар учун қўшни хонага ўрнатдилар. Пештахта олдида узун чизиқ бор еди, шунинг учун operator менга Ню-Деҳлига линияни узатаётганда telefon кабинасига кириш навбатим келгунига қадар яна йигирма дақиқа ўтди.
  
  
  Меҳмонхона рақами бошимдан учиб кетган бўлса-да, Ashok хўжайинининг telefon рақамини унутмадим. У уни ёғоч стулга кўтариб, орқасидаги shisha ешикни ёпди. Telefon жиринглагач, у уни олди ва дарҳол Хокнинг ҳиндистонлик ҳамкасби Пуран Дасс исмли одамнинг ёнида қолди.
  
  
  Ҳиндистон махфий хизмати менинг миссиямнинг асл мақсадини билмас еди. Албатта, бу миллионлаб долларлик героин жўнатмаси еди, лекин ҳеч ким ҳожининг овозига тақлид қилувчига ишора қилмади.
  
  
  У ҳозир Ананднинг хўжайини билан бу ҳақда гаплашмади. Аммо у емга его агентига нима бўлганини айтди. Мен гумон қилганимдек, улар ҳали жасадни топа олишмади. У Дассга барча керакли маълумотларни, шу жумладан Деҳлидаги Неру боғи яқинидаги кўча кафеси манзилини берди.
  
  
  "Сиз Anand билан учрашишга вақтингиз йўқлигини айтдингиз", деди дасс менга Ашокнинг ўлими ҳақидаги барча тафсилотларни берганимдан кейин. "Ва шунга қарамай, сиз кеча менинг ёрдамчим билан гаплашдингиз, менимча."..
  
  
  "Мен буни тушунтириш жуда узоқ деб қўрқаман", дедим мен. "Мен босим остида едим, агар нимани назарда тутаётганимни билсангиз...
  
  
  "Йўқ, мен тушунмаяпман, Жаноб Картер", деди Дасс қуруқ ҳолда. "Ва менинг агентим ўлгани менга кулгили емас."Мен нима бўлаётганини тушунмаяпман; бир куни сиз бизга Anand билан ҳеч қачон учрашмаганингизни айтасиз, ертаси куни келиб, унинг ўлдирилганлигини айтасиз. Бу сизнинг мамлакатингизда бўлиши мумкин, аммо Ҳиндистонда биз инсон ҳаётини ҳамма нарсадан кўпроқ қадрлаймиз.
  
  
  "Ешитинг, Дасс: мен сизни маъруза қилиш учун чақирмадим. У чўкаётганимни айтганда, кимдир менинг бошимнинг орқа томонига қурол қўйиб, айтганларимни аниқ айтишни буюрганини англатарди. Ишонинг, агентингизнинг ўлими мени қаттиқ безовта қилди. Ва агар бу тасалли бўлса, мен сизга айтаманки, Ашокнинг қотили енди Кобра номидан жаллод ролини ўйнай олмайди.
  
  
  "Сиздан ҳозир қаердалигингизни сўрасам майлими, Жаноб Картер?"
  
  
  "У сизга ҳеч қандай маълумот бера олмайди: ҳали емас, барибир.
  
  
  "Унга бу мамлакатда сизнинг ҳаракат еркинлигингиз ҳукуматингиз учун хушмуомалалик деб ҳисобланишини еслатишим керакми?"
  
  
  "Мен Madam Гандининг ҳамкорлигидан яхши хабардорман.
  
  
  "Илтимос, Ҳиндистонга келиш учун нима сабабларингиз борлигини айтинг."Агар барчани зулматда сақлаганимдан хурсанд бўлсам, сизга бошқа ҳаракат еркинлигини беролмайман...
  
  
  Бирор нарса тўғри келмади.
  
  
  Мен қирғий ва Ashok Anand менга айтган қочқинларни есладим. Дасс самимий ва ҳамкорликдан бошқа нарса емас еди, унинг овози қуруқ, деярли тажовузкор еди. Икки Кобра Ҳитмени Ранжит ва Гурнек парқуедаги кафеда Anand билан учрашувим ҳақида билишмагунча, мен уни танимадим. Агар ўша пайтда тасодиф бўлиб туюлган бўлса, у ҳозир деярли аниқ еди...
  
  
  Агар у хулоса қилмаса, Дасс иҳни огоҳлантирган еди.
  
  
  Албатта, ему, агентдан мен билан қаерда учрашишини сўраш қийин ёки ғайриоддий бўлмайди. Бунинг ўрнига, у битта тош билан иккита қушни ўлдиришга умид қилиб, Shiva билан боғланган бўлиши мумкин.
  
  
  "Хўш, Жаноб Картер", деди Дасс сабрсизлик билан. "Сиз менга хўжайинингиз Жаноб хок каби муносабатда бўлишга қарор қилдингизми ёки менинг офисим сизга тўғри муносабатда бўлишини талаб қиляпсизми?"
  
  
  "Йўқ, мен ҳатто туш кўрмаяпман, Жаноб Дасс. Ва сиз жуда қатъиятли бўлганингиз учун, мен сизга Бомбейдан қўнғироқ қилаётганимни билдираман. Мен бир неча йил олдин жойлашган меҳмонхонани еслатиб ўтдим ва қўшимча қилдим: "агар хоҳласангиз, менга ўз халқингиз орқали юборишингиз мумкин."Бу Кент, Кларк Кент, 747-хона сифатида рўйхатдан ўтган.
  
  
  Агар у америкалик бўлганида, у тушунар еди. Аммо у Ҳиндистонда туғилган, шунинг учун меҳмонхонада тахмин қилинган ном остида қолишимга ғалати туюлмади. Еҳтимол, его уни камситган бўлиши мумкин, еҳтимол у болта сўраган ёрдамдан ғазаблангандир.
  
  
  Бироқ, шу билан бирга, менинг его садоқати ва Shiva ташкилоти билан алоқаларим ҳақидаги шубҳаларим асосли бўлиб туюлди. Ва мен таваккал қила олмадим, чунки Shiva залда бепул ва қутига егалик қилади.
  
  
  "Мен сизнинг баъзи одамларингиз билан гаплашишни кута олмайман, Жаноб Дасс", деб хулоса қилдим. "Ва уники, мен Ананднинг ўлими муносабати билан ҳамдардлик билдирмоқчиман. Мен сизнинг agent tonight кўриш учун умид.
  
  
  "У бу ерда ўн атрофида бўлади, Жаноб Картер", деди Пуран Дасс тезда. Ва менинг тўлиқ ишонч бор.
  
  
  "Умид қиламанки, Жаноб Дасс.
  
  
  Овозимда кўрсатиш билан таҳдид қилган кинояни бостириш менга қийин бўлди. Аммо котиб буни сезмади. У гўшакни қўйди ва ўрнидан туриб, telefon кабинасининг shisha ешигига қўл чўзди.
  
  
  Ташқарида кимдир менинг йўлимни тўсиб қўйди. Ва у бегона емас еди.
  
  
  
  
  10
  
  
  Мен "салом" ёки "хайр" дейишни билмасдим."
  
  
  Иккинчи ибора чексиз афзалроқ еди, чунки менинг олдимда, тоймасин shisha ешик ортида турган одам мени таъқиб қилиб, Агра томон югураётганини кўрган учта Сикхдан бири еди.
  
  
  "Сиз ташқи кўринишингизни бутунлай ўзгартирдингиз, "соҳиб Картер", деди еркак қабила кириши учун ешикни бир неча дюйм очиб. У бир қўлида тўмтоқ тўппончани ушлаб олди. Ҳиндларнинг ниятлари жуда интуитив еди.
  
  
  - Биласизми, одамлар нима дейишади", дедим мен мажбуран кулиб. "Агар Риме одамсиз қачон, Римликларга каби қараш.
  
  
  У изоҳ берди. "Ва сиз Ҳиндистонда бўлганингизда, ҳиндулар нима қилса, а?"
  
  
  - Естественно учун. Сиз ҳар доим ўзингизни яхши шайтон деб биласиз, ҳамма нарса ҳисобга олинади. Аммо сиздан ергашишимни илтимос қилмайсизми, соҳиб?"Ёки суҳбатимизни янада портловчи ёзувда тугатишни афзал кўрасизми? Қурол тўғридан-тўғри кўкрагимга қаратилди.
  
  
  Ҳинд Сикхлари аҳмоқ емас еди. Ва его менинг бепарво ва бепарво муносабатимдан умуман завқланмади. У ҳеч қандай сабабсиз комедия ўйнамайди; шунчаки вақт сотиб олишга ҳаракат қилмоқда. У ешикни очди ва у билан келишимни айтди.
  
  
  "Айтинг-чи, мени қандай топдингиз?"
  
  
  "Сиз ҳар доим шундай истеҳзолимисиз, "соҳиб" Картер?"
  
  
  "Улар менинг оёқ устида қадам ҳаракат қиляпмиз фақат, мем соҳиб," мен еътироз билдирди, сўз его ёрдамида мен бир аёлни ҳал гўё.
  
  
  Ҳақоратнинг ревматизмига жавобан Сикҳ а.45 калибрли тўппонча орқамга кириб, мен билан ёқимли суҳбатни давом еттираётгандек, мени почта қабулхонаси орқали кўчага олиб борадиган айланма ешикларга олиб борди. "Меҳмонхона ходимлари яна бир рупия", - деди у ниҳоят менинг тирноғимга жавоб берди. "Ва Аграда меҳмонхоналар кўп емас. Фақат "Соҳиб" Колодезнийнинг фотосуратини кўрсатинг, кейин меҳмонхона ходими:" Ҳа, бу йигит ўн дақиқа олдин почта бўлимига борган..."Соҳиб" Картер ўзини жуда ақлли, Шивага кулаяпти деб ўйлайди! Аммо енди "соҳиб" Картер Кобра халқи емас, балки аҳмоқ еканлигини тушунади.
  
  
  Ҳиндларнинг овозида беҳуда ва ғалаба бор еди. Аммо мен егоимдан, мағрурлигимдан кўра терим ҳақида кўпроқ Ташвишланардим. Shisha ешиклар ортида у мотоциклларда ўтирган иккита его ўртоқларини кўрди, кўзлари почта куни ўрнатилди.
  
  
  "Сиз атрофингиздаги барча уйларда бегуноҳ аёллар ва болаларга зарар етказишни хоҳламайсиз, шундай емасми? У ешикни очиш учун менга буюртма, менинг умуртқа учун қурол бўлиб, " мен ҳамроҳ сўради. "Ўйлаб кўринг, беҳуда қанча қон тўкилган, соҳиб!
  
  
  "Бу сизнинг қонингиз бўлади, соҳиб, бошқа бировнинг емас.
  
  
  "Кейин ҳимоясиз тиланчига раҳм қилинг", деб минғирладим ва очиқ кафтимни кўкрагимга босдим. Тўғридан-тўғри менинг олдимда семиз, оғир аёл зинапоядан азобли секинлик билан юқорига кўтарилди. У мармар зинапояларда узун ипак сари шитирлашини ешитиши учун ешикни бир неча дюйм очиб, пастга босди. Қуёш зинапоянинг тепасига етиб борганида, аёл бурнида кийган марваридга бир зум порлаб турарди.
  
  
  У юқорига қарамади ва ешикни очишни бошлади.
  
  
  "Илтимос", деди у ён томонга қочиб, овоз чиқариб. У сикх тетикни аёлга шунчалик яқин тортмаслигига амин еди. У жилмайиб, бир оз бош ирғади, иккала қўли қуюқ қоғоз варағига ўралган ва кучли арқон билан боғланган пакетни ушлади.
  
  
  "Умид қиламанки, бу мўрт емас", деб минғирладим ва тўпламни унинг қўлларига олдим.
  
  
  Аёлнинг оғзи ижро етишга рухсат байроғида бироз очилди. У Shiva одамларига мени тирик ёки ўлик ҳолда виллага қайтариш тўғрисида буйруқ бераётганини билмас еди; лекин мен буни ўзимга айтмоқчи емас едим. Унинг сумкаси ҳиндларга ташланди; унинг тетик бармоғи урилди ва ГАВК ҳавода шивирлади.
  
  
  Кадр барчанинг еътиборини тортди. Семиз аёл кескин қичқирди ва ўқ отувчи ваҳима ичида унга қараб югурди. Ҳиндистонлик қочишга уринаётганда почта бўлимидаги одамлар бақириб, ҳар томонга югуришни бошладилар. У унинг осонликча сирғалиб кетишини хоҳламади.
  
  
  У чап оёғини силкитиб, ҳар бир қабила остидаги одамга кучли зарба берди. У гандираклаб, яна тетикни тортди. Shisha ешикнинг юқори қисми ёрилиб кетди. Ўқ овози ва синган ойналар илмий тадқиқот муаммоларини ҳал қилиш ҳистерик қичқириқлар уларни почта бўлимида қулфланган деб ўйлаганларнинг.
  
  
  Катта shisha парчалари ерга ва мармар зинапояларга сочилган. У бутун оғирлиги билан ўзини ташлади, оёқларини жуда тез ҳаракатлантирди, бири тўғри олдинга, чап томони қарши оғирликларни сақлаб қолиш учун бироз егилди. У биринчи зарбадан уч баравар кўп куч билан ҳиндларнинг тиззасига урди.
  
  
  У ешик жамб ёпишиб уринди сифатида его бошланиши тўсатдан buckled; бу ортида дағал еди. У оёққа турмоқчи бўлганида орқасига қарамади. У қўлларини орқага тортди, шунда муштлари пастки қовурғаларига суянди; кейин у бир нечта суякларини парчалаб ташлаган шафқациз орқа қўлни етказиб берди.
  
  
  Еркак олдинга силжишдан олдин қўрқинчли қичқириқни ушлаб туролмади. Енди у қўлларини елкасига қўйиб, иложи борича қаттиқ босди. Ташқарида қолган иккитаси мотоциклларидан сакраб тушишди. Қуроллар шаҳар томон тезлашаётганда қуёшга даҳшатли муқаддас нур сочди.
  
  
  Иҳ ни бирма-бир ўлдириш мен учун учаласини бирга йўқ қилишдан кўра қулайроқ еди. Биринчи ҳиндистонлик менинг ҳийла-найрангимдан ўзини озод қилишга уриниб, нола қилишни давом еттирди. У бошини ва елкаларини ялтироқ shisha парчаларига тушириш учун курашаётганда мушакларим таранглашди.
  
  
  У даҳшатли нола билан ўрнидан турди, у баланд овозда қичқириқ билан тугади, чунки шишанинг биринчи парчаси унинг егоси ва гўштини йиртиб ташлади. У его буқасининг бўйнига киришдан олдин shisha его терисини тешаётганини томоша қилиб, уни итаришда давом етди.
  
  
  Тадқиқот муаммоларини ҳал қилишнинг яна бир зарбаси истерик қичқириқлар хори ва ГАВК деярли бошимни тирнади. У ҳиндини бир қўли билан ушлаб турди, иккинчиси билан милтиқни тортиб олишга ҳаракат қилди. Енди унинг кучи қолмади, чунки shisha парчаси Егонинг мушак бўйнини аста-секин суякка тешди.
  
  
  Стакан емунинг уйқу артериясига урилганда, худди бог ъ шланги уни кесиб ташлагандек еди. Қон оқими отилиб чиқиб, юзимга ва кўйлагим олдига сепилди. Еркак катта shisha парчалари устига ёйилиб, его томонидан ерга ташланганида, чалкаш гурглега айланган фарёдни чиқарди. Бармоқлар бўшашди ва тўмтоқ бурунли тўппонча полга йиқилди. Ҳиндистонлик бошини кўтармоқчи бўлди, аммо қон чуқур бўйин яраси учун жуда кўп еди.
  
  
  Кейин его танаси конвулсив тарзда силкитишни бошлади, қўллар худди кимнидир тирнамоқчи бўлгандек ҳавода тебранади... қон кетадиган бошсиз товуқнинг охирги рақси.
  
  
  Менда яна иккита еркак бор еди. Уларда фожиаларнинг бегуноҳ томошабинлари учун ҳаддан ташқари ташвиш йўқ еди ва улар яна менга қарата ўқ уза бошладилар.
  
  
  ГАВК даҳшатли азобда полда буришаётган одамни урди. Агар каротис артерияга урилган стакан аллақачон Егони ўлдирмаган бўлса, гавкинг ўз ишини қилган еди. Еркак асаб ва мушакларнинг конвулсив тебраниши билан қулаб тушди.
  
  
  У қуролни топгунча оёғи билан полни силаб, жонсиз фигуранинг орқасида турди. У қуролини кўтариб, қолган иккита Сикхга ўқ узди. Кимдир сигнални ўчирди. Полиция келганида мен ҳам бу ерда бўлишни хоҳламадим, чунки уларни ҳибсга олиш Реева билан учрашувга боришга халақит берган бўлар еди.
  
  
  Шундай қилиб, у икки қуролли одамга ўқ узиш ўрнига, почта бўлими олдида турган мотоциклнинг олд ғилдирагини нишонга олди. Кўзлари сариёг ъ каби нен хусусда гавкинг. Ҳаводан намуна олишнинг хириллаши икки кишидан бири нима бўлаётганини кўриш учун орқасига ўгирилишига сабаб бўлди.
  
  
  У яна тетикни тортди ва ҳавода ўқнинг шивирлаганини ешитди. Унинг мақсади ҳиндларнинг орқа томонига қаратилган еди, аммо ГАВК Егонинг умуртқасини тешиш ўрнига Емуни соннинг орқа қисмига урди. Яра ҳалокатли емас еди, лекин еркак енди юра олмади. Дарҳақиқат, у яна бир чиқиш учун атрофга қараганида, у бир варақ қоғоз каби оқсоқланиб кетди.
  
  
  Мени учта Кобра ҳитменининг охиргиси таъқиб қилади деб ўйламаган едим. У дўстининг жасадига егилиб, уни тугатиш учун тетикни тортганда, у охирги зарбани берганини тушунди. Ва у ҳали ҳам унинг олдида Нираддан олган Astra учун ўқ-дориларни олишга улгурмади, его жаҳаннамга кетди.
  
  
  Унинг қўли орқа чўнтагига тиқилган еди. У Astra олди, қаватда уни ташлаб, ва жойлаштирилган бир .Ўз ўрнида 45 калибрли тўппонча, бу Астрадан яхшироқ еди, анча енгилроқ тўппонча. Мен иккита қурол олиб юришни истамаганим ҳақида гапирмаса ҳам бўлади. Биттаси етарли еди, айниқса, менинг зарбаларим ва зарбаларим Вилгелминанинг лугерига қараганда деярли ишончли ҳимоя шакли еканлигидан ғурурландим.
  
  
  У орқасига қаради ва сикхлардан бири ярадор ўртоғига шиналари бузилмаган ҳолда мотоциклга ёрдам бераётганини кўрди. Унинг лобби бўйлаб ўради ва почта офис пештахта ортида darted сифатида менинг sandal баланд ғичирлади.
  
  
  Почта билан тўла қоплар бор еди. У сумкалар орасига сирғалиб тушди ва қўрқувдан музлаб қолган ҳайратда қолган почтачиларнинг бурунлари остида жинни каби югурди. Почта ва телеграф ишчилари гипноз ҳолатида бўлгандай туюлди. Улар қимирламай оғзини очишди ва фақат кўзлари билан менга ергашишди.
  
  
  Орқа хона юклаш жойига очилди. Signal қўнғироғи чалинишда давом етди ва узоқдан полиция сиреналарининг таниш фарёди ешитилди. У тирик қолган икки hindu қочишга муваффақ бўлганми, деб ўйладим. Агар улар муваффақиятга еришсалар, мен ҳали Ҳиндистонда бўлганимда мени кузатиб боришларига амин едим. Лекин мен нам иҳ, нам Ривани кўришни хоҳламадим... Ақш аҳ. Хок менинг вазифамнинг муҳимлигини дарҳол тушунди, шунинг учун Shiva сл ишлатмасдан олдин қутини олишим керак еди.
  
  
  Мени енг кўп безовта қилган нарса ва иккита фургон ўртасида пойга қилиш учун юклаш докидан сакраб тушганимда, Shiva бу ерда қоладими ёки йўқми, Его режаларини бузиш имконияти бор еди. Агар его халқи виллага қайтиб келганида, бири оёғида ўқ билан, иккинчиси ўлганлиги ҳақида хабар бериш учун, Shiva ҳинд полициясига нен ҳақида хабар бермаганида, уни йиғиб, йўқ бўлиб кетишга қодир бўлар еди. Еҳтимол, у аллақачон мамлакатни тарк етишга тайёр бўлиш учун shaggy қадамлар қўйган бўлиши мумкин.
  
  
  Агар, албатта, Реева уни бирга сақлай олмаса. Шивани мен его режаларига зудлик билан таҳдид қилмаслигимга ишонтирадиган яна бир нарса бор еди ва бу менинг Пуран Дасс кобранинг режасида шерик еканлигига шубҳа қилишимга асосланган еди. Агар дасс менинг telefon қўнғироғимдан кейин Shiva билан гаплашганида еди (бу менинг офицернинг содиқлиги ҳақидаги шубҳаларим нафақат сезги, балки қаттиқ фактларга асосланганлигини англатарди), Shiva мен Бомбейда еканлигимни даъво қилганимда ёлғон гапирганимни ва мен Дассдан гумон қилганимни билар еди. Шунда у Дасс Кобра фитнасида иштирок етганига ишонч ҳосил қилиб, Ҳиндистоннинг ҳар қандай полиция бўлимига мурожаат қилишдан еҳтиёт бўлишини тасаввур қилган бўларди... ёки ҳар қандай махфий хизмат филиали.
  
  
  Бу шунчаки гипотеза еди, лекин мен Ҳинд полициясининг менинг миссиямга аралашишини хавф остига қўёлмадим ва Шиванинг қўлидаги қути билан Хитойга учиб кетишига йўл қўёлмадим. Реева у маълумот олиши, ўз вазифасини қисқача тушунтириши ва амакисининг бемаъни ва қўрқинчли режасини очиб бериши мумкин бўлган ягона одам еди. Қиз менга ёрдам беришга ваъда берди. Бу енди Самариялик имо-ишорали тиргак емас, балки ақл-идрокли тиргак. Мен Shiva билан уни енгиб ўтишимдан олдин амакисининг қочиб кетишига йўл қўйиш, ота его учун ўлим еди.
  
  
  У Shiva отасини асирликда қаерда ушлаб турганини ҳам билмас еди, чунки у унга фақат телефонда гаплашишга рухсат берган. Мен буни билишим керак еди, лекин агар мен миссияни бажариш имкониятига ега бўлишимдан олдин Shiva мамлакат бўйлаб ғойиб бўлган бўлса, унда иккаламиз ҳам маҳбусни озод қилишга умидимиз йўқ еди. Яхшиямки, Ҳиндистон полицияси мени тўсиб қўймасдан олдин почта бўлимидан узоқлашишга муваффақ бўлдим.
  
  
  У почтанинг нариги томонидаги дўконлар хиёбонида ўзини топгач, сиреналар ҳали ҳам йиғлаётган еди. У орқасига қарашни тўхтатмади, лекин юришда давом етди, худди шунча гуноҳларни яширгандай туюлган буюмлар ва буюмларнинг катта чалкашлиги бўлган кичик дўконга кириб борди.
  
  
  Икки kishi, елкалари егилган, лекин харидорни дарҳол таниб оладиган даражада ақлли кекса йигит дўконга кириши биланоқ олдинга қадам қўйди. Еркак инглиз тилида кучли Инглизча аксент билан гапирди ва у менга егоизмдан нима кераклигини тушунтирганда, у менга халақит бермаслик ёки америкалик аксентим ҳақида қизиқ саволлар бермаслик учун ақлли еди.
  
  
  Менинг аксентим ва Ҳинд кийимим ўртасидаги номувофиқликка қарамай, бу менга ғалати нарса йўқдек туюлди. У учун ўқ-дорилар билан мени таъминлаш олмади .У Сикхдан қарз олган 45 калибрли тўп, лекин менга Буфало терисининг катта қисмини таклиф қилди. Тери, сандалларни сотиб олганимда тушунганимдек, Ҳиндистонда топиш осон емас еди. Аммо buffalo қамчи, пахта кўйлаги каби яхши ҳолатда еди. Мен ҳозир кийган кўйлак қонга беланган еди, лекин дўкон егаси ҳам унчалик қизиқмаганга ўхшайди. Рупийлар ҳар доим рупий ва бу асосий нарса.
  
  
  Дўконда кийимларини алмаштирдим. Унинг қонли "кўйлаги" егасига топширилганда, у уни тўпламга айлантирди ва дўконнинг орқа томонидаги ёғоч пештахтага ташлади. "Сиз бошқа нарсани хоҳлайсизми, соҳиб?"- Бу нима? у чўнтагида сақлаб неча калава еслатмаларни олиб сифатида " у кўз бир чақнаб билан сўради.
  
  
  "Сизда супурги борми?"
  
  
  "Супурги?"- Бу нима? "у тушунмай, сўради.
  
  
  "Бу супурги", деб тушунтирди у ва икки қўли билан супуриш ишорасини қилди.
  
  
  "Оҳ, ҳа, мен уни тушунаман! у нур сочиб жавоб берди. У егоси ундан нимани сўраганини атрофга қаради.
  
  
  Еҳтимол, у дўконини супуриб ташлаган супурги еди, лекин у менга беришни кутиб ўтирмади, албатта керакли нархда. Нарх, шубҳасиз, Агра нархлари учун анча юқори, аммо шу билан бирга бу менга кулгили даражада паст бўлиб туюлди. Еркак супурги қоронғи қоғозга ўрамоқчи бўлди, лекин у табассум билан мен уни худди шундай қабул қилишимни тушунтирди.
  
  
  У бироз саросимага тушди, шунинг учун у қошларини чимирди ва пастга қаради, деярли ҳафсаласи пир бўлди ва мен унга одатий маросимни бажариш, кейин буюмни сотиб олиш имкониятидан маҳрум бўлганимдан хафа бўлди. У сўради. "Бу етарлими, соҳиб?"
  
  
  - Ҳа, менимча, бошқа ҳолатларда супурги ва Буфало илмоқ етарли. Сизда ўқ-дорилар йўқ, шундай емасми?
  
  
  Еркак бир неча marta бош чайқади. У яна бир ялтироқ янги ҳисобни чиқариб, уни кафтига тиқди. "Сиз мени ҳеч қачон кўрмагансиз, майлими?"
  
  
  "Мен ҳеч кимни кўрмаганман", деди икки kishi, бир сония иккиланмасдан, пулни бир дақиқада силжитишди.
  
  
  Унга яна бир қонун лойиҳасини олинг ва операцияни такрорланг. "Ўқ-дориларни қаердан топишимни айта оласизми?"Бошқа дўстим мени мамлакатга овга боришга таклиф қилди...
  
  
  "Ростини айцам, соҳиб, сизга керак бўлган ўқ-дориларни қаердан топишингиз мумкинлигини билмайман. Биз Аграда тинч одамлармиз. Фақат расмийлар қуролга ега.
  
  
  "Менга керак бўлган нарсани топа оладиган дўконларни есламаслигингизга аминмисиз?"Мен уни босдим ва мен пулни топширдим, дедим.
  
  
  У айтди. "Фақат бир лаҳза!У бир дақиқалик ҳисобни қўйди ва дўконнинг орқа томонига юрди. Мен унинг қоронғи қоғозга нимадир ёзаётганини кўрдим. У менга бир парча қоғоз узатди қачон, уни, ва нен ёзилган номи ва манзили қаради. "Бу мен қила оладиган енг яхши нарса, соҳиб", деб узр сўради одам. "Агар Башамда сизга керак бўлган нарса бўлмаса, мен бу ерда Аграда ўқ-дориларни топа олмайсиз деб ўйламайман. Бу камтарона шаҳар... биз нарсаларни фақат сайёҳлар учун сотамиз. Тушундингизми, шундай емасми?
  
  
  "Албатта," его уни ишонтирди.
  
  
  Шундай қилиб, у кўчада супурги, тери қамчи ва а билан қуролланган еди .45 калибрли тўппонча, агар у фақат отиши мумкин бўлса, қулай бўлар еди. Аммо бу вақтда у шикоят қила олмади. Ҳар ҳолда, у ҳали ҳам тирик еди. Мен бошдан кечирган ҳамма нарсани ҳисобга олсак, жуда қониқарли.
  
  
  
  
  11
  
  
  Бу унинг ноёб табиблари кўрган ибтидоий ва бошқариб бўлмайдиган жисмоний кучнинг ажойиб намойиши еди. Еркак шу қадар ажойиб тезлик ва епчиллик билан ҳаракат қилдики, мен ҳаёт мушакларининг конвулсив равишда қисқаришини ҳис қилиб, стулга суянишга ёрдам беролмадим. У ҳавога сакраб тушди ва йўлбарс каби пастга тушди, ҳар доим ҳалокатли жасорат егосининг ажралмас қисми бўлган мушук инояти билан.
  
  
  Ва йўлбарс сингари, панжаси каби ўткир тирноқлари билан қуролланган панжага ўхшаш бармоқлари бор еди. Кейинги сонияда у ўлик қуролидан фойдаланиб, бошқа одамнинг юзини қириб ташлади ва гўштдан ўйилган катта қонли яраларни қолдирди.
  
  
  Қон томчилай бошлади, суякнинг чуқур кесиклари атрофида қип-қизил дарёлар пайдо бўлди. Бу одам бемалол кўринарди, унинг хусусиятлари таниб бўлмайдиган, его гўшти хиралашган терига ўхшаб йиртилиб осилган еди. Ажабланарлиси шундаки, у чекинишга ҳаракат қилди, лекин яна ҳужумга учради.
  
  
  Рақибининг юзини қонли массага айлантириш билан кифояланмай, йўлбарс унинг устига тушди. Мен уни кўрдим, тишлари қиличдек ўткир, ўткир ва қиррали. Мен нафрат билан титраётган едим, лекин саҳнадан, унинг шафқацизлиги ва инсон ҳаётига бефарқлигидан кўзимни узолмадим.
  
  
  У ҳайрат билан қарашни давом еттирди. Тирноқли расм кафтининг четига уриш учун қўлини кўтарди: бу у кўрган енг мукаммал ма-нал-чи-ки мушт еди.
  
  
  Бу баъзи бир "интизомлар", хусусан karate ва "кунг фу"-адолатли сабаб емас, балки зарар етказиш учун ишлатилганда нима бўлиши мумкинлиги ҳақида мен шунчаки еътиборсиз қолдиролмайдиган огоҳлантиришдир. Зўравонлик бошланганидан бери у ҳеч қачон бундай жазо ёки зўравонликка ишонмаган. У афсус билан бош чайқади ва соатининг порлаб турган кадрига қаради.
  
  
  Мен унга ерта тонгда Японияда ишлаб чиқарилган соат сотиб олдим. Ҳали соат беш емас еди. Менга икки соат қолди, шунинг учун еътиборимни Гонконг услубидаги drama филмига қаратдим.
  
  
  Шимолий кинотеатр тож йўлини еътиборсиз қолдирди, шунчаки машҳур тож Маҳални зиёрат қилишим кераклигини еслатиш учун. Аммо у бундай машҳур ва гавжум жойда юзини кўрсатишга журъат ета олмади. Унинг, албатта, кинотеатрда кунни йиғлаётганда шунчаки дам олиш учун ўтирмаган. Уникидан бери, мен Кобра халқи ҳали ҳам шаҳарни айланиб юрганига амин едим, улар мени тугатишлари учун мени топишга ҳаракат қилишди, уни кинотеатр иложи борича узоқ вақт давомида аниқланмаслик учун танлади.
  
  
  Мен унга қарши туриш учун Шиванинг қасрига қайтиб боришга ҳавас қилардим, лекин у monster хизматида қанча тансоқчилар борлигини билмас еди ва у ҳали ҳам у ерда еканлигини билмас еди. Реева билан учрашув Аградан йигирма километр нарида жойлашган кичик шаҳарчада соат еттига режалаштирилган еди.
  
  
  Биз учрашишимиз керак бўлган жой мармар ва қумтош атрофидаги ташландиқ шаҳар Фатеҳпур Сикри деб номланган. У соатни сотиб олган ўша дўкондан сотиб олган қўлланма ёрдамида у хаёлида жойнинг топографик харитасини суратга олишга муваффақ бўлди. Кўплаб сарой заллари бор еди, баъзилари катта зинапоялар ва балконлар кенг ҳовлига қараган. Узоқ ташлаб кетилган Stahl қурилиш мажмуаси иккаламиз учун ҳам мукаммал бошпана бўлиб, улар яхши ўқитилган Кобра агентлари томонидан кашф қилинмасдан жимгина гаплашишлари мумкин бўлган жой еди.
  
  
  Мен у ерга борганимда бир оқшом бор еди ва бу ҳам менинг фойдамга еди. Зулмат мени Шиванинг моторли бригадасининг қизиқувчан кўзларидан ҳимоя қилади. Аммо менинг ягона муаммом шундаки, мен тўппончам учун етарли ўқ-дориларни ололмадим.
  
  
  У дўкон егасининг маслаҳатига амал қилиб, Башам исмли ҳиндистонликни зиёрат қилиш учун борди. Унинг ёнида аппарат дўкони бор еди бозор, болғадан тортиб афюнгача ҳамма нарсани топишингиз мумкин бўлган кичик дўкон. Аммо бу его тўппонча патронларининг бир қисми емас еди. Бу пул ҳақида емас, балки мавжудлик ҳақида еди.
  
  
  "Менга камида йигирма тўрт соат керак, соҳиб", деди дўкон егаси Его уни нима қидираётганимни тушунтириш учун четга олиб борганида.
  
  
  "Йигирма тўрт соат жуда узун", дедим мен.
  
  
  У қўлларини кўтариб, кафтларини юқорига кўтарди. Бўш сифатида бўш еди .Бир пайтлар почта бўлимида қон тўккан Кобра математикаси талабасига тегишли бўлган 45 калибрли тўппонча. Башам очкўзлик билан лабларини ялади, кўзлари Егонинг юзи олдида силкитаётган пулга тикилди.
  
  
  "Мен сизга хизмат қилишдан хурсанд бўлардим, соҳиб.".. лекин қўлларим боғланган. Сиз мендан сўраган картриджлар Ҳиндистонда осонгина топилмайди. Иҳ ни топиш учун камида бир кун керак...
  
  
  "Бу ҳақиқий шармандалик... иккаламиз учун. Сабр қилинг!
  
  
  "Аммо, еҳтимол, мен буни сизга кўрсатишим мумкин, яна бир нарса", деди дўкон егаси ва дўконнинг орқа томонига ғойиб бўлди, фақат бир дақиқадан сўнг қўлида қимматбаҳо буюм ёки қимматбаҳо буюм каби ушлаб турган ялтироқ stiletto билан чиқди.қўрқоқга қурбонлик. Агар судралиб юрувчи худолар Нагй бу саҳнани томоша қилган бўлса, уники, улар қониқмасликларига амин. Stiletto енди билагимга жуда енгил қин билан боғланган еди, бу Шиванинг одамлари мени қуролсизлантиришга муваффақ бўлганида кийганим билан деярли бир хил еди.
  
  
  Шундай қилиб, менда пичоқ, супурги (ҳар бири бир фут узунликдаги иккита бир хил таёқчага айланган) ва Буфало қамчи бор еди. Қуролни алмаштириш керак бўлган ҳамма нарса. Мен бутунлай қуролсиз емас едим, яхши, лекин мен унинг юрадиган арсенали ҳам емас едим.
  
  
  Аммо, агар ҳамма нарса режа бўйича кетган бўлса, мен ҳатто қурол ишлатишга ҳожат ҳам бўлмаслиги мумкин еди. Мен Shiva билан олдинги ҳолатларга қараганда анча шахсий асосда тўқнаш келишга тайёр бўлгунимча, кобранинг одамлари билан учрашиш ниятим йўқ еди.
  
  
  Шундай қилиб, Рея билан учрашув муаммосиз ўтиши муҳим еди. У қизга отасини топиб, озод қилишни ваъда қилди. Ўз навбатида, у ҳар қандай маълумотни олишга ҳаракат қилишга тайёрлигини кўрсатди. Ўзаро умидсизликдан туғилган ва тузилган шартнома. Реева менга керак еди, унга, унга жуда зарур еди, агар кўп бўлмаса.
  
  
  Шундай қилиб, мен ўрнимга ўтирдим ва филмни томоша қилишни давом еттирдим, синхрон бўлмаган овозларни, алюминий Рождество умиди каби ёрқин ва ажойиб рангларни тингладим. Таглавҳалар, бири Ҳинд тилида, иккинчиси Bengal тилида, еҳтимол инглиз диалогининг маъноси билан жуда оз боғлиқ еди. Аммо ритм, "кунг фу" санъатидаги бош қаҳрамоннинг ақл бовар қилмайдиган маҳорати менинг ҳис-туйғуларимни мафтун етди.
  
  
  Филм тўрт-ўттизда тугади. Дастур филмнинг давомини еълон қилди, шунинг учун мен ўрнимдан турдим ва чиқиш жойлари атрофида, суҳбатдош ва шарҳловчи оломон билан аралашиб, бирига юрдим. Бир marta у кўчада бўлганида, мени ташлаб кетилган Фатеҳпур Сикри шаҳрига олиб боришга тайёр бўлган такси уни топмагунча, мен сезилмасдан қолишда қийналмадим.
  
  
  Яхши соқолли ва салласиз ҳайдовчи, хайриятки (ўша пайтда уни сикхлар ҳамма жойда кўришган), мендан ярим соатлик сайр қилиш учун еллик рупий сўради. Қора бозорда бир dollar ўн икки рупийга тенг еди. Бу ўртача нарх еди, шунинг учун мен пулни олд томонга бердим ва уни ески Cитроеннинг орқа ўриндиғига қўйдим.
  
  
  Ҳеч бир мотоцикл бизга ергашмади ва улар бизни ортда қолдиришга ҳаракат қилишмади. Аниқроғи, Фатеҳпур Сикрига саёҳат муаммосиз ўтди. Бу Шиванинг қасри атрофида қочиб қутулганимдан кейин худди шу йўл еди. Уйни кўчадан ажратиб турадиган тўсиқлар қаторидан ўтаётганимизда у ўриндиққа ёйилди. Ҳеч ким кўринмасди ва деворлари ўралган қаср бўш ва ташландиқ кўринарди.
  
  
  Мен хурсанд бўлмадим, албатта, чунки мен Shiva, Ҳожи ва ҳатто Рееванинг Хитой чегарасига боришини ўйладим. Хўш, у хулоса қилди, вақт кўрсатади.
  
  
  У яна соатига қаради ва дам олишга ҳаракат қилди. Ҳали кўп вақт бор еди, лекин у ташландиқ шаҳарга уни ялаш учун қанчалик яқин келса, шунчалик асабий ва ташвишли бўлиб қолди. У фурсатдан фойдаланиб, супурги ва Буфало қамчи сотиб олиб, бошлаган ишини тугатди.
  
  
  Башам менга қўл маткапини бериш учун меҳрибон еди. У супурги тутқичида клубнинг ҳар икки учида биттадан иккита тешик очди. Енди у Буфало қамчисининг қамчисини аввал бир тешикка, сўнгра иккинчисига боғлаб, ён томондан ип билан маҳкам боғлаб қўйди. Шундай қилиб, иккита таёқ ўртасида чўзилган charm жумперга ўхшаш нарса бор еди. Мен тугунларни текширдим; таёқларнинг ёғочидаги тешиклар кичик еди, терининг тозаланиши хавфи йўқ еди.
  
  
  Қурилмани йиғишни тугатгандан сўнг, у узоқдан жоми масжиди масжидининг йивли минораларини кўрди. Аммо улкан бино масжиднинг Жанубий томонидан кўтарилган улкан деворга нисбатан кичик кўринарди. Деворлар афсонавий Фатеҳпур Сикри шаҳрига асос солган Муғал императори Акбарнинг ғалабалари шарафига қурилган. Деворлар атрофдаги қишлоқларни ва ташландиқ шаҳар етагидаги қишлоқни ташкил етган шафқациз кулбалар гуруҳини еътиборсиз қолдирди.
  
  
  "Соҳиб его бу ерда кутишини хоҳлайдими?"Такси ҳайдовчиси чўл ва жим шаҳар ёнидаги кимсасиз автотураргоҳга кираверишда тўхташ учун секинлашишни таклиф қилди. "Мен сизга яхши нарх бераман: сизни Аграга қайтариш учун ўттиз рупий.
  
  
  "Кечирасиз, лекин менинг бошқа мажбуриятларим бор", деб тушунтирдим buffalo терисини шим чўнтагимга тиқиб. Уни, ешикни очди ва чиқиб, автомобил атрофида.
  
  
  "Қўлланмалар енди бу ерда емас, соҳиб", деб жавоб берди такси ҳайдовчиси. "Сиз бегона ўтлар буни сизга кўрсатишини хоҳламайсизми?"Фатеҳпур Сикри билан таниш. Мен сизга ҳеч бир сайёҳ илгари кўрмаган нарсани кўрсатаман...
  
  
  "Мен бунга шубҳа қилмайман", дедим кулиб. "Аммо мен бир неча дақиқада ҳиндистонлик йўриқчим билан учрашишим керак."Хавфсиз саёҳат қилинг, соҳиб!"
  
  
  "Сиз хоҳлаганингизча", деди ҳайдовчи ҳафсаласи пир бўлди. У двигателни ишга туширди, бурчакни бурди ва орқасида chang булутини қолдириб, ҳайдаб кетди.
  
  
  Унинг юриш йўли давом етди.
  
  
  Сўнгги сайёҳлик автобуси аллақачон Аграга жўнаб кетди. Masjid атрофидаги ҳовлида ўз маҳсулотларини намойиш етган савдогарлар ҳам мармар ва қумтош биноларини ташлаб, қишлоққа қайтиб келишди. У тезда ҳовлини кесиб ўтди, қўлланмадан йиртиб ташлаган харитани текширди ва Маруам уйи деб номланувчи бинони топди.
  
  
  Айнан ўша ерда Реева менга бир соатдан камроқ вақт ичида учрашув тайинлади. Мен ҳеч нарсани ҳис қилмадим ва шубҳаларимни уйғотадиган ҳаракатни кўрмадим. Зарҳал фрескалари ва бўялган шифтлари билан бино улкан ва тантанали бўлиб, Акбарнинг бойлиги ва сиёсий қудратидан далолат беради. У уй атрофида айланиб юрадиган балконга олиб борадиган тор мармар зинапоянинг биринчи поғонасида ўтирарди.
  
  
  Ва кутиш бошланди. Мен шунчаки Реева Сингх мени хафа қилмаслигини ибодат қилдим.
  
  
  Етти ёшимда асабийлаша бошладим. Олти дақиқадан ўн дақиқада у икки баравар хавотирда еди. Аммо олтидан чорак ўтгач, у тўхташ жойида тўхтаб турган машинанинг овозини ешитди. Кейин мармар билан қопланган ҳовлида катта шахмат тахтаси нақшини ҳосил қилган оёқ товушларининг хира овози янгради.
  
  
  Кўринишидан, Akbar шахмат ўйнаб, канизаклари ва раққосаларини жонли гаров сифатида ишлатган. У ҳам секин ўрнидан турганда, ўзини ўйинга киритилган пиён каби ҳис қилди, лекин худди рақибини мат қилишга қарор қилди. Shiva ўзининг ифлос қоидаларини айтиб, менинг барча ҳаракатларимни бошқариши мумкинлигига амин еди.
  
  
  Аммо агар менда бирор нарса айтиш ёки қилиш имконияти бўлса, бу шубҳасиз даҳо жиноятчи ўйнаши керак бўлган сўнгги ўйин бўлар еди.
  
  
  "Ник?"Ник, сиз у ердамисиз?
  
  
  Бу таниш овоз еди, лекин қўрқув, ваҳима билан. Ҳали қоронғи емас еди ва осмон қорайган бўлса ҳам, у риванинг нозик қиёфаси ҳовли бўйлаб юрганини кўрди. У очиқ бўйинли Ғарбий кўйлак кийган еди. У еслаганидан ҳам чиройли еди, лекин бу аниқ фикрлар вақти емас еди.
  
  
  Реева мени кўргач, сандаллари мармар плиткаларга тез суръатда шитирлаб югурди.
  
  
  "Сиздан илтимос қиламан, мени маҳкам ушланг!"у минғирлади. "Мен ҳозир жуда хоҳлайман, Ник.
  
  
  Ее уни кўтариб, яқин тутди. У титраб кетди, бутун вужудидан титроқ югурди; у бошини кўкрагимга қўйиб, менга ёпишди.
  
  
  "Сиз қўрқмаслигингиз керак", деб пичирладим мен оҳиста. "Сизга ваъда бераманки, ҳаммаси яхши бўлади. Сиз яна отангизни кўрасиз ва у учун ҳам ҳамма нарса ўзгаради, хавотир олманг.
  
  
  У бошини кўтариб, табассум қилишга уринди. Ее уни лабларидан енгил ўпди: у орқага чекинди ва сочларини кўзларидан орқага сурди. "Мен сизга ишонаман, Ник", деди у оҳиста. "Амаким менга ҳеч кимга ишонмасликни ўргатди... Мен енди миям билан ўйлай олмайман, чунки бу менинг бошимда жуда кўп. Лекин мен сизга ишонаман, Ник. Менда танлов йўқ. Агар менга ёрдам бера олмасангиз, отамни қутқара олмасангиз, дунёда ҳеч ким қила олмайди. Ва менда бошқа ҳеч ким йўқ, Ник! Бизда борадиган одам бор.
  
  
  Қора кўзларда, ғамгин ва қўрқинчли ифода билан, қатъиятли кўриниш ҳам бор еди. "Биз олдинга қадам ташладик", деди у хотиржам. У уни бинога олиб кирди ва у тинчланишга уриниб, зинапояга ўтирди.
  
  
  Бу осон емас еди, чунки у таранглик ва қўрқув азобида еди, бу уни бошдан-оёқ титратди. "Мен учрашувга чиқа оламан деб ўйламаган едим", деб тушунтирди у бир лаҳзадан кейин. "Мен амакимга Аграга харид қилиш учун кетаётганимни айтиш учун баҳона топишим керак еди. У мени одамларидан бири билан жўнатмоқчи бўлди, лекин мен ниҳоят уни бу керак емаслигига ишонтиришга муваффақ бўлдим.
  
  
  Унинг қисқача куннинг воқеалар ҳақида салом айтди, у наҳ тарк сифатида Нуҳ уларга ferret содир ҳамма нарсани айтиб.
  
  
  "Унда қанча еркак қолди?"Мен ҳикоямни тугатиб сўрадим.
  
  
  "Беш kishi, енди йўқ. Ранжит касалхонада, лекин у омон қолмайди деб ўйлайман. Его ўпкалари ички қон кетиш билан йўқ қилинади.
  
  
  "Ва иккинчиси оёғида ўқ биланми?"
  
  
  "Улар Егони виллага қайтаришди. У юра олмайди, шунинг учун у биз учун хавф туғдирмаслиги керак. Қиз боғланган ва боғланган ҳолда топилганида нима бўлганини тушунтира бошлади. Айни пайтда бу иккаламиз учун ҳам ишончли туюлиши мумкин, аммо Shiva шубҳали белги еди. Рееванинг кўз ёшлари ва илтижоларига қарамай, у яна отасини кўришга рухсат бермади. У акасини асирликда ушлаб турган жойини ҳам ошкор қилмади.
  
  
  "Мен отам билан телефонда гаплашдим. У жуда заиф еди, у фақат бир неча сўзни пичирлаши мумкин еди, Ник", - дея қўшимча қилди Рея узоқ овозда. "Агар сиз уни озод қила олмасангиз, қаерда бўлмасин, у узоқ умр кўрмайди деб ўйлайман."..
  
  
  "Егоизм", деб ишонтирди ее, гарчи у Рееванинг отасини қаердан топишни билмаса ҳам. Аввало, уни зарарсизлантиришга мажбур бўлган Shiva еди. Гарчи мен йиртқич ҳайвон томонидан қўйилган тузоқлардан қочишга муваффақ бўлган бўлсам-да, унга еришиш осон бўлмаслигини яхши билардим. "Сиз ҳожи ихтироси, амакингиз қутини чақирадиган шайтоний қурилма ҳақида бирор нарса биласизми?"
  
  
  "Мен лабораторияга киришга ҳаракат қилдим, лекин амакимнинг хавфсизлиги мени киритмади. Лекин мен ниманидир сездим... У кўзларини юмди ва қовоғини солиб, еслашга ҳаракат қилди. "Еҳтимол, бу муҳим емас... у бир лаҳзадан кейин қўшиб қўйди.
  
  
  "Ҳаммаси муҳим. Бу нима ҳақида?
  
  
  - яхши... Мен Шиванинг телефонда кимдир билан гаплашаётганини ва Bombay ҳақида нимадир деганини ешитдим. Мен у вақтда ғалати деб ўйлаб, у Bombay Делл йўқ, чунки... ёки ҳеч бўлмаганда мен биладиган ҳеч нарса.
  
  
  Бошимда қўнғироқ чалинди ва бу ёқимли овоз емас еди. "Ишончингиз комилми?"Мен туриб олдим. "Бошқа ҳеч нарса ешитдингизми, у ким билан гаплашаётганини билиб олинг?"
  
  
  Реева бош чайқади. "Мен унинг шунчаки Bombay деганини ешитдим."Меҳмонхона ҳақида бир неча сўз, овоз bering ва тамом. Аммо у телефондан узоқлашганда, амаким мамнун кўринмади.
  
  
  Его одамлари Агра устидан қайтиб келишидан олдин ёки кейин у телефонда гаплашдими?
  
  
  - Олдин. Бу уни тинчлантирди. Иккаласи тахминан бир соат ичида етиб келишди, еҳтимол камроқ", - деб жавоб берди Рҳеева. "Улар келишидан олдин у телефонда еди.
  
  
  Шундай қилиб, Пуран Дасс кобранинг шериги еди!
  
  
  Ҳамма нарса аниқлана бошлади, мантиқий. Енди мен Кобра одамлари ерталаб Ashok ва мен учрашган кўча кафесида бўлишимни қандай билишганини тушундим. Бу тасодиф емас еди. Дасс, еҳтимол Шиванинг буйруғи билан ҳамма нарсани ўрнатган еди. Ажабланарлиси шундаки, Ҳиндистон махфий хизмати Кобра ортида ким турганини аниқлашга уринаётганда ўзларини деворга қаратиб кўришди. Сўнгги олти ой ичида Ҳиндистон бўйлаб тартибсизликлар ва тартибсизликлар бошланганда улар шунчалик самарасиз ва самарасиз бўлганлиги ажабланарли емас.
  
  
  Ҳиндистон махфий хизмати ташкилоти ҳақида билганларимга кўра, Дасс якуний ҳокимият еди.
  
  
  Маълумотлар кабинетнинг егоида чиқди. Хок ииса ичидаги" қочқинлар", контрразведка ҳақида гапирди, лекин у ҳеч қачон бунчалик жиддий нарсадан шубҳаланмаган еди. Яхшиямки, ёлғиз ҳаракат қилишга қарор қилинди. Ҳозирги ҳолатда, аллақачон асосли сабабга айланган қарор.
  
  
  - Сиз кўпроқ нарсани билиб олдингизми?
  
  
  Реева яна бош чайқади. "Кечирасиз, Ник. Мен қўлимдан келганича ҳаракат қилдим, лекин амаким менга ишонмайди деган таассурот пайдо бўлди... енди бу ҳар қачонгидан ҳам камроқ. У ва Ҳожи куннинг кўп қисмида суҳбатлашишди, аммо соқчилар лабораторияни тарк етишмади. Кўпроқ нарсани ўрганишга вақтим йўқ еди.
  
  
  "Тушундим. Сиз қўлингиздан келганини қилдингиз ва бу жуда муҳим", деди отаси. Шундай қилиб, виллага қайтишдан бошқа иложим йўқ еди. У ерда бир marta мен ҳаракатда етакчилик қиламан.
  
  
  Лекин бу катта хавф еди. Деярли енгиб бўлмайдиган.
  
  
  Агар мен қутини қайта ишлатишдан олдин олишга ҳаракат қилмаганимда, ҳеч ким Shiva енгини учта ейс билан нима қилганини айтолмасди... агар у қолдирилган бўлса ҳам, тўртинчиси захирада. Бу узоққа келганидан кейин у ҳозир тўхтамаслиги керак еди.
  
  
  "Мен сиз билан виллага қайтишим керак", деб тушунтирди Rivet унга. "Мен сизга қути билан нима қилишини айтдим. Агар куцак, хоҳласак ҳам, хоҳламасак ҳам, ҳамма нарса бизнинг его режаларимиз бўйича кетади. Менда бошқа танлов йўқ, Реева.
  
  
  "Мен ҳам", деб пичирлади у. У менинг қўлимдан ушлаб, бармоқларимни сиқиб қўйди. "Мен машинани ташқарида қолдирдим, у бир неча қадам нарида.
  
  
  Биз Мароуам уйининг фреск хоналарини қолдириб, кўчага чиқдик. Осмон қип-қизил, қуёш узоқ уфқда оч тўқ сариқ ямоқ еди.
  
  
  Реева ҳали ҳам менинг қўлимдан ушлаб турарди ва у бизнинг оёқ товушимизни тинглади, унинг сандаллари плиткали ҳовли бўйлаб жиринглади. Кейин қулоғимизда тўсатдан ёриқ пайдо бўлди, шовқин кўпчиликнинг қонини совуқ қилиб қўярди. Аммо кўп йиллик машғулотлар ва тажрибалар мени чидамли қилиб, асабларимни пўлат симга айлантирди. Ҳали ҳам қўрқмаслигимни айцам ёлғон гапирган бўлардим.
  
  
  Ташландиқ биноларнинг овози момақалдироқ каби янгради. Реева ёрдам лекин фарёд олмади ва мени қучоқлаб, даҳшат ичида қўлимни чангаллаб. Бир сониядан сўнг, мотоциклнинг фараси мени кўр қилди, у аллақачон юзимга ишора қилди.
  
  
  Учта Сиҳ бор еди, уларнинг ҳар бири отлиқ бирлик каби мотоцикл минарди. Улар мени айлана бошладилар; иҳ истеҳзоли кулги мени жуда кўп пичоқ жароҳатлари каби тешди. Shiva яна қийинлашди. Аммо агар у его ўйинини ўйнаган бўлса, Ник Картер тез орада ўлик одам бўлар еди. Мен, албатта, унга рухсат бермаган нарса.
  
  
  
  
  12
  
  
  Икки еркак у деярли дарҳол таниди. Улардан бири Гурнек еди, унинг юзи боғланган ва чандиқли, аммо барибир тирик ва соғлом еди. Иккинчиси, ярадор ўртоғини олиб кетишга муваффақ бўлган почта бўлимидаги одам еди. Учинчиси, соқолли ва бошига салла ўралган, бошқалар сингари, менга номаълум еди. Лекин мен у нима деб ўйлаётганини билардим, гарчи биз ҳеч қачон учрашмаган бўлсак ҳам.
  
  
  "Сиз амакимнинг шубҳаларини қўзғатдингиз, Реева", деб тушунтирди уч кишидан бири. "Шунинг учун у бизга сизга ергашишни буюрди, биламан, сиз бизни очиқчасига "Соҳиб" Картерга олиб борасиз ...
  
  
  Реева ва мен ҳаракациз турдик, музлаб қолдик. "Бизга бир оғиз сўз айтма", деб пичирлади у қизига. "Сизга айтганларимни аниқ бажаринг, шунда сиз яхши бўласиз."
  
  
  "Улар бизни ўлдиришади, Ник!"
  
  
  - йўқ. Сизнинг амакингиз мегаломаниак: агар кимдир ўлиши керак бўлса, мен уни шахсан ўлдиришни хоҳлашларига аминман.
  
  
  Мен фараларнинг порлашидан кўзларимни ҳимоя қилдим ва атрофга қарадим. Ҳар бир шов агенти билан қуролланган еди .Ўша пайтда менга қаратилган 45 калибрли тўппонча, бири кўкрагида, бири бошида ва учинчиси орқада. "Хўш, нима қилмоқчисиз, иккаламизни ҳам отиб ташлайсизми?"Мен мотоциклларнинг шовқинидан бақирдим.
  
  
  "Сизни отиб ташланг, "Соҳиб" Картер ?"Один еркаклар атрофида кулди. Бу мен билмаган одам еди, баланд бўйли, семиз йигит мени бу лавозимда кўришдан завқланарди. "Жуда осон. Йўқ, Shiva бизга махсус шахсий кўрсатмалар берди. Буларнинг барчаси жуда аниқ. Сиз бизга қаршилик қила олмайсиз, чунки агар сиз шундай қилишга ҳаракат қилсангиз, биз қизни ўлдирамиз; кейин сизни виллага қайтарганимизда, Shiva сизга шахсан ғамхўрлик қилади.
  
  
  "Сиз Нирадга қандай муносабатда бўлдингиз", дея қўшимча қилди Гурнек.
  
  
  Тасвир хаёлимдан ўтди. Мен нираднинг илон чуқурига бош билан тушаётганини кўрдим, судралиб юрувчилар унга қайта-қайта ҳужум қилаётганини кўрдим ва его қичқириғини ешитдим ва Шиванинг қувончини тушундим.
  
  
  "Албатта, мен қаршилик қила олмайман", дедим. - Бирига қарши учта sport емас, жаноблар. Лекин қизга зарар берманг; у билан ҳеч қандай алоқаси йўқ.
  
  
  "У сизга қочишга ёрдам берди.
  
  
  "Агар у бўлмаганида мен уни ўлдирган бўлардим."его отаси сизнинг хўжайинингизнинг маҳбусидир. У бошқа ҳеч нарсага аҳамият бермайди. Яшашим ёки ўлишим менга аҳамият бермайди. У Реевага ўгирилиб, унинг юзига қаради. "Бу тўғри емасми, фоҳиша?"
  
  
  У қўлини кўтариб, унинг юзига қаттиқ урди. У пичирлади. "Келинг, уларга югуринг... Сизга айтганимни қилинг! -
  
  
  Бир лаҳзага қиз гандираклаб, ҳайратда ва қўрқиб кетди. У нима қилаётганимни билмас еди, лекин охир-оқибат у ўпкасининг тепасида қичқириб югурди. "У мени ўлдирмоқчи бўлди!"
  
  
  Еркаклар нима бўлаётганини тушунишмади.
  
  
  Гурнек велосипеддан тушди ва Реева унинг олдига югурди. Бу у кутган пайт еди. Бошқа икки Sikhs кўзларини қайтарилмас, улар менга атрофида миниб тўхтади, уларнинг иҳ поябзал базаси мармар қаватда тоймасин.
  
  
  Реева ўзини ҳистерик аёл каби йиғлаб, ўзини Гурнекнинг оёқларига ташлади. У ўз ролини мукаммал ўйнади ва Гурнекни қуролсизлантиргандек туюлган ҳақиқат кўринишини берди-ҳеч бўлмаганда менга стилеттони қинига чизиш ва ингичка пичоқли ханжар ташлаш учун вақт бериш учун етарли.
  
  
  Бир сония давомида мен Рееванинг доимий, юракни езадиган ноласи ҳақида ешитдим. Кейин Гурнек юзини конвулсив тарзда ушлаб, орқага қайтди. Stiletto емунинг чап кўзига тушиб, пиёзни ярмига кесиб ташлади. Қонли, желатинли massa емунинг юзига томизилди; у юракни езадиган қичқириқни чиқариб, ханжарини тортиб олишга уринди.
  
  
  Мен у ерда турмадим ва нима бўлаётганини кузатмадим.
  
  
  Уларга мени тириклайин олиб кетиш буюрилди... лекин, албатта, сог ъ - саломат емас. Албатта, улар аввал ўз терисини сақлаб қолишга ҳаракат қилишади ва агар мен тезда ҳаракат қилмасам, ҳамма нарса йўқолган деб ҳисобланади. У югурди, бошқалари велосипедларидан сакраб тушишди. Бу Шиванинг гориллалари томонидан қилинган иккинчи хато еди, чунки у супурги атрофида ясалган иккита клубни олиш учун бир дақиқага кўтарилишга муваффақ бўлди.
  
  
  У биринчи қарашда зарарсиз бўлиб туюлган қурол томонидан яратилган. Аммо Della кўчасида buffalo териси атрофида қаттиқ ва кучли қамчи қўшилган иккита клуб жуда хавфли, деярли ўлимга олиб келадиган таҳдид еди.
  
  
  Бу "нунчаку" еди, уни яратган, мен Вашингтондаги АХ штаб-квартирасида karate устам томонидан берилган зўравон намойиш пайтида биринчи marta кўрган шарқона қурилма.
  
  
  Жанг санъатига хос бўлган қурол шубҳасиз кўп қиррали еди ва бу ҳолда у у билан тажриба ўтказмоқчи еди.
  
  
  Бир қўлида таёқни ушлаб, бошқа оқим етарли куч ва тезликка ега бўлгунча уни бура бошлади. Кўзларимнинг кўзлари оёғимдаги мармар плиталарга тиқилиб қолди, лекин мен мақсадим сифатида танлаган Сикхдан бошқа ҳеч кимга ва мақсадим ким бўлишини айтишни унутиб, югуришда давом етдим.
  
  
  Гурнек қуролсизланмаган еди, лекин у ҳам енг яхши шаклда емас еди. Мен Рееванинг даҳшат билан қичқирганини ешитдим, чунки бошқа бир аҳмоқ ҳавода пичирлади ва чап елкамни ўтлатди. Мен даҳшатли ёниш ҳиссиётини ҳис қилдим, кейин мени оловли қизил қолдирди. Аммо гавкинг менинг қўлимга урмади. Рани менга оғриқли юз кўрсатди, лекин бу мени нунчакуни буришда давом етишимга тўсқинлик қилмади.
  
  
  "Мен сени ўлдираман, Картер!"еркак бақирди.
  
  
  "Шиванинг буйруғига қаршими?"Мен жилмайиб жавоб бердим. Лекин .45 калибрли тўппонча кўкрагимга ишора қилди. Таваккал қилиш-бу бошқа нарса, лекин аҳмоқ бўлиш-бу бошқа нарса. Естафета тезлигини йўқотгунча чўзилди ва ниҳоят билагимга осилди.
  
  
  "Бу нарсалар билан пастга! Ҳиндистон буюрди.
  
  
  "Сизнинг буюртмангиз бўйича, уста", деб минғирладим ва нунчакуни бармоқларим орқали озод қилдим.
  
  
  Сикх ҳали ҳам менга қаратилган еди; лекин у таёқчаларини қўйиб юбориши биланоқ, у иҳ ни олиш учун енгашди. Бу унинг сўнгги дақиқалардаги учинчи хатоси еди.
  
  
  У енгашаётганда рақиби унга зарба берди. У бармоқларини қўлнинг билагига ёпди, енди у қуролни тўплаши мумкин бўлган барча куч билан ушлаб турди. У тетикни тортди ва деярли оёғимга урди. Аммо бу сафар мен қолган кунларимни чўлоқ каби ҳаракатланишга қарор қилдим, шунда танамнинг қолган қисми бузилмаган ва бузилмаган бўлиб қолади.
  
  
  Кобра агенти ўзини озод қилишга уриниб, орқага қайтди. Менинг қўлим хоҳлаган нишонни топди: чўзилиб, суяклар ва мушаклар атрофида ўроққа айланди. Кафтнинг қаттиқ томони еркакнинг бўйнига тушди; шу билан бирга, унинг синхрон ўнг оёғини силкитди.
  
  
  Натижада ча-ча-ги ему нинг шин синдириш бермади, лекин зарба оғриқ менга бир неча қўшимча сония берди, мен ниҳоятда зарур бўлган. У қуролни икки қўлида ушлаб турган қўлидан ушланди. Сикх hindu, қуролини енди унга қаратмаганига амин бўлганида ҳам, узоқлашишга уриниб, ғазабланиб буришди.
  
  
  Орқамда тўсатдан ҳаракат бор. Учинчи қотил, у илгари кўрмаган Жасур ёш ҳиндистонлик шеригига ёрдамга шошилди. Гарчи биттаси билан курашиш аллақачон қийин бўлган бўлса-да: тўппонча билан қуролланган икки кишини енгиш қийин бўлмайди.
  
  
  Шундай қилиб, мен қуролни биринчи одамнинг бармоқлари атрофидан тортиб, его мармар браидларига тушишига сабаб бўлганимдан сўнг, мен унинг оёқларига тушган "нунчаку"ни олишга шошилдим. Умуман олганда, бунинг учун керакли тезлик ва тезликни олиш учун менга беш сония керак бўлди.
  
  
  Учинчи шахс бепарволик билан ҳужумга ўтди. Унинг орқага сакраб ва очиқ его шериги қўнди. У ҳужум қилганида, унинг таёғи аллақачон бошқасининг егосининг бош суягига қаратилган еди.
  
  
  "Нунчаку" енди инсон суякларини синдириш учун зарур бўлганидан бир неча баравар катта кучга еришди.
  
  
  Кейин нима бўлди, у ҳаётида ҳеч қачон кўрмаган.
  
  
  Ҳиндистоннинг бош суяги том маънода портлади. Желега ўхшаш massa ҳали ҳам салла ўралган жойда пулсацияланган. Суяк битлари, соч парчалари ва бош териси уларга ёпишган, юзимга сочилган ва миям, ғалати спиралларда кулранг-оқ, отилиб чиқаётган вулқон атрофида ЛАВА каби ҳавода тарқалган. Аммо Агар Нунчуcкс яхши иш қилган бўлса, менда ҳали ҳам иккита рақиб қолди. Гурнек тирик еди, гарчи фақат битта кўз билан. Ва ҳали ҳам тирик еди ёш ҳинд шеригининг ҳаётини сақлаб қолиш учун жуда кеч келган.
  
  
  Мускулли сикх тўхтаб қолди, унинг юзида нафрат ва ишончсизлик пайдо бўлди. Ўлик таёқчалар яна учирилди ва у асабийлашиб орқага чекинди ва қуролни юзимга қаратди.
  
  
  "Мени ўлдиринг ва Shiva сизни илонларга боқади."Мен емга муҳим маълумотларни беришим керак ва агар у менинг оғзим атрофида ешитмаса, сиз борлигингизни унутишингиз мумкин.".. у ғижирлаган тишлари орқали унга шивирлади.
  
  
  У уни bluffing еди. У шеригининг таниб бўлмайдиган қиёфасига қаради. У битта оқимда бумеранг каби ҳавода учиб ўтган нунчукларни озод қилиш учун бир сония вақт сарфлади. Унинг егоси бундан олдин ҳеч қачон бундай ишлатмаган ва бу қандай ишлашини билмас еди.
  
  
  Яхшиямки, ибтидоий қуроллар мени хафа қилмади. Таёқлардан бири ёки иккаласи (аниқ айта олмайман, Нунчуклар ақл бовар қилмайдиган тезликда учаётган еди) ҳиндларнинг автомат тўппончасига урилди. Зарба кучи қуролни Рукнинг егосидан чиқариб юборди. Қурол унинг орқасидан бир неча фут тушди. Катта сикх мени ғазабланган айиқдек айблади, унинг юзи ғазабдан буришди.
  
  
  Karate ёки йўқ, бу сафар мен учун еди.
  
  
  Унинг егоси уни тўхтата олишидан олдин, нима бўлганини тушунишдан олдин, Shiva жамоаси ва "қабул комиссияси" нинг бир қисми бўлган одам менга бир тонна ғишт каби тушди. Ҳовлининг улкан шахмат тахтаси атрофидаги мармар плиталарга бошимни уриб, орқага йиқилсам, нафасим томоғимга тушди.
  
  
  Юзимга иссиқ ва шилимшиқ нарса томизилиб, бир зумда мени кўр қилди. У яна кўзларини очишга уринаётганда ёноқларимдан кўз ёшлари оқди. Уни яна кўришим билан бошимга қарадим ва ёнимда турган Гурнекни кўрдим. Яраланган кўз, ундан озгина нарса қолди, очиқ қолган кран каби желатинли ва қонли моддаларни чиқариб юборишда давом етди.
  
  
  Кейин Ҳинднинг оёғи ўрнидан турмоқчи бўлганида егилди. Менинг его етик пўлат бо бошимни орқа урди, мен тишларини ғижирлатди. У sandal киймаган уч кишидан биттаси еди. Ва енди у мотоцикл етикларидан фойдаланиб, кўкрагимга мушт туширди.
  
  
  Мен, чунки менинг ваҳий лойқалик еди оғриқ уни кўриш мумкин емас. Мен унинг қаердалигини ва Гурнек унга нима қилганини ҳам билмасдим, лекин у менга ёрдам бера олмайди, бу аниқ. Гурнек мени яна урганида, қовурға қафасим ёрилиб кетгандек, суякларим бирданига парчаланаётгандек ҳис қилдим.
  
  
  Унинг чавандозини ташламоқчи бўлган ёввойи от каби қаттиқ титради. "Shiva енди муҳим емас, Картер", деди Гурнек, Егонинг пастки қисмини яширадиган бандажларга қарамай, его тушунилишини аниқ кўрсатиб.. "Мен сизни ўлдираман, шунинг учун сиз бир marta ва умуман тугатасиз!"
  
  
  Унинг его овозининг оҳангидан мен у буни назарда тутганини билардим. Бир лаҳза олдин менга ҳужум қилиб, ерга йиқитган бошқа ҳиндистонлик оёқларимни ушламоқчи еди. У менинг олдимда чўккалаб ўтирди ва у умидсиз одам каби тепишда давом етди, айниқса Гурнеканинг начаси яна силкиниб, кўкрагимга зарба берди.
  
  
  Айнан шу пайтда унинг Йи икки қўли билан қўлини чўзди ва его оёғини куч билан егиб, одамнинг тўпиғидан ушлаб олди. У мувозанатни йўқотмасликка ҳаракат қилди. Кейин яна бир сикх қудратли муштини ҳаётимга олиб кирди. Бу оғриқли оғриқ еди. Мен нафас ололмадим, лекин агар мен ҳозир ундан воз кечсам, бу иккиси мени улуғвор совринлар рўйхатига қўшишарди.
  
  
  Қолган сўнгги кучим атрофида мен Гурнекнинг тўпиғини ушладим ва уни буришда давом етдим, тез орада суяк синиши ешитмоқчиман. Бунинг ўрнига, одам мувозанатни йўқотиб, олдинга йиқилди. Ва у бошқа Ҳинднинг ҳийласи билан оёқларини озод қилди. Орқага ўгирилиб, оёқларига сакраб тушди.
  
  
  Мен Гурнекнинг катта дўсти яна менга ҳужум қилишини кутгандим, аксинча у тескари йўналишда югурди. Унинг егоси жуда узоққа кета олмади, чунки у йиқилган қурол ортидан югураётган еди. У қуролни олиш учун егилаётганда унинг орқасида еди. У ҳавода катта сакрашни амалга оширди ва "учадиган" зарба бериш учун оёғини сиқди.
  
  
  Зарба кучи, оёғимнинг ҳиндларнинг орқа томонига урилиши, его ерга қулаб тушди. У мармар полга бир неча marta думалаб тушди ва қурол бир неча метр нарида, қўли етмайдиган жойга тушди.
  
  
  Шунда ҳам у қуролни олишга шошилмасдан олдин елкасига асабий қараб қўйди. Гурнек осонлик воз бири емас еди. У ўрнидан турди ва ёнимга ўтди. У оқсоқланиб, бутун оғирлигини бир оёғига кўтарган бўлса-да, барибир юра оларди. Аммо енг ҳайратланарлиси менинг еътиборимни тортган даҳшатли металл нур еди... металл ҳиндларнинг иккига бўлинган кўзига желатинли моддани томизмоқда.
  
  
  Гурнекнинг орқасида тушдан кейин сояда лойқа фигура бор. Реева Сингх ниҳоят саҳнага қайтди. Кўп ўтмай, у ўз ролини мукаммал ўйнади ва даҳшат ва парвоз қичқириғи билан у менга ҳимоядан тажовузкор ҳаракатларга ўтишга имкон берди.
  
  
  У ҳовлида тўхтаб турган мотоцикл егарига кўтарилаётганда уни енди кўрди. Гурнек ишлатиш мумкин емас; у ниҳоят едекленен қачон у ҳали оқсоқланиб еди, устидан икки баробар. Аммо мен қўлидаги стилеттони ишлатишдан олдин у менга ҳужум қилган деб тахмин қилиб, ҳисоб-китобларимда нотўғри ҳисобладим.
  
  
  Ҳиндистонлик қўлини силкитиб, кейин қўлини чўзди ва пичоқни ташлади. Пичоқ ҳавода шивирлади. Ва бу сафар Гурнек деярли ўтказиб юборди.
  
  
  Ўткир пичоқ сон мушакларимга ботди. Тиззаларим қисилиб, ўзимни заиф ҳис қилдим. У қичқирмоқчи еди, лекин мен лабларимдан қочиб кетгандай туюлган фарёдни бўғиб қўйдим. Оғриқ асабларимни бураб, мен орқали отилди. У менга иссиқ игна сингари чуқурроқ ва чуқурроқ кириб борди, бутун вужудим хиралашгунча, енди жисмоний қаршилик чегарасида.
  
  
  Бу содир бўлмаслиги керак еди.
  
  
  У муштларини қисди, тишларини ғижирлатгунча ғижирлатди ва чидаб бўлмас оғриқни тўсишга ҳаракат қилди. Кейин у қўлини туширди, бир лаҳзага кўзларини юмди ва ниҳоят пичоқни кестириб, тортиб олди. Қон оқимини тўхтатишга вақтим йўқ еди. Яхшиямки, stiletto сон мушакларининг қон томирларини муваффақияциз тугади.
  
  
  Ҳар ҳолда, у ҳали ҳам сўйилган чўчқа каби қон кетаётган еди.
  
  
  Шимимнинг матоси оёғимга ёпишиб олди, у ерда катта қоронғи дог ъ тарқалди, мен аллақачон йўқотган қон билан ҳўл еди. Гурнекнинг ёввойи кулгиси ҳавода янгради. Ҳиндистонлик менга яқинлаша бошлади ва у ҳовли атрофидаги бинолар атрофида судралиб юрмоқчи еди. Мен емнинг тўпиғини буришга муваффақ бўлдим ва у оқсоқланмасдан юра олмади. Лекин у ҳали ҳам ҳаракат қила оларди. У олдинга қадам қўйди, чунки учинчи Кобра агенти ҳам орқамдан ҳаракатлана бошлади.
  
  
  Мен атрофга қарадим ва одам топган қуролни кўрдим. Унинг ханжар билан қолди, чунки нунчаклар диапазондан ташқарида еди. "Реева", дейишди улар. "Қаерга кетдингиз?"
  
  
  Еҳтимол, бу телепатия еди. Лекин нима бўлишидан қатъий назар, у мени" ешитди".
  
  
  Мотоцикл омлетининг шовқини бараканинг кучини ўчирди, оғриқ ва жисмоний азобимни хира қилди. У зулмат орқали чиқди, гурнекнинг қиёфасини буюк маёқ нурида кузатиб, олдинда қуёш ботиши сояларига қарши силует қилди. Ҳиндистонлик бошини ўгирди ва худди машинани тўхтатгандек қўлларини кўтарди. Бошқа одамнинг егоси, мускулли ёш сикх еса ўз дастурини ўзгартиришни хоҳламаганга ўхшарди. У менга келаверди. У ханжар учун етди, Начаҳ бутунлай карахт тарк зонклама оғриқ еътиборсизлик ҳаракат.
  
  
  Гурнек саройнинг кимсасиз мармар залларидан бирида яширинишга уринди. Енди у енди бевосита таҳдид ва хавф емас еди, рив туфайли мен еътиборимни унинг шеригига қарата олдим. Қурол увиллади ва олов билан нафас олди, лекин охирги оқшом чироқлари ўчганида осмондан ёмғир ёғаётгандай туюлган тўсатдан қоронғулик унинг еҳтиёткорлик билан нишонга олишига тўсқинлик қилди ва ГАВК мендан бир неча метр узоқликка учиб кетди.
  
  
  У нафасини ушлаб, ҳар қандай қабила билан бир хил йўлда туриб, жароҳатланган оёғини орқага чўзди. У ҳужумчининг оқ салласини ва ҳатто қурол ўқини кўрди. У ишлатган ўқлари сонини йўқотган еди, шунинг учун қурол бўшми ёки ҳали бир неча тур қолганлигини аниқлай олмади.
  
  
  У тетикнинг босилишини ешитгач, у зарбага тайёр бўлди. Бунинг ўрнига ҳиндистонлик оҳиста қасам ичди. У қуролни улоқтирди ва у мармар полга зарба билан тушди. Ниҳоят, ҳамма нарса менга қарши фитна уюштирилмагандек туюлди.
  
  
  Балки Реева бир " бурчагига Гурнек қўллаб-қувватлади еди."Агар аниқ" бурчакда " бўлмаса, унда Ҳинд йўлдан ташқарида еди. Мен кейинчалик менинг его билан уни бартараф мумкин, мен шеригимнинг его тақиллатди айтинг бир marta. У Гурнекнинг қуролсиз еканлигини билар еди, шунинг учун Реева вазиятни ўзи ҳал қила олади.
  
  
  Енди мен Шиванинг шахсий агенти бўлган ғалати Ҳинд билан шуғулланишим керак еди. У таранглашди ва нафасини ушлаб турди. Инсон зулмат атрофида пайдо бўладиган улкан шакл еди. Булутлар ойни тўсиб қўйди, порлаб турган юзни яширди ва Фатеҳпур сикрининг ҳовлиси сояда еди. У кўзларини қисиб, зулматга қарашга ҳаракат қилди. Рақибим ҳеч қандай имконият олишни истамади, чунки мен унинг ҳаракатларини ешитолмадим. У пичоқни кестириб тортиб олганида мени кўрганми ёки қуролланганимни билганми, ишончим комил емас еди.
  
  
  Стаҳлнинг stiletto-бу қимматбаҳо қурол, енди Нунчуcкс уни йўқотди. Ва мен karate бўйича чуқур билимимга деярли ҳар доим қон кетадиган ва даволанишга вақтим бўлмаган жароҳатдан йиғилишдан чиққан оёғим билан ишонолмадим. Унинг қон таъминоти мени заиф ва заифлаштирар еди, агар оёғи боғланмаган бўлса, мен тез орада муаммога дуч келаман.
  
  
  Унинг қичқирди. "Қани, ярамас! Сиз нимани кутмоқдасиз? - Ҳиндистонда одамнинг мағрурлигига дарҳол таъсир қиладиган куфр, епитетлар ва ҳақоратлар мавжуд. Балки" ярамас " уларнинг атрофида бўлмагандир, лекин аллақачон субконтинентнинг урф-одатлари ва урф-одатлари ҳақидаги билимим жуда кўп нарсани орзу қилган. "Сиз қўрқасизми?"Бу ҳақиқатми? Мен егоимнинг соясида катта шаклни топишга ҳаракат қилиб, бақира бошладим.
  
  
  Реева сакраб тушган мотоциклнинг фараси менинг йўналишимга ишора қилмади. Иккинчидан қоронғи ва қоронғи бўлиб борарди ва у гўшт ва қонда кимнидир топишга умид қилиб, уни қидиришда давом етди. Кейин менга катта вазн тушди. Мен орқа устига ташланган еди, менинг жароҳат началаҳ менга остида хусусда.
  
  
  Оғриқ жуда оғир еди ва кўзларим олдида ғалати фосфорли чироқлар рақсга тушди. Унинг боши чайқалиб, дунёнинг нуқталарини ҳайдаб чиқаришга уринди. Оёғини ярмига бураб, уни семиз ёш Сикхнинг асосий қисми том маънода ерга маҳкамлаган. Лекин мен том маънода унинг мушт менинг жағнинг ичига ёпди сифатида ўзимни замин офф кўтариб ҳис. У қаттиқ нафас олиб, бошини ён томонга тиқди. "Сиз ифлос бадбашара! Ниҳоят тўғри сўзни еслаб, пичирладим.
  
  
  Ему епитетни танлашни ёқтирмаганга ўхшайди, шунинг учун у иккинчи marta зарба берди. У юзида еркакнинг иссиқ, хом нафасини сезди. У ҳайвон, инсон қиёфасидаги буқа еди. Ва у сўзсиз жавоб берди... фақат муштларингиз билан. Кейин Ему қўлларини сонларимга олишга ва жароҳатланган оёғимни тепишга муваффақ бўлди.
  
  
  Бошим ҳали ҳам қон кетаётган еди ва у ҳар қачонгидан ҳам кўпроқ зарар кўрди. Stiletto пичоғи мармар плиткаларга қириб ташланди. Аммо ҳиндистонлик сикх менинг қуролланганимни пайқаганми ёки йўқлигини ҳали ҳам билмасдим. "Мен сизни Шивага қайтараман, Картер!"У мени полга маҳкамлаб, нафас олди. "Аммо барчаси бир парча емас!
  
  
  "Қандай даҳшатли! Мен бир масхара оҳангда ғўлдиради, у менинг тиззаларини тиззаларини екилган сифатида менинг лаблари бир pained grimace ичида curling. Қўлларим ва бармоқларим хиралаша бошлади, яра атрофига қон томизилди ва Ҳинд қўлларимни ушлаб олди. Яна бир неча сония ва мен енди қилични ушлаб туролмайман. Ва агар бу содир бўлса, мен учун ҳаммаси тугади.
  
  
  У ўткир, ҳали ҳам қонли пичоқни ҳиндларнинг ҳисоб-китобларига яқинлаштиришга уриниб, қўлини олдинга силжита бошлади. У пичирлади. "Исмингиз нима?"Ахир бизда йўқ... ўзимизни ҳали таништирдик!
  
  
  "Барк", деди у жилмайиб. - Ғолиб Barking.
  
  
  "Barking, ютқазувчи", его уни тузатди ва бирдан рақибимнинг ҳисоб-китобларини текшириш учун пичоқ қўлини қимирлатди. Бу мен қолдирган барча кучни, чегарагача олди.
  
  
  Лекин у ишлади. Худога шукур, у ишлади.
  
  
  Ўткир пичоқ ёш Сикхнинг пахта кўйлагини сариёг ъ каби йиртиб ташлади. У уни тўхтатмади. Ханжар тиззаларини кўтариб, тортиб олишга ҳаракат қилганда чуқурроқ чўкди. Тактикани ўзгартириш учун жуда кеч. Енди у мени тўхтата олмади. Stiletto унинг егосининг икки қовурғаси орасига тушиб, гўшт ва мушакларни бузоқни йиртиб ташлаган қассоб каби кесиб ўтди.
  
  
  Ёш ҳиндистонлик пичоқ уни қўйиб юборганида ён томонига ағдарилиб, орқасига қаттиқ йиқилди. Умидсизликнинг кучи билан мен қонаётган оёғимдаги чидаб бўлмас оғриқни ҳис қилиш учун бир сония ҳам бизда тўхтамасдан, ишни тугатиш учун унинг устидан судралиб ўтдим. Stiletto Лаиа томонидаги дастагача кўмилган. Еркак нафас олишга уриниб, нафас олди. У пичоқнинг дастасини тортиб олмасдан бурди.
  
  
  Қалин, иссиқ қон оқими ханжар унинг ичига ҳайдалганида, пичоқ Егонинг кўкрагига ёпишиб олганида его томонига оқиб тушди. "Чўчқа! Ҳиндистон нафас олди. "Балки... сиз ўласиз... Сиз ўласиз, Карр...
  
  
  Бу Егонинг охирги сўзлари еди.
  
  
  Унинг меҳмонхонаси, шунинг учун улар башорат бўлиб чиқмайди.
  
  
  
  
  13
  
  
  Менинг қўлларим силлиқ ва Лаиянинг қони билан ёпишқоқ еди. У ему унинг кўкрагини очиб тўғралган сифатида кўл амалга уринглар давом, у ўлик еканини жуда аниқ еди қадар тўхтатиш емас. Унинг томоғидаги Егодан gurgling овози чиқди; у енди гапирмади, балки кўкрагини конвулсив равишда юқорига ва пастга кўтарди. Ниҳоят puffing тўхтади; унинг ему йиғма dollar қўлини қўйди. Мушаклар тўплами конвулсив юрак уришига сабаб бўлди, сўнгра беихтиёр асабий титроқ, Егони бошдан оёққа силкитган титроқ.
  
  
  У яна бир бор аралаштирди, кейин музлади.
  
  
  Унинг орқа оздирди, менинг ярадор бошланиши олдимда чўзиб. Тез ҳаракатлар билан у кўйлагини ечиб, ханжар билан очди ва ярани вақтинча бинтлар билан боғлай бошлади. Ҳар доим чуқур ярадан оқиб тушган қонни тозалаш учун иккита кордон керак бўлди.
  
  
  Бироз вақт ўтгач, у оёққа туришга ҳаракат қилди, кўзлари Реевани қидирди. Қиз жуда зўр иш қилди, енди мен унга Гурнекни туширишга ёрдам беришим керак еди. Кейинчалик... Хўш, мен биринчи Гурнека бартараф оламан, ва кейин мен кейинги ҳаракат оламан.
  
  
  У тинглади ва деярли дарҳол заиф гумбурлашни ешитди... узоқдан жиринглаётган мотоцикл двигателининг шовқини. Ойни яширган булутлар ғойиб бўлгач, ҳовли нурга чўмди. Табиат кучлари мени ҳимоя қилишга ваъда бергандек, мен томонда еканлиги мени ҳайратда қолдирди. Аввалига қоронғи еди ва тинчликнинг йўқлиги мени ҳимоя қилиб, Лаияни мағлуб етишимга ва ўлдиришимга имкон берди.
  
  
  Аммо енди ёш сикх ўлган еди, менинг кучим ёки айёрлигимдан қўрқиб, ой қайтиб келди ва ташландиқ шаҳар ҳовлисини рангпар нурлари билан тўлдирди. Унинг орқасида ётган Лаиа фигурасига қаради, унинг оқ кўйлаги қуритилган қон билан булғанган. Его лаблари его тўғри оқ тишларини кўрсатди тиржайиб ташкил жингалак, ва унинг милк паан сақич қизил бўялган еди. Жасад мармар плиталар устида ҳаракациз ётиб, даҳшатли азоб ҳолатида чўкди.
  
  
  У ҳеч қандай пушаймонликни ҳис қилмади ва ёш ҳиндларнинг ўлимига еътироз билдирмади, чунки бу қисман тирик қолиш учун тиргак еди. Бу қичқиради ёки у. У музлаган, қонга ботган танадан узоқроққа қаради ва яна оёққа туришга ҳаракат қилди. У оёққа туришидан олдин бир неча бор уринишим керак еди.
  
  
  Уни жароҳатланган оёғи судраб борди, у ҳали ҳам ураётган ва ҳали ҳам қон йўқотишидан қотиб қолган еди. Мен ҳовли бўйлаб бошладим, бир зум тўхтаб, Нунчукларимни йиқилган жойидан олдим ва шу билан бирга Лаиянинг тўппончасини олдим.
  
  
  Билишимча, Гурнек қуролсиз еди. Менда ибтидоий шарқона қурол ва ҳаётимни сақлаб қолган устара пичоқли қимматбаҳо немис стилеттоси бор еди. Ва бунинг устига Рееванинг мотоцикли бор еди. Шубҳасиз, қиз ва Гурнек Фатеҳпур Сикрининг топографиясини мендан кўра яхшироқ билишган, бу ҳам афзаллик, ҳам камчилик еди. Чунки бир йўл бор еди, агар, бўш ва тарк бинолар бу лабирент атрофида, Гурнек еҳтимол маълум бўлиши керак, реева его нинг қочиб блокировка ва мен наҳ бор қадар тузоққа его сақлаб қолиш учун ега бўлди екан.
  
  
  У тинглаш учун бир зум тўхтаб қолди ва яна мотоцикл двигателининг заиф гумбурлашини ешитди. Бу махсус томошабинлар зали ортидан келди divan-и-хас. Мен сотиб олган қўлланмада саройнинг расмини, улкан Марказий устунли ажойиб бинонинг оқ-қора фотосуратини кўрганимни есладим, ундан тўртта бир хил йўлаклар юқори балконнинг ён томонларига етиб бориш учун тарвақайлаб кетган.квадратчалар.
  
  
  Қизни тезда қутқаришга ҳожат йўқ еди. Оёғимни катта юк каби орқамдан судраб, бирма-бир қадам ташлашим керак еди. Енди унинг яраси бинтланган ва қон тўхтаганидан кейин оғриқ камайди. Лекин мен оғриқли едим. Енг ёмони, бу мени ҳар қачонгидан ҳам ҳимоясиз қилди, ҳаракатларимни, normal тезликда ҳаракат қилиш қобилиятимни кескин секинлаштирди.
  
  
  Karate зарбаларидан фойдаланиш енди мумкин емас еди ва қўл ва муштнинг ҳар бир ҳаракати муаммоли ва қийин бўлиб қолди, чунки етарли тортишиш маркази ва мувозанатни сақлаш учун катта куч талаб етилади. . . . Енди, ҳар қачонгидан ҳам кўпроқ, мен деярли фақат нунчуcкс ва стилеттога таянишим керак еди.
  
  
  У қабулхонага қанчалик яқин бўлса, унинг қулоғига машина двигатели баландроқ гумбурлади. Бир пайтлар узоқ ва ноаниқ хириллаган нарса зерикарли гумбурлашга, бўғиқ гумбурлашга айланди. У ташқи устунлар атрофида бирига ёпишиб олди, у ажойиб шаклдаги омлет билан қопланган ва улкан филнинг тишига ўхшарди. У дам олиш ва фикрларини йиғиш учун тўхтади. Кучли ёруғлик нури олдимдаги жойни тешди. Кейин югуриш товушлари.
  
  
  "Қичқириқ! "Мен қичқирдим. "У қаерда?"
  
  
  У менга жавоб бермади, лекин бир лаҳзадан кейин Гурнек бино атрофига чиқиб, ҳовли бўйлаб югурди. Унинг егоси уни таъқиб қила бошлади, гарчи у менинг бунга ериша олмаслигимни билса ҳам. У деярли normal суръатда югураётган еди, шунинг учун мен унинг тўпиғи енди оғримаслигини билардим. Айнан ўша пайтда Рева саҳнага кирди. У менга миммо boomed ва мени қўйиш қолиш учун ишора. Егонинг юзи таранг, қулоғи ажин еди; бу мутлақ қатъият юзи, совуқ ва ҳисоб-китобли қатъият ниқоби еди.
  
  
  Мен у билан фахрланаётганимни инкор етолмадим. У мукаммал унинг иш қилди, мен Лаи қутилиш муваффақ қадар тузоққа ҳайвон каби, жаноб гурнек тутиб. Ва енди Лай ўлганидан сўнг, тузатиш учун фақат битта Кобра агенти қолди. Айнан нунчакунинг таёқчалари уни бошига кўтариб, бирини маҳкам ушлаган ва иккинчисини улоқтирган.
  
  
  Қўлнинг думалоқ ҳаракати таёқни ҳаракатга келтирди... Бу Гурнекнинг режаларини қатъиян йўқ қилади деб умид қилгандим... ва его ҳаётининг ўзи. Реева ҳовлининг икки четидан Ҳиндга ишора қиларди. Маёқдан ёруғлик нури қирол саройининг Арвоҳли аркадалари ва колонадаларини ёритиб, уни експрессионист расм каби рамкалаштирди.
  
  
  Аммо Гурнекнинг shaggy ҳаракатларини такрорлаб, ҳаракатлана бошлаганида ҳеч қандай гўзал нарса йўқ еди. У мени кўрган еди ва енди у тўқнашувдан қочишнинг иложи йўқ еди, чунки Реева мотоциклда йўқолган Скоттни ушламоқчи бўлган моторли чўпон каби унинг орқасидан қувди. Енди Ҳинд қўрқув, қўрқув ва умидсизлик учун ҳайвон еди.
  
  
  У атрофимдан ўтмоқчи бўлди, лекин яна Рея ўз маҳоратини кўрсатди ва его йўлини кесиб ташлади. У деярли уни урди. Қиз тўғридан-тўғри тўқнашувни олдини олиш учун қўлидан келганини қилди ва у уни айблай олмади. У ҳам велосипеддан ташланишни хоҳламади.
  
  
  Бироқ, унга тегмасдан ҳам, салом Егони қочиб кетишига йўл қўймасликка муваффақ бўлди. Нунчаку бошим атрофида айланиб юрди ва Рева яна олдинга силжиганида, Гурнекни мен томон келишга мажбур қилди, уни ўша ўлим воситаси қўйиб юборди ва унинг ҳавода кесилганини томоша қилди.
  
  
  "Қотил" таёқлари яна жуда фойдали бўлди. У ҳали ҳам саҳнани томоша қилар еди, олдинга бир қадам ташлади, гурнек қичқирди ва клублар емуни кўкрагига уришганда ёнбошлаб ўтирди. Бу зарба марказга урилган муштга ўхшарди ва у нафасини тортиб олди. У мувозанатни сақлай олмай, жаҳаннам каби маст бўлиб, гандираклаб кетди.
  
  
  У олдинга оқсоқланиб, иложи борича тезроқ ҳаракатланиб, стилеттони қўл узунлигида ушлаб турди. Исроф қилиш учун вақт йўқ еди, чунки Гурнек йўқ қилинганидан кейин мен ҳали ҳам Шивага дуч келишга мажбур бўлдим, у жаҳаннам тузоқларидан қочиб қутулган, аммо бунинг евазига менга юзини кўрсатмаган одам.
  
  
  Гурнек унга етиб боргунча яна оёққа турди. У нунчакуни ушлаб олди, лекин илгари ҳеч қачон қуролни кўрмаган ёки ишлатмаган. У буни қандай ҳал қилишни билмас еди, шунинг учун уни менга ташлади. Клублар тушиб кетишди ва у гурнек менга қарата ўқ узганидек, ну ни олиш учун егилди.
  
  
  Мен ўзимни яна орқамга чўзганимни, ҳаётим учун курашаётганимни, муштларим орасидаги Ҳинд билан топдим. У енди мулоҳаза юритишга қодир емас еди: йиртилган кўзнинг егосидан желатинли ва қонли модда томчилаб турарди, бу нафақат жиннининг юзи, балки йиртқич ҳайвонларнинг юзи еди.
  
  
  У мени тирсагимга муштлади ва бармоқларим беихтиёр қўлларини бўшатди. Ханжар менинг қўл атрофида оздирди. Мен кўр-кўрона қўл чўздим, лекин ҳиндистонлик кафти билан яна томоғимга урди. У karate ҳақида кўп нарса билмас еди, лекин у аввалги учрашувларимиздан ниманидир ўрганган бўлса керак. Ва енди у мени тугатиш учун ўз истеъдоди ва ақл-заковатидан фойдаланган.
  
  
  Рееванинг велосипеди баланд нола билан тўхтаб, ўралган танамизни ёруғлик нури билан ёритди. Мен унинг машинадан тушганини ешитдим, лекин у менга ёрдам бера олмаслигини билардим. Гурнек жароҳатланган оёғимни тепгани учун, у умид қилган тез ва осон ғалаба кўзга ташланмади. Еркак ваҳима ичида еди ва бу унга куч ва қатъият учун қасос берди. У ҳаёти учун курашаётган еди.
  
  
  Уники ҳам.
  
  
  У кафтларида туриб, уни ташламоқчи бўлди. Мен ён томонга ағдарилдим, лекин у яна устимга йиқилди. Шу билан бирга, мен ҳар бир қўлимда биттадан, ўртада buffalo териси атрофида қамчи бўлаги билан клубларни ушлашга муваффақ бўлдим. Енди қуролдан фойдаланишнинг бошқа усули йўқ еди, бу усулни у ҳали бошдан кечирмаган еди. Агар мен гурнекнинг бўйнига charm шнур боғласам еди, иккита клуб менинг егоимдан, танамдан фойдаланишга ёрдам беради.
  
  
  У тиззасини ёнимга қўйди ва буйрагимга мушт туширди, уни инграб юборди, бу еса оғрийди. Мармар плиткалар унинг кўзлари олдида рақсга тушгандай туюлди ва узоқ устунлар икки баравар ва уч баравар кўпайди. У ваҳийни қаратишга ҳаракат қилди, лекин ҳамма нарса лойқа кўринди, яқинлашди ва кейин ғойиб бўлди.
  
  
  Гурнек, енди ғазабланиб, мен тушунолмаган Ҳинд лаҳжасидаги сўзларни тупурди. Аммо унинг нима деб минғирлаётганини ешитмасам, унинг шов-шувли ибораларининг маъносини тушуниш мен учун қийин емас еди; бу, юмшоқ қилиб айтганда, оптимистик емас, дўстона емас еди.
  
  
  У его оғирлиги остида егилган оёғида азобли крампни ҳис қилди. Ҳиндистонлик стилеттога қўл чўзганида, у бошини бурди ва ханжарни кўтариш учун аленкасини ўнгга силжитди. Айни пайтда у ҳар бир қабила даражасига кўтарила бошлади.
  
  
  Лекин у осонликча таслим бўлмоқчи емас еди.
  
  
  У пичоқ билан пичоқ ёрдамида кўр-кўрона ханжар зарбалари билан олдинга интилди. Мен ундан иложи борича узоқлашдим, масофани сақлашга ҳаракат қилдим. Тўсатдан реева ақлдан озган Ҳинднинг орқасида пайдо бўлди ва Егони муштлари билан орқа ва елкаларига ура бошлади. Бу унга зарар етказадими ёки йўқми, бу муҳим емас еди. Унинг аралашуви ёш сикхни шунчалик чалғитдики, мен қонли stiletto пичоғидан қочиб, charm шнурни бўйнига ўрашга муваффақ бўлдим.
  
  
  Ҳаммаси шундай бошланди: биринчи навбатда меҳмонхонам хонамга ҳужум, кейин Ashok Anand, кейин барнинг ҳаммомидаги новдалар. Ва енди парда Shiva хизматидаги таниқли безорилар гуруҳининг бошқа аъзосига тушмоқчи еди.
  
  
  Унинг отаси Гурнекнинг бўйнига Буфало терисини маҳкам боғлаб қўйганида, иккита таёқни маҳкам ушлаган. Ҳиндистонлик бир вақтнинг ўзида ҳайрат ва даҳшат қичқириғини айтди, шнурни томоғидан итармоқчи бўлиб, стилеттони ташлади. Агар у сиқилишда давом еца, у омон қолмасди.
  
  
  У таёқчаларни атрофига бураб, уларни олди. Мен Гурнекнинг юзини кўрмадим ва унинг егосини кўришни хоҳламадим. У ҳавони ютмоқчи бўлди, нафаси астматик ва хириллаган еди, лекин ҳаво ўпкасига етиб бормасди. Умидсизликдан қўллаб-қувватланиб, у қолган барча кучлари билан ҳаёти учун курашди. Ва бу етарли емас еди.
  
  
  У уйқусираган оёғи ва чарчашига қарамай, ҳозир назорат остида еди. Керакли босимни қўллашга имкон берган таёқлар туфайли унинг поябзали қаттиқлашди. Яна бир гургле Ҳинднинг лабларидан қочиб қутулди, кейин одам таслим бўлди ва енди бизга заррача қаршилик кўрсатмади. Егонинг танаси олдинга силжиди ва у юзи пастга йиқилди. Ҳатто ўша пайтда ҳам" нунчаку " Гурнек ўз худолари нага илонларига қайтиб келганига амин бўлмагунча, уни қўйиб юбормасди.
  
  
  Ниҳоят у жонсиз еканлигини, танаси совуқ мармар полда ҳаракациз ётганини ва сонидаги фақат битта мушак конвулсив тебранишини англагач, уни ағдариб, бўйнини ҳалокатли charm ипдан озод қилди. Егонинг юзи жонкуяр еди ва тилини тишлаб, даҳшатдан қисган тишлари деярли иккига бўлинди.
  
  
  "Бундан ҳам ёмони бўлиши мумкин еди, одам", деб минғирладим. "Бечора Нирад билан нима бўлганини ўйлаб кўринг...
  
  
  Лекин у менинг шарҳимни ешитмади. У катта ҳаракат билан Гурнекнинг қоматига қараб, секин ўрнидан турди. Аммо у яна ўликлар атрофида тирилмайди. Ҳиндистон емуга ўз ҳақини бериш учун қаттиқ курашди. Лекин охирида ҳамма нарса ҳеч нарса билан тугамади.
  
  
  У ўлган еди.
  
  
  "Менга кийимларини ечишга ёрдам bering", деди Rivet унга қизнинг нигоҳидан қочиб, менга ташвишли ва жим кўриниш бергандай туюлди.
  
  
  У ҳеч қандай савол бермайди ва у менинг кўйлаксиз еканлигимни ва шимимнинг ўнг томони қонга ботганини кўради. У егилиб, Гурнекнинг кўйлагини очиб, юз ўгирди. Ҳинд кўйлаги қонга бўялган еди, лекин у ҳеч нарсадан яхшироқ еди.
  
  
  Реева ҳеч қачон ўлган одамга ҳурмат ёки камтарлик учун қарамаган, лекин бу одам ёқимсиз манзара еди ва мен қизни кўк тили чиқиб турган шишган, қонли юзга қарамасликка ҳаракат қилгани учун айблай олмадим. Оқаётган кўз атрофидаги суяк мотоцикл фарасининг нурида ғалати порлади.
  
  
  Кейин Реева ўша куни Шиванинг қасрида менга айтган нарсани есладим. У тафсилотларга кирмади, лекин mistletoe деганда нимани назарда тутганини тушуниш учун кўп вақт талаб қилинмади. Амакиси уни еркаклар еголарининг еҳтиросларини қондиришга мажбур қилишда садистик дид туфайли уни енг ёмон нарсалар учун ишлатган.
  
  
  Ва енди мен Гурнек учун, ҳовлида ўлик ҳолда ётган бошқа икки kishi учун, менинг ғазабимдан емас, балки тирик қолиш ва топшириқни бажаришга қарор қилганимдан афсусланмадим.
  
  
  У оёғига ўралган қонли бинтларни олиб ташлади, кейин шимини ҳам ечиб ташлади ва Реева Гурнекнинг танаси ёнида чўккалаб қолди. У ҳовлидан ўтиб, илгари кўрган тош ҳовуз томон йўл олди. Ёмғир суви билан тўла еди. У ҳар бир қабиладан бирига ўтирди ва ярани ювди, яра ва гангренанинг инфекциясини олдини олиш учун йиртилган кўйлакдан нам ямоқларни қўллади. Мен ҳатто сув ифлосланмаганига амин емас едим, лекин ўша пайтда бошқа иложим йўқ еди, шунинг учун таваккал қилишга қарор қилдим.
  
  
  У Реевага қайтиб келганида, қиз ўлик одамнинг шимини ва куртани ечиб олди. Уларнинг бели бироз кенг еди, лекин у буни марҳум Гурнекнинг камари билан тўлдирган еди. Реева менга кўйлагимни кийишга ёрдам берди, кейин орқага қадам қўйди ва қўлларини худди салом, совуқ еди.
  
  
  У пичирлади. "Енди нима қиламиз, Ник?"
  
  
  "Келинг, машинангизни олиб, виллага қайтайлик", дедим. Егонинг юзи таранг, чўкиб кетган, гўё барча ҳиссиётлардан маҳрум еди. У кўп орқали еди, ва ҳали у ҳали ҳам тор еди, ҳар қачонгидан ҳам кўпроқ белгиланган. У қизининг егоси каби ички кучи борми, деб ўйлаб, отаси ҳақида ўйлади. Бундай ҳолда, у омон қолиши ва Егони топгунимизча ушлаб туриши мумкин.
  
  
  - Кейин нима бўлади? Реева сўради. - Қандай қилиб... буни қандай қилмоқчисиз?"у жароҳат олган оёғимга ишора қилиб, қўшимча қилди.
  
  
  Оғриқнинг кўп қисми сусайган ва у аввалгига қараганда камроқ ҳаракат билан юра оларди. Нунчуcкс уни пастга қўйди, шимининг орқа чўнтагига тиқди ва стилеттони билагидан ушлаб турган charm қинига солиб қўйди.
  
  
  "Қандай қилиб?"- такрорланг. "Хавотир олманг. Мен унга қандайдир йўл топаман.
  
  
  "Сиз ҳар доим бирор нарса топасиз", деди у кулишга уринди.
  
  
  У менга Его амаки Ранжит ва Агра почтасида оёғига ўқ узган ёш сикхни ҳисобга олмаганда, беш kishi билан қолганини айтди. Шундай қилиб, Shiva ва Ҳакшадан ташқари фақат иккита одам қолди. Бу осон бўлмайди... аммо, Россиянинг бу жойи бошиданоқ осон емас еди.
  
  
  
  Биз индамай ҳайдадик. Рееванинг иккала қўли кичкина машинанинг рулида еди. Фатеҳпур Сикри зулмат ва chang билан ўралган ҳолда орқамизда бўлганида, у бошини бурди ва асбоблар панели тортмасига ишора қилди.
  
  
  "У сизга совға олиб келди", деб тушунтирди у. "Кечирасиз, мен буни сизга илгари бермаганман, лекин сизга кераклигини билмасдим."
  
  
  У тортмани очди ва қуролнинг думбасига теггунча ҳис қилиб, ичкарига етди. У бошқарув панелидаги тўппонча томонидан текширилди: бу кичик еди .22 калибрли Beretta, ёш хоним учун ғайриоддий.
  
  
  Аммо Реева ҳам барча нуқтаи назардан ажойиб қиз еди.
  
  
  Beretta яқин масофада самарали қурол еди. У буни еслаши керак еди, дея хулоса қилди у қуролни текшириб, Реева уни юклашни унутмаганидан мамнун.
  
  
  "Биз villa ҳузурида одамсиз қачон, пастга секин ва ҳеч нарса содир бўлди, гўё ҳаракат," мен уни буюрди, ўриндиққа амалга чўзилган, шунинг учун мен кўрган бўлиши мумкин емас. Айниқса, бу ёмон оёқ билан, бу қийин синов бўлиши керак еди, лекин агар ҳамма нарса у кутганидек бўлса, мен тез орада формага қайтаман.
  
  
  "Кимдир ёрдам бериши яхшироқ емасми, Ник?"Бу мен учун жуда хавфли бўлиб туюлади, иккимиз ҳаммамизга қарши... Айтмоқчиманки, - дея қўшимча қилди у асабий кўзларимга қараб," биз даҳшатли таваккал қиламиз.
  
  
  "Бу олдинга ягона йўл", дедим ва саломга Пуран Дасс ҳақида билган ҳамма нарсани ва унинг Ҳиндистон махфий хизматига операцияларни ўтказишда ёрдам сўраб ёзмаганлиги сабабларини айтиб бердим. Ей унга Дасснинг офисидаги қочқинлар ва унинг Shiva билан его алоқаси ҳақидаги ҳикояни айтиб беришни тугатгандан сўнг, биз аллақачон уйни кўрган едик.
  
  
  Реева секинлашганда у ўриндиққа ўтирди. "Сиз бундан буён менинг кўзларимсиз", деб пичирладим. "Сиз нимани кўрасиз?"
  
  
  "Ҳали ҳеч нарса.
  
  
  Унинг кўзлари пастдан Наҳга қаради. У дирексиёнуна қаттиқ ўтирди, унинг орқа ўриндиққа қарши босди, кўзлари тўғри олдинга тикилиб. У автомагистрални ўртача тезликда ўчирди, машина остида тошлар ва тошлар сакраб тушди.
  
  
  Тўсатдан Реева тўхтади. "Улардан иккитаси бор! "Бу нима?"у хитоб қилди. "Икки қўриқчи!
  
  
  Отишма товушлари ешитилди. Охирги бекат. Шу пайтдан бошлаб менда битта хато қилиш ҳашамати йўқ еди.
  
  
  
  
  14
  
  
  Унинг қичқирди. "Пастга тушинг!" -
  
  
  У қўлини чўзди ва уни ўриндиққа тортди. Реева жуда осон нишон еди. Ўқлар ғазаб билан шивирлайди ва рикошет қилади. Ёмғир олд ойнага қўрғошин каби қуйилиб, устимизга катта shisha парчалари тушди.
  
  
  "Тинч ётинг ва мен сизга давом етиш учун signal бергунимча кутинг", деб огоҳлантирди Рева. У тутқични туширди ва chang йўл бўйлаб емаклаб ешикни очди. Ешик мени тўсиб қўйди, ўқлар тепада шивирлади. Югуриш қадамлари овози бутун меҳмонхонада янгради. У береттани кўтарди ва ривненскаянинг бошини нишонга олиш учун етарли даражада кўтарди.
  
  
  Салла билан ўралган қуролли ярадор аскар каби йиқилди.
  
  
  У ерда кимдир мени кутиб турарди ва бу Наг емас еди, мен бунга амин едим. Уники одамни кўкрагига очиқ урди. Ўртоқларидан фарқли ўлароқ, унинг ўлими тез ва нисбатан оғриқсиз еди. Аммо бошқа қўриқчи ҳеч қаерда кўринмасди. Мен кўзларимни қисиб, йўлни ёнма-ён сканерладим, агар у мени қўриқлаб, орқамдан югуришга ҳаракат қилса.
  
  
  "У ерда қолинг! Реве унга машина атрофида чиқмасликни айтиб, минғирлади. У ўриндиқдан силжий бошлади, кейин тўсатдан тўхтади ва айнан у буюрганини қилди.
  
  
  Яна бир ўқ отилди, бу менга кўринмас ўқ отувчининг яширинган жойи ҳақида яхши тасаввур берди. Овоз ўнг томондан, Виллани ўраб турган баланд ва зич тўсиқ деворидан ташқарига чиқди. Ю ва арча дарахтлари рақибимни бутунлай яширди. Агар у менинг орқамдан кирса, у кун бўйи яширинган жойдан, менда қочиш учун битта имконият йўқ еди. Шундай қилиб, мен тезда ҳаракат қилишим керак еди.
  
  
  Мен хиёбонда пастга тез қаради ва мен нима керак топилди; унинг бармоқлари мен chang йўлининг четида фарқ едим бир мушт ўлчамли тош билан олди қилинди. Тез ҳаракат билан мен унинг егосини машина ешиги устига ташладим ва олдимда ўн метрга яқин ерга урилганида шовқин ешитдим.
  
  
  Яна бир аҳмоқ ҳавода шивирлади. Мен отишмани кўра олмадим, лекин у ҳам мени кўра олмади. Мен тингладим ва тез орада менинг сабр-тоқатим менга емас, балки тескари йўналишда югураётган оёқ товушлари билан мукофотланди. Шиванинг қўриқчиси, жинни ва мен ўртасида турган охирги gorilla, қалин тўсиқ орқасида яширинган миммо югурди.
  
  
  Уни бошқа тош ташлади, бу сафар биринчисидан каттароқ. Қурол яна қичқирди ва Гавкнинг кўзлари тор йўлнинг ўртасига майда майдалагични силкитди. Лабларимдан бир фарёд чиқиб кетди, азобли оғриқдан баланд овозда нола. Ҳеч қачон театрда бўлмаган одам учун ёмон емас, деб ўйладим. Бу узоқ масофадан ешитиладиган узоқ қичқириқ емас еди, лекин бу чиндан ҳам совуқ қичқириқ еди ва бу ўз таъсирини кўрсатди.
  
  
  Тўсиқлар бошига салла ўралган фигурани тан олиш учун ажралишди. Жуда кеч, у изда ўлик одам йўқлигини тушунди. Жуда кеч, у қичқириқ Егони бошпана атрофида тортиб олиш учун ҳийла еканлигини тушунди. У ҳатто менинг томонимга ҳам қарамади, узоқлашди. Аммо енди унинг вақти қолмади... абадий, у умид қилди.
  
  
  Тҳе .22-калибрли тўппонча ему елкасига ўқ ҳайдаб, ему унинг мувозанатни сақлаб қолиш ва қопқоғини олиш панжара ёпишиб керак еди, шундай қилиб, қаттиқ бир қўғирчоқ каби уни гердаймай. Мен яна тетикни тортдим ва унинг даҳшатли рақсни ижро етишини томоша қилдим, иккинчи ГАВК унинг его пешонасининг ўртасида тешик очди.
  
  
  Еркакнинг лабларидан ҳеч қандай товуш чиқмади.
  
  
  Бир marta фараларнинг порлаши билан у қўлларини кўтарди ва қуролга яна бир бефойда ўқ узди. Кейин у аста-секин пастга тушди, гўё йўлнинг ўртасида ўтиргандек, оёқлари унинг олдида чўзилган, танаси олдинга егилган, боши кўкрагига осилган.
  
  
  Реева юқорига қаради, ўрнидан турди ва асбоблар панелининг охирига қаради. "Аммо, амаки -" у бошлади.
  
  
  "У тез орада бу ерда бўлади, сизни ишонтириб айтаманки", деб пичирладим. У Береттада Сикхнинг оғирлигидан кўра кўпроқ бир неча тур қолганлигини ҳисоблаб чиқди .45 калибрли тўппонча. Шунинг учун мен қурол олишни хоҳламайман. У аста-секин оёққа турди ва ўқ отилган машина ешиги орқасидан чиқди. Икки kishi йўлда ўлик ҳолда ётишди, ўзларининг аҳмоқликлари ва ўлик Шиванинг илоҳийлигига содда еътиқодлари қурбонлари.
  
  
  Аммо қути ҳақиқий еди. Егонинг бутун Ҳиндистонни забт етиш режалари ҳам ҳақиқий ва қатъиятли. У "гуманитар" еҳтиёжлар, ўз халқини боқиш ва кийинтириш истаги ҳақида гапирди, аммо Shiva енг шафқациз диктатурани излаган золим еди ва ҳокимиятга еришиш воситаларининг егоси усулларнинг егоси каби ғайриинсоний еди.агар у кучга ега бўлса еди.
  
  
  Уй атрофида чироқлар ёнаётганда тўсатдан тўсиқларнинг узун чизиғи ёнди, катта симоб лампалар мени орқага чекинишга мажбур қилди ва кўзларимни кўр нурдан ҳимоя қилди. Юзлаб ҳашаротлар, куя ва улкан чивинлар менинг йўлимдаги ёруғлик нурида учиб юргандай туюлди. Улар chang ва ўлим ҳиди билан аралашиб, гумбурладилар ва айландилар.
  
  
  Катта чивинлар миниатюра тулпорлари каби айланиб, икки қонли жасаднинг устига тушиб, ҳавода тинимсиз карларни кўтаришди. Унинг қулоқлари бошқа шовқинлардан ғазабланиб, мени қисиб қўйган овоз. Мен чивинлардан бошқа ҳеч нарса ешитолмадим, ёрқин ёритилган вилладан бизнинг овозимиз.
  
  
  "Рави! Арун! тўсатдан металл овоз, бизга ўхшамайдиган овоз ёки ўзидан бошқа ҳеч ким ешитилди.
  
  
  Мен унга қарадим ва у менга кичик бир бош ирғади. "Shiva", деб пичирлади у. "Бу у, амаким. Еҳтиёт бўлинг, Ник, илтимос!
  
  
  "Сиз лаънатланган бумлар! Қаердасиз? Нима бўлди? Арун? Рави? Shiva яна икки кишини чақирди ва унинг овози ески пластинканинг акс-садоси каби мен томон сузаётгандай туюлди.
  
  
  Тўғридан-тўғри қарама-қаршилик, юзма-юз тўқнашув вақти келди. Мен ўзимни пўлат қилдим, Рееванинг орқамда қолишини сўрадим ва йўлда барқарор юрдим. Shiva яна бақирди, аммо тансоқчиларнинг еголари жавоб бера олмадилар. Чивинлар, айниқса, икки Ҳинднинг жонсиз жасадларига тушган очкўз чивинлар суҳбатни давом еттирди.
  
  
  "Мен сени аҳмоқлигинг учун ўлдираман!"Shiva ғазаб ва қўрқувга хиёнат қилган баланд овозда қичқирди.
  
  
  Бироқ, у менга қарши чиқишга журъат ета олмади. Яна сукунат ҳукм сурди. Оёғимни хиралаштирмасликка ҳаракат қилиб, иложи борича егилиб қолдим. Тез кетма-кет бир неча тизза егилишидан сўнг, қон мунтазам равишда айлана бошлади. Бир қўли билан у қалин бутасини четга суриб қўйди.
  
  
  Бу ердан у ички боғни, луш ва яхши сақланган. Мени яна бир бор ҳайратга солган нарса шундаки, бу бог ъ номувофиқ нуона бўлиб, қурғоқчил ерлари учун жуда серҳосил ва унумдор, бундай қуруқ ва чангли текисликда етиштириш учун ўсимликлар ва гулларга жуда бой еди. Ҳа, Шивада Ҳожини тўрига жалб қилиш учун пул, рупий ва dollar бор еди. Его ихтиёрида чексиз ресурслар, кучга ега бўлишга имкон берадиган воситалар ва тегишли доираларда кўплаб алоқалар мавжуд еди. Ҳиндистон хавфсизлик хизмати бошлиғини иш ҳақи бўйича ушлаб туриш учун у Дассга қанча пул бераётганига ҳайрон бўлдим. Ёки Дасс Шиванинг шон-Шуҳрат ҳақидаги орзуларига, Ҳиндистоннинг олтин асрида, қудратли Мори ва Gupta цивилизациясига кўр-кўрона ишонган яна бир мутаассиб еди.
  
  
  Еркакнинг мақсади нима бўлишидан қатъи назар, дунё учун хавф сақланиб қолди. Аммо Шиванинг ўзи каби хавфли ва хоин емас. Ҳеч қандай шитирлаш ёки хириллаш менинг ҳузуримга хиёнат қилмаслигига умид қилиб, тўсиқнинг қалин шохларига сиқиб қўйдим.
  
  
  "Картер?"А овоз унда киноя бир маслаҳат олиш кўпроқ билан нидо. Бу драматик нисбатларга ега бўлган ўзгартирилган овоз еди. "Бу сиз ва бошқаси?"Сиз менинг олдимга келдингизми?
  
  
  У совуқ еди, яна назорат қилди. У суҳбат ёки его сўзлари учун кайфиятда емас еди. Мен мунозарани аниқроқ еслатма билан тугатишни афзал кўрардим. Лекин мен буни кўра олмадим. У тўхтади ва шохларини четга суриб, кўзларини шоша-пиша кўтарилган йўлга қаратди... бу якшанба олдин каби туюлди, емас, балки соат.
  
  
  Нима... Нима, тикувчини олинг!...
  
  
  У кўзларини пирпиратиб, ўзини шунчаки ҳийла, оптик иллюзия еканлигига ишонтириш учун яна қаради. Лекин йўқ, кўзларим мени алдамади. Бу Shiva еди, лекин у мен тасаввур қилган одамга умуман ўхшамади, мен тасаввур қилган нарсанинг атрофида ненда ҳеч нарса йўқ еди. У биздан бутунлай бошқача еди, мен ҳаётимда кўрган ягона одам еди.
  
  
  Ўнг қўл ўрнига, кафтнинг бошидан... ёки бармоқлар одатда жойлашган жойда, еркак зангламайдиган пўлатдан ясалган протез кийган... елкага қадар. Унинг ўнг қўли йўқ еди, лекин Рееванинг шайтоний ва айёр амакиси бизни, оддий протезларни, бизни, оддий нарсаларни, бизни ёғоч ёки пластик қўлларни киймади. Йўқ, сер.
  
  
  Елкасига боғланган пўлат кобра ҳавода олдинга ва орқага ҳаракатланар еди, ҳар жиҳатдан тирик судралиб юрувчига ўхшаган" кобра", унинг металл тишлари кучли ғазаб билан томчилаб турарди!
  
  
  Бу фантастик ва ақл бовар қилмайдиган бўлди, деб айтиш учун бир understatement еди. У милтиллаб турарди, лекин бу сароб ёки галлюцинация емас еди. Бу п/, даҳшатли ва қўрқинчли нарса п/! Пўлат кобранинг анатомик деталлари енг майда деталларигача аниқ еди: қалпоқли ханжар шаклидаги бош, жағларини очиш ва ёпиш. Тишлар, шубҳасиз, гиподермик шприцлар бўлиб, жабрланувчининг қонига ўлик судралувчиларнинг ғазабини киритишга қодир еди.
  
  
  Унинг нигоҳи ғалати ва қўрқинчли қурилмадан Шиванинг юзига ўтди. Совуқ, бурчакли, судралувчи юз. Унинг тор қора кўзлари ва қалин, бута қошлари бор еди. У ўрта бўйли, шайтоний ёвузлик руҳини таратган ориқ, ориқ танаси билан еди.
  
  
  У оддий рақиб емас еди, лекин менинг душманларимнинг аксарияти сингари битта тўдага йиғилган одам еди... Карак каби одамлар, қийин бўри, ёки тимсоли жин ким ўзини чақирди " Жаноб."
  
  
  Гўё пўлат кобра мудофаа қуроли сифатида (ва агар керак бўлса, тажовузкор қурол сифатида) етарли бўлмагандек, Шиванинг яхши қўли а .45 калибрли тўппонча, дунёга машҳур америкалик Колт. Shiva қуролни олдинга ва орқага силкитиб, тўсиқдаги жойимни кўрсатиши мумкин бўлган ҳар қандай ҳаракат ёки товушни кутди.
  
  
  У бақирди. "Ростини Айцам, Картер! "Мен отмайман. Биз гаплашишимиз, муҳокама қилишимиз керак... Айтганча, бугун Жаноб Дасс билан суҳбатингиз ҳам тугамайди. Ва биз бу ерда еканмиз, жияним Мисс Сингхга нима қилганингизни айтинг."Мен бу ёқимли қизни топа олмаяпман.
  
  
  Мен жавоб бермадим.
  
  
  Бунинг ўрнига у береттани кўтариб, Шиванинг кўкрагига қаратди. Секин-аста у кабус тез орада тугайди деб ўйлаб, тетикни тортди. Бу одам жуда яхши ажралиб турарди ва мен осонроқ нишонни хоҳлай олмасдим: аслида ҳар куни унинг орқасидаги della свиатумдан оқаётган ёруғлик унинг нозик қоматини бутунлай ёритиб турарди.
  
  
  Лекин бунинг ўрнига уни кўриб тиз тушиб, ўрнига его охирги бўғиқ фарёдини ешитиш ёки уни азоб билан ёзилмоқ кўриб, у кўзойнак кўзли Beretta кўкрагини офф поғона кўргач, унинг ҳайрон бўлди. Кейин ГАВК боғнинг марказидаги қадимий тош ҳайкалга тушди.
  
  
  "Демак, сиз у ердасиз! Ҳиндистонлик жилмайиб, бошимдан бир неча дюйм узоқликда ўлдирадиган ўқни отиб, хўтикнинг тетикини тортди.
  
  
  Унинг беихтиёр устидан икки баробарга, ҳали унинг кўзларини ишонмаган. ГАВК унинг кўкрагидан сакраб тушди, аммо Шиванинг оқ курта остида ўқ ўтказмайдиган корсет кийганлиги ҳақида ҳеч қандай аломат йўқ еди . Албатта, унинг его унинг кўйлак остида унинг яланғоч кўкрагини кўриш мумкин, унинг ribcage анаҳат, мушаклари. Ҳаммаси менинг кўзларимга аниқ кўринади.
  
  
  Агар у ҳам пўлат бўлмаса, у хулоса қилди. Лекин бу имконсиз еди. Инсон robot емас... ёки йўқми?
  
  
  Йўқ, албатта, бундай емас еди, лекин мен кўрган нарсаларни инкор етиш йўқ еди ва Shiva ғайритабиий кучларга ега бўлиб туюлганини инкор етиш ҳам мумкин емас еди. Гуо уни иккинчи marta нишонга олди ва тетикни тортди. Уники Ҳинднинг бошига қаратилган еди, лекин ўша пайтда у орқага қайтди ва ГАВК ешик панжарасига ёпишиб қолди ва белгини озгина йўқотди.
  
  
  Шундай қилиб, у заиф еди ёки ҳеч бўлмаганда танасининг баъзи қисмларида заиф еди. Қанча тур қолганимни билмаганим учун, у Шиванинг қаср атрофида чиқишини кутиши шарт емас еди. Тез ҳаракат билан, оёғи шикастланганига қарамай, унинг қалин тўсиғини итариб юборди ва бог ъ бўйлаб уча бошлади. Уни, его қурол ҳар қандай вақтда офф бориш мумкин, деб билар еди. Бу унинг ешитишини истамаган овоз еди, лекин у барибир таваккал қилиб, вилланинг ён жабҳасига етгунча еркак кўздан ғойиб бўлишини сўради.
  
  
  "Сиз кимнидир қидиряпсизми?"
  
  
  У орқасига ўгирилиб, бир вақтнинг ўзида тетикни тортди. Аммо Beretta жим қолди: дўкон ҳувиллаб қолди. Бир marta босиш ва бу. У revolver томонидан Шиванинг буришган, жилмайган юзига ташланди. Кобра шаклидаги металл қўл юқорига отилди. Beretta металл қўлидан сакраб тушди ва ерга йиқилди.
  
  
  "Ҳаракат қилманг, Жаноб Картер. Олдинга қадам қўйинг", деб буюрди Shiva. У хўтикни кўкрагимга тўғри кўрсатди ва мен ўзимни танамнинг анатомик қисмидан ажратмоқчи емас едим... камида емас, шунинг учун муддатидан олдин.
  
  
  "Сиз нима кутмоқдасиз, Shiva?"Нега отмайсиз, келинг, буни ҳал қилайлик?
  
  
  "Сизни бахциз ўлимга дучор қилмасдан ўлганингизни кўриш учун, азизим?"Йўқ, бу менинг услубим емас деб қўрқаман. Ахир, ёш Нирад туфайли мўл-кўл еду туфайли менинг чиройли илонларим ҳали ҳам оч. Менимча, бола официант сифатида фойдалироқ еди. Аммо мен Кобра ягона ва ихчам ташкилот бўлишини хоҳлайман. Ва Нираднинг акаси аллақачон менинг хизматимда бўлганлиги сабабли, мен болани ҳам ёлламаслик учун ҳеч қандай сабаб кўрмадим. Афсуски, сиз карерангизни тугатиш ҳақида ўйламагансиз. Monster унинг тилини таъна чертаётган, қурол ушлаб dollar суякка менга ишора.
  
  
  Менинг орқамда, унинг орқасида, кимдир еҳтиёткорлик билан ҳаракат қилаётганини ешитдим. У бошини ўгирди ва бугун илгари яраланган Сикхнинг қиёфасини кўрди, Агра почтаси олдида ўнг оёғига ЕМУ отди. "Оҳ, бу сиз, Krishna! Shiva хурсанд хитоб қилди. Кейин у менга кўз қисиб қаради. "Менимча, сиз иккалангиз биласиз, бошқаси, бошқаси.
  
  
  "Бугун биз яна учрашишдан завқландик", деб минғирладим мен.
  
  
  "Аллақачон. Krishna менга учрашувингиз тафсилотларини айтиб берганини еслайман. Аммо сиз билмаган нарса, Жаноб Картер, Krsna Нираднинг акаси еди. У ҳиндларнинг севги худоси шарафига номланган, гарчи у диндор сикх сифатида тарбияланган бўлса ҳам. Аммо ҳозир буларнинг ҳеч бири муҳим емас-Shiva уни кесиб ташлади. "Кришнанинг сизга нисбатан нафрати борлигини айтиш кифоя, азиз Картер, айниқса у акангизнинг егосининг фожиали ўлими учун сиз жавобгар еканлигингизни аниқлаганлиги сабабли.
  
  
  "Агар Нирада уни ўлдирмаганида, у мени ўлдирган бўлар еди", дедим мен. "Сиз жуда яхши биласиз, Shiva. Бу ўрмон қонуни, fittest омон қолиш.
  
  
  "Аслида, аслида", деб кулди Ҳинд. — Аммо сиз, сизга айтганимдан жуда афсусдаман, сиз енди енг кучли емассиз, Жаноб Картер.
  
  
  Krsna бизга бир оғиз сўз айтмади. У орқа чўнтагидаги бўртиб чиққан Нунчукларни пайқашини хоҳларди. Аммо битта қурол кўкрагимга, иккинчиси орқамга ишора қилиб, у ёлғон ҳаракат қилишга журъат етмади, акс ҳолда иккаласи ҳам тетикларни тортиб олишди. Шундай қилиб, мен шикастланган оёғимга ортиқча stress қўймасликка ҳаракат қилиб, ўша ерда турдим.
  
  
  "Сиз менинг тирноқли саволимга ҳали жавоб бермадингиз, Картер", деб давом етди Shiva. "Сиз менга гўзал жиянимга нима бўлганини айтмадингиз."..
  
  
  "У ўлган.
  
  
  Его нинг мудҳиш қора кўзлари чақнаб кетди, у қошларини кўтарди. "Ўликми?"
  
  
  "Ўлик", мен ёлғон гапирдим. "Гурнек уни его тўхтатмасдан олдин ўлдирди. Агар бу тасалли бўлса, у дарҳол вафот етди.
  
  
  "Умуман емас", деб жавоб қилди Shiva масхара билан кулиб. "У ҳар доим бир ёлғон бўлди, у бола еди, чунки расмий фоҳиша. Лекин мен уни, айниқса, еркакларим билан қилган ишлари ва мен билан яшаганидан бери улар жуда кулгили деб топганлари учун соғинаман...
  
  
  "Демак, у сизнинг маҳбусингиз еди, демоқчисиз.
  
  
  "Сиз афзал кўрганингиздек, бу муҳим емас. Унинг камбағал отасидан ташқари... менинг севимли акам азиз қизини йўқотгани учун қаттиқ азоб чекади.
  
  
  Ҳар бир сония ўтиши билан у бу одамдан нафратланиш қанчалик осонлигини англай бошлади. У бузуқ, пўлат тузоқ каби ақлга ега, ажойиб, аммо буришган, ақлдан озган ҳайвон еди. Еркак лабларини ялаб, менга Садист, истеҳзоли табассум қилди.
  
  
  "Мен сиз билан жуда хурсанд бўламан, Картер", деди у кулиб. - Кўриб турганингиздек, бирга ўтказган оз вақтимиз қизиқарли бўлади!
  
  
  "Менга яна бир нарсани айтинг, Shiva, шунчаки ёзув учун", - мен реева мени ешитиши мумкин деб умид қилиб, овозимни кўтариб, мулоқотнинг биринчи сатрларини ўтказиб юборган тақдирда. "Рееванинг отаси қаерда?"Бу ҳақда менга И. исмли қиз айтиб берди... билмоқчимисиз? Салом, мен унга ишонмадим...
  
  
  Шиванинг ўралган психологияси мен кутгандек ишлади.
  
  
  "Сиз менинг жиянимга шубҳа қилиш учун аҳмоқ едингиз", деди ҳиндистонлик. "Акам сог ъ - саломат, бир неча қадам нарида. Агар мен уни тўғри есласам, сиз ўша куни қассобхонага боргансиз. Пандемониумни қаердан бошладингиз, мен қўшишим мумкин.
  
  
  "У қаерда?"
  
  
  "Нима, Жаноб Картер?"Менинг акам атрофдаги барча уйларга, овозга ва барчага зарар етказадиган ҳолатда емас; аниқроғи, у сув зонаси атрофидаги барча уйларга зарар етказадиган ҳолатда емас. У қўлида ушлаб турган кучдан завқланиб, хурсанд бўлди.
  
  
  Ва у вазиятни ўзгартириш учун ҳаракат қила олмай, ўша ерда турди. Унинг олд ва орқа томонида иккита қурол бор еди, улар бир неча сония ичида швейцариялик пишлоқ бўлагига айланишга тайёр еди. Бу менинг севимли стунцларим учун енг яхши вақт емас еди, айниқса Krishna билан, у акасининг ўлими учун қасос олиш учун мени отишни жуда хоҳларди.
  
  
  Аммо тўсатдан кесилган қисқа его саҳифани орзу қилади. Ўқ Реева яширинган тўсиқ томон отилди. Қизнинг мукаммал мақсади бор еди. У Шиванинг қуролидан сакраб тушди ва кўзининг бурчагидан Кришнага қаради: оқ кўйлагининг олд томонида қирмизи дог ъ пайдо бўлди. У лог каби пастга тушди, ўқнинг зарбаси Егони вилланинг ён жабҳасидаги очиқ ешикка урди.
  
  
  Мен Shiva ижро етиш учун рухсат сўраш учун вақт ажратишга умид қилгандим. У Егони қуролни қўйиб юборишга мажбур қилиш учун қуролни ушлаб турган қўлини уриб, олдинга сакраб чиқди. У худди кобра шаклидаги пўлат қўл елкамга тушгандек ўқ узди.
  
  
  Ўлик заҳар билан томизилган тишлар бўйнимдан икки дюйм нарида еди. Мен Ҳиндни жағига урдим, кўкрагининг егосидан қочиб, унинг кўйлаги остида нима кийганини ҳали ҳам тушунмадим " ва қўлимни пўлат пластинкада синдиришни хоҳламадим.
  
  
  "Сиз ғалаба қозона олмайсиз, Картер! Ҳеч қачон! Унинг его унинг бўйин ва елка ўртасида бўлиниш ичига қўлининг кафтини ёпди сифатида одам вишиллади. Зарба ишлади; еркак бир лаҳзага қўлини бўшатди ва қурол ерга йиқилди.
  
  
  Уни его четга улоқтирди ва қурол шағал йўл бўйлаб учиб кетди. "Демак, биз тенгмиз", дедим мен орқага қадам ташлаб. Мен бир дақиқада қўлимни қўйдим ва нунчукларни олдим.
  
  
  Shiva кўзларини иккита ингичка тирқиш бўлгунча торайтирди, унинг юзи ҳар қачонгидан ҳам судралиб юрувчи еди. Менимча, у "нунчуcкс" нима еканлигини билмас еди, лекин улар бегуноҳ қурол емаслигини аниқ тушунди. У крснанинг жасади устидан қадам ташлаб, ешикка суянди... худди шу пайт яна ўқ овози ешитилди. Аммо бу сафар Рееванинг мақсади унчалик аниқ емас еди ва унинг кўзлари амакисининг оёғидаги chang ва шағалга ёпишиб қолди.
  
  
  "Кейин фоҳиша тирик", деди йиртқич ҳайвон, " узоқ емас, Картер, сизни ишонтириб айтаманки.
  
  
  "Сиз бахциз ҳодисадан суғурта қила олмайсиз!"Мен киноя билан айтдим, кобранинг тишлари туфайли масофани сақладим. Металл таёқ устидаги ялтироқ тишлар менга Шиванинг ўзига хос жиннилигини, унинг садистик усулларини еслатди.
  
  
  "Бу тиқилиб қолди!"Отманг, Ник! Рееванинг овози қалин тўсиқ ортида ваҳима билан қичқирди.
  
  
  "У ерда қолинг;борманг! Салом унга бақирди.
  
  
  Мен ҳайвон бошини езиб ёки уни бўғиб менинг нунчуcкс фойдаланиш керак еди. Лекин мен яқинлаша олмадим,ҳеч бўлмаганда ҳали.
  
  
  "Сиз тишлар менинг кобра еканлигини тушунган бўлсангиз керак... ҳиндларнинг жуда қора кўзлари бир лаҳзага металл қўлига милтиллади ...улар тўртта илоннинг заҳари атрофида ҳосил бўлган ўлик заҳарга тўла. У аждаҳо таърифида тўхтаб, вақтини олишга ҳаракат қилди. "Бу сиз тахмин қилган сабабларга кўра яшил mamba заҳари, шилимшиқ илон заҳари, австралиялик илон заҳари ва менинг севимли судралиб юрувчим аралашмаси билан қилинган, яъни қирол кобра заҳари. Ҳаммаси биргаликда, Жаноб Картер, улар ёш Нираднинг ўлимини раҳмдил совғага ўхшатадиган таассурот қолдирадилар, гўё бола умуман зарар кўрмагандек. Аммо биласизми, у қанча азоб чекди, шундай емасми, Картер?
  
  
  "Қути қаерда, Shiva?"Мен унинг қисқа нутқига ва унинг его лабини буриштирган шайтоний жилмайишига еътибор бермай, ундан сўрадим. "Мен сиз билан шартнома тузишга, алмашишга тайёрман. Сизнинг ҳаётингиз Ҳожи ихтиросида.
  
  
  "Шартнома? у кулиб деди. "Сиз ҳазиллашяпсиз, Картер. Тасаввур қилинг-а, у ҳатто қочишга қарор қилган тақдирда ҳожининг барча ёзувлари ва ёзувларини йўқ қилиш чораларини кўрди! Йўқ, бу ерда фақат битта қути бор ва у меники, Картер. Буни бошқа ҳеч ким олмайди.
  
  
  "Шундай қилиб, Пекиндаги яхши болалар сизга карта Бланш беради, тўғрими?"Сиз ўзингизни алдаяпсиз, Shiva. Сиз менинг қимматли вақтимни беҳуда сарфлаётганингизни айтмаса ҳам бўлади.
  
  
  У билганидек, ҳиндистонлик bluffing еди. Еҳтимол, alban Ҳожи ўша пайтда ўзининг қимматбаҳо ихтиросини ўзи билан олиб, вилладан сирғалиб кетаётгандир. Россияда менинг жойимни кўриш учун жуда узоққа кетди. Шунинг учун мен қарор қилдим. Екан, мен металл шов қўли ета олмайдиган тутиш каби, мен у билан юз олишингиз мумкин.
  
  
  У олдинга қадам ташлади ва Shiva орқага чекинди. У тананинг его, борлиқ егосининг ажралмас қисми бўлиб туюлган даҳшатли қуролга қарамай, қўрқарди. У жилмайиб, унинг оёғини шағал йўл бўйлаб судраб боришда давом етди. У яна орқага чекинди, лекин бу сафар у уники еди, четга чиқиб, мен томон югурди ва менинг металл қўлимни ўлдириш зарбаси учун маневр қилишдан олдин унинг орқасидан боришга ҳаракат қилди.
  
  
  Ҳаракат учун Долли сониясининг юздан бир қисмигача ҳисобланган вақт, йиртқич ҳайвоннинг бўйнига charm шнурни тортиб олиш вақти ва тери ости тишлари тишламаслиги ва олдини олиш учун зарур бўлган вақт керак еди. Шу билан бирга, у олдинга сакраб, Шиванинг томоғига Гаур терисини ўрашга ҳаракат қилди, пўлат қўл пастга тушди ва шнурни ярмига кесиб ташлади. Унинг" нунчаку " таёғи лаънатланган қурилманинг металл таёғига урилди, аммо ёғоч силлиқ сирт бўйлаб силжиди.
  
  
  Заҳарли тишлар хавфли равишда бўйнимга яқин келди. Shiva уни олд томонга итариб, менинг нунчуcкс (собиқ супурги) дан қолган нарсаларни қўйиб юборди ва пўлат кобрани икки қўли билан ушлаб олди. Еркак оғир нафас олаётган еди ва сунъий қўл олдимга келди. Бу қандай ишлашини билмасдим, лекин бу ҳақда сўрашни тўхтата олмадим.
  
  
  Тирсагим еркакнинг кўкрагига тегди. Ҳиндистонлик қаттиқ нарса кийган еди, лекин металл емас еди. Бу пластик бўлиши керак. Shiva курашаётганда ҳам жилмайишда давом етди ва худди менинг фикримни ўқиётгандек: "жуда енгил ва ўқ ўтказмайдиган."Ҳожининг яна бир ажойиб ихтироси. "У ҳатто енг умидсиз вазиятларда ҳам ўзини маняк каби тутди.
  
  
  У жуда мағрур, жуда ишончли еди. Бу орада заҳар тупурган тишлар бўйнимга келиб, ялай бошлади. Менинг қўлим роботникидек ғайритабиий даражада кучли еди, Ҳинднинг бошқа қўли еса менинг жисмоний кучимни енголмади. Аммо мен унинг учун жуда кучли едим ва у ялтироқ металл тишларни бўйнимга ботиб кетмаслиги учун қаттиқ курашди.
  
  
  Уни ҳар бир қабиладан бири олди ва ҳужумга ўтди, его суягига урилди. У орқали икки баробарга сифатида Shiva бир инилти чиқиб қилайлик, ва бир вақтнинг ўзида у его гўшти ичига тиш-каби ҳиподермик игна билан суртилади еди, его ингичка ичига, мушак бўйин.
  
  
  Ҳайратнинг биринчи ифодаси ва ижро етишга рухсат байроғи его хусусиятларини бузган даҳшат ифодаси билан давом етди.
  
  
  Пўлат қўл мени биринчи ёки иккинчи marta урмаслиги учун орқага тортдим, кейин тўхтадим, Шиванинг нафас олишини томоша қилиб, нафас олишга ҳаракат қилдим. Ҳақорат нафас олиш марказларига таъсир қила бошлади, терида ғалати қонли доғлар пайдо бўлди. Терида тезда тўқ қизил доғлар пайдо бўлди-ички қон кетиш.
  
  
  - Машина... Картер ... Анн... антидот... у яна виллага кириши ва еҳтимол лабораторияга етиб бориши учун оёқларини қимирлатишга уриниб, инграб юборди. Аммо Егонинг оёқлари аллақачон фалаж еди.
  
  
  Shiva бутун нафсини, танасини ларзага келтирган шиддатли конвулсив титроқ билан буришиб, ерга йиқилди.
  
  
  Реева менинг ёнимда пайдо бўлди.
  
  
  Лекин у узоққа қарамади ёки бошини кўкрагимга кўммади. У у ерда ўтирди, титраб, амакисининг ўлишини томоша қилди, ҳеч қачон буришаётган фигурага қарашни тўхтатмади, ўлим олдида тинч ва совуқ ўгирилди.
  
  
  Чунки у ерда, яланғоч ва чангли Ҳиндистоннинг қурғоқчил қашшоқлигида жуда ўринсиз, серҳосил ва яшил бўлиб туюлган бу боғда бу томошани намойиш етган ўлим еди.
  
  
  Бу ёқимсиз ўлим еди. Аммо, бу Shiva ҳеч қачон яхши одам бўлмаган.
  
  
  
  
  15
  
  
  Охирида ҳамма нарса яхши тугади, яъни Академия ешикларида қабул қилиш учун лента билан боғланган қути билан чиройли пакет. Дарҳақиқат, Shiva вафотидан кейин фақат битта математик мутахассис (фақат биттаси қолган) ўзини Кобра деб атаган ташкилот тармоғи орқали қочишга муваффақ бўлди.
  
  
  "Хок менга ишончли манбадан Ҳожи Хитойнинг чексиз ҳудудига ғойиб бўлиш учун Ҳиндистон чегарасини кесиб ўтганини билишини айтди. Шундан сўнг alban олими ҳақида бошқа ҳеч нарса маълум емас еди. Аммо мен ертами-кечми, жуда узоқ бўлмаган келажакда биз йўлда его билан учрашмаслигимизга ишониш учун содда емас едим.
  
  
  Shiva сингари, дастлаб Ҳожи ҳали ҳам жумбоқ еди, унинг илмий зукколиги Пекинни бошқарган одамлар томонидан аллақачон експлуатация қилинган юзсиз таҳдид еди.
  
  
  Барибир, бу менинг ишим емас... камида ҳали емас.
  
  
  Ўн кун олдин менда бошқа ишлар бор еди, яъни Шивани ўлдиринг ва қутини олинг. Shiva ўлган еди. Реева билан мен жиннининг вилласидаги сейфдан топган қути аллақачон қўлимизда еди. Кейин у Реевани ўзи билан олиб, Ню-Деҳлидаги нарсаларини олиб кетиш учун Аграга жўнаб кетди. Ва шу пайт Шиванинг жияни, Малахар қирғоғи бўйлаб кичик пляжнинг олтин қумида катта тўшакда ёнимда ётарди. Ўн дақиқалик пиёда бир вақтлар португаллар томонидан ишғол қилинган гўзал Панажи шаҳри бор еди. Биз муносиб таътилга Гоа еди.
  
  
  Реева менинг ёнимда ўралган еди, уйқусида ғўлдиради, унинг нозик, қорайган танаси қуёшдан ҳимоя қилувчи ҳид. Соҳилга тушаётган тўлқинларнинг юмшоқ, ритмик овози мени чуқур уйқучан ҳис қилди, бу ажойиб туйғу. Менга енди таҳдид қилишмади, енди югуришим шарт емас еди, ўзимни умидсиз ҳис қилмадим. Мен енди ўз ҳаётим учун курашмадим ёки кўп ҳолларда менга қарши кўринадиган вазиятларга дуч келмадим, лекин деярли ҳеч қачон менга ёқмади.
  
  
  Аммо шунда ҳам менда бу ҳолатда имкониятлар жуда кам еди. Бу вақт давомида айнан Shiva вазиятларни яратди, ўйин қоидаларини белгилаб берди. Охир-оқибат, у ютқазган еди, бу менинг фикримча, у ҳеч қачон мумкин деб ўйламаган. Ҳиндистон ҳукуматининг тезкор аралашуви туфайли ҳатто ўн миллионлик гиёҳванд моддалар ҳам ҳеч қачон ўз манзилига етиб бормаган.
  
  
  Хитой атрофида героин олиб юрган вертолёт Ҳиндистон ҳаво кучлари самолётлари томонидан чегарани кесиб ўтган ва Ҳиндистон осмонига кетаётган пайтда қисқа вақт ичида учиб кетган.
  
  
  Икки кундан кейин вазир ўз жонига қасд қилди: унинг ўлими унинг Кобра ташкилоти билан алоқаси борлигини кўрсатди. Ҳиндистоннинг собиқ разведкачиси Пуран Дассга келсак, Қонуннинг узун қўли ниҳоят ўз самарадорлигини исботлади.
  
  
  Дасс қамоқда еди Ню-Деҳли судни кутмоқда. Ему судяларга айтадиган кўп нарсага ега бўлар еди, айниқса ҳукумат кобранинг операциялари ҳақида билган ҳамма нарсани ошкор қилишга рози бўлса, Емуга ўлим жазосини беришни ваъда қилгани учун.
  
  
  Унинг егоси уни билганидан, мен Дасс кооператив гувоҳ бўлишига шубҳа қилмадим, ҳукумат амалдорларига улар билмоқчи бўлган ҳамма нарсани ва еҳтимол кўпроқ нарсани айтиб бердим.
  
  
  Шундай қилиб, ҳозирги вазиятда бўшлиқлар тўлдирилди. Ҳожи бундан мустасно, мен вазифаларни бажаришга муваффақ бўлдим, Хокнинг мамнуният билан. У ҳатто Реевага берган ваъдасини ҳам унутмаган еди. Биз унинг отасини яширин жойда, қассобхонада топдик.
  
  
  Енди камбағал Ню-Деҳлидаги енг яхши касалхонанинг шахсий хонасига ётқизилди, у ерда шифокорлар ва ҳамширалар ҳар доим ва кечаси унинг тикланиши учун ҳамма нарсани қилишди. Шундай қилиб, у Рева ва Ахга сўзида турди.
  
  
  "Бир ойлик дам олинг", деди хок сахийлик билан, миссияни бироз муваффақият билан якунлаганида.
  
  
  Оёғимдаги яра бита бошлади, лекин ҳар сафар яхшиланмади. Ва менинг хўжайиним бир неча ҳафта ичида орқамга янги топшириқ қўйиш учун менга қўнғироқ қилади, деган ўй бор еди... мен буни рад ета олмадим.
  
  
  Бу фикрларнинг барчаси қуёшда чўмилиб, пляжда ётганимда бошимдан ўтди.
  
  
  У қўлини чўзди ва қўлини елкасига ўраб, уни ўзига тортди. Лекин кимдир мени қовурғаларимга тиқди...
  
  
  Уйқучанлик йўқолди ва у бир зумда оёққа турди. Иккаламиз ҳам қум устига катта тўқилган саватни қўйган соқолли одамга юзланар еканмиз, Реева кулиб юборди. "Мен озгина сўрайман, соҳиб", деди еркак кенг табассум билан. "Фақат йигирма рупий ва мен сизга илонларни қандай сеҳрлашни кўрсатаман.".. Жуда заҳарли, соҳиб... кобралар!
  
  
  Менга бир оғиз сўз айтмасдан йигирма рупий бердим.
  
  
  Йигирма рупий "йўқ" деб айтгани учун илон сеҳргари сифатида ҳаракат қилиш учун, лекин сизнинг олдингизда кобрани кўрмаслик шарафига ега бўлиш учун, ҳатто у қўлга киритилган бўлса ҳам.
  
  
  "Биласизми, шоу сизга ёқади", деди реева кулиб.
  
  
  "Сиз менга ёқадиган даражада емас", дедим мен уни яна қучоқлаб.
  
  
  Юқорида булуциз осмонда чайқалар кўтарилди. Яхшиямки,улар тулпорлар емас, деб ўйладим. Кейин тулпорлар ва аждаҳо буни унутишди, ҳатто Ҳиндистон ҳам.
  
  
  Мен билан Реева бор еди ва бу менинг фикримни банд қилиш учун етарли еди.
  
  
  ип.
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Ўлимини сотган одам
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Ўлимини сотган одам
  
  
  Лев Шкловский томонидан йўқолган ўғли Anton хотирасига таржима қилинган
  
  
  Асл исми: ўлимни сотган одам
  
  
  
  
  Prolog
  
  
  Ҳхианг куйидагича Zhang кутиб турди. Қутб кечасида ёлғиз. У ҳужум қилишга тайёр аждаҳо каби ойдин қор устида чўкди. Егонинг бурун тешиклари учиб, буг ъ булутларини пуфлади. Его кўзлари ўз изи устида телбаларча чақнади.
  
  
  Оқ камуфляж ёмғир палтоси унинг симли танасини қаттиқ шамол ва нолдан паст ҳароратлардан ҳимоя қилиш учун жуда оз иш қилди. Унинг орқасида его ўлик чана итлари доимо ўзгариб турадиган қорда оёқлари ёйилган ҳолда ётарди. Итларнинг ўлими ғазабидан чананинг егоси езилди. Хафагарчилик, Хсианг енди билди. Секин ҳаракат қиладиган шикоятлар. Ҳечқиси йўқ, деб ўйлади у. Сян енди қочиш ҳақида ўйламади. У енди омон қолиш ҳақида ўйламади. У фақат ўлим ва Егони ўлдириши керак бўлган сонидаги қурол ҳақида ўйлаши мумкин еди.
  
  
  Шарқдан юз чақирим нарида, Арвоҳли манзарада, его ҳаётининг харобалари ҳанузгача хиралашган. Егонинг томоғи атрофида у қўйган барча йиллар ва Егонинг шафқациз, тўсатдан вайронагарчиликлари хотирасида ҳайвонлар ғазабининг баланд овози ешитилди. Лабораториянинг егоси. Бир лаҳзага у дастлаб мўлжалланган фикрга берилиб кетди. Бир лаҳзага у вайронагарчиликни тасаввур қилди.
  
  
  У его лабораториясининг ҳалокатли қўзиқорини билан бўялган ва ҳидли, иссиқ қуёшда қотиб қолган ва чириган Amerika буғдойининг кенг далаларини тасаввур қилди. У қандай қилиб рус бюрократлари оч қолган аҳоли учун ҳеч қандай жойда топа олмайдиган янги дон етказиб беришга умид қилишаётганини кўрди. У беҳуш жилмайиб қўйди.
  
  
  Лекин фақат сониянинг бир қисми учун. Шамол Егонинг лабларидаги табассумни йиртиб ташлади, у қаерда бўлганини ва Егонинг тақдирини ким ўзгартирганини еслатди. Ҳшанг СЖО Жан учун ҳеч қандай тўлов йўқ бўлади. Бу муваффақияциз. Ва его раҳбарлари бундан норози бўлишади.
  
  
  Лекин у улар билан юзма-юз қайтиб келмади. Сян бу ерда, саҳро қорида, бу чексиз кечада ўлишини билар еди. Аммо у ўлимни татиб кўришдан олдин, у қотилликка бўлган чанқоғини қондиради: бу америкаликнинг ўлими.
  
  
  Сян тез орада баланд бўйли америкалик келишига амин еди, чунки бу америкалик қаттиқ одам еди. У ўзини ўргатган қотиллар Сунг ва Цзианни еҳтиёткорлик билан ўлдирди. Ва бу икки қўриқчини ўлдиргандан сўнг, у ёндирувчи бомба ўрнатиш учун кўп ҳаракат қилди. Лабораторияни йўқ қилиш тугалланди.
  
  
  Америкалик Хшанг ухлаб ётганида урди. У сўнгги бўғиқ портлашлардан уйғонди ва ешик ва деразалар атрофида аланга отилаётганини кўрди.
  
  
  У шу ҳафта бошида ескимослар Жанубий аҳоли пунктида пичирлаган америкалик жуда узоқ фигурадан қочиб, чанаси ва итларига югурди.
  
  
  Итлар йўлда вафот етганида, Сян америкалик еҳтиёт чораларини кўрганини тушунди. У Ссиангни қўйиб юбормоқчи емас еди, шунинг учун америкалик ҳеч нарсани тасодифга қолдирадиган одам емаслиги аниқ еди. У Сян ўлганига ишонч ҳосил қилиш учун келади .
  
  
  Хсианг ғазабдан титрарди. "Ўлинг, америкалик", деб пичирлади у тунга. "Аввал ўл."
  
  
  Бир соат, икки. У егилиб, нафрат билан исинди. Ва ниҳоят, кўтарилган шамолдан, итларнинг ҳуришидан ҳушидан кетиш.
  
  
  Ссианг тезда ўнг қўлини қўй терисидаги митт атрофида чиқариб, уни автотураргоҳнинг оғзига тиқди. Унинг бармоқлари автоматик тўппонча атрофида сиқилди. Хитой бир тури сифатида его биламан, 54, Россия 7.62 мм ТТ м иҳ нусхаси 1933 Токарев . Ссианг аста-секин чўнтагидан тўппончани олди ва ҳар бири саккизта Mauser ўқини олиб келди, улар қарағай оёғидан ўтиб, Одиннинг хонасига кирди. Кейин у қорнинг қорига ўтирди, его синдирилган чана излари орасига очилди ва қуролининг висорига қаради.
  
  
  Бу ой нурида қийин зарба бўлмайди. Аниқ белгиланган мақсад унга очиқ кўзлар билан яқинлашмоқда. Ссианг қуролни бир дақиқада қайтариб қўйди, оппоқ қалпоқли бошини туширди ва қорда деярли кўринмас бўлиб қолди. Кейин у ҳисоблашни бошлади. Америкалик ўттиз бешгача яшаши мумкин бўлган яхши итларга ега бўлар еди. Аммо чарчоқни ҳисобга олишим керак еди: соатига йигирма беш. Бир километрга тахминан икки ярим дақиқа. Дақиқада тўрт юз метр. Секундига етти метр.
  
  
  Овозни яна ешитгач, аниқроқ бўлди. Қулоқларини санчиб, у турли итларнинг товушларини ажрата оларди. Бир лаҳзадан кейин чана шитирлади.
  
  
  Хсжан қуролини тортди. У юз метр нарида бўлгунча чанани кўрмади. У бўрон орқали югуриб чиқди, итлар шошилиб, чананинг узунлиги бўйлаб адёл билан қопланган буюмлар тўплами, сўнгра баланд бўйли, қоронғи фигура орқа югурувчилар атрофида егилиб, Арвоҳли манзара бўйлаб чайқалди.
  
  
  Хсианг аста-секин ўнга санади, кейин ўт очди. Заряд олаётган итларнинг орқасида турган қоронғу фигурага visor устидан қараб, Хсианг қорга қулашдан олдин ой нурида бир лаҳза дудланган кичкина тутамни, еҳтимол бош суяги ва сочларини кўрди. Аммо ҳаракациз ҳайдовчи ва ҳураётган итлар югуришда давом етишди.
  
  
  Хсианг қайта-қайта ўқ узди. Ва яна. Итлар, чана ва одам его висоридан баланд кўтарилиб, гумбурлашда давом етишди. У ҳозир соғинолмади. Ссиангнинг кўрсаткич бармоғи яна тетикни қисди. Қурол жиринглади.
  
  
  Егонинг кўриш майдони ёввойи ит кўзлари, оғизларидан осилган тиллар, қочиб кетаётган infernal машинанинг пистонлари каби қор бўрони орқали силлиқлаш панжалари билан тўлган еди. Ҳсжан тиз чўкиб ва ўзи ва қоронғи parque арбоби ўртасидаги тешикка яна ишдан. Кейин у ўзини тезлашаётган чананинг йўлидан ташлади.
  
  
  Яқиндан, чана миммодан ўтаётганда, Хшанг бу фигуранинг юзи йўқлигини кўрди. Парк бўш еди. У қимматбаҳо ўқларини қўрқинчли жойга сарфлади. Кейинги лаҳзада у чана кўтаргичидаги оғирликни адёл остида яширинган жой атрофида учиб юрганини кўрди.
  
  
  Юпқа пичоқ ой нурида ялтираб турарди.
  
  
  Тана уни уриб юборганида, ссианг қуролни юқорига силкитиб, уни қорга орқасига чўзди. Кучли қўл Егонинг билагидан ушлаб, суякни езиб ташлади.
  
  
  Заиф, Ссианг яна қуролни кўтаришга ҳаракат қилди.
  
  
  Ъ сиз кимсиз?- у қичқирди. "Сиз кимни жуда яхши ўлдирасиз? Stiletto пастга тушди.
  
  
  Ҳаётининг сўнгги, қисқа дақиқасида Сян иккита нарсани ешитди.
  
  
  Егонинг қони қорга томизилади.
  
  
  Ва исм: "Ник Картер."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  
  Ўлимини сотган одам
  
  
  
  Асл исм: ўлимни сотган одам
  
  
  
  
  
  
  
  
  Prolog
  
  
  
  
  
  
  Сян Шуянг кутди. Қутб кечасида ёлғиз. У ҳужум қилмоқчи бўлган аждаҳо каби ойдин қорда чўкди. Егонинг бурун тешиклари титраб, буг ъ булутларини пуфлади. Егонинг кўзлари Егонинг изига бепарво тикилди.
  
  
  Оқ камуфляж халати унинг симли танасини қаттиқ шамол ва нолдан паст ҳароратдан ҳимоя қилиш учун жуда оз иш қилди. Унинг орқасида его ўлик чана итлари доимо ўзгариб турадиган қорда чўзилиб ётарди. Сани нафсини итларнинг увиллаган ғазаби езди. Хафагарчилик, Xiang енди билар еди. Секин ҳаракат қилувчи норозилик. Ҳечқиси йўқ, деб ўйлади у. Сян енди қочиш ҳақида ўйламади. У енди омон қолиш ҳақида ўйламади. У фақат ўлим ва Егони ўлдириши керак бўлган сонидаги қурол ҳақида ўйлаши мумкин еди.
  
  
  Шарқдан юз мил узоқликда, арвоҳлар чакалакзорида, его ҳаётининг харобалари ҳали ҳам хиралашган. Егонинг томоғи атрофида у қўйган барча йиллар ва бу шафқациз, тўсатдан вайронагарчилик хотирасида баланд овозда ғазаб фарёди пайдо бўлди. Лабораториянинг егоси. Бир лаҳзага у нима учун яратилганига ҳайрон бўлди. Бир лаҳзага у ҳалокатга олиб келишини тасаввур қилди.
  
  
  У его лабораториясининг ҳалокатли қўзиқорини булғанган ва бўртиб чиққан қуёш остида ўсган ва чириган Amerika буғдойининг кенг далаларини тасаввур қилди. У рус бюрократлари оч аҳоли учун ҳеч қаердан топа олмайдиган янги дон захираларига қандай муҳтожлигини кўрди. У беҳуш жилмайиб қўйди.
  
  
  Аммо буларнинг барчаси атиги бир неча сония давомида йўқолди. Шамол Егонинг лабларидан табассумни кесиб, қаерда бўлганини ва тақдирини ким ўзгартирганини еслатди. Январ ойида Xiang Шу мукофоти бўлмайди. Бу муваффақияциз. Ва его раҳбарлари бундан норози бўлишади.
  
  
  Лекин у уларга дуч келмасди. Сян бу ерда, саҳро қорида, бу чексиз кечада ўлишини билар еди. Аммо у ўлимни татиб кўришдан олдин, у қотилликка бўлган чанқоғини қондиради: бу америкаликни ўлдиринг.
  
  
  Сян тез орада баланд бўйли америкалик келишига амин еди, чунки бу америкалик синчков одам еди. У ўзини ўзи ўргатган қотиллар Сунг ва Цзианни яхшилаб ўлдирди. Ва бу икки қўриқчини ўлдиргандан сўнг, у ёндирувчи бомба екиш учун қўлидан келганини қилди. Лаборатория бутунлай вайрон қилинган.
  
  
  Америкалик Сян ухлаб ётганида урди. Егони сўнгги бўғиқ портлашлар уйғотди ва у барча ешик ва деразалар атрофида аланга отилаётганини кўрди.
  
  
  У шу ҳафта бошида ескимослар Жанубий аҳоли пунктида пичирлаган бошқа узоқ фигурадан, америкаликдан қочиб, чанасига ва итларига югурди.
  
  
  Итлар йўлда вафот етганида, Сян америкалик еҳтиёт чораларини кўрганини билар еди. У Сианнинг қочишига йўл қўймоқчи емас еди, шунинг учун америкалик ҳеч нарсани тасодифга қолдирадиган одам емаслиги аниқ еди. У Сианнинг ўлимини аниқлаш учун келади.
  
  
  Сян ғазабдан титради. "Ўлинг, сиз америкаликни лаънатладингиз", деб пичирлади у тунга. "Аввал ўл."
  
  
  Бир соат, икки. У нафратга ботиб, егилиб қолди. Ниҳоят, итлар кўтарилган шамолда заиф ҳуришни бошладилар.
  
  
  Сян тезда ўнг қўлини қўй терисидан тортиб олди ва дублетининг чўнтагига тиқди. Унинг бармоқлари автоматик тўппонча атрофида сиқилди. Хитой тури сифатида его биламан 54, Россия иҳ нусхаси 7.62 мм ТТ М 1933 Токарев. Сян аста-секин чўнтагидан тўппончани тортиб олди ва уни саккизта Mauser туридан бири билан боғлаб қўйди, бу қарағай оёғига кириб борадиган даражада оғир еди. Кейин у қоринни биринчи бўлиб қорга, его синдирилган чана излари орасига чўкди ва қуролининг висорига қаради.
  
  
  Ой нурида бу қийин бўлмайди. Аниқ белгиланган мақсад унга очиқ кўзлар билан яқинлашади. Ссианг қуролни чўнтагига солиб, бошини оқ қалпоқчага туширди ва қорда деярли кўринмас ҳолда турди. Кейин у ҳисоблашни бошлади. Америкалик яхши итларга ега бўлади, уларнинг тезлиги соатига ўттиз беш километргача етиши мумкин. Аммо чарчоқни ҳисобга олиш керак еди: соатига йигирма беш. Масалан, километрга икки ярим дақиқа. Дақиқада тўрт юз метр. Секундига етти метр.
  
  
  Овозни яна ешитгач, аниқроқ бўлди. Ва у ҳушёр бўлганида, у турли итларнинг товушларини ажрата оларди. Бир лаҳзадан кейин чана шитирлади.
  
  
  Ссианг қуролини тортиб олди. У чанани юз метр нарида кўрмади. У қорли пистирмадан отилиб чиқди: итлар пойга қилишди, адёл билан қопланган бир қозиқ чананинг бутун узунлигини чўзди, кейин чананинг орқа қисмидан чиқиб турган баланд бўйли қоронғи фигура Арвоҳли манзара бўйлаб чайқалди.
  
  
  Сян аста-секин ўнга санаб, ўт очди. Заряд олаётган итларнинг орқасидаги қоронғу фигуранинг бошига visor устидан қараб, Сян қорга шўнғишдан олдин ой нурида қисқа вақт ичида кичкина булочка, еҳтимол боши ва сочлари пайдо бўлганини кўрди. Аммо ҳаракациз ҳайдовчи ва ҳураётган ит давом етди.
  
  
  Сян қайта-қайта ўқ узди. Ва яна. Итлар, чана ва одам шовқин қилишда давом етишди, Его пистирмасига яқинлашишди. У ҳозир соғинолмади. Сианнинг кўрсаткич бармоғи яна тетикни ўраб олди. Қурол яна момақалдироқ қилди.
  
  
  Егонинг кўриш майдони итларнинг ёввойи кўзлари, оғизларидан чиқиб турган тиллари, қор бўронида силлиқлаётган панжалари билан тўлган еди-қочаётган infernal машинанинг пистонлари каби қор. Сян тиз чўкди ва у билан қоронғи кўйлаги орасидаги бўшлиқ орқали яна ўқ узди. Кейин у ўзини тезлашаётган чананинг йўлидан ташлади.
  
  
  Яқиндан, чана ўтаётганда, Сян бу фигуранинг юзи йўқлигини кўрди. Парк бўш еди. У қимматбаҳо ўқларини қўрқинчли жойга сарфлади. У билган кейинги нарса, адёлнинг бошпанаси атрофида нимадир учиб кетаётганда чанадаги оғирлик кўтарилди.
  
  
  Юпқа пичоқ ой нурида ялтираб турарди.
  
  
  Stiletto уни урганида ссианг қуролни юқорига силкитди ва Егони қорга орқасига ёйди. Кучли қўл Егонинг билагидан ушлаб, суякни езиб ташлади.
  
  
  Ссианг яна қуролни кўтаришга уринди.
  
  
  У қичқирди. Ъ сиз кимсиз?"Сиз кимни жуда яхши ўлдирасиз?"stiletto чақнади.
  
  
  Ҳаётининг сўнгги қисқа дақиқасида Сян иккита нарсани ешитди.
  
  
  Қор устида қон томаётгани каби.
  
  
  Ва исм: "Ник Картер."
  
  
  
  
  
  Боб 1
  
  
  
  
  - Сян ўлганига аминмисиз, Ник?"
  
  
  Баъзида Девид хок " безовта қилиши мумкин ва бу ўша дақиқалардан бири еди. Вашингтонда унинг қароргоҳида ўтирган, ОКРГИ, унинг его-румплед твид костюм арзон сигара его stink реекед еса, қирғий "мукаммал бюрократ ўз ишлаб чиқариш филмидаги."
  
  
  Унинг олдига "Картер-Сян" деб белгиланган жигарранг папка diagonal равишда қўйилган еди ва хок сигаретанинг думбасини тортди ва унинг таркибида ҳеч нарса кўрмаслигимга ишонч ҳосил қилиш учун қўлидан келганини қилди. Папка ва пуродан ташқари, Егонинг асосий таёқчаси мен фавворали қалам еди, мен Арктикадаги воқеаларни тасвирлаб берганимда папкага ёзишни давом еттирдим.
  
  
  У соатига қаради ва Хокнинг кулранг бошига осилган мовий тутун булутига тикилди. "Хсианг Ривнада еллик тўрт соат, етти дақиқа ва ўн олти сонияда вафот етди", дедим мен.
  
  
  Хокнинг қалами қоғозни тирнашда давом етди.
  
  
  "Ему stiletto билан томоғига икки marta пичоқланган. Биринчи яра каротис артерияга зарар етказди, иккинчиси трахеяни очди. Тана ҳали ҳам мавжуд. Агар сиз бориб жасадни кўришни истасангиз, мен сизга нен ҳақида ичкарида ва ташқарисида айтиб бера оламан.
  
  
  "Енди, енди Ник", деди хок. "Унчалик душман емас. Сиз нарсалар Вашингтонда халқимиз билан қандай биламан. Биз ҳужжатлар билан яшаймиз. Яна қандай қилиб ўзимизни оқлашимиз мумкин? Сиз каби агентлар, Киллмастер плайбойс, барча қизиқарли, барча саргузаштларни, барча саёҳатларни олинг. Бу бир неча бахциз дақиқаларни бизга аяманг.
  
  
  Қирғий менга его пуро думбасининг узунлиги ҳақида табассум қилди. "Яхши, Ник", деди у. Ъ раҳмат. Емас, балки фақат ўз номидан ва АҲ. Баъзи юқори лавозимли амалдорлар борки, улар у ерда қилган ишларингизни қадрлашларини билишингизни хоҳлашади."
  
  
  У тегишли миннатдорчилик товушларини чиқарди.
  
  
  "Хсианг бизни жуда жиддий муаммоларга олиб келди", деди у. "Ва у, енди биз унинг турини кўпроқ кўришимиздан қўрқаман."Уруш жуда қиммат ҳобби бўлишдан ташқари, жуда кам учрайди. Яъни, ески услубда, қўшинлар ва қуроллар билан, очиқ майдонда катта қирғин билан уруш.
  
  
  Сян янги турдаги аскар еди: иқтисодий жангчи. Камроқ нусхалар, кўпроқ миялар. Веннинг жаҳон иқтисодиёти ҳақидаги жарроҳликка яқин билимлари ва манякнинг иҳ ни ажратиш истаги. Натижа бир хил бўлиб қолмоқда: Миллатлар ва халқларнинг йўқ қилиниши, ҳаёт томонидан яратилган барча цивилизациялашган тизимларнинг ағдарилиши. Аммо операцияларнинг нархи пастроқ ва мақсадларни яшириш осон."
  
  
  Хок исо рта сигарасини чиқариб, столига енгашди ва жуда секин, жуда аниқ ва жуда атайлаб гапирди. "Аммо хавф кам емас.
  
  
  У кўринмас даҳшатни йўқ қилиш учун қўлини юзи олдида силкитди.
  
  
  "Бу ерга кетаётганингизда гилос гулларини кўрдингизми?"у сўради.
  
  
  "Ҳа", дедим.
  
  
  "Вашингтон баҳорда жуда кўп нарсаларни таклиф қилади", деди у.
  
  
  Уники, унга кескин қаради. Мен его нуқтага олиш ғалати йўл бор биламан, мени баъзи офис иш билан юкини мени ҳаракат его гумон қилиш ва у қийин емас еди. Его уни яхшироқ билиши керак еди.
  
  
  "Вашингтон қанчалик яхши бўлса," деди у, " менимча, яхши жойлар бор."
  
  
  "Сиз учун емас", дедим.
  
  
  Хок кулиб юборди. "Қандай қилиб таътил ҳақида, Ник?"
  
  
  Қошларим соч турмагига қадар отилди, лекин хок ўзининг кичик сюрпризидан баҳраманд бўлишидан олдин, уни иҳ яна туширди.
  
  
  "Ҳазил нима?"
  
  
  Ъ ҳазилми?- деди у яна бир ифлос сигарасини ёқиб.
  
  
  "Сиз мени ешитдингиз", дедим.
  
  
  Хок айбсизликни хафа қилди. Бир кун келиб мен кимгадир Oskar нусхасини олиш учун кўп пул тўлайман. - Нега мендан шубҳаланасиз, Ник?"У ҳеч қачон сизга ёлғон гапирганми?
  
  
  Иккаламиз ҳам кулишимиз керак еди.
  
  
  "Жиддий", деди у. - Қандай қилиб саёҳат ҳақида?"У қайтиб стулга суянди, кўзлари шифтни худди дунё харитаси каби сканерлади.
  
  
  "Арктик совуқдан халос бўлишингиз мумкин бўлган гўзал ва илиқ жойга", деди у.
  
  
  Мен уни кутдим, лекин ҳеч нарса демайман.
  
  
  "Оҳ, масалан, Франция Ривиерасини олайлик. Ҳа, мен баҳор охирида, сайёҳлар у ерга келишидан олдин гўзал еканлигини ешитганман. Ница каби жой. Менда етарли маълумот бор еди. "Ешитинг", дедим. "Сиз таътил ёки иш ҳақида гапиряпсизми?"
  
  
  Хокнинг ҳалол жавоб ҳақидаги фикри янги савол еди. - Ҳозир Ницада ким борлигини биласизми?"
  
  
  "Менга айтинг", дедим.
  
  
  "Америкадаги енг яхши кино юлдузларидан бири."
  
  
  Мен унга айтдим. Ъ ҳақиқатан ҳам?ъ
  
  
  "Ҳа, ҳақиқатан ҳам", деди хок акулага ўхшаш табассум билан. "Ва у ҳам ёлғиз кўринади."Кеча у Медитерране саройида ёлғиз ўзи бор еди, Рулетка ўйнаб, ютқазди ва ҳеч ким унга тасалли беролмади. Хок бош чайқади "сизнинг қайғуларингиз" ҳаммасидан. "Ҳаммаси жойида", дедим. "Унинг воз. Бу ким?ъ
  
  
  У жавоб сифатида Его кўзлари бироз қисиб, " Nicole Cара."
  
  
  "Никол қилади, - дедим мен, - тўрт йил олдин самолёт ҳалокатида вафот етди."
  
  
  Ъ ҳақиқатан ҳам? - Деди хок менинг самолёт чиптамни стул бўйлаб қўйиб.
  
  
  
  Боб 2
  
  
  
  
  У ҳақиқий ғалати еди.
  
  
  Уни, туриб его shisha қафас унга тикилиб, иш его лекин ҳеч нарса паришон. Кичкина қушга ўхшаш нишон, асабий кўзлар узун тумшуқ бурунига ўтирган кўзойнак орқасида милтиллайди. Егонинг суяк танаси асабий тарангликдан титраб кетди, гўё у ҳар доим қўрқиб кетганда қочиб кетгандай еди. Никотин бармоқлари кул билан қопланган столда его фотосуратларини айланиб чиқди. Унинг топширилган тахтаси яхши кўриниш билан унинг кичик хонада ёлғиз, қайси гавжум қабристонга қабр тошлари сатр ҳайбатли каби у ерда туриб, унинг element ҳис. Хуберт Виклоу, фактлар фидойиси, хотиралар сақловчиси, унутилган маълумотлар ташувчиси. Империянинг Егоси ягона Миллий ахборот агентлигининг чангли архиви еди.
  
  
  Хонанинг баланд деразалари орқали ифлосланган Ню-Ёрк ҳавосидан филтрланган ёруғлик нурлари ягона енгиллик еди. Хонадаги chang билан ҳаво тинч ва оғир осилган еди.
  
  
  Ушбу улкан мақбарада ўтмиш балзамланган: лотин Америкасида бир ҳафта ёки бир ой давомида бирон бир жойда ҳукмронлик қилган полковникларнинг журналистик топилмалари; жиноятлари ўн тўрт кун давомида жамоатчиликни ҳаяжонга солган қотиллар; фирибгарлар, спортчилар, президентлар, бош Вазирлар, сургун қилинган шоҳлар, инжиқликларни бир лаҳзага ютган улкан халқаро одамлар матбуот диққатига, кейин еса деярли унутилиш учун сирғалиб кетди. Лекин Хуберт Виклоу емас.
  
  
  Его ақлининг улкан чуқурчаларида исмлар, фактлар, маълумотлар ва статистика мисернинг хазиналари каби тўпланган еди. У дарҳол хотирадан еслай олмаган нарсани ўн дақиқада топиб, ўтмишни қабрга ўхшаш шкафларнинг тортмалари атрофида тортиб олди.
  
  
  Бундай хотирани фойдали қила оладиган одамлар бор, лекин Хуберт Виклоу емас. Бегоналар олдида его қўйинг, бажариш учун его олиш, ва фақат оддий ҳақиқатни таъминлаш орқали бой олиш учун қандай ему айтиб, ва ингичка его титрамоқ рта атрофида бошланган барча бир ожиз тўхталишлар еди. У қисди ва қўлларини узатди, кафтларини юқорига кўтарди. У заиф бошини чайқади. Ёмғир томчилари унинг пешонасида ўйнади ва бурнидан пастга думалади.
  
  
  Хуберт Виклоу ғалати ва нозик даҳога ега еди. Хунук унинг учун яхши сўз еди. Иккинчиси ҳам.
  
  
  У томоғини тозалади.
  
  
  У қўрқиб, юқорига қаради. Унинг қўли полдаги фотосуратлар тўпламига тегди. Егонинг юзи қизариб кетди. Қўл кулдонда ёнаётган сигаретани тарсаки билан урди, ўтказиб юборди ва сигаретани стол бўйлаб думалади.
  
  
  "Тикувчини олинг", деди у.
  
  
  "Тинчланинг", дедим. "Бу фақат мен."
  
  
  Ем ўз сигаретасини топишга муваффақ бўлди ва енди стулда икки marta егилиб, иш столи остидаги фотосуратларни астойдил қидирди.
  
  
  Его сўзлари тутун орқали айланди. "Аввал тартибсизликни тозалашга ижозат bering. У ерда. Лаънат. Мен унинг бошини пастдаги стулга урганини ешитдим ва кейин фотосуратлари билан яна пайдо бўлди; қизариб кетди, лекин хурсанд.
  
  
  У еҳтиёткорлик билан иҳни стулга қўйди, ўрнидан турди ва қўлини узатди. "Қандайсиз, Ник?"
  
  
  "Ҳар доимгидек", дедим. Ъ ва сиз?ъ
  
  
  "Мен қўлимдан келганини қиляпман", деди у.
  
  
  У хонасининг бурчагидаги стулдан фотосуратлар тўпламини олди ва уларни ерга қўйди. "Ўтир", деди у.
  
  
  - Мен ўтираман.ъ
  
  
  Скелетини қайтиб айланадиган стулга жойлаштириб, у сигаретасини чиқариб, бошқасини ёқиб, рта бурчагига қўйди ва тез судраб олди. Аш ҳавода учиб ўтди ва Емунинг кўйлагига тушди. "Ҳали ҳам Бирлашган матбуот ва телеграф хизматлари?"Бу тахаллус у менинг ишимнинг тақиқланган мавзуси ҳақида таъкидлаган ягона нарса еди. "Ҳақиқатан ҳам", дедим.
  
  
  "Хўш, бугун журналистларимиз учун нима қилишимиз мумкин?"у табассум билан сўради.
  
  
  "Менга маълумот керак", дедим.
  
  
  Hubert стол устида олдинга силжиди. "Бу ҳақда менга айтинг", деди у.
  
  
  "Никол буни қилмоқда", дедим мен.
  
  
  "3 йил 1972 мартда Frankfurt аеропортида самолёт ҳалокатида вафот етди, унда ўттиз олти йўловчи ва ёлланган Каравел екипажи ҳалок бўлди..."
  
  
  У қўлини кўтарди. "Ҳоо-ҳоо."
  
  
  "Мен сизни енди йўқлигимни ҳис қилишни хоҳламадим."
  
  
  "Бу менинг хаёлимга ҳам келмади", дедим мен. "Тафсилотларга еътибор қаратайлик. Биринчидан, унинг ўлганига аминмисиз?"
  
  
  Ъ шубҳасиз.ъ
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сиз ҳеч қачон аксинча ҳеч нарса ешитмаганмисиз? "Жасадларни идентификациялашга шубҳа. Сиз ҳар доим бундай ҳолларда ешитиш миш: жуда ўлик емас, даҳшатли бадбашара бўлиб кетган, бир жойда бир ҳужайра қулфланган?"
  
  
  "Йўқ", деди Хуберт. "У ўлган. Ҳеч ким, ҳатто фанг клуби ҳам бошқача фикр билдирмаган."
  
  
  "Ҳеч қачон аксинча кўрсатма йўқми?"
  
  
  "Йўқ, мутлақо йўқ."
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Иккинчи ва охирги тирноқнинг бошланиши: айтайлик, мен Николга ўхшаб кўринадиган аёл билан учрашаман, шундай қилиб айтганда, тўлиқ қўнғироқ қилади. У ҳақиқий ёки ёлғончи еканлигини қандай билсам бўлади?
  
  
  "Қийин вазифа", деди Хуберт. У сигаретасини чиқариб, қўлларини бошининг орқасига қўйди ва кўзларини юмиб, орқага суянди. "Никол буни қиляпти", деб минғирлади у. Никол Қилади. Сиз унинг тафсилотларини билишингиз керак. Алёнка, баландлиги, кўз ранги, сочлари. У табиий равишда сарғиш ёки еди. У ўйчан гапирди. "Енг муҳим маълумотлар шунчаки ҳақиқат. Сизга ҳали филмда кўрмаган махсус нарса керак."
  
  
  Ъ овоз аниқми?ъ
  
  
  "Кичкина туғилиш белгиси каби, унинг чап сонининг ички қисмида жуда баланд."
  
  
  Ъ ишончингиз комилми?ъ
  
  
  "Фақат бир гап кўпроқ," У. "Мен уни қаердан ўқиганимни еслай олмайман, лекин ишонаман. Ўйлайманки, сиз бунга ишонишингиз мумкин, Ник. Бу мен сизга таклиф қила оладиган енг яхшисидир.
  
  
  У ўрнидан турди ва Емунинг қўлини силкитди. "Буни қандай қилаётганингизни билмайман, - дедим мен, - лекин сиз мо" жизасиз."
  
  
  Hubert мамнун жилмайишга рухсат берди ва ўрнидан турди. "Сиз билишингиз керак бўлган яна бир нарса бор, Ник."У унга сўроқ кўринишини берди.
  
  
  "Сиз сўнгги олти ҳафта ичида мени кўришга келган Никол Карага катта қизиқиш билдирган иккинчи одамсиз."
  
  
  "Давом етинг", дедим.
  
  
  "Маълумки, Уни-Миллий Янгиликлар нафақат матбуот билан боғлиқ. Биз, шунингдек, бир тижорат агентлиги бор. Ҳар ким бу ерга келиб, биз таклиф қилаётган нарсаларни сотиб олиши мумкин. Кўпинча бу фотосуратлар, асосан китоблар учун. Тахминан икки ҳафта олдин бу ерга бир йигит кириб, архивимиздаги Каранинг барча фотосуратларининг нусхаларини сотиб олишимни сўради."
  
  
  "Сизда аллақачон бундай сўровлар бўлган, шундай емасми?"
  
  
  "Баъзан", деди Hubert. "Аммо, одатда, улар бу ерга аввал барча фотосуратларни кўриш учун келишади ва шундан кейингина уларга нима истаётганларини айтиб беришади. Бу йигит уни қарамасдан сотиб олди. Бу биринчи ноодатий хусусият еди.
  
  
  "Ва иккинчиси?"
  
  
  "Иккинчидан, сўнгги бир неча йил ичида Николга катта қизиқиш бўлмади."Унинг ўлимидан кейин бир нечта китоблар нашр етилди. Фанг клубининг бир марталик хотираси нашр етилди. Ва бу ҳаммаси еди. Кейин биз ўша йилларнинг машҳур тарихини тасвирлаш учун битта фотосурат учун сўров олдик. Шундай қилиб, биз бор еди, ҳар бир нарса учун наҳ сўраб фақат иккинчи его quirk еди."
  
  
  "Ва учинчиси?".
  
  
  - Вилгелмина исмли қизингиз бор. Бу тирноқ емас, балки баёнот еди.
  
  
  Вилгелмина жуда ҳалокатли қиз дўсти, аниқроғи, Luger типидаги тўппонча. У ҳеч қачон мендан узоқ бўлмаган. Гюго, менинг stiletto ва Пер, газ бомбаси.
  
  
  "Бу йигитнинг шундай қиз дўсти бор еди", деди Хуберт. "Чап қўлтиқ остида."
  
  
  - У нимага ўхшарди?ъ
  
  
  "Катта йигит", деди у. "Бу кенг елкали, бақувват турлардан бири. Неандертал юзи. Унинг кўзлари кўзойнак орқасида яширинган. Чандиқ чап ёноқ суягига, тахминан икки ярим дюйм узунликда чизилган.
  
  
  - У бу фотосуратлар билан нима қилмоқчи еканлигини айтдими?""Бу унинг айтганлари еди. Унинг сўзларига кўра, у ишлаган йигит наҳ ҳақида ақлдан озган.
  
  
  - Сиз унинг исмини биласизми?"
  
  
  Hubert стул тортмасидаги квитансиялар тўпламини варақлади. "Сизга ёқади, Ник", деди у бирини танлаб.
  
  
  У менга узатган қоғозга қарадим. Мижознинг имзоси пастки қисмида еди. Унинг ёнида олти ёшли болани шарманда қиладиган скрипкалар бор: жон Смит.
  
  
  "У худди кўринадиган даражада ажойиб еди", деди Хуберт. Унинг ески дўстига қарашида айбло чи нарса бўлса керак, чунки его мудофаа каби деярли бемаъни ешитилади. "Келинг, Ник. Уни қандай билишим мумкин еди? Ҳар ким бу ерга келиб, хоҳлаган нарсасини сотиб олиши мумкин."
  
  
  "Менга қарши бўлманг", дедим. - Ахир, бу одам бутунлай бошқача бўлиши мумкин еди. Еҳтимол, бу шунчаки тасодиф.
  
  
  "Албатта", деди Хуберт унинг қобиғи кунни тугатгандан сўнг. Ъ бундай имконият бор.ъ
  
  
  У яна Емунинг қўлини силкитиб, хайрлашди. У узун залдан лифтгача юрганида уни кузатишда давом етди.
  
  
  Хайр, Ник, Его унинг сўзларини ешитди. Ъ ўзингизга ғамхўрлик қилинг. Еҳтиёт бўлинг.ъ
  
  
  
  Боб 3
  
  
  
  
  Ъ ўзингизга ғамхўрлик қилинг. Еҳтиёт бўлинг.ъ
  
  
  Ҳатто Атлантикадан ўттиз минг фут баландликдаги двигателларнинг ғазабланган шовқини ҳам сўзларни бўғиб қўёлмади. Ҳаммаси даҳшатли еди. Таътил бўлмаган таътил. Лаънатланган қирғий. Унаштирилган гўзал қиз ўлик бўлиши мумкин ёки бўлмаслиги мумкин.
  
  
  У овқат солинган патнисга қаради. Ярим пиширилган гўштни Сиклопнинг кўзи каби ўраб турган жигарранг соуснинг ён томонига ҳайратланарли пиёз бўлаги қаради.
  
  
  Кўзларимни соя кесиб ўтди.Стюардесса ундан сўраганини ешитдим. Ъ оч емасми?ъ
  
  
  Уники, у бошини чайқади.
  
  
  Унинг узун, ингичка қўли лаганда олиш учун олдимдан ўтди.
  
  
  Унинг олдида бир стакан виски бор еди. "Менга ёқади", дедим. "Еҳтимол, бу менга ухлашга ёрдам беради."
  
  
  "Ҳа", деди у. "Бу ҳам бутун дунё бўйлаб Один. У ёрқин кўк кўзлари ва зарарли табассум жуфт қаради.
  
  
  "Бошқа ичимликлар борлигини ешитдим."
  
  
  "Ҳа", деди у. "Ва сиз учун яхшироқ пиширилган."
  
  
  У олтин учли сигареталари атрофида бирини ёқди. "Ва ўпка учун ҳам, менимча.
  
  
  "Ҳа", деди у. "Ўпка учун ҳам. Парижда қоласизми?
  
  
  Ъ йўқ. Мен қирқ дақиқа ичида Орлй учун transfer safari бор, биз у ерда ер кейин.
  
  
  Ъ афсуски. Акс ҳолда, мен сизга диққатга сазовор жойларни кўрсата оламан.
  
  
  "Ҳа, албатта", дедим. "Лекин, еҳтимол, бошқа сафар."
  
  
  Ъ еҳтимол.ъ
  
  
  У қоғозни олди ва кетишга бурилди .
  
  
  "Менимча, сиз менга бошқа виски олганингиз маъқул", деди салом унга орқадан.
  
  
  Жин урсин қирғий, мен яна ўйладим. Ҳатто скотч ҳам менга ёрдам бермайди.
  
  
  Ўша куни Париж атрофидаги парвозда Ница аеропортига қўнганида, у ҳали ҳам ёмон кайфиятда еди. Мени Беау Риваге Қуаи дес Етац-омадга олиб борган таксидан мен Ўрта ер денгизининг қуёшли кенглигини бир томондан кўрдим. Бошқа куни-бой афсонавий майдончалари бойвачча brats бир калтак каби бир-бирига жостлинг меҳмонхоналар, виллалар ва баланд бинолар деярли бутун линияси.
  
  
  Менинг хонамда денгиз манзараси бор еди. Франциянинг юқори кунида салқин шабада есди. Мен сумкаларимни ечиб, Вилгелмина, Гюго ва Перни иккита ўралган сочиққа солиб, ихни тошли пляжга олиб бордим.
  
  
  Бир соат давомида у кўзларини юмиб ётди, қирғоққа қарши сувнинг пичирлашини тинглади.
  
  
  Ери хонасига қайтиб келганида, мунтазам текширувдан ўтишнинг ҳожати йўқ еди. Ичкарида кимдир борлигини инкор етиб бўлмайди.
  
  
  Нонушта столида катта мевали сават бор еди. Инсоният яшил лентага бириктирилган оқ картага ега еди. Қўл ёзуви француз дўкондорининг ёзуви еди, аммо трансмиттернинг ҳақиқийлигига шубҳа йўқ еди. "Франция Ривиерасига хуш келибсиз", дейилади картада. "Таътилингиз биз умид қиладиган нарса бўлсин.
  
  
  Ешак қирғий! Ҳовузга қайтганимдан бошлаб, у мени безовта қилди, ғазаблантирди, абадий масхара қилди. Аввалига Сян мендан қочган бўлиши мумкин деб тахмин қилинган еди. Ўша пайтда, бу камроқ аниқ таътилга чиқиш учун камроқ аниқ таклиф еди. Ўтмишда хок миссия ҳақидаги тафсилотларни четлаб ўтган пайтлар ҳам бўлган. У буни тушуна олди. Қўлга олиш хавфини ҳисобга олган ҳолда, у билган каби хавфсиз емаслигини билган баъзи нарсалар бор еди. Қолаверса, топшириғимни бажариш учун ҳамма нарсани билишим шарт емас еди. Аммо, ростини айцам, унинг омлети бизга нима учун Ницсада еканлиги ҳақида енг заиф фикрни бермади. Никол тирикми ёки йўқми, хок нимага ғамхўрлик қилди?
  
  
  Менинг қўлларим муштга ўралган еди. Ва қон қулоғимга ваҳшиёна урилди. Тинчланинг, деди у ўзига. Дейлик, Вашингтондаги Dupont Circle-даги тешигидаги чол нима қилаётганини билади. Ва кейин, агар нима еканлигини билмасангиз, бирор нарсани билиб олишга ҳаракат қилинг. Фақат нарсалар содир бўлсин. Айнан шу жаҳолат сизга жуда кўп муаммоларни келтириб чиқармоқда.
  
  
  Ҳаракатлар. Бу менга керак еди. Ўшанда ўзимни доим яхши ҳис қилардим. Кутиш вақти тугади. Кечқурун душ қабул қилдим ва кийиндим. Дублетимнинг ички чўнтагида Николас Anderson номидаги янги паспортим бор еди. У қаерга бормасин, қурол, stiletto ва газ бомбаси зарба бериши мумкин, айниқса соқчилар мен гумон қилгандек зукко бўлса.
  
  
  Бу сафар Вилгелмина, Гюго ва Пер қолади. Улар сайёҳ Николас Андерсоннинг ҳамроҳи емас едилар. Аммо Киллмастер аҳ унвонига ега Николас Картер исмли одам ёлғиз чиқиш учун аҳмоқ бўлар еди. У ёқасига иккита бир қиррали пичоқни тиқди . Учинчиси унинг орқа томонидаги камарда еди. Улар текис, кўринмас, таскин берувчи ва ҳалокатли ётишди.
  
  
  Кечки иш бошланишидан олдин ҳали кечки овқатга вақтим бўлади. Меҳмонхонани айланиб чиққандан сўнг, у чапга бурилиб, кесиб ўтди Қуаи дес Етац-омад, кейинги бурчакда ва қирғоқ бўйлаб портга узоқ, ўралган юришни бошлади, ёлғиз ва шам ёруғида, қовурилган қисқичбақалар билан тушлик қилиш учун., рататуил ва оқ шароб. .
  
  
  Шошиб унинг емас. Енди у ҳаракат қилишга тайёр еди, у бу ортиқча стимуляцияни йўқотди . У овқат ва атроф-муҳитдан завқланарди. Портнинг нариги томонида тунда яхталар ва троллар кириб келишди. Осмон қорайиб, атрофдан кўкдан қора рангга айланди. Кўчадаги ресторанларда чироқлар милтиллади. У охирги қултум шаробни олиб, сигаретасини қоқди.
  
  
  Агар таътилим бўлса, у ҳозиргача тугайди. Бошлаш вақти келди.
  
  
  Яланғоч кўкракли ва ёш қўллар билан қўллаб-қувватланадиган у баланд бўйли ўтлар ва қирмизи гуллар йўлига чиқди, крем рангли дунё васвасаларига берилишга тайёр бўлганлар учун қоронғу завқ ва кенг тарқалган завқларнинг рангпар, шаҳвоний хабарчиси. наҳ ортида. Агар ҳайкалнинг номи бўлса, уни қўшишни ҳеч ким ўйламаган бўларди. Аммо созламани, казинога киришни ҳисобга олган ҳолда, еҳтимол бу ҳаракатлар кераксиз еди. Ладй Fortune етарли бўлади.
  
  
  Қанчадан-қанча Promenade дес Anglais ҳақида Palais де ла М Раккатдитерран Раккатҳе биз учун енг яхши емас, лекин биз учун Кот Азур енг ёмон казино. Шунга қарамай, у professional, самарали ва бир хил даражада меҳмондўст бўлиб, хавфини кечаси ўн ёки йигирма dollar билан чеклайдиган сайёҳлар учун ҳам, юқори ставкаларни талаб қиладиган қиморбозлар учун ҳам.
  
  
  Биринчи иккинчи қаватга етакчи икки гвардияси зина юқори қисмида, барча йўналишларда чўзилган, ўлакса салонлари де ла Мер сифатида танилган, уни, котибияти юзланди. Кўпроқ кабинетга ўхшаган пештахта ортида рангпар, бежирим скептицизм ҳавоси билан икки kishi ўтирарди. Уларнинг ёнида мотам либосида кийинган оғир кўзли ёш аёл ўтирар, иҳнинг чарчаган кўзларида чақнаган инсоният ҳақидаги шубҳалари билан ўртоқлашарди. Ница шаҳар Кенгаши мунтазам равишда ўтказадиган кўплаб конференциялардан бирида бир нечта сайёҳлар стул атрофида тўпланишди.
  
  
  У улар орқали ўтаётганда, у паспортини ва пештахтага беш франкли буюмни қўйди. Танга бир оқшом учун кириш чиптаси учун етарли еди. Ҳафтада ўн беш Frank, ойига ўттиз, мавсумда олтмиш. Менга ичкарида қилишимга рухсат берилди, бу ерда катта тахмин қилди. Мен буни омаднинг ўзига тикдим, бир куни кечқурун хок менга юборган нарсани ютиб оламан деб ўйлардим.
  
  
  Бошқа шубҳали одамлардан бири менинг паспортимни "Николас Anderson" очди, фотосуратга тикилди ва кейин юзимни текширди.
  
  
  У паспортимни архивда унинг орқасидаги бурчакда текширганда, мен шаклни тўлдирдим. Мамнун, у томонида икки maroon даррадан сариқ казино картада менинг номини scribbled ва менга бўйлаб уни оздирди.
  
  
  Мен уни яқинлашиб сифатида ўлакса салонлари де ла Мер кираверишда икки хавфсизлик ходимлари менга бош ирғади.
  
  
  Уники дабдабали залга олиб борадиган учта мармар зинапоянинг тепасида турарди; турли даражадаги, кенг ва узун futbol майдонига ўхшаш, бутунлай қизил ранг билан қопланган хона. Менинг қаршимда қирмизи пардалар денгиз кўринишидаги деразаларни ҳошия қилди. Ташқаридаги кичкина балконларда, ой нурида ва ҳўл баҳор шабадасида чўмилган жуфтликлар ичимликлар ичиб, тирбандлик шовқини устида суҳбатлашишди. Мен билан чап ва ўнгдаги балконлар ўртасида столлар бор еди. Roulette, craps, baccarat, blackjack, écартé, тренте ет қуаранте . Қон-қизил екранларнинг юмшоқ порлаши остида кумуш витеслар айланарди, карточкалар яшил матога пичирлади, зарлар шитирлади ва чиплар доимий йўқотишлар ва ютуқлар циклида оқарди.
  
  
  У ичкилик ичиш учун иккита ресторандан бирида тўхтаб, хона бўйлаб тез юрди. Мавсум бошида одамлар кўп емас еди. Бир нечта жадваллар ёпилди. Вақти-вақти билан бир овоз дин юқорида кескин дерлар," Риен нима ва плус, " ва кейин у Рулетка ғилдирак деворлари қарши фил тўп тик ешитиш еди.
  
  
  Томошабинларда алоҳида нарса йўқ еди. Америкаликлар blackjack ва craps жадваллар атрофида гавжум . Baccarat гуруҳи инглизлар ва қариялар орқали асосан иборат, ва халқаро саҳна Рулетка жадваллар атрофида еди. Кўк костюмлар, оқ кўйлаклар ва ҳақиқий галстукларда бир нечта Япон халқи, иккита Араб, бир ҳовуч юнонлар, бир нечта скандинавияликлар, испанияликлар, немислар, инглизлар ва америкаликлар бор еди.
  
  
  Ёғоч стулларда ўтириб, қалам стублари билан қуролланган таранг кекса аёллар қоғоз варақларига егилиб, Дъалемберт ва Аброгатион каби қатъий тизимларни ишлаб чиқдилар .
  
  
  У кириш жойига енг яқин столда кекса аёллардан бирининг орқасида турди. У ерда менда кўриш майдони бор еди, бу ҳеч кимнинг асосий кириш жойидан сезилмасдан киришини имконсиз қилди.
  
  
  Мен ҳар бир крупиерга икки юз еллик Frank бердим. "Бешта чипда", деди ему унга. Харажатларни мис бурун билан очкўз уяси орқали хавфсиз стол ичига ғойиб. Турли номиналдаги рангли токенлар хазинаси атрофида елликта сариқ диск мен томон силжиди. У уларни дублетига ёғдирди.
  
  
  Бир мунча вақт учун, у ўзи тикиш жиринглаш учун ухлаб рухсат, ғилдирак rumble, қиморхона егаси ёки хизматчиси маросим ҳайқириқлари чексиз ритми ичига бойитганлиги:
  
  
  - НЕФ . Қизариш. Бузилиш. Фаитес фох жеух. Риен катта ортиқча емас. Cilantro. ноир. Бузилиш. Фаитес воус жеух. Риен катта ортиқча емас. Винтли канcа. Қизариш. бир жуфтлик.ъ
  
  
  Ҳар сафар ешик очилганда, у умид билан юқорига қаради, лекин беҳуда.
  
  
  У бир дақиқада етиб келди ва пул тикишни бошлади. Баъзан стул менинг чипларимни олди, баъзида уларни берди. Менинг фикрларим ғилдиракда фақат ярми еди. Унинг олий қозиқлар да ўйнади.
  
  
  Бир ярим соат ўтди. Зерикдим, мен individual рақамларга пул тикишга ўтдим. Унинг миқдорини Нике картерда том маънода қўйиб, ўнга олиб келди ва йўқолди. Унинг оддий Nicholas Anderson том маънода миқдорини қўйиш, ўн олти пул тикиш ва яна йўқотиш. Бу шунчаки Девид Хокнинг хатларини қўйди, тўққизга пул тикди ва ютқазди. Унинг сони Том маънода Николда тугади ва яна ўнга қўйди.
  
  
  Менинг чип яшил қоғозга сони фақат еди, Тҳе тасодиф еди 37 учун 1. Дилер билагини қимирлатди ва улкан ғилдирак соат милига тескари айлана бошлади. Фил суяги тўпи тунги осмондаги meteor каби ebony оқимига қарши соат йўналиши бўйича ғилдиракка сакраб тушди. Ъ риен не ва плус, ъ қиморхона егаси ёки хизматчиси бақирди. Ғилдирак секинлашди. Тўп чекка остидан тушиб, тўсиқлар устидан сакраб тушди, секинлашди, бир, икки marta сакраб тушди ва ўнинчи қутига тушди. Раке сариқ чиплар тўпламини ва битта пушти юз франкли бўлакни мен томон сурди.
  
  
  Иҳ уни олди, пул тиккан дилерга сариқ карточкалар ташлади ва қолганларини йиғиш учун егилди.
  
  
  Мен яна юқорига қараганимда, у ўша ерда, қаршимда, стулнинг нариги томонида еди. Бу ҳаяжонли еди. Унинг сарғиш юзидан орқага тортилган ва оч яшил лента билан боғланган асал-сарғиш сочлари баланд ёноқларни очиб берди, уларни вақт излай олмайдиган гўзаллик қўллаб-қувватлади. Тўлиқ кўкрагининг тўлиқлигини кўрсатиш учун бўйнида паст кесилган ингичка оқ кўйлак унинг яхши қурилган танасидан осилган еди. Унинг қаттиқ нипелларини салқин, юмшоқ матога босишига ҳеч нарса тўсқинлик қилмаслигини кўрди.
  
  
  У сумкачасига кириб, юз франкли нотани чиқарди. "Беш chips," у дилерига деди.
  
  
  У моҳирлик билан ҳисобни ёғоч дискка ўраб олди ва уни тўйиб бўлмайдиган камарнинг мис трубасига ташлади. У сумкасини қўлтиғига тиқди ва иккала қўли билан печене тоғини ушлаган бола каби чипларни сиқиб чиқарди. Имо-ишора шунчалик бегуноҳ едики, мен табассум қилишга мажбур бўлдим. Шу пайт у юқорига қаради ва стул бўйлаб менга тикилди, кўзлари ёнаётган зумраддек порлади. Кейин у яна пастга, саросимада ўша ёноқ суякларига қаради ва стулга тикилишда давом етди. Унинг ифодаси жиддий, шафқациз бўлиб қолди. Ўтирган ўйинчилар орасига кириб, у сариқ чиплари атрофида еттитасини ушлаб турди. У йўқолган, у ўн олти кийиб бўляпди, ва у йўқолган бўляпди. У ўн етти беттед ва йўқолган бўляпди. У ўн тўққиз беттед ва йўқолган бўляпди. У йигирма олтитага пул тикди ва ютқазди. У ўттиз учда ва йўқолган.
  
  
  Кетма-кет ўн marta, у бир хил миқдордаги пул тикиш, стол устига енг ёмон фарқ, ва кетма-кет ўн marta йўқотиб. Енди унинг нафаси тезлашди ва кўкраклари ҳаяжондан юқорига ва пастга силжиб, кийимининг юпқа матосини бўшатди. Унинг пушти лакланган қўллари унинг ериган хазинасини чангаллаганча титраб кетди ва яна икки турдан сўнг у бир қўлида қолган нарсаларни ушлаб тура олди.
  
  
  Ҳеч қачон у ўйин-кулги учун ўйнайди деб ўйламаган. Унинг бўйнининг пастки қисмида юпқа муз қатлами порлади ва бир marta ғилдирак бурилганда, у лабини тишлади. Унинг ўнг қўлининг бармоқлари чап қўлининг камайиб бораётган захираси устидан яна бир reset сатрини тортиб олганини кузатди.
  
  
  У унга қаради. Овозсиз сўзларни қўядиган лабларни кўринг. "Илтимос", деди у. Ъ илтимос.ъ
  
  
  У тўққиз рақамли чипни олдига қўяди. Маросим такрорланди: ғилдирак соат милига тескари бурилди, зал бошқа томонга бурилди; тўп тушган пайтда қичқириқ бор еди: "Риен не ва плус" ва футболчилар кутган сукунат.
  
  
  Агар мен кар бўлсам ҳам, натижани кўриш учун кўзимга салом қарашим керак еди. Икки кўз ёшлари унинг қовоқлари остидан кўтарилиб, ёноқларини пастга тушириш учун мувозанатлашди. Унинг танаси таранглигини кўрди. У қаттиқ ютиб юборди ва кўз ёшлари тўхтади.
  
  
  У қўлига пастга қаради. Олти chips тарк. Унинг узун жигарранг қўли уларни бир-бирига ўраб, йигирма тўртинчи рақамга қўйди. Бу сафар у ғилдирак айланаётганда кўзларини юмди. Натижа бундан яхши бўлмади. Ўн дақиқадан камроқ вақт ичида Наҳ фақат иккита чип қолди. Унинг ташвиқоти сусаймаган еди, лекин енди у бахцизлигидан деярли воз кечгандай туюлди. У иккиланмади. У ўн уч рақамли чипни олдига қўяди.
  
  
  "Бахтли", деб чақирди у стулнинг нариги томонидан.
  
  
  У менга қаради ва табассум қилишга уринди. Аммо у ияги ва лабларини титрашдан тўхтата олмади ва кўзлари ҳоллйҳоcкс билан порлаб турарди. У менинг нигоҳимдан қочиб, яна кўзларини юмди.
  
  
  Унинг кўзлари Наҳга тикилишда давом етди. Юқоридаги fonda ешик очилди. Бир kishi кириб келди. У у ҳақида маълумот тўплаган катта йигитга ўхшарди.
  
  
  
  Боб 4
  
  
  
  
  У Егонинг ўткир кўзлари уни янада кузатиб туришидан олдин у фақат бир сония турди. Ва кейин Егонинг ўта ёқимли қора учли балет шиппаклари зинапоядан қизил гиламга тушди. Уники аллақачон стул атрофида унга қараб келаётган еди.
  
  
  Унинг орқасида чин дилдан, шраммелнинг егосини ёноғига буриштирган шафқациз завқ билан жилмайиб, у қўлини кўтарди ва тўла бармоқларини унинг ўнг қўлининг гўштига, тирсагидан юқорисига ботирди. У қулоғига нимадир пичирлади.
  
  
  У қаттиқлашди, юзи қўрқувдан қаттиқлашди. Қатъий, аммо еҳтиёткор, муаммо туғдиришдан қўрқиб, у доимий ҳийла-найранг егоси атрофида чиқиб кетишга ҳаракат қилди. Унинг қорайган терисида его ҳийла-найрангининг қўпол босимидан оқ доғлар пайдо бўлди.
  
  
  Унинг бошқа томондан унга яқинлашди, барча Меҳрибонлик ва айбсизлик.
  
  
  "Оҳ, сиз у ердасиз", деб такрорлади. — Мен сизни йўқотдим деб ўйлай бошладим. Агар худди Рулетка чарчаган бўлсангиз, қандай шароб ҳақида?
  
  
  Кейинги сукунатда у дилернинг: "бир."У яна ютқазди.
  
  
  Арзон парфюм уни канализация ҳиди каби урганида ва унинг қора ипак костюми юмшоқ казино нурида ялтираб турганда, Pollard Уиллоу пастга тушди ва менга барча ақлий кучларини берди. Парфюмга қарамай, костюмига қарамай, у ҳар доим ҳаётининг кўп қисмини Пироглар устида чивинлар югурадиган таверналарда ўтказган одамнинг кўринишига ега бўлади.
  
  
  "Сиз кимсиз, тикувчи?"- Бу нима? "у пичирлаб сўради. Бу яхши белги еди. У саҳна қилмоқчи емас еди.
  
  
  Еҳтимол, Жаноб Смит? менинг ревматизмим бор еди.
  
  
  У: "Ҳа?"
  
  
  У унга қарашни хоҳламади. "Хўш, ичимлик ҳақида нима дейиш мумкин?"Унинг отаси айтди. — Сиз баъзи янгилаш керак бўлади-ку каби қараш."
  
  
  "Ҳа", деди у. - Ҳа, раҳмат. Албатта қила оламан.
  
  
  "Хўш, бу ажойиб", дедим мен. "Биз борамизми?"
  
  
  "Бу хонимнинг бошқа жойда учрашуви бор", деди у.
  
  
  "Сиз буни айтасиз", дедим мен. "Аммо у менга айтмаганига ҳайронман."
  
  
  "Ешитинг, болам", деди у. "Менинг яхши маслаҳатимни олинг ва бу ердан чиқинг. Сизни қизиқтирмайдиган нарсага бурнингизни тиқманг.
  
  
  "Ҳа, лекин бу менга тегишли", дедим мен. - Сиз ёш хонимни ешитдингиз. У мен билан шароб истайди."
  
  
  Егонинг юзи қизариб кетди. "Мени сиздан кўп marta сўрашга мажбурламанг", деди у.
  
  
  Его рука тасодифан камзулини орқага тортди, била туриб менга камарига нима тиқилганини кўрсатди, шунингдек, унинг ақл-идрокдан кўра кўпроқ жасорати борлигини ва Palais Де Ла Медитерранее хавфсизлиги у ўйлагандек хавфсиз емаслигини кўрсатди. Мен бу қурол кўрдим у dolly сония томонидан ҳукм, у Мексика Трежо билан унинг drivetrain едекленен туюларди .22, Model 1. Мексика қурол-ярог ъ саноати билан машҳур бўлмаслиги мумкин, аммо у ердан келган бир нечта гўзаллар кукунли кемадаги пироманиак каби тинчдир. Model 1-ифлос ва жуда ғайриоддий қурол. Дўконнинг юқори чап бурчагида селектор мавжуд. Егони ағдариб, тетикни тортганингизда, қурол автоматик портлашда саккизта ўқ отади.
  
  
  Қиз нафас қисди. "Аҳмоқ бўлманг, Гвидо", деди у.
  
  
  "Менимча, сиз Егодан фойдаланмаяпсиз", деди Ему унга.
  
  
  — Мен таваккал қилмас едим.
  
  
  "Мен буни айтишингизга умид қилгандим", дедим.
  
  
  У мулойимлик билан унинг қўлини олди ва биз бирга ешик томон юрдик. Бизнинг орқамизда Гвидо лаънатлади.
  
  
  Неандертал пешонаси орқасида яширинган его, ақл ёки бошқа нарсалар, хулосага келиш ёки кимдир нима қилишни айтганини еслаш учун кўп курашлардан ўтиши керак еди. У мени мустақил фикрлашда даҳо бўлиш тури сифатида урмади.
  
  
  Айни пайтда, унинг ўт очиш еҳтимоли бизнинг орамизга қўйган ҳар бир дюйм билан камайди. Гвидо ўйлашга емас, балки ҳаракат қилишга ўргатилган ва агар у дарҳол ўйлаб кўриш учун бизнесга кирса, Парижга пиёда бориш учун кўп вақтимиз бўлади.
  
  
  Унинг таранглашган танасини олов чизиғидан ушлаб, биз ешик томон шошилдик. Гвидонинг ақл-идрокка қараганда кўпроқ жасорати бор еди, лекин ҳар сонияда у ёрқин саҳналардан қочиш учун дастурлаштирилганига ишонишимни тасдиқлади.
  
  
  Биз зинапоянинг тепасига чиқишимиздан бир неча сония олдин еди, лекин ўша курер-бахтли мижозлардан бири бошларида нимадир силлиқлашганда, бу ҳар доим узоқроқ бўлади.
  
  
  Ешикдан ўтиб, биз кириш залидан зинапоянинг чап қанотига ўтдик, у иккита камар орқали Медитерране саройининг кириш қисмига тушди .
  
  
  Бир неча дақиқадан сўнг, шаггининг овози уни зинапоянинг нариги томонида ешитди ва мен бошқа томонга қараганимда, Гвидонинг деярли ёнимизда югураётганини кўрдим. Егонинг кўзлари унинг ёпиқ қошлари остида ғазабга тўла еди.
  
  
  Совуқ кечада саройнинг олд ешигини кесиб ташлаганимизда, у атиги икки-уч қадам нарида еди. Хурсандчилик изловчилар ҳали ҳам кичикроқ бўлса ҳам келишди. Орқага қараганимда, қора Citroen ва оқ Мерседес кириш жойидан ўтиб кетди. Биз Ладй Fortuna миммо ҳайкали ўтди сифатида, мен Guido ҳаракациз турган кўрдим, Casino чироқлар қарши семиз силует, унинг мушт кўтариб ва уни силкитиб.
  
  
  "Рун," мен унинг қиз айтди.
  
  
  "Ҳа", деди у. - Мен уни биламан.ъ
  
  
  Биз Promenade дес Anglais бўйлаб югурдик. Ичкарида силжиган енгил туман Анхел ковнинг кириш қисмидаги чироқлар қаторини юмшоқ мато каби қоплагандай туюлди. Уч рангли вимпеллар оғир ҳавода устунлар бўйлаб осилган бўлиб, улар йўлга байрамона кўриниш бериши керак еди. Трафик тинчланди, вақти-вақти билан двигателнинг шовқини сукунатни бузди.
  
  
  Соҳилда ғалати, даҳшатли ҳаво осилган, қоронғиликда ўсаётган нам чириганлик ҳисси, кун ва оқшомнинг ҳақиқий хушчақчақлиги порлаши, енди судралувчи тун томонидан йўқ қилинди.
  
  
  Сукутда биз авлиё ва соя орқали шошилдик. Вестминстер меҳмонхонасининг терастаси сариқ чироқлар билан тўлиб-тошган ва кекса меҳмонлар намга ёпишиб, қаҳва ичиб, ёлғиз тонознинг қучоғига қарши курашаётган столларда сариқ шамлар милтиллаган. Улар хурмо дарахтлари ва нурли панжурлар екранининг орқасида жонсиз Pratt вилласини кўришлари мумкин еди.
  
  
  Унинг атрофига қаради. Гвидо кетди. Шунга қарамай, бизни кузатаётганимизни ҳис қилдим. Биз Вест Енд меҳмонхонаси ва Массена музейидан ўтдик , у ерда темир дарвоза орқасидаги palma дарахтлари орасида прожекторлар ўйнади. Олдинда Негресcо меҳмонхонасининг гумбази тўла аёлнинг кўкраги каби ойдин осмонга қарши турарди.
  
  
  У тўхтади ва уни юзига бурди . Унинг юзи ҳаяжондан қизариб, кўзлари чақнаб турарди. Унинг танаси бир лаҳзага устимдан ўтиб кетди.
  
  
  "Раҳмат", деди у нафассиз. - Раҳмат, сер...ъ
  
  
  "Anderson", дедим. "Николас Anderson".
  
  
  "Хўш, раҳмат, Жаноб Anderson.
  
  
  "Сиз ҳали менга миннатдорчилик билдирмадингиз", дедим. — Сиз ҳали ўрмондан чиққанингизга амин емасман."Мен сизнинг дўстингиз Guido casino содир нима билан бахтли еди деб ўйламайман.
  
  
  "Йўқ, - деди у. "Албатта емас. Кўпроқ қийинчиликлар бўлади. Кўпроқ муаммо.
  
  
  "Менга айтинг", дедим. "Сизнинг исмингиз Никол қилади?"
  
  
  У узоқ вақт кўзимга қаради. Қандайдир тарзда беғуборликни нафис еҳтирос ваъдаси билан уйғунлаштирган чиройли юз енди умидсиз кўринарди.
  
  
  "Кўп одамлар бунга ишонишади", деди у. "Камида бир kishi ўзига ишонади."
  
  
  Бу ревматизм ҳеч нарсани ҳал қилмади, лекин у кўпроқ гапира олмагунча, унинг юзидан умидсизлик кўриниши йўқолди. У бошини ярамас хўрсинди. "Жаноб Anderson", деди у. - Менимча, сиз менга ичимлик таклиф қилмоқчисиз."Ҳозиргидан яхшироқ вақт борми?
  
  
  Негресcо Бар деярли йўқ бўлиб кетган. Улкан хона ғамгин ғорга ўхшарди, хира пушти нур кампирларнинг хира терисини хушомад қилиш учун танланган еди.
  
  
  Биз сунъий leopard терисига суянадиган мармар билан қопланган думалоқ столда кўк скамейкада ёнма-ён ўтирдик.
  
  
  Мен яна унинг мўрт гўзаллигини, кўк скамейкада ёнимдаги қаттиқ сонининг илиқлигини, кўкрагининг егри чизиғини, юзининг классик шаклини, олтин-жигарранг сочларининг бойлигини ҳис қилдим ... унинг кўзларида Зумрад ҳаяжон.
  
  
  Оқ кўйлаги бир официант таъми ҳаддан қондиришга истаги бир меҳмонхона ўрганиб хорлик билан бизга сузиб.
  
  
  Ъ сиз нима ичмоқчисиз?- Мен унинг қиз дўстидан сўрадим.
  
  
  У айёрлик кулиб, бир кафеда Вилли ҳақида бўш рухсат ётипти бир ўсмир каби.
  
  
  "Оҳ", деди у. - Мен бу ҳақда ўйламаган едим. Тан олишим керакки, мен ичкиликбозликни билувчи емасман, лекин бир куни унинг хаёлига бутун коктейл рўйхатини ичиш келди.
  
  
  Официант оёқларини силкитиб, ташвиш ва ёқимли суҳбатни чексиз рад етишнинг сокин аралашмасини билдирди. Менга drama мактаби стипендиясини таклиф қилиш васвасаси пайдо бўлди.
  
  
  Қизнинг қўли откриткани олиш учун иккита ликопча зайтун ва кракер орасига кирди.
  
  
  "Мен буни синаб кўраман", деди у.
  
  
  Карта ўқиш: "Royal Негресcо 14 Ф".
  
  
  Бу по Kirsch, малина сиропи, апелсин шарбати ва Моет шампанининг таркиби еди. Фақат бу ўқиш менинг ошқозон исён билан ёндириб қилди.
  
  
  "Йўқ, мен сизни мутахассис деб ўйламайман", деди ери.
  
  
  Мен официантга:"битта Қироллик Негреско."Ва қояларда скотч. У таъзим қилди ва кетди.
  
  
  Barra Негрескода яшириш қийин. Аслини олиб қараганда, бу жуда аниқ бўлиши учун ҳарбий м ассоcиатионсто учун катта якун бўлди, бас, унинг бир завқ бор бўлиши учун еди. Бу, шунингдек, биз казино тарк кейин мен бу ерга келиб сабаб бўлди. Бу, ўз навбатида, қизнинг ичимлик ичиш учун бу жойни танлаганидан жуда хурсанд бўлди. Жангнинг бу нуқтасида унинг режаси ер остига тушмаслик еди. Унинг вазифаси қиз ҳақида, Гвидо ҳақида кўпроқ маълумот олиш ва бу ғор одамини Медитерране саройига юборган одам ҳақида кўпроқ билишдир. Ва ундан ҳеч ким мени қидирмаслигига ишонч ҳосил қилиб, буни билишни сўрашди.
  
  
  Ҳозиргача ferret оқшоми муборак бўлди. Бир қиз уни топди. Бу ўйин яхши якунланди. Гвидо мени топди. Ва агар у ҳақ бўлганида еди, кўринмас одам Стал бизнинг Негрескога шошилинч қочишимизга гувоҳ бўлар еди . Ва кейин кечқурун нафақат муборак бўлди, балки зўрға бошланди.
  
  
  "Madam", деди официант. У белига егилиб, унинг ичимлигини учта кўк ҳалқада "Imperial Ҳ" ҳарфи ва "Негресcо" ва "қанчадан-қанча" сўзлари билан думалоқ қоғоз салфеткага қўйди.
  
  
  "Monsieur."
  
  
  У қизга ўгирилиб, стаканини кўтарди. "Яхшиямки", дедим мен.
  
  
  У менга стаканининг четидан қаради. Унинг кўзлари атрофида ярамас ва кулгили кўриниш ғойиб бўлди. Мен унинг кўз ёшларини яна кўрдим.
  
  
  "Йўқ, мен унга айтдим. — Мен буни қабул қиламан бу сиз учун унчалик бахтли оқшом емас еди."
  
  
  "Йўқ, - деди у. "Албатта йўқ."Унинг овози заиф ва умидсиз еди.
  
  
  "Агар менинг қўпол изоҳ узр оламан бўлса," мен дедим, агар олам ҳақида каби " сиз Рулетка ҳақида кўп биламан, наҳ сизнинг ўйин берилган."
  
  
  "Биламан", деди у.
  
  
  "Одамлар ҳар доим шундай қилишади", дедим мен. "Кўп одамлар у ерга дам олиш учун боришади, лекин сиз жиддийроқ ишларни қилаётган одамдек таассурот қолдирдингиз."
  
  
  У бошини чайқади. Хира нурда ҳам сочлари ялтираб турарди . "Йўқ, Жаноб Anderson..."
  
  
  "Менимча, сиз мени Ник деб аташингиз керак", дедим. "Ҳаммаси жойида", деди у. Ъ тахаллус.ъ
  
  
  "Бу яхшироқ", дедим мен.
  
  
  "Йўқ, у бу казинода ўйин-кулги учун емас еди."
  
  
  "Сиз тўқсон беш франкни йўқотдингиз", дедим мен.
  
  
  "Сиз менга катта еътибор берасиз", деди у. "Хўш, - дедим мен, - мен Ёлғизман ва сиз соғиниш қийин еди."
  
  
  У қисқача жилмайиб қўйди. - Уни, менимча...ъ
  
  
  У кичкина сумкачасига кирди. У оқ рўмолча, паспорт, лаб бўёғи ва охирги сариқ чипни кўрди. У ўз егосини чиқариб, енгил чертиш билан мармар пештахтага тушди. "Беш Frank", деб пичирлади у.
  
  
  "Сизда бор пул шу, шундай емасми?"
  
  
  Ъ ҳа. Буни кўриш ҳам шунчалик осонми?
  
  
  "Мен қўрқаман."
  
  
  "Бу аслида беш Frank емас", деди у. "Бу пластмасса бўлаги."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Нега бу казинода ғалаба қозониш сиз учун жуда муҳим?"
  
  
  Ўша кеча иккинчи marta унинг кўзлари юзимни қидирди.
  
  
  "Сиз камбағал кўринмайсиз, - дедим мен, - сиз оч кўринмайсиз."Сизга шведлар ва бошпана керак емас. Сиз таътил ёки заргарлик дўконида ғалаба қозонмоқчи бўлганингиз ҳақида таассурот қолдирмадим. Очкўзлик ҳам гап емас.
  
  
  - йўқ.
  
  
  "Аммо сиз кўп пул ютиб олиш учун ўйнадингиз. Бу сиз учун муҳим еди.
  
  
  "Ҳа", деди у. Ононинг овози.
  
  
  "Менимча, у нима учун билишни хоҳлайди."
  
  
  У яна ўша ақлли яшил кўзлар билан юзимни ўрганиб чиқди, енди денгиз каби совуқ ва чуқур.
  
  
  Ъ сиз нимани кўрасиз?ъ
  
  
  "Хавф", деди у. "Қийинчиликлар".
  
  
  "Сиз менга ишонишингиз мумкин", дедим.
  
  
  "Ҳа", деди у. - Мен ҳам шундай деб ўйлайман.
  
  
  "Бундан ташқари, — дедим мен, - фақат битта беш франкли бекор қилиш чизиғи билан сизда кўп танлов йўқ."
  
  
  Унинг нам, илиқ лаблари беихтиёр табассум билан ҳатто оппоқ тишларидан ажралиб чиқди. "Аммо агар унинг хотини сизга ишонмаса, у кетган бўлар еди", деди у. "Кейин мен бошқа бировни топишга ҳаракат қилардим."
  
  
  - Бу муҳимми?"
  
  
  У стаканини олди ва узоқ вақт ичди.
  
  
  "Яна истайсизми?"
  
  
  "Мен ичишга одатланмаганман", деди у. "Бироқ, мен бошқа стаканни хоҳлаётганимга ишонаман. Мен уни унутиш ёки нишонлаш учун маст бўлишини хоҳлайманми, билмайман. Ҳа, Ник, бошқаси.
  
  
  Официант уни чақирди ва у бизга яна бир Қироллик Негреск олиб келганида биз индамай кутдик.
  
  
  У яна бир қултум ичди ва тугатгандан сўнг, у бир қарорга келганга ўхшайди. "Ҳа", деди у. "Мен сизга ишонаман. Умид қиламанки, сиз ёрдам бераётган йигитларнинг тепасида бўласиз. Бу мен учун, албатта, емас, балки фақат қиз учун сиз бир marta casino учрашди.
  
  
  "Биламан", дедим мен уни тинчлантириб.
  
  
  "Бу сиз ва мендан анча узоқда. Ҳа, мен жуда кўп пул ва тезда ғалаба қозонишим керак. Сиз буни кўрдингиз. Бу менга кимнидир ёллаш учун керак.
  
  
  Унинг қошлари айтилмаган саволда кўтарилди.
  
  
  "Кимдир жуда ўзига хос", деб давом етди у. "Бу қанча туришини ҳам билмайман. Биласизми, Ник? Қотилни ёллаш қанча туришини биласизми?
  
  
  У қўлини чўзди ва стулдан сариқ чипни олди. "Беш Frank", дедим.
  
  
  
  Боб 5
  
  
  
  
  Бир лаҳзага унинг ифодаси ажабланиб ўзгарди. Кейин чалкаш юзни менга қаратиб, у менга суянди. Уни, мен унинг кўзларини кўрдим, енди мақол Зумрад олови билан ёритилган, лаблари иккига бўлиниб, меникига яқинлашди.
  
  
  Кейинги лаҳзада у таранглашди. Унинг юзи кулга айланди. Унинг кўзлари менинг орқамда, Негресcо барининг ён ешигида тикилди.
  
  
  Унинг орқасига ўгирилди. Гвидо уни биринчи бўлиб бир оз жилмайиб кўрди. Кейин у бурчакли, симли хитойлик одамни кўрди, унинг баланд бўйли, ингичка танаси бошдан оёқ қора рангга бурканган. Ва улар орасида, бу его-гижгижлаш бандаларидан орасида, мен доктор сифатида билади ёқимсиз жонзот ҳисобланади. Lothar Инурис. Его уни биринчи marta кўрган пайт, қизни лабларини меникига босишга тайёрлигини кўриб, унга келган ғазабни бошқаришга қийналди. У ўз ифодасини тиклади ва ўз нафсини меҳрибон самимийлик қатламига тортди. Бу ибора кийимнинг егоси билан яхши кетди: яхши кесилган кўк blazer, кулранг шим, кўпинча ўзини Лондондаги Жеремин кўчасидаги Турнулл & Ассернинг сўнгги ижодларидан бири деб еълон қилган кўйлак, ипак шарф ва балет туфлиси.
  
  
  Аммо унинг кийимига тушган барча ғамхўрлик ва харажатлар учун доктор Инурис бузуқ ва кучли ҳайдовчи томонидан қул бўлган ақлга ега еди.
  
  
  Его кўзлари, Егонинг асл ниятларини яшириш қобилиятининг қули бўлган қора мунчоқлар тор пешонадан орқага силжиган қалин қора сочлар билан қопланган кичкина, шарсимон бошга ўрнатилди. Нишоннинг ўзи, ингичка бинафша лаблари ва катта бурунидаги тор бурун тешиклари билан узун ва кенг танаси билан митти еди. Бироқ, бу узоқ давом етадиган куч емас, балки фақат абадий нафсга асосланган мулойимлик ҳақидаги фикрдир. Унинг қўллари ғайриоддий еди. Узоқ кафтлар, ғайритабиий узун, учли бармоқлар, қисқа михлар. Жарроҳ ёки странглернинг қўллари. Силлиқ, соқолсиз юз ва ғалати, касал рангпар тери безлар мувозанати бузилгандек таассурот қолдирди, аввал танани бузди, сўнгра онгни ғайритабиий обсесёнларга хизмат қилишга мажбур қилди. У кимнидир хафа қилишдан ва бошқаларни уни бошқарадиган ғалати бузуқликларига бўйсундиришдан завқланадиган одамга ўхшарди. У жаҳл билан нафас чиқарди. У его рўмол оз юмшатилган еди кўрдим, его ингичка қопланган Сигиллер бир икки сатр аниқлаш, унинг ажин кўзлари атрофида бир ғалати ёқаси каби тиканли бўйин.
  
  
  Ему каби бошқалар менинг йўлимни кесиб ўтишди. Иҳ ақл бовар қилмайдиган нарсаларни муваффақиятли амалга оширишда ўзига ишонч руҳи ва ўз даҳосига ишониш билан ўртоқлашди, бу ҳам иҳни қасос олиш учун ўтиб бўлмайдиган иммунитетга ишонтирди. У гапиришдан олдин ҳам, у аллақачон доктор Лотар Инурис сифатида танилган, аллақачон табиати ёлғондан бошқа ҳеч нарсага йўл қўймаган одам еди.
  
  
  У жилмайиб, таъзим қилди. У бир иккиланиб салом унинг lithe қурол бири кўтарди ва менга устидан юрар. Отаси уни кутиб олиш учун ўрнидан турди.
  
  
  "Оҳ", деди у. "Бир лаҳзага сизни йўқотдик деб ўйладим. Ва бу жуда ачинарли бўларди. Лекин кечирасиз. Менинг одобсизлигимни кечиринг. Мен ҳали ўзимни таништирмадим. Менга рухсат bering."Унинг шифокорига. Lothar Инурис.
  
  
  У менга узатган қўлида куч йўқ еди. Ему уни йиғиши мумкин бўлган барча меҳр билан чақирди. "Сиз билан учрашганимдан хурсандман, доктор", дедим. "Мен, Nikolay Anderson."
  
  
  "Америкалик, унинг, менимча", деди у.
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам", дедим.
  
  
  "Ҳурматли Жириновский халқи", деди у. "Европа сизга жуда қарздор."
  
  
  "Буни айтганингиз учун раҳмат, доктор", дедим. "Акс ҳолда, мен ўқиганларимдан, биз бу ерда ҳар доим ҳам хуш келибсиз."
  
  
  "Ҳа", деди у. "Улар унутганлар бор, лекин унинг иҳ рақамлари атрофида емас. Унутганлар учун енг яхши муносабат бағрикенгликдир."
  
  
  "Хўш, доктор, мен сизга бирор нарса ичсам бўладими?"
  
  
  У афсус билан бош чайқади. - Мен сизнинг сахийлигингизни қадрлайман, Жаноб Anderson, лекин мен рад етишимдан қўрқаман."Унинг бу ерда бўлишининг сабаби дунёвий емас, балки фақат профессионалдир."
  
  
  У у билан ҳали ҳам столда ўқиётган қиз орасига қадам қўйди. У бошини унинг томонига егиб, аллақачон юмшоқ, маданиятли овозини янада пасайтирди.
  
  
  Бу ғийбат билан ёрилиб кетган овоз еди. Ва айнан шу иккинчи овоз тингловчини ҳайратда қолдириш учун мўлжалланган еди. Инуриснинг устун ақл-заковати, его-беқиёс қобилиятлари, енг яхши ниятли самимийлиги ва агар буларнинг барчаси етарли бўлмаса, икки ҳамроҳи куч ишлатишга қодир деб ҳисобланиши мумкин бўлган одамни масхара қилиш хавфи.
  
  
  "Агар сиз Европа билан таниш бўлсангиз, Жаноб Anderson, - деди у, - ва айниқса Жанубий Amerika билан, шифокор унвони жуда еркин ишлатилишини билишингиз мумкин. Аммо менинг ҳолимда бу кўп йиллик машаққатли машғулотлардан сўнг олинган ва олинган унвон. Унинг МД, Жаноб Anderson, маълум даражада механик санъат билан шуғулланадиган жарроҳлик бўйича мутахассис. Буни тан олган ва разведканинг кучайишига еътибор бермаслик ниятида у қўшимча мутахассисликларни олишга ҳаракат қилди. Шунингдек, у енг қийин ҳолатлар билан шуғулланадиган" — у унга қаради - " амалиёти билан психиатрга ега.
  
  
  У уларга тегишли, бу сизнинг шодлик билан его қўзғайди окай бўларди, деб. "Демак, сиз хўжайинмисиз?"
  
  
  У танасидан ўтиб кетган титроқ билан мукофотланди. "Ҳа", деди у кулишга уриниб. "Ўйлайманки, улар бизни Америкада шундай аташади."Жуда қизиқарли ва ибтидоий атама. Лекин мен чалғимаслигим керак. Айтмоқчи бўлганимдек, бу ёш хоним менинг беморларимдан бири еди.
  
  
  Унинг овози ҳайратда қолган ишончга тушди. "Сиз у касал демоқчимисиз, доктор?"
  
  
  Доктор Инурис бағрикенглик учун қўлидан келганича ҳаракат қилди, лекин мен сабр-тоқатли бўлишга ҳаракат қилаётганимни кўрдим. "Хўш, бу жуда умумий атама. Professional жиҳатдан ҳамма нарса анча мураккаб. Аммо айтайлик, шифокор ва бемор ўртасидаги муносабатларни бузмасдан ва техник тавсифларга кирмасдан, ёш хоним жиддий ҳиссий бузуқликдан азият чекмоқда."
  
  
  "Тушундим", дедим. — Сиз мени алдашингиз мумкин еди. Ва умид қиламанки, у ўзини айтди.
  
  
  "Барча ҳиссий касалликлар иҳ сиз каби мутахассис бўлмаганлар томонидан осонгина тан олинадиган тарзда намоён бўлмайди."
  
  
  "Мен емас дейлик," мен дедим.
  
  
  Доктор Инурис менга жилмайиб қўйди. "Сизнинг дунёқарашингиз кенг бўлганидан хурсандман, Жаноб Anderson", деди у. "Guido casino унга нисбатан сизнинг хулқ еканлигини менга аниқ қилиб, мен уни қўйиш керак қандай, бироз урушқоқ."
  
  
  "Ҳа", дедим. — Аммо бошқа томондан, сизнинг бу жанобингиз бу ёш хоним билан дўстона муносабатда бўлган нарсангиз емас еди."Айтмоқчиманки, у уни хафа қилди ва у худбинликка унчалик қизиқмасди.
  
  
  - "Мен яна кечирим сўрашим керак", деди доктор Инурис менга иккиюзламачи, нурли табассум билан мурожаат қилар екан. "Ҳар доим ва кейин Гвидо жуда қийин бўлади. Ва у, менимча, у менинг ғазабимдан қўрқарди. Кўряпсизми, мен оддий клиникани бошқармайман. Ёш хоним бу ердан унчалик узоқ бўлмаган виллада менинг қарамоғимга ишониб топширилган ва даволанишнинг ушбу босқичида уни сиз ва мен normal ижтимоий даромад деб ҳисоблаган нарсага бўйсундириш ўринли емас.
  
  
  "Ўтган ҳафта, - давом етди у, - салом, Виллани казинога рухсациз саёҳат қилиш учун тарк етишга муваффақ бўлди. Гвидо professional ҳамшира емас ва еҳтимол шунинг учун сиз унинг хатоларини кутишингиз керак. Шунга қарамай, қизнинг вақтинча ғойиб бўлиши мени Гвидодан жуда ғазаблантирди ва у менга тантанали равишда қиз енди унинг ескортидан қочмаслигини ваъда қилди. Шундай бўлса-да, салом, бу кеча уни такрорлашга муваффақ бўлди.
  
  
  Шундай қилиб, тушунарли, шундай емасми, Гвидо, мен уни қандай қилиб сабрсиз қўйишим керак? Ва", деди шифокор. Инурис очиқчасига шундай деди: "америкалик жаноб сифатида сиз зодагон еканлигингиз, уни сиз учун мутлақо номақбул хатти-ҳаракатлардан ҳимоя қилиш учун аралашганингиз аниқ."
  
  
  "Хўш, доктор, - дедим мен, - бунинг ортида жуда кўп нарса борлигини тушунмадим. Мен сизнинг хизматкорингиз бир нарсага тайёр деб ўйладим."
  
  
  "Кўринишлар алдамчи бўлиши мумкин", деди у.
  
  
  "Ҳа, қилдим", деб рози бўлдим. "Тикувчи уни олиб, мен у касал деб ўйладим ҳеч қачон."
  
  
  Доктор Инурис менинг қўлимни тинчлантирди. - "Хўш, яхши", деди у. "Қисқа кузатиш асосида нарсаларни тушуниш учун жуда кўп нарса керак бўлади, ҳатто тиббиёт фани ҳам баъзида чалкашиб кетади."
  
  
  "Мен кўряпман", дедим.
  
  
  - Ва енди, Жаноб Anderson, сиздан қачон рухсат беришингизни сўрашим кераклигини тушунасиз ва-ер -".. менинг ходимларим қиз билан оқшомни тугатиб, уни вилламизга олиб кетишади. Мен сиз унинг дўсти билан бор қанча бошқа суҳбатлар билмайман, лекин сиз менга баъзи яхши маъноли маслаҳат бериши мумкин, агар, агар унинг касаллик асосида айтган бўлиши мумкин, ҳар бир нарсани қараш доно бўлади. Баъзида наҳ биринчи қарашда ишонарли бўлиб туюлиши мумкин бўлган нарсаларни айтишга васвасага тушади, лекин афсуски, улар унинг касаллигидан келиб чиқади, умид қиламанки, мен даволай оламан."
  
  
  Уники, келишувда бош ирғади. - Умид қиламанки, сиз уни даволай оласиз, доктор. Бу жуда ёқимли қиз унга ўхшайди..."
  
  
  "Менинг умидим бор", деди доктор Иноурис. "Аммо даволаниш муддати анча узоқ бўлиши мумкин."
  
  
  "Жуда ёмон", дедим.
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам", деди у сабрсизлик билан. - Аммо енди биз ҳақиқатан ҳам боришимиз керак."Сиз билан учрашиш жуда ёқимли еди, Жаноб Anderson. Албатта, яхши. У бармоқларини қисди ва Гвидо ҳаракатга тайёр бўлиб ҳаракат қилди.
  
  
  Менга керак емас еди. Қиз ўрнидан турди, ҳамёнини қўлтиғига тиқди ва улар томон юрди. Доктор унга ёқимли жилмайиб қўйди.
  
  
  Қайтарилмас жирканиш ифодаси билан у доктор ва Гвидонинг миммосини улар кирган айланадиган ешикка узатди. Узун бўйли, бурчакли хитойлик ейнинг йўлини тўсиб қўйди, лекин у унга яқинлашганда, у ешикни очиш учун четга чиқиб, унинг орқасидан ергашди. Гвидо унга ергашди .1
  
  
  "Сизни безовта қилганим учун узр сўрайман", деди доктор Инурис менга.
  
  
  "Қандай ачинарли", дедим. "Бундай ёқимли қиз..."
  
  
  "Уни унутишга ҳаракат қилинг, азизим", деди доктор Инурис кунни кўришга борганида.
  
  
  "Мен сизга кўрсатаман", дедим.
  
  
  "Керак емас, азизим, бошқаси", деди у ноаниқ овоз билан. "Оҳ, - дедим мен. — Мен буни жуда хоҳлардим."
  
  
  Шифокорнинг юзи қорайиб кетди. Ъ сиз хоҳлаганингизча.ъ
  
  
  Уни кунда уни ергашди. Оқ Мерседес чеккада тўхтаб турарди. Мен casino чиқиб кўрган едим автомобил сифатида тан. Қиз, Гвидо ва Чинаман яқин жойда туришарди.
  
  
  Доктор қўлларини қарсак чалди. У: "биз нимани кутмоқдамиз?"
  
  
  Хитойлик орқа ешикни очди, кейин олдинга қадам қўйди ва рулга ўтирди.
  
  
  Узун, кўркам оёқлари чақнаши билан қиз орқа ўриндиққа сирғалиб кирди. Мен унинг баланд пошнали балет насослари кийганини пайқадим. Бугунги кунда аёллар камдан-кам ҳолларда тиббий иҳ кийишади, лекин ҳеч қандай поябзал аёлнинг оёғини бунчалик яхши безатмаган. Сиз бир неча йил олдин, Никол Кара тириклигида иҳ ни кўрдингиз.
  
  
  Доктор Инурис ичида оздирди. Гвидо ешикни ёпди ва Чинаман ёнига ўтирди. Двигател аллақачон ишлаётган еди ва машина чеккадан узоқлашди.
  
  
  Уни, у пластинка ёд сифатида уларни ҳайдаб томоша. Mercedes бурчакда тўхтаб қолди. Орқа деразадан шифокор қўлини унинг гўзал юзига кўтарганини кўрдим.
  
  
  Кейин фикримни ўзгартирдим. Катта қўл улкан ўргимчак каби бўшашди. Бир лаҳзадан кейин қўл атрофида фақат бош бармоғи ва кўрсаткич бармоғи чиқиб турарди.
  
  
  Арвоҳ машинаси бурчакка бурилганда, шифокор. Инурис жуда секин қўлини еҳтиёткорлик билан ва кучли завқ билан табассум билан узатди ва бармоқларини қизнинг нафас трубкасига қўйди ва уни сиқиб чиқара бошлади.
  
  
  
  Боб 6
  
  
  
  -
  
  
  Кейин у ўгирилиб, барга қайтди. Агар Кўпроқ Бўлса. Инурис тез ўлимни англатарди, у Гвидога буни қилишга рухсат берган бўлар еди. Еҳтимол, шифокорга секин ўлим ёқди, у бунга амин еди. Аммо агар у буни қила олса, у машинанинг орқа ўриндиғидан кўра анча қулайроқ ўриндиқни танлаган бўларди.
  
  
  Доктор Инурис ва унинг қўрқинчли кичкина тўдаси билан ташқарида юришимдан қайтганида бироз енгил тортган официантнинг танқидий нигоҳи остида уни стулга олиб кетишди. Официант менинг хавфсизлигим ёки далилим ҳақида қайғураётгани ҳақида ўзимга хушомад қилмадим. Унинг гумон его ҳақиқий қизиқиш менга еди, мен қонун тўлаш учун етарли соғлом еди фараз, агар кўриш учун, кўп сайёҳлар каби, мен учи қонун киритилган, деб билиш мумкин емас, ва шунинг учун ему икки тўлаш.
  
  
  Мен ҳавода имо-ишора қилдим ва у мармар пулни менга суриш учун кўзларини еҳтиёткорлик билан тушириб, столга шошилди. Мен қўлим его йўлини тақалади сифатида, кўзларим қўлёзма тушди. Бу қоғоз стендда еди, унинг атрофида қиз ичаётган стаканнинг пояси бузилган еди.
  
  
  У стаканни олди ва қоғозни олди. Бошқаси еса. Инурис ва у бир-бирларига ёлғон гапиришди, у нимадир билан жуда банд еди.
  
  
  У ўз хабарини қош қалам билан ёзди. "Villa Нарcисса", деди у, " қопқоқ Феррат. Менга ёрдам bering, Худонинг Костя. - Бу имзоланмаган ва мен паром унинг кимлигини ҳали ҳам билмаслигини англадим.
  
  
  Аммо мен унинг қандай еканлигини билардим: доктор Инурис айтган ҳамма нарсага қарамай, ақли расо. Ёмон шифокор билан қаршиликсиз бориш учун чиройли, умидсиз ва ўзига ишонган. Аммо Хема у еди ва сир бўлиб қолди.
  
  
  У кечқурун иккала учини ҳам ҳал қилиши сир еди.
  
  
  Лекин мен тезда ҳаракат қилишим керак. У соатига қаради. Мисол учун, бир ярим ўтган, ва доктор Инурис катта афзаллиги бор еди. У ҳисобни тўлади, маслаҳат бермади, аксинча официантнинг ҳафсаласи пир бўлди ва Негрескони асосий кириш ешиги орқали тарк етди. Таксилар йўловчиларни кутишарди. Ренаултда, навбатнинг олд томонида, семиз юзли ҳайдовчи бошини орқага ташлаб, ғилдирак орқасида қаттиқ хўрсиниб ётарди. Его уни елкасига урганида, у дарҳол уйғонди. У ҳар доим ҳайвонларнинг ўзини масхара қилиш ва фитна аралашмаси, собиқ аскарнинг табассуми бўлган табассум билан менга қаради. "Monsieur", деди у диққатни жалб қилиш учун.
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Сиз кап ферратни биласизми?"
  
  
  "Албатта", деди у.
  
  
  - Villa Нарcиссани биласизми ?"
  
  
  "Ҳа."
  
  
  — Мени у ерга олиб бора оласизми?"
  
  
  "Сиз хоҳлаганингизча, сер."Кечирасиз, бу ғалати жой.
  
  
  Ъ ҳақиқатан ҳам?Мен его Renault орқа ешикни очиш yanking ва олиш, деди. "Нега айтинг, лекин ҳозирча шошилмайлик."
  
  
  Машина тахта бўйлаб ғарбга силжиди ва биринчи бурчак атрофида айланди.
  
  
  "У ерда ҳеч ким яшамайди. Бу ерда ташландиқ", деди у.
  
  
  - Яқинда у ерда бўлганмисиз?"
  
  
  - Йўқ, мен буни айта олмайман. Аммо у ерда йиллар давомида ҳеч ким яшамаган, Жаноб. Мен уни аниқ биламан. Бир неча ҳафта олдин, еҳтимол бир ой олдин, кечаси миммо ним томонидан ўтди. Villa ва йўл ўртасида тош девор, дарвозада темир дарвоза бор. Уни дарвозага қаради. Тинчлик йўқ еди. Уйда ҳеч ким бўлмаганида буни ҳис қилишингиз мумкин. Бу villa шундай уй еди.
  
  
  - Бу кимга тегишли еканлигини биласизми?"
  
  
  - Йўқ, сер, билмайман. Бу ерда егалик бир егасидан бошқасига ўтади ва баъзида нотаниш одамнинг борлиги шунчаки иккаласига ўз вилласида яшашга рухсат берилганлигини англатади."
  
  
  Renault енди тезликни ошираётган еди. Мен Беау Риваге Hotel ортимиздан ғойиб кўрдим, ва кейин, биз денгизни четда қоялар кесиб бир йўл билан портга пастга секин Нишаб йўлда бир менда айланди.
  
  
  "Виллаларда ҳар доим янги юзлар бор", деди ҳайдовчи.
  
  
  "Ўрта Гвинея Cормиче ўтиб? "Мен айтдим.
  
  
  "Ҳа жаноб."
  
  
  Енди биз тоққа чиқдик ва Ница шаҳри орқамизда еди. Менинг остимда, ўнг томонимда, денгиз туман кўрпаси остида ҳаракациз ётарди.
  
  
  — Мен буни қадрлайман, - дедим мен, - Агар сиз мени Villa Нарcисса дарвозасига олиб бормасангиз ва бир километр олдинроқ тушишимга рухсат берсангиз."
  
  
  "Тушундим", деди ҳайдовчи. Еҳтимол, у яхши аскар еди. Семиз ва ақлли, шунда ҳам. Агар у тушунса, емуга нима беришини тушунинг ва қолганларини унутинг. Аввало, ўзингизга ғамхўрлик қилинг ва омон қолинг. Омон қолиш ҳар доим аскар ўзи учун қила оладиган енг яхши реклама еди.
  
  
  У дунёдаги енг ҳаяжонли йўллардан бирининг қийинчиликларидан завқланиб, тез ва муаммосиз ҳайдади. Олдиндаги йўл кимсасиз еди ва у туман пардасини синдириш учун бир нечта сариқ чироқларни ёқди. Кеча тинч бўлса-да, тезлик ёқимли шабада яратди.
  
  
  "Мана", деди у.
  
  
  "Сент-Жан-кап-Феррат" белгиси ва Миммо чақнади. Менинг ўнг, чироқлар бир жойда белгиланган, шапка Феррат денгизга чиқиб турган бир бош бармоқ каби ётарди. Ҳайдовчи паст Витесга ўтиб, жуда яхши Cорничедан тушишга тайёрланаётганда Renault двигатели хириллади.
  
  
  - Биз тез орада у ерда бўламиз", деди у ўйин-кулги билан. - Дўстларингиз сизни кутишяптими?"
  
  
  У ему жавоб бермади. "Йўқ," дедим, " мен қўрқаман.
  
  
  "Балки сиз ҳам шуни хоҳлайсиз."
  
  
  У бир қўлини рулга қўйди ва иккинчиси билан ўриндиқ остида ҳис қилди. У Егони орқага тортганда, қўлида шинали темир бор еди. У куларди. - Балки сиз бундан фойдалана оласизми?"
  
  
  Ъ еҳтимол. Лекин мен усиз қиламан. Меҳрибонлигингиз учун раҳмат.
  
  
  "Ҳечқиси йўқ", деди у. "Бу villa ғалати жой. Мен жуда қаттиқ ҳаракат қиляпман. Жуда дўстона. Бу сиз ўзингизни қулай ва хуш келибсиз ҳис қиладиган уй емас."
  
  
  "Мен ҳеч қачон у ерда бўлмаганман", дедим. "Аммо мен сизга ишонаман.
  
  
  "Мен муқаддас Худони ўчириб қўяман", деди у. "Бу сизнинг тунги кўришингизга ёрдам беради."
  
  
  Мен ундан сўрадим. "Армия?
  
  
  "Чет ел легиони, - деди у, - бир неча дақиқага кўзингизни юминг. Биз у ерга қачон айтаман.
  
  
  Бироздан кейин машина тўхтади. "Ҳаммаси жойида", деди у.
  
  
  У яна кўзларини очди. Бу бизнинг атрофимизда қора еди. У ҳайдовчига векселларни узатди.
  
  
  "Менга омад", деди у.
  
  
  Унинг оут, автомобил атрофида.
  
  
  Ҳайдовчи енгашди. - Километр очиқ. Ўнгда. Тош девор. Уч метр баландликда. Юқорида синган shisha. Дарвозанинг узунлиги етти метр. Учли тепа. Ичкарида Ўғирлашга арзийдиган нарса йўқ. Камида бир ой олдин. Лекин ҳеч бўлмаганда омад тилаймиз.
  
  
  У ҳали ҳам жилмайиб турарди, чунки машина жимгина йўлдан пастга тушди. Енди ешитолмагунимча кутдим, кейин кетдим. Унинг қобиғи ҳали ҳам ёқилган бўлса-да, мен устара пичоқлари ҳали ҳам жойида еканлигини текширдим.
  
  
  Мох битлари чириган униб чиққандек ески нолани тарқатди. Темир дарвозадан занг тозаланди. Ой нури туман ямоқлари атрофида бир-бирига яқин кўтарилган игнабаргли дарахтлар орқали порлади ва тана гўштидаги соқол каби ерга ёпишган беғубор ўтлар билан ўйнади.
  
  
  Йўлдан кўп нарсани кўра олмадим. Фақат текисланган ўтлардаги рутларни ҳисобга олган ҳолда, фақат ўтган машинанинг йўли. Баланд дарахтлар қизиқувчан нигоҳлар ва villa ўртасида қўриқчи каби турарди.
  
  
  У бир муддат дарвоза ташқарисида туриб, тинглади. Фақат сукунат. Менинг борлигимни билдирадиган итлар йўқ. Патрулларни белгилаш учун олтинчи маъно йўқ, бу мени кўп marta қутқарган туйғу.
  
  
  У курткасини ечиб, қўлларини тош устида ётган ифлос shisha парчаларидан ҳимоя қилиш учун деворга улоқтирди ва қизиқувчиларнинг қон кетишини кутиб турди. У ўрнидан сакраб турди, мустаҳкам таянч топди ва бир ҳаракатда ўзини кўтариб, курткасини ўзи билан бирга тортди.
  
  
  Девор етагида егилиб, у тўхтади ва тинглади. Фақат сукунат. Пастга егилиб, дарахтларни қоплаш учун ишлатиб, у йўлга parallel равишда олдинга силжиди. Уники секин ҳаракат қиларди. Оёқларим ҳўл ўт устида юрди. Атрофимда қарағай игналари ва денгиз суви ҳиди келган туман айланарди.
  
  
  Мен тепаликка чиқаётганимда, дарахтлар орасидан ва туман орқали ёруғлик порлаётганини кўрдим. Бир неча сониядан сўнг у очиқ майдонга етди.
  
  
  Мен дарахтларнинг четида тўхтадим ва ўнг бурилишимдаги машина изларини кўрдим ва кейин вилланинг кириш қисмига бурилдим. Тумандан деярли яширинган оқ Мерседес йўлда қоронғи ва жим турарди.
  
  
  Вилланинг ўзи, тош каби салқин, тунги денгиз ҳавосида сузиб юрган, туман атрофида даҳшатли даҳшат саҳнаси каби пайдо бўлди. Деразанинг баланд қисмида, осилган панжурлар билан ўралган, сутли оқ парданинг бир қисми ой нурини ушлаб, қуйидаги саҳнага кўринмас кўз каби қаради. Вилланинг юқори икки қавати қоронғи еди. Sergey биринчи қават режасидаги учта деразада ёнаётган еди.
  
  
  Дарахт чизиғида ушлаб туриш, уй тезда уни юмалоқлади. Орқа, ён томони бошқа томонда ва олд томони қора ва жим бўлиб қолди. У қўпол ўтлар орасидан яқинлаша бошлади. Ўнг Ойнани фақат ингичка парда қоплаган. У ҳаунчесга кўтарилиб, ичкарига қаради.
  
  
  Бу ошхона еди. Узун бўйли хитойлик бир kishi менга орқаси билан ёғоч столда ўтириб, буғда пиширилган чой ичди.
  
  
  Мен ўрдакка тушиб, бошқа деразага бордим, аллақачон shaggy қулоқларимни бўғиб қўйган намликни дуо қилдим. Секин-аста яна бошимни кўтариб, фақат тўшаги бўлган хонага қараб қолдим. Гвидо бу каравотда ётар еди, боши деворга суяниб, журнални варақлади. Мен унинг курткасини ечиб, тўппончани камаридан елка ғилофига ўтказганини кўрдим.
  
  
  Учта ёритилган хонанинг учинчиси биринчи иккитасидан анча масофада жойлашган еди. Ва унинг карапаси дераза токчалари даражасидан пастга тушганда, шифокорнинг овози уни ешитди.
  
  
  "Асал", деди у. - Мен сизга сабр қилиш учун жуда кўп ҳаракат қилдим. Ва мен сабр-тоқат сиз томондан тушуниш ва миннатдорчилик билан мукофотланмаслигини тушунаман; фақат хиёнат ва хиёнат. Ва енди, афсуски, менинг сабрим тугади.
  
  
  Уники енди дераза даражасида еди. У очиқ еди ва таҳдид билан айбланган шифокорнинг овози аниқ кўриниб турарди. У дераза олдига борди. Ўша ингичка оқ парданинг яна бир қисми, фақат қисман чизилган, қабрдаги ўргимчак тўри каби хонага осилган. Деразадан ташқарига қараб, у доктор Инурис ва қизни аниқ кўрди. Доктор кўйлагини ечиб, шарфни яна кийиб олган еди, лекин бир нечта қўшалоқ сигиллар ҳали ҳам ипак бандажнинг бурмаларига қараб турарди.
  
  
  Унинг кўрдики, қиз ҳали ҳам ее у билан учрашгандек кийинган. Нахнинг қўллари унинг орқасидан худди болани ёмон хулқ-атвори учун танбеҳ бераётгандек, боши бир оз егилиб, ялтироқ сочлари ҳамон оч яшил лента билан боғланган еди.
  
  
  "Менга миннатдорчилик билдирасиз деб умид қилгандим", деди шифокор. "Сиз менинг олдимга фақат аёл бера оладиган хазиналар билан келасиз, унинг сизга шунчалик аниқ ва доимий равишда берган садоқати учун менга тўлашни бошлайсиз деб умид қилгандим. Сиз менга ишонмаслигингиз мумкин, лекин бу менинг енг самимий умидим еди. Лекин, еҳтимол, унинг ҳам умид. Бу биринчи marta бўлмайди. Ва шунинг учун мен ихтиёрий равишда берилмаган нарсани куч билан олиш мумкинлигини ҳам биламан."Қиз унга очиқ қаради. У секин ва атайлаб гапирди. "Сиз даҳшатлисиз", деди у.
  
  
  Инуриснинг юзи ғазабдан буришди. У қўлини кўтариб, яна туширди. — Бугун кечқурун сиз мени ғайриоддий гўзал юзингизда шафқацизликни кўрсатишга ундаш учун мени қўзғатганингиз иккинчи marta емас."Аммо мен буни қилмаслигим керак, керакми? Уни, шундай даҳшатли қараб. Ҳа, менинг хусусиятларим сиз томонидан ҳал қилинмаслигини тушунаман. Бошқалар буни менга аллақачон тушунтиришган.
  
  
  "Мени адаштирманг, доктор", деди қиз. - Мен сизнинг ташқи кўринишингизни айтмадим. Мен буни қилишга енг кам ҳаққим бор.
  
  
  Ъ Оҳ Ли?- деди шифокор.
  
  
  "Йўқ, - деди у.
  
  
  "Хўш, менинг ширин?"
  
  
  "Мен сизни яхши кўраман, чунки сиз жуда ёмонсиз", деди у.
  
  
  Доктор кулиб юборди, Егонинг одобсиз томоғи атрофида баланд овозда кулди.
  
  
  "Нен ҳақида осонликча гапириш учун ёмон ҳақида озгина биласиз. Аммо тез орада сиз бу ҳақда кўпроқ билиб оласиз ва мен ўзим сизнинг раҳбарингиз, ўқитувчингиз, шеригингиз бўламан."
  
  
  "Ҳеч қачон", деди у.
  
  
  "Оҳ, ҳа, азизим", деди доктор Инурис. "Ва тез орада. Мана, сизнинг хонангизда, тўшагингизда.
  
  
  Қиз тезда ешикка қаради.
  
  
  Доктор бошини чайқади. "Йўқ", деди у. "Бу сизга ёрдам бермайди.
  
  
  Қиз жилмайиб қўйди.
  
  
  Шу пайт мен ҳаракат қилмоқчи едим, доктор Инурисни кўриш ва унинг юмшоқ, жўшқин овозини ешитиш учун хонага шошилдим. Аммо мен ўзимни тинчлантиришга мажбур қилдим. Ҳозиргача ferret суҳбатдан бошқа ҳеч нарса қилмаган. Қиз бундан омон қолади. Ва кутганимдек, мен его таҳдидини уйғотиш учун ўзининг ҳаёлий юзи ва бенуқсон танаси билан шуғулланадиган бу бузуқ одам ва его сирли асир ҳақида кўпроқ билиш учун тобора кўпроқ имкониятларга ега бўламан.
  
  
  Шафқацизлик ва интизорлик билан жилмайиш его тишларини иршайтирди. "Хўш, менинг долларларим тўплами", деди у. — Мен сизга охирги имкониятни бераман. Мен сизга қўлимдан келганини қилдим. Бунинг евазига менга қўлингиздан келганини берасизми ёки уни сиздан олиш керакми?
  
  
  "Сиз мени қабул қилишингиз мумкин, доктор, - деди у қатъий, - лекин сиз мени ҳеч қачон егалламаслигингизни биласиз ва биламан."
  
  
  Докторнинг юзи оқариб, жаҳл билан жағи қисилди. Томир унинг маъбадида аждаҳо каби пулсацияланган, унинг егосининг рангпар гўшти остида ўралган. У енди жим ва хотиржам ўтирган қизнинг олдига борди, гўё его енди йўқдек унга тақлид қилиб қаради. Егонинг улкан қўли юқорига кўтарилиб, сочлари атрофидаги лентани йиртиб ташлади салом, олтин шаршарада унинг елкасига.
  
  
  Ғазаб его юзлари жирканч қисмида ярқираган, уларга яшил тасмани қатнашди ва қаватда уни отиш учун ему олди неча сония amplifying. У бу билан курашиш ва наҳга совуққонлик билан ҳужум қилишга тайёргарлик кўриш учун бир зум тўхтаб қолди. Қиз унга тақлид қилишни давом еттирди, гўё унинг его ниятлари енди пашшанинг ғувиллашидек унга тегмаётгандек.
  
  
  Доктор яна қўлини узатди. Егонинг узун, ингичка бармоқлари унинг либосининг нозик бўйинбоғи атрофида ёпилди ва унинг бўғимлари кўкраклари орасидаги ям-яшил деколтеда атайлаб тўхтаб қолди.
  
  
  У Билаги билан тез ҳаракат қилди ва матони танасидан тортиб олди. У матони елкасидан тортиб, шитирлаш билан полга тушишига йўл қўйганида, у ҳаракациз ўтирди.
  
  
  У яланғоч кўкрагини его кўзларида ғазабланган очкўз қўзғалишдан ҳимоя қилиш учун ҳаракат қилмади. Унинг қўллари ён томонларига осилган еди. У фақат оқ panties ва балет насослари кийган еди.
  
  
  Ундан шифокорнинг нафаси хириллади. "Оҳ, шундай", деди у.
  
  
  У мени его нинг илон бўйнини синдириш учун қичқирди менга ичида овозини еътиборсизлик ўзини мажбур сифатида, унинг қўллари унинг тиззасидан учун оздирди, ва унинг panties унинг куйган сонлари пастга суринг бошлади.
  
  
  Hubert, Агар у Николни мажбур қилса, Никол ҳақида ҳақ еди. У табиатан сарғиш еди.
  
  
  Тўшак менинг ўнг томонимда, девор ва дераза орасидаги бурчакда еди. Ҳали ҳам ҳаракациз қиз менинг чап томонимда еди, доктор Инурис у билан каравот ўртасида еди.
  
  
  Тиз чўкиб, ҳаяжон ва чарчоқдан бироз нафас олиб, унинг пантиесини тўпиғига ўраб олди.
  
  
  Доктор Инурис оёққа турди, еенинг қўлидан ушлаб, уни каравотга судраб бошлади.
  
  
  У ишонч ҳосил қилиш учун унга бир қадам, кейин бошқасига рухсат берди. Унинг чап сонининг ички қисмида мол йўқ еди. Умуман емас. Кейин у деразадан сакраб ўтиб, хонага кирди.
  
  
  Доктор мени кўриш учун орқасига ўгирилди. Қиз бузилган кийим тўпламига қайтди.
  
  
  Шарф докторнинг бўйнидан тушиб, сигиллар атрофидаги Егонинг кўнгил айнадиган ёқасини фош қилди. У орамиздаги бўшлиқни бартараф етишдан олдин, у ҳайрат билан уни ёпди.
  
  
  "Гвидо! у бақирди. "Гвидо!
  
  
  
  Боб 7
  
  
  
  
  Кўзининг бурчагидан у қизнинг йиртиқ либосини кўтариб, мато парчаларини шаҳвоний танасига босганини кўрди. Доктор Инурис ўргимчак каби тузоққа тушиб, ҳалокатли Гвидонинг келишини кутиб вақтини беҳуда ўтказди.
  
  
  У ешикка югуришга уринмади. У қоронғи йўлакда унинг оз қийноққа ишлатиш ва кейин бир шаклида Guido нинг нотўғри ақл ва петуланcе учун жарима тўлаш учун, еҳтимол қўрқдим, деб хаёлимни орқали чақнади .Бу ахлатдан 22 калибрли тўппонча ўқи. Шу билан бирга, менда митти ғор одамининг тўшагидан сакраб, Трежо тўппончасини қўлтиғидан тортиб, қизнинг хонаси томон югураётгани руҳий тасвири бор еди.
  
  
  Бурчакли боксчи каби, доктор Инурис хона девори бўйлаб чапдан ўнгга ҳаракат қилди, его, худди ярашиш ишораси билан кафтларини ташқарига чиқарди.
  
  
  Кўп вақтим бўлмайди. Доктор пахта конфети каби жисмоний таҳдид еди, лекин у билан Гвидо ўртасида бўлишнинг маъноси йўқ еди. У кириши мумкин бўлган веб-кураш, еҳтимол унинг тарафида еди.
  
  
  У емуга елкаси ва чап қўли билан яқинлашишга рухсат берди. У ўнг қўлимни ушлаб, мени тепди. У мушт билан озод қилинди ва жағига муносиб его мушт. У деворга урилди, кейин пастга тушди, беҳуш ҳолда, бинафша лабларнинг егосидан қон оқади.
  
  
  Унинг stahl бу манзарадан завқ олишга шошилмади, аксинча бурилиб, кун томон югурди. Кеч. У очилди.
  
  
  Гвидо ўша ерда турарди. Трежо менинг ҳаётимга қаратилган еди. "Ҳали ҳам turing", деди у.
  
  
  Унинг қўллари кўтарилди. У уларга ўша пайтда, Николас Anderson, қийналаётган қизларнинг ҳимоячиси, Гвидо билан шуғулланиш учун алоҳида сабаб йўқ еди. Бу мутлақо керак емас еди.
  
  
  Қурол ҳаракациз қолди. Доктор ҳозир ҳам ёлғиз еди. Гвидо жилмайиб қўйди. - Демак, сиз бу бадбахтни туширдингиз, шундай емасми?"Хўш, бу ҳаммаси, менимча. Лекин мен ҳали ҳам тасдиқлай олмайман, дўстим. Бу мен учун ёмон дегани. Ва бу менга ёқмайди. Сизга айтганимда сиз қочишингиз керак еди. Енди сиз пушаймон бўлишингиз мумкин.
  
  
  Гвидонинг ўткир кўзлари қизни олди ва кенгайди. "Кийиниб олинг", деди у. "Ва Тйсоенгни олинг ."Шифокорга ёрдамга муҳтожлигини айтинг. Ва ярамас бўлишга уринманг.
  
  
  Қиз биздан юз ўгирди, каравот остидан чамадон чиқариб, бир нечта кийим-кечакни танлаб, кийинишни бошлади.
  
  
  "Сиз, - деди Гвидо, - деворнинг бир қисмини танланг ва унга қўлларингизни қўйинг.
  
  
  Айтганимдек, мен буни қилдим. Гвидо мен учун мақбул қидирувни амалга оширди. Еҳтимол, у ўз савдосини ўрганиш учун тез-тез бундай ҳазилларнинг кўти бўлган. Егонинг қидируви Емуга қурол, пичоқ ва газ бомбасини олиб келган бўлиши мумкин еди, аммо у учта устара олишга қодир емас еди. Гвидо жуда хаёлпараст емас еди. "Яхши, - деди у, - сиз поксиз. Орқага бурилинг, қўлларингизни бошингиз орқасига қўйинг ва иҳ ни пастга қўйишингизни айтмагунимча иҳ ни ушлаб turing."
  
  
  Ешик ташқарисида Shaggy товушлар ешитилди. Қиз сочиқ кўтарган ва кичкина пиёла сувга ўхшаган хитойлик еркак билан қайтиб келди. Бу Руки егоси уни биринчи marta кўриши еди. Унинг кўрсаткич бармоқлари ва кичик бармоқларидаги михлар тўрт дюймли ханжар каби чиқиб кетди.
  
  
  "Шифокорга айтинг, Тйсоенг", деди Гвидо.
  
  
  Хитойликлар бош ирғашди.
  
  
  "Сиз, - деди Гвидо қизга, - ўша оқ рицарингизнинг ёнида turing ва ҳазил қилманг. У сизга етарли еди. Агар бу менга боғлиқ бўлса, мен иккалангизни ҳам шу ерда отиб ташлаган бўлардим. Шунда мен қулайроқ бўлардим.
  
  
  Хитойлик доктор Инурис ёнида тиз чўкиб, Егонинг юзини сочиқ билан артди. Доктор инграб юборди ва Егонинг боши хунук бўйнидан осилиб қолди. Егонинг кўзлари милтиллади. Хитойлик еркак его узун тирноқларига тегмаслик учун доктор Егони четга суриб қўйгунча Егони артишда давом етди. "Менга ёрдам bering, Chang", деди у.
  
  
  Хитойлик Егони қўлтиқ остидан ушлаб, юқорига кўтарди. У орқасини деворга суяниб, нола қилишда давом етди. "Менга коняк олиб келинг, Chang", деди у.
  
  
  Хитойлик хоналардан чиқиб, бир лаҳзадан кейин бир стакан коняк билан қайтиб келди. Шифокор чўчқа юзини стаканга ботириб, ичишдан олдин буғларни нафас олди. Бўш қўли билан у жароҳатланган жағини сезди. Кейин у чарчаган табассум билан менга ўгирилди. "Ҳақиқий зарар йўқ, Жаноб Anderson", деди у. Ъ ҳеч бўлмаганда мен учун. Сизга келсак... Хўш, бу умуман бошқа masala бўлиши мумкин.
  
  
  "Ешитинг", дедим.
  
  
  Аммо Гвидо мени тўхтатди:" жим бўл", деди у.
  
  
  Доктор Инурис уни ёш ит билан шуғулланадиган мураббий каби силкитди. "Бу етарли, Гвидо", деди у.
  
  
  Гвидо унга қўпол бўлмаган кўринишни берди. Кўринишидан, иҳ муносабатлари бириктирма асосида қурилмаган. Guido фақат его ўқ остида бизга қулаши томоша қилиш учун, қиз ва менга унинг доктор инурис автоматик тўппонча кичик ишора каби бахтли бўлар еди.
  
  
  - Хўш, Жаноб Anderson, менимча, сиз ва мен учун якуний тушунчага келиш вақти келди. Мен Сизнинг еътиборингизни жалб қилган қиз аслида жуда касал еканлигини Негреск шаҳрида сизга аниқ айтдим деб ўйладим. Ва сизнинг бу ерда бўлишингиз унинг касаллигини янада кучайтириши ва мураккаблаштириши мумкин. Сиз содиқлигингизни жуда оғриқли тарзда намойиш етган жуда драматик усулни қабул қилишга тайёрмиз, чунки ҳеч қандай зарар етказилмаган. Аммо шуни тушунишингиз керакки, мен илмли одамман ва касал одамни даволашнинг ўта жиддий масаласига келганда ҳеч қандай аралашувга тоқат қилмайман."
  
  
  "Агар бу хонада кимдир касал бўлса, доктор", дедим, " бу сизсиз.
  
  
  У яна его ҳаракатларининг кучини ҳис қилди ғазаб бу унинг ичида ёниб кетган ғазабни чиқариш учун хайрихоҳ шифокорнинг его ниқобини йиртиб ташлаш билан таҳдид қилди.
  
  
  Унинг танасидан титроқ югурди. У яна бир қултум бренди олди. У қўлида конякни қайтарилур сифатида его кўзлари amber суюқлик тикилди. У менинг ешитган ва кўрганларимни, у гумон қилганидан ҳам кўпроқ тушуна бошлади. "Жаноб Anderson", деди у ўзининг илтифотли табассумларидан бири билан. "Шифокор ва бемор ўртасида баъзи ҳолатлар борки, буни қандай қилиб айтишим керак, ўқимаган кузатувчига ғалати туюлади. Сиз каби одамга математикада даҳшатли туюлиши мумкин бўлган саҳна ҳамкасбларимдан бирига дарҳол тушунарли бўлади.
  
  
  "Тўхтатинг, доктор", дедим. "Мен буни қабул қилмайман ва агар сиз шундай деб ўйласангиз, демак сиз у гумон қилганидан ҳам ақлдан озгансиз ва мен сизнинг касбингизни бутунлай алдаган ва шарманда қилган деб гумон қилганман."
  
  
  Шифокор тумшуғини коняк стаканининг шарсимон косасига тиқди ва менга кўз югуртиришдан олдин чуқур нафас олди.
  
  
  "Қандай шармандалик", деди у ғамгин табассум билан. "Жуда ёмон. Сиз учун. Сиз аҳмоқсиз, Жаноб Anderson. Агар сиз фақат мени тингласангиз, енди Кот дъазурнинг жуда бой гўзаллигига шўнғиш имкониятидан баҳраманд бўлишингиз мумкин еди. Аммо бунинг ўрнига, ўжарлигингиз сизни режаларимга аралашишга мажбур қилди. Ва бу, сер, жуда бахциз.
  
  
  "Афсуски, сиз учун", дедим. "Аммо у бу ерда қиз учун емас, менимча."
  
  
  "Қаҳрамонлар мени хурсанд қилишади, Жаноб Anderson", деди у конякни ютиб. "Еҳтимол, сизнинг тажрибангиз кўплаб ватандошларингиз сингари ғарбликлардан келиб чиққан, аммо меники фактларга асосланган. Ва шунга ўхшаш, умид қиламанки, менинг катта тажрибамга асосланиб, тўсатдан ўлимни қўрқоқлардан кўра кўпроқ қаҳрамонлар кутиб олишларини айцам, менга ишонасиз. Ва бу улар учун кичикроқ, аммо доно биродарлар учун бўлгани каби, улар учун ҳам номақбул еканлигига аминман. Аммо фалсафа етарли. Айтиш кифоя, сиз бизга, қизимизга яхшилик қилмадингиз. Ва мен учун сиз озгина ноқулайликдан бошқа нарса емассиз.
  
  
  "Буни кўриш керак, доктор", дедим мен.
  
  
  "Ҳақиқатан ҳам", деди у. "Ва ҳозир келмоқда."
  
  
  Доктор Инурис стаканини қўйди. "Тионг, барча юкларингизни йиғинг ва ҳамма нарсани машинага солинг. Биз имкон қадар тезроқ кетамиз.
  
  
  У менга қайтиб келди. "Енди, Жаноб Anderson, сиз мени безовта қилдингиз. Уни мен ҳозир бу уйни воз керак. Тез орада Гвидо, Chang, у ва сизнинг фаровонлигингиз ҳақида қайғурадиган ёш хоним кетишади. Биз сизнинг жойлашувингизга қизиққан одамлар сабаб бўлиши мумкин бўлган ҳар қандай тартибсизликларга қарши еҳтиёт чораси сифатида янги турар жой қидирамиз. Ва бизнес "- Егонинг ингичка лаблари табассум билан ажралди ва унинг кўзлари қизга қаради - " муқаррар иккала охиригача давом етади.
  
  
  Гвидо қуролни менга силкитди. — Ва унга нима бўлади?"
  
  
  "Еҳ, Guido. "Ҳурматли Гвидо", деди доктор Инурис. Ъ сабр қилинг. Биз Жаноб Андерсонга ўз вақтида рецепт ёзамиз. Айни пайтда, мен сизга Егони подвалдаги хоналардан бирига олиб боришни ва уни маҳкам боғлашни таклиф қиламан. Чангдан сиз билан келишини сўранг. Ва кейин, Чан йиғилганда ва сиз иккалангиз аравани юклаганингизда, биз Жаноб Андерсоннинг бу ёш хонимдан его билан ажралиб туриши ҳақида нима қилишимиз мумкинлигини кўрамиз.
  
  
  "Давом етинг", деди Гвидо ешикка ишора қилиб.
  
  
  Chang коридорда ташқарида бизга қўшилди. Улар деллнинг ўзида жуда яхши жамоа еди. Chang мендан узоқроқ тутиб, олдимдаги йўлакдан пастга тушди. Гвидо менинг орқамда етарлича қолди, мен тезда қурол томон ҳаракат қила олмадим.
  
  
  Зинапоянинг охирида пастга тушадиган кичик зинапоялар бор еди. Зинапоянинг пастки қисмида биз кичкина хонага кирдик, фақат ёғоч таянчли стул ва оқ рангга бўялган стулдан ташқари, шифтга видаланган яланғоч нок дарахтининг хира нурида газета чиройли тарзда букланган. Иҳ у ерга мақсадга мувофиқ қўйилгандек яхшилаб ўралган стол остида арқон узунликлари бор еди.
  
  
  "Ўтир", деди Гвидо.
  
  
  У самарали ходим еди. Қўлларимни стулнинг орқа томонига, оёқларимни оёқларга боғлаш учун атиги бир дақиқа вақт кетди.
  
  
  "Сиз ҳозир боришингиз мумкин, Chang", деди у.
  
  
  Чинаман бошини камон билан туширди, кейин индамай зинадан кўтарилди.
  
  
  "Мен уни жўнатдим, - деди Гвидо, - чунки сизга айтадиган гапим бор.
  
  
  Ъ ои?ъ
  
  
  "Доктор сизни қандайдир пранкстер деб ўйлайди, дўстим. Сиз Егони кулдирасиз. У қуролнинг оғзини иягим остига тиқди ва бошини орқага бурди. - Лекин менимча, сиз унчалик кулгили емассиз."Сиз бугун кечқурун менга жуда кўп муаммо туғдирдингиз ва бу менга умуман ёқмайди. Шундай қилиб, мен сизга айтишим керак бўлган нарса-шифокор сиз учун режалаштирган нарса — еҳтимол у сизни яшашга рухсат беради-сиз ўласиз. Кетишдан олдин бу ерга тушишимизга ишонч ҳосил қиламан."Кейин мен сени ўлдираман."Шифокор бир мунча вақт мендан ғазабланиши мумкин, лекин у ҳали ҳам мендан унчалик мамнун емас. Ва бир соат ёки ундан кўпроқ вақт ичида у бу муҳим емаслигига қарор қилади. Шундай қилиб, сиз ўлгансиз ва мен жуда хурсандман.
  
  
  У уларга тегишли ва бу маймунни заиф одам билан муомала қилаётганига ишонтириш зарар қилмайди. "Менда жуда кўп пул бор, Guido", дедим. — Агар мени қўйиб юборсанг, ҳаммасини сенга бераман."
  
  
  "Оҳ, одам", деди у. "Мен сўради етилмоқда севаман."
  
  
  "Сиз бой бўлишингиз мумкин, Гвидо", дедим мен. - Мени қўйиб юборинг. Илтимос.ъ
  
  
  — Мен сизга бир нарсани айтмоқчиман", деди у қуролни бироз қаттиқроқ босиб. У пичирлаб овозини туширди. - Сиз ўласиз, дўстим. У қуролини олиб, тезда ешикдан чиқиб кетди. У ешикни орқасидан ёпганини кўрди ва қулфни босганини ешитди. У бармоқларини камар томон силкитишни бошлади. Бир неча сониядан сўнг, у пичоқни яширинган жойга тортди ва аллақачон арқонлар устида ишлаётган еди. Гвидо Николас Anderson билан ноз-карашма қилган бўлиши мумкин еди, аммо Николас Картер бутунлай бошқа masala еди. Бегуноҳ сайёҳнинг safari якунланди. Арқонни кўриш учун менга ўттиз сониядан кўпроқ вақт керак бўлмади.
  
  
  У стулдан газетани олди. Бу-Матеен трик олиш учун етарли семиз еди. У газетани очди ва фақат бир marta букланган ҳолда қолдирди. Кейин у уни ўраб, кейин diagonal равишда қаттиқ силиндрга айлантирди ва ярмига егилди. Тайёр маҳсулотнинг конуснинг тутқичи ва тош қаттиқ боши бор еди. Бу арзон қурол еди, лекин ҳалокатли.
  
  
  У кесилган арқонларни олди, оёқларини стулга еркин боғлади ва газетани орқасига маҳкам ушлаган ҳолда қўлларини орқа томонга силжитди.
  
  
  Мен узоқ кутишим шарт емас еди. Его Shaggy зинадан пастга cлаттеред, ва қулф чертаётган. Гвидонинг юзи ёрқин қизил еди. У ешикни тепди.
  
  
  "Нопок ярамаслар", деди у. - У Chang сизни ўлдиришини хоҳлайди. Мени жазолаш учун. Хўш, уларнинг барчаси мен учун ахлат олишлари мумкин. Мен уни тугатганимда, сиз ўлик бўласиз.
  
  
  "Буни қилма, Гвидо", дедим мен.
  
  
  "Ибодатларингизни тугатинг, дўстим", деди у қуролини тортиб олдимга келиб.
  
  
  Мен оғзимни бироз очдим, шунда у мени бошқа гап айтаман деб ўйларди. Кейин уни биду по ўзи учун ташлади ва у Егонинг қўлини қурол билан урди. Қурол Егонинг елкасидан сакраб тушди ва унинг орқасида ерга урилди.
  
  
  Гвидонинг кўзлари катталашди. У кўкарган қўлини ҳис қилиб, оёқларини қимирлатиб, ҳимояга чўкди. Унинг adrenalin тизими оғриқ далгаланма учун ўрнатилди сифатида Его нафаси унинг heaving ўпка атрофида бурди. Его ёрқин кўзлари мени қўйиб ҳеч қачон.
  
  
  У орқага оздирди, мен унга ергашди. У жароҳатланган қўлини ишқалашни тўхтатди. У қуролни қидириб орқага қайтди.
  
  
  Тўсатдан у тиз чўкди ва ўнг қўли қуролига ўқ узди. Мен унинг қўли тўлиқ чўзилгунча кутдим, кейин газетани Егонинг тирсагига силкитдим. Суяк синди ва ҳайвонларнинг қичқириғи Егонинг лабларидан қочиб кетди.
  
  
  Юқорида бир жойда мен унинг овозини шифокор сифатида ешитдим... "Гвидо?"у айтди. "Гвидо! Қаердасиз?ъ
  
  
  Гвидо бу қоронғи подвал хонасида бурчакда еди, унинг шикастланмаган қўли қуролига ўқ узганида юзи оғриқ билан буришди. Егонинг бармоқлари дастаси атрофида ёпилди, чунки у қуролини Егонинг бурнини пастдан, бурун тешигига уришга рухсат берди. Егонинг бурни езилди ва суяк парчалари Егонинг қотиллик билан шуғулланадиган миясига кириб борди.
  
  
  Егонинг қонга беланган юзидан баланд йиғи чиқиб кетди. Кейин у орқасига йиқилди, қимирлади ва қотиб қолди. У тиз чўкиб, бидаҳни чап қўлига ўтказди ва қуролни ўнг томони билан ушлади.
  
  
  Юқорига қараб, зинапоянинг тепасида қора кийинган арвоҳ фигурани кўрди. Егонинг қўллари чўзилган еди ва ханжарга ўхшаш тўртта михдан аста-секин қуюқ суюқлик томчилаб турарди. У зинапоянинг тепасида тўхтади ва у ерда мен Чжаннинг биринчи marta гапираётганини ешитдим ва у айтган икки сўз томирларимда қон қуйқасини совитди.
  
  
  "Мактаннинг Латродектуси", деди у монотонда.
  
  
  Оқларнинг шубҳали завқига раҳмат, ундан қандай омон қолишни ўрганиш, его михларидан нима томчиларини билар еди: қора бева аёлнинг шикоятлари.
  
  
  
  Боб 8
  
  
  
  
  Ва шундай бўлди. Хато учун чегара йўқ еди. Ёки мен чангдан тез ва аниқ халос бўламан, ёки у мени олиб, ер юзидаги ҳар қандай жонзот томонидан чиқарилган енг ёмон заҳарлар билан танамни йиртиб ташлайди. Ғазаб илонга қараганда ўн беш баравар кучлироқдир. Аммо ўлим, агар бу тасалли бўлса, еҳтимол бу Чинаманнинг ҳар бир улкан тирноғидан томизилган минглаб ўргимчакларнинг заҳарига тенг келадиган нарсалар туфайли тез орада келади.
  
  
  У менга худди қуролсиз, қадам-бақадам, дафн маросимида юрган одам каби яқинлашди. Унинг орқасида, зинапоянинг тепасида, масхара қилувчи табассум билан пастга қараб, доктор Инури икки стол тенниси ўйинчиси билан хайрлашаётгандек, тасодифий имо-ишора қилди ва кўздан ғойиб бўлди.
  
  
  У хонага орқага чекинди ва ўзи ва яқинлашиб келаётган Chang орасига оқ рангга бўялган стул қўйди. Егонинг юзи ифодасиз, нафаси тинимсиз, қора кўзлари тикилди.
  
  
  У оёқларини бирлаштирди. Бу ёмон тортишиш натижалари вақти емас еди. У Гвидонинг қуролида ҳақ еди. Бу еди .22-калибрли Трежо, Model 1. Селектор тугмаси олов тезлигига ўрнатилди: тетик тортилганда саккиз тур портлади ва у Чангнинг суяк кўкрагига урилди. Агар бу ему бошига қаратилган бўлса, его орқага қайтиши туфайли баъзи ўқлар ўтказиб юборилиши еҳтимоли бор еди."
  
  
  Chang зинапоянинг пастки қисмида, хона ёнида, его ботган юз соясида тўхтади. Ва кейин қора енгли қўллар, ўлим балетининг совуқ дебочаси каби гипноз билан олдинга ва орқага тебранаётган ўша жирканч қўллар остонадан сирғалиб ўтди.
  
  
  Унинг қуроли иккала қўлида кўтарилган. Секин-аста қабрнинг егри қўллари маросимдаги улкан илон балиғидек буришди ва вақти-вақти билан бир томчи қалин заҳар тирноқдан ерга думалаб тушди.
  
  
  Мен қўлимда қурол тебранаётганини ҳис қилдим, лекин ўт очиш истагига қаршилик қилдим. У Чангнинг хонага, ёруғлик томон ҳаракатланишини хоҳлади.
  
  
  У мушаклари ва лигаментларини кутиш зўриқишидан халос қилиш учун қуролни еҳтиёткорлик билан туширди. Шу пайт Чжан стулдан сакраб ўтди.
  
  
  Икки қўл учун вақт йўқ. Еҳтиёткорлик билан нишонга олиш учун вақт йўқ. У кестириб, милтиқни кўтариб, тетикни тортди.
  
  
  Портлаш содир бўлди... тўлиқ сукунат.
  
  
  Guido нинг азиз ўлим машинаси хусусда бўлади.
  
  
  Чан стулнинг нариги томонида туриб, бармоқларини кўзларимга тиқди. Ducking, мен қоғоз ҳалол билан уни урди, у юз қўлларини олди, лекин фақат ҳаво учрашди. У тезда стулни айланиб чиқди, ён томонга ҳаракат қилди, лекин у ҳаракат қилганда, у ҳам худди шундай қилди ва орамизда бир хил масофани сақлаб қолди.
  
  
  Бир-биридан микросанияларда ичида, қора, ёғли мих тўрт стрелкалар каби олдинга чақнади, кўзларимни излаб. Унинг қуролини бир дақиқада силкитиб, кўршапалакни олдинга ва орқага силкитиб, фақат ҳавога урди.
  
  
  Менинг миям ва кўзларимдаги ҳар бир gramm концентрация Чангнинг потенциал ҳалокатли ҳужумларининг ҳар бирининг йўналишини ва тезлигини ўлчаш учун таранглашди.
  
  
  Ва у мен учун тўқиган гипноз нақшлари охир-оқибат ўлим билан тугайдиган ески ҳужум режасининг янада мураккаб контурининг бир қисми еди. Ҳаво-тешик fingernails чақнади ва licked ва licked, қурол қўшимча биридан тарқалди, кўзлари қоронғу билан етишиш учун кўпроқ ва кўпроқ аччиғини, хира ҳаракати. Кейин бир лаҳзалик бепарволик бор еди, тирноқнинг ўткир оғриғи танага сурилди, кейин азоб ва ўлим.
  
  
  Чангнинг ўлими тезроқ келмаса.
  
  
  Унинг клуби емунинг иягига қаратилган еди ва у бошини орқага силкитганда, чап қўли бутун кучи билан емунинг бошига урилди. У нафас олди ва орқага қайтди, лекин тезда мувозанатни тиклади ва яна ҳужум қилди.
  
  
  Мен унинг олдига бордим, олдимдаги стулни тортиб олдим. Чан унинг ўрнида турди.
  
  
  Егонинг чап қўли бирдан кўзларимга отилди. У бошини орқага ташлади, лекин бу финт еканлигини жуда кеч англади. Егонинг ўнг қўли пастга қаратилди, иккита заҳарли найза билагимдаги томирлар тармоғига қаратилган бўлиб, у аллақачон стулни олдинга сураётган еди.
  
  
  Сўнгги дақиқада унинг стулини қайтариб олишди ва Chang унинг ҳаракатини қоплаш учун курашди. У кечикди. Егонинг пушти бармоғи нишон устидан учиб ўтди ва кўрсаткич бармоғининг узун тирноғининг учи стол усти ичига урилди.
  
  
  У ўнг қўли билан кўршапалак билан унинг егосини бошига урди. У стул бошқа томонга бурилганда, ундан қочиш учун енгашди. Бу мўрт ёриқ билан тақдирланди. Хириллаган нафас, ҳайрат билан аралашган ғазаб Чангнинг лабларидан қочиб кетди. Тўрт дюймли тирноқ титраб турарди, унинг учи ёғочга чуқур кўмилган еди.
  
  
  У яна стулини ўзига тортди. Тионг бу ҳақда бошқа ешитишни хоҳламади. Кафедра Емунинг его ниятларига халақит берди. Его чап қўл менинг юзим ва кўзларимни хоҳламади, ўнг қўл еса стулни ушлаб, менинг кучли ҳийла-найрангим билан Егони тортиб олишга ҳаракат қилди.
  
  
  Орамизда, бир бўялган, синган тирноқ оқ-бўялган ёғоч титраб; пичоқлар бир миллиметр ва юмшоқ арча бир ярим ошмаган еди, миниатюра ўқ каби, барча ҳалокатли заҳар билан қопланган, дарз бошқа томонига ўткир учидан .
  
  
  Чангнинг чап қўли билан баланд зарбалари атрофида, уни стулга ёпишиб олган ўнг қўлининг егосига калтак билан урди. Chang кўзларида ҳаяжон чақнаб кетди.
  
  
  У нимани кутаётганини билар еди: бир лаҳзалик бепарволик. Мен стол устига енгашиб қачон уришни, менинг орқа ва бўйин менинг чап қўли билан менинг его дучор қилинди.
  
  
  Агар у стулнинг пастки қисмида ушлаб турганида еди, у менинг бўйнимга тоза ва охирги чап қўл учун оғриқли билагидан бошқа ҳеч нарса сотмаган бўлар еди. Бу мен такрорламоқчи бўлмаган жумла еди, гарчи Чан умид қилса ҳам.
  
  
  Кресло уни аста-секин ўзига итариб, клубни таҳдид билан силкитди. Дарахт яна қўли етадиган пайт Chang ўнг қўли билан қўлини чўзди ва очкўзлик билан стулни ушлаб олди.
  
  
  Биз яна бир бор стул атрофида арқон тортиш позицияларимизни егалладик ва Егонинг қўлини мақсадим томон чўздик, унинг тинимсиз ҳужумларидан қочиб, олдинга ва орқага қайтдик.
  
  
  Тўсатдан у тиз чўкиб, стул остидан сакраб чиқди.
  
  
  Кейин Чангнинг ўнг қўлидаги иккинчи узун мих узилиб, жимгина ерга йиқилди.
  
  
  Ижро етиш байроғидан қутулишдан олдин у яна ўрнидан турди. Ва биринчи marta унинг овози унинг его кўзларида қўрқувни кўрди. Егонинг ўнг қўлидаги қурол енди бутунлай тўмтоқ еди.
  
  
  У яна стулни ушлаб олди. Бу Chang фақат ўлим хавфи евазига еътиборсиз қолдириши мумкин бўлган ҳаракат еди. Чап қўли билан қўлини чўзиб, яна дарахтнинг тубидан ушлаб олди. Ва овоз бериш биз у ерда рўмолча ўлчамидаги иккита дуелчи каби турдик, бир нечта ҳаракатлар ва ўлим жуда яқин.
  
  
  У ўша ҳалокатли ханжарлар остида чангга яқинлашиш васвасасига қарши турди ва клубнинг бир зарбаси билан юзини синдириш учун ҳаётини хавф остига қўйди. Фарқ иккинчи томонидан менинг фойдасига кўпроқ ва кўпроқ олиш қилинди. Бу менинг олдимдаги arsenal томонидан икки баравар камайди. У уни кутишга қодир еди. Аммо Chang бузилди. У ўзини стулга ташлади, боши одам найзаси каби олдинга силжиди.
  
  
  Биду уни ташлади, ён томонга сакраб тушди ва икки қўли билан Егонинг билагидан ушлади. Его тирноқ қоронғи бир жуфт каби менинг гўштини бўлдим, glistening fangs. Егонинг мушак танаси стол устига юзини пастга чўзди.
  
  
  У бир қўлини Егонинг билагидан олди ва Егонинг бўйнини тирсаги билан столга босди, иккинчиси Егонинг қўлини орқага тортди. У менинг вазним ва тутқичим, асаб ва мушакларим ва суякларим билан курашди. Егонинг оғзи жим қичқириқда очилди. Унинг босими пасайганда, унинг қўли ожиз ҳолда стул четига тушди. Тионг нафас ётарди. Егонинг кўзлари чидаб бўлмас оғриқ ва улкан нафратни ифода етди.
  
  
  Мен бир қадам орқага чекиндим ва унга қарадим.
  
  
  Иккаламиз ҳам буни бир вақтнинг ўзида кўрдик: синган тирноқ ҳали ҳам ёғочга ёпишиб қолган еди ва у Чан оғриқ ва фойдасиз қўлга қарамай, Егони сўнгги ҳужумида ишлатишга қатъий қарор қилганини билар еди. У шикастланмаган ўнг қўлига турганида, у унинг егоси атрофида юрди ва қўлининг ён томони билан емунинг бўйнига karate зарбасини туширди ва Егонинг юзи дарахтга ёрилиб кетди.
  
  
  Егонинг ичи атрофида даҳшатли қичқириқ пайдо бўлди ва у стал аждаҳо каби айланиб, оқ қурбонгоҳ стулининг тепасида олдинга ва орқага тебранди.
  
  
  Унинг ўнг кўзи атрофида тирноқ парчаси бор еди. У ҳали ҳам қичқираётган еди, унинг танаси заҳарга берилиб, стулдан сирғалиб полга тушди.
  
  
  Менинг еголаримизни-ўликларга бўлган ҳурматимизни, бизни-бу даҳшатли майдонда Гвидо ва Чангнинг жасадларига қарашни давом еттиришга вақтим йўқ еди. Доктор Инурис билан алоқам бор еди ва мен тезда зинадан кўтарилдим.
  
  
  Уйнинг ташқарисида у Мерседес двигателининг шовқинини ешитди. У худди машина йўлакдан чиқиб, уйнинг бурчагида ғойиб бўлганидек, уни ешикдан олиб чиқишди. Олд ўриндиқда жирканч телба билан курашаётган бир қизни кўрдим.
  
  
  У вилланинг бурчагига етиб борганида, машина дарвоза томон пастга тушадиган қияликнинг тепасида еди. У мендан олдин дарвоза олдида бўлар еди, лекин доктор Инурис ишни очиш учун тўхташи керак. Кейин мен унинг его билан қўлга ва Кажу ему Бошсуяги езиб оламан. Доктор Инурис ҳам худди шундай ҳис қилган бўлса керак.
  
  
  Ўнг томондаги ешик очилди ва его қўли билан бурилган қизнинг танаси боши билан учиб кетди.
  
  
  Машина дарвоза томон тезлашганда, у унинг олдига югурди. Инурис уни тўсатдан тўхтатиб, машинани айланиб чиққач, қуйида қўрқитиш қичқириғи бор еди. Фарларда у дарвозани очишга астойдил ҳаракат қиларди.
  
  
  Ҳозир бунга вақтим йўқ еди.
  
  
  У ёнида тиз чўкиб, бошини қўлларига олди. Саломнинг юзига қараб, инурис дарвоза атрофида айланиб юрганида яна двигателнинг шовқинини ешитди.
  
  
  Қиз қимирлади.
  
  
  Шарқда осмон енгилроқ еди. Туман кўтарилиб, осмондан тетиклантирувчи шабада есаётган еди.
  
  
  Қиз бирдан қўрқувдан кўзлари катта бўлиб, ҳушига келди.
  
  
  "Ҳозир ҳаммаси жойида", дедим мен уни катта қучоқлаб. "У кетди ва менимча, у ҳеч қачон бу ерга қайтиб келмайди."
  
  
  Мен унинг танасидаги тарангликни енгиллаштирдим ва бир неча дақиқадан сўнг у менга қаради ва табассум қилишга муваффақ бўлди.
  
  
  Бу чиройли еди.
  
  
  
  Боб 9
  
  
  
  
  Биз айвон зинапоясида у ичкаридан олиб чиққан ичимликлар билан ўтирган едик. Scotch Инурис билан нотўғри нарса бор еди. Қиз normal кўринарди, тирсакларидаги бир нечта тирналишлардан ташқари.
  
  
  Мен ундан киришни хоҳлайсизми, деб сўрадим, лекин у бошини чайқади. Мен уни айблай олмадим. Villa ўсиб бораётган тонгда жуда жозибали кўринмади. Чипланган ва синган пушти гипснинг бўлаклари бўртиб чиқди ва қора занг доғлари ески ичкиликбознинг бурнидаги ёрилиб кетган капиллярлар каби сирт бўйлаб тарқалди.
  
  
  Йўқ, у енди киришни истамагани учун уни айблай олмади. Наҳ учун бу ҳақиқатан ҳам даҳшатли уй еди, ҳақиқий даҳшатлар хотиралари билан, ҳатто Гвидо ва Тионгнинг жасадларисиз ҳам қўшимча, даҳшатли тегиниш сифатида.
  
  
  У зинапоянинг бурчагидаги тозаланган ёғоч устунлардан бирига суяниб, денгизга тикилди.
  
  
  Ей унга Гвидо ва Тионг ўлганлигини айтди. У янгиликни бош ирғаб олди, гўё адолат доимо ўз йўлини тутадиган ва ёвузлик қасосдан қочиб қутула олмайдиган дунёда бундай нарсалар муқаррар еди.
  
  
  Мен унинг гаплашишини талаб қилмадим. У тайёр бўлганда буни етарли даражада қилади. Мен буни билардим. Лекин салом, биринчи у ўтириб, янги шабада баҳраманд зарур, Игналилар ҳиди, ва у доктор бепул еди мазали билим.
  
  
  Бошини орқага ташлаб, ески устундаги ёстиқдек олтин сочлари билан у янги куннинг тоза ҳавосидан баҳраманд бўлди.
  
  
  Ниҳоят гапирганда, унинг овози бемаъни еди. "Бу ерда жуда яхши", деди у. "Оҳ, мен бу ерда, бу ерда, бу ерда демоқчи емасман. Мен бу ерда, Riviera бўйлаб, дарахтлар, гуллар, денгиз, осмон ва қуёш билан демоқчиман. Мен ундан бу ерга бошқа вақтда, бошқа биров билан келишини сўраган бўлардим. Аммо доктор Инурис сингари кимдир ҳам гўзаллик егосини ўчира олмайди. Ва енди у бу ерда бўлмаганлиги сабабли, у бу ерда қолиши керак еди. Камида вақтинча. Лекин бу содир бўлмайди, ҳозир емас. Бошқа қиладиган ишларим бор. Инуриснинг қочиши, ҳеч бўлмаганда мен учун фақат бошланиш еди. У қайтиб келади деб ўйламайсизми, ник?"
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Йўқ, у бу ерга қайтиб келмайди", дедим мен. - Аммо бу унинг яна пайдо бўлмайди дегани емас. Мен у каби одамларни илгари билардим. Иҳ хўрланганда уларга ёқмайди. Улар иҳ режаларининг бузилишига йўл қўёлмайдилар. Ва улар қилганда, улар қасос олишни хоҳлашади. Улар қасос олмагунча дам олмайдилар, ҳатто йиллар керак бўлса ҳам. Доктор Инурис айнан шундай одам.
  
  
  - Иҳ ни қандай тўхтатасиз?
  
  
  — Сиз иҳ ўлдиряпсиз. Жинни итлар каби.
  
  
  У кўк рангли ишчи кўйлак кийиб, тепасида бир нечта тугмачалари ва оқартирилган жинси кийган еди. Ерталаб, кечанинг кейин даҳшат, ва кийим у шоша-пиша унинг хонасида унинг чамадон атрофида ушлаб еди, бир нотўғри ҳаракат Guido олов қилиш мумкин қаерда, у яхши қаради, емас, балки яхши бўлса, у casino ўша куни ерталаб бор еди, деб, он ее биринчи уни кўрдим.
  
  
  У тиззаларини тортди ва қўлларини иҳ атрофига ўраб олди. У кўзлари ва пешонасидан бошқа ҳамма нарсани қоплаган олтин плаши билан юзини ёпиш учун бошини егди. У тиззаларининг учларидан менга қаради.
  
  
  "Сиз бу ерда ўтиришингиз мумкин, Ник", деди у. "Сиз мени доктор Инурисдан озод қилдингиз. Бу мен учун сўради ҳаммаси.
  
  
  "Мен беш франкли қотиллик буйруғи ҳақида бир нарсани еслайман деб ўйлайман", дедим.
  
  
  У бошини кўтариб жилмайиб қўйди. "Мен шартнома бажарилган деб ҳисоблайман", деди у. "Менимча, сиз бойқушларни ўлдирадиган Гвидо каби Хема емассиз."
  
  
  "Ундан узоқда", дедим мен. "Аммо баъзи одамлар фақат ўлдирилиши керак. Менимча, доктор Инурис ана шундай одамлардан бири.
  
  
  "Сиз ўйлагандан кўра ҳақсиз", деди у. - Лекин бу сизнинг муаммоингиз бўлмаслиги керак. Еҳтимол, агар керак бўлса, бошқа жойдан ёрдам топа оламан.
  
  
  "Менимча, бу менинг муаммом", дедим мен. "Доктор Инурис кейинроқ сиз билан муомала қилишни хоҳлаши мумкин, у мен учун ҳам нимадир бўлиши мумкин деб ўйлаган. Мен улар иҳc сўзини бўлса унга ўхшаган одамлар турли емас, деб сизларга айтдим. Ва мен его режаларимни бироз бузганимга ишонаман. Бу мени ёмон ухлашга мажбур қилиши мумкин, у қаерда, нима билан шуғулланаётгани ёки еҳтимол у менинг соғлиғим учун унчалик яхши бўлмаслиги мумкин бўлган фитна уюштиряпти деб ўйлашим мумкин.
  
  
  "Менимча, сиз ҳақсиз, Ник", деди у. - Лекин сиз ўзингизга ғамхўрлик қилишингиз мумкин. Сиз менга ва менинг ташвишларимга тўхталишингизга ҳожат йўқ.
  
  
  Мен уни сақладим. — Бу шундай бўлишини хоҳлайсизми?"
  
  
  У менга қаради ва ҳеч нарса демади. У шунчаки кўзимга қаради. Унинг кўзларида ёш оқаётганини кўрди. У бошини чайқади ва қаттиқ ютди.
  
  
  Унинг сели унинг ёнига ўтирди ва қўлини елкасига қўйди. - Кейин яхши. Нима бўлишидан қатъий назар, биз уни биргаликда тузатамиз. Ок?ъ
  
  
  "Яхши", деди у катта табассум билан.
  
  
  "Айтганча," дедим — " менимча, ғалаба қозонган комбинацияни бузиш аҳмоқлик. Биз бу дунё оқимини ҳеч нарса учун соғинмаган бўлардик."
  
  
  "Раҳмат, Ник", деди у.
  
  
  "Енди бир нарса учун", дедим.
  
  
  Ъ нима?ъ
  
  
  "Ҳурмат билан, енди, тезда, бошқа ҳеч нарса содир бўлишидан олдин, менга исмингизни айта оласизми ва буларнинг барчаси нима?"
  
  
  "Бу узоқ ҳикоя", деди у. "Нега ўзингизга бошқа ичимлик қуйиб, устун ёнида ўтирмайсиз, у ерда сиз қулайроқ бўласиз."
  
  
  Мен уни сақладим. "Мен ҳаммасини қилишга тайёрман. Аммо мен яна бир қадам ташлашдан олдин, осмон қулашидан ёки айвоннинг томи сизнинг устингизга тушишидан ёки остонадан ўтиб, бўйнимни синдиришдан олдин, у сизнинг кимлигингизни ва биз нима қилмоқчи еканлигимизни билишни хоҳлайди.
  
  
  У автоматик олов портлаши каби наҳдан пастга тушди.
  
  
  "Менинг исмим Penny Доане ва биз Ақшдан 15 миллиард dollar ўғирлашнинг олдини олишга ҳаракат қилмоқдамиз."
  
  
  
  Боб 10
  
  
  
  
  Penny Тонг. У музқаймоқни ўзи қуйган кучли ичимлик билан аралаштирганда, бу исмни ўзига бир неча marta айтди. Исм мос келмади. Бу унинг сузувчанлиги, олтин сочлари, қорайган териси ва имкониятлар унга қарши бўлганида уни қабул қилишга тайёрлиги билан мос келди.
  
  
  Унинг сал устун етагида наҳ қаршисида жойлашган. "Хўш, Пенни, менга воқеани айтиб bering."
  
  
  У чарчаган юзини қуёш иситиши учун бошини устунга суяб қўйди. "Пенни Доаннинг ҳикояси, - деб бошлади у, овози юмшоқ ва ўйчан, - отам Филипп Доаннинг ҳикоясидан бошланади..."
  
  
  Филипп Доане Хитойда туғилган, америкалик миссионернинг ўғли. Улар қишлоқда яшадилар, у ерда касалларга ғамхўрлик қилишди, камбағалларга ёрдам беришди ва Филипп Доане болалигини қаерда ўтказди. Хитой турмуш тарзи ёш Филипп билган ҳамма нарса еди.
  
  
  Филипп donning кўплаб ёш дўстлари орасида кекса Жи Шан Жо ҳам бор еди. У озғин, букчайган, узун оқ мўйловли, ртанинг иккала томонига осилган одам еди. Егонинг териси пергаментга ўхшарди, лекин унинг қўллари ўсмирникидек мослашувчан еди. ёшлигида Жие Шан Жо машҳур сеҳргар еди.
  
  
  Филипп Доане қишлоқда чолнинг севимлиси еди ва у Филиппни баъзи ҳийла-найранглари билан ўрганди. Гее жумбоқ ва қийин нарсаларни яхши кўрарди. У йиғилган мураккаб қутилар каби нарсаларни ўймакорлик билан кўп соат сарфлаши мумкин еди - қутидаги қути ичидаги қути, уни фақат иҳ мураккаб, аммо оддий комбинацияни биладиган kishi очиши мумкин еди. Бир жойга тегиб, бошқасига енгил тегиб, қутининг очилишига олиб келди.
  
  
  Жи Шан Жо ёш Филиппга бу фокуслар санъатини ўргатди ва Филипп ота-онасини ўзи билмаган Америкага олиб бориши керак бўлганида, у иҳ яратишда жуда моҳир бўлиб қолди. Қийин Жо жумбоқ . Чол есдалик сифатида ва уларнинг дўстлиги шарафига Филиппга қутиларидан бирини, фил суягидан чиройли ўймакорлик билан қопланган санъат асарини берди. Ота-онаси Америкага қайтиб келганида Филипп Доане ўн ёшда еди. У бизни, кекса одамни, бизнинг ёмон кўз егоимизни ҳеч қачон унутмаган. "Ҳаёт сеҳрга тўла", деди Це . Shang Жо болага айтмади. "Сиз у қандай фокуслар ўйнашини ёки қандай мо" жизалар яратишини ҳеч қачон билмайсиз. Бу барча замонларнинг енг буюк намойиши."
  
  
  Америкада яшаб, Филипп жумбоқ ва сеҳрли фокусларни ҳал қилишни давом еттирди. У қалъалар севган. Калитли қулфлар, комбинацияланган қулфлар-буларнинг барчаси уни ҳайратда қолдирди. Филипп университетга борганида, у муҳандислик бўйича ўқиди ва бир мунча вақт банк сектори учун хавфсизлик тизимларини ишлаб чиқадиган фирмага ишга кирди. Бу Филипп Доане учун енг зўр иш еди.
  
  
  Фаолиятининг анча бошида у ўз ихтиёри туфайли маълум бир обрўга ега бўлишни бошлади, шубҳасиз, хавфсизлик тизимларини лойиҳалашда сеҳрли истеъдод. Бошқа фирмалар унга мурожаат қилишганда, у ўзи бизнес билан шуғулланган. Унинг обрўсини ҳисобга олган ҳолда, ҳукумат у олган топшириқ учун кўп ўтмай у билан боғлангани ажабланарли емас.
  
  
  Олтин кони ва Форт Нокс Қўшма Штатларда деярли синонимга айланди. Аммо кўпчилик билмайдиган нарса шундаки, ҳозирда Nassau яқинидаги Federal захира омборида Олтин кўпроқ-Манхеттенда езилган, дунёнинг бошқа жойларига қараганда. Ва ҳукумат ушбу омборни янгилашга қарор қилганида, у Филипп Доанга мурожаат қилди.
  
  
  Пенни тонг силжиди ва оёқларини остига тиқди. Яна бир стакан келди ва у ўз ҳикоясини айтиб, бир қултум ичди.
  
  
  "Бу яхши нарса Филипп Дон ҳалол одам", дедим мен.
  
  
  "Оҳ, - пичирлади у, - лекин бу у ҳақида емас. Оҳ, кейин ҳа", - дея шоша-пиша қўшиб қўйди у. "Бу борада хато қилманг. Пул, олтин ёки қоидалар; - аниқлаш, ёки улар ҳимоя қилиш учун бизга его сўради барибир, у фарқи йўқ еди. Жи Шан Жо фахрланадиган нарсани ишлаб чиқиш унинг учун қийин вазифа еди. Уларни нима рағбатлантирганига овоз bering. Бир вақтнинг ўзида оддий ва мураккаб бўлган қалъаларни лойиҳалаш."
  
  
  "Шундай қилиб, Nassau-Стурт его омборида хавфсизлик тизимини янгилаш енг катта қийинчилик еди", дедим мен. "Ва у тугатдими?"
  
  
  У сирли табассум билан жилмайиб қўйди. Ҳа, ҳа. У қилди. Бу его ҳаётининг енг буюк асари еди..."
  
  
  Ҳукумат сейфни очиш учун зарур бўлган комбинацияни ҳеч ким билмаслигини, унга кириш учун ҳеч ким керакли маълумотга ега емаслигини даъво қилишни яхши кўради. Лекин, албатта, Филипп Доане Егони биладиган ягона одам. Ва улар билан ferret vault-ни ишлаб чиқаётганда, ҳукумат иҳ хавфсизлик чоралари сифатини сақлаб қолиш учун Егони маслаҳатчи сифатида ёллади. Хавфсизлик ёки ўғирлик техникаси каби соҳалардаги сўнгги янгиликларга мувофиқ барча керакли тузатишларни киритади. У мудофаа тизимининг муҳим қисми бўлган қуролли қўриқчи сифатида кимни ёллаш тўғрисида якуний қарорни қабул қилади. Филипп Доане узоқ ва бахтли ҳаёт кечириши мумкин еди. Ҳаёт яхши еди. У жуда ҳурматли ҳолатда еди, у гўзал жанга уйланди ва уларнинг иккаласи ҳам жуда содиқ бўлган қизи бор еди: Пенни.
  
  
  Аммо ҳаёт ҳийла-найрангларга тўла еди, Жи Шан Жо буни кўп marta айтган еди. Ва бир куни бу тақдирли сеҳр ҳамма нарсани ўзгартирди.
  
  
  Бу ёзнинг жазирама куни еди ва тонгнинг оиласи шаҳарнинг жазирама жазирамасидан қутулиш учун пляжга йўл олишди. Кечқурун улар ёқимли чарчаган ва тетикланиб қайтганларида, бу содир бўлганда улар уйдан бир неча чақирим нарида едилар. Бошқа томондан келаётган машина ҳайдовчиси бошқарувни йўқотиб қўйди ва тўқнашувда Доаненинг машинаси билан тўқнашди. Филиппнинг хотини дарҳол ўлдирилди. Филиппнинг ўзи фақат бир нечта тирналган еди. Аммо Пенни тонг олд ойнадан ўтиб кетди. У даҳшатли қиёфада еди.
  
  
  Шифокорлар қизни иложи борича боғлаб қўйишди, аммо Филиппга бошқа ҳеч нарса қила олмаслигини айтишди. У умрининг охиригача яраланган бўлар еди; ва Филипп Доане бу бахциз ҳодисанинг айби билан чақди, бу боланинг егоси учун шундай даҳшатли оқибатларга олиб келди. Пенни бошқа болалар кўрсатиши мумкин бўлган шафқацизликка дуч келди: унинг бузилган, яраланган юзини ҳақорат қилиш. Филипп Пеннидан кўра кўпроқ хафа бўлиб туюлди. У Пенни унга обсесёнга айланган деформациясини қоплаш учун ҳар томонлама еркалади. У уни екстравагант саёҳатларга олиб борди, уни енг яхши мактабларга юборди, пианино ва қўшиқ ўқитувчиларини, рақс ўқитувчиларини ёллади, консертларга, балетга, театрга, наҳ учун ҳамма нарсага олиб борди. Ва, албатта, биз уни мамлакатдаги барча пластик жарроҳларга олиб бордик.
  
  
  Ҳар ойда бошқа шифокор бор еди ва ҳар ойда бир хил ревматизм: чандиқ тўқимаси, деформациялар жуда тўлиқ еди. Бошқа ҳеч нарса қилиш мумкин емас еди. Ўсиб улғайган, мактабга борган ва диплом олган Пенни чандиқлари билан яшашни ўрганди. У яхши йўлга чиқди ва ҳаёти тугади деб ўйлади. Аммо отаси, унинг норозилигига қарамай, мавжуд бўлмаган бу сеҳрли жарроҳни қидиришда давом етди.
  
  
  Аммо бу мавжудлиги маълум бўлди. Ва бир куни у еълон қилинмаган ва еълон қилинмаган ҳолда Филипп Доаннинг Манхеттендаги офисига келди. "Мен оламан, - деди еркак, - сиз қизингизга жарроҳ қидиряпсизми?"
  
  
  - ҳа... лекин сиз кимсиз...?
  
  
  "Мен ўша жарроҳман", деди еркак. - Мен уни таништира оламанми? Доктор Lothar Иноурис.
  
  
  
  Боб 11
  
  
  
  
  Жуда ҳам кўп. Инурис оддий бартерни назарда тутган еди: Пенни учун янги юз евазига Federal захира кассасига кириш.
  
  
  Бу кулгили туюлди. Буни фақат жинни таклиф қилади ва фақат жинни қабул қилади. Бу Лотар Иноурис ва Филипп Доане тенг даражада ақлдан озган дегани емас. Агар Филипп Доане ақлдан озган бўлса, у қизига бўлган муҳаббатдан ақлдан озган еди. Барча ота-оналар фарзандлари учун бирор нарса қилишни хоҳлашади; Филипп жуда узоққа борди. Ва Дон Филипп учун нарх юқори еди. Его у кўзга мумкин бўлган енг юқори нарх тўлаш учун берилди: его Дурдона вайрон. У яратган крипто темир-бетон деворларга ега. Nassau кўчасидан йигирма етти метр пастда. Ташқарида мураккаб икки калитли тизимга ега дарвоза мавжуд. Аммо тонознинг ўзига кириш тор ўтиш йўли орқали, уч метрли тўқсон тонналик пўлат силиндр орқали амалга оширилади. Цилиндр бир юз қирқ тонналик рамкада айланади. Кириш ёпилганда, силиндр шу қадар буриладики, рамка қаттиқ пўлат билан тўлдирилади ва кейин шишадаги улкан Мантар каби бир сантиметрга чўкади. Бу ҳаво ўтказмайдиган, сув ўтказмайдиган ва бир мунча вақт қулфланган, барча електрон ускуналар, телевизор ва бошқа кўриш ускуналари, шунингдек, мамлакатдаги ушбу турдаги енг йирик бирликлардан бири атрофида қурилган инсон хавфсизлиги тизими ҳақида гапирмаса ҳам бўлади: снайперлар мунтазам равишда машқ қилишади. кичик қуроллар ва автоматик қуроллар билан.
  
  
  Signal тизими бинолар атрофидаги ҳар қандай чиқишни тўсиб қўйиши мумкин. Ва тоноз ичида қулфланган бўлинмалар, учта қулфлар мавжуд. Уларда қўшма Штатларда ва етмишга яқин бошқа мамлакатларда ўн тўрт минг тоннага яқин олтин қуйма бор. Ҳар бир барнинг оғирлиги тахминан ўн икки фунтни ташкил қилади. Бу сизнинг чўнтагингизда олиб юришингиз мумкин бўлган нарса емас ва сиз бутун юк машиналари парки билан буни еътиборсиз қолдиролмайсиз.
  
  
  У ердан олтинни олиш ҳатто Чжан Жи Жо ҳам ёқадиган сир еди. Ва ему ҳам Филипп donning ечимини хоҳлайди. Бу бир вақтнинг ўзида оддий ва қийин еди.
  
  
  Биринчи учрашувда икки kishi ўз шароитлари билан юзма-юз келишди. Филипп Дон, қизининг фожиаси билан овора бўлган одам, дарҳол ўзининг ноёб сеҳрини доктор Лотар Инурис сеҳрига алмаштиришга қарор қилмади. Интернетдаги муаммо ишонч еди.
  
  
  - "Аммо, азиз дўстим, - деди доктор Инурис: "иккаламиз ҳам бир-биримизга ишонишимиз мумкин. Ишонаманки, сиз ушбу лойиҳани муваффақиятли якунлайсиз ва қизингизнинг муваффақиятли ишлашини менга ишониб топширишингиз керак. Сизда танлов йўқ.ъ
  
  
  "Албатта, сиз ҳақсиз", деди Филипп Доане. "Ҳеч ким, такрор айтаман, ҳеч ким мен қила оладиган нарсани қила олмайди. У енг илғор усуллар билан такомиллаштирилди. Кўп йиллик изланишларга асосланган ўз усулларим.... Ва унинг дунёдаги ягона жарроҳи, у сизнинг қизингизга таъсир қилган чандиқ тўқимасини даволай олади ва унга нафақат янги юзни, балки гўзал юзни ҳам беради."
  
  
  "Ва унинг, - деди Филипп Дон бепарволик билан, - унинг дунёда сиз талаб қиладиган тўлиқ хавфсизлик маълумотларига ега бўлган ягона одам."
  
  
  - Бу тўғри. Шундай қилиб, ҳеч биримиз бошқанинг ишончига хиёнат қилишни хоҳламаймиз, шундай емасми? Иккала еркак ҳам сўраган нарса жуда катта иш еди. Қадим замонлардан бери қазиб олинган дунёдаги олтининг олтидан бир қисмини олиб қочмоқчи бўлган Инурис Филипп Доанни керак бўлганда содиқ ходимлар билан таъминлашга рози бўлди. Бироқ, ўз хавфсизлиги учун у ушбу йирик талончиликда иштирок етган бошқа раҳбарларни номлашдан бош тортди. Бунинг евазига у ўрнатишга рози бўлди Penny операцияси Агар Филипп олтинга киришни таъминлаш орқали ўз ҳамкорлигини намойиш еца. Узоқ муддатли режалаштириш қайтариб бўлмайдиган босқичга етгандан сўнг, у Пеннининг ўзгаришини бошлайди. Олтинни ўғирлаш учун ойлар, еҳтимол йиллар керак бўлади. Операция якшанба кунлари давом етади.
  
  
  Иҳ биринчи учрашуви тугашидан олдин ҳам Филипп Доане ва Инурис алоқада бўлиш тизимини ишлаб чиқдилар. Шундай қилиб, Филипп шифокорга режасини бошлашга тайёр бўлганида емга хабар беришини айтди.
  
  
  Ўша кундан бошлаб Филипп Дон қизига бутунлай бошқача одамдек туюлди. Йиллар давомида биринчи marta у бахтли ва қувноқ туюлди. Penny бу ранг ўзгариши, тез катталаштириш ҳақида савол бермайди. Салом, мен у ниҳоят вазият билан келишаётганига ишонишни хоҳлардим. Аммо бу бахтнинг камчиликлари бор еди. Пенни отаси вақт давомида қизғин кескинлик билан истеъмол айланганини кашф, ва у унинг ташвиш билдирди қачон, у янги лойиҳа ҳаяжон уни тегишли. Пенни шу ерда тўхтади. У енди уни мамлакат бўйлаб, ҳар хил шифокорларга судраб бормаганидан ва унинг ишига сингиб кетганидан хурсанд еди. У ҳатто Егонинг ўзгарган кўринишини ҳам сезмаган еди; йиллар давомида Егонинг сочлари табиий равишда кул рангга айланган еди; аммо вақт ўтиши билан у янги лойиҳанинг егосидан озиб, егилиб қолди. Егонинг юзи ажин ва қари еди. Ниҳоят, бир кеча у Егонинг жисмоний ўзгаришларини пайқади.
  
  
  У уйга ерта, яхши кайфиятда келди ва икки стакан ўзининг енг яхши sheri одинни қуйди, унинг атрофига ай берди. "Тост, тинга. Ҳаёт сеҳрига ичайлик."
  
  
  Пенни отасига ҳайрат билан қаради. Ferret Егони жуда бахтли кўрганидан бери йиллар ўтди. "Нима бўляпти, Дада?"
  
  
  Филипп Доане севимли стулига ўтирди. "Ертага кечқурун сизни жарроҳ операция қилади. Ва уйғонганингизда, сиз янги юзга ега бўласиз. Ески чандиқларингиз ва операция изларингизнинг изи бўлмайди. Пенни унга ишонмай қаради.
  
  
  "Бу ҳақиқат", деди у. У стаканини қўйди ва қасам ичгандек қўлини кўтарди. - Мен мутлақо жиддийман. Мен бу одамнинг ишини кўрдим ва сизга айтаманки, ему қуёшда емас."
  
  
  "Аммо, дадам", деди Пенни. "Мен енди парво қилмайман."Филипп Дон бош ирғади. "Биламан", деди у. "Ва шунинг учун мен сиз билан жуда фахрланаман."Аммо, Пенни, илтимос, баҳслашмайлик. Агар сизга аҳамият бермасангиз ҳам, илтимос, буни мен учун, чол учун қилинг. Отангиз емуга бахт ва қувонч келтириши учун.
  
  
  Пенни сўровни қабул қилишда қийналмади. У отасининг олдига борди ва Егонинг юзидан ўпди. Филипп тонг Сл атрофида қўлини қўйди.
  
  
  "Худо сизни асрасин", деди у. Кўз ёшлари Егонинг ёноқларидан пастга тушди. "Тушманг, дадам", деди у. "Фақат қувонч."У бу ҳақда ўйлади. "Айтинг-чи, мен қандай кўринаман?"
  
  
  "Сизга ҳақиқатни айтиш учун мен билмайман", деди Филипп. "Мен ҳамма нарсани шифокорга қолдирдим. У буни билади. Лекин у менга шунчалик кўп айтдики, сиз жуда чиройли бўласиз.
  
  
  "У жуда ажойиб одамга ўхшайди."
  
  
  "Ҳа, жуда яхши", деди Филипп.
  
  
  "Нен ҳақида менга айтинг?"
  
  
  "Бу ҳақда айтадиган кўп нарса йўқ. Лекин яхши одам. Унинг овози заиф ва ўйчан еди.
  
  
  "У қандай?"Бу ким?"У қаердан?
  
  
  "Бу муҳим емас."У унинг саволларига деярли ғазаблангандай туюлди. "У ўз соҳасидаги енг зўр ва бу ягона муҳим нуқта, шундай емасми?""Дада, - деди Пенни, - менга айтмоқчи бўлган нарсангиз борми?"
  
  
  "Йўқ, йўқ", деди Филипп сунъий табассум билан. — Бу умуман тўғри емас. Лекин ёлғиз нен ҳақида айтиш кўп бор емас. Айтмоқчиманки, фарқ нима? Муҳим натижа."
  
  
  "Буларнинг барчаси жуда ғалати, Дада", деди Пенни.
  
  
  "Хўш, бу ҳали содир бўлмади,
  
  
  Хўш? Ва унинг кичкина асабий овози ва барчаси, енди у жуда яқин. Ва бу саволларнинг кўплиги ҳам Егони яхшиламайди.
  
  
  "Хўш, мен бундан ҳеч қандай зарар кўрмаяпман. Бу естественно учун. Ниҳоят, бу муҳим. Айтмоқчиманки, сиз мени шубҳали шифокорга қолдирмайсиз.
  
  
  Филипп Дон худди егоси тепилгандек сакраб турди.
  
  
  Дада.ъ
  
  
  У йиғлай бошлади. Егонинг қизи унинг ёнида тиз чўкди. "Менимча, сиз менга ҳамма нарсани айтиб берганингиз маъқул", деди у. Филипп қўлларини юзига кўтарди. "Мен қила олмайман", деди у йиғлар орасида. - Мен буни қила олмайман.ъ
  
  
  "Сиз керак", деди Пенни.
  
  
  Ва йиғлаш тўхтаганда, Дон Филипп ҳали ҳам юзини қўллари билан ёпиб, қизига нима қилганини айтиб берди. У қандай қилиб сирли доктор Инурис билан йиллар давомида омборлар атрофидаги барча асосий хавфсизлик постларига шифокорга содиқ янги одамларни қўйишга муваффақ бўлганини тушунтирди. Баъзан Filip Дон муваффақ, қачон каби мен қоровул чап ҳаракат ва янги бир ёллаш керак еди. Филипп Дон янги одам олиб келинганида, доктор Инурис тота танланган ва тайинланган. Лекин бу ҳаммаси емас. Еркаклар тиббий марказларни тарк етишди. Филипп томонидан тўпланган ва тақдим етилган маълумотлар билан Инурис " сеҳрли йўқолишлар."Қўриқчи ғойиб бўлди, лекин бу ҳақда ҳеч ким билмас еди. Дарҳол, его ўрнини егаллаш ва его ишини бажариш учун доктор Инурис томонидан яратилган ideal дунё бор еди.
  
  
  Бир мунча вақт ўтгач, бутун vault тизими бир нарсага қаратилган бутун жамоанинг назорати остида еди: олтин ўғирлаш.
  
  
  Дон Филиппнинг ечими мураккаб бўлганидек содда еди. Енг қийин нарса еркакларни алмаштириш еди, лекин доктор Инурис буни қилди. Ва соддалиги шундаки, Филипп Доане бошиданоқ ўзи яратган чидаб бўлмас омборга кириш учун қўпол куч ишлатишдан фойда йўқлигини билар еди. Металлда камчиликлар йўқ еди. Заиф нуқта, у билар еди, соқчиларда еди.
  
  
  Енди операция анча осонлашди. Олтиннинг катта қисми Қўшма Штатларга тегишли еди. Баъзи қуйма захиралар бошқа мамлакатларга тегишли еди ва қарзни тўлаш керак бўлганда, махсус поябзалдаги "олтин стакерлар" олтинни гидравлик кўтаргичлар ва камар конвеерлари ёрдамида керакли бўлинмага кўчиришди.
  
  
  Ҳар куни, Дон Филипп томонидан белгиланган жадвалга кўра, ҳар бир қўриқчи олтин барни кўчирди ва Егони сохта билан алмаштирди, ҳеч ким қўриқчининг ўзидан бошқа ҳеч нарсани билмас еди ва у бу ҳақда гапирмоқчи емас еди. Термитлар уйда қандай овқатланишади. Секин, лекин самарали. Бир неча йил ичида минглаб олтин қутилар ғойиб бўлди. Одатда, шароитлар мутлақо хавфсиз деб ҳисобланганда, юк машинаси катта юкларни олди ва етказиб берди. Маълум вақтдан сўнг, кассада қолган олтин қуймалар сони сохта олтин қуймалар сонидан кам бўлди. Миллиардлар ўғирланган. Айни пайтда жаҳон бозорида олтин нархи барқарор бўлиб қолди: унция учун 35 dollar. Кейин, тўсатдан, кучларнинг комбинацияси dollar кучини йўқота бошлади. Жуда кўп dollar чоп етилди. Қоғоз пуллар жуда кўп еди. Долларга бўлган ишонч заифлаша бошлади. Халқ голд hotel.
  
  
  Расмий равишда олтин қимматроқ еди. Расмий равишда, dollar камроқ қийматга ега еди ва доллардан узоқда олтинга катта парвоз бўлди. Дунёнинг буюк молиявий донишмандлари еркин олтин бозорини яратишга қарор қилганларида, нарх бир унция учун юз доллардан ошди.
  
  
  Ҳаммаси молиявий зарбага тайёр еди. Доктор Инурис ва унинг дўстлари дунёдаги барча олтинларнинг деярли олтидан бир қисмини назорат қилишди. Улар бозорда ҳақиқий аленкага ега едилар ва юқори нархлар ва юқори талабларга жавоб бера олдилар.
  
  
  У ва Филипп Дон Пеннига ҳамма нарсани тушунтиришди ва у ҳокимиятга боришни талаб қилганда, у рад етди.
  
  
  Ъ ҳали емас. Бу босқичда фалокат бўлади. Бирор нарса чиқиб кетади ва Amerika қўшма Штатлари иқтисодиёти бетартибликка тушади. Натижа шунчалик ҳалокатли бўлар едики, ҳеч ким дахлсиз қолмайди. Саноат қулайди, ишсизлик осмонга кўтарилади ва фонд бозори қулайди. Аммо биз бу ҳақда жим турсак, Ақш яна ўз олтинини топиши еҳтимоли бор. Енди айтаман, сиз бутун ҳикояда фақат битта яхши нарсани йўқ қиласиз: сиз учун янги ҳаёт. Агар операцияга қадар жим турсак, ҳаммаси яхши бўлади. Ҳукумат ўз вақтида ешитади, аммо биз фойда олмагунимизча тўғонни бузиш учун ҳеч қандай сабаб йўқ. Биз ҳозир ҳамкорлик қилишимиз керак, акс ҳолда мен ўз ишимда фақат хунук қиз ва ўғри сифатида судланган отани кўраман."Пенни тезда тушунди. Унинг отаси ҳақ еди. Унинг ягона имконияти операция қилиш еди, шу билан Филипп Доане ва доктор Инурис ўртасидаги битимни бекор қилди. Ва бундан кейин ҳам у вазиятни тўғирлаш учун ҳамма нарсани қила олади.
  
  
  Отаси унинг фикрини ўқигандай туюлди. "Ушбу операция амалга оширилгандан сўнг, - деди у, - доктор Инурис менга қарзини тўлайди ва у билан шартномам тугайди. Кейин, Penny, сиз нима қилишингиз кераклигини қила оласиз.
  
  
  Шундай қилиб, у ертаси куни кечаси отасини ўпди. Иҳ уйи олдида машина кутиб турарди. Узун бўйли хитойлик еркак орқасига ўтирмасдан ғилдирак орқасида ўз ўрнини егаллади. Унинг орқасидаги одам сояда ўтирарди. Его овози его ярим яширин юзидан келди. "Унинг шифокори Инурис", деди у. "Сизнинг жарроҳингиз, Мисс тонг."
  
  
  Улар унинг уйидан бир мил узоқликда бўлишидан олдин, у унга дори берди. Ва Пенни тонг улар манзилларига етиб борганларида ҳушидан кетишди.
  
  
  
  Боб 12
  
  
  
  
  Пенни тонгнинг ширин юзига қараганимни англадим, у менга бу воқеани айтиб берди. У бир зум тўхтаб турганида, у ёрқин қуёшли кунда ўз ҳикоясидан келиб чиққан кўплаб саволлар ва ташвишлар билан курашди. У ҳали тугатмаган кўплаб тасвирлар бор еди, у уни якунлайди деб умид қилди. "Шундай қилиб, бу яхши шифокор сизни Никол Карага ўхшатди", дедим мен қўлларимдаги охирги ичимликни айлантириб.
  
  
  "Ҳа, у бутпараст кино юлдузининг қиёфасидан ҳайратда қолди."Унинг танаси бостирилган кулгидан титрарди. "Оҳ, албатта, мен миннатдорман. Ўзимни ойнада биринчи marta кўрганимда кўзларимга ишонолмадим. Янги юз, чиройли юз. Шунда мен гўзаллик, жисмоний гўзаллик ҳақиқий ажойиб совға еканлигини ҳеч қачон билмаганимни англадим. Аммо совға, - давом етди у, овози ёқимсиз хотиралар билан таранглашди", - юқори нархни талаб қилади.
  
  
  Инурис Пенни 72 соатдан кўпроқ вақт давомида ҳушидан кетганини тушунтирди. Ҳали ҳам унинг янги юзининг нафис гўзаллиги, кўзгу атрофидаги ҳайратли нигоҳини қайтарган мукаммаллиги билан мафтун бўлиб, у шифокорнинг унга яқинлашаётганини пайқамади. "Еркак бутун умрини шундай аёлни излаш билан ўтказиши мумкин еди", деди у ёнида очиқ туриб. "Мен Николни ҳеч қачон танимаганман."Аммо тан оламан, мен уни билиш учун кўп нарса бераман. Ва сизни бундай кўриш мени ақлимни йўқотади.
  
  
  Тўсатдан у қўлини чўзди ва уни яқин тортди. Ее атрофида ўралган қўл. Егонинг еркин қўли ингичка тунги кўйлакни тортди ва кўкрагини тахминан сиқиб қўйди. У лабларини лабларига босди ва тилини тишлари орасига тиқди.
  
  
  Қўрққан Пенни озод бўлди. "Менга тегманг!"
  
  
  "Менимча, сиз менинг еътиборимни қабул қилишни ўрганганингиз маъқул", деб жилмайиб қўйди шифокор.
  
  
  Пенни Егодан кетишни сўради. Кейин шифокор унга sport залида қаерда еканлигини айтди: Франциянинг жанубида, виллада. Ва у тушунтирганидек, салом, у ва отаси битимни тугатмагунча уни тарк етишига йўл қўйманг. Пеннининг маҳбус бўлиб қолишдан бошқа чораси йўқ еди. У ўзини Филипп Доане ва доктор Инурис ўртасидаги келишув ҳақида билмагандек кўрсатди, бу унинг фойдасига бўлди. У наҳ учун енг яхши стратегия итоаткор хатти-ҳаракатлар ва жаҳолат бўлишига қарор қилди. Салом, бизга бошқа шароитларда Виллани тарк етишга рухсат берилмади.
  
  
  Доктор Инурис, афтидан, унга биринчи қўпол ёндашуви жиддий нотўғри ҳисоблаш еканлигини тушуниб, бир неча кун давомида ҳеч қандай жисмоний куч сарфламади. Бироқ, у уни бузуқ жозибаси билан "Блицкриег" га бўйсундирди. Ва" ходимлар", Гвидо ва Тионг камроқ ҳушёр бўлишди.
  
  
  Инурис ўзи ҳақида салом айтди. Ва у томоша қилиш ва тинглаш орқали бир-бирига боғланган маълумотларнинг атрофида, у асирликда ушлаб турган, бузилган одамни тасаввур қила олди.
  
  
  Биринчидан, Инурис героинга қарам еди. Шприцдан яширин фойдаланиш учун его ва севги аниқ еди. У еди немис келиб чиқиши ва уруш пайтида тиббиёт талабаси бўлган. Бу вақт ичида у ўзи бириктирилган концлагерлар маҳбусларида жарроҳлик техникасини машқ қила олди ва ривожлантирди. У ҳозир мақтанаётган техникани такомиллаштириш учун неча юзлаб одамларни майиб қилди, ўлдирди? Кейин у Швейцарияга қочиб кетди ва у ерда кичик клиникани очди. У кекса аёлларнинг янги ёшларга фанатик интилиши туфайли бойиб кетди. Ўсиб бораётган бойлик его, очкўзликни рағбатлантирди ва у бутунлай бойликка чанқоғини қондиришга еътибор қаратди.
  
  
  Барча хотираларида у ҳеч қачон Филипп Доане ҳақида қандай билишини есламаган. Шунингдек, у Пенни билан иҳнинг ишбилармонлик муносабатлари ҳақида гаплашмади.
  
  
  Инуриснинг ҳикоялари билан бир неча кун ўтди, Пенни вилланинг боғида ўзини қуёш ботаётган еди. Кейин, бир кеча, у Инурис ва Еголарнинг аниқ ҳамкорлиги туфайли ухлаб қолиш учун етарлича тинчланганини сезганида, салом сирғалиб кетишга ва Ницсага етиб боришга муваффақ бўлди. Гвидо у билан кўтариламиз қачон у фақат casino келди. У виллага қайтарилганда, Инурис ғазабланди ва уни ўша оқшом такрорламаслик учун одобсиз таҳдидлар билан огоҳлантирди.
  
  
  Бир ҳафта ўтгач, Ай яна яширинча чиқиб кетишга муваффақ бўлди. Ва Гвидо уни яна топди. Аммо бу сафар Николас Anderson исмли одам бор еди...
  
  
  У унга ҳуштак чалди. "Бу мен учун жуда қизиқ воқеа. Лекин яна бир нарса бор. Николас Андерсоннинг ҳақиқий исми Ник Картер. У Amerika қўшма Штатлари ҳукумати учун agent.
  
  
  Пеннининг кўзлари катталашди ва оғзи кичкина, жим о ҳосил қилди.
  
  
  "Енди сиз буни жуда аниқ айтяпсиз, - дедим мен, - мен ҳам худди шундай қиламан деб ўйладим."
  
  
  "Мен бунга кўникишим керак", деди Пенни. "Аммо мен буни ҳеч қандай фарқ қилаётганини кўрмаяпман."
  
  
  "Мен ҳам", дедим. "Иккаламиз ҳам Инурисни ўлдиришдан олдин уни абадий қўлга олишни хоҳлаймиз. Ва биз уни его тутишимиз билан, мен бу олтин ва Инуриснинг шериклари кимлиги ҳақида бир оз кўпроқ билмоқчиман. Сиз отангиздан олдин қандайдир жазога дуч келаётганингизни тушуняпсизми?
  
  
  Penny кўзларини туширди. "Ҳа", деди у. - Мен уни биламан. Лекин менимча, у ҳам билади. Ва ему парво қилмайди. У ташвишланаётган ягона нарса менга айтиш еди. Ва енди менга индамай ғамхўрлик қилишади.
  
  
  "Агар бу тўғри бўлмаса, тикувчини олинг, Penny Доане", дедим. "Сиз жуда чиройли аёлсиз."
  
  
  У ерда вайрон бўлган айвонда у қизариб кетди. "Мен ҳали бундай илтифотларга ўрганмаганман", деди у.
  
  
  "Хўш, менимча, сиз бунга кўникганингиз маъқул", дедим зинадан туриб.
  
  
  "Ҳаммаси жуда ғалати", деди у. "Мен бунга кўникишимни билмайман."
  
  
  У унинг олдига борди ва уни олди. "Мен буни синаб кўришга ёрдам бераман", дедим. "Бу фақат бир гап йигирмоқ, амалиёт."У юзини қўлларига олди ва оғзини олдига олиб келди. У мени кутаётган еди. Унинг қўллари мени ўраб олди ва унинг танаси, қаттиқ нуқта ва силлиқ чизиқлар ўйини меники билан бирлашди. Унинг қўллари келиб, сочларимга чигаллашди.
  
  
  "Оҳ, - деди у ниҳоят, - оҳ, Ник.
  
  
  У оғир нафас еди, унинг кўйлак узоқ В-бўйнига бўртиб унинг диллардаги куйган топлар. У қизнинг кўзлари яшил олов билан ёнаётганини кўрди. Унинг қўллари менинг бўйнимга ўралган ва лаблари илиқ ва ҳўл бўлиб, ҳар доим шунчаки миннатдорчиликдан кўпроқ бўлган еҳтирос билан мени тарашди. Унинг сонлари назорациз истак ритмида сонларимга босилди. Ва унинг қўллари, унинг хоҳишининг хизматкорлари, сонларимга тегиш учун пастга тушишди. У кўйлагини ечди, кўкрагини қўлларига олди ва қаттиқ кўкракларини ўпди. У кўйлакни сабрсизлик билан елкасидан силжитди. "Шошилинг, Ник", деди у нафас олди. Ъ тезроқ.ъ
  
  
  У оқартирилган жинси ва пантиесини ечиб ташлаганида тўхтади. Унинг қўллари ва оёқлари мени Бахмал гўштга ўраб олган шабнамли ўтга бирга чўкишимиздан олдин унинг бармоқлари ҳам, менинг ҳам кийимларимдан маҳрум бўлишга шошилишди. Унинг оғзи қулоғимга ҳаяжон билан инграб юборди, худди атрофдаги торнадонинг овози сингари, бизни кўтариб, тасаввур қилиб бўлмайдиган завқ ҳовузига туширди. Қайта-қайта, биз момақалдироқ портлаши билан тугатилгунимизча ва янги кун қуёшида тинч, илиқ ва бир-биримизга яқин бўлганмиз.
  
  
  У ерда, майсада ётиб, унинг stahl унга нима деб ўйлаганини айтиб берди. Доктор Инурис қочиб кетганда уни ўзи билан олиб кетишга қарор қилди. Агар ему муваффақиятга еришганида, ҳеч бўлмаганда унинг учун ҳаммаси яхши бўлар еди. Кейин ему Ферретнинг олтинни ўғирлаши тугамагунча Пенни асирликда ушлаб туриши мумкин еди. Аммо бу муваффақияциз тугади. Мени чалғитиш ва қочиш учун ем машина атрофига тийин ташлаши керак еди. У тирик екан, у хавф остида еди. Аммо у виллага қайтиб боришни хавф остига қўёлмади. Бу жуда хавфли еди. Ертами-кечми, кимдир Гвидо ва Тионгни подвалда ўлик ҳолда топади. Ва шундан сўнг дарҳол кимдир Виллани ижарага олган одам ҳақида кўп саволлар бера бошлади.
  
  
  Йўқ, Доктор. Инурис ҳеч қачон қайтиб келмайди. У ҳали ҳам қочиб кетаётган еди. Жанг его ўйини емас еди. У кутади ва унга юрадиган жаллодлари учун қасос тайёрлайди. Олтин асрда у техник, жин яратувчиси, "сеҳрли" ғойиб бўлган соқчилар учун ўринбосар еди. Уни, бу нимани англатишини биларди. Бунинг учун ҳар доим" тугатиш "ёки"операцияларни шарциз тугатиш" каби яхши шартларга ега бўлган kishi бор еди."Бу соқчилар иҳ ўрнига ўлик еди. Aleksandr инуриснинг олтинни ўғирлашда қўшган ҳиссаси еди.
  
  
  Кимдир бу миқёсда ва мураккабликда ишлаш учун зарур бўлган ишчи кучи, Жасур ва бир гуруҳ мияларни тақдим етади. Мен аниқ кимлигини билмасдим, лекин шифокор ёнида Гвидо ва Тионгнинг борлигини жуда ибратли деб топдим. Улар шифокорнинг ески дўстлари ёки бошқа бировнинг ески дўстлари каби кўринмасди. Гўё Гвидо ва Chang иттифоқ аъзолари томонидан имтиёз сифатида шифокорга тайинлангандек еди.
  
  
  Шундай қилиб, шифокор тансоқчиларсиз қолиб, ему кўздан қочириши керак бўлган қизни йўқотганда, у имкон қадар тезроқ дўстларининг бошпана чуқурига кетаётган деган хулосага келиши керак еди. Агар у етарлича тез бўлса, у ўртоқларига қайтиб, нима бўлганини айтиб бериши ва Егони кечириши ёки ҳеч бўлмаганда муҳим нарса нотўғри бўлмагунча уни жазоламаслиги ҳақидаги қарорга ишониши мумкин еди.
  
  
  Айни пайтда, его ҳамкорлар ишонч ҳеч нарса қиз ва, еҳтимол, "Nicholas Anderson пастга кузатиб томонидан нотўғри кетди қилиш учун уларнинг енг яхши, албатта, мумкин."Улар иҳнинг оғзи абадий муҳрланганлигига ишонч ҳосил қилишади.
  
  
  Агар менинг тахминим тўғри бўлса, доктор Лотар Инурис Ню-Ёркка қайтмоқда.
  
  
  "Бу менга яхши туюлади", деди Пенни.
  
  
  У унга иккинчиси ҳақида гапиришни истамади, доктор Инуриснинг Ню-Ёркда бўлишининг яхши сабаби. Ҳали емас. "Ҳаммаси жойида", дедим. Ъ кетдик. Сизга уйда бошқа нарса керакми?
  
  
  Пенни бошини чайқади. "Менга фақат паспортим керак ва у чўнтагимда. Кетдик. Нарcиссанинг вилласига кираверишдаги дарвоза томон юрганимизда унинг қўли меникига тушди. Қуёш порлаб турарди ва вилланинг маъюс харобалари ва унинг ўлик аҳолиси билан хайрлашиш ёқимли еди.
  
  
  "Биз Ницсага автостоп қиламиз", дедим мен. — Биз ҳали ҳам меҳмонхонамнинг миммо орқали ўтишимиз керак. Бу шунчаки туйғу, мен қаерга борсак ҳам дўстларимга муҳтож бўламан. Иҳ исмлари Гюго, Вилгелмина ва Пер.
  
  
  Тез орада биз меҳмонхона атрофида яна чиқиб еди. Биз таксида шаҳарнинг шарқидаги Ница аеропортига бордик ва аеропорт биноси олдида тўхтаганимизда, Пенни енгимни тортди.
  
  
  "Қаранг", деди у.
  
  
  Ташқарида паркланган — аниқроғи, ташландиқ-оқ Мерседес еди.
  
  
  "Биз тўғри йўлдамиз", дедим мен. "Еҳтимол, у Аир France рейсини Парижга соат 7: 30 да олиб борган."
  
  
  Биз Париж ва Ню-Ёркдаги уланишлар билан 9: 30 да Ница атрофида парвоз қилдик.
  
  
  Кетишимиздан олдин кўп вақтимиз қолмади. Унга иккаламиз учун кофе, бир нечта крувасан ва International Herald Tribune нусхаси олиб келинди. Биринчи саҳифадаги катта сарлавҳа дарҳол еътиборимни тортди. Олтин нархи енг юқори чўққига чиқди. Унга бўлган талаб халқаро бозорларда рекорд даражада еди ва долларнинг келажаги ҳақидаги хавотирлар кучайди.
  
  
  Агар у бутун фалокатни олдини олиш имконияти бўлса, у бутун олтин ўғирлаш операцияси ортида ким тургани ҳақида маълумот олиши керак еди. Агар Ақш олтинининг катта қисми сиздирилган бўлса, халқаро олтин инқирози халқаро ваҳимага айланади. Қоғоз долларлари бефойда бўлар еди. Бир бўлак нон миллионга тенг бўлар еди. Уни, кейин биринчи Жаҳон уруши Германиа ҳақида қаердадир ўқиб еслади. Бир неча йил ичида брендларнинг қиймати тўрт маркадан тўрт миллиард маркага тушди. Ҳамма нарса тарих такрорланиши учун яратилган, аммо бу сафар Қўшма Штатларда.
  
  
  Парижга саёҳат воқеаларсиз Юкланди. Самолёт баландликка кўтарилиш учун фаришталар кўрфази устидан бурилиб, кейин учиб кетди.
  
  
  "Мен тез орада бу ерга қайтишни хоҳлайман", деди Пенни.
  
  
  "Ҳаммаси тугагач", деди отаси.
  
  
  "Қачон" ёки "агар"?"
  
  
  Парижда биз самолётларни алмаштирдик ва катта Boeing 747 Орловга ўз вақтида учиб кетди . Агар менинг тахминим тўғри бўлса, Лотар Инурис биздан икки соат олдинда еди. Биз его билан қўлга қилмоқчи емас еди, биз тўғри йўналишда ҳаракат қилинган каби, лекин камида у ҳис. Атлантика океани устида Пенни елкамда ухлаб ётган еди. Мен уни айбламадим. Наҳ бир қўпол кеча бор еди. Мен ҳам бу борада чарчадим, лекин уйқум келмади. Менга бу самолётда қамалиш ёқмади. У ерда бўлишдан ва Инурис ва унинг его шерикларини таъқиб қилишдан манфаатдор. Аммо ниҳоят, ходимлардан кимдир интерком устига келиб, хавфсизлик камарларимизни боғлашимизни айтди. Еълон Пеннйни уйғотди. У еснади, чўзилди, кейин менга ўтирди ва кўзларини юмди.
  
  
  "Салом, Sonya", дедим. У битта яшил кўзини очди ва қалин олтин сочлари остидан менга қаради. Ъ уйғониш вақти. Биз ишга боришимиз керак.
  
  
  У бошини кўтариб, сочларини орқага сурди. "Ертами яхши," у деди. Ъ сиз нима қиляпсиз?ъ
  
  
  "Биз сизнинг отангизни зиёрат қиламиз", дедим мен. - Бу кун тартибидаги биринчи element. У Инурис билан бўлган енг яхши етакчи. Ёдингизда бўлсин, у Инурис билан алоқа тизимига ега еди ва мен нима еканлигини билмоқчиман.
  
  
  Такси Riverside Drive-даги еллик ёшли кўп қаватли уйлардан бири олдида тўхтади.
  
  
  У ҳайдовчига пул тўлаганида, у тезда атрофга қаради. Кўчада ҳеч нарса менга ғайритабиий туюлмади. Агар кимдир квартирани томоша қилса, у яхши яширинган еди.
  
  
  Такси яна тортилаётганда у чамадонини олди.
  
  
  Ъ ҳозир соат нечада? Penny сўради.
  
  
  Унинг соатига қаради. Ъ 5: 20.ъ
  
  
  - У ҳар дақиқада уйда бўлади."
  
  
  Биз секин лифтни саккизинчи қаватга кўтардик. У Вилгелмина Понинг ғилофини чиқариб, бармоғини тетикда ушлаб, елек чўнтагига тиқди. Пеннининг калипери Лугерни кўрганида сиқилди. "Келинг, буни мунтазам еҳтиёт чораси деб атаймиз", дедим. "Мен лифт бўйлаб биринчи бўлиб чиқаман."
  
  
  Penny бош ирғади. Лифт тўхтагач, у чамадонининг орқасига ўтирди ва ешикни еҳтиёткорлик билан очди. Агар кимдир коридорда кутаётган бўлса, улар кундузги бўшлиқдан ўтиш учун кичик, паст нишонга ўқ отишлари керак еди. Сўнгра ему яхши, албатта, яхши ва тез бўлиши.
  
  
  У ешикни итариб очди ва бошқа томонга қаради. "Ҳаммаси жойида", дедим.
  
  
  Пеннйда бир қатор калитлар тайёр еди. "Ешикни очганингизда ундан узоқроқ turing", деди отаси. "Ва биринчи бўлиб киришга рухсат bering."
  
  
  Ешик очилган пайт у квартира бўш еканлигини тушунди. У ескирган ҳаво билан тўлдирилган еди ва chang зарралари деразадан егилган чироқларда филтрланган нурда деярли ҳаракациз осилиб турарди. Penny ешикни орқамиздан ёпди. Ъ дада?Ъ йўқ!- у хитоб қилди.
  
  
  — Менимча, у уйда емас", дедим мен қуролни қўйиб.
  
  
  "Хўш, бу узоқ бўлмайди", деди у. У деразаларни очди ва менга бир стакан Филипп Доане шерини қуйди. "Бизда бор нарса шу", деди у.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим.
  
  
  - Соат нечада?"
  
  
  "Беш ярим."
  
  
  "Ўзингизни қулай қилинг", деди у. "Мен душ қабул қиламан ва алмаштираман. Агар у мен кетганимда келса, сиз ўзингизни таништиришингиз керак бўлади.
  
  
  У ўрнидан турди, галстугини ечди ва кўйлагини ечишни бошлади.
  
  
  "Сиз таклифларга рози бўлганингизни маъқул кўраман ва мен унга ёлғиз душ қабул қилишим мумкин еди", дедим.
  
  
  Ее унинг қўлини олди. У менга ярамас кўриниш берди ва мени залдан пастга туширди.
  
  
  "Сиз хавфли яшашни ёқтирасиз, шундай емасми?"
  
  
  "Сиз буни айта оласиз", дедим мен.
  
  
  У кулди. "У уйга келганида нима бўлишини билмайман ва биз ҳали ҳам душдамиз."
  
  
  - Биз салом айтишимиз мумкин", деб таклиф қилдим.
  
  
  Кенг ҳаммомда душ бор еди. Биз кийимларимизни ечиб, наҳ остига тушдик. У яна танасининг егрилигига қойил қолди.
  
  
  "Буни қандай хоҳлайсиз?"- Бу нима? "у муслуклар унинг қўлларини, сўради.
  
  
  "Иссиқ ва кучли", дедим.
  
  
  Душ боши атрофида ўткир реактив отилиб чиқди. Совун уни ушлаб олди ва Пенни шаршара остида ўтирар еди, кўкраги меникига бироз босилди. У совунни унинг орқасига секин силжитди. Унинг қўллари чўзилиб, мени ўзига тортди. У қўлларини елкамга қўйди ва оёқлари билан бир-биридан бир оз ўтирди, чунки у кўкраклари бўйлаб ва орасидан кўпик изини тортди, кейин еса ундан ҳам пастроқ, текис қорнидан ва сонлари орасидан олдинга ва орқага.
  
  
  "Мен сизнинг ҳаммом шимгичингиз бўлишни хоҳлайман", деди у танасини меникига босиб, атрофимда силлиқ, кўпикли гўшт тўлқинланиб. Унинг наҳ қарши артди. У менга дангаса жилмайиб қўйди, кўзлари катта.
  
  
  "Мени ювинг", деди у. "Мени ҳамма жойда ювинг."
  
  
  Унинг қўллари бўйнимга ёпилди. Улар менинг тиззасидан еди қадар у узатди ва унинг оёқларини кўтарди, кейин ҳаммом инилти қарши уни орқа босди ва наҳ кирди. Кичкина, узун "аҳ" лабларидан қочиб кетди. Ва кейин, ўзимизнинг ёввойи, оқаётган Коинотимизда, биз ғазабланган бемақсадни, сўнгра чидаб бўлмас ассимиляция гирдобини яратдик, биз уни супуриб ташладик ва тоза ҳаяжон гирдобида ғойиб бўлдик.
  
  
  Қаерда бўлмасин, биз ўралган танамизда оқаётган сув товушига қайтдик.
  
  
  "Мен унинг бу ерда еканлигига амин едим", деди Пенни яшаш хонасига қайтганимизда.
  
  
  У ичишни тугатди ва сигарет тутатди. Унга ҳали айтма, салом, мен нима деб ўйлаяпман.
  
  
  Пенни стулда безовталаниб силжиди. "Балки у кеч ишлаётгандир", деди у ниҳоят. - Ахир у бугун уйга келаётганимни билмас еди.
  
  
  У ҳеч нарса демади. Еҳтимол, у ўзи билан бир хил нарсадан шубҳалангандир, лекин у ҳали ҳам бунга ишонолмади. Пенни тонг ақлдан озган емас еди.
  
  
  "Мен его офисига қўнғироқ қиламан", деди у. Залда telefon бор еди. Мен унинг бир рақамга, кейин бошқасига қўнғироқ қилганини ешитдим. "Марказий", деди у. "Мен еришмоқчи бўлган рақам блокдан чиқарилганлиги ҳақида автоматик жавоб оламан. Менимча, бу хато бўлса керак. Мен унинг рақамга қўнғироқ қилганини ешитдим ва у яна гапиришдан олдин бир лаҳза сукут сақлади. - Сиз мутлақо ишончингиз комилми?"Мен жавобни ешитмадим, лекин бу ҳақиқат еканлигини билардим.
  
  
  У яна яшаш хонасига кириб, менга қаради. "Бирор нарса нотўғри", деди у.
  
  
  У стаканини қуритди. - Мен нима бўлаётганини биламан.ъ
  
  
  — Сиз ҳамма нарсани билар едингиз, шундай емасми?"у айтди.
  
  
  У унга бош ирғади. - Менимча, сизнинг отангиз гаровга олинган."Доктор Инурис сизни отангиз сўнгги дақиқада олтин ўғирланишининг олдини олиш учун ҳеч нарса қилмаслигига ишонч ҳосил қилиш учун сизни шу ерда ушлаб турди. У сизни йўқотганда, у ва унинг дўстлари менинг режаларимни бузадиган ҳеч нарса қилмаганингизга ишонч ҳосил қилиш учун отангизга мурожаат қилишди.
  
  
  "Аммо у билганича, - деди Пенни, - мен у билан отам ўртасида нима бўлаётгани ҳақида ҳеч нарса билмасдим."
  
  
  "Ўн беш миллиард dollar хавф остида бўлса, улар ҳеч қандай имкониятга ега емаслар", дедим мен. Бундан ташқари, ҳозир тахминан 45 миллиард dollar. Ўн беш миллиард-ҳукумат олтин учун тўлаган бир унция учун ўттиз саккиз долларга ҳисобланган расмий нарх. Еркин бозорда нарх деярли уч баравар юқори."
  
  
  Penny ҳуштак чалди. Ъ енди нима қиламиз?ъ
  
  
  - Отангиз ҳар доим шифокор билан қандай боғланганини биласизми?"Инурис?
  
  
  У бошини чайқади. "Йўқ, - деди у, - у менга айтмади."
  
  
  "Уйнинг ҳолатини ҳисобга олиб, - дедим мен, - у қарши емас еди."
  
  
  "Еҳтимол, улар Егони бу ердан олиб чиқишмагандир, - деди Пенни, - еҳтимол офисда."
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Мен хато қилган бўлишим мумкин, - дедим мен, - лекин жуда кўп нарсалар офис биносидаги каби содир бўлмайди. Яқин атрофда лифт операторлари мавжуд. Ҳамма жойда, кираверишда, кўчада ниманидир кўра оладиган ва еслай оладиган одамлар жуда кўп. Турар-жой бинолари қимматтурлари яхшироқ, тинчроқ. Одамлар ўз бизнеслари билан шуғулланишади. Ўзингизнинг его домингизда отангизни қўлга олиш анча осон ва камроқ хавфли бўлар еди. Бу жой ва Европа ўртасидаги вақт фарқини ҳисобга олсак, шифокор уларни аеропортга чақирса, Инуриснинг дўстлари бу ерга ерта келишлари қийин емас еди.
  
  
  - Ва улар Егони қаердан олишади?"
  
  
  "Билмайман", дедим. — Аммо менга отангиз ҳақида айтганларингиздан сўнг, у бирон бир жойда қўрғошин қолдиришдан завқланадиган одамлардан бири."
  
  
  "Сиз ҳақсиз", деди Пенни. Ъ лекин қаерда?ъ
  
  
  "Сиз айтасиз", дедим мен.
  
  
  Пеннининг кўзлари хона атрофида айланди. "Ҳаммаси бир хил кўринади", деди у. Агар менда бўлса, мен уни пайқаган бўлардим. У жуда тоза. У оёқларини стулга қўйди ва тушкунликка тушди.
  
  
  "Бу ҳақда ўйлаб кўринг", дедим.
  
  
  Пенни кўзларини юмди. Хона тинч еди. Фавқулодда вазиятлар вазирлигига қараган деразалар орқали у уфқда очиқ порлаётган қуёш ботаётган тўқ сариқ шарни кўрди. У соатига қаради. Ню-Ёрк вақти билан соат олти еди. Amerika бўйлаб банклар ёпилди. Дунё тинч ва хавфсиз еди, ҳеч бўлмаганда ертага қадар. Ва кейин, еҳтимол, бутун ипни дам олиш учун ваҳима.
  
  
  Тўсатдан Пенни сакраб тушди. "Мен буни оламан", деб хитоб қилди у.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Боб 13
  
  
  
  
  Отаси стулга сакраб тушди.
  
  
  Ъ сиз нима демоқчисиз?ъ
  
  
  "Мен у бу маслаҳатни қаерда қолдиришини биламан", деди у. "Агар у уни тарк еца."
  
  
  Ъ қаерда?ъ
  
  
  "Г Қутиси".
  
  
  У унга савол билан қаради.
  
  
  "Ески Жие Хитойга кетаётганда аждодимга берган фил суяги қутиси. Бу нен унинг барча қимматли қоғозлар сақлайди. Агар у бирон бир жойда маслаҳат қолдирган бўлса, у бу қутида бўлиши керак.
  
  
  "Бу қути қаерда?"
  
  
  "Его хонасида", деди Пенни ва аллақачон унинг орқасидан залда пойга қилаётган еди.
  
  
  У бир дақиқада қайтиб келди. Бу чиройли асар, тўртбурчаклар фил суяги қутиси, ҳар бир дюйм томони ва тепаси тасаввур қиладиган ҳар бир ҳайвоннинг чиройли релефлари билан безатилган еди. Penny менга его берди.
  
  
  У қопқоғини ушлаб тортди. Қути маҳкам ёпиқ қолди. Пенни менга ачиниб қаради.
  
  
  "Бу осон емас", деди у. "Гее жумбоқ билан тўлдирилган қутиларни йиғишдан завқланарди,есингиздами? "
  
  
  "Қандай қилиб очилади?"
  
  
  "Мен билмайман", ревматизм еди.
  
  
  "Бизда иккита variant бор", дедим мен. "Биз ё мен истамаган Егони бузишимиз мумкин, ёки бу сирни ошкор қилишимиз керак."
  
  
  "Бу синдириш учун жуда қадрли", деди Пенни. "Дадам мени ҳеч қачон кечирмайди."
  
  
  "Қирқ беш миллиард dollar ҳам жуда қимматлидир", дедим мен. "Ва мен Amerika қўшма Штатлари ҳукуматини ўғирламоқчи бўлганлардан мутлақо нафратланаман. Ёки биз тезда биламиз, ёки Филиппнинг кўп муаммоларни ҳал қилишга қўшган ҳиссаси синган фил суяги уюмидир.
  
  
  У қутини еҳтиёткорлик билан олди ва уни қўлларига айлантирди. У қопқоғини, пастки қисмини ва ён томонларини силаб қўйди. Мен уни босдим. Мен уни чимчилаб, бурчакларини ҳис қилдим. Мен комбинацияларни тегиниш ва тегишга ҳаракат қилдим. Бу уни силкитди. Ҳеч нарса ишламади.
  
  
  У Пеннига қаради. Ъ ҳар қандай фикр?ъ
  
  
  У бошини чайқади. Нима бўлишидан қатъий назар, бу оддий ва мураккаб бўлади. Бу Жи йўли еди . Сизга жуда қийин деб ўйлаган муаммони bering, аммо ечим ҳар доим сизнинг юзингизга тўғри қарайди.
  
  
  "Бутун вақт давомида юзингизга тикилиб turing", деди у. Ъ яхши.
  
  
  Фараз қилайлик, бу "ечим".
  
  
  Қути менинг тиззамда еди. Унинг қопқоғига қаради. Ҳайвонлардан бошқа ҳеч нарса. Шерлар, йўлбарслар, маймунлар, PanteRa, ламалар, филлар, илонлар, айиқлар, жирафалар, бўрсиқлар, китлар, бойқушлар, гориллалар, антилопалар.
  
  
  Пенни кулиб юборди.
  
  
  Ъ бу нима? Мен у қутисини текшириш учун пастга егилди сифатида Наҳ қараб, сўради.
  
  
  "Оҳ, мен фақат ески Жие ҳақида ўйлардим . Еҳтимол, у буни ёқтирарди. Кичкина бола учун ясаган қутини кўриш жуда безовта еди.
  
  
  "Агар ески Жие оддийроқ фокусларга ёпишиб олганида, мен анча бахтли бўлардим", дедим мен.
  
  
  "Аммо бу оддий", деди Пенни. "Унинг фикри тинчланди.ъ
  
  
  "Буни ҳал қилиш учун сизга ўн беш дақиқа вақт бераман, кейин уни қисмларга ажратаман", дедим. "Бу орада қалам ва қоғозни қаердан топишингиз мумкинлигини кўринг."
  
  
  Пенни бир зумда қайтиб келди.
  
  
  Мен уни ҳисоблашни бошладим. "Веб-хостинг", дедим. "У ерда еллик тўртта ҳайвон. Ҳар томондан ўн учта. Пастки қисмида ҳеч нарса. Бир юз олти жами. Олти шерлар. Саккизта фил. Маймунлар, бешта. Айиқлар, учта. Илонлар, бешта. Икки бойқуш. Китлар, тўрт. Ламалар, бешта. Учта жирафа. Битта PanteRa. Гориллалар, тўрт. Buffalo, беш. Бешта товус ва учта дандиес.
  
  
  У буни ҳисоблашда давом етди. Пенни мен айтгунимча ёзишни давом еттирди: "ҳаммаси шу."
  
  
  "Биргаликда", деди у. "Бу жами юз олтита."
  
  
  Мен Наҳ дан рўйхатини олди ва у менинг елкасига қаради еса унинг его кўриб. - Сиз ғайриоддий нарсани кўряпсизми?"Мен ундан сўрадим.
  
  
  Пенни бошини чайқади. "Нуҳ кемаси партияси учун меҳмонлар рўйхатидан бошқа ҳеч нарса йўқ", деди у.
  
  
  "Еҳтимол, видолашув партияси", дедим мен. "Хотима, ҳар ким туширмоқ керак, жуфт."
  
  
  Пенни ҳали ҳам рўйхатга диққат билан қараб турарди. "Кейин қийин бўлади.
  
  
  Ъ сиз нима демоқчисиз?ъ
  
  
  "PanteRa ва бўрсиқ учун", деди у. "Уларнинг атрофида фақат биттаси бор. Сизнингча, улар бирор нарсани билишадими?"
  
  
  Кейин кўрдим. "Сиз ҳақсиз, улар ниманидир билишади. Иҳ текширинг.ъ
  
  
  "Мен қарайман", деди Пенни.
  
  
  — Сиз улар ҳақида ҳеч нарса сезмайсизми?"
  
  
  "Бу алоҳида нарса емас", деди у. "Уларнинг атрофида фақат биттаси ва бошқалар бундан мустасно."
  
  
  Бу рўйхат томонидан Наҳ дан олинган. У бир қўлида қутини, иккинчисида қоғозни ушлаб турди. "Ҳаммаси жойида", дедим. "Ҳар бир ҳайвон учун иккитадан ортиқ ҳайвон бор, учта истисно бундан мустасно."
  
  
  "Ҳа", деди у. "Бир жуфт бойқуш, PanteRa ва бўрсиқ."
  
  
  Ъ тўғри. Бойқушлар нима?
  
  
  "Донолик рамзлари", деди у.
  
  
  "Яна."Бойқушлар қаерда?
  
  
  "Panther ва бўрсиқ устидан очинг", деди у. Ъ тўғри?ъ
  
  
  "Пантер ва бўрсиқ", такрорланг.
  
  
  Пеннининг қоши буришди.
  
  
  "Р & Д", дедим. "Филипп Доаненинг бош ҳарфлари."
  
  
  Уни Пантер устига босди. Ҳеч нарса содир бўлмади.
  
  
  "Оҳ, Ник", деди Пенни оҳиста.
  
  
  "Таслим бўлманг", дедим. - Биз бошқа нарсани синаб кўришимиз мумкин."
  
  
  У бир бармоғини пантерага, иккинчисини бўрсиққа қўйди. У Пеннига қаради. У сўради.
  
  
  Мен уни босдим. Иккала ҳайвон ҳам бош бармоғим остига тушди. Қутининг ичида бирон бир жойда заиф чертиш бор еди. У қўлини олиб ташлади ва қопқоғи очилди. Филиппнинг маслаҳати Donna биз кўрган биринчи маслаҳат еди.
  
  
  
  Боб 14
  
  
  
  
  Бу жуда кўп емас еди, лекин бу етарли еди: қора блокли ҳарфлар билан оқ қоғоз.
  
  
  Фу Куан Еон Акробатик Труппаси. Енди Қуёш театрида Мин .
  
  
  Бир бурчакда, Пенни отаси деб тан олган кичкина, тоза қўлда учрашув вақти ва санаси бор еди: ерталаб соат 8: 05 доктор Инурис вақтни беҳуда сарфламади. Мен гумон қилганимдек, еҳтимол у Ница аеропорти атрофидаги ҳамкасбига қўнғироқ қилиб, Филипп Доанни имкон қадар тезроқ олиб кетишини айтган. У Ню-Ёркка келгунига қадар тушунтиришни давом еттиради.
  
  
  Шундай қилиб, кимдир бугун ерталаб Филипп донга ташриф буюрган бўлиши керак. У, еҳтимол, кузатувчан еди, лекин кекса одамни фил суяги қутисига қоғоз қўймаслиги учун етарлича кузатувчан емас еди; еҳтимол у кийинаётганда.
  
  
  "Келинглар", деди Пенни.
  
  
  Ъ унчалик тез емас.- Юзимга қарашдан у мен билан бирга бўлишни хоҳламаслигимни билар еди.
  
  
  - Сиз одинга уйланмайсиз, шундай емасми?"
  
  
  "Мен қўрқаман", дедим. "Биз бу ерда ҳеч бўлмаганда вақтинча йўлларни ажратамиз."
  
  
  "Мен боришни хоҳлайман, Ник", деди у. — Мен сизни бу ерга судраб бордим. Ва у менинг отам.
  
  
  Уники, у бошини чайқади. "Қоронғи тушиши билан мен ўша театрга бораман ва бироз қазиб оламан.
  
  
  Мен бу театрни биламан. У Боуери ва Чинатауннинг туташган жойида жойлашган. Сиз у ерда жуда кўп ажралиб турасиз.
  
  
  - Хўш, нима?- Еҳтимол, биз уларга бу ерда еканлигимизни билдиришимиз керак. Еҳтимол, иҳ сизни жалб қилади.
  
  
  "Ва бу содир бўлади дейлик," дедим. "Агар улар иккаламизни ушласалар нима бўлади?"
  
  
  "Улар ғалаба қозонишади ва биз ютқазамиз", деди у елка қисиб.
  
  
  "Мен бунга қодир емасман", дедим. "Ва Amerika қўшма Штатлари ҳукумати ҳам. Бу менинг ўйиним емас, бу ерда "ертага" сиз яна бир имкониятга ега бўласиз. Агар улар ғалаба қозонса ва биз ютқазсак, бу нафақат сизга, менга, отангизга, балки бошқа кўплаб одамларга ҳам зарар бўлади. Доктор Инурис ва унинг дўстлари ҳозир бироз қўрқишса керак. Сизнинг қочишингиз ва отангизни гаровга олишингиз иҳ ни асабийлаштириш режаларини бузиш учун етарли. Шуни ёдда тутингки, доктор Инурис сизни бирон сабабга кўра даволанишдан четлаштирди. Бу олтин талаш авжига яқинлашмоқда. Айни пайтда улар бизнинг қаерда еканлигимизга амин емаслар, лекин ҳеч бўлмаганда биз уларга муаммо туғдираётганимиздан шубҳаланишлари керак. Шундай қилиб, улар операцияни тезлаштириш еҳтимоли бор. Агар биз ҳисоб - китобларимизда хатога йўл қўйсак, улар қушлар каби озод бўлади ва қўшма Штатларга фалокат келади, еҳтимол бу бутун дунё каби. Менимча, бу сизнинг виждонингизда бўлишини хоҳламайсиз, Пенни-Дону.
  
  
  У кўзларини туширди.
  
  
  "Ешитинг, ертага ерталаб соат тўққизда менга хабар bering. Агар мен ўша пайтгача қайтиб келмасам, Вашингтондаги Қўшма матбуот ва сим хизматига қўнғироқ қилинг ва хок исмли одамни сўранг. Сиз билган ҳамма нарсани айтинг. Кейин хоҳлаган нарсани қилинг. Бу мен ундан сўрайман. Ҳеч бўлмаганда шу тарзда сиз отангизни яна кўриш имкониятига ега бўласиз.
  
  
  Пенни рози бўлиб бош ирғади. "Сизга нима бўлади, Ник?"У илиқ танасини меникига босди.
  
  
  "Хавотир олманг", дедим. "Мен шунчаки яшашим учун кўп нарса борлигини есладим."
  
  
  У табассум қилолмади. "Кейин буни еслашга ҳаракат қилинг", деди у.
  
  
  "Бу мени жуда чалғитади", дедим.
  
  
  У мендан бир қадам узоқлашди. "Енди кетишга тайёрланинг", деди у.
  
  
  Мен чамадонимдан оч blazer, тўқ кулранг шимлар ва тўқ кўк туртлак кийган едим. Вилгелмина ва Уго Пер одатдаги жойларига қайтишди, уники еса туртленека бурмаларида бир нечта устара билан тўлдирилган еди.
  
  
  Penny мени озод қилди. "Еҳтиёт бўлинг, Ник", деди у.
  
  
  "Мендан бошқа ҳеч кимни киритманг", дедим мен.
  
  
  "Хавотир олманг", деди у.
  
  
  Балки қизиқарли тўқсонинчи йиллардаги Сунг Мин театри хит бўлгандир, лекин мен бунга шубҳа қилдим. Бир нарса аниқ еди: агар у ҳеч қачон ўзининг гуллаб-яшнаган даврини бошдан кечирган бўлса, у узоқ вақт олдин бўлиши керак еди. Катта, ески, квадрат бино Манхеттен кўприги соясида яширинганга ўхшарди. У доимий ярим зулматда еди, гўё йиллар давомида его бошига тушган коррупцияни кўрсатиш учун қичқиргандек еди.
  
  
  У узоқ вақт олдин ўзининг катта саҳнасини йўқотди ва йилнинг кўп қисмида кинотеатр бўлиб хизмат қилди. Яна, Голливуд меҳмонлари ўзларининг премераларини кутаётганларида емас. Гонконг кино саноатидан ески ғарбликлар ва арзон импортлар мавжуд еди. Акробатлар Тайван атрофида йилига бир ёки икки marta саҳнага чиқишди. Бу сафар Куан Еон таркибига алоҳида шараф тушди.
  
  
  Уники ифлос томга егилиб, чангли деразалардан бирига қаради. Пастда, саҳнада белигача яланғоч бир еркак ва яланғоч кўйлак кийган бир қиз томошабинларга таъзим қилаётганини кўрдим. Қарсаклар паст-асосий давра бор еди.
  
  
  Улар саҳнага сакраб тушишди ва бир-бирларидан узоқда туришди. Бир томонда бир қиз, иккинчи томонда бир еркак бор. Яланғоч ёғоч стол устига бир стакан тирноқли дарт ўтирди.
  
  
  Қиз биттасини олиб, орқаси бор одамга ўгирилди. У қўлини букди ва бутун кучи билан ему найзасини улоқтирди. Дарт бузоқнинг егосида титраб кетди ва тери остидан бир томчи қон чиқди.
  
  
  У яна бир оз қаради, кейин еҳтиёткорлик билан қораланган том бўйлаб юрди. Ўрганиш учун зарур бўлган яна бир ёруғлик бор еди. Бу қўпол еди, лекин шаффоф емас еди ва ески ойнадан пастга қараш пулсимни тезлаштирди. Доктор Лотар Инурис менинг остимдаги хонада турарди.
  
  
  У ёлғиз емас еди. У яна икки кишининг ёнида еди. Ва у илгари ҳеч қачон кўрилмаган бўлса ҳам, бири, иккинчиси биз, у дарҳол иҳ ҳақида хабардор бўлди. Унинг амаллари ва аҳ иҳ расмларни кўрган.
  
  
  Уларнинг атрофида Один баланд бўйли ва ингичка, қора тўлқинли сочлари ва қоронғи, чиройли юзи бор еди. У дарҳол дон Марионинг нен тамойилидан хабардор бўлди. Агар мафия futbol жамоаси бўлганида, у бир вақтнинг ўзида йилнинг енг яхши тўпурари ва футболчиси бўлар еди. У янги мафия еди; Ақшда туғилган, билимли, ақлли, тажрибали ва қаттиқ. У ақл-идрокни ишлатадиган жойда мушаклардан фойдаланмайди. У қонунни ичкаридан билар еди ва топа оладиган ҳар қандай бўшлиқдан фойдаланарди. Сиз кўп нарсалар его гумон мумкин-қароқчилик, кредит шаркинг, дорилар, фоҳишалик, ва қимор - лекин буни исботлаш. Его "Шаҳзода" деб номланади ва ҳатто ески донс унга ўз ҳақини берди. Улар ески ҳийла-найрангларга ега ески итлар еди. Шаҳзода янгиларини биларди. У чет елда ифлос пулларни ювишда моҳир. У қонун ҳақида қайғурмасдан юридик бизнесга қандай кириб боришни ва ўз зиммасига олишни биларди. У полициянинг барча ҳийла-найранглари ва тузоқларини ва иҳдан қочишнинг минг бир усулини билар еди. Агар кимдир 45 миллиард олтиндан кейин бўлса, Шаҳзоданинг ташрифи ҳақиқатан ҳам мантиқий еди.
  
  
  Хонадаги учинчи одам ҳам қизиқ емас еди. Ой тўлганида унинг бақувват, қудратли танаси ва текис хусусиятлари бор еди. Forma бўлмаса ҳам, Егони таниб олиш осон еди. Военнинг ўғли, аниқроғи полковник, Сиеҳнинг ўғли. У Хитой армиясининг разведка хизматида ишлайди, Ғарбда ўсган ва Оксфордда иқтисод дипломини олган. Ҳарбий жиҳатдан у ажойиб стратег ҳисобланган. У 1950-йилларда Макао ташқарисида Моонрисе номи билан танилган разведка агентлигининг биринчи даражали раҳбари сифатида Шуҳрат қозонди. у Шимолий Корея ва Ханойда ҳарбий разведка операцияларини уюштирди. Россия разведкаси Егони улар дуч келган енг хавфли Хитой агенти деб ҳисоблади. Айтишларича, у зўр бўлгани каби салқин ва совуққон бўлгани каби шуҳратпараст еди. Енди, бу тинч кўринадиган баҳор оқшомида, у ўзини Манхеттеннинг ғамгин театрида топди ва уларнинг юзларидаги ифодаларга қараганда, у жуда ғазабланди.
  
  
  Ўғлининг полковниги бўш хонадаги ёғоч столда тўғри стулда ўтирганида унинг нима деяётганини ешитолмади, лекин его мавзусини, унинг ғазабини адаштирмаслик йўқ еди. Егонинг юзи ғазаб билан буришди. Қоронғу қон унинг териси остидан еркин оқди ва у гапирганда, ўнг қўлининг кўрсаткич бармоғи Лотар Инурис томон суякли найзани отди.
  
  
  Шаҳзода ён томонда турди, қўлларини кесиб ўтди ва хиёнаткор шифокорга нафрат билан жилмайиб қўйди.
  
  
  Инурис ярашиш ишораси билан полковникга қўлларини узатди. Аммо хитойликлар билишни хоҳламадилар. Доктор Инурис гапиришга уринди, аммо полковникнинг ревматизмида ўғли сакраб тушди ва столга муштини урди. У бизнинг ваъзларимизни ешитмади. Полковник ўғлининг стол устидаги муштининг овози ҳам ешитилмади.
  
  
  Лекин у нима бўлаётганини тахмин қила олди. Доктор Инурис шаҳарга қайтиб келди ва Ривиерага муваффақияциз ташаббуси тафсилотларини берди. Ва полковник, ўғлим башоратли норозичилик. У перфекционист сифатида обрўга ега еди. Ва унинг овози портлади. Инурис аҳмоқ еди. Егонинг операциядаги роли етарлича содда еди: қизни узоқроқ тутиш. Енди у режани бузди. Бир marta емас, балки икки marta. Ва енди у қочиб кетди. Бу ерга ёрдам бериш учун келган олижаноб америкалик Николас Anderson ҳақида гапирмаса ҳам бўлади.
  
  
  Полковник ўғли юришни тўхтатди. У гапирган сифатида Его қўллари ёриш илтимосларни қилди. Доктор Инурис иложи борича кўзга ташланмасликка ҳаракат қилди, бу фақат уч кишилик хонада муҳим.
  
  
  Мен доктор Инуриснинг калтакланишини кўришни яхши кўрардим. У муносиб ва кўпроқ нарсага ега бўлди, лекин ёлғиз томоша қилиш менга олдинга яна бир қадам ташлашимга ёрдам бермаган бўларди.
  
  
  Полковник тинчланди. У столига қайтиб кетди. У узун сигаретани ёқди, чуқур нафас олди ва қалин бурун тешиклари атрофидаги Егони аста-секин бўшатди. Тутун иккита тенг оқимда оқаётган еди. У яна гапира бошлади.
  
  
  Мен қулоғимни осмон ёритгичи рамкасига қўйдим, лекин ҳеч нарса ешитмадим. Ва у еҳтиёткорлик билан осмон ёритгичига суяниб, бир қўлини қарши оғирликлар учун ишлатганида, деразалардан бири бармоқларим остида ҳаракат қилаётганини сезди. У хонага қараб, ундан узоқлашди. Уларнинг атрофида ҳеч ким ҳеч нарса ешитмагандай туюлди. Полковник ўғли шунчаки аввалгидек давом етди.
  
  
  Бармоқларим бўшашган Ойнани ўрганиб чиқди. Егони ушлаб турган дастани йиллар олдин қуриган бўлиши керак. Shisha осонгина ҳаракатланди. Унинг қўли қимирлади ва stiletto Гюго менинг қўлимга тушди. Унинг жим stahl маcунни кесиб ташлади. Кейин у пичоқ пичоғини еҳтиёткорлик билан ёғоч рамкага жойлаштирди ва уни сохталаштирди. Стилеттосининг учи билан у стаканни кўтариб чиқариб олди. Енди ўғлининг овози уни ешитди . "Ҳозирча биз фақат ҳаракат қилишимиз керак. Ҳақиқий профессионаллар, худди аҳмоқ каби, "инурис шифокорга ишора қилди", унинг кўрсатмаларига тўғри амал қилди." У сигарета атрофидаги тутунни яна тортиб олди ва яна бурун тешигидан Егони пуфлади. "Асосан, биз бу қиз ва Жаноб Anderson йўқдек ҳаракат қилишимиз керак. Улар бизнинг операциямизга таҳдид солиши мумкин, аммо бундай бўлмаслиги еҳтимоли ҳам мавжуд."У Инурисга қаради. - Сизнингча, бу қиз бизнинг операциямиз ҳақида ҳеч нарса билмайди. Уни, мен сизга тўғри бор умид. Бу Anderson келсак, унинг его бир бадбахт тасодиф ортиқ ҳеч нарса кўринади. Ҳар ҳолда, режаларимизга чек қўйиш учун ҳозир жуда кеч. Барчамиз учун жуда кўп нарса хавф остида ва биз енди охиригача яқинмиз.
  
  
  "Бироқ, мен баъзи ўзгаришлар зарур деб ҳисоблайман."У сигаретасини тугатди. — Мен буни сиз билан бир неча дақиқадан сўнг муҳокама қиламан."Лекин биринчи" — у стулдан туриб, чўнтагига бўш сигарет қутисини чиқариб, ғижимлади - " менга сигарет керак. У хоналардан чиқди.
  
  
  Мен унга қараб турардим. Доктор Инурис дон Мариога қаради. Бу жирканч, баланд ва асабий кулгилардан бири бўғиқ томоқ егоси атрофида отилиб чиқди. Полковник Сон хонада бўлмаганида Егонинг асаблари бироз таранг еди. Дон Mario унга совуққонлик билан қаради.
  
  
  "Хавотир олманг", деди доктор Инурис ему. Ъ ҳаммаси яхши бўлади. Мен буни ҳақиқат учун биламан.
  
  
  Дон Mario жавоб беришдан олдин узоқ кутди. Егонинг овози нафратга тўлди. "Зарур бўлгандан кўра силлиер ўйнаманг", деди у. "Сиз унинг севгилиси бўлишим керак деб қарор қилмагунингизча ҳаммаси яхши кетаётган еди."
  
  
  "Ҳаммаси яхши бўлади", деди Инурис. "Хавотир олманг.ъ
  
  
  "Ешитинг, - деди Дон Mario, - ташвишланадиган барча одамлар орасида сиз биринчи навбатда турибсиз. Агар бирор нарса нотўғри бўлса, сиз мен ва полковник ўғлим ҳақида қайғуришингиз керак бўлади, сиз бечора, чунки сиз шу ердасиз. Агар шундай қилмасангиз, ҳар доим ташвишланадиган нарса бор."
  
  
  "Сиз овозни кўрасиз", деди доктор Инурис. Ъ ҳаммаси яхши бўлади. Менга ишонинг. Фараз қилинг...ъ
  
  
  Қолганини ешитмадим. Кейинги сонияда томоғим атрофида металл занжир ёпилганда нафасим тўхтади. Унинг козок ёқаси ичига Smash тишлаш пўлат босим остида масал ҳаво бир нафас учун курашган сифатида, менинг қўлим табиатан luger учун етди. Менинг тилим ртадан чиқиб кетди. Кўзларим сакраб тушди, бу зарар кўрди. Қаердадир менинг кислород-маҳрум мия, мен орқамдан бир karate жангчилар шундай севимли ҳалокатли нунчуcкс ёрдамида биларди.
  
  
  Икки тутқич орасидаги занжир бутун ҳаётимни атрофимда сиқиб чиқарди. Аммо қўлим ҳали ҳам қуролда еди.
  
  
  "Йўқ, йўқ, Картер, бу ишламайди", деди овоз. Кейин бошимнинг орқа томонига кескин тарсаки тушди ва зулматда ютиб юборишимдан олдин касал чироқлар чақнади.
  
  
  Боб 15
  
  
  
  
  Ҳушимга келганимда, саҳна ортидаги кичкина хонанинг тагида ётганимни кўрдим. Менинг қўлларим ва оёқларим боғланган еди ва бошимнинг орқа қисми кимдир менинг егоимни қум ёстиғи билан езгандек туюлди. Полковник Seung, Дон Mario ва Инурис туриб менга қарашди.
  
  
  — Ўзингизни бироз яхши ҳис қиляпсизми?"Полковник ўғлидан сўради.
  
  
  У мулойимлик билан бошини олдинга ва орқага силжитди. "Менимча, ҳеч нарса бузилмаган", дедим.
  
  
  Полковник ўғли узун сигареталари атрофида бирини ёқди ва тутун бурун тешигидан ўтиб кетди. "Аслида сиз ўлишга лойиқсиз", деди у. "Агар сиз жуда бепарво бўлганингиз учун. Бизнинг ишимиздаги бепарволик қабул қилиниши мумкин емас, биласиз. Ва бу деразани осмон ёритгичи атрофида тортиб олиш сизга жуда бепарво еди. Стаканни олиб ташлаганингизда, хонанинг ҳаво намуналарини олишнинг янгилиги ортади, деган хаёлингизга келганми? Аниқроғи, ҳаво намуналарини олишнинг жуда кичик оқими. Аммо бурун тешигим атрофидаги тутун булутларини тарқатиш учун дамлама етарли. Тутунни кузатишим ҳаётимни бир неча бор сақлаб қолди."У жилмайиб қўйди. "Айтиш мумкинки, мен дунёдаги соғлиғи учун чекадиган кам сонли одамлардан бириман."
  
  
  "Агар имконим бўлса, мен Сизнинг кузатув қобилиятингизга таъзим қилардим, полковник", дедим. - Аммо ҳозирги вазиятимда бу бироз қийин бўлишидан қўрқаман."
  
  
  "Мен бу фикрни қабул қиламан, Картер", деди у. У доктор Инурисга қаради. "Ҳа, бу Картер, сиз аҳмоқсиз. Ник Картер, Николас Anderson емас. У АҲНИНГ агенти.ъ
  
  
  Доктор Инурис оғзини очди. Дон Mario ажабланиб томоша қилди.
  
  
  -" Уни, мен ҳеч фикр бор еди - " доктор инурис бошлади.
  
  
  Ъ жим!"Полковник, ўғлим уни тўхтатди. "Албатта, сизда ҳеч қандай тасаввур йўқ еди. Сизнинг бу миянгиз сизнинг қўлингизда, сизнинг бошингизда, еҳтимол сизнинг бошингиздан бошқа жойда. Бас, сиз у фақат бир турист деб ўйладим, қайғу бир қиз қутқариш учун келган содир жуда Жасур бусйбодй? Сиз мен ўйлагандан ҳам кўпроқ аҳмоқсиз. Еркакнинг исми Ник Картер. Ер юзидаги ҳар бир ўзини ҳурмат қиладиган разведка агентлиги унга тегишли файлга ега. У касби бўйича уста қотил . Полковник ўғли менга қаради. "Н3, шундай емасми?"
  
  
  У унга ҳеч нарса демади ва ўтириш ҳолатига ўтишга ҳаракат қилди. Бошим бўлинди.
  
  
  "Кўриниши его ташқари," полковник ўғли маъруза бериб, гўё, давом, " Картер ҳам қурол унинг arsenal учун маълум. Вилгелмина сифатида танилган Luger. У Егони стулдан олди ва уларга қўл силкитди. У намойишни такрорлайди. "Пер деб номланувчи кичик, аммо ҳалокатли газ бомбаси."
  
  
  Доктор Инурис емуга тақдим етилган ҳар бир елементга бош ирғади. Егонинг юзи қизариб кетди ва у яна его ибодатхонаси остидаги пулсга ўхшаш кўк қуртни кўрди. Ему кўп ҳақоратларни ютиши керак еди ва емуга бу ёқмади. У ғазабдан титрарди.
  
  
  Тўсатдан у олдинга қадам ташлади ва мени қовурғаларимга тепди. У йиқилиб, думалаб кетди. Тепиш мени соғинди, лекин думалаш бошимга унчалик ёрдам бермади. Оғриқ билан у яна ўтирди.
  
  
  Полковник стул ортидан ўрнидан турди. Унинг қўлида stiletto бор еди. Инурис, ким его масофа чиқиб, бошқа ҳеч қандай йўл билан деворга қадар орқага қадам. Полковник, ўғли пичоқни ияги остига кўтарди. У жуда хотиржам гапирди, бу фақат Егони, ғазабни оширди.
  
  
  "Диққат билан тингланг", деди у. — Сиз аллақачон бизга етарлича муаммо туғдирдингиз. Бахтинг бор, мен сени ҳали ўлдирмаганман.
  
  
  Фақат менинг шарафим ушбу операцияда иштирок етишингизга рухсат беришингизни талаб қилади. Ва агар мен сиз бўлганимда, мен бу шарафга унчалик ишонмас едим. Шундай қилиб, менинг маслаҳатимни олинг ва уни жуда яхши қадрланг: хотиржам бўлинг. Ҳеч нарсага шошилманг; еҳтимол сиз омон қоласиз. Аммо агар сиз менинг маслаҳатларимга еътибор бермасангиз, мен сизнинг жирканч томоғингизни заррача иккиланмасдан кесиб ташлайман. Картерга келсак, унинг ўзи ва ёлғиз ўзи, мен ундан олдин емас, балки менга ёқадиган пайтда қутуламан. Сиз ўзингизни аниқ айтдингизми?"
  
  
  У шифокорнинг томоғидаги stiletto учи билан тирноқни енгил таъкидлади. Мен Инурис Ривненскаянинг бўйнига уни чизиш учун етарлича босим ўтказдим, лекин уни тешмаслик учун. Шифокорнинг кўзлари унинг бошига бўртиб чиқди. Ем тан бир cурт нод муваффақ.
  
  
  Полковник ўғли ундан узоқлашди ва столга ўтирди. "Ҳаммаси жойида", деди у. "Енди, жаноблар", деди у ҳар биримизга кўзларини тикиб. "Келинг, нуқтага қайтайлик. Бугун кечқурун бу хонани тарк етишимиздан олдин, мен барчанинг сўнгги ишланмалардан хабардор бўлишини истайман. У менга жилмайиб қўйди. "Ҳатто сиз, Картер.
  
  
  "Менга ҳеч қандай яхшилик қилманг, полковник", дедим.
  
  
  Ъ яхшиликми? у кулди. Ъ деярли. Сизга бир нарса айтиб берай", деди у стулда олдинга егилиб. — Сиз жуда секин ва жуда оғриқли ўласиз. Ва у, бу оғриқнинг бир қисми сизнинг онгингизда бўлишини билишингизни истайман. Уларнинг атрофидагилар сизнинг танангиз билан боғлиқ, аммо сизни ишонтириб айтаманки, сизнинг онгингизга урилган нарса, албатта, анча оғриқли бўлади. Мен уни тугатмагунимча, сиз мендан ўлишимни илтимос қиласиз. Сиз сўрашни давом еттирасиз."
  
  
  "Бунга жуда амин бўлманг, полковник", дедим мен.
  
  
  Полковник ўғли қўлини кўтарди. "Илтимос, Картер, менга жасоратингизни аяманг ва айтганларимни давом еттиришга ижозат bering. Сиз бу ерда ўтириб, бугунги суҳбатимизда қатнашаётганингиз менга аҳамият бермайди. Мен сизга муваффақияциз деб сизни хабардор қилиш истайман. Ва сиз яшаётганингизда, тўғрироғи, мен сизни яшашга рухсат берган еканман, сизнинг қобилияцизлигингиз ҳақидаги билим сизни катта тош каби босиб, атрофингизда яшаш учун барча иродани сиқиб чиқаришини истайман."У овозини пасайтирди. "Мен бу ҳақда ўз вақтида ўйлашингизни истайман, Картер."
  
  
  У сеҳрни бузгандай қўлларини бир-бирига қарсак чалди.
  
  
  "Енди биринчи нарса қиз."
  
  
  "Уни бунга жалб қилманг", дедим мен.
  
  
  "Жим бўл, Картер", деди полковник ўғлига. "Агар мен ҳамкасбим доктор Инуриснинг аҳмоқлигидан фойдаланмасам, мен енг катта аҳмоқ бўлардим. Сизнинг рицарлик тенденцияларингиз мен билан ҳеч қандай алоқаси йўқ. Ҳатто сиз уларни ташқарига чиқармаслик оқилона емаслигини тан олишингиз керак бўлади.
  
  
  "У бу ҳақда билмайди", дедим мен.
  
  
  "Мен у ҳақиқатни айтаётганига ишонаман", деди доктор Иноурис. "У менга отасининг мен билан муносабатлари ҳақида ҳеч нарса билмаслигини айтди."
  
  
  Ҳам Lothar Инурис у қаради кўра каттароқ аҳмоқ еди, ёки его мад sense ҳали Никол его шахсий тирилиши билан бир жойда бир севги маконига алмашиш ғоясини яшириб еди."Ҳар ҳолда, мен парво қилмадим.
  
  
  Аммо полковник Seung билади... "Мен сизга жим бўлишингизни айтдим", деди у. Доктор ёрдам беришга уриниб нимадир деб ғўлдиради ва оғзини ёпди, лекин полковник ўғлининг жирканч нигоҳи остида хириллади.
  
  
  "Йўқ, Картер, мен қизни зарарсизлантириш керак деб қўрқаман. Мен сизга ҳамкасб сифатида айтаман. Уни, менинг поябзал ўзингизни қўйиш илтимос. Айтайлик, сиз айтганингиздек, қиз ҳеч нарсани билмайди. Аммо шуни қўшимча қилишим мумкинки, мен буни ўйламайман, чунки бу мен сизга ишонаман ва мен унга ҳеч қачон ишонмайман. Аммо фараз қилайлик, қиз ҳеч нарсани билмайди. Яъни, отаси ва доктор Инурис ўртасидаги ишбилармонлик муносабатлари ҳақида ҳеч нарса йўқ. Аммо, агар у ҳали ее-ни очмаган бўлса, у ертами-кечми кашф етадиган бир нарса бор. Полковник ўғлининг кўзлари менга беихтиёр тикилди. "Ва бу унинг отаси йўқолганлиги сабабли."
  
  
  У юзини бефарқ тутишга ҳаракат қилди.
  
  
  — Ва агар у бу ҳақда билиб қолса, еҳтимол Его жойлашган жойни текширади; расмийларни жалб қиладиган терговлар."Ва расмийлар уни отаси ҳақида сўроқ қилишни бошлаганларида, ёш хоним, шубҳасиз, отаси унга операция ўтказган шифокор доктор Инурис билан алоқаси борлигини айтади. Ва у сохта шахсини тахмин қилиш бўлса ҳам, его, унинг қайиқ маҳорат его ҳақиқий тенглик яқинда юзаси бўлади, бундай емас. Аммо у тахмин қилинган исмни ишлатмади. Ва кейин расмийлар бу доктор Инуриснинг маълум Шуҳрат қозонганлигини аниқлайдилар, агар бу ном бир қатор мамлакатларнинг суд ёзувларида пайдо бўлса, маълум бўлиши мумкин деб ўйласангиз. Мен ҳамкасбимни кераксиз хижолат қилмоқчи емасман, лекин баъзи еготистик жиноятлар, ҳатто жинсий ҳаддан ташқари тоқат қиладиган жамоаларда ҳам, айниқса, ноқулай обрўга ега. Бошқалар гиёҳванд моддаларни суиистеъмол қилиш билан боғлиқ ёки таклиф қилишади, айниқса шахсий фойдаланиш учун. Ва бошқалар жосусликда иштирок етишни таклиф қилишади. Вояга етмаганларга қарши баъзи жиноятлар ҳақида гапирмаса ҳам бўлади, қисқаси, уларни осонгина уруш жиноятлари деб таснифлаш мумкин."
  
  
  Уни Инурисга қаради. Уч kishi унга нафрат билан тикилганларида, у кўзларини туширди. Аммо шу билан бирга, у полковникнинг ўғли томонидан бундай оммавий таҳқирланиш мавзуси бўлганидан нафратни ҳис қилди. У ўз-ўзидан, Агар доктор Инурис хитойликларга пул тўлаши мумкин бўлган имконият бўлса, у бундан хурсанд бўларди, деб ўйларди.
  
  
  Полковник ўғли давом етди... Шундай қилиб, расмийлар муқаррар равишда доктор Инурис ва ундан ташқарига боришади. Инурис, биз кўрганимиздек, бутунлай ўз завқига боғлиқ. У кучли завқни хоҳлайди. У ҳар қандай ноқулайликдан даҳшатга тушади. У хафа бўлишдан қўрқади, тасаввур қилиб бўлмайдиган қўрқоқлик билан. Егони ҳокимият қўлига топширинг, Егони енг кичик оғриққа дучор қилинг ва натижаси қандай бўлади? У жирканч терисини қутқариш умидида ҳамма нарсани хиралашган бўлар еди. Ва нима учун? Ҳаммаси, чунки биз қизни зарарсизлантиришни унутганмиз. Полковник Seung худди пушаймонлик ишораси билан бош чайқади. "Йўқ, қўрқаман, биз уни олиб кетишимиз керак. Сиз рози бўлмайсизми, Картер? "
  
  
  Сизда айтадиган гапингиз бор.
  
  
  "Аммо мен Сизнинг сукутингизни қабул қилишим керак, Картер", деди полковник ўғлига. "Бу бизни муқаррар саволга олиб келади: қиз қаерда?"
  
  
  "Мен билмайман қўрқаман, полковник," дедим.
  
  
  Полковник менга жилмайиб қўйди. "Картер, биз сизнинг ишончлилигингиз ҳақида гапирган едик. Албатта, сизнинг таниқли обрўингизга асосланади. Мен сизга айтдим ва яна айтаман: мен сизга ишонмайман.
  
  
  Полковник ўғли яна бир узун сигаретани ёқди ва палто чўнтагидаги лакланган қутидан чиқариб олган иккита ёғоч гугурт атрофида биттасини ёқди. Кейин у менинг стилеттоимни стулдан олди ва яна бир гугуртни кескинлаштириш учун кетди.
  
  
  "Илтимос, мени хафа қилманг, Картер. Вақт ўтиши билан мен сизга ҳар қандай шаклда оғриқ келтираман, лекин мен одатдаги қийноқлардан қочишга умид қилгандим. Ёдингизда бўлсин, мен сизни хафа қилишдан нафратланмайман, лекин бу ерда менинг нолойиқ ҳамкасбим борлигидан мамнунман", деди у шифокор кўрсатмаси билан бошини чайқади. Инурис: "бу мени бундай қилмасликка мажбур қилади. У бундай жозибага лойиқ емас.
  
  
  "Давом етинг, полковник", деди ему унга. У қанчалик тез бошласа, шунча яхши бўлади. Қийноқларда, онгингиз онгли бўлиб қолсангиз ҳам, танангиз томонидан юборилган оғриқ хабарларини енди қабул қилмайдиган нуқта бор. Кейин руҳ еришиб бўлмайдиган даражада, еркин ва хавфсиз сузади. Мен буни интизорлик билан кутишим мумкин еди ва агар мен бу даражага етиб, ерталабгача у ерда қолсам, Пенни тонг хокни тўлдиради.
  
  
  Полковник ўрнидан турди, стул атрофида юрди ва менинг олдимда тўхтади. У пастга етди, қўлларимни ушлаб, қайси бирга боғлаб қилинди, ва менинг ўнг кўрсаткич бармоғи мих остида ўйинда учини санчиб. Кейин у сигаретанинг қизғиш учи билан олтингугурт бошига тегди ва у шафқациз хириллаш билан ёнди.
  
  
  У ўтирди ва қора жингалак қолдиқларни қолдириб, гугурт орқали олов ёқилишини кузатди. Полковник ўғли стол бўйлаб етди, бир stiletto тутди, ва унинг ёрқин учи менинг кўз бир дюйм бир қисмини бўлиб.
  
  
  "Ҳаракат қилманг, - деди у, - акс ҳолда сизнинг кўзингиз шиш устидаги зайтунга айланиши мумкин."
  
  
  Уни, ҳали ёниб учрашувини кўрдим.
  
  
  "Қиз қаерда?"- деди полковник ўғлига.
  
  
  Уники, мен теримга илиқлик яқинлашаётганини ҳис қилдим.
  
  
  "Ҳаракат қилманг, Картер", деб огоҳлантирди полковник.
  
  
  Оғриқ кучайиб, мушакларим беихтиёр сиқилаётганини ҳис қилдим. Пичоқ кўзларим олдида хира хиралашган еди.
  
  
  Ва кейин, тўсатдан, у тугади. Полковник ўғли бўш қўли билан қўлини чўзди ва оловни ўчирди. - Мен ҳаракат қилмаслигимни билишим керак еди, Картер, лекин керак еди. Сиз ҳеч қачон билмайсиз. У Дон Мариога ўгирилди ва жилмайиб қўйди.
  
  
  "Мен ўзимни жуда қийин аҳволда топаман", деди полковник ўғлига. "Мен Картерга кредит беришим керак, ишончим комилки, у менга кредит берган бўларди. Биз иккаламиз ҳам ижобий ва жуда яхшимиз. У қийноқлар оддий шаклларига сезгир бўлиши мумкин, агар кўриш учун хавф қиймат еди-да, чуқур пастга уни шундай емас еди биларди, ҳеч уникидан ортиқ."У менга ўгирилди. - Аслида, сиз бу фикрни яхши кутиб олдингиз, шундай емасми, Картер?"Сиз дастлабки босқични тўлиқ унутиш даражасига ўтказасиз деб умид қилган едингиз, чунки биз ҳаммамиз Егони биламиз. У куларди. "Мен сизнинг фикрингизни ўқий оламан, шундай емасми?"
  
  
  Дон Mario уни тўхтатди. "Жуда яхши, полковник. Менимча, ҳазил қилишни ва ўйин ўйнашни тўхтатиш вақти келди.
  
  
  Полковник ўғли соатига қаради. "Кечирасиз, - деди у, - сиз ҳеч қачон вақтингизни беҳуда сарфламаслигингиз керак. Ва биз жуда - дел-tonight бор.
  
  
  "Менга пичоқни bering", деди Дон Mario.
  
  
  Полковник енгил камон билан Емуга ялтироқ stiletto узатди.
  
  
  Дон Mario Егони ҳайрат билан қўлида тортди. Кейин у музли кўк кўзлари билан менга қаради. "Ўн беш дақиқадан камроқ вақт ичида сиз менга бу қизнинг қаердалигини айтасиз, Картер."
  
  
  У хонани кесиб ўтиб, шифокорнинг қулоғига нимадир пичирлади. Доктор бош ирғади ва хоналардан чиқиб кетди. Бир неча дақиқадан сўнг у қайтиб келди ва дон Мариога бош ирғади. Дон Mario тасдиқлаш бир cурт нод билан жавоб. Нима бўлишидан қатъий назар, сиз нен ҳақида бизга айтиб мумкин, у сўзларни исроф бир одам емас еди. Полковник ўғли яна ўтирди. Биз нимани кутаётганимизни билмасдим.
  
  
  Ўн дақиқадан камроқ вақт ўтгач, мен унинг ешигини кескин тақиллатганини ешитдим.
  
  
  Ъ ким бор? Дон Mario сўради.
  
  
  "Вито" ревматизм еди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди Дон Mario.
  
  
  Ешик ёрилиб очилди ва кичкина калтакланган ҳайкал гандираклаб оёқларимга қулаб тушди. Егонинг юзи булғанган ва кўйлаги йиртилган еди. Его кўзойнакларидан бири йўқ еди. Менинг чалкашлигимга қарамай, менинг олдимдаги аянчли жонзот Филипп Доандан бошқа ҳеч ким емаслигини англаш учун фақат бир қараш керак еди.
  
  
  — Сиз кимлигини биласиз, шундай емасми?"Дон Mario деди.
  
  
  Агар бу тирноқли винт сифатида назарда тутилган бўлса, у ревматизмни аллақачон билар еди, тан олиш юзимга қараб, еҳтимол бир сония давомида.
  
  
  "Есингизда бўлсин, - деди полковникнинг ўғли, - менинг Жаноб Доане учун режаларим бор.
  
  
  "Хавотир олманг", деди Дон Mario. - Мен сизнинг режаларингизни биламан. Сиз ҳали ҳам Егони қайтариб оласиз, аксарият ҳолларда.
  
  
  "Жуда яхши", деди полковник ўғлига.
  
  
  - Сизнинг қўлингизда тиббий буюмлар борми, шифокор?"Шаҳзода сўради.
  
  
  "Ҳа", деди доктор Инурис.
  
  
  "Иҳ ни бу ерга олиб келинг. Егони онгга қайтаргунимизча, менга сиқиш ва тиқин ёстиқчалари ва еҳтимол морфин керак. Ва қон кетишини тўхтатиш учун керак бўлган ҳамма нарсани олинг.
  
  
  Полковник ўғли менинг кўзлари дори зикрига да кенгайтириш кўрдим
  
  
  "Сизда бўлмаслиги керак бўлган нарсани ешитганман деб ўйламанг, Картер", деди у. — Яқин келажак учун ўзингизни гиёҳванд қиласиз.
  
  
  Доктор Инурис хона бўйлаб югуриб, қора сумка билан қайтиб келди.
  
  
  Филипп Доане вақти-вақти билан инграб, полда ётарди. Дон Mario унинг ёнида тиз чўкди ва сув атрофида тутилган балиқ каби бир оз нафас олиб, юзини юқорига кўтаргунча уни ағдариб ташлади.
  
  
  Дон Марионинг чап қўли отилиб чиқиб, чолнинг пастки жағидан ушлаб олди ва Егонинг оғзини очишга мажбур қилди. Кейин у стилеттонинг учини киритди ва кўзларим олдида терининг бўртиб чиққанини кўрмагунча Егони ёноғига босди.
  
  
  Дон Mario менга қаради. "Тингланг, Картер ва тез ўйланг. Унинг пичоқ мутахассиси. Менга ишонинг. Бундан ташқари, его фойдаланишга қарши емас. Сиздан қизнинг қаердалигини сўрайман. Мен тез ва ҳалол жавоб истайман. Ҳазил йўқ. Сохта далиллар йўқ. Агар жавоб олмасам, чолнинг ёноғини кесиб, яна сўрайман.
  
  
  Полковник ўғли нур сочди. Mario, еҳтимол, одамнинг руҳида емуга яқин еди.
  
  
  Дон Mario гапиришни давом еттирди. "Ва агар мен ёқтирган ревматизмни юқтирмасам, буни бироз кўпроқ қиламан. Сўнгра унинг беру бошқа ёноқ ва яна сўрайман. Кейин қулоқ ва бурун устида ишлайман. Мен унинг кўзини, бармоқларини кесиб ташлайман. Оёқ бармоқлари. Бутун оёқ. Доктор емни тирик сақлайди, чунки полковник унга тирик керак. Аммо бу ҳалокат бўлади ва ҳатто шифокор ҳам Егони тузата олмайди. Ва сиз айбдорсиз. Буюк қаҳрамон Картер каби оғзингизни ёпинг. Буни қандай хоҳлайсиз?
  
  
  У чолнинг рангпар, ингичка ёноғидан пичоқни деярли кўрди. У кўзларини юмиб ётди, нафаси егилган кўкраги устида ҳуштак чалди. У нима бўлишидан қатъий назар, Филипп Доане қараш учун кўп нарса йўқ еди. У менга жуда кўп муаммо туғдирди, лекин бу енг ками еди. У қилган иши миллионлаб одамлар учун фалокат билан таҳдид қилди. Шундай қилиб, бир томондан, его тежашга лойиқ емас еди. Аммо унинг обсесёнида у унчалик ёмон емас еди. Унинг тахминига кўра, у қизининг ҳаётини ёрқинроқ қилиш евазига бир неча кишига фақат бир нечта ешикларни очган. Агар Дон Mario менинг егоимни парчалашга рухсат берсам, бу Пеннйни қутқариши мумкин. Ва уни қутқариш орқали, еҳтимол мен унинг олтинини қутқара оламан.
  
  
  Бошқа томондан, агар мен оғзимни очиб, Пенни қаердан ва қандай олиш кераклигини айтган бўлсам, бу чолга наҳ учун нима қилгани ҳақида тасаввур бериши мумкин. Еҳтимол, у бунга лойиқдир, уни бир marta кўриш имконияти: чиройли.
  
  
  Аммо, еҳтимол, бир қараш очиқ ҳовузга қирқ беш миллиард долларга тушиши мумкин.
  
  
  Қаттиқ professional даражада, фақат битта ревматизм уни бериши мумкин еди. Ва у бутунлай жим қолди.
  
  
  У оғзини очиб деди: "сиз уни отасининг квартирасида топасиз. У мени кутмоқда.ъ
  
  
  
  Боб 16
  
  
  
  
  Полковник ўғли Mario орқасига урди. "Чиройли", деди у пўлат моларлар тўпламини очиш учун етарлича кенг табассум билан. "Фақат чиройли."
  
  
  Дон Mario емуга жавоб бермади. "Вито", деб чақирди у. Келинг.ъ
  
  
  Ferret юзли безори бошини ешикка тиқди. Дон Mario ему калитлари бир гуруҳ ёйилди.
  
  
  "Чолнинг уйига қайтинг", деди у. "Сиз у ерда бир қиз топасиз. Уни кемага қайтаринг. Мен сизни у ерда кўраман."ъ
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди ferret ва ғойиб бўлди. Менинг кўрсатмаларимга қарамай, Пенни, мен ferret его буйруғини моҳирлик билан бажаришига шубҳа қилмадим. У қулфдаги калитни ешитади ва қарор қилади-биз бир — биримизга айтган ҳамма нарсага қарамай-отаси охир-оқибат келди ва енди бу ешикни очмоқда. Фақат у бўлмайди.
  
  
  Полковник ўғли менга қизиқиб қаради.
  
  
  Албатта, тан оламан, бу ақлдан озгандек туюлди, айниқса полковник ўғли каби профессионалнинг назарида. У деярли кулди. У тузоқни ҳидлади. Отасини қутқармоқчи бўлган қиз учун ҳеч қандай изоҳ йўқ еди. Унга мутлақо фойда йўқ еди. Чунки, Егонинг фикрига кўра, бизда кекса одам учун катта келажак йўқ еди, мен учун катта келажак йўқ еди, қиз учун катта келажак йўқ еди.
  
  
  Мен уни айблай олмадим. Его нуқтаи назаридан ўйин деярли тугади ва у ғалаба қозонди. Ҳокимиятнинг егоидаги қиз билан у деярли барча карталар бор еди: сирли Жаноб Anderson, ҳеч қаерда его қўлига тушиб, болта агенти бўлиб чиқди; осонлик билан жуда кўп муаммоларга олиб келиши мумкин бўлган қиз; ва ҳар доим бўлиши керак бўлган Филипп Доане полковник Сон учун сир бўлган, чунки олтинни ўғирлаш нархи унга ниҳоятда паст бўлиб туюлган бўлиши керак еди.
  
  
  Ундан емга унинг мотивлари нима еканлигини айтишни сўрашмади. У барибир буни тушунмасди. Албатта, мен барча қоидаларни буздим. Ушбу қоидалар: "бу чолдан воз кечинг. Қизнинг қирғийга бориши учун вақт ажратинг. Вақт учун тўхташ. Орқага ўтиринг ва дон Mario Филипп Доанени парчалаб ташлаганини томоша қилинг. Гўё сиз қонни, даҳшатни ва азобли оғриқни кўрмаяпсиз. Ўтириб, еришадиган барча яхши нарсаларни тасаввур қилинг. Чолнинг юзи ва кўзлари атрофида тўкилган қон тасвирларини олиб ташланг. Ўзингизни қичқириқлардан ҳимоя қилинг. Фақат кўрсатмаларда нима дейилгани ҳақида ўйланг.
  
  
  Баъзан сиз кўрсатмаларни бекор қилишингиз керак. Полковник ва ўғли олқишлар ва Инурис лабларини ялади еса ичимда бир нарса баланд дон Mario парча-парча чол ёриш ғояси учун ҳеч қандай деди ва его кўзлари завқ билан устидан сирланган. Бу юқори сезувчанлик емас еди. Ичимдаги бир нарса менга Дон Mario Филипп Доанни қийноққа солиш орқали унга йўл олишига рухсат берган пайт, мен ютқазаётганимни тан олишни бошлашимни айтди. Ва унинг ҳақиқатан ҳам-della - бу шунчаки меҳмонхона ёки бошқа нарса емас. Унинг меҳмонхонаси ҳамма нарсани ютади.
  
  
  Унинг меҳмонхонаси олтинни қайтариб олади, қизининг ески Филипп тонг егосини зарарсиз олиб келади ва ҳисобни ҳал қилиш учун микрофон ва карнайлардан фойдаланади. Унинг мақсади иҳ ни ер юзидан йўқ қилишдир. Бу катта қимор еди. Аммо иш ҳақида гап кетганда, Дон Mario пичоқнинг учини Филипп Доаннинг ёноғига тиқди, ичимдаги чуқур бир нарса деди: лаънати қарорлар китобини ташланг ва уни ўзингиз ўйнанг. Полковник Син ҳеч қачон тушунмайди. У фоизли футболчи еди. Ва менинг принципим шундаки, мен ўлмаган еканман, ғалаба қозониш имкониятим бор еди. Ўғли ҳайрон бўлиб қаради. "Мен ҳайронман, Картер. Албатта, ҳайрон. Ва бироз ҳафсаласи пир бўлди. Сиз кўпроқ жасорат кўрсатасиз деб ўйладим."
  
  
  "Ҳеч ким келмайди, полковник", дедим мен.
  
  
  "Балки йўқ, Картер", деди у. — Аммо сиз унга жуда яқин бўлганингиз учун обрўга ега едингиз. Ва менга ишонинг, сиз ҳақингизда менинг хабарларим жуда яқинда. Арктикада менинг яхши дўстим Ҳсианг билан сўнгги учрашув тушуниш учун етарли сўнгги, доктор емас, балки сўз. У фитна табассуми билан Инурисга мурожаат қилди. - Сиз Ссиангни еслайсиз, шундай емасми, доктор?"Айтмоқчиманки, ҳеч бўлмаганда сиз его расмини кўрдингиз, шундай емасми? Лотар Инурис бош ирғади.
  
  
  "Бу яхши иш еди — Сизнинг Ссиангга бўлган қизиқишингиз", деди менга ўғлимнинг полковниги. - Жуда чиройли ва бир оз ўз вақтида. Агар Хсианг муваффақиятга еришганида, корхонанинг егоси бу иш билан жуда муваффақиятли бирлаштирилган бўлар еди, унинг якуний босқичи менинг мамлакатингизда менга қўшилади. Бироқ, мен ишонаманки, Сян саъй-ҳаракатларисиз ҳам дунё жуда қийин келажакка ега бўлади."Мен унинг мақтанишига жавоб бермадим. У менга жилмайиб қўйди. "Ва сиз ҳам, Картер, сизни жуда қийин келажак кутмоқда. Хитойда бўлганимизда, биз жуда узоқ суҳбатлашамиз. Ва сиз менга кўп нарсаларни айтиб берасиз. Лекин биринчи навбатда сиз узоқ денгиз саёҳатига ега бўласиз, биз уни бир неча соатдан кейин бошлаймиз. Бу тўғри емасми, дон Mario? Дон Mario бош ирғади. "Кема ишламоқда", деди у. "Биз нарсаларни тезлаштирдик."
  
  
  "Биз тонг отгунча кетамиз, - деди полковникнинг ўғли, - ҳамкорлигингиз учун раҳмат, Картер. Жаноб Доане бу ерда — - у ҳали ҳам яланғоч полда ётган чолга ишора қилди — " бизга қўшилиш учун, чунки сиз каби уйда ҳам у биз хоҳлаган кўникмаларга ега. Қизга келсак... Полковник ўғли бошини орқага егиб, шифтга тикилди. - Лотар қизга келсак, еҳтимол уни кейинроқ, сафе Ҳарборга етиб борганимизда бераман."Биз денгизда бўлганимизда, сиз у билан дам олишингиз мумкин, чунки биз Ривиерадаги каби хавфсиз бўлиш хавфини туғдирмаймиз. Хитойга етиб борганимиздан сўнг, сиз у ерда қиз билан хоҳлаганча қолишингиз мумкин. Лекин мен сени биламан, Lothar, ва мен, биз у ерда қабул олдин наҳ узоқ чарчаган бўламан гумон. Агар шундай бўлса, биз уни екипажга берамиз, у у билан хоҳлаган нарсани қила олади; ва кейин биз наҳдан қутуламиз. Бу биз учун амалий аҳамиятга ега емас.
  
  
  Доктор Инурис завқ билан нур сочди ва таъзим қилди. "Сахийлигингиз учун раҳмат", деди у.
  
  
  "Биласизми, сиз бунга лойиқ емассиз, - деди полковникнинг ўғли, - лекин мен қиз бизнинг қарамоғимизда бўлганидан кейин ҳаммаси яхши бўлишига ишонаман ва Шунинг учун уни ривиерадаги бепарволигингиз учун кечиришга тайёрман.."
  
  
  "Раҳмат, полковник, ўғлим", деди доктор Инурис.
  
  
  Полковник ўғли мобстерга ўгирилди. — Сизга келсак, Дон Mario, менда хайрлашиш учун махсус совға йўқ деб қўрқаман, гарчи сиз жуда муносиб егосиз. Мен сиз билан бизнес қилишни ёқтирардим. Сиз тез-тез одамсиз ва сизнинг ишончингиз, биз бугун кечқурун кўрганимиздек, енг ҳайратланарли. У ҳақиқатан ҳам сизга чуқур ҳурматини билдирмоқчи.
  
  
  "Мен буни шу ерда оламан", деди Mario стулга ишора қилиб. "Жуда аниқ", деди полковник. "Бу сиз жуда бахтли екан, ким даҳшатли агенти АХ Картер ёш аёл хиёнат олиб, Arsenal нинг его меросхўри бор. Бу деярли шеърий жиҳатдан мос келади. Жуда яхши, Дон Mario. Сиз его Luger, его stiletto ва его little газ бомбасини оласиз. Сизнинг совринларига билан ҳурмат иҳ.
  
  
  Дон Mario бомба бир дақиқада, қурол ва пичоқни камарига қўйди.
  
  
  Полковник ўғли соатига қаради. - Сиз келишганингиздек, юк машинаси келишидан бир неча дақиқа олдин бизда бир неча дақиқа бор. У менга: "у келганида, Картер, биз саёҳатимизни бошлаймиз. Иложи борича завқланинг, чунки бу сизнинг охирги сафарингиз бўлади. Сиз Хитойга қирқ беш миллиард долларлик олтин билан борасиз, еҳтимол сиз аллақачон биласиз. Доктор инурис ёрдамида, луcклесс Жаноб Дон, ва дон Mario бебаҳо ёрдам, ким зарур кадрлар билан таъминлаш, биз Federal резерв сут ега еди."
  
  
  "Ва ертага, миш-мишлар бутун очиқ ҳовузда Ақшнинг олтин захиралари ва кўплаб иҳ содиқ дўстларининг олтин захиралари йўқолганлиги ҳақида миш-мишлар тарқалади. Сизнинг ҳукуматингиз рағбатлантирувчи хабарларни чиқаради, аммо миш-мишлар давом етади ва кучаяди. Ва тез орада банкирлар ва бошқа ҳукуматлар кафолатларни талаб қиладилар ва ниҳоят буни исботлайдилар. Улар далил келтира олмайдилар. Шунда dollar ҳеч нарсага арзимайди, чунки унга бўлган ишонч йўқ қилинади. Долларга ега бўлган одамлар иҳ ни алмаштиришга ҳаракат қилишади, лекин нима учун? Британия фунти қадрсизланади. Немис брендлари, ҳатто Швейцария франки ҳам қадрсизланади, чунки енди ҳеч ким қоғоз пулга ишонмайди. Дунёда қолган олтин бебаҳо бўлади. Бунга ега бўлганлар Егони сақлаб қоладилар. Егога ега бўлмаганлар ваҳима қўзғашади.
  
  
  Бир бўлак нон билан дўкон егаси, агар нон қоғоз пулдан бошқа нарса билан тўланмаса, уни сотишдан бош тортади. Шифокорга муҳтож бўлган математик мутахассис бунинг учун шифокор қабул қилмайдиган фойдасиз қоғоз пуллардан бошқа ҳеч нарсага ега бўлмайди. Бу каби саҳналар турли жойларда кўп marta такрорланади. Ва тез орада тўдалар кўчаларда айланиб юришади ва омон қолиш учун нима кераклигини қидириб дўконларни talon-тарож қилишади. Заводлар фалаж бўлади, чунки улар ишлаб чиқарадиган машиналар, кир ювиш машиналари ва телевизорларни ҳеч ким сотиб ололмайди. Ва ишчилар ишдан бўшатилади. Форс кўрфазидаги Араб шайхи нефтини жўнатишдан олдин олтин билан тўлашни талаб қилади. Ва тўлаш учун олтин бўлмайди. Шундай қилиб, ёг ъ бўлмайди. Ва яқин келажакда енди машиналар, поездлар, самолётлар бўлмайди ва бизнинг фабрикаларимиз нафақат бўш, балки фойдасиз ҳам бўлади. Amerika қўшма Штатлари, сиз билганингиздек, иқтисодий чўлга айланади. Шаҳарлар оч одамлар билан тўлдирилади. Қишлоқ Scott Беллнинг озиқ-овқат ўлдириш ва сабзавот ўғирлаш бегона talon тўдалари томонидан вайрон бўлади."У бошқа ешитишни хоҳламади. У Дон Мариога қаради. У бунга аҳамият бермаганга ўхшайди.
  
  
  Мен унга айтдим. Ъ ва сиз?"Бу сизнинг мамлакатингиз. Сиз бу ерда яшайсиз. Буни хоҳлайсизми?ъ
  
  
  Полковник, ўғлим кулиб юборди. "Дон Mario янги маданият маҳсулотидир, Картер. Унинг ҳис-туйғуларини бошқаришини кутманг. Его омон қолиш ва фойда ҳақида, ҳамдардлик емас. Биз ушбу корхонада шерикмиз. Биз фақат битта жиҳатдан, иштирокимиз учун тўловни танлашда фарқ қиламиз. Олтин камбағал Хитой олтинни танлади. Дон Mario олтинга унчалик қизиқмайди. Оҳ, нима-у ўзида нимани сақлайди, лекин уни жуда дабдабали ва, қоида тариқасида, фалсафий нуқтаи назардан, қизиқ емас деб билади. Аммо Хитойда жуда кўп юк бор, агар сиз Егони оқилона соцангиз, катта фойда ваъда қиладиган юк.
  
  
  Ва бу, Картер, Маc ва бу дунёда нима қилишингиз мумкин: героин. Кўряпсизми, Картер, dollar қадрсизланганда, одамлар бошқа тўлов воситасини қидирадиган вақт келади. Ва Дон Mario жорий қилишни таклиф қиладиган бу алмашинув воситаси героин. Сизнингча, бу одамларни ўз муаммоларини унутишга мажбур қиладими? Ва сизни ишонтириб айтаманки, улар муаммоларга дуч келишади. Сизнинг ҳукуматингиздаги баъзи одамлар ҳар қандай ҳолатда ҳам тартибни тиклашдан манфаатдор бўлади; ва героин ичишдан хурсанд бўлган аҳоли жозибали васваса бўлади. Сиз шундай деб ўйламайсизми, доктор?"
  
  
  Полковник Seung жавоб кутмади. - Биласизми, шифокорнинг ўзи кўкнорни жуда яхши кўради, шундай емасми, Лотар? Шундай қилиб, Картер, дон Mario биз билан его шериклиги туфайли битмас-туганмас таъминотга ега бўлишини кўрасиз. Ва бу захира емуга улкан куч беради. Шундай қилиб, вақт ўтиши билан, сизнинг мамлакатингизга тинчлик қайтганда, Дон Mario днга сотган олтиннинг қийматидан кўра кўпроқ фойда кўради. Его туркча енди баъзи устидан-его ҳаракатларини тақиқлайди қонунларига ён жиҳатидан ҳисоблаб бўлади. Бу ерга егалик қилиш орқали ҳисоблаб чиқилади, у героин билан сотиб оладиган битмас-туганмас ресурс."
  
  
  Ваҳима пасайганда ва бошқа мамлакатлар сизнинг аҳолидан қолган нарсаларни маълум даражада саноат фаолияти учун ўзгартириш учун доноликни кўрганда, Дон Mario фабрикаларни бошқаришни ўз зиммасига олади. Аҳоли героинга бўлган еҳтиёждан келиб чиқади, худди одамлар енди долларга бўлган еҳтиёждан келиб чиққанидек. Ва Дон Mario мамлакатнинг амалдаги ҳукмдорига айланади, шу билан бирга у унинг қонун чиқарувчисига айланади. Енди одамлар Егони Шаҳзода каби билишлари мумкин, лекин сизни ишонтириб айтаманки, Картер, тез орада одамлар емуга шоҳ каби таъзим қилишади.
  
  
  "Сиз ақлдан озгансиз", дедим.
  
  
  Полковник ўғли қўлини кўтарди. "Илтимос, Картер, у, мен сиздан илтимос қиламан. Ҳақиқий бўлинг. Менда ақлдан озиш учун мойиллик йўқ. Героинни янги валюта деб ўйлашга ҳаракат қилинг. Сариқ металл ёки рангли қоғоздан кўра оқ кукун пакетининг таc-ни баҳолаш мантиқийроқми? Йўқ, Картер, бу ҳақиқат емас. Ему-ларга бошқа ишонч шакли берилиши керак. Созлаш. Ва сиз томондан дуч келадиган қийинчиликлар ушбу созлашни амалга ошириш учун воситаларни тақдим етади. Мен бу радикал мослашув еканлигини тан оламан, аммо бундай мослашув Дон Mario учун его амбицияларини амалга ошириш учун зарурдир. Кўряпсизми, олтин емуга яхшилик қилмайди. Олтинга егалик қилиш енди Егони ҳозирги пайтда долзарб бўлган қоидалар ва фикрлашга бўйсундиради. Ушбу қоидаларга кўра ҳам, бу фикрга кўра ҳам Дон Mario жиноятчи ва унинг мулкини ўғирлашни англатади. Йўқ, Дон Mario его амбицияси ва сокин даҳо егога хос бўлган мақомга еришишдан олдин, аввало инқилоб бўлиши керак. Ва унинг олтин таркиби Ақшда инқилобга сабаб бўлади.
  
  
  Олтинга ега бўлганларга келсак, биз дунёда доимо олтинга оч одамлар бўлишига аминмиз. Бу, айтганда, ески имонни сақлайди. Его кўкнори ва олтинга ега Хитой икки баравар бой бўлади, гарчи бизнинг кўкнор ҳосилимизнинг муҳим қисми кўп йиллар давомида Дон Mario учун мўлжалланган. Хитой ва Ақш жуда яхши дўст бўлишади.
  
  
  Ва улар олтинга ишонадиганлар ва кўкнор уруғига ишонадиганлар асрлар давомида бирга яшашларига аминлар."
  
  
  Фақат бу каби. Бутун режа. Бу даҳшатли еди. Сиз буни ақлдан озган деб аташингиз мумкин. Аммо жиннилик ва даҳо ўртасидаги чегара тор, полковник ва ўғил бир нарсада ҳақ еди. АХ файлларида его онгида бирон бир нотўғри нарса борлигини кўрсатадиган ҳеч нарса йўқ еди. У нима қилишни мақсад қилган бўлса, мастерстрокдан бошқа нарса емас еди; иқтисодчи мутахассислиги кесишмасининг табиий якуний маҳсулоти ва урушдаги маҳорати билан танилган аскарнинг совуққон очкўзлиги. Ва унинг сўзларига кўра, Ему уни тугатишга бир неча соат қолди. У яна соатига қаради. "Яна бир неча дақиқа, жаноблар. Кейин у ёлғиз менга ўгирилди. "Картер, бир дақиқада ешик тақиллади. Бу содир бўлганда, бу бизни ташқарида юк машинаси кутаётганини англатади. Бу юк машинаси бизни доcкларга олиб боради, у ерда Дон Mario кўчирувчилари тезда кема бортига олтин юклайдилар. Сиз бу кемага чиқасиз ва биз бир неча соатдан кейин кетамиз.
  
  
  Мен дон Мариодан оёқларингизни ечишни сўрайман. Ва мен сиздан туришингизни ва бу хонадан жимгина юришингизни ва юк машинасига ўтиришингизни сўрайман. Кемага етиб борганимизда, уники, мен сизни жимгина бортга келиб, борадиган жойингизга боришингизни истайман. Агар сиз мен сўраганимни қилсангиз, кераксиз оғриқдан халос бўласиз. Лекин, қаҳрамонлик учун сизнинг penchant биламан, унинг зарур чоралар қабул қилиш.
  
  
  У стулдан нунчукларни олди. У ёғоч тутқичларни ва улар орасида осилган занжирни кўрди. Полковник тасодифан занжирни бошимга осиб қўйди ва бўғинларни томоғимдан ва нафас трубкамга тишлаш учун маҳкам тортди.
  
  
  "Сиз бортга ўзингиз келишингиз мумкин," деди у, " ёки ҳушидан кетишингиз мумкин. Фикрингизни тузинг.ъ
  
  
  Дон Mario оёқларимга тиз чўкди ва арқонларни ечди. "Доктор Инурис", деди полковник ўғли Филипп Доанга ишора қилиб. "Чолни кўтаринг. Унинг, мен Хитойга келганимизда унинг аҳволи яхши бўлишини хоҳлайман."У кулиб юборди. "Кўряпсизми, Картер, бизга янги "сейф" керак бўлади.
  
  
  Юк ташувчининг занглаган корпуси туман ичида чуқур осилиб, ой нурида ялтираб, Шиқиллаган искала устига лангар ташлади. Паст баландликка қарамай, ифлос кеманинг орқа томони
  
  
  Биз юк машинаси ташқарисида турганимизда Сара Чемберлен-Кардифф устимиздан кўтарилди. Кейин, искала охирида, нола кабеллари бўлган улкан кран бортда улкан идишни олиб кетаётган еди.
  
  
  "Олтин, Картер", деди полковник ўғлига. Искала бўйлаб югурган ески сераглионинг чириган томи остида бир нечта яланғоч лампалар ёниб, йўлга сариқ нур нурларини сочди. "Автомобилингизга шарққа қараб қаранг. Махсус ҳеч нарса, ҳуҳ?
  
  
  У жавоб кутмади.
  
  
  "Аммо кўринишлар алдамчи, Картер. Бу шафқациз қараб юк баржа маневра ва қирувчи самолёт тезроқ сузиб. Бундан ташқари, електрон ускуналар Егони радарга кўринмас қилиш учун мўлжалланган. Аммо мен "Сара Чемберлен" ўз кучини исботлаши кераклигига шубҳа қиламан. Ким ақл-идрокида Британия байроғидаги камбағал ески юк ташувчига еътибор беради?
  
  
  "Яхши, ўғлим", деди Mario. "Енди мен у билан хайрлашяпман. Менинг халқим менга героиннинг охирги қисмини бир неча соат олдин олганликларини ва икки соатдан кейин сизнинг юкингизнинг қолган қисмини бортда сақлашларини айтишди. Шундан сўнг сиз исталган вақтда кетишингиз мумкин."Улар бир-бирларининг қўлларига ачинишди.
  
  
  Полковник соатига қаради. "Мен сизга ишонаман, Mario", деди у. "Мен тушдан кейин соат бирида кетишга кўрсатма бераман."
  
  
  "Хавотир олманг", деди Дон Mario. "Сиз ҳамма нарса тартибда еканлигига ишонч ҳосил қилиш учун сузиб кетгунингизча офисимда қоламан."
  
  
  "Жуда яхши", деди полковник ўғлига. "Сизнинг пухталик одатда, Дон Mario. Ишонаманки, бир кун биз яна учрашамиз."
  
  
  "Хайр, кейин", деди Дон Mario. У Филипп Доанни қўллаб-қувватлаётган доктор Инурисга қаради . "У ерда осиб қўйинг, Доc", деди у. "Яхши бола каби ҳаракат қилиб кўринг."
  
  
  Доктор Инурис его жавоб беришга арзийди деб ўйламайди.
  
  
  "Менга омад, Картер", деди у. У камарини қоқди, у ерда Гюго ва Вилгелмина кўйлаги остида яширинган еди. "Сувенирлар учун раҳмат."У ешик тутқичини тортди ва омборга ғойиб бўлди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди полковник ўғлига. "Барча бортида. Сара Чемберленга тонг отгунча сузишга рухсат берилди - "у кулиб юборди", пўлат юк билан.
  
  
  Полковник, ўғлим нунчаку тутқичларини силкитиб, занжирни худди отни чақиргандек бўйнимга тортди. Биз искала пастга ва гангпланк юқорига давом. Мен юқорига қарадим ва Хитой капитанининг баланд искаладан бизга қараганини кўрдим. Хитой екипажлари ҳар доим яхши ўқитилган аскарларни характерлайдиган ягона фикр билан ҳамма жойда тўпланишди.
  
  
  Бортда қандай машина ва електрон ускуналар бўлишидан қатъи назар, Сара Чемберлен қамоқхоналар ҳақида гап кетганда йигирманчи асрнинг конспекти емас еди. Палуба остида полковник ўғли ойнасиз панжарали деразали темир камерага етгунча мени итариб юборди. Унинг олдида автомат билан қуролланган икки хитойлик бор еди. Полковник Seung нунчакуни бўйнимдан олди ва чўнтагимга бир нечта калитларни қўйди.
  
  
  У ҳужайра ешигини очди. "Киринг, Картер. Ва Жаноб тонг ҳам шундай", деди у доктор Иноурисга.
  
  
  Замин темирдан ясалган ва сомон билан қопланган ва доктор Инурис сомонга тушган Дон Филиппни қўйиб юборди. Соқчилар кун бўйи очиқ туришди, иҳ қуролларининг тумшуғи бизга ишора қилди.
  
  
  "Сиз чолни худди шундай қолдиришингиз мумкин, Лотар", деди полковник. "Картер, сизга кишан ва оёқ дазмоллари керак бўлишидан қўрқаман."
  
  
  Уники, у елка қисди. Деворларга кишан ва оёқ дазмоллари бириктирилган. Қўллар учун бир жуфт, оёқлар учун бир жуфт. У итоаткорлик билан кирди. Полковник Seung иҳни калитлари билан қулфлаб қўйди.
  
  
  "Мен ҳам ҳужайра ешигини ёпаман", деди у. "Ва у, мен сизга бир нарсани билишингизни истайман, Картер. Менда веб-калитча бор. Шунинг учун соқчиларни масхара қилиш ҳақида ўйламанг. Улар сиз учун ҳеч нарса қила олмайди. Лекин улар жуда яхши отишлари мумкин. Албатта, бу ҳеч қачон содир бўлмаганини маъқул кўраман, лекин агар шундай бўлса, мен буни ўзимга тушунтираман.
  
  
  У ҳужайра атрофида орқага қайтди. Ешик ёпилди ва полковник қулфдаги калитни бурди. У яна ўрнидан турди ва панжара орқали менга қўл силкитди. "Мен вақти-вақти билан сизга ташриф буюраман, Картер ва еҳтимол биз гаплашишимиз мумкин."Аммо енди айтишим мумкинки, хавфсиз саёҳат. У орқасига ўгирилиб, бутун кўриш майдони бўйлаб ғойиб бўлди.
  
  
  Бир неча лаҳза соқчилар менга панжара орқали тикилиб туришди, бошлари бир-бирига яқинлашди. Мен уларни еътиборсиз қолдирдим. Тез орада улар зерикиб, ғойиб бўлишди.
  
  
  Ярим соатдан кейин камерадан ташқарида овозларни ешитган бўлсам керак. Полковник ўғлининг юзи барлар олдида яна пайдо бўлди. У жилмайиб қўйди ва калит қулфда жиринглади. Ешик очилиб, унинг ўғли, иккита қўриқчи ва Пенни шафақни очиб берди.
  
  
  
  Боб 17
  
  
  
  
  "Ник", деб чақирди Penny. Дада.- У камерага югуриб кириб, Филипп Доаннинг ёнида тиз чўкди.
  
  
  Полковник унинг олдига келиб, унинг қўлидан ушлаб олди. "Сизнинг садоқатингиз ҳайратланарли, Мисс тонг", деди у. - Аммо сизнинг еркинлигингиз бироз чекланган бўлиши кераклигидан афсусдаман. Сиз худди бошқа Картер каби кишанларда бўласиз. Ҳеч бўлмаганда биз денгизда емасмиз. Ва кейин сизга отангизга ғамхўрлик қилишга рухсат берилади "— у қаттиқ кулди — " доктор Инурис сизни соғиниши шарти билан."Қачондир денгизда, отангизнинг ҳаётини бироз осонлаштира оламизми, кўраман. Аммо ҳозирча биз максимал хавфсизликни сақлашимиз керак. Умид қиламанки, сиз буни тушунасиз.
  
  
  У уни кишанлаб, ҳужайралар орасидан чиқиб кетди. У яна қулфдаги калитни бурди.
  
  
  Биз шаггининг еголари темир йўлакда ўлганини ешитдик. Кейин сукунат.
  
  
  Пенни камера орқали менга қаради.
  
  
  "Оҳ, Ник", деди у. "Нима бўлади?"
  
  
  "Penny тонг", дедим мен. "Ишонинг ёки ишонманг, биз ушбу лойиҳани бузамиз."
  
  
  Филипп Доане инграб, ингичка танасини сомон тўшагига силжитди.
  
  
  "Мен уни уйғотишим керак", деди Пенни унга.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у. У қўнғироқ қила бошлади. Дада. Дада. Бу у. Бир тийин.
  
  
  Чол яна қўзғалди.
  
  
  "Turing, дадам. Мен сизга керак.ъ
  
  
  Егонинг кўзлари қисилди ва у ўзини ўтиришга мажбур қилди. "Бу сизми, Пенни?"у айтди. "Бу ерда жуда қоронғи. Пулимни топа олмаяпман."
  
  
  "Бу сизнинг чап қўлингизнинг ёнида, Дада", деди у.
  
  
  Хира нурда у иҳни қидириб топди, ушлаб олди ва бурнига қўйди. Объектив йўқлигига қарамай, у енди кўрди. Его уни кўрганида юзи ёришди. "Менинг Худойим", деди у. "Бу ҳақиқатан ҳам сизми, Пенни?"
  
  
  "Ҳа, Дадам.
  
  
  "Сиз Ажойибсиз", деди у. Ъ чиройли.- Ва у йиғлай бошлади.
  
  
  "Шҳҳ, Дада", деди Пенни. "Сиз йиғлашингиз шарт емас."
  
  
  "Мен бунга ёрдам беролмайман", деди у.
  
  
  "Дада, бу ерда биз билан кимдир бор. Биз сизнинг ёрдамингизга муҳтожмиз. Чол биринчи marta Пенни билан рақамли камералар олдида ёлғиз емаслигини тушунди. У ўгирилиб менга қаради.
  
  
  "Бу Ник Картер, дадам", деди Пенни. — У бизга бу ердан чиқишимизга ёрдам беришни хоҳлайди."
  
  
  "Аслида, Жаноб Доане", дедим. "Мен сизни ва Пенни бу ердан олиб чиқиб, кемани чўктиришдан сақламоқчиман. Лекин мен сизнинг ёрдамисиз буни қила олмайман.
  
  
  Ъ мен нима қила оламан?- деди у.
  
  
  "Йиғлашни тўхтатинг", деди ему унга. - Битта савол, буни қиласизми?"
  
  
  "Агар қила олмасам, буни қиламан", деди у. - Мен Лотар Инурисга бошқа ҳеч нарса қарздор емасман. У билан шартномам Пеннйда операция қилинган пайт тугади. Аммо у ва унинг хиёнаткор дўстлари мени алдашди. Бугун ерталаб улар менинг олдимга келишди. Ва улар мени бу кемага олиб бориб, шу камерага ташладилар. Мен тушунтиришни талаб қилганимда, хитойликлар кулиб, мени аҳмоқ деб аташди. Мен сизга ёрдам бераман, Картер. Мен кекса одамман ва қандай курашишни билмайман, лекин сизга ёрдам бераман. Енди Пенни яхши, доктор Инурис ва унинг дўстлари билан нима содир бўлиши менга аҳамият бермайди. Бу барча бир икки ўйин."
  
  
  Ъ сиз нима демоқчисиз?ъ
  
  
  "Улар мени шунчаки кекса, аҳмоқ одам деб ўйлашди. Ески аҳмоқ. Лекин улар мен ҳақимда билмаган бир нарса бор еди. У Хитойда туғилган. Мен ИҲ тилида гаплашаман. Ва бугун мен унинг Хитой тилида қўшалоқ ўйинни кўрсатадиган бирор нарса айтганини ешитдим.
  
  
  "Давом етинг", дедим.
  
  
  "Тома у мавжуд еди қабул. Мен буни оламан Penny бу ҳақда сизга айтдими?"
  
  
  У унга бош ирғади.
  
  
  "Хўш, менимча, сиз менинг ролимни биласиз. Уни, қуруш ҳолда кирди. Лекин у ҳеч қачон дўстлари кимлигини билмас еди. Бугунги кунга қадар. Ва кейин у дўстларининг еголарига хитойлик ва америкалик мафия аъзолари борлигини билиб олди. Битим шундан иборат едики, мафия героин евазига хитойликларга олтин етказиб беради. Менга бу жуда ёқади деб айта олмайман, лекин бундан шикоят қила олмайман деб ўйлайман. Хўш, дастлаб ҳамма мендан юз ўгирди, мени бу ерга олиб келиб, полковник гуноҳга топширди. Аммо бошқа хиёнат ҳали ҳам мавжуд. Хитойликлар мафияни алдаяпти."
  
  
  Мен ундан сўрадим. Ъ қандай қилиб?ъ
  
  
  "Бу героин, - деди у, - заҳарланган."
  
  
  Ъ сиз нима демоқчисиз?ъ
  
  
  "Айнан нима деяпман", деди Филипп Доане. "Мен унга нима қўйганларини билмайман, лекин мен бир нарсани биламан: героин икки хил турдаги полиетилен пакетларга қадоқланган. Яшил сумкалардаги нарсалар тезда ўлдиради. Мовий сумкалардаги нарсалар секин ишлайди. Аммо агар улардан бири танангизга тегса, сиз ўласиз.
  
  
  Полковник Син учун шляпамни ечишим керак еди. Ему олтинида қирқ беш миллиард dollar етарли емас еди. Ўқ отмасдан, у Қўшма Штатларни банкрот қилади ва миллионлаб одамларни ўлдиради. Бу ядро урушидан яхшироқ еди. Агар бизда радиация бўлмаганида, бизда саноат ҳалокати бўлмайди. Фақат ўлик ва барқарор ўлаётган, ўзини ҳимоя қила олмайдиган аҳоли.
  
  
  Ва у Хитой ўғлининг режаларини тушуниб, улардан тўлиқ фойдаланишига амин еди. Дон Mario ҳақиқатан ҳам қирол бўлади: қабристон қироли. Қаердадир унинг его stash реал героин бир неча минг фунт еҳтимол еди. У буни текшириб кўрди ва полковникнинг ўғли виждонан ҳаракат қилмоқда, деб қарор қилди. У яхшироқ билиши керак еди. Аммо унга ачиниш учун ҳеч қандай сабаб йўқ еди. У ему учун зарур бўлганидан бир оз кўпроқ очкўз еди. Менинг егоимни алдаш ҳақидаги фикр мени қувончдан ақлдан оздирди. Бундан ташқари, Агар у тушунганида, полковник, ўғли олтин отнинг тепасида ўтирган бўлар еди ва ўшандан бери кўплаб бегуноҳ одамлар қўшма Штатлар кўчаларида ўлган ёки ўлган бўлар еди.
  
  
  Лекин бу ҳақда айтадиган гапим бўлмаса.
  
  
  "Майли, тингланг", дедим мен Филипп Доанга ўгирилиб. - Сиз учун ишим бор."Ва буни тезда қилишингиз керак бўлади. Аммо Пенни сиз ҳақингизда нима деганини ҳисобга олиб, омон қоласиз деб ўйлайман.
  
  
  "Мен қўлимдан келганини қиламан", деди у. Ъ бу нима?ъ
  
  
  "Пенни менга қулфлар бўйича мутахассис еканлигингизни ва улар ҳақида билишингиз керак бўлган ҳамма нарсани билишингизни айтди."
  
  
  "Бу ҳақиқат бўлиши мумкин", деди Дон Филипп.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Мени бу кишанлардан озод қилишингизни ва менга ешикни очишингизни истайман."
  
  
  "Бу жуда қийин иш", деди чол. "Айниқса, ҳеч қандай воситаларсиз."
  
  
  "Айтайлик, мен сизга баъзи воситалар, ибтидоий, аммо асбоблар борлигини айтдим."
  
  
  Ъ қаерда?ъ
  
  
  "Менинг ёқам остида", деди ему унга. "Сиз у ерда иккита устара топасиз.
  
  
  Чол ердан туриб, мен томон қаттиқ оқсоқланди. У ёқасини орқага тортиб, иккита пичоқни чиқариб олди. "Яхши пўлат", деди у. "Ҳа, менимча, биз иҳ дан фойдаланишимиз мумкин. Деллнинг ўзида кишан қулфлари ҳали ҳам ибтидоий", деди у текширувдан сўнг. "Ешик механизмига келсак, бу ҳам муаммо емаслигини кўрасиз."
  
  
  "Бу қанча вақт олиши мумкин?"
  
  
  Егонинг кўзлари у енг яхши билган ҳунармандчиликда яна фойдали бўлиш умидида ёнди. — Бу менинг қанча ишлашимга боғлиқ."Балки йигирма дақиқа.
  
  
  "Шошилинг", дедим. "Агар кимдир келса, бу пичоқларни сомон остига яширинг."
  
  
  Чол аллақачон полга чўзилган еди, қўлларини панжарали деразадан оқиб ўтадиган квадрат нур ямоғида ушлаб турарди. Мен унинг нима қилаётганини кўра олмадим, лекин қўллари нам сомон қатламлари остида думалаб кетаётганида металлнинг заиф ишқаланишини ешитдим.
  
  
  У ишлаётганда фикрини тозалашга ҳаракат қилди. У его кучлари давом етадими ёки полковникнинг ўғли тўсатдан его маҳбусларининг аҳволини кўриш учун ичкарига кирадими, деб ташвишланиб, кучини сарфламасликка ҳаракат қилди. У пичоқнинг бетондаги ритмик распасини ҳайдаб чиқаришга, нафас олишни секинлаштиришга ва вақтни унутишга ҳаракат қилди. Аммо ташқарида, у билар еди, бу кран доcк ва кема ўртасида улкан маятник каби тебраниб, его ушлагичларини тонна олтин билан тўлдирди. У ўзини вақт ҳақида ўйламасликка мажбур қилиши мумкин еди, лекин ҳаётдаги Егони тўхтата олмади. Ва бу кран охирги қадамини қўядиган вақт келади ва полковник ўғлининг зафарли саёҳати бошланади. Кейин мен қилмоқчи бўлган нарсани қилишим жуда кеч бўларди.
  
  
  "Яхши", деди Филиппа Доане.
  
  
  У ўрнидан турди ва унинг его қўлида пичоқлардан бирини ёки ундан қолган нарсаларни кўрди. Гўё у аввал Егони узунасига ярмига бўлиб, қолган нарсанинг атрофида ниманидир кесиб ташлагандек еди. У мен томон ноқулай ҳаракат қилди ва ўнг қўлимнинг манжетидаги қулфни ушлади. У қулоғини қулфга яқин тутиб, учли металлни ичкарига силжитди. У бош бармоғи ва кўрсаткич бармоғи орасидаги вақтинчалик калит билан ўйнади, кейин уни еҳтиёткорлик билан айлантирди.
  
  
  "Деярли", деди у. "Лекин етарлича яхши емас."
  
  
  У тинчлик майдонига қайтиб кетди ва у яна бир бор бетонда металл парчаланишини ешитди.
  
  
  "Шундай бўлиши керак", деди у қайтиб келганида.
  
  
  Ишончга тўла, у ўткир пичоқни қулфга қайтариб, билагини кескин бурди. Ҳужайранинг жимжитлигида бир marta босиш бор еди. Қулф очилди. Филипп Доаннинг юзи ҳаяжондан қизариб кетди. "Қолганлари ҳозир оддий", деб пичирлади у. Бир неча сониядан сўнг у менинг бошқа қўлимни ва оёғимни бўшатди.
  
  
  У оғзини Егонинг қулоғига яқинлаштирди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Енди Пеннйни жуда жимгина чиқаринг. Кейин биз ҳужайра ешигига ғамхўрлик қиламиз.
  
  
  Чол менга бош ирғади. Бир дақиқадан камроқ вақт ичида Пеннининг қўллари ва оёқлари бўш еди.
  
  
  У чолни ёнига чақириб, яна пичирлаб деди: "ҳужайра ешигини қандай очасиз?"
  
  
  У қўлини узатди. Егонинг кафтида унинг иккинчи пичоғи бор еди, у ҳали ҳам узилмаган. У Егони тўмтоқ томондан ушлаб турди ва бошқа бош бармоғи ва кўрсаткич бармоғи билан пичоқни олдинга ва орқага силкитди.
  
  
  "Мен нима қилмоқчи бўлсам, лоидинг дейилади. Бу одатда селулоид чизиғи билан амалга оширилади. Қулф ёрлиғини олдинга ва орқага суриш учун қаттиқлик, иккаласи ҳам ва мослашувчанликка ега. Пичоқ ҳам худди шундай қилади.
  
  
  - Бу жуда кўп шовқин қиладими?"
  
  
  "Билмайман", деди чол. "Ҳақиқий лоиден жуда жим бўлиши керак. Аммо бу тил орқага қайтиши биланоқ, нима бўлишини билмайман. Биз бу хавфни қабул қилишимиз керак.
  
  
  "Бизда кўп танлов йўқ", дедим мен. - Ешик очилганда ешик ва девор орасидаги бурчакка бир тийин қўяман. Агар бирор нарса нотўғри бўлса, у олов чизиғидан ташқарида. Сизга келсак, агар ҳаммаси яхши бўлса, сиз қулф бўш бўлганда менга signal берасиз, кейин сиз Пеннининг ёнида турасиз. Ешикдан чиқсам, қимирламанг. Мен сизга қўнғироқ қилгунимча, сиз турган жойда қолинг."Агар мен ҳали ҳам қўнғироқ қила олсам.
  
  
  Чол бир кун тиз чўкди ва пичоқ билан қалъага чиқа бошлади.
  
  
  У нафасини барқарор ушлаб туришга ҳаракат қилди. Тўлиқ сукунат бўлиши учун нафас олишни бутунлай тўхтатиш васвасасига тушдим.
  
  
  Егонинг Билаги бир, икки, уч marta ҳаракатланди. У ешик ва қути орасидаги бўшлиқда ишлади. Кейин у тўхтади.
  
  
  Чол менга юзланиб, бош ирғади. Ишга кириш вақти келди. Ва бу иш бир нечта автоматларни қўлга олишдан иборат еди.
  
  
  
  Боб 18
  
  
  
  
  У бир Ажам буллфигҳтер кўради буқа каби ешикни югуриб чиқиб, устидан енгашиб, қаттиқ ва бир вақтнинг ўзида тўпланган.
  
  
  Улар коридорда, бири чапимда, бири ўнгимда туришарди ва иҳ фикрлари етарлича секин еди, улар мени кўрганларида жағлари тушиб кетди. Чапга бурилиб, у қўлларини пичоқ каби кўтарди ва соқчининг елкасини езиб ташлади, у ҳали ҳам автоматини ушлаб турарди. У ҳалокатга билан ерга йиқилди қачон, у унинг его тутди, бир қўли бақириқ уни тўхтатиш учун унинг оғзига устидан сиқилади, ва унинг белига бошқа қўл его қўллаб-қувватлаш учун. Уни шеригининг егоси тўғридан-тўғри шеригининг егосига итариб юборди ва улар орасидаги бўшлиқни иложи борича тезроқ бартараф етди, шунинг учун ҳатто иккинчи қўриқчи ҳам шеригининг қўли остидаги қуроли билан чигаллашди. У одамнинг белига ушлаб едим қўлини кўтарди ва Жасур қоровул бўйнига его-синган елкасига туширди. Бу мукаммал зарба емас еди, лекин у бўйнини ён томонга бурди. У яна қўлини чўзганида, унинг юзига очиқчасига ему тепди. Суяклар менинг бўғимларнинг остида синдириб, ва қон юмшоқ рта пастга отилиб. Его нишони деворга қаттиқ урилди ва у беҳуш ҳолда ерга сирғалиб тушди. Бошқасининг егоси уни орқасига ўгирди ва одам Атонинг олмасини кафти билан езиб ташлади, у енди мен емунинг оғзини ёпмаслигимдан фойдалана олмади.
  
  
  У жасадларини четга тортди, қуролларини йиғди ва бошини камерага тиқди. "Ҳаммаси жойида", дедим. "Нафас олиш вақти келди."
  
  
  Пенни ва унинг отаси тезда менга қўшилишди. Аутоматонс атрофида Один нинг ему берди. "Мен бу кемадан иҳ ишлатмасдан тушмоқчиман", деди ему унга. "Биз тепадан ўтмаяпмиз, биз бу палубадан қайтамиз. Мен нима қидираётганимни биламан. Бу искала узоқда бўлади. Менга ергашинг ва агар биз бирон бир ҳемага дуч келсак, иҳни менга қолдиринг. Ва агар менга бирор нарса юз берса, сиз ушбу қуролдан Хемани исталган жойда ва паром билан шуғулланадиган нарса бор екан, туширишингиз мумкин. Уни, мен уни бортга келганимизда кўрдим: Сара Чемберленнинг порт томонидаги кичкина ешик. Биз ғира-шира ёритилган йўлакдан пастга тушдик. Биз еҳтиёткорлик билан ҳаракат қилдик, лекин ҳеч кимни учратмадик.
  
  
  Ешик бизни кутаётган еди.
  
  
  "Менга қурол bering", дедим.
  
  
  У тутқични тортди ва ешикни еҳтиёткорлик билан очди. Мендан беш метр пастда Шарқий дарёнинг ғамгин, ҳаракатланувчи сувларини томоша қилдим.
  
  
  "Сиз биринчи бўлиб борасиз, Пенни", дедим мен. "Аввал оёқлар. Ўзингизни четига осиб қўйишга рухсат bering. Ва кейин сиз қўйиб юбордингиз. Сиз тушган масофа қанчалик кичик бўлса, шовқин камроқ бўлади. Кейин искала томон иложи борича жимгина сузинг ва у ерда мени кутинг. Шу сиз учун кетади, Жаноб. У ерда сиз ўнг томондаги бумдан ўтиб, искала томон олиб борадиган зинапояни топасиз.
  
  
  Бу хатосиз ўтди. У охиригача йиқилишдан олдин ешикни иложи борича ёпди. Сара Чемберленнинг порт томонидаги ёрқин нур ҳеч бир йўловчини ажаблантирмаслигига умид қилишим мумкин еди. Аммо мен екипаж атрофидаги кимдир пляжда еканлигига шубҳа қилдим. Кетиш вақти жуда яқин еди. Бошқа томондан, бизда ҳар доим Дон Mario йигитлари ташвишланарди.
  
  
  Полковник, ўғлим менга кемани кўрсатишни хоҳламаслиги керак еди. Бу менга искала, к & нб дан чиқадиган ешик ва зинапояларни аниқлашга имкон берди.
  
  
  Пенни ва унинг отаси зинапоянинг пастки қисмида мени кутишарди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. — Мен бу зинапояларга чиқиб, қуролларимни ўзим билан олиб кетаман. Мени юқорига кузатиб boring."Биз тепага чиқишимиз билан мен Дон Мариога бораман. Мен сизни бу ердан иккингизни хоҳлайман. Иложи борича тезроқ ва тезроқ югуринг.
  
  
  "Йўқ, Ник", деди Пенни. Ъ ҳозир емас.ъ
  
  
  "У ҳақ", деди чол. "Сизга ёрдам керак бўлади."
  
  
  "Биламан", дедим. "Ва мен буни Дон Мариодан оламан."Ҳеч бўлмаганда енг тезкор ёрдам. Лекин мен иккингизни мен билан бирга бўлишини хоҳламайман. Сизни хафа қилишнинг фойдаси йўқ.
  
  
  "Мен сиз билан келаман, Ник", деди Пенни.
  
  
  Уники, у бошини чайқади. — Агар мен учун бирор нарса қилишни истасангиз, қила оласиз. Лекин бу ерда сиз қила оладиган нарса емас.
  
  
  "Кейин бизга нима истаётганингизни айтинг", деди чол.
  
  
  "Девид хокни чақиришингизни истайман. Пенни у билан қаерга боғланишни, Вашингтондаги Қўшма матбуот ва сим хизматларини билади. Емга айтингки, Сара Чемберлен ҳар қандай ҳолатда ҳам тўхтатилиши керак. Емга Ник Картер сизга емга қўнғироқ қилишингизни айтганини айтинг. Буни қилмоқчимисиз?
  
  
  "Агар имконимиз бўлса, биз буни қиламиз", деди у.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. Ъ кетдик. Вақт қисқа. У зинадан бошлади. Унинг тепасида мен искала четига қарадим. Бу яхши кўринарди. Барча кўзлар махсус кранга тортилади. У ҳали ҳам ҳаракатланаётган еди, енди искала томон йўл олди. Умид қилишим керакки, у яна камида битта контейнер олтин қолдирди ва его-иш кечаси ҳали тугамади. Менинг ишим ҳали тугамаганлигини ҳам билардим.
  
  
  Мен Пенни ва унинг отаси орқамдан турганини ешитдим. Чол оғир нафас оларди. У бошини уларга қаратди. "Пастда қолинг ва сояда қолинг. Мен сиз учун қамраб оламан. Ҳозир чиқинг. Югуриш!"У ёлғиз, мафия доираларида ва хитойликлар еди ва вақт тугаб қолди.
  
  
  У дон Mario кирган узоқ сўлиши айвон учун искала унинг ошқозон йўлда емаклаб. У ешик рамкасини ҳимоя қилиш учун ўрнидан турди ва мандални синаб кўрди.
  
  
  У қулфланмаган. Уники тезда у орқали ўтиб, зулматга кирди.
  
  
  Кейинчалик, Дарё бўйида, авлиё уни кўрди. Мен бу йўналишда юра бошладим, қуролим қўлимда тайёр еди. У енг ёмони учун тайёр бўлиши керак еди. Агар омадим келганида, Дон Mario мени пайқамаган бўларди. Мен муваффақиятга еришаман деб умид қилгандим.
  
  
  У пастга егилиб, идорада ёнаётган муқаддас нурни кўргунча юриб турди, деразалари ҳамма жойда омбор ва дарёга қаради. Дарёнинг бутун кенглиги учун офис.
  
  
  Дон Mario столининг орқасида айланадиган стулда ўтириб, Сара Чемберленга қараб турарди . Бир нечта телефонлар ва Ллойднинг алдерменлар реестрининг нусхасидан ташқари, стул бўш еди.
  
  
  Ўзини кемадан яшириб, шийпонда қолиб, ешикни очди ва қуролни отди. "Жуда жим, Mario", дедим. У қимирламади. У шунчаки деразадан кемага қараб турди.
  
  
  "Бу Картер", дедим мен. "Мен сизнинг ўрнингиздан туришингизни ва кемага қараган деразага пардани чизишингизни истайман. Кейин яна ўтиринг. Мен сиз билан гаплашмоқчиман."Яна ўтирганингизда қўлларингизни юзингизга яқин тутинг. Сиз учун хитойлик дўстларингиз ҳақида баъзи янгиликларим бор, менимча сиз ешитишни хоҳлайсиз.
  
  
  "Сиз нима дейишингизга келсак, буни ешитиш яхши бўлар еди, Картер", деди у.
  
  
  "Сиз ҳеч нарса тинглашингиз шарт емас, Mario. Аммо қулоқ солмасангиз, бу ҳалокатли бўлиши мумкин", дедим. "Ва барча ишларингиздан сўнг, сиз" қирол ўлди, шоҳ яшасин " ҳолатида бўлишни хоҳламайсиз, шундай емасми?"
  
  
  Ревматизмда Mario стулни орқага суриб, дераза олдига борди ва пардани тортди. Мен хонага кирдим ва у яна ўтирганида унга урилдим.
  
  
  "Тез гапиринг", деди у.
  
  
  "Мен айнан шу нарсани қиламан", дедим. "Дўстларингиз сизни алдашди."
  
  
  Mario кулиб юборди. - Албатта, отлиқлар ҳам келмоқда.
  
  
  "Сиз ҳам бунга ишонишни бошлаганингиз маъқул", дедим мен. "Сизнинг савдонинг охири бажарилмади. Дўстингиз, полковник ўғли сизни алдаганидан кейин озодликка қочиб қутула оладими, қолган ягона тиргак.
  
  
  "Яхши, Картер, бу жумбоқларни қилишни тўхтатинг. Шартнома нима?
  
  
  "Героин".
  
  
  "Героин яхши", деди Дон Mario. "Унинг егоси мен ишонадиган одамлар томонидан синовдан ўтказилди."
  
  
  - Сиз ҳамма нарсани текширдингизми?"
  
  
  "Албатта йўқ", деди у. "Аммо биз ҳар бири бир неча тоннадан намуналар олдик."
  
  
  "Бу яхши нарса еди", дедим. "Бошқалар заҳарланган."
  
  
  "Буни тўхтатинг, Картер", деди у. "Мен сўрғич емасман. Сизда бу ишни портлатиш учун миллиондан бир имконият бор ва бу мени ўғлимга қарши қўйишни англатади. Мен уни емайман.
  
  
  "Мен сизни алдаганингиз учун ўғлингизга қарши чиқиш учун келдим. Героин заҳарланган . Бу ҳақиқатан ҳам ахлат. Ва яшил сумкалардаги енг ифлос.
  
  
  Mario лабларини қисди. "Биласизми, Картер. Мен сизга қизиқа бошладим. Ушбу яшил сумкалар ҳақида қаердан биласиз?
  
  
  — Худди мен уни кўк сумкалар ва овқатланиш ҳақида билганим каби."Агар сизда бу кемада Хитой тилини ҳам тушунадиган бошқа одам бўлса, буни билар едингиз. Бу чол Хитойда туғилган.
  
  
  "Синовни қанчалик тез қилишимиз мумкин?"Mario деди. "Кемадан кераксиз нарсаларнинг бир қисмини олинг. Яшил сумкалар. Яшил сумкалардаги нарса енг тез ўлдиради.
  
  
  Mario Одиннинг телефонига жавоб берди. "Вито", деди у. "Менга биттасини олиб келинг, яшил сумкалар атрофида."Дарҳол.ъ
  
  
  У гўшакни қўйди ва менга қаради. "Яхши, Картер, сизда имконият бор. Орқага қадам. Менинг столим олдида тузоқ ешиги бор. Бир дақиқадан сўнг у очилади ва Вито юқорига кўтарилади. Қуролларингиз билан асабийлашманг. Вито айтганимни қилади. Сиз ҳеч нарса қилмаслигига амин бўлишингиз мумкин.
  
  
  Менинг остимда гумбурлаган овоз ешитилди ва полнинг бир қисми сирғалиб кетди ва Витонинг хонага қараганида паромга ўхшаш юзини кўрсатди.
  
  
  "Ҳаммаси жойида, Вито", деди дон Mario. "Ҳеч қандай қийинчиликлар йўқ."
  
  
  Вито хонага чиқди ва Пол тахтаси орқага қайтди. У яшил сумкани Mario стулига қўйди.
  
  
  "Бизга Гвинея чўчқаси керак", деди у. "Ва мен бунинг учун тўғри одамни биламан деб ўйлайман."У телефонни олди. Полковникнинг ўғли", деди у. Ъ тезда.- У кутаётган еди. У яна гапирганда, унинг овози бемаъни шошилинч еди. "Полковник, Ўғлим?"Дон Mario. Тингланг. Ўғилларимдан бири билан бахциз ҳодиса содир бўлди. Доктор инурисни портфелингиз билан юборинг. Тез орада бизга керак бўлади.
  
  
  Полковник Син бошқа саволлар беришидан олдин у гўшакни қўйди. У пардани бир дюйм орқага тортди ва кемага қаради. Кўп ўтмай, ишончли доктор Инурис рампанинг иккала учига етиб борди ва искала пастга тушди.
  
  
  "У келади", дедим.
  
  
  "Олинг, Вито", деди Дон Mario. Вито хоналардан чиқиб кетди. "Вито ҳақида ташвишланманг", деди Дон Mario. "Вито ҳалол. Сиз фақат героин ҳақида ташвишланишингиз керак. Лекин ҳеч бўлмаганда мен сизга имконият бераётганимни тан олишингиз керак, Картер. Гвинея чўчқаси сифатида гиёҳванд шифокорга қараганда кимни ишлатиш яхшироқ?
  
  
  Shaggy уни ешитди ва Дон Mario ва витони бирон бир нарсани синаб кўрсалар, қисқа вақт ичида оламан деб ўйлаган жойда турди. Ешик секин очилди ва доктор Инурис Вито ергашиб хонага кирди.
  
  
  У ерда турганимни кўриб, Егонинг кўзлари ижро етувчи байроқда катталашди. "Картер!"
  
  
  "Аслида, Доктор. Сизнинг ескиси ҳали ҳам. У ияги остидаги ЕМУ автоматининг ўқи билан ушлаб турилди.
  
  
  У: "бу нимани англатади?"
  
  
  Мен уни қуролимнинг ўқи билан его нафас трубасига урдим. "Ёпинг, Доc.
  
  
  "Доктор", деди Дон Mario. "Картер ва у пул ишлашни хоҳлашади. Бу героин туфайли.
  
  
  Уни, қурол билан орқага қадам қўйди.
  
  
  - Бу героинга нима бўлди?"Инурис сўради. "Бу оддий героин."
  
  
  "Мен шуни айтмоқчиман, доктор", деди Дон Mario. "Аммо Картер бошқача айтади. У заҳарланганини айтади.
  
  
  - "Унга қулоқ солманг", деди доктор Инурис. — У бу ҳақда нимани билади?"
  
  
  "У етарлича билишини айтади, доктор.
  
  
  - Емуга ишонасизми?"Инурис сўради. "Agent болта?"
  
  
  "Ҳозиргача ferret, бу менинг қизиқишимни уйғотди."
  
  
  "Полковник Seung сизга ёлғон гапирмайди", деди доктор Инурис.
  
  
  "Хўш, мен Картерга айтмоқчи бўлган нарса", деди Дон Mario. "Шундай бўлса-да, ему мени кейинроқ афсусланишдан кўра, аввал ишонч ҳосил қилиш яхшироқ еканлигига ишонтиришга муваффақ бўлди. Шунинг учун биз сизни бу ерга таклиф қилдик. Чунки мен ўзимга: "Mario", дедим, " бу героин яхши ёки йўқлигини ҳукм қиладиган енг яхши одам ким? "ва кейин мен ўзимга:" Хўш, бизнинг ески дўстимиз доктор Лотар Иноурисдан бошқа ҳеч ким ажойиб олим ва содиқ дўст бўлиб чиқди."Шундай қилиб, доктор, сизга бепул намуна bering.
  
  
  "Мен буни хоҳламайман", деди доктор Инурис.
  
  
  "Сиз хоҳламайсизми?"Дон Mario деди. Ъ сиз хоҳламайсизми? Буни ешитдингизми, Вито? У бепул намунани хоҳламаслигини айтади.
  
  
  "У бойми?"Вито деди. "Мен ҳеч қачон гиёҳванднинг бепул намунани рад етганини кўрмаганман."
  
  
  "Менимча, у ҳақиқатан ҳам ниманидир хоҳлайди, Вито", деди Дон Mario. "Ҳар қандай гиёҳванд каби. Лекин у жуда ўйчан. Сиз шунчаки хушмуомаласиз, шундай емасми, доктор?"
  
  
  Инуриснинг жирканч юзи қонга ботган еди. — Мен буни хоҳламайман", деб бақирди у.
  
  
  - "Хўш, яхши, шифокор", деди Дон Mario. — Сиз бу хушмуомалалик билан жуда узоққа кетдингиз. У менинг соч турмагимни камаридан чиқариб, яшил сумкада кесма қилди. Бир оз оқ кукун тўкилди.
  
  
  "Хўш, доктор, биз бу ерда хайрлашамиз. Бизда шам йўқ, лекин менда гугурт бор ва Вито, менимча, агар сиз шифокорнинг сумкасига қарасангиз, Укол ва игна топасиз. Агар резина шланг бўлаги ва бизга керак бўлган бошқа нарсалар бўлса, ҳайрон бўлмайман."Вито қўлини чўзди ва сумкани шифокорнинг қўллари атрофидан тортиб олди. Дон Mario Егони очди ва нен орқали гапира бошлади.
  
  
  "Уларга буни қилишларига йўл қўйманг, Картер", деб илтимос қилди доктор Инурис. "Нега емас, доктор? Мен унга айтдим. "Мен атрофдаги барча уйларда бу нимага олиб келиши мумкинлигини кўрмаяпман. Агар сиз ҳақиқатни айцангиз, яъни.
  
  
  "Илтимос, Картер. Илтимос.ъ
  
  
  У менга қарамади. Балки у менга қараётгандир. Аммо у қила олмади. у дон Mario ва Вито ўтирган стулдан кўзларини узолмади. Ва у ёлворишни давом еттирди. Сўзлар тешилган ички найча атрофида ҳаво каби оқарди.
  
  
  "Олтин, Картер. Мен сизга олтинни бераман. Менинг улушим. Сиз бой бўлишингиз мумкин. Сиз ҳеч қачон бошқа ишлашингиз шарт емас. Кўп пул. Агар ҳеч болта билан кўрасиз кўпроқ. Сиз бирон жойга боришингиз мумкин. Сиз бой бўлишингиз мумкин. Мени бу ердан қутқаринг. Сиз буни қила оласиз. Биламан, сиз қила оласиз. Мен буни сиз учун бунга лойиқ қиламан. Сиз бундан афсусланмайсиз.ъ
  
  
  Дон Mario стул ортидан ўрнидан турди. Вито унинг ёнида, қўлида тўлиқ шприц турарди.
  
  
  "Мен рози бўлолмайман, доктор", дедим.
  
  
  "Сизни ҳеч ким ешитмайди, доктор", деди Mario. "Ташқарида жуда кўп шовқин бор. Бу кран жуда шовқинли.
  
  
  Доктор Инурис тиз чўкди. Егонинг юзидан тер тўкилди. "Буни қилма", деб ёлворди у. Ъ буни қилманг. Сиздан сўранг. Буни менга қилманг.
  
  
  Mario унинг егосини юзига урди. "Жим бўл, сен аҳмоқ ит", деди у.
  
  
  У Инуриснинг ўнг қўлидан ушлаб, его кўйлаги ва кўйлагининг енгини тирсак устига қўйди. Унинг кўйлагидан тугма отилиб, думалаб кетди. Вито қўлида шприц билан шифокор олдида турарди.
  
  
  Доктор Инурис пичирлай бошлади. Дон Mario яна ўз егосини урди. "Сиз хотиржам бўлишингиз керак, доктор", деди Дон Mario. Ъ ёрқин томонга қаранг. Бир неча дақиқадан сўнг сиз бахтли саёҳатга чиқасиз... ёки ўлиш. Қандай бўлмасин, сизнинг муаммоларингиз тугади, азизим.
  
  
  Қўрқувдан шифокорнинг кўзлари катталашди.
  
  
  "Ҳаммаси яхши, Вито", деди дон Mario.
  
  
  У инурисни оёққа турғизди ва яланғоч, чандиқли қўлини узатди.
  
  
  Инурис бурилишга ҳаракат қилди. У витони тепди ва Егони сакраб юборди.
  
  
  Дон Марионинг юзи қорайган. "Йўқ," у тўнғиллади.
  
  
  Лотар Инурис ҳали ҳам буришаётган еди. Дон Mario Его бўйнига бир қўлини қўйиш ва бошқа билан докторнинг узатмоқчи қўлини бўлиб. "Яхши, Вито, - деди у, - буни синаб кўрайлик."
  
  
  Вито охирги зарба учун миниатюра қиличли буқалар жангчиси каби ён томондан еҳтиёткорлик билан яқинлашди. Доктор Инуриснинг кўзлари унинг боши атрофида бўртиб чиқди. У "йўқ, йўқ, йўқ" демоқчи бўлди, лекин узоқ ва азобли "НННН" исо ртадан бошқа ҳеч нарса чиқмади.
  
  
  Вито ҳозир унинг ёнида еди, игнани яланғоч қўлига тутди ва Дон Mario емга ёрдам бериб, томирни топиш учун қўлини ушлаб турди. Игнанинг учи унинг териси остига тушди ва Вито пистонни пастга итариб юборди. Дон Mario озод қилинди Инурис. У ва Вито орқага қайтишди. Доктор Инурис ўрнидан турди. У кўйлаги ва дублетининг енгини тортди. "Мен ҳозир кетаман, - деди у бўғиқ овозда, - мен билан ишингиз тугагач."
  
  
  Мен Марионинг қўли лугерга етиб келганини кўрдим.
  
  
  Доктор Инурис емуга жилмайиб қўйди. "Менга портфел керак", деди у. У стол томон бир қадам ташлади. Икки қадам.
  
  
  Уни Дон Mario машинаси ясаган.
  
  
  Инурис менга қаради. "Жуда ёмон, Картер", деди у. "Сиз бой бўлишингиз мумкин."Егонинг кўзларида ғалати, шишасимон қараш бор еди. "Аммо сиз тинглаш учун Стал емассиз. Кечирасиз, Картер. Лекин бу сўз нимани англатади? Охирги кулги кимда...
  
  
  hahaha..."
  
  
  Ва кейин ртадан қондан бошқа ҳеч нарса чиқмади. У оқ матони бўяб, кўйлагини пастга туширди. У даҳшатли тошқинга худди бошқа бировга тегишли бўлгандек қизиқиб қаради.
  
  
  Катта спазм Егони, танани ушлаб, ерга ташлади. Егонинг бўйнига шарфни суюқ ёқутларга ўраб, ҳали ҳам қон тўкиларди. Доктор Инурис ҳайратда қолди. Егонинг пошналари полга урилди. Кейин у скамейкада ҳаракациз босади.
  
  
  "Исо", деб пичирлади Вито.
  
  
  
  Боб 19
  
  
  
  
  "Ҳаммаси жойида, Картер", деди Mario. - Сиз ҳақ едингиз. Келинг, ҳозир шартнома тузайлик.
  
  
  "Биз сулҳ қиламиз", дедим мен. - Полковник Seung олтин билан қочиб кетмаслигига ишонч ҳосил қилиш учун биргаликда ишлаймиз. Шундан сўнг, бу ҳар бир kishi яна ўзи учун.
  
  
  "Бу етарлича адолатли туюлади", деди у.
  
  
  Mario телефонларида одинни олди. "Кранни ўчиринг", деб буюрди у.
  
  
  Уни, деразадан ташқарига қаради. Кран машинасининг овози сўна бошлади. Кема тепасида, бири контейнерлар атрофидаги Люк устида осилган.
  
  
  Дон Mario витога ўгирилди. "Пастга тушинг", деди у. "Болаларни олинг. Уларга йиғишлари мумкин бўлган барча оташинларни олиб келишларини айтинг. Бизга керак бўлади. Ва кўпроқ динамит ва бензин олиб келинг.
  
  
  Вито қопқон орқали ғойиб бўлди.
  
  
  "Биз бир томонда еканмиз," дедим, " мен қуролларимни қайтаришни хоҳлайман."
  
  
  "Албатта", деди Mario. У камаридан luger ва стилеттони тортиб олди.
  
  
  "Чўнтагингизда бу кичик нарсани унутманг", дедим мен.
  
  
  У Перни олиб чиқди. "Ахир газ бомбаси, шундай емасми?"
  
  
  "Бунга еҳтиёт бўлинг", деди ему унга.
  
  
  Mario жилмайиб қўйди. "Биз биргаликда ишлаймиз, Картер."У менга его берди, ва бир дақиқа ичида унинг его қўйиш.
  
  
  Mario одамлари офисни тўлдириб, зинадан юқорига кўтарилишди. Қўлини кўтариб, Mario жим бўлишга ишора қилди.
  
  
  "Бу Картер. У биз билан ишлайди. Шундай қилиб, асабийлашманг, ишлар бироз нотўғри кетганда ҳар доим ҳам хато қилманг. Биз бу кемага ўтирамиз. Мен его машина портлатишга истайман, ва мен у тез содир истайман. Баъзи Хитой йигит сизни тўхтатиш истаса, сизнинг его кесиб. Биз алдандик. Кетдик.ъ
  
  
  Еркаклар офис атрофида, узун шийпондан ўтиб, искала юришига чиқишди. Жами йигирмага яқин одам бор еди, жумладан Mario ва мен. Шаҳзода автоматни олди. Бу нарсага еҳтиёт бўлинг, унинг егоси уни огоҳлантирди. "У еди & нб."
  
  
  "Раҳмат", деди Mario. "Мен буни синаб кўраман ва агар у ишламаса," у қўлтиғини силаб қўйди, " менда бироз қолди."
  
  
  Портидан, Barnes ўғлининг полковник кўриш учун фақат вақт ичида қаради, қўлида megaphone, кўприк қўрқинчли да пайдо, унинг ёнида сардори билан.
  
  
  "Нима бўляпти, Mario?"у бақирди. "Нега кран тўхтади?"
  
  
  Mario одамларининг биринчиси гангпланкга югурди.
  
  
  Mario автоматини кўтариб, кран кабелига қисқа зарба берди. Кўк тутун пайдо бўлди, кейин таранг кабел узилди. Улкан идиш яшириниб, сара Чемберленнинг корпусига қулоқ соладиган шовқин билан урилди. Жимлик бор еди, кейин у қичқириқларни ешитди.
  
  
  Полковник емуга вазиятни тушунтириш учун ҳеч кимга муҳтож емас еди. Кейинги лаҳзада у ўгирилиб капитанга ишора қилди ва Егони ғилдирак уйига югуриб юборди. У искала панжарасига суяниб, кеманинг одамларига буйруқ берди. Хитойликлар ўқларини қоқиб, панжара томон югуришди. У сара Чемберленни искала томон ушлаб турган қалин арқонларни кесиб ўтиб, болталар милтиллай бошлаганда металл ёриқни кўрди.
  
  
  Mario рампанинг ярмида тўхтади. У машина қуролини кўтарди. Ўқлар шаҳри металл ва гўштни тортиб, панжарани ўтлатди. Еркаклар қичқиришди ва йиқилишди...
  
  
  У кўприкдаги luger томонидан туширилди ва отилди. Полковник ўғли ғилдирак уйининг деразалари остидаги пўлат унинг кўзлари билан кескин қарсиллаб урилди. Қайтиб келганида, қўлида қурол бор еди. Биз кемада едик. "Вито", Mario нафас олди. - Сиз Картер билан еркакларнинг ярми билан бормайсиз."Динамитни олинг. Бошқалар ғилдирак уйига йўл олишади.
  
  
  Кичкина ferret бош ирғади. Mario аллақачон чиқиб кетган ва пастки қисмидаги автомат орқали ўқ узган еди. Уни, Чинаман бошини қатнашди ва қонли туман тушиб кўрдим.
  
  
  Ва кейин мен кема ичида едим, Вито ва Марионинг қолган одамлари мени зинапоядан кузатиб боришди. Қуйида Чинаман бир тиззасига тушиб, милтиғини кўтарди. Ёнимда ўқ овози ешитилди ва у қуролли одамнинг қўлини ушлаб олдинга йиқилганини кўрди.
  
  
  Унинг кўз бурчагида чиқиб, биз кеманинг кейин пастки пастга шошиб сифатида Вито тиржайиб кўрдим. Унинг орқамизда отишма ешитилди ва Mario одамлари атрофида Один бўғиқ қичқириқни чиқарди ва идишни зинапоясининг учини ташлади.
  
  
  Отишма тўхтади. Енди темир зинапояларда фақат оёқ товушлари ешитилди ва унинг олдида у двигател хонасига ишора қилувчи ўқ билан белгини кўрди.
  
  
  Биз коридорда едик. Олдимизда металл ешик очилди ва автоматнинг ўқи бизга қарата ўқ уза бошлади. У жуда баланд ва жуда узоқ еди, ўқлар девор ва шипни тирнарди. У ерга шўнғиди ва яна оёқларига сакраб тушди, қўлида luger. У бир marta отилган. Қичқириқ ешитилди ва қурол ўқи қулаб тушди. Мен остонага қарадим ва яна бир зинапоядан тушаётган миммо журналини томоша қилаётганимни кўрдим. ГАВК бошимга шивирлади ва сув ўтказмайдиган тўсиққа урилди. У Вито ва еркаклар ортда қолишларини илтимос қилди. У двигател хонасига қаради. Зўр порлаш учун сайқалланган улкан пистонлар секин ҳаракатлана бошлади. У формадаги муҳандиснинг ғазаб билан ишора қилаётганини ва одамлар ўз лавозимларига югураётганини кўрди.
  
  
  Яна бир зарба бошимга шивирлади. Двигател хонасининг нариги томонида ўнлаб милтиқчилар ешикдан ёрилиб, рампада текисланиб, ўт очишди.
  
  
  Мен кунга судралиб чиқдим ва ўқ отиш менга урилганда уни ёпиб қўйдим. У витога мурожаат қилди. "Улар кираверишда қурол бор."
  
  
  -Биз нима қиляпмиз?- у сўради.
  
  
  "Менга бир таёқ динамит bering."
  
  
  Тирноқли винт уни тугатмасдан деярли қўлимда еди. Суғурта уни ёқди. "Мен бу катта тузоқни портлатишга ҳаракат қиламан", деди Вито унга. "Бу нарса портлаганда, ҳамма ешикдан югуради. Кемада қолинг.
  
  
  Бизнинг остимиздаги пастки силкинишни бошлади ва двигателлар кўтарилди. Агар полковник Seung юқорида қамалиб қолмаганида ва кемани кабеллардан озод қилишга муваффақ бўлганида, Сара Чемберлен ҳозиргача денгизга чиқиши керак еди. Уни, мен Дон Mario его тўхтатиш, деб умид.
  
  
  У сув ўтказмайдиган панжара ёнида турди ва суғурта ёқди. Кейин у ешикни очди ва динамитни катта хонага ташлади. У орқага қайтди. Портлашни ешитиб, ешикни яна очди. Бу ўлим бир калейдоскоп еди: трап ўртасида ёриб, ўқлар чиқиб қон кетиши, устига қатнашди учун ҳеч нарса да қатнашди, ва металл сифатида синдиради илова очко юз синдириб. Кўришни давом еттиришга вақт йўқ еди. Қичқириқлар аллақачон бутун воқеани айтиб берган еди.
  
  
  У ўрнидан турди, остонани кесиб ўтди ва зинадан шошилди. Екипаж менинг қўлимни ушлаб олди ва Лугернинг бурнини его билан унинг бурни бўйлаб синдирди. Суяк ёрилиб кетди.
  
  
  Ҳайдовчи яқин жойда туриб, камаридан тўппончани тортиб олди. Мен уни отиб ташладим ва унинг кўйлаги остидан, кўк дублет остидан қон оқаётганини кўрдим.
  
  
  Орқамда кўпроқ ўқ ва қичқириқларни ешитдим. Хитойлик болтани девор қисқичидан чиқариб, менга юзланди. Ялтироқ пичоқ Егонинг бошига осилган еди, чунки Luger уни Егонинг оғзига тутиб, тетикни тортди. Мақсаднинг егоси ғойиб бўлди ва болта йиқилди.
  
  
  Миммо мени кенг кўзли пичирлади ва қувурни очди. Екипаж аъзоларидан бири милтиқни нишонга олганини кўрди. У ҳар бир қабиладан бирига тушиб, ўқ узди. У фарёд билан орқага чекинди. Атрофимда мен ўқ отишнинг infernal стаккатосини ва ўқ отишнинг увиллашини ва увиллашини ешитардим. Тасодифий бақириш, қасам ичиш, хириллаш ёки ўқ билан йиқилган тананинг таъсири. Миммо мени бир узилган бошини прокат. Один Вито одамлари атрофида, болта қурбони. Ва кейин отишма тўхтади.
  
  
  У атрофга қаради. Вито уни кўрди. У қўлини кўкрагига босди. Бармоқлари орасига қон сингиб кетди. У бошқа қўлини кўтариб, қуролни ғалаба билан силкитди. Егонинг юзи шафқациз табассумга айланди. "Йўл аниқ", деб бақирди у.
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим. "Динамит қўйинг ва бу ердан чиқайлик."
  
  
  Его портловчи моддалари мутахассислари аллақачон машиналарга динамит таёқчаларини қўйишган.
  
  
  "Мен суғурта ёқаман", дедим. "Бошқалар зинадан юқорига, ешикдан чиқиб кетишади."
  
  
  Улар бунга рухсат беришдан жуда хурсанд бўлишди. Вито ҳисоб-китобларга жавобан бироз чапга егилди, аммо бошқалардан бири Егони тик тутди.
  
  
  У сигорталарга гугурт ушлаб, бир сумкадан иккинчисига тезда ўтди. Улар Рождество юлдузлари каби хириллай бошладилар.
  
  
  Йўқолиш вақти келди. У ешикка қаради. Вито менга қаради, кейин шошилишимга ишора қилди. Кейин орқамдан коридорда ўқ ва қичқириқларни ешитдим. Витонинг кўзлари катталашди. У орқасини маҳкам ушлади ва кейин икки баравар кўпайди. Ниҳоят зинадан югурганида у деярли ўлган еди.
  
  
  Двигател хонасида Брйлев ташқарига чиқди. Металл ешик қарсиллаб ёпилди. Уники тузоққа тушди.
  
  
  Зулматда қамалиб қолган, фақат ёнаётган фитилларнинг сариқ оташинлари билан синган. У, албатта, Сара Чемберлен " томонидан тўхтатилди бўларди."Аммо бу мен қилган охирги иш бўларди.
  
  
  Бир неча сония ичида бу бешта пакет динамит полковник Сон кемасининг бутун орқа қисмини портлатиб, Егони Ник Картернинг учар тобутига айлантиради.
  
  
  
  20-боб
  
  
  
  
  Аммо агар у тезда ҳаракат қилса.
  
  
  У зинапоядан шошилиб, биринчи суғуртага шўнғиди ва уни тортиб олди. Бу вақт синови еди ва мен уни ютдим. Охирги суғурта чиқарилишидан тахминан ўн сония олдин бўлиши керак.
  
  
  У гугурт ёқди, зинапояга қайтди ва юқорига кўтарилди. Ертами-кечми, Агар полковник Seung его кемасининг сузиб кетишини хоҳласа, кимдир бу ешикдан ўтиши керак бўлади. Ва бу содир бўлганда, у тайёр еди. Менинг қўлим кенглиги бўйлаб сирғалиб, газ бомбаси атрофида ёпилди.
  
  
  Уники, мен узоқ кутмаслигимга умид қиламан. У ҳам бундай бўлади деб ўйламаган.
  
  
  Ўғли дон Mario билан банд емаслигини тахмин қилиб, вақти йўқ еди.
  
  
  Лекин унинг имконият бор бир marta, унинг тез бўлиши керак еди. Мен соғиндим кўзга олмади. Биз ташқарида ким бўлсак, Вито ва его жанг гуруҳининг қолган қисмини йўқ қилган кичик експедицияни ким бошқараётган бўлса, сабрсизланаётганига умид қилгандим.
  
  
  Агар у ешикни тақиллатмасдан олдин сигорталар ёнаётганини кўрган бўлса, еҳтимол у портлашни кутган бўлар еди ва енди у нега его ferret буни ҳали ешитмаганига ҳайрон бўлди. Агар у кўрмаса, еҳтимол у қайта тўпланиб, одамларини двигател хонасида тирик босқинчиларни олиб чиқишга тайёрлаган.
  
  
  Қандай бўлмасин, у тезда ҳаракат қилиши керак еди, чунки у полковник ўғлининг кўп вақти қолмаганлигини билар еди. Сара Чемберлен его одамлари двигател хонасини бошқармаса, ҳеч қаерга кетмайди.
  
  
  Ешик ҳар томондан биттадан узун тутқичлар билан очилди. Ҳеч ким Егони ичкарига киритмасдан ташқарига чиқара олмади. Бу менинг фойдамга еди. Мен ҳеч нарсага ҳайрон бўлмасдим. У бир қўлнинг бармоқ учларини тутқичга қўйди, ҳаракатнинг енг кичик белгиси учун ҳар бир асаб огоҳлантириши. Бошқа томондан, менда Пер бор еди.
  
  
  Кейин бу деярли ажабланиб бўлди, шунчалик тезки, мен қўлни деярли йўқотиб қўйдим. Sergey кўзни қамаштирадиган тарзда ёнди. Биринчи нурда Пиера уни хўроз қилди. У бомбани залга ташлади ва бор кучи билан ешикни ёпди.
  
  
  Мен бўғиқ портлашни ешитдим, кейин бошқа ҳеч нарса йўқ. У одамлар енди ташқаридаги коридорда томоқларини ушлаб, ўлаётганини билар еди. Бир лаҳзада ҳаммаси тугайди. Ҳеч ким қочиб қутула олмайди. Ва бир-икки дақиқада бу ердан чиқиб кетиш хавфсиз бўлади. Пер тезда ўз ишини қилди ва изсиз ғойиб бўлди.
  
  
  Зинапоянинг тепасида кун соатига қараб тутқични пастга итариб юборди. Бир ярим дақиқадан сўнг у қўлини бўшатиб, двигател хонасига қайтди.
  
  
  Бу сафар у ҳеч қандай нотўғри нарсага йўл қўймасликка қарор қилди. У сигорталарни ёқди, зинадан югурди ва ешикни очди. Жасадлар коридорда тўпланган. У ешикни орқасидан ёпди ва борган сари санаб, иложи борича тезроқ югурди. "Йигирма бир... йигирма икки..."
  
  
  Йигирма тўрт yoshida у кемада шўнғиди. Бутун кемани ларзага келтирган кар портлаш содир бўлди. Бошимда чироқлар милтиллади ва кема яна текисланди. У кучини йиғиб, камонга кўтарила бошлади. Мен унинг Mario муҳитда тарк, у олдинга унинг йўлини жанг қаерда. Мен буни қандай қилганини билмасдим, лекин агар у камонга яқинлаша олса, у араванинг орқасида бўларди. Еҳтимол, у чалғитишни ишлатиши мумкин.
  
  
  У зинадан чиқиб, узун йўлаклардан шошилди. Уни бир оз бўғиб қўйгандек ҳис қилдим. Кейин у, мен бир оз тепага кетаётганимни англадим. Сара Чемберленнинг корпуси иккига бўлинди. Кема чўкаётган еди. Енди сув двигател хонасига оқиб тушаётган еди.
  
  
  Мен қанчалик югурганимни билмасдим, лекин бурчак аста-секин тикланиб борарди. Зинадан тепасида бир қопқон унинг кўз тутди. У зинадан кўтарилиб, бошини ташқарига чиқарди. Кейин у ўгирилиб, кемага чиқди. Мени ҳеч ким кўрмади.
  
  
  Бу ерда отишма ҳали ҳам давом етарди. Уни, мен уч Хитой еркаклар қопқоқ ортидан отиб кўрдим. Бармоқларим luger атрофида ёпилди . У уларнинг ҳар бирини бир marta отиб ташлади.
  
  
  Ҳозир палуба тарафимда жим еди. Автоматик олов чақнашлари ҳали ҳам кўриниб турарди.
  
  
  У егилиб, Mario одамлари томон югурди. Мен улар қутқарув кемасини қалқон сифатида ишлатаётганларини пайқадим. Фақат Mario ва яна икки kishi қолди. Уларнинг атрофидаги Один ҳам яраланган.
  
  
  Уларнинг ёнида унинг каптар. Мен ундан сўрадим. Ъ қандайсиз?ъ
  
  
  Mario кўприк томон ўқ узди. У елкаларини кўтарди. "Мен кўп одамларни йўқотдим", деди у. "Полковник ҳали ҳам капитан билан бирга.
  
  
  "Вито ва бошқалар ўлган", деди у уларга. "Аммо двигател хонаси портлатилган.
  
  
  "Ҳа", деди Mario. "Биз портлашни ешитдик. Яхши. Аммо полковникнинг ўзи билан муомала қилмагунимча дам олмайман.
  
  
  - Нега буни менга қолдирмайсиз, Mario?"
  
  
  "Йўқ", деди у. "Бу шахсий masala. Ҳеч ким мени жазосиз алдамайди."
  
  
  Ўқлар қайиқнинг корпусига урилди.
  
  
  "Бу ерда қолиш бефойда", деди у. - Сиз ҳеч нарсага рози емассиз. Мен уларга бораман. Менга бу газ қутилари атрофида биттасини bering.
  
  
  Ъ сиз нима қилишни режалаштирмоқдасиз?ъ
  
  
  "Биз ҳужумга ўтамиз", деди у. - Биз кўприк остидаги зинапояга чиқамиз. Биз ундан қийин бурчакдамиз, лекин бу ерда қолишнинг маъноси йўқ.
  
  
  "Мен сиз билан келаман", дедим.
  
  
  "Сиз хоҳлаган нарсани қилинг, Картер. Енди менинг ўз бизнесим бор. Қани, болалар.
  
  
  Улар қутқарув кемасининг икки томонига сакраб тушишди. Кўприкдан зарбалар янгради. Ярадорнинг ҳар бир қабиласи икки баравар кўпайиб, релслар остидаги пастки қисмдан сирғалиб ўтди. У искала устига қулашдан олдин бир marta қичқирди.
  
  
  У орқа қўриқчи томонидан ташкил етилган. Ўқлар атрофимиздаги кемага йиртилиб кетди, лекин ҳозир учаламиз зинапояда едик. Mario ҳақ еди. Полковник ўғли ва уста ёмон олов бурчагига ега едилар. Ўқлар устимиздан шивирлади. Один автоматлар атрофида учиб тушди ва кеманинг қулаши билан қўнди. Бу уларнинг ўқ-дорилари тугаганлигини англатарди. Mario газ қутисини очди. У зинапоянинг тепасига етганда, ўғли ва капитан ғилдирак уйи ешигидан чиқишди. Охирги зарба Марионинг шеригига тегди. У ҳаётини маҳкам ушлади ва икки баравар кўпайди. Ҳозир кўприкда фақат иккитамиз бор еди, полковник Син ва капитан ғилдирак уйида. Биз олов чизиғи остида ўтирганимизда Mario менга жилмайиб қўйди.
  
  
  "У нима кўраётганини кўряпсизми?"
  
  
  У ғилдирак уйининг деразаларига егри бармоғини кўрсатди. Ўқлар нен тешиклари йиртиб. Mario бош бармоғини газ қутисига урди ва жилмайиб қўйди. Кейин уни олди ва тешикдан бензин қуя бошлади.
  
  
  Ешик очилди. Унинг капитани Мариога диққат билан қараётганини кўрдим. У ҳимояланмаган қулоқ ва кўз уни отиб. Улар қизил туманга ғойиб бўлишди ва капитаннинг жасади кўприк устига тушди.
  
  
  Отаси Мариога қараганида, у ўрнидан турди ва гугуртни деразадан улоқтирди.
  
  
  Кейин полковник Seung уни отиб ташлади.
  
  
  У бироз кечикди. Учрашув ғилдирак уйига урилди. Шовқин ешитилди, кейин бутун идишни аланга олди.
  
  
  Mario ҳали ҳам у ерда юзида бемаъни табассум билан турарди.
  
  
  У менга қаради ва бош бармоғимни кўтарди. "Салом, Картер, сизнингча, у ҳозир Сем амаки биланми?"
  
  
  Кейин у ўтирди ва ён томонига йиқилди. Мен унинг олдига бордим ва унинг пулсини ҳис қилдим. Енди пулс йўқ еди. Синган деразалардан аланга оқиб чиқди ва Сара Чемберлен ниқобининг бир қисми бўлган peeling бўёқлари бўйлаб айлана бошлади.
  
  
  Кетиш вақти келди. Унинг зинапояга борди. ГАВК металлдан сакраб тушди. Кейин у орқасига ўгирилиб, тетикни Лугерга тортди. Кўзлар бўшлиққа урилди.
  
  
  У полковник ўғлининг қорайган юзига қараб турди. Его тери куйган ва мумя нинг каби ажин еди. Его тишлари одамлар менга иршайтириб қўпол емас. У қўлининг енгил тўлқини билан қуролни кўтарди.
  
  
  У тетикни тортганда аллақачон trans ҳолатида еди. Stiletto аллақачон менинг қўлимда еди ва бу унинг нафсини ҳаётга санчди. Бўш хонага болға ураётганини ешитиб, тўхташга жуда кеч еди. Пичоқ ичкарига кирди. Полковник ўғли нафас олди.
  
  
  Пичоқ уни силкитди. У ғилдирак уйи атрофида, егоси, юзи ва сочлари атрофида олов тўпи отилиб чиққач, у орқага қайтди.
  
  
  Менинг тахминимча, у панжарадан гандираклаб йиқилиб тушганда аллақачон ўлган еди. Унинг мияси пастдаги кемада парчаланиб кетганда, у албатта ўлган еди. Кўприк четида шитирлаган алангалар ёйила бошлади. Уни, зинадан пастга тушди.
  
  
  У ўзини искала устига ташлаганида, карахт ва жисмонан чарчаган. Сиреналарга яқинлашиш фарёди хаёлимга сингиб кетди ва орқамдан сўнгги бир қараш менга бу ёмон туш емаслигини айтди. Биринчи ўт ўчириш машиналари аллақачон тўхтаган еди. Иҳ чироқлари кема кўпригининг ёрқин, алангали нурига нисбатан заиф нур еди.
  
  
  Янада искала пастга, миммо сигара ичиб бир ғижимланган твит костюм кичик бир одамни кўрди.
  
  
  Унинг олдига борди. У саломлашиш учун қўлини кўтарди. "Хўш, Nikolay", деди у. Бу ерда? Ва уники, мен сизни таътилга юбордим деб ўйладим.
  
  
  
  Боб 21
  
  
  
  
  Офис ҳали ҳам худди шундай ҳидга ега еди: сигарет тутуни ва ески твид. Девид хок норози бўлиб бошини чайқаб, столига ўтирди.
  
  
  "Жуда бепарво, Nikolay", деди у. "Жуда бепарво."
  
  
  "Мен бу шароитда қилишим мумкин бўлган енг яхши нарса деб қўрқаман", дедим мен. "Енг муҳими, полковник Син олтин билан сузиб кетишининг олдини олиш еди. У очиқ либосга киргандан сўнг, ишлар бироз мураккаблашиши мумкин. Ва олтин йўқолиши ҳақида миш-мишлар бўлади.
  
  
  Хок сигарасини тортиб олди. "Биз буни куртакка солиб қўйдик", деди у. "Кеча ухлаб ётганингизда, ҳукумат келгуси йил учун иқтисодиётни яхшилашни башорат қилиб, таъсирчан савдо баланси статистикасини еълон қилди ва расмий олтин нархини кўтаришдан бош тортганини тасдиқлади. Натижада, Цюрих, Париж ва Лондонда еркин бозорда олтин нархи тушиб кетди ва бошқа валюталарга нисбатан dollar сўнгги ойларда енг яхши кунини бошдан кечирмоқда. Ва унинг, менимча, полковникнинг ўғлининг зўравон ўлими " Сара Чемберлен "сигналини кутаётган одамлар олдида аллақачон келган.ъ
  
  
  "Хўш, - дедим мен. Ишлар яхшиланаётганга ўхшайди.
  
  
  "Тозалаш учун ҳали кўп нарса бор", деди хок. "Вашингтон ҳукумати менга катта ёрдам берганини айтишдан хурсандман. Ёнғин бўлими кема бортидаги оловни minimal даражага туширди. Полиция Mario ва оиланинг егосидан, шу жумладан героин топишдан халос бўлишдан хурсанд еди. Унинг муносиб миқдори бор еди, бу искала остида, Дарё туби остида бутун омбор бор."Қирғий янги сигарасига гугурт қўйди. "Дон Mario билан вазиятга ойдинлик киритгандан сўнг, полиция бизнинг ҳар қандай сўровимизни бажаришдан жуда хурсанд еди. Кема атрофида ғайриоддий қатъий, аммо кўзга ташланмайдиган хавфсизлик тизими мавжуд. Олтинни омборга қайтаришда ғазначилик амалдорлари ва ҳарбий разведканинг юқори мартабали амалдорлари иштирок етмоқда. Federal резерв vault билан боғлиқ барча қўриқчилар ва его хавфсизлиги билан боғлиқ барча офицерлар ҳибсга олинган. Еҳтимол, якшанбанинг кўп қисмини тозалаш учун бизга керак бўлади, лекин якшанба охирига келиб, биз олтин яна омборга қайтишини ва сохта олтин ташланишини кутамиз. Мусодара қилинган героин йўқ қилинади.
  
  
  - Сиз омборларни ҳимоя қилиш билан шуғулланадиган ҳар бир kishi ҳибсга олинган деб айтдингизми?"Мен унга айтдим. Хок жавоб беришдан олдин сигарасини тортиб олди. "Хўш, - деди у. Ъ ҳақиқатан ҳам емас. Бир кишидан ташқари.
  
  
  "Филипп Доане?".
  
  
  Қирғий бош ирғади. "Мен уни кеча кўрдим, его қизи", деди у. "Кеча у менга қўнғироқ қилганида, уни қаердан топишимни айтди. Шундай қилиб, бар портидан ҳамма жим бўлганида, мен унинг олдига бордим. Биз узоқ вақт гаплашдик. У салом жуда фойдали еканлигини менга, Ник. Ва мен унга жуда фойдали еканлигини айтдим. Чунки барибир, агар кема бортида сизга бирор нарса юз берган бўлса ва у қўнғироқ қилмаган бўлса, мен бу мамлакат бугун қандай ҳолатда бўлишини билмайман. Ему сигарасидан бир оз кул Гиллеттга тушди. У сезмаганга ўхшайди.
  
  
  "Ва унинг отаси?"
  
  
  Қирғий мавимси тутунни пуфлади ва сигаретни кулдонга қўйди. "Филипп Доане ўлди", деди у. "Бир қиз менга айтди. У уйга қайтганидан кўп ўтмай вафот етди. Унинг тахминига кўра, бу кемадаги синовлар ва қайғулар уни чарчатган. У менга уйга келаётганларини айтди ва у бахтли туюлди. У ювиниб, яшаш хонасидаги стулга ўтирди. У бир стакан шерини сўради ва унга нима бўлганини бутун воқеани айтиб беришини сўради. У сиздан жуда таъсирланди, Ник. У ески Чинаман борлигини айтди...
  
  
  "Ҳа", дедим.
  
  
  "Ҳа, бу шундай номланган", деди хок. "Хўш, у отаси бу Жи сизни ҳайратда қолдиради деб ўйлаганини айтди. Сиз қандайдир сеҳргар едингиз. Чиройли сеҳрли нарсаларда устун бўлган одам. Кейин у стулга суяниб, қизига қойил қолди. У менга кейин стаканини кўтариб, тост қилганини айтди. "Ҳаёт сеҳри ҳақида". Кейин у бир қултум олиб, стаканни қўйди ва кўзларини юмди. Пенни унинг ўлганини билишини айтди.
  
  
  "Кечирасиз", дедим. "У жуда кўп муаммоларни келтириб чиқарди, лекин охир-оқибат у ёмон одам емас еди. Его хатоси шундаки, ему қизининг егосидан бошқа нарсага аҳамият бермади.
  
  
  "Его бугун ерталаб дафн қилинди", деди хок. Ъ ҳаммаси яхши. Қиз ҳам шундай деб ўйлайди. Агар у ҳали ҳам тирик бўлганида, биз уни тўғридан-тўғри заряд қилишимиз керак еди. У умрининг қолган қисмини панжара ортида ўтказган бўларди."
  
  
  "Мен Стаҳлга бунга пул тикмаган бўлардим", дедим.
  
  
  Хок жилмайиб қўйди. "Биламан, его-бу истеъдод, уни қўйиш ҳам Stahl бўлмайди", деди у. "Лекин мен его қизи яхши ҳис биламан, у енг еҳтимол салом сабаб бўлмас еди, жуда кўп муаммо. Бундан ташқари, у хатосини тузатиш учун қўлидан келганини қилди. У янги vault хавфсизлик тизими учун тўлиқ лойиҳаларни қолдирди. Охир-оқибат, у ҳали наҳни ёриб ўтишнинг йўлини топмаганлигини ёзди."
  
  
  "Кейин тугади", дедим мен. "Барча учлари яна боғланганга ўхшайди. Доктор Инурис, полковник, ўғил, дон Mario, дон Филипп: ҳаммаси ўлик. Олтин сейф ва героин мусодара қилинди.
  
  
  "Томонлар яна хавфсиз", деди хок. "Ҳеч бўлмаганда ҳозирча."У сигарасини узоқ тортди. "Ҳали ҳам Nikolay, бу бироз бепарво еди. Кейин у жилмайиб, қўлини узатди ва қўлимни ушлади. "Яна бир бор, - деди у, - таниқли сайланган амалдорнинг миннатдорчилигим ва миннатдорчилигим."
  
  
  "Раҳмат", дедим.
  
  
  "Биз миннатдормиз", деди хок. "Хўш, Ник, менимча, сиз таътилга лойиқсиз."
  
  
  "Бир дақиқа кутиб turing", дедим.
  
  
  Хок сукут сақлаш учун қўлини кўтарди. "Йўқ, бу сафар жиддий. Сиз бунга лойиқсиз. Бир мунча вақт учун. Хоҳлаган жойингизга boring.
  
  
  - Мен бунга ишонмайман.ъ
  
  
  Ъ ҳаракат қилиб кўринг.ъ
  
  
  "Балки", дедим мен офисни тарк етишга тайёргарлик кўрдим.
  
  
  "Оҳ", деди хок. Ъ бир сония кутинг. Мен унга ниманидир унутдим. У столига қўл чўзди. "Қиз мендан буни сизга беришимни сўради. Унинг сўзларига кўра, отаси сизни унга ега бўлишингизни хоҳлайди. У жигарранг қоғозга ўралган ва арқон билан боғланган тўртбурчаклар пакетни олди.
  
  
  У яна ўтирди ва уни очди. Г нинг почта қутиси . "Қиз яна бир нарса деди. "Кўрай, яна нима бўлди?"Бошқа его ҳазил. - Хотирангиз сизни бузаётганини айтманг. Унинг хабарида шундай дейилган: "Жаноб Картерга айтинг, мен сизга беш Frank тикаман, у бу нарсани қандай очишни есламайди."
  
  
  Мен panther ва бўрсиқ босди, мен унга жилмайди. Қутининг қопқоғи учиб кетди.
  
  
  Унинг ичида мен саёҳат рақами ва вақти билан айланиб юрган парвозларнинг жўнаш вақтлари рўйхатини кўрдим. Хок ичкарида нима борлигини кўрмасдан олдин у тезда қопқоғини ёпди. У соатига қаради ва ўрнидан турди. "Хўш, мен борганим маъқул. Хок ўрнидан турди ва яна қўлимни силкитди. "Оҳ, Nikolay", деди у. "Сизни топа оладиган хабарни қолдиринг."
  
  
  "Албатта", дедим. Ъ осон. Сиз мени Гонконгда топишингиз мумкин. Яримороли меҳмонхона ҳаракат.
  
  
  Ему унга қўл силкитди ва ешик томон шошилди. У сигарет чекаётган Чешир мушуки каби жилмайиб, ўша ерда турди.
  
  
  Riviera устидаги тепаликларда, йўл охиридаги кичик шаҳарчада девор билан ўралган меҳмонхона жойлашган. Ичкарида бўлганлар ҳамма нарсани ташқаридан кўра оладилар. Аммо ташқарида бўлганлар ичини кўра олмайдилар. Бу дунёни тўсиб қўядиган жой.
  
  
  Орқа девордан апелсин боғлари ва узумзорларнинг мафтункор манзараси узоқ кўзни қамаштирувчи Ўрта ер денгизига тушади. Деворларнинг ичида кўплаб дарахтлар ва гуллар билан боғлар ва ёрқин рангли қушлар мавжуд. Ески тош деворларда қуёш порлаб турганда ва ҳовуз бўйидаги мовий сув танани жозибали тарзда чақирганда емас.
  
  
  Кечқурун юзлаб шамлар ташқаридаги столларни юлдузлар билан қопланган салқин осмон остида оҳиста ярқираб яқинлик билан ўраб олишади.
  
  
  Ва кейин сиз ҳали ҳам кечқурун ва кейингиси ўртасида вақт топасиз, қачон емас...
  
  
  Ой авлиё хонани сув босди, унинг юзи кумуш нур билан ювинди. У ахлатда ерга ётди, териси юмшоқ ва ҳўл бўлиб, менга босди.
  
  
  "Ҳар қандай шампан?"
  
  
  У жилмайиб, бош чайқади. "Ҳаво аллақачон маст қилади."У мени ялаш учун енгашди:" Ник?"
  
  
  У бошини елкамга қўйди. У сочларининг хушбўй ҳидидан нафас олди . Ъ нима?ъ
  
  
  Ъ бу муҳим емас.ъ
  
  
  "Йўқ, мен унга айтдим. Ъ олдинга boring. Сиз нима демоқчи едингиз?"Унинг қўли менинг сонимдан пастга тушди. Ъ бу муҳим емас.ъ
  
  
  "Ҳаммаси жойида", дедим.
  
  
  - Мен шунчаки қизиқувчан едим."..
  
  
  Ъ нима?ъ
  
  
  "Бу аҳмоқлик."Унинг қўли ҳақиқатан ҳам жуда истеъдодли ва моҳир еди.
  
  
  "Ҳеч нарса", дедим. "Бу аҳмоқми, фарқи йўқ."
  
  
  "Хўш, бу аҳмоқлик .
  
  
  "Хўш, агар бу сизни безовта қилса, дарҳол айтишингиз мумкин", дедим.
  
  
  У бир лаҳзага чойшаб остига ўтирди. Наҳ ҳам у ерда нима қилиш кераклиги ҳақида ажойиб тасаввурга ега еди.
  
  
  Ярамас, pouting ва бир вақтнинг ўзида қошларини чимириб, у яна чойшаб остидан судралиб чиқди. Қўл яна банд еди.
  
  
  "Йўқ, - деди у. "Мен ҳақиқатан ҳам сўрамаслигим керак."
  
  
  "Илтимос," дедим. Ъ фақат сўранг. Мени мамнун қилиш учун.
  
  
  Унинг қўли ҳозир жуда банд еди. - Сиз қаршимисиз?"
  
  
  "Йўқ, мен унга айтдим. "Ишончим комилки, мен бунга қарши емасман."
  
  
  Ъ ишончингиз комилми?ъ
  
  
  "Мутлақо, мутлақо аниқ."
  
  
  - Сизга иккита савол бера оламанми?"
  
  
  "Менга уч, беш, юзта савол bering."
  
  
  "Бу ерда жуда чиройли, шундай емасми, Ник?"
  
  
  "Сизнинг саволларингизга жавоб берадиган Одинми?"
  
  
  "Йўқ", деди у лабларини меникига босиб. - У сизга раҳмат айтишни сўради."
  
  
  "Ва бу саволлар?"
  
  
  "Ҳаммаси жойида", деди у. "Биринчи тиргак: менга қарздор бўлган беш франкни қайтариб берасизми?"
  
  
  Унинг ревматизмида мен комидин ёнига етиб бордим ва унинг ҳамёнидан беш франкли ёзувни олиб чиқдим. Салом менга берди.
  
  
  "Иккинчи тирноқнинг бошланиши?"
  
  
  "Енди одамлар мени жуда гўзалман, дейишади. Ва шунга қарамай, одамлар ҳар доим гўзаллик ташқаридан ташқарига чиқмайди, дейишади. Ник, унинг гўзал бўлса, менинг гўзаллик фақат ташқаридан емас?
  
  
  Сўзларга еҳтиёж йўқ еди. Унинг ревматизмида унинг танасига дуч келди.
  
  
  * * *
  
  
  
  Китоб ҳақида:
  
  
  Ник Картер француз Ривиерасидаги казинода Никол шерларини кўрди... Никол кетди. Бир неча йил олдин у автоҳалокатда ҳалок бўлган.
  
  
  Кейин ўлик қизнинг юзи бўлган аёл ким еди? Картернинг вазифаси буни билиш еди.
  
  
  Лекин бир неча kishi его-даҳшатли Созлама миллионлаб dollar туради, деб ўзларини айтди. Айни пайтда, кимдир ҳашаматли француз пляжларидан Ню-Ёркнинг "бадбўй" қирғоғигача чўзилган жосуслик фитнаси орқали дунёдаги олтин захираларининг катта қисмини олмоқда...
  
  
  Ушбу шубҳали деллда Пенни Даун қандай кўтарувчи рол ўйнайди?
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"