Картер Ник : другие произведения.

81-90 Ник Картер туралы детективтік әңгімелер жинағы

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Картер Ник
  
  81-90 Ник Картер туралы детективтік әңгімелер жинағы
  
  
  
  81. Кремль ісі http://flibusta.is/b/663741/read
  
  The Kremlin File
  
  82. Испандық байланыс http://flibusta.is/b/607273/read
  
  Spanish Connection
  
  83. Өлім басының қастандығы http://flibusta.is/b/607245/read
  
  Өлім Басының Қастандығы
  
  84. Бейжің құжаты http://flibusta.is/b/690087/read
  
  Пекин құжаттамасы
  
  85. Мұз террорының сұмдығы http://flibusta.is/b/691313/read
  
  Ice-trap терроры
  
  86. Өлтіруші: Vulture код атауы http://flibusta.is/b/612804/read
  
  Assassin': Code Name Vulture
  
  87. =================================
  
  88. Ватикан вендеттасы http://flibusta.is/b/635621/read
  
  Vatican Vendetta
  
  89. Кобраның белгісі http://flibusta.is/b/671056/read
  
  Sign of the Cobra
  
  90. Өз өлімін сатқан адам http://flibusta.is/b/678851/read
  
  The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  Кремль ісі
  
  
  Лев Шкловскийдің аудармасы
  
  
  ұлы Антонды еске алу
  
  
  
  
  
  1 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Америкалық ұшақты айдап әкету қазір мүмкін емес. Сіз мұны білесіз, ол мұны біледі және газетті оқитын әрбір ақымақ мұны біледі.
  
  
  Бірақ Гранд Лаклэр аралындағы 709-шы жарыстың стюардессасы алдыңғы орындықтардың айналасында бір жерде отырған қара терісі, қара шашты жолаушымен неге сонша жақын болды? Ол онымен сырласып кетті ме?
  
  
  Ол кеудесінің арасын жылытып, формасының астында үнемі сақтайтын қысқа ұңғылы нәрсе, мен оны ұшудың басынан бастап қуана бақылап отырдым. Барлығы ұйықтап жатқандай көрінді, мен алғашында бұл кісі оған аздап қолын тигізіп, эмуға қажет нәрсені істеуге рұқсат бергендей болдым. Жақсы авиакомпанияларда клиент әлі күнге дейін король болып табылады. Ал ол тар тонының сыдырмасын сәл ашқанда, ол қазірдің өзінде пипинг ойынын асыға күтті. Ол бір сәтке жарық сәулесінде жарқырап тұрған жылтыр металды суырып алғанша.
  
  
  Ол эгосын эго алақанына салып, бұрылып, алдыңғы кабинаның есігінен өтті. Ер адам орнынан тұрып, дәлізге қайта қарады, қару оң қолының эгосында анық көрінді. Менің күртешенің астындағы иық қапшығында "Люгер" болды, бірақ мен оған қарай қадам жасасам, бірден эгоның назарын аударатынымды білдім. Стилетто оң жақ білекке жақын күдері былғары қабықта болды. Оны үнсіз серіппелі механизм арқылы эгоды менің қолыма абайлап жіберу үшін қолдануға болады, бірақ эгоды лақтыру - бұл басқа әңгіме. Ер адам көреді. Оның, мысалы, оның эгосына дейін атуға мүмкіндігі болды.
  
  
  Ол басқа жағдайларда деректерде қандай әрекеттің табысқа жету мүмкіндігі жоғары екенін әлі де ойластырып жатқанда, бұл шешімді мен қабылдаған жоқпын. Барлығы кабинадағы атыс дыбысынан оянды. Оның айналасынан орындарынан секіріп бара жатқан жолаушылардың таңданған дыбыстары естілді. Содан кейін бағдарламалық жасақтаманың ғылыми-зерттеу мәселелерін шешудің қатты дауысы шығады. "Барлығыңыз сабыр сақтаңыздар. Ұшу бағыты өзгертілді. Гаванада сіз аман-есен қалуыңыз мүмкін. Дүрбелеңге себеп жоқ ".
  
  
  Оның екпіні болды: испан. Менің қасымда Тара Сойер терең тыныс алды, ал Рэндольф Флеминг ee-нің артында тынысын тартып алды.
  
  
  'Сабыр сақта..- Еріндерін қозғамай, оның сөздерін сыбырлады. -Әйелдің үнін өшіруге тырысыңыз.
  
  
  'Куба? Бірақ ұрлықпен күресу туралы келісім туралы не деуге болады?
  
  
  Түсіндіруге уақыт болмады. Кубада мұнымен құтыла алатын жалғыз адамдар Кастроның агенттері немесе шетелдегі ұлы досының эгосы болды. Бірақ егер ол ойланып, аузын жапса, оны өзі анықтай алады. Ол ондай ақымақ емес еді.
  
  
  Ер адам жолаушылардың қараңғы көзқарасымен жүгіріп өтті. Эго көздер бізге бір сәтке тоқтады, содан кейін ол біздің артымыздағы реакцияны бағалау үшін их-ны көтерді.
  
  
  Оның баяу жағына бұрылды, қонақ үй менің қасымдағы қызбен сөйлескендей болды. Бұрылған иығыммен жабылған қолым жағамның астынан "Люгерге" қарай сырғып кетті. Ер адам маған назар аудармады.
  
  
  Жолаушылар қаруланбаған деп есептелді. Оның қаруын сол қолына қойды. Ол ұшақ жүріп бара жатқанда оң жақтағы дәлізде отырды және орнынан тұрмай-ақ эгосын оңай түсіре алды. Оны триггер тартып алды.
  
  
  Мылтық қолдың эго-сынан өтіп, оны тағы да атып жіберді. Аппақ көйлектің эгосының алдында қызарып кетті. Ол есікке қарай құлап, шегеленгендей сол жерге іліп қойды. Эго аузы ешқашан шықпаған айқайдан ашылды. Эго тізелері дірілдеп, ол құлап түсті. Біреу есікті екінші жағынан итеріп жіберді, бірақ эго денесі өткелді жауып тастады. сосын менің алғашқы екі соққыммен алға секірдім.
  
  
  Артымнан оның әйелдің истерикалық айқайын естідім. Мораль бақылаудан шыға бастады. Оны мәйіт бір аяғынан сүйреп апарып, есік ашылды. Стюардессаның револьвері есік алдында оқ жаудырды. Ысқырған көздерім қолтығымнан өтіп, пальтомды тесіп өтті де, ұшақтың артқы жағындағы айқай маған біреудің жараланғанын хабарлағанша траекториясын жалғастырды. Ол суға түсіп, қыздың білегінен ұстап, револьверін түсіріп алғанша айналмалы қозғалыс жасады. Ол исо-ның қолынан келгеннің бәрін істеп, ұзын, өткір тырнақтарын менің үстімде сынап көрді. бет, мен оның мойнына каратэ соққысымен соғу үшін жүк көлігімді тастауға тура келді. Ол менің құшағыма ақсап құлап түсті, мен оны досының өлі денесіне лақтырып жібердім. Ол үш револьверді алып, минутына екеуін қойды да, "Люгерді" дайын күйінде ұстады.
  
  
  Мен кабинада не бар екенін білмедім. Ұшақ дірілдеп, кенет бағытын өзгертіп, кенет мұхитқа құлады. Оның тепе-теңдігі бұзылып, кабинаның есігінен ұшып кетті, мен есіктің жақтауынан ұстауға тура келді.
  
  
  Ұшқыш орындықта еңкейіп, басқару тұтқасына салбырап жатты. Оқ жарақатының айналасында арқасынан қан ағып жатты. Оның үстінде штурман тұрды. Басталуы екінші ұшқыш ұшақты түзу жолға қайтару үшін зорлық-зомбылық әрекеттері қолданылады. Штурман ұшқышты рульден көтеріп, орамалмен қан кетуді тоқтатуға тырысты. Ол да Ниагара сарқырамасын тоқтатуға тырысуы мүмкін еді. Әуелі екінші ұшқыш ұшақты басқаруды қолға алып, автопилотқа ауысты. Ол бұрылды, бәлкім, екінші жүргізушіге көмектесу үшін, мені көріп, қатып қалды. Әрине, ол мені үшінші нөмірлі қатардағы жауынгер деп қателесті.
  
  
  Оны "люгер" қапшығына салып, эму көзін қысып алды. "Біз Гранд Лаклерге ұша аламыз. Олар соғыста жеңіліп қалды ".
  
  
  Бастапқыда екінші ұшқыш қарап тұрды миммо мені дәліздегі тәртіпсіздікке. Штурман кенет бұрылып, ұшқышты бір қолымен ұстап, маған қарады. Ол өлімге әкелетін ұнды болды. "Сен кімсің, тігінші аласың?"
  
  
  «Янтье Параат». Ол ұшқышқа басын изеді. - "Ол өлді ме?"
  
  
  Ол басын шайқады. Әуел бастан екінші ұшқыш маған қарады.
  
  
  "Ол Хауиді атып тастады ... бортсерік!" Содан кейін эго миы екінші беріліске ауысты. 'Сен . .. Сәлеметсіз бе. .. мылтықпен не істейсің?
  
  
  Оның, эму күлді. "Оның менімен бірге болғанына қуанышты емессің бе? Сізге Кеннеди әуежайына, Нью-Йоркке хабарласып, есеп бергеніңіз жөн. Содан кейін сіз бірден Ник Картердің бортында қару алып жүруге рұқсаты бар-жоғын сұрай аласыз. Оларға Тимоти Уайтсайдтан кеңес алуын айтыңыз. Егер сіз ұмытып қалсаңыз, ол осы авиакомпанияның президенті.
  
  
  Олар досына досына қарады. Әу баста екінші ұшқыш көзімді алмай өз орнына құлап, радиобайланыс орнатты. Ревматизм біраз уақыттан кейін келді. Бәлкім, олар Уайтсайдтың қоқыс жәшігін шығаруға мәжбүр болған шығар. Эго дауысы абсурдтық толқумен және ашуланшақтықпен. Оның тәртіпті бұзу туралы не ойлайтынын білді. Егер ол ұшақтардың эго-сында бір минут кешігіп келсе, ол қазірдің өзінде өлтіруге қабілетті болды.
  
  
  Осы уақытта кабинадағы тағы екі стюардесса жыл сайын келетін. Олар жағдайдың қайтадан бақылауға алынғанын тез сезіп, дыбыс жүйесі арқылы тыныштандыратын хабарларды қайталады.
  
  
  Оны ұшқыштың тамыр соғысы сезді. Ол жүйесіз болды. Бұл туралы оған штурманға хабарлап, эгосын артқы жағындағы бос орындарға қоюды ұсынды.
  
  
  Оның эму-сы әлі де онша ұнамады, бірақ ол эму менің көмегіме мұқтаж екенін түсінді. Біз ұшқышты ағытып тастадық және дәліздегі мәйіттер арқылы эго зардап шекті. Форма киген аққұба әйелге үш бос орындықтың арасына қол тіректерін қою бақыты бұйырды, осылайша біз өз эгоымызды қоя аламыз. Ол мүлдем ыңғайлы жағдайда емес еді, бірақ менде бұл эго ұзақ уақыт бойы мазаламайтынын сезіндім.
  
  
  Бортсеріктердің бірі алғашқы көмек көрсете бастағанда, оның қасында Тара Сойер тұрды. Ол бір сәтке қарады да, сосын: "Мені тастап кет. Мен сені жақсы көремін", - деді. Оның қолынан келеді жеңе бұл. Сенде әлі де көп дель бар ".
  
  
  Штурман екеуміз ұшқышты қыздарға қалдырдық. Біз әлі ес-түссіз жатқан стюардессаны ұшқыштың артындағы бос орынға ауыстырдық.
  
  
  Оны мұқият тінтті, бірақ басқа қару таппады. Егер ол оянған кезде улы тырнақтарымен бірдеңе жасап көргісі келсе, оның тобықтары мен білектерін мықтап байлады. Жолаушылар көрмеуі үшін біз өлі ұшақты басып алған адамды шкафқа жатқыздық, эго, және біз қайтадан кабинаға қарай бет алдық. Бастапқыда екінші ұшқыш әлі бозарған және мазасыз болып көрінді. Ол ұшқыштың жағдайы туралы сұрады, ал менің ревматизмім эгоға ұнамады. Ол қарғыс айтты. - Келер ... Олар бұл зеңбіректермен бортқа қалай шыға алды? Ал сен ше?'
  
  
  "Мен саған айтқанымдай, бұған менің рұқсатым бар. Көкірекшенің астына екі револьвер тығылды. Керемет, қалай ойлайсыз? Менің білуімше, экипаж қарудың бар-жоғына тексерілмейді.
  
  
  Екі ер адам қауіпсіздік саңылауын мойындап, ырылдаған дыбыстар шығарды. Мен екінші ұшқыш үшін қандай болды деп ойладым. Алда әлі талай жол бар еді.
  
  
  "Қалай ойлайсың, сен әлі де Испания портына ұшақ жеткізе аласың ба, әлде оны басқаруды өз қолыңа алғың келе ме?"
  
  
  Эго қасы бүгілген. Ол мені мазақ етіп жатырмын деп ойлады. "Сіз бұл ұшақпен ұша аламын дейсіз бе?"
  
  
  Оның әмиянын суырып алып, лицензиясын көрсетті. Ол басын шайқады. "Ұсынысыңыз үшін рахмет, бірақ мен оның эгосын өзім жасаймын".
  
  
  "Егер сіз өз ойыңызды өзгертсеңіз, ол сізді ауыстыруға дайын", - деп жауап бердім мен. "Мен сонда боламын".
  
  
  Ол күлді, ол оның босаңсығанына үміттенді. Оның кабинасынан шығып кетті. Стюардесса сусындарды таратып, жолаушыларды тыныштандыруға тырысты. Екіншісі қарт адамға оттегін беріп жатқан. Оның жүрек талмасы болған шығар. Тара Сойер әлі де ұшқышпен айналысқан. Тыныш және тиімді. Эй оған барған сайын көбірек ұнады. Көптеген әйелдер мұндай жағдайға сабырмен қараған жоқ. Ол қасында тұрғанда көзін көтерді. "Ол шыдай алмайды, Ник".
  
  
  "Жоқ, түсіндім".
  
  
  Ұшқыштың артында отырып, байланған стюардесса есіне келе бастады. Ee көздер бірінен соң бірі ашылып тұрды, енді мен ауырған мойынды сипау үшін қолымды көтергім келді. Қолдары байланғанын байқаған ол жан-жағына қарауға тырысты. Бұл қозғалыстан туындаған шаншу ауырады, бұл слдың жалғыз берілісі. 'Ой . .. ", - деп шағымданды ол. 'Менің мойным.'
  
  
  Ол маған көзін көтерді.
  
  
  "Сынған жоқ", - деп қысқаша жариялады. "Ал атудың жаман көзін алудың қажеті жоқ".
  
  
  Ол көзін жұмып, ернін ісіндірді. Ол қайтадан есінен танып қалу үшін қонақүйге бармады және басқа стюардессалардың қасына телефон соқты. Ол одан бір стақан виски мен су алып келуін өтінді және әріптесінің ішкеніне көз жеткізуін өтінді. Ол менің бұйрықтарымды мұқият орындады, орындықтағы қыздың үстінен еңкейіп, басын иегінен көтеріп, тамағына эй сусынын құйды. Бойжеткен жұтынып, аузын жауып, ентігіп қалды, ал стюардесса вискиін атмосфералық ауаға төгіп жіберді. Бұл вискидің бір бөлігі оның формасына түсті.
  
  
  Одан сұрады: "Сіз оны осы рейске дейін бұрын көрдіңіз бе?"
  
  
  Көздері сұр түтінді, ұзын бойлы стюардесса арқасын түзеп, маған қарады. Енді ол жолаушыларға көмектесуді аяқтаған соң, оның дауысынан ұстамды ашу естілді. "Жоқ, Эдит, айналысатын қыз әдетте бізбен бірге ұшады, ұшып кетер алдында телефон соғып, ауырып қалғанын айтып, досын жіберді. Мына қызға дауыс бер!
  
  
  "Бұл бөліктер бола ма?"
  
  
  "Менің білуімше, бұл бірінші рет болды. Әдетте әуежайда резервтік стюардессалар болады, бірақ бүгін біз бұл қыздардың қасына жалғыз келген жоқпыз ".
  
  
  Мен оған күмәндандым. "Мұны кездейсоқтықтан артық деп ешкім ойлаған жоқ па?"
  
  
  Ол маған бәрінен бұрын қарады. "Сэр, авиациялық пошта бизнесінде, болып табылады сіз әрқашан соңғы минутта кез келген нәрсені күте аласыз. Біз қызға бірнеше сұрақтар қойдық, оның мамандықты түсінетіні белгілі болған соң, оны өзімізбен бірге алып кеттік. Жалпы, сен қандай полицейсің?
  
  
  "Бүгін жолы болған адам. Ұшқышқа көрпе лақтыра аласыз ба? Бұл адамдардың бәрі мәйітті көріп тұрғандай ойлайды ".
  
  
  Ол орындықта сауығып жатқан қызыл шашты стюардессаға ащы көзқараспен қарады да, кері шегінді.
  
  
  Ол маған орман жолымен аш мысыққа қарай секіріп бара жатқан жаралы құс сияқты қарады. Оның жанында оның sel. Егер мен оны қорқытпасам, әйелдердің менімен сөйлесуі оңайырақ. Ол мүмкіндігінше жанашыр болып көрінуге тырысты.
  
  
  "Түрмеден шыққан кезде, сен қазіргідей тәбетті көрінбейтін боласың, қарындас. Кісі өлтірді деген айып шебер плюс олар сізге ұшақты айдап әкеткені үшін беруге дайын барлық нәрсе. Бірақ, екінші жағынан, егер сіз менімен аздап жұмыс істесеңіз, маған ревматизмге лайықтысын беріңіз, мүмкін ол сіз үшін бірдеңе істей алады. Сенің атың кім?'
  
  
  Ол жауап берді, мен оның нәзік, кернеулі дауысынан үміт пен үміттен бірдеңе ұстағандай болдым. - "Мэри Остин".
  
  
  "Ал сенің жігітің бе?"
  
  
  "Хуан ... Кардоза... Ол қайда?"
  
  
  эй, көп ойланбастан оны айтты. 'Nen туралы ойлануға кеш.'
  
  
  Мен оның реакциясын білуім керек еді. Ол маған шынымен де омелдің бұған қатысы бар-жоғын айта алды. Оның беті оны жұлып алғандай болды долларды денелеріне қою үшін. Нахтың көзінен жас ағып кетті.
  
  
  Оны достық үнмен жалғастырды. "Маған Хуан, Мэри туралы көбірек айтып беріңізші. Ол кім еді?'
  
  
  Дауысы күңгірт естілді, ол жылаудың арасында әңгімелеп берді. "Кубалық босқын. Ол бәрінде болды, ал эму қайта оралуға мәжбүр болды. Ол өзінің Кастромен туыстық қатынаста екенін және олар бұл үшін эмусқа зиян тигізбейтіндігін айтты ".
  
  
  Оның ойынша, ол құпия полиция қызметкеріне көбірек ұқсайды. Бұл босқындарды қабылдаудың қиындығы болды; сіз кімнің қашып кеткенін және жау үшін кім жұмыс істейтінін ешқашан білмейсіз ".
  
  
  "Сіз эгоды қашаннан бері білесіз?"
  
  
  'Алты ай.' Ол сынған ойыншықтың үстінен жылап жатқан балаға ұқсады. "Мен онымен Майамиге ұшу кезінде Eastern Airlines компаниясында жұмыс істеп жүргенімде таныстым. Екі жексенбі бұрын ол мені жұмыстан кетуімді өтінді. Эму менің көмегіме мұқтаж болды. Ол Кубада көп ақшаны мұраға алады, егер ол ih алса, біз үйлене аламыз. Енді . .. сен эгоды өлтірдің ".
  
  
  "Жоқ, Мэри, сен оны эмуға револьвер беріп, ұшқышты атып өлтірген адамсың".
  
  
  Ол қатты дауыстап жылады. Жолаушылар таңдана жан-жағына қарады, кейбіреулері әлі де қорқып кетті.
  
  
  "Мен атып тастадым ... бұл кездейсоқ оқиға болды ... штурман маған қарсы шықты ... ол мені ұрды ... мен ... мен триггерді тартқым келмеді ... оның ... oni бағытын өзгертуі үшін оның жай ғана қонақ үйі ... '
  
  
  Оның орнынан тұрып, қолтығын қойып, үш орындыққа отырғызды. Ол Хоктан нах үшін бірдеңе істеуін сұрайтын еді. Кем дегенде, ол қаруды қолданудың бірінші ережесін білмеген: егер сіз эгоңызды пайдалануды жоспарламасаңыз, револьверді ешқашан алмаңыз. Екінші ереже: балалар револьвермен ойнауға болмайды.
  
  
  
  
  
  
  
  2 Тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Менің бастығым Дэвид Хок мені N3 деп атаған кезде, бұл менің бірінші Killmaster ретіндегі ресми кодым, ол маған мүмкін емес миссия беретінін білемін.
  
  
  Әдетте қасымда ешкім болмаса, ол мені лақап атпен атайды. Бірақ ол жөтеліп, N3 деп айтқан кезде, оның бірінші жасайтын ісі менің өмірімді сақтандыру полисін екі есе көбейтуім керек деп ойлаймын. Өкінішке орай, біз үшін бір компания мені сақтандыратындай ақылсыз болған жоқ, сондықтан бұл маңызды емес.
  
  
  Ол есеп беруге келді. AX барлық барлау қызметтері бойынша ең кедей штаб-пәтерге ие. ЦРУ мен ФБР-дің айналасындағы жігіттер бұған бет бұрады, ал құпия қызмет мүшелерінің көңілінен шығу одан да қиын. Олар өздерін ең жақсы таңдау деп санайды, өйткені олар президентті күзетуі керек.
  
  
  Оның шаршағаны болды. Ол жалықтыратын тапсырманы орындады және Мичиганның солтүстігінде бірнеше апта бойы балық аулауды асыға күтті. Хоук газетті орындық арқылы маған қарай итеріп жіберді де, жөтеліп: "N3, бұл нені білдіретінін түсінбейсің бе?" - деді.
  
  
  Ол "Қиындықтар" деген айқайлаған тақырыпты оқымас бұрын ревматизмге шалдыққан болуы мүмкін.
  
  
  
  
  ГЕНЕРАЛ ХАММОНД
  
  
  ФЛАЙЕРДЕ ӨЛТІРІЛДІ
  
  
  
  
  Менің ойымша, көптеген американдықтар Хаммондты білмейді. Ол үшін олар Гранд Лаклер аралы туралы білуі керек. Генерал ол жерде диктатор болған. Аралдың күрделі тарихы болды. Содан кейін оны испандықтар жаулап алған кезде ол француздардың қолына өтті, содан кейін ағылшындар басып алды. Халық саны 90 пайыз қара нәсілділер, қант плантацияларында және қалың ормандарда жұмыс істеу үшін Африкаға әкелінген құлдардың ұрпақтары болды. Он жыл бұрын арал тұрғындары референдумда ағылшындармен араздасып, тәуелсіз республиканы жариялауға шешім қабылдады. Онда шталды Рандольф Флеминг басқаруы керек
  
  
  Флеминг аралдағы ең дарынды және ең танымал адам болды. Ол нағыз әке ретінде өз халқы үшін маңызды өзгерістер мен өзгерістер енгізді. Содан кейін эго қалпына келтірілді. Ол әскерилерге тым көп бермеді, олар ашуланды. Флеминг Америка Құрама Штаттарына қашып кетті, онда ЭМУ-ге саяси баспана берілді. Хаммонд билікке келді және әскери диктаторға лайықты адамдарды құлдыққа алды. Енді Хаммонд қайтыс болды. Кездейсоқтық па? Мүмкін жоқ. Бұл маңызды емес еді. Ол билік вакуумын қалдырды. Диктатор тұсында көшбасшылық белгілерін көрсеткен кез келген адам Хаммонд билігі кезінде түрмеге жабылды немесе басқа жолмен жиналу үшін шығарылды және ол дипломаттардың аралдағы тәртіпті қалпына келтіруге көмектесу үшін кімге қарап тұрғанын бұрыннан білемін деп қорықты.
  
  
  Хоук күңкілдеді: "Бізде ресейліктердің аралда зымыран базаларын жасап жатқанын көрсететін барлау мәліметтері бар. Әрине, әдеттегідей өте сабырлы. Сондықтан біз де тыныш және жасырын жұмыс істеуге мәжбүр боламыз. Бізді алаңдату үшін Куба Гранд Лаклер туралы шу шығарады. Олар мұқтаж көршілеріне көмектескісі келеді. Бірақ біз бәрінің орыстардың қолында екенін және "көмектің" мақсаты аралға зымырандар орнату екенін білеміз. Осылайша, бұл операция Кремль құжаттарына енеді ".
  
  
  Дэвид Хоук саусақтарын орындықтың шетіне тигізіп, маған байыпты қарады. "Бұл бір адамға арналған операция, N3. Біздің үкімет екінші кубалық зымыран о-ны қаламайды. Сіз Рандольф Флемингті Гранд Лаклерге мүмкіндігінше тезірек жеткізуге міндеттісіз ".
  
  
  Оның әскерилердің бір орында отыратынына немесе бұл туралы бірдеңе айтатынына күмәнданды.
  
  
  "Сіздің міндетіңіз - олардың бар екеніне көз жеткізу себеп болған жоқ. Сіз Флемингті президент сарайына апаруыңыз керек. Ал сіз біздің елде бұған қатысы бар екенін ешкім білмеуі үшін әрекет етуіңіз керек ".
  
  
  Ол өзінің мысқылын анық білдірді. - "Мен оқ атуға, улануға, кез-келген жолмен қорқытуға дағдыланғанмын, бұл жерде ерекше ештеңе жоқ, бірақ мен оны әлі таппадым мекемелер өзін көрінбейтін ету үшін. Оның шталының көрінбейтін болғанын қалай қалайсың? '
  
  
  Ол көп нәрсеге шебер, бірақ қарақұйрықты күлдірту олардың айналасында бір нәрсе емес. Ол мүлдем сезімтал емес. Ол тіпті күлген де жоқ.
  
  
  "Бұл туралы қазірдің өзінде қамқорлық жасалды. Лаки Флеминг пен Том Сойер жақсы достар ".
  
  
  "Маған Хек Финн көбірек ұнайды, бірақ Марк Твеннің кітабы маған қалай көмектесе алады?"
  
  
  Хоук мұндай тапқырлықты ұнатпайды, сондықтан ол маған қышқыл көзқараспен қарады. Томас Сойер. Сіз нен туралы естіген шығарсыз. Ол әлемдегі ең ірі Sawyer Hotel Group компаниясының президенті. Үш жыл бұрын генерал Хаммонд эмуға жағажайда қонақүй мен казино салу үшін жер телімін берді, онда ауқатты туристер көңіл көтеріп, ақшаларын жұмсайтын нәрселерді ала алады. Екеуі де соған лайық. Сіз, әрине, Сойердің табысты компанияның эгосын бірден ұлттандыратын иемденуден пайда көрмейтінін түсінесіз. Сойер Флемингтің бизнестің эгосы болашақта тәуекелге ұшырамайды деген уәдесінің орнына біздің барлық көмегімізді уәде еткенін енді түсінесіз деп үміттенеміз. Ал Флеминг өз сөзін айтты ".
  
  
  Ол оған басын изеді. Саясат қоқыс үшін біртүрлі серіктестер жасайды. Патриот Флеминг және ынталы кәсіпкер Сойер. Ал мен бұл екеуін біріктіруім керек. Оны Хоуктың тым қатал кеңсесі әлемді бейберекет деп ойлап тастап кеткен.
  
  
  Нью-Йорктегі барлық Сойер бірдей баға диапазонындағы барлық басқа қонақүйлерге ұқсады: қымбат дүкендермен қоршалған шағын вестибюль. Бірақ бір нәрсе басқаша болды. Жоғарғы қабатта ашық тұрған жеке лифт болды. Жоғарыға көтерілгеннен кейін ол мені әдемі киінген аққұба күтіп тұрған кең залдың жұмсақ кілеміне аяқ басты. Интернеттегі қымбатты жириновскийлер барлық қабырғаларға ілулі тұрды, бірақ олардың айналасындағы жалғыз біз тар белдемшенің астынан маған көзін қысып тұрған екі аяғының сапасына сәйкес келе алмадық. Кішкентай сымбатты қол маған қолын бұлғады. "Картер мырза?" Ол оған басын изеді.
  
  
  "Оның Тара Сойер", - деді ол. "Әкем әдеттегідей телефонмен сөйлеседі және менімен кездесуімді өтінді".
  
  
  Ол маған қолын беріп, дәлізден төмен қарай апарды басқа жақтағы күн. Біз кірген бөлме бұрын-соңды көрмеген ең үлкен бөлмелердің бірі болды. Шыны күндер өсімдіктер мен кішкентай ағаштарға толы террасаға кіруге мүмкіндік берді. Бізде креслолар, шкафтар, папкалар болған жоқ, тек ыңғайлы креслолар мен дивандар аралдары болды. Және бар. Сойер мырза қонақтарды қалай қабылдау керектігін білді. Қыз мені жіберіп, барға қарай беттеді.
  
  
  "Мен саған не ұсына аламын, Картер мырза?"
  
  
  "Әрине, өтінемін".
  
  
  Ол маған бір стақан бренди құйып, вискиіне сода алып берді. Біз ішкі ауланың әйнек есіктеріне қарай жүріп, төмендегі парктегі қарға қарадық.
  
  
  "Қандай ұят", - деді ол. "Көптеген әдемі нәрселер бар және түнде ол жерге баруға ешкімнің батылы бармайды.
  
  
  Оның ойынша, мен кейбір адамдар үшін, тіпті қашан болмаса да, қауіпті болатын көптеген жерлер туралы ойлай аламын деп ойладым. Мысалы, бұл бөлме Тара Сойер үшін қауіпсіз болмас еді, егер ол әкесінің бір қабатта болғанын білмесе. Ол өте еліктіргіш, кеудесінен еркін салбырап, жамбастарын мықтап құшақтап айналысатын жұқа матаның астында өте әйелдік еді. Менің таңданысым нахтан қашып кетпес үшін оны үнсіз тостпен айтты. Сосын артымыздан есік ашылып, бәрі бітті.
  
  
  Томас Сойер өзін күткендей емес болып шықты. Ол өзін биік, жігерлі, табыс пен күш-қуат беретін адам ретінде елестетті. Оның орнына оны бойы алтыншы фут емес, жарты бас төмен тұрған адам көрді рас, жылдам қимылдармен. Нен эгодағы жалғыз күшті нүкте күтпеген жерден терең дауыс болды. Ол менен бірнеше фут қашықтықта тоқтап, біреу сатып алуды ойлап жатқан көлікке қарап тұрғандай, мені басынан аяғына дейін тексерді. "Картер мырза?" Ол сенімді емес еді.
  
  
  Ол кішіпейілділікпен басын изеді.
  
  
  "Сен мен ойлағандай емессің".
  
  
  Ол шағымданбады және ол мұны білді. Көптеген адамдар суперагентті Богарт пен сэр Огилви Реннидің арасындағы крестке ұқсайды деп ойлайды, британдық M. I. 6 департаменті "С" деп атаған бақытсыз жігіт, оның мұқабасы немістің Der Stern журналындағы мақаламен ластанған. Ал мен оған мүлде ұқсамаймын.
  
  
  "Оның қонақ үйі болар еді сізбен table border сөйлесіңіз", - деп жалғастырды қонақүй магнаты. Бірақ бұл күтеді. Сізге контейнермен бірге ұшақты ұстап тұру керек, ал уақыт аз. Сіз Кеннеди әуежайының айналасында, Нью-Йоркте кетесіз бес минут үшінші.
  
  
  Сөйтіп аққұба ары қарай жүре берді. Іс қызық бола бастады. Оның шынтағына тиді. "Егер сен заттарыңды жинап қойған болсаң, барғанымыз жөн. Менің сөмкелерім қазірдің өзінде төменде, бірақ біз кетпес бұрын маған қандай гемамен сөйлесуім керек ".
  
  
  Сойер мені шығарып салып жатқанда, ол басқа бөлмеге кірді күні залда. Бір минуттан кейін ол жұмсақ көк көйлектің үстіне күзен қалпағы мен сәйкес күзен тонын киіп оралды. Онымен бірге кішкентай чемодан болды, ол оны бес фут қашықтықтан маған лақтырып жіберді. Сондықтан ол өзін қалай шектеу керектігін білді. Мен бағалай алатын нәрсе. Оны чемодан ұстап алып, әкесімен қоштасып жатқанын бақылап отырды.
  
  
  Кейбір мобстердің көлігі кедей Тойотаға ұқсайтындай үлкен лимузинде ол бізді жүргізушіден бөліп тұрған люкті жауып, күтпеген жерден бизнеске кірісті. "Енді ол сені бірнеше нәрсеге үйрете алады. доктор Флеминг керек Мен сіздің кім екеніңізді және сіздің нақты жұмысыңыз қандай екенін мүлдем білмеймін. Ол сені әкем қонақүйге күзетші етіп жұмысқа алды деп ойласа керек. Оның біртүрлі мақтанышы бар, егер қаласаңыз, оны кінәсіздік деп атаңыз және егер ол өз халқының эгосынан басқа басқалардың оған көмектесетінін білсе. таққа отырды, ол президенттіктен бас тартуы мүмкін.
  
  
  "Иә?" - Мен ee реакциясын бақылап отырдым. "Ол сенің әкеңнің әскер сатып алғанын білмей ме?"
  
  
  Ол бір сәтке РТА-ның бұрыштарын жұлып алды, ал оның ерні жағымсыз сөз айтқандай болды, бірақ ол тақырыптан аулақ болмауға шешім қабылдады. "Оның түсінігі жоқ және одан жақсысын ешқашан білмейді. Оның ойынша, әскерилер қазіргі жағдайды жалғыз өзі шеше алады деп ойлайды. Бірақ менің әкем армия қолбасшылығы өз сөзінде тұратынына сенімді емес және сіз бұл жағынан жағымсыз тосынсыйларға дайын болуыңыз керек.
  
  
  Сонда ғана мен оны түсіндім. Әкем менің жұмысымды істеп жатқаныма көз жеткізу үшін тәтті сәби қызын жіберді. Ол Гранд Лаклердің әскеріне ғана сенбеді. Ол бізге, Эйкске, бізге, маған сенбеді және бәрі өз жолымен жүріп жатқанына көз жеткізу үшін шырынды қызын жем ретінде тастауға дайын болды. Бұл мен қуана тістеген жем болды.
  
  
  "Олай болса, біз басқа досқа тиесілі сияқты болмауымыз керек. Әрине, Томас Сойердің қызы таяз қызметшімен бірге жүрмес еді. Флемингпен де дәл солай. Бірақ оны түзетуге тура келеді ".
  
  
  Ол Кеннеди әуежайына, Нью-Йоркке бөлек келу үшін әрқайсысына таксиге бөлек отыруды ұсынды. Сонымен қатар, эй, менің басқа істеуім керек екенін білудің қажеті жоқ еді. Мені Манхэттендегі әуе компаниясының кеңсесіне түсіріп жіберді, оның құжаттарын авиакомпания президентіне көрсетті және оның Вашингтондағы AX штаб-пәтерінде телефон арқылы жазбаларды тексеруін күтті. Оның қонақ үйі бортқа қарулы көтеріліп, жолаушыларды тексерген кезде өзіне назар аудара алмады.
  
  
  Хоуктың реакциясы жеткілікті әсерлі болды, президент дереу әуежайдың бас директорына қоңырау шалды, ол ол жаққа келгенде мені жеке өзі ұшаққа шығарып салды.
  
  
  Тара Сойер қазірдің өзінде ұшақта үш орындық терезенің жанында отырған әдемі, білімді келбетті, қара нәсілді адаммен сөйлесіп тұрған. Ол Гранд Лаклер аралындағы президент Томас Сойердің жаңа қазынасы Рандольф Флеминг деп күдіктенді. Ол, ол қыздың қасында отырғанда оған жалт қарады да, оның көшбасшылық пен адалдықты нұрландырғанын байқады. Ол маған бір сәтке қарады, содан кейін маған қайта назар аудармады.
  
  
  Бәлкім, ол мені қажетті жол қозғалысы қажеттілігі деп ойлаған шығар. Оны ойдың эгосы оқи алатын. Аралға жеткенде ол өзін қауіпсіз сезінеді; бірақ ол президенттік люкс бөлмесінде болмаған кезде, ол оңай нысана болды.
  
  
  Ол бір сәтке Сойер неге бізді тасымалдау үшін өзінің жеке ұшақтарының айналасына біреуін салмады деп ойлады, содан кейін бірден Тара айтқан мақтаныш туралы ойлады: Флеминг мұндай нәрседен бас тартатыны сөзсіз, өйткені бұл жер асты дүмпулерінің қайта оралуы сияқты көрінуі мүмкін. Флемингтің дауысы жұмсақ, сөздері салмақты, Тарамен іскерлік үнмен сөйлесті. Жолаушыларға ұсақ-түйектер туралы айтып жатқандай көрінді. Біз әуеде болған кезде стюардесса жастықтар мен көрпелерді алып келді. Көп ұзамай жолаушылардың көпшілігі әулиелерге жабылды, әңгімелер басылды. Мен үшін ұйқы туралы сөз болуы мүмкін емес. Бәрінен бұрын, әрине, ол Флемингті бақылап отыруы керек еді, бірақ сонымен бірге Тараның менің қасымда еліктіргіш болуы менің өмірімді жеңілдете алмады. Және ол шиеленістің өзара екенін сезінді. Қолымыздан келгеннің бәрі басқа нәрсе туралы ойлауға тырысу болды. Кем дегенде, бұл маған сергек болуға көмектесті.
  
  
  Мені Флемингпен ұшақ айдап әкету оқиғасы оны бақылауға алғаннан кейін ғана таныстырды. Содан кейін ол Sawyer Hotel Grand-Lacklaire қонақүйіндегі жаңа қауіпсіздік қызметкерінің дәл осындай рейспен ұшуы бақытты кездейсоқтық екенін құлықсыз мойындады. Ол аралдың эгосы мен тұрғындардың эгосы маған ұнайды деп үміттенді.
  
  
  Содан кейін, әлі де мазасыз жолаушыларға мысал ретінде, ол орындықтың арқалығын түсіріп, өзін тыныш ұйқыға жіберді.
  
  
  
  
  
  
  
  3 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Гранд Лаклер әуежайы Чикагодағы О'Харе әуежайы сияқты үлкен емес еді, бірақ соңғы ұшақ Гранд-Ла-Клэрдегі барлық жолаушыларды тастап кеткендей болды. Әуежайдың заманауи болғаны сонша, мен Сойер қонақүйі мен казиносының кірісі үшін ол үшін ақша төледі ме деп ойладым. Ашық түстермен киінген аралдықтарды шорт пен қысқа жеңді көйлек киген сарбаздар нөмірде ұстады. Қару-жарақтан басқа, олар ірі скауттарға ұқсады. Олардың айналасындағы кейбіреулер ұшақ пен ih күтіп тұрған қара лимузиндердің айналасында кордон құрды.
  
  
  Стюардесса доктор Флеминг әуежайды айналып шыққанша бәріміз өз орындарымызда тұруымыз керек деп мәлімдеді. Баспалдақ жақындап, есік ашылды. Оны қазірдің өзінде қалың жұрт көріп үлгерді, енді аралдың жаңа президенті өз жеріне аяқ басқан кезде саңырау дауыстар естілді.
  
  
  Менің қасымда Тара Сойер сыбырлады: "Қараңдаршы, оған қандай жұптар бар. Оның қонақ үйі болар еді, сондықтан біз төменде боламыз және оның төмен қарай жылжуын бақылай аламыз ".
  
  
  - Күзетшілер сені итеріп жіберер еді. Сенің осында екеніңе қуан, - деп жауап бердім мен.
  
  
  Терезелерден біз қазір ұшақ пандусының түбінде тұрған Флемингтің арал тұрғындарымен амандасқанда қолын көтергенін көрдік. Семіз адам жеңіл түрде сәлем берді, сосын Флемингке қарай жүрді де, эмудың қолын қысты. Флеминг күлді.
  
  
  "Полковник Кариб Иероним", - деді Тара. "Армия штабының бастығы. Флемингтің оралуын ұйымдастырған адам.
  
  
  Бұл менің байланысым болды. Ол оған мұқият қарады. Эго қара бет қара емес еді. Оның шығыс көздері, биік бет сүйектері және зәйтүн терісі бар еді, бұл оның тарихқа дейінгі дәуірде аралды жаулап алған бразилиялық үндістердің ұрпағы екенін көрсетеді. Ол үлкен вьетнамдыққа өте алады. Джером жаппай истерияда эго естілуі үшін ернін Флемингтің құлағына қойды.
  
  
  Оның бетіндегі эго көрінісі арқылы ол Флемингке ықтимал қауіптер туралы ескерткенін түсінді. Ол Флемингтің қолынан ұстап, эгоды күтіп тұрған лимузиндерге ашық түрде жетектеді.
  
  
  Флеминг күлімсіреп, Джеромның қолын сілкіп жіберді де, адамдармен қол алысу үшін полиция қоршауының артындағы көпшілікке қарай беттеді - бұл әрекеттерді ол кез келген есі дұрыс полиция қызметкері мен күзетші сияқты жек көреді. Ол қанаттарында ресми жалаулары бар үлкен көлікке отырғанда қол шапалақтау тоқтаған жоқ; кейбір көрермендер милиция қоршауынан өтіп, қозғалып келе жатқан көлікті сынап көрді. Ұшақты айдап әкетпек болған стюардессаны ұстау үшін бортқа әскери полиция келгенше ұшақта күтуге тура келді. Ол мені алып кетіп бара жатқанда маған үрейлі және сұраулы түрде қарады. Оның, күлімсіреп, басын изеді. Мүмкін, оны эй, жеңілірек үкім шығаруы мүмкін еді; ақырында ол ескі қулықтың құрбаны болды. Ол сарбаздардың қоршауында баспалдақтан түсіп бара жатқанда, жұртшылық ee-ді VIP деп санап, дауыстап қарсы алды. Ұшақты айдап әкету әрекеті туралы жұртшылыққа хабарланбаған шығар. Ақыры шығуға рұқсат алдық. Жиналғандар әлі де қуанып жатты. Бізде әйгілімен бірге болды Доктор Флеминг ұшып кетті. Тара күліп, қолын бұлғап, көрермендердің назарын өзіне аударды. Маған ешкім мән берген жоқ. Ол бұған риза болды. Құпия агентпен болуы мүмкін ең жаман оқиғалардың бірі - көпшілікке жария болу. Бізді салыстырмалы түрде тыныш кеден үйіне апарды, онда біз жүктеріміздің конвейерге келуін күттік. Ол Тараның жүгін және өзінің жүгін көрсетті. Чемодандарды кеден қызметкерлері вагоннан алып, алдымызға қойды; сондықтан біз ih аша аламыз.
  
  
  Сараптама әдеттен тыс мұқият болды. Кариб теңізінде мұндай әдет-ғұрыптар әдетте өте кең таралған. Олар әдетте ренжіткісі келмейтін немесе қорқытқысы келмейтін ауқатты туристермен айналысады. Мені одан сайын таң қалдырғаны - мені қалай іздегені болды. Олар менің иығымның қабығын тауып алып, күртешенің түймелерін ағытып, "Люгерге" қарап қабағын түйді.
  
  
  "Түсіндіріңізші, өтінемін". Бұл кісі қонақүйге ұқсамайтын маған ренжітпеу керек бай турист сияқты қарау.
  
  
  Ол оларға менің Сойер қонақүйіндегі жаңа қауіпсіздік қызметкері екенімді айтты. Бұл ер адамға әсер қалдырмайды. Ол саусақтарын қағып жіберді, содан кейін көзге көрінбейтін жерде тұрған екі полиция қызметкері залдың бұрышында алға шықты. Ол мені полиция бөліміне жауап алу үшін апаруды бұйырды. Одинді офицерлердің айналасына менің "Люгерім" алып кетті. Тара қонақүй сияқты көрінді шайқасқа ашық жерде кіріңіз. Оның ақымақ істеріне жол бермеу үшін балапандары келді. Бұл жерде билікпен айтысудың еш мәні болмады. Оған оны кейінірек қонақүйде көретінімді айтты және офицерлермен бірге әуежайдың артындағы полиция фургонына барды. Маған чемоданымды өзіммен бірге алып жүруге рұқсат етілді. Егер Дэвид Хоук мұны естіген болса, ол ашуланып өлген болар еді. Ол қарапайым полиция қызметкерлерін менсінбейтін болды. Елордаға дейін он шақырым жол жүріп, жол ұзақ болды. Жұрт әлі де жол жиегінде сап түзеп, алдымызда Флемингтің шеруі сағатына үш миль жылдамдықпен келе жатты. Біз мотоциклшілердің соңғы колоннасымен жүріп келе жатқанбыз. Мені учаскеге апарған адамдар, дүние жүзіндегі басқа полиция қызметкерлері сияқты, педантикалық және қызықсыз болды. Иероним демалыс күнін жариялап, айналысатын кешті ұйымдастырды кешке басталуы керек. Бұл жігіттер үшін, әрине, бұл жай ғана көбірек жұмысты білдіреді. Біз Сойер қонақ үйінің миммосынан өтіп бара жатқанда, адамдар әлі де үшінші және төртінші қатарда тұрды. Қонақүйдің алдындағы үлкен көгал туристерді суретке түсіруге толы болды. Қонақүйдің архитектурасы таң қалдыру және туристердің мұнда не үшін келгенін ұмытып кетуіне жол бермеу үшін стерильді болды: құмар ойын үстелдерінде ақшаларын жоғалту, ih-лер жақсы көңіл көтереді деген елеспен. Үлкен ғимарат айлақ бойындағы бульварда созылып, іскерлік ауданның шетінде орналасқан. Портта оны үш үлкен рекреациялық яхта көрді және казино мұндай ойыншықтарды сатып алуға мүмкіндігі бар адамдармен жақсы жұмыс істейді деп ойлады.
  
  
  Полиция бөлімшесі көзге көрінбейтін жерге орналастырылды, ол туристердің қырағы көзіне түспейтін еді. Және ол әуежай сияқты жаңа дерлік болды. Сойер өз жері мен құқығы үшін жақсы төледі. Күту залында мақтауға арналған белгі ілінді эго жомарттық. Мені артқы есіктен алып келді. Ұшқышты атып өлтірген стюардесса ағаш орындыққа отырды. Нахқа кісен салынды, ол көзін жұмып тыныш жылады. Бәлкім, ол басынан өткеруі мүмкін жан түршігерлік оқиғаларды елестеткен шығар. Оның жанында оның sel және оның мойнына массаж жасайтын штал бар. Міне, бірнеше кеңестер бердім, Эйге жай ғана шындықты айтуды және өтірік айтпауға кеңес бердім және мен тағы да бір нәрсе істеуге тырысамын деп уәде бердім. Өйткені, ол өмірін өткізуге тым тартымды болды сандық камералар. Ол маған күлуге тырысты, бірақ басын иығыма қойып, жылап жіберді. Бөлмеге күзетші кіріп, оны алып кетті. Оның өзін жайлы сезінуі үшін олар қонақүй емес.
  
  
  Оған бір сағат қалды. Айналысатын қулық сізді алаңдатады. Ол уайымдады. Ол өзінің шынайы тұлғасын аша алмады, мен бұл кезеңде Сойердің көмегін алғым келмеді. Ол ақыл-есі кем адамды ойнауға шешім қабылдады және жыл сайын оның айналасында не шығады.
  
  
  Ақыры екі полицей күтудің соңына жетті. Ол "әкімшілік" деген жазуы бар есіктен өтті. Бірі мені алып келген көліктің жүргізушісі болса, екіншісі қарапайым киім киген.
  
  
  "Кешіріңіз, мен сізді күттім", - деді соңғысы. Ол тым толқып сөйледі. "Неге мылтықты иық қапшығына жасырдың?"
  
  
  Маған эмудың бірдеңе айтуының қажеті жоқ еді. Ол: "Менің ойымша, бұл эго киюге ең қолайлы жер", - деді.
  
  
  Эмге бұл ұнамады. "Қару ұстауға тек жергілікті билік қана құқылы, Картер мырза, сіз заңды бұздыңыз. .. '
  
  
  "Сойер қонақ үйінің қауіпсіздік бөлімінің бастығы ретінде менің қару ұстауға құқығым жоқ па?
  
  
  'Тек сіздің жұмыс орныңызда. Менің айтайын дегенім, сіз біздің заңдарымызды бұздыңыз, бұл шетелге қалаусыз шетелдік ретінде жіберілуге негіз болып табылады.
  
  
  Оның, егер мен оған эму қоңырау шалып, мені аралдан қуып жіберді десем, Хоуктың реакциясын ойлап күлді. Оның акупунктураны инкарнацияланған органның жүйке жүйесіне қолдануға шешім қабылдады. Оны ойлана айтты: "Онда мен Том Сойерге қоңырау шалғаным дұрыс. Эмге бұл ұнамайды.
  
  
  Бұл жұмыс істеді. Ол бір саусағымен көйлегінің астын тырнап алды, кенеттен эгоды паразиттер тістеп алғандай. 'Мм-мм... бізде бұл кейде болады... Мм-мм." ... Сойер мырзамен жеке қарым-қатынасыңыз бар ма?
  
  
  "Біз туысқан бауырлармыз. Ол ең үлкені.
  
  
  "Мм... мен мұны басшыларыммен анықтаймын.... Ол басқа агентке бұрылды. "Ховард, эгоды камераға түсір. Әзірше мен не екенін көремін..."Ол сөз тіркесін аяқтамай, асығыс түрде" әкімшілік " деген жазуы бар есіктің артына тығылып қалды.
  
  
  Біз олардың айналасындағыларды ешқашан менің полицияға жұмысқа қабылдамаймыз. "Люгердің" ұялғаны сонша, олар ары қарай қарауға да әуре болмады. Мен оны білегіме тағып жүрген стилеттоны ешкім тапқан жоқ. Бірақ бұл өте қажет болғанша, мен одан да көп толқуды тудырғым келмеді. Ұшақ ұрлау тарихындағы менің рөлім туралы жаңалық бұл шенеуніктерге әлі жеткен жоқ, бірақ жоғары деңгейде бұл белгілі болар еді. Оның соңынан Ховард ғимараттың жертөлесіндегі үлкен камераға кірді.
  
  
  Камера сопақша пішінді, екі қабырғасында досының досына қарама-қарсы орындықтары бар. Бір орындықта семіз адам отырды, бәлкім, американдық кәсіпкер. Ол шаршады, көзінің астында бір қара дақ пайда болды, ол барған сайын көгеріп кетті. Ол өзінің және басқа тұтқынның, арамза негрдің арасындағы қашықтықты мүмкіндігінше сақтауға тырысты. Ховард кетіп бара жатқанда, негр орнынан тұрып, күңкілдеді, ал сталь мені айналып өтуге тырысады. Оның, оған бұрылды.
  
  
  "Тыныш тұр", - деді ол.
  
  
  Ол мені айналып өтуге тырысты, бірақ мен оның алдымда тұрғанына көз жеткіздім. Эго ескертусіз жұдырық менің беліме тиді.
  
  
  Оны эго білегінен ұстап, үстінен аударып жіберді, эго арқасын жерге тигізді. Ол қонақүйдегідей қанағаттанған кейіп танытты. Ол орнынан атып тұрып, қонақүйге тағы шабуыл жасады, бірақ оған қарай созылған стилеттоны көргенде, ол жоспарлаудан бас тартып, иығын қиқаң еткізіп, селл. Менің ойымша, ол кәдімгі төбелесші емес еді, бірақ эму сотталушыларды қорқытып, ih-ді барлығын мойындауға мәжбүрлеу үшін ақша төледі. жауап алу кезінде қонақүй полициясы. Ол сандық камераларда ұйықтамақ болған, бірақ енді негрді бақылап, ұйықтамаған дұрыс деп шешті. Алайда келесі жарты сағатта ол басқа ештеңе істемеді.
  
  
  Сосын Ховард қайта пайда болып, есікті ашып, мені сыртқа шығуға шақырды. Мас американдық қашып кетуге тырысты, бірақ үлкен қара эгоды ұстап алып, оны құлатты. Ол одан шаршады, және қолын эго мойнына ұрды. Ол жерге құлап түсті, мен оның біраз ұйықтайтынына сендім.
  
  
  "Эгоды басқа жерге қою", - деді Хауи оған. "Немесе мен оған біздің консулмен сөйлесемін". Қалай болғанда да, ол Флемингке бұл шошқа қорасын біржола ретке келтіру керектігін ескертетін болды. Ховард ақылға қонымды болып көрінді, ол менің бұйрығымды еш ойланбастан орындап, ес-түссіз жатқан адамды дәлізге шығарып, эгосын сол жерде қалдырды.
  
  
  Тара Сойер үстелдің жанында отырды. Ол менің "Люгерімді" ұстап тұрды және бір сәтке ол мені босатуға көмектесетін ақылсыз деп ойлады. Ол жеткілікті шытырман оқиғалы болды. Бірақ содан кейін оны нахтың артындағы үш полиция қызметкерінің жүзінен қобалжыған көрініс көрді. Менен сұраған жігіт терлеп кетті.
  
  
  "Сіздің тұтқындалуыңыз қате болды, Картер мырза. Түсінбегенім үшін кешірім сұраймын ". Ол маған чемоданымды берді.
  
  
  Тара маған жүк көлігіме қызмет етті. Эго оны иық қапшығына итеріп жіберді, біз екі офицер ашқан есіктен бірге шықтық. Енді ол камераның бір артықшылығы бар екенін байқады: ол жерде сырттағыдай жылы болған жоқ. Тіпті ақпан айында жылу төсеніштерден көтеріліп, үйлердің қабырғаларынан шағылысқан. Оның сұраулы түрде Тараға қарады. Ол әлі де ашуланған сияқты.
  
  
  "Қандай күлкілі көрініс. Оның, Флемингке ашық барды; эго бірінші ресми әрекет - сіздің босатылуыңызға бұйрық беру және кез келген жерде, кез келген уақытта қару алып жүруге рұқсат беру. Ал бүгін кешке ол кезектен тыс отырыста Парламентте сөз сөйлейді. Ол бізге қоғамдық галереяға билеттерді берді, ол сіздің эгоның орындауын естігеніңізді қалайды. Сағат 2: 30-да. Сондықтан түскі ас пен сусын ішуге әлі уақытымыз бар ".
  
  
  'Және бұл бәрі ме?' - деп сұрады одан барлығы.
  
  
  Ол менің қолымнан ұстады. "Қойылым алдында, үшін. Мен сенімен асықпағым келмейді, Ник. Оның үстіне оның қарны тым ашты.
  
  
  Такси табу мүмкін болмады. Көшелер би билеп, ән айтып, шаттанған адамдарға лық толды. Олар тойлау үшін кешті күткісі келмеді. Көпшіліктің арасынан өтуге тырысып, біз туристерді Сингапурдың айналасына әкелінген кәдесыйлармен қамтамасыз ететін "үйде өсірілген базар дүңгіршектерінің" миммосынан өттік.
  
  
  Базар мен қонақүйдің арасында бірқатар іскерлік ғимараттар, сондай-ақ қонақүйдің негізгі кіреберісіне апаратын кең жол созылды. Фойе әдеттен тыс үлкен болды, дүкендердің үлкен терезелерін қоршап тұрды, ал оң жақта казиноның кіреберісі болды. Оның, қабылдау бөлмесіне қарай беттеді, бірақ Тара сөмкесінің кілтін алып шықты. Ол маған әлдеқашан тапсырыс беріп қойған. Біз туристер тобының арасынан лифтке қарай жүріп, жоғарғы қабатқа жеттік.
  
  
  Тара маған бөлмемді, шығанаққа қарайтын алып пәтерді көрсетті. Ол пальма ағаштарының көгалына, ақ жағажайға және ұлы-жасыл суды жауып тұрған желкенді яхталарға қарады. Ақша. Барлық жерде көп ақша сезілді. Түнгі рейстен кейін және сандық камераларда болғаннан кейін ол тіпті қымбат жиһаздарда отыруға тым лас сезінді. Оның жатын бөлмесінен жуынатын бөлмеге өтті. Душ екі адамға жеткілікті үлкен болды. Оған Тара қоңырау шалды. "Басқасын жууымыз үшін таза киім әкел".
  
  
  "О, жоқ", - деп жауап берді ол күліп. "Аш қарынға емес. Менің бөлмем көрші, мен оны сол жерде жуамын".
  
  
  Ең болмағанда тырыстым. Оны байланыстыратын есіктің ашылып-жабылғанын естіп, телефон арқылы екі сусынға тапсырыс беріп, киімін сілкіп, душты қосты. Ол менің бүкіл денем қызарғанша тыныштандыратын ыстық судың үстімнен ағып кетуіне мүмкіндік берді, содан кейін суық суға ауысты. Осылайша, тіпті қойма болмаса да, мен өзімді әрқашан жаңа адамдай сезінемін.
  
  
  Тара пайда болған кезде, оның әдемі көгілдір көздеріне сәйкес келетін мойын сызығы бар көйлек киіп, ол қайтадан киімінде болды. Оны қарсы алған сәтте олар сусындар әкелді.
  
  
  Олар Мартиниканың соққысын биік, салқындатылған стақанмен әкелді, бірақ ол біткеннен кейін ол әлі де шешімін өзгертпеді, сондықтан біз лифтпен төмен түстік. Қонақ үйдегі төрт мейрамхананың айналасында Тара екінші қабаттағы біреуін таңдады. Біз жеңіл қолшатырдың астындағы үстелде осындай ойын ойнаймыз, ол маған бұл жерде сары май мен лимон шырыны қосылған даңқты омар бар екенін айтты.
  
  
  Орыстар келесі қадамын жасағанда мені алда не күтіп тұр деп ойладым. Оны ih Флемингті өлтіру әрекеті тоқтатып, эго Куба түрмесінде шіріп кетті, сондықтан енді олар мүлдем жаңа бағдарлама әзірлеуі керек еді.
  
  
  Бірақ ih оның жауап қайтаруын күтіп тұрғанда, аштықтан өлудің қажеті жоқ еді. Біз білімнің дәмін таттық, содан кейін қол ұстасып, Флемингтің сөзі үшін үкімет ғимаратына бет алдық.
  
  
  
  
  
  
  
  4 тарау
  
  
  
  
  -
  
  
  Біз келмеуіміз керек еді құндылықтаркөптеген кейінірек. Біздің резервтелген орындарымыздан басқа барлық орындар қазірдің өзінде толтырылды, ал жалпы галерея толып жатқан залдың қызуымен тыныстады. Рэндольф Флеминг бір жағынан Заң шығарушы органның басшысы мен екінші жағынан Кариб Джеромның бос креслосының арасындағы платформада отырды. Полковник микрофонның артына тұрып, кіріспе сөз сөйледі.
  
  
  Ол сөзін аяқтап, Флеминг орнынан тұрғанда, күркіреген қошеметтен қабырғалар құлап кете жаздады. Оны да шапалақпен ұрды, ал Тара толқудан көздерін сулап, қолын бұлғады.
  
  
  Флеминг қол шапалақтау басылғанша он бес минут күтті, екі қолын көтеріп, толығымен басылды. Тыныштық орнаған кезде, спикерлердің айналасында жылы дауыс естілді. Ол үйде болғанына қуанышты және қуанышты болды және халықтың қайтадан кең байтақ елге, елді басқаруға деген құштарлығына риза болды. Ол айналысатын бағдарламаны ұсынды. мағыналы болып көрінді және бір жыл ішінде қоғамдық сайлауға уәде берді, сондықтан ол әскери жарлықпен бір жыл ғана жасайды. Ол бір сағат сөйледі және бұл бұрын-соңды естіген ең жақсы саяси баяндамалардың бірі болды.
  
  
  Тағы бір минуттық қошемет көрсетіліп, сарбаздардың қоршауы Флемингті көпшіліктің арасына кіргізбеді. Содан кейін күзетшілердің сүйемелдеуімен үш ер адам ғимараттан бүйір есіктен шығып кетті. Әзірге әскерилер Сойермен келісімдерді сақтап қалды. Менің ойымша, жаңа президенттің танымалдылығын ескере отырып, олар басқаша жасай алмайтын сияқты көрінді. Тара екеуміз шыға берістегі дүрбелең аздап басылғанша күттік. Тараның көздерінен ұшқындар жарқырап тұрды. "Бұл туралы не ойлайсың, Ник? Сіз Флемингтің не істегенін білесіз бе? Генерал Хаммондтың отбасы әлі күнге дейін сарайда тұрады және Флеминг оларға асықпай, басқа нәрсе іздеуді бұйырды. Ол қонақүйде ұзақ уақыт тұрады және біздікінен бір қабат төмен орналасқан ".
  
  
  Біреу менің жұмысымды жеңілдету дегенді білдірді. Президент сарайында Флемингті бақылап отыру мүмкін емес еді, ол жерде менің қолымнан ештеңе келмеді. Және бұл оқиға эгоды менің ресми қызмет салама ашық түрде әкелді. Сосын маған тиді. "Сіз эгоды мұны кездейсоқ жасауға мәжбүрлеген жоқсыз, солай ма?"
  
  
  Оның күлкісі менің күдігімді растады. - Қандай кішкентай қастандық жасаушы!
  
  
  "Жарайды", - деді сл. "Көмегіңе рахмет, енді мен оған мұқият қарай аламын".
  
  
  Адамдардың көпшілігі шығу арқылы шықты, біз де кеттік. Ыдыс менің қолымнан салбырап тұрды. "Ал енді міндет орындалды ..."
  
  
  "Сіз өз мүмкіндігіңізді жіберіп алдыңыз, жас келіншек. Қарыз әлі орындалған жоқ. Менің күнім толығымен бос емес. Мен оны қонақүйге апарамын, дауыс беремін, солай болды. Бұзақыға жауап берудің ең жақсы тәсілі - Тара енді Айға кем дегенде бір рет бара алатындай етіп күресу. Маған шынымен де көп нәрсе істеу керек болды: қонақүй менеджерімен сөйлесу, Флемингке бару және біраз ұйықтау. Мен соңғы отыз алты сағатта ұйықтай алмадым, мүмкін алдымда шаршаған түн болған шығар.
  
  
  Ол маған күдікпен қарады да, лифт алдында онымен қоштасып жатқанда ернін сәл үрлеп жіберді. "Жарайды" деп ойладым. Менеджер одан сұрады және эго қазірдің өзінде қанатқа салынғанын байқады. Ол менің эго күйінде болғаныма риза болмады. Мүмкін ол мұны жіберген қателіктерінен деп ойлаған шығар. Ол мені өзінің қауіпсіздік бөлімінің бастығы Льюиспен таныстырды, содан кейін бізді кеңсенің эгосы арқылы мүмкіндігінше тезірек шығарды.
  
  
  Льюис бұрын Америка Құрама Штаттарында регби командасында кәсіби түрде ойнаған ұзын бойлы негр болатын. Ол эго-ны "экспресс" деп атағанға дейін (ол кезде баспасөз ол үшін ойлап тапқан лақап ат) және эмудың кейбір эго-ең жақсы матчтар туралы БАҚ-та жарияланған есептерін жоққа шығарғанға дейін ол маған дөрекі болды. Бұл эгоның көңілін көтеруге және достық қарым-қатынас жасауға мәжбүр етті. Ол маған президентті қорғау үшін қабылдаған ерекше шаралары туралы айтып берді және мені өз командасымен таныстыру үшін Флемингтің кабинетіне апарды.
  
  
  Ih төртеуі болды, барлығы залдың бір бұрышына тығылған мықты американдық негрлер. Льюис мұрнының астынан қарғыс айтты және армия офицерлерінің тәкаппарлығына күңкілдеді. Соған қарамастан, ол әрқашан олардың барлығын бір жаққа қоя алады деп ойлап, ырылдады. Эго лейтенант пен екі сарбаздың Флемингтің есігіндегі күзет бөлмесіне сапқа тұрғанына ашуланды, содан кейін адамдардың эго-сы жіберілді. Сонымен қатар, олар залдың арғы жағында досымен досымен сыбырласып жатқан тағы екі ер адамды жіберді: семіз, аласа бойлы, семіз итальяндық американдықтар. Осылайша, мафия Флемингті және онымен бірге казинодағы мүдделерін де қорғады.
  
  
  Маған қонақүйдің айналасындағы адамдар, содан кейін Флемингтің пәтерінің алдында тұрған үш сарбаз таныстырылды. Одан лейтенанттан президент қайтып келді ме деп сұрады. Ол маған эмге әдепсіз ұсыныс жасағандай қарады. Льюис менің Сойердің жеке күзетшісі болып қызмет еткенімді және олар менімен жақсы жұмыс істей алар еді деп айқайлады. Лейтенант мені әлі де байқамады; ол жай ғана бұрылып, есікті кодпен қақты. Эгоды екінші жағынан оққағар ашты. Флеминг мені жоғарыдан көрді бөлмедегі басқаларға шабуыл жасау шеберлігінің мәні және мені өзіне шақырды.
  
  
  Бөлме математикадан ерекше к-ны жалап жатқан ble сияқты болғысы келетін барлық мемлекеттік шенеуніктерге толы болды. Полковник Джером ең жақсы нәтиже көрсетті. Ол біраз уақыт қалды, Флемингке алғыс айту және эгоны сөйлеген сөзімен құттықтау үшін жеткілікті. Ол өз үкіметін ұйымдастыруға ғашық болды, бірақ ол менің әл-ауқатыма қызығушылық танытты. Ол мені енді аралда қиналмаймын деп үміттенді. Эго оған алғысын білдіріп, кетіп қалды.
  
  
  Залда Льюис менен оның басқа қабаттағы қауіпсіздік шараларын сақтай алатынын сұрады. Біз бір қабат төмен түсіп кеттік, оны барлық жерде сарбаздар, жеке күзетшілер мен тобыр көрді. Президент Рандольф Флеминг жақсы қорғалған болатын.
  
  
  Ол Льюиске алғысын білдіріп, кешірім сұрады да, бөлмесіне кетті. Оның артында қалдырған кішкентай тұзақтарға қол тигізбеді. Менің бөлмемді тінтуге ешкім әуре болған жоқ. Ол әскерлердің сенімсіздігі туралы AX мәліметтері Гранд Лаклерге шамадан тыс жұмыс істегендердің күдігіне байланысты келді ме деп ойлады. диплом. Оған штаб-пәтерден қоңырау келіп түсті және құрылғыда Хоуктың дауысы шыққанша күтті.
  
  
  Ол жоғары дауыспен оны неге ертерек тексермегенін сұрады, содан кейін бірден қонды. Оған эмуға "Люгер" оқиғасы туралы айтқан кезде, ол тұтынушыларға қызмет көрсетуде шамадан тыс құлшыныс танытқаны үшін өт төгіп жіберді, ал ашуын жеткілікті түрде төгіп жібергенде, эмуға оқиғалар туралы қысқаша мәлімет берді.
  
  
  "Мен ұшақты ұрлауды ресейліктер ұйымдастырғанына сенімдімін", - дедім мен. "Бірақ бұл қараңғыда жасалды. Стюардесса оның пайдаланылып жатқанын білмеді. Мен оны өте ақылды деп таппадым, әйтеуір ол үрейленді. Нах үшін бірдеңе жаса ". Кідірістен кейін ол жазба жазып, содан кейін: "Флеминг, ол бортта болған кезде бұған күдіктенбеді ме? Ол ақымақ емес.
  
  
  "Менің ойымша, ол оның мұнда не үшін келгенін түсінбейді. Қалай болғанда да, аралда бәрі жақсы. Адамдар жаңа президент Құдай сияқты әрекет етеді".
  
  
  'Өте жақсы. Біздің достарымыз бұған қалай қарайды деп ойлаймын. Қалай болғанда да, көзіңізді ашық ұстаңыз ".
  
  
  Ол құбырмен қоштасып, оны қойды да, менің бөлмеме әкелген виски стаканына қарай жүрді. Оны бастығына тост айтты, қабылдау бөлмесіне қоңырау шалды және бес жасымда оянғым келетінін айтты да, төсекке жатып қалды.
  
  
  Сағат бесте бұл менің жалғыз телефоным болған кезде, менің жүзімде күлкі пайда болды. Ол кең есінеп, Тараға қоңырау шалды. Біз барда таңғы сағат 5:30-да кездестік, ал олардың алдында оның күзені сергіп қалды. жан. Бұл демалыс сияқты болды. Ол барға жеткенде, ол қазірдің өзінде бар еді, оның алдында салқындатылған стақандардағы екі мартини. Бардағы барлық ер адамдар оның көздерін іскерлікпен шешіп тастады. Ғажайып! Ол еліктіретін бүркіт үшін көңіл-күйде болды, ал оның көңіл-күйі жақсы болды. Ол шығанақтың арғы жағындағы жақсы мейрамхананы білетін - портқа қарайтын террасасы бар Стурт. Біз акуладан жасалған сорпадан бастадық, бірақ мен контейнермен тым бос емес едім, аленің тағы не екенін есіме түсіре алмадым.
  
  
  Түн түскенде жанған шамдар жағажайдың айналасында жарқыраған күміс алқаны қалыптастырды. Тудан мерекенің дыбыстары естілді. "Қосылайық", - дедім мен.
  
  
  Базардағы мерекені оркестр көбейтті. Арал тұрғындары мас болды, туристер жергілікті қиындықтардан ләззат алды, балалар шаршады. Біз қонақүйге қайтар жолда үнемі билейтінбіз. Жоғарғы қабаттағы күзетшілер ауыстырылды, бірақ менің арнайы жеке куәлігім тез өтуге мүмкіндік береді. Бізге сөз айтпай-ақ қояйын, Тара менің бөлмемнің есігіне тоқтады. Эго оны ашты, оны ұстады, өйткені ол әдетте қандай да бір бұзылу белгілерін сұрады, бірақ ештеңе таппады. Тара балет тәпішкелерін лақтырып жіберді де, саусақтарымен қабырғадан стырсыған терең үйіндіде ойнады, ол бізге жылы виски құйып жатқанда. Ол дәмін татып, басын артқа еңкейтіп, ақырын стаканды тамағына төгіп жіберді.
  
  
  "Енді, - деді ол қарлығыңқы дауыспен, - мен сенің бірге душ қабылдау туралы ұсынысыңды қабылдаймын".
  
  
  Сіз Grand LaClare-де мұндай мәмілелерді көп ала алмайсыз, сондықтан оларды пайдалану әрқашан ақылды. Біз жатын бөлмеге шешіну үшін бардық, ал Тара байқауда жеңіске жетті, өйткені нахтың көйлегінің астында ештеңе жоқ болып шықты. Нах ұзын, жіңішке, толық, тегіс денеге ие болды.
  
  
  Ол менің алдымда душқа қарай жүрді де, шүмекті толығымен, сәл жылырақ ашты да, душтың астына аяқ басты. Бөлме шамамен екі-екі метр болатын. Біз сол жерде вальс билей аламыз. Әй, шашы суланғанына мән бермеді, ол менің алдымда тұрды, сосын денесін де сулау үшін артқа шегінді. Ол оны сабындап бастады. Бетті, тамақты, денені және аяқтарды қараңыз.
  
  
  Оның бәрі тайып бара жатқанда, оны Е.Е. ұстап алып, маған қарай итеріп жіберді. Біз сабынды жуу үшін бұрылдық, ол ернін ee ерніне басты. Біз ұзақ және құмарлана сүйістік, ол оның қалауынан дірілдеп тұрғанын сезді.
  
  
  Оны ee қолына алды да, жатын бөлмеге бара жатқанда ванна сүлгісін алып, ыдысын орап, төсекке қойды. Оны сүртті, сосын орамалын жұлып алды. Ол тез құрғаған кезде бәрі дайын болды. Ол мені қабылдау үшін арқасын бүгіп жатқанда, бір жылдам қимылмен оның ішіне кірді. Ол фантастикалық болды, мен оны не қалайтынымды дәл түсінді және менімен бірқалыпты қозғалды. Қанша уақыт кеткені есімде жоқ, бірақ біз біткеннен кейін бірден ұйықтап қалдым. Ол мені әбден тоздырды.
  
  
  
  
  
  
  
  5 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Біз таңғы асты қоқыс жәшігінде іштік. Тара тропикалық жемістерді, оның екі ондаған устрицаларын алды. Ih оны әкелмес бұрын, Тара душ қабылдау және жеке пәтерінде киіну үшін төсектен секірді. Менде бір күн бойы демалыс болды. Әзірге оның ішінде болды жан, оның сылдырлаған суының үстінен телефон шырылдағаны естілді. Мен оған мән бермеуге тырыстым, бірақ сымның арғы жағындағы адам тұрақты болды. Хоктың маған БАҚ-та жарияланған хабарламаларын жоққа шығарды. Мен оның ағып кетуіне рұқсат бердім де, телефонымның артынан жүгірдім , артынан тамшылап қалдым.
  
  
  Сымның арғы жағындағы сыбыр қастандық болып көрінді. "Қайырлы таң, Картер мырза. Бұл Кариб Джером. Ол сізбен бірнеше минут сөйлесе алады ма?
  
  
  Маған Джером туралы ескертілді. AX шенеуніктері оны аралдағы ресейлік агент болуы мүмкін деп ойлады. Бірақ бұл жай ғана сыпайылыққа шақыру болған шығар. Қалай болғанда да, ол мүмкіндігінше бейтарап болар еді. "Маған киінуге он минут уақыт беріңіз", - деп жауап бердім мен.
  
  
  Ол бөлмеге қызмет көрсетуге қоңырау шалды, ыстық кофе мен қосымша шыныаяққа тапсырыс берді, өзін кептірді, балет тәпішкелерін киді, кофе мен полковник келгенде иық қапшығын жасыру үшін таза киім мен күртеше ауыстырды. Осы уақытта ол Хоуктың маған Джером туралы айтқанын басынан өткерді.
  
  
  Джером аралдан болмаса да, әйгілі отбасының отыз алты жасар мүшесі болған. Ол Оксфордта білім алған және Сандхерсттегі әскери академияда арнайы курстан өткен. Сосын заңгер ретінде атын шығарды. Рандольф Флеминг алғаш рет президент болып сайланып, британдық әскерлер аралдан кетіп бара жатқанда, парламент аралға өз әскері керек деп ойлады. Флеминг полиция бастығын жаңа армияның генералы етіп тағайындады. Джером оны штаб бастығы лауазымына дейін жеткізді. Хоук айтты: "Полковник, бізді таң қалдырды. ЦРУ мәліметтері бойынша, ол саяси өршіл және қонақ үй Хаммонд қайтыс болғаннан кейін билікті басып алу. Оның орнына ол Флемингті бірден қайтарады ".
  
  
  Хоуктың ойлау машинасы негізінен эго-ның ықтимал мотивтерімен айналысты. Билікті басып алуға мүмкіндігі бар өршіл адам бұрын құлатуға көмектескен саяси қарсыласына неге хат жолдады? Біздің мамандар Джеромның өзінің танымал еместігін түсіну үшін жеткілікті ақылды болғанын қарастырайық. Ол парламент ешқашан эгоды қолдамайтынын білді. Бірақ егер ол Флемингті президент етіп тағайындаса, ол тақтың артында мықты тұлға бола алады.
  
  
  Одан Хоуктан Джером менің шынайы болмысым туралы қандай да бір түсінікке ие болды ма деп сұрады. Бірақ оның білуінше, ол Томас Сойердің өкілі ғана емес еді.
  
  
  Полковник даяшының алдынан бөлмелер арқылы шығып, біз жалғыз қалғанша тіпті күлмей ашық тұрды. Тек эго, қара көздер қозғалды. Олар қалаған. Олар үлкен кереуетті, едендегі көрпені, храмдарды, үстелдегі стақандарды қарап шықты. Ол эму кофесін құйып жатқанда, ол мені ұзақ зерттеді. Қара, қантсыз. Әлі күнге дейін күлімсіреу жоқ. Мен оны қауіпсіз ойнауды шештім. Есік даяшының артына жабылды. Джером терең орындыққа түсіп, кофе ішіп алды.
  
  
  "Сен жақсы тұрдың", - деген қарлығыңқы дауыс еш эмоциясыз естілді. Сұрақтың артында тығын бұрандасы тұрды. Ол бұл туралы ертерек ойлануы керек еді. Бұл люкс, VIP болды. Бұл жерде күзетші не істеуім керек еді? Ол қымбат жиһазға шамадан тыс таңданыспен және қызғанышпен қарап, қысқа күлді.
  
  
  "Мұнда сіз ең жақсы позицияларда болу қаншалықты қиын екенін көре аласыз. Қонақ үй лық толғандықтан оның иісін сеземін. Жақында мені жертөлеге көшіреді. Осы маусымда бәрін толтыру керек, ал полковник мұны біледі. Grand LaClare сияқты елдерде Calve қонақ кітапшаларын полицияға тапсыруы керек.
  
  
  'Сен үшін өте жаман.' Ол маған анда-санда сұраулы түрде қарады. Сосын қабағын көтеріп, тақырыпты лақтырып жіберді. "Оның қонақ үйі осы мүмкіндікті пайдаланып, ұшақтағы жұмысыңыз үшін алғыс айтамыз. Президент Флеминг екеуміздің ұшақ бортында болғаныңыз үшін өте бақытты болды - мен де. Және қаруланған ". Қабағын түйіп алды. "Сіздің жасырын қаруыңыз бар екені шынымен белгілі болды ма?"
  
  
  Ол оны жыпылықтатқан жоқ. Эму оған математикадан тағы бір құпияны ашқандай күлді. "Менің жұмыс берушім менің қару-жарақпен жұмыс істегенді ұнататынымды біледі. Өздеріңіз білетіндей, оның қандай да бір ықпалы бар ".
  
  
  Ал, жарайды.' Енді ол менің ерекше артықшылығым туралы ойлаған кезде бірінші рет күлді. "Және тағы да өте қуаныштымын. Егер сіз осылай дұрыс жауап бермесеңіз, президент Флеминг әлдеқашан өлген болар еді немесе басқа біреудің қолында болар еді. Осыншама жылдам әрекет ету үшін өте тәжірибелі қауіпсіздік қызметкері болу керек." Қос түбі туралы тағы бір тығын бұрандасы. Оған қонақүй күзетшісінен артық не болды? Оның сақ болғаны.
  
  
  "Мен Сойер ханыммен бірге жүрдім. Ол жарақат алуы немесе өлтірілуі мүмкін және біреу маған мылтық атқанда менің рефлекстерім іске қосылады.
  
  
  'O? Сонда бұл шынымен тосын сый болды ма? Сіз президент Шталдың нысанаға алынғанын білмедіңіз бе? Бірақ, әрине, сіздің орныңызда сіз эголардың ұрлап, Кубаға апарғысы келетінін біле алмадыңыз ".
  
  
  Одан сенімсіздікпен сұрады. - "Бұл не п/?""Мына стюардесса мойындады ма?"
  
  
  Көзінің эгосы, қарлыққан дауысы ештеңені білдірмеді. "Біз ақпаратты басқа дереккөзден алдық. Бойжеткен одан жауап алуға үлгермей жатып қашып кеткен.
  
  
  Ол жатқан түрмелер арқылы қашып кеттіңіз бе? Оның қорқынышты келбеті оны тағы да ойлады. Ол да мені алдайтындай жақсы агент бола ала ма? Джером менің ойымды тапты. "Ee жалған кінәсіздік күзетші әйелді адастырды. Ол каратэ техникасын қолданып, киімін ұрлап, жай кетіп қалды ".
  
  
  "Бірақ ол қайда бара алады?"
  
  
  Тынышсыз иығын көтеру. "Бұл сәнді круиздік кемелер осында келеді және кетеді. Мен оның осы қайықтардың айналасында бір кемеге отыруға жеткілікті ақылды екенін түсінемін.
  
  
  Маған сену қиын болды. Бірақ ол сондай-ақ стюардесса ұшақ бортында екі револьверді алып жүре алатынына ешқашан сенбеген. Полковник бұл мәселені талқылаудан бас тартты және орындыққа сүйенді. - 'Маңызды емес. Сізге рахмет, президент аман-есен жетті. Әскерилер эмусқа жан-жақты қолдау көрсетсе, олардың жағдайы жақсы болатынына сенімді, сондықтан бұл мәселелер барлығының көңілінен шығу үшін шешілді ". Ол кофесін ішіп болған соң орнынан тұрды. "Егер ол саған көмектесе алатын бірдеңе болса, мені сарайдан табасың".
  
  
  Ол қолын созған қолын қысып, босатып жіберді. Ол маған жабдықты өзі мойындағаннан гөрі көбірек білетін. Ұсыныстардың эгосынан армияның үндемейтіні анық болды. Ұшақ ұрлау оқиғасы үшін алғыс айтудың өзі Джеромды қонақүйдің қарапайым күзетшісіне саяси мәлімдеме жасауға мәжбүрлемейді. Ол күдіктенді ол қонақүй маған енді онымен қос рөлімді ойнаудың қажеті жоқ екенін түсіндірді.
  
  
  Ол қонақүйден шыққанын, содан кейін бөлмелер арқылы шыққанын түсінгенше оны бір сәт күтті. Жоғарғы қабатта басқа сарбаздар болмады. Льюистің адамдары да жоғалып кетті. Тек сонда ғана тобырға лық толы болды.
  
  
  Ол бір қабат төмен түсіп, Флемингтің пәтерлеріне түсті. Тек синдикаттың адамдары қатысты. Маған Флемингтің әлі ұйықтап жатқанын айтты. Оның астындағы бір қабатта мен де сол суретті таптым. Біртүрлі! Оның, мен казиноға қарауым керек деп шештім. Оның жауаптары болар еді, мүмкін мен сол жерден таба аламын.
  
  
  Рулетка, құмар ойындары және покер үстелдері диванның айналасында барқытқа оралған шынжырлармен жиектелген тіктөртбұрышты құрады. Мұнда крупьелер мен кассирлерден басқа ешкімді кіргізбеді. Үстелдер туристерге лық толды. Қарайтын терезелер де, уақытты көрсететін сағат та болған жоқ. Тек монеталардың сыңғыры, қытырлақ қытырлақ, толқыған айқайлар мен қарғыс. Бұл менің ойыным емес. Мен оған күн сайын таңертең өз үлесімді қосамын: түнде мен оны төсекке аман-есен ораламын. Ол көпшіліктің арасынан сығуға тырысқанда, мені пілдер үйіріндей джекпот жеңімпазына қарай бет алған толқыған тобыр жартылай итеріп жіберді. Көліктің шырылдағанынан басқа, менің жоғарғы қабаттағы бөлмемде оның кенеттен шырылдағаны естілді. Себеп менен он фут қашықтықта болды, барлық толқуды көргенде еріндері қанағаттанбай бұралып, қастары көтерілді.
  
  
  Ол шамшырақ сияқты жыпылықтады. Ұзын қызыл шаш және барлық қажетті жерлерде бұдырлары бар шалбар костюмі.
  
  
  Оны пілдер үйірінің өтуін күтіп тұрғанда, оның бұрылып, кассалардың жанындағы жасырын металл жылжымалы есік арқылы жоғалып кеткенін көрді. Ол сол жерге қарай бет алды. Ол менің сапарымды одан да шұғыл етті.
  
  
  Бақытты жігіт кассаға менен бұрын жеткен. Ол кеңсе қызметкерінің чиптерді алып, ер адамға төлеуін күтті. Бақытты жеңімпаз жоғалып кеткенде, қызметші менің бос қолдарыма қарап, жалыққан үнмен: "Мен басқасына қалай көмектесе аламын?" - деді.
  
  
  Біреу мені дос деп атаса, мен оны жек көремін және бұл адамды өмірінде бұрын-соңды көрмеген едім. Маған Каппола чипі керек. Мен онымен сөйлескім келеді ".
  
  
  Жағымсыз тұлға одан сайын жағымсыз бола бастады. 'Бұл туралы ешқашан естіген емеспін.'
  
  
  Мен оның жаңа жеке куәлігін кассаға қойдым. Nen оның "Сойер" қонақүйіндегі жаңа қауіпсіздік бөлімінің бастығы екенін айтты. Ер адам маған бәрінен бұрын қарады. "Неге маған бұны бұрын айтпадың?"
  
  
  "Сіз бұл туралы сұраған жоқсыз. Сойер мырза қонақтардың эго қызметкерлеріне сыпайы болуын күтеді. Сенің атың кім?'
  
  
  Ол мұны күтпеген еді, эмге де ұнамады. Ол олардың айналасында болды, олар енді үре алмайтын кезде бірден шошып кетеді. "Тони Рикко". Бұл күбірлегеннен басқа ештеңе емес еді.
  
  
  "Сіз бір ескерту алдыңыз. Бізге мәңгілікке, бір секундқа сену мүмкін емес! Саған қатысты шағымдарды естуіме рұқсат етпе. Ал енді Каппола қайда.
  
  
  "Осы есік арқылы". Ол қызылбастың жоғалып кеткен бағытын көрсетті. Ол үстелдің астындағы түймені басқанда, қалың металл есік ашылды. Оның қабықтары, соқыр асу арқылы. Мұндағы ғимарат сейфке ұқсайтын, сонымен қатар сейф қызметін атқарған. Қандай да бір басқару панелімен жартылай толтырылған үстелдің басында ұзын бойлы негр отырды. Ол хаки формасын кимеген маңызды айырмашылықтар және қонақ үй полициясының қызметкері ретінде өтуі мүмкін. Ол кассир сияқты ақжарқын еді. Оған жақындаған кезде оның суық көздері маған жеткіліксіз қарады.
  
  
  "Маған Каппола керек", - дедім мен жеке куәлігімді көрсетіп.
  
  
  Ол кіріктірілген микрофонға еңкейіп, терең ырылдап: "Картер саған қарай. Жаңа күзетші.
  
  
  Ревматизм домофонда естілді. "Эго жібер".
  
  
  Ол түймені басқанда, ауыр металл панель тағы да үнсіз ашылды. Оның артында жалаңаш сары қабырғалары бар үлкен бөлме, бос орындық, бірнеше бос орындықтар және қызылбас отырған диваннан терең бөлме болды. Еріндерінің арасындағы темекі оның жартылай жабық көздерінің арасынан жіңішке көк түтін шығарды. Ол маған ескі танысындай қарады.
  
  
  Чип Каппола өзінен отыз жас кіші болып көрінгісі келетін адамның бейнесі болды. Эгоның ақ жібек костюмінің күртешесі стырсыған күйде ілгішке ілінді. Эго жеңінде қою қызыл монограммасы бар ашық күлгін көйлек сұр бөлмедегі жалғыз жарық нүкте болды. Эго дауысы да сондай түссіз болды. "Биыл қаздар оңтүстікке ұшып кетті".
  
  
  "Олар Майамиде тоқтаған жоқ", - деп жауап бердім мен.
  
  
  Мен бұл ақымақ кодтық сөздерді кім ойлап тапқанын білмеймін. Олар түсініксіз болып көрінуі керек сияқты, бірақ сонымен бірге олар кездейсоқ айтуға болатын нәрсе болмауы керек. Каппола маған немқұрайлы қарады.
  
  
  Ник Картер, иә? Өлтіруші ме? Сіз оны танитын кісі өлтірушілер сияқты емессіз. Бірақ ханымдар алдында сені қорлауыма жол берме ". Ол қызыл шашты нұсқады. Митзи Гарднер жазған. Мүмкін сіз ол туралы естіген шығарсыз.
  
  
  Мен оны естідім. Бірақ ол маған Мицзиге тән болып көрінбеді. Ақымақ емес. Менің білуімше, ол көптеген топ жетекшілерінің иесі болған, олардың төртеуі айналасында қайтыс болған. Ол, бәлкім, олар үшін контрабандалық жолмен ақша табуды ойлайтын шығар. Швейцариялық банктерге құлып пен кілт астындағы мафия қуыршақтары. Ол қазір Америка Құрама Штаттарында іздеуде жүрген жоғары дәрежелі гангстер Чип Капполаға тиесілі болды. Ал ондай жігіт қазір балтада жұмыс істейтін.
  
  
  Каппола ұлттық қауіпсіздікке қызығушылық танытпады. Эго берілгендік тек қана жер асты әлемінің халықтары болды. Бірақ ол бір нәрсені анық білді: ол коммунистердің казиноларды басып алғанын қаламады, сондықтан ЭМУ Рэндольф Флемингті қолдағаны тиімді болды. Флемингтің ер-тұрманында отырып, Гранд Лаклардағы Каппола істері генерал Хаммонд кезіндегідей кедергісіз жалғасты.
  
  
  Каппола орындыққа нұсқады және ол ұсынысты қабылдады. "Мен сенің Флеминг ұшқан ұшақта болғаныңа өте қуаныштымын. Егер біз оны жоғалтып алсақ, бәріміз өз терімізге қауіп төндіреміз. Сонда біз казино туралы ұмытып кетеміз, ал Сойер бәрін жоғалтады ".
  
  
  "Біз әлі эго жоғалтқан жоқпыз", - деп оның мафиозының БАҚ-та жарияланған хабарламаларын жоққа шығарды. "Ол президент, ал полковник Джером бәрі жақсы дейді".
  
  
  Ол бірден сел. "Сен Джероммен сөйлестің бе? Эму айтты, сен кімсің? Ол бұл сөздерді ашуланып түкіріп жіберді.
  
  
  "Неге сонша ашуланасың?"
  
  
  "Эмуға айттың ба?"
  
  
  'Әрине, жоқ. Тіпті оған қарсы сенде не бар?
  
  
  Ол қолдарын орындыққа қойып, алға еңкейді. "Кариб Джером Флемингті ұрлауға бұйрық берді".
  
  
  Оның бейтараптығын сақтады. "Бұл ой саған қайдан келді, Каполла?"
  
  
  "Идея? Біз білеміз. Не болып жатқанын тек AX біледі деп ойлайсыз ба? Бізде Кубада ер адам бар. Ол Кастромен солай ". Ол екі саусағын бір-біріне қысты. Джером Флемингті біржола алып тастағысы келеді.
  
  
  Бұл маған қатты әсер еткен жоқ. Гордеевтің ешкісі бізде қандай ақпарат болса да, ол біздікінен ешқашан асып түсе алмайды. Сонымен қатар, бұл полковниктің мінез-құлқына сәйкес келмеді. Флеминг Америка Құрама Штаттарында болды. Джером эмуды қайта шақырды.
  
  
  Каппола күлді. 'Тыңда. Флеминг материкте болған кезде Джером өзінің төңкерісін орыстардың көмегімен де жүзеге асыра алмады. Америкалықтар Флемингті жағдайды шатастыру үшін дер кезінде жібереді. Және бұл Джеромның ағыны болар еді. Бірақ Флеминг Куба түрмесіндегі залда болғанда, Джером жұртшылықты Флемингті билікке келген кезде босатамын деп алдауы мүмкін. Ол табысқа жетеді және бұл Флемингтен еститін соңғы нәрсе болады ".
  
  
  Мен әрқашан бос сөз болып көрінбейтін барлық нәрсені тыңдаймын. Бірақ мен мафиоздардың айқайына таң қалғым келмес еді. Мұның бәрі рас болса да, Джеромның қолдары қазір ашық байланған. Ызылдаған дыбыс, үш қысқа дыбыс естілді. Каппола орнынан атып тұрып, менің бетімдегі күмәнді оқып, қызыл шашты деді: "Жүр, демал. Ол кеңсеге шығуға асықты.
  
  
  Мицзи Гарднер орнынан тұрып, сөмкені иығына лақтырды. Ол асықпай, маған ризашылықпен және аздап мазақ етіп қарады. "Казинода біреудің жүрегі тоқтап қалды", - деді ол батыл түрде. "Кейде үлкен жеңімпаз немесе үлкен жеңіліс болады". Нахтың дауысы сәл қарлығып шықты. "Жүрейік, қымбаттым".
  
  
  "Қауіпсіздік бөлімінің бастығы ханыммен бірге қашып кетті ме? Егер сіз Джером Флемингті ұрлағысы келеді деп ойласаңыз, мен оның ұрламағанына көз жеткізгенім жөн.
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізді. "Казинода әлі де адамдар бар. Бүгінде Флеминг мүлдем қауіпсіз. Ол ұйықтап жатыр, ал бүгін эму қонақүйден кетуге мәжбүр болмайды. Сонымен қатар, мен оған саған не айтуым керек, не көрсетуім керек ". Ол таныс қара жаяу жүргіншіге: "Біз төмен түсеміз, герцог", - деді.
  
  
  Ол кең эй жымиды. Оны менен мың есе артық жақсы көретін. Ол қазір басқан түйме казиноның кіреберісіне қарама-қарсы лифтті ашты, ол бізді төрт көлікке арналған жертөле гаражына апарды. "Фольксваген" фургоны мен ашық күлгін "кадиллак" болды. Ih көргісі келмейтін келушілер үшін ыңғайлы. Бұл туралы оған бірдеңе айтты.
  
  
  Ол қисық жымиды. "Лифт төбесіндегі Чиптердің пәтеріне де барады. Дауыс қазір Флеминг қайда.
  
  
  Ол "кадиллактың" руліне отырды. Оның жанында оның sel. Біз қонақүйді аралап шыққанша еденге тығылыңыз", - деді ол маған. Егер сіз қонақүйдің алдына келсеңіз, Джером артыңыздан еруіңізді өтінер еді ".
  
  
  Ол Эймен бірге ойнап, эйдің мені қорқытуына мүмкіндік берді, ал Мицзи түймені басқан кезде стендтік пресс түбіне дейін басылды. Болат люк көтерілді. Ол қозғалтқышты тартып алды, біз кетіп қалдық. Сырттағы күңгірт жаңғырық маған үлкен гараж арқылы өтіп бара жатқанымызды айтты. Біз бұрышты жоғары қарай бұрған кезде шиналар сықырлады. Ол бульварға бұрылып, бір шақырымнан кейін мені жасырынған жерімнің айналасынан босатты. Кеше түнде Yahoo-ның тәртіпсіздігі жойылып, сыртта тағы да тыныштық орнады. Енді халық көп болмады.
  
  
  "Джером", - дедім мен. "Егер Каппола дұрыс айтса, неге ол Флемингті өлтірмеді? Неге ол эго қонақ үйі Кубаға жіберу керек пе? "
  
  
  Ол маған қарамады. "Мәйіт ешкімге керек емес. Ал тірі Флемингті Ресеймен келіссөздер объектісі ретінде пайдалануға болады ".
  
  
  'Мүмкін. Ол сондай-ақ Джеромның неге оның соңынан еруі үшін қонақүйде тұрғанына таң қалады ".
  
  
  Ол маған таңдана қарады. "Ол саған бір рет сүрініп үлгерді. Мылтықтың айналасындағы бұл әбігердің бәрі, әрине, кездейсоқ емес еді. Ол сенің бұл жерден кеткеніңді қалайды. Ақыл-ойыңызды қосу үшін шынымен неше рет басыңызды түртуіңіз керек? '
  
  
  Ол мұның бәрін артқы орынға қоюға мәжбүр болды. Флеминг Капполаның пентхаусында қауіпсіз болды, енді менде бәрін ойластыруға уақыт болды. Ол мұны мен босаңсыған кезде жақсы жасайды. Сондықтан ол демалуға шешім қабылдады.
  
  
  Біз базар мен сарайдың миммосынан өттік. Әрі қарай, төбенің басында оны тозығы жеткен бекініс көрді, ол айналысады, бұрынғы күндері түрме қызметін атқарған болуы керек. Жертөле саяси тұтқындарға толы. Лас жер. Ескі қала төбенің түбінде салынған. Ондағы жол тарылды. Мицзиге азық-түлік таситын балалар мен әйелдерді ойнайтын арбалардың mimmo көлігімен маневр жасау қиынға соқты. Мұнда сіз аралдың шынайы дәмі мен сүйкімділігін таптыңыз. Біз туристерді көрген жоқпыз.
  
  
  Біз апатты жағдайда тұрған ескі қонақүйдің жанынан өтіп бара жатқанбыз. Пряникке ұқсайды. Көгалдар шөпке толып, терезелері мен күні фанерамен қапталған. Жүз жыл бұрын бұл керемет қонақүй болатын.
  
  
  "Мен Пуансиананы сынап көремін", - деді Мицзи. "Ол салынған кезде бұл Кариб теңізіндегі ең жақсы қонақүй болды. Енді термиттер үшін жұмақ. Кейде күзеннің эгосын әлі күнге дейін тау тұрғындары пайдаланады, олар қалаға жақын болу керек кезде сонда лагерь жасайды ".
  
  
  Қызға қатысты кейбір нәрселер дұрыс болмады. Ол жезөкше сияқты сөйлемеді. Оның дауысында білім мен ақыл бар еді. Қарапайым ақша курьері үшін оның пікірі мафиядағы үлкен аленкаға қатысты болды. Олар тіпті, эй, менің шын болмысым деді. Бұл менің қызығушылығымды тудырды. Одан бұл туралы сұрады. Ол Мона Лизаның жүзіне күлімсіреп жауап берді.
  
  
  Чип казинодан айырылып қаламын ба деп қорыққанда, Дэви оған қоңырау шалып, эгодан күнді құтқару үшін сені осында жіберуін өтінді ".
  
  
  Дэйви? Дэйви Хок па? Сұңқар мына балапанның бұйрығын орындады ма? Мені белімнен төмен жұдырықпен ұрғандай болды. Мицзи Гарднер AX агенті болды ма? Шынымен де Хок" өз ойынын қайта ойнап, маған бәрін өзім шешуге мүмкіндік берді ме? "Жаным, - дедім мен, - мен әзілдерді қатты жақсы көремін, бірақ сен кімсің, тігінші аласың ба?"
  
  
  Ол менің тығыныма ревматизмдегі сұрақпен жауап берді. "Мен саған қандай қалпақ киюім керек?"
  
  
  Оның мұрнының астына қарғыс айтты. "Мен сенің барлығын тастап кеткеніңді қалаймын".
  
  
  Ол өзіне деген сенімділікті жоғалтқан жоқ. 'Саған сәттілік. Уақыт жақындап қалды ".
  
  
  Енді біз қалың джунгли өсімдіктері бар ашық аумақты аралап шықтық. Содан кейін қант қамысы жазықтары мен шағын банан екпелері пайда болды. Ол маған ауданның өзгеріп жатқан экономикасы туралы айтып берді. Банандар қант қамысынан гөрі көп пайда әкелді. Олар оны жасыл алтын деп атады. Ет, қалампыр, қақпақ және хош иісті тонка бұршақтары да өсіру үшін тартымды бола бастады. Ол нахтың аралдың арғы жағында өзінің шағын плантациясы бар екенін айтты.
  
  
  Жол мүлде түзу емес еді. Ол біраз уақыт жағалау бойымен жүрді, содан кейін аралдың ортасынан жотадай созылып жатқан тауларға жақындады. Біз плантациялардан шыққан кезде, көйлек жағында бұл аймақ батпаққа айналды, ал екінші жағында ағаштар мен өсімдіктер өскен терең шатқалдар көрінді. Біз қаладан он мильдей қашықтықта болғанымызда, Мицзи ауыр көлікті тас жолдан артқы жолға бұрып, жарты миль жүріп өтті, бірақ содан кейін лагунаға тоқтады.
  
  
  Ол қозғалтқышты сөндіріп, сандалын шешіп, есікті ашты. Оның түрін қарау үшін бір сәт отырды. Қою көгілдір су үшін, шамамен бір миль қашықтықта, қонақүйдің бүкіл аумағы көрінді, а. Ондағы рельеф тік көтеріліп, ескі бекіністің іздері әлі де көрініп тұрды.
  
  
  Ал менің алдымда тұрған төлем түрі одан да жақсырақ болды. Мицзи барлық киімдерін шешіп, & nb-ге қарай жүгірді. Ол бұрылып, маған қолын бұлғап шақырды. Маған екінші кеңесті бастаудың қажеті жоқ еді. Ол тез шешініп, соңынан ерді.
  
  
  Ашық ауада жеңіл жаттығулар ғана болды, ал су дерлік жылы болды. Бойжеткен жылдам, бірқалыпты қозғалыспен жүзіп келе жатқан, оны жағадан алыс жерде ғана қуып жеткен. Ол шыдай алмады, бірақ біз &nb болдық. Оның терісі жұмсақ болып көрінді. Оның қонақ үйі оны жамбастарынан жақындатыңыз, бірақ ол артқа қарай жүгірді де, айналама сүңгіп кетті. Айналамыздағы біреу бізге толығымен дайын емес еді, ол бетін ашып, күрсініп, маған қайта сүңгіп кетті. Тереңде ұстайтын ештеңе жоқ, бірақ бұл бізге қажет емес болып шықты. Ол керемет болды.
  
  
  Бәрі біткен соң, ол су бетіне қалқып шықты. Ол оған қарай жүзіп кетті, біз демалдық. Ол тыныш, жылы жерде ұйықтап қалды. Менің мақсатым төмен түсіп, жылы тұзды суға батқанша мен оны байқамадым.
  
  
  Қыз жоғалып кетті. Оның артына қараса, ол қазірдің өзінде жағажайда екенін көрді. Ішінде ee, ақ құмның қоңыр фонында. Оның айтуынша, сіз оның купальнигінде бөлінуді көрмейсіз. Ол жағажайға жүзіп барып, қасында жатып, қайтадан ұйықтап кетті. Маған дейін бұл оның қарлыққан дауысының жалғыз хабары. "Қайырлы таң Картер. Сіз одақтаспен кездесуге барасыз.
  
  
  Ол көзін ашып, күннің батыста батып бара жатқанын көрді. Жағажайда ешкім көрінбеді. Тек бірнеше краб және көп құм. Сосын ол су арқылы мүйісті нұсқады. Судың үстінен бізге бір нәрсе жақындады, бірақ ол қайық емес еді.
  
  
  Бұл адам кейпіне енгендей болды. Ол жыпылықтап, басын шайқады да, қайта қарады. Ол әлі де сонда болды. Үш жүз метр қашықтықта және оның бұл жерде тұруға мүлдем тыйым салынғанын байқаған жерде shell ер адам. Ұзын бойлы, арық, ұзын ақ көйлек киген, желпілдеген. Ол бізге қадірлі, бірақ шешімді көзқараспен келді. Бұл сенгісіз болды.
  
  
  Қасымдағы қыз орнынан тұрып, қол бұлғады. Ол жайбарақат киінді. Оның, бұл галлюцинация екенін білді. Рас, су тұзды болды, ол сиропқа ұқсайды, бірақ ол ұйықтап жатқанда суға батып кете жаздады.
  
  
  Ер адам жақындай берді. Жағадан он футтай қашықтықта ол шапанын көтеріп, жамбасынан суға түсіп, жағаға жақындаған кезде қайтадан көтерілді. Ол менің бойымның шамамен алтыдан бір футындай болып көрінді. Ол кәрі, сақалы ұзын, шашы аппақ еді. Ол арық, бірақ сымбатты еді.
  
  
  Ол құмда жалаңаш отырды, күңгірт көздеріне қарап, аузын кең ашып, Мицзи Гарднерге жымиды. Ол менің қасымда отырды, ол оның қолын саусақтарымен ұстады, ол баскетбол добына жұмыртқа сияқты ақырын қолын соза алады. Ол эмге мен білмейтін тілде бірнеше сөз айтты, олар күлді. Ол маған қарап айтты: "Бұл Нұх, Ник. Ол мұнда кез келген адам есіне түсіре алмайтындай ұзақ өмір сүрді. Сонымен қатар ол аралдағы коммунистік зымырандардың қарсыласы ".
  
  
  Оның орнынан тұрды. Ол оған тағы не істей алар еді?
  
  
  Нұх маған мұқият қарады, сосын қолымды қысты. Менікі алақанның эгосына мүлдем жоғалып кетті, бірақ ол менің қолымды Ривненскаяға қысып, адалдық пен сенімділікті оятты. Ол етке қолын тигізді, жылы, ішінде қан бар, тірі.
  
  
  "Мен сізге қатты таңданамын, Картер мырза. Оның британдық акценті ерекше болды, егер ол қаласа ырылдай алатын дауысы бар еді. "Мицзи маған сіздің істеріңізді қарсы алу туралы айтты, бұл менің сізге деген сенімімді нығайтты".
  
  
  Оны жұтып қойды. - "Сенің маған деген сенімің?" "Кем дегенде, ол әлі де мүмкін болатын нәрсені істеп жатыр. Сіз керемет асыра сілтеп жатырсыз ба деп қорқамын.
  
  
  Ол Мицзиге қарады. Екеуінің арасында тығыз байланыс болуы керек еді. Әлбетте, құрмет, достық және түсіністік төңірегінде. Сосын ол маған тағы да назар аударды.
  
  
  "Мен кешірім сұрауым керек, Картер мырза. Сіз өз жұмысыңызға тым араласпай тұрып, Мицзи одан сізді осында әкелуін өтінді. Өкінішке орай, бұл жерде мәселе туындады ". Ол тауды нұсқады. "Мен ауыр дертті қуып жіберуім керек. Мен қазір тұра алмаймын, бірақ мен, ең болмағанда, сізбен кездесіп, қажет болған жағдайда сізге өз көмегімді уәде етуім керек деп ойладым. Сіз маған қайта келесіз деп үміттенемін ".
  
  
  Ол еңкейіп, қыздың бетінен сүйіп, маған басын изеді де, &nb-ге қайта оралды да, халатын көтеріп, өзі келгендей жоғалып кетті.
  
  
  Оны бақылап отырды. Мицзи күлді. "Сабырлылығыңнан не қалды? Сіз елесті көрген сияқтысыз.
  
  
  Оны елес нұсқады. 'Қалай ...?'
  
  
  Ол байсалды болды да, маған бір сәт жалт қарады да айтты: "Көп нәрсе сұрама, Ник. Ол шынымен де ферреттің олармен болған керемет нәрселерін көрді, өйткені ол бұл адамды кездестірді. Мұны сіз де сезінесіз. Ал енді Флеминг оянып, серуендегісі келмей тұрып, оған қайта оралғанымыз жөн ".
  
  
  Оның киінуі Кейптегі төбенің етегіндегі жартастардың ортасында жоғалып кеткен биік, қараңғы тұлғаға қарады. "Маған досыңыз туралы көбірек айтып беріңізші", - деп сұрады ол.
  
  
  Ол қоңыр иығын көтерді.
  
  
  "Менің саған айтқаным туралы ойлан. Тосын сыйларға дайын болыңыз. Нұх сендерге олардың айналасындағылардың көптігін бере алады, мен әлі естімегеніме және көрмегеніме сенімдімін. бәрі жақсы ".
  
  
  Ол менің алдымда көлікке қарай жүгірді. Ол көлікке кірген кезде қозғалтқыш гүрілдеп тұрды. Есік жабылмай тұрып, ол газ педальын басып қалды, біз жолға қарай жылдамдықпен артқа қарай жүрдік.
  
  
  Ол Нұхтың ерекше сиқыры бар екенін бізге бір минутқа сенбеді. Ол маған өте ақылды және айлакер болып көрінді. "Ол гермит пе?" - деп сұрады одан Мицзи. Бұл ғана емес, кез келген нәрсе. Ол тайпаның көсемі, одан да көп ста адам. Олар ескі бекіністе тұрады. Оның айтуынша, эго, адамдар мұнда бірнеше жүз жыл бұрын қоныстанған, содан кейін құлдар көтерілістері болған. Бірге бұл қорқынышты топ. Олар джунглидің барлық жерінде болуы мүмкін, ал егер олар қаламаса, сіз оларды көре алмайсыз ".
  
  
  "Эгоды қалай таптың?"
  
  
  Ол ернін қысып, маған қарады.
  
  
  "Бұл да өте біртүрлі болды. Ол лагунада жүзіп бара жатқанда, ол маған хабарды жеткізу үшін кенет төмен түсті. Казинодағы чиптердің көмекшісі өлтірілді, және Chip Hotel, оны Майамиге беру үшін. Бұл жігіт он минутта төртіншіде өлтірілді. Нұх маған төрттен төртте айтты.
  
  
  Осылайша оңайырақ болды. Кем дегенде, қазір менің аяғымның астында қатты топырақ болды. "Джунгли барабаны", - деп күлдім мен. "Джунглидегі телефон".
  
  
  'Мүмкін. Бірақ кейінірек оны бір күні вуду арқылы қатты науқас әйелді емдеп жатқанын көрді. Ол оның көгершінімін деді. Ол орнында тұрды, енді бәрі жақсы болды ".
  
  
  Басымнан шаншып кетті. Қасымдағы қыз мафияның қатал әлемінде өзін ұстай алатындай күшті еді. Ол үшін барлық нәрсеге практикалық тұрғыдан қарау керек. Ал енді ол вуду мен қара магия туралы өзі сенгендей сөйлесетін. Эй одан артық сұрақтар қойған жоқ.
  
  
  Біз үнсіз бес минут жүрдік. Кенет жолдың ортасында негр пайда болды. Ол бізге тоқтауымызды жест көрсетті. Мицзи жылдамдығын бәсеңдетіп, терезені ашты. Ол толқып кеткендей болды; ол эгодан жергілікті диалектіде бірдеңе сұрады, ол басын шайқады. Бізге сөз айтпастан, Мицзи кері бұрылып, бұрылып, газ берді.
  
  
  "Нұх біз туралы сұрады", - деді ол. "Асығыс болды. Бірдеңе болуы керек еді, бірақ ол не айтпады.
  
  
  Оның, Мицзиге, сосын хабаршыға қайта қарады. Жол қаңырап бос қалды. Біз келесі маңдайшаға бұрылғанда, жол өте нашар болып шықты. Барлық кедергілерді қиындықсыз еңсеру үшін бізге джип керек еді. Жолдың жартысы жолдағы үлкен шұңқырдың алдында аяқталды.
  
  
  "Біз әрі қарай жүруіміз керек", - деді Мицзи.
  
  
  Сіз мұны жаяу жүру деп атай алмайсыз. Біз ағаштарға тау ешкілері сияқты өрмелеп, ақырында шифердің айналасына салынған биік қабырғаға жеттік. Бекініс бүкіл мүйісті алып жатты және алынбайтын болып көрінді. Біз қақпадан өтіп бара жатқанда, ауланың қабырғалары да шиферден тұрды. Оның фонында тастан тұрғызылған ғимараттар тұрғызылды, олардың кейбіреулері тозығы жеткен, ал басқалары өте жақсы жағдайда. Ih төбелері қабырғаға арналған платформа қызметін атқарды. Адамдар таңғажайып фигураның айналасына жиналды Тони жеңді. Олардың жергілікті американдықтардың қара беттері болды. Еркектерде тек белдік, ал әйелдерде қысқа, түрлі-түсті юбкалар болған. Барлығы үнсіз қалды, көңіл-күйлері төмен болды.
  
  
  Біз кірген кезде Нұх бізге жақындады. Эго жүзі күңгірт болды, бірақ эго мінез-құлқы мақтаншақ және қадірлі болып қала берді.
  
  
  Ол бізге жаңалықты көзін жұмбай жеткізді. Доктор Флеминг ұрланып кетті. Чип Каппола бұған жол бермеу үшін қаза тапты. Джером қонақүйді басып алды. Круиздік кемелерде барлық американдықтар мен еуропалықтар эвакуацияланады ".
  
  
  Одан "Тара Сойер қайдан шыққан?" деп сұрады.
  
  
  Кейін ғана оның ақпаратты қайдан алғаны маған белгілі болды. Бірақ біздің үнсіз Кадиллак сапарымызда оны джунглидегі барабан тобы мүлде естіген жоқ.
  
  
  Хабарламада ол туралы ештеңе айтылмаған ", - деді Нұх маған. Қалай болғанда да, хабарлама болды. Сондықтан ол тек аяндарға ғана сенбеді. - "Мұның бәрін сен қайдан білдің?"
  
  
  Ол айналасындағы адамдарға жалт қарады да, эго роттың шыдамсыздықпен дірілдеп тұрғанын көрді. "Өтінемін, маған күмәнданбаңыз, Картер мырза. Уақыт жеткіліксіз. доктор Флеминг ескі бекіністің астындағы зындандарда ұсталады және эгоды құтқару керек. Сіздің Мисс Сойер үйге кемелердің айналасында біреуімен жіберілген болуы мүмкін.
  
  
  "Бұл маған екіталай болып көрінеді. Менің ойымша, Джером оны төлем үшін ұстай алса, оны жібермес еді ".
  
  
  "Бұл дәлел. Бірақ бұл бәрі емес. Екеуіңіздің сипаттамаларыңыз таратылды және сіздің ұсталғаныңыз үшін он мың доллар ұсынылды.
  
  
  Ол дауыстап қарғыс айтты. "Бірде ол мен кішкене айналма жолмен жүремін, сонда аспан бірден құлайды".
  
  
  "Сіз бұл ілгекті жасағаныңызға қуаныштымын", - деп түсіндірді Нұх. -Әйтпесе, сен әлдеқашан өлген болар едің. Кем дегенде, қазір сіз қарсы тұра аласыз ".
  
  
  "Мен бірдеңе жасағаным жөн", - деп келістім. Оның, қызға қарады. 'Осында қал. Бұл жерде сен қауіпсізсің. Оның beru көлігің бар ".
  
  
  'Бізге не үшін. Сіз елді мекенді білмейсіз. Мен оны танимын, оның үстіне әлі де жұмысым бар ". Ee дауысында олар әкелген тұлғалық қасиеттерді меңзейтін металл нота болды эй мафия бауырластығындағы орын.
  
  
  "Ол дұрыс айтады", - деді Нұх. "Сіз Испания портына жағалау жолымен орала алмайсыз. Сөз жоқ, Джером с.Л.-ны бұғаттауға бұйрық берді. Таулардан өтуге тура келеді, содан кейін кез келген көмекті пайдалана аласыз." Ол ұзын саусағын бір семіз, қараңғы адамға, сосын екіншісіне нұсқады. "Шалбар, көйлек. Асығыңыз. Сен менімен бірге келесің ".
  
  
  Маған бұл ұнамады. Мен оқиғаның растығына қалай сенімді бола аламын Тони жеңді ме? Ал құдай оның қалай аяқталатынын білетін саяхатта бұл эскорт кімге керек болуы мүмкін? Бірақ менің таңдауым қалмады. Нұх және эго адамдар көпшілікті құрады, тіпті Мицзи де жағына шықты Тони жеңді. Сондықтан мен, кем дегенде, осы сәтте келістім. Біз "Кадиллакқа" жеткенше ерлі-зайыптылар да күліп, сонда болды. Біздің гидтер енді тізеге дейін жететін мақта шалбар мен жеңдері оралған ақ көйлек киді. Олардың белдіктерінің артына сойылдары тығылған.
  
  
  Олар мұндай ойынға арттан кіреді.
  
  
  Бұрылатын жер жоқ еді, Мицзи көлікті бес минут бойы алға-артқа итеруге мәжбүр болды, ақыры біз төбеден төмен түсе алдық. Негізгі жол онсыз да нашар болды, ал бұл қорқынышты жол. Біз саңылаулары бар швейцариялық ірімшікке көбірек ұқсайтын төмен беріліспен жүрдік, одан да сорақысы, біз жотаның арғы жағындағы жартасқа тап болдық. Біз бұрылып, төмен қарай жүретін тар жолмен жүрдік. Көлік бір жағынан таудың баурайына тиіп кетсе, екінші жағынан түсініксіз тереңдіктегі тұңғиыққа қарады. Мицзидің назарын аудармас үшін оған ештеңе айтқан жоқ. Ол көлік жүргізуге көбірек көңіл бөле алатын.
  
  
  Содан кейін біз осы қиыншылықтардың бірнеше шақырымын қайтадан бұталардан өттік, мен тағы да еркін дем ала алдым. "Осылайша сіз жолды білесіз", - деді Мицзи оған. "Біз Джеромның түрмелеріне қалай кіреміз?"
  
  
  Ол басын шайқады. "Біз бұл туралы алдымен бірдеңе білуіміз керек. Біз алдымен ескі қонақүйге баруымыз керек, ол сізге Nov-мен бірінші кездесуге бара жатқанда көрсетті. Онда біз өз жоспарларымызды жасай аламыз ".
  
  
  Ақыры "Кадиллак" үшін жеткілікті кең жолға шыққанда онсыз да қараңғы түсе бастады. Біз төменнен өсімдік жамылғысы арқылы шамдарды көрдік. Сонымен біз қала сыртында болдық. Мицзи жолға шығу үшін шамдарын қосты.
  
  
  Жарық сәулесі форма киген адамды нұрландырды. Ол бізге мылтықты көздеді. Бойжеткен бірден жылдамдығын бәсеңдетіп, кері бұрылды да, қайтадан жылдамдығын арттырды. Оның инстинктивті түрде артына қарады. Реверсивті шамдар мылтықты жоғары қаратып жасаған басқа сарбазды ұстап алды. Эго мылтық айналамыздағы кез келген адамға тиетіндей жоғары көтерілмес бұрын, менің "Люгерім" оқ жаудырды. Бұл кезде алдыңғы әйнек сынған. Мицзиде көптеген сынықтар болды, бірақ ол көлікті жүргізе берді. Оны алдыңғы әйнегі тұрған саңылауға атып жіберді, ал солдат машинаның алдына құлап түсті.
  
  
  Мицзи көлікті тоқтатты, мен біздің гидтерге қарап үлгердім. Бізге олардың айналасындағы біреу зардап шеккен жоқ. Олар артқы орындықтарға бүгіліп, енді абайлап қайта көтерілді. Ол полковник Джеромның бізге берген сыйлықтарын мұқият қарау үшін шықты. Екі сарбаз қаза тапты. Ол ih формасы мен қаруын алып, артқы орындыққа лақтырды. Тонидің адамдары жеңді тапаншаларын тартып алды. Оны айтты. - "Сіз мұны жеңе аласыз ба?"
  
  
  Олар мүмкін еді. Олар Флеминг президент болған кезде сарай күзетшілері қызметін атқарған. Бәлкім, бір күні біз бұл білімді пайдалана аламыз. Осы кезде оның қолында қару-жарақ болған және екеуіне мәйіттерді бұталарға сүйреп апаруды бұйырған, олар әлдебір аш аң пайда болғанша тыныш жататын.
  
  
  Қалай болғанда да, жолды қоршау Тонидің ақпараты дұрыс екенін дәлелдеді. Бұл қарттың жеңінде одан да көп нәрсе болды қонақ үй болар еді мойындау. Сонымен, Джером жауапты болды, деді Нұх. Флемингті қалай босатуға болатынын қарастыратын кез келді. Тонидің беделі де маған байланысты болды эго достарына деген сенімділік. Ақырында олар өздерін таныстырды, енді олар қару-жарақпен жұмыс істей алатынын дәлелдегендіктен, олар әлі де пайдалы болуы мүмкін.
  
  
  Біз қонақүйге еш қиындықсыз жеттік, ал Мицзи көлігін ғимараттың артындағы қараусыз қалған сарайға қойды. Ол жерден біз тозығы жеткен вестибюльге бардық. Зең мен шіріген ағаштың иісі үстемдік үшін күресті. Біздің гидтер бізді сықырлаған баспалдақпен ас үйге апарды. Бұл қабырғалардың айналасында бірінің бойында сөрелері бар, ортасында жұмыс үстелі бар үлкен ас үй болатын. Біз ол жерде жалғыз болған жоқпыз. Үстелде шам жанып тұрды, ал үш адам жергілікті дәмді игуана жеп отырды, бұл менің ішімді шымырлатып жіберді.
  
  
  Сосын үш жергілікті тұрғынмен қызу әңгімелесіп отырған ерлер мен екі жетекшімізге сәлем, ақыры тамақ ішіп алдық. Менің қатыгез ашаршылығым қанағаттанған кезде, оның тосынсыйлар мен қиындықтар арқанындағы йо-йоға ұқсамайтынын сезінді. Үш жергілікті тұрғын кетіп бара жатқанда, менің табағым әлі жартылай толды. Ол олардың кетіп бара жатқанын көріп қуанды. Біз өз тактикамызды әзірлеуіміз керек еді, мен өзімді шақырылмаған компания сияқты сезінбедім.
  
  
  Нұх маған гидтеріміздің есімдерін айтты, бірақ мен тілді білмегендіктен, их оны ұмытып кетті. Мен оны есіме түсірдім, тек олардың ұзын, көптеген дауыссыз дыбыстармен болғаны. Дегенмен, ол жай ғана И.Х. Том немесе Гарри деп ат қою арқылы оны ренжіткісі келмеді, сондықтан оған мәселесін түсіндіріп, И.х. пікірін сұрады.
  
  
  Екеуінен жоғары тұрған күлді және айтты: "Сіз мені Лэмби деп атай аласыз". Ол мұны қатты "төрттікте" айтатын.
  
  
  Мицзи менің құлағыма: "Қозы. бұл үлкен моллюска. Олар потенциалды арттыру үшін эго етін жейді ".
  
  
  Ненде стиль бар", - деп күлдім мен. "Құндылықтармысалы, менің атым N3-тен әлдеқайда жақсы. Ал сіз ше?' Оның, екінші нөмірге қарады.
  
  
  Ол кең жымиды. 'Әскери.'
  
  
  "Жеткілікті қысқа", - деп келістім мен. 'Бұл нені білдіреді?'
  
  
  Ол тағы күлді. "Жыртқыш құс. Өте қауіпті.'
  
  
  'Өте жақсы.' Оны их жақсы көрді. Олар Гранд Лаклердің бүкіл армиясымен шайқасу мүмкіндігі туралы әзіл айтуы мүмкін. Мүмкін, бізде әлі аз ғана мүмкіндік болған шығар.
  
  
  "Сіз бізге доктор Флеминг керек екенін түсінесіз. Флемингті түрменің айналасына біржола шығарыңыз. Бірақ алдымен ол жерге жетуіміз керек. Айналаңыздағылар тұтқындар бұрын қазып алған қазба жұмыстары сияқты қашу жолдары туралы бірдеңе біледі ме?
  
  
  Ревматизм теріс болды. Біреуі болды. Бұрылу үшін тым тар және камераға қайта кіру үшін тым тік. Тесік шыққан жерде енді темір қақпа болатын. Олардың қарсысында қашып кетуге соңғы әрекетін жасаған бейшараның өңі кеткен бас сүйегі әлі жатты. Бұл баяғыда болған. Сондықтан біз өзіміздің ішкі түйсігімізбен жұмыс істеуіміз керек және ол бір бөлігінде қанды болып шығады. Оған бұл туралы не ойлайтынын айтты. "Сіз неден бастағыңыз келеді деп ойлайсыз?"
  
  
  Они арийлер иықтарын аяды. Әскерилер мұны екеуіне де айтты. "Егер Флеминг өлсе, біз де өлеміз. Джером біздің жоғарыда зымыран станциясын салғысы келеді. Біз күресеміз, бірақ эгоды тоқтату үшін бізде адамдар мен қарулар жеткіліксіз ".
  
  
  Бұл жұп маған көбірек ұнай бастады. Ih жасын болжау қиын болды, бірақ ih терісі тегіс болды және ih координациясында бәрі жақсы болды. Олар жолбарыстардың рақымымен қозғалды. Оның формасын нұсқады. 'Оны киіңіз. Сіз сарбаздардың рөлін ойнайсыз. Сіз Мицзи екеумізді басып алдыңыз және бізді бекініске апарғалы жатырсыз. Сіз Джером бізді Флемингтің сандық камераларына құлыптауға бұйрық берді деп айтасыз.
  
  
  Қыздың көзі бір сәтке қысылып қалды. Ол өз өмірін қатерге тіккенді ұнатпады, бірақ егер ол да сонда болса, біздің "қулығымыз" сенімдірек болар еді.
  
  
  Әскерилер мен Лэмби жейделері мен шалбарларын шешіп, белдіктерінен сәл ауытқып кетті, сосын ұялып бұрылып, их-ны да шешіп алды. Екеуі де оуангты жауынгерлік тұмарлар үшін белбеулеріне, мойындарына тағып жүрді. Әрине, қару-жарақ қолында болды, бірақ олар қосымша қорғаныстың болуы зиян тигізбейді деп ойлаған шығар. Олар тұмарлардың үстіне әскер камзолдарын киіп, шалбарларын киді, егер түсінсек, біз жұмысқа дайынбыз.
  
  
  Рөлде Мицзи болды. Оның sel қасында, ал біздің екі шеберіміз мылтықтарын мойнымызға қойып, артта отырды. Бекініске барар жолда бойжеткен төте жолды барынша пайдаланды. Көшелер таңқаларлықтай бос болды. Барлығы іште қалып, перделерді жабық ұстады. Дүкендер қараңғы болды, олар тонаушыларға қарсы отырғызылды. Испания порты кенет кешегі түнгі көңіл көтеруден мүлде басқаша мұңды қалаға айналды.
  
  
  Бекініс аласа төбеде орналасқан. Оның алдындағы жасыл көгал оны мейірімді етіп көрсету үшін қолдан келгеннің бәрін жасады, бірақ бұл әсерді оның айналасындағы темір қоршау мен көгалдың ортасына орнатылған зеңбірек бұзды. Қақпа алдындағы автотұрақ бұл орынды жайлы ете алмады.
  
  
  Ефрейторлар мен екі сарбаз біздің шамдарымызды көріп, дайын күйінде қару-жарақпен жолды жауып тастады. Мицзи жылдамдығын бәсеңдетіп, олардың алдынан бірнеше фут жерде тоқтады. Артымда Лэмби: "Ефрейторлар, кеттік, бізде не бар екенін көрейік. Майлы аулау! Ол мені мылтығының ұшымен алға қарай итеріп жіберді де, жомарттықпен күлді.
  
  
  Ефрейторлар абайлап жақындады. Қонақ үй алдымен осыған назар аударыңыз. Бу жұмысшылары бізді қалай қабылдағаны және еңсеруге тура келген еңсерілмейтін қиындықтар туралы сәттілік тарихын айтып берді. Ефрейторлар тәнті болды. Олар әңгімелерін аяқтаған соң, ол мылтықты ақырын көтеріп, маған қарай бағыттады.
  
  
  Менің өмірім қысқарды. Ол Мицзиге оқ атқысы келмес еді. Ол бұған сенімді болды. Nah олар кепілді немесе төлемді ала алады. Бірақ Джеромның мен үшін жоспарлағаны мүлде басқа нәрсе еді. Ефрейторлар мені бір сәтке қараңғыда қалдырды, маған күнқағар арқылы қарап тұрды. Сосын ол команданы үріп жіберді. Сарбаздар жолды тазартты. Ефрейторлар көлікке күн батып, Мицзиге бекініске баруды бұйырды. Бұл сұр ғимарат еді. Терезелері жоқ, ортасында бір ғана есік, аузы ашық сияқты. Тіпті оның үстінен ағаш тіл шығып тұрды. Мицзи тоқтап, көлікті плиткамен қапталған тұраққа қойды, енді ағаш тіл терең шұңқырдың үстіндегі көтергіш көпір екенін көрді. Қазір ненде арамшөптер өсіп тұрды, бірақ баяғыда құлдар кезегі осында отырды. эгоға көйлек арқылы су құйған. Әрбір шабуылдаушы су костюміне сенуге мәжбүр болды. Көпірдің ортасында бір сарбаз тұрып, бүкіл аумақ жарқыраған прожекторлармен жарықтандырылды. Ефрейторлар шықты. "Ол жігітті мылтықпен ұстап тұрғанда, ih-ді ал".
  
  
  Мені көліктің айналасынан итеріп жіберді. Мицзи басқа жақтан шығып кетті. Әскерилер мен Лэмби тапаншаларын арқамызға қысып ұстады. Ефрейторлар сәл көбірек қуанып, ішке кірді. Бірнеше минуттан кейін ол лейтенанттың сүйемелдеуімен қайтадан келді. Сырой көпіріндегі сарбаз сәлем берді, ал жаңадан келген адамның мінез-құлқы маған оның осында командир екенін айтты.
  
  
  Ефрейторлар офицер эгоның үнін өшіргенше, бос емес қимылдармен сөйлесті. Эгоның көзіндегі жұлдыздардан оның марапатты кім алатынын болжауға болады, егер бұл нағыз олжа болса.
  
  
  Лэмби: "Полковниктің бұйрығы. Бұл екеуі құлыптаулы болуы керек, яғни Флеминг сияқты сандық камералар. Көрдіңіз бе, ауланған құстардың барлығы бірге.
  
  
  "Түсіндім", - деп қысқаша жауап берді лейтенант. "Ih-ді қарауылға апар".
  
  
  Ол бұрылды, біз оның соңынан қорқынышты жаңғырық шығаратын тас дәліз арқылы жүруге мәжбүр болдық. Клаустрофобиямен ауыратындар үшін нағыз қорқынышты арман. Қарауыл бөлмесінде лейтенант бізді тінту керек деп қолын сілтеді.
  
  
  Әскерилер тез арада: "Біз ih-ді іздестірдік, лейтенант. Олар жүз пайыз таза ".
  
  
  Лейтенант мысқылдап: "Өте жақсы.' "Ник Картер, солай емес пе? "Бұл өте қауіпті", - деді полковник. Бірақ менің ойымша, сен бүгін кешке тісіңді жұлып аласың ".
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізіп, ұрып-соққан итке ұқсауға тырысты. Енді ол назарын Мицзиге аударды. Тіпті көзіне жас алып, қорыққан мысықтай дірілдеп тұрса да, оны көруге тұрарлық еді. Мүмкін эму сәл мойынсұнғыш болған кезде ұнаған шығар. Бір сәтке жамбастың эго-сы алға-артқа тербеліп тұрды, ал ол бір саусағымен оның иегін көтерді.
  
  
  Полковник сенің синдикат үшін көп нәрсеге лайық екеніңді айтады. Олар сені қайтару үшін не төлегісі келеді. Біз мұны білеміз ". Мицзи одан да қорқып кеткендей болып, қолын аузына қысып, жылап жіберді. "Өтінемін, сэр, мені оларға жібермеңіз. Олар мені өлтіреді ".
  
  
  Ол қабағын көтерді. "Егер сіз ih бағасын осылай бағаласаңыз, неге олар мұны істеуі керек?"
  
  
  Ол бір сәтке ернін тістеп алды, сосын лейтенант оны сөйлете алатынын түсінгендей сыбырлады: "Маған бір жерге ақша әкелу керек болды. Бірақ оны эго жеткізген жоқ. Енді қара көздердің эгосында доллар белгілері пайда болды. Бала, оның қиялы бар еді ғой! Ол абсурдтық шыдамсыздықпен. "Бұл долларлар қазір қайда?" Ол кенет үмітті болып көрінді. "Мен саған қай жерде екенін көрсете аламын ... Егер сен бізді жіберсең, мен ..."
  
  
  Эго күлкі жағымсыз болды.
  
  
  "Сен көп нәрсені қалайсың, жаным. Картерге келетін болсақ, егер оның эгосы жоғалса, полковник оның орнына менің қолыма кісен салған болар еді. Ол иығын көтерді. "Қандай да бір себептермен ол шынымен де осы джентльмен туралы ойлайды".
  
  
  Бойжеткен қолын бір-біріне ысқылап, эмуға қолын созды да, әр қадам сайын мойынсұнушылықпен және толқумен оған жалап жақындады.
  
  
  - Сонда ғана ол? Тек сен және ол?'
  
  
  Нәпсіқұмарлық оның жүзінен көрініп тұрды. Көзін алмай, ол біздің екі адаммен сөйлесе бастады. "Айналаңыздағы Одина осында қалады, екіншісі Картерді камераға апарады".
  
  
  Менде қорқынышты сәт болды, ол лейтенант қызбен оңаша қалғысы келеді деп ойлады. Сосын оның қонақүй екенін түсініп, мені жігіттердің қасында біреуімен жіберді. Оның бұлшық еттері аздап дірілдеп кетті, бұл идея маған ұнағандай болды және ол жол бойында адамға шабуыл жасауды жоспарлады. Мицзи лейтенантпен жұмыс істей алады, бірақ төбелес болуы мүмкін, мен басқа сарбаздарды жұмылдыратын оқиғаны қаламадым. Лейтенант менің қимылдарымды көріп күлді де, бәрібір менімен бірге жүруге бел буды. Ол Лэмби екеуміздің алдымызда есіктен шығып кетті. Мицзи тәтті үнмен эмуға айқайлады: "Лейтенант ... кейін кездескенше, иә ..."
  
  
  Ол дәлізден өтіп бара жатты, мен эго жүрісінің әскери жүріске қарағанда қозғыш екенін байқадым. Лейтенанттың ойлары эго парызы туралы емес еді. Дәліздің соңында ол қалың тас есікті ашып, жест бізді шақырды да, артынан қақты. Ол біздің артымызда тұрған гранит блокпен бірінші қабаттағы зындандардан ешқандай дыбыс шыға алмайды деп күдіктенді. Тас бұрандалы баспалдақпен біз төменгі дәлізге кірдік. Су тамшылап, көгерген иіс шықты. Лейтенант жарығынан басқа тыныштық жоқ еді Ол тағы да сасық иісті дәліздің екі жағындағы жиырма торлы есіктен өтіп, алдымыздан шықты. Дәліздің соңында ол ұзындығы төрт дюймге жуық мыс кілтті алып, есікті ашып, камераның жанында тұрды.
  
  
  Доктор Флеминг қабырғаға әр тайпаның біреуін қысып отырды. Ол екінші аяғын алдына созды. Ол ұсқынсыз ісінген болып көрінді. Ол тас еденді жауып тұрған жасыл мүктің үстінде отырды, ал бір қолымен басының үстінде темірге ілулі тұрды сындыру, стырсуға бекітілген.
  
  
  Ол басын көтеріп, Сергей жыпылықтады, мені және селлді көрді. Сосын ол менің күзетшімді, ақыры лейтенантты көрді. Ол тағы да иығын төмен түсірді, ал эго гол үмітсіздікпен алға құлап түсті. Офицер оның үстінде күлімсіреп тұрды. Ол қапты шешіп, револьверін суырып алды да, Флеминг екеумізді анық көретіндей етіп басып, қаруды беліме ақырын бағыттады.
  
  
  "Президент мырза." - деген дауыс тайғақ естілді. "Сіз аралда жақсы одақтас табамын деп үміттендіңіз бе? Сізді бір рет құтқарып қойған және мүмкін оны қайтадан жасай алатын адам ба? Мен сізге эгоды таныстырамын. Ол сенімен бірге қала алады ".
  
  
  Менің артымда Лэмби тынысын басып тұрғаны анық. Менде бірнеше нұсқа болды. Ол бір жаққа кетіп, математикадан минаға рұқсат беріп, лейтенантты атып тастауы мүмкін еді. Бірақ, мүмкін, офицер жылдамырақ болды және ол Лэмбиді көбірек түсіне бастады. Немесе оның назарын аударып, жүк көлігін тартып алуы мүмкін еді.
  
  
  Ол бұл туралы ойланып отырғанда, мысық өлшеміндегі егеуқұйрық лейтенанттың етігінен камера арқылы жүгіріп өтті. Сергей фонарь эго жануарды қорқытқан шығар. Лейтенант бүйірінен секіріп түсіп, оны атып өлтірді. Бұл маған жүк көлігімді тартып алуға көп уақыт берді. Оны лейтенанттың басынан ашық атып тастады. Шам ауада ұшып кетті. Ол саусақтарын ыстық шамға жағып, бос қолымен эгосын ұстай алды, бірақ оны сындырмай тез қоя алды. Лейтенант бетін төмен қаратып құлады. Едендегі жасыл мүк ақырын қызылға айналады. Лэмби риза болып күрсінді. Ол менің қадамым эгоды таң қалдырмағанына қуанды. Ақырында, рефлекторлық, ол триггерді тартып, маған оқ жаудыруы мүмкін. Иығынан қағып, оған алғысын білдірді.
  
  
  Флеминг жыпылықтады. Ол әлі күнге дейін жарыққа үйренбеген. Ол ұялып қалды.
  
  
  "Мен басқа ештеңе түсінбеймін", - деп күбірледі ол. "Полковник Джером мені елге оралып, басқаруды сұрайды. Сонда мені қазір неге тұтқындап жатыр? Сізді мұнда не үшін әкелді? Неге сен бұл сарбазға соншалықты жақсы жабдықталғансың?
  
  
  "Кейінірек", эго оның үнін өшірді. "Қазір уақыт жоқ". Нам Дэвид Хок, нам Тара Сойер Флемингке AX интервенциясы туралы хабарлау үшін қонақүйлер болмас еді. Содан кейін Джеромның сатқындықтары эмге бәрін айтуға азғырылды. Бірақ егер Хок пен Тара дұрыс айтса, егер Флеминг қыңырлық таныта бастаса және енді ойнағысы келмесе, фробель кім болар еді арал? Сондықтан мен өтірік айтуым керек. Оның аяғын нұсқады. "Сіз қаншалықты ауыр жарақат алдыңыз?"
  
  
  Ол әлі де абдырап қалған сияқты, бірақ эго назарын саяси тақырыптардан алшақтатуға тырысты.
  
  
  Ол күрсінді. "Менің бастамам бұзылды".
  
  
  Ол лейтенанттың қалтасынан кісен кілтін сұрап іздей бастады. Эго өзімен бірге болған жоқ. Оны шынжырмен атуға болатын еді, бірақ менде оқ-дәрілер аз болды. Маған үстіңгі жағында оқ қажет болуы мүмкін. Оның бір аяғын қабырғаға қойып, тартып алды. Тастар арасындағы ерітінді ғасырлар бойы қалыптасқан және ылғалдың әсерінен әлсіреген. Ол шынжырдың сәл бүгілгенін сезді, бірақ секірмеді. Ол тағы бірнеше рет серпілді, бірақ бәрі бекер болды. Біз бұл затты қазып алуымыз керек. Ол, қолымен жылдам қимыл жасады, ал стилетто күдері қабықтың бойымен менің қисық саусақтарыма түсіп кетті. Ұстара тәрізді өткір металл ерітіндіге батып, кірпішті кірпіштің артына итеріп жіберді. Лэмби көмектесе бастады. Бұл ол ойлағаннан да көп уақытты алды. Суыққа қарамай терлеп кетті. Егер лейтенант жақын арада келмесе, оған не болғанын жыл сайын бару біреудің ойына келуі мүмкін.
  
  
  Ол кронштейннің бір жағында терең ойықпен жасалған. Содан кейін оның iso барлық күшімен тізбекті Лэмбимен бірге тартты. Ол босаған кезде біз тегіс мүкке құладық. Флеминг алға тартылды. Лэмби екеуміз эго көтердік. Ол өте әлсіз болса да, сау аяғында тұра алды және біз шығаруға мәжбүр болған шудан оның мақсаты айналды. Лейтенанттың күртесін суретке түсіріп жатқанда, Лэмбиді эгосын қолдауға қалдырды. Ол сондай-ақ эго бауы мен револьверін алып, бәрін Лумбиге берді.
  
  
  "Мына күртешені шешіп, мына күртешені киіңіз. Сіз жоғарыладыңыз ".
  
  
  Лэмби бұл талапты орындады. Арамыздағы Флемингпен біз қарауыл бөлмесіне қайттық.
  
  
  Мицзи Гарднердің сымбатты кеудесі рельефтен шығып кетті. Ол Флемингке арналған орындықты алды, ол оның үстіне түскенде, ол сұрады: "Осынша уақыт қайда болдың? Біз жай ғана қонақүйлерге барамыз және жыл сайын. Құдай, олар оған не істеді?
  
  
  "Кілттер. Жәшіктерге қараңыз.
  
  
  Әскерилер үстіңгі жәшікті ашып, маған бір уыс лақтырды. Мен оны дұрысын тапқанға дейін бірнеше рет сынап көрдім. Оның үстіне, құлыптың тот басқаны сонша, ол ашылмай тұрып, қағаз салмағымен эгоды ұруға тура келді. Кісендерді алып тастаған кезде ғана оны ішіндегі тырнақтар мен Флемингтің білегіндегі жаралардың айналасындағы қан көрді. Ескі жарадан шыққан тот жараларда болған, бірақ оны жуу мүмкін болмады. Қабылдау бөлмесінде дәрі-дәрмек болған жоқ. Күту керек.
  
  
  Ол бекіністен қалай кететіні туралы айтып берді. Лэмби өзінің жаңа формасында бір күнге арқасын тіреп тұрды. Әскерилер көпірдегі сарбазға лейтенанттың эго көргісі келетінін айтуы керек еді. Егер ол келсе, біз эго байлап, эмуды аузымызға тығып қойдық. Содан кейін Мицзи көлікке жүгіріп барып, ee-ді көтергіш көпірге дейін жеткізді. Біз Флемингті көпірге шығардық, оны эго көлікке сүйреп апарды. Лейтенант күртесін киген Лэмби алдында, Мицзи мен арасында отырды Әскери.
  
  
  Күзет орнында Лэмби лейтенанттың револьверін Мицзиге бағыттады, күзетші адамдардың эгосын көрмеуі үшін оған бұрылды. Әскерилер ефрейторға Джером қызды өзіне апаруды бұйырғанын айтады. Егер ол жұмыс істесе, біз өтіп бара жатқан едік. Егер бұл көмектеспесе, менде Люгер қалады. Ламбилер мен әскерилер де қаруланған. Ал үштен үшке дейін - бұл өте тиімді қатынас.
  
  
  Біз Кадиллакпен жеттік, мәселе емес. Мицзи шамдарын қосып, төбеден төмен қарай жүрді. Күзетшілер біздің едемде екенімізді көріп, жолды бөгемей жолға шықты. Олар қашу әрекетін күткен жоқ.
  
  
  Ефрейторлар жоспарлы тексеру жүргізу үшін қолын көтерді, ал Мицзи терезені төмен түсірді. Әскерилер Лэмбидің бетін жабу үшін алға еңкейіп, шыдамсыздықты бейнелеуге тырысты. "Полковник шешімін өзгертті. Ол қызды өзіне әкелгенін қалайды. Қазір.'
  
  
  Ефрейторлар алаңдаулы көрінді. "Лейтенант, егер сіз еэ-ді өзіңіз әкелсеңіз, мұнда кім командир?"
  
  
  "Сен", - деп айқайлады Лэмби. "Мен қайтып келгенше ешкімнің өтуіне жол бермеңіз .....'
  
  
  Ефрейторлар секіріп кетті. Лэмбидің дауысы лейтенанттың дауысына ұқсамады. "Эй... күте тұрыңыз ... сен емессің ... эй ... бұл нені білдіреді?"
  
  
  Оның оқ тигенін естіп, тізерлеп отырды. Әскерилер ефрейторды атып өлтірді. Сарбаздар күзетте тұрған жоқ, бірақ Мицзи көлікті жылдам басқарған кезде, олардың біреуі есіктің тұтқасына қолын қойып үлгерді. Оның қолын люгердің бөксесі сындырып алды, содан кейін солдатқа оқ атты. Екіншісі винтовканы нысанаға алды, бірақ триггерді тартып үлгермеді. Оны уақытында эму асқазанға қорғасынмен айдады.
  
  
  Бұл өте жақсы болды. Енді біз жылдамдықпен жол бойымен жылдамдықпен келе жаттық. Біз төбенің түбінде келе жатқанымызда оны көліктің дауысы естіді. Бұл дыбыс оны тым жақсы білетін. Бізде бензин таусылды. Мицзи көлікті тоқтатып, маған қарады да, иығын қиқаң еткізді. Аралда төтенше жағдай туралы заңдар болғандықтан, жанармай құюға мүмкіндік болмады. Барлық жанармай құю бекеттері жабылды. Ал Флеминг таулар арқылы жиырма миль жүре алмай қалды.
  
  
  Біз эгоды қонақүйге апара аламыз Тони жеңді, бірақ келесі не? Егер Джером доктор Флемингтің қашып кеткенін түсінсе, ол Испания портына жақын жерде қауіпсіз болмас еді. Басқа көлік іздеуге тура келді. Біз қазір тұрған жерде оны төмендегі жағалау жолы көре алды. Ескі қаланың сыртында джип тұраққа қойылған. Оның айналасында қара фигуралар тұрды, ал жолда шамдар жанып тұрды. Бұл жол тосқауылы болды. Оны шешті.
  
  
  "Бұл біздің жаңа көлік түріміз. Мен құрылысқа қанша сарбаз шығаруға тура келетінін білмеймін, бірақ біз оқ атуға тәуекел ете алмаймыз.
  
  
  Мүмкін басқа адамдар да араласуы мүмкін. Екеуің оларға жақындап, бұл жігіттердің назарын аударасыңдар. Мен оларға оның қамын ойлаймын. Ih-ді біріктіріп көріңіз. Мицзи, сенде револьвер бар ма? Ол маған ренжіді.- "Мен жалаңаш көрінемін бе?"
  
  
  "Флемингпен бірге осында болыңыз. Егер біреу келсе, міне, басқа амал жоқ болса, бірақ алдымен оның қулық екенін білуге тырыс ".
  
  
  Лэмби мен әскерилер жоғалып кетті. Оны төбеде тұрған үйлер айналып өтті. Оны үйлердің mimmo-сы өткізген кезде, ол жағдайды зерттеді. Енді мен оған бақылау бекетінің шамдарын анық көрдім. Менің shaggy-ді папоротниктер мен басқа да өсімдіктер тұншықтырды. Ол джипке жақындап, патрульді көргенше мұқият қарап шықты. Оның ih түсінбеді, бірақ Лэмби мен әскерилер бізге не айтса да, бұл өте қызық болса керек. Менің екі жігітімнің қасында топ-топ болып тұрған төрт сарбаз күліп еңкейіп қалды. Олар маған арқаларын бұрды. Олар бұрылып кете ме деп қорқып, тез қимылдады. "Ол шын жүректен олардың артында дайын "люгермен" болды", - дедім мен кенет. "Барлығыңыз мылтықтың астында қалдыңыздар. Біз біртұтас қозғалыспыз! '
  
  
  Күлкі кенет тоқтады. Олар тоңып қалғандай тұрды. Лэмби бірнеше қадам артқа шегініп, көздеді. Камзолдың эго погондарының алтын өрімі қараңғыда жарқырап тұрды. Әскерилер джипке қарай жүгіріп, артқы бөлікке көтеріліп, арқанмен оралды. Қалғаны тез орындалды. Әскерилер соңғы тамақты төрт-екіден байлап, аузын тығындағанда, оны джиптің газбен қамтамасыз етілуі тексерді. Менің жеңілдегенім үшін резервуар толы болды. "Ih-ді бұталарға салыңыз да, сол шамдарды жолдан шығарыңыз", - дедім мен. "Мен Флемингті алып кетемін".
  
  
  Біз оны джиппен Кадиллактан шыққан жерге апардық. Енді ғана оны джиптің фаралары жұмыс істемейтіні байқады. Қарғыс атсын!
  
  
  Мицзи маған Флемингті кішірек көлікке ауыстыруға көмектесті. Ол менің қасымда отырғанда, ол рульге отырып, төмен қарай жүрді. "Лэмби мен әскерилер қонақүйге өз бетінше жетуі керек. Сол жерден олар үйлеріне аман-есен орала алады ".
  
  
  Джип жақсы болған болуы керек, бірақ бұл тамаша шешім емес еді. Фараларсыз және чектерсіз үнемдеу керек Маған тауда жүру туралы ойланудың қажеті жоқ еді. Осындай жолмен, әр түрлі тұңғиықтардың бұралған миммо жолдарымен жүру туралы ой менің терімді дірілдетіп жіберді. Оның жағалау жолымен жүру қаупі болуы керек.
  
  
  Лэмби мен әскерилер артта қалуды ұнатпады, бірақ олар мұның жалғыз шешім екенін көрді.
  
  
  Олар кетіп бара жатқанда оны джиппен қайтадан алып келді. Енді мен ақыры Флемингтен мені біраз уақыт қинап жүрген штопорды сұрай алдым. Оның иығынан айқайлады: "Сіз Тара Сойерге не болғанын білесіз бе? Олар оны жіберді ме?
  
  
  'Жоқ. Мені тұтқындаған сарбаздар ұға-дан миллион доллар төлем талап ететіндерін айтты. Мені тіпті қайда апарасың?
  
  
  "Нұхқа".
  
  
  Эго дауысында ауырсыну мен қорқыныш жаңғырықты. "Иә, бұл бірінші. Сосын қалаға баруым керек. Адамдар мені тыңдайды ".
  
  
  Оған эмудың өзін алдауына жол берді. Менің өзімде онымен дауласпау үшін жеткілікті проблемалар болды. Тара Сойер мені алаңдатты. Мен оған бірдеңе болуына жол бере алмадым. Оның, мен газды бастым. Мен оны Флеминг пен Мициге неғұрлым тезірек жеткізсем, соғұрлым тезірек қалаға орала аламын. Ол бұрышқа бұрылып, алда келе жатқан жолдағы шамдарды көрді. Тағы бір кедергі.
  
  
  "Сүңгіп кет", - деді Мицзи оған ысқырып. "Және дайындал".
  
  
  Ол оның жылдамдығын бәсеңдеткен. Оның қонақүйі, сондықтан олар мені соңғы минутта тосқауылдан өту үшін ғана тоқтаймын деп ойлады. Оны небәрі он метр жерде көрдім: жүксалғышында шағын, жылдам гаубицасы бар үлкен жүк көлігі. Ол бүкіл жолды жауып тастады. Ешқандай өткел болған жоқ.
  
  
  Бізден бір жағынан батпақтан шыққан майлы су шағылысып тұрды әулие шамдардан. Сондықтан мен ол жаққа ары қарай бармас едім. Екінші жағында пальмалар болды. Олар &nb-де өспейді, сондықтан қатты топырақ болар еді, бірақ ағаштар мен қалағаннан гөрі бір-бірін жалап жатты. Мен оны джиппен айдай аламын ба деп ойладым. Бірақ бұл ең нашар нұсқа болды. Оның рульі бұрылды да, дроссельді тақтаға қойып жолдан шығып кетті. Оның, олардың "Тоқта" деп айқайлағанын естідім, сосын оқ атылды. Алақанның жапырақтары арқылы ысқырған көздер жоғары ысқырды.
  
  
  Ескерту ату.
  
  
  Жақсы адамдар! Мицзи орындыққа бұрылып, оқ жаудырды, бірақ ауаға емес, ұқыпты емес. Мен артыма қарамадым. Мен өмірімде бірінші рет жабайы айғырға мініп жүргендей болдым. Ол ағашқа соғылып, екі доңғалақпен басқа жаққа секірді де, аударылып кете жаздады. Олар бізді атып тастады, бірақ бізді бөлектеу мүмкін емес. Ол жолға қайтпақ болды, бірақ мен үлгергенімде оны тағы бір тосын сый күтіп алды.
  
  
  Жолда джип болды, оған қарай төрт сарбаз жүгірді. Флеминг артымнан ауыр айқайларды шығарды. Бұл оған қызық емес еді. Мицзи Флемингтің басынан бізді қуып келе жатқан джипке оқ жаудырды, оны кішкентай көліктің үстінен мүмкіндігінше жылдамдықпен басып кетті. Бұл жеткілікті жылдам болмады. Дөңгелектеріміздің айналасындағы біреуі бос болды.
  
  
  "Ник, олар бізді қуып жетіп жатыр". - деп айқайлады Мицзи.
  
  
  Эй, маған айтудың қажеті жоқ еді. Ih қарқылдаған көздер металлға соғылды джип оның мылтық дауысы естілген сәтте дерлік. Эй Люгер берді.
  
  
  "Топқа кіруге тырысыңыз. Мақсат қойыңыз және одан әрі атыңыз ". Ол екі қолын да пайдаланды, бірақ жан-жаққа дірілдегенде қозғалатын нысанаға жету өте қиын. Бұл Хоук сейфінде сақтайтын тізімге менің атым қосыла ма деп ойлаған кездегі бір жағдай болды және әрбір атауда сөз болып отырған адамның қайтыс болғанын көрсететін жұлдызша бар.
  
  
  Мицзи айқайлап жіберді. Ол жарақат алды деп ойлады, бірақ ол ашық айтты. Оны апат артқы көрініс айнасынан көрген. Артымызда тұрған джип бақылаудан шығып, батпаққа толық жылдамдықпен жүгірді, сонда ол баяу және айбынды түрде түбіне батып кетті. Оның, фаралар сөнгенге дейін бір сәтке жыпылықтағанын көрдім.
  
  
  Мицзи "люгерді" аяғымның арасына сырғытып жіберді де, бұрылды. Біз бір дөңгелегі жарылған көлікпен жүрдік. Бұл түндегі жалғыз шу емес еді. Джунглиде бамбук таяқшаларының дыбысы естілді o қуыс ағаш барабандар. Бұл күңгірт, қорқынышты дыбыс еді. Ол Әскерилер мен Лэмби тайпаға сымсыз хабарлама жібере ала ма деп ойлады. Бұл тропикалық ормандардағы көзге көрінбейтін фигуралар жіберген қашуымыз туралы хабар болуы мүмкін.
  
  
  Ырғақ жылдамдады. Бұл апат сияқты болды. Артымнан оның әлсіз дауысын доктор Х естіді. Тарих "Бізді бақылап жатыр, олар бізді тез қуып жетеді".
  
  
  Оны джиппен соңғы жылдамдықпен сығып алды.
  
  
  
  
  
  
  
  6 тарау
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Жолда алдымызда ашық тұрған біреу бізге жест-ишарамен артқы жолға бұрылуымызды айтты. Оның сұрақ қоюға батылы жетпей, бұрылып кетті. Ол көлікті құмның үстімен судың жанындағы басқа алауға айдап, отты қосып, сыртқа шықты.
  
  
  Нұх сонда еді, қазір ақ көйлексіз, белдемшесіз. Біз жаңа ғана жүріп келе жатқан жолда оның келе жатқан көліктің дауысы естілді. Бізде уақыт таусылды. Арқамызды теңізге қаратып тұрдық. Ал менің Жүк көлігім қаңырап бос қалды.
  
  
  Мицзи де сыртқа шықты. Нұх Флемингті күшті қолдарының астынан тізесіне дейін тартты.
  
  
  "Менімен жүр, Картер. Мицзидің қолынан ұстаңыз және жібермеңіз. Менің артымда қал ".
  
  
  Оны "люгер" белбеуіне тығып, қыздың қолынан ұстап, соңынан ерді. Оған тағы не істей алар еді. Жақын арада біз бәрібір өлеміз. Мүмкін, егер біз қараңғы толқындарда басымызды жеткілікті түрде төмен ұстасақ, қуғыншылар бізді таба алмайтындай алысқа жүзіп кетуіміз мүмкін.
  
  
  Нұх сабырлы және сенімді түрде теңізге аяқ басты. Ол Флемингте оңай ериді. Теңіз эго аяғының айналасында, эго жамбасының ортасына дейін көтерілді, содан кейін кенеттен ол біртіндеп қайта көтеріле бастады.
  
  
  Келесі қадамда оның саусағы қатты затқа соғылды. Ол сүрініп кете жаздады, сосын аяғын көтерді. Оны аяғымен тас тырнап, сәл жоғарырақ қатты жерді сезді. Оның үстіне өзінің аленкасын қойып. ол әр тайпаға қолын созып, өзін біріншіден бір саты жоғары сезінді. Біз төрт сатыға көтеріліп, су астындағы алтыншы дюйм сияқты тегіс емес тас бетімен ашық жүрдік.
  
  
  Ол ақырын күлді. Ол бұл заклинанияны жақсы меңгерген. Оны алғаш рет осы тас жолмен келе жатқан Тони Охсесал көрген. Оның айтуынша, бұл ескі тас құрылым, бәлкім, жер сілкінісі салдарынан дресс деңгейінен әлдеқашан төмен түсіп кеткен су тасқынына қарсы тосқауыл екенін түсінген. Мен Нұх ешқашан көрген емес деп ойладым, эго судың үстінде. Ол эгоды жүзу кезінде кездейсоқ тапқан болуы мүмкін және шоумен болмаса да, оны ырымшыл ізбасарларын қорқыту үшін пайдаланған.
  
  
  Артымнан оның Мицзидің күлгенін естідім. "Сен үшін үлкен мәртебе, Ник. Енді сіз барлығына дерлік жұмбақ не екенін білесіз. Тайғақ жерлерден сақ болыңыз және ортасында болыңыз. Қабырғаның ені небәрі жарты метр ".
  
  
  Оның қолын қысып алды. Жеткілікті күшті. "Сіз маған Аяз ата туралы ертегілерді білдіңіз және айтуға тырыстыңыз, лас жезөкше. Сен қалай белгілі болды?'
  
  
  "Шомылу кезінде. Оның басы оған қарсы соғылып, есінен танып қалды. Нұх мені құтқарды. Ол эму оны өзім шешемін деп қорқытқанша, ол маған не тап болғанымды айтқан жоқ. Ол бұл құпияны сақтауға ант берді ".
  
  
  Судың үстінде бір-екі прожектор жарқырап тұрғанда, біз басқа жақта дерлік едік. Орындауға рұқсат беру туының айқайы мен ашу-ызасы естілді. Олар джипті тапты, бірақ адамдар болмады. Біз қазірдің өзінде әлемнің қолы жетпейтін жерде едік, сондықтан олар бізді көре алмады. Біз тар баспалдақ ойылған тік құламаға жеттік. Бұл ұзақ және қиын өрмелеу болды, бірақ Нұх Флемингті көтеріп келе жатып, жоғарғы сатыға көтеріліп, платформаға бес фут төмен секіргенде шаршау белгілері байқалмады. төмендегі үйлер үшін қорған және шатыр қызметін атқарды. Оның айтуынша, ол AX бағдарламасында фитнес жаттықтырушысы ретінде табысқа жетеді деп ойлады. Ол Флемингті қолына созды да, президентті бөлмеге тез кіргізді.
  
  
  Біз келгенде ол бөлменің эго емдеуге арналып қойылғанын байқады. Тас қабырғалардан жанып тұрған алаулар ілулі тұрды. Еденнің ортасында хош иісті жапырақтармен жабылған кереует болды. Біз Эмуға өз күшінің бір бөлігін бергім келгендей, айналасындағылардың бәрі Флемингке жеңіл қол тигізген тайпалардан тұратын құрметті қарауылдан өттік.
  
  
  Флемингті төсекке жатқызған кезде оған: "Оның аяғы сынған, білегінде тот бар. Ол қанмен уланған болуы керек, менде антибиотиктер алу үшін дәріханаға баруға уақыт болмады. Эму-ге бұл дереу қажет. Мұнда оны алудың жолы бар ма? '
  
  
  Ұзын бойлы қара нәсілді жігіт маған немқұрайлы қарады. Флемингтің дауысы әлсіз болып көрінгенімен, ол жымиды. "Мазалағаныңыз үшін рахмет, Картер мырза, бірақ мен жақсы қолдамын. Мен оның медициналық білімін қоямын Тони Парк авенюдегі ең қымбат маманнан жоғары болды ".
  
  
  Патриарх үнсіз: "Бізге сіздің жарақаттарыңыздың сипаты туралы хабарланды және біз дереу емделуге кірісе аламыз", - деді.
  
  
  Екі әйел Флемингтің бөлімдері. Нұх оның жанына тізерлеп отырды да, губканы айналысатын сұйықтыққа батырды. кереуеттің жанындағы ыдыста отырды. Осы сөздермен ол Флемингтің білегіндегі жараны жуып тастады. Содан кейін мен олардың үстіне қою жасыл желе жағып қойдым.
  
  
  "Бұл кока жапырақтары мен жасыл сабынның жылы қоспасы", - деді Нұх. "Біз оған таңғышты қоямыз. Бұл материал жараның айналасындағы кірді кетіреді, содан кейін қол тез жазылады ".
  
  
  Аяқтарды емдеу сәл қиынырақ болды. Нұх аяғын түзеп алды. Содан кейін ол саусағын қою қызыл қою зат салынған ыдысқа батырды. Осы сөздермен ол жараның айналасына шеңбер сызды, ал шеңбердің ішіне "Х" сызды.
  
  
  Ол маған күлді. "Әтештің қаны", - деп түсіндірді ол. "Шайтанды сүйектен шығару үшін". Енді дәмдеуіштер жапырақтарының бірнеше қабаты аяққа байланған, оның үстіне жылы ұннан жасалған паста салынған. Бүкіл аяққа тығыз таңғыш.
  
  
  Мен мұның ғасырлар бойы тиімділігі дәлелденген қарабайыр медицинаның көрінісі және психологиялық әсері қаншалықты болды деп ойладым.
  
  
  Оны танымайтын. Бірақ Флеминг бұған сенді, мүмкін бұл сенім эгоды емдей алады. Көптеген жетекші саясаткерлер сияқты, ол жасырын түрде терең діндар адам бола алады.
  
  
  Ал егер ол мұны көпшілік алдында мойындамаса, мүмкін оның жүрегінде вудудың тыйым салынған мистикасын қабылдаған шығар. Бірақ менің оған мұның қалай болатынын күтуге және көруге уақытым болмады.
  
  
  Оны Тони бір жаққа алып шығып, сұрады: "Барабандар да сізге Флемингтің қалаға оралып, халық алдында өнер көрсеткісі келетінін айтты ма?"
  
  
  - Иә. - Қария қисық жымиды. Флеминг идеалист және өз сенімдерінде өте қыңыр. Бірақ ол есеңгіреп қалған соң, мен эмге шындықты айтамын. Сіз қайтып оралып, Сойер ханымды босатқыңыз келетін шығар?
  
  
  Мен эмге қонақүй магнатының қызы туралы сөзімізді айтқан жоқпын. Ол осы уақытқа дейін төбенің басында өмір сүрген адам үшін көп нәрсені білетін. Бәлкім, бұл, әрине, джунглидің осы сирек белгілерін дұрыс түсіндіре білумен ұштастыра отырып, эголарды жаңартып отыратын барабандар шығар.
  
  
  Ол: "Егер мен оны бір бөлікке қайтармасам, мен жалғыз аман қаламын деп ойламаймын", - дегенде, менің бетім сәл қатайып кетті.
  
  
  Мицзи тыңдап отырды. "Егер сіз мұны байқап көрсеңіз, сіз жындысыз. Бірақ егер істесең, мен оны сенімен бірге алып кетемін ".
  
  
  "Қате болжам", - дедім мен. "Мен сені пайдалана алмаймын. Нұх, оның осында қалатынына көз жеткіз.
  
  
  Мені таң қалдырғаны, ол басын изеді. "Мен сендерге гидтер беремін ..."
  
  
  "Жоқ", - деп оның эгосын үзді. "Мен жай ғана біз келген жолмен қайтамын".
  
  
  Ол қабағын көтерді. Ақырында ол менің ойымды өзгертуге мәжбүрлей алмайтынын білді. Ол иығын қиқаң еткізіп, Мицзидің қолынан ұстап, Флемингке қайта оралды.
  
  
  Оның, жартасқа қашалған баспалдаққа қарай жүрді. Оның артында Флемингтің сауығып кетуіне көмектесу үшін оның тайпаластарының жалынды әнін естіді. Оны қабырға арқылы суға екінші жағына қарай итеріп жіберді. Оны бұлыңғыр джип көрді. Ол тастанды болып көрінді. Сарбаздардың ізі де болған жоқ.
  
  
  Жарты жолда менің аяғым тастардың арасында өсіп тұрған тайғақ балдырларға соғылды, ол тайып кетті. Ол орнынан тұрып, балшыққа түкірді. бойымды түзеп, абайлап жүре бердім.
  
  
  Жағажайға жеткенде ол суланып қалды.
  
  
  Ол киімін шешіп, мүмкіндігінше сығып алуға тырысты. Оны люгер мүмкіндігінше кептіріп, мылтықты джиптің алдыңғы орындығына лақтырып жіберді. Қозғалтқыштан жылы кептіру үшін оның киімін капоттың үстіне қойды.
  
  
  Оның етігін шешкен жоқ. Олар суланып қалды, бірақ мен оларды мінуім керек.
  
  
  Ол дөңгелегі жарылып, жақсы сапарға шығады деп үміттенген және көңілі қалған жоқ. Басқа джип батпаққа кірген жерге жеткенде, ол "Люгерді" зарядтау үшін тоқтады. Оны оқиға орнында белсенділік танытып, жол жиегінде үш-төрт ер адам көрген. Көлікте отырған адамдар суға батпаған болуы мүмкін, бірақ мен олардың не істеп жатқанын көрмедім.
  
  
  Олардың айналасындағы Одина кенет жолдың ортасына шығып, маған жақындауымды жест көрсетті. Оны эго тепкілеп жібере жаздады, бірақ уақытында белдемшені көрді. Ол әлі күнге дейін жүк көлігін дайын ұстады және жалап жоғары көтерілді. Оның күлкісі естілді, жеңіске жеткен дыбыс сияқты, кенеттен джиптің мұрны батпақтардан ұшып кетті. Олар эголарды шығарып жатты. Ол қаңырап бос қалды. Мәйіттер жоқ.
  
  
  Тонидің көмекшілері джунглиде жеңіске жетті қосалқы шинаны суырып алып, маған эгосын қайтарды. Оның, сыртқа шығып, олардың айналасындағы екеуі менің джипімнің алдыңғы жағын көтеріп, дөңгелектерін ауыстырып, көлікті үлкен күлімсіреп артқа қойып жатқанын көрді, бұл қазір бәрі жақсы екенін білдіреді. Содан кейін олар пальмалар арасында тез жоғалып кетті. Сондай жылдам, егер ол жай ғана жыпылықтаса, оны көрмес еді.
  
  
  Ол үлкен жүк көлігі жолды жауып тастаған жерден алда не табатынымды болжап, жылдам жүрді. Тонидің адамдары жеңді ол жерде де бос емес еді, бірақ көлік тым ауыр болғандықтан, оны жылжыта алмады. Ол сыртқа шығып, жүк көлігінің руліне отырды да, оларға жест-ишарамен жолдан шығуды бұйырды. Оны кері бұрып, секіріп кетті. Жүк көлігінің батпаққа тайып тұрғанын көру керемет көрініс болды. Мылтықтың оқпаны ғана судан сәл жоғары тұрған.
  
  
  Шалғайдағы қонақүйге барған сапарымда оны ешкім кездестірген жоқ. Ас үйде бір-екі ер адам ойнап жүрген. Ойын мен үшін жаңа болды. Әрбір ер адамның адам саусағына біртүрлі ұқсайтын жылтыратылған чипі болды. Олар кезек-кезек ih-ді үстелге айналдырды. Кім жақындады, бәрін жалайды, орындықтың ортаңғы бөлігінің бөлінуіне, - деп атап өтті премьер, бұл туындаған іс бойынша. Коко соңғы болып домалап кетті. Саусағы жарықшақтан құлаған кезде ол қатты айқайлады. Жеңілгендер эмуға екі есе төледі. Ол Лэмби екеуі мені көргенде, олар ойнауды қойды. Ол оларға мені Сойер қонақүйіне апарғанын қалайтындарын айтқан кезде, олар қатты толқыған жоқ.
  
  
  Лэмби айтарлықтай жөтелді. "Лейтенантты бекіністе алдау жеткілікті қауіпті болды", - деді ол. "Бірақ полковникті алдау керек пе? - Мен білмеймін.'
  
  
  Маған бір-екі көмекші керек болды. Бұл маңызды болды олар операцияның сәттілігіне сенеді. Маған қобалжығандар мен күмәнданушылардың бізге не керегі бар еді. "Нұх біздің қайда баратынымызды біледі", - дедім мен. "Және ол бізге көмектеседі".
  
  
  Бұл сиқырлы сөздер еді. Егер Нұх бұл жұмыс істей алады деп ойласа, солай болар еді. Біз джиппен жақсы көңіл-күймен көтерілдік.
  
  
  Қала көшелері әлі бос еді. Барлығы біз ең көбі алтыншы адамды көрдік. Джипті естігенде олар тышқандар сияқты қорқады. "Сойер" қонақ үйінің бірінші қабатынан басқа көлік қозғалысы болмады, барлық қоғамдық ғимараттар жабылды, терезелері қараңғы болды.
  
  
  Әскерилер біз негізгі кіреберіске бара жатқанда винтовканы арқама қойды. Көлеңкедегі күзетші күні бізді бақылап отырды.
  
  
  Әскерилер орнынан атып тұрып, маған оның соңынан еруімді жест көрсетті. Оның, жақындады күні сүйемелдеуімен Әскери және "лейтенант" Лэмби. Күзетші бізді тоқтатты. 'Кешіріңіз. Полковник бүгін кешке ешкім келмейтінін айтты.
  
  
  Лэмби қолын созып, көзін солдатқа қадады. "Біз ішке кіреміз. Егер сіз бізді тоқтатқыңыз келсе, сіз зардап шегуіңіз мүмкін. Бұл тұтқын - Ник Картер, ол үшін Джером мың доллар ұсынған адам. Қозғал.
  
  
  "Ах." Күзетші маған мылтық жасап, ернін жалады. "Олай болса, мен оны эгосын сонда апарамын".
  
  
  Қозы ырылдады. - "Жоқ, сен эгоға жетелемейсің. Өзім жеткіземін. Бұл сыйлықты менен тартып аламын деп ойлайсың. Кет, бейбақ! '
  
  
  Күзетші кінәлі болып көрінді және жеткілікті жылдам қозғалмады. Әскерилер мені миммодан өткізіп, оның эгосын мылтықтың ұшымен құлағына ұрды. Сөйтіп жүргенде ол кездейсоқ триггерді тартып алды. Менің аяғым оның қонақүйінен жоғары, арасында, көзімді тарсылдатып ысқырды. Бұл тым шындыққа айнала бастады. Лэмби тағы да тістерін көрсетті. "Полковник. Ол қайда?'
  
  
  Қазір жеткілікті дәрежеде әсерленген күзетші түсініксіз дерлік күбірледі: "Казинода, лейтенант. Сені шығарып саласың ба?
  
  
  "Менің ойымша, біз оны өзіміз таба аламыз". Лэмбидің дауысынан ескерту естілді. - "Өз қызметіңде қал".
  
  
  Әскерилер мені фойеге итеріп жіберді. Томас Сойер зақымдануды көрсе, шошып кетер еді. Үлкен орындықтар сынды. Газеттер мен журналдардың сөрелері аударылып қалды, витриналардың айналасындағы жалғыз бізге қол тигізбей қалды. Дүкен сөрелері бос болды. Қандай тәртіпсіздік!
  
  
  Полковник Кариб Джером сыныптық қастандық жасаушы, бірақ пайдасыз командир болуы мүмкін. Егер ол өз адамдарына тонауға жол бермесе, одан да көп пайда табар еді эго жоспарлар, әрине, сәтті болады.
  
  
  Казино вестибюльден де нашар болды. Құны мыңдаған ойын үстелдері қираған және жөндеуге келмейтін. Интернетте ұзартылған штанганың үстіндегі жалаңаш суреттер сызылған, фигуралар ойылған. Әскерилер мен Лэмби ысқырып жіберді. "Жақсы кештер өткізілмейді".
  
  
  Шыны ыдыстар бардың айналасындағы еденге сынған. Бөтелкелер болған жоқ. Әскерилер мен Лэмби ыңғайсыз жағдайда бос бөлмелерді қарап шықты. "Барлығы қайда кетті? Полковник қайда?
  
  
  "Ол есінен танып ұйықтап жатыр. Мұнда жайлы кереуеттері бар үш жүз бөлме болса ше? Джеромға келетін болсақ, менің ойымша, ол Капполаның чиптер кеңсесінде казиноның ақшасын санап жатыр. Оған барайық.
  
  
  Біз кассалық аппараттардың миммосынан өттік. Олар бүтін күйінде қалды. Тек шыны қалқаның артында тиындар дестелері, ашық жәшіктерде купюралар болған жоқ. Сарбаздарды бұл жерден аулақ ұстады. Ол жылжымалы металл есікті басқаратын батырманы басқан.
  
  
  Ол жігіттердің арасынан өтіп кетті. Басқару пультінің үстеліндегі мейірімсіз қара күзетші күтпеген жерден ұсталды. Ол револьверге қолын созды, бірақ содан кейін менің арқамда Лэмбидің мылтығы жеткіліксіз екенін көріп, мені сезіп күлді.
  
  
  "Жоқ, бірақ Картер мырза. Эго қайдан таптың, лейтенант?
  
  
  Ол басқа жаққа кеткен болуы мүмкін, бірақ менің ойымша, ол осы уақыт ішінде Джеромның тыңшысы болған сияқты.
  
  
  'Бақылау бекетінде ұсталды. Полковникке біздің осында екенімізді айтыңыз.
  
  
  Негр бізді әлі кіргізбекші емес еді. "Мицзи бұл жерден Картермен бірге кетті. Ол қайда?'
  
  
  Арийлердің қозысы иығын қиқаң еткізді. "Ол онымен бірге болған жоқ. Мүмкін ол кетіп қалған шығар ".
  
  
  "Ал, ол маңызды емес". Ол домофонды басты. "Полковник, сізде қонақтар бар".
  
  
  Бұл толқудың үлкен мағынасы жоқ. - "Мен саған айттым ғой ..."
  
  
  "Картер мырзаны жеткізуге екі сарбаз келді".
  
  
  Енді Стальдың дауысы кенет қуанышқа бөленді. - "Бұл өте жақсы. Ішке кіргізіңіз.
  
  
  Есік ашылды. Кариб Джером, Капполаның үстелінде отырды. Оның алдында үйілген банкноттар мен тиындар жатты. Казинолар мен вестибюльдегі қонақүйлер мен дүкендерден түскен соңғы табыс: Синдикат пен Сойердің қомақты ақшасы.
  
  
  Оның ақжарқын жүзінен күлкі кетпеді. "Сіз бай болудың жолын таптыңыз ба, Джером?"
  
  
  Ол ревматизмге күлді. Тек эго күлкі менікінен сәл салқынырақ болды. "Бұл жақсы жол екенін мойындау керек." Ол Лэмбиге қарады. "Лейтенант, бұл кісімен айналысқан қыз қайдан шыққан?"
  
  
  Оны бұлдыратып жіберді. 'Өлді. Суға батып кетті.
  
  
  Қара көздер кішірейіп кетті. "Ол дельфин сияқты жүзіп жүр, Картер мырза. Мені алдауға тырыспа. Ол Майамиде көп нәрсеге тұрарлық ".
  
  
  Оның иығынан қарап тұрған есік әлі ашық тұрған. Негр біздің әңгімемізді бақылап отырды. Ол менің халқымның артында тұрғанда мен жүк көлігімді пайдалана алмадым. Бұл Әскери және Ламбилердің өлімін білдіреді. Оның қонақ үйі есікті жауып, полковникке күзет эгосының назарын аударудың ең жылдам әдісін таңдады.
  
  
  Джеромға оны арандатушылықпен айтты: "Сіз Мицзи үшін жақсы төлем ала аласыз, бірақ менде ақша бар, бұл лейтенант оның мың долларын ешқашан көрмейді". Бұл жеткілікті болды. Есік тарс жабылды. Джером үстелдегі ақша дестесіне еңкейіп қалды. Ол қайтадан басын көтергенде, ол менің люгеріме сәл ғана ашық қарады.
  
  
  "Қажет нәрсені алыңдар", - деді Лэмби мен әскерилер ih тапаншалары менен алыстап бара жатқанда, Джеромды таң қалдырды. Эго беті қатайып кетті. "Сатқындық, Картер мырза? Сарбаздарға пара беріңдер! Олар оны тезірек әскери сотқа беретін болады. .. '
  
  
  Ол шапшаң болды. Ол бұған күдіктенді. Бірақ әлі де жеткілікті жылдам емес. Ол партада болды және эго қол тез қабыққа қарай жылжыды. Ол сәл жылдамырақ болды, люгерді оң қолының айналасына солға лақтырып жіберді, қолына стилетті лақтырып жіберді. Стилетто эго қолын қабықша мен эгоға шегелеп тастады, бұл әрекет сәтсіз аяқталды.
  
  
  Мен оның қорқақ емес екенін мойындаймын. Бұл ол үшін үлкен тәуекел болды. Бірақ егер ол мені атуға мәжбүрлесе немесе өзін-өзі атып алса, бұл сырттағы ниггаларды үрейлендіріп, мүмкіндігімді жіберіп алар еді. Ол тыныш сел. Ол Люгермен бірге эмуға қабырғаға тұруды бұйырды. Кішкентай қара көздер өшпенділік тудырды, бірақ ол эмудың айтқанын орындады.
  
  
  Лэмби қару-жарақты банкноттардың үстіне қойып, полковникті мұқият тінтті. Ол менің стилетімді, револьверімді суырып алды да, қалтасынан тағы бір қосалқы зат тауып алды.
  
  
  "Енді диванға отырыңыз, сонда біз сөйлесе аламыз. Тара Сойер қайда? Оны айтты.
  
  
  Джером тіпті жыпылықтаған жоқ. Ол диванға ыңғайлы отырды да, аяғын айқастырып алды. Ол мысқылмен үстіңгі ернін бұрап, Один штопордың қарсы бетінен сұрады. - "Мицзи Гарднер қайда?"
  
  
  Сұрақтар мен жауаптарды ойнауға уақытым да, құлшынысым да болмады. Әрине, ол Тараны қонақүйде ұстады. Бірақ мен Джеромның бүкіл әскерінің ұйықтап жатқанына сене алмадым және бүкіл қонақүйді тінтуге тәуекел еткім келмеді. Ол полковниктің алдына келіп, люгердің тұмсығымен оның бетіне эго ұрды. Бұл ұсқынсыз сызат болып шықты. Оны өлтіру қонақүйдегі эго емес; ол сол кезде армияны басқара алатын жалғыз адам еді, оған әлі де нен керек болды. Бірақ оны бастау үшін мен Тараның қауіпсіздігіне алаңдадым. Ол бұл туралы Джеромға айтып: "Қажет болса, бет-әлпетіңді өзгерткеніме өкінбеймін", - деп қосты.
  
  
  Ол сымбатты адам еді. Ол мұны білді және ол бекер болды. "Жарайды", - деді ол. - Бәрібір оны босатуға болмайды. Сойер ханым жоғарғы қабаттағы өз бөлмесінде залда. Төменгі және жоғарғы қабаттардың арасында менің алты жүз сарбазым бар ".
  
  
  
  
  
  
  
  7 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Лэмби полковникті мылтықпен ұстап тұрғанда, әскерилер екеуміз Джеромның күртешесі мен көйлегін шешіп, оны байлау үшін көйлекті кордон жолақтарына жыртып тастадық. Біз эмуды диванға отырғызамыз.
  
  
  "Оған қарау үшін осында қал", - деп бұйырды Әскерилер оған. Оның эмуға есікті басқару қалай жұмыс істейтінін көрсетті. "Лэмби екеуміз жақындағанша күтіңіз күн. Сіз оны Ривненскаяға ашсаңыз, бізге өтуге мүмкіндік береді, содан кейін оны қайтадан жабыңыз.
  
  
  Лэмби тағы да мылтықты арқама қойды, біз кеттік. Негр детективтік романға бой алдырды және ол сырғып кеткенше көзін көтермеді, мұрнының астына люгер эму аз болды. Оның оқығанын көргенде, мен күлуге тура келді. "Оқы емес, істе; Лэмби мылтығының ұшымен бас сүйегіне оның эгосын қатты ұрғанға дейін оны бір сәт қосты. Ол орындықтан еденге қарай домалап кетті. Ол өлді ме, жоқ па, негізінен бас сүйегінің эго қалыңдығына байланысты. Біз эго-ны казиноның кассаларының айналасындағы біреуіне апарып, сол жерде орындыққа байлап қойдық. Біз лифттерге қарай жылдам жүрдік. Жолдың жартысында вестибюльде кенеттен лифт есігі ашылды. Сарбаз сыртқа шығып, бізді көріп, кері сүңгуге тырысты. Оны стилетто лақтырып жіберді де, Адамның алмасының эгосынан бір сәтке эго тапты. Лэмби эгоды қабылдау бөлмесінің артына сүйреп апарды. Контейнер нөмірлерінің кілттері орнында болған жоқ, сондықтан біз ол жерге мүмкіндігінше тыныш кіруіміз керек.
  
  
  Біз лифтке қайта бардық, ол солдаттың белбеуінен тайып тұрған екі сойылын көтерді, сосын олар эгоға тиді. Қазір бізде небәрі 599 қарсылас болды.
  
  
  Жоғарғы қабатта біз қарай жүгірдік Тараның пәтер күні. Оны стилетпен құлып бұзып алды, біз вестибюльде ешкім пайда болғанға дейін ішке кірдік.
  
  
  Бөлмеде тұншықтыратын атмосфера орнады. Кондиционер сөндірулі болды. Тара Сойер қолдары мен аяқтарын жайып төсекте жатты. Ол трусики мен көкірекше киген. Оның білектері мен тобықтары төсекке шымылдықпен байланған, сондықтан ол әрең қозғалды. Нахтардың аузында саңылау болған жоқ, бірақ бұл қажет емес шығар. Sawyer Grand LaClare-де дыбыс өткізбеу өте жақсы болды. Ең көбі оны көрші бөлмеде естуге болатын еді.
  
  
  Ол мені және Лэмбиді көрді. Үмітсіздіктен оның жүзі бұрмаланды және ол оны дауыс-дауыс айқайлайды деп ойлады. Оның аузын алақанымен қысып алды. "Джеромның адамдары осында. Сабырлы бол. Сабырлы болыңыз.'
  
  
  Оның көзі Лэмбиге қарады. Ол мені де ұстап алды деп ойлады. Эй оны оның біздің жағымызда екенін түсіндірді. Оның әдемі көгілдір көздері қазір үлкен және қараңғы болып кетті . Оның көзіндегі қорқыныш енді ашуға жол берді. Оның қолын рта-ның айналасынан алып, сүйді. Сосын бауын шешу үшін оны босатып жіберді. - "Олар менің эгомды өлтірді ме?"
  
  
  Оның Флемингті білдіретін омела екенін білетін. Оны айтты. - "Жоқ. Біз оны паналай алдық. Ол жарақат алды, бірақ тауда Нұхтан бері аман-есен ".
  
  
  'Бұл кім?'
  
  
  Әрине, ол бұл ескі қара сиқыршы мен тайпаның эгосы туралы ешқашан естімеген. - "Егер сен оны көбірек айтып берсең, мені өтірікші дер едің о Қараша, бірақ егер біз қаланы тірідей алып кетсек, мен сені онымен таныстырамын. Сонда да сенбейтін боласың ".Сонда да сен сенбейсің ".
  
  
  Ауырсынуды жеңілдету үшін оның бауы тез босап кетті. Қан айналымының бұзылуынан қолдары мен аяқтары ағарып, ісінген. Эй, ауырып қалды, ол оның қайтадан жүруіне біраз уақыт кететінін көрді. Дегенмен, мен слды алып жүруге тәуекел ете алмадым. Егер кімде-кім бізді жолымызда тоқтатуға тырысса, маған қолдарым өте қажет болар еді, бәлкім, Лэмби де керек еді.
  
  
  Тараның білектері мен тобықтарын ванна бөлмесінің айналасына салқын сумен сулап алған. Сосын мен шкафтың айналасынан жұқа мақтадан жасалған көйлек алдым. Бұрынғы қалпында ол жақсырақ көрінді, бірақ трусики мен мөлдір көкірекше соғыс уақытында саяхаттауға өте ыңғайлы емес.
  
  
  Тараға аяғынан тұру үшін қымбат минуттар қажет болды. Біз мұны бөлме бойынша тексердік. Оны Лэмби кіреберістің ашық екенін тексеру үшін залға жіберді.
  
  
  Біраз уақыттан кейін ол басын соңына дейін итеріп жіберді күні және бізге белгі берді. Біз лифтке Тараның жағдайы рұқсат еткендей жылдам жүгірдік. Оны басқан бойда түймені басып, дәлізде есік ашылғанын көрдім.
  
  
  Біз бірінші қабатқа жеттік, лифт есігі ақырын ашылды. Саңылау арқылы солдатты көрдім. Одан да сорақысы, полковник Кариб Джером тапаншасын бізге қаратып сонда болды.
  
  
  Ол металл есіктің артына сүңгіп, жертөле түймесін бір уақытта басқан. Дірілдеген көздер лифттің металл қабырғаларынан секірді. Айналамызда ешкімнің жараланбауы ғажап еді. Есік жабылып, ішке кірдік. Сағаттар өткендей болды. Егер гаражда көлік болмаса немесе шығуға тыйым салынса, Дэвид Хоук өз агенттері арқылы біреуін есептен шығаруы мүмкін еді. Том Сойер қызынан, ал Нұх жақсы көмекшісінен айырылар еді.
  
  
  Мен Тонидің басқа көмекшісі қайда кетті деп ойладым. Өлген шығар. Егер Джером эгоның эгосын қомақты сомаға босатуға көндірсе, ол оқты күтуі мүмкін еді. Полковниктің сөзінде тұруына ешқандай себеп болмайды. Әлбетте, бейшара қарапайым азаматты Әскерилердің бұл түрімен оңаша қалдыру қателік болды.
  
  
  Лифт жертөледегі ауа буферіне соғылды. Біз гаражда болдық. Қонақтарға тиесілі көліктер мен жалақысы жоғары қызметкерлер көп болды, бірақ мен олардан кілттерді табамын деп ойламадым және барлығын тексеруге әрең үлгердім. Жолда әскери жүк көлігі тұрды. Ол төтенше жағдайларға дайын болса керек, тез іске қосылды. Тек ол бір миль қашықтықта көрінгеннен басқа.
  
  
  Оған осыны көрсетті. "Ол көлікке жүгір", - дедім мен. "Мен оның шегінуін жауып жатқанда, эгоды алыңыз".
  
  
  Олар жүгірді. Кем дегенде, Лэмби сүрініп бара жатқан Ыдысты қолынан сүйреп апарғандай жылдам жүгірді. Лифт күні ашылды. Олар екі дюймге дейін ашылған кезде, оны Джеромның басшылығымен саңылауға атып жіберді. Оның айқайы естіліп, полковник деп үміттенді. Есік одан сайын ашылып, одан да көп айқай-шу естілгенде, ол атуды жалғастырды. Ақырында біреу лифтті жоғарыға қайтару туралы тамаша идеяға ие болды. Есік толығымен жабылғанша оны атуды жалғастырды. Енді бізде аздап артықшылық болды. Ол жүк көлігіне қарай жүгіріп барып, қозғалтқышты іске қосқан контейнердің жанына секірді, сосын жүргізушінің қасындағы орындыққа жайғасты. Бақытты. Егер бұл Мицзи Гарднер болса, біз қазір оған уақыт болмай, көлікті кім жүргізетіні туралы дауласатын едік.
  
  
  Ол екінші трансфердің басында жүріп, конгреске жиналды. Эгоға тосқауыл қойылған жоқ. Оның жанынан өтіп бара жатқанда миммо қонақ үйдің басты кіреберісі мен есікке қараса, Джером бірнеше адамымен бірге сыртқа жүгіріп шыққанын көрді. Олар бізді ату үшін баспалдаққа тоқтады, бірақ асықты. Оқ атулар ойпаңға өтті.
  
  
  Ол микрофондар мен динамиктердің көмегімен одан әрі соққы алу мүмкіндігін азайту үшін зиг-заг жасады және Лэмбидің артынан оқ жаудырғанын естіді. Эму оны өзін көтеру үшін шақырды. Ол мені естімеді. Немесе ол әрекет етуге тым қобалжыған шығар.
  
  
  Ол кезде кеш болды. Оның қысқа айқайы естіліп, артқы көрініс айнасынан Лэмбидің көліктің айналасына құлап түскенін көрдім. ол көгілдір жолдың ортасында қозғалмай жатты. Көйлектің эгосының алдыңғы жағы қанға малынған. Эго денесі оған тиген оқтардан дірілдеп кетті. Джером эмудан кек алды, енді біз қуып жету үшін тым алыста болдық.
  
  
  Оның шаршауды елемеуге тырысып, көлік жүргізуге көңіл бөлді. Артымызда бұдан былай оқ ысқырған жоқ. Джером сарбаздарымен бірге қонақүйдің кіреберісінде тұрған көліктерге қарай жүгірді. Біз үйден алыс және қауіпсіз жерде болдық.
  
  
  Бульварда мен оны бұрып, газ педальына бастым. Жүк көлігі жылдамдықты арттырудан гөрі ауыр жүктерді тасымалдауға ыңғайлы болды. Бізде біраз уақыт болды, бірақ полковниктің ізіне түспеу үшін бұл жеткіліксіз болды.
  
  
  Біз қала сыртында болдық және қонақүйге бет алдық Тони жеңді. Бірдеңені тез арада шешу керек болды. Мен жағалаудағы жолда Джеромнан қашып құтыла алмадым. Менде екі нұсқа болды. Біріншісі - жүк көлігін ескі қонақүйдегі сарайға тығып қою. Екіншісі тауларды айналып өтетін нашар жол болды.
  
  
  Менің ойыма полковник қонақүйдің бар екенін білетін шығар, Нұх оны пайдаланған деген ой келді. Эмге тіпті ұрысудың да қажеті жоқ еді. Ғимараттың барлығы ағаштан тұрғызылған. Ол бізді өртеп жіберуі мүмкін еді.
  
  
  Сондықтан оны тау жолы таңдады. Біздің ауыр жүк көлігіміз шұңқырлар мен бұдырлардан өте алатын, бәлкім, артымыздағы жеңіл көліктерге қарағанда жақсырақ және олар бұл жолда бізден жылдамырақ қозғала алмайтын.
  
  
  Біз бұрылысқа жеткенше олар бізді байқамады. Сергей оны өшіріп, рульді бұрды. Енді біз джунгли ортасына mimmo бізді негізгі жолмен айдап бара жатқан екі джип үшін көрінбейтін болдық. Өте жақсы. Ол тоқтап, ұстағыштың айналасындағы прожекторды алып, жыл сайын бізбен бірге болу үшін жүк платформасына барды. Немесе Лэмби тапаншасын тастап кеткен болуы мүмкін. Менің оқ-дәрілер қоры таусылып бара жатты.
  
  
  Мен арқан, күрек және үш жәшіктің арасынан мылтық таба алмадым. Сергей Фонариков бүкіл жәшіктердің біріне мәтінді түсіріп алған кезде ол жүгіріп кете жаздады: "Динамит". Оны қорапты алға қарай тартты. Бірнеше шыбықтар түсіп қалды, бірақ олардың көпшілігі әлі де үгінділермен мұқият оралған.
  
  
  Егер полковник Джером біздің негізгі жолдан шығып кеткенімізді білсе, ол бұрылатыны сөзсіз. Бірақ біз эгоды қабылдауға дайын болдық. Біз джунглиде бір метрге жуық көлікпен жүрдік. Ол жүк көлігінің айналасынан секіріп түсіп, жол бойында дайындалып, қиылысқа қарай жүгірді. Ол мұны Джеромның джиптері менің көз алдымда пайда болған кезде жасады. Олар жылдам жүріп, бұрышқа секірді, ал ih шамдары оны айналып өтті. Алыстан олар жүк көлігін байқап қалып, салтанатты түрде айқайлап, оған қарай беттеді. Бірінші джип маған жақындағанда, фитиль оны өртеп жіберді. Оны динамит таяқшасын артқы орындыққа лақтырып жіберді де, мүмкіндігінше жапырақтарға сүңгіп кетті.
  
  
  Жарылыс бірден орын алып, мені қайтадан жолға лақтырып жіберді. Бірақ менің физикалық жағдайым құнды болдыджип жолаушыларына қарағанда әлдеқайда жақсы. Тараның мені шақырған дауысын естігенде ол әлі де тынысы тарылды. Ол қалағаннан ерте тұрып, жест-ишарамен жолда пайда болған терең шұңқырға қарап, аулақ жүруді бұйырды. Артымнан бұрылысқа қарай екінші джип келе жатты. Қыз екеуміз жүк көлігіне қарай жүгірдік. Біз қазірдің өзінде толық жылдамдықпен келе жатқан едік, тежегіші сықырлаған джип шұңқыр кратеріне тоқтады. Артқы көрініс айнасынан оны Джеромның биік фигурасы жолдағы үлкен шұңқырға еңкейіп тұрғанын көрді. Оқтар артымыздан ысқырды, бірақ біз тым алыста болдық және олар бізге зиян тигізуі екіталай еді.
  
  
  Тара не болғанын түсінбеді. Эй оны жүк көлігінің артқы жағынан тапқанын түсіндірді, оны тез сүйіп алу үшін еңкейіп, содан кейін қайтадан жолға назар аударды.
  
  
  "Қазіргі уақытта біз қауіпсізбіз", - деді Эй оған. "Олар бұл шұңқырдан өте алмайды, әйтпесе ағаштарды кесуге тура келеді. Ал бұл уақытты қажет етеді. Дауылды теңізде серуендеуге дайындалыңыз ".
  
  
  Қараңғыда ол бұрышқа бұрылғанда ағашқа соғылып қала жаздады, бұл маған Сергей керек екенін есіме салды. Табылу қаупі қазір ағашқа соғылу қаупінен азырақ маңызды болды. Сағатқа қарап маған түннің біткенін айтты. Біз ең қиын жерлерге жеткенше жарық дерлік болады. Бұл оны құнды.ікөптеген жеңілдетеді.
  
  
  Бірақ әзірге әлі қараңғы болды, ал қасиетті фар қалың жапырақтардан өтіп бара жатты. Тара төбесіне басын тигізбеу үшін бір күн бойы буынды ұстауға мәжбүр болды. Ол бірнеше шақырымға созылды, сосын ащы күлді.
  
  
  "Ник", - деді ол. "Мен бұл үшін дұрыс адам емеспін деп ойлаймын. Ол мұнда келуге және Флемингпен кездесуге жынды болды. Бұл өте романтикалық болды ". Оның күлкісі көңілсіз естілді. "Енді мен оның шын мәнінде не екенін түсіндім".
  
  
  Оның, күлді. - "Ертегілер әлемі көңілін қалдырады ма?"
  
  
  Сондықтан ол қорқып, өзін ұстау керектігін айтты. Біз жоғары және жоғары көтерілдік, одан да қатал болады. Оның, бұл тізгінді босатуға жақсы сылтау деп ойладым. Ақырында, мазасыздық - бұл стимулятор, ал жыныстық қатынас - бұл керемет транквилизатор. Оның, тоқтап, тұтану кілтін бұрды. Өте тыныш болды. Ол сыртқа шығып, көлікті айналып өтіп, ыдыстың бүйіріндегі есікті ашып, суырып алды. Көңілді бұзатын айдаһар немесе кірпілер бар-жоғын білу үшін оны көліктің жанына сүйреп апарды, сонда сіз фаралар астында аумақты тексере аласыз. Ee аузы менікіндей аш болды. Эй, мен сияқты қиын болды. Біз мұндай жүк көлігі ойынын әбден шаршап, қанағаттанғанша көп уақыт өтті. Ол оған күлді. 'Өзіңізді жақсы сезінесіз бе?' Ол басын изеп, орындыққа сүйеніп, көзін жұмды.
  
  
  Біз мөлдір жартасқа жеткенше жарық болды. Оған Тараға біраз уақыт көзін жұмып тұруды бұйырды, және, әрине, ол қызығушылықпен сыртқа қарау үшін ih-ді бірден ашты. Терезеге қараса, тек тұңғиықты көргенде, ол бозарып кетті. Ол иегін көтеріп, ашық отырды.
  
  
  Біз тұңғиықтың қауіпті бөлігінен өткенде, Флеминг оны ойлады. Жол тұйыққа тірелген жерде біз шығып, жаяу жүру жолын жалғастырдық. Енді оны бұрын байқамаған нәрсе тапты. Соқпақ тік шатқалға кетті; шетінен тыс, керісінше, тайпаның бұрын артық халқы шаққан үңгірлер болды. Қазіргі уақытта ол жерде ешкім тұрмаған сияқты. Бекіністің қалың ағаш қақпалары жабылды. Оны тапаншаның сабымен қағып жіберді. Бірнеше минуттан кейін оны шынжырлардың күркіреуі мен ағаш болттардың ауысуы естіді. Сосын қақпа ішке қарай ашылды да, ақ жамылған адам бізді ішке шақырды. Тара елес көргендей болды.
  
  
  Нұх қызбен жылы жүзбен амандасып, Флемингтің өзін жақсы сезінетінін айтты, содан кейін Баренц теңізінің нашар территориялары бөліміне ауысты.
  
  
  "Біздің желі кеше түнде үзілді. Сіз кетіп бара жатқанда, біз олармен бірге күзеннің ішінен ештеңе естіген жоқпыз. Испания портындағы жағдай қандай екенін айта аласыз ба?
  
  
  Ол қала шетіндегі ескі қонақүй қалаға барғысы келетін тайпаластардың тұратын жері ғана емес деп күдіктенді. Бұл қала арқылы келетін және джунгли барабаны арқылы жеткізілетін хабарламалар үшін Баренц теңізі аумағының орталығы болуы керек еді. Егер басқа хабарламалар болмаса, бұл Джеромның нахқа шабуыл жасағанын білдіреді.
  
  
  Ол қатты шаршады. Ұзақ уақытқа созылған шиеленіс сағаттары жинала бастады. Бұл ұмтылыс бекініс алынбайтын болды. Патшалар, қарақшылар мен көтерілісшілер әрқашан биік қабырғаларды өз заманының бағдарламасына қарсы қоюға бекер тырысты. Бірақ бұл жолы жалғыз қорғаныс менің "Люгерім" мен бір уыс оқ, Мицзи Гарднердің әдемі кішкентай дүңгіршегі және динамиттің бірнеше қорабы болды. Заманауи жабдықталған әскерге аздап қарсы. Оның, қалың тасқа сүйеніп стырсып, хабардар етті Тони жеңді. Эму оған динамитпен не істейтінімді айтты.
  
  
  "Мен бұл жартасты бірден жарып жіберуім керек еді", - деп мойындадым мен.
  
  
  "Бірақ ол кезде мен бұл туралы ойлаған емеспін, ал қазір бұл өте алыс. Бірақ мен оны бұл бағытты мина алаңына айналдырып жатырмын. Мен оны Джером джиппен жүргенде емес, осында келеді деп күтемін. Эгоды тосын сый күтіп тұр. Маған жүк тасушылар керек.
  
  
  Нұх команданы жинап, оны қыздармен таныстырды.
  
  
  
  
  
  
  
  8 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Адамдар жүк көлігінің айналасынан динамит шығарды. Олар күлгін түсті осы жерден алып кетті ашық жәшік жолда құрылғыларға, шахталарға арналған толық жәшік қалдырып, фортқа. Жүк көлігінен шықпас бұрын оны жүк көлігін басқа ешкім іске қоса алмайтындай етіп дистрибьютор арқылы ротор алып кеткен. Ол жолды мина алаңына айналдырып, детонаторлардың бір адам әрбір зарядты басқалардан тәуелсіз жарып жіберетіндей етіп орнатылғанына көз жеткізді. Ол жұмыс істеп тұрған кезде оны бекіністегі барабандар естіді; бұл хабарламалар емес, салтанатты дыбыстар болды. Нұх оның рухын сәл көтеруге тырысты деп ойлады.
  
  
  Аяқтаған кезде ол өзін әбден шаршаған және аш сезінді. Оны бекініске әрең жеткізді. Шынында да, бір ырым бар еді. Қасиетті құстарды өлтіріп, қайнаған суға қайнатады. Найза ұстаған жалаңаш тайпалар қазанның айналасында билеп жатты. Олардың базукалармен және автоматтармен күресу үшін тамаша әскери қару-жарақтары болды.
  
  
  Нұх не жеуге болатынын білмей тұрып, бұл мәселені шешті. Мен тіпті жартылай ұйықтап үлгермедім. Қашан Нұх мен бұл жалғыз беріліс, ол салқын, қараңғы бөлмеде жатты; Көлеңкелі сызықта бір күн бойы ол күннің түске дейін жеткенін көре алды. Оны ер адам жол бойында күзетке қойды. Осы жерден алыстан келе жатқан көлік құралдары естілуі керек. Енді ол Nov алдында тұрды және ол толқып кетті.
  
  
  
  
  "Әскерилер жүк көлігіне жақындады", - деді Нұх.
  
  
  Ол бірден оянды. - 'Ih қанша?'
  
  
  "Ол санауды білмейді". Нұх бақылаушымен сөйлесті.
  
  
  "Ол айтады:"өте, өте ".
  
  
  Орнынан тұрып, қақпаға қарай жүгірді. Осы уақытқа дейін олар соқпақпен жүруге мәжбүр болды және оның қонақ үйі динамит таппағанына көз жеткізді. Соғыс биі аяқталып, үңгірлеріне кеткен адамдар қайтадан бекініске қашып кетті.
  
  
  Оның жанынан Флеминг бөлмесінің есігі өтіп, бір сәтке қатып қалды. Ол екі қыздың арасында бір күн тұрды. Оның таңылған қолында бізде ұсқынсыз қызыл жолақтар болған жоқ, шоколадты қоңыр бетінде сұр түсті. Менің мұнымен тоқтап қалуға уақытым болмады, бірақ Флемингтің тез сауығып кетуі мені таң қалдырды. Жүре бергенде оны басынан лақтырып жіберді. Ол қақпа арқылы жүгіріп өтіп, жол бойымен жүгірді. Егер олар жылдам болса, ол оларға соқтығысуы мүмкін еді, бірақ ол сенімді болуы керек еді.
  
  
  Асуға жеткенде мен әлі ештеңе көрмедім. Енді ол ашық жерде болды және ағаштардың басынан оны жарты мильдей төмен орналасқан сайдың түбіндегі жүк көлігі көрді. Бір-бірінің қасында тұрған отызға жуық адамнан тұратын топ жоғарыға көтерілмек емес. Қызық, неге? Сосын оның артынан шу естілді. Бұл Мицзи болатын. Нах ревматизммен ауырған.
  
  
  "Екінші жағынан тағы бір шабуыл бар, Ник. Шығанақтағы қайықтар. Көптеген қайықтар.'
  
  
  Бұл топтың неге әлі де төменде күтіп тұрғанын түсіндірді. Бұл екі майданда бір уақытта басталатын бірлескен іс-қимыл, тырнақ қозғалысы болды. Ее оны иығынан құшақтап алды. "Сіз миналарды жарып жібере аласыз ба?"
  
  
  "Бұл менің өмірдегі мақсатым әрқашан болды. Мен не істеуім керек?'
  
  
  Оның эй тұтануын көрсетті, эй, оттықты берді де, не істеу керектігін айтты. "Осы екі нүктенің арасындағы жол миналанған". Оны екі тармаққа нұсқады. "Оң жақтағы тұтану тұтану сақтандырғышынан кейін үш минуттан кейін ең төменгі зарядты тұтандырады. Бірінші топ бұрылысқа жеткенде, ee тұтануы керек. Кейбір сарбаздар кейде ақымақ болса да, бұл жеткілікті болады деп үміттенемін. Асықпа. Бірақ ih тоқтатыңыз ".
  
  
  'Қуанышпен.' Ол мені сүйді, мен қоштасқандай әсер алдым. "Флотқа сәттілік".
  
  
  Оның, күлді. 'Бұл жұмыс істейтін болады. Нұхқа сен ".
  
  
  Ол өзін сезінгеннен гөрі жақсырақ сендірді. Бізде екі жақтан қоршауға ұзақ уақыт төтеп беретін құрал-жабдықтар болған жоқ. Қолда бар мүмкіндіктер шегінде ол менің қолымнан келгенді істеуі керек еді, бірақ бір нәрсе маған бұл күнді жеңу үшін ғажайып қажет екенін айтты.
  
  
  Мен болмаған кезде бекіністе үлкен өзгерістер болды. Тайпа жұмыспен қамтылды. Баспалдақтар үздіксіз шатырда тұрды, ол сонымен қатар қорғаныс қабырғасы қызметін атқарды, ал бас сүйегінің өлшеміндегі тастар шелектермен әкелінді, олар конвейер лентасы сияқты қолдар мен қолдарға берілді.
  
  
  Бір қызығы, бұл көңіл көтеретін көрініс болды. Материалды тірі айдаһар сияқты жеткізетін осы қара қолдардың барлығының ырғақты тербелісі өмірінде ешқашан шынайы соғыс көрмеген бұл адамдарға сенімділік ұялатты.
  
  
  Нұх сыртқы келбетін сақтап қалды, бірақ өзіне қарағанда сенімсіз болып көрінді эго адамдар. Ол Флемингпен қақпа алдындағы тыныш бұрышта сөйлесіп тұрды. Флеминг орындыққа сүйеніп, бір нәрсеге сендіруге тырысқандай болды Тони жеңді. Әңгімені жалғастыру үшін жалап жүріп келді.
  
  
  "Жарайды, Нұх, ол Джеромның қос ойын ойнайтынына сенгім келеді. Бірақ мен сізге және сіздің адамдарыңызға менің бизнесімнің бір бөлігі ретінде өз өмірлерін қатерге тігуге рұқсат бере алмаймын. Егер Джером соншалықты күшті болса, мен оның генералы Хаммондқа мойынсұнғанымдай бағынуым керек. Мен оны тапсырамын және Америка Құрама Штаттарына жер аударыламын. Джером - қабілетті адам және бұл арал ақырында әскери диктатурадан ертерек аман қалды. Мүмкін мен оған тіпті эмге кеңес бере аламын. Оның сенің оған жеткізгеніңді қалаймын менің хабарламам болды.
  
  
  Джеромға әлемге хабарлама жіберу өлім жазасына қол қоюмен бірдей болды. Полковник Тониді тастап кетсе де, эго тайпасы тыныштықта болса да, ол бір минутқа тірілер еліне тиесілі болмас еді. Оның, жеңіліске төтеп беру үшін бұл жеткілікті жаман деп ойладым. Ол оны жек көрді. Бірақ одан да сорақысы, егер Джером мен ойлағандай ренжісе, маған не болатынын елестету еді. Оны Патриархтың жауабы күтіп тұрды. Бұл жалықтыратын тирадқа ұласты.
  
  
  Флеминг, мен оны сіздің идеализміңіз үшін құрметтеймін, бірақ ол сізді соқыр етеді. Генерал Хаммонд сізден құтылған кезде, адамдар оның аралды аралдықтарға қалдыратынына әлі де сенді. Оның сені қуып жіберуге мүмкіндігі бар еді. Кариб Джером мұндай жомарт бола алмайды. Ол өршіл, сондай-ақ танымал емес. Сен тірі болғанша оған қауіп төндіресің. Және бұл сіздің өміріңізге ғана қауіп төніп тұрған жоқ. Егер Джером өз жоспарын жүзеге асыра алса, ол бұл тауды зымыран базасына айналдырады. Ол бізді қуып жібереді, жауларымызды осында әкеледі. Ол Ресейдің қолдауынсыз билікте қала алмайды. Бұл тау ғасырлар бойы біздің қасиетті мекеніміз болып келеді. Бұл адамдар бұл тауды тастағаннан гөрі өлгенді жақсы көреді ".
  
  
  Қария жақсы сөйледі. Ол Флемингке сенімді болды, ол ақылға қонымды дәлелдерге сезімтал емес екенін көрсетті. "Мен сенің дұрыс екеніңді мойындаймын, Нұх. Ол армандар әлемінде тым ұзақ өмір сүрді. Үміт кейде еліктіргіш кейіп танытады. Егер ол сізге керек болса, мен оны бір қолыммен тас лақтыра аламын ".
  
  
  Ол қолын тигізді Тони ие болды құрмет белгісі ретінде, содан кейін сау аяғын парапетке қарай сермеді.
  
  
  Нұх маған қолын созды. Оның төбесіне шығып, лагунаға кіре берістегі қоршау арқылы қарады. Жақындап келе жатқан флот маған екінші дүниежүзілік соғыс басталған кезде ағылшындардың Дюнкерктен қалай эвакуацияланғаны туралы бұқаралық ақпарат құралдарында жарияланған хабарларды жоққа шығарды. Әрбір балықшы қайығы, әрбір рекреациялық кеме, қысқасы, Испания портында табылғанның бәрі биіктерге жақындады.
  
  
  Оның арманы американдық торпедалық қайықтар туралы және жылдам истребительдермен ауа сынамаларын алуды жабу болатын. Бірақ бұл шын мәнінде керемет арман болды.
  
  
  Алғашқы қайықтар бірінен соң бірі ең жоғары жылдамдықпен &nb біздің бағытта жүзді. Олардың үстімен жүзіп бара жатқан қайықтар аман қалады. Біріншілері тосын сыйға тап болады. Олар тез жақындап қалды, шамасы, су астындағы бөгетке назар аудармай, ih қозғалысын тоқтатады. Тонидің беделі адамдарды осы шағын айлақтан қорқытатын еді, сондықтан олар су басқан бөгет туралы ештеңе білмеді.
  
  
  Ол алғашқы екі яхтаның қатар-қатар жарысып жатқанын бақылап отырды. Дүрбі болмаса да, оны палубада адамдар ұстаған базукалар мен пулеметтер көре алды. Олар металдың сықырлаған дыбысымен бір уақытта бөгетке соғылды. Садақтар артқа қарай көтерілді, корпус дірілдеп, сілкініс адамдарды палубадан теңізге лақтырып жіберді. Ал кеме апатын тойлау үшін сол уақытта Мицзи жарып жіберген алғашқы зарядтың дыбысы естілді.
  
  
  Алғашқы екі бақытсыз яхтаның артында тежегішті баса алмайтын екі сүйреткіш болды. Олар тас қабырғаға соғылып, бұрышпен ілулі тұрды. Шектен тыс құлаған адамдардың айналасында кейбіреулер етіктері мен басқа құрал-жабдықтарының салмағынан суға батып кетті, ал басқалары бөгетке ілініп үлгерді. Келесі қайықтар лагунаның ортасында тоқтап үлгерді. Бірақ тістеріне дейін қаруланған сарбаздар тиелген үш қайық бөгетке айтарлықтай зақым келтірместен соқты. Олар күтпеген кедергіні таяқшалармен сезінді. Олар бекініске апаратын баспалдақта су тасқыны бөгетінің биіктігінде жатты.
  
  
  Бірінші қайықтың айналасындағы адамдар бөгет арқылы баспалдақпен өте бастады. Үшінші қайық сәл артқа шегініп, рельске қарай бір кең қақпақ берді.
  
  
  Мен Нұхтың баспалдақпен көтерілгенін байқамадым, бірақ ол менің қасымда тұрғанын байқадым. Оның бамбуктан жасалған перископы бар, оған қосымша айнасы бар, ол оған қоршау арқылы ашық көрінуге мүмкіндік берді. Ол белгі беруге дайын қолын көтерді. Тұтқаның бойында әрқайсысының қолында тас бар қоңыр фигуралар тұрды.
  
  
  Қайықтардың атылуына байланысты сарбаздардың етіктерінің дыбысы айқынырақ естілді. Сосын оның қабырғаның арғы жағында ырылдағанын естіп, солдаттардың қазір астымызда ашық тұрғанын түсінді. Нұх қолын төмен түсірді. Кенет қабырғаға қарсы қозғалыс пайда болды.
  
  
  Ер адамдар бастарынан ысқырған оқтарды ұмытып, қалыңдығы сегіз фут қабырғаға еңкейіп, тас лақтырып, қайтадан паналады. Олардың айналасындағы үшеуі алған жарақаттарынан құлап түсті. Басқалары ih-ді алып, ih орындарын иеленді.
  
  
  Мұқабаның оты кенеттен тоқтады. Мен оны шайқастардың бойымен баспалдақтың түбіне дейін қарадым. Оны құлап бара жатқан сарбаздар көрді: теңізге қарай домалап бара жатқан денелердің тізбекті реакциясы.
  
  
  Адамдар Тони жеңді қайтадан олар тастарды әкеліп, табыстың қайталануына дайындалды.
  
  
  Қақпақтан шыққан от қайта жандана бастады, ал өлімге әкелетін қорғасын қайтадан шайқастардың үстінен ысқырып, ауа райының тесіктерін тесіп өтті. жоқтау.
  
  
  
  
  
  
  
  9 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Екінші жарылыстың басталуы джунглиді дүр сілкіндірді. Демек, Мицзи екінші зарядтың басын жағуға мәжбүр болды. Қазір оған Нұхтың қажеті жоқ. Ол бәрібір "Люгерден" қайықтарға соғыла алмады, ал ih артиллериясының айналасындағы оқтар қабырғаға әлі де қатты зақым келтірген жоқ. Ескі алып баспалдақтарды жақсы басқарды. Оның, жолға қарай жүгірді. Мицзи жерде отырды, қолында үшінші сақтандырғыш бар және мазасыз болып көрінді. "Олар ақылды болды", - деді ол маған. "Бірінші рет менде жеті болды, ал екінші dis басында төртеуі бірге болды. Бірақ қазір олар бірінен соң бірі жүріп жатыр. Сегіз метр қашықтықта. Бұл ұят, бір адамға арналған тұтас қазына.
  
  
  "Жоқ, олар оған тұрарлық емес", - дедім мен. 'Бәрібір. Мен оны жеке-жеке жойып жіберемін ".
  
  
  Сарбаздар алға шықты. Олар ұрысқа асықпай, арттарындағы офицерлердің ұрысуынан итермелеп кетті. Олар алға емес, жан-жаққа және жерге қарады мина қақпандарын сұрады.
  
  
  Ол астыңғы қабат арқылы маған қолайлы жерге қарай жүгірді. Төменнен троп жауып тұрған шығыңқы тас кесіндісі. Егер ол оған сарбаздардан бұрын жете алса, ол өзінің "Люгерімен" сындарлы жұмыс істей алар еді. Ол жерге жаңа ғана жеткен еді, бірінші адам қол жететін жерде болғанда. Ол аласа бойлы, денелі, өте қараңғы болатын. Эго беті терге толы болды. Ол тыныс алу үшін тоқтады, сосын ізінен көзін алмай ақырын артқа қарай жүрді. Ол оны люгерге бағыттады, содан кейін ол өз ойын өзгертті және эгосын қайтадан қаптады. Бұдан да жақсы жол болды. Ақырында ол менің сонда екенімді білмеді.
  
  
  Менің оқ -дәрілер қорым бәрібір қалаған нәрсені қалдырды, және ол әлі күнге дейін оларға сене алмады. Оны оң жақ білегіндегі қынап бойымен стилетто алып шықты. Солдат астымнан өтіп бара жатқанда, оның артынан оның үстіне секірді. Оны эго теуіп жіберді. Өкпесінде қалған ауаның кішкене сынамасы одан ұшып кеткендей болды. Менде бейсаналық жауды өлтіру әдеттегідей емес. Бірақ бұл жолы менің таңдауым қалмады. Енді оның тұтқындарды алып кету салтанаты болмады. Жұмысты аяқтағысы келмей, ол өзінің эгосын бұтаның астына сүйреп апарып, эго мылтығы мен тапаншасын алып, жасырынған жеріне қайта жүгірді. Егер ол осылай жалғаса берсе, оның біразы осылайша жойылып, қару-жарақ қорын жинап алар еді. Ыңғайлы және ақылға қонымды!
  
  
  Келесі біреуі мұрнын бұрыштан шығарып алды. Ол алдында жердегі қан дақтарын көргенде, таңдана қарап, тоқтады. Ол басын одан да жоғары көтеріп, бұрылды да, мені көрді. Ол автоматтың асқазанының алдында белбеуін көтеріп жүр, ал бұл автомат менің бағытыма перспективалы түрде бұрылды.Оны тез арада тапанша қапшығынан суырып алды да, ол триггерді тартып үлгермей тұрып, эму оғын басына атып жіберді. Оған үнсіз алғыс айтты Хока барлық ең жақсы AX агенттері жүйелі түрде жасауы керек жылдамдық пен ептілік жаттығулары үшін және мен оны жек көремін, өйткені олар менің жаттығуларымды үнемі қысқартып отыратын әдеті бар. босаңсытады. Бірақ кейде жылдамдықтың бір секундқа артық болуы өмір мен өлімнің арасындағы айырмашылықты білдіреді. "Кішіпейіл бол, Ник", - деп ойладым мен.
  
  
  Бірақ бәрібір әдемі жасалған.
  
  
  Өкінішке орай, ер адам соқпақтан соншалықты алысқа аунап кетті, ол енді соқыр жерде болмайды. Бірақ мен бұл автоматтан бас тарта алмадым.
  
  
  Оның оң қолында люгермен ол секіріп түсіп, мәйітке қарай ұмтылды да, ізінен көзін алмай тез жұмыс істей бастады. Ол оқ-дәрімен қапталған қашыр сияқты тиелген. Алтын жолақтар!
  
  
  Оны эго жолдың шетімен бұталарға айналдырып, қаруын жинап, орнына қайта жүгірді. Бұрыштан әлі ешкім шыққан жоқ. Біртүрлі. Ол біраз уақыт бос емес еді. Олар Люгерді естіген болуы керек.
  
  
  Оны тағы он минут күтті, бірақ ешкім келмеді, мен уақытымды босқа өткізіп жатқандай сезіне бастадым. Оның олжасымен Мицзиге оралды. Осы жерден оны төменде жүк көліктері мен джиптер көре алды. Сарбаздар рация ұстаған адамның айналасына жиналды. Бәлкім, олар лауазымы жоғарырақ біреуден жаңа бұйрықтар күткен шығар. Мицзи біздің жаңа қаруымызға ризашылықпен қарады. Оның, күлді.
  
  
  "Олар Джеромның бізге лақтыра алатынының бәрін тоқтата алмайды, бірақ, кем дегенде, бізде кішкентай карта бар. Төмендегі мына кішкентай әскер біздің қаруланғанымызды білетін болады
  
  
  Оны төмендегі топқа нұсқады. "Олар жоспарларын өзгертеді. Жол тым қауіпті және менің ойымша, олар басқа фронтальдық шабуылға бармайды. Бірақ ih-ді мылтықтың астында ұстаңыз, егер мен оны қателесем, маған ескертіңіз ".
  
  
  Ол ернін жалады. - Мылтықты осында қалдыр, жарай ма? Мүмкін мен оған онымен пайдалы нәрсе жасай аламын ".
  
  
  Оның артында мылтық пен бірнеше оқ-дәрі қалды. Ол әрең дегенде кетіп қалды, оның жаңа дауысы естілді - жағалаудағы жолдағы күркіреген мина. Динамитті қайтадан үрлейтін кез келгенін көруге болады.
  
  
  Жолдың соңында жаңа көліктер тоқтаған кезде оны тиеу аяқталды. Сарбаздар шықты, мен рация ұстаған адамды көрдім. Ол бұл сарбаздардың топ-тобымен жақындайтынын білмеген. Олардың ажырасуын күткен оның шталы емес, бірінші зарядты жарып жіберді.
  
  
  Ол джиптің астында жарылып, екі жүк көлігін де жойып жіберді. Жарылыстардың шуы басылғанда, оны артындағы машиналар арқылы автоматтың кезегі босатып жіберді. Әлі де бүтін тұрған машиналар кері бағытқа ауысып, абайлап артқа қарай жылжыды. Ол жерде біраз уақыт тыныш болатын сияқты, ол бекініске оралуға шешім қабылдады. Шатырда шу болды. Базукалар мен алыс қашықтықтағы винтовкалар қоршауды атқылауды жалғастырғандықтан, барлығы баспанада болды. Нұх мені эго перископына қарауға шақырды. Оны сарбаздардың үлкен топтары су тасқыны тосқауылынан баспалдақпен өтіп бара жатқанын көрген. Кейбіреулер баспалдаққа жетіп үлгерді де, көтеріле бастады. Нұх мұңайып көрінді.
  
  
  Барлық қозғалыс мен қалағаннан да жылдам жүрді. Егер жабу ұзаққа созылса, олар өз адамдарын соққыға жыққан болар еді, бірақ біз өрт тоқтағанша ih-ге жете алмадық. Оның, машинаны қағып, Нұхқа олар жоғарыда болған кезде маған ескертуін айтты.
  
  
  Алайда бұл қажет емес еді. Бірнеше секундтан кейін қақпақтағы өрт кенеттен тоқтады. Бұл мен үшін белгі болды. Оның табанының жалап жатқанын естігенде, ол екі тістің арасына кіріп кетті. Оны автоматпен солдаттың бетінен ұрып жібере жаздады, бірақ солдат соңғы қадамын жасаған кезде ол ауытқып кетті. Атыс " автоматы артындағы адамға эго лақтырды. Екеуі де шетінен құлап түсті. Ол баспалдақ пен бөгеттің көп бөлігі тазартылғанша атуды жалғастырды. Соңғы ер адамдар қайтадан қайықтарына қарай жүгірді де, суға сүңгу арқылы паналады.
  
  
  Атыс болған жоқ. Флот бөгеттің ең шетіне қарай шегініп, Мицзи екеуміз тұзды жерде бір-бірімізді құшақтап тұрған жерге зәкір тастады. Ғасырлар бұрын пайда болған сияқты.
  
  
  Оны Нұхқа қайтарды. Оның, ыңғайланып, Ыстамбұлда мен үшін арнайы жасалған ұзын, жұқа және өте дәмді темекілердің айналасына жағып жібердім. "Бұл бірінші әрекет болды", - дедім мен. "Біз біраз демалуымыз мүмкін шығар".
  
  
  "Бұл сізге қатысты болуы мүмкін, Ник. Мен сіздердің барлық істеріңіз үшін өте ризамын. Бірақ қоршау әлі бұзылған жоқ, тек кешіктірілді және ұзаққа созылмады. Джеромның әскері қайтып келеді. Мен оны білемін, менің халқым жеңді деп ойлайды, сондықтан yahoo-ны күтеді. Егер мен оған той бермесем, олар мені құдайларға жеңіс үшін алғыс айтуды ұмытып кетемін деп ойлайды және қорқыт енді бізге ұнамайды деп қорқады. Сонда олар күресуге деген құлшынысын жоғалтады ".
  
  
  Нұх мені қасиетті отпен, барабандармен және салтанатты билермен мереке ұйымдастыруға қалдырды. Ол өз уақытын мерекені бақылау мен жау флотын бақылау арасында бөлді. Кейбір кемелер жағаға тоқтады. Ол сарбаздардың қайықтардың жанында қалып, жағажай арқылы бекініске жетуге тырыспағанына шынымен таң қалды. Рациялар бұйрықтар мен қарсы хабарламалардан қызып кетеді.
  
  
  Ол орнынан тұрып, суға қарап тұрғанда кенет қолын өз қолына алғанын сезді. Бұл саусақтарыма жабысып тұрған жылы қол еді. Мен оның айналасына қарадым. Мәңгіге бір қыз маған иіліп тағзым етті. Ол белінен төмен жалаңаш, салтанатты биден терісі жарқырап тұрды. Ee кеуделері ісіп кетті. менің бетім. Тынысым жиілей бастады. Және бұл бәрі емес.
  
  
  Барлығы той-томалақпен айналысып жатқанда, оны қазір бақылап отыру керек еді. Бірақ бұл қарғыс атқан барабандар маған да әсер еткен жоқ. Сонымен қатар, қайықтарда көзге көрінетін әрекеттер болған жоқ. Оның соңынан баспалдақпен төмен түсті. Біз қақпаның жанындағы тыныш бұрышта жапырақтардың айналасынан тағы бір басқа жұмсақ төсек таптық.
  
  
  Сосын бәрі бітті. Шталь барабандарының дыбысы өшірілді. Бұл аздап дұға еткендей болды және ол біртүрлі тыныштықты сезінді. Қызға оның тұруына көмектесті, біз қол ұстасып қайттық. Оны парапетке қайта оралу және қабырғаларға қарау үшін қалдырды.
  
  
  Флот ашық теңізге кетті!!! Бір кескіш әлі де лагунада болды және табиғи айлақтан соңғы болып кетуге дайындалды. Тігінші не болды, не болды? Оны хабардар ету үшін төменге түсті Тони Оуессал, ол жаңа ғана Флемингпен және Тарамен сөйлесіп тұрған. Ол оларға жаңалықты айтты.
  
  
  "Енді біз Флеминг пен қыздарды осы жерден алып кете аламыз", - дедім мен. "Мүмкін біз басқа аралға көшіп, Америка Құрама Штаттарына хабарлама жібере аламыз. Сосын олар бізді ұшақпен алып кете алады. Осылайша, ең болмағанда Флеминг қайталап көру үшін тірі қалады. Ал мен оны кейінірек полковникті жою үшін қайтара аламын ".
  
  
  Бірақ Флеминг бұл туралы естігісі келмеді. Ұшақтар жоқ. Джеромды жою мүмкін емес. Ол бас тартты да, эмуға ашуланып, бұл эго, жеке мәселе екенін айтты. Ол апатқа ұшыраған қайықтарды тексеріп жатқанда, оны Nov-мен шешуге тура келді.
  
  
  Нұх маған көмектесу үшін бірнеше адамды таңдады. "Ең жақсы жүзушілер", - деді ол. Маған жүзушілер емес, тек жүк тасушылар керек болды. Ол мүмкіндікті пайдаланып, Мицзидің жағдайын білуге мүмкіндік алды.
  
  
  Ол әлі де ee қалдырған жерде болды, бірақ оның астында джиптер болмады. Тек жүк көлігі ғана сонда болды. Ол маған олардың бірден кетіп қалғанын айтты; мүмкін кемелер бір уақытта жүзіп кеткен шығар. Ол бұл туралы айтты және ол маған күмәнмен қарады.
  
  
  "Сіз Джером бас тартады деп ойламайсыз, солай ма? Ол не істейді?
  
  
  Мен Нұх пен Флемингке деллде не ойлағанымды айтқан жоқпын. Бірақ оның Мицзимен сөйлесуі мүмкін еді. "Айта кетейін, ол Кастродан көмек сұраған. Менің болжауымша, біз бомбалаушы ұшақтарды, зеңбіректерді және Ресей Куба арқылы біздің басымызға жібере алатын барлық нәрселерді күте аламыз. Біз енді бұл жерде болмаймыз деп үміттенемін ". Оны Эй, бөгетте апатқа ұшыраған қайықтар туралы айтты, мен Нұхқа эго тайпасын біз кеткен кезде джунглиге біраз уақытқа жіберуге кеңес бергім келгенін айтты. Қонақүйдің бүкіл аумағында және аяқ астынан қатты қызып кетуі мүмкін.
  
  
  Ол маған аяушылықпен қарады. "Ресейдің үмітсіз елді мекені. Осыған сәттілік тілеймін ".
  
  
  
  
  
  
  
  10 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Қарсы соққан жел судың бетін шайқайтындай күшті болды, бірақ жылдамдығымызды бәсеңдете жаздады. Сүйреткіш жылдамдыққа емес, өнімді бүкіл ішкі істер органдары арқылы Испания портына апаратын баржаларды сүйретуге арналған және біз ең жоғары жылдамдықпен жүзіп бара жатқанда, мен жорғалап бара жатқандай сезіндім.
  
  
  Адамдардың көмегімен Тони оны жеңіп, жаудың шабуылы кезінде суға батып кеткен қайықты босатты, содан кейін кішкене жөндеу жұмыстары бізге пайдалы болды.
  
  
  Нұх өз адамдарын таулардың арғы жағындағы аймаққа жіберді, олар Жером сарбаздарының қолына түспес үшін тарап кетті. Оны Тони бекіністің енді сенімді емес екенін түсініп, эгоның бізбен бірге жүруіне қиналуы мүмкін еді. Ол өз тайпасының қасында болғанды жөн көрер еді, бірақ мен оны көрсеттім. ол бізбен бірге жүріп, бізге көмектесіп, өз тайпасына жақсырақ қызмет етті. Сонымен қатар, енді оның Флемингті қанатының астына алғаны белгілі болған соң, бұл бағаны төлеуге тура келгені сөзсіз. Флеминг те оның бізбен бірге жүруін табанды түрде талап етті және ақырында ол құлықсыз көнді.
  
  
  Енді біз басып алынған сүйреткіш қайықпен лагунаға шығамыз. Ол бізбен айналысқан жылдамдықпен, тіпті ең жақын аралға дейін, саяхат ішінара түнгі саяхатқа айналды. Алайда, егер біз лагунадан шыққанға дейін жау ұшақтары пайда болса, күн сәулесінің астында біз оңай нысанаға айналдық. Содан кейін оның қонақ үйі жағалау жамылғысының астында жүзіп, байқамай қашып кетуге тырысыңыз, содан кейін бізді күтпеген жерден ашық теңізді кесіп өтіңіз.
  
  
  Біз қай жерде жүзіп жүрсек те, құм жағалары таяз болатын, бірақ мен кем дегенде халат деңгейінен төмен су тасқынына қарсы құралдарды көрмедім. Егер бізді тапса? . Сонда бізде үміт аз болар еді.
  
  
  Мен лагунаның қисық сызығымен жүрдім. Жағаны суға дейін джунгли басып кеткен. Сланец су астындағы каньонға су астында қалды. Оны мүмкіндігінше жағаға қарай жалап ұстады. Оның айтуынша, қараңғы жапырақтардағы сүйреткіш алыстан көрінбейді деп үміттенген. Бірақ бұл бекер үміт болып шықты.
  
  
  Ұшақтың жақындап келе жатқанын естігенде біз нысанаға жақындап қалдық. Ол баяу және аласа жерге ұшып бара жатты, үстімізден ашық көрінгенше бізді байқамай қалғандай болды да, тез бұрылу үшін ұшып кетті. Ұшақ бомба жүктемесін көтермейді, бірақ ол қандай да бір жолмен қаруланған болар еді, әйтпесе ол кері ұшуға алаңдамас еді.
  
  
  Біз айдап әкеткен кішкентай жұмысшы жақсы маневрлік қабілетіне ие болды және оны тез айналдырды. Нұх Флемингті артымдағы кабинаға итеріп жіберді, палубада жатқан Контейнерді сол жерге итеріп жіберді.
  
  
  Оқтардың жылдам қаласы судың арғы бетінен кейін бізге қарай бет алды. Оның бағыты өзгерді және оқтар нысанаға жетпей қалды. Ұшақ екінші рет ұшып бара жатқанда, оны біздің пулеметтің күркіреуі естіді. Кормаға жылдам қарау маған Мицзидің әлі де жақсы қыз екенін көрсетті. Нахтың қолында қару болды, ол да нысанаға тиді. Қанаттардың айналасындағы бір газ цистернасы жарылып, ұшақ теңізге құлады. Мицзи машинаны қойып, маған жеңіс белгісін берді.
  
  
  Ол әлі қуануға батылы бармады. Ұшақ, сөзсіз, базамен радиобайланысқа ие болды. Енді бұл жойылған соң, басқа ұшқыштар қорытындысын шығарған сияқты. Бірақ бұл біраз уақыт алуы мүмкін және біз ih күткіміз келмеді.
  
  
  Лагунаның сағасында тереңдіктің таяздығы сонша, құм жағалары жай көзге оңай көрінетін. Бірақ сүйреткіште аздап тартпа болды және біз қиындықсыз өттік. Оны мүйістен ашық теңізге бұрып жіберді. Мен оны бірден көрдім: жылдам патрульдік катеровтардың екі өткір мұрны суды кесіп өтті. Жіңішке тазылар бізді көрген бойда толық жылдамдықпен бізге қарай жүгірді. Және олар бізді бірден көрді. Біздің төрт цилиндрлі Dodge машина бөлмелеріндегі қуатты ih қозғалтқыштарына төтеп бере алмас еді.
  
  
  Біздің қолымыздан келгеннің бәрі уақытты сатып алу еді. Бәлкім, бекіністің күмәнді қорғанысына қайта оралсақ? Мен оны жеңе аламыз ба деп ойладым. Оны сүйреткішпен маневрлеп, сұрады. "Мұнда біреу қайықты қалай басқаруды біледі ме?"
  
  
  Қыздар мұны істей алар еді. Әрине, олар тек яхталарда жүзді, бірақ сүйреткіш кеменің жұмысы онша ерекшеленбеді.
  
  
  "Мені ауыстыр. Біз бекініске ораламыз. Әрекетті қайталамас бұрын қараңғы түскенше күтуге тура келеді.
  
  
  Тара Флемингтің миммосынан тайып, рульді алды. Ол шиеленісті үнмен айтты. "Олар тым жылдам, Ник. Біз оларды тастап кетпейміз.
  
  
  'Менің буктурм жұмыс істейді. Ник ағайға сеніңіз.
  
  
  Түсіндіруге уақытым болмады. Оны кварталға жүгіріп барып, автомат пен оқ-дәрілерді алып, шектен секіріп кетті. Оны жағаға шығарып, джунглиге сүңгіп кетті. Буксир ебедейсіз түрде түзу сызықпен фортқа қарай күркіреді. Патрульдік қайықтар бұрылып, пулеметтерін бағыттады. Сүйреткіштің арғы жағында бірден су бұрқақтары болды.
  
  
  Бірақ олар тым асығыс болды. Олар қатар жүзуді жалғастырды. Осылайша олар ешқашан тар өткелден өте алмайды.
  
  
  Бұл да жұмыс істемейді. Бірінші сел шалшықта қалды. Жылдам жүретін кеме артқы аяқтарына тұрып, экипаждың барлығын дерлік бортқа лақтырып жіберді. Джунглидегі баспананың айналасында оны әлі кемеде отырған адамдар атып тастады.
  
  
  Екінші қарауыл қайығының басталуы да осындай тағдырға тап болды. Бірақ бұл менің автоматымның қолы жетпейтін жерде болды. Өкінішке орай, бұл нәтиже бермеді және ол өз ұстанымын өзгертті. Олар мені көре алмады және менің қайда екенімді білмеді, бірақ екі пулемет ағаштардың арасына қарай ұзын-сонар оқ жаудырды. олардың арасында болды. Оны қалың бөрененің артында олар шаршағанша немесе оқ-дәрілері таусылғанша күтті. Қалай болғанда да, бұл көп күттірген жоқ. Оларда жағалаудағы автоматтан да үлкен мәселе болды, ол бәрібір ih-ге жете алмады. Қозғалтқыштың күркіреген ih дыбысы олар құм жағасынан кетуге тырысқанда қатты айқайға айналды. Тезек кеңінен шайқалды. Рульшіден басқасының бәрі өткір тұмсыққа соғылып қалмас үшін шектен шығып кетті. Қайық дюйм-дюйммен қозғалды, бірақ қозғалды. Ал жарты минуттық жұмыстан кейін ол үзіліп қалды. Экипаж бортқа секіріп, Испания порты бағытында оралды. Оның, &nb-ге жақындап, судың арғы бетінен лагунадан жартасқа дейін қарады. Біздің сүйреткіш аман-есен жетті, барлығы баспалдақпен енді ғана көтеріліп келе жатты. Оның, мен оларға жағымды тосын сый жасадым деп ойладым. Егер бір патруль қайықты құм жағасына оңай сүйреп апарса, біз екіншісін де шығара аламыз. Біз nen-де Гранд ЛаКлер арқылы жылдам жүзетін едік. Айналамыздағы кейбіреулер экипаждың формасын кие алатын еді. Егер жағалауда біреу бізді көрсе, бізді Джеромның адамдары деп қателескен болар едік. Ал қайықты жүзіп шығу ешқандай қиындық тудырмауы керек еді. мен оның бекініске оралуын, өз адамдарымды алып кетуін және осында буксир жіберуін жоспарлап отырмын. Егер оның баржаларды сүйретуге күші жетсе, патрульдік қайықты еш қиындықсыз шығарып алар еді.
  
  
  Мен кенеттен өзімді өте жақсы сезіндім. Оның дауысы естілгенше. Ал артымдағы төбеге көтерілген етіктердің сықырлауы. Кем дегенде төрт адам болды. Олар досымен досымен анда-санда сөйлесетін. Тігінші, олар кенеттен қайдан келді? Мүмкін, бұл жерде атыс ih-ді азғырған шығар. Маған қауіпсіз орын табатын кез келді.
  
  
  Бір сәтке ол патрульдік қайықтың артқы палубасында көрген қайық туралы ойлады. Бірақ бұл ашық суға шығудың ең жақсы шешімі болып көрінбеді. Егер олар мені көрсе, ол өлген болар еді. Ол асып тұрған жапырақтардың астында бекініске жүзуге тырысуы мүмкін еді.
  
  
  Бірақ &nb-дегі барлық қанмен оның компанияға сенімді болуы мүмкін еді. Барракудалар немесе акулалар. Мен жасай алатын ең жақсы нәрсе - олар қазірдің өзінде тінту жүргізген аймақтағы сарбаздардың артында қалуға тырысу.
  
  
  Ол жерге жақындап, басын бұталардың үстінен абайлап шығарды. Үшінші патрульдік қайық жағаға якорьмен бекітілді, және эго қайық төбенің түбіндегі құм жолағында жатты. Бұл қайық бірнеше адамды тасымалдай алады. Біраз болды, әйтпесе мен көбірек дауыстарды естуім керек еді.
  
  
  Енді не? Менің көз алдымда сарбаздар пайда болғанша күткім келмеді. Ол табиғаты бойынша аңшы. Маған қиындықтар келгенше күткенді ұнатпаймын. Мен оны іздеп жүрмін. Шабуылға ұшыраған адам әрқашан артықшылыққа ие болады. Оның үстіне менде қосымша дәлел болды. Мұнда кездескен кез келген адам тек жау бола алады. Және олар естіген әрбір дыбыс айналасындағы бір дыбыстың дыбысы болуы мүмкін. Олар өз адамдары арқылы бізді жалғыз өлтірмейтініне сенімді болғанша атуды күтуі керек, бірақ мен оған бірдеңені көргенде немесе естігенде шабуыл жасай аламын.
  
  
  Автоматтың үлкен жапырақтар мен жүзім бұталарына ілініп қалмас үшін оны ұстап тұрып, ол жерде баяу алға жылжи бастады. Отыз метрден кейін оны қоңыр түсті бір нәрсе қозғалып жатқанын көрдім. Ер адам жүзімнің астына кіріп кету үшін еңкейіп кетті, оның назары алда тұрған нәрсеге аударылды, арқасы маған қарады. Бір жылдам қимылмен ол кенеттен жапырақтарда жоғалып кетті, ал оның эго-сы сыртқы түрінен айырылды.
  
  
  Мен оның соңынан бардым. Егер эго оны өлтіруі мүмкін болса, бұл ih сызықтарында тесік қалдырар еді. Және бұл тесік Ник Картердің өтуіне мүмкіндік беретіндей үлкен болады.
  
  
  Егер оны атып тастаса, ол басқаларды өзіне тартып алар еді, бірақ ол кез келген сәтте бұрылып, мені көріп, маған толық соққы бере алады. Ол стилетто үшін лақтыру қашықтығында емес еді.
  
  
  Автомат оны сол қолына алып, оң қолындағы стилеттті сілкіп жіберді де, оған қарай жылжи бастады. Ол одан үш метр артта қалды. Сосын бұрылды. Ол маған таңдана қарады да, автоматын көтерді. Оны пышақ лақтырып жіберген. Ол ішке кіріп кетті эму тамағында ол триггерді тартып үлгерместен. Ол көп шу шығармай құлап түсті. Оның, стилеттосын алу үшін оған жақындады.
  
  
  Сосын менің мақсатым жарылды.
  
  
  Ол есіме түскенде, менің басымда жиырма бит тобының мағынасы жоқ, олардың әрқайсысының айналасында әртүрлі әндер ойналды. Ол ағаштардың басына жалт қарады да, әскер формасының үстінде үш ұсқынсыз бақытты жүзді көрді. Менің қолдарым астыма байланған болатын. Одина үшеуінің айналасында сержант, қалған екеуі қатардағы жауынгер болған. Сержант менің стилетімді белбеуінің артына тығып қойды, сарбаздар менің пулеметім мен "Люгерімді" алып жүрді. Сержант менің көзімді ашқанымды көріп, жалап жүріп, етігімді екі қабырғамның арасына тепті.
  
  
  "Белмонт үшін", - деп күңкілдеп, мені тағы тепкіледі. Демек, оған Белмонттың тамағына ота жасалған. Келесі менің көмейім болады. Қолын артына қойып, бұл форс-мажорға қарсы ештеңе істей алмады. Олжасына риза болып, қолын уқалады. "Тұр, мың доллар мырза", - деді ол. "Ал сен де қызметте жоғарылайсың".
  
  
  Мен орнынан қозғалған жоқпын. Сондықтан мен олар үшін өлгеннен гөрі тіріні көбірек бағаладым. Егер олар солай болса және қонақүйлер мені аман-есен тапсырса, маған олардың да барлық жұмысты орындауы орынды болып көрінді. Сержант саусақтарын қағып жіберді. Сарбаздар мені аяғыма тұрғызды. Олардың айналасындағы Одинді "люгер" менің қалақшама қысып, итере бастады. Екі шешім болды. Немесе ол жүре берді, әйтпесе иық пышағын сындырып алар еді. Мен әрі қарай жүрдім.
  
  
  Олар мені қайық жағада тұрған жерден итеріп жіберді. Сержант іздеуді тоқтату үшін қалған адамдарына үріп жіберді. Олар мені ұстап алды.
  
  
  Екі дауыс жауап берді, біраз уақыттан кейін джунглидің айналасында еріп жүретін ih сарбаздары пайда болды. Олардың барлығы өздеріне өте риза болды.
  
  
  The Сержант жаңадан келгендерге қайтыс болған әріптесін алып жүруді бұйырды, біз жолға шықтық. Алдымда мәйітті алып жүргендер, қасымда қалған екеуі және тылда сержант. Ол өзінің болашағы туралы көп ойламады. Бәлкім, мен дымқыл жертөлемен және садистпен сұхбаттасып, содан кейін ілмекпен кездескен шығармын.
  
  
  Хоук менің тағдырым туралы білсе де, ол ештеңе істей алмайды. Эму өз қызметінде Ұлы Лаклердің ішкі істеріне американдық агенттің қатысы бар екенін мойындау қиынға соқты.
  
  
  Жағажайға жарты жолда келе жатқанымызда джунглидің айналасынан атыс естілді. Артымыздағы айқай бәрімізді бұруға мәжбүр етті. Сержант тоқтады. Ол құлап кете жаздады. Біркелкі камзолдың эгосының алдыңғы жағы қызылға айналды. Сарбаздар қонақүйлердің эгосын тартып алғандай, оған қарсы шықты. Одан қашқаннан кейін олар мылтықтарын айналамыздағы қалың бұтаға алып шықты. Тағы да мылтық атылды. Менің сол жағымдағы солдат басымнан соққы алған соң, басымды артқа қойып, жерге құлады. Менің оң жағымда тұрған адам үрейленіп, еңкейіп жүгірді.
  
  
  Оны жатқан адамның аяғымен тепті. Ол қозғалмай жатып қалды. Қалған екі сарбаз қолдарын жоғары көтерді. Мицзи револьверді оларға бағыттап, астыңғы қабатқа шықты. Ол білегін қысу үшін жеткілікті жақындағанға дейін біреуін атып тастады. Қалған сарбаз қолдарын одан да жоғары көтерді.
  
  
  Ол маған ашуланып қарады. "Сен сентименталды болмайсың, солай ма, Картер? Бізде тұтқындарға уақыт жоқ ". Ол білегін босатып, атыс қаруын солдатқа қайта бұрды, ол осы уақытқа дейін бозарып кетті.
  
  
  - Тоқта, - дедім мен. "Мен ih-ді тірідей алғым келеді. Эгоңызды мылтықпен ұстаңыз және менің білегімді бір қолыңызбен шеше алатыныңызды көріңіз.
  
  
  Ол бұрылды, ол менің білегімдегі арқанды шеше бастады. Саусақтарының құрысуын уқалап жатып, ол сарбаздарға арқанмен жақындап, жест-ишарамен ih-ді онымен тұншықтырып өлтірмейтінімді көрсетті. Олар менің не айтқым келгенін түсінді.
  
  
  Оны құлатқан сарбаз Несстің иығында бір тонна қорғасын бар сияқты орнынан атып тұрды, ал екі сарбаз менің артымнан жағаға қарай жүрді, ал Мицзи жасырыну үшін. Жіңішке кеме әлі де таязда тұрып қалды. Біз суға түстік, ол екі сарбазды мүйіске бастап барды. Ол оларға қайықты қалай итеру керектігін айтып, Мицзиді артқа алып, Эйге палубаға көтерілуге көмектесті.
  
  
  Ол кабинаға қарай жүріп, қозғалтқышты іске қосты. Қозғалтқыштың іске қосылғаны оны естіп, мұрнына қарай жүрді. Қырылдаған күңкіл естілді. Содан кейін ол тоқтады. Одиннің тағы бір g? n? rale, содан кейін мүлдем ештеңе жоқ. Менің диагнозым болды: ақаулық. Және ол бұл үшін өзіне алғыс айта алады.
  
  
  "Тоқта", - деп Мицзи оған айқайлады.
  
  
  Оның, менің дұрыс айтқаныма көз жеткізу үшін бортқа секірді және менің кадрларымнан қалған тесіктерді қадағалады. Ол дұрыс айтты. Оны жанармай құбырына команда болып оқ атқан кезде соққан. Және одан да сорақысы, резервуар түбіне дейін қаңырап бос қалды. Бізге бензин тамшылары.
  
  
  Ол өзін дәрменсіз сезінді. Біздің отын, энергиямыз. Біздің энергиямыз, патрульдік қайығымыз, аралдан кетуге шешім қабылдадық. Мүлдем мүлдем жоқ.
  
  
  Мицзи кабинаның барлық жерінде айқайлады. "Ник, сарбаздар. Олар қашып кетеді! '
  
  
  Оны аспанға атып жіберді, олар тоқтады. Иықтарын төмен түсіріп. Олар енді арқасынан оқ күткен шығар. Оның, бортқа секірді де, оларға қарай жүрді. Ih-ді ұстаудың мағынасы болмады, бірақ оның қонақ үйі, оқ-дәрілерді алып жүру. Оны жест-ишарамен их-ны жағаға шақырып, Мицзиді шақырды.
  
  
  Ол бізді қуып жеткенде, эй оған біреуін мылтықпен ұстауға рұқсат берді, ал екіншісін етігі мен шалбарынан босатты. Ол шалбарының аяғын бір-біріне байлап, шалбарын оқ-дәрімен толтырды, белбеуін белбеуімен қатайтып, аяғын мойнына лақтырды.
  
  
  "Енді их-ны жібер", - деп бұйырды дос қызына. "Олар енді бізге қажет емес және олар енді бізге зиян тигізе алмайды. Екеуінің азды-көпті айырмашылығы көп емес ".
  
  
  Оның жест оларға кет деп бұйырды. Оларға қолдау қажет емес еді. Олар кеткен соң Мицзи екеуміз мүмкіндігінше тезірек бекініске қарай бет алдық. Нұх балықты қуырып жатыр еді, аспан оның қанша уақыт але емес екенін түсінді. Ал сүйектерім маған ұйықтау керек екенін айтты. Менің жұмысым болса да, қараңғы түскенше, қараңғылық басылғанша біраз уақыт өтеді, мен ром, ыстық балық және жемістермен демалатын уақыт келді деп ойладым.
  
  
  Ол бос бөлмені тауып алып, тас еденге құлап, босаңсыды. Мицзи есеп береді. Ол Хоуктың тізімінде қаншалықты жоғары тұрғанын білмеді, бірақ егер біз одан тірі қалсақ, тағдырдың қандай да бір ақылсыз бұрылысында, оның соңынан ереді. Ол арнайы медальға лайық болды.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  11 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Баспалдақтарды бұзатын кез келді. Енді шталь теңіз арқылы қашып құтыла алмайтындықтан, ол енді бізге қызмет ете алмайды.
  
  
  Мұндай археологиялық қазынаның жойылуы оның барғысы келмейтін қадам болды, бірақ бекініске кіру тым қауіпті болды. Біз жағалау жолымен және соқпақпен келе жатқан көліктерді естіген шығармыз, бірақ Джером түнде ескекті қайықтарды жіберу және өз адамдарын біз байқамай баспалдақпен көтеру идеясын ойлап табуы мүмкін. Ал біз барлық майдандарды бақылауға тым аз болдық. Эмуға не істеу керектігін айтқан кезде Тонидің көздері қарайып кетті.
  
  
  Динамиттің соңғы жәшігі оны ашып, екі дойбыны алып, ескі патриархқа қарады. "Мен де ренжідім, Нұх. Егер біз бұл жерден тірі шықсақ, мен оған AX жаңа баспалдақ салады деп уәде беремін ".
  
  
  Оны пулемет төменнен үшінші сатыға көтеріп, қатты тақтатасқа бірнеше тесік атып, динамит таяқшаларын жұмсақ, тотықпаған бөлікке жарнамалап, сақтандырғышты жағып жіберді. Ол қайтадан қашып кетті және жарылыс болған кезде қабырғалардың ішінде болды. Табиғи тас көшкіні суға қатты соғып, дыбыс басылған кезде жартас қайтадан тік, алынбайтын еңіске айналды.
  
  
  Сондықтан қазір түнде мәңгілік кезекшілікте болатын екі кіреберіс жол ғана қалды. доктор Флеминг өте жақсы көрінді, мен эгоды басқа Nov аралына тасымалдай алатынымызға күмәнданбадым. Топтың қалған бөлігі адамдарға қосыла алды Тони джунглиде жеңіске жетті. Мен оны қалаға апарып, Джеромды тауып, бітіремін. Егер әскерилердің басы кесілсе, жағдай тынышталып, Флемингті президент етіп қалпына келтіруге болар еді.
  
  
  Оны Нұхқа жоспар ұсынды, ол қарсы болмады. Біз сол түні ол жағалаудағы жолды күзетеді деп келістік, мен оны соқпақпен қадағалаймын. Оны эго дайындады, миналарды қалай жару керектігін көрсетті және уақыт туралы бәрін айтты. Сосын ол басқа жаққа жоғалып кетті. Бізде динамит болғанша, түнде бізге ешкім шабуыл жасай алмады.
  
  
  Тара қонақ көмектесу. "Әкем мені сізге көмектесуге жіберді. Сіз бұл туралы ұмытқан жоқсыз ба? Ал саған демалу керек. Қажет кезде Мицзи сияқты жарып жібере алмаймын деп ойлайсың ба?
  
  
  Жарықтандыру сіріңкелері бар, иә. Бірақ ол толқуды қалай жеңе алады? Бірақ, кем дегенде, ee, компания менің сағаттарымды жақсырақ етер еді. Сонымен қатар, ол түнде шабуыл болады деп күтпеген. Полковниктің әскерлері айтарлықтай шығынға ұшырады, содан кейін ол күдіктенді патрульдік қайықтың эго жоғалуы Джеромға жараларын жалау үшін біраз уақыт қажет болады.
  
  
  Ол қызға алғашқы сағаттарда темекі шегетінімді айтты, бірақ ол бұл туралы қонақүйден естімеді. Ол мені демалуым керек деп ойлады. Ерекше ештеңені білдірмей. Сондықтан мен қолымды созып, ұйқының мені жеңуіне мүмкіндік бердім.
  
  
  Көз алдымдағы күн мені оятып жібергендей, қазірдің өзінде жарық болды. Мені солдат қағып кеткен басынан басқа, ол өзін қайтадан адамдай сезінді. Тара арқасын ағаштың діңіне қойып, ояу, бірақ ұйықтап отырды. Нахтардың көздерінің астында қара шеңберлер болды. Ол оған қарай аударылды.
  
  
  Ee дауысы абсурдты түрде қуыс. "Ник, ол ауырып қалды, менің өмірім ауырады. Соңғы бірнеше сағатта жағдай одан сайын нашарлай түсті ".
  
  
  Біз биік доғаның астында, ағаштардың айналасында болдық, жапырақтардан сары күн сәулесінің жолақтары ағып жатты. Тараның терісі жасыл-сары түсті және құмыраның кішкентай тамшыларымен жарқыраған. Оның көз алдында сұр тұман пайда болды. Ее оны қолына алып, қақпаға қарай төбеге қарай жүгірді. Оның, ішке кіріп, Тони жеңді деп атады. Ол, ол әлі де күзетте болады деп қорықты. Өйткені, ол бізге қандай шығын әкелсе де, жалғыз медицина қызметкері болды.
  
  
  Ол бекініске менен кейін бірнеше секундтан кейін кірді. Ол контейнерді абайлап еденге қойды, Нұх бірден жұмысқа кірісті. Ол ee мойнындағы бездерді сезіп, оның білегінен ұстап, эй аузын ашып, алақандарын тексерді. Ол ih оны тастағанға дейін саусақтарының ұшында көпіршіктерді көрді.
  
  
  Қария бұрын-соңды мұндай асықпаған. Ол бөлмелердің бірінің айналасына ұшып кетті. Оның артынан жүгірді, бірақ бір күнге жетпей, ол тоқылған төсеніш пен асқабақпен қайтадан шықты. Ол төсенішті тастап, оны теуіп жіберді де, қызды оған салуымды өтінді. Оның айтуынша, ол әулиеге мұқтаж екенін және қараңғы бөлмелердің бірінде алау жағуға уақыты жоқ екенін түсінді.
  
  
  Мен оның ыдысын төсенішке қойдым да, көйлегін шешіп алдым. Кенет аулада Мицзи де болды, алдымен қыздың қансыз еріндерін көргенде қызығып, бірақ кейін уайымдады.
  
  
  Нұх асқабақтың жартысын бір қолында үлкен қолының айналасында ұстады. Ол су мен жасыл сабын қоспасына ұқсайтын мазмұнды шайқады.
  
  
  """Артқа". Эго сөздер қатал болды. Біз мойынсұнғанымызда, ол Тараның басын көтеріп, аузын ашты да, сұйықтықты тамағына құйды. "Манчин", - деді ол өлшеніп. "Өте улы ағаш. Ұрықтың эгосының бір шағуы кенеттен, ауыр өлімге әкелуі мүмкін. Тіпті бөшкеге қол тигізу өте қауіпті болуы мүмкін. Тек бейшара балаға қараңызшы ". Кенет Тара қолын созды. Нұх оны қайта көтеріп, тағы да эй сұйықтығын тамағына құйды. Ол еденде жатып, ентігіп жатқанда, ол, маншинель туралы бұрыннан білетінімді есіме түсірдім. Нұх жаңа ғана атап өткендей, бұл өте маңызды болды.
  
  
  Қарияға көмек керек болды. Ол: "Саусақтарыңызға аздап сұйықтық құйыңыз. Үш емес!
  
  
  Ол мұны жасады. Біз оның арқасын көруіміз үшін оны бұрып жіберді. Ол да жапырақтармен жабылған. Оның арқасына сұйықтық төгілді, денесі ауырған кезде қысылып қалды.
  
  
  Оның, қарттың жеңіл дем алғанын естідім. "Менің ойымша, біз мұны уақытында жасадық", - деді ол. "Ол сауығып кетеді".
  
  
  Біраз уақыттан кейін құрысулар тоқтап, қыз қозғалмай жатып қалды. Енді Нұх асқабақты сабын қоспасымен салып, басқа асқабақтарды алды. Ол ақ ұнтақ пен мыс тәрізді заттың айналасына қалың эмульсия жасай бастады. Ол қызды аударып жіберді де, эй құйып жіберді. Сосын оны бүйіріне жатқызды.
  
  
  'Енді сенің кезегің.' Ол орнынан тұрып, көйлегімнің түймелерін ағытып, ішін сыртқа бұрды. Тін де улы болды. Ол менің қолымды ең жақсы жағдайда дезинфекциялаушы құралмен сүртті, өз қолымен де солай жасады және күлді. "Мен сізге ескертуім керек еді. Джунгли әдетте басқа, кейде жау болып табылады. Кілемшенің екінші жағын алыңыз; біз қазір көлеңкеде рухани бастамамыз ".
  
  
  Біз оны қараңғы бөлмелердің айналасына бір бөлмеге апарып, төсекке жатқызғанымызда Тара көзін ашты. Ол есін білген, бірақ әлі де қатты ауырған.
  
  
  Бұл бекіністен ешқандай нәтиже болмайтынын білдірді. Біз Флеминг пен Тараны алып жүруіміз керек еді, бірақ бұл мүмкін емес еді. Тік тауларда емес. Бізге қауіп төнген барлық қауіптермен емес. Мәңгілікке күте тұрыңыз. Оның sel аққұбаның қасында, кенет қонақүйден гөрі оған көбірек алаңдайтынын түсінді мойындау. Ол маған ұнады, енді бұл маған бұрынғыдан да түсінікті болды. Егер Нұх бірден ренжімегенде, ол әлдеқашан өлген болар еді. Қария оны ең соңғы сәтте құтқарып қалды, сол үшін ол менің құрметіме қайта оралды. Оның таңғы астың иісі аңқып тұрды. Нұх шақырғанша мен мән бермедім. Сосын ол кешкі ас ішіп отырған басқалардың қасына барды.
  
  
  Мені тосын сый күтіп тұрды. Бізде қонақтар болды. Жамбас орамалы бар қара терілі жас жігіт. Ол жаңалық әкелді, ал Тонидің айтқанына қарағанда, бұл жақсы жаңалық емес еді. Нұх маған Мицзи мен Флеминг көңілсіз күйде тұрған кезде шаршауды қайталайтын дауыспен айтты. Сол түні тайпа енжар болған жоқ. Олар барлаушыларын жіберді.
  
  
  Кариб Джеромның сарбаздары да қолдарын қойып отырған жоқ. Олар лагунаның жағалауымен жағажайға дейін кордон жасады, онда үшінші патрульдік қайық айлақта тұрды. Бізді қоршап алды. Екі науқас адаммен маған тіпті ойланудың да қажеті болмады кордоннан өту. Ол жігіттен мені шығарып сала алатынын сұрады, ревматизм қысқа болды: жоқ. Ол мұнда қоршау аяқталғанға дейін келген. Енді ол да қайта орала алмады.
  
  
  Демек, Тара әскерлердің қозғалысын байқамады. Егер ол ұйықтамаса, бірдеңе еститін еді. Немесе олар тым алыс кеткен шығар. Оның, менің айналамдағы үнсіз фигураларға қарап, біздің қаншалықты әлсіз екенімізді түсінді, кенеттен ол енді аш болмады.
  
  
  Оны өзіне алды. Кем дегенде, бұл мені бос қалдырды. Сосын түскі астан кейін үнсіз отырдық. Біз күттік.
  
  
  Нұх маған жүзін бұрғанға дейін секундтың бір бөлігінде оның дыбысы бірінші болып естілді. Бұл ұшақтардың қараңғы, жалқау гуілі еді. Қарт ақырын орнынан тұрып, бізді шайға шақырғандай: "Мен катакомбаларға тығылуды ұсынамын. Картер мырза, Сойер ханымды өзіңізбен бірге алып келмейсіз бе?
  
  
  Бірде Мицзи маған айтқандай, қария тосын сыйларға толы болды. Сондықтан бекіністің астында оның жертөлесі болды. Мен қаншалықты терең деп ойладым, егер ол бомбаларға төтеп бере алса және біз ол жерде тірідей көмілмесек. Мицзи бозарып кетті, ол оның дәл қазір дәл осылай ойлайтынын білді. Бірақ тағы да басқа амалымыз қалмады.
  
  
  Мен Ыдыстың артынан бардым. Ол қазірдің өзінде менің мойнымды орап алғанын байқап, жеңілдеп қалдым. Оны сыртқа шығарып салғанда Нұх бұрын көрмеген қалың шифердің айналасындағы есікті сәл ашты.
  
  
  Мицзи мен жігіт қазірдің өзінде көзге көрінбей қашып кеткен. Флеминг жай ғана балдақтағы тесік арқылы өтті. Оның соңынан ерді. Нұх бізді қара қараңғылықта қалдырып, артындағы қалың есікті жауып тастады.
  
  
  Бір секундтан кейін ол ұшқынды шақпақ таспен жағып, шамды жағып жіберді. Бізде қасиетті адам болған. Нұх жігітке шамды беріп, Флемингті қолына алды да, туннельдің қараңғы кіреберісіне қарай жүрді, бірнеше сатыға төмен түсіп, кішкентай баланың басындағы кішкене жалын бізді шақырды.
  
  
  Туннель бізді өткізуге жеткілікті кең болды, бірақ биіктігі қалаған нәрсені қалдырды. Ұзын бойлы адам еңкейуі керек еді. Маған тіземді бүгуге тура келді, ал Мицзи соқтығысып қалмас үшін басын иді.
  
  
  Бұл ұзақ серуен болды. Қалай болғанда да, үстімізде қатты соққыға төтеп бере алатындай жартастар жеткілікті болды. Біз түбіне жеткенде, біз өте үлкен бөлмеде тік бұрылыспен аяқталдық.
  
  
  Біз еденде осындай ойын ойнадық, Нұх шамды сөндірді. "Ауаны үнемдеу үшін", - деді ол. Бірнеше минут өтті. Ұшақтар біздің үстімізде әлдеқашан болуы мүмкін еді, бірақ тыныштықты бұзатын жарылыс болған жоқ. Біздің дыбыстар. Маған бұл ұнамады. Олар не күтті?
  
  
  Сосын ол басқа нәрсе туралы ойлады. Асығыс қашып бара жатқанда толық атауы, бізге қосымша розетка қажет болуы мүмкін екенін мүлдем ұмытып кеттік. Ақыр соңында, әуе шабуылы катакомбалардың есігін жауып тастауы әбден мүмкін. Біздің шығуымызға әрқашан кепілдік беретін бір ғана құрал болды: динамит". Және біз оны жоғарғы жағында қалдырдық.
  
  
  Мицзи автоматты алып келді де, қараңғыда оның эгосын сезінді. Оның, баспалдақпен көтеріліп, жоғарыға көтеріліп, ауыр шифер есікті шамамен үш дюймге итеріп жіберді. Күннің жарқын әулиесі Жаратқан Ие мені соқыр етті, бірақ мен оның қандай да бір қимылын байқадым. Ол менің көзім жарыққа үйренгенше орнында қалды. Орыс формасында төрт ер адам пайда болды. Әрине. Полковник Флемингті бомбадан өлтірмей, тірідей алып кету үшін қонақ үй. Сонда ол эго біржола жойылмағанына сенімді бола алады.
  
  
  Оларда автоматтар болды. Парашюттерден түскеннен кейін олар тарап кетті. Екеуі бірге бір жаққа, екеуі басқа жаққа кетті. Олар бөлмелерді аралап жүрді және ешкімді таппағанына таңғалғаны анық. Бірте-бірте олар тезірек жұмыс істей бастады. Олардың айналасында ешкім менің бағытыма қараған жоқ. Оны есікті сәл кеңірек итеріп жіберді де, көлеңкеде жатқан стырсыған үнге басты. Ол ақымақ қателік жіберді. Егер оны жоғарыда күтіп тұрса, оны оңай атып тастайтын еді. Енді мен осында күтіп, оның айналасындағы барлық мүмкіндікті пайдалануға тырысуым керек болды.
  
  
  Олардың айналасындағылардың бірі мен оны ұстап тұрған есіктен басын кіргізу үшін көп уақытты қажет етті. Осы бос бөлмелердің барлығы эгоны абайсызда ұстады, оның мылтығы төмен қарады. Ол бірнеше қадам артқа шегінді. Ол оның ішінде болған кезде, ол оны мылтықтың ұшымен ғибадатхананың эгосына ұрды. Ол құлап, орнынан қозғалмады. Оның күні қайтып келді.
  
  
  Екінші нөмір бөлмелер арқылы арқамды маған қаратып шықты. Ол стилеттоға жеткілікті жақын болды. Мен оны ешқашан сағынбаймын, бірақ ол бұрылды. Ұстара өткір болат оның миммосынан өтіп, қабырғаға соғылып, эго аяқтарының алдында жерге құлап түсті. Ол таңдана артына қарады да, маған бұрылды. Ол қазірдің өзінде есіктің артына жасырынып үлгерген. Ол басқаларға дөрекі орыс тілінде бірдеңе деп айқайлады. Бірден ревматизм келді. Олар отпен кіруді жоспарлаған. Бұл мен үшін жақсы болды. Оның, катакомбаларға баспалдақпен түсті. Мен күткендей, олар аласа жерді атқан жоқ, бірінен соң бірі алға ұмтылып, алға ұмтылды. Менің қару -жарағымның дыбысы төртінші десантшыны алаңдатпауы үшін, оны ih өзінің волейболы өшірілмей тұрып, оны жарылыспен екіге бөлді.
  
  
  Мен Мицзидің шуылдан артымдағы баспалдақпен көтерілгенін естіген жоқпын. Енді оның дауысы артымнан шықты. 'Не болып жатыр?'
  
  
  "Біздің үйлеріміз бар. Төрт. Менде қазірдің өзінде үшеу жатыр, біреуі сыртта.
  
  
  Күні бойы орнынан тұрды, бірақ төртінші адамды көрмеді. Ол қатты айқайлады, бірақ ол жасырынып қалды. Аулада өлі тыныштық орнады. Тым тыныш. Ол оның қайда екенін білмеді, егер ол оның басын есіктің айналасына тым алыс итеріп жіберсе, ол мені атып тастайтыны сөзсіз, Оның эгосын тез жоғалту қаупі бар еді. Мен оның бұл жерге қайта азғырылуына жол беретініне сенбедім. Мүмкін ол олардың ортасындағы ең ақылдысы шығар.
  
  
  Оны Мицзиге ресейлік автомат тастап кеткен. "Оқ-дәрілерге қараңыз".
  
  
  'Жеткілікті.'
  
  
  "Өткелді бақылауда ұстаңыз. Мен одан қайтып келіп, басқа жол бар ма деп сұраймын, бұл жалғыз жол ".
  
  
  Сосын Нұх жағдайды оның қалай сипаттағанын айтып, шам жағып жіберді. Жалынның күңгірт жарығында Флеминг оны стырсып сүйеніп тұрғанын көрді. Тара оның қасында бірнеше фут қашықтықта отырды. Ол қазірдің өзінде жақсырақ көрінді, бірақ ол әлі де аң-таң болып көрінді. Таудың арғы жағындағы балшық пен көгерудің иісі аңқыған бұл қараңғы шұңқыр да емделушілер үшін тамаша үй емес еді. Бірақ мен төртінші жігітті нокаутқа түсірмейінше оның жағдайын өзгерте алмадым. Нұх балаға бірдеңе айтты, ол Джером әскерінің шебін бұзып өтті. Бала басын изеп, шамды алды да, оның соңынан еруімді өтінді. Күңгірт Сергей қарабайыр құрбандық үстелінде ілулі тұрған боялған Холсттың үстіне құлап бара жатты. Ол кенептің бүйірін көтерді. Оның артында дәліз пайда болды.
  
  
  Ол бала жолды біледі деп үміттенді, өйткені шамның бұл діңгегі ұзақ уақыт жанбайды. Біз баспалдақпен төмен түсіп, қабырғаларында ойықтары бар туннельге кірдік. Шамдар ұстағыштардағы стырсыған жерлерге не-қайда орнатылды, әдетте бұл ұзындығы бірнеше см болатын күйелер. Жиіркенішті, шірік иіс шықты. Көп ұзамай оның себебін көрдім. Көптеген тауашаларда адам қаңқалары, олардың артында, тас сөрелерде қуыс бас сүйектер жатты. Бұл тайпаның қорғаны болуы керек еді.
  
  
  Менің бағытты сезінуім бекіністің арғы бетіне баратынымызды айтты. Біраз уақыттан кейін оны тас еденде әлемнің шеңбері көрді. Оның үстінде стырсыған дөңгелек тесік бар еді, ені иығымнан әрең кең. Мен нахқа дейін жете алмадым. Бала да көрді. Ол менен автомат алып, эгосын шамның жанына еденге қойып, маған көтерілуге көмектесті. Оның қолдары үстіңгі жағына қойылып, нах арқылы шығып кетті.
  
  
  Мен оның айналасына қарадым. Оның, сыртқы қабырғаға қарсы тұрды. Еш жерде қозғалыс болған жоқ. Оның қолын тесікке тығып, пулеметті алды.
  
  
  Оның төбесінің шетіне шығып, төртінші күйеуін көрді. Ол парашюттер үшін асқазанында жатты, оның қаруы Мицзи тұрған есікке бағытталды. Өз бетінше жұмыс істегенде, олар әдетте өте әсерлі болмайды. Ол жас және сымбатты, бірақ сәбидің қолындағы өлімге әкелетін қарудың кесірінен өлімге әкелетін. Эго оны орысша шақырды: "Сен әлі осында қарадың ба?"
  
  
  Ол бұрылды. Оны триггер тартып алды. Қош бол, белгісіз солдат. Есік алдында Мицзи пайда болып, мәйітті көріп, оған қарай жүрді. Оның, шатырдан секірді. Сырқаттанған сәтте күннің сәл ашылуына байланысты бесінші десантшы ұшып кетті. Ол ауыр револьверді Мицзидің мойнынан қағып жіберді. Егер оның қонақ үйі эгосын өлтірсе, мен Мицзиді атып тастауым керек еді. Қарғыс атсын!
  
  
  Ол маған қарап, жақсы ағылшын тілінде: "Қаруыңды таста" деп айқайлады.
  
  
  Ол қызға бірдеңе деді. Оны автомат тастап кеткен.
  
  
  "Мұнда кел, тым жақын емес. Мына қабырғаға қарсы тұр ".
  
  
  Эго пішіні әріптестердің эгосына қарағанда жақсы материалдың айналасында болды. Nen-де офицердің погондары, ал белбеуінде рация ілулі тұрған. Тіпті алыстан оның ауыр тынысы Мицзиді естідім. Ол оны қаттырақ құшақтады, ол үнсіз қалды.
  
  
  Ол күлді. - "Мен саған мүмкіндік беремін. Доктор Флемингтің қайда екенін айтыңызшы. Олай етпесең, мен оны алдымен атып тастаймын. Сонда да сен өлесің ".
  
  
  Менің стилетім аулада қол жетпейтін жерде болды. Мицзидің дауысы тісінен шықты. - "Тозаққа барсын".
  
  
  Ол триггерді тартып алмас үшін ақырын бұрылды. Ол қорқытатын адам. - "Мен саған қозғалма дедім".
  
  
  Ол қорқып кеткендей кейіп танытты. - 'Атуға болмайды. Мен саған айтайын. Ол жасырады. Мен оның соңынан еремін.
  
  
  Мицзи мені қарғады. Ол да әрекет ете алады. Қандай қанішер қыз. Егер ол мені есіктен кіргізсе, мен оны орыстардың бірінің қолынан алып кете аламын. Бірақ қулық нәтиже бермеді. Орысша да жолдастардың эго қайда екенін білетін. Оның, оның қалай ойлайтынын көрдім.
  
  
  Ол Мицзи екеумізді қалқан ретінде пайдаланып, бізбен бірге катакомбаларға түсе алатын. Бізбен бірге кепілге алынған ол Флемингке берілуге бұйрық бере алады. Бірақ Флеминг біздің өмірімізге мән бермесе ше? Егер ол бізге жауды ұру үшін оқ атса ше? Бұл мүмкіндікті ескере отырып, ол тәуекелге бара алмайтын мүмкіндік болды. Сондықтан ол басқа жолмен кетті. Ол Мицзидің мен үшін қаншалықты маңызды екенін түсінген шығар, ол ee-ді алған бойда оның тапаншасын түсіру жылдамдығынан.
  
  
  
  'Иә. Мұны істе. Оның артынан жүр. Бірақ егер сіз бірдеңені сынап көрсеңіз, бұл жезөкше өледі ".
  
  
  Мен мұны ойнауға тура келді. Ол қыздан басы ұзын еді, мен "Люгерді" жақсы ұстай алатынымды білдім, ол эму кірген есіктен маған қарап тұрғанда оның басын атып жіберді.
  
  
  "Ақырын жүр", - деп бұйырды ол. "Қолдарыңды ауада ұстаңдар. Еңкейуге болмайды. Мен оның соңынан еремін.'
  
  
  Біз катакомбаларға бардық. Мен баспалдаққа жетер алдында ол мені тоқтатты. Бәлкім, көзді жарыққа дағдыландыру үшін шығар. Демек, ол ондай ақымақ емес еді.
  
  
  Маған жалғастыруға рұқсат етілді. Ол енді мені қуған жоқ. Ол төменге түскенде, оның қолындағы біреудің қолы оны сезді. "Мен мұны көрдім және естідім. Менімен бірге жүр.' - деп сыбырлады Нұх құлағыма.
  
  
  Ол мені ұстап, алға қарай итеріп жіберді. Ол эмуға менің не істеп жатқанымды сыбырлады, ал эго саусақтарым білегімді қысып алды.
  
  
  "Бұл ешқашан жұмыс істемейді. Сіз артыңызды көре алмайсыз. Көлеңкені көру және триггерді тарту қаупі тым үлкен. Біз басқаша тырысамыз. "Көлеңке" сөзі Нұхқа идея берді. Кем дегенде, кейін ол маған осылай деді. Ол кішкентай ағаш қуыршақтармен толтырылған қорапты күңгірт жарықтандырумен айналысатын шамды жағып жіберді. Нұх олардың айналасынан біреуін алып, ұзын инені нах-қа тығып алды, оны қораптың айналасынан да алып шықты, сосын қуыршақты алдынан көтерді.
  
  
  Эго еріндері үнсіз дұға етіп қозғала бастады. Құдайым, Мицзи сыртта револьверін мойнына қойып отырды, ал Нұх найзағай құдайын шақырудан басқа не істерін білмеді.
  
  
  Флеминг пен Тара да қарт адамға кең көздерімен қарады. Нұх әлі де мұрнының астынан күбірлеп баспалдаққа қарай беттеді. Оның соңынан ерді.
  
  
  Оны көруі керек еді. Сонымен қатар, егер қулық сәтсіз болса, оны Мицзи босатуы керек еді.
  
  
  Мицзи мен солдат қараңғыда есіктің сыртында, екеуі де көлеңкеде тұрды. Nov екеуміз олардан қашу үшін жеткілікті алыс баспалдақта тұрдық. Орыс қобалжып баспалдақтан ашық тұрған есікке қарады. Мицзи шиеленісті болды және қажет болған жағдайда айналасындағы кез келген адамға асығуға дайын болды. Ол үнсіз өзіне-өзі күңкілдеді. Мүмкін емес! Сіз бұған ешқашан қандай да бір ақылсыз қулықпен қол жеткізе алмайсыз.
  
  
  Қария қуыршақты тастап кетті. Өткір шертумен ол күн сәулесінің астында ашық тұрған тас еденге құлап түсті. Орыстың мақсаты кенет жерге қарай жылжыды. Оны Мицзидің өміріне жіп салатын атыс күтіп тұрды. Ондай ештеңе жоқ. Оны Тони жеңіп алды деп қарғады. "Ешқандай айла жоқ", - деді орыс. Арқасына ине қадалған бұл қуыршақ бұрын-соңды көрмеген ең үлкен супер трюк болды.
  
  
  Көлеңкеде кенеттен жабайы қозғалыс пайда болды. Ер адам екі қолымен тартып алды. Эго саусақтары электр тогының соғуы сияқты жайылып кетті. Мылтық дүрсілдеп жерге құлап түсті. Ол теңселіп, екі қолын кеудесінен ұстап, өз осінің айналасында айналды, содан кейін жансыз масса тәрізді жерге құлады.
  
  
  Мицзи эгоның қолында мылтық бар еді, мен оларға жеткенге дейін. Ол таңырқаған көзқарасын сарбаздан қуыршаққа аударып жатқанда, ол қарудың ақсап тұруына жол берді. Ер адам оны шалқасынан жатқызып, оны бұрып жіберді. Ол қайтыс болды. Эго бет әлпетін бұрмалап, ренжітті. Эго көздері томпайып кетті. Кең ауқымды инфаркттың классикалық бейнесі.
  
  
  Бұл қорқыныштан өлген адам еді. Оны білген. Өйткені бұл жалғыз нұсқа болды. Аңыз бойынша ескі қарақшылар бекінісінде өлтірілген төрт досын көрген сарбаз. Жаулармен қоршалған ер адам. Максимумға дейін шиеленісті. Еш жерде жоқ жерден өлімнің символы аяғыма эгоға түседі. Долларды қосудың эгосы тоқтады. Мүмкін емес пе?
  
  
  Оның, Тониге қарады, жеңді. Қария мәйіттермен араласып жүрген. Ол қаза тапқан бес сарбазды парашютпен сүйреп апарды. Ол екі аяқты айқастыра тұруға қарсы болды. Босаңсыған күйде болғандай. Үшіншісін ол тізесін бүгіп, қолын айқастырып стырсығанша басты. Төртінші ол дәл осылай болды. Ол Флеминг отырған өрілген креслода офицер болатын. Тапсырманы орындаған және қазір күтіп тұрған ер адамдар тобының түрін жасады.
  
  
  Не үшін? Әрине! Мен қалайша ақымақ бола алар едім. Егер Флемингті қолға түсірсе, оны алып кетер еді. Ер адамдарды тұтқынмен бірге алып кетуге тура келді. Жақында тікұшақпен келеді. Ұшқыш жалғыз болады, өйткені барлық бос орындарды жолаушылар иеленуі керек. Эго оны өшіре алар еді! Маған тек офицерлердің рациясы керек болды.
  
  
  Мен бір нәрсе үшін бардым. Нұх натюрмортты аяқтап, аспанды зерттеді. . Ол күлді. - "Біз тікұшақпен аламыз. Бұл бір күні пайдалы болуы мүмкін.
  
  
  Ол маған қонақ үй мені вуду өнерінің эгосына шабуыл жасауға шақырғандай қарады. Содан кейін ол катакомбаларға барды. Мицзи екеуміз тікұшақпен күттік.
  
  
  Жарты сағаттан кейін біз бұрандалы қалақтардың дыбысын естідік. Ол ойпаңға ұшып, бекіністі айналып өтіп, радиодан дауыс шықты. Ол қонақүй бізде Флеминг бар-жоғын білу. Бұл оңай болды, өтірік айтудың да қажеті жоқ еді. Оған бізде Флеминг бар және ол тірі деп жауап берді. Ұшқыш күліп, байланысын үзіп, қона бастады.
  
  
  Содан кейін біз күтпеген нәрсе болды. Парашюттер кенеттен соққан желдің күшімен тартылды. Орыс сарбаздарының мәйіттері балауыз фигураларындай аударылып жатты.
  
  
  Қозғалтқыштың дыбысы бірден қатты айқайға айналды да, тікұшақпен жоғары қарай жүгірді. Ол автоматпен есіктің айналасына шыққанда, ұшақ шын жүректен мен үшін мәңгі болды. Мен ұшқышты көрген жоқпын. Эгоға қонуға мәжбүрлеу мүмкін емес еді. Оны атып тастады, тікұшақпен айдады. Ол парапеттің артына қашып, лагуна суларында жанып кетті. Көлігіміз жоғалып кетті. Оны басынан ұрып жіберуі мүмкін еді.
  
  
  Артымнан оны Мицзи шешкенін естідім, тіпті мен үшін де жаңалық болған бірнеше қарғыс.
  
  
  Біз төмен түстік. Шам жанып тұрды, бұл қызық көздерден көрінді. Оның басын шайқады. 'Сәттілік. Біз тұзақты қауіпсіздендіруіміз керек еді. Нұх үндемеді. Ол байсалды көрінді және қастарын көтерді, сондықтан оның биік маңдайында әжімдер пайда болды. Ол терең дем алды.
  
  
  "Қыста бұл жерде дауыл ешқашан болмайды. Әдетте тек маусым, шілде айларында, әсіресе тамызда. Бірақ тырысудың еш зияны жоқ. Сен мені жалғыз қалдырасың ба? Мен оны рәсімге дайындайтын боламын ". Неге жоқ? Жақсы шоу Джеромның келесі шабуылына дейін уақытты өлтіреді.
  
  
  Оған Флемингке қыздар мен жас жергілікті тұрғынның артындағы баспалдақпен көтерілуге көмектесті. Нұх бізді шақырды. - "Мәйіттерді алып кет. Бұл құдайларды қорлау ". Эго дауысында кенеттен ашулану ол мені босатады.
  
  
  Оны офицердің мәйіті орындықтан шығарып алды және Флемингке отыруға рұқсат берді. Содан кейін оны парапеттегі тесікке арналған құрылғы алып келді. Оның ISO барлық күштерін сүйреуге тырысты, ақыры мен барлығын теңізге итеріп жібердім. Содан кейін оның sel Флемингтің қасында. Кенет Нұх пайда болды. Ол мүлдем басқа адам сияқты көрінді. Ол тақия киіп, тұмарлар мен шынжырлармен ілулі тұрды, ал белбеуінің эгосына ілінген асқабақтар шелл кезінде күңгірт музыка шығарды. Эго көздері бақырайып ашылды, бірақ ол ештеңе көрмегендей болды. Ол бізді мүлде елемей, баспалдақпен төбеге көтерілгендей болды.
  
  
  Онда ол би билеп, ән айта бастады. Ол ілінген заттар қозғалыстардың эго ырғағына сәйкес дыбыстар шығарды. Ұзын аяқтарын жайып, басын артқа еңкейтіп, қолдарын аспанға көтерді. Бұрынғыдан да күшті жел эго шашы мен сақалын жабайы түрде соқты. Бұрын мен сылдырлауы мүмкін деп ойлаған дауыс қазір шынымен де күркіреп кетті.
  
  
  Енді ол үнсіз тұрып тыңдады. Эму бірдеңе деп жауап берді. Алғашында ол алыстан найзағай жақындап қалды деп ойлады. Қалтырау мені жүгіріп өтті. Сосын оның басқа дыбыс екенін түсінді. Енді мені одан да үлкен діріл биледі. Жауап берген найзағай емес, ревматизм ұшақтардан келді. бомбалаушы ұшақтар. Шамасы, Джером мен эго шетелдік көмекшілер Флемингті тірідей қолға түсіру әрекетінен бас тартты. Енді Флеминг олардың аралға кіруіне кедергі болатын кедергі ғана болды.
  
  
  Оны парапет үстіндегі ұшақтар көрді, мүмкін менен екі миль қашықтықта. Оның жүгіріп келе жатқан күні, ол айналысатын мүмкіндік берді. катакомбаларға салып, қалғандарын помады. Қыздар мен бір бала күлгін Флемингті осы жерден орындықпен және басқа заттармен бірге туннельге апарды. Нұх олардың соңынан ерді. Ол құрбандық үстелінен бір жерден шам алып, оны жағып, төменге түсті.
  
  
  Біз жерасты камерасына кірген кезде күңгірт жарылыс естілді. Бірден тағы біреуі ілесті. Және тағы біреуі. Бөлмеге шаң мен коррозиялық түтіндер жиналғандар арқылы кірді. Қатарынан бес соққы болды.
  
  
  Тара клаустрофобиялық шабуылға ұшырады. Ол баспалдақпен жоғары қарай жүгірді. Мен оның артынан барып, оны ұстап алып, мықтап ұстадым. Сосын тыныш болды. Басқа жарылыстар болған жоқ. Ұшақтардың алғашқы белсенді демалысы жоғалып кетті. Енді тікұшақтар мен десантшылардың келуін және бомбалаудың нәтижелері бойынша барлауды күтуге болады. Оның қонақ үйі оларды уақытында төлейді.
  
  
  Ол көтеріле бастады, мен жалғыз емес екенімді білдім. Төмендегі мына зираттан бәрі шаршады. Тара, Мицзи және бала олардың соңынан ерді. Флеминг пен Нұх бір-біріне қолдау көрсетіп, соңынан ерді.
  
  
  
  
  
  
  
  12 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Құрбандық ошағы үйінділермен толтырылып, оның үстінен тесік тесілген. Бәлкім, Нұх ауа райы биінде құдайларының қасында біреуін жіберген шығар. Жоғарғы қабаттағы бөлме бүтін еді. Шығу еркін болды, тек қалың гранит есік толығымен бұзылды.
  
  
  Аула шұңқырларға толы болды, ал үйінділер қабырғадан қабырғаға қарай жатты жоқтау. Парапеттегі мұнара тікелей соққы алды. Ол енді жоқ болып кетті. Бірнеше бөлме қиратылып, бір бөлменің айналасындағы қабырға бұзылды.
  
  
  Ескі патриарх зақымдануды тексеріп, қолын Флемингтің иығына қойды. Ашу болды айқын адамның эгосы. Ол бұрылып, тау шыңдарына қарады, бір сәт ойланғандай болды, содан кейін Флемингке ана диалектісінде бірдеңе айтты. Grand LaClare президенті біртүрлі, ойлы күлкі шығарды.
  
  
  Ағаштардың төбесінен бізге қарай қара-көк аспан қалықтады. Ағаштардың діңдері алға-артқа тербеліп, жапырақтардың арасынан қатты жел ысқырды. Сыртқы стырсыған саңылау арқылы оны лагунадағы үлкен толқындар көре алды.
  
  
  Лагунаның кіреберісінде биік сұр фигура пайда болды: корветтер. Бір қызығы, олар осы жеңіл кемеден қандай қонақүйлер. Бұл кеменің бортындағы шағын зеңбіректер бомбалаудың нәтижесінен асып түсе алмады.
  
  
  Менің қасымда Митзи Гарднер мысқылдады. "Сіздің ойыңызша, Джеромның әскери-теңіз күштері тағы бір рет тырысады деп ойлайсыз ба?"
  
  
  "Бұл кеме Джеромға тиесілі емес. Oni Куба туы астында жүзеді, бірақ шебердің есімі Хуанға қарағанда Иванға көбірек ұқсауы мүмкін. Бұл суасты қайықтарының аңшысы, сондықтан олар тереңдік зарядтары мен миналарды алып жүреді. Мүмкін олар су астындағы тасты жарып, бізді жарып жібереміз деп ойлайтын шығар ".
  
  
  Олай болса, олар жақындауға немесе сүңгуірлерді тартуға мәжбүр болады, мен оларды жеңе аламын. Қалғандары кеменің жақындап келе жатқанын мұқият бақылап, бізге қосылды. Оның жылдамдығы жоқтың қасы еді және су тасқынынан қорғану үшін ашық, құмдар арасында өте сақтықпен қозғалды. Мен олар шабуылға дейін барады деп ойламадым, бірақ мен оны соңғы сәтке дейін үміттендім.
  
  
  Бірақ бұл болған жоқ. Біздің қару-жарақ шегінен тыс жерде олар зәкір тастап, төрт жүзушіні суға тастады. Олар тереңдік зарядтарымен қашып кетті. Оларға менің пулеметіме жалап жетуге уақыт берді, содан кейін олар жүріп өткен жолмен суға кезек жіберді. Бірінші кезең сәтсіз аяқталды. Бірақ келесісі барлығын таң қалдырды.
  
  
  Бір уақытта төрт заряд жарылған кезде су бұрқақ жарылды. Тонналап су мен қара резеңке сынықтары ауаға ұшып кетті. Бұл айналысатын толқын тудырды корветке қатты соққы берді. Кеме лагунаның бойымен жүзе бастады, бірақ мен оның айтарлықтай зақымданғанын сездім. Ал лагунаның сыртындағы ойлы-қырлы теңізге қарап, ол Испания портына жете алмауы мүмкін деп ойлады. Қараңғы Туччи тез жақындап қалды. Жел күркіреп, үлкен көбік бастарын & nb-ге лақтырды.
  
  
  Алғашында оның басқа дыбысы мүлде естілмеді. Бірақ кенет оның жақындап келе жатқан тікұшақ эскадрильясын көрді. Мұндай ауа-райында тікұшақтардың ұшуы мүмкін емес еді, бірақ кейбір елдерде адам өмірі есепке алынбайды.
  
  
  "Паналаңдар", - деп айқайладым мен желді айқайлап, мүмкіндігінше қатты. "Олар бізге осында шабуыл жасауға тырысады, содан кейін бір тікұшақпен осында қонады. - Асығыңыз! '
  
  
  Нұх пен бала күлгін Флемингті осы жерден туннельге айдап бара жатқан. Тара олардың соңынан ерді, ал Мицзи екеуміз кезекті жаптық. Тара баспалдаққа келгенде кенет бұрылып кетті. "Тігінші, менде жеткілікті болды. Маған осындай автоматты қалай басқаруға болатындығын көрсетіңіз. Мен оның сізге көмектескім келеді! '
  
  
  Нахтың батылдығы бар еді, әйтеуір оны мақтан тұтты. Эйге қысқаша нұсқаулар беріп, залда жаудың қасында тұрғанына көз жеткізгенше оқ атпау керектігін баса айтты.
  
  
  - Тара, осында қал, - деді Эй оған. "Мицзи, тағы бір тесікті жап. Мен оны басқа жаққа жіберемін. Содан кейін қону экипажға олар шыққанға дейін оқ атпаңыз. Мүмкін, біз бұл жерден әлі де шыға аламыз. Оны Мицзи ғимараттардың бірінде жоғалып кеткенше күтті. Сосын оны ауланың арғы бетіне жүгіріп шықты. Ол шатырдың астына әрең тығылды, елшіліктің хабарлауынша, олар аласа жерге ұшып бара жатып, қаланы қабырғаларға 50 мм калибрлі оқтарды жіберді. Кезек біткен соң, оны аулаға шығып, жақын жердегі оққа ұшты. Ол мас құс сияқты джунглиге қарай ұшып кетті. Оны Мицзи автоматының сықырлаған дауысы естіді. Ол тікұшақтардың айналасына соқты, бірақ бұл тиімді соққы болмады. Тара бірнеше ұзын-сонар кезек жіберді, бірақ ешқайда жете алмады.
  
  
  Өздерінің мылтықтарының шуынан олар тіпті оларға оқ атылғанын естімеген де шығар. Олар біздің үстімізден қайтадан ұшуға оралды және тікұшақтардың айналасына қонуды жауып тастады, бұл қиындыққа тап болған сияқты. Қатты жаңбыр жауа бастады.
  
  
  Тікұшақпен шаршаған құс сияқты жерге құлады. Есік екінші жағынан ашылып, қыздар отырған қабырғалар пулеметке оқ жаудырды. Содан кейін ұшқыш тікұшақтың айналасына шығып, оны айналып өтті. Қыздардың пулеметтері дүрсілдеп кетті. Ол қансырап құлап түсті. Әуел баста тікұшақтағы екінші адам әлі де біздің жаққа оқ жаудырды. Эго оны тұрған жерінен көре алмады, сондықтан ол бөлмені айналып шығып, тікұшаққа қарай ұмтылды. Маған эгоның үнін өшіруге тура келді. Оны әйнектен атып жіберді де, атқыштың нысанасы қызыл саңырауқұлаққа айналғанын көрді.
  
  
  Енді қатты екпінмен жаңбыр жауа бастады. Аспан лас жасыл түске боялды. Найзағай ойнап, саңырау күн күркіреуі естілді. Қалғандары, елшілік хабарлағандай, енді дауылға төтеп бере алмады. Олар жағажайға қонуға тырысты.
  
  
  Мицзидің айқайы мені тоқтатуға мәжбүр еткенде, ол қонған адамды тікұшақпен байлау үшін арқан алмақ болған. Ол Тара болуы керек бөлмені нұсқады.
  
  
  Ол мұны ол жерге жеткенге дейін білген: Тара Сойер еденде жатты. Ee әдемі денесі тікұшақтан ауыр оқпен жарылған қанды массаға айналды. Жылдам қарап, ол бөлменің айналасында тез жоғалып кетті. Мен бізге немен айналысуға мүмкіндігім болмады. Маған оны тікұшақпен байлау керек болды. Бірақ бұл маған оңай болған жоқ, мен оны қатты уайымдадым. Бейшара Ыдыс! Эй, ұрыспау керек еді.
  
  
  Мицзи маған көмектесті. Аяқтаған кезде, желдің әсерінен ұшып кетпес үшін, біз төмен жатқан жерді басып өтуге тура келді. жоғары орындар сағатына шамамен 150 миль жылдамдықпен. Біз туннельге барған жоқпыз. Оның Тараны бірден қайта көруі қонақүй емес.
  
  
  Оның қонақ үйі тыныш ойлайды. Және оны да көргісі келмеді Тони жеңді. Ол дауыл сұрап, өз эгосын алды. Ақпан айында! Оның, мен бірнеше нәрсе туралы ойладым.
  
  
  Біз қатарласып отырдық, сөз айтпадық, екеуі де өзіміздің мұңды ойларымызға толы. Дауыл басылғанға дейін тағы бір сағат бойы жалғасты. Кенет қысымшылық үнсіздік орнады. Оңтүстікте дауылдар сағат тілімен, солтүстікте қарсы бағытта айналады. Жылдамдық орталықтан сыртқы сақинаға қарай артады. Егер Нұх дауыл соғып қана қоймай, эго бағытын өзгерте алса, біз жақын арада басқа бағыттан толық соққы аламыз.
  
  
  Оны бомбалар сыртынан тесіп өткен тесік арқылы қарады жоқтау. Мен оны көрдім, корветтер. Кеме құрлыққа шығып, жоғары және төмен тербелді. Биіктігі бірнеше метр болатын толқындар оған қорқынышты күшпен келді. Тікұшақтардың көпшілігі ағаштарға ілініп, апатқа ұшырады, ал жерге тұйықталған патрульдік қайық жоғалып кетті. Лагунда жүзіп жүрген зақымдалған яхталар жағаға шығарылып, толығымен жойылды.
  
  
  
  
  
  
  
  13 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Нұх тікұшақты қызыға айналып өтіп, өзіне басын изеді. Бірақ ол бізге келгенде оның жүзі күңгірт, көзі мұңайып кетті.
  
  
  Ол мүмкіндігінше жұмсақ үнмен: "Мен сізді жете бағаламадым және түсінбейтінімді мойындаймын, бірақ сіз тіпті бізді бұл жерден шығару үшін такси жалдадыңыз", - деді.
  
  
  Ол мұңайып көріне берді. "Мисс Сойер - бәріміз үшін оның үлкен отряды. Менде жоқ өнер - қайта тірілу өнері. Бірақ біз, ең болмағанда, эй-ге кейіпкерлеріміздің арасынан орын бере аламыз ".
  
  
  Вуду рәсімі бойынша Тараны жерлеу рәсімі? Мен оны олай ойламадым. Әкесі оны бағалайды деп оны тіпті елестете де алмады. Ол денесін өзімен бірге алып кетпекші болды, бірақ бұл туралы әлі айтпауға шешім қабылдады.
  
  
  Нұх әлі сөйлеп біткен жоқ. - "Жел жақында оралады". Ол айналаны нұсқады. "Бекініс бомбалаудан қатты әлсіреді. Дауыл қайта соққанда қабырғалар құлап кетеді. Біз төмен түскеніміз жөн.
  
  
  Ол біздің жауабымызды күтпеді, бірақ туннель арқылы жүрді. Мицзи екеуміз оның соңынан ердік. Кенет мен оны Тара туралы ойладым. Оның өлімі туралы ой мені ауыртты. Мен полковник Карибе Джеромға қарсы біздің ұйымның және АХ-ның мен білетін барлық әдістерін қолданғаныма қуаныштымын.
  
  
  Құрбандық үстелінің алдында екі шам жанып тұрды. Бәлкім, бірі құдайларға шүкіршілік ету үшін, бірі их-дан болашаққа жақсылық тілеу үшін шығар. Және біз кез келген көмекті пайдалана аламыз. Нұх тағы да күңкілге бой алдырды, мүмкін Тараның арғы өмірге жолын тегістеуді көздеді.
  
  
  Ол өзін қажетсіз сезінді. Ол өзін мазасыз және қақпанға түскендей сезінді. Нұх маған бәсең дауыспен: "Картер мырза, бұл жерде қалудың қажеті жоқ. Бұл лабиринт; жыл сайын сіз де қалауыңыз мүмкін басқа бөлмелер бар ". Ол қабырғаның бір бөлігі болып көрінген тасқа қолын тигізді. Нәтижесінде қабырғаның бір бөлігі ішке қарай ашылды. Оның арғы жағында дәліз болды.
  
  
  Оның дауысынан оның эго-сына жеңіл сөгіс естілді. Ол мені рәсімге араласып жатырмын деп ойлаған шығар, мен кетіп қалғаныма қуандым. Қалтасында бірнеше шам бар еді, ол бір шамды жағып жіберді. Сосын ол Мицзимен бірге ашық есіктен өтті, сосын Нұх оны артымыздан тағы жауып тастады.
  
  
  Біз ортасында құдығы бар бөлмеде болдық. Демек, бұл ұзақ қоршау кезінде су сақталатын орын болды. Қалған бөлмелер тамақ ішуге арналған жертөле ретінде қызмет етті. Олар тамақты ұзақ уақыт сақтауға жеткілікті салқын болды. Сосын біз тұтас қасапханаға тап болдық; шетіне дейін өлекселерге толы бөлме. Маған қызық болды, егер олар қабырғаларды қауіпсіз аулай алмаса, қарт өз тайпасын қалай тамақтандырды.
  
  
  Біз бір сағат бойы жер асты камераларын араладық, бірақ барлық жерде таза ауа сынамалары көп болды. Оның қонақ үйі оның көзін табыңыз. Біз су бетіне қараған бұралған дәліз бойымен жүрдік. Ол бізді аула деңгейінде деп күдіктенген жерде біз өткелді жауып тұрған торлы қақпаға тап болдық. Құлып ашылғанша оны стилетімен бұзып алған. Біз әрі қарай жүріп, бұрыштық мұнараға апаратын баспалдақты таптық. Ауа амбразуралар арқылы ағып жатты.
  
  
  Біз құлыпталған есікке тап болдық. Бекіткіш оны итеріп жіберді, біз мұнараның жоғарғы жағындағы бөлмеге апаратын қызыл ағаштың айналасындағы баспалдақпен жүрдік.
  
  
  Мицзи мұны бұрын да айтқан болатын. Бұл ескі алаяқтың барлық қулықтарын ешкім білген жоқ! Бұл радио бөлмесі болды! Таратушы және қабылдаушы құрылғылармен толтырылған: ең жақсысы.
  
  
  Оның sel консольдің алдында және күлді. Мицзи мүлдем басқаша әрекет етті. Ол ашуланды.
  
  
  "Енді мына екіжүзді алаяқпен сөйлесейік!" - деп айқайлады ол. "Ол барлығын ақымақ қылды. Ол құдайларды сабырмен шақыру үшін барлығын жібереді, ал шын мәнінде ол ауа райы туралы есептерді тыңдау үшін радио бөлмесіне барады. Оның дауылдың келе жатқанын білгені таңқаларлық емес ".
  
  
  "Тігінші ал, иә", - деп қостым мен. "Ол мені мүлде жоқ дыбыстарды естуге мәжбүр етті. Джунгли барабандары! Менің ойымша, бұталардың бір жерінде, Испания портына жақын жерде тағы бір қару жасырылған, сондықтан сіз бұл жерде соңғы жаңалықтарды білдіре аласыз. Дүниеде не болып жатқанын көрейік ".
  
  
  Оны бірнеше қосқыш аударып жіберді, Сергей жанып кетті. Құрылғы ызылдай бастады. Бірақ біз алған жалғыз дыбыс статикалық электр тогының сықырлауы болды. Дауыл ештеңені қабылдауға тым күшті болды. Оны рация өшіріп тастады. Радио бөлмесіндегі амбразуралар жабық болды. Біздің сыртқа қарайтын жеріміз болмады, бірақ, ең болмағанда, естіген дыбыстардан дауыл толық күшіне енді деп айта аламыз.
  
  
  Біз өзіміздің қатысуымыздың барлық іздерін өшіруге тырысып, радио бөлмесінен шықтық. Ол Нұхқа эго ойынын ашқанын айтқысы келмеді. Бір сағаттан кейін, қарт адамның миммосы өтіп бара жатқанда, жыл сайын тікұшақпен дауыл соғып тұруы үшін, жазықсыз тұлға оны жасауға тырысты. Бірақ бұл жай ғана емес еді.
  
  
  Дауыл аяқталды. Бірақ тікұшақпен де. Одан тек қабырғалардың айналасындағы үйіндідегі металл сынықтары ғана қалды. Пропеллердің қалақтары шатырлар сияқты бүгіліп шығып тұрды.
  
  
  Радио біздің сыртқы әлеммен соңғы байланысымыз болды. Ал біз алдағы бірнеше сағатта эгоды пайдалана алмаймыз. Егер ол Хоукпен байланыса алса да, ол ешқашан қатты дауылға тікұшақ жібере алмайтын еді. Келесі таңға дейін күту ғана қалды.
  
  
  Менде сол сәтте аралдың қандай түрі болатыны туралы түсінік болды. Қалай болғанда да, барлық жолдар құлаған ағаштармен жабылғаны анық болды. Тіпті ең ауыр танктер де жолды еңсере алмас еді. Сондықтан біз түнгі шабуылды күткен жоқпыз. Ол тікұшақ туралы жаңалықтарды жеткізу үшін төменге түсті.
  
  
  
  
  
  
  
  14 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Біз edu-ны жедік, таусылмайтын қорлар бойынша Тони ескі алпауыт кенет басын көтергенде жеңіп алды. Оны да естідім: қақпа сыртындағы толқыған дауыстардың дауысы. Нұх баспалдақта, екі секіруде болды. Оның артынан қақпаға қарай жүгірді.
  
  
  Тайпа қайтып оралды. Нұх қақпаны ашты, ер адамдар ішке кірді. Нұх маған сөздерді аударды. Дауыл соққанда, олар аралдың түкпір-түкпіріне шашылған үңгірлерге тығылды. Содан кейін олар Испания порты жағынан барабандарды естіді: астана қирады, әскер таратылды. Ал Джером қайтыс болды!
  
  
  Олар форттың жағдайына таң қалды, бірақ енді олар қайтадан қауіпсіз болған соң, зақымдануды қалпына келтіруге үміттенді. Олар мерекелік түнге дайындала бастағанда, Мицзи екеуміз де азырақ ауқымда болса да, солай істедік.
  
  
  Тапсырмамның орындалғанына көз жеткізу үшін келесі таңға дейін күтуім керек. Полковниктің мәйітін өз көзіммен көріп, балтаға саусақ іздерін жасауым керек болды. Тони Оуессал тайпасының өкілдерінің айтуынша, оның денесі әлі Сойер қонақүйінде болған, сондықтан мен оған тезірек жетуім керек. Егер жүк көлігі жойылмаған болса, оны астанаға тез жету үшін пайдаланған болар еді. Оны өзімен бірге алып кетер еді, мачетасы бар ер адамдар қажет жерде жолды тазарту үшін. Жүк көлігі лагунада тікұшақтар мен қайықтардың тағдырына тап болған жоқ деп үміттенейік.
  
  
  Ақыры түн ортасына таман ұйықтап қалдық. Келесі күні таңертең ол Хоукты әлі көмекке шақырмауға шешім қабылдады. Маған бұл ұнамайды, сонымен қатар Хоук мұның бәрін шетелдіктердің көмегінсіз жалғыз өзі жасау маңызды екенін айтты. Менде әлі де Флемингке президенттікке өз бетінше отыруға көмектесуге мүмкіндігім болды.
  
  
  Флеминг Испания портына мүмкіндігінше тезірек кіруді жақтады. Бірақ Нұх өзіне сенімсіз болып көрінді. Джунглидегі барабандар күлкілі болды, бірақ, әрине, ол радиодан әлі ештеңе естіген жоқ. Ол, әрине, дауыстап айтқысы келмейтін нәрселер. Ол менімен бірге таяқ ұстаған бірнеше жастарды жолды тазалауға жіберді, мен олармен бірге жүк көлігіне бардым. Бақытымызға орай, оның үстіне бізге бір ағаш құлаған жоқ. Мен роторды салып, карбюраторды кептірдім және сорғышты жаптым. Мицзи Гарднер алдыңғы орындыққа жапырақтарын дымқыл төсемге қойып отырды. Ee автоматы бақылау тақтасында жатты.
  
  
  Мен наразылық білдірген жоқпын. Нах соңғы бөлімдерге қатысуға құқылы болды. Енді біз қайтадан жалғыз қалдық, тек Тонидің адамдары ғана жеңді жолымызды тазартты. Бұл одан да жаман болуы мүмкін еді. Жол бойындағы ағаштар негізінен кішкентай болды, ih жылжыту оңай болды. Жол теңізге жақын орналасқан жерлерде кейде барлық учаскелер есептеледі. Қажет болса, адамдар бөренелерді терең жерлерге қоятын, сондықтан біз олардың үстінен еш қиындықсыз өте аламыз.
  
  
  Күн ашық болды. Аспан бейкүнә көгілдір, теңіз тыныш еді. Бірақ жағажайлар қайық зираттарына ұқсайтын, ал жағалаудағы үйлер негізінен толығымен қираған. Біз өткен бірінші үлкен ғимараттан, ескі Пуансиана қонақүйінен тек көптеген қирандылар қалды. Онда Тони Бойз жыл сайын апатқа ұшырап, үйінділер астынан құнды олжаларды іздеу үшін көлікті айналып секірді. Алдағы ауылдың ұмтылысы қайғылы көрініс болды. Адамдар мақсатсыз үйінділердің үстімен жүрді, кейде бірдеңені көтеріп алды, сосын тастап, әрі қарай жүрді.
  
  
  Мен тырысамын осыншама дауылға төтеп берген төбедегі бекініс бұл соққыға да төтеп берді.
  
  
  Үкімет алаңы әлі де жақсы көрінді, тек бір терезе бүтін емес, жол қоқыспен толтырылғанын қоспағанда. Бұл аймақтағы сарбаздар қарусыз болды және таң қалған роботтар сияқты жүрді. Іскерлік ауданда бірнеше сарбаздар кіші офицерлердің басшылығымен үйінділерді тазалап жатты. Біз миммодан өтіп бара жатқанда олар бізді бақылап отырды, бірақ бізді тоқтатуға тырыспады. Енді полковник қайтыс болғаннан кейін, олар билік вакуумында болғанға ұқсайды. Sawyer Grand LaClare-де көгалдарды безендірген әсем, биік ағаштар бұтақтай сынған. Олар мұнда және мұнда шашыраңқы болды. Айлақта суға толы бірнеше қайық жүзіп кетті. Судың түсі лас болды. Ақ жағажай қираған шезлонгтар мен қолшатырлардың айналасында қирандыларға айналды. Қонақ үйдің жанында сарбаздар болған жоқ.
  
  
  Ол негізгі кіреберіске қарай жүрді. Біз қару-жарақпен дайын күйде кірдік. Ол Джеромды құрметті қарауыл ретінде бірнеше сарбаз күзете алатынын ескерді. Ол мұны ескеруі керек. Бірақ олай болған жоқ. Зал казино сияқты қаңырап бос қалды.
  
  
  "Мүмкін чип журналдарында шығар?" Мицзи дауыстап ойлады. Біз сонда бардық. Касса үшін, әрине, қара күзетші болған жоқ. Мені таң қалдырғаны, электр құлпы әлі де жұмыс істеп тұрды. Біз әрі қарай жүрдік. Әлі күнге дейін ешкім көрінбейді. Біз Каполла кеңсесінің есігін басқару панеліндегі түйме арқылы аштық. Джером ол жерде болмады, бірақ ақша сонда болды. Қасымда оның терең тынысы естілді. Мицзи банкноттардың дестелерін көргенде тілін ернінен сипады.
  
  
  "Майамидегі балалар мұны естігенде қуанады", - деді ол. "Менің ойымша, Сойердің бәрі жақын арада ашылады".
  
  
  "Бірақ Джеромның денесі қайда?" мен шыдамсыздықпен сұрадым. Маған саусақ іздері керек болды. Мицзи маған төбесіндегі пәтерге қарауды ұсынды.
  
  
  "Бар, Ник. Мен оның ақшасын осында қалдырамын. Бұл ақшаның ең соңғы сәтте жоғалып кетуі әлі де болуы мүмкін және оның қонақүйі болмас еді ".
  
  
  "Мен сені бұл жерде жалғыз қалдырғым келмейді", - деді Эй оған. "Мұндай жағдайларда бұл қала тонаушыларға толы болуы керек".
  
  
  Ол ернін қайырып алды. "Есікті ішінен құлыптауға болады, ал залдың айналасын ғана ашуға болады. Бұл жерде сақтау орны сияқты қауіпсіз. Лифтті басқару пульті қалай жұмыс істейтінін білесіз бе?
  
  
  Оны білген. Біз эгоды алғаш бірге пайдаланған кезде оның мұны қалай істегеніне мұқият қарады. Ол лифттің тоқтағанын әрең сезді, бірақ күн ашылған кезде оны жоғарғы қабаттағы қалың кілемге басып кетті.
  
  
  Қозғалыс тым жылдам болды. Револьвері бар қол менің басыма тиді. Оның рефлексі еңкейіп кетті, бірақ мені қағып кетті. Менің қолым бір сәтке сал болып қалды. Мылтығым жерге құлап түсті, мен Люгерді ұстау үшін шынтағымды бүге алмадым.
  
  
  Ол секіріп түсіп, револьверді ұстап тұрған адамның білегінен сол қолымен ұстады: бұл Джером.
  
  
  Демек, ол өлген жоқ. Маңдайында жара бар еді. Ол біраз уақыт болмаған шығар, бірақ қазір бұлшық еттің эгосы толығымен бүтін болды. Және ол да ол сияқты күресе алатын. Ол осы қулықтардың бәрін білетін.
  
  
  Менің оң қолым әлі де дәрменсіз, сол қолымның білегінен эго ұстап тұрғанда, ол менің иегімнен жұдырықпен ұрды, сосын бірден тіземді шап тұсына соқты. Оның қиналғанынан дірілдеп кетті. Бірақ мен бұл револьверді өзімнен аулақ ұстауым керек еді. Ол алдымен бұлшық еттерін қатайтып, содан кейін кенеттен еденге құлап түсті. The ревматизм ол қолын босатты. Оның тізесіне отырды. Ол білегін жұлып алып, револьверді көздеуге тырысты. Оның аяғын тістерімен эго аяғына көміп, тістей берді. Ол ауырып айқайлады да, арқамнан екіге бүгіліп қалды. Револьвер жерге құлады. Оны тағы тістеп алды. Ол айқайлады, мен шалбарымның эгосынан жылы қан ағып жатқанын сездім. Сосын саусақтарым револьверді тапты. Ол орнынан атып тұрып, эгосын лақтырып жіберді де, әр тайпаның біреуіне құлап, Джеромды атып тастады.
  
  
  Күш қайтып келе жатқанын сезгенше оның оң қолына массаж жасады. Содан кейін оны мәйіт лифтке сүйреп апарды. Менің саусақ іздерін алуға уақытым болмады. Менің стилетім Гюгоның көмегімен саусақтарымды кесу жылдамырақ болды. Оны орамалмен ih байлап, бір минутта қойды.
  
  
  Оның бірінші қабатқа кіргенде, мен Мицзидің әлі де сонда екенін көріп таң қалдым. Домофон арқылы оған қоңырау шалғанда, ол есікті ішінен ашты. "Сіз эго таптыңыз ба?"
  
  
  'Эго оны тапты.'
  
  
  "Ник, мен оны ойладым. Жүк көлігін алып, ақшаны Нұхқа жеткізейік, ол жерде қауіпсіз болады ".
  
  
  'Жақсы. Мен оны жүк көлігін гаражға апарғанша осында күт ".
  
  
  Оны жүк көлігі алып кетті, біз ақшаны брезенттің астына қойып, төбеге қарай қайттық.
  
  
  Біз астанадан алыс емес бекіністің жанында болдық, қарсы жақтан джип келіп, алдымызда ашық тұрған жолды жауып тастады. Орыс формасындағы полковник көліктің айналасына шығып, револьверді суырып алды. Ол бізге бірдеңе деп айқайлады. "Көшеге ешбір көлік құралын кіргізбеу керектігі айтылды. Сен білмейсің бе... "Сосын ол Мицзидің қызыл шашын көріп, бірдеңеден күдіктене бастады. 'Сен кімсің? Бұл жүк көлігінде не істеп жүрсің?
  
  
  Мен оны шығардым, пулемет пен оны атып тастадым. Сосын мен офицер мен джип жүргізушісінен құтылғанымда, оны жолда бензинмен айдап кетті. Дауыс неге біз аралдың ешбір жерінде аға офицерлерді көрмедік. Қазір ашық түрде олар бекіністе отырды және жаңа бұйрықтарды тыңдады. Испания порты шетелдік державаның соғыс заңдарына бағынды!
  
  
  Біз қаладан біраз қашықтықта болған кезде Нұх пен эго адамдарына тап болдық. Алдымызда қараша мен Флемингтен ағаш палангинде олар біздің жаққа қарай жылжыды.
  
  
  Оны күңкілдеп, қорқыту педальына басқан. Флеминг қарт адамды бұған қалай көндіре алады? Құдай біледі, аралда қанша әскердің сыртқы істері бар. Ол көлікті айнала жүгіріп шығып, Нұхқа қарай жүрді. Ол бұдан былай ашу арқылы дауысын басқара алмайтынын анықтады. Ол тіпті оған айқайлай бастады, бірақ ол қайтып оралуды ойлаған жоқ. Ол қаладағы жағдайды, билікті басып алуды сипаттады. Ешқандай реакция жоқ!
  
  
  "Енді Джером қайтыс болғаннан кейін адамдар қайта көтеріледі", - деді ол. "Олар президент Флемингті қолдайды".
  
  
  Қандай жолмен? Сойылмен бе? Сойылдар пулеметтерге қарсы ма? Нұх мені айналып өтіп, ізгілікпен әрі қарай жүрді. Тайпа оның соңынан жүзіп өтіп, соңынан ерді миммо жүк көлігі. Олар ағаш барабандарында ән айтып, музыка ойнады. Ол көлікке секіріп түсіп, жүк көлігін бұра бастады. Бірақ Мицзи рульден ұстап алды.
  
  
  "Біз бұл жүкпен оралмаймыз, қымбаттым. Мен мұны жалғыз істеуім керек болса да, бұл мәңгілікке жоғары көтерілу ".
  
  
  Әйел. Ал, оны Хоук Флеминг жағдайында ғана жұмысқа алды. Егер ол өзін өлтіруді талап етсе және ол ең болмағанда ақша алу үшін мафиядағы достарына барамын деп шешсе, ол оны әрең айыптай алар еді. Ең болмағанда оның өмірі сақталатын болады. Ол жүк көлігінің айналасына секіріп түсіп, шерудің басында Флемингке қарай жүгірді.
  
  
  Біз жүре бергенде, оны артымыздағы діріл күшейе түскені байқады. Артына қарасам, оның себебін түсіндім. Барған сайын көбірек адамдар, олар көрінген пайда жоқ жерден бойынша, қосылды бізге джунгли арқылы.
  
  
  Ескі ауылдың тұрғындары айдаһардың тістері сияқты орманды аралап шықты. Төбелерден адам өзендері ағып жатты. Бізді елорда тұрғындары қарсы алды.
  
  
  Сосын бір сұмдық оқиға болды. Жергілікті әскер бізге шабуыл жасау үшін емес, бізге қосылу үшін бекіністің бойымен шықты. Олар бекініске қарай оқ жаудыра бастады.
  
  
  Сонда мен оны түсіндім. Джеромның сарбаздары оның шын мәнінде не істеп жатқанын білмейінше, орыстар бұл туралы айтқанға дейін оны бақылап отырды. Енді олар төңкеріс жасады. Сарбаздар Флемингте халықпен бірге өнер көрсетті. Ал сарбаздарға офицерлер қосылды жан Флеминг үшін болды. Кубалықтар үшін болған адамдар мен бірнеше орыс кеңесшілері енді бекініске қамалып, көптеген адамдар мен сарбаздардың қоршауында қалды. Ал қазір көптеген адамдар қорқынышты білмейді.
  
  
  Айқайлап, пышақтарын бұлғап, жергілікті тұрғындар шабуылдап жатқан қарулы сарбаздардың соңынан ерді. Көбі зардап шекті. Бірақ тағы басқалары бекініс қабырғаларына шабуыл жасай бастады. Олар бекіністегі атыс тоқтағанша, сол күзендерге дейін шайқасты. Бұл жарты сағаттан артық уақытты қажет етпеді. Терезелер мен қабырғалар арқылы кірген адамдар қақпадан ағылды. Олардың арасында біз, кубалықтар, ресейлік "кеңесшілер" болған жоқпыз.
  
  
  Әскерилер формацияны құрды және Флеминг шайқасты бақылайтын жерге көшті. Олар сәлем беріп, мылтықтарын адалдық белгісі ретінде табыстады. Оның, Флемингтің менің үкіметімді көру үшін эго қонақүйлері бар жерге шығарылғанын білді.
  
  
  
  
  
  
  
  15 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  Әуежайда бір ұшақ бізге ұша алмады. Портта жүзуге дайын бір ғана кеме болған. Барлық шетелдік ұшқыштар, офицерлер мен "кеңесшілер" бортқа шығарылып, қалаусыз шетелдіктер сияқты елден кетіп қалды.
  
  
  Флеминг тиімді тазалауды бастады. Тони тайпасы қайтадан бекініске басып кірді. Хаммондтар отбасы Флемингті сарайға келуге және тұруға шақырды. Олар әуежай қалыпты қозғалыс үшін қайта ашылғаннан кейін кетеді.
  
  
  Мицзи курьерді жазбамен бірге алып кетті. Егер одан Дэйвидің қонақ үйі Майамидегі балаларға өзінің қайда болғанын және одан әрі тапсырыс алғанға дейін сол жерде қалатынын айтып беруін сұраса.
  
  
  "Тара Сойер әдемі салтанатты жерлеу рәсімінде жерленді"; ол жазды. "Ол катакомбаларда бір жерде мәрмәр таста жатыр".
  
  
  Қажет болса, Флемингке көмектесу үшін оған тағы бір апта қалды. Бірақ басқа мәселе болған жоқ және эму менің көмегімді қажет етпеді. Бұл демалыстың бір түрі еді.
  
  
  Ол Вашингтонға қайтып келгенде, Сойер Хокке қызының өлімі туралы реніш білдірді. Ол оны үйде жерлеуді талап етті. Ол эмуға Тараның тағдыры туралы әлі хабарлаған жоқ. Хоук маған мәселені шешуге мүмкіндік берді.
  
  
  Ол Сойерді тыныштандыруға тырысты және Тараның ерліктері туралы айтты. Оны эму жергілікті тұрғындардың зор алғысына нұсқап, Сойердің ашуы мен қайғысының бір бөлігі мақтанышқа айналғанын көрді.
  
  
  Оған Эму Мицзи туралы айтқан жоқ. Ол мен мафия арасында соғыс ашудың мәні жоқ. Егер қонақүйдегі қыз кремнің үстіңгі қабатын алып тастаса, ол оған лайық деп ойлады. Томас Сойер жөндеу жұмыстарын өз компаниясының пайдасынан оңай төлей алатын еді, мүмкін қазір Мицзи кетіп қалуы мүмкін еді. бизнес және тыныш өмір сүріңіз.
  
  
  Ол екеуіне қараша айы туралы айтып берді. Хоук маған бұл есімді бұрын-соңды естімегендей қарады, бірақ Сойер неннің оған айтқан әңгімелеріне қатты әсер еткендей болды.
  
  
  Хоук екеуміз жалғыз қалғанда Джеромның саусақтары салынған құмыраны орындық алып келді. Хоук нахқа жержаңғақ майы құйылған банка сияқты қарады. Сосын кең қимылмен оның жанына Мицзи Гарднердің жазбасын қойды. Ол нахқа қарады, сосын маған қарады. Мен пергамент тері астындағы бір бұлшықеттің қозғалғанын көрген жоқпын. Ол тіпті жыпылықтаған да жоқ.
  
  
  'Маған сенің жұмысың ұнайды.'- Бұл кәдімгі спа-тон эго болды. "Мен сіздің есебіңізді күтемін".
  
  
  Ол оны ұсақ-түйектен бастады. Жолсерік; "Мен Джеромның оны өлтіргеніне сенімді болдым, бірақ біз оны әлі де тексере аламыз. Флеминг тексеруі керек түрме. Ол университет үшін зертханаларда қонақ қосу Dungeons. Сосын немқұрайлы жүзбен оның қызметіне хронологиялық шолу жасады Тони жеңді.
  
  
  "Ол дауыл туралы тағы екі сағат бұрын білген", - деді оны Хокқа. "Оның қорықпайтынын көрсетуге және толық түсінік беруге жеткілікті уақыт. Бір қызығы, аралдың қалған бөлігі неліктен күтпеген жерден ұсталды, сондықтан олар өз кемелері мен ұшақтарын уақытында қауіпсіз жерге жеткізе алмады. Мен оған телефон арқылы хабарласа аламын ба? '
  
  
  Бұл мүмкін болды. Ауа райы бюросы оған қоңырау шалды, мен сол жерде жұмыс істейтін достарымның бірімен байланысқа шықтым. "Джим, өткен аптада дауыл туралы ескертуді қашан алдың?"
  
  
  Екінші жағында қарғысқа ұқсайтын нәрсе болды. "Тігінші алып кет, Ник, ештеңені құтқаруға тым кеш. Спутник оны Гранд Лаклердің үстінен ұшып өткенге дейін көрген жоқ. Біз ескерту алған кезде және бәрі аяқталды. Біз мұндай жылдам келе жатқан дауылды ешқашан көрген емеспіз. Және бұл ақпан айында! Тіпті Нұх бізге алдын ала ескертпеді ".
  
  
  Мен оны есінен танып бара жатырмын деп ойлады. "Нұх туралы не білесің?"
  
  
  "Ол осы аймақтағы біздің бақылаушымыз. N. O. A. H. (Нұх) бұл эго кодтық әріптер. Ол өте жақсы. Ол әдетте ауа-райын біз сияқты тез болжайды. Қалай солай? Біртүрлі естіледі.
  
  
  'Нұх .. . ондай ештеңе жоқ. Рахмет.'
  
  
  Оны іліп қойды. Хок басқасын қойды. Эго дауысы күңгірт естілді. "Егер ол бұл туралы дер кезінде хабарлаған болса, ол көп зиянның алдын алар еді. Көп адамның өмірін сақтап қалар еді ".
  
  
  "Ал арал мұхиттың арғы жағындағы ағамыздың қолына түсті", - деп қостым мен.
  
  
  Ол үнсіз кеңседен шығып кетті де, есікті ақырын артынан жапты. Метеорологиялық спутник мұхиттың үлкен аумақтарын үздіксіз суретке түсіреді. Ал бұл ессіз дауыл аралдың жағалауына соғылғанша суретке түскен жоқ. Спутник бұрын дауылды көрмеген бе?
  
  
  Ол темекісін тұтатып, бұл туралы қайта ойламауға тырысты. Оның темекісін лақтырып жіберді. Бұл жұмыс мені тоздыра бастады ма?
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Кітап туралы:
  
  
  
  
  
  Адамды өлтірудің көптеген жолдары бар ... Қытайлық қастандықтар пышақты жақсы көреді, ал басқалары жалаң қолмен өлтіреді.
  
  
  Америкалық мафиоздар әртүрлі ірі калибрлі револьверлер, ресейлік қастандықтар динамитті пайдаланады.
  
  
  Дегенмен, кісі өлтірудің барлық әдістерін қолдана алатын бір ғана адам бар. Эгоның аты - Өлтіруші !!!
  
  
  Бұл жолы Ник Картер "Кремль Досьесіне" барар жолда кездескен қасапшылармен күресу үшін өзінің барлық дағдыларын қолдануға мәжбүр болады.
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Испандық байланыс
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Испандық байланыс
  
  
  Америка Құрама Штаттарының құпия қызметінің қызметкерлеріне арналған
  
  
  
  
  Бірінші тарау
  
  
  Бұл Хоук еді, ол да қызық еді. Оның бұл істе көп тәжірибесі болған жоқ, тіпті егер ол керемет формада болса да, оған қол жеткізе алмас еді.
  
  
  "Сен шаңғы тебесің бе, N3?" ол менен телефон арқылы сұрады.
  
  
  "Әрине, мен оны шаңғымен сырғанаймын. Және өте жақсы, егер мен осылай айта алсам"
  
  
  "Шаңғыларыңызды жинаңыз. Сіз Испанияға барасыз".
  
  
  "Испанияда шаңғы тебу қиын", - дедім мен. "Таза қар"
  
  
  "Түзетулер. Сьерра-Невада. Аударма. Қар басқан таулар".
  
  
  "Мүмкін, анда-санда қар жауатын шығар ..."
  
  
  "Сенің серігің болады".
  
  
  "Сондай-ақ шаңғышы ма?"
  
  
  "Мүлдем фантастикалық. Сондай-ақ есірткі бизнесі бойынша сарапшы. Қазынашылықтың есірткіге қарсы күрес басқармасынан жалға алынған".
  
  
  "Қар құсы?"
  
  
  "Өте қызық. Екеуің де кешті Сьерра-Невададағы тау шаңғысы курортында қарсы аласыңдар".
  
  
  "Ол... деп аталады ма?"
  
  
  "Sol y Nieve".
  
  
  "Аударма:" күн мен қар / Жоқ сэр. Айтайын дегенім, кештер кімдер?"
  
  
  "Мен сізге кейінірек хабарлаймын. Осы уақытта Сан-Диего арқылы Энсенадаға ұшыңыз".
  
  
  "Энсенада?"
  
  
  "Төменгі Калифорниядағы шағын балықшылар қаласы".
  
  
  "Мен оның не екенін білемін және оның қайда екенін білемін. Мен оны тіпті эго арқылы білемін ерекше иіс. Шөлдегі қаланың шаңғы жарысына қандай қатысы бар?"
  
  
  "Сіз ол жерде қазынашылық агентімен кездесесіз".
  
  
  "Ах."
  
  
  "Оған сыпайы болыңыз. Бізге оның тәжірибесі керек".
  
  
  "Оның?" Менің жүйке орталықтарымда қоңырау соғылды.
  
  
  "Ee."
  
  
  "Бұл не? Ол нашақорларға күтуші болуы керек пе?"
  
  
  "Сіз кездесудің болатынын көруіңіз керек".
  
  
  "Кездесу?"
  
  
  "Оның және оның айналасындағы байланыстардың арасында Түркия-Корсика-Калифорнияны бұзу. Ол ән айтқысы келеді. Оның эму тамағын кескенге дейін музыка тыңдағысы келеді".
  
  
  "Сэр, кейде сіз ..."
  
  
  "Олай айтпа! Мекен-жайы - Ла-Каса-Верде. Хуана Риверадан сұра".
  
  
  "Сосын?"
  
  
  "Оны Вашингтонға өзіңізбен бірге әкеліңіз".
  
  
  "Қашан?"
  
  
  "Энсенададағы келесі ұшақта".
  
  
  "Дұрыс." Ол менің түйілген жұдырығымды көрмеді.
  
  
  "Николай!" Хоук күрсінді. Ол мені жеңіл ойлы деп күдіктенеді.
  
  
  Оны іліп қойды. Содан кейін Филиппинде кокос жаңғағының иісі шыққан істің жабылуы оны екі күн бұрын Гавайиден Сан-Диегоға ұшып кетті. Оның бұлшық еттеріндегі иілістерден және психикасындағы шиеленістерден енді ғана арыла бастады. Өлтіру ешқашан жағымды емес, оның квотасы бір айда асып кетті. Және.
  
  
  Сіздің ең жақсы бәсіңіз - мұның бәрін Сан-Диегодағы телехикаяларды түсіру үшін әдемі жұлдыздар тобының көмегімен бастың айналасына лақтырып тастау. Бірақ қазір...
  
  
  Ол менің ең өкінішті түс өзгерісім, жоспарларымның тез артуы туралы хабардар етіп, есепшотымды дайындап беруін сұрап, кеңсе қызметкерінен телефон соқты. Содан кейін ол әуежайдан Энсенадаға келесі ұшақтың бір жарым сағатта ұшатынын білу үшін қоңырау шалды.
  
  
  Егер мен оның тікенді душын бұзсам, мен оны жай ғана жасай аламын.
  
  
  * * *
  
  
  Төменгі Калифорния - Калифорниядан ілулі тұрған құйрық. Бұл туралы не істерін ешкім білмеген сияқты. Бұл көптеген жылдар бойы АҚШ пен Мексика арасындағы пікірталас тақырыбы болды. Содан кейін мексикалықтар шөлді белдеудің иелігіне байланысты бірнеше ай бойы келіссөздер жүргізіп, ақыры көніп, оны қайтарып алуға келісті.
  
  
  Ол орындыққа сүйеніп, Энсенада деп аталатын кішкентай балықшылар ауылының жанындағы лайлы жолақта кішкентай әуежайға дейін ұйықтады. Бұл сөз шын мәнінде "шығанақ" немесе "кішкентай бұлақ" дегенді білдіреді, егер сіз қызықты ұсақ-түйектермен айналыссаңыз.
  
  
  Жарқыраған шуақты әулиелер оның ұшағымен келе жатқанда, жарықтығы соншалықты күшті болды, мен күннен қорғайтын көзілдірік кидім.
  
  
  Операция мұнарасының есігінде жаңа "Мустанг" таксиі тұрды, оны эгоды қалаға апару үшін жүргізуші шақырды. Шұңқырлы жолдардан, жусан мен майлы орманға толы саванналардан өтіп, ақыры қаланың басты көшесіне жеттік.
  
  
  Ла Каса-Верде - егер менің испан тілім әлі де сәйкес келсе, жасыл түсті болуы керек еді, бірақ шын мәнінде жоғалып бара жатқан пастелді лайм болды - салбырап тұрған блоктың соңында, ол жартастағы кесіртке сияқты күнге күйіп жатты.
  
  
  Оның таксимен шығып, сөмкесін алып, вестибюльге қарай жүрді. Сосын мотельдегі жарқыраған күн сәулесі қара түнек болды, бірақ мен мұртты жасөспірімнің менің келгеніме қызығатындай кейіп танытқанын көрдім. Эму оның қолын бұлғап, үй телефонының тұтқасын алды.
  
  
  "Ливи". Бұл миниатюралық коммутатордағы қыз еді.
  
  
  "Сіз мені сеньора Хуана Риверамен байланыстыра аласыз ба?"
  
  
  "Иә." Шерткен дыбыс естілді, ұзын сақина.
  
  
  "Ливи". Бұл басқа қыз еді.
  
  
  "Хуан Ривераның?"
  
  
  "Оның".
  
  
  "Сіз ағылшынша сөйлейсіз бе?"
  
  
  Дүдәмалдықтар болды. "Джесс?"
  
  
  Оның көзін жұмды. Бұл осындай миссиялардың айналасында болуы керек еді. Оның басын шайқап, құпия фразаны айтты, абсурдты сезінбеуге тырысты:
  
  
  "Қазан - жылдың сегізінші айы".
  
  
  "Кешірім сұраймын ба? Иә! Сонда алмалар піседі".
  
  
  "Жақсы қыз! Бұл Джордж Пибоди". Бұл менің қазіргі аты-жөнім еді, ал Хоук менен эгоды өзгертуімді сұраған жоқ. Сондықтан мен әлі де Джордж Пибоди болдым.
  
  
  "Аға, сеньор Пибоди". Ол екпіннің жоғалып кеткенін естігенде қатты қуанды. "Сен қайдасың?"
  
  
  "Мен фойедемін", - дедім мен. "Мен оған сәйкес келуім керек пе?"
  
  
  "Жоқ, жоқ!" - деді ол тез. "Мен төменде боламын".
  
  
  "Баррада", - деп күрсіндім мен вестибюльдің өте қараңғы ағынына қарап, үстелдің артындағы адам дақтарды сүртіп жатыр.
  
  
  Оның, бұрылып, қараңғыланған барға қарай бет алды. Бармен маған қарады. "Сеньор?"
  
  
  "Писко қышқылы", - дедім мен.
  
  
  Ол басын изеді
  
  
  
  және мұны істеу үшін бұрылды.
  
  
  Ол менің артымнан ақырын жылжып келе жатқан ауыр ауаны сезіп, маған жаңа лимонның хош иісін әкелді. Ол бұрылып қараса, жасы жиырмадан асқан, су лалагүлдеріне тән люминесцентті дерлік бозғылт ақ терісі бар, сымбатты, қара көзді, қара шашты қызды көрді.
  
  
  "Джордж", - деді ол испан тілінде. Бұл "Хор-хей" сияқты болды.
  
  
  "Хуана?" "h" мен "w" арасындағы жарты жолда эгосын дұрыс айтып, оған айтты.
  
  
  Ол қолын созды. Мен оны қабылдаймын. Сосын оны қабырғаға тірелген үстелге нұсқады.
  
  
  Біз келдік. Ол сымбатты, таза және өте әйелдік еді. Ee денесі икемді және әдемі пішінді болды. Аяқтарды да қараңыз. "Жақсы кәрі сұңқар!" Мен оны ойладым. Оған қандай мінездеме тән емес!
  
  
  Біз осындай ойынға қатысамыз.
  
  
  Ол мұздатылған шайға тапсырыс беріп, орындыққа жайғасып, алға еңкейіп, көздері жарқырап тұрды. "Қазір. Мұның бәрі нені білдіреді?"
  
  
  Оның басын шайқады. "Менде түсінік жоқ. Вашингтондағы бастығым бізге нұсқау береді".
  
  
  "Қашан?"
  
  
  "Бүгін түнде."
  
  
  Оның беті бос еді. "Бірақ бұл біздің бүгін бұл жерде болмайтынымызды білдіреді"
  
  
  "Es verdad".
  
  
  Оның аузы сәл ашылды. "Онда уақыт болмайды..." Ол аузын кенет жауып тастады.
  
  
  "Не, Хуана?"
  
  
  Оның беті қызғылт түсті. "Ол маған олвидадо".
  
  
  "Сіздің есте сақтау қабілетіңіз қысқа", - дедім мен писко қышқылын ішіп. "Әдемі агуардиенте", - деп ойладым мен. Бірде мен Перудің Писко қаласына баруым керек.
  
  
  Оның орнынан тұрды. "Сөмкелеріңді жинаңдар, Хуана. Келесі рейспен осы жерден ұшамыз".
  
  
  "Бірақ сіз миссия туралы бір нәрсе білуіңіз керек..."
  
  
  "Есірткі", - дедім мен.
  
  
  "Әрине, ол есірткі туралы"
  
  
  "Және Жерорта теңізі. Біз Испанияға жұмақпыз".
  
  
  Оның аузынан "о" әрпі пайда болды.
  
  
  "Шаңғы тебу."
  
  
  Ол мұздатылған шай ішіп отырды. "Сіз мұны қайталай аласыз ба?"
  
  
  Мен оны ешқашан жасаған емеспін.
  
  
  Сосын ол мені алдады. Ee көздер жанып кетті. "Ах! Әрине, Сьерра-Невада! Ол жерде Гранада маңында бірінші дәрежелі тау шаңғысы курорты бар".
  
  
  Мен оны бақылап отырдым.
  
  
  "Сен шаңғы тебе аласың ба?" ол менен сұрады.
  
  
  Бұл сұрақтың күні болды. "Сен несің?"
  
  
  "Өте жақсы", - деп жауап берді ол жайбарақат.
  
  
  "Және кішіпейілділікпен", - деп ойладым мен. Ол сабырмен: "Біз ерінеміз", - деді.
  
  
  Бармен мені бақылап отырды. Хуанаға көзін қысып жіберді де, ол көзін қысып жіберді ревматизм. Ол әдемі, талғампаз, қол жетімді болды.
  
  
  * * *
  
  
  Біз сыртқа шыққанда винтовканың ұңғысынан шағылысқан жарық сәулесі көзімді оның соңындағы қара тесікке қаратты. Бұл адам көше бойындағы ыстық алланың төбесінде тегіс жатқан еді, мен оның мені көздеу эгосының ортасына шоғырландырғанын білдім.
  
  
  Бір сәтке ол қатып қалды. Содан кейін оны Хуанаға қарай итеріп жіберді де, қарама-қарсы бағытта, есіктің қақпағына қарай сүңгіді. Атыс көше бойымен домалап кетті.
  
  
  "Күте тұр!" Эй оны айқайлады.
  
  
  "Бірақ, Ник..."
  
  
  "Тыныш!" - мен ысқырдым.
  
  
  Ол тез орнынан тұрып, вестибюльдің терезесіне қарай жүгірді. Оны жасырып, терезеге қарадым. Ол тағы да мылтық оқпанының жарқырауына түсіп қалды. Ер адам әлі күнге дейін құрғақ тауарлар дүкенінің төбесінде болған.
  
  
  Ол мылтығына жақындағанда, ол мылтықты көтеріп, тағы да оқ жаудырды. Көзін бақырайтып, Хуана басының үстінде ашық тұрған ағаш құрылымға үңілді. Енді ол есік алдына қайта кіріп кетті. "Ақылды қыз!" Мен оны ойладым.
  
  
  Оны қайта қараған кезде ер адам жоғалып кетті.
  
  
  Оның жүгіріп келе жатқан аяқтары естілді. Ол шаңды терезеге қараса, көшедегі дүкенде қара костюм киген, мерген бізді күтіп тұрған жерге қарап тұрған адамды көрді.
  
  
  Ол қонақүйді айналып жүгіріп шығып, Хуананың ішінде қалуы үшін қолын бұлғап, галантерея дүкенінің баспалдақтарымен, екеуі жоғарғы қабатта тұрды.
  
  
  Оның кешігіп келгені. Ол кетіп қалды.
  
  
  Төбеде екі күн бұрын төменгі қабаттағы дүкеннен сатып алынған көптеген мексикалық темекі тұқылдары мен сомбреродан басқа ештеңе қалмады.
  
  
  "Шетелдік", - деді екеуі дүкенге, іші семіз, жүзі күлімдеген адам. Гонсалес.
  
  
  "Турист?"
  
  
  "Иә".
  
  
  "Сіз эгоды сипаттай аласыз ба?"
  
  
  Гонсалес иығын көтерді. "Сіздің бойыңыз туралы. Қоңыр шаш. Қоңыр көздер. Арық адам. Жүйке".
  
  
  Мұның бәрі.
  
  
  Біз таксидің бізді алып, әуежайға апаруын күтіп тұрғанда, оны қонақүйдің фойесінде Хуанаға алып кетті.
  
  
  "Ол екі күн бұрын осында болған", - деді Эй оған.
  
  
  "Сонымен?"
  
  
  "Сен мұнда қашаннан бері жүрсің?"
  
  
  Тур."
  
  
  "Ол сенің кім екеніңді түсінді деп ойлайсың ба?"
  
  
  Оның көзі қысылып қалды. Ол мұны қорлау ретінде қабылдады. Ол латын, сұлу, отқа толы еді. "Мен олай ойламаймын!" - деді ол ашуланып.
  
  
  Оны бұл қорлау деп ойлаған жоқ.
  
  
  "Сіз бұл тапсырма бойынша хабарласқанға дейін немен айналыстыңыз?"
  
  
  "Бір тамшы дәрі".
  
  
  "Мұны бұзасың ба?"
  
  
  Ол басын изеп, көзін төмен түсірді.
  
  
  "Мұның бәрі?"
  
  
  "Иә". Оның иегі арандатушылықпен жоғары көтерілді.
  
  
  "Біреуі кетті ме?"
  
  
  "Мүмкін солай шығар", - деді ол жалтарып.
  
  
  Оның, бұрылып, құрғақ тауарлар дүкенінің жоғарғы жағындағы есікке қарады.
  
  
  "Иә", - деп келістім мен. "Менің ойымша, солай болуы мүмкін".
  
  
  Оның беті ашудан бұрылып кетті.
  
  
  Оны ee шынтағынан ұстап алды. Такси келді. Бақытты Ник. Ensenada Taxicab құтқарған.
  
  
  "Кеттік, Хуана. Келесі аялдама, Вашингтон, Колумбия округі".
  
  
  Өте авторитарлық. Өте бастық.
  
  
  Ол жайбарақат таксиге отырды, жамбасының әдемі бөлігімен жарқырап тұрды. Бірақ мен мұны әрең байқадым.
  
  
  Екі
  
  
  Хоук AXE кинотеатрының басқару тақтасының консолінде отырды, түймелерді басып, терулерді реттеді. Дыбысты ойнатуға арналған бір түйме. Таспаларға арналған бір түйме. 16 мм пленкаға арналған бір түйме. Тікелей трансляцияға арналған бір түйме. Ескі ақ-қара фильмге арналған бір түйме.
  
  
  
  
  
  
  Слайдтарға арналған бір түйме. Немесе, егер сіз көзіңізді демалғыңыз келсе, интеллект ұпайларын білдіретін жұмсақ әйел дауысы үшін бір түйме.
  
  
  Осы уақытқа дейінгі әңгіме кәдімгі әңгіме болды. Оның басының айналасындағы барлық нәрсе оны өшіріп тастады. Мен оны тек Хуан Ривераның көзбен көріп, шынымен қабылдағаны есімде. Алайда оның ойында бір нәрсе алдын-ала шартталған, алдын-ала тексерілген және нәтижесіз болып көрінді.
  
  
  Бірақ ол әдемі еді, мен де әдемі әйелдерді жақсы көремін. Оны ойлады: "Егер оның дауысын өшіре алса, сұңқар естігісі келмеген жазбаны қалай өшіре алады".
  
  
  Брылев толығымен сөніп қалды, ал біздің алдымызда экранда сиқырлы түрде айналысатын сурет пайда болды жоқтаулар.
  
  
  "Энрико Корелли", - деді экранда жыпылықтап тұрған суреттің үстінен жұмсақ әйел дауысы. Бұл шамамен он бес жыл бұрын түсірілген және үлкенірек фотосуреттің ең кішкентай бөлігінде жарылған қозғалыссыз фотосурет еді. Фондық көрініс Ватикан ротунда болды.
  
  
  "Мысалы, 1954 жылы суретке түсірілген", - деп жалғастырды Голос. "Бұл Кореллидің аман қалған соңғы фотосы. Қалған эго фотосуреттер көп ақшаға сатып алынды. Тергеу ақшаның мафия қазынасынан түскенін дәлелдей алмайды. Бірақ бұған сенеді".
  
  
  Мен оның фотосуретіне ұзақ және мұқият қарадым. Бет-әлпеттің басқалардан еш айырмашылығы жоқ еді. Бет әлпеттері әдеттегідей болды: қара шаш, қатты иек, бет пішіні еш айырмашылығы жоқ. Оның есінде, эго, мүмкіндігінше жақсы, бірақ ол осындай ұсақ түйіршікті пленканың айналасында бірнеше рет үрленгендіктен, бізде оған назар аударатын ештеңе болған жоқ.
  
  
  Экранда карталар жыпылықтай бастады. Бұл Корсиканың картасы болатын. Басрия қаласы шеңбер бойымен сызылған.
  
  
  "Энрико Кореллидің осында, Корсикадағы Басрия қаласының маңында, Наполеон дәуірінде салынған виллада тұратыны анықталды. Онда он шақты қызметші мен екі оққағардан тұратын штат бар. Ол Тина Бергсон есімді әйелмен бірге тұрады.
  
  
  "Корелли қазір қырық бес жаста. Ол Римдегі Италия үкіметінде жұмыс істеді, бірақ бірнеше айдан кейін қызметінен босатылды. Ол қысқа уақыт үйленді, бірақ эго әйел Корелли жұмыс істемей тұрған кезде өкпенің қабынуынан қайтыс болды. Жиіркенішпен ол Сицилияда туылған және Нью-Йорк пен Чикагода мафия мүшелері болған АҚШ-тың айналасындағы жалған ақша жасаушылар мен жер аударылған ұрылар тобының мүшелері үшін жұмыс істей бастады. Ол жақсы қауіпсіздік қызметкері және олар үшін өте жақсы кәсіпкер. Дәріханалар желісі құрылған кезде ол Неаполь маңында ағын нүктесін алғашқылардың бірі болып ашты.
  
  
  "Есірткі тізбегі 1960 жылдары өркендеді және осы уақыттың соңына қарай Корелли Стал бүкіл мафия тізбегіндегі басты тұлға болды.
  
  
  "Олармен бірге оның әр түрлі қожайындары болды. Біреуі эгоды өлтірмек болған кезде, ол басқа әйелдің үкісін тастап кеткен. Кейінірек ол Неаполь шығанағында суға батып кеткен күйінде табылды".
  
  
  Карта жоғалып кетті және ұзындығы шамамен 180 фут болатын сәнді яхта экранды әдемі түсті слайдпен толтырды.
  
  
  "Бұл Кореллидің ләззат алатын яхтасы, Лисистрата. Ол Францияның туы астында жүзеді. Корелли Миланда туылғанына қарамастан өзін Корсика азаматы санайды".
  
  
  Енді экранда үлкен вилланың суреті пайда болды.
  
  
  "Корелли үйі. Оның эгосын күзететін екі ғана оққағары болса да, эго манорды жарты ондаған қарулы адамдар үнемі патрульдейді".
  
  
  Жаңа сурет пайда болды. Дене шөпте жатты. Оған бірнеше рет оқ атылған. Мәйіт адам танымастай болды, бірақ оның сүйектерінің сыртқы түрі бойынша, оған тиген оқтар емізік деп шешті - кәдімгі оқтар X әрпінің жүздеріне кесілген.думдум оқтары саңырауқұлақтарды кесілген жерге айналдырып, нысанаға тиген кезде пішінін бұзады.
  
  
  "Бұл Францияның Эмиль Ференк есімді агенті еді. Ол жылжымайтын мүлік деп аталатын Вилла Кореллиге кіруге тырысты. Шамасы, оны патрульдер тауып, өлтірген көрінеді".
  
  
  Содан кейін экранда қаңырап бос, шөлге ұқсайтын ауылдық жердің суреті пайда болды. Объектив көзге көрінетін кез келген өлшемдегі жалғыз ағаш Ломбардияның керемет терек ағашының жанында тұрған фигураға жақындады. Бұл көрсеткіш өскен сайын адамның жасы белгісіз, бірақ біршама ұзын және денелі екенін байқауға болады. Бет көлеңкеде болды.
  
  
  "Энрико Корелли. Бұл соңғы он жылда кез келген адам суретке түсіре алған ең жақын сурет. Кескін қауіпсіз нүктеден телескопиялық объектив арқылы түсірілген сауалнама қарама-қарсы төбеде. Бет-әлпеті ерекшеленбесе де, адамның денесін анық көруге болады . Компьютер аленктің эгосын шамамен 182 деп есептеді, бойы 6 фут, тік отырды және денсаулығы әскери қызметтің тамаша аяқталуы болды ".
  
  
  Экран қарайып кетті. Содан кейін кинофильм іске қосылды. Бұл жағажайда, мүмкін француз Ривьерасында болған көрініс еді. Миниатюралық бикини киген таңғажайып аққұба құмда шеруге шығып, жамбастарын тербетіп, ұзын ақшыл шаштары иығына ұшып кетті. Бір сәтке ол тоқтап, біреу онымен сөйлесіп тұрғандай бұрылды. Ол камераға қарап күлді.
  
  
  "Тина Бергсон. Әй, жиырма үш жаста. Швецияда дүниеге келген ол Римге қоныс аударды, онда нах қысқа, бірақ сәтсіз кино мансабына ие болды.
  
  
  
  
  
  Содан екі жыл бұрын ол Швейцарияға көшіп келді, онда ол мафияның немесе мафия сияқты ұйымның мүддесі үшін ақшаны манипуляциялаумен айналысқан. Оны ұстады, бірақ сотқа дейін жеткізген жоқ. Айтуларынша, ақшаның көп бөлігі Эйдің Швейцария билігінен қашып кетуіне көмектесу үшін қолын ауыстырған.
  
  
  Көп ұзамай, содан кейін ол аяқталды Энрико Кореллидің үйі. Корелли оған үйленбеген, бірақ ол эго тұрақты серігі. Ол швед, француз, итальян және испан тілдерін, сондай-ақ ағылшын тілін біледі. Ee IQ ол өтінішті толтырған кезде жасалған нақты сынақ бойынша 145 деп айтылады. швейцариялық банкке жұмысқа орналасу. Ол керемет шаңғышы ".
  
  
  Кинокартинада ол қазір тау баурайында шаңғымен сырғанап жүр. Ол өзінің өте жақсы екенін мойындауы керек еді. Таңқаларлық емес, Эй қыс айларын тау шаңғысы баурайында өткізгісі келді; ол спортты жақсы көретін сияқты.
  
  
  Экранда басқа карта пайда болды. Ол әлемді Меркатор проекциясында Таяу Шығыстан Түркияға, Түркиядан Сицилияға, Сицилиядан Корсикаға, Ривьераға дейінгі сызықпен көрсетті, Корсикаға, содан кейін Португалияға, сол жерден Кубаға оралды. , содан кейін Орталық Мексикаға, содан кейін Калифорниядағы Сан-Диегоға.
  
  
  Дәрілер тізбегі.
  
  
  "Соңғы бірнеше жылда дәрі-дәрмекпен қамтамасыз етудің негізгі тізбегінде көптеген өзгерістер болды. Әдетте, қатты препараттар Шығыстан басталып, батысқа қарай Жерорта теңізі арқылы өтеді, онда олар өңделеді. Бұл тізбекті бақылау Корсикада бекітілген, Ривьерадағы ең маңызды өңдеу алдында тоқтау жеткілікті. Содан кейін есірткі Корсикаға және одан әрі Кубаға үш аялдаманың бірі арқылы қайтарылады: Португалия, Марокко немесе Алжир.
  
  
  Жаңа карта. Ол тағы да Корсиканы көрсетті.
  
  
  "Осы статистикадан таралу сызықтары Таяу Шығысқа қарай және одан әрі соңғы межелі жерге, Батысқа қарай созылады. Батыстан ақша осы жерге түседі, содан кейін ол сілтемелер арасында бөлінеді сындыру".
  
  
  Объектив картаға назар аударып, Басрияның шетіндегі Кореллидің мүлкін шеңбермен қоршап тұрғанын көрсетті.
  
  
  "Рико Корелли - тізбекті басқаратын адам. Ол Сицилиядан бұйрықтар алады, онда мобстердің орынбасары шығыс жартысын басқарады сындыру. Батыстағы Дон қалғандарын басқарады сындыру, плюс тарату."
  
  
  Кескін өшіп, Сергей жанып кетті.
  
  
  Біз біраз уақыт үнсіз отырдық.
  
  
  Хоук тамағын тазартты "Ал?"
  
  
  "Қызық", - дедім мен.
  
  
  "Академиялық", - деді Хуана.
  
  
  "Мен онымен келісемін", - деп жалғастырды ол.
  
  
  Хоук қабағын түйді. "Бұл жай ғана брифинг".
  
  
  "Ал Корелли ше?" - деп сұрады Хуана.
  
  
  Хоук көзін жұмып, ыңғайлы айналмалы орындықта теңселді.
  
  
  "Мафиоздар есірткі бағдарламасының пайдасына наразы болды", - деді Хок ақыры. "Алты ай бұрын олар жүйені ақылға қонымды түрде тексеру үшін адамдарды іштен жібере бастады. Корелли қомақты соманы алды - АҚШ Донының айтуынша, тым көп. Бірақ сицилиялық секунд жағдайды түзету үшін мекемелерді ойлай алмады. Жиналыста Корелли кетуге мәжбүр болады деп шешілді. Оны ұру үшін бір адам жіберілді, бірақ ол көзден ғайып болды. Сіз жылжымайтын мүлікке кіруге әрекеттенген траншея агенті деп аталатын адамның не болғанын көрдіңіз.
  
  
  "Содан кейін капо мафиоздары Тина Бергсон арқылы Кореллиге шабуыл жасауды ұйғарды. Швейцарияда жүрмін деген детектив оны бір кездері Басрияда ескі швейцариялық айыппен қамауға алмақ болған. Бірақ Одиндікі Кореллидің оққағарлары араласып, Тинаны құтқарды. Содан кейін ол детективтің өзін шығарып алды қ жақын маңдағы жағажай, эго байланған және толқынның батып кетуін күтуге рұқсат етілген. Ер адам қашып кетті және ешқашан оралмас үшін Корсикадан кетіп қалды ".
  
  
  Оның қолын көтерді.
  
  
  "Ник?"
  
  
  "Мұны бәріміз қайдан білеміз?"
  
  
  "Корелли бізге айтты".
  
  
  "Тікелей?"
  
  
  Хок күрсінді. "Бізде Кореллиге жақын адам бар, бірақ ол ешқашан эго көрмеген. Корелли ақпаратты өз бастамасымен шығарды".
  
  
  "Неге?" - деп сұрады Хуана.
  
  
  "Ол біржола кеткісі келетінін айтты".
  
  
  "Өзіңді және қызды құтқару үшін бе?" Одан сұрады.
  
  
  "Мүлдем фантастикалық. Және штаттардан баспана алу".
  
  
  "Өз кезегінде... үшін бе?"
  
  
  "Барлық командалық сызықтар, дұрыс тізбек және ол қалай жұмыс істейді".
  
  
  "Бұл тұзақ емес екенін қайдан білеміз?" Одан сұрады.
  
  
  "Біз істемейміз". Хоук жалқаулықпен көзін ашты. "Сіз кірген жерде дауыс беру". Ол Хуанаға бұрылды.
  
  
  Ол басын изеді.
  
  
  "Өз тәжірибеңізбен сіз Кореллидің бізге шындықты айтып жатқанын немесе бізді бақша жолымен алып бара жатқанын білуіңіз керек."
  
  
  Ол күрсінді. Кейде Хоктың дикциясы үмітсіз Виктория болып табылады.
  
  
  Хуана сөздерге мән бермеді. "Мен үйренемін."
  
  
  "Бірдеңе орнатылды ма?" Одан сұрады.
  
  
  "Sol y Nieve-де кездесу күтіп тұр. Испаниядағы тау шаңғысы курортында. Мен саған бұл туралы айттым ба?"
  
  
  "Қысқа"
  
  
  Хоук артқа еңкейді. "Жыл сайын Тина Бергсон осы тау шаңғысы курортына барады, ал Корелли онымен бірге жүреді. Олар онда бір айға жуық уақыт өткізеді".
  
  
  "Ол ол жаққа Рико Корелли сияқты бара жатыр ма?"
  
  
  "Жоқ. Біз оның қандай атауды қолданатынын білмейміз. Бірақ біз олардың үнемі жүретінін білеміз. Ал Корелли сонда кездескісі келеді".
  
  
  "Бұл орнату болуы мүмкін", - деп күбірледім мен.
  
  
  "Әрине", - деді Хоук. "Дауыс, сен неге осындасың, Ник. Дауыс неге суретте AX".
  
  
  "Соққыларды күтуде".
  
  
  Ол басын изеді. "Мафиоздар Кореллидің жоспарлары туралы білді делік. Олар біздің бірінші нөмірлі қауіпсіздік қызметкерімізді алатын қонақүйлер емес пе
  
  
  
  
  
  
  ал біздің есірткі жөніндегі бірінші сарапшымыз? "
  
  
  Оның иегі оны ысқылап жіберді. "Байланысты қалай көреміз?"
  
  
  Хок: "Бізде Малагада бір адам бар. Оның Sol y Nieve-де бір баласы бар. Кореллидің оққағарлары оған жақындайды. Сіз біздің адамды Малагада кездестіресіз, ол курортта баламен кездесуді белгілейді. Содан кейін сіз Кореллимен бетпе-бет кездесесіз ".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Сосын?"
  
  
  "Сонда Мисс Ривера басқаруды өз қолына алады *
  
  
  "Сіз біздің төлқұжаттарымызды дайындадыңыз ба?"
  
  
  "AX Identification-да құжаттар бар. Сіз әлі де Джордж Пибоди боласыз, бірақ қазір кәсіби фотографсыз."
  
  
  "Сэр, мен тіпті Браунді басқара алмаймын, Хассельблад одан да аз!"
  
  
  "Бұл камералар бүгінде сенімді! Сонымен қатар, олар сізге негіздерді жақсы біледі. Ал сіз, Мисс Ривера, үлгілі фотографсыз. Сіздің барлық қағаздарыңыз дайын. Өткеніңді қалай еске алсаң, соны өртеп жібер".
  
  
  "Мен жалаңаш суретке түсіп жатырмын ба?" - деп сұрады Хуана.
  
  
  Хоук есеңгіреп қалды. Эго көгілдір көздері кеңейді. Ол жыныстық еркіндік ереже болып табылатын қоғамдағы ескі заманның соңғысы, толығымен репрессияға ұшыраған адам болды. "Менің қымбатты қызым!"
  
  
  "Сіз жалаңаш суретке түсер ме едіңіз?" - мен тез сұрадым.
  
  
  "Әрине", - деп жауап берді ол. "Кәсіби мағынада. Оның рөлін ойнағанда, мен оны ee соңына дейін ойнаймын".
  
  
  Хоуктың жүзі түсін өзгертті. Ол өте қызыл түсті. Ол кедергі азабынан өз қолына қарады. "Егер сіз әлдеқашан аяқтаған болсаңыз", - деді ол.
  
  
  Оның, күлді. "Жалғастыру."
  
  
  "Мен сіздің мұқабаңызды ерлі-зайыптылар командасы ретінде жасағанымызға қарсы болмайтыныңызды білемін", - деді ол тез арада көздері жарқырап.
  
  
  "Сэр!" - дедім мен.
  
  
  "Мистер және Миссис Джордж Пибоди Миллерс Фоллс, Миннесота штатында".
  
  
  "Мен мұны жақсы көремін!" - деді Хуана ақырын.
  
  
  "Мен мұны жек көремін!" - мен айқайладым. "Бұл тым алыс! Және бұл асқынуларды тудырады!"
  
  
  "Бірақ бұл Мисс Ривераға қажет болса, оңайырақ әрекет етуге мүмкіндік береді." Хоуктың беті қайтадан қызарып кетті.
  
  
  "Мен логиканы ұстанбаймын!" - дедім мен.
  
  
  "Үйленбеген әйел, Мисс Ривера сияқты қыз..."
  
  
  "Мен бұған ренжідім!" - Хуанның сөзін бөлді.
  
  
  "... Үйленген әйелге қарағанда, айталық, қуғынға ұшырау әлдеқайда қиын болар еді. Көрдің бе?"
  
  
  Оның беті құмда жатты. Мен оны шынымен көрдім, бұрмаланған логика.
  
  
  Хок Хуанаға бұрылды. "Сіз мақұлдайсыз ба?"
  
  
  "Толығымен." Ол сүйкімді күлді.
  
  
  Хок қанағаттанып басын изеді. Сосын ол маған бір қарады. "Кемшіліктер бар ма?"
  
  
  Ол қарғысқа ұшырасын! "Бұл сенімді көрінеді", - деп мойындадым мен. "Біз қандай да бір дабыл орнатуымыз керек", - деп жалғастырды ол. "Менің айтайын дегенім, егер бәрі бұзылса. Мен оны Хуана мен терімді бізге қарамастан құтқара алғым келеді".
  
  
  "Бізде Гранадада курорттан жарты сағаттық жерде бір адам бар. Малага сізге хабарлайды".
  
  
  "Іс жүзінде. Ол оны жабуы керек".
  
  
  "Сіз Гранада арқылы кез келген кодталған хабарламаны жібере аласыз."
  
  
  "Жарайды", - дедім мен. Оның, Хуанаға бұрылды. "Сізде талқылайтын нәрсе бар ма?"
  
  
  Ол маған, сосын Хокқа қарады.
  
  
  "Менің ойымша, жоқ. Мен Корелли мырзамен кездескенше оны сіздің қолыңызбен қарсы алады. Сонда мен онымен айналысамын".
  
  
  * * *
  
  
  Ол жаңа ғана ұйықтап қалды, менің бөлмемді Хуананың бөлмесінен бөліп тұрған жабық есіктің қатты қағуы естілді.
  
  
  Оның орнынан тұрды. "Иә?"
  
  
  "Ник!" - деп сыбырлады ол.
  
  
  "Қайсысы?"
  
  
  "Терезе."
  
  
  Оның, бұрылды. "Бұл ше?"
  
  
  "Көшеге қара".
  
  
  Ол төсек үстелінен ілулі тұрған иық қапшығына қолын созды. Оның көлеңкесінде қалып, стырсығандықтан терезеге қарай жүрді. Люгердің діңімен перделерді артқа лақтырып, ол төмендегі қараңғы көшеге қарады.
  
  
  Көшенің арғы жағында "кадиллак" тұрды, ол бүкіл блокта веб-машина болды.
  
  
  Nen-де жүргізуші жақтан маған қарайтын ер адам отырды. Сосын оны қарап тұрғанда, тағы бір ер адам көшенің арғы бетіндегі "кадиллакқа" қарай асығып, жүргізушімен қысқаша сөйлесіп, артқы орындыққа көтерілді.
  
  
  "Кэдди" бұрылып, дәл бұрышта бұрылып, көшеде жылдам жүрді.
  
  
  Ол біздің бөлмелерді бөлетін күнге оралды.
  
  
  "Сіз эгоды таныдыңыз ба?" Одан бір сөз сұрады.
  
  
  "Иә. Ол оның бір сәт бұрын көліктің айналасында келе жатқанын көрді. Ол менің бөлмеме немесе сіздің бөлмеңізге қарады. Эго жүзі оны көрді. Сосын ол қонақүйдің фойесіне қарай жүгірді".
  
  
  "Ол кім еді?"
  
  
  "Мен көрдім, "эго бүгін Даллес әуежайында қашан емес. Біз келгенде. Оның кішкентай былғары чемоданы бар еді. Олардың айналасында қаруды телескопиялық көздеуішпен орналастыруға болады".
  
  
  "Жақсы қыз", - деді ол алаңдап.
  
  
  Үзіліс болды. "Енді не істеуіміз керек?"
  
  
  "Ұйықта" дедім мен. "Кем дегенде, біз олардың не істейтінін білеміз".
  
  
  "Сіз эго іздемейсіз бе?"
  
  
  "Вашингтонда ма? Бұл үлкен қала".
  
  
  "Ник!"
  
  
  "Ұйықта, Хуана". Ол бір күні кетіп қалды. "Тәтті армандар."
  
  
  Оның мұрнының астынан күңкілдегенін естідім, сосын ол бір күні кетіп қалды. Бір-екі минуттан кейін ол ішке кіріп, жайғасып жатқанда кереуеттің сықырлағанын естіді.
  
  
  Сосын тыныштық орнады.
  
  
  Ол терезенің жанында отырды, қарады, күтті. Бірақ ешкім келген жоқ.
  
  
  Үш
  
  
  Біз аласа тау бөктерінен өтіп, Малага маңындағы ұшу-қону жолағына қондық. Такси жүргізушісі бізді қалаға барлық маркалы және пішіндегі миниатюралық еуропалық көліктердің құйыны арқылы апарды.
  
  
  Біз Малага айлағына қарайтын қаланың басты қонақүйлерінің бірінің айналасында тұрдық. Жақсы күтілген айлақтардың жанында бірнеше сауда кемелері мен ләззат қайықтары арқандап немесе зәкір тастаған.
  
  
  Хуана шаршады. Ол бөлменің жартысына қамалып, ұйықтап, душ қабылдады. Ол дереу AXE қауіпсіз үйіне барды.
  
  
  Бұл шағын кеңсе болатын үй, бір блокта
  
  
  
  
  
  
  көшелер мен бұрышта.
  
  
  "Құрылысты абаттандыру", - делінген бір күндік белгіде. "ХАНЫМ. РАМИРЕС ЖӘНЕ КЕЛЛИ"
  
  
  Оны қағып жіберді.
  
  
  "Quién es?"
  
  
  "Аға Пибоди".
  
  
  "Оның".
  
  
  Есік ашылды. Бұл Митч Келли болатын.
  
  
  "Сәлем Келли", - дедім мен.
  
  
  "Сәлеметсіз бе, аға". Ол мысқылдап, мені ішке кіргізді. Сосын қараңғы көне дәлізден жоғары-төмен қараған соң есікті абайлап құлыптап алды.
  
  
  Оның, кеңсеге қарады. Ол кішкентай, бір тозған үстелі, бір топ ескі файлдық шкафтары және дәретханаға апаратын есігі бар еді. Үстелде терезе айлақ пен Малага қаласына қарады.
  
  
  Келли арқамнан қағып жіберді. "Мен сені олармен бірге күзенді көрмедім, өйткені "қанды апельсиндер" делл туралы белгілі болды, Ник".
  
  
  Бұл Грецияда болды. "Бес жыл бұрын, шынымен бе?"
  
  
  "Іс жүзінде. Сұңқар сен келесің деді".
  
  
  Ол жәшікті ашып, қолында ойланып өлшеп алған әдемі Bausch & Lomb 30x дүрбісін алып шықты.
  
  
  "Менің сізге жаңалықтарым болуы мүмкін".
  
  
  "Ой?"
  
  
  Ол нүктелерді көзіне қойып, айлақты тексеру үшін бұрылды. Оны қағып жібергенде, ол қайықтарды бақылап тұрғанын түсінді.
  
  
  Келли басқарды БАЛТА Малагада кем дегенде үш жыл. Эго жұмысы Малаганың айналасына не және кім келетінін және кететінін білу болды.
  
  
  Оның иығына эго қарап тұрды. Ол порттың ортасындағы серуендеу айлағын зерттеді. Ол әсіресе ортасында зәкірде тұрған үлкен яхтаға қызығушылық танытқандай болды.
  
  
  "Дауыс және бәрі", - деді ол. "Бұл" Лисистрата". Корелли яхталары".
  
  
  Оны БАЛТАНЫҢ штаб-пәтерінде көрген суреті есіне алды.
  
  
  Ол маған дүрбісін берді. Оның назары эгоға аударылды. Ол өте жақсы болды; Оны яхта өте жақсы көрді. Бірнеше экипаж мүшелері палубада әбігерге түсті. Бортта бәрі тыныш және тыныш болды. Оны негізгі палубада екі қатарлы иллюминаторлары бар кабиналар қатары көре алды, яғни кабиналар төмендегі екі палубада орналасқан.
  
  
  Бұл үлкен, әдемі рекреациялық яхта болатын. Артқы жағында Францияның туы желбіреп тұрды.
  
  
  Митч Келли орындыққа отырды да, қағазды сыбырлады. Ол, оның айтқанына назар аудару үшін оның қонақ үй екенін білді. Нүктелерге берейін деп жатқанда, оны жемпір мен шалбар киген біреу негізгі кабинадан палубаға шығып бара жатқанын көрді. Ол ұзын сары шашты әйел болатын. Ол өте кеуделі және белі жіңішке, жамбастары мен бөкселерін сызып тұратын тар шалбар қиялға ештеңе қалдырмайтын. Бұл ашық көк шалбардың астында нахтардың аяқтары жақсы болды. Ee терісі ашық және тегіс, көздері көгілдір түсті. Күн сәулесіндегі әулиелерге шығып, ол қараңғы жерлерді киіп, орнында ih-ді абайсызда созды.
  
  
  "Тина Бергсон", - деді оны дауыстап.
  
  
  Келли мойнын созып, терезеге қарады, & nb-де күн сәулесінен көзін қысып. "Иә, болжам бойынша."
  
  
  "Мінсіз қыз", - дедім мен.
  
  
  "Ник Картердің тағы бір ерекшелігі", - деді Келли күрсініп. "Сіз қалай күресіп жатырсыз?"
  
  
  "Мен жай ғана Вашингтондағы адамның айтқанын істеп жатырмын", - деп күбірледім.
  
  
  "Бұл кеше келді", - деді Келли қағазды тағы сілкіп.
  
  
  Оның көзін Тина Бергсонның жемпірмен жабылған жіңішке иықтары мен кеудесінен жұлып алып, дүрбісін құлықсыз жерге қойды. Келли оны көтеріп, орындықты бұрып, басып шығарылған ақпаратты оқып жатқанда Тина Бергсонға назар аударды.
  
  
  КЕЛЛИ жазған. РАМИРЕС ЖӘНЕ КЕЛЛИ. 3 ПАСЕО ЗАФИО. СЕЙСЕНБІ КҮНІ ЛИСИСТРАТА БОРТЫНДА КЕЛЕДІ. КЕЛУШІ ДАЙЫН. ТИНА БЕРГСОН ЭГОДЫ ЯХТАҒА ӘКЕЛЕДІ. КЕЙІНІРЕК ШАҢҒЫ СПОРТЫН ОРНАТАДЫ ЕСІРТКІМЕН АЙНАЛЫСАТЫН МАМАНМЕН КЕЗДЕСУЛЕР.
  
  
  "Римдік мұрын!" - оны мысқылмен қайталаңыз.
  
  
  "Бұл Кореллидің аты", - деді Келли. "Өте клише, солай емес пе?"
  
  
  "Өте қарапайым, иә". Римдік мұрын үндістердің көсемі болған.
  
  
  "Кореллидің өзі өзін шеттетілген адам деп санайды. Сіз білесіз бе - мафиоздардан".
  
  
  Ол хабарламаға қайта қарады. "Тұжырымға қарағанда, ол мені кездестіреді деп ойлаймын, солай ма?"
  
  
  "Іс жүзінде. Ол сіздің қонақүйіңізді біледі. Ол қазірдің өзінде жазбаны жіберіп қойған".
  
  
  "Ол ол жерде қашан болады?"
  
  
  "Ол сені фойеде түске таман алып кетуі керек". Келли сағатқа бір қарады. "Бұл сізге жарты сағат уақыт береді".
  
  
  "Ал Хуана ше?"
  
  
  "Ол күте алады. Бұл алдын ала тергеу".
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Мұның бәрі не үшін керек?"
  
  
  "Кейптің ісі қорқып кетті. Менің ойымша, ол оны қадағалай ма, жоқ па, соны білгісі келеді".
  
  
  "Немесе мүмкін болса", - деп ойладым мен.
  
  
  * * *
  
  
  Оны түсте фойеде күтіп тұрды.
  
  
  Ол кірген кезде фойедегі барлық көздер нахқа қарады, әйелдер ашуланып, ер адамдар қызығушылықпен қарады. Дастархан басындағы жергілікті тұрғындар кенет мейірімді Лотариосқа айналды.
  
  
  Оның орнынан тұрып, қасына келді. "Мисс Бергсон", - деді оған ағылшынша.
  
  
  "Иә", - деп жауап берді ол сәл ғана екпінмен. "Мен кешігіп қалдым. Мен өте өкінемін".
  
  
  "Сені күту керек" дедім мен.
  
  
  Ол маған салқын қарады. Фьордтардағы айсбергтер оны ойлады. "Онда барайық?"
  
  
  - Иә, - дедім мен.
  
  
  Ол бұрылып, мені вестибюльдің айналасына жарқыраған шуақты испандық брилевке апарды.
  
  
  "Бұл тек алаңға қарама-қарсы", - деді ол. "Біз жүре аламыз"
  
  
  Ол басын изеп, оның қолынан батылдықпен алды. Өйткені, ол Еуропада болды. Ол маған түсініктеме берместен эго берді. Әрбір испандық көз екеумізді қарсы алу үшін хатпен жүгінді - таңданыспен, қызғанышпен.
  
  
  "Бұл әдемі күн", - деді ол терең дем алып.
  
  
  "Саған Малага ұнай ма?" Оның көзқарасы оның бетіне қадалды.
  
  
  "О, иә", - деді ол. "Бұл жерде жалқау және жеңіл. Шуақты брылев оны жақсы көреді. Мен оны жылулықпен жақсы көремін".
  
  
  Ол айтты
  
  
  
  
  
  , бірақ мен бұл туралы айтқан жоқпын. "Қайықпен саяхатыңыз қалай өтті?"
  
  
  Ол күрсінді. "Біз Коста-Брава жағалауында дүрбелеңге түстік. Әйтпесе жағдайда..."
  
  
  "Ал сенікі сенің серігің бе?"
  
  
  Ол маған ойлана қарады. "Мистер Роман?"
  
  
  "Роман мырза". Шара жалғасын тапты.
  
  
  "Сіз эго жақын арада екенін көресіз".
  
  
  "Мен сенің шаңғы теуіп жүргеніңді түсінемін", - дедім мен порта яхта барына жақындағанымызда.
  
  
  "Мен мұны жақсы көремін." Ол күлді. "Ал сен ше?"
  
  
  "Орташа", - дедім мен. "Негізінен Америка Құрама Штаттарында. Көктерек. Тас. *
  
  
  "Мен Америкаға бір күні барғым келеді", - деді Тина Бергсон, оның көгілдір көздері жылы, маған мұқият қарап.
  
  
  "Мүмкін, Роман мырзаның бұл туралы айтары бар шығар".
  
  
  Ол күлді. Тістері мінсіз болды. "Мүмкін, шынымен де". Ол маған мұқият қарады. "Менің ойымша, сіз және ол жақсы тіл табысады".
  
  
  Содан кейін біз жағалауда болдық, ал жас жігіт соңында Тина Бергсонға деген көзқарасын бағыттай отырып, назар аударды. Ол өте арық, бірақ сымбатты және күшті көрінді. Оның бұйра қара шашы, қарындаштай жұқа мұрты бар еді.
  
  
  "Сеньорита", - деді ол. Ол Эйге айлаққа байланған шағын, тегіс моторлы қайыққа түсуге көмектесу үшін қолын созды.
  
  
  "Рахмет, Бертильо", - деді ол сүйіспеншілікпен. "Бұл Пибоди мырза", - деді ол эмуға нұсқап.
  
  
  "Сеньор", - деді Бертильо. Эго көздері қараңғы және ақылды болды.
  
  
  Содан кейін ол Тина Бергсон сияқты секірді, содан кейін Бертилло алыстап кетті, велосипедін алды, біз үш жүз ярд қашықтықтағы яхтаға қарай доға жасадық.
  
  
  Шығанақ күн сәулесінде жарқырап тұрды, шағалалар көйлектен қалдықтарды алып жатты, біз суды кесіп өткенде, олар ашуланып аспанға ұшып, бізге теңіз суын шашып жіберді.
  
  
  Бірнеше минуттан кейін біз яхтаға байланып қалдық. Енді оны Лисистрата деген есім көре алды. Үстіміздегі екі матрос төмен қарап, баспалдақты құлатты. Біз бортқа шықтық.
  
  
  Кездейсоқ салонмен айналысатын негізгі палубадағы кабинада оны ыңғайлы демалыс орнында отырған бұлшықетті адам көрді. Ол темекі шегетін, бұл эго басының үстінде көгілдір түтіннің ореолдарын тудырды.
  
  
  Біз ішке кірдік. Ол орнынан тұрды, оның үлкен нысаны түтін бұлтына көтерілді. Тина! "- деді ол онымен амандасып, ол күлімсіреп ревматизм.
  
  
  "Бұл Америкадағы Пибоди мырза", - деді ол. "Пибоди мырза, бұл мырза ... Роман".
  
  
  Мен оның айналасына қарадым. Айнала керемет болды.
  
  
  Ол күлді, қолын қысты. Эго күші берік болды. "Пибоди мырза, ол, менің ойымша, сіз шаңғы тебесіз бе?"
  
  
  Ол оған басын изеді. "Мен слаломмен айналысамын."
  
  
  "Тина да солай. Ол да, бірақ ұзақ емес. Біз Sol y Nieve-де біраз уақыт өткіземіз. Мен оған түсінемін, сен сонда боласың ба?"
  
  
  "Оның."
  
  
  "Сіздің серігіңізбен бе?"
  
  
  "Иә".
  
  
  "Бұл жолдас. Ол кездесудің мәнін түсіне ме?"
  
  
  "Ол ол".
  
  
  "Қарапайым?"
  
  
  "Менің серігім - әйел. Ол түсінеді".
  
  
  Оны "Римдік мұрын" зерттеді. Мен оны көрген суретте оның оңай бола алатынын түсіндім -Рико Корелли. Шындығында, бұл оның Рико Корелли екеніне сенімді болды. Ол дұрыс жаста еді, бірақ ол өзінің жасын көптеген ер адамдар сияқты көрсетпесе де пошта бизнесіболып табылады.
  
  
  "Мен американдықтармен әрқашан жақсы қарым-қатынаста болдым", - деді Корелли.
  
  
  Тина күлді. "Әрқашан."
  
  
  "Біз сіздердің біздің елде болуларыңызды асыға күтеміз", - дедім мен. "Кем дегенде, оның, мен сенің екеніңді түсінемін..."
  
  
  Корелли қолын көтерді. "Мен сапарға шығамын деп үміттенемін. Егер біз мәміле жасай алсақ".
  
  
  "Бұл бір ғана кездесуді алады", - дедім мен. "Тау шаңғысы курортында".
  
  
  Ол басын изеді.
  
  
  "Бұл алдын ала кездесудің себебі неде?" - мен кенет сұрадым.
  
  
  "Күзетшілер", - деді ол темекісін иіскеп. Қою түтін кабинаның ішін аралай бастады.
  
  
  "Сіз жеткілікті түрде қауіпсіз сияқтысыз". Ол алға еңкейіп, Ривненскаяға мағыналы және мағыналы сөйледі. "Мен сендіремін, ол қасында болғанша қауіпсіздікке қатысты мәселе болмайды".
  
  
  Ернінен әлсіз күлкі жыпылықтай бастады. "Мүмкін емес."
  
  
  Стюард сусындарды әкелді. Оның, артқа еңкейіп. Кездесу талқыланып, келісілді. Онымен курорттық қонақүйде хабарласып, Хуананы өзіңізбен бірге алып кету оңай болар еді.
  
  
  Біз ішіп алдық.
  
  
  Біз басқа нәрсе туралы сөйлестік. Он бес минут өтті. Ақыры Тина орнынан тұрды.
  
  
  "Менің ойымша, Пибоди мырза өз қонақүйіне қайта оралғысы келеді".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Уақытыңыз үшін рахмет, Роман мырза. Мен оны қарлы елде толығырақ талқылауды асыға күтемін".
  
  
  Біз досымызға досымызға қарадық, ол кетуге бұрылды. Тина маған жақындап, менің қолымды алды.
  
  
  "Кешіріңіз, мен сізбен бірге жағаға орала алмаймын. Бірақ Бертильо сені қайтарып алады".
  
  
  Оның қолы ақырын қысылды. "Керемет қонақжайлылығыңыз үшін екеуіңізге де рахмет."
  
  
  Біз палубада болдық, мен қайыққа түстім. Қайық айнала бастағанда ол маған палубадан қолын бұлғады да, порта-барға қарай бет алды.
  
  
  Яхтадан кенет айқай естілгенде біз небәрі елу ярд жүрдік. Таңқаларлық дыбыс су бетінде тез және үздіксіз тарады.
  
  
  Ол тез бұрылып кетті. "Тоқта, Бертильо!"
  
  
  Оның, Тинаның жаңа ғана кеткен спорт залында шығып бара жатқанын көрдім. Ол сүрініп бара жатты.
  
  
  Кабинада қызғылт сары түсті жарқылдар пайда болды, содан кейін & nb автоматтарының найзағайы жарылды.
  
  
  Оның айқайы естілді.
  
  
  Тағы бір оқ атылды, ол Тина Бергсонның палубаға құлап бара жатқанын көрді, оның дауысы айқайдың ортаңғы бөлігінде үзілді.
  
  
  Қараңғы гидрокостюм киген фигура палубада жылдам қозғалғандай болды
  
  
  
  
  
  пантера, және арғы жағындағы қоршау арқылы суға секірді. Оны мылтық суырып алды, бірақ оны дәл атып түсіре алмады.
  
  
  "Яхтаны айналып өт!" Бертилло оны ұрып жіберді.
  
  
  Таңданған, қорыққан, бірақ қабілетті ол моторлы қайыққа оқ жаудырды, біз яхтаның тұмсығының миммосының оң жағынан жүгіріп өттік.
  
  
  Тек көпіршіктер ғана гидрокостюм киген адамның қайда жоғалып кеткенін көрсетті. Ол аквалангты сол жерде қалдырды, бұл анық болды. Ол біржола кетіп қалды.
  
  
  Біз бір минут бойы айналдық, бірақ ол ешқашан көрінбеді.
  
  
  Ол баспалдақпен палубаға көтерілді, онда экипаждың төртеуі тыныс алумен айналысатын Тинаны қоршап алды, бірақ ақырын стылдады. Свитердің ee иығына тез кебетін қан құйылды.
  
  
  Оның, салонға жүгірді.
  
  
  Үлкен жігіт еденде жатты. Эго нысанасы оқ атудан толығымен дерлік жойылды. Ол палубаға құлағанға дейін қайтыс болды.
  
  
  Оның сыртында мен жағаға қарадым, бірақ гидрокостюм киген адам жоқ.
  
  
  Оны жағаға қарай бара жатқан кеме ұстап алып, Митч Келлиге қоңырау шалды. Ол есеңгіреп қалды, бірақ ол кәсіпқой болды. Ол бірден Малага гвардиясына телефон соқты.
  
  
  Тина көзін ашты.
  
  
  "Бұл ауырады!" - деп простырсыды ол.
  
  
  Сосын ол қанды көріп, есінен танып қалды.
  
  
  Төрт
  
  
  Митч Келли шкафтардың астыңғы тартпасын сырғытып шығарды. Ол менің не болып жатқанымды көрді. Ол оның радиотелефон таратқышы бар былғары қорапты шешіп жатқанын бақылап отырды.
  
  
  Бұл әдемі кішкентай жиынтық болды: қатты күйдегі транзисторлары бар жапондық өндіріс. Сіз Айға дерлік бара аласыз және онымен бірге орала аласыз.
  
  
  Ол бірнеше минут ызылдады, содан кейін ол қызғанша эгосын қосты. Ол маған мүлде қарамады, бірақ жұмысқа кірісті, AX-ке хабарласты, содан кейін бірнеше алдын ала қоңырау шалды және AX Monitor-да оператормен қысқаша сөйлесті, әдеттегі бос сөзді R/T. Ақыры ол маған бұрылды.
  
  
  "Менің сұңқарым бар".
  
  
  Телефонды "Сэр?" алды. Оның ашуы оны әрең ұстап тұрды.
  
  
  "Ник, бұл рұқсат етілген қоңырау емес! Оның, сенің білгеніңді қалаймын..."
  
  
  "Біз тазалықпыз ба?"
  
  
  "Иә".
  
  
  "Атыс".
  
  
  "Дұрыс." Хоук Шталдың дауысы сақ. "Не болды, Ник? Қауіпсіздік шараларын сақтаған кезде менде әрқашан көбелектер пайда болады".
  
  
  "Бұл миссияны кім ұйымдастырды? Қазынашылық па?"
  
  
  "Сіз менің сөйлеуге құқығым жоқ екенін білесіз."
  
  
  "Оның күлкілі иісі бар".
  
  
  "Тағы айтшы?"
  
  
  "Сасық! Корелли қайтыс болды".
  
  
  "Өлді ме?" Үзіліс. "Әй, қымбаттым оның".
  
  
  "Мұны кім ұйымдастырды?" - мен тағы сұрадым.
  
  
  "Мен алмаймын..."
  
  
  "Бұл орнату болды. Ал оны ұйымдастырған адам мені Кореллиді өлтіру үшін пайдаланды".
  
  
  "Жоқ! О, ол, мен сенің не айтқың келетінін түсінемін".
  
  
  "Мынаны көр, сэр, өтінемін! Егер мафия таза болса, онда біздің тарапымыздан бірдеңе дұрыс болмады. Егер Корелли қандай да бір ойын ойнаған болса, онда Қазынашылық алдау болды".
  
  
  "Сіз оның өлгеніне сенімдісіз бе?" Хок кенет сұрады. Эго дауыс ырғағы оның бастапқы күйзелісінен айыққанын білдірді.
  
  
  "Бастарының жартысы бұзылды ма? Иә, иә. Ол өлді, сэр"
  
  
  "Ал оның серігі ше?"
  
  
  "Ол тірі, бірақ жараланған".
  
  
  "Менің ойымша, бұл дұрыс болды", - деді Хоук. "Римдік бақылауды Корелли тексерді".
  
  
  "Римдік бақылауды мафия төлеуі мүмкін!"
  
  
  "Николас..." ол мені сөгіп тастады.
  
  
  "Сэр, Ресейдің елді мекені осымен бітті деп есептеңіз".
  
  
  "Сабыр ет, Ник. Мен бірнеше қоңырау шалғаннан кейін ол сізге хабарласады".
  
  
  "Мисс Ривера, және ол бұдан әрі шешім қабылдау үшін қол жетімді болмайды".
  
  
  "Онда қал! Мен оны түсіндіргім келеді".
  
  
  "Бұл қазірдің өзінде анықталды, Хок. Немесе дәлірек термин картаға түсірілген болуы мүмкін. Қош бол".
  
  
  "Ник!"
  
  
  Мен оған қол қойдым.
  
  
  Келли Хоук екеуміздің әңгімемізге таң қалды. Ол қасақана бағынбауға қатысқан жоқ. Дауыс неге ол маңызды емес нәрселер туралы айтты. Ол өз үстеліне және селлге қарай жүрді. Ол мені мұқият зерттеп, төбемнің құлауын күтті.
  
  
  "Сіз балта қолданылған деп ойлайсыз ба?" - деп сұрады ол ақыры.
  
  
  "Мен солай ойлаймын, бірақ білмеймін".
  
  
  "Ағып жатыр ма?"
  
  
  Оның қолына қарады. "Мүмкін."
  
  
  "Ал қыз ше?"
  
  
  "Хуана? Мен оны шынымен ол туралы білмеймін. Егер оның қатысы болса, ол әлдеқашан жоғалып кетеді".
  
  
  "Сен қайда бара жатырсың?"
  
  
  Оның, бұрылды күнге. "Біз қонақүйге қайтамыз. Ол сонда бола ма деп ойлаймын".
  
  
  Ол болды. Ол өз бөлмесінің жартысына кірген бойда оның бөлмесін ақтарып жатқанын естиді. Кем дегенде, бұл нах сияқты болды. Тек оның жүк көлігі оны алып, келесі күнге қарай жылжығанына көз жеткізу үшін.
  
  
  "Хуана?" - дедім мен ақырын.
  
  
  "Ах. Ник?" деп сұрады.
  
  
  "Пибоди мырза".
  
  
  "Қалай өтті?"
  
  
  Бұл Хуана еді, жарайды. Оны дауысынан білуге болатын еді. Оны Люгера қолдады, егер ол соққыға жығылған адаммен бірге болса, ол Малагадан кетіп қалар еді, өйткені оның акцияға қатысуы аяқталған болар еді.
  
  
  Оның есігін ашып, ішке кірді. Ол өте ресми, бірақ керемет көрінетін костюм киді, ол талғам мен ақшаны меңзеген, бірақ қымбат емес. Ол күлімсіреп тұрды, бұл оның Корелли туралы ештеңе білмейтінін білдірді.
  
  
  - Сен шаршаған сияқтысың, Ник.
  
  
  "Оның. Энергиясы жаңа".
  
  
  "Неге?"
  
  
  Оның жасушасы кереуеттің шетіне қарап, нахқа қарады. Оның қонақ үйі оның бетін оқығанда дүниеден толық пайда алу. Ол маған бұрылды, Малаганың мықты шуақты әулиесі оның бетіне барлық бөлшектерді жағып, нахқа құяды.
  
  
  "Рико Корелли қайтыс болды".
  
  
  Оның беті бозарып кетті. Егер ол әрекет етсе, нах өзінің артериялық жүйесін тамаша басқара алды. Кез келген физиолог
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Ол сізге артериялық жүйенің еріксіз екенін айтады.
  
  
  "Өлтірілді ме? Яхтада ма?"
  
  
  Ол оған басын изеді. "Гидрокостюмдегі кейіпкер".
  
  
  "Ал айналысатын әйел ше? онымен бірге болды ма?"
  
  
  "Тина Бергсон жарақат алды, бірақ ол әлі тірі. Бұл қондырғы сияқты көрінді, Хуана".
  
  
  "Енді не істеуіміз керек?"
  
  
  "Біз күтеміз", - дедім мен. "Хоктың сөзімен. Ол қазірдің өзінде хабардар болды".
  
  
  Ол маған қарап тұрды. "Сіз Кореллиді өлтірген адамды көре аласыз ба?"
  
  
  "Тек эго силуэт".
  
  
  "Ол Энсенадада бізді атып өлтірген адамға ұқсады ма?"
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Оның эгосын да ешқашан көрген емеспін".
  
  
  "Бұл Вашингтонда көлікте отырған адам болуы мүмкін".
  
  
  "Бұл жолы ол гидрокостюмде болды. Ол солай болуы мүмкін еді. Сонымен қатар, ол сенатор Барри Голдуотер болуы мүмкін".
  
  
  Хуана мұны елемеді. "Ол бізді Энсенададан алып кетті және Вашингтон арқылы Малагаға ерді". Ол қазір позитивті болды және маған ашық қарады.
  
  
  "Мүмкін".
  
  
  "Бұл болуы керек!"
  
  
  "Егер сіз осылай айтсаңыз."
  
  
  Ол менен алтыншы дюймге жеткенше маған қарай жылжыды. "Олар сені ең жақсылардың қасында жалғызсың деді. Бұған қалай жол бердің?"
  
  
  Ол менің бетімде ешқандай өрнектің көрінуіне жол бермей, нахқа мұқият қарады. Бірақ менің ішімде қатты ашуланғаным сонша, оған қол тигізу үшін эмоциялар толқыны созылған болуы керек, өйткені ол мені ұрады деп күткендей кері шегінді.
  
  
  "Мен сенің бұл сөзді айтқаныңды ұмытып кетемін".
  
  
  Ол өзін қолына алып, мұңайып басын шайқады. "Мен істемеймін"
  
  
  Телефон шырылдады.
  
  
  "Келли осында", - деді дауыс. "Мен Тина Бергсонмен байланыстамын".
  
  
  "Ой?"
  
  
  "Азаматтық гвардия оны біздің қасымызда, Альказаба маңындағы жеке емханаға апарды. Әрі қарай дәрігер біздің жалақымызды алады".
  
  
  "Қандай ыңғайлы".
  
  
  "Ол саналы. Ол сені көргісі келеді".
  
  
  Мен оны тез ойладым. "Жарайды. Маған мекен-жай беріңізші".
  
  
  "Мен сені сонда апаруым керек".
  
  
  "Жарайды. Мен оны он бес минуттан кейін сізбен байланыстырамын. Келли, Азаматтық гвардия оны қайда апару керектігін қайдан білді?"
  
  
  Келли күлді. "Біздің де олардың айналасында жұп бар".
  
  
  Жымиып тұрып, оны іліп қойды.
  
  
  "Мұның бәрі не туралы болды?" - деп сұрады Хуана менен. Ол Кореллидің өлімі туралы хабардан әлі де шошып кеткені анық. Сол сәтте ол өзінің кінәсіз екенін анықтады.
  
  
  "Тина Бергсон. Ол қалпына келеді. Мен онымен сөйлесуге барамын".
  
  
  "Оның?"
  
  
  Хуана әрқашан көз алдында болуы үшін оның қонақ үйі. "Сен барасың".
  
  
  Ол босаңсыды. "А, жақсы." Күлімдеу. "Менімен не істейсің деп ойладым."
  
  
  "Әдеттегідей, оның беруі сенімен бірге. Сен өте сұлу қызсың, маған сұлу қыздар ұнайды". Оның, күлді.
  
  
  Ол шынымен қызарып кетті. "Қарғыс атсын." Менің ойымша, ол тағы да уайымдады, оның ақыл-ойы туралы кеңес берді.
  
  
  * * *
  
  
  Митч Келли кеңсе мен емханаларға дейінгі жолдың көп бөлігін Хуана Ривераға мақтанумен өткізді. Ол өте қатал, күрделі арнайы агент рөлін ойнады. Шындығында, ол рөлде ойнамаса да, әйелдерді қызықтыра алатын. Хуана мені итермелеу үшін Келлиге деген қызығушылықтарын пайдаланып, эго әрекетін қабылдауға бел буғандай болды.
  
  
  Бірақ мен көп мән бермедім, ойланумен әлек болдым.
  
  
  Біріншіден, ол қойылымның келе жатқанын көрмегені үшін өзіне ашуланды. Бұл мергеннің Энсенадада жұмыс істеп жатқанымен және Вашингтонда бізді бақылап тұрған біртүрлі экипажымен ол Малагада қиындыққа дайын болуы керек еді. Алайда, оның алдында мен Кореллиді емес, мені және Хуананы өлтірушілер қудалады деп ойладым. Қандай ақымақ!
  
  
  Бұл менің ойымда түсінген нәрсе болды. Көліктің сыртындағы мүйіздер ақыры мені есеңгіретіп жіберді де, ол Малаганың тар көшелерінен өтіп бара жатқан миммоны қарай бастады.
  
  
  Көлік жол жиегіне шықты, біз нах арқылы шықтық. Емхана nah айналасындағы ғимараттармен тікелей күн сәулесінен көлеңкеленген тар көшеде орналасқан. Ғимараттар таза және ұқыпты болды. Бұл, әрине, Малага қалашықтарының бір бөлігі емес еді.
  
  
  Келли негізгі кіреберіс арқылы кірді. Біз қисық мәрмәр баспалдақпен ақ форма киген, артқы жағы өте қорқынышты әйелдің соңынан шықтық. біз кірген кезде Митч Келлимен қысқаша сөйлесті. Біз екінші қабаттың дәлізінен өтіп бара жатқанда, іскерлік костюм мен қара галстук киген арық жігіт Келлиді үлкен күлімсіреп қарсы алды.
  
  
  Келлидің айтуынша, бұл Тина Бергсонның емдеуші дәрігері доктор Эрнандес болған. Эрнандестің жарқыраған күлкісінен оның AX ақшасы есепшоттың эгосын төлейтінін және жұмыс берушілердің құлдарын қарсы алған кезде эгоды толық қайнататынын білуге болады.
  
  
  "Ол қалай?" Келли сұрады.
  
  
  Эрнандес қолын алдына қойып, терең дем алып, ұзақ уайымдады.
  
  
  "Бұл оқ жарақаты, сіз түсінесіз. Мұндай жара кейде шынымен де қан ағымында сепсис тудырады. Сепсис - бұл реніш", - деді ол маған оның топтағы басты ақымақ болып шыққандай. "Менің ойымша, ол бұл жағдайдан жақсы шығады. Құдайдың көмегімен - ол шығады!"
  
  
  "Жақында қалай?" Одан сұрады.
  
  
  "Бірнеше күн", - деді Эрнандес бір минут ойланып.
  
  
  "Ах," дедім мен. "Онда бұл мүлдем маңызды емес".
  
  
  Эго қара көздер бір сәтке жыпылықтай бастады. Сосын ол уайымдап, уайымдап күлді. "Байыпты түрде, сеньор Пибоди", - деді ол ән айтып. Бұл оның оны бірден жібермейтінін білдірді. Мен эгоға төзімділіктің медициналық тұрғыдан негізделген болуы мүмкін екенін қабылдауға тура келді. Оқ жарақаты ренжітетін ұсақ-түйек болуы мүмкін. "Бірақ оның болғаны жақсы
  
  
  
  
  
  "мен дереу осында келдім", - деп жалғастырды Эрнандес. "Ол шошып кете жаздады". Оқ жарақаттары туралы сөз болғанда, шок туралы алаңдаудың қажеті жоқ."
  
  
  Ол оған басын изеді. "Біз оны көру үшін кіре аламыз ба?"
  
  
  "Әрине, әрине!" - деп жарқырады Эрнандес Келлиге бұрылып, оны бір жаққа бұлғап дәлізде бір күн. "Өтінемін, кіріңіз."
  
  
  Келли есікті ашып, ортасында аурухана төсегі бар үлкен, кең бөлмеге кірді. Жалюзи тартылып, кереуеттің жанындағы тумбочкада шам жанып тұрды.
  
  
  Тина Бергсон өте әдемі ақ зығыр матаға оранып, кеудесі аурухана көрпелерімен жабылған болса да, сүйкімді еді. Ee шашы жастықтың үстінде үлпілдеп тұрды - иірілген алтынның айналасындағы ореол.
  
  
  Біз кірген кезде нахтың көзі жұмулы еді, бірақ біз нахқа төмен қараған кезде ол их-ны ашты.
  
  
  Ee көзқарасы мені қалады. "Мистер Пибоди", - деді ол.
  
  
  Ол оған басын изеді. "Мен сенің сондай жақсы көрінгеніңді көргеніме қуаныштымын".
  
  
  Ол күлуге тырысты. "Бұл болды... бұл болды..." Және менің көзіме жас келді.
  
  
  Оның қасына келді. "Тина, бұл сұмдық болды. Сен маған қонақүйден бірдеңе айтасың ба?"
  
  
  Оның дауысы сыбырлап шықты. "Мен қатты ұялдым. Мен..." Ол бізге жалбарынып қарады.
  
  
  Оның, бұрылды. "Жарайды. Бөлмені тазалаңыз. Ол менімен оңаша сөйлескісі келеді".
  
  
  Хуана бойын түзеп алды. "Ал мен."
  
  
  Біздің көзқарастарымыз тоғысты. "Қал, Хуана. Қалғандары шықты!"
  
  
  Эрнандес пен Келли ақ форма киген әйелмен бірге бөлмелер арқылы мойынсұнушылықпен шықты.
  
  
  Тинаның қолын оның қолынан алды. "Бұл не, Тина? Неден ұяласың?"
  
  
  Ол менен басқа жаққа қарады. "Ұстау", - деді ол. "Біз ойнаған ойын".
  
  
  "Ойын?" Оны Хуананың өткір және біркелкі дауысы естіді.
  
  
  - Иә, - деп жауап берді Тина қобалжып.
  
  
  "Ойын туралы айтып беріңізші", - деп бұйырды эй.
  
  
  "Бұл Риконың идеясы еді. Менің айтайын дегенім, ол қорқып кетті және біреудің эгосын өлтірмек болғанын білді"
  
  
  "Ол қайдан білді?"
  
  
  "Бұл қазірдің өзінде сыналған".
  
  
  "Жарайды. Ол біреу эгоды өлтірмек болды деп күдіктенді. Бізбен келісімнің эгосына байланысты ма?"
  
  
  "Иә", - деп сыбырлады ол.
  
  
  "Егер ол біреудің эгоға тиетінін білсе, неге ол ашық түрде тұзаққа түсті?"
  
  
  "Ол болмады", - деді Тина. "Ол тұзаққа түскен жоқ. Бұл мәселе және бұл".
  
  
  Оның, бұрылып, Хуанаға қарады. Менің басымда біртүрлі ой пайда болды. Тинаның қолын оның қатты қысып алды.
  
  
  "Жалғастыр", - деп шақырды сл оны.
  
  
  "Бұл яхтада Рико емес еді", - деді Тина ақыры жалбарынып көзін жұмып.
  
  
  Tack! Таңқаларлық емес, бәрі тез болды!
  
  
  "Жоқ?"
  
  
  Сіз сөйлескен адам Рико Корелли емес еді. Бұл Рико көп жылдар бойы білетін адам еді. Эго Базилио ди Ванесси деп аталды. Сицилиялық.
  
  
  "Ал Рико ше? Ол яхтада болды ма?"
  
  
  "Жоқ. Рико Сьерра-Невададағы залда. Яхтадағы кездесу аяқталғаннан кейін біз эгоға хабарлауымыз керек еді, содан кейін сіз және ол тау шаңғысы курортында кездесетін едік. Бұл алдын ала кездесу сынақ болды. Риконың палубасы Гернини қолданды ".
  
  
  "Гернини?"
  
  
  "Иә. А - бұл қалай? - егіз!"
  
  
  "Доппелгангер", - деді Хуана.
  
  
  "Иә! Сіз біреудің Риконы өлтірмек болғанын білу үшін білесіз. Көрдің бе?"
  
  
  "Немесе мені өлтір" деп ойладым.
  
  
  "Бұл шын мәнінде."
  
  
  "Демек, Корелли емес, Ванесси өлді ме?"
  
  
  Ол: "Иә. Бұл рас".
  
  
  Хуана мені итеріп жіберіп, кереуеттің жанына тұрды. "Сен өтірік айтасың", - деді ол. "Мен айта аламын."
  
  
  Тина жабайы көздерімен қоқыс жәшігінде жартылай көтерілді. "Неге менімен олай сөйлесесің?"
  
  
  "Сіз шындықты айтпайсыз! Корелли өлді! Ал сіз бізді жалғандықпен жақтауға тырысасыз!"
  
  
  "Бұл дұрыс емес! Ант етемін!" Тинаның беті термен жабылған.
  
  
  "Мен сенбеймін!" Хуана қатты итеріп жіберді.
  
  
  "Рико қазір Сьерра-Невадада. Біз Валенсиядағы яхтадан эго шығардық. Мен оны дәлелдей аламын"
  
  
  "Қалай?"
  
  
  "Оның... оның..." Тина шыдай алмады. Ол жылай бастады.
  
  
  "Қалай?" - деп айқайлады Хуана еңкейіп, оны қатты сілкіп.
  
  
  Тина дірілдеп, ауырғаннан гөрі застырсыды. Оның көз жасы ағып жатты. "Бұл рас!" ол жылап жіберді. "Корелли тірі!" Енді ол ашық жылап жіберді. "Валенсияда яхтадан шыққан эго туралы жазбалар бар!"
  
  
  Хуана бойын түзеп, көзі қысылып қалды, бірақ риза болды. "Біз мұны тексере аламыз".
  
  
  Оны Хуанаға абайлап итеріп жіберді де, нахқа мағыналы және түсінікті көзқараспен қарады. Хуана батыл болды, мен оны жақсы көрдім. Енді біз Кореллидің тірі екенін білдік.
  
  
  "Ол қайда?" - деп сұрады Тина одан.
  
  
  "Мен саған айттым. Сьерра-Невадада". Ee қорқыныштан көздері бақырайып кетті.
  
  
  "Бірақ..."
  
  
  "Ол маған сенімен қай жерде кездесетінін айтады".
  
  
  "Ол курортта жасырын жүр ме?"
  
  
  Тина шарасыздықпен басын изеді. "Иә, иә! О, Пибоди мырза, бәрі дұрыс болмағаны үшін өте өкінемін".
  
  
  "Сен болуың керек!" - дедім мен.
  
  
  "Сіз ол жерге эгомен кездесуге барасыз ба?"
  
  
  "Бізге не үшін!"
  
  
  "Жоқ?" Ee беті шашырап кетті.
  
  
  "Жоқ!" Ол үзілді-кесілді болды.
  
  
  "Неге, неге жоқ?" Ол тағы да көзіне жас алды. "Ол... ол... мені өлтіреді!"
  
  
  - Иә, - дедім мен ақырын. "Мен оның болатынына сенемін".
  
  
  Бесінші тарау
  
  
  Миыңыздың айналасындағы психикалық толқындарды басқа біреудің миына проекциялау ғана емес. Оны жылдар бойы сынап көрді, бірақ нәтиже болмады. Бірақ сол сәтте мен оны Хуана Риверамен тек ми толқындары - нағыз экстрасенсорлық қабылдау арқылы сөйлесуім керек екенін білдім.
  
  
  Оның көзқарасы оның бетіне қадала қарады да, қатты ойлана бастады. Ол: "Оған көмекке кел, Хуана", - деп ойлады. Сен жақсы жігітсің;
  
  
  Хуана маған қызарып қарады, ер адамның оған соншалықты мұқият қарауы ыңғайсыз сияқты.
  
  
  Оның, менің бастапқы ойым енбегенін білді. Сен менің адасқаным шығарсың
  
  
  
  
  
  жігіт, дегенмен.
  
  
  "Бұның бәрін құрт", - деп ойлады ол ақыры. Менің ойымша, ол оны ұстап алды.
  
  
  Ол, Тинаға бұрылып: "Бізге не үшін керек!" - деді ол тағы да. "Бәрі бітті. Сіз бізге соңғы рет өтірік айттыңыз. Кездесу жоқ".
  
  
  Хуананың көзі қысылып қалды, ол ойын мен қарсы ойынның бұралаңынан өтіп бара жатқанда, оның ойлау процестерін бақылай алды.
  
  
  "Бір минут күте тұрыңыз", - деді ол тез. "Біз Корелли мырзаны көрмей Испаниядан кете алмаймыз!"
  
  
  Тина жылауын қойды да, маған үмітпен қарады.
  
  
  Ол Хуанаға жаңа піскен салаттағы бақша құрты сияқты қарады. "А, иә, аламыз!" - дедім мен ашуланып. "Олар бізге өтірік айтты, бұл жіп".
  
  
  "Бірақ Корелли бізге беруі керек ақпарат туралы не деуге болады?"
  
  
  "Бізге бұл қажет емес".
  
  
  "Бұл саған керек емес, - деп дұға етті Хуана, - бірақ маған керек! Ол үшін осында жіберілген оның адамы. Сен тек оққағарсың!"
  
  
  Оның, біздің кішкентай драмалық импровизациямызды қалай қабылдағанын көру үшін Тинаға жалт қарады. Ол жылдам теннис матчында көрерменге айналды.
  
  
  "Мен балтамен хабарласамын", - дедім мен "Богарттың" кеш винтажына ұқсап. "Ресейдің елді мекені тазартылды!"
  
  
  "Мен олармен сөйлесуге рұқсат етіңіз!" - деді Хуана қазірдің өзінде толқып. "Мен көп нәрсеге қауіп төндірдім!"
  
  
  "Біз оның алдында сөйлеспеуіміз керек", - дедім мен құлықсыз Тинаға қол бұлғап.
  
  
  "Маған кімнің естігені маңызды емес! Бұл менің тапсырмам!"
  
  
  Мен оның салдарын өлшеп жатқандай кейіп танытып, оны ойладым. Ақыры оған айтты: "Сен шынымен барып, Кореллимен кездескің келе ме?"
  
  
  Хуана басын изеді. "Әрине! Тек бірінші кездесуді бұзғаныңыз үшін..."
  
  
  "Ал сен ше?" - мен оның сөзін бөліп, Тинаға бұрылдым. "Сьерра-Невадада нағыз Кореллимен кездесетініңізге бізге қандай кепілдік бере аласыз?"
  
  
  "Мен саған айттым ғой! Сіз дұрыс ақпаратты алған кезде білесіз."
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді.
  
  
  - Хуана араша түсті. "Біз Кореллимен кездесуіміз керек", - деді ол. "Мен үшін бұл өте маңызды!"
  
  
  "Жақсы қыз" деп ойладым. Эмоциясыз жүзін сақтай отырып, ол Тинаның үстінен еңкейіп кетті. "Біз тағы бір әрекет жасаймыз".
  
  
  Ол жеңілдеп көзін жұмып күлді.
  
  
  "Сіз бізбен тығыз жұмыс істеуіңіз керек, Тина", - деді Эй оған. "Кісі өлтіруші қазір үйіне қайтады деп болжауға негіз жоқ. Ол да сені өлтіргісі келеді".
  
  
  Хуана қабағын түйді. "Неге? Егер эму Рико Кореллиді өлтіргені үшін ақы алса, ол келісім-шартты орындады".
  
  
  "Бірақ ол өз қателігін міндетті түрде біледі. Мафия Кореллидің тірі екенін немесе жақын арада өлетінін біледі. Сонда өлтіруші эгоды Кореллиге жеткізу үшін Тинаны қуады!".
  
  
  Тина күрсінді.
  
  
  "Біз бұл бөлмеге күзет қоямыз", - дедім мен. "Мен Митч Келлиге айтамын".
  
  
  "Бірақ дайындалған өлтіруші кез келген жерге кіре алады. Күзетші хемнің соңынан еру керектігін қайдан білсін?". - деп сұрады Хуана.
  
  
  Оның қабағы түйілді. "Біз кісі өлтірушінің кім екенін білмейміз. Эму тек ешкімді кіргізбеуі керек".
  
  
  "Бірақ біз білеміз", - деді кенет Тина орнынан тұрып, кенет қозғалғанда ауырып көзін қысып.
  
  
  Хуана екеуміз оған аузымызды ашып бұрылдық. "Білесің бе?"
  
  
  "Кісі өлтіруші кім. Бұл Маса деген адам. Болу керек. Ол кәсіби өлтіруші. Эгоның шын есімі - Альфреддо Москато".
  
  
  "Сіз қайдан білесіз?"
  
  
  "Себебі жалдамалы кісі өлтіруші алты ай бұрын Корсикадағы Риконың вилласына кіруге әрекеттенген. Қабырғалардың бойында көптеген тұзақтар мен құрылғылар болды, сондықтан ол ішке кіре алмады. Бірақ ол тырысқанда, ол инфрақызыл фотосуреттер түсіретін сымдарды тоқтатты. фотосуреттер пайда болды және ол оның Москато екенін түсінді ".
  
  
  "Рико Корелли Москатоны біле ме?"
  
  
  "Жоқ. Олар ешқашан бір-бірін көрмеген. Один Рико халқының айналасында Москатомен танымал".
  
  
  "Демек, сіз Москато Кореллидің бетін білмейді және эгоды өлтірдім деп ойлайды деп айтасыз".
  
  
  Тина басын изеді. "Мен бұл туралы ойламадым, бірақ иә, мен оны осылай айтар едім".
  
  
  "Москато туралы тағы не білесіз? Эгоды анықтауға көмектесетін кез келген нәрсе бар ма?"
  
  
  Тинаның беті қызғылт түске боялды. "Эмус қыздарды жақсы көреді", - деп мойындады ол.
  
  
  "Бұдан артық нәрсе бар ма?"
  
  
  "Эму жұптарды жақсы көреді", - деді Тина ұялып.
  
  
  "Жұпта ма?" - көңілді сұрадым.
  
  
  "Бұл күлкілі емес!" - деді Хуана кенет.
  
  
  Ол тағы да Тинаға бұрылды. "Оның үш қабатты жыныстық қатынасқа түсу әдеті бар ма?"
  
  
  - Иә, - деді Тина. "Бұл онымен байланысты. Ол мұны жұмысқа кетер алдында әр жолы жасайды. Бұл эго босаңсытады".
  
  
  "Мүмкін, біз бұл білімді ол бізді таппай тұрып табу үшін пайдалана аламыз."
  
  
  "Бізді тауып жатыр ма?" - Хуана ақымақтықпен растады.
  
  
  "Ол, әрине, Кореллиге тағы да жол табуға тырысады. Себебі ол эгоды бір қарағанда білмейді". Оның жалюзи бар терезеге қарады. "Ал Коктейльді ұстаудың ең оңай жолы - бізді бақылау".
  
  
  Хуананың көзі жанып кетті. "Содан кейін біз өзімізді Малагада көреміз, ол біздің артымыздан келеді".
  
  
  "Жоқ. Біз алдымен эгоды табамыз". Бірақ маған бір нәрсені түзету керек болды. "Тина, мен нағыз Коктейльмен қалай байланысуға болады?"
  
  
  Ол басқа жаққа қарады. "Ол маған қоңырау шалғанша күтуге тура келеді".
  
  
  "Бірақ ол сенің қайда екеніңді қайдан білсін - менің айтайын дегенім, осы арнайы емханада жасырынған?"
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізді. "Ол болады. Мен оған кепілдік бере аламын"
  
  
  "Мен тау шаңғысы курортына шығып, сол жерде эго күткім келмейді", - дедім мен.
  
  
  "Дәрігер бірнеше күннен кейін менде бәрі жақсы болады дейді".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Онда біз күтеміз. Әзірше біз шыбын-шіркейді қағып көреміз. Біз осы митингте жұмыс істеп жатқанда, оның жоғалып кетуі үшін оның қонақ үйі болар еді".
  
  
  * * *
  
  
  Оны Митча Келли тез хабардар етті
  
  
  
  
  
  
  бір минуттан кейін ол телефонмен сөйлесіп, Малага комендантын Азаматтық гвардия мүшесіне Тина Бергсонға қарауды тапсыру үшін алдап кетті. Қонақүйге барар жолда ол Келлиге операциялардың бағыты туралы айтты.
  
  
  Ол бұл туралы естімегенін айтты The Моск Малагада болды, бірақ, әрине, ол бұл аймақта ешқандай сезім таппады. Ол мен оның эгосын сынап жатырмын деп ойлағандай болды. Ол оны жоқ деп сендірді.
  
  
  "Жер асты әлемі", - деді ол. "Неге қарамайсың?"
  
  
  "Қандай қылмыстық әлем?"
  
  
  "Малагадағы бұқтырылған тағам", - деді ол. "Дауыс беру олар Маса туралы қайдан біледі. Тігінші, сіз және Хуана мүлдем заңды болып көрінесіз. Сіз оққағар жалдауға тырысатын азғын экспаттардың жұбы болуыңыз мүмкін. Менде бұқтырманы ішінен білетін келісімшарт бар. Эгоның аты Диего Перес. Қараңызшы, мен оны бүгін кешке саған жіберемін. Ол сені қоршап алады ".
  
  
  Оның, Хуанаға жалт қарады, бәрі менің еркектік шовинизміме байланысты қарапайым және шиеленісті.
  
  
  "Жарайды. Байқап көрейік".
  
  
  Біз үнсіз сапарды аяқтадық.
  
  
  Біз қонақүйге қайта кірген бойда оның телефонының шырылдағаны естілді.
  
  
  Бұл Келли болатын.
  
  
  "Одина. Оны Диегомен мәміле жасады".
  
  
  "Жарайды."
  
  
  "Оның бойы бес фут жеті дюйм, сыртқы түрі тегіс, кішкентай антенналары бар және өте ақылды. Галстуктардың сізді алдауына жол бермеңіз".
  
  
  "Дұрыс"
  
  
  "Екі. Оны Интерполдың сигналы жаңа ғана шешіп алды".
  
  
  "Интерпол?"
  
  
  "Мен олардың өлген адамның сипаттамасын іздермен бірге жібердім. Бұл коктейльдер емес. Бұл Ванесси, жарайды"
  
  
  Ол оған басын изеді. "Демек, Тина шындықты айтады".
  
  
  "Иә. Бүгін кешке сәттілік тілеймін, Ник".
  
  
  * * *
  
  
  Диего Перес Митч Келли дәл осылай атағанын дәлелдеді - бұл әдемі, бірақ дұрыс киім киген және ханымдардың көңілін көтеру үшін маңызды емес әңгімелердің тұрақты ағынын қамтамасыз ететін біркелкі көрінетін эскорт түрі, бұл жағдайда Хуан Ривер.
  
  
  "Оның Диего Перес", - деді ол маған оны кіргізген кезде.
  
  
  "Қалыңыз қалай?" Оны айтты. "Бұл менің әйелім Хуана".
  
  
  "Әділ ханым", - деді ол иіліп. Оның жасырын көзқарасы Хуанаға қарады. Ол бетін қозғалтпай ұстауға тырысты, бірақ мен іштей ашудың тұтанғанын көрдім. Ол менің оған күлгеніме күдіктенді.
  
  
  "Келли мырза маған кешіміздің мақсатын айтты", - деді Диего маған қысқаша қарап.
  
  
  "Неден бастау керек?" Одан сұрады.
  
  
  Ол жердің атын атады, біз таксиді шақырдық және оған осындай ойын ойнадық. Диего Хуанамен бірге отырды, жарқырап, испан тілінде, содан кейін ағылшын тілінде сөйлесті. Мен оны терезеден қарап отырдым.
  
  
  Малагада сіз бұқтырылған тағамдардың қайдан басталғанын және клубтардың қайда аяқталғанын білмейсіз. Біз Жерорта теңізіне қарайтын мейрамханадан бастадық, порттың жанында, қаланың Ла Малагуета деп аталатын ауданында. Күн Жерорта теңізінің бетіне батып кетті көйлек, және біз теңіз өнімдерін жеп, шарап пен коньяк іштік. Даяшылар түрлі-түсті көзілдірік киген шырақтарды жағып, түн болды.
  
  
  "Менің ойым бар, Диего", - дедім мен.
  
  
  "Идея?" Диего күле бастады. Эмдерге интригалар ұнады.
  
  
  "Мен ауқатты американдық туристпін. Бұл оның ақшаны қалай шашып жатқанынан көрінеді. Мен оны әйеліммен бірге жүремін. Бірақ мен әйеліммен жалықтым. Мен оны төсекке жатқызғым келетін қарапайым шаруа қызы ғана емес. Мен оның екеуін қалаймын!"
  
  
  Диего қатты қуанды. "Бірақ сен әйеліңнің, сеньордың бар екенін қалай түсіндіресің?"
  
  
  "Ол сенімен бірге, Диего".
  
  
  Эго жүзі нұрлы күлкіге бөленіп кетті. "Ах!"
  
  
  "Ал біз жұппен жұмыс істейтін екі қызды тапқанда, біз ih-ден соңғы бірнеше күнде, әсіресе кеше түнде өнер көрсетуді сұраған-сұрамағанын анықтаймыз."
  
  
  "Мен көріп тұрмын!" Диегоның жүзі таңданысын білдірді: "Онда кеттік".
  
  
  "Іс жүзінде. Ары қарай не болатынын көреміз".
  
  
  Біз Малагадағы дискотекаларға бара бастадық. Еуропалық дискотека - бұл негізінен қараңғы, төбесі аласа, терезелері өте аз орын. Шағын үстелдер ортадағы платформаның айналасына орналастырылған. Төбеден әр түрлі әшекейлер ілулі тұр - кептірілген мүк, белдіктер, арқандар, гартерлер, баулар, көкірекшелер, қамшылар, елестетуге болатынның бәрі дерлік.
  
  
  Стерео кассетадан музыка әрқашан бір жерде қатты естіледі. Дауыс зорайтқыштар жасырын тауашалардың айналасында барлық бағытта шу шығарады. Стробоскоптар барлық бағытта түрлі-түсті шамдармен жыпылықтайды. Қабырғаларға жалаңаш денелермен және жұптармен түрлі-түсті слайдтар жыныстық қатынастың әртүрлі позицияларында проекцияланады. Шу керемет.
  
  
  Содан кейін барлық стробтар өшіріліп, сахнаға гитаристер тобы шығады. Фламенко бишісі пайда болады - ер немесе әйел.
  
  
  Түн ортасына қарай біз теріс нәтижелермен жарты ондаған орындардан өттік.
  
  
  "Жарайды ма?" Біраз уақыттан кейін Диего одан сұрады.
  
  
  "Ештеңе, аға", - деді ол. "Көптеген әйелдер бар - бойдақтар, жұптар, тіпті үштіктер, бірақ соңғы уақытта ешкім үштікке қатысқан жоқ".
  
  
  "Сонымен, біз тағы бір рет тырысамыз".
  
  
  "Бізде орын таусылды". Диегоның көзі қысылып қалды. "Менің ойымша, біз Торремолиносты қолданып көруіміз керек."
  
  
  "Ол қайда?"
  
  
  "Сәл оңтүстікке қарай. Коста-дель-Соль жағалауында".
  
  
  "Тағы дискотекалар бар ма?"
  
  
  "Ең жақсысы. Тірі. Жануар. Азғын".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Жақсы естіледі. Кеттік" деп жауап берді.
  
  
  Мысалы, отыз сағатта біз Торремолиностың басты көшесінің ортасында орналасқан жерге кірдік. Бұл мұңды жер еді. Тордағы жануарлар кіре берістегі бардың жанындағы төбеден ілулі тұрған торларда алға-артқа жүрді.
  
  
  Қараңғыда люминесцентті боялған орындықтар мен үстелдер жарқырап тұрды. Фламенко бишісі әдеттегі қадамда буланып кетті
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  s бөлменің ортасындағы шағын сахнада. Қабырғаға экстаздағы екі лесбиянканың слайды проекцияланды. Күшейтілген гитара музыкасы ессіз әншімен бәсекелесті жоқтау ешқашан болмаған әнші барлық меценаттарды таң қалдыруға тырысып.
  
  
  Біз төмен түсіп, сангрияға тапсырыс беріп, қарай бастадық.
  
  
  Диего жоғалып кетті.
  
  
  Хуана екеуміз бір-бірімізге қарап отырдық.
  
  
  Менің қолым менің иығымнан ұстап алды. Адамдардың күтпеген қарым-қатынасына таң қалған ол кенет бұрылып кетті.
  
  
  "Менде олар бар", - деді Диего құлағыма.
  
  
  Ол, Хуананың қолына қолын тигізіп, сол жерде қалуды ескертті де, Диегоның соңынан қараңғылыққа шықты. Дискотеканың бүйірінде кішкене есік болатын. Диего мені ол арқылы алып өтті, біз қараңғы дәліз арқылы соңында бөлмеге кірдік. Дастархан басында жасы белгісіз, лас, жыртық фламенко костюмін киген әйел отырды. The стырсыу ee басының үстінде әлсіз электр жарығы жарқырап тұрды. Нахтардың қара шаштары, қара көздері және астында қара дорбалары болған.
  
  
  "Бианка", - деді Диего. "Бұл адам".
  
  
  Бианка шаршап күлді. "Сен маған ұнайсың", - деді ол.
  
  
  Ол жымиды. "Сіздің жолдасыңыз?"
  
  
  "Ол оныкіндей жақсы емес, бірақ ол сонда болады".
  
  
  "Оның аты?"
  
  
  "Карла". Ол иығын қиқаң еткізді.
  
  
  "Бианка", - дедім мен. "Сен жақсы болуың керек. Мен ақшаны босқа жұмсағым келмейді".
  
  
  "Бианка мен Карлаға ақшаны босқа жұмсама!" - деп күрсінді әйел. "Біз жақсымыз. Өте жақсы".
  
  
  "Мен әуесқойларды қаламаймын!" Оны айтты. "Мен сенің бұрын бірге жұмыс істегеніңді білгім келеді".
  
  
  "Әрине, біз бірге жұмыс істейміз", - деді Бианка маған тыныштықпен қолын бұлғап. "Бұл туралы алаңдамаңыз. Біз ақшаны бөлеміз".
  
  
  "Қанша?"
  
  
  "Әрқайсысы жеті мың песетадан".
  
  
  "Бұл өте көп! Ол сенің жақсы екеніңді білуі керек!"
  
  
  "Тыңда, сен біреуден сұра ..."
  
  
  Диего: "Кім, Бианка? Ұсыныстарыңыз бар ма?"
  
  
  "Әрине, менің ұсыныстарым бар! Бұл француз Марбелада тұрады".
  
  
  Оның басын шайқады. "Мен біздің бір французға сенбеймін!"
  
  
  Ол күлді. "Бұл жақсы. Оның балалары!"
  
  
  Диего екеуміз иығымызды аядық.
  
  
  "Эй", - деді ол. "Біз кеше ғана жасаған бір нәрсе болды! Карла және оның. Нағыз бейбақ, ол болды! Ол қонақүйдің бәрі! Және бірден! О, мен саған айтамын..."
  
  
  "Ол кім еді?"
  
  
  Ол қабағын түйді. "Мен білмеймін. Ол бізге өз атын айтпайды. Ол қараңғы жігіт. Білесің бе. Итальяндық немесе басқа нәрсеге ұқсайды. Испан тілінде сөйлеген жоқ".
  
  
  Оның, Диегоға қарады да, ол қабағын бір көзіне төмен түсірді.
  
  
  "Ол қайда тұрады?" Деп сұрады ол.
  
  
  "Біз Торремолиностағы виллаға ашық түрде бардық".
  
  
  Оның әмиянын ақтарып, он мың песетаны суырып алды. "Маған мекен-жай беріңізші, - дедім мен, - және он мыңды өзіңізге қалдырыңыз".
  
  
  Ee көздері бақырайып, маңдайынан тер шығып тұрғанын көрді. Еріндер сілекейден дымқыл болды. Ол ашкөздік пен сақтықтың арасына түсіп қалды. Енді ол біртүрлі сексуалдық құмарлықтары бар тұтынушы ғана емес, одан да көп болуы мүмкін деп күдіктенді. Бірақ оны күмәндан гөрі ақша көбірек қызықтырды.
  
  
  Ол ақшаға қолын созды.
  
  
  "Мекен-жайы?"
  
  
  "Мен оның мекен-жайын білмеймін. Оның... мен оны сені сонда апарамын".
  
  
  Оның ақшасын қайтарып, бес мыңын алып кеткен. "Қалғаны, біз ол жерге жеткенде, Бианка".
  
  
  Диего аң-таң болып көрінді. "Сеньор. Ал басқа сеньора ше? Сенің...?"
  
  
  "Ол жаққа қайт, Диего, оны жарты сағаттан кейін үйге апар".
  
  
  Егер кімде-кім Диегоны бақылап отырса, ол Хуана екеуі қонақүйге қайтып барады деп ойлады.
  
  
  Оның қолынан Бианка ұстап алды, біз дискотеканың артқы есігінен шықтық.
  
  
  Сыртта өте қараңғы болды. Неон шамдары ғимараттың қасбетін жарықтандырды, бірақ артқы жағында ол дерлік қара түсті болды.
  
  
  Бианка айтты: "Мұнда күте тұрыңыз".
  
  
  Ол кетіп қалды, жарты минуттан кейін үйге такси келді, ол маған қолын бұлғады.
  
  
  Оның sel қасында, ee макияжының, ee құмырасының және киімінің көгерген иісін сезеді.
  
  
  Ол беретте қайғылы көздері бар такси жүргізушісі Виехомен сөйлесті, ол орнынан тұрып, қала шетіндегі тау етегіне апаратын тар көшелерді айналып өтті. Біз Торремолиностың СПА бөлігі арқылы шығып, қала маңындағы тұрғын үй бөлігіне кірдік.
  
  
  Он минуттан кейін Бианка алға еңкейіп, такси жүргізушісінің иығынан қақты.
  
  
  "Акви! Дауыс беру".
  
  
  Ол таксиді тоқтатты.
  
  
  "Мынау?" - деп сұрады Бианка, ол нұсқап тұрған вилланы анықтап.
  
  
  Ол басын изеді.
  
  
  "Ер адам - ол сонда жалғыз тұрады ма?" Деп сұрады ол.
  
  
  "Бұл шын мәнінде. Басқа ешкім жоқ".
  
  
  Оны эйге бес мың песета беріп, таксиге отырып, жүргізушіге ақша төлеп, екеуі де мініп бара жатқанда қол бұлғады.
  
  
  Такси жоғалып кетті.
  
  
  Мен оны иық қапшығында тексердім. "Люгер" күтті.
  
  
  Бианка бекіткен вилла жақсы күтімді бақшамен қоршалған шағын сылақ үй болды. Үйдің алдында ашық қақпа болды.
  
  
  Оның ішіне кірді.
  
  
  Үйге қараңғы болды.
  
  
  Оны айналып өтті. Үйдің тұрғыны не көшеде, не ұйықтап жатқаны анық болды қоқыс.
  
  
  Оның терезесіне қараса, ас үй мен асхананы көрді.
  
  
  Екінші терезе жатын бөлмеге ашылды, ал біреу бір қоқыста ұйықтап жатты.
  
  
  Мені ешкім бақылап тұрмағанына көз жеткізу үшін жан-жағына қарады. Содан кейін, мүмкіндігінше аз шу шығарғаннан кейін, ол ас үйдің терезесіне барып, эгоды ашуға тырысты.
  
  
  Мені таң қалдырғаны, ол жіберіліп, сыртқа ұшып кетті.
  
  
  Мен оның жанынан өттім.
  
  
  Вилладағы жыныстық қатынас плиткамен қапталған және оның үстіне үнсіз батып кеткен. Оны түрлендірді
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  "Люгерін" суырып алып, жолға шықты күн ас үйдің артқы жағындағы дәлізге.
  
  
  Жатын бөлменің есігі сәл ашылды. Оның жатын бөлмесіне тез кіріп, күннің жанында сөндіргішті байқады. Мен өз бөлігімді төсекке көтеріп, брылевты қостым.
  
  
  "Тоңып қал", - дедім мен оның қолында қару бар шығар деп ойлап.
  
  
  Қозғалыс жоқ. Ештеңе. Мен оны бақылап отырдым. Бөлмені су басып жатқан Сергей маған не болғанын көрсетті, мен өзімді нашар сезіндім. Қоқыс ішінде жатқан адам енді жоқ болып шықты. Ұйықтап жатқан адамға ұқсау үшін жастық пен төсек-орын жоғары қарай жылжытылды.
  
  
  Абсолютті дүрбелең сәтін сезген ол, эгосын өшіру үшін жарыққа қолын созды.
  
  
  Артымнан шыққан дыбыс тым тез шықты. Ол мүмкіндігінше жылдам айналса да, "Люгерді" бізге кім болса да ұстап алу үшін бұрса да, ол қозғалысты ешқашан аяқтаған жоқ. Менің бас сүйегіме қатты металл зат тиген сәтте ол қараңғылыққа батып кетті.
  
  
  Есін жиған кезде бірінші түсінгенім, мен тыныс ала алмадым. Сосын менің де голым ауыратынын білдім. Мен сезінген үшінші нәрсе - бұл менің денемнің бұралған күйі. Ол менің ауырған сүйектерім үшін әрең орын алатын өте тар жерде болды.
  
  
  Ол мені қоршап тұрған улы булардың тұманынан таза ауамен тыныс алуға тырысып, тынысы тарылды.
  
  
  Оның көзі ашылып, басында ештеңе көрмеді. Менің көздерім қысылып, тұманға айналды және назарымды аударды. Кенет оның қолдары мен аяқтарын қимылдата алмайтынымды түсінді.
  
  
  Ашық отыруға тырысқанда, ол күңгірт жарықта менің өте кішкентай Фольксвагеннің алдыңғы орындығында тұрып қалғанымды көрді. Қозғалтқыш жұмыс істеп тұрды, бірақ машина қозғалмады.
  
  
  Ол жөтеліп, тамағын тазартуға тырысты, бірақ алмады.
  
  
  Пайдаланылған газдар! Бұл ой менің басымнан өтіп кетті де, ол тік тұрып, жан-жағына қарап отырды да, шлангтың жабық терезеге бірінші рет кіріп бара жатқанын байқады.
  
  
  Шығару шланг арқылы Фолькске құйылды. Ол бұл көліктер туралы жеткілікті түрде білді, олардың ішінде іс жүзінде ауа мен су өткізбейтінін түсінді. Ал көмірқышқыл газының келуімен маған аз уақыт қалды.
  
  
  Менің білектерім мен тобықтарым бір-біріне байланған тығыз арқандармен байланған, сондықтан мен өгіз итті қуып бара жатқан өгізге ұқсайтынмын. Ол қолын созып, кілтті бұрап алу үшін тұтану қосқышынан ұстап алмақ болды, бірақ ол кілтке жету үшін көліктің ішінде тобықтарын жеткілікті жоғары маневрлей алмады.
  
  
  Ол үмітсіздіктен жатып, ентігіп жатты. Оның, менің өкпеме таза ауамен тыныс алу туралы шешімім болмайтынын білді.
  
  
  Ол көшеде масаның күтіп тұрғанын білді де, бес-он метрден кейін гаражға кіріп, көліктің есігін ашып, қозғалтқышты өшіріп, мені жеткізу үшін бір жерге алып кетті. Ол мені толығымен жеңді!
  
  
  Ол оң қолымен тобығына дейін жетуі мүмкін еді, бірақ менің тобығымның артына бекітілген болат қалақшаға тиетіндей ih көтере алмады. Оның орнынан тайып кетіп, беріліс тетігіне соғылып, эго пішінін жоғалтып ала жаздады.
  
  
  Сосын болат жүзі оған қолын тигізді.
  
  
  Ол бір сәтке есінен танып қалды, менің бүкіл денемді шыдамсыз жөтел азаптады. Менің уақытым мүлде болмады.
  
  
  Пышақ сыртқа шықты, ол менің тобығымды ұстап тұрған арқандарды кесуге тырысты. Бір минуттан кейін арқан үзіліп кетті. Ол енді тыныс ала алмай, тынысы тарылды. Жан-жақтан маған қараңғылық келе бастады. Енді оның саусақтары әрең қозғалды.
  
  
  Көміртек тотығы көлікке ағуын жалғастырды.
  
  
  Сонда менің аяғым керемет түрде босатылды. Оны ih білегінен итеріп жіберді де, бір аяғымен газ педальына басты. Фольксваген секіріп кетті, бірақ қорқыту ұстады.
  
  
  Оны беріліс тетігі бүйірге және төменге, кері бағытқа бұрып, аяғымен қайтадан газ педальдарына басқан.
  
  
  Фольксваген жабық гараж есігін атып, нахқа соғылды.
  
  
  Бірақ ағаштың сықырлаған дауысы естілгенімен, есік ашылмай қалды.
  
  
  Фольксваген оны алға қарай қуып жіберді.
  
  
  Менің көзім қайтадан күңгірттеніп кетті, ол ештеңе көрмеді. Улы ауа сынамасынан өкпем дірілдеп кетті.
  
  
  Тағы да - артқа, сындырыңыз.
  
  
  Күн жылжыды.
  
  
  Оны түн сыртта көрген. Алға.
  
  
  Оны "Фольксваген" кері бағытта қайта қосып, ашық күннен кейін жолға ұшып кетті. Оны ашық жерде тежеп, тоқтады. Терезеден таза ауа ағып жатты.
  
  
  Оң жақта оны мылтықтың дауысы шыққанға дейін кенеттен сарғыш жалынның атқылауы көрді.
  
  
  Оның білектеріндегі арқандарды кесіп, білектерін босатты. Оны таза ауада жөтелгенде есікті жұлып алып, терезені төмен түсірді. Бір минуттан кейін руль менің қолымда болды. Оны "Фольксваген" бұрып, әулиені өртеп жіберді де, эгосын оқ атылған жерге бағыттады.
  
  
  Біреу айқайлады. Тағы бір оқ атылды. Оны кіреберіс арқылы көгалға апарып, гараждың жанында өсіп тұрған бұтаға қарай бет алды. Ол бұталардың айналасында адамның сұлбасы қалай секіргенін көріп, көгалдан жүгіріп өтті. Оны Фольксваген өзіне бағыттап ұстады.
  
  
  Ол бір рет бұрылды, оның қорқынышты жүзі көліктің жарқыраған фараларымен жарқырап тұрды. Ол аласа бойлы, қара шашты, дөңгелек жүзді, қалың қастары, ұзын мұрттары және көк сақалды жақ - масалары бар адам болатын.
  
  
  Ол тағы бір рет оқ жаудырды, бірақ жіберіп алды және бензинге қатты басылды. Фольксваген алға қарай секірді.
  
  
  Москато зиг-за
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  gged қазір шағын ауладан баспана іздеп жатыр. Оны газ педальына басып, Фольксты барлық күшімен iso жүргізуге мәжбүр етті. Оның кірпіш қабырғаға секіргенін және нахтың үстінен секіргенін көрдім.
  
  
  Оның аяғын газ педальынан алып, қорлауды кенет басқан. Фольксваген бүйіріне бұрылып, шөпті қазып, кірпіш қабырғаға соғылды, Сергей бірден сөніп қалды.
  
  
  Доңғалақ менің ішімде, бірақ мен ауыр жарақат алу үшін жеткілікті жылдам жүрмедім.
  
  
  Ол көліктің айналасына шығып, көрші ауладағы өсімдіктер мен бұталардың арасына қарап қабырғаға секірді.
  
  
  Ешкім көрінбеді.
  
  
  Оның үйіне қайта кіріп, ішке кірді. Жатын бөлмеде ол мені ұрғанға дейін оның қайда сақталғанын және масалардың қайда жасырынғанын көре алды. Оны жүк көлігі еденде, оның эгосы түсіп кеткен жерден тауып алған.
  
  
  Оны эго көтеріп, жатын бөлмелері арқылы шыға бастады, Москатоға тұзақ құруды жоспарлады. Ерте ме, кеш пе, эму қайтып келуі керек.
  
  
  Кенет оның үйінде жалғыз өзі жоқ екенін түсінді.
  
  
  Дәлізде бір кісі маған қарап күліп тұрды.
  
  
  Мен бірінші көргенім Уэбли Марк VI болды, ол өте өлімге әкелетін қару. Бірден дерлік оның назары мылтық ұстаған адамға аударылды.
  
  
  Ол белбеу шапан киген, салмақты, әсерлі адам болатын. Ол "Уэблиді" визит карточкасынан басқа ешнәрсе болмағандай, кездейсоқ қысып, өмірдегі маған ашық эгоға бағыттады.
  
  
  Алты
  
  
  Оның ұзын, арық дерлік беті қара көзді және толқынды шашы бар, бір жіпке абайсызда түсіп кеткен. Сонымен қатар, эго ерекшеліктері, бет-әлпеттері бейтарап бетперде киіп қозғалмаса да, еріндері жалпақ күлімсіреп қисайған.
  
  
  "Ол ұшып бара жатты", - деді ол өте британдық ағылшын тілінде мұңайып. "Енді эмудың қашып кетуіне жол беру сіз үшін ең ақымақтық болды".
  
  
  Эму оған қолын бұлғап, оған өз қолын тигізбеуге тырысты. "Сіз бұл тұмсықты менің өмірімнен алып тастай аласыз ба?"
  
  
  "Не? Ах!" Ол күлді. Уэбли сырғанап кетті бүйірлік минут белбеуімен төлейді және жоғалып кетті. "Сіз американдықсыз, солай емес пе?" Ол бұл идеяға қынжылған сияқты.
  
  
  "Иә. Ал қашып кеткенім үшін мені кінәлаудың еш мәні жоқ. Егер сен осы дәлізге Q E II сияқты кірмесең, оны эго өлтірер еді!".
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізді. "Ал, кейде солай болады, солай емес пе?" Ол кең жымиды. "Сен не ойлайсың? Оның соңынан ерейік пе? Мүмкіндік бар ма?"
  
  
  "Ол қазірдің өзінде бұл жерден алыс", - дедім мен. "Мен эгоды ұмыта аламыз ба деп қорқамын".
  
  
  Ол мені мұқият зерттеді. "Мен сені танымаймын, досым. ЦРУ? Әскери барлау?"
  
  
  Оны сабырмен айтты: "Мен американдық туристпін. Сен не туралы айтып тұрсың?"
  
  
  Ол күлді. Адамның эго алмасы оның нысанасы артқа шегінгенде жоғары-төмен секірді. Ол твид твид киген, әдетте британдық стильдегі үлкен, әдемі адам болатын. "Сіз біздің ойымызда жоқсыз, солай ма?"
  
  
  Ол күрсінді. "Тігіншіні алып кет. Оның Парсоны. Барри Парсон жазған. Британдық субъект. Испаниядағы демалыста. Ал сен ше?"
  
  
  "Джордж Пибоди." Сол сияқты, ол да өзіне сенімді".
  
  
  Ол ашуланып күлді. "Қоқыс."
  
  
  "Шынында да, иә", - деп жауап берді ол да күліп. "Бұл жерде қараңғы. Сіз эгоға ұрынғыңыз келе ме?"
  
  
  "Кешіріңіз өтінемін?"
  
  
  "Эгоға қойыңыз. Білесіз бе. Эгоды осында күтіңіз".
  
  
  "Ах. Бақылауларды қолдау керек пе? Оңды түрде. Мен онымен толықтай келісемін, ежелгі заман".
  
  
  "Мені Джордж деп ата".
  
  
  Ол күрсінді. "Онда Джордж."
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Біз күтеміз". Оның, төсекке барды және оның шетіне отырды.
  
  
  Ол мені mimmo-дан өткізіп, арқасын бас тақтаға тіреп, жастыққа құлады. Оның қалтасында қалай дірілдегенін естідім. Ол бір қорап испан темекісін суырып алып, аузына салып, ұзын балауыз сіріңкемен тез жағып жіберді. "Ах. Кешірім сұрау. Түтін?"
  
  
  Оның басын шайқады. "Тастап кетті".
  
  
  "Сіз тіпті оған қалай кірдіңіз?" - кенет ол сұрады.
  
  
  "ДДСҰ?" Оның бетін бұрып жіберді, өйткені мен мұның бәрі ақымақ болып көрінетінін білдім. Бірақ қауіпсіздік әрқашан болды.
  
  
  "Маса", - деді Парсон, ее мүлдем қабілетсіз сияқты.
  
  
  "Жақсы." Ол дұрыс мұқабаға жету жолын көруге тырысты. "Бұл әйел Малагада тұрады", - дедім мен. "Ол менің кәсіпкер досыма тұрмысқа шыққан. Алайда, күйеуі Швейцарияда қожайынымен ойнай бастағанда, әйел сіз маса деп атайтын еркекпен жыныстық қатынасқа түсуге шешім қабылдады. Енді ол күйеуімен қарым-қатынасы туралы айтып беремін деп қорқытып, оны бопсалауда. Мен оның сеньораның атынан Москитті fold paper шантажының эгосын тоқтатуға және одан бас тартуға мәжбүрлеу үшін әрекет етемін ".
  
  
  Темекі түтіні ауаға көтерілді. Қараңғы болды, бірақ мен Парсонның абдырап күлгенін көрдім. Ол тағы да мысқылдады, өте тыныш, өте менсінбей.
  
  
  "Сіз клишелерді қалай қолдану керектігін білесіз", - деді ол әңгіме барысында. "Джордж? Джордж, бұл қажет пе?"
  
  
  "Сіз шынайы оқиғаны сұрадыңыз. Бұл шынайы оқиға". Оның, оған бұрылды. "Ал сен ше?"
  
  
  "Ах. Ол." Ол терең дем алды. "Ал, масалар, мен көп жағынан білемін, бірақ үлкен әуесқой сияқты емес".
  
  
  "Жақсы", - деп бастадым мен ұялып.
  
  
  "Ол негізінен маған prezzolata тапаншасы ретінде белгілі. Бұл сынған латын сөзі Тут адам /Эго шын аты Альфреддо Москато, сондықтан Москит. Эго Испанияда жұмыс істеу үшін Рифма арқылы жіберілді, бірақ мен қандай жұмыс екенін білмеймін. Неаполитандық шыққан москит "
  
  
  "Бірақ сен оны неге аңдып жүрсің?"
  
  
  "Бұл
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Алғашында бұл әскери емес іс болса, қазір әскерилендірілген іске айналды. Масалар алты ай бұрын Римдегі біздің адамдар арқылы бір адамға шабуыл жасап, эгоды өлтірген ".
  
  
  "Одина по сіздің адамдарыңызбен кездеседі ме?"
  
  
  "Әскери барлау", - деді Парсон құрғақ. "Бізді Жерорта теңізіндегі есірткінің заңсыз айналымы алаңдатады. Қарулы күштер бұған толы. Біз Екінші дүниежүзілік соғыстың басынан бері эгоның екі жағын да тоқтатуға тырыстық. Ал үшеуін Москато өлтірген кезде біз қазір құбырда болдық ". Парсон ойлана тоқтады.
  
  
  Ол оған басын изеді. "Түсіндім. Кешірім сұраймын".
  
  
  "Мен Испанияда өткен аптада масалардың осында екендігі туралы хабарлама алған кезде болдым. Ол оны табуға тырысты, бірақ сәтсіздікке ұшырады. Сосын дәл осы кеште менің жолым таусылып қалды, ол сенің жезөкшемен сөйлесіп тұрғаныңды білді, ол оны жай ғана сұрады, содан кейін ол дискотекаға қайтып келіп, осында қонаққа келді.
  
  
  "Әскери барлау?" Мен оған үйреніп қалдым. "МИ-6?"
  
  
  "Шындығында, бес". Ол күлді. "Сіз МИ-6 туралы ойлаған кезде өте қырағысыз. Алтыншы, әрине, тыңшылық. Ал бестік - бұл қарсы барлау. Дұрыс па? Енді ол сіздің жеке куәлігіңіз туралы сізді алаңдатпайды, өйткені мен сіздердің Янкилердің қауіпсіздікке және осының бәріне өте мұқият қарайтыныңызды білемін. Дегенмен, бұл біздің қарым-қатынасымызды қиындатпауы керек. Мен оған тандемде жұмыс істеуді және біздің адам Москатоны алуға тырысуды ұсынамын ".
  
  
  "Москатоға қатысты қандай бұйрықтарыңыз бар?" Одан сұрады.
  
  
  "Кешірім сұраймын ба? Ой. Шындығында, Масалар өте тітіркендіргіш ойыншы. Маған эгоды санауды бұйырды".
  
  
  "Жалпы эго?"
  
  
  "Иә. Эгоды жойыңыз".
  
  
  "Оның артында кім тұр деп ойлайсың?" Одан сұрады.
  
  
  "Мафиоздар, сөзсіз. Ол бұрын әкелер үшін талай рет жұмыс істеген".
  
  
  "Мен Джастин үшін өкінемін".
  
  
  "Үш?" Ол маған бос жүзді көрсетті.
  
  
  "Өлтірілген адам. Сіздікі..."
  
  
  "О, Үш Делани. Иә. кедей үш". Парсон күрсінді. "Ал, ол қосылған кезде не істеп жатқанын білді, солай емес пе?"
  
  
  Ол қараңғыда оған қарап тұрды. Оның, бұл британдықтарға ұқсайды деп ойладым. Қатты үстіңгі ерін және осының бәрі.
  
  
  "Сіз өзіңіздің қамқоршыңыздан не аласыз?" ол менен мысқылмен сұрады.
  
  
  "Меценат?"
  
  
  "Адасқан әйел?" Ол кідірді. "Сіз оның ішінде Масаның орнын алдыңыз ... махаббат па?"
  
  
  Ой. Менің мұқабамдағы оқиға. "Бұл таза рыцарь штопоры", - деді оған күлімсіреп.
  
  
  "Сіз янкилерде шынымен де тым ескірген ерлікке иесіз. Жарайсың!"
  
  
  Біз үнсіз қалдық.
  
  
  Бір сағаттан кейін біз Москато қайтып келмейді деп шештік.
  
  
  Екі сағаттан кейін біз қонақүй бөлмесінде ішіп отырдық. Ол кезде "Барри" мен "Джордж" болатын. Ол әлі де күдікті болды, бірақ ол ақпаратқа әкелуі мүмкін деп шешті.
  
  
  * * *
  
  
  Хуана есік алдында жасырын отырды, шашы иығына түсіп, көздері доғаларға толып, әдемі жүзі қабағын түйді.
  
  
  "Пульхритюдтің бұл көзқарасы қандай?" - деп айқайлады Парсон бір стақан коньякты бұлғап.
  
  
  "Бұл Хуана", - дедім мен. "Сәлеметсіз бе, Хуана".
  
  
  "Бұл сен маған айтқан сеньора ма?" - деп сұрады Парсон күрделі қимылдармен. Ол да өзі сияқты мас болған.
  
  
  "Жоқ, әрине", - дедім мен. "Бұл - менің әйелім!" Парсон маған жыл сайын жүгінетін. Сосын артына қарады да, Хуанаға қадала қарады.
  
  
  "Мен қазір айтамын! Сенің талғамың керемет, қария! Дәмі керемет!"
  
  
  Оның орнынан тұрып тағзым етті. "Рахмет, Барри. Ой, Хуана. Кіріңіз, өтінемін. Кешіріңіз, мен кешігіп қалдым. Оны ескі досы қарсы алды".
  
  
  Парсон күлді. "Иә, расында, қымбаттым. Бұл Барри Парсонның есімі".
  
  
  "Бұл Хуана Пибоди", - дедім мен.
  
  
  Хуана енді ояу еді. Ол маған ашуланып қарап бөлмеге кірді. "Не болды?"
  
  
  "Мен саған кейінірек айтамын, әйел", - дедім мен Эйге Парсонның алдындағы мәртебесі туралы еске салып. "Айтуға жеткілікті, мен өзімнің ескі досым Барри Парсонды Six-те кездестірдім".
  
  
  "Бес", - деді Парсон.
  
  
  "Мен айтқанымдай, бес және бір- алты". Ол жымиды. "Бізге қосылыңыздар, Хуана?"
  
  
  "Кеш болды, мен шаршадым".
  
  
  "Сен шаршаған емессің", - деді Парсон оған жақындап, нахқа мұқият қарап. "Сен өте сергек көрінесің". Ол еңкейіп, иегін көтеріп, ернінен тез сүйді. "Көрдің бе?"
  
  
  Ол жарылысты күтіп, көзін жұмды. Және бұл ешқашан болған емес. Ол көзін қайта ашқанда, оның Парсонға жымиып, сиқырлы түрде айналысатын темекі шегіп жатқанын көрді, эй, аузыңа кіріп кетті. Испандық түтін жарқыраған шыңның эгосының айналасында көтерілді.
  
  
  Оның есеңгіреп диванға сүйеніп отырды. Азат етілген Хуанаға не болды?
  
  
  Хуана енді Парсонстың көзіне қарады, денесі бос және оған қарай иіліп тұрды. "Сіз британдықсыз, солай емес пе?"
  
  
  "Парсондағы кәрі жүнді арыстан!" - деді ол күліп. Ол Е.Е.-ны құшақтады. "Сіз янкилер аналықтардың супер тұқымын жасап жатырсыз".
  
  
  Ол оны сілкіп тастаған жоқ. "5?" - деп растады Хуана. "Бес деген нені білдіреді?"
  
  
  "Әскери барлау", - дедім мен. "Қарсы барлау, иә, Барри?"
  
  
  Парсон басын изеді. "Мүлдем фантастикалық, қария. Ол, мен айтамын, екеуің менің орныма қазба жұмыстарын жүргізіп, сусын ішкің келмей ме?".
  
  
  Хуана жарқын жымиды. "Сүю."
  
  
  Оның көзі әлсіз көтерілді. "Жарайды."
  
  
  -Сен де келе аласың, Джордж.
  
  
  "Мен айтамын", - деді ол мүмкіндігінше шын жүректен. Ол Дэвид Нивенге ұқсай бастады.
  
  
  * * *
  
  
  Маған эгоды Хуанаға беруге тура келді. Ол эгоды ол ойнағандай шебер ойнады.
  
  
  Барри Парсонның вилласындағы қонақ бөлмеде әулие жанып тұрған. Бұл әдемі жиһаздалған пәтер болатын.
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  ce, Испания жағалауы үшін әдеттегі стильде безендірілген - кілемшелер, гобелендер, қалың ағаш орындықтар, дивандар, үстелдер.
  
  
  Біз бөлмеге кірген кезде ол әлі мас күйінде ойнап жүрген. Бұл ең жақын болғандықтан, ол, диванға қарай жүрді де, басын артқа еңкейтіп, қорқынышты түрде есіней отырып, оның шетіне түсті.
  
  
  Хуана маған қарады, сосын бұрылып Парсонға күлді. Ол менің бағытыма жалт қарады да, күлді де, Хуананы қолына алды. Олар ұзақ және терең сүйісіп отырды. Ол оларды көздерінің саңылаулары арқылы бақылап, Хуан Ривераның теңдесі жоқ суретшісі қандай екенін тағы да ойлады.
  
  
  "Que bruto! En nuestra casa! Mil rayos te patten!"
  
  
  Оның басын көтерді. Есік алдында бір әйел қолын кеудесіне айқастыра отырып, Парсон мен Хуанаға қарап отырды. Ол қоңыр шашты, қара қоңыр көзді, терісі кілегейлі сұлу жас келіншек еді.
  
  
  Парсон Хуананы өзінен аулақ ұстады да, есік алдындағы әйелге бұрылды. "Елена", - деді ол. "Бұл Джордж, ал бұл Хуана".
  
  
  "Хм!" - деп күрсінді Елена.
  
  
  Хуана Парсонға, сосын әйелге тағы бір қарады. "Сен кімсің?" - деп ақырын сұрады ол.
  
  
  "Бұл менікі..." Парсон маған бұрылып, "... әйел" деп көзін қысып тұрғандай болды.
  
  
  Ол оған басын изеді. "Қалайсың, Елена?"
  
  
  "Елена Моралес", - деді ол күлімсіреп. Ол Парсонға бұрылып, иегін көтеріп, оған төмен қарады да, томпайып тұру үшін жанымдағы төсекке қарай жүрді.
  
  
  Хуананың жүзі бір сәтке бұлыңғыр болды, бірақ содан кейін Парсон оны қысып, Елена кірген есік арқылы бөлмелерден шығарған кезде сиқырлы түрде тазартылды. Біраз уақыттан кейін оның стақандар мен бөтелкелердің сылдырлағанын естіді. Көбірек сусындар!
  
  
  Еленаның халаты оның иығынан түсіп кетті. Халатының астында ол жұқа түнгі көйлек киіп, кеудесінің сұлбасын анық көрді. Нах толық дене бітіміне ие болды және басынан тобыққа дейін талғампаз пішінге ие болды.
  
  
  "Сіз шынымен Парсонға тұрмысқа шықтыңыз ба?" Одан сұрады.
  
  
  Ол бұзық күлді. "Неге білгің келеді?"
  
  
  "Себебі мен қызықпын".
  
  
  "Мен сізді хабардар етіп отырамын".
  
  
  "Сен айтпайсың ба?"
  
  
  "Менің ойымша, бұл үлкен мәселе емес". Ол қолын созып, мұрнымды шымшып алды. "Менің ойымша, сіз мұны білесіз деп ойлаймын".
  
  
  Оның қолын созып, иығынан ee ұстады.
  
  
  "Эй, сенің әйелің", - деді ол. "Ол әдемі. Менің ойымша, Барри оны жақсы көреді".
  
  
  "Жүр, ханым", - деді ол маған сүйеніп тұрғанда, халат ыңғайлы түрде шешіліп.
  
  
  "Мен сенің не айтып тұрғаныңды түсінбеймін", - деп күлді ол.
  
  
  "Қалай болғанда да, әрқашан тым көп сөйлесу", - деді ол ақылмен. "Сен олай ойламайсың ба, Джордж?" Ол шешті бұл "Хор-хэй".
  
  
  "Иә, болжам бойынша."
  
  
  Біз бір күн күркіреген елдегідей бас қостық, ол көрші бөлмеде бөтелкелер мен стақандардың шырылдағанын естігенін есіне алды. Бірақ бұл бәрі болды. Парсон ол жерде бізге не араластырса да, Елена екеумізге қандай стақандарға сыймай қалды. Сосын мен оны көрмедім, Парсон мен Хуану.
  
  
  Елена да ішімдіктің жоқтығы туралы пікір білдірген жоқ. Ол маған өмір бойы оны қалай сағынғанымды көрсетуге тым бос емес еді.
  
  
  Ол менің иық қапшығымнан және менің 38- от оның Люгерінен үлкен қанағат алды. Ол эгосын ашуға тырысты, бәрі араласып кетті. Бұл мен киген соңғы нәрсе болды, тіпті одан да көп. Әйтеуір ол менің қабығымды алып, оны плиткалы еденге лақтырып жіберді.
  
  
  Оның, қорғансыз сезінді - онсыз оны "жалаңаш" деп айта жаздады.
  
  
  Ол шамның қосқышына қолын созып, брылевты өшірді.
  
  
  Оның айтуынша, көрші бөлмеде бөтелкелердің найзағайы тоқтаған.
  
  
  Жеті
  
  
  Соль-Ньеве тау шаңғысы курортына жету үшін Сьерра-Неваданың оңтүстік беткейлеріне қарай бұралмалы жолмен Малаганы айналып өту керек. Біз тіркелген Сьерра-Невада қонақ үйі Прадо Лланоның түбінде болды, ал Хуана екеуміздің костюміміз шаңғы трассасына шықты.
  
  
  Боррегуиластың ақ беткейі шаңғы трассасын Пикачо де Велета мен Прадо Ллано арасындағы жарты жолда бөледі. Прадо Лланодан шығатын төменгі аспалы жол аяқталса, жоғарғы аспалы жол Боррегиластан басталады. Машина бөлмесі жақын жерде.
  
  
  Екі параллель барранкада Боррегуиластан Прадо Лланоға дейінгі төменгі шаңғы трассалары бар. Олар гранит пен слюданың барлық жерінде өткір жотамен бөлінген, онда тіпті ең қалың жауған қардың өзінде қардың кішкене бөліктері ғана көрінеді.
  
  
  Прадо Лланодан Боррегуиласқа дейін созылатын аспалы жол жеңіл жолдар орналасқан негізгі барранканың үстінде ілулі. Неғұрлым күрделі соқпақтар шығыста көршілес жырада орналасқан.
  
  
  Ол қонақүйдің айналасында жүгіріп келе жатқан балконда шаңғышыларға қарап отырды, бірақ көп ұзамай мен қарағаннан гөрі шаңғы тебуді жақсы көремін деп шешті. Бірақ оның мұқабасын қамтамасыз ету үшін ол Rolleiflex 1 көмегімен жарты ондаған суретке түсті, оны балта реквизиттері бөліміне тегін түсіріп, төмендегі үйлер мені көргеніне көз жеткізді.
  
  
  Бұл шаршататын сапар болды, және көп ұзамай ол ішке кіріп, етігін лақтырып жіберді де, шаршап-шалдығып төсекке жатып алды. Бірақ мен ұйықтай алмадым. Оның, соңғы екі күндегі оқиғалар туралы ойладым.
  
  
  Екі күннен кейін масалардың егіздерді өлтіргеніне екі күн өтті Рико Корелли - орынбасардың эгосы. Барри Парсонмен және Елена Моралеспен кездескеннен кейінгі екі күнде мүлдем ештеңе болған жоқ. Бірақ ол Митч Келлимен байланыста болды және Хоктан бірнеше хабарламалар келді:
  
  
  ЗАТ
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  : Бізге, қандай жағдайда басқа жағдайларда Рико Кореллимен тікелей сөйлесуге тырыспаңыз. AXE-нің онымен келісімі өзгеріссіз қалады. Эго тарапынан екі жақтылықтың ізі жоқ. Тина Бергсон арқылы одан хабарлама алғанша күтіңіз.
  
  
  ЛАУАЗЫМЫ: Біздің ақпаратымыз Москатоның қазір Малагада немесе Торремолиноста жоқ екенін көрсетеді. Қайталамаңыз, оның соңынан еруге тырыспаңыз. Оны мұқият қадағалаңыз.
  
  
  ЛАУАЗЫМЫ: Sol y Nieve-дегі кездесу әлі де әзірлену үстінде.
  
  
  ЛАУАЗЫМЫ: Барри Парсон туралы сұралған ақпарат жоқ. МИ-5 мұндай адамның бар-жоғын ашпайды. Аты бүркеншік ат екені анық; МИ-6 ағымдағы миссияның эгосы аяқталмайынша, эго тұлғасын ашпауы мүмкін. Кешіріңіз, бірақ бізде бұл схемадағы эго немесе эго рөлдерінің расталуы, жоққа шығарылуы жоқ.
  
  
  ЛАУАЗЫМЫ: Москато - көп жылдар бойы мафияда жұмыс істеген жалдамалы өлтіруші. Ол сондай-ақ еркіндікте соққылар жасайды.
  
  
  ЛАУАЗЫМЫ: Елена Моралес - ол туралы аз мәлімет бар. Нахтарда Испания аумағында үкімет үшін тыңшылыққа, қарсы барлауға немесе жасырын жұмысқа қатысқаны туралы жазбалар жоқ. Дегенмен, ол мүлде испандық емес, француз немесе итальяндық болуы мүмкін. Ешқандай жетекші жоқ.
  
  
  ЛАУАЗЫМЫ: Энсенадада мерген сізге шабуыл жасаған кезде Москатоның Мексикада болғанын растау. Сонымен қатар, оның Еуропаға сапарларын Иберия арқылы болмаса да, сізбен бір уақытта жасағандығы туралы жазбалар бар.
  
  
  Бұл Хоуктан болды.
  
  
  Екінші күні таңертең, содан кейін қосалқы студент Рико Кореллиді өлтіру маған Хуанамен таңғы ас кезінде қоңырау шалды.
  
  
  - Келли, - деді дауыс. "Тина римдік мұрыннан хабарлама алды. Бүгін кешке Соль и Нивеге бару керек".
  
  
  "Дұрыс."
  
  
  "Эго іздеме. Бірінші түнге дейін күтіңіз. Түн ортасында аспалы жолдың машина бөлмесіне барыңыз және сол жерде эго контактімен кездесіңіз. Контактінің аты - Артуро. Ол сіз бен Роман Нос арасында кездесуді жоспарлайды сіз Хуанамен кездесуді қай уақытта ұйымдастыруыңыз керек. Бірақ алғашқы екі кездесуге жалғыз бару керек ".
  
  
  "Түсіндім."
  
  
  "Дауыс және бәрі", - деді Келли. "Сәттілік."
  
  
  "Күте тұрыңыз. Тина қалай?"
  
  
  "Қосылу."
  
  
  "Қабырғалар қашан ол курортқа барады?"
  
  
  "Ештеңе айтылған жоқ. Эрнандес ee-ді әлі босатқан жоқ және оны қашан жіберетінін айтқан жоқ".
  
  
  "Парсон туралы бірдеңе бар ма?"
  
  
  "Теріс".
  
  
  "Елена Моралес пе?"
  
  
  "Дәл солай".
  
  
  "Балалар, сендер шынымен де көп жұмыс істейсіңдер, солай емес пе?"
  
  
  "Ой, Ник!"
  
  
  * * *
  
  
  Күндізгі сағат төрттер шамасында ол төсегінен құлап, шаңғы шалбарын, көйлегі мен жемпірін киді.
  
  
  Шаңғышылар әлі де еңістерде болды. Оны қызыл күртеше киген ер адамдар, жасыл күртеше киген қыздар, ең төменгі қабаттың аллеяларынан түсіп келе жатқан күртеше киген екі жыныстың да фигуралары көрді. Аспалы жолдың ең төменгі баурайында қозғалтқыш бөлмесінің миммосынан өткеннен кейін, мен оның екінші баурайының Боррегилаға қарай көтеріліп келе жатқанын көрдім, ең биік Велета шыңына дейін үлкен бұрылыспен.
  
  
  Аспалы көліктер әлі де жұмыс істеп тұрды, бір уақытта көтеріліп, төмен түсіп, тағы біреуінен өтіп, толып, бос түсіп келе жатты. Оның машина бөлмесіне ойлана қарады.
  
  
  Рико Корелли жазған. Егер ол оның деллаға қалай қарайтынын білсе ғой. Қонақ үй кішкентай болды - оны вестибюльде өз орнын алып, Сұңқар мен қанжарлардың күлкілі шапандары мен қанжарларынсыз кездестіруге болатын еді. эго қолдаушылар.
  
  
  Әлі де. Қазірдің өзінде бір адам қаза тапты. Рико Корелли қауіпті миссияда жүрген ірі адам болды. Қауіпсіздік маңызды болды.
  
  
  Оның, Хуананың бөлмесінің есігін қақты.
  
  
  "Иә?"
  
  
  "Төмен түсейік, Хуана".
  
  
  Біз ерлі-зайыптылар ретінде бірге шықтық - мен жыныстық қатынас пен махаббат оттары әлдеқашан сөнген ерлі-зайыптыларға тырысамын. Бойдақ күйеу мен пәк әйел.
  
  
  * * *
  
  
  Ауа салқын, бірақ сергітетін. Қар шаңғымен сырғанау үшін өте қолайлы болып шықты, тек дұрыс жерлерде ұнтақтың жеңіл қабаты болды. Ешқандай дауыл болжанбаған. Бірақ мен сол түні қар жаууы мүмкін екенін сездім.
  
  
  Біз Один үшін Прадодағы соңғы үстелдердің айналасында осындай ойын ойнаймыз және коньяк қосылған ыстық шоколадты сіңіреміз. Төрт адамнан тұратын топ беткейлерден түсіп, шаңғылар мен таяқтарды асхананың қабырғасына қойып, орындық пен орындықтарды іздеді.
  
  
  Олар неміс тілінде сөйледі. Мен оны неміс тілінде аздап білемін, сондықтан мен оларға орындықтың жартысын ұсындым. Олар Хуанаға жалт қарады да, асығыс келісті. Партия төрт адамнан тұрды. Біреуі қырықтың ортасында еді, топтың көшбасшысы екені анық; қалған үшеуі отыздың ортасында болса керек. Көшбасшы неміс тілінде сөйледі, бірақ іс жүзінде Делле швейцариялық болды. Қалған үшеуі аралас болды - даниялық және екі неміс.
  
  
  Олар Хуанадан көздерін ала алмады, содан кейін де мучачо оларға бумен пісірілген төрт шыныаяқ шоколад әкелді.
  
  
  "Эрр Бруно Хауптли", - деді үлкен жігіт менің қолымды қысу үшін қолын созып.
  
  
  "Джордж Пибоди." Штаттардың айналасында".
  
  
  "А, иә! Әрине. Ол американдықтардан бір нәрсе біледі екпін сіздің неміс тіліңізде".
  
  
  "Кешірім сұраймын", - деп күлдім мен. "Бұл Хуана, менің әйелім".
  
  
  "Осындай бақытты бала!" Бруно Хауптли айқайлап, серіктеріне сөйлеп, неміс тілінде ол маған үйленгенін түсіндірді.
  
  
  - Иә, Иә, - деді екі неміс Хуанаға қарап. Дэйн шоколадқа батып кетті.
  
  
  "Сіздер, халық, ертең шаңғы тебесіздер ме?" - деп сұрады Герр Хауптли.
  
  
  Хуана басын изеді. "Біз ниеттіміз".
  
  
  "Ах! Ертең мен оның баурайында болмаймын, бірақ келесі күні немесе жақын арада болуы мүмкін
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  т! " - деді Герр Хауптли толқып, жамбасынан қағып." Неге біз оның айналасында дуэт жасамасқа - мен трионы айтамын ", - деді ол мені есіне алып.
  
  
  Хуана жарқырап кетті. "Мен мұны жақсы көрер едім!"
  
  
  "Пибоди мырза?"
  
  
  "А, сүйемін, сүйемін!"
  
  
  Барлығы күлді, өйткені бұл маған ұнамайтыны анық еді.
  
  
  Әңгіме жалғаса берді. Хауптли кенет Хуананың қолынан ұстап, оны орындықтан алып шығып, онымен бірге шаңғылары мен таяқтарының үстіне еңкейіп қалды. Олар оның шаңғымен сырғанап жүрген сарайы туралы кейбір техникалық талқылауларға тереңірек үңілді. Хуана қайнап, ысқырып жатты.
  
  
  "Герр Хауптли", - деді оған неміс тілінде жастардың қасына. "Ол кәсіпкер, дірілдеп тұр ма?"
  
  
  Менің қасымдағы неміс классикалық түрде көгілдір көзді және аққұба шашты болды. "Иә! Герр Хауптли - ең табысты бизнесмендердің бірі. нарықтағы нағыз кәсіпқойлар", - деді ол. "Nen-ге үлкен жауапкершілік жүктеледі".
  
  
  "Ол демалыста ма?" Одан сұрады.
  
  
  "Бір аптадан кейін Парижде үлкен жиын өтеді. Қазір Герр Гауптли күн сәулесінен, қардан және... рахаттанып, демалып жатыр".
  
  
  Үзіліс.
  
  
  Немістер күлді, ал мұңлы емес Дейн алақанын үстелге қақты.
  
  
  "Қыздар!"
  
  
  Күлкі.
  
  
  Бұл маған неміс операсының осы бір ескі комикстерін еске түсірді, мен оны кеш спектакльде көрдім - 1930 жылдардағы ескі фильмдер. Бұл туралы бірдеңе маған мүлдем дұрыс емес болып көрінді. Бірақ мен мұны түсіне алмадым.
  
  
  * * *
  
  
  Мейрамхана тау шаңғысы курортындағы әдеттегі асхана сияқты ұйымдастырылған, бөлменің ортасында эстакада стиліндегі бір ұзын үстел және бөлменің қабырғаларында шағын үстелдер бар.
  
  
  Біздің топ - Хуана және оның Герр Хауптли және эго достарына қосылды - бүкіл қауымның ортасында ашық болды. Хауптли мырза үнемі айналысатын тевтондық әңгіме-дүкен құруды жалғастырды. барлығын таң қалдырды және таң қалдырды. Тіпті неміс немесе ағылшын тілдерін түсінбейтін олар да харизма арқылы эгоға толығымен гипнозға түскендей болды.
  
  
  Ол ұзақ ас кезінде асықпай, қонақүйдің қалған келушілеріне мұқият қарады.
  
  
  Ол римдік мұрынды қалап, айналамдағы жүздер теңізінде нағыз Рико Кореллиді көруге тырысты. Мүмкіндіктер жоқ сияқты көрінді.
  
  
  Оның уақыты белгілі болғанға дейін он бір отыз жаста еді. Бренди келді, ол отырды да, эгосын жұтып қойды. Герр Хауптли тыныс алу үшін кідіргенде, оның, Хуанаға бұрылды және айтты: "Мен ұйықтар алдында таза ауамен демалуға шығамын. Жүр, жаным?"
  
  
  Ол маған жайбарақат күлді. "Жоқ, жаным. Кешірім сұрау. Тым суық. Кешікпе".
  
  
  Оның, күлімсіреп, коньякты аяқтады.
  
  
  "Герр Хауптли, бұл нағыз рахат болды. Ертең кездескенше, әлде бір күні - шынымен бе?"
  
  
  "Иә", - деді Герр Хауптли, шарап, бренди және тамаққа деген толқудан беті қызарып. "Auf weidersehen".
  
  
  Оны орындығы итеріп жіберді де, екі неміс пен даниялға тағзым етіп, адам көп жиналған мейрамханадан өтіп кетті.
  
  
  Сыртта өте суық болды. Ауа салқын болды. Ол басын шығарып алды да, жоғарыға біздің бөлмеге оралды да, өзіне құлаққап пен шұлық сатып алды. Ол сондай-ақ жел қорғағышты киіп, иық қапшығындағы салмақтарды тексеріп, пышақтың тобығыма байланғанына көз жеткізді.
  
  
  Оны бұралмалы соқпақ басына еш қиындықсыз жеткізді. Ғимараттарды қорғаудан алыс жерде, мен Сьерра-Невадаға келгенімде, күзен олармен бірге сезінгеннен де суық болдым. Мен өзімді жартылай жалаңаш сезінгенше жел киімімді кесіп өтті.
  
  
  Машина бөлмесінде тыныштық болған жоқ. Таудың баурайында да бізге дыбыс шықпады. Оның иығынан артына қарады. Қонақ үй нөмірлері мен Прадоға қарайтын терезелердің айналасындағы әлемнің сары сәулелері ақ қардың үстінде алтын өрнектерді жасады.
  
  
  Орындықты көтеру машинасы орналасқан ғимарат қармен қоршалған. Оны аңғарға қарайтын негізгі кіреберіс көре алды. Қозғалтқыш бөлмесінің есігі жабық, бірақ құлыпталмаған. Оның тұтқасы бұрылып, оны итеріп жіберді. Ғимарат іші өте қараңғы болды, дегенмен жұлдыздардың қардағы шағылысуы аздап тыныштық әкелді. Түннің бір уағында да аспанның қаншалықты жарық болғаны таң қалдырады.
  
  
  Оны дөңгелектің артында бұрылысқа дейін көруге болатын, мұнда аспалы жолдар жарты шеңбер бойымен кері бағытта бұрылған. Жартылай шеңбердің ішінің ортасында аспалы жол болды, ол оларға паромды таңертең техника іске қосылғанша ұстап тұрды.
  
  
  Ол қазірдің өзінде алға қарай бара жатқанда, аспалы жолдың миммосынан өтіп бара жатқан біреуді көрді. Ол кірген кезде біз кім болсақ та, ол ғимараттың ішінде немесе басқа кіреберіс арқылы кірген. Ол, ол мені күтіп тұрған шығар деп ойлады. Сонда ол, әрине, менің байланысатын адамым болады.
  
  
  Артуро.
  
  
  Оның бір бөлігін алып, эгосын жұлып алды да, шиеленісіп, "Артуро" деп сыбырлау үшін аузын ашып алға жылжыды.
  
  
  Оған бұл туралы ешқашан айтқан емес.
  
  
  Басқа біреу жасады!
  
  
  "Артуро!"
  
  
  Дыбыс аспалы жолдың артынан шыққандай болды. Оның бір бөлігін алып, сол жерде эго силуэтін жасады. Егер ол Артуроны шақырса, ол Артуро емес еді. Ал оны Артуро шақыруы керек болғандықтан, ол бұл адамның әлі де хема болатынын білді - Артуроны менен бұрын табуға тырысатын, менің жағымда емес біреу.
  
  
  "Иә?" - деп сұрады дауыс үлкен қозғалтқыш бөлмесінің екінші жартысында.
  
  
  Әп-сәтте қатты дауыс естілді
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  , мылтықтың жаңғырығы - осы шағын бөлмеде жүздеген барабанның дауысы сияқты алға-артқа тербелген баяндама. Қызғылт сары жалынның жарқылы пайда болды және бірден жоғалып кетті. Оның айқайы оның сол жағынан естілді.
  
  
  Оны бірден еңкейіп, аспалы жолдың артындағы фигураға атып жіберді.
  
  
  Біреу испан тілінде балағат сөздер айтты. Менің сол жағымда құлап жатқан дененің дауысы естіліп, стырсыған дыбыс естілді. Оны тағы бір рет атып, аспалы көлікпен келе жатқан адамды көруге тырысты. Мен бізге эгоның бір бөлігін ажырата алмадым.
  
  
  Есік қайта ашылып, оның фигураны білуі; қашып кетті. Оны дыбыс шыққан жаққа тағы бір рет атып жіберді күні, содан кейін қараңғылық арқылы орынға қарай жүгірді.
  
  
  Ол жерде ешкім болған жоқ.
  
  
  Есік болды - машина бөлмесіне екінші кіреберістің басы. Оны ашып, сыртқа қарады. Ешкім көрінбеді. Ол тез сыртқа шығып, қарлы беткейге жоғары және төмен қарады. Бізге одина. Ешкім.
  
  
  Ғимаратқа қайтып келгенде, оны біреудің ентігіп, ысқырғанын естіді, оны бетон еденде жатқан бала мен оның үстінде тізерлеп отырған стал тауып алды. Эго оны мүлде көре алмады.
  
  
  "Артуро?" Одан сұрады.
  
  
  "Иә". Ол қалтырап кетті.
  
  
  "Мен оны көруге келген адаммен қайда кездесуім керек?"
  
  
  "Велетаның шыңы - Пикачо-де-Велета. Сағат он екіде. Ертең кешке".
  
  
  "Жарайды", - деп сыбырладым. Оның, еңкейіп. Оның эго-ның тыныс алуының қиындағанын естіді. Сосын, ол басқа бірдеңе айтып үлгермей жатып, таныс гүрілдеген дыбыс естілді, ол сылдырмаққа қатты ұқсайды, бірақ шын мәнінде бұл мүлде сылдырмақ емес.
  
  
  Басқа нәрсе.
  
  
  Өмір денеден кетеді.
  
  
  Артуро қайтыс болды.
  
  
  Оның, тез көтеріліп, машина бөлмесінен шығып, ұзартылған және дайын фигурамен жалаңаштарды айналып өтіп, Прадо Лланоға жеткенше және қонақүйге жүгіргенше.
  
  
  Ол артына бір-ақ рет қараса, машина бөлмесінде әулиенің жанып тұрғанын, ішінде қара фигуралар жүргенін көрді.
  
  
  Мылтықтың дауысы қатты болып, бүкіл Соль-и-Ньев полициясына ескерту жасады. Азаматтық гвардия сонда болды.
  
  
  Оны есеңгіретіп, баспалдақпен көтеріліп, вестибюльден өтіп, коньяктың күшті жұтымымен тыныс алуға тырысып, барға қарай солға бұрылды.
  
  
  Бұл көмектесті.
  
  
  Бірнеше.
  
  
  Бірақ онша емес.
  
  
  8
  
  
  Артуродағы атыс пен кісі өлтіруді тергеуден кейін бірден шарықтау шегіне жеткен күңгірт толқу жарты сағаттың ішінде толығымен басылды. Тау шаңғысы курортында орналасқан азаматтық гвардия мәйітке күтім жасап, келушілер мен қызмет көрсетушілерден жауап алудың ұзақ, жалықтыратын процесін бастады., курортта.
  
  
  Ол полиция жұмысына қызғанышпен қараған жоқ. Бұл жылдың осы уақытында осындай биіктерде қажымас, алғыссыз және әсіресе ыңғайсыз жұмыс болды. Олар жақсы адамдар еді.
  
  
  Менің жолым болды. Мені маған ештеңе әкелген жоқ.
  
  
  Коньяк мені бірнеше сәтке қалдырады. Мен қонақүйдің фойесінен кіріп-шыққандардың барлығын бақылап отырып, көзімді ұстадым. Ол Торремолиностағы вилладағы қоқыс жәшігінен тауып алған адамға ұқсайтын адам болар еді, мен бұл адамды Маса деп ойладым.
  
  
  Ақыры ол орнынан тұрып, залға кірді де, Прадо Лланоға қарады. Қазір шетелде ешкім жоқ сияқты көрінді.
  
  
  Оны вестибюль кесіп өтіп, біздің бөлме орналасқан қабаттағы екінші қабаттың басындағы баспалдақпен көтерілді. Кілтті есікке салғаннан кейін көрші бөлмеде оның күлгенін естідім. Хуананың күлкісі.
  
  
  Жымиып, есікті итеріп жіберді де, брылев оны қосты. Сонымен, ол қосылады герра Гауптли оның бөлмесіне. Кем дегенде, ол тіпті өзінің теутоникалық мінез-құлқымен күлкілі болып көрінді. Бір нәрсе жұбатты - мұндай экстраверт адамның бірнеше жасырын әжімдері болды.
  
  
  Оның күні жақындап, құлағын соған қойды.
  
  
  Күлу. Көңілді шампан флейтасының айналасындағы көпіршіктер сияқты ұға арқылы ұшып кетті. Хауптли мырза қонақ бөлмеге қарағанда қоқыс жәшігінде жақсырақ болуы керек, - деп ойлады ол жалқаулықпен. Математикадан оған сенбеді.
  
  
  "Өтінемін", - деді Хуана. "Ал мұзды сонда қойдым, өтінемін, Барри?"
  
  
  Барри!
  
  
  Қабағын түйіп, бір күннен кетіп қалды.
  
  
  Барри Парсон ба?
  
  
  Ол кезде оның дауысы өшіп қалған, бірақ әбден танылатын - сөзсіз британдық акцент, күңгірт көңілділік пен күңгірт толқу - эго арқылы естілетін.
  
  
  "Негізі, жаным. Бір стақан виски, келе жатыр!"
  
  
  Біз Парсонды соңғы рет Малагада көрдік. Келесі күні, содан кейін кісі өлтіру доппельгенгер Рико Корелли Елена екеуі маған және Хуанаға дүкен аралап, түскі ас ішу үшін қосылды. Біз олармен бірге Соль-и-Ньевке кетер алдында кешкі асқа бардық. Бірақ біз олардың айналасындағы ешкімге қайда баратынымызды айтпадық, өйткені біз таңертең ерте білмедік. Парсон біздің қайда екенімізді қайдан біледі? Ал ол неге біздің артымыздан кетті? Ол масаның да бізді аңдып жүргенін байқады ма? Әбден мүмкін. Комаров осында болды - мен оның Артуроны өлтірді деп күдіктендім. Кем дегенде, бұл ең айқын мүмкіндік болды.
  
  
  Бірақ неге Парсон масаның соңынан ерсе, оны тоқтату үшін ол жерде болмады? Ал неге...?
  
  
  Маса туралы ой мені тоқтатты. Ол тез арада ойша қайта ойластырылды және карталарды мүлдем жаңа мәмілеге ауыстырды. Содан кейін ол Барри Парсонның өзі мәлімдегендей, МИ-5-тің кінәсіз британдық офицері болмауы әбден мүмкін екенін түсінді.
  
  
  Осылайша:
  
  
  Торремолиностағы москит жасырынған виллаға маған тартпа қосылады.
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  бұл эмуға алдыңғы түнде эгоға қызмет көрсетуге көмектесті.
  
  
  Оны жатын бөлмесінен ер адам тауып алып, ұстап алмақ болған, бірақ менің сөзім үзілді. Ер адам қашып кетті. Өзін Барри Парсон деп таныстырған тағы бір адам жатын бөлмеге өзін британдық құпия агент, содан кейін москит деп мәлімдеді.
  
  
  Парсон мүлде агент болған жоқ делік. Қоқыс жәшігіндегі адам жай ғана Джон До болды делік. Масалар Джон Доуды сол жерде жарнамалап жатыр делік, содан кейін жалған масаның жоғалып кетуіне жол беру үшін менің сөзімді бөлді. Содан кейін эму мені Масаның жоғалып кеткеніне сендірді делік.
  
  
  Ол кезде ол Маса болатын! Барри Парсон! Және ол жай ғана менің артымнан Соль-Ньевке барды, артымнан машина бөлмесіне барды, Артуроны өлтірді, бәлкім, Артуро менікі деп ойлап, қашып кетті. Енді ол Хуанамен бірге қоқыс жәшігінде болды, эго нағыз Рико Кореллиге әкеледі деп үміттенді!
  
  
  Ол суық термен жабылған.
  
  
  Оның асығыс телефонына жақындады. Әр бөлмеде бір-бірден люкс. Телефонды алды да, кресло бірден жауап берді - түннің бір уағында көп қоңырау соғылмайды.
  
  
  "Пибоди ханым, өтінемін".
  
  
  Бір сәттен кейін оны көрші бөлмеде телефон қоңырауы естіді.
  
  
  "Сәлеметсіз бе?" Бұл Хуана болатын.
  
  
  "Бізге сөз айтқан жоқ. Бұл Ник. Мен оны Парсоннан естимін. Бұл дұрыс емес нөмір деп елестетіп көріңізші".
  
  
  "Мен өте өкінемін. Ол, менің ойымша, сенде бар..."
  
  
  "Эгоңды сонда ұста. Мен оны ертең түнде, түн ортасында Кореллимен кездестіремін. Велета. Байланыс өлі. Мүмкіндігінше Парсонды түні бойы сонда ұстаңыз. Ол өлтірген адам болуы мүмкін Кореллидің әріптесі".
  
  
  "Өтінемін, сен мені мазалап жүрсің, мен бұған шыдаудың қажеті жоқ".
  
  
  "Эмуға ештеңе айтпау. Эгоңызды байланыста ұстаңыз. Егер сіз мұның бәрін түсінсеңіз және оны орындай алсаңыз, айтыңыз:" Мен дөрекі болғым келмейді, бірақ мен саған көмектесе алмаймын. Сосын телефонды қой."
  
  
  "Мен дөрекі болғым келмейді, бірақ мен саған көмектесе алмаймын".
  
  
  Оны іліп қойды. Оны бөлменің екі шетінде де Парсонның дауысы естіді.
  
  
  "Бұл кім еді, Хуана?"
  
  
  "Қате нөмір. Әлдебір мас ағылшын".
  
  
  Парсон күлді. "Оның американдық емес екеніне сенімдісіз бе?"
  
  
  "Ол да сен сияқты екпінге ие болды", - деп жауап қайтарды Хуана.
  
  
  Жақсы қыз! Ол ұнтақ сияқты салқын болды.
  
  
  Оны шаш қыстырғышы, жүк көлігі тексеріп, тасбақа жемпір мен күртеге ауыстырды. Ол қайтадан барға бара жатқан. Оның қонақ үйі ойлансын. Және ол түннің екі жағында да бұл бөлмеде қалғысы келмеді. Бәлкім, оны барменге бардың жанындағы демалыс бөлмесіне кіргізу үшін төлеген болар еді.
  
  
  Әулие оны өшіріп, үнсіз шығып кетті.
  
  
  Бар дәл оның эгосы тастап кеткендей болды. Мен оның айналасына қарадым. Барлығы қазірдің өзінде ұйықтап жатқаны екіталай.
  
  
  Оны орындық сынап көрді. "Бәрі қайда?"
  
  
  "Дискотека", - деп таң қалды клера. "Жертөледе."
  
  
  "Мен ешқандай шу естімеймін".
  
  
  "Бұл дыбыс өткізбейді, Сектор".
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізіп, баспалдақпен төмен түсті, ол ойлағандай, қонақүйдің төменгі деңгейіне апарды, онда жабдықтау қондырғылары орналасқан.
  
  
  Үш күн төмендегі қону алаңынан шығарылды, ал біреуі: ДИСКОТЕКА.
  
  
  Оның, оң жақтағы барға барып, сусынға тапсырыс берді. Фламенко бишісіндей киінген, бас сүйегіне ұзын мұрттары бар бармен сусынды тез дайындады.
  
  
  Енді мен оған дискотекаға келушілерді мұқият аралап шығуға рұқсат бердім. Бұл жер оны байқамады: егер бұл шынымен масалар Барри Парсон болмаса, кісі өлтіргеннен кейін масалардың жасырынған жері болуы мүмкін.
  
  
  Бірақ мен оны, Торремолиностағы вилланың жатын бөлмесінде алғаш көрген адамды көрмедім.
  
  
  Ол отырайын деп жатқанда танысын көрді.
  
  
  Ол алыс бұрышта, жалғыз өзі, үлкен жалпақ тасты имитациялайтын құрылымның асып тұрған бөлігінің астында отырды. Осы жарқын сәттердің бірінде Сергей Е.Е.-нің бетінен ашық ұрды, ол жыпылықтап, басқа жаққа қарады.
  
  
  Бұл Елена Моралес екені анық.
  
  
  Бұл шарада оның рөлі қандай болды? Ол Барри Парсонның Sol y Nieve-ге не үшін келгенін білді ме? Ол оның бір бөлігі болды ма? Әлде ол жай ғана бейкүнә куәгер, Парсон өз бөлігін қорғау үшін орнатқан витринаның бір бөлігі болды ма?
  
  
  Әлде ол Парсон туралы қателесті ме?
  
  
  Ол, оған жақындады, кенеттен оның үстінде қараңғыда пайда болды және кең жымиды.
  
  
  "Сәлем Елена".
  
  
  "Джордж! Қандай жағымды тосын сый!"
  
  
  "Сен қашан келдің?"
  
  
  "Ах, Барри және ол мұнда шамамен он бірде келді. Екеуміз де душ қабылдадық, киім ауыстырдық және асханаға бардық, бірақ, әрине, тамақ ішуге уақыт болды. Ал біз сенің әйеліңді көрдік. Ол сенің жегеніңді айтты кетіп қалды ". Оның көздері жарқырап тұр. "Іс бойынша".
  
  
  "Бірақ дауыс сен жалғызсың!"
  
  
  "Ал, біз осында түстік, үшеуміз. Мұнда тағы бір сүйкімді адам болды. Неміс. Барри багажды сұрыптау үшін жоғарыға көтерілуге мәжбүр болды. Ол шамамен жарты сағаттан кейін оралды. кету. Содан кейін біз биледік және ... "
  
  
  "Неміс қанша уақыт қалды?"
  
  
  Елена күлді. "Сіз мұны қарсы тексеру деп атайсыз ба, Джордж?"
  
  
  Ол күлді. "Әрине, жоқ. Барри багаж арқылы қайтып келгеннен кейін не болды?"
  
  
  "Неміс мен айтқанымдай кетіп қалды, содан кейін он екі отызға жуық Барри Хуанды бөлмесіне апаратынын айтты. Хуана шаршады. Ол маған осында күтуімді айтты". Ол ашуланып қабағын түйді. "Мен әлі осындамын."
  
  
  Мен оған сусындарға тапсырыс бердім.
  
  
  "Егер Барри сізге қоңырау шалмаса не болады?" Одан сұрады, г
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  менің Хуанға берген нұсқауымды есіме алғанда.
  
  
  Ол күлді. "Мен жалғыз ұйықтаймын".
  
  
  "Таза болуы мүмкін."
  
  
  Оның көздері менің бетіме шоғырланды. "Сен маған бірдеңе айтасың ба?"
  
  
  "Мүмкін".
  
  
  "Жарайды", - деді ол маған бұрылып, қолын жамбасыма қойып. "Дауыс мен саған не айтайын. Неге бөтелкені алып, менің бөлмеме көтерілмеске? Біз Барри сонда қайтып келгенше күтеміз".
  
  
  Оны бір бөтелке коньяк алып, біз бірге баспалдақпен көтерілдік. Елена аздап тоқыды, бірақ ішімдігін жақсы ұстады.
  
  
  Ih бөлмесі үшінші қабатта болды. Елена сөмкенің айналасындағы кілтті алып, маған қызмет етті. Оның есігін ашып, ішке кіргізді. Ол әулиелерді бойына сіңірді, ал ол артымыздан есікті жауып тастады.
  
  
  Ол бірнеше қағаз шыныаяқтарды алып, бөтелкесін ашып, коньяк құйып, кереуеттің шетінде отырып іше бастады.
  
  
  "Сіздің әйеліңіз өте әдемі", - деді Елена.
  
  
  Ол оған басын изеді.
  
  
  "Сізде отбасылық мәселелер бар ма?"
  
  
  "Басқалардан артық емес".
  
  
  "Бірақ сіздің жаныңыз басқа еркектерді ұнататын сияқты".
  
  
  "Барри қалай?"
  
  
  "Иә".
  
  
  "Барри сенің күйеуің бе?" Одан сұрады.
  
  
  Ол басын шайқады. "Біз кейіп танытамыз". Ол күлді.
  
  
  "Сіз эгоды қашаннан бері білесіз?"
  
  
  "Ах. Мүмкін бір ай".
  
  
  "Эгомен қай жерде кездестіңіз?"
  
  
  Ол қабағын көтерді. "Малагада".
  
  
  "Барри өмір сүру үшін не істейді?"
  
  
  Ол күлді. "Ол махаббат жасайды".
  
  
  "Жоқ. Менің айтайын дегенім, бұл эго мәселесі ме?"
  
  
  "Мен ерлердің ісіне араласпаймын".
  
  
  Ол оған басын изеді. Әрине. Ол болмас еді. Ол испандық еді. Испандық әйел күйеуінің "басқа" өміріне араласпайды - ешқашан.
  
  
  "Ал сен", - деді ол күлімсіреп. "Сен не істеп жатырсың?"
  
  
  "Мен фотографпын", - дедім мен мұқабамда не болғанын есіме түсіруге тырысып, содан кейін лезде толық амнезия. "Мен интернетте сатамын".
  
  
  "Ах."Елена маған мұқият қарады. "Білесіз бе, ол сізді камерамен ешқашан көрген емес".
  
  
  "Біз демалыстамыз", - дедім мен еріксіз.
  
  
  "Бұл шын мәнінде британдықтар үшін де", - деп ақырын күбірледі ол.
  
  
  "Барри де ешқашан жұмыс істемей ме?"
  
  
  Ол басын шайқады. "Ол компанияның Ұлыбританиядағы өкілі екенін айтады. Сауда өкілі".
  
  
  Бұл жаңа болды. Бұл Парсонның аңызы болғаны анық. Ол nen туралы көбірек білуге шешім қабылдады.
  
  
  "Ол не сатады?"
  
  
  "Мен шынымен білмеймін. Мен одан сұрамаймын".
  
  
  "Ол Ұлыбританиямен хат жазысып көріне ме?"
  
  
  "Мен олай ойламаймын. Ол оның хат жазғанын ешқашан көрген емес. Бірақ ол телефонмен көп сөйлеседі".
  
  
  "Ах."
  
  
  "Менің ойымша, оның хатшысы бар. Ол онымен үнемі сөйлеседі".
  
  
  "Мен көріп тұрмын." Оның қабағы түйілді. "Ол қайда?"
  
  
  "Мен білмеймін. Ол телефон соғып жатыр, мен оның қайда қоңырау шалып жатқанын білмеймін, өйткені ол бастаған кезде мен бөлмеде жоқпын. Немесе ол эмуға қоңырау шалғанда, оған эмуға телефон беру керек, ол күтіп тұр. оның бөлмеден шығуы үшін ".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Сіз испандық әйелдер кереметсіз", - дедім мен. "Америкалық әйел күні бойы тыңдады. Немесе эго тыңдады". "Бірақ тыңдамау үшін арнайы тәртіп қажет".
  
  
  Ол басын изеді. Сосын ол күлді. "Мен үшін тым көп."
  
  
  "Сіз тыңдап отырсыз ба?"
  
  
  "Мен істеймін."
  
  
  Оның, күлді. "Жақсы қыз".
  
  
  "Дегенмен, ол ешқашан пошта бизнесі туралы айтпайдыболып табылады. Ол әрқашан адамдар туралы айтады. Мен түсінбейтін адамдарға. Ол ih-ді" сол, немесе өзі, немесе еркек, немесе әйел "деп атайды.
  
  
  Агент үшін бұл жақсы әңгіме сияқты мағынасы жоқ.
  
  
  "Сіз эго хатшымен сөйлесіп көрдіңіз бе?"
  
  
  "Иә. Ол мені ақымақ деп ойлауы үшін оны аздап баса айтты". Ол маған кенеттен пиксиге ұқсайтын әзіл-қалжыңмен күлді.
  
  
  Оның жамбастарын қысып алды. "Сен мүлде ақымақ емессің, Елена".
  
  
  "Бірақ ол мені ақымақ деп санайды".
  
  
  "ДДСҰ?"
  
  
  "Крис. Барри сөйлесетін әйел".
  
  
  "Білесіз бе, ee басқа есім бе?"
  
  
  Елена басын шайқады.
  
  
  "Ол онымен сіз өзіңіздің эгоңызды білгенше сөйлесті ме?" - деп сұрады ол, шынымен де, қайда баратынымызды білмей, жай ғана ақпарат жинаудың әдеттегі жолын жалғастыра отырып.
  
  
  "А, иә. Ол әрқашан онымен байланыста болды. Ол өзінің іскерлік мәселелерін шешу үшін қалааралық нөмірлерге қоңырау шалды".
  
  
  "Англияда ма?"
  
  
  "О, жоқ, әрқашан емес. Кейде Францияда".
  
  
  "Сіз бұл Франция екеніне сенімдісіз бе?"
  
  
  Ол қабағын түйді. "Менің ойымша, иә. Мен оны әрдайым мұқият тыңдай бермеймін, Джордж. Менде әрқашан дұрыс мүмкіндік бола бермейді. Неге сонша қызығасың?"
  
  
  "Маған Барри ұнайды". Ол жымиды. "Мен жай ғана қызық, бизнес қай елде, ол залда".
  
  
  "Маған Барри де ұнайды".
  
  
  "Барри екеуміз Хуанамен бірге виллаға үйге келген түнді білесің бе?"
  
  
  "Иә".
  
  
  "Ол сол күні қайда болды?"
  
  
  "Ол күні бойы үйде болды. Менің ойымша".
  
  
  Демек, ол Кореллиге оқ атқан жоқ - бұл Москит немесе белгісіз компания. Барри москит емес еді - ешқандай мүмкіндік жоқ.
  
  
  "Ал ол сол күні Криспен сөйлесті ме?"
  
  
  "Крис?"
  
  
  "Қыз. Хатшы".
  
  
  "Ах. Жоқ. Мен оны олай ойламаймын. Ол виллада қалды. Біз жағажайға бардық".
  
  
  "Жағажай? Қыста ма?"
  
  
  "Біз күн астында құмда отырдық". Ол күлді. "Бұл қызық болды."
  
  
  "Келесі күні ше? Англияға қоңыраулар бар ма?"
  
  
  "Жоқ. Сол күні ештеңе болған жоқ".
  
  
  "Кейінірек?"
  
  
  "Менің ойымша, ол бүгін таңертең қоңырау шалып жатыр. Білесің бе, бүгін ерте".
  
  
  "Кристің қызы ма?"
  
  
  "Әулие. Ол сүйкімді қыз. Өте тиімді. Менің басымда оның суреті бар. Білесің бе? Осы кеңседегі үстелге отырады. Өте ресми".
  
  
  Ол оған басын изеді.
  
  
  "Мен оны телефоннан көріп тұрмын. Оның, мен оның Барримен сөйлесіп тұрғанын көремін. Ол мені жабдықтады деп ойлайды, ал ол маған ұнамайды". Елена тістерін көрсетті.
  
  
  "Ол сен және Барри туралы біле ме?"
  
  
  "О, әрине. Кристина екеуміз..."
  
  
  оған жетті
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  және ee қолынан ұстады. Эй сусын оны төгіп жібере жаздады. "Бұл не?" Ол екпінге көшті.
  
  
  "Кристина? Сіз айттыңыз - Крис".
  
  
  "Бұл бірдей атау. Бірдеңе дұрыс емес пе?"
  
  
  Бірдеңе дұрыс емес. Бір нәрсе өте дұрыс болды. Енді бәрі өз орнына келді. Крис Кристина болатын. Кристина Кристина болатын. Алдыңғы жағы жоқ ортасынан кесілген Кристина Тина болатын.
  
  
  Елена күрсінді. "Сіз кетесіз бе?"
  
  
  Оның басын шайқады. "Тіпті саған мұндай идеяны не берді?"
  
  
  "Сіздің ойыңыз қазірдің өзінде басқа жерге кетті".
  
  
  Оның қолын созып, қолына алды. "Енді жоқ. Қарашы. Коньяк енді жоқ. Идеяларыңыз бар ма?"
  
  
  "Мен бұл туралы ойлаймын", - деді Елена менің қолымнан босап. "Мен ыңғайлырақ нәрсе кидім".
  
  
  Ол орнынан тұрып, жуынатын бөлмеге кетті.
  
  
  Ол сыртқа шыққанда, ол бізге ешнәрседе өзін жайлы сезінбеді.
  
  
  Ал мен мүлдем ыңғайлы болдым.
  
  
  Тоғыз
  
  
  Таңертең Хуана қонақүйдің асханасына кіріп, маған келгенде таңғы асын ішіп кете жаздады. Ол жаңа ғана душқа түсіп, жымиды.
  
  
  - Қайырлы таң, Пибоди ханым, - дедім мен орнымнан тұрып, беліме тағзым еткендей кейіп танытып.
  
  
  - Қайырлы таң, Пибоди мырза, - деді ол құрғақ сөйлеп.
  
  
  Ол отырды.
  
  
  "Сен тітіркенген сияқтысың", - дедім мен круассанға май жағып жатып. "Сіздің қоқысыңыздағы тастар?"
  
  
  Ол ешкім тыңдамағанына көз жеткізу үшін жан-жағына қарады. Қазіргі уақытта асханада тағы алты меценат қана болған.
  
  
  "Мен эгоды түні бойы сонда ұстадым, тек сен үшін!" ол маған мұрнының астынан ұрды.
  
  
  "Рахмет" дедім мен. "Сізге ұнағанына сенімдімін".
  
  
  Ол қатты қызарып кетті. "Енді мұның бәрі не туралы?"
  
  
  "Мен саған айттым. Ол тіпті Барри Парсонның өзін кім деп атайтынының бәрі екеніне әлі сенімді емес".
  
  
  Ол жан-жағына қарады. Үстімізде даяшы асылып тұрды. Күлімсіреп ол тапсырыс берді, даяшы асығыс кетіп қалды. Ол маған бұрылды. "Мен де", - деп мойындады ол.
  
  
  Оның, жоғары қарады. "Ой?"
  
  
  "Сіз ол Кореллидің келбетін өлтірген адам болуы мүмкін дедіңіз".
  
  
  "Оның беру қайтып келді. Ол мұны істей алмады. Оның әлібиі бар".
  
  
  "Бірақ ол мафия туралы көп білетін сияқты."
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Ол өзін агентпін деп мәлімдейді. Ал британдық әскери барлау мафияның есірткі желісін жою үшін жұмыс істеп жатыр".
  
  
  "Мен мұның бәрін білемін. Бірақ ол екіталай, меніңше,."
  
  
  "Қызық" деп ойладым. Менде әрқашан бір ой болды.
  
  
  "Түні бойы қайда болдың?" кенет ол сұрады.
  
  
  Даяшы Эйге континентальды таңғы ас салынған науа мен бумен пісірілген кофе ыдысын алып келді.
  
  
  "Мен басқасына тоқтадым".
  
  
  Бір қасы көтерілді, ол орамды ашып, эгоға май жағып жіберді. "Ой?"
  
  
  "Парсон ханым".
  
  
  "Егер Парсон ханым болса", - деп күлді ол. "Мен сені дискотекада ұрып-соғуға болады деп ойладым".
  
  
  "Мен солай істедім."
  
  
  "Өлтірілген адамға іс жүзінде не болды?"
  
  
  Мен оның айналасына қарадым. "Масалар менің артымнан машина бөлмесіне кіріп, оны өлтірді. Алайда ол кездесу орнын біледі. Бүгін түн ортасында мен оны Кореллимен кездестіремін".
  
  
  "Сіз де осында осылай еркін сөйлескеніңіз жақсы ма?"
  
  
  "Кофе ыдысындағы қате?" Оның, күлді. "Мен бұған күмәнданамын. Бірақ өз бөлмеңізде құпия сақтағыңыз келетін ештеңе айтпаңыз. Оның, бұл қарғыс атқыр нәрсенің тыңдалып жатқанына сенімдімін. Менің ойымша, әлеуетті өлтіруші Корелли маған осылай шабуыл жасады. Хуана, Парсон Корелли туралы бірдеңе айтты ма? "
  
  
  "Корелли?" Ол басын шайқады. "Жоқ, неге?"
  
  
  "Менің ойымша, ол Тина Бергсонды біледі".
  
  
  Хуана қатып қалды. "Сіз бұған сенімді бола аласыз ба?"
  
  
  "Шындығында, жоқ." Ол, артқа сүйенді. "Неге?"
  
  
  "Ол, білесіз бе, итальян тілінде сөйлейді. Өте жақсы".
  
  
  "Тина Бергсонның бұған не қатысы бар?"
  
  
  "Мүлдем ештеңе. Оның, Корелли туралы ойладым".
  
  
  "Сіз Парсонды итальяндық және Кореллиді біледі деп ойлайсыз ба?"
  
  
  Хуана басын шайқады. "Ол біз туралы ештеңе ойламайды. Оған жай ғана итальяндық фразаны айтқан кезде мені таң қалдырғанын айтты".
  
  
  "Қандай сөйлем?"
  
  
  Ол қызарып кетті. "Есімде жоқ".
  
  
  "Бірақ сіз оның итальяндық екенін білесіз бе?"
  
  
  "Ол мұны мойындады. Ол да өте керемет болды".
  
  
  "Ал бұл кездейсоқ болды ма?"
  
  
  "Тіпті өте." Хуана өз табағына қарады. Ол кенеттен примаға айналды және дәл болды. Ол іштей күлгенімен, күлген жоқ. Сүйіспеншіліктің ортасында байқамай қалған нәрсе оны мұны білді. Және ол жақсы бай итальяндық фразамен шықты. Қызық. Өте қызықты.
  
  
  "Ол шаңғы тебеді ме?" Одан сұрады.
  
  
  "Мен білмеймін. Айтайын дегенім, оны білу керек пе?"
  
  
  "Мен жай ғана ойладым. Біз бүгін баураймен жүреміз, Хуана. Оның мұқабада пайда болуы керек. Ал мен бірнеше суретке түсіргенім жөн". "Жарайды. Ол осы будуарлық жұмыстардың бәрінен шаршады".
  
  
  "Сіз бұған өте жақсы шыдайтын сияқтысыз", - дедім мен оның айналасына қарап отырып. "Шындығында, сен оны ешқашан олай көрген емессің... о, егер менің не айтқым келгенін түсінсең, қуаныштымын".
  
  
  Ол ашуланды. "Мен сенікін аламын ..."
  
  
  "Қазір, қазір", - деп ескертті олар, con leche кофесінің қалған бөлігін жұтып жатып.
  
  
  "Сен қашан шаңғы тебесің?"
  
  
  "Мен өз бөлмеме көтеріліп, алдымен тазалауым керек".
  
  
  Ол басын изеді. "Мен тоғыз отызда дайын боламын".
  
  
  "Сонда тоғыз отыз. Шыңға шығайық. Велета. Ойнайсың ба?"
  
  
  "Әрине!" Оның иегі жоғары көтерілді. Ол маған қарсы шықты. Ол өзін жақсы сезінді. Ол әлі де өзінің мәні мен теңдігі үшін күресті. Жақсы қыз.
  
  
  * * *
  
  
  Біз өз жабдықтарымызды Prado Llano-ға шығардық және осындай ойында аспалы жолдарда бірінші жасау үшін Боррегуиласқа дейінгі жарыс.
  
  
  Бұл сергітетін күн болды, күн аспанда биік тұрды, ал жел аздап ылғал әкелді.
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  ре. "Ол түнде қар жауады", - деп ойладым мен. Оның есіне алды, алдыңғы түні ауада қардың иісін сезгенім. Енді бұл болады, ол бұған сенімді болды.
  
  
  Аспалы көлік серпіліп, дірілдеп тұрды, біз Сьерра-Невада шыңдарына жоғары және жоғары көтеріліп отырдық. Сол жерден бәрі көрініп тұрды. Барған сайын суып бара жатты - тез. Оның артына бұрылып, төмен қарады, бұл дүниенің ақырына қарағанмен бірдей болды. Үлкен қашықтықта Гранада ұшақтарының барлығы менің алдымда жайылып жатты, бірақ төменде тұман болса да, барлығының толық панорамалық көрінісін өшіруге жеткілікті.
  
  
  Кезекші оны ұстап тұрғанда біз аспалы жолдан секіріп түсіп, көшедегі пәтерлерді араладық. Бұл жерде өте биік, ауасы жұқа, жан-жағымыздан суық жауып, киіміміз арқылы теріге сіңіп кететін.
  
  
  Біз үнсіз шаңғы трассасының басына келдік. Бұл шөлді ел еді - толығымен слюда тақтатастарымен және қармен жабылған - еш жерде ағаштар, қалың бұталар болған жоқ. Тек қар, тастар мен аспан. Ол үнсіз австриялықтарға жабысып, Хуананың канадалықтармен күресіп жатқанын бақылап отырды.
  
  
  Біз сол жерде еңіске қарап бірнеше минут тұрдық, сосын оны қалпағынан алып тастадық, қалпағын құлағымызға тартып, эй деп қол бұлғадық.
  
  
  "Алдымен сен!"
  
  
  Ол басын изеп, тізесін бүгіп алға қарай итеріп жіберді де, бірінші құлаудың тік бөлігімен қозғала бастады.
  
  
  Оның соңынан еріп, демалып, шаңғылардың шетіндегі қытырлақ қардан ләззат алды. Біз ең жақсы ауа райы жағдайында болдық.
  
  
  Бір күні біз демалдық, ол ih үшін таңғажайып құндылық әкелген бірнеше бутерброд әкелді. Біз ih жедік және бір-бірімізге сөз айтпадық. Біз жай ғана күн сәулесінде демалып, тау баурайының жалғыздығы мен сұлулығына тәнті болдық.
  
  
  Біз бутербродтарды дайындап, әрі қарай жүрдік.
  
  
  Бұл тамаша жүгіру болды.
  
  
  Керемет.
  
  
  Боррегиласадан сәл төмен түсіп, біз күні бойы қонақүйдің фойесінде отырдық, Барри Парсонмен және Елена Моралеспен әңгімелер алмасып, от жанып, туристер келіп-кетіп жатты. Терезенің сыртында біз Боррегиластан Прадо Лланоға дейінгі төменгі жолды көрдік және әртүрлі шаңғышылардың пішіндеріне түсініктеме беруге уақыт бөлдік.
  
  
  Ақыры демалуға және душ қабылдауға шықтым. Кешкі ас әдеттегідей көп мөлшердегі тағамдармен қарапайым болды, ал он бір-отызда ол аздап қобалжи бастады. Сол сәтте біз әлі отырып ішіп отырдық.
  
  
  Ол кешірім сұрап, бөлмесіне көтеріліп, жүк көлігі мен шпилькасын тексерді. Сосын мен оны алып шықтым, сол жердің картасын алып, сол күні таңертең шаңғы трассасының басынан оны көрген Велета ескерткішіне баратын жолды тексердім. Сол кезде оған айтылғандай, Гранада маңындағы Коста-дель-Сольдегі Мотрилге баратын үкіметтік жол бетон конструкциясының жанынан ашық түрде өтетін.
  
  
  Прадо Лланодан шыққан жол Прадо мұражайынан шамамен үш миль қашықтықта кәдімгі тас жолға қосылды. Оның бағыты солтүстікке қарай айырға, содан кейін оңтүстік-шығысқа қарай Велетаға тас жолда белгіленді. Ол картаны бір минутқа қойып, жалға алған "Реноның" кілтін алып, залға түсті.
  
  
  Асханада оны Хуана әлі Еленамен бірге отырғанын көрдім. Парсон қайда кетті деп ойлаймын. Мен сол жерде тұрмын, ол терезеден "Рено" тұрған қонақүйдің алдыңғы жағына қарады. Бірнеше фигуралар Прадо бойымен қозғалған, бәлкім, Эсканың бар стилінде. Олардың айналасындағылардың бірі Герр Гауптли болды.
  
  
  Ол қонақүйдің алдыңғы күндерінен сырттағы қараңғылыққа қарай жүрді де, менің қол бұлғап тұрғанымды көрді:
  
  
  "Ұмытпаңыз, біз бұл жарысты бір күні жасаймыз!
  
  
  "Мен мұны күндізгі жарықта жақсы көрер едім", - деді оған неміс тілінде.
  
  
  Ол қатты күлді де, фойеге кірді.
  
  
  Оның Ренодағы күннің батуы. Беткейлерден салқын жел соғып тұрды. Көлік суық, бірақ жайлы болды. Қозғалтқыштың қызуы эгоды тез қыздырады.
  
  
  Жеңіл қар жауа бастады. Жабысуға әлі ерте еді, бірақ ол жолдың бойында тұрған мұзды қар дақтарына түсіп жатты. Тротуардың шетінде қар үйінділері жинала бастады.
  
  
  "Рено" қанағаттанған құс сияқты ызылдады. Ол баяу жүрді және жолдың ортасындағы жарқыраған ақ сызықты мұқият қадағалады. Қос жолақты жол екі көліктің өтуіне арналған тар жолақ болатын. Оны Гранада арқылы өтіп бара жатқанда автобус пен көліктердің басқа біреудің миммосынан әрең өтіп бара жатқанын бақылап, пілдің ынтымақтастықсыз бөкенмен жұптасқанын есіме түсірді.
  
  
  Оны Прадо Лланоға қарай келе жатқан екі көлік күтіп алды, содан кейін негізгі жолға шықты, ол бұрылыстармен жүру және Велетаға қарай бұрылу үшін бұрылды. Қар күшейе түсті. Ол әлемнің сәулелерін кесіп өтіп, менің алдымда перде жасады. Автомагистраль оны әрең көретін, ал кіреберіс жолдан кеңірек болғанымен, ол кез келген жерде басып озуға немесе трюкпен жүруге арналмаған.
  
  
  Renault бұралмалы жолмен оңай жүрді, бірақ мен қардың тротуарға аздап жабыса бастағанын көрдім. Кейде оны тас жолдың шеттері мүлде көре алмайтын.
  
  
  Баурайдан болат көтерілді
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  енді оған Renault-қа барлық бензинін беру керек болды. Ол төмен беріліске ауысып, қардың ұлғайып келе жатқан беті арқылы баяу және абайлап қозғалды.
  
  
  Ақыры оның белгісін көрді: ВЕЛЕТА. Ал белгінің арғы жағындағы қара жол басты жолдан жартастың басындағы таныс бетон ескерткішке қарай бұрылып бара жатты.
  
  
  Оны Renault қара жолға итеріп жіберіп, қатты тастардың айналасында жарылған тегіс жерге жеткенше тастар мен мұздың үстімен айналды. Көлік көрінбеді.
  
  
  Менің сағатым біріншісінің бес минутын көрсетті. Рико Кореллиге не болды деп ойлаймын. Содан кейін менің ойыма тағы бір ой келді: Артуроның қайтыс болғаны белгілі болған кезде Корелли кездесулерді өткізбеуге шешім қабылдады ма? Корелли де қазір тастың артына тығылып, оның мені ату үшін ашық жерге шығуын күтіп жүр ме?
  
  
  Оның тұтануы сөніп, Renault қайтыс болды. Мұздатылған батпақта барлық жерде шинаның іздері болды, бірақ олар ештеңені білдірмеді. Ол шошып кетті. Бұл жерде таудағы ең оңаша жерде жалғыздық болды. Тек Корелли мен ол ғана болды - және ол осылай ұйымдастырды. Артуроның өлімі үшін мені өлтіресің бе? Базильо ди Ванессидің өлімі үшін бе?
  
  
  Оның шамдары абайлап сөніп қалды. Біраз уақыт ол шешімді таразылап отырды. Содан кейін оның батуы жел қорғағышқа түсіп, "люгерді" тартып алды. Бақылау тақтасындағы бөлімде қалта шамы бар еді, мен оны әдетте өзіммен бірге алып жүремін, оны эго алып шығып, іске қосады.
  
  
  Сосын "Рено" есікті ашты. Жел маған қорқынышты әсермен соқты. Оны жел сөндіргішін өзіне қарай итеріп жіберді де, есікті күңгірт қағып жауып, "реноның" жанында тұрды. Оны түнде фонарьдың сәулесі түсіріп, компастың барлық нүктелерінен жел соғып тұрған шыңның басында жан-жаққа атқылап жатқан қарды ғана көрді.
  
  
  Ескерткіш сол жерде үйілген, қараңғы және тыныш, эго оны айналып өтіп, артқы жағынан тартылған көк Sim картасын тапқанша. Ол қалай екенін білмеді эго жүргізуші эгоды мұз бен мұзды батпақтан өтуге көндірді, бірақ ол сол жерде тұрды. Оның капотына қолын тигізді. Әлі жылы болды.
  
  
  Ескерткіштің артқы жағында ескерткішті аяқтаған алғашқы шеберлер қалдырған құрылыс материалдарының үйіндісі болған. Ол желден жасырынуға тырысып, "Симканың" жанында тұрды, дәл сол жерде оның жанынан кенет шу естілді.
  
  
  Оның қолында "Люгер" мықтап ұстап, бетін дыбыс шыққан бағытқа бұрды. Жел соғып, дыбысты бұзып, эгосын жан-жаққа лақтырып жібергенде, ол оның қимылмен бетпе-бет қарап тұрғанына немесе қарамағанына сенімді емес еді.
  
  
  Сосын оны шагги естіді.
  
  
  Оны люгер қолына ұстап, көздеп, сығуға дайын тұрды.
  
  
  "Ах, Пибоди", - деді дауыс орамал арқылы.
  
  
  Ол мұны түсінбеді.
  
  
  Бірақ ол фонарь шамының дақтарына кіргенде, оның эгосы бірден белгілі болды.
  
  
  Бұл Барри Парсон болатын.
  
  
  Бірақ қазір оның британдық акценті мүлде болмады. Ол түсініксіз сөйлеу түрімен сөйледі, бұл мені осы уақытқа дейін ол тек британдық құпия агент рөлін атқарды деп сендірді.
  
  
  Ол кім еді?
  
  
  Ол үйілген құрылыс материалдарының артынан алға басып, менікін сілкіп жіберу үшін қолын созды.
  
  
  Ол тоңып қалды.
  
  
  "Демалыңыз", - деді Барри Парсон. "Бәрі тәртіппен. Оның Корелли. Рико Корелли жазған".
  
  
  10
  
  
  Айналамызда қар ұзақ айналып жүрді, айналамызда ешкім қозғалмады. Барған сайын суық және суық болды.
  
  
  "Жарайды ма?" - деді ол еңкейіп жалап, менің бетімді көруге тырысып.
  
  
  Қауіпсіз болу үшін оны "люгер" жел қорғағыштың астына қысып алған. "Мен қалай сенімді бола аламын?" Эго одан сұрады. "Алдымен сен маған Барри Парсон екеніңді айтасың, енді сен Рико Корелли екеніңді айтасың".
  
  
  Ол күлді. "Барамыз. Бұл анық болуы керек! Жарайсың=), ал мұнда Рико Кореллиден басқа кім болуы мүмкін?"
  
  
  "Кез келген адам сіздің штопорыңызға жауап беру үшін осында болуы мүмкін. Кездесу туралы білетін кез келген адам".
  
  
  "Рико Корелли мен өлтірілген баладан басқа кім бар?" ол сұрады.
  
  
  "Масалар. Ол білуі мүмкін".
  
  
  "Мені маса деп ойлайсың ба?" - деп сұрады Парсон күліп.
  
  
  "Ол Кореллидің менімен осында кездескенін білетін жалғыз адам болар еді".
  
  
  "Ақылға қонымды бол! Ол маса емес!"
  
  
  "Сіз осылай айтасыз, бірақ мен оны танымаймын".
  
  
  "Егер оған Маса болса, оны мұнда не істер еді?"
  
  
  "Кореллиді табуға және эгоды өлтіруге тырысу".
  
  
  "Бірақ оның Корелли".
  
  
  Бұл кәдімгі комедияға айналды. Мойынсұнып басын шайқады. "Шыдамды, сен Кореллисің. Мен өзімді өте суық сезінемін. Менің көлігіме отырып сөйлесейік".
  
  
  Ол күлді. "Жарайды." Оны эго "Реноға" қарай бағыттады.
  
  
  "Жақсы шағын жұмыс", - деді ол.
  
  
  "Тамаша", - дедім мен. "Жалға алған кезде сіз ең жақсысын ала аласыз".
  
  
  Ол есікті кілтімен ашып, ішке кірді, сосын қолын созып, эмудың жолаушы есігін ашты. Ол ішке кіріп, есікті тарс жауып тастады. Көлік дірілдеп кетті. Іші әлі жылы еді.
  
  
  "Сізге Базильо ди Ванесси туралы айтып берейін", - деді ол кейін бір минут үнсіздікпен. "Ауыстыру. Олар мені бірнеше ай бойы ұстауға тырысты".
  
  
  "Олар?"
  
  
  "Мафиоздардың жоғарғы бөлімшелерінің айналасындағы біреу", - деді Парсон. Ол оған көмектесе алмады; Ол әлі де Барри Парсон сияқты нен туралы ойлады,
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  ал Рико Корелли сияқты емес.
  
  
  "Бірақ сен мұны қайдан білесің?"
  
  
  "Ол жерде менің де достарым бар. Жоғарғы жағында. Капо Капо қонақ үйі оны тізбек бойынша шығарып тастау үшін. Ол қонақүй, сондықтан оның толық болуы үшін".
  
  
  "Эго қалай аталады?"
  
  
  Ол күлді. "Бұл туралы ұмыт. Тек маған сеніңіз".
  
  
  "Жарайды. Демек, Капо Капо қонақүй, сондықтан сен кетіп қаласың".
  
  
  "Қонақ үй мені өлтіреді. Маған қазір екі рет айтуға тырыстым. Бір рет Корсикада. Неапольде бір рет. Оған жеткізу кезінде сол жерде болды".
  
  
  "Неаполь? Дауыс Москит қайдан келді".
  
  
  Ол маған мұқият қарады. "Сіз өтесіз".
  
  
  "Маған айтты."
  
  
  "Хема?"
  
  
  "Ештеңе."
  
  
  "Екінші соққы басталған кезде сәтсіздікке ұшырады..."
  
  
  "Корсикадағы сіздің виллаңыздағылар ма?"
  
  
  Ол қабағын түйді. "Иә". Ол күтті. Содан кейін: "Ол сәтсіздікке ұшыраған кезде, ол бизнеспен айналысуға шешім қабылдады. Сол кезде ол сендерге келді, адамдар".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Мен бұл туралы бәрін білемін". Ол жоқ. Бірақ эго әңгімесін тыңдау бекер болды. Менде бұл шындық па, өтірік пе, соны білуге шешім қабылдаған жоқ.
  
  
  "Жарайды. Біз Корсикадан яхтамен жолға шыққанда, Ванесси оны өзімен бірге алып кетті".
  
  
  "Сіздің орныңызды алу үшін бе?"
  
  
  "Иә. Валенсияға жеткенде біз портта бір күн тұрдық, ал олар кеткенде ол жағада қалды".
  
  
  "Лисистрата сенсіз жүзіп кетті ме?"
  
  
  "Мүлдем фантастикалық. Ванесси Рико Кореллиді ойнады".
  
  
  "Ал олар Малагаға қонған кезде Ванесси әлі де Кореллиді ойнап жүрді ме?"
  
  
  "Иә". Ол кідірді. "Тина Бергсонның көмегімен".
  
  
  "Ванесси Малагада болды ма?"
  
  
  "Жоқ. Ол яхтада қалды. Біз осылай жақсырақ болады деп ойладық. Сонда қате болмайды. Менің айтайын дегенім, егер біреу эгоды танитын болса".
  
  
  "Малагада біреу сізді анықтай ала ма?"
  
  
  "Бізде бір мүмкіндік бар", - деп күлді Парсон.
  
  
  "Сонда?"
  
  
  "Сосын сіз Тинамен байланысқа шықтыңыз, ол сізбен кездесуге келді".
  
  
  "Дұрыс."
  
  
  "Менің ойымша, біреу сізді яхтаға ілесіп, акваланг киіп, соққаннан кейін таңдады деп ойлаймын".
  
  
  "ДДСҰ?"
  
  
  "Москато, әрине. Тағы кім? Ол маған жабдықтың бәрін біледі. Және ол яхтаға кірген кезде оның бір көзі болмаса керек. Ол жай ғана сізді тарту үшін кеменің жанында болған уақытыңызды белгіледі".
  
  
  "Неге Москато сені танымады?"
  
  
  "Ол яхта туралы, Тина туралы, сізбен кездесу туралы біледі, адамдар..."
  
  
  "Түсінікті. Бірақ ол сені шынымен танымады".
  
  
  "Дұрыс."
  
  
  "Және ол Тинаны пышақтап, жарақаттады".
  
  
  "Құдайға шүкір, оны өлтірген жоқ!"
  
  
  Оны бақылап отырды. Ол бір минутта қолын созып, бір қорап американдық темекіні алып шықты. Ол біреуін жағып, сіріңкені бұлғады. Соңғы рет ол испан темекісін алып шықты. Бірақ содан кейін, әрине, ол британдық құпия агент Барри Парсонды ойнады. Ол теңдесі жоқ актер болды және дұрыс реквизиттердің қаншалықты тиімді екенін білді.
  
  
  "Ол қазір қалай?" Одан сұрады.
  
  
  "Сіз емхананың айналасында не айтқысы келеді дейсіз бе?"
  
  
  "Иә". Ол білді.
  
  
  "Ол келе жатыр".
  
  
  "Ол сізге қашан қосыла алады?"
  
  
  Ол қымсынды. "Жақында."
  
  
  "Сосын-менің серіктесіммен кездесулер?"
  
  
  "Дұрыс." Ол күлді. "Тыңда, Тина сөйлемнің бір бөлігі. Сен мұны білесің ғой, солай емес пе?".
  
  
  "Иә", - дедім мен. "Бірақ біз алдымен кездескіміз келеді, содан кейін егжей-тегжейлерді талқылаймыз".
  
  
  Ол басын изеді. "Мұның бәрі қазір маңызды".
  
  
  "Бір нәрсе мені таң қалдырады".
  
  
  "Қайсысы?" Эго бетінің алдында түтін көтерілді. "Реноның" алдыңғы әйнегінде ол темекісін тартып жатқанда, оның бет-әлпетінің айнасы көрініп тұрды.
  
  
  "Торремолиностағы москиттен кейін бірінші кезекте қалай келдіңіз?"
  
  
  Ол күлді. "Ұқыпты, солай ма?"
  
  
  "Өте ұқыпты." Ол кідірді. "Тым ұқыпты."
  
  
  Эго көздер менің үстімнен сырғып кетті. "Сен не айтып тұрсың?"
  
  
  "Мен сіздің әңгімеңізбен толық келісе алмаймын деп айтамын, Корелли. Сіз менің масаларым суыған кезде келісімге келесіз, содан кейін құпия агент Барри Парсонды ойнайсыз. Не береді?"
  
  
  "Қайтып оралайық", - деді Парсон байыпты түрде. "Тыңда. Оның, сенің москит аулап жүргеніңді білді. Келісесіз бе?"
  
  
  Ол оған басын изеді. "Сіз бұл туралы, әрине, болжай аласыз. Бірақ неге сіз тіпті Малагада болдыңыз? Менің айтайын дегенім, Рико Корелли. Сіз Валенсияда жасырындыңыз. Неге өзіңді босқа көрсету үшін Малагаға бару керек?"
  
  
  "Сақтандыру", - деді ол ақырын.
  
  
  "Сақтандыру?"
  
  
  "Мен Валенсиядағы яхтадан шыққан сәттен бастап қауіпсіз болдым. Түсіндің бе?"
  
  
  Ол оған басын изеді.
  
  
  "Жарайды. Савченко яхтада болған кезде ол" Москитпен"соққыға жығылған минуттар. Тағы да шынымен бе?"
  
  
  Олар оны ойлады. "Жарайды. Осы сәтте сіз Sol y Nieve-де болуыңыз керек деп есептейік".
  
  
  "Бұл менің Тинаға айтқаным".
  
  
  "Мен солай ойладым. Айтайын дегенім, Малагаға келу неге көмектесті? Бұл менің тығыным болды".
  
  
  "Оны қонақүйге апарып, сен туралы көбірек біл". Ол иығын қиқаң еткізді. "Менің айтайын дегенім, менің өмірім әдемі кішкентай пакетке оралған. Ол штаттарға барады. Ал сен және ол жақтағы қыз, менің қамқоршыларым. Солай ма?"
  
  
  "Дұрыс."
  
  
  "Сондықтан мен жыл сайын қонақүй боламын, қалай сауығып кетесің.
  
  
  Артынан ұзақ үнсіздік орнады. Ол оған салқын қарады. Ол маған да сондай салқын қарады.
  
  
  "Мені қайдан алдың?" Одан сұрады.
  
  
  Ол күрсінді. "Жарайды. Қарашы. Сен аң аулауда болдың. Оның, сенің Москатоны табуға тырысатыныңды білді. Шынында ма?"
  
  
  "Менің ойымша."
  
  
  "Мен сені тапқанша күттім".
  
  
  "Сіз мені бұрын анықтадыңыз ба?"
  
  
  "О, әрине. Ол Тинаның қайда кеткенін бақылап отырды".
  
  
  "Сосын сол түні Хуана екеуміздің артымыздан ердіңіз бе?"
  
  
  "Әрине, әрине."
  
  
  "Виллаға".
  
  
  "Іс жүзінде. Сен әлгі жезөкшені ұрған кезде - ол айналысады Москатомен үштік, ал екіншісі кең - мен деллде екенімізді білдім. Ол жай ғана сенің артыңнан ерді".
  
  
  "Бірақ неге
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  менде Москато қайтыс болған кезде, сіз сол кері жолды бұзып жатырсыз ба? "
  
  
  Эго көздер менің көзіммен кездесті. "Біз бәріміз қателесеміз, солай емес пе?"
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Жарайды. Бірақ неге мұқабаның тарихы?"
  
  
  "Барри Парсонның джазы? Ол жай ғана сөренің шаңын сілкіп тастады", - деді ол Барри Парсонның британдық акцентіне еніп. "Және бұл қазіргі уақытта жасалуы керек нәрсе сияқты көрінді. Мен не істеймін, шешім қабылдаймын және айтамын:" Ал, дауыс және оның, жақсы кәрі Рико Корелли! Енді бұл мағынасы жоқ, солай ма? "
  
  
  Ол күлді. "Маған әлі күнге дейін күзеннің бұл екіге бөлінуі мен үш еселенуі ұнамайды. Сіз бірден Хуанамен байланыс орната аласыз. Сіз онымен сонда және тағы да осында жаттыңыз. Неге сен жай ғана болма эй ақпарат, және оны тексеруді сұраңыз? "
  
  
  Ол темекісін тістеп алды да, алдыңғы әйнегінен сыртқа қарады. Қар жауды, бірақ қазір әлсіреді. Оның көзі жоғары қараса, мұңды түнде біздің екі жүзіміздің көрінісін көрді.
  
  
  Эго көздер маған қарап тұрды.
  
  
  "Мен жатын бөлмеге ешқашан сенбеймін", - деді ол қабағын түйіп. "Менің айтайын дегенім, тіпті менікі де емес. Бұл оны Торремолиноста жалға алған жер. Мен оны қайдан білемін, мен сенің соңыңнан ергенге дейін Москато мені таспаға түсірмеген еді? Ақырында ол мені яхтада өлтірді деп ойлады. Бірақ бұл тұзақ болған шығар. Шынында да? Мүмкін ол жерде Москато жоқ шығар, мүмкін Москато мені жабдықтауды ойлап, мені күтіп жүрген шығар. Оны қайдан білуге болады? "
  
  
  Ол сонда отырды.
  
  
  "Және бұл қонақүй. Мен оған ештеңеге сенбеймін. Ондай ештеңе жоқ. Менің ойымша, әр бөлмеде қателіктер бар. Маған болашақ кездесуден өтуге тура келді, себебі бұл бастапқы жоспардың бір бөлігі болды. Мен бастапқы жоспарлаудан ауытқығанды ұнатпаймын, өйткені бұл тым көп мүмкіндікті қалдырады. Біз досымыздың досын бұрыннан білетіндіктен, ол жай ғана керемет ойнады және сол сәттен бастап жалғастырды. Егер бұл сіздің тәртіп сезіміңізді ренжітсе, мен өте өкінемін ".
  
  
  Бұл мағынасы болды.
  
  
  "Енді ше?" Одан сұрады.
  
  
  "Біз бір қызбен кездесуге келістік", - деді Парсон тағы да іскерлік түрде. "Микрофильмді жеткізу".
  
  
  "Қайда?"
  
  
  "Сіз менің қонақүй туралы не ойлайтынымды білесіз. Бұл кез келген нөмірге құқық береді. Ал мен Прадо Лланодағы адамдармен араласқанды ұнатпаймын. Қараңызшы, шаңғы трассасы ше?"
  
  
  Олар оны ойлады. "Ол жерде кейде өте қаңырап бос қалады. Қарда да жәндіктер жоқ". Ол мұның қаншалықты рас екеніне таңғалып күлді.
  
  
  "Қарды тозаққа жібер. Сіз адамды атуға болады Париж телескопиялық линзаның көмегімен". Ол қалтырап кетті. "Маған бұл мүлдем ұнамайды".
  
  
  "Бірақ сенің Корелли екеніңді ешкім білмесе..."
  
  
  "Кім айтты? Сонымен қатар, тағы бір жағымсыз жайт бар. Егер Москато әлі де бар болса және оның Артуро эгосын қалай сатып алғанына сенімді болса, ол сізді және сіздің кеңдігіңізді қадағалай ма?"
  
  
  "Хуан туралы ма?"
  
  
  "Әрине! Сондықтан мен оны көзге көрінетін және бір уақытта қорғалған жерде көруім керек".
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Бұл Киелі кітапты толтыру оңай емес".
  
  
  "Жоқ? Ал осы аспалы жолдардың айналасындағы біреуі ше? Сіз олардың айналасында бір жерде болсаңыз, сіз оқшауланғансыз, жалғызсыз және қауіпсізсіз!"
  
  
  Ол бұл туралы ойлады. "Гондола ма? Оның, мен сенің не айтқың келетінін түсінемін. Онымен бірге отырыңыз және бірге көтеріліңіз. Сіз сонда болғаныңызда, аспалы жолда құлыптаулы болсаңыз, сізді басқарылатын ортада ешкім ақылды болмай-ақ жеткізе аласыз. барлығы фильмде ме? "
  
  
  "Дұрыс."
  
  
  Ол отырды және ойлады. "Бірақ біреу сізді әлі де еңістен атып тастауы мүмкін".
  
  
  "Дауыс беру, сен қайда кірсең, қарт адам", - деді Парсон британдық университетке қайтып бара жатып. "Сен шаңғыға отырасың, Боррегилас станциясында тұрасың және біз келе жатқанда бізді жауып тастайсың".
  
  
  Ол бұл туралы ойлады. Маған ұнайды. Ол неғұрлым көп болса, мен бұл туралы ойладым, соғұрлым маған ұнады.
  
  
  "Мен оны сатып аламын", - дедім мен.
  
  
  "Сағат нешеде?"
  
  
  Оны айтты: "Ертең таңғы онда ма?"
  
  
  "Шындығында", - деді Парсон. "Мен Хуанадан аулақ боламын. Біз мәмілені жабуға жақын болған кезде мен ешқандай қиындықты қаламаймын".
  
  
  "Сәттілік" дедім мен.
  
  
  Ол қарда тұрып, жел қорғағышын реттеп тұрды. Ол қар толығымен дерлік еріп кетсе де, ашық есіктен суықтың ағып жатқанын сезді.
  
  
  "Жұмысты баста", - деді Парсон. "Мен сенің артыңнан түсемін".
  
  
  Ол оған басын изеді.
  
  
  Ол менің алдымдағы есікті тарс жауып, ескерткіштің айналасына асықты, ол жерде ол көзден ғайып болды.
  
  
  * * *
  
  
  Renault еш қиындықсыз іске қосылды. Эмуға сәл жылынуға мүмкіндік берді, содан кейін ескерткіштің бұрышынан Sim картасының пайда болғанын көргенше күтті, ee фаралар уақытша жолға қиғаш түсіп кетті. Сосын оны тас жолға қарай қысқа жолмен жүріп өтіп, айдап кетті. Ол Парсонға артқы көрініс айнасында қолын бұлғады.
  
  
  Оны менің артымнан келе жатқан "Симка" көрді, оның шамдары жауған қарда жыпылықтап тұрды.
  
  
  Бұрылыстар мен бұрылыстар өте өткір болды, олар үнемі тежеуді және төмен берілістерді ауыстыруды қажет етті. Ол бірінші тежегіш жүйесінің суланғанын сезген кезде жолдан ләззат ала бастады.
  
  
  Ол көтерілген қара слюданың айналасындағы аңғармен төмен түсіп, жол V-тәрізді арық түрінде жарылған. Соңында мен оны тротуардың түзу бағытта жылдам, өткір белгілерді жасап жатқанын көрдім.
  
  
  Учаскенің ішінің ортасында ол баяулай бастады және сырғып бара жатқанын сезді. Ол жолда кездейсоқ қатып қалған жерге тап болдым деп ойлады да, қайталап көрді. Бірақ бұл мүлде қатып қалған жер емес еді.
  
  
  Төмен берілістерді ауыстырған кезде аздап итермелеу үшін оны қорқытуға тағы бір рет итермеледі, бірақ
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Қудалау дөңгелектерге ешқандай қуат бермейтін сияқты.
  
  
  Оның беріліс тетігін қатты итеріп жіберді, бірақ қазір оны қосу үшін тым жылдам жүрді және төмен беріліске ауыса алмады.
  
  
  Ол еңіске көтерілгенде еденге дейін баяулады, бірақ жылдамдық тым жоғары болды. Бақытымызға орай, қисық өте жақсы шықты. Оны нұсқаушылар жасады. Бірақ дәл сол жерде ол қарама-қарсы бағытта жылдам солға бұрылуға тап болды да, жүріс бөлігі мені осында ұстап алады деп үміттеніп, қорқытуды тағы бір рет басты. Бірақ мен дымқыл тиімсіздіктен басқа ештеңе сезбедім.
  
  
  Ештеңе.
  
  
  Оның дөңгелегі қатты бұрылып, бұрылды. Жол түзелді, бірақ тас жол биік, жартасты еңісті кесіп өтетін ұзын, тегіс траверске ауысқанда төмен түсті. Жорықтың соңында оны алда келе жатқан тасжолда үлкен ескерту белгісі бар тік жол белгілері артқа қарай көрді.
  
  
  Оны тағы да қорқыту үшін басқан, бірақ жауап алған жоқ. Оны беріліс тетігіне итеріп жіберді, бірақ эгосын минимумға дейін төмендете алмады. Ол дөңгелегін алға-артқа айналдыра бастады үйкеліс Renault көлігінің жылдамдығын төмендету үшін қар тазалағыштың бір түрі, сондықтан оны төмен берілістегі қарғыс атқыр нәрсе төмендетуі мүмкін.
  
  
  Сәтсіз.
  
  
  Оны артымнан Парсонның шамдары көрді, мен ол мені S-де бақылап, менің түсініксіз нашар жүргізушілігіме басын тырнап жатыр ма деп ойладым.
  
  
  Оның шамы көмекке шақыру белгісі ретінде екі рет жыпылықтады.
  
  
  Қисық жақындай берді және жақындады және Renault жылдамдығын мүлде басқара алмады. Оның, ішкі дренаждық шұңқырдан өтуді ойладым, бірақ осьтерді сындырып, дөңгелектерді жұлып алу мүмкіндігі тәуекелге бару үшін тым үлкен деп шештім. Сонымен қатар, руль менің арқамда өсіп келе жатқанда, ол арықтың айналасында көтеріліп жатқан тақтатасқа тегіс соғылып кетуі мүмкін еді.
  
  
  Дөңгелектер сықырлады, оны тез айналдыру үшін дөңгелегі солға бұрылды. Ол менің оң жағымдағы мұнаралы жағаға соғылды. "Рено" жол жиегінен шығып, шамамен жиырма футқа созылған ақ боялған ағаш қоршаулардың астына үйілген, шамамен бір фут жартасы бар жолдың сыртқы шетіне қарай ашық жолға шықты.
  
  
  Оның бүйірінен тұтқаларға соғылып, "Рено" шарынан бірдеңені жұлып алды, содан кейін қайтадан жағалауға қарай жүгірді. Бірақ ол оны қатты тартып, машинаны қайтадан тегістеді.
  
  
  Менің алдымда жол тез түсе берді. Менен кез келген ярд жерде мен оны жолдың күрт бұрылып бара жатқанын көрдім, маңдайшаларды қорғайтын тағы бір ағаш қоршау және бұрылыс алдында өте үлкен маңдайшасы бар.
  
  
  Мен оны ешқашан бұл көрсеткіштерді жасай алмаймын.
  
  
  Оны құлағының жанынан найзағай қозғалтқышы естіп, тез бұрылды.
  
  
  Бұл Парсон болатын.
  
  
  Ол мені "Sim Mimmo" -дан атып, алдымдағы жүріс бөлігінде атып тастады.
  
  
  Мен не деп ойладым, тігінші ал, ол жасауға тырысады. Оның қонақ үйі айқайлау эму, бірақ штал емес.
  
  
  Ол мені алдымнан ашық кесіп тастады, ол жолдан кет деп айқайлай жаздады немесе мені қағып кетті.
  
  
  Төменгі сатыға көтерілуге тырысып, оны қайтадан беріліс тетігіне итеріп жіберді, бірақ бұл пайдасыз болды.
  
  
  Парсон менің алдымда ашық болды. Ол апатқа ұшырауды күтіп, көзін жұмып қала жаздады.
  
  
  Және бұл ешқашан болған емес.
  
  
  Кенет менің алдыңғы бамперім Парсонның артқы бамперіне соғылып қалды. Оның, мен Парсонның Simca қызыл тежегіш шамдарының жыпылықтағанын көрдім, содан кейін сөніп, содан кейін қайтадан сөніп қалды.
  
  
  Ол баяулады.
  
  
  Артта келе жатқан көлікті баяулату үшін алдындағы көлікті баяулатып, қашып бара жатқан көлікті тоқтату ескі қулық еді.
  
  
  Руль дөңгелегі оны мықтап ұстады, өйткені ол жолдың дұрыс емес жеріндегі бір тас Renault көлігін Simca бамперінен лақтырып жатқанын білді, мен оны солға немесе оңға лақтырып жібердім, сосын мен оны баяулап бара жатқан көліктен тайып кеттім. және жартасқа немесе жартастың шетінен ауаға өтіңіз.
  
  
  Парсонның қорқытуы жыпылықтай берді және жыпылықтай берді, біз бұрылысқа жеткенде ол мені тоқтатты. Оны кері бұрып, дірілдеп көлікке отырды.
  
  
  Есік ашылып, Парсон SIM карталары арқылы шығып кетті. Ол көліктің менің жағыма қайтып келді, айналасына қар жауды.
  
  
  Менің шамдарым сыртта жанып, Simca-ның артқы жағын жарықтандырды және түнде сол жерде тұрған Парсонды көрсетті.
  
  
  "Мен не болғанын сұрамаймын", - деді Парсон ақырын. "Біреу сенің Реноңа кірді".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Көмегіңіз үшін рахмет. Бұл жақсы қулық болды".
  
  
  Мен оның көлігін гаражға апармас бұрын біз Esqui Prado барына тоқтадық. Менде үш люмумба мен бір шыны кофе болды, ол әлі де өзін жақсы сезінбеді.
  
  
  11
  
  
  Ол Парсонмен бірге барре Эскиде аз уақыт болғаннан кейін бөлмесіне оралды. Лумумбадағы ром мен шоколад мені аздап тыныштандыруға көмектесті, бірақ кілтті есікке салып, ішке кіргенде ол әлі де дірілдеп тұрды.
  
  
  Әулиелерге бұрылып, оны нөмірдің арғы жағындағы сыбдыр естіді, сосын есікті жалғап тұрған есік ашылды, ал Хуана сол жерде көзін бақырайтып тұрды. Ол жаңа ғана терең қоймадан оянғандай болды.
  
  
  "Сіз онымен кездестіңіз бе?"
  
  
  - Иә, - дедім мен. Ол тез арада бюроға жақындап, дәптерді сол жерден алды. Оны тез арада ненге "қате" сызып тастап, эйге көрсетті.
  
  
  Ол түсінгенін басын изеді.
  
  
  "Бұл қалай болды
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  бару керек пе? "- деп сұрады ол менен.
  
  
  "Хабарлауға ештеңе жоқ. Мен эгоды қайтадан көруім керек". Ол дәптерге жазумен әлек болды. "Сіз онымен ертең сағат онда гондолада кездесесіз. Толығырақ кейінірек".
  
  
  Ол басын изеді.
  
  
  "Енді мен оны төсекке жатқызып, біраз демаламын".
  
  
  "Жарайды", - деді ол.
  
  
  Оны жақын арада сыртта кездестіретінімді білдіріп, залдың есігін нұсқады.
  
  
  "Қайырлы түн Джордж", - деді ол бөлмесіне қайтып.
  
  
  Киімін шешіп, таза киімін ауыстырып, дәлізге шықты. Хуана темекі шегіп отырды.
  
  
  "Сіз бөлмелерде тыңдалатынына сенімдісіз бе?" - деп сұрады ол.
  
  
  "Позитивті".
  
  
  "Сіз Кореллимен кездестіңіз бе?"
  
  
  "Иә. Біз эгоды Барри Парсон сияқты білеміз".
  
  
  Ол мені зерттеп жүрді. "Мен бұл туралы дерлік болжадым".
  
  
  "Мен де жасадым."
  
  
  "Сіз сенімді бола аласыз ба?"
  
  
  "Мен қалай толық сенімді бола аламын? Бірақ ол сені аспалы жолда қарсы алады, онда, тігінші, материалдарды аласың"
  
  
  "Бұл не?"
  
  
  "Мен мұны жеңе аламын", - деді ол сенімді түрде.
  
  
  "Жарайды. Мен оны шаңғы трассаларынан жауып тастаймын. Корелли осылай қалайды".
  
  
  "Бірақ, Маса сіз бен оның кездесуі туралы қайдан білсін?"
  
  
  "Ол бізді барлық уақытта бақылап отырды".
  
  
  "Мен оған қарауға тырысамын".
  
  
  "Уайымдама. Оның қамын ойлайды. Тек Кореллимен танысып, оның біз туралы әзілдеп жатқанын немесе жоқ екенін біліңіз".
  
  
  Ол маған қарады. "Неге ол маған ақпаратты ертерек бермеді?"
  
  
  "Ол сенімді болғысы келетінін айтты".
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізді. "Менің ойымша, бұл мағынасы бар".
  
  
  "Онымен бірге аспалы жолмен жүріңіз және Боррегиластан шаңғымен сырғанаңыз. Бәрі біткен соң ол сені төменгі қабаттағы барда қарсы алады. Содан кейін біз төмен түсіп, оның шынайылығын тексеруге асығамыз".
  
  
  "Малага?"
  
  
  "Гранада. Онда балтаның таратқышы бар".
  
  
  "Жарайды."
  
  
  Оның бөлмесіне қайта кіріп, төсекке жатып алды.
  
  
  * * *
  
  
  Енді оны тасты жотаның бойындағылардың бәрі көре алды. Шуақты әулие таза ақ түсті болды. Қардың әулиесі Жаратқан Ие көзін соқыр етті, бірақ мен сүзгіні Zeiss 60x көзілдірігінде қолдандым.
  
  
  Аспалы көлік жоғары қарай жылжып бара жатқанда, мен Хуананың сары жемпірін анық көрдім. Ішінде тек ол және Парсон ғана болды. Гондола әдетте төртеуін алып жүретін және ол Парсонға жеке сапарға қызметшілерге ақша беру керек екенін білетін, бірақ мен алаңдамадым. Оның бұл үшін ақшасы болды.
  
  
  Оны тағы да көзілдірікпен далаға айналдырды, содан кейін эго оны көрді.
  
  
  * * *
  
  
  Ол Боррегилас пен Прадо Лланоның жартысына жуығы гранитті жотада асқазанға жатты. Ол сұр түсті киім киген, сондықтан ол слюда мен гранит тақтатастарымен дәл араласқан. Бірақ ол оның ер адам екенін және оның қолында жартастың бойында ұзын мылтық ұстап тұрғанын көрді. Мылтыққа көздеуіш бекітілген болатын.
  
  
  Мен ұпай саны бойынша винтовканың бір түрін ала алмадым.
  
  
  Ол өте тыныш жатып күтті. Және ол Хуана мен Парсонмен бірге гондолаға қарап тұрды. Ол олардың эго алып жатқанын қайдан білді? Ол қайдан білсін?
  
  
  Парсон? Парсон алмастырушы болды ма? Біреу Хуананы баптап жатыр ма? Ақпарат қайтадан қалай тарады? Біздің бөлмелерде ешкім бізге сөз айтқан жоқ. Парсон екеумізден басқа ешкім уақыт пен орынды білген жоқ.
  
  
  Сонда да кісі өлтіруші күтіп жатып қалды.
  
  
  Москато ма? Әбден мүмкін.
  
  
  Оның жел қорғағышын ағытып, "люгерді" алып шықты. Оның эго-сы тексеріліп, жел соққан сәтте оны итеріп жіберді. Мен оған жету үшін еңісті кесіп өтіп, жартасқа тірелуім керек еді. Содан кейін мен тастардың үстінен өтіп, ол соққы бермес бұрын оны өлтіруім керек.
  
  
  Басқа амал жоқ еді. Егер мен оны Москатодан тірі қалдырсам, ол Рико Кореллиді қайтадан алуға тырысады - эму сәтті болғанша тырысыңыз!
  
  
  Аспалы жолдың жылдамдығына және жартастағы адамның тұрған жеріне қарап, менің жүруіме бір жарым минуттай уақыт болды.
  
  
  Қауіпті магнатқа жол бермеу үшін оның түсуін аздап тексеріп, оның астынан өтіп кетті. Оны сырғанақтың астыңғы жағына соққанда, жоғарыдағы қардың қалған бөлігінде бірдеңе болып, кенет оның тізесіне дейін сырғанаққа батып кеткені анықталды. Оны итеріп, ұрып жіберді, менен қар ұшып кетті. Менің жолым болды. Домалап келе жатқан үлкен доп қар менен алыстай берді және жақын маңдағы тастарға соғылды.
  
  
  Оны жоғалтқан құнды секундтар болды.
  
  
  Алдымда жартастар тұрды, бірақ мен оны астымда жатқан адамды көрмедім. Нүктелерді алып, жотаның бойымен баяу панорамалауға тура келді.
  
  
  Сосын эго оны көрді.
  
  
  Мені жолдан шамамен жүз фут құлатты! Оның бойы тым ұзын болды.
  
  
  Ол тез арада төбеден қайтадан төмен түсе бастады, басқа жаққа қайтып, осы бағыттан шомылдыру рәсімінен өтіп, жартастардағы адамның қолы жететін нүктеге оралды.
  
  
  Ол қысқыштарды босатып, шаңғыларды сырғып кетпес үшін тастарға қойды. Сосын мен оны нүктелерден суырып алып, жартастардың шетіне қарадым.
  
  
  Мен аспалы жолдың екінші және үшінші болат тіректердің арасында баяу көтеріліп келе жатқанын көрдім. Ал оны мылтығы бар адам өрмекші болат кабельдермен жоғары көтеріліп бара жатқанда, эгосын мықтап ұстап, гондоланы абайлап айдап бара жатқанын көрді.
  
  
  Оны "люгер" ер адамның басына бағыттап, атып тастады.
  
  
  Қарқылдаған көздер тасқа соғылып, бір жерге ұшып кетті. Ол рикошеттің әнін естіді.
  
  
  Ер адам тез бұрылып кетті. Оның ақ бетіндегі бұлыңғыр дақ оны көрді. Ол тез арқасын доғалап, артына бұрылып, винтовкасын - көздеуішін және барлығын маған бағыттады.
  
  
  Менің артымдағы қарға қадалған көздер - тым жақын
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  жайлылық.
  
  
  Оны тағы да атып тастады. Бірақ ол бірден көзге көрінбей қашып кетті, содан кейін оқ атылды. Эго оны көре алмады.
  
  
  Сол жерде еңкейіп, оның эгосын бекер табуға тырысты.
  
  
  Тағы бір оқ менің қолыммен тасты сындырды.
  
  
  Оның еңкейіп қалды.
  
  
  Гондола кабель бойымен баяу қозғалды, оны Хуананың сары жемпірі көре алды, мен тек осыған назар аудардым.
  
  
  Атқыш орнынан тұрып, гондоланы көздеп, менен бұрылды. Оны тағы да атып тастады.
  
  
  Ол құлап, тастың артына еңкейіп, мүлде соқпады. Ол оның жартасқа қалай тірелгенін көріп, гондоланы көздеді.
  
  
  Ол оны жартастардан бастады, бірақ мен оған уақытында жете алмайтынымды білдім.
  
  
  Кабельге арналған қысқыштарды шертіп, оның sel шаңғыда және бір қолында екі таяқшаны, екінші қолында люгерді ұстап, төмен түсе бастады. Бұл ол ойлаған ең ыңғайлы шаңғы позициясы емес еді.
  
  
  Ол алға жылжыған сайын, мен шаңғымен атуға болмайтынымды түсіндім, осылайша мен қымбат уақытымды көбірек жұмсаймын.
  
  
  Ол еңкейген деңгейге түсіп, бекітпелерден босап, еңкейіп тастарды кесіп өтті.
  
  
  Дауысы ол!
  
  
  Оны атып тастады.
  
  
  Ол гондоланы көздеп, дәл мен атқандай оқ жаудырды - немесе менен бір секундтан кейін болуы мүмкін. Бізге не болар еді, менің жеке соққым оның дұрыс жұмыс істемеуіне әкеліп соқтырған сияқты, ал эго заряды зиянсыз, өйткені ол терезе арқылы емес, негізге, гондолаларға тиді.
  
  
  Оны мерген қағып кетті.
  
  
  Ол бетін тасқа құлатып жіберді, содан кейін рефлекторлық қозғалыспен бұрылып, винтовканы тура маған қарай бағыттағанша айналдырды.
  
  
  Ол таудан тайып бара жатып, артқа және қарға секірді. Оқтар айналама тарап кетті, бірақ бірде-біреуі тиген жоқ. Ол қайтадан тасқа батып, сатып алу үшін нахқа жабысып қалды.
  
  
  Тас тайғақ болды, бірақ ол оның үстінен өтіп кетті, ал менің құлағымның қасында тағы бір сықырлаған көз жарылып кеткенде, басын көтеріп, эгоды анық көрді де, эмуды мойнынан атып жіберді.
  
  
  Ол бірден құлап түсті. Оның айналасында қан қызыл бұлтпен жарылды.
  
  
  Сосын ол қасына келгенде мұздай қызарған шалшықта жатты.
  
  
  Бұл Альфреддо Москато болатын.
  
  
  Маса.
  
  
  Құда түсуші!
  
  
  * * *
  
  
  Айналысатын мылтық мені атып тастады және онымен айналысады Рико Кореллиді гондолада өлтіруі керек еді, 30-06 Спрингфилд камерасына калибрленген және Bausch & Lomb Balvar Lee dot айнымалы қуатты телескопиялық көздеуішпен жабдықталған Winchester Model 70 Super Grade винтовкасы болды. Бұл әдемі бұрғылау қаруы болды.
  
  
  30-06 Springfield Hi-Speed картриджі, қола ұшымен секундына 2960 фут жылдамдықты және 300 ярдта секундына 2260 фут жылдамдықты қамтамасыз ете алады, соққы күші 2920 фут-фунт тұмсық энергиясымен және 1700 фут-фунтпен. 300 ярдқа фунт. Bausch & Lomb айнымалы қуат ауқымы 2 1/2-ден 4 есеге дейін реттеледі, биіктік пен жел тек екі қозғалатын бөлікпен реттеледі.
  
  
  Егер қашықтағы атыс орнынан адамды өлтіруге бірдеңе көмектесе алатын болса, онда бұл комбинация мүмкін.
  
  
  Ол өлген адамның үстіне еңкейіп кетті. Оның әмияны мен қағаздары болған, бірақ олар анық қолдан жасалған. Бұл есімді Наталио Ди Цезура айтқан, ал газеттер оның Италияның Бари қаласына келгенін айтқан.
  
  
  Оның терісі күңгірт, шашы қара, қырынған көк иегі мен таяқшалары бар еді. Эго мұрттары әдеттегіден қысқа болды, бірақ тым ұзын болып көрінбеді.
  
  
  Ол жақсы желден қорғайтын және тар шаңғы шалбарын киген.
  
  
  Ол тастардың үстінен кенет аяқ басқан дыбысқа бұрылды. Одина Азаматтық гвардия бойымен оқиға орнына түсіп, шаңғыларын шешіп, қолына дәптер алып маған қарай жүрді. Оның айтуынша, қауіпсіздік белбеуінің эго қабықтары ашылған.
  
  
  Маған қараған соң ол ештеңе айтпады, сосын өлген адам жатқан жартасқа қарай жүрді. Ол еңкейіп, денесіне қарады, сосын эгосын мұқият тексеріп, бірнеше жазбалар жасады.
  
  
  Ол мәйіттің мойнына қолын тигізіп, тамыр соғуын сезді. Оған эмуға эго ол жерде болмайтынын айтуы мүмкін еді. Ол қағаздарды алып, құдықты зерттеді, содан кейін Винчестер 70-ті көзбен шолып шықты.
  
  
  Ол орнынан тұрып, маған қарай бұрылды.
  
  
  "Шапқыншылықты кешір, сеньор", - деді ол ағылшын тілінде.
  
  
  Ол жымиды. "Менің ағылшын екенімді қайдан білдің?"
  
  
  "Мен сенің американдық екеніңді білемін", - деді ол мені күлімсіреп түзетіп. "Өз шаңғыларыңмен".
  
  
  Бұл австриялықтар еді, бірақ мен оны Сан алқабынан ih сатып алдым. Және бұл оларға түсірілді.
  
  
  "Сіз бұған куә болдыңыз ба - қиындықтар?" - деп сұрады ол нәзік, бірақ шамасы.
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді.
  
  
  "Мүмкін сіз куәгерден де артық шығарсыз. Мүмкін сіз бұл адамның өліміне қатысы бар шығарсыз?"
  
  
  Оған ештеңе айтқан жоқ. Ол маған құқығымды қашан жарияламақ болды? Бірақ, әрине, Испанияда сіздің құқықтарыңыз сізге мүлде оқылмады.
  
  
  Әмиянын алу үшін оның жел қорғағышының түймелерін аша бастады.
  
  
  "Гвардияның" қаруы, 45 калибрлі "американдық құлын" әп-сәтте менің қолымда болды және менің өмірімді жауып тастады.
  
  
  "Кешіріңіз, сеньор, бірақ қалтаңыздан ештеңе шығармауыңызды өтінемін".
  
  
  "Мен жай ғана жеке куәлігімді тапсырғым келеді", - деп күлдім. "Мен Малага маңындағы сеньор Митч Келлидің ұсынысы бойынша келдім".
  
  
  Оның жүзі таныла бастады. "А. Түсінікті. Бұл жерде сізде эго картасы бар. Сондай-ақ сенің айналаңда жалғыз". Ол нахқа қарап, ақырын қайтадан пластикалық папкаға салды. Ол әмиянын қайтарып берді де, ақылды шапалақпен эгосын тарс жауып тастады.
  
  
  Мен оны алып, алып тастадым.
  
  
  "Кешірім сұраймын, аға. Оның емес
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Міне, мен сіздерді кез келген жауап алу үшін күтемін. Егер сіз кеткіңіз келсе? "
  
  
  Ах, Митч Келли картасының бұрышындағы бұл керемет кішкентай БАЛТА эмблемасы, оны бәрі білетін және жақсы көретін сияқты.
  
  
  Оның, бұрылып, өлген адамды нұсқады. "Ол саған таныс па?"
  
  
  Гвардия басын шайқады. "Мен олай ойламаймын. Бірақ мен жақын арада білетін боламын".
  
  
  "Сыпайы кеңес", - дедім мен. "Бұл адамға Малагада қылмысы үшін іздеу жариялануы мүмкін. Кісі өлтіру".
  
  
  "Ах."
  
  
  "Ал кеше түнде баланы өлтіргені үшін Прадо Лланода осында ашылды".
  
  
  Гвардияның көзі қысылып қалды. "Білесіз бе, көп нәрсе, сеньор".
  
  
  "Бұл менің ісім. Көп нәрсені білу. Және ih суретін түсіріңіз", - деп қосты ол күлімсіреп.
  
  
  Ол сәлем берді. "Сізді ұстағаныңыз үшін кешірім сұраймын. Менің әріптесім келгенде сен болмасаң жақсы болар еді деп ойлаймын. Ол сәл жас және импульсивті".
  
  
  Оны төбеден жоғары қарады. Тағы бір Guardia шаңғымен сырғанап, төмен қарай жүгірді.
  
  
  "Рахмет."
  
  
  Ол белбеуіне иіліп сәлем берді. "Мен сеньор Келлиге біз кездескенімізді айтайын".
  
  
  Ол қысқыштарға сырғып түсіп, сырықтарын көтерді де, тез Прадо Лланоға қарай төмен түсті.
  
  
  * * *
  
  
  Жарты сағаттан кейін ол қонақүйге оралды. Хуана мені қонақ бөлмеде үлкен каминнің жанында күтіп тұрды.
  
  
  Біз жалғыз болдық.
  
  
  Оның жүзі толқудан жарқырап тұрды. "Менде бар", - деп сыбырлады ол маған.
  
  
  Ол оған басын изеді.
  
  
  "Бұл қандай толқу болды?" - деп ойлады ол.
  
  
  "Мен Москатоны қорқытып, эгоды өлтірдім".
  
  
  Оның беті бозарып кетті. "Ол біздің аспалы жолда кездесіп жүргенімізді қайдан білді?" - деп сұрады ол. "Сенен, менен және Парсоннан басқа ешкім білмеді".
  
  
  "Сіз Парсонды шынымен Корелли деп ойлайсыз ба?" Одан сұрады.
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізді. "Ол, әрине, есірткі желісі туралы көп біледі. Және ол бізге оны көк жиегі бар тәрелкеде беруге дайын. Ол өте жігерленді".
  
  
  "Көңіліңіз қалған кездер болды ма?" - көңілді сұрадым.
  
  
  "Өте мейірімді. Бірде біз бірінші ауыстырылған Кореллимен ойнай бастадық".
  
  
  "Бүгін біз бәрін Гранадаға жеткізген кезде емес".
  
  
  "Мен ақпараттың дұрыс екеніне сенімді бола алмаймын, Ник", - деді ол біраз уақыттан бері ойланып, ақыры шешім қабылдағандай. "Менің осы уақытқа дейін жеткенім өкінішті сияқты және Кореллиді шынайы ма, жоқ па деп айта алмаймын".
  
  
  "Уайымдама. БАЛТА жад банкін білетін болады".
  
  
  "Бірақ мені неге осында шынымен жіберді деп ойлаймын". Енді ол ісініп кетті.
  
  
  "Бұл туралы ұмытыңыз. Бұл жұмыстың бір бөлігі".
  
  
  Гараждағы механик Прадо Ллано кешірім сұрады. "Мен күндізгі сағат екіге дейін эго аламын. Бұл сізге жақын арада жетеді ме, сеньор?"
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Бұл болуы керек. Не болды?"
  
  
  "Тежегіштегі сұйықтық ағып кетті, аға".
  
  
  "Қандай себеппен?"
  
  
  "Құбырдың үзілуі". Ол көп сөйлегісі келмеді.
  
  
  "Үзіліс жасайсыз ба?"
  
  
  "Өте біртүрлі, аға", - деп мойындады ол. "Сұйықтық желісінің бөліктері осылай тозбайды. Шындығында, бұл мүмкін емес".
  
  
  "Сонда не болды?"
  
  
  "Сызық үзілді".
  
  
  "Кесілген бе?"
  
  
  "Сеньорға ұқсайды". Енді эму өз-өзіне сенімді емес еді. Мұндай нәрселер эмустарға түсініксіз болды.
  
  
  "Біреу мұны әдейі кесіп тастады ма?" Одан сұрады.
  
  
  "Мен білмеймін. Оның бұл туралы айтқысы келмес еді. Бұл ауыр айып".
  
  
  "Бірақ зарядтайтын ешкім жоқ, неге олай айтпасқа?"
  
  
  Ол менің күлгенімді көрді. "Жарайды. Мен оған айтамын, бұл сызықты біреу кесіп тастады, аға. Қнже! Бұл мағынасы бар ма?"
  
  
  "О, иә" дедім мен. "Бұл мағынасы бар".
  
  
  Бала байсалды көрінді. - Демек, сенің жауың, сеньорың бар. Мүмкін әлдебір әйелдің күйеуі шығар?
  
  
  Испандықтар сондай емделмейтін романтиктер!
  
  
  - Иә, - дедім мен. "Менің ойымша, бұл болуы мүмкін. Бірақ ол оған тұрарлық, білесің бе?"
  
  
  Ол жарқырап тұрды. "Онда жақсы. Жарайды!"
  
  
  "Мен екіде боламын".
  
  
  "Ой, тағы бір кішкентай нәрсе бар", - деді ол.
  
  
  "Қайсысы?"
  
  
  Ол тағы да қымсынды, жыл сайын біреу тыңдамай ма деп артына қарады.
  
  
  "Бұл не екенін білесің бе?" ол қалтасынан бірдеңені суырып алып, қолында ұстады.
  
  
  Эго оны алақанның эгосынан алды. Бұл әдемі қателік болды. Магниттік таратқыш бағытты анықтағышпен бірге. Керемет модель! Мұқият кәсіби түрде. Жапондық немесе неміс шығар.
  
  
  Оның, соған қарап тұрды. "Мен бұл не екенін білмеймін".
  
  
  "Мен де, сеньор".
  
  
  "Сіз бұл гаджетті қайдан таптыңыз?"
  
  
  "Ол Renault көлігінің түбіне бекітілген, сеньор".
  
  
  "Қандай қызық. Менің ойымша, бұл бір нәрсе оны айдап бара жатқанда тас жолдан ұшып кетті".
  
  
  "Бұл магнетизм, сеньор, сен білесің бе? Оны көру қызық болады деп ойладым"
  
  
  "Мен... өте қызықты".
  
  
  Оны минутына бағыттаушы төсеп, бірнеше жүз песетаны шығарып алды. Оны ih балаға тапсырды. "Бұл сен үшін", - дедім мен. "Қызығушылық үшін және сіздің үнсіздігіңіз үшін".
  
  
  "Мен түсінемін, аға".
  
  
  Ол солай екеніне сенімді болды.
  
  
  Енді ол Москатоның аспалы көлікпен кездесу туралы қалай хабардар болғанын білді.
  
  
  Оны өзі айтты эму 1
  
  
  Он екі
  
  
  Хуана екеуміз Альгамбра бағында отырғанымызда, бізге Гервасио Албанес есімді аласа бойлы, қара шашты, қара көзді, бұйра шашты сыған келді. Ол біздің алдымызда жүріп келе жатқан сапарымызды басқарды. Жоспар бойынша Хуана мен оның артында қалды.
  
  
  "Бұл Андалусия үшін жылулық", - деді ол өте жақсы ағылшын акцентімен.
  
  
  "Бірақ Марокко үшін емес", - деді ол ревматизм, Хоук үшін тағы да ұялып, AX жасаған балалық шақтағы тану жүйесі.
  
  
  Ол басын изеді
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Мен оның айналасына қарадым. Бұрыш ағашының түбінде бетон орындық отырды, ол бізді сонда апарды. Біз шағылысатын бассейнге және қарама-қарсы орналасқан үлкен мавр аркасына қарап бірге отырдық.
  
  
  "Менің саған айтар жаңалығым бар", - деді ол сыбырлап. "Біз құйрықтардың соңынан кейін бірден кездесуіміз керек".
  
  
  "Жаңалықтар?" Одан сұрады.
  
  
  Ол саусағын ерніне қойды. "Сосын. Қарама-қарсы төбеде". Ол саусағын Альгамбраның миммосына солтүстік-шығысқа қарай тау баурайында нұсқады. Бізге бұрын айтылғандай, тау баурайында бірнеше үңгірлер, үңгірлер болған, оларда әлі күнге дейін көптеген сығандар шаққан. Негізі мұны бізге Жервасионың өзі айтқан.
  
  
  Ол оған басын изеді. "Сосын экскурсиялар. Альгамбраға кіре берісте".
  
  
  Альгамбраға кіре берістегі халық сирей бастады, біз шыққан кезде Гервасио бізді тұраққа дейін шығарып салды.
  
  
  "Көлігің бар ма?"
  
  
  "Әттең, жоқ", - деп күлді Жервасио. Ол Хуана бағытындағы сүйкімділіктің лилльі. "Менде өте кішкентай Ламбретта ғана бар ...
  
  
  "Бүкіл жолға қан төкпеңіз", - дедім мен. "Бізбен бірге жүрейік. Біз сені кейінірек осында апарамыз, сен Ламбреттаны алып кете аласың".
  
  
  "Сіз қонақүйдің бүкіл аумағындасыз, ал сіз осындайсыз".
  
  
  "Теріс. Біз жай ғана практикалықпыз. Біз сізді күтіп, алға-артқа жүруге уақыт бөле алмаймыз үлкен төбелерден өту. Біз қайда барамыз?"
  
  
  "Мен үңгірде тұрамын, сеньор", - деді ол қайғылы түрде Хуанға көзімен көбірек шырын беріп жатып.
  
  
  Ол оған қарап тұрды. Ол нахқа дейін барды.
  
  
  "Бұл туралы ұмыт, Гервасио. Үңгірдің түбінде қатты алтын тиындарға толы он төрт литрлік құмыра бар екеніне бәс тігуге дайынмын.
  
  
  Эго көздері жарқырап кетті. "Сен әзілқой адамсың, сеньор".
  
  
  Гервасио мен Хуана артқы орындыққа көтерілді. Ол оны сақтықпен бақылап отырды, бірақ мен кейде айнадан маған қарап тұрған эго көздерін көрдім.
  
  
  "Сеньор, осында түс, сосын тура", - деді ол маған жүгіріп барып, аз уақыттан кейін жоғарыдағы тесіктің алдына тоқтағанша. Айналада басқа көліктер, сондай-ақ үйілген мотоциклдер тұрды. Негізінен орындықтар мен пежо болды. Бұл балшықтағы бір үлкен несие картасы болды.
  
  
  "Біз осында отырмыз".
  
  
  Ол оған басын изеді. Оның артқы көрініс айнасынан оған қарады. "Ал енді жаңалықтар, Гервасио".
  
  
  "Сеньор Митч Келли сіздің эмуды Малагаға дереу шақырғаныңызды қалайды".
  
  
  "Ол себебін түсіндірді ме?"
  
  
  "Әрине, жоқ, сеньор. Бірақ ол тұрақты болды".
  
  
  "Мен оны эго деп қайда атай аламын?"
  
  
  "Менің үйімнің ішінде сызықтар бар".
  
  
  Ол үңгірдің кіреберісін көрсетті.
  
  
  Оның, Хуанаға жалт қарады. - Ал, кеттік.
  
  
  Біз сыртқа шығып, Гервасионың соңынан үңгірге бардық. Ішінде ол кез келген үй сияқты жиһаздалған, ауыр испан жиһаздары мен кілемдері тығыздалған топырақ еденде. Электр розеткаларына қосылған шамдар мен шамдар болды. Негізгі бөлмеде тамақ дайындаудың өте күшті иісі болды.
  
  
  Гервасио бөлменің соңындағы кітап шкафына барып, былғары қапты суырып алды, ол БАҚ-та Митч Келлидің Малагадағы қауіпсіз үйдегі пәтерде маған айтқан хабарламаларын жоққа шығарды.
  
  
  Ол эго-ны қосып, оны жылытуға мүмкіндік берді. Ол отырды және оған қарады. Хуана орнынан тұрып, интернеттегі қабырғалардағы перделерге, шебер тоқылған гобелендерге, үстелдерді жауып тұрған шілтерге таңдана қарап, айнала жүрді.
  
  
  Гервасио код әріптерін берді және Келлидің сәйкестендіру туралы өтінішіне жауап берді.
  
  
  "Келли?" - деді оны бір сәтте. "Неге сенім телефоны?"
  
  
  "Бұл қыз. Ол Sol y Nieve-ге барады".
  
  
  "Іс жүзінде. Сонымен?"
  
  
  "Сізде проблемалар болды ма?"
  
  
  Ол Жервасиоға қарап тоқтады. "Қиындық па?"
  
  
  "Ал, сен римдік мұрынды әлі көтерген жоқсың. Шынында ма?"
  
  
  "Шындығында, бізде бар".
  
  
  Тыныштық орнады. "Тыңда", - деді Келли. "Кеше римдік мұрын қызға қоңырау шалып, эй, жас жігіттің өлімі туралы, ал бүгін таңертең басқа ер адамның өлімі туралы хабарлады!"
  
  
  "Бұл рас."
  
  
  "Роман Нос сізбен кездесуден бас тартты ма, әлде Н.Х., шынымен бе?" Н.Х. Есірткі жөніндегі сарапшы. Өте жақсы. Хуан Ривераның авторы.
  
  
  Мен оны күттім. "Теріс. Оның себебі неде?"
  
  
  "Роман Нос мұның бәрін жойғысы келетінін айтады. Ол мұның реттелгеніне сенімді. Ол сенімді эго ұйым оны өлтіруге тырысады. Сен мені оқисың ба?"
  
  
  "Қатты және анық".
  
  
  "Қыз қазір қызыл" Ягуарға "мініп жүр. Қызыл" Ягуарда ". Түсіндің бе?"
  
  
  "Түсіндім. Тығынның тығыны. Ол неге барады?"
  
  
  "Ол римдік мұрынды сенімен кездесуге көндіргісі келетінін айтады".
  
  
  "Бір минут күте тұрыңыз. Екеуміз де римдік мұрынмен кездесіп жүрдік. Қайталап айтамын. Екеуміз де римдік мұрынмен кездесіп жүрдік. Сен мені оқисың ба?"
  
  
  Үзіліс. "Мен сені оқып жатырмын".
  
  
  "Мен түсінбеймін, ол неге біз римдік мұрынды кездестірмедік деп ойлайды?"
  
  
  "Мүмкін сіз жасамаған шығарсыз".
  
  
  "Мұндай мүмкіндік бар. Римдік мұрын іс жүзінде нақты анықталған жоқ. Бірақ ол бізге материал берді".
  
  
  "Қыз сенің римдік мұрынмен кездеспегеніңді айтады. Римдік мұрын Корсикаға дұшпандардың эго-мен анықталу қаупінсіз оралғысы келеді. Сондықтан сізбен кездесуге болмайды".
  
  
  "Демек, сіз біздің римдік мұрын римдік мұрын емес деп ойлайсыз".
  
  
  "Шоудың Малага шығанағында қайта қойылуы. Иә. Әбден мүмкін".
  
  
  "Бұл маған өте түсінікті", - деп мойындадым мен. "Екі шешім: римдік мұрын - римдік мұрын, немесе римдік мұрын - олай емес. Келли жазған. Көлігіңізге отырыңыз және Sol y Nieve-де бізге қосылыңыз".
  
  
  Үзіліс. "Неге?"
  
  
  "Маған сенің көмегің керек. Біз римдік мұрынның өзі айтқандай екеніне көз жеткізуіміз керек".
  
  
  "Мен оған қалай көмектесе аламын?"
  
  
  "Бұл күрделі оқиға. Бірақ мен қазір не істеу керектігін білемін".
  
  
  "Оның қонақ үйі болар еді дәл осылай айт!"
  
  
  "S
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  ol y Nieve. Сьерра-Невада қонақ үйі. Бүгін түнде. Дұрыс па?"
  
  
  "Дұрыс."
  
  
  "Байланыс тізбегі."
  
  
  Ол түсірілім алаңына қарап ұзақ отырды. Сосын оның артына бұрылып, Хуана менің артымнан қарап тұрғанын көрді.
  
  
  "Жарайды ма?"
  
  
  Мен оның айналасына қарадым. Гервасио да бізге кең көздерімен қарады. Оның, Хуанамен сөйлесті. "Сізде бұл микрофильм бар ма?"
  
  
  - Иә, - деді ол сөмкесіне қолын созып.
  
  
  "Жарайды. Жервасиоға бер".
  
  
  Ол солай жасады. Ол қолындағы кішкене пленка пакетіне қарады. Сосын маған сұраулы түрде қарады.
  
  
  "Бұл лақтыруды үрлеп, эгоды таңбадан кейін балтаға жіберіңіз".
  
  
  Сыған басын изеді.
  
  
  "Хуана, Соль-Ньеведегі" Реноға "қайт".
  
  
  "Сенсіз бе?" Оның көзі қысылып қалды.
  
  
  "Иә. Тина Бергсон оны ұстап алмақшы".
  
  
  "Бірақ неге?"
  
  
  "Ол курортқа келген және нағыз Кореллимен сөйлескен сәтте ee бірден анықталады."
  
  
  "Бірақ...?"
  
  
  "Менің айтайын дегенім, біреу эгоды өлтіруге тырысады".
  
  
  "ДДСҰ?"
  
  
  "Өзін Барри Парсон деп атайтын адам".
  
  
  Хуананың көзі бақырайып кетті. "Бірақ бұл неге Парсон болуы керек?"
  
  
  "Бұл болуы керек".
  
  
  "Демек, Кореллиді өлтіретін екі адам болды ма?" - деп сұрады Хуана қабағын түйіп.
  
  
  "Мафиоздар, егер біреуі жұмыс істемесе, онымен екі келісімшартты шешкен болуы мүмкін".
  
  
  "Бұл қиын".
  
  
  "Сіз ақшаны ұстайсыз, бұл сіздің өміріңіз. Тыңдаңыз. Осыны талдап көрейік. Парсон Кореллиді өлтіргісі келеді делік. Шынында да? Ал Парсон да біз сияқты Кореллидің бетін білмейді. Бірақ ол менің Кореллимен кездесуді жоспарлап жатқанымды біледі. Тек оның ғана емес, сен де, мен де. Сондықтан ол айналады жалайды бізге. Ble қалай жалайды ".
  
  
  Оны қоқыс жәшігінде айтқан болатын. Бұл тұспал Хуанадан қашқан жоқ. Ол қызарып кетті.
  
  
  "Қазір. Артуро өлтірілген кезде Парсон Москатомен бірге болған делік. Парсон, әрине, менің артымнан ерді. Содан кейін ол Артуро өліп бара жатқанда одан алған нұсқауларды естіген болуы керек. Сонша алыс па?"
  
  
  "Өте жақсы."
  
  
  "Содан кейін Парсон жиналысқа жасырынып, Кореллидің пайда болуын күту үшін барады. Бірақ кім пайда болады? Оның. Коктейльдер емес. Парсон сол жерде тұр, мен оған сәйкес келемін, ал бүкіл эго беті жұмыртқамен жабылған".
  
  
  "Бірақ Корелли неге кездесуге бармады?"
  
  
  "Сіз Келлидің жаңа ғана айтқанын естідіңіз. Оның айтуынша, Корелли Артуроны атып өлтірген кезде қорқып кеткен. Ол оның бәрін жай ғана шешіп, онсыз болуына жол берді деп ойлауы керек".
  
  
  "Неге москит Кореллиді өлтіру үшін ол жаққа бармады?" - деп сұрады Хуан жазықсыз.
  
  
  "Мен бұл туралы ойладым", - деп мойындадым мен. "Ол Артуроны өлтіргеннен кейін қашуға асыққаны сонша, Артуроның маған айтқанын естімеді делік".
  
  
  Ол қабағын түйді.
  
  
  - Жарайды, - дедім мен тез әрі қарай, - Парсон бар, ол сонда. Парсон не дейді? Оның айта алатын жалғыз нәрсесі шындық. Ол менің Коктейль емес екенімді біледі. Және ол кездесудің болатынын біледі. Ол: "Мен Кореллимін! Және ол әлі күнге дейін сенімен кездесуді ұйымдастырып, әрекет етеді".
  
  
  "Ал микрофильм ше? Ол маған фильмді берді".
  
  
  "Біз мұны тексеріп жатырмыз. Бірақ ақпараттың бұл түрін ауыстыру өте қарапайым: атаулар, орындар және күндер."
  
  
  "Жарайды..."
  
  
  "Ол фильмді қолдан жасайды, сізбен кездесуге келіседі. Ол Кореллиді ойнау үшін кездесу ұйымдастырады. Ол сізге жалған фильм береді, ал бұл арада Москато эгоды өлтіруге тырысады, ал Москато оны өлтіреді".
  
  
  "Бірақ, Москато кездесу туралы қалай хабардар болды?"
  
  
  "Ренодағы қателік", - деді Эй.
  
  
  "Парсон қазір не күтіп тұр?" - деп ойлады ол.
  
  
  "Ол Тинаның келуін күтіп отыр. Ол ол туралы жеке білмеуі мүмкін болса да біледі. Менің ойымша, ол Еленаны шатастыру үшін Тинаға" телефон қоңырауларын "қолдан жасаған болуы керек. Бірақ ол Тинаның ақыр соңында Sol y Nieve-де пайда болатынын біледі. Ол оны күтіп, эй гул эго Корелли мен бингоға рұқсат береді! Көрдің бе? "
  
  
  "Ал Тинаны ұстап қалудың несі жақсы?"
  
  
  "Мен оның Sol y Nieve-дегі келбеті Кореллиге әсер ететінін ескерткім келеді".
  
  
  Ол басын изеді. "Сосын?"
  
  
  "Маған түсінуге рұқсат етіңіз", - дедім мен ақырын. "Менде әлі соққы сызығы жоқ".
  
  
  * * *
  
  
  Хуана Ривера бізді Гервасио екеумізді Гранададағы автокөлік жалдау орнына апарды, онда оны қолмен ауысатын Seat mini таңдады. Содан кейін Хуана Гервасионы Альгамбраға қайтарды, онда эго шағын велосипед қойылған.
  
  
  Оны Малага-Гранада тас жолындағы Seat көлігімен көтеріп, Малагаға қарай бет алды. Кеш болды, бірақ күн әлі жарқырап тұрған жоқ. Оның қызыл "Ягуардан" бірнеше көзі бар - машинаны ажырату оңай.
  
  
  Эго оны менен алқап арқылы жылдам төмен түсіп бара жатқанда мазақ еткенде, оны көргеніне жиырма минуттан аспаса керек. Ол тез артқа бұрылып, өртеніп кеткен бидай алқабына шығып, үш бұрышқа жылдам көрсеткіштер жасады. Ол "Ягуардың" алдында тұрды да, оның артқы көрініс айнасынан маған қарай келе жатқанын көргенде Малагаға қарай бет алды.
  
  
  Оның қолын созып, бірнеше рет қолын бұлғады, эй, эй, тоқтауды нұсқады.
  
  
  Ол қолын көрді, сосын көлікті көрді, ақыры мені көрді. Ол таң қалды, бірақ көңілі қалмады. Оны тас жолдың шетіне нұсқады, біз бірге кеттік.
  
  
  Оның ер-тұрманынан шығып, "Ягуарға" қарай жүрді. Ол ашық жасыл жемпір мен сұр юбкамен нах киген скандинавиялық стильде әдемі және сәнді болып отырды.
  
  
  "Мен Келлимен сөйлестім", - дедім мен дауысымды алған кезде.
  
  
  "Иә. Оның не үшін келгенін білесің бе?"
  
  
  "Әрине. Бірақ жоспарлар өзгерді".
  
  
  Ee тұлға
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  құлады. "Рико үйге кетіп қалды ма?"
  
  
  "Мүмкін, иә. Мүмкін олай емес. Бірақ проблемалар бар. Басқа адам өзін Рико сияқты көрсетеді".
  
  
  "Қалайсың...?" Ол жыпылықтады. "Түсіндім. Иә. Біреу өзін Рико етіп көрсетіп жатыр".
  
  
  "Егер Рико сенімен сөйлескеннен кейін шешімін өзгертпесе".
  
  
  "Жоқ. Ол өзіне сенімді болды". Оның көздері сәл ығысып кетті. "Тыңда. Сен маған сенбейсің бе? Шынымды айтсам...?"
  
  
  "Мен саған сенемін", - дедім мен. "Мәселе мынада, бізде тағы бір егіз, тағы бір алмастырушы, тағы бір Рико Корелли бар".
  
  
  "Онда оған нағыз Рико ескертуі керек..."
  
  
  Оның басын шайқады. "Біреу эгоды өлтіруге тырысады. Сіз оған жақындап, эгомен кездескен бойда өлтіруші Риконың кім екенін біледі. Көрдің бе?"
  
  
  Оның жүзі өзгерді. "Иә, Иә, мен оны түсінемін!" Ол маған байыпты қарады. "Сен оны не істегің келеді?"
  
  
  "Мен сенің Гранадада қалғаныңды қалаймын".
  
  
  Ол ернін тістеп алды. "Бұл өте жалғыз".
  
  
  "Бірақ сіз емханада жалғыз болдыңыз".
  
  
  "Бұл жынды болды!"
  
  
  "Сенің иығың қалай?"
  
  
  "Өте жақсы", - деп күлді ол. "Көрдің бе?" Кішкентай ғана таңғыш болғаны анық. Бұл тіпті оның жемпірінің керемет қисықтарында да болған жоқ.
  
  
  -Жарайды, жасайсың ба, Тина?
  
  
  "Не істеу керек?"
  
  
  "Гранадада қалу керек пе?"
  
  
  Ол күрсінді. "Жарайды..."
  
  
  "Мен сені кешкі асқа апарамын", - дедім мен қастандық жасаушы.
  
  
  Ee көздер жанып кетті. "Сіз жасайсыз ба, Джордж?"
  
  
  Ол күлді. "Қуанышпен."
  
  
  "Онда мен оны жасаймын".
  
  
  "Менің артымнан" Ягуарға "бар. Біз қонақүйге барамыз және сізді тексереміз".
  
  
  Ол басын изеді, толқудан көздері жарқырап кетті.
  
  
  "Қалай ойлайсың, Рико естігенде ашуланады ма?"
  
  
  "Не - мен сенімен кешкі ас іштім бе?"
  
  
  "Иә". Ол иығын қиқаң еткізді. "Қалай болғанда да, кімге бәрібір?"
  
  
  Осы уақытқа дейін ол күзенді қауіпті жолмен жояды және үлкен жетістікке жетті. Менің ойымша, ол дәл осындай қауіпсіздік дәрежесімен қауіпті мәңгі өмір сүре алатынына сенді.
  
  
  * * *
  
  
  Біз Гранада сауда ауданына жақын орналасқан керемет кішкентай мейрамханада кешкі ас іштік. Музыканттар бір бұрышта испан музыкасын ойнап жатты, ал даяшылар үстімізден асып кетті, ал исо бізді құрту үшін барын салды.
  
  
  Біз сыртқа шығып, мейрамхананың айналасын аралап, қонақүйге барғанымызда он шақты болды. Гранада - түнде әдемі қала. Дүкендерде әулиелер жанып жатыр, адамдар тәулік бойы көшеде жүреді. Он уақыт өте кеш болды, бірақ қайсысы әлі шықпады. Азаматтық гвардия көшелерді қылмыстан қорғап тұрғандай көрінді.
  
  
  Біз қонақүйге кірдік, Тина кілт алу үшін оған жақындады. Фойедегі барлық көздер бұрылып, оның серуеніне ерді. Оның бірнеше күрсінісі естілді. Бұл оның Малагадағы қойылымының қайталануы болды.
  
  
  Ол кілтін ұстап тұрып, маған ашулы көзқараспен бұрылды.
  
  
  "Ол кілттермен өте ыңғайсыз".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Жарайды. Мен оны олар туралы өте жақсы білемін".
  
  
  "Иә. Содан кейін келіңіз және кілтті құлыпқа салыңыз, өтінемін". Оның көздері тамақпен, шараппен және үмітпен жарқырап тұрды.
  
  
  "Мен жай ғана адаммын", - дедім де, оның соңынан лифтке түстім. Күн біз үшін жабылған кезде, ол, фойедегі әрбір ер адамның маған қызғанышпен қарап тұрғанын көрдім.
  
  
  Біз лифтке отырдық, ол менің қасымда ақырын қозғалып жатқанда, оның шашының жібек орамдары маған тиді. Оның, бұрылып, эй, оның көзіне қарады. Ол күлді.
  
  
  Лифт күні ашылды, біз дәлізге шықтық. Еденде ұзын қызыл барқыт кілемше жатты. Қабырғаға қарсы үлкен көне диван тұрды. Қабырғалардан вазалардағы гүлдер салбырап тұрды.
  
  
  Мен бөлменің нөмірін тауып, кілтті құлыпқа салуға тырыстым.
  
  
  Тина күлді.
  
  
  Мен соншалықты мас екенімді түсінбедім. Мен оны тағы бір рет сынап көрдім.
  
  
  Есік сиқырлы түрде ашылды.
  
  
  Ол менің алдымдағы бөлмеге кіріп, бұл кезде сәл бұрылып, мені бүкіл денесімен mimmo-дан өткізіп жіберді. Ол басынан аяғына дейін жанасуды айнымалы және тұрақты токтың тербелісі түрінде сезе алатын.
  
  
  Ол ішке кірді, артымдағы есік жабылды. Оның эгоға ешкім тиіспегеніне сенімді. Кейбір қонақүйлер күні сиқырланады.
  
  
  Ол сол жерде тұрып, бетіне ақымақ күлімсіреп қарап тұрды. Мен оның бұл ақымақ күлкі екенін білемін, өйткені мен кездейсоқ қабырғалардың айналасында ілулі тұрған кішкентай алтын жалатылған айнадан бетімді көрдім. Және ол маған қарабайыр нәпсіқұмарлықтан басқа жолмен сипаттауға болатын өрнекпен қарады.
  
  
  Ол менің қолымда болды. Оны маған қатты қысып қойды. Ол күрсінді. Ол маған емханада ұзақ уақыт жатқанын және қатты ауырғанын айтты.
  
  
  Мұңды, мұңды.
  
  
  Иә, Иә, ол маған айтты.
  
  
  Менің оған ренжігенімді түсінгенімді көргенде, ол маған иығындағы жараны көрсетті. Басқасы болған жоқ мекемелер мұны маған жемпірді шешуден басқа көрсету үшін, және ол мұны істегенде, нах жемпірінің астында мүлде ештеңе жоқ екенін, яғни мына әдемі алтын теріден басқа ештеңе жоқ екенін көрді. Ол табиғат оны жаратқандай болды.
  
  
  Шындығында, ол тіпті оның иығындағы кішкене таңғышқа қарап, доктор Эрнандестің жұмысына тәнті болды.
  
  
  "Бұл қорқынышты емес пе еді?" ол менен сұрады.
  
  
  Мен оған түсіністікпен қарадым.
  
  
  "Бірде менің жамбасымда тыртық пайда болды", - деді ол маған. Шындығында, бұл менің қолымдағы вакцинация туралы құсбелгіні ұнатпағандықтан болды, - деп жалғастырды ол, сондықтан вакцинация туралы белгі аяғыма қойылды. Ол қатты ісіп кетті.
  
  
  Мен оған түсіністікпен қарадым.
  
  
  Ол маған сенді. Біраз уақыттан кейін ол белдемшесі мен трусисын шешіп алды да, маған көрсетті шрамм жамбасқа бұрылады. Бұл оған өте жақсы көрінді. Оның эй мұны айтты.
  
  
  "Әрине, - деді ол, - сенде де жаралар бар шығар.
  
  
  - Мен көптеген жекпе-жек өнерінің ардагерімін.
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  ars, оны, оны сендірді және дәлелдемелерді көрсете бастады.
  
  
  Осы кезде біз әйтеуір жатын бөлмеге кіріп кеттік, ал Тина төсек-орын жабдықтарын ақырын артқа тартып, жастықтарды біртүрлі күйге жылжытып, жайманы сәл сипады.
  
  
  Одан жастықтарды неге сонша бөлісетінін сұрағанда, ол маған швед әйелдерінің махаббат туралы өте озық идеялары бар екенін айтты. Швед әйелдерінің күйеулеріне және ғашықтарына жақсы қарым-қатынаста екенін дәлелдеу үшін ол қосылады Біріккен Ұлттар Ұйымы жасаған ағымдағы өмір сүру ұзақтығының кестелері, бұл швед мужчин өмір сүру ұзақтығы американдық ерлердің өмір сүру ұзақтығымен салыстырғанда 71,85 жасты құрайтынын дәлелдеді, бұл 66,6 жасты құрайды.
  
  
  "Мен сізге себебін көрсетемін", - деді ол маған. Бізде өмірлік маңызды шырындардың ағынын қамтамасыз етудің белгілі бір әдістері бар.
  
  
  Он Үш
  
  
  Гранададағы таңғы ас.
  
  
  "Сіз маған осы жерде қонақүйде тұруға уәде беруіңіз керек", - деді Тина асхананың керемет интерьеріне қарап.
  
  
  Тина мұңайып көрінді. "Бірақ мен шаңғы тебуді сағынатын боламын!"
  
  
  "Егер сіз Sol y Nieve-ге барсаңыз, Риконың өліміне сіз жауаптысыз".
  
  
  "Мен мұны түсінемін." Ол аузын ашты.
  
  
  "Ал сіз өзіңізді орнына қоя аласыз".
  
  
  "Жарайды. Қайда бара жатырсың?"
  
  
  "Мен курортқа қайтамын. Менің жұмысым бар".
  
  
  * * *
  
  
  Бұл таудың баурайынан Соль-и-Ньевке дейін 40 минуттық жағымды жол болды. Ол келгенде шаңғышылар трассада болған. Жақсы жеңіл ұнтақпен ашық күн болды, содан кейін алдыңғы түнде қысқа тамшы болды.
  
  
  Оны вестибюльге кіргізіп, фойенің жанындағы барда отырған Митч Келлиді көрді.
  
  
  Оның жанына орындық қойды. "Сіз барды бүгін таңертең ашқан сияқтысыз".
  
  
  "Іс жүзінде. Жаңа ғана кірдім".
  
  
  "Сен ерте емессің бе?"
  
  
  "Мен мұнда мүмкіндігінше тезірек келемін деп ойладым. Сюжеті қандай?"
  
  
  "Сіз бұл не екенін білесіз. Біздің адам осында, бірақ ол қолын көрсетуге қорқады. Ал бізде эгоның римдік мұрынға апарғанын қалайтын қос адам бар".
  
  
  "Сонымен?"
  
  
  "Дауыс беру біз не істейміз".
  
  
  Біз басымызды иіп, эмуға жаңғақтар, болттар, балға, ара және ағаш сызбасын бердік.
  
  
  * * *
  
  
  Оның бөлмесіне кіріп, киімін ауыстырды. Ол шаңғы киімін киіп, Хуананың мені шақыруын күту үшін шталь киді.
  
  
  Ол мұны табалдырықтан аттады.
  
  
  "Мен сенің қайтып келгеніңді көріп тұрмын", - деді ол өзінің жоғары, байсалды даусымен - жараланған пуритан.
  
  
  - Иә, - деді ол музыкалық түрде. "Бұл ұзақ сапар болды".
  
  
  Ол күрсінді. "Бүгінгі бағдарламада не бар?"
  
  
  "Біз шаңғы тебеміз".
  
  
  "Жарайды!"
  
  
  "Онда біз бүгін кешке әрекетке кірісеміз".
  
  
  "Әрекет?" Оның көңіл-күйі жақсарды.
  
  
  "Сен Еленаға қамқор боласың".
  
  
  "Қалай?"
  
  
  "Онымен үнемі бірге болыңыз. Мен оның Парсонмен жұмыс істейтінін білемін. Келли және оның".
  
  
  Ол басын изеді. Ол көңілі қалғандай болды. "Бірақ Елена, мүлдем кінәсіз сияқты".
  
  
  "Кінәсіздік немесе кінә тығынның тығыны емес. Біз Парсонды оқшаулауымыз керек. Мен оған бұл жағдайды реттеймін. Бірақ мен Еленаның мені алаңдатқанын қаламаймын".
  
  
  "Жарайды. Енді. Ал енді ше?"
  
  
  "Беткейлер үшін тамаша күн сияқты".
  
  
  Ол жарқырап тұрды. "Дұрыс!"
  
  
  * * *
  
  
  Күндізгі жарықтың қалған бөлігін қарда өткіздік. Бұл қатаң релаксация және демалыс болды. Бірнеше сағат бойы мен оны Корелли, Тина, Елена, Хауптли туралы мүлдем ұмытып кеттім - мен осы проблемалы адамдардың барлығының жабдықтарын және миссияны, орнату өте қиын болып шыққан испандық байланысты ұмытып кеттім. Менің барлық жоспарларым болды. Тек Парсонның керекті уақытта керекті жерде болуын күту керек болды. Кешке жалайды біз Боррегиластың жанында Парсон мен Еленаны кездестірдік. Елена тұйық және депрессияға ұшыраған сияқты көрінді, бірақ Парсон оны бұрынғы эго-сы мазалап жүрді.
  
  
  "Бүгін таңертең бізде керемет жүгіру болды, солай емес пе, Елена?" Ол шынымен британдық болғаны сонша, оның қаны ұйып қала жаздады.
  
  
  "Ой?"
  
  
  "Мен бұл керемет деп ойладым! Тамаша жағдайлар! Шынында да керемет жүгіру!" - деп күлді ол Хуанаға. "Қалайсың, тәтті ханым?" Эго дауысында бас әріптер естілді.
  
  
  "Әдемі", - деді Хуана.
  
  
  "Менің ойымша, біз сені кеше кешке сағынған болуымыз керек. Сен қайда болдың?"
  
  
  "Айналада", - деді Хуана.
  
  
  "Мен Гранадада болдым", - дедім мен.
  
  
  Парсон иығын көтерді. Эго оны бір жаққа алып кетті.
  
  
  "Біреу бар, сен хемамен кездесуің керек", - деді эму оған ақырын дауыспен.
  
  
  "Ой?"
  
  
  "Сапар туралы".
  
  
  "Сапар? Қандай сапар, көне заман?"
  
  
  "Штаттарға".
  
  
  "Қазірдің өзінде? Сіз мен берген материалды қарап шықтыңыз деп ойлайсыз ба...?"
  
  
  "Әлі жоқ. Бірақ маршрутты құрастыру орынды сияқты. Оның логистикалық мәселелер туындайтынына сенімді".
  
  
  Парсон тамағын тазартты. "Жарайды. Біз мұны қайда жасаймыз?"
  
  
  "Бұл бөлмелер емес", - дедім мен. "Мен олардың тыңдалып жатқанына сенімдімін".
  
  
  Эго көздері кеңейді. "Сіз шынымен олай ойламайсыз ба?"
  
  
  Қарғыс атқан екіжүзді! Қателерді жіберген ол болды!
  
  
  "Мен шынымен солай ойлаймын", - дедім мен.
  
  
  "Сонда қайда? Қарда ма?" Ол күлді.
  
  
  "Дискотека".
  
  
  "Қонақ үйдің жертөлесінде ме?"
  
  
  "Дұрыс."
  
  
  Ол басын изеді. "Сіз қосылдыңыз."
  
  
  "Сағат он болды ма?"
  
  
  "Жақсы шоу".
  
  
  "Мен Хуанаға Еленамен кездесуді айттым. Біз жай ғана ешқандай араласуды қаламаймыз. Бұл маңызды".
  
  
  "Әрине, ескерткішпен".
  
  
  "Төртеуміз бірге кешкі ас ішеміз, содан кейін Хуана Еленамен бірге қонақ бөлмесінде отырады".
  
  
  "Мен Елена өте тітіркендіргіш мәселе екенін мойындаймын", - деп қабағын түйді Парсон. "Ол үшін кешір"
  
  
  "Ештеңе шешуге болмайтын еді".
  
  
  Біз бірге кешкі ас іштік, бәрі жоспар бойынша өтті. Хуана мен Елена қонақ бөлмеге, ал Парсон мен оның "бизнес туралы сөйлесу" дискотекасына түсті.
  
  
  Бс
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Еден шоуы әлі басталған жоқ. Стерео қатты музыканы қамтамасыз етті, ал бишілер еденде кезіп, маймылды, шүберекті және ih-дегі белгілі бір көріністе "бар" кез келген нәрсені жасады.
  
  
  Парсон екеуміздің бұрышта үстеліміз бар. Ол V-де отырды, екі қабырға менен алыстап кетті. Парсон менің сол жағымда отырды. Оны эго арнайы сол жерде жарнамалайды. Менің оң жағымда бос орындық болды.
  
  
  Бастау үшін жұмсақ шарапқа тапсырыс бердік. Шын мәнінде, деллада музыканың күшейіп, би алаңындағы әрекеттердің жылдамдауы үшін көп уақыт қажет болмады. Бірнеше мас адамдар жолдастарын иығына шығарып үлгерген.
  
  
  Содан кейін Митч Келли пайда болды, бізді бұрышта байқады да, тығыз орналасқан үстелдердің арасына бұрылып, бізге қарай беттеді.
  
  
  Ол маған күлді. "Джордж", - деді ол.
  
  
  "Келли", - дедім мен. Оның, Парсонға бұрылды. "Барри Парсон, бұл Митч Келли. Ол мен саған айтқан адам".
  
  
  Келли мысқылдап отырды да, отырды. Ол даяшыдан тапсырыс берді, ал бала көпшіліктің арасынан жоғалып кетті. Қараңғы түсіп, би алаңының ортасында строб шамдары жанып тұрды.
  
  
  "Сіз шынымен итальяндыққа ұқсамайсыз", - деді Келли кең, қарусыздандыратын күлкімен.
  
  
  Парсонның беті қатып қалды. "Ал, сен де емессің".
  
  
  "Мен мұны талап етпеймін", - деп жауап берді Келли.
  
  
  Парсонстың көзі қысылып қалды. Ол маған жалт қарады, сосын менің бетімдегі өрнекті көрмей, Келлиге тағы бұрылды. "Бұл нені білдіруі керек?"
  
  
  "Бұл мынаны білдіруі керек: сіз өзіңізді хема деп санайтын адам екеніңізді қалай дәлелдей аласыз?"
  
  
  Парсон босаңсыды. "Ал, енді. Менің ойымша, бұл оны сіздің әріптесіңізге дәлелдеді. Бұл жеткілікті емес пе?"
  
  
  "Мен сіздің штаттарға ауысуыңызды ұйымдастыруы керек адаммын". Келлидің беті қатайып кетті. "Мен дұрыс емес адамды контрабандалық жолмен өткізгім келмейді!"
  
  
  "Мен дұрыс адаммын", - деді Парсон, оның екпіні айтарлықтай төмендеді. Ол "Велетада" менімен бірге ойнаған "Корелли" рөліне көбірек ұқсайтын болды. Оның sel, ымыраға келуден ләззат алады.
  
  
  "Менің ойымша, біз екі түрлі нәрсе туралы айтып жатқандай сезінемін, мистер Парсон", - деді Келли сыпайы түрде. "Менде негізгі тұлға болып табылатын адамды Америка Құрама Штаттарына тасымалдауды ұйымдастыруға рұқсатым бар. Жерорта теңізі есірткілерін жою".
  
  
  "Оның адамы", - деп кесіп тастады Парсон.
  
  
  "Бұл адамның есімі Рико Корелли. Сіз Рико Кореллисіз бе?" Келлидің күлкісі бұлыңғыр болды, ол айналысады көздің эгосына қол тигізбеді.
  
  
  "Иә. Оның Рико Корелли". Парсонның ерні аппақ еді, ол их-ны қатты қысып жіберді. Кернеу, кернеу.
  
  
  "Сіз мұны менің қанағаттанғаным үшін дәлелдеуіңіз керек деп қорқамын, синьор Корелли".
  
  
  Парсон қолын аузына қойды. "Қатты емес! Бұл есім барлық жерде белгілі!"
  
  
  "Осы шудың салдарынан ешкім ести алмайды", - деп күлді Келли. "Қайталап айтамын, сен маған жеке басыңды дәлелдеуің керек".
  
  
  "Бірақ мен Джордж Пибодиге мұны дәлелдейтін материал бердім".
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді.
  
  
  Келли көйлегінің минутына қолын созып, конвертті суырып алды. Ол әріптің өлшемі болатын. Ол оны ашып, пленканың кішкене орамын суырып алды. Ол ораманы орындықтың ортасына қойды.
  
  
  Даяшы Келлиге сусын әкелді.
  
  
  Парсон байламға қарап қалды.
  
  
  "Менің микрофильмім?" - деп сұрады ол күңгірт дауыспен.
  
  
  "Жоқ, Рико Корелли", - деді Келли.
  
  
  "Бірақ мен оны фильмді Пибоди мырзаға жалға бердім! Нағыз фильм-Рико Корелли!"
  
  
  "Теріс, Парсон. Бұл мүмкін емес".
  
  
  "Қалай мүмкін емес?" Парсон өте жақсы блеф жасады, бірақ оның көзінің эго айналасындағы шиеленіс оны көре алды - нервтердің кішкентай қарға аяқтары эгоға, денеге айналады.
  
  
  "Оның Рико Корелли, Парсон. Және ол, мен сізге бұл фактімен дауласуға батылым бар".
  
  
  Парсонның беті гранит сияқты еді. Шаңғы трассасының бойындағы тақтатас есіме түсті. Ол микрофильмнің орамына қарап қалды. Ол оны тағы бір рет қарау үшін көтерді, тіпті оны орналастыруға қиналды.
  
  
  "Мұны оқуға тырысудың қажеті жоқ", - деді Келли. "Бұл көру үшін тым кішкентай. Және кез келген жағдайда бұл көшірме".
  
  
  Парсонның маңдайынан жіңішке тамшы шығып тұрды банк. "Көшірме?"
  
  
  "Иә, шынымен де", - деді Келли кобраның қызғанышын тудыратын күлімсіреп.
  
  
  "Ал түпнұсқа ше?"
  
  
  "Пибоди мырза эго Вашингтонға өзінің ұлы елінің есірткіге қарсы күрес бюросында тексеру үшін барды".
  
  
  Парсон Келлиге ұзақ қарап тұрды. Ақыры ол терең дем алды.
  
  
  "Жарайды", - деді ол. "Tack tack tack."
  
  
  "Шынында да, Барри", - деді оған күлімсіреп. "Жарайды ма?"
  
  
  Ол маған бұрылып, еріндерін қайырып алды. "Сізге мұндай акцияны өткізуге не себеп болды? Ол сені оған түсінбейді".
  
  
  Ол өзін қорғамақ болды. Митч Келли және ол біздің негізгі жоспарымызға жетті. Біз Парсонның Корелли емес екенін анықтадық. Егер ол Корелли болса, ол күліп, мені кішкентай ойыныммен құттықтайтын еді. Бірақ ол көнбейтін еді. Парсонның көзқарасы бойынша мәселе оның Кореллидің кім екенін мүлде білмеуінде болды; ол Митч Келли шынымен де болуы мүмкін деп күдіктенді. Ал эго микрофильмі жүйкені тоздырды. Эго жалған болды. Бұл шындық болуы мүмкін. Ол енді не істерін білмей қалды.
  
  
  "Шындығында, - деді оған күлімсіреп, - бұл кездесу Корелли мырзаның бастамасымен ұйымдастырылды". Оның, Келлиге қарай басын изеді.
  
  
  Келли күлді. "Иә. Оның қонақ үйі жыл сайын, мені өлтіру үшін жалданған адам қандай болатын".
  
  
  Парсонның беті былғарыдан жасалған ескі бұйымдардың маскасы болатын.
  
  
  "Сіз өте әзілқойсыз, К мырза".
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Элли "
  
  
  "Сіз мені Корелли деп атай аласыз. Ұқсастықтарды естисің бе, Парсон мырза?"
  
  
  Қандай сұмдық кездейсоқтық! Мен оны ойладым. Келлидің айтқанында біз үшін шындықтың бір тамшысы болған жоқ - ол Корелли сияқты көріну үшін Келли есімін алды. Бірақ әдемі ойнады.
  
  
  "Жарайды. Корелли. Бұл мысық пен тышқанның ойыны". Парсонның лобы енді банктен жарқырап тұрды. "Мен мысық пен тышқан ойындарын ұнатпаймын".
  
  
  "Ешкім білмейді", - деді Келли. "Әсіресе тышқан. Бір минут бұрын сен мысық едің. Енді сенің көздерің қызарып кетті".
  
  
  Парсон күрсінді. "Барамыз. Саған не керек?"
  
  
  "Мен сенің мені неге соратын етіп көрсетуге тырысқаныңды білгім келеді!" - дедім мен.
  
  
  Парсон нәзік жымиды. "Мен сені кездестірген алғашқы минуттан бастап мен сені сорғыш сияқты бейнелеймін, Джордж, - біздің атымыз кім болса да, Құпия агент мырза, Бірсарынды түрде - және мен сенің қандай сәтті меңзегеніңді түсінбеймін".
  
  
  "Бұл жеткіліксіз болды", - дедім мен ақырын. "Сіздің тарапыңыздан өте мейірімсіз, Барри-Бэби". Оның, оған еңкейіп. "Менің айтайын дегенім, сен Велетте Корелли рөлін алған кезде".
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізді, оның жүзі қатып қалған күлімсірей қатып қалды. "Өте қарапайым. Оны сенің көлігің тыңдады. Артуро өлтірілген кезде ол сонда болды. Ол Кореллиді тауып, эгосын өлтіру үшін Велетаға барды".
  
  
  Оның, Митч Келлиге жалт қарады, ол басын еңкейтіп, ішімдігін ішіп алды.
  
  
  - Демек, сіз бірінші түнде аспалы жолдың қозғалтқыш бөлмесінде болдыңыз ба?
  
  
  "Әрине. Оның соңынан ерді Кореллиді табу үшін Соль-и-Ньевке. Оның жай ғана қонақ үйі кездескендердің барлығын кездестіргеніңізге көз жеткізіңіз".
  
  
  "Сондықтан сен менің Кореллимен кездесіп жүргенімді білдің..." Мен жыл сайын Митч Келлиге бұрылдым, "... түн ортасы Велетте".
  
  
  "Дұрыс."
  
  
  "Ал сен ол келгенде мені күттің бе?"
  
  
  "Дәл." Парсон әлсіз жымиды. "Мен бұл кездейсоқтықты әрең түсіндіре алмадым, солай ма? Сіз мені тапқан кезде мен оған Корелли екенімді айтуым керек еді. Сонымен қатар, ол, мен Рико Кореллиді сен арқылы табатынымды білдім". Ол Келлиге бұрылды. "Мен сияқты".
  
  
  "Бұл кенеттен шабыт болды, солай емес пе?" Оны ұсынды.
  
  
  "Бұл дұрыс." Парсон сенімділікке ие болды.
  
  
  "Ал сіз Корелли неге оның кейпіне енгеніңізді білу үшін жер бетіне шығады деп ойладыңыз ба?"
  
  
  "Мұндай нәрсе"
  
  
  "Ал сіз жалған микрофильм осы уақытқа дейін тексерілмейді деп үміттендіңіз бе?"
  
  
  "Мен тәуекелге баруым керек еді".
  
  
  Оның артына еңкейіп, оған қарап тұрды. "Шынымен емес, Барри. Жақсы көріңіз. Бірақ жеткіліксіз".
  
  
  Парсон қабағын түйді. "Мен түсінбеймін".
  
  
  "Мәселе мынада, мен Велетаға кетер алдында сен Ренодағы тежегіш сызығын кесіп тастадың. Сен қонақүйсің, сондықтан оның көзқарасы бойынша оның көзқарасы толығымен жойылады. Сіз қонақүйсіз, сондықтан Корелли ескерткіштің жанында толығымен жалғыз болады, осылайша сіз эгоды өлтіріп, бостандыққа кете аласыз. Дұрыс па?"
  
  
  Парсон терең дем алды. "Мен мұны жоққа шығарамын. Неге мен сені құтқару үшін осы мәселелердің бәріне баруым керек еді, содан кейін бұл, сіздің көлігіңіз бақылаудан шыққан кезде?"
  
  
  Келли маған қарады. Бұл дәлелді дәлел болды.
  
  
  Бірақ оны бұл тығынның ревматизмі білетін: "Корелли жиналысқа келмей тұрып, сен маған кейін керексің. Ол сені өзіне апаратын жалғыз адам еді. Хуанадан басқа. Бірақ Хуана Кореллимен кездесуге рұқсат бермеді, ол сен болмайынша, мені алуың керек еді, Барри. Тірі. Корелли ақыры өзін маған жарияламайынша, неге өзімді Корелли деп көрсетпеске. Шынында да?
  
  
  Ол бір орында отырды.
  
  
  Дискотекада әулие кенеттен сөніп қалды, содан кейін Сергей қайтадан жанып кетті. Стерео өшіріліп, бишілер Полдан пошта маркаларымен кетіп қалды. Шағын сахнаға фламенко киімін киген кәсіби испан бишілері жиналды. Сахнаның артқы жағындағы орындықтарда алты гитарист отырды.
  
  
  Одан кейінгі сәттерде әнші - ер адам алға шығып, гитарасын қағып, бидің тарихын айта бастады.
  
  
  "Сен менімен не қалайсың?" - деп сұрады Парсон Келлиге қарап.
  
  
  "Мені өлтіру үшін сені біреу жалдады", - деді Келли ернін сәл ашып.
  
  
  "Мен мұны жоққа шығарамын", - деді Парсон.
  
  
  "Мен үшін мұндай ақымақтық мәңгілік емес", - деді Келли төмен, қорқытатын дауыспен. "Сені біреу жұмысқа алды. Сіз кәсіби өлтірушісіз. Барри Парсон - бұл мұқаба. Екінші дүниежүзілік соғыс басталғаннан бері сіз ондаған елдерде жұмыс істедіңіз. Кәне. Интерпол сіз туралы бәрін біледі".
  
  
  Мұны біз шляпаның айналасынан шығардық.
  
  
  Парсонның беті мұзға айналды. "Мен жалдау бойынша жұмыс істеймін, бұл рас. Ол маған кім төлесе, сол үшін жұмыс істейді".
  
  
  Оның, Келлиге жалт қарады. Ол қысымды жалғастырды. Парсон бұзылды. Ол мұны мойындады. Ол ашулы болды. Енді Келли мұзды жеткілікті жоғары қойса, ол Келлиде жұмыс істейтін болады.
  
  
  Бірақ бұл біз мүлде қонақүй емеспіз.
  
  
  "Мені өлтіру үшін сені кім жалдады?" Келли тағы сұрады.
  
  
  "Егер мен оған айтсам, мен оны бүгінгі кештің нысанасына айналдырамын", - деді Парсон күңгірт күліп.
  
  
  "Егер олай етпесеңіз, сіз дәл қазір осы дискотекада отырған нысанасыз", - деді Келли сөзге көп күш салып.
  
  
  "Мен бәрібір өлдім", - деп ойлады Парсон.
  
  
  "Біз сені бұл жерден шығарамыз. Сізді кім жалдағанын айтыңыз, біз бірден жолға шығамыз күні. Біз сізді бүкіл курортқа апарамыз. Менің көмекшілерім бар".
  
  
  Келли бұрылып, барға бір қарады. Одина бойынша сол жерде тұрған даяшылар Келлиге қарап басын изеді. Содан кейін Келли бөлменің арғы бұрышындағы орындыққа бір қарады. Ол жерде қара киімді адам отырды. Келли оған қараған кезде ол саусағымен беретті еңкейтіп жіберді.
  
  
  Барлығын дұрыс көрсету үшін кішкене әшекейлер.
  
  
  Парсон ұннан жасалған, таза болды
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  ш.
  
  
  Фламенко музыкасы ойнай бастады, солист биге шықты. Ол жылдам және тұрақты болды. Эго өкшелері пулеметтен атылғандай кетті. Би қарқыны мен көлемі бойынша өсті.
  
  
  "Айтыңызшы, сізді кім жұмысқа алды!" Келли айқайлап жіберді.
  
  
  "Олай емес", - деп кесіп тастады Парсон. "Басқа нәрсе, бірақ ол емес".
  
  
  "Мафиоздар ма?" Одан сұрады.
  
  
  Ол маған менсінбей қарады. "Бұл Москатоның бастықтары еді! Ол емес". Эго көздері кеңейді. Ол маған эгоды кім жалдағанын іс жүзінде айтқанын түсінді.
  
  
  Бір ғана адам қалды!
  
  
  "Бұл ол еді!" - деп сыбырладым мен Парсонға еңкейіп. "Тина!"
  
  
  Ол уақыт пен кеңістікте қатып қалғандай болды.
  
  
  Ол аузын ашып, қайтадан жауып тастады. Эго нысана сәл басын изеді. Мұның бәрі.
  
  
  Сосын көшіп кетті.
  
  
  Ол найзағай жылдамдығымен қозғалды. Оның тізесіндегі эго қолын белбеуіне қарай созып жатқанын көрдім, ол жерде ол өзінің үлкен Уэблиін жасырды. Оны көйлегіндегі кесек көрді. Ол Келлиді бірінші оқпен ұрамын деп үміттенген еді, бірақ оны суырып алған бойда тапаншасы бар эго қолын кесіп тастады. Осы себепті оны эго өзінің сол жағында жарнамалайды - сондықтан оны мылтықпен эго қолымен басқара алады. Атыс қатты және анық естілді, бірақ бақытымызға орай еденге құлады.
  
  
  Әп-сәтте басынан екінші оқ атылды.
  
  
  Парсон орындықтың артқы жағында қысылып қалды, содан кейін ee арқандары түсіп бара жатқанда қуыршақ сияқты күрт құлап, басын алға, үстелдің үстіне еңкейтуге мүмкіндік берді.
  
  
  Ол аяғын Уэблидің револьверіне қойды, ал Келли тез орнынан тұрып, Парсонның денесіне қарай жүрді. Музыкадан, биден және ойын-сауықтан шудың көп болғаны сонша, бізді таң қалдырғаны, дискотекалардың қараңғысында қосалқы ойынды ешкім байқамады.
  
  
  Келли Парсонның иығынан ұстап, орындықтағы эгосын түзетті. Ол қолын созып, "Уэблиді" көтерді, белбеу мен іштің арасына эго қойды. Содан кейін ол, бұрылды, Парсонның оң иығынан ұстап, Келлиге эгосын аяғынан тұрғызуға көмектесті. Өз арамыздағы эгоды сақтай отырып, біз бітелген үстелдер арқылы дискотекаға шығуға жол тарттық.
  
  
  "Му боррачо". Келли даяшылар арқылы біреуіне басын изеді.
  
  
  Даяшы жанашырлықпен жымиды.
  
  
  Басында екінші фламенко биі жалғасты, бишілердің өкшелерінен пулеметтен атылған оқтар нағыз автоматтың дыбысы мен жергілікті Хосе Греконың бишілерінің өкшесін ажырата алмады.
  
  
  "Кейде мен бұл жұмысты жек көремін", - деді Келли маған вестибюльге баспалдақпен көтерілгенімізде.
  
  
  Біз Барри Парсонның жансыз денесін вестибюль арқылы сүйреп апардық - бақытымызға орай, қазір қаңырап бос қалған - баспалдаққа дейін, содан кейін баяу көтеріле бастадық.
  
  
  Біз ақырында эгоды, эгоды, өз төсегімізді өз бөлмеміздегі эгоға қойғанда, ол өте өлді.
  
  
  14
  
  
  Митч Келли Сан-Франциско полициясында бірнеше жыл детектив болып жұмыс істеді, ол БАЛТА қорасына қосылу үшін қызметінен кеткенге дейін. Барри Парсонның бөлмесінің есігі оны әрең жауып тастады, өйткені ол Парсонстың киімінің қалтасынан тез өтіп кетті.
  
  
  Ол коммодтың ішіндегісін жайып, сүлгі алу үшін жуынатын бөлмеге барды. Келлидің денесі мен қолында қан көп болды. Келли эмуды атып тастады доллар қосыңызжәне соққының күші Парсонды әп-сәтте өлтірді. Келли өзінің Colt көлігін пайдаланды.38 Detective Special, осы арнайы патрондармен жабдықталған, бастапқы жылдамдығы жоғары және ену қабілеті жоғары.
  
  
  Келли жуынатын бөлмеден шығып бара жатқанда, ол өзін мұқият сүртіп, қол сағатына бір қарады.
  
  
  "Әмиян", - дедім мен. Мен оның қағаздарын қарап шықтым. "Барри Парсон, онда жазылған".
  
  
  "Қатаң түрде жабыңыз", - деп күбірледі Келли маған жақындап, мен қарап тұрмын. "Біреу жақсы жұмыс жасады".
  
  
  "Құжаттар? Бұл МИ-5 болды деп ойлайсыз ба?"
  
  
  Келли басын шайқады. "Сізге британдықтармен байланысқанымызды айтты. Олар эго, жеке басын растаған жоқ".
  
  
  "Иә, бірақ..."
  
  
  "Британдықтар растамаған кезде, британдықтар жоққа шығарады. Көрдің бе?"
  
  
  Оны несие карталары мен төлқұжат арқылы жалғастырды. Оның төлқұжатына жалт қарады, бірақ Келли басын шайқады. "Бұл туралы ұмыт. Бұл да мұқаба".
  
  
  "Нағыз нәрсеге ұқсайды"
  
  
  "Егер сізде төлеуге ақшаңыз болса, Португалияда жасалған жақсы құжаттар жинағын ала аласыз. Соның ішінде континенттегі ең жақсы жалған төлқұжаттар. Еуропада жүздеген жалған жеке куәліктер бар - барлығы Лиссабонда жасалған".
  
  
  Мен оның қағаздарын ойлана қарап шықтым. "Үкіметтің иісі бар ма?"
  
  
  Ол басын шайқады. "Мен оны фрилансер деп айтар едім. Жалдамалы жалдау бойынша. Осыған ұқсас нәрсе. Ол сізге Интерпол эмуды сатуға тыйым салғанын айтты". Бірақ мен бәрібір саусақ ізінің эгосын тексеремін ".
  
  
  Ол газеттерді оқуды жалғастырды, содан кейін эго багажымен айналысты. Уақытының көп бөлігін континентті аралаумен өткізген бай британдықтан басқа, бізге нені меңзейтін ештеңе жоқ еді.
  
  
  Келли кішкене жиынтықты алып, Парсонның басылымдарын шығара бастады. Барлық онды аяқтағаннан кейін ол сияны абайлап сүртіп, басып шығарылған материалдарды әйнекке қойды. Содан кейін ол аты жазылған жапондық шағын шағын камераны алып шығып, Парсонның жүздерін суретке түсірді. Тыныштық жағдайында Барри Парсон мүлдем зиянсыз болып көрінді, өмірлік күші жоқ, ол айналысады эгоды өмірдегі нәрсеге айналдырды.
  
  
  Заттардың эгосында Парсонды кез келген жер синдикатына байланыстыратын мүлдем ештеңе болған жоқ. Біз Парсонда аралар жоқ деп ойладық
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Кез келген топпен жұмыс істегенде, Тина фронтмен ретінде өнер көрсетті, бірақ әсіресе онымен.
  
  
  Және бұл Тинаны бірінші нөмірлі сұрақ белгісіне айналдырды. Ол кім үшін жұмыс істеді - егер ол шынымен біреу үшін жұмыс істесе?
  
  
  Келли сағатқа қарап тұра берді.
  
  
  "Уақыт туралы алаңдайсыз ба?" Одан сұрады.
  
  
  "Мен бұл денемен не істейміз деп ойлаймын".
  
  
  Ол терең дем алды. "Біздің қолымыздан келетін нәрсе аз. Біз жай ғана шығып, оны осында қалдырамыз".
  
  
  "Бірақ Елена Моралес?"
  
  
  "Ол ішке кіріп, эго табады. Және ол ысқырады. Парсонды бізбен байланыстыратын ештеңе, нақты ештеңе жоқ".
  
  
  "Бізді онымен бірге дискотекада көрдік".
  
  
  "Түзете аласыз ба?"
  
  
  Келли ойлана бастады. "Қазір өте кеш. Дауыс неге оның уақытын тексерді. Он бір отыз. Менің байланысым қазір кезекшілікте емес деп ойлаймын".
  
  
  "Фу-маньчжур мұрты бар ұзын бойлы адам?"
  
  
  Келли күлді. "Иә. Сен эгоды білесің бе?"
  
  
  Оның sel және кілемге қарады. "Бізді алаңдататын тағы бір мәселе бар. Тина жалдамалы кісі өлтіруші Е.Е.-нің өлгенін білмейді. Ол оның Кореллиге қол тигізу үшін Соль-и-Ньевке келуін күтеді деп ойлайды. Бұл оның келетінін білдіреді. мұнда. Біз оны тоқтатуымыз керек ".
  
  
  Келли қабағын түйді. "Қалай?"
  
  
  Мен оны ұзақ ойландым. "Қарашы. Бұл қалай? Біз Тинаны Гранададағы қонақүйге шақырамыз. Біз Адамнан хабарлама қалдырамыз. Nen оның Sol y Nieve бойымен кетіп бара жатқанын және онымен қайда кездесуге болатынын білгісі келетінін айтады. Содан кейін біз ол қонақүйге қоңырау шалғанша осында күтеміз. Біз оның хемамен сөйлескісі келетінін анықтаймыз. Ал бұл адам - Рико Корелли ".
  
  
  Ол Келлидің жауабын күтіп, терезеден қарап тұрды. "Жақсы естіледі. Біз не жоғалтуымыз керек?"
  
  
  "Ол Парсонға кімді ату керектігін айту үшін дереу телефон соғады делік?"
  
  
  Келли иығын қиқаң еткізді. "Ол Парсонның қайтыс болғанын біледі, содан кейін Кореллимен байланысады. Қалай болғанда да, біз алда тұрмыз".
  
  
  "Мен Елена Моралесті ұстау үшін күту залына барамын", - дедім мен. "Мен оның мәйітті табу үшін осында жүргенін қаламаймын. Ол бүкіл қонақүйге ескерту жасай алар еді".
  
  
  "Мен Бергсон әйеліне қамқорлық жасағаннан кейін мен сізге қосыламын".
  
  
  Есікті құлыпсыз қалдырып, дәлізге шықтық. Бізді ешкім көрген емес.
  
  
  * * *
  
  
  Хуан Ривера да, Елена Моралес те ол кезде маған қарады, бірнеше минуттан кейін залға кірді. Оның вестибюльде қатты күлкі мен көңілді айқайлар естілді. Хуана мен Елена Герр Хауптли, екі эго неміс, эго Дейн және жиырмаға жуық басқа шаңғы жұптары тобымен бірге Yahoo-ның ортасында болды.
  
  
  Оның жанынан өтіп, Хуана мен Еленаға басын изеді. Араларында олар маған орын жасады. Герр Хауптли мені көріп, амандасып, топпен таныстырды.
  
  
  Ол мысқылдап, қолын бұлғап, жанып тұрған отқа қарап, қыздардың арасына Бахаревке сүйенді. Мылтық дауысы мен қанды көруден алыс, қауіпсіз және қауіпсіз болды.
  
  
  Хауптли мырза топты өзінің қызықты спорттық ерліктерімен таныстырды - ол аңшылықты жақсы көретін, балық аулау саласының маманы, үлкен жетістікке жеткен қайықшы және үлкен альпинист болды - және ол кешкі ас кезінде чекке бірнеше жолды сызып, оны тапсырды. Хуана эгосын көзден аулақ ұстау туралы ескертумен.
  
  
  Ол тіпті мойындамайды, бірақ мен оның мұны бәрінің көзінен таса оқитынын білдім. Қабырғаға шынтақпен өткір соққы, ол маған түсінгенін айтты.
  
  
  ПАРСОН ӨЛДІ. ТИНАНЫҢ АДАМЫ. БҰҒЫНЫҢ ҚҰЙРЫҒЫ.
  
  
  Ол бұл соңғы бөлімді Елена Моралеспен не істерін білмегендіктен енгізді. Егер ол Барри Парсонмен шындап араласса, ол оның не істеп жатқанын білуі немесе болжауы мүмкін еді. Әйтпесе, оны тергеу үшін алып кетудің қажеті жоқ еді. Белла Парсонның өлімі туралы хабардар ету үшін қонақүйде болғанша оны ренжітті. Оның, егер Хуана оны жеңе алмаса, мен істей аламын деп ойладым.
  
  
  Қонақ бөлменің есігінде Митч Келли пайда болды, ол үлкен күлімсіреп, таныс парамға қолын бұлғады. Сосын ол мені байқап қалып, тез жүріп, еңкейіп, ақырын дауыспен: "Фойе. Тез". Басқа ешкім естіген жоқ. Ол менің иығымды қысып, Хуананың бетінен жомарттықпен сүйді де, Герра Гауптлиге кешірім сұрап басын изеп, қонақ бөлмеден шығып кетті.
  
  
  Оны Хуананың жамбасына тигізіп, кету үшін орнынан тұрды. Келли шаңғы трассасының етегіне қарайтын вестибюльдің артқы жағындағы еденнен төбеге дейінгі шыны терезенің жанында отырды. Ол менің әйнектегі шағылысуыма қарап тұрды. Фойе мүлдем қаңырап бос қалды.
  
  
  Ол менің құлағыма ернін қозғамай айтатын - бұл сотталғандардан алынған полицияның ескі айласы.
  
  
  "Ол Гранададағы қонақүйдің айналасына шықты. Ол Сол-Ньевке бара жатқан сияқты".
  
  
  "Ол қашан кетті?"
  
  
  "Бүгін кешке. Қашан екені белгісіз".
  
  
  "Бұл жаман жаңалық".
  
  
  Келли басын изеді.
  
  
  Шыны терезенің шағылысынан оны қызметкерлердің айналасындағы біреу телефонын қойып, фойе арқылы фойеге қарай өтіп бара жатқанын көрді. Бір минуттан кейін ол қайтадан шықты. Оның артынан Елена Моралес тез және әсем жүрді.
  
  
  Оны Келли итеріп жіберді. Елена табандылықпен баспалдаққа қарай бет алды. Бұл оның бөлмесіне - Барри Парсонмен бөлісетін бөлмеге барғанын білдірді!
  
  
  Келли мен оның көздері таңдана алмасты. Оның, Хуананың қонақ бөлмеден үрейлі көзқараспен шығып бара жатқанын көрдім. Оны Келли қағып кетті.
  
  
  "Хуананы қонақ бөлмеде ұста. Оған қосылыңыз. Мен оның артынан Еленаға барамын ".
  
  
  "Дұрыс."
  
  
  Оны Елена бастамас бұрын баспалдақтың жартысына көтерілгенше күтті
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  d сосын нах. Бірдеңе болды. Біреу оған ескертті. Мен кімнің не үшін екенін түсіне алмадым. Сонда да оның бөлмесіне кіріп бара жатқаны анық болды.
  
  
  Үшінші қабатта. Дәліз бойымен, бұрылыстың артында. Ол кілттерін алу үшін сөмкесіне қолын созды. Бірақ ол ih-ден шығып, тұтқаны ұстағанда, есік ашылды. Ол дәлізді қарау үшін бұрылды. Ол мұндай қозғалысты күтті де, бұрыштан қайта сүңгіп, көзге көрінбей кетті.
  
  
  Ол мені көрмеді.
  
  
  Оның артынан есік жабылғанын естідім.
  
  
  Ол тез арада дәліз бойымен жүріп, келесі күні тоқтады. Алғашында қаптаманың қалыңдығына байланысты мен оны ештеңе естімедім. Кілем есік пен жақтау арасындағы саңылау арқылы дыбыстардың шығуына жол бермеді.
  
  
  Бірақ содан кейін мен іштей сыбырлаған дауыстарды естіп тұрғандай болдым. Оны бір жеңіл, биік дауыс естіді - әйел. Әрине, Елена Моралестің дауысы. Бірақ хемадан ол сөйлесті ме?
  
  
  Бізге одина. Ешкім. Әрине, ол телефонды пайдаланды!
  
  
  Содан кейін күңкіл тоқтайды және оны басқа ештеңе естімейді. Мен базадағы ресиверді ауыстыру дыбысын күттім, бірақ жіберіп алдым. Сосын есік ашылып, сықырлаған дыбыспен тарс жабылды. Шкаф? Ол далаға шығу үшін киінді ме?
  
  
  Ол тез арада алыс жіп дәлізінен өтіп, ғимаратты үш жағынан қоршап тұрған балконға шықты. Оның түрі көрінбей кетіп, сыртқы қабырғаға еңкейіп, бұғының дәлізге шығуын күтті.
  
  
  Бірақ ол көрінбеді.
  
  
  Мен оның сағатына қарадым.
  
  
  Он бес минут.
  
  
  Ол дәлізден төмен қарай жылжыды да, мойнын созып, құлағын қаптамаға қойып, есігінің алдына тоқтады.
  
  
  Ештеңе.
  
  
  Оны "Люгер" суырып алды да, алға басып, тұтқаны бұрған кезде эгосын кеудесіне қысты. Келли екеуміз сияқты ысырма әлі ашық болды.
  
  
  Ол тез ішке кірді, арқасы күнге сүйеніп, алдына "Люгерді" қойды.
  
  
  Ол жерде тірі ешкім болған жоқ.
  
  
  Парсонстың денесі біз эго қалдырмаған жерде жатты.
  
  
  Бірақ бөлмеде басқа ешкім болмады.
  
  
  Елена Моралес қайда болды?
  
  
  Оның, мен шкафтың есіктеріне қарадым, бірақ шкаф тым кішкентай болғандықтан, ол жерде ешкім тығыла алмады. Және әлі де...
  
  
  Бұл әлсіз дыбыс еді, алғашында оның естігеніне де сенімді емес еді. Бірақ ол әрең дегенде тыныс алуға батылы бар жерде тұрғанда, эго оны тағы естіді. Бұл қимылсыз қалуға тырысқан, бірақ сәл қимылдап тұрған адамның анық дыбысы еді. Оның шкафына тағы бір қарады, бірақ дыбыс бұл жақтан шыққан жоқ.
  
  
  Жоқ. Ол жуынатын бөлмеге келді.
  
  
  Оны "люгер" мықтап ұстап алып, жуынатын бөлмеге бір күн жақындады. Жабылды.
  
  
  - Елена, - деді оған ақырын.
  
  
  Жауап келген жоқ.
  
  
  Біреу сонда болды, ол Елена емес еді. Ол қайда кетті? Әлде ол жерде хемамен бірге тағы бір нәрсе болды ма?
  
  
  "Елена", - дедім мен бұл жолы қаттырақ.
  
  
  Ештеңе.
  
  
  "Мен бұл есікті ашқалы жатырмын. Менде мылтық бар. Сыртқа шық, қолдарың басыңнан жоғары", - дедім мен күн сайын бір жақта тұрып.
  
  
  Ештеңе.
  
  
  Оның, тұтқасынан ұстады күні, әлі күнге дейін панельдің үстінде тұр күн, және оны айналдырды. Есік ашылып, ішке қарай бұрылды. Ол шиеленісіп кетті. Біздің дыбыстар.
  
  
  Жуынатын бөлме оны ашық саңылау арқылы көре алды. Сергей жанып тұрды. Ал сол жерде бозарған және шиеленіскен Тина Бергсон өзегіне дейін қорқып отырды.
  
  
  Оны люгермен жауып, қозғалды. Содан кейін мен оны пайдалану үшін ыдысқа салынған ыдыстарда көрдім. Тері асты, сұйықтық құйылған құты, мақта тампондары.
  
  
  Ол маған кең көздерімен қарады.
  
  
  "Елена қайда?" Одан Е.Е. сұрады, бірақ оның орнына оған тағы жүз сұрақ қойылуы мүмкін.
  
  
  Ол басын шайқады. "Мен Еленаны көрген жоқпын. Оны Барри ғана көрген. Және ол... ол өлді". Оның дауысы сыбырлағанға дейін төмендеді. Ол есінен танып қалудың алдында тұрды.
  
  
  Оның жуынатын бөлмеге кіріп, оның шынтағынан дөрекі ұстады. Ол ентігіп, жаныма тығылды.
  
  
  "Ол эгоды өлтірді ме?" ee дауыс менің құлағыма сыбырлады.
  
  
  Оған ештеңе айтқан жоқ. Мен оған Эй, бұл Келли және оның екенін қалай айта аламын?
  
  
  "Неге Сол-и-Ньевке қайттың?" - деп ақырын сұрады сл.
  
  
  Ee көздер маған бұрылды. Оны итеріп жіберіп, ваннаның шетіне отырғызды. Оның жанында оның sel. Оны кеудесінде Люгер ұстап тұрды. Ол айлакер әйел еді, және оған эй, мүлде сенбеді.
  
  
  "Көру үшін... қараңыз..."
  
  
  "Барри Парсон", - деп қостым мен. "Эмуды Кореллиге көрсету үшін, ол эгоды өлтіруі мүмкін".
  
  
  Біздің дыбыстар.
  
  
  Оның ерні дірілдеп, көзі менен алыстап кетті. "Иә", - деп сыбырлады ол.
  
  
  "Сіз Кореллиді өлтіру үшін Барри Парсонды жалдадыңыз", - дедім мен батыл түрде. "Сіз мұны жоққа шығара алмайсыз. Ол бізге бұрын айтқан болатын..."
  
  
  "Мен мұны жоққа шығармаймын", - деді ол нық тұрып. Оның беті қайтадан түске боялды. Менің көзім гиподермиялық иненің үстінен сырғып кетті.
  
  
  "Мотив?" Одан сұрады. "Сен нашақорсың ба? Мұның бәрі ме?"
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізді. "Мен бәрін шатастырып алдым. Мен оны неге эго өлтіргім келетінін білмеймін, тек мен эгоды әлемдегі басқалардан артық жек көремін".
  
  
  "Бірақ ол есірткі желісімен айналысатындардың барлығын тапсыру арқылы одан бас тартады", - дедім мен.
  
  
  Ол басын іліп қойды.
  
  
  "Неге қайттың?" - мен тағы сұрадым.
  
  
  "Барриді табу үшін", - деді Тина ақырын. "Мен балконға көтеріліп, ішке қарасам, оны көрдім. Өлі. Оның, кірді..."
  
  
  Оның иығына қарап тұрды. Әрине! Балкон! Бұл й
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Елена ee-ді көрмей бөлмелер арқылы қалай шықты. Елена Барридің өлгенін тапқанда, ол өлімге дейін қорқып, қашып кетті. Ол жай ғана француз күнін ашып, балконға шығып, асығыс кетіп қалды. Содан кейін, содан кейін бірден - Тина Барриді эго бөлмесінде қарсы алу үшін артқы жолмен көтерілді - мүмкін екеуі де кездесуді жоспарлаған шығар - және ол Барриді өлі күйінде тапты. Е.Е. есірткіге деген қажеттілік өз орнын алды және ол өзі сияқты сауығу үшін жуынатын бөлмеге кетті.
  
  
  "Мен ішке кірдім, мен оны атып жатқанын көрдім. Алғашында ол Елена эгоды өлтіруі мүмкін деп ойлады. Бірақ, мүмкін, Корелли Барриді эгоның артынан қуып жүрген шығар. Корелли менің не білетінімді білген шығар..." Оның көздері жасқа толды. "Мен қорқамын, Ник!"
  
  
  Ол оны сілкіндірді. "Сен мені Кореллиге апаруың керек, Тина. Бұл ревматизмнің жалғыз түрі. Тым көп адамдар бұл есімдер тізімін алуымызға кедергі жасауға тырысты. Тым көп. Енді бұл сенің қолыңда, Тина".
  
  
  Ол бозарып кетті. "Ол біледі, Ник! Ол мені эгоды өлтіру үшін біреуді жалдадым деп ойлайды! Сен мені бұлай етуге мәжбүрлей алмайсың. Сен мені жіберуің керек!"
  
  
  "Бізге не болды, Тина!" - дедім мен. "Ревматизммен ауыратын жалғыз сенсің. Сен мені қазір оған ашық түрде жетелеп бара жатырсың. Тек маған эгоды көрсет, және..."
  
  
  "Ол мұны мойындамайды!" ол айқайлады. "Ол өзінің жеке басын жоққа шығарады".
  
  
  "Тина..."
  
  
  Ол гиподермиялық инені алу үшін қолын созды. Ол не істемекші болғанын иығына бұрыла салысымен болжап алды. Оны итеріп жіберді, мойнының жұмсақ бөлігіне кішкене люгер. "Жоқ, жоқ, Тина! Инелер емес. Әрине, бірнеше минут ішінде бәрі жақсы болады, бірақ сіз әрқашан шындыққа оралуыңыз керек".
  
  
  "Ник!" - деп жылады ол әлі де инені ұстап.
  
  
  Люгер оны бір минутта итеріп жіберді де, инеге қолын созды. Оның жүзі әп-сәтте дерлік өзгерді. Бұл тыныш, әдемі маска арқылы ол тозақ мысықының бетіне айналды - көздері жарқырап, тістері дірілдеп, еріндері аңның ырылдаған дауысымен жайылып кетті.
  
  
  Ине менің білегіме кіріп кетті, ол оны ессіз қиғаш соққыдан қорғай алмай тұрып.
  
  
  Ол үнсіз, көңілсіз айқайға күлді.
  
  
  Оның бәрі мен арқылы өтіп бара жатқанын сезіндім. Оның, өзімді бір түйір шымылдық сияқты сезіндім.
  
  
  Ол мені көрші бөлмеге апарды, сосын орындыққа итеріп жіберді.
  
  
  "Өзіміздің кішкентай қоспамыз, Ник", - деді ол шайтандық күлкісімен. "Сен сонда жақсы баладай қаласың. Оның бұл жерден кетейін деп жатырмын".
  
  
  Жоқ, Тина! Мен оны айтуға тырыстым, бірақ нәтиже болмады.
  
  
  Ол жеделдетілген қарқынмен қозғалғандай болды - секундына жүз кадр, балконнан француз күндері арқылы жүгіріп өтті. Сосын тыныштық орнады.
  
  
  Бірнеше ғасырдан кейін оның, есікті біреу қағып жатқанын естідім. Бұл Келли болатын.
  
  
  "Лақап ат! Сен сондасың ба? Ник?" деп сұрады.
  
  
  Оның аузы ашылды. Кем дегенде, ол қозғалды. Бірақ менің дауысым болмады. Полиомиелит жойылды ма?
  
  
  Есік ашылып, Келли мылтығын дайындап бөлмеге ұшып кетті. Ол жай ғана орнынан тұрып, маған таңдана қарап тұрды.
  
  
  "Эй, Ник!"
  
  
  Оның ерні тағы қозғалды. Полиомиелитпен өтті. Оны ренжітті.
  
  
  Келли жан-жағына қарап, жуынатын бөлмені тексеріп, гиподермиялық иненің иісін сезді. Әп-сәтте ол маған қайта оралды да, бетімнен ұрып, орындығымнан көтеріп, жуынатын бөлмеге сүйреп апарды. Ол менің басымды душтың астына қойды, ал суық су менің мойныма тиді.
  
  
  Келли жұмыс істеп жатқанда менімен сөйлесті.
  
  
  "Бұл жаңа нәрсе. Бізде оның қоры бар. Сізді нокаутқа түсіреді, сондықтан сіз қозғала алмайсыз, бірақ болып жатқанның бәрін көре аласыз. Уақытша полиомиелитпен. Құрариден шыққан, сонымен қатар урари, урари, урали, вурали деп те аталады. және ворара. Бірақ бұл басқа нәрсемен қысқартылды. Менен не сұрамаңыз. Формулалар біз ih алған бойда әрқашан жоғалады. "
  
  
  Көп ұзамай ол өмірге келді.
  
  
  "Жылдам!" Оны айтты. "Бұл Тина. Ол Гранада арқылы Барри Парсонмен кездесуге келді және эго денесін осы жерден тапты. Ол қазір шығу жолында. Ол Кореллиді эгомен өлтірдім деп ойлайды. Егер ол қазір қашып кетсе, кейінірек эгоды өлтіруі мүмкін".
  
  
  "Бір минут күте тұрыңыз!" - деді Келли. "Мен сені табу үшін келдім. Тина төменгі қабатта, фойеде, сахнаны жасап жатқан еді!"
  
  
  "ДДСҰ?" мен шыдамсыздықпен сұрадым.
  
  
  "Тина Бергсон".
  
  
  "Тина!"
  
  
  "Мүлдем фантастикалық. Бірақ қазір ол кетіп қалды".
  
  
  "Кетіп қалдың ба? Бірақ...?"
  
  
  "Ол вестибюльде болды, бірақ кетіп қалды", - деді Келли маған бөлмелерден жүгіріп өтіп, дәлізбен келе жатып. Біз баспалдақпен түсе бастадық, оны вестибюльдегі көп адамдар көрді. Барлығы автотұраққа қарап тұрды.
  
  
  Оны Хуан көрді, ол айналысады, бұрылып, бізді күте бастады.
  
  
  "Мұның бәрі нені білдіреді?" - дедім мен.
  
  
  "Ол қызыл Ягуарда", - деді Хуана тұрақта тұрған көліктерді нұсқап. Мен оны бір жерде көрдім, олардың айналасында фаралар жанып тұрды. Сергей қараңғылықты кесіп өтіп, жол Прадо Лланодан бұрылып, басты тас жолға апаратын қарлы таудың баурайын жарықтандырды.
  
  
  "Ол үлкен сахна жасады", - деді Хуана тез арада. "Бұл өте әсерлі болды".
  
  
  "Тым қатал!" - деді Келли құрғақ.
  
  
  "Сіз маған оның не істегенін айтқыңыз келе ме?" мен шыдамсыздықпен сұрадым.
  
  
  "Ол мұнда он минут бұрын келген жоқ, тозақты көтеріп, Марио Сперанцадан сұрады!"
  
  
  "Марио Сперанца деген кім?" Одан сұрады.
  
  
  Келли басын шайқады. "Эйге сеньор Сперанстың бұл жерде жоқ екенін айтқан кезде, ол шыдай алмай, дәл осы фойеде төлем истерикасына түсіп кете жаздады".
  
  
  Оны көре алатын
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Ягуар қозғала бастады. Тинаның ақшыл шашы нахтың артына ұшып кетті.
  
  
  "Бұл бәрімізді залдан қашып кетуге мәжбүр етті", - деп түсіндірді Хуана.
  
  
  "Сосын ол бірден құлап кетті, ал ресепшн оны тірілтуге мәжбүр болды", - деп Келли сөзін аяқтады. "Мен сенің артыңнан бардым".
  
  
  Тез ойланып, қабағын түйді. "Бұл спектакль - төмендегі көріністер. Бұл не үшін, мен білмеймін. Бірақ мен оны тоқтатуым керек".
  
  
  "Шындығында", - деді Келли. "Біз не істеп жатырмыз?"
  
  
  "Мына Марио Сперанцаға қара", - деді Келли оған. "Мен жоқ шығармын. Мен оның артынан Тинаға барамын!"
  
  
  Оның қабығы қаптай арқылы айналмалы есіктерге қарай жылжып бара жатқанын Гауптли мырза сол жерде сикофанттар тобының эгосымен байқады. Ол қолын бұлғап, басқа жаққа қарады.
  
  
  "Ренода" суық болды. Өте жақсы басталды. Оның, жолға шықты және оны бақылауға алғанға дейін екі рет тайып кетті. Жол бойында екі түн бұрынғыдай мұз дақтары болды.
  
  
  Жол төмен түсіп, тура бұрылды. Қызыл "Ягуар" оны мүлде көре алмады, бірақ ол жолдың тура бұрылып, содан кейін барранканың шетіне жабысып тұрған ұзын, кең тақа тәрізді маңдайшаға солға бұрыла бастағанын есіне алды.
  
  
  Қозғалтқыш оны іске қосты, себебі ол Jag-ті назардан тыс қалдырғысы келмеді.
  
  
  Менің фараларымда жолдың шеті көрініп тұрды, қарсылықты тексеру үшін оны байқаусызда бұзақылық басқан. Мен таңғыштардағы кернеуді жеңіл сезіндім.
  
  
  Оны Renault бұрылыста бұрып жіберді де, Тина Бергсонның қызыл "Ягуарын" жарты жолда кең тақа қисығына қарай көрді. Ол баяу жүрді, бірақ одан әрі байқаған кезде жылдамдығын арттырды.
  
  
  Көлік қараңғыда алға қарай секіргендей болды, шамдар аспанға көтерілгендей жол бойымен шағылысып тұрды. Содан кейін - оның көзіне сенбегендей - "Ягуар" жағаға соғылып, жартас қабырғаға соғыла жаздады.
  
  
  Айналайын, Тина! - мен еріксіз айқайладым. "Өзгеріс!"
  
  
  Ол жасады ма, жоқ па, білмеймін, бірақ келесі көргенім "ягуар" таязға емес, жолдың шетіне қарай бет алды. "Тина!"
  
  
  Бұл жоғалған айқай еді.
  
  
  "Ягуар" жылдамдықты арттырып, эго-лар шалшыққа өте таяз аққулармен сүңгуді үйренгендей, шетінен өтіп кетті.
  
  
  Фаралар астынан тістелген слюда тақтатастарын ұстап алды, қардың дақтары тақтатасқа басылып, қардағы шамдар мен шағылыстардың орамдарын жарықтандырды, содан кейін машина тастарға көміліп, секіріп, қайта-қайта аударылды, фаралар айналмалы үстелмен сипатталды түнде және барранканың түбіндегі өткір тастардың бір бөлігіне күркіреп соғылды.
  
  
  Бір сәтке тыныштық орнады.
  
  
  Сосын аспанға қатты жалын атқылап, ауада қатты жарылыс естілді. Түтін қызғылт сары жалынның миммосына айналды, өткір, тұншықтыратын қара түтін.
  
  
  От тұтанып, содан кейін қайтадан бұзылған "Ягуардың" сынықтарына құлап, металды ақырындап жей бастады. Содан кейін түтін баяу көтеріліп, от қызыл болаттың, мөлдір әйнектің және түрлі-түсті пластиктің шеттерін айнала биледі.
  
  
  Шошып кеткен ол абайлап тас жолмен келе жатып, қызыл "Ягуар" шетінен өтіп бара жатқан жерге жетті. Мен оны төмен қарадым. Менің көз алдымда тек жолдың шетіндегі жол жиегіне кесілген тастардағы жарықтар ғана көрінді.
  
  
  "Рено" оны тұраққа қойып, кілтін суырып алып, көліктің айналасынан шығып кетті. Трассада суық болды. Ол "Ягуар" жартастардан өтіп бара жатқан жолдың шетіне жақындады. Ол сол жерде ығысқан тастарға қарап тұрып, төмендегі тақтатастағы күйдірілген қара сызық бойымен Тина Бергсон мен қызыл "Ягуардың" қалдықтарының үстінен жарқыраған қызыл от жарылған жерге қарай жүрді.
  
  
  Санаулы секундтардың ішінде қонақүй қонақтарының айналасындағы біріншісі "Фиат" көлігімен келіп, көлікті қойып, жолдың шетінде маған қосылды. Оглинг жасау.
  
  
  Сосын басқалары келді.
  
  
  Және одан да көп.
  
  
  Толқуды іздеушілер.
  
  
  Жүрегім айнып кетті.
  
  
  Ол қалталы жарқылды пайдаланып, жартасты беткейден төмен түсіп, жартастың күйдірілген бөлігінен өтті, ол жерде қызыл "Тіс" бірінші рет соғылып, ақыры көліктің жанындағы учаскеге жетті.
  
  
  Бірақ жалын сынықтарды жалмап жатты, күйіп қалмас үшін жалап жақындау мүмкін болмады.
  
  
  Қолын басының үстіне қойып, оны күтіп тұрды.
  
  
  Жол бойында өрт сөндіру көлігі шырылдады, көп ұзамай шаңғы күртеше киген және портативті өрт сөндіргіші бар үлкен өрт сөндіруші еңістен құлап, жанып жатқан қоқыстарды шашыра бастады.
  
  
  Ол шошып кетті.
  
  
  Өрт сөндіруші сол жерде күйдірілген сынықтарға қарап тұрды. Азаматтық гвардия оған қосылып, жанып кеткен көлікке фонарь жасады. Жарық сәулесі менікінен де күшті болды.
  
  
  Оны жалап жүріп келді.
  
  
  Сонда мен оны көрдім.
  
  
  Алдыңғы орындықта күйдірілген дене болған. Одан қалғаны қара және жанып кетті.
  
  
  Тина.
  
  
  Алтын терісі бар алтын қыздың қалғанының бәрі.
  
  
  Ол, бұрылды, науқас.
  
  
  Ол сынықтардың қасында тасқа құлап, жанды фанк еліне батып кеткен болуы керек. Біреу менің қолым мен иығымнан сілкіп жіберді. Оның дауысы менімен біраз уақыт сөйлескенін түсіндім.
  
  
  Оның орнынан қозғалды.
  
  
  "Лақап ат."
  
  
  Бұл Келли болатын.
  
  
  "Ол қайтыс болды", - деді Келли. "Қарғыс атқан нәрсе".
  
  
  "Менің ойымша, ол жай ғана оның аяқталғанын сезді, ал эй, жүгірген дұрыс". Ол күрсінді. "Ол Риконың Корелли болатынын білді
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  оның өмірінің соңына дейін ".
  
  
  "Бірақ Корелли тіпті білмеді!"
  
  
  "Ол біледі. Дауыс неге кетіп қалды", - дедім мен. Дауыс беру, мен мұны түсіндім.
  
  
  "Мен бұл есімді тексердім, Ник".
  
  
  Оның көзі көтеріліп, қабағын түйді. Мен оның не айтқысы келгенін түсінбедім.
  
  
  "Марио Сперанца қонақүйде тіркелген жоқ".
  
  
  Ол отырды және бұл туралы ойлады. "Бірақ бұл оның кеңсе қызметкеріне қойған есімі".
  
  
  Ол басын изеді. "Клера мынаны айтты дейді. Клера сол кезде бас сүйегінен шыққанын айтады".
  
  
  Ол біздің астымыздағы сынықтарға қадала қарады. "Сіз Рико Корелли ешқашан Sol y Nieve-де болған емес деп айтқыңыз келе ме?"
  
  
  "Менің айтайын дегенім, ол соңғы бір ай немесе одан да көп уақыт бойы бұл жерде немесе Sol y Nieve қонақүйінде болмаған. Егер мұқабадағы эго аты Марио Сперанца болса".
  
  
  "Бірақ содан кейін..."
  
  
  "Сіз мұны көрмейсіз бе? Мүмкін ол Тина туралы білген шығар. Мүмкін ол оның эгоды өлтіру үшін өлтіруші жалдағанын білген шығар".
  
  
  Оны түсіндіру үшін басын шайқады. "Ал кездесу туралы әңгіменің бәрі Тина Бергсонның өлімінің жалған көрінісі болды ма?"
  
  
  "Мүлде емес. Оның айтуынша, Рико Корелли Тина Бергсон мен Барри Парсон туралы білген болуы керек. Және ол курортқа мүлде келмеді. Барлығы оны осында деп ойлады - мобстер жалдаған хитмен, Тина жалдамалы кісі өлтіруші - және біз, өйткені біз қонақүйлер Кореллимен кездесу. Кореллиден басқаның бәрі осында болды! "
  
  
  "Сонда қаншықтың баласы қайда?"
  
  
  Келли иығын қиқаң еткізді. "Менің ойымша, біз Хокқа белгі беріп, бәрін басынан бастағанымыз жөн".
  
  
  Біз төбеге көтерілу үшін тұрдық, бірақ мен эгоды жалғыз қалдыра алмадым.
  
  
  Оның, бұрылып, сынықтарға қайта қарады.
  
  
  "Ол неге ол жаққа кетті?"
  
  
  Келли басын шайқады. "Ол әдемі әйел еді, Ник. Әдемі әйелдер ақымақтық жасайды. Ол Кореллиді жақсы көрген болуы керек. Мен де эгоды жек көрдім".
  
  
  "Немесе бұл ақшаны жақсы көрдім", - дедім мен.
  
  
  "Сіз адамдар туралы көп ойламайсыз ба, Ник?" Келли күрсінді.
  
  
  "Мен оны алуым керек пе? Мен оны алуым керек пе, солай ма?" Ол тынышталды. "Менің ойымша, ол бұл жерде жүгіргеннен гөрі жақсы әдіс деп шешті ашық бассейн, Рико Кореллидің ақылы қаруынан қашуға тырысады".
  
  
  "Ол оны қашан ұратынын ол ешқашан білмейді", - деді Келли эмоциясыз.
  
  
  "Қызық, әлгі бейбақ қазір қайда?" Оның жартысы дауыстап ойлады.
  
  
  Он бес
  
  
  Келесі күні таңертең біз таңғы асқа бірінші болдық. Хуананың жарқыраған түріне қарамастан, ол рухани күйзеліске ұшырады. Ол мұны тапсырманы орындай алуымызбен түсіндірді.
  
  
  Біз континентальды таңғы асты ішіп, күн сәулесінің астында отырдық. Оған Испанияға кетер алдында таңертең шаңғы тебуді ұсынды, бірақ ол қарсылық білдірді.
  
  
  "Мен жай ғана заттарымды жинағым келеді".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Мен Велетаға барып, бір-екі жүгіремін".
  
  
  Ол басын изеді, ойлары алыста.
  
  
  "Пенни?"
  
  
  Ол жауап берген жоқ.
  
  
  "Екі тиын?"
  
  
  "Қайсысы?"
  
  
  "Сіздің ойларыңызды қанағаттандыру үшін. Не болды?"
  
  
  "Менің ойымша, ол адам өмірін ысырап ету туралы ойлады. Тина Бергсон жазған. Барри Парсон жазған. Масалар. Рико Кореллидің алғашқы қабылдауы. Тіпті Елена Моралес - ол біз үшін қайда болса да".
  
  
  Оның қолын созып, ee қолын алды. "Әлем осылай жұмыс істейді".
  
  
  "Бұл жақсы дүние емес."
  
  
  "Біреу саған бұл не деп уәде берді ме?"
  
  
  Ол мұңайып басын шайқады.
  
  
  Оның есепшотын төлеп, сыртқа шықты.
  
  
  Салқын болды, бірақ Велетада ол әлі де өте тыныш. Күн жарқырап тұрды. Жолдың беті ұнтақпен жақсы жабылған. Мен оны, дүрбімді алып, еңісті қарап шықтым. Мен бұрын түсіндіргенімдей, Велета шыңынан екі төмендетілген болды.
  
  
  Бұл жолы олар оны ұзағырақ жүгіруге шешім қабылдады, ол сіз төмен түсіп бара жатқанда солға қарай тармақталды. Мен нүктелерді былғары қорапқа қайта салып жатқанымда, аспалы жолдың бұрылысынан біреу жартастардың үстінен өтіп бара жатып, маған қарай жүрді.
  
  
  Бұл Герр Гауптли еді, бұл жолы ол жалғыз болды.
  
  
  Ол оған қолын бұлғады. "Қайырлы таң, герр Хауптли".
  
  
  Ол күлді. "Қайырлы таң, эрр Пибоди".
  
  
  "Мен сені кеше сағындым, немесе біз бірге шаңғы тебуге бара жатқанда".
  
  
  "Сөзсіз, бизнестің қысымы", - деді ол рахметке.
  
  
  - Иә, - дедім мен оған тез қарап. Бірақ ол еңіске қарау үшін басқа жаққа қарады.
  
  
  "Ал сенің сүйікті әйелің қайда?"
  
  
  "Қаптама".
  
  
  "Онда сен кетесің бе?"
  
  
  Ол оған басын изеді.
  
  
  "Өкінішті. Ауа-райы өте жақсы болды".
  
  
  "Шынында да, бар".
  
  
  Ол күлімсіреп, жолдың жоғарғы жағындағы жартастың шетіне отырды. Ол етігін мықтап байлап, шаңғыларын көк балауызбен сүрте бастағанда, ол оған қосылды.
  
  
  "Достарың қайда?" мен оның қасына отырып, одан сұрадым. Не болды, менің қазіргі уақытта басқа шаруам жоқ еді.
  
  
  "Олар қонақүйде", - деп күлді ол. "Олар бүгін маған қосылғысы келмегендей болды. Түннің бір уағында Esqui барында олардың құлағына люмумбалар ұшып кетті".
  
  
  "Сіз әдетте ажырамассыз".
  
  
  "Ақшамен де солай. Олар магнит сияқты тартады". Ол тағы да жымиды, көздерінің эго бұрыштарындағы қарғаның аяқтары терең және қараңғыланды.
  
  
  "Сен ақымақсың, герр Хауптли".
  
  
  "Мен реалистпін, герр Пибоди".
  
  
  Ол бірінші шаңғыны алып, жіпті ақырын балауызбен тазалай бастады. Ол ұқыпты және әдістемелік қызметкер болды, оны жақсы немістен күтуге болады.
  
  
  "Фройлен Пибоди маған жақын адамдарым арқылы біреуді есіме түсіреді", - деді ол бір сәттен кейін.
  
  
  "Әрине?"
  
  
  "Білесің бе, менің қызым болды". Ол жоғары қарады. "Әрине, сен білмедің. Кешірім сұраймын". Ол балауызын жалғастырды
  
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  инг. "Ол ең сұлу қыз еді".
  
  
  "Болды ма, герр Гауптли?"
  
  
  Ол менің араласуымды елемеді. "Эй, он тоғызда еді, ол университетте оқыды", - деп жалғастырды ол. "Менің әйелім - оның анасы - бес жасар кішкентай кезінде қайтыс болды. Мен оған Эйге есейген шағында ешқашан дұрыс басшылық бере алмады деп қорқамын. Түсіндің бе?" Эго көздері жоғары көтеріліп, менімен кездесті.
  
  
  "Мен ешқашан әке болған емеспін, сондықтан мен мұны біле алмаймын, герр Гауптли".
  
  
  "Адал ревматизм". Ол күрсінді. "Бұл біз үшін қандай болар еді - ата-ананың немқұрайлылығы немесе оған материалдық құндылықтарды негізсіз ысырап ету - ол университетке кеткенде біз байланысымызды үздік".
  
  
  "Бұл күндері болып жатыр".
  
  
  "Оның жағдайында ең сорақысы болды. Оның жолдастары есірткіге қатты құмар болды". Ол маған тағы бір қарады. "Және ол бұл топқа мен шыдай алмайтын дәрежеде араласты". Ол балауызбен тазартуды жалғастырды. "Ол героинге тәуелді болды".
  
  
  Хауптли оның көзіне қадала қарады.
  
  
  "Бір жылдан кейін ол тәуелділіктен кейін дозаланғанда қайтыс болды". Ол Гранада Вегасына алыстан қарады. "Өзін-өзі басқару".
  
  
  "Кешіріңіз", - дедім мен.
  
  
  "Жоғарыдағыларды мұндай кеш мерзімге ысырап етудің мағынасы жоқ", - деді Хауптли әдетте жағымды дауыспен салыстырғанда өткір дыбыста.
  
  
  "Мен адам өмірін босқа өткізгеніме өкінемін", - дедім мен Хуананың таңғы ас кезінде не айтқанын ойлап.
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізді. "Бір мағынада мен оны өзімді кінәлаймын. Оны әкесінің жауапкершілігінен жалтарған. Ол басқа әйелдермен жақын болды - бір емес, көп - және қызына немқұрайлы қарады". Ол бір сәтке ойланып қалды. "Және ол менің менсінбеуіме шыдап, қолынан келгенше әрекет етті. Өзінен бас тартқаны сияқты, ол да одан бас тартты".
  
  
  "Психолог сізге басқаша айтуы мүмкін", - дедім мен алдын ала. "Интроспекция - қауіпті ойын".
  
  
  "Мен тек әйелдермен ғана танысқан жоқпын. Ол осы кәсіппен айналысқан".
  
  
  "Әр адамның мамандығы болуы керек", - дедім мен.
  
  
  "Бірақ менде бар емес".
  
  
  Ол оны бақылап отырды, мен оның не айтқысы келгенін білемін.
  
  
  "Есірткі бизнесі", - деді ол ащы күлімсіреп. "Иә. Ол, бәлкім, менің жалғыз балам өз өмірін қиған героинмен қамтамасыз етілген шығар. Бұл сіздің адамгершілігіңізбен қалай салыстырылады, герр Пибоди?"
  
  
  Оның басын шайқады.
  
  
  "Бұл менікімен жақсы үйлеспейді. Ол мен әрқашан болған бизнесті талдай бастады. Ол эгоның адамзатқа тигізетін әсері туралы ойлана бастады. Маған көргендерім ұнамады".
  
  
  Ол басқа шаңғыны таңдап алып, оны балауызбен сүрте бастады.
  
  
  "Мен бизнеске кетіп, жылдар бойы жасаған қателіктерімді түзете бастайтын уақыт келді деп шештім".
  
  
  Ол ештеңе айта алмады. Мен оны күттім.
  
  
  "Олар маған егер мен оны ұйымнан шығарсам не болатынын айтты. Мені әлемнің түкпір-түкпіріне дейін іздейтін болады. Және өлтіру үшін". Ол қуанышсыз жымиды. "Сіз мұны түсінесіз бе?"
  
  
  "Иә, синьор Корелли".
  
  
  "Энрико Корелли", - деді ол жартылай жымиып. "Рико Корелли, ал сен Картерсің. Маған Ник Картерді ең жақсы деп айтады".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Әдетте. Әрқашан емес. Бірақ әдетте".
  
  
  "Мен сізге айтамын, бұл басынан бастап әкімшілік мәселе болды. Қарапайым кездесу, солай емес пе? Қардағы кездесу - қармен күрес!" - деп күлді ол мықты тістерін көрсетіп. "Әзіл, Картер мырза! Әзіл".
  
  
  "Иә", - деп мойындадым мен.
  
  
  "Бұл жеткілікті қарапайым болып көрінді. Мен оны Корсикадан Лисистратта қалдырамын және сізбен Сьерра-Невадада кездесемін".
  
  
  "Әрине."
  
  
  "Басынан бастап проблемалар болды. Капо менің жоспарым туралы білді. Менің ең жақын адамдарымнан кім болжады. Немесе естідім. Мафиоздар менімен келісімшартты шешті".
  
  
  "Маса".
  
  
  "Иә. Мұндай соққының алдын алу үшін оны ескі әріптесі Базильо Ди Ванесси мені яхтамда бейнелеуге көндірді. Ал онымен бірге жатқан өте тәтті қыз мінездемені шынайы ету үшін онымен бірге жүрді".
  
  
  "Сіз өз адамыңызды жақтадыңыз ба?" - дедім мен ақырын.
  
  
  "Мен соққының сәтті болатынын білмеймін", - деді Корелли. "Негізінде, ол сенің айтқаныңды орындады. Бірақ ол шынымен де Маса жазылады деп ойламады. Оның үміті Базилио екеуміздің кездесуіміз кедергісіз өтеді және сіз бен менің арамызда нағыз кездесу ұйымдастырылуы мүмкін еді. "
  
  
  Ол күрсінді.
  
  
  "Бірақ бұл бәрі емес. Валенсиядағы яхтасынан кетер алдында оны менің сұлу швед бұлбұлы менен құтылғысы келетінін білді!".
  
  
  "Тина Бергсон?"
  
  
  "Иә. Ол қайтыс болуы үшін қонақүйлерде. Ол менімен келісімшартты өзі жасасады". Корелли мысқылдай күлді.
  
  
  "Себеп болды ма?"
  
  
  "Мен де сен сияқты қызық болдым, Картер мырза. Сіз Тинаны сәл айқынырақ түсінуіңіз керек".
  
  
  Ол оны жақсы түсінді, бірақ ештеңе айтпады.
  
  
  "Ол нимфоман, Картер мырза. Менің ойымша, бұл сіз үшін таңқаларлық емес. Бірақ оның фрейдтік символға айналуының себебі оның құмарлығы сияқты қызықты болуы мүмкін".
  
  
  Ол оған қызыға қарады.
  
  
  "Он бес жасында оны швед шаруасы зорлаған. Ол жүкті болып қалды. Аборт сәтті өтті, бірақ сепсис дамыды. Он бес жасында Эйге гистерэктомия жасалды. Бұл стерильді, әдемі, ақылды жаратылыс оның жойылуына әуестеніп кетті. әйелдік, оның ана бола алмауымен. Ол бізге әйел, еркек болмағандықтан, ол қандай болу керек болса, солай болды - суперадам! Осы сұлулықпен және осы ақылмен - сендіремін, оның ақыл-ойы шектеулі
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Эсс, Картер мырза! "ол өзінің қожайыны болған шағын империяны өз қолына аламын деп шешті ".
  
  
  "Есірткі желісі", - дедім мен.
  
  
  "Мүлдем фантастикалық. Енді мен оның амбициясы туралы айтып отырмын, содан кейін мен бұл тізбекті қалай бұзып, оның ең жақсы сақталған құпияларын Америка Құрама Штаттарының есірткіге қарсы күрес департаментіне ашуды шештім".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Оның сені өлтіру үшін Парсонды жалдауының себебі осы болды!"
  
  
  "Бұл шын мәнінде. Бақытымызға орай, ол менің тізбекті бөлшектеу туралы шешіміме оның алғашқы таңданған реакциясын күдікті деп түсіндірді және көзін ашық ұстады. Ол маған адал болып, Америкаға еріп жүремін деп уәде бергенімен, ол солай деп ойлады. Оның жатып қалды. Оның телефоны оны қосты - Корсикадағы вилламыз үлкен және айналамыздағылардың барлығының еркіндігі зор - ақыры оның Малагада Барри Парсонмен келісім жасасқанын естіді.
  
  
  "Ең қызықтысы".
  
  
  "Менің келесі қадамым өз тыңшымды Парсонға бағыттау болды. Менің ойымша, айтпақшы, сіз Парсонды Интерпол құжаттарынан француз подптын әрекетінің соңы Даниэль Тюссо сияқты таба аласыз. Ол дүниежүзілік соғыс кезінде он жасар бала болатын. Екеуі тыңшылық пен кісі өлтіруге дейін өсті ".
  
  
  "Ол қазір өлді".
  
  
  "Мен солай күдіктендім". Корелли иығын көтерді. "Мен сіздің Малагадағы досыңызбен дискотекадан кеткеніңіз туралы естідім".
  
  
  Ол жымиды. "Сізден көп нәрсе қашып құтыла алмайды".
  
  
  "Жетеді", - деп күрсінді Корелли. - Елена Моралес Эмуға оны Торремолиностағы барреге апаруға рұқсат беріп, Парсонды мұқият бақылап отырды. Және ол мені ескертті, олар оның Соль-и-Ньевке мені тауып өлтіру үшін келгенін айтты. Осы себепті оны сендерді Велетте қарсы алған жоқ ".
  
  
  "Оны осылай ойлады".
  
  
  Корелли басын изеді. Ол шаңғыларымен аяқтады. "Мен Тинаны Лисистрата яхтасында бірдеңе болып қалса өлтіруі мүмкін деп үміттенген едім, бірақ сіз білетіндей, ол ауыр жарақаттардан аман қалды. Капостар өлім жазасын жақсы жоспарлағанымен. Бұл ештеңе болмас үшін ауа-райын бақылауым керек дегенді білдірді. тек Капоны өлтіруші ғана емес, сонымен қатар хитмен Тина үшін де! Маса. Және пастор. Сондықтан мен жай ғана штал герром Хауптлимін, Валенсияда бірнеше жұмыссыз актерлерді жалдап, менің болжамды сикофанттарымның рөлін сомдадым ".
  
  
  Ол күлді. "Сіз өте тапқыр адамсыз, Корелли мырза".
  
  
  "Мен өте қауіпті мамандықтағы тапқырлығымның арқасында ұзақ өмір сүрдім". Ол қабағын түйді. "Мамандық емес. Бұл мамандықтың мәнін қорлайды. Өте қауіпті ракеткада. Жақсы сөз. Қатал. Жазық. Романтикалық емес. Зымыран".
  
  
  Ол оған басын изеді.
  
  
  "Мен сені біраз уақыттан бері сүйсініп бақылап отырдым". Корелли күлді. "Мен сенің масаны өлтіргеніңді бірден білдім. Және ол сен Парсонды да өлтіресің деп болжаған. Тинаның өлімі мен үшін күтпеген жағдай болды. Менің ойымша, ол Прадо Лланода айтқандай өз-өзіне қол жұмсады деп ойламаймын. Бірақ менің ойымша, ол кейінірек бұл көлікті басқара алмай қалған болуы керек. Парсонның өлгенін қалай анықтады және мен ол туралы бәрін білемін және оны өлтіремін деп шешті ".
  
  
  Ол: "Бұл жағдайда ол сенің осында екеніңді білмей тұрып, қашып кетуге шешім қабылдады", - деді.
  
  
  "Дәл."
  
  
  "Ол өлді. Дауыс беру және онымен байланысты барлық нәрсе".
  
  
  Корелли басын изеді. Ол шаңғылардағы қысқыштарды қатайтып, етіктерін соған сай етіп, қысқыштарды кигізді. Ол орнынан тұрып, тізесін бүгіп алды.
  
  
  Ол киіне бастады.
  
  
  "Менімен бірге мінгің келмей ме?"
  
  
  "Әдемі."
  
  
  Ол күлді. "Бұған дейін, Ник, сен оны иемденіп алуың үшін оның қонақ үйі болар еді".
  
  
  Мен оны төмен қарадым. Ол конвертті созып жатты. Nen-де дөңес болды. Конвертті ашып, таныс көрінетін микрофильм орамасын көрдім.
  
  
  "Бұл жай ғана сіз ойлағандай. Есімдер. Орындар. Күндер. Барлығы. Түркиядан Сицилия мен Ривьера арқылы Мексикаға дейінгі барлық жол. Егер сіз фактілерді ұстанатын болсаңыз, сіз біздің заттарымызды, адамымызды жіберіп алмайсыз. Ол келеді бұл тізбек жойылды, сондықтан оны енді қайта жинау мүмкін болмайды. Белла Беатрис ".
  
  
  Беатрис. Эго қызы. Және бұл Дантенің әйелдік бейнесі емес пе?
  
  
  "Жарайды, Корелли", - дедім мен.
  
  
  Ол менің арқамнан қағып жіберді. "Кеттік!"
  
  
  * * *
  
  
  Ол құлау сызығына қарсы баяу траверсті бастады, содан кейін еңісті кесіп өтіп, жүгіріп келе жатқанда бұрылысқа қарай төмен қарай жүгірді. Содан кейін ол әдемі безендірілген кристиге бұрылып, үйілген тастарды айналып өтті.
  
  
  Оны шаңғы камзолының ішкі минутындағы микрофильм түсіріп алып, артынан жүгірді. Қар дұрыс төселді. Оның айтуынша, менің шаңғыларым жақсы серпімді серпіліспен ұнтаққа тістеп жатқанын сезіндім.
  
  
  Менің астымда Корелли жартастардың қисық сызығымен қозғалған кезде болды. Ол бірнеше бұрылыстар жасады, ведельнге кірді, содан кейін жолдың жұмсақ бұрышы бойымен өте кең траверске бұрылды.
  
  
  Оның артынан түсіп, бірнеше бұрылыс жасап, денесінің қисық сызықтарын сілкіп тастады. Жарыстың соңында, траверсте ашық, оны балама маршруттағы үшінші шаңғышы көрді.
  
  
  Беткейлер ауыспалы учаскелер белгілі бір уақыт аралығында қиылысатындай болды, бұл белгілі бір жерлерде еркін бұралған екі сымға ұқсайды.
  
  
  Ол қоңыр күртеше киген жас жігіт еді. Ол жасөспірім сияқты көрінді, ең болмағанда оның сымбатты, сымбатты дене бітімі бар еді. Жасына қарамастан, ол тамаша шаңғышы болды. Эго шаңғылары қарға батып бара жатты, ол бұрылыстар мен дрейфтердің шебері болды.
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  жүгіріске иелік ету.
  
  
  Екі соқпақ түйіскен еңістің бір бөлігінде жас шаңғышы бүйірінен соқтығысып, бірнеше тегіс траверстермен баяу төмен қарай жылжыды. Ол Кореллиге жақындағанда, ол екі жолды бөліп тұрған жартасты жотаның көз алдында жоғалып кетті.
  
  
  "Әдемі бөлме", - дедім мен.
  
  
  Ол басын изеді.
  
  
  "Сен штаттарға келгенде мен оны сені Альта мен Аспенге апарамын. Олар саған ұнайды!"
  
  
  Ол күлді. "Мен сені осы мәселе бойынша қабылдай аламын!"
  
  
  "Жақсы мәміле", - дедім мен. "Жүре бер. Мен оның соңынан келесі аялдамаға дейін барамын".
  
  
  Ол мысқылдап, жолға шықты.
  
  
  Ол бірнеше минуттан кейін келді, содан кейін оның. Менің оң жақ шаңғым сәл артта қалды, мен оны жақсырақ тістеу үшін позицияны реттеуге тырыстым.
  
  
  Ол қар тазалағышпен баяулап, тік құламамен қозғалды, өйткені екі жартас шығысының арасындағы көпір әдемі маневр жасау үшін тым тар болды, содан кейін қар мен мұздың айналасындағы кең алаңға шықты. кез келген шаңғышыға арналған пикник алаңына ұқсайды. Оны Корелли ең соңында көрді.
  
  
  Ол Кореллидің соңынан солға қарай төмен қарай жылжыды, дәл осы сәтте бала оны қайтадан көрді.
  
  
  Ол балама жарыста екеумізден жылдамырақ түсіп, енді кең, еңіс алқаптың төменгі жағындағы екі жолдың қиылысатын жолақтарына жақындады.
  
  
  Бір сәтке ол хоккей аялдамасында қарға соғылып, тоқтап қалды да, сол жерде тұрды. Ұнтақ жақсы болды. Төмендегі қар қатты болып көрінді. Бірақ маған көру аймағының бұрышы ұнамады. Айтайын дегенім, ол тік және тегіс дерлік болды, бірақ үстіңгі жағында ойыс еңіс болды, ол маған мүлдем ұнамады.
  
  
  Дегенмен Корелли проблемалар жоқ шелл бойынша ол, жарты жолда. Ол менің сол жағымда, тура менің алдымда келе жатты, және ол қарап тұрғанда дауылға кіріп, оңнан солға қарай қайтты. Оның артында оны басқа жарыста келе жатқан жас жігіт көрді, ол біздің өмірімізді эгоға қарағанда бөліп тұрған жартас жотасына жақындап қалды.
  
  
  Мен көшіп кетейін деп жатқанда, көзімнің қиығымен ескерту жарқылын байқадым. Жарқыраған күннен көзін қысып, басын қайта көтерді. Менің көзім мені алдады ма? Жоқ!
  
  
  Жігіт бір нәрсені оң қолында ұстап, екі шаңғы таяқшасын сол қолымен ұстады. Ол қандай да бір қаруды ұстады - Иә! Бұл қол мылтығы еді!
  
  
  Енді бала тоқтап, қардың үстіне отырды. Енді ол жартастардың арғы жағында болды және оның не істеп жатқанын көре алмады, бірақ мен оның инстинктивті түрде оның көздеп тұрғанын білмей, онымен бірге шаңғымен сырғанап бара жатқан Кореллиді көздеп тұрғанын білдім.
  
  
  "Хауптли!" Егер мен қандай да бір оптикалық иллюзияға алданып қалсам, ол эго жамылғысын пайдаланып айқайлады.
  
  
  Ол маған төбеден қарап басын тез бұрды. Ол қолын жас жігітке қарай сілтеді. Корелли бұрылды да, өз бұрышынан ештеңе көрмеді. Оған шарасыздықпен ескерту жасады. Корелли бірдеңе дұрыс емес екенін түсініп, әрекет етті. Ол жүгіру сызығын өзгертуге тырысты, бірақ тепе-теңдігін жоғалтып, сәтсіз фронтальды құлаудан құлап қалды. Бірақ ол өзін көтеріп, жамбасынан ұрды, содан кейін сырғана бастады.
  
  
  Оны шаңғымен секірді де, жасөспірім отырған жартастарға қарай төмен қарай ұмтылып, таяқтарды ұрды. Оны екі шаңғы таяқшасы да сол қолының астына сырғытып, люгерді алып шықты.
  
  
  Магнат күтпеген жерден пайда болды. Ол жігіттің басын сұраған кезде тастарға қарады, бірақ ештеңе көрмеді. Магнат мені тізем мен шаңғы қыстырғышының ортасынан алып, бетімді қарға лақтырып жіберді, қауіпсіздік тұтқалары босаған кезде бір шаңғыны толығымен жұлып алып, ары қарай бос алқапқа қарай жүрді. Оның, тайып, ақыры кенет тоқтады. Басқа шаңғы менің қасымда жатты. Оның қалай шығып кеткені де есімде жоқ.
  
  
  Корелли қардан шығып, енді жыл сайын тастарға бұрылды.
  
  
  Бірінші оқ атылды. Ол жіберіп алды. Енді оны жасөспірімнің тастардың арасынан шығып, алға жылжып бара жатқанын көруге болады. Оны "люгер" эму басынан нысанаға алып, триггерді тартты. Оңға тым алыс.
  
  
  Ол тез бұрылып, мені көрді. Эго қақпағы түсіп кетті. Тамақтың эгосының айналасынан алтын шаш ағып жатты.
  
  
  Бұл Тина Бергсон болатын!
  
  
  Оның аң-таң болғаны сонша, ол ойлана алмады.
  
  
  Бірақ содан кейін менің миым бүкіл оқиғаны ешбір ескертусіз қайталайды.
  
  
  Тина!
  
  
  Бұл оның қызыл "Ягуардағы" денесі емес еді.
  
  
  Бұл Елена Моралес болуы керек. Оны көрдім, қазір солай. Оның, Еленаның Парсонның бөлмесіне кіріп бара жатқанын көрдім және Парсонның мәйітін біз эго қалдырмаған жерден таптық. Ал ee оны бөлмеде көрді - Тина Бергсон сонда болды! Тина Парсонды тауып, эгоды өлтіру үшін эгоды Кореллиге бағыттау үшін Соль-и-Ньевке келді. Және ол Парсонды өлі күйінде тапты - Елена бөлмеге кірмес бұрын. Сондықтан ол Еленаны әкелу үшін қонақ бөлмеге телефон соқты. Ал Елена хабарлама жіберіп келді.
  
  
  Тина Еленаны балконға шығып, қызыл "Ягуарға" түсуге мәжбүр етті, өйткені ол енді Еленаның Кореллидің көзі мен құлағы екенін білді. Ол оны "Ягуарға" отырғызып, құртып жіберді. Тақаның бұрылысында ол Еленаны рульге отырғызып, шаңғы етігімен немесе ауыр затпен "Ягуарды" газ педальын ұстап тұрып алып кетті де, өзі секіріп кетті.
  
  
  Және қараңғыда қашып кетті, оның қабығы болса да, оның артында.
  
  
  Және қазір...
  
  
  Енді ол Кореллиді өлтіруге және әдеттегідей есірткі торын өзі тартып алуға келді.
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  мұз қонақүйін жасаңыз!
  
  
  Оны Корелли қайтадан орнынан тұрып, Тинаға қарап тұрғанын көрді. Тина мені тағы атып жіберді. Эй оған отпен жауап берді. Ол жақсылық жасау үшін тым алыс еді.
  
  
  Ол маған, сосын Кореллиге қарады да, қар үстінде Кореллиге қарай жүре бастады. Ол қардың арасынан шығып, еңіспен түсуге тырысты. Өте қауіпті кәсіптермен айналысатын көптеген ер адамдар сияқты, ол өзімен бірге қару алып жүруді ұнатпайтыны анық.
  
  
  Ол мақсатты түрде қаруын жоғары көтеріп, шаңғы етігімен оған қарай ұмтылды.
  
  
  Магнаттың айналасындағы қар қатты қатып қалды. Оның өрістің түбіне қарай қисайған дөңгелектелген контурды құрайтын еңістің жоғарғы жағындағы кернеуден сықырлағанын көруге болады.
  
  
  Ол алыстап, "Люгерді" қарға шығарып, бір, екі, үш рет атып жіберді. Оқтар ауада жаңғырықты. Қар барлық жаққа тарап кетті. Бөлінетін жарықшақ пайда болып, қар мен мұздың бүкіл тақтасы ери бастады - мен тұрған магнаттың үстіңгі жартысымен бөлініп кетті. жерге.
  
  
  Басынан бастап ол жылдам қозғалды. Төбе!
  
  
  Ол эгоның жақындағанын болжады, бірақ одан құтыла алмады. Ол Кореллиді екі рет атып жіберді, содан кейін қарлы төбеден жалтарып, оған қарай жүгірді, бірақ ол оны ұстап алып, төмен түсірді. Оның, сары шашының осы затта жоғалып кеткенін көрдім.
  
  
  Содан кейін қар үйіліп, омыртқаның тастарына құлай бастады, ақырған дыбыспен тоқтады.
  
  
  Оны шаңғыларын жинап, ақырын Кореллиге қарай төмен түсті.
  
  
  Ол жүргізілген есептеулерге жатып, қарда қансырап жатты.
  
  
  Оның қасына келді. Эго ауырсынудан беті ағарып, көздері шоғырланбаған. Ол есеңгіреп қалды.
  
  
  "Тізбекті бұз!" ол маған сыбырлады.
  
  
  Оның эго басын қарға көтерді. "Мен мұны істеймін, Рико."
  
  
  Оны алғаш рет эго есімімен атады.
  
  
  Ол ерніне сәл күлімсіреп артқа сүйенді.
  
  
  Он алты
  
  
  Оны эго веки жауып тастады.
  
  
  Ол Азаматтық гвардияға Кореллидің денесін күтуге көмектесті, содан кейін шаңғымен кетіп бара жатқанда, күрек ұстаған бірнеше адам Тина Бергсонға жер қаза бастады. Оны фу-маньчжур мұрты бар адамға қарай алып кетті және Барри Парсонның қайғылы аяқталуы туралы эмуға хабарлады.
  
  
  Душ астында испандық қосылыммен байланысты осы жағдайға байланысты шиеленіс пен шиеленісті жеңілдету жақсы болды. Ол Хуана Ривера үшін киініп, қағып кетпес бұрын оны бөлмесінде сүлгімен кептірді. Эйге оқиғаның соңғы тарауын айтып, онымен Малагаға баратын жолды бастайтын кез келді.
  
  
  Оны кереуеттің басына ілулі тұрған иық қапшығындағы "люгері" тексеріп, халатына қолын созды. Менің аяғым құрғақ болғандықтан, оны стилеттомен желімдеп, иығыммен салқын түкті матаға жаптым. Жуынатын бөлменің айнасы қараңғыланды, бірақ мен шашымды тарай алдым. Мен оны тағы бір рет тексердім, содан кейін мен оны бір апта бұрын тартып алған кезде сұр жіптер қайта пайда болмайтынын білдім.
  
  
  Оның, мен болашақта аз емес, көп нәрсені көретінімді білдім.
  
  
  Менің чемодандарым жиналып қалды - мен мұны душқа кірер алдында жасадым - және ол, Хуанаға қоңырау шалмас бұрын, киіміңді киесің бе деп ойладым, сосын не болды деп ойладым. күні және жалаңаш саусақтарыммен қақты.
  
  
  "Кіріңіз", - оның күңгірт дауысы оны естіді.
  
  
  "Дайынсыз ба?"
  
  
  Жауап болған жоқ.
  
  
  Оның есігін ашып, ішке кірді.
  
  
  Артымдағы есік жабылып қалды, мен таңырқай бұрылдым да, қарама-қарсы орындықтағы Хуананы көрдім. Ол толығымен жалаңаш, аузын орамалмен байлап, қолдарын артына байлап, орындыққа байлап тастаған. Ee аяқтары орындықтың аяқтарына байланған. Ол маған жалбарынған мылқау көздерімен қарады.
  
  
  Ол есіктің тұтқасына қолын созды.
  
  
  "Жоқ, жоқ, Ник!" - деді дауыс ақырын.
  
  
  Терезелердегі перделер сықырлап, олардың артынан қолына тапанша ұстаған Тина Бергсон шықты. Бұл өте үлкен болып көрінді - нах үшін. Бұл Парсонс Уэбли Марк IV болды. Ол тау баурайында қандай киім киген болса, сол шаңғы киімін киген. Ол дымқыл және суық болды, бірақ әйтпесе ол өте жақсы болды. Ee көздер ессіздікке құмарлықпен жанып кетті.
  
  
  "Сәлем Ник", - деді ол күліп.
  
  
  "Тина", - дедім мен.
  
  
  "Иә. Ол сен жасаған қар көшкінінде өлген жоқ".
  
  
  "Түсінікті".
  
  
  Оның, бұрылып, Хуананың жалаңаш денесіне тағы бір қарады. Сол кезде оны жалаңаш кеудесіндегі ee темекісінің күйігі көрді. Ол шошып кетті. Тина Бергсонда садомазохистік тенденциялар болды, мүмкін лесбияндық тенденциялар нимфоманияға әкелді.
  
  
  "Сен ауырып тұрсың, Тина", - дедім мен ақырын. "Хуана сияқты адамдарға зиян тигізудің қандай пайдасы бар?"
  
  
  Тина жарылып кетті. "Рико есірткі тізбегін бұзуға тырысқан ақымақ еді! Оның әлемдегі ең жақсы табыс табу схемасы болды - және ол қонақүйден құтылды!"
  
  
  "Бірақ бұл әдіс эго қызын өлтірді".
  
  
  Тина мысқылдады. "Бұл қыз барлық әйелдер сияқты жезөкше болды - әрбір ер адам өзі барған ақымақ колледжде оқыды".
  
  
  "Тек сенің қиялыңда, Тина", - дедім мен. "Сізге психиатр керек".
  
  
  Ол басын артқа еңкейтіп күлді. "Сен пуритансың, Ник! Сен мұны білесің бе? Пуритан!"
  
  
  Ол менің бөлмемдегі кереуеттің басында ілулі тұрған иық қабығы туралы ойлады және ақымақ ақымақ болғаны үшін өзін қарғады. Онсыз мен оны ешқайда апармаймын. Барлығы ақымақ сентименталдылықтың кесірінен
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Хуана Ривераға деген қызығушылық оны өлімге душар етті.
  
  
  "Маған микрофильм берші, Ник", - деді Тина мені күтіп тұрған шымылдықтан алыстап бара жатып. "Мен сені Рикомен бірге көрдім. Сіз оны алуыңыз керек. Эгоңды маған бер, әйтпесе мен сені онымен өлтіремін".
  
  
  "Ешқандай іс жоқ, Тина", - дедім мен. "Егер мен оны таспаға берсем, сен екеумізді өлтіріп, кетіп қаласың".
  
  
  - Жоқ, - деді Тина көздері жарқырап. "Маған сенің бұл қаншықпен не істеп жүргенің маңызды емес. Сіз кетіп, штаттарға қайта ұша аласыз, маған бәрібір. Маған тек микрофильм керек, мен сені жіберемін".
  
  
  Оның басын шайқады. "Бізге не болды, балақай".
  
  
  Ee көздері мұздай мұздай ашық және көгілдір болды. Ол скандинавиялық фьордтар мен мұз қабығы туралы ойлады. Және ол шаңғы киімінің астындағы мына әдемі дене туралы ойлады.
  
  
  Тина ауыр британдық "Веблиді" Хуанға нұсқады. Нахқа оның жүрегі айнып кете жаздаған сүйкімділігімен қарады. Хуананың көзі шошып кетті. Оның дірілдеп тұрғанын көрдім. Е.Е.-нің бетінен жас ағып кетті.
  
  
  - Сен құбыжықсың, - дедім мен жайбарақат. "Сен мені ести аласың ба, Тина? Сен мені өз қолыңа алып, Хуананы қинамай алар едің. Сен қандай адамгершілікке жатпайтын жансың?"
  
  
  Тина иығын қиқаң еткізді. "Егер сен маған осы фильмдерді әкелмесең, мен оны үшке дейін өлтіремін, Ник".
  
  
  "Менде фильм жоқ", - дедім мен тез. Күтпеген жерден менің жоспарым пайда болды. Оның қонақүйі, сондықтан ол мені тым көп наразылық білдіремін деп ойлады.
  
  
  Оның көзі қысылып қалды. "Мен сені Рикомен бірге көрдім. Сен одан фильм алған болуың керек. Эмге сенімен оңаша бір кездесу керек болды. Дауыс беру және бәрі. Және ол эго алды. Ол саған өз нәпсісін берген болуы керек. Одина, Ник" деп жауап берді.
  
  
  Ол терлеп кетті. "Тина, мені тыңда! Ол микрофильмді пошта арқылы жіберді. Ол Вашингтондағы эгоға барды".
  
  
  "Рико поштаға сенбес еді!" - деп күрсінді Тина. "Мен эгоды бұдан да жақсы білемін. Жақсырақ ойлап тап, Ник. Екі".
  
  
  "Тина, бұл рас!" Ол импульсивті түрде оған қарай жылжыды. "Енді мылтық жатып, Хуананы орындықтың айналасына шығар!"
  
  
  Тина маған бұрылды. Кеудеме аздаған ауыр тапанша бағытталды. "Бұл Уэбли.455 Ник", - деді ол кенет бетін бұрып. "Бұл Colt Frontier сияқты қуатты. Мені сені бөлшектеуге мәжбүрлеме. Кеудеңнен және жүрегіңнен осындай қысқа қашықтықта ештеңе қалмайды. Фильмді табу үшін мен сенің заттарыңды ақтаруым керек еді. Ал мен сенің үлкен денеңді эгоды жою үшін тым жақсы көремін. Эгоңды маған бер, Ник. Фильм! "
  
  
  Хуана жылап жіберді.
  
  
  Ол аздап қозғалды.
  
  
  "Жоқ!" - деп айқайлады Тина, содан кейін мылтықты шашынан бірнеше дюйм қашықтықта орналасқан Хуананың басына қойды. "Маған мына фильмді берші, Ник. Немесе ол өледі!"
  
  
  Оны шарасыздықтан нахқа қарап тұрды.
  
  
  "Мен бір және екі дедім, Ник! Енді дауыс берудің соңғы сәті келді..." Ол күрсінді.
  
  
  "Күте тұр!" Ол жылап жіберді. "Бұл басқа бөлмеде!"
  
  
  "Мен бұған сенбеймін", - деді Тина сәл күліп. "Жоқ. Сен мұны өзіңде алып жүрсің. Сондай құнды нәрсе".
  
  
  Менің бетім құлап түсті. "Қалай сонша сенімді бола аласың?"
  
  
  Ол күлді. "Мен білемін! Дауыс беру және бәрі. Мен оны танимын!" Ол маған қарай жылжыды. "Маған беріңізші!"
  
  
  Оның түкті халатының минутына қолын созды. "Тина..."
  
  
  "Баяу!"
  
  
  Ол ауыр тұмсығын көтеріп, менің мойныма бағыттады.
  
  
  Ол кетіп қалды. "Бұл менің қалтамда".
  
  
  Ол маған қарады, көздері жұмылды, ақыл-ойы тез жұмыс істеді.
  
  
  "Онда халатыңды шешіп, маған бер. Баяу".
  
  
  Ол ашуланып ойланып, белбеуін шешіп алды. Әрине, қалтада фильм болған жоқ. әлі...
  
  
  "Өшір!" - деді ол үзіліп.
  
  
  Ол бастапқыда күткендей, оның мантиясын тартып алу үшін тым алыста еді. Эго оны иығынан лақтырып, денесінен алып тастады. Ол сол жерде жалаңаш және қорғансыз тұрды. Егер ол жақынырақ болса, халатын сілкіп тастап, Уэблидің қолын жұлып алар еді...
  
  
  "Оны төсекке таста!"
  
  
  Ол күрсінді.
  
  
  Ол мылтықты кеудеме және жүрегіме қойып, оған қарай жылжыды. Ол сол қолымен бір қалтаны жарып жіберді. Бос. Сосын басқасы. Бос.
  
  
  "Өтірікші!" ол айқайлады. "Ол қайда? Ол қайда?"
  
  
  Оның, ол маған қараған кезде оның көздері көгілдір жалынмен жанып тұрғанын көрді, денемді және аяғымды жоғары-төмен қарап жүгірді. Оның аяғы сәл қозғалды, дірілдеп, эйдің тобығымның артқы жағынан өтіп бара жатқан жерде жабысқақ таспаны көруіне жол бермеуге тырысты.
  
  
  Ол байқамай оң аяғына қарады. Ол менің көзқарасымның қалай жоғалып кеткенін байқады да, көздері ойлана бастады. Ол менің аяғыма, сосын аяғыма мұқият қарады да, тобығымның артқы жағынан өтіп бара жатқан кішкене жабысқақ таспаны көрді.
  
  
  "Дауыс бер!" - деді ол. "Тобыққа бекітіңіз! Әкел, Ник. Әкел және..."
  
  
  "Тина, саған ант етемін!"
  
  
  "Оның сені өлтіргенін және бұл фильмді өзіңнен алып тастағанын қалайсың ба?"
  
  
  Ол мұны істейтінін білді.
  
  
  Өзін жалаңаш және осал сезінген ол еңкейіп, оң тобығына қолын созды. Эго оны киіп жатқанда, душ астындағы ылғалдың әсерінен жабысқақ таспа босап, шпилька оны бірден алып тастады.
  
  
  "Жылдам!" Ол мені мәңгілікке еңкейіп, менен тартып алу үшін сол қолын созып шақырды.
  
  
  Оны стилетто суырып алып, микрофильм ұстап тұрғандай сол қолын созып, қасына келді. Оның көзі менің жұмылған жұдырығыма қарады да, ол рефлексивті түрде қолын созды.
  
  
  Оны жұдырығымен итеріп жіберді. Ол саусақтарының эгоға тиюіне мүмкіндік берді. Оны ee білегінен ұстап алды. С-да
  
  
  
  
  
  
  Аударма түрлері
  
  
  Мәтіндік Аударма
  
  
  Бастапқы мәтін
  
  
  1507 / 5000
  
  
  Аударма нәтижелері
  
  
  Бір кезде оны оң қолын ee денесіне қарай жасады да, стилеттосын эй, төлем мойнына, құлағының дәл астына тығып қойды.
  
  
  Ол "Уэблиден" гүрілдеген айқаймен оқ жаудырды.
  
  
  Қонақ үйдің қабырғасын қағып, басқа жаққа қарай ұмтылды.
  
  
  Жарылған мылтықтың отынан кеудем жанып кетті.
  
  
  Ол шегінді.
  
  
  Ол құлап, артериялық қан ағып кетті ee денесінің айналасында алтын тері.
  
  
  Қандай ысырап.
  
  
  Қандай тозақ ысырап.
  
  
  Қалтырап, орнынан тұрып, денесін көтеріп, төсекке апарды.
  
  
  Бір күні ол көзін ашты.
  
  
  "Ник", - деп сыбырлады ол және көңілді жымиды. "Мен ешқашан жетпіс жетіге дейін өмір сүрмеймін, солай ма?"
  
  
  "Сіз дұрыс емес мамандықты таңдадыңыз", - дедім мен.
  
  
  Ол ақсап қалды.
  
  
  Оны Хуанаға хат жолдап, оны орындықтан шешіп жұбатуға тырысты, содан кейін оны киім ауыстырған шкафқа сүйреп апарды. Сосын мен өз бөлмеме бардым да, өз бөлмеме кірдім.
  
  
  Мен қайтып бардым. Ол қазір өзінің Rolleiflex құрылғысын ұстады, ол менің мұқабамда дәл солай көрінуі керек еді. Қымбатты кәрі сұңқар.
  
  
  Шындығында, ол киінгеніне қуанышты болды. Киінген кезде күнделікті заттар туралы сөйлесу әрқашан оңайырақ.
  
  
  "Бұл микрофильм қайда?" - деп сұрады Хуана менен.
  
  
  Оны Rolleiflex көтерді. "Міне", - дедім мен. "Жақсы оператор әрқашан өз фильмін камерада алып жүреді".
  
  
  Ол маған тілін көрсетті.
  
  
  Ол оны фильмге түсіріп алған. Өйткені, ол Орта батыстағы ең жақсы фотографтардың бірі болды, солай емес пе? Ал Хуана менің шалбарымның қалтасында бір қорап темекі немесе салпыншақ сияқты микрофильм бар екенін білудің қажеті жоқ еді, солай ма?
  
  
  
  
  
  
  Өлім басының қастандығы
  
  
  
  
  Өлім басының қастандығы
  
  
  Алғы сөз
  
  
  Мумура аралы Тынық мұхитының оңтүстігіндегі қара көк барқыттағы кішкентай жасыл асыл тасқа ұқсайтын. Туамоту архипелагының бұрышында орналасқан Мумура миссионерлер мен өркениеттің ықпалына ұшырамаған Полинезия аралдарының бірі болды. Мумуран халқы әлі күнге дейін сөздің толық мағынасында еркін болды. Ешкім олардың аяқтарына тар аяқ киім кигізбеді және әйелдерінің әдемі қоңыр кеуделерін жаппады. Барлығы ih шамамен бес жүз адам, олар жұмақ туралы білмеді, бұл ih аралы, өйткені олар басқа ештеңе білмеді.
  
  
  Қазір бүкіл халық дерлік алтын жағажайда күтіп тұрды, моторлы қайық k ih жағалауының таяз бұрғыларын кесіп өтті. Бұл шетелдік кеменің тұмсығында басшыға лайықталғандай кеменің жылдамдығынан немесе қозғалтқыштың гүрілінен қорықпай, жоғары және түзу тұрған банкомат болды.
  
  
  Қайық жағадан бірнеше ярд жерде тоқтаған кезде, ер адамдар бастығына қарай жүгірді, ал әйелдер жағада қалды, олардың арасында толқып күлді және балаларға жолдан аулақ болуды ескертті.
  
  
  Қайықты айналып шыққаннан кейін банкомат экипаж мүшелерінен үлкен чемоданды алып, суға кірді, оны құрғақ ұстау үшін жоғары көтерді. Қайық өмірге қайта оралды да, жарты миль қашықтықта жеңіл жүгірумен айналысатын ақ яхтаға қарай жүгірді.
  
  
  Банкомат алдынан чемоданды мақтанышпен көтеріп, жағажайда жүрді. Ол негізін қалады эго тас, ол эго ата-бабалар құрбандық шалатын орын ретінде пайдаланған, бірақ қазір ол сталь трибунамен.
  
  
  Мумурандықтар айналасына жиналды. Росс тілінің ih музыкалық ырғағы толқудан.
  
  
  Банкомат үндемеуге шақырған қолын көтерді, бірден естілетін жалғыз дыбыс алақандағы кешкі самалдың күрсінісі болды. Ақ шашты басшы өз адамдарына ақырын жымиды да, чемоданының құлпын ашу үшін еңкейіп кетті, эму көрсеткендей үлкен қайықтағы ақ адамдар.
  
  
  Ол қолын чемоданның жылтыр қоңыр материалының үстінен жүргізді. Ол ешқашан мұндай нәрсеге қолын тигізбеді және Банкоматтарды таңдана сипады. Сосын өз адамдарының шыдамсыздығын көріп, қақпақты екі жағынан ұстап, көтерді.
  
  
  Ол қазыналарды бір-бірлеп шығарып, адамдарға айналасындағылардың барлығынан ләззат алуға мүмкіндік берді. Керемет икемді және Полинезиядағы бір гүлге ұқсамайтын түрлі-түсті спиральдармен безендірілген матаның бір бөлігі. Таңғажайып тастармен көмкерілген алқалар күн сәулесіндегі әулиені бейнелеп, эгоды кемпірқосаққа айналдырды. Дәмі тәтті, қағазға оралған жолақтары бар кішкентай, ұзынша қапшықтар. Банкомат біреуін аузына салып, эму ақ адамдар көрсеткенін көрсету үшін шайнай бастады. Ол кордонның қалған жолақтарын таратып берді, мүмкіндігінше көп бала алғанын көрді. Ғажайыптар чемоданның айналасынан келе берді. Секіретін, жарқырайтын, дыбыс шығаратын нәрселер болды. Әрбір жаңа қазына көпшіліктің арасында қуанышты күңкіл тудырды.
  
  
  Бұл күн Мумурада міндетті түрде есте қалатыны сөзсіз.
  
  
  Қазір Мумурадан алыстап бара жатқан яхтаның бортында екі адам дүрбі арқылы шегініп бара жатқан аралға қарап, қоршаулардың жанында тұрды. Біреуі ауыр, аю тәрізді, қара шашы бар, жууды қажет ететін. Екіншісі ұзынырақ және қамшыдай арық, күміс шашы биік, тегіс маңдайынан артқа қайырылған. Ер адамдар қарапайым киім киген болса да, ih-де әскери киім киген. Ұзынырақ адамның артында үлкен неміс овчаркасы мен бұлшықетті қара Доберман отырды, олар әлемге жеккөрушілікпен қарады.
  
  
  Федор Городин, одан да ауыр деді. "Неге біз мұнымен бітпейміз, Антон? Осы уақытқа дейін біз аралдан жеткілікті қашықтықта болуымыз керек. Эго дауысы күрт гүрілдеп, эгоның аюға ұқсастығын арттырды.
  
  
  Ақ шашты Антон Жизов нүктелерді төмен түсіріп, ақырын басын изеді. Эго кішкентай қара көздер тік қара қастардың астындағы терең көз ұяларымен жасырылған. "Иә, менің ойымша, уақыт келді".
  
  
  Жизов үшінші адамға бұрылды, ол олардың артындағы палубада алаңсыз жүрді. "Не айтасың, Варнов? Дайынсыз ба?"
  
  
  Варнов арық, иығы тар, еңкейген адам еді, бұл оны бұрынғыдан да кішірек етіп көрсетті. Оның көшеге сирек кездесетін емдік қасиеті бар адамның бозғылт, сау емес терісі шығып кеткен.
  
  
  "Иә, Иә, ол дайын", - деп кесіп тастады Варнов. "Мен соңғы жиырма минутта дайын болдым".
  
  
  "Шамадан тыс асығу өте қымбатқа түсуі мүмкін", - деді Жизов ақырын. Енді ол батып бара жатқан күн сәулесінде өте әдемі көрінуі керек ". Ол математика пәнінен жас жігітке а түрінде бұрылды матрос. "Борис, капитанға айтшы, ол бізді ұстасын, мен оның суретін алғым келеді".
  
  
  Жас жігіт сақтанып қалды. "Иә сэр." Ол көпірге қарай жылжи бастады, бірақ екіленді. "Мырза?"
  
  
  "Бұл не, Борис?" - деп сұрады Жизов шыдамай.
  
  
  "Аралдағы адамдар. Олардың эвакуациялауға уақыты бола ма? »
  
  
  "Адамдар? Сіз бұл қоңыр терілі жабайыларды айтып отырсыз ба?
  
  
  "Д-иә, сэр. Олар мүлдем зиянсыз болып көрінді.
  
  
  Городин қоршау астынан кенет секіріп кетті, үлкен иықтардың эго бұлшықеттері жиырылды. "Бала, сен не туралы қыңсылайсың? Сізге бұйрық берілді! »
  
  
  Жизов маникюрленген қолын көтерді. "Борис жас, Федор. Ол гуманизмнің әсерін сақтайды,
  
  
  
  
  бұл әрқашан жаман нәрсе емес ".
  
  
  Ол жас теңізшіге бұрылды. "Егер біз өз мақсаттарымызға қол жеткізгіміз келсе, Борис, кейбір адамдардың өмірін құрбан ету керек. Өздеріңіз білетіндей, біз жасаған өзгерістердің арқасында өсіру, әлемнің барлық халықтары үшін жағдай айтарлықтай жақсарады, сондықтан бұл қарапайым жергілікті тұрғындар адамзаттың игілігі үшін өмірлеріне көмектесті. Түсінесің бе, балам?
  
  
  - Иә, сэр, - деп жауап берді Борис, бірақ менің көз алдымда әлі де күмән бар еді. Ол көпірге қарай алға жылжыды.
  
  
  "Неге бұлай түсіндіруге тырысып жатқаныңды білмеймін", - деді Городин. "Тапсырыс дереу орындалуы керек. Өйткені сен екеумізді де оқыттық "
  
  
  "Біз уақыттың өзгеріп жатқанын мойындауымыз керек", - деді Жизов. "Біз билікте болған кезде бізге Борис сияқты жарқын жастар керек болады. Қазір эгоды итермелеу ақылға қонымсыз болар еді ".
  
  
  Қозғалтқыштардың қадамы өзгеріп, яхталар баяулады. Тепе-теңдіктің шамалы ығысуымен екі ит тұрақсыз тіректің кесірінен құлатылып, ырылдады. Жизов тұтқаның үстінен ілмектеп байланған қос қарғыбаудың ih жіпін жұлып алып, екі иттің де бетінен ұрып жіберді. Олар кабинаның қалқасына тығылып, қара еріндері қатты ақ тістерінен үнсіз ырылдап шығып кетті.
  
  
  "Мен бұл иттер неге сіз оларға қалай қарасаңыз, сізді жыртып тастамайтынын білмеймін", - деді Городин.
  
  
  Жизов қысқа күлді. "Бұл аңдар түсінетін жалғыз нәрсе - қорқыныш. Олар мен үшін бұйрық бойынша өлтіретін еді, өйткені олар менің их-ны өлтіруге күшім бар екенін білді. Психология туралы көбірек білу керек, Федор. Борис сияқты жас жігітке шыдамдылық таныту керек. Бұл сүйкімді шайтандармен тек қатыгездік жұмыс істейді ". Ол тағы да былғары бауды иттердің тұмсығына созды. Олар біздің дыбысымызды шығарған жоқ.
  
  
  "Егер сіз үй жануарларыңызбен ойнауды аяқтасаңыз, - деді Варнов қатты мысқылмен, - мен демонстрацияны жалғастырамын".
  
  
  "Барлық мағынада. Қараңызшы, біз сізге салған барлық уақыт пен ақша дивидендтер төлей ме? ".
  
  
  Варнов бір минутта қолын сырғытып, қара былғары қапты суырып алды. Олардың үстінен ол ұзындығы алты дюйм болатын, бір ұшына сүйірленген жұқа металл цилиндрді алды. "Бұл электронды қалам", - деп түсіндірді ол. "Бұл оның триггер механизмін басқаруы, мен ғана білетін түсініксіз параметрлер жинағы"
  
  
  "Осы әңгімелердің бәрі бізге керек пе?" - Городин шағымданды. "Не болып жатқанын көрейік".
  
  
  "Сабыр ет, Федор", - деді Жизов. "Бұл Варнова мырзаның маңызды сәті. Біз оған одан толық ләззат алуға мүмкіндік беруіміз керек еді. Ақыр соңында, егер эго жоба сәтсіздікке ұшыраса, оның өмірінде қалған нәрсе ең көңілсіз болады". "Ол сәтсіздікке ұшырамайды", - деді Варнов тез арада. "Бұл менің бұзылмайтын құрылғыларымның айналасындағы бір нәрсе екенін есте ұстаған жөн. Дегенмен, бұл Мумура өлшеміндегі арал үшін жеткілікті болады ". Қолында электронды қалам ұстаған ол көйлегінің түймелерін аша бастады. "Сұлулығы мынада, тіпті құзыретті кеден инспекторлары бұл чемоданнан бомбаны ешқашан таба алмас еді, өйткені ол жерде бомба жоқ".
  
  
  "Мұны бәріміз білеміз", - деді Городин шыдамсыздықпен. Варнов эго ешкімнің назарын аудармағандай жалғастырды. "Әшекейлердің ортасында бомба жоқ, өйткені чемоданның өзі бомба. Жұмсақ, иілгіш, кез келген пішінде өңдеуге жарамды, пластикалық жарылғыш заттар принципінің түпкілікті жалғасы ядролық ыдырайтын пластик болып табылады. Детонациялық құрылғы шағын металл ысырмада жасалған. Ал дауыс және триггер механизмі ". Енді оның кеудесі жалаңаш болған соң, Варнов саусақтарының ұштарын кеудесінің сол жағындағы жазылып кеткен тік тыртыққа қадады.
  
  
  Үлкен Федора Городин қалтырап, басқа жаққа қарады. "Ой, мен оның мұны істеп жатқанын күте алмаймын", - деп күлді Варнов қысқаша. "Сіз бірнеше жүз адамның алыстан өліп жатқанын өкінбей бақылап отырсыз. Дегенмен, сіз өз терісінің бір бөлігін ашып жатқан адамға қарауға шыдай алмайсыз ". Саусақ ұшымен тыртықтың шетінен ұстап, ақырын сыртқа қарай тартты. Сорғыш дыбыспен ет кеудесінен бөлініп, оның енін ашты, оның ішінде күміс доллардың көлеміндей дөңгелек металл зат болды. Эго жамылғысының түйреуіш басынан үлкен емес жүз кішкентай байланыс нүктелері.
  
  
  Варнов қаламды дискінің шетіне сәл тигізді. "Қол жеткізудің кілті, мен оны эго деп атаймын, Мен үшін байлықтың кілті, мен көшіп кеттім, сен үшін биліктің кілті".
  
  
  "Ал біздің жолымызда тұрғандар үшін, - деп қосты Жизов, - ұмытудың кілті". "Мүлдем шын мәнінде", - деді Варнов. Ол иненің ұшын триггер дискісіндегі бірнеше нүктеге тигізе бастады. "Байланыс тәртібін есте сақтаудың қажеті жоқ", - деді ол Жизовқа. "Ол аяқталған әрбір сигналдан кейін автоматты түрде өзгереді. Ер адам жасырынуы керек ".
  
  
  Жизов жіңішке эму жымиды. "Мен сіздің қорғанысыңыздың мұқияттылығына тәнтімін. Құпия сөзді кардиостимуляторға қосу бір кибет болды."
  
  
  "Иә, мен оны солай ойладым", - деп келісті Варнов. "Егер қандай да бір себептермен менің долларым құлдырауды тоқтатса, кіру кілті барлық қолданыстағы ядролық пластиктердің жарылғаны туралы сигнал беру үшін бағдарламаланған. толық атауы. Біз бизнесті бастағаннан кейін және келісіміміздің барлық шарттары орындалғаннан кейін, бұл, әрине, жүрек соғысынан құпия сөзді өшіреді ".
  
  
  "Әрине"
  
  
  
  
  
  - деді Жизов.
  
  
  Варнов қаламмен манипуляцияларды аяқтап, тері жамылғысын тегістеді. "Ана жерде. Бұл орындалды."
  
  
  Үш адам көкжиектегі аралға қарап тұрды. Городин үлкен басын ақырын бұрды.
  
  
  "Ештеңе болған жоқ, Варнов, - деді ол, - сіздің бомбаңыз жұмыс істемейді.
  
  
  "Тек қарап отыра бер", - деді Эму Варнов. "Кіру кілтін енгізу мен детонаторды боулингке шығару арасында отыз секундтық автоматты кідіріс бар. Бұл маған, егер қажет болса, алып тастау сигналын беруге уақыт береді.
  
  
  "Ақылды сақтық шарасы". Жизов бекітті. "Бірақ бұл жолы мұндай кейінге қалдыру қажет емес".
  
  
  Варнов екінші қолдың қол сағатының эго бетіндегі жарты шеңберді аяқтағанын бақылап отырды. Ол соңғы секундты дауыстап санады. "Бес, төрт, үш, екі, бір".
  
  
  Алдымен бұл екінші батып бара жатқан күн сияқты екінші шыққан күн болды. Қара түтін мен ақ бу Мумура аралын жасырып тұрғанда, сары-қызғылт сары отты шардың эгосы үлкен лездік қатерлі ісік сияқты өсті. Белсенді демалыс ереуілі & nb бойымен яхтаға қарай жүгірді, оны апат орнынан ұшып бара жатқан он футтық бұрғы ретінде көруге болады. Белсенді демалыс кеменің артқы жағына соғылып, кемені және жолаушылардың эгосын басып қалды. Сол кезде дыбыс ih-ге соқты. Найзағай тәрізді ұзаққа созылған гүрілдеген гүріл мың есе күшейе түсті.
  
  
  Антон Жизов жұқа ерінді салтанатты күлімсіреп жолдастарына бұрылды. "Менің ойымша, біз жеткілікті түрде көрдік. Ішке кіріп, мен оған капитанға жүруді бұйырғанша сүртейік.
  
  
  Екі ит дірілдеп, іштері палубаға құлап түсті, қара түтін бағанасында аспанға қазір күңгірт қызыл отты шар көтерілгенде, қорқыныштан көздері бақырайып кетті. Жизов тұншықтырғыш жағаларын мықтап бекітіп, қарғыбауын тартты да, жануарларды артына жартылай сүйреп, кабинаға қарай бет алды.
  
  
  Алыстан яхтаның клубтық түтін бағанасы ашулы сұлулық сияқты көрінді. Қазір қарайып, қурап қалған Мумура аралында бұдан артық сұлулық болмады. Қайнаған жалын оттегін жұтып қойған бос орынды толтыру үшін желдің екпіні ғана тартылды. Әйтпесе, тыныштық болды. Және өлім.
  
  
  Одина
  
  
  Ядролық жарылыс екі жексенбіден кейін Мумура мен оның адамдарының отты өлімінен кейін менің өміріме зиянын тигізе бастады. Бұл ең жақын сәтте болды.
  
  
  Оның есімі Йоланда болатын. Нахтардың тік көк-қара шаштары және кремді терісі болды. Оны ee кешке Бродвейге жақын орналасқан шағын фламенко клубында қарсы алды. Ол сол жерде әдемі кеудесі мен жіңішке белін ерекшелеп, ұзын бойына жайылған тар қызыл барқыт көйлекпен биледі. бишінің аяғы. Ол менің үстелімнің алдындағы биіне тоқтаған кезде маған ұзақ, әсерлі көзқараспен қарады. Бұл шақыру және шақыру болды. Бұл штопор сұраған көзқарас еді, мен оны елемей қала алмадым.
  
  
  Енді ол менің төсегіме жайғасып жатқанда, нах тек мақтанышпен күлді. Ол қонақүйде оның жалаңаш денесіне сүйсінеді, мен үмітімді ақтамағаныма еш себеп жоқ.
  
  
  "Кеттік, Ник, - деді ол, - қазір киіміңді шешіп, менімен жүр."
  
  
  Ол көйлегін шешіп, мысқылдап, Реми-Мартиннен тағы бір жұтым алды.
  
  
  Йоланда менің жалаңаш кеудемнен және денемнен көздерімен жүгірді. "Кеттік, - деді ол бос сөзбен, - мен сені қазір қалаймын".
  
  
  Оның күлкісі оны сәл кеңейтті. "Күлкілі нәрсе мені жабдықтайды. Мен оның жеке жатын бөлмесіндегі тапсырыстарға нашар қараймын. Біз бұл жерде кімнің жауапты екенін келісуіміз керек ".
  
  
  Ол қоқыс жәшігіне отырды, испандық көздері жарқырап, бірдеңе айту үшін еріндері сәл ашылды. Оның төсегіне тез жақындап, Е.Е.-нің ғылыми-зерттеу және тәжірибелік-конструкторлық мәселелерін шешу оның аузымен наразылық білдірді. Алғашында ол қонақүй мені итеріп жібергендей, менің жалаңаш иығымнан қысып, ұстап алды. Оның қолдары оның барқыт бүйірлерінен сырғып, кеудесінің дөңес жері басталған иілгіш етін бұлғады.
  
  
  Ол менің аузымның астынан ентігіп, тілі алға ұмтылды, алдымен сенімсіздікпен, сосын шыдамсыздықпен. Оның қолдары арқама қарай жылжыды, саусақтары денемде сырғып бара жатқанда, мен оның тырнақтарының тістегенін сездім. Ee ізденімпаз қолдар шалбарымның белбеуінен сырғып, іздеп, іздеді.
  
  
  Кенет ол менің аузымнан аузын жұлып алды. Ол ентігіп, терісі құмарлықтың қызаруымен жарқырап тұрды. Ол менің белбеуімнің ілгегін тауып алып, сәл дірілдеген қолдарымен шешіп алды. Ол орнынан тұрып, nah жұмысын аяқтады, қасына жалаңаш жатып оралды. Тілін өткір тістерінен өткізіп, оның ашық аузынан сүйіп алды. Ол ернімен эгосын жұлып алып, сорып алды да, алдағы ләззаттардың нәзік уәдесі бойынша аузымды менің тілімде алға-артқа жылжытты.
  
  
  Ол дөңгеленген иегінен сүйіп, ақырын тартып алды, содан кейін тамағының ee ұясына қарай жылжыды. Менің тілім оның кеудесінің арасына сырғып кеткенде Йоланда кенет тынысын басып қалды.
  
  
  Оның бетін оның үстіне көтерді де, ұзын саусақтарымен кеудесін орап, маған их ұсынды. Емізіктер тік, дымқыл раушан гүлдерінде қара қоңыр ореолдарға қарсы тұрды. Ол құрбандық шалу үшін еңкейгенде, мен оны оқу бөлмесі ретінде пайдаланатын қонақ бөлмемнің жанындағы кішкене бөлмеде табанды сықырлау естілді.
  
  
  "О, Ник, өтінемін, тоқтама", - деп Йоланда екіленіп демін ішіне тартты.
  
  
  "Жаным, - дедім мен, - дүниеде бір ғана нәрсе бар айналысады мені сені бір сәтте тастап кетуге мәжбүр етуі мүмкін.
  
  
  
  
  
  Ант етіңіз, және сіз естіген дыбыс - ол.
  
  
  Оның аяғын төсектен түсіріп, жатын бөлмеге қарай өз кабинетіне қарай адымдады. Үстелде қызыл телефон аппараты өзінің өткір қоңырауын жалғастырды. Менен басқа бұл телефон нөмірі бір ғана адамда болды - Дэвид Хок, АҚШ-тың арнайы барлау агенттігінің AX операциялар бөлімінің директоры және бастығы. Электрондық скремблинг сигналы ешкімнің желіге қосылуына жол бермеді. Ол телефонды алып, ауыз қуысына сөйледі, бұл менің бөлмедегі дауысымды естімеді.
  
  
  "Сізде қоңырау шалу үшін ең ыңғайсыз уақытты таңдау мүмкіндігі бар", - дедім мен.
  
  
  Хоуктың дауысы Жаңа Англияның таныс, құрғақ дыбысымен жауап берді. "Ханым күтуі керек, Ник, хема ол біз болар ма едік. Бұл шұғыл ".
  
  
  "Мен солай ойладым", - дедім мен эгоға оның немен айналысқаны туралы нақты болжамды елемей.
  
  
  "Тынық мұхитында ядролық жарылыс болды. Туамоту тобындағы Мумура деп аталатын шағын арал ".
  
  
  "Сіз біреу тестілеуді қайтадан бастады деп айтасыз ба?" Одан сұрады.
  
  
  "Бұл сынақ емес еді. Арал сол жерде өмір сүрген бірнеше жүздеген полинезиялықтармен бірге жойылды ".
  
  
  "Бұл қашаннан бері болды?"
  
  
  "Екі жексенбіге."
  
  
  "Мен бұл туралы ештеңе естіген жоқпын"
  
  
  "Мен білемін. Ағымдағы тоқсанда толық ажырату қолданылады. Бұл туралы, әрине, барлық ірі елдер біледі. Біздің барлығымызда радиацияны анықтау жүйелері бар ядролық жарылыстың орналасқан жерін анықтауға мүмкіндік береді әлемнің кез келген нүктесінде. Бірақ ядролық әлеуеті бар елдердің төңірегінде жалғыз біз бұл туралы ештеңе білмейтінімізді мойындамаймыз ".
  
  
  "Біреу өтірік айтады ма?"
  
  
  "Нақты айту қиын, бірақ мен олай ойламаймын. Бүгін таңертең біздің үкімет Мумураны жарып жіберді деп мәлімдеген адамдардан төлем талабын алып жатты ".
  
  
  "Сіз олар ақша сұрайды дейсіз бе?"
  
  
  "Тағы да көп. Олардың сұрағандары АҚШ-тың барлық әскери күштерін сөзсіз тапсыруға және біздің үкіметті ih қолына беруге тең ".
  
  
  "Хабарлама оғаш адамнан келуі мүмкін бе?"
  
  
  "Біз оның шынайы екеніне сенімді болдық. Оларда Мумураның жарылысы туралы кінәлілер ғана білетін фактілер бар ".
  
  
  "Олар міндетті түрде жоғары баға сұрайды. Егер біз олардан бас тартсақ ше? "
  
  
  "Хабарламаға сәйкес, бұл ірі қалалар Мумура сияқты жарылып кетеді. Нью-Йорк бірінші болады, содан кейін біздің қалаларымыздың айналасындағы бір жексенбі сайын біз ih талаптарына көнгенше немесе ештеңе қалмайынша қирап қалады ". "Ал мен оны қайда сыйғызамын?"
  
  
  "Президент бұл үшін бар күш-жігерін салғысы келеді, бірақ біз көзге көрінетін операцияны жасай алмаймыз. Бізде Бірлескен барлау комитетінің толық қолдауы бар, бірақ жұмыстың өзі AX-ке жүктеледі. Ал сен еркексің, Ник.
  
  
  "Сіз оның Вашингтонда қашан болғанын қалайсыз?"
  
  
  "Сен мұны қашанға дейін жасай аласың?"
  
  
  Оны алғаш рет Йоланданың есік алдында маған қарап тұрғанын көрдім. Ол әлі жалаңаш еді. Бір қолы есік жақтауына тіреліп, ұзын аяқтары сәл алшақ тұрды. Оның испандық көздерінен тілек оты тұтанды.
  
  
  Оның телефонына: "Егер ол сізге керек болса, мен бірден кете аламын, бірақ ертең таңертең бе?" - деді.
  
  
  Хоуктың күрсінісі сым арқылы анық естілді. "Қалай болғанда да, ол, менің ойымша, біз бүгін кешке ештеңе істей алмаймыз". Ханымыңыздың көңілін көтеруді жалғастырыңыз, бірақ күшіңізді аздап үнемдеуге тырысыңыз. Ол, сенің осында болғаныңды және таңертең бірінші кезекте сақ болғаныңды қалаймын. Бұл жерде уақыт факторы бар және таңертеңгі брифинг шешуші болады.
  
  
  "Мен сонда боламын", - дедім де, телефонымды қойдым.
  
  
  Йоланданың көздері менің денемді шарлап, оның қызығушылығының орталығына соқтығысқан кезде кідірді.
  
  
  "Құдайға шүкір", - деді ол. "Бір сәтке мен сіздің назарыңызды жоғалтып алғандай болдым".
  
  
  "Бізде бір мүмкіндік бар", - деп сендірді қызметші оны. Ол тез алға жылжып, оны қолына алды. Ол үлкен қыз еді - иығы кең, бойы ұзын, жамбасы кең, қатты, ер адам оны аспанға көтеруге дағдыланбаған. Оны жатын бөлмесіне апарып, жаймаларына жатқызды.
  
  
  - Ах, Ник, - деп демін шығарды ол, - өтінемін, мені енді бұл күйде қалдырмаңыз.
  
  
  "Бүгін кешке емес", - деп уәде берді эй. Сосын ол алға еңкейіп, әрекетті біз тоқтаған жерден жалғастырды.
  
  
  Екінші тарау
  
  
  Ол Даллес халықаралық әуежайында 747 арқылы шыққан кезде мені үнсіз бір жігіт күтіп алды, ол мені күтіп тұрған лимузинге сүйреп апарды. Ол таңертеңгі кептелісте ұқыпты маневр жасап, ақыры ерекше ғимараттың алдына тоқтады Ду Понт Шеңбер.
  
  
  Оны бір күннен кейін сыртқа шыққан ер адам біледі. Ол Президенттің ұлттық қауіпсіздік жөніндегі бас кеңесшісі қызметін атқарды. Ол күлген жоқ. Вестибюльдегі адамдар - келушілерді қарайтын журнал сатушысы, лифт жанындағы күзетші - көзге түспесе, әдеттегідей болып көрінді. Содан кейін сіз кезекші мемлекеттік агенттердің көз алдында көрінетін қатаң, байыпты талдауды көрдіңіз. AX штаб-пәтерінде толық қауіпсіздік жұмыс істеді.
  
  
  Оның тіркелгі деректерін үш рет көрсетті, менің бетім телекомпьютер арқылы сканерленді, алақан ізі электронды сенсор арқылы расталды. Ақырында, электронды және адамдық күзетшілер менің шынымен Ник Картер екенімді, AX N3 агенті, Killmaster рейтингі екенімді растады және маған Дэвид Хоукпен кездесуге рұқсат берді. Ол өзінің былғары былғары креслосына отырды да, өзі жақпаған ұзын сигаралардың айналасында шайнады.
  
  
  Эго болат-көгілдір көздері маған қарама-қарсы орындыққа басын изегенде ешқандай эмоция бермеді.
  
  
  
  
  
  "Мен түсінбеймін, - деді ол, - тапсырмалар арасындағы азғын өміріңізді ескере отырып, сіз қалай осылай көріне бересіз сау болды".
  
  
  Ол жетпістен асқан елуге таяп қалған кісіге ұқсайтын рамрод сияқты шын жүректен отырған қарияға мысқылдады. "Құпия - әрқашан таза ойлау", - деді эму оған.
  
  
  "Әрине", - деді ол. РТА эгосының бір жағы сәл қисық болды, бұл Жаңа Англияда оның былғары адамында пайда болған күлкіге ең жақын нәрсе болды. Сосын ол байсалды түрде байсалды. "Ник, біз үлкен қиындыққа тап болдық".
  
  
  "Ал, бұл ұқсайды. Сіз кеше хабарлама алдық дедіңіз ".
  
  
  "Бұл дұрыс. Бұл адам Мумурадағы жарылысқа өзінің және эго адамдарының жауапты екенін және олар біздің қалаларымызды бірінен соң бірін жоюға дайын екенін айтады ".
  
  
  "Адам кім?" Одан сұрады.
  
  
  "Антон Жизов. Менің ойымша, сіз бұл есімді білесіз ".
  
  
  "Әрине. Ресей әскери қолбасшылығындағы екінші нөмірлі адам. Сіз ұлы державалардың төңірегінде жалғыз бізге қатысы жоқ деп айттыңыз деп ойладым.
  
  
  "Кеңестер Жизов үшін жауапкершілікті жоққа шығарады. Өздеріңіз білетіндей, ол Кремльдегі жауынгер қатал топтардың жетекшісі болды. Ол біздің елдеріміз арасындағы шиеленістің күшеюіне барған сайын наразы. Ол өздігінен шыққан сияқты. Ол өзімен бірге Қызыл Армия полковнигі Городинді және бейбіт қатар өмір сүруге сенбейтін кейбір әскери-теңіз күштерін ертіп барды. Олар сондай-ақ ресейлік алтынның үлкен қорын ұрлаудан құтылған сияқты ".
  
  
  "Ал Жизов аздаған ядролық қарудың көмегімен АҚШ-ты жеңе аламыз деп ойлай ма?"
  
  
  "Біздің сарапшылардың пікірінше, ол бізді келіссөздерге итермелегенде немесе бірнеше қалаларымызды жарып жібергенде, Кеңес үкіметі өз саясатын өзгертіп, эгоға қолдау көрсетеді деп күтеді".
  
  
  "Орыстар осылай жасайды деп ойлайсыңдар ма?"
  
  
  "Мен тіпті болжам жасағым келмейді", - деді Хоук. "Қазір біздің веб-қамқорлығымыз - Жизовты тоқтату. Президент тапсыру туралы шешім қабылданбайтынын айтты. Егер Жизов шындықты айтса - және біз солай деп ойлауымыз керек - бомбаның эгосы Американың бірқатар қалаларында орнатылған ".
  
  
  "Сіз Нью-Йорк бірінші мақсат деп айттыңыз. Жизов бізге мерзім берді ме?"
  
  
  "Он күн." Хоуктың көзі ашық тұрған жұмыс үстелінің күнтізбелік парағына қарады. "Бізге тоғыз күн қалды".
  
  
  "Онда мен оны неғұрлым ерте бастасам, соғұрлым жақсы. Бізде қандай да бір нұсқаулар бар ма?"
  
  
  "Біреуі ғана. Лос-Анджелестегі Атом энергиясы жөніндегі комиссиямен жұмыс істейтін агент Мумураның жарылысы туралы құпия мәліметтерді және Жизовтың хабарламасын көріп, бірнеше сағат бұрын ғана бізге хабарласқан. Агент нахтың құнды ақпараты бар екенін айтады және ер адамды жіберуді сұрайды, сондықтан ол оны жеке өзі жеткізе алады ".
  
  
  "Қарапайым, - дедім мен сөзін бөліп, - сіз оны айттыңыз ба?"
  
  
  Хоук темекісін мықтап тістеп алды да, қабағын түйді, бірақ оның эго көздерінен ұшқын байқалды. "Мен сенің мұндай істерге қалай араласатыныңды білмеймін, Ник, бірақ агент әйел. Егер сіз оның файлындағы суретке сенсеңіз, өте тартымды ".
  
  
  Ол орындық арқылы сегізден онға дейінгі ақ-қара фотосуретті созды.
  
  
  Маған қарап тұрған бет-әлпеті биік бет сүйектерімен, кең, кең жарық көздерімен және иығына еркін түсіп тұрған қалың ақшыл шаштармен қоршалған жеңіл әзіл-оспақты аузымен болды. Оның өмірлік маңызды статистикасын тексеру үшін суретін аударып жіберген. Рона Волстедт, 26 жаста, бойы 5 фут 7 дюйм, аленка 115 фунт.
  
  
  Оның суретін Хокқа қайтарып берді.
  
  
  Ол: "Егер менің жолым сен сияқты болса, оның дәулеті ипподромда табылып, екі жексенбіден кейін зейнетке шығатын еді", - деді.
  
  
  Оның, күлді. "Мен айтқанымдай, ол бәріне таза ойлар үшін қарыздар. Сіз оны бірден бастағыңыз келе ме? "
  
  
  "Сізге күннің бір сағатында тапсырыс беріледі. жағалауға ұшу. Бармас бұрын арнайы эффектілерді қараңыз. Стюарт саған бірнеше жаңа ойыншықтарды көрсеткісі келеді.
  
  
  Әдеттегідей, Стюарт маған өзінің соңғы әзірлемелерін мұқият және мұқият көрсетті, бірақ "ойыншықтың" эголары менің өмірімді бірнеше рет сақтап қалғандықтан, эмге оны ұсынуға рұқсат берді. ih өз қалауынша ".
  
  
  "Сіз әйнек қалқаның артында жанып тұрған кішкене отты көресіз", - деді Стюарт оның орнына сәлеметсіз бе.
  
  
  "Бұл жолы сен мұны істедің, Стюарт", - дедім мен. "Сіз отты ойлап таптыңыз!"
  
  
  Ол менің ескертуімді елемей, сөзін жалғастырды. "Мен оны қолымда ұстайтын бұл дөңгелек, ақ таблеткалар - бұл біздің әдеттегі түтін түйіршіктерімізді жақсарту. Мен оны көрсетемін ". Ол бір қолын қалқадағы ауызға ұқсайтын резеңке тығыздағыштан өткізіп, бір қолын түйіршіктердің айналасына отқа лақтырып жіберді де, қолын тез тартып алды.
  
  
  Жұмсақ шапалақ естіліп, кішкене жабық бөлмені көгілдір тұман басып қалды.
  
  
  "Бұл ма?" - деп сұрады одан сәл көңілі қалып.
  
  
  "Көріп отырғаныңыздай, - деді Стюарт, оған ештеңе айтпағандай, - түтін өте жұқа болып көрінеді, ауаны әрең бояйды және көру мен іс-әрекетке кедергі жасамайтыны анық. Дегенмен, оның қонақ үйі болар еді, сондықтан сіз аздап иіскейсіз.
  
  
  Бетін бұрып, Стюарт бас бармақтарымен тығыздағыштың резеңке жиегін ашты. Шығып жатқан түтін эгоды көру үшін тым жұқа болды, бірақ мен әрі қарай жүріп, ең аз дем алдым. Әп-сәтте ол жөтеліп, түшкірді. Көз жасым қаншама діндер бар менің көзім, мұрным мен кеңірдегімнің шырышты қабаты күйіп кеткендей болды. Шамамен он бес секундтан кейін, содан кейін Стюарт қақпақты жапқаннан кейін симптомдар жойылды және оның
  
  
  
  
  
  тыныс алып, қайта көре алды.
  
  
  "Күшті заттар", - дедім мен Стюарттың менің ыңғайсыздығыма аздап ренжіген сияқты екенін байқап.
  
  
  "Әсер, сіз ойлағандай, уақытша ғана, - деді ол, - бірақ бір түйіршіктен шыққан түтін орташа өлшемді бөлмедегі әрбір адамды үш секунд ішінде қозғалыссыз қалдыруы мүмкін. Ал енді ол сенің мұны істеп көргеніңді қалаймын ". Ол маған кәдімгі зығыр матадан жасалған тақтайшаны берді.
  
  
  "Сіз оның мұрнын үрлегенін қалайсыз ба?" Одан сұрады.
  
  
  "Матаға өте жұқа тор тоқылған", - деді ол. Бұрыштар түтіннің әсерінен масканы қамтамасыз ету үшін басыңызға бекітіледі. "
  
  
  Оның орамалын мұрны мен аузына созып, екі бұрышын басының артына басты. Олар бір-біріне жабысып, масканы орнында ұстады. Оны шыны қалқадағы резеңке төсеммен ашып, кішкене тәжірибелік деммен жұтып, терең дем алды. Ащы иіс әлі де бар еді, бірақ бұл жолы менде жағымсыз әсерлер болған жоқ. Мен оның мөрін жауып, орамал маскасын шешіп алдым.
  
  
  "Жақсы жұмыс, Стюарт", - деді оған байыпты түрде.
  
  
  Ол тым риза болып көрінбеуге тырысты. "Менде сізге пайдалы болуы мүмкін тағы бір кішкентай зат бар". Жәшіктің айналасына ол қолын созды, қоңыр былғары белбеу және мақтаншақ әке жаңа туған сәбиін көрсетіп тұрғандай алдымдағы эгосын созды.
  
  
  Қолының эго айналасындағы белдікті алып, оған: "Стюарт, сен тайып кеткен болуың керек. Бұл соңғы жылдары көрген ең айқын жалған ілмектердің бірі. Бұл кәсіби агентті бізді он секундқа алдамайды. Ішінде не бар, капитан түн ортасы декодері?
  
  
  "Неге менмендікті ашып, білуге болмайды?"
  
  
  Стюарттың үні туралы бірдеңе оның менен алда екенін айтты, бірақ бәрібір оны арнайы ілмекпен қарап шықты да, жасырын бөлікті ашуға арналған кішкентай серіппелі ысырманы тез тауып алды. Эго оны ашты, қағаз қақпақтың ілмектен қалай шығып кеткені туралы өткір хабар келді.
  
  
  Стюарт: "Ішіндегі нақты модельде залдағы қақпақтың орнына жарылғыш заттың заряды аз. Жоюға күші жетпейді, бірақ сізден эгосын тартып алған қыран көзді жау агентін өлтіруге немесе мүгедек етуге әбден қабілетті.
  
  
  Оны жарты ондаған түтін шарлары мен мұрын маскасы-маскасынан алып, Стюарттың каскадерлік моделіне өзінің белбеуімен айырбастады. Оны өзімен бірге алып келген кішкентай сөмкенің айналасына алып шықты, менің тоғыз миллиметрлік құрал-саймандарым Вильгельминаға. Люгер мен Гюго, менің екі жүзді, ұстарадай өткір стилетім. Оны "Люгер" ФТБ типті белдік қапшықта, ал стилеттоны оны оң білегіне байлап қойған күдері былғарыдан жасалған арнайы қаптамада жарнамалайды. Білегімнің бұлшық еттерін дұрыс бүгу арқылы Гюго тұтқаны алға қаратып, қолыма құлап түсті. Ол күртесін қайта киіп, сөмкесін алды да, Даллеске таксимен бару үшін көшеге шықты. Киллмастер бұл іске қайта оралды.
  
  
  Үшінші тарау
  
  
  Бұл Лос-Анджелесте сирек кездесетін күндердің бірі еді, аударманың желдері Қаланың ағынның астында, бетон мен асфальттағы тірі организм сияқты, үлкен кескіш пышақ тәрізді үлкен магистральдармен жайылып жатқанын елестеткен кезде.
  
  
  Лос-Анджелес арқылы Санта-Моника тауларындағы каньондардың бірінің түбіндегі Рона Фолстедттің мекен-жайына дейін таксимен жүру ұзақ болды. Жүргізуші маған "Доджерс" көлігін жүргізсе, не істейтінін егжей-тегжейлі айтып бергенде, ол темекісін тұтатып жіберді.
  
  
  Ол мені қарағайлардың ортасындағы жолдан алыс орналасқан жайлы коттедждің алдына тастап кетті. Каньонның тыныштығын жолда келе жатқан он шақты мотоциклдің шуы бұзды. Бұл велоклубта кездесу үшін біртүрлі орын болып көрінді, бірақ мотоциклшілердің қалауын елемеуге болмайды.
  
  
  Ол қысқа тас баспалдақпен көтеріліп, кіреберіс күні қарағай инелерінің айналасындағы кілеммен жүрді. Қоңырау болған жоқ, сондықтан оны қағып жіберді.
  
  
  Есікті ашқан қыз, әйтеуір, Хоктың кеңсесінде көрген суретінен жақсы болды. Ee терісі таза және ақ түсті, бет сүйектерінде аздап қызарған. Енді оның көздері солтүстіктегі масондықтың қою көк түсімен көрінді, ал жұмсақ ақшыл шаштары ай сәулесімен жарқырап тұрғандай болды.
  
  
  "Оның Ник Картер, - дедім мен, - балтамен".
  
  
  Оның көздері менің бетіме бір минут қарап тұрды, содан кейін менің иығымнан ұстап, бүкіл денемді жүгіріп өтті. "Кіріңіз", - деді ол. "Оның Рона Фолстедті".
  
  
  Оның қонақ бөлмесі рекордтар дүкеніндегі жарылыс сияқты көрінді. Гитаралардың бөліктері мен бөліктері ешқандай әдіс-тәсілдерсіз шашыраңқы болды, кілемде желім мен шеллак бөтелкелері тұрды, ал тірі қалған бірнеше аспаптар қабырғаға тірелді.
  
  
  Рона оның бәрін қалай қабылдағанын көрді. Ол: "Менің хоббиім - гитараларды құрастыру және жөндеу. Мен оны өте босаңсытады деп санаймын ".
  
  
  "Сіз олармен жұмыс істеуге көп уақытыңызды жалғыз жұмсауыңыз керек", - дедім мен.
  
  
  "Мен осы уақытқа дейін қанша күзен болғанын түсінбедім".
  
  
  "Мүмкін біз сіздің бос уақытыңызды қалай өткізетініңізге кейбір өзгерістер енгізе аламыз", - дедім мен. "Бірақ алдымен сіз бізге Мумураның жарылысы туралы біраз ақпарат бермек болдыңыз".
  
  
  "Мен сенің не айтқың келетінін түсінетініме сенімді емеспін", - деді ол күмәнмен.
  
  
  Бұл дұрыс ревматизм болды. Оны саналы түрде эй-ге сәйкестендіру белгісі берген жоқ. Оның, Хок оған нұсқау беретінін және оның қонақ үйі дұрыс әйелмен сөйлесіп тұрғанына сенімді болуы керек екенін білді.
  
  
  "Сәйкестікті сақтай аласыз ба?"
  
  
  
  
  
  Оны айтты.
  
  
  "Кешіріңіз, мен темекіні тастағаннан бері ih сақтамаймын".
  
  
  "Мен өзім өткен жылы темекіні тастауға тырыстым, бірақ екі жексенбіге ғана шыдадым". Мен әрқашан осы процедуралардың айналасында өзімді ақымақ сезінетінмін, бірақ мұндай кішігірім сақтық шаралары тірі тыңшылық пен өлі тыңшының арасындағы айырмашылықты өзгерте алады.
  
  
  Рона Вольштедт босаңсып, диванға отырды. Ол аяғын құпия ұстайтын көк шалбар киген, бірақ оның кең блузкасының есінегені сонша, ол іш киім өнеркәсібінің қолдауын қажет етпейтін серпімді, көтерілген кеудесін ашты. Ол арық, бірақ арық емес еді. Оның sel қасында, жеңіл гүлді хош иісті жұтып, ол сөйлей бастады.
  
  
  "Сізге айтқандай, оны АЭС арқылы. Біздің құпия жұмысымыз бен тергеуіміздің көп бөлігін ФБР жүргізеді, бірақ жұмыстың бір бөлігін өзіміз жасаймыз. Бұл олардың айналасындағы бір жерде болды, оны Нокс Варновпен кездестірді.
  
  
  "Бес жыл бұрын ол біздің энергетикалық жобаларымыздың бірінде өте маңызды емес лауазымды атқарды. Ол коктейль кештерінде сөйлей бастады және біртүрлі саяси көзқарастарды білдірген сияқты. Маған оның жанына жақындау, оны тыңдау үшін қалай жалау керектігі тапсырылды. Бұл оңай болды. Ол кез келген адамға идеяның эгосын тыңдау үшін өте қонақ үй. Ол кез келген дерлік пішінге келтіруге болатын пластмассадан жасалған ядролық жарылғыш құрылғыны жасау процесіне сілтеме жасады. Эго одан бұл мақсаттың не болатынын сұрады, ал эго көздері шынымен жанып кетті. Эго айтуынша, бұл материалдың айналасында бейкүнә көрінетін заттарды жасауға болады, оларды әлемнің кез келген еліне оңай тасымалдауға және ih қалаларына орналастыруға болады. Тараптардың берілуін немесе қалалардың бірінен соң бірі жойылуын талап етуге болады ".
  
  
  "Әрине, Мумурға ұқсайды".
  
  
  "Мен эмге өз процесін жетілдіру үшін ақша керек деп ойладым, бұл өте көп ақша. Ол атом электр станциясының шенеуніктеріне өзінің схемасы туралы айтты және олар кеңсенің айналасындағы эголарды қуып жіберді. Біз бүгінде атом энергиясының негізінен бейбіт шоқжұлдыздарына назар аударамыз және ешкім тіпті қару-жарақ туралы айтқысы келмейді.
  
  
  "Үшін estestvenno, Варнов комиссиямен жұмыстан босатылды. Ол қатты ренжіді. Эгоды қолдамағаны үшін шіріген елдің түкпір-түкпіріне тараймын деп ант етті. Көп ұзамай содан кейін ол көзге көрінбей кетті, біз эго табу үшін көп тырыспадық, өйткені шынымды айтсам, мен өзімді эго қалыпты емес деп санаймын ".
  
  
  "Сіз Варновада жақсы жұмыс жасадыңыз", - дедім мен. Сосын оны аздап мазақтау үшін, ол, деп қосты: "Сіз оған қаншалықты жақындай алдыңыз?"
  
  
  Ол қабағын төмен түсіріп, маған қара көк түрімен қарады. "Шындығында, ол ешқашан мұндай жақын болған емес. Варноу өзінің пластикалық процесіне соншалықты батып кеткендіктен, ол қызығушылық таныта алмады... басқа нәрселермен. Ол аздап жеңілдеп қалды. Оның электронды кардиостимуляторы бар еді, ол эго жүрек соғысын реттейтін, егер ол жақын сәтте тұйықталса, бұл өте ұят болар еді. Айтыңызшы, Ник, сіз мұндай жасанды құралдарды қолданбайсыз, солай ма?
  
  
  "Жоқ", - деп күлдім мен. "Мен әлі күнге дейін күзеннің барлық түпнұсқа бөлшектерін қолданамын".
  
  
  "Мен мұны естігеніме қуаныштымын. Коктейль алғыңыз келе ме? »
  
  
  "Керемет идея", - дедім мен. "Онда мен оған Вашингтондағы Хоукке қоңырау шалып, маған айтқаныңызды жеткіземін. Жолымыз болса, кешті жалғыз өткізе аламыз.
  
  
  Біз коттедждің артқы жағындағы жарық, ықшам асүйге бірге бардық. Ол: "Бұл жерде сенің оқшауланған жерің бар", - деді.
  
  
  "Иә, мен оны білемін. Маған бұл ұнайды. Көпшілік мені ешқашан ерекше қызықтырған емес. Бұл тұйық жолдан тыс жол жеке меншіктегі төбеден бірнеше миль биіктікте аяқталады, сондықтан көліктер көп емес.
  
  
  "Егер көшеде мотоциклдер ырылдамаса, сіз қаладан әлдеқайда алыс жерде болуыңыз мүмкін еді. Oni бөліктері осында жүре ме? "Жоқ, мен оны бірінші рет көріп тұрмын. Олар бірдеңе болуын күтіп отырған сияқты. Кішкене қорқынышты, бірақ олар үйге келмеді ".
  
  
  Дабыл қоңыраулары менің басымнан қатты және анық естілді.
  
  
  "Рона, сен бүгін таңертең Хокқа қоңырау шалдың ба - телефонды осында пайдаландың ба?"
  
  
  "Иә, мен оны солай істедім. Неге-?" Ол түсіністік келгенде тынысы тарылды. "Менің жолым тыңдалып жатыр деп ойлайсың ба?"
  
  
  "Ең қауіпсіз нәрсе - сіз басқаша дәлелдемейінше, барлық жолдар тыңдалады деп болжау. Маған бұл байкерлер тобы ұнамайды. Көлігің бар ма? "
  
  
  "Иә, ол төбеден көтерілетін көшеде тұр".
  
  
  "Бір-екі затты бірге қойып, осы жерден кеттік".
  
  
  "Бірақ біз қайда барамыз?"
  
  
  "AX компаниясының Малибуда жағажай үйі бар, сондықтан агенттер қажет болған жағдайда эголарды пайдалана алады. Онда сіз үшін құнды боладыкөптеген қауіпсіз. Оны қосу мүмкін емес: "Егер біз мотоциклшілер тобының миммосынан өтсек", бірақ мен бұл туралы ойладым.
  
  
  Төртінші тарау
  
  
  Біз артқы есіктен шығып, бұталар арқылы Рона көлігі тұрған тік беткейге сырғып шықтық.
  
  
  "Маған көлік жүргізуге рұқсат бергеніңіз жөн", - деді Эй оған. Бұл кейбір күрделі маневрлерді қажет етуі мүмкін."
  
  
  Ол маған кілттерін берді де, тез арада жолаушылар жағына қарай жүрді. Ол рульге отырып, артқы орындықтың болғанын байқады кептеліп қалды көптеген ee гитара жабдықтары - раушан ағашының айналасындағы панельдер, болат және нейлон жіптері бар катушкалар және қара ағаштың айналасындағы саусақ тақталары.
  
  
  Мотоциклшілер тобы бізді әлі байқамады, бірақ олар жол жиегінде тынышсыз қыдырып жүрді. Қозғалтқышты алып, артымыздан айқай естідім. Оны беріліс тетігі қағып жіберді
  
  
  
  
  
  
  жылы төмен, және машина жоғары қарай секірді. Біз S-тәрізді қисық бойымен айқайладық, бір сәтке көзден таса болдық, бірақ мен артымыздан төбеден гүрілдеген ih машиналарын естідім.
  
  
  Біз бірден қысқа көтерілу кезінде жылдамдықты жинай алды, және ол Ронаның капотының астында бұлшық еттері бар машинасы болғанына үнсіз алғыс айтты. Мотоциклдер артқы көрініс айнасында пайда болды және оның дыбысы естілді, бұл ih пайдаланылған газының бөлігі емес. Қарқылдаған көздер машинаның артқы жағынан ұшып кетті, ал оның артынан ойпаңға бағытталған тағы бір көздеу пайда болды.
  
  
  Оны көлікті басқа бұрылысқа бұрып жіберді де, Вильгельминаны қабықтан төмен қарай тартты. Сақтандырғыш оны алып тастап, "люгерді" Ронаға берді. Оны айтты: "Мен сізге жақсы соққы беру үшін баяулай алмаймын, бірақ атуды жалғастырыңыз, бұл оларға ойлануға мүмкіндік береді"
  
  
  Рона терезенің айналасына еңкейіп, байкерлерге сол жақпен оқ жаудырды. Оның қару-жарақпен жұмыс істей алатынын көру маған бір приятноибет болды. Көлікті жолда ұстап тұрып, оның бірдеңеге соғылып қалғанын білу үшін айналаға қарауға тым бос емес еді, бірақ артымыздағы қозғалтқыштың дыбыс қаттылығының өзгеруі оның кем дегенде ih жылдамдығын бәсеңдететінін айтты.
  
  
  Байкерлер екеуміздің арамызда оның тынысы аздап тарылған кезде, бензиннің өткір иісі олардың біздің резервуардағы тесікті жарып жібергенін айтты. Жанармай өлшегіш инесі Е нүктесінде әлдеқашан тербеліп тұрған, сондықтан мен бармайтынымызды білдім құндылықтаркөптеген әрі қарай. Оны газ педальы еденге итеріп жіберді, біз тағы екі бұрылысты қауіпті түрде бұрдық.
  
  
  Мотоциклдер артымыздағы жолда әлі де дірілдеп тұрды, бірақ қозғалтқыш жөтеліп жатқанда арамызда бір-екі бұрылыс болды, мен жағдайдың нашар екенін түсіндім. Соңғы отыз секунд ішінде ол бізді тірідей шығарып салудың шарасыз жоспарын ойлап тапты. Рона "Люгерді" қиратты және қайта зарядтауға уақыт болмады. Жолдың екі жағындағы бұта ары қарай жүгіру үшін тым қалың болды. Қуғыншыларға әрекет ету үшін бірнеше секунд қалды, сондықтан менің бірінші әрекетім біз алатын жалғыз әрекет болар еді.
  
  
  Ол жолдың ортасында кенет тоқтап, артқы орындықтан болат гитара бауы бар орамды алып, жол жиегіндегі бағанға қарай жүгірді. Ол сымды алты-алты айналдыра орап, оны бекіту үшін жіпті екі рет бұрады. Көлікке қарай жүгіріп келе жатып, оны артқы терезеден лақтырып жіберді де, алдыңғы орындыққа секірді де, бізді аздап еңіске көтеру үшін көліктің айналасындағы қуаттың соңғы унциясын сығып алды. жолдағы шаппаралдың үйіндісі. жолдың екінші жағы.
  
  
  Мотоциклдердің найзағайы бізден бір-ақ төмен бұрылғанда, ол орындықтың үстіне еңкейіп, Ронаға бір уақытта: "Шығыңыз да, көліктің артына еңкейіңіз", - деді.
  
  
  "Бірақ, Ник, олар бізді бұталардан өткен бойда көреді".
  
  
  "Менің ойымша, оларда ойланатын нәрсе болады", - дедім мен. "Енді менің айтқанымды істе".
  
  
  Ронаның нұсқауларын орындай отырып, оны гитара сымының катушкасынан ұстап, тартып алды. Ол есікті ашып, терезенің жақтауына сымды орап, эгосын орнында ұстау үшін терезені айналдырды. Сосын оның есігі тарс жабылды. Мотоциклдер жол бойында ашық гүрілдеп келе жатқанда, ол Ронның жанына құлап, болат гитараның бауын жолдың бойымен төрт футтай созып жіберді.
  
  
  Мотоцикл нөмірінің екі көшбасшысы бір уақытта дерлік сымға соғылды. Олар бірдеңеде бір-біріне басын изеп тұрғандай көрінді, бірақ келесі сәтте екі басы да ауада қатып, астынан велосипедтер шығып кетті. Дулығалы бастар асфальтқа соғылып, қорқынышты футбол доптары сияқты жол бойымен ессіз секірді. Рульдерін әлі күнге дейін басы жоқ шабандоздар ұстаған мотоциклдер төбеден бірнеше ярд бойы гүрілдеп көтерілді, біреуі екіншісін соғу үшін тербелмес бұрын, екеуін де ет пен механизмдерге допқа жіберді.
  
  
  Қалған байкерлер тайғақ асфальтпен сырғанап, сырғанауға тырысты. Нәтижесінде үйінді, майысқан машиналар шары және үзілген сымдар пайда болды. Оны Ронаның қолынан ұстап алды, біз жүгірдік. Біз бұталардың артына еңкейіп жаттық, мотоциклшілер тобының айналасында аман қалғандардың велосипедтерін іске қосып, алыстан жоғалып кеткенін естуге болады.
  
  
  Ронаның арық денесі дірілдеп кетті. "Олар хема болды деп ойлайсың ба, Ник?"
  
  
  "Олар Мумураны жарып жіберген және Нью-Йоркке қауіп төндіретін адамдармен байланыста болуы керек. Сіздің телефоныңыз әлдеқашан тыңдалған шығар. Бүгін таңертең сіз Хокқа қоңырау шалғанда, олар сіздің бірдеңеге ілінгеніңізді білді. Олар балтаның кімді жіберетінін күтті, сосын бізден құтылуды жоспарлады.
  
  
  "Иә, бірақ бұл жай ғана армия. Бұйрықтарды кім береді? "
  
  
  "Көшбасшы Қызыл Армия үшін нағыз жауынгерлік сұңқар Антон Жизов болып шықты. Федор Городин онымен бірге болған адамдардың бірі болғанға ұқсайды. Жизов сияқты ақылды емес, бірақ қауіпті. Ал егер сенікі дұрыс деп ойлаймын, Нокс Уорнов бар.
  
  
  "Сондықтан сізге тек ih табу және олардың Америка Құрама Штаттарының көп бөлігін жарып жіберуіне жол бермеу керек".
  
  
  "Бұл бәрі. Бірақ, тігінші, ал, менде сегіз күн бар.
  
  
  Содан кейін қауіпсіз үзілістен кейін біз жолға қайта оралдық және әмбебап анаға ұқсайтын, алма тәрізді беті бар әйел басқаратын, қаптамасы бар қасбеті бар дүкенге бардық. Оны Рон сатып алды
  
  
  
  
  
  
  сыра және телефон үшін бір уыс өзгеріс алды.
  
  
  Алдымен ол Лос-Анджелестегі Бірлескен барлау комитетінің байланыс телефонынан қоңырау шалды. Ол туралы эмуға айтты жолда қарызды жинау және Ронаның көлігі бұтада. Оған такси шақыру үшін телефон соғылды, Рона екеуміз күтуге орналастық
  
  
  Бесінші тарау
  
  
  Малибу қаласы. Кино жұлдыздарының ойын алаңы, ауқатты адамдарға арналған демалыс үйі және №12 AX апаттық шағын ауданының орналасқан жері. Олардың айналасындағы кейбіреулер басқа жағдайларда ерекше жағдайларда AX агенттерін пайдалану үшін бүкіл ел бойынша байқалды. Оның айтуынша, Рона екеуміз талаптарға сай екенімізді сезіндім.
  
  
  Әрбір AX агентінде болған бірдей кілт олардың кез келгенінің есігін ашты. Олар барлық кварталдар мен ғимараттарда орналасқан. Малибудағы "Төтенше жағдайлар кварталдары" терминімен жеткіліксіз сипатталған. Шыны мен қызыл ағаштың айналасындағы заманауи ғимарат Тынық мұхиты жағалауы тас жолының кіреберіс жолынан жеті футтық қоршаумен қорғалған. Төменгі қабатта төбесі биік, ілулі тұрған каминнің айналасына ыңғайлы жиһазы бар үлкен қонақ бөлмесі болды. Он футтық таңғы ас бар, қара ағаштың айналасында шағын функционалды асүйі бар қонақ бөлмені ысырап етті. Соғылған үтіктің айналасындағы бұрандалы баспалдақ жатын бөлмелері орналасқан үш жақты қонуға апарды.
  
  
  Рона суға батқан римдік ваннасы бар жуынатын бөлмені байқады. "Ол болар еді ваннаны қабылдайтын қонақүй", - деді ол. - Қалай ойлайсың, бұл жерде мен кейін жасыратын бірдеңе бар ма?
  
  
  "Жатын бөлмелерге қара", - дедім мен. "Бұл орындар өте жақсы жабдықталған."
  
  
  Бар оны тексеріп жатқанда, ол жоғарыға көтеріліп, шкафтар мен жәшіктерді ақтарып шықты. Көп ұзамай ол қолына лақтырылған велюр халатпен сүрініп, қайта сүрінді, қолдары бөтелкелер мен банкаларға толы болды.
  
  
  "AX, әрине, барлық жағдайларға арналған баспаналарын жабдықтайды, солай емес пе?"
  
  
  "Олар соншалықты сәнді емес", - деді Эй оған. "Мен жұпта болдым, онда қоймаға арналған орын үшін егеуқұйрықтармен күресуге тура келді".
  
  
  Рона баспалдақтың түбінен маған ұзақ қарап тұрды. "Бұл веб-проблема, бізде бұл жерде болмайды".
  
  
  "Кем дегенде біреуі", - деп келістім мен. "Сіз не ішкенді ұнатасыз? Сәлеметсіз бе, сіз шыққан кезде менде жұп дайын болады.
  
  
  "Бізде не болса да", - деді ол жуынатын бөлмеге кіріп бара жатып.
  
  
  Ваннаның жанындағы қабырғаның бір бөлігі қиыршық тасты шыныдан жасалған және сырттағы штангаға қараған. Жуынатын бөлмедегі сергейді қосқанда, әйнек өте мөлдір болды және оның ішінде болып жатқанның бәрі, ең болмағанда, бардың айналасын бақылағандардың барлығына оңай көрінетін. Мен Ронаның бұл вуэристтік әсерді білетініне немесе білмейтініне сенімді бола алмадым, бірақ зерттелген ee қозғалыстарының арқасында ол иә деп күдіктенді.
  
  
  Ол бөтелкелер мен банкаларды сөреге қойды, сосын блузкасын шешіп алды. Тіпті қиыршық тастардың айналасындағы бұрмаланған әйнек арқылы оның емізіктерінің қызғылт түсі кеудесінің ақ етінен басқаша болды. Ол өзінің көгілдір шалбар қызметтері арқылы шығып, ұзын, жіңішке аяқтарына қара бикини трусикасының жолағын түсірді. Ол суды бір аяғымен сынап көрді де, соңғы рет толық метражды айнаға өзіне қарады да, ваннаға түсті.
  
  
  Оның, Хоукқа қоңырау шалу үшін бардың арғы жағындағы телефонға жақындады. Ол дереу жеке нөміріне қайта қоңырау шалды. Әрине, Malibu телефонының тыңдалу мүмкіндігі болды, бірақ қозғалыс жылдамдығын ескере отырып, ол бұл туралы алаңдауды тоқтата алмады.
  
  
  Ол сізге Ронадан белгілі болғанын айта алмас бұрын, әңгімені Хоук ашты.
  
  
  "Мен жаңа ғана қатты қуанған JIC өкілімен байланыста болдым, ол сіз эмге өте лас тазалау жұмыстарын қалдырдыңыз, ол оны қоқысқа тастап, жергілікті полицияға түсіндіруі керек деді."
  
  
  Есептің дәлдігі оны мойындады
  
  
  "Ник, мен оны түсінемін, - деп жалғастырды Хоук, - біздің жұмыс барысында кейбір шамдар міндетті түрде артта қалады. Болашақта қажетті лақтыруларды ұқыпты түрде жасасаңыз, тым көп болмай ма?.. айталық, оларды атып тастағаннан кейін долларды қосу керек пе? "
  
  
  "Мен мұқият болуға тырысамын, - деп уәде бердім мен, - егер жағдай рұқсат етсе."
  
  
  "Жарайды. Енді айтыңызшы, Вольштедт ханымның біз үшін құндылығы бар ма?
  
  
  Ронаның ваннада тұрып, жалаң қолын орамалдың артына созғанын көргенде, оның күлкісі оны басып қалды. "Иә, - дедім мен, - менің ойымша, солай".
  
  
  Ол Хокқа бес жыл бұрын Ронаның Нокс Варновты тергеуі туралы айтты, және эго оның қалаларын бірінен соң бірін жарып жіберемін деп қорқытып, ұлттарды бопсалау схемасына. Хока оны эмуға Варновтың пластикалық ядролық жарылғыш заттарды жасау идеясы туралы айтқан кезде ерекше қызықтырды.
  
  
  Ол: "Бұл осы саладағы жаңа дамумен өте жақсы үйлеседі. Мен бұл туралы телефон арқылы сөйлескім келмейді, бірақ таңертең Вашингтонға ұшып кетуіңіз үшін оның қонақ үйі болар еді ".
  
  
  "Дұрыс. Ол ертең сонда болады ".
  
  
  Рона ваннаның айналасынан шығып, сүлгімен өзін-өзі сүртіп үлгерді. Ұқыпсыз сезімталдықпен ол үлпілдек орамалды жамбастың тегіс ішкі жағымен жоғары және төмен жылжытты. Хоук оған жауап бергенде, менің дауысым осындай перспективалы таныстырудың жақын арада аяқталатынына аздап ренжіген болуы керек. Хоук өзінің мақұлдамайтын тәсілімен тамағын тазартты. - Мисс Фолштедтті өзіңізбен бірге ала аласыз. Менің жобам екеуің үшін жұмыс істейтін болады ".
  
  
  "Біз сонда боламыз", - деді ол үлкен ынтамен.
  
  
  Оны трубканы қойып, бір-екі мартини дайындады
  
  
  
  
  
  бардың астындағы алкогольдік сусындардың тоңазытқышы. Оны әр стаканға бір тілім лимон лақтырған кезде, ванна бөлмесінің айналасынан Рона шықты. Ол белбеумен байланған қысқа велюр халат киген. Бұл жамбастың бөксеге қосылатын қыртысына жету үшін жеткілікті болды.
  
  
  "Мен бұл халат ұзын бойлы қызға арналмаған деп қорқамын", - деді ол.
  
  
  "Мен олай айтпас едім", - деді Эй оған. Ронаның аяқтары, қазіргі қалпында, тіпті сәл арық болып көрінбеді. Оның орнына олар дөңгелек, тегіс және серпімді болып көрінді. Оны эй Мартини тапсырды.
  
  
  "Рахмет", - деді ол. "Сіз Вашингтонға қоңырау шалдыңыз ба?"
  
  
  "Иә. Хоук ертең сонда ұшқанымызды қалайды. Оның екеумізге де жұмысы бар екенін айтты. Сенімен бәрі жақсы ма?
  
  
  "Неге жоқ? Бұл жерде мотоциклшілермен қыдырғаннан гөрі жақсы болуы керек, ал тігінші мені тағы кім атып жатқанын біледі.
  
  
  Рона сусынының айналасынан бір жұтым алды, сосын стақанды үстелге қойды да, салқын ауа сынамасының екпіні оны шарпығандай қатты дірілдей бастады.
  
  
  Ол оған қарай қадам жасады. "Рон, не болды?"
  
  
  Ол терең дем алды. - Менің ойымша, бұл бүгінгі күннің барлық толқуларына кешіктірілген реакция, қашан емес. Ол ойлағандай салқын және жинақы емес сияқты ".
  
  
  Оның ішіне кіріп, Е.Е.-ны құшақтады. Ee киімде өте сымбатты және қабілетті болып көрінетін дене менде жылы икемділікпен еріп кетті, бұл таңқаларлық болды. Ee кеуделері кеудемді басып, оның тынысымен ақырын қозғалды.
  
  
  "Мен Никтен қатты қорқамын, - деді ол, - сен үшін, мен үшін және әлемдегі барлық адамдар үшін. Бұл қалай аяқталады? »
  
  
  "Жаман" дедім мен. "Бірақ біз үшін емес. Енді демалыңыз, маған алаңдауға рұқсат етіңіз ".
  
  
  Ол велюр халаты арқылы арқасының тегіс бұлшықеттеріне массаж жасаған.
  
  
  Ол жыл сайын менің көзіме түсу үшін басын еңкейтіп отырды. "Дұрыс айтасың деп үміттенемін, Ник", - деді ол.
  
  
  Оның, еңкейіп, ернінен ee сүйді. Шашынан ваннаның айналасынан сабын иісі шығып, шашынан жеңіл гүлді хош иіс шықты. Нах еріндері салқын және иілгіш, дәмі жалбызға ұқсайтын.
  
  
  Менің қолдарым жоғары сырғып, халаттың ашық жиегін сезді, содан кейін оның кеудесінің жылы, биік төбелеріне қарай төмен түсті. Кішкене тілек айқайымен ол менен алыстап кетті. Белдікті босатуға және халатты иығыңызға қайта сырғытуға жеткілікті уақыт, эму еденге құлап кетуіне мүмкіндік береді.
  
  
  Ақырын, әдейі, ол менің қолдарымды жалаңаш күйінде сипап, кеудесіне бір сәт басып тұрды, содан кейін ол қолдарын денесі мен жалпақ іші арқылы күдеріден жұмсақ эгомен сипап жатқанда, емізіктерінің қайта көтерілуіне мүмкіндік берді.
  
  
  Ee ол жыл сайын басын еңкейтіп, жібектей жастығындағы саусақтарымды жылы ортасына қарай жылжытып, аш көздері менікімен кездесу үшін басын көтергенде, оның көздері таң қалды.
  
  
  Қашан ол, артқа шегініп, киімін асығыс шешіп алды, ол мені шын жүректен қызығушылықпен және таңданыспен зерттеді, тіпті ол мүлдем жалаңаш болса да, ешқашан басқа жаққа қарамады. Сосын ол менімен амандасу үшін жай ғана қолын ашты.
  
  
  Оның, жатын бөлмесінің баспалдақтарына қарады, бірақ ол басын шайқады - мен оның қажеттілігін кейінге қалдыру үшін тым шұғыл деп айтқандай - орын осында, уақыт келді. Біз қалың көк кілемге жайылып кеттік, оның денесі оны сипады. Алғашында оның стырсыған дауысы желдің күрсінісіндей тыныш болды, бірақ көп ұзамай ол домалап, мені сүйреп апарған кезде қызба талап айқайларына айналды.
  
  
  Қашан оның, кірді наху, ол изогнула өзінің үйлесімді жарық денесі, қарсы алу үшін мені. Содан кейін шарықтау шегінің толқынды толқынында бірге көтеріліп, тәтті шаршаудың бос жағасына қарай ұзақ, жылдам еңіспен жалғасқан азапты құмарлықтың бұралған, бұралған ee ырғағы болды.
  
  
  Алтыншы тарау
  
  
  Келесі күні таңертең Рона жұмысқа шығып, үлкен таңғы ас дайындады. Түнгі жаттығулар екеуміздің де тәбетімізді ашты және біз edu-ны ынтамен кейінге қалдырдық. Біздің шыныаяқтардағы кофе салқындаған сайын, қалғанының бәрі қыза бастады. Дегенмен, бұл жұмыс күні болды және оның алдыңғы түнде Рон туралы білетіндерінің айналасында демалуға, содан кейін таңғы асқа арналған орын бізді кешке дейін бос ұстай алады.
  
  
  Оның орнына ол ваннаға тұрып, салқын душ қабылдады.
  
  
  Біз бүкіл Лос-Анджелеске кеттік. Интернационал тоғыз сағаттық рейсте, ал Даллесте бізді AX лимузинінде Хоктың тағы бір үнсіз және тиімді жүргізушісі қарсы алды.
  
  
  Біз салт-дәстүрден, қауіпсіздіктен өттік және көп ұзамай Дэвид Хоукқа қарама-қарсы орындықта осындай ойын ойнадық. AX-тің басты адамы Рона Волстедттің үстінен көз жүгіртіп, маған бір қарағанда айтылмаған сұрақпен бұрылды. Ол, иығын қиқаң еткізіп, оған күлді мүмкіндігінше кінәсіз болды.
  
  
  Хоук тамағын кенет тазалап, іске көшті. "Сіз кеше маған қоңырау шалған кезде, Ник, біз Кариб теңізіндегі Гавиота круиздік кемесінің жанында Хуан Эскобар есімді теңізшіні ұстадық. Эго Форт-Лодердейлде кеденнен өтіп бара жатқанда күдікті әрекет жасаған кезде ұсталды. Біздің қолымызда nen, эго чемоданымызда контрабанда табылған жоқ, бірақ бұл күндері біздің барлық адамдар екі есе дабыл қағып жатқандықтан, Флорида билігі кеңсемізге телефон соқты. Бізге Эскобарды жауап алу үшін әкелді, бірақ біз одан ештеңе алған жоқпыз. Содан кейін, сіз Мисс Фолстедтке Нокс Варнов пен ядролық пластикалық жарылғыш заттар туралы ақпаратты жеткізген кезде, біз оның әкелген чемоданына мұқият қарадық. Әрине, біздің зертханалар оның ыдырайтын материал екенін көрсетті.
  
  
  
  
  
  
  Бекіткіште біз алыс қашықтықтағы радиосигнал арқылы іске қосылатын микроэлектронды детонаторды таптық. Бір қызығы, тұтқаға кішкентай бас сүйек ойып жазылған - өлімнің кішкентай нысаны.
  
  
  "Сіз теңізшіден басқа бірдеңе үйрендіңіз бе?" Одан сұрады.
  
  
  "Көп емес. Мен оған математикадан рұқсат етемін және саған өзім айтайын.
  
  
  Хок домофонындағы түймені басып: "Эскобарды жібер" деді. Бір минуттан кейін бір-екі мұңайған үкімет шенеуніктері кіріп келді, олардың арасында мұңайған, қалталы адам тұрды. Үкімет шенеуніктері кетіп қалды, ал Хоук жест Эскобарды орындыққа отырғызды.
  
  
  Оның жанынан өтіп, ер адамның алдынан тұрды. "Сіздің әңгімеңізді тыңдайық", - дедім мен.
  
  
  Эскобар ыңғайсызданып орнынан тұрды. "Мен мұны жиырма рет айттым".
  
  
  "Мұны тағы айт", - дедім мен. "Маған."
  
  
  Ол менің бетіме жалт қарады да, еш ойланбастан сөйлей бастады. "Үлкен жігіт, ол маған чемодан мен бес жүз доллар берді. Ол бір-екі апта үзіліс жасау керектігін айтты. Сосын мен оны кеме қуып жеткенде, ол маған тағы бесеуін береді. Мен тек чемоданымды Кливлендтегі шкафқа салып, эгоды сол жерде қалдырсам болғаны. Бұл менің білетінімнің бәрі. Оның, ант етемін."
  
  
  "Үлкен адам деген кім?" - деп сұрады одан.
  
  
  "Мен оның атын білмеймін. Кейде ол бортқа бір портта, кейде басқа портта келеді. Менің білетінім, оның жаңа қожайындары бар, ол бұйрық бергенде бәрі бағынады ".
  
  
  "Жаңа қожайындар, айттыңыз ба?"
  
  
  "Иә. Бес-алты ай бұрын олар Гавиота сатып алды. Ескі oni командасының көпшілігі жұмыстан шығарылады, кейбіреулері айналамызда қалады. Мен оны кез келген адам үшін жұмыс істеймін. Көрдіңіз бе, бұл жұмыс. Жаңа жігіттер, олар біз сияқты Оңтүстік Американың айналасында емес, командаға жалдады. Олар күлкілі сөйлеседі және бізден аулақ жүреді ".
  
  
  "Маған үлкен адам туралы көбірек айтып беріңізші".
  
  
  "Ол бастық, мен мұны білемін. Ол дөрекі көрінеді және терең дауыспен сөйлейді. Иықтары өгіздікіндей үлкен ".
  
  
  Оның, Хокке жалт қарады.
  
  
  "Бұл сипаттама Федор Городинге сәйкес келеді", - деді ол.
  
  
  Ол Эскобарға: "Басқа біреу бұйырып жатыр ма?" - деді.
  
  
  "Мен оны бір адамнан екі рет қана көремін. Арық, сұмдық, сұр шаш. Ол үлкен жігітке бұйрық беріп, оны көрген жалғыз адам.
  
  
  Ол тағы да Хокқа бұрылды. "Жизов?"
  
  
  Ол басын изеді.
  
  
  Оның қолын қалтасына салып, ақырын алыстағы стырсыған жаққа қарай жүрді. Сосын ол қайтып келіп, теңізшінің алдына қайта тұрды. Эму оның көзіне қарады, ол басқа жаққа қарағанша.
  
  
  "Хуан, - деді эму оған, - сіз Америка Құрама Штаттарының қылмыскерлерге әділ қарайтынын және қатыгездіктен қорқудың қажеті жоқ екенін естіген шығарсыз. Бірақ бұл жерде жағдай мүлдем басқаша, Хуан. Шыдамдылыққа уақыт жоқ. Егер сіз бізге өтірік айтсаңыз, мен оған жеке өзім қамқор боламын, егер сіз тірі болсаңыз да, сеньориттер үшін пайдасыз боласыз. Сен мені түсінесің бе, Хуан?
  
  
  "Иә, аға!" - деп кесіп тастады. Дөңес көздер менің қалжыңдамайтынымды білетінін айтты. "Анамның атынан мен оның шындығын айтамын! Тағы алты адам болды, оларға чемодандар да көмектесті. Kuda oni ih алынады, мен оны естіген жоқпын. Менің ісім Кливленд қаласында болды. Мұның бәрін мен білемін, аға, маған сеніңіз.
  
  
  Мен оны жасадым. Ол Хоукқа басын изеді, ол Эскобарды алып кетті.
  
  
  "Менің ойымша, сіз кемені және осы жаңа иелерді тексердіңіз", - дедім мен үшеуміз қайтадан жалғыз қалғанда.
  
  
  "Иә. Гавиота - бұл Венесуэла олардың болашақ орфографиялық сауаттылығы. Бұрынғы иелеріне Halcyon Cruises компаниясының өкілі екенін айтқан адамнан қомақты сома қолма-қол төленді. Бұл, әрине, жалған.
  
  
  Рона сөйлей бастады. "Сіз кемені алып, экипаждан жауап ала аласыз ба? Бомбалардың қайдан шыққанын білесің бе? »
  
  
  "Біз мүмкін едік", - деп мойындады Хоук. "Бірақ біз Городиннің бортта болатынына сенімді бола алмадық және Жизов әрең көрінетін сияқты. Егер біз бомбалардың қай жерде жасалғанын және ұшыру қондырғысы қайда сақталатынын білсек те, кемені басып алу туралы қауесет бізден бұрын ih -ге жетер еді. Содан кейін олар қай қалаларға құдай біледі, қазірдің өзінде салынған бомбаларды жарып жіберуі мүмкін. Жоқ, бұл жаттығу ұстамды болуы керек, оның қонақ үйінің дауысы, сондықтан сіз және Ник осында болуыңыз керек.
  
  
  "Мен бұған дейін қашан келесің деп ойладым", - дедім мен. "Реніш жоқ, Рон, бірақ мен жалғыз жұмыс істеуге дағдыланғанмын".
  
  
  "Бұл жолы емес", - деді Хоук. "Біздің бірінші қадамымыз - круиздік кемеге біреуді отырғызу. Ал жалғызбасты адам тым көп көңіл бөледі ".
  
  
  "Неге?" Одан сұрады.
  
  
  "Гавиотаның мамандануы осылай болды..." - бұл жерде қарт адам тамағын қайтадан тазалауды қажет деп санайды - "... жас жұбайларға арналған круиздер".
  
  
  Рона Фолстедт күле бастады, бірақ Хоук Жаңа Англияның осы қатал көзқарастарымен Нахқа жалғыз қараған кезде тез есін жиды.
  
  
  Ол айтты: "Мен Атом энергиясы жөніндегі комиссиямен Мисс Фолстедтті осы төтенше жағдай кезінде AX-ке тағайындау туралы келісімге келдім. Менің ойымша, егер ол сізден жас жұбайлардың рөлін ойнауды сұраса, сіз актерлік талантыңызды тым кеңейтер едіңіз.
  
  
  "Менің ойымша, біз мұны істей аламыз", - дедім мен тік тұрып.
  
  
  "Ол қызметте болған кезде", - деп қосты Рона, Хоук қарап тұрмаған кезде маған көзін қысып.
  
  
  "Мен сіздің ынтымақтастығыңызға сене алатынымды білдім", - деді Хоук құрғақ түрде. "Сіз ертең Антигуадағы круизге қосыласыз. Гавиота кемесі Кариб теңізінің бірнеше портына қоңырау шалып, Панама каналы арқылы жүзіп, Лос-Анджелесте тоқтап Мексиканың батыс жағалауымен көтеріледі. Бірақ егер сіз операциялық базаны таппасаңыз және кеме Панамаға жеткенше оны өшірмесеңіз, онда
  
  
  
  
  
  
  тым кеш болады. Себебі сегіз күннен кейін Нью-Йоркте бомба жарылады деп жоспарланған ".
  
  
  "Қысқа бал айы", - деп түсіндірді ол.
  
  
  Хоук оған ештеңе айтпағандай жүре берді. Ресейдің көрікті елді мекені - бомбалық чемодандардың кемеге қай жерге қойылғанын анықтап, қайнар көзіне оралу. Онда сіз Антон Жизовты және, ең алдымен, Нокс Варновты табуыңыз керек. Сонда сіз өзіңіз боласыз. Ол сізге осы мақсатта барлық қолдауды көрсететін болады, бірақ кез-келген ауқымды операция мүмкін емес ".
  
  
  Рона екеуміз қарттың кеңсесі арқылы шығып, бір рейспен Құжат айналымы орталығына түстік. Онда бізге Николас Хантер мырза мен ханымның кейпіне ену үшін қажет барлық құжаттар мен фотосуреттер ұсынылды.
  
  
  Біз AX штаб-пәтерінен шыққан кезде, Рона болашақ қалыңдық сияқты әлем үшін әрекет етіп, ойнады.
  
  
  "Сіз қалай ойлайсыз, - деді ол ұялып, - біздің" некеміз "ертеңге дейін ресми түрде басталмайтындықтан, біз бүгін екі бөлек бөлмеде тұруымыз керек деп ойламайсыз ба?".
  
  
  "Жақсы идея", - дедім мен таксиге отырып. "Мен бүгін кешке шығуым керек, сен кірген кезде сені оятқым келмейді".
  
  
  "Шынымен де солай ма?" - деп сұрады ол қатты мысқылмен. "Оның аты кім?"
  
  
  "Жүр, жаным, сен менің кешегі бакалавр кешінен ләззат алғаныма өкінбейсің".
  
  
  Біз осындай оқу-жаттығу жиынын өткізіп жатырмыз, ал Рона менен орын рұқсат еткенше алыстап кетті. Қолдары қайырылып, тізелері түйілген ол терезеден қабағын түйіп отырды.
  
  
  Ол эйдің жарты он шақты блоктан жалығып кетуіне жол берді, содан кейін көнді. "Егер бұл сізге оңай болса, мен оны бүгін кешке AX штаб-пәтерінде боламын және жаман көз жасаймын".
  
  
  Ол бұрылып, маған скандинавиялық көгілдір көздерімен қарады. "Шынында деллде ме?" - деп сұрады ол кішкентай қыздың дауысымен.
  
  
  "Дұрыс" дедім мен. "Бір нәрсе екіншісіне кедергі жасамаса, мен бизнес пен ойын-сауықты араластыруға қарсы емеспін. Бірақ бүгінде бәрі өз ісінде болуы керек. Мен оған оборудоваға Антон Жизов, Федор Городин және Нокс Варнов туралы бізде бар нәрсенің бәрін айтқым келеді ".
  
  
  Рона қолын созып, маған әр тайпаға жеңіл қолын созды. "Кешіріңіз, Ник. Оның қонақүйі балалық болып көрінбейді.
  
  
  Оның, эй күлді. "Басқа жол болмас еді".
  
  
  Сосын ол менің қасымда сырғып кетті, ол оны ақырын сүйіп алу үшін еңкейіп кетті.
  
  
  Жетінші тарау
  
  
  Келесі күні таңертең Гавиота келгенге дейін бірнеше сағат бұрын бізді алып кетті Антигуа чартерлік ұшақ. Кішкентай аралдың астанасы Сент-Джонс әлі күнге дейін қаланың орталық бөліктерінде өте британдық болып табылады. Бірақ сіз туған аудандарыңызға жеткенде, сіз калипсоның жұмсақ музыкалық тілін ести бастайсыз және адамдар туристерді таң қалдыру үшін емес, түстерді ұнататындықтан киетін түрлі-түсті костюмдерді көресіз.
  
  
  Queen's қонақүйіндегі турагент бізге Гавиотадағы круизге билеттерді сатуға асықпады.
  
  
  "Сіз рейстің бірінші бөлігін өткізіп алдыңыз, - деді ол, - мен сізден әлі де толық бағаны алуым керек".
  
  
  "Қалай ойлайсың, қымбаттым?" - деп сұрады ол дәл геометрияны орындағаннан кейін бөлшекті.
  
  
  Рона сезімтал түрде тілін ернінен сипады. Оның айтуынша, біз рейстен қалғанның бәрін орындай алатынымызға сенімдімін.
  
  
  Ол туристік агентке көзін қысып жіберді. "Сіз мұның қалай болатынын көресіз".
  
  
  Біраз құлықсыздықпен ол Хантер мырза мен ханымға бірнеше билет жазып берді. Біраз құлықсыздықпен ол менің ақшамды алды.
  
  
  Рона екеуміз біраз серуендедік, терезелерді қарап, қол ұстасып, жас жұбайларды ойнадық - егер біреу айналамызға қараса. Негізі бұл мүлде қиын болған жоқ.
  
  
  Біраз уақыттан кейін біз "Гавиота" жыл сайын кіретін етіп доктарға түстік. Ол тегіс және ақ түсті, ұзындығы бес жүз футтан аспайтын жылдам көрінетін сұлбасы бар. Ол терең су айдынына қарай жылжып бара жатқанда, бал айындағы бақытты жолаушылар айтарлықтай жоғалып кетті.
  
  
  Оқшауланған ерлі-зайыптылар мұнда және сол жерде күлімсіреп, тұтқаларға қарап тұрды, бірақ кеме жолаушыларға қарағанда әлдеқайда аз жолаушылармен жүзіп бара жатқандай болды. эго сыйымдылығы. Әлбетте, жаңа қожайындар өз өнімдерін көп жарнамалаған жоқ, бұл олардың басқа кәсіпорындарын ескере отырып түсінікті болды.
  
  
  Оны кемеден кетіп бара жатқан бірнеше жолаушылар мен экипаж мүшелері бақылап отырды, ал минималды мерзімді жүктеме кезінде, бірақ күдікті және таныс жүздерді көрмеді. Хуан Эскобардың айтуынша, команданың көп бөлігі латын тілінен гөрі славян тіліне көбірек ұқсайтын.
  
  
  Рона екеуміз осындай ойынға қатысып, қазынашыны таптық. Мүлдем ынтасыз ол бізге кабинамызды, Тақтайшадан бір палуба төмен орналасқан сыртқы бөлмені көрсетті. Ол сирек жиһаздалған: орындық, диван, шағын орындық, коммод және екі кісілік кереует. Соңғысы әдеттен тыс болып көрінді бал айы круизі, бірақ Рона екеуміз көп ұзамай олардың роликтерде бірге оңай қозғалатынын байқадық. Біршама суық әулие шкафтың айнасының үстіндегі флуоресцентті шамды берді. Оны перделері бір-бірінен итеріп жіберді де, Кариб теңізінің жылы күн сәулесі оны иллюминаторға кіргізді.
  
  
  Рона келіп қасымда тұрды. Ол айтты,
  
  
  "Ал, сен не істер едің қонақ үй енді жаса, қымбатты күйеу?"
  
  
  "Мен саған не істегім келетінін айтудың қажеті жоқ. Дегенмен, біз алдымен кеме арқылы саяхат жасаймыз. Есіңде ме, қуанышпен істеп жатырсың ба?
  
  
  "Ой, жарайды", - деді ол. "Бірақ егер бұл бал айы жақын арада өмірге келмесе, мен оны анамның үйіне апара аламын".
  
  
  Оны әдемі дөңгеленген есекпен ұрып, итеріп жіберді
  
  
  
  
  
  
  палубаға. Бірнеше сағат бойы біз палубаларды аралап, барларды, гимназияны, асхананы, театрды, карта бөлмесін және сыйлық дүкенін араладық. Басқа жолаушылардың тапшылығы қорқынышты болды. Біз кездестірген бал айындағы ерлі-зайыптылар басқа біреудің олармен бірге жүзіп бара жатқанын немесе жүзіп бара жатқанын байқамай, басқа досына тым жақын болып көрінді. Біз кездестірген бірнеше экипаж мүшелері өз міндеттерімен айналысып, өздерін бізге көрінбейтін деп санайтын сияқты.
  
  
  Күннің қалған бөлігінде біз бақылау бөлмесінде отырдық, ром қосылған бірнеше жемісті сусындарды ішіп, кімнің мінгенін жасырын бақылап, багаждың ih деңгейін бағаладық.
  
  
  Ымырт жабылған кезде бортқа Федор Городинге немесе Антон Жизовқа ұқсайтын ешкім кірген жоқ, қайтып келе жатқан жолаушылардың немесе экипаж мүшелерінің қолында біртүрлі чемодандар көрінбеді. Осы кезде тәтті ром сусыны ішіме жағымсыз шашырап кетті.
  
  
  Атлант мұхитынан қараңғылық түскенде, "Гавиота" бортқа қаңғыбас жолаушыларды шақыру үшін бірнеше дыбыстық сигнал берді, біз жүзуге дайындалдық. Кеме айлақтан алыстап бара жатқанда, жергілікті болаттан жасалған барабан оркестрі бізді серенадалады.
  
  
  Біз кешкі асты қараусыз қалған асханада іштік, содан кейін палубаны айналып өтіп, кабинамызға қайттық. Есіктің сыртында Рона маған жыл сайын бұрылып, оны Е.Е. құшақтап, сүйіп тұру үшін бұрылды. Барлығы кешкі астан кейін қарапайым, достық сүйіспеншілікпен басталды. Бірақ содан кейін оның тілінің ұшы менің ерніме сәл, дерлік ұялшақтықпен тигенін сездім, менде "бал айы" жарнама болмайтынын сездім. Оның сүйкімді кішкентай қолы шалбарымның серпімді жолағының астына сырғып түсіп, эротикалық акробатиканың ұзақ түнін уәде еткен нәзік сүйіспеншілікті күтіп, ойнақы түрде қолын созған кезде менде алдын ала сезімнен де көп нәрсе болды.
  
  
  Ол артқа шегініп, барлық әйелдерге тән, бірақ кейбіреулері ғана тиімді пайдаланатын сезімталдықпен қозғала отырып, киімін шешіп алды. Ол мұны баяу жасады - блузкадағы бірінші түймеден бастап, трусиканы еденге сырғытып, күнге күйген, барқыттай теріні көрсететін соңғы жамбас шайқауына дейін. Кордонның екі тар ақ жолағы оның күнге күйген кезде киген бикиниінің сұлбасын сызып тұрды. Ақ жиектер оның ақшыл басынан бір реңк қана күңгірт болатын үлпілдек жұмсақ үшбұрышпен қоршалған.
  
  
  Біздің ессіз махаббатымыз кезінде Малибудағы үй менде болған жоқ нақты Ронастың керемет денесін бағалауға мүмкіндік. Оның киімінде бар сияқты көрінетін арық тазы алдап жүрген. Оның еш жерінде бізде артық грамм болмаса да, өткір бұрыштары да болған жоқ.
  
  
  Ол менің таңданысымнан ләззат алып, алдымда суретке түсті. "Сен мені тым арық деп ойламайсың ба?" - деді ол, оның жүзінде бізге ешқандай күмән болған жоқ.
  
  
  Оның иегін сипап, сыни көзқараспен қарауға тырысты: "Енді, сіз бұл туралы айтқаннан кейін..."
  
  
  Ол саусақтарымен ерніме ақырын тигізді. "Мен хабарды түсінемін. Мақтау үшін балық аулауды тастайтын кез келді ".
  
  
  Ее оны белінен құшақтап, өзіне қарай тартты, өмірінің жұмсақ төмпешігінен сүйді.
  
  
  Рона мені құшақтап алды, ол үнемі төмен түсіп, баяу шеңберде тілімен ee өмірін зерттеп жатқанда, рахаттанудыңныылдаған дыбыстарын шығарды.
  
  
  Ол оны жіберді, ол менің аузыма қатты құмар болып, маған құлап түсті. Оны қолына көтеріп, төсекке апарды. Сол жерде мен оны ақырын атлас төсекке түсірдім.
  
  
  Рона төменгі ернін тістерімен ұстап, оның киімдерінің арасынан сырғып бара жатқанын ашкөз көздерімен бақылап отырды.
  
  
  Рас, біз өзімізді кейіп танытқан алаңсыз жас жұбайлар тақырыбы болмадық. Бірақ мен кез келген заңды жас жұбайлардың үйлену түні біздікінен де қанағаттанарлық болғанына күмәнданамын. Ақыры ұйықтамай тұрып, таңның алғашқы сұр сәулелері шығыс көкжиегін нұрландырды.
  
  
  8
  
  
  "Гавиота" Мартиникаға кірген кезде біз қазірдің өзінде тұрдық, киініп, жақсы таңғы ас іштік. Рона қонақ үйі, Форт-де-Франс жағалауындағы түрлі-түсті бутиктерге барыңыз, бірақ мен эй дедім. мен оны бақылай алатын жерде қалуым керек, бортқа кім және не көтеріліп жатыр. Оны жалғыз жіберді, бірақ ол бір сағатқа жетпей қайтып келді, міне, көңілді емес.
  
  
  Белгілі болғандай, ол ұқсас көріністі көргенді ұнатса да, онымен бірге жүруі мүмкін еді. Біз Мартиникада төрт сағат болдық, осы уақыт ішінде бірнеше бал айы жағаға шығып, кәдесый дүкендерінің айналасындағы түкті сабан қалпақтармен және басқа да керексіз заттармен оралды. Экипаж көп жағдайда бортта қалды. Күдікті чемодандар болған жоқ. Ауыр, аюлы орыстар жоқ. Сұр шашты арық ресейліктер жоқ.
  
  
  Ол түнде Рона екеуміз тағы да серуендеу алаңын айналып өттік. Гавиота бортындағы белсенділік әдеттегідей аз болды. Біз өз кабинамызға ерте зейнетке шықтық, онда әрекет айтарлықтай жылдамдады.
  
  
  Біздің келесі аялдамамыз Каракастың теңіз порты Ла Гуайра болды. Гавиота Венесуэлада тіркелгендіктен, оның, осы елдің жарқыраған астанасында бірдеңе болуы мүмкін деп үміттенген.
  
  
  Оның тағы да көңілі қалды.
  
  
  Сол түні ол Ронға күмәнін мойындамаса да, біздің миссиямыз туралы алаңдай бастады. Сайып келгенде, бізде Жизов пен команданың эгосы бұрын барлық бомба чемодандарын қоймаған деп айтуға толық негіз болған жоқ. тағдырлы сағат.
  
  
  
  
  
  
  Немесе Американың қалалары әлдеқашан миналанған болуы мүмкін және белгісіз жерде түйме басылғаннан кейін ядролық бұлтта жарылуға дайын болуы мүмкін. Егер Хуан Эскобар шындықты айтқан болса, кем дегенде алтауы толық тақырып Гавиотаның экипаж мүшелерімен бірге жіберілді. Біздің білуімізше, ih таралуының басқа жолдары болуы мүмкін.
  
  
  Тағы бес күннен кейін Нью-Йорктегі алғашқы бомба жарылуы керек еді. Осы күндері американдық жұртшылықтың көңіл-күйінің белгісіздігін ескере отырып, қызу келіссөздерді бастау үшін ең үлкен қаламыздың қирауы қажет болуы мүмкін. Әрине, Антон Жизов сияқты адамдармен келіссөздер жүргізілмейді.
  
  
  Бізде тек екі таңдау болды - берілу немесе төбелес. Сірә, содан кейін кішігірім демократиялық пікірталастарда үкімет күресуге шешім қабылдады. Бірақ бұл күлкілі болар еді, өйткені көзге көрінетін жау болған жоқ. Белгісіз орындардың айналасындағы радиосигналдар арқылы іске қосылатын жасырын бомбалар көзге көрінетін нысананы білдірмейді. Екінші және үшінші қалалардың басталуы жарылған кезде адамдардың күресуге деген ерік-жігері жоғалып кетуі мүмкін. Егер бұл орын алмаса да, елдің ірі қалаларының қирауы халықтың қарсыласу күшінен айырар еді.
  
  
  Сондықтан Гавиота біздің жалғыз ойынымыз болды. Хуан Эскобарды ұстаған қырағы кеден қызметкері бізге жаудың сауытындағы ұсақ тесікті таныстырды. Менің жұмысым сол саңылаудан өтіп, соққы бере алмай тұрып, өлімге соққы беру болды.
  
  
  Тағы бес күн.
  
  
  Сол түні біздің сүйіспеншілігімізге, ең болмағанда, менің тарапымнан бұрынғы стихиялылық жетіспеді. Әрине, Рона бірдеңе дұрыс емес екенін сезінді.
  
  
  "Не болды, Ник? Сіз миссия туралы алаңдайсыз ба?"
  
  
  "Біз қазірдің өзінде қандай да бір шара қолдануымыз керек еді", - дедім мен. "Ертең біз Кюрасаоға барамыз, егер ол жерде ештеңе дамымаса, бізде қиындықтар туындайды".
  
  
  "Сіз оның төсегінің жартысына көтеріліп, ұйықтауға рұқсат бергенін қалайсыз ба?" ол байыпты түрде сұрады.
  
  
  Оны ee ұстап алып, жалаңаш денесін жанына қысты. "Жаным, егер әлем жарыла бастағанға дейін бес күн ғана уақытымыз болса, ол табылды ұйықтап жатқанда олардың айналасында мүмкіндігінше аз уақыт өткізу".
  
  
  Жеңіл ызылдаған рахатпен Рона, аяғымды аяғыма орап алды. Мен біраз уақыт чемодан түріндегі ядролық бомбалар туралы ойламадым, ол өлі бас туралы ойламады.
  
  
  Кюрасаода "Гавиота" бортында Федор Городин пайда болды. Ол мұңайған, кең иықты орысты көргеніне қатты қуанғаны сонша, оны сүйіп алатын. Кюрасао - Кариб теңізіндегі ең жақсы дүкендері бар халықаралық еркін порт. Жолаушылардың көпшілігі таңертең кемеден шығып, саудаласуды сұрады, және олар үйге қайтып келгенде, олардың арасында Пальма киімін киіп, әдеттегі круиздік жолаушыға ұқсауға бекер тырысатын сымбатты Городин болды, бұл біз үшін қандай болар еді. . . Эго оны бірден байқап қалды және офицерлер бөлмесіне жасырын кірмес бұрын палубада жүргендей кейіп танытқан кезде эгоды көз алдында ұстады.
  
  
  Ол бомба салынған чемодандардың айналасында өзімен бірге бортқа біреуін алып келмегеніне біраз көңілі қалды. Бірақ Кюрасао контрабандашылардың тарихи штаб-пәтері болғандықтан, менде уақыт келді деген күдік пайда болды. Егер толық аты-жөні бойынша біреу пайда болса, оны іздеуге тырысса, бұл менің жұмысымды айтарлықтай жеңілдетер еді. Бірақ егер олай болмаса, мен Городинді әрқашан құшақтай аламын.
  
  
  Үлкен жігіттің қай кабинада тұрғанын білгеннен кейін, ол Ронаға баррада бақылау бөлмесінде қосылды.
  
  
  "Борттағы Городин", - деді эй оған.
  
  
  Оның көгілдір көздері толқудан кеңейе түсті. "О, Ник, бұл сен ол арқылы бомбаларды бақылай аласың дегенді білдіреді".
  
  
  "Бұл немесе менің бас сүйегіме соққы. Өйткені осы уақытқа дейін күзен бұл сәтсіздік болды ".
  
  
  Оны қысқа, ренжіген көзқарас көріп, еэ-нің қолынан ұстады. "Қате түсінбеңіз. Былайша айтқанда, бұл менің өмірімдегі ең жақсы үш күн болды. Бірақ бірінші кезекте жұмыс, және бүкіл қарғыс атқан дүние менің мойнымда деп айту артық айтқандық емес ".
  
  
  "Мен білемін, қымбаттым", - деді ол. "Мен өзімшіл болғым келмеді".
  
  
  "Бұл аяқталғаннан кейін біз қысқа демалысқа шыға аламыз", - дедім мен. "Егер бізге Жизов, Городин және Нокс Вамов қосылмаса, төсекке көтерілу жақсы болар еді".
  
  
  Рон нахқа таңдана қарады. "Мен бұған үміттенуім керек!" Сосын ол маған күлді де, бәрі қайтадан жақсы болды.
  
  
  "Сен не істеуді жоспарлап отырсың?" - деп сұрады ол.
  
  
  "Бомба салынған чемодандардың айналасындағы біреу оны кіргізуі үшін бортқа шығарылсын деп дұға етіңіз. Әйтпесе, маған Қала маңына баруға тура келеді. Жылдам және ұқыпты. Өйткені бір жерде Жизов пен Варновты АҚШ-тың көп бөлігін жарып жіберетін түйме күтіп тұр. Егер мен оған немқұрайлылық танытсам, біреу оларға белгіленген мерзімді күтпеу үшін хабарлама жіберуі мүмкін ".
  
  
  "Мен не істей аламын, Ник?"
  
  
  "Жолдан аулақ жүр", - деп кесіп тастады, сосын жұмсарды. "Рона, бұдан былай бәрі ақылсыз және өлімге әкелуі мүмкін. Ол мұндай әрекеттерге үйретілген, ал сіз олай емессіз. Ол сенің біздің кабинаға оралуыңды және сонда қамалуыңды қалаймын. Мен сізге белгі бермейінше есікті ашпаңыз.
  
  
  "Жарайды", - деді ол үрлеп.
  
  
  Оны Ронға жолға жіберді. Ол жақсы серіктес болды. Және пайдалы. Бірақ операцияның бұл кезеңінде емес.
  
  
  Оның, ұқсастарын жақсырақ көру үшін палубаға оралды. Түн батқанда біз жүзуге дайындалдық және бортқа бір чемодан көтерілген жоқ. Біз Виллемстад айлағы арқылы жолға шықтық
  
  
  
  
  
  
  жүзіп өткеннен кейін тербелмелі понтон көпірі Королева Эмма деп аталды, мен Городин мырзаға қарсы тұруым керек деп шештім. Сосын оның ұшырылғанын естідім.
  
  
  Бұл шамдары жоқ қос сыртқы қозғалтқышы бар жылдам қайық болды. Ол қолын көтергенде, біреу оған арқанды лақтырып жіберді. Қайықтағы еңкейген таз адам бұйрық беріп жатқандай болды. Эго адамдар палубаға қараңғы, төртбұрышты затты көтерді. Бұл чемодан болды және ол Хуан Эскобардікімен бірдей деп есептеді.
  
  
  Итарқа көтеріле бастағанда, оны жыл сайын көтеріп тұру үшін рельс бойымен артқа қарай жылжыды. Бұл менің тағы бір Федор Городинім еді, ол әлі күнге дейін балмұздақ костюмін киіп жүрді және ол ih тобының латын емес бірнеше мүшесін басқарды. Қолын көйлегінің құйрығының астына сырғытып, Вильгельминаға белбеуіндегі қабықтың айналасынан суырып алды. Таныс "Люгерді" қолына қысып, ол достарына Городин мен эгоға қарай қадам басты.
  
  
  Бір қадам - менің қолымнан келгеннің бәрі. Менің басымның артына бірдеңе тиді, палуба тербеліп, мені алып жұдырықпен ұрды. Менің басымда бірден дыбыс естілді, ол бәрі тыныш және қара болған кезде бас сүйегімнен қайта сіңіп кеткендей болды.
  
  
  Тоғызыншы тарау
  
  
  Бір қызығы, басында ол мұрнының қышығанын енді ғана түсінді. Эго оны созуға және тырнауға тырысты, бірақ қолдары қозғалмады. Көзін ашты. Сонда оның басы оны түсінді. Суық ауа сынамасының демі астында жүйкені соққанда, бір үлкен тіс сияқты ауырды. Оның көзі қайтадан жұмылып, их ақырын ашты. Ауыруы басылмады, бірақ менің айналам назарда болды.
  
  
  Оның арқасымен шағын ішкі кабинадағы тар кереуетте жатты. Ол менің аяғымның жабысқақ таспаның бірнеше орамымен байланғанын көрді. Менің қолдарым білектерімде арқамнан айқастырылды; олар да бір-біріне жабыстырылды. Маған қарама-қарсы төсекте түрлі-түсті жолақты блузка мен кең аяқты шалбар киген Рона Волстедт отырды. Ee қолдары мен аяқтары да таспамен жабылған.
  
  
  "Картер мырза, бізбен бірге болғаныңызға қуаныштымын", - деді кабинаның алдыңғы жағынан бір жерден ауыр дауыс. Оның басын күшпен дауысына қарай бұрды. Федор Городин бетін екі кереуетке қаратып созылған винил креслода құлап қалды. "Менің ойымша, сізді Хантер мырза деп атаудың мағынасы жоқ", - деп жалғастырды ол. "Бұл маскарад басталған бойда дерлік аяқталды".
  
  
  Кабинаның есігінің алдында карта үстелінің жанындағы жиналмалы металл орындықта ұқыпты таралған қоңыр шашы бар жас жігіт отырды. Ол маған - Вильгельминаға бағытталған Люгерді біледі. Оның қолдары дюймнің бір бөлігіне жылжытылды және қысым болуы керек жерде қысымның жоқтығына риза болмады. Стилетто болған жоқ. Оны Городиннің белбеуінің артында жатқанын көрдім.
  
  
  - Иә, Картер, - деп күрсінді Городин, - сенің қаруың бізде. Және сіздің ... "әйел". Мүмкін сіз қазір бізбен сөйлесетін шығарсыз.
  
  
  "Мен сенің артыңнан ермеймін", - дедім мен ескі колледждегідей. "Менің атым Николас Хантер".
  
  
  Городин математикадан жас жігітке бұрылып: "Борис, маған картаны берші", - деді. Ол Бористің қолынан бес-жеті өлшемді карточканы алып, шталды дауыстап оқыды. "Ник Картер, AX N3 агенті. Бағалау: Killmaster. Дэвид Хоукқа есеп береді, Вашингтон, Колумбия округі, AX директоры. "Бұл адамдар сізді беделіңізден таниды деп ойламайсыз ба. Картер ме? Сіздің досыңыз Мисс Фолстедт AX-ке қоңырау шалғанда, біз олардың агент жібергенін білдік. Мүмкін, егер Лос-Анджелестегі біздің жолдастарымыз сізді білсе, олар аңдыған кезде абай болар еді.
  
  
  "Сіздің беделіңіз ғана емес, сіздің бет-әлпетіңіз де айналамыздағы кейбір адамдарға белгілі, егер сіздің фотосуретіңіздің көшірмелері Картер болса, біз оны білеміз. Капитан сізді Антигуада әйелмен бірге мінген кезде таныды. Ол маған бұл туралы радиодан хабарлады және олармен бірге күзен сізді бақылап отыр. Ол бортқа шыққанда, біз сіздің жақын арада қозғалатыныңызды білдік және сізге дайын болдық ".
  
  
  "Жарайды, Городин, - дедім мен ойындарды аралап жүріп, - саған не керек?"
  
  
  "Сен де менің атымды білесің, мен оны көремін. Бұл күтуге болатын еді. Мен оны өте қарапайым түрде алғым келеді. Біріншіден, оның, сіз маған біздің операцияларымыз туралы білетін және күдіктенетініңіздің бәрін айтып беруіңізді қалаймын. Менің ойымша, сіз Гавиота есімін Хуан Эскобардан алдыңыз. Біз эго Форт-Лодердейлде алынғанын көрдік.
  
  
  Ол тез арада біз білетін ештеңе Городин үшін тосын сый болмайтынын есептеді, сондықтан оны эму оның ақыл-ойының басқа бөлігін пайдаланып, одан шығудың жолын іздеді.
  
  
  "Біз Антон Жизов сіздің шоуыңызды басқаратынын білеміз", - дедім мен. "Бұл оның төлем туралы жеделхатқа қол қойғаны анық болды. Біз сіздің қандай бомбаларды қолданатыныңызды, ih-ді осы қалаларға қалай жеткізетініңізді білеміз. Біз ih-ді Нокс Уорнов есімді ғалым сіз үшін жасап жатыр деп күдіктенеміз. Міне бітті."
  
  
  "Өте жақсы", - деді Городин. "Бұл ревматизмнің қарапайым бөлігі. Енді оның маған AX туралы айтқаныңызды қалаймын. Әрине, содан кейін біз басқаруды қалай алатынымыз туралы ұйымның ешқандай айырмашылығы болмайды, бірақ егер біз оның жұмысымен таныс болсақ, бұл жағдайды жеңілдетеді. Сіз маған физиологиялық агенттерді атаудан бастай аласыз ".
  
  
  Оған ештеңе айтқан жоқ. Менің мақсатым дүрсілдеп тұрды. Ол оны ойлауға тырысты.
  
  
  "Картер, менің ойындарға шыдамым жетпейді", - деп айқайлады Городин, әзілдің барлық көрінісі жоғалып кетті. "Мен сені сөйлесуге мәжбүрлей аламын - мен кез келген еркекті сөйлесуге мәжбүрлей аламын, бірақ оны алу тезірек болар еді."
  
  
  
  
  
  
  ih әйелден ".
  
  
  "Ол AX туралы ештеңе білмейді", - дедім мен тез. "Бұл нах үшін бір реттік тапсырма".
  
  
  Городин орындықтан секіріп түсіп, үлкен адам үшін таңғажайып жылдамдықпен алға шықты. Түкті қолының артқы жағымен ол менің аузыма қамшы салды. Ол қанның дәмін татты.
  
  
  "Үнсіздік", - деп бұйырды ол, "Мен оны әйелмен аяқтағаннан кейін сөйлесуге тағы бір мүмкіндігіңіз болады".
  
  
  Ебедейсіз орыс менен бұрылып, Ронның үстінде тұрғанда, менің ауырған миым Стюарттың "Арнайы эффектілер" фильмінде мақтан тұтатын трюктар белбеуін есіне алды. Жаман жігіттің қолында жарылған, ол сізден жалған көрінетін тоғаны зерттеу үшін эгосын тартып алған. Городинді неге таппадың? Ол төмен қарап, ревматизмді көрді. Менің спорттық көйлек оны жауып тұрды.
  
  
  Ол белбеуін ашу үшін кереуетте өзін бұруға тырысты. Бір күн отырған жас Борис маған жест-ишарамен люгердің тұмсығын көрсетті, сондықтан ол тыныш жатуы керек. Белбеу оны шешіп алса да, Городин оған құлап кетсе де, Рона екеуміз әлі де бізді жауып тұрған мылтықпен және экипаждың дұшпандық мүшелері бар кемемен сенімді байланыста болар едік. Балама табуға тырысып, оның ойында қозғалмай жатты.
  
  
  Городин Ронастың бетіне ашық қарады. Орнынан оны көгілдір көздерінің кең және қорқынышты екенін көруге болады, бірақ ол бақылауды жоғалтқан жоқ.
  
  
  "Ендігі кезек сендерде, мисс Фолстедт, - деді ол, - маған AX туралы айту.
  
  
  "Никтің айтқандары рас", - деді Рона жайбарақат. "Мен AX туралы ештеңе білмеймін".
  
  
  "Ерте ме, кеш пе, сен маған білгім келетін нәрсені айтасың", - деді Городин. "Сен неғұрлым ақылды болсаң, соғұрлым тезірек сөйлейсің". Осыны айтқаннан кейін, орыс қолын созып, Ронаның блузкасын майлы саусақтарын түймелердің арасына тығып алды. Ол күлді де, блузка шешіліп, эмуға бір уыс сынғыш материал қалдырды.
  
  
  Ронаның кеудесі оның көз алдында пайда болды: үстіңгі жағы сәл күйген, ал дөңгелектелген төменгі жағы ақ түсті, өйткені ол бикини көкірекшесінде жасырылмаған.
  
  
  Городин есік алдында Бориске қарай бұрылды. "Бұл туралы не ойлайсың, балам? Кейбіреулер сияқты үлкен емес, бірақ қатты және толық.
  
  
  Борис қысқа басын изеді, бірақ Городиннің іс-әрекетін құптамағаны эго көздерінен көрінді.
  
  
  "Және жанасу жағымды", - деді Городин үлкен қолдарын Ронаның кеудесіне апарып. "Жауап алу басталғанға дейін қандай да бір ләззат алуға уақытымыз болмағаны қандай өкінішті. Мүмкін кейінірек бұл үшін уақыт болады, ал егер ханым дұрыс жауап берсе.
  
  
  Ол қыздың кеудесін қыса бастаған кезде үлкен адамның қолындағы бұлшық еттердің қалай қозғалғанын көре алды.
  
  
  "Біз қайтадан бастаймыз", - деді ол. "Сіз маған AX-мен байланысты барлық білетіндердің есімдерін айтасыз".
  
  
  Городин үлкен қолдарымен піскен төртбұрышты сыйлық сияқты кеудесін қысып жібергенде, Рона тынысы тарылды. "Мен басқа AX адамдарын білмеймін!" - деп айқайлады ол.
  
  
  Городин Ронаны ұстап тұрған жерде қызыл саусақ іздерін қалдырып, бойын түзеп алды. Ол мұңайып басын шайқап, маған бұрылды. "Сіздің досыңыз да қыңыр болады. Мен айналаңыздағыларды ренжітуім керек сияқты және менің ойымша, менің ең жақсы көретінім - эйді ренжіту ". Ол қолын Ронаның жалаңаш қарнына жүгіртті де, оның шалбарының түймелерін аша бастады.
  
  
  Дәл осы жерде фильм кейіпкері: "Тоқта, ханымға тиіспе! Мен оған сенің не білгің келетінін айтайын. Олай емес. Әрине, Рону оны жақсы көрді және Городинаның оған істегісі келгені мені де тыртықтайтын еді, бірақ ол кәсіпқой болды және сіз шпиондық бизнеске кіре алмайсыз, мейлі ол AX үшін Killmaster болсын, әлде, тағы екі ... егер сіз тәуекелге баруға дайын болмасаңыз, Атом энергиясы жөніндегі комиссияның пайдасына аздап тыңшылық жасаңыз. Ал практикалық тұрғыдан алғанда, Городинге Рон Вольштедтті жою үшін қажет минуттар Эйдің эму туралы айтатын ештеңесі жоқ екенін білу үшін маған тапсырманы орындау үшін одан шығудың жолын табуға көбірек уақыт береді. Сайып келгенде, ең маңызды мәселе Ресейдің елді мекені болуы керек. Сондықтан оның тістері қысылып, қашу жоспарына назар аударуға тырысты.
  
  
  Буындары кабинаның есігін қақты.
  
  
  Есік ашылған кезде Городин орысша қарғыс айтты, ал бозғылт матрос кереуеттегі жартылай жалаңаш аққұбаға қарамауға тырысып, оған мұқият қарап тұрды.
  
  
  "Сізге арналған радиохабар, сэр", - деп күбірледі теңізші.
  
  
  "Қазір емес, ақымақ", - деп айқайлады Городин. "Бұл жерден кет!"
  
  
  "Н-но, сэр, бұл генерал Жизов. Шұғыл ".
  
  
  Городин ашуланып дірілдеп, Ронадан бұрылды.
  
  
  "Өте жақсы. Генералға менің сонда болатынымды айт.
  
  
  Экипаж мүшесі ептілікпен сәлем беріп, жоғалып кетті.
  
  
  Городин орындыққа тоқтады, оның артында жас көмекші эго отырды. "Борис, бұл адамдарды әрқашан көз алдыңда ұста. Картерге назар аударыңыз.
  
  
  - Иә, сэр, - деп жауап берді Борис Вильнельминамен маған нұсқаудан тартынбай.
  
  
  Городин шығып, есікті артынан тарс жауып алды. Артында жұмыс істеп, Борис сиқырлы трюктерге арналған белдікті көруі үшін оның көйлегін көтеруге тырысты. Қозғалыс кезінде ол Бористің бас бармағының триггерді қысып тұрғанын көрді.
  
  
  "Сен жақсырақ жатасың", - деді ол. "Қажет болса, мен сені атып тастайтыныма күмәнданбадың".
  
  
  Ол мұны айтқысы келді. Оның қозғалысы тоқтады.
  
  
  Рона жылап жіберді. Нах оған тез қарады. Ол айқайлаушыға ұқсамайтын. Борис те қарады. Оның көзқарасы оның жалаңаш кеудесіне түскенде, ол түршігерлік көрінді.
  
  
  
  
  
  
  Рона тағы да жылап жіберді де, аянышты сыбырлаған дыбыс сериясын шығарды да, дірілдеп күрсінді. "Борис, - деді ол көзіне жас алып, - сен оған маған осылай жасауға рұқсат бересің бе?"
  
  
  Сонда мен оны түсіндім. Рона өзі ойлағаннан да кәсіби маман болды. Ол бұрынғы жанашырлықты жас жігіттің көзінен ұстады, енді онымен онымен ойнады.
  
  
  "Мен саған көмектесе алмаймын", - деді Борис. "Сіз полковникке не білгісі келетінін айтуыңыз керек".
  
  
  "Мен алмаймын", - деді Рона. "Мен ештеңе білмеймін. Тозақ маған жан түршігерлік істер жасайды. Сіз оған ұқсамайсыз, Борис. Мен оны сенен адамгершілік ретінде көремін. Өтінемін, маған анықтаңыз."
  
  
  Ол жақсы, шын мәнінде сенімді және тек жартысы ғана әрекет етті.
  
  
  Борис ернін тістеп алды, бірақ басын шайқады. "Мен саған көмектесе алатын ештеңем жоқ".
  
  
  Бағалы секундтар өтті. Менде белгілі бір физикалық еркіндік болды, егер Рона мені алаңдата алса, үмітсіз ойнауға жеткілікті болды. Ол оның назарын аударды, содан кейін Бористің алдындағы карточка үстеліндегі темекі қорабына мәнді түрде қарады.
  
  
  Ол оған әлсіз жымиып, қатты күрсінді. "Мен түсінемін, Борис", - деді ол. "Сіз біз сияқты сенетін нәрсе үшін жұмыс істеп жатырсыз. Олар маған не істер еді, мен оны білемін, егер сен жауапты болсаң, бәрі басқаша болар еді ".
  
  
  Бала нахқа ризашылыққа өте жақын нәрсемен қарады.
  
  
  "Мен сенімдеріңе опасыздық жасауларыңды сұрамаймын", - деп жалғастырды Рона. "Бірақ, бір кішкене жақсылық жасай аласыз ба?"
  
  
  "Егер қолымнан келсе", - деп жауап берді Борис элементтерге.
  
  
  "Бұл аң Городин азаптауға кіріспес бұрын, мен оны жағамын". Әй, мен тағы да әлсіз жымиып үлгердім.
  
  
  "Бұл кішкентай рахат, бірақ соңғысы болуы мүмкін. Маған біреуін бересің бе? "
  
  
  Борис қымсынды, сосын басын изеді. "Әрине." Ол сөмкесін алдына көтерді. "Бұл орыстар. Сіз қарсы емессіз бе? "
  
  
  Ол басын шайқады. "Темекі - бұл сіздің жүйкеңізді жеңілдету қажет болған кездегі темекі".
  
  
  "Бұл ыңғайсыз болады", - деді ол. "Мен сенің қолдарыңды жібере алмаймын".
  
  
  "Өтінемін, эгоңызды өртеп, аузыма салыңызшы", - деп жауап берді ол.
  
  
  Бұл өте ұзақ ату болды. Менде бір-екі секунд қана болар еді. Ол шиеленісіп, бұралып қалды.
  
  
  Борис темекі тұтатып, орнынан тұрып, мылтықты белінен ұстады. Ол кабинаны кесіп өтіп, темекісін Ронаның аузына салды. Ол қозғалып келе жатқанда, оны аяғынан төсектен палубаға түсіріп, ақырын сел.
  
  
  Ол бұрылып бара жатқанда, ол оған асығуға дайындалып жатты. Оның айтуынша, ол Ронның үстінде болады деп үміттенген, кейде темекісін ернінен жұлып алатын. Бірақ оның орнына қайта оралатыны анық.
  
  
  Ал енді ол мені көзінің қиығынан көрді. Ол кенет маған қарады да, "люгерді" ұстады. Бірақ содан кейін мен күтпеген үзіліс алдым. Борис маған қараған кезде және басқа жаққа қараған кезде. Рона, ол тізесін иегінің астына дерлік көтеріп, аяғын нысанаға бағыттап, күшті итерумен алға қарай соқты. Бұл таңғажайып ептілікпен және найзағай жылдамдығымен жасалды.
  
  
  Бористің қолында тапаншасы бар еді, бірақ тепе-теңдігін жоғалтып, маған қарай катапультацияланғандай, оны көтеруге уақыты болмады, ол менің үстімнен басын алға қарай құлатты. аяғы, ал "Люгер" дүрсілдеп палубаға құлады. Менің таспалы аяқтарымды, қазір қос былғары табаны бар сойылымды көтеріп, эго бас сүйегімді сындыру үшін бар болғаны секунд қажет болды. Бірінші соққы, ең болмағанда, басым болды, бірақ келесі үшеуі бірінен соң бірі серпілу және салмағымды толық өлшеп төмен түсіру арқылы орындалды, эгоды ұмыттырды.
  
  
  "Бейшара Борис, - деді Рона, сосын оның үстінен секіріп түсіп, жүрегі айнып тұрған түрімен оған төмен қараған кезде, - мен оны ұната бастадым.
  
  
  Оныншы тарау.
  
  
  Менде Ронаның шындық сәтіндегі таңғажайып ептілігі мен шапшаңдығына ризашылығымды білдіруге және таңдануға уақыт болмады. Ол жаттығу залын қарап шығумен әлек болды, бірдеңенің өткір ұшы бізді тоқтата алмады. Бірақ бір қарағанда, айнасыз бюроның доғал бұрышынан асқан өткір ештеңе жоқ еді.
  
  
  Содан кейін оны үстелдің үстіндегі флуоресцентті шам байқады. Әрине, бұл қол жетпейтін жерде еді, бірақ егер оны бірдеңемен ұрып тастаса, түтік оңай сынып кетуі мүмкін еді. Оны қазір жақын маңдағы палубада демалып жатқан "Люгері" ұмытып кеткен болуы мүмкін. Қолдарымды арқама қойып, мен өте жақсы мерген емеспін; Сонымен қатар, атыс тым көп шу шығарар еді. Сол себепті ол Брылевке мылтық лақтыра алмады.
  
  
  Оның бекітілген тобықтары кереует пен ұяшықтың шетіне лақтырылды. Екіншісінің өкшесін досыма қарсы жұмыс істей отырып, мен аяқ киімімнің айналасын оң аяғымның саусақтарынан салбырап тұратындай етіп босатып алдым. Менде бір ғана әрекетке жеткілікті уақыт болды. Оның аяғын тізесінен бірнеше рет ақырын лақтырып жіберді, содан кейін iso барлық күшімен көтеріліп, түзелді.
  
  
  Бос етік аяғымды тастап, спиральмен жоғары көтерілді. Ол оның нысанаға қарай жылжып бара жатқанын бақылап тұрғанда, ол баяу қозғалғандай болды. Бәтеңкенің өкшесі флуоресцентті түтіктің өлі ортасына соғылып, оның айналасында бұрын-соңды естіген ең әдемі кішкентай соққылар пайда болды.
  
  
  Кабина қараңғылыққа батып кетті, ол әйнек сынықтарының құлағанын естіген жерге еденге секірді. Шалқасынан жатып, арқасын сипап отырып, оны әйнектің жұқа сынықтары тауып алды. Олар жеткілікті өткір болды,
  
  
  
  
  
  
  бірақ көпшілігі тым кішкентай болды. Бөлшектерді аралап жүріп, ол ақырында бас бармақ пен сұқ саусақтың арасында эго ұстауға жеткілікті үлкен біреуін тапты және менің білегімдегі таспаны көрді. Ол қисық әйнекпен жұмыс істеп жатқанда, менің қолым кенет суланып қалды. Оның, оның өзін кесіп алғанын білді, бірақ менің қолдарым ауырсынуды сезіну үшін тым ұйып қалды.
  
  
  Әрбір қалыңдықтағы таспада кем дегенде ойық пайда болған кезде, оның білектері ажырап, олар шығып кетті. Қараңғыда жұмысын жалғастыра бергенде, оның тобығынан желім жұлып алды.
  
  
  "Вуила", - деді оны Ронаға. "Сені оған табу үшін бірдеңе айт".
  
  
  "Мен осындамын", - деді Ронаның дауысы қараңғыда.
  
  
  Оның, орнынан тұрып, оның дауысына қарай жылжыды, ол кабинаның есігінің сыртында біреудің палубаны тырнап жатқанын естіді. Содан кейін ысырма ашылды.
  
  
  Қалқанға қарай секірген соң, оны бір күн бойы итеріп жіберді. Есік ашылды, қасиетті Жаратқан Ие бір секундқа селт еткізген Қалашық үшін оны су басты. Бұл секундтың бір бөлігіне ұзағырақ болды. Оны оның эго-сы оң жаққа ашық түрде иегіне ұрып жіберді, соның салдарынан соққы толқындары менің иығыма жетті.
  
  
  Эго салбырап тұрған кезде оны белінен ұстап, есіктен шығарып алды. Оны Городиннің белбеуіндегі стилетто жұлып алып, Гюгоны білегіндегі қынапқа қайта итеріп жіберді. Палубада Вильгельминаны табуға жеткілікті жарық болды, оны Люгер де алып кетті.
  
  
  Енді ол, Рона шыдамдылықпен күтіп тұрған төсекке барып, білектері мен тобықтарынан таспаны жұлып алды.
  
  
  "Кеттік", - дедім мен ысқырып, оның блузкасынан қалғанын лақтырып. "Артымнан жүр, мен оны бізді шетінен лақтыруға тырысамын. Бұл біздің жалғыз мүмкіндігіміз.
  
  
  Біз дәлізге кірдік. Мен оны бағдарлауға тырыстым. Дәліздің әр шетінде мен оны көрдім, тар металл баспалдақтың көктемі. Менің қай бағыт қауіпсіз болатынын болжауға елу-елу мүмкіндігім болды. Ол өз таңдауын жасап, баспалдаққа қарай жүгірді, Рона менің артымнан ерді.
  
  
  Бірақ мен қате таңдау жасадым.
  
  
  Біз баспалдақтың түбіне жеткенде, ауыр аяқтың жақындап келе жатқан дыбысы естілді. Оны "люгер" шығарып алып, төмен түсіп бара жатқан ер адамдарға оқ атты.
  
  
  Миммо бізді әлдебір дене ұшып өтіп, палубаға соғып жібергенде, бос қолымен оның Ронасын бір жаққа итеріп жіберді. Бұл славян теңізшілерінің айналасында болды. Біз аяқтың тапталғанын естідік, жоғарғы палубадағы дәлізде.
  
  
  Ол бұрылып, Рона өзенінің соңынан дәліздің арғы жағындағы баспалдаққа қарай жүгірді. Ол біздің төменгі палубада екенімізді көрді және қоршауға жетпес бұрын екі деңгейге көтерілуіміз керек екенін білді.
  
  
  Біз металл баспалдақтармен дүрсілдеп көтерілдік және дәл сол сәтте Городиннің бір топ адамдары бұрыштан жүгіріп келе жатқанда келесі палубаға жеттік. Оны ih жағына қарай атып жіберді, бұл ih Ривненскаяны баяулатып, келесі баспалдақпен жоғары көтеріле алдық. Төменде біреу о-дан екі дүрсілдеген оқ атқан. Біз ih диапазонынан тыс келесі палубаға секірген кезде оқтар болат қалқадан ұшып кетті.
  
  
  Бұл дәлізде құтқару қайықтары аймағына апаратын күндізгі жолдар болды. Мен қайықтардың айналасын босату туралы ойлаған жоқпын, бірақ қалқалардың бойында құтқару кеудешелері бар еді, егер біз олардың барлығынан жұпты тартып алсақ, біз аман қалуымыз мүмкін еді.
  
  
  Біз бір күннен кейін көшеге шыққанда, біз бен қоршаулардың арасында үш экипаж мүшесі тұрды. Олардың бірінің айналасында мылтық болған. Ол ату үшін қаруын көтерді, бірақ Вильгельмина менің қолымда болды. Оны эго лобқа оқ жіберді, ол мылтыққа құлап түсті. Одина өлген адамнан босату үшін команданың басқа мүшелеріне винтовкасын тартты, ал үшіншісі киіміне қол тапаншасын суырып алып, біздің жаққа қарай оқ атты. Вильгельмина жауап берді. Қаскөй кеудесінен ұстап, теңселіп, қара Кариб теңізінің түбінде шашырау үшін бүйірінен аударылып, қоршауға қарай шегінді. Тірі қалған адам мылтықты босату әрекетін тастап, артқа қарай жүгірді.
  
  
  Оны "Құтқару кеудешелері" деген жазуы бар ағаш ыдыстың қақпағын жұлып алған, бірақ ішінен біреуін ғана тауып алған. Эго оны Ронаға лақтырып жіберді де, блузаның қалдықтарын жинауға тырысып, иығын қиқаң еткізді.
  
  
  Енді қатты айқайлар естіліп, екі жақтан адамдар палубада бізге қарай жүгірді. Құтқарылатын кез келді. Ол, қолын Ронға сілтеп, рельске көтеріліп, тар сыртқы жотаға түсіп, сүңгіп кетті.
  
  
  Одан қашу үшін қатты атыс кезінде менің сынған бас сүйегімдегі шикі жара туралы ұмытып кеттім. Ол тұзды суға қатты соғылған кезде оны жақсы есіне алды.
  
  
  Сосын брылев сөніп қалды. Бірақ көп ұзамай ол есіне түсіп, жөтеліп, сынған радиатор сияқты суды түкіріп тастады.
  
  
  Гавиота бірнеше жүз ярд жүзіп өтті, бірақ қазір ол жақындап қалды, прожекторлар судың үстінде ойнап тұрды.
  
  
  Қатты жел соғып, теңіз тынышсыз болды. Оларды бізді осы қайнаған мұхит шөлінде байқау қиын болады. Су жылы, бірақ өткір тістері бар жағымсыз жәндіктерге толы болды - және ол жалғыз болды.
  
  
  Жалғыздық! Мен өзіммен бірге күзенді көрмегенімді есіме түсірдім, өйткені біз шектен шығып кеттік. Ол шынымен менімен бірге сүңгіп кетті ме? Мен сенімді бола алмадым. Ол кең шеңберде жүзіп, суға батып бара жатқанда, прожекторлар үстімнен өтіп кетті, бірақ Рон оны көре алмады.
  
  
  
  
  
  
  "Гавиота" енді маған қарай ақырын келе жатты. Менің көзқарасым бойынша, ол су деңгейінде үлкен және қауіпті болып көрінді. Менен шамамен елу ярд жерде кеме тоқтап қалды, ал шамдар әдістемелік түрде & nb бойымен алға-артқа лақтыра бастады.
  
  
  Мен мен кеменің арасындағы толқындарда ақ нәрсе тербеліп тұрды. Мен шақыруға тәуекел ете алмадым. Менің дауысым судың үстінен оңай естілді, ал кеменің қозғалтқыштары енді үнсіз қалды. Оның жорғалауы &nb нысанына қарай жылжыды, бірақ менің қолым мата мен етке тиген кезде кенет тоқтады.
  
  
  Бұл Рона емес еді. Жеңілдік пен оның көңілін қалдырудың араласуымен мен оны атып тастағаннан кейін бортқа құлаған экипаж мүшесінің денесі екенін білдім.
  
  
  Бізді соқыр жалынның арасынан фонарьлардың ұзын саусағы тауып алды. Оны әп-сәтте суға түсіріп, өлген теңізшіні мен мәңгілікке суда қалдырды. Су астында мен оны кеменің бағытына қарадым. Оны мылтықтың күңгірт найзағайы мен суға батып бара жатқан оқтардың дауысы естіді.
  
  
  Ол пайда болған кезде кеменің корпусы менің алдымда ақ болат қабырғамен көрінді. Олар әлі де палубаға оқ жаудырды, оны түсіріп жатқан қайықтың дауысы естіді. Оның денесі бойымен артқы жағына қарай қайтып келді, ол жерде мүмкіндігінше аспаның астына тығылды. Бұл жерде ол фонарьдың қолы жетпейтін жерде еді, егер ол менің үстімнен өтпесе, мені қайықтан көру қиын болар еді. Өкінішке орай, рельске ілінетін жер болмады, сондықтан мен оны ұстап тұру үшін & nb бойымен жүзуге тура келді. денеге жалайды.
  
  
  Қайық ортаға құлап түсті, ал ескекшілер әулие фонариков құлаған күміс суға қарай жүгірді. Олар бірнеше күшті соққылармен сол жерге жетіп, суланған денені қайыққа сүйреп апарды. Біреу қарғыс айтты, сосын орнынан тұрып, Гавиотаны аузынан шақырды.
  
  
  "Бұл Картер немесе әйел емес! Ол біздің айналамызда жалғыз! »
  
  
  Сосын бір минуттық қалықтаған үнсіздіктен Городиннің дауысы күркіреді: "Бортқа қайтыңыз. Жарық түскенде қайта іздейміз ".
  
  
  Қайық мойынсұнушылықпен Гавиотаға оралды және бортқа көтерілді. Күндізгі жарыққа әлі жеті сағат жақсы болды, мен ол келгенде жақын жерде боламын деп ойламадым. Өте өрескел бағалау бойынша, ол бізді Гондурас шығанағында бір жерде деп шешті. Ол жұлдыздарға бағыт алды және палубадағы дыбыстар басылғаннан кейін ол шығысқа қарай шашырамай жүзіп кетті, мен оны ең жақын құрлыққа бағыт деп есептедім. Су әлі жылы болды, ал теңіздер жүзуді жеңілдету үшін жеткілікті түрде тынышталды. Сәттілік болса, ол қандай да бір жерге жетуі немесе достық қайықпен көрінуі мүмкін.
  
  
  Тыныш жүзіп, энергиясын үнемдеу үшін баяу қозғала отырып, ол тағы да Ронамен не болуы мүмкін деп ойлады. Ол қатты қайғырды.
  
  
  Он бірінші тарау
  
  
  Күндізгі әулие, қызғылт және алтын түстес, Кариб теңізінде еркелетіп, жүзіп, еркелетіп жатқанда, бір жерде алда болды. Менің денемдегі жылу бірнеше сағат бұрын сейіліп, бір кездері жылы болған су қазір мұздай сезілді. Жарық жеткілікті болған кезде, ол көкжиекті зерттеуге тоқтады. Алғашында оны көзге көрінетін жер көрмеді, бұлшық еттерім айқайлап жіберді, мен ешқандай марапатсыз жүзе беремін деп наразылық білдірді. Содан кейін оны шығыста көйлек пен аспанның көгілдірлігі қиылысқан қоңыр дақ байқады. Қонақүйдің бүкіл аумағы, а. Ол, бұл не Гондурас, не ағындар мені солтүстікке, Юкатанға апарса деп шешті. Бұл үлкен мәселе емес еді. Құрғақ, қатты жердің кез келген бөлігі құпталады.
  
  
  Өзіне жүзуге бір-екі минут уақыт берді, сосын аударылып, алыс жағалауға қарай ұзақ, жеңіл жорғалай бастады. Біраз уақыттан кейін менде компания пайда болды.
  
  
  Алғашында бұл менің оң жағымдағы тегіс беттегі толқындар ғана еді. Ол & nb бойымен жүріп бара жатып, оны бақылап, жаңа толқындарды көрді. Сосын тағы біреуі. Және басқа. Оның, ол оның не екенін білді, тіпті бетінде бірінші жарты ай тәрізді дорсаль төңкерілгенге дейін.
  
  
  Акулалар.
  
  
  Ол қозғалуды тоқтатқанда, олар бағытын өзгертті, алдымнан кесіп өтті, сосын артқа бұрылды, енді жалап жатыр. Ол айналасындағылардың үшеуін ажырата білді, бірақ жақын жерде достарының бар екеніне күмәнданбады. Оны суға батырған кезде, оны ih анық көрді, мені елу футтай қашықтықта мәңгілікке айналдырды. Оларда тақтатас саңылаулары және көк акуланың өмірінің ақ жіптері болған. Ақ акула төзімдірек каннибал болғанымен, көк акула алыс қашықтыққа жүзуде менің сүйікті серігім емес.
  
  
  Мені қоршап тұрған үш үлгінің ұзындығы сегізден он футқа дейін болды. Ол судың ih-ін басып алған біртүрлі болды - ыңғайсыз, баяу қозғалатын, мүмкін қауіпті, бірақ әлеуетті түскі ас. Ара-тұра үшеуінің қасында біреу маған қарай жүгіретін, содан кейін менің реакциямды тексергендей бұрылып кететін. Ол, ерте ме, кеш пе, олардың айналасында біреу келіп, мені өткір тістерімен ұратынын білді.
  
  
  Ол құрлық жотасына қарай жүзуді жалғастырды. Бар күшімен ол мені үш жыртқыш мүлде мазаламағандай, соққысын баяу және босаңсытып ұстады. Бұл олардан гөрі менің пайдам үшін көбірек болды; сен акуланы ластамайсың.
  
  
  Ол жағаға қарай азапты түрде ілгерілей бергенде, менің қызметшілерім тұрақты түрде жақындады. Бақытымызға орай, қан баяғыда жарадан, басынан және бас бармағындағы кесілген жерден шайылып кеткен.
  
  
  
  
  
  
  
  эго оны флуоресцентті шамның әйнегімен кесіп тастаған жерде. Егер оның айналасындағы суға жаңа қан төгілсе, акулалар мені еш ойланбастан жарып жіберер еді.
  
  
  Менің назарым акулаларға аударылған кезде, оны мен және солтүстіктегі құрлық арасындағы қоңыр желкен байқамады. Мен қайықтың көлемін білмегендіктен, оны нахқа дейінгі қашықтықта ешкім жасай алмады. Бірақ бұл маған жақындап қалды, мен ойша қолымды созып, эгоды тездетуге тырыстым. Желкенмен бұл "Гавиотадан" болуы екіталай еді, тіпті егер солай болса да, ол маған қарай келе жатқан өлімге әкелетін торпедалардан гөрі Городиннің экипажымен тәуекелге барғанды жөн көреді.
  
  
  Ол осы ойлар туралы ойлаған кезде, менің астымда бір нәрсе ашық жарысып жатты. Бұл маған әсер еткен жоқ, бірақ турбуленттілік мені кептеліс сияқты айналдырды. Менің құрбыларым шабуылға дайындалып жатты.
  
  
  Оны жүзуге лақтырып жіберді де, шарасыздықпен қайыққа қолын бұлғады. Мені көрген-көрмегенімді айта алмадым, бірақ қайық менің бағытыммен жүре берді, бұл жігерлендірді. Менен небәрі алтыншы фут қашықтықта тағы бір акула өтіп бара жатқанда, оны Гюго қабығынан сүйреп апарып, су астындағы тұтқасынан дайын ұстады. Стилетто әрқайсысының салмағы үш жүзден төрт жүз фунтқа дейінгі үш өлтірушіге қарсы коэффициентті айтарлықтай өзгертпеді, бірақ ол маған мүмкіндік берді.
  
  
  Ол жақындап келе жатқан қайықтан көзін алмай, акулаларды бақылау үшін бірнеше рет суға секірді. Енді тағы бір акула жолдастарынан алыстап, маған шабуыл жасады. Акуланың аузы бастың астыңғы жағында орналасқандықтан, тістеу үшін арқасына аударылуы керек деген танымал теория бар. Сенбеңіздер. Төменгі жақ сүйегі топсаға түскенде, қорқынышты жарты ай тістері бар өлімге әкелетін үңгірге ашылады. Акула сізді кез келген позицияда шайнауы мүмкін.
  
  
  Бұл маған үлесте шабуыл жасауды шешті. Оның эгосын дәл осылай қарсы алу үшін бетінің астына түсіп, мүмкіндігінше аз мақсатты білдіреді. Ол Гюгоны қорғанысқа жібермес бұрын, ол маған қара суасты зымыранының баласы сияқты болды. Адамның су астындағы маневрлік қабілеті ең жақсы жағдайда шектеулі. Ал жоғары көтеріліп, астымнан орасан зор қара пішіннің өтуіне мүмкіндік беретін уақыт қана болды. Оның жақын болғаны сонша, акуланың дәнді терісі иығымды тырнап алды.
  
  
  Мені қорғансыз деп тапқан акула бірден бағытын өзгертіп, қалған екеуіне қосылды. Ih қозғалған қозғалыстар олардың келісілген шабуылға дайындалып жатқанын көрсетті. Қайыққа бір қарасам, оның бір желкенді қарапайым ағаш қайық екенін түсіндім. Мұрын бөлігінде маған қарап тұрған кішкентай қара жүзді адамдар тұрды. Олар айқайлағандай болды, бірақ мен сөздерді естімедім.
  
  
  Дорсальды шағылысқан жақын маңдағы суды кесіп тастады. Бұл жолы ол тереңірек сүңгіп кетті, акула да. Ол менің астыма ілмек жасады, және оның жауыз көздері маған қарсы шыққандай болып, жақтарын кең ашып, жоғары көтерілді. Ол сальто жасап, өлімге әкелетін тістерінен бірнеше дюймге қашып кетті, бірақ бұл жолы Гюго дайын болды. Оның жүзі акуланың өмірінің жоғарғы бөлігіне қадалған. Менің қолым жылдамдықпен келе жатқан жүк пойызына соғылғандай дірілдеп кетті, бірақ мен ұстап тұрдым, өйткені акуланың екпіні екеумізді де жоғары көтерді, ал стилеттоның жүзі өмірдің қатты ақ терісін кесіп өтті.
  
  
  Біз жер бетіне шықпас бұрын, оны жараланған акуладан итеріп жіберді, оның артында түтін тәрізді қою қызыл қан қалды, ішектің ілмегі айналасында шығып тұрды, өмір бойы жиналды.
  
  
  Оның, орнынан тұрып, өлтірілген өлтірушіден алыстап кетті, артына бір-ақ рет қарап, жақындағы достарының эгосының айналасындағы біреу оның эгосының ішін ұрып, қатты жұлқылап, еті мен ішінің үлкен бөлігін жұлып алғанын көрді. Үшінші акула да қалыс қалмады.
  
  
  Оның бетіне шығып, өкпесіне тәтті таза ауамен тыныстады. Бір минуттан кейін құлағымның шырылдауы тоқтады, мен дауыстарды естідім. Менің артымнан он фут жерде қайық кішкене ісікпен тербеліп тұрды, желкен рифтерді көтерді. Қайықта төрт ер адам болған. Олар аласа және қараңғы, кішкентай дөңгелек бастарға симметриялы түрде орналастырылған нәзік ерекшеліктері бар. Олардың айтқан сөздері маған түсініксіз болды, бірақ мен бұл Майя тілі, қазіргі Юкатанның оңтүстік-шығыс бөлігінде, Квинтан-а-Руда сөйлейтін ежелгі Төменгі Мексика тілі екенін сезіндім.
  
  
  Бұлшық ет қолдарындағы қоңыр қолдар маған қарай созылып, су арқылы ағаш қайыққа сүйреп апарды. Артымдағы дыбысты естіген соң, ол бұрылып, екі акула жараланған адамды жарып жіберген nb-дегі қанды көбікке қарады. Бірнеше минуттан кейін оның келесі жолы болар еді.
  
  
  Ол құтқарушыларына алғыс білдіру үшін қолын созды, бірақ жабық көздер мен эмоциясыз жүздер жауап бермеді. Олардың айналасындағы Одина жест мені мұрныма отыруға шақырды. Ол солай істеді және олар желкенді тастады. Жел желкенді көтеріп, жеңіл қайық судың үстінен көтеріліп, жағаға қарай жүгіргендей болды.
  
  
  Он екінші тарау
  
  
  Қайық жағаға қарай ақырын және үнсіз жылжып бара жатқанда, соңғы он алты сағаттағы күш-жігерім мені қуып жете бастады. Ұрыс пен қашу Гавиоттар, ұзақ жүзу және акулалармен шайқас мені шаршатты. Оның басын изеп, демалу үшін көзін жұмды, ал бір секундтан кейін - так
  
  
  
  
  
  Қайықтың түбін қиыршық тас қырып жатқандай болды, ал адамдар кемені жағаға шығару үшін саятшылықтар тобының үстінен қашып кетті.
  
  
  Барлық әрекеттер ол кезде тоқтады, шығып, жағажайда тоқтады. Майяның айтуы бойынша, Одина бізге қолтығымнан жоғары тұрған жоқ. Және, менің қайықтастарым сияқты, олар маған қызығушылықпен қараса да, жүздерінде сәлем, дұшпандық танытпады.
  
  
  Олар отарлау кезінде испан билігіне ешқашан бағынбаған қатал және бүлікшіл майя үндістерінің ұрпақтары еді. Содан кейін, Юкатанның батысындағы 1847 жылғы көтерілісті испандықтар басып-жаншып жатқанда, олар қарулы қарсылық ХХ ғасырға дейін жалғасқан Кинтана-Ру джунглиіне қашып кетті. Қазірдің өзінде мені алып келген ол сияқты шалғайдағы ауылдарды федералды үкімет ескі тайпалық дәстүр бойынша өзін-өзі басқару үшін толығымен өздеріне қалдырды.
  
  
  Балықшы қайығынан екі адам маған екі жақтан келді. Әрқайсысы менің шынтағыма кішкентай қоңыр қолымды қойып, алға қарай итеріп жіберді. Олар менімен бірге жүретінін немесе тұтқынға түсетінін білмедім.
  
  
  Олар мені үнсіз, қырағы майялардың қатарлары арасындағы жиырмаға жуық үйден тұратын ауылды аралап өтті. Біз ауылдың сыртқы периметрі бойынша басқаларға қарағанда кішірек саятшылықтың алдына тоқтадық. Төбесі саманнан тұрғызылған, ал балшық қабырғаларында терезелер болмаған.
  
  
  Менің қызметшілерімнің айналасындағы одина мені есіктен кіргізе бастағанда, ол Вильгельминаның темір бөлігін әлі де жамбасыма итеріп жіберді. Ол менің дымқыл көйлегімді көтеріп, "люгерді" суырып алды.
  
  
  "Тапанша!" - деп ол айналасындағы біреуден естіген испан тіліндегі сөздерді бірінші болып кесіп тастады.
  
  
  "No se funciona", - деді эму оған. Бұл шындық еді. Мылтық жұмыс істемеді, содан кейін түнде тұзды суға батырылады. "No tiene balas", - деп қостым мен. Сондай-ақ шындық. Ол Гавиотадан оқ жаудырып, барлық патрондарын жұмсады.
  
  
  Майялардан жауап жоқ. Шамасы, олар испан тілінде бір-екі сөзді ғана білетін. Вильгельминаны тәркілегеннен кейін бір үнді мені кабинаға итеріп жіберіп, артымнан ағаш есікті тарс жауып тастады. Ол жолдасымен майя тілінде сөйлескен. Оның үнінен ол айналасындағылардың бірі сол жерде қалып, есікті күзетуі керек екенін, ал екіншісі қандай да бір себептермен кетіп қалғанын түсінді. Оның селл тығыздалған топырақ еденге сүйеніп, стырсыды.
  
  
  Көп сағаттың ішінде алғаш рет ол мені Кариб теңізіне қосумен айналысатын миссия туралы ойлады. Шынында да, ол кеше ғана қолында "Люгер" бар Федор Городинге қарай бет алған кезде чемоданмен және бомбамен жасалған қастандықты жеңудің алдында тұрды ма? Дегенмен, мен тағы үш күннен кейін Нью-Йорктің ядролық жойылуын болдырмау үшін ештеңе істей алмаймын.
  
  
  Ол өз ойын қазіргі қиын жағдайға қайтаруға тырысты, бірақ менің миымда сымбатты тазы және аққұба, скандинавиялық аққұба Рона Фолстедт туралы көрініс пайда болды. Ол қазір қайда болды? Өлді ме? Қаланың көйлегінен жұлып алғаннан гөрі суға батқан жақсы.
  
  
  Менің кабинамның есігі ашылып, екі күзетшім ішке кірді. Қимылдар мен күңкілдер арқылы олар онымен бірге жүру керек екенін түсінеді ме. Ол орнынан тұрып, олармен бірге ауылға қайтты.
  
  
  Біз қалғандарынан үлкенірек саятшылыққа жақындадық. Бір кездері ақ түске боялған ол бірте-бірте сұр түске боялады. Екі майя мені есіктен кіргізді, сосын перронда отырған қарттың алдына тоқтады. Оның шашы сұрғылт, беті жаңғақ қабығындай қатты және мыжылған.
  
  
  Ол бұралған қолын көтерді, ал менің екі күзетшім мені өзімен жалғыз қалдырып, артқа шегінді.
  
  
  "Оның күлкісі", - деді ол күшті, бәсең дауыспен, жасына және кішкентай кеудесіне сәйкес келмейтін эго болып көрінді. "Оның дауысы эль Джефе, бастық".
  
  
  "Мен үшін үлкен мәртебе, - дедім мен, - ағылшын тілінде сөйлейтін адамды табу өте қуанышты".
  
  
  "Ауылда тек оныкі бар, ағылшынша сөйлеймін", - деді ол мақтанышпен. "Мен Мерида қаласында мектепте оқыдым. Ол ұлдарына үйретілген болар еді, бірақ олар янкилердің тілін білгісі келмейді ". Сосын ол менің айтқанымды күтіп, қолдарын тізесіне қойып, үнсіз қалды.
  
  
  "Менің атым Ник Картер", - дедім мен. "Оның Америка Құрама Штаттарының агенті. Егер сіз мені телефоныммен жақын маңдағы қалаға апарсаңыз, мен риза болар едім. Мен оны саған жақсы төлеймін.
  
  
  "Маған сенде мылтық бар деп айтты", - деді Чолти.
  
  
  "Иә. Мен оны өз жұмысымда кейде қорғауым керек, кейде өлтіруім керек ".
  
  
  "Ақ адамдар онша емес әр түрлі Кинтана-Руда, Картер. Тапаншасы бар ақ адамдар мүлдем ұнамайды. Менің халқыма тапаншасы бар ақ адамдар өте қатал қарады ".
  
  
  "Мен бізге, саған, бізге, халқыңа, Джефаға зиян тигізгім келмейді. Мен онымен күресетін адамдар - менің елімнің ұлы қалаларын қиратып, көптеген халқымды өлтіргісі келетін зұлым адамдар ".
  
  
  "Кинтана-Бурда бұл біз үшін нені білдіруі керек?
  
  
  "Егер бұл зұлым адамдарға жеңіске жетуге рұқсат етілсе, біз әлемдегі бір жерді олардан, тіпті сіздің ауылыңыздан да қорғай алмаймыз. Олар жаңа ғана Тынық мұхитындағы аралды қиратты, онда адамдар сіздікіне өте ұқсас болды.
  
  
  "Теңізде қалай болғаныңды айтшы, Ник Картер".
  
  
  Ол эмге Рона екеуміз Антигуадағы круиздік кемеге мінген кездегі оқиғаны айтып берді. Солти көзін жұмып қала жаздағандай көзін қысып тыңдады, қолдары қимылсыз тізелерінде жатты. Оны бітіріп болған соң, ол бір минуттай отырды.
  
  
  
  
  
  
  тыныштықта. Сосын эго көздер ашылып, ол менің бетімді тексерді.
  
  
  "Мен саған сенемін, Ник Картер", - деді ол. "Сенің дауысың өтірік айтпайды, көздерің шындықты айтады. Сіз іздеген телефонды солтүстікте Вигфа Чикодан табуға болады. Ол сені сонда апарар еді, бірақ ...
  
  
  "Бірақ не?" Оны шақырды.
  
  
  "Сіз ақ нәсілді адамсыз. Сіздер олар біздің ауылға мылтық алып келдіңіздер. Осы себептерге байланысты менің халқым сенің өлгеніңді қалайды. Олар мені эль-джефе сияқты тыңдайтын болады, мүмкін мен оны сендіре аламын, ол да сен сияқты бізге зиян тигізгің келмейді. Бірақ шайқалмайтын біреу бар ".
  
  
  "Бұл кім?" Одан сұрады.
  
  
  "Эго тыныш деп аталады. Ол менің ұлым. Мен ол қайтыс болғанда, ол осы жерде жауапты болады. Мен бұл жақын арада болады деп қорқамын. Тихок сен онымен кездескенше сені жіберуге ешқашан келіспейді".
  
  
  "Онымен кездестіңіз бе? Сіз бұл жерде ешкім ағылшынша сөйлемейді деп айттыңыз деп ойладым.
  
  
  "Басқа тілдер де бар", - деді қария. "Менің ұлым сені қазір менің үйімнің сыртында күтіп тұр. Сіз онымен қалай қарым -қатынас жасасаңыз, сіздің тағдырыңызды анықтайды. Солай болуы керек".
  
  
  "Мен түсінемін", - деді оның қартына. Солти бір жаққа басын изеді оның саятшылық күні. Оның, бұрылып шығып кетті.
  
  
  Ол бастықтардың үйінің алдындағы алаңқайға екі адым баспай тұрып, бірдеңе ауада дүрсілдеп ұшып кетті де, менің қасымда жерге соғылды. аяқ. Бұл алты футтық найза, жерге көмілген эго тар екі жүзді жүзі еді.
  
  
  Шалғынның қарама-қарсы жағында беліне дейін жалаңаш, қоңыр терісі тартылып, кернеулі бұлшықеттерінің үстінен жарқыраған жас Майя тұрды. Ол егіз баланы менің найзама қадады аяқ, эгосын бұрышта, дәстүрлі шақыру қалпында ұстау. Айналамызда ауыл тұрғындары болды, жүздері немқұрайлы, көздері қырағы.
  
  
  Демек, бұл Тихок, көсемнің баласы. Егер ол ауылдан тірідей кетіп қалса, мен оны ұрыста кездестіруім керек еді. Бірақ егер мен оны эго өлтірсем, эго әкем мені Вигия Чикоға жібере ала ма? Қарт адам келіссе де, мені тастап кете ме эго адамдар тірі ме? Қалай болғанда да, мен Тихокты жеңуге мәжбүр болдым, бірақ жиі эгоымды жоғалтпадым.
  
  
  Найзаға қол тигізбес бұрын, оны әдейі Гюго білегінің қабығынан алып шықты. Тұрғындар эгоды көруі үшін оны стилетто көтерді, содан кейін эгоды спиральға жіберді бастықтардың саятшылық күні, ол кептеліп қалған жерде тұтқасы дірілдеп кетті. Бақылаушылардан естілетін жауап болмаса да, оның жасырын мақұлдауын сезінді.
  
  
  Содан кейін ол найзасын жердің айналасынан суырып алды да, эгосын Тихокпен бір қалыпта ұстап, тазалықтың ортасына қарай жылжыды. Онда біз жауынгерлік штабта қолданылатынды еске түсіретін сәлемдесуде найзаның ұштарын түрттік. Өлімге әкелетін айырмашылық мынада болды: бұл найзалар он екі дюймдік болат жүзді тесіп өтті, бұл пышақ адамды тесіп өтуге немесе оның денесінен аяқ-қолын кесуге қабілетті.
  
  
  Ол дайындық позициясында бір адым артқа шегінді де, найзаның сабын жоғары көтеріп, сабырлы түрде бірден шабуылдады. Оны соққыға тосқауыл қою үшін найзасы түсіріп алды, содан кейін бас сүйегімді кесіп тастайтын пышақтың соққысын тойтару үшін оны тез көтерді.
  
  
  Менің ревматизм Майялар алдын ала болжап, бұғаттаған менің жеке жауабым болды. Содан кейін ол күтілген соққыға қарсы тұру үшін қозғалды, бірақ жай ғана пышақпен жалған өкпе жасап, бөксесін бүйірінен кеуде қуысының эгосына бұрды. Тихок ауырып застырсыды, бірақ ептілікпен найзасын айқастырып, өлім соққысына тосқауыл қоюға дайын болды.
  
  
  Біз артқа шегіндік, бастапқы қалыпқа оралдық, ұрыс қайтадан басталды.
  
  
  Жауынгерлік құрамның өнері семсерлесу немесе тіпті билеу сияқты көптеген жолдармен рәсімделген. Әрбір соққының блогы бар, әрбір блок есептегішке жылжытылады. Юкатан алқабындағы жалғыз дыбыстар Тихок екеуміздің ауыр тынысымызбен үзілген біліктердің сықырлауы мен жүздердің сықырлауы болды. Мен оны бірнеше рет көрдім, найзаның жүзін айдайтын тесік, бірақ Ривненскаяның соққысын бәсеңдетіп, жас Майяға блок жасауға мүмкіндік берді. Осы уақытқа дейін мен өзімнің жеке пышағымды өзімнен аулақ ұстай алдым, тек менің көйлегімде қып-қызыл дақ қалдырған есептеулердегі қыртыстарды қоспағанда.
  
  
  Серпіліс оны екі рет жоғары соққымен қолының эгосына бір-бірден найза қағып жібергенде болды, ал ол әдеттегі шабуылды жоғары соққымен және қиғаш соққымен күтті. Эго найзасы бір қолында пайдасыз салбырап тұрғанда, Тихоктың тамағы менің жүзіме ашық болды. Итеру оны бір дюймнің бір бөлігіне қарай итеріп, терісін әрең кесіп тастады. Майяның көзінен ол менің не істегенімді білетінін көрді.
  
  
  Найзасын бақылауды қалпына келтіргеннен кейін Тихок өлімге әкелетін қатыгездікпен шабуылға шықты. Оның эго шабуылына жол беріп, жекпе-жек тек Тихоктың немесе менің өліміммен аяқталуы мүмкін деп қорқа бастады.
  
  
  Жіп таңқаларлық тосын сыймен келді. Үнсіз мені жоғары көтерді, сосын еңкейіп, бөксемді бейсбол таяқшасы сияқты сермеп, тобығымнан сәл жоғары ұстап, аяғымды астымнан қағып жіберді. Оның, жерге құлап, Тихоктың найзасының жүзі менің бетіме қадалғанын көру үшін дер кезінде арқама домалап кетті. Соңғы секундта ол менің құлағыма жақын жерге батып кеткені сонша, мен өзімді қатты сезіндім.
  
  
  Оның найзасы орнынан атып тұрып, найзасы қайтадан дайын болды да, жаумен бетпе-бет келді. Эго көздерінде жаңа хабарлама пайда болды - жауынгерлік жолдастық. Біз қазір де болдық. Оны эго өмірі сақтап қалды, ол оны кешіре алмады
  
  
  
  
  
  мені сақтап қалды.
  
  
  Оны құмар ойындар ойнаған. Бір қадам алға басып, сәлем ретінде оның жүзін Тихокқа қарай иді. Ол маған қарай найзасын төмен түсірді, шайқас аяқталды. Біз қаруымызды лақтырып, майя стиліндегі білегімізден ұстадық. Ауыл тұрғындары мақұлдап әңгімелесіп отырды, оны үндістердің қара жүздеріндегі күлімсіреу бірінші рет көрді.
  
  
  Қарт басшы бізге жақындап, Тихокпен майя тілінде сөйлесе бастады. Сосын ол маған бұрылып айтты: "Мен ұлыма оның қайсарлықпен және абыроймен күрескенін айттым. Мен оған саған да солай айтамын, Ник Картер. Вигия Чико қаласына бір сағатта жетуге болады. Айналамдағы ең мықты екі адамым сені сонда каноэде алып барады.
  
  
  Ол маған су өткізбейтін матаға оралған сөмкені берді. "Мылтықты тұзды су кепкенге дейін тазалап, майлау керек, әйтпесе ол сіз іздеген зұлым адамдарға қарсы пайдасыз болады".
  
  
  Эго оған алғысын білдірді және Гюгоны саятшылық күніне дейін шығарып салды. Содан кейін оның соңынан мені каноэде айдауды күтіп тұрған екі бұлшықетті ер адам ерді.
  
  
  Он Үш
  
  
  Жағалау бойымен каноэмен саяхаттау жылдам және тыныш болды. Екі Майя бізді серфингтің шетінде шын жүректен қарсы алды. Олардың айналасындағы біреу бізге айтқан жоқ.
  
  
  Біз тастап кеткен ауылдан үш есе үлкен елді мекен Вигла Чикоға жағаға шықтық. Үйлер тұрақтырақ болып көрінді, ал шығыстан келетін теміржол желілері қаланың сыртқы шекарасында аяқталды. Ескекшілерім мені жергілікті бастықтың үйі деп ойлаған жерге апарып, онымен майя тілінде қысқаша сөйлесіп, кенет мені қарамай тастап кетті.
  
  
  Оның телефоны сұрады, мені мектеп, жалпы дүкен, мәжіліс залы, қойма және т.б. болып көрінетін жалпы ғимаратқа апарды. Телефон бүйірінде тұтқасы бар, ағаштан жасалған корпустағы алғашқы модель болды.
  
  
  Келесі екі сағат Юкатанның астанасы Меридаға жетуге жұмсалды, содан кейін Дэвид Хоук Хрониканың таныс дауысы желіде естілгенше қайталағыштар мен аралық операторлар лабиринті арқылы өтті.
  
  
  Ол эмуға өзінің қайда екенін айтты және эмуға менің қалай жеткенімнің қысқаша нұсқасын берді, біз кез келген уақытта байланысымызды жоғалтып аламыз ба деп қорқып, тез сөйледім.
  
  
  "Маған бұл жерден тез шығу керек", - деді эму оған. "Теміржол бар, бірақ барлық есептер бойынша пойыз күннің толық тұтылуында бір рет жүруі керек".
  
  
  "Мен сені тікұшақпен жақындатамын. Миссияның мәртебесі қандай? "
  
  
  "Чемодандар Гавиота бортына Кюрасаодан келеді. Федор Городин, шамасы, ih штаб-пәтерінде болған және көшеде анда-санда ғана көрінетін Жизовпен операциялардың жетекшісі болып табылады. Нокс Уорновтың басты тұлға екендігі туралы ешқандай дәлел жоқ, бірақ дәлелдер жеткілікті күшті, сондықтан біз оны сенімді деп санай аламыз ". Ол қымсынды, сосын: "Біз Рон Вольштедттен айырылдық", - деп қосты.
  
  
  "Мен мұны естігеніме өкінемін, Ник", - деді Дэвид Хок. Оның, оның дәл осыны меңзеп тұрғанын білді. AX директоры ретінде ол өліммен таныс болған, бірақ оның агент отряды эмуды көптеген адамдар ойлағаннан да тереңірек азапқа салды. "Сен мұнда жалғыз жұмыс істей аласың ба?" - деп қосты ол.
  
  
  "Мен істей аламын, бірақ бұл аумақпен таныс адам болса жақсы болар еді. Бұл жерде қазірдің өзінде қараңғы түсіп жатыр, мен сізге белгіленген мерзімді орындап жатқанымызды еске салудың қажеті жоқ ".
  
  
  "Әрине, жоқ", - деді Хоук құрғақ. "Бір минут күте тұрыңыз."
  
  
  Бірнеше секунд ішінде телефон менің құлағымда үнсіз сықырлады және ол Хоктың жұмыс үстеліндегі компьютерге ақпаратты енгізіп жатқанын білді. Содан кейін ол жауаппен оралды:
  
  
  "ЦРУ-да Веракруста Пилар есімді агент бар. Ол сізбен Бая Бонито қонақүйінде хабарласады ".
  
  
  "Ол?"
  
  
  "Иә, Ник, сенің жолың болған сияқты. Маған бұл қызыл шашты, жақсы жабдықталған деп айтты... қате... барлық қосымша жабдықтармен ". Хоук тамағын тазартты, сосын басқа үнмен жалғастырды. "Сіз Вигия Чиуда тікұшақтың қонуын ұйымдастыра аласыз ба?"
  
  
  "Бұл ғимараттың дәл сыртында алаңқай бар. Тікұшақпен қашанға дейін жібере аласыз?"
  
  
  "Мен Мемлекеттік департамент арқылы жұмыс істеуім керек. Егер олар биіктікте болса, сізде үш-төрт сағатта құс болады ".
  
  
  "Жарайды. Мен оның қону алаңын алаулармен немесе оттармен жарықтандыруға қамқорлық жасаймын. Біз осы егжей-тегжейлерді талқылаған кезде, менің ойымша, қалыпты жағдайда мұндай ақпарат ешқашан жалпыға ортақ телефон желілері арқылы шифрланбаған түрде берілмейді. Жағдайлар, алайда, әдеттегіден басқа ештеңе болған жоқ, жағдайлар қарабайыр болды.
  
  
  "Сізге ақша керек болады", - деді Хоук. "Мен сіздің қонақүйіңізде Орталық Американың әртүрлі валюталарында күтемін. Тағы бірдеңе бар ма?"
  
  
  "Иә. Менің жүк көлігім тұзды суға шомылды, сондықтан мен қолымда қаруды тазалауға арналған жинақ алғым келеді. Балалар 9 мм. оқ-дәрілер ".
  
  
  "Бұл сені күтеді". Желіде үзіліс болғандай болды Hawk қонақ үйі тағы бір нәрсе қосу. Бірақ содан кейін ол жай ғана: "Ник, сен сәттіліктен артықсың", - деді.
  
  
  Менің жұмысым бар еді, оны жергілікті басшы тікұшақтың ескерту шамдарын бағыттауға шақырған кезде. Ол маған көмектескісі келмеді. Вигия-Чиконың тумалары сыртқа аздап дұшпандық танытты ашық бассейн жағалаудағы ауылдағы майяларға қарағанда, бірақ ih ескі дәстүрлермен байланыстар берік болып қала берді. Сирек кездесетін емдік құралдардың ақ халаттылары Юкатанға бейбіт миссиялармен келді, ал адамдар кездесуге құлшыныс танытпады
  
  
  
  
  
  
  біреуі ih ұшатын көліктердің айналасында.
  
  
  Ақырында оған ih көне әдіспен құлықсыз ынтымақтастыққа қол жеткізді. Оларға ақшаны уәде етіп. Жеке жағдайда ол ЦРУ, Мемлекеттік департаменттің ұшқышы біраз ақша табады деп үміттенген. Егер тұрғындар нуды алдап кетті деп ойласа, Чиконың Вигиясына шығу сәл ыңғайсыз болар еді.
  
  
  Келесі бірнеше сағат ішінде мұндай уайымдар оның санасында жасырын болды, өйткені ол ескерту шамдарын орналастыруды басшылыққа алды. Айналада құрғақ қураған ағаштар көп болды, қону алаңын белгілеу үшін шеңбер бойымен алты от жағып тұрды.
  
  
  Оттар тұтанып, алаңқай жарықтандырылған бойда оның sel және штал күте тұрыңыз. Және күте тұрыңыз. Және күте тұрыңыз.
  
  
  Ол Мемлекеттік департаменттің қатысуымен бәрі ойдағыдай болмайтынын білуі керек еді. Мен дыбысты естіген кезде тікұшақтың роторы таң атып келе жатты, ал менің өрт сөндірушілер бригадам кешігуіне риза болмады. Ұшқыш біздің шағын топты байқап қалып, қалың қызыл-қоңыр шаңның үлкен бұлтын көтеріп, өз кемесін ұшырды.
  
  
  Ұшқыштың аты Мартин болатын. Ол мұрны өткір, арық, жас жігіт еді. Ауыл тұрғындары тікұшақпен үлкен күдікпен қарап, топ-топ болып, жеке куәліктерімізді алмастық.
  
  
  "Олар сізбен бірге біраз ақша жіберді деп үміттенемін", - дедім мен.
  
  
  "Ақша? Неге?"
  
  
  "Сигналдық өрттерге көмектесу үшін мен бұл адамдарға біраз ақы төлеуге уәде беруім керек болды".
  
  
  Мартин көзін қысып, жарқыраған аспанға қарады. "Мен сізге ескерту шамдары не үшін қажет екенін білмеймін; толық күнге жуық.
  
  
  "Одан тікұшақпен сұрағанда, - дедім мен салқынқандылықпен, - қараңғы болды. Оның айтуынша, Мемлекеттік департамент тез арада жауап беріп, мені таң атқанша бұл жерден шығарып салады деп үміттенген. Менің кестем өте тығыз, ескі досым.
  
  
  "Ешкім ақша табу туралы ештеңе айтқан жоқ", - деп күңкілдеді ол.
  
  
  Айналамызда тұрған адамдар бірдеңені күбірледі, ол біздің әңгімеміздің мәнін түсінді деп қорықты.
  
  
  "Сіз олар өз ақшаларын әкелдіңіз бе?" Одан сұрады.
  
  
  "Ал... кейбіреулер", - деді ол абайлап.
  
  
  Оның жүйкесі жұқарып бара жатты. "Ендеше кет, тігінші ал! Ол бұл адамдарға ақшаны уәде етті, егер сіз ih алмасаңыз, сүйектеріңізді сындырады деп ойлаймын ".
  
  
  Ренжіген түрімен Мартин артқы қалтасынан ұрылған әмиянды суырып алып, есепшоттарды парақтай бастады. Оны ашуландырып, одан әмиянды алып, әмиянды суырып алды. Вексельдердің сомасы елу доллардан сәл ғана асты. Оны эго ақсақалға тапсырды, ол салтанатты түрде эгоды санады, содан кейін күлімсіремей басын изеді. Ол біздің жолымызды тазалап, көшіп кеткен ауыл тұрғындарымен сөйлесті.
  
  
  Біз тікұшақпен осындай ойынға қатысқан кезде Мартин айтты: "Сіз оларға бәрін беруіңіз керек пе еді? Олар үндістер, бәлкім, жартысына қанағаттанатын шығар.
  
  
  "Мүмкін", - дедім мен. "Мүмкін, олар риза болмас еді - олар сенің тамағыңды найзамен ұрғанша. Бұл сізге жиырма бес доллар тұрады ма?
  
  
  Ол қозғалтқышты өмірге түсіндірместен іске қосты
  
  
  "Уайымдама", - деді эму оған. "Мен сіздің жарнаңыз туралы толық есеп беремін және сізге Мемлекеттік департаменттің тұрақты арналары арқылы өтемақы төленеді. Егер сізде сәттілік болса, сіз Рождествоға дейін ақшаңызды қайтарып аласыз. Мүмкін бұл Рождество емес шығар... "
  
  
  Алғаш рет Мартин сәл босаңсып, тіпті күліп үлгерді. "Жарайды", - деді ол. "Мойындауым керек, бұл жұлдырудағы найзадан арзанырақ. Қайда?"
  
  
  "Веракрус", - деді эму оған, біз секірдік.
  
  
  Он төртінші тарау.
  
  
  Эрнандо Кортес 1519 жылы Веракрусқа жағаға шығып, Мексика жеріне аяқ басқан алғашқы испандық болды. Олармен бірге феррет қаланы американдықтар мен француздар әр түрлі соғыстарда екі рет басып алды.
  
  
  Біз Кампече шығанағымен сырғанап бара жатқанда, ол көзін қысып, күн сәулесі түскен қалаға қарап тұрғанда, қазір Веракрус екені анық болды. кем дегенде, барлық қан мен найзағайға лайық сыйлық.
  
  
  Біз американдық консулдықтың сайтында орналасқанбыз, онда оны түскі асқа тұруға шақырудан бас тартты. Оның, қатты және жабысқақ сезінді, ұйқысыздықтан шаршадым, мен мартинидің кейбір адамдармен шағын сөйлескенін қаламадым. біздің сыртқы қызмет қызметкерлерінің айналасында. Оның қолын Мартинмен қысып, ақшасын қайтарып аламын деп тағы да сендірді де, сыртқы телефон арқылы такси шақырды.
  
  
  Baia Bonito қонақүйіне таксимен бару қаланың көне тас төселген баннерлерінің айналасындағы кейбір ескі үйлерді, сондай-ақ болат және шыны зәулім ғимараттардың жанындағы кең заманауи көшелерді аралап өтті.
  
  
  Менің қонақүйім ескірген, бірақ ыңғайлы, үлкен ауласы аспанға ашық, айналасында үш қатар бөлмелері бар. Оның жүргізушісіне күте тұруын айтып, ішке кірді. Оның атын айтқан кезде дастархан басындағы бір адам маған бөлме кілтін, қалың, мөрленген конвертті және кларнет қорапшасының көлеміндей пакетті берді. Ол конвертті кесіп алып, оны әртүрлі мөлшерде және түрлі-түсті етіп тапты: доллар, песо, кветзал, кордоба, колон, лемпира, балбоа, боливар, гурд, фунт, франк және гильден. Песо оны шығарып алып, жүргізушіге ақшасын төлеп, қолындағы сөмкемен үшінші қабаттағы бөлмесіне көтерілді. Бізге Пилар, ешкімнен басқа хабар болған жоқ.
  
  
  Ол ұзақ бу ваннасын, содан кейін салқын душ қабылдады, содан кейін бұрышты тазалау үшін құрылғының қаптамасын ашты.
  
  
  
  
  
  
  және Люгермен жұмысқа кірісті. Ол Хоктан маған жаңа мылтық алып келуін өтінуі мүмкін еді, бірақ Вильгельмина ескі және сенімді дос еді.
  
  
  Оны Люгер бөлшектеп, барлық бөлшектерін қарап шықты. Ол жақсы сәждеге ие болғандықтан және су өткізбейтін жабынмен қорғалғандықтан, тұзды су металды әлі зақымдаған жоқ. Ол еріткішті әр бөлікте, тіпті кішкене бұрандаларда да қолданды және дақтарды таза ағарғанша тесіктен өткізді. Бөлшектелген мылтық оны түксіз мақта матамен кептірді, сыни бөліктерге тұтқырлығы төмен майлау майымен тигізді және Люгерді қайта жинады. Оны Хоук басқарған снарядтар қорабының айналасына сегіз дөңгелек қыстырғышпен байлап, Вильгельминаны белбеуіндегі қапшыққа тығып қойды.
  
  
  Менің денем ұйқыны қажет етеді, бірақ менің ойым бас тартқан жоқ. Олқылықтарды жабу, жабу жоспарлары болды. Және оның миына үзіліс берген сайын, Ронаның суреті көзге көрінетін. Менің құшағымда қаншама түн бойы сымбатты, икемді денесі бар аққұбаны жұмыстағы басқа серіктесім жоғалтты деп санауға болмайды.
  
  
  "Олар бізге уақыт бөлуге мүмкіндік бермейді, біз сіздің қайғы-қасіретіңізді төгуіміз керек", - деп ойладым мен ашуланып, бөлмені айналып ұшып кеттім. Дастархан басында одан киім-кешек сатып алатын жақын жерде дүкен бар ма деп сұрады.
  
  
  "Иә, аға. Көшенің арғы жағындағы Агиларста тамаша таңдау бар ", - деді клера.
  
  
  «Gracias. Міне, мен келушіні күтемін. Егер ол келсе, айтшы, эй, мені қайдан табуға болады ".
  
  
  Ол көшені кесіп өтіп, Хоуктың бір уыс ақшасын киіміне жұмсады. Барлық қажетті керек-жарақтары бар жаңа костюм киіп, оның қабылдаушысымен тағы бір рет ақылдасып, жайбарақат көше бойымен көше бойындағы кафеге қарай бет алды. Ол кіреберісті тамашалауға болатын үстелге отырды да, от сияқты жанып тұрған, бірақ жағымсыз дәмі жоқ жергілікті бренди бөтелкесіне тапсырыс берді. Бренди ішіп отырып, ол менің сұхбаттасушым Пилар келмейді деп шешкенге дейін қанша уақыт күтуім керек деп ойлады.
  
  
  Осы кезде мойын сызығы бар блузка киген, әдемі кеудесін әрең ұстап тұрған қоңыр шашты қыз үстелдердің арасында тербеліп, менің орныма тоқтады. Ee шашы қара және қалың, сәл бұралған, қоқыстан жаңа шыққан. Нахтың экзотикалық ләззаттарды уәде ететін қара кофе түсті көздері болды.
  
  
  "Сіріңкеге ақша үнемдей аласыз ба?" - деп сұрады ол сәл екпінмен.
  
  
  "Кешіріңіз, мен темекіні тастағаннан бері ih сақтамаймын". Оны эй шақырды.
  
  
  "Өткен жылы мен оны өзім тастауға тырыстым, бірақ ол тек екі жексенбіге созылды", - деп дұрыс жауап берді ол.
  
  
  "Сіз Пилар болуыңыз керек".
  
  
  "Иә. Ал сен Ник Картерсің... оның есімі Киллмастер. Сіздің беделіңіз сізден озып кетті ". "Мен кішіпейілділік танытуым керек пе, әлде кешірім сұрауым керек пе, білмеймін".
  
  
  Оның толық еріндері күлімсіреп бүгіліп қалды. "Ешқашан кешірім сұрауға болмайды. Мен оған отыра аламын ба? »
  
  
  "Әрине. Менің мінез-құлқым бүгінде басқалар сияқты аздап тозған.
  
  
  Пилар маған қарама-қарсы орындыққа отырды. "Сізге біраз ұйықтау керек сияқты", - деді ол.
  
  
  "Бәрінен бұрын бизнес", - деді ол жымиып. "Осы жерде сөйлесе аламыз ба?"
  
  
  Оның әдемі көздері кафедегі жалқаулар мен тротуарда өтіп бара жатқан адамдардың үстінен сырғып кетті. "Бұл кез келген жер сияқты жақсы жер", - деді ол маған иығын қиқаң еткізіп.
  
  
  Оны даяшыға тағы бір стақан сұрауға белгі қойып, Пиларға бренди құйып берді. Сосын одан кенет сұрады: "Сен шашыңа не істедің?"
  
  
  Инстинктивті түрде оның қолы әп-сәтте абдырап, басына қарай созылды, сосын ол жымиды. "Сізге менің қызыл шашты екенімді айтқан болуы керек. Өздеріңіз білетіндей, біздің пошта бизнесімізболып табылады бөліктері сыртқы түрін өзгерту қажеттілігі туындайды. Саған қара түс ұнай ма? "
  
  
  "Оны сүю. Мен ақшаны ұстаймын, сен де қызыл шаш сияқты ерке едің.
  
  
  "Неге, рахмет", - деді де, ұзын кірпіктерінің астынан маған тентек қарады.
  
  
  Бір сәтке Пиларстың бет-әлпеті жоғалып кеткендей болды да, Рона Вольштедттің жұқа бетіне айналды. Оны бір жұтым күшті бренди алып, сурет жоғалып кетті.
  
  
  "Бізде бар жалғыз нәрсе, - дедім мен, - " Гавиота" бортындағы чемоданды алып шыққан қайық. Мен біздің атымызды, қараңғыда бізді анықтайтын сандарды ажырата алмадым. Ол &nb-де тым төмен орналасқан және екі сыртқы қозғалтқышпен жұмыс істейтін ".
  
  
  Пилар ернін тістеп, басын шайқады.
  
  
  "Ондай ештеңе жоқ. Сіз қайықта адамдардың айналасында біреуді көрдіңіз бе?
  
  
  "Жауапты адамның бойы аласа, дене бітімі мықты, мүлде таз болатын".
  
  
  Ол мені тоқтату үшін қолын көтерді. "Қалың, таз адам ба?"
  
  
  "Бұл дұрыс. Сен эгоды білесің бе?"
  
  
  "Мен солай ойлаймын. Кюрасаодағы контрабандашылар тобын басқаратын осындай адам бар. Эго Торио деп аталады.
  
  
  "Эгоды қайдан табуға болатынын айта аласыз ба?"
  
  
  "Мен сені сонда апара аламын. Кюрасао оны біледі, біз тез әрекет ете аламыз ".
  
  
  Бір минутқа ол қарсылық білдірмек болды. Ол Рона сияқты болу үшін қонақүйге бармайды. Бірақ Пилар дұрыс айтты, оның Кюрасаодағы қымбат уақытын сымсыз өткізе алатын, ал уақыт шешуші фактор болды.
  
  
  "Біз қашанға дейін кете аламыз?" Оны айтты.
  
  
  "Біз ертең таңертең ерте балық аулауға үлгере аламыз. Мен оның бәрін реттеймін.
  
  
  "Біз ертерек бастай аламыз ба?"
  
  
  "Жоқ. Және бүгін кешке демалу маңызды. Ертең сен мықты және сергек болуың керек ".
  
  
  Менің ауырған бұлшықеттерім келісті. Бізде тағы бір стақан бренди болды, ол мені қонақүйіме дейін шығарып салды.
  
  
  "Мен сені таңертең алып кетуге келемін, - деді Пилар, - біз әуежайға барамыз".
  
  
  Оны аулада қалдырып, шаршап орнынан тұрды
  
  
  
  
  
  
  менің бөлмеме.
  
  
  Он бесінші тарау
  
  
  Оны күні бойы екінші душтың басында қабылдады және кешкі күнге қарсы жалюзи тартты. Ол жаңа киімдерін шешіп, орындыққа отырғызды. Сосын оны төсекке жалаңаш созып, үстіне жайма лақтырып, төбеге қадала қарады.
  
  
  Өзіңізді жай ғана ұйықтауға мәжбүрлеу әдетте мүмкін емес. Менің денемдегі әрбір жүйке тынығуды қажет етті, ал менің көздерім құм салынған қаптар сияқты болды, бірақ ол ұйықтай алмады.
  
  
  Бір кездері бұрынғы американдық ғалым мен бұрынғы орыс генералы менің елімді қаладан қалаға өшіруге дайындалып жатқан еді. Ертеңнен кейін Нью-Йорк бірінші болып жолға шығады. Оны Веракрустағы қонақүйдегі кереуеттен төсекке ұшып кетпей, ih-ді тоқтату үшін бір жерге жүгіру керек.
  
  
  Бірақ дайындықсыз шайқасқа асығу ақымақтық және қауіпті болар еді. Ал егер Пилар Торио контрабандашысын таба алса, оның миссияны орындауға әлі де жеткілікті уақыты болуы мүмкін. Оның көзін жұмды. Ронаның көзқарасы менің алдымда қалқып, жоғалып кетті, содан кейін қайта оралды.
  
  
  Әулиенің күн сәулесі қызғылт сары жалюзи арқылы бірте-бірте сұр түстің барлық реңктері арқылы өшіп, ақыры қараңғылана бастады. Соған қарамастан менің ойым тыныштала алмады.
  
  
  Төмендегі көшеден шыққан әрбір дыбыс құлағыма ашық естілгендей болды. Көрші бөлмедегі дәретхананы жуу, Ниагара сарқырамасы субұрқағы.
  
  
  Сосын біреу менің есігімді жеңіл қағып жіберді.
  
  
  "Иә?"
  
  
  "Бұл Пилар", - деді жұмсақ ревматизм.
  
  
  Ол қоқыстың айналасынан шығып, орамалын алып, есікті ашты. Пилар кішкентай гүлдері бар қара көйлек киді, ол өзінің бай жерінің төбелері мен аңғарларында бақытты өсіп тұрғандай көрінді.
  
  
  "Кіріңіз", - дедім мен.
  
  
  "Мен сенің ұйықтай алатыныңа шынымен сенбедім", - деді ол ішке кіріп.
  
  
  "Сіздің сұлулығыңыз тек даналығыңыздан асып түседі", - деп жауап бердім мен.
  
  
  "Мен саған көмектесу үшін бір нәрсе әкелдім". Ол ақырын кереуеттің шетіне түсіп кетті.
  
  
  "Таблеткалар?" Одан сұрады. "Мен ешқашан ih қабылдамаймын".
  
  
  Ол маған жалқау күлді. "Жоқ, таблетка емес. Мені."
  
  
  "Ал, - деп жауап бердім мен таңданысымнан кейін, - сіз сөзсіз кереметсіз планшет, және ee-ді жұту қиын емес".
  
  
  Ee әдемі жүзі байсалды, қатайып кете жаздады. "Қалжыңдама", - деді ол. "Біздің екі өміріміз де ертеңгі күні сіздің физикалық жағдайыңызға байланысты болуы мүмкін және..." Міне, ол екі ойлы болды, көздері менің орамал таққан фигурама қарап тұрды. "Мүмкін, ол да бүгін жалғыз өзі тынышсыз демалатын шығар".
  
  
  "Мүмкін", - дедім мен.
  
  
  "Барлығын маған қалдырасың ба?"
  
  
  "Пилар, ол сенің қолыңда".
  
  
  "Биен. Алдымен оның, сенің осында, төсекте жатқаныңды қалаймын ".
  
  
  Ол мойынсұнғыштықпен төсекке жақындады және қазірдің өзінде төмен түскелі тұрған кезде, оның қатты қоңыр саусақтары киген сүлгінің астына түсіп, эго-ны сыпырып алды.
  
  
  "Ол үшін бізге орамал қажет емес", - деді ол батыл түрде. "Өтінемін, өмірге жатыңыз".
  
  
  Оны төсекке жайып, қолын жастыққа салып бітті. Бас сүйегімнің түбіндегі мойныма салқын бірдеңе тиіп, арқамнан ақырын жоғары қарай жылжыды. Ол даршынның аздап иісін сезді. Оның иығынан Пилар алып бара жатқан сөмкесінің айналасындағы кішкентай бөтелкені алып шығып, ішіндегісін омыртқама төгіп жібергенін көрдім.
  
  
  "Даршын майы", - деп түсіндірді ол. "Енді ол сенің басыңды төмен түсіріп, демалуға көмектесуіме рұқсат беруіңді қалайды".
  
  
  - Иә, ханым, - дедім мен күліп. Сыбырлаған жібектей дыбыс естілді. Көзінің қиығымен ол қараңғы жамбастың жарқылына ілінді, және Пилардың барлық киімдерін шешіп алғанын түсінді.
  
  
  Менің ойымды сезгендей, ол салқын, жұмсақ саусақтарының жеңіл жанасуымен көзімді жұмды. "Демалыңыз", - деп күбірледі ол. "Енді сізге тек демалу керек".
  
  
  Содан кейін оның қолдары менің арқама тегіс, кішкентай шеңберлерде жатты, ee саусақтары қатты және ақырын басылды. Ол менің иығыма және кеудеме май жағып, өзіне жағымды дыбыстар шығарды. Ол менің жағымнан Майяның найзасы маған тиген қыртысты тапты, ал саусақтары ауырсынуды сипады.
  
  
  Ол менің беліме май жағып жіберді, қолдары менің терімде хош иісті маймен керемет сырғып кетті. Төмен және төмен, бөкселер мен жамбастың артқы жағында. Менің өкшелерім оның алақанына жатуы үшін тізеңіздегі қуысқа, содан кейін балтыр бұлшықеттеріңізге, Ахиллес сіңірінің бойына тағы біраз тигізіңіз.
  
  
  Пилар майды табаныма ақырын жағып жіберді аяқ, саусағымды саусақтарымның әрқайсысының арасына сырғыту.
  
  
  Менің терім тірі және оның жанасуына өте сезімтал болды. Мен оны кеуектерім арқылы жалаңаш денесінің жақындығын сезгендей болдым.
  
  
  Ол былай деді: "Пилар, мен оның қобалжығанын немесе ұйықтағым келетінін білмеймін. Өтінемін, шешім қабылдаңыз! »
  
  
  "Сабыр ет", - деп ақырын ұрсып тастады ол. "Біз енді ғана бастадық".
  
  
  Сосын ол саусақтарымның арасына домалатып, саусақтарымды бір-бірлеп ұстап алды. Ол бас бармағы мен сұқ саусағымен әр саусағынан жоғары және төмен сырғанап майланған қабық жасады.
  
  
  Содан кейін Пилар әр аяғын қолына алып, мен сүйектердің сынғанын сезгенше илей бастады. Содан кейін ол қайтадан қолдарын аяғыма көтерді, оның тәжірибелі саусақтары бұлшық еттерін қысып, қысып, манипуляциялап, ауырсынуды созып жіберді.
  
  
  Менің дәндеріме ерекше назар аударылды. Әр бөксесінде бір қолынан ұстап, ол еңкейіп, әйелге таңғаларлық күшпен ұстады, қолдары ырғақты түрде өкшесінен саусақтарының ұшына қарай домалап кетті.
  
  
  Пилар төсек сәл салбырап тұрғанда
  
  
  
  
  
  
  менің аяғымнан табылды. Осы позицияның айналасында ол алға еңкейіп, икемді саусақтарын арқамнан сипап, кернеулі бұлшықеттерді сиқырлы түрде босаңсытады.
  
  
  Ол менің иығыма және мойныма массаж жасау үшін алға қолын созған кезде, оның тербеліп тұрған кеудесінің емізіктері маған тигенін сезді. Енді оның қолдары менің жалаңаш арқамнан иығымнан аяғыма қарай сырғып кетті.
  
  
  "Енді төңкеріл, - деді ол, - мен оны екінші жағынан жасаймын".
  
  
  "Мен оны көтере аламын ба, білмеймін".
  
  
  "Уайымдама, оған сенімдімін, сен Николайға шыдайсың".
  
  
  Оның арқасына аударылды.
  
  
  Пилар күрсінді. "Неге, Ник, сен оны босаңсыттың деп ойлады!"
  
  
  "Тігінші ал!" Оның, мүмкіндікті пайдаланып, менің жалаңаш массажистіме қарап күлді. Ee былғары жылтыратылған мыс сияқты болды - тегіс және мінсіз. Оның кеудесі толып, піскен болатын. Олар төмен түсіп, кейін кенет көтерілді. Оның тар белі мен дөңгелек, қатты жамбастары құмыраның нәзік жарқылымен жарқырап тұрды.
  
  
  Ол тумбочкасынан бір құты май алу үшін әдемі еңкейіп, қолын жайып, маған эго шашып жіберді.
  
  
  "Уайымдама, - деді ол менің ойымды қайта оқығандай, - ештеңе аяқталмай қалмайды!"
  
  
  Сонымен, енді ee оның қолына бағынды. Көз жұмылды - басымда алаңдатарлық суреттер пайда болған жоқ. Менде салмақсыздық сезімі пайда болды, менің денем осы білімді саусақтармен басқарылатын кеңістікте ауытқып кеткендей болды. Оның иристен жасалғандай көрінді... керілген, керілген, беріктік шегінің бір долларына дейін керемет керілген.
  
  
  Оның көзі кенет ашылып, Пиларстың қолынан ұстап алды. "Бұл жеткілікті", - дедім мен. "Біз массаждың шегіне енді ғана жеттік. Сенде басқа таланттар бар ма? »
  
  
  Пилар маған жалқаулықпен мазақ етіп күлді. Оның аузы мені мәңгілікке жауып тастаған кезде, мен керемет ләззаттың соққысына ұшырадым.
  
  
  Біраз уақыт бойы мені кішкентай барқыт тесік арқылы елестете алмайтын ләззаттар әлеміне тартып жатқандай болды. Сосын азаттық дүмпулері мені басып кетті. Ал көп сағаттың ішінде алғаш рет ол қаңырап бос қалды бізді ойларымыздан, сезімдерімізден, бос жерде жүзіп, терең ұмыту құдығына қарай жүзіп кетті.
  
  
  Оны жанымдағы жылы, жанып тұрған денесі тартып, екеумізді де жаймамен жауып тастады.
  
  
  Бір минуттан аз уақыт өткен соң, оны көптен бері аңсаған арманым мені даршын иісі аңқыған жылы құшағыма орап алды.
  
  
  Он алтыншы тарау
  
  
  Ол таң атқанда барлық ескі бөлшектер тефлонмен қапталған жаңа тұрақты престеу компоненттерімен ауыстырылғандай сезіммен оянды. Жуынатын бөлмеде судың шашырауы мен испан тілінде ән айтатын әйел дауысы естілді. Ол қоқыстың айналасынан шығып кетті де, жақындады күні және оны итеріп жіберді.
  
  
  Бөлмеге бу легі кіріп кетті. Мөлдір душқа арналған перденің артында оны Пилардың әдемі денесінің сұлбасы Панчо Вилла заманынан бері сабындап, ән айтып жатқанда көре алды. Ара-тұра шымылдық оның терісіне жабысып, кәмпит қорабындағы целлофан терезе сияқты жылтыр бетін ашып тұратын.
  
  
  Ол сол жерде бір минут тұрып, тамашадан ләззат алды, сосын шымылдықты ұстап, бір жаққа итеріп жіберді.
  
  
  Пилар орындауға рұқсат жалауын желбіретіп, инстинктивті әйелдік қимылмен қолын жауып тастады. Содан кейін ол қолын төмен түсіріп, душтың астында күлімсіреп отырды, ал денесінің төбелері мен ойпаңдарынан ағып жатқан су ee-ді итбалық сияқты жарқыратып жіберді.
  
  
  "Қайырлы таң, керидо", - деді ол. "Бұл оның сіз емес, оның жалғыз бағдарламасы деп үміттенемін". Оның көздері менің денемді шарлап кетті. "Сіз әрқашан осы күйде оянасыз ба?"
  
  
  "Мұның бәрі көрші бөлмеде кімнің душ қабылдағанына байланысты".
  
  
  "Жақсы ұйықтадың деп үміттенемін".
  
  
  "Бөрене сияқты. Егер әлем сіздің бұл ұйықтататын дәрі туралы білсе, біз соңғысын барбитураттар арқылы көреміз.
  
  
  "Жағымпаз. Отыр, мен сенің арқаңды сабындаймын.
  
  
  Оның, душқа кірді, Пилар мені бұрды. Ол қолын сабындады, бірақ менің анатомиямның ол сабындаған жері, әрине, менің арқам емес еді. Ол, бұрылып, оған қарады, екеумізге де су шашылды. Мен оны алғаш рет оның қандай ұзын бойлы қыз екенін түсіндім.
  
  
  "Менің ойыма келеді, - дедім мен, - мен сізден көптеген тапсырыстар аламын. Менің өзіме алатын кезім келді.
  
  
  -Сен не айтқың келді, керидо? ол алға еңкейіп демін шығарды, сол керемет кеуделер маған қарай тербелді.
  
  
  Оны қолының астына алып, Пилар оны көтерді де, Е.Е.-ді өзіне жақындатты. Содан кейін мен оны әрі қарай бір дюймнің бір бөлігіне түсірдім.
  
  
  Қолдары кеудемді құшақтап, кеудесін маған қаратып, бізді жақындастырған кезде ол аздап қуанған дыбысты шығарды. Біз баяу, толқынды, қимылсыз биді бастадық, жаным, Пилар есінен танып қалған әйел сияқты дірілдеп, дірілдегенше ырғақты біртіндеп арттырдық. Кенет ол айқайлады, оның дауысы судың бірсарынды даусымен тесілді.
  
  
  Содан кейін біз бірге тұрдық, бұл біздің денемізді жууға мүмкіндік берді.
  
  
  Біз тез киініп кеттік, содан кейін дәмді хуэво ранчеросымен таңғы ас ішу үшін жақын маңдағы кафеге бардық. Біз эгоды мексикалық сырамен жудық, ол тіпті таңғы ас кезінде ащы мексикалық кофе-фиден де жақсырақ.
  
  
  Такси бізді Aeropuerto Nacional-ға апарды, онда біз шағын ұшақта осындай ойын ойнадық. Біз алты отызда ұшып кеттік. Екі сағаттық уақыт айырмашылығымен біз Кюрасаоға түске таман қонар едік.
  
  
  Біз ұшқан кезде
  
  
  
  
  
  Юкатанның бейбіт жасыл желегінде және Кариб теңізінің көгілдір көгілдір теңізінде ол бірнеше сағат бұрын емес екенін байқамай есіне алды. ол, ондағы өмірі үшін күрескен.
  
  
  Өзара келісім бойынша Пилар екеуміз сапар барысында сөйлеспеген сияқтымыз. Бүгін таңертең біз жай ғана өмірден ләззат алатын еркек пен әйел едік, ал ең үлкен қиындығымыз таңғы асқа не жеу керектігін шешу сияқты басқа дос едік. Бірақ қазір біз белгісіз қауіп-қатерлерге бет бұрған екі кәсіпқой болдық, мен ешқашан оралмайтынымызды білемін. Шағын әңгімелесуге уақыт болған жоқ. Біз жеке ойымызға батып, тыныш отырдық.
  
  
  Дауысы ұшқыш тыныштықты бұзды. "Олар сіздің айналаңызда, борт жағындағы аудиторияда, енді Аруба аралын алда көре алады. Аруба - Нидерландтық Антиль аралдарын құрайтын үш аралдың ішіндегі ең кішісі. Кюрасао шығысқа қарай тағы елу миль жерде. Біз түсуді бастаймыз және шамамен он бесте қонамыз. минут ".
  
  
  Ұшқыш бізге Кюрасаоның ауа-райы жағдайлары туралы айтып бергенде (әдеттегідей тамаша), мен Арубаның сырғанап бара жатқанын көрдім. миммо АҚШ. Арасындағы бұғаздар Кюрасао, ақ желкенді қайықтармен және көптеген ұсақ қоңыр аралдармен тұрақты тұрғындары жоқ, бірақ оларды кейде балықшылар пайдаланған.
  
  
  Біздің ұшақ Плесман әуежайына қонды және біз астана Виллемстадқа бес мильдік жол жүру ақысын таптық. Кабина ескі "ТЖМ" болды, төбесі ашық аспан астында пайдалануға болатындай етіп алынып тасталды.
  
  
  Жүргізуші әңгімешіл кішкентай адам еді, ол бізге қысқа сапарымызда барлық жергілікті өсек-аяңдармен жабдықталғанын айтуды жөн көргендей болды. Мен ер адамның айтқанына көп мән бермедім, бір сөйлем менің санама мұз балтасы сияқты еніп кеткенше.
  
  
  "Бір минут күте тұрыңыз", - деді оның жүргізушісіне. "Сіз көйлекті жұлып алған аққұба туралы не айттыңыз?"
  
  
  Ол менің қызығушылығымның оянғанына риза болып, орнында үлкен күлімсіреп бұрылды. "О, иә, аға. Екі күн бұрын балықшылар айлағында толқулар көп болды. Қайықпен жалғыз өзі сары шашты ханыммен оралды. Ол құтқару гиллетін киіп, оны алып келген кезде есін білмесе де, оны суда ұстап тұрды. Өте біртүрлі, өйткені бізде бір қайық апатқа ұшыраған жоқ ".
  
  
  "Ол қазір қайда?" Ол, араша түсті,
  
  
  "Балық аулау мекемесінен белгілі болған кезде, көп ұзамай әйелдің күйеуі келіп, оны өзімен бірге алып кетті".
  
  
  "Ее күйеу?" - оны қайталаңыз.
  
  
  "А, иә. Ол аю тәрізді, кейде сиыр етімен бірге жүзетін үлкен адам ".
  
  
  Городин! Ол мені немесе Ронаны &nb сайтынан таба алмаған соң Кюрасаоға қайтып келген болуы керек. Нысанның айналасына балықшылар әкелгені туралы хабарлама келгенде, ол сол жерде күтіп тұрғаны сөзсіз. Бұл екі күн бұрын болған. Оны Ронаның әлі тірі болу мүмкіндігі есептеді. Бұл ұзақ ату болды: "Сіз ер адамның қайда екенін білмейсіз... оның күйеуі... әйелді алып кетті ме?" Одан сұрады.
  
  
  - Жоқ, сеньор, бірақ менің досым, балықшы Саба саған айтатын шығар. Ол ханымды көйлегінен суырып алған ол ".
  
  
  "Сіз мені Сабаға апара аласыз ба?"
  
  
  "Енді, сеньор?"
  
  
  "Қазіргі уақытта." Оны ісінген әмиянының айналасынан он гильден купюрасы суырып алып, жүргізушіге берді. "Және мұны тез жаса".
  
  
  "Бес м", - деді ол ақшаны минутына салып.
  
  
  Бес минутта, бір секундқа жуық уақыт ішінде біз тар көшелер лабиринті арқылы Виллемстадтың сыртындағы балықшылар айлақтарына бардық, жүргізуші үнемі сүйенетін мүйіз арқылы жолды тазарттық. Біз кенеттен түтін басқан бір үлкен терезесі және "Ванворт баспанасы" деп жазылған тозған бояу белгісі бар қаңқалы үйдің алдындағы жағалауға тоқтадық.
  
  
  Көлікті айналып шыққанда, ол менің жеңімді тартып алғанымды сезді және Пиларды ұмытып кете жаздағанымды түсінді.
  
  
  "Ник, аққұба... бұл сенікі Рона ма?"
  
  
  "Бұл болуы керек."
  
  
  "Ал сен не істейсің?"
  
  
  "Қолымнан келсе тауып ал". "Қолыңнан келсе тауып ал".
  
  
  "Бірақ бізде Ресейдің елді мекені бар".
  
  
  Егер Рон болмағанда ешқандай миссия болмас еді. Ол бізге анықтама берген, енді ол бізді Городинге апара алады. Сонымен қатар, ол біз сияқты білімі бойынша қауіпті жұмыс емес еді. Егер ол қазір Городиннің қолында болса, Эй қорқынышты баға төлеуі керек. Ол оны табуға тырысуы керек. эй оған көп қарыздар ".
  
  
  "Эй, сенің қарызың жоқ", - деді Пилар. "Сен оны тапсырмаларды орындауға мәжбүрлемедің. Ал уақыт ... бүгін қай күн екенін білесің бе?
  
  
  "Иә, мен оны білемін. Ертең соңғы мерзім ".
  
  
  "Ол туралы ұмыт, Ник. Менімен бірге жүр, мен сені Ториоға апарамын. Біз эгоды осы жерден алыс емес жағалауда табамыз ".
  
  
  Оның Ванворт ғибадатханасының есігінің алдына тоқтады да, Пиларстың бетіне қарады. Ол сөйлей бастағанда менің дауысым суық болды. "Шешім менікі, мен оның эгосын қабылдадым. Сен менімен жүресің бе? »
  
  
  Бір сәтке ол маған бір көзқараспен қарады, сосын басқа жаққа қарады. Ол қолын созып, менің қолыма тигізді. "Кешіріңіз, Ник. Сіз өз ар-ұжданыңызға сай әрекет етуіңіз керек. Мен саған не сұрасаң да көмектесемін. "
  
  
  Оның қолын қысып, есіктен кірді.
  
  
  Он жетінші тарау
  
  
  Vanworth's Hideaway туристік бар емес еді. Сергей күңгірт, ауасы көгерген. Қабырғаларға сыра мен саясаткерлерді насихаттайтын плакаттар ілінген. Едендегі линолеум лакталмаған жолақтың алдыңғы жағындағы жолақтағы жалаңаш ағашқа дейін сүртілді.
  
  
  Клиенттер балықшылар мен матростар болды.
  
  
  
  
  
  көптеген халықтардың. Және барлық ер адамдар. Әңгімелесулер мен стақандардың сыңғыры кенет тоқтап қалды, келушілер Пиларды байқап қалды. қысқа лимон сары көйлекпен керемет көрінді.
  
  
  Үстелдің артында жейденің қысқа жеңдерінің астынан қауын тәрізді бицепстері шығып тұрған, аяқты голландиялық адам отырды.
  
  
  "Мен Саба есімді балықшыны іздеп жүрмін", - дедім мен.
  
  
  Кішкентай голландиялық көздер менің үстімнен жәндіктер сияқты жүгіріп өтті. "Ол осында деп кім айтты?"
  
  
  "Эго басқа такси жүргізушісі. Бұл Гудзондағы.
  
  
  Ол үлкен басын екі жақтан екінші жаққа шайқады. "Мен үшін ештеңені білдірмейді".
  
  
  Екі қолын штангаға қойып, оның бетін оған қаратып қойды. "Мистер, менің ойын ойнауға уақытым да, түсіндіруге де уақытым жоқ. Бірақ мен сенің мынаны білгеніңді қалаймын: егер сен маған бес секундтан кейін Сабаны көрсетпесең немесе эго оны қайдан таба алатынын айтпасаң, мен оны осы бардан өткізіп, ревматизмге шалдыққанша сүйектеріңді сындырамын ".
  
  
  Голландиялық менің байсалды екенімді білді. Эго қызаруы бозарып кетті. "Ана жақта", - деп айқайлады ол. "Біреуі қабырға жанындағы стендте".
  
  
  Оны бардан бұрып жібергенде, тағы да шуылдай бастады, барлығы Пиларға қарап әлек болды.
  
  
  Кабинадағы жалғызбасты ер адам Виргин аралдарының қара нәсілді тұрғыны болған.
  
  
  "Саба?" Одан сұрады.
  
  
  "Негізі, досым. Отыр. Ханым да солай. Спектакльдердің эгосында музыкалық бөлім британдық болды, ал кейбіреулері Вест-Индияның кейбір бөліктерінде еститін калипсо-әуезді болды. "Сіз Хансты Құдайдан қорқуыңыз керек, эгоды осылай шегінуге мәжбүрлеуіңіз керек".
  
  
  "Мен екі күн бұрын әкелген әйеліңіз туралы сұрағым келеді. Сен теңізде тапқанды ".
  
  
  - Әй, сары шашты ханым. Өте әдемі. Ол бізге сөз айту үшін оянбайды. Өте, өте шаршадым. Теңіз сенің күшіңді сарқып жатыр. Бірақ эй ренжітті деп ойламаймын. Ештеңе бұзылған жоқ ".
  
  
  "Ал ер адам оны алып кетті ме? Оның күйеуімін деп кім айтты?
  
  
  "Ой-хо, мүмкін ол оның күйеуі емес шығар", иә? Мен таң қалмаймын. Ол күйеуі деп қателескен сары шашты ханымға ұқсамайды. Тым дөрекі, тым ұсқынсыз. Жігітсің бе, досым?
  
  
  "Жоқ, бірақ ол әлі жоқ, бірақ оны алып кеткен адам, әрине, жоқ. Оның оны қайда апарғанын білесің бе?
  
  
  "Иә, мен оны білемін. Мен оған эмге Королеваның ауруханасына баратын жолды айтамын. Ол ешқашан мин емеспін дейді, ол ханымды достары бар жерге апарады. Ол олардың оған қамқор екенін айтты. Сондықтан мен оның қайда бара жатқанын бақылап отырмын. Ол қызды тағы екі ер адаммен бірге моторлы қайыққа отырғызады. Олар саяхаттайды Кішкентай ит, жағадан он екі миль қашықтықтағы кішкентай арал. Кішкентай иттің үлкен тастарынан басқа ештеңе жоқ. Үлкен тастар мен балықшылар үйі. Балықшылар бұл жерді енді пайдаланбайды. Мылтық ұстаған жігіттер қазір барлығын қорқытып жатыр.
  
  
  "Кішкентай итке қалай жетуге болатынын көрсете аласыз ба?" Одан сұрады.
  
  
  "Әрине. Доктарға түсіңіз, сіз бұл жерді көре аласыз. Жүр, мен саған көрсетемін.
  
  
  Қара нәсілді адам орнынан тұрып, дүңгіршектердің арасынан шығып кетті. Пилар біздің артымыздан көшеге шықты да, бірнеше тік блоктар арқылы жарқыраған судың арғы жағындағы Саба жалғыз тұрған жағалауға қарай, қоңыр жартастардың айналасындағы ойыс болып көрінген жерге түсті.
  
  
  "Кішкентай ит", - деді ол. "Ұзындығы 500 метр, ені 200 метр болуы мүмкін. Қайықтың қонуы үшін жалғыз қауіпсіз орын - екінші жағынан. Бұл жерден көруге болмайды.
  
  
  "Маған жылдам жүретін қайық керек", - дедім мен. "Сіз маған жалға беретін біреуді білесіз бе?"
  
  
  "Әрине. Менде контрабандашылар мен полициядан басқа айлақтағы ең жылдам қайық бар. Ол сенен көп ақша алады, бірақ сен өз ақшаңды аласың ".
  
  
  "Жарайды." Ол, Пиларға бұрылды. "Енді мен одан сен үшін өте қиын болатын нәрсені жасауыңды сұраймын".
  
  
  "Не болды, Ник?"
  
  
  "Мені күт. Күте тұрыңыз, егер мен қараңғыға оралмасам, Вашингтондағы Дэвид Хокқа айтып, эмге білгеніңіздің бәрін айтыңыз ".
  
  
  "Ble ол сенімен бірге жүре ме? Мен оны қайықпен басқара аламын. Мен оған әртүрлі жолдармен көмектесе аламын ".
  
  
  - Жоқ, - дедім мен нық тұрып. "Бұл менің жұмысым, мен сенің осында қалғаныңды қалаймын".
  
  
  "Иә, Ник", - деді ол әр түрлі мойынсұнушылықпен.
  
  
  Оның қолын қысып, Сабаның соңынан доктарға қарай жүрді, сонда біз эго табамыз, екіншісі қайықта. Бұл ұмтылыс екені белгілі болды жылдам қайық, оны мақтан тұтатын екеуі мұқият күтіп ұстады. Бұл адам бейтаныс адамға өзінің мақтанышы мен қуанышында ұшып кетуіне жол беруден қатты алаңдамады, бірақ эгоға қарсылықты азайту үшін жеткілікті гильдендер қолдарын ауыстырды. Қозғалтқыш алып "Эвинруд" болды, ол бірден өмірге келді, және көп ұзамай ол жеңіл бұғаз арқылы Кішкентай итке қарай жүгірді. Ол тым жақындамас бұрын, оны жартасты аралдың айналасында кең шеңбер жасады. Қиыр жағалаудағы кіреберісте кабиналары бар қайық порт-бардың боялмаған жеріне байланған болатын. Пирс үшін ағаштан жасалған саятшылық болды. Түтіннің айналасында бозғылт сұр түтін айналды.
  
  
  Оны "Эвинруд" тұншықтырып өлтірді, содан кейін саятшылықты және оның айналасындағы жартастарды тіршілік белгілерін тексерді. Болған жоқ. Сондықтан мен моторды қосып, аралдың айналасына оралдым.
  
  
  Оның жартасты жағалауды кезіп жүрді, арғы жағында мен қонуға болатын жерді сұрадым. Тісті шыңдар жердің ортасындағы қандай да бір үлкен толқу ih-ны мұхит түбінен ұшырып жібергендей, он бес-жиырма фут биіктікте көтеріледі. Ақыры оны бір-екі шығыңқы тастардың арасынан тар су сынасы қағып кетті, мен қайықты сығып үлгердім. Оның қауіпсіздігін қамтамасыз етіп, жартастарға көтеріліп, аралдың қарама-қарсы жағындағы кабинаға қарай бет алды.
  
  
  
  
  
  
  
  Қозғалыс ең жақсы жағдайда баяу жүрді және Городин бақылауды орнатқан жағдайда ол абайлап қозғалды. Жиырма минуттан кейін ол өмірдің жатуы және саятшылыққа қарауы мүмкін ыңғайлы нүктеге жетті. Мұнда ол мұхит жағындағыдан үлкенірек болып көрінді және екі бөлмеге бөлінгендей болды. Оны көруге болатын жалғыз терезе болды тек саңылаулары бар тақталармен кептеліп қалды. Әлі күнге дейін адам өмірінің ізі қалмаған, тек ауада таралатын түтін. Енді ол түтіннің төменгі жағында тұрған кезде оны жағымсыз иіс байқады. Бәлкім, оның жан дүниесінде оның не екенін білген шығармын, бірақ мен оның бұл ойынан бас тартып, артынан біреу қарап қалса, терезеден қарап қалмауға тырысып, лашыққа қарай жорғалап шықтым.
  
  
  Мен оның кабинасына еш қиындықсыз жеттім де, тақтаймен жабылған терезенің астына еңкейдім.
  
  
  Мұндағы сасық иіс қатесіз болды. Бұл күйдірілген ет пен адам шашының иісі еді. Оның тістері қысылып, Рона Вольштедтпен не болуы мүмкін екендігі туралы ойша суретті өшіруге тырысты. Кабинаның ішінен ашулы, әрең басылған дауыс шықты. Бұл Федор Городиннің ауыр дауысы еді.
  
  
  "Сен маған және Картерге көп қиындық көрдің", - деді ол. "Бірақ сен менің кешіріміме әлі де лайық бола аласың. Сізде ақпарат бар, Маған бұл ақпарат керек. Қарапайым алмасу. Ал шын мәнінде, сен өзің сияқты математикадан сендіруге соншалықты дарынды адамды қалай жоққа шығара аласың? »
  
  
  Оның басын ақырын көтеріп, тақталар арасындағы кеңістікті қысып жіберді де, Городиннің дауысы жалғасты.
  
  
  "Біз Картердің суға батпағанын білеміз. Эгоның Юкатандағы Майя балықшылар ауылында жағаға жеткізілгені туралы мәліметтер бар. Оның үстіне, біз эгоды бақылай алмадық. Төтенше жағдайда сіз онымен байланыса алатын байланыс нүктесі болар еді. Ол, маған оның қайда екенін айтқаныңды қалаймын ".
  
  
  Енді ол бөлмені терезе төсеніштері арқылы көре алды. Ағаш орындықта, қаланың жанында Рона-Вольштедт отырды. Веб-арқан оның беліне байланып, қолдарын бүйірлеріне байлап, орындықтың артқы жағында ұстап тұрды. Ол круиздік кемеден суға түскенде киген шалбарының бір бөлігін ғана киген. Белінен жоғары ол жалаңаш, кішкентай, жақсы қалыптасқан кеудесін ашты. Көздері қызарып, шаштары күңгірттеніп кетті. Ол сөйлеген кезде бұл алыс, шаршаған дауыс еді.
  
  
  "Байланысатын адам болған жоқ", - деді ол.
  
  
  "Сен ақымақсың, ақымақсың", - деді Городин. "Мен сізге не айта алатынымды білуіңіз керек. Айқайлаған азапта қазір немесе кейінірек бейбіт. Қалай болғанда да, мен оны Картерден табамын. Ол қазірдің өзінде менің ең жақсы адамдарымның кейбірін өлтірді және ол тірі қалған әрбір минут сайын біздің жоспарымызға қауіп төндіреді. Енді - тағы да - Ник Картерді қайдан табуға болады?
  
  
  "Мен оның қайда екенін білмеймін", - деді Рона шаршап-шалдығып.
  
  
  "Менің бұдан артық шыдамым жоқ", - деп айқайлады Городин. "Ал енді мен оған шыдамы таусылған адамдармен не болып жатқанын көрсетемін".
  
  
  Үлкен орыс шетке шегініп, мұржаның айналасынан түтіннің көзі табылды. Үлкен темір қуырғыш табада көмірдің айналасындағы ыстық үйінді жанып тұрды. Ұзын құралдың резеңкемен қапталған тұтқалары көмірдің айналасына шығып тұрды. Городин тұтқаны абайлап ұстап, құралды суырып алды. Бұл ұзын, үшкір мұрынды тістеуіктер еді. Ол ih-ді Ронаға көрсеткенде, тістеуік күңгірт қызғылт сары түспен жанды.
  
  
  "Сіз бұл әдіс туралы естіген шығарсыз", - деді ол.
  
  
  "Ет бір уақытта денеден шымшып шығады. Әйелдің нәзік кеудесіне ерекше назар аударылады. Сіз біраз уақыт өмір сүресіз, бірақ сол уақыттың әр сәтінде өлуіңізді өтінесіз ".
  
  
  Ронаның көзқарасы гипнозды түрде тістеуіктің жылтыр ұштарына орналасты. "Бірақ мен ештеңе білмеймін, - деді ол көзіне жас алып, - мүлдем ештеңе білмеймін".
  
  
  Городин оны елемеді. "Мен сізге сұрақтарыма жауап беруге тағы бір мүмкіндік беремін", - деді ол салқын түрде. "Онда біз бастаймыз".
  
  
  Ол өзінің іс-қимыл жоспарын ойластырды. Городина оны терезе жақтауларынан атып өлтіруі мүмкін еді, бірақ қараңғы бөлмедегі көлеңкеде оны жақын маңдағы қабырғаға қарсы тұрған тағы екі адам көрді. Олар міндетті түрде қаруланған болады және Ронаны кабинаның бұрышынан сыртқа қарай жүрмес бұрын өлтіруі әбден мүмкін. күн. Басқа есік, ашық, терезеге қарама-қарсы, екінші бөлмеге апаратын сияқты. Бұл көмектеспеді. Егер бөлмеде терезе болса, эго оны пышақтап тастайтын еді.
  
  
  Ол мүмкін болатын жоспарды ойлап табуға тырысып жатқанда, Городин қысқыштарын көмірге салып, менің бағытыма бұрылды. Ол көзге көрінбейтін адамдардың біріне айтқан кезде оның түрі жоғалып кетті: "Эгоды осында әкел. Мисс Волстедтке, егер ол бізбен ынтымақтаспаса, не нәрсеге сене алатынын көрсетіңіз.
  
  
  Менің тереземнің алдынан қысқа шашты славян жігіті өтіп бара жатты, оның басын қайта көтергенде, қарсы жақтағы есікті ашты. Күйген еттің иісі уланған газдай төгілді. Славян бір минуттан кейін еденде Ронадан бірнеше фут қашықтықта тұрған бірдеңені сүйреп қайтып келді.
  
  
  Едендегі жаратылыс басы, денесі, екі қолы және екі аяғы бар адам кейпінде болды. Ер адам бұл туралы басқа ештеңе айтқан жоқ. Ет пен бұлшықь жыртылып, күйіп, жыртылып, бас пен дененің барлық бөліктерінен ажыратылған. Еш жерде мұндай орган жоқ сияқты көрінді
  
  
  
  
  
  
  пішіні бұзылған жоқ. Көптеген жерлерде сүйектер еттің саңылаулары арқылы көрінді, ал жәндіктер қан мен басқа да дене сұйықтықтарынан ағып жатты.
  
  
  Еріндер толығымен жұлынып, бас сүйегіне ұқсайтын жалаңаш тістердің бетін қалдырды. Бір көз бар жерде енді дымқыл, қарайған тесік қана қалды.
  
  
  Ең сорақысы, бұл адамның қалдығы тірі еді.
  
  
  Рона аузын тығындап, басқа жаққа қарады, бұл елес дірілдеген қолымен еден тақталарын аянышты түрде қырып жатқанда.
  
  
  "Сіз ескі досыңыздан бұлай бас тарта алмайсыз", - деді Городин. "Немесе сіз әдемі жас Бористі танымайтын шығарсыз."
  
  
  Рон дірілдеп жылап жіберді.
  
  
  "Біз эгоды ес-түссіз, бірақ әлі тірі деп таптық", - деп жалғастырды Городин. "Біз оны тірілттік. Біз сынақтар алдында оған қамқорлық жасап, эгосын тамақтандырдық. Содан кейін ол тым табанды болмай, ақшасын төледі, мен оны мойындаймын, ол қарызынан жалтарған кезде және сізге және Картерге қашуға мүмкіндік берді. Кенет көтеріліп, шталдың эго дауысы қаттырақ. "Ал енді сенің уақытың келді. Маған Ник Картер керек, сен маған эгоды қайдан табуға болатынын айтасың.
  
  
  "Мен... мен білмеймін", - деп жылады Рона.
  
  
  Городин орысша қарғыс айтты да, тістеуіктің резеңке тұтқаларына қолын созды.
  
  
  Стюарт маған берген алты түтін шары бар су өткізбейтін түтік менің қолымда болды. Қалай болғанда да, мен түйіршіктердің айналасына жарқыраған көмірге лақтыруға тура келді. Бұл оңай қашықтық болды - мәселе түйіршікті торлы терезе арқылы жіберу болды. Маған үрлемелі мылтық керек болды, ал сурет басына түскенде, оны көйлек қалтасының айналасындағы шарикті қалам тез тартып алып, қақпақты бұрап алды да, ішіндегі картриджбен бірге эгоды лақтырып жіберді. Нәтижесінде менде диаметрі үш жарым дюйм болатын түтік қалды, оның бір шеті тар, ал екінші жағы түтін түйіршіктерін қабылдауға жеткілікті кең. Ол оқты қаламның миына лақтырып, терезе тақталарының арасына тығып, зымыранның траекториясы дәл болатындай етіп мұқият реттей бастады.
  
  
  Енді Городин Ронаға жақындады. Екі қолында тістеуік ұстап, ол қызыл-ыстық қысқыштарды оның сол жақ емізігіне басты. Олар оны жасады, кішкене қолдан жасалған үрлемелі мылтық, жарқыраған көмір. Менің бірінші әрекетім мінсіз болуы керек, өйткені мен екіншісін әрең жасай аламын.
  
  
  Ол терең дем алып, ернін түтіктің ұшына басып, жарылғыш пуфпен дем шығарды.
  
  
  Доп көмір мен есекке ыстық көмірдің үстінен ұшып, саңырауқұлақтардың дәмді ысқырығы мен түтінімен ұшып, бозғылт, тұншықтыратын түтінін бөлменің түкпір-түкпіріне жайып жіберді.
  
  
  Стюарттың тапқырлығына батасын беріп, бетперде киген орамал оны суырып алып, мұрны мен аузын жауып тастады. Оны кабинаның бұрышына бұрып, есікті иығымен ашты. Ол дірілдеп, сосын қатты тепкенде жарылып кетті.
  
  
  Қолында Люгері бар саятшылыққа кіріп бара жатқанда, оны Городиннің сүрініп, көрші бөлменің есігінен ұшып бара жатқанын көрді, ал адамдардың эго-сының айналасындағы біреу соқыр түрде өзінің автоматына нысана алғысы келеді.
  
  
  Оны атып тастады, ол құлап түсті. Ол әлі де еденнен автомат алуға тырысты, сондықтан оны тағы бір рет атып жіберді, ол қозғалуды тоқтатты.
  
  
  Бастапқыда бөлмедегі екінші адам маған ыстық тістеуікпен шабуылдады, содан кейін ол ih-ді Городинді құлатқан еденнен көтерді. Оның басына эму оғы тиді, сосын Ронға қарай жүгірді де, оны тез босатты. Жөтел арасында эй менің атымды шығарып алды.
  
  
  "Ник?"
  
  
  "Шындығында", - дедім мен. "Сабыр ет, ол сені бір минуттан кейін бұл жерден алып кетеді".
  
  
  Рону оны сыртқа шығарып, жерге түсірген кезде Платенің маскасы менің РТА-дан сырғып кетті. Мен оны көзім тазарғанша күттім, сосын Қалаға қайттым.
  
  
  Ол Бористің дірілдеген сүйектерінен өтіп, лашықтың екінші бөлмесіне өтті. Бос. Тақтамен қапталған терезе болды, бірақ ол қағылды. Ол айналадағы жартастарға қарады, бірақ Городинді көрмеді.
  
  
  Ронаның алыстағы айқайы мені терезеден лақтырып жіберді. Ол кабинадан қайта жүгіріп шығып, алдыңғы есіктен шығып кетті. Городин тастар арасындағы қысқа жолмен қайық тұрған айлаққа қарай жүгірді. Ол есіктен кірген кезде, ол бұрылып, мені ұзын ұңғылы "Эрма" тапаншасына атып жіберді. Менің көзімді ұрып-соғудың эгосы менің жеңіме тиді, Ривненская екі рет оқ атқанда нысанамды бүлдіретіндей болды. Одина олардың айналасында крейсердің жанармай багына соғылды, ал Городин соқпақтан жартастарға құлаған кезде қайық қатты жарылыспен жоғары көтерілді.
  
  
  Оның Ронаның қасында тізе бүкті. "Бара аласың ба?"
  
  
  "Мен... мен солай ойлаймын".
  
  
  - Онда менің артымнан ашық ұстаңдар. Менде аралдың арғы жағында байланған қайық бар. Жаяу жүру оңай болмайды, ал Городин мылтықпен бір жерде.
  
  
  "Сен айдайсың, Ник", - деді ол. "Мен мұны істеймін"
  
  
  Ол көйлегін шешіп, Ронға ee қызметіне кішіпейілділікпен емес, тастың түсіне жақын болғандықтан барды. Менің терім соншалықты айқын нысана болмас үшін жеткілікті күйген. Менің артымда Рона тұрғанда, ол ең кішкентай дыбыстан немесе қозғалыстан қатты қорқып, қайық бағытындағы қиыршық тастардың үстінен қайтып келе жатты.
  
  
  Оны көргенде -эго, қайық екеуміздің арамызда бір ғана тар жартас жотасы болды - металдың күнге шағылысуы.
  
  
  
  
  
  
  "Ерма" тапаншасының жалпақ сықырлаған дыбысы тыныштықты бұзып, алдымызда тас лақтырылған қиыршық тас шашылған сәтте оны Рона қатты жерге лақтырып жіберді де, қасында құлады.
  
  
  "Бір орында тұр", - деді Роне оған ысқырып, "Люгерден" тапаншаның оқпанының жарқылын көрген жерге қарай көздеді. Оны бір рет, екі рет атып тастады.
  
  
  Городиннің қолы мен иығы тастың айналасына оралып, ол біздің басымыздағы тастардан секірген жабайы оқ атты. Оны ревматизмге атып жіберді де, орыстың айқайлағанын естіді, менің дірілдеген көзім эмудың білегін жыртып жібергенде, ол қатты ауырды.
  
  
  Енді абайсызда Городин жарасын тексеру үшін ауысып, алдындағы тасқа тамаша көлеңке түсірді. Ол ауыр жарақат алмағаны анық, өйткені мен көлеңкенің оң қолын қысып, шешіп жатқанын көрдім, сосын мылтықты қайта алып, ату үшін тастардың үстінен жоғары қарай жорғаладым.
  
  
  Городиннің мақсаты пайда болған кезде, ол жетекші люгермен бірге дайын болды. Оны триггер тартып алды. Балға соқты бос сандық камералар. Оны оқ-дәрілері бар екі қыстырғыш пайдаланды, ал менде басқасы жоқ.
  
  
  Орыс атып жіберді, бірақ эгоның оқ жарақатына байланысты дәлдігі нашар болды және ол көзге қайта сүңгіп кетті.
  
  
  Оны айналамыздағы ойлы-қырлы жартастар қарап шықты Мен жақсырақ баспана болатын жер сұрадым. Біз келген жолдан он ярд жерде табыт тәрізді қуыс болды.
  
  
  Оның, Ронаның құлағына барды, ол сыбырлады: "Мен саған оны айтқан кезде, тұр да, ол жердегі шұңқырға жүгір. Жылдам қозғалыңыз және ұстаңыз.
  
  
  Ол бірдеңе айту үшін аузын ашты, бірақ Городин орнынан тұрып, тағы да көздеді. "Бар!" - дедім мен ақырын. Рона орнынан атып тұрып, еңкейіп, сүрініп, шұңқырға сүңгіп кетті, сол кезде қарқылдаған көздер тесіктен дюйм қашықтықта тастың бір бөлігін тістеп алды.
  
  
  Оның, орнынан атып тұрып, соңынан ерді. Ол таяз минутта сүңгіп кеткенде, тарсылдаған көздер менің иығымды күйдіріп, жерге соқты. Ол қорғалған жерге ұшып кетті және сол жерде қанның жабысқақ ылғалдылығын сезді.
  
  
  "Олар сені ұрды!" - деді Рона.
  
  
  "Әрең дегенде."
  
  
  Сырттан келген Городиннің дауысы естілді, ол енді мен оның отына неге жауап бермегенімді болжай алды. "Картер, сен мені ести аласың ба? Тағы бір осындай нәрсе сізді аяқтайды! Қолдарыңды көтеріп шық! "
  
  
  Сосын бірнеше секунд үнсіздіктен тағы екі оқ атылды. Оқтардың айналасындағы біреуі біздің тар саңылауымызға тиіп, алға-артқа рикошет жасап, бізге тас сынықтарын шашып жіберді.
  
  
  Ронаға жақындаған соң, ол оған сыбырлады: "Келесі жолы ол оқ атса, айқайла."
  
  
  Ол біле тұра басын изеді де, келесі оқ атылғанда жан түршігерлік айқай шықты. Оны эй "жарайды" белгісімен берді, ал сталь күте тұрды.
  
  
  "Жарайды, Картер", - деді Городин. "Шық, әйтпесе әйел өледі!"
  
  
  "Мен істей алмаймын!" - деп айқайлады оған ревматизм, дауысы абсурдтық шиеленіспен, ауырғаннан гөрі. "Ол жарақат алды, ал әйел ауыр жарақат алды. Оны жібер, мен сенімен мәміле жасаймын.
  
  
  "Менің ойымша, сенде де оқ жоқ, а. Мылтықты таста; онда сөйлесеміз ".
  
  
  Оның жарасына қанды Ронаның шаш сызығы мен бетіне жағып, арқасына жатқызып, эйге не істеу керектігін айтты. Сосын Городинді шақырып алып, мылтықты лақтырып жіберді.
  
  
  Городиннің жақындап келе жатқанын естігенде, ол өмірге бұрылып, еңкейіп, стационарлық күйде жатты. Үстімізде Городиннің ауыр шағысы басылды. Сосын Городиннің кідірістері айтты: "Шық, Картер, шық!"
  
  
  Сосын Рона әлсін-әлсін: "Ол... есінен танып қалды", - деді.
  
  
  "Мүмкін олай емес шығар", - деп айқайлады Городин. "Маған жыл сайын беріңіз, егер ол кейіп танытса".
  
  
  Эго тапаншасы менің үстімнен жарылып, менің көзімнен бір дюйм қашықтықта топырақ пен қиыршық тас ұшып кетті. Бұл сөздің эгосы қулықтың белгісі болды және ол қозғалмады.
  
  
  Көлеңке жартастарға құлады. Ол оны көзінің қиығынан көрді, ол мені мәңгілікке еңкейткенде. Оның жұдырығында мылтық бар екенін біліп, эгосын абайлап көздеп, үрейлі үмітпен күтті. Рона, оны бұрып жіберді, мені қазір жіберме!
  
  
  Содан кейін оның аяғының ee соққысы, Городиннің денесімен түйіскен кезде аяғының жұмсақ соққысы естіліп, ол сүрініп кетті.
  
  
  Қолындағы стилетканы қысып, оны әп-сәтте бұрып жіберді де, үлкен кеудесінің эгосына пышақ сұғып алды. Ұзақ күрсініп, стоырсыған дауыспен ол зеңбіректен және өмірінен бас тартты.
  
  
  Оны Ронаны күңгірт түсте шығарып салды да:: "Қайық жаңа ғана жотадан өтті. Мені сонда күт, "мен соңғысын істеуім керек ".
  
  
  Ол маған сұраулы түрде қарады, бірақ бұрылып, қайыққа қарай жүрді. Ол Городинді құлатқан Эрма тапаншасына қолын созып, бір снарядтан басқасының барлығын лақтырып жіберді. Содан кейін ол тастардың арасынан балықшылар үйіне оралды. Есік ашылып, түтін сейілді.
  
  
  Ол бөлме арқылы Бористің жыртылған сүйектеріне барды. Қираған тамақтың айналасынан хылдаған дыбыстар естіліп, жұмыс істеп тұрған қол еденді тырнап жатты.
  
  
  Маған маңызды бірдеңе айту керек сияқты көрінді, бірақ сөз таба алмадым. Ол жай ғана мылтықты қозғалатын қолы үшін еденге қойып, есіктен шығып кетті.
  
  
  Мылтық дауысын естігенде ол Рон мен қайыққа сәл ғана артқа қарай жүрді
  
  
  Он сегізінші тарау
  
  
  Ол Ронға қайықпен қосылған кезде, ол еңкейіп, садаққа отырды, өзін тастап кеткен кішкентай баладай құшақтап алды. Оның бетінен жас ағып, аянышты қалтырап кетті.
  
  
  "Қазір бәрі жақсы", - дедім мен. "Біздің артымыздан ешкім бармайды".
  
  
  Ол маған қолын созып, қолдарын кеудесіне айқастырды.
  
  
  
  
  
  
  маған қарай, ол құтқарылу салдары сияқты маған жабысып. Содан кейін ол зорлық-зомбылық қорқынышы мен мұхитта ұзақ уақыт бойы салқындықты сақтағандықтан, ол төзімділік шегінде - күйреу алдында тұрды. Ал ол, сәлемге демалыс пен медициналық көмек қажет екенін білді.
  
  
  Бір қолымен Ронды қасымда ұстап, екінші қолымен қайықты басқарып, оны судан өткізіп, Кюрасао айлақтарына қарай бет алды. Біз қайық арқандап тұрған эстакадаға жақындағанымызда, оны күтіп тұрған бір фигура көрді. Бұл Пилар болатын. Шамасы, қайықты бақылап отырып, ол біздің жақындап келе жатқанымызды байқады.
  
  
  Ол жылдамдығын бәсеңдетіп, айлаққа қарай жылжып, Пилар арқанды лақтырып жіберді. Ол секіріп түсіп, артқы жағын бекітіп алған кезде, ол эгосын тікенге бекітті. Содан кейін ол Ронаны қолына алып, оны докқа көтерді, онда транс-шок кататониясында, ол зомби сияқты отырды.
  
  
  "Бұл Рона болуы керек", - деді Пилар.
  
  
  "Иә. Оның жағдайы нашар. Таксиге отырып, оны ауруханаға жеткізейік.
  
  
  "Мен бұдан да жақсысын жасай аламын. Сен жоқта оны джип жалдап тұрған. Ол жерде ашық айтатындармен тұраққа қойылған. Сіз Ронаны қайтарып аласыз; Оның, мен айдаймын. Мен оны ауруханаға баратын жолды білемін. Содан кейін ол күлкілі түрде қосты: "Сіздің Рона өте әдемі".
  
  
  "Пилар, - дедім мен, - мен сені көргеніме қуаныштымын. Сіз ыңғайлы серіктессіз. Кеттік."
  
  
  Пилар екеуміз Виллемстад көшелерімен джиппен келе жатқанда, ол: "Аралда не болды", - деді.
  
  
  "Городин ол жерде бірнеше бұзақыларымен бірге болды", - деді Эй оған. "Ол Ронды сөйлету үшін оны азаптамақ болған. Оның білмегені, ол оған жауап бере алмады. Ол жай ғана әуесқой кәсіпқойлар үшін ойын әуесқойы болды ".
  
  
  "Бірақ ол шынымен де ерікті болды", - деді Пилар.
  
  
  "Шындығында, бірақ айналамыздағы ешкім бұл жерде ықтимал қауіптер туралы айтуға уақыт бөлген жоқ."
  
  
  Пиларстың қара көздері менімен артқы көрініс айнасында кездесті. - Сен оған мән бересің бе, Ник?
  
  
  Ол жауап бермес бұрын бір сәтке тоқтады. "Егер мен ee, скрипкалар мен шамдарды жақсы көремін десең, ревматизм жоқ. Оның бұл лас іспен ұзақ уақыт айналысқаны сонша, мен оны сөздің классикалық мағынасында біреуді шынымен жақсы көретінімді білмеймін. Бірақ егер айтқыңыз келсе, маған оның не болатыны маңызды, әрине. Әйтпесе, ол Эйге көмектесу үшін Кішкентай ит аралына бармас еді. Мен оны білемін, бұл маған тым адамдық болып көрінеді, бірақ ол әлі мұз блогына айналған жоқ ".
  
  
  Пилар ақырын сөйлеп, алдына ашық қарады. "Ник, маған бірдеңе айтшы".
  
  
  "Әрине."
  
  
  "Саған бәрібір, менімен не болады?"
  
  
  Оның қолын созып, қолын иығының жылы етіне қойды. "Өте көп", - дедім мен.
  
  
  Пилар күрсінді, сосын қызық үнмен айтты: "Сен ешқашан өкінбейсің деп үміттенемін".
  
  
  Осы кезде біз бұрылып, Королева ауруханасының кіреберісіне, жарқыраған жаңа пастелді көк ғимаратқа шықтық. Мен оған кассирге бір бума қалдырдым, дәрігерлер Одина Ронаның ең жақсы медициналық көмек көрсететініне сендірді. Ол дәрігерге кез келген қосымша шығындарды американдық консул төлейтінін айтты, содан кейін келіссөздер жүргізу үшін консулдыққа қоңырау шалды.
  
  
  Оның Пиларға джиппен оралды. Қараңғы түсіп, аспан жұлдыздардың шексіздігімен жарқырап тұрды. Ол: "Кеттік, контрабандашыларды тонайық" деді.
  
  
  Ол джиптің руліне отырды; Пилар ұсыныстар берді. Біз жағалауға қайттық, содан кейін оңтүстікке бұрылдық.
  
  
  "Сіз маған айтпаған басқа жаңалықтар болуы керек", - деді Пилар. "Сіз Городиннен қалай кеттіңіз?"
  
  
  "Өлді."
  
  
  "Ал екеуі онымен бірге болды ма?"
  
  
  "Ол да өлді. Ал Борис есімді жігіт тым жақсы жабдықталғандықтан және ойнауға немқұрайлы қарағандықтан қайтыс болды ".
  
  
  "Сонымен төрт мәйіт қалдырдың ба?"
  
  
  "Дұрыс. Бірақ бір жерде Антон Жизов пен Нокс Варнов ертең Нью-Йоркті жарып жіберуге дайындалып жатыр. Егер біз алдымен оларға жете алмасақ, аралда Кішкентай иттің төрт мәйіті немесе төрт мыңы табылғаны маңызды емес ".
  
  
  Пилар ойлы болып көрінді. Және үнсіз қалды.
  
  
  Біз жағалаудың ең шалғай бөлігіне бардық, онда жергілікті балықшылардың айналасындағы ең кедейлер өздерінің аянышты көрінетін қайықтарын, қалың мұнай мен қоқыстарды арқандап отырды. Бір-екі мильден кейін Пилар алдыңғы жағынан бір бозғылт шаммен жарықтандырылған сұр, өрескел қаңқалы ғимаратты нұсқады. Осыған қарағанда, Варновтың баспаналары Айқайлау үшін Саудагердің саятшасы сияқты болды.
  
  
  "Біз осы жерден бастауымыз керек", - деді Пилар. "Егер сізге Торио керек болса, Кішкентай Лизаға барыңыз".
  
  
  Дыбыс толқындары бізге тағы елу фут қашықтықта болған кезде соқты күні. Толық көлемдегі тәртіпсіздік бұдан да күштірек болуы мүмкін емес еді. Ішінде біз жүзге жуық көңілді адамдарға қосылдық, олар бүлік шығармаса да, ең болмағанда истерикада болды. Барлығы үнемі қозғалыста болғандай болды. Шуды басу мүмкін болмады, сондықтан бәрі айқайлады. Ара-тұра какофония арқылы өткір әйел күлкісі естілді. Бір жерде джукебокс ойнап тұрды, бірақ ең терең басс ноталарының жаңғырығы ғана естілді.
  
  
  Пилар екеуміз ғимараттың артқы жағына орнатылған қарапайым тақтаға қарай құтырған денелердің ортасына жол тарттық. Бұдан басқа, сусындарды таңбаланбаған бөтелкелерге құйып жатқанда, Годзилла өлшеміндегі әйел отырды. Және дәл сондай тартымды.
  
  
  "Кішкентай Лиза?" - деп Пиларс оның құлағына айқайлады. Менің ойымша, бұл жабайы болуы екіталай еді--.
  
  
  "Кішкентай Лиза!" - деп мысқылмен растады.
  
  
  Лиза шортында тар бұйралардың каскадын киді.
  
  
  
  
  
  
  адамның шашы болуы мүмкін емес қызыл түс. Бойы алтыдан жеті футқа дейін кез келген жерде Лизаның бәрі сөмкелерде, қалталарда және біртүрлі пішінді ет бөліктерінде болды. Әуесқой мүсінші асығыс балшықты қаңқаның үстінен қағып жібергендей болды. Жұмысты кейінірек аяқтауды көздеп, ол өзінің шығармашылық қабілетіне деген сенімін жоғалтып, бас тартты.
  
  
  Ақыры оның назарына іліккенде, Лиза ебедейсіз түрде тақтайшаның арғы жағынан маған қарай жылжыды, оның әртүрлі бөліктерінің еті әртүрлі ырғақтарда биледі.
  
  
  "Бұл не болады?" "ол тастың үстінен домалап бара жатқан бос бөшкедей даусымен күрсінді.
  
  
  "Мен Торионы қалаймын", - деп айқайладым.
  
  
  "Мен nen туралы ешқашан естіген емеспін", - деді Кішкентай Лиза ревматизмге шалдығып.
  
  
  "Городин мені жіберді".
  
  
  "Нен туралы да естіген емеспін".
  
  
  Оның әмиянын суырып алды. Менің гильдендерім таусылып бара жатқандықтан, ол үлкен әйелдің көзінше тақтаға бірнеше американдық банкноттарды жайып салды.
  
  
  "Мен Эндрю Джексон туралы естідім", - деді ол. "Торио артқы бөлмеде ұйықтап жатыр". Ол саусағын маринадталған қиярдың көлеміндей нұсқады.
  
  
  Пилар оны сүйретіп келе жатып, бардың ең шетіндегі тар күнге қарай бет алды. Кішкентай бөлмеде оның артында бір орындық, бір орындық және бір бесік тұрды. іске қосу.
  
  
  Оны есік жауып, артындағы шу басылды. Оның, қарама-қарсы стырсыған басқа есікті тексерді. Бұл ғимарат үшін ашық аспанға апарды. Оның, күдікті контрабандашының қасына барып, эгосын тінтіп, 38 калибрлі автоматты құлынды тапты. Мұны Пиларға тапсырғаннан кейін, оны люгер эмудың біразын мұрнының астына сырғытып жіберді де, оның бетінен ұрды.
  
  
  Деп айқайлады.
  
  
  Ол басын бұрып, мұңайыпмылдап, ақырын көзін ашты. Мұрнының астынан мылтықты көргенде көзі бақырайып кетті.
  
  
  "Эй, бұл не, тонау?"
  
  
  "Тұр, Торио", - дедім мен. "Біз сапарға шығамыз".
  
  
  Бұл эго таң қалдырды. Ол сел. "Күте тұрыңыз", - деп өтінді ол. "Мен сені тіпті танымаймын".
  
  
  "Бұл мұндай ойын емес", - деді эму оған. "Менімен шын жүректен ойна, сонда сені екі жаққа сапар күтіп тұр. Енді эгоңызды жылжытыңыз! "
  
  
  Оны баса көрсету үшін мылтықтың оқпанымен эгоға жеңіл соққы берді, ал Торио ауыр асқынуы бар адам үшін таңғажайып ептілікпен төсектен секірді. Эго оны артқы есіктен итеріп жіберді, ол мойынсұнушылықпен біз джипті қоятын жерге қарай жүрді.
  
  
  Пилар көлікті айдап бара жатқанда, Люгер нысанаға алған Ториомен бірге оның артында отырды.
  
  
  "Аула нөмірлеріне жақын жолмен жүріңіз, содан кейін қараңғы жерді тапқан кезде кетіңіз", - деді Эй.
  
  
  "Ал енді, Торио, - дедім мен жартылай қараңғы жолмен жүріп, тұраққа қойғанымызда, - мен чемодандар туралы білгім келеді.
  
  
  "Чемодандар?" - қайталау ол.
  
  
  "Менің уақытым аз, Торио, - дедім мен, - менің мінезім де солай. Бір-екі минуттың ішінде сіз сүйектердің жарылғанын естисіз және көп қанды көресіз. Бұл сүйектер мен қан сенікі болады, Торио, сондықтан ақпаратпен бөлісу үшін осы мүмкіндікті пайдаланыңыз ".
  
  
  Ай сәулесінде оны банктің тамшылары көтеріліп жатқанын көруге болады эго бас терісі және бастың эго тегіс жақтары бойымен ағып кетеді.
  
  
  Ол тез басын изеді: "Жарайды, жарайды. Мен шетелдіктердің қаншықтары үшін батыр болмаймын. Сіз оны Гавиотаға апарған чемодандарды шынымен айтып отырсыз ба?
  
  
  - Ақылды қорытынды, Торио. Мен оны саған кім бергенін, қайдан алғаныңды білгім келеді ".
  
  
  "Ол алты ай бұрын онымен келісім жасасқан, шетелдік дыбысы бар қырылдаған жігіт еді. Үлкен түкті маймыл. Ол маған ешқашан өз атын айтпады және бұл сұрақ қоятын жігіт емес еді. Ол маған әрқашан алдын ала төлейтін, сосын чемоданымды қашан алу керектігін айтатын. Ол осы жерден оңтүстікке қарай, төбелерден сәл тереңірек бағыт алып, тікұшақпен чемоданымен ұшып, өзінің эгосын кемеге апарды. Маған сеніңіз, мен мұның бәрін білемін, басқасы. Ол тіпті чемодандардың айналасындағы біреуіне қарады да, ол қаңырап бос қалды. Біртүрлі бизнес, бірақ қызығушылығым үшін маған ақша төлемеймін.
  
  
  "Кемеге неше чемодан салдың?" Одан сұрады.
  
  
  "Бер, соңғы рет үш түн бұрын алып кеттік. Барлығы сегіз болады.
  
  
  "Бізді тікұшақпен қонған жерге апара аласыз ба?"
  
  
  "Әрине, бірақ ол жерде әрқашан мылтығы бар бірнеше күзетші болады. Oni және ұшқыш, Инграм есімді жігіт, оның тікұшағы залда болған кезде сол жерде тұрып қалады.
  
  
  "Бұл сенің ісің, - дедім мен, - біздің қауіпсіздіктен өткенімізге көз жеткізу. Ал енді бізде нұсқаулар бар.
  
  
  Пилар оңтүстікке қарай жүріп, Торио белгілеген тар қара жолға бұрылды. Сосын біз ашық жерге шықтық. Бақытымызға орай, Пилар толық жетекті джипті жалға алды: жүру қиын болды: жол қонақүйдің бүкіл аумағы бойынша соқпаққа айналды, ал жартасты, ал рельеф төбелерге айналды.
  
  
  Енді менің алдымда контрабандашылар отырды, сондықтан прожекторлар бізге жеткенде, ол секіріп, қолын бұлғап, ешкім оқ атпай тұрып, эго белгілі болуы үшін.
  
  
  "Бұл ол, Торио", - деп шақырды ол.
  
  
  Мылтық ұстаған ер адам ақырын алға ұмтылып, одан алтыншы фут қашықтықта тоқтады. "Сен мұнда не істеп жүрсің? Бүгін пикап болмайды "
  
  
  "Гавиотада проблемалар бар", - деді Торио. Үлкен жігіт мен келіп Инграмға айтуым керек деді.
  
  
  "Қалған екеуі кімдер?"
  
  
  
  
  
  күзетші күдікпен сұрады.
  
  
  - Олар... олар... - Торио ебедейсіз бастады.
  
  
  "Біз Городинмен біргеміз", - дедім мен. "Бізде Жизовқа дереу хабарлануы тиіс ақпарат бар".
  
  
  Атаулар күзет үшін маңызды болды. Эго винтовкасының миы төмен түсіп, ол джипке қарай жүрді. "Маған жеке куәлігіңізді көрсетіңізші, сэр", - деді ол құрметпен.
  
  
  "Әрине", - дедім де, бір минутта қолыма бір парақ қағаз алдым. Күзетші оған жетуі үшін оны эго ұстады. Ол мұны істегенде, оны эго білегінен ұстап, алға қарай итеріп жіберді. Пилар ер адамның құлағының артына тез ұрып жіберді, ол айқайлап үлгерместен эго қатып қалды.
  
  
  Ол күзетшінің аузына гаг салып, эгосын нейлон арқанмен байлады, оны қайықтан тауып алып, осындай қауіп үшін пайдаланды. Эго прожекторын бұрып, оның менен елу ярд қашықтықтағы ағаштан жасалған шағын ғимаратын жарықтандырды. Бірден оның артында кішкентай мықты тікұшақ тұрды. Әулие оны өшіріп тастап, Пилардан джиптің қозғалтқышын өшіруді өтінді. Менің алдымда Торионы итеріп жіберді, қолында Люгер, оның жүрісі арқанмен ғимаратқа жетті де, асығыс кетіп қалды, Пилар менің артымнан ерді. Біз жақындаған кезде күні, ол оны ашты да, прожектордағы түймені басқанда ішке кіріп кетті. Алыстағы қабырғаға тірелген кереуеттерде ұйықтап жатқан екі ер адам мұндай ойынға кенет кірісті. Бірі кіре берістегі мүгедек күзетшінің ағасы болуы мүмкін ауыр славян түрі болса, екіншісі мұрны үлкен, иегі әлсіз, бозарған, арық адам болатын. Ол Инграм, ұшқыш боламын деп шешті.
  
  
  Күзетші мылтығына қолын созып, төсегінің басындағы стырсыған дыбысқа сүйеніп тұрды.
  
  
  "Сен тырысып өлесің", - деді эму оған, ал ер адам қатып қалды. Инграм есінен танып, көзін уқалап, жыпылықтай бастады.
  
  
  Пилар мираның қосқышын тапты, ал ғимараттардың бір бөлмесінде эго жарқыраған жалын пайда болды. Біздің сол жағымызда күрделі қысқа толқынды радиостанция болды.
  
  
  "Торио! Сіз бізді саттыңыз ", - деп айыптады күзетші.
  
  
  "Әрине, - деді контрабандистер, - мылтығыммен мен оны нысанаға тез сатамын - сен сияқты, досым".
  
  
  "Инграм, киін", - деп бұйырдым мен. "Тікұшаққа бензин құйылды ма?"
  
  
  "Иә, толығымен", - деп жауап берді ол қобалжып.
  
  
  Ер адам қорқыныштан дірілдеп кетті. Ол ұшып кете алмайтындай қорқып, қонақүй емес", - дедім мен. "Тек бұйрықтарды орындаңыз, сонда сіз зардап шекпейсіз". Бұл эго тынышталып, киімін кие бастады.
  
  
  "Торио, мына орындыққа отыр", - дедім мен контрабандашыларды орындауға асықтым. Оны күзетшіге арқанның орамы лақтырып жіберді де: "Байлап қой. Мен саған жақсы жұмыс істеуіңді ескертудің қажеті жоқ.
  
  
  Ол Торионың жақсы тығыз түйіндермен бекітілгеніне көз жеткізу үшін күзетшіге және Торионы өзінің люгерімен көздеді. Пилар контрабандашының 38 калибрлі тапаншасын қолына ұстап, Инграмды бақылап отырды, бірақ ол бізге ешқандай қиындық тудырғысы келмеді.
  
  
  Торио мықтап байланған кезде, ол күзетшіге: "Енді бөлменің арғы жағындағы орындыққа отыр", - деді. Ол мұңайып мойынсұнған кезде Пилар оған айтты: "Арқанды алып, байлап қой балалар".
  
  
  Пилар құлынды маған берді де, күзетшіге қарай жүрді. Бұл үлкен қателік болды. Ол мен және біздің тұтқынның арасына түсті. Бір жылдам қимылмен ер адам пышақты киімінің астынан суырып алды да, Пиларды алдынан бұрып, басын артқа еңкейтіп, пышақтың жүзін тамағына тіреп ұстап алды.
  
  
  "Мылтықты таста, әйтпесе әйел өледі", - деп күбірледі ол.
  
  
  Пилардың денесінің артында тұрған кезде еңкейіп отырып, бұл адам ешқандай мақсат қоймады, ол оны жіберіп алып, өлім жазасына кесілетініне толық сенімді бола алмады. Егер мен оның мылтығын жақсырақ көздеу үшін бұрсам, ол Эйдің тамағын кесіп тастайтын еді. Сондықтан ол қымсынды.
  
  
  "Тігіншіні ал, мылтықты таста деді ғой". - ол кесіп тастады. "Сен оны блеф деп ойлайсың ба?"
  
  
  Оны орнынан қозғалмаған кезде күзетші пышақты жұлып алды, ал қызыл қан құрты Пиларстың мойнынан өтіп кетті. Оны әлі де "Люгер" дайын ұстады.
  
  
  "Инграм, мына ақымақтың мылтығын ал", - деп айқайлады күзетші.
  
  
  "Мен... мен мұны істей алмаймын", - деді ұшқыш дірілдеген дауыспен.
  
  
  Күзетші оған: "Бір рет болса да еркек бол, сен жер сілкінісін сыбырлайсың ба, әлде мен..." деп ырылдады.
  
  
  Біз күзетшінің Инграмға не істей алатынын ешқашан білмедік, өйткені ұшқыштың ашуымен ол Ривненскаяның басын "Люгерді" орнына қойып, эмуды қорғалмаған сол жақ биіктіктен атып тастайтындай етіп бұрды. Ол Пилардан бұрылып, қабырғадан секіріп түсіп, еденге құлады. Пышақ зиянсыз қашып кетті.
  
  
  Пилар маған ренжіген түрімен қарап тұрды. "Мылтықты бермес бұрын эмге менің тамағымды кесуге рұқсат етер едің, солай емес пе?" ол айтады.
  
  
  "Әрине", - деп мойындадым мен. "Егер ол менің мылтығымды ұстаса, сен екеуміз де өлген болар едік".
  
  
  Ол ақырын басын изеді. "Иә, ол, менің ойымша, сенікі дұрыс. Бірақ бәрібір..." Ол басын шайқады. "Сен кереметсің. Сен менің терімді дірілдетесің ".
  
  
  "Біз сені кейін жылытамыз", - деді ол тез арада ұшқышқа бұрылып. "Енді Инграм, сен мені Ториоға апаратын сөмкелеріңді алатын жерге апарасың".
  
  
  - Сіз Жизовтың жасырынған жерін айтып отырсыз ба?
  
  
  "Бұл дұрыс. Бұл залда қай жерде?"
  
  
  "Венесуэла мен Британдық Гвиана шекарасындағы тауларда. Бірақ ол қараңғыда ол жерге ешқашан қона алмас еді. Бұл жеткілікті қиын болған кезде емес.
  
  
  Оның сағатына қарады. "Егер біз қазір ұшатын болсақ, жарық болуы керек
  
  
  
  
  
  біз ол жерге жеткенде. Ал Инграм, егер сен мені байқаусызда дұрыс емес бағытқа бағыттасаң, сені мәңгілікке алты фут жер астына отырғызады. ."
  
  
  "Мен батыл да, ақымақ та емеспін", - деп жауап берді ол. "Мен сенің айтқаныңды дәл орындаймын".
  
  
  "Бұл жақсы, Инграм. Сіз әлі де анаңызға барлық жағымсыз мәліметтерді жаза аласыз ".
  
  
  Бұрын шетте тыныш отырып айналысқан Пилар сөйлей бастады. "Ник, сен Одиннің осы жерінен келе жатқандай сөйлейсің".
  
  
  "Оның", - дедім мен. "Бұл кезек тізбегі және отшашу болуы мүмкін. Әйел кедергі болуы мүмкін ".
  
  
  "Жоқ", - деді ол аяғын бір-бірінен алшақ қойып. "Біз осы уақытқа дейін бірге жеттік, енді мен артта қалмаймын. Ол саған көп көмектесті, солай емес пе? "
  
  
  "Бұл рас, бірақ ..."
  
  
  "Мені өзіңмен бірге алып жүр, Ник", - деді ол. "Мен сен сияқты жақсы атуды білемін, бірақ екі тапанша және табысқа жету мүмкіндігімізді екі есе арттырамын. Бұл мен үшін көп нәрсені білдіреді, керидо "
  
  
  Бір сәтке мен шешім қабылдай алмадым.
  
  
  Бірақ Пилардың айтқандары мағыналы болды. Ол көптеген ер адамдарға қарағанда қатал, тәжірибелі маман болды. Және ол өзінің шығын материалы екенін, қажет болған жағдайда миссияның үкі оны құрбан ететінін білді.
  
  
  - Онда кеттік, - дедім мен. "Сіз қалаға қайту үшін джипті пайдаланбайтындықтан, эгоды пайдалы деп санайтындар үшін пайдасыз болмас үшін, барып, таратқыштың қақпағын тартыңыз." Оны қосуға көмектесе алмады: "Сіз дистрибьютор қақпағының не екенін білесіз бе?"
  
  
  Оның толық еріндері сәл мысқылдап жымиып қисайып кетті. "Иә, керидо, мен оны дистрибьюторлардың қақпақтары және сенбейтін басқа да көптеген нәрселер туралы білемін."
  
  
  Оның, ревматизмге күлді. "Жарайды. Ал сіз біздің досымызға қысқа уақыт ұйықтап қалуы үшін тағы бір рет түртуге рұқсат бере аласыз.
  
  
  "Мен асығамын", - деді ол менен 38-ді алып, асығыс кетіп қалды.
  
  
  Ол, рацияға жақындап, корпус ашылғанша оны еденге ұрып жіберді, содан кейін күзетшінің мылтығының ұшымен ішектерді қиратты. Оны осы өрескел бөлшектеу кезінде Инграм өте жақсы бала болса да, оның соңынан ерді және арқанның тіссіз ұмтылысынан үлкен қауіп төндірмеді.
  
  
  Оны Торио айтты: "Сіз біраз жұмыс жасайсыз, содан кейін Виллемстадқа оралуға болады. Бұл ұзақ жол, бірақ өмір сүрудің ең жақсы жолдары туралы ойлануға уақытыңыз болады. Берри су құбыры", - деп кеңес бердім.
  
  
  Ол әрең күлді. Оның әзіл-оспақ сезімі ерекше емес еді.
  
  
  Пилар дистрибьютор қақпағымен оралды, ол маған жалған кертси беріп берді. "Кімде бар болса, түске дейін оянбауы керек", - деді ол. "Сосын оның басы ауырады, оны ешбір аспирин емдей алмайды".
  
  
  "Жарайды, Инграм, - дедім мен, - сенің тікұшағыңды аспанға көтерейік." Сосын үшеуміз ойықтар мен тастармен ойылған жолмен күтіп тұрған тікұшаққа қарай жүгірдік.
  
  
  Он тоғызыншы тарау
  
  
  Инграм тікұшақтың тізгінін қолына алған кезде жауапкершілікті өз мойнына алғандай болды, біз түнгі аспанға көтерілдік. Біз шығысқа және сәл оңтүстікке қарай бет алдық, көп ұзамай артымызда Кюрасао шамдарын қалдырдық. Кішкентай Бонэйр аралы да қашып кетті, біраз уақыт астымызда тек қара Кариб теңізі мен жоғарыда жұлдызды аспан қалды.
  
  
  Көп ұзамай біз Каракастың шамдарын алып, Венесуэла жағалауымен біраз уақыт жүрдік.
  
  
  "Сіз бұл Жизовтың тау баспанасын табу қиын деп айтасыз", - дедім мен.
  
  
  "Мүмкін емес дерлік", - деп жауап берді Инграм. "Бұл жердің үстінен ешбір авиакомпания ұшпайды. Бірақ егер олар болған болса, олар оны ешқашан көрмес еді. Ғимараттар таулардың сарғыш-қоңыр жартастары бойымен салынған. Эго ауа сынамаларын алудан әрең көрінеді. Оған апаратын жол жоқ. Барлық керек-жарақтар ұшақпен жеткізілуі керек. Жизов Оңтүстік Америка үкіметтері үшін біреуімен келісім жасады, мен қайсысымен жүк тасымалдау туралы білмеймін. Менің жұмысым осы чемодандардың VIP екі еселенгендерін тасымалдау болды. Ал егер мен басшылыққа алған бағдарларды білмесем, ол бұл жерді ешқашан жалғыз таба алмас еді ".
  
  
  Біз Тринидадтан сол жақтан өттік, және оңтүстікке бұрылып, Ориноко атырауындағы батпақты аймақ арқылы құрлыққа қарай бет алдық. Шығыстағы аспан жарқырай бастады және біз Гуиана таулары деп аталатын таулы аймаққа соқтығысқан кезде жердің бөлшектері көріне бастады.
  
  
  Содан кейін біз биіктікке жетуіміз керек еді, ал Инграм жұқа ауаны тереңірек жұту үшін негізгі ротордың қадамын реттеді. Шталь күні жарқынырақ, бірақ бұлттылықтың жоғары болуы дисперсия белгілерін көрсетпеді.
  
  
  Одан саналы түрде аулақ жүрген ой менің басыма кіріп кетті. Егер мен оны тоқтата алмасам, бұл Нью-Йорк өлетін күн болды.
  
  
  Инграм менің ойымды үзіп, иығымнан итеріп жіберді. Ол алға қарай жартас түзілімін көрсетті, мысалы, көтерілген жұдырық тәрізді, әдепсіз сәлем беріп.
  
  
  "Алда көріп тұрсың ба?" - деп айқайлады ұшқыш қозғалтқышымыздың дыбысын өшіріп. "Бұл ұшқыштар өтуі керек бағдар. Біз оны Саусақ тауы деп атаймыз. Оның арғы жағында Жизов үйін қиратқан шағын тасты алқап бар.
  
  
  "Олар біздің кіріп жатқанымызды көрген бойда оқ атуға қандай мүмкіндіктер бар".
  
  
  - Менің ойымша, бұл екіталай. Инграм эмге жерде жетіспейтін ауада батылдық танытқандай болды. "Олар бұл жерде өз қауіпсіздігіне сенімді және елшіліктің хабарлауынша, олардың бір бөлігі келіп-кетеді. Егер олар қандай да бір жолмен не болғанын білмесе
  
  
  
  
  
  Кюрасаода бізде отырғызу мәселесі болмауы керек ".
  
  
  "Жарайды", - дедім мен.
  
  
  "Бірақ бұл тек басында. Олар сені немесе ханымды байқаған бойда тозақ басталады.
  
  
  "Сіз маған жердің физикалық жазықтығы туралы түсінік бере аласыз ба?" Одан сұрады. "Жизовтың штабы қайдан келді? Ғалым Варнов өз жұмысын қай жерде атқарады?
  
  
  "Жоқ", - деді Инграм, содан кейін оның шынайылығына сендіргендей маған тез қарады. "Маған сеніңіз, егер білсем, қазір оны сізге айтар едім. Менің істеп жатқаным - біреу шығып немесе қонып жатқанда немесе олар оның несс болғанын қалайтынын жүктеп жатқанда, мен тікұшақ алаңында қаламын ".
  
  
  "Егер сіз хабарлама жеткізгіңіз келсе ше?"
  
  
  "Мен эгоды тікұшақ алаңындағы күзетшіге беремін. Ол сыртқа шығып, бізді қарсы алады. Және ол бірінші болады, хемамен күресуге тура келеді ".
  
  
  Біз жартастың көрнекті бас бармағын дөңгелетіп, барлық жағынан мөлдір жартастары бар тар каньонға түсе бастадық. Сол кездің өзінде, егер ол оны қаламаса, оны тастардың айналасында өрескел салынған барлық ғимараттар көрмес еді. Мен оны төрт үлкен ғимарат деп санадым, біреуі біз төмен түсіп бара жатқан тегіс жердің жанында орналасқан. Аласа тасты жоталар мен тастар бүкіл аумақты басып қалды, ғимараттарды байланыстыратын жолдардың әлсіз іздері ғана болды.
  
  
  Қарап тұрғанда тікұшақ айлағының жанындағы шағын ғимараттың айналасына бір адам шығып, бізге қарады. Ол мылтықты иығынан асырып жіберді.
  
  
  "Бұл күзетші", - деді Инграм.
  
  
  "Ол жалғыз ба?"
  
  
  "Ол мен оны көрген жалғыз адам. Басқалары да болуы мүмкін ".
  
  
  Пилар оған: "Көрінбеу үшін еңкейіп ал", - деді. Содан кейін ол позицияны ұстанған кезде, ол да көзге көрінбейтін күйде қалады.
  
  
  "Біз қонған кезде, - деді оның Инграмға, - күзетшіге жақындауға рұқсат етіңіз, ашық дейін күні".
  
  
  "Егер мен эгоды осында әкеле алмасам ше?" - деп қобалжыған ұшқыш сұрады эго ауадағы батылдық жоғала бастады.
  
  
  Бар күшіңді сал, - деп жауап бердім мен. "Сіздің өміріңіз осыған байланысты болған сияқты. Өйткені, Инграм, ескі досым, солай.
  
  
  Біз абайлап кішкене алаңқайға қондық, ал қозғалтқышты ғылыми-зерттеу және тәжірибелік-конструкторлық есептерді шешу үшін бағдарламаладық. Үлкен ротор тоқтаған кезде, мылтығы бар адам өзінен жиырма фут қашықтықта тұрған жерден бірдеңе деп айқайлады.
  
  
  Инграм есікті итеріп ашты да: "Менде генерал үшін не бар", - деп айқайлады.
  
  
  "Сен ақсақсың ба?" - күзетші қайта қоңырау шалды. "Мынаны әкел".
  
  
  "Маған... маған көмек керек болады", - деді Инграм. "Бұл мен үшін тым ауыр".
  
  
  Тыныштық орнады. Бірақ содан кейін қиыршық тас бетінде біз шағгиді естідік. "Білесіз бе, ол жүк тасушы болмауы керек", - деп шағымданды күзетші. "Сізге керек-"
  
  
  Ол бізді көргендей кенет тоқтады. Оның айтуынша, мен түрмеде күзетшінің мылтықты алып, оны қосып жатқан қатесіз дыбысын естігенде, бізде қиындықтар бар екенін түсіндім. Оны "Люгер" дайын ұстады, бірақ қазір оқ атуға тәуекел етіп, бүкіл команданы алаңдату өлімге әкелетін еді. Оның орнына оны білегіне итеріп жіберді, ал Уго менің алақаныма құлап түсті. Оны стилетто аударып жіберді; пышақты бас бармағымен және сұқ саусағымен қысып, ол тез арада есікке көтерілді. Күзетші мылтықты көтеріп, пышақты эго жағына қарай жасады.
  
  
  Пышақ адамның мойнына кірмес бұрын стилетто ауада аударылып қалды. Ол қарлығыңқы сыбырға ұқсайтын дыбыс шығарды да, екі адым артқа шегініп, жерге құлап түсті, қан тамақтың эго-сына төгілді.
  
  
  Пилар коптердің айналасына секірді. Инграм ұшқыш орнынан өлген адамға қарап тұрды.
  
  
  "Енді не?" - деп сұрады Пилар.
  
  
  "Енді ол жасырын кіріп, осы тас ауылды зерттемекші. Сіз жыл сайын Ingram сайтында болу үшін осында қаласыз. Мен оны қайтып келгенде, ол қашып жүрген болуы мүмкін, мені жабатын біреу керек болады.
  
  
  "Жарайды, Ник", - деді ол мені таң қалдырған момын келісімімен.
  
  
  Оны жеңіл сүйді, сосын өлген күзетшінің үстіне еңкейіп, стилеттосын тамағының эгосынан жұлып алып, жүзін сүртті. Оны эго білегінің қабығына қайтарды, содан кейін күзет бекетінен шығатын соқпақтан аулақ болып, жартастардың арасынан көтерілді.
  
  
  Мен оны қалай көргенімді есіме түсіріп, бұл жер құстың көзімен, ол ең үлкен ғимаратқа қарай ұмтылды. Бұл операцияның штаб-пәтері болады деп ойлау қисынды болып көрінді. Мен оны ұзын аласа құрылымға - казармаға апаратын жолға қарайтын кішкене жотаның үстінде жатырмын. Қарап тұрғанда, дөрекі көк киім мен жұмыс қалпағын киген адамдар шыға берістен шығып кетті. Олар қарусыз болып шықты. Басқаларында болды қабықшалы тапаншалар және қызыл жиектелген қоңыр түсті Кеңес армиясының формалары. Казарманың артында оны үлкен төртбұрышты ғимарат байқады, ол оны бірінші нысанаға алды.
  
  
  Оның сауалнамасы өз нүктесінен шығып, лашықтарын дөңгелетіп, абайлап оның үстіндегі нүктеге жетті. Басқалар сияқты, оның биіктігі небәрі алтыншы фут болатын және ол ішкі кеңістіктің жер деңгейінен төмен түсетінін болжаған. Оның дауыстары естіліп, тар желдеткішті тыңдау үшін тізерлеп отырды еді.
  
  
  "Сіз мені шақырдыңыз ба, генерал Жизов?" Бұл жігерлі, әскери жас дауыс еді.
  
  
  Жизов майлы тегіс патронаттық интонациямен жауап берді. "Мен сені шақырдым, майор Рашки, себебі мен полковник Городиннен белгіленген уақытта хабарлама алмадым. Осылайша, операцияның соңғы кезеңдерінде ол бізге қолжетімсіз болады деп болжауға тиіспіз. Маған командада екінші бастау керек,
  
  
  
  
  
  және ол сені таңдады ".
  
  
  "Мен үшін үлкен мәртебе, генерал".
  
  
  Айтыңызшы, майор, сіз жоспармен толық таныссыз ба?
  
  
  "Иә, сэр. Біз ядролық жарылғыш құрылғыларды Американың жеті қаласына орналастырдық, ал ең соңғы құрылғы Панама Грандында орналастырылды. Қалалардың атаулары мен нақты орналасқан жері толық атауы тек сізге және американдық ғалымға белгілі ".
  
  
  "Өте жақсы, Рашки. Ал сіз білесіз бе, кесте бойынша бірінші бомба қашан жарылады? "
  
  
  - Бүгін, сэр. Ұялып тамағын тазартады. "Лагерьде сөз болып жатыр, сэр".
  
  
  "Иә, бұл құпия емес; механизмдері анық. Оның, мен сізге айтайын, Нью-Йорк американдық қалалар бойынша бірінші болып жойылады. Ih үкіметі біздің шарттарымызды қабылдамағандықтан, доктор Варнов Ривненскаяның алғашқы бомбасын төрт сағаттан кейін жарып жібереді ".
  
  
  Мен оған үлкен жеңілдікпен сағатқа қарадым. Таң атқанда Венесуэла аспанында айналып бара жатқанда, Нью-Йорк ядролық жарылыстың тозақ оты сол кезде де жермен-жексен болып кеткен болуы мүмкін деген мұздай қорқыныш болды.
  
  
  Оның мүмкіндігі маған қарсы деп ойлаған кезде, желдеткіштің айналасынан салқындаған гүрілдің жаңғырығы естілді.
  
  
  "А, мен оны көріп тұрмын, менің ит достарым оянды", - деп күңкілдеді Жизов. "Қорықпа, майор, мен оны басқарғанша, олар саған зиян тигізбейді. Бірақ менің бір сөзім, олар сені санаулы секундтарда өлтіреді ". Жизовтың жалынды күлкісі жеңілмеген Рашканы бейнеледі. "Бұл аңдарды әлемдегі ең қуатты екі күш - майор жасайды", - деп жалғастырды Жизов. "Қорқыныш пен жеккөрушілік. Соны есіңде сақта "
  
  
  - Иә, сэр, - деп жауап берді майор аңдардың ырылдауы арқылы.
  
  
  Ол ғимараттар арасындағы жолдарға қарап, желдеткіштен және ауыл өмірінен алыстады. Ең алдымен, маған Нокс Ворновты ұстау туралы анықтама керек болды, ол барлық өлімге әкелетін істің кілті болды.
  
  
  Жұмысшылар жеке және жұппен өтті. Ih батыл позасы бар қарулы сарбаздар немқұрайлылыққа риза болып көрінді. Бәлкім, Инграм айтқандай, олар мұндай жерде ih қауіпсіздігіне қол сұғылмайтынына немқұрайлы сене бастаған шығар.
  
  
  Менің қозғалыс еркіндігім болуы керек екені анық болды. Сондықтан оны келесі жұмысшы оның астынан өтіп, артынан құлағанша күтті. Оны эго "Люгермен" ұрып жіберді, ол менің қолымда ақсап тұр. Оны эго тез арада жартастарға сүйреп апарып, эгоның үнін біржола өшірді.
  
  
  Ол киген көк комбинезонды шешіп, киімінің үстіне эгосын тартып алды. Шалбар сәл қысқа болды, бірақ басқаша сәйкес келді. Ол шляпасын киіп, маңдайшасын маңдайына қысты. Ақылға қонымды қашықтықтан оны байқамай өтіп кетуі мүмкін еді. Жұмысшының денесін екі алып тастың арасына тығып қойғаннан кейін, ол қайтадан соқпаққа қарай бет алды да, оның бойымен жүрді. Артымнан шагги естілді. Ол қоймаға ұқсайтын аласа есікке сүңгіп кетті. Ол тізерлеп, арқасын жолға қойып, ақаулы құлыпты тексергендей күні бойы тұтқамен айналысты.
  
  
  Тамақтың жылы иісі танауыма жетті, екі жұмысшы артымдағы жаяу жүргіншілер жолында тұруға тоқтады.
  
  
  "Сіз алып жүрген таңғы асты кім алады деп ойланудың қажеті жоқ", - деді олардың айналасындағылардың бірі. "Американдыққа, солай ма? Ғалымға."
  
  
  "Әрине", - деді екіншісі. "Ол біздің құрметті қонағымыз".
  
  
  "Бүгін таңертең кәдімгі қоқысымызды жеп жатқанда оның қолында не бар?"
  
  
  "Жаңа піскен жұмыртқа, ветчина, тосттар және піскен қызанақ".
  
  
  Бірінші жұмысшы; мәнерлеп простылдады. "Мен бәріміз осы тау-кен тазарту мекемесінен шығып, қайтадан адамдар сияқты өмір сүрмейінше, мұз басылмаса екен деп дұға етемін. Мен жақсы эдаға және американдықтар ұнататын әйелдерге қалай қызғанышпен қараймын ".
  
  
  "Бұл уақыт жақын, жолдас. Бүгін біз американдықтарға соққы беруіміз керек ".
  
  
  "Олай болса, бүгін біз тойлап жатырмыз. Бірақ қазір мен оған баруым керек ".
  
  
  Оны байқамай қарап тұрғанда, бірі екі адамның қасында көрші соқпақпен солға қарай тармақталып, екіншісі азық-түлік салынған науаны көтеріп, ашық жүре берді. Ол эмуға жол бойымен жүруге рұқсат берді, содан кейін оның бетін қақпақпен жауып, соңынан ерді.
  
  
  Ер адам бұрылмады, мен оның соңынан ғимараттар тобынан бөлек тұрған үлкен құрылыстардың бірінің қасына бардым. Ол бірнеше сатыға төмен түсіп, есікті ашып, оның артында жоғалып кетті, эмуға бірнеше секунд берді, содан кейін сол есікке кірді.
  
  
  Ол бұл ғимараттардың құнды түрде қазылғанын анықтадыол ойлағаннан әлдеқайда тереңірек және әлдеқайда мұқият аяқталды. Ih ойластырылған дизайн ұзақ дайындық кезеңін көрсетеді.
  
  
  Бір ұзын дәліз болды, оның қабырғалары тегіс тастың айналасында доғада ақырын қисайып тұрды. Мен жұмысшыны көре алмасам да, оның алдында шаггидің эгосы естілді. Дәліз белгілі бір уақыт аралығында электр шамдарымен жарықтандырылды және электр станциясы болғаны сөзсіз.
  
  
  Содан кейін ол бірнеше жыл бұрын Оңтүстік Американың бір жерінде ресейлік база дайындалып жатыр деген қауесет тарағанын есіне алды. Бұл, мысалы, кубалық зымыран о кезінде болды, және одан кейінгі разрядта мұндай қауесеттер өлді. Енді базаның факт екені белгілі болды. Оны Ресейдің ресми режимі тастап кеткен болуы мүмкін, бірақ Жизов пен эго фракциясы ih операцияларының жасырын орталығы ретінде қайта іске қосты.
  
  
  Оның дәлізі бойынша
  
  
  
  
  
  
  бір ғана есік өтті. Шамасы, бөлмелер аз болған сияқты, өйткені оларды қатты тасқа ойып салу керек еді. Алда тұрған дауыстарды естіген ол кенет тоқтады.
  
  
  "Мен мәртебелі эго үшін корольдік таңғы ас әкелдім". Бұл мысқылға толы тамақ сатушының дауысы еді.
  
  
  "Тек edu-ны жеткізіп, ақымақ ескертулер қалдырыңыз". Қарсы дауыс дөрекі, іскер болды ".
  
  
  "Американдық ол жерде не істеп жүр?" - деп сұрады жұмысшы. "Ол ерекше күндерге дайын ба?"
  
  
  Енді ол процестерді қарау үшін қисық қабырға бойымен баяу қозғалып, дәліздің жіптерін көретін жерге жетті. Үлкен есікті күзетіп тұрған қара мұртты сарбаз сол жерде тұрды. Ол жұмысшыдан тамақ салынған науаны алып, ернін қысып тұрып: "Оның әдеттегіден еш айырмашылығы жоқ, тек бүгін таңертең таң атқанда тұрғанын қоспағанда. Бірақ мен оның ойында не болып жатқанын біле алмаймын ".
  
  
  "Жоқ, ол, менің ойымша, олай емес. Ең жақсысы ол үшін, ең жаманы мен үшін. Мен оның таңғы асына жалыққан саңырауқұлақпен барамын.
  
  
  Оны дәл сол жолмен дәлізге қарай асығып жіберді. Енді ол Барнабаны қайдан табуға болатынын білгендіктен, мен оған жетудің жолын табуым керек болды. Осы мәселені ой елегінен өткізе отырып, оны белгілер үшін бүктеп, алыстан келе жатқан фигураны тым кеш көрдім. Оның формасы бойынша ол солдаттардың айналасында жалғыз екенін түсінді.
  
  
  Кездейсоқ, бірдеңені ұмытып кеткендей, оны кері бұрып жіберді. Ол мені шақырды, бірақ оны саңыраулар мен мылқаулар ойнап жатты. Бұрылыста, сарбаздардың көзінен таса жерде, ол Варновтың қасиетті орнына қарай жүгірді. Бірақ "шағгилер бұл жақтан жақындап қалды. Ол кідірді. Білімін жеткізіп жатқан жұмысшы қайтып келеді, ал артында тағы бір сарбаз Лактардың есігінде.
  
  
  Ол тез шешім қабылдады және дәлізден өтетін жалғыз күнге қарай жүгірді.
  
  
  Есік құлыптаулы еді, сондықтан мен бір минутта жұмысшының комбинезонының астына күн батып, болаттың жұқа серпімді жолағын таптым. Кәдімгі пластмассадан гөрі берік және икемді, бұл құрылғы қарапайым құлыппен тез іске қосылады.
  
  
  Жұмысшы әлі бір жағынан жақындап келе жатқанда, екінші жағынан солдат есікті итеріп жіберіп, ішке қарай ұмтылды.
  
  
  Жиырма тарау.
  
  
  Бірнеше секундтан кейін бұл бөлменің сәнді интерьері біріктірілді. Бізде кедір-бұдыр беттер, күңгірт түстер болған жоқ. Жұмсақ текстуралар - жастықтар, дивандар, кереуеттер, шезлонгтар - барлығы кемпірқосақ реңктеріндегі карнавалда.
  
  
  "Сен, ең болмағанда, қағып алар едің", - деген әйелдің дауысы менің сол жағымнан анық естілді.
  
  
  "Ұлы ғалым бүгін ерте тұруы керек", - деді екінші жақтан тағы бір дауыс.
  
  
  Менің көздерім күңгірт жарыққа үйренген кезде, оның дауыстары бөлменің әр жағындағы ойық сопақшалардағы атлас төсектер мен үлпілдек жастықтардың статистикасынан шыққанын байқадым. Қарап тұрғанда, сол жақта және оң жақта шашыраңқы аққұба бастар пайда болды, содан кейін колледж черлидерлерінің денелеріне ұқсайтын денелер пайда болды. Нөмірі бірінші аққұба қыз аққұба болып туылғанына күмән келтірмейтіндей қысқа қызғылт түнгі көйлек киді. Екінші нөмір гаремдік пижама киген, оның да нағыз аққұба екенін растайтындай мөлдір.
  
  
  "Мен басып кірмеймін деп үміттенемін", - дедім мен.
  
  
  "Оның Терри", - деді қызғылт шорт киген нөмірі бірінші аққұба.
  
  
  "Ал оның Джерриі", - деді гаремдік пижама киген екінші нөмір.
  
  
  "Екеуі де" мен "-мен жазылған". Терри түсіндірді
  
  
  "Маңызды ақпарат", - дедім мен.
  
  
  "Біз егіздерміз", - деп ұсынды Джерри.
  
  
  "Тағы бір таңғаларлық жаңалық", - дедім мен.
  
  
  Қыздар төсектерінен тұрып, маған жыл сайын келетін.
  
  
  "Мен сені бұрын ешқашан көрген емеспін", - деді Терри.
  
  
  "Сіз бұл жерге жатпайсыз, солай ма?" - деп қосты Джерри.
  
  
  "Сен дауыл сияқты ұшып кеттің", - деді Терри. "Менің ойымша, сізді қуып жатыр және сіз біздің сізді жасырғанымызды қалайсыз. Қандай керемет!"
  
  
  "Сіз полиция қызметкері емессіз, солай ма?" - деді Джерри. "Біз полицейлерді жасырмаймыз".
  
  
  "Мен полиция қызметкері емеспін", - деп сендірді ih оны. "Менің кім екенімді және не істеп жатқанымды бір сағаттың ішінде түсіндіруге тым көп, ал менде отыз секунд жоқ. Бірақ мен жақсы жігіттердің қасында жалғызбын деп айта аласыз, мен мүлде қалжыңдамаймын - маған сіздің көмегіңіз керек ".
  
  
  Осы кезде біз дауыстарды естіп, есікті тыңдауға кеттік.
  
  
  "Ол сені шақырған кезде неге бұрылып қайттың?" Бұл дәлізде маған айқайлаған солдаттың дауысы еді.
  
  
  "Мен сенің не туралы айтып тұрғаныңды түсінбеймін. Профессордың таңғы завтрак оны жаңа ғана айдап әкетті. Ол, мен сені жаңа ғана көрмедім, - деп жауап берді жұмысшы.
  
  
  "Сіз мұнда бір минут бұрын жүрдіңіз, содан кейін бұрылып, кері қайттыңыз".
  
  
  "Ол емес."
  
  
  "Сізбен бірге ешкім кірген жоқ па?"
  
  
  "Жоқ. Профессордың алдында Юрийден сұраңыз. "Мен боламын. Мен оның эгосын ауыстырғалы жатырмын. Ал егер өтірік айтсаң, бәрібір. Жолға, жолдас! »
  
  
  Дәлізде келе жатқан жұмысшының аяқ дыбыстары. Есіктің сыртындағы кілттердің сыңғыры.
  
  
  Оны құшақтап алды стылдау ілмек жағынан күні бойы қолында "Люгер" ұстап. Егіздер мылтыққа кең, жүгері гүлінің көздерімен қарады, содан кейін бір-біріне досына қарады, көңілдері түсіп күлді. Кішкентай бүлдіршіндер, сол сәтте кішкентай миы арқылы көптеген адамдар үшін өмірді немесе өлімді білдіруі мүмкін.
  
  
  Күзетші есікті ашып, оны сәл ашты.
  
  
  "Ал, сендер қыздар ерте тұрасыңдар", - деді ол.
  
  
  "Оның айналасында не бар?" - деді Терри.
  
  
  "Біз қалаған уақытта тұра аламыз", - деп қосты Джерри.
  
  
  "Жоғары және төмен, жоғары және алға.
  
  
  
  
  
  
  Ал, бұл сенің бүкіл өмірің", - деп күрсінді күзетші.
  
  
  "Бүгін таңертең айналамызда кім профессорды қалайды?" - деп сұрады Терри.
  
  
  "Әлде бұл тағы екеуміз бе?" - деді Джерри.
  
  
  "Бізге бұл, бізге басқа. Ол жаңа ғана таңғы асын ішті, ол үшін жұмыс бірінші орында. Содан кейін eda - және десертке арналған әйелдер ".
  
  
  "Онда сен мұнда не істеп жүрсің, Маркус?" - деді Терри. "Профессор сізді біздің артымыздан жібермейінше, сіз біздің бөлмеге кірмеуіңіз керек".
  
  
  "Мен ер адамды іздеп жүрмін", - деді ол кешірім сұрап.
  
  
  Эму қыздардың күлкісіне жауап берді.
  
  
  "Мен дәлізде жұмысшыны көргендей болдым", - деп жалғастырды Маркус Сырое. "Командаға жатпайтын адам. Ол осында келе алады деп ойлады ".
  
  
  "Біз көрген жоқпыз, бізде бір адам бар", - деді Терри жазықсыз.
  
  
  "Бұл өте көңілсіз", - деп қосты Джерри жиіркенішпен.
  
  
  "Мен елестерді көретіндердің жанында емеспін", - деді Маркус. Оның, оның алға қарай сенімсіз қадам жасағанын естідім. "Профессор таңғы асын ішіп болғанша және айналаңыздағыларға біреуін жібергенше біраз уақыт өтеді. Ол қазірдің өзінде осында болғандықтан, бәлкім, біз басқа біреудің көңілін көтеруіміз мүмкін ...
  
  
  "Әрине, жоқ!" Терри араша түсті. "Біздің келісім-шартта біз мұнда тек доктор Варнов үшін келгеніміз айтылған. Бізге басқалармен ойын ойнамауды ескертті ".
  
  
  - Бірақ жақсылап ойлан, - деді Джерри бұзық сөйлеп.
  
  
  "Тизерлер", - деді күзетші. Ол артқа шегінді, ал қыздар есікті жауып тастады. Қамал жабылды.
  
  
  "Қазір біз шынымен қиналып жатырмыз", - деп күлді Терри.
  
  
  "Бірақ біз қандай көңілдіміз", - деді оның әпкесі.
  
  
  "Көп рахмет", - дедім де, "Люгерді" қайтадан қапшыққа сырғытып жібердім. Оның, күлді. "Мүмкін мен оны қайтаруға уақыт табармын. Рас, сіз мұнда тек... қате болу үшін келдіңіз... "Варновқа" қызмет көрсетесіз бе?
  
  
  "Сіз біздің Маркусқа айтқанымызды естідіңіз, біз американдық ғалым үшін жай ғана ойыншықпыз", - деп жауап берді Терри.
  
  
  "Ал оның қандай адам екенін ескерсек, бұл біздің көп уақытымызды қажет етпейді", - деді Джерри маған жақындап.
  
  
  "Сіз бұған қалай кірдіңіз?" Одан сұрады.
  
  
  "Біз сияқты жақсы қыздар осындай жерде не істейді дейсіз бе?"
  
  
  "Бұл бір нәрсе."
  
  
  "Біз Сан-Францискодағы подптын газеттегі хабарландыруға жауап бердік", - деді Джерри. "Туысқан қыздар саяхатты, толқуды, шытырман оқиғаны қалайды".
  
  
  "Ал сен жұмысқа тұрғаның анық."
  
  
  "Әрине. Басқа елу қыз болған болуы керек, бірақ бізде егіз болудың артықшылығы болды ".
  
  
  "Бұл сізде болғанның бәрі емес", - дедім мен ih жомарт пішіндерін атап өтіп.
  
  
  "Сен маған ұнайсың", - деді Терри.
  
  
  "Менің ойымша, сен де бағалысыңкөп профессордан гөрі ер адам", - деп қосты Джерри.
  
  
  "Эго жыныстық таланттар немесе ih болмауы мені қызықтырмайды", - деді ол оған байыпты түрде. "Бірақ ол әлемдегі ең қауіпті адам болып шықты, АҚШ пен әлемге қауіп төндірді. Мен оны сізге қорқынышты мәліметтерден құтқарамын, бірақ маған сеніңіз, қазіргі уақытта адамзаттың болашағы үшін мен үшін Варновтың зертханасына барудан маңызды ештеңе жоқ. Ал ол, қыздар, сендердің маған көмектескендеріңді қалаймын ",
  
  
  "Сіз бұл ақымақ мен тырысып жатырмын дейсіз бе зертханалар сіз үшін бұдан да маңыздырақ па?" - деді Терри қысқа түнгі көйлегін одан да жоғары көтеріп.
  
  
  "Ал бұл?" Джерри араша түсіп, пижама шалбарының ee белбеуін қағып, ih дөңгеленген жамбастарының ортасына дейін сырғып кетті.
  
  
  "Мен маңыздырақ дедім, қыздар, қызық емес".
  
  
  "Неге біз саған көмектесуіміз керек?" - деп сұрады Джерри. "Сен тіпті бізге сыпайы болмайсың".
  
  
  Патриотизм мен гуманизм - бұл әдемі жарқын бастарда байқалмайтын сөздер екені анық болды. Бірақ ih көмегінсіз менің мүмкіндігім нөлге тең болды.
  
  
  "Ұмтылыс айтқандай, - деді оларға покер жүзімен, - сен мені тырнап аласың, мен оны сенің тырнағыңмен тырнап аламын".
  
  
  Білімнің бір-екі жарқыраған күлкісі бөлмені нұрландырды. "Сіз жасайсыз деп отырсыз ба?" - егіздер хормен хормен қарсы шықты.
  
  
  "Егер сіз маған Варновтың зертханасына кіруге көмектессеңіз".
  
  
  Қуаныштан бас изеп, олар менің қолымнан ұстап, түрлі-түсті жастықтар дестесіне апарды, сонда олар жұқа жамылғыларды тез шешіп алды. Ауырған сәтте олар жастық орталарының әртүрлі еліктіргіш позаларын алып, жалаңаш болды. Ол Терридің сол жақ кеудесінің дәл астында кішкентай меңі бар екенін және оның көмегімен ғана егіздерді ажырата алатынын анықтады.
  
  
  Бұл менің өмірімде оның барлық адам операцияларының айналасындағы ең қызықты нәрсені аяқтауға асыққан жалғыз жолы болды. Осылайша, ол ең аз уақыт ішінде мүмкіндігінше көп киімді алып тастау бойынша жаңа әлемдік рекорд орнатты.
  
  
  "Ммм, дәмді", - деп түсіндірді Терри.
  
  
  "Мен оның бұл ескі профессорға қарағанда көбірек болатынын білдім", - деп мақұлдады Джерри.
  
  
  "Мұнда кел, - деп бұйырды Терри, - арамызда ашық".
  
  
  Ол тез тізе бүгіп, Терридің шыдамсыз кішкентай денесімен классикалық қалыпқа орналасты.
  
  
  "Оның омелы менің арамызда емес, арамызда", - деді ол күрсініп, шағымға мүлде ұқсамайтын ақырын стоылдап.
  
  
  "Сіз қарсысыз ба?" - деп одан әрі жұмақ қақпасына кіріп сұрады.
  
  
  "Оооооооооо", - деп жылады ол.
  
  
  "Алдағы уақытта мен оны пьесалар деп атайтын боламын", - деді сәлем беріп, махаббат туннеліне сүңгіп.
  
  
  Барлығы осылай басталды, дегенмен біз өте қысқа уақыт ішінде гимнастикалық позалардың шексіз санын қабылдадық, олардың көпшілігі неке туралы нұсқаулықта сипатталмаған.
  
  
  Біраз уақыттан кейін біз басқа досымызбен араласып кеткеніміз сонша, Джерри ақырын мұңды дауыспен айтты: "Мен жетпіс ойнағанды ұнатпаймын".
  
  
  Мені ыңғайсыз сөйлесу жағдайына қойды, бірақ басымды бұрып, үлкен күшпен одан сұрадым
  
  
  
  
  
  
  кінәсіз: "Бұл нені білдіреді, Джерри? "жетпіс ойна ".
  
  
  "Ием, мұны бәрі біледі", - деп жауап берді ол ашуланып. "Жетпіс алпыс тоғыз бір көзқараспен".
  
  
  Оған хат жолданып, аздап көндіре отырып, мен оны есіме түсіре алатын ең күрделі, экзотикалық және жалықтыратын қойылымдардың айналасындағы үшінші серіктес болды. Және оның көп бөлігі есімде.
  
  
  Сосын мынау, оның тез киінетін қалпағы тұрғанда, егіздер маған кішкене күлімсіреп, көз қысып тұрған бақытты жүздерімен қарады. алғыс. Бұл Джерри ұзақ, қуанышты күрсініспен: "Білесіз бе, менің ойымша, үшеуміз керемет жұп құрамыз", - деді.
  
  
  Бірақ менің ойларым Варноу мен компаниялардың мәселесіне сіңіп үлгерді. "Жарайды, - дедім мен, - қызық пен ойын аяқталды. Енді біз Нокс Уорнестің киелі орнына жол таба алмайтынымызды көреміз.
  
  
  Олар бірауыздан дерлік басын изеді. Бірақ ih тұлғаларында нақты қызығушылық болған жоқ.
  
  
  "Біздің кішкентай келісіміміз есіңізде ме?" - деп сұрады И.Х. одан.
  
  
  - Иә, - деді Терри қабағын түйіп. "Бірақ сізге көмектесу қауіпті болуы мүмкін."
  
  
  "Сонымен қатар", - деп қосты Джерри. "Бізде жоғалтатын көп нәрсе бар. Oni бізге өмірімізде көргеннен де көп ақша төлейді. Біз бұл жерден кеткенде, біз оны шағын киім дүкенін ашу үшін пайдаланамыз ".
  
  
  Сол сәтте менде егіздер мүлдем мылқау емес, олар кейіп танытқандай әсер қалдырды.
  
  
  "Демек, сен бұл жерден кеткенде киім дүкенін ашасың", - дедім мен. "Ал сізді бұл жерден кетемін деп ойлауға не итермелейді? Сіз тұтқындарсыз, білмейсіз бе? "
  
  
  Терри басын шайқады: "Біз мүлде тұтқын емеспіз. Біз қалағанымызша келеміз және кетеміз. Қамалып отырудан шаршаған кезде біз бүкіл үйді аралаймыз. město. Және бізді ешкім тоқтатпайды ".
  
  
  "Әрине", - дедім мен. "Сіз қалаған жерге бара аласыз, өйткені бұл тас қамалдың айналасында ауадан басқа жол жоқ. Бірақ бұл адамдарға темекіні тастағыңыз келетінін айтыңыз және ih-ден сізді осы жерден алып кетуін сұраңыз. Дауыс сонда сіз бұрыннан болжауыңыз керек нәрсені білесіз - бұл шынжырдағы құлдар да болуы мүмкін ".
  
  
  Енді ол ih-ге ерекше назар аударды. Ih сүйкімді жарқыраған жүздер байсалды бола бастады және олар қорқынышты көзқарастармен алмасты.
  
  
  "Мен мұнда күлкі үкісін әкелу үшін өз өмірімді қатерге тіккен жоқпын", - деп жалғастырды ол асығыс. Бұл адамдар Американы және бүкіл әлемді атом күшімен жаулап алуға ниетті. Ih бомбалары қазірдің өзінде АҚШ-тың маңызды қалаларында орналастырылған және егер ih талаптарын біздің тарапымыздан орындамаса, бірінен соң бірі жарылуға дайын ".
  
  
  Оның сағатына қарады. "Егер мен құрылғыларды іске қосатын жалғыз Варнға жете алмасам, бірінші атом бомбасы Нью-Йоркті және барлық эго тұрғындарын екі сағаттың ішінде жойып жібереді".
  
  
  Оның, олар таңдана аузын ашқанда басын изеді. "Иә, бұл фактілер. Ал сендер, қыздар, мына ақымақ аққұбаны маған мәжбүрлеуді қойып, әрі қарай жүре берулерің үшін. Өйткені, өз елін айыптаған Варновтан басқа, біз жау лагерінің қақ ортасында жалғыз үш американдықпыз.
  
  
  "Ал менсіз сен бұл жерден ешқашан тірі шыға алмайсың".
  
  
  "А, Құдайым", - деді Терри. "Біз қалай көмектесе аламыз?"
  
  
  "Мен бұл процедураны екеуіңізді зертханаға, тұрғын үйлерге және Уорнның қалған бөлігіне апару және қайтару үшін қолданғым келеді. Оның маған сол жерде көргендеріңіздің барлығын айтып беруіңізді қалаймын, бұл маған операциялардың эгосы туралы түсінік бере алады. Және мұны тез жаса; қозғалатын уақыт қазір!"
  
  
  Екеуі бірден сөйлесе бастады. "Тоқта, - дедім мен, - Терри, баста."
  
  
  "Күзетші бар", - деді ол. "Бірақ Маркус уақытының көп бөлігін кезекшілікте өткізеді. Ол профессордың есігінің сыртындағы кішкентай бөлмеде ұйықтап жатыр, ол қатты болаттан жасалған сияқты. Және ол жалғыз бізді сонда және кері шығарып салады. Ол сигналдық түймені басады, ал Варнов күннің арғы жағына шығып, қақпақты ашып, темір тордың бір түрі арқылы сөйлейді. Бұл күннің кілті жоқ; ол іштен ашылады, - және профессор бізге ешқашан кетпейді, қандай себеппен ".
  
  
  "Жарайды. Тағы бірдеңе ме?" - мен үзіліп кеттім. "Ішінде не бар?"
  
  
  "Сіз кірген кезде, - деді Джерри, - сіз жұмыс үстелі мен телефоны бар кеңсені көресіз. Орын жалаңаш, басқа жиһаз жоқ. Бірақ құжаттарға арналған шкафтар бар. Және орындықтың жанындағы стырсыған дыбыстарға ілінген жақтаулы АҚШ-тың үлкен картасы. Кеңсеге тағы бір есік кіреді...
  
  
  "Бір минут күте тұрыңыз!" - Терри сөзін бөлді. "Бұл картаның артында қабырғаға арналған сейф бар. Дәл сейф емес. Бірақ төртбұрышты бұрыш.
  
  
  "Сіз мұны қайдан білесіз?" Одан бір сөз сұрады.
  
  
  "Себебі бір күні ол кірген кезде оны көрді. Карточка ілмектен алынып тасталды және еденге осы тесіктің астында жатты жоқтаулар шаршы фут сияқты. Уорноудың қағаздары үстелге жайылған, ол мені күтіп тұрғанда оқыған болуы керек. Менің ойымша, ол қағаздарды алып, местоны картамен жабуды ұмытып кетті.
  
  
  Ол күлді. "Немесе ол мені тым мылқау деп ойлайды, өзің білетін стырсыған тесікті ажырата алмаймын. Қалай болғанда да, ол ештеңе байқамағандай кейіп танытты, мен ол кезде онша қызық емес едім. Келесі жолы ол мені алып кетуге жібергенде, карта орнында болды, қағаз жоқ ".
  
  
  "Ол сені қалай ажыратады?" - деп сұрадым мен өзімнің білімді болжамымды растау үшін.
  
  
  "Менде дәл осы жерде төлем белгісі бар", - деді Терри сәл күлімсіреп, сол жақ кеудесінің астындағы аймақты нұсқап. "Көріп отырғаныңыздай, біз өзімізді ажырату үшін әртүрлі костюмдерді сырғытып жатырмыз."
  
  
  "Жарайды, Джерри, жүре бер. Кеңсенің жанындағы бөлмеде не бар? "Бұл шынымен де пердемен бөлінген бір үлкен бөлме."
  
  
  
  
  
  Бір жағында кереует, бірнеше жиһаз және айналысатын жуынатын бөлме кеңсеге қосылады. Екінші жағынан, менен сұрама. Мен ешқашан көрген емеспін, менің ойымша, ол жерде қандай да бір жабдық бар. Иә, кереуеттің жанында осы ішкі телефондардың айналасында тағы біреуі бар.
  
  
  "Сіз оның осы телефондар арқылы сөйлескенін естідіңіз бе?"
  
  
  "Тек бір рет. Бірақ бұл екі жақты әңгіме болды және ол оны түсінбеді ".
  
  
  "Ол жерде болған кезде эму екі рет қоңырау шалды", - деді әпкесі. "Мен де оның не туралы айтып тұрғанын түсінбедім. Бірақ мен қазір білемін деп ойлаймын ".
  
  
  "Маған бұл туралы айтшы, Терри".
  
  
  "Ал, ол қатты ашуланған сияқты. Және ол былай деді: тыңда, генерал маған батып бара жатқан жоқ, қорқытпа. Есіңізде болсын, егер мен оған барсам, бәрі менімен бірге кетеді. Оның ішінде Мәскеуге генерал, ол конференцияға екі чемоданмен келді. Бірақ әйтеуір біреуі адасып кетті ". Сосын ол кідіріп тұрып: "Генерал саған бірдеңе айтып тұр ма?" - деді.
  
  
  "Мен оның генералға не айтып жатқанын білмеймін", - деп түсіндірді ол. "Бірақ бұл маған көп нәрсені айтады. Варновтың осындай жүйесі бар, егер ол өлсе, барлық қалалар, соның ішінде Мәскеу де онымен бірге өледі. Ол зұлым бейбақ қана емес, ол өте ақылды.
  
  
  Бір минутқа менің ойым айналды, ал ол жұмыс істейтін жоспардың әртүрлі аспектілерін түсінді. Сонда ол былай деді: "Бір жағынан, уақыт - ең маңызды фактор. Бірақ мен оның асығыс шешім қабылдағанын көрмеймін. Мен оны Маркусты сенің жаныңа апаруға мәжбүрлей аламын ол күні. Бірақ мен Уорноуды бастамашылық танытпаса, оны ашуға мәжбүрлей алмаймын. Яғни, егер ол сіздің артыңыздан Маркусты әлі жібермеген болса.
  
  
  "Сонымен қатар, мен Маркусты өлтірмей, сенің артыңнан өте алмаймын, ол эго Варновты көре алатын жерде бір күн ашық тұрады. Ал оған Маркусқа қамқорлық жасамас бұрын, ол менің алдымдағы есікті тарс жауып алды. Сондықтан бәрі сізге байланысты, қыздар. Бүгін кімде-кім оған қараса, мен бұл есіктің толық жабылып қалмауы үшін оған бірдеңе жабыстыруым керек және оны Варнов байқамай қалуы үшін жасауым керек. Ал ол үшін уақыт кереметі керек ".
  
  
  "Менде бұдан да жақсы идея бар", - деді Терри. "Профессордың рұқсатын алған адам онымен бірге жатын бөлмеге кіріп, эго-ны сорып, төсекке жатқызады. Содан кейін ол дәретханаға баруын өтінеді. Ол мұнымен дауласа алмайды, сондықтан ол жуынатын бөлмеде жабылып, суды шайып тастайды, содан кейін кеңсеге жүгіріп барып, сізге болат есікті ашады. Содан кейін ол байланыстырушы есік арқылы оралып, Варновудан төсекке көтеріледі.
  
  
  "Таза данышпан" дедім мен.
  
  
  "Әзірше, сіз Маркустан құтылуыңыз керек, - деді Терри, - және бір күн күтіңіз."
  
  
  "Маған бес минут уақыт беріңіз", - дедім мен. "Ал ол, мен Маркусты осында қалған қыздың азғырғанын қалаймын, сондықтан ол ненге тез және үнсіз қамқорлық жасай алады".
  
  
  "Ол әдетте екеуміздің де таңғы кеште болғанымызды қаламайды", - деді Джерри. "Бірақ ол біледі делік?"
  
  
  "Уайымдама, ол мен бәріне дерлік дайын боламын", - деді эй оған.
  
  
  Тағы бір ойлы үнсіздік орнады, содан кейін ол: "Енді бізге тек күту керек. Бірақ қашанға дейін?
  
  
  "Ол сағат тілі сияқты", - деді Терри. "Бұл кез келген минутта болуы керек".
  
  
  "Әрине", - деді Джерри. "Бірақ егер бұл эго болса Нью-Йоркті жойып жіберетін керемет күн, ол қобалжуы мүмкін және, тігінші ал, ұйықтағысы келмейді".
  
  
  - Ием, - деп күңкілдеді Терри.
  
  
  Және ол оған ештеңе айтқан жоқ, өйткені бұл сұрақтың ауқымы мен жауап беруге байланысты ықтимал апат менің миымды басып қалды.
  
  
  Жиырма бір
  
  
  Бөлменің қараңғы бұрышында әшекейлі үстелдің бір түрі бар еді, мен оның артына еңкейіп, толығымен қоршалғанмын. күн. Минуттар шексіз ағып жатты, ал менің бұлшық еттерім қысылып, жеңілдік сұрады. Ақыры орнынан тұрды. Күні бойы кілттің ескерту дыбысы естілетіндей ыңғайсыз жағдайда қалу ақымақтық болды.
  
  
  Жарты сағат өтті, ол ревматизм үлкен тығынға ұшырады деп ойлады, Варнов жеңіл-желпі ойын-сауықтан бас тартып, күннің қараңғы істеріне назар аудармақшы болды, оның қолы Нью-Йорк қаласын жарып жіберетін сигнал жіберуге дайын болды. аспанға. Ал егер соңғы сағатта Президент ұлттық дүрбелеңге тәуекел етіп, Манхэттенді эвакуациялау туралы шешім қабылдамаса, бұл адамдардың барлығының тағдыры менің қолымда болды.
  
  
  Оны күте отырып, жарты ондаған балама жоспарлаудың орындылығын есептей отырып, қорқыныш сезімімен күрестім. Олардың барлығы практикалық және ақылға қонымды болды. Бірақ бәрі тығырыққа тірелді - Варнов екеуміздің арамызда қол жетпес болат күні.
  
  
  Ара-тұра туннель дәлізінен бұлыңғыр, күңгірт дыбыстар естіліп тұратын. Бұлыңғыр дауыстар, ауыр аяқтың күңгірт таптауы, металдың сықырлауы. Қыздар менің құлағымды бір күнге қысып тыңдады, бірақ маңызды ештеңе естімегендерін айтты, жай ғана пайдасыз әңгіме, бірнеше ер адамдар, шамасы, асығыс, mimmo-дан өтіп бара жатқанда.
  
  
  Содан кейін, содан кейін ұзақ үнсіздік кезеңі, ол кез келген шарасыз қулыққа тәуекел етпек болған кезде, тәуекел қаншалықты ақылсыз болса да, шыдамсыздықпен есік қағылды, содан кейін бірден құлыптағы кілт сықырлады.
  
  
  Маркус профессордың күңдерінің бөлмесіне баса көктеп кіріп, айқайлағанда, ол қазірдің өзінде жақсы жасырылған болатын: "Сіз сондасыз - Кішкентай мисс Моль", - деп талап етеді американдық.
  
  
  
  
  
  
  Сіздің қызметтеріңіз екі адамға арналған! Профессорлар жоғары басшылардың келуіне байланысты ұсталды, егер ол сіз бірден келмесеңіз, генералдың иттерін кешкі асқа тамақтандырамын дейді.
  
  
  "О, Раббым, бұл иттер бейшара кішкентайды мені үш тістеп жеп қояды", - деді Терри нәзік даусымен. "Профессор қызуын жоғалтқанша асығайық".
  
  
  "Менің ойымша, сіз эго қызуын емес, эго салқындығын айтып отырсыз, қымбатты Терри", - деді Джерри.
  
  
  "Мен ih-ді қалай көрсем, солай атаймын, қымбаттым", - деп жауап берді ол жүгіріп барып күн.
  
  
  "О, Маркус!" - деп айқайлады Джерри, - кішкентай минутқа орала аласыз ба, содан кейін әпкемді қалай жеткізуге болады?
  
  
  "Қайт?" Маркус ашуланып кесіп тастады. "Неге?"
  
  
  Мен жалғызбын және... ал маған мына шаршаған кәрі сүйек қап емес, нағыз еркек керек.
  
  
  "Болмас үшін? Қазір солай ма? " - деді Маркус, оның дауысы толқудан дірілдеп. "Ал сен нағыз еркекпен бар болғаны бір минуттың ішінде не істей аласың?"
  
  
  "Сіз екі минут уақытыңызды бөле аласыз ба?"
  
  
  "Мен көп нәрсені үнемдей алар едім, бірақ менде қиындықтар туындауы мүмкін".
  
  
  "Мен айтпаймын. Ал мен тәуекелге баруым керек деп ойламайсыз ба?
  
  
  Сосын, сосын қорқынышты, белгісіз үзілісте: "Иә, мен оны қайтарамын. Бір минуттан аз уақыт ішінде. Дайын бол!"
  
  
  Бұл келісімнің леп белгісі сияқты, есік қатты тарсылдатып тарсылдады. Сосын тыныштықтың орасан зор вакуумы пайда болды.
  
  
  "Бізді бір секундқа босқа жіберме", - деді Джерри оған бәсең дауыспен, "Және ол бос емес болсын!"
  
  
  "Тігінші, менмендіктің не соққанын ешқашан білмейсің", - деп күңкілдеп, ол қайтадан еңкейіп кетті.
  
  
  Бірнеше секундтан кейін Маркус қайтып келді.
  
  
  "Көріп отырғаныңыздай, ол дайын, ғашық", - деді Джерри.
  
  
  "Мен сенен де артық дайынмын", - деді ол вонға қобалжыған күлкімен. "Бірақ мен Уорноудың есігін күзетуім керек, шешінуге уақытым жоқ".
  
  
  "Бұл ақымақ күнді ұмыт", - деп жауап берді Джерри. "Биіктігі жиырма фут пілдердің жабайы бөлмесі, егер ішкі бөлме еденнен төбеге дейін жержаңғақпен жабылған болса, оны бұза алмас еді".
  
  
  Әлбетте, Маркус жауап беруге тым алыс еді. Бірақ бір минуттың ішінде ол бір-екі таза іскерлік ренішін шығарды, Джерри: "Құдай-ау, бұл сен де!" - деді де, оны киім-кешек үстелінің артынан аңдып жүрді.
  
  
  Ол оңай, бірақ стилеттомен тез алға шықты. Оның Босния және Герцеговина соты оларды бір сәтке айыптап, қаруын кең арқасымен эгоға көтерді. Джерридің ашық көздері мені көргенде кеңейе түсті.
  
  
  Кенет, мүмкін, қандай да бір жануарлардың инстинкті немесе Джерридің қорқынышты көздерінің көрінісі итермелеген шығар, Маркус басын көтеріп, маған жартылай бұрылды.
  
  
  Сондықтан оның орнына кеудесіне эму жүзі қадалып қалды.
  
  
  Эго аузы ашылып, көздері сенбей ашық қарап тұрды. Бірақ содан кейін, тек ақырын ғана айқайлап, қорқынышты түрде бұрылып, оны пышақ тез суырып алды, ол мойынсұнушылықпен Джерридің үстіне құлап, қатып қалды.
  
  
  Оның пышағын эгоға қарсы біркелкі күртешемен сүртті де, қаруын қалпына келтірді, ал Джерри ең қорқынышты түрімен денені босқа итермелеуге тырысты. Эго оны иығынан ұстап, жұлып алды, ол еденге қарай домалап кетті. Ол ғарыштың шексіздігіне қарады.
  
  
  Джерри отырды да, жалаңаш денесіндегі қан дақтарын жайманың бір бұрышымен сүртті, ол маған қарап, мен кімге айта алмайтынымды білдірді. Бұдан басқа, бұл таңданудың, жабайы өлімнің жақын шындығына сенбеудің және жиіркеніштің көлеңкесінің қоспасы болуы мүмкін. Мені жек көрді, қан немесе мәйіт, мен айта алмадым.
  
  
  "Иә, - дедім мен, айтылмаған штопорға жауап бергендей, - дауыс, бұл қалай болады. Ал егер мен асықпасам, миллиондаған басқа жазықсыз адамдар өледі ".
  
  
  Сосын оны тастап кетіп, дәлізден жоғары-төмен қараған соң, Варнов пен қашықтан басқару пульті қанатында күтіп тұрған үлкен болат күнге қарай ұмтылды.
  
  
  Бір-екі мазасыз, тершең минут өтті. Сосын ысырманың сырт еткен дыбысы естіліп, есік сәл ғана ашылды. Ол маған қарай тербеле бастады, бірақ мен оның эгосын ұстап алып, Терридің жалаңаш арқасын көру үшін уақытында ішке кіріп кеттім. жабылатын есіктің артына жасырын түрде жасырынған.
  
  
  Есікті ақырын жауып, бүкіл бөлмеге бір деммен қарады. Джерри сипаттағандай, nen-де телефоны бар орындық, шкафтар, жақтаулы АҚШ-тың үлкен картасы және ол айтпаған Орталық Американың бір бөлігі болған. Мен оның орындықтарының жәшіктерінен өттім, бірақ олар құлыптаулы болды. Оны картотекада тағы бір жолдама алды, нәтижесі бірдей.
  
  
  Оның картасын зерттеді. Киізден жасалған қаламмен қызыл қаламмен салынған сақиналар АҚШ-тың жеті қаласы мен Панама каналын айналып өтті. Жоюға арналған мақсаттар. Қалалардың айналасындағы қалалардың бірі Кливленд болды, бірақ біз оны елемеуіміз мүмкін, өйткені эгоды жоюға арналған бомбаны кеден органдары ұстап алған. Картада қалалар нөмірленген және Кливлендті қоспағанда, олар ерекшелік ретінде Нью-Йорк, Чикаго, Хьюстон, Лос-Анджелес, Сан-Франциско және Вашингтон, Колумбия округі болды.
  
  
  Оның айтуынша, елорданың соңғы сағатқа дейін сақталғаны, сөзсіз, үкіметімізге соңғы сағатқа дейін келіссөздер жүргізуге мүмкіндік бергені.
  
  
  Карточка берік мыс ілмектен сым арқылы ілінген. Терри айтқандай, мен оның саңылауын немесе құпия құжаттар жасырылған кэшті табамын деп сеніммен оны эго ілмектен алып тастады. Бірақ ондай тесік болған жоқ
  
  
  
  
  
  картаның астындағы қабырғалар тегіс болды.
  
  
  Менің ойыма картом Варн деңгейіндегі ғалым үшін тым өнертапқыш болмас үшін стырсыған қарапайым тесік келді. Және дауыс беру енді ол мыс ілмекпен тәжірибе жасай бастады, эгоды әртүрлі бағытта айналдырды, бірақ оның мықтап бекітілгенін және қозғалмайтынын анықтады. Бірақ мүлдем қозғалыссыз емес. Өйткені ілмек оны өзіне қарай тартқанда, ол сәл шертіп жіберді. Содан кейін қабырғаның төртбұрышты бөлігі үнсіз артқа шегініп, кішкентай, былғарымен қапталған жазу кітапшасы мен нөмірленген сызбалар тізбегі бар ыдысты көрсетті, олардың әрқайсысында қызыл, шеңберлі бас сүйегі бар, бұл, кем дегенде, мен үшін, анық, орналасқан жерін көрсетеді. бомба салынған чемодандарды лақтырды.
  
  
  Олар орындарды белгіледі, яғни егер сізде залда қай қалада қандай ғимарат бар екендігі туралы тиісті түсініктеме болса. Анықтамасыз немесе басқа нұсқаулықсыз басып шығарудың мағынасы болмады.
  
  
  Бұл шиеленісті, басқа жағдайларда жүйкені тоздыратын жаста болып көрінгенімен, сағатыма бір қарасам, бар болғаны екі минут өткенін айтты. Және ол оларға тиесілі болғандықтан, Терри менің уақытымды қажет ететіні туралы ескертілгенде, Вамоу тағы он минут немесе одан да көп уақыт өмір сүре алады, оның орындығы сатылып, былғарыдан тігілген қалта кітапшасын жылдам зерттей бастады.
  
  
  Алғашында nen құрамындағы әріптер мен сандар көпшілік үшін қытайлық сөзжұмбақ сияқты түсінікті болды. Бірақ мен басқатырғыштардың барлық түрлеріне үйреніп қалдым, ал әлемде шешу өнерін жақсы меңгерген агенттер аз. рұқсат коды. Көп ұзамай ол Варн дәуіріндегі ғалымдар қолданатын американдық кодты nen-де білді. Кодекс негізінен жеткілікті қарапайым болғанымен, егер біреу эго шифрын шешуге арналған таңғаларлық күрделі математикалық формуланы білсе, менің білуімше, оны АҚШ-тың ішінде немесе сыртында жау ешқашан бұзған емес.
  
  
  Оның жады оның жадынан өтті, ал код принципі менің ойыма бірден пайда болды. Ол дәптердің жанындағы үстелдегі ұстағыштан қалам тауып алып, мәтін мен цифрлардың негізгі негіздерін ғана транскрипциялап, қысқарта отырып, стенографиялық жазбаларды, көрменің басын өлтіру туралы қастандық жасады. Ол өздігінен жұмыс істейтін стилуспен белсендірілген Варнов бомбасының жару құрылғыларының құпияларын қамтыды. Микроэлектроника қуатты жоғары жиілікті сигналды үлкен қашықтыққа тасымалдауға қабілетті эго жасау үшін тері жамылғысының көлеміндей долларлық дискіге салынған - бұл кардиостимуляторға ұқсайтын, бірақ әлдеқайда күрделі құрылғы барлық бомбаларды бірнеше секундтан кейін бір ауыздан жарып жіберді. содан кейін Варндардың жүрегінің соңғы соғуы.
  
  
  Бұл күрделі, керемет кішкентай қашықтан басқару құрылғысы бірінші бетте "Рұқсат кілті" деп белгіленген. Ал соңғы бетте, тақырыптың астында: ҚАРУСЫЗДАНУ бес саннан тұратын серия болды, олар мәтінде түсіндірілгендей, өшірудің кілті болды. толық атауы, тіпті кейін олар жарылыс сигналын қалай алды. Бұл төтенше жағдай жаңартылған сақтық шаралары кардиостимуляторды Варну жүрегіне қосудан аулақ болады.
  
  
  Бірақ бір қулық болды. Содан кейін бомбаларды ұшыру үшін кешіктірілген әрекет сигналы жіберілгеннен кейін жарылыстарды тоқтатуға небәрі отыз секунд қалды.
  
  
  Ол тез арада сандарды ойша суретке түсіріп, ih суреттерін санасының алдыңғы қабырғасына проекциялады. Менің есте сақтау қабілетім қатесіз дерлік және ондаған сандарды еске түсіру нақты мәселе болмас еді. Соған қарамастан, ол сандарды қағаз бетіне жазып, оны жинап, минутына салып қойды.
  
  
  Тағы бір минут бойы ол fold paper-ді қаламмен және дискімен зерттеді, содан кейін чемодандардың орналасқан жерін - әртүрлі қалалардағы толық атауын жазып алды.
  
  
  Осыны жасай отырып, ол басқа ені бойынша мәнін ee транскрипциясы бар кітап пен жазбаларды қойды. Ол транскрипцияланған фактілерді жазуға шамамен бес минут жұмсады, өйткені мен құрылғы туралы тікелей жұмыс білуім керек еді, егер ол Варноудың өлімге әкелетін жоспарымен тоқтатылатын болса. Оның айтуынша, егер мен алдымен егжей-тегжейлерді жазбаша түрде баяндасам, бәрін дерлік есіме түсіре аламын. Қалай болғанда да, егер сіз құрылғыны анықтаған болсаңыз, оны басқару компастың әр түрлі нүктелеріне қарындашты тигізу сияқты қарапайым болды.
  
  
  Енді оны ih көтере алмайтындай көлемді сызбаларды қабырғаға арналған ыдысқа сырғытып, саңылауды жабу үшін мыс ілгекті шертіп, картаны орнына іліп қойды.
  
  
  Оның жуынатын бөлмеге ақырын кіріп, басқа күнге қарай жүрді. Мен оны құшақтап жатқанда, мен Варновтың дауысы мен Терридің жауап дауысы екенін түсіндім. Мен "люгерді" қапшықтан суырып алып, есіктің тұтқасын алған кезде әңгімеге мән бермедім. Бірақ мұның мәні мынада еді: Варнов "шұғыл эксперименттерді тез арада жасау керек" деп асығыс сөйлегені үшін кешірім сұрады, ал Терри Эйден сүйкімді профессормен тағы бірнеше минут сұрады, ол соншалықты үлкен адам болды, ол оны тұншықтырды. тағы да сол сияқты.
  
  
  Ол есікті ақырын ашып, бөлмеге қараған кезде, шалбарының үстіне ақ зертханалық күртеше киген Нокс Уорноу профильде маған қарап тұрды, қолдары Терн иығына тірелді, ол будуар киімін киіп, эмудың көзіне жалған көзқараспен қарады. табыну.
  
  
  Лактардың шаштары қара түсті, сұр түске қатты боялған. Оның кішкентай тұмсығы бар еді
  
  
  
  
  
  жіңішке бет әлпеттері мен нәзік дерлік көрінетін сымбатты дене. Олардың алдында күзен, ешқандай эмоциясы жоқ жарқыраған жасыл көздерімен эгоға қарағанға дейін, олар изумрудтар сияқты қатты және жылтыр болғанымен, ол әлемдегі ең қуатты ұлттың өмір сүруіне екіталай қауіп төндірді. Және Терримен немесе оның егізімен кем дегенде бір раундтан өте алатын ер адам екіталай.
  
  
  "Бүгін кешке мен оны сені және әпкеңді алып кетуге жіберемін", - деді ол қазір. "Винтажды шампанмен және ерекше кешкі аспен атап өтуге болатын нәрсе болады. Содан кейін ұзақ экзотикалық ләззат түнін бірге өткізіңіз ".
  
  
  "Мен бұған қатты күмәнданамын, Варнов", - деді эму оған "Люгердің" артындағы бөлмеге кіріп бара жатып. "Мен сені бүгін кешке Америка Құрама Штаттарына менің тұтқыным ретінде ораласың деп күтемін".
  
  
  Эго тұлға маған бұрылған кезде орындауға рұқсат беру жалауынан құлап түсті. Ол оған сөздерді сезіп тұрғанда: "Терри, өз бөлмеңе қайт. Ол сенің және әпкеңнің киініп, оның сен үшін келуін күткенін қалайды ".
  
  
  Ол бірдеңе айту үшін аузын ашты, сосын асықты
  
  
  "Мен сенің кім екеніңді білемін", - деді Варнов жайбарақат, жүзі сабырлылығын білдіріп. "Бұл сізді таң қалдырады ма?"
  
  
  Болды, бірақ оған ештеңе айтпады.
  
  
  Варнов кереуеттің жанындағы үлкен былғары орындыққа түсіп, аяғын айқастырып, қолын кеудесіне айқастырды. "Сіз қалай ойлайсыз, Картер, - деп жалғастырды ол күлімсіреп, - мен мұндай шешімге дайын емеспін бе? Әрине, жоқ. Мен ол бөлмеден ешқашан шықпаймын, сенімен бірге тірі. Ал егер ол өлсе, дәл сол сәтте дүниенің жартысы күлге айналады ".
  
  
  "Мен мұның бәрін білемін", - дедім мен. "Мен сіздің құпия құжаттарыңыздың шифрын аштым, сіздің келісімдеріңіз бекер. 5-21-80-54-7 сандары сіз үшін қайшы келетін нәрсе бар ма? "
  
  
  Эго маникальды өрнек самалдағы шам сияқты жыпылықтап, сөніп қалды. Біраз уақытқа дейін ол ақыл-ойдың эго тісті доңғалақтарының төмен қарай жылжып, қатты соқтығысып, содан кейін баламалардан өтіп бара жатқанын көре алды.
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізіп, бозарған, кішіпейіл күлкіні бейнеледі. "Ал, - деді ол, - күннің соңында ештеңе маңызды емес. Барлық адамдарға, барлық ақымақ жаратылыстарға жіп келуі керек ".
  
  
  "Асыл философия", - деп жауап бердім мен.
  
  
  "Екеуміз, - деп жалғастырды ол, - біз бөлменің осы зынданында жалғызбыз. әлемнің тығыздығы. Бұл туралы ойланыңыз. Тек осы туралы ойланыңыз! Біздің қолымызда ұстайтын айтып жеткізгісіз күш ". Ол кідірді. "Біз күш біріктіре аламыз және әлемді бірге басқаруымыз керек. Немесе біз келесі бірнеше минутта басқасын, екіншісін жоя аламыз. Бұл не болады? "
  
  
  "Бұл біз үшін, біз үшін басқаша", - дедім мен. "Тіпті нашар жеңілген адам да ойынның қашан аяқталатынын біледі. Және өз шығындарын қабылдайды. Ал енді - мен сізге шешім қабылдауға отыз секунд уақыт беремін. Менімен бірге жүр, біз сот алдында жауап береміз немесе осы орындықта өлеміз. Өз басым, сіз өлімді таңдайсыз деп үміттенемін. Себебі сені бұл жерден алып кету үшін менің мойныма қауіп төндіріп, аз ғана нәрсе қажет болады.
  
  
  Орындықтың қалың, жұмсақ тұтқасын қатты илеген бір қолының түйілген саусақтары Варнов ақырын басын изеді. "Жарайды, мен оны сенімен бірге алып кетемін", - деді ол. Ол аяғын ашып, орнынан тұрғысы келгендей болды.
  
  
  Бірақ кенет ол орындықтың қолтығын итеріп жіберді. Қолдың үстіңгі жұмсақ бөлігі жасырын ілмектерге лезде бүктеліп, жарықтандырылған шағын консольді көрсетеді. Nen-де үлкен қызыл түйме, ауыстырып-қосқыш және нөмірленген циферблат болды.
  
  
  Ол түймені алақанымен қатты ұрғанда, оны эму кеудесіне атып жіберді. Десе де, оның екінші қолы циферблатқа қарай созылып үлгерді. Сондықтан оны тағы да атып тастады. Қол дірілдеп, қосқышқа қайта оралды. Бұл рефлексивті өлім спазмы ма, әлде мәңгіліктен бір секунд қана қалған адамның адамнан тыс соңғы әрекеті ме, білмеймін; бірақ мені таң қалдырғаны, қол төмен түсе берді және бұл кезде ауыстырып-қосқышты тартып алды.
  
  
  Жіңішке шерткен дыбыстан кейін қоңыраулардың алыстағы күңгірт дыбыстары мен сиреналардың ұлығаны естілді. Егер мұндай дыбыстар орасан зор тас қабырғалар мен жарты тоннаға жуық болат есіктер арқылы өте алатын болса, оны сыртта, солдаттар мен жұмысшылар қауымында көмекке шақырған айқай-шу, сықырлау, құлағын жару екенін білген.
  
  
  Оның мақсаты Уорноу маған кардиостимулятордың детонациялық сигналдарын онсыз жоққа шығаруға болмайтын ең маңызды қаламды қай жерде тамақтандырғанын айту болды. Бірақ қазір ол қайтыс болды, менде стилус жоқ еді, ал соңғы отыз секунд бүйірге қарай жылжыды. адамзат тарихындағы ең жойқын бірнеше жарылыстар.
  
  
  Вамовтың көзі жұмылып, өлімді соқыр етті, менің сағатымның қолына бір қараған кезде, ол еңкейіп, күртешесінің эгосын жұлып алды да, көйлегін дәл сол қимылмен жұлып алды. Сонымен қатар стилус болды; ұзын күміс шынжырмен эго мойнынан ілулі!
  
  
  Эго кеуделері жалаңаш, бірақ дірілдеген қан болды. Есінен танып, оның қаны үш жағынан пластик тігіспен жиектелген төрт дюймдік тері аймағынан сүртілді. Ол саусақтарын жиегінің астына сырғытып, кішкентай нөмірленген жанасу нүктелерінің айналасында эго спиральмен кіру кілтін ашу үшін тері жамылғысын итеріп жіберді.
  
  
  Инені нейрохирург скальпель жасағандай абайлап ұстап тұрып, оның ұшын жанасу нүктелеріне тигізіп, ҚЫЗДЫРУ сигналы үшін электронды комбинацияны іске қосты: Бес... жиырма бір... сексен... елу төрт... жеті!
  
  
  Енді менің көзқарасым сағатқа түсті. Төрт - үш-екі - бір және - буг
  
  
  
  
  
  
  ! Қалаларды жарып, қирататын уақыт ешқашан келмеді, менде қоймаға дейін төрт секунд болды. Және бұл орындалды!
  
  
  Әлде солай болды ма?
  
  
  Оның, орындықтың қолтығына қарады. Қызыл түйменің үстінде мынадай жазу болды: ӨЗІН-ӨЗІ ЖОЮ. Коммутатордың үстінде жазба бар: ДАБЫЛ. Енді оны нөмірленген циферблат зерттеді. Ол "ЖОЙЫЛУДЫҢ КЕШІГУІ" деп белгіленді және нөлден алпыс минутқа дейінгі градациялармен қоршалған. Варнов нөлге дейін төмендетуге тырысқан меңзердің көрсеткісі алпысқа дейін созылды.
  
  
  Алпыс минут неге дейін? Қызыл батырманың үстінде ӨЗІН-ӨЗІ ЖОЮ жасыл брылев жанды. Уақытша құлыптан бас тартуға арналған басқа түйме болмады, сондықтан мен сол түймені қайтадан бастым деп үміттенемін. Ештеңе. Жасыл әулие жанып тұра берді.
  
  
  Мен оны тыңдадым. Алыстан дабыл қоңыраулары мен сиреналар қатты ызылдай берді. Оны тізбек пен қауырсын Варноудың басына лақтырып, құрылғыны минутына сырғытып жіберді де, қолына мылтық ұстаған күнге қарай жүгірді. Оның есігі жұлқынып ашылды, мені қоңырау мен сиренаның саңырау үні таң қалдырды. Оны ешкім кіріп, Уорноудың денесін таба алмайтындай етіп болат есіктің жабылған-жабылмағандығы тексеріліп, күзет бөлмесі арқылы туннельге қарай жүгірді. Алғашында мен оны ешкімді көрмей, егіздердің жатын бөлмесіне қарай жүгірдім.
  
  
  Ол оған жеткенде, бұрылыс салдарынан мылтықтары бар екі сарбаз пайда болып, көздеді. Олар атып жатқан кезде оны камера күні құшақтап алды, бірақ жіберіп алды. Оны жетекшіге тік қолмен абайлап атып жіберді. Ол құлап, құлап бара жатқанда, екіншісі белгілер үшін тез шегінді.
  
  
  Оның, есікті қағып, атын айқайлады. Терри үлкен көздерімен сыртқа қарады, сосын мені кіргізу үшін ашты да, есікті тарс жауып тастады.
  
  
  Екі қыз да көзге түспейтін, формальды дерлік сұр костюмдер киген. Бір күн бойы бір-біріне сәйкес келетін кішкентай чемодандар отырды.
  
  
  "Бұл туралы ұмыт", - дедім мен. "Біз тығырыққа тірелдік, сіз ih тасымалдау үшін тым жылдам қозғаласыз. Сіз дайынсыз ба?
  
  
  Екеуі де байсалды түрде басын изеді.
  
  
  "Айналаңда біреу тапанша атып көрді ме?"
  
  
  "Әкем маған тапаншасының айналасындағы нысанаға оқ атуды үйретті", - деп ұсынды Терри.
  
  
  "Джерри?"
  
  
  Ол басын шайқады. "Мен әрқашан қаруды жек көретінмін. Бірақ қажет болса, мен оны көздеп, триггерді тарта аламын ".
  
  
  Оның, Маркустың жайылған денесіне қарай жүрді де, оны тартып алды эго тапаншасы оның қабығына. Оны эго Терри тапсырды. "Өлтіру үшін ату", - деді Эй оған. "Жүр, кеттік!"
  
  
  Оны абайлап ih туннельге апарды. Дабыл қағылды, тыныштық бұзылды. Біз туннельдің бірінші бұрылысына қарай жан-жаққа жорғалап, стырсығанымызды ұстадық. Сол жерде мен төмен түсіп, маңдайшалардың артына қарағанша алға қарай жорғаладым.
  
  
  Ол жерден үш фут қашықтықта шегініп бара жатқан сарбаз мылтығын дайындап, жақын маңдағы қабырғаға қарсы тұрды. Ол мені бір секундтан кейін көрді де, эмуды кеудесіне атып жіберді. Менің мақсатым осы ыңғайсыз жағдайда жоғары болды және оны аузындағы эго кенеттен ұстап алды, менің көзімді қарқылдатып, эго миынан өтпес бұрын алдыңғы тістердің жұбын тесіп өтті.
  
  
  Біз mimmo эго денесінен өтіп бара жатқанда, қыздар тоқтап, жиіркенішпен төмен қарады. Сарбаздың жанында тапаншасы болған. Оны алып кету үшін еңкейіп, қаруды Джерриге берді. Бір сәтке ол мылтыққа өлімге әкелетін айдаһар сияқты қарады. Бірақ сосын иығын қиқаң еткізгеннен кейін ол менен оны қалай пайдалану керектігін сұрап, эйге көрсетті.
  
  
  Енді біз оны жасырынған сарбаздар тексеріп жатқан туннельдің айналасындағы шығуға қарай жүгірдік. Ештеңе таппай, бір күндік брылевке шықтық. Біз жаяу жүргіншілер жолымен бірнеше ярдқа жүгірдік және бір-екі сарбазға тап болдық. жұмыс киімін киген ер адамдар бізге қарай жылдам қадам басып келеді. Олар қарусыз болды, сондықтан ih оны атуға тырыспады. Олар маған тіпті қараған да жоқ. бірақ өтіп бара жатқан қыздарға қызыға қарады.
  
  
  Сосын оның да жұмыс киімін кигені есіме түсті, қыздарды көргенде еркектердің алаңдағаны сонша, олар маған мұқият қарай алмады. Бәлкім, стандартты жұмысшылардың көп болғаны сонша, олардың барлығы басқа досына жақсы таныс емес шығар.
  
  
  Ол соқпақтан бұрылып, қыздарды жасырынатын және жасырынатын үлкен тастармен көмкерілген төбеге апарды. Қашан ол үлкен жартастың жанына тоқтады да, бізді бақылап тұрғанына көз жеткізу үшін тағы да төмен қарады, офицерлердің айырым белгілерін таққан форма киген екі адам жартастың арғы жағынан мылтықтарын бізге ашық қаратып шықты. алтыншы фут.
  
  
  Ол біздің дауысымызды естімеді, мен "люгермен" ұсталдым, эгоды көтеруге уақыт болмады.
  
  
  "Дәл осы жерде тұрып, маған кім екеніңді айтшы?" - деді офицер маған орысша.
  
  
  Бақытымызға орай, маған бұл тілде мінсіз сөйлеуді үйретті және ол тез арада орысша айтты: "Мен Борис Иванов және майор Рашки маған бұл қыздарды жартастардың ортасындағы биік жерлерге апаруымды тапсырды. қауіп жойылғанша аман бол ".
  
  
  Офицер мысқылдап, менің көзіме ашық қарады да: "Майор жұмысшыны солдат жұмысына жібермес еді. Қалай болғанда да, жұмысшыларды тағайындау менің жеке міндетім және Борис Иванов сияқты есім менің тізімімде болмаған. Мен оны және сіздің шетелдік реңктегі жүздеріңізді есімде жоқ, сөзсіз, американдық. Сонымен, сіз біз іздеп жүрген Ник Картер болар едіңіз. Үлкен қиындықпен, өйткені сен айналамыздағыдай киінгенсің ". Офицер бұл өте ұзақ айыптау қорытындысын жариялағанда, ол жасырын түрде қыздарға жалт қарады.
  
  
  
  
  
  Офицер ұзақ айыптау қорытындысын жариялаған кезде, ол жасырын түрде қыздарға жалт қарады. Олар сөйлейтін тілін түсінбейтін адамдардың қабағын түйіп, аң-таң болып көрінді, бірақ сонымен бірге олар қорқынышты және ақымақ болып көрінді, өйткені Терри дүрбелеңге жақын нәрсемен орыстардың тынымсыз позициясына мылтықпен қарады.
  
  
  "Сіз оң қолыңызды ашасыз, - деді жолдас офицер, - және мылтықты жерге тастаңыз. Сосын сен бізбен бірге барасың ".
  
  
  Сосын әп-сәтте екіленіп, екі адам да оны ақсап тұрған мылтыққа жыпылықтамай қараған кезде, саусақтары босаңсып, "люгер" жерге құлап түсті. Оның қонған кезде жасаған ақырын дыбысы ешқашан естілмеді. Алып қолдар құлағымнан қағып тұрғандай, дыбыс бір-біріне жақын жасалған екі тарсылдаған дыбыспен үзілді.
  
  
  Әзірге ол офицердің басын бір көзімен тесіп, ақырын артқа шегініп, тасқа құлап, мылтықты лақтырып, жерге бүйірінен құлап бара жатқанын мүлде шындыққа жанаспайтын сезіммен бақылап отырды.
  
  
  Мойнынан оқ тиген жолдас тізесіне жығылып, алға қарай құлап бара жатқанда, қолында мылтықты ұстап тұрған кезде эго қызыл түске боялды.
  
  
  Ал менің артымда әлі күнге дейін Маркустың ауыр темекі шегетін мылтығын нұсқап, Терри отырды, оның әдемі аузы үлкен дөңгелек, үнсіз оооооооооооооо ...
  
  
  Джерри болса да тапаншасын ұстады. ынтасыз көтерді де, нәтижесіз көздеді.
  
  
  Кенет Терри тапаншасын түсіріп, жерге құлап, айқайлады. "Сіз - сіз бір уақытта атуыңыз керек еді", - деп жылады ол Джерриді кінәлап, қаза тапқан сарбаздарға қарап, ол да жылай бастады.
  
  
  Терннің аққұба, аққұба басын сипап, ақырын айтты: "Мен саған қарыздармын, балақай. Құдайым, мен саған қалай қарыздармын! »
  
  
  Оны жерге тұйықталған Люгері алып кетті, содан кейін ih екеуін де қолына алып, құшақтап: "Бар, кішкентай сарбаздар, кеттік!" - деді.
  
  
  Жиырма екі
  
  
  Төбенің басына тез көтеріліп, аласа жерге еңкейіп, тастан тасқа жүгіргенімізде тікұшақ алаңына қарай айнала бастадық. Ашық түрде алдымызда ғимараттардың үстіндегі аумақ бізді іздеп жүрген сарбаздарға лық толды. Кейбір жұмысшыларға мылтық берілді, олар да бізді іздеді. Жасырын өту мүмкін емес еді, сондықтан біз тарихқа дейінгі құбыжықтар тәрізді екі үлкен тастың арасына кішкене қалтаға тығылдық.
  
  
  Қыздар қолдарын тізелеріне қойып, таңырқаған жүздерімен отырды.
  
  
  "Мен бұл жағдайдан қалай құтылғаныңызды түсінбеймін", - дедім мен. "Неге сарбаздар сенің қаруыңды көрмеді?"
  
  
  "Себебі, - деді Терри, - біз төменге түсіп, жұмысшының жақындап келе жатқанын көргенде, ол мылтықты белдемшесінің астына сырғытып жіберді де, оның үстіне күртесін жауып тастады. Джерридің белгісі оны жасады, ол да солай жасады. Бұл түйіршіктер бізге зиян тигізе алмады, бірақ мен олар қаруды көрсе, дабыл қағады деп ойладым. Сондықтан офицер мен қызметшінің эгосы мылтықтарын алып шығып, орысша сөйлей бастағанда, Джерри сыбырлап айтты: "Мылтықты суырып ал, мен оны ұрған кезде оқ ат".
  
  
  Терри күрсінді: "Бірақ ол шыдай алмады. Ол суық тиді, солай емес пе, әпке? "
  
  
  "Егер ол мені ұру үшін оралса, оны жыланға атуға болмайтын шығар", - деп жауап берді Джерри.
  
  
  "Қалай болғанда да, - дедім мен, - бұл батыл ойын және өте ақылды ойын болды. Екеуің де өте ақылды мысықтарсыңдар. Ендеше, сен неге мылқау аққұба болып көрінесің? "
  
  
  Джерри қисық күлімсіреп жауап берді. "Ал, - деді ол, - біз ер адамдар өздерін жоғары сезінгенді ұнататынын бұрыннан білеміз. Ал егер сіз сексуалды кішкентай аққұба болсаңыз, эмге тәтті, бірақ ақымақ тәртіпті берсеңіз, жігіттен көп нәрсе алуға болады ".
  
  
  "Бұл шайқастың жартысы емес", - деді Терри. "Егер сіз осындай түтін экранының артына жасырынсаңыз, сіз қарап, тыңдап, ойланып, әр уақытта бірінші орынға шыға аласыз. Өйткені, сіз бос бас болып көрінгенде, сіз басында екінші орынға шығасыз. Сіз жиһаз сияқты қауіпті көрінесіз. Сондықтан сізді әртүрлі тәсілдермен алдауға тырысатын, барлық құпияларыңызды ашуға мүмкіндік беретін үлкен дөңгелектер "
  
  
  "Сіз тыңшы болуды ойладыңыз ба?" - деп күлді одан.
  
  
  Ih бастары бір ауыздан дерлік басын изеді.
  
  
  "Өз қалауымыз бойынша, - деді Джерри, - біз аздап тыңшылық жасаймыз. Корпоративтік басшылар үшін. Іскерлік заттар. Бірақ бұл қиын, тынымсыз ойын және біз оны аяқтағымыз келеді. Біз бұл шеру әдеттегі демалыс болады деп ойладық ". Ол тастың тік жиегіне бір қарады. "Біраз демалыс. Біз WACS-ке қосылып, көбірек демалып, қауіпсіз бола алар едік ".
  
  
  Басын изеп, ол "Люгерге" жаңа клип жүктеді. "Егер біз бұл жерден тірідей кететін болсақ, мен оны сендерді еске аламын, қыздар", - дедім мен. "Сізде таланттар көп", - деп қосты ол мысқылдап.
  
  
  "Сен жаман ойлайсың ба, тірі шық?" - деді Терри ернін тістеп.
  
  
  "Мен саған шыншыл боламын. Қазір ашық түрде бұл жақсы көрінбейді. Оның сағатын зерттеді. "Менің ойымша, егер біз осы тас дәуіріндегі бекініске жиырма бес минуттан кейін Ривненская тікұшағынан төмен қарамасақ, аспаннан төмен қарайтын боламыз. Немесе тозақтан жоғары ".
  
  
  "Бұл нені білдіреді?" Джерри айтты, оның қабағы жоғары көтерілді. "Қараңызшы, ол бұл дүниеде бақытты болудан алыс. Бірақ мен өлуге дайын емеспін ".
  
  
  "Менің ойымша, бұл нені білдіретінін білмегеніңіз жөн", - деп жауап бердім мен. - Қалай болғанда да, бұл тек білімді болжам. Ал егер оның айтқаны дұрыс болса, алдын ала ескерту жасау еш нәтиже бермейді. ".
  
  
  
  
  
  
  "Сіз тікұшақты басқара аласыз ба?" - деді Терри.
  
  
  "Иә. Мен оны кез келген нәрсемен ұша аламын. Ал менің топография туралы естелігім бізді жақын маңдағы қалаға апарар еді. Бірақ егер бәрі ойдағыдай болса, бізде осы елдің әрбір дюймін білетін ұшқыш болады ".
  
  
  Тастар арасындағы кеңістік арқылы оның бүйірінен төмен қарады. Менің сол жағымда тікұшақпен өз алаңының ортасынан алысырақ отырдым. Эго қысқа қашықтыққа, резервуарға жақынырақ тасымалданды. Және ол, бұл Инграмның құсты тұншықтырып өлтіргенін білдіреді деп үміттенді. Ол қайда болды? Пилар қайда болды? Алаң мен оның айналасы қаңырап бос қалды. Өлтірілген күзетшінің денесі алынды.
  
  
  Пилар жасырынып жүрген болуы керек. Әлде оны ұстап алды ма? Ақырында, ол өзінен сұрады: сарбаздар Ник Картердің соңынан ергендерін қайдан білді? Барнов қайтыс болғанда, сөзді кім жеткізе алды?
  
  
  Түсіндірмелердің қисынды таңдауы Пиларды тұтқындады және шындықты ұға азаптады, немесе Инграм қашып кетті және оны жіберіп алды.
  
  
  "Мен тікұшақ алаңының жағдайын тексеремін", - дедім мен. "Ал ол, қыздар, сендердің осында қалғандарыңды қалаймын. Үшеуміз ешқашан бірге бола алмауымыз мүмкін. Екінші жағынан, егер сіз жалғыз ұсталсаңыз, сіз өзіңізді ақымақ етіп көрсете аласыз және атыс аяқталғанша қорқып, жасырынып қалдым деп айта аласыз ".
  
  
  Оның, күлді. "Саған ақымақ болып көріну қиын емес пе?"
  
  
  Олар әлсіз күлді де, маған бір-екі сұйылтылған күлкі жіберді.
  
  
  "Енді, - деп жалғастырдым мен, - тастардың арасындағы шпиондық тесіктен сіз жастықшаны анық көре аласыз. Және ол сіздің айналаңыздағы біреудің оны үнемі қадағалап отыруын қалайды. Мен ол жерге түскенде, егер бәрі түсінікті болса, мен оның комбинезонын шешіп, үстімдегі костюмде күте бастаймын. Бұл дубльді тапсыру үшін сіздің сигналыңыз болады. Ал мен дубльді айтып отырмын ".
  
  
  Екеуі де байсалды түрде басын изеді.
  
  
  "Егер менің проблемаларым бар екенін көрсеңіз, мен бәрі бітті деген белгі бергенше сол жерде болыңыз. Ол да мүлде өлген болуы мүмкін. Егер бұл сізге түсінікті болса, сыртқа шығып, кінәсіз әрекетіңізді бастаңыз. Және қарумен ұсталып қалмаңыз. Олардан құтыл."
  
  
  Ол кетуге көшті, тоқтады. Ол оған көзін қысып, оларға кішкене сәлем берді.
  
  
  "Қош бол, Ник", - деді Джерри.
  
  
  "Қош бол, саған сәттілік, Ник", - деді Терри.
  
  
  Оның, бұрылды және сүңгіп кетті
  
  
  Жиырма үшінші тарау
  
  
  Менің артымдағы бір топ ғимараттың үстіндегі еңістерді шарлап жүрген көптеген сарбаздар мен бірнеше жұмысшылар болды. Бірақ Фрэнк оны тікұшақ айлағы арқылы жағалауға жасырын кірген кезде, оны ешкім қарсы алған жоқ.
  
  
  Айналасы қазір қаңырап бос және тыныш болып көрінді. Әскерлердің болмауы маған аса қауіпті болып көрінбеді. Тікұшақтың айналасын аралау арқылы сарбаздар күш-жігерін кешеннің ортасынан әлдеқайда көп жасырынатын жерлері бар биік жерлерге жұмылдыруы әбден мүмкін.
  
  
  Екінші жағынан.
  
  
  Баспананың айналасынан секіріп түсіп, ол жағалау бойымен тікұшақ айлағына қарай жүгірді. Мен оны тікұшақпен қарадым. Ол бос және қорғансыз еңкейіп, аспанға ұшуға дайын тұрды. Менің электр сағатым маған он төрт минут қалғанын айтты - әлі көп уақыт. Вильгельмина үшін ол бетон күзет бекеті күніне жақын нүктеге жетті. Есік жабық еді, ол ішке қарау үшін металл торлары бар тар терезелердің айналасына жақындады.
  
  
  Осы кезде есік ашылды. Ол еңкейіп құлап, бос жерге ату үшін "люгерді" көтерді. Бірақ менің мақсатым ұзын қара шашты және мейірімді, тісті күлімсіреу болды.
  
  
  Бұл Пилар еді! Егер эй оның беліне байланған мылтықты қалдырмаса, ол мүлдем әйелдік және қалаулы болып көрінер еді.
  
  
  Оны триггердегі саусағы босаңсытып, мысқылмен орнынан тұрды, содан кейін комбинезонның ішіне қолын созып, Люгерді қапшыққа жақындатты.
  
  
  Пилар маған құшақ жая келді. Ол мені құшақтап сүйді. "Ник!" ол айтады. "Мен сенімді емес едім, мен оның оқтарын естідім және сен мүмкін деп ойладым ..."
  
  
  Ол күлді. "Оның жартысы ғана өлді", - деді эй оған. "Шаршағандықтан. Инграм қайда?
  
  
  "Олар оны алып кетті. Эгоды сені осында әкелгені үшін жазалау үшін ".
  
  
  "Сіз ih" тәртіптен "өлуіңіз мүмкін", - дедім мен.
  
  
  Ол артқа шегініп, маған тағы да сүйсінді. - Сен шаршаған сияқтысың, Ник. Ол күрсінді. "Сен үлкен адамсың, мен сені жоғалтқанды жек көремін". Ол мылтықты қапшығынан суырып алды да, қолымен кеудемді эгоға бағыттады, соншалықты тұрақты, бұл болаттың бір бөлігі болуы мүмкін. "Бірақ, - деп жалғастырды ол, - дауыс, олар айтқандай, печенье құлап жатыр, иә?"
  
  
  "Демек, сіз барлық уақытта басқа командада болдыңыз", - деді ол, шынымен де, кез келген секундта ол мені өлтіреді деп күдіктенгендіктен.
  
  
  "Жоқ, - деп жауап берді ол, - шынымен емес. Оның қос агенті, екі жүзді монета. Мен оны Ресейге жасырын түрде қызмет етемін, сонымен қатар сіздің Америкаңыздың агенті болып көрінемін. Екеуі де маған жақсы төлейді - жақсы, өте жақсы. Ал менің ақшаға деген махаббатым кез келген елге деген махаббаттан артық, білесің бе? Ол жай ғана күлді.
  
  
  Оның басын шайқады. "Жоқ, түсінбеймін. Тым анық емес.
  
  
  "Ресей, - деп түсіндірді ол, - КСРО -ның шынайы және ресми үкіметі маған Варновқа, генерал Жизовқа және эгоға ядролық бомбаны іске қоспас бұрын тәуелсіз фракцияны ұстап тұру үшін осы операциялар базасын ашуды тапсырды.
  
  
  
  
  
  Бұл Америкамен айқын соғыс. Сонымен, ол біраз уақыт сіздің одақтасыңыз болды. Бірақ содан кейін ол жақсы генералдың Варновтың көмегімен қуатты АҚШ-ты жеңу үшін ұтыла алмайтынын көргенде, мені күш біріктіруге көндірді. Бұл Ресей үшін үлкен стратегия және биліктегі үкімет төңкеріс жасалған бойда бағынады ".
  
  
  Ол тоқтады, енді саусағы триггерді қаттырақ қысты.
  
  
  "Сонымен қатар, - деп қосты ол, - генерал маған керемет сома төледі. Менің ақша белбеуім валютаның қалың белбеуіне айналды. Ал шын мәнінде, ақша - мен оған табынатын веб-қуат ".
  
  
  Ол Эйге Варновтың қайтыс болғанын айтқысы келді, бірақ ол маған сенбейтінін білді. Ал бұл бөлменің есігі бұл факт дәлелденбес бұрын күшті жарылғыш заттармен жарылуы керек. Сонымен қатар, сағатқа бір қарау маған он минуттың ғана қалғанын айтты.
  
  
  Бізге қандай жағдай болса да, Пилар күлімсіреп, қатты, тесілген ысқырықты шығарғанда, бұл дүбірлі ойлар дөрекі түрде үзілді.
  
  
  Әп-сәтте автоматы бар үш сарбаз күзет бекетінің артқы бұрышынан жүгіріп шықты. Оларды генерал Жизов мұқият бақылап отырды, ол өзінің формалы формасында керемет болды. Доберман мен неміс овчаркасы шынжырмен күресуде; оның алдынан қарғыбаулар жүгірді.
  
  
  Бұл зұлым топ мені қоршап алған кезде, Жизов Пиларға мені қаруымнан құтқаруды бұйырды. Ал мені еркелетіп еркелетіп жатқан қол менің киіміме кіріп, люгерді де, стилетті де тауып алып, мені алып кетті.
  
  
  "Мен осындай қорқынышты жауға тәнтімін, Картер", - деді генерал. "Бірақ менің таңданысым мейірімділікті қамтымайды. Сондықтан жаза қылмысқа сай болуы керек деп есептеймін. Және бір жануарды өз түрінің екіншісіне тамақтандыру соншалықты орынды болуы мүмкін. Дегенмен, әрине, бұл жоғарырақ түрі ". Ол маған төмен қараған иттерге төмен қарады, олар маған жаман көздерімен қараған кезде ырылдап, жылтыр, еті тозған тістерін көрсетті.
  
  
  Ол мұны айтқан кезде, ол Вашингтондағы Стюарт маған сыйға тартқан абсурдтық пропорционалды емес үлкен белбеу ілгегімен ойнай бастады. Болашақта күтпеген жағдайлар орын алса, ойлана келе, оның комбинезонының айналасына эгосын қолдайтын белбеу тағып алды. Бұл менің киіміме күлкілі көрініс берді, сонымен қатар ілгекке ерекше назар аударды.
  
  
  Белдіктің баяғыда тұзды суға батырылғанын есіне алып, оны Стюарт тоғасын толығымен су өткізбейтін етіп жасағаны үшін мақтанды.
  
  
  Шамасы, оның тоғасын ашу үшін қулықпен қадам басқанда, генерал бұл қимылды ұстады.
  
  
  "Қолыңды тоғадан ал!" - деп айқайлады ол. Ол мені өлтіретін печенье құмырасына қолыммен қағып алғандай кейіпте мойынсұнды.
  
  
  "Оның белбеуін алып, маған әкел!" - деп бұйырды ол Пиларға.
  
  
  Менсінбейтін "ұсталғанмен" - "сіз - біз емессіз"? Күлімсіреп тұрған Пилар белбеуін шешіп, эгосын Жизовқа берді. По сарбаздарының бірі иттерді иемденіп алған кезде, ол ih-ді зерттей бастады, маған анда-санда көзін көтеріп, маған тар көзді жайбарақат көзқарас жіберді.
  
  
  "Миниатюралық қаруды жасырудың американдық әдісі, - деді ол, - кез келген бес жасар ресейлік баланы алдауға жеткілікті ақылды емес. Бұл жерде сіздің ішіңізде не бар, иә? Бір реттік тапанша? Пышақ қосқышы? Әлде дәстүрлі цианидті таблеткалар ма? "
  
  
  Нашар жасырылған серіппелі ысырманы табу үшін жұмыс істей отырып, ол былай деді: "Қалай жай ақымақтар. Бұл бұйрада жасырылған нәрсе - мен ұстау...
  
  
  Ол көзін қысып, манекен ілгегіне қарады, өйткені қақпан соққылы дыбыспен жарылып, дыбыс төбелерден шығып, төмендегі каньон арқылы қысқа жаңғырық естілді.
  
  
  Тоғаны ұстаған қолдар жоғалып кетті, генерал ақырын қансырап тұрған діңгекті шіріген қарбыз сияқты ашық тұрған бетке қарай жылжытты. Ол жерге құлап түсті.
  
  
  Сосын ол жүгіріп келіп, бір қолында қарғыбауын, екінші қолында автомат ұстаған сарбаздың мойнын кесіп алды. Ол құлап кетпес бұрын, оны мылтық ұстап алып, достарының эгосын қысқа жарылыспен кесіп тастады. сызықшадағы ойыншық үйректер сияқты их-ны төмен түсіреді. Пилар менің өмірімде мылтықты нысанаға алды, сондықтан оны өкінбестен қорғасынмен сүйіп қоштасты.
  
  
  Оны каратэден кесіп алған сарбаз қайта тіріліп, көтеріле бастады. Оны эго артқа лақтырып, тағы бір жылдам серпіліспен жерге тіреді.
  
  
  Ол иттер маған бірден асығады деп күткен. Бірақ, керісінше, олар өздерінің дәрменсіз қожайынына қарсы шықты, олар их-ны қатты қорлады және адамның қанға боялған қалдықтарын аяусыз шайнады.
  
  
  Енді оның комбинезондары шешіліп, қаламсап пен шифры шешілген кішкентай былғары код кітапшасы әлі күнге дейін күртешемнің қалтасында тұрғанына көз жеткізіп, құбыжық тәрізді тастарға бұрылды. Қолдарын жомарттықпен көтеріп, жайып, оны қыздарға жеңіс пен сәлемнің кең белгісі жіберді.
  
  
  Бір сәт олардың жартастардан шығып, жағалауға қарай жүгіріп бара жатқанын бақылап тұрды, ақшыл шашты бастар күн сәулесінде тербеледі. Содан кейін оны а Люгер және стилетто Пилар маңындағы жерден. Оның үстінде тұрып ойлады: зұлымдық қандай әдемі. Қандай шығын!
  
  
  Оның, кетуге бұрылды, сосын мақсаты ашкөздік емес деген оймен ашты
  
  
  
  
  
  ee блузкасын шешіп, оның сұйық және қанды екенін валютаның қалың белбеуі, атап айтқанда ақшасы бар белбеу сияқты шешіп алды.
  
  
  Эгосын өзімен бірге алып, тікұшаққа қарай жүгірді. Жанармай өлшегіші оны тексеріп, резервуардың толғанын және мотордың қызып тұрғанын көргенде қуаныштан жылап жібере жаздады, қыздар суға түсіп, бортқа көтерілгенде үлкен қалақ айналды.
  
  
  Ол қарқын алып, адымын реттеді, біз аңшы мылтығынан атылған оқтан шошып кеткен алып қанатсыз құс сияқты жерден ұшып кеттік. Нокс Варнов пен Антон Жизовтың тағдырлы қастандығы орын алған ғимараттар кешенінің астында біз көтеріліп, тайып бара жатқанда жерге еріп кеткендей болды.
  
  
  Таулар арасындағы ойықтан өтіп, жартастың алып созылған саусағының миммосынан өтіп бара жатып, біз аумақты көрмей қала жаздадық.
  
  
  Бірақ бір минуттың ішінде бұл біз үшін таңқаларлықтай анық болды, өйткені ол атомдық жарылыспен жарылған, өртенген, ұсақталған, мен оны сағатқа қараған кезде кез келген секундта күткен едім. Дыбыс бізге жеткенде, соққы толқындары бізге жетті. Тікұшақты алып қол эгоды мазақ еткендей көтеріп, секіріп, айналдырды.
  
  
  Соқыр ақ әулиенің жарқырағаны сонша, біз басқа жаққа қарауға мәжбүр болдық. Бірақ тікұшақпен тоқтаған кезде біз жарылыс болған жерге қайта қарадық, көтеріліп, кеңейіп келе жатқан бұлттың бозғылт түтінді торын көрдік.
  
  
  Ол шаршаған егіздердің бетіне басын изеп: "Иә, шын мәнінде. Бұл үлкен, жарылыстардың атасы еді. Және оның, оның келе жатқанын білді. Мен сізге ескертудің мағынасын көрмедім деп ойлайсыз ба? Сіз үрейленіп истерикаға түсер едіңіз ".
  
  
  "Ал сен неге қорықпадың?" Терри орынды түрде сұрады.
  
  
  "Себебі өлім қаупі мен үшін әдеттегідей дерлік", - деп жауап бердім мен. "Әр тапсырмада ол менің шынтағыммен жүреді".
  
  
  "Үйлену тойы?" - деді Джерри. "Тапсырма қандай? Бізге не істеп жатқаныңызды айтыңыз. Бізге осы қорқынышты бизнестің не туралы екенін айтыңыз ".
  
  
  "Бұл адамдар кімдер еді?" - деп сұрады Терри. "Ал ол ғимараттарда не болды?"
  
  
  "Қандай ғимараттар?" Оны айтты. "Қандай адамдар? Адамдар болған жоқ. Ғимараттар болған жоқ. Ih ешқашан болған емес ".
  
  
  "Жарылыс туралы жаңалықтар газеттерге шығады, содан кейін біз барлық достарымызға не болғанын айта аламыз", - деді Джерри.
  
  
  "Бұл ешқашан газетке жетпейді", - дедім мен. "Ал егер біреу менен сұраса, ол жарылыс және оның айналасындағы оқиғалар туралы ең кішкентай білімнен бас тартады. Тақырып жабылды. Кезең! "
  
  
  "Бетіңде қалай жұмбақ бола аласың..." деп бастады Терри.
  
  
  "Менің жұмысым жұмбақ", - дедім мен. Сосын күлімсіреп: "Ал оның шын мәнінде жоқ елесі сенің арманыңның бейнесі ғана".
  
  
  Оны ақшасы бар Терри белбеуі созып, былай деді: "Мен саған қарыздармын, қымбаттым, бастапқы жарна аз. Мен екеуіңе де қарыздармын. Менің ойымша, бұл лас бай белбеу киім дүкенін ашуға жеткілікті деп ойлаймын.
  
  
  Жиырма төртінші тарау
  
  
  Екі күннен кейін мен Пескадера шығанағындағы Royal Curasao қонақүйіндегі ең қымбат және ең сәнді бөлмедегі теннис кортының өлшеміндегі атлас төсек жаймаларының арасына созылып кеттім. Бір қолында аралдың атымен аталған бір стақан құрғақ апельсин ликері, екінші қолында жұмсақ көк телефон болды. Менің құлағымда Дэвид Хоктың дауысы естілді, ол дәл осы уақытта Вашингтондағы, Колумбия округіндегі тағынан маған ерекше қуанышпен белгі берді.
  
  
  "Және ақша жіберуді ұмытпаңыз!" - деді эму оған.
  
  
  "Күн ашық па?" - деп айқайлады ол . "Бұл жерде күн ашық емес. Шелл күні бойы жаңбыр жауады! " Сосын ол ақырын күлді.
  
  
  "Телеграф арқылы ақша жібер!" - деп айқайлады эму оған ревматизм. "Мен шексіз шыдамды адаммын. Сондықтан келесі сағаттың кез келген уақыты қолайлы. Ал егер ол жерде жаңбыр жауып тұрса, міндетті түрде пальто киіңіз! »
  
  
  Мен оны іліп қойдым.
  
  
  Ол аударылып, менің қасымда жатқан, жастықтарына сүйеніп, бір стақан жергілікті қоспаны ішіп отырған Рон Фолстедтке көзін қысты.
  
  
  "Қонақүйдің біз үкіметтен қосымша демалыс алғымыз келетінін білуі керек", - деді Эй оған. "Ол Кариб теңізінде жай круизді ұсынды".
  
  
  Рона қышқыл және лимонды бетін бұрады. Сосын ол күлді. "Мен бұл қарттың әзіл-оспақ сезімі бар екенін білмедім".
  
  
  "Ол мұны жақсы жасырады", - деп жауап бердім мен. "Және кішкене күлімсіреуге лайық ерекше оқиға болған кезде ғана эгоды тартады. Мысалы, бүкіл халық қаладан қалаға атомдық жойылудан құтқарылған кезде ".
  
  
  Рона өзінің сусынын ішіп алды. "Ол тағы не деді?"
  
  
  "Тек менің нұсқауларыма сүйене отырып, эго жігіттер бомбалары бар барлық чемодандарды тапты. Ол Ресей үкіметіне қастандық жоспары бұзылғаны туралы хабарлады; файл жабылды ".
  
  
  - Құдайым, - деп простырсыды ол. "Және бұл барлық қағаздарға қатысты ма? Кішкене круиз, бірнеше рет оқ ату, мұхитта жүзу, азаптау камерасы, көбірек оқ ату, және кішкене жарылыс?"
  
  
  Ол күлді. "Сонымен, көңіл көтеру үшін не істеуіміз керек?"
  
  
  Ол бізге бір ауыз сөз айтқан жоқ.
  
  
  Бірақ бәрібір, келесі екі жексенбіде мен оны осы тығынға жауап беруге жұмсадым.
  
  
  
  Жіп.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Бейжің құжаттары
  
  
  Лев Шкловский қайтыс болған ұлы Антонды еске алуға аударған
  
  
  Түпнұсқа атауы: Пекин құжаттамасы
  
  
  
  
  Бірінші тарау
  
  
  Мен тақырыпқа көп көңіл бөлген жоқпын. Онда атылған сенатор туралы бірдеңе айтылды.
  
  
  Ол тиынды "Вальдорфтағы" газет дүңгіршегінің жылтыр сөресіне қойды. Эгоның соншалықты керемет болуы үшін оларға бір сағат қажет болса керек. "Сіз мұны істеп жатқанда, — деді оның үстелдің артындағы дос қызына, — оның қонақ үйі Lucky Strike пакетін алып кетер еді".
  
  
  Ол еңкейіп, төмендегі сөрені қарап шықты. Ол еңкейген кезде болған оқиға маған қатты ұнады. Оны жарты доллар қосты.
  
  
  —Жоқ, жоқ", — деді ол. "Жетпіс бес темекі.
  
  
  Оның, нахқа қарады. "Нью-Йорк қаласының төңірегі бізді тастауға жеткілікті", — дедім мен.
  
  
  Ол маған күлкісін сыйлады.
  
  
  —Бәрі жақсы", — дедім мен тағы төрттен бір бөлігін үстелге лақтырып. Ник Картер, ұлы ысырапшылардың айналасындағы соңғысы.
  
  
  Оны вестибюльдегі айнадан өз бейнесін көрді. Мен әрқашан Хема оған ұқсайтындай көрінетінмін. Құпия агент. Оның бойы тым ұзын және сымбатты, талғампаз СПА костюміне сыймайды. Сонымен қатар, ол сондай-ақ жел мен қолайсыз ауа-райында тым ұзақ жүрген сияқты. Кішкентай қыздар мұндай тұлғаны "кәрі" деп атайды. Үлкен қыздар мұны "көп нәрседен аман қалған" деп атайды. Менің ойымша, бұл жай ғана әжімдер, ал қалғандары мені алаңдатпайды.
  
  
  Оның сағатына қарады. 1:50. Ол ерте келді. Хоук қонақ үйі, ол маған қандай да бір төтенше жағдай туралы нұсқау беру үшін хемді балтамен кездестірсін. Ол маған қыз жіберер еді. Қызыл шашты. Ол "Мұнара" мейрамханасына қалай бару керектігін білемін бе деп сұрайтын. Ал Нью-Йоркте ондай мейрамхана жоқ.
  
  
  Ол күту залындағы үлкен жұмсақ орындықтардың бірінің жанына барды — оның қасында күлсалғыш болды. Ол менің арнайы брендтерімнің соңғы қаптамасын пайдаланды және көбірек тапсырыс беруді ұмытып кетті. Бірақ Lucky Strike де болды ештеңе. Оны газет ашты.
  
  
  "Кеше кешке сенатор Джон Нассаудағы эксклюзивті Гренада казиносында. Сейбрук, Әскери істер жөніндегі комитеттің төрағасы, ұзын бойлы, шапан киген қаскүнем атып өлтірді. Куәгерлердің айтуынша, сенатор бір-екі рет жеңіске жеткен, мен Блэк Джек ойнап жүрмін, оның қасындағы ойыншы "алдау" деп айқайлап тапаншасын алып, екі рет атып жіберген. Жергілікті полиция күдіктіні қамауға алды. Алдын ала психиатриялық қорытынды бұл адамның Чен-Ли Браунның психикалық тұрақсыз екенін көрсетеді. Үстелдегі ең жоғары ұсыныс екі доллар болды".
  
  
  Оның, суретке қарадым. Чен-Ли Браун мүлде психикалық тұрақсыз болып көрінбеді. Ол жаңа ғана канарейканы жеп қойған мысыққа көбірек ұқсайтын. Тар азия көз кең қатты тұлғалар. Аузы ашулы күлкіден бұралып қалды. Мен оны қайтадан фотоға қарадым. Мені бір нәрсе мазалады. Қатар тұрған екі сурет сияқты нәрсе: қатені табыңыз.
  
  
  "Кешіріңіз, "Мұнара" мейрамханасына қалай баруға болатынын айтпайсыз ба?"
  
  
  Мүлдем қызыл шашты. Әдемі тұлғаның айналасында мыс түсті қалың бұлттар. Толығымен көз болып көрінген тұлға. Толығымен боялған болып көрінген көздер. Жасыл, қоңыр, қызыл-қоңыр. Ол қандай да бір әскери костюм киген. Тек Форт Нокс: бұл жерде алтын кеніші жасырылған.
  
  
  Оны айтты. - "Мұнара?" 'nen туралы ешқашан естіген емеспін.' Ол мұны айту керек еді, және ол оны мінсіз актер ретінде айтты.
  
  
  'Жоқ?' — деді ол, сүйкімді маңдайында сүйкімді әжімдер бар. — Мүмкін сіз "Мұнара" қонақ үйін айтып отырған шығарсыз? Бұл да менің мәтінімнің бір бөлігі болды.
  
  
  'О, жоқ. Қандай ақымақ, иә? Ол достарымен кездесуге бара жатқанда, олар "Мұнара" мейрамханасына айтты деп ойлады. Ол өзі де керемет актриса болатын.
  
  
  —Білесің бе", — деді оған дауыстап, қызығушылық танытқандардың бәрі естуі үшін. — Менде ақша бар, барда телефон кітапшасы бар. Біз атауларында "Мұнара" сөзі бар барлық мейрамханаларды табамыз.
  
  
  "Бұл бірнеше сағатқа созылуы мүмкін", — деді ол.
  
  
  —Мен білемін", — дедім мен.
  
  
  Біз қараңғы бұрышты таптық. Оған бурбон тапсырыс берді, ол шерри. Ханым ханым болды. 'Ал, не?' Даяшы сусындарымызды әкелгенде оған осылай деді. Оның іске кірісуге асығатыны емес.
  
  
  Ол сұрады. — Сіз бүгінгі газетті әлі оқыдыңыз ба? Осылайша ол қонақүйдің түбіне жетеді.
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Тек бірінші бет".
  
  
  Ол басын изеді. Оның қонақүйінде не туралы сөйлесетіні туралы дауыс.
  
  
  — Сіз Сейбрук сенаторын айтып отырсыз ба?
  
  
  'Онша емес. Шын мәнінде, оның омелы Чен-Ли Браунды білдіреді.
  
  
  — Бұл онымен байланысты ма?
  
  
  "Мммм. Ішінара.'
  
  
  Құдіретті Құдай. Айналысатын тағы бір қыз ойын ойнағанды ұнатады. Тек ол ойындарды мүлдем ұнатпайды, оларды ойнайтын қыздар да ұнатпайды. Ол бурбоннан бір жұтым ішіп алды және штал күтті.
  
  
  Мен сені еркелетуге тырыспаймын... бұл жай ғана тозақ... — ол өзіне лайықты сөз тапты, — деді... тігінші алыңыз... ал, "қиын" деген сөз емес." Ол қасындағы Ирина әмиянына қолын созды.
  
  
  — Сенатор Мортонның қалай қайтыс болғаны есіңізде ме?
  
  
  Оның жадын тексерді. "Бұл шамамен үш-төрт ай бұрын болды. Ұшақ апаты, солай емес пе?
  
  
  Ол басын изеді. "Жеке ұшақ. Ұшқыш аман қалған жоқ.
  
  
  'Сонда не?'
  
  
  'Сонымен.' Ол әмиянын ашып, ескі газеттің қиындысын алып шықты. —Бұл ұшқыш еді", — деді ол. Тіпті күңгірт жарықта да мен оның омела дегенді білдіретінін түсіндім. —Чен-ли Браун", — дедім мен.
  
  
  Ол басын шайқады. 'Жоқ, жоқ. Чарльз Брайс жазған.
  
  
  Оны тағы да фото зерттеді. Бұл шынымен Чен-Лидің жүзі еді. "Егер солай болса, онда бұл қытайлықтардың бәрі дос сияқты, мен бұл оқиғаны түсіне алмаймын".
  
  
  Ол күле жаздады. "Бұл жалғыз түсініктеме болуы мүмкін. Бірақ бұл бір адам болуы мүмкін емес, өйткені —ол кідірді—, өйткені Чарльз Брайс қайтыс болды. Ол артқа еңкейіп, бомбаның жарылуын күте бастады.
  
  
  'Егіздер ме?'
  
  
  — Үшемдер ше? Ол тағы да әмиянына қолын созып, суретін алып шықты. Ол AX құпия ісінде болған. Оны Хендерсонның қолжазбасы таныды. Онда "Лао Цзэн" деп жазылған. Фотосурет ауқымды, анық болды. Ескі газеттің қиындыларындағы фотосуреттерден гөрі, бүгінгі газеттің суреттерінен гөрі айқынырақ. Әрине, бұл тағы да сол тұлға болды. Жақыннан қарағанда жасы үлкен болып көрінді, бірақ беті сол қалпында қалды. Енді ол кенеттен маған бұрын біртүрлі болып көрінетін нәрсені түсінді. Маңдайының ортасында сүйел бар еді. Анық емес фотосуреттерде ол олардың айналасында үнді кастасының рәміздерінің боялған дақтарының біріне ұқсады. Тек бұл нағыз сүйел болды. Дәлірек айтқанда, үш сүйел. Үш түрлі маңдайдың ортасында ашық. Үшем болса да, аймақ мүмкін емес. Чен-ли Браун, Чарльз Брайс және Лао Цзэн бір адам болуы керек еді. Бірақ егер бұл Чарльз Брайс өлгеннен кейін қайта тірілмесе, бұл мүмкін емес еді.
  
  
  "Лао Цзэн деген кім?"
  
  
  "КАННЫҢ бас агенті.' Сондықтан дауыс беру бұл; КАН оның артында тұрды. Азиялық өлтірушілер жасағы. Қытайлардың, камбоджалықтардың, лаостықтардың, вьетнамдықтардың және АҚШ-ты барлық мәселелердің түп-тамыры деп санайтындардың еркін федерациясы. Бұл сөз олар үшін біз үшін нені білдірсе де, біз үшін "Американдықтардың тамағы енді кесіледі" дегенді білдіреді. Өйткені КАН негізінен онымен айналысқан.
  
  
  Оның, қызға қарады. Ол болашаққа көз жүгірткісі келгендей стаканына қарады. "Лао Цзэннің М1 дәрежесі бар", — деді ол.
  
  
  Бірінші дәрежелі өлтіруші. Егер ол осы Лао Цзэнмен бетпе-бет келсе, оны өзімен тең адам қарсы алар еді. Ол маған қорқынышқа толы көздерімен қарады. Оның көзқарасы төлемдерді маған тікелей бағыттауға мүмкіндік берді. Оның қонақ үйі бұл өрнекті оның көз алдында сақтаңыз. Бұл біз кездескеннен бері оны көрген жұмсақтықтың алғашқы белгісі еді. Вестибюльдегі сүйкімді асығыс қыз біз қараңғы барда жалғыз қалғанда-ақ қатал іскер әйелге айналды. Мен Дон Жуан сияқты әрекет еткім келмейді, бірақ бұл әдетте керісінше. Көзқарас жыпылықтауға айналды, енді менің бизнеске кірісу кезегім келді. Оның, ол нәрселерді тым жеңіл қабылдамағанын сезінді.
  
  
  "Лао Цзэн, — дедім мен қысқаша, — ол қазір қайда?
  
  
  Оның көзіндегі эмоциялар теледидардағы бейненің баяу өшіп бара жатқандай жоғалып кетті. —Біз білмейміз", — деді ол ақырын. — Ол әдетте қайда болады?
  
  
  Ол күрсініп, иығын қиқаң еткізді. — Біз де білмейміз. Қытай? Үндіқытай? Шамамен бес жыл бұрын біз кейін жоғалттық. Ол кез келген жерде болуы мүмкін.
  
  
  Ол темекі алу үшін бір минутта қолын созды. Фойеде оған ih қалдырған болуы керек.
  
  
  Ол маған қарап күлді. — Сен фойеде ih қалдырдың. Ол сөмкесінің айналасындағы пакетін суырып алды.
  
  
  Мен оны фильтрі бар бір-бірлеп алдым да, темекіні тұтаттым, содан кейін де. Бақытымызға орай, ол ең соңғы ұрпақтың өкілі емес еді, олар арқылы мұндай нәрселер ренжітіледі. Мені ескірген деп атаңыз, бірақ мен бір нәрсеге сенімдімін: әйел агрессияны тек қоқыс жәшігінде көрсете алады.
  
  
  "Ал енді, — дедім мен, — менің тапсырмам қандай.
  
  
  —Иә", — деді ол. "Енді бұл сенің тапсырмаң".
  
  
  "Хок біреу Чен-Лиді түрменің айналасына сүйреп апармақ болады деп елестетеді. Біз кім болсақ та, ол осының бәрінің кілті бола алады". Ол ауаны бұлыңғыр түрде нұсқады. "Ал, — деді ол, — бұл саяси қастандық болуы керек".
  
  
  — Айтшы, жүр. Бұл әзіл болса керек. Екі сенаторды бір-біріне ұқсайтын, бірақ бір адам емес екі қытайлық өлтірді, сонымен қатар олар КАННАНЫҢ аға агентіне ұқсайды және сіз бұл саяси қастандық деп ойлайсыз.
  
  
  Ол маған сұраулы түрде қарады. — Сонда сіз оны қалай атар едіңіз?
  
  
  "Мен оны ғылыми-фантастикалық сюжет деп атағаным жөн".
  
  
  Біраз уақыт ол маған қарап тұрды, сосын күлді. "Олар маған сенің соншалықты күлкілі екеніңді айтқан жоқ", — деді ол.
  
  
  "Мен мүлдем күлкілі болуға тырыспаймын. Бұл Джон Бруннерге немесе басқа біреуге арналған жұмыс сияқты. Ол мұнда тек бұлшық еттерін жұмыс істеу үшін келген".
  
  
  —Ммм", — деді ол ерніндегі сарказмды жалап. Егер бұл қайталанатын болса, ол, ол маған рұқсат береді деп үміттенді. "Бұлшықеттер, — деді ол, — бұл міндетті шарт. Олар Чен-лиге барғысы келетін жігіттер мұны мылтықпен жасамайды". Ол сусынынан бір жұтым алды. Алыстағы бірнеше кеңсе әзілқойлары көздерінде үміт жоқ нахтарға қарады. Ол өзінің орнын қырық-елу мың долларға сата аламын деп ойлады.
  
  
  Ал миға келетін болсақ, — деді ол, — егер сізде ih болмаса, сіз тірі болмас едіңіз. Менің ойымша, N-3-тегі "n" нөлді білдірмейді.
  
  
  —Дәл солай", — дедім мен. 'Оның данышпаны. Бірақ мен сені әрқашан "нөлді" "0" арқылы емес, "н" арқылы жазасың деп ойлайтынмын. Ee мақтаулары мені ренжітті. Неге екенін нақты білмеймін. Ол да басқа ештеңе білмеді және тақырыпты өзгертті. "Гар Кантор бізді қазірдің өзінде Нассауда күтіп тұр. Біз оған жеткен бойда хабарласамыз".
  
  
  'Біз?' Бұл оның жоспарлағанынан да өткір болып шықты. Әзірге. Мен әйелдермен жұмыс істегенді ұнатпаймын. Ойнау үшін. Әсіресе жұмыс істеу үшін емес. Маған қиын болған кезде мен оның қасында бір ғана әйелге шыдаймын: Вильгельмина. Менің даңқты, 9 мм люгер тапаншам.
  
  
  —О, жоқ", — дедім мен. "Бұл болмайды. Сонымен қатар, егер бұлшықеттер алдыңғы қатарда болса, онда сіз олардың айналасында жалғыз емессіз. Сенде бұл тым аз. Ол кенет отырды. Оның көздерінде ашу болды. "Оны бұл кемшілік деп ойлағандықтан емес, — деп қостым мен, — мен бұлшық ет тәтелерімді ұнатпаймын."
  
  
  — Демек, ол тек кедергі келтіретін тек арық тәтесі ме?
  
  
  Оның, нахқа қарады. —Мен сені мүлде арық деп айтпас едім.
  
  
  Ол мұны достық ескерту ретінде қабылдаған жоқ. Ол мектеп мұғалімінің бетін жасады. "Ал, Картер мырза, штаб оның қатысуын қалайтын сияқты. Басқа нәрселермен қатар, мен оны қытайлық соэ-тоан диалектісінде білемін және бұл бізге пайдалы болуы мүмкін деп ойлаймын.
  
  
  — Нассауда ма? Ол күлді.
  
  
  — Нассауда, мүмкін басқа жерде. Ол күлген жоқ.
  
  
  Ол оған басын изеді. 'Мен оны түсінемін.' Ол мұны мүлде түсінбеді. Бірақ маған бір нәрсе жете бастады. Бұл қастандық біз үшін қандай болса да — Америка Құрама Штаттарының барлық сенаторларын өлтіруге арналған қастандық немесе басқа нәрсе - бұл мамырдың жұмысы болды. Ал, кісі өлтіруге қатысты жағдайларды қоспағанда, КАННА мен оған бір тілде сөйлемейтін. Содан кейін бұл Лао Цзэн болды. және ерте ме, кеш пе, оған әкелуі мүмкін. Және бұл кез келген жерде болуы мүмкін. Қытайда, Үндіқытайда болуы мүмкін. Сондықтан маған білімнің ee қажет болуы мүмкін емес еді.
  
  
  — Біз қашан кетеміз?.
  
  
  "Төрт отызда". Нахтың бірінші класты ұшаққа екі билеті бар. — Мен жұмақ аралында біз үшін бөлме дайындадым.
  
  
  Осылайша, біз үй жұмысын да, төсек-орынды да бөлісетін едік. Оны даяшыға белгі қойып, сусындар үшін төлеген.
  
  
  "Айтпақшы. Сіздің атыңыз кім?'
  
  
  —Стюарт", — деді ол. "Линда Стюарт". Ол кідірді. "Стюарт ханым".
  
  
  — О, — дедім мен. Ал, содан кейін не болады? Оның оған үйленгісі келмеді.
  
  
  —Сонымен, бұл бақытты адам кім, Стюарт мырза?"
  
  
  'Сен.' Ол үстелдегі билеттерді нұсқады.
  
  
  Джон Стюарт мырза мен ханым Нью-Йорк - Нассау жарысы
  
  
  — Сіздің қалған құжаттарыңыз біздің багажымызда. Жүргізуші куәлігі, төлқұжат және т.б. Барлығы Джон Стюарт мырзаның атынан. Оның жүгі қабылдау бөлмесінде қалдырылды. Сіз таксиге тапсырыс беріп жатқанда, мен оның эгосын алып кетемін. — Қалғанын мен саған ұшақта айтамын.
  
  
  Біз әлі де үстел басында отырдық. Жақсы, салқын, қараңғы бұрыштық орындық. Оны ee білегінен ұстап, төмен қарай тартты. Ол айқайламайтынын білгендіктен оны қатты тартып алды. Оның білегі қозғалды, ал стилетто менің қолыма сырғып кетті. Оның, мен оны көргеніне көз жеткіздім. — Жарайды, Линда. Оның қолын ee мықтап ұстады. — Мен сенің атыңды білгім келеді. Маған сіздің жеке куәлігіңіз керек, мен қазір эго алғым келеді.
  
  
  Оның беті ағарып, көздері қарайып кетті. Ол астыңғы ернін тістеп, төмен қарады. Бізге сөз айтпастан, ол сөмкені алды. "Жоқ, жаным, мен оны өзім жасаймын".
  
  
  Оның бетінен көзін алмай, сөмкесін нахтың қолынан алып, ішіндегісін бос қолымен тінтті. Кілттер, ұнтақ, ерін далабы, әмиян. Сондай-ақ оған көз салған тапанша да болды. Ұқыпты .22. Эго оны бір минутта кепілге қойды. Біраз ойланғаннан кейін ол қалағанын тапты: субұрқақ қалам.
  
  
  Оны орындыққа отырғызды да, қапты суырып алды. Ee-ді мықтап ұстап, оның кодын шешіп алды. Тара Беннет. Жасы жиырма сегізде. Қызыл шаш. Жасыл көздер.' Сондықтан оның көздері ресми түрде жасыл болды. "ИДАКС-20.""ИДАКС-20. Сынып Р.' Ол ғылым бөлімінде жұмыс істеді және өте сенімді болды. Оны оқып отырып, ол менің бетімді зерттеп жатты. Ол менің оқығанымды білді, бірақ бәрібір шошып кеткендей болды.
  
  
  —Жарайды, қой. Оны қаламға нұсқады. Ол ee-ді алып тастаған кезде оны жібермеді.
  
  
  — Енді сен маған сенесің бе? Оның дауысы әлі күнге дейін мысқылдау үшін тым дірілдеп тұрды.
  
  
  —Мен сенен ешқашан сұраған емеспін, Тара", — дедім мен.
  
  
  Ол маған таңдана қарады. — Сонда мұның бәрі не үшін жақсы болды?
  
  
  —Жақсы ештеңе жоқ", — дедім мен. "Жай ғана, мен оны әйелмен жұмыс істегенде, мен үшін жұмыс істемейтінімді білу маған ыңғайлырақ. Мен сенің бұл туралы білетініңе сенімді емес едім.
  
  
  Мен шығуға қарай жүрдім. Ол заттарын алып, үнсіз артымнан ерді. Біз вестибюльден өтіп бара жатқанда, ол, оған бұрылды. "Есік қызметкеріне такси шақыруын айт. Сіз оны бірнеше минуттан кейін кіреберіс күні қарсы аласыз ".
  
  
  Ол ресми түрде жасыл көздерін төмен түсіріп, кетіп қалды.
  
  
  "Lucky Strike—тің екі пакеті", — дедім мен. Қазір оның үйі Джон Стюарт мырзаның шығындарында.
  
  
  Үстелдің артындағы қыз маған біраз қарап тұрды, сосын екі орамалды да маған берді. Ол басын шайқады.
  
  
  Және сұрады. - 'Сен кімсің?' — Кейбір мазохистер?
  
  
  
  
  2 Тарау
  
  
  
  
  Егер сіз оның мұны не үшін істеп жатқанын білгіңіз келсе, мен мұны ақша үшін істеп жатқан жоқпын деп айтайын. Егер сіз өткен жылдың алтыншы айында жұмыссыз болсаңыз, сіз одан да көп табыс тапқан шығарсыз; және бұл сіздің жұмыссыздық бойынша жәрдемақыңызды есептемейді. Егер сіз мұны не үшін істеп жатқаныңызды білгіңіз келсе, мен сізге нақты себеп патриотизм екенін айтуым керек. Әрине, бұл әрқашан шындық болуы мүмкін. Бірақ егер сіз мені докқа отырғызсаңыз және шындықты және шындықтан басқа ештеңені қаламасаңыз, мен оны қосуым керек, Нассау 40 градус болды және ол қазір қызғылт құмды жағажайда бірінің қасында болды. әлемдегі ең кішкентай бикинилерге арналған ең жақсы денелер. Бұл қызда бәрі болды. Қосымшаның еэ-ге дейін. Тара Беннет әдемі бейнеленген. Один д жетпіс бес; кремді дене. Бір жарым адам оның айналасында аяқтары болды... Ол өзінің көзқарасын тоқтатқан ең әдемі қыз дерлік еді. Менің ойымша, егер мен оны өз карталарымды дұрыс ойнасам, оған тек менің көзім ғана тоқтамайды.
  
  
  Олар айтқандай, бұл жақсылыққа кетті. Бірақ бұл менің патриоттық сезімімді төмендеткен жоқ деп ойлаймын. Алдыңғы түні оған Фирманың вокзалынан "басыңды төмен түсірме, бәрі тыныш" деген хабарлама келген. Ол маған уақыты келгенде хабарласатынын айтты. Олардан бұрын күзен, біз жай ғана демалыста жүрген американдық ерлі-зайыптылар сияқты әрекет етуіміз керек еді. Бұл дегеніміз, егер ол мұны істеп жатса, біз тамақ ішіп жатқанда, бізге шомылуға болады ма, жоқ па, дауыстап айтудан басқа ештеңе айтуға рұқсат етілмеді.
  
  
  Тара оны бөлмеде қалдырды, ол өзінің Линда екенін және оның Джон Стюарт мырза екенін еске салып, жақсы суретке түсуге шықты. Мен оны аралдық сусындарды жек көремін, ал арал бармендері мені сол үшін құрметтейтін. Бұл тегін кеңес: Кариб теңізінің итарқасына тапсырыс беріңіз, сонда олар сізді елемейді. Тікелей вискиге тапсырыс беріңіз, олар сізге барлық қажетті ақпаратты береді.
  
  
  Оның қонақ үйі атыс туралы жергілікті пікірді сұраңыз. Оған қонақ үй деген не екенін алды. Инсайдерлер бұл жай ғана лас бизнес деп мәлімдеді. Чен-ли аралдан емес, турист емес еді. Қалай болғанда да, ол психикалық тұрақсыз болған жоқ. Ол қалаға алғаш барған кезде неннен қатты көңілі қалды, бірақ содан кейін ол жай жоғалып кетті. Лас нәрсе болып жатты.
  
  
  Ол біздің бөлмеге қайтып келгенде, ол жатын бөлмеге барған жоқ. Оның киімін шешіп, диванға ұйықтауға арналған стендтік пресс. Бұл тағы бір тегін кеңес: әйелді еркектен артық ештеңе айналдырмайды, оның тәбеті жоқ екені анық.
  
  
  Ол темекісін тұтатып, Ыдысқа қарады. Ол жағажайда ұйықтап жатқан. Мен ол кеше түнде ұйықтады ма деп ойладым. Бірақ мен бұл ойды жалғастырғым келмеді. Бұл оның істегенінің бәрі болды, әрине, бұл да жақсы болды.
  
  
  — Стюарт мырза? Бұл қонақүйдің хабаршысы болатын. Ол қолын көзінің үстінде, күнге қарсы ұстады. "Айлақта сізбен сөйлескісі келетін бір джентльмен бар". Бұл Гар болады. Әрине, қонақүйдегі адамдардан аулақ болу қонақүйде. Оның басын изеп, соңынан ерді. Біз қызғылт құмды жағажайдың жібіне, бұралған, жартасты жолдың басына жеттік. "Сіз осы жерден өтуіңіз керек", - деді ол. — Сен осында қайтуға болады. Сені вестибюль арқылы купальникпен кіргізбейді.
  
  
  —Рахмет", — дедім мен.
  
  
  — Осы жол бойынша дауыс беріңіз. Екінші жағында төмен қарай баспалдақ бар.
  
  
  Иә, — дедім мен. Ол оның неге қымсынғанын түсінді, бірақ эмге ұшының орнына темекі ұсынды. "Кейін кездескенше", — дедім мен демалушының кейпінде: "Сіз кеңестеріңізді ертең алыңыз". Біз Стюарт мырзаны өте жомарт адам деп сендік, шын мәнінде?
  
  
  Мен айлаққа апаратын жолмен жүрдім. Көрініс ерекше болды. Әрі қарай, арал қисық болған жерде, тар қызғылт шекарамен қоршалған жасыл тропикалық төбелер көтерілді. Менің сол жағымда қызғылт тастың айналасында қара-қызыл примула жолақтары бар қабырға болды, олар он сарғыш-қоңыр шарды үстіне қойғанда пайда болатын серпілістер сияқты. Екінші жағынан, менің астымда шамамен жеті метр жерде, күн сәулесіндегі жақұттайдай жарқыраған жатқан сулар. Бұл біз үшін қандай болса да, бұл, әрине, қысқа жол емес еді. Айлақ тағы үш жүз метр қашықтықта болды және ол ешқашан жалауға сәйкес келмеді.
  
  
  Егер ол бұл тастың күркірегенін естімегенде, ол маған жеткенге дейін бірнеше секунд қалғанда, оның диаметрі шамамен алтыншы фут болатын Құдықтың орнына үлкен жалпақ құймақ болар еді. Ол жай ғана құлап түскен жоқ, итеріп жіберді-эго. Оның, жүгіріп барып, тас стырсыған жерге басылды. Тас соқпаққа соғылып, одан да көп суға батып кетті. Оның орнында қалды және тыңдады. Біз кім болсақ та, оның артықшылығы бар еді. Ол мені жоғарыдан бақылай алатын. Мен тек тар жолға және жеті метр төмен суға қарауым керек болды. Түбіндегі өткір тастар нәпсіқұмар аузындағы өткір тістердей жарқырап тұрды.
  
  
  'Ал, не?' Оны че сыбырлап естіді. Ih екі екенін түсіну үшін Гарвард білімі қажет емес еді. Бұл аян маған көп көмектесті деген сөз емес. Оның сөзбе-сөз арқасы стырсып, жалаңаш тұрды. Қарудың орнына ол тек бір қорап темекі мен бір қорап сіріңке ала алды. Қасымда тіпті тастар да болған жоқ. Ол қабырғаға бүгіліп қалды. Егер ол төмен түсіп бара жатса, мен соқпақпен жүруім керек еді. Мені атып тастайды деп күтіп, су арқылы емес.
  
  
  Тағы бір жігіт басын изеген шығар ревматизм, өйткені осы уақытқа дейін шабуылдар болған жоқ біздің дауыстарымыз естілді. Құдайым, ол үлкен болды. Бір тонна кірпіш. Толық мың килограмм. Мені "Барыс" танкі қағып кеткендей болды.
  
  
  Біз тар, жартасты жолда соқтығысып қалдық, ол менің арқамнан ұрып-соғып, ветчина өлшеміндегі қолдарымен маған соқты. Менің бұл соққыға төтеп беруге күшім жетпеді. Мен жасай алатын ең жақсы нәрсе - қарсы тұруға тырысу. Оның эгосын әр тайпаға жеткізуге тырысты, бірақ ол аударылып, жамбастың ауыр бұлшықеттерімен соққыға жығылды. Дәл жойқын соққы емес.
  
  
  Мен бұл бейбақтан құтыла алмадым. Ол маған бір үлкен бөшке желім сияқты жабысып қалды. Ол менің қолымнан тамағымнан ұстады, ештеңе істемейтін сияқты болды. Менің оң қолым астымызда бір жерде қысылып қалды. Менің қолымнан келгеннің бәрі сол қолымның саусақтарымен көзіме эго ұру болды. Ол мұны істегенді ұнатпады, бірақ бұл қашықтықта оны әрең жіберіп алды. Оның, менің тырнақтарымның астынан бірдеңенің желе бұршағына айналғанын сездім және ол адамгершілікке жатпайтын қорқыныш дыбысын шығарды. Ол менен төмен қарай домалап, тізе бүкті. Саусақтарымның арасынан қан ағып кетті. Ол қайтадан орнынан тұрды.
  
  
  Бірінші раунд, бірақ ең жақсысы әлі алда еді.
  
  
  Менің келесі қарсыласым қазірдің өзінде күтті. Ол соқпақтан сәл әрі қарай тыныш тұрды, 45 калибрлі револьвер өмірде маған бағытталған дыбыс өшіргішпен.
  
  
  Ол Пасхада ақ костюмімен ең жақсы көрінді. ақ көйлек және ақ галстук. Сонымен қатар, оның эго қанына дақ түсіргісі келмейтіні анық болды. Жақсы жұп, бұл екеуі. Бозарған көздері бар бұл аққұба денди мен тота түрлі-түсті ауыр салмақтағы экс-чемпион. Содан кейін Ник Картер өзінің күлгін сандықтарында. Тынысы тарылып, ол сол жерде тұрып, есептеулер үшін қолын терең ойықтың бойымен жүргізді. Экс-чемпион соқпақ бойымен менен бірнеше ярд озып құлап түсті.
  
  
  Аққұба маған комплимент айтты. — Сонымен, Картер мырза, мен оны көріп тұрмын, сіз парасатты адамсыз. Сіз, әрине, маған ренжітуге тырысудың ақымақтық болатынын білесіз бе?
  
  
  Ол, әрине, британдық еді. Бұл сөздер оның тамағының айналасынан таныс қантты екпінмен шығып кетті.
  
  
  —Иә, әрине", — дедім мен. "Анам маған қарулы адаммен ешқашан дауласпауды үйретті. Егер ол қол жетпейтін болса.
  
  
  —Бұл тастың саған құлауына жол бермегенің өте өкінішті. Құнды болар едікөптеген жағымдырақ. "Американдық турист құлап жатқан жартастан қаза тапты". Ешқандай ренжіту, күрделі сұрақтар жоқ. Денеден құтылудың күрделі жоспары жоқ.
  
  
  —Тыңда", — дедім мен. — Ешбір жағдайда оның біз үшін ауыртпалығы болғым келмейді. Неге біз жай ғана үзіліс жасамаймыз?
  
  
  Ол күлді. Дәлірек айтқанда, ол күңкілдеді. Эго тапаншасы әлі күнге дейін өмірімде маған тура бағытталды. "Ах, — деді ол, — сен маған бір денені тастап кеттің, одан құтылу керек. Екі дене шын мәнінде сәл үлкенірек мәселе.
  
  
  Оны айтты. — Екі дене? Сіздің бұрынғы чемпионыңыз өлген жоқ. Ол енді ешқашан кесте тіге алмайды. "Кейн, — деді ол әлі өлмеген мәйітті нұсқап, — маған енді керек емес. Бірақ егер сіз бұл туралы ойласаңыз, — деді ол колледждегі комедия профессоры сияқты саусақтарын қағып, — оның оқ жарақаты жоқ және эго өлімі құлаудан болуы мүмкін. Ол қанағаттанып күлді. "Менің ойымша, Кейн құлап кетеді. Олар су астындағы лайлы жартастар.
  
  
  Эго күлкісі кеңейе түсті. Бұл сұмдық шынымен де менің жүйкеме тиді. Менің кәсібімде кісі өлтіру менің міндеттерімнің шеңберіне кіреді. Оның жай ғана сөйлесуіне рұқсат берген дұрыс деп ойладым. Бұл оның онымен не істеу керектігін анықтауға тырысқанда уақытты үнемдейтін еді. Веб-мәселе мен әлі ештеңе ойлап таппағанымда болды. Ол қазірдің өзінде газеттің өзі туралы репортажын елестете алар еді: "Өлтірушіні Батыл Даан жойды". Маған бұл мүлдем ұнамады.
  
  
  Бұл оның басынан өткерген ең ауыр жағдай емес еді, бірақ ол бізге бұл туралы айтпады. Ол менен бес метр қашықтықта еді, қолында қаруы бар еді. Ол менің қолымнан келмеді, бірақ мен оның көз алдында болдым.
  
  
  Менің артымда жол жебе сияқты ашық жүрді. Менің оң жағымда биік жартастар бар. Сол жақтағы су. Арамызда соқыр жартылай ажыратылған алып бар. мүмкін болса, мені өлтіруі мүмкін кім көрмеді. Егер бұл қарқылдаған көз маған бірінші болып тимесе ғой. Бірақ, мүмкін, мен оны Кейнді қандай да бір жолмен пайдалана аламын. Ол бұл туралы ойлануы керек еді. Маған уақыт керек болды.
  
  
  — Ал сен менің мәйітімнен қалай құтылмақсың? Оның менің ойымша, nen-де оқ тесіктері болады".
  
  
  Ревматизм кезінде ол камзолдың ішкі минутына көтеріліп, шебер жасалған үлкен виски колбасын суырып алды. Ол бас бармағымен күміс қақпақты көтерді.
  
  
  Мен оны түсінбедім.
  
  
  Ол тағы да күңкілдеді. — Виски жоқ, Картер. Бензин. Бұрылыстың арғы жағындағы жартаста үңгір бар. Кейн сол жерде от жағатын еді...
  
  
  "Мені отын ретінде пайдалану".
  
  
  "Дауыс бар". Ол қатты күрсінді. — Енді мен мұны өзім істеуім керек деп ойлаймын. Чен-ли лайықты түрде алғыс айтады деп үміттенемін".
  
  
  Ол кейбір ақпаратты аңсады. —Неге оның мұны өзі жасағанын күтпейсің?"
  
  
  Ол қуана-қуана болар еді. Бірақ ол түрмелерден ертең түнге дейін шықпайды. Ал сені бұл жерден бұрын ешкім таба алмас еді.
  
  
  Дауыс солай. Олар эго қашуды жоспарлады. Хоук тағы да дұрыс екенін дәлелдеді. Бірақ бұл сұмдықтың бұған қандай қатысы бар еді? Кейн кідіріп, ақырын стырсыды. Ол оған қарай қадам жасады.
  
  
  — Кет, Картер. Аққұба мылтықты алдына қойып, алға қарай жылдам қадам жасады. Ол бензин құйылған колбаны бір минутта артқа сырғытып жіберді, қақпақты қоюды ұмытпады. Бензин дақтары күртешенің эгосына жайылып кетті. Ол мұны байқамады.
  
  
  Кейн тағы да ақырын застырсыды. Оның үстіне мен оған төмен қарадым. Кенет оның шығатын жолын көрді. Оны бір қадам алға жылжытты. Аққұба да солай. —Артқа", — деді ол қолының кенет қимылымен.
  
  
  "Сен Кейннің оянғанын қалайсың ба? Ол есін жиған кезде онымен күресу қиын болады. Мен оның эгосын бір соққымен аяқтай аламын.
  
  
  — Ал сен неге сонша пайдалы болғың келеді?
  
  
  —Құрмет", — дедім мен. "Егер мен өлуім керек болса, мен оны ең болмағанда екеуіңнің айналаңда өзіммен бірге алып кеткім келеді. Әдейі оның, Кейннің денесіне жақындады. Бұл мені аздап жалауға мәжбүр етті. Мүмкін жақын емес шығар, бірақ бұл жеткілікті болуы керек. Әзірге жоқ ...
  
  
  Оның, Кейннің бетінде қалған нәрсеге еңкейіп, көзге көрінбейтін қолымен қаруын тартып алды. Кейн бәрінен бұрын "Гааа" дыбысына ұқсас дыбыс шығарды.
  
  
  —Иса Мәсіх", — дедім мен тез қайта тұрып. — Менің ойымша, оның жоспары бар.
  
  
  'Қайсысы?' Витманс мені жақсырақ түсіну үшін біраз алға шықты. — Жоспар, — деп қайталайды. "Планье немесе рибель".
  
  
  Ол менің түсініксіз сөздерімді түсіну үшін тағы да аздап жалап жүрді. Дауыс сол кезде оның ісіне кірісті. Бас бармағының ұшымен оның сіріңке қорабын жағып, бензинге малынған күртешенің ішіне лақтырып жіберді. Ол бірден отқа оранды. Ол қаруын тастап, жалынды сөндіруге тырысты, бірақ бұл нәтиже бермеді. Жалын тез тарады. Ол жанып жатқан қуыршақ сияқты айқайлап, секіріп, дірілдеп жатты. - 'Маған көмектес. Құдай маған көмектессін. Өтінемін.'
  
  
  Оның, оған қарап, иығын қиқаң еткізді. "Егер сізге от ұнамаса, жақын жерде су бар".
  
  
  Оның, бұрылып, бозғылт қызғылт жағажайға қарай жол бойымен кері қайтты.
  
  
  
  
  3 тарау
  
  
  
  
  Ыдыс жоғалып кетті. Ол қазірдің өзінде бөлмесіне жоғарыға көтерілген шығар. Оның бәрі көгерген және қанға боялған, мен ваннаға түсуім керек еді. Және ішіңіз. Және тағы бір нәрсе. Алдымен мен бұл іспен айналысуым керек еді.
  
  
  Эго оны мейрамхананың асханасынан және үйде, бассейннің жанынан тапты. Ол бүйірі бар эль-бургер, оның эгосының жағасынан ұстап, иегіне ұрды. Грильде жұмыс істейтін аспаз түсініп, сыртқа шықты.
  
  
  —Сонымен, лолли, олар саған бұл үшін қанша төледі?"
  
  
  Жылы ревматизм ол қасапшының пышағына қолын созды. Бұл қате болды. Ол арқасын стырсыған күйде тапты, екі білегі де қысылып қалды. Сенімді болу үшін оны ih сәл алға жылжытты.
  
  
  "Эй, жігіт, сен жақсы емессің бе? Мені жібер.' Эго Карло деп аталды. Бұл оның формасына жазылған.
  
  
  —Жоқ, сен маған оның кім екенін айтқанша, Карло. Маған баруға рұқсат бергенің үшін саған кім төледі ол мәңгілікке қымбат па?
  
  
  —Жібер", — деп айқайлады ол. Оны өмірде қолын күшейтіп, тізесімен жеңіл ұрды. Ол застырсыды. 'Ол, ант етемін. Мен бұл кім екенін білмеймін.
  
  
  — Олар Карло дейді. Ол ақ киім киген бе?
  
  
  'Жоқ. Ақ киімді адам... — ол кенет тоқтады.
  
  
  — Бұл кім еді, Карло? Оны қабырғаға эго таң қалдырды.
  
  
  —Тозаққа бар", — деді ол.
  
  
  Оны эго грильге қарай сүйреп апарды. Етке май шашылды. Оны эго басын төмен итеріп жіберді, сонда ол грильге қарап, эго голдың кейінірек қандай болатынын елестете алады. "Bb-bangl", — деді ол. "Христиан Бангел".
  
  
  "Әдемі христиан. Ал сені жіберген кім?
  
  
  —Білмеймін", — депныылдады ол. 'Ол, ант етемін. Мен білмеймін.'
  
  
  Эго оны жіберіп, бір қадам артқа шегінді. Сірә, ол енді алаңдаушылық туғызбайды. — Онда оның қандай болғанын айтшы.
  
  
  Ол қайтадан орындыққа түсіп кетті. —Үлкен жігіт", — деді ол. 'Қытай. Бірақ өте үлкен. Қандай да бір ақылсыз сұр костюмде.
  
  
  Бұрын ешқашан көрмеген.
  
  
  "Ал мына Бангель, эго оны қайдан таба алады?"
  
  
  Ол маған қорқып қарады. Оның жүзі байсалды кейіппен оған бұрылды. Ол маған бізден не айтуға қорқатын болса, ол да маған айтпауға қорқатын.
  
  
  — Бұл екі "Гренада" қонақ үйі.
  
  
  Сенатор Гренададағы казинода атып өлтірілді. Кем дегенде екі басқатырғыш қазірдің өзінде сәйкес келді, мен мұның бәрі қалай болады деп ойладым. — Тағы не білесің?
  
  
  'Басқа ештеңе жоқ. Өтінемін. Ештеңе.'
  
  
  —Жарайды", — дедім мен. Маған қорыққан кішкентай жігітті қинаған ұнамайды. Тағы не білу керек еді, мен оны басқа жолмен білуге тырысамын. Ол кетуге бұрылды, бірақ тағы бір нәрсені білгісі келді.
  
  
  "Айтпақшы." Оның, бұрылды. "Ол саған осы тәтті хабарды жеткізу үшін қанша төледі?"
  
  
  Ол білектерін ысқылап жіберді. "Он бес". "Он бес".
  
  
  — Онда ол сені алдап жатыр. Мен оның жиырмасын төлеймін.
  
  
  — Ник, бұл сенсің бе? Ол болды жан.
  
  
  Оны айтты. - "Жоқ, "Лас зорлаушы".
  
  
  —Мен сені түсінбеймін", — деп айқайлады ол. 'Бір секунд күте тұрыңыз.'
  
  
  Оның төсекке отырды. Есік ашылып, ол клубтарда пайда болды жұп, оның шашы а-ға оралған жан. Ол ұзын ақ түкті пальто киген. Мен неге мен әрқашан қара шілтерді соншалықты сексуалды деп ойлайтынмын деп ойладым. "Гар қоңырау шалды..." Ол тоқтап, маған қарады. "Құдайым, Ник. Не болды?' Ол маған отты ақ періштедей асығып бара жатты.
  
  
  —Мен есікті қағып кеттім", — дедім мен.
  
  
  Оның көздері менің арқамдағы жаралар мен көгерген жерлерді сканерлеп жатты. —Сен түршігерлік көрінесің", — деді ол.
  
  
  —Онда сен мына есікті көруің керек.
  
  
  Ол күрсінді. "Осылай дауыс беруге отыр". Ол жоғалып кетті де, бірнеше минуттан кейін жылы шүберекпен және бір тостаған сумен оралды. "Кинода әдеттегідей — бұл зиян тигізуі мүмкін".
  
  
  "Және, кинода айтылғандай, мен оқты жұтып қоямын. Бұл Гармен не болды?
  
  
  — Ол бүгін кешке бізбен бірге кешкі ас ішкісі келеді. Сағат сегізде "Мартиника" кафесінде. Ол менің арқама мейірімділікпен қарады, дерлік. — Сен маған осы күн туралы айтып бересің бе?
  
  
  "Бұл тұзақ болды. Чен-Лидің достары менің қалада екенімді біледі. Бірақ мен олардың мұны қалай білетінін түсінбеймін. Оның, оған бұрылып, оның көзіне түсті. Ол мазасыз болып көрінді және оны жасыруға тырысты. Ол саған айтты, балақай. Бұл әйелдерге арналған ойын емес". Бұл оның ашуын келтіретінін болжауы керек еді, бірақ оны ақырын төсекке қайта тартты. —Қарашы", — дедім мен. "Сіз өзіңіздің қолөнеріңізді білетініңізге сенімдімін, ол біз үшін қандай болса да, бірақ ол біз үшін қандай болса да, ол қоян-қолтық ұрыс емес екеніне сенімді. Бұл менің ойымда болғанның бәрі.
  
  
  Ол төмен қарап, күрсінді. "Мен оқытылған агентпін және өзіме өте жақсы күтім жасай аламын". Бұл оқытылған агенттің дауысы сияқты естілді, бірақ нашар дубляждалған фильм сияқты мағынасы жоқ: суретке сәйкес келмеді. Күн эй, сепкілдердің жұқа тұманын берді, бұл оны жас, бейкүнә және өте нәзік етті. Солай болды. Оны ee қолына алды. Ол кішкентай және жылы болып көрінді. Нах лимонның иісін сезді және ол қуана аузын ашып сүйді. Оны саусақтарымен мұрын көпірінен өткізіп жіберді. —Сенде сепкілдер бар", — дедім мен.
  
  
  "Бірақ, кем дегенде, мен күнге күйіп тұрған жоқпын", — деп күлді ол. "Аққұбалардың көпшілігі күйіп кетеді".
  
  
  Бұл маған бір нәрсені есіме түсірді. Оның телефонын тартып алды. Маған полиция беріңізші. — деді оның операторына. Телефон арқылы Багам аралдарының полицейі жауап берді. — "Жұмақ" қонақүйінің айлағы үшін жартасты жол бар. Сіз мұны білесіз бе?' Ол мұны білді. Шамамен жарты сағат бұрын оны сол жерде жалын көрді. Әлдебір балалар отпен ойнап жүргендей болды. Менің ойымша, сіз ол жаққа қарағаныңыз жөн. Сержант түсінді де, телефонды қойды.
  
  
  "Ал енді біз үшін..." Мен тағы да Тараға бұрылдым. "Біз Гармен сағат сегізге дейін кездеспеуіміз керек..."
  
  
  "Тыңда, Ник". Ол мазасыз көрінді. "Менің ойымша, бізде тапсырма бар, және..." ол сүрінді... Мен оның сөзін бөліп, жолымды жалғастырдым. — Бұл бізге алдымен тапсырманы орындауға уақыт береді. Оның қонақ үйі Гренададағы осы казиноға қарайтын еді.
  
  
  Мен оның көздерінен көңілі қалғанын көрдім деп ойладым.
  
  
  Оның, жуынатын бөлмеге душ қабылдау үшін кірді. Ол радионы қосты. Ол жуынатын бөлменің айнасынан өзіне қарап, неге менің күзенімде әлі күнге дейін бірде-бір сұр шашымыз жоқ деп ойлады. Радиода "Баренц теңізі аумағының маңызды шығарылымы" үшін музыка өшірілгенге дейін "The One Note Samba" әуенімен ойналды.
  
  
  Сенатор Пол Линдейл қайтыс болды.
  
  
  Сенатордың мәйіті үйдің эго табалдырығынан табылды. Ол оныншы қабаттағы кеңсесінің терезелерінен құлап кеткен болуы мүмкін. Әрине, олар бұл кездейсоқ оқиға деп ойлады.
  
  
  
  
  4 тарау
  
  
  
  
  Казиноның қара түнегінде әрқашан таңғы сағат үш. Сағат сайын, күн сайын, кез келген ауа-райында әрқашан таңғы сағат үш. Шаршаған әйелдер мен ерлердің бастары салбырап, үстелдерге еңкейіп, "Жүр, жаным" деп айқайлап, мен карталар мен сүйектерді ойнаймын. Бұл дерлік оркестрлік шығарма. Бұрышта барабан секциясы болды, ол ойын автоматтарының дөңгелектерімен және анда-санда төлем цимбалдарымен ырғақты соғумен айналысады: тоқсан сайын елу шар. Көңіл көтеру бағасы көтерілген сайын кеңістік тыныш болады. Мысалы, крап үстелдері үшін түйреуіштердің құлап жатқаны естіледі, әсіресе желіде он мың доллар тұрғанда.
  
  
  Гренададағы казинолардың айырмашылығы жоқ еді. Ол чекті елу долларға айырбастады — Джон Стюарт, әрине, одан да көп ойнауға тырыспайды, өйткені казино арқылы өтудің жалғыз жолы — ойын барысында қозғалу. Оның, көрдім, қалай Тара қарап, қалай жаңадан келгендер кончают бір бойынша одноруких қанішерлер, олар набивали кварталами. Сосын иіскедік, бірақ ештеңе түсінбедік.
  
  
  Біз ең ықтимал екі тармақты қадағалау үшін ажырастық. Тара қытайлық крупьемен рулетка ойнады, ал оның блэкджек креслосына арналған sel, сенатор оған ұтыстары мен жеңілістерін жасады.
  
  
  Менің бірінші қолымда жиырма бір бар, екіншісінің бірінші басы сияқты. Ол чиптерді үшінші раундқа қойды, бірақ дилер мені тоқтатты. Чиптерде Гренаданың G әрпі жоқ болатын. Ол маған ih-ді кассаға қайта апаруымды айтты. Бұл жаңа чиптер болды, деді ол. Оларда бұл қиындық сол күні ертерек болған.
  
  
  Менде біраз қиындықтар болды, бұл жолы тәуекелге бару оның қолынан келмеді. Бұл жолы ол қаруланған болатын. Оның, кассаға жақындады. Ол шын жүректен кешірім сұрады және маған мейірімділікпен қолыма салған басқа чиптерді берді.
  
  
  Бес секундтан кейін ол мүлдем есеңгіреп қалды.
  
  
  Олардың маған не бергенін білмеймін, бірақ бұл нонсенс болса керек. Оның көзі ашылғанда, екі маңдайының ортасында екі сүйел бар екі Чен-ли маған мәңгілікке иіліп тағзым етті. Бірақ егер олар сонда болса, олар буланып кетті, өйткені ол ақыры есін жиған кезде, ih екеуі де жоғалып кетті. Менің тапаншам сияқты: Вильгельмина басқа еркекпен кетіп қалды. Бұл жолы қытайлықпен. Ол бөлмеде маған қарама-қарсы отырып, маған қарап күлді. Бұл Красноярск кеңсесі үшін өз ісімен айналысып, чиптерді тарататын шағын, түтіндеген, дыбыс өткізбейтін бөлме болса керек. Бөлмеде менің мылтығым бар адамнан басқа алтыға жуық адам болды, менің мылтығым бар адамнан басқа ешкім күлген жоқ.
  
  
  "Сіздерді біздің қарапайым жиналысымызға қош келдіңіздер. Ол тек басын иіп тағзым етті. Хеф талғампаз жібек костюм киген, аласа бойлы, дене бітімі жақсы адам болатын. Өзімді сізге таныстыруға рұқсат етіңіз. Менің атым Лин, Лин Цин.
  
  
  "Цинь мырза". Ол да басын изеді.
  
  
  —Лин мырза", — деп түзетті ол. Тегі әрқашан бірінші болып аталады.
  
  
  Бұл сыпайылықтың бәрі тым мейірімді болды. Ол мені шанышқымен жекпе-жекке шақыра ма деп ойлады. "Бұл бізді қынжылтады, — деп жалғастырды ол, — біздің кішігірім жиналысымызға сіздің қатысуыңызды, айталық, қатал түрде сұрауға тура келді. Бірақ өзіңізді құрметті қонақ санаңыз.
  
  
  Оның айналасына тас жүздердің шеңбері қарады. "Гут, балалар, біз оны неге жіберіп алмас едік".
  
  
  Күлген Лин басқаларға бұрылды. "Картер мырза әзілдеп жатыр", — деді ол оларға.
  
  
  Олар әлі күлген жоқ.
  
  
  "Жақсы, — деді ол иығын қиқаң еткізіп, — көріп отырғаныңыздай, менің серіктерім емес басқа мырзалардың өзара әзілдері. Олар маңыздырақ істерге бірден кіріскенді жөн көреді. Ол темекісін алып, оны алтын оникспен қапталған темекі қорабының артқы жағына қақты. Одина темекі тұтату үшін сыбайластарының эгосына секірді. Бөлмеде әлсіз тәтті хош иіс тарады. — О, менің тарапымнан қандай дөрекілік. Ол маған телефонды берді. — Темекі, Картер мырза?
  
  
  Оның басын шайқады. Ол мені Джон Стюарт туралы бұл бос сөзге неге сонша қызықтыратынына таң қалды. Менің атым осы қаладағы ең жақсы сақталған құпия болып көрінді. "Менің ойымша, егер сіз оған дұрыс емес адамды таптыңыз және менің атым Джон Стюарт десеңіз, бұл маған көп көмектеспес пе еді?"
  
  
  Лин бір қабағын көтерді. "Кешіріңіз, Картер мырза.
  
  
  Один По сіздің ескі жауларыңызбен кездеседі - біздің ескі әлі. Ол сіздің әуежайға келгеніңізді көріп, бұл туралы Бангел мырзаға хабарлады. Ол орындықтың арқасына ыңғайлы отырды. —Ал біз бұрынғы жұмыс берушіміз туралы айтып жатқанда", — деді ол темекі шегіп жатып. — Менің түсінуімше, сіз эго туралы ерте өлім туралы естідіңіз бе?
  
  
  Иә, қайғылы, дедім мен. "Дауыс беру үшін таңдалу үшін, жастық шағында".
  
  
  Іс жүзінде. Күлкі қайта оралды. "Бірақ, мүмкін, орынсыз трагедия. Көрдіңіз бе, айналамыздағы кейбіреулер Бэнгел мырзаның бизнесті қалай жүргізгенімен келіспеді, енді оны өз қолына алған соң, бұл келіспеушіліктер жойылады. Ол басқаларға "осы дүниеден тыс болу арқылы" хатпен жүгінді.
  
  
  Енді олар күлді. Тағы бірнеше темекі пайда болып, жанып кетті. Оның табиғатын ih дель бейнелей бастады. Бөлмені сәттіліктің тәтті иісі толтырды.
  
  
  — Ал енді, Картер мырза, біз сізге ұсыныс жасауға дайынбыз. Біз керек деп емес. Бірақ сіздің дереу өліміңіз де біздің іздеуімізсіз бізге ешқандай пайда әкелмейді.
  
  
  Бангелдің бұл артықшылықты байқамағаны мені таң қалдырды. Ол бұл қайшылықты біртүрлі деп тапты.
  
  
  Одан сұрады. — Бұл қандай артықшылық?
  
  
  Бес пайыздық. Пайданың бес пайызы. Бұл жақсы ұсыныс. Бірақ миллиондарды күтпеңіз. Героиннің бөлшек саудадағы құны құндылықтарбіз алатын бағадан әлдеқайда жоғары".
  
  
  'Ал қалғаны?' Ол, оның темекі қорабына қарады. 'Шөп. Хэш?
  
  
  — Әрине, жалпы соманың бес пайызы. Ол тағы күлді. Ал екіншісі, сіз айтқандай, ұсақ-түйек... Бұл бізден апиын сұрау.
  
  
  "Сіз эгоды осында Нассауға әкелесіз және Америка Құрама Штаттарына контрабандалық жолмен өзіңіз жібересіз". Ол мұны қосымша ретінде жасады; тығын бұрандасы сияқты емес.
  
  
  Ол басын изеді. Бірақ, әрине, сіз мұны бұрыннан білесіз. Әйтпесе, сіз және Бангел мырза, — деді ол, — дауласпас едіңіз.
  
  
  Соңғы мәлімдеме мені таң қалдырды. Ол маған келісімді есірткіге қарсы агент ее сияқты, ал Бангель тек есірткімен айналысатын сияқты ұсынды. Мүмкін, солай болған шығар. Мүмкін бұл Чен-ли есірткі синдикатының мүшесі болған шығар. Бәлкім, оның есінен танып қалғаны сонша, эму АҚШ сенаторына көмектесуге мүмкіндік алды. Бәлкім, мұның бәрі бір үлкен ақылсыз кездейсоқтық болған шығар. Немесе Лин Отель оны осылай ойлауы мүмкін.
  
  
  Оның, сенің екіұшты екеніңді көріп тұрмын, Картер мырза. Түпкілікті шешім қабылдамас бұрын хема-біреуден кеңес алғыңыз келуі мүмкін. у-у! Ол бір күн отырған адамға басын изеді.
  
  
  Шу орнынан тұрып есікті ашты.
  
  
  Ыдыс.
  
  
  Күрес кезінде оның білектері бір-біріне байланып, көйлегі жыртылып, шаштары жайылып кеткен. Оны көрген шашы кетер алдында ұқыпты сәндеп, түйреп тастаған. Терең бақытсыз ол маған, тек маған қарады.
  
  
  'Кешірім сұраймын.'
  
  
  Екі ер адам оны ұстап алды. Әр жағынан бір-бірден. Екеуінде де Стена автоматы болған; минутына бес жүз оқ атуға болатын қысқа, жеңіл британдық зеңбіректер. Инстинктивті түрде оған жақындады. Олар оны жіберіп, мылтықтарын көтерді, естігенде тағы бір ер адам мені ұстап алуға келді. Олар жаңа ғана қателік жіберді. Мылтық тапқан кезде олар мені тінтуді тоқтатқан болуы керек.
  
  
  Қысқа қимылмен мен оның стилін алақаныма ауыстырдым, сонда ол тек пышақпен шығып тұрды. Естідім маған бірінші болып жетті, мен эму қанжарымды ішке кіргіздім доллар қосу. Эго аузы ашылып, ол тосыннан қайтыс болды. Бұл соншалықты тез болды — және ешқандай себепсіз — қалғандары бір сәтке сақтықтарын жоғалтты. Оны пайдаланған сәт.
  
  
  Мен Лин Цзинге бардым.
  
  
  Сол қолының бір серпілісімен эгосын алдынан көтеріп, сосын стилеттосын эгоның тамағына қысып, темір ұстағышқа қысты.
  
  
  Екі батыр-автоматшы оқиға орнында қатып қалды. Қалғандары абдырап, орнында қалды. Оны Лена Тараны және өзін осы жерден алып кету үшін кепілге алынған адам ретінде пайдалануы мүмкін еді. Бірақ мен бұлай қаламадым.
  
  
  —Оны шеш", — деп бұйырдым мен.
  
  
  Бір сәтке ешкім қозғалмады. Тек оның. Біз Тараның күзетшілерінің қасына келгенше, оны Лина алға қарай итеріп жіберді. Пышақтың өткірлігімен оның Линді иегін көтеруге мәжбүр етті, ал эго тамағын ашты. —Ма, оны шеш", — деді ол. Күзетші қаруын түсіріп, эму айтқандай жасады.
  
  
  Оны Тараға бұйырды. — Бұл жерден кет.
  
  
  'Бірақ,. Лақап ат . †
  
  
  'Бар!'
  
  
  Ол жақындады күн. Оны мәжбүр етті Лина тұншығып, итеріп жіберді эго күзетшілерге, олар оны а-дан ұстап алған кезде үрейленіп шегінді автомат және атуды бастады. Алдымен оны басқа мерген қағып кетті, содан кейін бұл балалардың ойыны болды.
  
  
  Он секундтан кейін бәрі бітті.
  
  
  Оны автомат лақтырып жіберіп, Вильгельминаны алып кетті. Бұрыштағы үстелдің үстінде мен оны кішкене ашық чиптер салынған қорапты байқадым. Оны абайлап олардың айналасындағы біреуін қолына алып, қарап шықты. Бүйірден бір жерде ұзындығы екі миллиметр болатын өте кішкентай ине шығып тұрды. Оны чип екіге бөліп сындырды. Бозғылт сары сұйықтық шықты. Ажыратушы тамшылар. Олар маған қарсы қолданған фишкалар. Мен оны қорапқа қақпақпен жауып, минутына сырғытып жібердім. Кім біледі. Егер ойын сізге қарсы шықса, олар пайдалы болуы мүмкін. Ол қолын шашынан өткізіп, галстугін реттеп, Нассау қытайларының ыдырап кеткен одағының артындағы есікті біржола жауып тастады.
  
  
  Оның сағатына қарады. Біз жиырма минутқа кешігіп қалдық. Біз "Мартиник" кафесіне жеткенше станция жоқ болып кетті.
  
  
  Бірақ қазір ол оны шынымен күтті.
  
  
  
  
  5 тарау
  
  
  
  
  Оны Тараны қонақүйге лақтырып жіберді де, вокзал іздеуге кетті. Ол жағалауға жақын орналасқан шағын қонақүйде тұрды. Ол жерге жеткенде полиция қызметкерлеріне лық толды; Дабыл қаққан жедел жәрдем маған кешігіп қалуым мүмкін екенін айтты. Менің дәл уақытында екенім белгілі болды.
  
  
  Дәрігер маған қарап, үмітсіз иығын қиқаң еткізді. — Оған бірнеше минут қана қалды. Бұл туралы оның қолынан келетін нәрсе аз.
  
  
  Оның, Гардың қасында еңкейіп отырды. —Ертең кешке", — деп сыбырлады ол.
  
  
  Ол оған басын изеді. Мен оны білемін. Чен-Лидің қашуы. Оның, менің сағатымның эго өмірін санайтынын естідім. Әлде бұл менің долларымды қосу болды ма? 'Тағы бірдеңе бар ма?'
  
  
  'Ол айтты. - "Мен саған хабарлама қалдырдым. Тараға айтшы..."
  
  
  Дауыс беру - бұл. Гар мен оның бес-алты тапсырмада бірге жұмыс істеген болуы мүмкін. Ол сіз қалағандай жақсы маман болды. Ол, ол әрқашан қасында болады деп ойлады. Вотум вотум өліммен не аласың. Сіз соңғы секундқа дейін өлмейтін болып қаласыз.
  
  
  Ол көлігіне қайта оралды да, жылдамдық менің концептуалды әлемімді жылдамдатқандай жүгірді. Бірақ олай болған жоқ. Шындығында, ол бұл іс туралы көбірек білген сайын, эго оны соншалықты аз түсінді. Үшеуі бірдей қытайлықтар. Үш өлді сенатор қазір ашық. Ойынхана. Өлімнен құтқару. Және Үндіқытайда бір жерде болған Лао Цзэн. Бұл сәйкес келмеді және сәйкес келмеді. Осының бәрінің негізі КАНН болды, ал КАНН өлтірушілер отряды болды. Ал егер сенаторларды аулау маусымы ашылса, үшеуі өлтіріліп, тоқсан жетісі әлі тірі еді. Қазіргі қарқынмен олар жақын арада бүкіл американдық басқару жүйесін жойды. Ол мен олардың ih-ден озып, оның алдын алу үшін не істеп жатқанын білуім керек еді. Ол маған хабарлама қалдырды. Әлде бұл маған арналған ба? Ол: "Тара Беннетке Тараға айт. ID = AX-20. Тара Беннетт, білімді әйел.
  
  
  Кенет ол ашуланып кетті.
  
  
  Тара оны білмейтін нәрсені білді. Мысалы, ол менімен не үшін жүргенін білді. Және сутуан диалектісі үшін емес. Ол маған сол барда менің сондай данышпан екенімді айтқанда, ол нах—тың бұл жұмысқа миы жететінін білді, ал мен болсам... "Бұлшықов, — деді ол, - бұл тапсырманың алғышарты. Кенет ол әйелдердің классикалық ренішін түсінді, AX қонақ үйі мені тек күш-қуатымның арқасында тартады.
  
  
  Бүгін кешке бұл өзгеруі мүмкін. Тара екеуміз жақсы және өте ұзақ әңгімелесетін едік. Ұнады ма, жоқ па. Және ол маған шындықты айтар еді.
  
  
  Ол төсекте жатты, ал әулие сөндірілді. 'Мәңгілік емес.' — деді ол брылевты қосу үшін қолын созған кезде. Оны Брылев қосты. Ее, менің бетімде төрттен бір бөлігіндей кішкентай күлгін тыртық ісіп кетті. Ол эгосын жабу үшін саусақтарын көтерді. Не ауырады, не бос әурешіліктің айналасында. Ол қайтадан кішкентай және дәрменсіз болып көрінді.
  
  
  Оған: - "Гар өлді."... және менің ойымша, оның не үшін өлгенін айтатын кез келді."
  
  
  "Гар? О, жоқ.' Ол басын бұрып, жасыл көздеріне жас келді. Ол көз жасы жасыл болады деп күте жаздады.
  
  
  "Ол не істеп жүрді?"
  
  
  Ол тағы да менің бағытыма қарады. — Білмеймін, Ник. Құқық... мен шынымен білмеймін.
  
  
  — Айтшы, жүр, жаным. Сіз мен оны сұрайтын бірінші тентек әйел емессіз, егер сіз кейде мен сізге басымдық беремін деп ойласаңыз...
  
  
  — О, Ник. Енді көз жасы толық күшіне енді. Ол бойын түзеп, бетін кеудеме көміп тастады. Мен жауап берген жоқпын.
  
  
  Ол өзін қолына алды да, отырды да, жылап: "Маған сөйлеме деп айтты. Саған айтуды бұйырғаным жоқ, — деді ол өзін түзеп.
  
  
  Оның саусағын бетіндегі тыртыққа нәзіктіксіз қойған жоқ. "Олай болса, мен оны айналаңа ұрып тастаймын деп айтайық."
  
  
  "Сен мұны ешқашан жасамайсың".
  
  
  Оның, нахқа қарады. "Бізде басқа жолдар бар". Оны айтты. Әйгілі ақиқат сарысуы Құдық, мысалға.
  
  
  — Ал бұл? ол сұрады.
  
  
  — Және бұл ... — дедім мен. Ее оны қолына алып, ұзақ және ақырын сүйді. —Тағы қара Берді эй, көбірек. —Жарайды", — деді ол күрсініп. 'Сен жеңдің. Америкалықтар Нормандия жағалауына қонады.
  
  
  Оның ұстамасы оны күшейтті. —Das weissen vie", — дедім мен. Оның кеудесін сездім. "Тағы не, фрейлейн?"
  
  
  Ол күле бастады да, ернін тістеп алды. "Бомба Сирохимаға түседі".
  
  
  Оның қолын құлағының артына қойды. — Сирохимаға?
  
  
  "Хиросимаға". Енді екеуміз де күлдік.
  
  
  "Өте қызық", — дедім мен оның халатын шешіп, бүкіл батыс жарты шардағы ең жақсы кеудеге. Немесе батыстың ең жақсы жарты шарлары болуы мүмкін. "Әй, қыз, қыз. Сен шынымен кереметсің. Оны тағы да халаты жауып тастады. — Ендеше, қазір сөйлесейік.
  
  
  "Менің ойымша, маған белсенді бөлік көбірек ұнайды".
  
  
  Ол оған күлді. —Мен білемін", — дедім мен. — Бірақ мен оны шындықты осылай танимын. Айтпайынша жыныстық қатынас болмайды. Менің азаптау әдісім — жыныстық қанағаттанбау". оның галстугі шешіліп қалды'
  
  
  — Ескертемін, бір сағаттан кейін сен құтырасың.
  
  
  Ол маған қарап, сәл қобалжып күлді. —Аң", — деді ол. 'О, жоқ. Тәтті сөздер саған көмектеспейді. Ол артқа еңкейіп, қолдарын айқастырды. — Мен саған шынайы ұсыныс жасаймын. Егер сен маған қалағанымды бермесең, мен саған қалағаныңды бермеймін".
  
  
  Ол қабағын түйді. "Ешқандай балағат сөздер айтылмайды", — деді ол.
  
  
  "Ах! Бұл жоспардың бір бөлігі. Егер сен тез сөйлемесең, ол сені құлағанша қорлайды.
  
  
  "Шынымен, Ник. Менің бұйрығым бар...
  
  
  'Байыпты түрде. Ыдыс. Бұл маған бәрібір. эй, оның көзіне ашық қарады. "Біріншіден, егер мен барлық венчурлық компанияларды білмесем, мен өз мойныма қауіп төндіргенді ұнатпаймын. Екіншіден, маған сенбейді деген ой ұнамайды. Ол Хоуктың менен бірдеңені жасырғанын ешқашан көрген емес.
  
  
  — Бұл, әрине, оның саған сенбейтіндігінде емес. Егер олар бар болса, ол кімге сенбейді, ол мен. Немесе, кем дегенде, менің теориям бойынша, мен айтып отырмын. Ол саған айтсам тоқтай аласың деді. Сіз бүкіл AX есінен танып қалды деп ойлауыңыз мүмкін."
  
  
  "Табытта Гар мен үш сенатор отырғанда, менің кетуім екіталай. Сондықтан жалғастырыңыз. Сенде бұл қандай теория бар?
  
  
  Ол терең дем алды. "Сіз бір жасушалы мәдениет туралы естідіңіз бе?"
  
  
  'Мммм". Биология... генетика. Мұндай нәрсе бар ма?'
  
  
  — Ал, сен жақындап қалдың. Бұл көбеюдің жаңа тәсілі".
  
  
  — Ескіге не болды, не болды?
  
  
  —Тыңда", — деді ол. — Мен бұл туралы сізге хабарлау үшін бұйрықтарымды бұзып жатырмын. Сондықтан сіз байсалды болуыңыз керек және тыңдауыңыз керек".
  
  
  —Мен тыңдаймын", — дедім мен.
  
  
  "Олар бір жасуша трансплантациясы деп атайтын процестің арқасында жетілген дененің айналасындағы жасуша ядросы арқылы — сол дененің кез келген бөлігіндегі кез келген жасушадан — жаңа ағзаны құру. генетикалық жағынан бірдей".'
  
  
  Оның, күлімсіреп нахқа қарады. 'Қайталау.'
  
  
  "Олар менің кесілген тырнағымның айналасындағы торды алып тастап, оны дұрыс химиялық ортаға салып, нәтижесінде қыз бала дүниеге келген болар еді. барлық бөлшектерінде дәл өзіне ұқсайтын".
  
  
  — Ал бұл бола ма? - Ол айналасындағы ештеңеге сенбеді.
  
  
  'Иә. Бұл құпия емес. Дәлірек айтсақ, "Таймда" бұл туралы 1971 жылы мақала болған. Әзірге бұл тек бақалармен ғана жасалды. Ең болмағанда... біздің білуімізше. Бірақ Қытай құндылықтаркөптеген жағынан бізден алда келеді".
  
  
  'Бір минут күте тұрыңыз. Чен-ли мен Чарльз Брайс бір өсімдіктің клондары, өркендері деп айтқыңыз келе ме?
  
  
  Ол ұялып басын изеді. —Мен саған бұл ұнамайды деп айттым ғой", — деді ол.
  
  
  'Мен түсінбеймін. Менің айтайын дегенім... Неліктен? Айтайын дегенім, бұл мүмкін болса да, бәрібір мағынасы жоқ.
  
  
  'Тыңдау. Тіпті бұл елде де оқу топтары болды. Біз қандай адамдарды бір жасушалы жолмен көбейту керектігін анықтауға тырыстық. Біздің бұл бағытта ешқандай тәжірибе жасамауымыздың себептерінің бірі - бұл тығынның жауабы: ең нашар адамдар. Гитлерлер. Мегаломаниясы бар адамдар. Мысалы, Лао Цзэн сияқты адамдар. Бірінші дәрежелі өлтіруші.
  
  
  "Жарайды, Лао Цзэннің көбейгені дұрыс..." Мен басымды шайқадым. Мұндай суперфантацияға сену тек қана емес еді. "Олар бұдан не ұтады? Өзімшілдіктен басқа. Ал мұның КАННҒА және сол сенаторларға қандай қатысы бар? Мұның Нассаудағы осы жағдайға қандай қатысы бар?
  
  
  Ол басын шайқады. 'Мен білмеймін. Мен оның бұл туралы мүлдем ештеңе білмеймін. Менің білетінім, бұл бірінші дәрежелі өлтірушілердің көшірмелері бірінші дәрежелі өлтірушілерге айналады. Олар түпнұсқа сияқты көрінеді және ойлайды — және өлтіреді. Ал менің теориям бойынша, КАН таза қанды өлтірушілер отрядын құру үшін Лао Цзэннің материалын алды".
  
  
  'Сіз бұл туралы білесіз...'
  
  
  'Қандай ақымақтық...?'
  
  
  — Бұл туралы сізден сұрағаным үшін кешіріңіз.
  
  
  Ол мені мұқият зерттеді. — Сен оны жынды деп ойлайсың ба?
  
  
  — Әрине, мен сені жынды деп ойлаймын. Бірақ оның да. Дені сау ер адамдар қазір өз бақшасындағы арамшөптерден қалай арылуға болатынын ойлап, қоқыс жәшігінде жатыр. Ал кәдімгі әйелдер қазір түскі астарын жинап жатыр. Балтада жұмыс істеу үшін жынды болу керек".
  
  
  —Бұл менің теориям", — деді ол.
  
  
  "Бұл ақылсыз, бірақ бұл шындық болуы мүмкін емес дегенді білдірмейді".
  
  
  Ол жеңіл дем алды. "Рахмет, Ник." Сосын ол күлді. 'Айтшы...'
  
  
  Иә.'
  
  
  Ол маңдайындағы шашын алып тастады. — Сіз қарапайым әйелдерді кездестірдіңіз бе?
  
  
  'Жоқ.' Оны айтты. "Олар менің түрім емес".
  
  
  — Сенің түрің қандай?
  
  
  Брюнеткалар", — дедім мен. Ол ренжіген кейіп танытты. "Аласа бойлы, семіз және өте ақымақ. Дегенмен, — деп қостым мен, — мен бәріне ашықпын.
  
  
  "Қалай ашық?" — деп сұрады ол көйлегімнің түймелерін шешіп.
  
  
  —Өте ашық", — дедім мен оның көйлегін шешіп. —Тамаша", — деді ол. Және бұл біздің әңгімеміздің өзегі болды.
  
  
  Оның мен сізге бірнеше әйелді білетінімді айтқым келеді. Және ол, мен ең жақсысын бұрыннан білемін деп ойладым. Бірақ мен сізге қателескенімді айтқым келеді. Тара басқа нәрсе болды. Өте өзгеше. Және одан мүлде басқаша болды. Менің ойымша, кез келген ақымақ кітапта осыған ұқсас нәрсені айтқысы келген сайын, бұл зерігудің шыңы сияқты естіледі. Ол әрқашан "көтеріледі", ол "бұраланады", ол оны "қадайды" және ол әрқашан "жарылып кетеді". Әрқашан мұндай нәрсе күрес матчының стенограммасы сияқты естіледі.
  
  
  Тара басқаша болды, мен бұл үшін сөздерді сағындым. Ол мені оның денесі ойлап тапқандай сезінді және ол алғаш рет және тек мен үшін өмірге келді. Ол ашық және кінәсіз, сары майдай ыстық, жайбарақат еді. Ол қыз сияқты, әйел де болды. Ол сұрақ-жауап болды. Ол Тара болатын. Және ол менікі еді. Оның да басқаша болды.
  
  
  Оның, нахқа қарады. Оның көздерінде жас болды. "О, Құдайым." Ол менің иығымнан сүйді. 'Рахмет. Рахмет.'
  
  
  Ол қолын қызыл бұлт арасынан ойнауға жіберді. Егер ол: "ештеңе, бір-біріңнің сезімдерің" десе, ол өзін ферма әтешімін деп ойлайтын еді. Сондықтан ол жай ғана аузын жауып, оны қайтадан сүйді.
  
  
  Есік қағылғанын естігенде біз бір-бірімізге жақын болдық. Оның төсегінен тұрды. Егер бұл түнгі қыз болса, біз жауап бермесек, ол кірер еді. Бірақ тағы да, мүмкін бұл қыз емес шығар.
  
  
  Оны беліне орамал орап, мылтығын алып, қарай жүрді күні. Оны сәл ашты.
  
  
  Бұл бөлмеге қызмет көрсету болды. Арбада кең, көлік жүргізетін кештер болды; күміс салқындатқыштағы шампанмен бірге.
  
  
  Ол сол жерде оған қарап тұрды да, қатты күрсініп, кенет қатты аш болды. "Қонақ үй оған тапсырыс берер еді, — деді даяшысына, — бірақ сіз бөлмені қателескен сияқтысыз".
  
  
  Ол сұрады. — Стюарт мырза?
  
  
  'Иә. Оның Стюарты.
  
  
  — Гарсон Кантор мырза бұны сізге бұйырды. Түн ортасына дейін, деді ол. Тосын сый.'
  
  
  —Жарайды", — дедім мен даяшы қайтадан кетіп бара жатып. Вокзалдың залдағы хабары өз ортасында бір жерде.
  
  
  — Сен шомылдыру рәсімінен өтуге арналған бәліштегі бұршақ қалай дейсің?
  
  
  Оның менің не айтқым келгенін білмеймін, бірақ Гар маған хабарлама қалдырғанын айтты, ал бұл eda ол бізге қалдырғанның бәрі, сондықтан..." Ол орындықты қарап шықты, мен назар аударарлық нәрсе сұрадым. Қандай да бір қағаз. Бұл шампанмен бірге болды. Конверт, ішінде тек визит карточкасы бар, онда "Бас әріптермен ізгі тілектер. Гар сонымен қатар код болуы керек нәрсені жазды.
  
  
  М-1 х4 + ?
  
  
  —Қандай сұмдық", — дедім мен. "Бұл нонсенс". Ол қайтадан эго хабарламасымен зерттелді: "Мүмкін бұл формула шығар". Картаны Тараға берді: "Дауыс. Сен отбасындағы ғалымсың".
  
  
  Тара маған эгосын қайтарып берді де, иығын қиқаң еткізді. — Бұл менің формулам емес, мен оны білемін. М минус 1, 4-ке көбейту плюс бірдеңе". Ол басын шайқады. —Дұрыс айтасың, бұл бос сөз.
  
  
  Мен оны қайтадан картаға қарадым. Эй күте тұр. Мен оны түсіндім.' Кенеттен мұның бәрі мағыналы болды. 'Сіз бұл нені білдіретінін білесіз бе? Бұл сенің дұрыс айтқаныңды білдіреді.
  
  
  Ол маған бос көзқараспен қарады. — Қандай?
  
  
  "Олар туралы АТС. Қарашы.' Эй оған тағы да картаны көрсетті. "Бұл М минус 1 емес. Бұл жолақ М 1. Мл. Код атауы Лао Цзэн. Ал Ml x 4 4-ке көбейтілген Мл-ге тең. Төрт МИ бар. Лао Цзенге ұқсайтын төрт ер адам. Төрт тармақ. Оған қоса сұрақ белгісі. Оның үстіне тағы қанша екенін алла біледі.
  
  
  Абдырап қалған ол орындыққа қайта отырды. "Сіз тарихи сәттің куәсі болып отырсыз".
  
  
  - Ой, жүр, - дедім мен. "Сен бұрын дұрыссың".
  
  
  Иә, — деді ол. "Бірақ мен оны бұрын ешқашан дұрыс айтқаныма өкінген емеспін".
  
  
  Бұл менің оныншы темекім болса керек. Сондықтан бұл тым көп болды. Оны темекі тұқылынан лақтырып жіберді балкон қоршаулары, және оның батыл кішкентай бомбалаушы сияқты сүңгіп бара жатқанын бақылады. "Біз абыроймен өмір сүреміз және шіріген алмұрт сияқты құлаймыз". Қараңғы айлақтан жел көтерілді; зәкірлі балықшылар қайықтары ата-анасынан ерте оянған, енді жаңа күнді тағатсыздана күтіп отырған шыдамсыз балалар сияқты толқындарда қобалжыды. Мен ұйықтай алмадым. Мен оны Тара ұйықтап қалғанша күттім, сосын өзіме шампан құйып, балконға шықтым. Мыңдаған жұлдыздар мен ақ ай қарапайым су мен жағажай әлемінде ілулі тұрды. Бір сәтке мен сол басқа дүниені ұмытқым келді, эго, қатты сызықтар және қан қызыл. Бұл кісі өлтіру мен өлім әлемі, онда адамдар алдымен оқ жаудырады, содан кейін сұрақтар қояды.
  
  
  Бірақ менде өзіме қоятын көптеген сұрақтар болды. Ал енді жауаптарды кейінге қалдыруға болмайды. Чен-ли осындай биржалардың айналасында болды. Ол сенаторды өлтірді. Енді біреу бүгін кешке Чен-Лиді түрменің айналасынан құтқаруды жоспарлаған болатын. Бірақ бұл "біреу" кім болды? Ал "бүгін" қашан болды? Бұл "хема-то" қол гранатасы бар он екі адам немесе жақсы жоспары бар бір адам болуы мүмкін. Ал бүгін — ең ұзын сөз. Ол кеш батқаннан келесі таң атқанға дейін созылады. Тағы бір нәрсе болды. Лин Цин менің үстімде бір "ескі жау" бар екенін айтты. Қай кәрі жау? Менің мың жауым болды. Ал егер ол әлі аралда болса, ол менің жолымды кесіп өтуі мүмкін еді. Әйтеуір, оған жауап табу керек болды. Ал оған дейін "бүгін кешке".
  
  
  Ол бұрылып, ішке, сол жерде ұйықтап жатқан Контейнерге қарады. Ай күннің әйнегінде шағылысып тұрды; ол түнгі жарық сияқты аймен бірге көгілдір төртте ауада ілулі тұрғандай болды. Ол тағы да басқа жаққа қарады. Сондай-ақ осыған ұқсас нәрсе болды. Менде әлі де уайымдайтын және қорғайтын Ыдыс болды. Ол агент және аға ғылыми қызметкер болды, бірақ эй, маған қорғаныс қажет болды. Ұйықтай алмауымның тағы бір себебі. Егер менде, мысалы, осы "неге" барлығын қадағалауды неден бастау керектігі туралы жоспарым болмаса, бұл мүмкін емес еді.
  
  
  Оны іздеуді бастады. Оның жазу үстелінің жәшігінен қонақүй тауып алдым. Олар туристерге қалдыратын китчи парақшалары. "Нассаудағы көңілді". "Мұның бәрі қайда болып жатыр?"
  
  
  "Мұның бәрі қайда болып жатыр?" аралдың картасы болды. Оны жақынырақ қарау үшін алып кетті. Оны түрмеден тапты. Жарайды. Егер ол тұтқынның қашып кетуі үшін қонақүйге барса, оның эгосы оны қайда апарар еді? Оның қонақ үйі болар еді аралдан шығыңыз. Сондықтан мен жағалауға барар едім. Кішкентай ұшақ жағажайды ұшу-қону жолағы сияқты пайдалана алады. Немесе оны қайық пайдаланған болар еді. Жеке кеме, демалыс және артықшылықты яхталар. Оны түрмеден бастап жолға дейін қадағалады көйлек. Көйлек өте жақсы болды, жолдар көп болды. Оны бүкіл арал өзіне алып кетті.
  
  
  Оны қайта қараған кезде көзқарас өзгерді. Күн Жер сызығынан шығып, аспан Жер-Ананы таныс қызғылт жамылғымен жауып тастады. Балықшылар үйлерінің айналасына, Бэй-стуртқа шығып, пирстің жанында тұрған кемелеріне қарай бет алды. Әйелдер базардағы дүңгіршектерін көңілді сабан қалпақтармен және теңіз раковиналары бар дәмсіз сөмкелермен ашты. Егер ол Джон Стюарттың орнында болса, біз осы базарды аралап, теңізде шаңғымен сырғанап, содан кейін қалада жаңадан ауланған теңіз басы бар түскі ас ішер едік. Егер ол Джон Стюарттың орнында болса, оны Чен-лидің алдағы қашуы туралы қазір білмес еді, ал егер білсе, оның алдын алу үшін полицияға хабарлауы керек еді. "Бірақ Ник Картер Чен-Лидің қашып кетуіне көмектеседі.
  
  
  Кісі өлтіруші бүкіл көліктегі тіс қана еді, оның көлігі де солай болар еді; олар жаппай АТС шығаратын орын сияқты. Сәттілік болса, Чен-ли мені сонда апарады. Егер оған эго қашып кетуі мүмкін болса ғой. Менен басқаның барлығына.
  
  
  Таңғы сағат алтыда еді, енді менің жоспарым бар еді. Енді ол ұйықтап кетуі мүмкін еді.
  
  
  
  
  6 тарау
  
  
  
  
  Бірінші ереже: жауыңды біл.
  
  
  Ол Интерфилд жолынан бұрылып, әуежайға қарай бет алды. Менің ескі жауым, ең болмағанда, Лин Цзиннің айтуы бойынша, менің әуежайға келгенімді көрген. Мүмкін әуежай маған бағыт-бағдар бере алатын шығар. Менің ойымша, бұл жабайы болды--, бірақ байқап көруге тұрарлық еді.
  
  
  Үстелдің артындағы жүздер оған қарады. Кеден. Ақпарат. Машиналарды жалға алу Герц. Брондау. Олардың айналасындағы жалғыз адам БАҚ-та жарияланған хабарламалар арқылы маған ештеңені жоққа шығарған жоқ. Мен газет сататын дүкенге барып, газет сатып алдым. Ол кезде бірдеңе істеу үшін мен не істеу керектігін ойладым. Nen-де Гренададағы казинолар туралы ештеңе болған жоқ. Шетелдіктер. Бірақ бұл соншалықты таңқаларлық емес еді. Олар туристерді қорқытатын қонақүйлер емес шығар. Немесе полицейлер бұл туралы білмеген шығар. Мүмкін басқа біреу ертерек келіп, бұл былықты тазартқан шығар. Осы есірткі саудасы бойынша басқа біреу.
  
  
  Немесе басқалардың айналасындағы біреу . Оны қаза болғандардың тізімі тексерді. Бангель қайтыс болды қоқыс. Темекіге немқұрайлылық. Эго Кенсингтонда тұратын ана эгодан аман қалды. Өлгендер туралы жақсылықтан басқа ештеңе жоқ. De mortuis nil nisi bonum. Оны өзінің газеті үшін маңайға қарады. Ескі жаулар көлеңкеде жасырынған жоқ.
  
  
  Оның қолынан келетін тағы бір нәрсе болды. Сүйкімді ағылшын BOAC әйелі дүйсенбі күні кешке мен үшін жолаушылар тізімін тексерді. Дүйсенбі күні кешке біз Нью-Йорк қаласына таңғы сағат 7:30-да жеттік. "Пан-Ам" Майамиге жеті сағатта ұшты, ал Лондонның айналасындағы британдық ұшақ сегізде — жоқ, төрттен сегізде келді. Сәл ерте еді. Лондон қаласы. Ол бұл туралы біраз уақыт ойлады. Чарльз Окун Лондонның айналасындағы жау болды. Бірақ жоқ, олар оның зертханасына рейд жасаған кезде эгоға қол жеткізді. Сегіз! Vin Ішінде! Бұл ол болуы мүмкін. Хабаршы Карло эмуға ақша төлеген адамның үлкен қытайлық екенін айтты. Қанаттың бойы сондай бес фут болатын, агент КАН Лондонда орналасқан. Және ол менімен кездескенін ұмытып кетуі екіталай. Естеріңізге сала кетейін, қазір оның үш саусақты қолы бар еді.
  
  
  'Жаным.' Үстелдің артындағы қыз оған күлді. "Сіз маған айта аласыз ба, Винг мырза дүйсенбіде Лондонның айналасында рейспен болды ма?"
  
  
  "О, мен өте өкінемін". Ол тіпті өте қайғылы көрінді. —Бірақ мен сізге бұл ақпаратты беруге құқығым жоқ деп қорқамын.
  
  
  —Мен сенің қолыңнан келмейтінін білемін", — дедім мен.
  
  
  эй, оның көзіне ашық қарады. Екінші нөмірлі көрініс: әрең басқарылатын, қайнаған құмарлық.
  
  
  Ол маған ақпарат берді. Vo Vin коды шынымен де осы жолаушылар тізімінде болды. Ол бұл рейсте жалғыз емес еді. Жолсеріктің эгосының аты Хунг Луо болатын.
  
  
  "Егер сізді қызықтыратын болса, — деп қосты ол пайдалы түрде, — олар кешкі сағат онда Лондонға қайтуға тапсырыс берді.
  
  
  Ол оған қызығушылық танытты.
  
  
  Тәуекелге бел буған ол "Гренада" қонақ үйіне қоңырау шалды. Мистер Вин По олармен бірге тіркелді. Менің құмар ойыным өз жемісін бере бастады. Бірақ, екінші жағынан, әлдебір Хунг Ло. Сіз де барлық уақытта тек жеңіске жете алмайсыз.
  
  
  Ол қонақүйге қайтып келіп, біздің ортақ досымыз Карлоны тауып алды. Ол кінәні мойындаған болар еді. Оған эмуға оның қонақ үйі не білетінін айтты және эмуға бұл үшін оған қанша төлейтінімді айтты. Біз келісімге келдік.
  
  
  Ол Тараға не күтетінін айтты. Ол бұл қызық болады деп ойлады.
  
  
  Ол оны сүйіп қоштасып, көлікке қайта оралды.
  
  
  Екінші ереже: түрмеге бару. Түрмеге ашық барыңыз.
  
  
  Бірақ жолда ол Нассаудағы ағылшын сигара өндірушісі "Бейбітшілік құбырына" тоқтады. Оларда алтын мундштукпен жабдықталған менің таңқаларлық брендам болды. Ол қонақүйге бірнеше пакетті жіберуді бұйырды және дереу пайдалану үшін өзімен бірге бірнеше пакетті алып кетті.
  
  
  Мен Бейстриттегі барға барып, сэндвич пен сыра жедім. Сосын тағы біреуі. Және тағы біреуі. Және қыздыру үшін бурбон. Ол кетіп бара жатқанда, ол мас болып, сүрініп кетті. Есепшот бойынша оны барменмен дауласып қалды. Ең бастысы, ол ақыр соңында дұрыс айтты. Ол дауылды, шулы көңіл-күймен шығып, көлікке қайта отырды да, жолға шықты. Ол оны дұрыс емес жаққа, бір бағыттағы көшеге бұрып, келе жатқан көліктерге белгі берді. Маған бұл мүйіздің дыбысы қатты ұнады. Ол: "Бұл -басты-біз-жалғастырудамыз-шайқас" деп белгі бере бастады.
  
  
  Бұл полиция қызметкері пайда болды Парламент-өшірілді. Менде өзіммен бірге құжаттар болған жоқ. Ол өте мейірімді еді. Ол қонақүй мені қонақүйіме қайтарды. Кешір және ұмыт. Ол оның ұйқысын қандыру үшін қонақүй.
  
  
  Оның эго оның иегінен ұрды. Сондай-ақ түрмеге түсудің жақсы жолы.
  
  
  Нассау түрмесі әдеттегідей жаман болған жоқ. Бұл аралдың батыс жағындағы ыңғайсыз, екі қабатты тастан жасалған құрылыс болатын. Жергілікті тұрғындар эгоды "қонақ үй" деп атайды, өйткені ол солай көрінеді. Ол көптеген табиғи сұлулықты ұсына алады. Ұқыпты кесілген көгалдар мен тар бақтар. Клиенттер негізінен бір түндік қарым-қатынастан ұйықтап жатқан адамдардан, кездейсоқ ұрылардан және анда-санда жергілікті "қылмыстық маньяктардан" тұрады. Осы уақытқа дейін нәсілдік тәртіпсіздіктер зорлық-зомбылық қылмыстарына ұласқан жоқ. Осылайша, Чен-ли типті адамдар өздерінің қауіпсіздік жүйесін орнатқан кезде ешбір жағдайда есепке алынбады. Бірақ олар Ли эмус - ең жақсы нәрсе. Эго камерасының алдында күзетші тұрды.
  
  
  Ол өте мас болды. Олар менің бір телефон соғуға құқығым бар екенін айтты. Ол оларға Әулие Петрді шақырғым келетінін айтты. Олар менің қатты мас екенімді айтты.
  
  
  Біз мені жоғарыға апарамыз. Чен-лиден басқа тағы екі тұтқын болған. Мені тақырыппен бір камераға екі жігіт отырғызды.
  
  
  Одина мас күйінде олардың айналасында ұйықтап жатқаны анық.
  
  
  Екіншісі өзімен бірге біреудің ішінде қалып қойғысы келмейтін адамға ұқсады сандық камералар. Ол үлкен өлшемді, дене бітімі мықты, тесілген жаралардан тыртықтары бар, көк-қара беттің эгосын жамау көрпедей етіп көрсететін.
  
  
  Ол кірген кезде ол бірдеңе ойлады.
  
  
  Чен-лидің камерасы екінші жағында болды. Сол жерде, дәліздің соңында. Егер ол сол жақта қалса, эго оны көрмес еді. Менің ағынға бірінші көзқарасым. Ол салқынқанды және сабырлы болды.
  
  
  Ол темекісін тұтатып, қорабын үлкен сотталушыға берді. Ол біреуін алып, қарап шықты да, алтын мундштукты сезіп, жарыққа қарай көтерді. "Мұндай сұмдық". Және күлді.
  
  
  Эго Уилсон деп аталды. Т. Шериф, және ол "Ағаш никель" деп аталатын барға иелік етті, бұл қала сыртындағы жергілікті мекеме. Кенет полицейлер келіп, бардың астынан героин пакеттерін тапты. "Ол лақтырылды, адам. Мен ондай ақымақ емеспін. Ол қолын жайып жіберді. Олар таза болды. "Екінші жағынан, — деді ол басын тырнап, — егер ол соншалықты ақылды болса, онда ол неге осында?"
  
  
  Олар эго жолағын жауып тастады, содан кейін эгоды өлтірді. Эго айтуынша, Нассауда есірткіге қатысты үлкен мәселе болған жоқ, сондықтан полицейлер оны жай ғана ірі тұлға ретінде көрсетті. Олар шынымен де үлкен бастықты алған сияқты. — Ал әлдебір ақылды жігіт құлағанша қыңсылайды.
  
  
  —Иә", — дедім мен. "Қандай шу".
  
  
  Уилсон Т. Шериф және оның достары болды. Ол маған өзінің жаны мен балалары туралы және өзі үшін салған сары үй туралы айтып берді. Одан оның ауыр жаулары бар-жоғын сұрады, ол күлді. "Иса, иә. Бірақ менің жауларым. Олар сізді осылай безендіргеннен гөрі, ұсақтап кескенді жөн көреді. Дауыс беру бұл мені қатты ашуландырады, адам. Олардың айналасында ешкім оның айналасында ештеңе алмайды".
  
  
  "Ал сенің барың ше?"
  
  
  Ол иығын көтерді. Егер біреуге бұл қажет болмаса, оны бәрібір сатып алуға тура келеді. Не менде, не үкіметте. Қалай болғанда да, олар бәрібір төлеуге мәжбүр болады".
  
  
  "Егер олар басқа мақсатқа арналған қонақүйлер болмаса". Ол қазірдің өзінде бұл "олар" кім екенін болжап үлгерді.
  
  
  Оның бұл түрмеде не білетіні белгілі. Төмендегі полицейлер онға дейін кезекшілікте болды. Күзетші Чжон-ли жоғарғы қабаттағы жалғыз күзетші болды. Эго әр бес сағат сайын өзгеріп отырды. Келесі күзетші жетінші тоқсанда болады. Брукманның күзетшісін түрме бастығы Крамп алмастырады.
  
  
  Ол эмге Чен-ли туралы бірнеше сұрақтар қойды. Ұйықтап жатқан сотталушымыз ұйықтап жатқанда қысқаша қимылдады. Сосын бұрылып, қорылдай бастады.
  
  
  Чен-Лидің бір ғана келушісі болды. "Теңізші", — деп ойлады Уилсон. Спорттық костюм киген сүйекті жігіт. Чен-ли эгоды Джонни деп атады. Джонни күнде келетін. Соңғы рет бүгін таңертең. Оның қолында үлкен қызыл көбелектің татуировкасы бар еді. Оны бір шақырым жерден жіберіп алу мүмкін емес еді.
  
  
  Жылдар бойы игерген бір нәрсе. Км радиусында жіберіп алмау керек нәрселер, әдетте, қандай да бір себептермен сол жерге орналастырылады.
  
  
  Маған сержант келді. Ол қазірдің өзінде өте байсалды болды. Менде көптеген өкініштер болды. Одан жанға қоңырау шала аламын ба деп сұрады.
  
  
  Сағат алтыда, жоспар бойынша, Тара келді. Ол менің қалай ақымақ болатынымды түсіне алмады. Ол оларға менің жақсы адам, жақсы азамат, жақсы күйеу екенімді және бұрын-соңды мұндай жабайы әрекетке бармағанымды айтты. Және ол мұны енді ешқашан жасамас еді. Кейін ол маған шын көз жасын төгіп жылағанын айтты.
  
  
  Олар айыппұлдың орнына айыпты алып тастады.
  
  
  Жетіншіден он минутта менің бөлімшемде қабырға телефоны шырылдады. Гвардияшы Брукман өз орнын тастап, эмуға жауап беру үшін дәлізбен жүрді. 'Иә.' Ол менің бағытыма қарады. 'Иә. Мен оны бірден эгосын төменге жіберемін.
  
  
  Ол артына бұрылды стылдау. — Эй, — деді ол телефонға, — оның қонақ үйі сенен сұра... — Эго шталдың дауысы төмен және сенімді. Оның, штопордың эгосы тым ұзаққа созылмайды деп үміттенген, себебі бұл менің кестемді бұзуы мүмкін.
  
  
  Оның, Уилсонға қарады. Т. Шерифтің. Ол маған қатты ұнады. Және ол бүгін кешке өлуге пісіп жетілді. Куәгер болғандықтан КАННАНЫ өлтіру. Ол біздің үнсіз серігімізге сенбеді сандық камералар. Ол тым тыныш болды. Және аздап мас. Эго иісін сезуге болатын еді Париж.
  
  
  Бірақ қандай, тігінші, маған бәрібір болды. Мен жасай алатын ең аз нәрсе - Уилсонды қорғау. Ол өз төсегінде отырды. —Бұл сенсің, адам", — деді ол. "Қазірдің өзінде үйге баруға болады".
  
  
  —Сен де кетесің", — дедім мен. 'Жақында.'
  
  
  — Мен бұған тосқауыл қоймас едім.
  
  
  — Иә. Егер шыншыл болсақ.' - Камзолдың тігісі оны сезді: "Мен оның астына бәрін қоюға батылым бар". Қазір, қазір ашық.
  
  
  Оны қолына ih эму отырғызды. Ол казинодан әкелінген чиптердің пайдалы болатынын білді.
  
  
  Түрме бастығы Брукман мені алып кетуге келгенде, Уилсон ұйықтап жатқан еді, Брукман мені алып келді баспалдақтағы күн. "Жарайды, Стюарт. Сен жалғыз баруың керек. Мен бұл қабаттан шыға алмаймын.
  
  
  —Рахмет, агент Брукман", — дедім мен.
  
  
  "Баспалдақтың түбінде солға бұрылыңыз. Сенің әйелің сонда күтіп тұр.
  
  
  Оның, күлімсіреп басын изеді. —Шынында да", — дедім мен. "Мен сізге шынымен алғыс айтқым келеді. Сен маған сондай мейірімді едің. Оның қолын созды. 'Жоғары бес.'
  
  
  Ол қолын созды.
  
  
  Бес секундтан кейін ол қазірдің өзінде жүзіп кетті.
  
  
  Оның әрбір жетондағы анестетиктің үш еселенген дозасы. Екі ер адам да беске жуық болады, бұл үзілістегі алтыншы сағат. Бұл жеткілікті ұзақ болуы керек.
  
  
  Чен-ли маған қарап үнсіз басын изеді. Ол мұның бәрі жоспардың бір бөлігі деп ойлады.
  
  
  Бұл жетіншіден ширек болды. Баспалдақта оны Брукманның күзетшісінің орнын басатын күзетші Крамп қарсы алды. —Брукманның сізге хабары бар", — дедім мен.
  
  
  'Oi?' Ол абдырап тоқтап қалды.
  
  
  Ол бір минутта қолын созып, бүктелген қағаз парағын суырып алды. Ол мұны чиппен бірге күтіп тұрған қолына мықтап қойды.
  
  
  Оны ұйықтап жатқан эго денесі жоғарыға, түрме блогына сүйреп апарды.
  
  
  Төменде сержант маған ішімдік ішудің зияны туралы уағыз айтып жатты.
  
  
  Ол сержантқа әйтпесе жақсы бала болатынын айтты. Біз бір-біріміздің қолдарымызды аядық.
  
  
  Қабылдау бөлмесіндегі хатшы сержанттың құлағанын естіп, жыл сайын кіріп отырды, бұл не болды. "Ол жаңа ғана аударылып қалды". Оны айтты. 'Дәл солай. Кел және қара. Оны қонақүй асыққандай эго қолынан ұстап алды.
  
  
  Полиция жазушысы жоғарыдан кіші офицерлерге құлады.
  
  
  Тара мені үстелдің жанында күтіп тұрды.
  
  
  "Мен өзіме мейірімді болған барлық полиция қызметкерлерімен қол алыстым", — дедім мен.
  
  
  "Біз шынымен де сергек болуымыз керек", — деді ол біз кетіп бара жатып. — Айтайын дегенім, қазір мұнда бәрі жақсы ұйықтап жатыр.
  
  
  Ол Брахманың бесік жырын айта бастады.
  
  
  
  
  7 тарау
  
  
  
  
  Тара мен оның сөйлесетін жері болғанын қалады. Біз түрменің жанынан ойын алаңын таптық. Нағыз жалған антикварлық төсеніш - пластикалық кірпішпен және ағаш винилмен. Бұл мекеме "Хет Шелменхор" деп аталды, мен оның нағыз арамза екеніне таң қалдым.
  
  
  Мен оны түрме тарапынан ешқандай қиындық күтпедім. Олардың барлығы алғашқы бірнеше сағатта ұйықтап қалады. Және бір кездері біреу айтқандай, түн ортасына дейін ұйықтау маңызды. Оның ih ұйқысының үзілетініне күмәнданды. Жаулардың алғашқы көлігі ол жерде сағат онға дейін болмайды, және олар ойлап табылғандықтан Лондонға он сағаттық сапарға билеттерді брондады, қашу он сағатқа дейін болуы керек еді.
  
  
  Және қашу орын алды. Оның қамын ойлады. Екінші жағынан, оған полиция да көмектесті. Ең болмағанда оларға тірі қалуына көмектесті. Сәті түссе, ешкім оққа ұшқан жоқ. Чен-Лидің достары полиция қызметкерлеріне қарап, ұйықтап жатқан иттерді оятпайды деп үміттенетін. Бұл менің сол күнгі жасаған жақсылығым еді.
  
  
  Оны Тараны бұрыштағы үстелге апарып, бурбонға тапсырыс берді. Ол Шерриге тапсырыс берді. Ханым ханым болып қала берді. — Карлодан жаңалық бар ма?
  
  
  Ол әмиянын ақтара бастады. —Ол қоңырау шалды", — деді ол. — Ол оны құтқарды. Ол бір уыс темекі тұқылымен шығып, бетін мыжып, қайтадан сүңгіп кетті. Мақсатсыз ізденістер бізді ешқайда апармады. Содан кейін ол сөмкені әдістемелік түрде босата бастады, бір уақытта бір нәрсе. Ұнтақ ұнтақ. Темекі. Әмиян. Ол маған ұялып қарады. "Егер сіз бұл туралы кем дегенде бір түсініктеме берсеңіз, Картер, сіз жіпсіз."
  
  
  Ол оқуын жалғастырды.
  
  
  Ол лайықты түсініктеме іздеуді жалғастырды.
  
  
  Сіз бұл жаңалықты әлі естідіңіз бе? 'Жоқ, әрине жоқ.' Үстелдің үстіңгі жағы Ватерлоо алаңына ұқсай бастады. "Сенатор Крэнстон". Ол басын көтерді. 'Жол апаты. Кем дегенде, бұл ресми қосымша болып табылады.
  
  
  — Сіз осы мәліметтерді алдыңыз ба?
  
  
  Ол басын изеді. "Ол Вашингтонға біздің қорытындыларымыз туралы хабарлау үшін қоңырау шалғанда, ол бәрін түсінді. Оның нақты себебі - ұшақтың зақымданғаны.
  
  
  Оның басын шайқады. Тағы бір күн, тағы бір өлім. Және осы уақытқа дейін КАНННЫҢ үйіндегі күзеннің бәрі керней болды. "Сіз Карлодан хабарлама алғыңыз келді", — деп оның эй БАҚ—та жарияланған хабарламаларын жоққа шығарды. — Менің ойымша, іздеуге асыққаныңыз жөн. Ол сөмкесін ақтарып алды... Ол саусақтарын қағып алды. "Мен бұл болғанына сенімдімін." Карло сен эмус айтқандай Гренаданы түгел аралап шықты, ал Во ойлап табылған кезде кетіп қалды, Карло оның соңынан кетті. Жағалаудағы қандай да бір зәулім үйге ", — деді ол. Каскадты жолдың соңында. Сосын солға немесе тура бұрылды. Ең болмағанда, сен тамақ ішуден бас тартасың
  
  
  Оны соңғы күндердің ең зұлым көзқарасы оның бетіне түсірді. "Тара!" Менің дауысым абсурдты түрде қатал. Ол қағазды тапты. —Солға бұрыласың", — деді ол.
  
  
  Ол қонақүйдің брошюрасын есіне түсіруге тырысты. Таңертеңгі алғашқы сәулелерде оны балконда зерттеген карта. Сәйкес "Мұның бәрі қайда болып жатыр?" Каскад-род Атлант мұхитына параллель жүрді, айталық, теңізден бір миль қашықтықта. "Нассаудағы көңілділікке" сәйкес, Каскад-род миллионерлердің басты көшесі ретінде танымал болған. "... онда барлық Багам аралдарындағы ең экстравагантты виллалардың айналасында орналасқан." Қалай болғанда да, бұл Чен-ли үшін жақсы баспана болды. Және аралдан қашуды бастау үшін жақсы орын. По Виннің сол жерде күткеніне күмән жоқ, Чен-ли.
  
  
  —Айтпақшы", — деді ол. "Ол әлі де бар".
  
  
  "Кім, — дедім мен, — басқа қайда?
  
  
  "Vin коды әлі Каскадты түрде. Кем дегенде, барлық ықтималдықтар бойынша ол сонда. Карло эго "Гренадада" тіркеуден шығарылғанын айтты. Жүгін алып кетті. Ол сонда қоныстанғалы тұрған сияқты.
  
  
  Ол сонда болуы керек еді. Бақытымызға орай, Карло Вингтің соңынан ерді. Бірақ оның ақталу мүмкіндігі аз болды. Карлоға пара берілуі мүмкін еді. Менің жолым болғаны мені қобалжытады. Бұл менің өмірімізде және тағдырымызда ирониялық құдайлардың қыңырлығының қойнында қаншалықты жасырылғанын еске түсіреді. —Іш", — дедім мен. "Бізге жұмысқа баратын уақыт келді".
  
  
  — Қаскейд-тегі? Ол шыдамсыз болып көрінді.
  
  
  —Ішінара", — дедім мен.
  
  
  — "Ішінара" дегенде не айтқың келеді?
  
  
  — Менің айтайын дегенім, мен Каскад-родқа баратын бөлігім емеспін. Сіз қонақүйге қайтып бара жатқан басқа бөліксіз.
  
  
  Ол бетін бұрады. "Сіз әрқашан барлық қызықтарды аласыз". Қандай қарыз.
  
  
  Менде бір сезім бар. —Мен сенің заттарыңды жинап, қонақүйдің айналасына кеткеніңді қалаймын".
  
  
  Оның мекен-жайы жазылып, оған қол жеткізуге мүмкіндік беретін хабарлама қосылды. Оны эй қағазға берді. "Біз сонда тағы кездесеміз".
  
  
  Ол менің көзқарасымнан аулақ болды. — Ал егер... ал егер сен келмесең?
  
  
  Оның ниеті оны елемеді. "Егер мен түн ортасына дейін кетсем, Хокпен хабарласыңыз және бұл жерден мүмкіндігінше тезірек кете алатыныңызға көз жеткізіңіз."
  
  
  Ол маған тағы да күлкілі, ойлы көзқараспен қарады. Ол біз енді кездеспесек не болар еді деп ойлады.
  
  
  —Мен барамын", — дедім мен. 'Уайымдама. 'Ол, мен кетемін.'
  
  
  Оны Е.Е. сүйді, бірақ менің ойым басқа жерде болды.
  
  
  
  
  8 тарау
  
  
  
  
  Көбісі бақыт ақшада емес дейді, бірақ мен оның қателесуі мүмкін деп күдіктене бастадым. Каскад-родтағы үй өте бақытты болып көрінді. Теңізге қарайтын әйнек қабырғалары бар қызғылт тастың барлық жерінде заманауи құлып. Сіз оған ұзын, U-тәрізді кіреберіс жолымен жетесіз. Гаражда не бар екеніне қарағанда, сіз ол жерге тек Bentley немесе Aston Martin немесе Lamborghini көлігімен жеттіңіз. Сіз сонда болған кезде таңдауға болатын бірнеше жақсы нәрселер бар. Ат қоралар, теннис корттары, демалуға арналған айлақ болды, онда он бес метрлік яхта жарқырап тұрды. Ал егер осының бәрі жеткілікті болса, айналаңызға жай ғана көз жүгірте аласыз. Тек бұл жер табиғаттың мерекелік екпіні болды. Кіреберіс жолының жанында ежелгі інжір ағаштары табиғи көрінетін қақпалар қатарын жасады. Эго қалың бұтақтар жаңа ағаштар сияқты тамыр алу үшін жерге еңкейіп кетті. Қонақүйдің барлық аумағында қызыл жапырақтары бар басқа да ағаштар болды, олар хош иістер мен гүлдердің орамы болды. Бақшада той жасап, тек гүлдерді шақырған сияқты.
  
  
  Оны көлігін басты жолдың жанына тығып алып, жүру жолын жалғастырды. Ол үйді айналып өтті, бірақ бұл маңызды емес. Онда олардың күзетшілері болды. Бірақ қазір ол жоғалып кетті.
  
  
  Бір соққымен оның мойнындағы эму бірдеңені сындырып алды. Эго мылтық оны өзімен бірге алып кетті. Кәдесый ретінде. Сізге қарудың қашан қажет болатынын ешқашан білмейсіз. Ол үйден шамамен отыз ярд жерде, ұқыпты абаттандырылған жерде орналасқан. Менде тас төселген террассаның көрінісі болды. Тамақ пен сусындар бар бар болды. Терраса қонақтарды күтіп тұрды. Мен де оны күттім.
  
  
  Олар үйден шығып кетті. Егде жастағы ер адаммен және эго әйелімен Vin. Vin коды өзгерген жоқ. Ол олардың айналасында ұзын бойлы, таз, шкаф өлшеміндегі, жүздері уақыт пен сезімді көрсетпейтін ерлердің бірі болатын. Эгоды сары сабынның айналасына да оюға болады. Ол Карло "біртүрлі сұр костюм — барлық маоистердің формасы" деп атаған киімді киді. Киіміне қарағанда, күйеуі мен әйелі ағылшындар болған. Күмістей ақ шаш, сәнді көрінісінде өте жабысқақ. Бәлкім, осы бір оғаш тақырып тасымалдаушылардың бірі шығар. Атвотерс-Кент герцогы мен герцогинясы. Масса графы мен графинясы-табысқа.
  
  
  Ер адам сусындардың біразын құйып жіберді, ал әйел ыдысты берді. Барлығы бірдей жақсы болды. Қан мен ерліктің әдеттегі алғышарты емес.
  
  
  МГ келді. Он тоғызға жуық аққұба, құрғақ, сұлу. мен киім-кешек сататын дүкендердің барлық жеріне жүк тиелген жәшіктермен шықтым. Ол еркек пен әйелді сүйіп, үйге кіріп, бірнеше минуттан кейін қолына кешкі көйлекпен оралды. Ол эгосын денесіне қысып, күлімсіреп пируэт жасады. Барлығы, соның ішінде Вин бойынша, ревматизмге күлді.
  
  
  Мен қателескендей көріне бастадым. Британдық жоғарғы таптың бұл бақытты сахнасы дәл солай көрінуі мүмкін: британдық жоғарғы таптың сахнасы құтты болсын. Күзетшіге келетін болсақ, көптеген ауқатты бу жұмысшылары өз мүлкін күзету үшін күзетшілерді жалдайды. Мүмкін, Vin мені тығырыққа тіреген болуы мүмкін, мен оның мені жол бойы жетелегенін және жасырын түрде жұдырығымен күлгенін білемін. Егер солай болса, ол бәрін қатты құртып жіберер еді.
  
  
  Бірақ олай емес.
  
  
  Бірнеше минуттан кейін күтуші шығып кетті. Оның жанында үлкен қорап темекі болған. Батлер қытайлыққа ұқсайтын. Қыз үйге қайтпақшы болды, ал күтуші оған, демек, маған да бұрылды. Ол мылтықтың оптикалық көрінісіне қарады. Күтушінің маңдайының ортасында кішкентай сүйел бар еді. Бөлімше нөмірі үш.
  
  
  Сонымен қатар, оның темекі қорабында мылтық болған. Ол оны әкелген сәтте По Вин де темекі тұтатып, ішкі ауланың артындағы көлеңкелерді нұсқады.
  
  
  Үш қарақшы астыңғы қабатқа көтерілді. Олардың барлығы Шығыстан келгендер еді. Оны айналасындағылар білетін. Ақ көйлек, джинсы шалбар, жезөкшелер үйі тозған көреген адам.
  
  
  Partizan бойынша. Камбоджалық террорист.
  
  
  Ол алдымен князь Сиханук үкіметіне қарсы күресті, содан кейін сол патша үкіметі құлаған кезде Лон Нол режиміне қарсы жоспар құрды. Егер сіз Камбоджаның саясатын сол қалпында қабылдасаңыз, эгоды патриоттық фанат деп атауға болады. Бірақ мұндағы қатысудың эгосы эгоды коммунистердің жақтаушысына айналдырды. The азиялық саясаттың сүйектерін ойнайды хрусталь шарсыз кімнің кім екенін айту қиын.
  
  
  Қалған екеуі мен үшін жаңа болды. Бірақ олардың, ең алдымен, әсерлі қылмыстық тарихы болған. Олар шөппен боялған хаки шалбар мен кордюр камзолдарын киген. Егер сіз ih-ді осылай көрген болсаңыз, сіз бағбандар үшін ih қабылдаған боларсыз. Олар қожайындарын жұлынған гүлдер сияқты бұрап, ih-ді үйге итеріп жіберді. Қыз бірнеше рет айқайлады, бірақ күтуші басқа қызметшілердің үнін өшіріп қойған шығар, өйткені жыл сайын ешкім шықпайды, не болып жатыр.
  
  
  Тұтқындар төртінші қабатта қуылды. Қызды бөлек бөлмеге алып кетті. Ол не болып жатқанын қалың әйнек терезелер арқылы бақылап отырды, осы қарақшылардың айналасындағы біреу аса сақтықпен перделерді тартып, мендегі көріністі жасырғанша.
  
  
  Ол тез арада алаң арқылы ішкі ауланың жанындағы ағаштар шеңберіне өтті. Сергей қазірдің өзінде бозғылт көк түсте. Оның сағатына қарады. Жеті жарымда болды. Отшашулар кез келген уақытта жарылуы мүмкін.
  
  
  Олар террасаға қайта оралды, қазір жағдай мен үйдің қожайындары. Винг өзіне сусын құйып, бір кесе көтерді сэндвич ірімшік. "Бірінші жоспар, мырзалар. Ол стақанын бір жұтыммен ішіп бітірді. "Біз нүктелер бойынша жүргеніміз жөн".
  
  
  Олардың барлығы орындықтың айналасында осындай ойынға қатысады. Сымбатты джентльмен жалпы сауалнамадан бастады, мысалы: Ica ино, лаки тао.
  
  
  Бізде экрандағы ең кішкентай субтитрлер бар. Әдемі. Ол шоудың жетекшісі болды, ал ненде "Оо зураб тао" көп болуы керек еді.
  
  
  Мұны білмей, Винг маған көмекке келді.
  
  
  — Тек ағылшын тілі, Кван. Ағылшын. Біз өз арамызда төрт түрлі диалектіде сөйлейміз. Ендеше, бастапқыда келіскендей ағылшын тілінде сөйлейік". Ол Ван Тонгқа бұрылды. — Яхтамен қандай да бір проблемалар бар ма?
  
  
  Ван басын шайқады - жоқ. 'Қалыңыз қалай. Джонни бәрін тексерді. Ол қазірдің өзінде бортта.
  
  
  Джонниға. Теңізші. Қолында осы татуировкасы бар көбелекпен. Түрмеде Чен-лиге барған адам. Енді ол герцогтың яхтасын басқарды.
  
  
  Қанат күлімсіреп, топқа қарай бұрылды. "Сіз Джоннидің өте нашар капитан болатынын түсінесіз. Осы жерден алыс емес жерде яхта апатқа ұшырайды. Сізді сүңгуір қайық пен қателіктеріңіз жасырын түрде құтқарады. — ол тағы күлді, — олар теңіз түбіне жерленеді.
  
  
  Менде бұл "қателіктер" жоғарғы қабаттағы адамдар екенін сезіндім. үй. Олай болмаған жағдайда, ih жоспарын шешу қиын болды. Сүңгуір қайықпен құтқару жақсы және ақылды трюк болды. Бірақ апатты сахналау таза судың данышпандығы еді. Ескі қулық — бір қылмысты екінші қылмыс жасау арқылы жасыру. Олар мұны үнсіз куәгерлер ретінде бортында британдықтардың мәйіттері бар ұшақты сәтсіз айдап әкету деп елестетуі мүмкін. Чен-Лидің бортында болған бірнеше майлы іздері оның теңізге батып кеткенін көрсету үшін жеткілікті болды. Сіз мәйітті табу үшін бүкіл мұхитты қазып ала алмайсыз. Оның "капитан" Джонни осының бәрінің шынайылығы үшін үкі яхтасына бара ма деп ойлады. Бұл жақсы құмарлық болар еді. Эго тату эго-ны Чен-лиге жабыстырды, өйткені оны көруге болатын еді Париж. Бұл Джонниге әлдеқашан әсер етті ме деп ойлады ол. Ол, Джоннидің анасы бұл туралы алаңдауы керек деп шешті.
  
  
  Менің өзімде бірнеше алаңдаушылық болды. Мысалға: сүңгуір қайықты қалай залалсыздандыруға болады? Мен оны қарт ерлі-зайыптылар мен қызды қалай құтқара аламын?
  
  
  "Қызға келетін болсақ..." Бұл аузын ашқан үшінші ер адам. Ол айналадағы ең керемет көрінді және тот баспайтын болаттан жасалған тістердің толық жиынтығына ие болды. Ол күлгенде механикалық акулаға ұқсайтын. Ал енді ол күлді. "Менің айтайын дегенім, — деді ол нәпсіқұмар, айлакер көзқараспен, — неге біз оны қазір өлтіруіміз керек? Барлығымыз эйден ләззат алар едік, мүмкін теңізде. Эго күлкі қызба күлкіге айналды. Эго жоспары кеңінен қабылданды. Ван мен Квам да күлді.
  
  
  Неғұрлым кешірімді түрде ойлап табылды күлді. —Жарайды", — деді ол. Содан кейін көңіл көтеріңіз. Ол күтушіге бұрылды. — Ал сен әлі не істеу керектігін білесің бе?
  
  
  Батлер штопорды қорлау сияқты қабылдағанға ұқсайды. Әрине, ол не істеу керектігін білді. "Бірнеше адамды өлтіріңіз, содан кейін бортқа отырыңыз". Ол осы кішкентай жұмыстардан ұялып қала жаздағандай болды. Бірақ оның бұған өз себептері болды. Маңдайындағы сүйел оның бөліну екенін көрсетті. Ол Лао Цзэннің жан түршігерлік қабілеттерін және онымен бірге жүретін тәкаппарлықты мұра етті. Эмудың бағынышты позицияны ұнатпайтыны байқалды. Vin, По филиалдың бетін зерттеді. —Уайымдама, Хен Луо. Сенің уақытың келеді.'
  
  
  О, Құдай. Егер бұл комикс болса, қазір менің басымда Сергей жанып кетер еді.
  
  
  Осы сценарийді орындаңыз.
  
  
  Өнеркәсіптің күтушісі Хун Луо деп аталды. Хунг Ло Вингпен бірге Лондонның айналасына келді. Заңның билеті Вингпен бірге Лондонға қайтарылды. Бүгін сағат онда. Бірақ Хунг Луо бұл қайыққа мінемін деп ойлады. Сонымен, Чен-ли, доппелгангердің эгосы ұшақта болады. Сымбатты келбетті адам.
  
  
  Әрине, әуежай полицейлерге толы. Бірақ оның барлық тиісті жеке куәліктері мен британдық төлқұжаты болады, бәрі жақсы, сонымен қатар оның Лондонның айналасына жаңа ғана келгенін растайтын құжат болады. Әуежайда көргендерін айтып ант беретін адамдар болатыны сөзсіз эго бірнеше кеш бұрын сонда. Ол осы субмаринді бақылау туралы ұмытып кетуі мүмкін еді. Ол кейінірек ұшақты бақылау туралы алаңдайтын еді.
  
  
  Басқа нәрсе туралы уайымдайтын кез келді.
  
  
  Комиссия өз бақылауын сол жерде, террассада жалғастырды. Ол үнсіз үйді айналып өтіп кетті. Есік құлыптаулы еді. Ал терезелер тек көңіл көтеру үшін сонда тұрғандай болды. Мықты жіксіз аркалар — собордың қоймалары сияқты — қалың, сынбайтын шыныдан жасалған, сенімді түрде мөрленіп, тастарға салынған. Сондықтан таза ауа ауа сынамасын кондиционерлеу мәселесі болды. Тек төртінші қабатта терезелер шынайы болды. Көлденеңінен жылжи алатын үлкен терезелер. Олардың айналасында біреуі ашық болды. Бұл, олар айтқандай, қоюға болатын веб-ат болды. Бұл сарайды олардың айналасына тұрғызған тастар мүлде ұсақ емес еді. Олар біркелкі емес аралықпен біріктірілген, пішіні дұрыс емес үлкен жалпақ тастар болатын. Тірек нүктелері кейде бір-бірінен бір жарым метр қашықтықта болатын. Қалай болғанда да, ол енді ғана көтеріле бастады. Оның бойы отыз футтай болғанда, ол менің Тарзан емес екенімді түсінді. Биіктігі отыз фут — бұл сіздің Тарзан емес екеніңізді білу үшін жаман жағдай. Одан да сорақысы, сіз тастың айналасында қарапайым стылдап тұрып қалғаныңызды және жақын жерде басқа тірек нүктесі жоқ екенін білу. Сол кезде дауысы оның тепе-теңдігін сақтаған уюдың аяғы үзіліп, сол қолында салбырап қалды, ол менің басымның үстіндегі тауашада қалып қойды. Мені сонда қалдырғанның бәрі осы болды. Құлау мені бірден өлтірмейді, бірақ бұл мәселе емес еді. Бұл қыз бен қарт ерлі-зайыптылардың өмірін қиды.
  
  
  Ол бір қолымен ауыр қолын күшпен қысып, мені габельді мәңгілікке мұқият тексерді. Маған көмектесе алатын ештеңе жоқ. Қолдар үшін тірек нүктелері, айла-шарғы жоқ. Тек тас. Қысқа қимылмен ол стилеттоны оң қолына алып, тас сынықтарының арасына цементті эгоға батырып, тағы бір тірек нүктесін ойып алуға тырысты. Ол мұны алты айда жасай алар еді, бірақ менің сол қолым ауырып тұрды, оны тағы алты минут ұстай алмадым. Оның тағы да ықтимал құлау қаупі туралы ойлауы қиын. Барлық мән-жайларды ескерсек, бұзылған қағида өлім жазасына кесілгенмен пара-пар еді.
  
  
  Мен оны тағы бір рет ашық түрде басымнан жоғары көтеріп, олардың арасында аздап тозған цементтің бар-жоғын тексеруге тырыстым. Оны қатты итеріп жіберді де, бір үлкен бөлікке бөлініп кетті. Енді менде оң қолыма арналған орын болды, мысалы, сол жаққа сәйкес. Ол пышақты тістерінің арасына тығып, сабынан ұстап, ақырын, ентігіп, өзін көтерді.
  
  
  Ол менің қолым тұрған әр тайпаға ұсынды. Ол жерден бәрі ойдағыдай өтті. Мәңгілікке мен табиғи шегініс, терезе жақтауы болдым. Соңғысының стырсыған күшімен ол сонда жетті.
  
  
  Терезе кең ашылды.
  
  
  Оның ішке кіруі.
  
  
  Ол қонақ бөлмесінің бір түріне тап болды. Ал егер бұл қонақ бөлмесі болса, бұл ең жақсы нәрсе (байлықтан басқа) байларға бару. Үлкен тик едені шығыс кілемдерімен жабылған. Жергілікті дүкендерден сатып алатындарыңыз емес, бүкіл Персия бойынша алатын тақырыптарыңыз. Алып кету арқылы. Кереует платформаға ұқсайтын жерге қойылып, он шаршы метр жүнмен жабылған. стырсыған суретке Ван Гог мырза қол қойды.
  
  
  Мен бес минут бойы қозғала алмадым минут. Жақында болған шиеленістен қолдарым дірілдеп кетті. Кешірім сұраймын. Ол сондай-ақ кейіпкерлер ешқашан шаршамауы керек екенін түсінеді. Бірақ бұл шындықтан алшақ жатқан жазушылардың қиялымен ғана болады. Менің айтайын дегенім: оқығанның бәріне сенбе.
  
  
  Оның тынысы қайтадан тарылып, жұмысқа кірісті.
  
  
  Оны бірінші болып қыз тауып алды. Ол төсекке байланған. Оның байланғаны сонша, мен олар жүзер алдында онымен көңіл көтереді деген ойдан арыла алмадым. Жақыннан қарағанда ол әлі де сүйкімді және нәзік сұлу еді. Бұл сабынды жарнамалау үшін осындай көрініс болды. Өте қызықсыз. Ee денесі басқа нәрсе болды. Айталық, бұл қызықты болды. Оның ақ көйлегі жартылай шешіліп, одан да ақ ет пайда болды. Ол маған кең көздерімен қарады. Ол айқайлау үшін қонақүйлерге барады, бірақ эй, аузын ағытып алды. Сондықтан "Мммф, ммф" дегеннен басқа ол ештеңе айта алмады.
  
  
  Эй оған үндеме, мен оның досы екенімді айтты. Ол сәл тынышталып, розетканың айналасындағы ашаны суырып алды. Ол қолдары мен аяқтарын жайып төсекте жатты. Оның айналасындағы арқандар оны босата бастады оның аяғы. Ол жылай бастады. Эй оған қазір нахтың бұған уақыты жоқ екенін айтты. Оны Эй, біздің сол күні аман қалу мүмкіндігіміз сипаттады және одан осы мүмкіндіктерді жақсартуға көмектескісі келетінін сұрады. Ол дайын екенін айтты. Оны қайтадан байлап, аузын ағытып жіберді.
  
  
  Олардың қайтып келгендері оны естіді. Олар екінші қабатта тұрғандай көрінді. Дауыстар қатты шықты. Күлкі жарылды, біреу: "Жүр..." десе, біреу: "Иә..." деді, сосын баспалдақтан шагги естілді. Мүмкіндіктер елу-елу болды. Бұл мүмкіндіктің бірі Хен Тем герцог пен герцогиняны өлтіруге келді. Екіншісі, бұл ол үшін, сұлу Бикешке қонаққа келеді.
  
  
  Мүмкін Вин жай ғана сиқығысы келген шығар.
  
  
  Қалай болғанда да, маған таңдау жасауға тура келді. Ол бір уақытта бір жерде ғана болуы мүмкін еді.
  
  
  Ол қыздың бөлмесіне қайта кіріп, есіктің жанында тұрды.
  
  
  Есік ашылды.
  
  
  Қыз жұтып қойды.
  
  
  Бұл құдай ұмытқан бейбақтың алданып қалғаны сонша, есікті артына жаппастан бұрын шыбынның түймелерін шешіп алған... Мен оның артынан сүңгіп кеттім де, эгоның тамағынан ұстадым. Ол менің қолыма жабысып қалды, бірақ мен оның эгосын ашып, арқамды стырсығанша ұстадым. Және соқты.
  
  
  Ол айқайлады. Қан ағып кетті. Төменде күлді. Бұл садистер қыз айқайлап жатыр деп ойлады.
  
  
  Vin қонақ үйі құлады, бірақ эго оны қайта көтерді. Менің ойымша, бұл эго және ашуландырды. Ол маған nen-де білмеген күшпен шабуылдады. Сондай-ақ, мен күтпеген пышақпен. Ол маған доллар қосуды көздеп, иығыма тиді... Ол мені тағы көздеді, бірақ бұл жолы ол оған дайын болды. Оны эго пышақ қолымен ұстап, дзюдо негіздерін қолданды. Ол ауада таңғаларлық сальтомен ұшып, жатын бөлмесінің еденіне бетін қаратып қонды. Содан кейін ол бұдан былай қозғалмады. Оны эго, дене тепкен. Әлгі бейбақ өз пышағына ашық қонды. Бұл жолы ашылды доллар қосу, мен ойладым. Оның денесін кереуеттің астына сүйреп апарды. Сосын қызды босатып жіберді.
  
  
  'Сенің атың кім?' Ол жай ғана бос қарап тұрды...
  
  
  Ол оны талап етті. - 'Сіздің атыңыз? Сіздің атыңыз кім?'. Қыз шошып кетті. Оны ee қағып кетті. Сосын ол жылай бастады да, маған құлап кетуіне жол берді. Ол жылап маған жабысып қалды. Ол оның басынан бір рет сүйді. —Тыңда, жаным", — дедім мен. "Біз кейінірек сөйлесеміз. Енді сен бұл жерден кетуің керек. Мен баруым керек, тағы бір яхта табуым керек. Ол басын изеп, тағы да өзін біріктіруге тырысты.
  
  
  — Артында баспалдақ бар ма?
  
  
  Ee нысанасы жоғары және төмен көтерілді.
  
  
  'Жарайды. Сосын алға.'
  
  
  Ол оған есікті ашты. Енді төменде дауыстар көбірек болды. Чен-Ли мен эго спутниктері келді. Чен-ли ұйықтап жатқан түрмені сипаттады. Ол мұны әзіл ретінде айтты. Ол әлі де бұл жоспардың бір бөлігі деп ойлады. Эго оқиғасы бомба сияқты барлығын таң қалдырды. Өлі тыныштық орнады.
  
  
  —Бұл Картер еді", — деді Вин.
  
  
  Бойжеткен екеуміз қонуға қара баспалдақпен шықтық. —Тезірек", — деп сыбырладым мен. Ол баспалдақпен төмен түсе бастады.
  
  
  Оның, залға бұрылды.
  
  
  "Біз Картердің жоспарларымызды бұзуына жол бере алмаймыз". Дауыс беру дәл ", — деді Ван. "Бізге ақымақ."
  
  
  Ол қарт ерлі-зайыптылардың бөлмесінде дерлік болды.
  
  
  Қыз қайтып келді. - 'Ол қайда баруы керек?'
  
  
  —Құдайдың Мәсіхі", — дедім мен. — Бұл сенің өз бақшаң. Сен қайда жасырыну керектігін білесің ғой, солай емес пе?
  
  
  Ол маған бос көзқараспен қарап, жұтып қойды. Ол әлі де шок күйінде болды.
  
  
  "Чен-ли, — деп бұйырды Винг, — қазір киіміңді ауыстыр. Бізге әуежайда қалыпты көріну керек.
  
  
  Қыз жай ғана отырды. Оны ee иығынан ұстап алды. Жасырынбақ ойнаған кезде үнемі қайда тығыласың?
  
  
  —Қорада", — деді ол. "Сабан астында".
  
  
  Хунг баспалдақпен көтеріле бастады.
  
  
  —Онда бар", — деп сыбырладым мен. "Тездет." Ол қашып кетті.
  
  
  Ол эгодан бір жарым секундқа ғана озып, дұрыс бөлмеге жетті. Талғампаз ерлі-зайыптылар еденде отырды, ауыздары мен арқалары бір-біріне қарама-қарсы тұрды. Хен Лу есікті ашқан бойда оны шымылдықтың артына сүңгіп, мылтықты суырып алды. Ол не болып жатқанын білмей тұрып, оны екі рет атып тастады. Ол мұны түсінгенде, ол қазірдің өзінде қайтыс болды.
  
  
  Екеуі жатып қалды.
  
  
  Оны эго мәйіті қабырға шкафына тығып, ерлі-зайыптыларға өлі болып көрінуді бұйырды. Олар біздің сөздерімізді түсінбеді. "Өлгендер", — деп қайталап, их—ны итеріп жіберді. Менің иығым нағыз қанға боялды, ол их-ны қанға айналдыру үшін қолын олардың үстінен өткізді.
  
  
  —Жарайды, біз кетеміз", — деп баспалдақтан Вингтің дауысы естілді. "Менің ойымша, сіз қайыққа мүмкіндігінше тезірек жетуіңіз керек."
  
  
  Бірнеше дауыстың дауысы естілді. Оның қанша ih қатысқанын білмеді. Ал Чен-Лимен бірге қанша адам болды. Бірақ олар бізге хема болар еді, олар негізінен екінші скрипкада ойнады. Ван Тонг команданы қабылдады.
  
  
  "Хун Лоны алып, мына жыныстық шайтанды мына тауықтан шығар".
  
  
  Ол күлді. Ескі әзіл маған күлкілі болып көрінді. Мойындаймын, олай емес, күлкілі де, күлкілі де болды, бірақ аяғы жақындап қалды.
  
  
  Ол Шымылдықтың артындағы ескі баспанасына оралды. Егде жастағы ерлі-зайыптылар сенімді түрде өлі болып көрінді. Бұл факт маған үш минут уақыт берді, мүмкін.
  
  
  Дәлізден абдыраған дыбыстар мен түрлі лептер естілді. Олар қыздың бөлмесінің есігін ашты. Жоқ, біз, сексуалды шайтан, балапанбыз. —Лемур, лемурлар", — деді Кван. — Оларға не болды?
  
  
  Онда қысқаша талқылау болды. Сосын олар тынышталып, оны орналастырған бөлменің есігі сәл ашылды. Бұл Ван және жолдастың үш эгосы еді. Олар "өлген ерлі-зайыптыларға" мұңайып қарап, толқып әңгімелесті. Одина олардың айналасында Хун Лоны іздеуге аттанды. Үш адам қалды, бірақ олар қаруланбаған.
  
  
  Одина олардың айналасында қабырға шкафының есігін ашты.
  
  
  Ах, — деді ол. Қалғандары оған жыл сайын қосылу үшін қосылды. Барлығы жыл сайын мәйітке сүйену үшін еңкейіп отырды. Ван қысқаша түйіндеді. —Кісі өлтіру", — деді ол.
  
  
  Мұндай сәт енді қайталанбауы мүмкін. Қалай болғанда да, ол қазір әрекет етуі керек еді. Перделердің фонында менің иығым әлі де қансырап тұрды, олар көп ұзамай бұл дақ туралы қорытынды жасады. Ол мұның қалай болатынын елестетті: мен сыртқа шығамын, атып тастаймын, бах-бах-бах, мен үшеуін де қабырға шкафының жанында тұрған кезде атып тастаймын.
  
  
  Оны атуға шықты.
  
  
  Менің ойым қате болды.
  
  
  Оны айналасында біреуі атып тастады, бірақ Ван мен қалғандары бүйірден секірді. Екеуі де маған қарама-қарсы жақтан сүңгіп кетті. Олар бір уақытта шабуылдап, жұмысты бөлісті. Бірінші соққы білегіме тиген соққы болды, Вильгельмина менің қолымнан секіріп кетті. Ван Низменныйға шабуылдаушы өгіз сияқты еңкейіп, басымды қабырғаға ұрды. Ол тесілген шина тәрізді ауаны шығарып, жан түршігерлік азаппен екіге бүгілген. Бұл мені аздап құлатты, бірақ оның еденіне бара жатқанда, Вану тобығына сүңгіп кетті. Ол құлап, қатты соққымен қонды. Оның бір ессіз минутының ішінде үлгеремін деп ойладым. Стилетто оны қолына алды, бірақ мұның бәрі мағынасыз болды. Екіншісі ұйықтамады. Бұл жолы ол менің білегімді көздемей, менің барлық керемет жоспарларымның қайнар көзіне назар аударды. Он фунт сойыл сықырлап бас сүйегіме түсіп кетті.
  
  
  Ол есін жиған кезде еденде кітапханаға ұқсайтын бірдеңе жатқан. Бір секундқа мен қоғамдық оқу залына кіргендей болдым. Дауысы сондай үлкен бөлме екен. Менің мақсатым піскен қауын сияқты, ал көзімді ашу ауыр салмақты көтергендей болды. Соған қарамастан, күш-жігер өз жемісін берді. Енді ол бұрын білмеген бір нәрсені білді: енді ол ih қанша екенін білді. Өйткені олардың барлық он бөлмесінде менімен бірге осы бөлмеде болды.
  
  
  Менің тапаншам да, стилетім де жоғалып кетті. Менің иығым кетпеді, бірақ оның қонақ үйі жоғалып кетер еді. Эму біреу менің қолымды үнемі тістеп тұрғандай болды.
  
  
  Егер сіз соғыста арнайы операция жасаған болсаңыз, сіз осындай жағдайда болған шығарсыз. Немесе егер сіз "біздің"банда"мен "ih" туралы айтатын ауданда бала болсаңыз. Ал "өздерінікі" тұйық аллеяда қысылып қалды. Карталар сізге қарсы және атты әскерлер қозғалмайды. Бұл сен әлемге қарсысың және сенің мүмкіндігің жоқ. Егер сізде "ерекше" нәрсе болмаса. Хемингуэй испан тілінен аударғанда "шарлар" дегенді білдіретін cajones сөзін қолданған; мачо ретінде де белгілі. Немесе голланд тілінде асыл дейен деймін. Мен аталық бездердің неліктен барлық батыл және адал нәрселердің символына айналғанын түсінбеймін, бірақ тағы да айтамын, ол мұндай клишеге күмән келтіретіндердің айналасында емес. Ол "Белгіленген мерзімде жұмыс істеу сізді дайын етеді" және "Адам жұмыртқаның эгосындай құнды" сияқты өрнектерге қатты сенеді. Сондықтан менде үш ih бар.
  
  
  Менің жеке қазынам.
  
  
  Әрине, менің үш жұмыртқамен туылмағанымды білу керек. Үшіншісі балтаның сыйы болды. Шындығында, бұл да шар тәрізді граната. Өлімге әкелетін газ бомбасы. Оған арналған басып шығарылған пайдаланушы нұсқаулығында былай делінген: ( 1. Істікшені тартып шығарыңыз. 2. Бомба тастаңыз. 3. Қашық сияқты қашыңыз.) және "Ықтимал тұрақ орындарының тізімі", бұл жасырын қаруды қайда жасыруға болатынын білдіретін балта жаргоны. +3 сөйлемінде ("Z-5 икемді қосымшасын қолданыңыз және гранатаны дене мүшелеріңізге қойыңыз") қандай да бір астар бар.
  
  
  Ол кезде мен білмеген және қазір де білетінім, "Сенің бөліктеріңнің арасында" әлемдегі ең қауіпсіз баспана бар еді. Ол жерден граната іздеу ешкімнің ойына да келмейді. Және бұл факт менің өмірімді талай рет сақтап қалды. Бірақ бұл анардың бір мәселесі бар: баспананың айналасына ee қалай жетуге болады.
  
  
  Сіз атыс жасағының алдында дауыс бересіз. Он екі мылтық сіздің қарауыңызға бағытталған долларды қосыңыз. Олар сізге көзіңізді байлауды ұсынады, ал сіз "жоқ" дейсіз. Олар сізге темекіні ұсынады, ал сіз "жоқ" дейсіз. Олар сіздің соңғы өтінішіңіз бар ма деп сұрайды, ал сіз "Иә, сэр" деп жауап бересіз. Оның қонақүйі болар еді ең соңында ыңғайлырақ орналасады.
  
  
  Бұл анарға қатысты мәселе.
  
  
  — Менің ойымша, ол оянды. - Деді Кван. Ван бұл жағдайдың бар-жоғын тексеруге келді... Мен мәңгілікке өлі ойнай алмадым.
  
  
  Ал, жақсы, — деді ол. "Ник Картер."
  
  
  Ол ақырын өзін көтеріп, басын сезді. "Мен кездейсоқ осы ауданда болдым, мен тоқтап, қарап шығамын деп ойладым".
  
  
  Ол күлді. —Сенің келетініңді білмегеніміз қандай өкінішті.
  
  
  —Мен білемін", — дедім мен. — Сіз торт пісірер едіңіз.
  
  
  жест-ишарамен басқаларға хатпен жүгінді. "Эй, осында кел. Ол сенің атақты өлтіруші шебер Ник Картермен соңғы рет кездескеніңді қалаймын". Оның бұл сөзіне қарағанда, оны қошемет күтіп тұрды, мүмкін тағы бірнеше қошемет.
  
  
  Бірақ оның орнына менсінбейтін мысқылдардың тынымсыз тізбегі пайда болды.
  
  
  'Қазір...' — деді Ван. — Тағы бір мәселе бар. Біздің өлтірушіні өлтіру құрметіне кім ие болады? Бұл, әрине, Ван Отельдің риторикалық тығыны болды, сондықтан адамдар эму Коронуға көмектесуі керек еді.
  
  
  "Маған.' - Кван кенеттен мылтығын суырып алды: "Мен тапсырыстарды жеткілікті ұзақ орындадым. Қызметте жоғарылау үшін маған бұл құрмет керек". Ван да мылтықты алып, Кванның эгосын жасады. Ол айтты. — Ол одан да лайықты.
  
  
  Мен олардың айналасында кім лайықты деп ойладым. Бұл мені шынымен қызықтыра бастады.
  
  
  Екеуі досына досына қарап тұрды, екі тапанша басқа досының жүрегіне бағытталды.
  
  
  Ер адамдар тобы музыкасыз қандай да бір шаршы биді орындап жатқандай, олардан бір қадам артқа шегінді. Бұл қозғалыс шиеленісті күшейтіп, қару ұстаған екі батырды соғысуға шақырды. Ендігі мәселе мақтанышқа байланысты. Егер олардың айналасындағы біреу артқа шегінсе, олар жүзінен айырылады. Немесе кез келген нәрсе.
  
  
  — Мен саған қаруыңды таста деп бұйырамын. Бұл мағынасыз ойын болды, ал Ван мұны білді.
  
  
  — Ал мен саған бұдан былай бұйрықтарды қабылдамайтынымды айтамын.
  
  
  Менің ойымша, бірінші атқан Кван болды. Бір секундтың ішінде екі жарқыл пайда болды және ол бөлменің жартысында болды. Жекпе-жек қажет болғандардың барлығын аздап алаңдатты. Еденге жайғасып, ол қолына гранатаны алып, дюйм-дюйммен жорғалай бастады, бір күнге қарай жылжи бастады. Алдыңғы атыс кезінде оны лақтырып жіберіп, тынысын басып, шығуға қарай жүгірді. Газ өлімге әкелетін түтін экранын тудырды. Олар маған жетуге тырысып, тұншығып, құлап жатты. Біреуі нах арқылы өтті, бірақ оны өмірдегі эго теуіп жіберді және ол бүгілді. Оның, үлкен секіріс жасап, сыртқа секіруге мәжбүр етті. Бұл сәндік құлыпта сәндік кілті бар ауыр антикварлық емен есік болатын. Есік жігерлендіріп, сенімді түрде шертілді. Ол сегіз бандиттің қысымына мәңгілікке шыдай алмайды. Бірақ тағы да, олардың көп уақыты болмады. Газ ih-ді алпыс секундта құлатып, үш минуттан кейін олардың бәрі өліп кетер еді.
  
  
  Ол төртінші қабатқа көтеріліп, терезені ашып, терең дем алды. Газ бұрынғы қалпында қалады: екінші қабаттағы жабық кітапханада, терезелері жабылған бөлмеде.
  
  
  Егде жастағы ерлі-зайыптылар оны тастап кеткен жерде әлі де болды. Олардың қатты қорыққаны сонша, олар әлі өлі болып көрінді. Оны арқасынан арқасына байлап тұрған ih көтеріп, үш баспалдақпен төмен түсірді.
  
  
  Біз үйдің алдындағы шөпке жетіп, тыныс алу үшін шөпке жаттық. Ол кітапхананың терезесіне қарады. Үстінде нен бұралған үш дене жатты. Терезе ашылмайды, бірақ олар эго ашуға тырысып өлді.
  
  
  
  
  
  9 тарау
  
  
  
  
  "Британдық отаршылдықта" люкс қалмады, сондықтан оның үш бөлмесі жалға алынды. Олардың айналасындағы екеуі Солвейттерге арналған. Бұл герцог пен герцогиняның тегі болып шықты. Және олар шын мәнінде герцог пен герцогиня болды. Қыз Нонни ih қызы екені анықталды. Ал герцогтың сексен үш жаста екенін ескерсек, ол дворяндарға деген құрметті сезінді.
  
  
  Нонни екінші бөлмені алды.
  
  
  Нонни жай ғана үшіншіге келе берді.
  
  
  Үшінші бөлме менікі болды.
  
  
  Ақырын Эй оған менің түрім емес екенімді түсіндіруге тырысты. Ол ашуланып наразылық білдіріп, мені ұнататынын айтты. Ол менің түрім емес екенін ақырын түсіндірді. Бұл оның жылауына себеп болды. Оған өтірік айтқанын айтты. Оған мен оны өте еліктіргіш және өте сексуалды деп санайтынымды айтты. Эй оған қатты жараланғанын айтты.
  
  
  Ол өте түсінікті болып шықты.
  
  
  "Мен қоңырау шалып, екі рет сөйлестім. Біріншісі Лондонмен, Роско Клайнмен бірге болды. Розко АХ агенті болды. Жебе атушы ретінде оның таланттары құнды болдыорташадан әлдеқайда төмен, бірақ Хеманы кез келген жерде және кез келген жерде көлеңкелеуге келгенде, Розко Клайнға күн сәулесі түспеді.
  
  
  Розко бұрын-соңды болмаған және ешкімге ұқсамайтын. Эму бір аудандағы үш түрлі адам сияқты көріне алды. Оның өрнегі мен қалпын өзгертудің ерекше тәсілі болды. Бір күні сіз артыңызға қарасаңыз, тапсырылған баланы көрдіңіз. Егер сіз артқа қайта қарасаңыз, тапсырылған бала жоғалып кетті және сіз басқа біреуді - адвокатты немесе жарыс жүргізушісін — бәрібір көрдіңіз: мүлдем басқа біреу. Ол кезде бұл жай ғана сенің сезімдерің еді, сені аңдымайды деп ойладың... Әңгімеде Роско бір кездері Дачау арқылы қашып кеткені, жай ғана осы нацистік бекіністің үстінен шығып кеткені, өзі айтқандай, "ол неміске ұқсағаны үшін" айтылады.
  
  
  Сенсеңіз де, сенбесеңіз де. Мен оған ұзақ мерзімді перспективада толықтай сенемін.
  
  
  Роско ұшақты Нассауда ұстауға уәде берді. Ол мен жеткенше Чен-ли мен Вин Воны бақылауды жалғастырады. Он он бірінші минут болды. Оған әуежайдан қоңырау түсті. Лондонға саяхат уақытында ұшып кетті. Сосын радионы қосып қойды. Қашу туралы жаңалықтар болды, бірақ Чен-Лиді тұтқындау туралы ештеңе болған жоқ. Розко өзінің қулықтарын көрсетуі керек.
  
  
  Қонақүйдің дәрігері менің иығымды тексеріп, эгосын таңып, екпе жасады.
  
  
  Ол менің есікке соғылғаным туралы бір сөзге сенбеді.
  
  
  Оның қонақ үйі душ қабылдаңыз, ішіңіз және қырық сағаттық қоймаңыз. Бірақ оның қонақ үйі де Тараны көреді және оның соңғы бірнеше сағатта тозақтан өткенін түсінбейтіндей тура емес. Ол бетін бұрып: "Балалар, сендер де әрқашан көңіл көтересіңдер", - дегенде, бұл ащы болды. Ол сондай-ақ оның шын мәнінде омела екенін білді. Отырғаннан және күткеннен гөрі оның өзі оны іздей бастағанды жөн көреді. Оның айтуынша, Тара қонақүйді брондаудан бас тартып, эй берген мекенжайға кеткен деп үміттенген. Оны қаланың арғы жағындағы сары үйге апарды.
  
  
  Миссис Уилсон. Т. Шериф маған жауап берді. Жоқ, ол маған Тара жоқ екенін айтты. Хема мына Ыдыс болды ма? Ал хема оны ренжіту үшін болды ма? Голдарда қан ызылдай бастады. Тара бірнеше сағат бұрын осында болуы керек еді. Бұл оның ойына келген ең қауіпсіз жер еді. Бірақ мен Эйдің сол қонақүйге оралуына рұқсат бермеуім керек еді. Оны ашық айтатындары осында жіберуі керек еді. Шериф ханымның оған жіберген хабарламасы мен оның қуғыншыларынан құтылатынымды білдірді. Ол осы екі әйелдің бірге отырып, кофе ішіп, балаларымен ойнап отырғанын елестетті.
  
  
  Қазір менің көз алдымда пайда болған қойылым құнды болдыәлдеқайда ұнамсыз.
  
  
  Олардың ыдыстары болды.
  
  
  Бірақ, дауыс тағы да қиындықтарға тап болды. Олар кімдер'? Ал олар оны қайда апарды? Ол қайтадан неден бастау керектігін білмеді. Ал қазірдің өзінде Тара мүмкін еді...
  
  
  Оны ханымға айтты. Шериф, хема ол еді.
  
  
  Ол маған бір бөтелке ром берді.
  
  
  Оның кептеліп у нахтар. Ол қайда барарымды білмейінше кетіп қалу ақымақтық болар еді. Гренада? Олар контейнерді сол жерге апаруы екіталай еді. Бірақ бұл оны ойлайтын жалғыз орын болды. Міне, сондықтан олар оны ол жаққа апармады. Оны тағы бір жұтым ром алды.
  
  
  Оны қожайынға жіберді. Шериф қағаз бен қаламның артында және қағазға полицейлерге Уилсон туралы жазба жазды. Ол оларға нағыз қылмыскерлердің кім екенін және олар көгалдың астынан бес фут жерден ih табуы мүмкін екенін айтты. Ол оларға тағы бірнеше мәйіт болуы мүмкін екенін айтты, бірақ мен қайда екенін білмедім.
  
  
  Содан кейін бұл қасиетті адам қайтадан отқа оранды.
  
  
  "Ағаш никель" дәл Уилсон айтқан эго сияқты болды. Жол жиегінде біраз қараусыз қалған таверна. Оны айдап кетті миммо оны ағаштардың арасына қойды.
  
  
  Терезелер қараңғы болды, бірақ жақындаған кезде мен олардың қара перделермен жабылғанын көрдім.
  
  
  Дауыстар оны естіді.
  
  
  Ол Вильгельминаға қолын созды. Бөлмедегі ауа қайтадан дем алуға жарамды болған кезде оны алып кетті, мен оны тұншығып қалған тайдың өлі айласынан шығаруға тура келді. Оны стилетто кітапхананың еденінен бір жерден тауып алған. Ескі сенімді қаруымды қайтарып алғаным жақсы болды. Жаңа қарулар жаңа махаббат сияқты — олар сені ренжітеді деп әрқашан қорқасың.
  
  
  Ол еңкейіп, қараңғыланған терезеге жалайды.
  
  
  Эх биен, Лото?
  
  
  Ноус барады.
  
  
  Олар бірдеңені күтіп, француз тілінде сөйледі. Үндіқытайда француз тілі жалпы тіл болды. Төңкерістерден зардап шеккен осы елдердің айналасындағы көптеген адамдар бір кездері француз отарлары болған, содан кейін тәуелсіздікке тап болып, қай бағытта жүру керектігін бірге ойластырған. Солға немесе оңға. Оның бұл шығыс тілдерінде бұрын-соңды мұндай шебер болған емес, бірақ кем дегенде оның француз тілінде сөйлейді.
  
  
  «Si le Yacht is parti. Сигналды көріп тұрсың ба?
  
  
  Олар қайық кетті деген сигналды күтті.
  
  
  — Плюс важно, où sont les autres?
  
  
  Олар сондай-ақ "басқаларды" күтті. Егер бұл "басқалар" ол күткен жерде болса, олар өте ұзақ күте алар еді.
  
  
  Ол олардың айтқан әрбір сөзін түсінуге тырысты. Олар сіз Картермен "les autres" -ке хабарластыңыз ба деп ойлады. Олар көмектесуге рұқсат бермегені өкінішті деп ойлады.
  
  
  "C'est dommage, — деді біреуі, - que la femme est mort".
  
  
  Менің долларды қосуым соғуды тоқтатты.
  
  
  Тара қайтыс болды.
  
  
  Даналық, парасаттылық, өзін-өзі қорғау, мүмкіндік, мақсат, А, өмір, бәрі мағынасыз шаңға айналды. Ол жай ғана есінен танып қалды. Ол орнынан атып тұрып, есікті тепкілеп ашты. Оған көру аймағындағы бірінші қозғалатын нысан шабуыл жасады. Оны тіпті мылтық тартып алған жоқ. Оның қонақ үйі етті сезіну оның қолында және жыртылуға және кек алуға деген алғашқы ықыласты сезінді. Оның қонақ үйі өзінің қаруы болу.
  
  
  Кенет менің үш еркекпен төбелесіп жатқаным белгілі болды. Олардың бірге бойы алты фут және салмағы үш жүз елу фунт болды, бірақ ақылсыздыққа келгенде, мен емес күнді орналастырды. Соқыр қаһар, жалындаған қаһар — дауыс беру бұл ақымақтарды суперадамдарға айналдырады.
  
  
  Оған үздіксіз қаһарлы машина болды. Ол соққылар мен соққылармен айналысатын зауыт болған. Бізге жалғыз менен қашқан жоқ. Біз қытайлық басқатырғыш сияқты бүктелдік — бір, айналатын, тепкілейтін доп. Олардың барлығы оқ атудан қорықты, олар арқылы оқ атуға қорықты.
  
  
  Оның қонақ үйі болар еді мұны қалай істегенімді айтып беріңізші. Шындығында, оның қонақ үйі болар еді білу бұл өзі. Бірақ менің есімде қалғаны - менің ашуым. Бәрі біткен соң бәрі өлді. Және ол бұған тек жалаң қолымен қол жеткізді.
  
  
  Тараның денесі бар үстелінің жанындағы үстелге созылды. Тамыр соғуы болған жоқ. Өмірдің белгісі жоқ. Оны көтеріп, көшеге шығарды. Оның қызыл шашы мені бір уыс жалындай күйдіріп жіберді. Ай сәулесінде оның беті бозарған болып көрінді, бірақ мұрнын әлі күнге дейін сепкілдердің жеңіл тұманы жауып тұрды. Кесек менің тамағыма қатты жабысып қалды да, жойқын жылап босату үшін айқайлады. Бірақ ол ары қарай жүрмеді; ол жай ғана сонда қалды.
  
  
  Ол оны сүйіп қоштасты.
  
  
  Ол менің қолымда қысқаша қимылдады.
  
  
  Оны Е.Е. тағы да сүйді.
  
  
  Олмылдап, қабағын түйді. —Сәлем Ник", — деді ол күліп. — Ол сені қатты қорқытты ма?
  
  
  Оны тастап кете жаздады, бұл күтпеген қойылым оны қатты таң қалдырды. Ол бізге басқа сөз айта алмады. Ол күліп жіберді. 'Сабыр сақта. Сен жынды емессің. Ұйқыдағы ару аман-сау".
  
  
  Ақырында мен "Бір нәрсені" сығып алдым. Немесе соған ұқсас нәрсе.
  
  
  Ол тағы күлді. —Мені жібер, мен саған бәрін айтамын.
  
  
  Оны ee тастап кетті. —Ммм", — деді ол. "Қайта қозғалу бір сноваибет". Ол қолын созып, ай сәулесінде айналды.
  
  
  Ол керемет болды. Ол мифтік нимфа болды. Ескі аңыз бойынша қайта туылған нимфа ретінде, ертегілер арқылы сиқырлы тіршілік иесі, жотадан көтерілген көйлек жүз жылға созылған сүйкімділіктен аман-есен оянды.
  
  
  Оның өзі азды-көпті сиқырланғандай, оған қарады. Ол конференцияда дөңгелек биін билеп, басын шайқап күлді. —Мен саған шындықты айтуды жек көремін, қымбаттым. Бұл шынымен де романтикалық емес".
  
  
  Байқап көр", — дедім мен.
  
  
  "Биологиялық кері байланыс", — деді ол.
  
  
  Органикалық кері байланыс?
  
  
  Органикалық кері байланыс".
  
  
  Сіз мұны әлдеқашан айттыңыз", — дедім мен. "Бірақ бұл не?"
  
  
  Сіз бас ауруын тоқтату, ми толқындарын бақылау арқылы демікпемен күресу туралы осы теориялар туралы естігеніңізге күмән жоқ... "Сонымен не?" "Биологиялық кері байланыс" атты бестселлер болды. Мен оның бестселлерлерін оқымаймын, бірақ бұл теориялар туралы естідім. Мұның "математикадан өлгендерге қалай еліктеуге болады?" дегенге еш қатысы жоқ еді.
  
  
  Ал, — деді ол, — мен солай істедім. Олар менен сен қайдасың деп сұрады, олардың айналасындағы одина мені ұрды, мен құладым. Содан кейін ол жай ғана осы био-кері байланыс арқылы бастады. Эго сезімін тоқтатқанша оның тамыр соғысы төмендеп, тынысы тарылды. Олар маған тым жақындағанда мен әрқашан солай істедім".
  
  
  Жай ғана солай ма?' - Мен саусақтарымды қағып алдым.
  
  
  Жоқ. Жай ғана емес. AX бұған әйел агенттер тобымен дайындалған. Бұл жаттығу көптеген айларға созылды. Бірақ ол жұмыс істейді".
  
  
  Бірақ айтыңызшы, неге менімен байланысқа шықпадыңыз? Ол иығын қиқаң еткізді. — Алғашында бұл сен екеніңе сенімді емес едім. Бірақ сонымен қатар, — деді ол кідіріп, жерге қарап, — бұл сізді мазалайтынын білу үшін қонақүйіне.
  
  
  Оған улы көзқараспен қарады. "Олар сенің өлгеніңді айтқан кезде мен қатты уайымдағаным сонша, мен бұл клубқа жынды адамдай кіріп кеттім".
  
  
  'Сәлем.' — Олай айқайлама. Ол мұнда көңіл көтеру үшін келді деп ойлайсыз ба?
  
  
  'Жоқ.' — Бірақ сен көңіл көтермедің. Сен жұмыста ұйықтадың.
  
  
  Ол бұл әдістің бірнеше артықшылықтары бар екенін біледі. Құлақтарыңыз жұмысын жалғастыра отырып, сіз жүрек соғу жиілігін практикалық түрде тоқтата аласыз. Ал адамдар марқұмның көзінше сөзбен ұялмауға бейім.
  
  
  Тара көп нәрсе белгілі болды. Бұл бізді одан әрі алға жылжытады деп емес, кем дегенде Нассаудың құпиялары ашылды.
  
  
  Линг Цзин мен Бангуэльдің шығыс дәріханасы болған. Бангельдің Нассауда да қонақ үйі болған. Мұның бәрі шындық болу үшін тым жақсы болып көрінген кезде, қытайлық КАН қызметтері бас тарта алмайтын ұсыныс жасады. Есірткінің көзін жауып тастамағаны үшін КАН жиырма пайыздық кірісті және мерзімді қызметтерді талап етті. Бұл "кездейсоқ қызмет" өте қарапайым болды: оларға бар болғаны АТС сериялары үшін қақпақ пен жабуды қамтамасыз ету керек болды. КАН қонақ үйі бір жерге енгізу.
  
  
  Нассау идеалды аралық станция болды. Америкаға жақын, бірақ бәрібір Британ территориясы. Бұл ih-ны көптеген мәселелер мен тәуекелдерден құтқарды. Ал ih саяхатының соңғы кезеңіне келетін болсақ, бұл балық аулайтын кемеге отыру және шалғайдағы Флорида рифіне түсу өте оңай болды. Жүйе қалыпты жұмыс істеді.
  
  
  Чарльз Брайс, мысалы, өлтірген филиал сенатор Мортон. Алдымен ол Гренададағы казинода асүйде қарапайым көмекші болып жұмыс істеді; содан кейін КАН "Ұшатын эйстердің" ұшқышы ретінде осы жерде және сол жерде дұрыс жіптерді тартып, эго тағайындады; - ол сенатормен бірге ұшақты апатқа ұшыратты nen. CAN-ға келетін болсақ, жүйе бірқалыпты жұмыс істеді, бірақ Лин Цзин бұл бүктелген қағазға қарсылық білдірді. Негізінен күрт қысқартуларды шешуге қарсы бағытталған. Күңкілдеген басқа да қатысушылар болды.
  
  
  Бұл Чен-Ли Сейбрукты атып өлтірген кезде шарықтау шегіне жетті. Бұл мүмкін емес еді. Сенатор Сейбрук Чен-Лидің нысаны болуы мүмкін, бірақ эго Мэндегі үйінде өзін өлтіруі керек еді. Сейбрук казиноға ашық кірген кезде Чен-Ли ойлады: "Неге оны күту керек?"
  
  
  Бұл ақымақтық болды. Осылайша сіз өз ұяңызды ашасыз.
  
  
  Чен-Ли қамауға алынды.
  
  
  Лин Цзин қонақ үйі кету. Қажет болса, Бангелді бұл үшін тапсыруға жеткілікті нашар. Банданың қалған бөлігі де бүлік шығарудың алдында тұрды.
  
  
  Гренададағы казинолардың бүкіл бизнесіне кенеттен қауіп төнді.
  
  
  Олар Vin кодын жіберді. Лондондағы үлкен адамның Ih, сонымен қатар Чен-лиге жету үшін КАН құтқару тобы. Винг өзін апиын саудагері ретінде танытты, бұл рөл оған Лин Цзиннің сеніміне кіруге, сондай-ақ Лин Цзинді менің артымнан жіберуге мүмкіндік берді. Бірақ Гренададағы осы хаос пен бүлікке байланысты КАН жаңа орын іздеуге мәжбүр болды. Сондықтан олар есірткіні Уилсоннан жасырып, іске "Ағаш никельді" енгізді. Т. Шериф. Бұл бар жаңа штаб-пәтермен жабдықталған. Онда олар алдағы іс-әрекеттерін жоспарлау үшін жиналатын. Айналадағылардың көпшілігі тіпті тамақ ішіп, сонда ұйықтайтын. Жоспар жақсы болды.
  
  
  Винг Чен-Лидің түрменің айналасында қашып кетуіне себепші болды. Ол сондай-ақ осы яхтамен апатқа ұшырауды жоспарлап, сүңгуір қайықты алып келді. Содан кейін ол герцогпен "іскерлік кездесу" ұйымдастырды, сонымен қатар герцогтың адал батлерінің жоғалып кеткеніне көз жеткізді. Vin-ден керемет батлерді білу кездейсоқ және жағымды емес пе еді? Леди Шерилдің ұсыныстарымен Лондонның айналасына жаңа ғана келдім.
  
  
  Ол зорлық-зомбылық әрекеттерін Ван Тонгқа қалдырды. Бұл әрекеттер жаман емес, қатыгез болды. Тітіркендіретіні аудармалар болды. Француз тілінен камбоджалық, тай, қытай және арнайы ағылшын Ван Тонгқа дейін бір жерде қателіктер іс-әрекетке ұласып, ойластырылған жоспарлар мағынасын жоғалтты. Одан кейінгі нәрсе "Keystone Cops" кинокомедиясының айналасындағы нәрсе сияқты болды.
  
  
  КАННЫҢ айналасындағы жігіттердің біреуі денені басып өткен сайын, олар мұны КАННЫҢ қолынан шыққан нәрсе деп санады.
  
  
  Ақырында, КАННАДА Бангелді өлтіруге барлық негіз болды, ал КАН Лин Чингті де өлтіруді жоспарлады. Сондықтан әрқайсысы мұны топтағы басқа біреу жасады деп ойлап, өзіне қалдырған мәйіттерді үнсіз тазалап жатты.
  
  
  Қалған бөлігі онша көңілді болмады. Бұл ая омелмен айналысатын бөлік болды Гаруға деген көзқарас. Ол маған хабарласқанда, олар оған жетті. По Вангтың жігіттері осылай жасады және "американдық өлді" деген хабарлама келді. Вин По мені осы американдық екенімді кәдімгідей қабылдады. Кешке таман Қанат тобы Каскад-Родқа қарай бет алды, ал қалғандары әңгімелерін ортақ әңгімеден кейін бастады.
  
  
  Олар мені тезірек алған дұрыс деп шешті. Бірақ мен қазірдің өзінде Каскад жолында болдым. Олар менің орныма Тараны алды.
  
  
  "Олар сені қайда алып кетті?"
  
  
  Хм, — деді ол бұрылып.
  
  
  Сен олар сен едің деп айттың. Оның қайда екенін білгім келеді.
  
  
  Ол кеудемнен құмның ағып кетуіне жол берді. - "Менің ойымша, бұл өте ауыр штопор". Ол менің кеудемдегі құмға доллар салу үшін сурет салды. 'Не болып жатыр?' — деп сұрады ол күліп. — Сен қызғанасың ба, Картер?
  
  
  Әрине, мен қызғанбаймын. Және мені Картер деп атама. Сіз фильмнің айналасындағы әйел репортер сияқтысыз.
  
  
  "Мен жай ғана Лорен Беколлды ойнадым". Ол абыроймен орнынан тұрып, айдың жарығында жағажайда жүгірді. "Егер маған керек болса, — деп шақырды ол, — тек ысқырыңыз. Оның қадір-қасиетіне нұқсан келтіретін жалғыз нәрсе - ол ешқандай киім кимеген. Біз алғаш кездескен кезде ол өте әдепті жас келіншек сияқты көрінді. Бірақ соңғы кездері ол әдепті ханымнан гөрі сынған жас ханымға көбірек ұқсайтын.
  
  
  Оның міндетті түрде қонақ үйі. Оның қонақ үйі қайтадан ee. Бірақ мұның бәрінің ең жаманы мен ысқыра алмайтыным болды.
  
  
  Оның, орнынан тұрып, жағада оның соңынан ерді.
  
  
  Біз жүзуге бардық.
  
  
  & Nb-де толқындардың ортасында біз тағы біреуін екіншісінің айналасына сырғытып жібердік.
  
  
  —Бұл жұмыс істемейді", — деді ол. Оны айтты. - "Бәс тігу керек пе?"
  
  
  Мүмкін, бұл бізді басқа ашық ауада іс-шаралар үзбегенде болуы мүмкін. Осылайша біз мұхиттың ең шетінде, содан кейін су астында, содан кейін қайтадан жалаңаш күйде ғашық болдық. Біз толқынмен немесе толқынмен бір ырғаққа кірдік — біздікімен бірдей, сондықтан ол және ол толқындар мен жағалауға айналды, табиғи ағымында кездесіп, қоштасты; біз тағы бір дос болдық, жылы шыраймен амандасып, қоштасып, дымқыл, тұзды поцелуйлармен. Шындығында, бұл ешқашан тоқтаған емес. Менің кеудесіндегі аузым оны әп-сәтте жаңадан бастауға мәжбүр етті, өйткені біз бірге қайнаған суға түсіп, толқудан тынысымыз тарылып, қайтадан бірге көтерілдік.
  
  
  Бірнеше күннен кейін ол маған: "Білесіз бе, басында ол одан қорқып кетті", - деді.
  
  
  Оны алақанының ішкі жағымен ішінің үстімен жүргізді. "Бұл қорқынышты ойын, жаным. Ал егер сен пышақпен немесе кунг-фумен ойнауды білмесең... мен сені оған кінәламаймын. Оның көзіне терең қарады. "Онда мен сізге айтайын бұл дауыс беру: мен саған қатты ашуландым".
  
  
  Ол басын шайқады. — Мен ол кезде олай емес деп ойлаймын. Айтайын дегенім, сен екеуміз сол барда отырған күнге дейін, сен сол жерде, орындықтың арғы жағында, миллиондаған миль қашықтықта отырдың.
  
  
  "Қарашы." — дедім мен ақырын. "Дауыс, ол сияқты. Және бұл үшін мені ешкім төлеуге мәжбүрлей алмайды. Ол қазір жаныңда болса, оның бәрі сенікі екенін білесің. Ал қалған уақытта... олай болса, оның бәрі өздікі шығар.
  
  
  Ол күлді. Онда сенің мұңдарыңның тұманы болды. 'Уайымдама. Картер жазған. Мен сені өзгертуге тырыспаймын. Қарапайым... —Ол не айтарымды ойлап, үнсіз қалды, содан кейін жалғастыруды шешті", — мен сені бұрын танымағанмын. Сосын, егер ол Лорен Бекалл болмаса, менде Жетім Энни болуға деген қорқынышты жиіркенішті бейімділік бар. Ол тағы күлді, бірақ бұл жолы оның жүзі одан да қуанышты болды. Уайымдама. Қазір ол өте үлкен және күшті, мен сені сол қалпыңда жақсы көремін".
  
  
  Менде "Мен сені сүйемін" деген тіркеске, бас тарту сериясына кіріктірілген рефлекс бар. Мен оған ешқашан ештеңе уәде еткен емеспін... біз мұны бәрімізге міндеттемейтін нәрседе ұстауымыз керек... Мен Тараға қарадым. "Менің ойымша", - деді оған, мүмкін ол да сені жақсы көретін шығар.
  
  
  —О, Құдайым", — деді ол...
  
  
  
  
  10 тарау
  
  
  
  
  Британ мұражайы бұрынғыдан да тартымды болды. Мен үшін бұл тартымдылықта әрқашан қорқынышты нәрсе болды. Сіз бір кездері Артур патша киген болуы керек кейбір қару-жарақтарды немесе "610 жылдан бері келе жатқан" монастырлық шапанды қарап отырсыз. Сіздің ойыңызға кенет тарих менікі емес деген ой келеді. бұл тарих кітаптарында бедеу адамдар мен оқиғалардың бір тізбегі қашанда есте қалатын даталарға қол ұстасып жүріп жатқандай сығылып, кептіріліп жатқан шағын әңгіме. (1066, Викингтердің жеңістері". 1215, Ұлы бостандық қағаздары.) Тарих — батылдықпен, сенімділікпен және қанмен жазылған фактілердің аласапыран, аласапыран үйіндісі. Тарих — бұл сіз бен біз сияқты қарапайым, дүниелік болмысына қызмет етуге мәңгілікке сотталған адамдар. Металл қалқан немесе матаның бір бөлігі емес.
  
  
  Мен айтқанымдай, бұл қорқынышты.
  
  
  Ол Розкомен сағат он бірде Констабльдің саусақтарының іздері сақталған бөлмеде кездесуге келісті. Кіру үшін арнайы билет қажет болды. Менде бұл дәліз және оған қалай жетуге болатыны туралы нұсқаулар, сондай-ақ Джон Констеблдің (1776-1837) тамаша брошюрасы болды. Оны рұқсаттаманы Маргарет Резерфордтың әріптесіне тапсырды, ол маған іздері бар алып папканы берді. "Романтикалық реалист", — делінген брошюрада. "Констабль қонақ үйі табиғатқа оралу". Олай болса, табиғат (1776-1837) тамаша орын болған. Жарқыраған жасыл түстің бір көрінісі.
  
  
  — Бірақ иә. Ол кезде үйге дәретхана жоқ еді.
  
  
  Оның, бұрылды. Бұл Розко Клейн болатын.
  
  
  "Бұл суретке таңдана беріңіз", — деді ол. Мен оны бұрып, суретке сүйсіндім. "Біздің Нассаудағы ортақ досымыз осында келді. Ол Котсволдтағы саяжайды жалға алды. Оның, басқа суретке жақындады. Шатырлы үйлер мен ұлы-жасыл өзен. — Сенің Чен-ли әлі сонда. Олар әуежайдың айналасына ашық түрде барды және олармен бірге күзен ешқайда кетпеді. Келушілер болған жоқ. Телефон қоңыраулары болған жоқ", бұл әдеттен тыс. Олар жай ғана ашық ауада тыныш, ұқыпты өмір сүретін скверлердің қаншығы. Әрине, олар мұнда небәрі жиырма төрт сағат болды.
  
  
  Оны тағы бір парақ аударып жіберді де, бұл жолы диірменді ағынмен зерттеді. "Сіз КАННЫҢ басқа агенттерін көрдіңіз бе?"
  
  
  — Ешкімге, Ники. Ешкімге.'
  
  
  — Сізді біреу мазалады ма?
  
  
  Мен кіммін? Ламонг Крэнстон ма? Ақыл-ойды тұмандандыру қабілетіне ие болдыңыз ба? Көлеңкені ешкім көрмейді, балақай.
  
  
  Сосын менде тағы бір штопор бар, Роско... Неге маған мына суреттерді қарауды ұсынасың?
  
  
  Оның, бұрылды. Розко иығын көтерді. —Мен жай ғана өнер туралы бірдеңе білу керек деп ойладым.
  
  
  Ол кезде менің айтқаным тығыздау үшін жақсы емес еді.
  
  
  Біз Вест-Эндтегі "Аңшылық саятшылық" деп аталатын асханада тамақтандық. Ағаш тақтайшалары бар асхана, желе мен қоянның арқасындағы жыланбалық мәзірі бар. Оған Тарадан қоңырау келіп, эй бізге кел деп айтты. Біз Розконың дос қызына тиесілі "пәтерде" тұрдық, ол қазір жаттығумен айналысады. қаланы аралап кетті. Біз өз еркімізбен көбірек болдық және Джон Стюарттың жүк тасушылар, даяшылар және үй қызметшілері туралы бос сөздерімен аз қиналдық. Сонымен қатар, бұл қаламен өзара әрекеттесудің ең бейбіт тәсілі болды. Оны Розко келген кезде Тараға қарап тұрғанын көрді. Ол изумруд-жасыл кашемирден тігілген, мойын сызығы тар және оба тәрізді тар көйлек киіп, оны ең жақсы жағынан көрсетті және оның серпімді, дөңгелек кеудесін көруге көмектесті. Ол сол күні таңертең дүкенге барып, эго сатып алған болуы керек. Кем дегенде, мен оны ешқашан көрген емеспін, эго бұрын. Мен оны кейде көйлегімен ұмытып кетуім мүмкін, бірақ мен оның тар көйлегін ешқашан ұмытпаймын.
  
  
  Оны Роско таныстырды. Ол өз күлкісімен күлді. Мен бұрын айтқанымдай, Розко эмуға ұнайтын сияқты көрінуі мүмкін, бірақ қазір ол экспрессиясыз қарауға маманданған. По мырза, орташа адам. Бойы, дене бітімі, беті және киімі орташа. Менің бағалауым бойынша, ол шамамен елу жаста еді, мен бұл көрсеткішті оның жасаған барлық істерін қосу арқылы аламын. Бірақ оның қалың шашы бар, ол сұр емес және бояу кезінде пайда болатын агрессивті қара түске ие емес.
  
  
  Сондықтан Тара жымиды. Бірнеше минуттан кейін Роскоға қараған кезде бұл Гари Грант болатын. Ол ұзын бойлы және арық еді, кенет nen-де арнайы костюм киіп, оның таңғажайып аппақ тістері бар екенін көрді. Әй, ол ақтығына таңырқап, Тара соқыр болып көрінді.
  
  
  Ол сәл ұзағырақ отырды да, тамағын жұлып алды да, батыл қимылмен даяшыны шақырып, сусындарға тапсырыс берді. — Айтыңызшы, — деп Розкоға хат жолдады, — қазір сіздің саудаңызды кім бақылап отыр?
  
  
  'Саудамен бе?'
  
  
  'Сыртта. Сіздің сыртқы саудаңыз.
  
  
  — О, бұл сауда деген болжам бар. Чарли Масе жазған. Сен эгоды көрдің бе?'
  
  
  Оның эгосын ешқашан көрген емеспін.
  
  
  "Жақсы, бұл жақсы. Қару-жарақпен де жақсы. Егер бірдеңе болса — және менің ойымша, ештеңе болмайды — ол маған хабарлайды. Онымен бірге Пирсон есімді бала бар. Сондықтан бұл туралы уайымдаудың қажеті жоқ".
  
  
  'Бала?'
  
  
  Розко менің көзіме ашық қарады. — Менің ойымша, сен жиырма жасыңда өте ақылды едің.
  
  
  Ол бұл туралы біраз уақыт ойлады. —Соған қарамастан, ол өзін бағалайтынын сезінер едіегер сен қазір сонда отырсаң, әлдеқайда жақсы.
  
  
  Розко басын шайқады. — Мен қанды итпін, Ники. Күзетші ит емес. Сонымен қатар, ол тым қартайып бара жатыр... "Тым қартайып бара жатыр", — деді қонақ үй, бірақ уақытында есіне түсті, "соңғы кездері оның шталы бір апта бойы дымқыл шөпте жатып күтуге ерініп жүр".
  
  
  "Олардың осыншама ұзақ тұратынына қалай сенімді бола аласыз?"
  
  
  — Өнімдер, мысалы. Олар азық-түлікке тапсырыс берді - мысалы, бір аптаға. Тіпті үй қызметкері де жалданған. Бұл олардың біраз уақытқа жақсы бала болуды жоспарлап отырғанын білдіреді. Мұндай жаңалық ауылға тез таралып жатыр. Маған сеніңіз, мұндай қалаларда біреу екі рет түшкірсе, бұл қазірдің өзінде жаңалыққа айналуда.
  
  
  "Сонымен біз не істейміз?"
  
  
  "Тек күте тұрыңыз ба?"
  
  
  —Күте тұрыңыз және сақ болыңыз", — деді ол екі электронды қорапты. Кішкентай қалталы қара жәшіктер. 'Біреуі сен үшін; біреуі мен үшін.'
  
  
  'Қашықтықта жұмыс істейсіз бе?'
  
  
  'Иә. Ең жақын телефонға барып, тоғыз-үш-алты-төрт-нөл-нөл-нөл нөмірін теріңіз. Қала сыртында алдымен нөлді бірге айналдыру керек. Содан кейін осы тәттіге арналған код түймесін басыңыз, сонда сіз Mace есебінің жазбасын естисіз. Сағат сайын баяндама жасаңыз.
  
  
  "Ал бұл бәрі ме?"
  
  
  —Жоқ", — деді ол. — Тағы бір нәрсе бар -бұл. Сондай-ақ, сіз қоңырау шалып, өз хабарламаңызды таспаға қалдыра аласыз. Сонда Мэйс пен оның эгосын тыңдай аламыз. Долорес мониторды үнемі қадағалап отырады, сондықтан бірдеңе дұрыс болмаса, бізге ескертіледі. Тек қайда кеткеніңді міндетті түрде айт. Долорес AX қосқышы болды.
  
  
  — Ал мына үй — оған Жуковты отырғызуға бола ма?
  
  
  Ол қышқыл жүзді жасап, басын шайқады. 'Екіталай. Немесе олар біраз уақытқа кетуі керек, бірақ олар әлі оның белгілерін көрсеткен жоқ. Біз қандай да бір себептермен жұмысшыны жіберуге тырысуымыз мүмкін. Бірақ егер Vin коды осындай қулыққа түссе, ол әлдеқашан өлген болар еді. Бізде жергілікті телефон желісіне қосылым бар, осылайша біз барлық шығыс хабарларды ұстай аламыз.
  
  
  Маған бұл ұнамады. Мәңгілікке күту керек еді. Бірақ мен өзімді тәуекелге ұшыратып, тәуекелге бара алмадым. Вин Во мені есіме алды. Тек эмуға бетіңізді бір рет көрсетсеңіз, бүкіл операция сәтсіз болар еді.
  
  
  Оның сағатына қарады. Екі минутсыз сағат болды. "Егер сіздің пейджинг жүйеңіз жұмыс істеп тұрса, менің ойымша, мұны істеуге уақытыңыз бар."
  
  
  Розко маған өзінің жарқыраған күлкісін сыйлады. "Неге қазір мұны істемейсің?" досым? Саусақтарыңызда аздап ұстаңыз. Өзіңіз байқап көріңіз.
  
  
  —Мен саған сөзсіз сенемін, Роско", — дедім мен. Ол Тараға күлді. "Мен телефонмен айтып отырмын. Оның маған нақты есеп беретініңізді білемін.
  
  
  Ол бұған қарсы шығуы мүмкін еді, бірақ N-3 әрқашан К-2-ге қарағанда маңызды. Розко телефонға қарай жүрді.
  
  
  Тара күлді.
  
  
  Бұл айналысатын әйелдің тәтті, бірақ қуыс күлкісі еді. флоттың жаңа ғана жүзгенін біледі. —Менің қарным ашты", — деді ол мәзірге қарап. —Сонымен қатар, бұл менің түрім емес", — деп қосты ол басын көтермей.
  
  
  Оның қасы көтерілді. —Мен бізді бір сәтке де ойлаған жоқпын", — дедім мен.
  
  
  Мэйстің бізге хабарлау үшін Баренц теңізінің аумағы болған жоқ. Негізінде бұл бізге демалыс күнін берді. Оны мюзиклге бірнеше билет сатып алды. "Анаңа айт" деп аталатын бір нәрсе, оны тәкаппар New York Times сатушысы "егер сізге осындай нәрсе ұнаса, өте күлкілі" деп сипаттады.
  
  
  Тара қандай да бір сатып алуға дайындалып жатқан және ештеңе істемейтіндіктен аздап қобалжыған. Менің дауысым абсурдтық аздап қорқынышты шығар, өйткені ол кенет үнсіз қалды.
  
  
  —Мен сенің не ойлайтыныңды білемін", — деді ол ақыры. "Сіздің ойыңызша, бұл олардың айналасында құдай ұмытқан туристік тұзақтардың бірі болады және бұл қызбен не істеу керек? Дәлірек айтсақ, ол мұнда тіпті не істеп жүр? Оның қолынан келгеннің бәрі ұрлану және дүкенге бару".
  
  
  Мен жауап берген жоқпын. Ee менің ойымша -- жақын болды.
  
  
  — Менің бұл жерде болуыма себеп бар. Ал оның себебі, зертхананың ih залында қай жерде екенін анықтағаннан кейін, мен оның айналасындағы клондардың кім екенін және олармен не істеу керектігін білетін боламын. Ол маған "Вальдорфтағы" кездесуіміздің бірінші күніндегідей дөрекі емес, еріндерін қысып тұрған адамдар сияқты қарады. Ал бастың артқы жағындағы шаштар сол кездегідей орнынан тұрды. Оның реакциясы таза қорғаныс екенін білді. Ол отырды да, мені ренжіткендей сезінді және бұл туралы көп нәрсе істей алмады. Және ол негізсіз ұстамды болды және бұл туралы оған ештеңе істей алмады.
  
  
  Біз Пиккадилли алаңының бұрышында тұрдық, бір-бірімізге дәрменсіз ашумен қарадық.
  
  
  Ол айтты. — Сонымен қатар, мен оны тағы бір нәрсе жасай аламын.
  
  
  —Және солай", — дедім мен. "Сіз де бірдеңе айтасыз деп отырсыз."Иә.' ол айтты. — Ал мен оны сені өте бақытты ете аламын.
  
  
  Мұндай безендірілмеген шындықпен дауласу қиын. Біз пәтерде сағат бесте кездесуге келістік. Сол күзендерге дейін айналамыздағы әрбір адам өз-өзімен айналысатын болады. Мен Charing Cross Road жолындағы pad-ға бардым. Біраз тұман болды. Дәл тұман емес, қалың суықтың бір түрі. Менің иығымдағы емдік жара ауырып тұрды. Ол бұл ауырсыну шынымен болған кезде адамдар неге басқа досын ренжіткенді ұнататынына таң қалды.
  
  
  
  
  11 тарау
  
  
  
  
  Оның төрттен үшінсіз pad-қа келді. Уақыт сағат үшке таяп қалғанын еске түсіру үшін дәл уақытында. Ағылшындар қашан болса да ішпейді. Неге деген дауыс — кем дегенде, Роск айтқандай — ағылшындарға сенуге болмайды. Мен оған сыраға тапсырыс беріп, газетті парақтадым.
  
  
  Лондондық "Таймс" газетінің оныншы бетінде Америка Құрама Штаттарында аздаған жаңалықтар болды. Сенаторлар Бэйл мен Крофттың "Карла" дауылының салдарын тексеру кезінде тікұшақ апатының құрбаны болғаны анықталды. Кем дегенде, олар солай ойлады. Тікұшақпен және ұшқыш із-түзсіз жоғалып кетті, ал Дора дауылына байланысты тергеу кейінге қалдырылды.
  
  
  Осылайша ih алтыға айналды. Мортон, Сейбрук, Линдейл, Крэнстон және қазір Нил мен Крофт. Вашингтонның акробатикасы оны елестете алар еді. Қастандық пен қастандық туралы жеке әңгіме. Үкіметтің жігерлендіретін мәлімдемелері. Осы уақытта Хоуктың кабинетінде өте құпия келіссөздер жүріп жатты. Жалпы дүрбелең тудырмай, қауіпсіздік шараларын қалай қолдана аламыз?
  
  
  Мен, егер Хоук мұны істесе, клондар туралы істі қалай шешеді деп ойладым. Осы уақытқа дейін күзенде теорияның нақты дәлелі болған жоқ. Ал егер ол қашықтан болса да біздің теориямызды қабылдауға бейім болса, онымен біраз уақыт кездеспес еді. Сөзсіз, клондар елде бұрыннан бар еді. Бірақ, айналаңызда бір адамның неше данасы бар екенін білмесеңіз, ih қалай іздеу жариялауға болады?
  
  
  Бірақ, әрине, бұл Хоуктың мәселесі болды. Әзірге менің өз проблемам болды. Менің міндетім осы АТС-тардың біз қай жерде орналасқанына қарамастан, олардың орнын табу болды. Түпнұсқаны өлтіру және көшірмелерін жою. Сондай—ақ, қаншасы — егер ih бірнеше адам қалса - кісі өлтіру туралы бұйрықпен бостандықта жүргенін анықтауға тырысыңыз. Егер ол мұны істеп, оқиғаны айту үшін жеткілікті ұзақ өмір сүрсе, Вашингтон толыққанды бүктеуді бастауы мүмкін еді. Кем дегенде, егер мен оны жеткілікті ұзақ өмір сүрсем.
  
  
  Барлығы шеңбер бойымен қозғалды, содан кейін маған қайта оралды. Вашингтон менің алғашқы қадамымды күтті. Ал оны Чен-Лидің алғашқы қадамы күтіп тұрды. Содан кейін сіз мүлдем ойламауыңыз керек сәт келеді: егер бұл Чен-ли мүлдем қозғалмаса ше? Егер ол жай ғана жасырынып отырса және сенаторлар азайып бара жатса ше?
  
  
  Қоңырау соғыла бастады. Бардың артындағы қыз маған жабылу уақыты екенін айтты. Мен оны төлеп, кетіп қалдым.
  
  
  Кейде сіз біз қандай да бір алып шахмат ойынының бір бөлігі емеспіз бе деп ойлайсыз. Үлкен қол келіп, сені мүлде болмайтын жерге қоямын деп мақтанады болуы қонақ үйлер. Бұл өте кездейсоқ қозғалыс сияқты. бірақ соңында бұл бүкіл партияның соңғы қадамы болғаны белгілі болды.
  
  
  Мен қысқа серуендеуге шықтым. Мақсатсыз, менің ойымша. Бонд бойынша-өшірілді. Жақсы уақытта ол дүкендердің тар, ұзын галереясы Берлингтон Аркадында болды. Ол, басқалар сияқты, жыл сайын галереяның жалаушамен безендірілген төбесіне мойнын созып отырды. Ол жейделері мен фотоаппараттары бар дүкен терезелеріне, қытай мүсіншелері бар витриналарға қарады.
  
  
  Вирджиния штатында бір ер адам әйелін суретке түсіріп алған кезде мен айналма жолмен жүрдім.
  
  
  Содан кейін ол кездейсоқтыққа тап болды.
  
  
  Менің бірінші реакциям ол мені көрмеуі үшін басқа жаққа қарау болды; жыл сайын дүкен терезесінің айнасында оның бетіне. Бірақ содан кейін ол, сайып келгенде, мені танымайтынын түсінді. Оны эго жүзі өзінің жүзі сияқты жақсы білетін. Бұған дейін ол онымен екі рет кездескен. Бірде оны эго өлтіріп қойған. Бірақ бұл денеде емес. Чен-ли бір жерде ауылдық жерде болды. Хунг Луо тозақта болды, мен қазір Лао Цзэн сауда жасап жатыр деп ойламадым. Бұл тұлға басқаға тиесілі еді. Сол кең, қатал тұлға. Дәл сол жалпақ, жағымсыз өрнек. Дәл сол мінсіз орналасқан сүйел.
  
  
  Тағы бір филиал.
  
  
  Мен оның соңынан кездейсоқ, сабырлы жүріспен бардым. Пиккадиллидегі метро, тағы да Рассел алаңында.
  
  
  Оның өкшесіне соншалықты жақын жүру қауіпті болды. Бірақ сіз қабылдауға тиіс кейбір тәуекелдер бар. Оның үстіне, ол қиындықты күтпеген адам ретінде шелл. Ол қуғыншыларға қараған да жоқ, артына бұрылған да жоқ. Қорытынды: бірнеше таңдау. Немесе ол эгоның қудаланып жатқанын білмеді ; немесе ол мені тұзаққа түсіріп жатқанын білді.
  
  
  Филиал үйге, қызыл кірпіштің айналасына жоғалып кеткенше, оның артынан тағы бірнеше блок жүрді. Есіктің нөмірі 43 болды, ал қоладан жасалған тақтайшада маңызды емес мәліметтер қосылды: "Featherstone Society", тиісті емес жазбамен: "1917 жылы құрылған". Тігінші, бұл Featherstone қоғамы қандай болды? Келесі істеуім керек нәрсе - бәрін анықтау болды.
  
  
  Көше бойында макробиотикалық мейрамхана болды. Кенет менің пайдалы тағамға деген тәбетім ашылды.
  
  
  Оны көшеге қарайтын үстел басып алды; даяшы, мұндай жағдайда ойлағандай дені сау емес сияқты, бірнеше үгіндісін сыпырып алып, маған мәзірді ұсынды. Менде таңдау болды: күнбағыс майы шербеті (тұқымы бар шайқалған йогурт) немесе өлімге әкелетін қоспалардың тізімі. Шпинат шырыны, қырыққабат суфлесі. Ол органикалық лимонад қосылған графиняға орналасты, олар эго қандай органның айналасында пісіре алғанын білу.
  
  
  Таяғы бар жұп жесірлер Featherstone қоғамдары арқылы азапты сапарға шықты.
  
  
  Футболка мен джинсы киген шырынды жасөспірім қасымдағы үстелді алып, "күнбағысқа" тапсырыс берді. Ол маған кішкентай қыздар қарап тұрғандай қарады.
  
  
  Пакеттері көп әйел кіріп келді. Нахтың басында тым қызыл қалпақ және көрнекті әжімдер дерлік болды. Алғашында ол өзін-өзі сөйлесіп жатыр деп ойлады. Бірақ мен қателескен едім. Ол сөмкесімен сөйлесіп тұрды. "Жарайды, — деді ол, — және сабыр сақтаңыз.
  
  
  Ол бұл туралы мүлдем дұрыс айтты. Аузы тым үлкен сауда сөмкесі өте тітіркендіргіш болуы мүмкін.
  
  
  Ол менің қасымдағы үстелге отырды да, үлпілдек қоңыр шапанын шешіп алды. Әй, сексенге таяп қалды, бірақ ол әлі де жастық шағына сай киініп жүрді. Ол жасөспірім қыз болатын. Інжу алқалар мен жұпар иіссулар.
  
  
  —Отыр", — деді ол сөмкеге. Ол бұрылып, маған кешірім сұрап күлімсіреді. "Мен эголарды мейрамханаларға неге кіргізбейтінін түсінбеймін. Олар бұл ұқыптылыққа немесе басқа нәрсеге байланысты дейді. Бірақ ол өте ұқыпты. Ол сөмкесіне қарады. — Солай емес пе, жаным?
  
  
  Сжав алты фунттық Йоркшир терьері болды. Роджер деген атпен де белгілі. Кездейсоқ, мен бұл кішкентай иттердің барлығын мүлдем ұнатпаймын және оның айналасында менің бетіме бірдеңе жазылған болуы керек. — Сен иттерден қорықпайсың деп үміттенемін.
  
  
  Эй оған иттерден қорықпайтынымды айтты.
  
  
  О, жақсы.' Ол күлімсіреп, менің қолымнан сипады. — Себебі Роджер мен Мучи ренжімейді.
  
  
  Эго-ның өсуін ескере отырып, шыбын эмуға зиян тигізе ме деп дауыстап ойлады. Ол пирсингтік күлкі шығарды, және флиртпен жалауға отырды.
  
  
  Оның есімі Мисс Мэйбел болатын. Ол осы блокта елу жылдан астам уақыт тұрды. ол қарапайым түрде өте сәнді деп атаған үй. - Ал, солай айтайық... сыйлық, айталық... басқа. Мисс Мэйбел қонақ маған хабарлауға, бұл нах шын мәнінде секс. Мисс Мэйбелге бұл мені таң қалдырмағанын түсіндірді.
  
  
  Бұл маған бірнеше ұпай жинады және әңгіме белгілі бір бағытты алды. оның эй, мен қазір Featherstone қоғамында болып жатқан досымды күтіп отырғанымды айтты.
  
  
  —Ммм", — деді ол. — Ал сен ол жаққа барғың келмеді. Сіз бұл нәрселерге сенбейсіз бе? †
  
  
  Эй оған бұл туралы көп білмейтінімді айтты.
  
  
  —Елестер туралы ешкім білмейді, Стюарт мырза. Біз олардың бар екенін мойындауымыз керек".
  
  
  Дауыс солай. Featherstone қоғамы өлгендермен сөйлесуге мүмкіндік береді.
  
  
  Ол бұл филиал сенаторлардан жауап алып жатыр ма деп ойлады.
  
  
  Одан ол жерде болған-болмағанын сұрады да, күрсінді.
  
  
  "Ха. Жоқ, бұл екіталай. Джон Физерстоун 1920 жылы мені қарғады. Қарғыс , елестетіп көріңізші. Мен төбелесші екенімді айттым, жұмсақтықпен айтамын. О, бұл әдепті жақсы көретін, нағыз фанат еді. Ол гауһар сақиналар топтамасымен жарқыраған сұқ саусағымен басын қақты. Өткен жанжал туралы естеліктер.
  
  
  "Егер сіз менен сұрасаңыз, — деді ол ақырын құлағыма, — бұл үйде жоқ, бізде айтуға тұрарлық бір мәйіт бар. Өлі немесе тірі, бұл үйге кіру үшін періште болу керек. Ал періштелер, қымбаттым, өте жалықтырады. Ол сіз бұзық көзді қысу деп атауға болатын нәрсені бейнеледі.
  
  
  Даяшы эй, дәрумендерге бай сода әкелді. Ол бір жұтым жұтып, жиіркенішпен қарады. Бұл сусын сіз үшін өте пайдалы.
  
  
  Мен тағы не дедім? Иә, жақсы, ол қайтыс болғанда, қызы бақылауды өз қолына алды. Мен оғаштықтар туралы айтып отырмын... Элис Физерстоун, тәтті ханым, Мисс Мэйбел жақтырмай ернін қысты. "Пәк қызды тым ұзақ ойнау ешқашан жақсы нәрсе емес".
  
  
  Мисс Мэйбелдің психосексуалдық теориялары оны елемеді. — Бұл бос сөзбен не айтқың келеді?
  
  
  Ал, бос сөз. "Ах, Тове" немесе "Вауве". мұндай нәрсе. Мен оны нақты білмеймін. Егер сен менен сұрасаң, жаным, ол бала кезінен қытай тағамына байланысты. Олар ең қорқынышты нәрселерді жейді, білесіз бе. Менің ойымша, бұл оның миына әсер етті.
  
  
  Ол сіздердің барлығын тыңдауыңыз керек екенін білу үшін жылдар бойы жеткілікті адамдардан көп нәрсені біледі. Ih-дің сүйікті ұшатын табақтар теориясынан бастап, ih-дің ең жақсы гольф ойынын кезең-кезеңімен қайталауға дейін. Барлығы тыңдалғысы келеді. Ал егер сіз басқа ешкім тыңдағысы келмейтін нәрселерді тыңдауға дайын болсаңыз, олардың сізге ешкім айтпайтын нәрселерді айтуына барлық мүмкіндік бар. Сондықтан бүкіл әлемдегі үкі, егер ол көшеде жүрмесе, оның сөзін бөлмес еді. Онда көргендерім бас жүлдені жеңіп алуым мүмкін екенін айтты.
  
  
  Оның, кешірім сұрады да, телефонға қарай жүрді. Оны эго ерлер дәретханасынан тауып алып, нөмірін теріп жатыр. Мэйсте ағымдағы тоқсанда болған жоқ.
  
  
  Мен оны таспаға жазып аламын.
  
  
  Филиал жаңа ғана 43 нөмірі арқылы шықты. Хатты жіберу үшін бұрышқа бардым. Дауыс беру тек бұл жерде оның соңынан ерген филиал емес еді. Егер ол соңғы жарты сағатта киімін ауыстырмаса және ақсап қалмаса. Әрине, бұл мүмкін болды. Бірақ ол оған сенбеді. Менің филиалым бетперде киюге алаңдамау үшін тым сенімді болып көрінді. Ал егер бұл басқа біреу болса, ол одан да көп нәрсеге тап болар еді. Бұл клондау станциялары.
  
  
  Онсыз он төрт болды. Оған Роско үшін хабарлама қалдырды. Оған эмуға осында келуді және келесі клонды ұстануды айтты. Әзірше мен оны осында отырып бақылап отырамын. Басқа біреу кіріп келе жатқанын көремін.
  
  
  Мисс Мэйбел Роджермен тағы сөйлесті. Мен оның келесі ревматизмін тамақтың химиялық құрамы туралы дәріссіз ала аламын ба деп ойладым. Мен оны тәуекел.. "Неліктен Элис Физерстоун қытайлық Эдпен бірге өсті?"
  
  
  Мисс Мэйбел мұны ақымақ штопор деп ойлаған сияқты. Ал, қымбаттым. Қытайлықтар тағы немен қоректенеді?
  
  
  Бір секунд күтіңіз. — Сіз Featherstones қытайлықтар деп айтасыз ба?
  
  
  —Ал,— ол маған қолын нұсқады. 'Онша емес. Бірақ тағы да, олай емес.
  
  
  Қысқасы, кәрі Джон шайды экспорттаушы еді. Ол көп жылдар бойы Қытайда тұрды. Бірақ 1912 жылғы төңкеріспен батыстықтарға енді оларды қарсы алмайтыны белгілі болды. Эго ісі тәркіленді. Эго әйелін өлтірді. Ал Джон Лондонға кішкентай қызымен бірге оралды.
  
  
  Және мистикаға бейімділікпен.
  
  
  Ол әйелімен күнделікті сөйлесетінін айтты. Ал эму көптеген ескі ақсүйектерді оның "өлілермен байланыста" болуы мүмкін екеніне сендіре алды. Олар эмуға көмектесті және Featherstone қоғамын құрды. Бұл іс жүзінде Мисс Мэйбельдің бұл туралы білетінінің бәрі болды. Бұдан басқа, Джон мен эго қызы Алиса гермиттер ретінде өмір сүрді. Тек анда-санда сыртқа шығып, жүрегі таза емес адамдарға қарғыс айту үшін.
  
  
  Ол әңгімесін уақытында аяқтады. Бір секундқа да өтпей жатып, ол сөмкесіне қарады. "Роджер!" ол оны тістеп алды. 'Жаман ит.'
  
  
  Ол кешірім сұрап, кетіп қалды.
  
  
  Розко пайда болған кезде сағат 4:30 болды. Ол залдың арғы жағындағы үстелді алып, миммодан өтіп бара жатып, менің тіземе "Аллеяда артқы есік бар" деген жазба тастады.
  
  
  Жаңбыр мейрамхана арқылы шыға салысымен жауа бастады. Ол кіреберістің жамылғысының астына тоқтап, көше бойындағы терезеге қарады. Жасы алпыстан асқан, қара жібек көйлек киген әйел терезе төсенішінде тізесіне отырып, сыртқа қарады.
  
  
  Жаңбыр арқылы оның дауысын естідім. — Иә, арқан. ол айтты. "Ах арқан. Уф, сен.'
  
  
  
  
  12 тарау
  
  
  
  
  Бұл блок бойымен созылып жатқан тар, тас төселген аллея болатын. Не-ол сәл кеңірек жерде, бұрын қандай да бір ат қораға немесе кішкентайға арналған кіреберістер болған жерде құлату. Ол ұзындығы он екі метрге жуық туннельмен аяқталды. Сосын бүйір көше жүрді.
  
  
  43 нөмірі төрт қабатты зәулім үй болатын. Өрт баспалдақтары болған жоқ, бірақ артқы есік болды.
  
  
  Есік ашылды.
  
  
  Ал менің бірінші филиалым сонда тұрды. Ол да мені көріп, маған қысқаша сұраулы көзқараспен қарады. "Мен сені бұрын көрген емеспін" деген көзқарас.
  
  
  Күмәндансаңыз, импровизация жасауыңыз керек. Оның жанына барып күлді. Кешіріңіз, бірақ мен Марсденнің үйін іздеп жүрмін. Оны қалтасынан Розконың жазбасын суырып алып, оны зерттеп жатқандай кейіп танытты. Бұл жерде мен қырық төрт нөмірлі үйде болуым керек делінген, бірақ, — деп иығымды көтердім, — қырық төрттік мүлде жоқ.
  
  
  Ол маған көзін қадады. 'Мен білмеймін. Бірақ, ең болмағанда, сен аллеядан эго таба алмайсың". Бұл оның клонмен бірінші рет сөйлесуі еді. Оның, басқалардың айтқанын естідім, бірақ менімен емес. Енді бұл менің ойыма келді. Олардың барлығы ешбір акцентсіз мінсіз ағылшын тілінде сөйледі. Ағылшын тілінің американдық екпіні. Олар мұқият оқытылды.
  
  
  "Тыңда, — дедім мен, — мүмкін ол сенің телефоныңды пайдаланатын шығар. Менде Марсден нөмірі бар..." Мен Роск жазбасымен тағы да араластым.
  
  
  Ол басын шайқады. "Ол ақаулы."
  
  
  — О, — дедім мен. "Ал, рахмет саған".
  
  
  Менің аллеядан шығудан басқа амалым қалмады. Жаңбыр енді күштірек жауды. Ол тротуарға соғылып, тар өткелде қатты жаңғырықты. Бұл жер сұмдық еді. Аллея қараңғы. Жаңбыр қараңғы. Кенеттен жауған жаңбырдың салдарынан тайғақ. Жағасы оны көтерді.
  
  
  Бұл мен көрген немесе естіген нәрсе емес еді. Бұл жай ғана инстинкт болды.
  
  
  Оның темекісін тұтату үшін тоқтады. Ол менен бір қадам жерде Ривненскаяға тоқтады.
  
  
  Ол бұрылған жоқ. Ол стилеттің алақанына сырғып кетуіне жол беріп, өз жолын жалғастырды. Ол тағы да Тараның сөзін естіді: "Бірінші дәрежелі өлтірушінің филиалы, — деді ол, — мен бірінші дәрежелі өлтіруші болуым керек".
  
  
  Жарайды. Сондықтан мені аңдыды. Өз қадамдарының жаңғырығы мен жаңбырдың барабан соғуы арасында оны тағы бір дыбыс ажырата алды.
  
  
  Туннель менің алдымда болды. Оның, туннельге кірді. Ол жерде қараңғы болды. Оны қабырғаның көлеңкесіне басып, артқа, аллеяға қарады.
  
  
  Ондай ештеңе жоқ.
  
  
  Және де... мен мұны елестеткен жоқпын. Менің мойнымдағы шаштың орнынан тұруының себебі бар.
  
  
  Естілген жалғыз дыбыс жаңбырдың дауысы болды. Үнсіз тарсылдаған көздер жоқ жерден ұшып кетті. Ол тас қабырғаға соғылды. Ол кішірейіп, қылышын Вильгельминаға ауыстырды. Сол жағдайда. Мен эгоды өлтіруім керек деп үміттенген жоқпын. Оның қонақ үйі одан бірнеше жауаптарды нокаутқа жіберді. Істің осы кезеңінде тағы бір өлі филиал тағы бір тығырыққа тіреледі.
  
  
  Ол көлеңкеге жорғалап, пальтосын шешіп алды. Мен оны стырсыған тасқа іліп қойдым. Тарсылдаған көздер миммо мені ысқырып жіберді де, пальтомды сипады... Оның асқазанында туннельдің айналасында, оқтар келген жаққа қарай жылжи бастады.
  
  
  Өйткені, ол жіберіп алуға дағдыланбаған. Ол өзінің құрбанынан өліп бара жатқан дыбысты күтті - "фух" немесе "аргх". Үнсіздік эмудың жүйкесіне әсер етті, егер олар бар болса. Ол туннельдің кіреберісіне жеткен бойда баспаналар арқылы шығып кеткен. Оны төмен қарай атып жіберді де, тапаншамен эмудың қолына тиді. Қолына емес, жерге тиген мылтыққа Ол өз эгосын көтеру үшін бұрылды. Оны орнынан атып тұрып шабуылдады. Ол қару-жарағына қолын созған сәтте эго оны одан алыстатып жіберді. Оған қарсы күресу қиын болды. Ол жақсы болды. Ол оны білетін әрбір қулығын білетін. Оның қолында пышақ болған. Дәл солай, ол сонда болды және менің долларыма ашық түрде бағытталды. Оны эго білегінен ұстап, қозғалысты тоқтата алды. Бірақ көпке емес. Ол әр тайпаны өсірді, мені қатты ренжіткен жерде ұрып жібере жаздады. Оның, бұрылып, сәл алға еңкейіп, ол мені өмірде ұрды.
  
  
  Соққы мені құлатып жіберді, пышақ маған тиіп кете жаздады. Оның орнынан тұрды. Менің басымның үстіңгі жағы тістердің қатты сықырлауымен иегіме эго соқты. Бұл ниеттің эгосын бұзды. Каратэді эгоға пышақпен ұрып, эгоды нокаутқа жібергенде, қару тастардың арасына, ұшы төмен қаратып ашық тұрды. Ол эго білегінен ұстап тұра берді және эго арқасына аударылды. Ол дзюдо техникасы арқылы өз күшінен құтылуға тырысты, бірақ ол қазірдің өзінде эго қозғалысына дайындалды. Ол тайып кетіп, дымқыл тастардың үстіне құлады. Оның сүйектерінің құрғақ сықырлағанын естідім. Ол таңдана жоғары қарап жатып жатты. Эго аяқтары қысылған, ол әлі есін жиған және ауырсынуды сезбеген. Шок бұл сезімдердің барлығы жай ғана өсті. Мүмкін оның аяғы біржола ажыратылған шығар. —Жарайды", — дедім мен. 'Мен оны сенің кім екеніңді білемін. Мен оның кейбір мәліметтерін сізден естігім келеді. Онда сіз қаншасыз?
  
  
  Ол көзін жұмып, тәкаппар жымиды.
  
  
  "Көп". -"Бізді тоқтату үшін тым көп".
  
  
  Сіздің базаңыз қайда?
  
  
  Тағы да сол күлкі. 'Әрі қарай. Сіз бізді ешқашан таба алмайтын жерде.
  
  
  Олар оған тапанша жасады. 'Жарайды. Біз нөлден бастаймыз. Маған "көп" және "әрі қарай" сияқты жауаптар қажет емес. Мен оның жауаптарын алғым келеді, мысалы, қанша және қайда. Сондықтан алға.
  
  
  Эго жүзі сабырлы болды.
  
  
  — Әйтпесе мені атып тастайсың ба?
  
  
  Ол басын шайқады. "Өлім мен өмірдің айырмашылығы жоқ. Сіздер батыстықтар түсінбейсіздер. Оның қолынан келмеді. Демек, ол қазірдің өзінде қайтыс болды.
  
  
  Ең соңғы қауіп осындай ревматизмге ұшыраған кезде сізде аздаған қауіптер қалады. Бұл тығырыққа тірелді. Ол да сәтсіздікке ұшырады. Бірақ содан кейін, егер мен қонақүйді ала алмасам, мен әрқашан оны білемін деп ойлағанымды растауға тырыса аламын.
  
  
  —Бірақ басқалар табысқа жетеді деп ойлайсың. Сіз жүз сенаторды түгелдей өлтіруге не қабілеттісіз?
  
  
  Бізге барлығын өлтірудің қажеті жоқ. Ih барлығын өлімге дейін қорқыту үшін жеткілікті. Сіздің үкіметіңіздегі патшалықтарды шақыру үшін. Сіздің... Конгресс, сіз эго деп атайсыз. Сонда біз сіздің президентіңізбен байланысамыз және бәрі біз қалағандай болады".
  
  
  Енді менсінбеу кезегі келді. — Сен бірдеңені ұмытып кеткен сияқтысың. Бұл президенттің оққағарлары мен қауіпсіздігі қатаң жүйесі бар".
  
  
  Ол басын шайқады. — Сен бірдеңені ұмытып кеткен сияқтысың. Мұндай қауіпсіздік жүйесі бұрын айналып өткен. Сонымен қатар, біз эгоды өлтіргіміз келмейді. Біз тек эго миды басқаруға ниеттіміз.
  
  
  Сондықтан Александр ih бас жоспар. Конгрессті салдандырып, президентті өзінің қуыршағына айналдыру. Конгресстегі хаос жағдайында белсенді қызмет шексіз билікке ие болады. Ал КАН бұл мәселені толық бақылауға алатын болады. Бұл көрінгендей мүмкін емес еді. Оққағарлар тек оқтан қорғалған. Және сананы өзгертетін дәрілерге толы омлетіңізге қарсы болмаңыз. Немесе аспирин болып табылмайтын аспиринге қарсы. Бұл оларға қажет нәрсенің бәрі болды. Распутиннің билік басында патша болған деседі. Бірақ бүгінде бұл үшін Распутин болудың да қажеті жоқ. Сізге тек есірткіге тәуелді жігіт болу керек. Орта ғасырлардағы патшалардың өздерінің дәм татушылары болған. Адамдар уланбағанына көз жеткізу үшін білім мен сусындарды қолданып көреді. Бұл жұмыс болды. Бірақ бұл қазір жоқ. Сондықтан, өздерінің тамаша педагогикалық қабілеттерімен билеушілерді тарту қорғансыз. КАННЫҢ жоспары ақылсыз болды. Бірақ бұл соншалықты ақылсыз емес еді.
  
  
  Филиал есінен танып қалды. Немесе солай көрінді. Маған істеуге аз қалды. Қалай болғанда да, мен басқа ешқандай ақпарат алған жоқпын. Бірақ бір нәрсе анық болды: ол өлуі керек еді. Немесе осы КАН тобының бәрі біз үшін келеді.
  
  
  Оның қозғалмайтын денесіне қарады. Оның, мен бір минут ойландым. Оның, мен оның өлуінің ең жақсы жолы қандай деп ойладым. Оның, кетіп қалды. Ол туннельге қайта кіріп, пальтосын және құлап қалған стилеттосын алды. Сол жерден оны көше бойымен жалғастырды.
  
  
  Менің естігенімнің бәрі әлсіз дыбыс болды. Әрине, ол ес-түссіз жатқан жоқ. Ол бұрылып, мылтықты көтерді.
  
  
  Және оның көзіне оқ атты.
  
  
  Бірінші дәрежелі кісі өлтіру.
  
  
  
  
  13 тарау
  
  
  
  
  Лирикалық театрдағы "Анаңа айт" қойылымы, уәде етілгендей, "егер сізге осындай нәрсе ұнаса, өте күлкілі" болды. Ең жаманы, мен эгоға қарамайтын шығармын. Жалғыз қызық нәрсе - спортпен айналысатын қыз киімінен шығып кетті. Дженис Венера жазған. Оны Дженис Вуд деп атаған күннен бастап есіне алды.
  
  
  Дженис Венера аққұба құдай болған және біздің атымыз қандай болса да, әдемі фигурасы бар еді. Ол бес жыл бұрын Ривьераның ыстық серігі болған шығар. Біз достарымызбен ажырастық. Менің бизнесімді және оның болашағын мейірімді және ауқатты граф Хоппуп құтқарды. Ол маған алмазовтың контрабандашылары туралы біраз мәлімет берді, ал Дженис маған алмазовтың үйіндісін берді. Оны соңғы рет Ниццада ih көргенде, олар үйленбекші болды.
  
  
  қазіргідей көрінгендей, жағдай сәл басқаша болуы мүмкін еді. Үзіліс кезінде оған қоңырау келіп, Мэйстен жазылған хабарламаны алды. Эму шпиглассқа жинай алған нәрсенің айналасында жақсы ботқаның бөлінуі сұлы үлпектерінен тұрды.
  
  
  Бұл олардың қазір қолдарында барының бәрі.
  
  
  Розко үш биржаны санағанын жариялады. Один Элле "Аддисон" қонақүйінде; біреуі әлі де Featherstone-да болды, ал үшіншісі сол кезде Олд Викте сэр Лоренс Оливьенің Гамлеттің рөлін тамашалаған. Егер сіз осындай нәрселермен айналыссаңыз, оған "Анаңа айт" деген хабарлама қалдыру өте қызық болды.
  
  
  Ол екінші актінің басталуын бастау үшін дер кезінде оралды. Сергей әлдеқашан сөніп қалды, ал Тара менің орныма қолын бұлғауға мәжбүр болды. Оркестр екінші рет өнер көрсетті.
  
  
  'Жаңалықтар?' — деп сыбырлап сұрады ол.
  
  
  'Иә. Үшеуі бар.'
  
  
  "Ал, үшеу? Әлде тағы үшеуі ме?
  
  
  'Иә.'
  
  
  Ол үнсіз қалды. — Демек, барлығы жеті.
  
  
  'Иә.' Ол оған басын изеді. 'Осы уақытқа дейін күзен.'
  
  
  Оркестр Дженис айтқан әнді ойнады. "Мына қыз, — деді Тара, — сен оны білдің бе, әлде бұл бір көргеннен махаббаттың белгілері ме еді?"
  
  
  Менде мұндай белгілер бар екенін білмедім. —Мен оны бұрыннан білетінмін", — дедім мен. 'Бірнеше жыл бұрын. Аяулы қыз. Басқа ештеңе жоқ.'
  
  
  Тара қасын көтерді. "Ал, ол енді ондай қызға ұқсамайды".
  
  
  Ол бұл туралы дұрыс айтқан шығар. Дженистің өлшемдері қазір 90-60-90 болды.
  
  
  —Біз жай ғана дос едік", — дедім мен. "Адал сөз".
  
  
  Тара маған қарады. — Анаңа айт.
  
  
  Содан кейін шоу біз сахна артына шықтық. Дженис ыстық болды. Тара салқын болды. Джанис бізді өзінің жаңа махаббаты Миккимен таныстырды. Ыдыс еріді. Төртеуміз сыра ішу үшін бір жерге бардық.
  
  
  Тара үйге таксиде айтты: "Дұрыс айтасың, ол тәтті қыз. Және ол кенеттен қосты: "Басқа ештеңе жоқ".
  
  
  Сіз жоқ кезде біреу сіздің есігіңізді ашқанын білудің бірнеше әдісі бар.
  
  
  Өкінішке орай, бұл әдептерді бәрі біледі.
  
  
  Әсіресе, сіз жоқта сізге есік ашуға тырысатын адамдарға.
  
  
  Қаңтар Флемингке рахмет, бұл көп шашты тұзақтар кеңінен танымал болды. Және кез келген тәжірибелі агент мұны қалай жасау керектігін біледі. Ал басқа тыңшылық хикаяларының авторлары басқа да жақсы трюктерді әшкереледі. Құпия агенттің айласы - эго тактикасы құпия болып қала береді. Бүгінгі күні қағаз мұқабалы кітаптардың бағасына келетін болсақ, әрбір бала құйылған Картер болып табылады.
  
  
  Ал, Картер одан да айлакер.
  
  
  Ал егер сіз кейде мен осы бірнеше гильденге беру арқылы жақсы нәрсені бүлдіремін деп ойласаңыз, қайтадан ойланыңыз. Бұл менің жемімді біреу жұтып қойғаны. Біз пәтерге қайтып келгенде, ол жерде біреу бар екенін түсінді. Немесе әлі де болды. Оның жест Тараны тағы да шығып, менің сигналымды күтуге шақырды. Оны тапанша ұстап алып, құлыптың кілтімен өз құлпын ашты. Дыбыстық шырылдаған салпыншақтың какофониясының орнына жұмсақ шерту. Іші қараңғы болды. Және тыныш болды. Біреудің ол жерде болмауға тырысуынан туындаған өте қатты тыныштық. Оның қатты қолы Вильгельминаны қолына қысып, пәтерде абайлап жүре бастады. Бөлме-бөлме. Тәртіпсіз қонақ бөлме, асхана және ең соңында қонақ бөлме арқылы Розконың досы кетер алдында мысығын алып кетпесе екен деп тіледі, өйткені бұл мысық менің өкшеме жабысып қалды.
  
  
  Жарайды. Сонымен, біздің қонақ жатын бөлмесінде күтті немесе а-да жасырынды жан. Немесе эго әлдеқашан жоғалып кеткен.
  
  
  Оның жатын бөлмесіне тоқтады. Онда біреу болды. Оның тыныс алғанын естідім. Менің келесі қадамым үйлестіру шедеврі болды. Бір қимылмен оның есігі ашылып, әулие оны қосып, көздеді.
  
  
  Ол төсектен нан сияқты секірді тостер. Ием, Ник. Қайырлы таң айту сенің шеберлігің бе?
  
  
  Оның мылтығы төмен түсіп, басын шайқады. — Жоқ, Роско. Бірақ бұл оқпен сәлемдесудің өте жақсы тәсілі, қаншық. Мен сені өлтіре алатынымды білесің бе?
  
  
  Ол шашын артқа қайырып, есінеді. Сосын маған қарап тұрып иегімді тырнап алдым. "Сіздер, американдықтар, бәріңіз осындайсыздар", — деді ол. Тыңда. Бұл менің дос қызымның тұратын жері, солай емес пе? Сондықтан мен сенімен сөйлескім келмейді. Сондықтан менде кілт бар. Сөйтіп, ол ішке кірді. Сонда сенің келетініңді мен қайдан білдім?
  
  
  Роско жазған... — оның ұялы телефоны кереуеттің шетінде, — ...сіздің осы жұмыс әдістеріңізге келетін болсақ... †
  
  
  Ол қолын көтерді. "Уағыз айтпа. Лақап ат. Өтінемін.' Ол темекі тұтатып жіберді, мен жалынның сәл дірілдеп тұрғанын көрдім. — Ыдыс қайда?
  
  
  Ол терезеге барып, эй белгісін берді.
  
  
  Уағыздар жоқ, Роско. Сөз.'
  
  
  Ол күрсінді. 'Сөз?'
  
  
  Ә.
  
  
  "От".
  
  
  Дауыс беру - бұл сөз.
  
  
  Оның тапаншасы темекісін бөксесіне тигізді. — Бұл менің жұмысым, Роско, мен оның қайғысына ортақпын. Сен көлеңкесің. Мен оны атып тастаймын. Бұл айналамда мені атуды жоспарлап жүргендер көп дегенді білдіреді. Сосын, егер мен оның күзетінде болмасам, олар табысқа жетеді.
  
  
  Pif-паф және ол қайтыс болды. Түсіндіңіз бе?
  
  
  Ол басын изеп күлді. —Дұрыс емес", — дедім мен. 'Бұл күлкілі емес. Бұл өте маңызды. Менің ойымша, сен данышпансың, Роско, бірақ менің ойымша, сен өзіңе тым сенімді болып бара жатқан сияқтысың. Аудармада бұл сіздің немқұрайлы болуыңыз деп аталады. Және бұл өлудің өте жақсы тәсілі.
  
  
  Түсінікті ме? Ол басын изеді. Және күлген жоқ.
  
  
  Оны тоқтатуға тура келді. Бірақ, барлық уағызшылар сияқты, оның мінберінің артында тым ұзақ тұрды және оған бір ғана моральдық соққы болды, ол одан айыға алмады.
  
  
  Розко иығын көтерді. —Жарайды", — деді ол. Ал, мен оның бәрін бұрыннан естігенмін. Бірақ бүгін кешке... сен бір стақан суға дауыл бастадың. †
  
  
  Тара есік алдында отырды. "Демек, сен шай ішесің.
  
  
  Ол күлді. Бір-екі қасық па?
  
  
  Розко ревматизмге күлді. — Бұл сенің басқаңның шақыруын жіберіп алды.
  
  
  'Қайсысы?'
  
  
  "Әскери дайындық фильмдерін жасау".
  
  
  Тара шай қайнатып берді.
  
  
  Росконың келуіне Featherstone қоғамы себеп болды және ол қонақ үй онымен не істеу керектігін білу. Ертең тағы да бақылау керек пе, әлде қалай? Иә, — дедім мен. "Бақылауды жалғастырыңыз. Біз бұл клондардың қашан күшіне енетінін білуіміз керек. Тым аз болып жатыр; Бұл маған ұнамайды. Әзірше, толығырақ қарастырайық. Ішінде не болып жатқанын біле аламыз ба, көрейік. 'Мм. Мен оны әлі білмеймін, Ник. Мен бұған күмәнданамын.
  
  
  'Сонымен?'
  
  
  — Сонда сен не істейсің?
  
  
  "Менің қымбатты марқұм Миртл тәтеммен кездесу үшін Featherstone қоғамына бару.
  
  
  "Сен жай ғана кіргің келе ме?" Дәл солай.'
  
  
  "Ал... мен ұша алар едім, бірақ менің ойымша, бұл тым жарқыраған болар еді, солай емес пе?"
  
  
  Розко орнынан тұрды. —Ал сен маған қалжыңдама деп айтасың. Сіз осы жолдың барлығынан өттіңіз бе?
  
  
  Егер бұл КАНН лагері болса, сенің жібің. Сенің жүзің өте таныс, досым. Сіз демократтар жиналысында Никсон сияқты анонимдісіз.
  
  
  "Мен сіздің арнайы эффекттер бөліміңіз маған маска мен сәйкес келетін маска береді деп сендім камуфляж көмектесе алады.
  
  
  Розко күрсінді. "Біздің арнайы эффектілер бөлімі, — деді ол, — қайтыс болды."
  
  
  'Қайтыс болды ма?'
  
  
  "Ал, көріп тұрсың... бұл шынымен де аздап ауырады... Бұл бір кездері емдеумен айналысқан кемпір болатын. Білесіз бе, бұл киностудия. Және... жақсы... ол өмірден озды. Мен оны білемін!' Ол бір ауыз сөз айта алмай тұрып, менің сөзімді бөлді. Бұл күлкілі, бұл ол, бұл баланың жұмысы және бұл мүмкін емес. Бірақ бұл, мен қорқамын, тек Лондондағы AX бөлімі.
  
  
  Оны жасады эму ләззат ештеңе айтпаймын.
  
  
  Ол айтты. = "Мен оны сонда апара аламын ба?".
  
  
  "Кешіріңіз, Роско. Сен маған сырттан көбірек керексің. Егер Одина осы биржалардың айналасында Америка Құрама Штаттарына барса, онда басқа сенатор мәйітханаға барады. Біз бұл бу кемелерінің не істеп жатқанын анықтауымыз керек.
  
  
  Ол қолын аспанға лақтырды.
  
  
  'Онда бәрі жақсы. Біз бастапқы нүктеге оралдық. Сен сонда барасың. Сондықтан мен қазір сізден де сұрай алар едім. Егер сен құрып кетсең, мен оны мына галстукты ала аламын ба?".
  
  
  Мен оны білемін. Байыпты болыңыз. Ал шындап айтсақ, балалар, сендер не ұсынасыңдар?
  
  
  Мен оны ұсынамын, — деді Тара бізге қарап, — мен ол жаққа баруым керек.
  
  
  Жоқ, деді ол. 'Әрине, жоқ.'
  
  
  — Бірақ, Ник. †
  
  
  Жоқ.' Оны айтты.
  
  
  'Бірақ ...'
  
  
  Сонда мені мұнда ешкім тыңдамайды. Жоқ. Бұл жіп.'
  
  
  
  
  14 тарау
  
  
  
  
  Сондықтан Тара бәрібір кетті.
  
  
  Ал, шын мәнінде Контейнерлер емес. Тара емес, "қисық қызылбас". Қисық қызыл шашты адамдарға толы көшеде байқау өте оңай, ал іздеу өте оңай. Келесі күні №41 үйдегі қабылдауға келген әйел тышқан жүзді спинстер болатын. Додо-қоңыр шашы, ілгек мұрны және көйлектің орнына сөмкесі бар Бізде костюм, парик және макияж болды, Джениске және "Анаңа айт" компанияларына рахмет. Егер Тара театрға ең кеш дегенде сағат жетіге дейін оралмаса, қойылым жалғаспауы мүмкін - парик пен мұрын анасына тиесілі.
  
  
  Электронды дыбыс жазу құрылғысы мен қол сағатына арналған камера AX құрылғысынан жасалған.
  
  
  Магнитофон ең соңғы үлгідегі - батареялармен жұмыс істейтін шағын Sony болды. көлемі темекі қорапшасының көлеміндей және бетперде киген, ол да темекі қорабына ұқсайтын. Ол дыбыспен басқарылды, яғни ол тищинаны жазбайды. 4,75 жылдамдықпен мен екі сағаттай таза дыбысты жазып үлгердім. Дыбыс қаттылығының тұтқасын толығымен бұрап, ол Тара сияқты әйелдердің әмиянына жаза алды. Үлкен ашық кенептен жасалған сауда сөмкесі.
  
  
  Егер сіз өлгендермен қандай жындылар сөйлеседі деп ойласаңыз, бай жындылар жауап береді.
  
  
  Мысалы, Биби Ходжсон. Тара жол бойында онымен соқтығысып қалды (шерту). Жарайды. Сондықтан мен оның кім екенін де білемін. Бірақ Тараның айтуынша, Vogue журналына сәйкес, бұл ханым "басқыншы", бұл атақты балет тәпішкелері мен белдіктеріне бір тонна ақша жұмсаған кезде ғана алуға болады. Олардың айналасында әйелдер бар, олар үшін аз шығындар әлі де Dior көйлегін білдіреді. Миссис Ходжсон ақшасын Ходжсон мырзадан алады. мырза. Уильям А. Ходжсон Ходжсонның жылжымайтын мүлік агенттері туралы. Мен оның кім екенін білемін. Ходжсонның жылжымайтын мүлік агенттері Флориданың жартысына және Манхэттен деп атайтын аралдың көп бөлігіне иелік етеді.
  
  
  Сондай-ақ қырық бес миллион долларға жуық ақшасы бар Вентворт Фрогг ханым болды. Тара оны төменгі қабаттағы қабылдау бөлмесінде қарсы алды. Ол сондай-ақ қабылдау бөлмесінің өзін суретке түсірді. Қызыл жұмсақ дивандары және көптеген өсіретін пальмалары бар Виктория бөлмесі Тара нысанды толтыруы керек еді. Оның жеке өмірі мен марқұмның өмірі туралы бірнеше сұрақтар. Толтырылған нысанға сәйкес, Миссури штатының Сент-Луис қаласындағы Г.Луиза Ригг өзінің тәтесі Миртл Риггке қонаққа барады. "Сапардың себептері" бөлімінде Тара "Ескерткіштерді инвестициялау бойынша кеңес сұрау" деп жазды. Ол мұны не үшін жазғанын білмеді. Ол бұл жай ғана ойға келгенін айтты.
  
  
  — Бұл көп ақша, жаным? — деп сұрады ресепшн. Ал Тара жауап берді: "Үлкендігі сонша, бұл мені қорқытады".
  
  
  Тіркеуші күлді,
  
  
  Арық шығыс баласы оны жоғарыға, алақанға толы күлгін күту бөлмесіне апарды. Ал Эй, Сун Пин кездесуді ұйымдастырады деді. Сун Пин оған жарты сағаттан кейін келеді. Әзірше, мүмкін ол журналды біраз оқитын шығар. Мүмкін бір шыны шай ішетін шығарсыз? Ол жоғалып кетті де, біраз уақыттан кейін бумен пісірілген шыныаяқпен оралды. Тара оны алып кетті, бала қайтадан жоғалып кетті.
  
  
  Ол бір-екі минут қана күтті, сосын есікті ашты. Дәлізде ешкім көрінбеді. Керісінше, жабық есіктің артында мас әйелдің күлкісі естілді. Екінші күннің басында әлсіз дыбыс естілді. Трансқа түскенде стырсыған орта. Үшінші және соңғы есікке "Демалу" деген белгі қойылды. Ол жақтан бізге дыбыс шықпады. Тара оны ашуға тырысты. Ол қамалып қалды.
  
  
  Ол өзінің үлкен сөмкесінен тіс тазалағыш пен пластмасса жолағын алып шықты. Ол бұған үйренбеген және епсіз жұмыс істеген. Бірақ баспалдақта аяқ басқан жоқ, қалған екі бөлмеге ешкім кірген жоқ. Ақыры ол есікті ашты.
  
  
  Ол оны артына жауып, жан-жағына қарады. Бұл кішкентай ақ бөлме болатын. Бірнеше раковина, шағын тоңазытқыш, шәйнегі бар қос пеш бар еді. Қабырғалардың бойында шыны витриналар тұрды. Біреуінде оларда шайдың барлық түрлері болды. көк шай. түймедақ. Лап Санг Сучонг. Үстіңгі сөреде қызғылт және ақ гүлдері бар шай шыныаяқтарының жинағы ұқыпты отырды. Бала эй әкелген тостаған сияқты. Басқа витринада, бөлменің арғы жағында қоңыр бөтелкелер жинағы отырды. Олардың әрқайсысында қандай да бір түйіршіктелген ұнтақ болды. Жапсырмаларда жай ғана "А", "В" немесе "Н" деп жазылған. Бөтелкелердің басқа жинағында сұйықтық болды, ал төменгі сөреде гиподермиялық инелер болды.
  
  
  Витрина құлыптаулы болды.
  
  
  Раковинада пайдаланылған ине болды. Тара эгосын көтерді. Ненде әлі де бірнеше тамшы сұйықтық қалды. Ол өз эгосын қасында жатқан бос ампулаға ақырын енгізді. Ол ампуланың иісін сезді. Оның санасының тереңіндегі ғылыми компьютер бірнеше мың перфокарталар арқылы жүгіріп өтіп, бір секундтан аз уақыт ішінде ревматизмді шығарды. Ол ампуланы сөмкесіне салып, қасына қарай жүрді күні.
  
  
  Дәлізде дауыстар естілді.
  
  
  Ол қатып қалды.
  
  
  — Сонымен, Алиса ханым. Уайымдама. Ешқандай қорқынышты ештеңе болмайды — бұл ер адамның дауысы еді. Жоғары мұрынды азиялық екпінмен. Ол баламен сөйлескендей сөйледі. Әр буынға жеке екпін беру. "Сонымен қатар, ешқандай дұшпандық жоқ, есіңізде ме?"
  
  
  Алиса бұлыңғыр жауап берді. 'Иә. Мен оны білемін. Зұлымдық содан бері бар... бірақ кейде мені қызықтырады...
  
  
  — Таң қалмаңыз, мисс Алиса. Маған сеніңіз. Әкең де маған сенетін. Әлі де...
  
  
  Оның кеше саған не айтқаны есіңде ме?
  
  
  Алиса күрсінді. Иә, Ян. Мен оған сенемін.'
  
  
  —Жарайды", — деді ол. — Сонда не істеу керектігі есіңде ме?
  
  
  —Ештеңе", — деп жауап берді ол бәсең дауыспен.
  
  
  'Ештеңе. Дәл солай.' Содан кейін қысқа үзіліс болды. "Олай болса, неге жоғарыға көтеріліп, мұны жасамасқа?"
  
  
  Бәлкім, ол басын изеген шығар ревматизм. Веб-бірнеше қадам баспалдақпен көтерілді. Басқа ерлі-зайыптылар бірнеше қадам ғана жасады. Қол есікті қақты. Есік ашылды. Артқы жағында мас әйел сөйлей берді. "Әй, қымбаттым, қымбатты Роберт." Қандай да бір мұңды әнде.
  
  
  'Ал, не?- деді әлгі адам.
  
  
  Эму - деп жауап берді қатал дауысты әйел. 'Сіз қалай бердіңіз жұлдыздарға асқақ көзқараспен қарайды. Ең кеш дегенде ертең.
  
  
  "Бүгін алуға тырысыңыз. Ол бізге ертең қажет болуы мүмкін.
  
  
  'Жақсы. Онда мені жалғыз қалдыр.
  
  
  Есік жабылып, shaggy еркектері баспалдақпен жаңғырықты.
  
  
  Тара дәлізде тағы да тыныштық орнағанша күтті. Ол қайтадан қабылдау бөлмесіне креслосына қарай жүгірді. Ол қолын тигізбей қалдырған мұздатылған шайға қарады. Ол иіскеді. Бұл шай болды.
  
  
  Ол журналды алды. Есік ашылды.
  
  
  Әйел қара кимоно киген. Ол едәуір көлемді денені едәуір төмпешіктермен жауып тастады. Нахтың шаш үлгісі қысқа, беті қатал, ер адам болған. Ол өлшенген, қарлыққан дауыспен сөйледі.
  
  
  Менің атым Ұйқы Pin. Қате орын алды. Мен сені бүгін қабылдай алмаймын. Ертең қайтып келе аласың ба? Бұл бұйрыққа көбірек ұқсайтын. Ертең сағат екіде. Ол көзін қатыстырмай, басын қысқа иіп жіберді. Олар контейнерлердің миммосын қара прожекторлар сияқты сырғытып жіберді.
  
  
  Тара орнынан тұрды. 'Бірақ ...'
  
  
  Екі сағатта.' Тара баспалдақтан түсіп бара жатқанда, оны шақырды. "Онда сенің тәтең сонда болады."
  
  
  Тара жазбаны тоқтатып, маған бұрылды. "Луиза Ригг Миртл тәтесін көре ме?" Ертең дәл осы толқында, және сіз мұның бәрін естисіз".
  
  
  Ол өзіне өте риза болды. Ол толқудан қайнап жатты. Дәл осы Хансье Бринкер бөгеттен тесік тауып алып, енді елді алып апаттан құтқару үшін бас бармағын нахқа тығып алған. Ол қатты қуанғаны сонша, мен Эйге оның мүлдем ештеңе білмейтінін айтқым келмеді. Тек фотосуреттердің ғана құндылығы болуы мүмкін. Розко фильмді әзірлеу үшін алды. Келесі күні таңертең ревматизммен ауырамыз.
  
  
  "Сізде тағы да эгоның аты — Алисамен сөйлескен адамның суреті болғанын қалаймын".
  
  
  — Яна?
  
  
  Иә. Эго дауысы әйгілі агент КАННЫҢ дауысына ұқсайды.
  
  
  Тараның көзі бақырайып кетті. — Қалған адамдардың оған еш қатысы жоқ деп айтқыңыз келе ме? Және сол нарколог? Сондықтан бұл мен балалық шақтағы бейкүнә қызық деп атайтын нәрсе емес.
  
  
  Онша емес.' Ол күлді.
  
  
  Бұл шприцте не болды? Пентотал?
  
  
  Ол аузын төмен түсірді. — Сен қайдан білдің? Оны соңғы уақытқа қалдырды.
  
  
  Ол оған күлді. "Тыңда, жаным. Бай қаншықтарды үрлеудің он екі айласы бойынша оларда он бір айла бар. Натрий пентоталы - бұл шындық сарысуы, солай емес пе? Осылайша, олар бұл ханымдарға бұрын осы шайды ішу арқылы жақсы мүмкіндік береді, ал ханымдар оларға білгісі келетінінің бәрін айтады. Кеткен ғашық туралы барлық мәліметтер. Сосын орталар мұны кейін сөзбе-сөз қайталайды. Бұл өте сенімді қойылым болып шығады. Бұл ханымдар бұрын айтқандарын есіне түсірмейді. Бұл ханымдар аң-таң. Және ризамыз — және жомарттықпен.
  
  
  Тараның аузы үнсіз "О" -ға айналды.
  
  
  "Онымен байланысты басқа да бірқатар артықшылықтар бар. Егер бұл шындыққа нұқсан келтірсе, бопсалауға әрқашан мүмкіндік бар. Ал егер бұл іске жеткілікті ақша жұмсалса, елес мақсаттарға онымен не істеу керектігін айтады. Бұл біз үшін қандай болар еді — қайырымдылық, акциялар, швейцариялық банктік шот — сіз олардың ақшаны тырмалап жатқанына сенімді бола аласыз. Тара абдырап қалғандай болды. "Бірақ мұның КАНҒА қандай қатысы бар?"
  
  
  'Ештеңе. Бұл дұрыс. Менің ойымша, мұның бәрі қайтадан Нассау. Featherstones алаяқтықпен айналысқан, ал КАН бұл туралы біліп, их-ны бопсалаған. Бәлкім, Бангель сияқты шығар. Менің ойыма кенет Бангел мен Физерстоунның тағы бір ортақ қасиеті бар екені есіме түсті: екеуі де есірткі саудасымен айналысқан.
  
  
  Оны эй деді,:
  
  
  "Демек, КАН ішке кіру үшін сол жолмен жүруі мүмкін еді. Тоқтатамыз деп қорқытты ih стенд, егер олар кірістің бір бөлігін және бірнеше қызметтерді алмаса. Клондарды баспанамен қамтамасыз ету сияқты қызметтер.
  
  
  Ол басын шайқады. 'Сүйкімді.'
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. 'Керемет. Қауіпсіз. Бірақ өз ақылыңызды өзіңізде сақтаңыз.
  
  
  Осылайша біз бұл АТС штаб-пәтеріне жақындай алмаймыз. Сонымен қатар, біз мұнда қоғамның құпиясын ашу үшін келген жоқпыз. Біздің міндетіміз: ih жою.
  
  
  Ол сәл селт ете қалды. — Бұл кісі өлтіруден гөрі жұмсақ сөз емес пе?
  
  
  Оның, нахқа қарады. Ол жатын бөлмесіндегі жібек орындыққа аяғын астына бүгіп отырды. Ол бозғылт қызғылт костюм киіп, ақ-қызғылт және жібектей тегіс болып көрінді. Сэм Пекинпаның фильміне көздерін жұмып қарайтын қыздардың айналасындағы біреу сияқты. Fove Story-де жылап жатқан қыздардың айналасындағы біреу сияқты.
  
  
  Оның басын шайқады. - "Болмашы болып көріну қаупі бар... бірақ сен сияқты қыз мұндай жұмыста шынымен не істеп жүр?"
  
  
  Штопора оны алаңдатты. Ол тырнақтарын зерттеп жүрген. Ұзақ. Ол бұрын ешқашан ih көрмеген сияқты. -- Ал, - деді ол ақыры, - бұл... ұзақ тарих. Біраз уақыт бұрын... е, мен оны кездестірдім... ер адам.
  
  
  Баяғыда. Ол барлық үміткерлердің арасынан ең жақсы деп танылды, содан кейін сәйкес келді... сол адамның... мен АХ-да өттім... Біз - жарайды, бәрібір. Бұл Джонсон кезінде Вьетнам соғысы қайтадан шарықтау шегіне жеткен кезде болды. Ал, мен... қол қойдым. Ол басын артқа тастап, маған көңілді күлді. "Сонымен қатар, ол Джеймс Бонд сияқты адамдармен күнделікті жұмыс істеу өте қызықты және романтикалық болады деп ойлады."
  
  
  "Ник Картер туралы айтуды ұмытпаңыз ба?"
  
  
  Ах, — деді ол. "Мен бұл туралы армандауға батыл емеспін".
  
  
  Оның, бөлмеден өтіп, қасына отырды. Оның иегі оны өз қолына алды.
  
  
  Тыңда, — дедім мен. "Біз сіздің тілектеріңізді қанағаттандыру үшін тағы бірнешеуін жүзеге асырамыз".
  
  
  Хм.' Ол маған зұлымдықпен қарады. — Менің армандағанымды қайдан білесің?
  
  
  Жарайды, — дедім мен. — Болжап көрейін. Оның көзін жұмды. "Сіз ауада еркін қалықтап, сол жерде махаббат жасағыңыз келеді".
  
  
  Ммм... — Ол ойлана бастады. 'Қызық. Бірақ тым желді болуы мүмкін.
  
  
  Сонда бәрі тәртіппен. Қалай... мұражай ше? Онда оларда XVI ғасырдағы кереует бар - ескі тавернаның бойымен. Біз барқыт перделердің артына сырғып, жұмысты аяқтаған кезде кереуеттің басына осы атауларды сызып тастай аламыз.
  
  
  Маған ұнайды", — деді ол. "Бірақ мұражай таңғы онға дейін ашылмайды". Ол маған қарады. — Сен менің ойыммен келісесің бе?
  
  
  Оның келісімін берді.
  
  
  Көпіршікті ваннада.
  
  
  Көпіршікті ваннада ма?
  
  
  "Көпіршікті ваннада".
  
  
  Тыңдаңыз, мен кеңес бере аламын. Көпіршіктерді және онымен бірге келетін барлық нәрсені ескере отырып, бұл ұқыпты, таза секс. Мұндай жағдайда сіз оны ешқашан сынамауыңыз керек. Кем дегенде, егер сен менің бойымдағы болсаң.
  
  
  Ол мені құрғатып жіберді. Үлкен, жұмсақ, жылы сүлгімен.
  
  
  —Мен сенен не туралы екенін сұрағым келеді", — дедім мен.
  
  
  Не туралы?'
  
  
  Ол осы орамалмен бірнеше қызықты істер жасады.
  
  
  —Маңызды емес", — дедім мен.
  
  
  Қоқыс жәшігіндегі дұрыс қызбен де бәрі жаман емес. Сондай-ақ дабылды қажетті уақытқа орнату үшін киінудің қажеті жоқ. Бір-бірін ұнататын екі адаммен емес, басқа жыныстық қатынаспен. Мәселе мынада, бұл ешқашан ұзаққа созылмайды. Қиындықтар қайта оралуда.
  
  
  Оны бір жаққа жылжытып, тұтатып жіберді. — Оның қонақ үйі сенен сұрайды... — Мен түтін сақинасын шығардым. "Қытай тілінде "о, тове, уау" дегенге ұқсас сөз бар ма?"
  
  
  Ол саусағын менің кеудемдегі шаш арқылы сипады. Тақырыпты ауыстырғың келмей ме, қымбаттым? Немесе сен қонақ үй сол көріністі ваннада қытай тілінде ойнауға тырысу керек пе?
  
  
  Оны эй Элис Фэтерстоунның ән айтуымен түсіндірді. Тара қабағын түйді. "А, арқан, уау?" Ол иығын қиқаң еткізіп, бір минут ойланды. "Ха. Бір секунд күте тұрыңыз. Сен бұл ән деп айттың. Ол оған басын изеді.
  
  
  'Хм.' Ол төсектен тұрды. 'Кетпе.' Ол көйлекті алып, қонақ бөлмеге қарай жүрді. Ол магнитофонның жұмыс істеп тұрғанын тағы естіді.
  
  
  Ол күлімсіреп оралды. Нахтың бұл сөздері бар еді. —Мен түсіндім", — деді ол мақтанышпен. "Дао".
  
  
  "Дао? Бұл ежелгі қытай дінінің Даосы ол қалай?
  
  
  Ол басын изеді. Ih кешкі дұғалар — бұл үнемі ән айту: "О, Дао! О, Дао! Мұның "О, тауве, уау" сияқты естілуіне барлық мүмкіндіктер бар. Егер сен тыңдайтыныңды білсең.
  
  
  Ол қайтадан төсекке жатып, қолдарын тізелеріне орап, допқа айналды. Ол өзіне толық сенімді болды. Әрине, күзеннің оған осы уақытқа дейін ойлап тапқан ең жақсы түсіндірмесі Алисаның үнемі арқан тартуға және бұлғауға әуестенетіні туралы өте күмәнді теория болды.
  
  
  Ыдыс жарқырап тұрды. "О, Ник." Мінсіз. Барлығы іс жүзінде. Олар физикалық тастар, олар гермит - даосист - аскетиктер сияқты өмір сүреді. Ал өлгендермен сөйлесуге келетін болсақ. Даосистер - мистиктер. Және олар Мисс Мэйбелге айтқан қарғыс, мысалы, даосистер фанаттар. Сондай-ақ . Ол Болтини сияқты кідіріп, Ұшатын Уоллендтерді жариялады. Және үнемі айналысатын Алиса зұлымдықтың таза екенін қайталайды. Ой.' Ол төсекке соғылды. "Ал, саған өлім мен өмірдің бір екенін айтатын мына бір тармақ болса керек. Бұл екеуі де даосистік идеялар. Олар көріп отырғандай, бәрі бір. Жақсылық пен жамандық, өлім мен өмір. Олардың барлығы Даоның ұлы бірлігінде қайтадан біртұтас болады".
  
  
  Оның басын шайқады. "Бұл көктегі Ұлы электр ұсақтағыштың шамасымен бірдей дегенді білдіреді".
  
  
  Ол күрсініп, қабағын түйді. "Типтік философиялық идея. Бірақ жаман емес.
  
  
  Оның аяғы бүгіліп қалды. 'Әрі қарай?'
  
  
  "Ал... олар зұлымдық жоқ деп ойлайтындықтан, эгоды тоқтату үшін ештеңе жасамайды. Ештеңе істеме, сонда бәрі мәңгілік сияқты болады. Бұл ih ұлы ұраны.
  
  
  'Мм-мм". бұл Алиса үшін дұрыс болуы мүмкін. бірақ АТС үшін емес, КАНН қазір ештеңе істеп жатқан жоқ".
  
  
  Мммм. Мен білмеймін. Адамдар діни ілімдерді оғаш тәсілдермен түсіндіреді. Тек Инквизицияға қараңызшы. Немесе Қасиетті Шағыл үшін бітпейтін соғыстар. Ол мүмкін болатын байланысты жоққа шығармас еді.
  
  
  Ол жүйелілік туралы ойлады және бұл мүмкіндікті жоққа шығарды. Саясат - бұл бөліктердегі веб-дін. Ал егер кімде-кім ақын болса кешкі намаз, онда бұл "О Дао" дегеннен гөрі "О Мао" сияқты.
  
  
  Мәселе мынада, — деп жалғастырды ол, — мен Алисамен сөйлесе аламын. Егер ол шынымен даосист болса, ол бұтаның айналасында ұрмайды. Мүмкін ол маған не болып жатқаны туралы көп нәрсені айта алатын шығар сол үй. Шындығында, ол барлық жауаптарды бере алады.
  
  
  Оны шаршап-шалдығып, қолымен көзіне жүгіртті. "Бұл туралы сөзімізді аямаймыз деп үміттенемін, бірақ сен ол үйге оралмайсың".
  
  
  Бұл жасыл көзді көзқарас оны нахтан алды.
  
  
  Біз оған көп сөз жұмсайтын едік.
  
  
  Ал неге жоқ?'
  
  
  Оның бір себебі, олар сізді байқаған бойда пентоталмен айдалады және сіз оларға бәрін айтасыз . Ақылыңды пайдалан, Тара. Ол жерде өте қауіпті. Біз бұл фотосуреттерді анықтамайынша, оның қаншалықты қауіпті екенін білмейміз. Сондықтан олардан аулақ жүр. Сен өз үлесіңді орындадың. Роско екеуміз істерді әрі қарай тергейміз, Алиса.
  
  
  Ал егер ол ешқашан сыртқа шықпаса, мұны қалай істейсің?
  
  
  Ал... сонда біз мәңгілікке ішке кіреміз.
  
  
  Ол төсектен тұрып, ашуланып бөлмені аралай бастады. Бірақ бұл өте ақымақ. Және осыған байланысты сіз көп уақытты жоғалтасыз. Сонымен қатар, бұл сіз үшін одан да қауіпті. Менде қазірдің өзінде кіру билеті бар. Ертең. Екі сағатта.'
  
  
  Ол дұрыс айтты. Ол бұрын-соңды жасамаған қателік жіберді. Ол эмоционалды шешім қабылдады. Бәрінен де оның қонақ үйі оны қорғау. Және бұл қате болды. Менің жұмысымда эмоцияларға жол берілмейді. Сіз ih-ді бастаған бойда бір күнге қалдырасыз.
  
  
  Оның баратынына келісті. Екі жағдайда.
  
  
  Біріншіден: сондықтан біз алдымен фотосуреттермен айналысамыз. Егер бұл жер КАНН агенттерінің нағыз бекінісі болса, ол ол жаққа бармас еді. Ол келісті.
  
  
  Екіншіден, Розко екеуміз ee-ді көше бойындағы макробиотикалық мейрамханада күтіп, онымен микрофон арқылы байланыста болар едік. Егер біз құпия сөз сияқты бірдеңе естісек, көмекке келер едік.
  
  
  Ол келісті. Айтпақшы, кейбір таңданыспен. "Ал, Ник, мен басқаша жағдайда не болатынын армандай да алмаймын. Ол одан қорыққаны емес, — деді ол, — мен ғана... ол біраз уақыт ойлады, — мен қорқамын.
  
  
  
  
  15 тарау
  
  
  
  
  Бұл сұмдық күн болды. Ол қырыну кезінде өзін кесіп алды. Тара айнаны түсіріп алды. Кофе тым әлсіз болды. Ал жаңбыр жауа бастады. Бұл жақсы бөлік болды.
  
  
  Сағат он бірге дейін Тара үйден шығып кетті. Ол Featherstone-ға ерте жету үшін уақытында макияж жасап, киінетін қонақүйлерде. Ол Элис Физерстоунмен кездесу үшін ыңғайлы орналасқан екінші қабаттағы күту бөлмесінің үстінен сырғып өтуге үміттенді.
  
  
  Сағат 11-де Мэйске телефон соққаным тағы бір соққыға айналды. "Кешіріңіз, балалар, — деді топ мүшелері, — әлі әрекет жоқ."
  
  
  Оған Lightfoot шай дүкенінен қоңырау түсті, маған тапсырысым түске дейін дайын болмайтынын айтты. Олардың курьерлері болған жоқ.
  
  
  "Мен эго ала алмаймын ба?" Олар иә деді. Бұл күрделі тапсырыс болды.
  
  
  Бұл Тараның The Featherstone s-де түсірген фотосуреттерін анықтау оңай емес дегенді білдіреді. Олар Вашингтонға ih жіберуі керек еді. Мүмкін. Қалай болғанда да, мен оны түсте ревматизммен ауыратын боламын. Қажет болса, театрдағы Контейнермен байланысуға әлі де жеткілікті уақыт бар. Оны пәтер арқылы шығып, көшелермен жүріп өтті. Күндізгі сағат бірде Роско оны макробиотикалық мейрамханада қарсы алды. Мен оны алдымен бір нәрсемен тамақтандыруды шештім.
  
  
  Онсыз оның он екісі Lightfoot шай дүкенінде болды. Соходағы бір жерде тозығы жеткен ғимараттың бірінші қабатындағы шағын лас қысымды орта және шағын дүкен. Қабырғалар еденнен төбеге дейін үлкен банкалар салынған сөрелермен ілінген. Көшеге қараған терезелер де үйінділермен бітеліп қалған шай.
  
  
  Үстелдің артында тозған қоңыр алжапқышы бар немқұрайлы адам тұрды. Ол менің құжаттарыма қарап басын изеді. Ол банканы сөреден алып, үстелге қойды. Ол эгосын қоңыр орауыш қағазға орап бастады.
  
  
  "Мен, иә... қонақ үй болар еді эгоды осында пайдаланыңыз," дедім мен.
  
  
  Ол басын шайқады. — Дүкен бұл үшін әрең қолайлы, солай емес пе?
  
  
  — Мүмкін жоғарғы қабатта шығар?
  
  
  Ол маған күдікпен қарады. —Мен білмеймін", — деді ол. — Мен мұны тексеруім керек. Ол кассаға қарай жүріп, N-3 пернесін басты. Бірнеше минуттан кейін телефон екі рет шырылдады, содан кейін үнсіз қалды. —Жарайды", — деді ол. Ол үстелдің астындағы түймені басып, артқы қабырғаның кішкене бөлігі кетіп қалды.
  
  
  Тесік маған жергілікті AH штаб-пәтеріне апаратын тар баспалдаққа кіруге мүмкіндік берді. Баспалдақ кішкентай немқұрайлы қабылдау бөлмесіне апарды. Екі қызғылт сары пластик орындық, "Баренц теңізінің шайханалары" нөмірлерімен көмкерілген орындық және үлкен, тозған үстел орындығы. Дастархан басында сағыз шайнап отырған қара шашты ару отырды. Ол маған қызығушылықпен қарады, шайнауды қойды да, аяғын басқа жаққа айқастырды. Нахтың оң жағында тағы бір есік болды. Әулиелердің әулиесі. Оның сағатына қарады. Сағат он екі болды. Ол екі қолын орындыққа қойып, сәл алға еңкейіп. —Мен Долореспен сөйлескім келеді", — дедім мен.
  
  
  Ол мүлдем эмоциясыз жүз көрсетті. Оның жеке куәлігі жанып тұрды. Ақыры оның көздерінен біраз түсінік пайда болды да, ол басын изеді. "Сіз бұл шай дүкенінде нақты ештеңе білмейсіз", - деді ол. "Сізге Долорес немесе сіздің хабарламаңыз керек пе?"
  
  
  "Хабарлама", - дедім мен. Ол бір банка шайды орауыштан шығара бастағанда телефонындағы бірнеше түймені басқан. Ол маған телефонды берді. Онда Роскодан таспаға жазылған хабарлама болды. "Түстен кейін сағат бірде кездескенше". Сосын тағы да Мэйс: "Кешіріңіз, балалар, ешқандай әрекет жоқ".
  
  
  Оның банкасын ашты да, орындыққа отырды. Әрбір фотосурет компьютерлік картаға мұқият бекітілген. Құрметті Жириновский ханымдар ханым. Ходжсон мен Фрогг осындай деп танылды. Физерстоунның хатшысы Шотландия сотының бұрынғы хатшысы Агнес Коронаның қызметінен босатылуына ықпал етті, өйткені Нахтың кейбір құжаттары сол жерден ұрланған. Оның қатысы бар екендігі туралы ешқандай дәлел табылған жоқ. "Абайсыздық" оның отставкаға кетуіне себеп болды. Алайда ол күдікке ілінді. Тараға шай әкеліп, оны қабылдау бөлмесіне апарған бала психологиялық соғыс маманы, жас террорист Пэм Жылқы болатын. Әсіресе психотроптық препараттарда жақсы. Ол КАННЫҢ бас тергеушісі болған. Азияның бір жерінде олар сыртқы түрі бойынша эгосын жоғалтты. Рахмет Тара АХ фотосы мұрағаттағы эго деректерін жаңартты. Соңғы, бірақ кем дегенде, Сун Пин болды. М-2. Екінші дәрежелі өлтіруші. Екінші сыныпты бастау оның нашар екенін білдірмеді. Бұл оның өлтіруші болғанынан басқа ештеңені білдірмеді. Және олардың барлығы қазір еркектерге ашуланған феминистер, шағымдарыңызды Мао Цзэ дунға жіберіңіз. Сун Пин зұлым апай болатын. Компьютерлік картаға сүйенсек, ол физикалық азаптаудың қыр-сырын білетін маман болған.
  
  
  Оның телефонына секіріп түсіп, театрға қоңырау шалды.
  
  
  Тара әлдеқашан кетіп қалды.
  
  
  Оның түтікке қатты соғылғаны сонша, орындық дірілдеп, Долоресті қалайтынымды айтты. "Долорес жеке өзі. Және тез! Хатшы шайнауды төрт-төрт ретке дейін жылдамдатып, бірнеше батырманы басқан. Нахтың оң жағындағы есік сәл ашылды. "Сіз Долоресті сағынбайсыз", — деді ол. Бұл панельдердің веб-қызы.
  
  
  Коммутатордағы бойжеткен ұзын бойлы, кең денелі, шашы ағарған, әлдеқашан өлі көйлек киген, беті шаршаған ер адам болатын.
  
  
  Оны айтты. - "Долорес?"
  
  
  Ол күрсінді.
  
  
  "Қараңдаршы", — деді ол және құлаққаптың құлағын жұлып алды.
  
  
  —Оның Картері", — дедім мен.
  
  
  'Ой.' Ол сәл тіке қарады.
  
  
  Оған эму Роскоға шұғыл хабарлама жіберуін айтты. Жоспарлар өзгерді. Біз Тараны арыстанның ұясына кірер алдында ұстап алуымыз керек еді. Егер ол келсе, мен оны пәтерге қайтарамын. Енді ол макробиотикалық мейрамханаға бара жатқан. Егер мен оны кездестіре алмасам, оны сол жерде, сағат жарымда кездестірер едім.
  
  
  Оны таксиге отырғызып, рекордтық мерзімде пәтеріне қайтарды. Ыдыс ол жерде болған жоқ. Менің қолымнан келгеннің бәрі күту болды. Егер ол театрда болмаса және осында болмаса, ол кез келген жерде болуы мүмкін еді. Ал Лондон үлкен қала. Дүрбелеңге нақты себеп болған жоқ. Розко оны көрмей тұрып, менің шешімім бойынша оны дер кезінде ескертуім керек еді. Тіпті ең соңғы сәтте болса да. Соған қарамастан, ол өзін аздап ыңғайсыз сезінді. Ол бос пәтерде жүре берді. Жаңбыр қобалжып терезелерді қағып жіберді. Келесі көшеден әлсіз джаз дауысы естілді. Көшенің өзінен көліктердің стырсыған дауысы естілді. Бір жерде биіктен мәңгіге бір ұшақ ұшып кетті. Мысық үрлеп жіберді. Сағат тықылдап тұрды.
  
  
  Оның қонақ үйі бәрін бұзуы керек. Әрине, сағат. Мүмкін уақытты тоқтату үшін шығар. Немесе, мүмкін, олар шығарғандықтан, оның қонақ үйі еститін дыбыс емес. Есіктен кіретін ыдыстың дыбысы. Тұтас, қорқынышты уақыт, егер ештеңе болмаса, бәрі бірден болады деп қорқытады және олай емес.
  
  
  Тәуліктің бір сағатында оның нөмірі теріледі. Оның алды ревматизма Роско менің хабарлама. Содан кейін үш мүйіз және Mace тобы: Сонни, балалар. Әлі де ешқандай әрекет жоқ.
  
  
  Оны іліп қойды. Оның көзін уқалап, мойнын уқалады. Сол жерде тағы шағып кетті. Мен оны ысқылауды қойдым. Менің радарым маған нені ескертті? Оның, қабырғаға қарады. Сосын телефонға. Оның телефонын алып, нөмірді қайта тереді.
  
  
  Розко: Үндеме. Лақап аттар. Біз оны табамыз.
  
  
  Би-и, би-и, би-и. Ирина: Кешіріңіз, балалар. Әлі де ешқандай әрекет жоқ.
  
  
  Ол түтікшені құлағынан сәл алшақ ұстады.
  
  
  Бұл олар Майстың екі рет қолданған сөздерінің өзі еді!
  
  
  Әр сағат сайын ол жаңа хабарлама беріп отырды. Әрине, ол бұдан артық ештеңе ойлап таба алмаған шығар, бірақ қайталау эмге бәрібір зиян тигізбеді. Соңғы бірнеше күнде сағат сайын ол елде не жейтіні туралы біртүрлі репортаж немесе жаңалықтармен келді. Ал егер ол мүлде ештеңе ойлай алмаса, ол бәрібір мэтті ойлап тапты.
  
  
  Оны қайтадан түтікке құлағына жеткізді... Мен оны мұқият тыңдадым. "Кешіріңіз, балалар. Әлі де ешқандай әрекет жоқ. Иә! Дауыс бер! Эгода-соңғы сөздерімде әлсіз ырылдау естілді. Ұшып өткен ұшақ. Бұл дыбыс бұрын болған. Онда қисық нәрсе болды.
  
  
  Оған Долорес қоңырау шалды. Ол маған сол хабарламаның үш сағат ішінде болғанын растады. Жоқ, ол күдікті деп таппағанын айтты. Ол тек осылай ойлады Mays Hotel бір хабарламаны қайта-қайта пайдаланып, әзіл айту.
  
  
  Оған эмуға ұшақ туралы айтты. Бір сәтке ол үнсіз қалды. 'Құдіретті Құдай.' ол айтты. 'Сенікі дұрыс.'
  
  
  Менде Мэйс енді жоқ еді. Оның ашу мен үрейдің арасында бір жерде болды. Тараның қауіпсіздігіне қатты қызығып кеткенім үшін ашуланғаным сонша, мен өзімнің шынайы ниетімді жоғалтып алдым және Мэйстің хабарламасы туралы ертерек хабардар болмадым. Біздің "осы істің бүгінгі шоқжұлдызына" деген барлық үміттеріміз кейінгіге негізделгенболып табылады Чен-Ли Браун, кейінболып табылады, ол клондау зертханасына және Лао Цзэнге апаруы керек еді. Егер ол әлдеқашан қадам жасаған болса, барлық үміт үзіледі. Біз бұл PBX ұясын ешқашан таба алмаймыз. Біз ih-ді ешқашан тоқтата алмас едік. Құдай менің терімнің астына кіріп кеткен мына қаншық үшін мені жазалайды.
  
  
  —Жарайды", — деді Долорес оған. "Ниет мынадай. Мені сонда апаратын тікұшақ керек. Роскоға қосымша көмек көрсетіңіз және...
  
  
  — Сен қалжыңдап тұрсың ба? — ол менің сөзімді бөлді. "Лондондағы кеңсе соншалықты үлкен емес. Бізде қосымша көмек жоқ — кем дегенде сізге қажет көмек.
  
  
  — Тікұшақпен бе?
  
  
  "Бұл әлі де жалғасуда".
  
  
  'Жарайды. Онда Роскоға шелл Одинаны айт. Ал Құдайдың сүйегі, эмуға сақ бол деп айт!
  
  
  'Тыңда. Егер сенің орнында болсаң, Розко оны мазаламас еді. Ол кейде аздап педантикалық болуы мүмкін, бірақ өмір өзінің эгосына қауіп төнген кезде емес. Ол өмірді тым жақсы көреді.
  
  
  Ол күрсінді. "Үміттенейік."
  
  
  Тікұшақпен мені Гайд-паркте секундтың жартысында алып кетуі керек еді. Кез келген адам таң қалар еді, бірақ бұл менің шаруам емес. Қалай болғанда да, олар бұл туралы бірнеше күн сөйлеседі. Вильгельмина оны тазалап, суды қайтадан зарядтады. Оны стилетто қайтадан қабығына салып, тағы бір газ бомбасын салды. Бақытты Пьер, ортада шын жүректен.
  
  
  Оның шапанын киіп, жаңбырдың астында шықты.
  
  
  
  
  16 тарау
  
  
  
  
  Розко сағатқа қарады. Бессіз екі болды. Тара "Физерстоунға" секундтың жартысында баратынын айтты.
  
  
  Ол тым күдікті болып көрінгісі келмеді, есінен танып қалғандай мейрамхананың айналасынан жүгіріп шықты. Сөйтіп ол ақша төлеп, газет пен болтты подъезде оқуға алып кетті. Жаңбыр күшейе түсті. Сондықтан подъезде кітап оқитын адам көзге түспеуі үшін. Ол ұмытылған қолшатыры туралы ойлаған шығар.
  
  
  Ол Тараны көше бойында, бұрыштың арғы жағынан пайда болған кезде көрген болуы керек. Ол оны көрмеді. Нахтың қолшатыры болды және ол оның көруін шектейтін қажетті жалюзилерді қамтамасыз етті.
  
  
  Розко оған көшенің өз жағынан жақындады. Азық-түлік дүкенінің миммосынан өтті. Етікшіден басқа. Аллеяның миммосы. Бәлкім, ол Тарадан көзін алмаған шығар, сондықтан ол кісіні байқамады. Бұл екі адам болуы мүмкін. Олар оған жақындады. Бәлкім, ер адамның мұндай жақсы қара жаңбыр қолшатырын пайдаланбағаны оған ескертілмеген шығар. Және осы уақытқа дейін паром қолында бүктелген эго ұстады.
  
  
  Қалай дегенде де, жағдай біз ойлағандай болды.
  
  
  Кешке жалайды біз Росконың денесін таптық. Ол аллеяда болды. Эго қолдары әлі күнге дейін үлкен қара қолшатырға жабысып тұрды, оның ұстарадай өткір ұшы эмуды ішіне кіргізді. доллар қосу.
  
  
  
  
  17 тарау
  
  
  
  
  Тікұшақпен үйден бір шақырымдай жерде батпақты алқапқа қонды. Мені үлкен Fiat 130 күтіп тұрды. Жүргізуші кілттерімді беріп, дұрыс бағытты көрсетіп, қасыма отырды. Жүргізуші орнымның жанында. Содан кейін біз бәріміз әртүрлі бағытта тарадық.
  
  
  Жаңбыр тоқтап, пейзаж шынайы емес сары-жасыл түске боялды. Констебльдің суреттерінен осы гүлдердің бірі. Бұл Ричард Арыстанның кезіндегі коттедждері мен қонақ үйлері бар ертегі пейзаждарының айналасында болды. доллар қосу. Оның айтуынша, менің қаным осы әмбебап сынақтан қайнап жатқанын сездім. Ықыласпен. Крест жорығы. Айдаһарларды өлтіру үшін оның үлкен Фиатына оның sel. Менің тапаншам мен стилетім жаңа Экскалибур болды. Ол тарихтың бір бөлігі болды және тарихты жасады. Оны менің сыртқы келбетімді қарсы алатын мүйіздер бұрыннан естіген. Оның, бәрін жеңетін қаһарман.
  
  
  О, құдайым. Бірақ: соңында әрекеттер:
  
  
  Ол көлігін тоғайдың артына қойып, шағын бұталар арқылы жылжымайтын мүліктің артқы жағына қарай жүре берді. Бұл олар өздеріне жалға алған баспана болатын. Біртүрлі діріл сыйлайтын төбесі саманнан жасалған үй. Өте тыныш болды.
  
  
  Тым тыныш.
  
  
  Мен оның айналасына қарадым. Негізгі үйдің жанында бірдей оғаш екі кішкентай үй тұрды. Ең жақыны бас ғимараттан жиырма ярд қашықтықта орналасқан. Екеуі де отырғызылды. Менің ойымша, Mace оларда қандай бағдарламалық жасақтаманы пайдаланды. Ол енді оны пайдаланбайтынына сенімді болды.
  
  
  Ол бір ағаштан екіншісіне ауысып, екінші үйге жетті. Ол сондай-ақ кіреберіс жолының көрінісін алды. Менің сәттілігім шындық болу үшін тым жақсы болды. Көлік сонда болды.
  
  
  Бұл ескі американдық вагон болатын. Бұл ескі жалған ағаш 1952 жылғы Chevrolet шары. Төбеге арналған сөрені жүкпен жабыстыру керек болды. Және балық аулау құралдарымен.
  
  
  Олар бізге қайда барса да балық аулауға бармайтын. Бірақ олар бір жерге бармақшы болды, ал ол дер кезінде келді.
  
  
  Мен оны басқа үйге жеткіздім. Есік құлыптаулы еді. Ол витраждар арқылы бір терезеден ішке қарады. Ол терезеге қолын созды. Ол ашылды. Мүмкін тым оңай. Вильгельмина оны пісіріп, ішке кірді.
  
  
  Егер бұған Мэйстен басқа біреу қатысса, менде мәселе болар еді. Бұл ескі еден тақталары мені ең кішкентай қозғалыста берді. Олар менің кіреберісімнің астынан сықырлап жатты. Бірақ егер біреу сонда болса, ол үнсіз қалды.
  
  
  Ол жүре берді. Төменгі қабатта небәрі екі бөлме бар еді, олар бос, өте бос болып көрінді. Камин мыс ыдыстармен және таза, бірақ күйіп кеткен тормен ілінген.
  
  
  Оның баспалдақпен көтерілді.
  
  
  Жуынатын бөлме.
  
  
  Бұл ұядағы эго орны болды. Мэйстің магнитофоны әлі төсекте жатты. Терезенің айналасына қуатты дүрбі әлі де шығып тұрды. Төсек жаймалардың өрімі болды. Мэйс және Пирсон мұнда кезекпен ұйықтады. Бұрышта консервілердің бір көрмесі болды. Балықтың әлсіз иісі әлі де ауада ілулі тұрды.
  
  
  Күрестің ізі қалмады.
  
  
  Бұл қандай жақсы жаңалықты білдіруі мүмкін. Бір нәрсе ih-ді өз қызметінен кетуге мәжбүр етті. Бірақ бұл олардың міндетті түрде өлді дегенді білдірмейді.
  
  
  Оның, дүрбімен қарады. Оны Чен-лидің үйге кіргенін көрген. Ол екі адаммен сөйлесіп тұрған. Оны ih аяқтары көре алды, бірақ ih беттері көрінбеді. Ол Долореске хабарлама жіберу үшін магнитофонды пайдаланды. Бұл нәрсе шай бөлмесіндегі сұлумен сымсыз байланыста болды. Сосын ол қайтадан төменге түсіп, терезеден шығып кетті.
  
  
  Сіркіреген ауа райы. Ол өзін жайсыз сезінді. Оның, бұл ауа райы деп ойладым. Бірақ тағы да, оның, бұл ескерту болуы мүмкін деп ойладым.
  
  
  Оның екінші үйіне қарай бет алды. Негізгі ғимаратқа дейін бәрін жалап тұрған адамға. Есікке соғылған тақтайшалар жұлынып алынды. Вильгельмина оны қысып, есікті ашты.
  
  
  Онда көргенім ішімді қысып жіберді.
  
  
  Барлық жерде қан болды. Ескі ағаш еден онымен қаныққан және өлімнің әдепсіз түсіне боялған. Ол еден тақталарының тігістерінің арасында қатып қалды. Ақ мақтадан жасалған жиһаз эймен сырланған. Балтаның қол сағаты жаншылып жатты. Балтадан жасалған 38 калибрлі тапанша қанға толы, ұн себілген орындықтың үстінде жатты. Ал қызыл түске боялған балта Каминнің жанында жатты.
  
  
  Камин бар.
  
  
  Ол әлі жанып тұрды. Мен де жылу бердім. Тордың үстінде бір топ жылы күл жатты. Бұрышта, оттың қасында жатты... қол. Оны өте оғаш шу естіді, содан кейін мен бұл тәртіпсіздікке құсуымды қосып жатқанымды түсіндім.
  
  
  Мен ас үйге барып, кранды аштым, сосын бетіме суық су шашып, білегімді кранның астына қойдым. Құлағым қысылып қалды. Оны кран өшіріп тастады. Мен бірдеңе естідім деп ойладым. Ағаш еденнің сықырлауы.
  
  
  
  
  18 тарау
  
  
  
  
  Тара маған кейінірек айтты, бірақ мен қазір де айта аламын. Дұрыс ретпен.
  
  
  Ол Розконы көрмеді. Бірақ мен де артыма қарамадым. Ол оның сонда екенін білді. Менімен бірге. Мейрамханада. Ол Featherstone қоғамына жоспарланғандай сағат 14: 30-да кірді. Нахтың мойнында нахтан бес метр радиустағы кез келген әңгімені көше бойындағы түтікке жеткізе алатын інжу-маржандар тізбегі болды. Нахтың сөмкесінде бір күн бұрын пайдаланған дәл сол магнитофон бар еді.
  
  
  Тара өзін жақсы сезінді.
  
  
  Ресепшн қызметкері Тараның тым ерте келгеніне аздап ренжігенін байқады. Пэм Жылқы оны алдыңғы күндегідей екінші қабаттағы күту бөлмесіне апарып, Эйге тағы бір шыны шай ұсынды. Ол оны журналдарды оқуға қалдырды.
  
  
  Бұл жолы Тара бір шыны шай алды. Одан даршынның жағымды иісі шықты. Ол саусағын сұйықтыққа малып, оны жалады. Менің қызым химиядан белгілі бір себептермен А бағасын алды. "Шай, — деп сыбырлады ол інжу мен "Сонни", — метакуалонмен тұндырылған. Ол шамамен бес жүз миллиграммды санады. Бұл дәрі сізге "жақсы дайындалған" деп атайтын нәрсені береді. Бір жағынан ұйқышылдық сезімі, екінші жағынан көтеріңкі көңіл-күй. Соққының өзіне келетін болсақ, ол сізді екі жолмен өлтіруі мүмкін. Препараттың өзі немесе бұл препараттың болмауы. Шығару симптомдары эпилепсияға ұқсас — бірнеше күндік ұстамалар, олар толық күйреумен аяқталуы мүмкін: өлім. Мұндағы бұл адамдар не істеп жатқандарын білетін. Бұл бес жүз миллиграмм сіздің басыңызды жұлып алуға жеткілікті болды. Кем дегенде, Миртл апайыңыз өлгендердің айналасында қайта тірілді деп ойлауға жеткілікті.
  
  
  Тара тостағанның ішіндегісін кәстрөлдердегі осы ляндардың айналасына бір ыдысқа құйып жіберді. Егер бұл жүзім бұтасы жерге дұрыс отырғызылмаса, ол міндетті түрде үзіліп кетер еді.
  
  
  Ол тағы да аяқтың ұшымен дәлізге шықты, тағы да оны тоқтататын ешкім қалмады. Ол жоғарғы қабаттағы баспалдақпен көтерілді. Екі күн бойы ғимараттың алдындағы бөлмелерге апарды. Біреуі осы бөлмелердің айналасында, Алисаға тиесілі. Ол көзін жұмып, эй көрсеткен терезені елестетуге тырысты. Мен үйдің алдында тұрмын, ол нахтың оң жағында еді. Демек, ол сол жақтағы есік болуы керек.
  
  
  Ол есікті қақты.
  
  
  Алисаның дауысы абсурдты түрде нашар: "Кіріңіз".
  
  
  Элис Физерстоун төсекте бес басылған жібек жастықтың арасына тығылған көк жібек пижамамен жатты. Элис Физерстоун тым сау көрінбеді. Құмыраның кішкентай моншақтары оның маңдайынан шығып тұрды да, ол шығысқа қарай желпілді. Оның сұр, ерекшеленген шаштары бастың артқы жағында дымқыл жатты, ал көзінің қарашықтары түйреуіштерге дейін тарылды. Ол Тараға ғажайыптар еліндегі Алиса Поның немқұрайлы патшайымын еске түсірді.
  
  
  Элис Физерстоунға есірткі тиелген. Және бұл Контейнердің жұмысын айтарлықтай жеңілдетті. Әй, логикалық ақталулар туралы мүлде уайымдаудың қажеті жоқ еді. Алиса қазіргі уақытта логикадан алыс еді. Ол шекара аймағында бір жерде болды, онда жалғыз сөйлем бос сөз, ал логика шатасуды тудырады.
  
  
  Ол ақырын дауыспен сөйлей бастады. Ол қандай да бір себептермен Эй алты жаста, ал Тара деп ойлады ee ана. Шынында да, сізді осылай ойлауға мәжбүр ететін есірткілер бар. Гашиш қазірдің өзінде көп нәрсеге қабілетті, бірақ олар, сіз жұтатын, иіскейтін немесе жұтатын нәрселер, тек істі жақсы аяқтайды. Бірақ бұл жай ғана камуфляж болуы мүмкін "Анаңа айт" қоңырау соғылды. Қалай болғанда да, Тара артта қалмады және Анасын ойнады.
  
  
  Қонақүйдің анасы Ян туралы бәрін біледі. Анасы қаңтарға әкесі сенгендей сенбеді. Алиса мұны өзі жасамағанын айтты.
  
  
  Ян жалынды даосист болды. Бірақ Ян өзгерді. Алиса неге екенін білмеді. Ол жай ғана солай сезінді. Алиса сезінгенді ұнататын. Нахтың да ұстағанда жағымды жұмсақ тышқаны болды. Мо мұны көру үшін қонақүй емес пе?
  
  
  Кейін шаршап айтты. Ал бұл Ян ше?
  
  
  Шамамен бес жыл бұрын, папаның қайтыс болғаннан кейінгі кеңесі бойынша, Ян бақылауды өз қолына алды. Екі жыл бұрын бәрі жақсы болды. Содан кейін ол барлық ескі қызметкерлерді жұмыстан шығарып, жаңа қызметкерлерді тағайындады. Олар даосистер, деді ол. Бірақ бәрібір... Алиса оларға онша ұнамады. Әрине, жаңалары емес. Пэм Жылқы, Байланыс. Сосын төртемдер.
  
  
  Төртемдер ме?
  
  
  Бұл төрт жігіттің бәрі бір-біріне дос сияқты. Олардың айтуынша, олардың айналасында біреуі ғана аң аулауға кеткен. Жоқ, қолымнан келмеді. Аң аулау үшін емес, ол оны мазақ етті... Алиса жылай бастады. Бәлкім, ол оны мазақ еткісі келген шығар.
  
  
  Тара анасы Е.Е.-ны қорғайтынын айтты. Алиса жылауын қойды. Ол ән айта бастады. Тара басын көтеріп, сағатқа қарады. Бессіз екі болды. Әй, оны күту залында күтіп тұрғанда тез оралу керек еді. Бірақ сол төртемдер ше? Алиса тағы бірдеңе айтты ма? Алиса басын изеді. Ол күлді. Олардың үш ағасы бар, ал бұл ағалар үшем. Және олар сол төртемдерге ұқсайды. Демек, олар жетілік екен... әлде жоқ па? Алиса тек күле берді. Алдымен үшем. Сосын төрттік... Алиса тек күле берді. Сол жерде Ирландияның бір жерінде болған Чен-ли Хун Луо да болды. Немесе Исландияда. Немесе басқа жерде. Сосын ұшқыш Пэн Ли де болды. Алиса қолын бұлғады. Ол Америкада болды. Сосын болды, сосын болды, — деп Алиса саусақтарымен санады, — Дупи, Шизи және Доу. Ол күлді. Бірақ олар бірнеше аптадан кейін жойылды. Олар Америкаға бірге барды Пам жылқы. Сиқыршымен кездесу үшін. Бұл пресвитерианмен кездесуге жоқ. Баспасөзбен сөйлесу үшін. Тіс дәрігеріне бару үшін. Ол дайындалды. Таза, таза. Ал, ол есіне түсірмеді.
  
  
  Тара ойлана бастады. Осылайша олар бірнеше аптадан кейін кетіп қалды. Президентке! Солай болуы керек еді. Олар оларды қарсы алуға барды.
  
  
  Үшіншісіне екі минут болды. Тара Алисаның қолын қысты. — Бұлардың бәрі сен білетін бауырлар ма? ол сұрады.
  
  
  'Ой. жоқ, — деді Алиса. 'Тағы да көп нәрсе бар. Бұл өте үлкен отбасы. Бірақ қалғандары алыс жерде. Алиса күңкілдеуді қойды.
  
  
  - Сен сенімдісің бе? - Тара қатаң түрде сұрады. "Егер өтірік айтсаң, жұмаққа бара алмайсың".
  
  
  Алиса байсалды көрінді. "Кем дегенде, Ян осылай дейді. Оның айтуынша, қалғандары біраз уақыт үйде болады және біз их-ны сол жерден шығаруымыз керек. Сондықтан Пэм Ат, ал басқалары кеткенде жаңалары осында келеді. О, шынымды айтсам, ана. Ол осылай деді.' Алиса iso-ға бар күшін салып адал тырысты.
  
  
  Тара орнынан тұрды. —Ал, жаным", — деді ол. - Енді менің баратын уақытым келді, ал сен жақсы қызсың, және... - ол ана тілінде бірдеңе айтуға тырысты, - енді кешьюңді мойынсұнып же, мен оны жақын арада сенімен бірге боламын. Тара есікті артына жауып, терең дем алды. - Сен мұны естідің, жаным, - деді ол алқасына. "Қазір Америкада біреу ғана бар. Және бұл ұшқыш. Меніңше, тікұшақ ұшқышы. Немесе ол өлтірген сенаторлармен бірге өлтірілген болуы мүмкін. Ол кідірді, сосын қосуға көмектесе алмады: — Ал сен оның мұнда келгенін қаламадың. хаха.
  
  
  Ол күлімсіреп, баспалдақпен төмен түсті. Баспалдақтың төменгі жағында, жоғары көтеріліп бара жатқанда, Пэмнің аттары мен Пин ұйқысы болды. Олар ашулы көрінді. Өте ашулы.
  
  
  Пэм Конаның қолында гиподермиялық ине бар еді.
  
  
  Тараның айтқаны бар болғаны: "Иә. Ник.'
  
  
  
  
  19 тарау
  
  
  
  
  Егер сіз өмір бойы бір күнге қарсы қарулануға тырыссаңыз боқ, сол күн боқ келеді.
  
  
  Мылтықты раковинаның жанына қойды, еденнің сықырлауы мені оған қарай сүңгуге мәжбүр етті. Оның кешігіп келгені. Пышақ бөлмені айналып өтіп, коллекциядағы жаңа көбелек сияқты қолымды раковинаға қадады.
  
  
  "Жарайды, Картер. Ақырын бұрылыңыз".
  
  
  Ih үш болды. Бұл ол күткен "олар" емес еді. Олар үш жергілікті ивановқа ұқсады. Супер денди. Шведтердің Ih және шаш қиюшылары он жас кіші ih болды, ал бұлшық еттері заманауи киіммен тоқылмаған. Олар маған қару-жарақпен дайын күйінде келді. Алда басшы.
  
  
  —Қолдар бастың артында", — деді ол.
  
  
  Оны эго жоғарыдан төмен қарай тексерді. Nen туралы жалғыз жақсы нәрсе эго костюмі болды. "Оның қонақ үйі қолын көтерер еді, — дедім мен, — бірақ менде техникалық ақау бар". Оны пышақ нұсқады, әлі де менің қолымда.
  
  
  Ол серіктерінің айналасында біреуіне бұрылды. —Джайлс", — деді ол. Сэр анықтау сұраймыз. Джайлс маған жақындап, пышақты суырып алды. Менің қаным көбіктеніп жатты. Джайлс мені тінтіп шықты. Ол стилеттоны тапты, бірақ газдың қаттылығына жақындаған жоқ. Оның эго талғамы жоқ шығар.
  
  
  Джайлс күлді. Өте сенімді. — Жарайды, бастық. Ол таза.
  
  
  "Онда сіз және Робби үйге эго алып барасыз".
  
  
  Джайлс пен Робби менің қолымнан ұстады, омыртқама бір-екі мылтық қадалып, үйге қарай нұсқадым.
  
  
  Бұған еш күмән жоқ. Бұл күндері олардың айналасында ең жақсы өлтірушілер жасалуда. Бангел, Лин Цзин және қазір бұл бу бөлмелері сыпайылық жағынан шынымен де асып түсті. Во Виннің химасы басқаша болды. Қашан ол бөлмеде оған қосылды, ол маған кісі өлтіретін көзқараспен қарады да, мылжыңға ұрсып жіберді: "Эго отырғыз". Олар мені орындыққа итеріп жіберді. Әрқайсысы менің иығымнан ұстап, оны басты: оның отырды. Қанат басын изеді. Басты жауыз да сел. Ол басқа ағаш панельді кітапханада болды. Тек ол Нассаудағыдай үлкен емес еді. Ал терезелер ашық болды. Сонымен қатар, Чен-ли де бұл жерде болмаған.
  
  
  Қанат бөлмені аралап өтті; қозғалып келе жатқан таудай үш саусақты қолымен темекісін тартып алды. Ол одан да бақытты кездерді еске алды. —Біз сенен қатты шаршадық, Картер", — деді ол ақыры. Эго дауысы жоғары және мұздай болды. —Сонымен қатар, сіз әрқашан ақымақ болдыңыз.
  
  
  Мен бұл туралы шынайы жауап бергім келген жоқ. Менің жасағанымның бәрі қасымды көтеру болды. Оның үстіне ешбір піл менің ақымақ екенімді айтуына кедергі бола алмады.
  
  
  "Сен бізді сол кішкентай үйде достарың бақылап отыр деп ойладың, ақыры бізді ұстап алуың үшін". Ол күлді. Қалай болғанда да, ол ернін мыжып тастады. — Іс жүзінде... мұның бәрі керісінше болды. Біз сіздің достарыңызбен кездесуге назар аудардық және бұл бізді сізге апаратынын білдік. Кем дегенде, біз сіздің келуіңізге дайын болдық.
  
  
  Ол дұрыс айтты. Ол ақымақ болды. Оның көздері ашық күйде ih тұзағына түсіп қалды. Бірақ екінші жағынан, АХТАР оның қайда екенін білді. Ал Винь По мұны олар білетіндерін жақсы білген болар еді... Ол орындыққа тұрды. Ол жәшікті ашты. "Егер достарыңыз сізге көмектеседі деп ойласаңыз..." ол шағын аудиотаспаны ұсынды. — Біз сіздің агентіңіз Мэйстен соңғы хабарламаны жасауды сұрадық. Әділдік үшін Костя үшеуін жасады. Біз қонақүй емеспіз, басқаларды осында тартатын мұндай қайталанатын хабарлама — ол сізді азғырғандай. Ол кассетаны шағын портативті магнитофонға салды. "Үшінші хабарлама қайталана бастағанда, біз бұл жерде болмаймыз." Ол маған тағы бұрылды. "Мен сізді бүгін осында болған оқиғаның ресми түрде бағышталуын естігіңіз келетін шығар деп ойладым".
  
  
  Ол түймені басып, Мэйс қайтыс болғаннан кейінгі есебін бастады.
  
  
  — Кешіріңіз, мен балық аулауға бардым. Тамақты жеуге болмайды. Бүлінген ботқа одан да дәмді болады. Тез тырысты, тез қайғырды. Ах.'
  
  
  Бір сәтке ол Мэйс қателесті деп ойлады, бірақ тез арада ол бізді тұманда қай жерде болса да кешірсін деп дұға етті.
  
  
  Мэйс өз жолынан адасқан жоқ. Бұл жақсы.
  
  
  Әдеттегі жабылу — "хабарлама ағыны".
  
  
  "Бағдарламада" залдағы хабарлама кодта екенін білдіреді. Хабарламаларды жылдам жіберуге арналған қарапайым код. Бірінші сөзбен қатар келесі төртінші сөзді әрқашан қабылдау керек. Мен оны санап шықтым. Мэйстің бізге жазған хабарламасы: "Кешіріңіз. Eda бүлінген. Тез!'
  
  
  Қосымша күштер оркестр ойнайтын сәтте келеді. Балабақша немесе жоқ. Ол бір сағаттың ішінде көмекке сене алар еді.
  
  
  Қанат басты жауызға бұрылды. "Корнелиус", — деді ол. "Енді мына таспаны салыңыз."
  
  
  Корнелиус таспаны алып, бөлмелер арқылы шықты.
  
  
  — Ал енді Картер... енді сен бізге осылай көмектестің, мен оған саған жақсылық жасаймын... Чен-Лиді шақыр ", — деді ол Джайлсқа.
  
  
  Джайлс кетіп қалды. 'Жарайды. Сіз шын мәнінде қонақ үйлер туралы біз туралы не білесіз?
  
  
  Ол ревматизмді таппай тұрып, күлкілер мен күлкілердің барлық арсеналынан өтті. — Сіз қонақүйлерсіз, штабтың қайдан келгенін білесіз, солай емес пе? Ал қазір, — деді ол Джайлс пен Чен-ли бөлмеге кіргенде, — біз сені сонда апарамыз.
  
  
  Оның, Чен-лиге қарады.
  
  
  Мен nen туралы ең аз тартымды деп тапқаным - бұл менің қолымдағы гиподермиялық инелер.
  
  
  Бірдеңені байқап көруге уақыт болмады, оны эмудың тамағына жабыстыруға тағы бір сәтсіз әрекет жасады, бірақ Робби мен Джайлс мені басып озды. Мені орындыққа қайта итеріп жіберді. Жақтың соққысымен, ол менің барлық пломбаларымды тістерімнің айналасына қағып жібергендей болды. Вин келіп мені ұрды. Барлығы өте тез болды. Джайлс пен Робби мені ұстап тұрды. Чен-ли менің жеңімді түріп алды. Оның, тігінші, қолынан ештеңе келмеді. Бір жылдам қимылмен ине менің қолымда жоғалып кетті.
  
  
  Олар мені бірнеше минут осылай ұстады. Секундтар өтті, мүмкін. Немесе сағат. Мен оны басқа ештеңе білмеймін. Корнелиус қайтып келіп, кассетадағы таспаны жыртып алғанын айтты. Ол кешірім сұрайтынын айтты. Вин Во қарғыс айтты және оны түзету үшін желім алғысы келді. Ол Корнелиуске бұрылып: "Ит күшік. Ақымақ.' Сосын эго беті қызарып кетті. Қызыл раушан. Гүл жапырақшалары ашылып, бірінен соң бірі еденге құлады. Ол мені жақсы көреді, сүймейді...
  
  
  —Капулеттер", — деді Джайлс. Ол күлді. Қалың су қоңызы iso rta-дан шықты. Ол эгосын қолымен итеріп жібермек болған. Мүмкіндігінше ақылға қонымды болу.
  
  
  Бұл жеңілген ойын болды.
  
  
  Менің аузым құрғап кетті. Ол орнынан тұруға тырысты. Бірақ ол енді мұны қалай істеу керектігін білмейтін сияқты. Оның балет тәпішкелеріне қарады. Дүрбінің екі ұшы да дұрыс емес болғандықтан. Олар алыста еді. Бірақ тоғалар. Бұлар әдемі болды. Олар алтын болды. Олар жарқырап тұрды.
  
  
  
  
  20 тарау
  
  
  
  
  Келесі кезең үнемі қорқынышты түс болды. Бұл қанша сағатқа немесе күнге созылғаны есімде жоқ. Енді қашан және түнде болмаудың, ұйықтау мен оянудың арасында ешқандай айырмашылық болмады. Түсіңізде кейде құбыжықтар сізді қуып жетеді. Бүкіл жұрт саған күліп жатыр. Тротуарлар жарылып, құсу көбігі атқылайды. Бірақ сосын көзіңді ашып, басыңды шайқайсың да, таныс төсек аяғыңды, шымылдығыңды, кеше түнде еденге лақтырып жіберген көйлегіңді қайта көресің. Сіз өзіңіздің ақыл-ойыңызды өлшейсіз аяқ, шындықтың тыныштандыратын контрастымен.
  
  
  Тек мен үшін шындық болған жоқ.
  
  
  Көзін ашқанда оның басқа құбыжықтарын көрдім. Күлетін айна жүздері. Калейдоскопиялық түрлері. Пішіндер мен түстердің ауысуын біріктіретін өзгермелі, кең, баяу қозғалатын ғалам. Мифтік жаратылыстар және мүмкін емес оқиғалар. Түсімде Тара қайта орала берді. Ee шашы жасыл. Ee көздер жабайы. Бірде ол менің қолымды қысып, қан ағып кетті. Бірде оны қолында ұстап, ол ғасырлар бойы жылап отырды.
  
  
  Армандар ақырындап өтіп жатты. Бұл азырақ қорқынышты болды. Менің мақсатым бір ақ бос экранға айналды. Суреттер жоқ. Ой жоқ. Бір күні ол көзін ашып, "ұшақ" деп ойлады. Ол ұшақта болды. Бұл сөзді менің қабылдауыммен байланыстыруға тырысу мені терең, мазасыз ұйқыға жіберді.
  
  
  Ол көлікте болды. Ол көліктің терезесіне қарап тұрды. Оның көзі тағы жұмылды.
  
  
  Оны қайта қараған кезде көрініс бұрынғыдай болды. Аспан әлі көгілдір еді. Шөп әлі жасыл еді. Сырттағы автобустың пішіні де, түсі де өзгерген жоқ. Артқы жағында сөзбе-сөз бірнеше болды. Бірақ мен оның не екенін көре алмадым. Бұл бос сөз, иероглифтер еді. Ол шошып кетті. Олар маған не істесе де, бізге қандай есірткі берсе де, мен оқи алмадым!
  
  
  Ол басқа жаққа қарады да, абайлап, көздерін жартылай ашып, машинаның айналасына қарады. Оны менің оң жағымдағы біреудің қолына кісен салған. Ол мұны сезді. Бірақ оның эго жағына қарау ниеті әлі болған жоқ. Ол қонақүйге келмеді, сондықтан олар менің оянғанымды білсін.
  
  
  Көлік лимузин болды. Алдыңғы орындық ауыр сұр пердемен көзден таса болды. Қозғалтқыш пен дыбыстық жолдың дыбысынан басқа біз, дыбыс болған жоқпыз. Менің қасымда отырған адам әңгімешіл емес еді. Оның басын ақырын оңға еңкейтіп, компаниясына көзін қысып қарады. Маған мұндай сақтықпен қараудың қажеті жоқ еді. Ол ұйықтап жатты. Арық, сымбатты адам. Менің ойымша, вьетнамдық. Аурухананың ақ халатындағы дәрігер немесе ассистент. Жоқ. Сірә, бұл КАННАНЫҢ дәрігерді ойнау үшін киінген кезекті агенті болуы мүмкін.
  
  
  Есік оны сынап көрді. Жабық. Эстественно үшін.
  
  
  Мен оны қайтадан терезеден қарадым. Автобус бізден әлі алда болатын. Оны әлі де оқуға болатын еді, бірақ бұл автобуста жазылғандар түсініксіз болды. Ол шығыс әріптерімен жазылған.
  
  
  Көпірдің үстінен күркіредік. Жолдағы басқа көліктер арбалар мен велосипедтер болды. Бір ғана басқа көлік болды. Тағы бір лимузин. Ол біздің артымызда келе жатты.
  
  
  Ол қайтадан сыртқа қарады. Мен қанша уақыт қарағанымды білмеймін. Келесі көргенім қаланың көшесі болды. Шулы трамвайлар, велосипед мінген адамдар. Өгіз арбалар және барлық жерде жасыл форма мен сабан қалпақ киген адамдар. Оны оң жақтағы терезеден ұйықтап жатқан күзетшісінің миммосы қарап тұрды. Оны Мәскеу қақпасы көрді". Барлығы осы қақпаның сыртында. Оны қайдан білуге болады? Бірдеңе қайта оралды. Мен оны қайтадан өз терезесінен қарадым. Қонақүйдің қарсысында, ғимараттың төбесінде мен оны қалағанымды көрдім. Хо Ши Миннің 40 шаршы метрлік үлкен түсті портреті.
  
  
  Ғимарат тек Вьетнам мемлекеттік банкіне тиесілі болды. Қала Ханойда болды. Вин Во мені Ханойға апарды.
  
  
  Оның айналасына екі есе қызығушылықпен қарады. Мен оны көрмедім, Ханой сегіз жаста. Бірнеше ғимарат соғыс туралы айтты, бірақ зақым соншалықты үлкен болған жоқ.
  
  
  Ханой - әдемі қала.
  
  
  Мұнда және мұнда ескі француз отаршылдық сарайларымен көмкерілген ұзын көлеңкелі баннерлер қаласы. Будда ескерткіштері, қытай храмдары. Қызыл өзен мөлдір және мөлдір, ал оның жағасындағы құмыралар көк түсте жалқаулықпен ағып жатыр. Бір қызығы, билбордтарда антиамерикандық ұрандар жоқ. Жек көрушілік белгілері жоқ. Бұл адамдар жек көрмейді.
  
  
  Бұл соғысқа деген дұрыс емес көзқарас. Сіз жек көресіз, содан кейін бірден басқалар сізді жек көреді деп ойлайсыз. Ойланатын бір нәрсе. Бірақ, біріншіден, ол жақсы ойлай алмады. Екіншіден, оның агенті AX. Олар ойламайды деген сөз емес. Бірақ ih соғысқа дайындалуда.
  
  
  Бүйірлік жолда тағы бір лимузин жалап келе жатты. Оның бір көрінісі ішке қарады. Артқы терезеде перделер болды. Бірақ алдында Чен-ли жүргізушінің қасында отырды. Чен-ли мені көріп, менің ояу екенімді көрді. Ол мүйізін басқан жүргізушіні итеріп жіберді.
  
  
  Менің дәрігерім оянды. Соңғы бірнеше күнде оның қандай болуы керек екеніне таңырқап, шошып қараған ол оған қарап қалды. —Регби", — дедім мен. "Жақсы доп..."
  
  
  Ол күлді. — Мағынасы жоқ. Картер жазған. Сіз бұл дәрі-дәрмекті жиырма төрт сағат бойы қабылдаған жоқсыз. Әсері аяқталды. Сен қазірдің өзінде бәрін ұйықтадың. Және бұл Н-2-мен жанама әсерлер мүлдем жоқ".
  
  
  Ол маған ризашылықпен қарады. "Жақсы көріңіз".
  
  
  Ол неге екенін Құдай біледі, американдық еді. Кем дегенде, ол американдықтардың айналасында біреу сияқты сөйледі. Бірақ басқасы? Әлде жау ма?
  
  
  "Қалай... оның желкендерінде қанша уақыт болды?"
  
  
  — А, — деді ол. "Бұл құпия ақпарат. Осылай қояйық... Сізді осында жеткізуге жеткілікті уақыт. Менен "мұнда" қайда екенін сұрамаңыз.
  
  
  —Ханой", — дедім мен.
  
  
  Эго достық көрінісі жоғалып кетті. Эго көздері тарылды. Ол батырманы басып, алдыңғы орындықтың артындағы терезе төмен түсіп кетті. —Мистер Винг", — деді ол. "Сіздің тұтқыныңыз оянды".
  
  
  Перделер алыстап кетті. Терезе жақтауымен мойынға кесілген жалпақ Vin беті пайда болды. Ол құбыжық қуыршаққа ұқсайтын. Ол маған қарап, ырылдады.
  
  
  "Ол бізді Ханойдамыз деп ойлайтын сияқты."
  
  
  —Ах", — деді Винг. Сосын басын изеді. — Иә, Ханой. Сіз оны сонда көресіз бе? Ол сұр ғимараттар тобын нұсқады. "Ли Нам Де". "Ли Нам Де".
  
  
  Мен тырысамын француз түрмесі. Ханой Хилтон есімімен де белгілі. Біздің әскери тұтқындарды ұстаған жер.
  
  
  —Сіз бұл жер туралы әңгімелерді естігеніңізге күмән жоқ", — деді ол. —Бірақ біз сізді жіберетін түрменің өте жақсы екенін көресіз... мүлдем басқаша. Мен оның залда қай жерде екенін білуге ешқандай себеп көрмесем де. Ол түймені басып, перделер қайтадан жабылып, менің көзқарасымды жауып тастады.
  
  
  — Доктор Куой? Демек, бұл нағыз дәрігер болған. — Ақымақ үшін біздің Картер мырза, олай емес еді ақымақ. Тіпті жақсы болмаса да сауалнама, ол әлі де өз бағыты мен уақытын есептей алады. Оның қайтып оралғаны емес, бірақ мен оған солай ойлаймын... мүмкін тағы бір шаншу шығар".
  
  
  Осы сөздерден қолдарым дірілдеп кетті. Қалтырау оны мүлде тоқтата алмады. Біздің ішегімізде жүрек айну сезімі пайда болады. Мен есірткінің өзі мұндай сезімдерді тудырғанын есіме түсіре алмадым. Бірақ менің денем мұны өздігінен жасаған шығар. Куой маған қарап тағы күлді. Эго артықшылық сезімі қалпына келтірілді. — Уайымдамаңыз, Картер мырза. Бұл инъекция сізді жай ғана ұйықтатады. Жоқ, жаман армандар көбірек болады. Қауіпті ештеңе жоқ. Біз барған бойда түймедақ сияқты балғын болғаныңызды қалаймыз.
  
  
  Менің таңдауым аз болды. қарғыс атқан Иса.
  
  
  Тағы бір инъекция.
  
  
  Тағы да шөл.
  
  
  
  
  21 тарау
  
  
  
  
  Ол оянғанда қараңғы болды. Мен оны жұмсақ нәрсеге жатқызамын. Ауа витектің хош иісіне толды. Әлсіз, тыныштандыратын гуіл естілді. Оның рефлексі, сағатқа қарады. Әрине, менде бұдан былай күзетші болған жоқ. Олар ih-ді баяғыда менен алып кеткен. Анестезия әсер еткенде.
  
  
  Оның шталы бағдарлануы керек. Ол еденге мақта жаймамен жабылған жұмсақ матрацтың үстінде жатты. Бөлмені кеш ымырт жауып, желдеткіш саңылаулар арқылы жарқыраған ерте жұлдыздар жарықтандырды. Жел соғып тұрды. Бұл өзімен бірге шу шығарды.
  
  
  Бұл шу емес еді. Бұл ән болды. Бір сөйлемге біріктірілген жүздеген ер дауыстардың төмен таза қоспасы: "О Дао; о Дао.
  
  
  Бөлме үлкен болды. Аз жиһаздалған, бірақ ыңғайлы. Шамдар жинағы. Орындықтар болмады, бірақ еденге үйілген жастықтар шашылып жатты; еден тоқылған төсеніштермен жабылған. Бөлменің арғы жағында тағы бір жастығы бар тағы бір матрац тұрды.
  
  
  Бірақ жоқ. Бұл жастықтар емес еді. Ыдыстар сонда жатты.
  
  
  Ол қозғалмады. Ол әлі ұйықтап жатты. Немесе ол әлі де ұйықтататын таблетканың әсерінен болды.
  
  
  Ол орнынан тұрып, бөлменің басқа жіпімен жүріп өтті. Мен әлі де дірілдеп тұрдым. Оның иығына тиді. Ол шынайы болды. — Ыдыс?
  
  
  Ол застырсып, бұрылып, бетін матрацқа көміп тастады.
  
  
  — Ыдыс, — деп қайталайды. Ол басын жабайы орап алды. —Жоқ, жоқ, өтінемін", — деді ол.
  
  
  Оның иығы алға-артқа дірілдеп тұрды. "Ыдыс". Ол көзін ашты. кенеттен, кенеттен. Кең ашық. Ол жай ғана маған қарады. Бізге жеңілдіктер, реакцияларымыз, тануларымыз.
  
  
  Ee көзқарасы алаңдатты. Ақыры оның ерні қозғалды. — Н-Ник? - деді ол ақырын.
  
  
  Соңғы бірнеше күнде олар бізге онымен не істесе де, бұл оны өзгерткен жоқ. Барлығы дәл мен соңғы рет көргендей болды. Мені сканерлеген жасыл көздер кең ашылып, жарқырап тұрды. Оның басынан өткерген дертінен қара сызықтар болған жоқ. Тіпті сепкілдер әлі де ee бетінде шашыраңқы болды.
  
  
  Ол бетін көтеріп, менің қолымнан ұстады; менің иығымнан, мойнымнан және бетімнен баяу жүгірді. Ол қонақүйді саусақтарымен сендіргендей. Ол әлі өз көзіне толық сенбегендей болды.
  
  
  —О, құдайым", — дедім мен. —О, Ник", — деді ол. Ал біз түс жоғалғанша бір-бірімізге еріп кететін едік. Біз сүйісіп, жүздеген дауыстар ән айтып бітті.
  
  
  Ол босап шықты да, қолын сұраулы түрде еэ-нің бетімен жүргізді. "Шындығында, мен сені бақытты емес, осында көргеніме өкінетін едім. Қалай... — мен басымды шайқадым, — сен мұнда қалай келдің? Ақыры ол қайтадан ойлана алған кезде, ол, мен сені Лондонда аман-сау деп ойладым.
  
  
  Ол матрацқа сүйеніп, бетін қолымен жауып, мұнда қалай келгенін есіне алды. Кенет ол маған қарады.
  
  
  — Бірақ егер сен жоқ болсаң... сен ол жерде болмадың ба... Сен ол жерде болмадың.
  
  
  Оны түсінуге тырысты. — Қауырсын таста ма? Жоқ, бұл Роско болды.
  
  
  "Розко ма? Жоқ, эго оны көрмеді. Бірақ мен ойладым... айтайын дегенім, мен саған соңғы рет қоңырау шалдым, ал сен келмегенде мен оны ойладым, ол сені де ұстап алды деп ойлады. Балалар маған не болғанын айтты. Ник, ол есімде... немесе, иә. Мен оны қазір есіме алған сияқтымын, бұл да сондай шок болды, бірақ... маған сол кезде айтты... сен маған басқа ештеңемен көмектеспейсің деп. Сен ih тұтқыны болғаның үшін.
  
  
  Олардың бұл сарай мен Феерстоун үйінің арасында қандай да бір байланысы болса керек. Мүмкін радио. — Бұл туралы олар дұрыс айтты. Оны айтты. — Ол ih тұтқыны болды. Бірақ Лондонда емес. Мен ih сарайына бардым.
  
  
  'Жылжымайтын мүлікке? Чен-лиге қарай ма?
  
  
  —Күте тұрыңыз", — дедім мен. Ол бөлмеде микрофондардың немесе басқа жасырын тыңдау құрылғыларының бар-жоғын тексерді. Онда ештеңе болған жоқ. Эй оған Лондондағы соңғы күні менімен не болғанын айтты. Розкоға не болғанын айналамызда ешкім білген жоқ. Біз мұның тым жақсы болуы мүмкін емес екенін білдік.
  
  
  -Ал сен ше?
  
  
  Одан сұрады. — Олар саған не істеді? Оның қолын қызыл періштенің шашынан өткізіп жіберді.
  
  
  "Есіңде болсын", - деді ол. Ол тағы да менің бетіме тигізді. — Есіңде ме, сен маған ол жаққа бармау керектігін ескерттің. "Олар сені пентатолмен айдайды, сосын Хоуктың әкесінің атын айтасың" дедіңдер. Сіз бір нәрседе дұрыс айттыңыз. Мен Хоуктың әкесінің атын білмедім. Әй, Ник, мен қатты ұялдым. Ол жылай бастады. Бұл өзін-өзі аяушылыққа толы үлкен дөңес көз жасы емес, жан азабы.
  
  
  — Эй, тыныштал", — дедім мен ақырын. "Қазір өзіңді кінәлама. Енді бұл ерік-жігердің немесе күштің тығыны. Дауыс беру есірткінің бұған қандай қатысы бар. Олар сенің еркіңмен алып кетеді. Гиподермиялық инелер соғысында батырлар мүлде жоқ. Сен нені білуің керек.'
  
  
  Ол басын изеп, жоғары қарай жорғалап кетті, одан да көп голлихок. —Мен мұны білемін", — деді ол. — Бірақ бұл көп көмектеспейді. Әсіресе, ол саған қауіп төндіруді ойлаған кезде.
  
  
  Бұл кінәні өз мойныңа алуыңа болады, өйткені өзіңе қауіп төндіретін жалғыз адам ол өз бетінше болды. Ол ашық түрде Vin тұзағына түсіп қалды және мұны сіздің көмегіңізсіз жасады. Менің ойымша, егер біз оны шынымен түсінетін болсақ, сенің ұсталуыңа мен кінәлімін деп ойлаймын. Оның өз ойын тыңдауы керек еді және ол жерге жақындауға мүмкіндік бермеуі керек еді Париж.
  
  
  Ол күлді. Бұл көптен бергі алғашқы күлкі еді, еріндері әлі де онымен күресіп жатты. "Менің ойымша, — деді ол, — сіз оны тағдыр деп атауыңыз керек. Ол сіздің пікіріңізді тыңдауы керек еді, бірақ оның қарғыс атқыр бүлікшісі. Маған кішкентай қыз сияқты қарайтын кез келген адам, немесе, кем дегенде, кішкентай қыз сияқты, мен оны іс жүзінде өте пайдалы екенімді дәлелдегім келеді".
  
  
  Ee таяқшалары оған қолын тигізді. —Тым пайдалы", — дедім мен.
  
  
  Ол саңылауды жауып тұрған парақты сәл төмен түсірді.
  
  
  "Сіз оны жыл сайын сынап көргіңіз келе ме, қазір оның денсаулығы жақсы ма?"
  
  
  Оны көру үшін оның шынымен қонақүйі.
  
  
  Есік қағылды.
  
  
  Оны ашты да, ішке екі адам кірді. Бір сәтте ол біздің тұтқын екенімізді ұмытып кетті. Ер адамдар қарапайым матадан тігілген киімдер киген. Ih бастары қырылған. Ih тұлғалары болды — мен бұл сөзді шығыстықтарға қатысты қолданғанды жек көремін, бірақ ih тұлғалары түсініксіз болды. Одиннің айналасында үлкен құмыра су бар. Олар тағзым етті.
  
  
  Олар бізге сөз айтқан жоқ.
  
  
  Құмыра ұстаған адам бөлмеден өтіп, құмыраға су құйып жіберді, немесе, ең болмағанда, істеп жатқан нәрсе осылай көрінді. Тағы біреуі күңгірт төбеге арналған шамды, аязды шыны глобустағы аязды шамды қосты. Бұл шын мәнінде пирсинг емес еді, бірақ бәрібір бізді жыпылықтауға мәжбүр етті.
  
  
  Ол шкафты ашты. Онда біздікі, шведтер — менікі, шведтер және Тараға қарызға алған қоқыс бар еді, бірақ ол қалған екі костюмді суырып алды. Бір жұп сұр жібек пижама. Сіз демалып жатқан олар емес, ресми іс-шараларға киетін олар.
  
  
  Тара үшін оның шведтердің дәстүрлі әйелдері жібектен кестеленген әдемі аозайы болған.
  
  
  Олар мұны үнсіз жалғастырды. Біз бетімізді жуып, киініп, жарты сағаттан кейін дайын болуымыз керек еді, бізге белгі бар ма, жоқ па. Неге дайынбыз, біз білмедік. Ih пантомималары бұл туралы бізге хабарлаған жоқ.
  
  
  Олар монахтар еді, — дедім мен олар қайтадан кетіп бара жатып. 'Әлде жоқ па?'
  
  
  — Мен... білмеймін. Ол құмыраның жанында бетін жуып жатты.
  
  
  Ол оған басын изеді. "Олар монахтар еді. Жақында оны естіді ih ән айту. "О Дао: о Дао'Және Ол терезеге барып, буындарын ашты. Олардың артында темір тор болды. Көріп отырғанымыздай, біз тұрған ғимарат "орасан зор ескі тас қамалдың" бір бөлігі болған. Алыстағы пейзаж Едем бағы сияқты. Шырылдаған крикеттерден басқа, тыныш және жайқалған болды. Қырынған ерлердің шағын шеруі бірінен соң бірі бастарын иіп, биік шөптің үстімен жүріп өтті.
  
  
  'Иә.' Ол үнсіз фильмдерді көріп отырды, және кенеттен жағдайға ашуланды. "Олар монахтар. даос монахтары. Ал бұл монастырь. Сенікі дұрыс болды. Дао мен КАН қандай да бір жолмен байланысты. Эго құдайы қалай екенін білсе де. Ал әлемнің бұл бұрышында ғибадатханалар әлі де болуы мүмкін. Оны тағы да жалюзи жауып тастады. —Гран-при ойыны", — дедім мен. "Келесі раундта соққы немесе дубль". Ол терезеден алыстап кетті. —Жаным", — деді ол менің артымнан губка мен сабынмен келе жатып. — Ең бастысы, — ол менің арқамнан жұмсақ губкамен сипай бастады, — ...біз қайда болсақ та, бізді бұл жерден шығарасың.
  
  
  Оның кеңесі менің ашушаңдығым сияқты мөлдір болды. Бірақ ол жұмыс істеді. Қалай болғанда да, бұл мені күлдірді. Оны губкадан ұстап, Е.Е. сүйді.
  
  
  "Егер сен бәрібір мені сабындағың келсе, мұны сәл жоғарырақ және сәл оңға қарай жаса". Ол тамағынан ақырын дыбыс шығарды. "Хм?", - деп басын артқа тастады. "О, Құдайым, — деді ол, - осы күндердің бәрінде... немесе сағаттар немесе жылдар... бұл маған берілген қорқынышты дәрі. О, Ник. Бұл әлемді соншалықты қорқынышты етті. Барлығы сондай қорқынышты түс болды. Сен мені ұстап тұрсың деп армандаған кезімді қоспағанда. Сосын ол жылай бастады, менде қалғанның бәрі: "Ұста, бұл Ник." Және менің ойымша, сондықтан ол оны ұстады. Және... қазір біз осында отырамыз, өзіміздің кішігірім төбелестерімізде бәрі болмағандай күресеміз. болады.' Ол маған қарады: "Мен сені шынымен жақсы көремін, сен мұны білесің бе?"
  
  
  Кенет менде бір естелік пайда болды. Менің қолымда жасыл көзді және жылап тұрған Ыдыс. Мен де сол түс көрдім", — дедім мен. "Бәлкім, дәл сол дәрі шығар. Мен оны неге бізді осында әкелді деп ойлай бастадым. Олар бізден не қалайды. Өйткені мен олар біздің бірге болғанымызды қалайды деп ойлай бастадым. Тек ол ғана емес, сен де. Бірақ біз біргеміз.
  
  
  Ол басын шайқап, қабағын түйді. 'Мен түсінбеймін.'
  
  
  Ол оған күлді. 'Құдайға шүкір. Өйткені мен де түсінбеймін. Әзірге. Дегенмен, біз оны жақын арада білетін сияқтымыз. Әзірше, біз алаңдамас бұрын, осы клондар туралы алаңдайық. Біз бұл ересек клондар туралы бұрыннан білеміз, бірақ бұл клондар жасалу үстінде, сіз айтып отырған ұрпақ, біз эгоды жоюымыз керек.
  
  
  Ол аодайға оралды. Ол сары гүлдері бар бозғылт жасыл түсті және атлас шалбарының үстінен оның шырынды жамбастарының жартысына дейін құлап түсті. —Ах", — деді ол. "Осы ересек биржаларға келетін болсақ, ол Алисадан естілді".
  
  
  Ол маған Алисаның әңгімесін Эйдің шашын тараған кезде айтып берді. Мүмкіндіктер одан сәл жақсырақ болды, деп үміттенді. Ол кезде Америкада бір ғана филиал болған, егер сәттілік болса, ол көлеңкелер патшалығына кетіп үлгерген. Өлі.
  
  
  Лондонда ih үшеуі болды, бірақ егер мен оған жол тапсам, бұл ұзаққа созылмайды. Кішкене сәттілік пен бірнеше апта өмір сүрсем, мен ih-ді тоқтата аламын. Тіпті Лондондағы AX бұл үшін жауапты болуы мүмкін еді. Тіпті мұндай тот басқан БАЛТА(ЛАР) кейде жақсы жұмыс істейді. Сондықтан қазір бұл Тара екеумізге келді. Егер біз бұл ұяны жойып жіберсек, бір жерден екінші жерге секірудің бәрі бітер еді.
  
  
  Оның жібек пижамасының мойын сызығымен күрескен. Иығыма байлауға тура келді.
  
  
  "Мұндай атс төлі неге ұқсайды?"
  
  
  Ол күрсінді. — Олар қандай болса, адам эмбриондары сияқты. Олар бақыланатын ортада, мүмкін инкубаторда немесе зертханада болуы мүмкін".
  
  
  — Пробиркадағы балалар қалай?
  
  
  Ол мұңайып басын изеді. "Мен бұл тапсырмада ең оңай жұмысым бар деп ойламадым. Мен өзімді үнемі мәжбүрлеуім керек, бұл балалар дерлік болашақ өлтірушілер екенін ұмытпауым керек".
  
  
  Оның жалаңаш пижамасын еденге лақтырып жіберді де, өз киімін алуға қолын созды. Оның көк көйлегіне қарады. Оны ұзақ уақыт бойы кигені сонша, ол көмексіз дерлік киінді. Құдайым, ол костюмді допқа барғысы келмеді ғой. Сонымен қатар, ойын кенеттен шығыс этикетімен қиындықтар туғызу үшін тым жетілдірілген болатын.
  
  
  "Одан қалай құтылуға болады?" .
  
  
  "Менің сөмкемде кішкентай лазер болды. Ал, күте тұрыңыз. Мүмкін менде әлі бар шығар. Ол шкафқа қарай жүрді де, сөмкесін ақтарып алды. —Жоқ, енді жоқ", — деді ол. "Менің ойымша, біз импровизациялауымыз керек нәрсе бар. Мүмкін химиямен бірдеңе шығар. Біз осы зертханадан таба алатын барлық нәрсені.
  
  
  Ақыры ол соңғы тарақпен шашын тарады. Менің қызыл шашты гейшам. Оның шұлығын киді. "Ал, сіз не істеп жатырсыз, бұл сіздің бизнесіңіз. Менің ойымша, ол жай ғана өз ісімен айналысады.
  
  
  Ол қабағын түйді. — Мен жай ғана ойладым... олар сенің қаруыңды тартып алды, солай емес пе? Сонымен, сіз қалай ойлайсыз...
  
  
  Ол ернін тістеп алды.
  
  
  Шалбарын тартып алды. Менен алынбаған іш киімім туралы. Жақсы ескі Пьер туралы, әлі де әдемі, ортасында жасырылған.
  
  
  "Жақсы, — деді ол өзінің табиғатына үзілді—кесілді және мүлдем қарсы, — мұны қалай істеуге болады, бұл сіздің ісіңіз. Менің ойымша, ол жай ғана өз ісімен айналысады.
  
  
  Оның бір қабағы көтерілді, бірақ жауап бермеді.
  
  
  
  
  22 тарау
  
  
  
  
  Картер мырза, ақыры біз кездестік. Бұл бүкіл компанияның арғы атасы Лао Цзэн болатын. Маңдайының ортасында арғы атасының сүйелімен. Ол мүгедектер арбасында отырған. Бұл көп нәрсені түсіндіретін сияқты. Неліктен ол ұрыс даласынан өзі жоғалып кетті. Өзімізді жоғары филиалдарға көтеруге ұмтылу. Күніне ондаған рет қарауға болады хема ол бір кездері қайтадан іс-әрекетте, қайтадан компанияда болды. Ол вискиді жайып, бізге де ұсынды.
  
  
  Тара жоқ деді. Оны стахан алып кетті.
  
  
  Ол стақанын көтерді. "Ник Картер үшін, — деді ол, — және барлық кішкентай болашақ Картерлер үшін".
  
  
  Ол темекі алу үшін бір минутта қолын созды. Олар жоғалып кетті. Лао Цзэн маған үлкен лакталған қораптың әрқайсысын берді. Темекінің алтын ауыз қуысы бар еді. Шамасы, ол менікін тәркілеген көрінеді.
  
  
  Біз эго бөлмесінде болдық. Немесе эго кабинетінде. Бұл үлкен кеңістік болды. Бұл үлкен болуы мүмкін еді, бірақ терезелер жабылып, атмосфера аздап көгерген. Мұнда да жағдай біршама нашар болды. Ұзын тик орындық, дөңгелек ақ диван. Бір орындық. Жалғыз әшекей - бұл өте түрлі-түсті мата және оның артындағы қабырғаға қару-жарақ жинағы. Жүзге жуық қару болуы керек. Әсіресе сирек емес, әсіресе ескі емес, бірақ олар стырсыған күйде ілулі тұрды, ал қабырғаның өзі сынбайтын әйнектің үлкен парағымен жабылған. Тапаншадан басқа тағы бір қару болды: бірнеше пышақ пен қол гранатасы, сондай -ақ өлімге әкелетін кейбір қажетсіз заттар. Әрбір жеке бөлік шағын прожектормен жарықтандырылды және оның астында шағын сурет болды.
  
  
  Оның, менің коллекцияма сүйсінетініңізді көріп тұрмын, — деді ол. "Кел, жақыннан қара". Ол диваннан тұрды, ол менің артымнан жүру үшін мүгедектер арбасын бұрды. АҚШ армиясының тапаншасының астында ілулі тұрған " Бристоль , Кеннет, Теджон, 1952" деген жазу бар. Қасында інжу сабы бар стилетто ілулі тұрды. "Хэмпл, Стюарт, Париж, 1954". Оның мына қарғыс атқан стилеттосына қарап, ысқырып демін шығарды. Бұл астында Бонапарт пен Наполеон бар қылышты немесе астында Хар мен Бен бар күймені көргендей болды. Стью Хэмпл олардың айналасындағы қаңғыбастардың бірі болды, олардың есімдері қазірдің өзінде мифтерді тудыруда. Ол AX, N1 кез келген адам үшін ең жақсысы болды. 1954 жылғы Парижден. Біреу одан інжу-маржаны бар бұл стилеттоны алып кеткенде. Эго өмірімен бірге.
  
  
  'Сен?' Ол, Лао Цзэнге бұрылды.
  
  
  "Мен сенің әсерленетініңді білдім", — деді ол. 'Иә. Ол осы қарулардың барлығын стыранып жеке өзі қолға түсірді.
  
  
  Ол менен тура нұсқады. —Бірақ, менің ойымша, бұл жерде сізді көбірек қызықтыратын нәрсе бар. Мен көрсетілген бағытта жүрдім. Оның Вильгельминаға не қосқанын көру үшін маған тақтайшаны оқудың қажеті жоқ еді. Және менің стилетім. Інжу қаламның анасы жоқ, бірақ бәрібір менің Гюгом.
  
  
  "Егер сіз эгоңызды қайтарып аламын деп ойласаңыз", — деді ол. "Бұл сынбайтын шыны, ол электрлендірілген және берік құлыпталған".
  
  
  Ол күлді. — Бірақ отыр да, сусыныңды іш. Eda дереу тапсырылады және бізде әлі де сөйлесетін нәрсе бар".
  
  
  Ол өзінің қауіпсіздігіне сенімді болды. Ол мүгедектер арбасында болуы мүмкін еді, бірақ ол рульде де болды. Және бұл жақсы болды. Бақылауда болу туралы бір нәрсе бар, бұл адамдардың өз сөздерін бақылауды жоғалтуына әкеледі. Бұл дұрыс емес, бірақ бұл шындық. Сіз жігіттің мылтығын оның басына бағыттап, эгодан әңгімелердің эгосы туралы сұрай аласыз, бірақ сіз тек бір-екі жабық ерін аласыз. Бірақ мылтықты басыңа бағыттаған жігіт міндетті түрде ішегін түкіріп тастайды. Егер сіз бұл туралы бірдеңе түсінсеңіз, маған хабарлаңыз.
  
  
  Оны диванның арқасына жатқызды. -- Әсерлі... -- дедім мен. — Бейнелеп айтамын.
  
  
  Ол өзінің көзқарасын Тараға аударды. —Сіз ғалымсыз", — деді ол. — Сіз микробиологияға маманданғансыз. Сөзсіз, сіз біздің клондар туралы бәрін білесіз.
  
  
  Тара маған қарады. Оның жест-ишарасы Эйге жалғастыруды ұсынды.
  
  
  —Иә", — деді ол. "Мен сіздің озық технологияларыңызға таң қалдым".
  
  
  Бұл эмге ұнаған сияқты. "Бұл жеткілікті... фантастикалық, солай емес пе?"
  
  
  — Сен мұны қашаннан бастадың?
  
  
  Ол күлді. "Жиырма екі жыл бұрын. Ал, шын мәнінде, бұған дейін... Бірақ сол сәтте біз отбасымнан бастадық. доктор Куой... —ол маған бұрылды", менің ойымша, сіз онымен бұрыннан танысқансыз... ал, әкем бастады. Ол генетикаға қатты қызығушылық танытты және үкіметтен эмуды шағын зертханамен қамтамасыз етуді қамтамасыз ете алды. Әрине, уақыт өте келе ол коммунистік әлемнің ең жақсы ақыл-ойының айналасындағы кейбіреулерге екі есе азаяды деген шартпен. Ол Нгуен Сегунда жұмыс істей бастады..."
  
  
  — Әлгі физик пе? Тара таңырқай қарады.
  
  
  Лао Цзэн басын изеді. 'Иә. Бірақ Шогунның бірнеше генетикалық ауытқулары болды. Тара мұны бұрыннан білетін сияқты. — Оны және қонақүйді дәл осылай айту керек. Брэкдон синдромы, солай емес пе? Эго белгілері содан кейін ғана пайда болады 30 жаста".
  
  
  Дәл солай. Бірақ, сіз ойлағандай, эмбриондар пробиркаларда инкубациялау кезінде қалтыраудан аман қала алмайды. Сегунның бірнеше АТС топтары үшінші айға дейін қайтыс болды. Алғашында Куои эго әдісі дұрыс емес деп ойлады. Үкімет те солай ойлады. Олар өз қолдауларынан бас тартты. Содан бірнеше жылдан кейін Сегунның өзі ауытқуларды көрсете бастады".
  
  
  "Сосын КАН тағы бір әрекет үшін бізді қолдауға шешім қабылдады ма?"
  
  
  Ол маған бұрылды. 'Иә. Бірақ бұл жолы ғана КАН физикалық және генетикалық жағынан мінсіз донордың эмусына ұсынылды".
  
  
  "Демек, бұл сен едің."
  
  
  Бұл мен болу үшін. Менікінен басқа... — ол бір секундқа есінен танып қалды, — менің физикалық кемелділігім, менде, айталық, "таланттар" қатары болды. КАНН қонақүйді мәңгілікке қалдыруға құмар.
  
  
  —Суық қанды өлтіру қабілеті", — дедім мен.
  
  
  Ол қарапайым түрде қызарып кетті. 'Иә. Бірақ сіз, Картер мырза, сонымен қатар талантты өлтірушісіз. Ол кідірді. — Дегенмен, егер сіз оны естуді ұнатсаңыз, қаныңыз әлі де бірнеше градусқа жылырақ. Ол сіздің эгоңызға әсер ететін кім?". Енді ол маған күлді, оны көрген мысықтың күлкісі, Чен-ли келесі күні түсірілген суретте, содан кейін кісі өлтіру сенатор Сейбрук. Герцог пен герцогиняны өлтіруге келгенде Хун Луоның да күлкісі. Қазір эмге психопатиялық өлтіруші мен өзін-өзі қорғау үшін ғана өлтіретін адамның айырмашылығын түсіндіретін уақыт емес еді. Баяғыда ол өзін мұқият зерттеп үлгерген. Баяғыда ол қоймасыз жатып, оны құртып жіберген адамдар олар сияқты жаман емес пе деп ойлады. Егер ол мұның бәрін тастап, саяжайға зейнетке шықпауы керек болса. Жоқ. Лао Цзэн екеуміздің арамызда үлкен айырмашылық болды. Ол тақырыпты қонақүй тұрған жерге қайтарды.
  
  
  — Ал сенің бұл клондарың тамыр алды ма?
  
  
  Иә. Ca екінші әрекетін бастады. Бүкіл топ аман қалды. доктор Куой долларды қоса алмаған кезде үшінші топта жұмыс істеп жатқан. Сіз эгоды алмастыратын ешкім болмағанын түсінесіз. Операцияның бүкіл эгосы құпия болды. Эмуға тек ұлы көмектесті. Сосын әлгі бала үшінші топты шығаруға әрекеттенді, бірақ білімі жетпей қалды. Біз үкіметке не істеп жатқанымызды білу үшін қонақүй емеспіз, сондықтан оны Америка Құрама Штаттарына заңсыз әкелдік. Онда ол керемет генетикалық білім алды. Біздің доктор Куой — Гарвард бойынша адам. Бұл факт эмге ұнағандай болды.
  
  
  Тара айтты: "Содан кейін ол әкесінің жолын қуа алды".
  
  
  Лао Цзэн "иә" деп жауап бере алғанына қуанышты болып көрінді. Оның өзі қонақүйдің ұлдары көп болғаны өте жақсы, әсіресе кейін жазатайым оқиға. Ал эго дауысы арман орындалды. Осы кезде доктор Куой отыз бес жаңа АТС алып жүрді. Отыз бес жаңа Лао Цзэн. Барлығы тамаша білім беруде. Провиденцияға рахмет.
  
  
  Бір сәтке ол бастапқы топта қанша ih бар екенін ойлады.
  
  
  Менің ойымды қысқа қоңырау бұзды.
  
  
  —А, тамақ ішетін уақыт келді", — деді ол. Қос күнді клондық досқа ұқсайтын жұп монахтар ашты ма? Жоқ, бұл мағынасыз - және бізді тас дәліз арқылы асханаға апарамыз.
  
  
  Бұл біз кездестірген мереке болды. Егер сіз маймылдың миын, ешкінің құйрығын және шикі кальмарды ұнатсаңыз, мереке. Тара немен бетпе-бет келгенін бірден түсінбей, үш күн бойы көптеген "ах" және "ммм" сөздерінен бас тартуға тәбетін ашты. Шындығында, маймылдардың миы дәмді. Бұл менің өзіме айтқаным және күш-қуатымды сақтау үшін не жеуім керек. Бірақ ол үнсіз бұрышта сэндвич дүкені бар деп үміттене берді, мен оны гамбургерге жүгіріп шығып, өзім өлтіремін бе деп ойлады. Мен оны жай ғана ойлаймын: шаруа не білмесе, ол ол емес.
  
  
  Edu-ға үнсіз монахтар қызмет етті. Содан кейін негізгі курс Лао Цзэн оларға түсініксіз тілде тапсырма берді. Супер финал. Жүз жылдық жұмыртқалар.
  
  
  Дастархан басындағы әңгіме өте жағымды болды. Ол шынымен не қонақ үй айту кейінірек болды. Сонымен бірге ол көңілді және ашық болды. Бірде ол сабырлы, мейірімді қожайын рөлінен бас тартты. Монахтардың айналасындағы Одина ас үйдің есігін бір сәтке ашық қалдырды, ал Лао Цзэн жарылып, өлімге әкелетін сызбадан қорғану үшін күртесін жақындатты. Монах тез жүгіріп барып есікті жауып тастады, ал Лао Цзэн өзін-өзі ұстай алды. Ол эго-ның жаңадан табылған бейімділігін пайдаланып, эгодан КАНН мен Дао арасындағы қарым-қатынас туралы және бұл монастырь коммунистік тазартудан қалай аман қалғаны туралы сұрады.
  
  
  Ол қол шапалақтады, ал үнсіз даяшылар бұл науаларды тазалай бастады. —Мұны айтуға ештеңе кедергі болмайды", — деді ол. "Бұл ақпаратпен сіз ештеңе істей алмайсыз. Арамызда бар жалғыз қарым—қатынас - бұл өзара тиімді қарым-қатынас". Сосын бір шәйнек шәй ұстаған монах пайда болды. Ол Тараға бір кесе, маған бір кесе құйып берді. Ол Лао Цзэнге жақындады, бірақ ол сөзін жалғастыра бергенде оны бір сілтеп жіберді. "Монастырь бізге екі маңызды нәрсені береді. Ең алдымен, біздің эксперименттерімізге арналған зертханалар. Тек генетикалық эксперименттер ғана емес, сонымен қатар сіз сананы өзгертетін дәрілер деп атайтын эксперименттер де." Ол артқа еңкейіп, мүгедектер арбасының қолтығын ысқылап жіберді.
  
  
  — Менің ойымша, сіз олардың айналасындағылардың кейбірін сынап көру мәртебесіне ие болдыңыз ба?
  
  
  "Сізге сендіруге рұқсат етіңіз, Картер, біз бұл бағытта біршама алға жылжыдық. Н-20 — жанама әсерлері жоқ жалғыз галлюциноген". Куой да дәл осылай деді, бірақ гуоның екінші рет басталғаны туралы қуанышты хабарды есту зиян тигізбейді.
  
  
  — Ал екіншіден?
  
  
  Екіншіден, өзіңіз қараңыз. Тек терезеге қарай жүріңіз.
  
  
  Оның, терезеге қарай жүрді.
  
  
  Ал мен гүлдер алқабын көрдім. Ол көкжиекке қарай барлық бағытта созылды. Бұл көкнәр алқабы еді. Апиын көкнәрі. Бір сәтке оның нарықтық құнын біреуге жұмсамақ болды, бірақ ол триллионнан кейін не болатынын білмейді. Ол терезеден қарап тұра берді.
  
  
  "Жақсы түр, солай емес пе?"
  
  
  Ненде нәзік күлкі пайда болғанын түсіну үшін маған эгоның бетін көрудің қажеті жоқ еді.
  
  
  "Демек, сіз Нассаудағы осы топ үшін және Featherstone қоғамы үшін жеткізушісіз", — дедім мен.
  
  
  Ол жаншылып күлді. - 'Басқалардың орталары. Көптеген басқалардың ортасында. Біз апиын жаһандық ұйым құру үшін ең жақсы байлығымыз деп есептейміз. Ал апиын да алдыңғы соғыстағы басты қаруымыз болды.
  
  
  "Ал мына монахтар, — деп сұрады одан, — сіздің саясатыңызбен келісесіз бе?
  
  
  "Бұл монахтар, — деді ол, — саясатта ештеңені түсінбейді. Олар тіпті бұл препараттармен не істеп жатқанымызды білмейді. Бізге зертханада не болып жатқаны туралы. Олардың білетіні - мемлекет болған кезде басқа ғибадатханалар мен ғибадатханаларға көшірілді, КАН олар үшін ih домендерін сақтап қалды. Олар өте риза. Олар сұрақтар қоймайды. Егер олар шындықты білсе, олар да қатты ренжіген болар еді. Бірақ олардың мұны білуі екіталай.
  
  
  Ол бір күнде екі монахқа қарады. Олар көздерін төмен түсірді.
  
  
  "Олар ағылшынша сөйлемейді", — деді Лао Цзэн. Сондықтан, егер сіз оларға шынымен не істеп жатқанымызды айтуды ойласаңыз, сізге өте қиын болады деп қорқамын. Егер, — деп айқайлады ол, — сіз біршама күрделі және түсініксіз сюзой диалектісін меңгерсеңіз.
  
  
  Оның ISO барлық күшімен Контейнерлерге қарамауға тырысты.
  
  
  —Бірақ", — деді ол. 'Отыр. Шайың суып барады. Және бізде әлі де сөйлесетін нәрсе бар.
  
  
  Оның, үстелге қайта оралды. Оның, мен Ыдысқа қарадым. Ол ойлағаннан әлсіз болып көрінді. Осы бірнеше сағат енді оған зиянын тигізді. Нахтың қабақтары ауыр болды. Оның, шыныаяққа қолын созды. Оның көздері кенет маған қарады. Жасыл шамдар. Бірақ бұл дегеніміз: Тоқта! Оған тағы да нахқа қарады. Шай есірткімен бірге болды, ол оны тым кеш тапты. Оның тостағанын көтеріп, бір жұтым ішіп алғандай кейіп танытты. — Қонақ үй туралы тағы не айтасыз? Лао Цзен одан сұрады.
  
  
  —Сіздің балаларыңыз", — деді ол. — Сіздікі және Мисс Беннет.
  
  
  "Біздің не?"
  
  
  —Балалар", — деп қайталайды ол. — Бірақ, мүмкін, доктор Куой бәрін түсіндіріп берсе жақсы болар. Ол орындықтан итеріп жіберді де, кішкене домофонға қарай домалап кетті. Ол түймені басып, сталь күтті. Ол мұны істеп жатқанда, арқамды маған қаратып, шайды қайтадан шәйнекке құйып жіберді. "Қазір", — деді ол жай ғана сөйлеу құрылғысына. Сосын ол тағы да дастархан басына жайғасты. Оның, мен Ыдысқа қарадым. Ол сәл аң-таң болды, бірақ бәрібір ашық отырды. Куой келіп түсіндірді.
  
  
  Бұл шынымен де өте қарапайым болды.
  
  
  Ол бізге екпе салуға барды. Олар өздері үшін N3 агенттерінің шағын армиясын шығарады. Бірақ бұл жолы бұл N3 агенттері CAN үшін жұмыс істейтін болады. Тара оларға генетиканың осындай салаларында тамаша мамандардың тұтас қатарын берер еді. Адамдарды вакцинациялау бойынша жұмысты жалғастыратын Тара клондары. Алғашқы ғылыми қабілет гендерге еніп үлгерді, ал КАН қажетті практикалық дайындықты қамтамасыз ету үшін ғана қалды.
  
  
  Бірақ олар қонақүйлерді бір қадам алға жылжытады.
  
  
  "Не болады, — деп ойлады олар, — егер Тара екеуміз балалы болсақ. Немесе одан да көп балалар. Статистикалық коэффициенттер төрт-бірден болды, біз барлық басқа агенттерден асып түсетін агент шығарамыз. Ғылыми тұрғыдан алғанда тамаша өлтіруші. Екі дүниенің ең жақсысы. Содан кейін, оны түпнұсқа сияқты пайдалана отырып, олар егу арқылы қажетті көшірмелердің санын алады. КАНН үшін қандай шешімдер бар. Доктор Куой қатты қуанды. Осындай елу-жүз суперклонмен КАН әлемді өз қолына алуы мүмкін еді.
  
  
  Тара алға қарай құлай бастады. Ол сәл ақсап көрінді. Ол иегін қолына тіреп, оны орнында әрең ұстап тұрғандай болды. Ол да шай ішуге мәжбүр болды, сондықтан оның белгілеріне еліктей бастады.
  
  
  Лао Цзэн Куойға қарай бұрылды. —Менің ойымша, қазір олар жақын арада ұйықтап кетеді", — деп сыбырлады ол. — Сіз бірінші операцияны қашан жасауды жоспарлап отырсыз?
  
  
  —Күн шыққанда", — деді ол. — Егер олар әлі ұйықтаса. Әзірше маған зертханада дайындалуға уақыт керек. Операциялар елеусіз. Денедегі әрбір жасуша дәл көшірме жасау үшін қажетті барлық гендерді тасымалдайды. Оның жай ғана beru биязы жолақты тері ih білек. Олар камераларына қайтып келгенде, мен оны тексеремін.
  
  
  Тара басын орындыққа қойып ұйықтап жатқан еді. Оның бірдеңесін күбірлеп, басын да төмен түсірді.
  
  
  Лао Цзэн қол шапалақтады.
  
  
  Бірнеше монахтар пайда болды. Оны бір монах көтере алмайтындай ауыр еді, мені екі монах көтерді. Олар күлгін бізді осы жерден жасмин иісі аңқыған түрме камерасына қайтарды.
  
  
  
  
  23 тарау
  
  
  
  
  Шынжырдағы кілттер шырылдап, есік ашылды. Бізді екі түрлі төсенішке орналастырды, монахтарға кетуге рұқсат берді. Оның бұрышында Куои Тараның үстіне еңкейген кезде оған көздерін жұмып қарады. Эго Талияның кілттер тізбегіндегі кішкене шам жыпылықтап тұрды. Ол өзінің бір уыс, содан кейін қан қысымын көтерді, содан кейін оның кеудесін жеке саусағымен сипады. Содан кейін ол қалтасынан стетоскопты алып шықты. Ол өте сезімтал болса керек. Құлаққаптар әдеттегіден ұзағырақ болды және құлаққа тереңірек еніп кетті. Ол риза болып көрінді. Сосын ол маған келді.
  
  
  Енді ол менімен мәңгі тұрып, үнсіз қарғыс айтты. Монахтар менің күртешемді шешпеді, қан қысымымды өлшеу үшін эмуға жалаңаш қол керек болды. Біз барлық фарстан өттік. Оны өлі салмақ етіп көрсетті. Эмге менің күртешемді шешіп алу қиын болды. Ол таңғышты менің қолыма қойып, сора бастады. Мен эму менің қан қысымымды айта ма, шынымен ұйықтап жатырмын ба, кейіп танытып жатырмын ба деп ойладым.
  
  
  Ол бұлай емес деп болжады.
  
  
  Ол менің кеудемнен сипады, сосын стетоскопты қайтадан суырып алды. Ол менің кеудеме суық металл тыңдау бөлігінің басылуын күтті. Содан кейін оны эго басынан ұстап, қатты тартты.
  
  
  Ауыруы қатты болса керек. Ол басын артқа еңкейтіп, көзіне жас келді. Ол застырсыды. Эго оны галстуктан ұстап, қайтадан тартып алды, оны жартылай тұншықтырып тастады. Біз ол жоғарыда болғанша аударылып тұрдық, оны эму жақтан, содан кейін мойыннан эго соққысынан соқты, бұл эгоды ұзақ уақыт бойы есінен танып қалады.
  
  
  Бір сәтке ол эгосын өлтіру туралы ойлады. Оны жай ғана тұншықтырып өлтіруі мүмкін еді. Бірақ бұл маған ақымақ қадам болып көрінді. Мен оны раундта жеңемін, бірақ матчта жеңілемін. Эго өлімі біздің өлім жазамызды білдіреді. Біз арқылы АТС жасауға деген үміт сейілгенде, Лао Цзэн дереу атыс жасағын жіберер еді. Бізді жай ғана атып тастады ма, әлде тыныштандыратын шприцпен аяқтады ма. Кем дегенде, сол кезде олар бізді аяқтайды. Сонымен қатар, атс отбасы жұмыртқадан шығуы тиіс отыз бес ағайындымен бірге өмір сүруін жалғастырар еді. Жоқ, Лао Цзэннің арманын біраз уақытқа қалдырған дұрыс. Кем дегенде, біраз уақытқа.
  
  
  Маған Куойдың бейсаналық денесімен жұмыс істеу керек болды. Оның салпыншағын белінің эгосынан алып тастады. Бұл кілттердің тұтас жинағы болды. Кем дегенде жиырма болуы керек. Олардың айналасындағы Одина эго зертханасының кілті болуы керек. Және ол осы зертханаға түседі деп үміттенген.
  
  
  Содан кейін ақ халаттың эгосы оған қамқорлық жасады. Біраз қашықтықтан бұл маған біраз бетперде беруі керек. Артында да. Қалай болғанда да, бұл монахтар барлық уақытта көздерін жұмып отырды.
  
  
  Біз рөлдерді ауыстырдық. Бұл жолы ол өлі салмақ болды, мен үшін эгоды жою қиын болды. Оның салпыншағын беліне іліп, эгосына ақ халат кигізді. Оның бойы доктор Куойдан сегіз дюймге жуық еді, бірақ мен оған онша мән бермедім. Оның еңкейіп, қозғалмайтын денесі к стылдап, эгосын мақта көрпемен жауып, эгосын айналдырды. Егер олар тәртіпті сақтаса, тәртіп бойынша ұйықтаушыларды табар еді. Тек тым мұқият тексерілмесе ғой.
  
  
  Ол өзінің сәттілігіне және басқалардың миопиясына қатты сенетінін түсінді.
  
  
  Оны тыныш ұйықтап жатқан Тараға соңғы көзқараспен қарап, дәлізге шықты.
  
  
  Қайда бару керек?
  
  
  Зертхананың бұл ғимаратта орналасуы екіталай. Бәлкім, ол азды-көпті шалғай жерде орналасқан қосалқы ғимараттардың айналасындағы бір залда отырған шығар. Сондықтан мен алдымен шығудың жолын табуым керек болды.
  
  
  Кең тас дәлізде суық және қараңғы болды. Қабырғаларға белгілі бір уақыт аралығында орналастырылған тек жанып тұрған шамдар. Құлыптары бар күн де болды. Қазір бос тұрған монахтардың камералары? Әлде түрме камералары бос емес пе?
  
  
  Мен солға кетіп, дәлізбен екі жаққа қарай жүрдім. Ол сырттағы күні шығып кететін. Есік жабық емес еді. Менің белімде Куоя кілт тізбегі болса да, ол, менде бүкіл патшалықтың кілттері бар екенін сезіндім.
  
  
  Түн ашық және тыныш болды. Аспан әлі толық қараңғыланбағанымен, жұлдыздар қазірдің өзінде көрініп тұрды. Сағат тоғыз жарымда немесе онда ғана болды, бірақ ағайынды даосистер жатақханалар орналасқан болуы мүмкін үлкен ғимаратқа үнсіз бір қатарда кіріп үлгерді.
  
  
  Бұл зертхана бола алмайтынын білдірді.
  
  
  Барлығы бес ғимарат болды.
  
  
  Кешеннің барлық ғимараттары қалыңдығы бір фут қалың сұр тастың айналасына салынған. Менде ақша бар, ол қолдан жасалған. Құрметпен, Ұлы Қытай қорғаны сияқты. Бірақ содан кейін сол құрылысшылардың шөберелері. Бұл ғимараттардың құрылғанына небәрі алты жүз жыл болған. Бірақ. Бастапқыда бұл бекініс болған. Немесе бұл әрқашан монастырь болған шығар.
  
  
  Лао Цзэннің палаталары, сондай-ақ біздің "қонақ бөлмелері" ең кішкентай бес ғимаратта аяқталды. Артқы жағында жан-жаққа созылып, алыста көкнәр алқаптары болды. Сол жақта сәл үлкенірек екі қабатты тіктөртбұрышта монахтардың ұйықтайтын бөлмелері орналасқан. Бұған қарама-қарсы сарай тәрізді ғимарат болды, ол ғибадатхана болып шықты. Осылайша екі корпус қалды.
  
  
  Мүмкін болатын зертхана ретінде оны ең алыс қанат таңдады. Бәлкім, терезелердегі қос торлар мен мұржаның айналасындағы түтін бұлттары мен үшін бұл мүмкіндікті тудырған шығар. Мен оған айтқым келгені, бұл тіпті ақымақ таңдау емес еді.
  
  
  Ол бұған өте қарапайым түрде қол жеткізді. Ол сондай-ақ есікті күзететін кітаптары бар екі монахтың миммосынан өтті. Кең дәліз оны тастап кеткенмен бірдей болды. Ылғалды және бос. Олар шамдар. Тәуекелге бел буған ол бір бөлмені таңдап алып, ішінде дыбыс жоқ екеніне көз жеткізу үшін бір сәт қасында қалды.
  
  
  Құлып оны сынап көрді. Есік ашылды.
  
  
  Бұл монастырлық камера болатын. Кереует төсенішпен жабылған бөлменің бұрышынан басқа ештеңе емес еді.
  
  
  Раковина, жастық, бірнеше кітап және оқуға арналған шағын шам болды. Мен оның шамын қосып, кітаптарға қарадым. Бұл маркстік Библияның екі томдығы: "Коммунистік манифест" және "Капитал", сонымен қатар бірқатар брошюралар. Оны ih парақтады. Олардың айналасындағылардың бірі " Дамымаған елді қалай басып алуға болады?" деп аталды. екіншісі, "Мен аса дамыған елге қалай нұқсан келтіремін?" Және бұл Исландиядан басқаның барлығын қамтыды.
  
  
  Бұл жерде міндетті түрде монах тұрған. Бірақ Даос монахы емес. Коммунистік монах. Осы арқылы қатыгез, адал, коммунистік аскетиктердің бірі. Менің ойымша, бұл бөлмелердің қаншасы осылайша орналасқан. Бірақ мен уақытымды босқа өткіздім. Ол камералар арқылы шығып, әрі қарай жүрді, басқалардың миммосы, дәл сол ағаш есіктер. Мен оны қалай танитынымды, дұрыс есіктің қандай болатынын білмедім. Мен ЗЕРТХАНАНЫҢ әріптері жыпылықтап тұрған неон шамы бар қорап болады деп ойламадым. Бірақ қандай да бір себептермен мен есік басқаша, мүмкін сәл заманауи болады деп күттім.
  
  
  Бір жерде менің артымнан есік жабылды. Маған жұмсақ shaggy келді. Бұл бір адам еді. Басын иіп, ол бір қолымен иегін жауып жүре берді: Куои үшкір генетикалық мәселе туралы ойланып.
  
  
  Ер адам маған қарамай mimmo-дан өтіп бара жатып, дәлізден әрі қарай қисайып жоғалып кетті.
  
  
  Енді маған тез шешім қабылдау керек болды. Ол қазір тұрған жерінде қалып, сол арқылы өзіне күдік туғызуы мүмкін еді. Оның сыртқа шығуы мүмкін еді, бұл қауіпсіз болуы мүмкін, бірақ өте тиімді емес.
  
  
  Сондай-ақ, мен қалағанымды таба алмауыма екі есе мүмкіндік болды. Бірақ егер ол осы ойларға бой алдырса, ол Ханойдағы құпия агент емес, Нью-Джерсидегі есепші болар еді.
  
  
  Ол қозғалысты жалғастырды және бұрылыстың артында қалды. Ал Нью-Джерсидегі елу мың алқабилердің есепшілері қорғасын құбыры кенет төмен түсіп, басымды қағып кете жаздаған кезде күлді де, артымдағы қабырғаға дүрсілдеп соқты.
  
  
  стырсығанша, ол мені күтіп тұрды, түтіктің ұшы қолында дайын. Құбыр қабырғаға соғылған сәтте оның эгосын білегінен ұстап, бұрылды, бірақ бұл құбыр қорғасыннан жасалған жалғыз құбыр емес еді. Эго күші мызғымас еді. Телефонды әлі ұстап тұрғанда, ол тағы бір дем алды, бұл жолы менің ұзын бойымды көздеді. Бірақ қазір оның күшті эго білегінен ұстап, тізесімен оның эгосын ұрды...
  
  
  Бұл филиал болды. Ол оны бағаламады. Крахмалды жағаның эгосына соғу үшін бір сәтті соққы тіпті жеткіліксіз болар еді.
  
  
  Ол бұл туралы мүлдем дұрыс айтты. Менің екінші соққымда ол менің аяғыма сүңгіп кетті, ол жерге құлап түсті. Ол маған мініп, мені ұра бастады. Оны аударып жіберді, бірақ ол менің тамағымнан ұстап алды. Оның исо-сы бар күшін салып, өз эгосын, қолын тартып алуға тырысты, бірақ мен жеткілікті тырыспағандай болдым.
  
  
  Өлім алдындағы бұл минут өте жарқын. Талай рет оған өлімнен бір минут қана уақыт қалды, тек осы соңғы минуттың жарықтығымен сағат тоқтады.
  
  
  Құбыр еденде жатып, менің қолымнан келмейді. Ол қарқынды түрде бір бағытталған қозғалысқа шоғырланды. Менің аяғым эго арқам болды. Ол аяғын жерге қойып, седласын тастауға дайын тұрған ат сияқты тепкіледі. Бұл ер-тұрманның айналасындағы эгоды өшірмеді, бірақ ол аздап тепе-теңдігін жоғалтты, біз қайтадан жерге тигенде, ол оңға қарай алтыншы дюймдей болды. Менің қолым түтікке тиді, оны оның эго-сы көбірек бастарымен ұрды.
  
  
  Уф. Иә.
  
  
  Ол менің үстімнен домалап түсіп, тас еденде қозғалмай жатты, оның басындағы үлкен қызғылт сары жараның үстінен қан ағып жатты. Ол тым ұзақ қан кетпейді. Ол өлді.
  
  
  Мен бұл жерде эгоды қалдыра алмадым және біраз уақытқа эгоды, денені сүйреп апаруға тәуекел ете алмадым. Біз басқа ағаш күннен бірнеше фут қашықтықта болдық — тағы бір камера. Оның есігін ашып, эгосын ішке тартты.
  
  
  Ол есіктің айналасындағы дауысты естігенде денесіне еңкейіп кетті.
  
  
  — Мәселелер, дәрігер?
  
  
  Ол бұрылған жоқ. Ол еңкейіп қалды, сондықтан қазір менің бойым, бет-әлпетім мені бере алмас еді. Ол дауысын Куоя сияқты жоғары көтеруге тырысты.
  
  
  "Ол сауығып кетеді".
  
  
  'Мен оған сен үшін бірдеңе істей аламын ба?'
  
  
  "Мен жоқ кезде эго мазаламайтынына көз жеткізу үшін".
  
  
  "Бірақ бұл менің бөлмем."
  
  
  —Олай болса, эгоға бөлме ал, тігінші ал. Бұл математикадан демалуды қажет етеді. Менің жоғары дауысым сәл төмендеді, бірақ ол байқамаған сияқты.
  
  
  —Иә, дәрігер", — деді ол қысқаша. Және солға кетті. Ол маған бұйрықтарды орындауды ұнатпайтынын және бұл туралы менің білгеніме мән бермейтінін білдіру үшін есікті артына тым қатты жапқанда.
  
  
  Ол зерттеу барысында жасаған тәртіпсіздіктің ауқымын бағалау үшін бір минутты толық қараңғылықта өткізді. Әзірге мен оған ештеңе таппадым. Қиындықтардан басқа. Менің дұрыс емес ғимаратта болуым әбден мүмкін, егер жолым болмаса, оның тығырыққа тірелуі мүмкін еді. Нассау оны тастап кеткен сәттен бастап бәрі дұрыс болмады. Бірақ екінші жағынан, олар дұрыс бағытта қателесті. Тара және оның болып шықты, онда біз жатақханада болуы. Бірге, тірілер, АТС штаб-пәтерінде. Енді іске кірісу ғана қалды. Есікті сәл ашып, дәлізге қарады. Бұл менің жасағаным өте жақсы болды. Өйткені дәл осы сәтте залдың соңында есік ашылып, дауыстар естілетін күңкіл естілді. Басында үшеу болды. Есік алдында үш бұтақ бір-біріне қайырлы түн тілеп тұрды. Олардың барлығы ағылшын тілінде сөйледі. Оның болжауынша, бұл ih тренингтерінің бір бөлігі болды. Содан кейін есік кеңірек ашылып, конвейер таспасының соңында тұрғандай болды. Екі... төрт... он... он сегіз... жиырма бір бірдей үлгі. Сериялық клондар.
  
  
  Кездесу немесе онда болған нәрсе аяқталды. Олар өз бөлмелеріне қарай бет алды. Ол зертхананың орнына АТС орналастыруды таңдады.
  
  
  Егер сіз Картер қорғасын құбырымен бір уақытта жиырма бір өлтірушіні өлтіретін қорқынышты көріністі күткен болсаңыз, онда сіз қателесесіз. Оның үнін өшіріп, есікті тағы жауып, терезеге қарай беттеді.
  
  
  Алайда, егер сіз менің проблемаларымның аяқталуын күтіп отырсаңыз, сізге тағы біраз күтуге тура келеді. Бұл жер мүлдем қаңырап бос қалғандай болды. Оның аласа, ұқыпты қырқылған астыңғы жамылғысының астында ол соңғы ғимаратқа қарай жүрді. Бұл зертхана болса керек.
  
  
  Ол қазірдің өзінде бір тәулікке жуық уақыт болды, ол осы барлық жерде кездесетін монахтардың қаншықтарының қорғауында болды. Тумысынан бір-біріне ұқсамайтын биржалар мен мен төлеген және қырынған бастарында бірдей көрінетін монахтардың ортасында мен өзімді шынайы өлшемдегі қуыршақ театрының қатысушысы ретінде сезіндім. Эму әртүрлі кейіпкерлерді жасауға мәжбүр болған кезде ғана біреудің қиялы жеткілікті болды.
  
  
  Мен ғимараттың миммосынан шамамен бес ярд жерде өтіп бара жатқанымда, ол күтпеген жерден шығып кеткен күні.
  
  
  "Әлі жұмыста... дәрігер?"
  
  
  Соңғы сөзге баса назар аудару оның жүз жылдан кейін де бұл "дәрігерге" сенбейтіндігін білдірді. Ол Вашингтондағы бетперделеу бөлімінің жақсы ескі арнайы эффектілеріне шаршаған ностальгияны сезінді. Ол қалтасындағы қорғасын түтікшені қолымен қысып, артына бұрылды.
  
  
  Филиал мені қолында тапаншамен күтіп тұрды. "Керемет, N3", — деді ол. Эго еріндері менсінбей жымиып бұрылды. "Құдайым. сіз қалай өстіңіз, доктор Куой.
  
  
  Ол бізге менің бағытыма қадам жасамады және әлі де менің қолымнан келмеді.
  
  
  —'Жақсы.' Ол, сенің қасиетті сиыр екеніңді естідім. Сондықтан мен сені өлтіре алмаймын. Бірақ олар сенің қайтып келгеніңді қалайтынына сенімдімін. Сондықтан артқа қарай жүріңіз.
  
  
  Ол қонақүйдің не екенін білетін. Ол мені өлтіре алмады, бірақ эму қаласа, мені қорғасынмен толтыратыны сөзсіз. Оқ жарақаттары сияқты жүре пайда болған белгілер балаларға берілмейді. Оны залалсыздандыруға тура келді. бірақ мен эгоды абайсызда ұстауым керек еді. Ол атуға үлгермей тұрып. Егер ол жіберіп алса да, бұл 45 калибрлі дыбыс бүкіл взводты осында тартады.
  
  
  Ол тастың бір бөлігіндей қимылсыз тұрды. "Асығыңыз", - деді ол.
  
  
  Ол жай ғана оған тас жүзбен қарай берді.
  
  
  'Неге? Неге мен мұны істеуім керек? Егер мен оны саған ештеңе жасамасам, сен мені атып тастай алмайсың. Сен тіпті мені ренжіте алмайсың", — деп өтірік айттым. "Оның қан тобы мен үшін дайындаған кішігірім операцияны кейінге қалдырады. Сондықтан, егер сіз оны қайтарғыңыз келсе, алдымен мені сендіруіңіз керек.
  
  
  Ол қымсынды. Ол менің ғылымға қосқан шағын үлесімнің рас па, жоқ па, ол сенімді емес еді. Қалай болғанда да, оның күмәні болды. Егер ол маған қашуға рұқсат берсе, оның проблемалары болады. Егер ол мені оқпен толтырса, одан да үлкен қиындыққа тап болуы мүмкін. Бұл эго жұдырықтасуға шақырылғанын білдірді.
  
  
  Ол қиындықты қабылдады. Тек эго қарудың бірінші таңдауы жұдырық емес, каратэ болды. Менің каратэде қара белбеуім бар. Бірақ менде қара қорғасын құбыры да болды. Барлығы өте жақсы ойластырылған. Го екінші рет жарты сағатта бастады, менде одан құтылу керек болатын денем болды.
  
  
  Ал, дауыс сенде бұл жабық сарай болды. Бірақ доктор Куойда оның кілті болуы мүмкін еді. Маған алты әрекет қажет болды, бірақ ақыры есік ашылды. Оны филиалдың мәйіті ішке сүйреп апарып, сералдың есігін құлыптап тастады.
  
  
  Монахтар зертхананың кіреберісін күзетіп, әлі де көздерін төмен салып тұрды. Бұл сенгісіз болды. Сірә, клондар ih ағайындылары болса керек, бірақ олар бәрін көрді және ештеңе істемеді. Тараның даосистік моральды түсіндіруі оны аздап түсіне бастады. Өлім де, ескерту де жоқ, сондықтан егер сіз бір нәрсеге тап болсаңыз, біз басқамен бірге боламыз. сен жай ғана ештеңе істемейсің. Оның, зертхананың есігінен қадам басты.
  
  
  Бұл ғимараттың ішкі көрінісі басқа ғимараттардан өзгеше болды. Монастырьдің кішігірім қабылдау бөлмесі және үлкен ақ екі күндік болды. Оныншы кілт маған кіруге рұқсат берді, ал күн ашылды.
  
  
  Менің ойымша, бұл оның бұрын-соңды болмаған ең нашар жері.
  
  
  Қабырға бойында өсіп тұрған жемістері бар үлкен шыны түтіктер қатары тұрды. Мен оның сізге пайдасын тигіземін және сипаттаманы қалдырамын.
  
  
  Басқа пробиркалар да болды. Кішіректері - сұйықтықта қалқып жүретін заттардың түйіршіктерімен. Оны елу деп санады. Олардың айналасында кім адам болды, кім жоқ, ол айта алмады. Бөлменің ортасында орындық болды. Nen-де бақалар мен егеуқұйрықтар бар торлар және брылев оны қосқан сәтте пайда болған бірнеше теңіз шошқалары болды.
  
  
  Қарама-қарсы оқу бөлмесі болды. Эго зертханасынан бөлінген үлкен шыны терезе болды, бірақ ол жерден барлығын бақылауға мүмкіндік берді. Қабырғаға терезеге қарама-қарсы бұрышта кез келген ақылсыз ғалымның арманы болатын. Электрлік қыздыру катушкаларымен, су конденсаторларымен және шағын газ алауларымен жұмыс істейтін көпіршікті бөшкелермен қапталған жұмыс үстелінің шамамен алтыншы метрі. Бүкіл орын пештің үстіндегі сорғыш тәрізді қандай да бір металл шатырмен жабылған, ал сол жерден сынбайтын шыны экран барлығын жауып тұрған.
  
  
  Бірақ бұл бәрі емес.
  
  
  Зертхананың артқы жағында Куойдың кеңсесінің есігінің дәл жанында тағы бір жұп қос есік болды. Оның кілттерін тыңдап, ih ашты. Ол тағы да тар дәлізде болды. Алты жабық ағаш есік.
  
  
  Ол біріншісінің кілтін тапты.
  
  
  Жиырмадан асқан жас тай бұрышта еденде тербеліп тұрды. Ол мені көргенде. ол сыбырлай бастады да, өз бұрышына қарай жылжыды.
  
  
  Басқа бөлмеде жабайы, бос көзқарасы бар кемпір маған секіріп түсіп, кеудемді жабайы, мақсатсыз соққылармен ұрып жіберді. Оны ee қолынан ұстап, ақырын, бірақ мықтап артқа итеріп жіберді. Менің орнымда ол енді жұмсақ стылдап ұра бастады. Оны тағы да есік жауып, бір сәт ойланып қалды.
  
  
  Куой зертханада есірткімен де тәжірибе жасағанын айтты. Ол ақыл-ойды өзгертетін дәрі-дәрмектердің озық екенін айтты. Бұл екі пікірдің өзгергені анық. Ғылым алға жылжуда. Ол, мен оны сол кезде жеткілікті көрдім деп шештім.
  
  
  Ол зертханаға оралды және Куойдың кеңсесіне барды.
  
  
  Қабырғалары кітаптар мен папкаларға толы болды. Мүмкін оның жеке мұрағаты шығар. Оны эго креслосы тінтті. Мен не табамын деп ойлағанымды білмедім. Бірақ менің тапқаным керемет болды. Сегіз кілттен тұратын жинақ. Оны ih белбеудегі кілттермен салыстырды, бұл маған зертхана мен камераларға кіруге мүмкіндік берді. Иә. Барлығының өз қоңырауы болды. Оны минутына кішірек көшірмелер жинағы итеріп жіберді. Сосын менің ойыма тағы бір ой келді, ол ih-ді іш киімінің жиегіне тығып қойды. Менің жасырын жеңіске жету мүмкіндігім арта бастады.
  
  
  Оның артынан зертхананың есігі жабылып, түнде салбырап тұрған монахтардың миммосы шығып кетті.
  
  
  Шамамен жарты жолда мен оның бір қызық екенін көрдім. Қызу таласқан екі монах. Бұл монахтардың мүлде сөйлей алатыны таңқаларлық, бірақ одан да таңқаларлығы, олар басқа досымен дауласып жатты. Ол бұталардың артына тығылды, олар мені миммодан өткізгенде, енді олар үнсіз қалды.
  
  
  Оның кешені бойынша қалған жол одан әрі тосын сыйларсыз өтті. Менің уақытым болуы үшін оның өте қонақ үйі. Ол бір жарым сағаттай болмаған болуы керек. Ол осы Куояға екі сағаттық соққы бердім деп ойлады, бірақ бәрібір мүмкіндікті пайдаланды. Ол біздің үйдің басты қақпасына келгенде, мені екі монах күзетіп тұрды. Ол кетіп бара жатқанда, ол жоқ еді. Бірақ басқалар сияқты олар да көздерін төмен салып, маған мән бермеді.
  
  
  Мен дәлізде ешкімді көрмедім. Тез және үнсіз оның, жетті дейін біздің камера күні. Есікті ақырын ашты. Тара әлі де сонда болды. Әлі ұйықтап жатыр. Мен оны камера арқылы басқа төсенішке қарадым. Куой әлі сол жерде болды. Делласына сенімді болып, оның бөлмеге кірді. Бірақ ол соншалықты сенімді болуы керек емес еді.
  
  
  Бір-екі қол артымнан мені ұстап алды. Қол менің мойныма жабылды. Ол бұрылмақ болды, бірақ екінші қолым білегімді орнында ұстап тұрды да, сол қол мойныма қаттырақ жабылған кезде жеңімді орап алды. Мен оған артқа қарадым. Бұл екі монах болатын. Олар үнсіз артымнан ерген болуы керек. Үшіншісі мені есік алдында күтіп тұрды. Шприцпен бірге. Доктор Куой төсектен тұрды. Оның шаншуы сезілді. Оның алтыншы күшті қолы босап, қол жететін жерде тұрған бірінші монахқа ашуын жіберді. Мысалы, бір-екі секундтан кейін қоянның шұңқыры ашылып, ол құлай бастады.
  
  
  Тереңірек.
  
  
  Барлығы тереңірек.
  
  
  Тағы да ғажайыптар елінде.
  
  
  
  
  24 тарау
  
  
  
  
  Тара менімен мәңгілікке отырды және түсініксіз бірдеңе айтты. Ол өзінің бозғылт қызғылт трусисын киген. Нахтың білегінде төртбұрышты дәке таңғыш болды. Көзін оның білегіне қойды. Дәл осындай шаршы дәке болды.
  
  
  Олар мұны істеді. Олар бізге екпе салды.
  
  
  Бұл мұрагерлер қазірдің өзінде пробиркаларда, бір жерде зертханаларда жүзіп жүрді кошмар, бір жерде егеуқұйрықтар мен бақалардың сүрінетін орталарында.
  
  
  Ол төсектен секіріп кетті.
  
  
  —Сабыр ет", — деді ол. 'Сабыр сақта. Сен әлі тым әлсізсің. Күні күзетіледі. Әзірге қолымыздан ештеңе келмейді. Ол бұрылып, бірдеңе деп күбірлей бастады. Оның сөзінен ақылға қонымды нәрсені түсінуге тырысып, басын шайқады.
  
  
  Сосын эго оны көрді. Ол монахпен сөйлесіп тұрған. Бұл бос сөз қазір сутойлардың белгілі диалектісі болуы керек еді. Бұл седативті қабылдау тәжірибесі мені өзімнің ақыл-ойыма күмән келтірген екінші рет басталды.
  
  
  Ер адам еденде отырды, әлі күнге дейін тамақ табағын ұстап тұрды, ол айналысады эго қосылады біздің камераға. Ол басқалар сияқты көрінді. Басы қырылған. Бірақ ол көзін ашқанда, оның ерекше екенін түсінді. Мұндай көздер оны бұрын-соңды көрмеген. Оларда миллиондаған жылдар бойғы адамзаттың барлық білімі мен кінәсіздігі қамтылған.
  
  
  Тара маған бұрылды.
  
  
  "Нин Тан — аббат. Ол бізге көмектесу үшін осында келді. Кем дегенде, біздің eda препаратпен өңделмегеніне көз жеткізу үшін. Олар бізді ұйықтататын дәрілермен ұйықтатуды жоспарлаған". Ee дауысы абсурдтық түрде сәл дірілдеп тұр.
  
  
  Оның, Нин Танға қарады, бұл шексіз көздер. — Оның бізге көрсеткен барлық көмегі осы ма?
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізді. 'Мен білмеймін. Сенімнің эгосына қарсы кез келген жағдайда бізге көмектесу. Бізге не болса да, оның еркі болуы керек, — айталық, Құдай. Ол бұған кедергі келтіретіндей сезінеді және бұл эго алаңдатады".
  
  
  —Бұл қандай дін, тігінші ал", — дедім мен. "Есірткі ішу және адамдарды өлтіру Алланың қалауымен бола ма?"
  
  
  Ол маған жайбарақат қарады. Ол іс-әрекеттің эго-сы кісі өлтірудің алдын ала алмайды дейді. Ол кімнің өлтірілетініне ғана әсер ете алады. Егер ол ештеңе істемесе, олар бізді өлтіреді. Егер ол бізге көмектессе, біз өлтіреміз.
  
  
  —Ал ол үшін мұның бәрі кісі өлтіру ме?"
  
  
  Ол байыпты түрде басын изеді. "Мұның бәрі ол үшін кісі өлтіру".
  
  
  Оның қабағы түйілді. — Онда ол бізге неге көмектесіп жатыр?
  
  
  "Ол бізге мүмкіндіктерді теңестіруге көмектесетінін айтады".
  
  
  Мен оның айналасына қарадым. Екеуміз едік, сандық камераларға қамалып қалдық. Қарусыз. Сыртта ih көп болды. Барлығы қарулы. "Ол оны дұрыс атай ма?"
  
  
  Монах бірдеңе деді. Тара оны аударды. "Ол біздің сезімдерімізді түсінетінін айтады... бірақ қонақүй болар еді, сондықтан сіз оны түсіне аласыз. Ол айтты... — ол менің реакциямнан қорыққандай абдырап қалды. "Ол түсіністік саған тыныштық әкелетінін айтты".
  
  
  'А, иә? Сонда бұл керемет. Ол әлем туралы оңай айтады. Міне, кішкентай Даос храмының эгосында. Бірақ ол жерде ше? Ал өз бақшасында өсірген көкнәрдің арқасында өмірде өз жолын салып жатқан барлық мал ше? Оның бұл туралы не ойлайтынын сұраңыз. Тара жерге қарап күрсінді.
  
  
  —Ал, асығыңыз", — дедім мен. "Одан сұра."
  
  
  Олар тағы бір досымен он минуттай сөйлесті. Бұл өте қызықты болса керек. Нин Тан ұзақ ойланып кідіріп, мұңды дауыспен сөйледі. Ақыры ол Тараның бұрылуына себеп болған бірдеңе айтты.
  
  
  "Ол бұл апиын туралы ештеңе білмеді", — деді ол. "Ол жерде не болып жатқаны туралы көп білмейді. Ол бүкіл өмірін осында өткізді. Бірақ ол сенің дауысыңдағы отқа қарап, сенің әмбебап қуат көзіне жақын екеніңе сенетінін айтады. Сосын ол маған монахтардың бәрі монах емес екенін ескертуімді айтты. Кейбіреулері олардың айналасында... шамамен жартысы... жүзге жуық... КАН партизандары".
  
  
  Мен өзім де осыған ұқсас нәрсе туралы ойладым. Бұл оның дауласып жатқанын көрген монахтарды және мені атып алу үшін ұстап алған монахтарды түсіндірді. Бірақ оны көрген соңғы жұп басқалар сияқты көрінді. Төмен қараған көзге дейін. Оның иығын қиқаң еткізіп, күңгірт ашудың күшейгенін сезді. —Тамаша", — дедім мен. 'Білу жақсы. Демек, олардың жартысы партизандар. Бірақ егер олардың барлығы бірдей болып көрінсе, ih-ді қалай тануға болады?
  
  
  Тара штопорды беріп, маған қарай бұрылды. "Ол шын мәнінде біз мұны істей алмаймыз дейді."
  
  
  Оның, орнынан тұрып, ары-бері жүре бастады сандық камералар. 'Егер бұл эгоның ар-ұжданын тыныштандыратын болса, ол бізге бірдеңе айтты, бірақ ештеңе айтпады. Эмудың мұндай жұмбақтарының жаны бар.
  
  
  Нин Тан орнынан тұрды. Ол баруы керек, деді ол сыпайы түрде. Бірақ ол біздің келесі кезегімізде қайтып келеді қыңсылау әдетке айналған. Ал олардың алдында күзен, ол бізге даосизмнің кейбір ұсақ-түйектерін қалдырды:
  
  
  "Әрекет адамдар ойлағаннан аз жауап береді".
  
  
  "Идеялар қарудан да күшті".
  
  
  Ол салтанатты қорытынды сөзінде нені қосты:
  
  
  "Ғажайыптар күнінде бәрі орындалады". Тағы да, бұл түсінік кілт болды ашық бассейн. Мұндай әңгімелер мені шынымен жынды етеді. Бірақ ол маған қоштасу кезінде ескі көздерімен жалт қарады да, оған бір сәт ештеңе сезбеді. Бір сәтке ол барлық жауаптарды білді және бұл жауаптар дұрыс болды.
  
  
  Ол кетіп қалды, мен эго кілтінің есігімізді құлыптап жатқанын естідім. Дыбыс мені қатыгез шындыққа қайтарды. Мен біреуді жұдырықпен ұрғым келді. Бірақ қасында жалғыз адам тек Тара ғана болды. Ол бөлмеде алға-артқа жүре берді.
  
  
  "Қазір маған ашуланғаның жақсы", — деді ол. — Ол кезде сен не ойладың? Мен эгоды он минут ішінде сенімді AX агентіне айналдыратыным туралы.
  
  
  — Сен, ең болмағанда, тырысып көруің мүмкін еді, жаным. Маған бұл ақымақтықты қайталаудың орнына, бұл түсінік маған тыныштық сыйлайтын еді".
  
  
  'Уа, Раббым. сен қандай ақымақсың.
  
  
  "Ах. Жақсы. Сен ақылдысың, ал оның бір бөлігі ақымақсың.
  
  
  Ол күрсінді. 'Оған олай айтқан жоқ.'
  
  
  А, жоқ па?' Оны еденнен жастықтардың айналасында бір көтеріп алды да, эй қол бұлғады. Мұның бәрі осында, балақай, жасырын микрофонда. Мен оны еркелеткім келеді ме?
  
  
  Ол тағы күрсінді. — Ал, мен бұл омела дегенді білдірмеймін. Оның жай ғана қонақ үйі, егер түсінсең ғой деймін...
  
  
  "Иә, иә. Мен оны білемін. Сонда мен ақыры оған тыныштық табамын".
  
  
  —Иә", — деді ол. Ол басын шайқап, басқа жастықты алып, маған лақтырды. Содан кейін бұл болды. Оны қолына ұстаған жастығымен лақтырып жіберді. Ол бір жаққа сүңгіп, тепе-теңдігін жоғалтып, қайтадан матрацқа қонды. Сол жерден ол маған лақтырған жастықтарын лақтыра бастады. Ол үлкен қызғылт сары жастықпен орнынан тұрып, мені онымен ұра бастады. Оны ұстап алып, қайтадан матрацқа итеріп жіберді, біз ашуланып сүйісе бастадық. Бұл бізді біраз тыныштандырды. Біз қатты дем алып, құшақтасып кеттік. Содан кейін ол нахта болды. Барлығы дәл бізде әрқашан болғандай болды. Тек соңғы минутта ғана ойым елжіреп кетті. Ол артқа шегінді. —Уайымдама", — деді ол. "Егер олар біздің олар үшін супер сәби жасағанымызды қаласа, олар тағы бірнеше апта күтуі керек". Бірақ бұл нәтиже бермеді. КАНН қонақүйі, біз мұны істеуіміз керек деген ой жиіркенішті болды. Оны төмен түсіріп, ақырын сүйді. "Кешіріңіз жаным. Мен мұндай тәуекелге барғым келмейді деп қорқамын.
  
  
  Біраз уақыттан кейін ол айтты: "Сенікі дұрыс. Ол саған өтірік айтты. Оның қазір сенен ашық баласы болуы мүмкін еді". Ол мені сүйді. Мен оның сенен бала болғанын қалаймын.
  
  
  'Қазіргі уақытта?'
  
  
  — Мен бұл жерден кеткенде соны қалаймын. Және... олай емес... жақсы, олар түсінуі үшін ол қонақүйде болмас еді. Одан гөрі оның өзін өлтіргені жақсы. Бірақ мен саған сенемін, Ник, — деді ол күлімсіреп. "Менің ойымша, ол кісі айтқандай, сіз білім көзіне жақынсыз. Ол сенің асыл мінезің бар және сенің бақытты жұлдызың бар деп сенемін, ол кісі сонда не айтса да. Оның сен бізді бұл жерден алып кететініңе сенемін.
  
  
  Ол бұл туралы ойлануы керек еді. Ол орнынан тұрып, орамалын орап, қайтадан алға-артқа жүре бастады. Енді ол темекінің асыл мінезін қуана өзгерткен болар еді. Оның, терезеге қарады. Түс болды. Жарты күн оны жоғалтып алды.
  
  
  —Оны зертхана тауып алды", — деді эй. 'Мұнда кел.'
  
  
  Ол мақта жаймасының айналасына саронг жасап, терезеге қарай жүрді. Біз кенеттен қатты күйзелдік. Ол оны зертханаға нұсқап, орналасқан жері туралы айтты. Оны Эйге Куояның орындығынан алған кілттерін көрсетті. Менде олар әлі де болды. - Бізге қазір тек осы жерден шығу керек.
  
  
  — Жетістікке жетемін деп ойлайсың ба? — деп ақырын сұрады ол.
  
  
  —Әрине", — дедім мен. "Алтын жан, ал бақытты жұлдыз? Эстественно үшін. Мен қалай жіберіп аламын?
  
  
  Ол қатты күрсініп, менің құлағымды тістеп алды. "Керемет", — деді ол.
  
  
  Бір күнге кілттер тізбегі шырылдады. Екеуміз де төсегімізге тез сүңгіп кеттік, ол жерде ұйықтап жатқандай кейіп таныттық.
  
  
  Есік тағы жабылды. Оның, мен тамақ салынған науаға қарадым. —Кешкі ас ішкеніміз жақсы", — дедім мен. "Eda бізді мас етеді деп болжануда".
  
  
  "Ммм." Ол сурет сабағында модель сияқты төсенішіне қисайып отырды. "Мен олай емес екеніне қуаныштымын. Оның қарны ашқан сияқты. Ол науаны аласа үстелге апарып, әлі буланып жатқан тәрелкенің қақпағын шешіп алды.
  
  
  Сонда да ол күдікті түрде оның иісін сезді. Ол есінеді. —Уайымдама", — дедім мен. "Бұл қытайлық eda. Бір сағаттан кейін қайтадан оянасың.
  
  
  Біз өзімізге алдық. Бұл қарапайым eda, көкөністер қосылған күріш болды. Бірақ бұл дәмді болды және кем дегенде қанағаттанарлық болды. Оның, Тараға қарап, тағы да аштық сезінді. Бірақ мұнымен күтуге тура келді. Басқа жерде және басқа уақытта. Ол менің көзқарасымды сезіп, басын көтеріп, ұялшақ жымиды да, назарын тәрелкеге қайта аударды.
  
  
  Оны түсінуге тырыстым. Бұл кенеттен ұялу. Мен ол туралы әлі де көп нәрсені түсінуім керек еді. Менің әйелдерге деген реакциям әдетте қарапайым. Менде сұрақтар туындаған кезде, олар айналасында болады, оларға иә де, жоқ та оңай жауап беруге болады. Тек осы жолы айналада қарапайым ештеңе болған жоқ. Сұрақтар мен жауаптар емес. Менікі емес әйел, және менің оған деген сезімім. Қарапайым атаулар қазір қолданылмайды.
  
  
  Ол көзілдірік киген әдемі қыз да, күнтізбе үшін де қызық емес еді, бірақ мен nah-да жақсы көрінбейтін айды елестете алмадым. Ол А және В санаттарына жатқызылды. Ғылыми данышпан және тамаша жұмысшы. Ол ақылды және сексуалды болды. Нәзік және қызықты. Ол мені ынталандырды, ренжітті, сынады, көңіл-күйімді көтерді. ал егер бұл мені ренжітсе, бұл мені де толқытты.
  
  
  — Жұмысқа орналасу үшін ше?
  
  
  "Қалай, — деп сұрады ол, — сіз мұны елестете аласыз ба?
  
  
  Темекі шегуге деген құштарлығын басып, оны науа итеріп жіберді. Олардың лазердің контейнерінен алып кеткендері бір нәрсе, ал менің темекімді алу — азаптау.
  
  
  —Мен бұл монахтар туралы біраз ойландым", — дедім мен. — Ал менде бір ой бар. Сен тез сөйлей аласың ба?
  
  
  — Сутоан диалектісінде ме?
  
  
  "Сутоан диалектісінде".
  
  
  'Ол солай ойлады. Жалғастыра бер.'
  
  
  "Жарайды, мұндағы монахтардың жартысы КАННАНЫҢ агенттері, солай емес пе? Ih шамамен жүзге жуық және олар біздің жоспарларымызды бұзу үшін кез келген уақытта оқиға орнына асығады. Сондықтан біз ih жоюымыз керек. Немесе, кем дегенде, ойынның айналасында ih шығарыңыз".
  
  
  'Жарайды. Бірақ олардың кім екенін қайдан білеміз?
  
  
  — Біз ih біле алмаймыз. Бұл мәселе. Мұны нағыз монах қана жасай алар еді".
  
  
  Тара қабағын түйді. —Егер сіз осылай ойласаңыз, эгоды бізге айтуға көндіре алатынымызға күмәнім бар. Жоқ, егер ол біздің бұл агенттерді залалсыздандыратынымызды білсе, мүмкін одан да жаманы.
  
  
  Оның басын шайқады. "Мен оның саған мүлде айтқанын қаламаймын". Ол нағыз монахтардың КАННАНЫҢ агенттерін немесе одан да жаманын тартып алғанын қалайды.
  
  
  Бір сәтке ол жай ғана маған қарап тұрды.
  
  
  "Сіз де оның жаңбыр жауғанын қалайсыз ба, әлде сабанның айналасына алтын құйғанын қалайсыз ба?
  
  
  Ол жымиды. — Менің ойымша, бұл соншалықты қиын емес.
  
  
  — Сіз мұны оңай айта аласыз. Сіз маған қандай дәлелді қолдануды ұсынасыз? Айтайын дегенім, сіз ештеңе істемеу идеясына берілген еркектерді бірдеңе жасауға қалай сендіресіз? Екіншіден, егер сіз ih-ді сендіре алсаңыз, қандай қаруды қолдануды ұсынасыз?
  
  
  Ол қайтадан орнынан тұрып, бөлмеде алға-артқа адымдады. "Сіздің сұрағыңыздың бірінші бөлігіне келетін болсақ, мен оның өзін-өзі сақтау инстинктіне сенемін".
  
  
  Ол басын шайқады. "Жұмыс істемейді. Олар өлімнен қорықпайды.
  
  
  'Ол соны біл. Бірақ мен жеке өмір сүру туралы айтып отырған жоқпын. Менің айтайын дегенім, ih сенімін құтқару. Қараңызшы, олардың КАНМЕН бірігуінің бір ғана себебі бар: монастырьларын құтқару. Бұл бүкіл Үндіқытайда қалған соңғы Дао бекінісі болса керек. Егер әлемде болмаса.
  
  
  'Сонымен?'
  
  
  — Демек, бұл монахтар өлгенде, иман олармен бірге өледі. КАН жаңа монахтарды қабылдауға ниеті жоқ. Бұл жер Даос храмына емес, КАНН бекінісіне айналады. Егер олар бұл үшін күрескілері келмесе. Бұл жағдайда ешнәрсе жасамау өзін-өзі құртумен пара-пар".
  
  
  "Бірақ олар ih қорғанысынсыз өлмес пе еді?"
  
  
  "Біздің көмегімізбен олар басқа жерге қоныс аударуы мүмкін еді".
  
  
  Бір минутта ол ойланып көзін жұмды. — Менің көзімше әдемі естіледі. Бірақ тағы да айтамын, ол сіз сияқты прагматикалық американдық және біз мүлдем басқа оймен айналысамыз".
  
  
  —Мен бұған сенбеймін", — дедім мен. "Менің ойымша, барлық идеалистер, сайып келгенде, бірдей. Олар өз идеялары үшін өлуге дайын, бірақ өз идеялары үшін өлуге жол бергісі келмейді".
  
  
  Науада тағы бір су жаңғағы қалды. Ол саусақтарымен алып, тістеп алды. Ол күлді. Жақсы ой", — деді ол. "Қалай болғанда да, бұл тырысуға тұрарлық. Іс жүзінде бір ғана мәселе бар.
  
  
  Ол күрсінді. 'Қайсысы?'
  
  
  "Сутоен тілінде "идеалист" деп қалай айтасыз?"
  
  
  Оны жастықпен лақтырып жіберді.
  
  
  'Жоқ, жоқ.' ол айтты. "Викторина әлі аяқталған жоқ. Екінші бөлімнің басы ше?
  
  
  "Екінші бөлім қандай?"
  
  
  "Олар қару ретінде нені қолдануы керек?"
  
  
  —А, бұл", — деді оған күлімсіреп. "Лао Цзеннің кеңсесінің айналасында не бар". Ол менімен бір деңгейде болғанша біраз күтуге тура келді. Бұл көп уақытты қажет етпеді.
  
  
  'Құдай. стырсыған қару.
  
  
  "Қару-жарақ эго жоқтау. Эго онда жүзге жуық бірлікті іліп қояды, ал жүзге жуық нағыз монахтар бар. Ал менің математика пәнінің мұғалімі бір адамға бір қарудан береді деп айтатын.
  
  
  — Эй, бірақ бір минут күт. Менің есімде болса, қабырғадағы мына әйнек сынбайтын, электрлендірілген және құлыптаулы.
  
  
  — Ал менің парасаттылығым құлып бар жерде кілт те болуы керек екенін айтады. Ал электр қуаты бар жерде сөндіргіш те бар. Ал Лао Цзэннің палаталарындағы монахтардың айналасындағылар олардың қайда екенін білуі керек".
  
  
  Біраз уақыт ол маған байыпты қарады, сосын күліп жіберді де, секіріп түсіп, мені құшақтады. "Кейде, — деді ол, — сен жай ғана сүйкімдісің".
  
  
  —Ал сендер әлі ештеңе көрмедіңдер", — дедім мен.
  
  
  
  
  25 тарау
  
  
  
  
  Сол түні Ғажайыптар күні басталды.
  
  
  Бірінші ғажайып Тара әмиянындағы бір қорап темекіні суырып алған кезде болды. Сіз бұл ғажайыпты тастың айналасындағы суды өндіруге тең деп ойламауыңыз мүмкін, бірақ содан кейін сіз ол сияқты темекі шегуге тәуелді емессіз.
  
  
  Екінші ғажайып сәл ұзағырақ уақытты алды. Дәлірек айтсақ, шамамен бір сағат. Бірақ Тан Нин біздің асхана науамызбен қайтадан кеткенде, ол өзінің Жоғарғы Сотымен сөйлесуге келісті. Егер Сот келіссе, ол менің жоспарыма қосылады.
  
  
  Үшіншісі 100% ғажайып деп саналмауы мүмкін, бірақ мен оны санауға дайынмын. Өйткені, біріншіден, бұл менің ойым емес еді. Егер Тараның соңғы сіріңкесі оны пайдаланбаған болса, ол менің шкафыма жыл сайын кіріп кетпес еді, бұл менің қалтамда қалады, және олар оны Гренада казиносының айналасында сары түспен алған үш әдемі чипті ешқашан таба алмас еді. тамшылардың айналасында. Қандай да бір ғажайыппен олар камзолдың тігістерінде қалды.
  
  
  Уақыт өте керемет болды. Өйткені күніне төрт секундтан аз уақыт өткенде кілт шырылдап, бізді сынау үшін КАНН агенттері арқылы көрінген бір монах келді.
  
  
  Бар болғаны бірнеше сағат өтті, содан кейін біздің соңғы дәрі-дәрмекпен өңделген тағамымыз және біз босаңсуымыз керек еді. Өйткені оның қолында қару болуы мүмкін, бірақ ол сергек емес еді. Ал ол жақынырақ қарау үшін еңкейгенде, менің алақанымда жасырылған чиппен эмуды пышақтау маған қиын болған жоқ. Ол жаңа ғана оның қаруын тартып алған болатын. Наган біртүрлі ресейлік өндіріс. Жеті атқыш калибрлі револьвер 7,65 өсіммен жабылды.
  
  
  Шамамен он минуттан кейін, ол күткендей, оның серіктесі жыл сайын келеді, бұл болып жатыр.
  
  
  Енді әрекет ету уақыты келді. Ол Нин Танның кездесуінің нәтижесін білмеді, бірақ қазір жағдай осылай болды. Және ол мүмкіндікті жіберіп алғандардың қасында емес.
  
  
  Тара және ол монастырлық киімдерге ауысып, бастарын жабу үшін капюшондар киді. Бұл тағы бір әлсіз бетперде болды. Бірақ, кем дегенде, монахтар барлық өлшемдер мен биіктікте болды, сондықтан біздің дене бітіміміз бен бойымыз бізге берілмеді. Оны біздің және ес-түссіз күзетшілеріміздің арасындағы есік жауып тастады, біз ғимараттың айналасынан еш қиындықсыз сырғып өтіп, қараңғы аумақты кесіп өттік.
  
  
  Біз зертханаға ашық түрде бардық.
  
  
  Ыдыс қайнап жатқан бөшкелер мен күрделі жабдықтардың ортасында өзін үйдегідей сезінді. Ол үш айлық АТС-терді тез анықтады. Лао Цзэннің жаңа клондары. Басқа тіршілік иелері маймылдар болды, деді ол. Сосын ол найзағай соққандай пробиркалар қатарына қадала қарады. —Біздікі", — деді ол қарлығып. Және ол басқа жаққа қарады.
  
  
  Ол химиялық заттарға толы шкафты ақтарып, олармен не істеу керектігін білуге тырысып жатқанда, ол күзетте тұрды. "Сен не ойлайсың," ол ақыры айтты. "Мен ih диетасына ашуды қосу арқылы АТС-ты өлтіре алар едім. Бірақ содан кейін зертханада бәрі әлі бұзылмаған болар еді, ал Куой ертең жаңа топты қайтадан шығара бастауы мүмкін еді... — Ол тырнақтарын тістеріне тигізіп, ойға шомды.
  
  
  'Немесе?'
  
  
  "Немесе... мен глицерин тринитратының біразын жасай аламын, сонда бәрі бітеді".
  
  
  "Глицерин тринитраты?"
  
  
  "Нитроглицерин сізге арналған".
  
  
  'Ал сен үшін де солай.'
  
  
  Ол жымиды.
  
  
  'Ал, не?'
  
  
  'Иә. Алға, жүре бер. Тезірек нитроглицерин жасаңыз. Ол оларға екінші мүмкіндікті бастағысы келмес еді".
  
  
  Ол қайнаған химиялық заттардың үстіне шыны экранды көтеріп, жұмысқа кірісті. Ол мөлдір сұйықтықпен толтырылған үлкен дөңгелек колбаны таңдады, ол басқа мөлдір сұйықтықпен іргелес түтікке тамшылатып құйылды. Бұл нәрсе қыздыру катушкасында болды және үлкен, шулы қоңыраулар шығарды. Колбаның үстіне конденсациялық колонна қойылды, ал суық су температураны автоматты араластырғышпен заттарды араластырған кезде де ұстап тұрды. Бұл істің шын мәнінде қандай болғанын сұрау оның штал емес. Қалай болғанда да, ол барлық кешьюлерді канализацияға лақтырып жіберді.
  
  
  Содан кейін ол түссіз тағы екі сұйықтықты алды; бір колбаға, екіншісін тамақтандыру түтігіне салды. Егер менің күмәнім болса, олар қазір жоғалып кетер еді. Нахтың бұл жерде болуына шынымен де себеп болды. Ол саламандрдың көзін бір мүйізді мүйізді көз жасымен араластыра отырып, қоңыр капюшон киген, мейірімді пері, әлдебір қызыл шашты адамның жылдам әрі тиімді жұмысымен жұмыс істеді. Ол тоңазытқыш түтігі мен араластырғышты орнына қойды.
  
  
  —Жарайды", — деді ол. Және де Ғажайыптар күні өзінің алғашқы жалған нотасын тудырды.
  
  
  Және басқа да көптеген жалған нотттар.
  
  
  Бұл жалған ноталар сол жақта, тікелей Vin кодында болды. доктор Куои және ондаған нағыз үлкен револьверлері бар ондаған жалған монахтар. Мына ақымақ Наганның жеті оқты тапаншалары.
  
  
  Мені қорқыту оңай емес. Егер оның одині болса, оны Куоя кепілге алар еді. Бірақ кепілге алынғандардың бұл теориясын олардың өздері де білген. Екі монах Тараға жақындап, эй револьверін арқасына қойды да, Вин маған қаруымды тастауды бұйырды.
  
  
  Ол күрсінді. Және қаруын тастады. Оның қолына түсудің жаман әдеті қалыптаса бастады.
  
  
  Оны эму айтты бұл.
  
  
  Ол бұл әдеттен арылатын кез келді деді. Бұл соңғы түсірілім болды. Мен енді қашпаймын деп. Куой менің жаңа әдетімді дамытатын кез келді деп қосты. Ол бірдеңемен тәжірибе жасап көрді, бірақ ол әлі адамдарға тырыспады... Бізді дөрекі түрде зертхананың тереңдігінде Иван бойынша бір жерге апарды. Қабырғаға соғумен айналысатын кемпірдің камерасы мен балалық шағында регрессияға ұшыраған жас жігіттің камерасының қасында. Бізді ішке лақтырып жіберді, есікті тарс жауып тастады, сосын оның алдынан сырғып бара жатқан болттың ауыр дыбысы естілді.
  
  
  Шагги жоғалып кетті.
  
  
  Терезелер торланған. Тор кішкентай болды. Ішінде матамен қапталған қабырғалардан басқа ештеңе болған жоқ. Біз жұмсақ жерде болдық сандық камералар. Және олар микрофондар мен динамиктердің көмегімен бізді есінен танып қалды, сондықтан бұл жұмсақ камера пайдалы болуы мүмкін. Кем дегенде, олар тырысатын болды.
  
  
  Менің білетінім, олар табысқа жете алмайды. Камикадзе менің стилім емес, бірақ менің газ бомбасы әлі де арасында жасырылған аяқ. Егер мен оны камераның жабық кеңістігіне жіберсем, ол бізді өзімен бірге алып кетеді. Бірақ, ең болмағанда, оған Квоймен хабарласқан болар еді. Менің қабілеттерім әлі бұзылмаған кезде мен оны жасаушыма жетемін.
  
  
  Оның, мен Ыдысқа қарадым. Ол шошып кетті. Оның білімі белгілері. Көздері кең, бет-әлпеті ашық. Мазасыздықтың қорқыныштан айырмашылығы бар. Қорқыныш сізді барынша алаңдатуға мәжбүр етеді. Сұмдық сал болып қалады.
  
  
  Ее оны қолына алып, көңілін көтеруге тырысты. Ол қорқыныш шабуылдары арқылы оны сығып алуға тырысты. Ол әлі дірілдеп тұрды. Ол оны сілкіндірді. Оны ee қағып кетті. "Оян жаным. Сен маған керексің.'
  
  
  Ол менің қолыма тырнақтарын сұғып алды. — Кешіріңіз, — деді ол қысылған дауыспен. - Мен... мен шынымен қорқамын. —Тігінші, сенікі дұрыс", — дедім мен. — Қалай ойлайсың, мен өзімді қалай сезінемін?
  
  
  Ол маған таңдана қарады. 'Мазасыздық па?'
  
  
  —Мәсіх", — дедім мен. "Егер ол мұны жасамаса, ол бұл жұмсақтыққа дайын болар еді сандық камералар".
  
  
  Ол басын менің иығыма тигізді де, жай ғана сол жерге іліп қойды. "Неге мен қазір нашар емес, жақсырақпын?"
  
  
  "Себебі сен көлікпен емес, адаммен қамалып қалдың". Ол маған нәзік жымиды. Қобалжыған, бірақ күлімсіреп. "Егер солай болса, — деді ол, — неге сенің есегіңде "Жапонияда жасалған" деп жазылған?"
  
  
  "Мен құрылды, өйткені, Ана жерде," мен деді, оның жолында оған мынадай. Оны қолымен шашынан өткізіп жіберді. Ол өзіне еліктейтін, бірақ, ең болмағанда, өзін-өзі басқара алатын.
  
  
  —Асығыңыз, — дедім мен, — біз парасатты боламыз. Біріншіден, қарғыс атқыр нәрсе қашан жарылады?
  
  
  Ол басын шайқады. "Бұл туралы алаңдамаңыз. Егер суық су оны жауып тастаса, біз қазірдің өзінде өліп қалар едік. Бірақ жарылу үшін химиялық зат 240 градусқа дейін қызуы керек, ал өздігінен ол оған жете алмайды. Мен де сол шыны пердені қайтадан түсіріп үлгердім. Олар менің химиялық заттарды ауыстырғанымды да білмейді, өйткені олар өздерінің АТС-терін өздері өлтіруі мүмкін. Басында сонда болды... айталық, АТС үшін eda.
  
  
  'Онда бәрі жақсы. Күлкілі тапаншаның Куойы мен эгосына келетін болсақ, менде бір ой бар. Оның болжауынша, егер Куой осында оралса, ол бүкіл взводпен келмеуі мүмкін. Нагандары бар бірнеше монахтар жеткілікті болуы мүмкін. Ол бұл туралы ойланатын болады. Ол Тараға менің не айтқым келгенін айтты.
  
  
  Олар қайтуға асықпады. Бәлкім, дайындалуға аз ғана уақыт кеткен шығар.
  
  
  Біз күннің екі жағына да жайғастық. Тара оң жақта болды. Есік ашылған кезде оның үстінде болады.
  
  
  Ауыр тыныштық орнап, камерамызға басып кірді. Егер қасымыздағы келіншек қабырғаны қағып жатса, онда төсеніш дыбысты көміп тастайтын еді. Ол Тараға эй керек деп ойласа, біраз ұйықтауын айтты. Ол эй керек деп ойлады. Мен ұйықтамадым және тыныштықты бақылап отырдым. Мен оның бұзылғанын күттім.
  
  
  Мен Куои бізге қандай препарат дайындады деп ойладым. Оның бәрі университеттің химия профессоры студенттерін алып қателерге айналдыратын ескі ғылыми-фантастикалық фильмдер туралы ойлады. Немесе ғарышкерлер ай сәулесінен артық дозаланған және ессіз кактустарға айналатын. Картер доктор Вейл Твитпен кездеседі. Жақын арада осы театрда. Екі қап попкорн және көп кокс. Сосын үйге барып, ғашық боласың Ирина.
  
  
  Тара ұйқыда бір сәтке қозғалды. Ол таңғы сағат алтылар шамасында деп есептеді. Құстар бір сағат бойы тұрып, ұшып жүрді, ал әулие торлы терезелер арқылы төгілді. Оны сілкіп жіберді.
  
  
  Қалпына келтірудің бірінші минуты ең қиын. Ол менің жасырын және көрпеше қабырғаларымның қоңыр түсінігін ретке келтіріп жатқанын бақылап отырды. Ол қолын көзіне сипады. 'Сағат нешеде?' Ол жан-жағына қарады. 'Ой.' Сөйтіп, ақыры тірілер еліне оралды. "Менің ойымша, біз білмейміз, солай ма?"
  
  
  —Тұру уақыты келді", — дедім мен.
  
  
  "Менің ұйқым өте жақсы, қауіпсіз болды. Мен біз екенімізді армандадым...
  
  
  "Shh."
  
  
  Оны дәліздің есігі ашылған кезде естіді. Зертхананың есігі. Біз репетиция жасағандай, Тара тағы да кереуеттерді бұрышқа ашық айтты. Есік ашылғанда, ee денесі жасырылған, бірақ ee қолы оған жетуі мүмкін. Ол әрекетке дайын болды. Оның ойынша, уақыт өте жақсы болды. Ол сергек болу үшін де, қорқу үшін де ұзақ ұйықтамады. Ол күні бойы басқа жаққа жатып, басын стырсуға сүйенді. ұйқы.
  
  
  Есік ашылды. Екі қарулы монах доктор Куойды қоршап алды. Куойдың қолында инъекциялар болды.
  
  
  Барлығы тез және жақсы өтті.
  
  
  Бірінші агент монах КАН револьверімен мені қағып жіберді. Бір күні Тараның қолы пайда болды. Басында екінші монах жалаң аяғынан жеңіл шаншуды сезді. Гренада бойынша соңғы фишкалар. Оны өкпелеп, револьверден ұстап алды. Ол көрпеше қабырғаға кездейсоқ атып жіберді. Қуой кішірейіп кетті. Басында екінші монах есінен танып құлады. Енді менің қолымда қару болды. Бірінші монах асқазанға екі оқ алды. Куой қаша бастады. Ол эмуға табан тіреп, оны ұстап тұрды, ал Тара инъекцияны алып, эмуға инъекция жасады. Эго қорқыныштан көздері жұмылды. Ол есінен танып құлады. Оның жерден екінші қаруын алып, эгосын Тараға берді. Содан кейін оны кілт алып, Куоя эго мен достарын сандық камераларға қамап тастады.
  
  
  Біз қайтадан бостандыққа шықтық. Бұл менің ерекше ақылды және ерекше ақымақ екенімді білдіреді. Таңдаңыз. Бірақ маған ревматизм туралы айтпаңыз...
  
  
  Тара стырсыған үніне сүйеніп, көзін жұмды. "Мен оны қазір өшіре аламын ба?" Ол шынымен де өте әлсіз еді.
  
  
  — Тағы бір сағатқа шыдай аламын деп ойлайсың ба?
  
  
  Ол күрсініп, тағы да бойын түзеп алды. "Мен уәде беремін".
  
  
  —Кеттік", — дедім мен.
  
  
  'Бір секунд күте тұрыңыз.' Ол маған эй берген револьверді қайтарып берді. — Тоқта, ә? Ол монастырлық шапанының бауын шешіп алды. Монах менің бойымдай еді, шапанның етегі еденге шамамен алты дюймдей сүйретіліп тұрды. Ол эгосын тобығынан жоғары көтергенше жоғары тартты. "Қазір ұста". Ол жіпті қайтадан мықтап байлап, үстіне артық матаны бүктеп жатқанда, оны мата ұстап тұрды.
  
  
  —Мен білемін", — деді ол. "Әсіресе әдемі емес, бірақ жүгіру керек болса жақсы болады". Ол қаруын алды. 'Жарайды. Қайда барайық, бастық?
  
  
  "Зертханаға".
  
  
  Біз келдік күні, және ол оны ашты. Оның қимылымен Тараға аулақ жүруді бұйырды. Ішінде екі зертханашы жұмыс істеді. Олар монахтар сияқты киінген, бірақ ih жасырындары ақ зертханалық пальтолармен жабылған. Олар жабық үстелде жұмыс істеді, бірақ Тараның туындысына қол тигізбеді.
  
  
  Оның, есіктен тайып, бөлме арқылы үнсіз өтіп кетті. Оның артында шамамен он фут тұрғанда, ол былай деді: "Онда ұстаңдар, қолдарыңды көтеріңдер. Баяу бұрылыңыз.
  
  
  Олар айтқандарын орындады. Оны Тараға айтты.
  
  
  "Бұл дәрі-дәрмек шкафында ih-ді бірнеше сағат бойы өшіру үшін бізде не бар?"
  
  
  Ол сиқырлы сусындар салынған сөрелерге барып, сұрыптауды үйренді. — Ммм, қалай... кішкене амобарбитал туралы не деуге болады? Бұл жақсы, тыныш кола үшін жеткілікті".
  
  
  "Менде бәрі жақсы".
  
  
  Ол шприцтерді дайындай бастады. "Сен нені жақсы көресің. Қалыпты ұйқы немесе кімге?"
  
  
  —Иса", — дедім мен. "Сатып алушының таңдауы". Мен екі монахқа көзімді жұмдым. Одина олардың айналасында қолын үстелдің үстінен абайлап жүргізді.
  
  
  Содан кейін қоймалар үшін ", — деді ол гиподермиялық инелерді жартылай толтырып.
  
  
  Ол қолын созған тостағаннан оны атып тастады. Шыны сынып, сары сұйықтық ағып кетті. Ол орындықтың бетін жеп қойды.
  
  
  Біз бәріміз бұған қарап отырдық. Оның басын шайқады. "Менің ойымша, сен ол жерден кеткенің жөн". Ол саған бірдеңе болғанын қаламас еді". Біраз уақыт олар қозғалмады. "Менде тағы бес ату бар, мен өте жақсы түсіремін. Сондықтан сізде шынымен бір ғана таңдау бар. Ұйқы... — мен контейнерлер мен инелерді көрсеттім, — немесе өл.
  
  
  Оның револьверін қағып жіберді. Олар бөлменің ортасына қарай бет алды.
  
  
  Неге ол оларға таңдау жасауға рұқсат бергенін білмеймін. Бұл қарусыз адамдарды салқынқандылықпен атып тастағандай болды. Оны револьвер мұрнының астында ұстап тұрды, ал Тара оларға шприцпен инъекция жасап, ih-ді спиртпен ысқылап, өзгеріс енгізгендей болды. Жақсы әдеттерден арылу жаман әдеттер сияқты қиын.
  
  
  Көп ұзамай олар жабылып, ұйықтап кетті. Ол маған бұрылды.
  
  
  'Енді не?' - ол жайбарақат сөйлеуге тырысты, бірақ дауысы дірілдеп кетті.
  
  
  "Сен әлі есінен танып қала алмайсың", - деп сұрады одан
  
  
  — Сонда ол отыра ала ма?
  
  
  Оның күлімсіреген эй. Оның қабілеті мен нәзіктігінің, күші мен әлсіздігінің, әйел мен баланың біртүрлі үйлесімі арқасында. Ол отырды да, оны басының жоғарғы жағынан ее сүйді.
  
  
  — Сенде тағы бір нәрсе бар, жаным.
  
  
  "Нитроглицерин".
  
  
  Нитроглицерин. Сіз бүкіл ғимаратты жарып жіберетіндей күшті эго жасай аласыз ба? Айтайын дегенім, оның ішінде біздің жарқыраған жұлдызымыз да бар. Доктор Куоя?
  
  
  Ол басын изеді. "Эго, кеңсе және қағаздың барлық эгосын қоса."
  
  
  "Онда мұны істе".
  
  
  Ол кенеттен камералардағы жазықсыз құрбандар туралы ойлады. Бала, кемпір және басқа біреу доктор Куой үшін адам теңіз шошқасы болу бақытына ие болды. Ол сегіз кілттен тұратын жиынтығымен айналысты. Ұяшықтардың кілттері. Әйтеуір, мен бұл адамдарды құтқаруға тырысуым керек болды. Бірақ сізді түсінбейтін адамдарға не істеп жатқаныңызды қалай түсіндіресіз? Сіз оларға қалай айта аласыз: "Маған еріңіз. Уайымдама.'...
  
  
  Оның, дәрі қобдишасына барып, Тара монахтарға қарсы қолданған дәріні алды. "Бұл қалыпты анестезия үшін қаншалықты жеткілікті?"
  
  
  — Шамамен... бес жүз миллиграмм жеткілікті. Сіз мұны осымен шатастыра аласыз ба? Ол мөлдір сұйықтық құйылған бөтелкені нұсқады. "Сіз біреуге инъекция жасауды білесіз бе?"
  
  
  Ол оған басын изеді. Және седативті араластыра бастады.
  
  
  'Жарайды. Ол бұл жігіттерді бұл жерден шығаруға тырысамын. Уақытым болса, ғибадатханаға. Біраз уақытқа дейін олар міндетті түрде сонда қауіпсіз болады...? Оның, қолындағы шыныаяққа қарады. "Мен оны осында қайтып келгенде, сен бұл қоқысты қалай тастау керектігін білесің бе?
  
  
  —Эгодан біржола бас тартуға болмайды, қымбаттым. Тек суды өшіріп, жылытуды біржола қосу керек пе?
  
  
  'Жарайды. Ол сені алып кету үшін осында қайтып келу үшін барын салады. Әлде мені ғибадатханада кездестіресің бе? Мен оны тастап кетемін.
  
  
  'Ник?'
  
  
  Оның, бұрылды. 'Жаным, не болды?
  
  
  — Бәрі жақсы болатынына көз жеткіз? Бұл дұға еткендей болды. Бөтелке мен инені көтеріп, қолыма алдым. Оның барлық жұмсақтығын дөрекі матаның астынан сезіндім. Оның, оның дірілдеген ыстығынан аздап жұмсарғанын сезіндім, бұл жұқпалы жылу менің денеме таралып, менің денеме еніп кетті. долларды қосыңыз. Ол үшін сөз бар. Бұл Валентин карталарында терілетін және музыкалық жәшіктерде сағатына жүз рет айналдырылатын күлкілі сөз. Оны Е.Е. сүйді. Оны ee сәлемдесіп, қоштасып сүйді, ол сені қалайды және сені жақсы көреді және ол мені өзінің бір бөлігі ретінде ұстады. —Бәрі жақсы болады", — деп сыбырладым мен. 'Бәрі жақсы болады.'
  
  
  Ол басын іліп қойды. —Мен сонда екенімді білемін", — деді ол көзін жұмып. "Бұл адамдардың барлығы осы нагандармен бірге ме?
  
  
  "Ал, олар қазір мені іздеп жатқан жоқ. Олар мені бұл жерде түсініксіз нәрсеге айналып бара жатырмын деп ойлайды.
  
  
  Оның маған ашқан көздері түсініксіз болды.
  
  
  —Зауыт", — дедім мен. "Куояның сиқырлы эликсирі " компаниясының өнімі. Сондықтан мен оны дұрыс ойнасам, қиындықтан аулақ бола аламын. Сонымен қатар, — мен оның иегін көтердім, — мен оны өмірімде көптеген ер адамдармен, көптеген қару-жарақпен кездестірдім. Және ол әлі тірі.
  
  
  Ол күлімсіреуге тырысты және сәтсіздікке ұшырады.
  
  
  —Көңіліңді көтер", — дедім мен. "Оның мызғымастығы. Асыл және бақытты жұлдызбен, есіңізде ме? Сонымен қатар, батыр ешқашан осал болмайды. Сіз мұны білу үшін жеткілікті әңгімелер оқыдыңыз.
  
  
  Ол басын шайқады. "Бұл әңгіме емес. Бұл шындық. Ол кідірді. "Питер Хансен сондай қаһарман болды және оған бірдеңе болды".
  
  
  Бірде оны Хансена қарсы алды. Тартымды жігіт және мерген мылтығы. Хоук эгоды нағыз талант деп атады. Бірақ Хансенмен бірдеңе болды. Бұл үлкен қоштасу емес, одан да жаман болуы мүмкін нәрсе. Олар Хансеннің омыртқасына тиген. Қырық бесінші калибрлі көзді қағу жүру сияқты нәрселерді жасауға мүмкіндік беретін жүйкелерді жарып жіберді. Және махаббат жасау. Оны бұл ой мүмкіндігінше тезірек қуып жіберді. —Бұл басқа әңгіме", — дедім мен. 'Менікі емес. Біздікі емес.
  
  
  Ол мені тағы да сүйді, қабағы тағы бір қорқыныштан жыпылықтады.
  
  
  Оны жұлып алып, Е.Е.-нің иығынан ұстап алды. —Тоқта", — дедім мен. — Мен саған айттым ғой, бәрі жақсы болады. Сондықтан бәрі жақсы болады. Және бұл қаруды берік ұста. Оны үстелде жатқан Наган л нұсқады. "Сыртқа шыққанда эгоңызды өзіңізбен бірге алып жүріңіз және қажет кезде пайдаланыңыз."
  
  
  Ол күрсініп, басын изеді, баяу өзін-өзі басқара бастады.
  
  
  "Ғибадатханада кездескенше". - Мен торларға кетіп қалдым.
  
  
  'Лақап ат.' ол сұрады. "Мен оны қазір өшіре аламын ба?"
  
  
  
  
  26 тарау
  
  
  
  
  Доктор Куойдың тәжірибесінен тағы бір құрбан болды. Менің жасымдағы ер адам, еуропалық, бойы ұзын. Ол көп күлді. Және ол ағып кетті. Ол мына бейшараның мұнда қалай келгеніне таң қалды. Және, менің жеке бақытыма орай, ол бұл жерден жалғыз шықты.
  
  
  Ешқандай арнайы күзетшілер мені қаламағаны оған қате болар еді. Аумақ тыныш болды. Күн онсыз да көтеріліп, аптап ыстықтан ауа қалтырап тұрды. Жерге қарап тұрған монахтардың қарапайым қатары ғибадатханаға қарай бет алды. Сорғыштар таз ih-ны қорғау үшін киіледі шабуыл шеберлігінің мәні. Ол байқалмай жағдайға батып кетті. АТС көрінбейді. Жатақхананың терезесінің айналасындағы дөрекі күлкі маған партизан монахтарының сол сәтте әлі де іште екенін хабарлады.
  
  
  Менің үш қорғаушым тынышталды. Ғибадатхананың ішінде нағыз монахтармен бірге олар қауіпсіз болады.
  
  
  Оны их алып келді де, тізе бүккен монахтардың жанына өрілген кілемшелерге қойды. Іші салқын болды. Қалың сыртқы қабырғалардың нәтижесі немесе ішкі құмарлықтың болмауы. Үнсіз монахтар мүсіндер сияқты болды. Бірақ тас мүсіндер сияқты емес. Тас лайлы және топырақты, тіпті ең тегіс мәрмәр әлі күнге дейін жартастың, таудың және балшықтың белгілерін алып жүреді.
  
  
  Егер бұлттардың суреттерін түсіру мүмкін болса. ол кезде бәрі солай болатын. Аспанның бір үлкен суреті.
  
  
  Алдыңғы қатарда Нин Танга оны қатарда көрді. Эго оның көзіне түсуге тырысты, бірақ ол қандай да бір абстрактілі ойға ілініп, ішке қарады. Ол ғибадатхана арқылы шықты. Егер мен оны тездетсем, зертханаға да, Тараға да жете аламын. Ол қонақүйге бармайды, сондықтан ол аумақты жалғыз кесіп өтеді.
  
  
  Кетуден гөрі кету қиынырақ болды. Ол ғибадатханаға кірген кезде, оның айналасындағылардың бірі болды. Енді ол бірнеше бағдарламалық жасақтаманың бірі болды. Жалған монахтар нағыз монахтардың шын жүректен дұға ететінін білген. Ал егер ол жалған емес, шынайы болмаса, онда ол Картер болуы керек. Бірақ, бәлкім, менің жолым жүре берген шығар.
  
  
  Ол шынымен де баруға тырысты уақыт пен қашықтық тек өлімге әкелетін және маңызды емес нәрселердің қарқынын сақтауға тырысу арқылы. Бұл жай ғана жақсы өтуі керек емес еді.
  
  
  Сондықтан бұл жақсы болмады.
  
  
  Бұл бірінші филиал емес, ол күнге көзін қысып қарады. Және зертханаға.
  
  
  Зертханалар мен ыдыстар.
  
  
  Оны бір қадам көтеріп алды.
  
  
  Менің ойымша, бұл солай деп ойлаймын.
  
  
  Алтауы да құдықтың жанында тұрды. Менен жиырма метр қашықтықта. Алты АТС. Әңгіме барысында олардың айналасындағы Одина басын көтерді. Ол мені көріп айқайлай бастады. Сосын олардың бәрі маған қарай жүрді. Оны ағаштың артына сүңгіп жіберді де, атып жіберді. Біреуінің иығынан жарақат алды, бірақ ол алға ұмтыла берді. Менде төрт оқ қалды. Егер ол төрт рет соққыға жығылса, әлі де толық білім алған екі филиал болар еді. Мен бұл жағдайды күшейту пайда болған кезде ғана ойладым. Қалғандары клондар. Барлығы жиырма. Олар жатақханаларынан секіріп өтіп, менің бағытыма қарай бет алды.
  
  
  Жылдам жүгіру керек болатын кездер болады.
  
  
  Мен жалғыз мүмкін жолмен жүрдім. Бұл көкнәр алқабына баруым керек дегенді білдірді. Жігіттің фильмде соншалықты ақымақтық жасап жатқанын көргенде, оның құрдымға кеткенін білесіз. Тірекке көтерілген немесе тегіс далада жүгірген кез келген жынды адам аяусыз өзін-өзі өлтіреді.
  
  
  Бірақ кейде басқа амал жоқ.
  
  
  Егер мен зертханаға барсам, оны их к Таре алып келер еді. Егер мен оны ғибадатханаға апарсам, мен оны басқаларға қауіп төндіремін және өзіме аз көмектесемін. Менің гол соғатын жоспарым болған жоқ. Ұзақ мерзімді ақылды далалық маневрлер жоқ. Штопор менің аман қалатыным туралы емес еді. Бірақ қанша уақытқа.
  
  
  Көкнәр алқабы мені Оз сахнасындағыдай еліктірді. Күлгін түстердегі шексіз кілем. Арман сахнасы. Ватерлоо қаласының екіталай болуы.
  
  
  Менде отыз ярд пен төрт оқтың артықшылығы болды. Мұның бәрі. Менің баталарымды санау осымен аяқталды. Оқтар менің аяғымнан жерге түсіп, иығымның миммосын ысқырған кезде жағымсыз екпінді желдер жіберді. Ол жүгіруді жалғастырды және тағы бірнеше метрге жеңіске жетті. Даланың ортасында бір жерде кішкене тас жәшік тұрды. Егер ол оған жете алса және оны уақытша қорғаныс, уақытша база ретінде пайдалана алса.
  
  
  Картердің соңғы тірегі.
  
  
  Енді олар ажырасып, мені қоршауға тырысты. Айналамдағы оқтар ысқырып, мені тар бөлмеге кіргізгендей болды, ол тас ғимаратқа жетті. Есік құлыптаулы еді. Оны стырсып, жан-жағына қарады. Клондар маған жақындады. Жиырма бірдей тұлға маған жиырма түрлі жақтан жақындап келеді. Жиырма револьвер маған бағытталған.
  
  
  Оны жақын маңдағы нысанаға атып жіберді. маңдайдың ортасындағы нүктеге тікелей бағытталған. Ол тез арада гүлге оранған қабіріне құлап түсті. Жан-жақтан маған тағы бір атыс қаласы соқты. Олар менің артымдағы қабырғаға соғылып, гүлдерімді жарақаттады аяқ, бірақ әйтеуір маған тиіспеді.
  
  
  Сонда мен оны түсіндім.
  
  
  Олар әлі күнге дейін мені өлтірмеуге бұйырылды. Олар Куойдың менің тұтқыным екенін және эго зертханасы мәңгіліктен бірнеше минуттық жерде екенін біле алмады. Олардың білуінше, ол әлі күнге дейін алтын жұмыртқа салатын тауық болған. Олар жай ғана қонақ үйлер мені ұстап алып, қайтадан торға отырғыздым. Кенет ол не істерін білмей қалды. Қарама-қарсы мүмкіндіктер енді мені ренжіткен жоқ. Жеңімпаздар ешқашан шынайы болмайды.
  
  
  Ол менің жолымды қажетті бағытта бөгеп тұрған екі АТС-қа оқ жаудырып, сыртқа шықты. Ол мұны ешқашан жасамас еді. Сонда ғана, бір уақытта. зертхана әуеге көтерілді. Ол кішкентай жанартау сияқты жарылып, жерді сілкіндіріп, от шашып, тастар мен сәулелерді күнге лақтырып жіберді де, жай ғана жарыла берді, бах, бах, бам. Ал одан кейінгі мүгедек тәртіпсіздіктің ортасында ол бірнеше ярдқа алға жылжыды. Ол даладан жүгіріп өтіп, соғыс құдайы сияқты менің жолымда тұрғанның бәрін дүбірмен сыпырып алды.
  
  
  Олар өздеріне келе бастады және қуып жетуге асықты. Бұл оның қонақ үйі дәл солай болды. Олар көп уақытты жоғалтты, ал ол алға шықты.
  
  
  Оған Лао Цзэннің бөлмелерінің есіктеріне жетті. Есікті күзететін ешкім болмады. Монахтар жоқ. Партизандар жоқ. Бұл хаос басталған кезде, ешкім ашық жерге шығуға тәуекел еткен жоқ.
  
  
  Лаоның кеңсесіне жеткенде оның себебін түсінді. Шыны қабырға жайылып, қару-жарақ жоғалып кетті. Даосистер менің жоспарыма қосылды. Олар По КАННЫҢ жігіттерін мылтықпен және менен аулақ ұстады.
  
  
  Оны Лао Цзен мен Вин асханадан тауып алды. Екі монах ih-ді Нагандардың көзінше ұстады. Оны ғимараттың айналасындағы монахтар қуып шығарып, айналасындағы біреуімен қару-жарақ айырбастады. Эго менде қалған біреуіне қарсы жеті оқ атты.
  
  
  Асханада екі күн болды. Бірі дәлізде, екіншісі ас үйде. Оны дәліздің есігі сәл ашты, бірақ құлып жұмыс істеді. Есік жабылған кезде ол шынымен құлыптаулы болатын. Сыртта. Оның өзі ас үйдің жанында тұрып, револьверді тұтқындарға бағыттады. Лао Цзэн мұңайып көрінді. Вин, ашуланғандай көрінді. Бірақ олар әлі бас тартқан жоқ.
  
  
  Ақыр соңында, ih құтқару отрядтары жолға шықты. Лао Цзэннің клондары их-ны құтқару үшін дер кезінде келеді. Кем дегенде, олар осыған сенді.
  
  
  Лао Цзэн мүгедектер арбасының қолтығынан ұстап алды. "Даңқыңыздың қысқаша сәтінен ләззат алыңыз, Картер. Себебі мен сізге ескертемін: бұл өте қысқа уақытқа созылады. Онда менің жүз агентім және ең жақсы жиырма ұлым бар. Сенде мүмкіндік жоқ.
  
  
  —Ал, көреміз", — дедім мен. — Қалай болғанда да, сіздің интригаларыңыз бұзылды. Егер сіз естімеген болсаңыз, сіздің зертханалар жаңа ғана аспанға көтерілді — клондар, құжаттар, доктор Куой және бүкіл эго - бұл банда.
  
  
  Вин Во мұны позитивті оймен жоққа шығаруға тырысты. "Біз оны қалпына келтіре аламыз", — деді ол маған қарағанда Лао Цзэнге. "Жаңа доктор Куои және қуатты АТС-тердің жаңа буыны пайда болады. Бұл арада біздің миссиямыз сіздің еліңізді параличке айналдыра алады. Мұны істейтін биржалар енді зертханада болмады".
  
  
  Мен тек "Армандай бер" деп айта аламын. Дәлізде шу болды. Бәтеңкелер шулап жатты. Есіктер ашылды. Клондар келді. Бірнеше секунд ішінде олар менің ескі досым Чен-Лимен бірге кіреді. Вин Во күлді. — Қазір дөрекі оянасың. Мүмкін сен жақсысың, Картер, бірақ жиырмадан бірге дейін жеткіліксіз.
  
  
  —Көреміз", — дедім мен тағы да.
  
  
  Дәліздің есігі ашылып, клондар ішке кіріп кетті. Бүкіл отбасы. "Мына есікті жап!" — деді Лао Цзэн. Эго басындағы револьвер жоба туралы ойдан гөрі эгоды аз қорқытты. Есік жабылып, эго тағдырын шешті.
  
  
  Олар маған жақындауға асықпады. Олардың жиырмаға қарсы біреуі болды және ол баруға дайын болды. Ол қаруын тастап кетті. Менің бір қолым асхана күніне назар аударса, екінші қолым халаттың бүктемелеріне тығылып, бомба оны жасырып қалды. Оның, уақыт келгенін түсіндім. Содан кейін оны Е.Е. тастап кетті. Қатты доп сияқты. Лао Цзеннің басына ашық. Қос соққы! Ол сол жерде эго сана және сонымен бірге бомба іске қосылып, бөлмені өлімге әкелетін түтінге толтырды. Олар не болып жатқанын білмей тұрып, оны ас үйдің айналасына жүгіріп шықты. Оны артынан есік құлыптап, ғибадатханаға барды.
  
  
  Ыдыс сонда болды. Нин Танмен бірге. Оның айтуынша, қалған монахтар жатақхана ғимаратында КАН агенттерін ұстаған. Барлық ih мұқият байланған және еденге қойылған. Нағыз монахтар өздерінің монастырларын қайтадан басқарды.
  
  
  Одан Тарадан эгодан қаруды қолдануға және басқа адамдарға өлім қаупін төндіруге қалай қарайтындықтарын сұрауын өтінді. Тара ревматизмді естіді, сосын көзін жұмып маған бұрылды. Ол басын шайқады.
  
  
  "Сенсеңіз де, сенбесеңіз де".
  
  
  —Байқап көр", — дедім мен. "Бүгін мен оның бәріне сенемін".
  
  
  "Олардың барлығы бұл қаруды қолдануды шынымен жек көрді. Неге деген дауыс, — деп басын шайқады ол, — неге деген дауыс, олар ең алдымен қарудың айналасындағы оқтарды алып шықты.
  
  
  'Қалай?' Ол, қолындағы монахпен алмасқан қаруға қарады. Ол ғибадатхананың ашық есігін көздеп, атып жіберді. Ондай ештеңе жоқ. Тек мылқау шерту.
  
  
  Ол күлді.
  
  
  Бұл көтерілістің бәрі оқсыз өтті. По КАННЫҢ жігіттері жеңіске жету үшін оқ жеткілікті деп ойлағаны их-ны тұзаққа түсірді.
  
  
  Оның көзіне Нин Танг қарады да, оның идеялар қарудан мықты екенін айтқанын есіне алды. Сонда мен оны түсіндім деп ойладым.
  
  
  Біраз уақытқа.
  
  
  
  
  27 тарау
  
  
  
  
  Бағалау — мен оны жек көретін жаңа сөздердің бірі. Олардың айналасында күш-жігер ешқашан "қарқынды" болмайтын және армия ешқашан "жіберілмейтін" және "орналастырылмайтын" мекеменің жаман әдеттері бар. Бағалар — бұл менің білетінім туралы Хоукқа не айтатынымды және ол маған білетіні туралы не айтатынын білдіретін үлкен сөз, және біз басқа ешкімге айтпауды шешеміз.
  
  
  Тара мен оның бұған жету жолында болды.
  
  
  Бұл Вашингтон жарқырап тұрған көктемнің әдемі күндерінің бірі болды және әрбір ескерткіштің монументалды маңызы бар сияқты.
  
  
  Тара таксиде ыңғайсыз тыныш болды. Менің қолымды мықтап қысып, ол өзінің аударылмайтын ойларына батып, ернін тістеп алды. Ол ұшақ қонған күзеннен бері сондай болды. Жүргізушінің радиосы ескі акциялар ойналатын станциялардың айналасында бір рет орнатылды және олар қазір шын жүректен Коул Портердің "So Near And Yet So Far" әнін ойнап жатыр. Дауысы сондай ол еді.
  
  
  Біз Дюпон шеңберіне көтеріліп, Біріккен баспасөз және телеграф қызметінің монументалды емес есігінің алдына тоқтадық. Кем дегенде, Лондондағы шай дүкенінен гөрі AX штаб-пәтері үшін ең жақсы қасбет.
  
  
  Хок бізді ықыласпен қарсы алды. Ол өзінің бей-берекет орнынан жоғары қарады орындық және ырылдады.
  
  
  —Отырыңдар", — деді ол. "Бір минутың бар ма?"
  
  
  Ол жанбаған темекіні шайнап, қызыл құпия папкадан бірдеңе оқып отырды. Біздің кішкентай клондық шайқасымыз аяқталды, бірақ бұл жерде Хоуктың үстелінде соғыс жүріп жатты. Жаңа іс. Жаңа сюжеттер.
  
  
  Тара терезеден күн сәулесі түскен ағаштардың басына қарады. Оның үстіңгі ерні тартылған. Оны бұрып, иығын көтерді. Ee бізді не мазалайды, ол ерте ме, кеш пе оны анықтай ма. Ол покермен айналыспауы керек әйелдердің бірі болды. Кем дегенде, егер сізде осындай сезімдер болса.
  
  
  Оның орнына нахқа қарап, Хокке қарады. Оның үстіндежас көгілдір көзді кәрі тұлға. 1940 жылғы нацистік лагерьдің кез келген мекен-жайын атай алатын, бірақ кеше қандай көйлек кигенін есіне түсіре алмайтын миы бар.
  
  
  Ақыры ол басын көтерді. —Кешіріңіз", — деді ол қарлығып. "Оған сенің қауіпсіз екеніңді білген бойда, сен менің басымдықтар тізімімнің айналасында жоғалып кеттің". Ол Тараға бұрылды. — Ал, Беннет ханым. Бояудың белсенді бөлігі сізге қалай ұнайды?
  
  
  Тара күлді. Біртүрлі, ақсақ күлкі. —Өте тәтті", — деді ол ақырын. 'Иә, өте сүйкімді. Бірақ... менің ойымша, мен мұны қайталағым келмейді".
  
  
  'Жоқ?' Ол бір қабағын көтеріп, менің бағытыма қарады. — Жарайды, Картер. Сенің кезегің. Ол сықырлаған айналмалы креслосына сүйеніп, шайнаған темекісін тұтатты.
  
  
  — Сіз оның көп бөлігін бұрыннан білесіз, сэр. Біз осы биржалардың ұясын тауып, оны жойдық. Тара клондық эмбриондарға, зертханаларға және оның артындағы ақылсыз ғалымға қамқорлық жасады. КАННАЛАР енді ih көбейе бастайды. Кем дегенде, біз тірі кезімізде оны Вин По, Лао Цзэн және барлық ересек АТС залалсыздандырды. Ең болмағанда Үндіқытайда болғандардың барлығына
  
  
  "Ал біз осында болғандармыз және Лондонда болғандар азбыз", — деді ол сөзін бөліп. "Біз сондай-ақ ih есірткі жөніндегі сарапшымен байланысқа шықтық. бар. Эго қалай аталады -қазір?
  
  
  "Пэм жылқы". †
  
  
  'Иә. Бізде ол бар және ол барлық нәрсені ұқыпты түрде мойындайды. Әрине, біз алдымен эму-дің өзіміздің шындық сарысуымыздың кішкене эгосымыз. Хоук көзін жұмды. Ол шешімді ол сияқты қолданғанды ұнататын. — Бізге енді уайымдаудың қажеті жоқ. Бұл Featherstone қойылымы да жабылды. Бұл үшін Скотланд-Ярд жауапты. Олар сол жерде көп соққыға жығылған сияқты. Және бұл ақша КАННЫҢ көптеген іс-шараларын қаржыландырды.
  
  
  Ол Хокқа апиын алқаптары туралы және КАННЫҢ есірткі саудасын ойлау құралы ретінде қалай қолданғаны туралы айтты. Ол басын мұңайып шайқады да, темекісін паразитті өлтіргендей сөндірді. "Өкінішке орай, есірткі саудасы біздің құзыретімізге кірмейді. Бірақ мен оларға бұл есірткілердің астарында ашкөздіктен де көп нәрсе бар екенін айта беремін".
  
  
  Ол күрсінді. "Мүмкін олар енді аздап тыңдайтын шығар. Қалай болғанда да, бұл арнайы көкнәр алқабы енді пайдаланылмайды - сіз жапқан Нассаудағы филиалмен бірге. Екі шығады.
  
  
  "Және тағы жүздеген осындай орындарды бастау керек".
  
  
  Хоук маған тесілген көзқараспен қарады. "Мыңдаған адамдар бұған жақсырақ болар еді". Ол тағы да Тараға бұрылды. 'Жақсы.' — Негізі сен риза болуың керек. Сіздікі... оны тағы бір рет қалай атады? ... ақылсыз, елестету мүмкін емес теория... ал, ол адал болып шықты.
  
  
  Тара тамағын тазалап жатты. — Сіз оны құдай ұмытқан, ессіз арман деп атадыңыз, сэр. - деді ол шын жүректен.
  
  
  Хоук абдырап қалғандай болды. Мүмкін бұл өмірде бірінші рет болуы мүмкін. —Жақсы, жақсы", — деп күбірледі ол. — Мен саған осының бәрінен өтуге рұқсат бердім, солай емес пе?
  
  
  — Иә, сэр, — ол алған жалғыз ревматизм болды.
  
  
  'Онда бәрі жақсы.' Ол бізді жіберуге дайындалып жатты. - 'Одан да көп пе?'
  
  
  Ол оған басын изеді. 'Екі нәрсе. Ол бұл монахтарға біз оларға жаңа монастырь табуға тырысамыз деп уәде берді. Бір жерде еркін аумақта. Оның қонақ үйі болар еді сөзінде тұру. Қалай ойлайсыз, біз бұл туралы қамқорлық жасай аламыз ба?
  
  
  Хоук дәптеріне жазба жасады. "Менің ойымша, Оңтүстік Кореяда әскери база бар. Мұны бірінші кезекте тексеруге рұқсат етіңіз. Мен оны жасай аламыз деп сенемін. Және екінші тығынның басы.
  
  
  "Роско".
  
  
  Хоук әрең дегенде жаңа темекі тұтата бастады. Сосын ол басын көтеріп, маған Роско туралы айтты. Қарғыс атқыр қолшатыр және олардың эгосын қалай тапқаны туралы.
  
  
  "Мүмкін, бұл бір жағынан жақсы болған шығар", — деді ол. Сосын мұңайып күлді. — Тігінші ал, бұлай айту ақымақтық.
  
  
  Ол сықырлаған креслосына бұрылып, терезеге қарады. Сыртқа қарады. — Оның қонақ үйі біз бұл Роско туралы көптеген жаман пікірлер алғанымызды айту. Ол тым қартайып, тым немқұрайлы бола бастады. Лондондағы Абингтон эгоды зейнетке шығаруға рұқсат сұрады. Бұл орын алғанға дейін көп ұзамай сіз эго тудырдыңыз. Қалай болғанда да, бұл эго, соңғы нәрсе болар еді. Ал мен Роско мұны қалай түсінер еді, білмеймін. Ең жақсы жылдары ол керемет агент болды. Бұл эго өмір болды.
  
  
  Хок терең дем алды. Ол өзі туралы ойлай ма деп ойладым. Оның өзі немқұрайлы болып, біреу эгосын зейнетке шығаруға шешім қабылдайтын күн туралы. Раббым, енді ол да өзі туралы ойлана бастады.
  
  
  Хок терезеден бұрылып кетті.
  
  
  "Сен не істейсің? Шетелде лайықты демалыстарыңыздың айналасында жалғыз өткізесіз бе?" Бұл маған бірнеше апта демалыс беріп жатқанын айтудың эго тәсілі болды.
  
  
  Оның, Тараға қарап, Ривьера туралы ойлады. Немесе Таити туралы. Иә, адам тұрмайтын арал біз үшін өте қолайлы болар еді. —Мүмкін", — дедім мен.
  
  
  Ол сөзін жалғастырды. - 'Ал сен. Беннет ханым? Сіз де бірнеше демалыс күндеріне лайықсыз. Біз Петірге керемет күтім көрсететініне көз жеткіздік, бірақ сіз демалысты бірге өткізе аласыз. Екеуің.'
  
  
  Ол жоғары беріліске ауыстырылды.
  
  
  'Петр?' Ол, оған бұрылды.
  
  
  Ол менің көзіме ашық қарады. —Питер Хансен", — деді ол ақырын.
  
  
  Питер Хансен, жараланған батыр. Ол маған сақ болуды ескерткенде зертханада кімнің атын айтты. "Менің күйеуім", — деп қорытындылады ол.
  
  
  Әдептілікке уақыты аз адам үшін Хок жомарт қимыл жасады. Ол тамағын тазалап, орнынан тұрып, залға шықты.
  
  
  Тара маған мұңайып қарады. —Мен оны жақсы көремін", — деді ол. — Мен оны тастап кете алмаймын. Ол мүмкін болса да олай жасамас еді. Бірақ, Ник, мен сені сүйгенді қатты жақсы көрдім. Ол қолын созып, мені ұстап алды да, қасына қысты. Оның бетіне қарады. Соңғы рет. Әлгі сүйкімді жасыл көздер, қоңыр-қызыл шаштар және әлі де сол жерде тұрған ақымақ сепкілдер. Ал оның, мен оның қонақүйі қандай өмір сүретіні туралы ойладым. Қауіпсіз және жақсы өмір сүру, мұнда бәрі бұрынғыдай қалады және ешқашан қорқынышты түске айналмайды. Эй оған ешқашан уәде бере алмайтын өмір. Ол ешқашан өмір сүре алмайтын өмір. Ол ешқашан қаламайтын өмір.
  
  
  "Мүмкін, бұл белгілі бір мағынада жақсырақ шығар", — дедім мен. "Ақымақ сөздер айтқаным үшін Құдай мені жақсы көреді".
  
  
  
  
  
  Кітап туралы:
  
  
  Бір кездері эксперименттерге арналған басылым болды: біреуден дене жасушасын алу, оны дұрыс жағдайда дамыту және сол адамның көшірмесін алу. Дубль сыртқы түрі бойынша бірдей болады, қабілеті жағынан бірдей болады.
  
  
  Ник Картер бұған сене алмады, бірақ эму мұндай "клондармен" немесе бірдей ұқсастармен кездескен кезде мәжбүр болды. Бұл жағдайда олар бір ғана мақсатты көздейтін данышпан өлтірушінің келбеттері: Конгрессті, Сенатты және Америка президентін қорқыту және ih-ді оларға бағындыру. құтқару. Және осылайша әлемдік саясатты әртүрлі көзқарастардан бақылау.
  
  
  Ник Картер кез келген АТС-ты жоя алады, бірақ бұл мағынасыз. Ал АҚШ сенаторлары өлтіріліп жатқанда, Картер өзінің үмітсіз жұмысын істеп жатыр: АТС өндірісін тоқтату және жалғыз нағыз өлтірушіні жою.
  
  
  Бірақ әрбір филиал нағыз ер адам бола алмайды ма?
  
  
  
  
  
  
  Мазмұны
  2 Тарау
  
  
  3 тарау
  
  
  4 тарау
  
  
  5 тарау
  
  
  6 тарау
  
  
  7 тарау
  
  
  8 тарау
  
  
  9 тарау
  
  
  10 тарау
  
  
  11 тарау
  
  
  12 тарау
  
  
  13 тарау
  
  
  14 тарау
  
  
  15 тарау
  
  
  16 тарау
  
  
  17 тарау
  
  
  18 тарау
  
  
  19 тарау
  
  
  20 тарау
  
  
  21 тарау
  
  
  22 тарау
  
  
  23 тарау
  
  
  24 тарау
  
  
  25 тарау
  
  
  26 тарау
  
  
  27 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Мұз террорының сұмдығы.
  
  
  Лев Шкловский қайтыс болған ұлы Антонды еске алуға аударған
  
  
  Түпнұсқа атауы: Ice Trap терроры
  
  
  
  
  
  Бірінші тарау
  
  
  Биік шатырдың үстінде, ағаш төбелерінің айналасы онсыз да қараңғыланып кетті. Көлеңкелер бір-біріне жабысып тұрған жапырақтардың үстінен сырғып өтіп, жан-жаққа төгіліп жатқан савченконың бу пердесін қалыңдатты. Бұл менде болған баяу, шаршаған сезімді одан сайын нашарлатты. Джунглиде бітіспес күш жатыр — бойыңыздағы барлық энергияны, тіпті өмір сүруге деген ерік-жігеріңізді сорып алатын алып сүлік. Бұл күш маған бір жарым күннен бері әсер етіп келеді. Ол мені тоқтап, жатуға, жай ғана берілуге және осы шайтандық жәндіктер тобының менімен мәңгілікке аяқталуына жол беруге шақырды. Ник Картердің жіптері - супер агент АХ, Killmaster N3. Ал оның дауысы Никарагуаның Москит жағалауы деп аталатын осы бір тозаққа түсті. Бір қызығы, бұл аласа, ыстық батпақты жердің атауы осы шайтандық жәндіктерден емес, үндістерден-масалардан шыққан .
  
  
  Соған қарамастан, ол табандылық танытты, өйткені ол қараңғы түскенге дейін діттеген жеріне жету керектігін білді. Өтуге болмайтын дерлік өсінділер мені жеткілікті түрде кешіктірді. Мен әрбір джунглиді өз сойылыммен тазалауға тура келді. Ол қарғысқа ұшырап, сүрініп кете жаздады, жаңа ғана кесіп алған жасыл желек қайтадан жоғары қарай ұшып кетті.
  
  
  Ол мұнда капиллярлар сияқты мыңдаған мыңдаған дерлік кеуіп қалған ағынның қалың шөгіндісін қазып алды. Оның қабығы оның үстінде тұрғанда, жорғалаушы, былжырлы тіршілік иелері тоқырау шламы бойымен көтеріле бастады. Тер менің бетімнен ағып, киім-кешек пен рюкзакты қанықтырды. Рюкзактың белдіктері иығыма соғылып кеткендей болды.
  
  
  Кеше таңертең ерте СІМ патрульдік кемесі мені Лагуна-де-Перласқа түсірді . Ол жерден мен оңтүстік-батысқа қарай Тунгла өзеніне параллель жүрдім.
  
  
  Желтоқсан айы болды, сондықтан жаңбырлы маусымның жібі. Бұл үшін оған риза болды. Никарагуадағы жауын-шашын мөлшері айтарлықтай өзгереді, бірақ Кариб теңізінің жағалауындағы Блюфилдс жылына 750 см жауын-шашын жауады. Шілде немесе тамыз айларында менің сапарым, онсыз да үздіксіз азап шегу мүлдем мүмкін емес еді.
  
  
  Бұл бұрышта жол жоқ. Веб-магистраль — елдің екінші жағындағы Панамерикано. Ұлттық теміржол желісінің ұзындығы шамамен төрт жүз елу шақырымды құрайды және негізінен Тынық мұхиты жағалауында орналасқан. Қалай болғанда да, ол оны пайдалануға ешқашан тәуекел етпес еді, өйткені ол өзін аудандағы жалғыз жолда көрсетуге батылы бармады. Ақ бейтаныс адам көзге түсіп, сенімсіздікке ұшыраған болар еді және бұл қиын кезеңде апат болар еді.
  
  
  Ол осы шынайы емес ымырт әлемінің жарқын түстерімен шығыс үстіртіне, аласа шыңдар жотасына қарай жолын жалғастырды. Мұндағы ең биік шың екі мың метрден аспайды, ал орташа биіктігі жеті жүз. Екінші жағынан таулар құнарлы үстірттерге, жазықтар мен көлдерге қарай еңкейеді. Бұл жағынан алғанда, бұл джунглимен жабылған еңіс, паразиттермен жабылған ағаштардың, бұталы етті өсімдіктердің және саңырауқұлақтардың шексіз тізбегі болды. Ағаштар мен бұтақтардың айналасына орасан зор жүзім бұталары оралды; сасық зең мен қара мүк жерді жауып тұрды. Барлық жерде шіріген өсімдіктердің өткір иісі аңқып тұрды.
  
  
  Бірте-бірте өрмелеу тікірек болды; ескекшілер өткір, ал тұңғиықтар тереңірек болды. Шатқалдар ағып жатқан жаңбыр суының қоймасы болды, ал ih тоқырау батпақтар миллиондаған дұшпандық тіршілік иелерінің ошағы болды. өздерін мен деликатеспін деп санайды. Ауа әрқашан жәндіктерге толы болды. Бақалар мен ұсақ сүтқоректілер түнде ғана пайда болды. Құстар қашан емес, қашан қолға алды, бірақ әдетте ағаштардың басында биік отырды. Сарқыраманың жанына тәртіп бұзушылар, бақалар мен үнемі сайрап тұратын құстар жиналды. Біреуі қарғаның көлеміндей, бірақ өте ашық түсті болды. Ол біздің соңғы нотаны бір рет қайталамай, мінсіз масштабта ысқырды. Бұл мені есінен шығарды. Жәндіктердің шағуы мен құстардың жындылығынан басқа, мен жыландар мен кесірткелерге де шыдауға тура келді. Сасық кесіртке тәрізді күндізгі қаңғыбастар да жерді шарлап жүрді. Сондай-ақ шұңқырлар мен бұтақтарда боалар, орташа өлшемді ағаш жыландар және азу тістері бар қаһарлы найзашы сияқты тайғақ жыртқыш жыландар болды . Ih отаны өлімге әкелетін брондау болды, ол әрең зерттелген немесе картаға түсірілмеген және ол жерге жетуге тырысатын ақымақ кез келген адамды жалмаумен айналысады.
  
  
  Күні бойы ол тұншығып жатқан тереңдіктен өтіп, тамақ ішу үшін бір-ақ рет тоқтады. Ол үлгермейтініме сенімді болды, бірақ қараңғылық түскенде, әлі күнге дейін бірнеше бұлттардың арасынан шыққан жарықпен баяулап, Гондурас пальмаларының үлкен тобына тап болды. Бұл толығымен қауырсынды жапырақтары мен жеткілікті тегіс діңдері бар осы биік пальмалардың айналасындағы ормандағы орманға ұқсады. Олардың арасында қанішер масалардың үйірімен қоршалған кішірек інжір ағаштары өсті.
  
  
  Гондурас пальмалары Орталық және Оңтүстік Американың джунглилерінің көпшілігінде өседі, бірақ ih осыған ұқсас кластер сирек кездесетін. Бұл майялық үндістер ағаштың жемісін май өндіру үшін пайдаланғандықтан, бұл жердің бір кездері өңделгенін дәлелдейді. Бұл ағашты тас балталармен кесу оңай болмағанымен, олар өз ғимараттарына ағашты да пайдаланған. Бұл аймақта бұл ағаш өркендеп, ақырында ол барлық жерде айналысатын жерді алып жатты. бір кездері өңделген.
  
  
  Мен пальма тоғайына кірген сәттен бастап оның қабықтары баяу және мұқият болды. Ашығын айтқанда, полковник Зембланың штаб-пәтері алда болуы керек. АХ жұмбақ полковник туралы және оның іс-әрекетінің эго-сы туралы аз білгендіктен, ол орманның бұл бөлігін адамдар, алаулар, фрагменттік миналар және ең әлсіз дыбысты да қабылдай алатын сезімтал сигналдық микрофондар қатты күзететінін білді.
  
  
  Ол жердің әрбір сантиметрін зерттей отырып, төрт аяғымен алға ұмтылды. Оның, өскен жердің астынан сығып, тастардың арасынан айдаһар сияқты сырғып өтті. Ол саналы түрде ең қиын және ең қиын жолды таңдады. Егер жануар немесе өсімдік шамалы шу шығарса немесе сыбдырласа, эго оны алға жылжыту үшін пайдаланды, мен шығарған дыбысты өшірді. Рюкзак ауыр болды, жан-жаққа тербелді. Банк менің көзімді ауыртып жіберді, сондықтан мен дұрыс көре алмадым. Оның бетін жеңімен сүрткенде, бұл мені одан сайын тітіркендірді.
  
  
  Шахтада болды деп болжанған ормандар мен егістіктердегі оқу-жаттығу жиынында бұл біздің нұсқаушыларымызға садистикалық ләззат сыйлаған практикалық ойын болды. Бұл жерде бәрі өлімге әкелетін ауыр болды және ол майысқан шөптің әрбір жүзін, ұсақталған мүктің бір бөлігін немесе пайда болатын жері жоқ жүзім бұтасын табу үшін күш салды. Оны бірнеше мина тауып алып, жан-жағына тигізбей айналып өтті. Сымдарды үзу өз-өзіне қол жұмсау болар еді. Ол соқпаққа шықпас бұрын оны алау кабелі тауып алған. Оны миммо ним жорғалап өтіп, залалсыздандырылған сигналдық картриджді тапты.
  
  
  Бұл жол Тунгла өзенінен солтүстікке қарай жүретін арамшөпті жол болатын. Төменде каноэ айлағы болған шығар, бұталарда да бірнеше мергендер болуы мүмкін. Троптың өзі, әрине, полковник Зембланың джунглидегі баспанасының жанында миналар мен басқа да тұзақтарға толы болды. Сондықтан мен бұл түзу, тар жолмен жүрмеуім керек еді. Ол қайтадан көлеңкеде жоғалып кетті, ал сталь астыңғы қабат арқылы абайлап жүріп өтті. Отыз ярд жерде соқпақтар кенет бұрылып, жолымды кесіп тастады. Оны мүк басқан шағын шалғын мұқият қарап шықты. Ол сондай бейбіт болып көрінді, кішкентай қанатты және жарқыраған көбелектер күңгірт жарықта биледі.
  
  
  Шахта шпилькасын жоғары қаратып мүкке көмілген. Оны бізге кім орнатса, ол мұны жеткілікті кәсіби түрде жасамады, өйткені шын жүректен үстіңгі жағында мүктің кішкене бөлігі шығып тұрды. Менің сол жағымда және оң жағымда тікенектердің айналасында тығыз қоршаулар болды. Мен одан аулақ бола алмадым, әйтпесе қайтып оралып, бұл жерді алыстан айналып өтуім керек еді.
  
  
  Еңкейіп, әлдебір дыбысты тыңдады. Мен оны ештеңе естімедім және не істерімді білмедім. Ұзақ жол жүру шахтаны залалсыздандырудан гөрі қауіпті болуы мүмкін. Мүмкін, бұл мина-тұзақ болған шығар айналысады қол тигізгенде жарылып кетеді, бірақ бұл полковник Зембланың мінезіне сәйкес келмейтін сияқты. Ол енді қазуға болмайтын минаны ысырап ететіндердің қасында болған жоқ өтуді қамтамасыз ету.
  
  
  Оның, менің артымдағы джунглидің қараңғылығына иығымнан қарады. Қайтып оралу тым ұзаққа созылатын еді, ал қараңғыда бізде бірде-бір мүмкіндік болмады. Ол алға қарай жорғалап, мүктің бір бөлігін ақырын көтерді. Менің омелім қысыммен бір реттік тұтану болып табылады. Оның тынысы тарылып, қолын шалбарына сүртті де, тұтану тұтқасын бұрды. Жіптер тот басқан және тұтқасы оңай берілмеген. Ақыры ол жұмыс істеді. Сақтандырғыш оны алып, тұтқаны шахтаға қайтарып, орнына мүк бөлігін қойды. Сосын ол тағы күрсінді.
  
  
  Ол орнынан тұрып, қасындағы бұтаға қайта сүңгігенше абайлап жол бойымен жүрді. Ол менің саяхатымның қалған бөлігін бұтада жасырып қалды. Әрбір деталь барынша күш жұмсауды қажет етті. Оны айналып өту үшін тағы бір мина және бірнеше алау табылды. Шахталар жәндіктер сияқты қалың шашыраңқы болды. Ақыры ол ашық кеңістікке шықты. Бірнеше ярд жерде бұталармен және жүзім бұталарымен көмкерілген ағаштармен тығыз жабылған биік, бұрышты төбе көтерілді.
  
  
  Бір қарағанда ол пирамидаға ұқсайтын төбеге ұқсайды. Бірақ содан кейін оның іргетасы бір-бірімен қабаттасқан тастардан тұрғызылғанын, ал бір жағында жүздеген баспалдақтары бар баспалдақ тұрғанын көрдім. Қабырғалар әдемі орхидеялармен және басқа эпифиттермен жабылған, олар ағаш бұтақтарына қарағанда кірпіштің жарықтарында ыңғайлырақ болды. Ол ежелгі Майя ғимаратының қирандыларына қарады. Ih-ді адам қолының жұмысы деп тану мүмкін емес еді. Олар мың жыл бұрын ih-ны жұтып қойған джунглилермен біртұтас бірлікке айналды. Ғибадатхана ретінде жобаланған ғимарат джунглидің барлық тереңдігінде керемет түрде көтерілді, бұл шалғай жерде қараңғы және жұмбақ.
  
  
  Эгоның тарихи құндылығынан маңыздырақ оның қазір қолданылып жүрген мақсаты болды. Бұл туралы хабарламалар бізге үзік-үзік келді, ал бөліктері әлі де есту арқылы келді. Дегенмен, егер біздің ақпаратымыз рас болса, бұл оқшауланған және сырттай қараусыз қалған қирандылар елестетуге болатын ең заманауи электронды қаруды жасырған.
  
  
  Мұның бәрі екі ай бұрын Мексиканың Оаксака қаласындағы агентіміздің бұрмаланған радиохабарынан басталды. Сол кезден бастап АХ-да өзін полковник Зембла деп атайтын данышпанның бейнесі біртіндеп қалыптаса бастады. Ол климаттың өзгеруі үшін бірдеңе ойлап тапты, ал қонақүй бұл климаттық бақылауды қару ретінде пайдаланады. Ол эгоды кімге және неге қарсы қолданатыны белгісіз еді. Дегенмен, бәрі оның бұл Майя ғибадатханасында шексіз қайнап жатқан джунглилерді алып мұздыққа айналдыруға жеткілікті құрал-жабдықтары бар екенін көрсетті.
  
  
  Бірнеше күн немесе мүмкін бірнеше сағат ішінде ол дәл осылай жоспарлады: Орталық Американы ескертусіз бір кең арктикалық ландшафтқа айналдыру.
  
  
  Эго оны тоқтатуға мәжбүр болды.
  
  
  
  
  2 Тарау
  
  
  
  
  Оның сөмкесін шешіп, эгосын абайлап жерге қойды. Мұнда екі күндік сапарымда маған бұл өте ұнады. Ол маған білім мен баспана берді, мен ол маған қайтадан көмектеседі деп үміттендім. Әрі қарай не істеуім керек еді, мұқият және тыныш істеуім керек еді. Мен өзіммен бірге ала алатыным - бұл AX зертханасының жігіттері осы оқиғаға арнайы жасаған шағын құралдар жинағы. Эго оны белбеуіне байлай алды, сондықтан менің қолдарым бос болды. Менің газ бомбасы тобығыма жабыстырылды, ал стилетто менің қолыма бекітілді. Оған жүк көлігін қалдырды. Енді менде Вьетнамда қолданылатын 7,65 мм "Чи-Ком" типті тапаншаның жаңартылуымен жабылды. Оның кіріктірілген дыбыс өшіргіші болды және жиегі жоқ қаптамалары бар арнайы патрондарды қажет етті. Бұл Люгерден алыс болды: оның қуаты соншалықты көп емес еді, бірақ ол жақын қашықтықта тиімді болды. Оның үстіне, шын мәнінде, Люгерге дыбыс өшіргішті қоюға болмайды. Бұл тұтқа әлі де менің қолымда жақсы тұрмайды, өйткені мен ауыр неміс тапаншасына үйреніп қалғанмын.
  
  
  Мен оны сойылмен өзіммен бірге алып келуді ойладым, бірақ қирандылардан өту үшін маған эго қажет емес еді, өйткені олар өсіп кетпеген, егер пышақ оны қолданса, дыбыс маған сөзсіз опасыздық жасайды. Ұзын жүзді пышақ, егер сізде бос орын болса, жақсы қару болды, бірақ ғибадатханада Люгер сияқты ұстау қиын болар еді. Сондықтан мен эгоды сөмкеммен бірге тастап, ғибадатхананы қоршап тұрған алаңға шықтым. Бұл жерде кез келген хабар тарату студиясына қарағанда көбірек микрофондар жасырылған болуы мүмкін. Ол монитордағы адам мені джунглидің айналасындағы жануар деп қателеседі деп үміттенген, өйткені дабыл жүйесі бұдан былай ескерту бермейді. Ол орнынан атып тұрып, ғибадатхананың бірінші төбесіне қарай тартты. Маған тірек ретінде тамырларды, жүзім бұтақтарын және діңгектерді қолдануға тура келді, өйткені мен құлаған баспалдаққа сенбедім.
  
  
  Оның соқыр дерлік басқа тұзаққа түсіп қалды. Бақытымызға орай, оны ағаштың биік бөлігіндегі кішкене ойық көрді. Минаны қойған адам снарядты қайда қоятынын көрсетті. Оның қозғалуға батылы бармайды. Тұтануды табу үшін маған мәңгілік қажет болды. Бұл кішкентай, өткір тікенектері бар сарғыш, жіңішке кабель болатын. Ол екі ағаштың арасына жайылып, жапырақтарда толығымен жоғалып кетті. Егер мен әрі қарай жүрсем, ол менің етімді ұстарадай кесіп тастайтын еді. Сонымен қатар, түйреуіш ағаштың артындағы жүктің айналасынан шығып, сол ағаш екеуміз бірге ауаға көтерілер едік. Қонақжай адам, мына полковник Зембла!
  
  
  Оны арқан дөңгелетіп, абайлап ары қарай жылжыды. Бірнеше метр сайын оны тыңдау және демалу үшін аяғымен жүзім бұталарына ілініп тұратын. Сосын ол қайтадан орнынан тұрды. Тірек ретінде ол ойықтар мен шығыңқы жерлерді пайдаланды. Ағаштардың шыңдарынан жоғары көтеріліп келе жатқан ай оны бозарған Сергейді лақтырып жібергенін көрді.
  
  
  Жоғарғы жағына жеткенде, ол тісті карнизден екі тас блоктың арасына отырды. Оның төбесі тексерілді, ол тегіс және тікбұрышты болды. Баспалдаққа апаратын алдыңғы бөлік пен артқы бөлік көтерілген жақтан екі есе ұзын болды. Төбесі таза, бәлкім, жаңадан салынған болуы мүмкін. Бұрышта, арғы жағында үйілген үйіндіге ұқсайтын саятшылық тәрізді нәрсе тұрды.
  
  
  Ғибадатханаға кіру үшін мен он кабинасының есігінен өтуім керек болды, себебі шатырға басқа кіреберіс жоқ. Саятшылық екеуміздің арамызда екі күзетші мен тікұшақ тұрды. Одина күзетшілердің айналасында тікұшақтың шассиіне сүйенді. Екіншісі тұтқаның бойымен баяу shell. Екеуі де аласа бойлы, денелі местизолар еді; жетпіс пайыз никарагуалықтар, жартысы жергілікті американдықтар және жартысы испандықтар. Олар кең шалбар мен жейделер мен жұмсақ күдері етік киген. Олар жақсы болып көрінді және біздің дыбыстарды шығармады. Олар нағыз сарбаздар сияқты киінген жоқ, бірақ егер сіз оларға тым жақын болсаңыз, жеңіл автоматтарын қолдануы мүмкін еді. Бұл Бельгияның НАТО-ның 7,62 мм FAL винтовкалары болды; өте жақсы және Оңтүстік Американдықтардың ортасында өте танымал.
  
  
  Тікұшақ үш орындық Bell Sioux 13 R болды. Ол сәл құйрығы жоғары көтерілген үлкен инелікке ұқсайтын. Бұл Корея заманынан бері кеңінен қолданылып келе жатқан сенімді жұмыс күші болды. Құдай ұмытқан бұл жерде мұндай нәрсе қозғалыстың ең жақсы жағдайында өнер көрсететін мәдениеттің жалғызы болды. Сондықтан ғибадатхананың төбесі қонуға ыңғайлы етіп жасалды. Хоук аэрофотосуреттерді түсірді, олар тікұшақпен әдетте төбеде тұрғанын көрсетті. Бір апта бұрын аяқталған тергеу тікұшақтың ресми археологиялық топқа жатпайтынын анықтады. Ол Мехикодағы армия депосындағы өте мұқият мәмілелер сериясы арқылы сатып алынды. Бұл бірнеше күннен кейін, ең қатты қарлы боран қаланы тірілердің жадында сақтағаннан кейін болды. Өз бетінше соншалықты күшті емес, бірақ әлі де АХ-да ең нашар күдіктерді тудыру үшін жеткілікті. Осыған байланысты Хоук мені осында жіберуге шешім қабылдады.
  
  
  Бұл тікұшақты біздің адамдар бірінші болып мұқият қарап шықты. Есіктерде қызық эмблема болды; үстінде үш қызыл сызығы бар алтын күн нен. Біреу ою-өрнекті пышақпен кесіп тастағандай болды, енді металлдан қан кетіп жатты. Оның бұл нені білдіретініне таң қалды. Патрульші жалап жүріп келе жатқанда, оның төс қалтасындағы дәл осындай жапсырма оны байқады.
  
  
  Ол бәрін жалап, жалап жүретін... Жағдай қиындап кетті. Екі күзетші енді бір-бірінен соншалықты алыс болғандықтан, мен оларды отырған жерімнен бір уақытта атып түсіре алмадым. Егер біреуін атып тастаса, ол бұрылып, оның соңынан ермес бұрын екіншісіне ескертеді. Егер ол тым ерте қозғалса, ол екеуінің арасына түсіп қалады; дегенмен, егер мен оған кешігіп қалсам, ол да егеуқұйрық сияқты тұзаққа түседі. Сондықтан қандай да бір жолмен ih-ді бірден залалсыздандыруға тура келеді, және бұл дыбыссыз.
  
  
  Күзетші тұтқадан құлаған бірнеше тасты айналып өтті. Ол шатырды талай рет айналып өткені сонша, енді оның үстіне кішкене қалпақ лақтырып жіберді де, иығына мылтық салбырап тұрған қоршаудан мақсатсыз қарап тұрды. Ара-тұра ол тіпті жыл сайын мазаламайтын; тіпті жүгіріп жүрген ит те жасайды. Бірінші талап - айналаңызда не болып жатқанын әрқашан білуіңіз керек, өйткені сіздің өміріңіз соған байланысты болуы мүмкін. Бұл эмудың өмірін қиюы мүмкін.
  
  
  Оны қолына стилет итеріп жіберді. Менің екінші қолымда дыбыс өшіргіші бар тапанша болды. Көлеңке мені толығымен жұтып қойды. Ол тастармен жалғыз болды. Қараңғылыққа қарағанда кейде ымыртта заттарды ажырату қиынырақ болады, мен бұған кепілдік беремін. Ол бәрін жалап, жалап жүретін. Оның тынысы тарылды... Кенет оны эго енді көре алмады. Ол тағы да құлаған тастардың айналасында жүрген шығар. Бір сәтке ол мені байқап қалды деп қорқып, жасырынған жерге сүңгіп кетті. Сосын көзінің қиығынан оның аяғының эгосын көрдім. Демек, ол менің сонда екенімді әлі білмеді. Енді оның эго тынысы мен шатырдағы эго шалбарының сыбдыры оны ести алды. Мен оны үшке дейін санап, орнынан атып тұрдым.
  
  
  Шындығында, менің басты алаңдаушылығым тікұшақтың күзетшісі болды. Оның қонақ үйі алдымен ih-ді жолдан шығарып, қалғандарын қалқан ретінде пайдаланады. Қашықтықты, эгоның күтпеген реакциясын және маған шу шығаруға рұқсат етілмегенін ескерсек, ол ең үлкен қауіп төндірді. Ол екі рет тез оққа ұшты. Бірінші оқ эмудың кеудесіне, екіншісінің басына мойынға тиді. Бізге дыбыс шығармай, ол тікұшақтың дөңгелек болат тірегіне құлады. Менің етігімнің табаны мылтығымның айналасындағы оқтардан гөрі тастардың үстінен көбірек шу шығарды.
  
  
  Оның стилетімен ол басқа күзетшінің бүйрегін ұруға тырысты. Ол қайтыс болған досын көргенде қатып қалады деп үміттенген. Бірақ ол пантера сияқты әрекет етті. Инстинктивті қимылмен ол еңкейіп бұрылды. Содан кейін мұның бәрі тұман сияқты болды.
  
  
  Егер ол дұрыс дайындалған болса, қазір қаруын қолдануы керек еді. Бірақ сол секундтың ішінде ол оған сенбегендей әрекет етті. Ол еңкейіп, винтовкасын лақтырып жіберді де, белінен салбырап тұрған командалық қанжарға қолын созды. Ол онымен күресуге дағдыланған. Ол мұны бала кезінен меңгерген. Ол үшін мылтық жай ғана ебедейсіз темір болды.
  
  
  Ол оның винтовкасынан жалтарады деп күткен еді, бірақ мылтықтың ұзын ұңғысы менің білегіме соғылып, стилетто менің қолымнан ұшып кетті. Содан кейін мұның бәрі найзағайдай жылдам өтті. Мылтық арамызда жерге құлап түсті. Менің оң қолым темекі шегетін мылтықпен жоғары көтерілді. Эго соққыны қабылдау үшін сол қолын созды. Эго сегіз дюймдік суық болаттан жасалған оң қол менің өмірімде көз алдымда болды. Менің сол қолым эгоның оң білегінен ұстап, эгоды артқа тартты. Енді ол маған арқасын қойып, енді пышақ ұстаған қолын қимылдата алмады. Ол айқайлау үшін аузын ашты. Оның оң қолын эго бетіне басып, мылтықтың бөксесін эго тістерінің арасына қысты. Ол тұншығып, бұрылып кетуге тырысты. Менің сол қолым қатты басқаны сонша, артқа иілуге тура келді. Ол менің жіліншігімнен теуіп, бос қолымен бетіме және көзіме жетуге тырысты.
  
  
  Оны эму мылтығы аузына салып, қолын тартып алды. Бірдеңе жарылып кетті. Эго қолы ақсап, пышақ әлсіз саусақтардың эго арқылы түсіп кетті. Менің сол қолым оның мойнының артында болды. Ол тағы да қашып кетуге тырысты. Сәтсіз. Мойны сынған кезде ол бізге дыбыс шығармады.
  
  
  Оны жансыз денесі итеріп жіберіп, пышақты алды. Күзетші жерге құлаған кезде оның нысаны біртүрлі бұрышта болды, ол қазірдің өзінде жүгіріп келе жатқан күні. Ішінде мен тар баспалдақпен жүруге тырыстым. Саподилла ағашының айналасындағы үлкен тіректерде оюлар әлі де болған айқын көрінеді және уақыт өте келе азап шекпейді. Тас қабырғалар төбедегі электр шамдарының жарығынан түсі ерекшеленетін барельефтермен жабылған. Бұрынғы терезелер, ал қазір жасыл желекке оранған өсімдіктер қараңғылардан аздап жарық түсіріп, жақсырақ болды.
  
  
  Баспалдақтың жартысында мен оның екі ойлы екенін байқадым. Бізге, жоғарыдан, төменнен ештеңе естілмеді. Ол стилеттосын қабығына салып, қиыршық тасты алып, эгосын төмен түсірді. Ол тастардан секірді. Тек жаңғырық естілді. Оны дайындау үшін тапаншамен жолын жалғастырды.
  
  
  Ол төбесі күмбезді және солға бұрылатын дәлізі бар платформаға шықты. Әрі қарай, барлығы жақында бетоннан, болат арқалықтардан және алюминийден жаңартылды. Шамдар әлі күнге дейін шырша шамдарының тізбегі сияқты төбеден ілулі тұрды, бірақ олардың жанында салқын ауа шығатын бірнеше метр сайын саңылаулары бар металл кондиционер құбыры болды. Осы сәттен бастап Майя штал ғибадатханасы полковник Жердің заманауи қондырғыларының қабығынан, қабығынан басқа ештеңе емес.
  
  
  Дәліздің арғы жағында болат есік бар еді айналысады банк қоймасының есігі сияқты берік көрінді. Бізде дыбыс болған жоқ. Есіктің жақтауында қызыл тұтқасы бар ойық құлып болды. Түймені басқан кезде есік ашылуы мүмкін еді. Дегенмен, басқа жақтан біреу есікті ашу туралы сигнал алуы әбден мүмкін.
  
  
  Оның құлағы суық болатқа қойылды. Басында мен оны ештеңе естімедім. Содан кейін маған генераторлардың қатты, әлсіз сықырлауымен бірге естігеннен гөрі сезілетін төмен дыбыс естілді. Оны тағы да қамалға қарады. Құрал-саймандар салынған сөмкенің айналасына мен оның құлпын ашамын: серіппесі бар құрал инені құлыптың бөліктері арасында секіруге мәжбүр етеді және осылайша эгоды бұзады. Бұл қарапайым нәрсе болды және оны пайдалану үшін көп тәжірибе мен шыдамдылық қажет болды. Сосын үш әрекеттен кейін есік ашылды. Ол мысық сияқты тез және үнсіз жорғалап кетті. Ғибадатхана тыныш және қараусыз қалғандай болды. Діріл күшейіп, бөлмені қуатты қуат көзінің дыбыстан жоғары дыбысымен толтырды. Мен дыбысқа ашық түрде бардым, өйткені мен интуитивті түрде бұл менің қалағанымның қайнар көзі екенін білдім. Менің shaggy-лерім кедір-бұдырлы бетоннан жаңғырық естілді. Тағы бір дәліз, тағы бір баспалдақ, тағы бір дәліз және ең соңында екінші болат есік, оның артындағы шу бұрынғыдан да қаттырақ болды. Ол қайтадан құлыпты пайдаланып, абайлап ішке кірді.
  
  
  Бұл неон шамдары бар аласа бөлме болатын. Екі жағында әйнектің артында есептегіштері, датчиктері және компьютерлік катушкалар қатарлары бар болат шкафтар тұрды. Ортасында ұзындығы бір жарым метрге жуық коммутатор тақтасы болды, оның астында елестете алмайтын түймелер, сымдар мен потенциометрлер болды, олардың астында мен үшін мағынасы жоқ жазулары бар науалар болды: Лабион. Индекс, қарсы ток муфтасы және катаридин факторы. Бұл электронды ғимараттар үшін энергия менің қолымдай қалың кабель арқылы берілді және еден бойымен екінші жағынан стырсыған қосқышқа қарай жүрді. Жақын жерде есік бар еді, сол жерден электр станциясының қатты дауысы естілді. Бірақ бұл мені қызықтырмады. Оның болуы керек жерде болды. Ол компьютер шкафтарына барып, айналмалы ажыратқыш панельдерін алға қарай итеріп жіберді.
  
  
  Серіппелер, транзисторлар және интегралды fold paper сияқты жұқа катушкалар жарықта жарқырап тұрды. Оның сөмкесінен кәдімгі аэрозольді инсектицид құтысына ұқсайтын полиэфир құтысын алып шықты. Ол жабдыққа жоғары коррозиялық еріткіш қышқылының мөлдір қабатымен шашылды. Сондықтан мен оны барлық шкафтармен өңдеп, аяқтағаннан кейін панельдерді қайтадан жаптым.
  
  
  Қышқыл AX зертханасының өнертабысы болды. Бомба құрастыру арқылы нысанның бір бөлігін алып кетуі мүмкін, бірақ бәрі емес; және, әрине, барлық маңызды бөліктер, егер ол соншалықты жарылғыш заттарды пайдаланбаса, бүкіл Майя ғибадатханасы жойылды. Дегенмен, ғибадатхананың кенеттен қирауы халықаралық жағымсыз салдарға әкелуі мүмкін.
  
  
  Сосын ауыр жүкті контрабандалық жолмен алып өтудің логистикалық мәселесі туындады. Тағы бір қауіп - менімен бірге бомба табылып, залалсыздандырылады. Қышқылды кеш болғанға дейін анықтау мүмкін болмады және оны анықтау мүмкін болмады виктор содан кейін ee шашыратылғаннан кейін. Тіпті автобустың өзі еріп кетіп, менің кеткенімнен кейін не болғаны туралы бізге ешқандай түсінік қалдырмас еді.
  
  
  Оны барлық жерге абайлап күйдіргіш затпен шашып жіберді. Бірнеше сағат бойы қышқыл бәрін жеп қояды. Бөлшектер балқытылды, кабельдік қосылыстар еріді және металл корпуста қысқа тұйықталуды тудырды. Сол уақытқа шейін ол джунглиге аман-есен оралады, Зембланың әдістері шаштарын жұлып алатын болады. Түн ортасына қарай оны өңдеген әрбір жабдық үйіндіге айналды. Бұл біздің дипломаттарға Никарагуа мен Америка мемлекеттерінің ұйымын тергеуге мәжбүрлеуге уақыт береді. Саботаж менің жалғыз жұмысым болды. Мен оны аяқтаған кезде бәрі бұл туралы күледі. Полковник Зембладан басқа.
  
  
  Ол компьютерлермен жұмыс істеп бітті және коммутатордың ішкі жағына шашырап кетті. Кенет есік ашылып, екі техник пен күзетші ішке кірді. Менің таңданысым менің сілкінісім сияқты керемет болды. Әдістер — мен оларды әдістер деп ойладым, өйткені олар ақ халатты абзал жандар, қолдарында қағаздары бар — қарусыз. Сұр киінген омела күзетшісі бразилиялық револьвер болып табылады Росси 38 калибрлі жамбас қабығында. Олар Smith & Wesson көмегімен эгоды өз бетінше дамытты және оның миының төрт дюймі болды. Ол эгосын ұстап: " Альто " деп айқайлады.
  
  
  Алайда менің бір орында тұру ойым болған жоқ. Ол тек әуе шарынан өзін-өзі жою жолағын жұлып алып, эгосын қараңғы бұрышқа лақтыра алды. Оны көздеп, екі рет атып жіберді. Күзетші ауырып айқайлады да, тамағын ұстады. Көзімді револьвердің эгосына қарқылдатып, ешнәрсеге тиіспей басымнан өтіп кетті. Күзетші артындағы шкафқа құлап түсті. Ол застырсып, тырнақтарын металға қадап, ақырын жерге қарай сырғып кетті.
  
  
  Ол секірді күні, және күзетшінің бұйрығын орындап, бір орында тұрған екі техникке тап болды. Бұл мені тепе-теңдікке алып келді. Оның, менің көйлегімнен біреу ұстап алғанын сездім. Оның эго айласынан құтылу үшін 360 градусқа бұрылды. Осы кезде жаңа күзетшілер басып кірді. Басынан бастап екінші техник маған басын иіп, күшпен бөлмеге итеріп жіберді.
  
  
  Күзетшілер маған қарай жүгірді. Бір жұдырығым менің күн плексусыма, ал екінші жұдырығым иегіме тиді. Ол кері шегінді. Ол тыныс алуға тырысты және шабуылдаушыларға соңғы екі оқты жіберді. Мен бір айқайды қанағатпен естідім. Маған жұдырықтай болат қала құлады. Мылтық менің қолыма қағылды. Олар мықты, жігерлі жауынгерлер еді. Егер ол біреуінен құтылса, қалған екеуі оның орнын қарастырады.
  
  
  Осы абыржудан мені кенет шап тұсынан қатты теуіп жіберді. Ол шыдамсыз азаппен екіге бүгіліп, бетон еденге құлады. Етік маған биіктіктен тиді. Жартылай жансызданып, оны жан-жағына созып, аяғын сезіп, жұлып алды. Ер адам айқайлап басқалардың арасына құлап түсті. Енді оның пышағы оны ала алды.
  
  
  Ол айналасындағылардың бәрін жарып жіберді де, менің бетіме және қолыма жылы бір нәрсе шашылып жатқанын сезді. Менің стилеттом штал эгоды ұстап тұру үшін тым тайғақ. Күзетшілердің дауысы оны естіді. Ih тым көп және ih әлі де келе жатыр. Мені тепкілеп, револьверлердің ұштары болды. Кейбіреулерінде тапаншалар болды, және олар исо мені олармен ұруға бар күшін салды. Ih етік менің жараланған денемде болды. Адамдар ih айқайлар әлсірей берді: көлеңкелер мен дауыстардың тұманы. Револьверді атып жіберді. Бұл төменгі бөлмедегі динамит зарядының жарылуы сияқты болды. Менің алдымда кісі өлтіру шабуылының тоқтағаны түсініксіз болды. Күзетшілер ентігіп, назар аударды. Есік алдында Colt 357 "Python" көлігін ақырын түсіріп тұрған бір адам тұрды. Таңқаларлық емес, атыс бөлмеде жаңғырықты. Ол басқалармен бірдей формада киінген, бірақ эго мінез-құлық сенімділік пен үстемдікті білдірді. Оның жүзі арық, өткір болатын. Оның қысылған еріндері "бандиттік" мұртты, ал бүркіт мұрынды құлатты ханс эму жыртқыш құстың бір түрі. Ол кездейсоқ, қызығушылық танытпайтын көрермен сияқты тұрды, бірақ көздің эгосы тастай қатты болды.
  
  
  'Мұнда не болып жатыр?' — деп сұрады ол жайбарақат. Сэр, — деді күзетшілердің бірі, — біз бұл ағылшынды осы жерден таптық. Ол Хуанды өлтірді және жаралады...
  
  
  " Силенцио " . Ер адам маған револьвер жасады. 'Менімен бірге жүр.'
  
  
  Ол стилеттосын тастап, орнынан тұрды, бұлшық еттерім айқайлап жіберді, бұл ауырды.
  
  
  
  
  3 тарау
  
  
  
  
  Оның, қараңғы үңгірде болды. Жалғыз әулие қалың ағаш есіктің астындағы саңылаудан өтіп бара жатты. Шатыр өте кішкентай, үлкен гардеробтан үлкен емес еді. Бір кездері ішінде кім немесе не болғанын кім білсін. Кем дегенде, қазір ол лас қоқыстардың ортасында отырды. Ол ғибадатхананың астында бір жерде болған болуы керек, өйткені ағаштар мен өсімдіктердің тамыры тастарға еніп кеткен, бірақ, шамасы, соншалықты баяу, олар қазір қабырғаларды біріктіріп тұрған.
  
  
  Оның, тасқа сүйеніп стылдады, жалаңаш және дәрменсіз, сасық ауада, әрі қарай не болатынын тағатсыздана күтті. Бөлімдер мені тінтіп, барлығын алып кетті. Сондай-ақ менің газ бомбам мен қол сағатым.
  
  
  Тергеуді аты-жөні мен лауазымы маған беймәлім адам басқарды. Ол менен сұраған жоқ. Сөздің эго-сы маған немесе күзетшілердің екі қызметшісіне бірнеше қысқаша бұйрықтармен шектелді. Ол маған сабырлы, тәкаппар менсінбеушілікпен қарады, бұл оның қайғылы мінез-құлқына қарағанда мені одан сайын ашуландырды. Ол мені осында тастап кетті және оны білуімше ұмытып кетті.
  
  
  Сағаттың баяу өткені сонша, мен есінен танып қала жаздадым. Оның уақытының бір бөлігі қашу нұсқаларын қарастырумен өтті. Ih болған жоқ. Қалған уақытта ол күйдіргіш қышқыл туралы ойлады; Зембланың құрал-жабдықтарымен бірге ол менің өмірімді қаншалықты баяу, бірақ шын мәнінде жеп қойды. Әрбір секунд жойылу процесі байқалатын сәтке жақындады, содан кейін бұл жерде менің шіріп кетуіме жол бермейді.
  
  
  Күннің арғы жағындағы болттың дыбысы мені шошытты. Есік сықырлап ашылды. Менің тергеушім екі жүйкесі жұқарған күзетшімен бірге қайтып келді. Ол шалбарымды маған лақтырып жіберді, сосын кездейсоқ, қызықсыз бақылаушының кейпінде есік жақтауына сүйенді.
  
  
  — Киін, амиго, біз қонаққа барамыз, ал ханымдар бізбен бірге.
  
  
  'Қайда?'
  
  
  "Аузыңды жап. Саған не айтса, соны істе.
  
  
  Ол оның түймелері ашылған шалбарының түймеленуін күтті, содан кейін ол маған оның экспромттық камерадан шығып кетуін нұсқады. Оны дәліздегі қорғалмаған шамның жарығымен жыпылықтатып жіберді де, мойынтіректерін алу үшін бір сәтке кідірді. Бұл күзетшінің мені мылтықтың оқпанымен ұруына себеп болды. Біз келгеннен басқа жолмен жүріп, бірнеше сарбаздар мен техниктерді кездестірдік, олар маған жиіркеніш пен қызығушылықпен қарады. Біраз уақыт біз қабырғалары жалаңаш ұзын дәліздермен жүріп, баспалдақпен жоғары және төмен жүрдік. Олардың барлығының ұқсастығы сонша, мен бұл лабиринтте үмітсіз адасып кеттім. Ақырында біз басқа дәліздерге ашылатын кең залға келдік, осылайша біз дөңгелектің осіне жеткендей болдық. Бұл зал тез арада үлкен орталық залға айналды. Мұның көп бөлігі төбеден шеңбер бойымен ілулі тұрған дамаск перделерінің арқасында жарқылмен күңгірт жарықтандырылды. Еденнің ортасында жарқын шеңберді құрайтын бір күшті нүкте болды. Қабырғалардың барлық жағынан дерлік мен толтырылған кітап шкафтарын қарап шықтым. Былғарыдан тігілген қалың фолиолар үйілген парақшалармен қатар тұрды. Оның алдында тұрған қабырға қаңырап бос қалды, егер бұл үлкен жұмбақ жапсырмадан басқа, ол жоғары және шын жүректен ортада ілулі тұрды. Аспаптар консолі отырған сахнада алтын күн жарқырап тұрды, ол оны бүлдіргендей болды. Нахтың айналасында бес адам отырды.
  
  
  Ол жерде екі орта жастағы ер адам болған. Біреуінің мақсаты бильярд добындай таз болды. Екіншісі бетімен болды, ол бір қарағанда тарс жабылған есікке тап болды. Әйелдердің айналасындағы біреуі аласа бойлы, семіз, кеудесі ауыр, кеудесі өткір, тесілген агат көздері бар еді. Екіншісі жас және сәл жақсырақ бейнеленген. Ол жалыққан сияқты көрінді.
  
  
  Бесінші адам басқалардан мүлде басқа адам болды. Ол әйелдердің ортасында қара былғарыдан жасалған айналмалы креслоларда консольге отырды. Nen көгілдір кашемир шарфы бар жеңіл бежевый және спа костюмін киді. Ол консольге сүйеніп, шынтағын көтеріп, менің құрал-саймандар сөмкемді қолымда ұстады, ол маған нахқа қарауды өтінгендей болды. Ол менің көзіме ақылды және мұңды көзқараспен менің бетіме ашық қарады.
  
  
  Ол кішкентай және епті болды. Қарт емес, жылдар оны аяған жоқ. Оның бетіндегі терең әжімдер мен көзінің астындағы шеңберлер оларға еніп, жастық шақтың немесе тапқырлықтың ізін кетіргендей болды. Ол біз сияқты, оны бұрын-соңды бірге көрген басқа ешкім сияқты емес еді. Түпнұсқа қисық мұрын, маңдай сызықтары және тығыз қысылған үстіңгі ерін асыл тұқымды Майяға опасыздық жасады. Эмге өзін таныстырудың қажеті жоқ еді. Оны қолы жетпейтін полковник Зембла қарсы алды. —Сергейден шық, сеньор", — деді ол. Эго дауысы қылыштай жоғары және өткір болды.
  
  
  Мылтық мені алға қарай итеріп жіберді.
  
  
  Ол соқыр жарық сәулесінің ортасында тұрды және бірнеше минут бойы ешкім ештеңе айтпады. Зембла қозғалмады, бірақ қалғандары мені шиеленіскен көздерімен зерттеп, өз орындарында тынышсыз қимылдады. Олар ih көсемі сияқты асыл тұқымды емес еді, бірақ майялардың қаны ih-ден кейін қатты күйген беттерді қалдырды.
  
  
  "Біз бәрін екі рет тінтіп шықтық, — деді Зембла ақыры, — бірақ еш жерден жасырын жарылғыш заттарды таппадық.
  
  
  Ол ештеңе айтқан жоқ.
  
  
  Мен оны тыңдаймын ", — деді ол. Эго дауысы алдамшы мейірімді болды. Арқамдағы мылтық мүлде олай емес еді.
  
  
  Мен оны оған қалдырған жоқпын, — дедім мен.
  
  
  Мүмкін ", — деп жауап берді ол. Ол менің құралдар жинағымды төңкеріп жіберді, осылайша эго мазмұны консоль науасына домалап, микрофильм камерамды көтерді. "Сіз жай ғана суретке түсу арқылы ұзақ және қиын жолдан өттіңіз, аға", — деді ол. Фотосурет менің тапсырмамның екінші бөлігінің басы болды. Оны пленкаға мүмкіндігінше көп жабдық түсіруі керек еді, бірақ содан кейін ғана менің спрейімді пайдалану мүмкіндігім болды. Осыған байланысты Хоук табанды болды. Қирау бірінші орынға шықты. Ол өзін ыңғайсыз сезінсе де, қақпанды иіскеп тұрған жолбарыс сияқты қобалжыса да, жымиып тұра алмады.
  
  
  Кенет қолының кенет қимылымен Зембла менің заттарымды жерге лақтырып жіберді.
  
  
  'Сен кімсің? Сенің атың кім? Сен мұнда тіпті не істеп жүрсің?
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Менің атым Ник Картер, және сіз оның не үшін келгенін білесіз. Бір секунд бұрын сіздің қолыңызда кездесуге себеп болды.
  
  
  "Картер..." Ол есімді абайлап айтты. — Менің есімде қалған бір нәрсе бар сияқты... Иә! Дауыс бер! Куба 1969 және Чили өткен жылы. Бұл жолы сіз сәтсіздікке ұшырадыңыз, Картер мырза.
  
  
  —Мүмкін сенікі дұрыс шығар", — деп жауап бердім мен оған қарап. Менің көздерім үнемі алға-артқа жылжып, Зембладан, қалған төртеуінен немесе мен мен қараңғы дәліздің арасында тұрған адам мен күзетшілерден әлсіз жерді табуға тырысты. Бізде қашудың бір ғана, мүлдем басқа нұсқасы болған жоқ. Зембла менің өсіп келе жатқан уайымымды сезгендей болды, ол қысқа, өткір күлкі шығарды да:: "Сабыр ет. Біз сені бұл жерде өлтірмейміз.
  
  
  "Міне, мен кеудемді жұлып алып, долларды бүктейтін рәсімді күтіп отырмын".
  
  
  — Сіз оған лайық екеніңізді мойындауыңыз керек, сеньор Картер. Олар сен өлтірген жақсы адамдар еді. Бірақ біз сізді өзіміз үшін пайдаланудың жолын ойлап таптық және сіз оны суретке түсіре алмасаңыз да, көргіңіз келетін нәрсе туралы хабарлауға мүмкіндігіңіз бар. Айтпақшы, қарапайым қызығушылық, сатқындық сізге осында жол көрсетті емес пе?
  
  
  Ол тағы да абайсызда иығын көтерді. "Қонақүйдің бүкіл аумағы естіліп тұр, бірақ толып жатыр."
  
  
  — Мен онсыз да қорықтым. Тек сатқынның көмегімен сен менің қорғанысымның белбеуінен өте алдың. Мен шеше алмайтын жалғыз теңдеу - адамның болжауға болмайтындығының теңдеуі. Менің ойымша, бұл мені алаңдатпайды, содан кейін бүгін кешке.
  
  
  Ол өзінің қаншалықты дұрыс екенін білмеді. Бірақ ол ойлағаннан басқа себеппен! Ал ол шындықты қашан білер еді... Мен тағы да жан-жағыма қарадым да, жұтып қойдым. Бұл тұзақ, қабір болды. Тіпті мейірімсіз әулиенің де басына қауіп төніп тұрғандай көрінді.
  
  
  "Сосын бүгін кешке, — деп жалғастырды Зембла, — болады... Бірақ, менің мұндағы шағын инсталляциям туралы бәрін білетін шығарсыз!"
  
  
  —Сізде әлемдегі ең үлкен тоңазытқыш бар деп ойлайсыз.
  
  
  —Олай емес", — деп күлді ол. "Мен тек қандай да бір қиялдағы тауды жасамақпын. Яғни, радиотолқындардың көмегімен тропосфераның ауа ағындарының барлық қасиеттерін проекциялай отырып, орман бар болып көріну. Қар жаууы үшін бұл шамамен 15 000 фут биіктікте болуы керек. Әрине, бұл радиотолқындарды ешкім көрмейді және ұшақ олар арқылы жай ғана ұшып кетуі мүмкін. Тек климат орман бар деп ойлайды!
  
  
  — Мехикода олар қалай ойлады? — мен ашуланып сұрадым.
  
  
  Сонымен, сіз байқадыңыз! Бұл, былайша айтқанда, тәжірибелік эфир болды. Ол кезде менің үйлестіру нүктелерім қала маңындағы бір-бірінен бірнеше миль қашықтықта болатын. Бірақ бұл жолы мен оны Орталық Американың көп бөлігін қамти аламын...
  
  
  — Үйлестіру пункттері?
  
  
  Оның сөзін эго үзді. 'Сен не айтқың келеді?'
  
  
  Мен таудың ені толқын ұзындығының радиосигналын шығара алмайтыным сізге түсінікті болады. Маған нүктелер қатарын немесе, айталық, мақсаттар үшін таңдаған аумақтың үстіндегі таудың контурын құрайтын өріс сызықтарын проекциялау керек. Кімге, резервтік таратқыштарды диаграмманың математикалық негізгі осіне дұрыс пропорцияда орналастыру үшін өте дәл есептеулер қажет."
  
  
  "Менің көмекшілерім, — деп қосты ол артындағы төртеуіне басын изеп, — әркім өз еліндегі қолдау станциясын бақылайды."
  
  
  Менің тамағым құрғап кетті. "Бірақ бұл ось, барлығы айналатын орталық осында, солай емес пе?"
  
  
  Иә, әрине.'
  
  
  Оның жартысы жеңіл дем алды, екінші жартысы қулықпен эгоға қарғыс айтты.
  
  
  Ал сен бәрін қармен жауып тастағаннан кейін не болады?
  
  
  Ол жұмбақ күлді. "Содан кейін үшінші Майя империясы келеді".
  
  
  Оның мегаломаниясы менің миыма толығымен әсер еткенде, ол таң қалды. Сосын оны кесіп тастады: "Сен бұл үшін тым оңтүстікте емессің бе?"
  
  
  Бұл шын мәнінде біздің өркениетіміздің бесігі Дукатанда болған деген мағынада. Бірақ Майяның алғашқы екі империясы одан әрі оңтүстікке қарай созылды". Ол қатты күліп қосты: "Юкатектіктерді ешқашан мексикалық деп айтпаңыз. Біздің ацтектермен араздасуға деген ұмтылысымыз әлі де бар, бірақ бізде олар Теулес болса да, олар Кукулканның қауырсынды айдаһары сияқты қорқытты.
  
  
  Ол бұрылып, жарыққа толы бейнені нұсқады жоқтау. "Бұл бізге ненді еске түсіреді".
  
  
  — Ал қызыл сызықтар ше?
  
  
  "Олар біздің нағыз жауларымыздың кім екенін еске салады. 1519 жылы Кортес Табаскода Майяларды өлтірді, содан кейін ағаштың діңіне жиналған үшеуін кесіп тастады. Испания королі Карл I атынан ол біздің территориямызды иемденді". Зембла маған тағы қарады. —Сен біздің жауымызсың, Картер. Сіздердің отбасыларыңыз біздің жерімізді бес ғасыр бойы басып алып, бізді жоқшылықта өмір сүруге мәжбүр етті.
  
  
  — Сонда не істейсің, Сэм? Бұл құрылғы арқылы сіз одан да кедейлікке душар етесіз. Бәрі қатып қалады. Резеңке, банан және бағалы ағаштар аяздан өледі. Кофе мен какао жойылады. Өнеркәсіп жойылатын еді. Орталық Американың бүкіл экономикасы бір түнде жойылады".
  
  
  Ол қандай да бір жәндік эмудан жалыққандай қолын бұлғады. "Табиғи ресурстарды ескере отырып, біздің елде тың дерлік. Дамыған сол кішкене бөлік капиталистік қанаудың салдарынан сарқылуда. Біздің өміріміз өзгермейді, өйткені біз бәрібір аштық пен кедейліктен зардап шектік. Бұл аяқталғаннан кейін және сіз гринголар кеткеннен кейін біз экономикамызды құрамыз, бірақ тек өзіміз үшін. Мен Орталық Американы уақытша тиімсіз етіп жатырмын деуге болады".
  
  
  —Сен адам тұрмайтын адамды айтып тұрсың.
  
  
  "Пайдасыз, адам тұрмайтын, империалист үшін бір нәрсеге қайнайды".
  
  
  'Бұл бос сөз. Иә, жергілікті тұрғындар да сізбен келіспейді. Неге ih-ге ескертпейсің, полковник? Кем дегенде, сол кезде олар суық ауа райына дайындала алады.
  
  
  "Сіз мұндай нәрселер туралы шынайы болуыңыз керек. Маған кім сенеді? Оның партизан емес. Оның инженері-сизов. Ал бұл полковникке келетін болсақ, бұл Арканзас милиция Конфедерациясы маған бір кездері көрсеткен қызметтері үшін берген құрметті шен. Егер маған сенім артса, шабуылды тойтаруға күшім жетер еді, сеньор Картер. Сіз дәлелдегендей, оның осал тұстары. Сіз менің күш-қуатымды жеңе алмайынша, мен бұл күзенге дейін бәрін құпия ұстауым керек екенін түсінесіз. Және сіздің штопорыңызға жауап бере отырып: сондықтан мен оны Юкатаннан жүздеген миль қашықтықта, Никарагуаның осы шөлді бөлігінде тұрамын.
  
  
  Бірақ мыңдаған адамдар сенің халқыңмен кездесіп, азап шегеді және өледі".
  
  
  Біз ғасырлар бойы азап шегіп келеміз. Біз табиғаттың жойқын әрекетіне қарсы тұрамыз. Біз қамыс сияқтымыз деуге болады. Сән-салтанат пен молшылық халқыңды еркелетіп, әлсіретіп жіберді. Иә, өкінішке орай, адамдар құрып кетеді. Ih Бірақ бұл қанды революцияға қарағанда әлдеқайда аз болады. Басқалардың өмір сүруі үшін адамдар әрқашан өлуі керек. Түсінбейсің бе? Ең бастысы, оны алдымен өз тауын жасап, содан кейін ғана ашық бассейнге оның талаптары туралы хабарлау керек".
  
  
  Ал егер сіздің талаптарыңыз қабылданбаса не болады? Сіздің таратқыштарыңыз жұмысын жалғастыра ма және сіз бәрін мұз дәуіріне қайтарасыз ба?
  
  
  Бұл біздің арманымызды тоқтату үшін тым ұзақ болды. Жылдар бойы біз еккенімізді орып алатын күн туралы армандадық".
  
  
  Сөйлеу эгосының жалынына қарамастан, ол маған қараған кезде оның көздері мүлдем қалыпты болды. "Бастапқыда бұл күн ертең болатын еді, Картер мырза, бірақ сіздің араласуыңыз біздің кестемізді алға жылжытқаны анық".
  
  
  "Бүгінгі күнге?"
  
  
  'Осы уақытқа дейін!' Эго саусақтары бірнеше ауыстырып-қосқыштар арқылы жүгірді. "Біздің өлімге әкелетін егініміз қазір басталады!"
  
  
  Қазір емес! Тағы бірнеше сағат өткенге дейін емес ! Аспаптар эго қолының астында өмірге келген кезде оған айқайламау үшін астыңғы ернімді тістеуге тура келді. Ол Орталық Американың басқа елдерінде көрсетілетін үш арна туралы ойлады.
  
  
  Долларды қосу барлығы осында болуы мүмкін, бірақ бұл долларды қосу әлі де соққыға жығылды. Раббым, бұл қышқыл да ешқашан жұмыс істемей ме? Менің алғашқы үрейім сейілді. Менің ойыма бұл тынымсыз жойылуды ештеңе тоқтата алмайды деген ой келді. Зембланың біраз уақытқа салқындауына мүмкіндігі болуы мүмкін еді, бірақ ақыр соңында эго жоспарлар сәтсіздікке ұшырады.
  
  
  Есептегіш ауытқушылықты анықтаған кезде Зембла қабағын түйді, ал эго оқуды түзетіп жатқанда қолы сәл дірілдеді. Бірақ эго дауысы абсурдтық түрде берік және сенімді. Ол дәл сондай бірқалыпты үнмен сөйледі. "Білесің бе, Картер, оның сенің келуіңе дайын болды".
  
  
  — Сен менің келетінімді білдің бе?
  
  
  "О, бірден емес, бірақ қандай да бір үкіметтің жою жөніндегі сарапшыны жіберу ықтималдығы өте жоғары болды". Ол басқару тақтасындағы билеп тұрған жебелерге үреймен қарады. Ол бірінен соң бірін сындыруды қосты. — Дауыс неге ол қосымша сақтық шараларын қабылдады. Менің таратқыштарым бір-бірінен тәуелсіз жұмыс істейді.
  
  
  'Қайсысы?' - "Сізде осы басқа тармақтарды бақылау жоқ па?"
  
  
  'Иә, әрине. Мен оны осы жерден релелік сигналмен қосамын ", — деді ол. Ол панельді қақты. — Мен оны дәл осылай қайта қосамын. Сонда ғана олар басқа радио импульсін алады.
  
  
  Менің иық пышақтарымның арасында жабысқақ болды. "Олар қосулы кезде, тек қашықтан басқару пульті арқылы өшіруге болады дейсіз бе?"
  
  
  'Дәл солай. Бұл өзін-өзі саботаждан қорғау. Өзімнің және қондырғыларымның қауіпсіздігі үшін сақтандырудың бір түрі. Егер мұндағылардың бәрі жойылып, Құдай бұған тырысқан ақымақты жарылқаса, орман бәрібір жаратылған болар еді. Нәтижесі апатты болар еді.
  
  
  Одан өрілген тілмен: "Апатты дегенің не?" деп сұрады.
  
  
  Бір таратқышты жою шатырдың астынан бір таяқшаны алып тастауға тең болар еді. Шатырдың пішіні басқа болады, бірақ бәрібір орнында қалады. Менің есептеулерім өте дәл және менің күш өрісім осылайша қарама-қарсы салмақтарда алынса, болатын метеорологиялық сілкіністер туралы ойламауды жөн көремін. Ең сорақысы, егер бұл станция құрастыру арқылы шықса, басқалары сигналды бұдан былай жібере алмас еді. Сонда Орталық Американы мәңгілікке қар мен мұз басып қалуы әбден мүмкін".
  
  
  Пайғамбарлық сөздердің эгосының шайтандық шындығы мені соққыдай ұшырып жіберді.
  
  
  — Құдайым, — деп айқайладым мен оған достарымды қарап, — олай болса, бастамаңдар! Күте тұрыңыз! оның...'
  
  
  Қатты жарылыс сөйлемнің ортасында менің ескертуімді қысқартты. Ол жерге соғылды. Екі күзетші менің арқамнан секірді. Олар мені жаншып жібере жаздады да, өкпемнің айналасындағы ауаны сығып жіберді. Оның бұралып, жынды сияқты күресті. Нәтиже жоқ. Бұл екеуі менен мықты еді. Олар мені еденге итеріп жіберді. Мықты адамның бұлшық ет қолдары мені ұстап тұрды. Дөрекі, дірілдеген қол аузымды қатты қысып алғаны сонша, тістерім ернімнен өтіп кете жаздады. Оның басын босатты.
  
  
  'Тоқта! Жоқ...'
  
  
  Дөрекі саусақтар менің РТА-ның айналасында одан да қатты жабылды.
  
  
  Менің айқайларым тамағыма кептеліп қалды. Бұл үмітсіз жағдай болды.
  
  
  Зембла ақырын күлді. — Сабыр ет, сеньор . Мен оны басқа арналарға қосып қойдым, және менің білуімше, мұнда бәрі жақсы жұмыс істейді. Енді олар жай ғана синхрондалады.
  
  
  Белдемшесімен оны дәрменсіз бақылап отырды, өйткені Зембла өзінің төрт станциясын бір толқын ұзындығына ауыстырды. Ол дірілдей бастады, жануарлардың бұлшықет реакциясы. Мүлде тынышталмаған ол не болатынын күтті. Егер Зембли туралы шынымен жұмыс істеді, менің маневрім нәтижесіз болар еді. Мұндағы қондырғыны эгоға саботаж жасау арқылы ол апаттың мәңгілікке жалғасуына еріксіз тосқауыл қояды. Оның салдары апатты болар еді. Зембла саусағының үлкен түйменің үстінен әсерлі қозғалуына мүмкіндік берді. "Ал енді қуат тогы". Ол әбден жымиды да, iso бар күшімен түймені басты. Сергей қайтыс болды. Ғибадатхананың тереңінде генераторлардың күшейген дыбысы естілді. "Маған көбірек энергия керек", — деді ол. Ол бірнеше үлкен тұтқаларды айналдырды.
  
  
  Ол сұрағанын алды, бірақ басқасына алды. Осал fold paper кенеттен шамадан тыс жүктемеге төтеп бере алмаған сияқты. Менің коррозиялық қышқылым ih-ны тым көп коррозияға ұшыратты. Шталь генераторларының шуы қатты және тесіліп, кондиционер торларынан қызып кеткен бөлшектердің иісі шықты. Алыстан, алыстан оның спрейімен жұмыс істеп тұрған жабдық арқылы кернеу шексіз өтіп бара жатқанда, оның жарылыстары мен сықырлағанын естідім. Оны осы бөлмеге қамалған адамдардың әлсіз, тесілген айқайы естіді.
  
  
  Бұл дыбыстар мен иістердің нені білдіретінін тек Зембла ғана түсінгендей болды. Ол тұтқаларды ашуланып бұрап, көрсеткілерді нөлге қайтаруға тырысты. Бірақ қазір ол қуатты қосқаннан кейін бұл мағынасы болмады.
  
  
  'Жоқ, жоқ! Бұлай болуы мүмкін емес. Үрейден көзін жұмып, ол аспаптардың жарысып жатқанын және күштік трансформатордың жебесі қызыл аймаққа кіргенін бақылады. Эго меншікті панель шамадан тыс жүктеме салдарынан жабыла бастады. Сарғыш түтін металл панельдердің тігістеріне еніп кетті. Оның артындағы адамдар басылған қарғыс шығарды. Бір әйел жөтеліп, тырнақталған саусақтарымен орындыққа жабысып қалды. Панельдер өте жоғары қысымға ұшырағандай дөңес болды. Тар өткел болды. Ақ жалын атқылап, Зембланың қолын күйдірді. Әйтеуір біртүрлі жүрегім айнып кетті. Эгоның бүкіл жоспарының өздігінен бұзылғанын көру қорқынышты болды. Ол жасаған электронды құбыжық өзін-өзі жұтып қойды. Ол өзінің сынғыш бөлшектерін ерітіп, өзінің датчиктері мен сымдарын тесіп, статикалық электр тогымен жазаланып, өртенген оқшаулаудың иісін шығарды. Түтін арқылы Зембланың жүзі оны көре алды. Ол жоғалып кетті және адам болудан қалды.
  
  
  Эго көздерінде түтіннен, толқудан немесе екеуінен де жас пайда болды. Тамақтың эгосынан шарасыз дыбыс шықты.
  
  
  "Картер, Картер, сен мұны істедің. Сізде бұл туралы түсінік бар...
  
  
  Кенет ауа сынамасының қорқынышты қысымы мені басып қалды. Зембланың ренжіген дауысы басылды. Бөлмені көздің жауын алатын жарық сәулесі тесіп өтті. Зембла мен эго достары саңырау жарылыста қаза тапты. Мені ұстап тұрған күзетшілер қуыршақтай лақтырып жіберді. Жарылыс менің өкпемді босатты. Аспанды металдан, шыныдан және жарқыраған кабельдің сыбдырлаған бөліктерінен жауған жаңбыр толтырды. Ол жерге қатты басылды. Ол күзетшілердің мені аяғымнан қағып, еденге жатқызғанына қуанды. Бұл менің өмірімді сақтап қалған шығар.
  
  
  Шу мен жарқыраған әулие басталғандай тез жоғалып кетті. Менің көз алдымда нысана айналып, құлағым шырылдады. Мен оны күттім. Сосын оны жоғары қарады. Залда булану мен түтін әлі де үйіліп-төгіліп тұрды. Бұлыңғыр ол қалған тәртіпсіздікті көре алды. Басқару панелі піскен қызанақ сияқты жарылып кетті. Зембла түтінге айналған сияқты. Әйтеуір, оның да ізі қалмады. Қалғандары еденге шашылып, олар құлаған жерге шашылды. Таз адам еңкейіп жатты. Басқа еркек пен семіз әйел шалқасынан жатты. Жалыққан әйелдің мойнына металл панельдің бір бөлігі жабысып қалды. Ол қайтыс болды, мен орындықтың жанында тізерлеп отырмын. Күйдірілген бөліктің үстінен қан ағып жатты. Майлы тамшылармен ол стырсыған дауыспен және үйінділермен жабылған көріністе ағып жатты.
  
  
  Ол орнынан атып тұрып, терең дем алып, артына қарады. Одина күзетшілердің айналасында еденге созылды, iso rta оның қаны ағып жатты. Мені ұстап алған адам дабыл қағу үшін жоғалып кеткен шығар. Тағы бір күзетші бүйірінен домалап, мылтықты менің өмір сүру аймағыма бағыттады.
  
  
  Ол оған бір секіріспен жетті. Оның әрекет етуге немесе атуға уақыты болмады. Эго оның бетінен теуіп жіберді. Құтырған күшпен менің оң өкшем эгоның мұрнына соқты. Сүйектің сынғанын естідім. Мұрын сүйегінің эго бөліктері эго миына еніп кеткен. Ол құлап өлді.
  
  
  Оны мылтықпен эго көтерді. Оның кетуі керек еді. Сиреналар төгілді. Оны дәліздерден өтіп бара жатқан ерлердің қаһарлы дауысы естіді. Олар жақын арада осында болады және сұрақтар қоймайды, бірақ алдымен түсіреді. Егер менің қашып кетуге мүмкіндігім болса, ол келесі бірнеше секундта әбігерге түсуі керек еді.
  
  
  Бірақ ол бұрылып, сахнаға қарай жүгірді. Ол менің өлімімді білдірсе де, ол әлі кете алмады. Маған осы төрт адамның киімін тінтуге тура келді. Олар қайдан пайда болды және қалған төрт таратқыш қайда жасырылды? Ол мұны бірінші болып анықтауы керек еді. Мен бұл қондырғыға кіріп, жойып үлгердім. Бұл маған да тағайындалады. Бірақ менің тапсырмам әлі орындалған жоқ.
  
  
  Шындығында, ол енді ғана басталды.
  
  
  
  
  4 тарау
  
  
  
  
  Шаң мен түтіннің қалың бұлты, бұралған болаттың шығыңқы бөліктері, қорқыныш пен қайғы—қасіреттің жаңғырығы - Дантенің тозағы кейіннен ұсақ-түйек болды. Жөтелгенде оның жалаң аяқтары еденге сүрініп кетті. Ол қанға боялған көрініске жетіп, үш сымның әрқайсысының жанында тізерлеп отырды. Оның ih киімінің сынықтарын тез және мұқият тексерді.
  
  
  Бұл жексұрындықтың уақыты емес еді. Менің мұқият тергеуге уақытым болмады. Оны менің қолымнан келгенше ұстап алу керек еді, содан кейін мүмкіндігінше жылдам жүгіру керек еді. Өлген күзетшінің БҰЗЫҒЫ оның мылтығын қолтығынан қысып алды. Төлқұжаттар, жеке куәліктер, біртүрлі қағаз қалдықтары — кейіннен оны жинаған таратқыштардың қалған бөлігінің орнын көрсететін кез келген нәрсе. Оның, мен мұның бәрін семіз әйелдің сөмкесіне салдым. Бұл иық бауы бар үлкен былғары әйелдер сөмкесі болатын. Мен оның эгосын мойныма сөмке сияқты іліп қоя аламын. Сыртта аяқ киімнің дыбысын естігенде, ол аяқталуға жақын қалды. Оның мылтығы дайын күйінде бұрылды.
  
  
  Ер адамдар бөлмеге баса көктеп кірді. Абыржу мен қорқыныштан олар айқайлады. Абыржу олардың қаруды қалай абайсызда ұстағанынан көрінді. Оның қысылып арқасымен қарай стонать сахна. Кенет сегіз сарбаз мені көріп, айқайлауды қойды. Олар маған үреймен қарады. Олар ақырын артқа қарай қырынды күні. Оны мылтығымен қорқытып-үркітіп жіберді. Ол оларға тоқтап, қаруларын тастауды бұйырды.
  
  
  Тараптардың күштері іс жүзінде біркелкі болды. Оның жағдайы біршама жақсырақ еді, бірақ мен жалғыз болдым. Оны айналасындағылар өлтіруі мүмкін еді; бірақ мені атып тастайтын еді. Құдайға шүкір, бұл жұп үшін ешкім бір болғысы келмеді. Рефлексивті олар өздерінің артықшылығын түсінгендей болды. Ол ойында жеңіліп қалды. Содан кейін, ауыр баяу, ih мылтықтары мен тапаншалары бірінен соң бірі еденге құлап түсті.
  
  
  Залдың сыртында шу күшейе түсті. Жаңа сарбаздар келе жатты. Ол қабырға бойымен бүйірден қозғалды. Ол винтовкасының оқпанын барлық уақытта бағыттап тұрды. Оны мылтықпен ұстаған ерлі-зайыптылар менің көз алдымдағы үмітсіздікті оқыды. Ешкім қозғалмады. Айналасындағылардың бәрі, егер жеке тәуекел болмаса, мені атып тастаудан тартынбайтын еді. Оны үнсіз их айналып өтті. Дәліздің тас қабырғасы маған біртүрлі суық және жалаңаш арқамда жабысқақ болып көрінді. Ол тұйыққа тірелген басқа дәлізбен қиылысқа дейін жетті. Сондықтан мен бас залдан өтуге тура келді. Маған қанша секунд қалды деп ойладым. Кез келген сәтте басқа сарбаздар маған шабуыл жасай алады.
  
  
  Мен оны келесі қиылысқа дейін қиындықсыз жеткіздім. Бұл дәліз қысқа және ғимараттар порталына ұқсайтын. Баспалдақ жоғарыға көтерілді. Ол баспалдақпен жүгіріп шығып, тоқтап, залға қарай қысқа волейболды берді. Бұл жігіттерді сол жерде біраз уақыт отыруға мәжбүр етеді. Үлкен қадамдармен ол баспалдақпен көтеріле бастады. Баспалдақ нағыз қырғын болған жерге апаратын. Ақыры бір қабырға қирады. Құбырлар мен түтіктер шиеленіскен, бұралған массаға шығып тұрды. Ысқырған бу будың үлкен шоғырларын құрады. Бұл нағыз ұрыс даласы сияқты болды. Төменде сегіз сарбаз жүректерін жинады. Олар қан туралы, яғни менің қаным туралы қатты айқайлады. Олар соқыр оқ жаудырды; бос жерде мылтықтардың күркіреген ih жарылыстар сияқты көрінді. Кішкентай тауашаның айналасында, менің сол жағымда кенеттен үш оқ атылды. Кірпіш кесектері менің басым мен кеудемнің жанындағы қабырғалар арқылы ұшып кетті. Оны жасырынған жерге сүңгітті. Оның қақпанына түскендей болды. Егер ғибадатхананың төбесіне шығатын жол болса, онда болған үлкен өзгеріс оны жауып тастайтын еді. Шұңқырдағы адам тағы да оқ жаудырды. Оны ревматизмге атып тастаған. Қараңғы фигура жоғалып кетті. Мылтықты бұлғап, мен оның соңынан бардым. Ол лас еденде қисайып жатты. Эго кеудесі мен өмірі оқтан қанның қара дақтарымен жабылған. Оның үстіне еңкейіп, эго револьверін тартып алды. Оны баспалдаққа қарай атып жіберді. Полковник Зембланың сарбаздары бірінші болып шегінуге асығып, тағы біреуін кездестірді. Атыс бір сәтке тоқтады. Ол бір кездері портал болған қирандылар арқылы өтіп кетті. Бекерден-бекер бетон блоктар мен қиыршық тастарды тартып, есікті ашуға тырысты. Нәтиже жоқ. Оны тағы да естіді, солдаттар төменде жиналды. Олар баспалдақпен жоғары көтерілді. Құлағымда етігімнің қатты сылдыры мен мылтықтың сықырлаған дауысы естілді.
  
  
  Қолдарым құлаған қабырғаны сезді. Кенет оның саусақтарында суық ауа сынамасының тынысы кенет сезілді. Ол шарасыздықтан сынықтарды жұлып алды. Ол босатылған тастар мен бетон кесектерін артындағы баспалдақпен төмен қарай лақтырып жіберді. Ер адам бас сүйегі блокқа құлаған кезде айқайлады. Оны сынықтар арқылы туннель қазып, мылтығын сол арқылы итеріп жіберді. Екінші жағында кең күмбезді дәліз болды. Мен шатырға апаратын тар баспалдақпен жүруге тырыстым. Алғаш рет ол осылай көтерілді.
  
  
  Еш ойланбастан, ол қалған баспалдақтармен көтеріліп, шатырға ұшып кетті. Мені ол жерде күтіп тұрған адамдар қызықтырмады. Ол менің артымда қанша жігіт бар екенін білетін және олар менің қасымда болатын. Егер жоғарыда жігіттер көп болса, мұқият тактикалық көзқарас менің терімді де құтқармас еді. Бізден бірде-бір оқ атылған жоқ.
  
  
  Ұшып бара жатқан "Белл сю" тікұшағының жанында он адам тұрды. Қозғалтқыштардың гүрілі мен винттің жел бұрандасы-менің кенеттен пайда болғанымды байқамай қалды. Бірақ менің алдымдағы көріністі көруге аз ғана мүмкіндігім болды. Содан кейін олар менің көзіме түсті. Тікұшақпен қону алаңынан бірнеше фут биіктікте қалықтап, белгісіз теңселіп тұрды. Ұшқыш мұрты бар адам еді, ол мені бірінші рет ұстап алды. Эго жолаушы полковник Зембладан басқа ешкім емес еді! Әйтеуір Зембла өлімнен құтыла алды. Кем дегенде, оның алдында консоль сынған кезде ол ауыр жарақат алған жоқ. Тағдырдың жазуымен ол жойқын жарылыстан аман қалды. Ал енді ол менен қашып бара жатты! Эго беті қанға боялған. Эго лобы қолдан жасалған таңғышпен байланған. Жарқыраған көздердің эгосында жабайы ашу-ыза көрініс тапты.
  
  
  'Эгоды өлтір! Шұңқырға оқ атыңыз! Эго дауысы тікұшақтың гүрілін басып қалды. Тікұшақпен көтерілді. Эго дауысы әлі де ауада жаңғырып тұрды. Ол винтовкасын көтеріп, жоғары қысымды цистерналарды көздеді. Ол да Зембламен бірге ғибадатхананың жартысын жер бетінен жойып жібереді деп үміттенген. Бірақ сарбаздар маған оқ жаудырып үлгерді. Менде шейіт болу немесе өзімнен құтылу және менің мойнымда ілулі тұрған сөмке арасында таңдау болды. Менің ашуым маған: "Тікұшақпен атып түсір, ұмыт", - деді. Алайда менің ақыл-парасатым сөмкені қауіпсіз жерге апаруымды бұйырды.
  
  
  Оны Зембланың соңғы әлсіз айқайы естіді: " Көкұлқан кек алады!" Сосын тікұшақпен айбынды түрде әуеге көтеріліп, оңтүстік-батыс бағытқа бұрылды. Ол алыстан жоғалып кетті. Ол ғибадатхананың парапетінің үстінен секірді. Сарбаз шетінен еңкейіп кетті. Ол мылтықты төмен түсірді. Құлап бара жатып, мен оны кездейсоқ атып тастадым. Бұл тұрарлық еді. Оны ер адамның теңселіп, тас қабырғаға құлап түскенін көрдім. Басқалары оның айналасына жиналып, ашуланып қаруларын бұлғап, оқ жаудырды. Олар жетінші аспанда бақыттан жоғары болды. Дәрменсіз ол құлап түсті. Пирамида тәрізді ғибадатхана оның еңіс жағына соғылған кезде ағаш бұтақтары құлауымды жеңілдетті. Жартастардың ойықтарына тым берік орнықпаған ағаш тамырлары олардың арасынан шығып кетті. Ағашпен бірге ол тағы алты метрге құлап түсті. Ақыры маған тиген соққы өкпемнің айналасындағы ауаны сығып жіберді. Дегенмен, бұтақтар мен жапырақтар соққыны жұмсартады. Ол жапырақтарға жорғалап кірді баспана сұрады да, одан әрі төмен қарай домалап кетті. Ғибадатхананың айналасындағы сарбаздар жолдастарына қосылды. Оқтар менің айналамдағы жерді тесіп өтті. Өскен ағаштар ұсақталып кетті. Өлімге әкелетін қорғасын жаңбырының құрсауында қалып, оны бір қызығы, енді денесі сезбеді. Құлағымнан ысқырған оқтар оны ойлады. Менің мүмкіндігім болған сайын оны оқ жаудыратын. Бір ер адамның бетінен оқ тиген. Екіншісі кеудесіне оқ тиіп, ұрыс даласынан да жоғалып кеткен. Ол бұтадан ағашқа және ағаштан бұтаға қарай жүгірді. Зигзаг жасау кезінде ол өліммен жараланбай төмен түсуге үміттенген. Оның іргетасына жетті де, бір сәтке тоқтады. Содан кейін ол ғибадатхананы қоршап тұрған ешкімнің жері жоқ тақыр жолақ арқылы мүмкіндігінше жылдам жүгірді. Мұрнынан сықырлаған көздерімен қыбырлаған көрші тастан секірді. Тағы бір қарқылдаған көз шалбардың аяғын жұлып алды. Бұл маңызды емес еді, өйткені мен бұл жерден біржола кетіп қалдым. Оның сөмкесі мен сойылын ала алмай қалды. Олар бұрышта болды, жақсы, көрінетін ештеңе жоқ. Ол джунглиге сүңгіп кетті. Жапырақтардың қалың қараңғылығы мені орап алды. Ол бірден солға бұрылып, ғибадатханадан Тунгла өзеніне апаратын жолға ашылды. Ол ешқашан келген жолымен орала алмады.
  
  
  Джунглиді дәнекерлеусіз және артында әлдеқайда тәжірибелі майя көтерілісшілерімен кесіп өту өте қиын болды. Өтуге қауіп төндіруге тура келді. Мен оған өзендерге жеткенше сәттілік мені жібермесін деп дұға етті. Ол ағынмен төмен қарай жүзетін қайық табамын деп қатты үміттенді.
  
  
  Кенет қалың бұтаның арасынан дауыс шықты. — Бұл кім? Алға қарай секірген соң, ол тікенді бұталардағы тар саңылауды жарып өтіп, жерге еңкейген солдаттың үстінен сүрініп кете жаздады. Ол үлкен ескі мылтықты көтерді. Оның жағына сүңгіп кетті.
  
  
  Ол оқтан соқыр болып қалды. Мылтық менің бетімді күйдіріп жіберді. Қарқылдаған көздер кеуде бұлшықеті арқылы сол иығыма жоғары тиді. Ол сүрініп кетті. Соққыдан мен ауырсынуды сезген жоқпын. Жолым болса, бұл әлдеқайда кейінірек болады. Тағы бір дірілдеген көзім таяқшамның миммосынан ұшып кетті. Оны аударып жіберді. Оның, жерге құлап, есінен танып қала жаздады. Сарбаз үшінші рет оқ жаудырды, бірақ жіберіп алды. Ол орнынан тұрып, ойлана көздеп, атып жіберді. Ол шарасыздықтан қатты айқай шығарды, тағы да оқ атпақ болды, бірақ құлап өлді.
  
  
  Ол орнынан тұрып, қатты күрсінді. Оның иығын қиқаң еткізді. Жараны бір қолымен жауып жатқанда, ол тар, лас жолмен кезіп кетті. Оның артынан Зембланың жеке әскерінің қуып бара жатқанын естідім. Менің басымның қасында оқ тиген бұтақ жарылып кетті. Түнгі әлдебір жануар өз шұңқырының айналасындағы шудан қуылып, алдымдағы жолдың бойымен жынды адамдай секірді. Көзін бақырайтып, жануардың алдында жерді жарып жіберді. Ол кенеттен тоқтап, бір секіріспен ауада жоғалып кетті, өйткені бұл жерге жаңа оқтар түсе бастады. Бұл бұралаң жолдың екі шеті де жоқ сияқты көрінді. Енді оның басынан қатты пульсация шыға бастады. Ол тістерін қайрап жүгіріп кетті. Ара-тұра оны сүріндіріп жібере жаздады. Бірде ол истерикалық күлкіге бөленді. Оның артынан жарылыстың өткір, жаншылған дауысы естілді, содан кейін бірден қатты айқай естілді. Менің қуғыншыларымның өздері тұзақтарының айналасында құрбан болды.
  
  
  Соңғы бірнеше метр шексіз болып көрінді. Ақыры көрсеткіштердің соңғысы оның жанынан өтті. Ол айлаққа дейін созылып жатқан шағын алаңға жетті. Миммодан өтіп бара жатып, оны айлақты күзетіп тұрған екі адамға атып жіберді. Бірі суға құлап кетсе, екіншісі топса тәрізді екіге бүктелген.
  
  
  Пирстің өзі қараңғы шұңқырда жатқан жартылай шіріген тақтадан артық емес еді. Бұл кезде өзен тар және таяз болатын. Бумен пісірілген джунгли екі жағалауда доға тәрізді ілулі тұрды. Бұл өсімдік жамылғысы өзеннен төмен түскенде жақсы жамылғы болар еді. Лайлы жағалау іс жүзінде жолсыз болды. Бұл Зембланың адамдары мені қууға тырысса, оларды тоқтатады.
  
  
  Порта-барға екі қайық бекітілді. Қайықтар жан-жаққа тербелді . Олардың алдыңғы және артқы бөліктері каноэ тәрізді тарылған. Кеменің корпусы көптеген Т-тәрізді фермаларға тойтарылған. Екінші жағынан, шын мәнінде болды нағыз машина бөлмесі, ұзындығы шамамен жеті жарым метр және ені екі метр. Кеменің артқы палубасында шағын кабинасы болған. Кабинаның екі жағына бүйірлік қалқалар орнатылды, ал берік мырыш төбесі бүкіл құрылымды аяқтады. Корпус мыспен қапталған. Шөгінділер болуы мүмкін емес құндыкөптеген метрден асады.
  
  
  Ол математикадан көптен бері жоғалып кеткен сүйіктісі сияқты ескі қайыққа қарай жүгірді. Осы кезде қайыққа бірнеше рет оқ атты. Қайықты тек бомба ғана суға батыра алады, бірақ қазір оның пайдасы болмады. Оны арқандар босатып, кабинаға сүңгіп кетті. Осы кезде сарбаздар далаға шықты. Ағаш руль дөңгелегінің жанында стартер түймесі болды. Мен оның дроссельінен тартып, стартерді бастым. Оқтар ашық кабинаға ұшып кетті. Ол төмен түсіп кетті. Сосын трюмге қорқынышты дыбыстар естілді. Қатты дірілдеп, жөтелгенде наразылық білдірушінің қозғалтқышы өмірге келді. Оның дроссель клапанын төтенше жағдайға қойды. Оның қиғашының бойымен бар портынан өзендердің қарнының ортасына қарай жүзіп кетті.
  
  
  Жағалауда полковник Зембланың ордасының қалдықтары жиналды. Бұйрықтар естілді, жауаптар айқайлады. Жынды адамдар сияқты атып тастады. Сықырлаған оқтар мырыш төбесі мен мыс корпусынан секіріп, айналамдағы жұқа ағаш қалқаларды қиратты. Атыс бір сәтке басылғанда, ол мылтықтың айналасында соңғы оқтарын алды. Ұзын қайық қиындықпен жүзіп кетті.
  
  
  Эго корпусы мұндай қиянаттан шошып кетті. Бірақ біз ортаға жеттік және өзеннен төмен қарай жүре бастадық. Оның айтуынша, біз ақырында Принцаполец порт қаласына жетеміз деп үміттенген едік. Ағыс бізге лайықты жылдамдық берді, ал атыс азайды. Үстімізде керемет жайқалған өсімдіктердің жапырақтары ілулі тұр. Бірнеше минуттан кейін джунглидегі шағын айлақ пен алаңқай ih ешқашан болмағандай жоғалып кетті. Адамдар мен мылтықтардың шуы да басылды. Оның үстінде оның ұлы - кешкі аспанның жасыл әулиесі көрінді. Айналамда тот басқан қоңыр өзен ағып жатты. Үстіміздің екі жағында да қара-жасыл ағаштар үстемдік етті. Бұтақтар алып жүзім бұтақтарымен безендірілген. Керемет үлкен өсімдіктер мұның бәрін қамтыды. Өзеннің үстінде тұншықтыратын бу ілулі тұрды. Барлық жерде шіріген өсімдіктердің өткір иісі сезілді.
  
  
  Ұзын қайықты басқару қиынға соқты. Өзендердің ортасында өзімді ұстап тұру үшін маған тез азайып бара жатқан барлық күш-қуатым қажет болды. Әрбір курсты түзету менің иығымда ауырсынуды тудырды. Кеудемнен қан ағып жатты. Қарқылдаған көздер жақын қашықтықтан босатылды. Сондықтан, менің денеме дірілдеген көздер кірген және ол шыққан жердегі жаралар таза және таңқаларлықтай кішкентай болды. Бірақ мен медициналық көмексіз ұзақ өмір сүрмейтінімді білдім.
  
  
  Ол менің мойнымда әлі ілулі тұрған үлкен сөмке туралы ойлады. Енді ғана қауіп-қатер, ең болмағанда, біраз уақытқа өткеннен кейін ғана, мен оның тез әлсіреп бара жатқанын сездім. Оның, эгосын дұрыс қалыпта ұстау үшін руль дөңгелегіне сүйеніп, сөмкесінің түймелерін ашты. Ішінде ақ шілтерлі орамал болды. Ол жағымды өткір иіссудың иісін сезді басқа оңтүстіктегі әйелдердің барлығы дерлік. Оның орамалын орамалмен орап, эгосын иығына байлады. Оны түйіні тістерімен қатайтып жіберді. Бұл қан кетуді тоқтатар еді. Оның, мен сөмкенің қалған бөлігі туралы ойладым. Бірақ қазір тергеу жүргізетін уақыт та, орын да болған жоқ. Сондықтан ол қайтадан назарын қайыққа аударды, ол сол уақытта айналысады, сол жағалауға жүзіп кетті.
  
  
  Ол рульде бір, мүмкін екі сағат болды. Оның, үнемі құлықсыз қайықпен араласып жүрді. Ол қайта-қайта қауіп төндірді дрейф жартастарға немесе сазды құм жағалауларына қарай. Мен қанша уақыт кеткенін айта алмадым. Иықтағы ауырсыну бүкіл денені тесіп өтті. Бұл қорқынышты түс сияқты көрінді. Ол анық ойлай алатын. Әйтеуір оның есінде қалды. Интуитивті түрде ол, егер мен жүгіріп кетсем өлетінімді түсіндім.
  
  
  Бірте-бірте өзен кеңейіп, тереңдей түсті. Ұзын қайық үдемелі ағынмен жүзіп кетті және ол кабинаның қабырғасына сүйенді. Тым шаршаған және тым әлсіз, ол жалқаулықпен тайып, еденге отырды. Ол сөмкесінің мазмұнын ойлады, бірақ қатты ойлауға тым әлсіз болды. Маңдайымнан банктің үлкен тамшылары шығып тұрды. Бүкіл басы қызып кетті.
  
  
  Осылай отырып, ол уақыт туралы түсінігін жоғалтты. Оның кабинасынан мен оның жанынан өтіп бара жатқан джунглидегі алаңқайларға қарадым. Ол жағада өмір сүрудің белгілерін, ескі кеменің мұңайған стырсығанын және қозғалтқыштың кішкене трюмде соғылғанын естіді. Ол кабинаның қабырғасында ентігіп жатып қалды. Өзінің жай-күйі туралы айқын хабардар болу бұлыңғыр жүрек айну сезіміне жол берді. Менің дауыс-дауыс миым жарылып кететін сияқты болды. Палуба сәл қозғалды. Майя ғибадатханасында бізге полковник Зембла ешқашан болмаған сияқты.
  
  
  Ауа райы өзгере бастады. Бірте-бірте аспанды бұлт басып қалды. Буланып жатқан ыстық ауа қазір салқын, кейде тіпті салқын болады. Ауада қауіп төндіретін бірдеңе болды. Жел мұңайып айқайлады. Ұзын қайық күңкілдеді. Ол әрең дегенде аяғына тұрып, кабинаның төбесінің тіректерін қатайтып алды. Ебедейсіз ағаштар наразылық білдіріп, желге тағзым етті. Аспан сиялы қараға айналды. Қатты желдің астында үлкен діңдер қоқан-лоққы көрсетіп тербелді. Алыстан қорыққан немесе жараланған жануарлардың дыбыстарымен араласқан дыбыс естілді. Жел бір сәтке тынышталды. Содан кейін ол саңырау күшпен басқа бағыттан толық күшпен шығып кетті.
  
  
  Егер ол полковник Зембланың күштік алаңына күмәнданса, оған сеніп тапсырылған болар еді! Өзен суы айнала бастады. Воылдаған дауыл қорқытып-үркіткен ұзын қайықты еңкейтіп, ары қарай қуып жіберді. Кометаның құйрығындай кең найзағай жарқылдады. Аспан осы эфирлік жарықта күлгін болып жарқырап тұрды, бірақ күн күркіреуімен бірге қараңғылық қайта оралды. Сосын жаңбыр жауа бастады. Алғашында бұл таяз жаңбыр болды. Бірақ көп ұзамай ол екінші өзенге айналды. Найзағай бұлттарының үстінен су ағыны ағып жатты. Зембла тудырған қорқынышты дауыл қайықты шарпыды. Тынысым тарылды. Ұзын қайық тербеліп тұрды, ол барлық тігістерде сықырлады. Оның рульге ілініп қалды, кенеттен соққан жел эгоның бұралуына әкелгенше. Эго оны жіберуі керек еді. Менің күш-қуатым таусылды. Жел мен жаңбыр енді толық еркіндікке ие болды. Кеме ағынмен қозғалды.
  
  
  Оған шарасыздықпен жабысып қалды. Минуттар мәңгілік сияқты сезілді. Өзен атырауға айналды. Оның айтуынша, біз эстуарияға жақындап келе жатқанымызды түсіндім. Қатты дауылдың арасынан оны ханзаданың шамдары әрең байқадыменің сол жағымдағы кең аузымның арғы жағында жарқыраған дала.
  
  
  Оң жақта теңіз суының қозған массалары айналды. Толқынды көбік өзеннің теңізге құятын жерін белгіледі.
  
  
  Ұзын қайық құйынға соғылды. Көбік, жел және жаңбырдың ессіз құйынының ортасында жылдамдық көтеріле берді. Алдымызда үйдей биік толқындар пайда болды. Олар кемені бүйіріне қисайтқан сәтте оның рульі тартылып қалды. Ол екі рет кеменің кильінің дірілдегенін сезді, мен суға батып бара жатқандай болдым. Қайнаған мұхит бізді құтқарған кезде оның үміті үзіліп үлгерді. Қайық құйынмен сырғанап, өткір жартасты жоталардың үстінен көтеріліп, өзеннің бір тармағына ашық түрде әкелінді. Ақырында, теңіз ақыры бізді айналдырды. Біз өзімізді порттың салыстырмалы түрде тыныш суларында артқа таптық.
  
  
  Оны жағадан сәл төменірек шаршаған ұзын қайық алып келді. Бір минут бұрынғымен салыстырғанда толқындар көп болған жоқ. Кеме диагональ бойынша, құрлыққа шықты. Ол өзін-өзі қалпына келтіру үшін кабинада біраз уақыт қалды. Оның бәрі бітті деп әрең сенді. Және ол тірі қалды! Ол қоршаудың үстінен көтеріліп, жағаға шықты. Суы салқын болды. Қонақүйдің бүкіл аумағы, жалаң аяғымның асты жабысқақ болды. Ол Зембланың жасанды дауылының күшінен дірілдеп кетті. Жанып тұрған ауырсыну кеудемді тесіп кетті. Оның жартасты жағажайда тізе бүкті. Ентігіп, оның көзін жұмып, жалғастырмас бұрын біраз уақыт осылай отырды.
  
  
  Мен бульварға жеткенше дауыл басыла жаздады. Жел мұзды желге айналды. Жаңбыр тамшылары мұз инелеріне ұқсады.
  
  
  Ол қаладағы алаңға жеткенде қар жауа бастады.
  
  
  
  
  5 тарау
  
  
  
  
  Ол алаңда жалаңаяқ дірілдеп қорқақ болды. Әр минут сайын ол салқындай берді. Алаңның үш жағынан ондаған тар көшелер ашылды. Артымдағы төртінші жақ жағалау болатын. Онда қаланың түрлі-түсті балық аулау флоты тұрды Принзаполка. Қайықтар кабельдерді жыртып тастады. Діңгектер бұрқыраған аппақ қарда адасып жатты.
  
  
  Қалыпты жағдайда, басқа жағдайларда, күннің осы уақытында алаң адамдарға лық толы болар еді. Алға-артқа серуендеп, олар соңғы сатып алуларын жасады және анда-санда жергілікті өсектерге араласты. Базардағы дүңгіршектер, ескі аттар, тіпті одан да ескі арбалар, оны санау мүмкін емес еді. Саудагерлер өз тауарларын көрмеге қойды. Ұйқылы-ояу есектер қожайындарының қасында басын изеп, сүт сауыттары, шарап құйылған бөшкелер, ұн мен цемент салынған қаптар, тіпті ұзын темір торлар мен орындықтар, үстелдер мен шкафтар тиелген. Бірақ қазір емес. Зембланың ауа-райы дөңгелектерге таяқтарды салды. Мұзды жел қаңырап бос жатқан алаңда және бас даңғыл бойында улады. Бір кездері жасыл саябақ болған соң, менің сол жағымда мұңды көрінді. Ебедейсіз ғимараттардың буындары жабылды. Олар адам тұрмайтын болып көрінді. Тудың бұрыштарында биік жерде аттары жазылған саздан жасалған науалар тұрды.
  
  
  Калле Черногория оны қалаған. Штаб-пәтердегі және оны жаттап алған тізімге сәйкес, біздің агент, доктор Гектор Мендоза, Черногория, 10 Калле мекенжайындағы гиллес. Ол кісіні оны ешқашан кездестірмеген. Менің түсінуімше, ол адалдықтың шыңы бола алар еді, дегенмен ол бұған қатты күмәнданды. Ол тізімде бір себеппен ғана болды. Принцаполза Латын Америкасының басқа қалаларына ұқсамайтын, мұнда екіншісінің басында әрқайсысының сату құпиялары бар, ал бестен бірі құпия агент болып табылады. Басқа тығындар, олар қай елдің немесе ұйымның агенттері болып табылады. Адалдық ақшаның бір қолдан екінші қолға ауысуы сияқты салыстырмалы және өзгермелі. Егер сіз оларға назар аударсаңыз ғана сене аласыз, сонда да олар сізді ашық түрде алдауы мүмкін және шетелдік державаның сенімді агентін табу мүмкін емес.
  
  
  Оның мұнымен айналысуы керек еді. Доктор Мендозамен кездесу оның қабылдауы тиіс тәуекел болды. Полковник Зембланың ұйымы біршама ұлтшыл болды. Дауыс неге одан аулақ болды Принзаполиттер, ол жерге екі күн бұрын келгенде. Ол мұны қазір де жасайтын еді, бірақ менің жараларымды емдеу керек болды. Маған шведтер де керек болды. Тек дымқыл шалбармен алысқа бара алмайсың. Қалай болғанда да, мен патрульдік кеме күтіп тұрған қону алаңына жете алмас едім. Бізге қаншалықты күдікті немесе қауіпті болса да, маған көмек керек болды. Алаңның ортасында оны Черногория Калле тауып алды. Бұл тар, көтеріліп келе жатқан көше болатын, оның екі жағында кантина—пәтерлі үйлер , етіктер және басқа да жабық жабық дүкендер орналасқан. Оны қараңғылық арасынан асығып өтіп, он нөмірін сұрады. Еңкейіп, мұзды дауылмен күресуге тура келді. Және бұл тек бастамасы ғана еді! Бұл болуы мүмкін нәрсемен салыстырғанда, бұл Сахарада түстен кейін болды.
  
  
  Жоғарыдағы дүкендер азайып кетті. Үйлердің соңғы блоктары үлкен тастардың айналасына салынған ғимараттар болды. Қара шөппен араласқан қар менің бетіме ашық түсті
  
  
  Оның жанынан құлыптаулы ат қора өтті. Ішінде мұңлы дыбыстар мен суық, шошып кеткен жануарлардың таптары естілді. Он саны ат қораның жанында орналасқан. Кіреберіс қараңғы үңгір сияқты болды. Оның, ғимаратқа кірді. Бұл мұздатқыш сияқты болды. Жел басылды, бірақ ауа мұздай болды.
  
  
  Баспалдақтар сықырлап, қабырғалары боялмаған. Бірінші қабатта баспалдақ алаңы болды. Шамның күңгірт, жыпылықтаған жарығында оның үстінен тербеліп, барлық атаулар оның шифрын ашуға тырысты. Доктор Мендоза бізді келесі қабатта, біздің үстімізде жоқ еді. Оны эго кабинеті үшінші қабатта, есігі сызбада тарсылдап тұрған бос бөлменің жанынан тауып алған. Мендозаның есімі жазылған тақтайшаны орталықта орнатылған көне қоңырау ашық түрде орналастырды. мыс кіндік тәрізді күн. Ол оны тартып алды да, қатты сықырлаған дыбысты естіді. Үйге аяқтың дірілдегені әрең естілді. Мендоза бірнеше бөлмені алып жатқан көрінеді. Кенет бір ой мені сөмкемді мойнымнан алып тастауға мәжбүр етті. Оны Е.Е. бос бөлмеге лақтырып жіберіп, есікті жауып тастады. Дәрігердің есігі ашылып, сол жерден мақсат еңкейді.
  
  
  — Доктор Мендоза ма?
  
  
  "Оның".
  
  
  "Ауа—райы өте жылы, — дедім мен, - тіпті жылдың осы мезгілінде де". Бұл күлкілі түрде үлкен мағынаға ие емес.
  
  
  Онсыз да кішкентай көздердің эголары одан сайын тарылды. Нен ақ көйлегінің үстінде лас көк жемпір киген. Жағаның эго ұштары өлген көбелектің қанатындай ширатылған. Өмірдің ауыртпалығы көк түсті шалбардың үстінде ілулі тұрды. Эго бозарған жүзі пішіні қауынға ұқсайтын. Ол ентігіп, жергілікті ылғалдың иісін сезді.
  
  
  Оның шыдамсыздығы оған қарады. 'Ал, не?'
  
  
  "Мен... жақында фермерлерге жаңбыр жауады деп сенемін". Ол қалтасынан түрлі-түсті шүберек алып, үстіңгі ернін сүртті. 'Иса! Бұл сондай эступидо, сеньор. Тек сыртқа қара.
  
  
  "Сіз маған айтуыңыз керек, — дедім мен қарлығып, — мені кіргізіңіз.
  
  
  'Саған не керек?'
  
  
  Оны эго итеріп жіберді де, эго кабинетіне кірді. "Маған не керек?".. Дәрігер?
  
  
  'Ааа ...!' Ол менің иығымды бірінші рет көргендей болды. Ол көзін жұмып, матаны бетіне тартты. "Федералистер ?"
  
  
  'Жоқ.'
  
  
  'Сонда кім?'
  
  
  'Маңызды емес. Тек мені жамап, енді уайымдама. Ол үшін төлегеніңіз жақсы.
  
  
  — Эстественно үшін. Ол бұл туралы мүлде ойлаған жоқ. Ол есікті жауып, мені қарама-қарсы орындыққа отыруға шақырды. Эго, кенеттен күлімсіреу өте шиеленісті болып көрінді. 'Өтінемін."
  
  
  Бөлме суық және күңгірт болды. Төбеден еденге дейін ілулі тұрған перде бөлмені екіге бөлді. Енді эго бір жаққа ығыстырылды. Оның алдында бірнеше дірілдеген орындықтар мен күндізгі төсек болды. Екінші жағында қызыл ағаштың айналасындағы шағын үстел үстелі, кәдімгі дәрі-дәрмек шкафтары, құрал-саймандары бар сөрелер, оған отыратын орындық, реттелетін шам және бірнеше инелер қайнатылған ашық стерилизатор болды. Құлыпталған есік пәтердің қалған бөлігіне апарды. Шаңның иісі шығып, ескірген сыраның иісі шықты.
  
  
  Доктор Мендоза бір минутта шүберекті сырғытып жіберді де, менің иығымдағы орамалды шешіп алды. Ол жараны алдыңғы және артқы жағынан тексерді. "Сүйектер зақымдалмаған, қан тамырлары зақымдалмаған", — деді ол. "Тәндегі жай ғана сүйкімді тесік. Оның айтуынша, шағын калибрлі".
  
  
  "Әйтпесе олай көрінбеді."
  
  
  "Ал, бұл ешқашан бірдей болмайды, солай ма?" Ол шкафты ашып, дезинфекциялау құралының бөтелкесін алып шықты.
  
  
  — Бұл менде бардың бәрі. Өкінішке орай, менде пенициллин таусылды. Бірақ егер бұл орамал лас болмаса, бұл жеткілікті болуы керек. Сіз оқтың өзінен жұқтыра алмайсыз".
  
  
  —Мен білемін", — дедім мен. Оның қолдары рельске жабысып қалды. Тігінші, ол дезинфекциялаушы затты сұйылтқан жоқ! Ол микробтарды өлтірген жоқ; жоқ, ол ih-ді шоқтармен жағып жіберді. Айқайламас үшін оның тістері қысылып қалды. Ол жараның үстіне дерматол сеуіп, стерильді дәкемен бүкіл иығымды таңып тастады.
  
  
  "Енді демалыңыз, әйтпесе жара қайта ашылады". Эго көзімнің көрінісі маған әлемнің кез келген жерінде демалуға болатынын айтты, бірақ эго кабинетінде емес.
  
  
  —Мен алмаймын", — дедім мен.
  
  
  "Оның қайтадан қан кетпейтініне көз жеткізіңіз."
  
  
  Ол қабағын түйіп, бір сәтке ойланып қалды. Ол басқа шкафты ақтарып, серпімді таңғышты суырып алды. Сол жерде ол мені қатты орап алғаны сонша, қолымдағы қан айналымына қатты күмәндана бастадым. Ол корпусты металл қыстырғышпен бекітті. Ол бір қадам артқа шегініп, маған үмітпен қарады.
  
  
  —Маған да, шведтерге де ақша керек", — дедім мен. — Онда мен оны тастап кетемін.
  
  
  -- Иә, бірақ олай емес ...
  
  
  — Сен қандай агентсің, Мендоза? Оның сөзін кенеттен үзіп тастады. Дәрігер ме, жоқ па, әлгі мақтаншақ жалдамалы маған жеткілікті болды. — Мен осылай дауыс беруге кетемін деп ойламайсың ғой, солай ма?
  
  
  'Аға, Ол толығымен сіздің қызметіңізде. Бірақ оның кедейі. Менің шведтерім сізге сәйкес келмейді, сіз бәрін өзіңіз көресіз. Ал ақша... — Ол терең дем алып, жарқыраған шүберегін қайтадан суырып алды. 'Бірақ күте тұрыңыз. Менің ағам Мигель саған көмектесе алады. Оның бойы сеньормен шамалас, жақында жерді сатып жіберді. Демек, оның ақшасы бар. Неге мен бұрын nen туралы ойламадым?
  
  
  'Жарайды. Мигельді шақыр, сонда ол осында келсін.
  
  
  — Өкінішке орай, бізде телефон жоқ. Мендоза үстеліне қарай жүрді. Карточканы үстіңгі жәшіктің айналасына шығарыңыз да, оған бірдеңені сызып тастаңыз. Ол маған оны берді. "Мигельге бер, сонда бәрі жақсы болады".
  
  
  Артқы жағында ол мекен-жайын жазды.
  
  
  — Ноэво көшесі қайда?
  
  
  — Келесі көше тура, сеньор . Бұл оң жақтағы үшінші үй, бірінші қабат. Басқа нәрсе бар ма...?'
  
  
  Оның орнынан тұрып, аяғын дымқыл аяғымен созды. — Мен мұнымен келісуім керек.
  
  
  — Мүмкін бір стақан текила шығар?
  
  
  "Менің жағдайымда? Ол енді есіктен өте алмайтын еді".
  
  
  "Менде кішкене Кафион бар ".
  
  
  Кафион ескі сәнді стимулятор болып табылады; Қазір жақсырақ дәрілер бар. Сондықтан Мендозаның айналасында әлі де кейбір нәрселер болды. Ол дәрігер болатын. Эму оның маған не беретініне мән бермеді. Ол оған басын изеді. Ол менің қолымнан келгеннің бәрін осы жерден алуы керек еді.
  
  
  Ол екі таблетканы бір стақан суда ерітіп жіберді. Ол оны ішіп, терезеге қарай жүрді. Ол стақанды терезенің үстіне қойып, сыртқа қарау үшін перделерді тартып алды. Төмендегі тар көше сұр және қараңғы болды. Жауған қардан басқа ештеңе көрінбеді. Мен ол сөйлей ме деп ойладым. Мендоза ауа-райының өзгеруін жараланған солтүстік американдықтың кенеттен пайда болуымен байланыстыруға жеткілікті айлакер болды. Менде оның өсек-аяң бағанының авторы сияқты сақ екеніне жасырын күдік болды. Ол менің әлі тірі екенімді білетін жалғыз адам еді. Мен оның эгосын өлтіру қауіпсіз бе деп ойладым.
  
  
  Ол шымылдықтың төмен түсуіне рұқсат беріп, бұрылды. Мендоза үстелде оң қолын үстіңгі жәшікте ұстап отырды. Оның ол жерде не ұстағанын болжауға болатын еді. Менен бұрынғылардың да дәл осындай ойға келетіні сөзсіз. Ол қазір қолында ұстап тұрған мылтық ih-ді өз ойын өзгертуге мәжбүр еткен болуы керек. Бұл менің көзқарасымды, кем дегенде, қазіргі уақытта өзгертті.
  
  
  — Рахмет. Мен оны тастап кетемін.'
  
  
  — Ағама бар, сеньор, Мигель саған көмектеседі. Эго дауысында нәпсіқұмарлық естілді.
  
  
  Оның, күні жақындады. Кофе менің долларымды тезірек көтеруге мәжбүр етті. Есікті ашпас бұрын мен оны біраз күттім. Сырттан ештеңе естілмеді. Ол дәрігерге соңғы көзқараспен қарады. — Бұл туралы бір ауыз сөз емес, Мендоза.
  
  
  'Аға, Мен анамның абыройына ант етемін!
  
  
  "Егер сіз сөйлессеңіз, мен оны қайтарамын, — дедім мен, — мен сенің анаңның бар-жоғын білемін".
  
  
  Мендоза мойынсұнып иығын көтерді. Шамасы, ол мұндай қоқан-лоққыларды проблемалы науқастардан ондаған рет естіген көрінеді. Эго бұл туралы бұдан былай алаңдамады. Оның артынан көшеге шығып, есікті жауып тастады. Оның, солға және тура бос дәлізге қарады. Содан кейін оны Мендозаның күмәнді ағасының мекен-жайы жазылған карточка зерттеді. Маған бұл ұнамады. Жылы киім мен эд туралы ой еліктірді, бірақ эму оған мүлдем сенбеді. Оның иісі Мендозаның кеңсесіндегіден де нашар болды. Ол айналасына сұраулы көзқараспен қарады. Ашық есік жақтауының үстінде кішкене металл қорап жарқырап тұрды. Телефон розеткасы. Семіз бейбақ маған өтірік айтты.
  
  
  Оның кеңсесінің жанындағы бос бөлмеге кіріп, ішке кіріп кетті. Оның сөмкесін еденнен көтерді. Бөлме бос және қышқыл иісті болды ашкөз. Бұрыштарда қаншықтардың шаңы мен құмы жатты. Қараңғыда ол бұл бөлмені дәрігердің кабинетінен бөліп тұрған стырсыған дауысқа қарай ұмтылды. Ол суық сөрелерге отырды да, құлағын жіңішке стырсығанға қойды. Ештеңе естілмеді. Оның ыңғайлы sel. Мен оны күтіп тұрғанда, мен оны ұмытып кетуге тырыстым менің иығымдағы ауырсыну. Ол не істер еді? Кофе мені жігерлендірді. Ынталандырушы әсерге қарамастан, ұйқы мені жеңді.
  
  
  Ол әйелдің ашулы айқайынан оянды. "Мына жігіт қайда, семіз шошқа!"
  
  
  Мендоза ренжіген үнмен жауап берді. — Мен... білмеймін. Оның, ант етемін! Эго күйінде ол алыс болуы мүмкін емес. Эмге Мигельдің мекен-жайы жазылған карточканы берді. Мүмкін ол адасып кеткен шығар.
  
  
  Адасып қалдыңыз ба? Тіпті сіздің ақыл-ойыңыз нашар адам да жоғалмас еді, егер эму-ға тек бұрышқа бұрылу керек болса. Мигель сіз шақырғаныңыздай, олармен бірге күзенді күтті. Біз бәріміз күттік - тым ұзақ. Бұл агент қайда жоғалып кетті АХ".
  
  
  "О! Иә, ол құпия сөз тіркестерін білетін, бірақ АҒА, аға екенін айтпады.
  
  
  'Сеньорита!'
  
  
  "Сеньорита. Тіпті сол жарақатпен ол мені әлі де аяқтай алады. ол өте керемет болды! Оның ойынша, эгоды саған азғырған дұрысырақ болар деп ойладым. Сіз онымен күресе алар едіңіз. Тіпті менің мылтығыммен ол болар еді...
  
  
  —Сен үлкен жалқаусың, Мендоза", — деді әйел сөзін бөліп. — Маған бұл жара туралы тез айтшы. Ол оны қалай алды?
  
  
  Ол ешқашан айтқан емес, сеньорита . Бірақ бізде Зембла туралы әңгіме жүріп жатыр...
  
  
  "Полковник Зембла!" Ол, Мендозаның кабинетіндегі әйелдің аяғын таптап ант бергенін естідім. 'Агент АХ оны қалай тастап кетті? Біз оның эго жоспарларын ғана білеміз деп ойладым!
  
  
  Құлағын стырсыған ол, АХ-дан басқа кім және қалай бірдеңе білуі мүмкін деп ойлады. Мына әйел, тігінші, кім болды? Ол қандай үшінші тарапқа тиесілі болды? Бұл оның басынан өткерген ең жылы қарлы боран болып шықты. Оның ары қарай айтқанын мұқият тыңдады.
  
  
  — Сен ақымақсың, Мендоза! Егер ол қайтып келсе, мылтықты қолданыңыз. Маған бұлай қарау мәңгілік емес. Мен, ең болмағанда, қажет болмаса, оны өлтіру керек деп айтпаймын. Мен оның эгосын тірідей алғым келеді. Сонда Мигель эгоға сұрақ қоя алады.
  
  
  — Мигель бұған шебер, — деп күбірледі Мендоза. "Ол адамдарға қалай қарайды. Ол керемет хирург жасай алар еді".
  
  
  —Демек, түсіндім", — деп күлді ол. 'Ол кетуі керек. Ақшаны қайтадан көргіңіз келетініне сенімдісіз бе?
  
  
  "Аға, сеньорита
  
  
  Оны банкноттардың ақырын сыбдыры естіді.
  
  
  " Дауыс ".
  
  
  "Мучас грациас, сеньорита. Қош бол!'
  
  
  Оның күні жақындап, оны сәл ашты. Әйел ойын алаңына шықты. Ол іштей күңкілдеді. Ол жас және арық еді, Нах әдемі аяқтары бар еді. Ауыр пальто мен шатырлы қалпақ киген ee қақпасының астына тығылып, оның ерекшеліктерін күңгірт жарықта көруіме кедергі болды. Ee жылы, шведтер оның Зембланың жоспарлары туралы білетіндігін анық айтты. Кем дегенде, ол жақсы дайындалған!
  
  
  Оның өкшесі шыдамсыздықпен еденді түртті. Қазір ол бір күндік деңгейде болды. Тағы бір қадам. Менің қолым сыртқа ұшып кетті. Оны еэ дзюдошының қолынан ұстап алды. Қарапайым тұншығу. Оның сақ болуы керек еді. Пальто жағасы кедергі жасамауы керек. Оның терісін сезіндім. Менің бас бармақтарым оның мойнындағы жүйке түйіндеріне қысым жасады. Нахтың тынысы тарылды. Оның ұзын қызыл тырнақтары артқа ұшып, сол құлағыма тиіп, щекке жабысып қалды. Мен оны қаттырақ бастым. Екі секундтан кейін ол есінен танып қалды. Ол бізге дыбысты бермеді. Ол құлаған кезде оның салбыраған денесі маған құлап түсті. Мендозаның пәтерінің есігі ашылып, дәрігер сыртқа жүгіріп шыққан кезде оны ee қолынан ұстап, бос бөлменің табалдырығынан сүйреп апарды.
  
  
  "Сеньорита. Сен ұмыттың - Мадре Диос!"
  
  
  Оның, алға секірді. Менің тосын шабуылымнан есеңгіреп қалған ол бір орында тұрды. Біз тағы бір досымызды кездестірдік және эго кабинетіне кірдік. Мендоза торайдай айқайлады. Оны сол қолымен оның эгосы соқты. Бір сәтке ол өзінің жарасы туралы ұмытып кетті. Соққыға күш пен дәлдік жетіспеді. Жүрегім айнып тұрған ауырсыну иығымды тесіп өтті. Оны қолдануға тырысу ақымақтық болды, енді оның жемісін көру керек болды. Ішімен Мендоза маған қарай ұмтылды. Ол ескірген орындықтарының бірін қағып, мені қағып кетті. Оның, орнынан атып тұрды. Дайын емес, бірақ мықты жұдырығым ұзын бойлы жігітіме тиді. Оны тербеліп тұрған қолынан ұстап алды. Иық лақтыру эгоды бөлменің арғы жағынан үстелге қарай лақтырды. Мендоза қағаз, кітап және ағаш сынықтары ағынында үстелінің жанына құлады. Ескі револьвер орындық тартпасының айналасына құлап, оның үстіне ашық жатты эго аяқ. Эго қолы оған қарай ұмтылды. Қиындықпен орнынан тұрды. Мидың ұзын бөлігі ашық түрде менің кіндігіме бағытталды.
  
  
  - Тапанша оқталмаған ба? — деп күтпеген жерден одан мейірімділікпен сұрады. Мендоза осы жемге түсіп қалды. Ол мылтығына қарады. Оның бір секірісі оның қасында болды. Оны эго оң қолынан ұстап, бүйіріне бұрды. Менен бірнеше дюйм жерде аяқ, қарқылдаған көздер еденге соғылды. Екі рет жұдырығым жоғалып кетті, бұл жолы оң жақ жұдырығым ішімде. Адамның алмасына тиген соққы эгоның басын артқа тастады. Ол тізерлеп құлап, жерге құлап түсті.
  
  
  Оның кабинетінен жүгіріп шығып, артынан есікті тарс жауып алды. Әйел оны тастаған жерде әлі сол жерде болған. Оны бос бөлмеге сүйреп апарып, есікті жауып тастады. Мен тізерлеп отырмын, мен оны іздей бастадым. Нахтың жанында сөмкесі болған жоқ, бірақ жылы күртешенің ішкі қалталары көп болды. Ол дүкен ұрлығына ұқсайтын. Мен оны өте аз таптым. Никарагуалық жеке куәлік, ол Манагуада тамыр жайғанын көрсетеді, бұл басқа жағдайларда мәліметтерде жалған болады. Сондай-ақ, оны мыжылған темекі қорабы, тарақ, тушь, тырнақ файлы, ерін далабы, бірнеше мыжылған мандариндер, жиырма бес долларға жуық жергілікті ақша және 9 миллиметрлік премьер-министр Макаров алып кетті. Макаров өте ұқсас Линднер қонақ үйі орналасқан PP, ол оған үлгі болды. Бұл үлкен автоматты тапанша, әйел үшін тым ауыр. Оның заттарына қарап, ол өзінің кім екенін анықтай алды, бірақ оның кім екенін әлі анықтай алмады.
  
  
  Ол застырсыды. Ол ақырын басын шайқады. Ол есін жиды. Оның sel және штал күте тұрыңыз. Оның заттары менің қасыма үйіліп тасталды. Ол оянғанда, ол оған тым жақын болғысы келмеді. Ол бірдеңе жасауға тырысуы мүмкін еді.
  
  
  Ол қараңғы, лас еденге аударылып, аяғын қалың, бүктелген юбкаға тығып алды. Шалбар жылырақ болар еді. Бірақ Никарагуалық ih әйелдері жүкті көтермейді және, әрине, ол жергілікті сәнде қалуы керек еді. Ақырын ол отырды. Ол Нах қатты асылып қалғандай қолын маңдайына қысты. Оның басынан үлкен қалпақ сырғып кетті. Ақшыл сары шаш толқындармен құлады эй, иығыма. Оның еңкейген фигурасы шаңды терезенің айналасына төгілген күңгірт жарықтан көзге түсті. Ол басын маған бұрып, қолын төмен түсірді. Әлсіз қасиетті Жаратқан Ие оның бетін нұрландырды.
  
  
  Бұл менің есімде қалған көрініс болды. Ол тозақ сияқты әйелдік еді. Оның толық, жіңішке кеудесінен тар жүннен жасалған жемпірдің астынан аяғына дейін, қысқа етікпен. Оның жүзі жүрек тәрізді болды және сол сияқты нәзіктік пен құмарлықты уәде етті ee денесі. Және, әрине, nen-де әрбір агентке тән суық, өлімге әкелетін қаттылық болды. Бұл біздің мамандығымызда сөзсіз. Бірақ мен ары қарай қарадым. Ал менің көргенім өте үлкен, өте қорқынышты көк көздердің жұбы болды.
  
  
  Оны бұл жүз таныды. Мен оның фотосуретін штаб-пәтердегі карточкалардан көрдім. Ол по дельде жаңа адамдармен және қарсылас команданың оны қараған операцияларымен бір жерде болды. Біреудің орналасқан жерін дәл көру үшін маған біраз уақыт қажет болды. Ол әдеттегі сабырлылығын қалпына келтірген кезде оны білетін. Тамара Кирова , Мексикадағы операциялық база, Ресейдің құпия қызметі деген атпен танымал Мемлекеттік қауіпсіздік комитетінің ең перспективалы жас мүшелерінің бірі.
  
  
  Немесе жай ғана КГБ.
  
  
  
  
  6 тарау
  
  
  
  
  Ол бірнеше рет жыпылықтады, сосын қорқып кеткендей тынысын ұстады. —Сәлеметсіз бе, Тамара", — дедім мен.
  
  
  "Менің атым Тамара емес—, - деді ол испан тілінде еркін сөйлеп. "Оның Росита, айналысатын сүйкімді қыз..." Ол сөйлемді аяқтаған жоқ және күрсінді.
  
  
  Ол күлді, маған қарады. —Бұлай жайбарақат күлме", — деді ол қазір ағылшын тілінде. —Мен де сені танимын, Ник Картер. Егер сен мені өлтіргің келсе, тез жаса.
  
  
  —Егер ол сені өлтіру үшін қонақүйге барса, сен әлдеқашан өлген болар едің", — дедім мен мүмкіндігінше сабырлы және мейірімділікпен. — Мен КГБ полковник Зембламен неге айналысып жатқанын білгім келеді, Тамара. Енді біз танысқаннан кейін бұл енді соншалықты қиын болуы мүмкін емес, солай ма?
  
  
  —Ештеңе", — деп ысқырды ол. —Сен менен ештеңе білмейсің.
  
  
  Бәрі керісінше екеніне көз жеткізу үшін оның қолдары тексерілді. Сондықтан одан бірден қонақүйдің не білетінін сұрады,
  
  
  —Жолдары бар, Тамара", — дедім мен ақырын. Ол күлді, бірақ бұл нәзік және дірілдеген күлкі болды. Эй, қорқынышымды жасыра алмадым. Ол оңай алданып қалатын әлсіз доктор Мендоза емес еді. Ол омела тәжірибелі агентпен қарым-қатынас жасау және бұл қорқудың жақсы себебі болды. Бірақ ол сабырлы болуға тырысты.
  
  
  "Біз сіздің мінез-құлқыңызды білеміз, Картер," ол менсінбей күлді. — Сіздің штабыңызда сіз менімен сөйлесе аласыз. Заманауи әдістер мен дәрі-дәрмектермен барлығы бір сәтте сөйлесе бастайды. Бірақ біз мұнда бос бөлмеде жалғыз отырамыз. Мен ауырғаннан гөрі айқайлағанша, сен мені ұрып-соғып, азаптай аласың. Ол сен ойлағаннан да күшті. Ол сәл алға еңкейіп, көздері қысылып қалды. "Ал егер тырыссаң, маған қолыңды созсаң, мен оған айқайлаймын".
  
  
  "Сонда бұл тарихтағы ең қысқа айқай болады".
  
  
  'Мүмкін. Ең жақсы шешім болуы мүмкін. Егер мен оны өліміммен тоқтата алсам, бұл менің жеңісім болады.
  
  
  'Жеңіс?'
  
  
  — Сонымен қатар, сен жеңе алмайсың, Картер. Сіз жеңе алмайсыз.
  
  
  Оны басқа ештеңе түсінбеді. 'Жеңу керек пе? Не ұту керек? Ашуланған ол жауған қарды нұсқады. "Біз сіздің империалистік қолбасшыңыздың жоспарын бұзуға тым кеш болуымыз мүмкін; Мен оны мойындаймын...'
  
  
  — Императордың қолбасшысы?
  
  
  "...бірақ біз оған жіп саламыз. Уәде беремін. Бостандықты сүйетін социализм..."
  
  
  — Эй, бір минут күт! Оны ee тоқтатты. — Полковник Зембла айналамызда жалғыз деп ойлайсыз ба? Бұл американдық қастандық деген не?
  
  
  —Бұл анық", — деді Тамара менсінбей. "Ол американдық па, жоқ па?"
  
  
  "Менің білуімше, ол біздің елде жұмыс істеген. Бірақ бұл біздің оған ешқандай қатысы бар дегенді білдірмейді. Оның айналасында біз қалай пайда көре аламыз? Маған осыны түсіндіріп берші.
  
  
  —Сен оны жынды деп ойлайсың ба, Картер?" Мексикадағы эго әрекеттері туралы естігенде және оның Мехикоға не істегенін көргенде, біз бұл мәселенің не екенін бірден білдік. Сіз эмуға қару-жарақ, құрал-жабдықтар мен ақша бересіз. Сіз оған жағымпазданасыз, өйткені ол өзін нағыз революционер деп санайды, ал бірнеше күннен кейін Зембланы жау және қауіп деп жариялайды. Америка мемлекеттері ұйымындағы қуыршақтарыңыз арқылы сіз әрекет етуді талап етесіз. Және дауыс бұл жерде сіздің зеңбірек дипломатияңыз іске кіріседі. Сіздің армияңыз, әрине, 1965 жылы Доминикан Республикасындағыдай араласады. Сіздің кеңейту жоспарларыңыз соншалықты ақымақ мөлдір! Бірақ олар сәтсіздікке ұшырайды!"
  
  
  "Қарғыс атқыр, сен жындысың, Тамара!" — мен кесіп тастадым. Ол ашулана бастады. Қалыпты жағдайда, басқа жағдайларда, ол бұл туралы күлетін еді. Енді ол шаршады, аш болды және ренжіді. Менің тапсырмам дұрыс болмады және иығымда оқ тесігі болды. Оның үстіне, қазір мені болмашы сөздермен, ұрандармен және үнді велосипедтерімен зерттеді. Бұл оған шыдай алмағаннан да көп болды. Жалғыз сылтау - ол бұған өзі сенді. Ол Земблаға қарсы болғаны анық. Бірақ бұл міндетті түрде бүкіл ұйымға және КГБ-ға қатысты емес. Бөліктер олар сол қолымен сөйлемейді, бұл оң қолмен жасалады.
  
  
  —Сіздің екі мәлімдемеңіз де бір уақытта жұмыс істемейді", — дедім мен. "Сіз OAS-ты американдық ұйым деп атай алмайсыз және бізді оның кейбір мүшелерін өлтірмек болды деп айыптай алмайсыз. Неліктен? Олар қазірдің өзінде бір қайықта ма? Қызық, сен не айтып тұрғаныңды тыңдайсың ба? Земблой үшін сахнаның арғы жағынан шығып, егер сәтті болса, эгосын тазартуға дайын сіздің тарапыңыз болуы әлдеқайда ықтимал, айтпақшы, олай болмайды.
  
  
  'Біз,? Сіз, империализмнің жауынгер жаяу жүргіншісі, неге біздің арнайы күштердің элиталық тобы Майя ғибадатханасының эгосын жарып, метеорологиялық қондырғының эгосын жоймақшы? Эго қауіпсіздік шаралары әуесқойлық сипатта болды. Біз секрецияның эгосын бұрыннан білдік. Егер ғибадатханадағы адам бізбен ертерек хабарласса, бұл қар тіпті болмас еді...
  
  
  Көзін бақырайтып, аузын қолымен жауып алды. Сосын бір сәт үнсіздікпен ол қолын төмен түсірді. Ол иегін сипап, ақырын мұздай дауыспен: — Жақсы қулық, Картер мырза, бірақ менен аз шығарғаныңыз сізге көмектеспейді.
  
  
  Оның, сыртқа қарады. "Жоқ, — деп мойындадым мен, — мен де олай ойламаймын, Тамара. Менің ойымша, сіздер, адамдар, Зембланың штаб-пәтері қазірдің өзінде қирап жатқанын білдіңіз, ал оның өзі қайда кеткенін құдай біледі. Кем дегенде, егер олар әлі де сол бөшкеде өз жолын таба алса.
  
  
  — Ал сен солай айтасың.
  
  
  — Тігінші ал, мен оған солай айтамын! Оның үзіліп кетті. Ол қайтадан жылуды сезінді. Оны иығына нұсқады. 'Мен мұны қалай алдым деп ойлайсың? Егер сіз бұған жол берсеңіз ғой сенің мылқау миың.
  
  
  'Мен оның саған сенбеймін. Осының бәрі қар...
  
  
  — Бұл, қымбаттым, өйткені эго қауіпсіздік шаралары сізден немесе басқа біреуден күдіктенгеннен жақсырақ болды. Ол мұны өз халқына сөйлесетін нәрсе беру және көмек алу үшін әдейі жасайды. Ол революциялық ойындардың жанкүйері, сондықтан менің ойымша, ол қажет болғаннан сәл артық жасады. Біз мұнда бекер келген жоқпыз. Бірақ ол жарияламаған нәрсе - ауа райын бақылауға арналған арналар одан да көп. Үшеуі, дәлірек айтсақ, Орталық Американың басқа үш елінде!
  
  
  — Не? - Тамара тұншығып қалды.
  
  
  — Иә, және одан да жаманы, олар негізгі таратқышқа тәуелсіз жұмыс істейді. Бұл орындықтың аяқтары сияқты. Оның айырмашылығы, бұл орындық барлық аяқтары жойылмайынша құлап кетпейді. Мен оған ештеңе айтпаймын, Тамара. Ол сонда болды. Оны негізгі таратқыш резервтік таратқыштарды қосу үшін қажет екенін білмей тұрып жойып жіберген.
  
  
  — Бірақ... егер сіздің айтқаныңыз рас болса, онда...
  
  
  "Содан кейін әрбір арна бөлек ашылуы керек. Иә. Сонымен қатар, менің түсінуімше, күш өрісі осы таратқыштардың барлығы өшірілмейінше ыдырап қана қоймайды, сонымен бірге барған сайын жойыла береді. Бұл ауа-райын одан да тұрақсыз етеді. Эгоды енді басқаруға болмайды".
  
  
  'Жоқ! Жоқ, мен саған сене алар емеспін. Өтірігіңмен, алдауыңмен мені тағы да тұзаққа түсіруге тырысасың, Картер.
  
  
  Ол батыл түрде басын шайқады. Бірақ оның көзінен жеңгенімді көрдім. —Тамара, мен оған өтірік айтқаным дұрыс болар еді", — деді ол ақырын және сабырлы түрде. — Бірақ менде ешқандай себеп жоқ. Бұл маған ешқандай жақсылық жасамас еді. Бұл шындық, А-дан Я-ға дейін".
  
  
  "Бұл өте керемет. Бұл ессіз кошмар сияқты...'
  
  
  Ол бұрылып, терезеге қайта қарады. Оның үнсіздігі ішінара оның абыржуы мен шешімсіздігінің нәтижесі ғана болды. Ол менен бұрынғыдай қорыққан жоқ. Кем дегенде, ол ақымақ емес еді, әйтпесе ол КГБ-да жұмыс жасамас еді. Ол жай ғана аңғал және тәжірибесіз болуы мүмкін. Ол балама нұсқаларды қарастырған кезде оның ойын естіп қала жаздады. Оның, ол да мені қалай пайдаланатынын ойлап жатыр деп үміттенді. Шындығында, мен бұған сендім, өйткені мен оны пайдалануым керек екені анық болды.
  
  
  —Ник", — деді ол ақыры. Ол маған тағы қарады. Ee дауысында теңдесі жоқ жылулық болды және ол тек менің атымды атады. — Ник, бұл басқа арналар. Олардың қайда екенін білесің бе?
  
  
  "Мүмкін, мүмкін емес".
  
  
  "Екеуміз де бір нәрсені білеміз. Енді, егер біз оны бірге қойсақ. Біз бірге жұмыс істей алар едік.
  
  
  — Сіз АХ Зембламен ынтымақтаспайды деп сенесіз деп айтқыңыз келе ме?
  
  
  Ол басын изеді. — Ал сен маған сенуің керек, Ник.
  
  
  'Мен саған неге сенуім керек? Егер Зембла жеңсе, Ресей көп нәрсеге қол жеткізе алады".
  
  
  'Жоқ, ештеңе! Егер Зембла бұл саланы біріктіре алса, бұл бізге қиынырақ болады және революциямыздың табысты болуы үшін әлдеқайда көп уақыт қажет. Бірақ одан да көп нәрсе бар - бұл, Ник. Сен шахмат ойнайсың ба?
  
  
  "Мен оларды бұрын ойнағанмын".
  
  
  "Біз орыстар үшін бұл құмарлық, өздеріңіз білетіндей. Және неге? Өйткені ол көрегендердің, ақылдылардың шектеулі санына қарсы тұрады және ойын мүмкіндіктерінің шексіз санымен қарсыластың күнін екіншісіне қарсы қояды. Біздің саясатымыз да солай. Біз қандай нұсқалар бар екенін және оларды жеңе алатынымызды білгіміз келеді. Полковник Зембла мүлдем басқа. Ол жабайы адам. Ол жойылуы тиіс. Әйтпесе, ол Орталық Америкаға ғана емес, әлемдегі күштердің бүкіл тепе-теңдігіне қауіп төндіруі мүмкін".
  
  
  "Ал біз пешкамыз ойнайды, солай емес пе?"
  
  
  — Ломбардтар емес, Ник, Конни. Ол қысқа жымиды, ерні сәл дірілдеп кетті. "Жылқылар басқалардың үстінен де бүйірден секіре алады. Пешкалар емес. Олар қысқа, мағынасыз шаггилерді бір бағытта жасауға мәжбүр".
  
  
  — Бұл сіздің бағытыңызға секіру туралы ұсыныс па, Тамара? Ол қысқа, бірақ қатты күлді. Мұндай секіру суицид болар еді. Сіздің КГБ менің басыма жоғары баға қойды.
  
  
  'Ол соны біл. Бірақ мен бұрын не болғанын да білемін. Бұл қайталануы мүмкін, — деді ол, — егер сен тым ақымақ болмасаң, тағы да болады. Өзіңе қара! Сізде менің тапаншам мен ескі доктор Мендоза револьверім бар ма, әйтпесе? Тек дымқыл шалбар арқылы және арқылы! Сіз осы арқылы полковник Зембланы жеңгіңіз келе ме? Мен біз дос боламыз деп айтпаймын. Бірақ біздің ортақ мақсатымыз бар. Дауыс неге біз бірге жұмыс істей аламыз! Біз бірлесіп жұмыс істеуіміз керек!
  
  
  Осы бос бөлменің қараңғылығында Тамараның көзі жарқырап тұрды. Ол мені өз қалауынша мазақ етіп жатыр деп ойлады. Маған да бәрібір болды. Маған КГБ-ның көмегі, құрал-жабдықтармен және азық-түлікпен қамтамасыз етілген ұйымдардың көмегі қажет болды. Оның түсініктемелері туралы ойланып тұрғандай, оған қарап қалды. Ол артына байыпты және шынайы көзқараспен қарады. Ол рөлді жақсы, тіпті өте жақсы ойнады, бірақ ол тым аңғал болды, өйткені бұл біздің мамандықтағы әйелдердің бір бөлігі. Ол өз ұстанымын қара гранит көздерімен қорғады. Бұл маған әдемі Венера шыбын тұзағын еске түсірді, ол қоректенетін жәндіктер үшін өте тәтті иіс болуы керек жыртқыш өсімдік.
  
  
  — Ал... — мен ойланбастан айттым, — сіз не ұсынасыз?
  
  
  'Менімен бірге жүр.'
  
  
  — Мигельдің үйінде бұрышта ма?
  
  
  'Иә.'
  
  
  — Екеуіңнен басқа тағы қанша адам бар?
  
  
  Ол эй өтірік айту керек пе деп ернін жалады. "Біреу ғана, белгілі Диего Ордас ".
  
  
  Бұл шындық болуы мүмкін. Бұл екіталай еді, бірақ маңызды емес еді. — Онда сізде трансивер бар ма?
  
  
  "Қысқа толқындар, барлық диапазондар", — деп тез жауап берді ол менің келісімімді байқап. — Біз саған киім-кешек пен тамақ тауып береміз.
  
  
  Ол еріксіз көнгісі келмегендей күрсінді. Оның орнынан тұрып, дымқыл жабысқақ шалбарын тартып алды. 'Жарайды.'
  
  
  —Бұл дана шешім, Ник", — деді ол салтанатты түрде. — Мен оның заттарын қазір қайтарып ала аламын ба?
  
  
  "Иә", — деп жауап бердім мен макарондарға, содан кейін тырнақ файлына қолымды созып. "Бұл емес".
  
  
  Ол қалталарын толтырып жатқанда ренжіген кейіп танытты. "Ник, ол қазір бір-бірімізге сенеміз деп ойлады."
  
  
  Оның күлкісі болуы керек еді. — Эстественно үшін. Бірақ мен саған осылай көбірек сенемін. Оның есігін ашты да, дәлізге шықтық. — Айтпақшы, доктор Мендоза сен ұмытып кеткен бір нәрсені айттың деді. Бұл не болды?'
  
  
  Ол тентек кішкентай қыз сияқты аузын созды. "Мен эмге қонақүй болғанының бәрін төлеуді ұмытып кеттім. Америкада сіз айтқандай, оның эгосы оны шарпыды.
  
  
  Ол күле берді; бұл шындық болу үшін елеусіз болды. Іштей оны басқа нәрсеге емес, күлуге тура келді. Осы уақытқа дейін күзен Тамара менің қасымда болған сөмке туралы ештеңе айтудан одағаттылықпен аулақ болды. Ол тіпті оған қарамады. Шамасы, ол мұның қандай да бір маңызды екенін сезген сияқты. Егер ол эйге мүмкіндік берсе, бұл оның бірінші істейтін ісі еді.
  
  
  Черногория Калл қаласынан шығып, біз үйден бірнеше қадам жерде келесі қиылысқа қарай жүрдік. Көшенің екі жағындағы үйлер тыныш және қараңғы болды. Шашына жауған қар жауған кезде Тамара ағарып, пальтосын шаңдатып жіберді .
  
  
  "Ник, — деді ол, біз Калла Нойвоға бұрылып бара жатып, — полковник Зембланы кез келген жағдайда тоқтату керек! Менің көзім оң жақтағы үшінші үйге, Мендоза Гиллес эго ағасы деп есептейтін ғимаратқа қадалды. Жабық терезелері қараңғы және қаңырап бос қалғандай болды. — Земблу емес, Тамара. Ол өз жұмысын басқара алмай қалды".
  
  
  "Арналар кез келген жағдайда эмуға тиесілі. Бұл оның ойынша омела". Оның дауысы қатал: "Егер біз сәтсіздікке ұшырасақ, сұмдық болар еді".
  
  
  "Өсімдіктер, ағаштар, жәндіктер, жануарлар — мыңдаған шаршы шақырым аумақтағы барлық экология жойылады".
  
  
  — Ал адамдар! - Ол қалтырап, үйдің есігінде бір сәт тұрып, етігіндегі қарды сыпырып алды. — Ih ескерту керек, Ник. Бұл туралы оларға айтпау әділетсіздік болар еді.
  
  
  —Олар саған сенбейді", — деп жауап бердім мен. "Менің ойымша, олар енді өз көздеріне сенбейді. Олар ih алда не күтіп тұрғанын түсінбейді".
  
  
  'Бұл әділ емес!' — деп ол екпінді түрде растады. "Мыңдаған адамдар аштық пен суықтан өледі!"
  
  
  Оны ұстап алды ee сияқты қолынан қонақ үй дәліз бойымен жүгіру. Оны ee-нің автоматты тапаншасы нахқа қаратып ұстаған. —Жақсы айтылған", — дедім мен. "Бұл, әрине, сізге КГБ-да оқытылатын драматургияның бір бөлігі. Сен де бұйрық бойынша жылай аласың ба?
  
  
  "Ол мұндай сөздерді қалай айтады!" — деп күрсінді ол шын жүректен ашуланып. Оның көзінен жас ағып кеткендей болды. "Біз әртүрлі жақтардамыз, бұл шындық. Бірақ полковник Зембланың үкісінен зардап шегетін және өлетін адамдар бір жақта емес. Олар қолдарынан келгенше өмір сүруге тырысады! Ник, сен соншалықты қыңырсың ба, адамгершілік сезіміңді жоғалттың ба?
  
  
  — Мен әйтеуір сенің Владимир лагеріңдегі "Ондықтағы" тұтқынды Тер астында босаттым. Мен оны сіздің кеңестік қайырымдылығыңыз үшін өте жақсы білемін ".
  
  
  Ол шиеленісіп, ернін қысып алды. Біз оң жақтағы бірінші күнге жақындап қалдық. Әйтеуір, менің мысқылыма жауап бергіміз келгендей, ол тұтқиылдан құлап қалудан қорқып үндемеді. Суыққа қарамастан, ауада қауіп пен өлімнің бұлыңғыр иісі сезіліп тұрды, ол оны әрең сезді.
  
  
  —Біз осындамыз", — деді ол. 'Өткелдер ішке.'
  
  
  'Сосын сен. Ол сенің артыңда қалады. Маған бірінші шабуыл жасамақ болған адам арқасынан оқ алады".
  
  
  "Ник, оның, ант етемін..."
  
  
  — Сен біріншісің, Тамара. Оның қолын қаттырақ қысты. Ол дәрменсіз застырсығанша бас бармағым жүйкемді басып тұрды. "Мен үшін қандай кеш ұйымдастырғаныңызды көрейік".
  
  
  Ee есіктің тұтқасындағы қол дірілдеп кетті. "Ник, бұл бірге жұмыс істеудің жолы емес. Өтінемін, бұл револьверді қойыңыз...
  
  
  "Алға."
  
  
  Біз ішке кірдік. Біздің көргенімізді бізден ешкім күткен жоқ. Бұл қырғын болды. Бір адам жерге сәжде етті. Екіншісі қолдарын тізелеріне жайбарақат қойып, орындықта ақсап отырды. Екеуінің де тамағы құлағынан құлағына дейін кесілген. Қараңғы, қатып қалған қан еденде үлкен шалшық пайда болды. Ол отырған адамның кеудесіне құйып, орындықтан тамшылап жатты. Қабырғалар қанмен шашыранды, бастапқыда ұйқы артериялары арқылы шашыранды.
  
  
  -Мама, қымбаттым , - Тамара басын иіп, құсып жіберді.
  
  
  Егер менің асқазаным бос болмаса, мен де құсатын едім. Қазір менің асқазаным тамағымда қысылып қалды, бірақ мен өзімді ұстай алдым. Бөлменің қалған бөлігі оны зерттеп жатқан. Барлығы төңкеріліп, басынан аяғына дейін болды. Жәшіктер босатылып, орындықтардың қақпақтары жыртылып, оған сенген заманауи транзисторлық қабылдағыш жарамсыз болып шықты. Оның, Тамараға бұрылды. Ол құрғақ жылап жіберді. Оны алақанымен бетінен қатты емес, сезімтал түрде ұрды.
  
  
  —Тоқта", — дедім мен. "Әрі қарай жүрейік...."
  
  
  — О... о, Құдайым. Оның көзі қайтадан жарқырап кетті, бірақ ол котенка сияқты дірілдеп, аяғына отырды.
  
  
  "Сенің халқың ба?"
  
  
  — Д-иә. Мигель мен Аса және Диего орындықта. Қалай ...?'
  
  
  "Ih күтпеген жерден ұсталған шығар. Ih мылтықпен ұсталды және мүмкіндігінше аз шу шығару үшін пышақпен өлтірілді".
  
  
  Ол күрсінді. Менің дауысым күңгірт болды: "Доктор Мендозаның анасы жоқ сияқты".
  
  
  'Қалай?'
  
  
  "Мен оны тастап кеткеннен кейін ол өте бос емес болса керек", — деп түсіндірдім мен. "Ол сені мен туралы шақырды". Мен ақшамды ұстаймын, сол кезде ол сен туралы Зембла князьдігіндегі адамдарға хабарлады.
  
  
  "Эстественно үшін! Ол екеумізге де опасыздық жасады! Оның жүзі ашу мен өшпенділіктен бұрмаланған. "Біз қайтып оралуымыз керек және онымен күресуіміз керек".
  
  
  — Жақсы идея, бірақ оны кейінге қалдырайық. Біз бұл жерден кетуіміз керек".
  
  
  "Өлтірушілер қайтып келіп, бізді осы жерден табады деп үміттенемін".
  
  
  "Ең жақсы шешім үшін кек алуыңды сақта, Тамара. Біз бұл арналарды өшіруіміз керек және олар тағы үш елге таралған. Мұнда Принцаползда біз басқа ештеңе істей алмаймыз.
  
  
  — Иә, Иә, мен оны түсінемін. Ол маған жоқ көзқараспен қарады. — Кешіріңіз, Ник. Ол сенің айналаңда білгеніңнің бәрін тартып алу үшін сені тұзаққа түсіруге тырысты.
  
  
  "Бұл туралы алаңдамаңыз. Сен мені өз ойыныңмен ешқашан алдамадың. Сіздің командо жасағыңыз кетті, ал жолдастарыңыз қайтыс болды. Біз қазір шынымен бірге жұмыс істеуіміз керек сияқты, бірақ содан кейін бір-бірімізге сенуіміз керек. Сен осыны қалайсың ба?'
  
  
  Ол басын изеді. "Енді біз ғана қалдық".
  
  
  'Tack дауысы.' Оны Эй Макаровтың тапаншасы қайтарып берді. Мен Хоуктың ресейлік агентпен жұмыс істеу туралы не айтар еді деп ойладым. Менде көп таңдау болған жоқ, бірақ бұл қажетсіз мәселелерді тудыруы мүмкін. Мен мүмкіндігінше тезірек АХ штабына хабарласып, істі түсіндіруге тура келді. Бірақ ең бастысы алдымен. Мен екі мәйіт жатқан шағын бөлмеге барып сұрадым: "Маған қолайлы айналысатын шведтер бар ма?"
  
  
  Лақап ат
  
  
  Ол күш жинап, ақырын бұрылды. Тамара не істерін білмей, маған үлкен автоматты револьверді бұлғады. Ол тағы да басын изеп, мылтықты бір минут ішінде сырғытып жіберді. "Қоңыр чемодан. Ол Мигельдікі және оның бойы сіз сияқты. Ол солай болды, менің айтайын дегенім.
  
  
  "Үлкен қыз", — дедім мен күліп, сәлем бермес бұрын тапаншамды алып шыққан журналды лақтырып. Ол сынақтан өтті. Ол мойнына дейін қызарып кетті, бірақ ештеңе айтпады.
  
  
  Мигель менің бойымнан қысқа және семіз болып шықты. Соған қарамастан, оны көйлектерінің астынан біреу, қалың жүннен жасалған жемпір, ауыр жүннен жасалған шалбар және жақсы жарасатын қалың шұлық тауып алды. Ол суықтан, қардан және мұздан жақсы қорғалуы үшін бәрін киді. Ең жақсы тосынсый былғары етік болды, олар өте үлкен болды, сондықтан қосымша шұлықтарға қарамастан, бұл көңіл көншітпейді.
  
  
  — Сізде қаншық қоқысынан басқа трансиверлер бар ма?
  
  
  Тамара киініп жатқанда одан бұл туралы сұрады. — Жоқ, — деп көңілін қалдырған ревматизмнің соңынан ерді. "Бұл бізде болған жалғыз нәрсе болды".
  
  
  —Дауыс беру мәселесі", — дедім мен. "Мен көмекке шақыра аламыз деп үміттенген едім. Теңізде мені патрульдік қайық күтіп тұр.
  
  
  — Ал бізде балық аулайтын траулер бар. Айналаңызда біреудің радиосы жоқ па?
  
  
  'Мен одан қорқамын, жоқ. Әйтпесе, эго оны пайдаланған болар еді. Олар аз адамдар, бұл жерде бізде бар нәрсе, доктор Мендоза сияқты бәрі күмәнді. Менің ойымша, оның кварц таратқышынан жақсы ештеңесі жоқ. Біз қайықты айлақ арқылы ұрлауымыз керек. Дауыл соққанға дейін біз оны жеңеміз деп үміттенейік.
  
  
  —Біз ұшаққа отыра аламыз", — деді ол кездейсоқ.
  
  
  Ол етігін киіп, бөлменің айналасын су басты. "Ұшақ? Қандай ұшақ?
  
  
  "Сессна 150, оны Диегомен бірге Мехико арқылы ұшып өтті. Қолдау тобы траулермен келді. Ол дүкенді аспанға лақтырып жіберді де, эго-ны қайтадан ұстап алды да, бұзық күлді. "Әрине, егер сіз ұшқыш әйелдерге сенбесеңіз..."
  
  
  — Сен қосылады эго осында, солай емес пе? Егер сіз осы дауылда эгоңызды аспанға көтерсеңіз, ханым, мен оны енді ешқашан рульде отырған әйелдерді сынамаймын.
  
  
  Ол терең, іштегі дыбыспен күлді; жомарт, жеңіл күлімсіреп, агенттер арасында емес, еркек пен әйелдің арасында. Ол қайтадан байсалды болды. "Ұшақ ауылдың солтүстігіндегі жағажайдың қатты бөлігіндегі залда. Егер біз Земблаға дер кезінде жетпесек және ауа-райы өзгерсе, оның эгосы оны қатты байланыстырды. Сондықтан біз де жылы киімдер әкелдік. Ол- бұл сақтық шарасын қабылдағанымызға қуанышты. Бірақ Кариб теңізі болған кезде...
  
  
  Әй, сөйлемді аяқтаудың қажеті жоқ еді. Ол жел соққан толқындардың кішкентай ұшаққа соғылып, шассиді сындырып, картон қорап сияқты эгосын жаншып жатқанын оңай елестете алатын. Біз бірден үйден шықтық. Ол күннің артқы жағындағы ілмектен Мигельдің қысқа тонын ғана алып үлгерді. Тамара кең жүректі әйел еді, бәріне тез үйреніп кетті. Ол екі өлген адамға эмоциясыз қарауға мәжбүр ете алды. Ол бұл туралы енді айтқан жоқ. Олар өлді, мен ұмытып кеткенім жақсы болды. Бірдеңе істеу керек еді, бұл бізді ешқайда апармауы мүмкін, тіпті оның өзінің қатыгез өліміне әкелуі мүмкін. Кейінірек, бәрі аяқталғаннан кейін, ол их-ны жоқтауы мүмкін. Менің ойыма төбелеске келгенде бір ой келді, бірақ ол бәрібір менің жауым болды. Мен оны өлтіргім келмес еді.
  
  
  Ноево көшесі бұрынғыдан да бос еді. Мейірімді азаматтар Князьдар, поляктар, олар ештеңе түсінбейтін мұзды дауылдан шошып кетті. Біз көшенің бір жағындағы арыққа жақын тұрдық. Тамара қорғаныс пен жұбаныш іздегендей автоматты түрде маған қарай жылжыды.
  
  
  "Пәтерде eda болды. Саған бірдеңе керек болды.'
  
  
  —Біртүрлі", — дедім мен. "Ол жерде менің тәбетім кенет жоғалып кетті".
  
  
  "Мүмкін ұшақта тағы бір нәрсе бар шығар".
  
  
  Біз Черногория қаласына, доктор Мендозаның үйіндегі миммо қалалық алаңына қарай бұрылдық. Ештеңе көрінбеді. Ештеңе қозғалмады, бірақ біртүрлі тыныштық орнады. Бұл мені қорқытты. Мен оны мұқият тыңдадым. Тағы да, менің көп жылдық тәжірибем маған бірдеңе дұрыс емес екенін айтқан инстинкттерді күшейтті. Ол аяғын оңай түсірді, өте мұқият. Тамара үнсіз қасымда жүрді.
  
  
  Біз Мендоса сөйлеген кезде оның үйінде миммодан өттік. —Диего жақсы жігіт еді", — деді ол ойланып. —Мигель шынымен дәрігердің ағасы болды, егер бұл сізді жұбатса.
  
  
  Біз дөрекі кесілген есек арбасына келдік, ол ат қораның алдында тартпаларда ашық отырумен айналысады. оның, мен қораға қарадым. Енді күн ашық болды. Мүлдем қараңғы болды.
  
  
  Оған ашуланып кете жаздады, сыбырлады: "Біз тұзаққа түсіп қалдық". Тамара әрекет ете алмай тұрып, қораның қараңғылығын айнала мың мылтық атылды. Шындығында, ih небәрі он шақты болды, бірақ бұл сізге келгенде тым көп. Ол өзін жан-жақтан атып жатқан саз көгершін сияқты сезінді.
  
  
  Оны айқайлап жіберді де, Тамараны шынтағымен итеріп жіберді. Оны атып тастады ревматизм Мендозаның көне револьверінің айналасында. Тым асығыс. Ол біреудің қолына түскеніне күмәнданды. Бізді тағы да атып тастады, қораның айналасында қызыл жарқыл. Оны тағы да атып тастады. Миммо бізді одан да көп қорғасын соқты. Біз арбаға жақындадық, біз өзімізді осы күмәнді баррикадаға тастадық.
  
  
  'Лақап ат.' Тамара менің қолымнан ұстады. "Олар бізді қоршап алды!"
  
  
  —Дүрбелеңнің қажеті жоқ", — деп сыбырлады ревматизм оған. Ол арбаның астына қарау үшін мүмкіндігінше аласа жерге еңкейіп кетті. — Оннан бірге дейін, олар сендерді өлтірген бейбақтар, олар сендерді қарсы алады. Олар тұтқындарды алмақшы емес. Біз күресуіміз керек.
  
  
  Арбаның ескі ағаш шарына волейболдан кейін волейбол соғылды. Оқтар қалың тақталарды сындырып, әлі жауған қарға қайта оралды. Олардың оқ-дәрілері көп болған сияқты. Бізде револьверлердегіден артық болған жоқ. Маған Тамараға біздің қиын жағдайымызды көрсетудің қажеті жоқ еді. Ол анда-санда ғана оқ жаудырды, тек оттың жарқылын көздеген кезде ғана. Бір оқтан бір оқ тиді. Кенеттен құлап бара жатқан мылтықтың айқайы мен сыңғыры. Шаруа киімін киген қара нәсілді жігіт қанды бетіне қолын қысып, пируэт жасағандай билеп шықты. Тамара бұл үшін тағы бір оқты ысырап еткен жоқ. Ер адам айқайлап жіберді. Содан кейін оны қорадағы достарының бірі атып өлтірді. Ол басымен қарға құлап түсті.
  
  
  —Оқ—дәрілеріміз таусылып қала жаздады", - деп дем шығарды Тамара.
  
  
  Атыс жасағының мылтықтары атуды жалғастырды. Қарғыс атсын! Егер жарылудың жолы болса ғой, және осының бәрі! Бұл маған идея берді. "Тезірек, — деп бұйырдым мен, — мына ағаш түйреуішті, хабтың айналасынан шығарып, дөңгелекті алып тастауымды анықта!" Мендоза тапаншасының ұшымен оны осьтің айналасынан қолдан жасалған сына алып шықты. Біз бірге ағаш дөңгелекті бұрап шығардық. Ол сықырлап шығып кетті. Арба бір оське құлап, екінші жағы жоғары көтерілді. Осылайша бізде ең жақсы қамту болды.
  
  
  "Маған мандариндеріңіздің айналасында біреуін беріңіз".
  
  
  Тамара маған қарап қалды. "Мандариндер? Мен... сіз не айтқыңыз келетінін түсінбеймін.
  
  
  Қорғасын айналамызда көктерек ұясында жүргендей ұшып жүрді. Түсіндіруге уақыт болған жоқ. "Қарғыс атсын!" - дедім мен кенет. — Олар сіз алып жүрген мандариндер шынайы көрінеді, бірақ мен оның бетперде киген анар екенін сенен жаман білмеймін. Ағылшындар Гитлерге қарсы соғыста ih-ді де қолданды. Ал менің ойымша, сіздің темекіңіз шын мәнінде жанғыш уақыт бомбалары сияқты. тігінші ішке кір, біз де осындай қулықтарды білеміз. Бүгін немесе ертең мен сізге құлыптарды жару үшін арналар арқылы жіберетін латекс арқылы жасанды иттер туралы айта аламын. Жүр!'
  
  
  Ол пальтосының бір қалтасына қолын созып, маған әдемі камуфляждалған жарылғыш заттарды берді.
  
  
  "Сабақ — тұтану", — деді ол. "Эго неғұрлым қысқа бұзылса, соғұрлым тезірек жарылыс болады".
  
  
  Оны жалған мандарин дөңгелектегі ось тесігіне итеріп жіберген. "Енді мына егеуқұйрықтарды ұяның айналасына қуып жіберейік!" Оның дөңгелегі арбаға қарай домалап кетті.
  
  
  "Маған мұқабаны беріңізші".
  
  
  "Менде тек үш оқ қалды".
  
  
  "Бұл орын алған кезде олар қарсылық көрсетпейді", — деп уәде бердім мен. Тамара атуға кірісті. Оның орнынан тұрып, дөңгелекті итеріп жіберді. Ол көшеде қардың арасынан домалап өтіп, көшенің арғы бетіндегі ойықтан секіріп өтіп, теңселіп, қараңғы қораға қарай ашық домалап кетті. Бір сәтке өлі тыныштық орнады. Қалған тоғыз мерген не болып жатқанын білмей абдырап қалған сияқты. Жолымыз болса, олар қазір дөңгелектің айналасында болады.
  
  
  Содан кейін граната жарылды. Ат қораның ішінен саңырау күн күркіреді. Есік ілмектерден шығып, көше арқылы жүзіп кетті. Аспан ашық түстермен дірілдеп, артынан соқыр ақтық пайда болды. Сынған есіктің айналасынан оттың тілдері шығып кетті. Бірнеше секундтан кейін ол жұп болып жанып тұрған тозаққа айналды.
  
  
  Арбасының кесірінен сыбырлады: — Бұл жай ғана граната емес еді. Бұл сонымен бірге тұтандырғыш бомба болды!"
  
  
  Ол философиялық тұрғыдан иығын қиқаң еткізді. "Ең бастысы, сіз өз жұмысыңызды батыр сияқты жалғыз өлмей-ақ жасауыңыз керек".
  
  
  Біз бірге көшеде қораның қирандылары арқылы жүгірдік. Бірде Тамара қатып қалған қардың үстінде тайып кете жаздады. Ол кедергіден айығып, қызарып кетті. Сонымен қатар, ол менімен бірге жүрді. Біз Черногория Каллесінің бұрышына жеттік және алаңдардың ақ жазығын кесіп өттік.
  
  
  Ендігі кезек Тамараға жол көрсету. Ол "Сессна-150" залының қай жерде екенін білді, бірақ ол жерде жоқ. Біз одан әрі қиындықсыз ұшаққа жетуіміз үшін оған дұға етті.
  
  
  
  
  7 тарау
  
  
  
  
  Бір таңқаларлығы, одан әрі қиындықтар болған жоқ. Кем дегенде, олар бойынша емес, олар екі аяқпен жүреді. Ауа-райы тіпті Зембланың фанаттарын да қуып жібергендей болды үйде мен баспана, жылу сұрадым.
  
  
  Қар күшейе түсті. Желдің қатты екпіні бізді аяғымыздан құлатып жібере жаздады. Мұздай салқын ауа өкпемді қысып, көзімді ауыртады. Саусақтарым мұз текшелеріндей болды. Оған қолғапсыз болды. Кариб теңізі көтеріліп, қайнап жатты: қара & nb үстіндегі ақ көбік. Дауыл батыстан, ойпаңдар арқылы өтті. Нәтижесінде аласа жағалау сызығы су астында қалмады. Содан кейін Москит-Коста жағажайында бір сағаттан астам ауыр жаяу жүру- біз суықтан ес-түссіз ұшаққа жеттік.
  
  
  Тамара сол жақ орындыққа отырды.
  
  
  Жылытуды қосыңыз, — дедім мен тісімді қағып. Ол қозғалтқышты іске қосты, тексерулерді жылдам жүргізді және қозғалтқышты тексеру үшін жылдамдығын арттырды. "Мен ұшу үшін мұздан тазартқыштарды бірінші рет қосуға тура келді", — деді ол. Ол қар басқан жағажайға мұқият қарады. 'Күте тұрыңыз. Біз желдің бірнеше соққысына төтеп бере алар едік.
  
  
  Ол бұзақылықты жіберіп, газды ақырын алға қарай итеріп жіберді. "Сессна" желдің, көбіктің және қардың әсерінен дірілдеп, дірілдеп кетті. Біз жанартаулық тау жыныстары мен қиыршық тастардың кең жолағымен жүрдік, кейде мұз қабаттарында сырғанап жүрдік. Ешбір жағдайда ұшақтың басын желге бағыттау мүмкін емес еді. Ол жан-жақтан үрлеп жатты. Ольга газды тоқтағанша итеріп жіберді. Бірнеше соққы, - деп ойлады ол іштей, бәрі жақсы! Менде CLV санатындағы әуе көлігі лицензиясы болды. Бұл кәдімгі коммерциялық лицензия сияқты мен үшін сақталған құқықтар. Тек талаптар жоғарырақ болды. Ұшқыштан жоғары ұшу дағдылары мен тамаша дене дайындығы талап етіледі. Негізінен бұл коммерциялық және кәсіби ұшқыштарда бар. Ол олармен бірге ұшатын аппараттардың эволюциясы туралы жақсы біледі, өйткені Икар алғаш рет балауызбен және қауырсынмен жабылған. Бірақ енді біз қанатының ұзындығы шамамен 12 м болатын сіріңке қорабынан басқа ештеңесі жоқ, бұл ұлыған дауылға қарсы тұрғалы жатқанда, мен оны қалай алып кетеміз деп ойладым.
  
  
  Біз ұшу жылдамдығына жеткенше жағада қалықтап жүрдік. Cessna 150 үшін бұл сағатына шамамен 90 шақырымды құрайды. Біз бостандыққа шығып, ауаға секірдік. Бұл қорқынышты сезім болды. Оны Тамараның ұшып кеткеніне мүлде риза емес екенін көрді. Төменгі ернін тістеп алғаннан кейін, ол қопсытқыш пен педальдарды буги-вуги стилінде "Гладиатордың шығуын" ойнайтын органист сияқты ұстады. Тамара ұшақпен кезең-кезеңімен 2000 фут биіктікке көтерілді. Осы биіктікте ол ұшуды жалғастырды. Ол газды тахометр минутына 2300 айналым көрсеткенше тыныштықпен тартты.
  
  
  —Сен табиғи ұшқышсың", — деді эй оған.
  
  
  "Ол қайдан келеді, бұл ауа—райы жыл сайын алтыншы айда болады", - деп жауап берді ол. 'Біз ол жаққа қайда ұшамыз?'
  
  
  — Менің бұл туралы алаңдауға бірінші рет уақытым бар екенін білесіз бе? Ол сөмкесін ашып, төлқұжаттары мен құжаттарын қарай бастады. Осы уақытта Эй оны ih қалай алғанын және олардың кімге тиесілі екенін түсіндірді. Сөмкенің иесі Коста-Риканың Пунтаренас қаласындағы Vacaciones қонақүйінде тұратын жесір әйел сеньора Ана Мохада болды. Еркін аудармада ол интернатта тамыр жайып, сол жерде үй қызметкері болып жұмыс істеді. Кем дегенде, егер біз оның құжаттарын тексере алсақ. Ол келесі құжаттар жинағы оны тексерген кезде олардың қаншалықты шынайы екеніне таң қалды.
  
  
  Бұл таз бастың аты Тоничи Александр болатын. Ол Гондурастың Поленсия қаласында жұмысшы болған деп есептелді. Тағы бір адам Рамон Батук Панаманың Исла-де-Сангре қаласында тұрған. Ол шілтер саудагері ретінде танымал болған. Исла-де-Сангре - "Қанды арал". Тамара эй тізімін оқығанда шошып кетті. "Менің ойымша, бұл шілтер сатушы үшін дұрыс орын емес сияқты".
  
  
  "Ал, сізде Панама сияқты жүздеген шағын аралдар болған кезде, сіз кейде ақылсыз есімдерді аласыз." Мен оны тағы бір рет тексеріп, қағаздарды қайтадан сөмкеге салып қойдым. Бізге аз ғана қалды. "Гондурасқа", — деп шештім мен.
  
  
  Ол ұшақты батыс-солтүстік-батысқа қарай еңкейткен. Біз Никарагуаға ішкі елге қайтып бара жатқанбыз. Тағы жүз елу шақырым, біз Гондурастың үстінде болар едік. Көріну нөлге тең болды. Сыртта бұралаңға толы құйын, шатастырылған ақ жарма болды. Тамара барлық аспаптарды, магниттік компасты қарап шығып, өзінің практикалық түйсігін пайдаланды. Біраз уақыт жұмыс өте қарқынды болды. Салыстырмалы түрде тыныш уақытта Ольга маған сұраулы түрде бұрылды.
  
  
  — Поленсия, Гондурас? По Александрдың бұл жігіті қайдан шыққан?
  
  
  'Сол жерден келеді. Иә. Оның қайда екенін білесің бе?'
  
  
  'Мен бұл туралы ешқашан естіген емеспін. Маған таныс болып көрінетін жалғыз жер - Пунтаренас. Бұл Никоя шығанағындағы келешегі зор туристік курорт сияқты ".
  
  
  "Бұл Hotel Vacaciones сияқты атаумен жақсы үйлеседі. Олар сәл ерекше болуы керек еді. Олар Панамадан аралдардың әдемі атауларымен көп нәрсені үйрене алады".
  
  
  — Сөмкеде сенің жаныңда карталар бар, Ник. Гондурас картасын таба алатыныңызды қараңыз. Сонда мен оны бағдарлай аламын.
  
  
  Ол көрсеткен жерде карталар жатты. Іс жүзінде карталардың тұтас жинақтары бар. Мен кездестірген жеке ұшақтарда оны бұрын-соңды көрмегеннен де көп. WLK's World Aviation Maps - Орталық және Оңтүстік Американың әрбір бөлігі үшін, жеке агенттіктерден алынған егжей-тегжейлі карталар және Америка Құрама Штаттары үшін жақсы зерттелген FAA әуе қызметкерінің анықтамалығы.
  
  
  Ол өзі қалаған картаны тауып алды. — Ал дауыс пен Поленсия. Көлемі бойынша бұл екі адамнан және тауықтан тұратын ауыл. Ол астана Тегусигальпа мен үш мыңдық Эль-Пикачо арасында орналасқан . Хм, сіз ешкі соқпақтарына қаншалықты жақсы қонасыз?
  
  
  — Егер қарсы болмасаңыз, біз Тегусигальпаға қонамыз. Менің ойымша, бұл Гондурастағы жалғыз әуежай. Қалай болғанда да, ол Поленсияға дейін бәрін жалайды.
  
  
  Эй координаттарын берді және карталарды орнына қойды. Ол маякты ұстап аламын деп радионы қосты. Динамикалық тек қандай да бір статикалық жарықшақ шығарды. Бұл туралы ақылға қонымды ештеңе істеу мүмкін емес еді. Радиокомпастың инесі баяу бұрыла бастады. Маған барлық станциялардың эфирден шығуы мүмкін емес деп ойладым. Олар жай ғана естілмеді және бір ғана себеп болуы мүмкін. Сигналдарға полковник Зембланың ауа-райының өзгеруі кедергі болды. Қолайсыз жағдайлардың өзі мұндай көлемдегі істен шығуды тудыруы мүмкін емес. Осыны ой елегінен өткізе отырып, ол да Принцаполецте радиодан ешқашан көмекке жүгіне алмайтынымызды түсінді. Біз шынымен де жалғыз болдық. Бастапқыда одан қорыққаннан да көп. Бұл туралы оған Тамараға айтты. — ол мұңайып қарап жауап берді. Ee еріндері бозарған.
  
  
  "Тағдырдың ирониясы, — дедім мен, — бұл Зембла қонақ үйі өз талаптарын бүкіл әлемге радио арқылы жеткізу. Мүмкін ол мұны басқа жерде, бұл тәртіпсіздіктен тыс жерде жасағысы келген шығар, бірақ мен бұған күмәнданамын. Менің ойымша, ол не істеп жатқанын толық білмеді. Менің ойымша, эго үлкен эго эго есептеулерін аздап бұлыңғыр етті. Бұл бөліктер мегаломаниялық диктаторларда болады. Ақыр соңында, ол соншалықты ақылды емес еді.
  
  
  — Жоқ, ол тым ақылды еді, Ник. Тамара тағы да аузын жауып, аспаптарына назар аударды. Мұның ұшуға еш қатысы жоқ еді. Қолдарыңызды қадағалаңыз және қажет болған жағдайда түзетіңіз. Мұның бәрі. "Сессна" көтеріліп, айнала отырып, ауа сынамаларын алу құйындыларынан өтті. Тамара жабайы атқа мінген күркетауықтай болды. Ол ұшақпен бірге ұшты. Ee қолдары мен аяқтары құрылғының әрбір қозғалысына сенімді және жылдам жауап берді. Ол жақсы ұшты, тіпті өте жақсы ұшты. Соқыр ұшудың бірден-бір кемшілігі - сіз айналысатын тауды көрмейсіз сіздің алдыңызда көрінуі мүмкін.
  
  
  "Неге Поленсия, Ник?" ол біраз уақыттан кейін сұрады.
  
  
  "Неге біз ол жаққа барамыз? Өйткені ол солтүстікте Принзаполка, ал қалған екеуі оңтүстікте. Дауыл күшейе түседі және ол алдымен ең ұзын бөлікті, содан кейін қысқа бөлікті алған дұрыс деп шешті.
  
  
  'Мен оны солай ойладым. Бірақ оның омелін ескере отырып, онда таратқыш бар екеніне қалай сенімді бола аласыз? Александр, Батук және Сеньора Мохада кез келген жерден және кез келген жерден келе алатын. Олар жалған құжаттарды қолдануы мүмкін еді.
  
  
  "Сіз мұны білуіңіз керек", — деп күлдім мен, — сеньорита Росита Манагуада.
  
  
  —Менімен мәңгі күлме, Ник. Ал енді шындап!
  
  
  Ол күрсінді. "Төрт себеп бар. Біріншіден, менде тек ih төлқұжаты ғана емес, сонымен қатар ih ұлттық жеке куәліктері де бар. Сіз мен сияқты жалған төлқұжатпен басқа елге оңай кіруге болатынын білесіз. Бірақ өз еліңізде жалған жеке куәлікпен тұруға тырысыңыз. Бұл әсіресе қиын. Әсіресе Латын Америкасында. Полиция тексеруді ұнатады. Екіншіден, бұл жігіттердің айналасындағылардың барлығы таратқышты басқарды. Сондықтан олар оның қондырғыларына жақын жерде тұруға мәжбүр болды. Үшіншіден, мен Зембленің жалған құжаттарды не үшін қолданатынын түсінбеймін. Бұл тәуекелсіз емес. Жоқ, менің ойымша, бұл жерлер шындыққа сәйкес келеді.
  
  
  — Ал төртінші себеп?
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Бізде бұдан жақсы ештеңе жоқ".
  
  
  Мен оны түсінемін. Сонда біз мұны жай ғана жасаймыз. Ол ернін қысты. Ол бір нәрсеге алаңдап, кеңес бергенде бұл оның әдеті екенін байқады. Сосын оның жүзі нұрланып кетті. — Орындықтың артында себет, Ник. Диего саяхатқа дайындалып жатқанда қатты аш болды, мүмкін оның ішінде тағы бір нәрсе бар шығар.
  
  
  Оны сатып алуға арналған мексикалық сөмкелердің бірінен тоқылған себет тауып алды. Шынында да, Диего, көп нәрсе қалмады. Бөтелкеде әлі де бір бөтелке арзан қызыл шарап қалды, ал бірнеше тако, сондай-ақ джемон мен тостада тапас қалды . Олар суық болды, бірақ бәрібір дәмді болды. Тостадалар әлі де қытырлақ болды және әр түрлі тәттілермен толтырылды, оның ішінде жасыл бұрыш, ол сіздің ішіңізді күйдіруге жеткілікті ыстық болды.
  
  
  Бір жұтымында ол өртті сөндіру үшін бөтелкені босатып жіберді. Оның себетін орнына қойды да, орындықта босаңсыды. Жылы кінә, жылу, ұшақ және тоқ қарын мені ұйқышыл етті. Ол көзін ашық ұстауға тырысты. Бірақ ұзаққа созылмады. "Кессна" тербеліп, тербеліп тұрды. Менің құлағыма қозғалтқыштың дыбысы дірілдеп, ұйықтататын дыбыс болды.
  
  
  Ол ақырын оянды. Ол батып кеткен армансыз қараңғылық бірте-бірте күңгірт сұр шындыққа айналды. Оның жараланған иығында пульсирленген ауырсыну сезілді. Бұлшықеттерім жиырылды, өйткені мен бір қалыпта тым ұзақ отырдым. Әлі толық оянбаған соң көзін ашты. Алғашында ол, мен әлі қайықта жүрмін деп ойладым да, ғибадатханадан жүзіп кеттім. Ол үлкен сұр шексіздікке қарады. Ұшақта мені алға-артқа не итермелейтінін түсіну үшін маған бірнеше секунд қажет болды. Ол басын күнге тіреп жатып, терезеден Гондурасқа қарады. Барлығы қар астында қалды. Оның басын Тамараға бұрып, есінеді.
  
  
  'Жақсы ұйықтадыңыз ба?'
  
  
  — Мән-жайларды қарастырған кезде ақылға қонымды. Біз қайдамыз?'
  
  
  "Тегусигальпада дерлік. Біз он бес минутта қонамыз. Сізге ешкім ешқашан қорылдаймын деп айтқан емес пе?
  
  
  "Егер ол комплиментке жауап бере алса ғана", — деп күлдім мен. — Радиода тағы бір нәрсе бар ма?
  
  
  Ол басын шайқады. — Менің ойымша, бұл жерде барлық арналар жай ғана өшірілген. Менің ойымша, бұл үнсіздікке тек Зембла ғана жауапты.
  
  
  —Бұл жағдайда, — дедім мен енді күлмей, — олар қаланы эвакуациялауы мүмкін. Үкімет байланыс құралдарына тәуелді, әсіресе қиын кезеңдерде, нақты ағын пайда болғанға дейін".
  
  
  "Мына бейшара адамдар, — деп сыбырлады ол, — мына бейшара, бейшара адам, және..."
  
  
  Он минуттан кейін біз астымызда қараңғы массаның қозғалғанын көрдік. Біз Гондурас астанасының үстінен ұшып өттік. Оны кенеттен қорқыныш сезінді. Тегусигальпа бұл сұр ботқаның жарқын жері болуы керек. Біз шамдардың жыпылықтағанын немесе ең болмағанда қарда шағылысқанын көруіміз керек. Тегусигальпа төрт ғасырға жуық уақыт болды. Бұл өзінің университетімен және XVIII ғасырдағы соборымен мақтанатын қала, ол алыстан эго күмбезімен және екі мұнарасымен көзге түседі.
  
  
  Екі жүз мың тұрғыны бар Тегусигальпа енді жоқ болып көрінді.
  
  
  Тамара қатты дауылдың арасынан ұшақты түсірді. "Әуежай қаланың оңтүстігіндегі контурда, өте биік, шамамен 3000 фут. Белдікті қатайтыңыз. Егер мен оның көрінуін жоғалтсам, бұл қатты қону болады".
  
  
  "Жақын арада қайтадан ұшуға болатындығына көз жеткізіңіз", — деп одан әрі ескертті. "Бізді қарсы алу комитеті күтіп тұрған шығар".
  
  
  — Сен не айтқың келеді, Ник?
  
  
  "Біз олармен күзеннің не болғанын, Князь-Польшадан қалай кеткенімізді білмейміз. Тегусигальпа қаңырап бос қалуы мүмкін. Бірақ олар әскери жағдайда да болуы мүмкін. Ал егер солай болса, әйелінің сарбаздары басқа біреудің ұшағына оқ жаудыруы мүмкін. Тағы бір мүмкіндік бар. Егер Зембла өзінің қоғаммен, байланыс және көлік құралдарымен қарым-қатынасына жақсы қамқорлық жасаса, олар сыбайластарының эгосының қолында болуы мүмкін. Дауыл қазір тарап сал ауруына шалдыққан кезде соғудың белгісі болуы мүмкін. Мен күмәнданамын, бірақ біз өзімізге сенімді бола алмаймыз. Тамара маған алаңдап қарады. Ол қаланың шет жағын айналып өтті. Ол ұйықтап жатқанда, ол ұша бастады құндыбастапқы биіктігі 2000 футтан бірнеше есе жоғары. Ол бірнеше жүз фут төмен түсіп, ұшақты кең соққыға айналдырды. Тегусигальпа айқын көрініп, біз ауылдың үстімен ұшып бара жатқанда сол жақтан жоғалып кетті.
  
  
  Гондурас Никарагуаға өте ұқсас. Тар жағалау белдеулерін қоспағанда, бұл таулы ел. Ауыл шаруашылығы негізгі күнкөріс көзі болып табылады, бірақ жердің көп бөлігі әлі өңделмеген. Никарагуадағыдай, қазір ол тақыр арктикалық пейзаж сияқты көрінді. Төрт-бес мың метр биіктікте елестетілген тау шыңының айналасында қар басқан қара бұлттар ілулі тұрды.
  
  
  Менің ұшқышым ұшу бағытын білетін сияқты. Ол мұнда бұрын қонған болуы әбден мүмкін. Ол машинаны қайтадан бұруға мүмкіндік берді, жылдамдығын минутына мың айналымға дейін төмендетіп, қону шамдарын жағып жіберді. Ақырын ол ұшақты төмен түсірді. Бір мазасыз сәтке ол тоғайдың ортасына қонғанымызды қалайды деп ойлады. Сосын түсуді аяқтадық. Тегусигальпа әуежайының бетонды ұшу-қону жолағы біздің қону шамдарымызда жарқырап тұрды. Жел мен қар ұшқындарды ұшырып жіберді. Көріну кеңейген жоқ құндылықтарәлдеқайда алыс бұранда. Басқару мұнарасы мен ангардың массивтік пішіндері оның алдында бұлыңғыр көрінді. Бұл ғимараттарда бізді кім күтіп тұр деп ойладым. Егер біреу сонда болса.
  
  
  Біз жерге соқтық, секірдік, қайтадан жерге соқтық, бізді алып кетті. Тамара ұшақты басқаруды қалпына келтірді, біз мұнараға қарай аунадық. Біз ескі Р-51 мустангтарының, соғыс жәдігерлерінің, ДС-4 ұшақтарының және пайдаланудан шығарылған Ф-5 ұшақтарының миммосынан өттік. Коммерциялық ұшақтар көрінбеді. Ангарларда, басқару мұнарасында және келушілер залында қараңғы болды; өмірдің белгісі болған жоқ. Менің қала эвакуацияланды деген күдігім бұрынғыдан да күшті болды. Әрине, тек қала маңындағы аудандар ғана эвакуациялануы мүмкін. Бұл түсініксіз апаттың аяқталуын күту үшін халықты қала орталығындағы лагерьге жинауға болады. Екінші жағынан, бұл бір үлкен тұтқиылдан болуы мүмкін. Тамара ықтимал қауіпті жақсы білетін. Біз ұшып келу залына жақындағанымызда, ол қону шамдарын сөндіріп, кенет тежеп, "Сесснаны" 180 градусқа бұрды. Төтенше жағдайда бізде енді қайтадан жылдам ұшуға жеткілікті орын болды. Бізді қарсы алуға ешкім шыққан жоқ. Ғимараттың көлеңкесінде де ешкім жасырынбаған сияқты. Тамара қозғалтқышты басқа жаққа бұрып, сыртқа мұқият қарады.
  
  
  Одан сұрады. — Сіз бірдеңе көріп тұрсыз ба?
  
  
  'Жоқ. Күте тұрайық!'
  
  
  Есік ашылып, ер адам жүгіріп шықты. Ол теңселіп, сырғып, теңселіп, мүмкіндігінше жылдам жүгірді. Эго оны білмейді. Қалай болғанда да, ол сарбаз емес еді және қарусыз болды. Ол сүңгіп кетті Татьяна. Біз көліктің әлсіз дыбысын естідік, ол іске қосылып, жылдамдықпен кетіп қалды. Біз бірнеше минут күттік, бірақ басқа ештеңе болмады.
  
  
  "Бәлкім, тонаушы шығар, — дедім мен, — тіпті маскүнем де". Оның есігімен күресті. Мұздай салқын жел кейіннен ұшақтың жайлы жылуының сұмдығы болды. —Күте тұрыңыз", — деп айқайлады Тамара. — Мен жыл сайын барамын. Оның, ер адам шыққан күні жүгіріп келді. Мендозаның тапаншасы, менің қолымда бір оқ, атуға дайын. Ішінде ештеңені анықтау үшін тым қараңғы дерлік болды. Мен оны қабырғаға тигізіп, қосқышты тауып, оны қостым. Ондай ештеңе жоқ. Мен оны тағы бірнеше рет сынап көрдім. Ол кенеттен оны тыңдауды қойды. Сыртта жел соғып тұрды. Қағаз үлкен терезелерден үрленіп кетті.
  
  
  Үлкен мәрмәр күту залының арғы жағында билет кассаларының қатары тұрды. Оның, ең жақын тұрған кассаға барып, ұға-ға сұраулы көзқараспен қарады. Оны кабинеттер мен дәретханалар қарап шықты. Әуежай бос болды. Ол, үстелге қайта оралды да, үстелде тұрған телефонды сынап көрді. Желінің жұмыс істемейтіні мені таң қалдырған жоқ. Арт жақтан шаггидің жеңіл араласқаны естілді. Өз осіне бұрылып, оның телефоны құлап, мылтықты көтерді.
  
  
  Бұл Тамара болатын. Эй, маған оның қобалжығанын айтудың қажеті жоқ еді. Оның дөңгелек көздері тәрелкенің көлеміндей болатын. Ол өлі аппақ еді. "Мен ол жерде бұдан былай шыдай алмадым", — деді ол.
  
  
  — Мұнда құнды емескөптегені жақсы. Оны үстелдің жанында ілулі тұрған телефон тұтқасына нұсқады. "Мұнда ешкім жоқ. Телефон мен әулиелер де енді жұмыс істемейді.
  
  
  — Ал енді не істеуіміз керек?
  
  
  "Поленсия".
  
  
  Ол қобалжып менің жеңімнен ұстады. — Алдымен Тегусигальпаға барайық, Ник. Өйткені, қаланы толығымен эвакуациялау мүмкін емес. Мұндай қысқа мерзімде емес. Бізге көмектесетін біреу болуы керек. Полиция немесе әскер.
  
  
  — Оның қонақ үйі болар еді, балақай, бірақ мен алмаймын. Біз бұл тығынды түсіндіру үшін алдымен біреуді табуымыз керек. Ал егер біз осындай біреуді тапсақ, онда тығынның түйіні тек олар бізге сене ме, жоқ па. Біз төлқұжаты немесе визасы жоқ шетелдіктерміз. Жоқ, олар бұған біз себепкер болдық деп ойлағанды жөн көреді".
  
  
  —Бірақ біз Зембланы тоқтата алмаймыз. Екеуміз ғана.
  
  
  Оны менің қолымнан ұстап тұрған қолын сипады. — Дауласамыз ба?..
  
  
  
  
  8 тарау
  
  
  
  
  Бір сағаттан кейін біз ұрланған әскери "лендровермен" Тугусигальпа арқылы таулы Поленсия ауылына шықтық.
  
  
  Бізге қаңырап бос қалған әуежайдан бірдеңе табу бақыты бұйырды. Ровер әуежайдың кішкентай полиция гаражында ескі винтті ұшақтардың жанында тұрған. Автокөлік домкратта көтеріліп, оң жақ алдыңғы дөңгелегі алынып тасталды. Гондурас билігі шара қолдану туралы шешім қабылдағаннан кейін, жалпы дүрбелең туындағаны анық. Ровер артта қалды. Ол тот басқан, алдыңғы әйнегі жарылған және торы ойысқан. Бірақ одан да маңыздысы, ол толығымен жабылды. Бұл биіктікте, сондай-ақ біз баруымыз керек тауларда қыс мезгілі деген ұғым бар. Әрине, қазіргі жағдаймен салыстырғанда ештеңе жоқ, бірақ Гондурас тұрғындарының жабық көліктерді пайдаланғаны мағынасы болды. Бұл үшін оған риза болды.
  
  
  Ол гараждан өзіне лайықты дөңгелекті тауып алды. Осы кезде Тамара ішке кіріп кетті жанармай құю станциясының сыртында жанармай құюға арналған құты сұрады. Сорғы жұмыс істемей тұрғанын - жемқорлық жоқ екенін айтуға келгенде оның дөңгелегі ауыстырылып жатқан. Бақытымызға орай, біз бірнеше бөшке бензин таптық. Біз ровердің алты құтысы мен резервуарын толтыру үшін қолмен сорғымен жеткілікті түрде сорып алдық. Ақыр соңында, жоғары октандық рейтинг, әрине, цилиндрлердегі тесікті күйдіреді. Штопор тек қаншалықты жылдам болды. Роверде қару-жарақ болған жоқ, бұл таңқаларлық емес. Біз арқанның орамы мен алғашқы медициналық көмек қобдишасын таптық . Кетер алдында Тамара менің иығымдағы таңғышты ауыстырсын. Ол қан кетудің тоқтағанына және тесіктердің жақсы жабылғанына қуанды. Дегенмен, кеміретін ауырсынуды азайтатын дәрілер болған жоқ. Ауыруы оны ұмытуға тырысты. Бұған менің шығыс философиясын зерттеуім және кең ауқымды йога сабақтарым көмектесуі керек. Рух материяны жеңеді - және ол жұмыс істейді!
  
  
  Ақырында, жолда біз пештің нашар жұмыс істеп тұрғанын және дыбыс өшіргіштің жарылғанын байқадық. Кабинаны толассыз күн күркіреп, жанып тұрған иіс басып тұрды. Оның ойынша, көміртегі тотығымен улану бізді одан да дұрыс өлу мүмкіндігіне ие болмай тұрып өлуге мәжбүр етсе, қандай ирониялық болар еді. Жеке алғанда, мұзды қар немесе ыстық қорғасын оны жақсы көрді.
  
  
  Оны айдап кетті. Тамара карта бойынша өз жолын тапты, оны тізесіне жайып салды. Біз жүріп өткен жол төбелердегі үздіксіз зигзагтың және ең соңында Поленсияға соңғы, қорқынышты тік көтерілудің айналасында болды. Бұл шыңдарға шығуды керемет нәрсе деп санауға болмайды. Олар әсіресе тік емес және Альпі тауларымен немесе жас Жартасты таулармен бір санатқа жатпайды. Бірақ енді қар басқан ормандарды кесуге тура келді. Мұз басқан аттар мен тау соқпақтарымен жел соққан асуларға көтерілу көрінгеннен де қауіпті болды. Үстімізде қара бұлттар ілулі тұр. Сұр тұман мен қардың сынықтары кей жерлерде бұршақпен араласып, жол талғамайтын көлікті жан-жақтан қағып жіберді.
  
  
  Жергілікті тұрғындардың шағын әскері тар жолдың екі жағымен жүріп өтті. Ауылдары мен саятшылықтарын тастап кеткен босқындар. Олар Тегусигальпаның қорғауымен жүзіп кетті. Кейбіреулері атқа немесе қашырға мінген, басқаларында вагондар болған, бірақ көпшілігі жаяу жүретін. Олар аққан пончолар, кең мақта шалбар және сандалдар киді. Нашар киінген және бақытсыз олар өздерінің мардымсыз дүние-мүлкін арқаларына сүйреп апарды. Егер олар Зембланың жақтастары болса, олар мұны көрсетпеді.
  
  
  Бірде ол арбаны өткізіп жіберу үшін тоқтады. Тамара бүйірлік терезені ашты. — Поленсияға дейін қаншалықты алыс? ол местизодан сұрады . Ол бір сәтке кідіріп қалды да, қатып қалған денесінің айналасына пончоға тығызырақ оралды. "Мүмкін бір сағат. Жол нашар. Мүмкіндігінше артқа шегініңіз.
  
  
  — Жоқ, біз алға жылжуымыз керек. Рахмет.'
  
  
  Ер адам қолын терезеге қойды. — Бұл пайдасыз, сеньорита. Кейбіреулер біздің айналамызда Поленсияда. Қару ұстаған адамдар бізді үйлеріміздің айналасына қуып жіберді".
  
  
  — Сарбаздар?
  
  
  'Жоқ. басқалар. Оларға біздің шағын ауыл не үшін керек екенін білмеймін. Қару-жарақпен бетпе-бет келгенде, сұрақ қоймағаныңыз және бағынғаныңыз жөн".
  
  
  "Біз абай боламыз. Мучас грациас, сенатор. Тамара терезені жауып тастады. Біз көлікпен келе жатқанда оның жүзі мұңайып кетті. — Енді күмән жоқ, Ник. Сенікі дұрыс болды. Таратқыш сонда.
  
  
  'Иә. Және тағы бір нәрсе. Зембла қазірдің өзінде сонда болды.
  
  
  Ол маған өткір көзқараспен қарады. — Сен бұған қалай сенімді бола аласың?
  
  
  "Мен сенімді емеспін, бірақ бұл кестеге сәйкес келеді. Арналар өте үлкен болмауы керек. Олар алдын ала дайындалған және бекітілген толқын ұзындығына реттелген. Бұйрықтар Майя ғибадатханасының айналасында орындалды. Зембла ih-ді жасырын түрде, бақылаусыз орнатты. Осылайша, біз үшін бір мемлекет күдіктеніп, сарбаздарды эго қызметін тергеуге жібермейді. Енді бәрі ойдағыдай болмаған соң, ол таңдау жасауы керек еді. Ол өз арналарын бұзып, бағдарламасын ұмытып кетуі мүмкін немесе жоспарларын кез келген жағдайда жүзеге асыра алады. Және мен оны бұл фанаттың әлі бас тартқанын көрмеймін. Егер темір ұстасына сенуге болатын болса, бұл шейіттер кешенімен байланысты. Енді Поленсияны қарулы қарақшылар эго басып алғандықтан, Зебла жеңіске жету үшін екі жаққа да күресуге бел буғаны анық. Радиобайланыс болмағандықтан, ол өз адамдарын қолдау және басқару үшін өз посттары арасында алға-артқа ұшады деп айтар еді".
  
  
  — Сіз полковник Зембла Поленсияда осында деп отырсыз ба?
  
  
  "Ол қайтадан кетіп, күзетшілерді тастап кеткен шығар".
  
  
  — Біз сенімді емеспіз, Ник.
  
  
  Ол Зембланың мойнындағыдай Ровердің рульінен ұстап алды.
  
  
  "Жоқ, біз сенімді емеспіз".
  
  
  Біз iso барлық күш-жігерімізбен жоғарыға жол табуға тырыстық. Кейде әдеттен тыс қар жүктемесінен бұтақтары бүгілген ағаштар топтары арасында. Кейде тұманмен көмкерілген тау жоталарының бойында бір жағында жартастар, екінші жағында сұр қуыс болады. Суық күшейе түсті. Мұздай салқын жел кабинаны ұстара қағазындай жарып жіберді, ал тістеріміз кастанеттердей дірілдеп кетті. Ақырында біз үшбұрышты пішінді алқаптың кең шетіндегі шағын үстіртке жеттік. Алқаптың арғы жағында Поленсия орналасқан.
  
  
  Алдымызда орасан зор жарқыраған жазық созылып жатты. Сергей тың қарда соқыр шағылысып тұрды. Тек аспан ғана жарқырап, жарқырап тұрғандай болды. Бұлттардың құлаған массалары сынаптай жарқырап тұрды. Алқап аппақ және таңғаларлық әдемі болып жарқырап тұрды. Бір кездері жасыл желекке оранған әсем мұз күмбездері. Алқаптың ортасынан өзен ағып жатты. Оны аңғарға құятын жерлер көре алатын. Қалың қар қабатының астындағы домалақ қалталар табалдырықты нұсқады. Қазір мұзбен қоршалған көптеген каскадтар жоғары позицияны көрсетті. Поленсия үлкен сарқыраманың түбінде орналасқан. Әдетте ауылдың үйлері бежевый-сұр тастар мен сылақтардан тұрса, енді ол сол ақ шіркеудің айналасындағы піл сүйегінен жасалған тозығы жеткен саятшылықтардың қаншығы болатын.
  
  
  Ол шіркеу мұнарасында күзетте тұрған адам болатынын білді. Басқалары көшелерді күзетеді, ал кейбіреулері алқаптың айналасындағы тік беткейлерде отырады. Біз көрген күзетшілер, алты адам, ашық фонда қара дақтарды қалыптастырды. Екеуі Поленсияға апаратын жолдағы бөренелердің айналасындағы қоршау арқылы жасалған уақытша қоршауда тұрды. Қалғандары, мысалы, ауылдың біздің жағында жарты шеңберге орналасты.
  
  
  Олар бізді әлі көрген жоқ. Әйтпесе, олар бірдеңе жасар еді ", - деді Тамара. "Олар дәл сол жерде тұр... Немесе олар біздің баратынымызды біледі және біз келгенше оқ атпай күтеді. жалап жатыр".
  
  
  — Ал, енді ih-ді күтуге мәжбүр етпейік.
  
  
  — Біз соңғы бір сағаттық айналма жолмен жоюға тырыса аламыз. Біз эго тапаншасын пайдалана аламыз.
  
  
  Оған бірден жауап берген жоқ. Ол елді мекенді зерттеп, ойланды. Ол табысқа жетуге лайықты мүмкіндігі бар жоспар құруға тырысты. Маған бұл өте ұнамады.
  
  
  —Жоқ, біз ih тәртібін білмейміз", — деп жауап берді оған біраз уақыттан кейін. —Ал бізде бұл жерде тұруға және мұның бәрін шешуге уақыт жоқ. Сонымен қатар, ауыл толығымен ашық. Ол жерге жету өте қиын болады. Және бұл жұмыс істесе де, біз орналасқан жердің ih мәнін білмеуіміз мүмкін. Сонда біз өзімізді береміз. Жоқ, біздің жалғыз мүмкіндігіміз — олар біздің осында екенімізді білмей тұрып соққы беру.
  
  
  — Жарайды, қалай екенін айтшы!
  
  
  Мен оның барлығын қайта қарадым. Содан кейін оны машинаның артқы жағынан арқан орамы алып кетті. —Маған мылтығыңды берші", — дедім мен.
  
  
  'Неге? Nen-де тек үш раунд қалды.
  
  
  'Өте жақсы. Бұл менде қалғаннан екі есе артық. Иә, тағы бір граната, өтінемін.
  
  
  Ол мұңайып көрінді, бірақ оның сұрағанын орындады.
  
  
  'Біз қайда барамыз?' — деп сұрады ол Ровердің айналасына көтерілуге дайындалып жатқанда.
  
  
  — Біз емес, мен. Осында қал.'
  
  
  — Ник, жоқ!
  
  
  'Солай болуы керек. Осы уақытта сіз джипті айналдыра аласыз және резервуарды канистрлер арқылы толтыра аласыз. Егер мен мұны істей алсам, тез арада шегіну қажет болуы мүмкін. Егер мен келмесем, онда...
  
  
  'Олай айтпа.'
  
  
  — Егер менің қолымнан ештеңе келмесе, — деп қайталаңыз, — онда сіздің мүмкіндігіңіз бар. Тегусигальпаға оралу үшін бензин жеткілікті.
  
  
  —Мен сені жек көремін", — деп айқайлады ол менің артымнан. Оның иығынан "ландроверде" отырған сымбатты фигураға қарады . Егер соншалықты суық болмаса және жағдай соншалықты қауіпті және шұғыл болмаса! Сонда ол да махаббаттың не екенін білсе, мен де жыл сайын жақсы көрер едім. Менің алтыншы сезімім маған мейірімді ресейлік агентімнің бізді ешқашан суық сезінгенімізді ұмыттыратындай құмар екенін айтты.
  
  
  Ол үстірттің екі шетіне де жетті және аңғардың үстіндегі мөлдір жартасқа апаратын төбелерге көтеріле бастады. Мен қарды бір аяғыммен бастыруға тура келді, ол менің аленкамды көтере алатындай қатты болғанша. Содан кейін келесі бөлік екінші аяқпен және т.б. Бұл өлімге әкелетін шаршау болды. Ол бірте-бірте орнынан тұрды. Көп ұзамай оның аяғының бұлшық еттері батып кеткендіктен оны сезінуді тоқтатты. Өте тік учаскелерде тізерлеп жорғалауға тура келді. Оны қолының көмегімен әрең көтерді. Ақыры ол жартастың жоғарғы шетіне жетті. Енді менің жартасқа саяхатым Поленсия арқылы ашық түрде басталды.
  
  
  Бірінші бөлім тым күрделі болған жоқ. Ол негізінен бұталар мен кішкентай ағаштардың лабиринті арқылы тұрды, олардың айналасында ең оғаш жерлерде ретсіз бұтақтар өсіп тұрды. Бірақ содан кейін бұл жел соққан кәрі ағаштардың қалың бұтасы тоқтады. Ол қалың орманға келді. Желдің екпіні әсерінен ірі қылқан жапырақты ағаштар, емендер мен қарағаштар еңкейіп жатты. Бұтақтар жылдам қозғалды. Қолдар жылыну үшін бір жақтан екінші жаққа тербеліп тұрғандай болды. Кейбір ағаштар қардың салмағынан құлап, діңі қатып, сынып қалды. Мен олардың үстімен немесе астымен жүруге тура келді, жаяу жүргеннен гөрі көбірек жорғаладым.
  
  
  Барлығын жауып, тегістеп жатқан қарға қарамастан, оны төбеде тұрған ағаштар көрді. Бұл төбе өзен арнасының үстінде, өзен күркіреп, алқапқа құлаған жердің дәл алдында жатты. Анжелестің үлкен тобы болды; қараңғы, қисық пішіндер бір-біріне жақын. Мен ол жерге ағаштардың жамылғысымен бардым. Мұнда желдің күші азырақ, қардың тығыздығы азырақ болды. Ол өзен жағасына шығып, жан-жағына мұқият қарады. Жел басылды. Бұл жолды көбірек бақылауға мүмкіндік берді. Айналамдағы қар бейбіт және мейірімді көрінді. Арқан менің жараланған иығыма қатты қысым жасады. Оны екінші иығына лақтырып жібергісі келеді, бірақ мен ату үшін оң қолымды бос ұстауым керек еді.
  
  
  Эгосын суықтан қоюланған майдан босату үшін оны автоматты тапаншаның ысырмасынан бірнеше рет тартып алған. Ол, қазылғандай тоқтады, штал күте тұрды. Жақын жерде біреу болса, оны тыңдайтын еді. Еш жерде өмірдің белгісі болған жоқ.
  
  
  Өзен — ee бізді қалай атаса да — кәріз құбыры сияқты мұз бен қардың астынан ағып жатты. Оның кәдімгі қыста қатып қалатынына күмәнданды. Дауылдан тамырымен жұлынған ағаштар мен бұталар ортадағы жартастардың ортасына тірелді. Ағаштар қардың айналасында бір жағадан екінші жағалауға созылып жатқан өрескел бөгет жасады.
  
  
  Ол таяз ойпат арқылы оңға қарай жартасқа қарай жылжыды. Сарқыраманың айналасында, өзен аңғарға құятын жердің дәл алдында үлкен шырша құлады. Ол жартылай жағада, жартылай өзенде болды. Төменгі бұтақтар қардың астында терең болды, бірақ тамырлар әлі де балғын болып көрінді. Бұл ағаштың жақында ғана тамырымен жұлынғанын білдірді.
  
  
  Ол осында тоқтады. Оны ағашқа бір жіп жіп байлап қойды. Оны басқа жіппен беліне байлап қойды. Оны қатып қалған өзеннен кесіп өтіп, сарқырамаға қарай бет алды. Өзендердің мұзында жүру оңайырақ болар еді, бірақ мен ашылғым келмеді. Менің жоспарым қарапайым болды. Арқанның бүкіл ұзындығы оны пайдаланған кезде, ол сарқырамаға Тамараның керемет камуфляждалған гранатасын орналастыру және көлемді бөгетті бұзу үшін жеткілікті жақын болар еді. Ол жаңадан пайда болған мұз толығымен қатып қалмайды деп үміттенді. Егер мұз жарылып кетсе, бұл жинақталған масса резервуардың айналасындағы судай төмен қарай ағып кетер еді. Поленсия шын жүректен төменде, алқапта болды. Халық жоғалып кетті. Қалада Зембланың адамдары мен таратқышы ғана қалды.
  
  
  Бұл қауіпті болды. Мен ағаштардың артындағы қауіпсіз баспанаға жеткенше граната жарылып кетуі мүмкін еді. Қар мен мұздың қабырғасы шетінен құтырған жылдамдықпен сырғып кетер еді. Нәтижесі көшкін сияқты өлімге әкелетін еді. Ал мен бұл құйынның мені басып кетуіне жол бермек емес едім. Ол тұтану уақытының параметрлері туралы ештеңе білмеді. Арқан тарту менің жалғыз үмітім еді.
  
  
  Бөгеттің алдында тағы он бес метр, тағы он метр қалды. Оның жолын бұтақтар мен тастардың миммосы жүргізді. Оны бір қолында "мандарин бомбасы", екінші қолында автоматты тапанша ұстаған. Мен дауыстарды естіп тұрғандай болдым, бірақ ештеңе көрінбеді. Аз уақытқа. Оның жорғалап жүрген жалауы, менің нысанам мен денем еңкейіп кеткендей аласа еді. Ол дыбыстарды қайта естігенде жартасқа жете жаздады. Бұл жолы қате болған жоқ! Шыршаның арасынан әлдебір ер адамдар өтіп кетті. Олар өзенге қарай жүрді. Ih дауыстар қардың арасынан жаңғырықты. Ол олардың не туралы сөйлескендерін анық естіді. "... міне, іздер, - деді ол, - мен біртүрлі нәрсені көрдім деп ойладым. Ол алыс болуы мүмкін емес.
  
  
  Менен бір метр қашықтықта iso мұзынан бөрененің бір бөлігі шығып тұрды. Ол мұздағы осы баспанаға сүңгіп, сыбдырлаған бұтақтардың ортасындағы бөлмелерге тап болды. Менің қуғыншыларым мені естіген болуы керек. Тынысы тарылды, орыс тапаншасы менің қолыма атуға дайын болды. Оны испан тілінде айқайлаған басқа дауыс естіді. 'Бейбітшілік. Дауыс беру арқан. Ол өзен арқылы өтеді.
  
  
  Оның, мен қураған бұтақтардың арасынан қарадым. Ол өзен жағасында тоқтаған төрт фигураны ажырата білді. Ер адамдар оны ғибадатханада бұрыннан көрген эмблемасы бар пішінсіз киім киген. Ih қолғап киген жұдырықтары мылтықтарына жабысып, олар мұзға мұқият қарады. Жеңіл самал соғып, ih пішінін денелерге жабыстырды. "Әпкең сияқты аяз", — деді үшіншісі мысқылдап. 'Сәлем!' — деп жауап берді екінші адам әдепсіз қимылмен. —Арқанды ал, Хосе. Жақсы балықшы екеніңді көрейік.
  
  
  Оның, беліндегі жіпке қолын созып, оны шешіп алды. Оның қонақ үйі төрт жігітке үш рет оқ атпайды. Оны арқан лақтырып жіберді де, оның мұзда бұралып жатқанын бақылап тұрды. Оның ес-түссіз сол қолын, Тамара бомбасы бар қолын көтерді. Банк тамшылары кенет маңдайымнан шығып кетті. Оның сенімсіздікпен гранатаға қарады. Оның тұтану түтігі байқаусызда жолдың төрттен үш бөлігінде сынған. Болжам бойынша, бұл оны жасырынған жерге сүңгіп кеткен кезде болған. Ненің төрттен үш бөлігі? Снаряд жарылған және кез келген уақытта жарылуы мүмкін — бірақ қашан? Ол құлаған ағаштың артына еңкейіп, кенеттен граната жарылып кете ме деп ойлады, менің бетіме ашық. Кенет мен оны естідім: " Ой достар! Омбре ізімен. Онда өзеннің жағасында біреу отыр!
  
  
  Төрт ер адам маған ашық түрде барды. Біреуі іздерін тексеру үшін басын иіп алды. Олардың барлығы мылтықтарын қолдарына алып, атуға дайын болды. Оны төрттіктің көшбасшысы Тамараның тапаншасы абайлап жасады. Оны бір рет атып жібергенде, ол небәрі жиырма ярд жерде еді. Ол ер адамның өмірді қалай қолға алғанын және тізе бүккенін көрді. Оған мандарин бомбасын бұтақтың шанышқысында қалдырды. Одина қалған үшбірлікте тайып кетіп, мұзға тегіс құлады. Қалған екеуі бірден оқ жаудырды. Оқтар үйілген қар мен мұз сынықтарын қуып жетті, бұл менің бетімнен ауырды. Тосын әсердің арқасында ол бірнеше секундта жеңіске жетті. Сонда бұл жігіттердің мақсаттары жақсырақ болады. Және ол дерлік ih көрікті болды. Олар жіберіп алмады.
  
  
  Граната жарылған кезде секундтар толығымен өтті. Жарылыс арқамнан темір жұдырықтай тиді. Оның, жарылыс өрескел бөгетті жарып жібергенде, аяғымның астынан мұздың дірілдегенін сездім. Ол әуе арқылы ұшып, қайтадан қонды және тайып кетті. Мұздың, қардың және ағаштың айналасына жаңбыр жауды. Жарылыстың күркіреуі басылған кезде оны басқа еркектердің айқайы естіді... содан кейін мұз қатты дауылмен жарыла бастады. Мұз астындағы суық судың әлі қатып үлгермеген. Енді ол кратердің шетінен жылдам ағып бастады. Мұз қатты қысыммен стырсып, дірілдеп кетті; ол бұзыла бастады. Үлкен тесіктер көріне бастады. Мұз массасы бұдан былай ұсталмады және орман қалдықтарымен бірге жаппай қатып қалғандай сырғана бастады галибут, қаланың жоғарғы жағындағы жиек арқылы.
  
  
  Ол орнынан тұруға тырысты. Мұз билеп, жоғары-төмен тербелді. Оның қайтадан тізесіне құлады. Ол тіпті жағаға дейін бірнеше метр жорғалай да алмады. Оны аңдып жүргендеріне қадала қарады. Оны атып өлтірген адам жоғалып кетті. Мен көргендердің бәрі кез келген нәрсені қатты ұстайтын қолдар болды. Ол мұздағы жырыққа құлап түсті. Қалғандары тайып, айқайлап жатты. Ол ағаштың бұтақтарына жабысудан басқа ештеңе істей алмады. Азат етілген өзен он футтық саңылаудан қатты ағып өтті. Екі жағалау да қатты ағынмен жабылған. Одина Зембланың адамдарының айналасында осы қайнап жатқан субұрқақтың айналасынан шығуға тырысты. Мұз басылды. Бір айқай мен ашулы ағын эгоды жұтып қойды. Қалған екі ер адам өліммен бетпе-бет келген адамдар сияқты айқайлады. Істейтін ештеңе болмады. Тынымсыз біз жартасқа қарай сырғанадық. Мұз кесектері мен ағаш қалдықтары жан-жақтан бізді қағып жатты.
  
  
  Сарқыраманың төбесі алып құйынға ұқсайтын. Барлығы айналды және құйынның ортасына қарай тартылды. Мені оған қорқынышты гүрілдеген дыбыс тартты. Сосын ол құлап түсті.
  
  
  Ол менің суға түсуімді бәсеңдететін кез келген нәрсеге қатты қол созды. Оны бөренеден ұстап, қайтадан эгосын жоғалтты, бірақ қайтадан ұстап алды. Көптеген бұтақтар діңге жақын жерде үзілген немесе сынған. Бірақ менің құлауымды жеңілдету үшін бұтақтар мен инелер әлі де жеткілікті болды. Штальдың шуы қаттырақ. Мыңдаған бу қазандықтарының қауіпсіздік клапандары кенеттен артық буды шығару үшін ашылғандай болды. Поленсияның орталығына қар мен мұз құйылды. Бүкіл қаланы мұз массасы басып қалды, ол айналысады жоғары және төмен көтерілді. Ол осы құйынның ортасында еді, менің аяғымнан дірілдеген көздер ағаштың діңіне кіріп кетті.
  
  
  Оған бір топ ер адамдарға кең көздерімен қарады. Олар қала маңынан қуылып, жазыққа шашырап кетті. Осы кезде маған оқ тиді. Менің қолымнан келгеннің бәрі сыртқа шығып дұға ету болды. Оның, мен соншалықты жылдам қозғаламын деп үміттендім, олар маған кіре алмайды. Бірақ тым тез емес, өйткені ол кезде оның мойнын сындырар еді. Оны бұрқыраған судың, тастардың, ағаштардың құйынына соқты. Көздерім дірілдеп, құлағымның дәл үстіндегі төлем тармағын қағып жіберді. Тағы бір дірілдеген көздер металл ұнтақтаумен біз өтіп бара жатқан миммо тастан рикошет жасады. Бұл мені қорқыныштан шиеленістірді. Содан кейін өзен зеңбірек добының күшімен аңғардың түбіне соқты. Мені аяғымнан құлатып, бір жерге лақтырып жіберді. Маған көзге көрінбейтін заттар соқтығысып қалды. Мұзды судың толқындары көз алдымда қарайып кеткенше мені жұтып қойды.
  
  
  Күшті ағыс не болып жатқанын білмей тұрып, мені жер бетіне қайтарды. Оның тегістелген және толығымен дерлік қираған ауылының ортасында ол жер бетіне шықты. Мен суды құсып жібердім, тігінші тағы қандай сұмдық екенін біледі. Ол оны жүзуге тырысты. Арқамнан тиген соққы мені құлатып жіберді. Мен ешқандай прогреске қол жеткізген жоқпын. Сондықтан оның басын судан жоғары ұстау үшін орнында қала берді. Оның айтуынша, осылайша менің қан айналымымды ынталандырады деп үміттенген. Ол Солтүстік Мұзды мұхитта жүргендей болды. Қалай болғанда да, менің аман қалу мүмкіндігім әлдеқайда жоғары болған жоқ! Артынан маған тағы бір оқ жіберілді. Содан кейін оның қолы жетпейтін жерде Поленсия шіркеуінің жанында болуы керек еді.
  
  
  Өзендер қатты ағып жатты. Қан тамырларымда қатып қалды. Менің жүйкем ұйып қалды. Оны басқа ештеңе сезген жоқ. Қорғасын гантельдер менің қолдарым мен аяқтарыма жабысып қалғандай болды. Ол су астына түсіп, су бетіне шығып, қайтадан бата бастады.
  
  
  'Лақап ат! Ник, күте тұр...
  
  
  Дауыс алыстан келген тұманның айналасынан шықты. Оның қолы дірілдеп бұлғады. Мықты қол менің білегімді қысып алды. Ол оны тартып, көмектесуге тырысты. Оның ағымымен күресті. Оның берілу ниетімен күрескен. Оның ұйықтап қалуға және әлемдегі ең үлкен су түбіне батып кетуге деген ұмтылысымен күресті. Бірақ қол берілмей, мені тарта берді. Ақыры оның берік топырағы сезілді. Мені әлі де сүйреп апарды. Менің жамбастарымда, тізелерімде, тобықтарымда өзендер айналды... сосын ол ұшып кетті! Оның, бірнеше сенімсіз қадамдар жасап, құлап түсті.
  
  
  'Лақап ат. Құдайға шүкір.' - Мен оның дауысынан діріл естідім. Тамараның көзіне үлкен жас келді. — Құдайға шүкір, жағаға жақын жүзіп кеттің сені тартып ала алады. Сенімен бәрі жақсы ма?
  
  
  'Ештеңе.' - Менің дауысым бұзылды. Оның басы шаршап басын шайқады да, нахқа қарады. "Әйелдің саған қамқор болғаны жақсы", — деп ойладым мен.
  
  
  
  
  9 тарау
  
  
  
  
  Біз Тамараның "Цесснасына" оралған кеш болды. Аспанда бізге жұлдыз болған жоқ. Кенеттен жауған қар ағаштарды жауып, ақ матамен жабылған топырақты басып қалды. Суық болды. Әрбір тыныс алу ауырды. Менің еріксіз жүзу қасымым мен сақалымды аяз қабатымен жауып тастады.
  
  
  Гондурастың астанасы Тегусигальпаның қақ ортасында күңгірт сары жарықтың тұманды жолағын көргенде таң қалдық. Сондықтан біздің болжамымыз дұрыс болды. Қала үйсіз-күйсіз жүрген адамға жылу мен баспана беріп, сол жерде тұрып қалған әкімшіліктің шығынға ұшырауына әкеп соқтырады. Әуежай мен оған апаратын жолдар әлі де қаңырап бос тұрған. Біз қалаға шығу мүмкіндігін қысқаша ғана қарастырдық. Бірақ ескі дәлелдер тағы да шешуші болды. Біз дұрыс билікті іздеуге тым көп уақыт жұмсайтын едік. Екіталай жағдайда, егер олар бізге сеніп тапсырса, ih көмегі күмәнді болады, ал егер олар бізге сенбесе, біз жеңіліске ұшыраймыз. Бұған кейбіреулер Зембламен ынтымақтастықта болып, үкіметке қарсы жасырын жұмыс істеуі мүмкін деген қауіп қосылды. Нақты деректер болмаса, біз хемамен айналысып жатқанымызды ешқашан білмес едік.
  
  
  — Ал Поленсияда болған оқиғаға қандай түсініктеме беруіміз керек? Тамара басын шайқады. "Ник, бұл оның бұрын-соңды көрмеген ең жабайы қулығы болды. Егер мен жақсырақ білмесем, ол сенде бір бөтелке арақ бар деп ант берер еді.
  
  
  "Оның қонақ үйі қазір ашық айтатын еді", - деп жауап бердім мен күрсініп. "Айтпақшы, сізде бұл қондырғыны біздің шектеулі ресурстарымызбен жою туралы жақсы ойыңыз болды ма?"
  
  
  "Ал... жоқ, бірден емес, бірақ мен бәрібір ойлаймын..."
  
  
  "Дүйсенбі күні таңертең директордың жүрек айнуы!"
  
  
  'Мұнымен не айтқың келеді, Ник?
  
  
  'Ұмыт. Тек бір ғана таратқыш жойылғанын есте сақтаңыз. Алда тағы екеуі. Және біз "мұны барлығы үш оқпен және, әрине, сіздің темекіңізбен жасауымыз керек".
  
  
  — Ник, бұл әділ емес! — деді ол үрлеп. "Менің темекімде бәрі жақсы".
  
  
  "Смоки аюды емдей алмайтын ештеңе жоқ", — деп жауап бердім мен. — Мен оның темекісін тұтатқым келеді ме?
  
  
  —Олай емес", — деп күлді ол. "Аю Смоки деген кім?"
  
  
  "Мұны түсіндіру үшін тым көп уақыт қажет еді. Айтпақшы, оның темекісі қазір сіздің арағыңыздан бір жұтым ішіп отырып ашылатын еді. Бірақ алтын мундштукпен менің жеке брендім ғана.
  
  
  "Алтын ауыз қуысы! Алға, жүре бер. Бұл не үшін қажет?
  
  
  "Бұл менің Т-аймағым үшін ".
  
  
  "Т-аймағы ?"
  
  
  'Құдіретті Құдай! Тамара, сендерге Ульяновский даңғылындағы бұл академияда мүлде ештеңе үйретілмейді ме? Манхэттенде сен он бес минутқа да шыдай алмайсың.
  
  
  "Кем дегенде, бізге Т-аймақтары туралы үйретілмейді . Сонымен қатар, бұл әдепсіз болып көрінеді.
  
  
  Менің аузымда олай емес деп айту болды. Бірақ содан кейін оның бірнеше апта бұрын көрген, сатылып кеткен фильмі есіме түсті. Ол дұрыс айтуы мүмкін. Тамағын тазалап: "Маған печенье берші" деп ырылдады.
  
  
  Ол маған печенье берді. Бұл олардың айналасында автоматтардан табуға болатын ірімшік пен жержаңғақ печеньелерінің бірі болды. Бұл біз қаңырап бос қалған әуежайдан таба алатын веб-негізделген жеуге болатын нәрсе еді, біз машинаны бұзып, өзімізбен бірге ондаған пакетті алып кеттік. Маңайдағы сауда автоматындағы ұсақ шоколадтар, тіпті біз мұздатқаннан кейін де, мүлдем жеуге жарамсыз болды. Содан кейін біздің рейд оны "Цесснаның" цистерналарына толтырды. Тамараны Татьяна желден алыс жерде бос жерде ұшаққа отырғызды.
  
  
  Біз әлі сонда болдық. Біз Сесснада болдық. Қозғалтқыш бос тұрып қалды, ал жылыту бізді жібіту үшін толық қуатында қосылды. Біз бұл печеньелерді шайнадық. Мен кептіріп жатқанда Тамараның пальтосын кидім. Шалбар мен шұлық маған мұздай жабысып қалды. Біз ғимараттарды тінтіп шықтық көрпе немесе құрғақ киім сұрады. Нәтиже жоқ. Әуежайды эвакуациялау кезінде барлық пайдалы заттар өздерімен бірге алынған сияқты. Оның, бақылау тақтасының жұмсақ жасыл жарығында Тамараға қарады. Әрі қарай, байсалдылық, қайсарлық пен батылдық таңдандырды. Ол мені "лэндроверде" өмірге әкелу үшін күресіп, балағаттап, көмектесіп жатты . Біз Зембла қазір қираған Поленсияға орналастырған бірнеше қалған жігіттерден қалай жалтарғанымыздан кейін ол шаршауға жақын болды. Ол жетістікке жетті. Қайтар жолда ол рульде болды. Біз оның суланған киімін шешіп, жалаңаш бөксесіне тоңып қалуы керек пе, әлде оның ішінде қалып, қарапайым түрде мұз кесегіне айналуы керек пе деп таластық. Ақыры ымыраға келдік. Оның пальтосы мен көйлектерін шешіп, пальтосын киді. Қалғаны дұрыс кебуі керек еді.
  
  
  Енді біз ақыры тыныштыққа қол жеткізгеннен кейін, Тамараның да өз күшінің соңында екені белгілі болды. Ол екі күн мен түн бойы қашып жүрген. Оның жүзі мен қалпы шаршау белгілерін көрсетті. Мен үшін құнды емес едікөптеген жақсырақ. Тамара үгінділерді тізесінен сыпырып, саусақтарын жалады.
  
  
  'Жарайды. Ал қазір қайда? Пунтаренас, Коста-Рика?
  
  
  'Жоқ.' - Мен басымды шайқадым.
  
  
  "Бірақ Ник, Панама құндылықтарыкөптеген оңтүстікте! Сіз ойламайсыз...
  
  
  — Иә, біз алдымен Пунтаренасқа барамыз, — дедім мен оның наразылығын үзіп, — қазір емес ... Өзіңе қара, Тамара. Сен қатты шаршадың. Ол сенің орныңда осы ұшақпен ұшуы мүмкін еді, бірақ мен үшін құнды емескөптеген жақсырақ. Ал мұндай ауа-райында ауада қалу өте қиын болар еді. Бізге біраз демалу керек.
  
  
  — Бірақ бұған біздің уақытымыз жоқ.
  
  
  —Онда біз оған уақыт табуымыз керек", — дедім мен нық тұрып. Ол маған сұраулы түрде қарады, сосын күрсінді. "Сенікі дұрыс, Ник, әдеттегідей. Бірнеше сағаттық қоймалар шығудың жолы болар еді.
  
  
  Cessna 150 арналған емес қоймалар. Бірақ Тамараның мен үшін тағы бір тосын сыйы болды. Нахтардың жиналмалы орындықтары болды, бұл күндері бөлшектер көліктерде кездеседі. Артқа бүктелген олар біршама ыңғайсыз кереуеттер болды, бірақ сіз оларда ұйықтай аласыз. Ал, тізімде жоқ еді жасалған FAA жабдықтары, бірақ Тамара АҚШ-тың қауіпсіздік стандарттарына аса мән бермеді. Осы сәтте маған да бәрібір болды. Біз әрқайсысы өз орындықтарында, екіншісінен шамамен сегіз дюйм қашықтықта созылдық. Біз біраз уақыт үнсіз жатып, досымызға досымызға қарап отырдық. Тыныштық езгіге айналды.
  
  
  "Біз қозғалтқышты түні бойы осылай жұмыс істей алмаймыз", — деп бастады ол.
  
  
  'Жоқ.'
  
  
  "Бұл жерде жылытусыз өте суық болуы керек".
  
  
  Тағы бір минут үнсіздік. Атмосфера айтылмаған тілектер мен еліктіретін ойларға толы болды. "Біз сіздің пальтоңызды ажырата аламыз, сонда біз тоңбаймыз", — деді ақыры оған.
  
  
  Иә, ол келісті. Ол орнынан тұрып, отты сөндірді. Қозғалтқыш бірнеше рет жөтелді, содан кейін тоқтап қалды. Кенеттен тыныштық орнады. Тамара қымсынды... Ол менің тар орындығымда жанымдағы кереуеттерді жайлап қойды. Маған қарап, ол бүкіл бойына созылды. Оның пальтосын ашып, бізді оған орап алды. Оның денесін өзіне қаратып қойды. Ee дөңгелек, биік кеуделер менің жалаңаш кеудемде қатып қалған алмалар сияқты көрінді, ол автоматты түрде маған қарсы басылды. Жамбасымыз түйісіп қалды. Дірілдеп оның үстінен жүгіріп өтті. Және бұл суықтан емес еді.
  
  
  Ол оны қорқытқысы немесе эй-ны ренжіткісі келмеді. Ол маған тым көп басқа дел үшін керек. Кенеттен оның сүйіктісіне айналу тым қауіпті болды. Бірақ мен енді қолымды басқара алмадым. Олар баяу және тоқтаусыз оның жіңішке беліне және жүннен жасалған жемпірдің астына сырғып кетті. Менің саусақтарым оның шиеленіскен жалпақ асқазанынан ақырын сырғып кетті. Ол менің қолымнан оның дірілдегенін сезді. Жанған, жанған шаң денеме тарап кетті. Менің қолым оның барқыт терісін сипады; іздеу, үміттену. Сосын мен оны сезіндім — дірілдеген пульсация, бұлыңғыр, бірақ мағыналы ревматизм.
  
  
  Біз сүйдік. Алғашында жалқау және мазақ етеді. Сосын күштірек. Тамарада тұтанғандай жанып тұрған құмарлық. Ee дене менің қолымда толқынды қозғалыстармен дірілдеп тұрды. Ee аузы ащы жеміс сияқты болды. Оның құшағының күшімен дірілдеп, шиеленісіп кетті. Ақыры ол бостандыққа шықты. Ол күлді. Менің тілегімді мазақ еткендей тәкаппар, жайбарақат күлімсіреу. Бірақ егер ол бірдеңені мазақ еткен болса, бұл менікі емес, өз қалауы еді. Оның күлімсіреуінде ешқандай қатыгездік немесе арам ниет болған жоқ.
  
  
  Ол менің қолыма қарсылық көрсетпеді. Екінші жағынан, біз жалаңаш жатқанша, ол мені қимылдарымен үнсіз итеріп жіберді. Кабинада тек жылытылғаннан ғана емес, ыстық және ылғалды болды. Ақырын және ақырын оның күртесін артқа қайырып алды. Ол жол бойы нахқа қарады, шынымен де нахқа қарады. Оның нәзік, жылтыр терісі, қызыл емізіктері бар мінсіз кеудесі, оның жылдам тыныс алуының ырғағымен жоғары-төмен қозғалатын пышным өмірі, дөңгелек, жұмсақ жамбастары ұзын, әдемі аяқтарға айналады. Менің көзім оны жұтып қойды. Ол сүйкімді көрінді. Ол мені құшақтау үшін қолын созды. — Ник, Ник... — деп сыбырлады ол. "Сен сондай күштісің, сондай нағыз еркексің. Дауыс беру, бүгін кешке қандай болу керек, дауыс, мен оны саған қалай беремін. Өтірік те, қулық та жоқ. Ресей мен Америка емес. Тек еркек пен әйел бірге... Мен бір кеудемді, сосын екінші кеудемді ақырын сүйдім. Ол селт еткізіп, шашымнан ұстады да, тағы да жалауға тартты. Менің қолым сырғып кетті арасында оның аяғы, содан кейін жамбастарының жұмсақ ішкі жағымен жоғары. Оның жамбастары босаңсыды. Ee тізелері кең жайылып, мені оны толық меңгеруге шақырды.
  
  
  Ол бізді кішкентай орындыққа аударып жіберді. Енді біз тағы бір жерде болдық. Ол төменірек. Біреуі оның ұзын дірілдеген аяғының айналасында орындықтың ұшынан салбырап, денемізді ұстап тұрды. Ақырын ол біздің денеміздің арасына қолын қойды. Ол мені дымқыл, жылы, дірілдеген етіне еркелетіп ұстады. Кішкентай ойнақы шеңберлерде ол дірілдеп, дірілдей бастады. Ee саусақтарым мені ашкөздікпен қысып жіберді.
  
  
  "Ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа, — деп ол тынысын басып күрсінді. Ол мені іштей толығымен жұтып қойғандай болды. Ee денесі қисайып кетті. Рахаттанып Застырсыған ол тепкілеп жіберді. Оның қолдары мен аяқтары менің шиеленіскен, қозғалмалы денемді орап алды. Омыртқамнан суық тиді. Оның бұлшық еттері енді оның денесінің бір бөлігі болмағандай тартылғанын сезді. Оны ұрды. Оның бүкіл жан дүниесімен және тәнімен, осы сәттегі бақытты бақытта болды. Ол аяғын менің дірілдеген жамбастарыма одан да қаттырақ орап алды. Ee құмарлы саусақтар мені ырғақты қимылдармен уқалап жатты. Менің тежелген экстазым нахтың тереңіне төгілді. Ол шошып кетті. Ол енді өз қозғалысын басқара алмады.
  
  
  Тамараның саусақтары менің етіме одан да тереңірек еніп кетті. Әлі жалап тұрғанда, ол мені үмітсіз қысылған жамбастарының арасына қысып алды. Өзінің құмарлығы толқын толқынының күшімен атқылағанда, ол менің астымда стырсып, стырсыды. Денеміз дірілдеп дірілдеп кетті. Бұл ешқашан бітпейтін сияқты.
  
  
  Бәрі біткен соң, біз шаршап, тоқ болып, тағы біраз жаттық. Аузымыз қысылып қалды. Біздің тыныс алуымыздың дыбысы терең және ауыр болды.
  
  
  "Ник", — деп сыбырлады ол біз терең ұйқыға кете бастағанда.
  
  
  'Мммм ...?'
  
  
  "Ник, аю Смоки деген кім?"
  
  
  
  
  10 тарау
  
  
  
  
  Коста-Рика да негізінен таулардан тұрады. Кейбіреулері олар арқылы тыныш жатқан жанартаулар болып табылады, олар кейде үш мың метрден астам биіктікке жетеді. Бірақ теориялық тұрғыдан алғанда, ойпаттың ең төменгі бөлігі де қазір осы биіктікте болды. Таулар оның үстінен елестете алмайтын биіктікте көтерілді. Полковник Зембла болжағандай, күш өрісінің бұзылуына байланысты ауа райы нашарлады. Енді екі таратқыш жойылғаннан кейін, бөгеттің тұтқалары жабылды. Тамара екеуміз Гондураста болған қарлы боран дауылға айналды.
  
  
  Түннің бір уағында оңтүстікке ұшып бара жатқанда әуежайды қатты суық басып қалды. Тамара дауылды мүмкіндігінше болдырмау үшін Тынық мұхитының үстінен кең доғамен ұшты. Бірақ біз Пунтаренасқа қарай ішкі жаққа бұрылғанда, бізді соқыр қарлы боран соқты. Соған қарамастан, Тамара Коста-Риканың осы порт қаласының маңындағы шалғынға ұшақты аман-есен қондыра алды. Cessna-ның қанаттары қалың мұз қабатымен жабылған. Мұздан тазартқыштар шыдай алмады.
  
  
  Екі ранчо, оның жанына біз қондық, 1940 жылғы төрт есікті "Бук" седанына иелік етті. Көлік темір сыммен бірге ұсталды. Артқы орындық балапандарға жол берді. Фермерге Никарагуаның ақшасы онша ұнамады, бірақ бізде басқа төлем құралдары да болмады. Сондай-ақ бізге бұл сирек кездесетін зат үшін күнделікті құнынан он есе көп төлеуге тура келетіні ұнамады. Біз әтешті фургонның айналасынан қуып шығып, жолға шықтық.
  
  
  Гондурастың таулы аймақтары мен Коста-Риканың жағалау аймағы арасындағы қарама-қайшылық бірден байқалды. Сол жерде, орманда жауған қар жұмсақ күйінде қалды. Мұнда жел Никоя шығанағының кең аумақтарын еш кедергісіз соқты . Жазықтардан қар ұшып, аңғарларда немесе ғимараттардың жамылғылары мен ағаш үйінділерінің астында үйіліп жатты. Жел бізге жан-жақтан соқты. Желдің екпіні мезгіл-мезгіл көлікті жолдың екі жағымен параллель өтетін дренаждық арықтарға қауіпті түрде жақындатып жіберді. Кейде қала қабығы мен қар бізге қарсы тұрғанда, біз бір орында тұра жаздадық. Тұрақты жел қар мен қаланы мұз массасына айналдырды, ол бетон-қатты қыртыста қатып қалды. Біз эго өтіп бара жатқанда ол сықырлады. Аспан шағылысқан және жыпылықтаған шамдарға толы көздің жауын алатындай аппақ еді. Мұндай қатты суық пен көздің жауын алатын сұлулықтың үйлесуі ғажап. Осы екі сәттің үйлесімі оның рульмен күресіп жатқанда мені соқыр етті. Ол бізді қамшылап тұрған ағаш бұтақтары мен бұталарын әрең көрді. Көлік ih-ді бірінен соң бірін қағып жатты. Тамара сәл жылыну үшін жаныма тығылды.
  
  
  Ақыры Пунтаренасқа тайып кеттік. Бұл Коста-Риканың Тынық мұхитындағы негізгі порты. Қала астана Сан-Хоседен батысқа қарай 140 шақырым жерде орналасқан. Әдетте бұл 30 000-нан астам тұрғыны бар қала. Енді ол бос зиратқа көбірек ұқсайтын. Ешкім көрінбеді. Тіпті жануарлардың tac бөліктері осындай қалаларды аралайды. Портта ескі круиздік кеме мен тунец аулауға арналған бірнеше траулер якорьмен бекітілді. Олар мұзға қатып қалды. Қала, қар мен воылдаған жел кемелерді қиратып, діңгектерді сындырды.
  
  
  Біз ең төменгі беріліспен жүруді жалғастырдық. Біз бәріне күдіктендік вакациялар порттың арғы жағындағы туристік курорттың бөлігі болды. Біз скипер кофесіне келдік. Құбырдың айналасынан түтін шығып, терезелерден тым жанып тұрған пештің қызыл жалыны жарқырап тұрды. Оны тоқтатты. Тамара бағыт сұрау үшін ішке кірді. Ол қайтып келгенде, ол айтарлықтай бозарып кетті. —Ол жерде сұмдық бар, Ник", — деді ол дірілдеген дауыспен. "Бүкіл аудан бар сияқты. Пештің алдында әйелдер мен балалар дірілдейді. Ер адамдар оның айналасында немқұрайлы қарап тұрып тұрады. Олар абдырап қалды. Олар қорқады және тамақсыз дерлік. Олардың айналасындағы Одина маған одан да көп адам отыратын соборда тамақ ішуге мүлдем ештеңе жоқ екенін айтты. Олар өледі, Ник. Біз оған жіп салуымыз керек!
  
  
  Оның аяғын жұбатып сипады. "Біз қолымыздан келгеннің бәрін жасаймыз. Залда бәрі қайда?
  
  
  Ол мұңайып басын изеді. "Ол жерге жеткенде не істеуіміз керек, Ник? Бұл бізді Мисс Мохада жіберді деп айтуға болмайды. Олар бұл үшін ешқашан сатып алмайды! Оның үстіне қонақүйде Зембланың жақтастары бар-жоғын білмейміз. Олар сонда болуы мүмкін, бірақ таратқышты кез келген жерде жасыруға болады.
  
  
  "Мен білемін, бірақ біз бір жерден бастауымыз керек, Тамара, Поленсиядағыдай".
  
  
  Ақыры қонақүйлер, барлар, кәдесый дүкендері бар кең бульварға шықтық. Нәтижесінде туризмнің өсуі соңғы бес жылда олар жаңбырдан кейінгі саңырауқұлақтар сияқты өсті. Барлық бос жұмыс орындары ең үлкен ғимараттардың бірі болды. Ол жолдан жартылай шеңберлі кіреберіс жолмен бөлінген. Жолдан ол балкондары бар үлкен хромдалған шүмекке ұқсады. Төменгі екі қабат кеңейтіліп, күн террасасы мен онсыз да қатып қалған бассейнді қоршап алды. Бүкіл учаске биік тас қабырғамен қоршалған.
  
  
  Кіре берістен он бес метр қашықтықта тар кіреберісті "Фиат" көлігі жауып тастады. Шығару құбырынан бір тамшы түтін шығып кетті. Осылайша қозғалтқыш жұмыс істеді. Терезелер жабық болды. Бірақ ол тоқтаған кезде жүргізушінің қасындағы есік бірден ашылып, ер адам nah бойымен шығып кетті. Ол есікті ашық қалдырды, бізге жақындады. Оның артында оны көлік жүргізіп келе жатқан басқа адам көрді. Екеуі де "бьюикке" бағытталған автомат ұстаған. Ол мылтықты абайлап суырып алды да, эгосын қасындағы орындыққа қойды. Мылтықты оң қолымен ұстап, терезені сол қолымен төмен түсірді. Ол мүмкіндігінше сыпайы болып қалатын еді.
  
  
  — Сеньор? — деп сұрады ер адам күдікті көзқараспен.
  
  
  "Көлігіңді жылжыта аласың ба?" дедім мен. "Біз қонақүйге барғымыз келеді".
  
  
  "Қонақ үй лық толды. Енді жаңа қонақтарға рұқсат етілмейді.
  
  
  —Біз қонақ емеспіз", — деп жауап бердім мен тез.
  
  
  'А, жоқ? Сонда не?'
  
  
  —Бізді шақырды", — деді Тамара.
  
  
  —Бизнес", — деп қостым мен.
  
  
  Ер адам көзін жыпылықтатып, бұрынғыдан да сақ болып көрінді. Сіз "күнәсіз күнәкарлар" үшін өнер көрсететін әртістерсіз бе?
  
  
  Тамара екеуміз тез арада бір-бірімізге қарадық. Біз оның не айтқысы келгенін түсінбедік, бірақ тез бас изедік.
  
  
  —Әрине", — дедім мен. "Біз әртістерміз. Сіз бізге өтуге рұқсат бересіз бе?
  
  
  Олар кімдер, Хуан? жүргізуші "фиата" деп айқайлады.
  
  
  Орындаушылар, — деп қайта қоңырау шалды Хуан. Эго көздері саңылауларға дейін тарылды. —Бірақ олар мүлдем ұқсамайды. Менің ойымша ...'
  
  
  Оның сөзін эго үзді. "Біз ән айтамыз, әзілдейміз және..."
  
  
  Қыл-қыбыр! — деп күлді ер адам. "Одан да жақсысын ойлап табуға болады".
  
  
  —Мен билеп жатырмын", — деді Тамара төмен, тартымды дауыспен оған жоғары қарап. Әй, кеудемді бір уақытта сыртқа шығарып, алға еңкейіп үлгердім. Ол киген барлық киімдерімен аз ерлік емес. Күзетшінің жүзіндегі менсінбейтін күлкі күндегі қардай жоғалып кетті.
  
  
  -- Жақсы ! Бұл жақсырақ!'
  
  
  "Иә , амиго, — деді оның сөзін бөліп, — сеньорита Фандангоны "Фанданго мен ұнтақтаудан" көрмес бұрын. Әлемге әйгілі экзотикалық биші. Егер сен оны көрсең...
  
  
  'Оның' деді әлгі адам. Ол винтовкасын түсіріп, "фиатқа" қарай қайтты.
  
  
  —Мейірімсіз бала", — деп күбірледім мен ол көлікке қайта отырғанда.
  
  
  Ол есікті ашық қалдырды да, бізді мұқият бақылап отырды. Ол рацияны бақылау тақтасынан алып, бірнеше сөз айтты. Бір минуттық кідіріс болды. Сосын ревматизм келді. Бұл жақсы естілуі керек еді. Кем дегенде, ер адам жүргізушіге басын изеді де, "фиат" кері қайтты.
  
  
  —Бірінші кедергі еңсерілді", — дедім мен өзімшілдіктен өтіп бара жатып. "Таратқыш қонақүйде осында".
  
  
  — Өйткені күзетшілер бар ма?
  
  
  — Иә, сонымен қатар қонақүйде әулиелер жанып жатқандықтан. Бұл олардың жеке генераторы бар екенін білдіреді. Сондықтан олар алдағы оқиғаларға дайын болды. Болжам бойынша, Зембла оқиғаларды күтіп, өз адамдарын осында орналастырған.
  
  
  "Бәрі қызады деп үміттенемін", — деді Тамара қалтырап.
  
  
  Оның иығы оны сезді. Жара жақсы жазылды. "Қызық, — деді оған ойланып, — олар таратқышты қайда жасырды."
  
  
  'Ол, әйтпесе қызық, бұл "күнәсіз күнәкарлар" кім немесе не?
  
  
  'Мен білмеймін. Айтпақшы, сен билей аласың ба? Ол күлді. "Мүмкін ол сенің аюың Смоки туралы ештеңе білмейтін шығар, Ник, бірақ мен Ульяновскіде тағы бірнеше амалдарды үйрендім".
  
  
  "Бұл ыңғайлы болады, — деп күлдім мен, — өйткені мен карта трюктерін білмеймін.
  
  
  Есік қызметкерінің жоқтығы мені таң қалдырмады. Зал әкімшіден басқа қаңырап бос қалды. Бұл бейнелеу өнері мұражайы сияқты болды. Қабырғалары қабырға суреттерімен және суреттермен жабылған. Алтын кілемнің ортасында пластикалық гүлдермен безендірілген субұрқақ болды. Алыс бұрышта, үстелдің артында, атласты көздері мен мәнерлі танаулары бар баяу қозғалатын жас жігіт тұрды. Эго үшін пошта мен кілттерге арналған ашық жақтау арқасымен ілулі тұрды, ал оның сол жағында шағын қосқыш болды. Бәлкім, үстелдің жарқыраған қызғылт ағашының астында тағы бір рация жатқан шығар. Қалай болғанда да, біз жақындаған кезде ол бізге үмітпен қарады. Қасында тұрған үстелге сүйеніп тұрған бұлшықетті джентльмен де солай. Барлық қонақүй менеджерлері сияқты бұл жігіт жолақты шалбар киіп, түйме тесігінде қалампыр ұстаған. Бірақ ұқсастықтар осымен аяқталды. Эго китель ісінген шошқа көпіршігі сияқты болды. Қалампыр солып, жарамсыз костюм арқылы эго ауыр кеуделері шығып кетті. Әлбетте, ол нағыз менеджердің киімін шешіп, бір жерге жасырып қойған. Оның, ол іш киімінде тоңып қалмайды деп үміттенген.
  
  
  Оның, Тамараның асығыс тыныс алғанын естідім. Мен оның ішегімен бардым. Зембла іші мен сыртын түгелдей жауып тастады. Біз қорғаныстың бірінші жолағынан өте алдық, бірақ әлі де көп нәрсе істеу керек еді.
  
  
  Псевдо-менеджер бойын түзеп, бізге басынан аяғына дейін қарады. Эго дауысы өте терең айналадан шыққандай болды. "Фанданго және ұнтақтау?"
  
  
  'Иә.'
  
  
  — Сен менің тізімімде жоқсың, сеньор Фанданго.
  
  
  "Оның ұнтақтауы; ол Фанданго. Бірақ мен сізге түсініктеме бере аламын.
  
  
  "Біздің агент, — деді Тамара сөзін бөліп, — мен бәрін шатастырдым.
  
  
  "Басқа әртістер келе алмады", — дедім мен.
  
  
  "Бұл қорқынышты ауа-райы. †
  
  
  Менеджер қолын көтерді. 'Тоқта! Тоқта! Мен бұл туралы қайта естігім келмейді. Екеуің де билейсіңдер ме?
  
  
  Ол кешірім сұраған үнмен жөтелді. "Ал, ол негізінен айналасында жүрді, және..."
  
  
  "Ол қазір менің менеджерім, және..."
  
  
  - Бірақ егер сен талап етсең, мен бәрібір қалаймын...
  
  
  'Жеткілікті! Бәлкім, бұл сеньор Гринд билемегенің сияқты жақсы шығар. Олар әйелден сұрайды, ал әйел алады. Көңіл көтеретін нәрсе жақсы, солай емес пе? Сенің костюмің қайда, сеньорита ?
  
  
  —Бұл туралы алаңдамаңыз", — деп жауап берді Тамара. "Бірақ маған музыка керек".
  
  
  "Олар саған бұлай айтқан жоқ па?" Hotel Vacaciones қонақүйінде үш адамнан тұратын команда тұрақты жұмыс істейді. Ол маусым бойы коктейль-барда ойнайды. Бұл комбинация сіздің қолыңызда. Менеджер өкінішпен дерлік күрсінді. "Ах. Сіз Кармен сияқты жақсысыз деп үміттенемін...
  
  
  "Кармен"?"
  
  
  — Кармен ЛаБомба , сеньорита ! Ол осы салада өте танымал. Ол сен туралы ешқашан естіген емес.
  
  
  —Бұл өзгереді, содан кейін бүгін кешке", — деп уәде берді Тамара қатты дауыспен. Ол тағы да эгоға жалт қарады. Ол өзін жайлы сезінбеді. Жағам мойнымды қыса бастады. Біз Нью-Джерси штатындағы Юнион-Ситиде жақсы жұмысқа орналасуға өтініш бергендей болдық.
  
  
  'Аға, біз суықпыз және "шаршадық, аштық" дедім мен кенеттен. "Эй, егер әлі өнер көрсету керек болса..."
  
  
  'Иә. Пепе, олардың ih бөлмесін көрсет.
  
  
  Хатшы назар аударып орнынан атып тұрды. "Сен! Қандай нөмірде?'
  
  
  "Әртістерге арналған тұрақты бөлме жоқ па? Соның бірі, қонақтардан бөлек, қонақүйдің артқы жағында ма?
  
  
  "Сенікі, сенікі," Пепе келісті . Ол жігерлі түрде басын изеп, артындағы тақтадан кілтті алды. Ол үстелдің астына сүңгіп кетті. "Осылай, күзен сүйікті ".
  
  
  "Біз сізге хабарласамыз", — деді менеджер. "Жақсы уақыт өткізіңіз, сенорита, сонда сіз Карменнен жаман болмайсыз".
  
  
  Тамара эгоға сезімтал күлімсіреп марапаттады. Біз әкімшінің соңынан өттік. — Өте мейірімді емес пе? Тамара мұны біз көтергіштің миммосынан өтіп бара жатқанда байқады.
  
  
  "Менің ойымша, ол бұл Карменді шынымен жақсы көрді", — деп жауап бердім мен. Істің қалай жүріп жатқанына байланысты ол әлі де өзін жайлы сезінбеді.
  
  
  Біз негізгі залға апаратын дәліз арқылы өттік. Содан кейін біз ақ дөңгелек дивандарға, ыңғайлы орындықтарға, үстелдерге және бағандарға толы үлкен дөңгелек бөлмеге кірдік. Бір жағында күн шуақты террасаға қарайтын үлкен терезе болды. Екінші жағы коктейль-барға айналды. Екі үлкен бағананың арасында биіктікте үлкен алтын әріптермен баннер ілулі тұрды:
  
  
  ҚОШ КЕЛДІҢІЗДЕР, ШЫНАЙЫ ЕВАНГЕЛИЯЛЫҚ ШІРКЕУДІҢ ӘУЛИЕЛЕРІ - тақуалық - пәктік - тазалық - БЕРЕКЕЛІ МЕКЕН.
  
  
  "Ол жерде кейінірек билеуге тура келеді", — деді Пепе. Ол айналасында қатты күлкі естілген коктейль-барды нұсқады.
  
  
  Ол қонақ бөлмеге Пепе көрсеткен бағытта қарады. — Бұл жерде қандай адамдар бар? мен Пепеге қайта қарап отырып сұрадым.
  
  
  Пепе иығын қиқаң еткізді. — Нағыз Евангелиялық шіркеудің әулиелері, сеньор . Бұл қонақүйде тағы кім болуы мүмкін?
  
  
  — Эстественно үшін. Тағы кім.'
  
  
  Біз қонақ бөлме арқылы дәлізге қарай жылжыдық. Күзетшілердің "күнәсіз күнәкарлар" туралы пікірі есіме түсті. Ақыры оны әкімшінің иығынан ұстап алды. "Пепе, олар бізді күтпеген жерден шақырды. Біз мұны мүлде түсінбейміз. Бұлар кімдер , Әулиелер?
  
  
  'Norte Americanos, сеньор Қиыршық тас. Олар басқа біреудің әйелімен ішу, темекі шегу, билеу немесе ұйықтау күнә деп санайды. Олар өздерінің крест жорықтары аясында осы қонақүйден бөлме брондады ашық бассейн, өмірдің аздаған ләззаттарынан ләззат алатындардың барлығын түрлендіру. Мен оны саған досым, сеньор ретінде айтып отырмын. Біз бұл Әулиелерден қатты жалықамыз деп күтеміз. Өкінішке орай, ih ауа-райының кенеттен өзгеруімен кешіктірілді. Өте тітіркендіргіш.'
  
  
  —Олар өзгерді деп айта аламыз", — деді Тамара айлакер күлімсіреп.
  
  
  Пепе көзін жұмып алды. "Егер мен, олар сияқты, жіп, ақырзаман жақын деп ойласам, оның тізесінде кешірім сұрар еді, өйткені оның қатал күнәкары. Кем дегенде, егер менің мүмкіндігім болса! Екінші жағынан, егер менің өмір салтымда ешнәрсе болмаса...
  
  
  "Мен түсінемін. Енді олардың мүмкіндіктері болған соң, олар жоғалтқан уақыттың орнын толтыруда".
  
  
  —Ұқсас", — деді Пепе. Ол тағы да көзін жұмып алды. Біз бос асханаға тап болдық. Біз асүйді тар дәліз арқылы араладық. Пепе есіктердің айналасын ашып, бізді жест кіруге шақырды. 'Дауыс беру. Бұл біздің ең жақсы бөлмеміз емес деп қорқамын, бірақ...
  
  
  —Біз мұны түсінеміз...", — дедім мен. — Ал шоу ше? Неліктен бізден мұны істеуді сұрады?
  
  
  "Барлық әулиелер үйленген, сеньор, шынымен үйленген. Және олар өздерімен бірге алып келген әйелдер... Хатшы өз фигурасымен не істерімді білмей тұрғандай ұялшақтықпен мысқылдап, аяғын бұлғады. "Біз ih мүмкіндігінше жаңа қажеттіліктерді қанағаттандыруды ең жақсы деп ойладық. Біз олардың кедергі келтіргенін немесе шу шығарғанын қаламаймыз".
  
  
  "Иә, бұл дауылдың жағдайын шынымен бұзады, солай емес пе?"
  
  
  Пепе шиеленісіп кетті. Ол салқынқанды және ұстамды түрде: "Басқа сұрақтар қоймаңыз, сеньор. Сізге жақсы жалақы төленеді.
  
  
  Әсіресе, егер сіз біздің қонақтарымызды жағымды түрде қуанта алсаңыз. Бұдан басқа, бұл сенің шаруаң емес. Ол сізге өнер көрсетпейінше осында қалуды ұсынамын. сау бол.'
  
  
  Пепе дұрыс айтты. Бөлмеде заттар көп болған жоқ. Қабырғалары мен төбесі кілегей түсті болды. Еденде салондағыдай алтын кілем болды. Испан тіліне еліктейтін ауыр, қараңғы стильде орындық, орындық және жақсы үстел үстелі болды. Екі кісілік кереует қара көк түсті брокадты көрпемен жабылған. Сондай-ақ, душ кабинасынан да үлкен болып көрінетін бидесі бар шағын ванна бөлмесі болды. Терраса қармен жабылған. Жылжымалы есіктердегі әйнектер желдің әсерінен майысып қалды. Бірақ біз басынан өткергеннен кейін радиаторлар жағымды, жайлы жылу шығарды. Сондықтан біз тұруға тура келгенше бөлмеде болдық. Айтпақшы, Пепе бұл мәселемен айналысты. Ол бізді қамап тастады!
  
  
  —Мына ақымақ", — дедім мен есіктің тұтқасын тартып.
  
  
  — Ник, — деді Тамара, — барып көр.
  
  
  Ол жылжымалы есіктердің жанында отырды. Оның жанынан өтіп, қасында тұрды. Ол біздің бөлмеге перпендикуляр орналасқан асүйдің кеңейтімін көрсетті. Ас үйде оны жарықтандырылған терезелер арқылы семіз менеджердің кейбір қарулы адамдармен сөйлесіп тұрғанын көрдім. Қолайсыз бұрышқа байланысты ол бәрін анықтай алмады. Оны үстел басында отырған ер адамдар көрді. Ih автоматтары арқаларына ыңғайсыз ілініп тұрды. Олар эли. Жолақты шалбардағы фигуралар қолдарымен жабайы түрде жестап тұрды. Мен ол есінен танып қалды деп ойламадым. Ол бұйрықтарды таратып жатқан көрінеді. Бу жұмысшылары үнемі басын изеп, тамақтарын жалғастыра беретін. Біраз уақыттан кейін менеджер жоғалып кетті.
  
  
  - Ал сен қалай ойлайсың? - деп сұрады Тамара.
  
  
  —Білмеймін", — деп жауап бердім мен. "Олар тамақ ішіп жатқан сияқты. Оның қонақ үйі болар еді олардың қайда бара жатқанын біл!
  
  
  "Күте тұрыңыз, олар орнынан тұрады!"
  
  
  Ер адамдар орнынан тұрды. Пішінсіз көйлек киген семіз кемпір көрінді. Ол орындықтан алып тастады. Қазірдің өзінде бірнеше м ештеңе болған жоқ. Оның айтуынша, біз көзден таса болдық деп қорықтым. Содан кейін әулие сәл алысырақ жанып кетті, біз тағы да их-ны көрдік. Олар созылып, қатты есінеп, қышиды. Ақырында, олар осындай ойынға арналған шағын шаршы орындық және карта ойнай бастады. Одина ерлердің айналасына орындықтың арқасына сүйенді, аяқтары етікпен орындықтың аяқтарын орап алды. Ол сүйеніп тұрған нысан менің назарымды аударды. Бұл тоңазытқыштың немесе мұздатқыштың ауыр темір бұйымдары бар қалың емен есік болатын.
  
  
  — Иә, — дедім мен ақырын, — иә, мен оны түсіне бастадым.
  
  
  'Не?'
  
  
  — Мен Зембланың мұздатқышқа орнатқанының бәріне бәс тігуге дайынмын. Estestvenno үшін салқындату өшірулі. Оның ішіндегі құбырлар мен құбырлар әдемі тарату желісін құрайды".
  
  
  'Сен сенімдісің бе?'
  
  
  "Жоқ, — деп мойындадым мен, — бірақ олай емес екеніне сенімдісіз бе ?
  
  
  'Жоқ.'
  
  
  "Кем дегенде, бұл жігіт стейктерді күзетіп тұрған жоқ", — дедім мен. "Мен тергеу жүргізуім керек. Біз кез келген басқа жерде сияқты сол жерден бастай аламыз.
  
  
  Ол менің қасымда құшақтасып жатты. Оның көзінде алаңдаушылық болды.
  
  
  'Бірақ қалай?'
  
  
  Оны Е.Е. құшақтап алды. Ee денесі дірілдеп кетті. Ол оны ұзақ және қатты ойлады. Егер менде оны Поленсияда қалдырған жіп болса ғой. Немесе Майя ғибадатханасында менен тартып алған стилетім. Немесе Вашингтонда қалған менің "Люгерім"... Біраз уақыттан кейін логикалық шешім таба алмаған соң, оның айқын емес нұсқаларды қарастыруы оның міндеті болды. Бірақ тіпті олар әдеттегіден гөрі жарамсыз болып көрінді. Сосын оны ұзақ кідіртіп, ойлана отырып: "Мүмкін, сенің темекіңді пайдалансақ, амал бар шығар", - деді. Е.Е. оның жоспарын көрсеткен кезде оның көзі қорқыныштан бақырайып кетті. Ол тұншығып қалды. "Мұны істеуге тырыспаңыз! Бұл мүмкін емес!
  
  
  — Басқалар сияқты. Біз бірдеңе істеуіміз керек. Пепе немесе басқа біреу пайда болған жағдайда осында болыңыз және маған алиби беріңіз.
  
  
  Ол менің пальтомды екі қолымен мықтап қысып, басын шайқады. — Жоқ, қазір олай істеме. Біздің мүмкіндігіміз аз болуы мүмкін, бірақ егер біз бұл бөлмеден әдеттегідей шыға алсақ. Жоқ, егер сен есікті бұзып кірсең, қандай дабыл қағылатынын Алла біледі. Сенорита Фандангоның дебюті кезінде сіз өз қадамыңызды жасауыңыз керек, Ник. Өтінемін, күте тұрыңыз. Сонда мен оған, ең болмағанда, Зембла тұрғындарының назарын аудару арқылы көмектесе аламын.
  
  
  — Сенорита Фандангоның дебюті, солай емес пе? Ол қисық жымиды. "Сіз шынымен де бүкіл қонақүйді гипноздауға жеткілікті деп ойлайсыз ба?"
  
  
  Өзіңіз іздеңіз, Сеньор Гринд!" - деді ол дірілдеген денесін маған қарай созып. Шапшаң, шапшаң саусақтарымен ол менің күртешемнің түймелерін ашты. Ол бір қадам артқа шегініп, күліп, иығынан өз пальтосын шешіп алды. — Ник, одан жақсы есімдер ойлап таба алмады ма?
  
  
  —Маған импровизация жасау керек болды", — дедім мен өзімді қорғап. Оны пальтосын Тамараның жанына еденге лақтырып жіберді. " Мм... мен де!" Тамара блузка киген жүннен жасалған кардиганның түймелерін ашты, сондықтан оның ақ, толық кеудесі жартылай ғана жабылды. Ол эй, орын таусылғанша тағы бірнеше қадам алға жылжыды.
  
  
  'Сеньорита Фанданго өз өнерін бастайды!"
  
  
  Ол юбкасын шешіп, төмен түсірді. Ee кардиган арандатушылықпен кішкентай шағын көйлек сияқты жамбасқа дейін созылды. Ұялшақ қыз сияқты ол кеудешесінің етегін көтеріп, эгосын беліне орап алды. Ол кішкентай ақ трусиканы қоспағанда, жамбасынан аяғына дейін жалаңаш болды.
  
  
  Сосын ол билей бастады. Оның денесі қозғалмай қалды. Дауыл кезінде сырттағы ағаштарға қарағанда оның кіндігі мен тізесінің бір бөлігі ғана дірілдеп, бұралып қалды!
  
  
  — Сен не ойлайсың, Ник? — деп сұрады ол күлімсіреп.
  
  
  Менің ойымша, мен оны айттым. - "Менің ойымша, сіз Фандангодан гөрі сеньорита Гриндсіз. Және сеньорита Ла Бомба онымен бірге.
  
  
  Ол ақырын күле бастады. Ол кеудешедегі түймелерді жыртып алды. Жүннің құйрықтары оның иығынан түсіп кеткендей болды. Көкірекшесін шешу үшін артына қолын созды. Ол қарқынын арттырды. Ол маған жалаңаш дерлік жақындады.
  
  
  "Ал ..... емес пе ...?" — деп сұрады ол маған басын изеп, қарлығып.
  
  
  Біз не істейміз? Менің ойларым алыс еді, мен оның айтқанын бірден түсінбедім. Осындай уақытта сөйлесу! Бұлай болуы міндетті емес еді! Сосын оның тілін тауып алды. — Тігінші, иә, әрине! Бізге қиын болады!
  
  
  Тамара тағы күрсінді. Ол қолын созып, менің белбеуімнен ұстап, жақсылап тартты. Оның бүкіл шиеленіскен денесінде серпіліс сезілді. Тамара әлі де айналып, айналып жүрді. Ол қолын созып, жұқа ақ нейлонды алды. Оны тартып алды. Неге болмасқа? Ол дұрыс айтты. Біз күткеніміз жөн. Ал уақытты өлтірудің ең жақсы жолы қандай? Ол билеуді қойып, жалаңаш денесін маған қарсы басты. Ол мені зорлықпен сүйді. Ee еріндері дымқыл және ыстық болды. Ее оны қолына алып, төсекке апарды, біздің ерніміз әлі де қысылып тұрды. Біз төсекке ашық жерге қондық. Тез арада біз сүйісуді жалғастырдық. Менің тілім мұңайған еріндерімнің арасына жылы шұңқырға және одан әрі рта-ға терең еніп кетті.
  
  
  Ол менің мойнымды құшақтау үшін қолын көтерді. Бірақ оны ih кең аралықта ұстап, жастықтардың жұмсақтығына қайта итеріп жіберді. Ол орнынан тұрып, асығыс шешініп алды. Тамара жастықтарына сүйеніп, қарап тұрды. Қолдар бір-бірінен алшақ, аяқтар сәл алшақ. Ол ентігіп жатты.
  
  
  Ник, — деп сыбырлады ол төсектері қасында.
  
  
  "Мұны кешегі түндегідей қайталаңыз... Менің қолым кеудемді, миммо емшегімді, оның тегіс ішін төмен түсіріп, жұмсақ, жеңіл ыстыққа қарай жылжымалы төбелерде жүрді. Ол застырсыды. Ee денесі "менің еркелетуіммен тәуелсіз өмірге" ие болды. Ee дауыс құлағыма күрсініп, оны толығымен алып кетуімді және оның беліндегі саусақтарымды тұтандырған жанып тұрған отты сөндіруімді өтінді. Оны ерні, иегі, мойнындағы жұмсақ қуыс ee сүйді. Менің тілім қатты емізіктерді айналдыра айналды. Бізді жаңа тербелістер тесіп өтті. Менің дымқыл еріндерім оның өмірін еркелететін. Оның атлас терісінің қатайғанын сездім. Тамара рахаттанып айқайлағанша, менің дірілдеген аузым одан да төмен түсіп кетті. Ол жан-жаққа домалап, ернім оған тигенде қуаныштан стылдап, оның қарқынды, дірілдеген толқуын күшейтті. Ол кенеттен қимылдармен қолдарын созды. Оның саусақтары менің шашыма жабысып қалды.
  
  
  Оның бойым түзелді, ее, астымдағы дірілдеп, дірілдеп тұрған дене. Оның ылғалды жылуын сезінді. Жабайы үмітпен ол мені қабылдауға дайын еденде жатты. Ол мені есінен танып қала жаздаған күшпен ұстап алды. Ол қуанышын дауыстап білдірді. Оның қолдары менің мойныма дірілдеп оралды, ол мені кеудесінің тарылған қисықтарына қарсы ұстады. Астымдағы оның денесі менің ырғақты қимылдарымды жабайы, бақылаусыз соққылармен қайталады. Оның тырнақтары менің арқама терең еніп, төмен сырғып, белімнің етін қазып алды. Ол мені өзіне тереңірек итеріп жіберді, жамбастарын мүмкіндігінше алшақ қойды.
  
  
  Тамараның құтырған қажеттіліктерін қанағаттандыру жалықтыратын іс болды. Оны тыныштандыру және өзін-өзі қалпына келтіру үшін тілінің аузындағы саңылауларға алға-артқа сырғып кетуіне жол берді. Бұл үмітсіз болды. Ол қатты қуанып, аяғын менің арқама орап алды. Оның жалаңаш денесі жалындаған құмарлықтың жағасынан тайғақ болды. Ол арқасын доғалады. Жоғары және төмен. Алдымен баяу, толқынды қозғалыстармен, содан кейін тезірек және жылдамырақ, ең соңында денеміздің айналасындағы барлық сезімдер жойылғанша. Шаршап-шалдығып, төсегіне құладық ол мас болды, қозғала алмады оның қонақ үйі бірдеңе айту үшін, бірақ сөзін таба алмады ол, оның үстіне қолын созып, терлеген денемізге жамылғысын тартты. Тамара менің құшағымда ақырын теңселіп тұрды.
  
  
  
  
  11 тарау
  
  
  
  
  Коктейль-бар Эль Коюнтура деп аталды . Егер қонақтардың айналасындағы біреу - әулиелер немесе күнәкарлар — сол күні ертерек болмаса, олар қазірдің өзінде сығып үлгерген болар еді. Басқаша айтқанда, біздің келгеніміз туралы бәрі білетін.
  
  
  Фойеде қызыл ағаштың айналасында қажетті айналары мен бөтелкелері бар кең ойылған бар және үш тілде сөйлейтін, үшеуі де нашар сөйлейтін көпшіл бармен болды. Жез штанганың орнына бөшкеде флуоресцентті шамдары бар мөлдір пластик түтік болды. Сезімтал қызыл неон жарығында әрбір әйел кем дегенде он жас кіші болып көрінді. Барға қарама-қарсы бірнеше төселген орындықтар болды, бірақ қонақ бөлменің көп бөлігін сары қағазбен қапталған дөңгелек қабырғалары бар амфитеатрға ұқсайтын оның артындағы кеңістік алып жатты. Пошта маркасы көлеміндегі би алаңы мен шағын сахнаның айналасына дөңгелек үстелдер қойылды. Сахнаның жартысын гитара, керней және фортепианоның уәде етілген үйлесімі алды. Музыканттар таланттан гөрі ынтамен ойнады. Енді олар кідірді, содан кейін көп ұзамай Mama Looka Boo Boo-ны үлкен ынтамен орындады . Кейбір кіші әулиелер билеудің шайтандық күнәсіне мойынсұнып, сүрініп, достарына қосылу үшін толып жатқан үстелдерге немесе барға оралды. Ерлердің қара костюмдері мен галстуктары болды, бірақ қазір галстуктардың көпшілігі шешілген.
  
  
  Әйелдер одан да қышқыл болды, ih жақтары қысылды, ih шаштары артқа қайырылды және тоқашқа жиналды. Мойыннан аяққа дейін созылған пішінсіз көйлектер ih фигурасын жасырды. Олар аздап мас болып күлді, әйнектелген моншақ көздерін домалатып, дауылды айқайлау үшін ұзақ сөздерін айқайлады.
  
  
  Сыртта дауыл қорқынышты күшпен бәрін шарпыды. Ауыр перделердің айқайы мен күңгірт әсеріне қарамастан, ол ағаштардың сынықтары, тастар мен қираған үйлердің сынықтары қабырғаға соғылғанын бірнеше рет естіген. Ғимарат дірілдеп, стақандағы сусындар дірілдеп кетті. "Титаник" осылайша дауыс беруге кеткен болуы керек, - деп ойлады ол іштей. Сонда ғана өлімге қарсы батылдық пен табандылық дәстүрлі түрде үйреншікті жағдайға айналды. Мұнда тақуа әулиелер соңғы сағатқа дейін ләззат алуды ұйғарып, ашуланып мас болды. Осындай асқынумен олар келесі күні таңертең өлгенін қалайтын шығар.
  
  
  Ол сахнаның артында тұрды, сахна менің алдымда ашық тұрды. Менің қасымда бөлмедегі кереуеттен ұрлап алған ақ жаймаға оралған Тамара отырды. Ол оны саронг сияқты орап, қызыл перде баумен беліне байлап қойды. Бұл Эйге күйеуін күтіп тұрған пәк, құмар, бірақ әлі де мінсіз қалыңдықтың келбетін берді. Жатын бөлмеде күткеніне қарамастан, ол әлі де сахнада не істейтінін білмеді. Ол мұны өзі де білген жоқ. "Құлақпен бірге ойна", — деді ол біз оның костюмін киіп жатқанда. Комбинацияны естігеннен кейін ол оның жұмыс істейтініне сенімді болмады. Ең бастысы жұртшылықты қуанту және қызметкерлердің назарын аудару болды. Біз бұл туралы келістік.
  
  
  Оның, Пепеге бұрылды, ол бізден үш футтай артта тұрған бағанға сүйеніп тұрды. Ол бізден кейін он бес минут бұрын келді, қазір үй иесінің рөлін ойнады. Ал, немесе күзетші, камзолдың эгосының сол жағындағы дөңес екенін ескерсек.
  
  
  —Қазір мен оны таныстыруды жалғастырамын", — деді эму оған.
  
  
  Буэно қаласы . _ Топ ...?'
  
  
  "Мен бұл туралы олармен бірнеше минут бұрын сөйлестім. Өйткені, біз білеміз деген әуенді таптық. Мен естігенше сенбеймін.
  
  
  — Олар жақсы балалар, сеньор.
  
  
  "О, олар керемет!" Оған комбо белгі берді. Кернейші аспаптың эгосында жеміс салаты бар сияқты фанфарды үрледі. Оны алға басып, ықырығы бар өте семіз әйелден басқаның бәрі үнсіз қалғанша қолымен жестады.
  
  
  Ол қатты дауыстап айқайлады. - ' Яхора , ханымдар мен кабалеро , ла сеньорита фанданго! Сан-Хоседегі атақты және тікелей эфирде!'
  
  
  Олар испан тілін түсінбеген шығар, бірақ менің айтқаным жеткілікті түрде түсінікті болды. Олар қол соға бастады. Алдымен ықырып тұрған әйел, сосын бүкіл бөлме. Музыканттар екіұштылықпен " Румба Тамба" қойылымын бастайды . Сахнаға Тамара шықты. Ол шығып кетті. Өтіп бара жатып mimmo нах оны көрдім қабаты банк, жылтылдаған оның атынан. Ол қорқып кетті. Бәлкім, одан да қатты қорыққан шығар эй, ойлағанымды істеуім керек еді ол. Ол сүрініп кетті. Одина ерлердің айналасына ентігіп қалды. Ол тепе-теңдікті қалпына келтірді. Стриптизердің кең қадамдарымен ол сахнаның ортасына келді. Ол комбоға бір қарап, ауыр өмірді бастан кешірді және ол маған бұрын көрсеткен сезімтал қимылдарды бастады. Денесінің үстіңгі бөлігі әрең қозғалды. Жайманың жылтыр қатпарлары оның жамбастары мен бөкселерінің жылдам айналмалы қозғалыстарынан айналды. Ол бұрылып, қызыл шілтерді ақырын шеше бастады. Шешіп жатқанда, ол оның салбырап тұруына мүмкіндік берді. Ee екеуі де өздігінен ғана ашыла бастады. Ол эгосын кеудесіне мықтап басып, Пепе екеумізге қарап тұрды. Күлімсіреп, ол маған жіпті лақтырып жіберді.
  
  
  Ол парақты сол қолымен ұстай берді. Ол екінші қолын ұзын ақшыл шашына салып, их-ны көтерді. Содан кейін ол билей бастады. Көрермендер оның көкірекшелері мен трусиктерінің бауын көргенше жайма ақырын ашылды. Гитарист ee-ді ішектердің дірілімен және әр қимылмен өткір аккордпен әдемі қолдады. Көрермендерге ұнады. Кейбір әйелдер ғана аздап бозарып кеткен. Пепе әрбір дірілге және нұсқағыштарға көздерінде қулықпен қарады.
  
  
  Оны Пепенің мойнына жіп байлап, тұншықтырып өлтірген. Ол өзін құтқару үшін бір жаққа жүгірді. Оны импровизацияланған ілмек қатайтып жіберді. Ол тізерлеп құлап түсті. Бұл оңайырақ және жылдамырақ болды. Ол айқайламақ болды, бірақ жіп кез келген дыбысты басып қалды. Оны қаттырақ тартты. Арқанды рычаг ретінде пайдаланып, оның бас бармақтары бастың артқы жағындағы эгоға басылды. Жұлқынып, нысана бір жаққа аунап түсті.
  
  
  Ешкім байқамағандай болды. Көпшілік пен қонақ бөлмеге "менеджер" орналастырған адамдар Тамараның әрбір қимылын бақылап отырды. Музыканың ырғағы барған сайын жылдамдап бара жатты. Барлық назар Тамараға аударылды. Оны өлі ресепшн сахнаның көлеңкесіне сүйреп апарып, бос сыра жәшіктерінің үйіндісіне эго лақтырды. Тамараның күртешелері жәшіктердің айналасында бірінің үстіне бірі жатты. Ол қалған киімдерін сол жерге орап, Пепенің қарсылығына қарамастан бәрін өзімен бірге алып кетті. Оның күртесін сахнаға қарай жалап көтеріп, түймелерін ашты. Қиындыққа тап болған Тамаре енді киімдерін тез тартып алатын болды. Оның өнерін тамашалады.
  
  
  Ол да жайманы лақтырып жіберді. Көкірекшелері мен трусиктерінде ол асыра сілтеп, жылдам және дірілдеген қимылдармен жоғары-төмен тербелді. Ол өмірі соған байланысты болғандай биледі.
  
  
  Солай болды. Айтпақшы, мен сияқты. Ол негізгі кіреберістің фойесіне апаратын тар дәліз бойымен сахна артынан сырғып кетті. Зал жеткенде ол бір сәтке тоқтап қалды. Оның, қонақ бөлмеге бара жатқан жолда осы жерде тұрған екі ер адамды көргені есіме түсті. Олар Пепе сияқты қонақүй қонақтарына ұқсады. Они пахлм Париждегі арзан жезөкшелер үйіне келушілер ретінде. Оның ауасынан иіс шықты. Раушан суының иісіштал құндылықтарыәлдеқайда әлсіз.
  
  
  Оның бұрышынан абайлап сыртқа қарады. Тамара күткеннен де жақсы нәтиже көрсетті. Екі адам да зал негізгі демалыс бөлмесіне айналған жерден бірнеше ярд жерде болды. Бірі екіншісінің қабырғасын үнемі қағып отырды. Шамасы, бейнелеу өнерін бағалаушылар. Қолында 22 калибрлі "Трехо" және автоматты тапаншасы бар Пепе оны бос асханаға жеткенше мүмкіндігінше тыныш басқа жаққа қарай ұмтылды.
  
  
  Үстелдер ашық, ас үйге, бөлменің басқа жіптеріне өту қиын болатындай етіп орналастырылды. Үстелдер толығымен жайғастырылды. Біз ешнәрсеге соғылып қалмауымыз және ештеңені сындырмауымыз үшін абай болуымыз керек еді. Сергей екі бұралмалы есіктегі дөңгелек терезелерден төгіліп жатты. Кейде алыстан оның дыбыстары естілетін. Оны ақырын есік итеріп жіберді де, ішке қарай сырғып кетті. Оны ас үй мен асхананың арасындағы стырсыған шағын орынға итеріп жіберді.
  
  
  Төменде ас құралдары мен графиндерге арналған сөрелері бар сервант болды. Оның қасында есігі ашық, сүлгілер мен дастархандарға толы үлкен зығыр шкаф болды. Сондай-ақ сыпырғыштар мен сүрткіштер, бірнеше шелектер, тазартқыш ұнтақ және төрт литрлік еден жылтыратқышы болды. Оның күні тыныш жабылсын және нағыз асүйге қарады. Оның бір бөлігі ғана оны көре алды: екі есікті тоңазытқыш, автоматты ыдыс жуғыш машина және терезеден бұрын көрген орындық. Оны асханада естіген дыбыстар орындығынан сыпырып алған семіз әйелден шыққан. Мұрнының астынан күрсініп, ызылдаған ол айналаны айналып жүрді. Тоңазытқыш камерасына кіретін дәліз бұрышта, менің көз алдымда болмауы керек еді. Оның ары қарай іздеуі бекер емес. Ол мені көруге тәуекел еткісі келмеді. Бұл бәрібір маңызды емес еді.
  
  
  Ол Тамараның темекісінің айналасында біреуін алды да, оны сіріңкеден қонақүй қорабына жағып жіберді, мен оны бөлмелерге әкелдім. Бір минуттан бері ол бір орында тұрып, мұқият тыңдады. Ол кәстрөлдер мен табалардың анда-санда шуынан және әйелдің астматикалық тынысынан басқа ештеңе естімеген.
  
  
  Оны түтіндегеннен кейін ол зығыр шкафқа барды да, бос шелекке бірнеше сүлгіні лақтырды. Мен оның үстіне аздап балауыз сеуіп, үстіне темекі тастадым. Оның одан әрі жанып кететінін көрген соң, ол әткеншек арқылы бір күн бұрын асханаға кіріп, күтіп тұрған болтқа барды. Оның шкафын ашық қалдырды. Тамара бұл екі жарым минутқа созылатынын айтты, бірақ мұндай залдың арқасында кез келген адамға нақты уақытты анықтау қиынға соқты. Тұтандырғыш темекілердің бір ұшында сіріңкемен бірдей композициядағы шар бар — бұл жағдайда сауда белгісінің ізі бар жіп. Темекі одан әрі нитратқа малынған қоңыр мақтамен толтырылған. Темекінің ашық ұштары нағыз темекіден жасалған. Асханада күтіп отыру жүйкені тоздырды, бірақ одан басқа ештеңе істей алмады. Барлығын бос ұстау үшін оған Тамараға сенді. Секундтар шыдамсыз баяу созылды. Сосын темекі жанып кетті.
  
  
  Ол шамамен бес секунд бойы жалын шығарды, бұл шелектерді түтін бомбасына айналдыру үшін жеткілікті болды. Керемет зығыр маталар өртеніп кетті, содан кейін сүлгілер түтіндей бастады. Қышқыл түтін шкафты басып, ас үйге кірді. Тіпті есіктердің арғы жағынан әлсіз иіс сезілді, ақыры әйел айқайлай бастағанда: " Фуэго ! Фуэго !
  
  
  Стационарлық оның айқайын тыңдап, еңкейіп отырды. Содан кейін оны ауыр шагги мен екі күзетшінің дауысы естіді: " Ай! Фуэго ! Оның, біреуінің айтқанын естідім. Оның қолында тапаншасы бар тауашаға қадам басты. Күзетшілер оның жанып жатқанын анықтауға тырысты. Семіз әйел қолын бұлғап айқайлады. Үшеуі де жөтеліп, түтіннен жөтелді.
  
  
  —Қолдар жоғары", — деп бұйырдым мен.
  
  
  Әйел бұрынғыдан да қатты дауыстады. Формадағы адамдар бұрылып, сенімсіздікпен есінеді. Қазір өрт шарықтау шегіне жетті. Шкафтың үстінен қою, майлы түтін шығып, оттың тек шелекте жанып жатқанын жасырды. Түтін мен иіс ih рефлекстерін шатастырған болуы керек, бір жігіт мылтығына қолын созса, екіншісі маған секірді. Оны әр тайпада бірінші болып атып тастады. 22 калибрлі жалпақ, өткір шапалақ әйелдің айқайынан адасып, үстімнен секірген басқа жігіттің гүрілінен естілді. Ол бір қадам алға жылжыды, сондықтан ол менімен келіскеннен бір сәт бұрын болды. Оның, тізе бүгіп, эго аяғының арасына сүңгіп кетті. Ол маған құлаған кезде, ол оның аяғының эгосына қолын орап, бір уақытта жоғары көтерілді. Бұл регби флипінің бір түрі болатын. Ол сәл бұрылып, өз күшінің эгосының көмегімен эгосын буфетке лақтырып жіберді. Эго гол күміс сөрені апатпен сындырды. Сырттағы ауа райынан да суық, құлады.
  
  
  Әр тайпаның жеңіліске ұшырағанына қарамастан, бірінші күзетші тоқтай алмады. стоылдап, тістері қысылып, ол оқты менің басыма салу үшін әдемі қапшығының қақпағын ашуға тырысты. "Му "браво"", — дедім мен өмірде эгоға, сосын иегіме теуіп. Ол жатқан жерінде стендтік пресс жасайды. Әйелдің есінен танып қалғаны сонша, ол енді дәлелді тыңдай алмайды. —Қарапайым, сеньора", — дедім мен. Менің сол қолым жұдырығын түйіп оның иегіне қарай жүгірді. Ол застырсып, сөніп қалды, оны ақырын еденге түсірді.
  
  
  Оны шкафта олардың үстінен секірді. Қою түтінде оны сүрткіш ұстап алып, жанып жатқан шелекке итеріп жіберді. Ол өртті сөндірді, бірақ сүлгілерін күйдіріп жіберді. Өртті ауыздықтаған соң, оны сүрткіштің тұтқасын сабырлы тұтқаға сырғытып жіберді де, шкафтың айналасындағы шелектерді алып шықты.
  
  
  Оған эго қалдырды, күзетшілердің қаруын алды, содан кейін үшеуін де кабинетке кіргізді. Оны жәшік құлыптап, кілтін бір минутта сырғытып жіберді де, ас үй арқылы тоңазытқыштың сандық камерасына жүгіріп барып, сүрткіштің тұтқасындағы бумен пісіретін шелекті бұлғады. Екінші қолында балауыз құйылған банка оны ұстап тұрды.
  
  
  Оның жанынан ас үйдің арғы жағындағы қысқа дәліз ұшып өтіп, күзетшілер карта ойнап жатқан бөлмеге тап болды. Карталар әлі үстелде, құдавихты ер адамдар тастап кеткен. Ең алыс орындықтың артында үлкен есік тұрды. Оны орындық бір жаққа итеріп жіберді де, иығын үлкен металл ысырмаға қойды. Есік тарс еткізіліп, ашылды. Оның, ол жаққа қарамай кіріп кетті.
  
  
  "Менеджер" үлкен револьверді алып, менің өмірімді көздеді. Камера небәрі бес-жеті метр болатын және әртүрлі ілгектер мен құбырларға толы болатын. Эму мені жіберіп алу үшін өте нашар нысанаға алуы керек еді. Ол камераның артқы жағындағы радионың үстінде тұрды. Ол неге бізге бір станция таба алмай жүр деп ойлаған шығар. Ол, әрине, өзі құруға көмектескен дауыл Эмудың барлық радиостанцияларды қабылдауына да кедергі келтіргенін білмеді. Револьвер оның жанында ресивердің жанындағы үстелдің үстінде отырды. Эго қолы оны найзағайдай ұстап алды.
  
  
  Ол тоқтаусыз жүгіріп кетті. Ол басын иығының арасына қойып, оған қарай еңкейді. Мен оған қолымдағы бар күштің iso сүрткішін бұлғадым. Шелектің қызуы эгоның бетіне ашық тиді. Револьвер төлемді менің құлағыма жақын жерде атып жіберді. Кішкене кеңістіктегі оқтың күркіреген найзағайы мені таң қалдырды. Оның құлағанын көрдім. Ол үнсіз қалып, қайтадан қозғалды. Сосын орнында құлап қалды. Тыныштықтың ізі қатты күйіп кеткен тұлғаның айқын эгосы болды, ол өмірінің екі шетінде де киетін уақыт.
  
  
  Таратқыш ғибадатханадағы басқару орталығымен салыстырғанда қарапайым корпус болды. Ол өлшеуіштерді, тұтқаларды және ажыратқыштарды ұстайтын пішіні мен өлшемі бойынша тік табыттарға ұқсайтын бірнеше металл шкафтардың айналасынан тұрды. Шкафтардың үстіңгі жағы күш өрісі мен жалаңаш мыс сым катушкаларының массасына байланысты саясаттың айналасында тұрды. Қалың кабельдер желдеткіш саңылаудағы тесік арқылы жоғалып кетті. Электронды құрылғылар, ақырын ызылдады. Қонақүйдің электр қуатын беретін генераторлары қазандықтардың жанындағы жертөледе болуы мүмкін.
  
  
  Оны негізгі ажыратқыш аударып жіберді. Ызылдау тоқтады. Қолдар бір сәтке бірнеше метр алға-артқа биледі, содан кейін артқа қарай құлады. Оны жаудың тапаншасы алып, сынуы мүмкін нәрсенің бәрін ұқыпты сындырды. Содан кейін оны тоңазытқыш камерасының менеджері шығарып алды да, күзетшілер отырған орындықтың астына эгосын айналдырды. Ол қайтып келіп, шкафтарын ашып, ішін, еденін және қабырғаларын балауызбен сүртті. Оның соңғы бөлігі шелектегі отты қайта жағу үшін пайдаланылды. Оны жанып жатқан сүлгілерді қондырғыдағы балауыз бассейндеріне лақтырып жіберді. Желдеткіштің айналасындағы сызбадан жалындаған жалын шарпыды. Ол жүгіріп шықты - шын жүректен асқазанында жоғалып кеткен жұмылған жұдырығына.
  
  
  Басқарушы қандай да бір жолмен есін жиып, кек алу ниетіне толы аяғынан тұрды. Го екінші рет бастады, ол маған күтпеген жерден шабуыл жасады. Эго жұдырығы күзетшілердің айналасындағы револьвердің бір бөлігіне соғылды, ол оны белбеуіне тығып алды. Бұл мені құтқарды. Есікті тарс жауып үлгермей жатып, ол қайтадан дем шығарды, әйтпесе тірідей өртеніп кетер еді. Ол босап шығып, оған шабуыл жасады. От менің сырт киімімді жалап үлгерді.
  
  
  Ол гориллаға ұқсайтын. Ол испанша балағат сөздер айтып, маған қарай жүгірді. Оны эго кәдімгі дзюдошының қолымен, қатты қолымен ұстап алды. Менің сол қолым эго пальто жағасын, оң қолым эго көйлегімді қысып тұрды. Ол іркіліп қалды. Оның оң аяғын эгоның оң балтырына орап, оның эгосын тепкілеген. Ол бір жаққа бұрылып, құлай бастады. Эму оған аздап көмектесті.
  
  
  Ашу мен өшпенділікке ашуланған ол құлап қалса да мені тырнап алатын. Эго етік тоңазытқыш камерасының табалдырығына ілініп қалды. Қолын бұлғап, жанып жатқан балауызға артқа қарай құлады. Әрбір қозғалыс жалынды одан сайын шарпыды. Ол төрт аяғынан тұрды. Басын төмен салып, қиналып айқайлады. Адамның алауы сияқты, ол менің көз алдымда жанып кетті. Эму оған көмектесе алмай, есікті жауып тастады. Айқайдың эго-сы енді естілмеді, ал от бірден анықталмас еді. Ақыры, ол терең тыныс ала алды. Оған бұл өте қажет болды. Бірте-бірте маған қатты ренжігенім келді. Менің иығымдағы жара қайта ашылды; бәлкім, ол күзетшілерге шабуыл жасаған кезде шығар. Лумбаго менің қолымды ауыр жарақаттады. Ол сол қолының саусақтарын қозғалтуға тырысты. Енді ол есінен танып қалуы немесе әрекетін жалғастыруы мүмкін; Оны жалғастырды. Толығымен ағарып, мен теңселіп, бөлмелер арқылы ас үйге және тауашаға қайта шықтым.
  
  
  Ерлердің айналасындағы Одина зығыр шкафтың есігін қағып, дауыстап көмекке шақырды. Оны тоқтатып, есікті қақты. — Сеньор ?
  
  
  "Сен! Оның!
  
  
  "Егер сіз оның сізді осы есіктен оқпен атқанын қаласаңыз, онда, е.е. шулы тепкілей беріңіз".
  
  
  Бір сәтке тыныштық орнады. Сосын ол айтты: "Мен үндемеймін, амиго".
  
  
  "Буэно ".
  
  
  Сахнаға апаратын дәлізден қайтып келгенде, оны Эль-Коюнтураның кіреберісінде тұрған қонақ бөлмеде отырған екі ер адам көрді . Олар аяқтарын таптап, жігерлендіріп ысқырды. Мен оның қанаттарына жеткенде, оның себебін түсіндім. Тамара бір трусикада болды. Ол осынша уақытқа қалай шыдаса, бидің ең үлкен құпияларының бірі болуы керек еді.
  
  
  Комбинаттар таусылды. Олар хорды жүзінші рет орындады, бірақ ырғақ әлі де күшті болды және Тамара оны толық пайдаланды.
  
  
  Стриптизердің адымымен ол жамбастарын сермеп, жалаңаш кеудесін шайқап, жоғары-төмен тербелді. Кейбір әйелдер есеңгіреп қалуға жақын болып көрінгенімен, жиналғандар қол шапалақтап, қошемет көрсетті. Барлығының назары оның дірілдеген емізіктеріне ауды. Оның көздерінде мазасыз көзқарас пайда болды... ол мені көргенше. Оның жүзі нұрланып кетті. эй-ға асығуға белгі берді. Ол байқамай басын изеп, ұтысын бастады.
  
  
  Және қандай финал!
  
  
  Топ әуенді қайтадан ойнай бастайтын болды. Тамара алғашқы аккордтарды алып, жайма мен көкірекшесін көтеру үшін еңкейіп кетті. Ол барлығына бөкселерінің керемет қисық, дөңгелек дөңгелегіне әдемі көрініс берді. Көрермендер қатты жамбастары арасындағы ee трусиктерінің тар нейлон сызығын анық байқады, ол алға еңкейген кезде бір сәтке қысылып қалды. Трусиктер арандатушылықпен е.Е.-нің есегінен төмен сырғып кетті де, ол орнынан тұрып, маған жайма мен көкірекше әкелгенде сол жерде қалды.
  
  
  —Ұлы Құдай", — деп сыбырлады ол. — Мен сен ешқашан келмейсің деп ойладым.
  
  
  "Тезірек тоқтат", - деп жауап бердім мен.
  
  
  Оның сахнаға қайта билегенін бақылап отырды. Оның дірілдеген бөкселері керемет көрініс болды. Әулиелер есінен танып қалды. Мен әйелдердің не ойлағанын білмеймін, бірақ олардың айналасындағы кейбіреулер одан ешқашан айықпайтын сияқты көрінді. Ерлердің қан тамырлары жарылып жатты. Сусындар даяшылар әкеле алатын уақыттан тезірек ішілді. Өмірлерінде алғаш рет қара киім киіп, олар нағыз әйелдік қисықтардың жұмсақ сұлулығын көріп, оған риза болды. Ақырында, олар бір уақытта ақырзаманға, Армагеддонға және мүмкін Екінші құбылысқа тап болды. Ал егер олар өлетін болса - қоштасудың бұл жолы қандай болды!
  
  
  Жігерлендіретін айқай естілді. Тамара трусисын шеше бастады. Топ шарықтау шегінің жақындағанын сезіп, есте қалған әуенге шомылды. Оның анда-санда таздың үстінен қарап тұратын шабуылдау шеберлігінің мағынасы және тоңазытқыш камерасының қалың емен есігі отты сөндірмесін және зығыр шкаф киген күзетші әлі де қорқыныштан дірілдеп тұрсын деп дұға етті. Тамара трусикасының тар серпімді жолағын төмен түсірді. Раббым, ол неге асықпады? Төменде. Жұмсақ бұйра шаштар көріне бастады. Көбірек шу мен айқай!
  
  
  Оның маңдайынан банктің қалың тамшылары сүртіліп, ауырған иығы ысқыланды. Трусики ақырын сырғып кетті оның аяғы. Ол ih лақтырып жіберді де, бұрылды. Ол өз эгосын көтеру үшін еңкейіп кетті. Аяқтарын тік ұстап, бөкселерін көтеріп, ол ер адамдарға ешқашан ұмытпайтын нәрселерін көрсетті.
  
  
  Жұрт стырсып жатты.
  
  
  Комбинация күркіреді.
  
  
  Тамара сахнадан ашық түрде менің қолыма лақтырды.
  
  
  Қошемет көп болды, бірақ қайтуға уақыт жетпеді. Оны пальтосына орап, қонақүйдің айналасына шыққанда кейін киінуге жеткілікті уақыт болатынын айтты. Киімінен ұялмай, ол менің артымнан дәліз бойымен негізгі қонақ бөлмеге жүгірді.
  
  
  — Ник, Ник, — деп демін шығарды ол, — не болды?
  
  
  —Бұл маңызды емес", — дедім мен.
  
  
  'Бірақ ...'
  
  
  "Үш канал жойылды, біреуі қалды. Мен оның мәліметтерін кейінірек айтып беремін.
  
  
  Біз қонақүйдің айналасынан қашып кеттік. Бұл оның ойлағанынан оңайырақ болып шықты. Оны бір сәтке үстелдің жанында ұстады, мен күдіктенгенімдей, үстелдің астындағы сөреде рация болды. Оны эго шақырды және жалған менеджердің гүрілдеген үнімен ғимараттың алдындағы "фиаттағы" адамдарға шетке шығып, "бьюикті" өткізіп жіберуді бұйырды. Кішкентай арзан микрофон дауыстың өзгеруін жасырды, ал ревматизм қысқа болды : "Си, сеньор!" Дәлізден әрі қарай, алдыңғы есіктен біз ескі көлікке секіріп, оны тірілттік.
  
  
  "Фиат" күзетпен кіреберіс жолдың шетінде тұрды. Тамара біздің жетістікке жететінімізді көргенде, біз mimmo-дан өтіп бара жатқанда, ол екі жігітпен досымызға қол бұлғады. Ол жайбарақат шіріген диванға сүйеніп, күле бастады. Бұл жеңілдіктің истерикалық күлкісі еді. Тынысы тарылған ол: "Ой, сен мына екі адамды көрдің бе?" - деп айқайлады.
  
  
  'Кімнің? Бұл "фиатта" ма?
  
  
  "Жоқ, Ник, қонақ бөлмесінде екеуінен жақсы!" Ол одан да қатты күле бастады. Біз олардың миммосына жүгіргенімізде олар таңдана қарады. "Ах, бұл менің жүзімдегі өрнек!" Тамара күлкіге бой алдырды. — Мен шынымен де сондай жақсы болдым ба?
  
  
  "Иә, сен әдемі едің."
  
  
  "Шынымен бе?"
  
  
  "Мені ессіз қызғандыратындай жақсы".
  
  
  Тамара "бьюиктің" рульімен күресіп, ұшақтың бүйіріне қарай келе жатқанда сәл тынышталып, күлді. Ол киіне бастағанда; күлкі тоқтады, ал Пунтаренастың арғы жағында ол бәсең, екіұшты дауыспен: — Ник, ауа райы. Өзгереді.'
  
  
  Іс жүзінде. Қар енді құйындай құйындай жауды. Бір кездері жарқыраған шағылысқан аспан қараңғыланып, шамадан тыс жүктелген қозғалтқыштың дауысы арқылы жел жараланған елес сияқты улады. Ағаштар, жартастар және қозғалатын кез келген нәрсе айналамызда дауыл соғып тұрды. Есіктер мен терезелерден бұршақ жауған. Біз есі ауысқан адамның іс-әрекетіне ашуланған әлемде болдық.
  
  
  —Қонақүйдегі таратқыштың өшуі қарлы боран тудырды", — дедім мен мұңайып.
  
  
  —Ал одан да жаман болады", — деп сыбырлады Тамара.
  
  
  "Иә, біз Панамадағы соңғы таратқышты жоймайынша."
  
  
  Ол маған сырттағы қардай аппақ болып бұрылды. —Бірақ, Ник", — деп сұрады ол жасырын қорқынышпен. 'Біз қабілетті болуымыз керек, солай емес пе?
  
  
  
  
  12 тарау
  
  
  
  
  Картаға қарағанда, Сангре аралы Пунтаренастан алты жүз шақырымдай жерде болған. Бірақ біз мұндай ауа-райында ұшуға жеткілікті ақылсыз болсақ та, біз соншалықты ақылсыз емеспіз, біз ашық ауа-райына асығамыз. Әуеге көтерілгеннен кейін біз Тынық мұхитының үстінен кең доғамен ұштық. Бұл тұрақты иректердің арқасында рейсті екі жүз мильге дерлік ұзартты және мүмкін тағы 150 мильге ұзартты. Біз Чирики шығанағы арқылы ең үлкен Койба аралымен, түзеу колониясымен ұшып өттік. Содан кейін біз Азуаро түбегін айналып өтіп, ені 150 миль болатын Панама шығанағына жеттік. Жол бойында Панама қаласы мен Балбоасы бар Панама шығанағы болды.
  
  
  Осы уақыт ішінде ұшақ тек тербеліп, сүңгіп кеткендей болды. Тамара екеуміз жан-жаққа, ары-бері сырғанап жүрдік. Біз ешқашан бір орында отырған емеспіз. Қауіпсіздік белдіктері ғана бізді орнында ұстады. Бір итеру екіншісінің соңынан ерді. Фюзеляж стылдап, сықырлады, қанаттары кез келген сәтте сынып қалатындай болды. Ұшақ әуе бөлмесіне қонған сайын, оның жабдықтары иығына қатты тиіп, шыдамсыз ауырсынуды сезінетін. Біз кетер алдында Тамара жараны таңып, таңғышты қатайтып қойды, бірақ бұл жеткіліксіз болды. Менің иығымнан қан ағып, көйлегіме сіңіп кете берді.
  
  
  Ол айқайлады. — Аралдың координаттары қандай, Ник?
  
  
  —Әлі ол жерде емес", — деп айқайлады оның шуы. - "Алдымен Панама қаласында".
  
  
  'Неге? архипелаг де лас Перлас залындағы Сангре аралы , ол залда солтүстікке емес, осы жерден шығысқа қарай орналасқан.
  
  
  Оның, келісім белгісі ретінде басын изеді. Архипелаг "көп аралдардың теңізі" дегенді білдіреді және бұл жағдайда шығанақтың арғы жағындағы сексен кішкентай "інжу-маржанның" санына қатысты. Оны ашық тұрған картаға нұсқады. "Сіз бұл сорпадағы мақсатыңызды әлі таба алмайсыз, ал құрылғыларға енді сенуге болмайды. Осы топтағы шағын аралды таппас бұрын бізге көрнекті орын қажет. Залдағы қала архипелагтан солтүстік-батысқа қарай небәрі алпыс шақырым жерде. Осы жерден біз біреуге тапсырма бере аламыз.
  
  
  Содан кейін Тегусигальпа мен оның Пунтаренасы полковник Зембла жасаған жабайы және аяусыз жойылуға қарсы ауа райы жеткілікті деп ойлады. Бірақ Панама-Ситиде елестету мүмкін емес апат болды. Бұл менің сүйікті қалаларымның айналасында, көптеген жақсы естеліктермен. Анкон тауының етегіндегі пәтерінде сұлу әйелмен болған кеш есіме түсіп, Авенида Центральный маңындағы собордың тозған қоңырауларының үнімен оянғаным есіме түсті. Біз қаланың үстінен ұшып бара жатқанда оны собордың қалдықтары, ескі Үкімет сарайы, әдемі Ұлттық театр, Малекон бульвары және ескі жерасты түрмесі бар Боведас бульвары байқады. Барлығы, шынымен де, бәрі де жаншылып, жойылды, адамгершілікке жатпайтын дауылдың зорлық-зомбылығынан бұзылды және бұзылды. 300 000 халқы бар қала өмір сүруін тоқтатты және 1671 жылы корсар Генри Морган жер бетінен жойып жіберген тоғыз шақырым қашықтықтағы ескі қала сияқты орасан зор қирандыға айналды.
  
  
  Балбоа, Ла-Манш арнасының порт аймағы да шөл далаға айналды. Біз өз биіктігімізден жағадан он шақырым жерде орналасқан Мирафлорес құлыптарын әрең көрдік. Оған апаратын екі канал толығымен жабылды. Әрқайсысының ені екі жүз метрге жуық және тереңдігі он бес метр болатын әлемдегі ең үлкен екі мұз айдынында бірнеше жүк кемелері мен танкерлер тұрып қалды. Құбыжық жел арналар арқылы соқты. Ештеңе де истмустың арғы жағында жағдайдың жақсырақ екенін көрсетпеді.
  
  
  Ол Зембланың бір кездері құнарлы және бай болған осы жерге жасаған істері үшін ашуланып қайнап жатты.
  
  
  —Бұрылыңыз", — деді Тамара оны үріп. Ол өзін нашар сезінді. - 'Исла Сангреге дейінгі оңтүстік-шығыс . _
  
  
  — Зембла сонда деп ойлайсың ба?
  
  
  "Мен бұған шын жүректен үміттенемін", — дедім мен бұралған ақ пейзажға соңғы ащы көзқараспен. "Егер мен оны эго тапсам, арал эго қанымен жуылады, мен саған уәде беремін".
  
  
  Негізгі аралдар: Сан-Мигель, Сан-Хосе және Педро Гонсалесті табу оңай болды, бірақ Зембланың соңғы баспанасы картадағы кішкентай ғана нәрсе болды, одан басқа ештеңе жоқ. Бұл құмды жағажаймен қоршалған қалың қар жамылғысының, қаланың және теңіз көбігінің астында судың айналасына шығып тұрған тау жыныстарының шоғыры еді. Біз оның үстінен ұшып бара жатқанда, "Сессна" құбылмалы ауа ағындарымен ұшып, тербелді. Тамара отырғызу орны оны қалағанша қопсытқышпен күресті.
  
  
  "Менің ойымша, біз жағаға қонуымыз керек. Бұл жартастарда тіпті тас ешкі де аяғынан тұра алмайды".
  
  
  — Ол жерде не бар? — деп сұрады ол солға нұсқап.
  
  
  Ол да қарап тұруы үшін ұшақты сексен градус бұрышқа еңкейтіп жіберді. Пулемет оқтары сияқты қала арқылы оны кейбір ескі ғимараттардың әлсіз жарқылынан көруге болады. Олар ауланың айналасындағы ескі гяценда тәрізді топтастырылды. Барлығын қоршап тұрған қалыңдығы үш дюймдік, ауыр темір арқалық қақпасы бар тас қабырға болды. Кем дегенде, бұрын их так салған және бұл қабырғалар соншалықты қалың және берік емес деп айтуға негіз жоқ еді. Зембла жағдайды қиындатқанды ұнататын сияқты, әсіресе қорғаныс немесе қашу мәселесінде.
  
  
  —Ол осында", — дедім мен. Менің қолым Тамараның қолын қысып алды. 'Міне! Эго тікұшақпен аулада байланған.
  
  
  'Мен оны түсінемін. Бірақ қазір менің қолымды жібересің бе? Оның орнына ашық эго шатыры құлап емес еді. Қолыңызды жіберіп, қонатын жер табыңыз, жарай ма?
  
  
  Эй, ол қуана күлді. Ақырында біз Зембланы іздедік эго журналдар. Периметрдің ешбір жерінде қолайлы қону алаңы жоқ екенін түсінгенде, менің күлкім баяу жоғалып кетті. Екі және шілтер сатушы Рамон Батук өзінің гациендасын дөңгелек төбенің басына тұрғызды. Негізгі қақпадан жаяу жүргіншілер жолы жартастардан төмен қарай табиғи шығанақтағы қайық үйіне апарды. Төбе салыстырмалы түрде тайғақ, бірақ тым тік болды. Аралдың қалған бөлігі тым бұдырлы немесе тікенді, бұдырлы бұтаға толы болды.
  
  
  —Бұл жағажай болуы керек", — деді эй оған мұңайып.
  
  
  "Біраз уақыт бұрын жағажайдың көрнекті бөлігі әлі де әдемі көрінеді", — деп жауап берді ол ернін қысып. Ол тағы да "Сесснаны" еңкейтіп, жел соққан жағалаудың кішкене бөлігіне ұшып кетті. "Бұл өте қиын болады, Ник, және біз үйге жақындай алмаймыз".
  
  
  "Қысқа серуендеу кімге қызық? Біз қонған кезде әлі де жүре аламыз деп үміттенеміз.
  
  
  Ұшақ төмен түсіп кетті. Жел эгоды көтеріп, металға улады. Дөңгелектердің айналасында құм ісіп кетті. Ұшақтың бөлшектері дірілдеп кетті, ih кенеттен сал болып қалғандай. Тамара құлықсыз қопсытқышпен күресті. "Бізде Ресейде бір сөз бар", — деді ол үзік-үзік. "Мұндай жағдайда рульді қаттырақ ұстаңыз!"
  
  
  Бізді ауа шұңқырына, төменге сорып алды. "Сессна" дірілдеп, тербеліп, ісінген құмның сұр құмды жаңбырында жағадан сырғып өтті. Алдымызда құмның түкпір-түкпірінен өткір тас шыңдар шығып тұрды. Сол жақта жаңа тастар мен тастардың айналасында қорған, ал оң жақта қайнап жатқан серфингтің қауіп төндіретін қабырғасы жатты. Ұшақ төмен қарай құлады.
  
  
  Ол күңкілдеді. - 'Жоғары! Жоғары!' Менің айқайым рефлексивті болды, өйткені мен Тамараның мұрнын көтеру үшін қолдан келгеннің бәрін істеп жатқанын білдім. Жағажай жойқын жылдамдықпен жақындады. Мұрын құмға көміліп қалды. Ұзақ ысқырық, сосын күркіреген дыбыс. Бізді бұрып жіберді, қанаттардың тіректері ұшып кетті, ал бұранда қозғалтқыш блогының үстіне жартылай құммен бүктелген. Еден көтеріліп, бізді үйілген адамның қолы мен аяғындай төбеге лақтырды. Ұшақ аударылып кете жаздады, содан кейін мұзды толқындарға құйрығын жоғары қаратып құлады. Біз шегініп бара жатқанда үстімізге тұзды су шашылды. Біз мүгедек болдық, бірақ бір орында тұрдық. Ұшақ серфингте алға-артқа тербелді. Біз толқындарда тербелдік. Тамара басын шайқап, оны көтерді де, жағажайдағы сынған терезелерге қарады. Қалтырап, ол терең дем алып, штал астымыздағы құм мен серфингті зерттеді. "Дауыс бұл коммерциялық рейстердің маған ұнайтыны", — деді ол сәл жымиып. "Сіз әрқашан ақырын қонасыз".
  
  
  "Менімен мәңгі күлме!" — деді ол көзіне жас алып. — Мен бәрін бүлдірдім, мен оны білемін! Біз енді ешқашан эгоды ауаға көтермейміз!
  
  
  "Бұл басқаша болмас еді, бәлкім", — дедім мен. "Құм тым жұмсақ, жел бізді аяғымыздан құлатуы мүмкін еді".
  
  
  — Бірақ енді не істейміз?
  
  
  'Не істеу?' Оны артында бір кездері eda салынған тоқылған себет ұстап алды. Енді nen-де Тамараның Макаров тапаншасы, доктор Мендозаның винтаждық тапаншасы, Пепенің 22 калибрлі автоматты револьвері, екі күзетші мен менеджердің револьверлері болды. Оны Тамара Е.Е.-ге тапанша мен Пепенің тапаншасы берді, ал қалған револьверлерді қалтасына салды. 'Не істеу?' — оны қайталаңыз. — Ал, серуендеуге барайық. Мұны істейік!'
  
  
  
  
  13 тарау
  
  
  
  
  Жаяу жүріп, біз жылап, жанып тұрған аспан астындағы опасыз төбелердің миммосына жол тарттық. Боран әлі де күшейе берді. Қараңғылық қалыңдай берді. Бірнеше тікенді ағаштар желден сықырлап шықты. Тастар үнемі құлап жатты. Біз оған қарсы жүгірген кезде жел өкпеміздің айналасындағы ауаны сорып алды. Суға батып бара жатқандай тынысымыз тарылып, кейде алға жылжи алмай қалатынбыз. Дауыл енді зорлық-зомбылықпен, тынымсыз және өлтірушілікпен үздіксіз масса болып көрінді. Тамараның беті садоның құлауынан қанға боялған. Оның, мен әлдеқайда жақсы көрінбейтінімді білдім. Иығымның ауыруы мені шаршатты. Бұл енді тек тығынның тығыны емес, жаным мен сүйегімді ауыртып жіберді. Ол онымен және менің қатты саусақтарыммен күресті. Бір-бірімізге қолдау көрсетіп, қиналып, қыңырлықпен теңселдік.
  
  
  Жарты сағат, ширек сағат, тағы жарты сағат өтті. Ақыры төбеге жеттік. Біз жүз ярд қашықтықтағы гациенданың қалың, берік қабырғаларына қарап тұрдық. Олар қалың қардың астында жатты. Егер күзетшілер болса, онда ол оларға сенімді болды — олар стырсыған күйде тұрмас еді. Олар қабырғаның күмәнді жасырынған жеріне тығылып жатты. Бұл қатып қалған денелерге жабысып қалған форма киген жыртық ерлердің көзге көрінбейтін тізбегі болар еді.
  
  
  —Қабырғаға көтерілейік", — дедім мен. "Екі-үш қақпа тым қатты күзетілетін болады".
  
  
  Тамара қалтырап басын шайқады. — Біз жасай алмаймыз, Ник!
  
  
  - Біз де бір орында тұра алмаймыз.
  
  
  Біз негізгі кіреберістің алдында ашық тұрған гациенданың артындағы төбеге көтеріле бастадық. Былайша айтқанда, қазір алға жылжу қиынырақ болды. Кедергілер азайып кетті, бірақ төбенің жалаңаш беті желмен жылтыратылып, тайғақ, мұзды беткейге айналды. Тамара бірінші болып құлады, мен оны қолдауға тура келді. Сосын оның тепе-теңдігі бұзылды. Қонақүйдің Тамарасы көмектесіп жатыр, кенет екеуміз қол ұстасып қорқытып төмен түсіп кеттік. Біздің төзімділігіміз өлді, бірақ өз күліміздің айналасында қайта көтерілді. Өмір өлім әкелетін жылулық пен тыныштықтан қымбат емес болып көрінді, ал өмір жеңді.
  
  
  Жоғарыда біз шаршап-шалдығып қабырға жамылғысының астына кіріп кеттік. Ол қартайған еді. Қалаулар тозған және табиғи тастардың арасында олар айтқандай үлкендері болған. Орташа алғанда, оның биіктігі үш жарым метр болатын. Оны мұқият қарап, аяғының және қолдарының тірек нүктелерін бірнеше жерден байқады. —Ол жоғарыда болғанда менің артымнан жүр", — деді оны Тамараға.
  
  
  — Сен қашан жоғарыдасың? Егер сіз мұны жасасаңыз, сіз айтасыз!
  
  
  —Мен оның үстінде болғанда, Тамара", — дедім мен нық тұрып. Оның сөзінде шындықты ойлау ол қонақүй емес. — Және белгіні күтіңіз. Екінші жағында күзетшілер болуы мүмкін.
  
  
  Оны ескі қабырғаға қауіпті өрмелеу бастады. Саусақтарымды тегіс тастарға жақсырақ ұстау үшін қорғаныс қолғаптарын шешуге тура келді. Жаныма суық тиді. Оның, менің қолдарымның тартылғанын сездім. Қан мен бұлшықеттер қатып қалды. Аяғымның салмағынан тас құлап түсті. Ол оны құшақтап алды стырсып, Тамараның үрейлі ақырын дауысын естіді. Бір сәтке мен ары қарай жүре алмайтындай болдым. Содан кейін ол Зембланың қаншалықты жақын екенін есіне алды және бұл ой мені жылытты. Ол абайлап тағы бір тірек нүктесін сезінді. Оны сл тапты. Оның дюйм-дюймі жоғары көтерілді.
  
  
  Соңғы күш-жігерім мені шетінен кең, жалпақ шыңға шығарды. Ұстараның өткір шыны сынықтары бүкіл ұзындығы бойынша үйілген, бірақ қар мен мұз ih әсерін жоққа шығарды. Шындығында, олар маған тайғақ жерде тұруға көмектесті.
  
  
  Ол қазірдің өзінде Тамараны менің артымнан еруге жестап шақырмақ болған кезде күзетшіні көрді. Ол оранып, басын иіп, қолын қалтасына терең салып, қабырға мен жақын маңдағы ғимараттың арасында ақырын алға-артқа жүрді. Оң иығынан автомат мылтық салбырап тұрды. Ол оның стырсыған жеріне қарай жүрді. Оны ескерту үшін Тамараға қарады. Ол менің бұйрығыма бағынбады және менің артымнан келе жатты! Күзетші жалауға жақындады. Бірдеңе болып қалса, оны естуге жеткілікті жақын. Оның тынысы тарылды.
  
  
  Тамара тепе-теңдігін жоғалтып, құлап қалды. Ол қорқып айқайлады. Қатты емес, еріксіз күрсінуден сәл қаттырақ, бірақ жеткілікті қатты. Күзетші бірден қызығушылықпен басын көтеріп, мені көрді. Ол секіріп кетті.
  
  
  Ер адам өзінің парызын біліп, өзін қорғауға тырысты. Кеш! Ол әлі де мылтықты көтеріп келе жатқанда, эго оны бүйірінен лақтырып жіберді, оның үстіне өмірдегі эму тізелерімен қонды. Оның винтовкасын қолының эгосынан жұлып алып, аударып жіберді де, соқты. Бөксесі эмудың мойнына бүйірінен тиген. Ол күрсініп, қатып қалды. Эго мақсаты денеге табиғи емес бұрышта болды.
  
  
  'Лақап ат!' — деп жоғарыдан сыбырлады. Оның көзі жоғары қараса, стыранып отырған Тамараны көрді.
  
  
  "Мен күте алмадым. оның...'
  
  
  —Маңызды емес", — дедім мен ысқырып. 'Секір.'
  
  
  — Сен мені ұстайсың ба?
  
  
  "Әрқашан жаным".
  
  
  Ол мылтықты тыныссыз күзетшінің үстіне қойып, қолын созды. Ол құлап түсті. Оны ee ұстап алды. Сондай-ақ, бұл жұмсақ құшақтау болмаса да, бұл өте жақсы болды. Ол маған қысылып, мойнымнан сүйді. 'Енді не?' — деп ақырын сұрады ол.
  
  
  "Бас ғимарат. Ол жерден Зембла мен эгоның күш өрісінің соңғы таратқышын табуымызға жақсы мүмкіндік бар. Біз екеуінің де ih-ін жоюымыз керек.
  
  
  — О, мұның бәрі ме? — деді ол мысқылмен. Етіктің ұшымен ол жеңілген күзетшіні итеріп жіберді. "Зембла екеуміздің арамызда қанша ih болады?"
  
  
  'Мен білмеймін. Менің ойымша, тым көп.
  
  
  'Иә. Және олар бізді тауып, сосын өлтіруі керек немесе біз тоңғанша жібермеуі керек. Біз қазір қабырғаның арғы жағында тұрып қалдық. Олар бізде бар оқтар аз, өзгертетін нәрсе аз. Сізде осындай жақсы идеялар бар ма? Оны үнсіз тыңдады. Ол өзінің қорқынышын цинизмімен жасыруға тырысты. Бұл мүлдем табиғи реакция. Дәлелді себеппен қорықпайтын адам ақымақ. Тамара қатал, практикалық, батыл және ақымақ емес әйел болатын.
  
  
  —Менде түсінік жоқ", — деп мойындадым мен. "Біз тек қолымыздан келгеннің бәрін жасай аламыз және үміттене аламыз. Бұл қиын болады, бірақ біз тырысуымыз керек".
  
  
  Ол мойынсұнып басын изеді. "Сосын бұл қалай аяқталады, Ник, мен оған жақсы нәрсе айтуға тырысамын".
  
  
  —Мен көмек сұрап айқайлаймын", — деді оған күлімсіреп. Ғимараттардың көлеңкесінде біз гяценденің артқы жағына жасырын кірдік. Оның механизмі қатып қалғанын анықтағанша, оны күзетшінің автоматы жақсы көретін. Оны эго кепілге қойып, револьверден біреуін алды.
  
  
  Біз бұрышқа жеттік және тоқтадық. Алдымызда тікұшағы бар аула болатын. Оны Зембла табамын деп үміттенген ұзын, тар басты ғимарат зерттеп жатқан. Ол қосалқы ғимараттардан үлкенірек болды, оның бүкіл эго ұзындығы бойынша жабық кіреберісі бар. Орталықта автокөліктер негізгі кіреберіске кіре алатын қақпа болды.
  
  
  Подъезд қараңғы, бұрқыраған қардың шымылдығынан әрең көрінетін. Менде басқа жерде күзетшіге тұрарлық деген күдік қатты болды. Бір немесе бірнеше, барлығы қобалжыған және қатып қалған, саусақтары қышиды. —Біз ең ұзақ жолмен жүреміз", — дедім мен. Біз келесі ғимараттың артына қарай жүгірдік. Ол жүгіруді жалғастырғанды жөн көрер еді, бірақ сақтық пен үнсіздік күн тәртібінде болды. Ақырындап біз әрі қарай жүрдік. Гациенданың бұл жағында гаражға ұқсайтын екінші ғимарат болды. Ешбір оқиғасыз біз екі жаққа да екінші жаққа жеттік. Оң жақта он метрге жуық ашық алаң болды. Оның артында бас ғимарат тұрды.
  
  
  Біз тұрып, мұқият тыңдадық. Біз ештеңе естімей, бас ғимараттың артына қарай жүгірдік. Алдымызда соғылған темірге бұралған торлары бар ұзын-сонар терезелер қатары созылып жатты. Біртектілікті екі күн үзіп, Ривненская қатарын үш бөлікке бөлді. Олардың арғы жағында қақпа, тағы бір қатар терезелер болды, олардың кейбіреулері айналасы жарқырап тұрды. Қысқа тасты жол ғимараттағы қақпалардан үлкен басты қақпаларға дейін созылды. Қақпаның жанында ақылы телефонға ұқсайтын дүңгіршек отырды. Күту дүңгіршектері. Тар саңылау жарықтандырылды.
  
  
  'Қарғыс. Біз кіреберіс жолды кесіп өтуіміз керек, ол күзетіледі.
  
  
  "Мүмкін олар әйелді атпайтын шығар", — деді Тамара.
  
  
  'Неге?'
  
  
  "Мүмкін олар алдымен сұрақтар қойғысы келетін шығар".
  
  
  "Тамара, егер сен азғыру үшін ойнай аламын деп ойласаң..."
  
  
  Сол сәттілікпен ол қабырғамен сөйлесе алды. Еңкейіп, терезелердің астынан тез өтіп кетті. Оның артынан ерді, ол тым абайсыз болмайды деп үміттенді. Менің ойымша, олар алдымен оқ жаудырады, содан кейін сұрақтар қояды. Біз mimmo-ны алдымен екі есіктен және келесі терезелер тобынан жасырдық. Тамара менен жарты метр қашықтықта болатын. Ол өзінің қимыл-қозғалысына сенімді болды және ол қызу әңгімеге және ықтимал жаңалыққа қауіп төндірмей, оны тоқтата алмайтынын білді. Ол балама ойлап табуға тырысты, бірақ таба алмады. Біз екінші күннің басына және келесі терезеге жеттік. Кенет оның дауыстары естілді.
  
  
  'Тоқта!' — деп қатты сыбырлады ол. Мені ерекше таң қалдырғаны, ол тоқтап, маған қарай жорғалап келді. Шам жыпылықтай бастады. Біз терезеден қарадық.
  
  
  Полковник Зембла ашуланып алға-артқа жүрді. Мен оның не айтқанын естіген жоқпын. Алайда ол бөлменің ортасындағы үстелді жұдырығымен ұра берді. Орындық электронды бөлшектермен, транзисторлармен, тақталармен, дәнекерлеу үтіктерімен және тістеуіктермен үйілген. Зембланың артында Майя ғибадатханасындағыдай металл шкафтар мен панельдер болды. Тек осылар ғана ашылды. Торлар алынып тасталды, ал сымдар біртүрлі тұрақты толқындар сияқты бұралып қалды. Оның бұл бөлмеде не істеп жатқанын елестету қиын емес еді. Ол Орталық Американы жаулап алу және Үшінші Майя империясын құру үшін өзінің өлімге әкелетін жоспары үшін жаңа негізгі басқару жүйесін құрды.
  
  
  Оның ойынша, ол Хемамен сөйлесіп тұрған кезде, оның беті арық, мұртты екінші адам келіп, қасында тұрды. Зембланың сыбайласы бәрінен де дөрекі және салқынқанды болып көрінді. Ол диаграммалары бар қағаз бумасын жайып салды. Екі ер адамның өз жоспарларын талқылауға берілгені сонша, мен аздап жалап жүруге батылым барды. Көзінің қиығынан оны тағы алты ер адам, екі қарулы күзетші және төрт ақ халатты техник байқады, бәлкім, құрылыста жұмыс істеп жатқан шығар. Тамара маған сұраулы түрде қарады.
  
  
  Оның ревматизмі артымыздағы есікті нұсқады. Оны ысырманы ақырын итеріп жіберді де, қалың ағашқа сүйенді. Есік жабық емес еді. Біз ішке кіріп, салқын залдағы көрші бөлмедегі дауыстарды тыңдадық.
  
  
  '...дереу өлтір!' — полковник Зембланың ашулы догматикалық дауысы естілді. "Егер мен алдағы бірнеше сағатта жағдайды бақылауға алмасам, дауыл тым қатты болады, тіпті мен үшін де! †
  
  
  "Біз орнатуды тоқтата аламыз", — деп ұсынды бағынушы эгоға.
  
  
  "Тохел, бұл сатқынның ісі".
  
  
  'Жоқ, сэр. Мұнда R бөлімін қараңыз. Жігіттерде бұл бөлімді құрастыру үшін қажетті бөлшектер жоқ. Эгоды алдағы бірнеше сағатта құру мүмкін емес, сондықтан...
  
  
  "Сіз маған R бөлімдері бойынша жазбаларды оқуға батылсыз! Тақырыпты кім жасады? Ол жалғыз, солай емес пе? Біз сымдарды қайта қосудың жолын табамыз. Ал мен енді сенен жеңіліске ұшыраған сөздерді естігім келмейді. Менің патшалығым мәңгілікке мұз астында қалса да, мен оны ешқашан Тоқтан бас тартпаймын! Бұл менің кінәмнен болған жоқ. Менде бәрі жақсы болды. Егер бұл Ник Картер болса...
  
  
  Жалпы күңкіл естілді, оны Зембланың қолбасшысы Тохель кенеттен кесіп тастады. — Біздің сәтсіздігіміздің артында ол тұрғанына әлі де сенімдісіз бе?
  
  
  "Уақытша сәтсіздік, бірақ сәтсіздік емес. Бірақ ауа-райының үнемі нашарлауы басқа станциялардың жұмыс істемейтіндігін көрсетеді. Иә, ол, Ник Картердің бұған қандай да бір түрде қатысы бар екеніне сенімді. Мен оның ih орналасқан жері туралы қалай білгенін білмеймін, бірақ ол менің Майя ғибадатханамды да тапты. Ал эму, тігінші, эгоды толығымен жойып жіберді.
  
  
  "Әйел туралы хабарлар бар..."
  
  
  Зембла менсінбей күлді. "Картерге балапаныңызды сүйреп апаруға және бұл романға секс-клубтағы пикник сияқты қарауға мүмкіндік беріңіз . Бірақ бұл дауылда ол ешқашан аралға жете алмайды. Ал егер қандай да бір ғажайыппен ол аман қалса, оны ештеңе құтқара алмайды. Басқа станциялар эго шабуылына дайын емес еді, біз дайындалдық!
  
  
  Оны shaggy Boot естіді. Кенет залдың соңында форма киген адам пайда болды. Эго аузы винтовкаға қолын созған кезде орындауға рұқсат беру жалаушасынан ашылды. Тамара екеуміз инстинктивті түрде бұрылдық. Біз ойланбастан атып тастадық. Бірі көзін бақырайтып айқайлай бастаған сәтте эмудың тамағына кіріп кетті, екіншісі эмудың көзін қағып жіберді. Кімнің қайда кеткенін білмеймін. Ол артқа қарай құлады, эго мылтық жерге құлап түсті. Қан барлық жаққа шашырап кетті. Біз оның жерге тигенін көрмедік; біз қазірдің өзінде қайтадан қозғалдық. Бізге сөз айтпай-ақ, біз жақсы дайындалған команда болып бірге жұмыс істедік.
  
  
  Біз бөлмеге кіріп кеттік. Бұл револьверлер есік толық ашылмай тұрып-ақ отты сөндірді. Күзетшілердің айналасындағы Одиннің таңырқаған түрімен ол өмірді ұстап алды да, құлап түсті. Тамара бұрылып, екінші сағатта қаруын көтеріп жатқан кезде сүйкімді тесік жасады. Бір техник құлап, екіншісі ақырын тізерлеп отырды. Пантера сияқты жылдам Тохель қалың ағаш орындықты құлатты. Бөлшектер мен құралдар ұшып кетті. Ол полковник Зембланы артына жасырынған жерге тартты. Эго Колт 357 калибрлі отты шығара бастады. Біздің шабуылымыздан есеңгіреп, көңілі қалған соңғы екі техник ашық алаңға шықты. күн. Екеуі де кешігіп қалды. Тамара көздеп, өліммен жараланды, олар құлап түсті.
  
  
  Тоқтың оқ атуын болдырмас үшін еңкейіп қалды. Менің револьверім қаңырап бос қалды. Оны эго Тохельге лақтырып жіберді де, екіншісінің басынан ұстап алды. Тохел еңкейіп, мылтық артындағы шкафқа соғылды. Зембла маған жынды адамдай шабуылдады. Ол кедергіден өтіп бара жатқандай орындықтың үстінен секірді. Жолбарыс сияқты ол да алға ұмтылып, мені құлатты. Біз бірге еденге құладық. Саусақтарымыз жұдырықтай түйіліп үлгермеді. Бастапқыда екінші револьвер саусақтарымның айналасына қағылды, ал үшіншісі бояудың қызуында камзолдың үстінен сырғып кетті. Зембланың қатты бас сүйегі жақ сүйегіме соғылып, мұрнымды тырнап алды, оның айналасында қан ағып жатты, саусақтарым бас таңғыштың астындағы эго шашқа жабысып қалды. Менің жұдырығым көтеріліп, эмуды да солай қайтарды. Оның мұрнының сынғанын естігенде, ол риза болып күңкілдеді. Эго терісі мен еті жыртылған. Ол ауырғаннан гөрі айқайлады. Жылдам серпілу арқылы ол басын бұрып жіберді, бұл оны құтқарды. Әйтпесе, өлімге әкелетін сүйек сынықтары эго миын тесіп кетер еді.
  
  
  Эго жауабы менің өмірімдегі сүйекті тізе соққысы болды. Ол оны ұстап тұрған менің аяғымнан ұстауға тырысты. Біз тағы біреуін екіншісінің үстінен айналдырдық. Бізге, Тамара, Тохель, бізді атуға батылымыз жетпеді. Алайда, олар бізге тағы бір соққыға қол жеткізе алмай, тағы бір жақын қашықтықтан оқ жаудырды. Зембла әлі күнге дейін менің байламдарымды немесе аяғымды сындыруға тырысты. Менікі әр тайпаның эгосына қорғансыз шап тірелді. Оның, мен оны аяқтаймын деп ойладым. Оның, оның стырсығанын естіп, оның дірілдегенін сезді. Келесі секундта Тохел қасиетті рәсімдерге оқ атты. Бөлме қараңғылыққа оранып, қараңғыда Зембла бостандыққа шығып, жоғалып кетті.
  
  
  Сирена ұлыды. Дауылдың күркірегенінде дыбыс жоғалып кете жаздады. Тамара екеуміз кездейсоқ шығатын едік. Зембла мен Тохель - жоқ. Олар ғимараттың іші мен сыртын білетін. Оны дәлізде их шагги естіді. Олар кетіп қалды. Ол ашуланып ішке кіріп кетті қаруды талап етті. Оны револьвер тауып алған. Ол зарядталған болса да, әлі де тығын бұрандасы болды. Оның қолын жеңінен сезді. Тамара. Біз дәлізге кірдік.
  
  
  Аулада және үйлердің сыртында Зембланың адамдары өмірге келді. Сирена айқайлай берді, есік ашылды, екі өлімге әкелетін өрт бізге қарай ұмтылды. Оны ревматизмге атып тастаған. Ол қатты соққыны сезіп, мылтықтың өткір иісін сезді. Оның бірдеңеге тигенін білмеймін, бірақ менде оққа толы револьвер бар екенін көргенде қатты қуандым. Біз дәліз бойымен аулаға қарай жүгірдік. Түнде айналамыздан айқай естілді.
  
  
  Біз жүгірдік. Біреулер ашуланып айқайласа, енді біреулері толқып, мұның бәрі етіктің тапталуымен күшейе түсті. Одина Зембланың адамдарының айналасында сүрініп, жерге құлады. Оқтар есікке ұшып, ауаны сынықтар мен қорғасынға толтырды. Біз жүгіруді жалғастырдық дейін залдың соңындағы күн. Қорыққан, бірақ шешімді Тамара артымнан стылдап жүгіріп келді.
  
  
  Біз есіктен шығып, сыртқы аулаға шықтық. Олар бұдан да жақсы мақсат туралы армандай алмады. Жүгірушілеріміздің таптауы аяқ, оқтардың жарылуымен бірге жүрді. Ішінде өрт басталғандай кенет тоқтады. Біз еріксіз өзіміз көрген бір баспанаға, үйілген ағаш жәшіктерге қарай жүгірдік. Олар металл белдіктері бар қалың тақталардың айналасынан тұрды және сезімтал электронды жабдықты тасымалдау үшін пайдаланылды. Олар от жағу үшін үйіндіге үйілген. Біз жәшіктердің арасына шарасыздықпен сүңгіп бара жатқанда, оқтар гүрілдеп, оқтар артымыздағы жерге соғылды.
  
  
  Оқтар қаласы біздің уақытша баспанамыздан өтіп кетті. Оны Тамара төмен қарай тартты. Жақындап келе жатқан әскердің алғашқы екі адамы сақ болуға шыдамсыздық танытты. Екі оқ атылып, олар қардың үстіне құлады. Қорғанысымызды нығайту үшін оны жынды адамдай жәшіктер жылжыта бастады. Қалың тақталар оқтарды жұтып қойды. Қазір бізді ренжітетін тікелей соққы ғана соғуы мүмкін, әйтпесе олар артымыздағы үйді айналып өтуі керек еді. Мен оны жоғары қарадым, бірақ терезеден ешкімді көрмедім. Айналамыздағы ер адамдар бізді қорғасынмен жауып тастады, мылтықтар бақша шлангтары сияқты. Ол бізге қай жаққа қараса да, қашып құтыла алмайтындар тым көп болды. Ал бізде бірнеше оқ қалды.
  
  
  Кенет бүкіл шудың ортасында оның электр стартерінің дыбысы естілді. Тікұшақтың роторы өте баяу айнала бастады. Шыны кабинада оны екі адамның сұлбасы көре алды. Үшіншісі, күзетшілердің қасында, тікұшақтың барлық жағынан тығындар мен арқандарды асығыс суретке түсірді. Менің револьверімде бір ғана қарқылдаған көз қалды. Оны мұқият көздеп, нысанаға дәл тигізді. Күзетші айқайлап, дірілдей бастады. Оның қатты айқайлағаны сонша, бәрі оған қарап тұрғанда атыс бір сәтке тоқтап қалды.
  
  
  "Тамара, маған атуға бір нәрсе берші".
  
  
  — Тек менің мылтығымды қолдан. Тағы алты оқ бар", — деді ол маған "Макаровты" беріп жатып.
  
  
  Ол 22 калибрлі Пепені сақтап қалды. Оның маған еш ойланбастан өзінің револьверін беруі мен оны ешқашан ұмытпайтын қимыл болды. Ол тікұшақпен қарап тұрды. Қозғалтқыш жылыту үшін толық қуатында жұмыс істеді. "Олар осы дауылда апатқа ұшырайды".
  
  
  "Мүмкін, бірақ біз бұл жерде қарап отыра алмаймыз. Олар қашқысы келеді, егер олар сәтті болса, бәрін басынан бастайды. Ең сорақысы, олар таратқышты қосулы қалдырды және сіз Зембланың бұл туралы айтқанын естідіңіз.
  
  
  "Бірақ мен бөлмеде деп ойладым..."
  
  
  "Бұл олар орнатып жатқан жаңа негізгі басқару жүйесі ғана еді. Біз бұған жіп салдық, бірақ екінші таратқышты басқа жерден бастадық. Шындығында, біз осы шамдардың барлығын көрген қақпаның арғы жағындағы эго оны күтіп тұрды".
  
  
  "Бұл дауылды бірнеше сағатта ешкім тоқтата алмайтынын білдіреді. Кем дегенде, егер Зембла шындықты айтса. Сонда ауа-райын енді ешқашан басқаруға болмайды!
  
  
  'Иә. Мәселе мынада, Зембла әдетте дұрыс айтады.
  
  
  Тікұшақ баяу және белгісіз ұшып шыққан кезде атыс қайта басталды. Ол алға-артқа тербелді. Атыс екінші рет кабинаның есігі ашылған кезде тоқтатылды. Жолаушы орнында оны Тохелдің арық, бұлшықетті фигурасы байқады. Эго әу баста есікті ашық ұстады. Оның оң қолында құлын бар еді, оны бүгілген сол қолымен ұстап, бізді көздеді. Ол мен түсінбеген нәрсені айқайлады. Шамасы, айқай ұшқыш рөлін атқарған Земблаға арналған болса керек. Тікұшақпен сәл еңкейіп, біздің жаққа қарай сырғып кетті.
  
  
  "Бейбақ! Оның ашуы қайнап жатты. — Ол бізді қоян сияқты аяқтау үшін үстімізден ұшады! Басыңды төмен салма, Тамара!'
  
  
  —Жарайды", — деді ол қатты дауыспен.
  
  
  Бөлінген секундта біз таңдауымыз керек болды. Егер біз өз баррикадамызды таңдайтын болсақ, Зембланың адамдары бізді атып тастайды. Егер біз бір орында тұрсақ, бізді жоғарыдан атып тастайды. Тікұшақ жалау үшін ұшып бара жатқанда, көңілім мен ашуым басымнан өтті.
  
  
  "Қарғыс атқыр бейбақтар!" - Мен өзімнің гүрілдегенімді естідім. Менің қолым мылтықты қысып алды. Ол шарасыз және абайсызда қаталдықпен әрекет етті. Ол жәшіктердің арасына секірді. Ауыр ағашқа соғылған кезде менің жараланған иығым мен кеудемді өткір ауырсыну басып кетті. Тақталар секіріп, жәшіктер құлап түсті. Ол жақындап келе жатқан тікұшақтың астынан аулаға секірді. Тоқтелдің таңданған жүзі оны бір қарағанда көрді . Ол инстинктивті түрде, жылдам әрекет етті, көп жылдық жаттығулардың арқасында. 357 калибрлі эго Колт-магнумның миы менің бағытыма қарай жүгірді де, оқ жаудырды. Ауыр көзді қарқылдатып, қолымды күйдіріп, жеңіме ұзын тесік жасады. Макаровтың тапаншасы менің қолымнан ұшып өтіп, менен бірнеше ярд жерге құлап түсті.
  
  
  Оны Тохелдің күлкісі естіді. - "Эго Картерді алуға тырыс!".
  
  
  Ол қару-жарақ алу үшін суға түсіп, аударылып, денесінің астынан ебедейсіз эгосын алып шықты. Мылтық дірілдеп, дірілдеп, тағы да дірілдеп кетті. Менің денем екі түрлі адамға тиесілі болып көрінді. Менің сол жағым ауырғаннан гөрі жанып тұрды және сал болып қала жаздады; жаңа жараға қарамастан оң жағым қалыпты болды. Тікұшақ сәл теңселіп кетті. Зембла қатты желде эгосын тік ұстай алмады. Бәлкім, менің кадрларым да эголарды сілкіндірген шығар. Тохель атып жіберіп алды. Ол допты бейтараптандыруға тырысып, алға-артқа тербелді. Эго, менің қасымда үлкен, доғал оқтар қарға соғылды.
  
  
  Тамара басын жәшікке сүйеніп тізерлеп отырды. Волейболдың арасында оның қатты айқайы естілді. Оны бірінші және жалғыз рет көргенде, ол ашуланып қорқып кетті. Ол инстинктивті түрде дерлік үшінші оқты атып жіберді. Оны бір секундтан кейін Тохельдің есік алдында еңкейіп кеткендей кенет дірілдеп тұрғанын көрдім. Эго көздер орбиталардың айналасынан шығып кетті. Эго дауысы сөз емес, мағынасыз жөтел болатын дыбыстар шығарды. Ол жөтеліп, айқайлап, бос "Магнумның" триггерін тартып алды. Ол шиеленісіп, дірілдеп кетті. Содан кейін ол баяу алға еңкейіп, тікұшақтан құлап түсті.
  
  
  Тохель күңгірт соққымен жерге соғылды. Аң-таң болып, эго адамдар мұны түсіне алмағандай қатты үнсіздікпен қарады ih бастық қайтыс болды. Ол мұз басқан аулада үнсіз отырды. Ол әлсіздік пен жүрек айнуын сезінді. Жалғыз дыбыс Тамараның ақырынлиылдауы және тікұшақтың кенеттен үдеуі болды, өйткені Зембла жоғары көтеріліп, ұшып кетті.
  
  
  Жүрек айнуы басылды, бірақ әлсіздік басылмады. Ол менің айналамдағы адамдардың атып кету қаупін ескермей, тізе бүкті. Ол тікұшақ роторының желіне қарай алға қарай еңкейді. Макаров өз өмірі бар сияқты құсып, жұлқылап жатты. Менің соңғы үш оқым жоғары қысымды сынғыш цистерналарға ысқырды. Бір сәтке ол тым кеш атып кетті, тікұшақ тым биікке ұшып кетті деп қорықты. Бірақ содан кейін негізгі бұранда біртүрлі тегістеу дыбыстарын шығара бастады. Зембла оны басқаруға тырысқанда, тікұшақ гүрілдеп, сықырлады. Ол тербеліп, гяценданың үстінен жоғары және жоғары көтерілді. Сосын кенет шок болды. Ол төмен қарай сырғана бастады. Бірдеңе жарылып, үстімізден бір кесек металл ұшып кетті. Біз кішкене жарылысты естідік. Бір сәтте тікұшақпен қозғалмай қалықтап тұрды. Кішкентай жалын сорғышты жалап жіберді. Содан кейін ол үлкен доғаға сүңгіп, гяценданың бас ғимаратының екінші қанатына соғылды.
  
  
  Қорқынышты соққыдан тікұшақ Зембламен бірге көрші ғимаратқа құлады. Мені жерге лақтырып жіберді. Қабырға бөліктері арқалықтармен, терезелермен және кірпішпен бірге аулада ұшып өтті. Төбесі тікұшақпен үлкен тесікті жарып жіберген жерде құлады. Аспанға аш жалын шарпыды. Оның басы айналып, орнынан атып тұрды. Оны ештеңе сындырмады, бірақ онсыз да зақымдалған мұрным үздіксіз қансырап тұрды. Тынысы тарылып, Тамараны табу үшін жәшіктерге тап болды. Біз бұл жерден кетуге мәжбүр болдық. Менің сезетін қолым оның жұмсақ қисықтарына тиді. Бір сәт ол маған қарсы тұрып, ақшыл шашынан саусақтарымды ақырын сипады. Қазір қираған баррикадамен қорғалған ол бұзылмаған.
  
  
  Жанып тұрған от тез тарады. Жарқыраған жарықта оны Зембланың қалған адамдарының айналасында жүгіріп жүргенін көрді. Олардың барар жері де, не істерін де білмей қалды. Басқа ұйым болған жоқ. Ih көшбасшысы қайтыс болды және олардың мақсаттары қалмады. Мұндай жағдайда, басқа жағдайларда, олар батырдың өлімімен өлмес бұрын екі рет ойланады. Бірақ олар жау, қауіпті жау болып қала берді. Егер осының бәрінен қашуға мүмкіндігіміз болса, бұл қазір ғана.
  
  
  Біз жәшіктердің айналасына шығып, жақын маңдағы ғимараттың артына қарай жүгірдік. Әр жолы біз бір жаққа секіріп, еңкейіп отырдық, біреу миммо жүгіріп келе жатқанда. Тынысымыз тарылып, жанып жатқан негізгі ғимараттың миммосына қайта жүгірдік. Тамараның ерніндегі күлкі маған оның да өзі сияқты ойлайтынын айтты. Осы жанып тұрған өртте Зембланың соңғы таратқышы жойылып, металл сынықтарына айналды.
  
  
  Бір топ ер адамдар бізді негізгі кіреберістен тауып алып, оқ жаудырды. Оқтар айналамызда қоқан-лоққы көрсетіп ысқырып, екі жағымыздағы қабырғаның кірпіштерін жарып жіберді. Біз қақпаға сүңгіп, артымыздан ih-ді тарс жауып, кең тас жолмен жүгірдік. Мұздай желдің ысқырған ысқырығы оттың сықырлауымен және артымыздағы қираған ғимараттардың сықырлауымен араласып кетті. Бұл тозақтық симфония сияқты болды.
  
  
  Біз төбенің етегіне жеттік, енді биік үйілген тастардың миммосынан өтуге тура келді. Қатты дауыл Тамараны бірнеше рет құлатты. Эй оған көмектесті, орнынан тұрды да, бірден өзі тайғақ мұзды жолға құлап түсті. Біз жолды жалғастырдық.
  
  
  Тынысымыз тарылып, ақыры қайық үйінің қорғалған шығанағына жеттік. Біз тек қайық және оны қалай жылжыту керектігін білу туралы ғана ойладық. Егер біз аман қалатын болсақ, онда қайық болуы керек еді. Есік оны итеріп жіберді. Ол көнбеді, мен иығымнан қағып кетуге күшім жетпеді, бірақ содан кейін Тамара Пепенің револьверіне құлыпты ақырын атып жіберді.
  
  
  Соңғы күш-жігерімізбен біз айлақтан өттік. Қайық болды. Жарқыраған он футтық круиздік яхта сүйретілген айғыр сияқты қатты дірілдеп кетті. Теңізге шығу қауіпсіз, тәуекелсіз болып көрінбеді. Яхта толқындардың үстінен жоғары жылдамдықпен сырғанау үшін жасалған, бірақ бұл дауылда ол қайық үйінде қатты толқулармен оңай аударылып кетер еді. Бірақ менің соңғы тілегім аралда қалу болды.
  
  
  Тамара үлкен есікті ашып, арқандарды шешіп алды. Мен оны бақылау тақтасының астынан қазып, қозғалтқышты алдын ала қыздырдым. Менің бұлшық еттерім бүкіл денемде ауырды. Ер адамдар қайық үйіне қарай жүгірді. Оның, олардың айқайлағанын және оқ атқанын естідім. Мен оны іске қосу түймесін бастым. Қозғалтқыш іске қосылды, түшкірді, шырылдады, сосын ырылдап, өмірге келді. Оның көмескі ойы менің қолым инстинктивті түрде дроссельге қарай тартылып жатқанын түсінді. Аяқ астындағы ырылдау қатты пульсацияға айналды. Яхта қайық үйінің айналасынан өзенге қарай ұшып бара жатқанда, алғашқы адамдар артқы есіктен кіріп кеткен.
  
  
  Шығанақтың арғы жағында Панама шығанағының толқынды толқындары бізге соқты. Ол біздің жылдамдығымыз үш түйіннен асқанша, сол күзенге дейін баяулады. Теңіз біздің үстімізден көлденең көтерілген ақ көбіктің қайнаған массасы еді. Қайықтың бұрылуға уақыты болмады. Мұрын көміліп, толқынның арғы бетіне қалқып шықты. Алдыңғы палубадан және кабинаның төбесінен су қатты ағып кетті. Ол қайықты ұстап тұруға тым әлсіз еді. Менің қолымнан қан ағып, мұрныма құйылды. Маған бақылауды тастауға тура келді. Оның құлап бара жатқанын сездім. —Басқаруды қабылдаңыз", — деді ол түсініксіз түрде. "Тамара, рульге отыр. Мен істей алмаймын... Мені есінен танып қалған қараңғылық жауып тастады. Оны аспанға соңғы рет қарап, жымиды. Ауа райы өзгерді.
  
  
  
  
  14 тарау
  
  
  
  
  Мен гамакта жатып қалдым деп армандадым. Толқу мені ақырын алға-артқа тербетіп жіберді. Ол аяқ киімсіз, жастықтың орнына басының астына күртеше киіп, созылып жатты. Қайық үнсіз көліктермен қозғалмай отырды. Жеңіл самал соғып тұрды; күн ыстық болды.
  
  
  Менің екінші әсерім әлі ұйықтап жатқаным болды. Менде осы уақытқа дейін осындай керемет эротикалық армандар болды, олар әрқашан жағдай жақсара бастағанда аяқталатын сияқты және таңертең көңіліңізді қалдырады. Тамара тек көкірекше мен трусиканы киіп, артқы қоршауларға сүйенді. Оның палубада созылған ұзын, икемді аяқтары, ee, бөлінген доғасы, ee кеудесі шығыңқы және мүмкіндігінше күн сәулесін түсіру үшін бетін жоғары көтеру — бұл оның сезімтал көрінісі. түсімде көргенді жақсы көремін. Бірақ ол күн сияқты шынайы, шынайы болды! Ол күрсініп, қолын бүгіп алды. Ауыруы да шынайы болды. Оның sel ашық. Қайықты көгілдір белсенді демалыс басып қалды. Теңіз тыныш, аспан көздің жауын алатындай мөлдір еді. "Сәлеметсіз бе", - деп күлді Тамара. Ол жарқыраған күннен қорғанып, қолын көзінің үстіне көтерді.
  
  
  — Сәлем, — деп күлді оның ревматизмі. "Біз дрейф жасаймыз".
  
  
  "Бізде жанармай таусылды".
  
  
  'Oh.'
  
  
  "Бірнеше минуттан кейін, содан кейін сіз ес-түссіз жатқанда, қозғалтқыш күңкілдеп, тоқтап қалды. Мен оны басқа ештеңе істей алмаймын.
  
  
  'Жоқ, әрине жоқ.'
  
  
  "Ағын бізді бірнеше сағаттан кейін жағаға шығарады".
  
  
  "Біз бос емеспіз. Кішкене демалу бізге зиян тигізбейді.
  
  
  —Мен де солай ойлаймын", — деді ол. Ол тағы да басын артқа тастады. "Бұл киім тым қызып кетті, ол аздап күнге күйгісі келді. Сіз қарсы болмайсыз деп үміттенемін?
  
  
  "Ол кім? Ешқашан!'
  
  
  Менің көзқарасым мөлдір көгілдір сулар арқылы алыстағы тұманды жағалауға қарай жылжыды. Панама жарықта жарқырап тұрды, теңіз тынышталды. Оның үнсіздігін сезінді. Бізден соққан жел болған жоқ. Бір аң бізге шөптердің өрімінде сыбдырлаған жоқ, бізге бір дауыспен қалың изумруд орманы арқылы жеткен жоқ. Ол үшін әлі ерте еді. Өзендер мен каналдар әлі де қалың мұз массаларына толы болды. Бірақ мұз көп ұзамай жарылып, құлап кетеді. Таулардан еріген қар мұнда және мұнда уақытша су тасқынын тудыруы мүмкін еді, бірақ бұл болашақта болатын. Адам мен хайуандар әлі күнге дейін Зембланың қатты дауылынан туындаған адам сенгісіз сұмдықтардан құтылуға тырысып, аң-таң болды. Кейінірек олар қайтыс болған жақындарын жоқтап, үйлерін қалпына келтіре бастайды. Бірақ бұл кейінірек болады...
  
  
  Оны жылы, хош иісті ауа жұтып, аяғын палубаға мықтап тіреді. Менің жүзімде үлкен күлкі пайда болды. - "Бұл үшін күресуге тұрарлық еді".
  
  
  Тамара жайбарақат рақыммен көтерілді. Ол маған жақындап, ақырын қолдарын мойныма орап алды. Оның саусақтары менің блузкамның түймелеріне жабысып қалды. Ee қол кеудемнен сырғып кетті.
  
  
  —Толқу бітті", — дедім мен. "Сіз бұдан былай алаңдамауыңыз керек."
  
  
  "Мен мұны ешқашан істеуге мәжбүр болған емеспін, Ник, бірақ мен оны жақсы көремін".
  
  
  "Біз Панамаға жеткенде, біздің жолдарымыз екіге бөлінеді. Әлі жоқ ...'
  
  
  —Жоқ", — деді ол мұңайып құлағыма сыбырлап.
  
  
  "Сенің өз міндеттерің бар, ал менің өз міндеттерім бар, біз басқаның міндетін ешқашан өзгертпейміз. Панамаға жеткенше бәрі жақсы болды және жақсы болады".
  
  
  "Қайық жүзіп бара жатыр".
  
  
  —Ал біз бұл туралы ештеңе істей алмаймыз.
  
  
  — Біз әлі қолымыздан келгенше көңіл көтеруді қоспағанда.
  
  
  Оны дөрекі сүйіп, өзіне тартып алды, содан кейін қатты және икемді дене.
  
  
  Оған қате болды. Толқу әлі біткен жоқ.
  
  
  Кітап туралы:
  
  
  Мұның бәрі Мексикадағы AX агентінің бұрмаланған радио хабарынан басталды. Енді Ник Картер Никарагуаның құм шыбындарының жағасы деп аталатын қалың джунглилерінен өтіп бара жатты. Эгоды масалар, улы жыландар және шыдамсыз савченко қоршап алды. Эго саяхаты қатыгез болды, бірақ ол ежелгі Майя ғибадатханасын табуы керек еді. Полковник Зембланың штабы сол жерде орналасқан. Ал бұл Орталық және Оңтүстік Американы полярлық аймаққа айналдыруы мүмкін. Мұздай суық түсу қаупі төніп тұрғандықтан, Ник сонымен бірге ресейлік КГБ агенті Тамара Кированы Американың бұл тозақтық схемаға еш қатысы жоқ екеніне сендіруі керек.
  
  
  Бірақ полковник Зембла өзінің мұздай қорқынышын оята алады. Содан кейін Ник Картерден мүмкін емес нәрсені жасау қажет болады...
  
  
  
  Мазмұны
  2 Тарау
  
  
  3 тарау
  
  
  4 тарау
  
  
  5 тарау
  
  
  6 тарау
  
  
  7 тарау
  
  
  8 тарау
  
  
  9 тарау
  
  
  10 тарау
  
  
  11 тарау
  
  
  12 тарау
  
  
  13 тарау
  
  
  14 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Өлтіруші: Vulture код атауы
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Өлтіруші: Vulture код атауы
  
  
  Америка Құрама Штаттарының құпия қызметтерінің адамдарына арналған
  
  
  
  Бірінші тарау.
  
  
  Оның кеуіп қалған еріндерін жуан тілмен жалап, көзін қысып, басының үстіндегі күнге қарады. Аузында ескі қағаздың дәмі, құлағында күңгірт, бірақ табанды ызылдаған дыбыс естілді.
  
  
  Кішкентай, арық тікенді бұтаның шетінде оның қанша уақыт ес-түссіз жатқанын нақты білу мүмкін болмады. Ол есін жиған кезде оның қайда екенін, қалай жеткенін есіне түсіре алмады. Содан кейін оны бұлтсыз аспаннан жараланған сұңқардай құлаған бұралған, жарқыраған қоқыс үйіндісі, Мунидің кішкентай ұшағы көрді. Жартылай сынған металл жолақтар - қатты соққының қалдықтары - қоңыр барқыт шөптен небәрі отыз ярд биіктікте көтеріліп, жұқа түтін әлі де аспанға қарай созылды. Енді ол мені ұшақтың жерге соғылған кезде оның айналасына лақтырып жібергені есіме түсті, содан кейін ол қатты жалыннан алыстап кетті. Күннің орналасуы бойынша мен оны таңертеңгі апаттан бірнеше сағат өткенін түсіндім.
  
  
  Қиындықпен және қатты қиналып, оның отырған қалпында, жыртылған хаки шалбарым арқылы жамбасымдағы ыстық ақ сазды сезінді. Оны киген бұтаның айналасындағы көйлек арқама жабысып, өз денемнің иісі танауымды толтырды. Көзін күн сәулесінен жауып тұру үшін қолын көтеріп, ол айналысатын биік арыстан шөптеріне қарады, жан-жаққа шексіз созылып бара жатқандай көрінді, оны жалғыз қолшатыр акациясының сирек кездесетін жасыл желектері ғана үзді. Өркениеттің белгісі болған жоқ, тек шөптер мен ағаштардың кең теңізі болды.
  
  
  Төбесінен лашын үнсіз қозғалып, айнала айналып, пируэт жасап жатты. Алдымдағы жерге көлеңке түсіріп, құс қарап тұрғанда еріксіз асылып қалды. Құлағымдағы ызылдаған дыбыс енді айқынырақ болды және бұл менің басымда мүлде жоқ деген ой келді. Дыбыс апат орнынан шыққан. Бұл шыбындардың дауысы еді.
  
  
  Оның назарын сынықтарға аударды. Содан кейін лашын мен шыбындар тобы маған Алексис Саломостың осы ұшақта менімен бірге болғанын еске салды - ол мәселе туындаған кезде эгоды басқарды. Ол көзін қысып алды, бірақ апат болған жерге жақын жерде эго көрмеді.
  
  
  Әлсіз орнынан тұрып, ол менің аяғымның қатып қалғанын байқады. Бүкіл денесі ауырды, бірақ сүйектері сынбаған сияқты. Сол жақ білектің ұзын кесіндісі жазылып үлгерген, қан кеуіп қалған. Оның жанып тұрған сынықтарға мұңайып қарады. Мен Алексистің аман қалғанын білу үшін оны табуым керек еді.
  
  
  Ұшақтың корпусына жақындаған сайын шыбындардың дауысы күшейе түсті. Ол еңкейіп кабинаға қарады, бірақ досын байқамады. Менің ішімде жүрек айнуы бар. Содан кейін оның қабығы алдыңғы бөліктің, қоқыстың, күйдірілген винттің миммосының және фюзеляждың мыжылған бөлігінің айналасында болғанда, ол кенеттен тоқтап қалды.
  
  
  Алексейдің денесі олардан он ярд қашықтықта гротескілік қанды үйіндіде жатты. Эго да лақтырылды, бірақ эго ұшақ құлағанға дейін емес. Эго басының алдыңғы жағы мен беті ұшақтың алдыңғы әйнегіне соғылған соққыдан қысылып, эго мойын сынғандай болды. Шведтердің эго-сы ұсақталып, ол кептірілген қанға боялды. Үлкен қоңыр шыбындар, олар айтқандай, барлық қызғылт шыбындардың ішіне кіріп, эго денесін жауып тастады. Ол басқа жаққа қарай бастады, мәйіттің артындағы биік шөптегі қозғалысты көргенде жүрегім айнып кетті. Ала гиена менің бар екенімді біліп, ақырын жақындады, бірақ оған қамқорлық жасауға тым аш болды. Әзірге эго пайда болуы менің миымда әлі де бекітілген, гиена өзі мен денесі арасындағы аз ғана қашықтықты жүріп өтіп, Алексис Саломостың есептеулері бойынша жалаңаш етін ұстап алып, бір бөлігін жұлып алды.
  
  
  "Кет, тігінші сені алып кет!" - деп айқайлады аңға. Оны күйдірілген ағаштың таяғы көтеріп, гиенаға лақтырды. Жануар қанды пастаның бір бөлігін көтеріп, шөптің арасынан жорғалап өтті. Бір сәттен кейін эго жоғалып кетті.
  
  
  Оның бұралған денесіне қайта қарады. Менде оны көмуге күрек те болған жоқ, сондықтан бір тәулік ішінде жануарлардың эго-жойылуын қалдыруға тура келді.
  
  
  Оның қолынан ештеңе келмеді. Алексис Саломос жерлеумен немесе жерлеусіз бірдей өлі болды. Ақырында олар эголарды қуып жетіп, өлтірді, мені де дерлік алып кетті. Кем дегенде, осы уақытқа дейін мен әйтеуір аман қалдым. Бірақ менің сәттілігімнің ең үлкен сынағы алда болуы мүмкін, өйткені ол олардыкі, мен Солсбери мен Булавайоның ортасында, Родезия бұталы елінің ең терең жеріндемін.
  
  
  Олар мәйітті қайтадан жасырмайынша, оны қирандылар айналып өтті. Ақаулы ұшақ бес мың фут биіктікте түшкіріп, жөтеле бастағанға дейін көп ұзамай Саломос біз жақын арада кішкентай ауылдың миммосымен ұшатынымызды айтты. Оның айтқандарының айналасында ол ауыл әлі күнге дейін оңтүстік-батысқа қарай елу-жетпіс бес миль қашықтықтағы аудиторияда деп есептеді. Су мен қару-жарақсыз менің оған жету мүмкіндігім өте аз болды. Люгер мен әдетте өзімен бірге алып жүретін қыналы пышақ менің Солсберидегі қонақүйімде қалды. Бізге олардың айналасындағы біреуді менің жейдемнің астына тығып қою мүмкін емес еді, және кез келген жағдайда, Булавайодағы осы нақты ұшақ сапарында олардың қажеттілігін алдын ала білмеген. Ол демалыста және демалыста болды.
  
  
  Ұлар Американың аса құпия барлау агенттігі AX-пен жұмыс істеді және Солсбериде оны кездейсоқ кездестірген Афиныдағы ескі досымен бірге жүрді. Енді бұл екіншісі қайтыс болды және ол маған айтқан жабайы оқиға шындыққа айналды.
  
  
  Оның, көрші термит қорғанына, кіреберіс ретінде қызмет ететін көптеген мұржалары бар, менің басымдай биік, қатты ақ сазды ит келді. Ол оған қатты сүйеніп, қызба ағаштардың арғы бетіне қадала қарады да, сынықтардың арғы жағындағы шыбындардың ызылдағанын елемеуге тырысты. Небәрі үш күн бұрын оны Алексис Саломос Солсберидегі Пионерлер мемориалдық саябағының жанындағы шағын мейрамханада қарсы алды. Ол террасада қалаға қарап отырды, кенет Саломос менің орындықтың қасында болды.
  
  
  "Ник? Ник Картер?" - деді ол, және оның әдемі қараңғы адамында баяу күлімсіреу пайда болды. Ол қырық жас шамасындағы төртбұрышты иегі мен бұйра шашы бар бұйра шашты адам еді, оның көздері сенің сырыңды көргендей жарқыраған жарқылмен саған қадала қарады. мақсаттар. Ол Афиныдағы газеттің редакторы болған.
  
  
  - Алексис, - дедім мен қолымды созу үшін жоғары көтеріліп. Ол эгоды екі қолымен ұстап, жігерлі түрде сілкіп жіберді, күлімсіреу одан да кеңірек болды. "Тігінші, Африкада не істеп жүрсің?"
  
  
  Күлімсіреу жоғалып кетті және ол өзінің эго есінде сақтағандай көрінбейтінін бірінші рет түсінді. Ол маған бірнеше жыл бұрын Афиныда Батыс үшін маңызды құжаттарды ұрлап кеткен КГБ-да бір адамды іздеуге көмектесті. Ол олармен бірге күзенді айтарлықтай қартайтқан сияқты. Эго беті сау көрінісін жоғалтты, әсіресе көз айналасында.
  
  
  Ол сұрады. - "Оның сізге қосылуына қарсы емессіз бе?"
  
  
  "Егер олай етпесең, мен ренжимін", - деп жауап бердім мен. "Өтінемін, отырыңыз. Даяшы!" Үстелге ақ алжапқыш киген жас жігіт келді, екеуміз де британдық алеге тапсырыс бердік. Біз сусындар ұсынғанша және даяшы кеткенше сөйлестік, сосын Саломос ойланып қалды.
  
  
  "Сенде бәрі жақсы ма, Алексис?" - ақыры сұрадым.
  
  
  Ол маған күлді, бірақ күлімсіреу нәзік және тығыз болды. "Менде қиындықтар болды, Ник".
  
  
  "Мен оған бірдеңе істей аламын ба?"
  
  
  Ол төртбұрышты иығын қиқаң еткізді. "Мен бірдеңе жасауға болатынына күмәнданамын". Ол ағылшын тілін жақсы меңгерген, бірақ екпіні ерекше. Ол аледен үлкен жұтым алды.
  
  
  Одан сұрады. - "Сіз маған бұл туралы айтқыңыз келе ме?""Әлде бұл тым жеке ме?"
  
  
  Ол ащы күлді.- "А, бұл жеке, екіншісі менікі. Бұл өте жеке деп айтуға болады". Эго көздер менің көзіммен кездесті. "Біреу мені өлтірмекші болды".
  
  
  Оның бетіне қарап тұрды. "Сіз сенімдісіз бе?"
  
  
  Қисық күлкі. "Мен оған қаншалықты сенімді болуым керек? Афиныда винтовкадан атылған оқ терезені сындырып, менің басымның миммосынан бірнеше дюймге өтеді. Сондықтан мен кеңесті аламын. Оның беру Солсберидегі немере ағасына бару үшін демалыс. Ол осыдан он жыл бұрын көшіп келген сценарий саудагері. Ол осында біраз уақыт қауіпсіз боламын деп ойлады. Содан екі күн бұрын қара Мерседес мені басты бульварда қағып кете жаздады. Жол жиегіне шыққан жүргізуші оны Афинада бұрын көрген адамға ұқсайтын. "
  
  
  "Сіз бұл адамның кім екенін білесіз бе?"
  
  
  - Жоқ, - деді Саломос басын ақырын шайқап. "Мен оның жақында Аполлон ғимаратында жүріп бара жатқанын көрдім, ол жерде аздап тыңшылық жасады". Ол тоқтап, өзінің алесіне қарады. "Сіз Аполлон сызықтары туралы естідіңіз бе?"
  
  
  "Мұнай құю компаниясы, солай емес пе?"
  
  
  "Бұл шын мәнінде менің досым. Менің отандасым Никкор Минуркосқа тиесілі әлемдегі ең үлкен танкерлер желісі".
  
  
  "А, иә. Оны Минуркоса біледі. Бұрынғы миллиардер теңізші. Гермит; бұл күндері эгоды ешкім көрмейді".
  
  
  "Шындығында, бұл тағы да", - деді Саломос. "Минуркос қоғамдық өмірден он жылдай бұрын, әлі салыстырмалы түрде жас кезінде кеткен. Ол барлық уақытын дерлік бизнесін жүргізетін Конституция алаңының жанындағы Аполлон ғимаратындағы пентхаусында өткізеді деп есептеледі. Жеке байланыстарды негізінен Минуркосудың жақын серіктестері орнатады. Ешкім дерлік онымен жеке аудиторияны ала алмайды ".
  
  
  "Өте бай адамдар өздерінің жеке өмірін жоғары бағалайтын сияқты", - дедім мен але ішіп отырып. "Бірақ Минурктің сіздің өміріңізге жасалған әрекеттерге қандай қатысы бар?"
  
  
  Саломос терең дем алып, ақырын дем шығарды. "Шамамен алты ай бұрын Монурконың мінез-құлқы өзгере бастады. Бұл мені және, әрине, басқа газет редакторларын ерекше қызықтырды, өйткені Минуркос туралы кез келген ақпарат Афина Олимпиадасының оқырмандары үшін қызықты және маңызды. саясаттан қашанда тыс қалған Минурк Афиныдағы билеуші хунтаға қарсы ашық мәлімдеме жасай бастағанына назар аударыңыз. Кенеттен ол полковниктердің ортасындағы басшылардың әлсіз және социалистік екенін жариялады. Ол 1967 жылы 21 сәуірде "революцияға" опасыздық жасағанын мәлімдеді. және бұл Греция Константин II-нің қалпына келуімен немесе жаңа таныстың жеке басына деген басқа таңданыспен жақсырақ болады дегенді білдірді. Ол Куәгер сияқты солшылдардың қауіптілігін алға тартып, Грекия үкіметінде тағы бір "сілкініс" болатынын болжады.
  
  
  "Ал, - дедім мен, - бұл адамның кенеттен саясатқа қызығушылық танытуға құқығы бар, содан кейін сонша жыл. Мүмкін эму ақшасын жұмсаудан шаршаған шығар".
  
  
  "Бұл одан да алға жылжып бара жатқан сияқты. Минуркос сияқты адам көптеген достар сатып ала алады. Генералдар мен полковниктер кіреді
  
  
  пентхаусқа және кері, бірақ олар баспасөзге бару туралы айтпайды. Сыбыс бойынша, Минурк Грецияның солтүстігінде арнайы салынған лагерьде және Эгей теңізіндегі Миконос аралында бір лагерьде жеке армияны қаржыландырады.
  
  
  Ақырында, полковник Деметриус Расионның жақында жоғалып кеткені бар. Басым газет Минуркос, ол Пирейде қайықпен саяхаттау кезінде суға батып кетті деген қорытындыға келеді, бірақ эго денесі ешқашан табылған жоқ. Никкор Минуркос қазір Расионды өз таңдауы бойынша Деспо Адельфия есімді фашистпен алмастыру үшін үлкен науқанды бастап жатыр. Хунта Адельфияны қаламайды, бірақ Е.е. жаңа және асыл көшбасшылар Минуркадан және генералдар штабындағы достарының эгосынан қорқады ".
  
  
  "Қызықты жағдай, - деп мойындадым мен, - бірақ сіздің ойыңызша, Минуркос қанды төңкеріс идеяларымен террорлық науқанды бастап жатыр ма?"
  
  
  "Мүмкін. Бірақ басқа да шешімдер бар. Журналистердің айналасында ешкім көрмеген жаңа тұлғалар бар, олар Аполлонның жоғарғы жағындағы пентхаусқа келмес бұрын; бір Минуркос әлі жасырынып жүр. Дегенмен, ол жаңа тұлғалардың айналасындағылардың бірі Адриан Ставрос есімді грек-американдық екенін байқады. "
  
  
  Менің көзім сәл қысылып, Саломосқа қарады. "Афиныдағы Ставрос?" - мен ақырын күбірледім. "Минуркосу компаниясын ұстай ма?"
  
  
  "Солай сияқты. Егер ғана ..."
  
  
  "Егер жай ғана?"
  
  
  "Ал. Минуркостың соңғы мәлімдемелері соншалықты ерекше болғандықтан, оның өзі ih дереккөзі болмауы мүмкін".
  
  
  "Ставрос Минуркос империяларын басып алды ма?"
  
  
  "Мүмкін, Минуркостың еркіне қарсы шығар", - деп болжады Саломос. "Бәлкім, қазірдің өзінде жасырын түрде шағын төңкеріс болған шығар. Минуркос өте құпия болғандықтан және әрдайым қарамағындағылар арқылы бизнес жүргізетіндіктен, эго өлтірілуі немесе ұсталуы және эго атымен жұмыс істеуі мүмкін, ал эго ешкімге назар аудармас үшін орасан зор ақша жұмсауы мүмкін. ескерту. Бірден содан кейін, оның редакциялық мақаласында мұндай теорияны алға тартқаннан кейін, Афиныдағы менің өміріме бірінші қастандық жасалды ".
  
  
  Эго көздерінде мазасыз көрініс қайта оралды. Ол Адриан Ставрос туралы AX файлын есіне алды және оның мұндай маневрге қабілетті екенін түсінді. Ставрос студенттік жылдары Йель университетінде плакаттармен демонстрациялар өткізді. Содан кейін ол стахль ЦРУ кеңсесін түбегейлі бомбалауға қатысып, кейінірек оның өміріне қастандық жасады сенатор. Ол ФБР мен ЦРУ-ның қолынан құтылып, Бразилияның бір жерінде жерленді, ол жерде контрабанда және кісі өлтіру сияқты ауыр қылмысқа барды. Штаттарда оған қарсы дәлелдер аз болғандықтан, АҚШ оны қайтарып алуға тырысқан жоқ. Бірақ Бразилияда оның соңынан ерді.
  
  
  "Ал сені Солсбериде құлатпақ болған адам ше?" Одан сұрады. "Сіз оның Аполлон ғимаратындағы пентхаус арқылы өтіп бара жатқанын көрдіңіз бе?"
  
  
  "Иә, Ник", - деді Саломос. Ол аленің қалған бөлігін жұтып қойды да, гибискуспен көмкерілген балюстрада арқылы төбеден қалаға қарай қарады. "Мен шарасызмын. Булавайодан тыс жерде қаладан тыс жерде тұратын менің басқа немере ағам ол өткенге дейін біраз уақыт келуімді өтінді. Эго шақыруы оны қабылдады. Әуежайда мені жалға алынған ұшақ күтіп тұр. Ол лицензияланған ұшқыш болғандықтан nen көлігімен ұшатын болады және сапардан ләззат алады. Яғни, егер мен оны ұмыта алсам... "Деген қысқа үнсіздік естілді, сосын ол маған қарады. "Ник, егер сен мені Булавайоға ертіп барсаң, оған өте риза болар еді".
  
  
  Ол Алексис Саломостың қорқыныштан үмітін үзгенін сұрамайтынын білді. Оған AX-тің жұмбақ директоры Дэвид Хоктан тағы бір тапсырма алғанға дейін менде әлі бірнеше күн демалыс болды.
  
  
  "Мен әрқашан Булавайо қонақүйін қараңыз", - дедім мен.
  
  
  Алексистің жүзі жеңілдеп қалды. "Рахмет, Ник."
  
  
  Екі күннен кейін біз әуеге көтерілдік. Саломос тәжірибелі ұшқыш болды және жабайы Родезияның үстінен ұшу еш қиындықсыз және жағымды болатындай көрінді. Саломос сирек кездесетін жабайы табиғатты және қалың бұталардың қызықты топографиялық ерекшеліктерін байқауымыз үшін төмен жерге ұшып кетті. Ұшу Саломостың көңіл-күйін көтергендей болды және ол бұрынғысының өзіне қатты ұқсайтын. Бірақ таңертеңгі іштің ортасында, Булавайоға дейін жарты жолда, таңертеңгі тыныштық қорқынышты түске айналды.
  
  
  Мунидің кішкентай стандартты екі орындық ұшағы жөтелді. Басында Саломос алаңдамады, бірақ кейін одан сайын нашарлай түсті. Ол шағын қозғалтқыштың ғылыми-зерттеу мәселелерін шешеді, бірақ бұл мәселені қиындата түсті. Біз биіктіктен айырылып, маңдайшалардың кең шеңберін бастадық.
  
  
  Саломос грек тілінде қарғыс айтты, содан кейін эго беті бозарып кетті. Ол панельді зерттеп, маған бір қарады. "Жанармай өлшегіші толғанын көрсетеді", - деп айқайлады ол қозғалтқыштың жарылып жатқанын айқайлап. "Бүгін таңертең ол бастапқы орнынан қозғалмады". Ол сенсорды жауып тұрған әйнекті қағып жіберді, бірақ ештеңе болған жоқ. Ине F әрпінде қалды.
  
  
  "Бізде бензин таусылды", - дедім мен сенбей. Бұл кез келген ұшақ үшін, әсіресе шағын ұшақ үшін жағымсыз жаңалық.
  
  
  "Шынымен емес, бірақ біз тез құлап жатырмыз", - деді Саломос "Муниді" уақытша тік жоспарлауға ауыстырып, басқарумен күресіп. "Бұл ұшақ бұзылды, Ник. Датчик орнында қатып қалды, бірақ біз ұшып бара жатқанда цистерналар бос қалды.
  
  
  Бұл әдейі жасалуы керек еді ".
  
  
  - Ием, - деп күбірледім мен. "Сіз эгоға қона аласыз ба?"
  
  
  "Бұл жерде аэродром жоқ", - деді ол ұшақтың штопорға соғылып кетуіне жол бермеуге тырысып. "Бірақ біз ашық велдаға қонуға тырысуымыз керек - егер мен оның эгосын жоспарлау жоспарына сәйкес сақтай алсам".
  
  
  "Мен оған бірдеңе істей аламын ба?"
  
  
  "Иә. Дұға етіңдер". Алексис маған бір қарады. "Кешіріңіз, Ник".
  
  
  "Маңызды емес", - дедім мен. "Тек осы затты отырғыз". Ол тіпті мәселелер туралы сұраған да жоқ. Уақыт болмады. Біз тік еңіспен шөпті шатқалға қарай жүздік.
  
  
  Қозғалтқыш қайтадан жөтеліп, ысқырып жіберді, содан кейін біз қонақүйдің бүкіл аумағын көргенде біржола тоқтап қалды да, бізге қарай жүгірді. Оның бәрі бітті деп шешті. Одан аман қалудың ақылға қонымды үміті жоқ сияқты.
  
  
  Бес жүз фут Біз қанаты сынған құс сияқты төмен қарай жүгірдік. Үш жүз. Олардың астынан шегіртке ағаштары сырғып кетті. Жүз. Саломостың беті кернеуден қатып қалды, ал қолдың эгосы басқару әрекеттерінен қысылып қалды. Сосын шөп пен қараторғайдың бас айналдыратын жылдамдықпен қозғалысы болды, қанаты майысқан ағаштың бұтағымен үзіліп, ұшақ соңғы сәтте мұрнын сәл көтеріп, бүйірінен сырғып кетті. Соққы бізді ұшақтың алдыңғы жағына қарай итеріп жіберді. Кішкене кабинада металдың сықырлаған дыбысы, әйнектің қатты сықырлаған дыбысы естіліп, денеміз дірілдеп кетті. Содан кейін соңғы апаттық аялдама келді: есігім ашылып, денем қатты жерге қытырлақ соғылғанша шөпте басынан аяғына дейін ұшып кетті.
  
  
  Басқа ештеңе есімде жоқ. инстинктивті түрде ұшақтан алыстап бара жатқан шөпті аралап жүріп, содан кейін артымда бір жерде сықырлаған жалынның дыбысымен жарылыс болды.
  
  
  Екінші тарау.
  
  
  Ол биік термит үйіндісінің қатты сазына қатты сүйеніп, апат туралы естеліктерді басына лақтыруға тырысты. Бірақ Алексис Саломостың Солсбериде онымен бірге Булавайоға ұшатынын айтқан кездегідей көрінісінен арылу қиынырақ болды.
  
  
  Үшін апатқа ұшыраған ұшақтың жарқыраған металл корпусы әлі де шыбындардың тұрақты ызылдағанын естіді, бірақ мен тыңдамауға тырыстым. Оның назары қайтадан шөпті көкжиектегі қызба ағаштардың алыстағы сызығына аударылды. Бір жерде мен қызба ағаштары кейде судың бар екенін хабарлайтынын сездім. Бірақ бұл ағаштар ауылға жету үшін оның жүруі керек бағытта емес еді.
  
  
  Былайша айтқанда, ол Саломостың қайғылы қазасына жауапкершілікті сезінді. Ол маған өзінің қорғауын сеніп тапсырды, ал ол маған қажет кезде мұны істей алмады. Ол менен кеңес күтті, мен кішкентай ұшақтың қауіптілігін алдын ала білмедім. Оның үстіне, ол, өзімді кінәлі сезіндім, өйткені мен өз эгомды керемет оқиғаға толығымен сенбедім. Дегенмен, қанға боялған мәйіттің эго-сы теориялардың кем дегенде бір бөлігінің дұрыс екендігінің айқын дәлелі болды. Біреу өлім эгосының қонақ үйі. Афиныдағы Аполлон кеңселерінің үстіндегі пентхауста тұратын бұл адам Хема болды ма, жоқ па деген сұрақ әлі де болды.
  
  
  Көзінің қиығымен ол қозғалысты ұстап, термит қорғанының айналасындағы шығулардың айналасында бір жаққа бұрылды. Кішкентай ашық жасыл айдаһар, менің сол қолымнан алыс емес жерде өтіп бара жатып, маған мұқият қарағандай болды. Ол секіріп кетті. Мен жыландар термит қорғандарына қоныстанғанын білмедім. Бұл әлемдегі ең қауіпті үш жыланның бірі - жасыл мамба болатын. Тістеген жағдайда, жәбірленуші оның реніштері оны өлтірмес бұрын, бауырымен жорғалаушы мен оның арасында шамамен үш қадам жүре алады. Қазіргі уақытта айналысып жатқан Мамба қолы жетпейтін жерде көрші шұңқырға тайып кетті.
  
  
  Менің тамыр соғуым бәсеңдеген кезде оны сынықтар басып қалды. Ол бір сәт жан-жағына қараса, жерден ұзындығы бір футқа жуық өткір металл кесіндісін тапты. Бір ағын өте өткір болды. Фюзеляж бөлігінен жартылай күйдірілген ағаш қаңқаның бір бөлігін алып тастағаннан кейін, оның эго ұзындығы бірдей екі бөлікке құлап, сынықтардың кең ағынын бөліп, таяқшаларды орамалмен байлап, менің қолдан жасалған пышағымның тұтқасын жасады. . Оны белбеуіне дөрекі қару алып, сынықтарға қарамай ағаштарға қарай беттеді.
  
  
  Тек ауылдық жерлерде жүру қиын болды. Биік шөптер мен тікенді бұталар менің киімімді тартып, етімді тырнап, мені ұстап, ұстап тұрды. Мүйізтұмсық маған ең жақын акацияға айқайлады. Мен оның аман қалу мүмкіндігін есептеп жатқанымды білдім. Өлудің жүз жолы бар және біз, Одина, олардың айналасында болу жағымды емес. Бұл шөпте адам арыстанды эго көрмей тұрып сүрінуі мүмкін. Бірақ, әдетте, ең көп қиындық тудыратын кішкентай тіршілік иелері: адамның саусағынан үлкен емес жыландар, шаяндар және тері астына терең көмілген кенелер. Егер сіз су тауып, оны ішсеңіз, бауыр тұмауын және адамды іштен жейтін басқа паразиттерді жұқтыруыңыз мүмкін. Ал егер сіз одан аулақ болсаңыз, сары безгектің және безгектің тасымалдаушылары масалардың шабуылына ұшырауыңыз мүмкін.
  
  
  Ақыры ағаштарға жеткенде оны суаратын шұңқырдың қалдықтары ғана тапты. Орын кеуіп қалды. Ортасында қалың қара балшық болды, ал учаскенің периметрі бойынша көптеген жануарлардың тұяқтары мен тізелері мөрленді.
  
  
  Ол жақын маңдағы ағаштың жасыл діңіне сүйеніп, көлеңкеде демалды. Ол осында келіп, уақытын, күш-жігерін босқа өткізген. Саломос ұшақта айтқан ең жақын ауылға баратын бағыт мені осында апарған бағытқа тоқсан градус болды. Ыстық күн астында серуендеу мені одан сайын әлсіретті. Менің аузым иленген былғары сияқты болды. Ол Саломостың ұшаққа әкелген суық суы бар термосты есіне алды. Оны эго қоқыс орталарының ұсақталған цилиндрі көрді; эго мазмұны отта кеуіп қалды. Мен оның басындағы тропикалық күн немесе тамағындағы шөлдеу туралы ойламауға тырыстым да, кетіп қалдым.
  
  
  Бір-екі сағаттан кейін мен оны тыныштықсыз ары қарай жүре алмайтынымды түсінген болуым керек. Менің аяғым әлсіздіктен дірілдеп, оны ұзақ, қарлығыңқы тыныспен өкпеме ауа кіргізді. Оны өлі діңгек, эго бөлігі, жақын маңдағы тікенді бұтаның сирек көлеңкесінде, бірнеше ярд жерде көрді. Ол жерге қатты құлап, діңгекке сүйеніп қалды. Қазірдің өзінде отыру процесінің өзі, серуендеу кезінде физикалық күш салудан босату қанағаттанарлық болды.
  
  
  Менің қабақтарым жабылып қалды, ол денесіндегі ауырсынуды елемеді. Ол жамбасындағы ұсақ бұлшықеттер мен бетіндегі және қолындағы жәндіктердің шағуы туралы ұмытуға тырысты. Маған демалу керек болды, ол эго алатын болды. Қалғанының бәрін бұраңыз.
  
  
  Бұтаның айналасынан дыбыс шықты.
  
  
  Менің қабақтарым сәл ашылды. Оны қателестіңіз бе? Мен оны биік шөпке қарадым, бірақ ештеңе көрмедім. Бұл менің қиялым болса керек. Оның көзі қайтадан жұмылды, бірақ дыбыс қайталанды.
  
  
  Бұл жолы менің көзім тезірек ашылды. Бұған күмән болған жоқ; бұл адам дауысының дауысы еді. Оның құлағы керіліп, бұтақтың сынғанын естіді.
  
  
  "Бұл бір нәрсе болды!" - деп күбірледім.
  
  
  Содан кейін шталдың дыбысы тұрақты және айқынырақ болады. Екі ер адам оған бұрын-соңды естімеген қандай да бір диалектпен сөйлесті.
  
  
  "Сәлеметсіз бе!" Оның соңғы күшінің айналасында айқайлады. "Міне!"
  
  
  Басқа сәтте оны ih бастары шөптің үстімен маған қарай жылжып бара жатқанын көрді. Қара бастар, хаки түсті жейделер. Олар мені көргенде, ih дауыстары күшейе түсті және Одиннің бәрінде бір дауыс бар.
  
  
  Ол аздап босаңсыды. Ол ойлағаннан гөрі өркениетке жалап жатты. Жақын жерде ауыл немесе ең болмағанда жол болуы керек. Ер адамдар шөптің арасынан шығып, маған қарап тұрды. Олар ұзын бойлы, сымбатты, мұңды еді.
  
  
  "Сәлеметсіз бе", - дедім мен. "Сенде су бар ма?"
  
  
  Ер адамдар досына досына, сосын маған қайта қарады. Олар келіп, менімен мәңгілікке тұрды. Оның орнынан тұруға тырысқан жоқ. "Сулар", - дедім мен.
  
  
  Екеуі де өте нашар батыстық киім киіп, қолдан жасалған сандал киген. Екі-екіден ұзынырақ менің аяғымды нұсқады, ол бір сәтте еңкейіп, етігімді шешіп алды. Одан не істеп жатқанын сұрамас бұрын, ол оны шешіп, жолдасына көрсетті. Кімде-кім менің етігімді тексеру үшін ұстаса, оның беті диагональ бойынша қиылысатын үлкен, кең тыртығы бар. Екіншісі оң жақ құлақшасының ұзартылған бөлігінде кішкентай айна киген. Екеуінің де белдіктерінде пышақ-мачет - пангалар болған.
  
  
  Ұзын бойлы екіншісімен сөйлесе бастады, мен оның суахили тілінде сөйлейтінін түсіндім. "Мзури сана", - деді ол күлімсіреп, менің балет тәпішкелеріме сілтеме жасап. Ол суахили тілінде жалғастырды. "Бұл менің бақытты күнім".
  
  
  "Мені тыңда", - деп әлсіз бастадым.
  
  
  Олар мені елемеді. Ұзын бойлы жігіт менің екінші етігімді бүгіп, шешіп алды. Оның аяғын тартып алмақ болды, бірақ ол маған қарап күлді де, нахтың астынан екінші аяқ киімін суырып алды. Ол тозған сандалдарын лақтырып жіберді де, аяқ киімінің бауын байлауға қиналмай, балет тәпішкелерімді аяғыма тартып алды. "Савасава!" - деді ол жолдасына мені мүлде елемей.
  
  
  Ол кенеттен бұл адамдардың менің құтқарушыларым болмайтынын түсінді. Ал егер мен оның аман қалуын ойласам, мен келгенге дейінгіден де нашар болар едім деген ой келді.
  
  
  "Аяқ киім жақсы жарасады". Бұл ең жоғарғысы болды.
  
  
  Екіншісі бұл жағдайдан ләззат алған жоқ. "Бұл сіздің балет тәпішкелеріңіз деп ойлайсыз ба? Біз оған бірге келген жоқпыз ба?"
  
  
  "Бұл оның бірінші көрген эго", - деді жоғары. "Сіз эго шалбарын ала аласыз. Егер оның сөмкесі болса, біз оның мазмұнымен бөлісеміз".
  
  
  "Балет тәпішкелерін өзің алғаның дұрыс емес", - деп күбірледі айнамен безендірілген.
  
  
  Ұзын бойлы жігіт маған бұрылды. "Шалбарыңды шеш", - деп бұйырды ол әлі суахили тілінде. Эго көздері қызыл жолақтары бар сары түсті және әр бетінде жұқа тыртықтар болды, олар бастапқыда үлкен тыртықтан байқалмады.
  
  
  Менің қолым оның көзқарасын жасырып, уақытша пышақтың сабында жатыр. Пайдалану керек сияқты көрінді. Құлақ сырғаны созған адам панганы белбеуінен алып тастады. Ih ниеттеріне күмән болған жоқ. Олар ақ адамның бойындағы бар нәрсені тонап, содан кейін эгосын тірі қалдыра алмады.
  
  
  "Жарайды, мен оның шалбарын шешемін", - дедім мен. Ол күш жинады, бірақ оны көрсеткісі келмеді. "Бірақ мен аяғымнан тұруым керек". Ол сол қолын жоғары жаққа созды.
  
  
  Ол нахқа біраз уақыт менсінбей қарады, сосын ұстап алды
  
  
  білегімді дөрекі көтеріп, жұлқынып мені аяғыма тұрғызды. Жерден көтерілген сәтте оны металл пышағы белінен суырып алды да, африкалықтың ортасына күшпен эго батырды.
  
  
  Ұстара тәрізді өткір металл ет пен бұлшықва арқылы сырғып кеткенде, эго көздерінде тосынсый пайда болды. Эго оң қол панганың тұтқасын автоматты түрде ұстады, бірақ бұл эго соңғы ерікті әрекет болды. Ол ұсқынсыз дыбысты күңкілдеп, менің жанымдағы шаңға сырғып кетті аяқ.
  
  
  Екіншісі бір сәтке көзі бақырайып, құлаған жолдасына қарап тұрды. Сосын жабайы тамақтың дыбысын шығарып, жаңа ғана жұлып алған пангасын бұлғады.
  
  
  Ол артқа қарай сүңгіп кетті. Үлкен пышақ менің бетімнің миммосын ысқырып, ауаны жарып жіберді де, басыма және иығыма тиіп кете жаздады. Егер оның орнынан қозғалмаса, менің басым кесілер еді. Алайда, панги одан қашып кеткенде, ол құлап түсті. Африкалық маған жақындап келіп, пышағын қайта сермеді, ал жылтыр иілген жүзі ауада мойныма қарай ысқырды. Ол тез оңға қарай домалап, жүзі қатты сазға соғылды. Менің шабуылшым тепе-теңдігін қалпына келтіріп жатқанда, ол, бұрылып, оның эгосын аяусыз теуіп жіберді. Оның эго сүйектерінің сықырлағанын естіді. Ол менің қасымда қатты айқаймен жерге құлап түсті.
  
  
  Егер оған әдеттегідей қатты дауыс шықса, бұл эго жіп болар еді. Бірақ мен өзім жасаған артықшылықтарды пайдалануға асықпадым. Ол тізерлеп отырғанда, африкалық қазірдің өзінде тұрды, ал оның үмітсіздігі оның жүзінен өтіп кетті. Ол маған тағы да серпілді, бұл жолы доға кең болды. Пышақ менің көйлегімнің жеңін кесіп, төмен қарай кесіп тастады. Оны сынығымен оның эгосымен ұрып, кеудесіне таяз жара салды. Ол тағы бір рет дірілдеп, оның діңгегіне құлаған кезде мені пангамен гол соқты. Тербелістің күші эгоның тепе-теңдігін жоғалтып, оң қолыма құлауына себеп болды. Оның жыртылған жағасы сол қолымен эгоның жағасынан ұстап, эго басын артқа еңкейтіп, металл сынықты эго тамағына кіргізді.
  
  
  Қан менің бетіме және кеудеме құйылды, африкалық қатты демін ішіне тартып, жұлынған тамағына қолын созды. Ол бетін төмен қаратып, әлі тамағына жабысып құлап түсті, содан кейін қозғалмай қатты жерге домалап кетті.
  
  
  Тынысы тарылып, бір шынтағына сүйенді. Ол бұл жекпе-жекке аман қалу үшін қажетті маңызды энергияны жұмсағанына ашуланды, бірақ тірі қалғанына риза болды. Ол апат орнында бұтаның пайда болу қаупін ойша байқаған кезде, ол бір нәрсені ұмытып кетті: адам. Ер адам әрқашан тізімде бірінші орында тұрғандай көрінетін. Егер сіз бұл факторды елемейтін болсаңыз, бұталар сізді өлтірмей тұрып өлуіңіз мүмкін.
  
  
  Кем дегенде, бұл жағдайда менде бір факт болды. Бұл адамдар оны қабылдаған оңтүстік-батыстан емес, батыс жақтан келген. Мүмкін олар ауылды аралап өткен шығар, әлде бір жерден жол тастап кеткен шығар. Олардың бағыты туралы да осыны айтуға болады. Ол әлсіз көтеріліп, батыс бағытты таңдады.
  
  
  Африканың ыстық күні қайтадан бас тартқан кезде аспанға қарай еңкейді. Ол биік шөпке құлап түсті, аман қалуға әлі де мүмкіндік бар ма деп ойладым. Маған су өте қажет болды. Тілде және ауызда бұдан былай ешқандай сезім болмады. Ол жатып, шаянның мені шөптің арасынан ақырын жылжытып бара жатқанын бақылап отырды. Егер ол шабуыл жасаса, мен оның қозғала алатынын білмедім, бірақ ол мені байқамаған сияқты. Бір сәттен кейін ол кетіп қалды. Эму оның бетін бұрып, қызғанышпен қарады, өйткені оның өмір сүруіне байланысты проблемалар болған жоқ, ең болмағанда қазіргі уақытта. Бұл түрдің планетаның бетінде төрт жүз миллион жылдан астам уақыт бойы, динозаврлар пайда болғанға дейін жорғалап жүргені және оның жер бетінде адамдар жойылып кетпес бұрын пайда болуы мүмкін екендігі аздап ирониялық болып көрінді. Әйтеуір бұл әділетсіз болып көрінді, бірақ сол кезде ол біржақты болды.
  
  
  Ол жерде жатқанда құлағыма тағы бір дыбыс естілді. Бұл алыстағы ызылдаған дыбыс еді, бұрынғы шыбындардың ызылдағанынан еш айырмашылығы жоқ. Бірақ бұл дыбыс тезірек күшейіп, автомобиль қозғалтқышы сияқты тез танылады.
  
  
  Оны есту үшін басын көтеріп, басын иді. Иә, бұл қандай да бір көлік болды. Оның сенімсіздікпен орнынан тұрып, дыбысқа қарай бет алды. Мен шөптер мен сирек кездесетін ағаштардан басқа ештеңе көрмедім. Бірақ шу секунд сайын жақындап қалды.
  
  
  "Сәлеметсіз бе!" Ол шөптің арасынан айқайлады. "Эй, міне!"
  
  
  Ол сүрініп құлап түсті. Өзіне сенімсіздікпен орнынан тұрып, тағы да алға ұмтылды. Бір сәттен кейін оны көрді - лэндровер шаң басқан және тырналған, шөптегі ізден басқа ешнәрсе істемейтін қосалқы жолға соғылып қалды. Роверді, ашық көлікті, мені көрмеген екі адам алып кетті, өйткені ол жолдың ең жақын нүктесіне жетіп, жолын жалғастырды.
  
  
  Ол айқайлап жіберді. - "Сәлеметсіз бе!"
  
  
  Ол ебедейсіз шөппен жүріп өтіп, ақыры жолға жетті. Ол орынға жеткенде оны тағы айқайлады. Ол мас күйінде көліктің артынан жүгіргендей теңселіп тұрды, бірақ бетін төмен қаратып құлады.
  
  
  Оның кеудесінде шарасыздықтың көтеріліп бара жатқанын сезіп, жатып, дауыстап қарғыс айтты. Бұл көлік менің аман қалуымның соңғы мүмкіндігі болуы мүмкін.
  
  
  Содан кейін оны "ровердің" баяулағаны және тоқтағаны естіді. Мен оны тұруға тырыстым, сондықтан жыл сайын не болды, бірақ менде күш болмады. оның
  
  
  қозғалтқыштың бос тұрғанын естідім, содан кейін "ровер" бірінші берілісті қайта қосып, жолда бұрылып, маған қарай бет алды. Олар мені не естіді, не көрді.
  
  
  Бірнеше секундтан кейін менің қасымда көлік тоқтап қалды, қозғалтқыш тоқтап қалды, ол екі адамның британдық акцентпен сөйлескенін естіді.
  
  
  "Раббым, бұл еуропалық".
  
  
  "Ол мұнда бұтада жалғыз не істеп жүр?"
  
  
  "Мүмкін біз эгодан сұрауымыз керек шығар."
  
  
  Көп ұзамай аузыма салқын су ағып, алдымдағы лас көйлегіме төгілді де, тілі оны қайтадан сезді.
  
  
  "Құдайым, адам, не болды?"
  
  
  Оның назары мені мәңгілікке иіп тұрған екі етті тұлғаға аударылды. Олар орта жастағы ақ нәсілді родезиялықтар, бәлкім, бір күнді шөл далада өткізген джентльмен фермерлер болса керек.
  
  
  "Ұшақ апаты", - деп жауап бердім мен. "Мен одан кетіп қалдым".
  
  
  Олар мені роверге отырғызған кезде, мен оны алғанымды білдім. Бірақ мен Алексис Саломостың денесін Афиныдағы біреудің үстіндегі гиеналар жеп жатқанын ұмыта алмадым. Оның айтуынша, Дэвид Хок маған Аполлон ғимаратында болып жатқан оқиғаларға тереңірек үңілуге мүмкіндік береді деп үміттенген, Адриан Ставрос Бразилиядағы аудиторияда шынымен де бәрі ойлағандай болды ма, соны білу үшін. көптен бері көрген емеспін.
  
  
  Үшінші тарау.
  
  
  "Сен өте жақсы көрінбейсің, Ник".
  
  
  Дэвид Хоук, АҚШ-тың аса құпия AX агенттігінің директоры, қызыл ағаштың айналасындағы кең үстелінде алға еңкейіп, оң қолының саусақтарына қысқа темекі ұстаған. Біз штаб-пәтердегі эгода отырдық - бұл айналысатын AX пәтері Вашингтондағы Amalgamated Press & Wire Services duPont Circle компаниясының жалға алған кеңістігінде шебер түрде жасырылған.
  
  
  Оның, оған қисық мысқылмен қарады. "Oni қонақүйлері оны Солсберидегі ауруханада тағы біраз ұстау үшін. Бірақ сен менің қаншалықты тез жалығып кететінімді білесің. Егер ол бозғылт болса, бұл маған күннің қажеті жоқтығынан және жақсы кесіндінің айналасын қалайды. Саломостың тарихы туралы не ойлайсыз? "
  
  
  Хоук темекісін тартып, менің бағытыма түтін сақинасын жіберді. Үлкен үстелдің басында отырып, ол кішкентай және арық болып көрінді, эго, ақшыл шашы және Коннектикуттағы фермердің беті. Бірақ мен бұл нәзік көзқарастың алдамшы екенін білдім. Ол нағыз динамо болды.
  
  
  "Бұл мені аздап қорқытады", - деді ол. "Тағы бір қорқыныштысы, сен тапсырмалар арасында өліп қала жаздадың. Қиындықты оңай тапқан адам оны ешқашан көрген емес".
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Саломос дос болды. Менікі және БАЛТА. Ол исо бізге Борисовты табуға көмектесу үшін барын салды, есіңізде ме?"
  
  
  "Иә, мен оны есімде сақтаймын", - деді Хоук байсалды түрде. "Ал, сіздің Родезиялық қашуыңыз аяқталды, сондықтан біз оны тастаймыз. Адриан Ставрос Грекия үкіметіне қарсы қастандық жасауды жоспарлауы мүмкін деген шешімге келетін болсақ, оның эгосын жіберіп алуы шталь емес еді".
  
  
  "Ол әлі күнге дейін Бразилияда плантацияға иелік ете ме?"
  
  
  "Біздің дереккөздеріміз бойынша, бұл әлі де штабтың эгосы. Бізде соңғы есептің тазалығы бар". Хоук өзінің үлкен былғары креслосына сүйенді. "Егер бұл шынымен Ставрос болса, сіздің басқаңыз Минуркос пентхаусының жанынан өтіп бара жатқанын көрген болса, біз міндетті түрде қызықты жағдайға тап болдық. Бүкіл елді басқару туралы армандар nen туралы білгендерімізбен өте жақсы үйлеседі".
  
  
  Хоук оның сүйекті буындарын зерттеді. Адриан Ставрос әрқашан невротикалық, мүмкін психопат болған. Бразилияда үкімет тарата алмаған контрабандашылардың табысты тобын басқарумен қатар, ол саяси өлтірулер де жасады, олардың соңғысы израильдік шенеунік Моше Бен-Қанахан өлтірілді деп есептеледі ".
  
  
  "Сонда ол AX Алексис Саломостың оқиғасына қызығушылық танытатынын түсінеді", - дедім мен.
  
  
  "Мен солай болуы керек деп қорқамын. Және ол, менің ойымша, сіз өзіңізді Саломостың досымын деп санайтындықтан, сіз қонақүйлер едіңіз. бұл тапсырманы ал".
  
  
  "Иә, сэр, бұл оның қонақ үйі болар еді".
  
  
  Хоук темекісін жақын маңдағы күлсалғышта сөндірді. "Менің бірінші серпінім -" жоқ"деп айту және математикада мәселені басқасына беру. Білесіз бе, мен оны агенттің тапсырмаға жеке қатысуына жол бермеуге қалай тырысамын".
  
  
  "Мен үшін өлтіруші Алексистің бостандыққа шықпауы маңызды", - дедім мен ақырын.
  
  
  "Жарайды. Сен мұнымен күресе аласың. Бірақ аса сақ бол, Ник. Менің ойымша, ең жақсы нәрсе - Риоға бару және ондағы ЦРУ қызметкерімен сөйлесу. Залда Ставрос елден тыс жерде екенін және оның уақытын қайда өткізгенін біліңіз. Егер сіздің жетекшілеріңіз сізді Афинаға апарса, онда барыңыз. Тек мені хабардар етіп отырыңыз ".
  
  
  Оның, күлді. - "Мен мұны үнемі жасамаймын ба?"
  
  
  "Кейде сіз бұл жерде көңілсіз жұмыс орындарында отырған адамдар бар екенін ұмытып кетесіз, ал ih міндеттеріне шоуды жүргізу кіреді". Эго дауысы кейде хаттамалар мен тапсыру тәртібі туралы сөйлескен кезде пайда болатын өткір реңкке ие болды. "Егер сізге кез келген уақытта көмек қажет болса, оны сұраңыз. Біз бұл үшін осындамыз".
  
  
  "Әрине."
  
  
  Ол орындықтың тартпасын ашып, конвертті шығарды. Эго көздер менікінен аулақ болды. "Мен сіздің өтінішіңізді және сіздің билетіңізді ақылмен болмаса да, көрегендікпен сатып алғанын болжаймын".
  
  
  Ол жымиды. "Рахмет." Ол орындық арқылы қолын созып, конвертті алды.
  
  
  "Оның сізге қандай да бір жақсылық жасағаны туралы шешім қабылдамас бұрын, мұның бәрі қалай болатынын күткеніңіз жөн", - деп жауап берді Хок.
  
  
  Келесі күні кешке ол Рио-де-Жанейродағы Пан Ам балық аулау сапарына барады. Оның барлығы демалды
  
  
  күні, және қайтадан бұрынғыдай сезіндім. Ұшу еш қиындықсыз өтті, бірақ мен Мунидің кішкентай ұшағында Саломос маған вельдті көрсеткенде, қиындықтар мен апатқа ұшыраған қону туралы және Саломостың мәйіті ыстық күнде қалай көрінетіні туралы ойладым.
  
  
  Келесі күні таңертең ол Риоға келді, және Копакабана сарайының жанындағы "Флориано" қонақ үйіне қоныстанды. Бұл жағажайдан бір-ақ блокта болатын, ал ненде отаршыл Бразилияның хош иісі басым болды. Бөлмеде төбеге арналған желдеткіш және жалюзи бар күн болды, ал тар балкон теңізге кішкене көрініс берді.
  
  
  Риода ыстық болды. Ол жерге жете алған бразилиялықтардың барлығы жағажайда болған, ал олардың көпшілігі Копакабана аймағында, қонақ үйдің жанында болған болуы керек. Мен аптап ыстықты болжаймын, оны тропикалық жүннен тігілген ауыр костюм өзімен бірге алып кеткен. Түсте ол душқа түсіп, Вильгельминаның, менің Люгерімнің және Гюгоның үстіне жеңіл костюм киіп, оң қолының қабығындағы стилеттосын киіп, менің сүйікті кішкентай мейрамханаларымның бірі Chale Rua da Matriz 54-те түскі асқа шықты. The бұл мейрамхана бұрын колониялық үй болған және әлі күнге дейін феррет құнды көне заттармен және картиналармен жабдықталған. Негр құлдары үстелдерге қызмет көрсетіп, барды күтіп ұстады. Оған көкөністер қосылған сиыр еті мен шошқа етінің кесектерінен тұратын миксто чураско тапсырыс берді және кәдімгі котлеттен, тамаша жергілікті сырадан бас тартты. жақсы, өте жақсы шарап-Uniao Cabernet Grande. Бірақ мен оны енді ғана жей бастағанымда, қыздың кіріп, көрші үстелге отырғанын көрдім. Ол ұзын бойлы және сымбатты еді, ал жалындаған қызыл шашы оның сүтті ақ терісін одан сайын бозартып жіберді. Оның көздің жауын алатын жасыл шағын көйлегі шашына мүлдем қарама-қайшы болды және ұзын, мінсіз жамбастарының көпшілігін және белінен жоғары тартымды мойын сызығын ашты. Ол көйлекке сәйкес келетін жасыл балет тәпішкелерін және сол қолында жасыл білезіктерді киген.
  
  
  Қызыл шаш, мені бір сәтке шатастырды, бірақ содан кейін мен оны соңғы рет көргенде оның шашы қысқа және қоңыр екенін түсіндім. Бұл Израильде бір жылдан астам уақыт бұрын болған. Қыздың есімі Эрика Нистром болатын. Ол Израильдің "Шин Бет" барлау желісінің мүшесі болған. Ресейдің Израиль үкіметіне қарсы қастандығын тоқтату үшін ол екеуміз бірге жұмыс істеген кезде оның кодтық аты Жалын болды, бірақ бұл атау әр тапсырма сайын өзгеріп отырды.
  
  
  Оның орнынан тұрып, үстеліне қарай жүрді. Ол менің көзімді көру үшін ұзын кірпіктерін көтергенде, оның жүзінде күлкі пайда болды. "Ой!" - деп айқайлады ол. "Бұл сенсің. Қандай жағымды тосын сый". Ол ағылшын тілінде еш ойланбастан сөйледі екпін.
  
  
  Эриканың ата-анасы скандинавиялық еврейлер болған. Оның отбасы эй небәрі сегіз жасында Израильге қоныс аударғанға дейін алдымен Ослода, содан кейін Копенгагенде өмір сүрген.
  
  
  "Мен де солай айтқым келді", - дедім мен. Эрика екеуміз Тель-Авивте курьердің келуін күтіп отырып, қандай да бір жақын кеш өткіздік; бұл екеумізге де қатты ұнаған кеш болды. Енді оның көздері маған мұны сүйіспеншілікпен еске алғанын айтты. "Сіз менің үстелімде маған қосыласыз ба?"
  
  
  "Ал, кейінірек маған біреу қосылады, Ник. Қарсы емес пе?"
  
  
  "Сізбен сөйлеспеу сияқты емес", - дедім мен.
  
  
  Ол менің үстелімде маған қосылып, өзіне жеңіл түскі асқа тапсырыс берді, ал үшінші адам агент деп түсіндірді: "Сен өте жақсы көрінесің, Ник".
  
  
  "Сен мені бір апта бұрын көруің керек еді", - дедім мен. "Маған қызыл шаш ұнайды, Эрика".
  
  
  Ол мені күлімсіреп соқыр етті. Бүркіттің ұзын мұрны кең, сезімтал ауызды ерекше атап өтті. Нахтардың көздері қою жасыл, көйлегі жарқырап тұрды. "Рахмет", - деді ол. "Түсті қоспағанда, олар менікі. Біз Израильде бірге жұмыс істеген кезде бұл ұзаққа созылмады".
  
  
  "Есімде", - дедім мен. "Сіз іс бойынша осындасыз ба?"
  
  
  "Иә", - деп жауап берді ол. "Ал сен ше?"
  
  
  - Иә, - дедім мен күліп. "Бұл әрқашан бизнес, солай емес пе?"
  
  
  "Әрдайым дерлік."
  
  
  Ол жақында газеттерден Израильдің Моше Бен-Қанаханның өліміне ашуланғанын және ih президентінің түбіне жетуге ант бергенін оқығанын есіне алды. Дәл осы кісі өлтіруде американдық барлау Адриан Ставрос кінәлі деп есептеді. Ол Эрика Риода Адриан Ставросты ұрлап, израильдік үлгідегі Израильге апару үшін немесе эгоды өлтіру үшін болды ма деп таң қалды.
  
  
  Одан сұрады. - "Риода біз бірге ішіп, сөйлесу үшін жеткілікті ұзақ боласыз ба?"
  
  
  "Мүмкін", - деді ол. Ол қол жеткізген кезде Ee қолдары мойын сызығын жылжытты ih орындық, ал менің қан қысымым он баллға көтерілді. Оның жасыл көздері менің көзіме қарап, менің кінә мен әңгіме туралы емес екенімді білетінін айтты.
  
  
  Оның стақанын алды. Ол тапсырыс берді, енді олар дәл сол Grande Uniao Cabernet-ке қызмет етті. "Осы мүмкіндік үшін", - дедім мен.
  
  
  Ол стақанын алды да, менің стақанымды қағып алды. "Осы шешімге".
  
  
  Біз тостты жас жігіт пайда болған кезде ғана аяқтадық. Ол қасымызда тұрмайынша оны тіпті көрген де емес. Ол өте қысқа сары шашты және қатты, төртбұрышты жүзді, салмақты, бұлшықетті жігіт болатын. Сол жақ құлақтың эго бөлігі жетіспеді, бірақ бұл ақау ерлердің сыртқы келбетінің эго-сында сәтсіздікке ұшырады. Нен бежевый жазғы костюм киді, ол сол қолының астындағы дөңесті толығымен жасырмады.
  
  
  "Мен сені алғашында көрмедім, Эрика", - деді ол өте қатал.
  
  
  маған қарап. "Мен сенен хема-то болады деп күткен жоқпын".
  
  
  Бұл сөздер жұмсақ сөгіс ретінде айтылған. Олар айқын екпінмен сөйледі. Ол Израиль барлау қызметінің БАЛТА құжатындағы ер адамның суретін есіне алды. Бұл Шин Беттің жазалаушысы Закария Грейб еді". Риодағы эго мен Қатысу Эрикасына қатысты менің теориям нығая түскендей болды.
  
  
  "Бұл әлі ескі, Зак", - деді Эрика. "Ол менімен Израильде жұмыс істеді".
  
  
  Гареб үшінші орынға тұрақтады. "Мен білемін", - деді ол. "Картер, ол, менің ойымша".
  
  
  "Бұл дұрыс."
  
  
  "Сіздің беделіңіз сізден алда".
  
  
  Әдептіліктің эголары қатал, дұшпандыққа жақын болды. Ол менің Эриканы білгеніме деген қызғаныш сезімін сезінді. Эму оған жауап бере алмай тұрып, ол оған бұрылды. "Сіз мен ұсынғандай вишисуазға тапсырыс бердіңіз бе?"
  
  
  "Иә, Зак", - деді Эрика, достық қарым-қатынастың жоқтығынан эгоға аздап ұялып. "Бұл жақын арада осында болады".
  
  
  "Вишисуаз - бұл мейрамханада тамақтануға тұрарлық жалғыз нәрсе", - деп шағымданды Зак тым қатты.
  
  
  "Жолың болмағаны үшін кешірім сұраймын", - деп жауап бердім мен сабырмен. "Менің ойымша, мұндағы тағамдардың көпшілігі жақсы дайындалған. Мүмкін сіздің соңғы сапарыңыздан кейін олар аспаздарды ауыстырған шығар".
  
  
  Зак бұрылып, маған қатты күлді. "Мүмкін".
  
  
  Оның айтуынша, осы сәттен бастап әңгіме онша жағымды болмайды деп шешті. Ол тамақпен бітті, сондықтан чекті әкелу үшін даяшыны шақырды. Оған бүкіл кешке ақша төлеуді ұсынды, бірақ Зак тез бас тартты.
  
  
  "Сен қайда тұрдың?" - деп сұрады Эрика одан.
  
  
  "Корумбада Авенида Рио Бранкода", - деді ол.
  
  
  Зак нахқа қарап қалды.
  
  
  "Қандай атпен?"
  
  
  Ол қымсынды. "Варгас".
  
  
  "Ол сені сонда шақыра ала ма?"
  
  
  "Сізде араласуға аз уақыт болады",
  
  
  эй, Зак тез айтты.
  
  
  Ол эгоға мән бермей, маған тәтті күлді.
  
  
  "Иә, сен маған қоңырау шала аласың. Біз тағы кездесеміз деп үміттенемін, Ник".
  
  
  Оның орнынан тұрды. "Бір-бірінің сезімдері." Оның қолын оның қолына тигізді, біздің көзіміз бір сәтке түйісіп қалды. Оның, Зактың қызғанатынын білді, мен оны ұнатпағандықтан, оны эго пайдасына ойнады. Ол маған қарап отырды. "Сіз менен қоңырауды естисіз".
  
  
  "Жарайды", - деді Эрика.
  
  
  Ол олардан бұрылып, мейрамхана арқылы шығып кетті. Ол сыртқа шығып бара жатқанда, ол арқасынан Зактың дұшпандығынан көмірді сезе жаздады.
  
  
  Сол күні түстен кейін ол аспалы жолмен әсерлі Корковад тауына көтерілді, оның басында Құтқарушы Мәсіхтің алып мүсіні тұрды. Оқиға орнына жеткен соң, ол емтихан бөлмесіне жақындап, белгіленген жерге тоқтады да, штал күте тұрды. Он бес минуттан кейін маған қоршаудың жанында бір адам қосылды. Ол менің бойымда еді, бірақ сымбатты. Ол әлі орта жаста болмаса да, ұзын жүзі терең әжімдермен жабылған. Бұл Карл Томпсон болатын және ол ЦРУ-да жұмыс істеді.
  
  
  "Әдемі көрініс, солай емес пе?" - деді ол кіріспе ретінде, күн сәулесінде аппақ жарқырап, жасыл төбелер мен кобальт теңізімен қоршалған төмендегі қалаға қолын бұлғап.
  
  
  "Тыныс алу", - дедім мен. "Қалайсың, Томпсон?"
  
  
  "Мысалы, дәл солай", - деді ол. "Бұл өте тыныш болды және Бразилиядағы әкімшіліктің соңғы өзгерісінен бері. Бұл күндері AX-тің жағдайы қалай? Біраз уақыттан бері сендер Азиядағы армиядан да көп оқ-дәрілерді атып тастадыңдар".
  
  
  Оның, күлді. "Кейде солай болып көрінеді. Ол бос емес еді, сен де бос емес екеніңе сенімдімін".
  
  
  "Ал енді олар сені Адриан Ставросқа отырғыз".
  
  
  "Бұл дұрыс." Оны көгілдір&nb арқылы тегіс тұмсығымен жүзіп бара жатқан круиздік кеменің портқа ақырын кіріп келе жатқанын бақылап отырды. Төменде ол ойыншық қайық сияқты көрінді. "Сіз эгоды соңғы рет қашан көрдіңіз?"
  
  
  Ол бір сәтке ойланып қалды. "Бізде плантацияны нақты бақылау бар. Бес-алты апта бұрын оның бұл жерден кетіп бара жатқанын көрген. Ол Мадридке бара жатқан ұшаққа отырды деп ойлаймыз".
  
  
  "Бұл рейсті Афинаға жалғастыруға болады".
  
  
  "Мүмкін солай шығар. Эго сонда көрінді ме?"
  
  
  "Біз солай ойлаймыз. Плантацияда не болып жатыр?"
  
  
  "Плантациялар - бұл нағыз штаб-пәтердің эгосы. Риода оның Apex Imports бөлімшесі бар және контрабанда осы компания арқылы жүзеге асырылады деп ойлаймыз. Бірақ ол ee кеңселеріне көп бармайды, дегенмен эго есімі онымен ашық түрде байланысты. Компания президенті Паракатаға тұрақты сапарлар жасайды ".
  
  
  "Плантация залында дауыс қайда?"
  
  
  Томпсон басын изеді. "Ол ауылдың жанындағы залда, жолдан тыс жерде. Эгоды Ставростың бұрынғы тұтқындардың, саяси фанаттардың және бұрынғы нацистердің айналасындағы шағын әскері қорғайды. Бірақ қазір ол жерде біраз ғана күш бар".
  
  
  Одан сұрады. - "Сіз ол жерде ерекше ештеңе байқамадыңыз ба?"
  
  
  "Егер сіз көп адамдар немесе қару-жарақ туралы айтатын болсаңыз, ревматизм теріс болады. Бірақ айналамызда бұрын-соңды ешкім көрмеген келуші болды. Олармен бірге күзен, ол тоқсан күн бұрын Ставроспен бірге пайда болғанындай, біз оны үнемі бақылап отырдық. және оның бұл жерден кетіп бара жатқанын ешкім көрген емес. Бұл әдеттен тыс емес, тек менің екі еркегімнің біреуі жаңа жігіт, орта жастағы ер адам, сол жерде отырған залда қамауда отыр деп талап етеді. Эго қарулы күзетшілермен бір ғимараттың айналасында екінші ғимаратқа ауыстырылды ".
  
  
  "Бұл адам қандай болды?"
  
  
  Томпсон иығын көтерді. "Бізде эго фотосуреті бар, бірақ ол алыстан. Ол елуге таяп қалды, оның храмдарында сәл ағарған қысқа, қара шашы бар дер едім. Ол үнемі жібек көйлек киіп жүретін денелі адам ".
  
  
  Бұл саяси қолданбалары жақында Афинаны дүр сілкіндірген және пентхаусында Адриан Ставрос көрген грек кеме магнаты Минуркос болуы мүмкін сияқты.
  
  
  "Мен оның фотосуретінің көшірмесін ала аламын ба?"
  
  
  "Сіз мұны реттей аласыз", - деді Томпсон. "Қараңызшы, Картер, мысалы, өткен аптада біз плантацияларды бақылауды кездейсоқ тексерулерге дейін уақытша қысқартуға мәжбүр болдық, ал мен келесі екі күнде өз халқымызды ол жерден толығымен шығарып салуым керек шығар, өйткені басқа мәселе бар. біз үшін пайда болды. Оның сізбен бірге адамды кері жіберуге рұқсат алғанын қалайсыз ба? "
  
  
  "Жоқ, деді ол. "Хоук маған қажет болған жағдайда көмек көрсетуге уәде берді. Мен оның суретін қашан ала аламын?"
  
  
  "Бүгінгі түн ше?"
  
  
  "Жақсы".
  
  
  "Біз тасымалдау үшін сәл басқа орынды пайдаланып жатырмыз", - деді Томпсон. "Бұл қалалық автобус. Сіз қонақүйіңізге барасыз. Менің адамым қазірдің өзінде сонда болады. Сіз автобустың ешкім жүрмейтін артқы платформасына өтіп, оң жақтағы соңғы орынға отырасыз. Фотосурет осы орындықтың астына бекітіледі. . Автобус Estrada de Ferro деп белгіленеді және егер сіз осы уақытқа дейін барғыңыз келсе, сізді орталыққа апарады ".
  
  
  "Автобус қонақүйдің миммосынан қашан өтеді?"
  
  
  "Жеті он бесте. Автобустың нөмірі он бір болады".
  
  
  "Жарайды", - дедім мен. "Және рахмет."
  
  
  "Кез келген уақытта", - деді Томпсон. Бірер сәттен кейін ол кетіп қалды.
  
  
  Жалап, кешке қарай ол Apex Import компаниясының кеңсесіне қысқаша тоқтады. Ол астана Бразилияға көшкен кезде қаңырап бос қалған ескі қалпына келтірілген үкіметтік ғимараттардың айналасында орналасқан. Кеңселер үш рейс жоғары болды, лифт жұмыс істемеді.
  
  
  Оның, жоғарғы қабаттағы өте кішкентай қабылдау бөлмесіне кірді. Көтерілу маңдайымнан тер шығарды, өйткені ғимараттағы кондиционер лифттен жақсы жұмыс істемейтін сияқты, ал Риода күн ыстық болды. Қара шашты қыз металл орындыққа отырды да, оның ішіне кірген кезде маған күдіктене қарады.
  
  
  "Мен саған көмектесе алатын бірдеңе бар ма?" ол португал тілінде сұрады.
  
  
  Оған ағылшын тілінде жауап берді. "Оның қонақ үйі болар еді қараңыз джентльмен Ставрос".
  
  
  Оның қара көздері одан сайын кішірейе түсті. Ол қайтадан сөйлегенде, ол бұзылған ағылшын тілінде болды. "Менің ойымша, сен дұрыс емес жерге келдің, сеньор".
  
  
  Оны айтты. - "Ой?" "Бірақ, Ставрос мырзаның өзі маған онымен Apex Imports компаниясы арқылы байланыса алатынымды айтты."
  
  
  "Сеньор, Ставроста джентльмен жоқ, мұнда кеңседе..."
  
  
  Жеке кабинеттің есігі ашылып, үлкен қара шашты адам пайда болды. Ол сұрады. - "Қиындықтар бар ма?". Эго тонды достық деп атауға болмайды.
  
  
  "Мен жай ғана Ставрос мырзаны қалаймын", - дедім мен.
  
  
  "Қандай мақсатпен?"
  
  
  Оның дөрекілігі оны елемеді. "Ставрос мырза, егер мен онымен осында хабарласатын болсам, одан жапондық фотоаппараттарды жаппай алуға кеңес берді". Оның әрекеті абдырап қалды. "Мен дұрыс емес кеңседе тұрмын ба?"
  
  
  "Ставрос мырза директорлар кеңесінің төрағасы болып табылады, - деді қараңғы адам, - бірақ оның бұл жерде кеңсесі жоқ және компанияның ісімен айналыспайды. Оның және одан әрі президенттің; сіз менімен қарым-қатынас жасай аласыз".
  
  
  "Бұл сеньор Карлос Убеда", - деді қыз сәл мақтанышпен.
  
  
  "Кездесуге қуаныштымын, сэр", - дедім мен қолымды созып. Ол мұны қатал қабылдады. "Менің атым Джонсон. Бірнеше апта бұрын оны кездейсоқ Ставрос мырза Чейл мейрамханасында кездестірді. Ол Еуропаға сапарлары арқылы шамамен осы уақытта оралатынын және мен онымен осы жерден байланыса алатынымды айтты".
  
  
  "Ол әлі Афинада", - деді қыз.
  
  
  Убеда нахқа тесілген көзқараспен қарады. "Мен айтқанымдай, Ставрос мырзамен бұл жерде байланысуға болмайды. Бірақ мен сіздің тапсырысыңызды жіберуге қуаныштымын".
  
  
  "Түсіндім. Ал, ол шынымен де қонақ үй онымен жеке қарым-қатынас жасау. Оның Афинаны қашан айналып өтетінін айта аласыз ба?"
  
  
  Убеданың жүздері эго аузының алдында бұлшық етті. "Эго Еуропаның айналасында бірнеше апта бойы күтілмейді, Джонсон мырза. Егер сіз бизнеспен айналысқыңыз келсе, менімен айналысуыңыз керек".
  
  
  Ол жымиды. "Мен сізге қоңырау шаламын, Убеда мырза. Уақытыңыз үшін рахмет".
  
  
  Менің артымнан қарау үшін оған ih қалдырды. Көшеге қайта шыққаннан кейін оны такси ұстап алып, қонақ үйіне оралды. Қыздың ескертуі маған қажетті растауды берді, Адриан Ставрос шынымен Афинада болды, деді Саломос маған. Ал егер бұл сурет Никкор Минуркостың суреті болып шықса, бәрі қызық болып кететін.
  
  
  Ол душқа түсіп, біраз демалды, содан кейін Томпсонның нұсқауларын орындай отырып, он бірінші автобусқа отырды. Ол ойлағандай, фотосурет орындыққа кішкентай қоңыр конвертте бекітілген. Эго оны алып кетті, қала орталығындағы шағын кафеге барды, және жақсы португал шарабына тапсырыс берді. Сонда ғана оны конверттің айналасына суретке түсіріп, зерттеді.
  
  
  Томпсон айтқандай, сурет өте жақсы болған жоқ, дегенмен телефото линза қолданылғаны сөзсіз. Бұл ферма үйінен жаңа шыққан үш ер адамның суреті еді, олар сол жаққа қарай жүрді сандық камералар. Ортадағы ер адам Томпсон маған айтқан адам болды және оны анықтау керек болған бетінің кішкентай өлшеміне қарамастан, менде көп күмән болған жоқ, өйткені оны эго фотосуреттерден AX-да көрсеткен бетпен салыстырды, бұл адам шын мәнінде Никкор Минуркос болды. Оны бұрын-соңды басқа ер адамдар көрмеген.
  
  
  Минуркос қалған екеуінің арасында мұңайып жүрді.
  
  
  Олардың айналасында ешкім сөйлескен жоқ, бірақ Минурктің сол жағында тұрған, ұзын бойлы, теутондыққа ұқсайтын адам Минуркке онымен жаңа сөйлескендей қарап, жауап күтті. Минуркостың жүзі мұңайып, байсалды болды.
  
  
  Оның суретін қайтадан конвертке салып, бір минутта сырғытып жіберді. Егер ЦРУ агентінің бақылауы дұрыс болса, менің досым Саломостың теориясы шынымен дәлелденді. Әйтеуір Ставрос Афиныдағы Минуркостың операцияларын өз мойнына алды және оның атынан төңкеріс жасамақ болды.
  
  
  Сосын оның кафесінде жеңіл тамақ ішіп, Корумба қонақүйіндегі Эрика Нистромның бөлмесіне телефон соқты. Оның дауысы мейірімді және жылы болды. Ол кештің қалған бөлігін жалғыз, жалғыз өткізетінін, қонаққа барса қуанатынын айтты. Зак екеуі аздап ұрысып қалды, ол ашуланып түнгі клубқа кетті.
  
  
  Тоғызда кездесуді белгілегеннен кейін ол қонақүйге оралды және Хокқа қоңырау шалды. Ол шаршаған дауыспен жауап берді және жолдың соңындағы скремблерді іске қосты, осылайша біз бәрін кодқа енгізбей сөйлей аламыз.
  
  
  "Қандай дұрыс емес сағат, Ник", - деді ол сәл ашуланып. "Бұл кезде мен оны сені еститін жалғыз уақыт сияқты".
  
  
  Оның, күлді. Ол өзінің өте құпия пәтерінде арнайы телефонның артында отырғанын, шашы ақшыл, мүмкін жұқа денесінде жібек смокинг кигенін және тісіне еріксіз сигара тығылғанын елестете алар еді.
  
  
  "Кем дегенде, ол әлдебір қыздың жатын бөлмесінде жоқ", - деді оған күмәнді адалдықпен.
  
  
  "Мм! Кеш әлі біткен жоқ, солай ма? Мені алдама, балам. Оның өзі осының бәрін басынан өткерді".
  
  
  Кейде мен Хоуктың менің ішкі эго ойларымды аналитикалық ақылға ашатын психикалық қабілеттері бар деп ойладым.
  
  
  "Жоқ, сэр", - деп мойындадым мен. "Кеш әлі аяқталған жоқ. Бірақ оны эгоның бірінші бөлігі жақсы пайдаланды, менің ойымша, Минуркос Паракату маңындағы Ставрос плантацияларының тұтқыны. Сонымен қатар, ол Ставростың Афиныдағы залда екенін біледі".
  
  
  - Ал, - деді Хок ойлана отырып, - бұл қызық.
  
  
  "Бұл Саломостың теориясына сәйкес келеді".
  
  
  "Сонымен сен Паракатаға барасың ба?" - деп сұрады Хоук.
  
  
  "Іс жүзінде. Мүмкін мен оның бұл мәселені шеше алатын шығармын. Томпсон, ЦРУ мәліметтері бойынша, плантациялар қазіргі уақытта аз қорғалған. Бірақ асқынулар бар".
  
  
  "Иә?"
  
  
  "Міне, Риода залда әлі ескі. Израильде онымен бірге " қонақүйдің бүкіл аумағында және уәде етілген " операциясында бірге жұмыс істеген қыз".
  
  
  "А, иә. Нистром арқылы. Неге әдемі әйелдер сенің артыңнан еріп жүретін сияқты? ашық бассейн?"
  
  
  Оның, күлді. "Қызғанба, сэр. Сіз атап өткендей, сізде де күндер мен түндер болды".
  
  
  Екінші жағынан, екі жақтан да күрсініс естілді. "Жүр, Ник".
  
  
  "Ал, сэр, менің ойыма Нистром ханым Бразилияда болуы мүмкін деген ой келеді, дәл сол себепті оның. Дәлірек айтқанда, бір адамға арналған бағдарламалық жасақтама. Біз Ставросты Бен-Қанаанды өлтірді деп күдіктенеміз, солай емес пе?"
  
  
  Кішкене үнсіздік. "Иә, біз білеміз. Ал сен оны болжадың дер едім".
  
  
  "Онымен бірге жазалаушы", - деп қостым мен. "Менің ойымша, олар Ставросты аулап жатыр. Олар қазіргі уақытта оның Афинада екенін білмеуі мүмкін. Бірақ мен бәріміздің бір уақытта плантацияға шыққанымызды қаламаймын және қателесіп немесе басқа жағдайда сіз жұмысты бұзсаңыз, екіншісін атып тастаңыз. Менің ойым - сіз Израиль барлау қызметінің көмегімен Нистромның миссиясын растауыңыз керек. Сіз оның бастығының қартайғансыз, Жиру, және менің ойымша, ол басқа жағдайларда сізбен келіседі.
  
  
  Сұңқар келісім бойынша ырылдады.
  
  
  "Егер солай болса, менің ойымша, біз бәріміз ашық болуымыз керек және жыл сайын бір-бірімізге көмектесе аламыз ба деп отыруымыз керек. Немесе, ең болмағанда, аулақ жүр басқа біреуімен".
  
  
  Бұл жолы тыныштық орнады. "Жарайды, балам. Мен оны Джирге шақырып, сізбен хабарласамын".
  
  
  "Рахмет" дедім мен. "Мен хабарлама алғанша қозғалмаймын".
  
  
  Көп күтудің қажеті жоқ еді. Бір сағаттан кейін, мен Эриканың қонақ үйіне кетер алдында, маған Хоуктан қоңырау келді. Ол Иерусалимде таң атпай-ақ қоқыстың айналасындағы майды алып шыққан болуы керек. Жирудың ревматизмі оң болды және маған Зак Гареб қасында болса да, тапсырмаларға жауап берумен айналысатын штопор Ставросты Нистрмен ашық талқылау тапсырылды. Маған, егер Джирудың эй-ге өз жұмысын менімен талқылауды бұйырғанын дәлелдейтін кодтық сөз болса.
  
  
  Ол бірнеше минуттан кейін Эриканың бөлмесіне келді оныншы минут. Ол менімен бір күні жамбастарының көп бөлігін ашатын қысқа, босаңсытатын халатпен кездесті. Оның хош иісі мен кең, сезімтал күлкісі бар еді.
  
  
  "Мен сені бұл жерге ешқашан жете алмайсың деп ойладым", - деді ол артымнан есікті жауып, құлыптап жатып.
  
  
  Оның бөлмесіне кіріп, оны қарап шықты. Ол менікінен үлкен болды, мен Зак онымен ee-ді бөлісе ме деп ойладым.
  
  
  "Сіз бренди алғыңыз келе ме? Менде ашылмаған бөтелке бар, бұл Риодан сатып алуға болатын ең жақсысы".
  
  
  "Бұл жақсы естіледі", - дедім мен.
  
  
  Ол екі сусын құйды. Стаканды алып, оның көздері оның сүйкімді жүзін сипап тұрсын. "Сіз әрқашан жақсылықты талап ету үшін әдемі қыз болдыңыз".
  
  
  "Және ол әдетте мұны түсінеді", - деді ол. "Сіз?"
  
  
  "Сен менің Тель-Авивте болдың", - деді оған ақырын және күлімсіреп.
  
  
  Ұзын кірпіктер дірілдеп кетті, оның көздері бір сәтке менікінен аулақ болды. Ол қайтадан басын көтергенде, ол жымиды. Оның қолын созып, оның бетіне тигізді. Ол бір жұтым бренди алды. Оның қолын қойды
  
  
  оның жіңішке беліне және оны маған тартты. Нахтардың иісі тәтті және жұмсақ болды.
  
  
  "Сол түн есіңде ме, Ник?" - ол менің құлағыма дем шығарды. "Сіз бұл туралы шынымен есіңізде ме, ол да есіңізде ме?"
  
  
  "Менің есімде."
  
  
  "Бұл өте жақсы болды, солай емес пе?"
  
  
  "Өте."
  
  
  Біз көзілдірікті ең жақын үстелге қоямыз. Оны ee өзіне тартып, ерніне өз ернімен тигізді. Оның тілі менің аузыма еніп кетті.
  
  
  - Құдай, Ник, - деп күбірледі ол.
  
  
  Оны қолдарымен бөкселерінен өткізіп, ee жамбастарына қарай қисықтарды сезінді. Менің жанасуымның астында оның жамбастары ақырын дірілдей бастады.
  
  
  Ол мені абайлап итеріп жіберді де, брылевты өшіріп тастады. Содан кейін ол ақырын және әдемі шешінуге кірісті. Халатының астында ол тек кішкентай бикини трусисын киген. Ee ол халатын иығынан шешіп жатқанда, кеуделері шыдамсыздықпен маған қолын созды. Ee кеуделері толық, піскен және сүтті ақ түсті болды. Тағы бір сәтте оның жамбастары мен жамбастарынан іш киімнің кішкене бөлігі сырғып түсіп, еденге жіңішке үйіндімен құлап түсті.
  
  
  Эрика маған ашық қарады, бұл бөлменің қараңғылығында менің жалаңаш денемді қарауға мүмкіндік берді.
  
  
  "Әдемі", - деп күбірледі ол. "Қатты бұлшықеттер өте көп".
  
  
  Оның маған деген жалаңаштығын сезініп, оны өзіне тартып алды. Ол денемді төмен қарай жылжыта отырып, қолын кеудемнен және иығымнан сипады. Саусақтарым оны зерттеп жатқанда, ол мені еркелететін, еркелететін, қолдарымен сүйетін. Менің қолымнан оның жамбастары жайылып кетті, ол застырсыды.
  
  
  Астымызда жұмсақ, қалың кілем болды. Эрика nen-де тізерлеп отырды, ол төмен түсіп бара жатқанда қолдары менің денемде сырғып кетуіне мүмкіндік берді. Ол ер адамды оятудың барлық жолдарын білетін және оның қолданылуына күмәнданбаған. Бір сәттен кейін ол қасына тайып тұрды да, арқасымен қалың түкті кілемге дөрекі итеріп жіберді. Оның үстіне тізерлеп тұрып, қолдарын кеудесінің ee бойымен жүргізді. Ол ентігіп қалды. Ұзын жамбастарым мені құшақтап алды. Ол қолын жамбастың жібектей ішкі жағымен жүргізді.
  
  
  "О, иә", - деп күбірледі ол. Ee аузы сәл ашық, әдемі жасыл көздері жұмулы.
  
  
  Қашан ол, нахқа кірді, толық аузы бір сәтке кеңейіп, денесінде жеңіл діріл өтті. Сосын ол менімен бірге қозғала бастады, саусақтары иығымнан ұстап, жамбастары беліме түйіліп қалды. Бұл екеуіміз үшін де біткенше қанша уақыт бірге қамалғанымызды білмеймін.
  
  
  Сосын онымен ұзақ жаттым, қозғалғым келмейді. Жылы релаксация бірте-бірте менің етімнің сыртқы талшықтарына және жан дүниемнің ішкі тереңдігіне еніп кетті.
  
  
  Кейінірек біз киініп, кішкентай диванға осындай ойын ойнап, коньякты ішіп алдық. Эрика ұзын қызыл шашын тарады, ол бөлмеге кірген кездегідей балғын көрінді.
  
  
  "Мен Зактың есікті қақпағанына қуаныштымын", - деді ол.
  
  
  "Ол өте қызғаншақ сияқты, Эрика. Сен жақын болдың ба?"
  
  
  Ол маған қарады. "Бір күні. Эго - бұл менікі емес, идея. Және ол өте епті болды. Эму оған арамызда енді ешқашан физикалық ештеңе болмайтынын айтты. Ол бұған ренжіді. Оның бұл деллаға қатысуы қонақүй емес, бірақ мені қабылдамады. Ол қаруды өте жақсы ұстайды ".
  
  
  "Ол бұл тапсырмада болуы керек, солай емес пе?"
  
  
  Ол маған ойлана қарады. "Иә".
  
  
  "Эрика, ол сенің неге Бразилияда екеніңді білді. Біз бір адамды аңдып жүрген сияқтымыз. Менің бастығым сізбен байланысқа шықты, ол менің ойымды растады. Біз бұл жеке тапсырмаларды талқылаймыз және егер бұл мүмкін болып көрінсе, басқа досымызбен ынтымақтасатын боламыз. "
  
  
  Жасыл көздер сәл кішірейіп кетті. "Жиру менімен және Закпен байланыста болған жоқ".
  
  
  "Алдағы бірнеше сағатта жеделхат аласыз. Әзірше, маған сенуге мүмкіндік беретін кодтық сөз болса. Сөздер - Ғолият".
  
  
  Ол таңдана қарады. "Бұл дұрыс сөз!"
  
  
  "Джиру оны жіберді".
  
  
  Ол өзіне тағы да бренди құйып берді. "Жарайды, Ник. Бірақ мен оның сізбен қаншалықты еркін екенін айтып беретін жеделхатты күтемін". Ол күлімсіреп, менің бетімнен сүйді.
  
  
  Ол сақ болады деп күткен. Ол жақсы агент болды. "Бәрі тәртіппен. Ол жай ғана мен сізге бірнеше идеяларымды айтып беремін. Сізге мүлдем сөйлесудің қажеті жоқ".
  
  
  "Бұл әділ."
  
  
  "Екеуміз де Ставростың суреттерін іздейміз, бірақ әртүрлі себептермен." Оның жүзі мәнерсіз еді. Ол ештеңе таратпады. "Сіз Бен-Қанаанды өлтіру үшін бағдарламалық жасақтаманың эгосын қалайсыз. Бізге оның не үшін қажет екені әлі толық түсініксіз, бірақ бұл грек саясатына және Никкор Минуркостың ұрлануына байланысты болуы мүмкін".
  
  
  "Грек кеме қатынасы магнаты?"
  
  
  "Іс жүзінде. Ол Паракатуда болуы мүмкін, ал эго ерік эгосына қарсы ұсталады. Ставрос Афиныдағы аудиторияда, сондықтан сіз эгоның қайтып келуін күтуіңіз керек немесе ол үшін Еуропаға баруыңыз керек. Бірақ менің ойымша, оған апаратын жол Паракатадан үйренуге болатын барлық нәрсе арқылы өтеді, мен Минуркоспен сөйлесуім керек.
  
  
  "Егер сізді қызықтырса, мен оны екеуіңді менімен бірге Паракатаға апарамын. Бұл оған жету мүмкіндігін арттыруы мүмкін. Мұны Закпен талқылаңыз және ертең жеделхат алған кезде маған хабарлаңыз".
  
  
  "Егер біз шынымен Ставросты қуып жетсек, - деді Эрика, - Афиныға ашық түрде барғанымыз дұрыс емес пе еді?"
  
  
  "Ставрос өзінің уақытша штаб-пәтерін Минуркос пентхаусында жасайды деп есептеледі, ол нағыз бекініс болып табылады. Сіз бұл жерге жай ғана шабуыл жасай алмайсыз, сіз және Зак. Және ол жерден кететін сирек жағдайларда, бұл қиын болуы мүмкін,
  
  
  бірақ Минуркос бізге Ставросқа қалай жетуге болатынын айта алады ".
  
  
  Ол менің ұсынысымды ойластырып, кенет үнсіз қалды. Ол маған қараған кезде толық ернінде сәл күлімсіреу пайда болды. "Мен сенімен ертең таңертең хабарласамын, Ник, қымбаттым".
  
  
  Оның, еңкейіп, ерніне өз ернімен тигізді. "Сіз жасайсыз." Ол орнынан тұрып, қолына қолын созып, оны кигізді. Сосын үстіне күртешесін лақтырып жібердім. "Ал Закты қысқа шынжырда ұста, жарай ма?"
  
  
  Әй, бұл ұнады. Бөлмені айналып шыққанда ол әлі күлді.
  
  
  Төртінші тарау.
  
  
  Адриан Ставрос оны Эриканың қонақ үйінен шыққан кезде ойлады. Кеш батып бара жатқан еді, такси көрінбеді. Оның сақ шелл даңғылы бойынша Рио-Бранко. Ставростың Паракатадағы штаб-пәтеріне кіру, тіпті эго қауіпсіздігі төмендесе де, өте қиын болуы мүмкін. Ставростың шағын тобының беделі нашар болды. Ол Паракатада қоғамның қоқыстарын айналасына жинады. Негізінде, олар өзіне ұқсайтын, бірақ көшбасшылық қабілеттерінің эгосы жоқ. Осыны есіне алған ол Адольф Гитлер де дәл осылай бастаған болуы керек деп шешті. 1930 жылдардағы Германияға экс-фрейторға байыпты қарайтын адамдар аз болуы керек. Бұл мысал үйренуі керек сабақ болды, бірақ әлем оны ешқашан меңгермеген сияқты.
  
  
  Ол таксиді байқамай бірнеше блоктан өтіп кетті. Оның көшедегі дүкендер мен кеңселер аумағына кірген. Ол қонақүйіне қарай бет алу үшін аллеяға бұрылғанда, көлікті бір сәтке тастап кеткенде, мені тосын сый күтіп тұрды. Үшінші витринада көлеңкеден қара фигура шығып, маған жұдырығын бұлғады. Жұдырығында пышақ бар еді.
  
  
  Шабуыл басталған кезде ол кіреберістен өтіп кете жаздады. Егер ол тағы бір секунд күтсе, оны эго мүлде көрмес еді, шабуыл сәтті болып, арқама пышақ сұғып алар еді. Бірақ жұмысты орындауға тырысқанда, ол тым жылдам қозғалды және ол бұл қозғалысты перифериялық көру арқылы ұстап алды.
  
  
  Пышақ арқама тигенде, ол кенет бұрылып, мен басқарған соққыны бөгеу үшін сол қолын лақтырып жіберді, бірақ пышақ камзолым мен көйлегімнің матасын кесіп алып, білегімді сәл ғана кесіп тастады. Ол адамның салмағын маған эгосын көтеруге мүмкіндік берді. Сосын ол бұрылып, қолындағы эгосын ұстады да, оның эгосын жанымыздағы ғимаратқа соқты.
  
  
  Бір сәтке оны Зак деп ойладым, эго, қызғаныш басым болды, өйткені ер адам денелі және күшті болды. Бірақ мен оны жақсырақ тексергенде, оның Зактан үлкен екенін және шашы қара екенін көрдім. Ол бразилиялық болып көрінді және нағыз қаскөй болды.
  
  
  Оның бос қолы Вильгельминаға қолын созды, бірақ қаскүнем маған бұл артықшылықты алуға рұқсат бергісі келмеді. Ол оны тағы да қатты пышақтап тастады, бұл жолы менің бетімді көздеді. Ол жалтарып, пышақты жартылай бұрып жіберді, бірақ ол менің құлағымды кесіп тастады. Ол үшінші рет қаруын көтеріп, мені өз салмағымен ұрды.
  
  
  Эго импульсі тым күшті болды. Ол мені аяғымнан қағып жіберді, біз бірге тротуарға құладық. Оның эго-сы оны оң жақ жақ сүйегінен қысқаша ұрып жіберді, бірақ ол тіпті байқамаған сияқты. Біз оны пышақтап кетпеуге тырысқанда, бір рет аударылып қалдық. Оның қонақ үйі менің стилетім Гюгоны шығарып салды, бірақ пышақ алақаныма сырғып кетуі үшін оның қолы мен қолын бір сәтке босата алмады.
  
  
  Қысқа уақыт ішінде үлкен кісі мәңгілікке мен болып шықты. Ол португал тілінде қарғыс айтты да, күлді де кеудемнен ұрды. Пышақ ұзын емес, жүзі едәуір кең, бірақ жүзі ұстараның өткірлігіне дейін қайралған. Пышақ ұстаған эго қолы пышақ кеудеме жеткенше соңғы сәтте оны ұстап алған түні ол күңгірт жарқырап тұрды. Ол пышақты толығымен қазып алмақ болған кезде, біздің қолдарымыз бір сәтке дірілдеп кетті. Оның оң қолы босап, бетін соқыр ұстады, оның эго көзін сезіп, сұқ саусағы мен ортаңғы саусағымен оларға сұқпалап алды. Ортаңғы саусағымен оның сол жақ көз алмасын, сұқ саусағымен оң жақ көз алмасын тесіп өтті. Көз алмасы жарылып, бас бармағым суланып қалды.
  
  
  "Ааааа!" - деп айқайлады қаскүнем бос қолымен көзін қысып, екінші қолындағы пышақ туралы ұмытып. Ол тағы айқайлап жіберді де, ішінара менен құлап түсті.
  
  
  Осы қысқа демалыс кезінде Гюго ақыры менің оң қолыма сырғып кетті. Ол жаңа ғана оны ұстап алды, сол кезде үлкен жігіт жабайы айқайлап, оларды соқыр етіп ұру үшін қайтадан пышағын көтерді. Оны көтерілген қолының эгосының астына стилетто кигізді, ал пышақ кеуде қуысының эгосының дәл астындағы эго жағына кіріп, екі шетіне дейін батып кетті.
  
  
  Сосын оны қаскүнемнің қалған көзі қараңғыда менің басымнан қарап тұрғанын көрді, сол кезде оның оң жақ бетіндегі сұр ылғалды көзінің астынан жаншып тұрғанын анық көрді. Оның стилеткасы бүйірінен төмен қарай созылды, ол маған қатты құлап түсті, оның өз пышағы тротуарға қатты соғылды.
  
  
  Оны денесі итеріп жіберіп, орнынан тұрды. Айналасына жылдам қарасам, не болғанын көру үшін маңайда жаяу жүргіншілер жоқ екен. Оны осы кісінің қалтасынан тігіп, әмиянынан әлдебір құжаттарды тауып алған. Карточкалардың айналасындағы біреуі оның Apex Imports компаниясының қызметкері екенін көрсетті.
  
  
  Оны Убеда есімді адамға ол ойлағаннан да қатты әсер еткендей етіп жіберген көрінеді. Немесе ол Афиныдағы Ставросқа қоңырау шалған болуы мүмкін, ал Ставрос мені жабдықтауды естігенін жоққа шығарды. Убеда мені Apex Imports бизнесіне араласатын полиция қызметкері деп шешкен шығар. Немесе ЦРУ-да тым қызық болып кеткен адам. Хема бізді сендіргендей ойлайтын еді, ол менің артымнан көлеңке түсіріп, оның қайда тоқтағанын білетіні анық. Паракатаға бару туралы алғашқы шешімімде менің мүддем үшін болды.
  
  
  Оған қайтыс болған бразилиялықты қалдырып, тез арада өзінің қонақ үйіне оралды. Сол түні басқа оқиғалар болған жоқ, ал таңертең апатсыз келді.
  
  
  Эрика Нистром, Зак және ол таңғы тоғызда кездесті. Авенида Президенте Варгастағы шағын кафеде Рио орталығының артындағы төбелерге және қала үстіндегі тау баурайындағы түрлі-түсті фавела саятшылықтарына қарайды. Зак менің Эрикамен жақын екенімді болжады және менімен кем дегенде қысқа уақыт жұмыс істеу мүмкіндігіне риза болмады. Ол бұрынғыдан да дұшпандық танытты. Эрика Иерусалимнің айналасында кодталған жеделхат алды, онда эй мен Закқа Адриан Ставросты тоқтату жөніндегі ортақ мақсатымызға жету үшін менімен кез келген жолмен ынтымақтасуға бұйрық берілді.
  
  
  "Егер сізге Минуркостан ақпарат керек болса, Паракатаға барыңыз", - деді Зак маған мықтап, оның көгілдір көздері ашуланып. Оның алдындағы үстелдегі кофенің эго-сы өзгеріссіз қалды. "Біздің Ресейдегі елді мекеніміз - Ставросты тауып, эгоды жою. Біз Паракатадан эго таба алмайтынымыз анық".
  
  
  Эго қатал көздер менің көзіме қадалды. Ол, онымен бірге Эрикаға бұрылды. Ол эго мінез-құлқына ренжігені анық. Одан сұрады. - "Не айтасың, Эрика?"
  
  
  "Мен Закқа айттым ғой. Менің ойымша, сіздің көзқарасыңыз сізге ғана емес, бізге де сәйкес келеді".
  
  
  Зак ысқырып жіберді. - "Сіздің миыңыз жыныстық қатынасқа толы!" "Бұл адам сенің ғашығың екені анық. Оның айтқандарының бәрі сізге ақылға қонымды болып көрінеді".
  
  
  "Өтінемін, Зак!" - деді Эрика кенет.
  
  
  "О, құдайым", - деп күбірледім мен басымды шайқап. "Қараңызшы, маған кедергі келтіретін күрделі махаббат әрекеттері қажет емес. Бәлкім, ол біздің бірге жұмыс істей аламыз деп қателескен шығар. Ол жай ғана сұрау арқылы Хоуктан көмек ала алады. Немесе ЦРУ-дан болуы мүмкін. Бірақ мен операцияға бармаймын. өзінің жеке сезімін бақылауда ұстай алмайтын қандай да бір жеңіл жүректі қарулы адаммен араласу үшін ".
  
  
  Зактың беті кенет қызарып кетті де, ол орындықтан секіріп кетті. "Қарашы, Картер ..."
  
  
  "Отыр!" - деп бұйырды Эрика тыныш, бірақ әміршіл үнмен.
  
  
  Зак нахқа қатал көзқараспен қарады, содан кейін қайтадан өз орнына отырды. Ол мұрнының астынан бірдеңе деп күңкілдеді, бірақ менің көзімнен аулақ болды.
  
  
  "Егер тағы бір осындай қулық орын алса, біз сөйлесуіміз керек", - деді Эрика. "Түсіндің бе, Зак?"
  
  
  Ол қымсынды. Сөйлегенде ол бір сөз айтты. "Иә".
  
  
  "Арамызда ештеңе жоқ, Зак. Сен мені тыңдайсың ба?"
  
  
  Ол нахқа мұқият қарады. "Әрине."
  
  
  "Арамызда ештеңе жоқ және болмайды да. Сондықтан Ник Екеуміздің арамызда болып жатқанның бәрі сізге қатысы жоқ. Егер біз бірлесіп жұмыс жасағымыз келсе, сіз мұны түсінуіңіз керек".
  
  
  Ол сәл босаңсып кеткендей болды. Ол маған, сосын Эрикаға жалт қарады. Үстелде эго жұдырықтары түйілді. "Егер сіз осылай айтсаңыз."
  
  
  "Мен шынымен солай айтамын. Енді мен оны Паракатаға апарамын. Егер сіз мұндай жоспарды ақылға қонымсыз деп санасаңыз, мен оны сізге бұл тапсырмадан құтқаруға тырысамын ".
  
  
  Ол нахқа қарады, ал эго жүзі өзгерді және жұмсарды. "Білесің бе, менсіз ол сені жібермес еді". Эго көздер менің көздеріммен тағы кездесті. "Сіз Картер екеуіңіз шоуды жүргізіп жатқан сияқтысыз. Егер сен кетсең, мен оған кетемін".
  
  
  Одан сұрады. - "Ал біз кездесуге арналған жарысты ол аяқталғанша кейінге қалдыра аламыз ба?"
  
  
  "Сіз ee естідіңіз", - деді Зак мұңайып. "Бәсекелестік жоқ". Ол өзінің шыныаяқ кофесіне қарады.
  
  
  "Кешіріңіз, Зак", - деді Эрика.
  
  
  Ол еңкейіп қалды. "Біз Паракатаға қашан барамыз?"
  
  
  Оны бір сәтке эго зерттеді. Мүмкін, бәрібір нәтиже шығар. "Неғұрлым тезірек болса, соғұрлым жақсы."
  
  
  "Мен көлікті қайдан жалға алуға болатынын білемін", - деді Эрика. "Біз айналысатын Бразилия жолымен жүре аламыз жолдың көп бөлігі Тихука орманы арқылы өтеді".
  
  
  "Шындығында", - дедім мен. "Егер біз бүгін көлік ала алсақ, мен оны бүгін кешке шығаруды ұсынамын. Түнде ыстық, жабысқақ джунглиден өткен дұрыс болар еді".
  
  
  "Бұл мен үшін жақсы", - деді Зак.
  
  
  "Содан кейін шешілді", - деп қосты Эрика. "Зак, сен маған сенімді көлік таңдауға көмектесесің бе?"
  
  
  Ол нахқа жалт қарады. Оның жүзінен сәл күлкі пайда болды. "Менің Картер туралы оқығаным бойынша, ол автомобильдер бойынша сарапшы. Неге бәріміз бармаймыз?" Ол маған сұраулы түрде қарады.
  
  
  Оны эго көзқарасы бір сәтке кешіктірді. Иә, ол табысқа жетеді. "Мен бізді оқу-жаттығу жиындарына шақырамын", - дедім мен.
  
  
  * * *
  
  
  Сол күні кешке біз жолға шықтық. Менің ұсынысым бойынша Зак сапарға қара BMW 3.0 CS седанын таңдады. Эго өңдеу сипаттамалары ең жақсы деңгейде болды және онымен жұмыс істеуге қуанышты беріліс қорабы болды. Зак түн ортасына дейін жүрді, содан кейін - жүргізуші орны оны алды. Бразилия мен ішкі аудандарға апаратын тас жол болса да, жолды жақсы деп санауға болмайды. Техникалық қызмет көрсету жалпы алғанда нашар болды, ал кейбір жерлерде өтпейтін джунгли ih-де кесілген тар жолақты қайтадан алуға дайын болып көрінді. долларды бүктеңіз.
  
  
  Күннің бір бөлігінде біз сапарға дайындалу үшін демалдық, бірақ сапардың монотондылығы бұған жол бермеді
  
  
  демалу. Біз түні бойы көлік жүргізіп, келесі күні ең ыстық уақытта екі рет ұйықтадық: бір рет көлікте отырып, комаров пен аптап ыстықтың кесірінен қиын болды, тағы да шағын ауылдағы лас қонақүйде. Ол түнде біз тағы да ұзақ жол жүрдік, келесі күні таңертең Паракатаға жеттік.
  
  
  Бұл бірнеше мың тұрғыны бар, қала алаңы мен көптеген кантиналары бар үлкен ауыл болатын. Біз онымен тоқтаған жоқпыз, өйткені бұл қонақүйлер емес назар аудару. Ставростың адамдары ауылға барған кезде көңіл көтерсе, мағынасы бар еді, ал олар арқылы біреу ақ бейтаныс адамдарға күдіктене алады.
  
  
  Плантацияға апаратын жол, егер оны жол деп атауға болатын болса, Паракатудан бес миль қашықтықта жатты. Бұл тас жолға тоқсан градус бұрышта джунглиге байқалмай дерлік соқтығысқан терең ойықтары бар қара жол болатын. Көлік Зак рульде отырып, баяу қозғалды. Өскен жердің айналасындағы бұтақтар тырналып, көлікке сүйретіліп, бізді терезелерден қағып жіберді. Біз баяу жүруге мәжбүр болғандықтан, көлікті масалар басып, бізді кез келген ашық жерге тістеп алды. Томпсон ЦРУ арқылы маған залда плантациялар жолдан он мильдей жерде екенін айтты. Біз жарты жолда жүрмекпіз, осы уақытқа дейін жету үшін бір сағаттай уақыт кетті. Бақытымызға орай, біз кетіп бара жатқан көліктерді кездестірмедік, өйткені ол кезде біз қонақүй емеспіз, ашық қақтығыстар болған жоқ.
  
  
  Мысалы, тас жолдан алтыншы миль қашықтықта біз BMW көлігін тар жолдан қалың бұтаға апаратын орынды таптық, сондықтан ол өте жақсы жасырылған. Сыртқа шыға салысымен бізге жәндіктер шабуыл жасады. Репеллент шашылып, жолға шықты.
  
  
  Леа Ставростың ранчо стиліндегі сарайынан жарты мильдей жерде биік эвкалипт ағашы болды. Ағаш тазартылған жердің периметрі бойынша, биік сым қоршаудың жанында, бір кездері аумақтың бір бөлігі болып көрінген жерде тұрды, бірақ олармен бірге күзенді джунгли игерді. Біраз уақыт ағашты ЦРУ бақылау бекеті ретінде пайдаланды. Біз ылғалды, жабысқақ ыстықтан өтіп бара жатқанда, Эрика мен Зака оны дәл осы ағашқа апарды. Біз көлікпен шамамен бірдей жылдамдықпен жүрдік және ол жерге бір сағаттың ішінде жеттік. Плантациялардан көрінбейтін ағаштың жоғарғы жағында бұтақтарға пандан жіптерімен бекітілген бамбук платформасы болды. Көтерілуді жеңілдету үшін діңге және бұтақтарға әртүрлі жерлерде бамбук баспалдақтары бекітілген.
  
  
  "Біз сонда барамыз ба?" - деп сұрады Эрика.
  
  
  Оны маса шаққан. "Егер бұл қандай да бір жұбаныш болса, онда мұндай қателіктер болмауы мүмкін".
  
  
  "Онда тұрайық, бір апта тұрайық", - деді Зак. Эго ақшыл шашы маңдайына күңгірттеніп, хаки көйлек, біздің барлық шведтер сияқты, дақ болып қалды. банк.
  
  
  Оның, эму күлді. Эрика эгосын тартып алған күзеннен бастап барлық эго көзқарастары өзгерді және ол оны физикалық тұрғыдан қызықтырмайтынын қабылдағандай болды. Оның белбеуіндегі белдік қапшықта жатқан "Смит пен Уэссон" 38 револьверіне қарап, эгосын өзімен бірге алып кеткеніне қуанды. Эрика ақылды агент болды, бірақ Зак бұлшықетті болды. Ол қару-жарақ бойынша сарапшы болған және өзімен бірге көлікте әртүрлі қару-жарақ қорабын алып келген.
  
  
  Біз ағашқа шықтық. Саммиттің жартысына жуығында оның ЦРУ агенттеріне деген жаңа құрметі пайда бола бастады, олар жақында жүргізілген бақылау кезінде мұны жүйелі түрде орындауға мәжбүр болды. Платформаға келгенде біз шаршадық. Эрика әлі де өрмелеуден қобалжыды және ол қазір тұрған биіктіктен.
  
  
  Ол ентігіп қалды. - "Құдай, бұл тұрды ма?"
  
  
  Оны мойнына ілулі тұрған қуатты дүрбі ұстап алып, плантацияға қарады. Сосын оған осыны нұсқады. Одан сұрады. - "Сіз қалай ойлайсыз?"
  
  
  Ол Зак екеуміздің бұрыннан көргенімізге қарады - жапырақтар арқылы бүкіл ферма аумағына ашық көрініс. Осы жерден бақылаушы дүрбі арқылы плантацияның бір жерінде не болып жатқанын көре алды. Шаруашылық болған негізгі ғимараттан басқа, оның айналасында, негізінен, артында казармалар мен қосалқы құрылыстарға ұқсайтын басқа да құрылымдар тобы болды. Бұл әсерлі қару болды. Қоршалған аумақ толығымен ағаштар мен бұталармен көмкеріліп, асфальтталмаған жолдар мен автотұрақтар болды. Қоршаудың арғы жағында бұрынғы иесі осында тұрған кезде резеңке ағаштармен отырғызылған аумақ болған, бірақ ih джунглиі өскіндерді тұншықтырып тастаған.
  
  
  Эриканың дүрбі бар еді, ол жерді қарап шықты. Ол қуана күрсінді. - "Дұрыс айттың, Ник. Масалар соншалықты биікке ұша алмайды".
  
  
  "Мүмкін бәріміз қателескен шығармыз", - деді Зак біраз уақыттан кейін. "Менің көлігімде бар винтовкамен мен оны осында отыра аламын және күні бойы Ставрос адамдарын өлтіре аламын.".
  
  
  Одан сұрады. - "Ih барлығын көшеге қалай шығарғалы жатырсың?" "Ал, суырып алғаннан кейін, ih тазалап жатқанда, ih-ді сонда қалай ұстаймыз?"
  
  
  "Сонымен қатар, - деп қосты Эрика, - егер біз сырттан шабуыл жасасақ, біз мұны жасамас бұрын олардың Минуркосқа жетуге және эгоды өлтіруге барлық мүмкіндіктері бар ".
  
  
  "Бұл рас", - дедім мен. "Ал егер олар оны өлтірсе, біз бұл жерден ештеңе білмеуіміз мүмкін".
  
  
  "Біз Минуркосқа қауіп төндіре алмайтынымыз рас", - деп келісті Зак. "Бірақ бұл жерде мылтық оны өте жақсы қолдана алар еді. Қандай өкінішті".
  
  
  Оның ойынша, Зак қонақүйді өлтіруге тым көп. Бұл оған аң аулау сияқты тым көп болды. Ол менің жолыма шынымен келген, бірақ қажетсіз өлтірудің мәнін көрмеген кез келген адамнан құтылуды көздеді. Сіз әр адамды Ставроста жұмыс істегені үшін ғана соттай алмайсыз, соттай алмайсыз және өлтіре алмайсыз.
  
  
  Келесі бірнеше сағатта, түске дейін біз плантацияны дүрбімен кезек-кезек бақылап отырдық. ЦРУ-дың бағалауы бойынша, бұл жерде содырлардың саны шамамен он шақты, ал сегіз адамнан аспаған. Осы сағаттарды платформада адамдардың келуін және кетуін бақылаумен өткізгеннен кейін, біздің бақылауларымыз бұл тұжырымды растады. Қарсыласу дамыған кезде біз кем дегенде екіден бірге боламыз.
  
  
  Біз платформадан шыққанға дейін Минуркосты көрген жоқпыз. Содан кейін орнында болу эгосы анықталды. Ол ғимараттың айналасынан басқа бір адаммен бірге қора-қопсы шығып, мүліктің негізгі кіреберісіне қарай жүріп, ішке кірді. Мен оны үнемі көрдім, дүрбімен эго, және ол іште жоғалып кеткенде, оны көрген адамның Никкор Минуркос екеніне күмәнданбады. Кем дегенде, біз мұнда елес қуып келген жоқпыз.
  
  
  Біз қайтадан ағаштан түспес бұрын, ол біздің кіру жоспарымызды қайталайды.
  
  
  "Демек, солай, - дедім мен, - біз көлікке қайта ораламыз және Ставроспен ең жақын достарымыз сияқты ашық жерге барамыз. Маған қақпа алдында тұрған адаммен сөйлесуге рұқсат етіңіз. Біз айтамыз біз Бразилия лигасы бойынша және ішке кірген кезде біз Ставрос болмаған кезде жауапты адам Хайнц Грубермен кездесуді талап етеміз. Ол жай ғана олар менің плантацияда қалай көрінетінімді әлі білмейді деп үміттенемін ".
  
  
  Эрика иығындағы әмиянды ашып, 25 калибрлі бельгиялық шағын мұрынды револьверді суырып алды. Бұл інжу-маржаны бар әдемі кішкентай тапанша еді, ол әдемі оюланған. Ол менің онымен бұрынғы байланысым үшін оны атып тастай алатынын білді. Ол эгосын тексеріп, әмиянына қайта салып жатыр.
  
  
  "Бәрі жақсы болады", - деді ол.
  
  
  Зак та өте қонақ үй бару. "Біз олармен айналысамыз", - деді ол.
  
  
  "Иә", - деп келістім мен. Қонақ үй оның толық сенімді болуы керек еді.
  
  
  Бесінші тарау.
  
  
  Біз соңғы елу ярдты ақырын жүріп, қақпаға жеттік. Ондағы кезекші біздің жақындап келе жатқанымызды бақылап үлгерді. Ол да біз сияқты хаки шалбар киген, иығында жиналмалы автоматы бар. Ол эгоды алып тастады және біздің жақындап келе жатқанымызды бақылап, әрекетке дайындалды.
  
  
  "Егер біз бұл жігіттің миммосынан өтпесек, доп ойыны аяқталды", - деді ол оларға. Эрика басын изеді.
  
  
  "Иә", - деп қосты Зак. Мен сияқты nen-де тағы да қару-жарақты жасыру үшін жеңіл күрте болды. Менің қаруларым қарапайым болды, бірақ Зактың ассортименті керемет болды. 38 калибрлі револьверден басқа, ол қалтасында кішкентай Sterling 380 PPL автоматын алып жүрді, сонымен қатар лақтыратын пышақ пен дроссельді жасырды. Ол жаяу арсенал болды. Оның айтуынша, бұл оның аман қалуына көмектеседі деп үміттенген.
  
  
  Біз күзетшіден небәрі он фут жерде тұрдық. Ол рульде болды, сондықтан мен онымен ағылшын тілінде қатты және батыл сөйлестім. "Сәлеметсіз бе!"
  
  
  Менің тереземе күзетші келді. Ол сол жақ иегінде ауыр тыртық бар жауыз жігіт еді. Ол менің күлгеніме жауап берген жоқ.
  
  
  "Мұнда саған не керек?" ол күдікті түрде көлікке қарап, жауап талап етті. "Сіз жеке меншікке қол сұғып жатырсыз".
  
  
  Оны айтты. - "Эй, шынымен!" "Біз Адриан Ставроспен доспыз".
  
  
  Ол менің бетімді мұқият қарап шықты. "Мен сені бұрын көрген емеспін. Сен кімсің?"
  
  
  Эмуға біздің ойдан шығарылған есімдерімізді берді. "Біз Риодамыз", - деді оған кездейсоқ. "Бразилия лигасы". Лига Риодағы қылмыстық әлем тобы болды, ол айналысады контрабандалық әрекеттерінде Ставроспен бәсекелесті. AX-те Ставрос жақында ih-ді өз тобына қосуға тырысты деп сенуге негіз бар еді, ал Ставрос мұның бәрін басқарды.
  
  
  "Егер сіз Лига болсаңыз, мұнда не істеп жүрсіз?" - деп сұрады күзетші.
  
  
  "Ставрос бізді шақырды", - дедім мен. "Ал сенің кесіріңнен біз кешігеміз, мен оған бұл туралы Ставросқа айтамын".
  
  
  Ол маған қарады. "Ставрос таза плантациялары. Ол іссапарда".
  
  
  "Ол болуы мүмкін деді. Ол бізге Хайнц Груберді көруді айтты".
  
  
  Менің лейтенант Ставрос есімін білуім бұл адамға әсер қалдырады. Ол ойлана қолын иегіне сипады. "Жарайды, осында күте тұрыңыз".
  
  
  Ол қақпаға қайта оралды, біз әрбір эго қадамын бақылап отырдық. Кішкене шатырдың астында ол ағаш орындықтан армия рациясына ұқсайтын нәрсені алды. Ол онымен бірнеше минут сөйлесті, тыңдады, сосын эгосын орнына қойды да, көлікке қайта отырды.
  
  
  "Сіз кіре аласыз. Үйдің алдында ашық тұрған жерге барыңыз және тұрақ қойыңыз. Сізді сыртта қарсы алады".
  
  
  "Өте жақсы", - дедім мен.
  
  
  Күзетші сым қақпаны ашты. Оның қолтығындағы мылтыққа ұзақ қарап тұрды. Мұнымен әлі де санасуға тура келетін шығар. Ол маған қақпадан қол бұлғап, көлікті алды.
  
  
  "Кеттік", - деді оны Эрика мен Закқа.
  
  
  Біз қақпадан өттік, олар артымыздан жабылды. Зак қақпаның құлыпталып жатқанын көріп күлді.
  
  
  Ол кешенге қарай қара жолмен келе жатқан. Бұл әдемі жер болды: аркалар, қызыл таяздар және бугенвиллдер. Ол үлкен кірпіш үйдің алдына тоқтады, біз төрт адам шыға салысымен көліктің айналасына шықтық. Көлікті қақпаға күзетші екеуміздің арамызға қоямыз.
  
  
  Бізге қарсы шыққан ер адамдар дөрекі болды. Олардың айналасындағы үшеуі, олар бірінші болып шықты, хаки шалбар киді, әрқайсысының жамбасында мылтық болды. Олардың айналасындағы Одина бразилиялыққа ұқсайтын денелі, қоңыр шашты адам болатын. Біріншіден, екіншісі жас Джон Каррадиннің келбеті бар ұзын бойлы, арық жігіт болса, үшіншісі ұзын шашы мен сақалы бар американдық хиппиге ұқсайтын. Маған эго тұлға ұнамады. Төртінші ер адам түймелері ашылған ақ көйлек пен формалы шалбар киген. Ол ұзын бойлы, сымбатты, шашы ағарған, беті төртбұрышты, дөрекі адам еді. Ол бұрынғы нацист Грубер болуы керек еді.
  
  
  Үш бағыныштылар бір-біріне жанкүйер болды, сондықтан олар бізді жақсы қоршап алды. Ол көлікті біз бен күзетшінің арасына шамамен отыз ярд қашықтықтағы қақпаның алдына қойғанымызға қуанды.
  
  
  "Герр Грубер ме?" Ол, ақ көйлек киген адамға қарай басын изеді.
  
  
  "Шынында да", - деп мақтанышпен жауап берді ол қатты екпінмен. Ол белдік қапшығында мен сияқты Люгер тапаншасын алып жүрді. "Ал Адриан Ставроспен бұл кездесу қандай болды?"
  
  
  Зак пен Лонгхэйз басқа біреуді бағалады. Ставрос бойындағы сымбатты жігіт жамбасындағы мылтықты ашқысы келгендей болды, ал ұзын бойлы, сымбатты жігіт Эрикадан көзін ала алмады.
  
  
  "Ол бізді осында шақырды", - деп жауап бердім мен кездейсоқ. "Біз эмуға сұйылтылмаған героиннің партиясын ұсындық. Біздің бірнеше дилерлерімізде проблемалар бар және олар оны шеше алмайды. Ол, әрине, саған айтты ма?"
  
  
  Грубер мені біраз уақыт зерттеді. "Жоқ", - деді ол. "Сіз американдықсыз. Мен американдықтардың Лигада жұмыс істейтінін білмедім".
  
  
  "Тірі және үйрен", - деді эму оған.
  
  
  "Ал сен кімсің?" ол Эрикадан сұрады.
  
  
  "Еврей", - деді ол батыл түрде.
  
  
  Эго көздері қысылып, ол күрт жымиды. "Өте қызық", - деді ол көзін Эрикадан Закқа аударып. "Мүмкін, біз келісе аламыз. Біз күн астынан шығамыз, солай ма?"
  
  
  "Бұл жақсы идея сияқты естіледі", - дедім мен. Ол біз ішке кірген кезде Груберді басқалардан қандай да бір жолмен ажыратуға үміттенген еді.
  
  
  Бірақ олай болған жоқ. Кенет үйден бесінші адам шықты; біздің көзіміз түйісіп, досымыздың досын бірден таныдық. Бұл Apex Imports кеңсесі бойынша сенімді болды.
  
  
  "Бұл жерде не болып жатыр?" ол Груберден сұрады. "Бұл қаланы аралап жүрген адам. Оның артынан қайтып оралмаған адамды жіберді".
  
  
  Ұзын шашты жігіт револьверді абайлап суырып алғанда, Грубердің көзі қысылып қалды. "А, солай", - деді Грубер өзіне. Эго көздері менің бетімнен қатты Эрика мен Зак, содан кейін қайтадан маған қарады. "Сен шынымен кімсің?"
  
  
  Оның көзқарасы Убедадан Груберге ауысты. Қалған қарулы адамдар әлі қаруларын ашқан жоқ. "Мен өзімді хема деп атаған адаммын. Бәріміз сияқты. Енді сіз айналысқыңыз келе ме, жоқ па?"
  
  
  "Неге ол өзін заңды импорттаушы ретінде көрсетіп, Apex-ке келді?" - деп сұрады Убеда. "Ол әлі де жапондық камераларды қалайтынын айтып жатыр ма?"
  
  
  - Жоқ, - деді Грубер ақырын. "Шынымен емес. Сіз ішке кіре аласыз, мырза...".
  
  
  "Джонсон", - дедім мен.
  
  
  "Джонсон мырза. Бірақ алдымен сенің қаруланғаныңды тексеруіміз керек".
  
  
  Көзінің қиығынан маған қараған Зактың қатал көзқарасы оны көре алды. Ол бұл адамдардың өзін-өзі қарусыздандыруына жол бергісі келмеді және оның саны бірдей болды. Егер олар сәтті болса, бізден басқа ешкім бұл жерден ешқашан тірі кетпес еді. Оны Закқа бір қарады, ол эмуға менің қасымда екенімді айтты деп үміттенді.
  
  
  "Жарайды, эрр Грубер", - дедім мен. Ол менің 9 мм люгерім Вильгельминаға қол соза бастады.
  
  
  "Ааа!" - деді Грубер мені тоқтатып. "Мен оны аламын, Джонсон мырза".
  
  
  Ол дәл осылай жасайды деп үміттенген. Бірде ол менің күртешеме қолын созып, оның эгосын ұстады да, эгоның астынан мойнынан мықтап ұстады. Ұзын шашты менің басымды көздеді, Зак 38 калибрлі тапаншасын суырып алды. Ұзын шашты адам менің көзімді Зак-қа аударды да, Зак еңкейген сәтте атып жіберді; артымыздан BMW-дан ұшып кетті. Зактың мылтығы дірілдеп жауап берді де, ұзын шашты төлемді кеудесіне тура ұрып жіберді де, эгосын лақтырып жіберді де, ғимараттың кіреберісіндегі арка тәрізді өткелді ұстап тұрған сылақ бағанға қайта оралды. Ол қысқа уақыт ішінде аузын кең ашып, жерге құламай жатып қайтыс болды.
  
  
  Содан кейін көп нәрсе бір уақытта немесе бірінен соң бірі болды. Оны Закқа оқ атпасын деп айқайлады, бірақ кеш болды. Ол бәрін құтырған қозғалысқа әкелді. Ұзын бойлы және ұзын бойлы ер адам Эрика сияқты тапаншаларын ұстады. Убеда бұрылып, үйге қарай жүгірді, ал Зак оқ жаудырды және эмуды омыртқасынан ұрды. Убеда айқайлап, бетін шаңға құлатты.
  
  
  "Ұстаңыз, әйтпесе Грубер оны өлтіреді", - деп қорқытты қалған қарулы адамдар. Оған стилетто Гюгоның менің қолыма сырғып кетуіне рұқсат берді, енді эгоны Грубердің тамағына мықтап ұстады. Оны артымдағы қақпа алдында күзетшінің қатты толқыған дауысы естіді.
  
  
  Ұзын бойлы, арық адам қолын созуды қойды, бірақ денелі револьверді алып, Закты атуға мәжбүр етті. Седанның жанына тізерлеп отырып, Эрика әмиянының айналасынан қыр мұрынды револьверді алып шықты. Қалың қарулы адам оқ жаудырды да, Зактың кеудесіне тиді. Зак бұрылып, көліктің артқы қанатына тағы да қатты соқты.
  
  
  Эрика көздеп, бельгиялық тапаншаны атып жіберді, ал денелі қарулы адам өмірді түсініп, айқайлады. Эго револьвер жерге екі рет соғылды, ол иығына бүйіріне құлап, жерге құлады.
  
  
  Грубер осының бәріне сенімді болды және менің назарым абстракцияланып жатқанда, пышақпен қолымнан ұстап, оны тамағынан жұлып алды. Дәл осы қимылмен ол менің сол аяғымды ұрып, балтырым мен балтырымды соқты. Ол ренжіп, менің күшім әлсіреді. Сосын ол менің қулығымнан тайып кетті, жүріп бара жатқанда пышақпен қолын бұрды. Екеуміз көліктің қасында жерге құлаған кезде Гюго менен қашып кетті.
  
  
  Осының бәрін көрген ұзын бойлы адам жерге соғылып, қаруын ашты. Эрика оны атып тастады, бірақ оқ тиген жоқ. Ол оқ жаудырып, машинаның иығына жақын жерде металды тырнап алды. Оның қиналып жүргенін көрдім. Оны Грубер пышақтап тастады, ол менен алысырақ арқасына құлады. Стилеттоны артымыздағы балшықтан ұстап, ол Эриканы тағы да нысанаға алған кезде оның қолындағы эгосын ұзын бойлы адамға қарай лақтырды. Стилетто оның эгосын кеудесіне ұрып, үнсіз дерлік соқтығысып қалды. Эго көздері бақырайып, мылтық атып, арамызға балшық шашып жіберді. Ол пышақтың сабынан ұстап құлап түсті.
  
  
  Оның, артымыздан қақпаның ашылып жатқанын естідім, Грубердің қолдары менің бетімді тырнап жатыр. Оны тағы да оның эгосы қатты соққыға жығып, жақ сүйектерінің сықырлағанын естіді. Менің басқа жұдырығым оның эгосының бетінен ұрып, эмудың мұрнын сындырды. Ол менің астымнан ес-түссіз құлап түсті.
  
  
  Зактың әлсіз дауысы бізге жетті. - "Сақ болыңыздар!"Ол бұрылып қараса, оқ оны өлтірмегенін көрді. Ол әрең дегенде орнынан тұрып, қақпаға қарады.
  
  
  "Төмен түс!" Бұл туралы оған қара седанның қасында маған өте жақын отырған Эрикаға айтты.
  
  
  Күзетші автоматты біздің жаққа бағыттады. Зак орнынан тұрып, қаруын адамға жасады, бірақ күзетші оны атып тастады. Автоматты мылтықтың эго-сында жарылыс естіліп, Зак үшін жерді қазып алды, содан кейін олар машинаның металынан ұшып кетпес бұрын эмуды кеудесіне тигізді. Өлген Зак шаңның арқасына тиген кезде Эрика екеуміз қозғалмадық.
  
  
  Ол алдыңғы бампердің астына түсу үшін машинаның жіпіне екі рет домалап, жүріп бара жатқанда жүк көлігін тартып алды. Ол жерге жеткенде күзетші тапаншаға басқа жаққа қарай оқ жаудыра бастады. Ол екінші қолын мылтықпен ұстап тұрып, оған үш жылдам оқ атты. "Люгердің" оқтары алдымен оның артындағы дуалға, сосын күзетшінің шап аймағына және эго кеудесіне дәл осы ретпен тиді. Автоматтық мылтық кобальт аспанға шаңға құлаған кезде атылды. Содан кейін кенеттен аумақта тыныштық орнады.
  
  
  Ол демін ішіне тартып жатып қалды. Джунглидің бір жерінде құс біздің шуымыздан ашуланып айқайлады. Оның бәрі шаң мен кірде болды. Ее ақырын орнынан тұрып, Эриканың аяғынан тұруына көмектесті. Ол Зак-қа аң-таң болып қарады; оның беті аппақ еді.
  
  
  Ол, Груберге бұрылып, оның келе жатқанын көрді. Ол еңкейіп, оның эгосын бірнеше рет ұрды, ол маған мас күйінде қарады. Ол застырсыды. Оны "Люгер" эму оның бетіне қадады. "Минуркосаны үйге қанша ер адам күзетеді?" - мен оны тармақтауды талаповал.
  
  
  Ол сөйлеуге тырысты, бірақ жақтың шығып кетуіне байланысты эму қиын болды. "Мен ... жоқ ..."
  
  
  Оны иегінің астына "люгер" эму итеріп жіберді. "Қанша?"
  
  
  Ол екі саусағын әлсіз көтерді. Оның, Эрикаға бұрылды. "Осында қалып, оны бақылаңыз".
  
  
  Ол есінен танып басын изеді.
  
  
  Ол үйдің кіреберісіне жақындады. Кең аркалы есік ашылды. Оның, қолында автоматы бар қара жүзді адамды қағып кету үшін дәл уақытында үлкен вестибюльге кірді. Оны люгеріне атып жіберді де, ол дәлізде күркіреп құлап түсті. Ер адам қасындағы қабырғаға соғылды. Содан кейін ол үлкен үйіндіде кішкентай орындыққа құлап түсті, енді еденге соғылып, эгосын да қосады.
  
  
  Әлгі кісі менің сол жағымдағы ұзын дәліздің айналасынан шығып кетті. Мен дәлізден тез, бірақ абайлап түстім. Мен Минуркосты іздеуді кейінге қалдыра алмадым, әйтпесе ол ақыры оны жасаған кезде өліп қалуы мүмкін еді. Мүмкін олар оны әлдеқашан өлтірген шығар.
  
  
  Мен жатын бөлмелері деп болжаған күндізгі дәліздің соңында біреуінен басқасының бәрі ашық болды. Оның алдында тоқтаған кезде оның ішінен ақырын дыбыс естілді. Терең дем алып, ол артқа шегінді де, есікті аяусыз теуіп жіберді. Ол ішке кіріп кетті, ол ішке кірді.
  
  
  Өте арық және ұсқынсыз адам Минуркостың үстінде тік арқалы орындыққа байланып, эму мылтығын басына бағыттады. Саусағымен триггерді басып, есік сықырлаған дыбыспен ашылған кезде ол маған қарады. Ол бірінші болып атып жіберді, бірақ ашуланып, қасымдағы есік жақтауындағы ағашты дірілдеп шайнады. Оның атып бойынша люгера және соқты эму кеуде. Ол жұлқынып еденге құлады. Бірақ ол мылтықты тастаған жоқ. Ол мені тағы да нысанаға алды. Бұл жолы оның алдында эго тұрды да, эмудың бетінен атып жіберді, оның көздері эмудың басын жарып жіберді.
  
  
  Минурк өзінің "жүк салғышын" қаптап жатқанда, қайтыс болған тұтқынына аң-таң болып қарады. Ол маған ақырын қарады.
  
  
  Одан сұрады. - "Никкор Минуркос?"
  
  
  - Иә, - деп үнсіз жауап берді ол. "Сен кімсің..."
  
  
  "Біз сені босатуға келдік, Минуркос мырза", - дедім мен.
  
  
  Ол үзік-үзік күрсінді. "Құдайға шүкір. Ол бара жатыр еді..."
  
  
  "Мен білемін." Оны шешіп тастады, ол білектерін ысқылап орындықтан көтерілді.
  
  
  "Сенде шынымен бәрі жақсы ма?" одан алаңдап сұрады.
  
  
  "Иә, мен оның жағдайы жақсы болады". Ол басын шайқап, грек тілінде бірдеңе деп күбірледі. "Мен бұл шынымен жіп екеніне сене алмаймын".
  
  
  "Ал, көп жағдайда".
  
  
  Ол эгодан аумақтан оқ атылғанын естігенде өз тарихын айтып беруін сұрай бастады. Оны неміспен бірге Эрика есіне алды. Оның, бұрылып, залға қарай жүгірді. "Эрика!"
  
  
  Бір сәттен кейін ол маған жауап берді. "Менің жағдайым жақсы". Оны алдыңғы фойеге кіргізбей тұрып, ол кенет бұрыштан шығып, бельгиялық револьверді әмиянына салып маған қарай жүрді.
  
  
  Одан сұрады. - "Тігінші не болды?"
  
  
  "Грубер мезгілсіз өліммен кездесті". Оның көздері менікінен аулақ болды.
  
  
  "Сіз оны атып тастадыңыз ба?" - деп сұрады одан.
  
  
  "Ол орнынан шыққан жақпен күбірлей бастады. Одан не айтып жатқанын сұрағанда, ол мені лас еврей деп атап, Дахауда қайтыс болған басқа адамдармен бірге болуым керек екенін айтты. Ол яһудилерге бұл дүниеде ол сияқты адамдармен бірге тұруға рұқсат беру керек деп ойламады. Сондықтан оның басқа әлемге бет бұрған эгосы. Ол, ол жерде оған жеткілікті жылы болады деп үміттенемін ".
  
  
  Ақырында, жасыл көздер менің көзіме арандатушылықпен қарап, мені ойландырды . Оның айтуынша, Бухенвальдта фашистер оның ата-анасының туыстарын өлім жазасына кескен. Әйтеуір мен Хайнц Груберді қорғау үшін айтатын ештеңе ойлай алмадым.
  
  
  "Кіріңіз және Минуркос мырзамен танысыңыз", - дедім мен.
  
  
  Біз бөлмеге кірдік, Эрика едендегі мәйітке қарап тұрды. Минуркос ең жақын стырсуға сүйеніп тұрды. Ол Эриканы көргенде бойын түзеп алды.
  
  
  "Мисс Эрика Нистром", - деп таныстырды оны ih. "Израиль барлау қызметі".
  
  
  Минуркостың көзі қысылып қалды. Ол маған қарады. "Ал сен ше?"
  
  
  "Менің атым Картер. Ник Картер жазған. Ол АҚШ үкіметінде Мисс Нистроммен бірдей дәрежеде жұмыс істейді. Біз мұнда сені босатып, Адриан Ставросты қолға түсіру үшін келдік".
  
  
  Минуркос қабырғадан алыстап кетті. "Түсіндім. Картер мырза, мен еркін адам ретінде бірінші кезекте билікпен байланыс орнатқым келеді". Шталдың эго үні қарамағындағылармен сөйлесетін іскер магнаттың үніне ұқсайды. "Онда ол Адриан Ставроспен өз қалауынша айналысатын болады".
  
  
  "Минуркос мырза, - дедім мен ақырын, - бұл кезеңде сізде мұны істеуге ешқандай себеп жоқ. Мұның бәрі бюрократия мен кешігумен аяқталуы мүмкін. Ол бізге онымен күресуге рұқсат бергеніңіз жөн болар еді".
  
  
  Ол тітіркенгендей болды. - "Мен сенің сол екеніңді қайдан білемін, сен өзіңді хема дейсің?"
  
  
  "Сізді босату үшін өз өмірімізді қатерге тіккенімізді білесіз. Осы деллада біз бір адамнан айырылдық", - деп жауап бердім мен мысқылмен. "Менің ойымша, бұл бізге күмәнданудың пайдасын тигізеді".
  
  
  Эго беті кенет шаршағандықтан еңкейіп кетті. "Сенікі дұрыс шығар. Өтінемін, мені кешірші. Оның басынан көп нәрсе өтті".
  
  
  "Сіз Ставроспен жалғыз айналысып жатқаныңызға келетін болсақ, Минуркос мырза, - деп жалғастырдым мен, - бұл өте практикалық емес. Бұл адамның тұтас әскері бар".
  
  
  Минуркос қабағын көтеріп, таяқшаларын үрледі: "Жарайды, жарайды, Картер мырза. Ол сенімен және мына қызбен бірге барады. Бірақ егер мен оны бір сәтте сіздің әдістеріңіз жұмыс істемейтінін көрсем, ол жағдайды өз қолына алуы керек ".
  
  
  Ол қысқа жымиды. "Әділ естіледі", - деп жауап бердім мен. - Сізді Афины маңындағы Ставрос ұрлап кетті ме?
  
  
  Минуркос бөлмеге кірген кезде өзі отырған тік арқалы орындыққа отырды. Ол оған бізге қарап отырды.
  
  
  "Сіз бұл адамның ұшқыр екеніне сенбейсіз", - деп бастады ол ақырын. "Мен өзімді кінәсіз деп санамаймын, Картер мырза, бірақ мен оны Адриан Ставрос сияқты ешкіммен кездестірген емеспін. Оны компьютермен басқарылатын суасты мұнай цистерналарының айналасында флот құру идеясы мазалады. Ставрос бұл туралы білді және маған көмектескісі келді - немесе ол маған солай айтты.
  
  
  "Алғашында ол тіпті қонақүй емес эго қараңыз, бірақ ол маған өте жақсы идеяларды көрсететін хат жіберді. Ақырында оны эго Афиныдағы пентхаусына шақырды. Біз ұзақ сөйлестік.
  
  
  "Минуркос мырза, оның маған айтқаны есімде.":" Менің де сіз сияқты жоспарым бар. Егер сіз тек рұқсат етсеңіз, ол сізді кеме қатынасы тарихының шежіресінде өлмес етеді. Ол өте сенімді болды.
  
  
  "Бірақ, Ставрос мырза, - дедім мен, - күрделі инженерлік мәселелерді шешу қажет.
  
  
  "Менің мұны істей алатын екі инженерім бар", - деді ол маған. Сол кезде де әсерленіп, оны бұл адамның жүзінен басқа бір нәрсе көрді, ол маған ұнамады, бірақ мен оны жобаға деген шамадан тыс толқу ретінде елестеттім".
  
  
  Одан сұрады. - "Ол сізге инженерлерді әкелді ме?"
  
  
  "А, иә. Олардың да шығармашылық идеялары болды. Ол мұның бәрін жүзеге асыру үшін олардың дағдылары болуы мүмкін екеніне сенімді болды. Осы кезде Картер мырза оның сақтығын төмендетіп жіберді. Ол пентхауста жеке кездесуді сұрады. және ол келісті. Тек менің жеке хатшым мен басқа көмекшім қатысты. Ол өзімен бірге бұрын көрмеген екі адамды ертіп келді ".
  
  
  "Бұл қашан болды?" - деп сұрады Эрика.
  
  
  "Алғашында ол ештеңеден күдіктенбеді", - деді Минуркас, есіне түскенде беті бозарып кетті. "Содан кейін Ставрос ескертусіз дерлік менің көмекшілерімнен басқа бөлмеге өтуін өтінді. Оның артынан Ставрос адамдарының айналасында біреуі ерді. Екі оқ атылды". Минуркас үнсіз қалды.
  
  
  "Ол ih-ді осында ашық түрде өлтірді ме?" Одан сұрады.
  
  
  "Салқын қанды. Эго қолбасшылары мені аяғымнан құлатып, есінен танып қала жаздағанша өлтірді. Олар мені басқа бөлмеге апарып, қанды денелерге қарауға мәжбүр етті. Мен оны оған ешқашан ұмытпаймын.
  
  
  "Салақа, менің хатшым, өз қанының бассейнінде жатты. Басқа жігіттің беті жырылып кеткен. Ставрос егер мен ынтымақтаспасам, мен де солай күте аламын деді".
  
  
  "Бұдан кейін не болды?"
  
  
  "Келесі күні олар дәл Салақа Мадупасқа ұқсайтын адамды алып келді. Бұл кісі тіпті Салақ сияқты сөйлеп, әдептіліктің барлық эгосын қайталайтын. Бұл сенгісіз, шынымен де сенгісіз болды. Бұл қорқынышты қорқынышты түс сияқты болды".
  
  
  "Олардың саған беретін адамы бар ма еді?" - деп сұрады Эрика.
  
  
  "Жоқ, бұл қажет емес еді. Мені жақын іскер серіктестерді қоспағанда, сирек кездесетін емдік дәрілерді көретіндер көреді. Oni олар дыбыс жазу құрылғысын әкеліп, менің дауысымның кейбір жазбаларын ойнатып жіберді, олар алдыңғы кездесулерде мен білмей жазып алған. Ставрос менің басыма мылтық жасап, бұл жерде мені ашық түрде өлтіруі мүмкін екенін айтты, оны ешкім ұзақ уақыт бойы білмейтінін айтты. Бірақ, эго бойынша, егер олар тым көп қиындықтарды шешпесе, ол өмір сүрер еді. Бұл оларға қажет, деді ол, әрі қарайғы жазбалар үшін және менің сөздеріммен және ойларыммен хат жазу үшін. Және олар мені жеке ұшақтың бортына отырғыз және Құдай ұмытқан осы жерге апарды ".
  
  
  "Ставрос саған не істейтінін айтты ма?" - деп таңырқай сұрады Эрика.
  
  
  Минуркос құрғақ күлді. "Ол өте ашық айтты. Ол менің атымнан Грекия үкіметін құлатуды көздегендерін, әскердегі және басқа салалардағы достарымды менің хатшымның кейпіне енген адамды телефон қоңыраулары мен жеке байланыстар үшін пайдаланып шақыратындықтарын айтты. . Ол жеке азамат болғандықтан, менің олармен жеке кездеспегенімді ешкім ерекше деп санамайды. Ал егер кімде-кім менімен кездесуді талап етсе, мені Афиныға апарып, онымен кездесуге және оған не қалайтынын айтуға мәжбүрлей алады.
  
  
  "Олар маған қолтаңбамды бұрмалай алатын басқа адамды көрсетті. Бұл адам менің әртүрлі есепшоттарыма чектер жазып, ақшамды олар ұйымдастырғалы жатқан әскери төңкеріске жұмсайтын".
  
  
  Одан сұрады. - "Ол саған қандай да бір мәлімет берді ме?"
  
  
  "Мен мойындауға ұялатын Ставрос мырзаның тегі грек, бұл туралы Афинада да, осы жерде де менімен еркін сөйлескен. Ол эго жоспары үш бөлікке бөлінгенін айтты. Біріншіден, ол билеуші хунтадан құтылуды және билікке маған деген адалдығын сезінетін адамдарды қоюды көздейді. Олар бұл адалдықты достар болғандықтан емес, айналасындағылардың көпшілігі олар болмайтындықтан емес, Ставрос менің атымнан оларға күш пен даңқ уәде еткендіктен сезінетін болады ".
  
  
  "Өте ақылдылар", - дедім мен.
  
  
  "Екіншіден, эго-жоспар осы жаңа генералдар мен полковниктерді оның Никкор Минуркосты хунтаға толық билігі бар президент етіп тағайындауын талап етуге мәжбүрлеуді қамтиды. Ставрос мені жоспардың осы бөлігіне пайдалануға болатынын айтты, өйткені менің махаббат өмірім соған байланысты болады. Яғни, Ставрос шын мәнінде не болып жатқаны туралы үндемей қалуыма сенетіні анық болса, мені пайдаланған болар едім. Әйтпесе, ол бұл жолы менің орнымнан басқа алаяқты табар еді ".
  
  
  "Бұл да жұмыс істейді", - деп түсіндірді Эрика. "Өте аз адамдар сіздің бет-әлпетіңізді жақсы біледі, олар сіздің бет-әлпетіңіз бен алаяқтың ерекшеліктері арасындағы шамалы айырмашылықты байқайды."
  
  
  "Мүлдем фантастикалық", - деді Минуркас. "Менің жеке өмірге деген құштарлығымның бұл сұмдыққа ықпал еткені сенгісіз. Қалай болғанда да, жоспардың үшінші кезеңі болжайды шоқжұлдыздар бүгін мен немесе алдамшы Грецияның президенті ретінде қысқа мерзімге, оның барысында мен оны Ставростың вице-президенті етіп тағайындаймын. ол кезде ол азамат және эго есім ретінде біртіндеп Греция халқына белгілі бола бастайды. Сонда ол төңкерістің қаһарманы болар еді. Содан кейін денсаулығы нашар деп жариялап, ол президент қызметінен Ставростың пайдасына отставкаға кетер еді ".
  
  
  Минуркос үнсіз қалды. "Бұл жабайы", - дедім мен. "Ставросты гректер шетте тұрып, мұның қалай болатынын бақылап отырады деп ойлауға не мәжбүр етеді?"
  
  
  "Неге болмасқа?" - деді Минуркас бетіндегі шаршау сезімімен. "1967 жылы сәуірде хунта құрылған кезде не болғаны есіңізде ме? Бұл қанды төңкеріс емес, жай ғана төңкеріс болды. Патша үкіметі күшпен құлатылды. Конституцияның көптеген баптары хунтаның жарлығымен тоқтатылды. Парадоксальды нәрсе, мұндай адам конституция қалпына келтірілгенде және хунта қалыпты болған кезде пайда болады және келесі жылға жалпы сайлауды тағайындайды деген рас емес пе. Егер Ставростың билікті басып алу жоспары сәтті болса, Греция Гитлер мен Сталиндікінен гөрі озбырлыққа айналуы мүмкін ".
  
  
  Эрика көзқарасын Минуркостан маған аударды. "Онда біз оны тоқтатуымыз керек, солай емес пе?"
  
  
  Минуркос Эриканың бетін мұқият қарап шықты. "Иә. Біз мұны істеуіміз керек!" Семіз грек орнынан тұрып, төртбұрышты иегін алға шығарды. "Бұл адам тіпті менің отбасымды өз Отаныма қарсы пайдаланады. Ол менің күйеу балам генерал Василис Криезоту бұл қастандықтың астарында мен тұрмын деп сенетінімен мақтанады және мен оны қалаймын деп ойлағандықтан эгоды қолдады. Иә, мен оған қолымнан келгенше көмектесемін. Біз бірінші кезекте не істеуіміз керек? "
  
  
  "Біз ісінеміз Афина", - дедім мен. "Дауыс беру, біз Ставросты қайда тоқтатамыз".
  
  
  Алтыншы тарау.
  
  
  Қырық сегіз сағатқа жетер-жетпес уақытта біз Греция астанасына жеттік. Ол Омония алаңының жанындағы 42 Пирейдегі "Одеон" деп аталатын шағын қонақүйде көрші нөмірлерге тапсырыс берген. Ауа-райы қолайлы болды және аптап ыстықтан жақсы жеңілдік әкелді.
  
  
  Афины газеттері тез өзгеретін саяси сахна туралы пікірлерге толы болды. Родезия арқылы менің басқа Алексис Саломостың өлтірілгені туралы хабар келді және қауесет тарады. Родезияға кетер алдында оның өміріне қастандық жасалғаны белгілі болды. Бір газет, атап айтқанда, Саломостың өлімі туралы айтудан аулақ болды. Ол сондай-ақ басқарушы хунтаның басшылығын айыптайтын, кез-келген мәселе бойынша жетекші генералға немесе полковникке шабуыл жасайтын редакциялық мақалаларын үнемі жариялап отырды. Саломос маған бұл баспагердің жосықсыз екенін және 1967 жылғы төңкерістен кейін қатаң хунтаны бірінші болып қолдағанын айтты.
  
  
  "Баспагер менің ақшама сатып алынғаны анық", - деді Минуркос менің бөлмемдегі отыратын орындықта отырып, күн шуақты, біз келген күні емес. "Және бұл тақырыпты басқа газеттен қараңыз: МИНУРКОС ХУНТАНЫҢ КОММУНИСТІК ЖОСПАРЛАРЫН ӘШКЕРЕЛЕЙДІ. Ставрос мырза үгіт-насихат жұмыстарымен айналысқан".
  
  
  Эрика бізге әкелген науадан бір кесе қою грек кофесін алып, Минуркосқа қойды. Ол мұны күңгірт жүзбен қабылдады. Эрика тостағанды өзі алып, менің қасымда кішкентай диванға отырды.
  
  
  "Мен сені әлі ешкім көрмеген шығар деп үміттенемін", - деді Минуркос оған, "әсіресе, адамдардың эгосындағы Одина. Егер Ставрос болса, сенің өмірің драхмаға тұрмас еді. сенің Афиныда болғаның белгілі".
  
  
  "Ол мұны Паракатумен байланысқан бойда біледі", - деді Минуркос БАҚ-та маған тараған хабарламаларды жоққа шығарды.
  
  
  "Иә, бірақ жолымыз болса, бұл бірнеше күнге созылмауы мүмкін. Сонда да ол Рио арқылы біреуді жібермей-ақ бірдеңе дұрыс емес екенін анық білмейді. Бұл біреу эгоға бағынышты болуы керек, өйткені Убеда қайтыс болды . "
  
  
  "Алдымен не істеуіміз керек, Ник?" - деп сұрады Эрика. "Біз плантациядағыдай коттеджге жай ғана шабуыл жасай алмаймыз. Ол тым жақсы қорғалған болады".
  
  
  "Мен коттеджге қоңырау шала аламын, - деді Минуркос, - олар жыл сайын бөгде адамдармен байланыста болу үшін. Бірақ олар менің дауысымды таниды".
  
  
  Оны эму майлықты айналасына созды науа. "Дауыс ырғағыңызды арттырыңыз және сөйлеу ол арқылы. Оларға өзіңізбен сөйлескіңіз келетінін айтыңыз. Олар бас тартқан кезде тіркеушіңізден Салака Мадупастан сұраңыз. Оларға сіз Салоникидегі газеттің редакторы екеніңізді және Никкор Минуркостың саяси амбициясы туралы мәлімдеме алғыңыз келетінін айтыңыз ".
  
  
  Минуркос менің жоспарыма күлді, сосын қайта қоңырау шалды. Ол аузын майлықпен жауып, дауысын өзгертуге тырысты. Бір сәттен кейін ол пентхауста хема-томен сөйлесіп тұрды. Ол Никкор Минуркосты сұрады, содан кейін ih ақтауын тыңдады. Ол Мадупаспен сөйлесуді өтінді. Келіссөздер әлі де көп болды және ол мәлімдеді. Содан кейін ол айналасында өзін Мадупас ретінде көрсететін адаммен, афиналық актермен сөйлесетін, оның шын есімі Ставрос Минуркос Янис Канни деп айтқан. Минуркос өзі туралы сұрақтар қойып, қарапайым жауаптарды күтті, содан кейін Минуркос мырзамен бетпе-бет сұхбаттасу үшін кездесуді белгілей алатынын сұрады. Эму бас тартты және әңгіме аяқталды. Ол трубканы қойып, бізге қарады.
  
  
  "Бұл жаман арман сияқты", - деді ол. "Ол шынымен пентхаустағыдай, Мадупас әдеттегідей менің орныма телефон соғып жатқан сияқты. Олар менің әдеттерімді жақсы біледі. Ал Цаннидің бұл дауысы менің қайтыс болған досым Салаканың дауысына дәл сәйкес келеді".
  
  
  "Телефонға бірінші болып кім жауап берді?" Одан сұрады.
  
  
  "Әлдебір жас жігіт. Ол грек емес еді. Один Ставрос жауынгерлерінің айналасында болуы мүмкін".
  
  
  "Олар жақсы нығайтылған сияқты", - деді Эрика.
  
  
  "Иә, солай", - деп келістім. "Барлық Афины бұл пентхаустағы Никкор Минуркос деп ойлайтындықтан, бұл күрделі жағдай. Ставроста тіпті полицияның күзетшілері де болуы мүмкін. Немесе өсіп келе жатқан жеке армияның эго сарбаздарының айналасында".
  
  
  "Егер ол жай ғана полицияға немесе хунтаның өзіне барып, не болғанын айтып берсем, - деді Минурк, - олар маған сенуі керек. Егер олар мені кенеттен есінен танып қалды деп ойласа да, олар менің әңгімемді тексеруге міндетті болады. Содан кейін олар не болғанын біледі ".
  
  
  "Бұл қауіпті болуы мүмкін", - деді Эрика.
  
  
  "Ол дұрыс айтады", - деп келістім мен. "Қазіргі уақытта біз Ставрос өз атына қанша дос тапқанын білмейміз. Қалай болғанда да, егер біз оны жай ғана лақтырып тастасақ, біз Ставросты бір қадам жасауға мәжбүрлейміз - мүмкін үлкен. Ол жай ғана сіздің атыңызсыз төңкеріс жасауды шешуі мүмкін. Оның әскери тобы дайын және оның айналасында билікті басып алудың артында кім тұрғанына мән бермейтін көптеген өршіл әскери қолбасшылар бар. Ал егер ол қыл-қыбырды қолға алып, сәтсіздікке ұшыраса да, қан төгіледі. Көп сл. Жоқ, Минуркос мырза. Біз Ставросқа жасырын түрде барамыз. Менің елімде бұл ая біз ұрыс қимылдары деп атайтын бөлік. Эрика Ставросты өлім жазасына кесу туралы бұйрық алды, сондықтан оны орындайды. Егер біздің Ресейдегі елді мекеніміз сәтті болса, дәл солай болады. Егер ол сәтсіздікке ұшыраса, билік онымен әлдеқайда мәдениетті болады. Ал егер олар эгоды дер кезінде тоқтата алмаса, Құдай саған көмектеседі ".
  
  
  "Жарайды, Картер мырза", - деді Минуркос. "Мен өзімді сенің шебер қолдарыңа тапсырамын. Ставрос мырзаны қалай жасырамыз?"
  
  
  Оның, Эрикаға күлді, ол маған жауап берді. "Менің ойымша, сіз Ставрос сіздің туыстарыңызбен, армия генералы Амед Крисотамен кездесу үшін бір бағдарламалық жасақтаманы қолданамын деп мақтанғанын айттыңыз ба? "
  
  
  "Иә", - деді Минуркос. "Айта кету керек, ол мықты адам емес. Ол менің сіңіліме бай болғанға дейін үйленді және олардың некелері керемет. Бірақ Василис менің байланыстарым болмаса, әскерде төменгі шенде қалар еді. Ол өз өмірінде бар нәрсесі үшін маған, құқығы бойынша қарыздар екенін сезінеді. Сондықтан оның эстественн үшін оны ұсынған кез келген жоспармен келісуі дұрыс болар еді.
  
  
  "Ставрос мұны анықтады. Ол мұқият адам, Картер мырза, жеңіл-желпі қарауға болмайтын адам. Ол Василисаға телефон арқылы ойнау үшін қандай да бір жазба жасаған болуы керек, содан кейін менің хатшым Салака Мадупастың кейпіне енген адамды жіберген болуы керек. Айлакер, Василиса, менің оған сенетініме көз жеткізген болуы керек.
  
  
  "Сіз Ставрос генералды қалай қолданғанын білесіз бе?"
  
  
  "Ол Василистен сарбаздардың құпия отрядын ұйымдастыруды және оқытуды және басқа әскерилерді қастандыққа қосылуға көндіруді сұрайтынын айтты".
  
  
  "Иә", - деп ойладым мен. "Өте ұқыпты. Күйеу балаң осында Афинада тұрады ма?"
  
  
  "Ол осында тұрады", - деді Минуркос. "Қаланың шетінде солтүстікке қарай".
  
  
  Одан сұрады. - "Бізді оған апарасың ба?"
  
  
  "Мен қуанамын", - деп жауап берді Минуркос.
  
  
  Оны такси шақырды, біз кешке генерал Кризотудың резиденциясына бардық. Оны Минуркоса айналысатын қалпақ киюге мәжбүр етті біз орынға жеткенше беттердің эгосының бір бөлігін жауып тастады. Генералдың үйі Афинаның ауқатты маңындағы шағын сарай болатын, үйге қарай қиыршық тасты жол бар. Ол Минуркостың қарапайым адам үшін не істей алатынына тәнті болды.
  
  
  Генерал бізді есік алдында қарсы алғанда, Минуркос қалпағын шешіп алды. Кризота өте ұзақ қарап тұрды. Содан кейін ол Минуркосты құшақтау үшін қолын кең жайып жіберді.
  
  
  "Никкор!" - деді ол Минурканы жылы құшақтап. Ол ұзын бойлы, ақ шашты, жүзі мейірімді, де Голльге ұқсайтын, көздері жұмсақ адам еді. Ол қоңыр түсті формада киінген, иығында өрілген және алдыңғы жағында ленталар созылған.
  
  
  "Агния мера сас, Василис", - деді Минурк құшағына жылы лебізін білдіріп. "Сига, сига. Барлығы тәртіпте".
  
  
  "Келгенімізге қуаныштымын", - деді Василис. "Кіріңіз. Кіріңіз". Эго қимылы бәрімізді қамтыды.
  
  
  Біз үлкен залға кірдік, оның артында бұрандалы баспалдақ және қабырғаларды безендіретін қоқыс жәшіктері бар. Содан кейін генерал бізді қалың кілем төселген және көптеген жұмсақ былғары орындықтары бар емен панельді кітапханаға апарды. Біз бәріміз осындай ойынға қатысамыз және генерал сусын алғымыз келе ме деп сұрады, бірақ біз бас тарттық. Минуркос Эрика екеумізді тек фамилиямыз бойынша таныстырды.
  
  
  "Бұл үлкен шок, Никкор", - деді Криезоту. "Мен Аннаның осында болуы үшін қонақүй болар едім. Ол Пирейдегі немере ағасына қонаққа барады".
  
  
  "Бұл жақсы болуы мүмкін, Василис", - деді Минуркос.
  
  
  "Dhen katalave жоқ", - деді Криезоту. "Сенімен бәрі жақсы ма? Сен бозарған сияқтысың".
  
  
  "Менің жағдайым жақсы", - деп жауап берді Минуркос. "Осы адамдарға рахмет".
  
  
  Генерал бізге бір қарады. "Никкор, мұның бәрі біртүрлі болды. Өзіңдікін бастағанда мені көруден бас тарттың... Ол еркін сөйлей ала ма?"
  
  
  "Иә, әлсіз", - деді Минуркос.
  
  
  "Ал, мен сіздің жеке кездесуіңізсіз мұндай маңызды миссияда көмек сұрап жатқаныңызды түсінбедім. Шынымды айтсам, ол мұның бәріне қатты ренжіді. Мен орындылығына сенімді емес едім..."
  
  
  Минуркос ұсынысты аяқтады. - "Төңкеріс пе?"
  
  
  Крисоту бізге тағы бір қарады. "Иә, иә". Ол үлкен буындарын созды. "Мен Дельфи мен Миконостағы арнайы лагерьлердегі адамдарға нұсқау бердім, мен Аделрийге және басқаларға сіздің жаңа ісіңіздің әділ екеніне көз жеткіздім, бірақ..."
  
  
  "Бірақ сен өзіңе сенбейсің бе?"
  
  
  - деп сұрады Минуркос үмітпен.
  
  
  Кризоту басын төмен түсірді. "Мен синхори те, Никкор", - деді ол. "Кешіріңіз, бірақ менің ойымша, Грецияға тағы бір төңкеріс қажет емес. Ол сен сұрағаныңды орындады, бірақ ол қонақүйде, сенімен сөйлесіп, осының бәрін басынан бастап, бірнеше апта бұрын адаммен сөйлескендей жабдықтады".
  
  
  "Уайымдама, Василис", - деді Минурк тыныштандыратын дауыспен. "Мен төңкерісті қаламаймын".
  
  
  Бет Кризоту қысқа уақыт ішінде екінші рет шокты көрсете бастады. Ол айтты. - "Жоқ?" "Сіз өз ойыңызды өзгерттіңіз бе?"
  
  
  "Василис, мен оны саған түсіндіруім керек, мен сенің мұқият тыңдағаныңды қалаймын", - деді Минуркос.
  
  
  Кризоту үлкен орындыққа жайғасып, Минуркостың эмуға бүкіл оқиғаны айтып жатқанын тыңдады. Кризота бізге оның сөзін бір рет бөлген жоқ, дегенмен сенімсіздік оның үлкен бетіне бірнеше рет әсер етті. Минуркос сөзін аяқтаған соң, Кризоту жай ғана отырып, басын ақырын шайқады. Ол бір минутта қолын созып, қолдарын алды да, өзін тыныштандыру үшін саусақтарымен ih-ді саусақпен сипалай бастады.
  
  
  "Керемет!" - деді ол ақыры.
  
  
  "Бірақ бұл рас", - деді Минуркос.
  
  
  "Генерал, біз бұл адамды біржола тоқтату үшін осындамыз және бізге сіздің көмегіңіз қажет. Ставрос туралы соңғы минутта бізге тек сіз ғана ішкі ақпаратты айта аласыз", - дедім мен.
  
  
  Кризоту ақыры өзін қолына алды. "Әрине", - деп келісті ол. "Мен қолымнан келгеннің бәрін жасаймын. Оның Никкор мұның артында тұрмағанына өте қуанышты!
  
  
  "Бір газет арқылы жала жабу науқаны жүріп жатыр, оның көп бөлігі полковник Анатол Коцикасқа қарсы бағытталған. Тіпті Көцикас сатқын және Мәскеуге адалдығы үшін қарыздар деген болжамдар да айтылды. Бұл шындыққа жанаспайды. Көцикас либералды, бірақ ол коммунист емес.
  
  
  Ол соңғы саяси реформалардың қозғаушы күші және алдағы жалпы сайлаудың демеушісі ".
  
  
  "Басқа біреу бар ма?" Одан сұрады.
  
  
  Кризота күрсінді. "Иә. Шабуылдар сонымен қатар Коцикаспен бірге дауыс беретін адамдарға - полковниктер Плотарчу мен Главаниге қарсы бағытталды. Шындығында, жақында маған сіздің хатшыңыз Никкордың кейпіне енген адам осы адамдардың айналасындағы үшеуін де өлтіру керек деген ақпаратпен келді ".
  
  
  Эрика екеуміз бір-бірімізбен пікір алмастық. Ставрос өз жоспарларына кірісті.
  
  
  "Сіз нақты бір нәрсені білесіз бе?" Кризота одан сұрады.
  
  
  "Ал, аздап. Менен осы үш адамның сізбен кездесуін ұйымдастыруды өтінді, Никкор. Бірақ содан кейін оны сіздің хатшыңыз деп ойлаған адам қоңырау шалды. Ол олардың пентхауста кездесу ұйымдастырып жатқанын айтты. Менің ойымша, солай. бұл кездесуде үш полковниктің өміріне қастандық жасалады ".
  
  
  "Біз Ставрос нақты нені және қашан жоспарлағанын анықтауымыз керек", - дедім мен.
  
  
  "Иә", - деп келісті Крисоту. "Мен бұл туралы мүлдем үмітсіз болдым. Мен сенің қалағаныңа сене алмадым".
  
  
  "Бәрі жақсы болады", - деп сендірді эго Минуркос.
  
  
  Оның қонақ үйі онымен келісер еді. Ставрос қанды төңкерістің алдында тұрғаны белгілі болды және бұл орын алмас бұрын біз оны тоқтатуға мәжбүр болдық. "Хунта басшысы Коцикасқа қоңырау шалыңыз және Ставростың адамдары онымен байланысқан-қосылмағанын білуге тырысыңыз", - деді ол Кризотқа. "Кісі өлтіру туралы шешім туралы әлі айтпаңыз".
  
  
  "Өте жақсы", - деп жауап берді Крисоту. "Коцикас менімен сөйлесе алады. Мен оны міндетті түрде сынап көремін".
  
  
  "Ал сендер, Минуркос мырза, - дедім мен, - сендер де көмектесе аласыңдар. Сіз Ставрос әскери топтары орналасқан екі базаның басшыларымен байланыса аласыз. Менің ойымша, егер афиналықтар Ставросқа қандай да бір проблема туғызуы мүмкін болса, егер бұл кісі өлтіру жоспарланған болса, Ставрос кез келген реакцияны басу үшін бұл арнайы күштерді Афинаға тез арада жеткізуге тырысады. Оның қонақ үйі сізге осы лагерьлердің командирлеріне сол жерде қалуды және қозғалмауды айтқан болар еді. егер олар сізден жеке хабарлама алмаса, әскерлер ".
  
  
  "Өте жақсы, Картер мырза", - деп келісті Минуркос.
  
  
  "Ставрос бұл адамдарды ешқандай қулықсыз өлтіре алмайтыны анық". Оның, Кризотаға қарады. "Сіздің ойыңызша, ол мұның бәрін кездейсоқтық немесе қандай да бір радикалды саяси топтың әрекеті ретінде көрсетуге тырысуы мүмкін бе?"
  
  
  Кризота ағарған қастарын көтерді. "Не солай, Картер мырза, немесе ол их-ны өлтірмес бұрын ашық түрде үгіт-насихат жүргізу үшін их-ға балшық төгуге тырысады, сондықтан олар халықтың көзайымынан айырылады".
  
  
  Жетінші тарау.
  
  
  Үшеуміз қонақүйге қайттық. Minurcos қонақ үйі Криезотумен бірге болыңыз, бірақ мен бұл өте қауіпті болады деп қорықтым. Егер қандай да бір себептермен Ставрос Кризотқа сенбесе, ол генералдың резиденциясына ескертусіз кіріп кетуі мүмкін. Егер ол істесе, Минуркосты сол жерден табуы үшін ол қонақүй емес.
  
  
  Біз edu-ны Минуркостың бөлмесіне жібердік, содан кейін Эрика екеуміз оның бөлмесіне бардық. Көп ұзамай біз Ставростың жоспарларын талқылай бастадық.
  
  
  "Мен бұл жерде отыра алмаймын және Ставрос хунта басшылары үшін не істеп жатқанын күте алмаймын", - дедім мен кішкентай Бахаревта отырып, Эрика тапсырыс берген брендиді жұтып жатып.
  
  
  Эрика менің алдымда қозғалды. Ол менің бетімнен ақырын сүйді. "Сіз өзіңіз айтқандай коттеджге жай ғана кіре алмайсыз", - деп түсіндірді ол. Оның ұзын шаштары күңгірт жарықта жарқырап тұрды.
  
  
  - Жоқ, - дедім мен қолымды осында жамбасыма қойып. Ол, мен оған бұрылдым, біз сүйдік. "Бірақ мен пентхаусқа кіріп, ішке кіруге тырыса аламын. Мүмкін мен оны ih қорғанысына қарай аламын".
  
  
  Ол менің бетімнен және мойнымнан сүйді, ал сәл салқындау, жағымды, менің терімнен өтіп кетті.
  
  
  "Біз мұны қалай істей алар едік?" қолы көйлегімнің түймелерін аша бастағанда, ол қарлығып сұрады.
  
  
  "Біз мұны екеуміз жасамас едік", - деді қызметші оны түзетіп. Қол қатты алаңдатты. "Мен ол жерге қандай да бір қулықпен жалғыз барамын".
  
  
  Ұзын ақ жамбас менің тіземнен сырғып кетті, ал оның көйлегі көтеріліп, бөксесінің басты бай қисығын ашты. Ee жамбас маған қарай жылжыды. "Бірақ мен сенімен бірге барғым келеді".
  
  
  Жылы еріндер менің ерніме тағы да тиді. Оның тілі менің аузымнан ақырын сырғып, зерттеп, іздеді. Ee оң қолы қозғалды құндылықтаркөптеген төмен түсіп, кейін не болғанын тапты, енді Адриан Ставрос туралы ойлау мүмкін болмады.
  
  
  "Мен жалғыз барамын", - деп сыбырладым. "Ертең."
  
  
  Оның көйлегіндегі күннің батуы мен кеудесін сипады. Тегіс қисықтар жұмсақ, бірақ қатты болды, менің жанасуыма ашкөздікпен басылды.
  
  
  "Жарайды, қымбаттым", - деп Эрика құлағыма дем шығарды.
  
  
  "Жарайды", - деді оған ақырын. "Басқа дәлелдер жоқ".
  
  
  "Мен оны сенімен таластыра аламын ба?" - деді ол ернімді басып.
  
  
  Сүйісу ұзаққа созылды, Эрика дайын болды. Біткеннен кейін ол мені шешіндіре бастады. Ол оны қабылдады да, орнынан тұрып, бөлменің арғы жағындағы үлкен екі кісілік кереуетке қарай жүрді. Ол көйлегін, сосын көкірекшесін және қызғылт бикини трусиктерін шешіп алды. Ол жақсы бейнеленген және әдемі болған. Оның денесінің әрбір қисығы мінсіз болды. Ол өзін жұмсақ төсекке лақтырып жіберді де, мені күтіп сол жерде жатты. Оны кейінге қалдырған жоқ. Бір сәтте ол төсекте қасында болды, қолын созып, денесін ұстап, маған еріп бара жатқанын сезді.
  
  
  Бұл екеумізге де тән құмарлық еді.
  
  
  - Ах, Ник, - деді ол маған қолын тигізіп, тынысы біркелкі емес.
  
  
  Менің қолдарым оны дөрекі түрде тапты, ол оның үстінен қозғалды. Бірнеше секундтан кейін нахтың айналасынан әдемі дыбыстар естілді. Ол тырнақалды, ашуланшақ, қарабайыр әйелге айналды, ол қанағаттануды іштей қабылдауға тырысқанда, барлық бақылауды жоғалтты.
  
  
  Кейінірек Эрика ұйықтап қалғанда, оны қоқыс жәшігінен шығарып, бөлмесіне тыныш кірді. Ол оянған жоқ.
  
  
  Келесі күні таңертең, Эрика мен Минуркосаны қонақүйде қалдырып, Аполлон ғимаратына қарай бет алды. Оның формасын ғимаратта үнемі жұмыс істейтін және пентхаусқа билет арқылы кіруге рұқсат етілген терезе тазалаушылардың жергілікті бригадасы алған. Минуркос маған билетті рәсімдеуге көмектесті, сонымен қатар қонақүйде шашын қарайтып, грек болып көріну үшін қара мұртын жапсырды. Сырттағы күзетшіге, форма киген ғимарат қызметкеріне Мадупас пентхаустың терезелерін тазалауды бұйырды деп өтірік айтты.
  
  
  Ол тіпті өзін таныстырғанша арнайы лифтке де отыра алмады. Жүк көтергіш Ставрос адамдарының қасында болғаны анық. Көк форманың эгосының астынан мылтық шығып тұрды. Біз пентхаусқа көтеріліп бара жатқанда ол маған және менің шелектеріме күдікпен қарады. Ол жерге басқа лифт көтерілмеген және Минуркостың айтуынша, жоғарғы қабаттан төмен түсетін веб-баспалдақ жабылып, күзетілген.
  
  
  Көтергіштің айналасынан шығып, ол ғимараттың алдыңғы жағынан артқы жағына қарай созылған сәнді дәлізге тап болды. Ненде қалың кілем төсеніштері, гүл құмыралары және биік төбеден ілулі тұрған сәнді люстралар болды. Пентхаустың кіреберісіндегі үстелде екі күзетші отырды. Олар Ставростың жалдамалы бұзақылары болды, олар жеке армияның эго бөлігі болды. Көп ұзамай Минуркостың жеке күзетшілерін жұмыстан шығаруға тура келді, олардың саны аз болды, содан кейін көп ұзамай пентхаус өз билігін жасырды.
  
  
  Одина екі адамның қасында, ұзынырақ, мені дәліздің ортасында қарсы алды. Ол мүлдем мейірімді емес еді.
  
  
  Ол түсініктеме талап етті. - "Сен мұнда не істеп жүрсің?"
  
  
  Оған менің ең жақсы грек тілімде жауап берді. "Менің бизнесім анық емес пе?" Одан сұрады. "Мен терезелерді жууға келемін".
  
  
  "Сені кім жіберді?"
  
  
  Оны формадағы матадан жасалған патч көрсетті, онда терезелерді тазартатын шағын кәсіпорынның атауы жазылған ".
  
  
  "Сіздің жұмыс берушіңізде пентхаус бойынша тапсырыстар болды ма?"
  
  
  "Егер олар болмаса, мен бұл жерде болмас едім", - деп жауап бердім. Мен оны тәуекел.. "Мен Мадупа есімін естідім".
  
  
  Тағы бір ер адам орындықтың үстінен мұңайып қабағын түйді. Оның шашы ақшыл, сыртқы түрі өте қатал болатын және ол Ставрос өзімен бірге бүкіл Бразилияға алып келген ерлердің бірі деп шешті. Ол менің бетімді зерттеп жатқанда, ол менің бетпердем арқылы мені көріп тұрғандай сезінді.
  
  
  - Хм, - деп күңкілдеді қасымдағы адам. "Бұрылыңыз стылдау және қолдарын нахқа қойды".
  
  
  Мен олардың қару-жараққа қаншалықты сақтықпен қарайтынына таң қалдым. Вильгельминаны қонақүйде қалдырып, Гюгоның стилін қолынан алып тастап, эгоды оң жақ тобығының ішкі жағына байлады. Оның қонақ үйі арыстанның ұясына ешбір қорғаныссыз кіруге болмайды. Оның, бұрылды да, тынысы тарылды, қаскөй мені біліммен тінтті. Менің денем мен қолдарымды тексергеннен кейін ол сол аяғымды тіземе дейін ақырын түсірді. Сосын ол менің оң жамбасыммен пышаққа қарай жылжыды. Ол әр тайпаның үстінде тұрып, оның астынан өтті. Менің өмірім қысқарды. Ол стилеттің тұтқасынан шамамен бір дюймге тоқтады.
  
  
  "Жарайды", - деді ол. "Айналайын, маған құжаттарыңды көруге рұқсат ет".
  
  
  Оны жалған карточка суырып алды, ол оны мұқият қарап шықты. Ештеңе деместен ол картаны математикадан басқасына апарып, эмуды көрсетті. Ер адам ақыры басын изеді, ал ұзын бойлы қоңыр қайтып келді де, картаны қайтарып, шелектерге қарады.
  
  
  "Жарайды. Ол сені ішке кіргізеді".
  
  
  - Рахмет, - дедім мен кішіпейілділікпен.
  
  
  Әу баста екінші адам орындықтың артынан орнынан тұрып, эму оны қарсы алуға бара жатқанда мені мұқият тексерді. Ол Форт-Ноксқа жету оңайырақ және аз қиындықпен болатынын сезіне бастады. Ол есікті ашты да, алдындағы пентхаусқа кірді.
  
  
  Ақыры мен бекіністің ішінде болдым. Егер олар мені тауып алса, менің осалдығымды ескерсек, бұл қорқынышты сезім болды. Сірә, егер бұл орын алса, ол ешқашан ғимараттың айналасына тірідей шықпайды. Ал Ставростың тыңшыны өлтіру тәсілі өлудің ең жағымды тәсілі болмауы мүмкін.
  
  
  Біз кең қонақ бөлмеге кірдік. Бұл жай ғана сәнді болды. Бай кілем еденнен екі қабатты жауып тұрды, ал биік төбесі Ежелгі Грециядағы көріністерді бейнелейтін фрескамен боялған. Бөлменің ең шетінде жылжымалы әйнек есік арқылы шағын балконға қарайтын қалаға қарайтын шыны қабырға болды. Мұнда ол өз жұмысын бастады. Ол бұрылып, бүкіл бөлмеде қымбат жиһазды, негізінен көне жиһазды көрді. Олардың бағдарламасы урналар жылтыратылған үстелдерге әдемі түрде тірелді.
  
  
  Оң жақта, сәл ашылған есіктен оны Ставрос жұмыс бөлмесіне айналдырған үстелдер мен шкафтары бар тағы бір бөлме көрді. Менің сол жағымда бөлмелері, шамасы, жатын бөлмелері мен тұрғын бөлмелері бар дәліз болды.
  
  
  "Мен мұндағы үлкен терезелерден бастаймын", - дедім мен.
  
  
  "Мұнда күте тұрыңыз", - деп бұйырды мені ертіп бара жатқан адам.
  
  
  Оның еңкейіп қалды. "Әрине."
  
  
  Ол кеңсеге кіріп, бір сәтке жоғалып кетті. Ол бөлменің ішін жақсырақ көру үшін оңға жылжыды. Қараңғы костюм киген бірнеше адам қозғалып, біреу телефонмен сөйлесіп тұрды. Бұл байланыс торабы болатын. Бұл бөлмеде жарты ондаған ер адам болған шығар. Оны күтіп тұрғанда, тағы екі ер адам дәлізден өзі тұрған үлкен бөлмеге шығып, маған қарап, кеңсеге де кірді. Бұл жерде Ставростың адамдары көп болды - мүмкін ондаған немесе одан да көп, кез келген уақытта. Және олардың айналасындағы адамдардың көпшілігі қару алып жүретініне және оны қалай қолдану керектігін білетініне күмән жоқ.
  
  
  Бірнеше минуттан кейін мені ертіп келген адам қайта пайда болды да, үнсіз дәлізге оралды. Оның артынан кеңсеге тағы бір ер адам келді, ол шашын ұзын киіп, радикалды студентке ұқсап, киімі мен шаш үлгісінен асып түсті. Ол кездейсоқ және еритін киінген үлкен револьвер иық қабығында, шеткі былғары жилеттің үстінде ашық.
  
  
  "Бұл қанша уақытты алады?" - деп сұрады ол ағылшын тілінде.
  
  
  Оның пайымдауынша, ол Паракат адамы сияқты американдық болған. Ставрос өзімен бірге саяси белсенділердің берік өзегін алып кетті.
  
  
  Ол оған бұзылған ағылшын тілінде жауап берді. "Қашанға дейін? Мүмкін жарты сағат, мүмкін бір сағат. Терезелердің қаншалықты лас екеніне байланысты".
  
  
  "Мадупас сені қалай шақырғаны есінде жоқ". Ол маған көгілдір линзалары бар үлкен нүктелер арқылы қарады. Эго беті тау күлінде сәл, ал еріндері өте жұқа, мүлде жоқ дерлік. Файлдық AX арқылы оны эго басқа Ставрос сияқты анықтады; ол Хаммер деген атпен белгілі болды, ол өте жақсы жігіт, ол екі әйелді динамит таяқшаларын ih белдіктеріне байлап өлтірді деп есептелді.
  
  
  "Жоқ, ол қоңырау шалмады ма?" Оны қалтасынан қағаз қиындысы мен шталь алып шықты ih оқу. "Олар маған Минуркос мырзаның үйін айтып жатыр".
  
  
  Осы кезде бөлмеге тағы бір адам кіріп, Хаммердің қасына тоқтады. Ол аласа бойлы, қараңғы, шамасы грек болған. Оны AX файлдарындағы Мадупас майшабағының суреті көрген және бұл адам дәл оған ұқсайтын.
  
  
  "Мен терезе жуу фирмасына қоңырау шалғаным есімде жоқ", - деді ол Хаммерге ағылшын тілінде. "Сіз мұнда соңғы рет қашан келдіңіз?"
  
  
  "Жазбаларсыз есімде жоқ", - деп қобалжып жауап бердім. "Сізде жазбалар болуы керек екенін түсінесіз".
  
  
  Хаммер тәкаппарлықпен маған жақындады. "Бірақ сен мұнда бұрын болғансың ба?"
  
  
  Оның қымсынды. "Иә, ол, бұрын осында жұмыс істеген".
  
  
  Ол револьверді суырып алып, менің бетіме бағыттады. Мидың эгосы ыңғайсыз жақын болды. "Айтыңызшы, ас үй қандай көрінеді".
  
  
  Менің сол қолымның астынан өзен жағасы жарылып кетті. Ол Минуркос маған берген асүйдің сипаттамасын есіне түсіруге тырысты. "Ол үлкен, раковинасы мен шкафтары бар! Бұл бәрібір не?"
  
  
  "Аға, ол бастасын", - деді жалған Мадупа.
  
  
  Хаммер оны елемеді. "Ас үйде неше терезе бар?"
  
  
  Мен еденге аяғыммен құлап кетсем, оның стилеттосына қаншалықты тез жете аламын деп ойладым. Бірақ содан кейін ол ас үй ғимараттың дәлізіндегі ішкі бөлме екенін есіне алды, оның сыртында стырсыған жоқ. "Неге, терезелер жоқ", - деп жазықсыз сұрадым.
  
  
  Хаммердің бас бармағы триггерге басылды. Бірте-бірте буындардың ақтығы жоғалып, мылтықты бүйіріне қойды. Кеңсеге қысқа жеңді көйлек киген ер адам шықты.
  
  
  "Бүкіл рейдтік қызметтегі адамдар ер адамды жібергендерін айтады", - деді жігіт Хаммерге.
  
  
  Оның бетіне жеңілдік көрсетпеуге тырысты. Қажет болса, менің әңгімемді жалғастыру үшін оны тақта кеңсесінде бір қыз сатып алды, бірақ ол шынымен де істі екі жаққа да жеткізе ме деп алаңдады.
  
  
  Хаммер мылтықты қапшығына салып қойды. "Жарайды. Қарғыс атқан терезелерді жу", - деп бұйырды. "Бірақ мұны тез жаса".
  
  
  - Иә, сэр, - дедім мен. "Минуркос мырза кейде желкенді жарыстардағы біздің ұзақ күндеріміз туралы айтқысы келеді. Кетер алдында оның эгосын көресің бе?"
  
  
  Хаммер маған тесілген көзқараспен қарады. "Сіз эгоды көрмейсіз", - деді ол. "Өз жұмысыңды жалғастыр".
  
  
  "Рахмет" дедім мен.
  
  
  Олар маған шелектерді сумен толтыру үшін дәлізден өтуге рұқсат берді, ол бөлмелердің физикалық орналасуын тез қарап шықты. Ол үлкен терезелермен айналыса бастағанда, бәрі мені жалғыз қалдырды. Оның не үшін келгенін көріп, менің сапарымды қысқартудың ұтымды әдісін ойлап табуға тырысқанда, бір топ ер адамдар кеңсеге шығып, мені байқамай Ставростың істерін ашық талқылай бастады. Оның есігі ашық тұрған балконда болды.
  
  
  "Екі лагерь де дайын", - деді бір адам. "Менің ойымша, біз Ставросқа тезірек әрекет етуді ұсынуымыз керек..."
  
  
  Басқа ер адам эгосын тоқтатып, маған нұсқады. Бірінші адам бұрылып, үнсіз үнмен қайта сөйледі. Алайда, дәл осы сәтте ішкі дәліздің айналасында бөлмеге тағы үш ер адам кірді, ол менің келуімнен үлкен бонус алды. Құрметпен, рамрод ретінде Адриан Ставрос алдыңғы қатарда болды. Ол орташа бойлы, қара шашы бар таз дақтары бар еді. Ол оны көрген суреттерге қатты ұқсайтын, жасы отыздан асқан, өте ұсқынсыз, дөрекі жігіт еді. Бірақ ол әлі де серпінді көрінді. Оның иығы кең, Вест-Пойнт түлегі сияқты ұстайтын. Ол жеңі бар көйлек және мойнына қара галстук таққан. Ол қолына бір бума қағазды ұстады, оның қатты шаршағаны көрініп тұрды.
  
  
  "Жарайды, бұл кездесуді қысқаша айтайық", - деді ол үлкен бөлмедегі басқаларға. Оның айтуынша, Кэнни ол жерде болмаған. Ол бұл ұйымда жеткілікті маңызды емес еді. "Ривера, Миконостың соңғы баяндамасы қандай?"
  
  
  Мен сол жерде тұрмын, мына шағын топқа қарап, ақылдылардың қалай әрекет еткенін есіме түсірдім, ол Адриан Ставросқа деген құрметті сезіне жаздады.
  
  
  "... Ал командир топырақ бітті, әскерлер дейді..."
  
  
  Ставрос кенет басын көтеріп, мені бірінші рет көрді. Ол қарамағындағыға басын изеп, менің бағытыма бірнеше қадам жасады, сосын бетіне ашуланып өліп тоқтады.
  
  
  "Бұл кім, тігінші аласың ба?" - деп айқайлады ол.
  
  
  Ставрос адамдарының айналасындағы Один оған сақтықпен жақындады. "Менің ойымша, біреу мұнда терезелерді тазалау үшін келгенін айтты".
  
  
  "Сенесіз бе!" Ставрос қатты айқайлады. Ол қарап, менің қасымдағы балкондағы шелегімді және қолымда резеңке жиектері бар құралды көрді. Ол бұйырды. "Сен! Мында кел!"
  
  
  Егер Ставрос жеткілікті түрде ашуланып, менен құтылғысы келетінін шешсе, эгоның үкіміне ешкім күмән келтірмес еді. Оның бөлмесіне кездейсоқ кіріп кеткен. "Иә?"
  
  
  Ол жауап бермей менен бұрылды. "Эгоды мұнда кім кіргізді?"
  
  
  Хаммер, мен бұрышта пантера бөлменің ортасына қарай қадам басқандай тұрмын. "Онымен бәрі жақсы. Біз эгоды тексерген жоқпыз".
  
  
  Ставрос бұрылып, бөлме қара тыныштықты басып жатқанда, өзінің бандитіне ұзақ қарап тұрды. Ставрос сөйлегенде тыныш болды. "Мені ақымақтар қоршап алды ма?"
  
  
  Хаммер оған қышқылмен қарады. Сосын ол маған бұрылды. "Жарайды, терезелерді тазалау бүгін кешке аяқталды".
  
  
  "Бірақ мен енді ғана бастадым! Минуркос мырза әрқашан барлық терезелердің жуылғанын қалайды. Ол айтады..."
  
  
  "Тігінші ал, кет!" - деп айқайлады Хаммер.
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. "Менің шелегіммен..."
  
  
  "Ұмыт."
  
  
  Ставрос миммо оны сабырмен жүріп өтті, ол мені үнемі қадағалап отырды. Лифтпен көшеге түсіп бара жатып, ол дыбыс өткізбейтін, байланыс желілері мен шағын лифт күнін құлыптайтын құлыптармен ойша белгіленді. Адриан Ставрос оның күдігін оятты ма деп ойлаймын. Менің сапарым, әрине, тұрарлық болды. Оны өлтіремін деп үміттенген адам жақсы көріп қана қоймай, бекініс эгосының физикалық орналасуын да байқады. Лифт ішке кірудің жалғыз жолы болды және ол біз кірген кезде не күтетінін білді.
  
  
  Ол қонақүйге қайтып келгенде, Эрика мен Минуркос мені бөлмемде күтіп тұрды. Оның есіктен кірген бойда Эрика менің жағдайым жақсы екенін көрді, ол маған газетті сырғытып жіберді. Оны қалың тақырыппен оқыды.
  
  
  РЕСМИ СӨЙЛЕГЕН СӨЗДЕРІ КӨЦИКАСТЫҢ ҚАСТАНДЫҒЫ.
  
  
  Минуркос тілін шертіп жіберді.
  
  
  "Министрлер кабинетінің бір мүшесі, Алики Вианола есімді түсініксіз тұлға, Кокикастың өз партиясын коммунистерге сатуды жоспарлап отырғанын және басқа хунта басшыларының өміріне қауіп төніп тұрғанын дәлелдейтін дәлелдері бар екенін айтады".
  
  
  Мен оны брендтің бірінші бағанынан қарадым. "Генералдың болжамы дұрыс болды екен", - дедім мен. "Ставрос әріптестерінің эгосын және эгосын өлтіруді жоспарлап отырған кездесудің алдында жағдайды шатастыру үшін Коцикасқа бір күрек балшық лақтырады".
  
  
  "Және оның менің атымды айтпауға қалай тырысатынына назар аударыңыз", - деді Минурк ауыр сөйлеп.
  
  
  Эрика менің қолымды алды. "Полиция айыптауларды тексеріп жатыр, бірақ олар негізсіз деп танылған кезде үш полковник қайтыс болады".
  
  
  "Егер генерал біз үшін барса, жоқ", - дедім мен. "Ол қоңырау шалды ма?"
  
  
  "Әлі жоқ", - деді Минуркос. "Сен пентхаусқа кірдің бе?"
  
  
  "Иә, ол мұны істеді", - деп жауап бердім мен. Ол оларға Ставрос туралы естіген әңгімелері мен көргендері туралы айтып берді.
  
  
  "Мен қонақүймен бірге мылтық ұстар едім", - деді Эрика ащы түрде.
  
  
  "Егер менде бар болса, ол ол жерге жетпес еді", - деп оның эй БАҚ-та жарияланған хабарламаларын жоққа шығарды. "Олар мені жақсы тексерді. Жоқ, біз қайтуымыз керек. Оның қонақ үйі, сондықтан бізде Зак қалады".
  
  
  Эрика маған қарады. "Ол өз жұмысында өте жақсы болды".
  
  
  - Иә, - дедім мен. "Қажет болса, ол өз адамдарынан көмек ала алады. Менің ойымша, бұл аймақта AX агенттері бар. Мен оны анық танимын". Оның, Минүркосқа бұрылды. "Сіз лагерь командирлеріне хабарласа алдыңыз ба?"
  
  
  "Мен екеуін де ұстадым", - деді ол. "Мен оларға сенің айтқаныңды дәл айттым. Екі ер адам да маған жеке хабарлама алғанша ешқандай шара қолданбайтындарын айтты. Сондай-ақ ол оларға пентхаусқа хабарласпауға және менің хатшы деп аталатын кез келген қарама-қайшы бұйрықтарды елемеуге кеңес берді".
  
  
  "Сіз өте жақсы жұмыс жасадыңыз, Минуркос мырза", - дедім мен. "Ал енді, егер біз білу..."
  
  
  Телефоным маған кедергі келтірді.
  
  
  Эрика оған жауап берді, ал қоңырау шалушы өзін таныстырды. Ол басын изеп, телефонды Минуркосқа берді. Ол телефонды алып, түтікті құлағына жақындатты. Эго жағынан сөздер аз болды. "Иә, Василис. Иә. А, иә. Иә, жалғастырыңыз. Түсінікті. Иә. Ах, керемет". Ол сөзін аяқтап, телефонды қойғанда, ол бізге қулықпен жымиып қарады.
  
  
  "Жарайды ма?" - деп асыға сұрады Эрика.
  
  
  Василис коттеджге қоңырау шалды, ал Цунни тым бос емес болғандықтан бүгін, ертең біздің эгомызды көруден бас тартты. Ол Василиске келесі аптада қоңырау шалуды ұсынды. Дау-дамай мен қызу сөз алмасу орын алды, бірақ Кэнни қайсарлықпен қалды. Ол да бас тартты. полковниктердің сапарын телефон арқылы талқылау ".
  
  
  "Сонымен ол сені күлдірту үшін не істеді?" Одан сұрады.
  
  
  "Деспо Адельфия есіңде ме?
  
  
  Полковниктер комитетінде Расионның орнына келген адам? Ставростың өз адамы ма? "
  
  
  - Иә, - деді Эрика басын изеп.
  
  
  "Василис бұған математикадан барды. Ол кездесуді ұйымдастыратын Адельфия деп күдіктенді және ол дұрыс айтты. Адельфия барлық жоспарды біледі. Василис үш полковник туралы дауласып, Адельфияның сеніміне ие болды. Адельфия эмуға кездесудің уақыты мен орнын айтты. Коцикас, Плотарчу және Главани менімен Коцикастың резиденциясында кездесуге келісіп қойған болатын. Оның қаланың солтүстігінде, біршама шалғай ауданда саяжайы бар. Адельфия да сонда болады ".
  
  
  "Қашан?" Одан сұрады.
  
  
  "Бүгін қашан емес", - деп жауап берді Минуркос. "Бірнеше сағаттың ішінде".
  
  
  "Олар полковниктерді қалай өлтіреді?" деп сұрадым.
  
  
  Минүрк еңкейіп қалды. "Адельфия Василистің білмейтінін білгенде бұл туралы айтпас еді. Біз де жыл сайын күтуіміз керек сияқты".
  
  
  "Бұл өте қауіпті болуы мүмкін", - дедім мен. Оның білегіндегі сағат бір қарап қалды. "Эрика, такси шақыр. Біз, Коцикасқа емес. Минуркос мырза, осында қонақүйде болыңыз және басқа адамдардың көзінен аулақ болыңыз. Егер біреу сені таныса, бізде проблема бар".
  
  
  "Өте жақсы, Картер мырза".
  
  
  Эрика такси шақырып жатқанда, оның күртесін шешіп, люгердің қабығын, содан кейін оң жақ білегіндегі стилеттосын бекітті. Минуркос үнсіз және күңгірт қарап тұрды. Оны алып, Люгерді қабықтың айналасынан шығарып, сырғытпаны артқа қарай итеріп жіберді, картриджді картриджге жеңіл қозғалыспен енгізді, содан кейін мылтықты қайтадан алып тастады.
  
  
  Эрика телефонмен сөйлесіп тұрды. "Біздің такси бес минуттан кейін көшеде болады".
  
  
  "Онда кеттік", - дедім мен. "Бізде кездесу бар".
  
  
  Сегізінші тарау.
  
  
  "Мен түсінбеймін деп ойлаймын", - деді полковник Анатоль Коцикас кейін бізді өзінің үлкен үйінің фойесінде қабылдаған кезде. "Адельфия бұл кездесу демалады деді, генерал."
  
  
  Жолда біз генерал Кризотаны алып кеттік, өйткені мен Кокикас Эрика екеуміз жалғыз барсақ, бізден бас тартатынын білдім. Жасы елуге таяп қалған арық жігіт Көцикас хаки түсті форма киіп, маған күдікпен қарап тұрды.
  
  
  "Полковник, басқалардың айналасындағылар осында бола ма?" - деп сұрады Кризота.
  
  
  "Олар жақын арада күтілуде".
  
  
  "Жарайды. Бізге біраз уақытыңызды беріңіз", - деді Крисоту.
  
  
  Көцикас үнсіз бізге қарап, жауап күтті. Дегенмен эго әскери атағы генералдан төмен болды, ол сол кезде Грециядағы ең ықпалды адам болды. 1967 жылғы төңкеріс болған кезде, эго басқарған адамдар жоғары офицерлерді хунтадан әдейі аулақ ұстады, өйткені генералдар артықшылықты жоғарғы таппен байланысты болды.
  
  
  "Жарайды", - деді ол ақыры. "Кабинетке кіріңіз, өтінемін".
  
  
  Бірер сәттен кейін төртеуміз бір-бірімізбен шеңбер бойымен, біршама қараңғы кабинеттің ортасында тұрдық. Қызметші шымылдығын ашты да, бөлме жарық болды. Көцикас бізге сусын ұсынды, бірақ біз бас тарттық.
  
  
  "Полковник, оның қонақ үйі болар еді, сондықтан сіз осы екі адамға кездесуге дейін сіздің үйіңізді тінтуге және кездесуге дейін осында болуға рұқсат етіңіз", - деді Кризоту.
  
  
  "Неге?" - деп сұрады Коцикас. "Қандай күлкілі өтініш".
  
  
  "Мені тыңда. Бұл кездесу - тұзақ", - деді генерал. "Уақытымыз болған кезде көп нәрсені кейінірек түсіндіруіміз керек, бірақ Никкор Минуркос сізге жақында жасалған шабуылдардың артында тұрған адам емес. Адриан Ставрос есімді адам бар, ол Никкор есімінің артында жасырынып, хунтаға қарсы қанды төңкеріс жасауды жоспарлап отыр. Сізді, Плотарху мен Главаниді осы жерде өлтіру керек. үй, бүгін қашан емес ".
  
  
  Көцикастың беті қатты, түзу сызықтарға ие болды. "Менің ойымша." - деді ол.
  
  
  "Менің ойымша, Адельфия аман-есен қашып кетуі керек", - деп қосты генерал. "Никкора, әрине, бұл жерде болмайды, өйткені оның бұған еш қатысы жоқ".
  
  
  Көцікас терезеден ұзақ қарап тұрды. Ол бізге қайта бұрылғанда, ол сұрады: "Ал мына жігіт пен қыз ше?"
  
  
  "Олар көмектесу үшін осында", - деді Кризоту жай ғана.
  
  
  "Мені өлтіруге үшеуің емес екеніңді қайдан білейін?" - деп сұрады Коцикас сабырмен.
  
  
  Кризотқа қарады.
  
  
  - Полковник, - дедім мен ақырын ғана, - егер ол сені өлтіру үшін осында келсе, сен өлген болар едің.
  
  
  Эго көздер менің көзіме терең қарады. "Жарайды. Үйде тексеруге болады. Бірақ мен оның ішінде ешкім болмағанына сенімдімін. маған немесе менің достарыма айналадағы барлық үйлерді қонақ үйге кіргізу".
  
  
  "Жертөле бар ма, полковник?" Одан сұрады.
  
  
  "Иә".
  
  
  "Біз сол жерден бастаймыз", - деді Эрикаға. "Сіз және генерал әзірше сөйлесіп жатырсыз, полковник. Ih келгенге дейін бізде қанша уақыт бар?"
  
  
  "Мен кем дегенде он бес минут дер едім".
  
  
  "Бұл жеткілікті болуы керек". Оның, Эрикаға бұрылды.
  
  
  "Бастайық."
  
  
  Біз үлкен жертөлені тез тінтіп шықтық, бомба, жарылғыш зат таппадық. Біз үйдің қалған бөлігін, ең соңында жиналыс өтетін кеңсені араладық. Біз зерттеуді мұқият тексердік. Ешқайсысы болмаса да толық атауы табылмады, біз екі электронды қатені таптық.
  
  
  "Сенгісіз", - деді полковник Коцикас оның жалғыз құрылғысы болған кезде. "Мен мұны қашан жасауға болатынын білмеймін".
  
  
  "Бұл адамдар кәсіпқойлар", - дедім мен. "Енді сен маған сену керек".
  
  
  "Ал, уақыт келді", - деді Эрика. "Олар бөлек келе ме?"
  
  
  "Олар бүгін таңертең комитеттің штаб-пәтерінде болғандықтан, олар бірге келе алады ", - деді Коцикас.
  
  
  -Тіпті Адельфия да басқалармен бірге болуы мүмкін еді, бірақ олар эгоды шексіз жақсы көрмеді. Сайып келгенде, бұл татуласу әрекеті деп болжануда ".
  
  
  Полковниктің болжамы дұрыс болды. Он минуттан кейін үлкен қара лимузин көтеріліп, үш полковник те ненде болды. Плотарчу мен Главани егде жастағы ер адамдар, Главани ақ шашты болған. Адельфия қырыққа таяп қалды, пішіні үш өлшемге кішірек болып көрінетін семіз, семіз адам. Ол жан-жақтан нұрлы күлімсіреп, келісім мен келісім туралы дауыстап сөйледі, фойеде оның оң білегіне кісен салынғанына қатты таң қалды.
  
  
  Эго мінез-құлқы найзағай сияқты өзгерді. Күлімсіреу жоғалып, қара көздерде мұздай қаттылық пайда болды. "Сен не істеп жатырсың?" ол айқайлады.
  
  
  Көцикас пен Криезоту үндемеді. Оны Адельфия дөрекі түрде бұрып жіберді де, эмудың қолын артына байлады. Эго қатал тұлға тез ашуға толды. "Бұл нені білдіреді?" - деп дауыстап сұрады ол менен көзін Коцикас пен генералға бұрып.
  
  
  "Картер мырза сен бүгін менің үйіме бізді өлтіру үшін келдің дейді", - деді Коцикас салқынқандылықпен.
  
  
  Қалған екі полковник есеңгіреп бір-біріне қарады. "Бұл рас па, Анатоль?" Главани Көцикастан сұрады.
  
  
  "Бұл абсурд!" - деп айқайлады Адельфия. "Бұл адам кім?" Коцикас жауап бермес бұрын, Адельфия айналысатын адамның формальды тәсілінен ауысты. сөздерді у сияқты түкіріп, басымды үнемі менің жағыма лақтырып, ыстық грек тілінің дауылына жол берді. Мен оның көп бөлігін түсіне алмадым.
  
  
  - Көрейік, полковник, - деп жауап берді Көцикас ақыры.
  
  
  Оны Адельфияның қолынан дөрекі ұстады. "Сіз келесі қысқа уақытты кеңседе өткізе аласыз, - дедім мен, - егер біз тосын сыйларды жіберіп алсақ." Оның, Көцикасқа қарады. "Айналаңыздағылар, Эрикадан басқа, мен оны көбірек естігенше залдың арғы жағындағы бөлмеде болыңыз."
  
  
  "Өте жақсы", - деді Коцикас.
  
  
  Полковниктер мен генерал Крисоту кабинеттен залдың қарама-қарсы жағындағы қонақ бөлмеге кірді, ал Эрика екеуміз Аделфияның етті аузын скотчпен жабыстырып, орындыққа эго байладық. Оны револьвер жамбас эгосынан алып тастап, белбеуінің артына тығып қойды. Эрика екеуміз залға қайттық, ал Адельфия фильм үшін бізді қорлады деп күбірледі.
  
  
  "Енді күтеміз бе?" - деп сұрады Эрика.
  
  
  Оның, нахқа қарады. Оның қызыл шашы артқа қайырылған, ол шалбар костюмінде өте СПА-ға ұқсайтын. Ол сөмкесінің айналасынан "бельгиялық 25 калибрлі тапаншаны" алып шықты және оқ-дәрілерді тексерді.
  
  
  "Иә, күтеміз", - дедім мен. Оның кіреберіс күні ашық тұрған жерге жақындап, биік ломбард теректерімен көмкерілген ұзын жолға қарады. Осы жерден өтетін жалғыз жолға дейін бір мильге жуық жол қалды. Кісі өлтіру үшін тамаша орын. Штопор Ставростың бұрмаланған мағынасын ойлап тапты ма? Ол Адельфиядан жауап алуды ойлады, бірақ уақыт аз болды және ол Ставростан қатты қорықты. Бұл оның жүзінен көрінді.
  
  
  Эрика артымнан жаныма келіп, бүкіл денесін жаныма қысты. "Бізде жалғыз уақыт өте аз, Ник".
  
  
  "Мен білемін", - дедім мен.
  
  
  Оның револьвері жоқ бос қолы менің иығымнан және қолымнан сипады. "Бұл аяқталғаннан кейін біз Афинада жасырынып, тамақтанамыз, ұйықтаймыз және сүйіспеншілікке бөленеміз".
  
  
  "Менің ойымша, біздің бастықтар мұны бағаламайды", - деп күлдім мен.
  
  
  "Олар тозаққа бара алады. Олар бізге бірнеше күн беруі мүмкін", - деді ол ашуланып.
  
  
  Оның, оған бұрылды. "Мен жақсы шағын қонақүйді білемін, онда..."
  
  
  Оның, машинаның қозғалтқышының дауысын естіген күні бұрылды. Кіреберіс жолдың ең шетінде, ол көрінбей тұрып, қара седан жақындап қалды. Оның үстінде полиция шамы бар еді.
  
  
  "Бұл полиция!" - деді Эрика.
  
  
  "Иә", - деп келістім мен. "Сіз қалай ойлайсыз, Ставрос учаскелік шеберге пара берді ме?"
  
  
  "Бұл бірнеше адамды ғана қажет етеді", - деп ұсынды Эрика.
  
  
  "Әсіресе, егер Ставрос өзімен бірге бірнеше адамын алып кетсе", - деп қостым мен. "Біз барамыз."
  
  
  Біз хунта мүшелері мен генерал күтіп тұрған бөлмеге асығып кеттік.
  
  
  "Сыртта полиция көлігі келе жатыр", - деді оларға тез арада. "Бұл Ставрос гамбиті сияқты. Барлығыңыз қаруланғансыздар ма?"
  
  
  Кризотудан басқаларының бәрі болды. Эмге Адельфия револьверін берді. "Ал енді, байыпты пікірталасқа түскендей, осында мүмкіндігінше кездейсоқ отырыңыз. Қару-жарақтарыңызды бүйірлерінде жасырылған күйде дайын ұстаңыз. Эрика, сол қоймаға бар". Ол тез зейнетке шықты.
  
  
  "Мен шын жүректен осы француз есіктерінің артында боламын", - деп жалғастырды ол. "Олардың барлығы бөлмеге кіргенде, біз ih-ді алуға тырысамыз. Егер айналаңыздағы біреу қазір кеткісі келсе, сіз артқы есіктен өте аласыз".
  
  
  Ол үнсіз офицерлерге қарады. Олар өз орындарында қалды.
  
  
  "Жарайды. Біз атыстан аулақ болуға тырысамыз. Маған сеніңіз".
  
  
  Ол француздардың күнінен өтіп бара жатып, алдыңғы есіктің жарылыспен ашылғанын естіді. Қызметші полицияны тоқтатуға тырысты, бірақ эго тойтарыс берді. Оның, олардың Адельфия тұрған жабық кеңсе есігін тарс еткізгенін естіді. байланған, аузы жабылған, содан кейін қызметшінің дауысы оны қайтадан естіді. Бірнеше ер адам болған сияқты, бұл үлкен мағынаға ие емес. Біраз уақыттан кейін мен оны анық көрдім, олар қонақ бөлмеге кіріп кетті. Ih формада алтыдан беске дейін және қарапайым киімде бір болды. Барлық формалы ерлердің белдіктерінде револьверлер болды.
  
  
  "Бұл нені білдіреді?" - деді полковник орнынан тұрып, бірақ мылтықты артына жасырып.
  
  
  Азаматтық киім киген адам лейтенант патчтары бар форма киген адам алға шықты. Азаматтық киім киген адам оны пентхауста көрген Ставростың оққағары болған. Лейтенант Ставрос пара берген полиция қызметкері болса керек. Бұл нағыз полиция болуы керек. Бұл баспасөз үшін ойдан шығарылған, бірақ шынайы оқиға болуы керек еді.
  
  
  "Біз сені бұл жерде күткен жоқпыз, генерал", - деді лейтенант. Ол бөлмені қарап шықты, бәлкім, Адельфияда сұраған шығар. "Барлығыңыз сатқындық жасағандарыңыз үшін қамауға алынғансыздар. Бізде сіздің коммунистік агентпен кездесуге және халықаралық қарақшылармен жасырын келісімге келуге келгеніңіз туралы дәлелдер бар". Ол қатты қобалжыған сияқты.
  
  
  "Бұл абсурд", - деді Коцикас.
  
  
  - Бәрің сатқынсыңдар, - деді лейтенант дауыстап. "Ал сендер осылай өлім жазасына кесілесіңдер". Ол лейтенанттың револьверді суырып алғанын бақылап отырды.
  
  
  Ставрос бойынша ер адам қатты күлді. "Және бұл жерде өлім жазасы болады", - деді ол ағылшын тілінде. "Сіз қамауға алуға қарсылық білдірген кезде".
  
  
  "Тұтқындау кезінде бізде ешқандай физикалық қарсылық болған жоқ", - деп Кокикастың жастарға математикадан БАҚ-та жарияланған хабарламаларын жоққа шығарды.
  
  
  "Жоқ?" - деп сұрады жалдамалы Ставрос. "Ең болмағанда, бұл полицияның есебіне осылай енеді. Сондықтан адамдар оны радиодан естиді".
  
  
  Лейтенант револьверді Коцикасқа бағыттады. Олар оны бір сәтте лейтенанттың белгісі бойынша барлық полиция қызметкерлері тапаншаларын алып шығады деп болжаған. Ставрос бойындағы ер адам қолын күртесіне тығып, лейтенантқа басын изеді, ол өз адамдарына бұрылды. Ол тез арада кең есікке кіріп, Вильгельминаны лейтенанттың кеудесіне бағыттады.
  
  
  "Жарайды, осында ашық тұр".
  
  
  Лейтенант оның жүзінен көрінген таңданыспен маған қадала қарады. Ставростың адамы әлі тапаншасына қолын созған жоқ, тек форма киген бір-екі полицей ғана қолдарын қапшықтарына қарай тарта бастады. Барлығы қатып қалды, барлық көздер маған бұрылды.
  
  
  "Мылтықты таста", - деп бұйырды лейтенант. "Ал сен, бұл қолды камзолдан абайлап алып таста".
  
  
  Менің бұйрықтарымды ешкім орындаған жоқ. Олар мені не нәрсеге апару керектігін ойлап жатты. Олардың сол жағында шкафтың есігі ашылып, Эрика бельгиялық револьверін ер Ставросқа бағыттап шығып кетті.
  
  
  "Менің ойымша, сен оның айтқанын істегенің жөн", - деді ол салқын түрде.
  
  
  Қаскөй Ставрос пен полиция лейтенанты Эрикаға қараған кезде олардың жүздерінде көңілсіздік пен ашу-ыза пайда болды. Мен оның ниетін болжауға тырысып, оның жүзіне ұзақ қарап тұрды. Сосын тозақ басталды.
  
  
  Лейтенант мылтықты түсірудің орнына, кеудеме эго бағыттады және эго саусақ триггерді тартты. Оны найзағайдың жылдам қозғалысы көріп, еденге құлай бастады. Эго мылтығы мылтық сияқты атылды, ол менің сол қолымды ыстық, жанып тұрған ауырсыну сезінді. Тарашить көз өтті mimmo мені сындырып шыны француз күні. Оның, еденге құлап, орындыққа домалап бара жатқанда, лейтенант тағы да оқ жаудырды, қасымдағы ағаш еденді дірілдеп жарып жіберді.
  
  
  Ол айқайлады. - "Ихті өлтір!" "Барлығын өлтір!"
  
  
  Лейтенант револьверін маған бағыттаған сәтте Ставростың адамы оның соңынан еріп, тапаншасын суырып алды. Бұл жылтыр қара автомат болды және Эриканың басына эгосын бағыттады. Эрика оны атып тастады, бірақ ол әр тайпаның біреуіне құлаған кезде жіберіп алды. Атыс полицейлердің айналасындағы бір адамның жамбасына тиген. Ер адам еденге құлаған кезде ауырып айқайлады.
  
  
  Тағы екі полицей ойпаңға еңкейіп қалды. Жараланған адам мен тағы бір полиция қызметкері кішкене жиһаз алу үшін жасырынған жерге сүңгіп кетті.
  
  
  Кризоту мен келген екі полковник әлі қозғалмай тұрды, бірақ Коцикас револьверін суырып алып, одан лейтенантты атып тастады. Ер адам құлап, аласа орындыққа соғылып, еденге эго тастаған кезде оны жарып жіберді.
  
  
  Оның атыс позициясына көтерілді. Ставростың адамы жаңа ғана Эриканы атып тастады. Ол жіберіп алды, себебі ол әлі де тепе-теңдігін жоғалтып, оның соққысынан қашып кетті және ол тез еңкейіп кетті.
  
  
  Бір уақытта бірнеше тапанша атылды. Кризоту полицейлердің қасында біреуін бітіріп, тағы екеуін атып өлтірді. Эрика жалдамалы Ставросты ашық түрде атып жіберді доллар қосыңыз.
  
  
  Лейтенант Көцікасқа шабуыл жасаудың екінші әрекетін бастауға дайындалды, бірақ оның қозғалысы байқалып, әр тайпаның біріне тез көтерілді. "Мен мұны жасамас едім".
  
  
  Қалған полицейлер төбелестен бас тартты. Қаруларын лақтырып, олар қолдарын бастарынан жоғары көтерді. Лейтенант оларға жалт қарады да, тапаншасын төмен түсірді де, эгосын еденге лақтырды. Ол қозғалмайтын денелерге, сосын маған қарады.
  
  
  "Бұл масқара", - деді ол қарлығып. "Сіз полицияның заңды жұмысына кедергі келтірдіңіз және офицерлерді өз міндеттерін орындау кезінде өлтірдіңіз. Сіз бұл жағдайдан құтыла алмайсыз..."
  
  
  Ол оны мылтықпен ұрып жіберді эго бастарын құлатып эго аяғы. Ол еденде жатып, басын ұстап, ентігіп жатты. "Үндемеу керек", - дедім мен.
  
  
  Полковниктер мен Кризота екі офицерге кісен салды. Эрика стырсуға қатты сүйенді. Одан сұрады. - "Сенде бәрі жақсы ма?"
  
  
  "Иә, Ник".
  
  
  "Мен саған сенгеніме қуаныштымын, Картер мырза", - деді Кокикас. "Біз саған қарыздармыз"
  
  
  "Ал қастандық сәтсіз аяқталды", - деп қосты Главани.
  
  
  "Мен полиция комиссарына хабарласамын және онымен ұзақ уақыт бойы осы жерде болған жағдай туралы сөйлесемін", - деді Кокикас жараланған лейтенантқа мұңайып қарап.
  
  
  "Мен қонақүй болар едім, егер мен сізден жиырма төрт сағат бұрын болсам, полковник", - дедім мен. "Сегізаяқтың нысанасы әлі тірі. Мисс Нистром екеуміз Ставростың соңынан барамыз".
  
  
  Ол бір сәтке кідірді. "Жарайды, Картер мырза. Мен оны жиырма төрт сағат бойы үнсіз қалдырамын. Бірақ содан кейін ол өз қадамын жасауы керек".
  
  
  "Шынымды айтсам жеткілікті", - дедім мен. "Егер біз осы уақытта ертеңге дейін Ставросты таппасақ, сіз оны өзіңіз қалағандай шеше аласыз".
  
  
  Көцикас маған қолын созды. "Сәттілік."
  
  
  Эго оның қолынан ұстады. "Бұл бізге керек болады!"
  
  
  Тоғызыншы тарау.
  
  
  Қайтып келгенде, біз Минуркостың қонақүй бөлмесінде қыдырып жүргенін көрдік. Ол бізге қайтып оралуға көп мүмкіндік бермегені анық болды.
  
  
  "Полковниктер жақсы ма?" - деп сұрады ол жүзінен жеңілдеп.
  
  
  - Иә, - дедім мен.
  
  
  "Ал Василис ше?"
  
  
  "Ол аман-есен", - деді Эрика. "Біз өте бақыттымыз. Бұл қантөгіс болуы мүмкін".
  
  
  "Құдайға шүкір", - деді Минуркос.
  
  
  "Генералсыз біз мұны істей алмас едік", - дедім мен.
  
  
  "Мен Василистің жақсы өнер көрсеткеніне қуаныштымын. Тірі қалған кісі өлтірушілер қамауға алынды ма?"
  
  
  "Жоқ. Ол Котикастан Ставросқа жеткенше бізге жиырма төрт сағат уақыт беруін өтінді".
  
  
  Ол біраз уақыт үнсіз қалды. "Мен бұл құпиямен келісетініме сенімді емеспін. Бірақ әзірге мен оны соған жіберемін. Ол да жиырма төрт сағат үнсіз қалады, Картер мырза".
  
  
  "Мен мұны бағалаймын, Минуркос мырза. Қазір жұмысымыз бар. Біз Ставростың соңынан баруымыз керек".
  
  
  "Бұл мәселені өз бетімен шешуді жалғастыру жаман сияқты", - деді Минуркос. "Бұл полицияның көмегін қажет етеді, Картер мырза. Мен оны сенетін кейбір адамдарды білемін".
  
  
  Одан сұрады. - "Полковник Коцикасқа жаппай кісі өлтіруге ниет білдірген олар қалай?" "Жоқ, менде эго алуға мүмкіндігім болуы керек, Минуркос мырза. Мен полиция Ставросты жауапқа тарта алады немесе қалайды деп сене алмаймын. Менің үкіметім де мүмкін емес. Дауысы неге менде Ставросты өлтіру туралы бұйрық бар Бұл бұйрықтар Мисс Нистромның өз үкіметінен алған тақырыптарымен сәйкес келеді ".
  
  
  "Бірақ пентхаусқа көтерілу өз-өзіне қол жұмсау болады", - деді Минуркос.
  
  
  "Мүмкін", - дедім мен. "Бірақ бұл жер туралы білетінімді ескерсек, мүмкін емес. Және сіз не білесіз".
  
  
  Ол сұрады. - "Сен қашан барар едің?"
  
  
  Оның, мен Эрикаға қарадым. - "Бүгін кешке." "Сенде бәрі жақсы ма?"
  
  
  "Не айтсаң да, Ник".
  
  
  "Мәселен, қазір Ставрос өз адамынан неге хабар алмағанына таң қалды. Менің ойымша, Ставрос пентхауста бірдеңе дұрыс емес екеніне көз жеткізгенше күту мүмкіндігі бар. Сондықтан ол бүгін кешке сонда болуы керек".
  
  
  "Сіз қарулы күзет туралы өзіңіз айттыңыз", - деді Минуркос. "Сіз дәліздің кіреберісінен өте алмайсыз".
  
  
  "Мүмкін. Бірақ Эрика екеумізде көмектесетін үшінші адам болады. Біз Көцикастың үйіне барар алдында оның басшыларымен байланыста болғаны белгілі болды. Афиныдағы залдағы басқа агент басқа тапсырма бойынша және ол бізге көмектеседі".
  
  
  "Сіз небәрі үшеусізсіз бе?" - деп сұрады Минуркос. "Мүмкіндіктер сізге қарсы екі-үштен бірге дейін болуы мүмкін, тіпті егер сіз сол жерде соққы берсеңіз де".
  
  
  "Картер мырза ұзақ мүмкіндіктерді жақсы көреді", - деді Эрика күлімсіреп.
  
  
  Ол ревматизмге күлімсіреп қарады. "Сонымен қатар, менің жоспарым бар, оған төртеуі кіреді".
  
  
  "Төртеу?" - деп сұрады Минуркос ұялып. "Егер сіз маған сенсеңіз, сіздің сеніміңіз орынсыз. Ол тіпті зеңбіректі қалай атуды да білмейді".
  
  
  "Сен емес", - дедім мен. "Міне, ұшақта сіз менің есімде қалған бір нәрсені айттыңыз. Сіз өлтірілген хатшыңыз Салаки Мадупастың өзіне қатты ұқсайтын ағасы бар деп айттыңыз".
  
  
  "Иә", - деді Минуркос. "Байғұс, ағаның эгосының өлгенін де білмейді. Ол мен Салақа бір-бірінің бөліктерін көрмеді, бірақ олардың арасында үлкен сүйіспеншілік болды".
  
  
  Одан сұрады. - "Ол Майшабаққа қаншалықты ұқсайды?"
  
  
  "Көптеген адамдарға. Екеуінің арасында бір жыл ғана айырмашылық болды. Кейбіреулер егіздерге ұқсайтынын айтады, тек Салака ағасынан бір дюймге ұзын және біршама ауыр болған".
  
  
  "Біз оны түзете аламыз", - деді оған Эрика мен Минуркосқа қарағанда. "Бұл жігіт Афинада тұрады ма?"
  
  
  Минүрк маған сұраулы түрде қарады. "Шын жүректен қаладан тыс жерде шағын ауылда".
  
  
  "Эмуға қоңырау шалып, майшабақ туралы айт", - дедім мен. "Онда одан ағасының өлімі үшін кек алуға көмектескісі келетінін сұра".
  
  
  Эрика маған қарады. "Ник, сен айтқың келеді ..."
  
  
  "Егер Ставрос алаяқты ойлап таба алса, біз де солай жасай аламыз", - дедім мен. "Янис Канни өлген адам туралы айта алатын жалғыз адам емес".
  
  
  "Үшінші Салақа Мадупасы?" - деп сұрады Эрика.
  
  
  "Іс жүзінде. Мүмкін ол ғана бізді пентхаусқа апара алатын шығар". Оның, Минүркосқа бұрылды. "Эмуды шақырасың ба?"
  
  
  Минүрк аз ғана уақытқа кідірді: "Әрине. Ал эго оны осында жеткізеді".
  
  
  Екі сағаттан кейін, ымырт жабылған кезде, Сергиу Мадупас қонақүй бөлмесіне келді. Ол момын, ұялшақ адам болып көрінді, бірақ оның астында ағасының өліміне жауапты математиктен кек алуға көмектесуге деген күңгірт шешім болды. Эмге биік өкшелі, астары төселген балет тәпішкелерін беріп, тез бояды. Бәрі біткен соң, ол пентхауста оны көрген айлакер сияқты көрінді. Ақыр соңында, бұл Сергиу біздің схемамызда, шын мәнінде, эго ағасы емес, алдаушы еді.
  
  
  Пентхаустағы адамдар Цунни үшін Сергиуды қабылдауы үшін оның қонақ үйі, жалған ақымақ.
  
  
  Онымен бірге болған соң, ол кері шегінді, біз бәріміз мұқият қарап шықтық. "Сен не ойлайсың?" - деп сұрады Минуркос одан.
  
  
  "Ол Майшабаққа, демек, Канниге өте ұқсас", - деді Минуркос.
  
  
  Біздің өзіміздің айлакер, маған сенімсіз жымиды. "Сіз жақсы жұмыс жасадыңыз, Картер мырза", - деді ол. Эго дауысы Каннидің дауысына өте ұқсас болды, және эго ағылшын тілі шамамен бірдей сапада болды.
  
  
  "Менің ойымша, біз мұны істей аламыз", - деді Эрика.
  
  
  * * *
  
  
  Бір сағаттан кейін біз Аполлон ғимаратына жеттік. Афиныда түскі сағат болды, қала көшелерінде көліктер жоқтың қасы еді. Ғимараттың өзі вестибюль мен пентхаустың алыстағы жыпылықтаған шамдарынан басқа қараңғы болды. Біз жалға алған қара седанымызда он минуттай отырдық, сосын үйдің бір бұрышынан ұзын бойлы адам шықты. Ол көлікке қарай ашық жүріп, алдыңғы орындыққа менің қасымда отырды. Эрика мен Сергиу артта отырды. Минуркос қонақүйде қалды.
  
  
  - Сәлем Картер, - деді ұзын бойлы адам. Ол қалған екеуіне қарады да, көзін Эрикаға ұстады.
  
  
  Одан сұрады. - "Бірдеңе болып жатыр ма?"
  
  
  "Ондай ештеңе жоқ. Ол келген кезде олармен бірге күзен болған жоқ". Бұл менің AX-тегі әріптесім Билл Спенсер болатын. Ол агенттікке жаңадан келген және оның алдында онымен аз ғана уақыт кездескен. Алайда, Хоук мені телефон арқылы бұған дейін қысқаша сөйлескен кезде Спенсердің жақсы адам екеніне сендірді. Менің нұсқауларым бойынша, ол үш сағатқа жуық ғимараттың әйнек қасбеті арқылы пентхаусқа арнайы лифтті бақылап отырды.
  
  
  Оны эго Эрика мен Сержиумен таныстырды. "Біз қызмет көрсету есігінен вестибюльге кіреміз, - дедім мен, - осы кілтпен. Сергиу бірінші орынға шығады және біз бұл жер бізге тиесілі сияқты әрекет етеміз. Егер біз жоғарыға көтерілсек, біз оны бұрын сипаттағандай әрекет етеміз. сұрақтар?"
  
  
  Қараңғы көлікте ойлы тыныштық орнады. "Жарайды" дедім мен. "Мұнымен бітейік".
  
  
  Төртеуміз қара седанның айналасына шығып, ғимараттың алдыңғы жағына бірге бет алдық. Негізгі кіреберістің сол жағында құлыпталған шыны қызмет көрсететін есік болды. Сергиу эму Минуркос берген кілтті тот баспайтын болаттан жасалған құлыпқа тығып, оны айналдырды. Фойеде лифт жанындағы күзетші абдырап бізге қарай бұрылды.
  
  
  Сергиу бірінші кірді, біз оның соңынан ердік. Оның ойынша, біз шынымен Ставросты таң қалдырамыз ба деп ойладым. Ол полковник Коцикастың үйіне не болғанын естуді күтіп, пентхаусты айналып өтуі керек. Оның айтуынша, ол тергеу үшін өз адамдарынан жасақ жібермеген деп үміттенген. Сондай-ақ, ол соңғы бір-екі күнде Паракатаға қоңырау шалуға тырысып, хема екеумізге ол жерде хабарласа алмайтынын анықтаған болуы мүмкін. Джунглидегі кез келген плантацияның Хемамен байланыса алмауы Ставросқа бірдеңе дұрыс емес екенін айтты.
  
  
  Біз лифт жанындағы күзетшіге бардық. Ол Сергиуға біртүрлі қарады.
  
  
  "Сен қайда болдың?"
  
  
  "Бұл баспасөз өкілдері", - деді Сергиу өзінің жаңа рөлін сомдай отырып. "Олар хунта полковниктерінің жан түршігерлік қырғыны туралы естіген. бірнеше сағат бұрын болған. Полиция оларға қайғылы жағдай туралы хабарлады. Олар Минуркос мырзаның осы сұмдық оқиға туралы пікірін білу үшін қысқаша сұхбат жүргізгісі келеді, мен жоғарыда ih-мен сөйлесемін ".
  
  
  Оны Гюгоның оң жақ білегіндегі стилі сезіп, маған эго қолдану керек пе деп ойлады. Егер күзетші кезекшілікте біраз уақыт болса, ол Цуннидің ғимараттардың маңынан шықпағанын білер еді.
  
  
  "Жарайды", - деді ол. "Мен сенімен бірге лифтте жүремін".
  
  
  Лифт жоғарыда, пентхауста болды. Ол қоңырау шалып, ақырын түсе бастады. Ол бірінші қабатқа келгенге дейін бір ғасыр өткендей болды, бірақ күн ақыры ашылды. Бұрын мені жоғары-төмен көтеріп жүрген сол көтергіш кезекшілікте болды. Көтергіш Сержиуға қарап тұрғанда біз бортқа отырдық. Бір күннен кейін бізді жауып тастады, бірақ оператор бізді көтеру үшін түймені баспады.
  
  
  "Мен сенің ғимараттың айналасына шыққаныңды білмедім", - деді ол Сергиуға сақтықпен бізге қарап.
  
  
  - Ал, енді сен білесің, - деп жауап берді Сергиу ашуланып. "Мен сол газет қызметкерлерімен кездесуге кетіп қалдым. Бізді жоғарыға апарыңыз. Мен одан сұхбат беремін".
  
  
  Ер адам Сергиудың бетін мұқият қарап шықты. "Мен оны алдымен жоғарыға шақырамын", - деді ол.
  
  
  "Бұл міндетті емес!" - деді Сергиу.
  
  
  Бірақ оператор көліктің бүйіріндегі байланыс пультіне жақындады. Ол Спенсерге басын изеді, ол жалап жүріп кетті. Ол өзінің "Смит пен Вессонды" 38 суырып алды, ал басқа адам қозғалысты байқады. Ол ғибадатхананың жанында мылтық бар-жоғын білу үшін дер кезінде бұрылды. Ол ентігіп, еденге тайып кетті.
  
  
  Эрика басқару пультіне жақындады. "Мұны өзіңе ал", - дедім мен.
  
  
  Коттеджге барар жолда біз лифтінің ақсап тұрған фигурасын лифт бұрышына жылжыттық, ол жерден төртеуміз шыққанда эго бірден көрінбейтін еді. Біраз уақыттан кейін пентхаус дәлізінде бір күн ашылды.
  
  
  Мен күткендей, кезекшілікте тағы екі ер адам болды. Олардың айналасындағылардың бірі оны бұрын кездестірген аққұба қарақшы болатын. Бұл экшн-фильмдер болды және ол олармен ойын ойнағысы келмеді. Аққұба пентхаустың кіреберісіндегі орындықтың артынан тұрды, ал екіншісі отыруға қалды.
  
  
  Екеуі де Серджиуға елес көргендей қарады.
  
  
  "Не болды..." - деп айқайлады аққұба. "Бұл жерде не болып жатыр?"
  
  
  Сергиу аққұбаның назарын аударды, ал Спенсер үстел басындағы қара шашты адамға жақындады. Ер адам ақырын Спенсерге қарай көтерілді.
  
  
  "Мен бұл адамдармен сұхбаттасуға рұқсат бердім", - деді Сергиу.
  
  
  "Пентхаустан қалай шықтыңыз?" - деп сұрады аққұба.
  
  
  Ол, Сергиу жауап беріп жатқанда, оған жақындады. Спенсер қараңғы адамның қасында тұрды. Эрика екеумізді әмиянның артына тығылған кішкентай бельгиялық револьвермен жауып тастады.
  
  
  "Менің қалай кеткенім есіңде жоқ па?" - деп ашуланып Сергиудан сұрады. "Бұл шамамен бір сағат бұрын болды. Ал ол саған былай деді..."
  
  
  Қосымша түсініктеме қажет болған жоқ. Уго үнсіз менің алақаныма сырғыды. Оны аққұба сол қолымен ұстап алып, тепе-теңдігін жоғалтқан кезде өзіне қарай тартты. Оны пышақпен қолымен жұлдырудағы эго арқылы жылдам жүргізді. Сержиудың көйлегі мен күртесіне қан шашылды.
  
  
  Қараңғы адам мылтықты алды, бірақ Спенсер оған дайын болды. Ол қалтасынан ұсқынсыз дроссельді суырып алып, оны тез арада бандиттің басына қойды, содан кейін екі ағаш сабымен айқастырылған сымнан қатты тартты. Ер адамның қолы ешқашан тапаншаға дейін жетпеген. Сым ет пен артерияларды сүйекке дейін тесіп өткенде, көздің эгосы кеңейіп, аузы сәл ашылды. Қаскөй секіріп түсіп, Спенсердің қолына бір сәт бұралып тұрғанда, аяғымыз ауада дірілдеп тұрғанда, аяғымыздағы қалың кілемге одан да көп қан шашылды. Содан кейін ол едендегі жолдасына қосылды.
  
  
  Эрика револьвердің триггеріндегі тұтқаны босатты. Сергиу аққұба қыз Гюгоның жүзін күртешесіне сүртіп жатқанда, мәйіттерге бозарған жүзімен қарады. Спенсер маған басын изеп, адамның мойнына терең кесілген тұншықтырғыштан бас тартты да, сол жаққа қарай бет алды пентхаус күні. Гюго оны қолында ұстады, ал Спенсер маған бұрын айтқан арнайы тапаншасын суырып алды. Эгоды компания қамтамасыз етеді, Special Effects and Editing - дарттарды ататын пневматикалық тапанша. Дартс Колумбия үндістерінен AX қарызға алған тез әсер ететін улы курарамен толтырылды.
  
  
  Сергиу есін жиды. Ол күнге қарай жүріп, эму Минуркос берген тағы бір кілтті салып, оларға ауыр есіктің құлпын ашты. Ол маған қарады, мен бас изедім. Ол есікті үнсіз итеріп жіберді де, пентхаусқа кіре алмағандықтан шетке шегінді. Ол шабуылдың осы кезеңінде көмектесуге дайын емес еді.
  
  
  Үшеуміз де есіктен тез кіріп кеттік, Эрика револьверін алдына қойып, атуға дайын тұрды, бірақ ол жай ғана қосалқы тапанша еді. Оның қонақ үйі Ставростың адамдарын біз Ставростың өзін тапқанға дейін қажет болғаннан артық ескертпейді.
  
  
  Ставрос кіреберістегі үлкен қонақ бөлмеде болса, тамаша болар еді. Бұл барлық нәрсенің ағынын өте тез алып тастайтын еді. Бірақ оның орнына біз қолымызда бір стақан бренди ұстап, арқасы бізге қараған ұзын Бахаревтің үстінде отырған мықты Балғаны таптық. Мен оны көрдім, ол тұрған жерінен қабықтың белдіктерін. Ол әлі де қаруланған - бұл қауіпті адам.
  
  
  Жатын бөлмелерге апаратын ішкі дәлізде өмірдің белгісі көрінбеді, бірақ жақсы жарықтандырылған кеңсе арқылы дауыстар естілді. Мен Хаммерге қарай бет алмақ болғанымда, кенет екі ер адам кеңсенің ар жағынан қонақ бөлмеге шықты. Олардың айналасындағы Одина иық қапшығында пулеметі бар үлкен қарулы адам болды, ал екіншісі басқа жалған Мадупа Янис Канни болды.
  
  
  Олар бізді көргенде тоқтады, екеуі де Сергиуға нұрлы көздерімен қарады. Екі алаяқ бір сәтке кідіріп, досына досына қарап тұрды, ал Хаммер оларға бұрылып, жүздеріндегі ih өрнегін көрді. Тағы бір секундтан кейін қаскөй мен Цунни тапаншаларын алу үшін қолын созды.
  
  
  Спенсер дартты нысанаға алып, атып жіберді. Бөлмеде күңгірт шапалақ естілді, біраз уақыттан кейін адамның мойнынан, Адамның алмасының жанынан қара металл жебе ұшып кетті. Цунни қара затқа үрейлене қараған кезде Эго жақ үнсіз жұмыс істей бастады. Хаммер мысықтың бір қимылымен мылтықты бұрып, суырып ала бастады.
  
  
  Эго көздері алдымен маған назар аударды, мен оның қолы қапшықтан мылтық тапқан кезде мен оларды қауіп ретінде көрдім. Ол әр тайпаның біреуіне құлап, бір уақытта қолын сермеп, төменнен ілмек жасап, стилетті босатты. Ол айдаһарды соққандай ауаны үнсіз кесіп тастады, ал оның балғасы кеудесіне эго мен жүректің қасында. Пышақ қатты соққымен эгоға, денеге еніп, сабына дейін батып кетті.
  
  
  Нен көгілдір күннен қорғайтын көзілдірік тақпағандықтан, маған алғаш рет ашылған Хаммердің ұсқынсыз көздері маған бір сәт қатты қарады, мен эгоды тез өлтіргеніме сенбей. Ол эго көйлегінің астынан қып-қызыл болып ағып жатқан стилеттоға қарады. Ол пышақты суырып алмақшы болғандай алды да, қолындағы мылтықты маған қарай көтерді. Бірақ ол әлдеқашан өліп қалған еді. Ол диванға бетін төмен қаратып құлап түсті, ұзын шашы адамның эгосының шатасуын жасырды.
  
  
  Тағы бір қарулы адам еденде дірілдеуін тоқтатты. Кэнни кеңсеге қайта жүгіру үшін бұрылды, бірақ пневматикалық мылтыққа тағы бір найза арқасына тиген эгоды тоқтатты.
  
  
  Ол шарасыздықпен оны ұстап алуға тырысты, оған жете алмады, содан кейін кеңсенің есігіне басын құлатып, сол жерде бір сәт дірілдеп, содан кейін ақсап қалды.
  
  
  Оның, күні жақындады да, кеңседе басқа ешкім жоқ екенін көрді. Ол тағы да басқаларға бұрылды. Оның жатын бөлмелеріне апаратын дәлізге басын изеді, ал Спенсер менің алдымда тұрды. Эрика менің артымнан ерді.
  
  
  Біз қалған жерлерді зерттедік. Тағы бір қонақ бөлме, жатын бөлмелер мен асүйлер. Біз қарулы қылмыскерді таптық эль-сэндвич ас үйде. Яғни, Спенсер эгоды бірінші болып тапты. Оның, ол пневматикалық тапаншаны қайтадан атқан сәтте ішке кірді. Ол Зак сияқты кісі өлтіруге асықты. Ер адам Уэлбидің ұзын револьверін суырып алған кезде бүйірінен соққы алған.32. Қандай да бір себептермен реніштер оған тез әсер етпеді және эму атып үлгерді. Мылтық бөлменің сыртына гүрілдеп шығып, Спенсердің қабырғасының астына ашық тиіп, эгоның арқасын стылдап жіберді. Ол мені револьверге бағыттаған кезде оны орындық ұстап, бетінен ұрды. Орындық оған соғылып, бетіне құлады. Мылтық төбеге оқ жаудырды, ал ер адам қаруын жоғалтып алып, арқасымен еденге соғылды. Спенсер қабырғаға күңкілдеп, пневматикалық тапаншамен тағы да көздеді.
  
  
  Ол оған айқайлады. - "Ұста, тігінші ал!"
  
  
  "Неге?" - деп қарлығып сұрады. "Бейбақ мені шығар".
  
  
  Ол тағы да көздеді. Оны оның эго бетінен жұдырықпен ұрды, ол басын қабырғаға ұрды. Содан кейін оны мылтық нокаутқа жіберді, сондықтан ол эгосын жоғалтты. Ол ас үйдің плиткалы еденіне күркіреп, маған аң-таң болып қарады.
  
  
  "Мен күт дедім", - дедім мен.
  
  
  Біздің көздеріміз бір сәтке түйісіп қалды, содан кейін ол қабырға астындағы жараны ұстап, көзін төмен түсірді. Бұл менің денемдегі қарапайым жара сияқты сезілді, бірақ дәл қазір мені онша мазаламады. Оның жанынан өтіп, атқыштың алдында тізерлеп отырды. Эго көздері ашық, денесі әлі уланумен күресіп жатқанда. Ол белгілі бір улы химикаттарға табиғи иммунитеті бар сирек кездесетін адамдардың бірі болды, бұл толық болмаса да, кураренің эгосын бірден емес, баяу өлтіруіне себеп болды. Ол солай болғанына қуанды. Мүмкін мен оған жауап ала аламын.
  
  
  Осы кезде Эрика ас үйге кірді, ee револьвер әлі атылған жоқ. "Эго бұл жерде жоқ", - деді ол.
  
  
  Оны жеңілген адамның көйлегінен ұстап, сілкіп тастады. "Ставрос қайда?" - мен талаповал.
  
  
  Ер адам маған қарады. "Сенің ісің қандай?" Ол американдық Ставрос фанаттарының тағы бірі болды, бірақ эго шашы Хаммердікіндей ұзын емес еді.
  
  
  Оны "люгер" қапшығынан шығарып алды да, эгосын бандиттің сол жақ жақ сүйегіне қысты. "Егер сен маған оның қайда екенін айтсаң, мен оны қадағалаймын, сондықтан сені құтқару үшін дәрігерге уақытында хат жазасың". Әрине, бұл өтірік болды. "Егер сен бас тартсаң, мен оны іске қосамын. Сөйлеу".
  
  
  Ол менің көзіме қарап, көргендерін бағалады. "Тігінші, жарайды", - деді ол қарлығып. Шағымдар қазірдің өзінде оған әрекет етті. "Егер сен мені шынымен құтқарсаң".
  
  
  Ол оған басын изеді.
  
  
  "Ол Миконосқа барды".
  
  
  Мен оны Эрикамен кездестірдім. Миконос аралы Ставрос өзінің элиталық көтерілісшілер корпусын құрған екі жердің бірі болды. "Енді айтшы", - дедім мен Люгерді эгоға қаратып. "Ол полковниктер туралы хабарлама алды ма?"
  
  
  Қарақшы мысқылдады, сосын кенет ауырсыну эго бетін бұрмалап жіберді. "Цанни Коцикастың үйіне телефон соқты. Бір полицей жауап берді. Лейтенант пен бұл адамдар жақсы, полковниктер өлді деп айтты".
  
  
  "Не деген сұмдық?" Спенсер айқайлады.
  
  
  Спенсер жауапқа таң қалды, ал ол жоқ. Полковник Коцикас қоңырау соғылған кезде тез ойланып қалды да, телефонды полиция қызметкерлерінің айналасына берді. Коцикас оларға тиесілі, егер ол пентхаусқа жалған хабарлама жібермесе, Ставрос сол жерге өз адамдарымен бірге барады. Көцикастың бізбен әрекеттерді үйлестіруге уақыты болмады, сондықтан ол әрі қарай жүріп, ең жақсы болып көрінген нәрсені жасады. Бұл ақылға қонымды болды, бірақ полковник полиция қызметкеріне мәжбүрлеген ревматизм Ставросқа біз жеткенше пентхаустан кетуге рұқсат беретінін біле алмады.
  
  
  "Ставрос неге Миконосқа барады?" - деп сұрады өліп бара жатқан атқыш одан каустикалық түрде. "Әскерлерді сұрастыру үшін бе?"
  
  
  Тағы бір шабуыл оны қатты қинады. "Маған дәрігер беріңізші", - деп демін шығарды.
  
  
  "Алдымен сөйлесейік".
  
  
  Ол сөздерді сыбырлады. "Ол екі лагерьді де шақырды. Ол әскерлердің Афиныға жеткізілгенін қалайды. Миконостағы қолбасшы Минуркостан хабарлама алғанша өз әскерлерін қозғалтпау туралы бірдеңе айтты. Ставрос оған қатты ашуланды. Ол ол жаққа жеке бұйрық беру үшін ұшып кетті".
  
  
  Ол өсті. Ер адам шиеленісіп, қалтырап кетті. Эго жүзі онсыз да көгеріп кетті.
  
  
  "Осы жерден кетейік", - деп бұйырдым мен. Оның, Спенсерге бұрылды. "Осында қал."
  
  
  Эго дауысында реніш үлкен мағынаға ие болмайды. "Мен жараландым, Картер".
  
  
  Оны қарап шықты. Бұл өмірлік маңызы бар ештеңесі жоқ жара ғана еді. "Сенде бәрі жақсы болады", - дедім мен. "Оны таңғышпен байлап, Хоукты осы жерден шақыр. Эмуға соңғы оқиғалар туралы айтып беріңіз. Мен одан Минуркостан жараңызды емдейтін дәрігерді шақыруын сұраймын. Сұрақтарыңыз бар ма?"
  
  
  "Иә", - деді ол. "Неге оның Миконоста сенімен бірге болғанын қаламайсың?"
  
  
  "Сіз аздап жақсаруыңыз керек, Спенсер.
  
  
  Ставрос AX үшін тым маңызды. "
  
  
  "Мұны Хоукқа айтасың ба?" - деп сұрады ол ашуланып. "Ол мені осы тапсырма бойынша уақытша жұмысқа ұсынды".
  
  
  "Эмге не қаласаң, соны айт". Оның, бұрылды күнге, "люгерді" қапшыққа салып. "Жүр, Эрика".
  
  
  "Сіз менен не күтесіз, мен сізден хабарлама алғанша күте тұрыңыз ба? Спенсер сұрады.
  
  
  Ол, тоқтап, бұл туралы бір сәт ойланды: "Ертең таңғы ас кезінде кетуге болады. Газеттер бұл оқиғаны айтуға тым кеш болады. Минуркос полицияға хабарласып, оларға бәрін айтып берсін. Полковник Коцикасқа қоңырау шалыңыз және Минуркостың эгосын қолдауды сұраңыз. Ол кезде мен оны Миконоста боламын, егер бар болса, Ставросты табамын. Ол үшін осы жерде және Коцикастың үйінде болған оқиғалар туралы қандай да бір жаңалықтарды алуға әлі ерте болады ".
  
  
  "Ал Сергиу ше?" - деп сұрады Эрика.
  
  
  "Біз эгоды үйге жеткіземіз", - дедім мен. "Ол жақсы жұмыс жасады, енді ол отбасына орала алады".
  
  
  "Картер", - деді Спенсер.
  
  
  "Иә?"
  
  
  "Келесі жолы оның жағдайы жақсарады".
  
  
  Оның, мен оған қарадым. "Жарайды", - дедім мен. "Кеттік, Эрика. Біз лашынды ұстауымыз керек".
  
  
  Оныншы тарау.
  
  
  Миконос айлағы таңертеңгі күн сәулесінде үлкен қырлы сапфир сияқты жатты. Бұл толығымен дерлік жабық айлақ болды, оның ішінде шағын балық аулау қайықтары мен кескіштері және теңіз қабырғасына бекітілген екі үлкен круиздік кемесі бар. Кемелер Миконосқа кірген жоқ. Жолаушылар белгісіз баспалдақтармен жүктерін қолдарына алып, қайыққа қарай түсуге мәжбүр болды, ол шағын топтарда ih-ді жағаға шығарды.
  
  
  Эрика екеуміз бұл қысқа шытырман оқиғаны бастан өткерген жоқпыз. Біз аралдың арғы жағындағы жаңа әуежайға бір сағат бұрын ғана жеттік және ауылға дейін ойлы-қырлы жолмен автобуспен жүрдік. Енді ол теңіз жағасындағы кафеде тік сары орындыққа жайғасып, кенепте қалқа астында отырды да, жаңадан боялған балықшы қайығын он бес ярд жерде суға айдап бара жатқан жарты ондаған мұртты грек теңізшілерін бақылап отырды. Жағалау менен екі жаққа да бұрылды - кафелері, дүкендері және шағын қонақүйлері бар әктелген үйлер қатары. Ол гректердің американдық кофеге деген символдық құрметі Нескафеден бір жұтым алып, жүзім мен гүл сататын сабан қалпақ киген қарттың миммоның өтіп бара жатқанын тамашалады. Осы атмосферада менің адам өлтіру үшін келгенімді еске түсіру қиын болды.
  
  
  Эрика қасымда жоқ еді. Ол бірнеше жыл бұрын Миконоста болған кезінен таныс кемпірді табу үшін жағалауға жақын жерде аппақ ақ баннерлер лабиринтінде жоғалып кетті. Егер сізге Миконос туралы қандай да бір ақпарат қажет болса, сіз келушілерге үйлеріндегі бөлмелерді жалға беретін қара орамал таққан қара шашты кемпірлерге хабарластыңыз. Олар бәрін білетін. Эрика аралдағы әскери лагерь туралы білуге және сол лагерь командирінің қайда тұратынын білуге барды, өйткені біз Ставросты сол жерден табатын шығармыз.
  
  
  Мен "Нескафені" аяқтап жатқанымда, кафенің алдындағы тас жолда тербеліп тұрған Эрика сары шалбар киіп, ұзын қызыл шашын сары лентамен қайырып алған. Эрика сияқты сұлу қыздың менің әлеміме неліктен араласып кеткенін түсіну маған әлі де қиын болды. Әй, Тель-Авивтің сыртында вилласы мен ұзын ақ яхтасы бар ауқатты адамға тұрмысқа шығу керек еді. Мұның бәрі оның сыртқы келбетінде болуы мүмкін еді. Мүмкін ол мұны білмеген шығар. Немесе яхталардың дәмі одан да жақсырақ болмауы мүмкін.
  
  
  "Сен туристке ұқсайсың, Ник", - деп күлді ол қасымда отырып. "Пиджак пен галстуктан басқа".
  
  
  "Маған тағы бір сағат беріңіз", - дедім мен. "Сіз не үйрендіңіз?"
  
  
  Ол даяшыдан ыстық шайға тапсырыс берді, ол кетіп қалды. "Бір жақсысы, мен жалғыз бардым. Мария басында онша қонақ үй емес әңгіме. Бұл арал тұрғындары бейтаныс адамдардан өте алыс, ал мұнда тұрмайтын кез келген адам бөтен адам".
  
  
  "Ол не айтуы керек еді?"
  
  
  Эрика сөйлей бастады, бірақ эй, даяшының шайды тастап кетуін күтуге тура келді. Ол кетіп бара жатқанда, ол ашық ыдыстың үстіне тостағанға аздап қант құйып жіберді. "Орнос жағажайының жанында лагерь бар, оның ішінде бір-екі арал тұрғыны ғана болған. Командир лагерьдің жанындағы жалдамалы виллада тұрады. Эго Галатис деп аталады. Одина екі американдықты екі жергілікті такси жүргізушісінің қасына" Рения "қонақ үйіне апарды. ауылдың шетінде; Кейінірек сол адам их-ны Галатистің вилласына алып кетті ".
  
  
  "Керемет барлау жұмысы, мисс Нистром", - дедім мен. "Кеттік, Ренияға барайық".
  
  
  "Мен жай отырдым", - деп шағымданды ол. "Менде әлі жарты кесе шай бар".
  
  
  "Мен саған кейінірек тағы бір кесе әкелемін". Оны үстелге бірнеше драхма лақтырып жіберді.
  
  
  "Жарайды", - деді ол асығыс тағы бір шайды жұтып, сосын артымнан тұру үшін орнынан тұрды.
  
  
  Біз mimmo Coffee серуенімен және шағын топпен қала шетіне қатынайтын автобустар тоқтайтын ашық алаңға қарай жүрдік. Пошта мен полиция штабының қақпалары алаңға қарама-қарсы тұрды, сол жерде ежелгі батырдың қоладан жасалған мүсіні тұрды. Біз бұл алаңнан өтіп, жағалаудан шағын ауданға бұрылдық және көп ұзамай Ренияға жеттік. Бұл төбеде салынған, оның алдында тропикалық бағы бар көп деңгейлі қонақ үй болатын.
  
  
  Қабылдау үстелінің артындағы сымбатты жас жігітті өте жақсы қарсы алды. "Иә, кеше екі американдық келді. Олар сенің достарың ба?"
  
  
  Ih қалай аталады? "- деп сұрадым мен.
  
  
  "Ойланайын." Ол журналды үстелдің астынан шығарып, ашты. "Ааа. Браун мырза және Смит мырза".
  
  
  "Иә. Олар біздің досымыз болады", - дедім мен. "Олар қай бөлмеде? Біз ih-ді таң қалдырғымыз келеді".
  
  
  "Олар 312-де. Бірақ олар қазірдің өзінде кетіп қалды. Олар түске дейін қонақүйде түскі асқа қайтатындарын айтты".
  
  
  Біз бәрібір бөлмені тексердік. Есікті қағып, сосын арнайы эффектілер бөлімінің айналасындағы жігіттер ұсынған арнайы эффектпен кірді. Біз есікті артымыздан жауып, жан-жағымызға қарадық. Екі үлкен кереует те әлі дайын емес еді, ал түнгі үстелде жартылай бос бөтелке виски отырды. Ставрос ішімдікті көп ішпейтін, сондықтан оны ішімдікті өзімен бірге алып келген жалдамалы жалдамалы адам деп ойлады.
  
  
  Таспа мен бірнеше темекі тұқылынан басқа, олар басқа ештеңе қалдырмады. Ставрос өзімен бірге жүк алып кетпеген шығар. Ол не істеу керек еді және көп уақытты қажет етпейді. Эму өзін Минуркос деп таныстырған адамның телефон қоңырауы туралы білуге және лагерь командирі Галатистің адалдығын тексеруге мәжбүр болды. Галатистің өміріне қауіп төніп тұрды, егер ол Минуркостың одан әрі хабарламалар естігенше қозғалмауға бұйрық берген болса. Ставрос кеше келгендіктен, Галатис әлдеқашан өлген болуы мүмкін.
  
  
  "Біз виллаға барғанымыз жөн", - дедім мен.
  
  
  "Мен сенімен біргемін, Ник".
  
  
  Сосын жарты сағат сұрасақ, ақыры кофе ішіп отырған узо ішіп отырған такси жүргізушісін таптық. Ол эмуға бір бума драхманы көрсеткенше, ол еңкейіп, бізді таксиге апармайынша, ол бізді виллаға апарғысы келмеді. Бұл 1957 жылғы Chevrolet көлігі болды, оның түстерінің көп бөлігі қаптамадан шығып тұрған мақта жүні жоқ. Такси жүргізушісі өзімен бірге ескі қозғалтқышты алып кетті, ол біз ұрлап бара жатқанда қатты дыбыс шығарды.
  
  
  Жүрістің көп бөлігі аралдың жартасты жағалауы бойымен нашар төселген жолмен жүрді, онда мөлдір жартастар Эгей теңізіне құлады. Біз Орнос жағажайында дерлік болғанымызда, жүргізуші лагерь мен виллаға қарай қиыршық тасты жолға бұрылды. Біз тікенді сымның айналасындағы биік қоршаудан өткенде, біз лагерьді, алыста жатқан жасыл ғимараттарды бір қарағанда ғана көре алдық. Біз дуалдан виллаға апаратын ұзын жолға бұрылдық. Біз төбесі плиткамен жабылған үйге келгенде, такси жүргізушісінен күтуін өтіндік, ол өте ықыласпен келіскен сияқты.
  
  
  Біз оның әшекейленген ағаш кіреберіс есігін қаққанда бәріне дайын болдық. Эрика тағы да сөмкесінің артына бельгиялық револьверді тығып қойды, бұл жолы ол эгосын пайдалануға үміттенді. Ол менің қасымда бір күн бойы салқын отырды және күтті. Оны "люгер" күртешенің бүйіріндегі минутқа қойды, менің қолым онымен бірге болды. Қызметші, қарт грек есікті ашты.
  
  
  "Қали " жаңартылды", - деп қарсы алды ол бізді. Ол грек тілінде жалғастырды. "Сіз командирді көргіңіз келе ме?"
  
  
  "Мені кешір", - дедім мен өз эгомды ақырын бір жаққа итеріп. Эрика екеуміз ағаштары бар тау баурайына қарайтын бір шыны қабырғасы бар үлкен қонақ бөлмеге көштік.
  
  
  "Өтінемін!" қария ағылшынша қарсылық білдірді.
  
  
  Біз бөлмелерден бөлмеге абайлап өтіп, ақыры үлкен бөлмеде кездестік. Ол жерде ешкім болған жоқ.
  
  
  "Командир қайда?" - деп сұрады Эрика қариядан.
  
  
  Ол ашуланып басын екі жақтан екінші жаққа шайқады. "Виллада емес. Қонақта".
  
  
  Одан сұрады. - "Қайда?"
  
  
  "Американдықтармен бірге бардым. Лагерьге".
  
  
  "Эфаристо", - дедім мен оған алғысымды білдіріп.
  
  
  Біз тағы да осындай ойынға кабинаға шықтық. "Бізді әскери қалашыққа апар", - деді жүргізушісіне.
  
  
  "Ол жерге жеткенде не істейміз?" - деп сұрады Эрика.
  
  
  Такси үйден кетіп, қиыршық тас жолмен кері қарай жылжыды. "Мен әлі сенімді емеспін", - деп мойындадым мен. "Менің ойымша, біз, ең болмағанда, сырттан қарауымыз керек сияқты".
  
  
  Бірақ біз әлі күнге дейін жеткен жоқпыз. Біз айналысатын жолға қайта бұрылғанымызда қоршауға параллель жүріп, оның үстінен бірнеше жүз ярд жүріп өткенде, оны жол жиегінен шина іздері шығып, қандай да бір қалың бұталардың жанына тоқтаған жер көрді.
  
  
  Оны жүргізушіге айтты. - "Тоқта!"
  
  
  "Не болды, Ник?" - деп сұрады Эрика.
  
  
  "Мен білмеймін. Осында қал".
  
  
  Ол кабинаның айналасынан шығып, "люгерді" шығарып алды. Оның дөңгелектерінің іздерін mimmo ақырындап қалың бұтаға қарай жылжытты. Көлік тұрған жердің жанында төбелес болғаны туралы деректер болған. Бұталарға түскеннен кейін ол қорқатын нәрсені тапты. Қалың бұтаның артында құлағынан құлағына дейін тамағы кесілген, ұзын бойлы, арық адам жатты. Оны Галатиса тапқаны анық.
  
  
  Ол, көлікке қайта отырып, Эрикаға айтты, біз такси жүргізушісі артқы көрініс айнасынан бізге қарап тұрғанда, біз сонда біраз отырдық.
  
  
  "Ставрос қазірдің өзінде Галатиске бағынышты офицерлердің жанында болуы керек еді", - дедім мен қатты. "Егер біз Ставросты таппасақ, ертең оның Афиныда бұл әскерлері болады".
  
  
  "Біз оның соңынан лагерьге бара алмаймыз, Ник", - деді Эрика. "Ол жерде эгоды қорғау үшін оның шағын әскері болады".
  
  
  "Біз қонақүйге қайтамыз және Ставростың айтқандары рас деп үміттенеміз - ол түске дейін сонда болғысы келеді. Біз ол жерде эгоды күтеміз".
  
  
  "Ренияда" Эрика екеуміз байқалмай Ставрос бөлмесіне жеттік. Біз өзімізді құлыптап, күте бастадық. Таңның ортасы еді. Төсектер жасалды, сондықтан біз қызметшілер туралы алаңдамадық. Ол екеумізге де вискидің кішкене бөлігін құйып берді, біз оны ішкеннен кейін төсегіміздің шетінде осындай ойын ойнадық.
  
  
  "Неге біз мұнда туристер сияқты демалыста бола алмаймыз?" - деп шағымданды Эрика. "Жел диірмендеріне барудан, жағажайларға барудан және кафелерде отырып, әлемнің қалай өмір сүретінін көруден басқа ештеңе жоқ па?"
  
  
  "Мүмкін біз бір күні осында бірге болатын шығармыз", - дедім мен бір минутқа сенбей. "Басқа жағдайларда, басқа жағдайларда".
  
  
  Эрика шешіп кішкентай джиллетт, ол шелл шалбармен. Ол тек шалбарына тығылған мөлдір блузка киген. Ол төсекке қайта оралды, аяғы әлі еденде, ал қызыл шашы кәдімгі жасыл жамылғыда ретсіз жайылып кетті.
  
  
  "Біздің бірге көп уақытымыз жоқ", - деді ол төбеге қарап. Ашық терезеден жеңіл самал, жеңіл теңіз самалы соқты. "Мұның бәрі қалай жұмыс істейтініне қарамастан".
  
  
  "Мен білемін."
  
  
  "Мен қазіргі уақытта және болашақта қандай да бір мүмкіндікті бірге күткім келмейді. Ол ешқашан келмеуі мүмкін". Ол блузкасының түймелерін аша бастады.
  
  
  Оның, нахқа қарады. "Эрика, сен, тігінші, не істеп жатырсың?"
  
  
  "Мен шешініп жатырмын", - деді ол маған қарамай. Блузка шешілді. Ол кішкентай көкірекшесінің түймелерін шешіп, эгосын сипады. Ол нахқа жоғарыдан төмен қарады.
  
  
  "Сіз Ставрос мұнда кез келген уақытта кіре алатынын түсінесіз бе?" Одан сұрады.
  
  
  "Бұл таңның ортасы ғана". Ол беліндегі сары шалбардың ілмегін ағытып, ih-ді жамбасынан тартып алды. Оның астында тек трусиканың бір бөлігі ғана болды, ештеңені жаппайтын кішкене мата.
  
  
  Мен оны есіме түсірдім, менің тамағым құрғап кетті. Ол өзімен бірге болған таза жануардың рахатын есіне алды.
  
  
  "Эрика, менің ойымша..." деп қарсылық білдіруге тырыстым.
  
  
  "Тамақтануға уақыт бар", - деп сендірді ол мені төсекте шаршап қозғалып. Оның денесінің қозғалуын және созылуын бақылап отырды. "Сіз Ставрос лагерьде таңертең жаңа командирмен сөйлесетін шығар деп өзіңіз айттыңыз".
  
  
  "Біз бұған сенімді бола алмаймыз", - деді ол менің белбеуімді шешіп жатқанда. Менің тамыр соғуым жиілеп кетті, ол оның жанасуына таныс висцеральды реакцияны сезінді.
  
  
  Ол мені өзіне тартып, маған қарай жылжыды. Менің сол қолым өз еркімен кеудеме қарай жылжыды.
  
  
  "Біз қалай сенімді болуымыз керек, Ник", - деді ол қолын киіміме тығып.
  
  
  "Ал, не болды", - деп ойладым мен. Есік құлыптаулы еді. "Люгер" оңай қол жетімді жерде болады. Біз Ставросты бөлмеге кірер алдында естиміз. Және менде Эрика сияқты сезім болды. Бұл соңғы рет болуы мүмкін.
  
  
  Оның, бұрылып, көздерін Эриканың денесі мен жалындаған шашының жалының үстінен сырғытып жіберді, оның сүтті иығына түсіп, әйел Эрика Нистромнан гөрі қалаулы болды ма деп ойлады. Кез келген жерде. Кез келген уақытта.
  
  
  Оны ee және ee сүйді аузы ыстық және дымқыл болды, оның ернін менің ерніме басуы қажет болды. Біз сүйісіп жатқанда, ол мені шешіндіріп жіберді, оны тоқтатпады. Сосын біз төсекте бірге жататынбыз, оның жамбастары мен жамбастарынан мөлдір трусиктер тартылатын. Соңында ол маған көмектесті, мені шатастырды.
  
  
  Ол көзін жұмып дерлік шалқасынан жатқан төсек және маған қолын созды. Оның жанына келді, ол мені өзіне қарай тартты. Біз тағы да құмарлана сүйдік, ол мені ұстап, еркелетіп жіберді. Ол мені өзіне тартып алған кезде, оның аузы рахаттанып ашылған сәт болды, содан кейін оның тамағынан төмен стырсыған дыбыс шықты.
  
  
  Оның жамбастары маған қарсы қозғалды, бастамашыл және талапшыл болды. Оған Е.Е.-ді қатты итеріп жауап берді. Ұзын жамбас төсектен шығып, арқамның артына жабылып, ішке тереңірек кіруге мәжбүр етті.
  
  
  Сосын жарылыс бізді дүр сілкіндірді. Ол бұрын-соңды ойлағаннан да ертерек және күштірек келді, оның денесі дірілдеп, оның жалаңаш күшінен дірілдеп, содан кейін ғана екеуміздің де барлық күйзелістерден қалай құтылғанымыздан өтті. ішімізде қалыптасып жатты. Біз айналысатын ләззаттың жұмсақ толқынымен қалдық біздің ең терең және ішкі бөліктерімізге еніп кетті.
  
  
  Асықпай киінді. Әлі таң атқаннан кеш емес еді. Алайда ол Ставрос келмеуі мүмкін деп қорқа бастады. Ол әуежайда Афиныға ұшақ күтіп тұрған болуы мүмкін. Ол кез келген қуғыншыны ізінен түсіру үшін ғана түсте қайтып келе жатқанын айта алады.
  
  
  Он бір отыз болды. Эрика тағы да виски ішті, ал нахтың ішінде шиеленіс күшейе түсті, бұл оның бетіне әсер еткені анық.
  
  
  "Мен вестибюльге барамын", - деді ол он бір отыз бесте.
  
  
  "Неге?"
  
  
  "Мүмкін ол қоңырау шалып, жоспарларын өзгерткен шығар", - деді ол ұзын темекісін тез тартып. "Олар бір нәрсені білуі мүмкін".
  
  
  Оны тоқтатуға тырысқан жоқ. Біз бұрын ғашық болғанымызға қарамастан, ол толқудың бәрінде болды.
  
  
  "Жарайды" дедім мен. "Бірақ егер сіз Ставроспен кездессеңіз, өзіңіздің эгоңызды қабылдамаңыз. Ол осында келсін".
  
  
  "Жарайды, Ник. Мен уәде беремін".
  
  
  Содан кейін Эрика кетіп бара жатып, оны бөлмені айналып өте бастады. Оның Сэм қобалжыды. Ставросты осында әкелгеніміз маңызды болды. Біз эголарды жеткілікті ұзақ қудық.
  
  
  Небәрі бес минут өтті, содан кейін Эрика қонақүйдің қабылдау бөлмесіне түсіп бара жатқанда, дәлізде шу естілді. Оны 9 мм люгер суырып алып, бір күнге қарай жүрді. Мен оны тыңдадым. Тағы бір дыбыс естілді. Мен оны күттім, бірақ ештеңе болмады. Ол абайлап және ақырын есіктің құлпын ашты. Оны бір дюймге сәл ашқаннан кейін, ол дәлізге қарады. Ешкім көрінбеді. Оның тұруы залға қарады да, алға-артқа қарады.
  
  
  Ештеңе. Дәліз омела бақшаға апаратын ашық аркалар. Мен барып сыртқа қарасам, тағы ештеңе көрмедім. Дәліз бойымен шамамен елу фут жерде бақшаға кіру мүмкіндігі болды. Ол тез сол жерге түсіп, жан-жағына қарады да, ақыры бас тартты. "Менің жүйкем шектен шыққан шығар", - деп шештім мен. Оның қайтып келген күні бөлмеге кіріп, ішке кірді.
  
  
  Оны артына жабу үшін есікті ұстаған бойда көзінің қиығымен қозғалысты байқады, бірақ әрекет етуге тым кеш болды. Бастың артқы жағындағы қытырлақ соққы менің басым мен мойнымда бас айналдыратын ауырсынуды тудырды. "Люгер" менің қолымнан сырғып кетті. Оның, есіктің жақтауынан ұстап, ұстап тұрды, қашан оның, оған сүйенді. Оның алдындағы жүзі бір қарағанда көрініп тұрды да, Афиныдағы пентхауста көргендерін ненде сезінді. Бұл Адриан Ставростың қатал, қабағы түйілген жүзі еді. Оның тамағынан жануардың дыбысы шығып, әлгі ұсқынсыз бетке қолын созды. Бірақ содан кейін тағы бір нәрсе менің басыма қайта тиді, ал ішінен жарқыраған шамдар жанды. Ол қара теңізге жүзіп кетті, қара теңіз бен қара аспан арасында көкжиек сызығы болмады. Мұның бәрі маған жабылып, айналмалы, қараңғы массаға біріктірілді.
  
  
  Он бірінші тарау.
  
  
  "Ол оянды".
  
  
  Оның дауысы басқа бөлмеде маған қарап тұрған шелл сияқты бұлдыр естілді. Менің көзім ашылды, бірақ мен зейінімді шоғырландыра алмадым. Оны айналасында үш бұлыңғыр пішін көрді.
  
  
  "Негізі көзіңді аш."
  
  
  Дауысы таныс еді. Ол Адриан Ставросқа тиесілі болды. Ол оның қайнар көзіне назар аударуға тырысты. Эго тұлға менің көзқарасымда айқын көрінді. Оның таз дақтары, қара шаштары және мұздай суық көздері бар қатты, қатты бетіне қарап, эмудың мені алып кетуіне жол бергені үшін өзін жек көретін. Оның көзқарасы оның екі жағындағы басқа екі бетке аударылды. Біреуі сол көзінің үстінде көкшіл көзді, дені сау, қара түсті жігітке тиесілі. Оны бразилиялық оққағар Ставрос үшін эго қабылдады. Басқа ер адам өте жас және хаки формасын киген. Оның ойынша, бұл өлім жазасына кесілген Галатисті ауыстырған офицер.
  
  
  "Сонымен", - деді Ставрос улы дауыспен. "Терезе тазалаушы". Ол тамақтың күлкісін шығарды. "Сен шынымен кімсің?"
  
  
  "Сен шынымен кімсің?" Оған басын тазартуға тырысып, ойлануға тырысып жауап берді. Эрика оны есіне алды және олар оны да тапты ма деп ойлады.
  
  
  Ставрос мені суырып алып, қолымның артқы жағымен ұрды, содан кейін ғана оның тік орындықта отырғанын байқады. Олар мені байламады, бірақ "Люгер" болмады. Гюго әлі де менің білегімде, түймесі ашылған күртешенің астында отырды. Соққы тиген кезде ол орындықтан құлап кете жаздады.
  
  
  Ставрос мені мәңгілікке еңкейтті, ол сөйлегенде оның дауысы ұрғашы барыстың ырылдағанындай болды. "Көріп тұрмын, сен мені танымайсың", - деп сыбырлады ол. Мен оны армия офицерінің оған қалай қарағанын көрдім. "Енді сіз қандай адаммен қарым-қатынас жасайтыныңызды білесіз".
  
  
  "Иә, жынды" деп ойладым. Басқаларды аулайтын мейірімсіз адам. Енді ол олардың эгоды неге лашын деп атағанын түсінді. Бұл жолы оның аузы жабылып қалды. Ол бойын түзеп, көйлегінің алдынан ұстап, кенет жұлып алды. Ол оның денесіндегі тыртықтардың массасына, шамасы, оттан қарап тұрды. Олар дененің эгосының көп бөлігін жауып тастағаны белгілі болды.
  
  
  "Сіз мұны көріп тұрсыз ба?" - деп айқайлады ол, көздері тым жарқырап. "Мен мұны бала кезімде пәтердегі өрт кезінде алдым. Әкем өзімен бірге төсекке жанып тұрған темекіні алып кеткен, бұл отбасының эгосына қатысты жауапсыз әрекеттердің соңғысы. Бірақ мен аман қалдым, білесіз бе. Мен тозаққа түсемін деп ойламаңыз, өйткені мен сонда болдым ".
  
  
  Демек, бұл Ставрос басқатырғышының жетіспейтін үлкен бөлігі болды. Өрт оның ішіне бірдеңені басып қалды. Ол жаннан қалғанның бәрін өртеп жіберді, тек күйдірілген ядролар қалды. Ол көйлегінің түймелерін басқанда, оның неге сонша ашық тұрғанын түсінді. Бүкіл эго денесі сауылған тіннің арқасында қатты болған болуы керек.
  
  
  "Енді түсіндің", - деп сыбырлады ол маған. "Енді сен маған кім екеніңді және Миконоста не істеп жүргеніңді айтасың, маған тыңшылық жаса".
  
  
  Қасындағы қырылдаған, қара жүзді жігіт Ставросқа қарсы шығуға ақымақ болса, қалтасынан қысқа, сірә, сойыл алып шықты.
  
  
  "Бұл ЦРУ ма?" Ставростың ұсқынсыз дауысы маған жетті. "Сіз Галатиске Минуркас болып көрініп қоңырау шалдыңыз ба?"
  
  
  Ол өзін аяуы керек еді, әйтпесе бәрі бітетін еді. Егер Эрика қонақүй үстелінің артында қиналмаса, белгілі болғандай, ол көп ұзамай осында қайтып келер еді. Егер менің жолым болса және ол назар аударса, ол бөлмеге кіріп, ih тұтқыны болмайды. Ол онымен күреседі, мен Эйге көмек көрсету үшін саналы болуым керек.
  
  
  - Иә, - дедім мен. "Оны ЦРУ бойынша".
  
  
  "Иә, шындық шығады", - деді Ставрос. "Ал сен маған қарсы төңкеріс жасау үшін келдің бе?"
  
  
  Ставростың көздері маған маньяктық өшпенділікпен қарады.
  
  
  "Бұл туралы бірдеңе."
  
  
  "ЦРУ-ның бұл қастандығының егжей-тегжейлері қандай?" - деп жауап берді Ставрос.
  
  
  Оның қымсынды. Егер оны тым көп айтса, ол жалған болып көрінер еді. Хаски таяғын тағы көтерді.
  
  
  "Күте тұрыңыз", - деді жас офицер қатты екпінмен. "Жақында Грецияда біз тұтқындардан толық ынтымақтастыққа қол жеткізудің белгілі бір әдістерін зерттедік. Бірақ бұл жерде мұндай жауап алуды бастау тым шулы болады.
  
  
  Қалай болғанда да, біз лагерьге қайтуымыз керек. Біз эгоды өзімізбен бірге алып кетеміз ".
  
  
  Ставрос бір сәтке ойланып қалды. "Жарайды", - деді ол мұңайып.
  
  
  Олар мені орындығымнан көтеріп алды. Қызық, тігінші Эриканы қайдан аласың? Ол тіркеу үстелдері арқылы қайтуы керек еді. Мүмкін олар оны тапқан шығар. Бірақ мен одан сұрай алмадым.
  
  
  Олар мені үйдің сыртында, кіреберістен алыстағы автотұрақта күтіп тұрған көлікке айдап бара жатқанда, стилеттоның көмегімен қашып құтылуды ойладым. Егер олар мені сол лагерьге апарса, эго оны ешқашан тірідей тастап кетпес еді.
  
  
  Бірақ пышақпен қозғалу дұрыс шешім емес еді. Қырылдаған адам мылтықты менің қабырғамның астына ұстады, ал екінші жағымда Ставрос отырды. Офицер көлікті басқарды.
  
  
  Қаланың айналасындағы тас жолмен келе жатып, ол бүкіл уақытта Эрик туралы ойлады. Оған не болғанын түсіну қиын болды. Ол эй, Ставрос келген бойда бөлмеге қайта кіру керек екенін білді.
  
  
  Біз қала сыртында болдық - мысалы, мильде, біз тік белгілерге бұрылып, тар жолда алдымызда небәрі жиырма ярд жерде тоқтап тұрған көлікті көргенде. Оның айтуынша, бұл көліктің қонақүйдің сыртында тұрғанын бұрын көргені есіме түсіп, ол басшылыққа тиесілі деген қорытындыға келген. Офицер қорқытуды басқан, ал әскери көлік басқа көліктен бірнеше фут қашықтықта тоқтады.
  
  
  "Бұл не?" Ставрос қысқаша сұрады.
  
  
  "Көлік сынған сияқты", - деп күңкілдеді офицер.
  
  
  "Ал, бар, оны жолдан шығар", - деп бұйырды Ставрос.
  
  
  Көлігіміздің оң жағында жартас, екінші жағында тік жартас болды. Офицер сол жақтан шығып, абайлап жолды жауып тұрған көлікке қарай жылжыды. Менің оң жағымда отырған Ставрос жартастың бүйіріндегі есікті ашып, тротуарға қарап тоқтады. Ол көлікте менің қасымда мылтық ұстаған қырылдаған адаммен оңаша отырған.
  
  
  "Оны жартастан лақтыр!" Ставрос біздің көліктің қасында тұруды бұйырды.
  
  
  "Мен тырысамын", - деді офицер.
  
  
  Бұл эго соңғы сөздер болды. Ол басқа көліктің жанына тоқтаған кезде, оны Эриканың нысанасы жартастың үстінен ұшып бара жатқанын көрді. Ол қонақүй бөлмесінің сыртында тыңдап, олардың мені лагерьге апаруға қалай шешім қабылдағанын естіген сияқты. Ол қонақүйдің көлігін айдап кетіп, бізді жолда тоқтатты.
  
  
  "Абайлаңыз!" - деп айқайлады Ставрос офицерге Эриканың ер адамға револьвер жасағанын көргенде.
  
  
  Эриканың мылтығы атылған кезде грек бұрылып кетті. Офицердің маңдайында тесік пайда болды. Эрика Ставросқа тапанша жасаған кезде ол артқа шегініп, көлікке соғылды. Ол өз мылтығын суырып алып, офицерді бірінші болып алғаны үшін оның Эрикасына тәнті болды, өйткені мен оның Ставросты қалай атып өлтіргенін білетінмін. Ол Ставросты көздеді, оның мылтығы тағы да дірілдеп, оны соқты.
  
  
  Көлікте қасымда тұрған қарлығып тұрған ер адам бірінші кезекте не істерін білмей, мені көздеді. Ақырында, Ставрос жараланғанда, ол алдымен мені аяқтап, сосын Эриканың соңынан еруді ұйғарды. Оның, револьвердің триггеріндегі эго саусағының ағарғанын көрдім. Оның қолын бұлғап, оның эгосын, тапаншаның қолын ұрды да, мылтық атып, жанымдағы терезе әйнегін сындырды. Стилетто менің алақанымда болды. Мылтықты қашықтықта ұстап тұрып, оны пышақпен қатты итеріп жіберді де, оның қолына эго кіргенін сезді. Ол үшін бәрі бітті.
  
  
  Ставрос иығынан жарақат алды, бірақ бұл жай ғана жара болды. Ол жерге құлап, Эриканың отына жауап беріп жатқанда, ол көліктің арғы шетіне секіріп кетті. Еңкейіп, көлікті жасырыну үшін пайдаланған соң, қолында тапаншасы бар басқа көлікке қарай беттеді. Ставрос тағы да Эриканы жартастың артына жасыруға мәжбүр етті. Оның қонақ үйі, мен оны әлі де тұтқында жүрмін деп ойлағандықтан, ол күтпеген жерден дәл атып жіберді.
  
  
  Бірақ оның басқа көлікке жақындағанда Ставрос мені көрді. Ол екі рет оқ жаудырды, оқтар менің жанымдағы асфальт кесектерін жарып жіберді. Ол көліктің бұрышына сүңгіп кетті де, атыс шебінен шығып кетті. Келесі сәтте Ставрос тағы да әскери көлікке отырды. Эриканың нысанасы жартастың айналасынан шығып кетті де, ол көлікті атып жіберді, бірақ жіберіп алды. Рульде Ставрос болды. Қозғалтқыш іске қосылды.
  
  
  Ол орнынан тұрып, оны атып тастады. Кенет көлік еңкейіп, төлемдер маған тура ұшып кетті. Ол мені басқа көлікке итеріп жібермек болды. Оны бір мақсатсыз оқ атып жіберді де, жақындап келе жатқан көліктен алыстап кетті. Ол қатты дауыспен басқа көлікке соғылды. Ол соққы болған жерге өте жақын жатып, бетін жауып, жыртылған металл маған соғылмайды деп үміттенді. Ставрос көлікті кері бұрып, соққы орнынан кенет бұрылды. Ол қалаға қайтып бара жатқан. Тағы бір секундтан кейін ол жолда болды. Ол мұқият көздеп, дөңгелекке соғылып, оны жұлып алды, бірақ ол жүре берді. Эрика екі рет оқ жаудырды, оқтар ысқырықпен машинадан ұшып кетті және Ставросты жіберіп алды.
  
  
  Оның айқайын естідім. - "Тігінші!"
  
  
  Ол орнынан тұрып, сынған көліктің есігін ашты. Есік менің қолыма түсіп, тротуарға соғылды. Ол көлікке отырып, көлікті іске қосуға тырысты. Үшінші әрекетте бәрі ойдағыдай болды.
  
  
  Эрика мені көліктің жанында қарсы алды, ол редукторға қосылған кезде.
  
  
  Біз Ставрос жолында күркіреп жылдамдықпен келе жаттық. Біз қалаға жеткенше эгоды көз алдымызда ұстадық, содан кейін жағалаудың жанынан қараусыз қалған көлікті таптық. Біз құлап, көзге көрінетіндей қарадық бензин таусылды.
  
  
  "Ол бұл жерден алыс болуы мүмкін емес", - деді Эрика. "Мен кафеге қараймын".
  
  
  "Жарайды, мен оны қайықтарға қараймын. Сақ болыңыз".
  
  
  "Сен де, Ник", - деді ол.
  
  
  Ол кафеге баратын жолмен жүрді. Жасыратын орындар көп болды. Ол бірнеше туристер қайық күтіп тұрған шағын пирске шықты. Мен Ставростан сұрайын деп жатқанда моторлы қайықтың гуілін естідім. Содан кейін эго оны айлақтың соңында қайықта көрді. Қайық кетіп бара жатты.
  
  
  Мен оны көруге жүгірдім, бірақ кешігіп қалдым. Ол жолда болды. Оны тапанша нысанаға алды, бірақ оқ атқан жоқ. Менің қасымда тұрған кішкентай қайықты байқап, оның, иесімен бірге бортқа секірді, ол бәрін бақылап тұрған иегін салбыратып тұрды. Менде әлі мылтық бар еді.
  
  
  "Зауыттар", - деп бұйырдым мен.
  
  
  Ол үнсіз мойынсұнды. Мотор гүрілдеп кетті.
  
  
  "Енді оның артынан жүр".
  
  
  "Бірақ..."
  
  
  "Кет, тігінші ал!" - деп айқайладым.
  
  
  Ол сыртқа шықты. Сол секундта ол рульде болды және Ставростан кейін бар портынан кетіп бара жатты. Оның артына қарасам, панельдің арғы жағында менің атымды айғайлап тұрған Эриканы көрдім. Мен қайтып орала алмадым. Оның қолын бұлғап жіберді.
  
  
  Оның айқайын естідім. - "Сақ бол!"
  
  
  Кешіріңіз, ол менімен бірге бола алмады, өйткені Ставрос нах үшін маңызды болды. Бірақ мән-жайлар басқаша шешілді. Оның айтуынша, Ставрос ішкі айлақтың кіреберісінен өтіп бара жатып, артында таза белый қалдырғанын көрген. Бұл қорғалатын аумақтың сыртында шағын, құбылмалы толқындар болды, ол жерге жеткенде менің кішкентай қайығым теңселіп, бетіме тұзды су шашып жіберді, қара көк Эгейдің айналасына көйлек. Ставрос Делосқа жақын орналасқан адам тұрмайтын аралға қарай бет алғаны анық болды.
  
  
  Менің қайығым Ставрос ұрлап кеткен қайықтан жылдамырақ болды, сондықтан оның кішкентай кемесіне шарасыздықпен жабысып, оны ақырын қуып жетті. Осы кезде ол Миконостағы Эрик туралы ойлады. Полицияға түсініктеме беру қажет болады. Бірақ полковник Коцикасқа қоңырау шалу билікке олардың барлығын айтып береді қонақ үйлер білер еді. Мен оны қайтып келгенше, олар Эриканы медальдармен марапаттайтыны сөзсіз. Егер мен оны қайтарсам.
  
  
  Кенет оның қолы жететін жерде болды, бірақ Ставрос мені басып озды. Ол маған екі рет оқ жаудырды, олар қайықтың алдыңғы әйнегін сындырды. Менің қайығымның қалай секіргенін ескерсек, бұл нағыз ерлік болды Ставрос ол қайда кетті. Оны тапаншасы суырып алып, Ставрос сұлбасын мұқият көздеді. Оны атып жіберіп алды. Менде тек екі оқ қалды.
  
  
  Біз аралдың қараусыз қалған шағын ауданына бет алдық, су тынышталды. Ставрос күн сәулесінде жанып тұрған ыстық панельдің қираған қалдықтарына қарай жүгірді. Жолда оны тапаншасын қайта тиеп жатқанын көрді, сондықтан оның оқ-дәрілерінде артықшылығы болды. Айлаққа келе жатып, ол мені аулақ ұстау үшін маған екі рет оқ атты. Оны айласын асыруға тырысып, қайықты кең шеңберге айналдырды. Бірақ оны от ұстап тұрды. Мен кадрларды босқа жібере алмадым.
  
  
  Ставрос басында еңкейіп, бірдеңемен жұмыс істеді. Қайық қазірдің өзінде қондырылған болатын. Ол, бұл менің мүмкіндігім болуы мүмкін деп ойлады да, қайықты қайтадан ішке кіргізді. Оны атуға жеткілікті жақындаған бойда Ставрос көзге көрінді де, менің қайығыма қандай да бір затты лақтырып жіберді. Ол менің кабинама ашық түрде қонды. Ол сақтандырғыштың жанып жатқанын көріп, Ставрос динамит тапқанын білді. Миконоста эго аралдың ең шетінде жаңа жол салу үшін пайдаланылды. Менде эгоды шектен шығаруға тырысуға уақыт болмады. Сақтандырғыш қысқа болып шықты. Мылтықты белбеуінің артына тығып, оны шектен тыс суға түсіріп, жүзіп кетті.
  
  
  Жарылыс құлағымды жарып, ыстық ауаны сілкіндіріп, суға үлкен толқындарды жіберді. Айналама қоқыс төгілді, бірақ ол жүзіп кетті. Ол артына қараса, су бетінде жанып жатқан қоқыстарды көрді, қара түтін аспанға қарай домалап кетті.
  
  
  Менің жолым болды. Ол порта-барға іргелес жағалауға қарай жүзуді жалғастырды. Ставрос мені көріп, екі рет оқ атты. Оқтар менің артымнан төлемдер суына түсіп кетті. Ол үшінші рет атып, менің білегімді кесіп тастады. Оның мұрнының астына қарғыс айтты. Мен оны жағаға шығарсам да, ол қарусыз қалуы мүмкін, себебі мылтықтағы патрондар суланған болуы мүмкін.
  
  
  Ставрос менің жағаға қарай жүре бергенімді көргенде, ол бұрылып, балдырлармен жабылған айлақтан жүгірді. Ол біздің артымыздағы төлем аралының жазық, аласа бөлігіне, баяғыда қараусыз қалған жарты ондаған балық аулайтын саятшылықтың қирандыларына дейін қоршап жатыр. Ол мені сол жерде тұтқындауды көздегені анық.
  
  
  Оның қиындықпен ескі теңіз қабырғасына батуы, ол докқа тік бұрышпен кірумен айналысады. Ол менің алдымдағы ашық кеңістікке қарады, бірақ Ставрос оны көрмеді. Ыстық күн менің үстімдегі тұзды суды кептіре бастады, ал оның маңайы ашық түрде зерттелді. Бүкіл жылжымайтын мүлік алаңынан шамамен үш жүз ярд қашықтықта орналасқан а салыстырмалы түрде тегіс болды, тек шашыраңқы тастан жасалған шығулар мен тастарды қоспағанда, олар қирап жатқан тас үйшіктердің қысқа сызығын қоршап, фон жасады. Олардың артында жартасты төбе аралдың ортасына қарай тік көтеріліп, төбеде тағы бір ғимарат тұрды. Бұл шатыры мен бір қабырғасы жоқ екі қабатты үй, бәлкім, қоғамдық құрылыстың бір түрі болса керек.
  
  
  Ол Ставросты көремін деп жарқыраған нұрға көзін қысып қарады, бірақ ол жасырынып қалды.
  
  
  Револьверді белбеуінен суырып алғаннан кейін, ол патрондарды алып, ih-мен сүртті. Оны тапанша ашып, миына қарады. Металл түтіктің ішінде шағылысқан күн сәулесінде жарқыраған су тамшылары жарқырап тұрды. Аузына аздап қойып, оның миы эгосын тазарту үшін үрлеп жіберді. Ол соншалықты мұқият сақтаған екі картридж, ол оларға тәуелді болған кезде істен шығуы мүмкін. Менде басқа қару-жарақ болған жоқ, өйткені "Люгер" қонақүйде қалды, ал стилетто әскери қалашыққа апаратын жолда оқ атқан адамның бүйірінен шығып тұрды. Эрика ih-ді алып кетеді, бірақ бұл қазіргі уақытта маған көмектеспейді.
  
  
  Алайда Ставрос менің атпайтыныма сенімді емес еді, әйтпесе ол қашып кетпес еді. Бұл менің пайдама шағын үзіліс болды. Мұны мендегі ең жақсы нәрсе деп қабылдап, ол қабырғадан көтеріліп, қолында мылтықпен коттеджге қарай бет алды. Егер мылтық оған көрсетілсе, ол Ставросты мен оны дымқыл немесе жоқ болса да атуға дайынмын деп ойлап, эгоды қорғанысқа айналдыруы мүмкін еді. Бірақ мен бұл мүмкін емес деп үміттендім.
  
  
  Ол абайлап тас үйлерге қарай жүрді. Биік шөптер барлық жерде, тіпті есіктері мен терезелері жоқ шағын ғимараттардың қаңқаларының ішінде де өсті. Шөп өзі тұрған жылы самалдың астында аздап қозғалды. Мұндағы күн көршілес Миконосқа қарағанда әлдеқайда жарқын болып көрінді. Ол және жылы самал менің көйлегім мен шалбарымды ақырындап кептірді, бірақ менің шведтерім денеме жабысып тұрды.
  
  
  Оның ұзын қоңыр шөптің үстінен абайлап шелл. Тарихқа дейінгі сұр түсті екі кесіртке менің жолымнан кету үшін тастардың үстінен секірді. Бұл жерден көшенің иісі шыққан жоқ. Ыстық ауа танауыма кіріп, шіріген иісімен тұншықтырып жібере жаздады. Шыбындар коттедждер екеуміздің арамыздағы арамшөпті алқапты аралап өтіп бара жатқанда, оны жүрегінің түбінде шыбындармен бірге бұралған қоқыстардың үстінде жатқан Алексис Саломос көрді. Сосын оны жақын маңдағы коттедждің алдынан келе жатқан көлік байқап қалды.
  
  
  Оның қолын көзіне уқалап, қайта қарады. Енді ол жерде ештеңе көрінбеді, одан әрі қозғалыс болмады, бірақ мен Ставрос сол жерде жүргендей болдым. Оны осылай сезінді, денемдегі әрбір сүйек ескерту сигналдарын жіберді.
  
  
  Ол бірінші коттедждің жанындағы кеудесі биік тасқа қарай жүгірді, сол жерде тоңып, қарап, тыңдады. Құлағымда жәндіктердің шуы үнемі естіліп тұратын. Оның қолын тастың үстіне жылжытып, кесірткені арқасына қойды. Ол мені қорқытып, секіріп кетті. Осы кезде Адриан Ставрос линиялардың екінші саяжайының артынан басын шығарып, тапаншаға оқ атты.
  
  
  Мылтық жабысқақ ауада жаңғырыққандай болды. Менің оң қолымның жанындағы тасты жарып жіберді. Бір сәт басталғаннан кейін екінші оқ тасқа тиіп, менің бетіме құм түйіршіктерін шашып жіберді. Ол түкіріп, жымыңдады. Оны қайта көргенде Ставрос жоғалып кетті. Бірақ ол мені жалап жатыр, бірінші және екінші коттедждер арасында оны шөптің қозғалысы байқады.
  
  
  Ставрос, шамасы, мен дымқылға оқ атпаймын деп шешті мылтық. Эго оны қудалаудың орнына, ол мені қудалады.
  
  
  "Аңшы құрбан болады!" - деген дауыс естіліп, артынан төмен, салқын күлкі естілді.
  
  
  Бұл күңгірт, ессіз дауыс коттедждердің айналасынан гөрі менің басымнан өтіп бара жатқандай болды. Мен Ставростың қай жерде екенін дыбыстан нақты айта алмадым.
  
  
  "Онда мені алып кет, Ставрос", - деп айқайладым.
  
  
  "Ілияс", - деп мені бір жерден Ставрос түзетті. "Александр - бұл есім". Мұнан кейін тағы бір күлкі жарылды, ол ыстық самалмен тербелетін жоғары, психотикалық.
  
  
  Оны бірінші коттедждің жанында жиірек жерде шу естіді. Ол сынған терезелердің бос көздерінен қарап, ештеңе көрмеді. Сосын оның даусын оң жағымда, артымнан сәл артта, биік шөпте естідім.
  
  
  "Мылтықтың пайдасы жоқ емес пе?"
  
  
  Ол артына бұрылып, менің артымда тұрған Ставросты оның соңғы дыбысын естігеннен мүлде басқа күйде көрді. Ол жынды болуы мүмкін, бірақ бәрібір айлакер еді. Ол маған мылтық жасап, оқ атты.
  
  
  Оның, триггерді басқан кезде тастың қасында жерге тегіс құлап түсті. Арамызда енді тас жоқ еді. Көзін қысып, көйлегінің жеңін жыртып, сол қолын тырнап алды. Ол, тағы бір рет оқ атқанда аударылып қалды. Менің қасымда дірілдеген көздер шаңды көтерді. Ол триггерді үшінші рет басқанда, мен оған шарасыздықтан револьверді бағыттадым. Ол бос камераға түсіп қалды. Ол мылтығының триггерін тартып жатқанда, ол маған қарап тұрды. Ол да оқ атпай шертіп жіберді
  
  
  Ставростың жүзі өзгеріп, ол қару-жарағына оқ-дәрілерді салып жатқанда қатты жабайы күлді. Оны тапанша лақтырып жіберіп, аяғын жерге көміп, үстіне секірді.
  
  
  Ол маған тапаншасын көтерген кезде оны Ставрос қағып кетті. Оның триггерді тарту туралы шешімі болған жоқ, ал ол оны ұстап алды. Екеуміз де қатты жерге соғылып, биік шөпті теуіп, тырнап жатқанда мылтық құлап қалды.
  
  
  Оны Ставрос жақ сүйегінен қатты ұрды, ол арқасына құлап түсті. Бірақ қашан Е.Г. оған тағы да жүгірді, ол әлі де көп құтырған күшке ие болды. Ол әйтеуір бос тапаншаны тауып алды да, оны қайтадан nen-де болған кезде, оны мылтықтың оқпанымен менің басыма қатты ұрды. Ол жалт-жұлт еткен соққымен соқты, ол одан құлап түсті.
  
  
  Ол қайтадан ненге назар аудара алған кезде, ол орнынан атып тұрып, коттедждердің артындағы төбедегі екі қабатты қирандыларға қарай жүгірді. Мен тырысамын ағаш есік, бір ілмектен ыңғайсыз ілулі тұрды, ол кірген кезде ол әлі де ақырын сықырлады. Ставрос осы жолмен өтті.
  
  
  Ол ақырындап тозығы жеткен ғимаратқа кірді. Далада сыртта қанша шөп болса, оның ішінде сонша дерлік шөп болды. Кей жерлерде ол Ставрос өткен жерде ұсақталған. Бірақ мен бұл адамның бүкіл ересек өмірінде осындай қуғын-сүргінге ұшырағанын және өмір сүре алғанын есіме алғаныма қуаныштымын. Оны құлаған қабырғаның бір бұрышы дөңгелетіп жібергенде, оның жүздерінің ессіз эго түрін көрдім, содан кейін тот басқан темір тор менің басыма кіріп кетті. Ол еңкейіп қалды да, штанга шашыма тиіп, жанымдағы тас қабырғаға соғылды.
  
  
  "Тігінші!" мен күбірледім. Ол аралдың соңғы тұрғындары қалдырған үтіктің бір бөлігін тапты. Тағы да оның менен артықшылығы болды.
  
  
  Ол штанганы ұстап алды, бірақ тепе-теңдігін жоғалтты. Ол мені аяғымнан құлатты, ол қолынан айырылды. Бірер сәттен кейін ол тағы да қаруын сермеді. Ол менің бетіме түсіп, егер ол тиіп кетсе, басымды сындырар еді. Оның, домалап кетті, штанга оң құлағыма тиіп, астымдағы жерге қатты соқты.
  
  
  Оны Ставростың айла-тәсілімен жұлып алмақ болған штанга қайтадан ұстап алды, екеуміз де оны жоғалтып алдық. Ставрос бұрылып, қираған баспалдақпен екінші қабаттың соңы орналасқан ғимараттың жоғарғы деңгейіне көтерілді. Ол аяғынан тік тұрғанда ол мен үшін мәңгі шын жүректен болды. Ол үлкен тасты алып, маған эго лақтырды. Ол менің иығымнан тайып кетті, ауырсыну оны тесіп кетті. Ол тас баспалдақтармен көтеріле бастады. Ол Ставросты ұстап алып, эгоды жалаң қолымен өлтірмек болды.
  
  
  Оның басына жеткенде үстіме тағы бір тас ұшып кетті. Ол еңкейіп қалды да, ол дүрсілдеп құлап түсті. Ставрос тар бөліктің артқы жиегінде тұрды юбка, оның артындағы құрылымның ашық жағы. Үмітсіздік төртбұрышты тұлғаның эгосында пайда болды, ол маған қабағын түйіп қарап тұрды. Ол ғимараттың артындағы тастармен көмкерілген және тасты биік жерге қарады. Сосын сәл кідіріп, ол секіріп кетті.
  
  
  Оның тастарға соғылғанын және домалап кеткенін көрдім. Ол тобығынан ұстады, ал эго беті ауырсыну мен ашудан бұрмаланды. Ол тас төбеде қауіпті отырған арнайы дөңгелек тасқа қарай жорғалап шықты. Тастың диаметрі шамамен үш фут болатын, ал алдыңғы жиектің эгосының астында жартас пен шөптің айналасындағы сәл еңіс жотада кішірек өлшемді тас қыстырылған. Ставрос маған қарсы эгосын пайдалану үшін кішкентай тасқа қолын созды.
  
  
  Оның қасында жерге секірді, соққы аяғымды шаншып жіберді. Ол алға құлап түсті, бірақ жарақатсыз тез көтерілді. Ставрос тасты шарасыздықпен тастан итеріп жіберді. Оның артынан келе жатқанда, ол адамнан тыс күш-жігермен тасты жұлып алып, сол жерде ентігіп қалды да, мені күтіп тұрды.
  
  
  "Бар", - деп сыбырлады ол. "Мен сенің бас сүйегіңді сындырамын. Оның..."
  
  
  Екеуміз де қозғалысты бір уақытта көрдік. Оның қасындағы тас, алып тасталған тастың тірегінсіз, Ставрос табанының астындағы жартастың еңіс бетімен төмен қарай жылжи бастады. Ол оған үреймен қараған кезде бір сәтке кідіргендей болды, содан кейін ол кішкене шетінен өзіне қарай алға жылжыды.
  
  
  Қолында ұстаған ауыр тастың кесірінен тобығы сынғандықтан жеткілікті жылдам қозғала алмай қалды. Ол ескертулерді айқайлай бастады, бірақ содан кейін оның мағынасыздығын түсінді. Тас эгоға жеткенде Ставростың жүзі қорқыныштан бұрмаланды.
  
  
  "Жоқ!" - деп айқайлады ол зәулім ғимараттан құлап бара жатқан адам сияқты, өлімге санаулы секундтар қалғанын.
  
  
  Тас Ставросқа жеткенде, эго жабылған кезде, ол отель эгоның алға жылжуын тоқтатқандай қолдарын лақтырып жіберді, бірақ ол тым жоғары жылдамдыққа ие болды. Ол кеудесінің эгосын ақырын айналдырып, сәл теңселіп, сол жерде қалды. Ол алғаш рет эгоға қолын тигізгенде, жұлдырудағы эго арқылы өткір, тесілген айқай естілді. Сосын біреу радионы өшіріп тастағандай кенет сөніп қалды.
  
  
  Мұңайып, тастың астынан шығып тұрған Ставростың басы мен иығы көрінетін жерге жақындады. Эго көздері ашық, ол көзге көрінбейтін көзқараспен ақ, ыстық аспанға қарады. Бұлшықет өлген кезде қол тоқтап, дірілдеп қалды, содан кейін ол жансыз күйде қалды.
  
  
  Он екінші тарау.
  
  
  Никкор Минуркос және ол салқын шатырдың астында, жағалаудағы кафеде отырып, кобальт көгілдір Эгей теңізіндегі ашық түсті балық аулау қайықтарының миммосын тамашалады. Бұл жағымды таң болды және біз одан ләззат алдық.
  
  
  "Полковник Коцикас пен оған билікке бәрін түсіндірді, олар сізге және Эрикаға өте риза", - деді маған Минуркос.
  
  
  Эрика бірнеше минутқа кофе ішуге шықты және ағылшын газетін сатып алатын дүкеннің жанында болды.
  
  
  "Біз бұл жерде жергілікті жерде біраз дүрбелең тудырған болуымыз керек, - деп күлдім мен, - олар барлық атыс туралы түсініктеме алғанша. Оның Галатис үшін өкініші. Ол дұрыс емес уақытта Ставросқа қарсы шықты".
  
  
  "Үлкенді-кішілі әрбір соғыста құрбандықтар болады", - деді Минуркос узо-ны аяқтап жатып.
  
  
  "Бір адам көп күйік тудыруы мүмкін", - деп қайталаймын.
  
  
  "Егер сіз эгоды тоқтатпасаңыз, Ставрос одан да көп нәрсені тудыруы мүмкін еді", - деді Минуркос. "Дауыс неге ол осында ұшып келді, Миконос, сізге жеке алғыс айту үшін. Коцикас та сізге алғыс айтқысы келеді. Ол сіз қайтып келген бойда Афиныдағы қоғамдық рәсімде сізді және Мисс Нистромды құрметпен таныстырғысы келеді".
  
  
  Оның басын шайқады. "Осы ой үшін эгоға рахмет", - дедім мен. "Бірақ менің деллімде бізге қоғамдық айырмашылықтарға жол берілмейді". Ол Хоуктың қоғамдық рәсімге реакциясын елестете алады.
  
  
  "Бірақ бұйрықтар бар", - деп қарсылық білдірді Минуркос. "Біз, ең болмағанда, сізге және Мисс Нистромға ih жібере аламыз ба?"
  
  
  Оның, күлді. "Неге болмасқа? Пентхаусқа қайта оралдыңыз ба?"
  
  
  "Мен бұл жерден кетіп бара жатырмын", - деді Минуркос. "Бұл эпизод маған ер адамның сыртқы әлемнен жасыра алмайтынын және жасырмауы керек екенін түсінді. Оның, менің елім үшін әлі де атқарар істерім бар деп есептеймін және жеке байланыстарымның арқасында бұдан да жақсы жетістіктерге жете аламын. Бұл мені сені көру үшін осында ұшуымның басқа себебіне әкеледі ".
  
  
  Оны узо ішіп алып, Минуркосқа қарады. Маған эго тұлға ұнады. Ол құрметтеуге болатын адам еді. Одан сұрады. - "Бұл не, сэр?"
  
  
  Эго қара көздер менің көзіме қарады. "Мен саған өмірім үшін қарыздармын, Ник. Бірақ одан да сен маған ұнайсың. Маған сенің әрекетің ұнайды. Оның, мен сенің мен үшін жұмыс істегеніңді қалаймын. Ол ер адамның менің қауіпсіздік жүйемді басқарғанын және менің қасымда болғанын қалайды. Сен маған керексің, Ник ".
  
  
  Ол сөйлей бастады, бірақ ол менің қолымнан ұстады.
  
  
  "Сіздің жалақыңыз болады, ол сізге жеткілікті болатынына сенімдімін. Және ол сізге тасымалдау желілеріндегі кірістің бір бөлігін берер еді. Мен мәңгі өмір сүргім келмейді. Сіз өте бай болып қалуыңыз мүмкін".
  
  
  Оны ee қолынан ұстады. "Кешіріңіз, Минуркос мырза ..."
  
  
  "Никкор".
  
  
  "Жарайды, Никкор. Кешіріңіз, бірақ мен алмаймын".
  
  
  "Неге жоқ?"
  
  
  Ол терең дем алып, демін шығарды. Ол алыстан жарқыраған ақ круиздік кеме бізге қарай бет алған көгілдір айлаққа қарап тұрды. "Түсіндіру қиын", - дедім мен. "Мен өзіме жылына бірнеше рет бұл жұмысты жалғастыру үшін жынды екенімді, бұл ешкімге мән бермейтін алғыссыз жұмыс екенін айтамын. Бірақ адамдарға бәрібір. Нашар жалақыға, ұзақ уақытқа және қауіп-қатерге қарамастан, бұл менің бір бөлігім. Бұл менің қолымнан келгеннің бәрі, Никкор. Бұл оған ең қажет жерде".
  
  
  Артынан ұзақ үнсіздік орнады. Шағала күн сәулесінде қанаттарымен жарқырап тұрды. Ақыры Минуркос сөйледі. "Мен түсінемін."
  
  
  Біраз уақыттан кейін Эрика Лондон газетімен бірге орындықта отырды. "Мен олардың күн сайын осында ұшып, так мало драхмаларын бір бөлікке қалай алатынын білмеймін", - деді ол.
  
  
  Одан сұрады. - "Ставрос туралы сөз бар ма?"
  
  
  Ол газетті біз тақырыпты оқи алатындай етіп көтерді: ГРЕК ОЛИГАРХЫ Минурктің суреті бар екенін анықтады.
  
  
  "Мүмкін бұл сіздің акцияларыңыздың құнын көтеретін шығар", - дедім мен жымиып.
  
  
  Оның орнынан тұрып, Эриканы құшақтады. Дэвид Хок бізге айналдырғандай, ол онымен "Ренияда" бір-екі күн бірге болғалы жатыр еді. Ол оларға тиесілі, біз бұған құқығымыз бар.
  
  
  "Біз қонақүйге қайтамыз", - деді оның Минуркосына. "Бізбен бірге барғың келе ме?"
  
  
  Ол басын шайқады. "Менің ойымша, мен оны екі адам жалғыз қалғысы келгенде білемін. Мен оны ұшақ ұшқанға дейін осында отырғызып, круиздік кеменің қалай кіретінін бақылап отырамын. Мен әрқашан әдемі кеменің портқа әдемі түрде кіргенін көргенді ұнататынмын".
  
  
  "Онда қош бол Никкор", - дедім мен. "Мүмкін, біздің жолдарымыз басқа жағдайларда ең жақсы жағдайда қайтадан қиылысатын шығар".
  
  
  "Иә", - деді ол.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Ватикан вендеттасы
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  
  
  Ватикан вендеттасы
  
  
  
  аударған Лев Шкловский
  
  
  
  Түпнұсқаның атауы: Ватикан Вендетта
  
  
  
  
  
  
  1 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  Кеш болды, оны Максим Жуковтың нөмірін тінту күтіп тұрды. Айналысатын әйел менімен бірге күтті, Дафна болды. Тумбочкадағы сағат оннан төрттен бір бөлігін көрсетті. Оның, ол әр кеш сайын сағат 9:30 шамасында Сүйіктісінің вилласындағы бөлмесінен шығатынын білді, сондықтан дайындық уақыты келді. Ол Дафна керемет жалаңаш жатқан үлкен жез бесіктен көтерілді , оның ұзын қара шашы жастығына ұшып тұрды, оның үлкен көздері мен кең аузы кең және жақында күлімсіреді. қанағаттану. Денесін ақ жаймаға созып, ол тірі қуыршаққа ұқсады.
  
  
  Оның киімі ыңғайлы болды. Мен оны Вильгельмина деп еркелетіп атайтын 9 мм "Люгер" тапаншасы үшін иық қапшығын бекітіп жатқанда, Дафна маған үлкен жасыл көздерімен қарады. "Неге киінесің, қымбаттым?" - деп сұрады ол. 'Әлі ерте күндер.'
  
  
  "Мен саған бұл туралы айтпадым ба? Менің кеш іскерлік кездесуім бар.
  
  
  "Ерте тоқтау сұмдық", - деді ол үрлеп.
  
  
  "Қарапайымдылық адамға пайдалы", - дедім мен. Бірақ Дафна өзінің ұзын, сезімтал жамбастарын жайманың үстінен сырғытып жібергенде, мен қарапайымдылыққа мән бермедім. Жуковты тозаққа жібер! Оны "люгер" қабығынан шығарып, патрондарын тексерді. Дафна таңдана қарап тұрғанда, ысырма оны ұзартып, журналды тексерді. Жуков сияқты адаммен тым абай болуға болмайды. Ол агент болды Ылғал Дель, КГБ-ның "Ауыр дель" бөлімі. Ол сияқты, оған да өз үкіметі қажет деп санайтындай әрекет етуге өкілеттік берді; яғни қажет болған жағдайда өлтіру.
  
  
  "Мен сені күтемін, Ник?" - деп сұрады Дафна.
  
  
  Ол бұл туралы біраз уақыт ойланды. "Бұл өте кеш болуы мүмкін", - дедім мен. 'Мен оны саған шақырамын.'
  
  
  "Сіз қала алмайтыныңызға сенімдісіз бе?" ол күбірледі.
  
  
  Оның бөкселерінен ойнақы сипады. 'Киініп ал.'
  
  
  Ол солай істеді, мен эй деп атаймын деген уәдесін бұзды; ақыры ол кетіп қалды. Мен оны енді ешқашан көрмейтінімді білдім, бірақ бұл менің жұмысым.
  
  
  Оны AX Hugo штаб-пәтерінің арнайы эффектілер бөлімі шомылдыру рәсімінен өткен стилеттомен бекітіп, адамдарды әртүрлі тәсілдермен өлтіруге үйретілген қарудың үстіне күртеше кигізді, бірақ ешбір әдіс екі негізгі қаруды алмастыра алмайды. Мен әрқашан өзіммен бірге алып жүремін . Люгер мен стилетто менің өмірімді есіме түсіргеннен де көп рет құтқарды.
  
  
  Ол тағы да Максим Жуков туралы ойлады. Бұл жас кезінде КГБ-ға қызметке тұрған арық, сымбатты орыс еді.
  
  
  Баяғыда эго Дымқыл істер бөлімінің "жазалаушысы" болып тағайындалады және ол өз жұмысын жақсы көретін перфекционист болды . Біздің жолдарымыз бұрын бір-ақ рет, Каракаста қиылысатын. Біз қонақүй бөлмесінде кездейсоқ кездесіп қалдық, ол Америка Құрама Штаттары үшін ұрланған қытай құпияларын сатып алуды ұсынды. Эмуға ұсыныстан бас тартуға бұйрық бергенде, ол мені өлтірмек болды. Эму бұл дерлік сәтті болды. Оның дәлелі - шрамм менің асқазаныма бұрылады; және ол қонақүйде түнде одан әлі де өзіне сұрақ қояды, онымен айналысатын өшпенділік тек уақытпен немесе эго өліммен ығыстырылуы мүмкін. Бірақ Жуковты өлтіру менің жұмысым емес еді. Мүмкіндігінше мен одан аулақ болуым керек еді. Менің міндетім мынау болды: эго жоқ кезде эго бөлмесіне кіріп, ол және эго КГБ қолбасшылары Римдегі курьердің университетінен бірнеше күн бұрын ұрлап кеткен және ол КГБ-ға бермек болған құжатты табу. Құжатта жаңаның сызбасы бар ядролық қарудың детонаторы, тактикалық ядролық қаруды қолдануды практикалық және жеңілдететін құрылғы. Бұл құрылғы Америка Құрама Штаттары үшін Кеңес Одағынан айқын әскери артықшылығы болып қала береді, сондықтан, әрине, Мәскеуге жетпеуі керек еді.
  
  
  
  Он жарымда оны таксимен Виа Фламиниядағы "Вилла Фаворита" қонақүйіне апарды. Сенбі күні кеш болса да, Риме өте тыныш болды. Пиццериялар жарқыраған интимдік террассалардың айналасында немесе күліп тұрған жас жұбайлар отырған жақын маңдағы мотороллердің айналасында жалғыз дыбыстар естілді.
  
  
  Сүйіктінің вилласы ең жақсы уақытта өз атауын алған болуы керек. Сыртта саяхатшыны сонда түнеуге итермелейтін ештеңе болған жоқ. Сыланған қасбетте жарықтар мен чиптер болды, ұмтылыс бояу қабыршақтанып жатты. Үстіңгі терезелерде ескі буындар ілулі тұрған . Ішінде тырналған есептегіш бар еді, оның артында қарт итальяндық ұйықтап жатқан. Оның үнсіз mimmo оның жанынан өтіп, баспалдақпен көтерілді, бұл шағын вестибюльдің артқы жағы. Ол екінші қабатта тоқтап, күңгірт жарық дәлізден 307 бөлмеге қарады. Тыныштық. Оның, бөлме күніне жақындап, тыңдады. Іші тыныш, әлем оны көрмеді. Бірақ бұл Максим Жуковтың іште күтпегенін білдірмеді. Ол қалтасының айналасына арнайы кілт алып, құлыпты ашатын кілтті таңдады. Оның кілтін үнсіз құлыпқа салып, ауыстырып-қосқыштарды бұрады. Құлып шертілді. Оның тұтқасы ақырын бұрылып, есікті итеріп жіберді. Іштен бізге дыбыс шықпады, қиналдық . Оны "люгер" шығарып алып, тез ішке кірді. Қараңғы бөлмеге бір қарасам, Жуков шынымен де газет сатып алу үшін кешкі серуенді жақын маңдағы газет сататын дүкенге апарып жатқанына көзім жетті. Оның артынан есік жабылды ...
  
  
  Бірнеше минуттан кейін көздер күңгірт жарыққа үйренеді. Ол менің шынымен жалғыз екенімді білу үшін ары қарай қарады, сосын Люгерді " қапшығына тығып, бөлмеге және оның жанындағы жуынатын бөлмеге қарады. бөлме сирек жиһаздалған және жағымсыз иіс шыққан. - лас раковинадан, ағаш еденнен және терлеген матрацтан жәндіктерге қарсы ұнтақпен бірге. Тамақ ішуге арналған орындар аз болды. Жиһаз кең кереуеттен, тумбочкадан, шағын үстелден, тік орындықтан және орындықтан тұрды. Орындықта саңылаулар болды, олар арқылы төсеніш шығып тұрды. Бұл дәл "Кавальери Хилтон" емес еді, бірақ қоңыздарды осы уақытқа дейін паром жасырған болуы мүмкін .
  
  
  Оның болжауынша, Жуковта бұл құжат болмаған. Әрине, бұл мүмкін болды, бірақ бұл біздің кәсіптің барлық ережелеріне қайшы келеді. Сіз маңызды затты қажетінше жаныңызда ұстайсыз, содан кейін эгоңызды басқа біреуге бересіз немесе эго өткенге дейін тамақтандыру үшін қолайлы орынды табасыз . Бұл жағдайда ол кэш Жуковтың бөлмесінде болады деп күткен.
  
  
  Он бес минуттан кейін мен оған ештеңе таппағанымда, мен қателестім бе деп ойлана бастады. Ол сөзбе-сөз бөлмені сыртқа бұрып жіберді. Жуковтың матрасы ұсақталған, ал толтырғыш еденде жатқан. Орындық дәл солай көрінді. Мен оның ішіндегі орындық пен тумбочка жәшіктерін суырып алып, еденге лақтырып жібердім. Барлығы, тіпті дәретхана раковинасы да мұқият тексерілді. Және оған ештеңе таппадым.
  
  
  Оның, терезеге қарай жүрді де, сағатқа қарады. Онсыз да он онсыз болды. Егер Жуков өзінің әдеттегі тәртібін сақтаса, ол сағат онда немесе одан кейін көп ұзамай оралады. Оның мұрнының астына қарғыс айтты. Мен бұл құжатты қайтып келмес бұрын табуым керек еді. AX олардікі, ол эгоды келесі күні таңертең тасымалдаушыға өз қалауы бойынша береді, сондықтан бұл эгоды қайтарудың жалғыз мүмкіндігі болды.
  
  
  Ол бөлмеде желдеткіш саңылаулар жоқ екенін көріп, құдық ешқашан болмаған деп күдіктенді. Тұрғындар ауа-райы ыстық болған кезде төменгі қабаттағы желдеткішті жалға алып, суық болған кезде жақсы жабылатын шығар. Бұл шынымен де үшінші дәрежелі қонақүй болды, олар арқылы төсек серіппелері түні бойы арқаңызды қағып тұратын және қырынуға ыстық су жоқ .
  
  
  Қабырғаларда зерттеуге арналған саңылаулар болмағандықтан, ол менің іздеуім кенет тоқтап қалды деп қорқа бастады. Мен жуынатын бөлмеге тағы бір қарау үшін бұрылдым, дәліздегі шуды естідім. Оны "Люгер" ұстап алып, күнге жақындап, қасында тұрып тыңдады. Оны дәлізде тағы бір дыбыс естіді - есік ашылып-жабылды . Оны босаңсытып, люгер бір минутта кері итеріп жіберді. Ол жуынатын бөлмеге бұрылғанда есік ашылды.
  
  
  Бұл Жуков болатын.
  
  
  Оның, бұрылды. Менің қолым Люгерге қарай ұшты.
  
  
  "Мәңгілік емес", - деді Жуков сабырлы түрде кеудеме орыс револьверін нұсқап. Оның қолын төмен түсірді; ол есікті жауып, маған қарай жүрді.
  
  
  Ол менің бойымда болатын және өте арық болатын. Бірақ оның салмақты, мықты фигурасы бар еді, оны бағаламауға болмайды. Эго беті шашы жұқарғанына қарамастан жас көрінді.
  
  
  Ол күн батқан кезде менің күртешемде "люгерді" алып, кеудеме револьвер жасады. Ол Вильгельминаны матрацқа кесіп тастады.
  
  
  "Демек, бұл сенсің, Картер", - деді ол бірнеше қадам артқа шегініп.
  
  
  "Сен ерте қайттың". - Мен алдағы әңгіме туралы тез ойладым. Мен ол триггерді тартуға шешім қабылдағанға дейін қанша уақыт сөйлесуге дайын деп ойладым.
  
  
  "Менің мінез-құлқымды өз қалауым бойынша өзгертетін әдетім бар", - деді ол күлімсіреп. "Бұл мені тірі қалдырады. Саған келсек, менің басқа балта, менің ойымша, мен саған Каракаста жақсырақ қарауым керек еді ".
  
  
  Менің қан қысымым қорқынышты бастады. Ал оның дауысы тағы да Жуковтың револьверінің бұрыс жағында болып шықты. Және бұл жолы ол одан да көп тырысады.
  
  
  "Тәртіпсіздік үшін кешірім сұраймын", - деді оған жестап. "Бірақ бұл бөлмеде сіз оны жақсарту деп санай аласыз."
  
  
  Ол сұрады. - "Сіз эго таппадыңыз, солай ма?" Эго күлкісі кеңейе түсті.
  
  
  "Жоқ, сен оны жақсы жасырдың. Әрине, менің уақытым өте аз болды ".
  
  
  "Әрине", - деді ол.. Ал сен әлі осында болғандықтан, Картер, саған одан да аз уақыт қалды ма деп қорқамын.
  
  
  "Менің ойымша, мен оның қайда екенін білемін".
  
  
  - Иә? - деді ол шыдамай. Ол атуға дайын болды, бірақ эму қызық болды.
  
  
  "Ойланатын жер мәңгілік емес", - деп жалғастырды ол. "Сіздің ақыл-парасатыңыз бар адам үшін".
  
  
  Күлімсіреген жүздің орнына ашулы көзқарас келді. - "Ол қайда жасырылған деп ойлайсың, Картер? Сіздің соңғы тұжырымыңыз дұрыс па, бұрыс па?
  
  
  "Мен ол жерде деп ойладым". Ол есік пен Жуковтың арасында тұрған кезде оны жуынатын бөлменің есігіне нұсқады . Бұл кезде оның білек бұлшықеттері тартылып, стилетто менің алақаныма байқалмай сырғып кетті.
  
  
  Ол Жуковтың менің қате болжамыма мысқылдағанын естіді, бірақ оған бет бұрудың орнына, ол жерге құлады. Жуковтың револьверін жуып жіберді, пышақ домалап, лақтырып жібергенде, менің күртешеме қарқылдап қарады.
  
  
  Бұл ақылсыз лақтыру болды, бірақ бақытымызға орай, стилетто әлі де Жуковтың оң иығына қадалды. Ол айқай шығарғанда, револьвері бар қол құлаған кезде, ол, оған жерден секірді. Біз қабырғаға соқтық. Оның эго қолын бұрып, револьвер ұшып, еденге соғылып, бұрышқа сырғып кетті.
  
  
  Оған жақындаған кезде оны оң қолымен тар бетке эгоға тез ұрып жіберді, оның барысында сүйектердің сықырлаған дауысы естілді . Оның қонақ үйі ереуіл екінші соққыны бастады, бірақ бұл енді қажет емес екенін көрді. Эго жауынгерлік рух жоғалып кетті.
  
  
  Оны пышақ эго иығынан алып тастады. Ол көзін бақырайтып ашты да, ауырғаннан гөрі ысқырды. Оны стилетто эго иегінен ұстап, арық жүзіне мұқият қарады. Одан сұрады. - 'Залда ол қайда?' - Ол застырсыды. Оның эго-сы оның бетінен ұрып, алға-артқа шайқады. "Құжаттың қайда жасырылғанын айтшы, Қоңыздар", - дедім мен.
  
  
  "Эго бұл жерде жоқ", - деді ол асығыс дем алып.
  
  
  "Сөйлесейік" дедім мен. "Ойын ойнауға тым кеш".
  
  
  Ол басын шайқады. Қан ағып кеткенше оны стилеттосының ұшымен арық мойынның эгосына қатты итеріп жіберді. Оны дәлізде дауыстар естіді. Атыс естілді. Біреу итальян тілінде бәрі жақсы ма деп сұрады.
  
  
  Оның сазалы. - "Va Bene!" Бәрі жақсы!' Ол тағы да Жуковқа бұрылды. - "Енді көрдің бе? Енді сенде аз уақыт қалды. Полиция бір минуттан келесі минутқа дейін осында болуы керек. Мен оның бұл құжаттың залда қай жерде екенін білгім келеді. Сөйле!'
  
  
  Ол маған ашуланып қарады да, ентігіп қалды. "Сіз мені өліммен қорқытқаныңыз үшін бәрін айтып беретін қарапайым адаммын деп ойладыңыз ба? Максим Жуковты жақсы білмейсің бе деп қорқамын ".
  
  
  Бірақ эго оны ойлағаннан да жақсы білетін. Ондағы AX құжаты оны есіне алды. Максим Жуков әңгімеші ғана емес, әйелдердің аңшысы да болды. Ол өзінің потенциалын мақтан тұтты, әйелдерді барлық жерде омела қылды ашық бассейн және айтарлықтай жыныстық тәбеті бар беделге ие болды. - Жарайды, Қоңыздар, - дедім мен ақырын. "Мен сені өлтірмеймін. Мен оны сенің мақтан тұтатын денеңнің бір бөлігін алып кетемін", - деп кесіп тастаймын.
  
  
  Тәкаппарлық арық тұлғаның эгосынан жоғалып кетті. 'Не? С-не?
  
  
  Дәлізде жаңа дауыстар естілді: "Сіз менің айтқанымды естідіңіз".
  
  
  Ол маған қорқып қарады. "Сен олай етпейсің!"
  
  
  'Істеймін.'
  
  
  "Сен жындысың", - деді ол үстіңгі ернінен тер шығып.
  
  
  "Ақымақ" .
  
  
  Оны эму шыбынымен кесіп тастады. "Сонымен, қоңыздар?"
  
  
  'Мені өлтір!'
  
  
  'О, жоқ. = Бұл құндылықтаркөп қызықтырақ.-- Жақсы ма?' Оны қорқақтардың эго серпімді стилеткасы ұстап тұрды. Оны ревматизмге шалдыққысы келген. Ол үрейленіп терезеге қарады. Содан кейін ол батылдыққа ие болды. "Жоқ", - деді ол. Бірақ тым кеш болды. Оның, терезеге қарай жүгірді, эгосын итеріп жіберді, қарақұйрық үзіліп, арыққа құлап түсті. Сол жерде, оң жақ люктің шетінде қағаз жасырылған.
  
  
  Люктің қаңқасы әр түрлі ыдырау дәрежесінде ағаштың үш қабатынан тұрды. Бұл люкте ортаңғы қабат боялған сыртқы қабаттарға қарағанда тезірек шіріп, ағаштың үлкен бөліктері құлап, кеңістікті құрады . Бұл бөлмеде бүктелген қағаз парағы болды. Люк терезе жақтауының жиегімен жабылған кезде, қағаз жабылды.
  
  
  'Жоқ!' - деп айқайлады қоңыздар маған қарай жорғалап, тұруға тырысып.
  
  
  Мен оны қойманың айналасындағы қағазды алып, жайып жібердім.
  
  
  Бұл шын мәнінде тұтану механизмінің сызбасы болды. Мен Жуков револьвердің артына сүңгіп бара жатқанда, мен эго-ны минутына қойып отырдым.
  
  
  Оның қасына келмес бұрын, ол револьверді алып, мені көздеді. Ол "Люгер" жатқан жыртылған матрацқа қарай сүңгіп кетті . Жуковтың револьвері атылды, тарсылдаған көздер менің оң жамбасымды тырнап алды. Ол матрасқа қонды да, Люгерді бірден ұстап алды. Жуков қайтадан нысанаға алған кезде, оны "Люгер" көтеріп алып, көздемей екі жылдам оқ атты. Бірінші қарқылдаған көз есікке соғылды. Дәлізде қатты айқайлар естіліп, есік қағылды. Екінші қарқылдаған көз Қоңызды жүректен сәл төмен түсірді. Ол секіріп түсіп, еденге отырып құлап түсті. Ол бір сәтке көзін бақырайта отырды, сосын құлап өлді.
  
  
  Дәлізде айқайлады: "Саясат! Саясат! " Жоғалып кететін уақыт келді. Ол терезеден дірілдеген өрт сөндіру сатысына шықты да, алыстағы сиреналардың завырсыған үнімен қараңғы аллеяға түсті.
  
  
  
  
  
  
  2 Тарау
  
  
  
  
  
  
  Сол күні кешке қосымша сақтық шарасы ретінде ол басқа қонақүйде қалды. Менің жаңа резиденциям Марко Аурелио арқылы Колизейге қарама-қарсы орналасқан шағын төбеде болды. Бұл кедей аудан еді, содан кейін мен кішкентай, дымқыл бөлмеге орналасқандықтан, мені КГБ-дан гөрі жыртқыш көбірек алаңдатты. Оны мазасыз түн өткізді .
  
  
  Келесі күні таңертең мен оны ерте тұрғыздым, құжатты Жуков сияқты өнертапқыштықтан алыс жерде жасырынған жерден алып, киіндім. Бірақ құжатты тапсыру уақыты жақсырақ болды. Оны Рифма әуежайында курьер Нью-Йоркке ұшаққа мініп бара жатқанда құжатты эмге тапсырған кезде қарсы алған болар еді. Менің ойыма егер Жуков бір тәулік ішінде құжаттан құтылса, ол бүгін де тірі болуы мүмкін деген ой келді.
  
  
  Ол кофе ішуге шыққанда, оның бөлмесінде эго қалдырды. Жуков сияқты, ол менімен қажет болғаннан ұзағырақ болуы үшін оның қонақ үйі емес. Бөлшектерді жақсы көретін адам заттарды өзімен бірге алып жүргенде қауіпсіз болады деп ойлайды. Бірақ кәсіпқой біледі, егер зат жақсы қоймада жасырылса, ол жерде қауіпсіз болады. Бұл әдетте тәжірибесіз офицерлерді алаңдатады, бірақ бұл алаңдаушылық баспаналардың қасиеттерінен асып кетпеуі керек.
  
  
  Ол таңертең менің тасымалдаушымның ұшағының ұшу уақытын екі рет тексеріп, Вашингтондағы менің тікелей бастығым және AX директоры Дэвид Хоукқа қысқа хабарламаны кодтаумен өткізді. Хоук қонақ үйі басқа жағдайларда қандай құжат табылғанын мүмкіндігінше тезірек білу. Курьер эмуға хабарлама жіберді.
  
  
  Құжатты тамақ ішетін жерге апарып, күміс темекі қорабына салып, темекі қорабын минутына салып қойғанда емес. Әуежайда ол курьерге темекі ұсынуы керек еді, сол кезде екі бірдей зат алмасуы керек еді.
  
  
  Ол қонақүйде таксиге тапсырыс берген жоқ, жай ғана төбеден Колизейге түсті. Бірақ бұл жолы сақтық шаралары жеткіліксіз болды. Бірнеше минуттан кейін оны айдап бара жатып, бізді қара Fiat қуып бара жатқанын көрдім.
  
  
  "Мына жерден солға бұрылыңыз", - деді жүргізушісіне.
  
  
  "Бірақ сіз әуежайға барғыңыз келетінін айттыңыз!"
  
  
  "Әзірше ұмыт".
  
  
  "Че Сергей о кораджио!" - деп күңкілдеді ер адам бұрышқа бұрылып.
  
  
  Ол артқы терезеге қараса, менің артымнан келе жатқан "Фиатты" көрді. Енді менің күңкілдейтін кезегім келді. Оның ойынша, бәрі ойдағыдай өтті, содан кейін ол бәрін өзгертті. Бірақ әйтеуір мені Жуковтың достары тауып алды.
  
  
  Біз олардан құтылу үшін бұрышты тағы екі рет жылдам айналдырдық. Жүргізуші көліктің артымыздан келе жатқанын байқаған жүргізуші осы мүмкіндікті пайдаланып, көлік жүргізу дағдыларын көрсетті. Ол бізді Виа Лабиканадан төмен, Колизейдің миммосынан және Виа-де-Фори Империалиден, содан кейін Константин насыбайгүлінің миммосынан және күндізгі күн сәулесінде қайнап жатқан қираған храмдары бар аппақ қарлы Рим форумынан сүйреп апарды.
  
  
  "Енді қайда, қол қоюшы?"
  
  
  "Тек ашық айтыңдар", - дедім мен "Фиатқа" қарап. Такси жүргізушісінің көлігін ептілікпен басқарғанына қарамастан, бізді көлік қозғалысы ұстап қалды, ал "Фиат" бізден қалыс қалмады; ол маған тым жақын болды. Біз Корсо Витторио Эмануэлемен Тиберге дейін жүріп, Понте Витторио Эмануэледен өтіп, Ватиканға қарай бет алдық. Қара көлік әлі де артымыздан қуып келе жатты. Алғашында ол құжатты таксиде жасыруды ойлаған, бірақ артымыздағы агенттер көлікті анықтағандықтан, бұл жоспар тым қауіпті болып көрінді. Сондықтан біз Via della Conciliazione арқылы Пьяцца Пиус XII-ге дейін жүруді жалғастырдық. Алдымызда Әулие Петр соборы жарқырап тұрды. Оның ортасында үлкен субұрқақ бар алаңға қараған кезде менде кенеттен бір ой пайда болды. Әлбетте, бұл қазір немесе ешқашан тығын бұрандасы болды.
  
  
  "Тоқта, жүргізуші", - деді оны тез арада және сол уақытта артына қараса, "Фиат" бізден екі жүз метрден артық емес артта тұрғанын көрді . Оны жүргізушінің қолына бір бума лира итеріп жіберді де, ол таңдана қалың, бұталы қастарын көтерді.
  
  
  " Бениссимо!" ол сыртқа шыққанда артымнан айқайлады. "In bocca al lupo!"
  
  
  Бірақ содан кейін ол маған жақсы тілектер эгодан да көп нәрсе керек екенін түсінді.
  
  
  Бір адым оны көтеріп алды; ол қайтадан иығына жылдам қараған кезде, оны Fiat алаңның арғы бетіне тоқтағанын көрді . Алдыңғы орындықта екі адам отырды; ih күндізгі күн сәулесінде жүздер көрінбейтін болды. Ih көрінетін шешімсіздік мені қоздырды . Оның айтуынша, егер мен мұражайға насыбайгүлмен кіре алсам, туристер тобының арасынан олардан бас тартуға мүмкіндігім болатынын білдім.
  
  
  Сондықтан мен тағы бір қадам жасадым да, колоннада, Беминидің үлкен бағандарының миммосы арқылы оның сыртындағы мұражайларға қарай жүгірдім. Оның артына тағы қарады. Екі адам да қара көліктің сұмдық түрін айналып шығып, артымнан ерді.
  
  
  Кенет оны оңға қарай итеріп жіберді де, алғашқы екі мұражайдың көлеңкесіне сүңгіп кетті де, үшінші, қараңғы ғимаратқа қадам басты. Кіре берісте форма киген күзетшілер болды. Оның жанынан өтіп бара жатты миммо олардың артына қарамай, туристер кәдесый дүкендерін толтырған залға кірді. "Тігіншіні ал", - деп күбірледі ол; бұл жігіттердің көздері ол ойлағаннан да өткір болды.
  
  
  Одина бір уақытта баспалдақпен екі сатыға көтерілген кезде олардың айналасындағы залға кіріп үлгерген. Менде бұрыштық, кесілген тұлғаның мазасыз эго көрінісін байқауға уақыт болды. Ол бұлшық еті қара шашты, көзге түспейтін кең сұр костюм киген адам еді. Және ол, шамасы, КГБ-да болған.
  
  
  Баспалдақтың жоғарғы жағында, ол ентігіп, жан-жағына қараса, мен Ватикан кітапханасының галереясында екенімді көрдім. Бұл ұзын, тар кеңістік болды, оның бүйірлерінде Рим Папалары Пиус IX, Лео XII және Пиус X-ке сыйлықтар салынған шыны витриналар болды. Бұл асыл тастармен безендірілген таяқтардың, күміс мүсіншелердің және таңғажайып әдемі оюланған алтын тостағандар мен діни заттардың нағыз қазынасы болды; еденде және витриналардың арасында көне вазалар болды . Галереяның сол жағында оны бірнеше секунд бұрын жүгіріп өткен аулаға қараған сыртқы қабырға көрді .
  
  
  Оның бөлмесін сканерлеп, құжатты жеуге болатын орынды іздеу үшін болат. Эгоды өз ішінде ұстау тым қауіпті болды және ол, егер сәттілік болса, КГБ қызметкерлері оны жасырған эго қолайлы жерде болса, ешқашан эго таба алмайтынын білді.
  
  
  Форма киген қызметкерлер дәліздерде, галереяның екі жағында жүрді. Оны еден тақталарының сықырлаған дауысы күтіп тұрған қызметкерлер алға-артқа жүгіріп келе жатқанда естілді . Сосын оның бір уысымен оның менің не істеп жатқанымды көруіне жол бермеу үшін аяқ дыбыстарындағы әрекеттері. Оны қалтасынан күміс темекі қорабы алып шықты. Кез келген сәтте қара шашты КГБ агенті пайда болуы мүмкін. Оны тез арада бүктелген қағазды оң қолына сырғытып жіберді де, темекі қорабын камзолдың бір минутында кері итеріп жіберді. Одина министрлердің үстінен ысқырды. Оны тоқтатып, мен күміс бұйымдарды витриналардың айналасындағы бір жерде тамашалағандай кейіп таныттым, министр көзге көрінбей кеткенше оны үнемі бақылап отырды. Содан кейін ол құжатты галереяның соңындағы витринаның жанында отырған этруск вазасына салды. Тар мойыннан өту үшін қағазды қайтадан екіге бүктеуге тура келді.
  
  
  Ол жаңа ғана басқа витринаға жақындады, есік алдында орыс тілі пайда болды. Ол тез кіріп, менің тұрғанымды көріп, жылдамдығын бәсеңдетіп жіберді. Ол да витринаның алдына тоқтап, ішіндегісін қарап шықты.
  
  
  Ол менің құжатты вазаға салып жатқанымды ешкім көрмегеніне сенімді болды. Кәдімгі туристке ұқсаймын деп үміттеніп, көрмені тағы бірнеше мина аралап шықты. Сосын ол ақырын бөлмелер арқылы шығып, есік алдындағы кезекшінің басын изеп жауап берді. Ол дәлізде болған кезде, ол терезеге қарай жүрді де, аулаға қарады. Оның айтуынша, ғимараттың кіреберісінде екінші орыс оның басталуын күтіп тұрғанын көрген.
  
  
  Мен әрі қарай жүрдім. Сөйтіп, олар мені қақпанға түсірді деп ойлады. Бірақ егер олар осылай ойласа, оларда бұл қағаз әлі болған жоқ. Бұл құжатты швейцариялық сейфте сақтау сенімдірек болды. Менің тасымалдаушыма, егер мен келмесем, сапардың эгосын жиырма төрт сағатқа кейінге қалдыруды бұйырды, сондықтан бұл да жақсы. Енді маған тек осы екі орысты тірідей тастап кетуім керек болды.
  
  
  Ол ғимараттың бірінші қабатындағы баспалдақпен төмен түсіп, бірнеше дәретханасы бар дәлізді тапты. Оның арғы жағында қызметтік кіреберіске апаратын шағын фойесі бар негізгі дәліз болды. Ол қысқа вестибюльдің екі шетіне де өтіп, бұрышқа бұрылып, күтіп тұрған бағанаға бұрылды. Бірден дерлік чекист бұрыштан секіріп кетті - шамасы, мен қызметтік кіреберіс арқылы жоғалып кеттім деп ойлады .
  
  
  Ол көрнекті адамдарды ұрып-соғып жатқанда, ол қолын созып, эгосын ұстап, стырсығанша ұстады. Эго оны өлтіруі мүмкін еді, бірақ міндетті емес. Мен галереядағы құжатты әлі алып тастауым керек еді, және ол мұны істеп жатқанда, оған полицияның кісі өлтіруді тергеуі қажет емес еді. "Сен кешігіп қалдың", - деп мен өтірік айттым, стырсыған к эгосын басып. "Құжат Вашингтонға кетті".
  
  
  Оны өмірде оның эго жұдырығымен ұрады. Ол ауырғаннан гөрі бүгіліп қалды. Оның мойнынан оның эгосы соқты, ол тізе бүкті. Ол одан қашпақ болғанда, ол кенет менің аяғымнан ұстап, өзіне қарай тартты.
  
  
  Ол ысқырып жіберді. - 'Сен өтірік айтасың!'
  
  
  Ол менің бетіме қолын созды да, оң көзімнен бірнеше миллиметр төмен жіберіп алды. Оны эго қолымен тоқтатып, етті бетке эгоға жұдырықпен ұрды. Ол айқайлап қабырғаға құлап түсті. Оның, орнынан тұрып, ол орнынан тұрғалы жатқанда , оның эгосын бетінен тағы ұрды. Соққыдан гол-эго бір жаққа ұшып кетті. Ол қабырғаға соғылған кезде, оны оның буындары диафрагманың эгосына соқты. Өкпенің эгосы арқылы ауа шығып, ол қайтадан құлады. Оны оның эгосы қақпаға теуіп жіберді. Ол ес-түссіз жатқан.
  
  
  Негізгі дәлізде төбелес туралы ешкім естімегені анық болды. Оның, мен күткендей есіктің құлыптаулы екенін білу үшін қызметтік кіреберіске барды. Бірақ мен негізгі кіреберісте басқа офицердің mimmo-сын өте алмайтындай сезіндім . Дауысы неге ол үлкен ескі құлыппен жұмыс істейтініне сенімді болмасам да, өзінің арнайы құлпын алды. Техникалық қызмет көрсететін персонал келмейді деп үнемі үміттеніп, оны бірнеше минут бойы сынап көрді. Ақыры қамал оны ашты.
  
  
  Артымнан оның чекистің стырсығанын естідім. Ол есін жиды. Оның тұтқасы бұрылып, есікті ашты. Бөлмеге шуақты брылев кіріп кетті. Ол ғимараттың артындағы шағын автотұраққа шығып, такси күтіп тұрған бұрышқа жетті. Жүргізуші рульде ұйықтап жатқан. Оның, еңкейіп, эгосын иығынан сілкіп жіберді.
  
  
  "Мен Делла Лунетта қонақүйіне барғым келеді", - дедім мен.
  
  
  "Mi si live dai piedi", - деп жауап берді ол ; егер ол жай ғана қонақүйге барса.
  
  
  Ол ақшаны ойлап жатқанда, оны эмге бір бума лирмен және таксиге отырғызды. Аяқтағаннан кейін ол күлді.
  
  
  "Ал енді, тез".
  
  
  "Сенікі, сенікі, қол қоюшы".
  
  
  Ол қозғалтқышты жетектеп, берілістерді ауыстырды, біз негізгі кіреберіске, туристер мен чекисттердің миммосына бардық. Біз подъезге жеткенде оны жүргізушінің қасындағы орындықтан газет алып, бетімнің алдында ұстады. Біз миммодан өтіп бара жатқанда, оның шетінен КГБ агентіне, бойынан қысқа адамға қарады эго әріптес. Ол алымдарды бір қарап алды, сосын бұрылып, әріптесін көремін деп тұрғандай ғимаратқа қарады .
  
  
  Біз Әулие Петр алаңы арқылы өзенге бара жатқанда, газет оны түсіріп, босаңсыды. Құжат қауіпсіз болды - кейбір күзендерге дейін. Енді маған курьер келесі күні кетер алдында эгоға қайта қол жеткізудің жолын табуым керек болды.
  
  
  
  
  
  3 тарау
  
  
  
  ;
  
  
  Ол келесі күнге дейін тасымалдаушымен байланыса алмады, бірақ бұл қажет емес еді. Құжатқа келетін болсақ, Ватикан мұражайлары ол жиналысқа кеткеннен кейін жарты сағаттан кейін жабылды және келесі күні таңертең ғана ашылды. Сонымен, егер КГБ екіншісінің басына қарайтын болса, онда ол босаңсыған тамақтан кейін үшінші қонақүйге көшті. Сосын түскі астан кейін мен кішкене барға барып, чинзаноға тапсырыс бердім де, ақырын эго ішіп алдым . Менің ойыма келді, егер Хоук құжат бөлмесінің қай жерде екенін білсе, ол менің оған жасаған ісіме риза болар еді және мен құжатты қайтарудың жолын ойлап таптым. Мен оны дәріханаға апарып, ұзартылған дәрігердің пинцетін сатып алдым. Келесі күні таңертең мен оны күртешенің астына пинцетпен галереяға апарамын, егер жақын жерде ешкім болмаса, пинцетімді этрускалық вазаға салып, қағазды суырып аламын. Туристер аз болуы үшін мен оған мұражай ашылған бойда ерте келемін.
  
  
  Оның жоспарларын жаңа ғана ойлап тапқан еді, сол кезде қыз келіп, менің үстеліме отырды. Ол әлі Ватикан туралы ойлаған кезде оны бақылап отырды. Әлбетте, ол жезөкше болған: арық, қара шашы жұқа, тым жасанды. Ол арзан жолақты жемпір мен белдемше киген айналысады жамбастарын әрең жауып тұратын. "Сәлем Джонни. Сіз американдықсыз, солай ма?
  
  
  'Иә.'
  
  
  "Көңіл көтеру көңіл-күйінде, солай ма?"
  
  
  "Бұл түнде емес."
  
  
  Оның жезөкшелерге қарсы ештеңесі жоқ. Олардың айналасындағылардың көпшілігі ғана эмоционалды түрде бұзылған болып көрінеді, мен әйелдің дені сау болғанын жақсы көремін, тек денесі ғана емес, ақыл-ойы да.
  
  
  Ол табандылық танытты. "Сен сенімдісің бе, Джонни?"
  
  
  - Иә, - дедім мен. 'Ол өзіне сенімді.'
  
  
  "Эй, мен оны сенің кім екеніңді білемін", - деді ол кенет. - "Сіз американдық полицейсіз ".
  
  
  Нах оған мұқият қарады. 'Неге олай ойлайсың?'
  
  
  'Әрине! Полицей! Мен оған мұны көре аламын ба? Сіз Рим полициясымен жұмыс жасайсыз ба ?
  
  
  "Мен мыс емеспін", - дедім мен.
  
  
  Ол маған қатты күлді. "Сәлеметсіз бе, Джонни, - деді ол, - бір нәрсе бар - кім, сен хемамен қонақүй болар едің танысу. Сәлем Джина! Сүйіктім! Оған қарсылық білдірмес бұрын, ол бір қызды шақырды, ол айналысады, бізге жақындады да, менің бетіме қарап, ойланбастан орындықтың жанына тоқтады. Бұл жезөкше сияқты емес еді. Және ол өте әдемі еді.
  
  
  "Си энкоди!" - деді арық сұлу қыз үшінші орындықты қағып. Содан кейін ол алға еңкейіп, құпия үнмен айтты: "Джина, ағылшын тілін жақсы біледі. Әй, американдықтар ұнайды. Сіз онымен сөйлескіңіз келеді, солай ма?
  
  
  Қонақ үйдің Джина арық қыздың шақыруына қарсылық білдірді, бірақ ақырында отыруға көндіруге рұқсат берді.
  
  
  "Джина әдемі, солай ма?" - деді арық мақтаныш.
  
  
  "Диаволо деген не!" - деді Джина орнынан тұра бастады.
  
  
  Танысқаныма қуаныштымын, Джина, - дедім мен. 'Менің атым Ник. Өтінемін, бізбен бірге отырыңыз ".
  
  
  Ол бір сәт қымсынды, сосын ұялып артқа еңкейді. Нах Милан мен Виченцаның солтүстік тұрғындарының әдемі ерекшеліктері мен ашық қоңыр шаштарына ие болды. Нахтардың шаштары ұзын және қалың, ақшыл жолақтары бар. Ee көздері қоңыр, аузы кең және сезімтал, ал ee қондырылған блузкасы мен қысқа юбкасының астындағы фигура талғампазырақ болды.
  
  
  "Джинаның Америкада немере ағасы бар", - деді тағы бір қыз Джинаның ашуын елемей. "Бірақ ол американдық тілінде сөйлейді, өзінен жақсы. Ол айтып береді. Сосын орнынан тұрып кетіп қалды, алдымен маған көзін қысып.
  
  
  Одан сұрады. - "Бұл нені білдіреді?"
  
  
  Джина күлімсіреп үлгерді. "Роза мені ер адамдармен таныстырғанды жақсы көреді. Ол мені жалғызбын деп ойлайды.
  
  
  "Ал бұл сен бе?"
  
  
  Ол маған жылдам қарады, сосын менің көзқарасымнан қашып кетті. Барлығы кейде жалғызсырайды, солай емес пе?
  
  
  "Иә", - деп мойындадым мен, бұл менің мамандығымда екені сөзсіз. "Сен осында жұмыс істейсің бе, Джина?"
  
  
  Оның даяшысы, үй иесі, егер сіз оны осылай атағыңыз келсе. Бірақ мен жұмыста ер адамдармен ұйықтамаймын ". Ол соңғы сөздерін ақырын және батыл шешті. Мен бұл туралы егжей-тегжейлі айтқан жоқпын. Сенің досың Роза мені полицеймін деп ойлайды, бірақ бұл менің ісім емес.
  
  
  "Бұл сенің жұмысың болса, маған бәрібір еді.
  
  
  Одан сұрады. - "Мен саған бір нәрсе ұсына аламын ба?"
  
  
  Ол менің көзіме қарады. - "Мен қалаймын, Ник, - деді ол, - бірақ мен айтқанымдай, мен жезөкше емеспін".
  
  
  Ол оған күлді. - "Мен солай ойладым. Не ішкің келеді?"
  
  
  Даяшыға белгі оны жасады, ол тіскебасарға тапсырыс берді. Біз біраз әңгімелестік. Оған Римдегі елшілікке барған американдық шенеунік екенін айтты.
  
  
  "Америкада қайдан келдің?" - деп сұрады Джина.
  
  
  "Нью-Йорктің айналасында".
  
  
  "Мен әрқашан қонақүйге барамын. Жиен Роза Нью-Йорктегі өмір туралы әңгімелесті. Ол асханалар мен мейрамханаларды жоғары бағалайды. Олар шынымен де ол айтқандай жақсы ма?
  
  
  Мен оны біраз күттім. "Ах, - дедім мен, - олар өз қалауынша жақсы. Джина, сен бұл барда қанша уақыт жұмыс істейсің?
  
  
  'Ұзақ емес. Мен әрең дегенде жалдау ақысын төлей аламын ". Ол көзін төмен түсірді. "Мен жақында үйге қайтамын", - деді ол ұялып. "Бүгінде мұнда жұмыс жоқ және оларға жұмыс қажет емес. Қаласаң менімен бірге ішуге шыға аласың. "Неге болмасқа", - деп ойладым мен. "Қуанышпен", - дедім мен.
  
  
  Оны такси шақырды, біз Джинаның бөлмесіне бардық. Бұл Via delle Quattro Fontana-дағы ескі үйдің төбесіндегі бөлме болатын. Біз жолды төртінші қабаттан бастадық, екінші қонудың басынан кейін демімізді шығарған кезде, ол еңкейіп, оны ақырын сүйді. Ee еріндері жұмсақ, жылы және нәзік болды .
  
  
  Бөлмеде шарап ішіп отырып әңгімелесіп отырдық. Джина римдік қылмыс әлемінің ықпалды басшысы Джованни Фареллидің ғашығы болған кезі туралы айтып берді. Ол қарапайым ұры ретінде бастады, содан кейін жылжымайтын мүлік алаяқтығынан миллиондаған табыс тапты. Ee айтуынша, ол оған жаман қараған.
  
  
  "Бірақ бұл өткенде. Енді мен оны Джованни сияқты ер адамдардан аулақ ұстаймын. Мен оның аяғында тұрамын және шынымды айтсам ақша табамын ".
  
  
  Оның күлгенін көргенде қан қысымым көтерілді. Ол маған біраз қарап тұрды, сосын орнынан тұрып, жарық қосқышын бұрды, сонда бөлмеге тек әулиелер ғана кіре алады, жатақхананың айналасында . Ол ештеңе айтпай шешініп кетті. Ee ақшыл шаш иығына түсіп кетті, ал толық кеудеге қол тигізуді сұрады. Оның жылы денесі оны өзіне қарай тартты, ал менің қолдарым оның барқыт терісінен ақырын өтіп бара жатқанда, ол менің ішімде жоғалып кетті. Ee еріндері кенет қызып кетті, мені тауып алды да, өзара зерттеу барысында аузымыз ашылды. Ол ойнаған дене он алты жасар бала сияқты икемді және тегіс болды.
  
  
  "Мені ал, Ник", - деп сыбырлады ол құлағыма.
  
  
  Ол шешініп, "Люгерді" көрді. "Демек, сен полицейсің".
  
  
  "Мен саған шындықты айттым", - дедім мен. Оны Е.Е. құшақтап, мылтық туралы ұмытып кетті.
  
  
  "Төсек", - деп сыбырлады ол. "Мені төсекке жатқыз".
  
  
  Ол мұны жасады. Ол қасында жатқанда, менің қолдарым оның денесін сипады, ол ұзын, арық жамбастарын жайып жібергенше, ол қолын барқыттай ішкі жағымен сипады.
  
  
  "Ва бениссиме!" - деп күбірледі ол.
  
  
  Оның қолын жоғары көтеруге рұқсат берді.
  
  
  "Кеттік", - деп демін шығарды ол.
  
  
  Оны кеудесі толып сүйді де, тынысы тарылды. "Баста", - деп шақырды ол. 'Жеткілікті. Енді. Ол сені қазір қалаймын.'
  
  
  Оның ішіне ақырын еніп кетті. Оның тамағынан қарлығыңқы айқайлар шықты. Оның денесі құмарлықтан дірілдеп, мені күшті және басым физикалық құштарлық итермеледі. Оның дымқыл жамбастары менің айналамда жабылып қалғанын сездім, оның ысқырған, тыныссыз айқайларының дауысы құлағымда жаңғырықты. Ол менің қолдарымды тырнақтарымен тырнап, мойныма және иығыма орап, мені төмен түсірді, біз бастаған істі аяқтағымыз келгендіктен есінен танып қала жаздады.
  
  
  Сосын әрбір ойдың, әрбір ерік-жігердің ұшып кететін сәті келді. "Тағы қара Менің ернім жымиып бұралып қалды, ол жартылай сардониялық, жартылай түсіністікпен айналысады. Ол мені қаттырақ, қаттырақ құшақтады, ал ол бақылауды жоғалтқан кезде жамбастары дірілдей бастады. Соңғы конвульсиялық тремор және біз не бастағанымызды шешу үшін жиналдық; ол сағыныш әнімен және шексіз ләззатпен қатты застылдады.
  
  
  
  
  Қашан ол келесі күні таңертең оянды, дүрбелең сәті болды; мен оны бейтаныс айналаға қараған кездегі алғашқы қорқыныш сезімі. Менің қасымда бір нәрсе ақырын күбірледі, жылы дене. Джинаның ұйықтап жатқан кейпін көргенде оған қарап күлді. Оның шашы жастыққа оралған - ақ іш киімдегі мыс ореол. Оның қолы кеудемнен құлағанша, оны өте ақырын итеріп жіберді. Бір сәтке ол қозғалды , содан кейін тынысы қайтадан біркелкі болып, терең ұйқыға кетті.
  
  
  Үндемей, оны оятып, Эйдің қайда бара жатқанын сұрауына жол бермеу үшін оны, төсектен тұрып, киімдерін жинады. Ол қонақүйге қайтып келмегеніне таң қалды, бірақ түні бойы Джинаны қолында ұстады. Бірақ менің қонақүй бөлмемде құнды ештеңе болған жоқ, өйткені Ватикан кітапханасындағы этруск вазасында әлі күнге дейін өлімге әкелетін құпияны қамтитын құнды құжат сақталған. Бірақ қазір мен құжатты КГБ-ның қолынан сақтап үлгергендіктен, оны мүмкіндігінше тезірек қайтару керек болды. Киініп болған соң, ол саусақтарымен шашын тегістеп, мыжылған дымқыл жаймалар мен Джинаның әдемі жас денесінің сыйлығымен төсекке тағы бір қарады да, сол жаққа қарай беттеді. күні.
  
  
  Ол оны қарсы болмайтынын білгендей оятуға қарсы болмас еді . Бірақ AX менің шынайы махаббатым болды және әйелдердің ләззаттары мені аяқтауды қажет ететін жұмыста ешқашан тоқтатпауы керек еді. Оның бетіне соңғы бір құмарлық көзқарас түсті. Ол ештеңе айтқан жоқ; оның кеудесі әр дем алған сайын көтеріліп, төмен түсіп жатты . Ол бөлмелерден өтіп кетті де, есікті ақырын артынан жауып тастады .
  
  
  Джин туралы барлық ойларды сіздің басыңызға тастайтын кез келді. Мен құжатты шығаруға, назар аудармай-ақ алуға назар аударуым керек болды. Егер мен кездейсоқ құжатты қайтарып алмақ болғанымда ұсталсам, жұмсақ тілмен айтқанда, күрделі асқынулар пайда болар еді. Біріншіден, агенттердің басынан өткеруі мүмкін ең жаман нәрсе - өлімнен басқа, әрине, жұртшылықтың назарын аудару. Менің камуфляжымның көріну мүмкіндігі өте қауіпті болды, бірақ егер мен оны қағазды тартып алмақ болған кезде тауып алсам, құжатты эгосын көре алатын кез келген итальяндық полиция қызметкері қарап, тексереді. Тіпті егер мен оны билікке құжаттың АҚШ үкіметіне тиесілі екеніне сендіре алсам да, құпия тез арада құпия болудан қалады. Ол итальяндық полиция қызметкерлерінің бәрі қолында үлкен лирасы бар адамға мұндай аса құпия құжатты сатқысы келмейтініне сенімді болды.
  
  
  Ал егер орыстарға құжат бөлмесінің қай жерде екенін айтса, менен бұрын оған жетуге тырысар еді. Этруск вазасы туралы құжаттың үзінділері қазір менің басты мақсатым. Қалғанының бәрі маңызды емес еді . Бақытымызға орай, ол ашылған кезде Ватикан кітапханасында болу үшін ерте оянды.
  
  
  Ол Ватиканға кіре берістегі ХІІ ішімдік ішу алаңында менің алдымдағы Әулие Петр алаңына жиналған қалың жұртты көргенде болды. Бұл сирек емес еді. Бөліктің әкелері алаңда тұрған адал адамдар мен қажыларға батасын беру үшін сарайының балконында пайда болады. Бірақ бүгін таңертең туристер мен римдіктер әдеттегіден көп болып көрінді.
  
  
  Мен әр қадам сайын кешірім сұрап күбірлеп, көпшіліктің арасынан өтуге тура келді. Папалар сарайының терезелеріне бастар көтерілді, ал оны қалың тобырдың шетіне жақындағанда, айқай естілді, содан кейін көрермендерді біртүрлі және қорқынышты тыныштық биледі. Ол бір орында тұрып, жоғары қарап тұрды, сол кезде Рим Папасы Павел VI-ның ақ киінген фигурасы көрінді.
  
  
  Ол бата белгісі ретінде қолын көтерді. Бірақ ол батаны енді ғана бастады, сол кезде қатты соққы аспанды найзағайдай жарып жіберді. Алғашында бұл көліктің дыбыс өшіргіші деп ойладым.
  
  
  Өкінішке орай, жағдай әлдеқайда күрделі болды.
  
  
  Бір секундтан кейін балконның үлкен эго витраждары дірілдеп құлаған кезде Әкемнің үстіне сынған әйнек құлады. Балконның астындағы көпшіліктің арасынан біреу айқайлай бастады, ал алаңдағы адамдардың арасына әйнек одан да көп құлаған кезде Әкем көзге көрінбей қашып кетті.
  
  
  Жұрт дүрбелеңге түскенде, айқайларды басқалар көтерді. Оның, оқтың қайдан шыққанын көру үшін жан-жағына қарады; оқ, шамасы, Папаға бағытталған және бірнеше дюймді жіберіп алған .
  
  
  "Бұл Әке!" - деп айқайлады итальяндық дауыс.
  
  
  "Олар эгоды өлтіруге тырысады!" тағы біреуі айқайлады.
  
  
  Адамдар Ватиканның кіреберісіне қарай жүгірді, ал дүрбелең дауыстарының дауысы сіздің қайғыңыз бен үмітсіздігіңіздің стырсығанындай ауада көтерілді. Алаңға әйнек сынықтары әлі құлап жатты, бірақ жиналғандардың жетекші бөлігі есікке қарай қашып, сынықтар қаласының астына түсіп кетпеді.
  
  
  Ол балконға тағы бір қарады, сол кезде торлардағы екі фигура көріне бастады. Олар Папаның көтерілуіне көмектесу үшін еңкейіп отырды. Оны сақтаған жерінен оның зардап шекпегенін көруге болады.
  
  
  Артымнан көпшіліктің арасынан тағы бір гүріл естілді. Оның иығына қараса, алаңнан алыстап бара жатқан ұзын қара көлікті көрді. Бұл жай ғана кездейсоқтық болды ма деп ойладым ба, әлде көліктің жаңа ғана көргеніммен байланысы бар ма?
  
  
  Мен оны неге кенеттен Ватикан мұражайларына, кітапханаларына, оның қабықтары қайда қарағанын білмеймін. Бірақ мен оған қарасам, тікұшақтың ғимараттың артына түсіп, жоғалып бара жатқанын көрдім. Ол Skyhook американдық әскери тікұшағына ұқсайтыны анық.
  
  
  Маған бұл туралы бір секундқа ойланудың қажеті жоқ еді.
  
  
  Көпшіліктің арасынан өтіп бара жатып, мен оны кітапханаға мүмкіндігінше тезірек жетуім керек екенін түсіндім. Ол зардап шеккен адамдарды аралап өтіп, колоннада бас алаңнан мұражайға қарай жүрді. Ол басты аулаға кірген кезде сталь тағы да тікұшақпен көрінді. Ол ақырын төмен түсті фрэнк Ватикан кітапханасының үстінде. Сосын оның бірдеңенің дұрыс емес екенін түсінді; өте қате.
  
  
  Ол жүгіре бастады, өйткені ол бізге секундтарды жоғалта алмады. Оның, менің долларымның соғылғанын сездім, ал адреналин менің тамырларымнан ағып кетті, ол мұражайдың кіреберісіне қарай жүгірді . Қалың тобырдың үрейіне ұшыраған форма киген қызметкерлердің барлығы дерлік Папа кітапханасының алдында өз қызметтерін тастап кетті. Олар мені миммоға жүгірді, қорқыныштан көздерім қатып қалды. Мен оны артқа, Әкем шыққан балконға қарадым. Балкон қаңырап бос қалды; мен жаңа ғана көрген нәрсеге үнсіз куә болған әйнектің сынықтары ғана қалды.
  
  
  Әлбетте, олар әулиенің жағдайын әлі білмеген; ашулы, үрейленген тобыр болмайтыны анық. Күзетшілер іздерді іздегендей алаңды аралап алға-артқа жүгірді. Бірақ мен олардың ештеңе таба алмайтынын білдім және төбелес пен жалпы тәртіпсіздікке үстірт көрінгеннен де көп нәрсе бар екеніне сенімді болдым.
  
  
  Енді басында екінші жылтыр қара лимузин пайда болды. Ол кітапхананың кіреберісіндегі бағаналардың айналасына бір-бірден сүңгіп кетті. Көлік сықырлап тоқтады. Бұзақылық сықырлап, көліктің айналасына екі кең иықты семіз адам секіріп түсіп, ғимаратқа баса көктеп кірді. Осы кезде тікұшақтың түбіндегі люк ашылып, оны ұшақтағы бірқатар қимылдар ұстап алды.
  
  
  Лимузиннің рулінде көлеңкеде қараңғы фигура отырды. Көлік алға ұмтылып, өтіп бара жатқанда ер адамның жүзін анықтау мүмкін болмады миммо мен . Ол көзін қысып, көліктің нөмірін жазып алуға тырысты. Бірақ көлік тоқтап қалса да, сандарды көру үшін әлі де рентгендік көзге ие болу керек еді. Жазба өрескел, мөлдір емес қара матадан жасалған мұқабамен жабылған.
  
  
  Көлік көзге көрінбей кетіп бара жатқанда, ол жолға шықты. Көлік оның алдында тұрғанда мен кітапханаға кіре алмадым, бірақ қазір ол кетіп бара жатқанда, мен оны папа ескерткішінің кіреберісіне қарай жүгірдім де, ішке қарадым. Кейбір қызметкерлер болған жайт туралы қобалжып айтты.
  
  
  Бірақ жаңа ғана көлікті айналып секірген екі денелі ер адам еш жерде көрінбеді. Ал ih мұражайының қобалжыған қызметкерлерінің айналасындағы ешкім байқамаған сияқты. Мүмкін олар ер адамдардың кітапханаға жүгіріп кіргенін көрмеген шығар, бірақ оны байқады. Оның, галереяға апаратын баспалдаққа жақындады, бірден екі оқ атылды. AX-да ол өте күрделі баллистика курсынан өтті , мен кадрлардың галереялар арқылы өтетінін анықтауда еш қиналмадым, ол жерде өте құпия сурет оны жасырды.
  
  
  Ол саусағын триггерде ұстап, қолында "Люгерді" ұстап, үш dis баспалдақпен көтерілді. Ол бірінші қабатқа жеткенде, менің ең жаман күдіктерім расталды. Қызметте қалуға шешім қабылдаған, әлі кетуге үлгермеген форма киген қызметші енді бір күн бойы үлкен қан бассейнінде жатты. Оның өлгенін көру үшін маған еңкейудің қажеті жоқ еді.
  
  
  Оны тым кеш көрдім, үлкен ойылған емен күні галереялар ішінен жабылып жатыр. Ол сонда жүгірді, бірақ жеткілікті жылдам емес. Вильгельмина оны қолданса да, есіктердің тарс жабылуына жол бермеу мүмкін емес еді.
  
  
  Оны құлыптағы кілттің шертілгені естіді. Оны триггер тартып, құлыптың айналасындағы ағаш сынып қалды. Бірақ қарқылдаған көздер қалың ағаш күннің жартысын тесіп өтті. Сосын оның тағы бір соққысы естіліп, дәл осындай жағдай ұзын дәліздің арғы бетінде болып жатқанын түсінді. Галереяның іші соншалықты тиімділікпен жабылғаны сонша, операцияның - барлығын қамтуы мүмкін - тиісті біліктілік пен дайындықпен жүргізілгені анық болды.
  
  
  Ол галереяға кіруге мүмкіндік бар-жоғын білу үшін жан-жағына қарады. Артымнан күңгірт дауыстар естілді. Ол енді оған тәуекел еткен жоқ. Оның бұрылысы бұрыштан үш турист шыққан кезде бұрылды. Олардың айналасындағылардың бірі, түрлі-түсті көйлек киген қызыл жүзді әйел "Люгерге" бір қарап, айқайлады.
  
  
  Ee айқай мені әрекетке итермеледі. Ол галереяның жабық есіктерінің жанындағы терезелер қатарына қарай жүгірді. Ол ысырманың құлпын ашып, терезенің айналасын ашып, жыл сайын аулаға кіру үшін алға еңкейіп отырды. Тікұшақтан шамамен отыз ярд қашықтықта қалың болат кабельге бекітілген диаметрі мен биіктігі үш футтан асатын металл себет құлады . Кәрзеңкенің ішінде қисайған бір адам отырды, мен кәрзеңкенің брондалған болаттан жасалғанын байқадым - тікұшақтың түбін жауып тұрған металл.
  
  
  Енді оны алғаш болжаған нәрсенің шынымен шындық екені енді белгілі болды. Рим Папасына жасалған шабуыл назарды қазіргі уақытта жасалып жатқан нақты қылмыстан алшақтату үшін алаңдататын тактика болды. Оның артында тұрған олар ешқашан Папаны өлтіруді көздеген емес. Бұл шабуыл дүрбелең мен жалпы абыржушылықты тудыру үшін жасалған. Нағыз мақсат Ватикан кітапханасының айналасындағы галереяның алтын және күміс қазыналарының жинағы болды - ол галереяның өзі, оны осы қарғыс атқан, орны толмас құпия сурет жасырған.
  
  
  Қорыққан туристтің айқайы мұражайға басқа келушілердің назарын аударды. Ол артына қарады да, оларға кетуге нұсқады - оның қолын бұлғау тәсілі абдырап, шошып кеткен көпшіліктің үрейін тудырды. Ол галереяның есігіне қайта оралды да, еңкейіп, мұқият тыңдады . Ол әйнектің сынғанын естіп, галереядағы витриналар бұзылды деп күдіктеніп, көп ұзамай ih құнды қазыналары ұрланды - барлық билеуші еуропалық монархтардың сыйлықтары, папаларға патшалар мен шіркеу князьдерінен сыйға тартылған баға жетпес жәдігерлер. Ал олардың арасында оны қайтаруға тиісті құжат болды - кез келген жағдайда.
  
  
  Мұражайдың бір жерінде ояту қоңырауы соғылды. Бірақ Италия тарихындағы ең қатыгез тонауға ешкім жіп сала алмады. Мен жоспардың тапқырлығына, қылмыс жасалған жердің тиімділігі мен кәсібилігіне таңданбай тұра алмадым. Бірақ маған қажет құжат галереяның тығыз жабылған есіктерінің артында көрінбейтін этруск вазасында болды.
  
  
  "Қызмет көрсетушілерді шақырыңыз!" - Мен мұны қасымда тұрған математикадан жас жігітке айқайладым, ал эго баспалдақтан итеріп жібергенде, оның көзі мен аузы өзгерді.
  
  
  "Иә, сэр", - деді ол, мүйізді туристерді аралап жүріп, камераның эголары кеудесінде билеп жатты .
  
  
  "Оларға папалық галереяны тонау керек екенін айт!" Артынан эго оны шақырды.
  
  
  Бұл менің командамның сендіретін дауысы немесе ағылшын тілінде сөйлегенім болуы мүмкін, бірақ бұл біз үшін қандай болса да, көрермендер тынышталды. Ол оларға баспалдақ алаңының қауіпсіз тұтқаларын нұсқады. Тіпті айналысатын әйел де менің "Люгерімді" көргенде айқайлап, тынышталып, өзіне қайта оралғандай болды.
  
  
  Оның күні тағы бұрылды. Қамалдың үстіндегі жарылған, күйдірілген ағаш менің алғашқы атуымның жолын белгіледі. Бір оқ жеткілікті болатыны анық . Мүмкін бұл екінші, тіпті үшінші соққымен өзгерген шығар. Оны мұқият көздеп, қатарынан үш рет оқ жаудырды.
  
  
  Ауыр оқ тиген күннен застырсыған күн. Металл құлып қатты сықырлады, оның түтіні мен ағаш сынықтары арасынан құлыптың өрескел бұзылғанын көрдім. Вильгельмина ауыр есіктен тағы да оқ атқанда өзінің қадірін тағы да растады. Артымда тағы бір әйел айқайлап жіберді, ал шошып кеткен туристер үрейленіп, баспалдақпен төмен түсіп, вестибюльге қарай ұмтылды.Енді оларға қауіп төнбейтін болғандықтан, ол артқа шегініп, аяғын көтеріп, тепкіледі. Tae Ex Do бұл күрестің ең жақсы әдістерінің бірі. Бір соққыда, Ча - Ги болады, күн екіге бөлінеді. Екінші қанат пен металл құлып ағаш қаңқадан ұшып шығып, еденге құлап түсті.
  
  
  Содан кейін күн ашылып, оны қара лимузиннің айналасында жүзіп келе жатқан екі жақсы денелі адам өлшеусіз көрді . Бұл бірнеше сағат бұрын болған сияқты. Бірақ олармен бірге күзеннің он-он бес минуттан аспағаны екі адамның - тікұшақтағы жолдастарының мұражайға басып кіргеніндей болды.
  
  
  Олар бір бағалы жәдігерді бірінен соң бірін шамадан тыс жүктелген бірнеше ауыр зығыр қаптарға толтырды. Оны көрген металл себет галереяның ашық терезесінің алдына ілініп, кең тас табалдырыққа екі металл ілмекпен бекітілген . Үшіншісі зығыр сөмкелерді себетке салды. Шыны витриналар сынған, жылтыратылған еден әйнек сынықтарымен жабылған .
  
  
  Оны есік бұзып кіріп, оқиға болған жерді бір қарағанда қараған бойда қасымдағы ұры бұрылып, револьверді маған бағыттады. Ол екі жолдасын шақырды, ал біреуі олардың айналасына зығыр сөмкені еденге тастап, кездейсоқ атып бастады.
  
  
  Оқ ауада ысқырған кезде оны буын артына сүңгіп кетті. Айналамда қорғасынның қайта көтерілген дыбысы естілді . Оқтар есіктің жақтауына соғылып, басыма және кеудеме тиіп кете жаздады. Ол ақырын қарғып, тағы біраз кетіп қалды .
  
  
  Тағы бір дірілдеген көз есік жақтауының миммосынан ысқырып шықты. Оны бір сәт күтті, сосын басын бұрыштан шығарып атып жіберді. Галерея үш ер адам үшін дерлік мұқаба қызметін атқарған жоқ. Алғашқы оқ атқан адам жалтаруға тырысты. Бірақ Вильгельмина жылдамырақ болды және сол жақ білегінің эгосына тиген оқпен бірінші нысанасына тиді.
  
  
  Еріннің эгосынан қысылған айқай шықты. Ол застырсып, сынған витринаға құлап түсті, револьвер ақсап тұрған және пайдасыз саусақтардың эго-сына түсіп кетті. Менің көзқарасым екінші адамға ол мені атып тастаған сәтте түсті.
  
  
  Бұл екінші жағынан эго сияқты оңай бас тартқысы келмеді. Ол ауыр сөмкесін ашық терезеге сүйреп апарды, мен қазынаны металл себетке салғым келеді. Оны "Люгердің" триггері тартып, сол жамбасының эгосына бір дюйм жіберіп алды, ал эму сөмкені әлі ашық терезенің жанында тұрған үшінші адамға беріп үлгерді.
  
  
  Олардың артында бөлменің арғы жағында шыны витрина болды. Бір күн бұрын этруск вазасы осы витринаның жанында болатын. Бірақ қазір оны көргенде аузым құрғап кетті. Ваза болған жоқ.
  
  
  Мәселелер - үлкен мәселелер. Егер ұрылар тоқтатылмаса және вазалар қайтарылмаса, оның салдарын болжау мүмкін емес. Мен жағдай туралы көп ойланбадым, бірақ галереяға оқ атып жүгірдім. Ол жараланған адамды көздеп, эмуды екінші рет оң жамбасына атып бастады. Ол нокаутқа түсіп, жолдастарының екі эгосы ғана қалды.
  
  
  Оның металл себетке түсіп бара жатқанын көрген адам қайтадан ішке кірді; ол тұрған жерден екі толық зығыр қаптың үстіңгі жағы көрініп тұрды. Эмуға көмектескен қара шашты адам кетуге дайын болды. Галерея өзінің асыл қазыналарынан айырылып, іс жүзінде бос болды. Әлгі кісі маған оқ жаудырғанда, ол жерге құлап түсті. Оқтар қорқытып-үркітіп жіберді төлемдер менің басымның дәл үстінде. Бірақ мен атуды жалғастырдым, айналамдағы ағаш та, әйнек те сынды. Ол әйнектің сынықтары менің жамбасыма және кеудеме құлап түскенін сезді.
  
  
  Егер оны басқа екі ер адам өлтірмегенде, құжатты этруск вазасына қайтармағанда, Хоук мені жұмсақтықпен ешқашан кешірмес еді.
  
  
  "Кейта қалпақ!" - деп айқайлады терезенің жанындағы адам жолдасын асығуға көндіріп. Жараланған адам терезеге қадалып тұрғанда, ол мені оқтарымен шегелеп, қанды адамды кейін еденде қалдырды. Бірер сәттен кейін екі адам серігімен бірге темір себетте болды .
  
  
  Себет қалықтап бара жатқан тікұшақтың есінеген қарнына қарай ұшып бара жатқанда, оны орнынан атып тұрып, тағы екі рет атып жіберді. Бірақ оны терезеге жақындатып, сыртқа қарап қайта атып жібергенде, ішінде адамдары бар себет ызылдаған көліктің ішінде жоғалып кеткен.
  
  
  Бронь панелі орнына түсті, ал менің соңғы көзім металдан секірді. Ол менің астымда бірнеше мұражай қызметкерлері мен оншақты полиция қызметкері ашық түрде аулаға кіріп кеткенде, ол қарғыс айтты. Олар тікұшақпен оқ жаудырды, бірақ нәтиже болмады.
  
  
  Қарақшыларды тоқтату мүмкін емес болып көрінді. Ол менің артымдағы қирандыларды - соңғы уақытқа дейін мұражайдың ең құнды қазыналары сақталған қирандыларды елемей, терезеден дәлізге қарай жүгірді. Көңіл көтеруді қалайтын бірнеше қызық туристер - және олар мұны алды - әлі де баспалдақтың басында жатты. Олардың айналасындағылардың бірі, Бермуд шорттарын киген семіз адамның мойнында дүрбі бар еді.
  
  
  "Маған дүрбіңді берші" дедім.
  
  
  Ол маған қарап менсінбей күрсінді. - 'Тозаққа бар.'
  
  
  Оны бірден "люгер" нысанаға алды. "Дүрбі", - деп қайталаңыз. "Және қазір шын жүректен".
  
  
  Кенет ол шошып кетті. Ол қобалжыған саусақтарымен дүрбісін маған берді. Оны дүрбі қолының эгосынан ұстап алып, терезеге қарай жүгірді де, дүрбіні тікұшақпен нысанаға алды.
  
  
  Едендегі люк енді толығымен жабылып, жолаушылар мен Ватикан коллекциясының қазынасын , сондай-ақ оны өкінішке орай этруск вазасында жасырған құжатты қорғады. Тікұшақпен мұражайдан ұшып, ауытқи бастады. Оны дүрбімен тікұшақпен қарады, бірақ nen иелерін анықтау үшін сәйкестендіру белгілері болған жоқ. Содан кейін оны жасады дүрбі тікұшақтың сол жағындағы терезеден және сол терезенің сыртындағы бетін ұстап алды. Бұл бастың артқы жағындағы түктерді тік тұрғызған бет еді. "Таңқаларлық", - деп ойладым мен бұрын талай рет көрген адамның профиліне қарап отырып .
  
  
  Мені алдаған жоқ, көз алдымда көрермен. Оны көргеніне сену керек еді. Бұл бас сүйегіне ұқсайтын беті - бос, терісі пергамент тәрізді, тығыз және балауыз тәрізді. Адамның көздері сарғыш, былғары бетінде жұқа, көмірдей қара қарашықтары бар зұлым жылан тәрізді адамдар еді. Жіңішке еріндері бар кең ауыз бас сүйегіне мысқылдай оралды. Бұл оның барлық уақытта қарайтын профилі болды: оның бетінің бір жағы, ол бұрын-соңды білмеген математикадағы ең азғын және ең құбыжыққа тиесілі. Ол Ниагара сарқырамасына батқан күні одан біржола құтылдым деп ойлады.
  
  
  Шамасы, ол құлағаннан аман қалған көрінеді. Яһуда әлі тірі еді.
  
  
  Тікұшақпен ол тез көтеріліп, қайтадан бұрылып, бір сәтте жоғалып кетті.
  
  
  Ол галереяға қайта оралып, бөлмені қарап шықты. Тек бірнеше витриналар ғана қозғалмай қалды, бұл, сөзсіз, ih мазмұны жеткілікті құнды болмағандықтан. Ұрылар бөлмеге кірмес бұрын не қалайтындарын нақты білетін сияқты .
  
  
  Оны жай ғана жылжытып жіберді немесе сындырып алды деп үміттеніп, одан тағы да этруск вазасын сұрады . Бірақ ваза болған жоқ және оның тонау кезінде жойылғанын көрсететін сынықтар да болған жоқ. Оның айтуынша, вазаның айтарлықтай нарықтық құны жоқ екенін білген. Ол тек коллекционерлерге бір нәрсеге тұрды. Мен үшін Сергей отқа оранды. Яһуда, ұзақ уақыт бойы AX ұйымдарына кедергі келтірген адам, ежелгі итальяндық артефактілерге ерекше қызығушылық танытты. Менің көзім бәрін дұрыс көргеніне күмәнданбадым. Яһуда әлі тірі еді. Және ол біздің заманымыздың ең фантастикалық тонауын жасады . Және оның этруск вазасы бар еді, өйткені ол өз адамдарына да оны алуды арнайы тапсырған.
  
  
  Ол вазада жасырылған тосын сыйды тауып, эгоға қуаныш сыйлаған кезде шошып кетті. Бұл көңілсіз ой болды.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  4 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  "Сенгісіз!" - деп айқайлады сұңқар Ру-де-Флердегі Париждегі уақытша штаб-пәтеріндегі қызыл ағаштың айналасында үстелдің алдында ашуланып. "Мүлдем сенгісіз!" Ол маған қышқыл қарап, твид костюмімен ары қарай жүрді. Эго сұр шаштары шашыраңқы болды және ол эго тістерінің арасына секірумен айналысатын жұқа, жанбаған темекіні қатты шайнады.
  
  
  "Кешіріңіз", - дедім мен.
  
  
  "Бұл соншалықты қиын тапсырма емес еді, Ник", - деді ол кенет. "Сіздің қолыңызда бұл қарғыс атқан құжат болды. Сосын... ал, ол сенің маған айтқан сөздерің сияқты оғаш оқиғаны ешқашан естіген емес.
  
  
  'Менің таңдауым болмады. Ол мұны істеуі керек еді. Бұл жай ғана ақымақтық кездейсоқтық болды
  
  
  "Сіз бұл үшін оған кім жауап беруі керек екенін білесіз бе?" Сұңқар менің сөзімді бөлді. "Бұл бірлескен операция болды, есіңізде ме? Әскери барлау бойынша адамдар бар. Ол бұл туралы Пентагонға хабарлауы керек және... Раббым, сен президенттің бұған қалай қарайтынын білесің бе? Мен оны іліп қойғанда, содан кейін онымен сөйлескенде, мен бір апта бойы оң құлағымда ұйықтай алмаймын " .
  
  
  "Қараңдаршы, - дедім мен ашуланып, - егер мені жұмыстан шығарғың келсе ..."
  
  
  Сұңқар менің сонда бірінші рет отырғанымды көргендей, маған бір секундқа қатты қарады. Беттердің эго көрінісі өзгерді. Баренц теңізі аумағының нашарлығынан болған соққы азайған сияқты. Құдай Ник, ол маған назар аудармаңдар деді. Мен бәріңді кінәлай алмаймын, оны білемін. Көптеген адамдар мұны істеуге тырысса да. Егер кем дегенде қандай да бір кінә бар болса, мен оны одан әрі бөлемін. Білесіз бе, президенттің бұл лауазымды AX-ке тапсырғанына наразылықтар көп болды . Менің ойымша, олар біздің мойнымызға секіреді .
  
  
  "Мен оған тағы не істей алатынымды білмеймін", - дедім мен. "Мүмкін... Мен мұны басқаша жасаудың жолын қалаймын.
  
  
  Ақымақтық. Егер бұл тонау дәл сол күні таңертең болмаса, сіз қазірдің өзінде үлкен қаһарман болар едіңіз. Шынымды айтсам, бұл вазада құжатты жасыру сіздің тарапыңыздан өте ақылды болды .
  
  
  Ол әлсіз жымиды. - "Сіз мұны айтқаныңыз қандай тәтті. Мойындауым керек, мен оны өзім солай ойладым ".
  
  
  Бірақ сіз, әрине, біреуді сендірудің мағынасыз екенін түсінесіз ", - деді ол ашуланып. "Біз бұл құжатты қайтарғанға дейін дағдарыстамыз. Айтпақшы, тікұшақтың жоғалып кетуінен кейін осы мұражайдың айналасына қалай шықтыңыз?
  
  
  "Ғимаратқа күзетшілер кіріп кетпес үшін оның қабықтары қызметтік кіреберісте.
  
  
  Бірақ ол жаққа бара жатқанда, оның бірінші қабаттағы дәліздегі один қабықшалары, онда жай ғана пайдалануды өтінген терезе ашылды. Ол, мысалы, бес футқа секірді, дауыс берді, солай болды.
  
  
  - Хм, - деп айқайлады Хоук. "Ең болмағанда, сені ұстап алған жоқ. Сіз Яһуданы көргеніңізге сенімдісіз бе?
  
  
  "Егер ол ол болмаса, бұл оның егіз ағасы болуы керек", - деп жауап бердім мен. "Беті бірдей болып көрінді. Хоук басын шайқады. Ол iso rta темекісін алып, орындықты айналып өтіп, орындыққа түсті. "Яһуда әлі тірі. Мм... Ол сарқырамаға құлаған кезде біз эго денесін таппадық. Сондықтан бұл мүмкін ".
  
  
  "Мен бұл өнер ұрлығы туралы ойладым", - дедім мен. "Стилі бойынша ол соңғы бірнеше жылда Италияда жасалған басқа да бірқатар өнер ұрлықтарын еске түсіреді. Қызық, осы тонаулардың бәріне Яһуда себепші бола алар ма еді?
  
  
  " Менің ойымша, - деп жауап берді Хок, - егер бұл ұрлық сериясы Яһуданың ісі болса, оның қаржылық пайдадан басқа да себептері бар екеніне сенімдімін. 'Мүмкін. Бірақ қазір мені Яһуданың үлкен жоспарларынан гөрі құжат көбірек алаңдатады. Ол бұл вазадан міндетті түрде эго табады, ал ең азы - Батысқа деген жеккөрушілігі үшін барлық жерде орыстарға немесе қытайлықтарға эго сату.
  
  
  Жұмыс үстеліндегі былғары орындықта Хоук өте кішкентай және қатты шаршаған болып көрінді. Мені мазалаған нәрсе, мен бұл уайымдарды эгоға жүктедім.
  
  
  "Егер бұл детонаторды басқалар көшірсе, Ник, - деді ол ақырын, - бізде күрделі мәселелер туындауы мүмкін. Мен сізге бұл тапсырманы берген кезде егжей -тегжейлі айтқан жоқпын, себебі жұмысты орындау үшін сізге мұндай ақпарат қажет емес еді, бірақ менің ойымша, егер ақпарат әлеуетті жаулардың қолына түссе, біз не жоғалтқанымызды білуіңіз керек. . '
  
  
  "Осы заттың көмегімен Ник, сіз ядролық зарядтарды өте аз мөлшерде жасай аласыз. Минометтер мен гаубицаларға танк зеңбіректері сияқты шағын ядролық оқтұмсықтар тиелуі мүмкін. Танк зеңбірегіне бір рет оқ ату жүздеген адамның өмірін қиюы мүмкін".
  
  
  "Ал тактикалық қару туралы келіссөздер жоқ", - дедім мен.
  
  
  Мен мұндай қаруды, тіпті эго құрастырып, жасап шығарсақ та қолданар едік деп сенбеймін. Бірақ ресейліктер бұл шектеуді өздеріне қоймауы мүмкін. Қазақстанда ядролық қару ih шекарасында тоқтамайтын шағын жауынгерлер үшін өте қолайлы болар еді ". Оның басын шайқады. - "Ол Яһуда туралы қателесті деп үміттенемін. Біз онсыз және онымен байланысты асқынуларсыз жасай аламыз. Мен оның бірнеше жыл бұрын Америкада болғаннан кейін өз операциясын тастап кетуге ниеттенген кездегі операциясын ешқашан ұмытпаймын. - мезгіл-мезгіл электр қуатының үзілуі, қара тұман, лас су, қанды қызыл өзендер мен көлдер ".
  
  
  "Деллде, - деді Хок, - бірақ бізді қазір бір ғана нәрсе қызықтырады - біз бұл құжатты Яһудадан алуымыз керек немесе бұл тікұшақта кім болса да алуымыз керек. Римдегі полиция сіздің тарапыңызда болса керек, бірақ мен олардан көп нәрсе күтпес едім. Егер олардың нақты нұсқаулары бар екенін таппасаңыз, оларға бармаңыз ".
  
  
  "Римдегі Интерпол туралы не деуге болады? Ол жерде оны бірнеше адам біледі және олар бұл істі қарайтын шығар ".
  
  
  "Мен олармен жұмыс істейтін боламын. Әрине, олар сіздің не істеп жатқаныңызды нақты біле алмайды ".
  
  
  'Мен оны түсінемін.'
  
  
  "Сіз Ватикан кітапханасының галереясын тез арада кетуге мәжбүр болғанға дейін көруге мүмкіндігіңіз болды ма?"
  
  
  "Мен айналама тез қарадым".
  
  
  "Менің ойымша, біз бұл жағдайды мұқият қарауымыз керек", - деді Хок темекісін тісіне қайта салып, тістеп.
  
  
  "Бірақ біз мұны қалай істейміз? Полицияның тергеуі аяқталғанша қос күзетші болады.
  
  
  "Мүмкін бұл сіздің Интерполдағы досыңыз үшін жақсы болар", - деп ойлады Хоук. Бірақ біз бұған сенбейміз. Менің ойымша, ең жақсы фигураға көшкен дұрыс ".
  
  
  "Комиссар Рифмаға ма?"
  
  
  - Жоқ, - деп күлді Хок. "Әке".
  
  
  Оны орындықта алға шығарды. "Әкеммен сөйлесу керек пе?'
  
  
  'Неге жоқ?'
  
  
  "Құдай, ол менің не істерімді білмес еді. Айтайын дегенім, сізде хаттама бар және осының бәрі. Басқа біреу мұны істей алмайды ма ? Ол көрнекті саясаткерлермен кездесуді жек көретін, ал Хоук ұсынған нәрсеге мүлдем жол берілмейтін .
  
  
  "Ник, қылмыс болған жерді тінтуге рұқсат керек. Демек, сен Рим Папасымен сөйлесе алатын адамсың. Мен сенемін, сен Павел VI-ны сүйкімді адам табасың ".
  
  
  "Бірақ ол мені қабылдай ма?"
  
  
  "Егер президент эмуды шақырса, иә. Егер Жуковтың құжатын қайтадан қайтарып алуға тырысуымыз керек болса, Рим Папасы бас тартуы мүмкін еді, өйткені ол екі әлемдік державаның ісіне араласады. Бірақ біздің мемлекеттік құпиямызды қылмыскерлер абайсызда ұрлап кеткені анық болғандықтан, ол солай Әкем бізге көмектесуге қуанышты болады деп сенемін, кез келген жолмен. Ал егер ол кітапхананы аралай аламын десе, полиция сізді тоқтата алмайды ".
  
  
  Ол күрсінді. - 'Хорошио. Мен оны Римге қашан қайтарамын?
  
  
  "Бүгін кешке", - деді Хоук. "Яғни, егер бұл сіздің бүгінгі түнгі жоспарларыңызға кедергі келтірмесе". Соңғы түсініктеме мысқылмен айтылды.
  
  
  Ол оған тіке қарап: "Ал, мына кішкентай стюардесса ұшақтан. Нах келесі жарысқа дейін жиырма төрт сағат демалады, ол эй деді ... "
  
  
  - Жеткілікті, Ник, - деді Хоук мұңайып.
  
  
  Оның, мысқылдап орнынан тұрды. 'Ол болады сізді хабардар етіп отырыңыз.'
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  5 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  Римдегі жылы ауа райы аяқталды; бұлтты және жаңбырлы болды. Колизейде ежелгі архитектуралық ұлылықты бейнелейтін терең бассейндер болған. Аллеялардың тас төсемдері жуылып, туристер түрлі-түсті бояумен жүрді су тамшылаған қаражатты алып тастамайды.
  
  
  Газеттер Ватикандағы тонау туралы хабарларға толы болды. Бірақ шын мәнінде не болғанын аз адамдар білетін сияқты болғаны таң қалдырды. Кейбір мәліметтерде десантшылар мұражай ауласындағы ұшақтың айналасына қонғаны туралы хабарланған. Басқа куәгерлер жыртқыштардың бетперде кигеніне сенімді болды. Бір газет ғимаратта барлығы автоматтармен қаруланған және туристерді өліммен қорқытқан оншақты ер адам болғанын хабарлады. Тағы бір газет бетперде киген бейтаныс адам күтпеген жерден пайда болып, қылмыскерлер қоқан-лоққы көрсеткендердің өмірін сақтап қалғанын хабарлады. Бетперде киген бұл бейтаныс адамның неміс атыс қаруы болғаны және славян немесе иврит тілінде сөйлегені хабарланған.
  
  
  Ол жай ғана полицияға жақсы ақпарат беріледі деп үміттенген. Мұндай сенсациялық қылмыстан кейін қауесеттер мен болжамдардың соншалықты кең тарағаны таңқаларлық емес, бірақ мен оны баспасөзде бұрын-соңды мұндай абдырап қалғанын көрген емеспін. Мен оны бізге сол шуақты таңертең не болғанын сипаттайтын бір мақаланы оқымадым.
  
  
  Мен қазір жасай алатын ең жақсы нәрсе - Римдегі Интерполдың штаб-пәтерінде досым Антонио Бенедеттомен байланысу . Антонио Интерполдың құжаттарын екі рет қарауға көмектескен жас, әдемі инспектор болды. Мен оған тағы да сене аламын деп ойладым. Оны галереяда өзін жарақаттаған адамның жүзі жақсы қарады, мен қылмыскерлердің фотосуреттерін зерттегім келді. Оның, менің жеке басымды өзіме сақтайтын және сұрақтар қоймайтын Тониге сене алатынымды білді.
  
  
  Ол, таңертең оған жақындады. Эго дауысы жылы және мейірімді болды.
  
  
  "Ник, - деді ол күңгірт дауыспен, - сенен тағы да есту қандай тосын сый, амиго. Римде не істеп жүрсің? Сіз Ватикандағы үлкен тонаудың ұйымдастырушысысыз ба? Эго күлкі жұқпалы болды.
  
  
  "Бұл менің жұмысым емес", - дедім мен. "Мен тек нақты ақшамен айналысамын. Банктер. Кассирлер және басқалар.
  
  
  Ол тағы күлді. "Бірақ бұл іс үлкен қиялды қажет етті, амиго".
  
  
  - Иә, - дедім мен. "Шынымды айтсам, оның қандай да бір түрде қатысы бар еді".
  
  
  "Давверо ?"
  
  
  Мен бұл туралы егжей-тегжейлі айтқан жоқпын. "Тони, оның қонақ үйі жыл сайын бірнеше фотосурет түсіретін. Сіз оны реттей аласыз ба?
  
  
  'Әрине. Бүгінгі табыс қашан емес, қашан. Одан да жақсысы, түскі ас ішейік. Мен оны осы жерден алыс емес жерде орналасқан жақсы кафеден білемін.
  
  
  'Бүгін мен істей алмаймын. Менің кездесуім бар.
  
  
  Ой. Ол әдемі әйел деп үміттенемін ".
  
  
  "Мен айттым, "Жоқ. - "Әкеммен бірге".
  
  
  " Мүмкін емес! - деді Антонио.
  
  
  'Солай. Қасиетті Әке мені күндізгі сағат екіде қабылдайды ".
  
  
  'Мейірімділік!' - деді ол ақырын. "Сенің ықпалың оның ойлағанынан да көп, амиго".
  
  
  "Вашингтонның көмегімен", - дедім мен. 'Мен оны кейінірек айтамын. Ол сіздің кеңсеңізге таңертең келе ала ма? '
  
  
  "Бениссимо" , - деді Антонио. "Сен мені үнемі қызықтыратын сияқтысың, Ник".
  
  
  Сол күні ол Ватиканға оралды. Мұражайдың айналасы қоршалып, полиция қызметкерлері болды барлық жерде көрінеді. Галереяға биліктің рұқсатынсыз оралу мүмкін емес еді . Дәл осындай сәттілікпен сіз Форт-Ноксқа кіруге тырысуыңыз мүмкін.
  
  
  Папаның қауіпсіздігі қазір құнды болдыбастапқыда көрінгеннен әлдеқайда жақсы. Кінәлілер қарақшылық күні оған атылған оқтан қорқып, ешкім оған әсерлі құжаттарсыз, содан кейін мұқият тексерусіз келе алмады.
  
  
  Қорғаныстың бірінші шебі папалық резиденциялар мен кеңселер орналасқан қанаттың кіреберісіндегі бірнеше полиция қызметкерлерінен тұрды. Олар жақсы дайындалған жігіттер еді, мені тексеруге біраз уақыт кетті.
  
  
  Әрине, оған барлық қаруларын, әсіресе Вильгельминаны қонақүйде қалдырды. Олар күдікті ештеңе таба алмаған соң, мені азаматтық киімдегі полиция қызметкеріне тапсырды, ол мені Ватикан гвардиясына тапсырды.
  
  
  Ақыры мені папалық палаталарға шығарып салды. Бөлмелер Батыс өркениетінің тарихына бай болды. Панельді қабырғалар фрескалармен безендірілген, төбелері мозаикалық, сансыз интернет және өңі кеткен гобелендер. Дегенмен, ненде аскетизм, дерлік аскетизм билік етті. Мен оны жан-жағыма қараған кездегі сезімім салтанаттылық, мүлде жеңілтектіктің жоқтығы еді.
  
  
  Олар маған үлкен күту залынан орын көрсетті, мен оны күтіп тұрғанда, мен оны бір бөлмеде отырған барлық мемлекет басшылары мен жоғары лауазымды тұлғалармен жабдықтадым деп ойладым. Ал енді кезек Ник Картерге, Killmaster N3 AX-ке келді. Бұл салыстыру мені күлдірді ме, әлде қайғырды ма, білмедім.
  
  
  Кем дегенде жарты сағат өтті, есік ашылғанда мен біраз қобалжый бастадым. Қабылдау бөлмесіне ұзын бойлы, асыл мінезді, отты қызыл кардинал киім киген ер адам кірді.
  
  
  - Мәртебелі мырза, - дедім мен тым тез тұрып.
  
  
  Ол маған мәнерсіз жүзбен келді. "Менің ойымша, сіз Картер мырзасыз ба?" - деп ақырын сұрады ол.
  
  
  'Иә.'
  
  
  "Оның кардиналы Пей. Эго Әулиелік сізді қазір қабылдай алады. Сен менің артымнан ере аласың ". Ол жаңа ғана пайда болған бөлмені нұсқады.
  
  
  Оның соңынан ерді, оның аяқ дыбысынан мұқият тыңдады. Ол артымыздағы есікті жапқанда, ол басқа екі кардиналға, шамасы, құрметті қарауылға басын изеді. Ih тарылған, бірақ зұлым емес көздер менің әрбір қадамым бағаланбаса, мұқият бақыланатынын айтты.
  
  
  Залдың соңында қоңыр халат киген екі монах тұрды. Барлығы бес ер адам мені бақылап отырды, ол басқа не істерін білмегендіктен басын ақырын төмен түсірді. Менің алдымда ашық түрде екі монахтың қоршауында Рим Папасы Павел отырды. Ол ақ халат пен қалпақ киген, кеудесінде үлкен алтын крест болған.
  
  
  Кардинал Пей ештеңе айтқан жоқ. Бет-әлпетімнің эго көрінісіндегі әрең байқалатын өзгеріс мені кенет алға жылжуға мәжбүр етті. - Әулиелігіңіз, - дедім мен басымды төмен салып, тағзым етерімді немесе тағзым етпейтінімді білмеймін. Күлімсіреу Әкемнің қысылған ернінен өтті. Ол менің өзімді ыңғайсыз сезінгенімді көрген шығар . Бәлкім, ол өз-өзіне деген сенімсіздікті сезінген шығар, мен ойлағандай, бұл менің бойымда көрініс тапты. Қалай болғанда да, оның күлкісі мені қатты тыныштандырды. "Картер мырза, - деді ол әдемі ағылшын тілінде, - отырыңыз, өтінемін." Ол қасындағы орындықты нұсқады, ал папалық сақина жарықта бір сәтке жарқырап тұрды.
  
  
  Оның sel, менің үкіметімнің беделі, сұңқар мен балта туралы айтпағанның өзінде, қазір қауіп төніп тұрғанын қатты түсінеді. Бірақ Әкемнің немқұрайлы мінез-құлқы жұқпалы болды, көп ұзамай ол босаңсығанымды сезінді.
  
  
  Кардинал Пей Папаның оң жағындағы позицияны алды. "Бұл Америка Құрама Штаттарының президенті жіберген жас жігіт, сіздің Әулиеңіз", - деді кардинал.
  
  
  "Иә, ол, бұл аудитория сұралғаны есімде".
  
  
  Рим Папасы Павел VI маған бұрылды, ал эго көзқарасы бір сәтке бұлыңғыр болды. "Сіздің үкіметіңіз жақында болған және өте өкінішті, өте өкінішті ұрлыққа қатысы бар сияқты."
  
  
  "Иә, сенің Әулиелігің", - дедім мен. "Папалық сыйлықтармен бірге өте маңызды құжат ұрланған. Эгоды қорғау үшін ... е... жау элементтері, ол сіздің әдемі этруск вазаларыңызды қарсы алу үшін эголарды бір-біріне жасыру еркіндігін алды. Кейбір элементтер мені мұражайға ертіп барды; менен құжатты қонақүйлерден алып кететін адамдар ".
  
  
  Ол менің тайғақ жерде, халықаралық дипломатия аумағында екенімді білді. Сондықтан ол сөздерін мүмкіндігінше мұқият таңдады. Әкем менімен келіскендей басын изегенде, ол менің қысқаша түсініктемемнің екіұштылығына қарамастан, оның анық айтқанына қуанды.
  
  
  "Сіздің президентіңіз, - деді ол, - бұл деді ... бұл құжат, сіз эго деп атайтын болсаңыз, өте маңызды".
  
  
  - Шынында да, Әулиелігіңіз. Дауыс неліктен біз галереяны аралағымыз келді және мұражай қызметкерлеріне бірнеше сұрақтар қойғымыз келді. Біз полицияның мұқият тергеу жүргізіп жатқанын түсінеміз. Бірақ бұл құжат менің үкіметім үшін маңызды болғандықтан, біз өзіміздің жеке ісімізді жүргізуді қажет деп таптық ... мұқият тергеу ". Кардинал Пей басын изеп, алдымен Папаға, сосын маған қайта қарады. Мен әрі қарай жүрдім.
  
  
  "Мысалы, ұрланған заттардың ішінде ваза бар ма, жоқ па, бізге біреу керек. Әрине, оның Этруск мұражайына ауыстырылған болуы мүмкін, содан кейін ол кітапханадан кеткен соң ".
  
  
  "Мен олай ойламаймын, - деді кардинал, - Іш.
  
  
  "Шынында деллде", - деп растады Рим Папасы. "Менің ойымша, Картер мырза, түгендеу аяқталды. Ол тек нахқа қарап тұрды, бірақ қасында этруск вазасы болғаны есімде жоқ. Әрине, ұрланған заттардың көпшілігі дүкен сөрелерінен алынған ". Ол тоқтап, қарама-қарсы қабырғаға мені миммоға қарады. Уақыт баяу өтіп бара жатқандай көрінді, бірақ оған ештеңе айтпады. Ақыры ол маған тағы қарады . "Керемет, Картер мырза", - деді ол. "Сізге күннің қалған бөлігін галереяда және кітапхананың басқа аймақтарында өткізуге рұқсат етілген. Ол сондай-ақ мен сізге сұрау салуға рұқсат етемін, яғни қосымша ақпарат бермей-ақ, бірақ мен сізге Этруск мұражайында хабарлаудың қажеті жоқ шығар ".
  
  
  "Бұл сіздің тарапыңыздан өте мейірімді, Әулиелігіңіз".
  
  
  Ол кардинал Пейге бұрылды. "Эго оған қол қоюы үшін хатты дайындаңыз. Картер мырзаның біздің полициямен қажетсіз проблемалары болмауы керек.
  
  
  - Қасиетті, - деді кардинал тағы да басын изеп.
  
  
  "Мұның бірден болатынына көз жеткізіңіз." Әкем маған тағы бұрылды. "Біз сізге бұл құжатты табуыңызды тілейміз, Картер мырза".
  
  
  "Қасиетті, көп рахмет", - дедім мен орнымнан тұрып, бірнеше қадам артқа шегініп. Оның соңынан ерген кардинал Пей, еңкейіп, бөлмелерден шығып кетті.
  
  
  Жиырма минуттан кейін ол Әкесінің қолы мен мөрі бар жазбаны алды. Мені ашық ауада демалу жеңілдіктері жауып тастады. Менің аудиториям Рим Папасы Павел VI-мен жақсы өтті, бірақ бұл менің миссиямның ең жүйкені жұқартатын бөлігі болды.
  
  
  
  
  Ол алдымен Этруск мұражайына барды. Барлық аумақ уақытша жабылды. Біздің келушілеріміз, туристеріміз болмады, сондықтан менде ақпарат алуда қиындықтар болған жоқ. Ватиканның басқа мұражайлары сияқты, бұл да бәрінен де сарайға ұқсайтын. Ол этруск дәуіріндегі құндылықтар мен артефактілерге жабысып қалған. Ол заттардың көпшілігі Рим Папасы Григорий XVI қазба жұмыстары кезінде Этрурия маңынан табылғанын есіне алды. Ол мұражайда көптеген вазалар, бөтелкелер, тостағандар және басқа да қазыналар болатынын білмеген. Өкінішке орай, мен вазаны тани аламын деген үміт бекер болды. Бірақ ih мұражайының айналасындағы кейбір адамдардың көмегімен оның кең мұрағаты вазаның Ватиканға екі жылдай бұрын тапсырылғанын және оның қайтып оралғаны туралы жазба жоқ екенін анықтады.
  
  
  Сол күні кешке ол, галереяның кейбір қызметкерлерімен сөйлесті, олар вазаның, олардың білуінше, тонау күні таңертең галереяда болғанын растады. Бұл маған одан қорқатын қорытынды қалдырды: жыртқыштар Е.Е.-ны ұстап алды.
  
  
  Ол күннің бір бөлігін галереяда өткізді, содан кейін полицияда мұқият тексеруден өтті. Қарапайым киім киген жас полицей күдікті түрде папаның жазбасына жалт қарады.
  
  
  "Мұны тексеру керек, қол қоюшы".
  
  
  "Онда тез жаса", - дедім мен. "Менің айналама бүгін ғана қарауға уақытым бар".
  
  
  'Белгілі бір рәсім бар
  
  
  - Қарашы, - дедім мен. "Әкемнің өзі маған бұл жазбада ешқандай проблема болмайтынын айтты. Сіз оған күмәнданғаныңызды білдіруім керек пе?
  
  
  Жас жігіт бір сәтке маған қарады. Сосын ол жазбаға қайта қарады. "Қарапайым", - деді ол. Ол галереяға шығып, жазбаны екінші қарапайым киім киген полиция қызметкеріне тапсырды. Ер адам осыны оқып берді. Сосын олар маған қарап, бір-біріне итальян тілінде үнсіз бірдеңе айтты. Бір күн тұрған адам маған нұсқап бұрылды, содан кейін басқа детективке батыл сөйледі. Ревматизм тыныш болды және абайсызда қолды сермеумен бірге жүрді. Жас жігіт маған жазбаны қайтарып берді. "Менің бастығым галереяға баруға болады дейді", - деді ол мұңайып .
  
  
  - Г, - дедім мен жазбаны алып.
  
  
  Оның, ішке кіріп, жан-жағына қарады. Оның ішінде жас жігітті қосқанда үш полиция қызметкері болған. Олар досымен досымен тыныш сөйлесті. Ұзын зал оның эгосын алғаш көргеннен басқаша көрінді. Терезелер жабылды, өйткені шелл жаңбыр жауды; бұлыңғыр болды. Шыны қораптардың сынған қақпақтары алынып, саусақ іздері бар-жоғы тексерілді. Оған ұрылар қандай да бір заттай айғақтар қалдырса, полиция их-ны алып үлгеретініне сенімді болды. Бірақ сол күні таңертең көргендерімнің айналасында, егер олар саусақ іздері болмаса, маңызды ештеңе қалмас еді ...
  
  
  Оның, есікке қарады. Аяқ киімнің жеке басылымдарын, егер олар терезе жақтауында немесе ұрылар ғана болатын басқа нақты орындарда болмаса, қол жетімді көптеген орталарда анықтау мүмкін болмас еді.
  
  
  Ол қайтадан этрускалық вазаны сұрады, бірақ ол негізгі залда жоқ екеніне сенімді болды . Ол полициядан ваза немесе вазаның сынықтары дәлел ретінде пайдаланылды ма деп сұрады. Ол олай емес деді.
  
  
  Оның, бүгін таңертең баспалдақпен көтерілгенімде көргенімді есіме түсіруге тырысып, дәлізге қайта кірді: өлген қызметші және күні енді ғана тарс жабылған. Оның, бұрылып, галереяға оралды. Сосын оның денесі тұрған жерге барып, ненде әлі де қан дақтары көрініп тұрғанын көрді. Енді күн ашық болды, мен оның оң жақ есігіне қарасам, ол сынған құлыптың әлі жөнделмегенін көрді. Полицейлерді ағаштың айналасынан суырып алған 9 мм оқ қызықтырса керек. Ол жерге қарап, тағы не екенін көрді. Есік төмен қарай басылды стылдау төменгі жағындағы көзге салынған едендегі металл ілмекпен күн. Бұл қызық болды. Бұл күнді құлыптау үшін ұрылар ілмектерді босату үшін есіктердің артында тұруға мәжбүр болды дегенді білдіреді . Оның еңкейіп еденге қарады. Есіктің сыртындағы жұқа шаң қабаты жақында аяқ киімнен кейін қытырлақ қабат қалдырды .
  
  
  Сірә, басып шығаруды күзетшіні өлтірген және галереяның сол жағындағы күнді құлыптаған адам жасаған . Бұл маған әдеттен тыс дойбы өрнегі бар креп табаны болып көрінді. Басып шығару оны айналып өтіп, есіктің ілгегін ағытып, көбірек жарық түсуі үшін есікті итеріп жіберді . Оны қалтасынан өте сезімтал ақ-қара пленкасы бар миниатюралық фотоаппарат суырып алды. Ол аяқ киімнің ізінің үш суретін түсіріп, камераны бір минут ішінде орнына қойды. Ол қайтадан бойын түзегенде, іздің жанынан кептірілген ақ балшықтың бір шоғырын көрдім. Сірә, бұл басып шығарылған аяқ киімнен түсіп қалған болуы мүмкін. Жас детектив қайтып келе салысымен оны екінші қалтасынан орамал алып, саз балшықтан алып, эгосын орамалға орап алды. Ол қарап тұрғанда, оны есік тағы итеріп жіберді де, ілгекті орнына қойды.
  
  
  "Бірдеңе дұрыс емес пе, синьор?" ол сұрады. Эго тонынан ол мені тітіркендіргіш келуші деп қателескенін болжауға болады.
  
  
  Мен оған айтқым келмеді болды кейін туралыболып табылады. Мүмкін болса, оның қонақ үйі полицияға дейін Яһуданы табыңыз. Полицияда меншік құқығы, құжат туралы әртүрлі түсініктер болуы мүмкін және халықаралық интрига эго қайтарылғанға дейін басталуы мүмкін - содан кейін ғана итальяндық әскери билік эгоға мұқият қарайды.
  
  
  "Мен жаңа ғана көрдім, едендегі қан дақтары", - деп өтірік айттым. "Қорқынышты жағдай".
  
  
  "Иә, қорқынышты", - деді ол жұбатып.
  
  
  "Ынтымақтастық үшін рахмет", - дедім мен кетіп бара жатып.
  
  
  Ол мені тоқтатты. "Айтыңызшы, синьор, сіз Интерполдың немесе бүкіл баспасөздің пікірісіз бе?"
  
  
  "Бұл біз үшін, біз үшін басқаша", - дедім мен. "Оның мұражайға кәсіби келушісі. Мен оның айналасындағы мұражайларға барамын ашық бассейн, содан кейін мен әртүрлі басылымдардың мазмұнын сипаттаймын және каталогтаймын. Әзірге оған он мыңнан астам адам келген. Мен галереяның ашылуын күте алмадым, өйткені жексенбі күндері екі жаққа да Еуропаның басқа жеті қаласында елу үш мұражайым бар. Менің баруым керек , өйткені бүгін Римдегі тағы бірнеше мұражайға баруым керек ".
  
  
  "Әрине", - деді ол.
  
  
  Ол кетіп бара жатқанда, бір жас жігіт маған алданып қалды ма деп таңдана қарады.
  
  
  
  
  Интерполдың кеңсесі Via Filippo Turati, 23 мекенжайында қарапайым ғимаратта орналасқан. Ауа райы ашылып, көктемнің сергітетін ауасы ауада қалықтап тұрды. Бұл Римді аралап, атмосфераны жұту үшін тамаша таң болар еді - Тиволи бақтарына, Каракалла моншаларына немесе Адрианның әйгілі вилласына барыңыз. Бірақ жұмыс әлі алда еді және бұл жұмыс Интерполдың штаб-пәтерінің күңгірт қасбетінің артында күтіп тұрды.
  
  
  Оны досы Тони Бенедетто екінші қабаттағы шағын кеңсенің эгосынан тауып алған. Кеңсенің күңгірт қабырғалары мен жиһаздары ашық терезеден түскен күн сәулесімен және Тонидің кең күлкісімен жарықтандырылды .
  
  
  "Ник, менің басқам!" ол маған сәлем айтты да, мені құшақтау үшін орындықты айналып өтті.
  
  
  "Буон джорно, амико", - деді оған күліп.
  
  
  Тони менің бойымда дерлік, қалың, қара шашы және жылтыр көздері бар еді. Біз бұрын бір-бірімізге көмектесіп, бірге көп көңіл көтеретінбіз. Тони аздап көңіл көтеруді ұнататын.
  
  
  Біз осындай ойынға қатысамыз. Оны Lucky Strike пакеті суырып алып, Тониге темекі ұсынды.
  
  
  'Ах! Енді мен оны есіме түсірдім, сен маған неге сонша ұнайсың, Бамбино. Өйткені сізде жақсы американдық темекі бар.
  
  
  Мен оны жағып жібердім, біз біраз уақыт үнсіз отырдық, үнсіз темекі тарттық. "Сонда сен қазір бақылаушысың ба?" - деді ақыры оған.
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізді. "Егер сіз ұйымда жеткілікті ұзақ тұрсаңыз, сіз ақыр соңында бастық болу, бұл сізге ұнай ма, жоқ па". Ол маған тіс пастасымен күлді.
  
  
  "Мүмкін, бастық отставкаға кетпес бұрын, мен балтамен барғаным дұрыс шығар", - дедім мен. "Мен кеңсе жұмысын шеше алмаймын деп ойлаймын".
  
  
  "Мен де", - деді Тони. "Бақытымызға орай, менің кішігірім жарнамам маған ашық ауада да жұмыс істеуге мүмкіндік береді". Енді қара қоңыр көздер байсалды бола бастады. "Менің Ватиканда қарақшылық ісім бар, Ник. Сіз бұған қалай қатыстысыз?
  
  
  Оны осы уақытқа дейін болған оқиғаны паром қорытындылады. Оған эмуға құжат туралы айтты, бірақ онда не бар екенін емес. Ол мұңайып тыңдады. "Мен қонақүй болар едім полицияның суреттерін қараңыз" , - деп шештім. "Мен жарақат алған адамды жақсы көрдім ".
  
  
  "Біз ih-ді бірге көреміз, Ник", - деді ол. "Мен Ватиканға бір адамды жібердім, бірақ ол ештеңе таппады. Бұл мәселе бойынша бірлесіп жұмыс жасауымыз мүмкін бе?".
  
  
  "Мүмкін", - дедім мен. "Бірақ ресми түрде емес. Интерпол менің қатысуымның себебін білмесе, мен оны жақсы көремін ".
  
  
  Ол басын изеді.
  
  
  "Тағы бір нәрсе - бұл", - деп қостым мен. "Егер біз құжатты таба алсақ, бұл менікі. Сіз тіпті бастықтарыңызға эго бар екенін айтпауыңыз мүмкін ".
  
  
  Тони бұл туралы ойлады. "Жарайды, Ник", - деді ол. "Біз Ватиканның қазынасын қайтаруға мүдделіміз, Американың мемлекеттік құпияларына үңілудің қажеті жоқ". Күлімсіреу ақырын оның бетіне қайта оралды. "Менде сенің қолың бар сияқты сезінемін".
  
  
  Оны қалтасынан миниатюралық фотоаппарат алып шықты. Бұл өте жылдам ысырмасы бар Минолта болды және оны суперпанхроматикалық пленка қолданды. "Менің ойымша, бұл сізді қызықтырады", - дедім мен. "Бұл қаншалықты тез көрінуі мүмкін ?"
  
  
  "Бізде кішкене қараңғы бөлме бар", - деп жауап берді Тони. "Және кәсіпқой. Түске таман суретті үлкейте аламыз ".
  
  
  "Тамаша", - дедім мен. Оның орамалын алып, жайып салды. "Сосын оның қонақ үйі болар еді бұл саз балшықтың қайдан шыққанын біл . Сіз біле аласыз ба?
  
  
  "Бұл сәл қиынырақ болады, амико", - деді ол еңкейіп, саздың бір бөлігін қарап. - "Мен эгоды біздің химикке беремін. Тағы бір нәрсе бар ма?'
  
  
  'Қазіргі уақытта емес. Сіздің фотоальбомдарыңызға қысқаша шолу жасайық ".
  
  
  Біз шкафтармен, үстелдермен және кеңсе қызметкерлерімен толтырылған үлкен сұр бөлмеде полиция қызметкерлерінің суреттерін қарауға бір сағаттан астам уақыт жұмсадық. Біз аяқтаған кезде, ол бізді бүкіл фото мұрағатында білетін бір тұлға ретінде таныған жоқ.
  
  
  "Мен бұл жігіттің сонда болатынына сенімді болдым", - дедім мен. "Егер сіз көрген адам Яһуда болса, - деді Тони соңғы альбомды шапалақтап, - ол өз халқын таңдауда өте сақ болған болуы керек".
  
  
  'Дәл. Бірақ бұл тонауды нағыз кәсіпқойлар жасаған және әдетте мұндай деңгейдегі адамдардың соттылығы бар ".
  
  
  Тони қолын менің иығыма қойды. "Бізде фотосуреттер мен саз балшықтары бар", - деді ол. 'Кәне. Біз жақсы түскі ас ішеміз , түстен кейін керемет шарап себеміз, содан кейін түстен кейінгі жұмысқа сергіп қайтамыз.
  
  
  Оның, мысқылдап, басын изеді. Тони туралы маған ұнайтын бір нәрсе. Эго мен алаңсыз мінез-құлық шынайы болды, бірақ мен немқұрайлылықтың астарында адал полицейдің ақылдылығы мен айлакерлігі жатқанын білдім.
  
  
  "Дұрыс айтасың" дедім мен. "Фотосуреттер дайын болмайынша, біз мұнда ештеңе істей алмаймыз".
  
  
  Біз Mediterraneo кафесіне және террассада осындай ойынға бардық. Енді бұлттар сейілгендіктен, күн жыли бастады, бірақ жел әлі де күшті болды. Тонидің ұсынысы бойынша біз қуырылған балыққа тапсырыс бердік. Негізгі тағамның алдында спагетти, содан кейін ақ ірімшік болды. Біздің ақшыл ақ шарапымыз дәмді болды. Біз өткен күндер туралы әңгімелестік, ал Тони БАҚ-та маған екеуміз білетін қыздың хабарламаларын жоққа шығарды. Біз қатты күлдік, біраз уақыт өткен жексенбідегі қысым басылды және ол босаңсыды.
  
  
  Бір сағаттан астам уақыттан кейін біз Интерполдың кеңсесіне оралдық. Фотосуреттер әзірленіп, 18х24 дейін ұлғайтылды. Тони ih-ді папканың айналасынан алып шықты да, оларға қарамай маған берді.
  
  
  "Олар жақсы жұмыс жасады", - дедім мен. "Мынаны қара."
  
  
  Ол бірінші фотосуретті зерттеді. "Иә, - деді ол, - бұл сурет, анық байқалады. Менің ойымша, мен мұндай нәрсені ешқашан көрген емеспін, Ник. Өте ерекше.'
  
  
  "Мен келісемін және бұл біз үшін сәттілік".
  
  
  'Атап айтқанда. Мен оны көбірек басып шығарамын және аяқ киімнің түрін таңдаймын ".
  
  
  Біз қараңғы бөлмеге кірдік, зертханашы бірден ең жақсы фотосуреттердің көшірмелерін жасауға уәде берді. Содан кейін Тони қаладағы аяқ киім дүкендерінің тізімін алып, аяқ киім өндірушілерін тексеру үшін бірнеше рет телефон соқты. Бүкіл Италия бойынша ih ондаған болды.
  
  
  Тони бірнеше адамға аяқ киім дүкендеріне баруды бұйырған кезде, ол Хокке есеп беру үшін қонақүйге оралды. Маған эгоды "пошта жәшігіне" салуға тура келді, ол жерден курьер эгоды алып, Хок-қа жібереді. Шұғыл хабарлама жіберу қажет болған жағдайларды қоспағанда, AX телефонды, тіпті сөйлеу түрлендіргішімен де пайдаланбаған. Ол өз баяндамасын жазып, эго-ны пошта жәшігіне жіберді.
  
  
  Бөлмесіне оралғанда, оны Тони эмуға қоңырау шалуды өтініп жатқанын тапты.
  
  
  "Біз өндірушіні таптық", - деді ол. "Бұл елдегі веб-компания осындай дизайнды шығарады. Біз қазір өндірушінің кітаптарына сүйене отырып, бөлшек саудагерлердің тізімін жасап жатырмыз " .
  
  
  "Жарайды", - дедім мен. "Мен сен біткенше келемін. Сіздің тиімділігіңіз үшін мақтауларым ".
  
  
  -
  
  
  Тони оны жалап жатқанда қайтып келгенде, кешке қарай Миландағы залдағы аяқ киім фабрикасы "Жаңа итальяндық қоғам" деп аталатыны белгілі болды. Римдегі өкіл зауыттардан аяқ киімнің аз ғана партиясын алды, ih-ді қаладағы екі дүкенге ғана сатты. Одина осы дүкендердің айналасында шамамен бір жыл бұрын банкротқа ұшырады. Нәтижесінде қала шетіндегі жалғыз дүкен қалды.
  
  
  Сұраныс бойынша біз дүкеннің иесі белгілі бір Луиджи Фарнес екенін білдік.
  
  
  "Енді біз эго табамыз", - дедім мен. "Яғни, егер біздің адам Римадан балет тәпішкелерін сатып алса".
  
  
  "Сірә", - деп жауап берді Тони. "Біз сіздің балшық кесегіңізді де анықтадық деп ойлаймыз, амико. Біздің химик бұл Сицилия деп ойлайды.
  
  
  "Мм", - дедім мен. "Мафиоздар".
  
  
  -
  
  
  Тонидің басқа істері болды, сондықтан оны дүкенге таксимен жалғыз өзі апарды. Ол жаңа Рифма аудандарының айналасындағы тар көшеде орналасқан. Теріден тігілген аяқ киімдер мен басқа да бұйымдар сатылды. Фарнез, аласа бойлы, мұрты тар, семіз адам көп көмектесті.
  
  
  "Жақында үш тұтынушы бұл аяқ киімді креп-табанымен сатып алды", - деді ол. "Мен ih есімдерін жаздым".
  
  
  Оның есімдеріне қарадым. Барзини. Аранчи. Паллотти. Маған ештеңе айтқан жоқ.
  
  
  Одан сұрады. - "Мен оның есімдерін қайта жаза аламын ба?"
  
  
  'Әрине; estestvenno үшін.'
  
  
  Мен оны ешқашан жасамадым, сатушыға алғысымды білдірдім және кетіп қалдым.
  
  
  
  
  Келесі күні Тони мені полиция бөліміне апарды, онда ол эго көмекшісі болуы керек еді, ал эмус көлемді файлдарды қарауды шешті. Түске қарай біз қалағанымызды таптық. Рокко Барзинидің айып парағы болды. Тізім ескі болды және nen-де тек кішігірім қылмыс туралы айтылды. Бір сағаттан кейін біз полиция фотосуреттерінің ортасынан эго таптық. Бұл оны Ватиканда атып өлтірген адам .
  
  
  Тони мұрағатшымен қысқаша сөйлесті.
  
  
  "Полиция Барзини туралы біраз уақыттан бері естімеген, - деді ол, - және олар эгосын жоғалтып алды".
  
  
  "Олар оның қайда екенін білмей ме?"
  
  
  "Олар жоқ дейді."
  
  
  "Біз оның жақында Сицилияда болғанын білеміз".
  
  
  "Иә, қымбатты басқасы, бірақ бұл білімнің бізге пайдасы шамалы. Сицилия - тыныш халқы бар үлкен арал. Сіз біреуді Барзини немесе басқа біреу туралы айту өте қиын болатынын көресіз ". Ол онымен келісті. Сосын кенет оның ойына мафиямен байланысы бар қыз Джина келді. "Мүмкін, - дедім мен, - біз Римдегі креп табаны бар досымыз туралы бірдеңе біле аламыз."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  6 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  Сол күні кешке мен Джинаға қонаққа бардым. Ол менің келетінімді біліп, дәмді эду дайындады. Негізгі тағам болды скаллопини алла фирензе, ет пен шпинатта балқытылған ірімшік қосылған. Алдымен спагетти, сосын бұзау еті, ең соңында ірімшік пен төртбұрышты сыйлық болды. Қызыл шарап керемет болды.
  
  
  "Итальяндықтардың бәрі де соншалықты жақсы аспаз бола ма?" - деп сұрады ол, біз орындықта мұндай ойынды қашан ойнаймыз.
  
  
  Джина менің иығымнан құшақтады. "Олардың айналасындағылардың бәрі емес, - деді ол, - бірақ итальяндық әйелдердің көпшілігі". Ол аяғын астына тартты, ал юбкасы жамбасынан жоғары сырғып, ақ бөкселерін ашты.
  
  
  "Олар көп нәрсені жақсы істеп жатыр", - дедім мен ақырын.
  
  
  Ол күлімсіреп, менің мойнымнан жеңіл сүйді. "Мен сені маған қайтасың деп ойладым, Ник", - деп сыбырлады ол.
  
  
  "Мен бұл бизнес деп қорқамын", - дедім мен кінәлі түрде. "Кем дегенде, бұл бүгінгі кештің басты мақсаты".
  
  
  Ол қолын артқа тартты. "Бұл мүлдем мақтау емес, солай ма?" - деді ол үрлеп.
  
  
  Оның, жымиып, өзіне қарай тартты. "Бұл өте маңызды, бірақ бұл мен сені қайта көргім келмеді дегенді білдірмейді".
  
  
  Оның бетін өзіне қаратып, ернінен сүйді. Ол менің мойнымнан құшақтады. "Өте құндыкөптегені жақсырақ", - деп күбірледі ол. Содан кейін ол бостандыққа шықты. "Ол кезде сіздің бизнесіңіз қандай?" - деп сұрады ол. - "Мен сені дипломатиялық қызметте деп ойладым".
  
  
  "Бір мағынада", - деп жауап бердім мен. Джина, мен оның неге Римде екенін нақты айта алмаймын. Бірақ, мүмкін, егер маған өзің туралы айтқаның рас болса, сен маған көмектесе аласың " .
  
  
  Ол менің құлағымнан сүйді. 'Сен не айтқың келеді?'
  
  
  "Сіз адамдарды жер асты әлемінен танитыныңызды айттыңыз".
  
  
  Ол сәл артқа шегінді. - "Бірақ сен полиция емессің".
  
  
  Оның қымсынды. Содан кейін ол эйге мүмкіндігінше көбірек айтуды шешті. "Мен сізге қандай да бір себептермен түсіндіре алмаймын, Джина, - дедім мен, - мені бірнеше күн бұрын Ватикан кітапханасында болған оқиға қызықтырады ".
  
  
  Оның қара көздері әдеттегіден де үлкейіп кетті.
  
  
  " Диаволо ! Сізді Ватикандағы тонау қызықтырады ма?
  
  
  - Иә, - деп жауап бердім мен.
  
  
  'Ах. Мен білмеймін. Сіз ақпарат ала алмайтын қылмыстың белгілі бір түрлері бар. Бұл сондай қылмыс. Бізге бұл туралы ешкім білмейді ".
  
  
  "Ол да мен сенен қылмыс туралы ақпарат күтемін деген жерде емес", - дедім мен. "Мен жай ғана сен маған бір адам туралы айтып бересің деп үміттендім".
  
  
  Ол иығын қиқаң еткізді. 'Ол кісі кім?'
  
  
  "Эго Барзини деп аталады", - дедім мен. "Рокко Барзини".
  
  
  Ол бір сәтке ойланып қалды. Сосын айтты: "Мен бұл есімді білмеймін".
  
  
  - Жақсылап ойлан, Джина, - дедім мен оның қолынан сүйіп. "Бұл мен үшін өте маңызды".
  
  
  Бір сәттен кейін ол: "Жоқ, Ник, мен ол адамды танымаймын", - деді.
  
  
  Ол күрсінді.
  
  
  "Полицияның өзінде бұл деллада ешқандай дәлел жоқ", - деп жалғастырды ол. "Егер сіз бұл істі басыңыздың айналасына тастасаңыз жақсы болар еді".
  
  
  Оның көзіндегі уайым оны көрді. "Джина, - дедім мен, - мүмкін емес.
  
  
  Ол диванға жатып, ойлана отырып, төменгі ернін тістеп алды. "Ал, - деді ол ақырын, - егер мен сені бас тартуға көндіре алмасам, біз бір нәрсе істей аламыз".
  
  
  'Иә?'
  
  
  "Әйел бар. Ол онымен менің кафедегі досым Роза арқылы танысты ".
  
  
  "Мен раушан гүлі есімде", - дедім мен.
  
  
  "Бұл әйелдің Монтеситорио алаңында жезөкшелер үйі бар. Ол римдік қылмыскерлерді ағаларынан жақсы біледі. Мүмкін ол сенімен сөйлескісі келетін шығар. Төлем үшін.'
  
  
  "Мен төлеймін", - дедім мен.
  
  
  "Ол жерге жалғыз баруға тура келеді. Ол жұмыс істейтін қыздардан басқа әйелдерді үйіне кіргізбейді ".
  
  
  "Мен оны бүгін кешке көре аламын ба?"
  
  
  "Мен қараймын."
  
  
  Ол телефонға жақындап, нөмірді терді де, үнсіз сөйледі. Бірнеше минуттан кейін ол телефонды қойды да, менің қасымда диванға отырды.
  
  
  "Бәрі жақсы", - деді ол мұңайып. "Ол жерге сағат оннан кейін баруға болады.
  
  
  Ол сізбен сөйлесуге дайын. Ол сіз іздеген адамның аты-жөнін айтпады. Ол телефонын кейде полиция бұзып алады деп қорқады ".
  
  
  "Рахмет, Джина", - дедім мен. Оның сағатына қарады. Сағат онға таяп қалды. "Онда мен кеткенім жөн", - дедім мен.
  
  
  "Тағы бір нәрсе бар - бұл".
  
  
  'Иә?'
  
  
  "Сапарыңыз қалыпты болып көрінуі үшін Васари ханыммен сөйлеспес бұрын қыздардың қасынан біреуін табыңыз."
  
  
  Оны сұқ саусағымен мұңайған иегі көтерді. "Мүмкін мен одан аулақ бола аламын", - дедім мен.
  
  
  Ол байсалды көрінді. - "Ник Васари ханыммен ойын ойнауға болмайды. Ол эйге сен қыз үшін төлейтініңді және ақшаңның құнын алуың керек екенін айтты ".
  
  
  'Мен оны көремін.' Джинаны тастап, жезөкшемен бірге төсекке жату жағымды ойлар емес еді. - "Мәңгілікке қорықпа. Менің айтайын дегенім қыз. Роза мені Васари ханымның денсаулығына өте қатал екеніне сендірді ".
  
  
  Оның орнынан тұрды. "Егер сенде бәрі жақсы болса, мен онымен сөйлескеннен кейін мен оны осында қайтарамын".
  
  
  Ол маған көзіне жас алып қарады. "Маған бұл өте ұнайтын еді", - деді ол.
  
  
  
  
  Оны таксимен Пьяцца Монтеситориоға апарды. Алаң кешкі серуендеуге емес, қаланың көріксіз жерінде болатын. Үй өте ескі, қасбеті тозған. Барлық терезелер жарықтандырылды, дегенмен бірінші қабатта жалюзи түсіріліп, олардың үстіндегі ауырсынулар жабылып, тек сары жарық жолақтары қалды .
  
  
  Оның қабығы тротуардың бойымен келе жатқанда, оны көрші подъезде тұрған адам көрді. Ол менің бағытыма қарамады, бірақ менің қатысуымның эгосы мені сергек етті. Арық бойжеткен мені ішке кіргізді. Тағы бірнеше клиенттер үлкен қонақ бөлмеге көшіп, сол жерде қыздармен кездесті; оны үлкен залдың алдындағы залда күтіп тұрғанда, олардың барлығы менің қатысуымды білгендей болды.
  
  
  Маған орта жастағы, сымбатты, қара шашты, қатаң түрде артқа қайырылған келіншек келді. Одан сұрады. - "Васари ханым?"
  
  
  Ол нәзік жымиды. "Жоқ, оның Васари ханым. Сіз қызды қалайсыз ба?
  
  
  Ол қалай жауап беру керектігін білді. 'Иә.'
  
  
  Біз қонақ бөлмеге кірген кезде бірнеше әйел біздің жаққа қарады. Бізге жас аққұба қыз келді. Ол жамбастары мен кеудесінің көп бөлігін ашатын қысқа қара трусики киген. Оны он сегіз шамасында бағалады; Оның жүрек пішінді жүзіне тағы бір кінәсіздік сезімі сезілді. Ол итальян тілінде мені бос ұстай аламын ба деп сұрады . Ол басқалар сияқты жақсы немесе жаман деген қорытындыға келді. Ол оған басын изеді.
  
  
  Ол күлімсіреп, менің қолымнан ұстады. Миссис Васари кетіп қалды, ал қыз біз оның бөлмесіне кірмес бұрын мен оған бірдеңе ішкім келе ме деп сұрады. "Жоқ, - дедім мен, - қазір жоғарыға ашық шығайық."
  
  
  "А, сен оны асыға күтесің, солай ма?" Ол мені баспалдақпен бірінші қабаттағы бөлмеге апарды.
  
  
  Артымыздан есік жабыла салысымен ол мені шешіндіре бастады. - Сіз ағылшынсыз, солай ма? Мэри көптеген ағылшындарды қабылдады ".
  
  
  Эй оған біраз уақыт өз бағытын ұстануға рұқсат берді. Эй, бұл ұнаған сияқты. Ол өзімен бірге мылтық алып жүрмеген, бұл қауіпті қадам, бірақ мен бұл жерде қажетсіз назар аударғым келмеді . Оның селл темір төсегінің шетіне шығып, балет тәпішкелері мен шалбарын шешіп алды, ал Мария ептілікпен жұқа киімдерін шешіп алды. Нахтың жіңішке белі және толық кеудесі бар әдемі жас денесі болды. Нахтың сол жамбасында көгерген жері бар еді, оны ыстық клиент қалдырғаны сөзсіз.
  
  
  "Саған Мэри ұнай ма?" - деп сұрады ол.
  
  
  Оның, кереуеттің қасында тұрып, қалған киімдерін шешіп алды. - Иә, Мария, сен өте әдемісің. Оның, жымиды және мұны білдірді .
  
  
  Ол менің аяғымдағы еденге отырды да, менің жамбасымнан сипалай бастады. "Сен өте әдемісің", - деді ол. Оның қолы менің жыныс мүшелеріме көтеріліп, сол жерде айналысты. Ол алға еңкейіп, менің жамбасымнан сүйді. Оның жасушасы кереуеттің шетінде, ал ол менің досыма тағы бір құшақтасу үшін менің жамбасыма қарай жүрді.
  
  
  Оның бөлмеге кірген кезде оның ойында Васари ханыммен әңгіме ғана болды. Бірақ Мария менімен өте шебер жұмыс істеген сайын, менің толқуым күшейе түсті және ол төсекке созылып, жастықтарын жамбастарының астына сырғытқан кезде, ол дайын болды.
  
  
  Ол өз мамандығын жақсы білетін. Ол мені жарылғыш шарықтау шегіне жеткізу үшін не істеу керектігін және қашан істеу керектігін жақсы білді. Бәрі біткенде және біз мыжылған жаймалардың үстінде терлеп жатқанда, ол менің физикалық қанағаттанғаныма қуанышты болып көрінді. Ол басқаша күткен жоқ. Ал маған дейін... ал, бұл мен төлеген нәрсе болды.
  
  
  Одан Васари ханым туралы сұрады.
  
  
  'Ах. Сіз қонақүйде ханыммен сөйлесетін адамсыз.
  
  
  'Иә. Мені оған апара аласың ба?
  
  
  'Менімен жүр.'
  
  
  Ол мені екінші қабаттың басына апарды, біз қараңғы дәлізден артқы бөлмеге өттік. Ол екі рет қағып, өзінікін ашқанда кетіп қалды.
  
  
  - Сіз ханыммен сөйлескіңіз келе ме? - деп сұрады қара шашты әйел.
  
  
  Оның қарап mimmo нах бөлмесіне. Ол қызыл және көк шамдармен ақырын жарықтандырылды. Дәлізден хош иісті заттың иісі шықты .
  
  
  "Иә, ол мені көргісі келетінін айтты", - деп жауап бердім.
  
  
  "Кіріңіз", - деді әйел бір жаққа шегініп.
  
  
  Оның бөлмесіне кіріп, иісі тұншығып қалды. Сәнді жібектен тігілген фигура қалың кілемі бар бөлмедегі аласа бахаревке сүйеніп тұр . Келіп, оны жалап жатқанда, мен оның ерекше семіз әйел екенін көрдім. Әй, жасы жетпістен кем болмауы керек еді, бірақ ол ертедегі дыбыстық фильмнің барлығына ескерту ретінде қатты боялған. Ee иілгіш, мыжылған беті макияжбен жабылған, көздері қара, қабақтары қою көк түсті . Қызару майлы щекке жағылды, ал қызыл далап пайда болды жалған ауыз. Мұның бәрі қызғылт сары шашпен жабылған. Оның жуан ақ қолдары жібек көйлектің айналасына екі мыжылған қамыр тәрізді шығып тұрды, содан кейін былғары саусақтары кем дегенде он шақты сақинамен безендірілді.
  
  
  "Бұл Картер мырза ма?" ескі дауысын көтерді.
  
  
  - Иә, ханым, - деп жауап бердім мен.
  
  
  Көмекші орындықты диванға қарай итеріп жіберді де, мені отыруға шақырды. "Мен иісті заттар үшін кешірім сұраймын", - деп сыбырлады ол. "Ханымның денесінде біртүрлі иіс бар, оны хош иісті затпен бүркемелейді".
  
  
  Оның басын изеп, селл де басын изеді.
  
  
  "Сыбырлауды және аяқтың ұшымен жүруді доғар", - деді Васари ханым әйелге. "Сен бізді бір сәтке жалғыз қалдыра аласың".
  
  
  "Иә, ханым."Ол бұрылып, бөлмелерді аралап шықты. "Сіз жақсы көрінесіз", - деді Васари ханым ағылшын тілінде. "Егер мен оны осы шашты шешіп алсам, қарсы болмайсыз ба? Өте ыстық ".
  
  
  "Әрине, жоқ", - деп жауап бердім мен.
  
  
  Ол мыжылған еріндерін қысып, басынан қызғылт сары шашты алып тастады. Ол таз болып қала жаздады, анда-санда бір топ сұр шаштары шығып тұратын. Парик киген ол бұрын-соңды көрмеген ең қызық әйел болды. Париксіз ол қайғылы кемпірдің карикатурасы болды. Бір қызығы, ол маған ұнады.
  
  
  "Жарайды", - деді ол қарттың сынғыш даусымен. "Менің түсінуімше, сіз ақпарат сұрауға келдіңіз". Бұл әңгіме Нахтың тынысын тарылтты.
  
  
  "Шынында, ханым", - деп жауап бердім мен.
  
  
  "Мені тек Нелли деп ата".
  
  
  "Нелли?" - деп сенбей сұрады.
  
  
  "Менің әкем ағылшын теңізшісі болған. Итальяндық анамның наразылығына қарамастан, ол маған Нелли есімін беруді талап етті ".
  
  
  Ол гротескілік күлімсіреп, жұқа боялған еріндерін мыжып жіберді. "Менің өте тартымды әйел болғаныма сенер ме едің?"
  
  
  'Әрине.' Ол менің дауысым мейірімді естіледі деп үміттенді.
  
  
  "Он жеті жасымда маған венециандық дворяндар ұсыныс жасады", - деді ол. 'Ол бас тартты. Көрдіңіз бе, оның қонақүйінде СПА-некеден де көп нәрсе бар.
  
  
  Ол не айтарын білмей үнсіз қалды.
  
  
  "Бұл үй оның іргетасы қаланған кезде, оны Еуропаның ең көрнекті адамдарының кейбірі Картер мырза қарсы алды. Менің қыздарым мемлекет қайраткерлері мен жоғары лауазымды шенеуніктерді білетін. Белгілі бір министрдің есімі бүкіл Италияға белгілі болды . Ол ешқашан қыздармен ұйықтамаған. Ол олардың шешініп жатқанын бақылап отырды, содан кейін ол өзімен ойнап жүргенде их-дан жалаңаш тұруын өтінді. Сіз әр адамның қандай тілектері бар екенін ешқашан білмейсіз ".
  
  
  Ол қазірдің өзінде бұл әңгімеге тұншығып қалды. "Кейінірек, - деді ол, - мұнда бөлімшелерге қылмыстық әлемнің өкілдері келді. Мафиоздар және басқалар. Оны ih барлығы білетін, Картер мырза. Маған көп нәрсе айтылды, бірақ мен өзіме ұнайтын адамдар туралы ақпаратты ешқашан сатпадым " .
  
  
  Бөлмедегі сасық иіс танауыма дейін ілініп тұрды. Мыжылған маска жалғаса берді. "Сіз ер адам туралы сұрауға келдіңіз".
  
  
  'Иә.'
  
  
  'Эго аты?'
  
  
  "Рокко Барзини".
  
  
  Мыжылған терідегі көздер мені mimmo-ға ұзақ қарап тұрды, содан кейін бетіме қайта оралды. " Мен эго білемін . Қандай ақпарат қатысады? '
  
  
  "Эгоды қайдан табуға болатынын айта аласыз ба?"
  
  
  "Мүмкін", - деп жауап берді қарлыққан дауыс. "Егер ақпарат сізге көп ақша жұмсаса".
  
  
  "Менің ақшам бар", - дедім мен.
  
  
  "Жиырма мың лир?"
  
  
  Оның қымсынды. Бұл көп ақша болды, бірақ менде Нелли Васаримен саудаласуға болмайды деген ой болды.
  
  
  'Жарайды.'
  
  
  "Бұл сенің жаныңда бар ма?"
  
  
  Ол бір минутта қолын созып, бір бума лираны алып, жиырма мыңды санап, ақшаны Неллиге берді. Ол эгосын алып, ебедейсіз кәрі саусақтарымен қайта санады. Аяқтағаннан кейін ол көзіне банкнотты ұстап, қағаздың ою-өрнегі мен текстурасын зерттеді.
  
  
  Одан сұрады. - "Ризамын ба?"
  
  
  "Сіз менің жұмысыма тым мұқият бола алмайсыз, - деп жауап берді ол, - тіпті американдықтармен қарым-қатынаста болсаңыз да. Бірақ сіздің ақшаңыз жақсы, сондықтан мен сізге бұл паразит Рокко Барзини туралы білетінімнің бәрін айтып беремін.
  
  
  Ол қол жеткізді диванның жанындағы оюланған шығыс орындыққа ақша, иығының жұмсақ еті алға-артқа тербелді.
  
  
  "Барзини мұнда анда-санда келетін. Ол менің қыздарыма қиянат жасаған кішкентай ұры болатын. Ол түрмеде отырған. Ол әдетте Римде тұрады және жұмыс істейді, бірақ кейде бірнеше жыл жоғалып кетеді. Ол Неапольде біраз уақыт болып, жезөкшелік пен есірткіге әуестенді. Ал жақында ол Римге есімін білетін адаммен оралды, Джованни Фарелли ".
  
  
  "Мен бұған сенбеймін", - дедім мен. Бірақ Джинаның әңгімесінің төңірегінде оның есімі есіме түсті.
  
  
  "Римдегі әрбір полиция қызметкері бұл есімді біледі, Картер мырза. Ол бай адам, оның бірнеше заңды істері бар. Ең табыстысы - табысты құрылыс және құрылыс компаниясы Makelaardij Farelli . Бірақ бұл құрметті қасбеттің артында Синьор Фарелли қылмыс әлемінің көшбасшысы, есірткі сатушысы және басқа да заңсыз бизнеспен айналысады. Ол мафиозмен байланысты, Картер мырза, және эго айналысатын өнер ұрлығымен байланысты атау Венецияда шамамен бір жыл бұрын болған.
  
  
  "Қызық", - деп күбірледім.
  
  
  "Рокко Барзини Римге оралғанда, ол Фареллидің оққағары болған".
  
  
  'Дұрыс. Ал Фарелли Римде не тұрады?
  
  
  "Синьор Фареллидің көптеген резиденциялары бар", - деп дауыстады ол. "Оның қалада баспанасы бар, бірақ ол ешқашан болмайды. Оның Рифманың солтүстігінде вилласы және өзіне тиесілі Капридегі қонақүйде люкс бөлмесі бар . Жылдың осы уақытында ол әрқашан дерлік Каприде болады.
  
  
  Ол бөтелкені алып, бөлмеге хош иісті иісті шашты. Сұйықтық ee шаштарын жұмсақ жарықта ылғалды және жылтыр етті. Ол тәтті хош иісті иіскеп, танауын үрлеп жіберді, сосын қатты жөтелді.
  
  
  Одан сұрады. - "Сен жақсысың ба?"
  
  
  "Иә, Иә", - деді ол. "Жарайды, жас жігіт".
  
  
  "Барзини мен Фарелли Капридегі осы қонақүйде бола алатынына сенесіз бе?"
  
  
  "Сірә, Картер мырза. Қонақ үй "Цезарь Август" деп аталады және аралдың орталығында орналасқан. "
  
  
  "Сіз маған көп көмектестіңіз."
  
  
  "Мен әрқашан адамды ақша үшін бағалаймын". Оның боялған былғары аузы қисық жымиды.
  
  
  Ол кету үшін орнынан тұрды.
  
  
  "Бір қыз үшін он бес мың лир төлеу керек", - деп дауыстады Васари ханым. "Сіз төменгі жағында төлей аласыз. Және тағы бір рет оралыңыз, Картер мырза.
  
  
  "Рахмет" дедім мен.
  
  
  Дәлізде оны терең дем алды. Төменгі қабатта ол қара шашты әйелге Мариямен қысқа уақыт болғаны үшін ақша төлеп, кетіп қалды. Сыртта таза ауаның иісі ешқашан мұндай жақсы болған емес.
  
  
  Ол маған таксиді бульвардан сәл алысырақ таба алатынымды айтты, сондықтан мен сол бағытта жүрдім. Бұл зарлы кеш, жағымды кеш болды. Бірақ келесі тоқсанның жартысында шагги оны естіді. Ол, бұрылып қараса, екі адамның тез жақындап келе жатқанын көрді .
  
  
  Маған қандай да бір қауіп төніп тұр деп сенуге негіз жоқ еді, бірақ олар жақындаған кезде оны үйде стырсыған дауыспен құшақтап алды. Олар баяулады. Одина олардың айналасында мені миммодан өтті, екіншісі қасымда. Сосын миммодан өткен ер адам бұрылып, мені кесіп тастады . Мен көрген жүзді таныдым деп ойладым Нелли Васаридің үйі.
  
  
  "Ферт мар!" - деді ол мені айтарлықтай тоқтатып.
  
  
  Менің таңдауым болмады. "Мен сұрадым. - "Не болды?" . "Хофретта!"
  
  
  Оның асығыс болды.
  
  
  "Сіз Васари ханыммен не туралы сөйлестіңіз?" ағылшын тілінде бұлшық еті аз басқа адам сұрады.
  
  
  Оның, әлгі кісінің төртбұрышты, бұдырлы жүзіне қараса, кенет өзін жалаңаш, аяқ киімсіз және стилеттоссыз сезінді.
  
  
  "Ол менің басқа біреудің ескісі".
  
  
  Үлкен кісі ырылдап жіберді. Сіз ол жерде ешқашан болған емессіз, қол қоюшы.
  
  
  Оны итеріп жіберді. - 'Жылжы!'
  
  
  "Жоқ, сіз ханыммен сөйлескеніңізді айтпайынша", - деді ол.
  
  
  "Мен мұны қазірдің өзінде айттым. Бұл ескі достықтың жаңаруы болды ". Оның қонақ үйі олардың миммосынан өтеді.
  
  
  Бұлшықетті адам менің басымнан жұдырықпен ұрды. Оның жолдасына құлап түсті, ол жұдырығын менің өміріме кіргізді. Екі соққының үйлесімі мені бір сәтке нокаутқа жіберді . Оның үйіне қатты соғылып, балық сияқты тынысы тарылды . Ол маған тағы бір жұдырықтың жақындап келе жатқанын көріп, одан жалтаруға тырысты, бірақ бетінен тез соққы алды. Біраз уақыттан кейін мені артымнан ұстап алды. Менің алдымда шешек іздері бар бет қозғалып тұрды.
  
  
  "Осы әңгіме туралы айтып беріңізші", - деді ол сөзін бөліп.
  
  
  'Тозаққа бар.' - дедім мен простырсып.
  
  
  Жұдырық менің кеудеме тиді. Оның соққысынан айығып кетпес бұрын, оның басынан екінші соққы алды. Оның, менің мақсатымның бір жаққа еңкейгенін сездім. Бұл бандиттер өз істерін білетін. Бәлкім, олардың тіпті ол қалаған еркектерге еш қатысы жоқ шығар, бірақ бұл қазіргі уақытта көп нәрсені өзгерткен жоқ.
  
  
  "Тоқта", - деп айқайлады ол. Оны пышақтың жарқылы, сосын мұрнымның астына қыстырылған стилетто көрді.
  
  
  "Айтшы, әйтпесе мен сені оған кесіп тастаймын!"
  
  
  Ол қайтадан тыныс ала алды. "Жарайды", - дедім мен. "Мен мұны айтайын". Пышақ жоғалып кетпеді, бірақ қозғалмай қалды.
  
  
  Енді ол өз күшін қалпына келтірді. Пышақтың тар жүзі менің сол көзімнен небәрі үш дюйм жерде еді. Ол менің не істеп жатқанымды жақсы білуі керек еді.
  
  
  "Біз бұл туралы сөйлестік пошта бизнесіболып табылады", - дедім мен әлі де ентігіп. Оның оң аяғы қозғалған аяқтарының эго арасында болатындай етіп қозғалған . "Васари ханымның компаниялары?" - деп күдіктене сұрады ол. 'Неге?'
  
  
  Тағы бір ер адам менің қолымнан сәл күштірек ұстады.
  
  
  - Иә, - дедім мен әрекетке дайындалып жатып. "Көрдіңіз бе, ол қонақүйде, Миланда үй ашуын сұраңыз".
  
  
  'Қайсысы? Васари ханым ешқашан болмас еді ... "
  
  
  Оны үлкен адам бір адым алға сүйреп апарып, оң тізесімен ұрық қуысына қатты соқты. Эго беті бұрмаланған. Ол стилетті көшеге тастап кеткен. Аяғын төмен түсіргенде, ол оң аяғымен денелі ер адамды көтеріп алды . Ол айқайлады, ал эго күші әлсіреді. Барлық күштердің Исо-сы оның сол жақ шынтағымен кеуде қуысының эгосына соқты. Оның сықырлаған дауысы естілді. Ол айқайлап, бүйірінен құлап, артымыздағы қабырғаға соғылды.
  
  
  Екіншісі мені ұрды. Оны сол қолмен соққы бөгеп, оң қолмен соққыға жауап берді. Ол жерге құлаған кезде стилеттосына қолын созды, бірақ ол қараңғылыққа тайып кетті. Содан кейін оның арқасынан қатты соққы сезілді. Үлкен жігіт стырсып, маған тағы шабуыл жасады. Эго жұдырығы менің басымның артына тиді, ол тіземе құлады. Оның бүйіріне құлап түсті. Қатты етік менің бетіме тиді. Оны қолының артқы жағымен ұрып жіберді де, ол ұшып кетті.
  
  
  Мені тағы да бүйірімнен тепкенде, ол қатты застырсыды. Оның етігімен қолын созып, жіберіп алды. Бұлшықетті адам қайта орнынан тұрды .
  
  
  "Баста коси!" деді ол. "Си сбриги! Ол кетуге шешім қабылдады.
  
  
  Эго жолдас оның артынан жүгірді, олар бұрышта жоғалып кетті. Оның қиындықпен сел. Оның, мені алып ет тартқыштан өткізіп жібергендей болды. Менің денем қатты ауырғаны сонша, ешкімге, қандай жерлерге зақым келгені мүмкін емес еді. Оның қолын бетіне жақындатты. Бұл қанды тәртіпсіздік болды.
  
  
  Ол ауырсыну басылады деп үміттеніп, бірнеше минут бойы үйіне сүйенді. Оның, тым оптимистік болды. Ол бірнеше жүз ярд қараңғы көшеде сүрініп, ақыры бульварға жетті. Ол айтқандай , көп ұзамай такси пайда болды. Оны эго шақырып, ішке кірді.
  
  
  "Диаволо деген не !?" жүргізуші менің бетімді көріп айқайлады.
  
  
  Эмуға Джина Романоның мекен-жайын берді. Ол мені мүмкіндігінше тезірек таксиге отырғызу үшін жылдам жүрді. Оның, баспалдақпен көтеріліп, Джинаға есікті тарс жауып жіберді. Ол оны ашқанда, шоктан көзі бақырайып кетті.
  
  
  "Диа мио!" - деп айқайлады ол.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  7 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  Менің білегім ауыр, аузым құрғап кетті. Ол оны есіне түсіруге тырысты. Джинамен кездескеннен кейін менің есімде қалғаны, мен бұл туралы эмуға хабарлау үшін дауыс түрлендіргіші бар телефон арқылы Хокке хабарластым . Ол таңертең қайта хабарласатынын айтты. Оның бір аяғы қозғалды. Оны жайманың астынан басқа бір тән сезді . Ол қолын өмірдің жұмсақ ісінуі бойымен, жамбастары тиген жылы жерге апарды. Джина маған бұрылды. Оның сол жақ кеудесі менің бүйіріме тиді, мен емшегімнің сырғып кеткенін сездім mimmo мен. Ол қолын жайманың астына сырғытып, оның жұмсақ, жылы терісіне тигізді . Ауырсынуды елемеуге тырысып, ол қатты, дөңгелек бөксесін қысып, бүйіріне бұрылды.
  
  
  "Мм", - деді ол әлі көзін жұмып.
  
  
  Ол менің денемді құшақтап, белімнен құшақтады. Содан кейін ол тағы бір дыбыс шығарды, көздері жыпылықтап ашылды.
  
  
  'Лақап ат? Сіз өзіңізді жақсы сезінетініңізге сенімдісіз бе?
  
  
  Оның жамбастары маған қарай тартылып, қолын иығыма лақтырды. Оның кеудесі менің жалаңаш кеудеме жабысып қалды.
  
  
  "Ерекше ештеңе жоқ", - деп күбірледім мен. "Бірақ менің ойымша, бұл жақын арада жақсарады".
  
  
  Ол толық еріндерін сәл ашты. Жұмыртқадан шыққан тіл жылы әрі тәтті болды. Оның жамбастары ақырын маған қарай секірді. Сүйісу бізді тынысымызды тарылтты. Джина оң жамбасын менің жамбасыма лақтырды, ал менің денем ауырған кезде ұмытып кетті, ол бізді сыпырған кезде, бұрылып, менің итеруімді қабылдау үшін денемді ee көтерді. Ол маған ықыласпен келді, сонымен бірге біз шарықтау шегіне жеттік.
  
  
  Содан кейін ол демалу үшін арқасымен жатып басады. Менің қасымда жатқан Джина төбеге қарап тұрды. Ақыры қолын көтеріп, сол көзінің үстіндегі және оң жақ бетіндегі жараларға ақырын тигізді. Олар құрғақ болды, бірақ бетімнің бүкіл жағы ауырды . Бір ғажабы, менің тістерім орнында қалғандай болды. Оның жаймасын жұлып алып, денесінде бірнеше көгерген жерлерді көрді.
  
  
  "Олар маған жақсы қарады, - дедім мен, - бірақ мен олардың бүгін таңертең біркелкі қозғала алатынына күмәнданамын".
  
  
  "Бейшара бала", - деді Джина ақырынлылдап. Ол қолын менің жамбасыма қояды.
  
  
  "Олар Нелли Васариді мазаламады деп үміттенемін", - дедім мен.
  
  
  "Олар болмайды, Ник. Нахтың ықпалды достары көп ".
  
  
  "Бұл маған сицилиялықтар сияқты көрінді", - дедім мен. 'Тікелей байланыс болмаса да, қазіргі уақытта Барзини немесе Фарелли бұл туралы естіген "
  
  
  .
  
  
  - Ник, - деді Джина маған бұрылып. "Сіз Каприге барасыз ба?"
  
  
  Одан сұрады. - "Сіз мұны неге білгіңіз келеді?"
  
  
  "Кеше түнде ұрлыққа қатысқаныңыз туралы маған бәрін айтқаныңызда, сіз бұл туралы білмеуіңіз мүмкін, бірақ мені сізге көмектесуге мәжбүрлеген боларсыз", - деп жауап берді ол. "Және ол сізге көмектесе алады. Маған бұрыннан сенгендіктен, сен де маған толықтай сене аласың. Оны мына Фарелли біледі. Естеріңізде болса, ол менің эго ғашық болғанымды айтқан болатын. Мен оны барлық эго, эго, идентификатор, әдеттің эгосы арқылы білемін. Ол сізге пайдалы болуы мүмкін ".
  
  
  Одан сұрады. - "Сіз қанша уақыт болдыңыз ... Фареллимен бірге ме?"
  
  
  Ол менің көзқарасымнан аулақ болды. 'Бірнеше ай. Ол маған көп нәрсені сатып алды, бірақ эго қатыгездік маған төзгісіз болды ".
  
  
  "Сен маған қазір оған қарсы көмектесетініңе қалай сенімді бола аламын?" Ол, әрі қарай сезінді.
  
  
  Ол көзін жұмып алды. "Мен Фареллиді жек көремін, Ник. Сен маған сене аласың деп ант етемін.
  
  
  Мен оны ойладым және оны сынап көруді шештім. "Жарайды, - дедім мен, - мен сені Каприге апарамын. Менің басқам Интерпол арқылы бізбен бірге жүреді " .
  
  
  "Полиция қызметкерін әкелесің бе?"
  
  
  'Иә.' Ол тоқтады. - "Фарелли Ватиканды тонады ма, Ник?"
  
  
  "Бұған жақсы мүмкіндік бар".
  
  
  "Бірақ сіздің үкімет неге бұл туралы ойлануы керек?" Нахқа ойланып қарады. "Қарақшылық кезінде менің үкіметіме тиесілі бір нәрсе ұрланған. Енді Джинді білудің қажеті жоқ. Менен қайта сұрама ".
  
  
  
  
  "Жарайды, Ник".
  
  
  Телефон шырылдады. Джина орнынан тұрып, бөлменің басқа жіпіне кіріп, телефонды алды. Ee жалаңаш денесі әлі де тартымды болып көрінді. Бірер сәттен кейін ол бұрылып кетті . 'Бұл сізге.'
  
  
  Бұл Хок болуы керек еді. Бұл ол еді.
  
  
  "Кім, тігінші, мынаны ал, солай болды ма?" ол мұхиттың бірнеше шақырымында гүрілдеп жатты.
  
  
  Оның жүзі қатты, ауырғанына қарамай мысқылдады. "А, бір қыз", - деп жауап бердім мен жазықсыз.
  
  
  "Иә, тігінші ал, қыз!"
  
  
  "Бәрі жақсы", - дедім мен. "Және оны жаңа ғана есеп айырысу парағына енгізді".
  
  
  "Қандай көлемде?" Дауыс қышқыл болып шықты.
  
  
  "Білесің бе, мен ол үшін сенен ешқашан ақша алмаймын" , - дедім мен. "Мен Джинаны уақытша негізде жалдадым. Ол мені сізбен талқылаған маңызды ақпарат көзіне қосады.
  
  
  "Сіз не істеп жатқаныңызды білгенше!" Ол мысқылын табу үшін кідірді. - "Ник, сен түнді жақсы өткіздің деп үміттенемін".
  
  
  Эго ниеті айқын болды, бірақ ол немқұрайлы қалды. "О, иә, сэр. Оның, өзімді құнды сезінемінкөптеген жақсырақ.'
  
  
  "Тыңда, сен жақсысың ба? Кеше түнде сен аздап ұрып-соққаныңды естідің.
  
  
  "Мен жақсымын", - деп жауап бердім мен.
  
  
  "Біз Яһуданың құжаттарын қарап шықтық, - деп жалғастырды ол, - және сіздерге жаңалықтарымыз бар. Фарелли есімі Яһуданың іс қағазында бірнеше жыл бұрын пайда болған. Ол Англияда кейбір мемлекеттік құжаттарды ұрлап кеткен. Фарелли - үлкен бала. Ол не мафиоз, не олармен тығыз байланысты " .
  
  
  'Иә. Яһуда ойлап тапқан бірнеше тонау үшін жұмыс күші мен техниканы қамтамасыз ете алатын жігіттің түрі ".
  
  
  "Дауыс беру оған не үшін келді, Ник. Менің ойымша, сіз Каприге мінгеніңіз жөн.
  
  
  "Мен Неапольге кейінірек емделемін".
  
  
  'Жарайды. Мені хабардар етіп отырыңыз. Бұл іс біз ойлағаннан да үлкен болуы мүмкін ".
  
  
  'Дәл.'
  
  
  "Түнде ұйықтауға тырыс".
  
  
  Ол жымиды. Оның айтуынша, Хоук өзінің арық жүзімен де жымиып тұрғанын білген. "Иә, әрине", - дедім мен.
  
  
  -
  
  
  Сол күні таңертең мен Интерполдың кеңсесіне барып, Тони Бенедеттоға соңғы оқиғалар туралы хабарладым. Оның Фарелли туралы нақты құжаттары болды. "Дж мырзаға" сілтеме болды. Күні AX белгісінен кешірек болды.
  
  
  "Иуда мен Фарелли жақсы достарға айналған сияқты", - деді Тони.
  
  
  Оған жауап берді. - "Фареллиге келетін болсақ, мен білмеймін". "Бірақ Яһудаға әлі ешкім жоқ. Ол тек тынымсыз іскерлік байланыстарды сақтайды ". Мен файлдары бар қалтаны қарадым. "Яһуда шын мәнінде адам емес, білесіз бе, жас кезінде ол жазатайым оқиғадан қолынан айырылып, ет пен қанға ұқсайтын, бірақ қатты болаттан жасалған "тері" астында жатқан жасанды қолдары бар. Бұл қолдар адамды бейнелейді. Бірде ол мені солармен өлтіре жаздады.
  
  
  "Біз оның басқа мүмкіндігі болмаса деп дұға етеміз", - деді Тони.
  
  
  "Сіз Каприге баруға дайынсыз ба?"
  
  
  'Иә. - Біздің ұшақ нешеде ұшады?
  
  
  'Сағат төртте. Бір сағаттан кейін біз Неапольде боламыз, ал кешке аралда боламыз ".
  
  
  
  
  Біз фуникулярмен гүлдермен көмкерілген, аппақ қарлы аралдағы Капри қаласына жеткенше әлі де жарық уақыт болды. Аралдың кішкентай болғаны сонша, кобальт көгілдір теңізді қаланың кез келген жерінен көруге болатын. Тар, бұралған тас көшелерде басқа деңгейлерге жоғары және төмен көтерілетін сансыз баспалдақтар болды. Туристер орталықтағы шағын алаңды толтырып, күн батқан кезде чинзано ішіп отырды. Алаңнан екі блок жерде "Цезарь Август" қонақ үйі тұрды - кіреберістің үстінде бугенвилласы бар үлкен, әдемі ғимарат.
  
  
  "Дауыс және бәрі", - деді Джина біз оның алдында тұрғанда. "Фарелли тұратын люкс үшінші қабаттағы залда. Балконды осы жерден көруге болады. Фарелли сонда болған кезде оның екі оққағары бар, бірақ олардың айналасында біреуін ғана көруге болады. Екіншісін бейтаныс адамдар қонаққа келгенде жасырады . Қонақ бөлменің жанындағы шағын бөлмеде әрқашан құлыпталатын металл орындық бар. Бұл жерде маңызды нәрсе болуы мүмкін ". Сосын ол сұрады: "Фарелли келгенде не істейсің?"
  
  
  "Біздің адамдарды мүмкіндігінше ұзақ уақыт құпия ұстау", - деп жауап бердім мен. "Біз аралдағы жер немесе үйлер туралы біле аламыз. Әрине, ол, эго жоқ деп үміттенемін, өйткені бізде оны тұтқындауға қарсы дәлелдер жеткіліксіз. Яһуда - маған керек адам. Ол менің іздегенім бар деп үміттенемін ". Сосын: "Сен жоғарыға көтеріле алмайсың".
  
  
  "Неге жоқ, Ник? Сіз сұрағанша мен оны дәлізде күте аламын.
  
  
  "Жоқ, бұл өте қауіпті. Сіз ішу үшін алаңдағы кафеге барасыз ".
  
  
  - Жарайды, - деді Джина көңілі қалмай.
  
  
  "Егер сіз бізден бір сағат ішінде хабар алмасаңыз, Paradiso қонақүйінен нөмір алыңыз."
  
  
  'Ол жасайды.' - Ол иығын қиқаң еткізіп, алаңға қарай жүрді.
  
  
  Тони күлімсіреп, басын шайқады. "Жақсы ақпарат беруші, амико ", - деді ол маған көзін қысып.
  
  
  "Сіз Нелли Васариді көрер едіңіз", - дедім мен.
  
  
  Тони екеуміз тап болған оған ұқсас жағдайға тап болған кезде, біз жанасу арқылы ойнауға тура келді . Бұл шахмат ойнауға ұқсайды, өйткені алғашқы екі-үшеуінен кейін жүгіру пайдасы көптеген мүмкіндіктер пайда болады. Сонымен, біз пәтерлерге өте алдын ала идеялармен бардық. Жауап болмайды деп үміттеніп қақты . Бірақ есік ашылды, біз тұрған қызды көрдік . Нахтардың платина ақшыл шаштары және томпақ еріндерінде қызғылт ерін далабы болды. Гүлді өрнегі бар, беліне еркін түймеленген үй пальтосы оның сәнді формаларын жасырмады. Пальтосының астында оның жалаңаш екені көрініп тұрды. Оның ұзын, қисық жамбастары мен қисық кеуделері оның әрбір ауыр қадамымен бұрыштан еліктіретіндей көрінді. Ал дірілдеген күңкілдер мен дірілдеген қадамдарға қарағанда, эйдің қолында ұстаған сусынның қажеті жоқ екені де анық болды. "Фарелли мырза осында ма?" Тони сұрады.
  
  
  "Жоқ, - деді ол ағылшын тілінде скандинавиялық акцентпен, - Фарелли мырза мұнда жоқ". Ол күнге сүйеніп, үй халатының қатпарлары одан да көп жайылып кетті.
  
  
  "Кешіріңіз, - дедім мен оның шырынды денесіне қарамауға тырысып, - біз оны көру үшін ұзақ жолдан өттік. Хемамен тағы сөйлесе аламыз ба?
  
  
  "Сіз менімен сөйлесе аласыз, бастық", - деді ол күліп. "Ол мұнда, әдеттегідей, мүлдем жалғыз". Ол көйлегін толығымен жыртып тастағысы келгендей қолын есік жақтауына қояды. Тони маған қарап сәл жымиды. "Біз сіздің шақыруыңызды қуана қабылдаймыз, синьора".
  
  
  Ол бізді помылдап, есікті артынан қақты. Бөлме кең жиһазбен жабдықталған, бірақ тазалық қыздың күшті костюмі болмағаны анық. Барлық жерде бос бөтелкелер, толып жатқан күлсалғыштар мен жартылай бос стақандар, қалың кілем газеттер мен суретті журналдарға шашылған.
  
  
  Немқұрайлы қимылмен қыз бізді отыруға шақырды. 'Бірдеңе ішкіңіз келе ме?' ол мас күйінде күлді. Оның басын шайқады, еріндері көңілі қалмай бұрылды . "Сәттілік жоқ", - деді ол.
  
  
  Аққұба сүрініп, Тони екеуміз отырған екі орындықтың қарсысындағы орындыққа қарай жүрді. Қатты және азапты күрсініспен ол диванға құлап түсті, ал белдіктің бос түйіні шешіліп, оның жетілген денесі туралы болжауға ештеңе қалмады. Біз Фареллидің қожайынымен бетпе-бет келгеніміз сөзсіз. 'Сен нені қалайсың?' - деп сұрады ол. "Сен маған айта аласың. Джованни мені бәрінен хабардар етіп отырады ". Ee сөздері әлі де азапталғандай естілді, бірақ ол мен ойлағандай мас емес еді.
  
  
  Тони аралдан виллалар алғымыз келетінін түсіндіргенде, ол, бұрылып, Джина айтып отырған көрші шағын бөлмеге қарады. Отырған жерінен оны бұрышта телефоны бар металл орындық көрді.
  
  
  "Каприде виллалар өте аз сатылады, - деді өзін Герта деп таныстырған аққұба, - егер біреу бірдеңе сатса, бұл өте жоғары бағамен. Мырзалар басқа қымбат жириновский заттары? Соңғы сөз тұспалдап, сұралды..
  
  
  - Шынында да, - деді Тони Эйге жымиып. Оның тамағы тазартылды. - "Герта, мен оның телефонын басқа бөлмеден көріп тұрмын. Менікі біздің қонақүйге әлі қоңырау шала ала ма? '
  
  
  Тони қабағын түйді.
  
  
  "Әрине", - деді ол қарлығып. "Мен сені қасиетті етемін". Ол диваннан көтерілді, ал халат оның жамбастарынан бір сәтке сырғып түсіп, ee-нің ашық түсті үшбұрышын көрсетті.
  
  
  Ол әулиелерді қосу үшін басқа бөлмеге кіргенде, Тони қабағын көтерді. Ал ол басқа бөлмеге көшу үшін миммо надан өткенде, ол эгоның қолынан ұстады.
  
  
  Оның жалаңаш оң жақ кеудесін құшақтап алғанын көрдім. Ол алға-артқа қол бұлғап, күлді. Тони бөлмеге кіріп, есікті жауып тастады. Герта менің орныма келіп, қолын иығыма қойып, қасында тұрды: "Сен әдемі адамсың", - деді ол.
  
  
  Оның, нахқа қарады. "Рахмет" дедім мен. - Айтыңызшы, Герта, Фарелли мырзаның соңғы кездері бизнесте жаңа достары бар ма? Оның жаңа серіктесі бар екенін естідім ". Ол қолында сусынмен диванға қайта оралды. " Джованни әрқашан жаңа келбеттерге ие болады", - деді ол ақырын. "Бірақ біз тек Джованни туралы айтуымыз керек пе?" Ақыр соңында, сіз және сіздің бизнесіңіз әлі күнге дейін өмір сүріп жатқан бизнес үкі ғана емес пе?
  
  
  "Сендер, әрине, өте қонақжайсыңдар", - деді қызметші оны тоқтатып. ол, Тони сол орындықты тінтумен айналысады деп үміттенді.
  
  
  - Білесің бе, ол сияқты адамдар. Әрқашан солай болды. Менде олардың қалағандары бар. Мен оны сені таң қалдырамын ба?
  
  
  "Мүлдем емес", - деп жауап бердім мен. Тони онда не істеп жүр?
  
  
  'Керемет жұмыс. Ол сенің есеңгіреп қалмағаныңа қуанышты. Сонда сен де ол сияқтысың. Мүмкіндік пайда болған кезде оны пайдалану керек екенін білесіз, солай емес пе?
  
  
  "Иә, солай", - дедім мен көрші бөлме туралы ойланып.
  
  
  Герта стаканды еденге қойды да, диванға жалқаулықпен қолын созды. Тони ішке кірген кезде ол абайсызда халатының түймелерін ашты.
  
  
  " Бениссима !" - деді ол ақырын.
  
  
  Герта бізге қараған жоқ. "Мен сенің не қалайтыныңды білемін", - деді ол қарлығып. "Ал сен мұны істей аласың. Әрқайсысы кезекпен немесе екеуі бір уақытта. Жарайды, мен Джованниге айтпаймын.
  
  
  Тони оның алдында тұрып, оның жалаңаш денесіне қарап тұрды. - Ник, - деді ол аузын құрғатып, - мүмкін бізде тағы бірнеше минут бар шығар, жарай ма?
  
  
  "Ием, жоқ, Тони".
  
  
  - Онда кет. Ол сені кейін көретін болады.'
  
  
  "Тони, ол кез келген минутта оралады!"
  
  
  Тони диванға қарап, маған қарай бұрылды. "Қыз сені алаңдарда күтіп тұрғанда саған оңай". Енді ол ренжіп, аздап ашуланды. Маған емес, жағдайға. Ол менің дұрыс екенімді білді.
  
  
  "Қалағаныңды істе, - дедім мен, - бірақ маған телефон арқылы алған ақпаратты бер".
  
  
  Эгоның бет-әлпеті өзгерді. - "Кешіріңіз, Ник. Сенікі дұрыс.' Ол Гертаға соңғы ұзақ көзқараспен қарады, содан кейін бұрылып, қарай бет алды күн.
  
  
  "Кешіріңіз, жаным", - деді оның жалаңаш қызына. "Жай ғана орын немесе уақыт емес".
  
  
  Герта маған біраз абдырап қарады. "Сен менімен жатқың келмей ме?"
  
  
  "Сіз аралдағы ең қалаулы әйелсіз, - дедім мен, - бірақ досым екеуміздің шұғыл істеріміз бар" .
  
  
  
  
  Біз лифтте болғанымызда Тони үнсіз қалды. Біз вестибюльге кірген кезде оған айтты: "Басқа жақтан қарашы, амико. Сіз мәселеге тап болуыңыз мүмкін ".
  
  
  Тони күлді. 'Менің ойымша, қонақ үйдегі салқын душ ...'
  
  
  Одан сұрады. - 'Бұл не?'.
  
  
  'Қарашы. Әлгі адам. Бұл Фарелли.
  
  
  Фойеге жасы қырықтан асқан ұзын бойлы, қараңғы жігіт басқа жігітпен бірге кірген. Эго оны келесі жолы білу үшін оны мұқият тексерді. Сосын оның таяғын сермеп тұрған басқа еркекке қарап, эго сезінді. Бұл Ватикандағы тонау кезінде жамбасынан атып өлтірген Барзини болатын . Екі адам жақын маңдағы дүңгіршекке келгенде, ол, Барзини менің бетімді көрмеуі үшін газет дүңгіршегіне бұрылды.
  
  
  "Менен әлі сұраған жоқ па?" - деп сұрады ресепшн Фареллиден.
  
  
  "Жоқ, Синьор Фарелли".
  
  
  'Керемет. Тамақты үш адамға жоғарыға жіберіңіз. Айталық, таглиателла алла болгарияға.
  
  
  "Мен бұл мәселені шешемін, синьор Фарелли".
  
  
  Фарелли мен Барзини бізді байқамай лифтке қарай жүрді. Барзини қатты ақсап қалды. Біраз уақыттан кейін олардың артындағы лифт есігі жабылды.
  
  
  "Эго " балет тәпішкелері", - дедім мен.
  
  
  "Барзиниде ме?"
  
  
  'Иә. Оның табаны креп тәрізді.
  
  
  
  
  Алаңға қайтып келе жатқанда Тони қалтасының айналасына бір парақ қағазды суырып алды. "Мен бұл орындықты сіздің ыңғайлы таңдауыңызбен аштым және екі қызықты нәрсені таптым. Біреуі Яһуданың мекен-жайы жазылған дәптер болатын. Мен оны шешіп алдым. Бұл Ватиканнан тапқан екінші дәлелді растайды ".
  
  
  Оның, мен параққа қарадым. Сызылған: "Аға. Иуда, Сан-Марко импорты, Сачетти арқылы, Панчино, Сицилия " .
  
  
  "Әрине", - дедім мен. "Штаб-пәтер-Яһуданың Сицилиядағы залдағы пәтерлері, сондықтан ол қарақшыларды жалдаған болуы мүмкін".
  
  
  "Бұл біздің мүдделеріміз де сол жаққа ауысады дегенді білдіреді. Егер ұрланған заттар қазір Сицилияда болса, менің ісім ih табылған кезде шешіледі.
  
  
  "Шынында да, - дедім мен, - дегенмен менің тапсырмамды орындау оңай болмайды. Егер Яһуда вазадан құжатты тапса, жоқ " .
  
  
  "Қағазды аударыңыз, - деп жалғастырды амико Тони, - сонда сіз менің көшіргенімді оқи аласыз. Бұл дәптерге жазылған. Бұл сіз үшін бір нәрсені білдіре ме?
  
  
  Ол қонақүйдің кішкентай подъезінің жарығының астында қалып, Тонидің қолжазбасын зерттеді. Мен оны оқыдым: "Леонардоның жүгі " плюс күні.
  
  
  "Бұл ұрланған заттарға сілтеме болуы мүмкін, - деді Тони, - және Леонардо ih сатып алатын коллекционер болуы мүмкін".
  
  
  'Мүмкін.'
  
  
  Жазбадағы бір нәрсе мені қызықтырды. Егер бұл жай ғана ұрланған тауарларды тасымалдау туралы болса, бұл менің ісім емес еді, өйткені ол вазаның Яһуданың жеке коллекциясына арналғанына сенімді болды. Бірақ менде қандай да бір себептермен бұл кезеңнің нақты мәні бар екенін сезіндім - мен үшін басқаларға қарағанда көбірек !
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  8 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  48 сағаттан кейін біз Сицилияға жеттік. Арал тақыр және жартасты, бұлыңғыр, бірақ көркем көріністерге ие болды. Біз бірінші ауылды зерттедік және оның тұрғындары нұсқаулықтарда сипатталғандай екенін анықтадық. Ер адамдар біздің сұрақтарымызға жауап бергенде не азғындарды ырылдады, не бізді мүлде елемеді. Біз оқиға орнына жеткенде әйелдер жоғалып кетті. Ақыры Тони қариядан Via Sachetti залының қай жерде екенін айтып беруін өтінді. Бұл болып шықты ұмтылыс аралдың басқа ағынына апаратын тасты және кедір-бұдырлы жол. Біз San Marco Imports компаниясын шетелдік сатып алғанымен, біраз уақыттан бері жабылғанын білдік. Қарттың айтуынша, ғимарат теңізге қарайтын жартасқа сүйеніп тұрған.
  
  
  Біз үйдің міндетті түрде күзетілетінін білдік, сондықтан ол жерге таксимен барсақ, ауылдан такси тауып алсақ, бірден қиындыққа тап боламыз. Сондықтан біз Яһуданың жасырынған жеріне екінші жағынан қайықпен баруды шештік.
  
  
  Келгеннен кейін келесі күні таңертең біз балықшы қайығын жалдап, оны қара жартас үстімізден екі жүз метрге жуық көтерілген жерге апардық. Би билейтін қайықтан жартас тік дерлік көрінді. Біз кішкентай ақ қайықты жартастың етегіндегі тар жағажайға орналастырдық.
  
  
  "Мүмкін, біз басқа жолмен жүруіміз керек еді, менікі" , - деп болжады Тони үстіміздегі жартасты зерттеу үшін басын артқа еңкейтіп. "Менің ойымша, мен оны қиын көтерілу деп санаймын".
  
  
  Джина біздің қасымызда қара құмда отырды, оның ақшыл шашы желдегі жалындай тербелді. "Ник, - деді ол, - мен жартастарға жалаңаяқ көтеріле аламын ".
  
  
  "Сен бізге көтерілмейтін нәрсеге", - дедім мен. "Сен қайықты күзету үшін осында қаласың".
  
  
  "Жоқ", - деп жауап қайтарды ол. Ол Тониге бұрылды. Ол иығын көтерді.
  
  
  "Ешқандай наразылық жоқ", - дедім мен. "Сіз бұл жартасқа көтерілуге тырысқаныңыздан гөрі біз үшін маңыздырақ. Егер сіз атыс дыбысын естісеңіз, 15 минут күтіңіз. Егер айналамызда один пайда болмаса, қайықпен кетіңіз. Түсіндің бе?'
  
  
  - Иә, - деді ол мұңайып. 'Ширек сағат.'
  
  
  "Жарайды", - дедім мен жымиып. "Қайықты мұқият қадағалаңыз. Жақын арада бұл біздің жалғыз шешіміміз болуы мүмкін. Біз бір сағаттан кейін қайтамыз.
  
  
  Біз Джинаны қайықта қалдырып, өрмелеуді бастадық. Біз елде сатып алған жеңіл желден қорғайтын және резеңке табаны бар етік кидік, ал Тонидің иығында арқан бар еді. Менің белбеуімде альпинизмге арналған ілгектер ілулі тұрды.
  
  
  Жартастың түбінен тар проекция өтті. Біз сол жерден апаратын жолды таңдадық. Оның қабығы алда, тайғақ жерлерді іздеп, И.Х. Тониге нұсқайды. Эгодан оның мұңды жүзінен Интерполдағы жұмыстың эгосы жалпы алғанда басқаша екенін аңғаруға болады. Өйткені, Тони сирек кездесетін емшілер өркениетті жайлылықтан кетуге мәжбүр болды . Маған Интерполдың AX-пен салыстырғанда қанша төлейтіні қызық болды.
  
  
  Жартастың ортасына жету үшін бірнеше минут қана қажет болды, бірақ әйтпесе ол айтарлықтай баяу болды. Троп іс жүзінде жоғалып кетті , сондықтан біз қолдар мен қолдарға тірек табуымыз керек еді. аяқ, ойықтарда. Бұл тәуекелді бизнес болды. Біз қазір соншалықты биік болдық, егер құлап қалсақ, бізбен не болатынын айту қиын. Ал біз шыңнан отыз футтай төмен тұрған кезде Тони борпылдақ тастың үстінен тайып, тепе-теңдігін жоғалтып, құлай бастады.
  
  
  "Қолыңды соз!" - деп айқайладым.
  
  
  Ол оң қолын босатып, мені ұстап алды. Оны эго қолынан ұстап алды, ал эго аленка менің сол аяғымды тіректен құлатты. Ол тайып кетіп, аяғын қозғалтпақ болғанда, ол құлап қаламын деп ойлады. Бірақ оның оң қолымен басының үстіндегі өткір тасты ұстап, мықтап ұстады.
  
  
  "Аяғыңызбен ұстайтын бірдеңе табыңыз", - дедім мен. Менің аленкам тасты әлсірете бастады. Тони тағы да табанына тірек тапқанша бір ғасыр өткендей болды. аяғы, және ол мені сол аяғыма қайта қойып, сүйенуі үшін мені жіберді.
  
  
  'Жарайды ма?' - деп сұрадым мен ентігіп.
  
  
  "Оның", - деп айқайлады ол қорқып.
  
  
  Тони оған тәнті болды. Ол көтерілуден оған қарағанда әлдеқайда қорықты, бірақ эгоды қарсылықсыз бастады .
  
  
  "Бұл алыс емес", - дедім мен.
  
  
  Ол ұстауға болатын жерлерді мұқият таңдап, әрі қарай жалғастырды. Джина төмендегі тар жағажайда қуыршаққа айналды.
  
  
  Ақыры біз шыңнан елу футтай төмен жеттік, Тони менің астымда. Буындарының эголары аппақ, еріндері түйілген. Ол одан арқанды алып, альпинистік ілмек арқылы ілмек жасады, ол оны белбеуінен ұстап алды . Жартасты оң қолымен мықтап ұстап тұрып, оны арқан ілмегі бар ілгектің бүйірінен еркін салбырап тұруына мүмкіндік берді де, барлығын жартастың басына лақтырды.
  
  
  Ілмек жартастың шетінен жоғалып кетті. Жанымда арқан ілулі тұрды. Оны ee сүйреп апарды. Бірнеше дециметрден кейін ілмек бір нәрсеге ілініп, тоқтады. Оны арқаннан тартып, Тониге қарады. "Біз жақындап қалдық", - дедім мен.
  
  
  Эго тұлға күмән білдірді. Оның, түйінделген арқаннан ұстап, көтерілді. Қол ұстасып, оның, шыңға көтерілді. Жарты жолда ілмек оны босатты үш дециметрге құлап түсті, содан кейін ілмек қайтадан ілінді. Оның ерні мен көзінен тер шыққанын сездім.
  
  
  Ол абайлап әрі қарай көтеріліп, ақыры шыңның артына қарады. Небәрі жиырма метр жерде San Marco Imports компаниясының ақ сылақпен қапталған ғимараттары тұрды. Бұл терезелері тақтайшалары бар аласа, бір қабатты ғимарат, ал ғимаратты қоршап тұрған биік сым қоршаудың артында арамшөптер өскен .
  
  
  Ол шетінен өтіп, ілмек өткір тасқа бекітілген жерге қарай жорғалап шықты. Эго оны өзіне тартып алды, содан кейін Тониге қарап басын изеді. Ол арқанмен көтерілді. Эму біраз күш жұмсады, бірақ ақыры ол мұны істеді де, менің қасымда отырды.
  
  
  "Сізде ақылсыз идеялар бар, амико ", - деді ол.
  
  
  "Мен білемін", - деді оған күліп. Ол, жартастың шетіне барып, Джинаға қол бұлғады, ол біздің аман-есен көтерілгенімізді білсін. Ол қолын бұлғады ревматизм. Оның, тасты жерге қарады. "Шамамен жарты миль қашықтықта төмен түсу оңайырақ", - деді Тони оған. "Біз оларды кейінірек қолданамыз".
  
  
  "E-Comte", - деді ол . "Мен келісемін ".
  
  
  Біз қақпаға қарай жорғаладық. Өмірдің белгісі жоқ.
  
  
  "Мен тез қараймын", - деді Тони. Ол беті терлеп, сым қоршаудың бұрышына қарай жорғалап шықты. Ол ғимараттың қасбетіне қарады, сосын маған қайта оралды.
  
  
  "Негізгі кіреберісте күзетші тұр, ол маған қарулы болып көрінеді", - деді ол.
  
  
  'Ол солай ойлады.'
  
  
  "Алдында кем дегенде тағы бір көлік тұр, бірақ мен оны көрдім, бүйірдегі қызметтік кіреберіс стырсыды. Мен бұл күзетші бізді байқамай кіруге мүмкіндік береді деп сенемін ".
  
  
  "Жарайды", - дедім мен. "Бірақ мен бұл қоршаудан жаңа ғана дабыл жүйесін таптым. Біз бұл туралы бірдеңе істеуіміз керек ".
  
  
  Қоршаудың төменгі жағындағы кішкене тесікті кесу үшін дабыл жүйесін айналып өтуді импровизациялау үшін тағы он бес минут қажет болды. Содан кейін біз ішке кіріп, жолға шықтық бүйірлік күн, оны Тони тапты . Орынға жеткенде күзетші бізді қақпа алдындағы орнынан көрмейтінін байқадық. Ғимараттың миммосы оның эгосын мұқият қарап шыққанша оны сырғып кетті. Ол түймесі ашылған көйлек киіп, қолтығының астында АК-47 автоматын ұстаған. Қақпаның жанында күзетшінің шағын дүңгіршегі болды; Тони көрмеген стендке байланған нәрсе бар еді: үлкен неміс овчаркасы. Бақытымызға орай, жел біздің жаққа қарай соғып тұрды, сондықтан ит бізді иіскемеді . Бірақ мен қызметтік кіреберісті ашқан кезде өте тыныш болуымыз керек екенін білдім.
  
  
  Біз металл күніне қарай жылжып, қамалға көз жүгірттік. Эгоды ашу қиын болған жоқ; арнайы құлыпты таңдау арқылы бұл бірнеше минутты алды. Оны ақырын есік итеріп жіберді де, ішке қарады.
  
  
  - Жүр, - деп сыбырлады Тони оған.
  
  
  Біз мылтықтарымызды суырып алып, ішке кірдік. Тони артымыздан есікті жауып тастады. Біз шағын ғимараттың қасбетіне апаратын дәлізде болдық. Алыстан бір жерде күңгірт гүрілдеген дыбыс естілді. Ол астынан қабық тәрізді болып көрінді, бірақ баспалдақ көрінбеді.
  
  
  Біз үйдің алдыңғы жағына қарай жылжып бара жатқанда, оның қимылымен Тониден қасымда тұруын өтінді. Біз қандай да бір қабылдау бөлмесінде немесе кеңседе болдық. Үстел басында ақ халатты абзал жан отырды, ол маған әлдебір техник болып көрінді. Бұрышта күзетші итальяндық газетті оқып отырды. Бізді олардың айналасында ешкім көрген де, естіген де жоқ.
  
  
  Үстелдің алдында L-тәрізді есептегіш отырды, ол ер адамды ашық есік күні мен күзет бөлмесінен бөліп тұрды. Тони оған басын изегенде, ол бағанадағы қақпадан өтіп бара жатып, күзетшіге қарай бірнеше қадам жасады.
  
  
  "Отырыңдар", - деп оған итальян тілінде айқайлады.
  
  
  Күзетші орнынан атып тұрды, ал эго қолы жамбасындағы револьверге қолын созды, бірақ содан кейін ол менің "Люгерімнің" эмуды кеудесіне бағыттағанын көрді. Ақ халатты абзал жан орнынан ақырын тұрып Тониге, сосын маған қарады.
  
  
  "Яһуда қайда?" мен одан тапаншамды алып, күзетшіден мұқият қарамай сұрадым.
  
  
  "Ол саған не үшін керек?" - деп сұрады күзетші.
  
  
  "Кеттік, кеттік", - деді Тони өзінің 38 калибрлі "Береттасын" ер адамның арқасына қадап. "Біздің шыдамдылығымызды сынама".
  
  
  "Яһуда бұл жерде жоқ", - деді әлгі адам. Ол итальян тілінде жауап берді, бірақ неміс немесе скандинавиялық болып көрінді. Енді ол бізге бұрылып, бет-әлпетімізді мұқият қарап шықты. Ол жиексіз көзілдірік киген, салқын көк көзді арық адам еді. Ол Яһуда жалдайтын адамға ұқсайтын. Бірақ егер ол техник болса, мұндағы функцияның эгосы қандай болды?
  
  
  "Сырттағы күзетшіге хабарласа аласыз ба?" Одан сұрады.
  
  
  "Иә", - деп жауап берді ол.
  
  
  "Оларға айтпа!" күзетші бұрышқа жүгірді.
  
  
  Оның жанына барып, эго қабығының айналасындағы револьверді алып, белбеуінің астына тығып қойды. Сосын ол техникке бұрылды: "Мына күзетшіге мына жерге кіруін айт", - дедім мен.
  
  
  "Ол қызметінен кете алмайды!"
  
  
  "Олармен сөйлеспе!" күзетші талап етті.
  
  
  "Үндеме, ақымақ!" - деді техник мұздай үнмен.
  
  
  "Оған Яһуда мырзаның телефонмен сөйлесіп тұрғанын және эмге арнайы жеке нұсқаулар бергісі келетінін айтыңыз", - дедім мен.
  
  
  Ер адам менің көзқарасымды Тониге аударды. "Оның айтқанын істе", - деді Тони.
  
  
  Техник орындықтың тартпасын ашып, таратқышты тапты. Ол батырманы басып, "Карло" деді. Осында келіңіз. Иуда мырза сіздің онымен телефон арқылы сөйлескеніңізді қалайды.
  
  
  Біз үнсіз күттік, күзетші қолтығында қауіп төндіретін АК-47 бар қақпадан ғимаратқа қарай жүріп бара жатқанда. Ол жақындаған кезде күні, бұрыштағы күзетші айқайлап жіберді: "Абайлаңыз! Олардың қаруы бар!
  
  
  Есік алдында тұрған адам Тони екеумізге жалт қарады, сосын автоматты көтерді. Оны атып тастады да, эму кеудесіне тигізді. Ол есікке құлаған кезде көлік қатты күркіреді. Оқтар еденге, бағанаға және күзетшінің кеудесіне қадалып, ескертуді тудырды. Ол қабырғаға соғылып, өзі отырған орындықтан құлап кеткен. Екеуі де қайтыс болды.
  
  
  Оның күні жақындап, сыртқа қарады. Ешкім көрінбеді. Ее техникке қайта бұрылғанда, оның беті аппақ болды.
  
  
  "Енді барамыз", - дедім мен. "Яһуда да кетіп қалды ма?"
  
  
  "Мен мұнда жалғызбын", - деді ол. Оның эго дауысы арқылы оның шындықты айтқанын білуге болады.
  
  
  "Олжа қайда?" Тони сұрады.
  
  
  'Қайсысы?'
  
  
  "Ватикан қаласының қазыналары. Олар қайда жасырылған?
  
  
  "Ах, сен қазына осында деп ойладың ба?"
  
  
  Оны үстелдің артына өтіп бара жатып, Люгерді ер адамның сол құлағына қысты. 'Олар қайда?'
  
  
  Эго беті бордай аппақ еді, ол ентігіп қалды. "Мен олардың үңгір туралы айтқанын естідім", - деді ол жұтынып.
  
  
  Одан сұрады. - "Қандай үңгір?"
  
  
  'Жылан үңгірі. Бір жерде осында.
  
  
  "Мен мұны білемін", - деді Тони.
  
  
  Оны ер адамның Люгер к голдары қаттырақ соқты. "Ал мұнда жер астында не бар?"
  
  
  Оның бетінде аянышты сұмдықтың көрінісі пайда болды. 'Ештеңе!' - деді ол дауыстап.
  
  
  Тони екеуміз досымызға досымызға қарадық. Одан сұрады. - "Егер қазына жақын маңдағы үңгірде жасырылған болса, біздің астымызға орналастыру үшін не қажет деп ойлайсыз?"
  
  
  "Менің ойымша, біз мұны анықтауымыз керек", - деді Тони.
  
  
  "Оны байлаңыз", - дедім мен. "Джина қайықпен кеткенге дейін бізде бірнеше минут бар".
  
  
  Тони ер адамның аузын өз галстугінің эгосына тығып, баспалдақ оны қалағанша эгосын жіппен байлап тастады. Баспалдақ жоқ еді, бірақ оған сыпырғыш шкафтың есігін ашқанда, ол лифтті көрді.
  
  
  Оның, - деп айқайлады. - "Алға, Тони!" "Біз төмен түсе аламыз".
  
  
  Біз шағын лифтке кіріп, үнсіз төмен түстік, жыл сайын төменнен не табатынымыз қызық болатын. Біраз уақыттан кейін біз көзімізді ашып сыртқа шықтық.
  
  
  'Мейірімді Алла!' - деді Тони.
  
  
  - Дұрыс айтасың, - деді де, ақырын ысқырып.
  
  
  Біз керемет жерасты кешеніне кірдік. Біз жартастан басқа барлық бағыттағы дәліздер мен бөлмелерді көрдік. Біз жүріп бара жатқанда мен өз көзіме өзім сенбедім. Бір секцияда толық ядролық "зауыт" болды, ал іргелес үй-жайларда онымен байланысты барлық жабдықтар мен машиналар болды. Иуда Шталь атом ғалымы ретінде! Ақырында, біз үлкен үстелі мен сейфі бар зертхананың бір түрін таптық. Тони сейфпен жұмысқа кірісті, ол қуана айтты, ол орындықты тексеріп жатқанда аша алады. Сейф ашылған кезде біз бірнеше қызықты құжаттарды таптық. Ih креслосын тіркедік.
  
  
  "Бұрынғы шешілмеген өнер ұрлықтары", - деді Тони. "Иуда мен Фарелли үнемі бірге жұмыс істеген болуы керек".
  
  
  Оны сейфтің айналасынан бір парақ қағаз алып шығып, оған қарады. - Құдайым, - дедім мен. "Яһуда жылдар бойы патша болды НАТО елдерінің құпиялары . Ақырында оның өз атом бомбасын жинауға жеткілікті ih болды ".
  
  
  "Сондықтан болар, ол бұл тонауларды бастады", - деді Тони. "Осы жобаны қаржыландыру үшін".
  
  
  Ол басқа қағазды алып, нахқа ұзақ қарады. "Жақсы, жақсы", - дедім мен күліп. Бұл оны этруск вазасына салған ұрланған құжат.
  
  
  "Бұл сенің қалағаның болды ма, Ник?"
  
  
  'Иә.' Оны қағазды ұқыпты бүктеп, минутына қойды.
  
  
  "Онда сенің Ресейдегі елді мекенің аяқталды, - деді Тони, - мен осы үңгір арқылы өнер қазынасын жинаған кезде мен оған дайын боламын".
  
  
  Оны эму бірнеше сия сызбаларымен ұзартты. "Жоқ, менің Ресейдегі елді мекенім толық емес. Біз Яһуда бұл құжатты орыстарға сатады деп ойладық, бірақ оның өзі оны пайдалана алатын сияқты. Бұл құжаттың сызбасының егжей-тегжейлі әзірлемелері, ол оны минутына орналастырды. Ал басқа қағаздарда құрылғылардың дизайны туралы жазбалар бар ".
  
  
  "Амико, Яһуда білмей ұрлап кеткен құжатта атом бомбасының бір бөлігінің жоспары бар деп айтқың келе ме?"
  
  
  - Иә, - деп жауап бердім мен. Яһуданың детонатордың эго арсеналын тиімдірек ететінін көргені анық болды, сондықтан қонақ үй эго пайдалану. Бұл сондай-ақ Яһуданың бомбасының кішкентай, мүмкін портативті екенін көрсетті. Менің ойыма тіпті портативті бомбаның өзі үлкен қаланы толығымен жойып жіберуі мүмкін деген ой келді.
  
  
  "Ол оны қалай қолданады деп ойлайсың?" Тони сұрады.
  
  
  "Мен оны міндетті түрде танимын".
  
  
  "Сонда бомба қайда?"
  
  
  Ол оған ойлана қарады. "Бомба дайын болды делік", - дедім мен. "Яһуданың құрылғыны жасап, эгосын бомбасына салуға уақыты болды. Барлығы дайын және бомбалар бір жерге ұшып кетеді делік?
  
  
  "Ах", - деп күбірледі Тони.
  
  
  Ол тағы бір қағазды алып, оны зерттеді. "Мынаған қара, Ник".
  
  
  Бір нәрсе қағазға қарындашпен сызылған. Ол итальян тілінде болды және былай делінген: "Қырық бес шақырымдық зақымдану радиусы бар бір мегатонналық қуат, жер деңгейінде".
  
  
  "Раббым", - дедім мен.
  
  
  "Бірақ ол мұндай қарумен не істейді?" Тони сұрады.
  
  
  "Білмеймін", - деп жауап бердім мен. "Бірақ ол бізге қандай қонақүй болса да, вазаның айналасындағы сурет эго жоспарын шынайырақ етті . Және ол, мен бұл үшін жауапкершілікті сезінемін ".
  
  
  "Ақымақтық", - деді Тони. "Мұндай мүмкін емес себеп-салдарлық істі ешкім болжай алмайды".
  
  
  Оны орындықтың астынан түсіп жатқан баспа кітапшасы алып кетті. "Бұл қызық."
  
  
  "Не болды, Ник?"
  
  
  "Италия желілері кемелерінің қозғалыс кестесі". Оның, брошюраның мұқабасындағы круиздік кемелердің тізіміне қарап, менің басымда пайда болған есімді көрдім. "Леонардоның дауысы ".
  
  
  Тони көзін қысып алды. " Леонардо. Күте тұрыңыз, біз... "
  
  
  "Фареллиге сәйкес", - деп оның эму БАҚ-та жарияланған хабарламаларын жоққа шығарды. - Сіз мұны шешіп алдыңыз. Nen-де "Леонардоның жүктемесі " деп жазылған, содан кейін күн. Бұл кеше болды.
  
  
  - Леонардоға арналған тауарлар, - Тониді ақырын қайталаңыз. "Че диаволо, менің досым. Сіздің ойыңызша, бұл жазба мыналарға қатысты ... "
  
  
  "Бұл маған ықтимал болып көрінеді". Ол папканы ашып, әр түрлі кемелердің жөнелту күндерінің тізімін тапты. "Леонардоның" жанында күн қызыл түспен қоршалған. Оның қандай сан екенін көргенде мұрнының астынан қарғыс айтты.
  
  
  Тони менің иығыма қарады, сосын маған қарады. "Мүлдем фантастикалық", - дедім мен. "Леонардо" төрт күннен кейін қайтадан жүзеді . Оның бортында атом бомбасы болған шығар. Содан кейін ол Нью-Йоркке барады ".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  9 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Кейінірек Джина екеуміз Римге қайттық. Тони Бенедетто Сицилияда Интерполдағы әріптестерін күту және Иуда үңгірінің айналасындағы Ватикан қазынасын алу үшін қалды. Ол техникті Сицилия полициясына тапсырып қойған және Римдегі Интерполдан Джованни Фарелли мен Яһуданы келген бойда тұтқындау үшін Рима мен Капри полициясының көмегіне жүгінуін сұраған .
  
  
  Джинаның бөлмесінің айналасында біз әуежайға қоңырау шалдық және келесі күні таңертең Неапольге ұшаққа тапсырыс бердік. "Леонардо" Неапольде болды және сол жерден Нью-Йоркте жүзеді.
  
  
  Ол Хокпен байланысқан кезде емес. Ол менің құжатты қайтарып алғанымды естігенде қатты қуанды және мен эмуға Яһуданың детонаторды іске қосқаны анық екенін айтқанша жақсы көңіл-күйде болды.
  
  
  'Не?'
  
  
  "Менің ойымша, ол бұл атом бомбасын " Леонардо " кемесіне отырғызды , - дедім мен, - кеме Нью-Йоркте жүзеді".
  
  
  - Құдай-ау, - деп күбірледі Хоук. "Ол бұл бомбаны осында қолданғысы келеді деп ойлайсыз ба?"
  
  
  "Мен басқа ештеңені елестете алмаймын", - деп жауап бердім мен.
  
  
  Ұзақ үнсіздік орнады, оны екінші жағынан Хоуктың ауыр тынысы ғана бұзды. Ол терең дем алып, жағдайды қызғылт етіп көрсеткісі келмей, егер оның мүлдем басқаша екенін білсе, сөзін жалғастырды.
  
  
  "Өздеріңіз білетіндей, ол жасаған бомбаның өлтіру радиусы он бес мильді құрайды. Екіншілік және үшіншілік соққы толқындары туралы айтпағанның өзінде. Мен тапқан сызбаларға қарағанда, эму бірнеше күн ішінде станцияның сейфінде сақтауға болатындай кішкентай бомба жасап үлгерген . Бірақ өлшемнің жойқын күшке еш қатысы жоқ ... '
  
  
  "Иә, ол, мен мұны түсінемін, Картер. Әрекет етіңіз", - деді Хоук, оның эму хабарлаған фактілерге ренжігені анық.
  
  
  "Яһудаға тек бомбаны шектен тыс лақтыру керек болды. Содан кейін ол Нью-Йорк айлағының түбінде бірнеше күн, тіпті апталап жатуы мүмкін. Мүмкін айлар бойы. Енді оның детонаторы бар болғандықтан, эмуға бар болғаны эгоды алыс қашықтықтағы детонатормен жұптау керек. Ол Филадельфияда экскурсияда болуы мүмкін және эмге жай ғана түймені басу керек болды. Сосын... қош бол Нью-Йорк ".
  
  
  'Бірақ неге?' - деп сұрады Хоук. - Ол бомбаны кемеден лақтыра ма, маңызды емес, Картер. Мен оның неге мұндай ақылсыз жоспарға құмар екенін білгім келеді " .
  
  
  "Себебі Яһуда алдайды, сэр. Сіз мұны мен сияқты жақсы білесіз. Ол бізді және елімізді жек көреді; әсіресе Ниагарадағы соңғы кездесуімізде. Мүмкін, бұл эго тұжырымдамасы қозғалған шығар - кім біледі.
  
  
  'Кек?' - деп айқайлады Хок, енді ол маған Яһуданың бұрмаланған мінезі туралы ойымның алдына эго қойғаным үшін ашулана жаздады. "Он миллион адамды өлтіріңіз, Картер? Құдайым, адам, бұл іс шынымен бақылаудан шығып кетпес бұрын, біз оны тоқтатуымыз керек. Сіз бұл бомбаны табуыңыз керек, Картер. Және, әрине, Яһуда ".
  
  
  "Мен бәс тігуге дайынмын", - дедім мен тез. - Бірақ егер бұл сізді жұбататын болса, мен Яһуданың біздің құпия детонаторымызды ешкімге бермегеніне ақша ұстаймын. Кем дегенде, әзірге . Оны зертханадан тапқан құжаттарды мұқият оқып шыққаннан кейін, ол мен оның жоспарларын қызметкерлеріне бірнеше үзінділермен жеткізді деп күдіктенемін. Осылайша, ешкім бүкіл құрылғыны білмейді; барлығы оның бір бөлігін ғана біледі. Яһуданы қолға түсіргеннен кейін бұл туралы бұдан былай алаңдамаймыз деп үміттенемін ".
  
  
  "Егер Нью-Йорк қаласы бірінші кезекте жарылып кетпесе, сіз бұл туралы айтып отырсыз".
  
  
  "Шынында да, сэр", - дедім мен.
  
  
  "Ал, жүр, Ник. Оқиға орнында агенттер болуы үшін "Леонардо" Нью-Йоркке нақты қашан келетінін маған хабарлаңыз. Сіз бомбаны кеме келгенге дейін таба аласыз . Егер олай болмаса, мен көптеген адамдарға ескертуім керек ".
  
  
  'Оны білемін.'
  
  
  
  
  
  Мен оған қоңырау шалып болған соң, Джина екеуміз Италиядағы кеңсеге бардық. Жақында рейстер кестесі өзгерді, мен Неаполь портының капитанына немесе итальяндық желі өкіліне баруым керек деп айтылды .
  
  
  Джинаның барлық сүйікті мейрамханаларының бірінде тамақтанғаннан кейін біз оның бөлмесіне қайттық. Ол келесі таңға дейін ештеңе істей алмады, содан кейін ұшақ Неапольге ұшып кетті. Ол сондай-ақ Джина үшін орынға тапсырыс берді, бірақ эйге әлі айтқан жоқ.
  
  
  Сосын оған сусын құйып бергенде, айналысатын Джина мөлдір түнгі көйлек киіп, жаныма келіп, кішкентай диванға отырды да, менің қолыма қысты.
  
  
  "Бұл біздің соңғы түніміз бола ма, Ник?"
  
  
  Оның, мына қара көздерге қарап, Джина Романоның мен үшін қаншалықты көп нәрсе жасағанын түсіндім. Егер ажырасуға тура келсе, ол оны қатты сағынатын еді. Бұл менің жұмысымдағы сәтсіздік болды. Сіз эмоционалдық қиындықтарға тап бола алмайсыз. Бұл жай ғана ауырсынуды тудырады. Сондықтан бұл біздің соңғы түніміз болса жақсы болар еді. Бірақ балтаға әлі де Джин қажет болды .
  
  
  "Шынымды айтсам, - деп жауап бердім мен, - бұл біздің соңғы түніміз болмайды. Яғни, егер сіз AX-да тағы біраз уақыт жұмыс істегіңіз келсе " .
  
  
  "Иә, мүмкін", - деді Джина. Ол мені сүйді - менің қысымым күрт көтерілді.
  
  
  "Сіз тым көп араласпас бұрын, бұл жұмыс екенін көргенше күтіңіз", - деді оған күлімсіреп.
  
  
  "Ол сенімен бірге тұра ала ма?"
  
  
  'Иә.'
  
  
  "Онда бәрі жақсы болады".
  
  
  Оның, мөлдір түнгі көйлегінің астынан қарайып кеткен емізіктеріне қарады. Яһудаға назар аудару тек қана емес еді ".
  
  
  "Джина, - дедім мен, - күзен оны осы уақытқа дейін сізден жасырып келген кейбір нәрселерді білудің қажеті жоқ."
  
  
  Ол менің түсініктемемді күтіп, байсалды көрінді.
  
  
  "Біз Леонардоның ұшу кестесін тексердік, өйткені бортта атом бомбасы бар деп ойлаймыз".
  
  
  "Ник, сен кішкентай атом бомбасын айтып тұрсың ба?"
  
  
  "Белгілі бір түрі, иә". _
  
  
  "Бірақ мұның Ватикан мен Джованни Фареллидегі тонауға қандай қатысы бар?"
  
  
  "Біз Фарелли мен белгілі бір Яһуда немесе, мүмкін, Яһуданың өзі Нью -Йоркке бет алатын кемеге бомба әкелді деп ойлаймыз. Олар менен ұрланған құжатты пайдаланып бомба жасады " .
  
  
  "Ник, бұл керемет естіледі".
  
  
  'Бірақ солай. Ол бұл бомбаны Яһуда жарып жібермес бұрын табуы керек. Егер Яһуда бортта болса, ол бетперде киген болуы мүмкін. Ол бетперде жасаудың шебері, сондықтан мен оның ашылуына сене алмаймын. Оны дереу бомбаны іздеуге кірісу керек ".
  
  
  "Ал саған бұл мәселеде көмек керек пе?"
  
  
  "Мен сенен сұрауға ыңғайсызмын, Джина. Бірақ Тони Бенедетто Фареллиді іздеумен айналысады, мен Интерпол кемеде болған кезде менің жолымды жасай ма, білмеймін. Сіз тек менің тапсырыстарымды орындауыңыз керек және мен үшін жабық болып қалатын күндерден өте аласыз ".
  
  
  Бір сәтке ол мені mimmo-ға қарады. "Бұл қауіпті естіледі", - деді ол ақырын.
  
  
  "Иә, бұл өмірге қауіп төндіруі мүмкін."
  
  
  "Бірақ сіз Джованнидің бұл сұмдықты жоспарлағанына сенесіз бе?"
  
  
  "Менің ойымша, оның бұған қатысы бар еді".
  
  
  Ол терең дем алды. "Мен Джованни Фареллиді жек көремін", - деді ол ақырын. "Егер ол эгосын тоқтату үшін бірдеңе істей алады, ол өте бақытты болады . Бірақ, - деді ол кідіріп, - одан да көп нәрсе бар. Менің жиенім Анна Нью-Йоркте тұрады. Ол менің қалған соңғы туысым, мен оны қатты жақсы көремін. Бұл бомбаның кесірінен оның өміріне де қауіп төнуі мүмкін бе?
  
  
  "Сірә," мен мойындадым.
  
  
  "Онда мен оны сенімен бірге жүремін, Ник".
  
  
  "Жарайды", - дедім мен. "Сонда сіз бәрібір жалақы алатын боласыз". Оны стаканға қойып, Е.Е.-ді құшақтады. Ee аузы ыстық және шыдамсыз болды. Оның емізіктері түнгі көйлегінің астында қатты болатын.
  
  
  "Мен саған керек болғаныма қуаныштымын, Ник", - деп сыбырлады ол.
  
  
  "Мен бәс тігуге дайынмын", - дедім мен.
  
  
  "Ал сен маған сенесің".
  
  
  Оған эй, бұл ешкімге сенбейтінін айтуы мүмкін еді, бірақ оның көңілін қалдырудың немесе оның AX үшін не істейтіні туралы немқұрайлы айтудың қажеті жоқ еді. Ол оны диванға итеріп жіберді, біз бір-бірімізбен құшақтасып тұрдық, біраз уақыт біз Яһуданы, Джованни Фареллиді, бортында өлім құралы бар "Леонардоны" ойламадық. Тек оның бойымда жасаған жылы терісі, нәзік иістері, дыбыстары мен еркелетулері, Жындары мен гүрілдеген тозақтары ғана болды.
  
  
  Келесі күні таңертең бұл Неапольге қысқа рейс болды. Біз сағат сегізден кейін бірден қондық, әуежайда таксиге отырдық және Неаполь айлағы аймағына ашық түрде жеткізіліп, барған сайын үлкен, сәнді жолаушылар кемелері жолға шықтық. Біз ол жерге сағат тоғызда жеттік және қақпа шебері кеңсесінің алдына шықтық. Бірнеше минуттан кейін біз шебердің эго кабинетінде отырып, Леонардо туралы әңгімелестік.
  
  
  - Сіз Леонардо, синьорға барғыңыз келе ме? - деп сұрады жас жігіт.
  
  
  'Иә.'
  
  
  "Ал, ол мұнда жоқ".
  
  
  'Қалай?'
  
  
  "Мен сенімдімін, эго жоқ, айлақта, Синьор Картер", - деді ол. "Бірақ бір минут күтсең, мен оны тексеремін". Ол кеңседен шығып бара жатқанда Джина маған қарады. "Бұл сәттілік емес пе?" - деп сұрады ол.
  
  
  'Мүмкін.'
  
  
  Итальяндық жас жігіт ішке кіргенде, оның қолтығында айналысатын үлкен кітабы бар еді. салмағы он келіден кем емес. Ол эго-ны орындыққа қатты тастады.
  
  
  "Бұл дауыс, Картер мырза", - деді ол. " Леонардо екі күн бұрын итальяндық желінің жаңа кестесіне сәйкес жүзіп кетті".
  
  
  - Ием, - дедім мен ашуланып.
  
  
  "Кеменің Нью-Йоркке қашан келетінін Italy Line кеңсесінде осы жерден біле аласыз."
  
  
  Одан сұрады. - "Кеме қаншаға кетті?"
  
  
  Ол жоғары қарады. "Егер ол дұрыс есімде болса, бұл жылдам кеме.
  
  
  Жолдың жартысында болуы керек. Оның басы ақырын шайқалды. Бомба міндетті түрде бортта болды. Ал үш күннен аз уақыт өткен соң кеме Нью-Йоркке жетеді. Ол АҚШ-тың ең жақын әскери қолбасшылығы залда қай жерде екенін есіне түсіруге тырысты. Маған телефонға тез жету керек болды.
  
  
  Оның орнынан тұрды. "Рахмет", - деді ол математикадан жас жігітке.
  
  
  
  
  Егер сізге шұғыл түрде әскерилердің көмегі қажет болса, сізге қажет адаммен сөйлесу қажет. Оны бұл кісі генерал МакФарлейннің бетінен тауып алған. Оған жақын маңдағы АҚШ әуе күштері базасына эму телефон соқты. Біз сөйлескен кезде ол менің жеке куәлігімді басқа жолмен тексерді.
  
  
  "Мен сенен генерал сұрауға ыңғайсызмын, - дедім мен, - бірақ менде Леонардоны қуып жететін ұшақ болуы керек.
  
  
  "Демек, бұл ұшақ жақын арада осында болуы керек", - деді генерал. 'Ол соны біл. Сізде бірдеңе бар ма?
  
  
  Артынан қысқа үнсіздік орнады. "Олар Вашингтонға ұшуға дайындалып жатқан суперкарго бар. Біз саяхатты алға жылжытамыз және сіз үшін шағын айналма жол жасаймыз. Бұл қалыпты жағдай деп ойлайсыз ба?
  
  
  "Бұл керемет естіледі, генерал."
  
  
  "Ұшақ Неаполь әуежайында сағат он бірде болады. Ол сізді анықтау үшін бортта болады.
  
  
  "Керемет, генерал", - дедім мен. "Бізге екі парашют пен құтқару салы керек".
  
  
  Ол сұрады. - "Екі парашют?"
  
  
  "Менімен бір жас келіншек, генерал. Ол AX-да жұмыс істейді.
  
  
  'Жарайды, біз бұған қамқорлық жасаймыз, Картер мырза.
  
  
  "Көп рахмет, генерал".
  
  
  Әуежайға қайтып бара жатқанда Джинадан одан парашютпен бүкіл ұшақ бойымен секірдіңіз бе деп сұрады. Ол маған есінен танып қалғандай қарады.
  
  
  Одан сұрады. - "Сен мұны істей аламын деп ойлайсың ба?"
  
  
  Ол күрсінді. Ол кезде мен оны анықтаймын.
  
  
  Біз теңізге секіреміз, сондықтан құрлыққа қарағанда сәл жұмсақ қонамыз ", - дедім мен. "Әрине, сіз суға түскен бойда парашюттен құтылуыңыз керек, әйтпесе қиындыққа тап боласыз. Парашюттерден құтылғаннан кейін бізде құтқару салы болады ".
  
  
  Менің ойымша, ол мұны істей алады", - деді ол, бірақ қобалжығандай көрінді. Көп ұзамай біз әуежайға жеткенде жасыл фонда үлкен көлік ұшағы қонды . Генерал мен адъютант Джина екеумізді вокзал ғимаратында қарсы алды. Генерал бір кездері ұшқыш болған, ұзын бойлы адам болған . Ол менің жеке куәлігіме мұқият қарады. Сосын ол маған үлкен күлімсіреп қарады.
  
  
  "Әуе күштері сізді оқиға орнына апарыңыз, Картер мырза. Бұл сапар шын мәнінде қаншалықты шұғыл?
  
  
  "Мен сізге тек Леонардоның бортында қауіпті адам, генерал бар екенін айта аламын және біз эгоды "табуымыз" керек.
  
  
  Генерал МакФарлейн ернін қысты; ол қонақ үй көбірек сұрау, бірақ мен оған жауап бере алмайтынымды білдім. Ақыры ол қолын созып: "Сізге сәттілік тілеймін", - деді.
  
  
  "Рахмет, генерал", - деп жауап бердім мен. "Біз қазір барғанымыз жөн".
  
  
  Генерал жүк ұшағына қайтып оралмады. Ол Неапольде бірдеңе істеу керек екенін, содан кейін ол өз базасына оралатынын айтты. Біз онымен вокзал ғимаратының жүк күні қоштасып, адъютанттың сүйемелдеуімен ұшаққа қарай бет алдық. Қозғалтқыштар қазірдің өзінде жұмыс істеп тұрды, біз қатты желде бортқа шықтық. Көп ұзамай, содан кейін бізді формадағы жарты ондаған сарбаздар мен офицерлермен таныстырғаннан кейін, біз ұшып кеттік.
  
  
  Леонардоның егжей-тегжейлі саяхат жоспарын берген Италия желісі және бізге, мысалы, эгоды қайдан табатынымызды айтты. Сонымен қатар, біз капитан капитан Бертолдиге хабарластық, ол теңізде екі парашютшінің жоғалып кетпеуін қадағалауым керек екенін білді. Байланысқа дейінгі соңғы жарты сағат ішінде әуе кемесі мен кеме арасында радиобайланыс жүргізілетін болады .
  
  
  Ұшқыш Леонардоны басып озуға қанша уақыт кететінін есептеп, төрт-бес сағатты есептеді. Бұл мен үшін өте жақсы болды , өйткені уақыт маңызды факторға айналды . Көлік Францияның оңтүстігінен өтіп бара жатқанда, біз салқын тамақ жедік. Біз кірген кезде материктік Еуропа артта қалды.
  
  
  Біз парашюттерді алдық, ал өте шыдамды американдық сержант Джинаға олардың қалай жұмыс істейтінін және уақыты келгенде не істеу керектігін көрсетті. Мен оны қарап, тыңдадым.
  
  
  "Ал маған тек сақинаны тарту керек пе? - деп сұрады Джина.
  
  
  "Мүлдем фантастикалық, ханым", - деді сержант. "Бірақ алдымен ұшақтан мүлдем бас тарту керек, мұны есте сақтаңыз."
  
  
  'Иә. Оны баяу онға дейін санау керек ", - деді ол.
  
  
  Бәрі жақсы болады деп ойлаймын, сержант, - дедім мен.
  
  
  - Иә, - деп жауап берді Джина екіұшты. Ол кішкентай және нәзік көрінді, мен жасыл ұшатын костюмде тұрмын, ол эй Ли. Ол бетіндегі шашты алып тастады. - "Мен мұны істей аламын".
  
  
  "Тек бұл сақинаны жіберме", - деді сержант. "Эгоға қайта оралмас бұрын алысқа құлап кетуіңіз мүмкін".
  
  
  "Сақинаны жібермеу керек", - деп растады Джин.
  
  
  Осы кезде ұшқыш "Леонардоға" хабарласып, капитанға біздің секіргеніміз және бізді қайдан іздеу керектігі туралы хабарлады. Ол капитаннан бізді кемеге отырғызып, қолынан келгеннің бәріне көмектесуін өтінді .
  
  
  Бұлтсыз күн болды. Джина екеуміз кобальт көгілдір теңізде астымызда қозғалмай жатқандай көрінетін ұзын ақ мұхит лайнерін көргенше терезеден қарап тұрдық.
  
  
  Сержант маған басын изеді. "Біз секіруге дайынбыз, Картер мырза."
  
  
  Бірнеше минуттан кейін біз ұшақ күні ашық тұрған жерде тұрдық. Айналамыздан жел ысқырды. Көгілдір аспан мен көктен басқа ештеңе көрінбеді көйлек.
  
  
  Жарайды, Джина, - дедім мен. Оны ерлігі үшін құрметтейтін. - "Төмен қарамаңыз. Сен жай ғана есіктен шығып, сақинаны ұстайсың. Онға дейін санап, оған қол созыңыз.
  
  
  Ол сен үшін шын жүректен болады ".
  
  
  Жарайды, деді ол, iso күлуге бар күшін салады.
  
  
  Ол бұрылып секірді. Ол оның құлап бара жатқанын көрді, содан кейін нахтың артында ақ жібектің төмпешігін көрді. Эй, бұл сәтті болды. Ол сержантқа басын изеп, ұшақтың айналасына секірді.
  
  
  Егер сіз секірмесеңіз tac бөліктері, алғашқы бірнеше секундта, содан кейін секіру кезінде асқазаныңыз біртүрлі бұзылады. Менікі жоғары-төмен секірді, ол төмендегі теңізге сүңгіп бара жатқанда, құлағым мен басымнан жел ысқырып, тынысым тарылды. Сақинаны ұзартқаннан кейін, ол ауа сынамасының төмен қарай ағынында сальто жасап жатқанда, оның бұрылуын бақылады. Кенет парашют кенет серпілді. Келесі сәтте ол ақырын менің үстімде ақ шармен жарқыраған теңізге қарай жүзіп кетті. Менің астымда ашық тұрған Джина қалықтап жүрді, е.е. парашют самалмен ақырын тербелді. Алда алыс емес жерде "Леонардоның" ақ корпусы баяу кеңейіп, тыныш теңізде көбікті сурет салды.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  10 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  Джина Атлант мұхитының терең көгілдір суларына "Леонардоның" жылтыр ақ корпусынан бірнеше жүз ярд қашықтықта құлады, ол көліктерді тоқтатып, қозғалмай қалды. Оны түсіріп жатқанда, к&нб оны кемеден құтқару қайығының түсіріліп жатқанын көрді . Мәңгілікке мен үшін үшінші ақ парашют, біздің құтқару салымыз қалықтады. Бір секундтан кейін үстел оны көргенде, ол теңізге сүңгіп кетті.
  
  
  Ол толығымен суға батып кетті, қайта көтерілгенде парашют белдіктерін шешіп алды. Тұзды су көзіме тиіп кетті. Оны ih сүртіп, толқындардың арғы жағындағы Джинаны көруге тырысты. Ақыры оны менен екі жүз ярд қашықтықтағы ee тапты . Үстел кеменің көтеріліп тұрған тұмсығына сәл жалап қонды.
  
  
  Ол Джинаға қарай жүзіп кетті. Ол нахтан елу ярд жерде болғанда, оның жақсы екенін көрдім. Ол парашютін шешіп, маған қарай жүзді. Біз қайнаған & nb-де кездестік, оны ee белінен құшақтап алды.
  
  
  "Мен мұны істедім, Ник!" - деп айқайлады ол жүзінен нұрлы күлімсіреп.
  
  
  Оның, күлді. "Біз барамыз", - дедім мен. "Сулар арқылы шығайық".
  
  
  Учаскеге қиындықсыз жеттік, содан кейін оның белдіктері шешілгеннен кейін байлам жайылды. Оны бүйірінен клапан тартып алған кезде, ауа сынамасының ысқырығы естіліп, теңіз үстінде қатты ысқырық естіліп, сары сал үрленіп кетті. Оны бортқа отырғызып, Джинаны сүйреп апарды .
  
  
  "Ах!" - деді ол арқасын үстелге қойып. "Қандай жеңілдік!
  
  
  "Біз сіз білмей тұрып кемеде боламыз", - дедім мен. "Қарашы." Ал ол бізге қарай келе жатқан шағын қайықты нұсқады.
  
  
  Шұңқыр бізбен өте тез аяқталды. Бортта бірнеше жас итальяндықтар болған. Бізді қайыққа тиегенде, олар Джинаның ұшатын қалпағын шешіп алғанын көргенде, досына таңдана қарады, сондықтан оның дымқыл шашы иығына түсіп кетті . Одина ерлердің айналасында ысқырды, бірақ Джина эгоға мән бермей, менің қолыма ілінді.
  
  
  
  
  Біз бортқа отырғанымызда экипаж мүшелері бізді құттықтауға асықты. Бірнеше жолаушы итеріп жіберді, бірақ капитан еш жерде болмады. Егер Яһуда кеменің бортында болса, ол бізді бұрыннан көрген шығар деп ойлады. Бұл біз үшін жаман болды, бірақ біз бұл туралы ештеңе істей алмадық.
  
  
  Бізді кеменің дәрігеріне апарды, ол қысқаша тексерісте растады. Ол өте мейірімді еді, бірақ ағылшынша сөйлемейтін.
  
  
  Содан кейін тергеулер жас кеме офицері бізді бірінші кластағы бос кабинаға алып барды.
  
  
  Одан қашан кетейін деп жатқанын сұрады. - "Мен оны капитаныңмен қашан сөйлесе аламын?"
  
  
  "Мен одан сұраймын, қол қоюшы", - деді ол Джинаға сағынышпен қарап.
  
  
  "Кем дегенде, олар Ли, бізде құрғақ киім бар", - деді Джина екі кісілік кереуеттегі киімді нұсқап. Джина үшін блузка, юбка және жүннен жасалған жемпір болса, мен үшін тропикалық рухтандырылған костюм мен спорттық көйлек болды. Бізде әлі де жұмсақ былғары сандалдар бар ма?
  
  
  "Олар біздің келгенімізге өте немқұрайлы қарайтын сияқты", - дедім мен. "Егер офицер кешіктірсе, мен оны шебердің өзінен табамын".
  
  
  Біз тез киіндік. Джина өзінің киімінде керемет көрінді. Ол сицилиялық гиголоға ұқсас болды. Оны үстімдегі су өткізбейтін берік сөмке ашып, оның қару-жарағын, жүк салғышын және шпилькаларын қарап шықты. Оны қысқа жеңді жейденің үстіне қапшықпен бекітіп, Вильгельминаны жасырды. Бірақ мен Джинаның шашын алу үшін шағын ванна бөлмесіне барғанша күттім, Гюгоның бетін ашып, оны білегіме байламас бұрын. Ол кабинаға қайтып келгенде, менің күртешем қаруды жауып қойған болатын.
  
  
  "Сен әдемі көрінесің", - деді Джина.
  
  
  "Сен де", - деп жауап бердім мен. "Барайық, көрейік. Біздің уақытымыз аз ".
  
  
  Біз палубаға шықтық. Мұндай үлкен кемеде пирске қалай жетуге болатынын білу қиын болды. Біз жиырма минуттай жаяу жүрдік, ақыры жолаушылардың жоғарғы палубасына жеттік.
  
  
  "Шеберді қайдан табуға болады?" Теңізші одан сұрады.
  
  
  "Ұстаз, сэр? Бұл мүмкін емес.'
  
  
  "Ол мені күтіп тұр", - дедім мен.
  
  
  Ол күмәнданды. "Мүмкін сіз басқарушыдан сұрауыңыз керек шығар".
  
  
  "Эгоға қарғыс атсын! Аға көмекші қайда? ".
  
  
  "Ах, Фикузза мырза. Ол көпірде болуы керек.
  
  
  "Рахмет", - деді де, миммо оның алдынан шынжыр ілулі тұрған баспалдаққа барды. Ол қолын созды.
  
  
  "Сіз және ханым алдымен гидке баруыңыз керек, сэр."
  
  
  "Вада аль диаволо!" - деді Джина дауыстап. "Бұл қате!"
  
  
  Ол оны ұрсып тастады. Эй оның қолын иығына қойды.
  
  
  "Қарашы", - деді оның теңізшісіне. - Біз ол жаққа сіздің компанияңызбен немесе онсыз Фикузца мырзаны іздеуге барамыз. Бізді оған апара аласыз ба?
  
  
  Ол бір сәтке менің мұңайған жүзіме қарады. "Өте жақсы", - деді ол. - "Менің артымнан жүр."
  
  
  Ол баспалдақтың тізбегін босатты, біз оның соңынан көпірге қарай жүрдік. Ол бізден көпірден өтіп бара жатқанда дәлізде күтуімізді өтінді. Ол ақ халатты абзал жандарды бір шолып шықты да, бірнеше минуттан кейін олардың қасынан біреуі шықты. Бұл Фикузцаның бірінші жары болатын.
  
  
  "А, Картер мырза мен Романо ханым", - деді ол үлкен күлімсіреп.
  
  
  Одан сұрады. - "Капитан қайда?"
  
  
  "Ол сені жақын арада көретінін айтты".
  
  
  Ол алаңдай бастады. Италиядағы желілік штаб эмуға егжей-тегжейлерін білмесе де, Ресейдің біздің елді мекенінің бағыты қаншалықты екенін айтатын еді.
  
  
  "Біз қазір онымен сөйлескіміз келеді", - дедім мен. "Біз өте маңызды тығындарды талқылауымыз керек."
  
  
  "Бірақ Картер мырза, капитан өте бос емес. Ол ... "Тігінші ал, Фикузза", - дедім мен. "Бұл кеменің қауіпсіздігіне және жолаушылардың эгосына қауіп төніп тұр. Уақыт өтіп барады.'
  
  
  Ол ойлы көрінді. Сосын ол: "Менің артымнан жүр", - деді.
  
  
  Сосын кішкене серуендеп, капитанның кабинасының есігіне тап болдық. Фикузза қағып жіберді. Ішіндегі дауысты естігенде Фикузза есікті ашты, үшеуміз ішке кірдік.
  
  
  Ағаш үстелдің басында күміс-сұр шашты, ұзын бойлы, семіз адам отырды. Ол орнынан тұрды, содан кейін Фикузза бізді таныстырған кезде ол бізді шулап қарсы алды.
  
  
  Ол айтты; - "Демек, олар екі десантшы!" бұл кішіпейілділікпен естілді. "Бортқа отырудың драмалық тәсілі, қалай ойлайсыз, Картер мырза?"
  
  
  "Таңдауымыз қалмады ма деп қорқамын, капитан", - деп жауап бердім мен.
  
  
  "Отырыңызшы, өтінемін", - деді ол екі орындықты нұсқап.
  
  
  Біз осындай ойынға қатысамыз.
  
  
  "Жарайды", - деді Бертолди. "Менің компаниям маған кемеде қандай да бір жолаушы іздеп жүргеніңізді хабарлады. Айтыңызшы, Картер мырза, егер бұл адам Нью-Йоркте жағаға шықса, неге оны тұтқындауға болмайды?
  
  
  Ең бастысы, - дедім мен, - бұл адамның бетперде кигені сөзсіз, сондықтан біз Нью-Йоркке жетпес бұрын оны табуымыз керек. Екіншіден, мен полиция қызметкері емеспін, тіпті егер ол болса да, бұл адам куәгерлерді тірі қалдырмас еді. Сондықтан бұл жай ғана қамауға алу туралы емес ".
  
  
  "Иә, әрине", - деді капитан. "Оны сіздің жеке куәлігіңіз көре ала ма, Картер мырза?"
  
  
  Оның эму жеке куәлігін көрсетті.
  
  
  "Ах, американдық барлау. Ал жас келіншек ше?
  
  
  "Ол біз үшін жұмыс істейді", - дедім мен.
  
  
  "Шындығында." Ол біле тұра күлді. "Фикузца мырза сізбен кездесуге көмектесуде сұрады, Картер мырза. Бұл кемеде өзін-өзі қорғау жағдайларын қоспағанда, атыс қаруын қолдануға болмайды және менің басқа жолаушыларымның жеке өміріне құрметпен қарауыңыз керек. Сонымен қатар, сіз олармен араласпау үшін қолдан келгеннің бәрін жасауыңыз керек ".
  
  
  Ол қайтадан ашулана бастады. - "Капитан Бертолди, - дедім мен, - мен дауласуға дайын емеспін. Біз не істейтінімізді және не істемейтінімізді шешпес бұрын, менің айтқанымды тыңдауыңызды ұсынамын ".
  
  
  Бертолди мен Фикузза бір-біріне ашуланып қарады. "Менің бұл тығынды талқылауға толық күнім жоқ, Картер мырза", - деді Бертолдиге салқын түрде. "Егер айтар сөзіңіз болса, қысқаша айтып беріңізші."
  
  
  "Капитан, - дедім мен, - біз бұл адам туралы ғана емеспіз. Біздің ойымызша, ол бұл кемеге өте қауіпті қару-жарақ әкелген .
  
  
  'Қару?'
  
  
  'Дауыс беру үшін.' Ол, оған ашық қарады. - "Ядролық қару".
  
  
  Эго көздері сәл кеңейе түсті.
  
  
  "Біз бұл шағын атом бомбасы деп есептейміз."
  
  
  Фикузза орындығынан көтерілді. - "Диаволо!
  
  
  Капитан Бертолдидің бет-әлпетінде есеңгіреу сезімі пайда болды, содан кейін ол тез арада өзінің күмәнді көзқарастарына оралды. - "Бұл үшін сізде қандай дәлелдер бар?"
  
  
  "Нақты дәлелдер жоқ", - деп мойындадым мен. "Сіздің кемеңіздің аты жазылған жазба және көптеген қосымша ақпарат. Бірақ олар бірге ақылға қонымды қорытындыға әкеледі ". Ұзақ, терең үнсіздік орнады. "Бірақ менің кемемде бомба бар екеніне сенімді емессіз бе?"
  
  
  "Бұл, мүмкін, капитан", - дедім мен.
  
  
  "Ал сіз кемені тінтуді қалайсыз ба? ықтимал бомбаны сұрады ма?" "Капитан, - деді Фикузза, - мен оған бірнеше адамды қоя аламын .
  
  
  "Бізге кем дегенде он шақты ер адам керек", - дедім мен. "Бұл үлкен кеме және уақыт таусылып барады. Біз Неапольде осындай ойын ойнайтын барлық жолаушылардың кабиналарын тінтуді бастауымыз керек , өйткені біз іздеп жүрген адамның шын есімі Яһуда жолаушылар тізімінде жоқ екеніне сенімдімін. Әрине, біз мұны тексеруіміз керек ".
  
  
  "Жолаушылардың көпшілігі Неапольде отырды, Картер мырза", - деп жауап берді капитан. "Сіз бұл адамдарды мазалап, ренжіткіңіз келеді . Білесіз бе, жолаушылардың белгілі бір құқықтары бар.
  
  
  Олардың айналасындағы бір нәрсе - бұл кемедегі қауіпсіздік құқығы, - дедім мен. Сондай-ақ, мен сізден іздеуді тапсыруыңызды сұраймын, өйткені менің мұндай істерде тәжірибем бар. Сосын оның қонақүйі болар еді, сондықтан бізде көбірек уақыт болуы үшін кемені баяулатыңыз.
  
  
  Баяу жүріңіз! Бертолди ашуланып айқайлады. Бізге не үшін. Ол кестені ұстануы керек. Менің жолаушыларымның да өз кестелері бар. Сіз тіпті бортта бомба бар-жоғын білмейсіз. Жоқ, кеме қалыпты круиздік жылдамдығын сақтайды.
  
  
  Капитан!
  
  
  "Ал, - деді ол сөзін бөліп, - іздеуді Фикузца мырза басқарады. Сіз одан бұйрықтар аласыз, Картер мырза, әйтпесе тінту мүлдем болмайды. Бұл түсінікті ме?
  
  
  "Бұл айқынырақ болады".
  
  
  Капитан Бертолди Фикуззеге қарай бұрылды. "Он адамды және осы екі адамды алып, кабиналарды тінт. Үшінші сыныптан бастап, сол жерден көтеріліңіз ".
  
  
  "Капитан, - дедім мен, - Яһуданың бірінші дәрежелі кабинадан басқа ештеңесі болуы екіталай".
  
  
  "Қайталап айтамын, Фикузза мырза, үшінші сыныптан бастаңыз", - деді Бертолди. "Егер ол жерде іздеу сәтсіз аяқталса, кеменің басқа бөліктерін тінту керек пе, соны қарастырамыз."
  
  
  Бұл кісінің ақымақтығы сенгісіз еді. Ол компанияның штаб-пәтеріне оның кең ауқымды тінтуге кедергі келтіріп жатқанын хабарлау туралы шешім қабылдады.
  
  
  "Ынтымақтастық үшін рахмет, капитан", - дедім мен салқынқандылықпен орнымнан тұрып.
  
  
  "Сіздің қызметіңізде, Картер мырза", - деді ол. - Тағы бір нәрсе, Фикузза мырза. Егер кабиналарын тінтуден бас тартатын жолаушылар болса , талап етпеңіз. Маған ih жіберіңіз, мен түсіндіремін ".
  
  
  "Капитан, бізде ондайларға уақыт жоқ ...
  
  
  "Сіз бара аласыз, Картер мырза."
  
  
  Ол оған ашуланып қарады. "Жақсы", - дедім мен. Оның артына бұрылып, Джинамен бірге кабинадан шықты, ал Фикузза менің артымнан ерді.
  
  
  Фикузца құнды болдыоның иесіне қарағанда әлдеқайда пайдалы. Ол қазынашы Фабриционы тез арада ұстап алды және олар бірге бізбен бірге іздеу үшін тоғыз теңізшіні жинады. Оның қонақүйі болар еді, бұл соншалықты көп жұмыс болмас үшін, оны өз бетімен шешуге болатын еді.
  
  
  
  
  Дауыс зорайтқыш арқылы кейін түскі астан кейін барлық үшінші дәрежелі жолаушылар багажын тексеру үшін өз кабиналарында қалуы керек екені хабарланды. Бұл Яһудаға не болып жатқаны туралы тағы бір ескерту болар еді , бірақ біздің әрекеттерімізді құпия ұстайтын мекемелер болмаған сияқты. Біз кешке дейін багажды тексердік, бірақ ештеңе таппадық. Егер жолаушы кабинада болмаса, иесінің бұйрығы бойынша іздеу жүргізілмеген. Бақытымызға орай, жолаушылардың көпшілігі сонда болды. Түн ортасында тоқтауға тура келді - капитанның бұйрығымен де.
  
  
  Содан кейін ол бізге машина бөлмесін тінтуге біраз қарсылық көрсетуге рұқсат берді, бірақ біз ештеңе таппадық.
  
  
  
  
  Келесі күні таңертең детективтер тобы, оның ішінде Джина екеуміз біраз демалдық. Біз мұны істеуіміз керек еді. Итальяндық экипаж мүшелеріне ұйықтап қалу қаупі төнді, біз де шаршадық. Түске дейін біз тез тамақтанып, жолымызды жалғастырдық. Бертолди оны бірден үшінші сыныптан бірінші сыныпқа өтуге көндірді, осылайша біз екінші сыныптың басынан соңына дейін кете аламыз. Іздеу күні бойы жалғасты. Жолаушылардың көпшілігі өте мейірімді болды. Кейбіреулер капитанмен кездесуді талап етті, бірақ соңында өз заттарын тінтуге келісті.
  
  
  Екінші күннің аяғында біз жолаушылардың толық тізімін жасадық, бірақ атом бомбасына ұқсайтын ештеңе таппадық және тіпті қашықтан Яһуданы еске түсіретін ешкімді көрмедік. Егер ол бортта болса, ол жақсы жасырынған немесе эго жұмысты істеп жатқан басқа он бір адамның қасына барған. Бірақ біз әлі де құр қол болдық.
  
  
  Үшінші күні біз Бертолдиден экипаж бөлмелерін тінтуге бола ма деп сұрадық. Ол ашулы болды. "Қазір сіздің бомба туралы қателескеніңіз анық емес пе, Картер мырза?"
  
  
  "Мүлдем емес", - деп жауап бердім мен. "Егер сіз маған бұл тергеуге рұқсат бермесеңіз, мен оны сіздің штабқа жіберемін. Содан кейін ол Вашингтонмен де байланысады, содан кейін ол Римдегі үкіметіңізбен байланысады ".
  
  
  Тәкаппарлық Бертолдидің бетінен сырғып кетті. - "Бұл қауіп пе, Картер мырза?"
  
  
  - Сіз оны қалағаныңызша атай аласыз, капитан. Мен оған осы кемені тінту үшін қолдан келгеннің бәрін жасаймын. Біз Нью-Йоркте толық жылдамдықпен жүзіп жатырмыз және ертең ол жерге қашан емес, қашан жетеміз . Бұл қалада он миллион адам тұрады. Егер сіз жолаушыларыңыз туралы алаңдамасаңыз, сол адамдар туралы ойланыңыз. Егер бортта айналысатын атом бомбасы болса кез келген уақытта жарылуы мүмкін, сіздің ар-ұжданыңызда осындай апат орын алуы үшін қонақүйлер ме едіңіз? Яғни, егер сіз тірі болып шықсаңыз, мен оған қатты күмәнданамын.
  
  
  Фикузза үнсіз: "Капитан, мүмкін экипаж бұл мәселеге қарсы болмауы мүмкін", - деді.
  
  
  Бертолди орындықтың артынан орнынан тұрып, орнынан тұра бастады. Ол маған бұрылғанда, оның жүзі байсалды болды. "Жарайды, Картер мырза", - деді ол. "Сіз өзіңіздің зерттеуіңізді жасай аласыз. Бірақ мен сені жеке өзімнің офицерлерімнің кабинасына апарамын ".
  
  
  "Қалай қаласаң да", - дедім мен.
  
  
  Тінту баяу, түске дейін созылды. Ол ештеңе бермеді және шебер-Бертолдидің ашулы ескертулерін тудырды. Біз эго бөлмелерін де қысқаша тексергенде, ол әсіресе ашуланды. Ол сұрады. - "Енді бомба жоқ екенін білесің бе?"
  
  
  "Ол оған айтты. - "Жоқ, енді мен оны құтқару қайықтарына дейін қондырмадан іздегім келеді".
  
  
  "Абсурд!" - деп күбірледі ол, бірақ әрі қарай жүрейік. Фикузза бізге біраз уақыт көмектесті; содан кейін Джина екеуміз жалғыз қалдық. Біз галлереяларды, қоймаларды, барлық шұңқырларды және үлкен кеменің бұрыштарын қарадық, бірақ нәтиже болмады.
  
  
  "Мүмкін капитан дұрыс шығар, Ник", - деді Джина сол түні кешкі аста. - "Мүмкін бортта бомба жоқ шығар. Яһуда ұшу кестесінің өзгеруіне байланысты өз мүмкіндігін жіберіп алған болуы мүмкін ".
  
  
  "Мен бұл шындық болуы үшін қонақүй болар едім", - дедім мен. "Мен шынымен Бертолдидің дұрыс айтқанын қалаймын. Бірақ мен оны Яһуда, Джина деп білемін ". Оның қабағы түйілді. "Біз тінтпеген жерлер болуы керек. Немесе біреуі біздің көмекшілеріміз арқылы жұмысты нашар орындаған шығар. Біз білмейміз. Ал ертең біз Нью-Йорк айлағына жүземіз . Ол бүгін кешке радиодан Хокқа хабарлама жіберуі керек. '
  
  
  "Сен не айтасың?"
  
  
  "Тек біз Яһуда мен эго бомбасын таппадық. Хоук бірдеңе ойлап табады.
  
  
  
  
  Ол мазасыз ұйықтап жатты. Қашан ол келесі күні таңертең оянып, кабинаның басқа бөлігінде әлі ұйықтап жатқан Джинаға қарап, біз Нью-Йоркке қаншалықты жақын екенімізді ойлады . Таңғы ас кезінде біз жол жүруге тағы үш сағат кететіні туралы бюллетень алдық.
  
  
  "Кеменің тоқтауына рұқсат етіле ме?" - деп сұрады Джина.
  
  
  "Егер солай болса, онда жиналыс комитеті болады", - деп жауап бердім мен.
  
  
  Басқа жолаушылар жиналып, түсіруге дайындалып жатқанда, ол Джинамен бірге біздің кабинада қалды. Сағат он шамасында мен Яһуда сияқты біреуді көремін деп үміттеніп, бірінші класты палубаға шықтым. Он бірінші жарымда материк пайда болды және түске дейін біз Нью-Йорк айлағына тоқтадық. Жолаушылардың көпшілігі Манхэттеннің аспан сызығы мен Бостандық мүсінінің көрінісі бар палубада болды.
  
  
  Мен күткендей бізді қарсы алды. Жағалау күзеті "Леонардоны" айлақтан ұстап алып, эгодан тоқтауын өтінді. Капитан мойынсұнды, бірақ мен оның офицерлеріне ашуланып бұйрық шығарғанын көрдім. Көп ұзамай түстен кейін бірнеше жағалау күзетінің офицерлері мен адамдары бірнеше AX агенттері, Нью-Йорк мэрі және Дэвид Хоукпен бірге бортқа шықты.
  
  
  Капитан Бертолди өз кабинасында кездесуді сұрады. Жағалау күзетінің екі аға офицері Мэр, Хок, Фикузза, Джина және оның екеуі де сол жерге баруы керек еді. Сұңқар жанбаған темекіні тістеп алды, ол эгоға біздің сәтсіздіктеріміз туралы хабарлаған кезде.
  
  
  "Мен Яһуданың бортта екеніне сенбеймін", - деді ол. "Ал егер ол бортта болса, бұл бомба да бар шығар". Ол Джинаға жалт қарады. - "Сіз әдемі әйелдерді жалдайсыз, Ник", - деді ол.
  
  
  Джина мысқыл емес, мақтау екенін түсінді. - Г, - деді ол жымиып.
  
  
  "Прего" , - деп жауап берді Дэвид Хок.
  
  
  Оның қонақ үйі күледі, бірақ Яһуда туралы ой менің РТА-ның бұрыштарын төмен түсірді.
  
  
  "Сіз бүкіл кемені тінтіп шықтыңыз ба?" - деп сұрады Хоук.
  
  
  "Жоғарыдан төменге", - дедім мен. "Құдайдың үкісі, біз тіпті дәретханаға қарадық. Мен оған басқа ештеңе білмеймін ".
  
  
  Мен ештеңе айтқан жоқпын. Хок пен Джина маған қарады.
  
  
  'Бұл не?' - деп сұрады Хоук.
  
  
  "Мен жай ғана басқа жер туралы ойладым", - дедім мен. "Бертолдиге айтшы, мен қазір боламын".
  
  
  Ол қазынашының үстеліне асығып барды, біздің іздеуіміздің басында қазынашының маған заттардың қауіпсіздігі туралы сөйлесу үшін капитанның үстеліне келген адам туралы айтқанын есіме түсірді . Бұл құнды дүниелер. Бұл бортта сейф болуы керек дегенді білдірді.
  
  
  "Иә, Картер мырза", - деді Фабрицио эгодан бұл туралы сұрағанда. "Біздің кеңседе үлкен сейф бар. Бірақ мен бұл туралы сізді қызықтыратын нәрсе бар деп елестете алмаймын.
  
  
  "Мүмкін, біз жақсырақ қарауымыз керек шығар", - дедім мен. Фабрицио бізді ренжіткен жоқ. Ол тіпті шеберді шақыруға да әуре болған жоқ. Бірнеше минуттан кейін адам өлшеміндегі сейф ашылды. Оның басын иіп, оның соңынан ішке қарай жүрді. Біз бәріміз қарадық. Үлкен пакетте Испания бойынша күміс артефакт табылды. Бұл көңілсіздік болды.
  
  
  "Кешіріңіз, синьор", - деді Фабрицио.
  
  
  "Ал, бұл жай ғана идея болды".
  
  
  Оған эго қалдырып, капитанның үстеліне оралды. Менің басымда бір нәрсе айналды, бірақ мен мұны түсіне алмадым.
  
  
  Олар кеңседе бастады. Капитан өз орындығына қадам басты. Бұрышта тұрған Хоуктан басқасының бәрі отырды, ол рта бұрышында сигарамен және эго арық қолдар кеудесіне айқастырылды. Оның жанына барып, менің қолымнан ештеңе келмегенін білдіріп, басын шайқады .
  
  
  "Бірақ, Картер мырза бұл кемені жоғарыдан төмен қарады!" - деді Бертолди. "Егер мұндай нәрсе бортта болса, ол оны табар еді".
  
  
  "Мені кешір, капитан", - деді жағалау күзетінің екі офицері, командир-лейтенант командирі. "Біз бұл кемені Нью-Йорк портына неғұрлым мұқият тергеу жүргізілмейінше жібере алмаймыз".
  
  
  "Шындығында", - деп келісті әкім. - "Біз іздеуді жалғастыруымыз керек. Миллиондаған адамдардың өміріне қауіп төніп тұр ".
  
  
  Бертолди маған қатты қарады, оны эго осы ыңғайсыз жағдайға итермелегендей болды. - "Сіз менің кемемді тінтуді жалғастыра бергенде, менің жолаушыларымды осында теңізде қалдырғалы жатырсыз ба?" - деп сұрады ол.
  
  
  "Жоқ", - деп жауап берді Хок жағалау күзеті офицерінің атынан. Барлығы оған қарады. - "Бізде ең жақсы жоспар бар, ол құндылықтаржолаушылар үшін әлдеқайда қауіпсіз. Қазіргі уақытта мұнда бірнеше паромдар жүрді. Жолаушылар бұл паромдарға онсыз ауысады жүк және портқа жөнелтіледі . Кеме қайтадан тінтілгенше, оларға жақсы күтім жасалады. Кеменің өзі ашық теңізге қайтарылады, тергеуді менің және менің басшылығымдағы капитан-лейтенанттың адамдары жүргізеді.
  
  
  "Ашық теңізге оралу!" - деді Бертолди күңгірт үнмен. "Менің жолаушыларымды жылжыту керек пе?"
  
  
  "Менің ойымша, бұл жалғыз қауіпсіз шешім, капитан", - деді Хоук. - "Жақында мұнда паромдар келеді", - деді лейтенант командирі.
  
  
  "Бірақ сенің құқығың жоқ!" - деп айқайлады Бертолди. "Бұл үлкен ақымақтық".
  
  
  "Капитан, - деді Хок мұздай үнмен, - қауіп-қатерді елемеу ақымақтық болар еді".
  
  
  Капитан Бертолди орындыққа қатты құлап түсті. Ол өз қолына қадала қарады. "Өте жақсы", - деді ол. "Бірақ егер бомба табылмаса, мырзалар, ол табылды менің компаниямды осы қайғылы оқиғаға наразылық білдіруге шақыру".
  
  
  "Оған барлық құрметпен қарайтын болады", - деп жауап берді Хок. "Ал енді, капитан, менің ойымша, сіз жолаушыларға не болып жатқаны туралы хабарлағаныңыз жөн".
  
  
  Менің басымнан өтіп жатқан ой кенет қалыптасып кетті. Оны басқа ер адамдар кеткенше күтті. Тек капитан, Хоук, Джина және ол әлі кабинада болған кезде, одан сұрады: "Капитан, жолаушылар сізге белгілі бір мөлшерден асатын құнды заттарды тапсыру үшін келетіні рас па?"
  
  
  Бертолди маған қанағаттанбаған көзқараспен қарады. Менің ойымша, ол мені өзінің жеке азаптаушысы деп ойлады. "Шындығында, Картер мырза", - деді ол .
  
  
  Хоук менің не ойлап тұрғанымды білуге тырысып, менің бетіме қарады.
  
  
  "Осы сапар барысында сізде осындай өтініштер көп болды ма?"
  
  
  "Мүмкін бес-алты".
  
  
  "Сосын мына адамдар мына кеңсеге келеді, солай емес пе?"
  
  
  "Иә, иә".
  
  
  "Не істеп жатырсың, Ник?" - деп сұрады Хоук.
  
  
  "Мен ақылдасып жатырмын, сэр", - дедім мен. "Одина осы жолаушылардың айналасына шкафына өте үлкен пакетті салды ма?"
  
  
  'Иә, шын мәнінде деллде. Ih бірнеше болды ".
  
  
  "Ал сен осы кабинада осы адамдардың қасында, аз уақыт болса да, жалғыз қалдыруың керек пе еді?"
  
  
  Ол маған біртүрлі қарады; сосын оның есіне бірдеңе түскенін көрдім. Феррет олармен алғаш рет, мен оны кездестіргенімдей , ол даусында қандай да бір құрметпен сөйледі. "Иә, шынымен де", - деді ол ақырын. "Мұнда бір адам болды..."
  
  
  'Ол қандай болды?' - деп сұрады Хоук.
  
  
  "Оның сақалы бар еді. Өте біртүрлі көрінетін адам. Өте жұқа тұлға.
  
  
  'Яһуда!' - деп айқайлады сұңқар.
  
  
  "Мен де солай ойлаймын", - дедім мен. "Және ол осы кабинада болған кезде жоспарларын өзгерткен болуы мүмкін. Ол бомбаны үлкен сейфке салуды көздеген болуы мүмкін , бірақ ол осында жалғыз қалғанда жақсырақ орын табуды шешкен шығар. Немесе ол қазынашының бұл мәселеге деген қызығушылығын оятқысы келмеген шығар ".
  
  
  Бертолди орындықтың тартпасын ақтарып, бір парақ қағазды суырып алды. Ол бір сәтке нахқа қарады. "Эго есімінің дауысы", - деді ол. - Бенедикт Арнольд. Оның А палубасында он екі нөмірлі бірінші класты кабинасы бар. '
  
  
  Дәл осы сәтте есік алдына қолында бір парақ қағаз және үрейлі жүзбен әкім шықты.
  
  
  "Мырзалар, егер жағдайдың маңыздылығына күмәніңіз болса, мен қазір түсіндірейін".
  
  
  'Бұл не?' - деп сұрады Хоук.
  
  
  "Менің кеңсем бұл жеделхатты жаңа ғана Рифма арқылы алды", - деді ол қатал түрде.
  
  
  Хоук қағазды алып, дауыстап оқыды:
  
  
  
  
  
  "Мэр мырза. Атом бомбасы бір түймені басу арқылы қалаңызды жоюға болатындай жерге орналастырылды . Бұл әзіл емес десек, бізге сену керек. Бұған дәлел ретінде біз тұтану механизмінің код нөмірін береміз: HTX 312.
  
  
  Егер жүз миллион доллар алтын құймамен төленбесе, бомба 48 сағат ішінде жарылады. Бұл Нью-Йоркте тұру үшін шамамен он долларды құрайды. Өтінемін, бұл туралы мұқият ойланыңыз. Сонда бар өте алынған ақша көздерінің. Тәулік ішінде қосымша нұсқаулары бар екінші хабарламаны аласыз.
  
  
  
  
  
  Хоук маған қарады. "Бұл ол", - деді ол. Сосын сұрады: "Оның миллиондаған долларлық сандармен не істей алатынын елестете аласыз ба ?"
  
  
  "Сіз бұл хатты кім жібергенін білесіз бе?" - деп сұрады әкім.
  
  
  "Біз іздеп жүрген адам", - деп жауап берді Хок. "Жеделхат Римдегі сыбайластарының бір-бірден "Леонардоның" Нью-Йоркке келуімен тұспа-тұс келуі үшін жіберілуі керек еді."
  
  
  "Мүмкін Фарелли шығар", - деп күбірледім.
  
  
  "Керісінше", - деп жауап қайтарды капитан. "Бұл жерде " Леонардо" туралы ештеңе айтылмаған, мүлде ештеңе айтылмаған".
  
  
  "Белгілі себептермен", - деп күбірледі Хоук. "Олар қонақүйлер емес екені анық бұл кемеге назар аударыңыз, Бертолди мырза".
  
  
  Оны капитанның көзқарасы Хоук оған кәдімгі тақырыптың эгосынсыз хат жолдаған кезде байқады. Эго, тәкаппарлық тітіркендіргіш болды, бірақ эго маған көмектескісі келмейтіндіктен алыс. Бірақ қазір Хоук бұйырды, ал Бертолди Эмге ұнаса да, қаламаса да, AX-тен бұйрықтар алды.
  
  
  "Маған президент пен губернаторға бірдей жеделхаттар түскені туралы хабарланды", - деді әкім. "Олар бізге қажетті ақшаны бірлесіп жинағанымызды қалайды. Бірақ жүз миллион алтын, Құдайым, бұл қандай ақымақ?
  
  
  "Жынды, біз оған өте байыпты қарауымыз керек, мэр мырза. - егер алтын құймалар жеткізілмесе, өз қатерін орындауға бел буған психопатиялық бұзақы ", - дедім мен.
  
  
  "Абсурд, мүлде абсурд", - деп қабағын түйді Бертолди. "Бұл әзіл, американдықтардың жаман әзілі".
  
  
  "Егер бомба жарылса, мен күлгім келмес еді", - деді Хоук. Ол күні бойы мойнын созып, есіктің сыртында тұрған жағалау күзетінің офицерін шақырды.
  
  
  'Иә, сэр?' - деді лейтенант командирі ішке кірген кезде.
  
  
  "Картер мырза және біз оны осы саятшылықты аралаймыз. Әзірше, адъютант пен менің бірнеше офицерлерімді алып, Бенедикт Арнольдты А палубасындағы он екінші кабинадан таба аласыз ба, көріңіз. Ол сол адам болуы мүмкін. Иә, капитан, - деп қосты Хок, - ол міндетті түрде қарулы және қауіпті болады. Сондықтан prima барлық ықтимал сақтық шараларын сақтайды ". Офицер басын изеп, бұрылды.
  
  
  "Оның сақалы бар", - деді капитан. Бұрынғы жаугершілік толығымен дерлік жойылып, оның тозған адамында алаңдатарлық әжімдер пайда болды. "Және өте арық тұлға. О, мен оны тағы бір нәрсе есімде сақтаймын ".
  
  
  'Қайсысы?' - деп айқайлады Хок, шебер әр сөзді мұқият қадағалап отырды.
  
  
  "Ал, бұл маңызды ма, білмеймін, - деп екіленді Бертолди, - бірақ ол менен инсулинді ұшақ бортында алуға болатынын сұрады. Мен оның қант диабетімен ауырады деп күдіктенемін.
  
  
  "Оның соншалықты нашар көрінуі таңқаларлық емес", - дедім мен ақырын көз алдымда Яһуданың қорқынышты бейнесін көргенде. Хоук басын изеді. - "Ал капитан, сіз менің екі тау-кен маманымды барлық күтпеген жағдайларға дайындалу үшін осында жібересіз бе ? Және "Арнольд" қашан табылатынын бізге хабарлаңыз."
  
  
  "Бәрі жақсы", - деді лейтенант командирі. Ол кабинаның барлық жағынан шықты. Джина менің қасымда отырды, саусақтарымды саусақтарымның арасына тығып қойды. - "Мен саған оған қалай көмектесе аламын?" - деп сұрады ол.
  
  
  "Сыртқа шығып, фойеде бір шыны кофе ішіңіз", - деді Хоук. "Сен бұған лайықсың."
  
  
  Джина маған қарап күлді де, кабинадан шығып кетті. Капитан сыпайылықпен оның соңынан ерді. Ақыры ол біраз құрмет көрсете бастады. Хоук екеуміз кабинада жалғыз қалғанда, ол маған бұрылып күлді.
  
  
  "Оның көп бөлігі сыртта жұмыс істемейді, Ник, - деді ол, - мен оны жақсы көремін. Басқа сиқырлы идеяларыңыз бар ма?
  
  
  'Жоқ, сэр. Енді мына кабинаны ішке қаратайық.
  
  
  Және біз мұны жасадық. Ол паромдардың жолда келе жатқанын және жолаушылар жақын арада жағаға шығатынын білді, бұл мені біраз тыныштандырды. Бірақ егер Яһуда қолында бомба детонаторын ұстаса, ол бізді кез келген сәтте жарып жіберуі мүмкін еді.
  
  
  Біз шебердің үстелін ақтарып, шкафтарды ақтардық, бүкіл кабинаны қарап шықтық. Хоук тез шаршады. Ол капитанның үстеліндегі орындықта отырды да, маңдайынан банк ағып жатқанын байқады.
  
  
  "Мен қартайып бара жатырмын, Ник", - деді ол. "Бұл жерде тозақ сияқты толып жатқан сияқты."
  
  
  "Дұрыс айтасың" дедім мен. Ол кабинаның бүйір қабырғасына қарап, желдеткіш торды көріп, ойланды.
  
  
  Ол тордың жанына отырды. Ол бұрандалармен стылдауға бекітілген өте үлкен панельге орналастырылды. Один Поның бұрандасы босап қалды.
  
  
  Одан сұрады. - "Сізде тырнақ қайшы бар ма?"
  
  
  "Иә", - деді ол бір минутта көтеріліп, маған қайшыны берді.
  
  
  Ол менің панельдегі бұрандаларды шеше бастағанымды көргенде, ол орнынан тұрып, қызығушылықпен қасымда тұрды. Ол қызу жұмыс істеді, ал панель біраз уақыт бір бұрышқа жабысып тұрса да, мен ақыры оны жұлып алдым.
  
  
  Біз құбырға қарадық, сонда көрдік: ұзындығы үш фут жиынтықта, қоңыр қағазға оралған. Ол ауа өткізгіштің саңылауын толтырып, оның ұшын ауа өткізгіші қисайып, кабинадан көлденең шығып тұрған жерде тіреді.
  
  
  "Тігінші ал", - деді Хоук.
  
  
  Қайшымен мен оны қағаздағы тесікке кесіп тастадым да, ішіндегісін қарадым. Бұл жеңіл металдың айналасындағы қорап, бәлкім, алюминий қорытпасының барлық жерінде. Сыртта механизмдер, соның ішінде миниатюралық, ұзақ қашықтыққа жұмыс істейтін электронды қабылдағыш болды. Кішкентай қызыл шам жанып тұрды, бұл бомбаның бірден жарылуға дайын екенін білдіретіні сөзсіз.
  
  
  Ол артқа шегінді.
  
  
  "Мен тау-кен мамандарын шақырамын", - деді Хок ақырын. "Менде де оны түсінетін адам бар".
  
  
  Одан сұрады. - Жолаушылармен не істеуіміз керек?" "Алдымен түсуіміз керек пе?"
  
  
  Хоук ойлана отырып, суық көздерін қысып алды. "Мен олай ойламаймын. Кез келген сәтте біз Яһудаға қарсы тұруымыз мүмкін. Сонымен қатар, біз бомба жарылуы мүмкін деп ойлауымыз керек төлемдер мұрнымыздың астында бір минуттан аз уақыт ішінде, мүмкін бір секунд ішінде. Біз портқа өте жақынбыз. Егер бұл жерде бомба жарылса, материк біз портта болғандай зардап шегеді . Жоқ, Ник, біз эгоды өшіруге тырысуымыз керек ".
  
  
  Ол Сұңқар сияқты Яһуданы басып озуға бел буып, басын изеді. Ол маманнан кейін кабинаның жанына шықты. Оны оның артынан есік құлыптап, жан түршігерлік пакетті қайта қарады.
  
  
  Қызыл әулие бомбаның жан түршігерлік және жойқын күші туралы куәлік етіп, қорқынышты түрде жарқырай берді. Содан кейін ол Яһуда сақтандырғыш түймесін шынымен басады ма деп ойлады, тіпті бұл эгоның өзін өлтірсе де . Бұл адам, мен оны өткен тәжірибеден білгенімдей, зұлымдықтың бейнесі болды. Бәлкім, егер ол бомбаны тапқанымызды білсе, эго жарылысы өлтірсе де, адамгершілікке жатпайтын жоспарын жүзеге асырудан тартынбаған болар еді. Біз тәуекелге бара алмадық, бұл сөзсіз болды, әсіресе біз Яһуда сияқты болжау мүмкін емес және ақыл-ойы бұзылған адаммен қарым-қатынаста болған кезде.
  
  
  Ол бұл қорқынышты арманның қорқынышты нәтижесін - атомдық реніштерін тарататын саңырауқұлақ бұлтын күтті. Қырық бес шақырымдық қирау радиусында миллиондаған адамдар қаза табады. Екіншілік және үшіншілік соққы толқындары кезінде мыңдаған адамдар өледі. Ал тағы мыңдаған адамдар радиациядан баяу және қорқынышты өліммен өледі.
  
  
  Көп ұзамай есік қағылғаннан менің ойым үзілді. Оның күні жақындап, оның кім екенін сұрады. Сұңқар эгоның атын атай салысымен, оның есігі ашылып, оны кіргізу үшін шетке шегінді.
  
  
  Оның соңынан капитан Бертолди мен мен танымайтын үш мұңайған келбетті адам ерді. - Қарашы, Бертолди, - деді Сұңқар ашуланып, сенімсіздік пен жанашырлықтың жоқтығынан жалыққан шебер. Бертолди бозарып кетті. Ол дәрменсіз ашудан жұдырығын түйіп, дірілдеп тұрды.
  
  
  - Ал бұл жерден кет, сэр, - деді сұңқар маған сол күні шебердің жол көрсетуін көрсетіп .
  
  
  Бертолди Шелл ағаш баспалдақтармен, оның көздері алдында біртүрлі ашық қарап тұрды. Оны оның артынан есік құлыптап, Хоук пен тағы үшеуіне қайта бұрылды. "Мистер Готлиб, Ник Картер", - деді ол.
  
  
  Ғалымның стереотипі оның қолын жиексіз көзілдірік киген арық, сымбатты жігітпен қысты. Хок маған Готтлиб детонаторды ойлап тапқанын түсіндірді, бұл құрылғы Яһуда мен эго серіктеріне бомба жасауға мүмкіндік берді.
  
  
  Осы уақытта тұтану бойынша екі сарапшы бомбаның қаптамасын алып тастаумен айналысты. "Сұмдық болар еді... сұмдық, - деп күбірледі Готтлиб, - егер менің құрылғым осылай пайдаланылса.
  
  
  Бұл, әрине, кемшілік болды. Готтлиб бомбаның үстінде еңкейген тағы екі адамға қосылды. "Бұл оның екеніне сенімдісің бе?" - деп сұрады эго Хоук.
  
  
  Готлиб басын изеді. 'Бұған күмән жоқ. Мұны жинаған адам термоядролық ыдырауды жақсы біледі. Өкінішке орай, біз бұл білімді одан әрі кеңейттік " . Хоук маған қарады да, оның беті мыжылып қалды. Готлиб және бүкіл AX-тегі екі адам бомбамен жұмыс істеді. Готтлиб тілін шертіп, өзіне-өзі күңкілдегенде, их-ның жүздерінен қызыл жарқыраған елес жарқырап тұрды. "Міне", - деді ол ақыры. - Дауыс сонда сым. Иә, солай. Жоқ, біреуі емес, екіншісі.
  
  
  Біз стырсыған саңылаудың айналасына жиналып қалдық. Ол бомба қазір шын жүректен жарылып кетсе не болатынын ойламауға тырысты, тіпті мен оны ештеңе сезбесем де. Бомбамен жұмыс істеген адамдардың болат нервтері бар сияқты. Хоук жақындады күн және лейтенант командирі есеп беріп жатыр ма деп сұрады. Олай емес еді.
  
  
  "Бұл нәрсе оның эй берген күшіне ие ме? Готтлиб одан сұрады.
  
  
  Ол менің бағытыма қарамай баяу сөйледі, өйткені барлық эго назар қаттылыққа аударылды. - 'Мен оны ешқашан ойламаймын. Осы жерден бомба алпыс, жетпіс шақырым радиустағы барлық нәрсені жойып жібереді ". Ол детонатор механизміне назар аударды, содан кейін өз ойын баса айтқандай: "Бізге, кімде-кім бізге бір мүмкіндік бермейді", - деді.
  
  
  Менің қолымнан келгеннің бәрі басымды шайқау болды. Готтлиб өлімге әкелетін катехизмді оқитын адам ретінде мамандардың жұмысын бақылауды жалғастыра берді: "Бірақ бірінші жарылыс, алғашқы соққы толқындары істің соңы болмас еді. Жауын-шашын, толқын толқындары - радиациялық ауру және адам тұрмайтын жер учаскесі, Өлі көйлек учаскесі. Манхэттен алдағы онжылдықтар бойы өмір сүруге мүлдем жарамсыз бейтарап аймаққа айналады ".
  
  
  Одан қайта сұраған жоқ. Готтлиб маған ойлану үшін жеткілікті қыңқылдауға мүмкіндік берді.
  
  
  'Қалыңыз қалай?' - деп сұрады Хок қобалжып, әлі күнге дейін езілген темекіні шайнап.
  
  
  Одина ерлердің айналасында оған бұрылды. "Бізде тағы бір қауіпті бизнес бар, сэр", - деді ол. Маңдайымнан бетке тер тамшылап тұрды.
  
  
  Хоук екеуміз басқалардың үстінен еңкейіп, мұқият бақылап отырдық.
  
  
  Бір кезде ол, олар аяқталуға жақын деп ойлаған кезде, Готтлиб айқайлады: "Жоқ, тігінші ал! Бұл емес!'
  
  
  Құрылғымен жұмыс істеп тұрған адам тоқтап, басын стырсыған жаққа сүйенді. Оның, эго көзін жұмып, терең тыныс алғанда қолдары сәл дірілдеп тұрғанын көрді. Содан кейін ол өзін біріктіру үшін өзін шайқады. Ол қалған екеуімен жалғастырды, он минуттан аз уақыт өткен соң, үш адам бұрылып, ih еріндерінде күңгірт сызық пайда болды қанағаттану.
  
  
  "Бұл болды", - деп сыбырлады Готтлиб. - "Бомба " зиянсыз".
  
  
  Хоук екеуміз досымызға досымызға қарадық. Ол дем шығарды. "Бұл менің шаршаған денем үшін тым көп болды", - деді ол. Ол капитанның үстеліне сүйеніп, терең дем алды.
  
  
  Ол орнынан тұрып күлуге тырысты.
  
  
  Хоук жаңа темекіні алып, оны жағып, шеңберді абайлап үрлеп жіберді. Ол маған ашық қараған кезде кабинаның төбесіне дейін көтеріліп бара жатты. "Енді бұл аяқталды, Ник, бір ғана нәрсе қалды".
  
  
  Ол оған басын изеді. "Яһуда", - дедім мен. "Егер мен осылай айта алсам, сэр, тіріден гөрі өлген жақсы".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  11 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  Жолаушыларға арналған дабылдар дереу жойылды және капитан Бертолди жақсы атқарылған жұмыс үшін алғысын білдірді. Кемеге жаңадан келген паромдар қайтадан айлаққа жөнелтілді. "Леонардо" айлаққа бірнеше сағатқа кешігіп кіреді.
  
  
  Бұйрық шыққаннан кейін көп ұзамай жағалау күзетінің командирі-лейтенанты Хоук екеуміз капитанмен кеңесу үшін барған көпірге келді. "Бенедикт еш жерде болған жоқ", - деді лейтенант командирі Хокқа. "Сіздің адамдарыңыз тергеуді жалғастыруда, бірақ ол жасырынып жүр және басқа жолаушылар жағаға шыққанда бізден қашып кетеді деп үміттенеді".
  
  
  - Жарайды, - деді Хоук ашуланып. "Жолаушылар түсуге тырысып жатқан әбігерге түскенде, ih-ге барлығын мұқият қарау мүмкін болмай қалады. Және, әрине, ол әрқашан сыртқы келбетін қайтадан өзгерте алады ".
  
  
  "Менің ойымша, біз бұған сене аламыз", - дедім мен.
  
  
  Кеме сағат бесте тоқтады. New York Post газетінде қазірдің өзінде батыл тақырыптары бар көшеде арнайы шығарылым болды. Жиналғандар порта барға және нахтың айналасына жиналды; полиция ih ұстауға тырысты. Репортаждар мен фотографтар барлық жерде болды.
  
  
  Сұңқар офицерлерді дәліздердің басында және соңында орналастырды.
  
  
  "Осы сәттен бастап ол мұны жалғыз жасағанды жөн көреді", - деді эму оған.
  
  
  "Жарайды", - деп жауап берді ол. - "Мен сізге қажет болса, менің қайда екенімді білуіңіз үшін мен біраз уақыт бортта боламын".
  
  
  Джина екеуміз жолаушылар түсер алдында кемені тастап кеттік. Оны Е.Е. кеден үйінің ғимаратына апарып, сонда қалуды айтты.
  
  
  Бар портынан хаос болды, менде Яһуданы табамын деген пессимистік сезім пайда болды.
  
  
  "Сіз жақын тұрасыз, солай емес пе?" - деп сұрады Джина.
  
  
  "Жоқ, мен оны бүкіл пирсті тінтуге барамын. Егер біз басқасын жоғалтып алсақ, Хилтон қонақүйінен нөміріңізді жалға алыңыз және менен хабарлама алғанша сонда болыңыз."
  
  
  "Жарайды", - деді ол менің бетімнен сүйіп. - 'Сақ болыңыз.'
  
  
  'Сен де.'
  
  
  
  
  Журналистер бар портының айналасындағы қызығушылармен араласып кетті, ал полиция тәртіпті сақтау үшін өз күштерінен бас тартуға мәжбүр болды. Ол басқа екі AX агенті тұрған дәліздің жанына тоқтады. Бірде олар сақалы бар жолаушыны тоқтатып, эгосын мықтап ұстады. Ол оларға тез жақындап, оларда ондай жоқ екенін айтты . Сақал нағыз сақал болып шықты.
  
  
  Бірден, содан кейін алтыншы сағатта оны палубадан жаңа шыққан адам көрді. Кеденге барудың орнына ол ғимараттың екі шетіне де жаяу барды, мұнда қақпаның жанында күзетші тұрды . Алғашында мен оны көрдім, эго тек артқы жағынан. Ол жақсы киінген және шелл таяғымен. Эго жүріс маған таныс болып көрінді. Мен оған мұқият қарасам, портфель ұстаған түксіз қолды көрдім. Бұл нағыз теріге ұқсамайтын. Ал қол нағыз қол сияқты сөмкенің тұтқасының айналасында бүгілген жоқ. Оның соңынан ермек болғаны сияқты, ол да басын бұрып, эго жүзін көре алды. Оның мұрты мен шуақты жерлері болған, бірақ бұл бас сүйекті бізді немен шатастыруға болмады. Бұл Яһуда еді. Мені көрген ол ғимараттардың жіптеріне асықты. Арамызда адамдар көп болды, мен көпшіліктің арасынан алға жылжуға тура келді. Ол баяу алға жылжыды , және ол өтіп бара жатқанда, Яһуда қақпаның алдында тұрды. Вильгельмин оны шығарып алып, жүгіріп келгенде, оны күзетшінің аяғынан қағып, қақпа арқылы автотұраққа өтіп бара жатқанын көрді.
  
  
  Оған жақындаған кезде Яһуда көзге көрінбей қашып кетті. Орнынан атып тұрған күзетші мені тоқтатпақ болды, бірақ мен кім екенімді айтып, қақпадан жүгірдім. Бір қатар тұрақта тұрған көліктерді айналып өтіп бара жатып, такси келе жатқанын көрді. Яһуда маған артқы терезеден қарап тұрды.
  
  
  Оны "люгер" қапшығына салып, сол жерде тұрған мотоциклге қарай жүгірді. Жақын жерде бір топ ұзын шашты жастар болды, мен велосипед олардың айналасындағыларға тиесілі деп ойладым. Мен оған қарасам, кілт тұтану қосқышында екенін көрдім. Оның, ер-тұрманына секірді. Бұл тас жолға арналған үлкен "Хонда" болды, ал қозғалтқыш жігерлендіретін дыбыс шығарды. "Сәлеметсіз бе!" - біреуі жастардың айналасынан айқайлады.
  
  
  "Мен біраз уақытқа эго қарызға аламын!" - деп айқайлады ревматизм. Оны орнынан атып тұрып, таксиге қарай жүгірді.
  
  
  Оны көшеге шығарған кезде такси менен екі блокта солға бұрылды. Оны көлік қозғалысы арқылы жүргізді. Оны такси басып оза бастады және бағдаршамда эгоды ұстай аламын деп ойлады. Содан кейін айыптар басты қызыл Брылевке барыңыз. Яһуда не жүргізушіге бір тонна ақша берді, не басының эгосына мылтық қойды. Он минуттан кейін біз Кеннеди халықаралық әуежайына апаратын тас жолда болдық, Нью-Йорк . Трассада такси мені тастап кетті, бірақ мен дұрыс жерге жеттім деп ойладым. Мен Яһуданың әуежайда эго қуып жетпеуі үшін ұшаққа қалай мінетінін түсінбедім.
  
  
  Оған қате болды. Ол тас жолдан вокзал ғимаратына қарай бұрылып, мен мен такси арасындағы қашықтықты қысқартпақ болғанда, оны майлы маңдайшаға айдап кетті, ал байкер менің алдымда ашық сырғып кетті.
  
  
  Бақытымызға орай, ол, биік бұталар өскен үйіндіге қонды, менде тек көгерген жерлер, көгерген жерлер мен жыртылған костюм болды. Бірақ мотоциклді енді пайдалану мүмкін болмады. Ол кейінірек иесіне өтемақы төлеуге шешім қабылдады және әуежайға жаяу барды. Оны өтіп бара жатқан барлық көліктер тоқтатты, бірақ олар енді автостоптарды алып кетпеді .
  
  
  Ақыры мені жүк көлігі алып кетті, біз әуежайға кем дегенде 45 минуттан кейін жеттік, содан кейін Яһуда .
  
  
  Оның анықтамасын бүгіп, сол кеште ондаған шетелдік рейс ұшуы керек екенін анықтады. Солардың бірі олардың айналасында болды Пан Амдағы жарыс Римде. Иә, соңғы минутта ер адам тіркелді. Бір Бенедикт мырза.
  
  
  Одан сұрады. - "Мен оған әлі жете аламын ба?".
  
  
  Ер адам рейс кестесін тексеру үшін бұрылды, сосын сағатқа қарады. "Жоқ", - деді ол.
  
  
  Ұшақ он минут бұрын ұшып кеткен. Ривненская кесте бойынша уақытында.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  12 тарау
  
  
  
  
  
  
  
  
  Яһуда еш ойланбастан Римге қайтып ұшатыны түсінікті болды. Онда ол өзінің штаб-пәтері мен қарақшыларымен бірге Фареллиге жақын жерде болар еді. Ол біздің ашқанымызды білмеген шығар эго Сицилиядағы жерасты кешені.
  
  
  Римге келесі сапар келесі күні таңертең ғана ұшып кетті. Бірақ бір жарым сағаттан кейін Лондонға ұшақ, содан кейін Римге сапар болды, сондықтан біз таңғы асқа жетуіміз керек еді, мысалы, бір сағаттан кейін, содан кейін Яһуданың қонуы .
  
  
  Джина оған қоңырау шалды және ол билеттерді сатып алып жатқанда Хилтоннан ұшаққа таксиге отырды. Джованни Фареллиді жақсы білетіндіктен, оның қонақүйі менімен бірге болды. Хоук оған қоңырау шалып, Яһуданы жоғалтқаны үшін кешірім сұрағанда, ол: "Оны Римадан табу оңай болады. Бірақ есіңде болсын, егер ол қашып кетсе, детонатор оның орнында қалады ".
  
  
  "Ол Римдегі немесе Интерполдағы полицияға хабарласуы керек пе, сонда олар оны қонған кезде алып кетуге тырысуы мүмкін бе?"
  
  
  "Жоқ", - деді Хоук. Эго дауысында ол кейде қолданатын қатты, салқын дыбыс болды. - "Егер полиция эгоды тартып алса, сіз не болуы мүмкін екенін білмейсіз. Ник, мен оны өзім ұсынғандай эго өлгенін көргім келеді.
  
  
  Мен мұны естігенде таң қалмадым.
  
  
  Біз ұшып бара жатқанда Джина екеуміз әбден шаршадық және жолдың көп бөлігінде ұйықтап қалдық. Мен қатты ұйықтамадым, бірақ жолымды жалғастыру үшін жеткілікті демалдым. Джина сәби сияқты ұйықтап жатты.
  
  
  Лондонда біз тез және оңай көшіп, Римге сегіз сағаттан кейін бірден жеттік. Ашық, шуақты таң болды. Такси жүргізушісіне Джина маған берген пәтердің мекен-жайын бердім. Фарелли ол жерге әйелдерін әкелетін, ал Джина кейде эгоды қылмыс әлеміндегі басқа бастықтармен кездесу үшін пайдаланатынын айтты. Полиция пәтердің бар екенін білмеді, бірақ маған Яһуда білетін сияқты көрінді . Егер ол Фареллиге қонғаннан кейін бірден қоңырау шалса , эмуға Сицилияға бару қауіпсіз емес деп айтылған болар еді . Осылайша, олар бұл пәтерді ең қауіпсіз орын деп шешіп, алдағы жоспарларды талқылау үшін сол жерде кездесуі әбден мүмкін .
  
  
  Бір сағатқа жуық уақыттан кейін, содан кейін қонғаннан кейін біз көпқабатты үйдің алдына тоқтадық. Біз қазірдің өзінде кіргелі тұрған едік, оны бұрыштан шыққан шу естіді.
  
  
  "Мұнда тыныш тұр", - деді Джинаға.
  
  
  Оның, үйдің бұрышына жүгіріп барып, екі ер адамның бүйір күні шығып, көше бойында тұрған күміс Лансияға қарай жүргенін көрді. Одина екеуінің айналасында ұзын бойлы, сымбатты Фарелли, ал екіншісі костюміндегі Өлімге ұқсайтын Яһуда болатын . Ол бетпердесіз, бірақ бәрібір болды еритін өзімен бірге таяқ.
  
  
  Мен бірден ұруды шештім. Оны Вильгельмин сүйреп шығарды. "Бұл жеткілікті", - деп айқайладым мен. "Рим - сіздің соңғы аялдамаңыз".
  
  
  Ол әрекет етті құндылықтаркөп ойлағаннан да жылдамырақ. Оқ тиген кезде ол көлікке қарай жүгірді. Вильгельмина атып жіберді, бірақ мен жіберіп алдым да, оның артынан шын жүректен тротуарларға қадала қарадым. Оны тағы бір рет атып, бамперге соқты, ол көліктің артына тығылып қалды.
  
  
  'Қарғыс атсын!' - деп күбірледім мен.
  
  
  Сосын Фарелли атып жіберді. Көрші үйден ұшып бара жатқан көздер. Ол қайтадан оқ атқанда жасырынуға мәжбүр болды және сол қолымның сыртынан пышақ жарақатын сезінді. Көліктің арғы жағынан оны есік ашылып тұрғанын көрдім, бірақ мен Фареллидің маған кіруіне жол бермеу үшін тым бос емес едім .
  
  
  Кенет Джинаның айқайы естілді. Ол айқайлады. - "Ат, Ник!" "Ол оқ атудан қорқады!"
  
  
  Фареллидің Джинаға бұрылғанын көргенде, ол өзінің эго иесі екенін есіне алды. Оны көргенде, оны бір сәтке ашуланшақтық биледі. Ол көздеп, нахқа оқ жаудырды. Қарқылдаған көздер бірнеше дюймге созылған миммодан өтті.
  
  
  Оны оқ жаудырды. Менің бірінші соққым Фареллидің жанындағы қабырғаға тиді; екіншісі эмудың мойнына тиген кезде басталды. Ол дірілдеп бұрылып, тротуарға құлап түсті.
  
  
  Көліктің артынан келе жатқан екі оқ менің аяғымнан ысқырды. Біраз уақыттан кейін қозғалтқыш гүрілдеп, Яһуда тар көшемен қашып кетті. Оны көлікке атып жіберді, бірақ мен тек артқы терезені сындырып алдым.
  
  
  'Сен жақсысың ба?' - деп сұрады Джину одан.
  
  
  'Иә.'
  
  
  Пәтеріңе бар да, сонда қал", - дедім мен. "Мен саған кейінірек келемін".
  
  
  Ол наразылық білдірді, бірақ мен сол тротуарда тұрған Alfa Romeo 2000-ға жүгіріп үлгердім. Ол құлыптаулы емес еді. Олар қозғалтқышты тұтану сымдарымен әкелді, ол көлікке секіріп, Яһуданың соңынан жүгірді.
  
  
  Екі блоктан кейін мен оның эгосын көрдім. Ол менің алдымда үш блокты жүріп өтіп, менен құтылу үшін кенет тіке бұрылды. Оның артқы доңғалағының ұқыпты сырғып кетуімен және доңғалақтарының сықырлауымен маңдайшаларға кірді. Менің алдымда Яһуда өнеркәсіптік аймаққа апаратын шағын көшеге солға бұрылды. Бес минут ішінде біз жарты ондаған жаяу жүргіншіні қорқытып, екі көлікке соқтығысып қала жаздадық. Бірақ Яһуда да, оның да жылдамдығын бәсеңдеткен жоқ. Егер біз тас жолмен келе жатсақ, "Альфа" оны қуып жетер еді , бірақ бұл жүргізу әдісімен көліктердің жылдамдықтары дерлік бірдей болды және Яһуда мұны түсінді.
  
  
  Тағы бес минуттан кейін Яһуда жетекшілік етті және оның эгосы жоғалды. Бірақ оны қойманың бұрышына бұрған кезде оны асфальтта есігі ашық тұрған көлік көрді. "Люгер" оны сықырлап тежеп, орнынан атып тұрып, тартып алды. Яһуда еш жерде болған жоқ. Оның, қоймаларға қарап, ол жаққа кірді ме деп ойладым. Менің көзім люктің қақпағына түскенде оның қабығы оған қарады. Бұл әдеттен тыс емес еді, тек оның сәл қисайғанын қоспағанда. Оның жанына барып, қақпақты мұқият қарап шықты . Жиек көшедегі балшықта із қалдырды. Оны еңкейіп тыңдады. Оны мылқау шагги естіді. Бұлар, сөзсіз, Яһуданың шағы еді.
  
  
  Өзіне қарамай, оның эгосының айлакерлігіне тәнті болды. Денсаулығы мен жасанды қолдарының нашарлығына қарамастан, бұл кісі мақал-мәтелдің түлкісі сияқты ақылды болған. Ол люктің қақпағын тез шешіп, менің аяқ киімім бөлмелердегі металл баспалдақтың үшінші сатысына тигенше төмен түсті. Айналамнан өткір иіс шықты. Мұндай бу тыныс алуды қиындатады, ал шұңқырға неғұрлым тереңірек түссе, соғұрлым қараңғы болады. Қараңғыда астымда оның егеуқұйрықтардың араласқанын естідім. Егер Яһуда Рифманың кәріз жүйесін құрайтын каналдар мен өткелдердің кең жерасты желісін пайдаланып қашып кетсе, мен енді ешқашан эго таба алмауыма жақсы мүмкіндік болды.
  
  
  Және бұл оның қонақүйдегі соңғы нәрсесі болды.
  
  
  Ол менен Ниагара сарқырамасының жанынан қашып кетті. Бірақ қазір ол менен қашып құтылмас еді, енді екеуміздің арамызда, ер адамдар. Ол жылдамдығын арттырып, шламмен жабылған металл баспалдақпен тез төмен түсті.
  
  
  Ақыры оның түбіне жеткенде, ол тар тас жиекке тап болды. Лас және сасық иісті су ағындары көне тастың үстінен ақырын сылдырлады. Сасық иіс адам төзгісіз дерлік, ауа әрең дем алатын.
  
  
  Менің көшеден мәңгілікке түскен әлсіз жарық шеңбері біраз түсінік берді. Ол бір орында тұрып, қара, қара көлеңкелерде тыңдады. Сосын оны тағы да естіді, қараңғыда жаңғырып тұрған асығыс аяқ дыбыстары, мысалы, менің оң жағымдағы шағын аулалар.
  
  
  Вильгельмина менің қолымда жатты. Оның ойпаңына еңкейіп, Яһуданың соңынан қараңғы қараңғылыққа кетті.
  
  
  Менің аяғыма жылы түкті нәрсе тиді. Оны орындауға рұқсат жалауынан айғайлап жібере жаздады, бірақ егеуқұйрық ұшып бара жатқанда дыбысы өшіп қалды. миммо мен, сықырлап, тар жотаның бойымен қашып кеттім. Қарқынды ұстап тұру қиын болды, әсіресе ескі, тозған тастардың мүкті қабаттарының кесірінен берма тайғақ және ылғалды болғандықтан.
  
  
  Аласа төбеден үлкен, көзсіз жәндіктер салбырап тұрды. Егер ол жарқанаттарды көрсе, мен оған таң қалмас едім. Барлық жерде шырыш тамшылап, ауа лайланып, қысылып тұрды. Бірақ Яһуда сияқты жартысы да қысымшыл емес.
  
  
  Оның назарын оның тыныш қадамдарына аударды. Қараңғыда алдымда бір нәрсе жарқырап тұрды. Оны стырсып, демін ішіне тартып алды. Бірақ содан кейін Яһуда алға ұмтылды және ол қолында Вильгельминамен бірге оның соңынан ерді.
  
  
  Ол бұрышқа бұрылғанда, мен кенеттен суға түсуге мәжбүр болдым, оның тепе-теңдігі бұзылып, канализацияға құлап кете жаздады. Менің көздерім мәңгілікке биікте ысқырды, Яһуданың ақсап жатқаны оны тағы да естіді. Оның соңынан кішірек кәріз құбырына, біріншісіне қарағанда айтарлықтай тар қараңғы дәлізге шықты.
  
  
  Ол қайтадан бұрышқа бұрылды; Оны көздеп, атып жіберді. Қарқылдаған көздер ірге тасына соғылып, қайта секірді. Оны жіберіп алды да, Яһуда менен тым озып кетпес бұрын оның артынан жүгірді .
  
  
  Бұл мысық пен тышқанның классикалық ойыны болды. Әрбір эго қозғалысы оған бірдей гамбитпен жауап берді. Бірақ оны бұрышқа бұрған кезде ол еш жерде болмады. Ағынды сулардың бұл учаскесі енді пайдаланылмаған. Ол құрғақ және иісі жоқ дерлік еді. Бұл мені алғашында таң қалдырды. Бірақ көп ұзамай ол Яһуданың көшенің астындағы бұл өткелді таңдауының себебін білді. Оны қаңылтыр табақпен жабылған стылдаған тесік көрді. Бұл қолдан жасалған люк болатын. Ол тоқтап, тыңдады да, саңылаудың арғы жағындағы шуды естіді. Сосын күн батады.
  
  
  Енді ол ашық тұра алды. Ол қоқыс пен түрлі тастарға толы туннельге тап болды. Ол сол жерде тұрған кезде алыстан оның дауысы естілді. Шамасы, Яһуда бұл канализациялық шығуды білген және қонақүй оны менен құтылу үшін пайдаланған. Көп ұзамай ол оның мұны қалай ойлағанын білді. Менің алдымда Сергей пайда болды, оны силуэт киген Яһуда көрді. Ол мені екі рет атып тастады. Бір қарқылдаған көзім жеңімді іс жүзінде тесіп жіберді. Енді қараңғылықтың кесірінен өз еркімен қауіпті бола бастады.
  
  
  Оның, жарықтандырылған тесікке жақындады. Оған жеткенде, ол туннельдің шам ілулі тұрған шағын бөлмеге апаратынын көрді. Мен оның айналасына қарадым. Енді ол біздің қайда екенімізді білді. стырсыған шұңқырда бас сүйектері үстіне үйілген елуге жуық адамның сүйектері жатты, олар маған мұңайып қарады. Яһуда мені катакомбаларға, ертедегі христиандар азаптаушыларынан жасырынған қала астындағы туннельдерге апарды. Ол бұл барлық римдік катакомбалардан ең танымал Әулие Калликстің катакомбалары болуы керек деген қорытындыға келді. Қасиеттіліктер болғанымен, бұл жерлер туристік тізімде болмаған.
  
  
  Оның бөлмесінен өтіп, Яһуданың соңынан кетті. Шамдар анда-санда ілулі тұрса да, қайтадан қараңғы болды . Енді ол Яһуданың әлсіреп бара жатқанын дәлелдеп, ентігіп жатқанын естіді. Ол эму инсулин инъекциясын алған күзеннен бері біраз уақыт өткенін және қуғын-сүргін эго метаболизмін бұзғанын есептеді. Ол ұзаққа созылмас еді. Бірақ мен оның туристермен араласуы мүмкін деңгейге жеткенін қаламадым . Оның қарқыны көтерілді.
  
  
  Көп ұзамай ол бірінші бөлмеге ұқсас жарықпен екінші бөлмеге кірді. Яһуда оны көрмегендіктен бөлмеге баса көктеп кірді. Бірінші бөлмедегідей қабырғалардағы сөрелерде бас сүйектері бар үйілген сүйектер жатты. Ол бөлменің ортасында келе жатып, оң жақтан ауыр тыныс алғанын естіді.
  
  
  Ол тез бұрылып кетті. Яһуда құрғақ, сынғыш сүйектердің үйіндісіне сүйенді. Эго беті күлді сұр және терлеген. Адамның терісі мен сүйектері , ал оның бас сүйегі тірі адамның нысанасынан гөрі сөрелердегі бас сүйектерге көбірек ұқсайтын. Бұрын ол ұсқынсыз адам болған, бірақ қазір ол қорқынышты гротеск.
  
  
  Ол дұрыс емес, ысқырықпен тыныс алды. Оның төменгі ернінде көбік қабаты болған. Қолында ол қысқартылған Smith & Wesson револьверін ұстады .44 Magnum. Егер ол маған оның ішінен кірсе, ол катакомбалардағы қалған қалдықтарға өте тез қосылатын еді.
  
  
  Ол келесі қадамын ойластырып жатқанда, ол қарлығып күлді. Терезе әйнегіндегі қиыршық тастар сияқты күлкі одан шығып кетті; протездер дірілдеген саусақтарының эго ұштарын бұлғап жіберді. Револьвері бар оң қол тегіс және балауыз болды .
  
  
  "Енді мен оны ақыры өлтіре аламын, Картер", - деді ол.
  
  
  Ол жерге сүңгіп, сүйектердің арасына қонды, мен оны астымда жарылып кеткенін сездім. Яһуданың револьвері дірілдеп, Парижді жіберіп алды. Орнынан тұрып, оны "люгер" эму кеудесіне бағыттады. Менің саусағым триггерді қысып алды, бірақ ол атылған жоқ.
  
  
  Яһуда револьвері бар қолын тізесіне түсіріп, қайтадан сүйектерінің арасына құлады. Эго беті бұрмаланған, көздері жылтыратылған. Бір сәтке ентігу қатты естілді, содан кейін кенеттен тоқтады. Эго денесі шиеленісіп, револьвер эго қолына түсіп кетті. Содан кейін эго нысаны қабырғаға соғылды - эго көздері диабеттік комада, кең ашылды.
  
  
  Оның, орнынан тұрып, оған қарай жүрді. Оның үстіне еңкейген сәтте денесі кенет дірілдеп, қатып қалды. Оның эго импульсі оны сезінді. Тамыр соғуы болған жоқ.
  
  
  Ол орнынан тұрып, "люгерді" қапшығына салып, жалаңаш сүйектердің ортасындағы киінген қаңқаға қарады. Яһуда өлді, ядролық шығарындылар детонатор қауіпсіз болды және ол күн сәулесін аңсады.
  
  
  Оның денесі сол жерде қалды, және жақсырақ жарықтандырылған туннель арқылы катакомбалардың кіреберісіне барды. Яһуданы осы туннельдердегі басқа қаңқаларға ұқсамайынша табуға да, табуға да болмайды. Егер эго шведтердің эго шірігенге дейін табылмаса, эго ертедегі христианның қалдықтары ретінде қарастырылуы мүмкін еді. Ол бұл ойдың қара әзіліне әрең бой алдырып үлгергенде, шығуға бет алған туристер тобына тап болды.
  
  
  Итальяндық гид маған қарады. Ол айтты. - 'Кәне!' - Сіз компанияда қалуыңыз керек, қол қоюшы! Барлығы дерлік аяқталды ".
  
  
  Ол, оларға қосылды және алдымыздағы жарыққа қарай жүрді. "Қарапайым", - деді оның жетекшісіне. "Мені өте қорқынышты көрініс кешіктірді".
  
  
  Жәрдемақы күлді. - "Ең жаманы әлі алда, қол қоюшы".
  
  
  Оның, егер мен оның өмірімен бірге жүрсем, менің алдымда тұрған жылдар мен міндеттер туралы ойладым. "Сендер Нострадамус пайғамбармен туыс емессіңдер деп үміттенемін", - дедім мен.
  
  
  Ол әзілді түсінбеген сияқты.
  
  
  Бірақ бұл маған бәрібір болды. Бір нәрсе анық болды: Яһуда өлді. Мені ары қарай не күтіп тұрғанын ешкім білмеді. Сондықтан болашақ туралы ойлаудың орнына, оның бүгінге, осында және қазірге оралды. Сосын оның, Джина туралы ойланып, күле бастады. Елестетуге болатын ең жақсы күлкі.
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Кітап туралы:
  
  
  
  
  
  Бұл қалай мүмкін болады? Ник Картер күнделікті жұмыс кезінде кенеттен құжатты Ватикан мұражайына жасыруға мәжбүр болды . Кездейсоқ этруск вазасы осы мақсатқа сай болып көрінді.
  
  
  Бірақ бұл Картер құжатты табуға әрекеттенген кезде кейінірек белгілі болғандай, бұл Nike Картер мен белсенділіктің эгосы туралы емес. Өйткені сол сәтте ол жоғары кәсіби өнер ұрлығының күтпеген куәгері болды.
  
  
  Ал көркемдік құндылықтар, соның ішінде этруск вазасы терезеден бірінен соң бірі жоғалып кеткендіктен , Картер өзінің көптен бергі жауы Яһуданың бетіне ашық қарады.
  
  
  Яһуда бұл құжатпен Хок пен Картер тіпті ең қорқынышты армандарында елестеткеннен де көп нәрсені істей алды ...
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Кобраның белгісі
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  Кобраның белгісі
  
  
  аударған Лев Шкловский
  
  
  қайтыс болған ұлы Антонды еске алуға арналған.
  
  
  Басты кейіпкерлер:
  
  
  НИК КАРТЕР
  
  
  бүркеншік ат N3 агент AX
  
  
  "ШИВА"
  
  
  "Кобра" ұйымының басшысы
  
  
  ASHOK ANAND
  
  
  Үндістан құпия қызметінің агенті
  
  
  ПУРАН ДАСС
  
  
  Үндістан құпия қызметінің басшысы
  
  
  НИРАД және РАНДЖИТ
  
  
  "Кобра" ұйымының мүшелері
  
  
  РИВА СИНГХ
  
  
  Шиваның немересі
  
  
  
  1
  
  
  Ол менің құшағыма оралды, жұмсақ әрі нәзік, және осы сәтте толығымен қанағаттанды. Оның сирек кездесетін емдік құралдары Рива сияқты әйелмен бірге болған. Оның алтын терісі мен қара шашында көлеңкелер ойнап тұрды; бір сәтке менің қолымда орындалған арманым бар сияқты көрінді. Бөлме қараңғы болды, буындары оны төмен түсірді. Бақытымызға орай, қонақүйде Нью-Делидегі түнгі аптап ыстықтан ауа сынамаларын алу үшін кондиционер жүйесі болды.
  
  
  —Неге екенін маған айтпадың", — деп сыбырлады Рива. Оның жұмсақ, жылы еріндері менің мойным мен иығымның арасындағы қуысқа ақырын тиіп, кеудесі менің қолыма басылды.
  
  
  Оның беті бұрылып, томпақ еріндердің ee сызығына қарады. Әрі қарай, лоб қабағын түйіп, қалағанының бәрін алуға дағдыланған әйелдің қыңыр түрімен болды... айналысып жүрген әйел әлі бала еді. - Не, айқай? мен саусағымның ұшын оның өмірінің барқыт терісінен өткізіп отырып сұрадым.
  
  
  - Сен мұнда не үшін келдің, Ник? Ол басын жастыққа тастап, өзін тартып алды. Ұзын қара шаш жастықтың ақ матасында оның бетін мінсіз ерекшеліктермен қоршап тұрған ореол тәрізді желдеткішті қалыптастырды... осы сәтте ішкі азапты және түсініксіз сенімсіздікті бейнелеген тұлға.
  
  
  —Мен саған айттым ғой", — деп жауап бердім мен шыдамдылық танытып, сендіруге тырыстым. - Менің компаниям мені сатып алу туралы келіссөздер жүргізуге жіберді. Мата, жібек, брокада... сөздер, барлығы. Бұл елде кез келген нәрсе басқа жерлерге қарағанда арзанырақ.
  
  
  Әрине, мен оған өтірік айттым. Әрине, ол Риваға оның кім екенін айта алмады. Қалай болғанда да, айырмашылығы неде? Қызды тартуға, менің мұқабамды өртеп жіберуге және Эйге оның Ник Картер, AX агенті, қазіргі уақытта Нью-Делиде миссияда екенін ашуға ешқандай себеп болған жоқ.
  
  
  Сол күні кешке таңертең ол Air-India рейсімен ұшып келді. Ал оны кездестіремін деп күткен соңғы адам Рива сияқты әйел, бір ер адам бізге сене алмайтын ғажайып серік еді. Ол бассейндегі шомылудан қайтып келгенде қонақүйдің барында отырған. Оның мінсіз фигурасы күмістен жасалған көгілдір сарыға оралған; біз сондай-ақ бір қарағанда бірден физикалық тартымдылықты сезіндік. Сосын бір сөз екінші сөзге ұласып кетті, мен оны байқамай-ақ түскі асқа шақырдым.
  
  
  Біз қайнаған қаланың қақ ортасындағы қызыл және қара оазис Чанакьяпуридегі француз мейрамханасына бардық. Бұл оны азғыруға және түнді бірге өткізуге сендіруге мүмкіндік болды.
  
  
  Белгілі болғандай, мен оны сендіру үшін көп тырысудың қажеті жоқ еді.
  
  
  Оның шашы сияқты жылтыр және сезімтал көздері анық сөйледі. Әрине, сұрақтар, сөздік ойындар болды... арбау өнеріндегі кең таралған тәжірибе. Махаббат пен құмарлық түнінің алғы сөзі.
  
  
  
  Айта кету керек, Нью-Дели мен үшін (және AX үшін) Рева Сингхтен әлдеқайда көп нәрсені білдірді. Оны Үндістанға Хоук жіберді, және ол мұны шарасыз іс деп санаса да, Қарт адамды көндіру мүмкін емес еді. "Бірақ бізде бұл адамның бар екеніне ешқандай дәлел жоқ!" - мен көрсеттім.
  
  
  —Ол жаққа ұшуға көбірек себеп бар, Ник", — деді Хоук мысқылмен күліп. -Тәртіпсіздіктер мен тәртіпсіздіктер дәлел емес пе? Калькутта залда жартылай анархия жағдайында. Ал бүлікшілерді қарумен кім қамтамасыз етті? Дәлірек айтсақ, оқ-дәрілер ағаштарда өспейді.
  
  
  "Бұл Үндістан үкіметінің ішкі қауіпсіздік мәселесі", — дедім мен.
  
  
  - Іс жүзінде. Мүлдем фантастикалық. Мен оны толығымен қабылдаймын. Шындығында, егер бұл жай ғана тәртіпсіздіктер мен тәртіпсіздіктер болса, бұл миссия болмас еді, Ник.
  
  
  - Сонда не?
  
  
  - Мынаған қараңызшы. - Ол маған бүктелген қағазды берді. - Бұл сізге жұмбақ адамымыз "Шива" мырза туралы көбірек айтып береді... мүмкін, басқа біреудің шынымен бар екендігі туралы қандай да бір түсініксіз тұспалмен. Оның темекісінен шыққан ащы түтін танауымды күйдіріп жіберді, мен құжатты оқу үшін алыстағы орындыққа отырдым.
  
  
  Содан кейін мақаланы оқи отырып, менде Хоуктың не істеп жатқаны туралы жақсы түсінік болды.
  
  
  Бастық күлімсіреп байқады. - Көріп отырғаныңыздай, бұл лас іс, келісесіз бе?
  
  
  - Мен әдепсіз дер едім.
  
  
  - Жарайсың, жақсы айтты, Ник. Біздің адам Америка Құрама Штаттарына он миллион долларлық шикі героинді өткізбекші. Бірақ, сіз көргендей, бұл ең алаңдатарлық элемент емес. Егер бұл тек есірткі болса, оны басқа біреу шақырар еді. Бірақ халықаралық дипломатия туралы сөз болғанда... және бүкіл әлемдегі бейбітшілік... сонда бұл міндетті сізге сеніп тапсыру оның міндеті ғана.
  
  
  Ол рта-ны ашпай басын изеді.
  
  
  Мен оны жаңа ғана оқып шыққан құжат Сопақ кеңсенің мәліметі бойынша болды. Биікке көтерілу мүмкін емес. Ол бір нәрсені меңзеп, оны газеттерден оқығанын, біз оны ешқашан AX-пен байланысты деп ойламаған жағдайды, менің қызмет салам туралы айтып отырған жоқпын.
  
  
  Біреу өзін Америка Құрама Штаттарының Президентімін деп таныстырып, Вашингтондағы Кеңес елшілігіне телефон соқты. Дауыс мінсіз еліктелген. Бұл әзіл болуы мүмкін, тек сөздер мүлдем кінәсіз емес еді. "Президент" кеңестік елшіні Мәскеуге хабарлауға асығуға итермелейтін қоқан-лоққылармен, арандатушылық сипаттағы қоқан-лоққылардан шықты.
  
  
  Ақырында түсініспеушілік жойылып, Ақ үй көптеген кешірім сұрады. Мұнымен аяқталуы мүмкін еді, бірақ оның орнына жалғасы болар еді. КОКП Орталық Комитетінің бірінші хатшысы, Кеңес Одағының бас саяси қайраткері президентпен "сенім телефоны" арқылы сөйлесті. Тек ол мүлде бірінші хатшы болған жоқ. Шынымды айтсам, Вашингтонда да, Мәскеуде де орыс дауысына кімнің еліктейтінін ешкім білмеді. Сөз алмасу достық қарым-қатынастан алыс болды және Президентті Ұлттық қауіпсіздік Кеңесінің кезектен тыс отырысын шақыруды талап етуге итермеледі.
  
  
  Тағы да бәрі тазартылды... бірақ ұзаққа созылмады. Феррет олармен екі аптадан аз уақыт бұрын осындай оқиғалардың тұтас тізбегін бастан өткерді; Үндістан мен Пәкістан, Израиль мен Египет, коммунистік Қытай мен Жапония арасындағы қоқан-лоққылар мен қорлықтармен алмасу. Әр жолы қандай да бір дипломның дауысы керемет еліктеліп, ашулы қоқан-лоққылар мен қарсы қоқан-лоққылардың көптігіне әкелді.
  
  
  Әлем ядролық соғыстың алдында тұрды. Енді Ақ үйдің құжатына сәйкес, біреу бәрімізді тұңғиыққа тастамақ болған. "Демек, сіз өзіңізді Шива деп атайтын бұл жұмбақ "біреу" "Кобра" деп аталатын ұйымның миы және ол болып жатқан жағдайға жауапты деп күдіктенесіз..." дедім мен Хоуктың көзқарасына жауап бере отырып.
  
  
  - Мүмкін Ник. Шива басқа нәрсе емес, жеке тұлға болған жағдайда, — деп түсіндірді Бастық. - Біз "Кобраның" бар екенін анық білеміз. Және бұл қару-жарақ пен есірткі саудасымен айналысатын ұйым екеніне сенімдіміз. Бірақ бұл салыстырмалы түрде ұсақ-түйек нәрселер", - деп түсіндірді ол қобалжып, оны қарап шығуды аяқтаған құжатты саусағымен түртіп. - Бұл Шива нағыз адам ба? Әлде бұл Кобраға бұйрық беретін біртүрлі халықаралық ұйымның мұқабасы ма? Дауыс беру біз нені анықтауымыз керек... мен мүмкіндігінше тезірек қосуға батылым бар.
  
  
  - Демек, егер сіз Шива ер адам болса, онда ол дауыстарға еліктейді деп сенесіз бе?
  
  
  Хоук шаршап басын изеді.
  
  
  "Бірақ сен Шиваның бар-жоғын да білмейсің.
  
  
  - Бұқаның көзімен.
  
  
  -Демек, оны ешкім көрмеген, кей кейіпкерлердің дауысына еліктей алатын адам табуы керек, өйткені ол мүмкін... Неден бастау керек деп ойлайсыз?
  
  
  -Сізді №3 Истребитель Картер деп бекер айтпаған.
  
  
  Бұл оны алуға үміттенген ревматизм емес еді. Бірақ мен айтқанымдай, кейде Сұңқар сияқты адаммен келісімге келу мүмкін емес. Сондықтан мен бүкіл әлем бойынша саяхаттауға тура келді мен өзімді Шива деп атайтын біреуді немесе бір нәрсені сұрадым.
  
  
  Ол бұл бүркеншік ат екенін біледі, содан кейін үйде құжаттарды зерттейді. Шын мәнінде, Шива әдетте жойғыш ретінде белгілі индуизм құдайы болды. Соғыстар, ашаршылық, өлім... бұл апаттар эго абсолютті және даусыз үстемдік болды, эго мен биліктің бақылауында болды. Бірақ одан да көп болды; ол танысқан кітаптарда жыландармен безендірілген Шива бейнеленген мүсіндердің иллюстрациялары мен фотосуреттері болды. Бұл кәдімгі жыландар емес, кобралар, өлімге әкелетін үнді жыландары.
  
  
  Міне, мен жоқ және мүмкін емес болып көрінетін ізбен жүруге тура келді... Ганга жағалауындағы құм түйірлерін қалай санауға болады!
  
  
  Бірақ егер Шива біреудің бұрмаланған қиялының жемісі болса, Рива Сингх, әрине, олай емес еді. Бойжеткен шынайы, тәтті, жұмсақ, таңғаларлық жанды еді.
  
  
  
  Е.Е. штопордың ғылыми-зерттеу және тәжірибелік-конструкторлық жұмыстарының шешімдері оның ернін томпайған аузына басып, оған бұрылды. Оның алтын терісі банканың жеңіл жамылғысымен жабылған, оның кеудесін сол жетілмеген және қатты кеуделеріне басқанда, мені тоқтаусыз құштарлық билеп алды.
  
  
  —Жоқ, мен айтқан жоқпын", — дедім мен сыбырлап, ол басқа сұрақтар қоюға тырысқанда, айтпақшы, мені толғандыра бастады. - Мен Никпін, ал сен айқайлайсың... сізге көбірек білудің қажеті жоқ... қазіргі уақытта. Ее оны қатты құшақтап алды да, стырсыған үнін басып қалды.
  
  
  Көрпені төсектен аяғымен жылжытып, Е.Е. оны өзіне мықтап қысты. Риваның көзі бақырайып тұрды, бірақ ол бөлменің арғы жағындағы бір нәрсеге қарап тұрғандай болды. Дәл осы сәтте ол өзінің қиындыққа тап болғанын түсінді.
  
  
  Оның дауысы естілді. Бір секундтан кейін ол металдың сықырлауының шығу тегі арқылы анықталды, ол қарлыққан сыбыр сияқты естілді. күні... Біреу қамалмен әуре болды. Менің "Смит-и-вессон" төсегімнің жанындағы тумбочканың үстіңгі жәшігінде отырды, бірақ ол қазіргі уақытта менің қолымнан келмейтін жерде болды. Әлсіз шу тоқтап, шерткен дыбыс естілді... сосын оның тапаншасын ұстап үлгермейтінімді түсіндім.
  
  
  Есік ашылған бойда оны бүйіріне қарай секірді. Дәлізден өтіп бара жатқан жарықтың фонында үндістердің көпшілігі киетін пижамаға ұқсайтын ақ кестелі жейделер мен кенеп шалбар киген екі сақалды ер адамның фигуралары көзге түсті. Бірақ шведтерден гөрі мені тақиялы фигуралардың айналасында тұрақты қолмен ұстайтын қысқа ұңғылы тапанша таң қалдырды.
  
  
  Мылтық маған бағытталды, мен бұл туралы ештеңе істей алмадым. Есік екі адамның артына ақырын жабылды, ал қарусыз адам бөлмедегі әулиелерге бұрылды.
  
  
  Ол кенеттен жарқылдан жыпылықтап, шығудың жолын іздеп жатқан екі шабуылдаушыны бақылап отырды. Олар мықты және бұлшықетті, ih сақалды жүздері ештеңені білдірмейтін, ih сақалдары мен тақияларына қарағанда, екеуі де сикх болған.
  
  
  "Қайырлы кеш, "сахиб", - деді тапаншасы бар адам және Рива екеуміздің жалаңаш екенімізді, сондықтан одан да осал екенімізді түсінгенде, сәлемдесу әдепсіз күлкіге айналды.
  
  
  Қазіргі уақытта ойнауға болатын жалғыз карта турист пен кәсіпкердің атын жамылып қалу болды. Ренжіген үнмен ол оған былай деп жауап берді: - Бұл қандай әңгіме? - Мен телефон тұтқасын алу үшін қимыл жасадым, бірақ қарусыз сикх үндістандық қасымдағы ескі телефонды жылжытуға асықты.
  
  
  - Қандай ақымақтық, "сахиб"! — деп айқайлады ол жымиып. "Ешкім саған қозғалуға рұқсат бермеді, тіпті "мем-сахиб", - деп саусағын Риваға нұсқады, ол көрпені тартып, жайманың астына бүктелді.
  
  
  —Жәшіктерге қара, Мохан", — деп бұйырды тапаншасы бар адам серігіне.
  
  
  "Егер бұл тонау болса, сіз ұрлауға тұрарлық ештеңе таба алмайсыз", — деп ескертті ih оған. - Менде тек чектер бар. Бізге рупий, бізге АҚШ доллары.
  
  
  Олар мүлде әсер еткен жоқ. Ештене етпейді.
  
  
  Бірақ ол оған айтқан кезде, ол шоғырлана бастады, денесі мен ақыл-ойын турбулентті және ажырамас бірігуге дайындады. Соңғы рет ол миссиялар арасындағы үзілістен ләззат алған кезде, Хоук өзін-өзі қорғаудың ең ерекше түрлерінде өз дағдыларын жетілдіру үшін қарқынды оқу кезеңінен өту үшін әдеттегі демалыс және демалыс кезеңінен бас тартуды талап етті. Ортада, оны игерген әртүрлі әдістерде, сондай-ақ қара белбеу иегері "реттэ дэн", таэквондо чемпионы, "кунг" корей нұсқасы үйреткен өзін-өзі гипноздаудың бір түрі болды.". Нұсқаушы, сондай-ақ дайындады мені таэквондо. Каратэнің бұл түрі бүкіл денені, әсіресе жамбас пен аяқты пайдалану арқылы алынған күш пен импульсті пайдалануға негізделген.
  
  
  Сонымен, екі шабуылдаушының біреуі менің заттарымды ақтара бастағанда және менің жеке арсеналымды ашқалы жатқанда, ол бірінші қадамды жасауға дайын болды. Ол өзін қоқыстардың айналасына секіріп, денесін ғарышқа лақтыра алатын бұлақ ретінде елестетті.
  
  
  Рива оны итеріп жіберіп, төсектен секіріп, мысық сияқты өкшесіне қонды. Оның еденге құлаған кезде менің басымнан дірілдеген көздер ысқырып кетті. Моханның серіктесінің тапаншасында қуатты дыбыс өшіргіш болған.
  
  
  - Ник... жоқ! Рива айқайлап жіберді, маған ұрыс бастамауымды немесе екі адамға қарсы тұруға тырыспауымды өтінгендей.
  
  
  Бірақ мен бұдан былай уақытты босқа өткізгім келмеді.
  
  
  Мохан мен оның серіктесі қызға қоқан-лоққы көрсетпей, еріндерін бірдей жымиып, маған қарай жылжыды. Паан жапырақтарының қатты шайнауынан Ih тістері мен қызыл иектері қызыл түске боялған. Ih шамының жарқыраған жарығында ауыздар шикі ет кесектерін жаңа ғана бітіргендей қанды болып көрінді.
  
  
  - Сіз бізді бағаламайсыз, - сахиб, - тапаншасы бар адам мысқылдады. — Біз бір қызды өлтіруіміз мүмкін еді, бірақ алдымен жатақханада сізбен жұмыс істегеніміз өте жақсы болар еді.
  
  
  Оның қандай "жұмысты" меңзеп тұрғанын көру үшін күту оның шталы емес. "Ки-қосымша" деген қатты айқаймен екі ер адамды бірден қорғанысқа жіберді, ол орнынан атып тұрып, шабуылдады. "Мен түсінемін,-рио-ча-ги" — бұл бүкіл аленканы артқа теңестіретін айналмалы соққы. Оны исо-ның барлық күш-жігері мен қолынан келген барлық шоғырлануымен эго жіберді. Оның оң аяғын шығарып, нысанаға тигізді.
  
  
  Мылтық ұстаған адамның стырсыған дауысы жиіркенішті гүрілмен бірге жүрді; менің жалаңаяқ өкшем күн плексусына эго соқты. Ауа өкпенің эгосы арқылы сыртқа шығып, еденге құлап, тұншығып қалды. Мылтық оның саусақтарына ілініп тұрды, бірақ ол тағы бір оқ ату үшін қаруын көтергенде, ол оның үстінен секіріп өтіп, ол жыртылмай тұрып Моханға секірді.
  
  
  "Қорықпа, бауырым", - деп сыбырладым мен, екіншісі мені артқа лақтыру үшін аяғымнан ұстауға тырысып жатқанда. Ол оған қарағанда жылдамырақ болды.
  
  
  Мұнда ол таэквондо мен кунг-фумен айналыса бастағанда күш-жігері үшін марапатталды.
  
  
  Оның қолын өлімге әкелетін "колония-нал-чи-ки" үшін шаш сияқты көтерді, бұл сіз оны жақсы меңгерген шабуылдардың бір түрі. Менің қолым ауа арқылы Моханның нысанасына қарай кеңістіктің белгілі бір нүктесіне қарай жылжыды. Ал менің қатты саусақтарым оның түбіне тигенде эго мұрын, бұл адамның өлгенін түсіну үшін маған медициналық білім қажет емес еді.
  
  
  Оның миына эму сүйегінің бір бөлігі батып, оны әп-сәтте өлтірді. РТА эгосының үстінен қан легі ағып, оның көзқарасы маған қарады... сосын қара мәрмәрдің екі бөлігіндей кең ашылып, шыныға айналмай тұрып, эго көздері бұлыңғыр болды. Еденге құлап бара жатқанда, рта-ның эго-сынан қарлыққан, қысылған дыбыс шықты. Мұрны танылмайтын, қызарған және піскен жемістің шырынындай ұсақталған шүберек қуыршақ тәрізді инертті.
  
  
  Мохан енді "өлтіруші" емес, "ол мәйіт болды.
  
  
  Бірақ бірнеше секунд ішінде мен эгоды аяқтауым керек болды, эго сыбайласы жеткілікті түрде қалпына келді, ол шабуылға қайта оралуға тырысты. Оның, ол менің артымда ашық түрде еденде жорғалап бара жатқанын сезді, менде екі рет ойлануға уақыт болмады.
  
  
  Ол бірден дайын болды. "Ханна, дол, сет"... бір, екі, үш... Мен ойша ойладым. Содан кейін оны қорқынышты "пал-куча чи-киде" сол жақ шынтағын артқа тартты.
  
  
  Қарсыласын иегінің астынан ашық ұрып жіберді. Ол айқайлады, ол тістердің мінсіз жиынтығынан не қалғанын ойлау үшін бұрылды. Өйткені қазір жақ мүлде салбырап, жаншылып қалды. Қан ағындары мінсіз көйлекке қонып, иек пен мойынға эго арқылы ағып жатты. Беттің төменгі бөлігі сөзбе-сөз жыртылып кеткен; көгерген көгеру бет сүйегінен көзге қарай жайылып үлгерген.
  
  
  Ер адам сөйлеуге тырысты, бірақ рта эгосының айналасында тек қысылған дыбыс шықты; бірақ эго оны нокаутқа жібермес бұрын, ол мылтықтың триггерін тартып үлгерді. Ол алға құлап түсті, мен еденде ұзақ жаттым. Тағы бір үлкен калибрлі көзді қарқылдатып, мен екі дюймді мәңгілікке ысқырып, қарама-қарсы қабырғаға соқтым. Бұл "дум-думның" көзін бақырайтып жіберді, ол адамды қуыруға дайын, жаңа сойылған тауықтай ішек-қарнын шығаруға қабілетті. Ер адам орнынан тұрып, күнге қарай шегінді.
  
  
  Ол өзінің тозақ оқтары арқылы тағы біреуін атып үлгерместен, оның зигзагы мені шын жүректен k күнімен байланыстыратын сызық бойымен жүрді. Бірақ ол мылтықты оның қолының эгосына тартып үлгермей тұрып кетіп қалды. Ол өзін дәлізге лақтырып жіберді де, жіңішке, қанды жолды көрді де, оның арғы жағындағы темір баспалдақтың ауыр араласқанын естіді. кілемсіз дәліз.
  
  
  Ол бөлмеге қайта кіріп, кереуеттің жанына лақтырған шалбарын шешіп алды. Рива маған кең, үрейлі көздерімен қарады. Оны эй деді. - Ашуланбаңызшы, өтінемін! - Маталарды сату кезінде әрқашан қатаң бәсекелестік болады.
  
  
  - Ол күлген жоқ. Оның, оны бір кездері ер адаммен айналысқан қанды фигурамен жалғыз қалдырды.
  
  
  Сосын оны бөлменің ар жағынан жүгіріп шықты. Оның қаскүнемді қуып бара жатқанын ешкім көрген емес. Ол міндетті түрде оны ұстап алуы керек еді, өйткені қазір Мохан қайтыс болғаннан кейін оның бар-жоғын білуге шешім қабылданбады. хема ол шын мәнінде болды. Мен оларды арсыз ұрылар деп ойламадым; олар қарапайым қылмыскерлерге қарағанда жоғары шеберлік көрсетті.
  
  
  Ол олардың ақша сұрау иллюзиясында әрекет етпейтініне сенімді болды. Менің басымнан бір нәрсе құлап бара жатты, сол сәтте оны тұжырымдай алмайтын нәрсе. Бұл жұмбақ сияқты болды... мені Хоктың айтқанын қайта қарауға мәжбүр еткен нәрсе. Үндістанға туристік визамен келгендіктен, біреу менің жеке басымды ашып қойған болуы мүмкін бе? Егер мен оны Моханның сыбайласы ретінде ұстамасам, көптеген сұрақтар жауапсыз қалуы мүмкін еді.
  
  
  Қонақүйдің фойесі қаңырап бос қала жаздады, түнгі ресепшн бардың артында ұйықтап қалды. Оны қоршау мен бақшаға апаратын үлкен шыны күндерді жасыратын перделердің артындағы өте жылдам қозғалыс байқады. Жалаңаяқ оны шатырларға қарай жүгірді де, их-ны бір жаққа итеріп жіберді де, қараңғы баққа жүгірді.
  
  
  Аяқ астындағы шөп дымқыл, суық болды. Ай қызғылт сары бетін жауып тұрған бұлттардың артына тығылды. Содан кейін ол бассейндегі бұлттардың шағылысқанын көрді, ол жерде Ривамен кездесу және онымен кешкі ас алдында әйгілі жүзу болды. Көзілдіріктің шырылдауы, әткеншектердің ырғақты қозғалысы, көше сатушыларының іштегі айқайы артта қалды.
  
  
  Енді менің тынысымның дыбысы ғана естілді, тамыр соғуым соғылды. Ол абайлап алға қарай жылжыды, менің сезімім кез келген қозғалыста, олжамды табуға мүмкіндік беретін кез келген шуда шиеленісіп кетті... ол табылғанға дейін.
  
  
  Асығыс ол мылтықты алуға үлгермеді. Сондықтан мен тек ақыл-парасатыма және өз қолыма сенуге тура келді. Өмірде бағытталған сөндіргіші бар тапаншаны тапқан кезде ақыл мен қолға сенудің қажеті жоқ болса да.
  
  
  Нұсқаушым мені корей тілінен аударғанда "Жұдырық" дегенді білдіретін "Чу-Мок" лақап атымен білетін. Бірақ сол сәтте мен зерттеп жүргенімді іс жүзінде қолдануға шешім қабылдаған жоқпын. Бақшада бәрі тыныш болды. Баньян ағашының жапырақтары сәл ғана тербеліп, қоршаудың бір бөлігін алып діңімен жасырды.
  
  
  Ол өлімге әкелетін оқтың қатты ысқырығымен бірге кенеттен атқылауды байқаған кезде оның үнді қанының іздері болар еді. Бұл жолы мен айқайладым. Сосын оның қолын аузына апарып, көзін қысып, иығымды тырнап алды.
  
  
  Бұл үстірт жара еді, бірақ қатты күйіп кетті. Оның тістері қайрап, сталь бұрынғыдан да осал сезініп, күте тұрды. Алайда атқыш бұдан былай тәуекелге барғысы келмеді және менің кек алу үшін оған шабуыл жасауымды күткісі келмеді.
  
  
  Ол қоршауға қарай жүгіре бастады. Оның артынан жүгірді, өйткені ол эмуға сабақ бермей, оның қашып кетуіне жол бергісі келмеді. Шамасы, ол өзінің эго-сына ұшыраған конверсиядан біраз уақыт бұрын қалпына келгені соншалық, ол шекара қабырғасынан таңқаларлықтай ептілікпен секірді. Ол адамнан гөрі мысық сияқты қозғалды. Бірақ, қолының ауырғанына қарамастан, ол, дәл сондай қозғалмалы сезінді. Ол қабырғаға көтеріліп, қиыршық таспен жабылған жер учаскесіне жалаңаяқ қонды. Құлағымда тағы бір сыңғыр естілді, бірақ бұл оқ емес еді.
  
  
  Ақ тақия киген үнділік қоршаудың арғы жағындағы қиыршық тас жолдың соңында тұрған мотороллерге жетіп үлгерді. Қозғалтқыштың гүрілімен мотороллер орнынан қозғала бастады, ал үнді тіпті артына да қарамады. Оны такси немесе велотакси ұстап алмақ болған шығар, бірақ мен тапаншасы бар адамның қала көшелеріндегі лабиринтте жоғалып кеткенін білдім.
  
  
  Сондықтан, қазір пайдасыз болып көрінген аңшылықты жалғастырудың орнына, ол қоршауға қайта оралды да, екі ағаш алтыншыға жабысып, оның үстінен қайта көтерілді. Бұл жолы оған аз күш жұмсалды. Шөп мен үшін нағыз жеңілдік болды аяқ, қиыршық таспен салыстырғанда. Ол бассейнге қарай бет алды да, қолын жуып, вестибюльге үнсіз сырғып, көгалды кесіп өтті.
  
  
  Есік қызметкері қоймасынан оянды, бұл екі үнділікке менің бөлмеме тыныш кіруге мүмкіндік бергені сөзсіз. Дегенмен, мен оны жоғарыда қалдырған мәйіт үшін эгоға сөгіс айтқым келмеді, мен одан құтылуым керек еді. - Ұйқысыздық, "сахиб"? — деп сұрады ол ақырын орнынан тұрып, есінеп. Сосын үстелдің үстіне еңкейіп, маған ашық ауытқыған көзқараспен қарады... Негізі оның шалбары ғана болатын. - Мен саған ұйықтататын дәрі жіберемін, солай ма?
  
  
  "Рахмет, қажет емес," Мен қатты күлімсіреп бас тарттым.
  
  
  Егер ол маған сикх үндістерінің оқынан қалған қанды сызатты байқаса, ол ештеңе болмағандай кейіп танытты. Оның қолын қалтасына салып, мені ешкім көрмеуі үшін лифттерге қарай жүрді. Оның абдырап қалғаны емес, ескеріңіз; бірақ мен назар аудармағаным жөн. №3 балта истребителі міндетті түрде Шива есімді адамды табуы керек еді.
  
  
  
  2
  
  
  Рива Сингх маған бөлмемді жинауға көмектесу үшін қасында болмады.
  
  
  Менің жатын бөлмемнің есігі жартылай ашық болды, бірақ жұмысты жалғастыру үшін оның артына ешкім тығылмаса да, Мохана мен серіктестің эгосы үзілді. Бөлме бос болды, оны каратэден дәл соққымен өлтірген адамның қатып қалған мәйітінен басқа. Үнділер қолдары мен аяқтарын алшақ қойып, біртүрлі қалыпта жатты, қара қанды бассейнге батып кете жаздады. таралуын жалғастырды.
  
  
  Мыжылған көрпелер оның кештің көп бөлігін Ривамен өткізгенін көрсетті. Шамасы, бойжеткен ауырып, оны тоқтатып үлгермей жатып бөлмелерден өтіп кеткен көрінеді. Мен соншалықты ақымақ емес едім, тіпті бір секундқа оның үнсіздігіне сене аламын деп ойладым. Сондықтан олар оны келесі күні таңертең қонақүйін ауыстыруға шешім қабылдады. Нью-Дели полициясының маған келіп, сұрақтар қоюы үшін ол қонақүй емес. Оның бетін қорғау үшін оған көп өтірікпен жауап беру керек еді.
  
  
  Бірақ Рива Сингхтің алаңдаушылығынан басқа, ол айналысады аузын жаба ма, жоқ па білмеді, ол Мохан туралы алаңдауы керек еді. Әрине, менің бөлмемнен эгоды шығару оңай болған жоқ, әсіресе оның қонақ үйі кез келген жағдайда шуды болдырмайтындықтан. Бақытымызға орай, еденнің қалған қонақтары тыныш ұйықтап жатты. Денесі қаңырап бос тұрған дәлізден сүйреп бара жатқанда, бізге бір есік ашылған жоқ. Шаршаған қызыл көздерімді, жараланған қолымды және қанды жүгімді бір қорыққан жүзіміз бізге көре алмайды.
  
  
  Эго оны лифттің алдына отырғызып, шалбарымның қалтасынан маған қажет нәрсені тапты. Менің қалта пышағымның болат жүзі өте пайдалы құрал болып шықты; шын мәнінде, қалта пышағымен ол есікті ашып, жоғарғы қабаттағы кабинаны жауып, лифт шахтасын босатып, денені бірнеше ондаған метрге лақтырып жіберді.
  
  
  Бұл Моханның мәңгілік демалыс орны болады.
  
  
  Ол қазірдің өзінде басы мен иығында ауада болды, дененің қалған эго-сы ұңғымадағы терең шұңқырға соңғы итеруге дайын болды, ол мені орындауға рұқсат беру туынан секіруге мәжбүр еткен бір нәрсені байқады. Үнді құртаның жеңі денесін дәлізден сүйреп апарған кезде домалап кетті, енді менің көз алдымда бұрын байқамаған деталь пайда болды.
  
  
  Бұл өшпейтін көк сиямен жасалған татуировка, ол айналысады білегімде ерекше көзге түсті; және оның суретте не бейнеленгенін түсінгенде, менің күдігім расталды. Татуировка шабуылға тән қалыпта қолды жоғары көтеріп, сақинаға оралған король кобра болды. Сына тәрізді нысана мен дірілдеген тіл Моханның қатып қалған етінен айырылып бара жатты.
  
  
  Осылайша Кобра пайда болды. Олар Ник Картер ih құпия ұйымын әшкерелемейтініне көз жеткізу үшін Мохан мен эго сыбайласын жіберді. Тек жоспар орындалмады. Екі агенттің айналасындағы Один қайтыс болды, ал беті сынған басқа біреудің ешқандай ақпарат алуға уақыты болмады, тіпті менің шынымен де №3 жойғыш, AX қызметіндегі агент болғанымның ең кішкентай дәлелі.
  
  
  Менің пайдам үшін ұпай, мен ойша өлген адамның көйлегінің жеңін тартып, мәйітті аяғыммен итеріп жібердім. Моханның қатып қалған денесі лифт шахтасының қараңғы қабырғаларынан секіріп түсіп, төмен қарай ұшып кетті. Оның соңғы межелі жерге жеткенін естідім... құлаған дененің күңгірт дыбысы естілді. Егер Шива эмуға әлі де көмектесе алса, оған қарсы ештеңе болмас еді.
  
  
  Мәселе мынада, мен осы уақытқа дейін күзен бұл жұмбақ кейіпкердің, Кобраның жамылғысымен жұмыс істейтін мидың, осы халықаралық желінің жіптерін тартатын таңдалған мағынаның бар-жоғын білмедім.
  
  
  
  Неру саябағында көлік қозғалысы баяу қозғалды. Автокөліктердің, велосипед таксилерінің, мотороллерлердің және велосипедтердің кептелісі үшін Коннаут циркінің ақ бағаналары жаяу жүргіншілер тобын үнсіз күзетшілер сияқты бақылап отырды. Кең ақ шалбар киген, ақ "күртелері" бар, Моханның киімі мен спутниктің эгосына ұқсамайтын ер адамдар шапшаң, байсалды және жайбарақат жүрді. Қара шашты әйелдер "сариге", басқалары жібек тонға және қарапайым "хуридарға" (тобық пен белді қысатын шалбар) оранған. Олардың барлығы абдырап қалған тобырды қалыптастырды, олардың үстінен асығыстық сезімі және сонымен бірге күту сезімі пайда болды.
  
  
  Бірақ қаланың көрікті жерлері мен дыбыстарынан, айналысатын экзотикалық атмосферадан гөрі Нью-Делиді бірегей қалаға айналдырды, менің қызығушылығым тек бір нәрсеге бағытталды.
  
  
  Шиваға.
  
  
  - Сіз маған қызметіңіз тек Кобра туралы естігенін айтқыңыз келеді, солай емес пе? одан сұрады, менің қасымда отырған адам, екеуміз саябақтың сыртындағы тротуар кафесінде жалбыз шайын ішіп отырғанымызда.
  
  
  Сол күні таңертең ол Үндістанның құпия қызметімен байланысқа шықты. Менің "байланысым" құпия қызметтің қызметкері болды, ол маған ерекше кеңес берді. Ашок Ананд менің жасымдағы ер адам еді, бірақ арық, сымбатты, өткір және байқағыш көзқараспен, агрессивті өрнекпен... ойынның барлық ережелерін білетін адамның өрнегімен, олардың арам немесе арам екендігі маңызды емес. .
  
  
  - Кобра туралы естідіңіз бе? — қабағын түйіп, қайталап айт. Жалғастырмас бұрын ол тостағанды ерніне көтеріп, үлкен шай ішіп алды. - Әрине, Картер мырза. Біз Кобра туралы естідік... Кашмирдің айналасында, Калькутта, Мадрас, Бомбей бойымен... еліміздің түкпір-түкпірінен. Тәртіпсіздіктер мен тәртіпсіздіктер болған жерде әрқашан Кобра болады.
  
  
  - Ал Шива ше? - мен талап..
  
  
  - Сен мұны көріп тұрсың ба? - деп жауап берді Ананд орындықтың бетін, өте жылтыр ағаш сөрені нұсқап. - Ол тегіс, пішінсіз, көрдің бе?
  
  
  Ол оған басын изеп жауап берді.
  
  
  - Олай болса, мен оған Шиваның пішінсіз, бет-әлпеті, мінезі жоқ екенін айтқан кезде түсінесіз, Картер мырза. Ал орындыққа еңкейіп, ол маған жартылай жабық қара көздерімен қарады. - Бұл жай ғана зұлым құдайдан алынған есім, тіпті біз үшін Үндістанның құпия қызметі IISA-да.
  
  
  Және оның дауысы бастапқы нүктеде, бір күн бұрын болған жерде... тек қонақүй басқа. Хоук маған үндістермен байланыс орнатуға мүмкіндік берді, дегенмен ол маған сенім артпауға кеңес берді ih көмек.
  
  
  Шындығында, үндістердің ортасында деген қауесет тарады омела "сатқындық" орны. Дегенмен эго үнділік әріптес Хоукты барынша сақтықпен сендірді, дегенмен қажетсіз тәуекелге барудың мағынасы болмады, әсіресе менің өміріме және миссиямның сәттілігіне қауіп төнген кезде.
  
  
  - Мен оны біле аламын ба, неге сіздің үкімет біздің Шиваны табуға соншалықты ынталы? — деді Ананд дәл сол үнмен, сақтықпен және сақтықпен.
  
  
  —Героин", — деп жауап бердім мен. - Америка Құрама Штаттарына арналған он миллион долларлық жүк. - Егер мен онымен шынайы себеп туралы, атап айтқанда, соңғы айларда халықаралық дипломатия орталарында дүрбелең тудырып, қауіп төндіретін дауыстық еліктеулердің қайнар көзін іздеуге тырысқаным туралы сөйлессем, мен өз мақсаттарымды тым көп ашамын деп ойламадым. жер бетіндегі бейбітшілік.
  
  
  - А, иә, есірткі - бұл өте жаман бизнес! - Үнді күлімсіреп орнынан тұра бастады. - Өтінемін, мені бірнеше минутқа кешіріңіз, бірақ мен міндетті түрде бастығыма хабарласамын. Мүмкін ол маған Кобра туралы көбірек ақпарат бере алады.
  
  
  —Әрине", — дедім мен. Ананд орындықты артқа тартып, террассадан өтіп кетті.
  
  
  Ол оны іште жоғалып кеткенше бақылап отырды. Сосын ол шәй жапырақтарынан тағдырды оқуды ешқашан үйренбегеніне өкініп, тостағанның түбіне қарады. Кім біледі, егер ол оны үйренсе, енді ол өз миссиясының сәтті немесе сәтсіз болатынын болжай алар еді.
  
  
  Оның артына еңкейіп, көзқарасы толып жатқан террассадан Коннаут циркінің айналасындағы көлік қозғалысына қарай жылжуына мүмкіндік берді. Теңізбен көптеген сұрақтар, олқылықтар болғаны сонша, мен қандай да бір прогреске жету үшін көп ойлануым керек еді. - Тағы шайға, сэр?
  
  
  Ол дірілдеп, даяшының кофе үстелінің үстінде еңкейіп тұрғанын көрді. —Екі әкел", — деп жауап бердім мен Анандтың бос тостағанын нұсқап.
  
  
  "Екі жалбыз шайы", — деп қайталайды даяшы. - Мен оған пакораны ұсына аламын ба, әлде джентльмен үнді тағамы, "самоса" деп аталатын ет аюының дәмін татқысы келе ме? Олар керемет, "сахиб".
  
  
  Оған иә деп бас изеп жауап берді, эго тікелей көзқараспен сәл абдырап қалды. Ер адам бос стақандарын көтерді де, ол ас үйге қайта бұрылғанда, оның жалаңаш қолына шошып қарап өзін ұстады. Менің оған ұзақ қарауға уақытым болмады, бірақ nen-де не басылғанын анықтауға жеткілікті уақыт болды.
  
  
  Ұйыған кобра - бұл оңай ұмытылмайтын нәрсе! Орындық оны кенет итеріп жіберді де, орнынан атып тұрды.
  
  
  "Куда, тігінші ал, Ананд кетіп қалды ма?" — деп ойладым мен үстелдердің арасына кіріп. Цимбалдардың сыңғыры құлағымды тесіп өтті, сықырлаған дыбыс кофе мен Неру саябағының айналасындағы көліктердің дыбысы мен дыбысына араласып кетті. Бірақ, кем дегенде, ол менің қонақүй бөлмеме кірген екі сикхтен қорғануға тура келген кешегі түндегідей осал емес еді.
  
  
  Оның иығына киген қапшықта менің қымбатты Вильгельмина, 38 калибрлі Люгер болды, ол мені есте сақтауды ұнатқаннан да көп үмітсіз жағдайлардан құтқарды. Ал егер мылтық жеткіліксіз болса, менде көйлегімнің жеңінің астына қынапқа тығылған стилетім Гюго болды.
  
  
  - Сіз бірдеңені қалайсыз ба, "сахиб"? менен ақ күртеше киген даяшылардың бірі сұрады.
  
  
  —Телефон", — деп жауап бердім мен.
  
  
  Ол бөлмеге апаратын айналмалы күндерді көрсетті. Бұл мені таң қалдырды, Ананд телефонмен сөйлесуге тым көп уақыт жұмсады. Бұл, оны даяшының қолынан байқаған татуировкадан басқа, мені ыңғайсыздандырды.
  
  
  Ол телефондарды ақ күртеше киген адамның нұсқауымен, тар дәліздің сол жақ стырсыған жеріне орнатылған қара және ескі үлгідегі телефондар арқылы тапты. Ол тез жан-жағына қарады да, менің оң жағымдағы бір күндік белгіні байқады. Мүмкін ол ешқандай себепсіз қобалжыған шығар, мүмкін ол болмашы нәрсеге алаңдаған шығар.
  
  
  Ал, сенімді болудың бір ғана жолы болды.
  
  
  Ол, қолын жеңіл жазғы күртесінің астына сырғытып, Вильгельминаның тұтқасынан жігерлендіретін жанасуды сезді де, дәлізден төмен қарай жүрді. ерлер дәретханасы күні. Өткел қаңырап бос қалды. Есікті ашып, оң аяғын алға қойды.
  
  
  Есік сықырлап ішке қарай бұрылды, бұл маған ақ-қара плиткамен қапталған ванна бөлмесіне жылдам қарауға мүмкіндік берді. Ол жерде ешкім жоқ сияқты. Оның, алға қадам басып, артымнан күннің ашылуына мүмкіндік берді. - Мен сыбырладым. - Ашок? - Бір күні үш киім ауыстыратын бөлме жабылды.
  
  
  Мен оны бір секунд күтіп, қайта шақырдым. Жауап жоқ. Мысық сияқты үнсіз, қақпанға түсіп қалудан қорқу сезімі күшейіп, оны "люгер" қабығынан шығарып, саусағын триггерге сәл бүгіп алды. Көп жағдайда заманауи люгерлердің сезімтал емес триггері бар; бірақ Вильгельминаны Вашингтондағы штаб-пәтердегі AX зертханасының жігіттері мен үшін арнайы өзгертті. Балға оны іске қосқан бойда атуға дайын болды.
  
  
  Мен сол жақтағы бірінші дәретханаға бардым. Металл тұтқадан мықтап ұстап, есікті итеріп жіберді де, оны тез жауып тастады. Бірінші киім ауыстыратын бөлме де, екінші киім ауыстыратын бөлме де бос болды. Ал үшіншісінде, дәретханаға арналған орындыққа сүйеніп, Ашок Анандтың қозғалмайтын, жансыз денесі жатты.
  
  
  Оның қолын созып, эго басын көтерді. - Бейбақтар! - мен оны мұрнымның астынан ысқырдым. Маған Анандтың кең көздері қарап тұрды. Ол саусақтарымен ғасырлар бойы эго бойымен жүрді, осылайша адамның эго-сының өлімінен қалған таңқаларлық көріністі өшірді.
  
  
  Жіңішке жолақ, қазір күлгін түсті, эго мойнын белгіледі. Өскіндер суға батып кетті, мен көгерген жерді қарап отырып, қорытынды жасадым. Көгерген жерді жақсырақ көру үшін оны көйлегінің эго жағасынан ағытып, бір-бірінен бір дюймден аз қашықтықта орналасқан екі кішкентай тесілген жердің іздерін көрді. "Бірақ неге?" — деп іштей сұрады. Анандтың өлгені анық, өйткені эго, тіл iso rta-ға ілініп тұрды; бірақ мойындағы бұл іздер жыланның тістерінен қалған сияқты.
  
  
  Біраз уақыт бұрын бір миссия мен екіншісінің арасында мен герпетология, бауырымен жорғалаушылар туралы ғылым туралы бірнеше кітап оқуға мүмкіндік алдым. Және ол улы жыландардың шағуына реакциялар әдетте тістегеннен кейін ширек сағаттан кейін немесе жарты сағаттан кейін басталатынын біледі.
  
  
  Ашока Ананда айдаһарды тістеп алды, бірақ бұл эгоның өліміне себеп болған жоқ: бұл белгілер ескертуді білдіруі немесе діни нышанды білдіруі мүмкін. Бір нәрсе анық болды: ол мұны білу үшін сонда тоқтамақ емес еді.
  
  
  Оны "люгер" алып кетіп, кабинаның айналасынан шығып кетті. Дәретхана әлі күнге дейін қаңырап бос тұрған. Егер мен бұрынғы жолмен қайтатын болсам, даяшыға тап болар едім. Оның айтуы бойынша, ол "Кобра" ұйымының құрамында барда жұмыс істеген жалғыз адам емес.
  
  
  Одан басқа жол сұрады. Фарфор раковинаның үстіндегі әйнектелген терезе Неру саябағының шаңды жолдарына қарады. Мен оны раковинаның шетіне көтеріп, сыртқа қарадым. Терезе кафенің артқы жағында, үстелдерде татуировкасы бар немесе татуировкасы жоқ даяшылар қызмет көрсететін террассада отырған меценаттардың назарынан тыс жерде ашылды.
  
  
  Ол терезе торын стилеттомен ашып, жақтаудың тот басқан металл ілмектерін ағытып, оны көтерді.
  
  
  - Шығудың ыңғайлы жолдары бар, "сахиб".
  
  
  Вильгельминаны қазір тартып алуға әлі кеш. Оның басын бұрып, мылтық ұстаған даяшының жымиып тұрған түрін көрді. - 22 калибрлі "Беретта" менің көзіме ашық көздеді. Қару-жарақ шағын калибрлі, бірақ Береттаның жақын қашықтықта қаншалықты қауіпті екенін білу үшін оны жақсы білетін.
  
  
  —Оның қонақүйі таза ауамен демалу үшін ғана", — деп түсіндірдім мен.
  
  
  Ол күлімсіреген жоқ, тек мылтықты сермеп, маған қолымды басымнан жоғары көтеріп, раковинадан секіру туралы белгі берді. Ол Береттаны маған қаратып ұстады. Маған тек эго шақыруды қабылдау ғана қалды. Оның үстіне еденге қонды да, оған қадала қарады. Оның қобалжығаны көрініп тұрды, эго көзқарасынан оның мұндай жағдайларда тәжірибесі аз сияқты көрінді.
  
  
  —Мен үндістерді қонақжай халық деп ойладым", — дедім мен. "Менің басқам бар сияқты", - деп басын шкафқа бұрды, Анандтың денесі оны тапты, - апатқа ұшырады...
  
  
  "Саған да солай болады, "сахиб", - деп күлді даяшы, бір қадам алға, енді "беретта" менің өмірімді көздеп отыр. - Жақында біз сырттан қатты сықырлаған дыбысты, жан түршігерлік тәртіпсіздікті еститін шығармыз. Шудың көп болғаны сонша, ол тапаншадан атылған оқты сөндіреді.
  
  
  Демек, баррада Кобрамен байланысы бар жалғыз ол емес еді. Олар мені қайдан табуға болатынын қайдан білді және Ананда туралы қалай білді — мен жинаған басқа сұрақтарға қосымша жауапсыз қалған екі сұрақ.
  
  
  - Байыпты ма? - деп жауап бердім мен өзімді арийлерді күлдіруге мәжбүрлеп. - Мен мұны артыңыздағы полицейге қайталауға кеңес беремін.
  
  
  Ол дұрыс айтты.
  
  
  Даяшы тәжірибесіз, мұндай жұмысқа жаңадан келген, тіпті бұл ең көне қулықты да білмеген. Мен сөз тіркесін аяқтай алмадым, өйткені ол кенеттен жоқ полиция қызметкеріне қарады. Ал секундтың бір бөлігінен кейін оның әрекеті болды.
  
  
  Ол алға секіріп, даяшының мойнынан тепті. Етігімнің табаны мойын сүйегіме эго тигенде ол айқайлады. Оның аяғын жерге қойып, көкбауырына эмуға сол жақпен өлтіретін соққы берді. "Беретта" ер адам қолын ауырған жерінен қысып, құсу рта эгосының бүйірлеріне тамшылаған кезде ұшып кетті.
  
  
  Ол алға құлап бара жатқанда, оны әр тайпаға көтеріп, оның эго-сына тағы да бетінен ұрды. Оның тістері сықырлаған сәтте естілді менікі әр тайпаның рта эгосына тиді. Ер адам еденге тайып кетті. Дәретхананың сыртында ыдыс жуғыш машина саңырау естілді, артынан ыдыс-аяқ шырылдады.
  
  
  Әрине, бұл мен үшін жасалған кадрды өшіруге арналған жоспар еді. Оны "беретта" алып, мылтықты жасыратындай үлкен зығыр шалбардың минутына итеріп жіберді.
  
  
  Содан кейін оны ер адамның шашынан ұстап, жіптері үзілген қуыршақ сияқты эго басын көтерді. - Сен жаман көрінесің, жігітім! - деп ақырын дауыспен айқайлады.
  
  
  Ол мен естімеген бірдеңені күбірлеп, қан мен сынған тістерді түкіріп, иегіме жағып жіберді. - Ол қайда? - мен оны бастым. -Мен сенің бастығыңды қайдан табатынымды білгім келеді... Шиваға.
  
  
  — Шиваның... Шива жоқ, — деп күбірледі даяшы басын салбыратып. Ер адам көзін жұмып, эго аузы қайтадан қанға боялды.
  
  
  —Тағы ойлан", — деп ысқырдым мен қолымды көтеріп. Оның саусақтарын гарпун түрінде бүктеп, "пенн-колония-өріс " джи-ру-ки" деп аталатын соққы, ол эму тілін босатуы керек еді. Және бұл эгоның ауырған көздерін ашуға мәжбүр етті.
  
  
  Соққымен бірге тағы бір жүректі сыздатқан стырсыған дауыс естілді. Бірақ бұл бейбақ Ананды өлтіру туралы ойлаған жоқ, сондықтан менің жақсы самариялық болуға көңіл-күйім болмады. Оны эму тырнақтары қабақтарының астына тығып, эго көз алмасын қысып алды.
  
  
  Дірілдеген дірілден дірілдеген даяшы артқа шегінді. Эго нысана еденге соғылды, бірақ бір секундтан кейін оның үстіне секіріп, эмудың саусақтарын шын жүректен оның көзіне қайта қойды. Оны өмір бойы эго соқыр етіп қоюы мүмкін еді. Бірақ оның қонақүйіндегі үнді агентінің өліміне көшкеннен басқа, ревматизмге шалдығу.
  
  
  - Сөйле: Шива қайда? - оны қайталаңыз.
  
  
  Бұл жағымсыз көрініс болды; адамның бет-әлпеті қорқыныш пен ауырсынудан бұрмаланған. Көйлектің эго беті мен алдыңғы жағын енді ажырату мүмкін болмады, олар қанмен және құсумен ластанған, вотум-вотумның көздері орбиталардың айналасынан шығып кететін, ол тыныс ала алмайтын.
  
  
  - К... к... - деп...ырсыды ол.
  
  
  - Ол залда қай жерде? мен ырылдадым. - Қайда?
  
  
  Бірақ алдыңғы ұрып-соғу "көзге бас бармақ" әдісін қосу арқылы эгоды ойсыратып жіберді. Даяшы артқа еңкейіп, өзін ұмытып кетуге жол беріп, физикалық азаптан құтылды.
  
  
  Оның саусақтары оны алып тастады, ал қабақтары көздің эгосын жауып тастады. Эго оны қатты шайқау арқылы тірілтуге тырысты, бірақ адам ес-түссіз күйде қалып, өзінің көлеңкесіне айналды. Ол қазірдің өзінде басын су астына қойып, эго-ны санасына сіңіру үшін тыныссыз денесін шкафқа сүйремек болған кезде, аяқ астынан аяқ дыбысын естідім. Біреу шелл дәлізде, бара жатыр дәретхана күні.
  
  
  - Неерад? - Деп шақырды дауыс че.
  
  
  Айта кету керек, Нирад жауап бере алмады.
  
  
  Бұл жолы оның өзін абайсызда ұстауына жол бермес еді. Ол раковинаға барып, фарфордың шетіне көтерілді; бұрын оны босатқан терезенің жақтауы сәл ашық тұрған.
  
  
  Оны бос қолымен терезе жақтауын алға қарай итеріп жіберді. Дәретхана есігінің сыртында Нираданы тағы да үрейленген дауыс шақырды.
  
  
  Бақытымызға орай, терезе өтуге жеткілікті үлкен болды. Шыны панельді бір қолымен ұстап тұрып, ол террасаға секіріп түсіп, дәретханаға қайта қарады.
  
  
  Есік ашылды, мен Нирадтың қанға боялған денесіне таңдана қарап тұрған жүзді ойша суретке түсірдім. Бұл бейтаныс тұлға еді, оны бұрын-соңды эго көрмеген. Бірақ мен осы сәтте Нирадтың қозғалмайтын фигурасына сенімсіздікпен қарап тұрған жас үндістандықты тағы көретінімді білдім... және, бәлкім, жақын арада.
  
  
  
  
  3
  
  
  "Мен тіпті батыстық бақылаушыға Шива-кобраның қос инкарнациялары арқылы құдайдың шын мәнін анықтау оңай. Дедовиктік құдайлардан шыққан үнді үшбірліктерінің бұл өте ежелгі мүшесі түптеп келгенде фалликалық символизммен байланысты деп санауы керек. Шын мәнінде, иконографияның эгосында біз шабуыл позициясында ісінген кобра қалпақшасын әр жолы табамыз. Сондықтан Шиваның кобра терісінің барлық жерінде киіммен, теріден тігілген сырғалармен, тірі жыландардың айналасындағы тыныштандыратын баумен және белбеумен сипатталғаны таңқаларлық емес..."
  
  
  
  Ол кітапты жауып, Неру саябағының жанындағы кафенің террасасына апаратын кең тас баспалдақпен көздерін сырғытып, кітапхана терезесіне қарады. Клубтың артқы жағында менің тез кетіп бара жатқанымды ешкім байқамады.
  
  
  Мен Нирадтың серіктесі айқайлайды деп күтпеген едім, ал шын мәнінде қателескен жоқпын. Ол сондай-ақ Ашок Анандтың денесін алып кету үшін оқиға орнына жедел жәрдем немесе полиция көліктерінің келгенін көрген емес. Туристер мен кәсіпкерлер келіп-кетіп жатты. Бар тоқтаусыз жұмысын жалғастырды және Коннот-Плейстегі кітап дүкеніндегі бақылау бекетінен оны тіпті даяшы кейпіндегі жас үндістандық Нирадтың сыбайласы да көрді.
  
  
  Нирадқа келетін болсақ, эго бізді еш жерде тұрған, жатқанымызды көрген емес. Басқаның эгосы оның сауығып кетуі үшін оның эгосын қандай да бір жеке бөлмеге немесе мейрамханаға апарған болуы мүмкін. Сөз жоқ, екі мекеме өз қызметкерлерінің екінші дәрежелі қызметі туралы білетін, әйтпесе әдеттен тыс нәрсе байқалатын еді.
  
  
  Қалай болғанда да, ол даяшылардың бірі немесе екеуі де жұмысын тоқтатқанға дейін күзенді бақылауды жалғастыруға бел буды. Нирад одан қандай да бір ақпарат ала алмай тұрып "кетіп қалды". Сондықтан, басқа жарамды дәлелдердің жоқтығынан, веб-ілмек Кобраның екі хитменіне тыңшылық жасау болды.
  
  
  Олар мені шын жүректен жұмбақ кейіпкерге жетелейді деп ойлайтындай ақымақ емес едім, бірақ механизмдер іске қосылғаннан кейін Шива, егер ол шынымен бар болса, ерте ме, кеш пе пайда болатынына сенімді болдым.
  
  
  Осылайша, ол дүкенде қойылған кітаптарға қатты қызығатындай кейіп таныта берді, тіпті оны зерттеп жүрген үнді бауырымен жорғалаушылардың бір томын сатып алды. Ақыры оның кітап шкафынан түсіп кеткенде, ол іс жүзінде көрінбейтін болуға тырысып, көлеңкеде жасырынып қалды. Жақын жерде туристер жеткілікті болды, сондықтан мен онша көзге түспедім. Ең аз дегенде, оның қонақ үйі өзіне назар аударады.
  
  
  Ұзақ жылдар бойы оның балтасында қызмет ете жүріп, шыдамдылық ең пайдалы қасиет екенін түсіндім. Шындығында, ымырт аспанға бата бастағанда, оны ақыры менің адамдарым кофеге шығып бара жатқанда көрді. Олар кең тас баспалдақпен баяу, бірте-бірте төмен түсті.
  
  
  Нирадтың қанға боялған фигурасына еңкейген жас жігіт серігін жетектеп келе жатты. Нирадтың көзі байланған; эго жолдас эгоды соқыр сияқты жетектеді. Оның түсінуінше, даяшының уақытша соқырлығы Кобраның бір агентке аз екенін білдіреді.
  
  
  Мен оны күні бойы ih-де қалай күткенімді бақылаудан тайып кетпес үшін, оны алға басып, екеуінен де көздерін алмады. Connaught Place жұмыстан үйге қайтып келе жатқан жұмысшылар мен кеңсе қызметкерлеріне лық толды. Ол қазірдің өзінде адамдар көп жиналатын алаңнан өтпек болған кезде, менің екі адамым кенеттен қимыл жасады; бірақ мен басқа Нираданың велосипед таксиін тоқтатып, тар машинаның орнында өзінің серіктесі болғанын көргенде жеңілдеп қалдым.
  
  
  Жас үнді қолын бұлғады да, моторлы такси кенет дүрсілдеп ағынға сүңгіп кетті. Тротуарда жалғыз тұрған жас жігіт гриффиннің көзімен басын менің бағытыма бұрды, шамасы, не істерімді білмей қалды.
  
  
  Егер ол екіұшты болса, ол оған емес еді.
  
  
  Ол не істейтінін күтіп, ақ бағаналардың артына тығылды. Тағы бір минут ойланбастан, ол ақыры тротуардан түсіп кетті. Ол екі саусағын ерніне қойып, тағы бір велосипед таксиін тоқтату үшін қатты ысқырықты шығарды.
  
  
  Даяшының үстінде әлі ақ түсті бірыңғай шалбар болған, бірақ ол күртесін ауыстырған. Оның орнына нен жағасы ашық қара көйлек киген. Оның мойнында металдан бір нәрсе жарқырап, әулиелердің күннің батуын айнадай шағылыстырды. Үш дөңгелекті велосипедке отырған жас жігіт пен жүргізуші Неру паркінің айналасындағы көліктер ағынымен келе жатып, газ педальын басқан.
  
  
  Ол енді уақытты босқа өткізген жоқ.
  
  
  Бір секундқа да өтпей жатып, ол жол жиегінде қалып, даяшыны көрмей басқа таксиге тоқтады.
  
  
  Ол тозығы жеткен ескі көлікте отырғанда, жүргізушінің қолына бір бума купюраны салып, оған қарсылық білдіруге уақыт бермеді.
  
  
  —Менің досымның соңынан ер", — деп бұйырдым мен.
  
  
  Жүргізуші алдымен эму берген ақшаға, сосын даяшы бір минуттан аз уақыт бұрын тоқтатқан велотаксиге назар аударып, мойынсұнудан тартынбады. Ол бірінші бетті басып алды да, велосипед таксисінен көзін алмай, орындыққа қарай еңкейді, ол мені қол жетпес және жұмбақ Шиваға тағы бір қадам жақындатады деп үміттенді.
  
  
  Әзірге бәрі ойдағыдай жүріп жатқан сияқты, - деді өзіне-өзі сенімді түрде, даяшы мені бардың айналасында эго күтіп тұрғанын немесе оның соңынан еру үшін таксиге отырғанын көрмегеніне сенімді. Ол жүргізушіге бізді жас даяшыдан небәрі үш көлік бөліп тұрғанша жылдамдықты арттыруды бұйырды.
  
  
  - Менің екіншім қайда бара жатыр?
  
  
  Connaught Place-тен біз Нью-Дели сауда орталығынан шығатын аллеяға бұрылу үшін Connaught Circus-қа қарай жылжыдық. —Ескі қалаға", — деп түсіндірді жүргізуші. Сосын ол маған жылдам қарап тұрып қосты: - Ол сені тонады ма, сахиб? Егер олай болмаса, мен полиция шақырамын...
  
  
  —Жоқ, ондай ештеңе жоқ", — деп сендірді эго және орындыққа еңкейіп, эмудың құлағына бірдеңені сыбырлады.
  
  
  Ол мыс терісінің астында қызарып кетті. - Түсіндім, "сахиб". Сіз оны қалай атайсыз... кездесулер, әлде не?
  
  
  "Дәл солай", - деп оны үлкен күлімсіреп растады, бұл романтикалық кездесуге бара жатқан жас жігіттің соңынан еріп жүргенімді білдіреді.
  
  
  "Сақ бол, "сахиб", - деп ескертті такси жүргізушісі. "Делилік әйелдер өте ақылды", - деді ол өзінің байқағыштығын көрсету үшін бас бармағын сұқ саусағымен ысқылап.
  
  
  —Иә, бірақ сен біздің досымызды жоғалтпа", — деп жауап бердім мен.
  
  
  Қазірдің өзінде қараңғы түсе жаздады, содан кейін Коннаут циркіндегі қозғалыс азайды. Жүргізуші тақырыпты өзгертіп, назарымды ескерткіштерге аударды. Кең, шаңды даңғылдың соңында ол қызыл құмтастың айналасындағы бекініс тәрізді алып мешіт Джама мешітінің әйгілі мұнараларын нұсқады.
  
  
  Мешіт пен жақын маңдағы базардың алдында қызыл тастың айналасында тағы бір ескерткіш тұрды, Мұғал императорлары қалдырған таңғажайып кешен, Қызыл форт. Оның айтуынша, даяшы базарда жоғалып кетеді деп ойлаған, бірақ оның соңынан еріп бара жатқанын түсінбеген сияқты. Мешіт пен ашық аспан астындағы базардың сыртына шығудың орнына, ол фортқа апаратын қақпаның алдында ашық түрде велотаксимен шықты.
  
  
  "Тоқта", — деді жүргізушісіне.
  
  
  Даяшы қақпаның артына тығылған кезде ол тоқтап қалды. Ол өз кезегінде шығып, қараңғылық маған қандай да бір баспана бергеніне қуанып, адамының артынан жүгірді. Қақпаның алдында "кәдесыйлар", ашық хаттар, гидтер, жергілікті дәмді тағамдар қойылған дүңгіршектер тұрды.
  
  
  Бірақ мен турист емес едім және тоқтап, осы "ләззаттарға" таңдануға уақытым болмады. Біраз қашықтықты сақтай отырып, оның артынан даяшының ақ шалбары мен қара көйлегі бір қарап тұрды.
  
  
  Кем дегенде, ол мені ешқашан көрмеді, сондықтан ол мені танымады. Егер "Кобра" менің суретімді таратпаса, бұл жағдайда Ник Картер Штал оның қонақ үйіне қарағанда жасырын емес екенін мойындайды.
  
  
  Алда, жолдың соңында, тар ағаш жәшіктің алдында даяшы тоқтады. Белгіде "Люмьер мен ұл" шоуының басталғаны туралы хабарланды. Үндістандық жас жігіттің спектакльге билет сатып алғанын түсінгенде, мен еш ойланбастан оның соңынан ердім.
  
  
  Бұл тарих сабағы, "саяхат" психоделиктердің көмегінің бәрі емес еді. Қиыршық тас жол билет кассасынан Форттың ішкі ауласына апарды. Мұнда императорлар салған мәрмәр сарайлармен қоршалған бақта көрермендерге арналған көптеген орындықтар қойылды.
  
  
  Прожектор мәрмәр ғимараттардың алдындағы бағаналарға сары сәуле сәулесін жіберді, ал аудио түсініктемелер дауыс зорайтқыштар арқылы таратылды. Шешен XVIII ғасырда Үндістанға басып кірген парсы ордалары ұрлап кеткен Тауыс тағын суреттеген.
  
  
  Сосын әулие сөніп қалды да, артымнан тұяқтың қағысы естілді. Оның басы бұрылып, есінен танып қалған табынның ортасында боламын деп күте жаздады.
  
  
  Оның орнына ол ұстарадай өткір қанжардың жолына түсті.
  
  
  Пышақ ысқырып, камзолымның сол жақ жеңін жыртып жіберді. Екі рет ойланбастан, ол кетіп қалды да, бір қолымен "колония-нал мак-ки" қабылдауын бастады. Үндістандық даяшы гоның бақытын сынауға асықпады, екінші рет бастады.
  
  
  Эго ақ тістері сардоникалық күлімсіреп жарқырап тұрды, стилеттоның жүзі ауада айналды. Содан кейін прожектор эгоның бетін толығымен жарықтандырып, оның көзін соқыр етті. Жас жігіт орындықтар қатарының арасындағы дәлізге жүгіріп шығып жүгірді.
  
  
  Көрермендер, негізінен батыстық туристер, үндістердің шоудың бір бөлігі екеніне сенгендей болды. Біреу қол шапалақтай бастады, ауада ат тұяғының тапталғаны естілді. Дауыс зорайтқыштың айналасында кернейлердің дауысы естіліп, соғыс айқайымен сүйемелденді. Ол шабуылдаушының артынан жүгірді.
  
  
  Мен оның оның кім екенін қалай түсінгенін немесе оның соңынан ергенімді білмедім. Бірақ ол әлі күнге дейін қанжар жүзінің ауаны кесіп өтіп, менің камзолымның жеңін жыртып жатқан эго ысқырығын естиді. Ол менің терімді тесіп кете жаздады.
  
  
  Жүгіруді тоқтатпай, оның тапаншасын алу үшін күртесіне қолын созды. Көрермендердің айналасынан ешкім біздің қозғалыстарымыздан оғаш ештеңе таппады, ал прожектор мәрмәр ғимараттарды шаң басқанда, даяшының жасырынған жерін көздің жауын алатын шағылысқан.
  
  
  "Патша моншалары..." — деп жариялады баяндаушы.
  
  
  Ол прожектор мені ұстап алғанға дейін мәрмәр бағаналардың айналасында бір жерде болды. Оның көзін тарылтып, айналадағы көлеңкелерді іздеуге ұмтылды. Мүк пен шіріген өсімдіктердің өткір иісі қабырғасыз сарайды қанықтырды. Ол сол жерде жасырынып, оның тұзаққа түсуін күтіп отырды, мен оны қазір мен үшін орнатылғанын түсіндім.
  
  
  Ол бұрылып, келесі қадамды зерттеу үшін қонақүйге оралуы мүмкін еді; бірақ мен бұл идеядан бас тарттым, енді мен Кобраның зұлым операцияларын ашуға жақын екенімді сезіндім... және Шиваның. Мен оны бұл адамды неғұрлым тезірек тапсам, соғұрлым ол барлығына жақсы болады.
  
  
  Жас даяшының аяқ дыбысынан күңгірт дыбыс естілді. Оның, оның ғимараттың артқы жағына қарай жүгіріп бара жатқанын естідім, бақшадағы қойылымды тамашалаған туристерден алысырақ. Ол бұған да риза болды, өйткені ол бейкүнә көрермендердің дауыс беру-дауыс беру болатын қатыгез қақтығысқа араласуын қаламады.
  
  
  Ол бағаннан бағанға қарай екі есе бүгіліп, әр сыбдырға құлағын қадап жүгірді. Жазылған оқиғаның фонынан басқа дыбыстарды есту қиын болды. Үнсіз стырсыған дауыс бақшаға орнатылған қуатты дыбыс жүйесімен күшейтілген барабан орамымен араласып кетті. Егер ер адам киген ақ шалбар болмағанда, ол сөзсіз көлеңкеде жасырынып кетер еді.
  
  
  Бірақ әулиеден шыққан кезде эго оны тағы бір рет көрді. Ол бір ғимаратты екінші ғимаратпен байланыстыратын қысқа мәрмәр баспалдақтан өтіп, енді еденге жайылды.
  
  
  Оны мылтықтың триггерінде саусағы ұстап тұрған еді. Триггер оны триггерге тартқан сәтте тартылды. Дауыс зорайтқыштың айналасынан шыққан барабан дыбыстарына менің атуымды бүркемелейтін мылтық дауысы қосылды.
  
  
  Оның көзін тарсылдатып мәрмәр бағанаға қадалып, ауаға ақ түтін бұлтын көтергенін көрдім. лошадей тұяқтарын таптау нәтижесінде пайда болған тағы бір саңырау белсенді әрекет атуды басып қалды. Мен нысанаға жете алмадым, сондықтан алға қарай жүгірдім. Даяшы орнынан атып тұрды, эго еш жерде көрінбеді.
  
  
  Оның жанынан ол жаңа ғана жүгіріп өткен қысқа баспалдақ өтіп, мәрмәр ғимараттармен қоршалған тар шөпті жолдың ортасында қалды. Артымнан біреудің ауыр тынысының ысқырығы естілді. Зеңбірекке оқ ату туралы ойлаудың пайдасы жоқ. Сондықтан мен екі шынтағымды айналдыра көтердім. Оны жас үндістің қабырғасынан қағып кетті, бірақ ол бір сәтке тұншығып қалса да, эму мені бір қадам артқа итеріп жіберді.
  
  
  Эгоды өлтіру менің жоспарымда жоқ еді. Өлген ол маған пайдасыз болар еді, ал айналысатын троп мені Шиваға апаруы керек еді, сол жерде Қызыл Форттың ауласында аяқталды. Тірі даяшы маған құнды мәліметтер бере алады.
  
  
  Кенет артымдағы қараңғылықты айнала қарлыққан, әрең естілетін дауыс шықты.
  
  
  - Өте жақсы, Ранджит.
  
  
  Күшті соққымен оның оң аяғын артқа қарай итеріп жіберді, ал менің аяғымның өкшесі біреудің әр тайпасына қонды. Әу баста екінші қаскүнем ауырғаннан застырсып, артқа шегінді. Ол ентігіп, бүйіріне қарай секірді де, Вильгельминаны екі шабуылдаушыға бағыттап, бір қадам артқа шегінді.
  
  
  Екеуі біреуіне қарсы, Ранджит даяшы, оның соңынан ерген адам; бірақ екіншісі де бейтаныс емес еді. -- Дауыс беру арқылы біз тағы кездестік, Аса сахиб, - деді ол дөрекі, мәжбүрлі түрде күліп. Сөздер одан, iso rta-дан біраз қиындықпен жұлып алынды, өйткені беттердің эгосының төменгі бөлігі ақ таңғышпен оралған.
  
  
  —Иә", — дедім мен эгоды танығаннан кейін: ол Моханның сыбайласы, алдыңғы түнде оның жақ сүйегі сынған сақалды сикх еді.
  
  
  Ранджит "Люгердің" өлімге әкелетін траекториясынан бір сәтке жалтарып, бағананың артына еңкейу үшін қысқаша сөз алмасуды пайдаланды. "Жалғастырудың пайдасы жоқ, "сахиб", - деп түйіндеді үнді сикхы. -Егер бізді өлтірсең, ештеңе білмейсің.
  
  
  - Мен оны өлтірмесем не болады? - деп сұрады одан. Бірақ сол сәтте, секундтың бір бөлігінде, металл нәрсе менің көзқарасымды тез кесіп өтті. Оның, бұрылып, триггерді тартты. Ғимараттардың бүйіріндегі төбешіктен секіріп, ауада дірілдеген көздер. Содан кейін дәл сол мылтық менің саусақтарымның айналасында сырғып кетті, оқпан металл ілмекке оралған.
  
  
  Ранджит жасырынған жерінен шығып, мылтықты алды. Мен оны сол кезде түсіндім, бұл мен бұрын байқаған нәрсе, мойынның эгосының айналасында жарқыраған зат. Бұл мыс сымның бір бөлігі, сөзсіз, Ашок Анандты өлтіру үшін қолданылған тұзақ.
  
  
  "Сен ойлағандай ақылды емессің", — деді сахиб, — деп күлді тағы бір үнді.
  
  
  Ол шегінуге тырысты, бірақ Ранджит уақытты босқа өткізбеді. Даяшы кеудеме мылтық ұстап, мені кенет тоқтатуға жеткілікті ескерту жасады. Ал мен мылтықты қолымның эгосына қарай тартып алуға тырысатындай жақын емес едім. Ал егер оны тепкісі келсе, қара шашты жас даяшы триггерді тартудан тартынбайтынына сенімді еді.
  
  
  "Енді қолдарыңды бастарыңнан көтеруге рұқсат етіңдер, "сахиб", - деп бұйырды жасөспірім. Және ол бір қадам алға жылжыды, аузы шайтанның күлкісіне бұрылды.
  
  
  Оның қолын көтеріп, абайлап басқа сикхке қарады. Ранджит эмуға мыс сымды созды. Ер адам ұштарын білегіне орап алған кезде сым ызылдаған.
  
  
  "Мохан өлді", — деді ол дерлік естілмейтін дауыспен, динамиктердің айналасына төгілген музыкаға. Шоу әлі аяқталған жоқ, мен күткендей №3 жауынгердің өмірі де аяқталған жоқ. - Гурнек, алайда, әлі тірі, "сахиб". - Ранджит жалап жақындағанда үнді сикхі маған жақындады
  
  
  Менің мұрнымның астында Люгер Вильгельминаның бөшкесі бар еді, кенет ойыма ол енді менің ескім емес деген ой келді. Гурнектің екі қолымен ұстаған мыс сым туралы айтпағанның өзінде.
  
  
  "Сен ең жаманға лайықсың, — деді сахиб, — әлдеқайда жаманға", — деді даяшы.
  
  
  Ол "жеңіл" балғамен ойнады. Өте жеңіл қысым жеткілікті болды, ал Хоук No4 жойғыш ұшағын жалдауға мәжбүр болады, бірақ жас жігіт өзінің қоқан -лоққыларын орындамас бұрын, Гурнек менің артымнан қозғалды. Тек осы жолы менің артқа тепкен соққым нысанаға жетпей ауада жоғалып кетті.
  
  
  Ілмек мойныма қысылып қалды, мен тағы да қолымды көтеруге тура келді. Ол "Люгердің" тұмсығынан ашық қарап тұрды, бірақ Ранджит балғаны босатып жіберді де, тапаншасын жұлып алып, менің бөксемді маңдайымнан ұрды. Сонымен бірге оны менің трахеямды басып тұрған мыс сым тартып алмақ болды.
  
  
  Жіп терімді кесіп тастады, мен дем ала алмадым. Оны жаншылған дыбыс шығарды, ал Ранджит күліп, әр тайпаны көтеріп алды да, менің ішімнен ұрды. Ауыруы мені застырсытып, иілуге мәжбүр етті.
  
  
  Кез келген тайпа екінші рет көтеріліп, мені жан түршігерлік азаптан жарып жіберді. - Сен ақымақсың, "сахиб"... Кобра біледі... Кобра бәрін біледі, Картер мырза.
  
  
  Эго дауысы қараңғы туннельдің айналасынан шыққандай болды. Оның ISO барлық күшімен өзін босатуға тырысты, Гурнек мені тұншықтырып өлтірген сымды итеріп жіберді. Бірақ мен оны ұстай алмадым, ол тым жұқа болды. стоырсыған ол тыныс алуға тырысып, алға құлап түсті.
  
  
  Сосын мылтықтың бір ұшы менің басыма тиді, ал алыстан дауыс зорайтқыштың айналасындағы дауыс шықты: -Егер жер бетінде жұмақ болса, ол осында... мұнда, мұнда!
  
  
  Оны эму сеніп тапсырған жоқ. Ал әзірше ол менің мұндай нәрсеге сенуге тағы бір мүмкіндігім бола ма деп ойлады.
  
  
  
  
  4
  
  
  Басында оңай болды.
  
  
  Барқыттай, жұмсақ және тегіс, қараңғы және жайлы тұман. Айналысатын қорғаныш қараңғылық мені күлдірді. Бірақ содан кейін ол күйіп кете бастады, терімді сынған әйнектің сынықтары сияқты кесіп тастады. Ол кетіп қалуы керек еді, әйтпесе ол мені жұлып алып, тірідей терімді жұлып алар еді. Сөйтіп мен теңіз түбінен шығып кеткендей алға ұмтылдым. Ал ол неғұрлым жоғары көтерілсе, соғұрлым мені бөлшектеп тастады.
  
  
  - Жоқ! оның... мен оны қаламаймын! - Мен өз дауысымды естідім. Ол менің көзіме түскен салмақты көтеруге тырысып, оны қаттырақ қайталайды. Ол жыпылықтады, түсі анықталмаған нәрсе, менің алдымда, кеңістікте және оның сыртында дірілдеп, алға-артқа қозғала бастады.
  
  
  Го оның көзін екінші рет, сосын үшіншіде ашты, сонымен бірге ол менің мақсатым қатты нәрсеге тигенше одан әрі қарай жүруге тырысты. Тербелістер тоқтап, ол тағы бір қимыл жасай алмайтындай әлсіз және ұйқышыл болып қайта батып кетті.
  
  
  Осыдан кейін қанша уақыт өткенін білмеймін. Оның, менің армандарым мені ұстап алғандай сезінді және әр жолы мен оны итеріп, көзімді ашуға тырыстым, бірақ бір нәрсе терімді тырнап, бірдеңе күйдірді. Ақыры ол Влад пен болттың ауыспалы толқындарының ортасында алға жылжып, бәрін басынан бастады.
  
  
  Содан кейін "нәрсе" қалыптасты. Бұл қабырға, менің алдымда отырған, үлкейтілген немесе кішірейтілген айналысатын топырақ қабырға еді... содан кейін қалыпты. Менің мақсатым ұсақталған жұмыртқа қабығы болды... оны бір ай қатарынан ішпеген сияқты. Оның, ең жақын стырсыған үніне сүйеніп, әлемдегі ең әдемі дыбысты, кеудемнің әр дем алған сайын көтеріліп, салбырап тұрған дыбысын тыңдап тұрды.
  
  
  Менің терімді тырнап, құсқан нәрсе - сана мен бейсаналық арасындағы ұзақ тазарту кезінде, өйткені бұл оның арқасына төселген төсек-орын. Менің тірі екенімді түсінген бойда оның аяғын сабанмен жабылған орындықтан түсіріп, дірілдеп орнынан тұрды.
  
  
  Мен тұру үшін оның қолын қабырғаға тіреймін. Оның, өзімді нашақор сияқты сезіндім, жүрегім айнып кетті. Оның басынан алған соққылар, сонымен қатар тамағымды сыммен қатайту мені нокаутқа түсірді.
  
  
  Енді, ең алдымен, оның күшін қалпына келтіру оған байланысты болды.
  
  
  Ол менің тізем бүгілмейінше бірнеше қадам жасады. Оны тор-камера айналып өтті... қабырғалары мен едені балшықтан жасалған төртбұрышты текше. Біз, терезелер, тіпті есіктер де болмады. Кейінірек, егер болашақ болса, ол есік болуы керек жерде стырсыған буындарды таба алатынына сенімді болды, өйткені біреу.... Ал біреу мені шығарып салар еді.
  
  
  Камераның бір шетінде, паллеттің сол жағында қабырғаға екі тор орнатылды. Екеуі де менің беліме дейін жетіп, тауық сымымен жабылған. Ол, әрине, мені азаптаушыларыммен таныстырғанша күткісі келмеді, сондықтан ол Ранджиттің мылтықтың ұшымен маған тигізген жарақатынан айығуға тырысып, қоршауға жақындады.
  
  
  Бірақ тауық сымына қол тигізбес бұрын және екі торды тексермес бұрын, жыл сайын ih алып тастауға бола ма, жоқ па, аяқ киім оны алып тастады. Мені ұстап алған адамдар мені көйлек пен шалбарда қалдырды. Стилетто "Беретта" және, әрине, "Люгер" сияқты жоғалып кетті. Мен оның камзолын да көрмедім, бірақ сандық камераларда суық болған жоқ... кем дегенде, әзірге.
  
  
  Оның етігін алып, эгосын грильге лақтырды. Ештеңе болған жоқ. Ұшқын жоқ. Құдайға шүкір, торлар электрлендірілмеген. Ол қайтадан балет тәпішкелерін киіп, төрт металл бұранданың айналасындағы біреуіне қолын созды, олар торларды стылдау. Бірақ саусақтарым тиген кезде жақсы, үнсіз дауыс шықты, мені селт еткізген дауыс.
  
  
  - Қайырлы таң, Картер мырза. Өйткені бұл күн, білесіз бе. "Сахиб", сен жақсы түс көрдің деп үміттенемін...
  
  
  Дауыс екі тордың айналасындағы біреуінің артынан шықты. Металл экранның артында күшейткіш жасырылғаны сөзсіз. Бірақ бәрінен де алаңдататыны дауыстың таныс екені болды... қорқынышты таныстарға.
  
  
  "Сәлеметсіз бе, бұл Картер, - дейді №3 агент. Шындығында; Сұңқар саған маған бәрін жабдықтағанын айтты. Сонымен, бұл сіздің агентіңіз Ананд, эгоның аты осылай болатын сияқты. Ал, ол кездесуге келген жоқ. Жоқ, кешірім сұраудың қажеті жоқ. Біз адам қолымыздан келмейтінін білеміз, және... О, жоқ, мүлде жоқ! Эго жоқ, дауыс беру, және бұл. Жоқ, ертең мен оны Вашингтонға қайтарамын. Кобра? Ол біздің үкімет Үндістанның қауіпсіздік қызметіне араласа алмайды деп қатты қорқады. Сіз түсінесіз, әрине... О, және қамқорлығыңыз үшін рахмет. Ананд мырзаға онымен кездесуге шешім қабылдағаныма өкінетінімді айтыңыз".
  
  
  Артынан ұзақ үзіліс болды. Сосын тағы да тыныштық. Оның, тордан алыстап, төсекке оралды. Асқазанындағы бос орынға қарамастан, жан түршігерлік жүрек айну сезіміне қарамастан, оны бір нәрсе мойындауы керек еді: Шива өзін әлі кездестірмеген нағыз, аяусыз, салқынқанды қаскөй, айлакер қарсылас еді.
  
  
  Мен жаңа ғана тыңдаған қысқаша сөзім, телефон арқылы сөйлескенім, оның орын алғаны сөзсіз, мүлдем таныс дауыспен жеткізілді. Бұл менің жеке дауысым еді, дәл сондай мінсіз интонация, сөйлеу және интонация.
  
  
  Шива мені жақтап, Үндістанның құпия қызметін сахнадан алып тастауға уақыт жоғалтпады. Тіпті Ананд өз үстеліне келмеген кезде де, екеумізді біріктіру туралы ешкім ойлаған жоқ. Ал ақыр соңында оларға не үшін керек? "Ник Картер" сәл бұрын қоңырау шалып, оларға Шиваның ойдан шығарылғанын хабарлаған жоқ па? Дәл сол "Ник Картер" "Кобра" бар болса да, Үндістан үкіметін алаңдатып отырған ұйымның жұмбақ кейіпкерге еш қатысы жоқ екенін көрсетті.
  
  
  "Ник Картер", - деді оборудова осының бәріне. Және, шамасы, ол қазірдің өзінде үйіне, Вашингтондағы AX штаб-пәтеріне бара жатқан. - Маған қатты әсер етті, Шива. Сіз тіпті менің дауысымды қалай шығара алдыңыз?
  
  
  "Сіздің қонақүй бөлмеңізде дыбыстық құрылғы орнатылды, Картер мырза", — деп жауап берді менің дауысым электронды түрде дәлме-дәл қайталанып, мен дірілдемей тұра алмадым. өзімді естігеннен кейін.
  
  
  - Олай болса, менің мақтауларымды электронды техниктеріңізге жіберіңізші. Ол бұл бөлмені төрт рет тінтіп, бізге бір микрофон таппады... тіпті ең ойға келмейтін жерлерде де, - дедім мен оның мені ести алатынына күмәнданғандай дауысымды көтеріп. Жасырын микрофондар оны көре алмады, бірақ қазір менің қонақүй бөлмемдегі сәттілік Одинді камераға оңай түсіретіні анық болды.
  
  
  "Бұл Қажының соңғы өнертабыстарының айналасындағы бір нәрсе; өте сезімтал, қуатты, шағын өлшемді микрофон", - деп түсіндірді дауысымның телнұсқасы.
  
  
  —Бұл пішеннен ине тапқанмен бірдей", — дедім мен.
  
  
  Менің күлкім ауада естілді, содан кейін дауысым жалғасты: "Өте жақсы, Картер мырза. Әзіл сезімін жоғалтпағаныңызға қуаныштымын. Бірақ Қажы, егер сіз nen туралы естімеген болсаңыз, Албания соңғы жиырма жылда экспорттаған вебке лайық нәрсе. Ал енді ол мен үшін, Кобра үшін... Шива үшін жұмыс істейді! - Дауыс қуанды.
  
  
  - Хема ол жұмыс істей ме?
  
  
  - Сіз жақсы білесіз, Картер мырза. Өйткені, AX сізді Үндістанға қару-жарақ немесе героин сатушылар тобын әшкерелеу үшін ғана жіберген жоқ! Қажының ғажайып жаңалығы, эго данышпан өнертабысы сізді қызықтырады... Сандық!
  
  
  - Қобдиша? - оны қайталаңыз.
  
  
  - Дауыс еліктегішінің лақап аты, оның кез келген бар вокалдық дыбысты шығаруға қабілетті өнертабысы. Және ол кішкентай, Картер мырза, тіпті сіздің стандартты миниатюралық үлгілеріңізде де. Бір қорап темекіден артық емес... бірақ бұл, әрине, әлдеқайда қауіпті.
  
  
  Одан сұрады. - Ал сен өз қобдишаңмен не істемекшісің? Мен металл экраннан көзімді жұмып отырдым, тор менің әрбір қимылымды түсіре алатындай болды.
  
  
  - Сен оны жынды деп ойлайсың, солай емес пе?
  
  
  - Жынды ма? Олай емес, Шива. Сіз бағалайсызкөптеген ақылдылар; әдетте есі ауысқан адамдар мұндай күрделі жоспарды ойлап таба алмайды.
  
  
  - Рахмет, Картер мырза. Мен оны сіздің мақтауларыңыз үшін бағалаймын. Жоқ, шын мәнінде, ол жынды емес, кем дегенде менің көзқарасым бойынша емес. Қобдишаға, Қажының өнертабыстарына келетін болсақ, сіздің қызметіңіз оның қаншалықты тапқыр және тиімді екенін көрді. Бұл оқиғалар, дәлірек айтсақ, жай ғана сынақтар, эксперименттер болды.
  
  
  "Бірақ көп ұзамай Қажы өз құрылғысына кейбір өзгерістер енгізгеннен кейін апаттар енді қарапайым эксперименттер болмайды. Дауыс беру көрдіңіз бе, Картер мырза, Үндістан қазіргі уақытта Қытай мен Батыс арасындағы бейтарап держава болып табылады. Бейжіңдегі серіктестерімнің көмегімен бұл тарап қарсы салмақ ретінде әрекет ете отырып, әп-сәтте күйрейді, содан кейін Қытай мен Үнді субконтиненті жақсы одақтастар сияқты қол ұстасып, одақ құрған кезде менің ата-бабаларымның арманы орындалады. бұл әлемдік тарихтағы басқаларға қарағанда ұзаққа созылады".
  
  
  - Деп сұрады ол. - Қандай одақ? Ол уақытты үнемдеуге тырысып, оның айтқанының бәрін ойша жазып алатын. Осы кезде менің көзім камераның шекарасын мұқият қарап шықты. Ол шу шығармас үшін ақырын орнынан тұрды; Бұл Шива менің қозғалғанымды еститін немесе қандай да бір саңылауды ашуға тырысып, қабырғаларымды тырнап жатқанымды еститін қонақүй емес. Есік болуы керек, тек мен оны ары қарай көрмедім.
  
  
  - Қытай-Үнді одағы, Картер мырза, әлемді блоктың қарсыластарынан арылту үшін екі елге де балама. Жоқ, мен ұлылықтың маньягы емеспін, дүниенің аяғыма сәждеге жығылғаны маған бәрібір. Менің ақшам бар, оны жұмсай алатынымнан да көп. Менің үкіметімде де біраз шиеленіс бар. Бірақ Қытай мен Үндістан бір ұлтқа айналғанда, менің халқым батыстық журналистердің эгосын басқасы атайтындай "аш орда" болмайды. Біз Бхарат, ежелгі Үндістан сияқты қуатты боламыз. Сосын менің халқым қайтадан ежелгі құдайларға, Нагаларға оралады... менің ата-бабаларымның жылан құдайларына.
  
  
  - Біз ХХ ғасырдамыз, Шива. Миллиондаған адамдарды дінге айналдыру оңай емес. Бүгінде адамдар жыланға табынудан гөрі асқазанды толтыруға көбірек қызығушылық танытады.
  
  
  Сіз үнділік менталитет туралы өте аз білесіз, Картер. Мен оның патша әулетінен, жыланның арғы тегі Нагудан шыққан отбасынан шыққанмын. Мен оның тақиясын айдаһар сияқты киемін, маңдайыма мақтан тұтатын басы бар сақиналы кобра ", - деп жауап берді Шива. Дауыс... эго шталдың дауысы бауырымен жорғалаушы сияқты суық. Қажының ойлап тапқанының арқасында оның эмоциясын айтып, аудара алатынына ол екі есе таң қалды.
  
  
  -Неге алдымен өз халқыңды тамақтандырмайсың? Егер сенде көп ақша болса, неге балаларыңды аштыққа ұшыратпау үшін ih-ді үкіметке тапсырмайсың? Немесе олар сіздің қимылыңызды бағаламайды, сіздің ашкөз өтініштеріңізді қанағаттандырғысы келмейді деп қорқасыз ба? Оның басын артқа лақтырып жіберді, ал сталь эго-армандарды мазақ ету үшін, ол өзіне қойған қорқынышты мақсатта.
  
  
  Бірақ Шива мүлде ләззат алған жоқ.
  
  
  "Мен тым көп сөйлестім, Картер," деп жариялады ол. "Бірақ оның қонақ үйі, сіз шынымен жыланның ұясына тап болғаныңызды және мен сіз сияқты кішкентай адамдарға шыдамайтынымды білуіңіз үшін. Сіздің үкіметіңіз полиция әлемінің өкілі емес және менің армандарымның орындалуына кедергі бола алмайды. Қазірдің өзінде Қытай коммунистік әскерлері Үндістанды және басқа да дамымаған елдерді iga кедейлігінен құтқаруға дайын болып, біздің солтүстік шекарамызға назар аударды.
  
  
  - Армандай бер, Шива. Бейжің билігі сені әлсіздікке ұшыратты, жемді жұтып қойдың... екі жаққа да. Әскерлер Үндістанның солтүстік шекарасынан өткеннен кейін, Батыс жыл сайын не болатынын білу үшін бос отырмайтынына сенімді болыңыз. Сіз адамзатты жер бетінен жойып жіберетін соғыспен күресесіз. Сондықтан, мүмкін... бірақ бұл нақты емес, тек жыландар ғана қалады, шөл далада және радиоактивті планетада жорғалайтын жыландардың шексіздігі.
  
  
  Оның стырсығанына сүйеніп, тынысы тарылды. Шива сияқты адаммен бір нәрсе туралы қалай сөйлесуге болады? Ал оның ойына тек қашудың жолы келгенде, мен қалай ақылмен сөйлесе аламын? Ол өз өміріндегі ессіз адамдарды білетін, бірақ өзін Шива деп атаған адам сияқты қисынды және ақылсыз емес.
  
  
  Жоқ, ол әлемді билегісі келмеді, ол үшінші дүниежүзілік соғыстың басталуына байланысты өткенге оралу үшін қонақүй ғана. Және ол менің ақылсыз жоспарының қауіптілігін көрмегенін айтқан сөздеріме саңырау болғандықтан, менің арқамнан дірілдеп кетті.
  
  
  "Қалай болғанда да, Картер мырза, сіз көптеген адамдардың ортасындасыз, мұнда екі жақтың да қайғылы жағдайын көре алмайсыз. Гурнек маған Моханның өлімі туралы айтты; Ол сізге бір-екі мүмкіндік беру үшін табылды. Мохан Картер үшін, Картер Мохан үшін. Тек осы жолы өлім тез және лезде болмайды. Картер мырза, жылан шағып өлгенге дейін қанша адам азап шегуі мүмкін екенін білесіз бе? - деп салқын түрде Шиваны сөзін аяқтады.
  
  
  - Бұл жыланға байланысты.
  
  
  —Шындығында", — деп келісті Шива. - Мен сенің әлі де пікір айта алатыныңа қуаныштымын, Картер. Бірақ егер сіз қандай да бір мәліметтерді жіберіп алсаңыз, ол сізге қажетті деректерді беруге дайын.
  
  
  Ол лас есікке сүйеніп, стырсып, жасырын есікті іздеуді тоқтатып, металл экранның артына жасырылған динамикке қайта бұрылды. — Жүр, Шива, — деп оған құрғақ қарсылық білдірді. - Мен бәрінің назарындамын.
  
  
  "Картер мырза, біз оған бірнеше секунд бойы күмәнданбадық", — деп күлді ол. "Бірақ мен қысқаша айтайын, өйткені менде маңыздырақ істер бар. Герпетология бірнеше жылдан бері менің хоббиім болып келеді, мен бауырымен жорғалаушылар, әсіресе улы жануарлар саласындағы нағыз авторитет екенімді қосуға батылым бар. Менде жиырмаға жуық түрлі түрдегі коллекция бар.
  
  
  - Ал сен мен үшін қайсысын таңдадың?
  
  
  - Бес жылан, Картер. Сіз ih-ді бір қарағанда танымауыңыз мүмкін, бірақ олар сізді міндетті түрде таниды. Жыландарда терең аумақтық сезім бар. Ih үйінде ih бұзылған кезде олар басқаша емес. Өлімге әкелетін шағудың ih-ге байланысты адам екі сағаттан жеті-сегіз күнге дейін зардап шегуі мүмкін.
  
  
  — Егер тістелген жылан тістерін сіздің етіңізге батырса, сізде көп ұзамай барлық күзендердің ISO-сы қанға айналады, Картер мырза; сізде қанға боялған сілекей болады, зәріңіз қызарады. Сіз іштің ауырсынуынан зардап шегесіз, ал өлім миға қан құйылу нәтижесінде болады".
  
  
  - Шынымен еліктіреді! мен айқайладым, кез келген қимылға көзімді жұмып, бұл жай ғана қауіп емес екенін растауды іздедім.
  
  
  - Егер сіз менің сүйікті король кобрамды таңдасаңыз, тұншығудың баяу және азапты түрі аноксиядан өлесіз. Екінші жағынан, король кобрасының немере ағасы азиялық кобраның я стрихниннен екі есе улы екені дәлелденген. Сонымен, таңдау сіздікі, Картер мырза. Егер сіз кобраларды таңдасаңыз, бірнеше сағаттан кейін салыстырмалы түрде аянышты өліммен өлесіз; егер сіз жыландарды таңдасаңыз, елестетуге болатын ең ауыр және төзгісіз азапқа дайын болыңыз.
  
  
  - Ал егер мен оны ештеңе таңдамасам, Шива? Не болады?
  
  
  Сіздің таңдауыңыз жоқ, Картер, балама жоқ. Ақыр соңында, сіз оның қандай салмақты адам екенін түсінесіз! Сонымен, мен сіздің мұрагеріңізді білмейінше, рұқсат етіңіз, мен сізбен осы әңгімені жалғастырғанды ұнаттым. Менде қызықты мәліметтер бар, Картер мырза. Өте қызықты.
  
  
  Бұл менің "өзімнен", дәлірек айтсақ, Шивадан дауысыммен естіген соңғы нәрсе болды. Тыныштық тағы да билеп, тынысым ғана бұзылды. Ол мүлдем суып кетті, бұл алыс қауіптер емес екеніне сенімді болды. Шива маған азаппен келген өлімді көру үшін мені өлтіруге бел буды. Бәлкім, ол біреуді ренжітуге бел буған шығар, өйткені ол абсурдтық армандар мен ұмтылыстардың эгосын тамақтандырды.
  
  
  Бірақ эго бізді қандай себеппен итермелесе де, ол сөздердің эгосының шынайылығына күмәнданбады. Ол кішкентай камераны көзімен қарап шықты; және оның бәрі, әйтеуір, сықырлаған дыбыс, дәлірек айтсақ, аздап ызылдаған дыбыс мені екі тордың арғы жағындағы көріністерді өзгертуге мәжбүр еткенде, одан шығудың жолын қатты қалады.
  
  
  Біреуі стырсыған күйде жоғалып кету үшін баяу көтерілді. Төрт металл бұранданың пайдасы болмады, өйткені қалқан электронды түрде басқарылды. Бұл кезде эго енді көрінбейтін болды; оның орнында төртбұрышты тесік бар. Ақыл-парасатым маған мүмкіндігінше үндемей, үндемей тұруымды айтты.
  
  
  Бірақ бір минуттан кейін ұзындығы кемінде он фут болатын король кобра саңылаулардан және камераның еденіне қарай домалап кеткенде, мен орнында қалу үшін адамнан тыс күш салуым керек болды.
  
  
  
  
  
  5
  
  
  Король Кобра шабуылдаушы позицияға көтеріліп үлгерді, басын мойнына көтеріп, тағы бір айдаһар стырсыған тесіктің айналасына құлады. Мен оны атымен тани алмадым, бірақ нахтың қабыршақтары қатты және тығыз болды, ол еденге жайылған кезде оттың дыбысына ұқсайтын біртүрлі ысқырықты шығарды.
  
  
  Ол сабан төсекке жетуге тырысып, қабырға бойымен сырғып кетті. Шива маған бес жылан жіберетінін айтты. Үшіншісі, ұзындығы бір жарым метрден асатын, осы сәтте шұңқырдың айналасына түсіп кетті. Бұл азиялық кобра болатын, оны бастың артқы жағындағы сына тәрізді белгілері арқылы бірден танитын түрі.
  
  
  Ee реніштері стрихниннен екі есе улы, деп есіне алды ол ақырын жерден көтерілген итбалыққа қарай жылжи отырып.
  
  
  Үш бауырымен жорғалаушылардың ысқырығы мен ысқырығына менің темір тордың ар жағындағы дауыс зорайтқыштың айналасындағы ессіз күлкім, камераны қорқынышты бас тартуымен толтырған күлкі қосылды. Шива күлді, албан ғалымының өнертабысын пайдаланып, күлкіні өз дауысыммен жаңғыртты, ол менің құлағыма шырылдады.
  
  
  - Қош бол, Картер мырза! менің көзге көрінбейтін жауым қуана айқайлады. - Қайырлы күн!
  
  
  Күлкі гротескілік соңғы хормен бірге өлді. Оны айыр тіл мен саңылауға жиектелген төртінші жыланның нұрлы көздері көрді. Бұл азиялық кобраның бір түрі крайт еді; ол лайлы еденге сырғып кетті.
  
  
  Оның танауы ашылды; ауада қатты иіс, әлдебір ащы дәм сезілді. Бұл мускусты еске түсіретін иіс еді. Оның тынысы тарылды, бірақ стальдың иісі күштірек, камераның тар жерінде дерлік сезіледі.
  
  
  Шива бәрін ойластырды.
  
  
  Ih өткір иіс сезімі бар жыландар одан бетер тітіркенгендей көрінді: олар бізге қандай сипатта болса да, иістер ашуланғанға дейін ih тітіркенуін күшейтті. Король кобра, қалғандарынан екі есе ұзын, еденде әдемі сырғып өтті. Ол бауырымен жорғалаушыны өлімге әкелетін шабуылға итермелеуі мүмкін жылдам қозғалыстардан аулақ болып, итбалықпен төсекке жақындауды жалғастырды.
  
  
  Менің бастауым ағаш орындықтың ұшына тиген бойда, қарама-қарсы стырсыған тесіктің қараңғылығының айналасында бесінші айдаһар пайда болды. Ол ең кішкентай болды, әсіресе король кобрасымен салыстырғанда. Бірақ өлшем оның өлтіру қабілетіне ешқандай қатысы жоқ еді; және ол осы соңғы бауырымен жорғалаушылардан, қалған төртеуі біріктірілгендей қорықты. Енді олар арқасын стырсытып маған жақындап келе жатты.
  
  
  Маған ұнаса да, қаламасам да, қозғалуға тура келді.
  
  
  Ол алдымен қарқынды психикалық шоғырланудың көмегімен ғарышқа алға ұмтылды, содан кейін еденнен секіріп, сабанмен жабылған орындыққа қонды. Король кобра ысқырып, маған қарай жүгірді. Оның ұстарадай өткір азу тістерінде удың тамшылары жарқырап тұрғанын көруге болады.
  
  
  Оның етігімнің есегін тістеп алғанын сезгенде, ол кетіп қалды. Ол менің тобығымды тістей алмады. Сабанға сарғыш түсті улы сұйықтық тамшылап, оны сақтаған жеріне тамызады. Кобра төсек бойымен жорғалап жүрді. Оның көйлегінің түймелерін тез шешіп, жеңінің айналасындағы қолдарын босатты.
  
  
  Жыланның капюшоны бұрынғыдан кеңірек болып көрінді, ал бауырымен жорғалаушы оңнан солға қарай теңселіп, басынан екінші соққыны беруге дайын болды. Осы кезде қалған төртеуі еденде қыбырлап, бәрін жалап, жастықтың жанына жалап жатты. Ол мүмкіндігінше артқа шегінді де, матадор ашулы өгіздің алдында қызыл матаны ұстап тұрғандай көйлегін жайып жіберді.
  
  
  Кобра тістерін менің етіме кіргізу үшін алға ұмтылғанда, оны мақта көйлегінің үстіне лақтырып жіберді де, бүйірінен еңкейіп кетті. Көйлек тірідей қозғалды. Бауырымен жорғалаушы матаның астынан ысқырып, бұралып, уақытша қақпанның айналасынан қашып кетуге тырысты.
  
  
  Мен кобраның босатылуын күткім келмеді, сондықтан мен шалбардағы былғары белдікті тез шешіп алдым. Оны ілмектің ұшымен сабаннан бірнеше дюйм жоғары ұстап, орындықтың артқы жағына қарай жүрді. Бұл кезде стырсыған саңылауға жетуге тырысу ғана қалды.
  
  
  Экран қабырғаға көтерілгенде, металл тордың электронды басқару элементтері олармен бірге күзен арқылы іске қосылмаған. Саңылау, камераның ең шетінде тұрған жеріне қарағанда, маған қашудың ықтимал жолын беру үшін жеткілікті үлкен болып көрінді.
  
  
  Жалпы, мәңгілікке тырысу керек болды. Әйтпесе, бауырымен жорғалаушылар бірге шабуылға шыққан болар еді, содан кейін мені күтіп тұрған зорлық-зомбылық пен азапты өлімнен құтылу мүмкін емес еді. Тісті қабыршақтары бар айдаһар кереуеттің шетінде толық ұзындықта бұралып тұрды.
  
  
  Бұл Шива маған айтқан бауырымен жорғалаушы еді, оның яд соншалықты күшті, егер ол тістеп алса, ішкі ағзаларға қан құйылып, мені барлық күзендерден қансыратып жіберер еді. Қалған үш жылан патша кобрасының ысқырығына қызығып, астынан үлкен бауырымен жорғалаушы жабылған желбіреген көйлекке қарай жорғалап шықты.
  
  
  Айдаһар, керісінше, мені ғана қызықтыратындай көрінді, қанды бейнелейтін суық көзді тақырыптар. Менің ойымша, бұл кобра емес, Шива өзінің бейнесін таба алатын бауырымен жорғалаушы жылан болды.
  
  
  Оның ұзындығы алпыс см-ге жуық, қабыршақты қапталдарында айқын бозғылт және күңгірт өрнектері бар. Оның қимылдары мүлде қорғаныстық емес еді, ал оның төсегінің шетіне жорғалап бара жатқан ысқырығы мені селт еткізді.
  
  
  Оны белдіктің жіпінен тартып, эгосын аспанға жоғары көтерді де, сол сәтте айдаһарды адам сенгісіз жылдамдықпен қағып, ауада ұшып кетті. Оны бауырымен жорғалаушының басына ілгегі бар белдік жіп түсіріп алды. Металл кедір-бұдыр таразылардан секірді, бірақ соққы жыландардың бір-бірінің үстіне бір-біріне оралып, артқа сырғып кетуіне себеп болды.
  
  
  Бұл оны күткен сәт еді.
  
  
  Көзінің қиығынан оның көйлегінің астынан капюшонының астына тығылған король кобраның басын көрді. Енді менің өмірім оның қаншалықты жылдам қозғалуына байланысты болды; Ол терең дем алып, мүмкіндігінше жоғары секірді, жағына.
  
  
  Ол қарама-қарсы стылдаған тесікке қарай жүгіргенде, бес бауырымен жорғалаушылар ашулы жындардың хорындай ысқырып, ысқырды. Оның иығынан артына қарады. Оның бұрын сезген иісі, шталь күштірек, сасық иісті миазмалардың еніп кеткені сонша, олар сезілетін болып көрінді.
  
  
  Бауырымен жорғалаушылар енді маған жақындап, пышақтап өлтіруге дайын болды. Ол стырсыған саңылауға жеткенде, олар менен екі метрден аз жерде еді. Ол орнынан тұрды, бірақ кобраның ысқырғанын жақыннан естігені сонша, бұрылып, аяғын лайлы еденге қатты таптады.
  
  
  Ол найзағайдай еңкейіп, бір уыс топырақты көтеріп, кобраның қорқынышты басына лақтырды. Бауырымен жорғалаушы басын лақтырып жіберді де, тар жолдың соңында жабысып, шұңқырға сүңгіп кетті.
  
  
  Оның ойындағы соңғы нәрсе туннель сізді қайда апарады немесе дәлізде басқа бауырымен жорғалаушылар болды ма деп ойлады. Менің етігімнің былғары табанына бірдеңе тиді, оның ішіне кіре алмай қалды. Оның аяғы артқа тартылып, басын аласа, тар туннельдің жоғарғы жағына соғып, қараңғы өткелге қарай жылжыды.
  
  
  Басымды бұруға орын болмады, жыл сайын менің артымнан айдаһардың айналасындағы туннельге сандық камералар кірді ме. Оның артынан жорғалаушылардың құтырған ысқырығын әлі де естіп, алға жылжыды. Құдайға шүкір, ол дәлізден өтіп бара жатқанда дыбыс біртіндеп бәсеңдей бастады.
  
  
  Мен жүріп өткен жол белгілі бір өлімге жалғыз мүмкін балама болды. Егер мен бірнеше жыланды өлтіре алсам да, тірі қалғандар оны тоқтата алмай тұрып, азу тістерін менің етіме батыра алады. Тіпті бесеуі де оны жойып жіберсе де, ол Шиваның камераға улы бауырымен жорғалаушылардың екінші тобын жіберуден тартынбайтынына сенімді болды. Сондықтан қандай да бір мағынада ол өзін қауіпсіз деп санауы мүмкін.
  
  
  Енді ол өз таңдауын жасағаннан кейін, ол төрт аяғымен жорғалай берді. Туннель сәл көтеріліп бара жатқандай көрінді, әрең байқалатын еңіс болды. Ол күңгірт жарық болды; артымнан дүниенің шағылысуы сүзіліп, жоғарыдан бозғылт сәуле түсті. Бірақ неғұрлым алыс болса, соғұрлым қараңғы болды. Жарық көзі қарқындырақ емес. Шелл тар өткелден өтіп бара жатқанда, оның қолдары оны әрең көрді.
  
  
  Айналамда тек дымқыл кір мен көгерген иіс болды. Ол бірнеше минут бойы жолын жалғастырды, ақыры тынысы тарылып, басын желдету үшін тоқтады. Ол өз өмірін Шиваның сандық камераларға орнатқан электронды құрылғыларында бейне және электронды көздің жоқтығына сендіруге дайын болды... ол мені сөйлемеген кезде де ғана естіген шығар. Бірақ мен оның менің қозғалыстарымды бақылауға шешімі жоқ екеніне сенімді болдым.
  
  
  Ол туннельдің жібін тауып, оның қай жерде екенін анықтауға, Шиваның торларын айналып өтудің жолын табуға және Қытай-Үнді одағының эго жоспарларын әшкерелеуге тырысқанда, уақыт тоқтап қалғандай болды. Ол енді бізді бауырымен жорғалаушылардың ысқырығын, бізге жағымсыз иісті сезбеді... сандық камераларға не төгілді.
  
  
  Ауа сынамасының тынысы менің бетіме тиді, байқалмайтын тыныс. Жігерленіп, оның қимылын жалғастырды. Ешқандай дабыл қағылған жоқ, кем дегенде қалыпты қоңыраулар немесе сиреналар. Шива Ник Картерден құтылғанына сенімді болғаны анық.
  
  
  Бірақ оның орнына Ник Картер тек досы Шиваны, ақыл-ойды, Кобраларды және эго күшті қаруды меңзеген... Қобдиша. Егер оған өнертабыс жоспары немесе қарама-қайшылықтың өзі көрсетілмесе, бүкіл әлем Шивамен айналыса алмас еді. Бұл маған эго жоспарларының қайда бағытталғаны туралы толық түсінік берді. Бірақ Шива назардан тыс қалдырған маңызды нәрсе - ол маған өзінің керемет мақсатына жету үшін қобдишасын қалай қолданатынын ашпады.
  
  
  Ол Үндістанға Шиваның шынымен бар-жоғын біліп келді. Ал енді оның эгосы табылғаннан кейін, ол әлі күнге дейін тәні мен қаны бойынша бет-әлпетсіз кейіпкер болды. Осылайша ол белгісіз, шешілмеген теңдеумен аяқталды. Мен Қажының өнертабысын иеленуім керек еді, негізінен мен бүкіл әлемде абсолютті билікті орнату үшін дауыс еліктегішін қалай қолдануға болатынын білмегендіктен.
  
  
  Тығыздалған жердегі дымқыл қабырғалар менің қолдарым мен иықтарымды тырнап, кеудеме тер тамшылап жатты. Ол қазір тоқтай алмады, бірақ туннель тарылып бара жатты, мен қабырғалардың беті терімді жұлып тастаса да, алға жылжуым керек болды.
  
  
  Айналасы шыға алмайтын туннельде қалып қойған өзімді көру маған көрінді. Менің тырнақтарым сынған және қанды болды, мен өзімді меңдей сезіндім, бұл элементтер оның ішінде қозғалады журналдар. Бірақ оның үміті үзіле бастағанда, менің көзқарасым бір нәрсеге тоқталды, бұл мені кенеттен тоқтатуға мәжбүр етті.
  
  
  Алдымда тосқауыл болды. Жасанды әулие төртбұрышты пішінді ағаш панельдерде жиналған екі арқылы еніп кетті. Бізге дыбыс шығармай, бүгілген денесін осы туннельге сүйреп, алға қарай жорғалап шықты.
  
  
  Ағаш тосқауылдың арғы жағынан бізге дыбыс естілмеді. Оның бір көзін қысып алды қ бара жатыр еді, оның артында не тұрғанын білмей. Мен бірінші көргенім бірнеше тастар, тастар, үлкен ағаш кесектері және үлкен шалшық су болды. Содан кейін жыландардың таныс ысқырығы естілді.
  
  
  Жартастың астынан шығып келе жатқан теңіз жыланы ұзын, жіңішке мойнын тік тұрған су бассейнінің бетінен таңқаларлықтай кішкентай басымен көтерді. Үстіне бірдеңе түсіп кетті, шикі, қанға боялған ет. Дереу дерлік эгоды аш айдаһар жеп қойды. Содан кейін үлкен кесіртке шұңқырға лақтырылды. Патша кобрасының өлшемі, айталық, оның сандық камераларында қалдырған өлшемі, шабуылға арналған нах позициясына көтерілді.
  
  
  Кесіртке жартастарға қарай жүгірді, бірақ кобра жылдамырақ болды. Капюшонды басын бір жаққа еңкейтіп, ол аңның қабыршақты мойнына тістерін қазып, алға ұмтылды. Кесіртке бір секундқа қиналып, кобра артқа қарай сырғып кетті; Оны тістеген жануардың мас күйінде қозғалғанын, бүйіріне еңкейіп, лаптарын конвульсиямен шайқап жатқанын көрді. Содан кейін кобра ee-ді бірінші басымен жұтып қойды.
  
  
  Тойып алған үлкен бауырымен жорғалаушы күндізгі күннің астында қалғандай тасты тастың айналасына оралды. Шұңқырға көбірек тамақ түсті - егеуқұйрықтар, кесірткелер, шикі ет. Шиваның айдаһарының коллекциясын кім тамақтандырғанын білуге тырысып, басын көтерді.
  
  
  Бірақ омелдің тесігі тас қабырғалар, ал төменгі жағында орналасқан ағаш люк маған толық сауалнама бермеді. Айдаһарды тамақтандырған кезде ысқырық басылды. Оны сол кезде Шива туннельді аш бауырымен жорғалаушыларды менің камерама тарту үшін пайдаланып жатқанын түсінді, бұл оның кішкентай бөлмеге тараған сасық иісімен ih-ны оятқаны сөзсіз.
  
  
  Енді ағаш люк төмен түсірілді, мен барлық бауырымен жорғалаушылардың қоректенуін күтіп, жиналғандарға көзімді жұмдым. Дүниеде ешнәрсе мені әрбір айдаһар тойып алғанша қашуға тырыспайды. Содан кейін тамақ олар сандық камераларда қалдырған бес адам сияқты агрессивті болмайды. Ол бауырымен жорғалаушылардың әдеттерін жақсы білетіндіктен, ih қауіпсіздігіне қауіп төндіретін кез келген кенет қозғалыс аштық басылса да, ih шабуылына әкелетінін білді.
  
  
  Сондықтан мен олардың барлығын соңғы тістегенше күттім. Бұл жиіркенішті көрініс болды: жыландар, кобралар және басқа бауырымен жорғалаушылар бірнеше рет шабуылдап, құрбандарын жұтып қойды, олар конвульсивті түрде тепкіледі. Ал ол болса тамақты таратуға кім жауапты екенін анықтауға тырысты. Ақыры оны жылан шұңқырының шетіне созылған ұзын, бұралған қол байқады.
  
  
  "Олар не берсе, соны жейді", — деді салқын, мысқылдаған дауыс.
  
  
  Егер Шива әлі күнге дейін бет-әлпетсіз дауыс болып қала берсе, онда бұл жолы мені еске алмады. Дауыс маған қатты таныс еді. Оны соңғы рет екі күн бұрын ол маған нәзік махаббат сөздерін сыбырлап айтқан кезде естіген. Сонда мен оның қалауын, құмарлығын сезіндім. Енді ол менің ішімде ашудың қайнап жатқанын сезді.
  
  
  Бұл Рива Сингх, айдаһарды басқаратын әдемі қара шашты қыз еді.
  
  
  
  
  6
  
  
  Мүмкін мен бұлай таң қалмауым керек еді. Мүмкін, мен бұған кәдімгі цинизммен қарауым керек еді, сондықтан көптеген адамдар мені суық, қатал, эмоцияға қабілетсіз деп айыптайды. Ақыр соңында, бөліктер өз өмірлерін қатерге тіккен кезде, әлемнің қатыгез шындығына аяусыз цинизммен қарап, "салқынқанды" болуға болмайды.
  
  
  Сонда да Рива оны құшағында ұстады, дөрекіліксіз, бірақ бұрын сирек кездесетін емдік қасиеттерді сезінген нәзіктік сезімімен. Ол бейтаныс адам болса да, оның бойымда оятқан жылуы мен тілегі, маған сыйлаған керемет ләззаты оны есіне алды. Ұмыту оңай емес тәжірибе.
  
  
  Бірақ оның сөзін естігеннен кейін, бұл жай ғана азғыру, мені алаңдатуға арналған азғыру екенін түсінгеннен кейін, Мохан мен Гурнек қонақүй бөлмеме кіріп келгенде, ол ашуланып есінен танып қалды. Қашу енді шталь үшін өмір сүру мәселесі ғана емес. Оның қонақ үйі Риваға сандық камералардағы сол ессіз сұмдықты, сол адам төзгісіз азапты сезінуі үшін.
  
  
  Ұзын жіңішке қол бүкіл көру аймағында жоғалып кетті. Соңғы құрбан жылан бір жұтым тістеп, жұтып қойған қара тышқан болды. Ақырында, тыныштық орнаған кезде, ол, қолын созып, мен және бостандық арасындағы ағаш люкті ақырын итере бастады.
  
  
  Дәл қазір панельді көтеруге маған ештеңе кедергі болған жоқ, бірақ мен оны бәрібір асықпадым. Жүріс өсімін қателеспей, барынша сақтықпен әрекет етуге тура келді. Егер айдаһардың айналасындағы біреу тынышталмаса, оның айналасына тесік қарады. Бірақ ештеңе қозғалмады. Ағаш тосқауылдан басқа ештеңе жоқ.
  
  
  Ақыры люкті көтергеннен кейін ол қайтадан көлеңкеге сырғып, тынысын ұстады. Бұл жерде де уақытты бөлу менің жоспарымның маңызды элементі, шешуші бөлігі болды. Ол әлі төрт аяғында тұрды; туннель қабырғалары терлеген қолдарым мен иықтарымды тырнап жатты. Бұл оңай болмайды, біріншіден, өзіңізді асудан сүйреп апарыңыз, содан кейін өрескел тас қабырғаларға көтерілу үшін шұңқырды кесіп өтіңіз.
  
  
  Бірақ иә, Ресейдің бұл соңғы елді мекені басынан-ақ оңай болған жоқ. Қауіп — менің күшті костюмім, сынақ — менің өмір сүруімнің негізі; Оның әдемі келбеті үшін оны №3 жауынгер ұрламас еді. Демек, бұл менің AX-да көп жылдар бойы жұмыс істеген тәжірибемде болған жағдай емес.
  
  
  Дауыс неге ол тәуекелге барғысы келмеді. Ол маған басқа шешім ұсынылмайтынына көз жеткізгенше, оны сол күзенге дейін ұстады, ол қазір менімен айналысып жатыр. Сонда ғана ол туннельдің кедір-бұдыр қабырғаларынан арылып, бар салмағын бүйірден екінші жаққа лақтырып жіберді.
  
  
  Менің көзім қазірдің өзінде жарыққа үйреніп қалған, сондықтан ол енді ұяның эгосынан тыс меңді сезінбеді. Оның басы мен иығын алға шығарып, тесікке абайлап қарады. Король кобра әлі күнге дейін үлкен тастың үстінде бұйраланып, басын капюшонға бұрып жіберді; қалған жыландар босаңсыған, агрессивті емес қалыпта жатты.
  
  
  Жүгір, Картер, тезірек жүгір!
  
  
  Ол әлі де екі есе бүгіліп, алға қарай жылжыды. Бізге бір қызық көзқарас менің бағытыма хат жазған жоқ, шұңқырда ештеңе қозғалмады. Жарайды, әзірге бәрі жақсы. Осы уақытқа дейін ол туннельдің айналасынан толығымен шығып, бауырымен жорғалаушылардың өткір иісін сезіп, ұяның түбінде тұман сияқты ілулі тұрды.
  
  
  Ол өмір мен өлімнің, өлімнің, содан кейін жылан шаққаннан кейінгі ұзақ азаптың арасындағы қашықтықты тез есептеп шығарды. Жыландар не болып жатқанын байқамай тұрып, мен қарама-қарсы қабырғаға жетіп, тесіктің басына шығуым керек еді.
  
  
  Ол арқасын стырсығанға тіреп, аяғына толық тұрғанша қозғалды. Оның, мен біреудің шұңқырдың үстінен қозғалғанын естідім, бұл аздап араластыруды құрметтеңіз. Ол Рива жалғыз деп үміттенді, бірақ оны білу мүмкін болмады. Ол терең дем алып, кенет бойын түзеп, алға қарай секірді.
  
  
  Оның, король кобраның ширатылған арқасына қонды. Тек бұл жоспарланбағаны айтпаса да түсінікті. Бірақ кобраның реакциясы қандай болатынын күту оның шталы емес. Ол шұңқырдың сыртқы қабырғасын құрайтын үлкен тас блоктарға жабысып қалған еді, ол қайтадан жыланның таныс ысқырығын естіді.
  
  
  Менің иығымнан қарауға да уақытым болмады. Оның iso барлық күшімен денесін алға қарай итеріп жіберді, аяғымен қатты итеріп, бір уақытта қозғалды. Оның айтуынша, менің етігім жұмсақ нәрсеге тиіп тұрғанын байқадым, бірақ жыл сайын оның қандай екеніне қарамадым. Ол қолымен тас қабырғаның шетіне ілініп, шұңқырдың шетінен өтіп кетті.
  
  
  Шұңқыр оянған бауырымен жорғалаушылардың ысқырығы мен сықырлауына толы болды. Олар тербелді, ауада секірді, тастан тасқа ұшты; мен үшін бұл шоудың қайталануын көргендей болды. Менің тоқтап, тыныс алуға уақытым болмады. Секундтың бір бөлігінен кейін ол орнынан тұрды да, сол сәтте Рива Сингх орындауға рұқсат беру туының айқайын шығарды.
  
  
  Ол қызға қарай жүгірді де, наразылық білдірушілердің айқайын тыйып, аузын қолымен қысты. Ол біраз уақыттан бері жігерлі күресіп, кішкентай аң сияқты тепкілеп, тырнап жүрді; бірақ ақыры ол үнсіз қалды. Ол жаңа ғана айналысатын бөлмеде кішірек шыны торларда ұсталатын басқа бауырымен жорғалаушыларды тамақтандыруды аяқтады. жеке хайуанаттар бағы мен герпетологиялық зертхананың үйлесімі болды.
  
  
  Ол алға қарай құлағанша қолын бүгіп алды; Оның сүйектерінің сықырлағанын байқады. Ішімде адасқан ой жыпылықтай бастады... оның жұмсақ, жылы денесін қолында ұстаған кездегі естелік. Рива ол кездестірген ең сексуалды әйелдердің бірі болды. Енді мен оны түсіндім, ол мені алдады, тапсырды!
  
  
  - Айтпа! - мен ысқырдым. - Сөз жоқ!
  
  
  Ол бүгілген қолын одан да жоғары көтеріп, қанды саусақтарымен ee аузын қысты. Әйел үрейленіп тұншығып қалды. Одан сұрады. - Тосын сый? - - Тек менің осында екенімді білмедім деп айтпа, жезөкше!
  
  
  Ол сөйлеуге тырысты, содан кейін ол ee rta -дан қолын сәл жұлып алды, сондықтан ол күңкілдеді: - Мен... білмедім, ант етемін...
  
  
  - Иә, сен Мохан мен Гурнек туралы қалай білмедің, иә? Бұл ойын емес, Рива, бұл өмір, соны есте сақта.
  
  
  Ол менің айыптауымды жоққа шығарып, басын қатты айналдырды. Сөйлей алуы үшін оның ернінен тағы бір рет босап қалды.
  
  
  —Мен білмедім", — деп растады ол ентігіп, қолын арқасынан ұстап. - Мен ештеңе білмедім, Ник. Маған сеніңіз, мен сізден өтінемін! Сен маған сенуің керек.
  
  
  - Жарайсың, басыңа оқ ал.- Жарайсың, басыңа оқ ал... бұл қалай болуы керек еді, ол түнде? - мен зертханаға күннен бастап көзімді жұмып сұрадым. - Кілт қайда? "Бірақ Риваның маған жауап беруін күту оның шталы емес. Оның шапанының эгосы бір минутта қолын созып, қалағанын тапты. Оны артынан қыз сүйреп апарды; лас еденде сырғанап жатқан мақта тәпішкелері.
  
  
  Есікті ішінен жауып, кілтін минутына қойды; содан кейін оны Рива ұзын, тар бөлменің алыстағы жіпіне итеріп жіберді. Ол қарсыласуды қойып, қолын икемді денесіне тигізгенде, жүрегінің дүрсілдегенін сезді.
  
  
  —Ол... ол маған сен туралы ешқашан ештеңе айтқан емес", — деп простырсыды ол.
  
  
  - Кім?
  
  
  - Шива... менің ағам.
  
  
  - Сенің кімсің" ?!
  
  
  - Менің ағам. Ол менің ағам. Ник, өтінемін, маған не істегенін түсіндіріп беріңізші... - деп күбірледі ол. - Мені тыңда, сосын... сосын маған сенбесең, бар, қалағаныңды істе.
  
  
  Оның көңілі толмай қалды. Оның бұл кішкентай қыздың әйелдік қулықтарына екінші рет алданып қалуына жол бермес еді. Алайда, мұны естудің еш айыбы жоқ, деп ойлады ол, әсіресе адам өз өмірін сұрағанда, ол шындықты ішінара айтады. Сосын Рива, егер ол шындықты айтса, Шиваға ең жақын соқпақ болды.
  
  
  "Иә, мен оны ақпарат алу үшін сізбен танысуға тырыстым, мен оны мойындаймын", — деп оны ағаш орындыққа отырғызуға мәжбүрлегенде, ол тағы да ентігіп қалды.
  
  
  Менің қолымнан басқа қаруым болған жоқ, бірақ қыз қаруланған және маған қулық көрсете алады деп ойламадым.
  
  
  - Демек, бұл сен едің. Неге өтірік айтасың, Рива? Сен мені әу бастан алдадың, мойында!
  
  
  Ол барлық сөздерді түсінбеді, бірақ менің айтқанымның мағынасын түсінгендей болды. "Мен саған бірнеше сұрақ қоюым керек еді", — деп жауап берді ол. - Үндістанға не үшін келгеніңізді білу. Нағашым маған басқа ештеңе айтқан жоқ, ол сенің бөлмеңе кірген екі ер адамды айтпады!
  
  
  Ол кішкентай бетін маған бұрды, аңғал және тентек жүзі, қара шаштары түсіп кеткен эй лоб. Ол сыбырлады, оның сөздері әрең естілді. Егер ол өзі айтқандай кінәсіз болмаса, ол қазірдің өзінде айқайлауға тырысар еді, мен біреудің назарын аудару үшін ойладым. Бірақ ол басқалар оның жоқтығын байқайды деп ойлап, уақытты үнемдеуге тырысқан шығар. Ол ештеңені өзінше, сеніммен қабылдай алмады.
  
  
  Сонымен, сізге біраз ақпарат алу тапсырылды. Неліктен? - оны салқын дауыспен жалғастырды.
  
  
  - Себебі Шива мені осылай етуге мәжбүр етті, Ник. Мен сенің осында екеніңді білмедім. Негізі, ол қонақүйдің айналасына шыққаннан кейін саған не болғанын да білмеді. Мохан қайтыс болған кезде мен ол жерде қала алмадым...
  
  
  - Сонда ол сені "мәжбүрледі" ме? - оны қайталаңыз.
  
  
  —Өтінемін, мені тыңдаңыз", — деп күбірледі ол. - Бәрін басынан бастап түсіндіріп берейін.
  
  
  Ол тағы да оның уақытты сатып алуға тырысып жатқанына күдіктенді, бірақ эгоның дауысы шынайы, мазасыз болды. Оны тыңдау керек еді. Егер ол шындықты айтса, Рива мені Кобраға апаруы мүмкін еді; егер ол өтірік айтса, мен оны әлі де тыңдауым керек еді және оның сөздерінен, ең болмағанда, қандай да бір анықтаманы алуға тырысуым керек еді. маған бұл анықтама қалды. Ол оның жанында тұрды, егер зертханада біреу пайда болса, оның әңгімесін кенеттен үзуге дайын болды.
  
  
  Рива жалған қимылдар жасаған жоқ. Шива оны "Кобра" ұйымына кіруге мәжбүрлегенін түсіндіре бастағанда, оның дауысы өзгерген жоқ. - Ол менің әкем Никті үйде ұстайды... үлкен ағаның эгосы, егер ол полицияға немесе үкіметтің қасындағы біреуге хабарласса, ол эгоды өлтірмес бұрын ойланбас еді. Менің әкем қатты ауырып, шарасыз күйде. Нағашым тек эгоды өлтіремін деп қорқытып қана қоймай, кез келген емнің эгосын алып тастаймын деп қорқытты... егер мен эго бұйрығын орындамасам.
  
  
  - Ал сенің әкең қазір қайда?
  
  
  - Мен білмеймін. Шива эгоды бір жерде тұтқында ұстайды, бірақ бұл үй емес.
  
  
  Мен өзімді әрқашан адамның шынайы немесе шынайы емес екенін болжай алатын адамдардың білгірі деп ойлайтынмын. Ал енді, оның құлағы ашық болса да, менің алғашқы ашуыма қарамастан, оның дауысында қандай да бір жерді күтіп тұрса да, ол Риваның әңгімесіне сеніп тапсырылғанын білді. Ең алдымен, бұл мағынасы болғандықтан. Әсіресе, егер Шива оны лас жоспарлардың эгосына араласу үшін әкесі үшін бопсалаған болса.
  
  
  —Тағы бір нәрсе бар, оны түсіндіру керек", — дедім мен.
  
  
  Бірақ бұл жолы менің сөзім үзілді. Күні бойы біреу сол жаққа қарай жылжыды. - Рива? — деп шақырды ер адамның дауысы. - Есік неге жабық? Мені кіргізші!
  
  
  - Бұл кім? мен сыбырладым, қызды орындықтан тұруға мәжбүрледім.
  
  
  - Одина нағашымның адамдарының қасында, Нирад.
  
  
  - Мен оны білемін. Ештеңе болған жоқ деп кейіп танытыңыз. Эй, сену қауіпті болды, бірақ менде бұл кезде басқа амал қалмады.
  
  
  - Бір сәтке! — деп айқайлады Рива. Ал эй кілтті беріп, оны итеріп жібергенде, ол маған шошып қарады. күні.
  
  
  Оны зертханаға тез қарап шықты, бірақ Нирадпен күресу үшін маған қару ретінде қажет ештеңе таба алмады. Қалай болғанда да, оның қарсаңында эмге бірнеше нәрсені көрсетті, сондықтан мен мұны өз қалауым бойынша жасау қиын болған жоқ. Ол есіктің сыртында тұрып, құлағын көтеріп күтті, ал жас үнді тұтқаны бұра бергенде, Ривадан ee ашуын сұрады.
  
  
  Ол неғұрлым тезірек кірсе, мен эгоды тезірек бейтараптандырамын, мен оны шештім.
  
  
  Нирад, Ранджит, Гурнек, Хакши, Шивалар болды, тағы қаншасы Құдай біледі. Қалай болғанда да, мен оны өзім үшін аяқтадым, мен Шиваға тиесілі дауыстық еліктегішті іздеуді бір жерден бастауым керек еді, ал Нирад басқалар сияқты жақсы бастама болды.
  
  
  Рива дірілдеген қолын созып, кілтті құлыпқа кіргізді.
  
  
  Егер ол қазір мені алдаса, жағдай қиындай түсер еді; бірақ бұл оның маған өтірік айтқанын білудің жалғыз жолы болды. Осы кезде ол зертхананың есігін ашу үшін құлыптағы кілтті бұрады.
  
  
  
  
  7
  
  
  - Бұл нені білдіреді? — деп сұрады Нирад. Үнді бұдан былай бинт тақпайтын және даяшының формасын дәстүрлі киіммен ауыстырған.
  
  
  "Мен емес... мен есіктің құлыптаулы екенін түсіндім", — деп жауап берді Рива артқа шегініп. Ол Нирадқа менің есік алдында тұрғаным туралы ескертпейтініне әлі сенімді болмағандықтан, ол шиеленісіп кетті.
  
  
  Артына қарауға қиналмаған жас жігіт зертханаға кіріп, есікті артынан тарс жауып алды. - Бұл енді қайталанбасын! ол соншалықты тәкаппарлықпен айқайлады, ол бөшкеде өзін мақтан тұтты.
  
  
  Рива бір қадам артқа шегінді, шамасы, жүйкесін басқара алмай қалуға жақын. Эго қимылдары эгоға жүйкені берді. Сосын эй оған сеніп тапсырды, сосын болған оқиғадан кейін де эйге сенуді ұйғарды.
  
  
  —Ағаң сені өз кабинетінде көргісі келеді", — деді үнді құрғақ үнмен. - Дереу.
  
  
  Бұл сөз мені әрекетке итермелеген белгі ретінде ауада ілулі тұрды. Тағы да, бұл мені қиын жағдайдан шығаратын "таэквондо" болды. Ол алға ұмтылды, қуатты соққы беру үшін әуеде ұшып кете жаздады.
  
  
  Нираданың көкбауыры оны көздеді; "ча-ча-ги" соққы күші эгоды жерге түсірді. Үнді оның жағына домалап кетті, оның беті гротескілік мылжыңмен бұрмаланған.
  
  
  Оның, еңкейіп, кеудесі мен жамбасының бүкіл аленкасын эгосын жаққа соғу үшін пайдаланды. Нирад "джи-лу-кидің" соққысынан артқа құлап түсті, эго, нысана бір жаққа салбырап тұрды; Менің қолымның буындары эмудың бет сүйектерін сындырғанын түсінді. Бірақ ол бас тартқан жоқ.
  
  
  - Есікті жап! - оған ысқырып жіберді, Риве. Бойжеткен кілтті құлыпқа салуға асықты.
  
  
  Нирад бұрылып, аяғынан тұра алды. Ол дірілдеп, шалбарының белбеуіне қолын созды, оны ұстап тұруға тырысқан мылтықтың сабы көрді. Содан кейін бәрі шатасқан түс сияқты болды, рефлексияға негізделген әрекеттер тізбегі. Ол тез оңға қарай жүгірді де, бұрылып, әр тайпаның сол жағын белбеуіне көтерді. Бір аяқпен тұрып, ол әр тайпаға қонды да, мінсіз соққымен сол аяғын бірден керді.
  
  
  "Джоп-не-ги" оның эго, білегіне дейін, мылтықты еденге ұрып жіберді. Енді ол қарусыз болғандықтан, жас үнді маған жабайы көздерімен қарады. Эгоның үрейінен кәдімгі тәкаппарлық сейіліп, ол шегіне бастады, ал жаңа ғана соққан соққысынан оның иегінде қара көк көгеру кеңейе бастады.
  
  
  Ол айқайлау үшін аузын ашты, содан кейін ол сөзбе-сөз бас бармағын көмейіне басып, тамағындағы эгоға қарай секірді. Нирад тынысы тарылғандай болды, бірақ нах әлі де аяғын көтеріп, менің шап тұсымнан ұруға жеткілікті күшке ие болды. Соқыр ауырсыну мені басқа біреудің мойнындағы ұстамды босатуға мәжбүр етті. Оның тынысы тарылуы үшін теңселіп қалды; Қолымды кеудеме қысып еденге еңкейуге тура келді.
  
  
  Нирад қарай ұмтылды күн. Ол алған қорқынышты соққысынан әлі де есінен танып, алға қарай секірді. Оның аяғынан ұстап, үстіне секірді. Ол қатты соққымен құлап түсті.
  
  
  Ол бірден тізесін жамбас эгосына тіреп, жоғарыдан ненге шықты. Одан сұрады. - Көздерің қалай, Нирад? - Ему өзі жұмыс істейтін барда оны шақырған мекен-жайдың іздері әлі де көрініп тұрды.
  
  
  Жауап берудің орнына ол мені тастауға тырысып, бар салмағымен алға ұмтылды. Егер эму оның мойын сүйегін сындырса, ол эму мен қабырға торын сындырып, қайта көтеріле алмас еді. Сондықтан оны каратэден қабылдау үшін қолын көтерді.
  
  
  Бірақ Нирад жекпе-жек өнері туралы фильмдердің жанкүйері болса керек, әйтпесе біреу каратэнің негіздерін эго деп таныған. Оның қолын көтерген бойда ол менің "колония-нал мак-кидің" кесу соққысына қарсы тұрды. Бұл төбелеске айналуы керек еді, және бұл оның қонақ үйі болатын.
  
  
  — Сонымен... сен ол ойлағаннан да жақсысың, — дедім мен аяғыма тұру үшін өзімді тартып.
  
  
  Ол да орнынан тұрып, айналасында айнала бастағанда теңселіп қалды. Оның қырылдаған айқайымен ол күн плексусына, содан кейін шынтағымен жаққа өлімге соққы беріп, алға ұмтылды. "пан-дэ джи-лу-ки" мен "пал-куча чи-кидің" бірлескен әрекеті эго мен сенімділікті шайқап қана қоймай, эмудың екі қабырғасын сындыруға жеткілікті болды.
  
  
  Нирад азапқа мас болып, артқа шегінді. Ол өзіне қол тигізуге жол бермейді. Шива мені жан түршігерлік өліммен өлтіруге бел буды, ал өлтіруші Ашок Ананд туралы естелік менің есімде әлі күнге дейін сақталды. Әсіресе, Ашока ешқашан біздің Шиваға, біздің Кобраның заңсыз операцияларына үлкен қауіп төндірмегендіктен.
  
  
  Сондықтан ол Нирадқа жаны ашыған жоқ. Ол жалдамалы адам болған... ессіз кісі өлтірушінің қызметіндегі өлтіруші. Менің табандылығымды және өзін-өзі сақтау инстинктімді елемей, мені бағаламаған адам.
  
  
  Менің ойымша, ол жақ сүйегі сынып, екі қабырғасы сынып, қайта күресуге шамасы келмеді. Мүмкін тіпті өкпесі тесілген болса да.
  
  
  Бірақ ол оны бақылап тұрғанда, ол өз өмірі үшін физикалық азаппен күресуді жалғастырды. Ол сөзбе-сөз құлап қалған мылтықты тартып алмақ болып, еденді тырнап жатты. Ол тіпті эго-ны тоқтата алмай тұрып, оны саусақтарымен ұстап үлгерді.
  
  
  -Мен сені ақыры менің ойымды түсіне бастадың деп ойладым, Нирад... мен айттым да, саусақтарымды эмуға теуіп жібердім де, мылтықты қайтадан ұшып жібердім. Қару зертханалық үстелдердің айналасындағы бір қарудан секіріп, еденге құлады.
  
  
  Әңгіме қазіргі уақытта жас үнділікті құрастыру арқылы шығару туралы болған жоқ. Ол тым көп нәрсені, әсіресе Риваның сыбайластығын көрді. Егер мен оны эгомен байлап, аузымды жауып тастасам да, ол ерте ме, кеш пе Шиваға жиенімнің эго маған қашуға қалай көмектескенін айтып береді.
  
  
  Меніңше, оны кедей жігітке деген жанашырлық сезімі де сезген сияқты. Бірақ мен бір адамның ғана емес, миллиондаған адамның өмірін қиғанын түсіндім. Егер Шива өз жоспарларын жүзеге асырған болса, Батыс үндіқытай блогының араласуынсыз құрылғанына куә болмас еді. Бұл термоядролық оқтұмсығы бар "Тритон" құрлықаралық баллистикалық зымыранынан бастап ядролық қарудың барлық арсеналын іске қосар еді. Ал түпкілікті нәтиже тіпті ең сабырлы, ең салқынқанды ер адамдар үшін де қорқынышты болды.
  
  
  "Суық қанды" маған сәйкес келетін анықтама емес. Мен садист емеспін, бірақ уақыт пен тәжірибе арқылы мен, әрине, "қатайып кеттім". Нирад менің жолымда болды, бұл менің миссиямның сәтті болуына әкелген жол. Жағдайдың шындығымен бетпе-бет келуге тура келді. Сөйтіп, жас үнді қорқып кеткен баладай жылап еденге еңкейіп жатқанда, оның жұлқынып тұрған эгосы орнынан тұрып, жылан шұңқырының стырсыған тасына қарай итеріп жіберді.
  
  
  Эго беті қанға боялып, бетінде біртүрлі өрнектер пайда болды, аузы жартылай ашық, тілі құстың сынған қанатындай салбырап тұрды. - Жоқ... "сахиб"... өтінемін, жоқ... мен...
  
  
  "Сен жай ғана бұйрықты орындадың, мен оны білемін", - деп сөзін бөліп, сөйлемді аяқтадым. - Мен де, Нирад, ол да.
  
  
  Оның артында бауырымен жорғалаушылардың шұңқырдың тас қабырғаларына соғылып ысқырып, ысқырғанын естідім. Нирад Кобрада жұмыс істеуге мәжбүр болған жоқ, ол оған өз еркімен барды. Міне, қазір ол өз жұмысын ойлағаннан әлдеқайда ертерек аяқтайды.
  
  
  Ол менің мұны айтқым келгенін түсінгенде, ерлі-зайыптылардың эгосы кенеттен өзгерді. Ол айналысатын аяғымен менің бетіме кіріп, өзін босатуға тырысты да, ысқырып жіберді: - Шива сенің өлгеніңді көргісі келеді! - Оның бұл перспективаға тоқталып кетуі бекер емес.
  
  
  "Нирад болуы мүмкін, бірақ сен бұл жерде болмайсың және не болатынын көрмейсің". - Мен бұдан артық уақытты босқа өткізе алмадым. Менің жұдырығым оның иегіне тиді, ол артқа қарай құлады. Оны эго шалбарының белбеуінен ұстап алды. Нирад айқайламақ болды, бірақ сынған қабырғалары оған тек үнсіз застырсуға мүмкіндік берді. - Сапарыңыз сәтті өтсін! Мен айқайладым да, эгоды шұңқырдың шетіне лақтырдым.
  
  
  Ол шетінен ұстауға тырысты, бірақ ұстай алмады. Эго аяқтары ауада дірілдеп кетті, содан кейін үнді артқа құлап, жасанды тоғанға тап болды, ол жерде қорқынышты теңіз жыландарының басын қимылдатып жатқанын көрді.
  
  
  &Nb-де дірілдеу, сақиналар мен құйрықтардың қозғалысы. Нирадтың денесі азап шегіп жиналды. Үнді тоқтап тұрған судан шығуға тырысып, бүйіріне бұрылды. Теңіз айдаһары қысқа тістерін эго білегіне батырды; содан кейін ол судың арасынан өз элементінің үстінен сенімсіз қозғалып шықты. Бірақ ол азу тістерін ер адамның қолына қадап, біртүрлі қорқынышты табандылықпен қалды.
  
  
  Ақыры ол олжасын тастап кеткенде және Нирад есінен танып қалғандай тұруға тырысқанда, король Кобра оның аумағында оның тыныштығын ешкім бұза алмайтынын көрсету үшін араша түсті. Оны бұл көріністі қандай да бір сиқырлы үреймен бақылап отырды. Бұл мен үшін Шива ойлап тапқан нәрсе болды. Кобра орнынан тұрып, ауада сорылды.
  
  
  Нирадтың бізге айқайлауға уақыты болмады, біз қашу туралы ойлануымыз керек. Бауырымен жорғалаушы найзағай жылдамдығымен жүгірді, сонымен бірге тісті, қабыршақты жылан азу тістерін жас үндістің тобығына қадады. Нирадтың ернінен дірілдеген гүріл естілді. Шұңқыр ысқырып, ысқырып, қамшымен тіріліп жатқанда, оны бақылап отырды.
  
  
  Спазмодикалық діріл үнділіктің денесін дүр сілкіндірді. Эго аяқтары дірілдеп, қолдары көйлегінің жағасына жабысып қалды, ол дем ала алмағандай. Ол тыныс алудың жүйке орталықтарын салдандыратын кобра уынан тұншығып қалды.
  
  
  Нирадтың адамы мен қолында қызыл дақтар пайда болды; ішкі қан кетулер болды. Жыландар ысқыруын тоқтатпай, бірнеше рет эго болды, тістерін азапталған етке бірнеше рет өліммен шағып тастады. Оның, Нираданың тілі iso rta-ға еңкейген кезде бұрылып кетті, енді ол біздің сөздерімізді айта алмады.
  
  
  Шұңқырдың түбіне құлаған пішіні бұзылған дененің қағуы сөзсіз жерлеу әні болды; өлім бірнеше минуттан кейін келеді. Бірақ бұл менің кезегім емес еді, шүкір.
  
  
  "Бұл қонақүй мен үшін сенің ағаң", — деді оған Риваға. - Бірінен соң бірі тістеу.
  
  
  Ол орындыққа бетін қолымен жауып отырды. Біреу оған айтқан кезде, ол басын көтеріп, менің көзіме қарады. Ee таяқшалары балапаннан дымқыл емес, қара көздері байсалды, салқын қарап тұрды. Ол жүйкелерін басқара алмай, тіпті өзі куә болған қорқынышты көріністен кейін де.
  
  
  —Жарайды", — деп сыбырлады ол. - Мен бақыттымын. Бір күні мен оны саған бәріне жабдықтаймын, ағам мені өз адамдарымен жасауға мәжбүрлеген қатыгез және қорлайтын нәрселер туралы айтып беремін... оған жұмыс істейтін, оған табынатын шошқалар ол Жалаңаш құдай сияқты еді. Нирад ең жаманға лайық еді, сендіремін.
  
  
  Сонда ғана Рева есінен танып қалғандай болды, оның жүзі күшті эмоцияларды көрсетті. Оны абайлап көтеріп, қолына алды. Ол дірілдеп тұрды. Ее оны жанына қысып, жеңіл сүйіспеншілікпен оның мойнына тигізді. Көп ұзамай, ол біз үшін де ешкімнің сөзін бөлмей, уақыт келеді деп үміттенді. Бірақ қазір ол кетуге мәжбүр болды, мен оны тезірек кетсем, соғұрлым жақсы.
  
  
  Ол менің мазасыздығымды сезіп, менен алыстап кетті.
  
  
  - Мен одан сұрадым. - Біз қайдамыз? Ең жақын қала қандай?
  
  
  —Мен бәрін айтайын", — деп жауап берді ол. "Бірақ алдымен сен мені байлап алуың керек, әйтпесе ағам сенің қашып кетуіңе және әкемнің көзінше өлуіңе көмектескенімді түсінеді". Ол да мені өлтіретін шығар.
  
  
  Ол арқанның артынан барды, және ол, орындықты нұсқады. Содан кейін ол менің білуім керек нәрсенің бәрін түсіндіргенде, оның белі мен тобығына жіп оралған, мен сахнаның эстественно үшін көрінгенін қалаймын.
  
  
  Оған қысқаша айтып берді эй, менің миссиямның мақсаты қандай; Оған сенуге болатын еді эй, енді ол құнды одақтасқа айналды. Бірақ мен оған қауіп төндіргім келмеді.
  
  
  Ал ол маған эй керек екенін түсінгенде, бәлкім, менен де артық шығар, соңғы күмән жойылып, ең толық сенімге жол берді.
  
  
  —Агра бірнеше миль қашықтықта", — деп түсіндірді қыз. - Вилланың арғы жағында бірден негізгі жолмен жүріңіз: ол сізді қалаға ашық түрде апарады. Біз бүгін кешке кездесуіміз керек: Мен қосымша ақпарат алуға тырысамын. Сен үшін.
  
  
  - Біз үшін, сіз айтып отырсыз. Әкеңнің өмірі мен құтқарылуы үшін", - деп оның эй БАҚ-та жарияланған хабарламаларын жоққа шығарды.
  
  
  Кездесудің белгіленген уақыты келгенде, оны шкафтан шүберектер тауып алып, аузын жауып тастады да, кетуге дайындалды. Ол соңғы рет Шиваға күдік туғызбау үшін шілтердің тығыз екеніне сенімді болды.
  
  
  Нираданың мылтығы еденде жатты. Эго оны артқы минутқа итеріп жіберді, содан кейін шкафта ілулі тұрған қысқа ақ халатты ұстап, эгоға кигізді... ең болмағанда менің шұғыл қажеттіліктерімді қанағаттандыратын қарапайым көйлек.
  
  
  Рива басқа жаққа қарады. Көз жасы оны таяқшалармен сулай бастады. Оның қонақ үйі қайтып келу, эйге бәрі жақсы болатынын түсіндіру; бірақ мені бір нәрсе тоқтатты, мүмкін оны енді ешқашан көрмеу қорқынышы. Ол, Рива Сингх туралы ойлады, бірақ бірінші ойға AX агентінің сезімі келді. Рива оның көңілін қалдыруы мүмкін еді, бірақ мен өз үкіметімді және оның маған артқан сенімін ренжіте алмадым... миллиондаған адамның өміріне ақылға қонымсыз армандардан, есі ауысқан адамның қылмыстық жоспарларынан қауіп төнген кезде емес.
  
  
  
  
  8
  
  
  Мақал-мәтелдерді қолдану оңай, өйткені олар жалпы адамзаттық ақиқаттарды қысқаша білдіреді: олар барлық жағдайларға оңай бейімделеді. Рива Сингх оны улы бауырымен жорғалаушылар топтамасымен және даяшының гротескілік денесімен зертханада жалғыз қалдырғанда ойыма не келді: "Жаңбыр жауса, бәрі міндетті түрде суланбайды".
  
  
  Оқиғалар бірте-бірте болған жоқ; ол екі күн бұрын Нью-Делиге келгенде, олар менімен бірге күзенді соқты. Осы қысқа уақыт ішінде, содан кейін ол мені тығырыққа тірейтін жемге ермеймін бе деп бірнеше рет ойланғаннан кейін, Шива мені өз ұясына азғырып үлгерді. Бұл оңай жол емес еді, мен жұмбақ Шиваны көре алмадым... Хакши мен Кобра миының соңғы иесі. Бірақ мен бұл фантастика емес екеніне өзімді сендіру үшін жеткілікті дәлелдер алдым. Біз бетпе-бет кездеспесек те, адам болған.
  
  
  Ерте ме, кеш пе, ол менің оған айтарым бар екенін білмей тұрып, бұл да болады. Бірақ қазір мен Аграға ол немесе горилла эго менің қашып кеткенімді білмей тұрып жетуім керек еді, олар камераға қарап, бес ашулы жыланнан басқа оны бос деп таппас бұрын.
  
  
  Зертханалар қабырғалары тығыздалған тар дәлізге ашылды. Шива сарайының қабырғаларының сыртында оны төмен, ызылдаған құрсау дыбыстары естіді. "Пу...пу...пу" деген жол менің әрбір ойымда, әрбір қимыл-қозғалысымда көрінетін дабыл қағумен ауыстырылды. Мен аяғымның ұшымен тар өткелден өттім, сол сәтте ауада дауыс естілді, дәліздің екі шетінде де алыстан жаңғырық естілді.
  
  
  - Неерад? Сен мұнда не істеп жүрсің? Сен білесің бе, ол күткенді ұнатпайды...
  
  
  Бұл Ранджит немесе Гурнек болса керек, бәлкім, біріншісі, өйткені Гурнектің беті әлі таңылған. Ол ұсталды шыдамсыздық ер адамның дауысында, және шагги маған жақындаған кезде дәліздегі тауашада отырды. Оның, қарады да, Ранджитті көрді. Эго көйлегінің кеудесіне түймеленбеген, ал мойнына таққан дроссель металл жарқылын шығарған. Үнді зертхананың есігін қақты, оның эго реакциясын күтуі штал емес.
  
  
  Екіге еңкейіп, ол басқа дәлізге, әлдебір лабиринтке жүгірді. Ол виллада болды, мен ойладым, әдетте вилланың есігі бар, тіпті одан да көп. Оны ee бір минуттан кейін тапты. Оны үлкен, біртүрлі кіріктірілген ағаш есік итеріп жіберді де, таңертеңгі күннің жарқыраған сәулесіне үйренуге тырысып, жыпылықтады.
  
  
  Аула толығымен Жерорта теңізінің кейбір жерлерінің айналасына көшірілгендей болды. Қалың жапырақтар, гүлденген бұталар, жайқалған өсімдіктер. Әлбетте, Шива Францияның оңтүстігіндегі құнарлы ауылдық жердің бір бұрышының көшірмесін жасау үшін шығындарын аямады.
  
  
  Есікті ақырын жауып, мен оны қиыршық таспен жабылған жолмен жүгірдім, ол сол күні бүйірлік қасбеттен басталды. Жаяу жүргіншілер жолы ұқыпты кесілген және жақсы күтілген аршалар мен бұталардың тығыз шоғырына қосылады. Жалпы дабыл әлі сөнген жоқ, және, әрине, оның сөнуін күтуге ниеті болған жоқ. Менің иығымнан жылдам қарау Ранджиттің басқаларға ескертуге әлі үлгермегенін растады.
  
  
  Бірақ мен бұл бірнеше минуттық мәселе екенін білдім. Мен өз қақпамызды, ағаштардың айналасындағы қоршаудан басқа амалымызды таба алмадым. Оның басы мен мойнын иығына қысып, жалаңаш саусақтарымен бұтақтардың айналасындағы тосқауылды итеріп, алға шықты. Ол қонақүйге қарағанда көбірек шу шығарды, бірақ Ресейдің бұл елді мекені басынан-ақ апатқа айналды және шын жүректен қазір жағдай түзелмеді.
  
  
  Бұтақтар сөзбе-сөз менің киімімді жұлып алып, бетім мен көзімді қамшылап жатты. Артымнан оның сәл қимыл-қозғалысы естілді, дауыстардың шатасуы барған сайын айқындала түсті. Ол бұтақтардан өтуді жалғастырды, ақыры босатылды; Ол вилла бойымен өтетін шаңды жолдың шетінде тұрды.
  
  
  Тіпті тыныс алуға да уақыт болмады. Ол әр қадам сайын шаң бұлттарын көтеріп, жүгіріп кетті. Алдымда үнсіз музыканың әлсіз дыбыстары жаңғырықты: мен Аграға бара жатқан жолда жүк көлігінен немесе фургоннан шыққан деп үміттеніп, дыбыстың соңынан ердім.
  
  
  Егер оның географиялық орны дұрыс есімде болса, Агра Нью-Делиден көлікпен үш сағаттай жерде болатын және Тәж-Махал залындағы орын ретінде әлемге әйгілі болған. Егер қалаға бару менің жоспарымда болмаса, онда Шива болды.
  
  
  Оның, басты жолға шықты. Бұл өте тар, қозғалыс екі бағытта жүретін веб-жолақ болды. Муссон маусымы бірнеше айдан кейін басталады, сондықтан жол төсемі жалаңаш және қаңырап бос, қара шаңның біркелкі кеңістігі болды. Жол жиектерінде қураған ағаштар созылып жатты, ал бұралған бұтақтарда лашындар, қорқынышты, жалаңаш мәйіттерді үнсіз жегіштер отырды.
  
  
  Риваның маған егжей-тегжейлі нұсқаулар беруге уақыты болмады. Ол екі жаққа да жолдан төмен қарады, бірақ Аграға баратын жолымды көрсететін ештеңе көрмеді. Ол, жарқыраған күннен көзін қысып, бір сәттен кейін жолдың арғы жағындағы кішкене оттың айналасында бүгілген отбасын көрді.
  
  
  Екі ересек пен төрт бала маған жасырын қызығушылықпен қарады. Ол тәуекелге бел буып, көше бойымен жүгіріп өтіп, топқа жеткенде кенет тоқтады. Тек белінен ғана киінген арық жігіт орнынан тұруға тырыспай, жыл сайын үстімнен тұру үшін бетін көтерді. Ол менен он жас кіші болса керек, бірақ мыжылған, шөгілген жүзі эго түрін құнды.ікөптеген жасы үлкен.
  
  
  - Агра? - мен сұрадым, олардың айналасында ешкім ағылшын тілінде сөйлемейтіні анықталғаннан кейін. Оны көшеге нұсқап, тағы сұрады: - Агра?
  
  
  Анам мен әкем бір-біріне таңдана қарады, төрт баладан екеуі шалбарымды тарта бастады. - "Бақшиш, бақшиш!" - мүлдем жалаңаш қыз бір қолымен аяғымды тартып, екінші қолымен аузымды нұсқап қайталады. Эго жіңішке, скылдаған дауыс жалбарынуды жалғастырды.
  
  
  Виллада олар менің күртешемді әмияныммен және ішкі қалтамда ұстаған ақшаммен бірге алып кетті, сондықтан менде бар болғаны Ривадан алған бір уыс рупий болды. Дауыстар басқаларға қосуға болатын тағы бір мәселе. Алайда оны мыс тиыннан тауып алып, аш баланың созылған қолының алақанына қойды.
  
  
  — Агра, — вилланы жасырған қоршауға қобалжып қарап, оны қайталаңыз. - Тәж-Махал...
  
  
  - Ах, "сахиб", Тәж-Махал! — деді әлгі адам. Ол әлі еңкейіп тұрды, бірақ вилланың сол жағында маған жол көрсету үшін сүйекті қолын көтерді.
  
  
  Оның жамбастары қатты ауырып, қайтадан жүгіріп кетті. Маған Аграға жетуге көмектесу үшін көлік, арба, кез келген көлік миммодан өтеді деп үміттену ғана қалды. Бірақ көліктің немесе фургонның орнына оның шуы естілді, ол мені Нью-Делиге келгеннен бері бірінші кеште болған оқиғаларға бірден қайтарды. Бұл жөтел болды, сосын артымдағы мотоцикл гүрілдеді.
  
  
  Ол жүгіре берді, әр д-ға бұрылды. Айналысатын соқпақтан вилланы қоршап алды, бортында екі адамы бар мотоцикл басты жолға шықты; ih бастары тақиямен оралған және олар маған қарай бет алды. Оны шалбарының қалтасында ұстаған Нираданың мылтығы ұстап алды.
  
  
  Бұл Astra.32 болды, ол радиустағы кез келген нысанаға метр санына дейін соққы бере алады. Astra компаниясы Colt тапаншаларына ұқсас тапаншалар жасайды және Линднер қонақ үйі орналасқан (олардың құны айтарлықтай жоғары) және ол ih-ді бұрын бірнеше рет қолданған. Бірақ ол нысанаға алу және триггерді тарту үшін тоқтаған кезде, ол мылтықтың босап қалғанын түсінді. Мылтық оны шалбарының еніне қайта сырғытып жіберді де, тағы да жүгірді, тіпті менің көзімнен бірнеше дюйм қашықтықта ұшып бара жатқан дыбыс естіліп, сол жақтан бірнеше қадам жерде ағаштан қабықтың бір бөлігі ұшып кетті.
  
  
  Кімде-кім оқ атса, оның белгілі бір тәжірибесі мен үйренген көзі болған. Ол зиг-загпен жүгіре бастады баспана сұрады, бұл маған жержаңғақ сияқты жауған оқтардан аулақ болып, соқпақтан түсуге мүмкіндік береді. Тағы бір оқ атылды, бұл жолы менің оң иығыма қарқылдаған көздер тиді. Оның алдынан елу метрдей жерде кірпіш мұржаның үстінен қара түтін бағанасы көтеріліп тұрған ағаш лашықты көрдім.
  
  
  Ол бұл не екенін білмеді, бірақ өмірінде ешқашан жүгірмегендей жүгіруді жалғастырды. Мотоцикл қашықтықты қысқартты, бірақ жолдан көтерілген шаң жүргізушінің көлікті көруіне, демек, ең жоғары жылдамдыққа жеткізуіне кедергі келтірді. Ол осы мүмкіндікті пайдаланып, қоқыс үйілген аулаға жүгірді, ал екі адамның қасында біреуі серігіне тоқтап, жаяу жүруді бұйырды.
  
  
  Бұл Ранджит пен Гурнек болса керек, деп ойладым мен Шиваның екіден көп оққағары бар екеніне сенімді болсам да. Ғимараттың бүйірінен ағаш есік ашылды; есік тот басқан топсалардың біреуінен ғана ілулі тұрды. Ол ішке қарай жүгірді де, бірден танауынан қан мен жануарлардың нәжісінің жүрек айнуын басатын иіс шықты.
  
  
  Ол мал сою алаңында болды және өзін ХІХ ғасырға оралғандай сезінді. Индустар сиыр етін жемейді, мұсылмандар жейді. Ірі қара малдыңычырсығаны, малдың тұяғының шыдамсыздығынан қағуы, сиыр союға дайындалып жатқан адамдардың таңырқаған көзқарасы менің тығылу үшін ең аз қолайлы жерге келгенімді анық көрсетті.
  
  
  Ер адамдар жұдырықтарын көтеріп айқайлай бастады. Ол олар үшін өлтіруді қажет ететін жануарларға еш қатысы жоқ қаскүнем болды. —Кешіріңіз, достар", — деп күбірледім мен екі үлкен сиырдың арасына қанға толы ваннаға қарай жүгірдім. сыртқы дренажға апарды.
  
  
  Иісі сондай, кез келген адамның асқазаны ұйып қалады; Оның қонақ үйі, Шиваның бұзақыларын тоқтату үшін. Ауада сойылған ет пен қорқыныштың иісі аңқып тұрды. Скотт үрейлене бастады, тұяқтың эгосы лас еденді анда-санда қағып жіберді. Артымнан оны түсінбеген тілде сөз алмасып жатқанын естідім. Сосын маған қарай келе жатқан аяқ дыбыстары мен жануарлардың жаңғырығы жаңғырық.
  
  
  - Картер! — деп айқайлады Ранджит. - Біз жай ғана сөйлескіміз келеді. Шива мәміле жасағысы келеді!
  
  
  Жақсы нәрсе, оны соттады: менің өмірім ол үшін түкке тұрғысыз...
  
  
  Көбінесе бір-бірімен байланысы жоқ жануарлар бірге қашып кетеміз деп қорқытты. Ол да бұған жол берді. Өзін-өзі сақтау инстинктінің жетегінде, үрейі ұшқан сиырлардың үйірінен жаншылып қалу. Тек айтпаса да түсінікті, сол инстинкт оны сезінді. Сондықтан ол жүгіре берді, ал тағы бір дірілдеген көз менің басымнан ысқырып, ваннаның жанындағы баспалдақтардан секірді.
  
  
  Шалбарыма дақ түсірген қан, көң және зәр шашыраған көздерім дірілдеп кетті. Ол өлі орталыққа қарай жүгірді, үлкен бөлменің артында стырсып, терезелер, есіктер бізге көрінбейтін жерде.
  
  
  Ол маған бірнеше секунд қымбат уақыт сыйлайтын нәрсені қалады. Ол ваннаның шетіне көтеріліп, үйілген жемнің үстінен көрген айырды ұстап алды. - Картер! Дауыс тағы да айқайлады. - Бітті, "сахиб"!
  
  
  - Олай емес! мен дауыстап жауап бердім, найзамды найзадай ұстадым.
  
  
  Ранджит тағы бір оқ атты, бірақ дәл сол сәтте вильдің төрт өткір тістері эмуды кеудесіне итеріп жіберді. Оны тот басқан аспап мүмкіндігінше қатты лақтырып жіберді. Енді ол бір орында тұрып, жас үнділіктің аузын ашып, қолдарын осы қарудың ағаш білігіне қысып артқа шегініп бара жатқанын бақылап тұрды.
  
  
  Серігінің артында тұрған Гурнек жараның айналасына шашылып жатқан төрт тамшы қанға таңдана қарап, мені мүлде елемеді. Ол шанышқыларын босатуға тырысты, бірақ Ранджит айқайлай берді, жабайы айқай секунд сайын әлсірей берді.
  
  
  Бұл Ранджиттің жан түршігерлік айқайы, Гурнектің кеудесінің эгосынан айырды жұлып алмақ болған ашу-ыза мен азаптың эго стылдауы, сиырлардың, оншақты сиырдың су төгетін құбырға апаратын тар жолға есінен танып қалуына себеп болды. Оның күңгірт дауысы, тұяқтарының қағуы, күңкілдегені естілді; Ол секіріп түсіп, канализацияға қарай жылжи бастады.
  
  
  Гурнек қолдарын ауада бұлғап айқайлады. Эго мүйіздерімен арқасынан ұрып, сөзбе-сөз ауаға лақтырылды, ол үлкен ваннаның жанына қонды. Ранджит құтырған мал табынының ортасына құлады. Соңғы стырсыған оның қолдары ашылған кезде ернінің эгосынан ауыр тиді және жұдырықтай гротескілік пародияда жабылды.
  
  
  Сосын жануарлардың сасық тынысы менің бетіме тиді, мен қасапхананың арғы жағындағы қабырғаға үнемі соғылып, дәлізден төмен қарай жүгірдім. Лас және сасық, беті ісіп, қан мен тер басқан, ол өзін жақсы сезінбесе керек", - деді ол жолға шыққанда, жан түршігерлік шайқас сахнасын артта қалдырып.
  
  
  Мен екі үндістің не болғанын білмедім. Гурнек тірі қалар еді, бірақ мен вильдің жаралары Ранджитті біржола жояды деп үміттенген едім. Қалыптасқан жағдайда, басқа жағдайларда, мен лайықты жұмыс жасадым деп ойладым.
  
  
  Қасапханадағы адамдар да Шиваның адамдары болса керек. Олардың жолдастарынан кек алу үшін алға шыққанын күту оның құрдасы емес. Мен көшеге қарай беттедім, біреуді мені осылай лас жүруге қалай сендіремін деп ойладым.
  
  
  Миммо ескі Фордтың жанынан өтті. Ол Аграға бара жатқан еді, бірақ тоқтауға шақырған қолын қатты бұлғау бекер болды. Оның мыс-қызыл жүзі бір қарағанда көрінді, содан кейін көлік миммодан өтіп бара жатқанда көтеріліп жатқан шаң бұлтында жоғалып кетті.
  
  
  Ол тоқтамауға бел буып, жүре берді.
  
  
  Маған жуынатын бөлме, тазалық, шведтер, ақша мен қару керек болды. Менің білуімше, АҚШ үкіметінде біздің консулдығымыз, Аградағы делегациямыз болған жоқ. Қала Нью-Делиге тым жақын болды. Бірақ, мүмкін, қонақүйде маған қажет нәрсе оны тауып алар еді.
  
  
  Қалай болғанда да, ол мұны істеуі керек еді. Түске таман болды, сол күні кешке менде Реевамен кездесу болды. Әлі де көп нәрсе істеу керек еді, сондықтан оның қарқыны көтерілді. Рива залдағы Агра вилладан небәрі бірнеше шақырым жерде екенін айтты.
  
  
  Бірнеше миль немесе жоқ, бұл әрқашан ауыр серуендеу болды. Түстен кейінгі күн менің басыма аяусыз соқты, аспан жалған шағылыстармен көмкерілген соқыр бұлтсыз бет еді. Маған қандай да бір арба келгенше он минут, төрттен бір сағат өтті. Бұл шөп арбасын айдап бара жатқан арық өгіздер сүйретіп бара жатқан тозығы жеткен арба еді.
  
  
  Оны тізгінін тартып, арбаны жол жиегіне тоқтатқан жүргізуші, ақ сақалды жігіт қолын бұлғап жіберді. - Сен ағылшын тілінде сөйлейсің бе? - деп сұрады оның шаруасы.
  
  
  "Таза ағылшын", — деді ол. - Ағылшын тілі емес...
  
  
  Ол саусағын алдымен оған, сосын өзіне нұсқады. - Агра? - Деп сұрады ол. - Агра?
  
  
  - Агра? - қайталау шаруа, әмбебап тілде "Иә" дегенді білдіретін қимылмен қолын екі жаққа сермеп.
  
  
  Ол қатты басын изеп, сенаның ортасындағы арбаға көтерілді. Ер адам маған "паанмен" боялған тістері мен қызыл иектерін көрсетіп, үлкен күлімсіреді. Содан кейін ол тізгінді босатты, ал өгіздер қайтадан баяу қадамдарымен жүрді, бұл ұзақ жүруден гөрі жақсы болды.
  
  
  Ол арбаның ырғақты тербелісі мен сықырлауынан ұйықтап қалды. Маған бір сағат болса да ұйықтау керек болды. Бірақ менің ойымды вагон шуақты жолмен домалап бара жатқанда күшейіп бара жатқан тұрақты гуіл, гуіл үзді.
  
  
  Инстинктивті түрде сақ болып, артына қарады. Алыстан шаң көтеріліп, ұсақ құмның кішкене бұлттары оны естіген шудың көзін жасырып тұрды. Мен өз өміріме, біздің миссиямыздың сәттілігіне нұқсан келтірмеу үшін қажетсіз тәуекелге барғым келмейді, мен оны хош иісті пішенге батыруға асықтым, өзімді көрінбейтін ету үшін үстіне біраз үйіп тастадым.
  
  
  Мен не келе жатқанын түсіне алмадым. Мен оны ағаш фургонмен қарап, бірнеше мотордың үнемі гүрілдегенін тыңдайтын едім. Ал оның не екенін көргенде шөпке тереңірек үңіліп, тынысы тарылды.
  
  
  Бұл жаңа тұлғалар еді, бірақ сол сәттен бастап ih оны ұмыта алмады. Үш адам, үндістердің барлығы сикхтер... Шива мені іздеуге және іздеуге, өлтіруге немесе виллаға қайтаруға жіберген моторлы жасақ Ұлы басшының соңғы бұйрығын күтіп тұрды. Олар гүрілдеп жүгірді миммо өгіз арбалар; үш мотоцикл де Аграға қарай бет алды.
  
  
  "Егер Хоук мені қазір көрсе ғой!" деп ойладым.
  
  
  Ол лас, тиынсыз, тек оқталмаған тапаншамен қаруланған, менің таэквондо мен каратэ туралы білімім бар еді. Менің Шива туралы пікірім шын мәнінде алдағы күннің қарбалас болатынын болжау қиын емес еді
  
  
  
  
  9
  
  
  Ол Аграға бір сағаттан кейін келді, фургон мені қаланың шетіне тастап кетті. Шаңды асфальтталмаған көшелер, бұралмалы аллеялар, кездейсоқ келушілерді шатастыру үшін әдейі жасалған аллеялар лабиринті. Біраз ақпарат алғаннан кейін ол American Express кеңсесінің алдына келді.
  
  
  Менің жағдайым ерекше күлкілі емес, бірақ ол мені күлдірді. Оның дауысы, кәдімгі американдық туристтің бейнесінен алыс, төлқұжаты да, ақшасы да жоқ, Рива мені байламас бұрын берген бірнеше рупийден басқа.
  
  
  Ол көлікті жалға алып, Нью-Делиге оралуды ойлады, бірақ жол кем дегенде алтыншы сағатты алады, ал менің уақытым таусылды. Мен Хокпен байланысып, сол күні Ривамен кездесуге дайындалуым керек еді. Сонымен, Ник Картер лас, жыртылған, тырналған және қанға боялған, иығын жайып, терең дем алып, ұқыпты ғимараттың есігінен өтті, бейтаныс қаладағы жалғыз үміт және мен үшін өте қастық.
  
  
  Агра мегаполис емес. Мотоцикл мінген үш қарулы адам ауру кезінде бүкіл қаланы аралап шығуы мүмкін еді. Ақ ғимаратқа кірген кезде менеджердің кабинетіне сұраған кезде менің басымда еден пайда болды.
  
  
  Мен бұрын да қиын жағдайға тап болғанмын, бірақ бұл келемеждеумен шектесетін. Тиынсыз, қару-жарақ немесе киім-кешек сатып алу немесе көлікті жалға алу үшін менде гориллалардың Шива және эго жеке командасымен жұмыс істеу туралы шешім болмас еді. Ақшам мен заттарым бар төлқұжатым Нью-Делидегі қонақүй бөлмесінде қауіпсіз болды; бірақ менің қалған бөлігім астанадан үш сағаттық жерде Аграда болды.
  
  
  Ғимаратқа кірген бойда оның есігіне форма киген күзетші келді. Болжам бойынша, ол кедейді кінәлай алмайтын адам болған, әсіресе оның айнадағы көрінісін стырсыған дауыспен көргенде... лас және жыртылған үйсіз адамның бейнесі.
  
  
  "Мен менеджерді көргім келеді", — деді ол күзетшіге. - Жазатайым оқиға орын алды.
  
  
  - Директор сессияда, оны алаңдатуға болмайды, "пукка хиппи"... - деп жауап берді ер адам менің бетіме балағат сөздер айтып.
  
  
  Жарайды, мен ешкінің иісін сездім, оның өзі сән үлгісі емес еді, бірақ менің ол жерде тұрып, күзетшімен дауласқым келмеді... егер Шива өз жоспарларын жүзеге асырса, бәрі, соның ішінде American Express де құлдырауы мүмкін емес еді.
  
  
  "Маған оның сессияда болғаны маңызды емес", — деді ол ашуланып. - Бұл шұғыл жағдай. - Ал оның шыдамы басқа кезде жоғала бастады болат мені итеріп жібер күні, жолға лақтыру ниетімен. - Джентльменге бұлай қарауға болмайды! — дедім мен тістерімді қысып.
  
  
  Күзетші қолын қызметтік тапаншаның қапшығына салды. Екінші нөмірдегі қате. Мен "бұзақыларды" ұнатпаймын, әсіресе мені итеріп жібергенді ұнатпаймын. Сонымен, жылтыр мәрмәр еденге жайылған ұзын бойлы адамның қолын жылдам сермеп, бүйрегін оның жағасына соғу. Одина по клерков басын көтеріп, орнынан атып тұрды.
  
  
  —Уайымдаудың қажеті жоқ", — деп сендірді оның эгосы. - Айтпақшы, менеджер менікі, тағы біреуі... ал мен онымен іс бойынша сөйлесуім керек. "Дереу." Мен бұл жерде сенің әріптесіңді күтіп отырмаймын... - дедім мен күзетшінің фигурасына нұсқап, - оның қоғамда бар-жоғын анықтау үшін.
  
  
  Бұл менің дауыс ырғағым болса керек, әлде күзетші оны жіберген асығыс болса керек, бұл жас клераның асығыс басын изеп, бірнеше үстелге қарай жүгіргені. Ол фойеде қимылсыз тұрды, ерніне күлімсіреді, егер мен бір минуттан кейін әрекет етпесем, айналамнан қайта шығуға дайын болды.
  
  
  Кеңсе қызметкері үнді еді, бірақ маған қолын созған адам менен бірнеше жас үлкен, ұзын бойлы, арық жігіт американдық еді. Ол жолақты костюмінде ыңғайсыз дерлік көрінді, мінсіз, ал менің шведім лас және жыртылған.
  
  
  - Мен саған оған немен көмектесе аламын? — деп сұрады ол мені аяғымнан басыма қарап.
  
  
  "Көпшілік алдында сөйлемеген дұрыс", - деп оның эгосын кесіп тастады.
  
  
  - "Кешіресің бе?" — деді ол таңдана қабағын түйіп.
  
  
  - Мен сізге өз кабинетіңізге баруға кеңес беремін. Мен оның үкіметінде, сіздің үкіметіңізде жұмыс істеймін. Арнайы құпия қызмет.
  
  
  - Барлау қызметі? - деді клэр күліп. - Жүр, сен мені мәңгілікке қалжыңдағың келеді! Бұл не, әзіл?
  
  
  - Әзілдер жоқ. Ал егер сіз мені өз кабинетіңізде көргіңіз келмесе, мен өзім үшін тұруым керек. Бірақ мен сені ренжіткім келмес еді...
  
  
  Күзетші есін жиып, бізге қарай жылжыды. Ол келіседі деп үміттеніп, кеңсе қызметкерінің көзіне қадала қарады. Оны жағдайдың эгосы түсінді: ол білгенінше, есінен танып, иісі нашар жынды адамға тап болды.
  
  
  Ол менен басқа жаққа қарады да, күзетшіге қарады. Бір секундқа ол екіұшты болды, бірақ ақыры маған артына қарады да, ақырын басын изеді. —Мен бұл не екенін білмеймін, бірақ мен сендіремін, мен сенен қорықпаймын", — деді ол қатты дауыспен.
  
  
  -Ешкімнен мәңгілікке қорықпау. Өйткені, менің аккредитивім Нью-Делиде қалса да, оның клиенті әлі де бар.
  
  
  Оның соңынан оның артынан үстелдер қатары арқылы Үнді субконтинентіндегі миниатюралық қабырға тәрізді ағаштан жасалған шағын кеңсеге барды. Оның, үстелдегі тақтайшаға ойып жазылған есімге жалт қарады, былғары орындықтағы сел тамағын тазалап, басынан бастап өз тарихын айта бастады.
  
  
  Оған Шиваның аты-жөні айтылмады, бізге оның миссиясының мәні, AXE-мен қарым-қатынасы туралы айтылмады. Ол өзін ЦРУ-дың арнайы бөлімінің агенті ретінде таныстырды, ол директор үшін өте маңызды болуы мүмкін кеңседе. Ол эмуға өзінің жағдайын түсіндіріп, менің құжаттарым мен ақшам Нью-Делиде қалғанын және менің Ресейдегі елді мекенім астанаға, мүмкін бірнеше күнге оралуыма мүмкіндік бермейтінін көрсетті.
  
  
  Ол әңгімесін аяқтаған кезде, оның ішінде өзін неге үйсіз деп таныстырғанын, менеджер менің атымды білгісі келді және ақпаратты үстелдің жанында тұрған компьютердің көмегімен тексерді. Мен әдетте оның сандарымен жақсы жұмыс істеймін, бірақ мен картамның нөмірін есте сақтауға ешқашан алаңдамадым. Сондықтан мен жай ғана менеджер Рейнольдс мырзаның толық аты-жөнін Вашингтондағы мекен-жайы бар картада деп атадым.
  
  
  Кейде әуежайларда мен "детективтік" немесе тыңшылық кітаптарды, демалуға және басымды тазартуға көмектесетін иммерсивті оқуларды сатып аламын. Бірақ мен ешқашан сипатталған жағдайды, ең болмағанда, онымен салыстыруға болатын жағдайды таба алмадым, мен оны бастан өткердім. Өздеріңіз білетіндей, кітап кейіпкерлерінің иелігінде әр түрлі валютадағы ертегідей сомалар болған, олардың төлқұжаттары, жеке басын куәландыратын құжаттары, қару-жарақтары таусылған емес. Бірақ ол "жұмбақ" кітабының басты кейіпкері емес еді.
  
  
  Менімен болғанның бәрі "шынайы" болды. American Express кеңсесі Агра қаласы сияқты шынайы болды. Жеке өз басымнан өткеннің бәрі. Оны компьютерлік деректерді зерттейтін Рейнольдс мұқият бақылап отырды. Егер ол маған көмектеспесе, оның тамағы батып кетер еді. Оңай және қарапайым.
  
  
  —Жарайды, Картер мырза, сіз елес емессіз", — деді Рейнольдс ақпаратты оқығаннан кейін. "Ал сен де бос емес жігітсің, мен қосуым керек. Сіз саяхаттадыңыз ашық бассейн, иә? Оның жүзінен күлкі пайда болды, сосын менеджер маған қалай қарағаны үшін кешірім сұрады.
  
  
  "Кем дегенде, сіз тыңдай алатын адамсыз", — дедім мен. - Бұл - қазір көптеген адамдарға жетіспейтін қасиет.
  
  
  —Мен мұның бәрі деп қорқамын", — деп келісті ол. Ол маған темекіні ұсынды да, мен оны өз орнымда ретке келтіргім келе ме деп сұрады, ол джинді менің артымнан жүргізуші жіберуге шақырды.
  
  
  Ол бұл ұсынысты жоғары бағалады, бірақ оған қиындық туғызғысы келмеді. Оны оған неғұрлым аз адамдар тартса, соғұрлым ол барлығына жақсы болды. Эго оған мейірімділігі үшін алғыс айтты, бірақ шақырудан бас тартты. "Маған, ең алдымен, мүмкіндігінше үнді валютасындағы бірнеше жүз доллар және Вашингтондағы бастығыма қоңырау шалу үшін сіздің кеңсеңіз қажет.
  
  
  "Мәселе емес", — деп сендірді Рейнольдс мені. Ол орындықтың артынан тез көтерілді, бәрі қуанып, осындай құпия және подптын кейіпкердің іс-әрекетіне қысқартылған түрде болса да қатысу мүмкіндігіне қуанды.
  
  
  Жиырма минуттан кейін, вексельдер бумасынан шалбарының қалтасы ісіп кеткен соң, ол директордың үстелінде Хоуктың Отто қойманың есін жиғанын күтіп отырды. - Бірақ сен түсінесің бе, түн ортасы нешеде? — деп күбірледі бастығым.
  
  
  -Мен сені ешқашан үшке дейін жатпайсың деп ойладым.
  
  
  - Үш сағат?! Тігінші, мен мәңгілікке алтыда, Үшінші нөмірде тұруым керек!
  
  
  Хоук ашуланған кезде мен әрқашан №3 болдым; оның көңіл-күйі көтеріңкі болған кезде Ник немесе Картер болды. Әрине, Ұлы басшы Вашингтон мен Үндістан арасындағы уақыт айырмашылығын ұмытып кеткенім үшін мені кешірмес еді.
  
  
  "Жарайды", - дедім мен. - Мен сені бір минуттан кейін төсекке жіберемін; Ол сені не болғанын білуге қызығасың деп ойлады...
  
  
  —Мен не болғанын нақты білемін", — деді ол жарылып. - Мен бұған дейін Үндістанның қауіпсіздік қызметімен сөйлескен едім. Маған сіздің қоңырауыңыз туралы хабарланды. Ник, ескі әңгімеден бастамайық. Мен оны қателескенімді мойындаймын. Бастау үшін, Шива ешқашан болған емес.
  
  
  - Тағы да қате. Шива бар, көпке дейін болмайды деп үміттенемін...
  
  
  - Сен не туралы айтып тұрсың? — деп айқайлады Хоук. - Мен сені бітті, үйге ұшамын деп ойладым.
  
  
  —Мүмкін келесі аптада, егер бәрі ойдағыдай болса", — дедім мен. Ол Хокқа менің Моханмен және Гурнекпен алғашқы кездесуімнен бастап, Анандты өлтіргенге дейінгі егжей-тегжейлерін, Қызыл форттағы өз күшімді және одан кейін не болғанын айтып берді. Оған Эмге қорап туралы білетіндерінің бәрін айтқан кезде, ол сөзбе-сөз аң-таң болды.
  
  
  Екінші жағынан, сызықтың екі шетінде де ревматизм келгенге дейін мыңдаған миль қашықтықта өткір g? n? rale болды. Хоуктың дауысы абсурдтық жұмсақ және нәзік, бірақ маған оның қатты алаңдайтынын түсіну үшін аудармашының қажеті жоқ еді. - Енді сен оны сенен не қалайтыныңды білесің, Ник...
  
  
  —Менде түсініксіз түсінік бар", — дедім мен. - Қобдиша, солай емес пе?
  
  
  - Мен көбірек алғым келеді. Қажет болса, Шива мен Қажы оны қалайды. Ал мен ih-ді бөлшектеп алғым келмейді, оны анық айттым, Ник?
  
  
  - Өте жақсы. Ол қазірдің өзінде жағдайды сіздің өлшемдеріңіз бойынша шешуге шешім қабылдады. Бірақ героинді жеткізумен не істеуім керек? Ол онымен күресуді жалғастыруы керек пе?
  
  
  - Алдымен Шивамен айналысыңыз. Әйтпесе, мен оны Үндістанның қауіпсіздік қызметімен байланыстырамын. Қобдиша, әрине, әлдеқайда маңызды.
  
  
  —Әрине, айтпаса да түсінікті", — деп күбірледім.
  
  
  - Сіз жалғыз жұмыс істегіңіз келе ме, әлде үндістерден сізге көмектесуін сұрағанды қалайсыз ба?
  
  
  —Әлі жоқ", — деп жауап бердім мен. - Егер Шива Үндістанның қауіпсіздік қызметі эгоның жоспарларына кедергі келтіреді деп күдіктенсе, ол Қытайға пана табу үшін елді айналып қашуға асығады, содан кейін біз эгоды енді ешқашан таба алмаймыз. Дегенмен, қазіргі уақытта ол мені бірден қауіп деп санамайды деп ойлаймын, сондықтан мен сізден Нью-Делидегі шенеуніктерге қоңырау шалған кезде бұл туралы айтпауыңызды сұраймын. - Менің ойымша, Ананд маған эго айтқандай, Қызметтің эго-ның жоғарғы эшелонында құпия ақпараттың "ағып кетуі" қалай болғанын түсіндірді. -Мен эмудың қанаттарын кесуге мүмкіндігім болмай тұрып, біздің басқа біреудің ұшып кеткенін қаламаймын...
  
  
  —Ал эго қауырсындарын жұлып ал", — деп қосты Хоук.
  
  
  - О, біз одан қорапты аламыз, әрине.
  
  
  Содан кейін біз оның электронды дауыспен емес, нағыз Ник Картермен сөйлесетініне сенімді болуы үшін шифрды, кодтық атауды таптық, бұл албан ғалымының тамаша өнертабысы. - Бұл маңызды мәселе, Ник. Біздің Мәскеу, біздің Вашингтон Қытайдың ih араласуынсыз субконтинентті жұтуға дайындалып жатқанын бақыламайды. Олар соғыс болса да, болмаса да бастамашылық танытуға мәжбүр болады. Сондықтан...
  
  
  —Жеткілікті", — дедім мен оның сөзін бөліп, күлуге тырыстым, бірақ күле алмадым. - Менің ұйым ішінде байланысым бар. Ал мен оның жеңілістерін қабылдамаймын.
  
  
  —Иә, біз білеміз", — деп күрсінді Хоук. -Дауыс неге мен сені қазір ашық түрде жоғалта алмаймын?.. ал мен қорапты жоғалтып ала алмаймын.
  
  
  "Шива да солай", — деп қостым мен. - Үндістанның ревматизмі Александр Македонскийді ұмытпайық... әлде Гитлерге айту керек пе?
  
  
  - Менің ойымша, қарт Адольфо соншалықты айлакер, тіпті соншалықты батыл болған жоқ, Ник. Сәттілік; Мен оның жауабын жақын арада сізден күтемін.
  
  
  - Тезірек, бастық. Жақында уәде беремін.
  
  
  Бір сағаттан кейін сыртқа шықты ол American Express кеңселеріне кірген кездегіден мүлде басқаша болып, қонақүй бөлмесінің айналасында. Оны халат, шалбар және балет тәпішкелері лақтырып жіберді, оның орнына ih әдеттегі жергілікті киіммен ауыстырылды: ақ мақта көйлек, жазғы шалбар, былғары сандалдар. Анонимді шведтер. Ол душқа түсіп, мұқият қырынған, ақыры бетіне, қолына және аяғына қою түсті қабатпен сүртілген.
  
  
  Нәтижесінде менің өңім мыс түсті болды және бұл макияж маған көпшілікпен араласуға мүмкіндік берді. Шиваның адамдары батыстан келген адамды қалайды, егер олар американдық экспресс арқылы шығуды күзетуге жеткілікті ақылды болмаса, оның қонақ үйі менің киімімді және сыртқы түрімді өзгертетінімді елестететіндей ақылды болмас еді.
  
  
  Қонақ үй фойесіндегі үстелдің артындағы Клера Нью-Делидегі әріптесіне қарағанда ақылды болса да, әдепті болды. Шындығында, делла мені жасырын қызығушылықпен бақылап отырғанда (ол жаңа ғана кірген адамға мүлдем ұқсамайтын), ол бізге киімімді ауыстыру туралы, түсімнің жарақаттануы, тез өсуі туралы айтқан жоқ. менің терімнің түсі.
  
  
  —Оның қонақ үйі болар еді жеделхат жіберіңіз", — деді эму оған.
  
  
  "Кешіріңіз, бірақ бізде дұрыс жабдық жоқ", — деп жауап берді сахиб. Содан кейін ол үстелдің астынан Аграның топографиялық картасын қаланың көрікті жерлерінің, соның ішінде, әрине, Тәж-Махалдың түрлі-түсті суреттерімен алып шықты. - Сіз Гвалиор-родтағы телеграфқа баруыңыз керек. Ол жерден жеделхат жіберуге болады, - деп сөзін аяқтады ол қызыл қарындашпен қағаздағы нүктені нұсқап.
  
  
  Мен оған алғысымды білдірдім, картаны бүктеп, қонақүйдің сыртында велотакси төлемдерін тоқтаттым. "Гвалиор-Род пошта бөлімшесіне", — деді оның жүргізушісіне. Менің екпінім мен сөйлеуім терімнің түсіне сәйкес келмейтіні сөзсіз. Жүргізуші маған қарап, қонақүй қызметкері сияқты қызығушылықпен қарап тұрды.
  
  
  Бірақ оның қызығушылығын қанағаттандыру үшін оған ештеңе жасаған жоқ. Мен Нью-Делидегі қонақүй менеджеріне жеделхат жіберу және эмге бірнеше күн ішінде қайтып келмейтінімді хабарлау үшін телеграфқа жетуді күте алмадым. Ақырында, ол Үндістанның қауіпсіздік қызметіне ih агенті Ашок Анандпен не болғанын хабарлау үшін қоңырау шалуды ұйғарды.
  
  
  Ақырында, мен Ривамен жетіде кездеспес бұрын бірнеше тапсырманы орындауға тура келді. Уақытты жоғалтпай такси жүргізушісі пошта бөлімшесіне қарай бет алды. Осы кезде оның айналасына, әсіресе мотоцикл мінген біреуді көргенде, сергек көздерімен қарады.
  
  
  Оның білуінше, Шиваның адамдары мені әлі де қалайды, сондықтан мен мүмкіндігінше назардан тыс қалуым керек еді. Жарайды, менің жаңа шведім мен макияжым маған көп көмектесті, бірақ мен қажетсіз тәуекелге барғым келмеді.
  
  
  - "Сахиб" актер ме? - Жүргізуші Гвалиор-Родтағы пошта бөлімшесіне жақындаған кезде сұрауға тәуекел етті.
  
  
  - Біреу мені актер деп санайды... - деп жауап бердім мен.
  
  
  - Онда "сахиб" маған өз қолтаңбасын бергісі келетін шығар... - Үндіс қолына қалам мен қағазды алып, оның атын маған берілген қағазға күлімсіреп жазып алды. шыдады. - Көп рахмет, "сахиб"! — деді жүргізуші қуанышты күлімсіреп.
  
  
  Ол дудлдарды ашқаннан кейін эгоның реакциясын күту оның міндеті емес. Өйткені, Джеймс Бондтың зейнеткерлікке шыққанына бірнеше жыл болғанын бәрі біледі.
  
  
  Пошта бөлімшесінің орталық есігі бос тұрған; Оның назарын аудармай және моторлы Шива гориллаларының үшеуін көрмей кірді.
  
  
  Ол жеделхат жіберіп, жарқыраған жаңа банкноттармен төледі; сосын олар менің көрші бөлмеме жергілікті және қалааралық қоңыраулар шалу үшін орнатты. Кассаның алдында ұзын-сонар кезек тұрды, сондықтан оператор маған Нью-Делиге баратын жолды берген кезде телефон кабинасына кіру кезегім келгенше тағы жиырма минут өтті.
  
  
  Қонақ үй нөмірі менің басымнан ұшып кеткенімен, бастық Ашоктың телефон нөмірі оны ұмытқан жоқ. Оның селл ағаш табуреткаға салып, артынан шыны есікті жауып тастады. Телефон шырылдаған кезде оны алып кетті де, бірден Хоуктың үнділік әріптесі, Пуран Дасс есімді адамның желісінде болды.
  
  
  Үндістанның құпия қызметі менің миссиямның нақты мақсатын білмеді. Әрине, әңгіме миллиондаған долларлық героин партиясы туралы болды, бірақ ешкім Қажының дауысына еліктегішті меңзеген жоқ.
  
  
  Ол бұл туралы қазір тіпті Анандтың бастығымен сөйлескен де жоқ. Бірақ ол эмуға агент эгоға не болғанын айтты. Мен күдіктенгенімдей, олар мәйітті әлі тапқан жоқ. Дассқа барлық қажетті ақпаратты, соның ішінде Делидегі Неру саябағының жанындағы көше бойындағы дәмхананың мекенжайын берді.
  
  
  "Сіз Анандпен кездесуге шешіміңіз жоқ деп айттыңыз", — деді Дасс кейінірек Эмге Ашоктың өлімі туралы барлық мәліметтерді айтқанымда. "Бірақ сіз менің көмекшіммен сөйлестіңіз, менің ойымша, кеше ғана...
  
  
  —Мен сізге бәрін түсіндіруге тым көп уақыт кетеді деп қорқамын", — деп жауап бердім. -Менің не айтқым келгенін түсінсең, маған қысым жасалды...
  
  
  —Жоқ, мен түсінбеймін, Картер мырза", — деді Дасс құрғақ. - Ал менің агентімнің өлгені маған күлкілі емес. Мен не болып жатқанын түсінбеймін; бір күні сіз Анандпен ешқашан кездеспегеніңізді айтасыз, келесі күні сіз пайда табасыз және оның өлтірілгенін айтасыз. Сіздің елде жағдай осылай болуы мүмкін, бірақ Үндістанда біз адам өмірін бәрінен де жоғары бағалаймыз.
  
  
  - Тыңда, Дасс: Мен сені дәріс оқу үшін шақырған жоқпын. Ол менің суға батып бара жатқанымды айтқан кезде, оның айтқысы келгені біреу менің айтқанымды дәл айтуды бұйырып, басымның артына мылтық қойды. Маған сеніңіз, сіздің агентіңіздің өлімі мені қатты алаңдатты. Ал егер бұл сізді жұбататын болса, мен сізге хабарлаймын, өлтіруші Ашока енді Кобраның атымен жазалаушы рөлін атқара алмайды.
  
  
  "Мен одан сізден қазір қайда екеніңізді сұрай аламын ба, Картер мырза?"
  
  
  - Ол сізге ақпарат бере алмайды: әзірге, бәрібір.
  
  
  - Ол сізге бұл елде сіздің әрекет ету еркіндігіңіз сіздің үкіметке берілген сыпайылық деп есептелетінін еске салуы керек пе?
  
  
  - Мен Ганди ханымның ынтымақтастығы туралы жақсы білемін.
  
  
  -Олай болса, мейірімді болыңыздар, маған Үндістанға келуге қандай себептер түрткі болғанын айтыңыздар. Егер мен барлығына қараңғыда қалуға жабдықталсам, ол енді саған қозғалыс еркіндігін бере алмайды...
  
  
  Бірдеңе дұрыс емес естілді.
  
  
  Хоук пен Ашок Ананд маған айтқан ақпараттың ағып кетуі оны есіне алды. Дасс мейірімді және ынтымақтастықтан басқа ештеңе емес еді, ол құрғақ, агрессивті түрде сөйледі. Оны "Кобраның" екі шабуылшысы Ранджит пен Гурнек менің Анандпен парктегі кафеде кездескенім туралы қалай білгенін ешқашан біле алмады. Егер ол кезде бұл кездейсоқтық болып көрінсе, қазір Оныкі дерлік сенімді болды...
  
  
  Егер ғана, егер Дасс ih-ге ескертпесе, оны аяқтады.
  
  
  Әрине, эму, агенттен менімен қайда кездесетінін сұрау қиын емес немесе әдеттегідей болмас еді. Содан кейін ол екі зайцеваны бір оқпен өлтіремін деп, Шивамен байланысқа шыққан болуы мүмкін.
  
  
  —Ал, Картер мырза", — деді Дасс шыдамай. "Сіз менімен ол сіздің бастығыңыз Хок мырза сияқты әрекет етуге бел будыңыз ба, әлде менің кеңсем сізге қажетінше қарауын талап етесіз бе?"
  
  
  - Жоқ, мен бұл туралы тіпті армандамаймын, Дасс мырза. Ал сіз соншалықты табанды болғандықтан, мен сізге Бомбейге хабарласып жатқанымды хабарлаймын. - Мен бірнеше жыл бұрын тұрған қонақүй туралы айтып, былай деп қостым: - Егер қаласаң, маған өз халқың арқылы жібере аласың. Ол Кент, Кларк Кент, 747 бөлме деген атпен тіркелген.
  
  
  Егер ол американдық болса, бәрін түсінер еді. Бірақ ол Үндістанда дүниеге келген, сондықтан менің қонақүйде жалған есіммен тұруымнан біртүрлі ештеңе таппадым. Бәлкім, оны эго бағаламаған шығар, мүмкін ол AX сұраған көмекке ренжіген шығар.
  
  
  Алайда, сонымен бірге, менің адалдық эгосына және Шива ұйымымен байланыстарыма қатысты күдіктерім негізді болуы мүмкін сияқты көрінді. Мен тәуекелге бара алмадым, өйткені залдағы Шива бостандықта және сандықтың иесі.
  
  
  "Мен кейбір по—мен сөйлесуді күте алмаймын, сіздің адамдарыңызбен кездеседі, Дасс мырза", - деп түйіндедім мен. - Ал оның, мен Анандтың қайтыс болуына байланысты көңіл айтқым келеді. Агентіңізді бүгін кешке көремін деп үміттенемін.
  
  
  "Ол он шақты болады, Картер мырза", — деді Пуран Дасс тез арада."Ол ең қиын жағдайларды шешуге дағдыланған адам. Және менің толық сеніміме ие болыңыз.
  
  
  - Мен де солай деп үміттенемін, Дасс мырза.
  
  
  Дауысымда пайда болу қаупі төнген сарказмды басу маған қиын болды. Бірақ көзге көрінетіндей, кеңсе қызметкері ештеңені байқамады. Оны трубканы қойып, телефон дүңгіршегінің әйнек есігіне қолын созып орнынан тұрды.
  
  
  Сыртта біреу менің жолымды бөгеп тастады. Және ол бейтаныс емес еді.
  
  
  
  
  10
  
  
  Маған "сәлеметсіз бе" немесе "қош бол" деп айтуды білмедім.
  
  
  Менің алдымдағы жылжымалы әйнек есіктің арғы жағындағы адам Аграға қарай жүгіріп келе жатқан үш сикхтің бірі екенін ескерсек, екінші өрнек шексіз жақсырақ болды.
  
  
  "Сіз сыртқы түріңізді толығымен өзгерттіңіз, "сахиб" Картер, - деді ер адам әр тайпаның есігіне сүйеніп, оны бірнеше см артқа жылжытып. Бір қолында ол күңгірт мылтық ұстады. Үндістандықтардың ниеті толығымен интуитивті болды.
  
  
  —Сен адамдардың не айтып жатқанын білесің", — деп жауап бердім мен қатты күліп. - Римде жүргенде римдіктер сияқты көрініңіз.
  
  
  Ол түсініктеме берді. - Ал сен Үндістанда болғанда, үндістер не істесе, соны істе, иә?
  
  
  - Эстественно үшін. Мен әрқашан бәрін ескере отырып, өзімді жақсы шайтан деп санаймын. Бірақ сен маған еруімді өтінбейсің бе, "сахиб"? Немесе сіз біздің әңгімемізді жарылғыш нотамен аяқтағанды қалайсыз ба? - Тапанша менің кеудеме ашық бағытталды.
  
  
  Үнді сикхі ақымақ емес еді. Ал эго менің жеңіл-желпі және жеңіл-желпі көзқарасымды мүлде қызықтырмады. Оны себепсіз комедия ойнаған жоқ; ол жай ғана қонақ үй уақытты сатып алу. Ол есікті ашып, мені өзімен бірге жүруге шақырды.
  
  
  - Айтыңызшы, мені қалай таптыңыз?
  
  
  "Сахиб" Картер, сен әрқашан мысқылшылсың ба?
  
  
  "Олар менің өкшемді басуға тырысқанда ғана, "мем-сахиб", - деп жауап берді ол, мен әйелге жүгінгендей эгоға сілтеме жасап.
  
  
  Жылы ревматизм қорлау үшін сикх менің артыма 45 калибрлі тапаншаны сырғытып жіберді де, менімен жағымды әңгімелесуді жалғастырғандай кейіп танытып, мені пошта бөлімшесінің фойесі арқылы көшеге апаратын айналмалы есіктерге апарды. "Қонақ үй қызметкерлері басқа рупий", — деп мысқылдады ол ақыры менің штопорыма жауап беріп. - Ал Аграда қонақүйлер аз. Жай ғана "сахиб" құдығының суретін көрсетіңіз, сонда қонақүй қызметкері: "Иә, әлгі жігіт, он минут бұрын ғана пошта бөлімшесіне кеткен екен..." дейді. "Сахиб" Картер өзін өте ақылдымын, Шиваға күлемін деп ойлайды! Бірақ қазір "сахиб" Картер Кобраның адамдары емес, оның ақымақ екенін түсінді.
  
  
  Үнділердің дауысында бекершілік пен салтанат туралы тұспал бар еді. Бірақ мені эго, мақтаныштан гөрі терім көбірек мазалады. Шыны есіктердің сыртында оны мотоциклде отырған екі эго жолдастары көрді, пошта күні бойы көздерін жұмып.
  
  
  - Сіз айналаңыздағы барлық үйлерде жазықсыз әйелдер мен балаларды ренжіткіңіз келмей ме? - деп сұрады оның серігі, ол мылтықты менің омыртқама қойып, есікті ашуды бұйырды. - Қаншама қан босқа төгілгенін ойла, "сахиб"!
  
  
  - Бұл сенің қаның болады, "сахиб", басқа біреудің қаны емес.
  
  
  — Олай болса, қорғансызды аяңдар қайыршы, — деп күбірледім мен қолымды созып, ашық алақанымды күн. Менің алдымда ашық тұрған семіз, артық салмағы бар әйел азапты баяулықпен баспалдақпен сүйреп келе жатты. Мен оны есікке итеріп жібердім, оны бірнеше см аштым, сондықтан мәрмәр баспалдақтардағы ұзын жібектен жасалған "сарайдың" сыбдырын естідім. Әйел баспалдақтың басына жеткенде мұрнына таққан асыл тасқа күн бір сәтке шағылысып тұрды.
  
  
  Ол басын көтермей есікті аша бастады.
  
  
  "Өтінемін", - деді оны дауыстап, бүйірінен жалтарып. Ол сикхтың триггерді әйелге соншалықты жақын тартпайтынына сенімді болды. Ол жымиып, сәл басын изеп, екі қолымен қара қағазға оралған және берік арқанмен байланған сөмкені ұстады.
  
  
  —Ол нәзік емес деп үміттенемін", — деп күбірледім мен оның қолындағы байламды алып.
  
  
  Орындауға рұқсат жалауынан әйелдің аузы сәл ашылды. Ол Шиваның мені виллаға өлі немесе тірідей қайтару туралы бұйрықты өз адамдарына ойнап жатқанын білмеді; бірақ мен бұл туралы өзіме хабарлағым келмеді. Оны үндістің ішіне пакет лақтырып жіберді; триггердегі саусақ шертілді, және тарсылдаған көздер ауада ысқырды.
  
  
  Атыс барлығының назарын аударды. Семіз әйел қатты айқайлады, ал атқыш үрейленіп, сол жаққа қарай жүгірді күн. Поштадағы адамдар үнділер қашып кетпек болған кезде айқайлап, жан-жаққа жүгіре бастады. Ол оңай сырғып кетуі үшін оның қонақ үйі емес.
  
  
  Ол сол аяғымен шертіп, әр тайпаның астындағы адамға қатты соққы берді. Ол теңселіп қалды да, байқаусызда триггерді қайтадан тартты. Шыны күннің үстіңгі жағы жарылып кетті. Мылтық дауысы мен әйнектің сынуы ғылыми-зерттеу және тәжірибелік-конструкторлық жұмыстардың шешімдері пошта бөлімшесінде қамалып отыр деп есептегендердің истерикалық айқайы.
  
  
  Еденге және мәрмәр баспалдақтарға әйнектің үлкен сынықтары шашылып жатты. Ол бар салмағымен өзін лақтырып жіберді, аяғын өте жылдам қимылдатты, біреуі ашық алға, сол жағы тепе-теңдікті сақтау үшін сәл бүгілген. Және үндістің тізесіне бірінші соққының күшінен үш есе көп күшпен соқты.
  
  
  Эго бастапқыда кенет майысып қалды, ол есік жақтауына жабысып қалуға тырысты; Бұл артта ашық болды. Ол аяғынан тұруға тырысқанда артына қарамады. Оның қолдары артқа тартылды, сондықтан жұдырықтары төменгі қабырғаларына тірелді; содан кейін оны жаншып тастаған сол жақтан жан түршігерлік соққы алды оның сүйектері болды.
  
  
  Ер адам алға қарай сырғып кетпес бұрын қорқынышты айқайын баса алмады. Енді оны қолдары оның иығында ұстап, iso-ны бар күшімен итеріп жіберді. Сыртта қалған екеуі мотоциклдерінен секіріп түсті. Қару-жарақ зұлым әулиені күнге қарай лақтырып жіберді, өйткені олар жылдамдықпен келе жатты күні.
  
  
  Ih-ді бір-бірлеп өлтіру маған үшеуін бірге жойғаннан гөрі ыңғайлы болды. Бірінші үнді менің қулығымнан өзін босатуға тырысып, стырана берді. Менің бұлшықеттерім қатайып кетті, өйткені оның ISO-сы бар күшін салып, эго басын және иығын жылтыр әйнек сынықтарына түсіруге тырысты.
  
  
  Ол қорқынышты стоылдап орнынан тұрды, оның соңы қатты айқаймен аяқталды, әйнектің бірінші сынығы эго мен тәнді тесіп өтті. Өгіз мойынының эгосына кірмес бұрын әйнектің эго терісін тесіп жатқанын көріп, оны итеріп жіберді.
  
  
  Ғылыми-зерттеу және тәжірибелік-конструкторлық есептерді шешудің тағы бір кадры истерикалық айқайлар хоры болды, ал тарсылдаған көздер басымды тырнап жібере жаздады. Бір қолымен үндісін ұстап тұрса, екінші қолымен мылтығын тартып алмақ болған. Енді оның күші қалмады, әйнектің сынығы бұлшықетті мойынның эгосын ақырын сүйекке дейін тесіп жібергенде.
  
  
  Шыны эмуды ұйқы артериясына жібергенде, оны бақша шлангісі кесіп тастағандай болды. Қан шашырап, бетіме және көйлегімнің алдына шашырап кетті. Ер адам айқайлады, ол абдырап қалған гүрілге айналды, оны эго жерге лақтырып жіберді, әйнектің үлкен сынықтарына жайылды. Саусақтары ашылып, доғал мылтық еденге құлап түсті. Үнді басын көтеруге тырысты, бірақ мойнындағы терең жара үшін қан тым көп ағып кетті.
  
  
  Сосын эго денесі дірілдеп дірілдей бастады, қолдары ауада маятник, қонақүйлер біреуді тырнап алғандай... қан ағып кететін басы кесілген тауықтың соңғы биі.
  
  
  Мен тағы екі ер адамды залалсыздандыруым керек еді. Олар қайғылы оқиғалардың бейкүнә көрермендеріне аса мән бермей, мені тағы да атып бастады.
  
  
  Еденде жан түршігерлік азаппен дірілдеп тұрған ер адамға көзін қысып алды. Егер каротид артериясына соғылған әйнек әлі күнге дейін эгоды өлтіру әдісі болмаса, көзді қысу өз жұмысын жасады. Ер адам жүйкелері мен бұлшықеттерінің дірілдеп дірілдеп құлап кеткен.
  
  
  Ол тапанша тапқанша аяғымен еденге домалап, тыныссыз фигураның артында тұрды. Оның қаруын алып, қалған екі сикхке оқ жаудырды. Біреу дабылды қосты. Оның полиция келген кезде ол жерде болғысы келмеді, өйткені қамауға алу менің Ривамен кездесуге баруыма кедергі болар еді.
  
  
  Сонымен, екі қарулы адамды атудың орнына, ол пошта бөлімшесінің алдында тұрған мотоциклдің алдыңғы дөңгелегін көздеді. Қарқылдаған көздер май сияқты ненге кептеліп қалды. Сыртқа шығып жатқан ауа сынамасының ысқырығы екі адамның бірінің айналасына бұрылуына себеп болды. жыл сайын не болады.
  
  
  Оны тағы да триггерден тартып, ауада оқтың ысқырғанын естіді. Ол үндістің арқасынан көздеді, бірақ омыртқасын эгоға тесудің орнына, эму оның көзін жамбастың артқы жағына соқты. Жарақат өлімге әкеп соқтырмады, бірақ ер адам енді жүре алмады. Шындығында, ол артына қараған кезде қағаз парағы сияқты ақсап қалды басқа амал сұрады.
  
  
  Мен Кобраның үш шабуылшысының соңғысы мені қуып жетеді деп ойламадым. Ол досының денесіне еңкейіп, оны аяқтау үшін триггерді тартқанда, оның, соңғы соққыны алғанын түсінді. Және ол әлі күнге дейін Нирадтан алған Астра үшін оқ-дәрілерді ала алмады, оның алдында эго тозаққа кетті.
  
  
  Оның қолын артқы минутқа қойды. Оны Астра алып, Е.Е. пол лақтырып жіберді де, орнына 45 калибрлі тапаншаны қойды, ол "Астра" -дан әлдеқайда жеңіл тапаншадан жақсы болды. Мен екі тапаншаны алып жүргім келмегені туралы айтып отырған жоқпын. Біреуі жеткілікті болды, әсіресе менің соққыларым мен соққыларым Люгер Вильгельминаға қарағанда қорғаныстың анағұрлым сенімді түрі екенін мақтанышпен білдім.
  
  
  Оның артына қараса, сикхтердің айналасындағы біреу жараланған жолдасына дөңгелектері бүтін мотоциклге отыруға көмектесіп жатқанын көрді. Оны вестибюльден өтіп бара жатып, пошта бөлімшесінің кассасының артына қарай жүгіргенде, менің сандалдарым қатты сықырлады.
  
  
  Поштаға толы үйілген қаптар болды. Ол сөмкелердің арасына тайып кетті де, қорқыныштан тоңып қалған таң қалған пошташылардың мұрнының астынан есінен танып жүгіргендей жүгірді. Пошта-телеграф қызметкерлері гипноз күйінде тұрғандай болды. Олар қозғалмай ауыздарын ашты, тек көздерімен маған ерді.
  
  
  Артқы бөлме жүк тиеу алаңына қарайтын. Дабыл қағыла берді, ал алыстан полиция сиреналарының таныс дауысы естіліп тұрды. Мен оны тірі қалдырған екі үндістандық қашып құтыла алды ма деп ойладым. Егер олар сәтті болса, ол мені Үндістанда болған кезде қадағалап отыратынына сенімді болды. Бірақ мен бізге их, нам Риваны жоғалтқым келмеді... бізге АХ. Хоук менің миссиямның маңыздылығын бірден түсінді, сондықтан мен қорапты Шива қолданбас бұрын алуым керек болды.
  
  
  Мені ең қатты мазалағаны және оның екі фургонның арасына жүгіріп өту үшін жүк тиеу станциясынан секіріп кеткені туралы менің мұңайған ойым не болды, егер менің эгомды бұзуға мүмкіндігім болса, Шива осында қала ма еді? жоспарлары. Егер эго адамдар виллаға қайтып оралса, біреуінің аяғына оқ тиіп, екіншісінің өлгенін хабарлаған болса, Шива Үндістан полициясына nen туралы хабарламаса, жиналып, жоғалып кетуге әбден қабілетті болар еді. Бәлкім, ол елден кетуге дайын болу үшін шаггиді қолға алған болуы мүмкін.
  
  
  Әрине, Рива эгосын ұстай алмаса. Тағы бір нәрсе болды - бұл Шиваны менің эгоға жоспарларға тікелей қауіп төндірмейтініме сендіре алатын нәрсе болды және бұл менің Пуран Дасстың Кобраның дизайнында серіктес болғанына күмәндануыма негізделген. Егер Дасс менің телефон қоңырауымнан кейін Шивамен сөйлесе бастаса (бұл менің офицердің адалдығына деген күдігім тек интуицияға емес, бұлтартпас фактілерге негізделгенін білдірсе), Шива мен Бомбейде екенімді айтқан кезде өтірік айтқанымды түсінер еді. мен Дассқа күдіктендім. Содан кейін ол сондай-ақ Дасстың Кобрамен жасалған қастандыққа қатысы бар екеніне сенімді бола отырып, оның Үндістанның бір полиция бөліміне хабарласудан сақ болатынын елестеткен болар еді... немесе кез келген құпия қызмет бөлімшесімен.
  
  
  Бұл жай ғана гипотеза болды, бірақ мен Үндістан полициясының менің миссияма араласуына тәуекел ете алмадым және Шиваның Қытайға ұшып кетуіне рұқсат бере алмадым. Рива ақпарат алып, тапсырмасын қысқаша түсіндіріп, ағасының ақылға қонымсыз және қорқынышты жоспарын ашатын жалғыз адам болды. Қыз маған көмектесуге уәде берді. Бұл енді самариялық қимылдың тығыны емес, парасаттылықтың тығыны. Мен Шивадан айласын асырғанға дейін ағасының қашып кетуіне жол беру эго, әке үшін белгілі бір өлімді білдірді.
  
  
  Ол тіпті Шиваның әкесін қайда тұтқында ұстағанын да білмеді, өйткені ол Эйге онымен тек телефонмен сөйлесуге рұқсат берді. Ол мұны білуі керек еді, бірақ егер мен миссияны аяқтауға мүмкіндігім болмай тұрып, Шива елдің түкпір-түкпірінде жоғалып кетсе, онда екеумізге де тұтқынды босатуға деген ең кішкентай үміт жоғалды. Бақытымызға орай, мені Үндістан полициясы бұғаттағанға дейін пошта бөлімшесінен қашып үлгердім.
  
  
  Пошта бөлімшесінің арғы жағында көптеген дүкендері бар аллеяда тұрған кезде сиреналар әлі де уланып жатты. Ол артына қарауды тоқтатқан жоқ, бірақ жүре берді, кішігірім дүкенге кіріп кетті, онда көптеген күнәларды жасыратын заттар мен тауарлардың шатасуы көп болды.
  
  
  Екеуі, иығы салбыраған, бірақ ықтимал тұтынушыны бірден тани алатындай ақылды қарт жігіт, дүкенге кірген бойда алға ұмтылды. Ер адам ағылшынша қатты британдық акцентпен сөйледі және оған тауарлардың эгосынан маған не қажет екенін түсіндіргенде, ол менің сөзімді бөлмей, американдық акцентім туралы қызық сұрақтар қоймайтындай ақылды болды.
  
  
  Менің акцентім мен үнді киімінің сәйкес келмеуіне қарамастан, бұл мені біртүрлі ештеңе болмағандай көрсетті. Ол маған сикхтен алған 45 калибрлі зеңбірекке оқ -дәрі бере алмады, бірақ маған үлкен буйвол терісін ұсынды. Былғары, мен сандал сатып алған кезде түсінгенімдей, Үндістанда оны табу оңай болған жоқ. Бірақ буйвол қамшысының жағдайы жақсы болды, мақтадан жасалған "куртка" да жақсы болды. Айналысатын көйлек менің үстімде болды, бәрі қанға боялған, бірақ бұл дүкен иесін де онша қызықтырмаған сияқты. Рупий әрқашан рупий болып қала береді және бұл ең бастысы.
  
  
  Дүкенде оның киімін ауыстырды. Қанға боялған "күртешені" иесіне бергенде, ол оны түйінге орап, дүкеннің артқы жағындағы ағаш есептегішке лақтырып жіберген. - Тағы бірдеңе алғың келе ме, "сахиб"? — деп сұрады ол қалтасында ұстаған бума үлгісіндегі бірнеше банкнотты алған кезде көзінен жарқырап.
  
  
  - Сыпырғышың бар ма?
  
  
  - Сыпырғыш? — ол түсінбей қайталаңыз.
  
  
  —Бұл сыпырғыш", — деп түсіндірді де, екі қолымен сыпырып жестады.
  
  
  - Иә, мен оны түсінемін! — деп жауап берді ол жарқырап. Ол жан-жағына қарады оның эго сұрағанын алды.
  
  
  Бәлкім, бұл оның дүкенін сыпырған ең сыпырғыш диск болса керек, бірақ ол маған, әрине, дұрыс бағамен беруді күте алмады. Аграның бағасы бойынша баға, сөзсіз, айтарлықтай жоғары, бірақ сонымен бірге маған күлкілі түрде төмен болып көрінді. Қонақ үйдегі ер адам сыпырғышты қара қағазға орап қойған, бірақ мен оны сол қалпында алып кететінімді күлімсіреп түсіндірді.
  
  
  Ол біршама абдырап қалғаны сонша, қабағын түйіп, көзін төмен түсірді, менің кәдімгі рәсімді, содан кейін затты сатып алу туралы шешімімді алып тастағаныма ренжіп, ренжіп қала жаздады. Ол сұрады. - Жеткілікті, "сахиб"?
  
  
  - Иә, менің ойымша, деректердегі сыпырғыш пен буйвол ілмегі басқа жағдайларда жеткілікті. Сенде оқ жоқ, солай ма?
  
  
  Ер адам басын бірнеше рет шайқады. Оны тағы бір жарқыраған жаңа купюра суырып алып, эйді алақанына салды. - Сен мені ешқашан көрмедің, түсіндің бе?
  
  
  — Мен ешқашан ешкімді көрген емеспін, — деп екі дүкенді қайталап, секундтарымызды ойланбастан, минутына ақша салып жіберді.
  
  
  Мен оның тағы бір шотын алып, операцияны қайталаймын. - Оқ-дәріні қайдан табуға болатынын айта аласыз ба? Басқам мені қала сыртына аң аулауға шақырды...
  
  
  - Шынымды айтсам, "сахиб", мен сізге қажет оқ-дәрілерді қайдан табуға болатынын білмеймін. Біз Аградағы бейбіт адамдармыз. Қаруды тек билік қана иеленеді.
  
  
  - Сен есіңде жоқ екеніне сенімдісің бе, оны маған керегін таба алатын дүкендер бар ма? "ол оны талап етті, мен айтамын, эмуға ақшаны берді".
  
  
  Ол айтты. - Бір сәт!Ол есепшотты минутына салып, алыс қашықтықтағы дүкенге қарай жүрді. Оның қараңғы қағаз парағына бірдеңені сызып тастағанын бақылап отырды. Ол маған бір парақ қағазды бергенде, ол ненде жазылған аты-жөні мен мекен-жайына қарады. - Бұл менің қолымнан келгеннің бәрі, - сахиб, - деп кешірім сұрады ер адам. "Егер Башамда сізге қажет нәрсе болмаса, менің ойымша, сіз Аграда оқ-дәрілерді таба алмайсыз. Бұл қарапайым қала... біз тек туристерге арналған заттарды сатамыз. Сіз түсінесіз, солай емес пе?
  
  
  —Әрине", — деп сендірді эго оны.
  
  
  Сонымен, ол, сыпырғышпен, қамшымен және 45 калибрлі тапаншамен қаруланған далаға шықты, егер ол тек атуға болатын болса, ыңғайлы болар еді. Бірақ бұл кезде ол, әрине, шағымдана алмады. Қалай болғанда да, ол әлі тірі еді. Менің басымнан өткеннің бәрін ескере отырып, өте қанағаттанарлық.
  
  
  
  
  11
  
  
  Бұл оның сирек кездесетін емдік күштері көрген қарабайыр және бақыланбайтын физикалық күштің керемет көрінісі болды. Ер адам таңғаларлық жылдамдықпен және ептілікпен қозғалғаны сонша, мен өмірдің бұлшық еттерінің жиырылуын сезіп, орындыққа еріксіз отырдым. Ол аспанға секіріп, жолбарыс сияқты төмен қарай сөйледі, мысықтың рақымымен айналысады. өлімге әкелетін ерліктің эгосының ажырамас бөлігі болды.
  
  
  Ал жолбарыс сияқты оның тырнақтай өткір тырнақтарымен қаруланған табан тәрізді саусақтары бар еді. Келесі секундта ол өзінің өлтіретін қаруын басқа адамның бетін тырнау үшін қолданып, етінен ойып алынғандай үлкен қанды жараларды қалдырды.
  
  
  Қан тамшылай бастады, қып-қызыл ағындар сүйектердегі терең ойықтардың айналасына төгілді. Адам бет-әлпетсіз болып көрінді, оның мінез-құлқы танылмайтын, эго еті терісі сыпырылғандай ұсақ-түйекке ілініп тұратын. Ол теңселіп, шегінуге тырысты, бірақ қайтадан шабуылға ұшырады.
  
  
  Қарсыластың бетін қанды массаға айналдыруға қанағаттанбаған Жолбарыс оның үстінен сөйледі. Мен оны көрдім, тістері қылыштай өткір, өткір және тістелген. Мен жиіркеніштен дірілдеп тұрдым, бірақ мен бұл көріністен көзімді ала алмадым, ол қатыгездік пен адам өміріне немқұрайлы қарау.
  
  
  Оны таңырқай қарай берді. Тырнақтары бар сурет алақанның шетіне соғу үшін қолын көтерді: бұл колония-нал-чи-кидің оған бұрын-соңды көрмеген ең керемет соққысы болды.
  
  
  Дауыс беру белгілі бір "пәндер", атап айтқанда каратэ мен "кунг-фу" әділ мақсат үшін емес, зиян келтіру үшін қолданылғанда не болуы мүмкін екенін ескермеу мүмкін емес ескерту. Ол мұндай жазаға немесе зорлық-зомбылыққа зорлық-зомбылықпен ешқашан сенбеген. Оның басы мұңайып басын шайқады да, сағаттың жарқыраған циферблатына қарады.
  
  
  Оны жапондық маркалы сағат сол күні таңертең ерте сатып алған. Сағат әлі беске толмаған еді. Менің екі сағатым қалды, сондықтан ол Гонконг стиліндегі фильмге, драмаға қайта назар аударды.
  
  
  Солтүстік кинотеатр әйгілі Тәж-Махалға әлі баруым керек екенін еске салу үшін Тәж-родқа қарайтын болды. Бірақ ол мұндай танымал және адам көп жиналатын жерде жүзін көрсетуге батылы бармады. Ол, әрине, кинотеатрда бір күн ғана көңіл көтеру үшін отырған жоқ. Оның "Кобрадағы" адамдар әлі күнге дейін мені аяқтау үшін мені іздеп жүргеніне сенімді болғандықтан, кинотеатр оны мүмкіндігінше ұзақ уақыт бойы радардың астында қалу үшін таңдады.
  
  
  Мен онымен бетпе-бет кездесу үшін Шиваның сарайына қайта оралғым келді, бірақ ол құбыжықтың қызметінде қанша оққағар бар екенін білмеді, тіпті оның әлі де сонда екенін де білмеді. Ривамен кездесу Аградан жиырма шақырым жерде орналасқан қалада жеті сағатқа жоспарланған болатын.
  
  
  Біз кездесетін жер мәрмәр мен құмтастың айналасындағы қараусыз қалған қала Фатехпур Сикри екені белгілі болды. Мен оны сағатты сатып алған дүкеннен сатып алған гидтің көмегімен сол жердің топографиялық картасын өз қиялымда түсіре алдым. Мұнда көптеген сарай үйлері болды, олардың кейбіреулері үлкен баспалдақтары мен кең аулаға қарайтын балкондары бар. Көптен бері қараусыз қалған сталь құрылыс кешені екеуіміз үшін де тамаша баспана, олар жақсы дайындалған Кобра агенттері ашпай-ақ тыныш сөйлесе алатын орын.
  
  
  Ол жерге жеткенде кеш болды, бұл да менің пайдама болды. Қараңғылық мені моторлы Шива экипажының бөгде көздерінен қорғайды. Дегенмен, менің жалғыз проблемам тапаншаға арналған оқ-дәрілерді ала алмау болды.
  
  
  Оның соңынан дүкен иесінің кеңесіне құлақ асып, Башам есімді үндіге қонаққа барды. Оның базардың жанында құрылыс дүкені, балғалардан бастап апиынға дейін барлығын таба алатын шағын дүкені бар еді. Бірақ тапаншаға арналған патрондар эго ассортиментіне кірмеген. Бұл ақша туралы емес, қолжетімділік туралы болды.
  
  
  "Маған кем дегенде бір күн керек, "сахиб", - деді дүкенші менің іздегенімді түсіндіру үшін эго оны шетке алып кеткенде.
  
  
  —Жиырма төрт сағат тым ұзақ", — дедім мен.
  
  
  Алақандарын жоғары қаратып қолдарын көтерді. Бір кездері математикадан "Кобрадан" келген, пошта бөлімшесінде қансырап өлген 45 калибрлі тапанша бос сияқты бос болды. Оны бір бума банкноттар суырып алды да, Башам ашкөздікпен ернін жалады да, мұрнын эго алдында бұлғап тұрған ақшасына көзін жұмып алды.
  
  
  - Мен сіздерге қызмет көрсетуге қуаныштымын, "сахиб"... бірақ менің қолдарым байланған. Менен сұрап отырған патрондарды Үндістанда табу оңай емес. Ih табу үшін маған кем дегенде бір күн қажет...
  
  
  - Бұл нағыз ұят... екеуміз үшін де. Сабыр!
  
  
  "Бірақ, мүмкін, мен оны саған тағы не көрсете аламын", - деді дүкенші және дүкеннің артында жоғалып кетті, тек бір минуттан кейін қолында жарқыраған стилетпен, қымбат зат немесе құрбандық ретінде шықты. қорқыт. Егер бауырымен жорғалаушы құдайлар Наджи бұл көріністі бақылап отырса, ол, олардың қанағаттанбайтынына сенімді. Енді стилетто менің білегіме өте жеңіл қабықпен бекітілді, бұл Шиваның адамдары мені қарусыздандыруға қол жеткізген кездегідей дерлік.
  
  
  Сонымен, менде пышақ, сыпырғыш (әрқайсысының ұзындығы шамамен бір фут болатын екі бірдей таяқшаға айналдырылған) және буйвол терісінен жасалған қамшы болды. Мұның бәрі тапаншаны ауыстыруға арналған. Мен мүлдем қарусыз емес едім, жарайды, бірақ ол да жаяу жүретін арсенал емес еді.
  
  
  Дегенмен, егер бәрі жоспар бойынша жүрсе, маған тіпті тапаншаны пайдаланудың қажеті болмас еді. Менің Кобраның адамдарымен кездесуге ниетім болған жоқ, ол Шивамен бұрынғы уақыттарға қарағанда әлдеқайда жеке негізде кездесуге дайын болғанға дейін.
  
  
  Сондықтан Реевамен кездесудің бірқалыпты өтуі маңызды болды. Ол қызға әкесін тауып, босатуға уәде берген. Өз кезегінде ол кез келген ықтимал ақпаратты алуға тырысуға дайын екенін көрсетті. Өзара үмітсіздік түрінде туылған және жасалған пакт. Рива маған керек болды, ол, одан кем емес, одан да көп қажет болды.
  
  
  Сондықтан мен өз орныма отырдым да, синхрондалмаған дауыстарды тыңдай отырып, фильмді көруді жалғастырдым, түстер алюминий Рождестволық үміт сияқты жарқын және керемет. Бірі хинди тілінде, екіншісі бенгал тілінде жазылған жазулар ағылшын диалогының мағынасына өте аз сәйкес келген шығар. Бірақ ырғақ, кейіпкердің "кунг-фу" өнеріндегі керемет шеберлігі менің ойымды баурап алды.
  
  
  Фильм бес жарымда аяқталды. Бағдарлама фильмнің жалғасы туралы жариялады, сондықтан ол орнынан тұрып, әңгімелесіп, пікір білдірген көпшілікпен араласып, сыртқа шығып, біреуіне қарай жүрді. Ол көшеде болған соң, мені қараусыз қалған Фатехпур Сикри қаласына апаруға дайын такси тауып алғанша, оны байқамай қалу маған қиын болған жоқ.
  
  
  Жүргізуші, жақсы қырынған және тақиясыз, бақытымызға орай (осы кезде сикхтер оны барлық жерде көрді) жарты сағаттық жол жүруім үшін менен елу рупий сұрады. Қара нарықта доллар он екі рупийге тұрды. Бағасы қолайлы, сондықтан эмге алдын ала ақша берді, ал Селл ескі Ситроеннің артқы орындығына отырды.
  
  
  Артымыздан бір мотоцикл кеткен жоқ, олар тақтаны басып озуға тырыспады. Дәлірек айтсақ, Фатехпур Сикриге саяхат еш қиындықсыз өтті. Бұл мен Шиваның сарайының айналасында қашып кеткеннен кейін де сол жолмен жүрдім. Біз үйді көшеден қоршап тұрған бірнеше қоршаулардан өтіп бара жатқанда, ол орындыққа жайылып кетті. Ешкім көрінбеді, қабырғалары топырақ үйілген зәулім үй бос және қаңырап бос қалғандай болды.
  
  
  Бұл, әрине, мені қуанта алмады, өйткені мен Шива, Қажы, тіпті Қытай шекарасына қарай бет алған Өзен туралы ойладым. Ал, деп түйіндеді сөзін, уақыт көрсетеді.
  
  
  Ол қайтадан сағатына қарап, демалуға тырысты. Әлі де көп уақыт болды, бірақ мен оны жалаған сайын қараусыз қалған қалаға жақындаған сайын қобалжып, мазасыздана бастадым. Ол мүмкіндікті пайдаланып, сыпырғыш пен буйвол қамшысын сатып алып, бастаған ісін аяқтады.
  
  
  Башам маған қол бұрғысын қарызға беруге мейірімді болды. Мен оны сыпырғыштың сабында екі тесік бұрғыладым, таяқшаның әр ұшында бір. Енді ол буйвол қамшысының қамшысын алдымен бір тесікке, сосын екіншісіне байлап, бүйірлеріне жіппен мықтап бекітті. Осылайша, екі таяқтың арасына мен оны созылған былғары көпір тәрізді етіп алдым. Мен оның түйіндерін тексердім; таяқтардың ағашында тесіктер аз болды, терінің қабыршақтану қаупі болмады.
  
  
  Ол құрылғыны құрастырып болған соң, оны алыстан әсерлі Джами мешітінің ойық мұнаралары көрді. Бірақ үлкен ғимарат мешіттің оңтүстік жағында орналасқан алып қабырғаға қарағанда кішкентай болып көрінді. Қабырғалар аты аңызға айналған Фатехпур Сикри қаласының негізін қалаған Мұғал императоры Акбардың жеңістерін тойлау үшін салынған. Қабырғалар айналадағы елді мекенге және қараусыз қалған қаланың етегіндегі ауылды құрайтын бір топ бейшара саятшылықтарға назар аудармады.
  
  
  - "Сахиб" эгоның осында күткенін қалайды ма? - такси жүргізушісі жылдамдықты бәсеңдете отырып, қаңырап бос тұрған және үнсіз қаланың қасындағы қаңырап тұрған автотұрақтың кіреберісіне тоқтауды ұсынды. -Мен саған жақсы баға беремін: сені Аграға қайтару үшін отыз рупий.
  
  
  "Кешіріңіз, бірақ менің басқа міндеттемелерім бар", — деп түсіндірдім мен шалбардың минутына буйвол терісінен жасалған таяқшаларды толтырып. Ол есікті ашып, көліктің айналасынан шығып кетті.
  
  
  "Бұл жерде кондукторлар жоқ, "сахиб", - деп жауап берді такси жүргізушісі. - Оның түрін саған көрсеткің келмей ме? Ол Фатехпур Сикримен таныс. Мен оны сізге бір турист әлі көрмеген нәрсені көрсетемін...
  
  
  —Күмәнім жоқ", — деп келістім мен күліп. "Бірақ мен бірнеше минуттан кейін үнділік гидпен кездесуім керек. Жолыңыз болсын, "сахиб"!
  
  
  - Қалауыңызша, - деді жүргізуші көңілі қалмай. Ол қозғалтқышты жетектеп, бұрышқа бұрылып, кетіп қалды, содан кейін өзіне шаң бұлтын қалдырды.
  
  
  Оның жүру жолы жалғасты.
  
  
  Соңғы туристік автобус Аграға кетіп үлгерді. Мешіт айналасындағы аулада өз тауарларын көрмеге қойған саудагерлер де ауылға оралып, мәрмәр мен құмтастың айналасындағы ғимараттарды қараусыз қалдырды. Оны тез арада ішкі аула кесіп өтіп, гид бойынша жыртып алған картаны тексеріп, "Маруамның үйі" деп аталатын ғимаратты тапты.
  
  
  Дәл сол жерде Рива маған бір сағаттан аз уақыт ішінде кездесуді белгіледі. Ол менің күдігімді қоздыратын ештеңе сезбеді және ешқандай қозғалысты көрмеді. Алтын жалатылған қабырға суреттері мен боялған төбелері бар ғимарат салтанатты және салтанатты көрінді, бұл Акбардың байлығы мен саяси билігінің куәсі болды. Ол бүкіл үйді айналып өтетін балконға апаратын тар мәрмәр баспалдақтың бірінші сатысында отырды.
  
  
  Ал күту басталды. Ол жай ғана Рива Сингх мені ренжітпесін деп дұға етті.
  
  
  Жеті жасында ол қобалжи бастады. Жетінші минутта он минутта ол екі есе уайымдады. Бірақ жетінші тоқсанда оның тұрақта тоқтаған көліктің дауысы естілді. Содан кейін аяқтың әлсіз дыбысы мәрмәрмен қапталған ішкі аулада жаңғырып, үлкен шахмат тақтасының өрнегін қалыптастырды.
  
  
  Шамасы, Акбар шахмат ойнап, күңдері мен бишілерін тірі пешка ретінде пайдаланған. Ол да ақырындап орнынан тұрып, ойынға енгізілген пешка сияқты сезінді, бірақ қарсыласын дәл солай жұбатуға бел буды. Шива өзінің лас ережелерін айту арқылы менің барлық қимылдарымды басқара алатынына сенімді болды.
  
  
  Бірақ егер менің бірдеңе айтуға немесе істеуге мүмкіндігім болса, бұл данышпан қылмыскер ойнауы керек соңғы ойын болатыны сөзсіз.
  
  
  - Ник? Ник, сен сондасың ба?
  
  
  Бұл таныс дауыс еді, бірақ қорқыныш, үрей сезімі бар. Әлі толық қараңғыланған жоқ, аспан қараңғыланса да, оны ауладан жылдам өтіп бара жатқан Риваның сымбатты фигурасы көрді. Ол ашық жағалы батыстық көйлек киген. Ол есінде қалғаннан да әдемі еді, бірақ қазір бұлай ойланатын уақыт болмағаны анық.
  
  
  Мені көрген Рива жүгірді, ee сандалдары мәрмәр тақталарға жылдам қарқынмен соғылды.
  
  
  - Өтінемін, мені қаттырақ ұста! — деп күбірледі ол. - Шынымды айтсам, қазір мен оны бәрінен де көбірек қалаймын, Ник.
  
  
  Оны ee қолына алып, өзіне қарай басты. Ол дірілдеп, дірілдеп бүкіл денесін басып өтті; ол басын кеудеме қойып, маған сүйенді.
  
  
  —Қорқудың қажеті жоқ", — дедім мен ақырын сыбырлап. - Мен саған бәрі жақсы болады деп уәде беремін. Сен әкеңді қайта көресің, ол үшін де жағдай өзгереді, уайымдама.
  
  
  Ол басын көтеріп, күлуге тырысты. Оның ернінен ее жеңіл сүйді: ол артқа шегініп, көзіне түскен шашын қайырып алды. —Мен саған сенемін, Ник", — деді ол ақырын. - Ағам маған ешкімге сенбеуді үйретті... Бұл менің басыма сіңіп кеткені сонша, мен миыммен ойлай алмаймын! Бірақ мен саған сенемін, Ник. Менің таңдауым жоқ. Егер сен маған көмектесе алмасаң, әкемді құтқара алмасаң, онда дүниеде ешкім көмектесе алмайды. Ал менің басқа жүгінетін ешкімім жоқ, Ник! Бізге кімге.
  
  
  Қара көздерінде мұңайып, үрейлене қараған кезде де шешімді көзқарас пайда болды. "Біз бір қадам алға шықтық, — деді Слев оны жұбатып. - Біз екі жаққа да келеміз, дауысты көресіз. Оны ғимаратқа кіргізді де, ол тынышталуға тырысып, баспалдаққа отырды.
  
  
  Бұл оңай болған жоқ, өйткені ол басынан аяғына дейін дірілдеген шиеленіс пен қорқыныштың азабында болды. "Мен кездесуге келе аламын деп ойламадым", — деп түсіндірді ол бір секундтан кейін. - Мен сылтау ойлап тауып, ағама білім Агру-да сауда жасау үшін екенін айтуым керек еді. Ол мені өз адамдарының қасында біреуімен жіберетін қонақүй, бірақ мен ақыры оны бұл қажет емес екеніне сендіре алдым.
  
  
  Эй, оған күндегі оқиғалар туралы қысқаша айтып берді, барлығына пароммен болған жағдайды, оның нахтан қалай кеткенін айтып берді.
  
  
  - Оның қанша еркегі қалды? - мен әңгімемді аяқтай отырып, сұрадым.
  
  
  - Бес адам, артық емес. Ранджит ауруханада жатыр, бірақ ол аман қалады деп ойламаймын. Эго өкпесі ішкі қан кетуден бұзылады.
  
  
  - Ал екіншісінде аяғында оқ бар ма?
  
  
  - Олар эгоды виллаға қайтарды. Ол жүре алмайды, сондықтан ол бізге қауіп төндірмеуі керек. - Бойжеткен байланған және аузы жабылған күйде табылған кезде не болғанын айта бастады. Қазіргі уақытта бұл екеумізге сенімді болып көрінуі мүмкін, бірақ Шива күдікті тип болды. Риваның көзіне жас алғанына және жалынғанына қарамастан, ол Эйдің әкесін көруге рұқсатынан тағы бас тартты. Ол сондай-ақ ағасын тұтқында ұстайтын эйді де ашқан жоқ.
  
  
  - Мен әкеммен телефон арқылы сөйлестім. Ол өте әлсіз еді, ол бірнеше сөзді ғана күбірлей алды, Ник, - деп қосты Реева алыстағы дауыспен. -Егер сен оны қай жерде болса да босата алмасаң, ол ұзақ өмір сүреді деп ойламаймын...
  
  
  —Эго босатылады", — деп сендірді ee, бірақ Риваның әкесін қайдан іздеу керектігін білмесе де. Ең алдымен, Шива оны залалсыздандыруы керек еді. Мен құбыжық салған тұзақтардан құтылсам да, ол оған жетудің жалғыз жолы болмайтынын жақсы түсінді. "Сіз Қажының ойлап тапқаны туралы, ағаңыз қобдиша деп атайтын шайтандық құрылғы туралы бірдеңе білесіз бе?"
  
  
  - Мен зертханаға кіруге тырыстым, бірақ ағамның күзеті мені кіргізбеді. Бірақ ол бір нәрсені сезді... — Ол есіне түсіруге тырысып, көзін жұмып, қабағын түйді. - Мүмкін бұл маңызды емес шығар... - деп қосты ол бір сәтте.
  
  
  - Барлығы маңызды. Бұл не туралы?
  
  
  - Ал... Мен Шива мен Хеманың телефонмен сөйлесіп, Бомбей туралы бірдеңе айтқанын естідім. Сол сәтте бұл маған біртүрлі болып көрінді, өйткені оның Бомбейде делл жоқ... немесе, кем дегенде, мен оны білетін ештеңе жоқ.
  
  
  Менің басыма қоңырау соғылды, бұл жағымды дыбыс емес еді. - Сен сенімдісің бе? - мен талап.. - Сіз тағы бірдеңе естідіңіз бе, білдіңіз бе, ол хемамен сөйлесті ме?
  
  
  Рива басын шайқады. - Мен оның жаңа ғана "Бомбей" дегенін естідім. Қонақүй, дауыс беру және барлығы туралы бірер сөз. Бірақ ол телефоннан алыстаған кезде ағам қанағаттанбаған сияқты.
  
  
  Ол телефонмен сөйлесті ме, әлде кейін эго адамдар Агра арқылы қайтып келгенге дейін ме?
  
  
  - Дейін. Бұл жағдайда ол тынышталды. Екеуі бір сағаттан кейін келді, мүмкін одан да аз, - деп жауап берді Реева. - Олар келгенге дейін ол телефонмен сөйлескен.
  
  
  Сонымен, Пуран Дасс Кобраның сыбайласы болды!
  
  
  Барлығы нақтылана бастады, мағынасы арта бастады. Енді оны түсінді, Кобра тұрғындары менің Ашок екеуміз кездескен күні таңертең көшедегі кафеде болатынымды білді. Бұл кездейсоқтық емес еді. Дасс бәрін анықтады, шамасы, Шиваның бұйрығын орындады. Үндістанның құпия қызметі Кобраның артында кім тұрғанын анықтауға тырысқанда қабырға алдында тұрғаны таңқаларлық емес. Соңғы алты айда Үндістанда тәртіпсіздіктер мен тәртіпсіздіктер басталған кезде олардың соншалықты тиімсіз және аз әсер еткені таңқаларлық емес.
  
  
  Үндістанның құпия қызметін ұйымдастыру туралы менің білгенім бойынша, Дасс ең жоғарғы билік болды.
  
  
  Мәліметтер кабинеттің эгосы бойынша шықты. Хоук IISA, қарсы барлау қызметінің ішіндегі "ағып кетулер" туралы айтты, бірақ ол мұндай ауыр нәрсеге ешқашан күдіктенген емес. Бақытымызға орай, ол жалғыз әрекет етуді шешті. Қазіргі жағдайға байланысты қазірдің өзінде дәлелді себепке айналған шешім.
  
  
  - Көбірек біле алдыңыз ба?
  
  
  Рива тағы да басын шайқады. - Кешіріңіз, Ник. Исо оны бар күшімен тырысты, бірақ менің ағам маған сенбейтін сияқты әсер аламын... қазір бұрынғыдан азырақ. Қажы екеуі күннің көп бөлігінде сөйлесті, бірақ күзетшілер зертханадан шықпады. Мен басқа ештеңе білуге үлгермедім.
  
  
  - Мен түсінемін. Сен қолыңнан келгеннің бәрін жасадың, ең бастысы осы", - деді эй оған. Сондықтан менің виллаға оралудан басқа амалым қалмады. Онда болғаннан кейін мен оны іс-әрекетте жетекші орынға қоямын.
  
  
  Бірақ бұл үлкен тәуекел болды. Еңсерілмейтін дерлік.
  
  
  Егер мен қобдишаны қайтадан қолданар алдында алуға тырыспағанымда, ешкім Шиваны үш Эйспен жеңді деп айта алмас еді... егер ол қалса да, төртіншісі резервте. Ол қазір тоқтамауы керек еді, содан кейін ол осы уақытқа дейін барды.
  
  
  "Мен сенімен виллаға қайтуым керек", — деп түсіндірді Риве оған. - Мен саған оның сандықпен не істейтінін айттым. Егер біз күтетін болсақ, біз қаласақ та, қаламасақ та, бәрі эго жоспарларына сәйкес келеді. Менің басқа амалым жоқ, Рива.
  
  
  —Менде де бар", — деп сыбырлады ол. Ол менің қолымды алып, саусақтарымды өз қолымен ұстады. - Мен көлікті сыртта қалдырдым, ол бірнеше қадам жерде.
  
  
  Біз "Маруама үйінің" қабырғаға салынған бөлмелерін қалдырып, көшеге шықтық. Аспан қызыл-қызыл, күн алыс көкжиекте бозғылт сарғыш дақ болып тұрды.
  
  
  Рива әлі де менің қолымнан ұстап тұрды, ол плиткамен қапталған аулада сандалдарын қағып, біздің аяқ дыбысымызды тыңдады. Сосын құлағымызда кенет сықырлаған дыбыс естіліп, адамдардың көпшілігінің қанын суытып жіберетін гүріл естілді. Бірақ көп жылдық жаттығулар мен тәжірибе мені төзімді етіп, жүйкемді болат сымға айналдырды. Десе де, мен қорықпаймын десем, өтірік айтқан болар еді.
  
  
  Күркіреген жаңғырық қараусыз қалған ғимараттардың ортасына тарап кетті. Рива айқайын баса алмай, менің қолыма үреймен жабысып, мені құшақтады. Бір секундтан кейін мені мотоциклдің фарасы соқыр етіп жіберді, ол менің бетіме бағытталды.
  
  
  Үш сикх болды, олардың әрқайсысы мотоциклде атты әскер отряды ретінде. Олар менің айналамда айнала бастады; мысқыл күлкі мені көптеген пышақ жарақаттары сияқты тесіп өтті. Шива тағы да сынға түсті. Бірақ егер ол эго ережелері бойынша ойында ойналса, Ник Картер көп ұзамай өлген адам болар еді. Оған міндетті түрде рұқсат бермейтін нәрсе.
  
  
  
  
  12
  
  
  Екі ер адам оған бірден дерлік белгілі болды. Олардың айналасындағылардың бірі тыртықтары бар, бірақ әлі де тірі және сау беті бар Гурнек болды. Екіншісі поштадағы бір адам, ол жараланған жолдасын алып үлгерген. Үшіншісі, сақалды, басы тақияға оралған, басқалар сияқты маған беймәлім еді. Бірақ мен оның не ойлайтынын білдім, тіпті біз ешқашан кездеспесек те.
  
  
  "Сен Рива ағайдың күдігін тудырдың", — деп түсіндірді үшеуінің бірі. - Дауыс неге ол бізге сенің артыңнан еруді бұйырды, мен сені бізді ашық түрде "Сахиб" Картерге апаратындығыңды білемін ...
  
  
  Рива екеуміз бір орында тұрып, тоңып қалдық. —Бізге сөз айтпа", — деп сыбырлады қызына. -Менің айтқанымды дәл орындаңыз, сонда бәрі жақсы болады.
  
  
  - Олар бізді өлтіреді, Ник!
  
  
  - Жоқ. Сенің ағаң - мегаломаниялық маньяк: егер кімде-кім өлуге мәжбүр болса, оның эгосын жеке өзі өлтіргісі келетініне сенімді.
  
  
  Оның көзін фарлардың жарқыраған жарығынан жауып, жан-жағына қарады. Әрбір Кобра агенті 45 калибрлі тапаншалармен қаруланған, олар сол кезде маған бағытталған, біреуі кеудеде, біреуі баста, үшіншісі арқада. - Сонымен сен не істейсің, екеумізді де атып тастайсың ба? мен мотоциклдердің гүрілі естілсін деп айқайладым.
  
  
  - Сені атып таста, "Сахиб" Картер ? Одина ерлердің айналасында мысқылдады. Бұл мен танымайтын, ұзын бойлы, салмақты жас жігіт еді, ол мені сол қалпымда көргенді ұнататыны анық. - Тым оңай. Жоқ, Шива бізге арнайы жеке нұсқаулар берді. Мұның бәрі өте түсінікті. Сіз бізге қарсы тұра алмайсыз, өйткені егер сіз мұны істеуге тырыссаңыз, біз қызды өлтіреміз; сосын сені виллаға қайтарғанымызда, Шива сенімен жеке айналысады.
  
  
  "Нирадқа қалай қарадың", — деп қосты Гурнек.
  
  
  Бейне менің санамда жарқ ете қалды. Ол, Нирадтың басын жыландармен шұңқырға құлатып жатқанын көрді, бауырымен жорғалаушылардың оған бірнеше рет шабуыл жасағанын көрді, оның эго айқайларын естіді және менің өлім азабынан азап шегіп жатқанымды көрген Шиваның қуанышын түсінді.
  
  
  —Әрине, мен қарсы тұра алмаймын", — дедім мен. -Үшке қарсы біреу спорттық емес, мырзалар. Бірақ қызды ренжітпе; оның бұған еш қатысы жоқ.
  
  
  - Ол саған қашуға көмектесті.
  
  
  "Егер ол болмаса, мен оны өлтірер едім". Эго әке — қожайыныңыздың тұтқыны. Ол бізге басқа нәрсеге мән бермейді. Маған өмір сүру немесе өлу маңызды емес. Оның, Риваға бұрылды да, эйдің бетіне қарады. - Солай емес пе, жезөкше?
  
  
  Оның қолын көтеріп, эйге қатты ұрды. Ол сыбырлады. - Жүр, оларға қарай жүгір... Мен саған айтқанымды істе! -
  
  
  Бір секундқа бойжеткен аң-таң болып, шошып кетті. Ол менің не істеп жатқанымды түсінбеді, бірақ ақыры тамағынан айқайлап жүгірді. - Ол мені өлтірмек болды!
  
  
  Ер адамдар не болып жатқанын түсінбеді.
  
  
  Гурнек мотоциклден түсіп кетті, ал Рива оған қарай жүгірді. Бұл оны күткен сәт еді. Қалған екі сикх көздерін басқа жаққа бұрды, аяқ киімнің табандары мәрмәр еденге сырғып кетті, олар менің айналамда жүруді тоқтатты.
  
  
  Рива сөзбе-сөз ашуланып жылап, Гурнектің аяғына қарай жүгірді. Ол Гурнекті қарусыздандырғандай көрінетін шындықтың көрінісін беруде тамаша рөл атқарды — кем дегенде, маған стилеттоны қынның айналасынан алып тастауға және жұқа жүзді қанжарды лақтыруға уақыт беру үшін жеткілікті.
  
  
  Бір секундқа менің естігенімнің бәрі Риваның тоқтаусыз жүрегін сыздатқан стырсыуы болды. Содан кейін Гурнек артқа шегінді, қолдары оның бетінен құрысып қалды. Стилетто эмудың сол көзіне қадалып, шамды екіге бөлді. Қанды желатинді масса эмудың бетіне тамшылап тұрды; ол жүрегін сыздатқан айқай шығарып, қанжарды суырып алмақ болды.
  
  
  Мен не болып жатқанын қарап тұрған жоқпын.
  
  
  Оларға мені тірідей алып кетуді бұйырды... бірақ міндетті түрде зиянсыз емес. Әрине, олар бірінші кезекте терісін сақтап қалуға тырысады, егер мен тез әрекет етпесем, бәрін жоғалған деп санауға болады. Ол жүгірді, ал қалғандары мотоциклдерінен секірді. Бұл Шива Гориллаларының екінші қателігі болды, өйткені ол сыпырғыштың айналасында жасалған екі таяқшаны алу үшін бір минутқа көтеріліп үлгерді.
  
  
  Оны бір қарағанда зиянсыз болып көрінетін қару-жарақ жасаған. Бірақ шын мәнінде, буйвол терісінің айналасына қатты және қатты қамшының бір бөлігімен жалғанған екі сойыл өте қауіпті, өлімге жақын қауіп төндірді.
  
  
  Бұл "нунчаку" болды, оны жасаған шығыс құрылғысы, оны алғаш рет менің каратэ шебері Вашингтондағы AX штаб-пәтері ұйымдастырған қатыгез демонстрация кезінде көрген.
  
  
  Жекпе-жек өнеріне тән қару-жарақтың даусыз әмбебаптығы болды және бұл жағдайда онымен тәжірибе жасауды көздеді.
  
  
  Бір қолында таяқ ұстап, екінші ағын оны жеткілікті күш пен жылдамдыққа жеткенше айналдыра бастады. Менің аяғымдағы мәрмәр тақталарға қадалған көзім дірілдеп кетті, бірақ мен болашақ құрбаным ретінде таңдаған сикхтен басқаның бәріне жабдықталғанымды және менің мақсатым кім болатынын ұмытып, жүгіре бердім.
  
  
  Гурнек қарусыздандырылған жоқ, бірақ ол да жақсы жағдайда болған жоқ. Оны Риваның үрейден айқайлаған дауысы естіді, сол кезде тағы бір дірілдеген көз ауада ысқырып, сол иығымды тырнап алды. Ол жан түршігерлік жану сезімін сезінді, содан кейін маған қызыл жалын қалдырды. Бірақ көзімді қарқылдату менің қолыма тиген жоқ. Жаралар менің бет-әлпетімді ренжітті, бірақ бұл маған нунчаканы айналдыруды жалғастыруға кедергі болмады.
  
  
  - Мен сені өлтіремін, Картер! — деп айқайлады ер адам.
  
  
  - Шиваның бұйрығына қарсы ма? - деп оған күлімсіреп қарсылық білдірді. Бірақ 45 калибрлі тапанша менің кеудеме бағытталды. Тәуекелге бару бір бөлек, ақымақтық мүлде басқа. Ол эстафета жылдамдығын жоғалтқанша қолын созды, ақыры менің білегіме ілінді.
  
  
  - Мына қоқыспен бірге! - деп бұйырды үнді.
  
  
  - Сіздің бұйрығыңыз бойынша, ұстаз, - деп күбірледім мен саусақтарымнан "нунчакуды" босатып.
  
  
  Сикх әлі де мені көздеді; бірақ таяқтар оны жібере салысымен, ол их-ны көтеру үшін еңкейіп кетті. Бұл эго соңғы минуттардағы үшінші қателік болды.
  
  
  Ол еңкейіп тұрғанда, оның үстіне жүгірді. Ол саусақтарын қолының білегінің айналасына жауып тастады, ол мылтықты барлық күшімен ұстап тұрды. Ол триггерді тартып, менің аяғыма тиіп кете жаздады. Бірақ бұл жолы ол денемнің қалған бөлігін бір бөлікте ұстау үшін қалған күндерін мүгедек болып жүріп-тұруға бел буды.
  
  
  Кобраның агенті өзін босату үшін артқа шегінді. Менің қолым қалаған нысананы тапты: ұзартылған, ол сүйектер мен бұлшықеттердің айналасындағы ораққа айналды. Алақанның қатты жағы ер адамның мойнына қонды; сонымен бірге оның синхронды оң аяғын шертіп жіберді.
  
  
  Нәтижесінде "ча-ча-ги" эмудың жіліншігін сындыра алмады, бірақ соққының ауыруы маған өте қажет бірнеше секундты берді. Оны екі қолымен тапанша ұстаған қолы ұстап алды. Сикх үндістері, тіпті тапаншаның енді оған бағытталмағанына сенімді болса да, шегінуге тырысып, ашуланып бұрылды.
  
  
  Артымда кенет қозғалыс тұр. Үшінші қанішер, оны бұрын-соңды көрмеген бұлшықетті жас үнді сол кешке дейін серігіне көмекке жүгірді. Біреуімен күресу онсыз да қиын болғанымен: тапаншамен қаруланған екі ер адамды жеңу ғана емес.
  
  
  Сондықтан мен қаруды біріншісінің саусақтарының айналасынан жұлып алып, эго мәрмәр өрімдерге құлап кете салысымен, оны аяғына жығылған "нунчаку" алып кетуге асықты. Оған қажетті жылдамдық пен серпін алу үшін барлығы бес секунд қажет болды.
  
  
  Үшінші адам абайсызда шабуылға шықты. Ол артқа секіріп, сыбайласының ашық эгосына қонды. Ол шабуылдаған кезде, оны басқа біреудің эго бас сүйегіне таяқпен бағыттап үлгерген.
  
  
  "Нунчаку" осы уақытқа дейін адамның сүйектерін сындыруға қажетті күштен бірнеше есе көп күшке жетті.
  
  
  Ары қарай не болды, мен оны өмірінде ешқашан көрген емеспін.
  
  
  Үнділіктің бас сүйегі сөзбе-сөз жарылды. Тақия оралған жерде желе тәрізді масса әлі де пульсирленген. Сүйек сынықтары, шаш сынықтары мен бас терісі жабысып қалған сынықтар менің бетіме шашырап кетті, ал біртүрлі спиральдардағы сұрғылт ақ ми атқылап жатқан жанартаудың айналасындағы лава тәрізді ауаға шашырап кетті. Бірақ егер "нунчактар" жақсы нәтиже көрсетсе, менде тағы екі қарсылас қалды. Гурнек бір көзімен болса да тірі еді. Ал серігінің өмірін сақтап қалу үшін тым кеш келген жас үнді тірі еді.
  
  
  Бұлшықетті сикх тоқтап қалды, жиіркеніш пен сенімсіздік оның бетін бұрмалап жіберді. Оны қайтадан өлімге әкелетін сойылдар ұшырды, ол қобалжып артқа шегінді де, мылтықты менің бетіме бағыттады.
  
  
  -Мені өлтір, сонда Шива сені жыландарға тамақтандырады. Мен эмге қандай да бір маңызды ақпаратты айтуым керек, егер ол менің өскінімнің айналасында естімесе, сен бар екеніңді ұмыта аласың... - оның тістерінен ысқырып жіберді.
  
  
  Оны блеф етті. Ол сыбайласының танылмайтын кейпіне қарады. Ол секундтың бір бөлігін пайдаланып, бір ағынмен "бумеранг" сияқты ауада ұшып бара жатқан "нунчактарды" жіберді. Эго оны бұрын-соңды осылай пайдаланбаған және оның қалай жұмыс істейтінін білмеген.
  
  
  Бақытымызға орай, қарабайыр қару-жарақ менің көңілімді қалдырмады. Таяқтардың біреуі немесе екеуі де (нақты айта алмаймын, "нунчактар" адам сенгісіз жылдамдықпен ұшып бара жатты) үнділік мылтықтың кішкене бөлігіне соғылды. Соққының күші қаруды қолдың эгосына тигізді. Мылтық оның артына бірнеше қадам жерде қонды. Үлкен Сикх маған ашуланған аю сияқты бетін ашумен бұрмалап шабуылдады.
  
  
  Каратэ немесе жоқ, бұл жолы маған тура келді.
  
  
  Эго оны тоқтата алмай тұрып, не болғанын түсінбей тұрып, Шиваның командасы мен "қабылдау комиссиясының" бір бөлігі болған адам маған бір тонна кірпіш сияқты құлап түсті. Ол артқа қарай құлап бара жатқанда, менің тынысым тамағымның айналасынан шығып, басымды мәрмәр тақталарға ұрып жіберді, оның айналасында үлкен аула шахмат тақтасы тұрды.
  
  
  Менің бетіме ыстық және былжырлы нәрсе тамшылап, мені бір сәтке соқыр етті. Оның көзін қайта ашуға тырысқанда, менің көзімнен жас ағып жатты. Ал оны қайта көрген бойда оны жоғары қарады да, қасымда тұрған Гурнекті көрді. Жараланған көз, одан аз ғана нәрсе қалды, желатинді және қанды затты ашық тұрған шүмек тәрізді итеріп жібере берді.
  
  
  Содан кейін үндістің аяғы орнынан тұруға тырысқан сәтте бүгіліп қалды. Етіктің болат тұмсығы менің басымның артына тигенде, оның тістері қысылып қалды. Ол үш ер адамның ішінде сандал кимеген жалғыз адам болатын. Ал енді ол мотоцикл етігін кеудемді ұру үшін пайдаланды.
  
  
  Рива оны көре алмады, себебі бұл ауырсыну менің көзқарасымды бұлдыратады. Ол тіпті өзінің қайда екенін және Гурнектің оған не істегенін білмеді, бірақ ол маған көмектесе алмайды, бұл сөзсіз. Менің кеудем жарылып, сүйектерім жарылып бара жатқандай сезімде болдым бәрі бір рет Гурнек мені тағы ұрды.
  
  
  Ол шабандозды лақтырып жібермек болған жабайы жылқы сияқты қатты дірілдеп кетті. "Шива қазір маңызды емес, Картер", — деді Гурнек, беттерге эгоның астын жасыратын таңғыштарға қарамастан, эго түсінікті екенін айтты. - Мен сені өлтіремін, сондықтан сенімен біржола бітеді!
  
  
  Эго оның дауыс ырғағынан оның мұны айтқысы келгенін түсінді. Бір минут бұрын мені жерге құлатып, маған шабуыл жасаған тағы бір үнді менің аяғымнан ұстамақ болды. Ол мені мәңгілікке қисайтып жіберді де, оны шарасыз адамдай тепкілей берді, әсіресе Гурнека басынан қайта серпіліп, кеудеме жаншып жіберді.
  
  
  Дәл осы сәтте ол екі қолын созып, ер адамның тобығынан ұстап, аяғын эго күшімен бүгіп алды. Ол тепе-теңдікті жоғалтпауға тырысты. Сосын тағы бір сикх өзінің құдіретті жұдырығын менің өміріме сұғып алды. Бұл шыдамсыз азап болды. Мен тыныс ала алмадым, бірақ егер мен оған қазір шын жүректен бас тартсам, бұл екеуі мені өздерінің керемет кубоктар тізіміне қосар еді.
  
  
  Менде қалған соңғы күштің айналасында оны Гурнектің тобығынан ұстап, еэ-ді айналдыра берді, мен тез арада сынған сүйектің сықырлағанын естігім келеді. Оның орнына ер адам тепе-теңдігін жоғалтып, алға құлап түсті. Және ол басқа үндістің айласы арқылы аяғын босатты. Артқа бұрылып, ол орнынан атып тұрды.
  
  
  Ол Гурнектің үлкен досы маған тағы шабуыл жасайды деп күткен еді, бірақ оның орнына ол қарсы бағытта жүгірді. Эго оны алысқа жібере алмады, өйткені ол құлаған мылтықтың артынан жүгіріп келе жатты. Ол қаруын көтеру үшін еңкейген кезде оның артында оған тұрды. Ол ауаға үлкен секіріс жасап, "ұшатын" соққыны беру үшін аяғын керіп тастады.
  
  
  Соққының күші, аяғымды үндістің арқасына тигізу, эгоды жерге лақтырды. Ол мәрмәр еденге бірнеше рет домалап кетті, ал мылтық бірнеше ярд қашықтықта, қол жетпейтін жерге қонды.
  
  
  Бірақ сол кезде де мылтықты алуға асықпай тұрып, оның иығына қобалжып артына қарады. Гурнек оңай бас тартатындардың жанында болған жоқ. Ол орнынан тұрып, маған қарай беттеді. Ол ақсап тұрса да, бүкіл аленкасын бір аяғына көтеріп, жүре алды. Бірақ ең таң қалдырғаны менің назарымды аударған қорқынышты металл жарқырауы болды... үндістің екіге бөлінген көзіне желатинді зат тамшылаған металл.
  
  
  Гурнектің артында кешкі көлеңкеде бұлыңғыр фигура тұр. Рива Сингх ақыры сахнаға қайта оралды. Біраз уақыт бұрын ол өз рөлін тамаша ойнады және өзінің қорқынышты айқайы мен ұшуы арқылы маған қорғаныстан шабуылға көшуге мүмкіндік берді.
  
  
  Енді оны мотоциклдің ауласында тұрған ер-тұрманға мініп бара жатқанын көрді. Гурнек жүгіре алмады; ол ақсап тұрды, ол артқа шегінді, екіге бүгілді. Бірақ мен ол қолында ұстаған стилеттосын қолданбас бұрын маған шабуыл жасады деп есептеп, қате есептедім.
  
  
  Үнді қолын артқа тартты, сосын қолын созып, пышақты лақтырды. Пышақ ауаны ысқырып жарып жіберді. Және бұл жолы Гурнек жіберіп ала жаздады.
  
  
  Ұстара өткір жүзі менің жамбас бұлшықетіме кіріп кетті. Менің тізем бүгіліп, оны әлсіз сезіндім. Оның қонақ үйі айқайла, бірақ менің ернімнен шыққан сияқты айқайды басып тастады. Ауырсыну мені тесіп, жүйкемді айналдырды. Ол маған ыстық ине сияқты тереңірек және тереңірек еніп, бүкіл денем жансызданғанша, қазір физикалық қарсылық шегінде болды.
  
  
  Бұлай болуы міндетті емес еді.
  
  
  Жұдырығын түйіп, сықырлағанша тістерін қайрап, шыдамсыз ауруды басуға тырысты. Сосын оның қолын төмен түсіріп, көзін бір секундқа жұмып, ақыры пышақты жамбасынан суырып алды. Менің қан ағымымды тоқтатуға уақытым болмады. Бірақ, бақытымызға орай, стилетто сәтсіздікке ұшырады жамбас бұлшықеттерінің қан тамырлары.
  
  
  Қалай болғанда да, ол әлі де сойылған шошқа сияқты қансырап жатты.
  
  
  Шалбардың матасы аяғыма жабысып қалды, ол жерде оны жоғалтып алған қанға малынған үлкен қара дақ жайылып кетті. Гурнектің ессіз күлкісі ауада жаңғырықты. Үнді маған жақындай бастады, ал ол ауланы қоршап тұрған ғимараттардың бірінің айналасына жорғаламақ болды. Мен эмудың тобығын қысып үлгердім, ол ақсап жүрмей жүре алмады. Бірақ ол әлі де қозғала алды. Үшінші Кобра агенті де артымнан қозғала бастағанда ол алға шықты.
  
  
  Оның артына қараса, ер адам тапқан мылтықты көрді. Оның қолында қанжар қалды, өйткені "нунчактар" қол жетпейтін жерде болды. "Рива", — деп оны қайталады. "Сен қайда бардың?"
  
  
  Бұл телепатия болуы мүмкін. Бірақ біз үшін қандай болса да, ол мені "естіді".
  
  
  Мотоциклдің гүрілі менің азабымды және физикалық азаптарымды сейілтіп, батаның құдіретіне бөленді. Ол қараңғылықтан шығып, Гурнектің фигурасын үлкен маяктың жарығында бейнелеп берді, оның сұлбасы алдыңғы күннің батуы көлеңкесіне қарсы пайда болды. Үнді көлікті тоқтатқысы келгендей басын бұрып, қолын көтерді. Әңгімелесушінің эгосы, бұлшықетті жас сикх, керісінше, бағдарламасын өзгерткісі келмегендей болды. Ол маған жақындай берді. Оның басынан бастап жансызданып қалған дірілдеген ауырсынуды елемеуге тырысып, қанжарынан ұстады.
  
  
  Гүрнек қаңырап бос қалған және қараусыз қалған мәрмәр сарайлардың бірінен пана іздеуге тырысты. Енді ол бірден қауіп төндірмейтін және қауіп төндірмейтін болғандықтан, Риваға рахмет оның назарын оның сыбайласына аудара алды. Мылтық дірілдеп, оқпен тыныстады, бірақ кенеттен қараңғылық аспаннан жаңбыр жауғандай болды, соңғы ымырт жарықтары сөнгенде, оның мұқият көздеуіне кедергі болды, ал менің көзімнен бірнеше метр қашықтықта ұшып кетті.
  
  
  Оның тынысы тарылып, жараланған аяғын артқа созып, әр тайпаның біріне тұрды. Оны шабуылдаушының ақ шапаны, тіпті тапаншаның оқпаны да көре алатын. Ол өзі тұтынған оқтардың санынан адасып қалды, сондықтан ол тапаншаның түсірілгенін немесе әлі де бірнеше рет оқ тигенін санай алмады.
  
  
  Оның триггердің шертілгенін естігенде, ол атуға дайындалды. Оның орнына үндіс үнсіз қарғыс айтты. Ол қаруды лақтырып жіберді де, ол мәрмәр тақталарға қатты соққымен құлады. Ақырында, бәрі маған қарсы айтылмаған сияқты.
  
  
  Рива Гурнекті "бұрышқа" итеріп жіберген болуы мүмкін. Егер дәл "бұрышта" болмаса, онда үнді шетте болды. Мен оның эгосын кейінірек, мен серіктестің эгосын жойған бойда залалсыздандыра аламын. Ол Гурнектің қарусыз екенін білді, сондықтан Рива жағдайды өз бетімен шеше алады.
  
  
  Енді маған тек Шиваның жеке агенті, бейтаныс үндістандық адаммен қарым-қатынас жасау ғана қалды. Оның күші қысылып, тынысы тарылды. Адам жай ғана қараңғылықтың айналасында пайда болатын массивтік пішін болды. Бұлттар айды жауып, жарқыраған жүзді жауып тастады, Фатехпур Сикри соты көлеңкеге батты. Ол көзін қысып, қараңғыда жақынырақ қарауға тырысты. Менің қарсыласым тәуекелге барғысы келмеді, өйткені мен қозғалыстардың эгосын естімедім. Ол пышақты жамбасынан суырып алған кезде ол мені көргеніне, менің қаруланғанымды білгеніне сенімді емес едім.
  
  
  Стилетто штал қазір "нунчактардан" айырылған қымбат қару. Және ол каратэден алған терең біліміне сене алмады, аяғы жарадан шығып кетті, ол үнемі қан кетумен айналысады, мен оны емдеуге үлгермедім. Оның қан тобы мені барған сайын әлсіретіп жіберді, егер оның аяғы таңылмаса, мен көп ұзамай қиындыққа тап болар едім.
  
  
  Оның, деп айқайлады. - Жүр, бейбақ! Сен не күтіп тұрсың? -Үндістанда адамның мақтанышына бірден әсер ететін күпірлік, эпитеттер мен қорлықтар бар. Бәлкім, "бейбақ" олардың қасында болмаған шығар, бірақ менің субконтиненттің әдет-ғұрыптары мен әдет-ғұрыптары туралы білімім көп нәрсені қалаусыз қалдырды. - Сен қорқып кеттің бе? Бұл рас па? - мен айқайлай бастадым, эго көлеңкесінен массивтік контурларды табуға тырыстым.
  
  
  Реева секірген мотоциклдің фарасы менің бағытыма бағытталмаған. Әр секунд сайын ол қараңғыланып, қараңғылана берді, ал ол ет пен қанда біреуді табамын деп үміттене берді. Сосын маған үлкен салмақ түсті. Мені арқама лақтырып жіберді, басынан жараланған жан астымда қысылып қалды.
  
  
  Ауыруы шектен тыс болды, көз алдымызда фосфорлы сәуленің біртүрлі жарқылдары билеп тұрды. Оның басын шайқап, әлемнің нүктелерін қуып жіберуге тырысты. Аяғын екіге бүгіп, семіз жас сикхтің массасы оны сөзбе-сөз жерге итеріп жіберді. Бірақ оның жұдырығы менің иегіме тиген кезде мен өзімді жерден түскендей сезіндім. Оның басы бір жаққа қисайып, ентігіп қалды. - Лас бейбақ! - мен ысқырдым, ақыры керекті сөзді есіме түсірдім.
  
  
  Эму эпитет таңдауын ұнатпаған сияқты және Старттың жұдырығын екінші рет соқты. Оны ер адамның ыстық сасық тынысы оның жүзінен сезді. Ол хайуан, адам кейпіндегі өгіз еді. Және ол сөзсіз жауап берді... тек жұдырықпен. Содан кейін эму қолдарын менің жамбасыма қысып, жарақаттанған аяғымды теуіп үлгерді.
  
  
  Менің деңгейім әлі де қансырап тұрды, ол бұрынғыдан да қатты ауырды. Стилеттоның жүзі мәрмәр плиткалардың үстінен қырылған. Бірақ сикх үндісі менің қаруланғанымды байқады ма, жоқ па, оны әлі білмеді. - Мен сені Шиваға қайтарамын, Картер! Ол мені еденге итеріп жібергенде тынысы тарылды. - Бірақ бәрі бір бөлікте емес!
  
  
  - Қандай қорқынышты! - деп күбірледі ол мысқылдай үнмен, ол менің тіземді менің жамбасыма тірегенде, ернін мылжыңмен ауыртып. Қолдарым мен саусақтарым жансыздана бастады, жараның айналасына қан тамшылап, үнді менің қолымды ұстады. Тағы бірнеше секунд, мен оны енді қылышпен ұстай алмаймын. Ал егер бұл орын алса, мен үшін бәрі бітті.
  
  
  Ол өткір, әлі күнге дейін қанға боялған жүзді жақындатуға тырысып, қолын алға қарай соза бастады к үндістандық есептеулер жүргізді. Ол сыбырлады. - Сенің атың кім? Өйткені, біз әлі... өзімізді таныстырған жоқпыз!
  
  
  —Үру", — деді ол мысқылдап. - Жеңімпаз қабық.
  
  
  —Үрген, жеңілген", — деп оның эгосын түзетті де, кенет қолын пышақпен қозғады. қарсыласымның есептеулері орындалды. Бұл менің қолымда қалған барлық күштерді шегіне дейін жұмсады.
  
  
  Бірақ ол жұмыс істеді. Құдайға шүкір, ол жұмыс істеді.
  
  
  Өткір жүздің жүзі жас сикхтың мақта көйлегін сары майдай жарып жіберді. Оны тоқтатқан жоқ. Ол қанжарды тереңірек батырды, ол қашып кетуге тырысып, тізесін көтерді. Тактиканы өзгертуге тым кеш. Енді ол енді мені тоқтата алмады. Оны стилетто екі эго қабырғасының арасына тығып, қасапшы бұзауды жыртып жібергендей ет пен бұлшықетті кесіп тастады.
  
  
  Жас үнділік пышақ оны жіберген кезде бүйіріне домалап, арқасына қатты құлап кеткен. Шарасыздықтың күшімен ол менің қансырап жатқан аяғымдағы сол азапты азапты сезіну үшін жұмысты бір секундқа да тоқтатпай аяқтау үшін оның үстінен жорғалап өтті. Стилеттоны сабы бойынша Лаяның бүйіріне қадады. Ер адам тыныс алуға тырысып, ентігіп жатты. Оны пышақтың сабы тартпай бұрып жіберді.
  
  
  Бүйірдің эгосына қалың, ыстық қан ағып жатты, оған қанжар қадалған кезде, жүзі кеудесінің эгосына жабысып қалды. - Шошқа! - Үнділер тұншығып қалды. - Бірақ сонымен бірге... сен өлесің... сен өлесің, Карр...
  
  
  Бұл эго соңғы сөздер болды.
  
  
  Оның қонақ үйі, олар пайғамбарлық болып шықпауы үшін.
  
  
  
  
  13
  
  
  Менің қолдарым Лаяның қанынан тайғақ және жабысқақ болды. Ол эму кеудесін кесіп алған кезде, оның өлгеніне толық сенімді болғанша тоқтамай, қатты қамшылай берді. Тамақтың эгосынан гүрілдеген дыбыс шықты; ол енді сөйлемеді, бірақ дірілдеп кеудесін көтеріп, төмен түсірді. Ақырында, үрлеу тоқтады; оның қолын эму қойды доллар қосу. Бұлшықеттердің шоғыры жүрек соғуын тудырды, содан кейін еріксіз жүйке дірілі, діріл, эгоды басынан аяғына дейін шайқады.
  
  
  Ол тағы бір рет қозғалды, сосын қатып қалды.
  
  
  Ол артқа қарай сырғып кетті, менің жараланған адамым алдымда созылып кетті. Жылдам қимылмен ол көйлегін шешіп, қанжармен тіліп, жараны қолдан жасалған таңғыштармен таңа бастады. Оны терең жараның үстінен ағып жатқан қанды тазарту үшін кордонның екі жолағы алып кетті.
  
  
  Біраз уақыттан кейін ол Риваны көзімен іздеп, аяғынан тұруға тырысты. Қыз өз жұмысын жақсы атқарды, енді мен Эйге Гурнекті залалсыздандыруға көмектесуім керек болды. Кейінірек... мен оны алдымен Гурнекке таратамын, содан кейін келесі қадамға барамын.
  
  
  Мен оны тыңдадым да, әлсіз дыбысты бірден естідім... алыстан шырылдаған мотоцикл қозғалтқышының гуілі. Айды жасырған бұлттар сөнген кезде аула жарықта шомылып жатты. Табиғат күштерінің жанымда болғаны мені таң қалдырды, олар мені қорғайтын сөз сияқты. Алғашында қараңғы болды, тыныштықтың жоқтығы мені қорғап, Лаяны жеңіп, өлтіруге мүмкіндік берді.
  
  
  Бірақ қазір жас сикх менің күш-қуатыма немесе айлакерлігіме таңырқап өлген соң, ай қайтып келе жатып, қаңырап бос қалған қаланың ауласын өзінің бозғылт нұрымен толтырды. Оның, фигурасына қарады Лая, оның артында жатқан, эго ақ көйлек қанға боялған. Эго еріндері жымиып бұралып, эгоға дұрыс ақ тістерді көрсетті, ал қызыл иектер "паана" сағызынан қызыл дақтарда болды. Мәйіт мәрмәр тақталардың үстінде қозғалмай жатып, жан түршігерлік азаптың күйінде бүгілген.
  
  
  Ол өкінбеді және жас үндістің өліміне қарсылық білдірмеді, өйткені бұл аман қалудың тірегі болды. Не үреді, не оны. Оның көзқарасы қатып қалған, қанға боялған денесінен алыстап, тағы да аяғынан тұруға тырысты. Мен оны аяғынан тік тұрғызбас бұрын бірнеше рет әрекет етуім керек болды.
  
  
  Оны жараланған аяғы сүйреп апарды, ол айналысады соғуды жалғастырды және қан жоғалтудан әлі де есін жоғалтты. Мен "нунчактарымды" құлаған жеріне көтеру үшін және бір уақытта Лаяның тапаншасын алу үшін бір сәтке тоқтап, ауладан өттім.
  
  
  Менің білуімше, Гүрнек қарусыз болған. Ал менде қарабайыр шығыстық қару-жарақ пен өмірімді сақтап қалған ұстарадай өткір жүзі бар асыл неміс стилеткасы болды. Және оның үстіне Риваның мотоциклі болды. Қыз бен Гурнек Фатехпур Сикридің топографиясын менен әлдеқайда жақсы білетіні сөзсіз, бұл артықшылық та, кемшілік те болды. Өйткені, егер шығатын жер болса, бос және қараусыз қалған ғимараттардың лабиринтінің айналасында Гурнек білуі керек еді, егер Рива эго қашып кетуіне тосқауыл қойып, мен жеткенше эгоды қақпанға түсіре алмаса.
  
  
  Ол тыңдау үшін бір сәтке кідіріп қалды да, мотоцикл қозғалтқышының әлсіз дыбысын тағы естіді. Ол арнайы болғандықтан шыққан аудитория бөлмесі, "диван-и-хас". Ол, мен сатып алған нұсқаулықтан сарайдың иллюстрациясын, үлкен орталық бағанасы бар зәулім ғимараттың ақ-қара фотосуретін көргенін есіме түсірдім, одан төрт бірдей дәліз тармақталып, төртбұрыш тәрізді жоғарғы балконның бүйірлеріне дейін созылды. .
  
  
  Қызға тез арада көмекке келуге шешім қабылданған жоқ. Үлкен жүк сияқты аяғымды артымнан сүйреп, бірте-бірте қозғалуға тура келді. Енді жараны таңып, қанды тоқтатқаннан кейін ауырсыну басылды. Бірақ бұл маған ауыр тиді. Ең сорақысы, бұл менің қозғалыстарымды, қалыпты жылдамдықпен қозғалу қабілетімді айтарлықтай бәсеңдету арқылы мені бұрынғыдан да осал етті.
  
  
  Каратэ соққыларын қолдану қазір мүмкін емес, ал қол мен жұдырықтың әрбір қозғалысы проблемалы және қиын болды, өйткені ауырлық пен тепе-теңдіктің барабар орталығын сақтау үшін көп күш қажет болады. . . . Енді бұрынғыдан гөрі мен тек дерлік "нунчактарға" және стилеттоға сенуге тура келді.
  
  
  Оны жалаған сайын Залға жақындаған сайын машинаның қозғалтқышы құлағында соғұрлым қатты ызылдады. Бұрын алыстағы және түсініксіз гүріл болған нәрсе күңгірт гүрілге, күңгірт гүрілге айналды. Ол сыртқы бағаналардың айналасына бір-біріне жабысып қалды, ол таңғажайып пішінді омеламен айналысады және алып пілдің азуына ұқсайды. Ол демалуға және өз ойларын жинақтауға тоқтады. Алдымдағы нүктені күшті жарық сәулесі тесіп өтті. Сосын аяқ астынан жүгіріп келе жатқан дыбыс.
  
  
  - Айқай! - Мен айқайладым. - Ол қайда?
  
  
  Ол маған жауап бермеді, бірақ бір сәттен кейін Гурнек ғимараттың айналасына шығып, ішкі ауланы айналып жүгірді. Оның эгоға ұмтылуы менің оған жете алмайтынымды жақсы білсе де. Ол қалыпты қадаммен жүгірді, сондықтан мен тобықтағы эго енді ауырмайтынын түсіндім. Дәл сол кезде сахнаға Гүріл шықты. Ол маған mimmo деп күңкілдеп, қимылмен орнында тұруымды айтты. Эгоның бет-әлпеті шиеленісіп, лобы кішірейген; бұл абсолютті шешімді, салқын және парасатты шешімнің маскасын берген адам еді.
  
  
  Мен оны мақтан тұтатынымды жоққа шығара алмадым. Ол өз жұмысын өте жақсы орындады, мен Лайдан құтылғанша Гурнекті қақпанға түскен аң сияқты ұстады. Ал енді Лай өлген соң, жөндеуге бір ғана Кобра агенті қалды. Нунчакудың сойылдарын оның басынан жоғары көтеріп, біреуін мықтап қысып, екіншісін лақтырып жіберді.
  
  
  Қолдың айналмалы қозғалысы таяқшаны қозғалысқа келтірді... бұл мен Гурнектің жоспарларын түбегейлі бұзады деп үміттенген едім... ал эго өмірдің өзі. Рива ауланың екі шетіндегі үндістерді нұсқап тұрды. Маяктан түскен сәуле патша сарайының елес аркадалары мен колонналарын жарықтандырып, экспрессионистік картина сияқты құдықты жақтады.
  
  
  Бірақ Гурнектің өзінің шағысын қайталай отырып, қозғала бастағанында көркем ештеңе болған жоқ. Ол мені көрді, енді Рива мотоциклімен із-түзсіз жоғалып кеткен Скоттты ұстап алмақ болған моторлы бақташы сияқты қуып бара жатқанда, соқтығысудан құтылу туралы шешімі болмады. Енді үнділер қорқатын, қорқатын және шарасыз жануарға айналды.
  
  
  Ол мені айналып өтпек болды, бірақ Реева тағы да эго жолын кесу арқылы өзінің шеберлігін көрсетті. Ол оны ұрып жібере жаздады. Бойжеткен тікелей соқтығысып қалмас үшін қолдан келгеннің бәрін жасады, ол оны кінәлай алмады. Оны да мотоциклінен лақтырып жібергісі келмеді.
  
  
  Әйтсе де, оған қол тигізбестен, эй, оның қашып кетуіне жол бермей, эгосын жолда ұстай алды. "Нунчаку" менің үстімнен айналды да, Рива тағы да алға ұмтылып, Гурнекті маған қарай бағыттап жібергенде, оны осы өлім құралы жіберіп, оның ауаны кесіп өтіп жатқанын бақылап отырды.
  
  
  "Өлтіруші" таяқшалар тағы да өте пайдалы болды. Ол бұл көріністі әлі де бақылап отырды, алға қарай қадам басқанда, Гурнек айқайлап, бүйіріне еңкейіп кетті: сойылдар эмуды кеудесіне тигізді. Соққы ортасына тиген жұдырықтай болды, тынысы тарылды. Ол тепе-теңдікті сақтай алмай, ауырғаннан гөрі мас күйінде теңселіп қалды.
  
  
  Ол алға қарай ақсап, мүмкіндігінше жылдам қозғалып, стилеттосын созылған қолында ұстады. Уақытты босқа өткізу мүмкін емес еді, өйткені Гурнектің жойылуынан кейін мен әлі де Шивамен кездесуге тура келді, оның тозақтық тұзақтарынан құтылған, бірақ оның орнына маған бетін көрсетпеген адам.
  
  
  Гурнек оған жетпей қайтадан орнынан атып тұрды. Ол "нунчактарды" қолға түсірді, бірақ, шамасы, осы уақытқа дейін бұл қаруды ешқашан көрмеген немесе қолданбаған. Ол оған қалай қарау керектігін білмеді, сондықтан ол маған тек эгосын лақтырды. Таяқтар құлап түсті де, Гурнек менің бағытыма қарай жүгірген сәтте ол құдықты көтеру үшін еңкейіп кетті.
  
  
  Ол өз өмірі үшін күресіп, арқасына қайта созылғанын, ал үнділік менің жұдырығымда екенін білді. Ол енді ойлана алмайтын болды: жыртылған көздің эго-сына желатинді және қанды зат тамшылап тұрды, бұл жай ғана жындының емес, құбыжықтардың жүзі еді.
  
  
  Ол менің шынтағымның бүгілген жерінен ұрды, саусақтарым еріксіз ұстамды босатты. Қанжар менің қолымнан сырғып кетті. Оның көзі көрмей қолын созды, бірақ үнді тағы да алақаныммен тамағыма ұрды. Ол білмеді каратэмен айналысқан, бірақ ол біздің алдыңғы кездесулерімізде бір нәрсе білген болуы керек. Ал енді ол мені аяқтау үшін өзінің ақыл-ойы мен ақыл-ойын пайдаланды.
  
  
  Риваның мотоциклі тесілген стоылдап тоқтап, бір-бірімен тоғысқан денелерімізді нұрға бөледі. Оның көліктен түскенін естідім, бірақ оның маған көмектесе алмайтынын білдім. Ал Гурнек менің жарақаттанған аяғымды тепкендіктен, ол армандаған тез және оңай жеңіс оның есінде де қалмады. Ер адам дүрбелеңге түсті, бұл оған екі есе күш пен жігер берді. Ол өмір үшін күресті.
  
  
  Оның да.
  
  
  Оның, алақанына тұрып, оны тастауға тырысты. Оның бүйірінен домалап кетті, бірақ ол маған қайта құлады. Дегенмен, бұл арада мен екі қолымда бір-бірден сойылдарды ұстап алдым, ортасында буйвол терісінің айналасында қамшы бар. Енді қаруды қолданатын басқа мекеме болған жоқ, бұл әдіс оны әлі сынап көрмеген. Егер оған Гурнектің мойнындағы былғары бауды қатайта алса, екі сойыл маған эго, денені пайдалануға көмектесер еді.
  
  
  Ол менің тіземді бүйіріме қойып, бүйрегіме жұдырықпен ұрып жіберді, бұл оның ауырғанынан застырсыды. Мәрмәр тақтайшалар көз алдымызда билеп тұрғандай көрінді, ал алыстағы бағаналар екі еселеніп, дірілдеп кетті. Ол көзін шоғырландыруға тырысты, бірақ бәрі бұлыңғыр болып көрінді, жақындады, содан кейін жоғалып кетті.
  
  
  Гурнек, қазір ессіздіктің мейіріміне бөленіп, мен түсіне алмайтын үнді диалектісіндегі сөздерді түкіріп жіберді. Бірақ егер оның күңкілдеп жатқанын естімеген болсам, онда маған сәйкес келмейтін сөз тіркестерінің эго мағынасын түсіну қиын болған жоқ; бұл, жұмсақтықпен айтқанда, оптимистік емес, достық сөз емес еді.
  
  
  Ол эго салмағының астында бүгілген аяғындағы азапты құрысуларды сезінді. Үнді қанжарды көтеру үшін аленкасын оңға жылжытып, стилеттосына қолын созған кезде оның басы бұрылды. Дәл осы сәтте ол әр тайпаның біреуіне көтеріле бастады.
  
  
  Бірақ ол жай ғана бас тартқысы келмеді.
  
  
  Ол пышақпен шаншу үшін қанжардың соқыр соққыларымен алға ұмтылды. Ол қашықтықты сақтауға тырысып, мүмкіндігінше алыстады. Кенет есінен танып қалған үндістің артында Рива пайда болып, арқасы мен иығынан жұдырығымен эгосын ұра бастады. Бұл оған зиян тигізді ме, жоқ па, бәрібір болды. Оның араласуы жас сикхтің назарын аударғаны сонша, мен қанға боялған стилеттоның жүзінен аулақ болып, мойынның эгосына былғары бауды орап алдым.
  
  
  Барлығы қалай басталды: алдымен менің қонақүй бөлмемдегі шабуыл, сосын Ашока Ананда, бардың дәретханасындағы өскіндер суға батып кетті. Ал дауыс беру енді дауыс беру шымылдығы Шиваның қызметіндегі қаскөйлер тобының тағы бір өкіліне түсуі керек еді.
  
  
  Оның екі сойылын мықтап қысып, Гурнектің мойнындағы буйвол терісінің бауын қатайтып алды. Үнді бір мезгілде таңданыс пен үрейдің айқайын шығарды, шілтерді тамағынан итеріп жібермек болып, стилеттосын тастады. Егер ол қысыла берсе, ол аман қалмас еді.
  
  
  Мен оның айналасындағы таяқтарды бұрап, оларды ұстадым. Мен Гурнектің жүздерін де, жүздерін де көрген емеспін эго қонақ үйі көру. Ол ауаны жұтуға тырысты, тынысы астматикалық және ысқырықты болды, бірақ өкпеге ауа кірмеді. Үмітсіздікке бой алдырған ол қалған күштерімен өмірі үшін күресті. Және бұл жеткіліксіз болды.
  
  
  Енді аяғы жансызданып, шаршағанына қарамай, өзін-өзі басқара білді. Қажетті қысымды қолдануға мүмкіндік берген таяқтардың арқасында оның бауы қаттырақ тартылды. Үнділіктің ернінен тағы бір гүрілдеген дыбыс естілді, содан кейін ер адам бас тартты, енді бізге ешқандай қарсылық көрсетпеді. Эго денесі алға ұмтылып, бетін төмен қаратып құлады. Бірақ сол кездің өзінде оны "нунчаку" жібермеді, ол Гурнектің өз құдайларының, өзі қатты сенетін Нага жыландарының қойнына оралғанына толық сенімді болғанға дейін.
  
  
  Ақыры оның жансыз екенін, эго денесі салқын мәрмәр еденде қозғалмай жатқанын және эго жамбасындағы бір ғана бұлшықет дірілдеп тұрғанын түсінгенде, оны эго аударып жіберіп, мойнын өлімге әкелетін былғары жіптен босатты. Эго беті көкшіл, тілі тістелген, тістері екіге бөлініп кете жаздады, ол қорқыныштан қысылып қалды.
  
  
  —Бұдан да жаман болуы мүмкін еді, адам", — деп күбірледім мен. - Кедей Нирадқа не болғанын ойла...
  
  
  Бірақ ол менің ескертуімді естіген жоқ. Үлкен күш-жігермен ол ақырын көтеріліп, Гурнектің фигурасынан көзін алмады. Бірақ ол өлгендердің айналасында қайта тірілмейді. Үнді шарасыздықпен күресті, эмуға мәңгілік құрмет көрсету. Бірақ соңында бәрі ештеңемен аяқталмады.
  
  
  Ол өлді.
  
  
  —Маған оның киімін шешуге көмектес", — деді Риве оған, жаттығумен айналысатын қыздың көзқарасынан аулақ болып, маған мазасыз, үнсіз көзқараспен қарағандай болды.
  
  
  Ол сұрақ қоймайды, ол менің көйлегімсіз, шалбарымның оң жағы қанға малынғанымды көрді. Ол еңкейіп, артына бұрылып, Гурнектің көйлегінің түймелерін аша бастады. Үндістандық "куртка" қанға боялған, бірақ ол бәрібір жоқтан жақсы.
  
  
  Рива марқұмға ешқашан құрметпен немесе қарапайымдылықпен қарамады, бірақ бұл адам әдемі көрініс емес еді, мен қызды ісінген, қанды бетіне көгілдір тілін шығарып қарамауға тырысқаны үшін кінәлай алмадым. Ағып кеткен көздің айналасындағы сүйек мотоцикл фарасының жарқыраған сәулесінде біртүрлі жарқырап тұрды.
  
  
  Содан кейін ол Риваның сол күні Шиваның сарайында маған айтқанын есіне алды. Ол егжей-тегжейге тоқталмады, бірақ оның не айтқысы келгенін түсіну көп уақытты қажет етпеді. Нағашысы оны ең жаман нәрсеге пайдаланды, өйткені садистік талғам оны еркектердің нәпсісінің құмарлығын қанағаттандыруға мәжбүр ету.
  
  
  Ал енді мен біздің Гурнекке, аулада өлі жатқан басқа екі адамға, менің ашуымның құрбаны емес, тірі қалуға және миссияны орындауға деген шешімімнің құрбаны болғанымызға еш өкінген жоқпын.
  
  
  Аяғын орап алған қанды таңғыштарды алып тастағаннан кейін, ол да шалбарын шешіп, Риваны Гурнектің денесінің қасында еңкейіп қалдырды. Оны ауладан кесіп өтіп, бұрын байқаған тас бассейнге қарай бет алды. Жаңбыр суына толы болды. Ол әр тайпаның біріне түсіп, жараның жұқтырылуын және аяқтың гангренасын болдырмау үшін жыртылған көйлектің дымқыл сылақтарын жағып, жараны жуып тастады. Ол тіпті судың ластанбағанына сенімді емес еді, бірақ сол кезде менде басқа амал қалмады, сондықтан мен оны тәуекелге бел будым.
  
  
  Реваға қайтып келгенде, қыз марқұмның шалбары мен күртесін шешіп алған. Олар белде сәл керемет болды, бірақ оны марқұм Гурнектің белбеуімен толтырды. Рива маған көйлегімді киюге көмектесті, сосын суық тигендей қолдарын ысқылап артқа шегінді.
  
  
  Ол сыбырлады. - Енді не істеуіміз керек, Ник?
  
  
  "Көлігіңді алып, виллаға қайтайық", — деп жауап бердім мен. Эго жүзі шиеленісті, батып кеткен, барлық эмоциялардан арылғандай болды. Ол көп нәрсені бастан өткерді, бірақ ол әлі де бұрынғыдан да батыл болды. Әкесі оны есіне алып, оның қызының эгосы сияқты орасан зор ішкі күші бар ма деп ойлады. Бұл жағдайда ол аман қала алады және біз эго тапқанша шыдай алады.
  
  
  - Ары қарай не болады? - деп сұрады Рива. - Қалай... сен мұны қалай істемекшісің? — деп қосты ол менің жараланған аяғымды нұсқап.
  
  
  Ауырсынудың көп бөлігі басылды, ол бұрынғыға қарағанда аз күш жұмсап жүре алатын. Оны "нунчактар" кигізді, шалбарының артқы минутына ih кигізді, ал стилеттосын білегінен ұстап тұрған былғары қабығына кигізді.
  
  
  - Қалай? - оны қайталаңыз. - Уайымдама. Мен оның қандай да бір жолын табамын.
  
  
  "Сіз әрқашан бірдеңе табасыз", — деп күлуге тырысты ол.
  
  
  Ол маған эго ағайдың Ранжит пен Агра пошта бөлімшесінде аяғынан жарақат алған жас сикхтен басқа бес адаммен қалғанын айтты. Сонымен, алда Шива мен Хакшадан басқа екі адам қалды. Бұл оңай болмайды... бірақ, Ресейдің бұл елді мекені басынан-ақ оңай болған жоқ.
  
  
  
  Біз үнсіз жүрдік. Рива екі қолын кішкентай көліктің рульінде ұстады. Фатехпур Сикри артымызда қараңғылық пен шаңға оранған кезде, ол басын бұрып, бақылау тақтасының тартпасын нұсқады.
  
  
  —Ол саған сыйлық алып келді", — деп түсіндірді ол. -Бұрын саған эго бермегенім үшін кешіріңіз, бірақ мен сізге қажет болатынын білмедім.
  
  
  Ол қорапты ашып, тапаншаның бөксесіне тигенше қолын сезіп, оған қолын тигізді. Оны мылтық аспаптар тақтасының жарығында қарап шықты: бұл 22 калибрлі кішкентай "беретта", жас келіншек үшін әдеттен тыс нәрсе.
  
  
  Бірақ Рива да барлық жағынан көрнекті қыз болды.
  
  
  "Беретта" жақын қашықтықта тиімді қару болды. Ол мұны есте сақтауы керек еді, - деп түйіндеді ол мылтықты тексеріп жатып, Риваның эго жүктеуді ұмытпағанына риза болып.
  
  
  "Біз вилланың көз алдында болған кезде, жылдамдықты азайтыңыз және ештеңе болмағандай әрекет етіңіз", - деп бұйырды оның құрбысы, мен көрінбес үшін орындықта созылып. Әсіресе, аяғым ауырып, мені ауыр сынақ күтіп тұрды, бірақ егер бәрі ол ойлағандай болса, ол жақын арада қалпына келеді.
  
  
  - Біреуді көмекке шақырған дұрыс емес пе, Ник? Бұл маған өте қауіпті болып көрінеді, екеуіміз де барлық ҰҚ-ға қарсымыз... айтайын дегенім, - деп қосты ол менің көзіме қобалжып қарап, - біз қорқынышты тәуекелге барамыз.
  
  
  "Бұл алға басудың жалғыз жолы", — деп жауап бердім мен Эйге Пуран Дассе туралы білгенімнің бәрін, сондай-ақ оның жүргізілген операциялар үшін Үндістанның құпия қызметінен көмек сұрамауының себептерін айттым. Ол эйге Дасстың кабинетінде болған "ағып кетулер" және Шивамен эго байланыстары туралы әңгімелеуді аяқтаған кезде, біз қазірдің өзінде үйде болдық.
  
  
  Оның, Рива баяулаған кезде орындыққа отырды. "Осы сәттен бастап сен менің көзімсің", - деп сыбырладым. - Сен не көріп тұрсың?
  
  
  - Әзірге ештеңе.
  
  
  Ол тез арада төменнен нахқа қарады. Ол рульде қатты отырды, арқасын орындыққа тіреп, ee көздері алдында ашық тұрды. Ол тас жолдан қалыпты жылдамдықпен шығып кетті; көліктің астынан қиыршық тастар мен тастар секірді.
  
  
  Кенет Риваның тежегіші басылды. - Екеуі бар! — деп айқайлады ол. - Екі күзетші!
  
  
  Артынан атыс дыбыстары естілді. Соңғы аялдама. Осы сәттен бастап менде бір қателік жасау салтанаты болмады.
  
  
  
  
  14
  
  
  Оның, деп айқайлады. - Төмен түс! -
  
  
  Оның қолын созып, орындыққа тартты. Рива өте оңай нысанаға айналды. Оқтар қатты ысқырып, рикошет жасайды. Қорғасынның үстінен жауған жаңбыр алдыңғы әйнекті басып, үстімізге әйнектің үлкен сынықтары түсіп кетті.
  
  
  —Тыныш жатыңыз, мен сізге жалғастыру туралы белгі бергенше күтіңіз", — деп ескертті Рива оған. Оның тұтқасын түсіріп, есікті ашты да, шаңды жолмен жүріп өтті. Есік мені жауып тұрды, оқтар басымнан ысқырып тұрды. Қонақүйдің бүкіл аумағында, жүгіріп келе жатқан аяқ дыбысымен жаңғырықты. Оны "беретта" көтеріп, Ривненскаяның басын көздейтіндей етіп көтерді.
  
  
  Тақия киген мерген атылған солдат сияқты құлап түсті.
  
  
  Ол жерде мені біреу күтіп тұрды, ол жалаңаш емес еді, мен оған сенімдімін. Оны ер адамның кеудесіне ашық түрде ұрды. Жолдастарынан айырмашылығы, оның өлімі тез және салыстырмалы түрде ауыртпалықсыз болды. Бірақ басқа күзетші еш жерде көрінбеді. Оның көзі қысылып, соқпақты жан-жаққа қарады, егер ол мені абайсызда ұстап алып, артымнан басып кетпек болса.
  
  
  - Төменде қал! - деп күбірледі Рива, ол сыртқа шықпас үшін, көліктің айналасында. Ол орнынан тайып кете бастады, бірақ кенет тоқтап, оның айтқанын дәл орындады.
  
  
  Тағы бір оқ атылды, бұл маған көзге көрінбейтін атқыштың жасырынған жері туралы жақсы түсінік берді. Дыбыс оң жақта, вилланы қоршап тұрған биік және қалың қоршау қабырғасының артында естілді. Иу мен арша менің қарсыласымды толығымен жасырды. Егер ол менің артымнан, оның күні жасырын болған жерден келсе, бізде бірде-бір адам болмас еді. қашып кетуге мүмкіндік. Сондықтан мен жылдам және жылдам қозғалуым керек болды.
  
  
  Ол тез арада аллеяға қарады да, маған қажет нәрсені тапты; оны саусақтарымен жұдырықтай тас басып қалды, ол шаңды жолдың шетінде байқады. Жылдам қимылмен оның эгосын көліктің есігінен лақтырып жіберді де, менің алдымда он метрдей жерге құлап бара жатқан күңгірт дыбысты естіді.
  
  
  Тағы бір дірілдеген көз ауада ысқырды. Оны атып жатқан адам көре алмады, бірақ ол мені де көре алмады. Мен оны тыңдадым, көп ұзамай менің шыдамдылығым маған емес, қарама-қарсы бағытта жүгіріп келе жатқан аяқ дыбысымен марапатталды. Шиваның күзетшісі, жынды екеуміздің арамызда тұрған соңғы горилла, қалың қоршаудың артына тығылып, миммоны жүгіріп өтті.
  
  
  Оны тағы бір тас лақтырды, бұл жолы біріншісінен артық. Мылтық тағы да дірілдеп, көзін қысып, тар жолдың ортасынан ұсақ сынықтарды ұшырып жіберді. Ернімнен айқай естілді, пирсингтік стырсыған азапты ауру. Театрмен ешқашан айналыспаған адам үшін жаман емес, деп ойладым мен. Бұл алыстан естілетін ұзақ айқай емес еді, бірақ бұл шынымен де салқындаған айқай болды және ол өз әсерін тигізді.
  
  
  Тірі қоршаулар басын тақияға орап, фигураны өткізіп жіберіп, тарап кетті. Тым кеш ол ізде өлген адам жоқ екенін түсінді. Тым кеш ол айғайлаудың жасырынған жердің айналасындағы эгосын жұлып алудың айласы екенін түсінді. Ол тіпті менің бағытыма қарамай кетіп қалды. Бірақ қазір оған уақыт қалмады... мәңгіге, оның үміті осы еді.
  
  
  22 калибрлі тапанша эму оғын иығына қадап, оны қуыршақ тәрізді қатты айналдырғаны сонша, эму тепе-теңдікті сақтауға тырысып, қоршауға жабысып, жасырынуға мәжбүр болды. Триггер оны қайтадан тартып алды да, оның үрейлі биін орындап жатқанын бақылап тұрғанда, екінші қарқылдаған көз маңдайының эгосының ортасында тесік жарып жіберді.
  
  
  Біздің дыбыстар ер адамның ернінен шыққан жоқ.
  
  
  Бірде фаралардың жарқыраған жарығында ол қолын көтеріп, тапаншаға тағы бір пайдасыз оқ атты. Сосын қонақ үй сияқты ақырын сырғып кетті алдынан аяғын созып, денесін алға еңкейтіп, басын кеудесіне салбыратып, жолдың ортасына отырыңыз.
  
  
  Рива басын көтеріп, орнынан тұрып, бақылау тақтасының соңына қарады. - Бірақ, ағай... -- ол бастады.
  
  
  —Ол жақын арада осында болады, мен сендіремін", — деп сыбырладым. Оның есептеуінше, "Береттада" тағы бірнеше патрон қалды, бұл 45 калибрлі ауыр сикх тапаншасынан көп. Сондықтан мен қару алуға штал емеспін. Ол ақырын орнынан тұрып, машинаның оқтары жарылған есігінің артынан шығып кетті. Жолда өлген екі адам жатты, олар өздерінің ақымақтықтарының құрбандары, ажал құшқан Шиваның құдайлығына деген аңғал сенімдері.
  
  
  Бірақ қорап шынайы болды. Эго бүкіл Үндістанды жаулап алу жоспарлары да шынайы және шешуші. Ол "гуманитарлық" қажеттіліктер туралы, өз халқын тамақтандыруға және киіндіруге деген ұмтылыс туралы айтты, бірақ Шива ең қатыгез диктатураға ұмтылған тиран болды, ал билікке жету құралдарының эгосы адамгершілікке жатпайтын еді. егер ол билікке ие болса, әдістер.
  
  
  Үйдің айналасындағы шамдар жанып тұрғанда, қоршаулардың ұзын тізбегі кенет жарқырап кетті, үлкен сынапты шамдар көзімді жарқыраған жарықтан қорғап, артқа шегінуге мәжбүр етті. Жүздеген жәндіктер, көбелектер мен алып масалар менің жолымда жарық сәулесінде қалқып жүргендей болды. Олар шаң мен өлімнің иісімен араласып, ызылдап, айналды.
  
  
  Үлкен шыбындар миниатюралық лашындар сияқты айналып, қанға боялған екі мәйіттің үстіне құлап, ауада табанды, саңырау гуілді көтерді. Оның құлағын ішке кіргізгенде, мені дірілдеткен дыбыс мен басқа дыбыстарды сұрадым. Мен шыбындардан басқа ештеңе естімедім, жарқыраған вилладан біздің дыбыс.
  
  
  - Рави! Арун! - кенет металл дауыс шықты, өзінен басқа ешкімге ұқсамайтын дауыс шықты.
  
  
  Оның, Риваға жалт қарады, ол маған сәл оң басын изеді. "Шива", - деп сыбырлады ол. - Бұл ол, менің ағам. Сақ болыңыз, Ник, өтінемін!
  
  
  - Қарғыс атқыр жалқаулар! Сен қайдасың? Не болды? Арун? Рави? - Шива тағы екі адамды шақырды, ал эго дауысы ескі табақтың жаңғырығы сияқты маған қарай жүзіп бара жатқандай болды.
  
  
  Тура текетірестің, бетпе-бет соқтығысудың уақыты келді. Оның жүрегі елжіреп, Риваға менің артымда қалуды жестап, бұлжытпай жол бойымен жүрді. Шива тағы айқайлады, бірақ оққағарлардың эго-сы жауап бере алмады. Әңгімені шыбындар, екі үндістің жансыз денелеріне ұшқан ашкөз шыбындардың сандары жалғастырды.
  
  
  - Мен сені ақымақтығың үшін өлтіремін! Шива ашуланшақтық пен қорқынышты білдіретін қатты дауыспен айқайлады.
  
  
  Алайда ол маған қарсы шығуға батылы бармады. Тыныштық тағы да басылды. Исо оның аяғын жансыздандырмауға тырысып, бар күшімен еңкейіп отырды. Содан кейін тізенің бірнеше иілісі бірінен соң бірі қан жүйелі түрде айнала бастады. Бір қолымен оның қалың бұтасын итеріп жіберді.
  
  
  Осы жерден оны әдемі және жақсы күтімді жабық бақ көрді. Тағы бір таң қалдырғаным, бұл бақ өзінің құрғақ жері үшін соншалықты жайқалған және құнарлы, өсімдіктер мен гүлдерге тым бай, соншалықты құрғақ және шаңды жазықтың эгосын өсіру үшін диссонантты ноона болды. Бірақ иә, Шиваның қажыларды өз торларына тарту үшін ақшасы, рупиясы және доллары болды. Эгоның иелігінде шексіз құралдар, билікке қол жеткізуге мүмкіндік беретін құралдар және тиісті ортада көптеген байланыстар болды. Мен Үндістанның қауіпсіздік қызметінің басшысын еңбекақы қорында ұстау үшін Дассқа қанша береді деп ойладым. Немесе Дасс Шиваның даңқ туралы армандарына, Үндістанның алтын ғасырына, қуатты Мори мен Гупта өркениетіне соқыр сенетін тағы бір фанат болды.
  
  
  Бұл кісінің уәждері қандай болса да, бүкіл әлемге қауіп төніп тұр. Бірақ Шиваның өзі сияқты қауіпті және арамза емес. Сыбдыр мен сықырлау менің қатысуыма опасыздық жасамайды деп үміттеніп, оны қоршаудың қалың бұтақтарына қысып тастады.
  
  
  - Картер? Қарапайым мысқыл нотасынан да көп естілген дауыс шықты. Бұл драмалық тонналарды қабылдаған өзгертілген дауыс болды. - Бұл сен бе, ал басқасы? Сен маған қонаққа келдің бе?
  
  
  Ол қайтадан салқын, бақыланатын күйге түседі. Оның әңгіме жүргізуге немесе сөз тіркестеріне бағынуға көңіл-күйі болмады. Ол пікірталасты неғұрлым өткір нотамен аяқтағанды жөн көрер еді. Бірақ мен оны көре алмадым. Оны тоқтатып, асығыс шыққан күннен көзін алмай, бұтақтарды итеріп жіберді... бірнеше сағат емес, жексенбі бұрын болған сияқты.
  
  
  Не... не тігінші аласың!...
  
  
  Ол жыпылықтап, бұл тек қулық, оптикалық иллюзия екеніне өзін сендіру үшін қайта қарады. Бірақ жоқ, көзім мені алдамады. Бұл Шива еді, бірақ ол өзін елестеткен адамға мүлдем ұқсамады, ненде мен елестеткеннің айналасында ештеңе болған жоқ. Ол бізге мүлдем ұқсамайтын, өмірінде оны бұрын-соңды көрмеген бір адам сияқты еді.
  
  
  Оң қолдың орнына, алақанның басынан... немесе әдетте саусақтар орналасқан жерде ер адам тот баспайтын болаттан протез киген... иыққа дейін. Оның оң қолы жоқ еді, бірақ Риваның шайтандық және айлакер ағасы бізді, кәдімгі протездерді, бізді, кәдімгі заттарды, ағаштан немесе пластиктен жасалған қолдарды тақпады. Жоқ, сэр.
  
  
  Иығына қадалған болат кобра ауада алға-артқа жылжыды, барлық жағынан тірі бауырымен жорғалаушыға ұқсайтын "кобра" металл тістерінен қатты реніш тамшылап тұрды!
  
  
  Мұны фантастикалық және нанғысыз деп айту кемшілік болды. Ол жыпылықтай берді, бірақ бұл закым да, галлюцинация да емес еді. Бұл р/ деген не, қорқынышты және қорқынышты болды, р/ деген не! Болат кобрада барлық анатомиялық бөлшектер ең ұсақ бөлшектерге дейін дәл болды: сына тәрізді, капюшонды бас, ашылатын және жабылатын жақтары. Тістер, сөзсіз, жәбірленушінің қанына бауырымен жорғалаушылардың өлімге әкелетін шағымдарын енгізуге қабілетті тері астына инъекцияға арналған шприцтер болды.
  
  
  Шиваның бетіне назар аудара отырып, оны біртүрлі және қауіп төндіретін құрылғылардан басқа жаққа қарады. Бауырымен жорғалаушының бетіне ұқсайтын суық, бұрыштық тұлға. Оның тар қара көздері, бұталы бұталы қастары бар еді. Ол орта бойлы, арық, арық денелі, жын-перілердің зұлымдық рухын тудыратын.
  
  
  Ол кәдімгі жау емес, біртұтас бандаға жиналған менің көптеген жауларым сияқты адам еді... Қарақ, қолға түспейтін қасқыр немесе өзін "мистер Иуда" деп атаған тұлғаланған жын сияқты адамдар.
  
  
  Болат кобра жеткіліксіз болғандай, қорғаныс қаруы ретінде (және қажет болған жағдайда шабуылдаушы қару ретінде) Шиваның сау қолында 45 калибрлі тапанша, әлемге әйгілі американдық құлын болды. Шива мылтықты алға-артқа сермеп, қоршау ортасына менің орналасқан жерімді көрсететін кез келген қозғалысты немесе дыбысты күтті.
  
  
  - Деп айқайлады ол. - Шынымды айтсам, Картер! - Мен оқ атпаймын. Біз сөйлесуіміз керек, талқылауымыз керек... тіпті сіздің Дасс мырзамен бүгінгі әңгімеңіз де, айтпақшы, қашан емес. Ал біз осында болған кезде айтыңызшы, менің жиенім, сұлу Мисс Сингхке не істедіңіз? Мен бұл сүйкімді қызды таба алмай жүрмін.
  
  
  Мен жауап берген жоқпын.
  
  
  Оның орнына оны "беретта" көтеріп, Шиваның кеудесіне бағыттап, көздеді. Қорқынышты түс жақын арада бітеді деп іштей ойлап, оның триггері ақырын тартылды. Ер адам керемет көзге түсті, мен одан оңай мақсат қоя алмадым: шын мәнінде, әулиелерге, оның артында әр күн сайын төгіліп, сымбатты фигураның эгосын толығымен жарықтандырды.
  
  
  Бірақ оның тізе бүккенін көрудің орнына, эгоның соңғы үнсіз айқайын естудің немесе оның қиналып қиналып жатқанын көрудің орнына, оның кеудесінен секірген "Береттадан" дірілдеген көздерін көргенде есеңгіреп қалды. Сосын бақ ортасындағы көне тас мүсінге көзім бақырайып қарады.
  
  
  - Сонымен сен сондасың! үнді мысқылдап, менің басымнан бірнеше сантиметр қашықтықта өлтіретін оқты атып, құлынның триггерін тартты.
  
  
  Оның инстинктивті түрде екіге бүгілген, әлі күнге дейін көзіне сенбей. Қарқылдаған көздер оның кеудесінен секірді, бірақ Шиваның ақ "куртасының" астына оқ өтпейтін корсет кигеніне ештеңе дәлел бола алмады. Шынында да, оның көйлегінің астындағы жалаңаш кеудесі, кеудесінің сұлбасы, бұлшық еттері оның эгосын көре алатын. Менің сенімсіз көздеріме бәрі анық көрінеді.
  
  
  Егер ол да болат болмаса, ол оны аяқтады. Бірақ бұл мүмкін емес еді. Адам робот емес... әлде жоқ па?
  
  
  Жоқ, әрине, олай болған жоқ, бірақ менің көргенімді жоққа шығаруға болмайды және Шиваның табиғаттан тыс күштерге ие болғанын жоққа шығаруға болмайды. Оның көздегені екінші рет басынан бастап, триггерді тартты. Үнділіктің басы оның басын көздеді, бірақ сол сәтте ол артқа шегінді де, есік жақтауына қадала қарады да, нысананы жіберіп ала жаздады.
  
  
  Сондықтан ол осал болды, немесе, кем дегенде, денесінің кейбір бөліктерінде осал болды. Менде қанша оқ қалғанын білмегендіктен, оның Шиваның зәулім үйдің айналасынан шығуын күтуі бекер емес. Жылдам қимылмен, аяғы жарақаттанғанына қарамастан, оның тығыз қоршауын итеріп жіберіп, бақтың айналасында ән шырқады. Оның эго тапаншасы кез келген сәтте жарылып кетуі мүмкін екенін білді. Бұл оның естігісі келмейтін дыбыс еді, бірақ бәрібір тәуекелге бел буып, ер адам вилланың бүйір қасбетіне жеткенше оның көзінен таса болсын деп дұға етті.
  
  
  - Сен біреуді іздеп жүрсің бе?
  
  
  Оның, бұрылды және бір уақытта триггерді тартты. Бірақ "Беретта" үнсіз қалды: дүкен қаңырап бос қалды. Бір рет басу және бәрі аяқталды. Оны револьвер Шиваның бұрмаланған, күлімсіреген бетіне лақтырып жіберді. Кобра тәрізді металл қол жоғары қарай ұшып кетті. "Беретта" металл қолынан секіріп түсіп, жерге құлады.
  
  
  - Қозғалма, Картер мырза. Біз қадам басамыз, - деп бұйырды Шива. Ол құлынды кеудеме қаратып ұстады, мен өзімді денемнің осы анатомиялық бөлігінен ажыратқым келмеді... кем дегенде, соншалықты ерте емес.
  
  
  - Не күтіп тұрсың, Шива? Неге атпайсың, ендеше мұнымен бітейік?
  
  
  - Аянышты өлімге шыдамай өлгеніңді көру үшін, қымбатты басқа? Жоқ, бұл менің стилім емес деп қорқамын. Өйткені, менің әдемі жыландарым әлі де аш, edu мол болғанына қарамастан, жас Нирадқа рахмет. Менің ойымша, бала даяшы ретінде пайдалырақ болды. Бірақ мен Кобраның біртұтас және ықшам ұйым болғанын қалаймын. Ал үлкен ағам Нирада менің қызметімде болғандықтан, мен де баланы жұмысқа алмауға ешқандай себеп көрмедім. Өкінішке орай, сіз мансапты аяқтау туралы ойлаған жоқсыз. Құбыжық мылтықты маған қаратып, тілін мазақ етіп қағып жіберді доллар қосу.
  
  
  Артымда оның, мен біреудің абайлап қозғалғанын естідім. Ол басын бұрып, Аградағы пошта бөлімшесінің алдында оң аяғына эму оғын таққан сикхтың мүсінін көрді, ол оны бүгін басқа уақытта жарақаттаған жоқ. - Ах, бұл сенсің, Кришна! Шива қуана айқайлады. Сосын ол маған көзін қысып қарады. - Менің ойымша, екеуің білесіңдер, екіншісі, екіншісі.
  
  
  —Біз бүгін ешқашан кездеспегенімізге қуаныштымыз", — деп күбірледім мен.
  
  
  - Қазірдің өзінде. Оның, Кришнаның маған кездесуіңіздің егжей-тегжейлерін айтып бергені есімде. Бірақ сіз бір нәрсені білмедіңіз, Картер мырза, атап айтқанда Кришна Нирадтың үлкен ағасы. Ол діндар сикх болып өскенімен, үнділік махаббат құдайының құрметіне аталған. Бірақ мұның бәрі қазір маңызды емес — Шива оны кесіп тастады. - Айта кету керек, Кришнаның сізге деген өшпенділігі бар, қымбатты Картер, әсіресе ол сіздің ағаңыздың эгосының қайғылы өліміне кінәлі екеніңізді білгендіктен.
  
  
  "Егер Нирада оны өлтірмегенде, ол мені өлтірер еді", — деп жауап бердім. - Сен жақсы білесің, Шива. Бұл джунглидің заңы, ең мықтысы аман қалады.
  
  
  —Шын мәнінде, шын мәнінде", — деп күлді үнді. —Бірақ сен, саған бұлай айтқаным үшін қатты өкінемін, сен енді ең мықты емессің, Картер мырза.
  
  
  Кришна бізге бір ауыз сөз айтқан жоқ. Өкінішті, ол артқы қалтасынан томпайған "нунчактарды" байқамады. Бірақ бір мылтық кеудеме, екіншісі арқама қараса, ол қате қадам жасауға батылы бармады, әйтпесе екеуі де балғаларды басады. Сондықтан мен сол жерде тұрдым, жарақаттанған аяғыма көп салмақ түсірмеуге тырыстым.
  
  
  —Сен менің штопорыма әлі жауап берген жоқсың, Картер", — деп жалғастырды Шивы. - Сен менің сүйкімді жиеніммен не болғанын айтқан жоқсың...
  
  
  - Ол өлді.
  
  
  Ол қастарын көтерді, өйткені қорқынышты қара көздердің эгосында жарқыл пайда болды. - Өлді ме?
  
  
  "Өлді", - деп өтірік айттым. - Гурнек оны эго тоқтата алмай тұрып өлтірді. Егер бұл сізді жұбататын болса, ол бірден қайтыс болды.
  
  
  —Мүлде емес", — деп жауап берді Шива мысқылдап күліп. "Ол бала кезінен бастап әрқашан алдамшы, өзін-өзі ақтайтын жезөкше болды. Бірақ, әсіресе, мен оны сағынамын, өйткені ол менің ер адамдарыммен істегені үшін және олар менімен бірге жүргендіктен, олар соншалықты күлкілі болды...
  
  
  - Демек, ол сенің тұтқының болды, сен айтасың.
  
  
  -Қалауыңызша, бұл маңызды емес. Оның кедей әкесінен басқа... менің сүйікті ағам аяулы қызынан айырылғаны үшін қатты қиналады.
  
  
  Әр секунд сайын ол бұл адамды жек көрудің қаншалықты оңай екенін түсіне бастады. Ол бұзық, болат қақпанға ұқсайтын ақыл-ойы бар құбыжық, тамаша, бірақ бұрмаланған, ақылсыз еді. Ер адам ернін жалап, маған күлді, бұл күлімсіреу садизм мен сарказмды білдіруі керек еді.
  
  
  "Мен сенімен өте көңілді боламын, Картер", — деді ол күліп. - Дауысты көресің, бірге өткізген аз ғана уақытымыз көңілді болады!
  
  
  "Маған тағы бір нәрсені айтшы, Шива, тек жазба үшін", - дедім мен оның сөзін бөліп, Рива мені естиді деп үміттеніп, диалогтың бірінші жолдарын жіберіп алған жағдайда дауысымды көтеріп. - Риваның әкесі қайда? Бұл туралы маған бір қыз айтты... осыны білгіңіз келе ме? эй, мен оған сенбедім...
  
  
  Шиваның бұрмаланған психологиясы мен ойлағандай жұмыс істеді.
  
  
  "Сен менің жиеніме күмәнданған ақымақ едің", — деп жауап берді үнді. - Менің ағам аман-есен, бізден бірнеше қадам жерде. Егер ол дұрыс есімде болса, сіз сол күні қасапханаға бардыңыз. Пандемонияны қай жерде аштыңыз, мен қосуым керек.
  
  
  - Ал ол қайда?
  
  
  - Не, Картер мырза? Менің ағам айналасындағы барлық үйлерде ренжітетін жағдайға ие емес, дауысы және бәрі; дәлірек айтсақ, ол акваторияның айналасындағы барлық үйлерде ренжіте алмайды. Ол қолындағы күш-қуатына қуанып, қуанып қалды.
  
  
  Және ол бір орында тұрып, қадам жасай алмай, жағдайды өзгерте алмады. Ол бірнеше секунд ішінде швейцариялық ірімшіктің бір бөлігіне айналуға дайын, алдыңғы және артқы екі мылтықтың астында болды. Бұл менің сүйікті трюктерім үшін ең жақсы уақыт емес еді, әсіресе Кришнамен, ол өте қонақ үй ағасының өлімі үшін кек алу үшін мені атып тастады.
  
  
  Бірақ кенет көзін бақырайтып, арманындағы эгосын парақтап тастады. Атыс Рива жасырынған қоршау үшін атылды. Қыздың мінсіз мақсаты болды. Оның секірісі Шиваның мылтығынан қашып, бүйірінен секірді де, көзінің қиығымен Кришнаға қарады: оның ақ көйлегінің алдыңғы жағында қызыл дақ пайда болды. Ол шабылғандай құлап түсті, оқтың соққысы эгоды сыртқа қарай лақтырды. вилланың бүйір қасбетіндегі күн.
  
  
  Оның үміті Шиваны орындауға рұқсат беру туының бір сәтін пайдалану еді. Оның, алға қарай секірді, мылтықты ұстап тұрған қолына пышақ сұғып, эгоға мылтықты жіберуге мәжбүр етті. Кобра тәрізді болат қол менің иығыма түсіп бара жатқанда, ол атып үлгерді.
  
  
  Өлімге әкелетін уланған тістер менің мойнымнан екі дюйм қашықтықта болды. Үнділіктің кеудесінің эгосынан қашып, оның иегіне пышақ сұғып алды, өйткені ол әлі күнге дейін күртешенің астына не киетінін түсінбеді" және қолын болат табаққа сындырғысы келмеді.
  
  
  - Сен жеңе алмайсың, Картер! Ешқашан! - ер адам ысқырып жіберді, ол оны алақанымен мойын мен иық арасындағы қуысқа ұрып жіберді. Соққы жұмыс істеді; ер адам бір сәтке қолын босатып, мылтық жерге құлап түсті.
  
  
  Эго оны бір жаққа лақтырып жіберді де, мылтық қиыршық тас жолмен ұшып кетті. —Демек, біз квитамыз", — дедім мен бір қадам артқа шегініп. Бір минутта оның қолын сырғытып, "нунчактарды" алды.
  
  
  Шива көздерін екі жіңішке саңылауға айналғанша тарылтып жіберді, эго беті бауырымен жорғалаушылардың бетіне бұрынғыдан да көбірек ұқсады. Менің ойымша, ол "нунчактардың" не екенін білмеді, бірақ ол олардың жазықсыз қару емес екенін түсінді. Ол Кришнаның мәйітін басып өтіп, бір күнге шегінді... сол сәтте тағы да оқ атылды. Бірақ бұл жолы Рива дәл көздеген жоқ, ал қарқылдаған көздер шаң мен қиыршық тасқа кептеліп қалды ағасының аяғы.
  
  
  —Демек, жезөкше тірі", — деп күлді құбыжық."Біраз уақытқа, Картер, мен сендіремін."
  
  
  - Сіз жазатайым оқиғадан сақтандырыла алмайсыз! мен кобраның тістері үшін арақашықтықты сақтай отырып, ирониялық түрде айқайладым. Металл штангадағы жылтыр тістер маған Шиваның ерекше ессіздігін, оның садистік әдістерін еске түсірді.
  
  
  - Кептеліп қалды! Атпайды, Ник! Риваның дауысы қалың қоршаудың арғы жағындағы дүрбелеңнен қатты естілді.
  
  
  - Онда қал; кетпеңдер! - деп айқайлады эй оған өз кезегінде.
  
  
  Құбыжықтың басын жару немесе тұншықтыру үшін "нунчактарды" қолдануға тура келді. Бірақ мен, ең болмағанда, әлі жақындай алмадым.
  
  
  - Сіз, әрине, менің "кобрамның" тістері екенін түсіндіңіз... - үнділіктің өте қара көздері бір сәтке металл қолына бұрылды, - ...олар өлімге әкелетін я толы, төрт жыланның уының айналасында түзілген қоспа. Сипаттамасына тоқталып, асықпауға тырысты айдаһар. - Оны жасыл мамбаның, қабыршақты жыланның, австралиялық жыланның және менің сүйікті бауырымен жорғалаушылардың барлық уының қоспасы сіз болжаған себептерге байланысты жасады, атап айтқанда король кобра. Барлығы бірге, Картер мырза, олар салыстырмалы түрде жас Нирадтың өлімі мейірімді сыйлық болып көрінетіндей әсер қалдырады, бала мүлде зардап шекпеген сияқты. Бірақ сен оның қаншалықты азап шеккенін білесің ғой, солай емес пе, Картер?
  
  
  - Қорап қайда, Шива? - деп сұрады одан, оның қысқа сөйлеген сөзін және еріндерінің эгосын бұрап тұрған шайтандық күлкісін елемей. - Мен сіздермен мәміле, айырбас жасауға дайынмын. Қажылықты ойлап табу үшін сіздің өміріңіз.
  
  
  - Мәміле? — ол күліп қайталаңыз. - Сен қалжыңдап тұрсың, Картер. Елестетіп көріңізші, ол тіпті қашып кетуді ойлаған жағдайда Қажының барлық жазбалары мен жазбаларын жойып, сақтық шараларын қабылдады! Жоқ, мұнда бір ғана сандық бар, ол менікі, Картер. Оны басқа ешкім алмайды.
  
  
  "Демек, Бейжіңдегі жақсы жігіттер саған карт-бланш береді ғой, солай ма?" Сен өзіңді алдап жүрсің, Шива. Сен менің қымбат уақытымды босқа өткізіп жатырсың деп айтпаймын.
  
  
  Оның білуінше, үнділік блеф жасап жатқан. Бәлкім, албан Қажы дәл осы сәтте вилладан қашып, өзінің қымбат өнертабысын өзімен бірге алып кеткен шығар. Ол менің Ресейдегі елді мекенімнің сәтсіздікке ұшырағанын көру үшін тым алысқа кетті. Сондықтан ол шешім қабылдады. Мен оны металл кобра қолының қолы жетпейтін жерде ұстасам, мен одан құтыламын.
  
  
  Ол бір қадам алға басып, Шива артқа шегінді. Ол қорқынышты қаруларға қарамастан, дененің эгосының, болмыстың эгосының ажырамас бөлігі болып көрінгенімен қорықты. Жымиып, аяғын қиыршық тас төселген жолдың бойымен сүйреп апара берді. Ол тағы да артқа шегінді, бірақ бұл жолы оны шетке ысырып тастады да, өлімге соққы беру үшін менің темір қолыммен маневр жасамас бұрын, оның артынан асығуға тырысып, бір күнге қарай жүгірді.
  
  
  Қозғалыс долли секундының жүзден бір бөлігіне дейін есептелген уақытты, құбыжықтың мойнына былғары бауды тартуға кеткен уақытты және тері астындағы тістерден жалтарып, тістеп алмау үшін уақытты қажет етті. Дәл сол сәтте ол гаурдың терісін Шиваның тамағына орап алмақ болып, алға қарай секіргенде, болат қол төмен қарай серпіліп, жіпті екіге бөліп тастады. Ол "нунчаку" таяқшасын қарғыс атқан құрылғының металл штангасына тіреді, бірақ ағаш тегіс бетке сырғып кетті.
  
  
  Улы тістер менің мойныма қоқан-лоққы көрсетіп жақындады. Оны Шива қасбетке қарай итеріп жіберді, менің "нунчактарымнан" (бұрынғы сыпырғыштан) қалған нәрсені босатып, болат кобраны екі қолымен ұстап алды. Ер адам ентігіп, алдымда жасанды қол тұрды. Мен оның қалай жұмыс істейтінін білмедім, бірақ бұл туралы сұрауды тоқтата алмадым.
  
  
  Менің шынтағым ер адамның кеудесіне тиді. Үнділікте қатты, бірақ металл емес нәрсе болды. Бұл пластик болса керек. Шива қиналып жатқанда да күле берді, менің ойымды оқығандай: - Өте жеңіл және оқ өткізбейтін. Қажылықтан шыққан тағы бір керемет өнертабыс. - Ол тіпті ең үмітсіз жағдайларда да маньяк сияқты әрекет етті.
  
  
  Ол сондай мақтаншақ, өзіне сенімді болды. Ал әзірше умен түкірген тістер бәрін жалап, жалап жатыр, мойныма жақындап қалды. Қолдың робот сияқты табиғаттан тыс күші болды, ал үндістің екінші қолы менің физикалық күшімді жеңе алмады. Бірақ айдаһар күштірек болып шықты және ол менің мойныма жылтыр металл тістер кіріп кетпес үшін жан аямай күресті.
  
  
  Оны әр тайпаның біреуі көтеріп алып, шабуылға шығып, эгосын шап тұсына соқты. Шива екіге бүгілген стырсыған дауысын шығарды; сол сәтте оны тіс тәрізді гиподермиялық инелер эго етіне, эго жұқа, бұлшық ет мойнына батырды.
  
  
  Таңдану мен орындауға рұқсат беру туының алғашқы көрінісінен кейін қасиеттің эгосын бұрмалайтын қорқынышты көрініс пайда болды.
  
  
  Ол болат қол мені бірінші рет екінші рет ұрып жібермеуі үшін өзін тартып алды да, Шиваның тыныс алуға тырысып жатқанын көріп тоқтады. Шағымдар тыныс алу орталықтарына әсер ете бастады, теріде біртүрлі қанды дақтар пайда болды. Теріде қою қызыл дақтар тез пайда болды - ішкі қан кетулер.
  
  
  - Машина... Картераса Энн... ояд қарсы дәрі... ол простырсып, виллаға қайта кіру үшін аяғын қозғалтпақ болып, зертханаға жеткен шығар. Бірақ эго аяқтары қазірдің өзінде сал болып қалды.
  
  
  Шива жерге құлап түсті, қатты конвульсиялық дірілмен бұралып, бүкіл эго мен денені шайқады.
  
  
  Менің қасымда Рива пайда болды.
  
  
  Бірақ ол бір қараған жоқ, басын кеудеме тығып қойған жоқ. Ол сол жерде ағасының қайтыс болғанын көріп дірілдеп отырды, өлім алдында қозғалмай, суып бара жатқан фигураға қарауды тоқтатпады.
  
  
  Өйткені бұл шоуды сол жерде, жалаңаш және шаңды Үндістанның қуаң кедейлігінде орынсыз, құнарлы және жасыл болып көрінетін осы бақшада жасаған өлім еді.
  
  
  Бұл қайғылы өлім болды. Бірақ, бұл Шива ешқашан жақсы адам болған емес.
  
  
  
  
  15
  
  
  Ақыр соңында бәрі ойдағыдай аяқталды деп айта алмаймын, яғни есік алдында қабылдауға арналған лентамен байланған қобдишасы бар әдемі пакет. Шындығында, Шиваның өлімінен кейін математикадан біреуі ғана (біреуі ғана қалды) өзін "Кобра" деп атаған ұйымның желісін бұзып үлгерді.
  
  
  - Хок маған Қажының Қытайдың шексіз территориясына жоғалып кету үшін Үндістан шекарасынан өткені туралы барлық сенімді дереккөзді білетінін айтты. Содан кейін бұл албан ғалымы туралы басқа ештеңе білмеді. Бірақ мен соншалықты аңғал емес едім, ерте ме, кеш пе, алыс емес болашақта біз өз жолымызда эгоға тап болмаймыз деп сендім.
  
  
  Шива сияқты, бастапқыда қажылық әлі күнге дейін жұмбақ, бет-әлпетсіз қауіп-қатер болды, оның ғылыми тапқырлығын Пекинді басқарған адамдар пайдаланып үлгерген шығар.
  
  
  Қалай болғанда да, бұл менің ісім емес... кем дегенде, әзірге.
  
  
  Он күн бұрын маған басқа нәрселер жасау керек болды, атап айтқанда Шиваны өлтіріп, сандықты алу. Шива қайтыс болды. Рива екеуміз ессіз адамның вилласындағы сейфтен тапқан сандық қазірдің өзінде біздің қолымызда болды. Содан кейін ол Риваны өзімен бірге Нью-Делиге заттарын алып кету үшін Аграға барды. Дәл осы сәтте Шиваның жиені менің қасымда Малахар жағалауындағы шағын жағажайдың алтын құмында үлкен төсеніште жатыр. Жаяу он минуттық жерде бір кездері португалдықтар басып алған көркем Панаджи қаласы болды. Біз Гоада құрметті демалыста болдық.
  
  
  Рива менің қасымда бұралып, ұйықтап жатқанда бірдеңе деп күңкілдеді, ее күнге күйген жұқа дене күннен қорғайтын кремнің хош иісіне бөленді. Жағаға соғылған толқындардың жұмсақ, ырғақты шашырауы мені қатты ұйықтатып, керемет сезімге бөледі. Маған бұдан былай қоқан-лоққы көрсетілмеді, енді жүгірудің қажеті жоқ, шарасыздықты сезінбедім. Ол енді өз өмірі үшін күрескен жоқ, көп жағдайда маған қарсы болып көрінетін, бірақ маған ешқашан ұнамайтын жағдайларға тап болған жоқ.
  
  
  Бірақ сол кездің өзінде бұл жағдайда менің мүмкіндіктерім өте аз болды. Осы уақыт ішінде жағдайды жасаған, ойын ережесін айтқан Шива болды. Ақырында ол жеңіліске ұшырады, менің ойымша, ол ешқашан мүмкін деп ойламаған нәрсе. Үндістан үкіметінің жедел араласуының арқасында тіпті он миллиондық есірткі партиясы да межелі жерге жете алмады.
  
  
  Қытайдың айналасында героин тасымалдайтын тікұшақпен Үндістан әуе күштерінің шекарадан өтіп, Үндістан аспанына бағыт алған кездегі қысқаша ұшақтары болды.
  
  
  Екі күннен кейін министр өз-өзіне қол жұмсады: эго өлімі "Кобра" ұйымымен эго байланыстарын көрсетті. Ал Үндістанның барлау қызметінің бұрынғы офицері Пуран Дассқа келетін болсақ, Заңның ұзын қолы ақыры өзінің тиімділігін дәлелдеді.
  
  
  Дасс Нью-Делидегі түрмеде сотты күтіп отырды. Эмудың судьяларға айтары көп болар еді, әсіресе үкімет Эмуға "Кобра" операциялары туралы білетіндерінің бәрін ашуға келіссе, өлім жазасын кейінге қалдыруға уәде бергендіктен.
  
  
  Оның эгосының білуіне қарағанда, мен Дасстың куәгер болатынына күмәнданбадым, ынтымақтастыққа дайын, мемлекеттік қызметкерлерге олар туралы бәрін айтып берді. қонақ үйлер білу, мүмкін одан да көп.
  
  
  Осылайша, қалыптасқан жағдайда олқылықтар толтырылды. Қажыдан басқа, мен Хоуктың көңілінен шығып, тапсырмаларды орындай алдым. Риваға берген уәдесі оны тіпті ұмытқан жоқ. Біз оның әкесін жасырын жерден, мал сою алаңынан таптық.
  
  
  Енді бейшара жігіт Нью-Делидегі ең жақсы аурухананың жеке палатасына жатқызылды, онда дәрігерлер мен медбикелер бір рет те, түнде де емес, эго-сауықтыру үшін қолдан келгеннің бәрін жасады. Осылайша ол Рива мен Балтаға берген сөзінде тұрды.
  
  
  "Бір айға демалыс алыңыз", — деді Хоук жомарттықпен, енді ол миссияны сәтті аяқтады.
  
  
  Аяғымдағы жара жазыла бастады, әрқайсысымен, менің жағдайым жақсарған кезде емес. Менде бір-екі аптадан кейін жаңа миссияны арқама көтеру үшін бастығым қайта қоңырау шалады деген ой болды... мен одан бас тарта алмадым.
  
  
  Ол жағажайда жатып, күнге қыздырынып жатқанда, осы ойлардың бәрі менің басымда үйіліп жатты.
  
  
  Ол қолын созып, Риваның иығына орап, оны өзіне қарай тартты. Бірақ біреу менің қабырғамды қағып жіберді...
  
  
  Ұйқышылдық сейіліп, оны әп-сәтте орнынан атып жіберді. Екеуміз құмның үстіне үлкен тоқылған себет қойған сақалды адамға бет бұрғанымызда Рива күлді. "Мен аз сұраймын, "сахиб", - деді ер адам үлкен күлімсіреп. - Бар болғаны жиырма рупий, мен саған жыландардың қалай сиқырланғанын көрсетемін... Өте улы, "сахиб"... кобралар!
  
  
  Эмге жиырма рупий берді, бізге сөз айтпа.
  
  
  Жылан арбаушы ретінде әрекет ету үшін "жоқ" үшін жиырма рупий, бірақ қолға үйретілген болса да, кобраны алдыңызда көрмеу мәртебесіне ие болу.
  
  
  "Білесіз бе, шоу сізге ұнайтын еді", — деді Рива күліп.
  
  
  —Мен сені ұнататындай емес", — деп жауап бердім мен оны қайтадан құшақтап.
  
  
  Жоғарыда, бұлтсыз аспанда шағалалар қалықтады. Бақытымызға орай, олар лашын емес, деп ойладым. Сосын оны лашындар да, айдаһар да ұмытып кетті, тіпті Үндістанды да ұмытып кетті.
  
  
  Менімен бірге Рива болды және бұл менің ойымды бос ұстауға жеткілікті болды.
  
  
  ЖІП.
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  Өз өлімін сатқан адам
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Өз өлімін сатқан адам
  
  
  Лев Шкловский қайтыс болған ұлы Антонды еске алуға аударған
  
  
  Түпнұсқа атауы: The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  Алғы сөз
  
  
  Ксян Шу Чжан күтті. Жалғыз, полярлық түнде. Ол шабуылға дайын айдаһар сияқты айлы қарға еңкейіп отырды. Эго танаулары дірілдеп, будың үйірмелері шығып жатты. Эго көздері өз ізімен ессіз жыпылықтады.
  
  
  Ақ камуфляжды плащ қатты желден және нөлден төмен температурадан сым тәрізді дененің эгосын аз қорғады. Оның артында үнемі өзгеріп тұратын қарға табандарын жайып, өлі шана иттері эго жатты. Шананың эго-сы иттердің өлім азабының қаһарынан жаншылды. Реніш, енді Хсян білді. Баяу әрекет ететін реніштер. Маңызды емес, деп ойлады ол. Хсян енді қашу туралы ойлаған жоқ. Ол енді аман қалу туралы ойлаған жоқ. Ол тек өлім мен жамбасындағы мылтық туралы ойлады, ол эгоды өлтіруі керек еді.
  
  
  Шығысқа қарай жүз миль жерде, елес пейзажда өмірдің бүкіл эгосының жұмысының қирандылары әлі де жанып тұрды. Жануарлардың қаһарының тесілген айқайы тамақтың эгосын айналып өтіп, оборудовоның оған салған барлық жылдарын және қатыгез, кенеттен жойылған эгосын еске түсірді. Зертхананың эгосы. Бір сәтке ол бастапқыда бұл ойға көнді. Бір сәтке ол мұның қандай күйзеліс тудыратынын елестетті.
  
  
  Ол американдық бидайдың кең алқаптарын елестетіп, аптап ыстық күннің астында өспей, шіріп, өлімге әкелетін эго-зертханалық саңырауқұлақтармен ластанған және иісі шыққан. Ол орыс бюрократтарының ашаршылыққа ұшыраған халық үшін еш жерден таба алмайтын жаңа астық қорына зәру екенін көрді. Ол білмей жымиды.
  
  
  Бірақ секундтың бір бөлігі ғана. Жел еріннің эгосынан күлімсіреуді жұлып алып, оның қайда екенін және тағдырды эгоға кім өзгерткенін еске түсірді. Хшан Сджо Джанға құрмет көрсетілмейді. Ол сәтсіздікке ұшырады. Ал эго көшбасшылары бұған риза болмас еді.
  
  
  Бірақ ол олармен бетпе-бет кездесуге қайтып оралмайды. Хсян осы шексіз түнде жабайы кеңістіктің қарында өлетінін білді. Бірақ ол өлімнің дәмін татпас бұрын, ол кісі өлтіруге деген құштарлығын қанағаттандырады: бұл американдықтың өлімі.
  
  
  Ксян ұзын бойлы американдықтың жақында келетініне сенімді болды, өйткені бұл американдық тиянақты адам болатын. Ол өзін-өзі өлтірген Сун мен Цзянды өлтіруге мұқият болды. Содан кейін осы екі күзетшіні өлтірді, ол жанғыш бомбаларды орнату үшін көп күш жұмсады. Зертхананың қирауы толығымен аяқталды.
  
  
  Америкалық Хшан ұйықтап жатқанда соққыға жығылды. Ол соңғы дыбыссыз жарылыстардан оянып, барлық есіктер мен терезелердің айналасынан жалынның атқылап жатқанын көрді.
  
  
  Ол осы аптаның басында оңтүстік елді мекенде эскимостар сыбырласып жүрген алыстағы американдық тұлғадан қашып, шанасы мен иттеріне қарай жүгірді.
  
  
  Иттер жолда өліп бара жатқанда, Ксян американдықтың сақтық шараларын қолданғанын түсінді. Ол Хсиангты жібергісі келмеді, сондықтан американдық кездейсоқ ештеңе қалдырмайтындардың жанында емес екені анық болды. Ол Хсянның өліміне көз жеткізу үшін келеді .
  
  
  Хсян ашудан дірілдеп тұрды. "Өл, американдық", — деп сыбырлады ол түнде. "Алдымен өлу".
  
  
  Бір сағат, екі. Ол жеккөрінішпен жылынып, еңкейіп отырды. Міне, ақыры, желдің күшеюінен әлсіз иттердің үруі.
  
  
  Хсян оң қолын қой терісіндегі қолғаптың айналасынан тез шығарып алды да, оны минутына итеріп жіберді автотұрақ. Саусақтар автоматты тапаншаның айналасына қысылды. Қытайлықтар эгоды 1933 жылғы ресейлік 7,62 мм КТ М Токаревтің 54, ih типті көшірмесі ретінде біледі. Хсян мылтықты ақырын қалтасынан алып, Одиннің бөлмесіне қарағайдың аяғын тесіп өтуге жеткілікті ауыр сегіз Маузер патронын алып келді. Содан кейін ол қарынға қармен төмен түсіп, сынған шанамен эго қалдырған іздердің арасына ашық түсіп, қару-жарағының оқпанына қарады.
  
  
  Бұл айдың жарығында қиын ату болмайды. Айқын белгіленген мақсат оған жақындайды алдынан ашық. Хсян мылтықты бір минут ішінде артқа тартып, ақ қалпақпен басын төмен түсірді де, қарда көрінбейтін болып қалды. Сосын санай бастадым. Американдықтың отыз бес жасқа дейін өмір сүре алатын жақсы иттері болар еді. Бірақ шаршаумен санасуға тура келді: сағатына жиырма бес. Бір шақырымға шамамен екі жарым минут. Минутына төрт жүз метр. Секундына жеті метр.
  
  
  Ол дыбысты қайтадан естігенде, ол айқынырақ болды. Құлақтарын сергек ұстай отырып, ол әртүрлі иттердің дыбыстарын ажырата білді. Бір сәттен кейін шананың сықырлаған дауысы естілді.
  
  
  Хсжан мылтықты тартып алды. Ол шананы жүз ярд қашықтықта болғанша көрген жоқ. Ол қарлы боранның арасынан шығып кетті: иттер жүгіріп келе жатты, шананың бойымен жабылған көрпелердің бұдырлы үйіндісі жүгірді, содан кейін артқы жүгірушілердің айналасында биік, қараңғы фигура елес пейзаж арқылы тербеліп тұрды.
  
  
  Хсян ақырын онға дейін санады, сосын оқ жаудырды. Жүгіріп келе жатқан иттердің артында тұрған қараңғы фигураның басына қарап, Хсян қарға құлағанға дейін ай сәулесінде бір сәтке темекі шегіп тұрған кішкене түкті, мүмкін бас сүйегі мен шашты көрді. Бірақ қозғалыссыз жүргізуші мен үрген иттер асығуды жалғастырды.
  
  
  Хсянг тағы да, тағы да оқ атты. Және тағы да. Иттер, шаналар және адам күркірей берді, қалқаның эгосынан биікке көтерілді. Енді ол жіберіп ала алмады. Хсянның сұқ саусағы триггерді қайтадан қысып алды. Мылтық гүрс етті.
  
  
  Эго көру өрісі жабайы иттердің көздеріне, сілекейі ағып жатқан аузына салбырап тұрған тілдерге, қашып бара жатқан тозақ машинасының поршеньдеріндей қарлы боранда дірілдеген табандарға толы болды. Хсжан тізе бүгіп, қараңғы парктегі фигура мен оның арасындағы саңылауға тағы да оқ атты. Сосын жүгіріп келе жатқан шананың жолынан шығып кетті.
  
  
  Жақыннан, шана өтіп бара жатқанда миммо, Хшан фигураның беті жоқ екенін көрді. Саябақ бос болды. Ол өзінің бағалы оқтарын тұлыпқа жұмсаған. Келесі сәтте ол шанадағы жүктің көтеріліп бара жатқанын көрді, өйткені ұшып бара жатқан фигура жамылғысының астында жасырынған жерін айналып ұшып кетті.
  
  
  Жіңішке жүзі ай сәулесінде жарқырап тұрды.
  
  
  Денесі оны ұрған кезде Хсян мылтықты жоғары қарай сермеді, ал ол қардың үстінде арқасына созылды. Мықты қол эгоның білегінен ұстап, сүйекті сындырды.
  
  
  Әлсіз Хсян мылтықты тағы да көтеруге тырысты.
  
  
  'Сен кімсің?' ол айқайлады. "Сен соншалықты жақсы өлтіретін кімсің?" Стилетто төмен қарай жарқырады.
  
  
  Өмірінің соңғы, қысқа сәтінде Хсян екі нәрсені естіді.
  
  
  Қарға эго қан тамшылайды.
  
  
  Ал аты: "Ник Картер".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Ник
  
  
  
  Өз өлімін сатқан адам
  
  
  
  Атауы түпнұсқа: The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  
  
  
  
  Алғы сөз
  
  
  
  
  
  
  Сян Шу Ян күтіп тұрды. Полярлық түнде жалғыз. Ол шабуылға дайын тұрған айдаһардай ай сәулесіндегі қарға үйіліп жатты. Эго танаулары дірілдеп, будың бұлттарын шығарды. Эго көздер өз ізіне эгоға ақымақтықпен қарады.
  
  
  Ақ камуфляжды халат желбезекті денені қатты желден және аяздан төмен температурадан қорғай алмады. Оның артында, үнемі өзгеріп тұратын қарда табандарын созып, өлі шана иттері эго жатты. Иттердің воырсыған ашуы шананың эгосын басып қалды. Реніш, енді Сян білді. Баяу әрекет ететін реніштер. "Маңызды емес", - деп ойлады ол. Сян енді қашу туралы ойлаған жоқ. Ол енді аман қалу туралы ойлаған жоқ. Ол тек өлім мен жамбасындағы мылтық туралы ойлады, ол эгоды өлтіруі керек еді.
  
  
  Шығысқа қарай жүз миль жерде, елестер тоғайында, өмірдің эго істерінің қирандылары әлі де жанып тұрды. Жануарлардың қаһарынан шыққан қатты айқай оның барлық жылдарын және осы қатыгез, кенеттен жойылуды еске түсіре отырып, жұлдырудың эгосын айналып өтті. Зертхананың эгосы. Бір сәтке ол оның не үшін жасалғанын ойлап қалды. Бір сәтке ол оның тудыруы тиіс жойылуды елестетті.
  
  
  Ол американдық бидайдың орасан зор алқаптарын елестетіп, аптап ыстық күннің астында өспей, шіріп, эго-лабораторияда өлімге әкелетін саңырауқұлақпен ластанған және сасыған. Ол ресейлік бюрократтардың аш халық үшін еш жерден таба алмайтын жаңа астық қорына зәру екенін көрді. Ол бейсаналық түрде жымиды.
  
  
  Бірақ мұның бәрі секундтың бір доллары үшін ғана болмады. Жел күлімсіреуді еріннің эгосынан алып тастап, оның қайда екенін және тағдырын кім өзгерткенін еске түсірді. Қаңтар айында Сян Шудың марапаты болмайды. Ол сәтсіздікке ұшырады. Ал эго көшбасшылары бұған риза болмас еді.
  
  
  Бірақ ол олармен бетпе-бет кездеспейді. Хсян өзінің осы жерде, жабайы кеңістіктің қарында, осы шексіз түнде өлетінін білді. Бірақ ол өлімнің дәмін татпас бұрын, ол кісі өлтіруге деген құштарлығын қанағаттандырады: ол американдықты өлтіреді.
  
  
  Сян ұзын бойлы американдықтың жақында келетініне сенімді болды, өйткені бұл американдық ұқыпты адам еді. Ол өзін-өзі өлтірген Сун мен Цзянды абайлап өлтірді. Содан кейін осы екі күзетшіні өлтіріп, ол жанғыш бомбаларды қоюға бар күшін салды. Зертхана толығымен жойылды.
  
  
  Америкалық Сян ұйықтап жатқанда соққыға жығылды. Эго соңғы дыбыссыз жарылыстардан оянды және барлық есіктер мен терезелердің айналасында жалынның атқылап жатқанын көрді.
  
  
  Ол осы аптаның басында оңтүстік елді мекенде эскимостар сыбырласып жүрген алыстағы американдық тұлғадан қашып, шаналары мен иттеріне қарай жүгірді.
  
  
  Иттер жолда өліп бара жатқанда, Сян американдықтың сақтық шараларын қолданғанын білді. Ол Сянның қашып кетуіне жол бергісі келмеді, сондықтан американдық ештеңені кездейсоқ қалдыра алмайтын адам емес екені анық болды. Ол Сянның өлімін анықтау үшін келеді.
  
  
  Сян ашудан дірілдеп кетті. "Өл, қарғыс атқан американдық", - деп сыбырлады ол түнде. "Алдымен өлу".
  
  
  Бір сағат, екі. Ол өшпенділікке бой алдырып, еңкейіп отырды. Сөйтіп, ақыры, желдің үстінде әлсіз иттердің үргені естілді.
  
  
  Сян оң қолын қой терісінен жасалған қолғаптың айналасынан тез суырып алды да, камзолының бір минутында оны итеріп жіберді. Саусақтар автоматты тапаншаның айналасына қысылды. Қытайлықтар эгоды 54 типті деп біледі, 1933 жылғы ресейлік 7,62 мм КТ М Токаревтің ih көшірмесі. Сян мылтықты ақырын қалтасының айналасынан алып шықты да, қарағайдың табанына енуге жеткілікті ауыр "Маузердің" әрқайсысы сегіз раундтан тұратын болтты үрледі. Содан кейін ол қарнын қарға батырып, шана сындырған эго қалдырған іздердің арасына ашық түсіп, қару-жарағының уәзірінің артына қарады.
  
  
  Айдың жарығында бұл оңай болады. Нақты белгіленген мақсат оған ашық түрде жақындайды. Хсян мылтықты бір минутта қайта сырғытып жіберді де, басын ақ қалпақпен төмен түсірді де, қарда көрінбей кете жаздады. Сосын санай бастады. Американдықтың жылдамдығы сағатына отыз бес шақырымға жететін жақсы иттері болады. Бірақ шаршауды санауға тура келді: сағатына жиырма бес. Мысалы, километрге екі жарым минут. Минутына төрт жүз метр. Секундына жеті метр.
  
  
  Ол дыбысты қайтадан естігенде, ол айқынырақ болды. Және ол сақтықпен әр түрлі иттердің дыбыстарын ажырата білді. Бірер сәттен кейін шананың сықырлаған дауысы естілді.
  
  
  Ксян мылтықты суырып алды. Ол көрген жоқ, шана, олар одан sta ярд қашықтықта болғанша. Ол қарлы тұтқиылдан секіріп түсті: иттер жүгіріп келе жатты, көрпемен жабылған үйінді шананың ұзындығына дейін созылды, содан кейін шананың артқы жағында ілулі тұрған биік, қараңғы фигура елес пейзаж арқылы тербелді.
  
  
  Сян ақырын онға дейін санап, оқ жаудырды. Визор арқылы жүгіріп келе жатқан иттердің артындағы қараңғы фигураның басына қараған Сян қарға сүңгігенге дейін ай сәулесінде бір сәт пайда болған кішкене тоқашты, бәлкім, басы мен шашын көрді. Бірақ қозғалыссыз жүргізуші мен үрген ит жарысты жалғастыра берді.
  
  
  Сян қайта-қайта атып жіберді. Және тағы да. Иттер, шаналар мен адам шу шығаруды жалғастырды, тұтқиылдан эгоға ілінді. Енді ол жіберіп ала алмады. Сянның сұқ саусағы триггердің айналасына қайта оралды. Мылтық тағы да күркіреді.
  
  
  Эго көру өрісін иттердің жабайы көздері толтырды, тілдері сілекейі ағып жатқан ауыздарынан шығып тұрды, табандары қашып бара жатқан тозақ көлігінің поршеньдеріндей үрейлі қарды басып өтті. Сян тізерлеп тұрып, қараңғы күртеше киген фигура мен оның арасындағы саңылаудан тағы да атып жіберді. Содан кейін ол жылдамдықпен келе жатқан шананың траекториясынан шығып кетті.
  
  
  Жақыннан, шана ұшып бара жатқанда, Сян фигураның беті жоқ екенін көрді. Саябақ бос болды. Ол өзінің бағалы оқтарын тұлыпқа жұмсаған. Келесі сәтте ол көрпенің астындағы жамылғының айналасынан бірдеңе ұшып кеткенде, шанадағы жүк көтеріліп бара жатқанын көрді.
  
  
  Жіңішке жүзі ай сәулесінде жарқырап тұрды.
  
  
  Стилетто оны ұрған кезде Хсян мылтықты жоғары көтеріп, эгосын арқасына қарға жіберді. Мықты қол эгоның білегінен ұстап, сүйекті сындырды.
  
  
  Ксян мылтықты қайта көтермек болды.
  
  
  Ол айқайлады. - 'Сен кімсің?' "Сен кімсің, соншалықты жақсы өлтіресің?" - деп стилетт жыпылықтады.
  
  
  Өмірінің соңғы қысқа сәтінде Сян екі нәрсені естіді.
  
  
  Қарға қан қалай тамшылайды.
  
  
  Ал аты: "Ник Картер".
  
  
  
  
  
  1 тарау
  
  
  
  
  — Хсянның өлгеніне сен сенімдісің бе, Ник?
  
  
  Дэвид Хоктың " тітіркендіретін кездері болады, және ол осындай сәттердің айналасында болды. Вашингтондағы штаб-пәтерінде отырғанда, твид-костюм киген эго арзан сигаралардың иісін сезсе, Хок өзінің "Мінсіз бюрократ" қойылымында ойнады.
  
  
  "Картер-Хсян" деп белгіленген қоңыр папка оның алдында диагональ бойынша жатты, ал Хоук бөксесін тартып, мазмұнның эгосының айналасында ештеңе көрмейтініме көз жеткізу үшін барын салды. Папка мен сигарадан басқа, эго негізгі балдақ болды мен тырысамын фонтанды қалам, ол айналысады Арктикадағы оқиғалар сипатталған кезде папкаға жазуды жалғастырды.
  
  
  Оның, сағатына қарап, Хоуктың сұр шашты басының үстінде ілулі тұрған көк түтін бұлтына қарады. "Хсян Ривненскаядан елу төрт сағат жеті минут он алты секундта қайтыс болды", — дедім мен.
  
  
  Хоуктың қаламы қағазды сызып тастай берді.
  
  
  "Эмудың тамағына екі рет стилет қадалған. Бірінші жарақат ұйқы артериясына зақым келтірсе, екіншісі трахеяны ашты. Дене әлі сол жерде. Егер сіз барып, мәйітті көргіңіз келсе, оның мен сізге nen туралы әрі-бері айтып бере аламын.
  
  
  —Ал, Ник", — деді Хоук. — Онша дұшпандық емес. Сіз Вашингтондағы біздің жағдайымыздың қалай екенін білесіз. Біз қағазбастылықпен өмір сүріп жатырмыз. Өзімізді тағы қалай ақтай аламыз? Сіз сияқты агенттер, Killmaster ойыншылары, барлық қызықтарды, барлық шытырман оқиғаларды, барлық саяхаттарды алады. Бізге осы бірнеше аянышты сәттерді аямаңыз.
  
  
  Хоук маған күлімсіреді, оның ені сигара эгосының темекі тұқылының ұзындығындай. —Жарайды, Ник", — деді ол. 'Рахмет. Тек өз атынан емес, АХ. Кейбір жоғары лауазымды мемлекеттік қызметкерлер бар, олар сіздің сол жерде істегеніңізді бағалайтынын білуіңізді қалайды".
  
  
  Оған тиісті алғыс дыбыстары естілді.
  
  
  "Хсян бізге өте ауыр қиындықтар туғызу үшін жұмыс істеді", — деді ол. —Ал ол, енді біз оған ұқсайтындарды көбірек көреміз бе деп қорқамын. Қымбат хобби болумен қатар, соғыс өте сирек болды. Яғни, ескі әдіспен, әскерлермен және қару-жарақпен, ашық далада жаппай қырып-жоюмен соғыс.
  
  
  Ксян солдаттың жаңа түрі болды: экономикалық жауынгер. Көшірмелер аз, ми көп. Вэннің әлемдік экономика туралы хирургиялық білімі және маньяктың их-ны ашуға деген ұмтылысы. Нәтижесі өзгеріссіз қалады: ұлттар мен халықтардың жойылуы, өмір тудырған барлық өркениетті жүйелердің құлатылуы. Бірақ операциялардың құны төмен және мақсаттарды жасыру оңай."
  
  
  Хок iso rta сигарасын алып, үстелінің үстіне еңкейіп, өте баяу, өте анық және әдейі сөйледі. - Бірақ қауіп одан кем емес.
  
  
  Ол көзге көрінбейтін сұмдықты өшіргендей қолын бетінің алдына бұлғады.
  
  
  "Сіз шие гүлдерін көрдіңіз бе, осында келе жатқанда?" ол сұрады.
  
  
  —Иә", — дедім мен.
  
  
  "Вашингтон көктемде көп нәрсені ұсынады", — деді ол.
  
  
  Ол оған күрт қарады. Мен эгоның мәніне жетудің біртүрлі әдісін білемін, мен эгоның маған қандай да бір кеңсе жұмысын жүктеуге тырысады деп күдіктенуім қиын емес еді. Эго оны жақсырақ білуі керек еді.
  
  
  "Вашингтон біз үшін қандай жақсы болса, — деді ол, — менің ойымша, бұдан да жақсы жерлер бар".
  
  
  —Сен үшін емес", — дедім мен.
  
  
  Хоук күлді. — Демалыс ше, Ник?
  
  
  Менің қастарым шаш сызығына қарай ұшып кетті, бірақ Хок өзінің кішкентай таңданысынан ләззат ала алмай тұрып, оны ih қайтадан түсірді.
  
  
  Одан сұрады. - "Қандай әзіл?" .
  
  
  'Әзіл?' — деді ол тағы бір лас темекісін тұтатып.
  
  
  —Сен мені естідің", — дедім мен.
  
  
  Хоук ренжіген кінәсіздікті ойнайды. Бір күні мен оған біреуге Оскардың көшірмесін жасау үшін көп ақша төлеймін. — Неге маған күмәнданасың, Ник? Ол саған өтірік айтты ма?
  
  
  Екеумізге күлуге тура келді.
  
  
  —Байыпты түрде", — деді ол. — Сапар ше? Ол айналмалы орындықтың арқасына сүйенді, оның көздері төбені әлем картасы сияқты зерттеді.
  
  
  "Арктикалық суықтан құтылуға болатын жақсы және жылы жерге", — деді ол.
  
  
  Мен оны күттім, ештеңе айтпаймын.
  
  
  "А, мысалы, француз Ривьерасын алайық. Оның айтуынша, көктемнің аяғында туристер ағылмас бұрын ол жердің әдемі екенін естідім. Ницца сияқты орын. Менде жеткілікті ақпарат болды. —Тыңда", — дедім мен. "Сіз демалыс немесе жұмыс туралы айтып отырсыз ба?"
  
  
  Хоуктың шынайы жауап беру идеясы жаңа сұрақ болды. — Қазір Ниццада кімнің бар екенін білесің бе?
  
  
  —Айтыңызшы", — дедім мен.
  
  
  "Американың ең жақсы кино жұлдыздарының бірі ғана".
  
  
  Оны айтты. - 'Шынымен бе?'
  
  
  —Иә, шынымен", — деді Хоук акуланың күлкісімен. —Және ол да жалғыз қалған сияқты. Кеше түнде ол Медитерран сарайында рулетка ойнап, ұтылып жатқан жерде жалғыз қалды, оны ешкім жұбата алмады. Хоук осының бәрінен "сенің мұңыңа" басын шайқады. —Жарайды", — дедім мен. 'Мен оны тапсырамын. Бұл кім?'
  
  
  Ол "Николь Кара" деп жауап бергенде, эго көздері сәл қысылып қалды.
  
  
  "Николь жасайды, — дедім мен, — төрт жыл бұрын ұшақ апатынан қаза таптым".
  
  
  'Шынымен бе?' — деді Хоук менің ұшақ билетімді орындықтың үстіне қойып.
  
  
  
  2 Тарау
  
  
  
  
  Ол нағыз сұмдық еді.
  
  
  Оның, жұмыстың эгосынан басқа ештеңені байқамай, шыны тордың эгосында оған қарап тұрды. Кішкентай құс нысанасы, ұзын тұмсығында мұрны бар көзілдіріктің артында жыпылықтаған жүйке көздері. Эго сүйекті дене жүйке кернеуінен дірілдеп, қорыққан кезде қашқалы тұрғандай болды. Никотиндік саусақтар эго, күл басқан үстелдің фотосуреттерін парақтады. Кішкентай бөлмесінде адам көп жиналатын зираттағы құлпытастардың таңғажайып қатарлары сияқты тұрған іс қағаздарын жүргізуге арналған шкафтарын жақсы қарап отырып, ол өзін өз элементінде сезінді. Губерт Уиклоу, фактілерге берілген, естеліктерді сақтаушы, ұмытылған деректердің тасымалдаушысы. Империяның эгосы Біртұтас ұлттық ақпарат агенттігінің шаң басқан мұрағаты болды.
  
  
  Бөлменің биік терезелері арқылы ластанған Нью-Йорк ауасын жарып өткен жарық сәулелері бір ғана жеңілдік берді. Бөлмедегі шаңнан ауа қозғалмай, ауыр болып салбырап тұрды.
  
  
  Бұл орасан зор кесенеде өткен бальзамдалған: Латын Америкасының бір жерінде бір апта немесе бір ай билік еткен полковниктердің журналистік табыстары; қылмыстары он төрт күн бойы жұртшылықты дүрліктірген кісі өлтірушілер; алаяқтар, спортшылар, президенттер, премьер-министрлер, жер аударылған патшалар, бір сәтке баспасөздің назарынан тыс қалған, содан кейін іс жүзінде ұмытылу үшін ары қарай сырғып кеткен орасан зор халықаралық адамдар қатары. Бірақ Губерт Уиклоу емес.
  
  
  Ақыл-ойдың алып эго кэштерінде атаулар, фактілер, деректер мен статистика сараңның қазынасы сияқты үйіліп жатты. Ол жадынан бірден есіне түсіре алмаған нәрсені он минут ішінде таба алды, өткенді қабірге ұқсайтын файлдық шкафтардың айналасына айналдырды.
  
  
  Мұндай жадты пайдалы ете алатын адамдар бар, бірақ Губерт Уиклоу емес. Эголарды бейтаныс адамдардың ортасына қойыңыз, эголарды орындаңыз және эмге қарапайым фактіні қамтамасыз ету арқылы қалай бай болу керектігін айтыңыз, ал рта-ның дірілдеген нәзік эгосының айналасында пайда болғанның бәрі дәрменсіз кекештік болды. Ол иығын қиқаң еткізіп, алақандарын жоғары қаратып қолдарын созды. Ол басын әлсіз шайқады. Банктің тамшылары оның маңдайында ойнап, мұрнынан төмен қарай домалап кетті.
  
  
  Губерт Уиклоу біртүрлі және нәзік данышпандыққа ие болды. Фрик ол үшін жақсы сөз болды. Екіншісі де.
  
  
  Оның тамағы тазартылды.
  
  
  Қалтырап, көзін көтерді. Қол едендегі үйілген фотосуреттерге қолын тигізді. Эго беті қызарып кетті. Қол күлсалғышта жанып тұрған темекіні қағып жіберді де, жіберіп алды да, темекіні үстелдің үстінен домалатып жіберді.
  
  
  "Тігінші ал", — деді ол. 'Тозақ.'
  
  
  —Сабыр ет", — дедім мен. "Бұл мен ғана."
  
  
  Эму темекісін тауып үлгерді, енді орындықта екіге еңкейіп, үстелінің астынан фотосуреттерді мұқият іздеді.
  
  
  Сөздің эгосы түтін бұлттары арқылы айналды. —Алдымен тәртіпсіздікті тазалауға рұқсат етіңіз. Сол жерде. Қарғыс.' Оның басын төмендегі орындыққа ұрғанын естіді, содан кейін фотосуреттерімен қайта пайда болды; қызарған, бірақ қанағаттанған.
  
  
  Ол ih орындықты ақырын қойып, орнынан тұрып, қолын созды. — Қалайсың, Ник?
  
  
  —Әдеттегідей", — дедім мен. 'Ал сенде ше?'
  
  
  "Мен қолымнан келгеннің бәрін істеп жатырмын", — деді ол.
  
  
  Ол бөлмесінің бұрышындағы орындықтан фотосуреттер дестесін алып, еденнің ih-ін қойды. —Отырыңдар", — деді ол.
  
  
  'Отырамын.'
  
  
  Қаңқасын айналмалы орындыққа қайта бекітіп, ол темекісін сөндіріп, басқасын жағып, рта бұрышына қойды да, тез тартты. Күл ауа арқылы ұшып, көйлекке эму қонды. "Баспасөз және байланыс қызметтері әлі де біріктірілген бе?" Бұл бүркеншік ат менің жұмысымның тыйым салынған тақырыбын көрсететін жалғыз нәрсе болды. —Шынында да", — дедім мен.
  
  
  "Ал, біз бүгін журналист әріптестеріміз үшін не істей аламыз?" — деп сұрады ол жымиып.
  
  
  —Маған ақпарат керек", — дедім мен.
  
  
  Губерт үстел үстінде алға қарай сырғыды. —Бұл туралы маған айтыңызшы", — деді ол.
  
  
  —Николь жасайды", — дедім мен.
  
  
  "1972 жылы 3 наурызда Франкфурт әуежайында отыз алты жолаушы мен "Каравелдің" экипажы қаза тапқан ұшақ апатынан қаза тапты..."
  
  
  Оның қолын көтерді. "Хууууууу ".
  
  
  "Мен сені енді ол жерде жоқ сияқты сезіндіргім келмеді".
  
  
  —Бұл менің ойыма да келмеді", — дедім мен. "Толығырақ тоқталайық. Біріншіден, сіз оның өлгеніне сенімдісіз бе?
  
  
  'Күмән жоқ.'
  
  
  Одан сұрады. — "Сіз керісінше ештеңе естіген жоқсыз ба? "Мәйіттерді анықтауға қатысты күмән. Мұндай жағдайларда сіз үнемі еститін қауесеттер: мүлде өлген жоқ, жан түршігерлік кейіпте, бір жерде қамалып қалды. қонақ үйлер?"
  
  
  —Жоқ", — деді Губерт. — Ол өлді. Ешкім, тіпті фанг-клуб басқаша пікір білдірген жоқ".
  
  
  "Ешқашан керісінше нұсқау болған емес пе?"
  
  
  "Жоқ, мүлдем жоқ".
  
  
  —Жарайды", — дедім мен. "Екінші және соңғы тығынның басы: мен оны Николь мәжбүрлегендей, былайша айтқанда, қоңырауға толы әйелмен кездестірдім делік. Оның шынайы немесе алдамшы екенін қайдан білемін?
  
  
  —Қиын тапсырма", — деді Губерт. Ол темекіні сөндірді, қолдарыңызды бастың артына қойып, көздерін жұмып артқа сүйенді. —Николь жасайды", — деп күбірледі ол. Николь жасайды. Сіз оның деректерін білуіңіз керек. Аленка, бойы, көзінің түсі, шашы. Ол табиғатынан аққұба немесе болған. Ол ойланып сөйледі. "Ең маңызды деректер — бұл жай ғана факт. Сізге кинода әлі көрмеген ерекше нәрсе керек".
  
  
  'Дауыс дәл солай ма?'
  
  
  "Кішкентай мең сияқты, оның сол жақ жамбасының ішкі жағында өте биік".
  
  
  'Дәл солай ма?'
  
  
  "Жай ғана қауесет емес", — деді ол. "Мен оны қайдан оқығаным есімде жоқ, бірақ мен оған сенемін. Менің ойымша, сен бұған сене аласың, Ник. Бұл мен сізге ұсына алатын ең жақсысы.
  
  
  Оның орнынан тұрып, эмудың қолын қысты. "Мен мұны қалай істеп жатқаныңды білмеймін, — дедім мен, — бірақ сен кереметсің."
  
  
  Губерт өзіне әбден күліп жіберді де орнынан тұрды. "Тағы бір нәрсе бар - сізге білу қажет болуы мүмкін, Ник." Ол оған сұраулы көзқараспен қарады.
  
  
  "Сіз бастадыңыз Николь Караға үлкен қызығушылық танытқан екінші адам, ол соңғы алты аптада менің орныма келді".
  
  
  —Жүре бер", — дедім мен.
  
  
  "Өздеріңіз білетіндей, Uni-National News тек баспасөзге ғана қатысты емес. Біз сондай-ақ коммерциялық агенттікпіз. Кез келген адам осында келіп, біз ұсынатын нәрсені сатып ала алады. Бұл негізінен фотосуреттер, негізінен кітаптарға арналған. Шамамен алтыншы апта бұрын бір жігіт осында және қонақүйге біздің мұрағаттан Караның барлық суреттерінің көшірмелерін сатып алу үшін келді".
  
  
  "Сізде мұндай өтініштер бұрыннан болған емес пе?"
  
  
  —Кейде", — деді Губерт. "Әдетте, олар мұнда алдымен барлық фотосуреттерді қарап шығу үшін келеді, содан кейін ғана оларға не қалайтынын айтады. Бұл жігіт қарамай сатып алды. Бұл бірінші ерекше қасиет болды.
  
  
  — Ал екіншісі?
  
  
  "Екіншіден, соңғы бірнеше жылда Николь Мәжбүрлеуге онша қызығушылық болған жоқ. Содан кейін оның өлімінен кейін бірнеше кітаптар жарық көрді. Фанг-клубтың бір реттік естелігі жарық көрді. Және бұл бәрі болды. Содан кейін біз сол жылдардағы танымал тарихты суреттеу үшін бір суретке сұраныс алдық. Сондықтан бізде бардың бәрін нах-тан сұрау екінші эгоның басталуы әдеттен тыс болды".
  
  
  — Ал үшіншісі? .
  
  
  — Сенің Вильгельмина есімді қызың бар. Бұл штопор емес, мәлімдеме болды.
  
  
  Вильгельмина — өте өлімші қыз, дәлірек айтсақ, Люгер типті тапанша. Ол менен ешқашан алыс емес еді. Гюгодан артық емес, менің стилеттом және Пьер, газ бомбасы.
  
  
  —Бұл жігіттің осындай қызы бар еді", — деді Губерт. "Сол қолтықтың астында".
  
  
  'Ол қандай болды?'
  
  
  —Үлкен жігіт", — деді ол. — Біреуі кең иықты, денелі типтік. Неандерталь сияқты тұлға. Көздер күннен қорғайтын көзілдіріктің артына тығылған. Шрамм ұзындығы шамамен екі жарым дюйм болатын сол жақ бет сүйегіне қарайды.
  
  
  "Ол бұл фотосуреттермен не түсіретінін айтты ма?" "Бұл оның айтқандарының барлығы дерлік болды. Ол өзі жұмыс істеген жігіттің есінен танып қалғанын айтты.
  
  
  — Сен эго есімін білесің бе?
  
  
  Губерт орындықтың жәшігіндегі түбіртек итті қағып кетті. "Саған ұнайды, Ник", — деді ол біреуін таңдап.
  
  
  Оның, ол маған берген қағазға қарады. Клиенттің қолы төменгі жағында болды. Алты жасар баланың абыройын түсіретін сызбалардың қасында: Джон Смит.
  
  
  "Ол сыртқы түрі сияқты керемет болды", — деді Губерт. Оның ескі досына қарауында айыптаушы бір нәрсе болса керек, өйткені эго дауысы қорғаныс сияқты абсурд дерлік. — Кеттік, Ник. Оны қайдан білуге болады? Кез келген адам осында келіп, қалағанын сатып ала алады".
  
  
  —Маған мән берме", — дедім мен. — Ақыр соңында, бұл адам Санкт-Петербургте мүлдем болуы мүмкін еді. Мүмкін бұл жай ғана кездейсоқтық шығар.
  
  
  "Әрине", - деді Губерт оның қабығы k күні болғанда. 'Мұндай мүмкіндік те бар.'
  
  
  Оның қолын эму тағы қысып, қоштасты. Ол лифтке қарай ұзын дәлізден өтіп бара жатқанда, ол қарап тұрды.
  
  
  "Қош бол, Ник", — деп оның эго дауысын естіді. 'Өзіңе қамқор бол. Сақ болыңыз.'
  
  
  
  3 тарау
  
  
  
  
  'Өзіңе қамқор бол. Сақ болыңыз.'
  
  
  Бұл сөздерді Атлант мұхитынан отыз мың фут биіктіктегі қозғалтқыштардың қатты гүрілі де баса алмады. Мұның бәрі сұмдық болды. Демалыс болмаған демалыс. Қарғыс атқан сұңқар. Айналысатын сұлу қыз өлген болуы да, өлмеуі де мүмкін.
  
  
  Оның, тамақ салынған науасына қарады. Шала піскен еттің бір бөлігін қоршап тұрған қоңыр соусаның көйлегінен циклоптардың көзіндей шошып кеткен пияз тілімі қарап тұрды.
  
  
  Көлеңке менің көзқарасымды кесіп өтті.Стюардесса оның сұрағанын естіді. - 'Аш емес пе?'
  
  
  Оның басын шайқады.
  
  
  Оның ұзын, жіңішке қолы науаны алу үшін алдымнан өтті.
  
  
  Оның алдында бір стақан виски алып тұрды. —Маған бұл ұнайды", — дедім мен. — Мүмкін бұл маған ұйықтауға көмектесетін шығар.
  
  
  —Иә", — деді ол. — Бұл да барлық жағынан одина. Оның, мен бір-екі ашық көк көзге және бұзық күлкіге қарадым.
  
  
  "Мен басқа сусындар бар деп естідім".
  
  
  —Иә", — деді ол. — Ал сенікі үшін жақсырақ пісірілгендер.
  
  
  Оны темекісінің айналасына алтын мундштукпен жалғыз жағып жіберді. — Ал өкпе үшін де, менің ойымша.
  
  
  —Иә", — деді ол. — Өкпе үшін де. Сіз Парижде тоқтайсыз ба?
  
  
  'Жоқ. Менде қырық минуттан кейін Орлидегі трансферлік сапарым бар, содан кейін біз сонда қонамыз.
  
  
  'Өкінішке орай. Әйтпесе, ол сізге көрікті жерлерді көрсетуі мүмкін еді.
  
  
  —Иә, әрине", — дедім мен. —Бірақ, мүмкін, басқа уақытта."
  
  
  'Мүмкін.'
  
  
  Ол жапырақты алып, кетуге бұрылды .
  
  
  "Менің ойымша, сен маған көбірек виски әкелгенің дұрыс", — деді эй оған арт жағынан.
  
  
  Қарғыс атқыр Хоук, мен тағы ойладым. Тіпті таспа да маған көмектеспес еді.
  
  
  Сол күні Париждің айналасындағы рейсте Ницца әуежайына қонған кезде оның көңіл-күйі әлі де нашар еді. Мені Beau Rivage Quai des Etats-Unis қонақүйіне жеткізген таксиде оны Жерорта теңізінің күн сәулесі басқан беті көрді. бір жағынан көйлек. Екінші жағынан, байлардың аты аңызға айналған ойын алаңдарындағы бұзылған балалардың қаншығасындай екіншісін итеріп жіберетін қонақүйлердің, виллалардың және көпқабатты үйлердің үздіксіз дерлік желісі.
  
  
  Менің бөлмем теңізге қарайтын болды. Француздардың биік күнінде салқын самал соқты. Ол сөмкелерін шешіп, Вильгельмина, Гюго және Пьерді екі орамалға салып, ih-ді тасты жағажайға апарды.
  
  
  Бір сағат бойы ол көзін жұмып жатып, жағалаудағы судың сыбырын тыңдады.
  
  
  Ол бөлмесіне қайтып келгенде, әдеттегі тексеруден өтудің қажеті жоқ еді. Ішінде біреудің бар екенін жоққа шығаруға болмайды.
  
  
  Таңғы ас үстелінде жеміс-жидек салынған үлкен себет болды. Адамзаттың жасыл лентаға жапсырылған ақ картасы бар еді. Қолжазба кейбір француз дүкеншісіне тиесілі болған, бірақ таратқыштың шынайылығына күмән болған жоқ. "Француз Ривьерасына қош келдіңіз", — делінген ашықхатта. —Сіздің демалысыңыз біз күткеннің бәрі болсын.
  
  
  Сұңқар - ақымақ! Мен бассейнге қайтып келген сәттен бастап ол мені мазалады, ашуландырды, мәңгілікке күлді. Алғашында Хсян менен қашып кетуі мүмкін деген болжам жасалды. Ол кезде бұл соншалықты айқын емес демалысқа шақыру болатын. Бұрын да Хоуктың тапсырма туралы егжей-тегжейлерді сараңдаған кездері болған. Ол мұны түсінуі мүмкін еді. Тұтқынға түсу қаупін ескере отырып, ол оны білгендей қауіпсіз емес екенін білетін нәрселер болды. Сонымен қатар, тапсырманы орындау үшін маған бәрін білу міндетті емес еді. Бірақ, шынын айту керек, оның Ниццада не үшін жүргені бізге түсініксіз болды. Хоук үшін не болды, тірі Николь істеп жатыр ма, жоқ па?
  
  
  Менің қолдарым жұдырықтай түйілген болатын. Ал қан құлағына қатты соғып тұрды. Сабыр ет, - деді өзіне-өзі. Вашингтондағы Дюпон шеңберіндегі шұңқырдағы қарт адам не істеп жатқанын біледі делік. Содан кейін, егер сіз оның не екенін білмесеңіз, бір нәрсені білуге тырысыңыз. Тек жағдайдың болуына мүмкіндік беріңіз. Дәл осы надандық сізді қаншама қиындықтарға душар етеді.
  
  
  Іс-әрекеттер. Бұл маған қажет нәрсе болды. Ол кезде мен өзімді әрқашан жақсы сезінетінмін. Күту уақыты аяқталды. Ол душ қабылдады және кешке киінді. Камзолдың ішкі қалтасында Николас Андерсонның атына менің жаңа төлқұжатым болды. Ол бізге қайда барса да, тапанша, стилетто және газ бомбасы таң қалдыруы мүмкін, әсіресе күзетшілер мен күткендей ұқыпты болса.
  
  
  Бұл жолы Вильгельмина, Гюго және Пьер қалады. Олар турист Николас Андерсонның серіктері емес еді. Бірақ Николас Картер есімді кісі өлтіруші АХ деген адам жалғыз шықса ақымақ болар еді. Оны бір кесу жиегі бар екі жүзі жағасына тығып қойды . Үшіншісі арқасындағы белдікте болды. Олар жалпақ, көзге көрінбейтін, үмітті және өлімге толы жатты.
  
  
  Кешкі жұмыс басталмай тұрып, кешкі асқа әлі уақытым болады. Қонақүйдің айналасынан шығып, оны солға бұрып, келесі бұрышта Quai des Etats-Unis-тен өтіп, қуырылған асшаяндармен, рататуилмен және ақ шараппен ашық ауада, жалғыз және шам жарығында тамақтану үшін халат бойымен айлаққа қарай ұзақ, бұралған серуенді бастады. .
  
  
  Оның уақыты болмады. Енді ол әрекет етуге дайын болғандықтан, ол бұл шамадан тыс ынталандырудан айырылды . Оның тамағы мен қоршаған ортасы ұнады. Айлақтың арғы жағында түнде яхталар мен траулерлер шақырылды. Аспан қараңғыланып, көгілдір түстің айналасы қараға айналды. Көше бойындағы мейрамханаларда шамдар жыпылықтап тұрды. Ол шараптың соңғы жұтымын алып, темекісін сөндірді.
  
  
  Егер менің демалысым болса, ол әлдеқашан біткен болар еді. Бастау уақыты келді.
  
  
  Жалаңаш кеудесін жас қолдарымен көтеріп, ол жоғары көтерілді көйлек биік шөптер мен қызыл-қызыл гүлдер, қараңғы ләззаттар мен кең таралған ләззаттардың бозғылт ерікті хабаршысы, кремді ғимараттардың ішіндегі азғыруларға берілуге дайын адамдар үшін. нахтың артында. Егер мүсіннің аты болса, эго қосу ешкімнің ойына да келмес еді. Бірақ жағдайды, казиноға кіруді ескере отырып, бұл күш-жігер артық болуы мүмкін. Леди Фортуна жеткілікті болады.
  
  
  Ниццадағы Promenade des Anglais-тегі Palais de la Méditerranée біз үшін ең жақсы емес, Кот-д'Азурдағы ең нашар казино. Дегенмен, бұл кәсіби, тиімді және туристер үшін қауіп-қатерді бір түнге оннан жиырма долларға дейін шектейтін туристер үшін де, жоғары ставкаларды талап ететін ойыншылар үшін де бірдей қолайлы.
  
  
  Жоғарғы қабатта Les Salons de la Mer деп аталатын барлық бағытта созылатын екінші қабаттың басына апаратын қос қисық баспалдақ Хатшылыққа бұрылды. Шкафқа ұқсайтын үстелдің артында тон киген, бозарған, мызғымас кейіптегі екі адам отырды. скептицизм. Олардың қасында көздері ауыр, жоқтау халатын киген жас келіншек отырды да, шаршаған көздерімен И.Х.-ның алдынан өтіп бара жатқан адамзатқа деген күмәнімен бөлісті. Ницца қалалық кеңесі тұрақты түрде өткізетін көптеген конференциялардың бірінен бірнеше туристер орындыққа жиналды.
  
  
  Олардың арасынан өтіп бара жатып, оның төлқұжаты мен бес франктық тиынын кассаға қойды. Монета бір кешке кіру билетіне жететін. Аптасына он бес франк, айына отыз, алпыс маусым. Менің ішімде не істеуге рұқсат етілсе де, ол бұл жерде үлкен болжам жасады. Ол сәттілікке бәс тігіп, бір кеште Хоуктың маған жібергенін ұтып аламын деп бәс тіккен.
  
  
  Одина менің "Николас Андерсон" төлқұжатымды күмәнді көрінетін барлық адамдарға ашып, суретке қарап, содан кейін менің бетімді тексерді.
  
  
  Ол менің төлқұжатымды оның артындағы бұрыштағы мұрағатта тексеріп жатқанда, ол оны толтырды. Қанағаттанған ол менің атымды казиноның сары қағазына бүйірінде екі бургундия жолағы бар сызып тастап, маған қарай жылжытты.
  
  
  Les Salons de la Mer кіреберісіндегі екі күзетші күн жақындаған кезде маған басын изеді.
  
  
  Ол сәнді залға апаратын үш мәрмәр баспалдақтың басында тұрды; әр түрлі деңгейдегі бөлме, футбол алаңы сияқты кең және ұзын, толығымен қызыл түспен жабылған. Маған қарама-қарсы қызыл перделер теңізге қарайтын терезелерді жақтады. Сырттағы кішкентай балкондарда, ай сәулесі мен көктемнің ылғалды самалында булар сусындар ішіп, әңгімелесіп, көлік қозғалысының шуын жауып тастады. Мен және балкондар арасында сол және оң жақта үстелдер болды. Рулетка, сүйек, баккара, блэкджек, экарте , трент және карантин . Қан-қызыл экрандардың жұмсақ жарығының астында күміс тісті доңғалақтар айналды, карталар жасыл мата туралы сыбырлады, сүйектер қағылды, чиптер шығындар мен пайданың үздіксіз айналымында ағып жатты.
  
  
  Ол, тез арада бөлмеден өтіп, сусын ішу үшін екі өлшемді бір жерде тоқтады. Маусымның басында адамдар аз болды. Бірнеше үстел жабылды. Ара-тұра гуілдің үстінен " Риен не ва плюс" деген дауыс кенет естілді, содан кейін оның рулетканың қабырғаларына піл сүйегінен соғылған шардың дыбысы естілді.
  
  
  Көрермендер арасында ерекше ештеңе болған жоқ. Америкалықтар блэкджек пен сүйек үстелдерінің айналасына жиналды . Баккарат тобы негізінен британдықтар мен қарт адамдар арқылы құрылды, ал халықаралық сахна рулетка үстелдерінің айналасында болды. Көгілдір костюм киген, ақ көйлек киген, нағыз галстук таққан бірнеше жапондықтар, екі араб, бір уыс гректер, бірнеше скандинавиялықтар, испандықтар, немістер, ағылшындар және американдықтар болды.
  
  
  Қызмет көрсететін орындықтарда отырып, қарындаш сабақтарымен қаруланған күйзеліске ұшыраған егде жастағы әйелдер қағаз парақтарына еңкейіп, D'Alembert және Күшін жою сияқты қатаң жүйелерді әзірледі .
  
  
  Ол кіреберіске ең жақын үстелде осы кемпірлердің қасында бірінің артында тұрды. Ол жерде менің көз алдымда болды, бұл негізгі кіреберіс арқылы ешкімнің байқамай кіруіне жол бермеді.
  
  
  Бір крупьеге екі жүз елу франк берді. "Чиптерде бесеу бар", — деді эму оған. Вексельдер үстелдің сейфінде жез шүмегі бар ашкөз саңылау арқылы жоғалып кетті. Әртүрлі дәрежедегі түрлі-түсті жетондарға толы қазынаның айналасында маған қарай елу сары диск сырғып кетті. Ол оларға камзолдың минутына жаңбыр жауып тұруына рұқсат берді.
  
  
  Біраз уақыт ол ставкалардың шырылдауы, доңғалақтың соғуы, шексіз ырғаққа біріктірілген дилердің ырымдық айқайы астында ұйықтап қалды:
  
  
  - Теңіз . Қызару. Бұзушылық. Faites fox jeux. Риен плюс емес. Кинза. қара. Бұзушылық. Faites vous jeux. Риен плюс емес. Бұранда-ілмек. Қызару. жұп. '
  
  
  Есік ашылған сайын оның көзі үмітпен қарады, бірақ бекер.
  
  
  Ол бір минутта қолын көтеріп, бәс тіге бастады. Кейде орындық менің чиптерімді алып кететін, кейде беретін. Менің ойларым дөңгелектің жартысы ғана болды. Ол жоғары ставкалар бойынша ойнады.
  
  
  Бір жарым сағат өтті. Жалыққан соң, ол жеке нөмірлерге ставкаларға көшті. Ол жай ғана соманы Nike Carter—ге салып, онға жеткізді - және жоғалтты. Ол жай ғана соманы Николас Андерсонға салып, оны он алтыға қойып, қайтадан ұтылды. Ол жай ғана Дэвид Хоктың хаттарын қойып, тоғызға қойып, жеңіліп қалды. Оның саны сөзбе-сөз аяқталды Николь мәжбүрлейді және қайтадан онға қойылды.
  
  
  Менің чипім тек жасыл парақтағы нөмірде болды, мүмкіндік, 37-ден 1-ге дейін. Дилер білегін қозғады, ал үлкен дөңгелек сағат тіліне қарсы айнала бастады. Піл сүйегінен жасалған доп дөңгелекке сағат тілімен, түнгі аспандағы метеор сияқты қара ағаштың жаңбырына қарсы лақтырылды. 'Rien ne va plus, — деп айқайлады дилер. Доңғалақ баяулады. Доп жиектің астынан түсіп, қалқалардың үстінен секіріп, жылдамдығын бәсеңдетіп, бір рет секірді, екіншісі он нөмірлі қорапқа түсіп кетті. Тырма маған қарай бір топ сары чипсы мен бір жүз франк қызғылт түсті итеріп жіберді.
  
  
  Оны ih көтеріп алып, бәс тіккен сары таяқшаның бірнешеуін сырғытып жіберді де, қалғандарын жинау үшін еңкейіп кетті.
  
  
  Оны қайта қараған кезде, ол сол жерде, маған қарама-қарсы, орындықтың арғы жағында ашық тұрды. Ол қызықты болды. Оның күнге күйген бетінен жұлынып, бозғылт жасыл лентамен байланған балдай ақшыл шашы уақыт өте келе байқалмайтын сұлулықпен тірелген биік бет сүйектерін ашты. Толық кеуделерінің толықтығын көрсету үшін аласа мойын сызығы бар жіңішке ақ көйлек оның бай, бүктелген денесінен салбырап тұрды. Мен оның қатты емізіктерінің салқын, нәзік матаға басуына ештеңе кедергі келтірмейтінін көрдім.
  
  
  Ол әмиянына қолын созып, жүз франк купюрасын суырып алды. "Бес чип", — деді ол дилерге.
  
  
  Ол есепшотты ептілікпен ағаш дискіге орап, тойымсыз доғаның мыс шұңқырына жіберді. Ол сөмкені қолтығының астына алды да, екі қолымен печенье тауын ұстаған баладай фишкаларды қысты. Қимылдың кінәсіз болғаны сонша, мен күлуге тура келді. Осы сәтте ол басын көтеріп, орындықтың арғы жағынан маған қарап тұрды, көздері жанып тұрған изумрудтардай жарқырап тұрды. Сосын ол тағы да көздерін төмен түсірді, сол жақ сүйектеріне абдырап, орындыққа қарай берді. Оның жүзі байсалды, мұңайып кетті. Отырған ойыншылардың арасына қолын созған ол сары фишкаларының бірін жетіге созды. Ол жеңіліп, он алтыға қойылды және жеңілді. Ол он жетіге қойылды және жеңілді. Ол он тоғызға қойылды және жеңілді. Ол жиырма алтыға тігіліп, жеңіліп қалды. Ол отыз үшке тігіліп, жеңіліп қалды.
  
  
  Ол қатарынан он рет бір нөмірге ставка қойды, үстелдегі ең нашар коэффициенттер және қатарынан он рет ұтылды. Енді оның тынысы жиілеп, толқудың әсерінен кеудесі жоғары-төмен қозғалып, көйлектің жұқа матасын босатып жіберді. Оның балқыған қазынасын ұстаған қызғылт лакталған тырнақтары бар қолдар дірілдеп кетті, содан кейін тағы екі раунд бойы ол қалғанын бір қолында ұстай алды.
  
  
  Оны ешқашан ермек үшін ойнаймын деп ойлаған емес. Құмыраның жұқа қабаты оның мойнынан төменнен жарқырап тұрды, бір күні дөңгелегі бұрылған кезде ол ернін тістеп алды. Оның, оң қолының саусақтары басқасын суырып алғанын бақылап отырды қалпына келтіру сызығы оның сол қолының еріген қоры бойымен.
  
  
  Ол оған қарады. Үнсіз сөздерді айтқан еріндерді қараңыз. —Өтінемін", — деді ол. 'Өтінемін.'
  
  
  Ол алдына тоғыз нөмірлі чипті қояды. Рәсім қайталанды: дөңгелекті сағат тіліне қарсы бұру, залды басқа жаққа бұру; доп құлаған сәтте айқай естілді: " Rien ne va plus" және ойыншылар күткен тыныштық.
  
  
  Егер ол саңырау болса да, мен оның нәтижесін білу үшін жыл сайын көз алдымда жүруім керек еді. Қабағының астынан екі жас ағып, оның бетінен төмен түсу үшін тепе-теңдікті сақтады. Оның денесінің тартылғанын көрдім. Ол әрең жұтып қойды, оның көз жасы тоқтады.
  
  
  Ол өз қолына қарады. Алты чип қалды. Оның ұзын қоңыр қолы бір қолын олардың айналасына орап, жиырма төртінші нөмірге қойды. Бұл жолы ол дөңгелегі бұрылған кезде көзін жұмып алды. Нәтиже бұдан жақсы болған жоқ. Он минут өтпей жатып, нахтың екі чипі ғана қалды. Оның толқуы азайған жоқ, бірақ қазір ол өзінің бақытсыздығымен келісе жаздағандай болды. Ол қымсынбады. Ол алдына он үш нөмірлі чипті қояды.
  
  
  —Бақытты", — деді ол орындық арқылы әрі қарай.
  
  
  Ол маған қарап күлуге тырысты. Бірақ ол иегі мен ернінің дірілдеуін тоқтата алмады, ал холлихоктан көздері жарқырап тұрды. Ол менің көзқарасымнан аулақ болып, ih-ді қайтадан жауып тастады.
  
  
  Оны нахқа қарай жалғастырды. Артқы жағында жоғарғы жағында есік ашылды. Ер адам ішке кірді. Ол ол туралы деректер жинап жүрген үлкен кісіге ұқсайтын.
  
  
  
  4 тарау
  
  
  
  
  Эгоның өткір көздері ары қарай ізіне түскенге дейін ол сонда бір секунд қана тұрды. Содан кейін эго супер-жылтыр қара ұшты балет тәпішкелері баспалдақпен қызыл кілемге қарай құлап түсті. Ол қазірдің өзінде орындықтың айналасында өзіне қарай келе жатқан.
  
  
  Ол үшін шын жүректен, мыжылған қатыгез ләззаттан жымиып эго шрамм щекке бұрылады, ол қолын көтеріп, томпақ саусақтарын оның оң қолының етіне, шынтағынан сәл жоғары қойды. Ол құлағына бірдеңені сыбырлады.
  
  
  Ол қатайып кетті, оның беті қорқыныштан қатып қалды. Шешімді, бірақ сақ, қиындық тудырудан қорқып, ол табанды қулықтың эгосын айналып өтуге тырысты. Ee күйген тері эго айласының дөрекі қысымынан ақ дақтарды көрсетті.
  
  
  Оған екінші жағынан барлық мейірімділік пен кінәсіздік жақындады.
  
  
  "А, сен сондасың", - деп жаңғырық. — Мен сені жоғалтып алдым деп ойлай бастадым. Егер сіз рулеткадан жалықсаңыз, қалай ішуге болады?
  
  
  Одан кейінгі үнсіздікте оны дилер " Бірлік " дегенін естіді. Ол тағы да жеңіліп қалды.
  
  
  Арзан әтірлер оны кәріздегі сасық иіс сияқты орап, қара жібек костюмі казиноның жұмсақ жарығында жарқырап тұрғанда, Поллард Виллоу қолын төмен түсіріп, маған өзінің барлық ақыл-ой қабілетін берді. Парфюмерияға қарамастан, костюміне қарамастан, ол әрқашан өмірінің көп бөлігін шыбындар бәліштердің үстінен ұшып өтетін қораларда өткізген адамның кейпіне енеді.
  
  
  — Сен кімсің, тігінші аласың ба? — деп сыбырлап сұрады. Бұл жақсы белгі болды. Ол сахна қоюды көздеген жоқ.
  
  
  'Мүмкін мырза. Смит пе? менің ревматизмім болды.
  
  
  Ол айтты. - "А?"
  
  
  Оған қарау оның құрдасы емес. — Ал, ішуге ше? — деді оның эй. — Өзіңді сергіту жақсы сияқты көрінесің.
  
  
  —Иә", — деді ол. 'Иә, рахмет. Әрине, қолымнан келеді.
  
  
  —Олай болса, бұл керемет", — дедім мен. - "Кеттік пе?"
  
  
  —Бұл ханымның басқа жерде кездесуі бар", — деді ол.
  
  
  —Сен айтып тұрсың", — дедім мен. —Бірақ бір қызығы, ол маған бұл туралы айтпады.
  
  
  —Тыңда, балақай", — деді ол. —Менің жақсы кеңестерімді қабыл алып, бұл жерден кет. Саған қатысы жоқ нәрсеге мұрныңды жаппа.
  
  
  "Иә, бірақ бұл маған қатысты", - дедім мен. — Сіз жас келіншекті естідіңіз. Ол менімен бірге ішкісі келеді.
  
  
  Эго беті қызарып кетті. "Мені сенен көп сұрауға мәжбүрлеме", — деді ол.
  
  
  Эго рука күртешесін абайсызда лақтырып жіберді, әдейі маған белбеуімде не бар екенін көрсетті, сонымен қатар оның ақыл-ойдан гөрі батылдығы бар екенін және Пале-де-ла-Медитерандықтардың қауіпсіздігі ол ойлағандай қауіпсіз емес екенін көрсетті. Мен бұл қаруды көрген долли секундтарына қарағанда, ол өзінің трансмиссиясын мексикалық Trejo-мен қолдағандай болды .22, Үлгі 1. Мексика қару-жарақ өнеркәсібімен танымал болмауы мүмкін, бірақ сол жерден шыққан бірнеше сұлулар ұнтақ кемесіндегі пиромания сияқты бейбіт өмір сүреді. 1—модель - лас және өте ерекше қару. Оның дүкеннің жоғарғы сол жақ бұрышында селекторы бар. Сіз эгоңызды аударып, триггерді тартқанда, тапанша автоматты түрде атқылау арқылы сегіз рет оқ атады.
  
  
  Қыз тұншығып қалды. "Ақымақ болма, Гидо", — деді ол.
  
  
  —Менің ойымша, сен эго қолданбайсың", — деді эму оған.
  
  
  — Мен тәуекелге бармас едім.
  
  
  —Мен сен айтасың деп үміттенген едім", — дедім мен.
  
  
  Оның қолын ақырын ұстады, біз бірге жолға шықтық күн. Артымызда Гидо қарғыс деп күбірледі.
  
  
  Эго, ақыл-ой немесе сол неандертальдық маңдайдың артында жасырынған нәрсе қорытындыға келу немесе біреудің айтқанын есте сақтау үшін аздаған күрестен өтуі керек еді. болды істеу. Ол маған тәуелсіз ойлау бөлімінде данышпанға айналатын тип сияқты көрінбеді.
  
  
  Сонымен қатар, біз арамыздағы қашықтықты арттырған сайын оның отты ашу ықтималдығы әр дюймге азайды. Гидо ойлауға емес, әрекет етуге машықтанған, егер ол жағдайды ойластыру үшін бірден іске кіріссе, бізде Парижге серуендеуге көп уақыт бар.
  
  
  Қыздың шиеленіскен денесін атыс шебінен ұстап тұрғанда, біз бір күнге қарай асығып кеттік. Гидоның ақыл-парасатынан гөрі батылдығы жоғары, бірақ әр секунд сайын ол жарқын көріністерден аулақ болу үшін бағдарламаланған деген сенімімді растады.
  
  
  Баспалдақтың басына жеткенімізге санаулы секундтар ғана қалды, бірақ бұл курьерге қанағаттанған тұтынушылардың біреуі басындағы бір нәрсені ұнтақтап жатқанда, ол әрқашан ұзағырақ болып көрінеді.
  
  
  Есіктен өткеннен кейін біз кіреберістен баспалдақтың сол қанатына өттік, ол екі аркамен айналысады. төмен қарай Mediterrane сарайының кіреберісіне түсті .
  
  
  Бірнеше минуттан кейін оны басқа баспалдақтағы ауыр шагги естіді де, екінші жағына қараса, біздің қасымызда дерлік Гидоның жүгіріп келе жатқанын көрді. Жабық қастардың астынан шыққан эго көздер ашуға толы болды.
  
  
  Біз салқын түнде Сарайдың салтанатты күніне аттанғанымызда ол екі-үш қадам жерде еді. Ләззат іздеушілер саны аз болса да, әлі де келе жатты. Оның артына қарасам, қара Citroen мен ақ Мерседес кіреберістің алдынан өтіп кеткен. Біз Леди Фортунаның мүсінінің миммосынан өтіп бара жатқанда, оны Гидоның қозғалмай тұрғанын, казино шамдарының фонында томпақ сұлбасы бар екенін көрді, ол жұдырығын көтеріп, қолын бұлғады.
  
  
  —Жүгір", — деді дос қызына.
  
  
  —Иә", — деді ол. 'Мен оны білемін.'
  
  
  Біз Ағылшын жағалауында жүгірдік. Ішке қарай жылжып бара жатқан жеңіл тұман, көйлек, Періштелер шығанағының кіреберісіндегі шамдар тізбегін жұмсақ шүберектей жауып тұрды. Ауыр ауада үш түсті вымпелдер бағаналардың бойына ақсап ілініп тұрды, бұл жолға мерекелік көрініс беруі керек еді. Қозғалыс тынышталды, қозғалтқыштың сирек гүрілі тыныштықты бұзды.
  
  
  Жағаның үстінде біртүрлі, сұмдық ауа ілулі тұрды, қараңғылықта өсіп келе жатқан дымқыл шірік сезімі, күн мен кештің шынайы көңілділігінің жарқырауы, енді түнде аңдып жүрген шашыраңқы.
  
  
  Тыныштықта біз әулие мен көлеңке арқылы асығып кеттік. Вестминстер қонақүйінің террасасы сары шамдармен жарқырап тұрды, ал сырттағы үстелдерде сары шамдар жыпылықтап тұрды, онда қарт қонақтар дымқылдан оранып, кофе ішіп, жалғыз қойманың құшағына қарсы күресті. Қонақ үй үшін пальма ағаштары мен тозған жапқыштардың айналасындағы экранның артында жансыз, тозығы жеткен Вилла Пратт көрінді.
  
  
  Оның артына қарады. Гидоның ізі де қалған жоқ. Дегенмен, менің артымыздан еріп бара жатқандай сезім болды. Біз West End қонақ үйі мен Массена мұражайынан өттік, онда темір қақпаның сыртындағы пальмалар арасында прожекторлар ойнап тұрды. Алда "Негреско" қонақүйінің күмбезі ай сәулесіне бөленген аспан аясында, томпақ әйелдің кеудесіндей көрінді.
  
  
  Оның, тоқтап, қызды өзіне қаратты . Оның жүзі толқудан қызарып, көздері жарқырап кетті. Ee дене бір сәтке менің үстімнен сырғып өтті.
  
  
  —Рахмет", — деді ол тынысы тарылып. 'Рахмет сэр...'
  
  
  —Андерсон", — дедім мен. "Николас Андерсон".
  
  
  — Ал, рахмет, Андерсон мырза.
  
  
  —Маған әлі алғыс айтқан жоқпын", — дедім мен. —Мен сенің ормандар арқылы өтіп кеткеніңе сенімді емеспін. Менің ойымша, сіздің досыңыз Гидо казинода болған оқиғаға риза емес еді.
  
  
  —Жоқ", — деді ол. "Әрине, жоқ. Қиындықтар көбірек болады. Тағы да көптеген мәселелер.
  
  
  —Айтыңызшы", — дедім мен. — Сенің атың Николь ма?
  
  
  Ол менің көзіме ұзақ қарады. Кінәсіздік қандай да бір жолмен тазартылған құмарлықтың уәдесімен араласқан әдемі тұлға енді үмітсіздігін білдірді.
  
  
  "Көп адамдар бұған сенеді", — деп жауап берді ол. "Кем дегенде бір адам өзіне сенімді".
  
  
  Бұл ревматизм болды, ол ештеңені шешпеді, бірақ одан да көп нәрсені айта алмай тұрып, үмітсіздік көрінісі оның бетінен жоғалып кетті. Ол бұзық басын лақтырып жіберді. —Андерсон мырза", — деді ол. — Меніңше, сендер маған қонақүйлерден сусын ұсынасыңдар. Қазіргіден жақсы уақыт бар ма?
  
  
  Бар Негреско жойылып кете жаздады. Үлкен бөлме күңгірт үңгірге ұқсады, әлсіз қызғылт жарық кемпірлердің солған терісін тегістеу үшін таңдалған.
  
  
  Біз жасанды барыстың терісіне тірелген мәрмәр үсті бар дөңгелек үстелдегі көгілдір орындықтың жанында отырдық.
  
  
  Ол тағы да қыздың нәзік сұлулығын, көгілдір орындықта менің жанымдағы мықты жамбасының жылуын, кеудесінің қисаюын, классикалық бет пішінін, алтын қоңыр шаштың сәнін сезінді ... оның көзіндегі изумрудтық толқу.
  
  
  Ақ күртеше киген даяшы қонақүйдің жаттанды қорлығымен, талғамының шектен шығуына бейім, бізге қарай жүзіп кетті.
  
  
  'Сен не ішкің келеді?' — деп сұрады дос қызынан.
  
  
  Ол Виллиде кофеханада босатылған жасөспірім сияқты қулықпен күлді.
  
  
  —Ах", — деді ол. — Мен бұл туралы шынымен ойлаған жоқпын. Мойындауым керек, мен ішімдікті жақсы білетін адам емеспін, бірақ бір күні оның басына коктейльдің толық тізімін ішу керек.
  
  
  Аяғын бұлғап, даяшы тыныштықпен алаңдаушылық пен жағымды әңгіменің шексіз ауытқуын білдірді. Мен эмге драма мектебіне стипендия ұсынуға азғырылдым.
  
  
  Қыздың қолы картаны алу үшін зәйтүн мен крекер салынған екі табақтың арасын жарып жіберді.
  
  
  "Мен оны сынап көремін", - деді ол.
  
  
  Карточкада былай деп жазылған: "Корольдік Негреско 14 F".
  
  
  Бұл кирш, таңқурай шәрбаты, апельсин шырыны және шампан Моэт композициясы болды. Тек осыны оқып отырып, менің асқазаным бүліктен тұтанып кетті.
  
  
  "Жоқ, мен сені сарапшы деп ойламаймын", — деді Эй оған.
  
  
  Ол даяшыға: "Бір корольдік Негреско", - деді. Ал мұзбен жабысқақ таспа. Ол тағзым етіп, зейнетке шықты.
  
  
  Барре Негрескода жасыру қиын. Шын мәнінде, бұл әскери město-ның керемет аяқталуы, сондықтан ол жерде болғанына қуанышты болды. Бұл менің казинодан шыққаннан кейін осында келуіме де себеп болды. Бұл өз кезегінде мені қыздың сусын ішу үшін осы жерді таңдағанына ерекше қуантты. Шайқастың осы тұсында оның подптын әрекетке бару ниеті болған жоқ. Оның қонақ үйі қыз туралы, Гидо туралы және тағы басқалар туралы көбірек біліңіз, бұл үңгір адамын Медитерран сарайына жіберген адам туралы көбірек біліңіз. Ал оның қонақ үйі мені ешкім іздемейтініне көз жеткізе отырып, мұны анықтау үшін.
  
  
  Осы уақытқа дейін күзеннің кеші берекелі болды. Оны қыз тауып алды. Бұл ойын жақсы аяқталды. Гидо мені тапты. Ал егер оның айтқаны дұрыс болса, көзге көрінбейтін адам шталь біздің "Негрескоға" асығыс ұшқанымызға куә болар еді. Сосын кеш берекелі болып қана қоймай, әрең басталды.
  
  
  —Ханым", — деді даяшы. Беліне еңкейіп, ол ee сусынын үш көк сақинада " Императорлық Н" және " Негреско" және " Ницца " сөздері жазылған дөңгелек қағаз майлыққа қойды.
  
  
  "Мырза".
  
  
  Оның, қызға бұрылып, стақанын көтерді. —Бақытымызға орай", — дедім мен.
  
  
  Ол маған стаканның ұшынан қарады. Тентек және көңілді көзқарас оның көзінің айналасында жоғалып кетті. Оның тағы да көз жасын көрді.
  
  
  "Жоқ, деді ол. — Менің түсінуімше, бұл сен үшін бақытты кеш болған жоқ.
  
  
  —Жоқ", — деді ол. "Әрине, жоқ". Оның дауысы әлсіз және шарасыз болды.
  
  
  "Егер сіз мені осы дөрекі пікір үшін кешірсеңіз, — дедім мен, — сіз рулетка туралы көп нәрсені білесіз, сондай-ақ сіздің ойыныңызды ескере отырып, ішімдік туралы білесіз".
  
  
  —Мен білемін", — деді ол.
  
  
  —Адамдар мұны әрқашан жасайды", — дедім мен. "Адамдардың көпшілігі ол жерге көңіл көтеру үшін келеді, бірақ сіз одан да маңызды істермен айналысатын адам сияқты әсер қалдырғаныңыз анық".
  
  
  Ол басын шайқады. Тіпті күңгірт жарықта оның шашы жарқырап тұрды . "Жоқ, Андерсон мырза..."
  
  
  —Менің ойымша, сен мені Ник деп атаған дұрыс", — дедім мен. —Жарайды", — деді ол. 'Лақап ат.'
  
  
  —Бұл жақсырақ", — дедім мен.
  
  
  "Жоқ, ол ойын-сауық үшін ол казинода болған жоқ".
  
  
  "Сіз тоқсан бес франк жоғалттыңыз", - дедім мен.
  
  
  —Сен маған көп көңіл бөлесің", — деді ол. "Ал, — дедім мен, — мен Ниццада жалғызбын, сені сағыну қиын болды."
  
  
  Ол қысқа жымиды. 'Ол, менің ойымша...'
  
  
  Ол кішкентай әмиянына қолын созды. Оны ақ орамал, төлқұжат, ерін далабы және соңғы, сары чип көрді. Ол эгосын алып, мәрмәр үстелдің үстіңгі жағына сәл ғана шерту арқылы қол жеткізді. —Бес франк", — деп сыбырлады ол.
  
  
  "Сізде бар ақшаның бәрі осы емес пе?"
  
  
  'Иә. Мұны да көру соншалықты оңай ма?
  
  
  "Мен солай деп қорқамын."
  
  
  —Шындығында бұл бес франк емес", — деді ол. "Бұл пластиктің бір бөлігі".
  
  
  Одан сұрады. - "Неге бұл казинода жеңіске жету сен үшін соншалықты маңызды?"
  
  
  Го түні бойы екінші рет бастады, оның көздері менің бетімді зерттеді.
  
  
  "Сен кедей болып көрінбейсің, — дедім мен, — сен аш емес сияқтысың. Саған шведтер мен баспана керек емес сияқты. Менің ойымша, сіз демалысты немесе зергерлік бұйымдарды ұтып алуға тырысып жатқандай әсер алған жоқпын. Ашкөздік туралы да сөз болуы мүмкін емес.
  
  
  — Жоқ.
  
  
  "Бірақ сіз көп ақша ұтып алу үшін ойнадыңыз. Бұл сен үшін маңызды болды.
  
  
  —Иә", — деді ол. — Оның дауысы.
  
  
  —Менің ойымша, оның қонақ үйі болар еді себебін білу.
  
  
  Ол менің бетімді қайтадан сол ақылды жасыл көздерімен зерттеді, қазір суық және теңіздей терең.
  
  
  'Сен не көріп тұрсың?'
  
  
  "Қауіп", — деді ол. "Қиындықтар".
  
  
  —Сен маған сене аласың", — дедім мен.
  
  
  —Иә", — деді ол. — Мен де солай ойлаймын.
  
  
  "Сонымен қатар, — дедім мен, - тек біреуімен бес франк қалпына келтіру сызығы, сізде көп таңдау жоқ".
  
  
  Оның дымқыл, жылы еріндері еріксіз жымиып, тіпті аппақ тістерінен шығып кетті. —Бірақ егер ол саған сенбесе, ол кетер еді", — деді ол. "Онда ол басқа біреуді табуға тырысар еді".
  
  
  — Бұл соншалықты маңызды ма?
  
  
  'Иә.' Ол стақанын алып, үлкен жұтым алды.
  
  
  — Тағы қалайсың ба?
  
  
  "Мен ішуге үйренбегенмін", — деді ол. "Соған қарамастан, мен оған тағы бір стақан алғым келеді деп ойлаймын. Мен оны ұмыту үшін немесе тойлау үшін мас болғым келетінін білмеймін. Иә, Ник, тағы бір.
  
  
  Даяшы оны шақырды, біз оның тағы бір "Корольдік Негреско" әкелгенін үнсіз күттік.
  
  
  Ол тағы бір жұтым алды да, біткеннен кейін бір шешімге келгендей болды. —Иә", — деді ол. 'Мен оған сенемін. Сен көмектесетін жігіттердің түрісің деп үміттенемін. Бұл мен үшін емес, бір кездері казинода танысқан қыз үшін ғана емес.
  
  
  —Мен білемін", — дедім мен оны жұбатып.
  
  
  "Бұл сіз бен меннен әлдеқайда асып түседі. Иә, мен тез арада көп ақша ұтып алуым керек. Сен мұны көрдің. Бұл маған біреуді жалдау үшін керек.
  
  
  Айтылмаған мәселеде оның қабағын көтерді.
  
  
  "Біреу өте ерекше", — деп жалғастырды ол. "Мен оның қанша тұратынын да білмеймін. Сен білесің бе, Ник? Кісі өлтірушіні жалдау қанша тұратынын білесіз бе?
  
  
  Ол қолын созып, орындықтан сары чипті алды. —Бес франк", — дедім мен.
  
  
  
  5 тарау
  
  
  
  
  Бір сәтке оның жүзіндегі көрініс таңқаларлықтай өзгерді. Сосын абдырап қалған жүзі маған қараса, ол маған еңкейді. Оны көрді, оның көздері, қазір атышулы изумруд отымен жанып, еріндері сәл ашылып, менікіне жақындады.
  
  
  Келесі сәтте ол шиеленісе түсті. Ee беті күлге айналды. Ee менің артымнан, "Негреско" барының бүйір есігінен қарап тұрды.
  
  
  Оның, бұрылды. Гидо оны бірінші болып көрді, сәл жымиды. Сосын оны аяғынан аяғына дейін қараға оранған, ұзын бойлы, сымбатты денесі бар, бұрышты, сымбатты қытайлық көрді. Ал олардың арасында, осы қызметші эголардың ортасы, доктор Уайт сияқты мен білетін жиіркенішті жаратылыс. Лотар Инурис. Эго оны бірінші рет көрген сәтте, исо ернін менің ерніме басуға дайын тұрған қызды көргенде, оның бойындағы ашуды басқаруға бар күшін салды. Ол өзінің бет-әлпетін қалпына келтіріп, эгосын мейірімді мейірімділіктің қыртысына тартты. Бұл өрнек эго киімімен жақсы үйлеседі: жақсы тігілген көк пиджак, сұр шалбар, айналысатын жейде Лондондағы Джереминстриттегі Turnull & Asser компаниясының соңғы туындыларының айналасында өзін бір деп жариялады, жібек шарф, және Gucci балет тәпішкелері.
  
  
  Бірақ оның киіміне жұмсалған барлық қамқорлық пен шығындарға қарамастан, доктор Инурис бұрмаланған және күшті тартымдылықтың құлы болған интеллектке ие болды.
  
  
  Көздің эголары, қара моншақтар, шынайы ниеттерін жасыру үшін эмоцияның эгосының құлдары тар маңдайдан артқа қайырылған қалың қара шашпен жабылған кішкентай шар тәрізді басына отырғызылды. Нысананың өзі, үлкен мұрынында жұқа күлгін еріндері мен тар танаулары бар, ұзын және кең денемен салыстырғанда ергежейлі болып көрінді. Дегенмен, бұл күштің сақталатын белгісі емес, тек мәңгілік өзін-өзі ұнатуға негізделген жұмсақтық идеясы. Оның қолдары ерекше болды. Ұзын алақандар, әдеттен тыс ұзын, үшкір саусақтар, қысқа тырнақтар. Хирургтың немесе тұншықтырушының қолдары. Тегіс, сақалсыз бет және біртүрлі, ауыратын бозғылт тері бездердің тепе-теңдігі бұзылғандай әсер қалдырды, алдымен денені ыдыратып, содан кейін ақыл-ойды табиғи емес құмарлықтарға қызмет етуге мәжбүр етті. Ол біреуді ренжітуден және оны басқаратын оғаш қылықтарымен басқаларды бағындырудан ләззат алатын адамға ұқсады. Ол ашуланып дем шығарды. Оның, эго шарфының сәл әлсірегенін көріп, екі қатарлы сүйелдер пайда болды, олар эго-ның мыжылған көздерінің айналасындағы гротеск жағасы тәрізді жіңішке тікенді мойнын жауып тастады.
  
  
  Эму сияқты басқалар менің жолымды кесіп өтті. Ih ойға келмейтін істерді сәтті орындауда өзіне деген сенімділік рухымен және өзінің данышпандығына деген сеніммен бөлісті. ih-ді кек алуға қарсы иммунитетке сендірді. Ол сөйлемей тұрып-ақ оны доктор Лотар Инуриса табиғаты өтіріктен басқа ештеңеге жол бермейтін адам ретінде бұрыннан білетін.
  
  
  Ол жымиып, иіліп тағзым етті. Ол екіленіп сәлемдесіп, икемді қолының айналасына біреуін көтерді де, маған қарай жүрді. Оны қарсы алу үшін орнынан тұрды.
  
  
  — А, — деді ол. — Бір сәтке ол сені жоғалтып алдық деп ойлады. Және бұл өте қайғылы болар еді. Бірақ мені кешір. Менің әдепсіздігімді кешір. Мен әлі өзімді таныстырған жоқпын. Маған рұқсат етіңіз. Оның дәрігеріне. Лотар Инурис.
  
  
  Ол маған берген қолында күш болмады. Эму оны қолынан келген барлық мейірімділікпен шақырды. —Танысқаныма қуаныштымын, дәрігер", — деп жауап бердім мен. "Мен, Николас Андерсон".
  
  
  "Американдық, менің ойымша, ол," деді ол.
  
  
  —Шынында да", — дедім мен.
  
  
  "Құрметті Жириновскийлер, — деді ол. "Еуропа сізге көп қарыздар".
  
  
  "Осыны айтқаныңыз үшін рахмет, дәрігер", — деп жауап бердім мен. "Әйтпесе, мен оны оқығанымдай, бізді бұл жерде әрқашан қарсы ала бермейді".
  
  
  —Иә", — деді ол. "Ұмытып кеткендер бар, бірақ ол ih сандарының айналасында емес. Ұмытатындар үшін ең жақсы көзқарас — төзімділік".
  
  
  "Ал, дәрігер, мен сізге оны ішуге бірдеңе ұсына аламын ба?"
  
  
  Ол өкінішпен басын шайқады. —Мен сіздің жомарттығыңызды бағалаймын, Андерсон мырза, бірақ мен бас тартуға мәжбүрмін деп қорқамын. Оның бұл жерде болуының себебі зайырлы емес, таза кәсіби".
  
  
  Ол оның және онымен айналысатын қыздың арасына түсіп, дастархан басында қалды. Ол басын оның жағына еңкейтіп, онсыз да жұмсақ, мәдениетті дауысын одан әрі бәсеңдете түсті.
  
  
  Бұл кеңестен жарылған дауыс еді. Дәл осы екінші дауыстың басталуы тыңдаушыны таңдандыруға арналған болатын. Инуристің жоғары интеллектісі, эго-ның теңдесі жоқ қабілеттері, оның барлық жақсы ниеттердегі шынайылығы және егер мұның бәрі жеткіліксіз болып шықса, екі серігі күш қолдануға қабілетті деп танылуы мүмкін адамды мазақ ету қаупі бар.
  
  
  "Егер сіз Еуропамен таныс болсаңыз, Андерсон мырза, — деді ол, — әсіресе Оңтүстік Америка, сіз доктор атағын өте еркін қолданатынын білуіңіз мүмкін. Бірақ менің жағдайымда бұл атақ көп жылдар бойы қажырлы еңбек сіңіргеннен кейін алынған және алынған. Оның медицина ғылымдарының докторы Андерсон мырза хирургия маманы болып табылады, ол белгілі бір дәрежеде механикалық өнерді білдіреді. Осыны мойындай отырып, интеллекттің ынталандырылуын ескермеу ниеті болмағандықтан, оны алуға тырысты қосымша мамандықтар. Ол сондай—ақ айналысатын тәжірибесі бар психиатр, — деді ол қызға көзін ашып, - ең қиын істерге арналған.
  
  
  Ол олардыкі, бұл сіздің эгоңызды, қуанышыңызды қозғау үшін жақсы болар еді. — Сонымен, сіз шеберсіз бе?
  
  
  Ол эго денесі арқылы дірілдеп жүгіргенімен марапатталды. —Иә", — деді ол күлуге тырысып. — Менің ойымша, бізді Америкада осылай атайды. Өте қызықты және қарабайыр термин. Бірақ мен алаңдамауым керек. Мен айтқым келгендей, бұл жас келіншек менің емделушілерімнің қасында жалғыз қалды.
  
  
  Оның дауысы есінен танып қалған құпиялылыққа дейін төмендеді. — Сіз ол ауырып жатыр дейсіз бе, дәрігер?
  
  
  Доктор Инурис исо бар күшін салуға тырысты, бірақ мен барлық күштердің исо-ның эго шыдамдылығын сынағанын көрдім. — Ал, былайша айтқанда, бұл өте жалпылама термин. Кәсіби тұрғыдан алғанда, бәрі әлдеқайда күрделі. Бірақ, айталық, дәрігер мен емделуші арасындағы қарым-қатынасты бұзбай және техникалық сипаттамаларға жүгінбей-ақ, жас келіншектің ауыр эмоционалдық күйзеліске ұшырағанын айтайық."
  
  
  —Мен түсінемін", — дедім мен. — Сен мені алдауың мүмкін еді. Ал сен солай деп үміттенесің, - деді ол өзіне-өзі.
  
  
  "Барлық эмоционалдық аурулар ih-ді сіз сияқты қарапайым адамдар оңай тани алатындай етіп көрсете бермейді".
  
  
  —Менің ойымша, олай емес", — дедім мен.
  
  
  Доктор Инурис маған күлді. "Сіздің көзқарасыңыз кең болғанына қуаныштымын, Андерсон мырза", — деді ол. "Гидо маған сіздің казинодағы оған деген мінез-құлқыңыз, былайша айтқанда, біршама жауынгерлік екенін анық айтты."
  
  
  —Иә", — дедім мен. "Бірақ, екінші жағынан, сіздің бұл джентльменіңіз бұл жас ханыммен достық қарым—қатынаста болғаныңыз емес. Менің айтайын дегенім, ол Эйді ренжітті және ол әсіресе компаниялардың эгосына ұмтылмаған сияқты.
  
  
  -"Ол сенен тағы да кешірім сұрауы керек", - деді доктор Инурис маған екіжүзді, жарқыраған күлімсіреп сөйлеген кезде. "Уақыт өте келе Гидо тым құлшыныс танытады. Ал ол менің ашуымнан қорқып кетті деп ойлаймын. Көрдіңіз бе, мен оған кәдімгі емхананы басқармаймын. Жас келіншек осы жерден алыс емес жерде орналасқан виллада менің қамқорлығыма сеніп тапсырылды және оны емдеудің осы кезеңінде сіз бен біз қалыпты әлеуметтік қайтарым деп санайтын нәрсеге бағындыру дұрыс емес.
  
  
  "Өткен аптада, — деп жалғастырды ол, — эй, казиноға рұқсатсыз бару үшін вилладан шығып үлгерді. Гидо кәсіби медбике емес, сондықтан да болар, эгодан қателіктер күту керек. Соған қарамастан, қыздың уақытша жоғалып кетуі мені Гидоға қатты ашуландырды және ол маған салтанатты түрде қыз енді оның сүйемелдеуінен қашып кетпейтініне уәде берді. Әйтсе де, эй, бұл бүгін кешке қайталана алды.
  
  
  Сонымен, түсінікті, Гидо, мұны қалай айту керек, оған шыдамсыз деген рас емес пе? Және, — деді дәрігер. Инурис ашық айтты: "Сондай-ақ, американдық джентльмен ретінде сіз асыл адамсыз, оны сіз үшін мүлдем қолайсыз мінез-құлықтан қорғау үшін араласқаныңыз түсінікті".
  
  
  "Ал, дәрігер, — дедім мен, — мен мұның артында көп нәрсе бар екенін білмедім. Мен жай ғана сіздің қызметшіңіз бірдеңе істеп жатыр деп ойладым.
  
  
  "Бөлшектердің сырты алдамшы болуы мүмкін", — деді ол.
  
  
  "Иә, көп," Мен келістім. "Тігінші ал, оны ешқашан ауру деп ойламадың".
  
  
  Доктор Инурис жігерлендіріп менің қолымнан сипады. -- Ал, жақсы, - деді ол. "Қысқаша бақылау негізінде нәрселерді түсіну үшін сізден тым көп нәрсе талап етіледі, тіпті медицина ғылымы кейде шатастырады."
  
  
  —Түсіндім", — дедім мен.
  
  
  —Ал енді, Андерсон мырза, сіз маған рұқсат беруіңізді сұрауым керек болған кезде түсінесіз және... иә.".. менің қызметкерлерім кешті бір қызбен аяқтап, оны біздің виллаға қайтару үшін. Сіз онымен басқа досыңызбен қанша сөйлескеніңізді білмеймін, бірақ егер сіз маған қандай да бір жақсы кеңес берсеңіз, оның ауруына байланысты оның айтқанының бәріне қарағаныңыз жөн. Кейде Нах бір қарағанда ақылға қонымды болып көрінетін нәрселерді айтуға азғырылады, бірақ, өкінішке орай, олар ee ауруынан туындайды, мен оны емдеуге мүмкіндігім бар деп үміттенемін".
  
  
  Оның, келісім белгісі ретінде басын изеді. — Сіз оны емдейсіз деп үміттенемін, доктор. Өзі сияқты сүйкімді қыздың болғаны сондай ұят сияқты..."
  
  
  "Менде барлық үміт бар", — деді доктор Инурис. "Бірақ емдеу ұзақтығы айтарлықтай ұзағырақ болуы мүмкін."
  
  
  —Өте нашар", — дедім мен.
  
  
  "Шынында да", - деді ол шыдамсыздықпен. —Бірақ қазір бізге шынымен баратын уақыт келді. Сізбен танысқаныма қуаныштымын, Андерсон мырза. Шынымен сүйкімді.' Ол саусақтарын қағып жіберді, ал Гидо қимылдауға дайын тұрды.
  
  
  Ол қажет емес еді. Бойжеткен орнынан тұрып, әмиянын қолтығының астына тығып, оларға қарай жүрді. Дәрігер эйге жылы жүзбен күлді.
  
  
  Тоқтаусыз жиіркенішпен ол дәрігер мен Гидоның миммосынан олар кірген айналмалы күнге өтті. Ұзын бойлы, бұрышты қытайлық Эйдің жолын жауып тастады, бірақ ол оған жақындағанда, ол есікті ашу үшін шетке шығып, соңынан ерді. Гидо олардың соңынан ерді1 .
  
  
  "Мазалағаным үшін кешіріңіз", — деді доктор Инурис маған.
  
  
  Ол басын шайқады: "Қандай өкінішті", — дедім мен. "Сондай тәтті қыз..."
  
  
  "Оны ұмытуға тырыс, қымбатты адамым, - деді доктор Инурис барған кезде күні.
  
  
  —Мен сені шығарып саламын", — дедім мен.
  
  
  —Қажет емес, қымбатты басқасы", — деді ол әрең дауыспен. — О, — дедім мен. — Мен мұны өте жақсы көрер едім.
  
  
  Дәрігердің беті қарайып кетті. - 'Қалай қаласаң да.'
  
  
  Оның соңынан ерген күні оның соңынан ерді. Ақ Мерседес жол жиегінде тұрды. Оны біз казинодан шығып бара жатқанда көрген көлігі таныды. Қасында бір қыз, Гидо және қытайлық жігіт тұрды.
  
  
  Дәрігер алақандарын қақты. Ол айтты. - "Біз не күтеміз?"
  
  
  Қытайлық артқы есікті ашты, сосын алға басып, рульге отырды.
  
  
  Ұзын, көрнекті аяқтарын жарқыратып жіберген бойжеткен артқы орындыққа тайып тұрды. Оның айтуынша, ол балет тәпішкелерін- биік өкшелі сорғыларды киген. Бұл күндері әйелдер сирек кездесетін емдік ih киеді, бірақ біз үшін басқа аяқ киім әйелдің аяғын соншалықты жақсы безендірмеген. Сіз ih-ді бірнеше жыл бұрын Николь Кара тірі кезінде көрдіңіз.
  
  
  Доктор Инурис ішке қарай сырғып кетті. Гидо есікті жауып, қытайлықтың қасына отырды. Қозғалтқыш әлдеқашан жұмыс істеп тұрған, көлік жол жиегінен тайып кеткен.
  
  
  Ол нөмірді жаттап алған кезде олардың кетіп бара жатқанын бақылап отырды. Мерседес бұрылыста тежелді. Артқы терезеден дәрігер оның қолын әдемі кішкентай бетке көтергенін көрді.
  
  
  Сосын ойымды өзгерттім. Үлкен қол үлкен өрмекші сияқты босаңсыды. Бір сәттен кейін қолдың айналасында тек бас бармақ пен сұқ саусақ шығып тұрды.
  
  
  Елес көлік бұрышқа бұрылған кезде, доктор. Инурис өте баяу қолын созып, абайлап және қатты рахаттана жымиды да, саусақтарын қыздың кеңірдегіне қойып, оны қыса бастады.
  
  
  
  6 тарау
  
  
  
  -
  
  
  Оның, бұрылды да, қайтадан барға кетті. Егер одан да көп болса. Инурис тез өлімді меңзеген еді, ол Гидоға бұған жол берер еді. Дәрігерге баяу өлім ұнаған болуы мүмкін, ол бұған күмәнданбады. Бірақ егер ол қонақүй жасаса, ол көліктің артқы орындығына қарағанда әлдеқайда ыңғайлы орынды таңдар еді.
  
  
  Ол тағы да орындықтың артына отырды, даяшының сыни көзқарасымен, ол менің кішкентай серуендеуімнен доктор Инуриспен және қорқынышты кішкентай банданың эгосымен көшеге қайтып келгенде, біршама жеңілдеп қалды. Даяшы менің қауіпсіздігіме немесе дәлелдемелеріме алаңдаса, мен ренжіген жоқпын. Ол эгоның маған деген шынайы қызығушылығы бар деп күдіктенді, бұл менің денсаулығымды төлеуге жеткілікті деп есептеп, көптеген туристер сияқты мен де шотқа ақша аударылғанын білмей қалуым мүмкін бе, сондықтан эмуға екі есе төлей аламын ба деп ойлады.
  
  
  Оны ауада жест-ишара жасады, ол мәрмәрдегі есепшотты маған қарай итеру үшін көзін ақырын төмен түсіріп, үстелге қарай жүгірді. Қолдың эго қозғалысының траекториясы оны бақылағанда, менің көзқарасым қолжазбаға түсті. Ол қағаз тұғырда, әйнектің сабағымен бұрмаланған, оның айналасында қыз арамен айналып жүрген.
  
  
  Ол стаканды көтеріп, қағазды алды. Сол кезде Басқа сияқты. Инурис екеуі досына өтірік айтты, ол бірдеңемен әлек болды.
  
  
  Ол өз хабарламасын қасқа қарындашпен жазды. "Вилла Нарцисса ", - деді ол: "Кап-Ферра. Құдайдың сүйегі арқылы маған көмектес. 'Оған қол қойылмаған, мен күзеннің осы уақытқа дейін оның кім екенін білмейтінін түсіндім.
  
  
  Бірақ мен оның қандай екенін білдім: доктор Инуристің айтқанына қарамастан, есі дұрыс. Әдемі, үмітсіз және қорқынышты дәрігермен қарсылықсыз жүруге жеткілікті сенімді. Бірақ ол хема болды және жұмбақ күйінде қалды.
  
  
  Бұл оның кештің екі шетінде де шешетін құпиясы еді.
  
  
  Бірақ ол тез әрекет етуі керек. Мен оның сағатына қарадым. Мысалы, секундтың жартысы, ал доктор Инуристің үлкен артықшылығы болды. Ол есепшотты төледі, ақша бермеді, бірақ даяшының көңілін қалдырғаны үшін ерекше болды және Негрескодан негізгі кіреберіс арқылы шықты. Таксилер жолаушыларды күтіп отырды. "Ренода" кезек алдында тұрған жүргізуші, семіз жүзді ер адам басын артқа еңкейтіп жатып, рульде қатты қорылдады. Эго оның иығынан сипағанда, ол әп-сәтте оянды. Ол маған қарап, жымиып қарады, бұл жануарлардың өзін-өзі мазақ етуі мен интригасының араласуы, бұрынғы сарбаздың күлкісі. —Мырза", — деді ол назарын аударғандай үнмен.
  
  
  Одан сұрады. — Білесіз бе, Кап-Ферра?
  
  
  —Әрине", — деді ол.
  
  
  — Сіз Вилла Нарцисаны білесіз бе ?
  
  
  "Иә ".
  
  
  — Мені сонда апара аласың ба?
  
  
  — Қалай болса да, сэр. Бірақ кешіріңіз, бұл біртүрлі жер.
  
  
  'Шынымен бе?' — дедім мен жұлқынып "рено" эгосының артқы есігін ашып, орнымнан тұрып. "Неге екенін айтшы, әзірше асығайық."
  
  
  Көлік тақтайша бойымен батысқа қарай сырғанап, алдыңғы қатарда бұрылды.
  
  
  "Онда ешкім тұрмайды. Бұл жерде қаңырап бос қалды", — деді ол.
  
  
  — Сен жақында сонда болдың ба?
  
  
  — Жоқ, мен олай айта алмаймын. Бірақ ол жерде көп жылдан бері ешкім тұрған жоқ, ханым. Мен оны нақты білемін. Бірнеше апта бұрын, мүмкін бір ай бұрын, оны түнде миммо ним айдап өткен. Вилла мен жолдың арасында тас қабырға, ал қақпаның жанында темір қақпа бар. Оның, қақпаға қарады. Бейбітшілік болған жоқ. Сіз мұны үйде ешкім болмаған кезде сезінесіз. Бұл вилла сондай үй болатын.
  
  
  — Сіз оның кімге тиесілі екенін білесіз бе?
  
  
  — Жоқ, сэр, мен білмеймін. Мұндағы меншік құқығы бір меншік иесінен екіншісіне ауысады, ал кейде бөгде адамның болуы жай ғана екі адамның бар екенін білдіреді. өз вилласында тұруға рұқсат берілді".
  
  
  "Рено" енді жылдамдықты арттыра бастады. Ол, Beau Rivage қонақ үйінің артымызда жоғалып кеткенін көрді, содан кейін біз теңізден көтерілген жартастарда ойылған жолмен айлаққа қарай еңіспен жүріп келе жатқан жолдың бұрылысына бұрылдық.
  
  
  "Виллаларда әрқашан жаңа келбеттер пайда болады", — деді жүргізуші.
  
  
  "Біз Орта Гвинеядан Кормичеден өтеміз бе? ", — дедім мен.
  
  
  "Иә, сэр."
  
  
  Енді біз көтеріліп, Ницца қаласы артта қалды. Менің астымда, оң жағымда теңіз тұманның астында қозғалмай жатты.
  
  
  "Мен ризамын, — дедім мен, — егер сіз мені Нарцисса вилласының қақпасына апармасаңыз, бірақ бір шақырым ерте түсуге рұқсат етсеңіз.
  
  
  —Түсіндім", — деді жүргізуші. Ол жақсы жауынгер болса керек. Сонда да семіз және ақылды. Түсіну, егер ол түсінсе, эмуға не береді, ал қалғанын ұмытады. Ең алдымен, өзіңізді қорғаңыз және аман қалыңыз. Тірі қалу әрқашан сарбаздың өзі үшін жасай алатын ең жақсы жарнамасы болды.
  
  
  Ол жылдам және бірқалыпты жүріп, әлемдегі ең қызықты жолдардың айналасындағы қиындықтардан ләззат алды. Алдағы жол қаңырап бос қалды, ол тұманның шымылдығын ашу үшін бірнеше сары шамдарды жағып жіберді. Түн тыныш болғанымен, жылдамдық жағымды самал соғып тұрды.
  
  
  — Міне, — деді ол.
  
  
  "Әулие Жан-Кап-Феррата пайда болды және оны сыпырып алды миммо. Менің оң жағымда, шамдармен сызылған Ферра қалпақшасы теңізге шығып тұрған бас бармақтай жатты. "Рено" қозғалтқышы жүргізуші өте жақсы-Корништен түсуге дайындалып, төмен беріліске ауысқандаскылдады.
  
  
  —Біз жақын арада сонда боламыз", — деді ол көңілді үнмен. — Достарың сені күтіп отыр ма?
  
  
  Ол эмуға жауап беруге қарсы емес еді. "Жоқ, — дедім мен, — жоқ деп қорқамын.
  
  
  — Мүмкін сен де соны қалайсың ба?
  
  
  Бір қолын рульге қойып, екінші қолын орындықтың астынан бірдеңе сезді. Ол эгосын артқа тартқанда, оның қолында штанга бар еді. Ол күлді. — Мүмкін сіз оны пайдалана аласыз ба?
  
  
  'Мүмкін. Бірақ мен онсыз жасаймын. Мейірімділігіңіз үшін алғыс айтамын.
  
  
  —Маңызды емес", — деді ол. — Бұл вилла біртүрлі жер. Мен өте тырысамын. Өте жағымсыз. Бұл сіз өзіңізді жайлы сезінетін және қарсы алатын үй емес".
  
  
  —Мен ол жерде ешқашан болған емеспін", — дедім мен. — Бірақ мен саған сенемін.
  
  
  "Мен әулиелерді өшіремін", — деді ол. "Бұл сіздің түнгі көруіңізге көмектеседі."
  
  
  Одан сұрады. — Әскер?
  
  
  "Шетелдік легион", — деп жауап берді ол. "Бірнеше минутқа көзіңізді жұмыңыз. Мен оған қашан жететінімізді айтамын.
  
  
  Біраз уақыттан кейін көлік тоқтап қалды. —Жарайды", — деді ол.
  
  
  Оның көзі қайта ашылды. Айналамызда қара түнек болды. Оны жүргізушіге үйілген банкноттар сырғытып жіберді.
  
  
  —Сәттілік", — деді ол.
  
  
  Оны көліктің айналасына шығарып салды.
  
  
  Жүргізуші еңкейіп қалды. — Бір шақырым ашық. Оң жақта. Тас қабырға. Биіктігі үш метр. Үстіңгі жағындағы сынған әйнек. Қақпа жеті метр. Сүйір төбесі. Ішінде ұрлауға тұрарлық ештеңе жоқ. Кем дегенде бір ай бұрын. Бірақ, кем дегенде, сәттілік.
  
  
  Көлік жол бойымен ақырын кері бұрылып бара жатқанда, ол әлі де жымиды. Мен оны эго естуді тоқтатқанша күттім, сосын бардым. Оның қабығы болған кезде, ол ұстара жүздерінің әлі де орнында екенін тексерді.
  
  
  Мүк кесектері ескінің үстінде жатты жоқтау, сияқты өну шіріген. Темір қақпаның тот басқан қабығы аршылды. Лунный сергей тұман дақтарының айналасында өрмелеп келе жатқан бір-біріне жабысып қалған қылқан жапырақты ағаштарды аралап өтіп, сақал-мұрты ұшадай жердің айналасына шығып тұрған таралмаған шөпте ойнады.
  
  
  Жолдан көп нәрсе көрінбеді. Қиыршық шөптегі ойықтарды ескере отырып, жаңа ғана жүріп өткен машинаның жолы ғана. Биік ағаштар қызық көздер мен вилланың арасында күзетші болып тұрды.
  
  
  Біраз уақыт оны қақпаның сыртында тұрып тыңдады. Тек үнсіздік. Менің қатысуымды білдіретін иттер жоқ. Патрульдерді таңбалау үшін алтыншы сезім жоқ, мені талай рет құтқарған сезім.
  
  
  Оның күртешесін шешіп, қабырғаға лақтырып жіберді, ол қызық адамның қансырап өлуін күтіп, тастарда жатқан лас әйнек сынықтарынан қолын қорғау үшін. Ол орнынан атып тұрып, сенімді тірек тапты да, күртешесін артына тартып, бір қимылмен жоғары көтерілді.
  
  
  Қабырғаның етегіне еңкейіп, оны тоқтатып, тыңдады. Тек үнсіздік. Еңкейіп, ағаштарды баспана ретінде пайдаланып, ол соқпаққа параллель алға жылжыды. Ол баяу қозғалды. Менің аяғым дымқыл шөптің үстімен жүрді. Айналамда қарағай инелері мен теңіз суының иісі аңқыған тұман айналып жатты.
  
  
  Ол төбеге көтеріліп бара жатқанда кенет ағаштар арасынан, тұман арасынан бір нұрдың нұрын көрді. Бірнеше секундтан кейін ол ашық алаңға жетті.
  
  
  Ол ағаштардың шетіне тоқтады да, менің оң жағымдағы көліктердің солға бұрылып бара жатқанын көрді, содан кейін қайтадан вилланың кіреберісіне қарай бұрылды. Тұманмен бүркемеленіп кете жаздаған ақ Мерседес кіре берісте қараңғы және үнсіз тұрды.
  
  
  Вилланың өзі түнгі теңіз ауасында қалқып тұрған салқын тастың салқынымен тұманның айналасында қорқынышты қорқынышты түс көргендей көрінді. Ілулі жапқыштармен қоршалған терезенің биіктігінде сүтті ақ перденің бір бөлігі жанып тұрған айды ұстап, төмендегі көрініске көзге көрінбейтін көз сияқты қарады. Вилланың жоғарғы екі қабаты қараңғы болды. Сергей бірінші қабаттағы үш терезеде жанып тұрды.
  
  
  Ағаш сызығында қалып, оны үй тез айналып өтті. Артқы жағы, екінші жағы мен алдыңғы жағы қара және үнсіз қалды. Ол қатты шөптің үстімен жақындай бастады. Оң жақ терезені жіңішке перде ғана жауып тұрды. Еңкейіп тұрып, оның ішіне қарады.
  
  
  Бұл ас үй болатын. Ұзын бойлы қытайлық маған арқасын ағаш үстелге қойып, бір шыны буға пісірілген шай ішіп отырды.
  
  
  Ол еңкейіп, басқа терезеге қарай жүрді де, менің shaggy-дің дыбысын өшіретін ылғалға батасын берді. Ақырын басын көтеріп, оның басын көтерді де, мен тек кереуеті бар бөлмеге қарадым. Гидо осы төсекте басын стырсығанға сүйеніп жатып, журналды парақтап отырды. Оның күртесін шешіп алғанын және мылтықты белбеуінен иық қапшығына ауыстырғанын көрдім.
  
  
  Жарықтандырылған үш бөлменің үшіншісі алғашқы екеуінен едәуір қашықтықта орналасқан. Ал оның қабығы сонда, терезе төсеніштерінің деңгейінен төмен тұрғанда, дәрігердің дауысы естілді.
  
  
  —Жаным", — деді ол. — Мен саған шыдамдылық танытуға тырыстым. Мен оның шыдамдылығына сіздің тарапыңыздан түсіністік пен ризашылықпен марапатталмайтынын білемін; тек опасыздық пен сатқындық. Ал енді, өкінішке орай, шыдамым таусылды.
  
  
  Енді ол терезе деңгейінде болды. Ол ашылып, қоқан-лоққы көрсеткен дәрігердің дауысы анық естілді. Оның, терезеге қарай жүрді. Бұл жіңішке ақ перденің тағы бір бөлігі, жартылай ғана тартылған, қабірдегі өрмекші торындай бөлмеде ілулі тұрған. Терезелерден қарап отырып, оны доктор Инуриса мен қыз анық көрді. Дәрігер күртешесін шешіп, орамалын орнына қойды, бірақ бірнеше қос сүйелдер әлі күнге дейін жібек таңғыштың қатпарларына мыжылған, қатыгез көзқарастарын тастады.
  
  
  Оның, қыздың әлі де Е.Е.-мен кездескен кездегідей киінгенін көрдім. Нахтың қолдары жаман мінез-құлқы үшін жазаланатын бала сияқты арқасынан қысылып, нысанасы сәл еңкейіп, жылтыр шаштары әлі күнге дейін бозғылт жасыл лентамен байланған.
  
  
  —Сіз маған белгілі бір дәрежеде ризашылығыңызды білдіресіз деп үміттендім", — деді доктор. "Мен сенің маған тек әйел ғана бере алатын қазыналарыңмен өз жолыңмен келесің деп үміттендім, сен оны саған соншалықты анық және үнемі төгіп келген адалдығың үшін маған қайтара бастайсың. Сіз маған сенбеуіңіз мүмкін, бірақ бұл менің ең шынайы үмітім болды. Бірақ ол тым көп үміттенген шығар. Бұл бірінші рет болмайды. Сондықтан ол сондай-ақ өз еркімен берілмеген нәрсені күшпен алуға болатынын біледі". Қыз оған ашық қарады. Ол баяу және әдейі сөйледі. —Сен қорқыныштысың", — деді ол.
  
  
  Инуристің беті ашудан бұрмаланды. Ол қолын көтеріп, қайтадан төмен түсірді. — Бұл бүгін кешке екінші рет басталды, сен мені арандатқаның сонша, мен сенің ерекше сұлу жүзіңде қатыгездік көрсеткім келді. Бірақ мен мұны істемеуім керек, солай ма? Оның түрі сондай сұмдық. Иә, мен оған түсінемін, менің ерекшеліктерім сізден рұқсат таба алмайды. Басқалар маған мұны қазірдің өзінде түсіндірді.
  
  
  —Мені қате түсінбеңіз, дәрігер", — деді қыз. — Мен сенің сыртқы келбетің туралы айтқан жоқпын. Менің бұған ең аз құқығым бар.
  
  
  'Ой ма?' — деді доктор.
  
  
  —Жоқ", — деді ол.
  
  
  — Ал, менің тәттім ше?
  
  
  "Сен маған басқаша айтасың, өйткені сен өте жамансың", — деді ол.
  
  
  Дәрігер күлді, ұятсыз тамақтың эгосының айналасында қатты күлкі шықты.
  
  
  "Жаман", — деді ол. "Nen туралы оңай айту үшін сіз жаман туралы қаншалықты аз білесіз. Бірақ көп ұзамай сіз бұл туралы көбірек білетін боласыз, мен өзім сіздің жетекшіңіз, ұстазыңыз, серіктесіңіз боламын".
  
  
  —Ешқашан", — деді ол.
  
  
  - О, иә, жаным, - деді доктор Инурис. — Және өте жақын арада. Міне, сіздің бөлмеңізде, төсегіңізде.
  
  
  Бойжеткен есікке тез қарады.
  
  
  Дәрігер басын шайқады. —Жоқ", — деді ол. — Бұл саған көмектеспейді.
  
  
  Бойжеткен бетін бұрып жіберді.
  
  
  Осы сәтте мен әрекет етіп, доктор Инуристі көру үшін бөлмеге асығып, эгоның жұмсақ, жанды дауысын естігім келді. Бірақ мен өзімді тыныштандыруға мәжбүрледім. Осы уақытқа дейін феррет үшін ол сөйлесуден басқа ешнәрсе жасаған жоқ. Қыз одан аман қалады. Ал күте отырып, мен бұл бұрмаланған адам туралы көбірек білуге мүмкіндігім артады және оның фантастикалық келбеті мен мінсіз денесімен айналысатын жұмбақ тұтқынға эго қауіп төндірді.
  
  
  Қатыгездік пен күтудің күлкісі эго тістерін қайрады. "Ал, менікі доллар қосу," деді ол. — Мен саған соңғы мүмкіндікті беріп отырмын. Саған қолымнан келгеннің бәрін бердім. Оның орнына маған қолыңнан келгенін бересің бе, әлде ол сенен алынуы керек пе?
  
  
  "Сіз мені ала аласыз, дәрігер, — деді ол нық тұрып, — бірақ сіз мені ешқашан иемденбейтіндігіңізді білесіз және білемін".
  
  
  Дәрігердің беті бозарып, ашуланғаннан жақтары қысылып қалды. Оның ғибадатханасында бозғылт еттің эгосының астына ұйыған айдаһардай тамыр соғып тұрды. Ол айналысатын қызға жақындады, ол тыныш және жайбарақат отырды, эго жоғалып кеткендей, оны миммоға қарады. Эго үлкен қол жоғары көтеріліп, шашының айналасындағы таспаны жұлып алды, ол алтын сарқырамада иығына құлады.
  
  
  Ашу беттердің эгосының жиіркенішті бөлігінде өршіп, олар күшейе түсті эму-ға жасыл таспаны алып, оны еденге лақтыру үшін бірнеше секунд қажет болды. Ол мұнымен күресу және нахқа салқын қанды шабуылға дайындалу үшін бір сәтке кідірді. Бойжеткен оның mimmo-сын бұдан былай шыбынның ызыңы сияқты оған деген ниетінің эгосы тиіспегендей бақылап отырды.
  
  
  Дәрігер тағы да қолын созды. Эго ұзын, жіңішке саусақтары көйлегінің жіңішке мойын сызығына жабылды, ал буындары әдейі кеуделерінің арасындағы үлпілдек қуыста қатып қалды.
  
  
  Ол білегімен жылдам қимыл жасап, оның денесінен матаны тартып алды. Ол қозғалмай отырды, ол матаны иығынан жұлып алып, эй, сыбдырмен еденге құлап жіберді.
  
  
  Ол жалаңаш кеудесін эго көздерінде ашуланған ашкөздіктен қорғау үшін қозғалған жоқ. Оның қолдары екі жаққа ілулі болатын. Ол тек ақ трусики мен балет тәпішкелерін киген.
  
  
  Дәрігердің тынысы одан ысқырып шықты. "А, солай", - деді ол.
  
  
  Ол мендегі жыланның мойнын сындыруға шақырған айқайлаған дауысты елемеуге мәжбүр болған кезде, оның қолдары жамбастарына қарай сырғып кетті, ал трусикасы күнге күйген жамбастарынан төмен қарай жылжи бастады.
  
  
  Губерт дұрыс айтты Николь жасайды, егер ол болды Николь мәжбүрлейді. Ол табиғатынан аққұба болатын.
  
  
  Төсек менің оң жағымда, қабырға мен терезе арасындағы бұрышта болды. Әлі қозғалмай тұрған қыз менің сол жағымда, ал дәрігер Инуриске төсек мен оның арасында болды.
  
  
  Тізе бүгіп, толқудан және шаршаудан аздап тынысы тарылып, ол эй трусиктерін тобығына дейін домалатты.
  
  
  Доктор Инурис орнынан тұрып, еэ-нің қолынан ұстап, төсекке қарай артқа қарай тарта бастады.
  
  
  Оған эй, бір қадам, екінші қадам жасауға рұқсат берді, тек сенімді болу үшін. Оның сол жақ жамбасының ішкі жағында мең жоқ. Мүлде жоқ. Сосын оны терезенің үстіне секірді де, бөлмеге сүңгіп кетті.
  
  
  Дәрігер мені көру үшін өз осіне бұрылды. Бойжеткен бүлінген киімдерінің орамына қайта сырғып кетті.
  
  
  Орамал дәрігердің мойнынан құлап, сүйелдердің айналасындағы жүрек айнуын тудыратын жағаны ашты. Арамыздағы алшақтық оны еңсере алмай тұрып, ол таңырқап жеңді.
  
  
  — Гидо! ол айқайлады. — Гидо!
  
  
  
  7 тарау
  
  
  
  
  Көзінің қиығынан қыздың жыртылған көйлегін көтеріп, мата қалдықтарын сезімтал денесіне басқанын көрдім. Доктор Инурис қақпанға түскен өрмекші сияқты қысылып, өлімге әкелетін Гидоның келуіне уақыт жоғалтты.
  
  
  Ол жүгіруге тырысқан жоқ дейін күні. Менің көз алдымда ол қараңғы дәлізде өзінің кішкентай жазалаушысымен соқтығысып қалудан, содан кейін Гидоның 22 калибрлі тапанша оғы түріндегі ақыл-ойы мен көңіл-күйінің төмендігі үшін айыппұл төлеуден қорқатын шығар деп ойладым. Сонымен бірге менде төсектен секіріп, Трехоның тапаншасын қолтық астынан суырып алып, қыздың бөлмесіне қарай жүгіре бастаған ергежейлі үңгір адамының ойша бейнесі пайда болды.
  
  
  Бұрышталған боксшы сияқты, доктор Инурис татуласу қимылындағыдай алақандарын сыртқа бұрып, эго, бөлменің қабырғасы бойымен солға қарай жылжыды.
  
  
  Менің уақытым көп болмас еді. Дәрігер мақта кәмпиттері сияқты физикалық қауіп төндірді, бірақ оның және Гидоның арасына түсудің еш мәні болмады. Ол қатыса алатын веб-төбелес дискілер болды, онда коэффициенттер оның жағында болды.
  
  
  Оған эмуға иығын және сол қолын сермеп жақындауға рұқсат берді. Ол менің оң қолымнан ұстап мені тепті. Соққы оны босатып жіберді, ал оның эгосы жақ сүйегіне лайықты түрде тиді. Ол қабырғаға соғылды, содан кейін төмен қарай сырғып кетті, есінен танып, күлгін еріндердің эгосынан қан ағып кетті.
  
  
  Оның бұл көріністі тамашалауға асығуы штал емес, бұрылып, бір күнге қарай ұмтылды. Кеш. Ол ашылды.
  
  
  Гидо сол жерде тұрды. Trejo менің өміріме бағытталған болатын. "Назар аударыңыз", - деді ол.
  
  
  Қолын көтерді. Ол олардыкі, сол сәтте қиындыққа тап болған қыздардың қорғаушысы Николас Андерсонның Гидомен қарым-қатынас жасауына көп себеп болмағаны. Бұл абсолютті қажеттілік емес еді.
  
  
  Мылтық қозғалмай қалды. Дәрігер қазір әлі бойдақ еді. Гидо күлді. — Демек, әлгі бейбақты жатқызған сенсің ғой, солай емес пе? Дауыс және бәрі, менің ойымша. Бірақ бәрібір мен мақұлдай алмаймын, досым. Бұл мен үшін жаман дегенді білдіреді. Және бұл маған ұнамайды. Сен оны айтқан кезде қашып кетуің керек еді. Енді сіз өкінуіңіз мүмкін.
  
  
  Гидоның өткір көздері қызды байқап, кеңейе түсті. —Киініп ал", — деді ол. — Және Сонгты шақыр. Эмуға дәрігерге көмек керек екенін айт. Және тентек болуға тырыспаңыз.
  
  
  Бойжеткен арқасын бізге бұрып, кереуеттің астынан чемоданын алып, бірнеше киімді таңдап, киіне бастады.
  
  
  "Сіз, — деді Гидо, — қабырғаның бір бөлігін таңдап, оған қолыңызды қойыңыз.
  
  
  Ол маған айтқандай жасады. Гидо маған қолайлы іздеу жүргізді. Бәлкім, ол қолөнерді үйрену үшін әзіл-қалжыңның бір бөлігінің нысанасына айналған шығар. Эго іздеуі эмге тапанша, пышақ және газ бомбасын әкелуі мүмкін еді, бірақ ол үш ұстараны алуға жеткіліксіз болды. Гидо қиялымен ерекшеленбеді. "Жарайды, — деді ол, — сен тазасың. Бұрылыңыз, қолдарыңызды бастарыңыздың артына қойыңыз, мен сізге ih-ді төмендетіңіз дегенше ih-ді сол жерде ұстаңыз".
  
  
  Есіктің сыртында шагги естілді. Бойжеткен орамал мен суы бар кішкене ыдысқа ұқсайтын затты алып келген қытайлықпен бірге оралды. Оны алғаш рет қолдың эгосы көрген. Сұқ саусақтары мен кішкентай саусақтарының тырнақтары төрт дюймдік қанжардай шығып тұрды.
  
  
  "Дәрігерге, Сонгты анықта ", — деді Гидо.
  
  
  Қытайлық басын изеді.
  
  
  — Сен, — деді Гидо қызға, — ақ рыцарьыңның қасында тұр, әзіл-қалжың жоқ. Оның саған тойғаны. Егер бұл маған байланысты болса, ол екеуіңді де сол жерде шын жүректен атып тастайтын еді. Сонда мен сабырлы болар едім.
  
  
  Қытайлық дәрігер Инуристің қасында тізе бүгіп, бетін сүлгімен сүртіп алды. Дәрігер застырсып жіберді, ал эго басы ұсқынсыз мойыннан салбырап тұрды. Эго көздері жыпылықтай бастады. Қытайлық ер адам дәрігер ұзын тырнақтардың эгосына қол тигізбеуге тырысып, эгосын бір жаққа итеріп жібергенше, эгосын сүртуді жалғастырды. —Маған тұруға көмектес, Чанг", — деді ол.
  
  
  Қытайлық қолтығынан эгосын ұстап, жоғары көтерді. Ол стырсығанша арқасын сүйей берді. —Маған бренди әкелші, Чанг", — деді ол.
  
  
  Қытайлықтар бөлмелерден шығып, бір сәтте бір стақан коньякпен оралды. Дәрігер шошқа етінің бетін стақанға малып, ішер алдында булармен дем алды. Бос қолымен ол зақымдалған иегін сезді. Сосын ол шаршаған күлкімен маған бұрылды. "Нақты зиян жоқ, Андерсон мырза", — деді ол. 'Кем дегенде мен үшін. Сізге келетін болсақ... бұл мүлдем басқа мәселе болуы мүмкін.
  
  
  —Тыңда", — деп бастадым мен.
  
  
  Бірақ Гидо менің сөзімді бөліп: "Үндеме", — деді ол.
  
  
  доктор Инурис оны ұрып-соғып жатқан жас итпен айналысатын жаттықтырушы сияқты сілкіп тастады. "Жеткілікті, Гидо", — деді ол. "Үндеме."
  
  
  Гидо адамдар оған дөрекі қараған жоқ. Шамасы, ih қарым-қатынастары сүйіспеншілікке құрылған жоқ. Гидо доктор Инуристің автоматты тапаншасының біразын қыз екеумізге жібергендей қуанар еді, осылайша біз жыл сайын оқтың астында қаламыз.
  
  
  — Ал, Андерсон мырза, менің ойымша, сіз бен біз қандай да бір түпкілікті түсіністікке келетін кез келді. Мен саған Негрескода сенің назарыңды аударған қыздың шын мәнінде деллада қатты ауырып жатқанын түсіндіргендей болдым. Ал сіздің қатысуыңызбен бұл жерде оның ауруын тек асқындырып, асқындыруы мүмкін. Ол сіз өзіңіздің адалдығыңызды соншалықты азапты түрде көрсеткен өте драмалық жолмен өмір сүруге дайынсыз, өйткені ешқандай зиян келтірілмеген сияқты. Бірақ сіз менің ғылымның адамы екенімді түсінуіңіз керек және науқас адамды емдеудің өте маңызды мәселесіне келгенде ешқандай араласуға жол бермеймін".
  
  
  "Егер бұл бөлмеде біреу ауырып жатса, дәрігер, - дедім мен, — бұл сенсің.
  
  
  Ол өзінің ашуын басу үшін эго-ның күшін тағы бір рет сезінді, бұл мейірімді дәрігердің маскасының ішіндегі ашуланған ашуды басу үшін оның эго-сын жұлып аламын деп қорқытты.
  
  
  Дірілдеген дене эго арқылы жүгірді. Ол тағы бір жұтым бренди алды. Ол қолындағы коньякты айналдырып жатқанда, эго көздері кәріптас сұйықтыққа қарады. Ол менің естігенімді және көргенімді ол ойлағаннан да көбірек түсіне бастады. —Мистер Андерсон", — деді ол өзінің күлімсіреген жүзімен. "Дәрігер мен емделуші арасында мұндай жағдайлар бар, олар дайын емес бақылаушыға біртүрлі болып көрінеді. Айналысатын көрініс математикадан сіз сияқты біреуді таң қалдыруы мүмкін, менің әріптестерімнің айналасындағыларға бірден түсінікті болар еді.
  
  
  —Тоқта, дәрігер", — дедім мен. "Мен мұны қабылдамаймын, егер сен солай ойласаң, сен одан күдіктенгеннен де жындысың, мен сенен күдіктендім. толығымен өз кәсібіңді алдап, масқара ет".
  
  
  Дәрігер тұмсығын коньяк стақанының шар тәрізді тостағанына тығып алды да, көзін маған сұқпастан бұрын терең дем алды.
  
  
  —Қандай ұят", — деді ол мұңайып жымиып. — Өте өкінішті. Сен үшін. Сен ақымақсың, Андерсон мырза. Егер сіз мені тыңдасаңыз ғой, енді Кот-д'Азурдың өте бай сұлулығына сүңгу перспективасынан ләззат алар едіңіз. Бірақ оның орнына сенің қыңырлығың сені менің жоспарларыма араласуға мәжбүр етті. Және бұл, сэр, өте өкінішті.
  
  
  —Өкінішке орай, сіз үшін", — дедім мен. "Бірақ ол мұнда қыз үшін емес, менің ойымша."
  
  
  "Батырлар мені қызықтырады, мистер Андерсон", — деді ол брендиді жұтып. "Сіздің тәжірибеңіз көптеген отандастарыңыз сияқты батыстықтардан бастау алуы мүмкін, бірақ менікі фактілерге негізделген. Сондықтан ол менің маңызды тәжірибеме сүйене отырып, кенеттен өлімді қорқақтардан гөрі батырлар көбірек қарсы алатынын айтсам, сен маған сенесің деп үміттенемін. Және оның сенімі бойынша, бұл олар үшін кішігірім, бірақ ақылды бауырластар сияқты жағымсыз. Бірақ философиялық тұрғыдан ойлау жеткілікті. Айта кету керек, сіз өзімізге, біздің дос қызымызға жақсылық жасаған жоқсыз. Ал мен үшін сен жеңіл ыңғайсыздықтан артық емессің.
  
  
  —Бұл әлі де көрінуі керек, дәрігер", — дедім мен.
  
  
  —Шынында да", — деді ол. "Ал бұл қазір пайда болады".
  
  
  Доктор Инурис стақанды қойды. — Тхен, барлық жүктеріңді жинап, барлығын көлікке отырғыз. Біз мүмкіндігінше тезірек кетеміз.
  
  
  Ол маған тағы бұрылды. — Міне, Андерсон мырза, сіз маған ыңғайсыздық тудырдыңыз. Мен оны қазір бұл үйден тастауым керек. Көп ұзамай Гидо, Чанг, оның және әл-ауқаты сізді қатты мазалайтын жас келіншек кетіп қалады. Біз сіздің орналасқан жеріңізге қызығушылық танытқан адамдар тудыруы мүмкін кез келген тәртіпсіздіктерге қарсы сақтық шарасы ретінде жаңа баспана іздейміз. Және істер, — эго нәзік еріндері жайбарақат күлімсіреп ашылды, ал көздері қызға қарады, — еріксіз екі жаққа дейін жалғасады.
  
  
  Гидо тапаншасын менің бағытыма сілтеді. — Ал онымен не болады?
  
  
  "Ах, Гидо. Құрметті Гидо, — деді доктор Инурис. 'Сабыр ет. Біз рецептті Андерсон мырзаға уақытында толтырамыз. Әзірше, мен сізге эгоңызды жертөле бөлмелерінің біріне апарып, сол жерде мықтап байлауды ұсынамын. Чангтан сізбен бірге келуін сұраңыз. Содан кейін Чан бәрін жинап, екеуің арбаны тиеп жатқанда, біз Андерсон мырзаның осы жас ханымнан ажырасуының азабы туралы не істей алатынымызды көреміз.
  
  
  —Бар", — деді Гидо есікті нұсқап.
  
  
  Чанг бізге сыртта дәлізде қосылды. Негізі олар жаман команда емес еді. Чанг дәліз бойымен алдымда еңкейіп, менен жеткілікті қашықтықта қалды. Гидо менің артымда жеткілікті болды, сондықтан мен қаруға қарай жылдам қозғала алмадым.
  
  
  Баспалдақтың соңында кішкене баспалдақ болды көктем, төменге апарады. Баспалдақтың етегінде біз ағаш арқалығы бар орындық пен ақ бояумен боялған орындықты қоспағанда, кішкене бөлмеге кірдік, төбеге бұралған жалаңаш алмұрттың күңгірт жарығында ұқыпты бүктелген газет көрінді. Үстелдің астына ұқыпты түрде оралған, ih сол жерге мақсатына сай қойылғандай, арқанның бөліктері жатты.
  
  
  —Отыр", — деді Гидо.
  
  
  Ол тиімді жұмысшы болды. Эмге қолымды орындықтың арқасына, аяғымды аяғыма байлау үшін бар болғаны бір минут қажет болды.
  
  
  —Баруға болады, Чанг", — деді ол.
  
  
  Қытайлық ер адам абайсызда басын иіп басын төмен түсірді, сосын үнсіз баспалдақпен көтерілді.
  
  
  "Мен оны жібердім, — деді Гидо, — өйткені мен саған бір нәрсе айтқым келеді.
  
  
  'Oi?'
  
  
  —Дәрігер сені әзілқой деп ойлайды, досым. Сен эгоды күлдіресің. Ол мылтықтың оқпанын иегімнің астынан қағып, басын артқа тастады. —Бірақ мен сені ондай күлкілі деп ойламаймын. Сен шығардың мен бүгін кешке көп қиындыққа тап болдым, бұл маған мүлдем ұнамайды. Сондықтан мен сізге айтуым керек, дәрігер сізге жоспарлаған нәрсе — мүмкін ол сізді тірі қалдыруы мүмкін — сіз өлесіз. Біз кетер алдында оның осында түсуін қадағалаймын. Сосын мен оны өлтіремін. Дәрігер маған біраз уақыттан бері ашулануы мүмкін, бірақ ол маған әлі де риза емес. Және бір сағат немесе одан да көп уақыттан кейін ол шын мәнінде бұл маңызды емес деп шешеді. Сонымен, сен өлдің, мен өте бақыттымын.
  
  
  Ол олардыкі, бұл маймылды оның әлсіздермен айналысып жатқанына сендірудің еш зияны жоқ. —Менің ақшам көп, Гидо", — дедім мен. —Егер сен мені жіберсең, мен оның бәрін саған беремін.
  
  
  —Ой, жігіт", — деді ол. "Мен сұраған кезде сүйемін".
  
  
  —Сіз бай бола аласыз, Гидо", — дедім мен. 'Мені жібер. Өтінемін.'
  
  
  —Мен саған бір ғана нәрсені айтқым келеді", — деді ол мылтықты сәл қаттырақ басып. Ол сыбырлап даусын бәсеңдетті. — Сен өлесің, досым. Ол мылтықты алып, есіктен тез шықты. Оның артынан есік жабылып тұрғанын көрдім де, құлыптың шертілгенін естідім. Оның бастады смелить саусақпен алды белбеу. Бірнеше секундтан кейін оны жасырынған жердің айналасындағы пышақ суырып алды да, арқандармен жұмыс істеп үлгерді. Гидо Николас Андерсонмен сырласқан болуы мүмкін, бірақ Николас Картер мүлдем басқа әңгіме. Жазықсыз туристің экскурсиясы аяқталды. Арқанды қайта кесуге отыз секундтан артық уақыт кетпеді.
  
  
  Оны газетті орындығынан алып кетті. Бұл-Матен трюкті бұруға жеткілікті қалың болды. Ол газетті ашып, бір рет қана бүктеп қойды. Содан кейін мен оны диагональ бойынша тығыз цилиндрге айналдырып, екі есе бүктедім. Дайын өнімнің конустық тұтқасы және тасқа қатты басы болды. Бұл арзан қару болды, бірақ өлімге әкелді.
  
  
  Оны кесілген арқандар алып, аяғын орындыққа еркін байлап, қолын артына тығып, газетті артына қысып алды.
  
  
  Маған көп күтудің қажеті жоқ еді. Шаггидің эголары баспалдақпен дірілдеп, құлып қағылды. Гидоның беті ашық қызыл түсті. Ол есікті теуіп жіберді.
  
  
  —Лас бейбақтар", — деді ол. "Ол қонақ үй, сондықтан Чан сені өлтіреді". Мені жазалау үшін. Ал, олардың бәрі мен үшін ақымақ болуы мүмкін. Мен оны аяқтаған кезде сен мәйіт боласың.
  
  
  —Олай істеме, Гидо", — дедім мен.
  
  
  "Дұғаларыңды аяқта, досым", — деді ол маған қару-жарақпен жақындап.
  
  
  Ол менің басқа бірдеңе айтқым келеді деп ойлауы үшін оның аузын сәл ашты. Содан кейін оны биду по өзі үшін лақтырып жіберді де, мылтықпен эго қолын қақты. Қару эго иығынан жоғары доға бойымен ұшып, артындағы жерге соғылды.
  
  
  Гидоның көзі бақырайып кетті. Ол еңкейіп, қорғанып, қолының көгергенін сезіп, аяғын сермеп жіберді. Адреналин жүйесі ауырсынудың жоғарылауына бейімделгендіктен, эго тынысы дірілдеген өкпенің айналасында жарылды. Эго жарқыраған көздер мені ешқашан жібермеді.
  
  
  Ол артқа тайып бара жатқанда мен оның артынан бардым. Ол жараланған қолын ысқылауды қойды. Ол мылтықты сезіп, қолын артқа созды.
  
  
  Кенет ол тізерлеп құлап түсті эго оң қолы қаруға қарай ұмтылды. Ол оның қолын толық созғанша күтті, содан кейін газетті эго шынтағымен сипады. Сүйек сынып, еріннің эгосынан хайуанның айқайы шықты.
  
  
  Жоғарыда бір жерде дәрігердің дауысы естілді... — Гидо ма? ол айтты. "Гидо! Сен қайдасың?'
  
  
  Гидо осы қараңғы жертөле бөлмесінде бұралып қалды, оның беті жарақаттанбаған қолы қаруға қарай лақтырылған кезде ауырып қалды. Эго саусақтары тұтқаның айналасына жабылды, өйткені оның қаруы эгоның мұрнына төменнен, танауынан соғуына мүмкіндік берді. Эго мұрын жаншылып, сүйек сынықтары еніп кетті эго өлтіруге құмар ми.
  
  
  Қанды тұлғаның эгосынан тесілген, жылап тұрған айқай естілді. Сосын арқасына құлап, жұлқынып, тоңып қалды. Ол тізе бүгіп, биданы сол қолына ауыстырды да, мылтықты оң қолымен ұстап алды.
  
  
  Жоғары қараса, оны баспалдақтың басында қара киінген елес фигура көрді. Эго қолдары созылып, қанжар тәрізді төрт тырнақтан ақырындап қара сұйықтық тамшылап тұрды. Ол баспалдақтың басына тоқтады, мен сол жерде Чжанның сөйлегенін бірінші рет естідім, оның айтқан екі сөзінен тамырымда қан ұйып қалды.
  
  
  '" Latrodectus Mactans ", — деді ол монотонды түрде.
  
  
  Осьтің күмәнді ләззатына рахмет, Оның аман қалуын үйрену, тырнақтардың эгосынан не тамшылайтынын білді: қара жесірдің шоғырланған реніші.
  
  
  
  8 тарау
  
  
  
  
  Солай болды. Қателікке жол жоқ еді. Не мен оны құтыламын, тез және дәл, немесе ол мені алып, менің денемді жер бетіндегі кез келген тіршілік иесі шығаратын ең зұлым улармен жарып жібереді. Кекшілдік шақылдақ жыланға қарағанда он бес есе күшті. Бірақ өлім, егер бұл қандай да бір жұбаныш болса, жақын арада осы қытайлықтың әрбір алып тырнағынан тамшылап тұрған мыңдаған өрмекшілердің уына тең келетін қоқыстың кесірінен болуы мүмкін.
  
  
  Ол маған қарусыз жүргендей, аза тұту шеруінде келе жатқан біреу сияқты біртіндеп жақындады. Оның артында, баспалдақтың басында, мысқылдай жымиып төмен қарап, доктор Инури екі үстел теннисшісімен қоштасқандай кездейсоқ қоштасу қимылын жасады да, бүкіл көру аймағында жоғалып кетті.
  
  
  Ол одан әрі бөлмеге шегініп, ақ бояумен боялған орындықты өзі мен жақындап келе жатқан Чангтың арасына қойды. Эгоның жүзі мәнерсіз, тынысы тынымсыз, қара көздері қимылсыз қалды.
  
  
  Оның аяғын бірге қойды. Бұл атыс нәтижелерінің нашар болатын уақыты емес еді. Ол Гидоның тапаншасы туралы дұрыс айтты. Бұл 22 калибрлі " Трехо " моделі 1. Селектордың тұтқасы атыс жылдамдығына орнатылды: триггер тартылған кезде сегіз дөңгелек жарылып, қонақүйге кірді, осылайша олардың барлығы Чиангтың сүйекті кеудесіне тиді. Егер оның басына эму бағытталған болса, оқтардың бір бөлігі эгоның қайтарылуына байланысты жіберіп алу мүмкіндігі бар еді. механизм.
  
  
  Чанг баспалдақтың түбінде, бөлменің жанында, батып кеткен тұлғаның эгосын жауып тұрған көлеңкеде тоқтады. Сосын қара жеңді қолдар, өлім балетінің салқын кіріспесіндей гипнозбен алға-артқа тербеліп тұрған әлгі жиіркенішті қолдар табалдырықтан аттады.
  
  
  Мылтықты екі қолымен көтерді. Баяу, қисық қабір қолдары салт-дәстүр бойынша алып жыланбалықтар сияқты бұралып, анда-санда қалың удың тамшысы тырнақ бойымен жерге домалап кететін.
  
  
  Ол менің қолымда мылтықтың тербеліп тұрғанын сезді, бірақ оқ атуға деген құлшынысын жеңді. Оның қонақ үйі Чанды бөлмеге, жарыққа қарай жылжыту үшін.
  
  
  Оның бұлшық еттері мен байламдарын күту кернеуінен босату үшін қаруын абайлап түсірді. Дәл осы сәтте Чжан орындықтың үстінен секірді.
  
  
  Екі қолға уақыт жоқ. Енді мұқият нысанаға алуға уақыт жоқ. Оның жамбасын сермеп, мылтықты көтерді де, триггерді тартты.
  
  
  Жарылыс болды... толық тыныштық.
  
  
  Гидоның ғажайып өлім көлігі кептеліп қалды.
  
  
  Чан орындықтың екінші жағында саусақтарын менің көзіме тигізіп тұрды. Сүңгіп бара жатып, оны қағаз таяқшамен ұрып жіберді, бірақ ол қолын алып тастаған кезде ғана ауамен кездесті. Ол орындықты жылдам айналып өтіп, жан-жаққа жылжыды, бірақ қозғалғанда арамызда бірдей қашықтықты сақтай отырып, солай істеді.
  
  
  Бар болғаны микросекунд аралығымен қара, майлы тырнақтар төрт жебе сияқты алға қарай жыпылықтап, көзімді іздеді. Мылтық оны бір минутта сырғытып жіберді, жарғанатты алға-артқа сермеп, тек ауаға тиді.
  
  
  Менің миымдағы және көзімдегі әрбір грамм концентрация Чиангтың әрбір ықтимал өлімге әкелетін шабуылының бағыты мен жылдамдығын бағалауға тырысты.
  
  
  Оның мен үшін жасаған гипноздық өрнектері ақырында өліммен аяқталатын ескі шабуыл жоспарының күрделі құрылымының бір бөлігі ғана болды. Ауаны тесіп өткен тырнақтар жалап-жалап, жалап-жалап, қолдар бір-бірінен алыстап, қараңғы, әлсіз қимылға ілесу үшін көздер барған сайын шиеленісе түсті. Сосын бір сәт бейқамдық, етке қадалған тырнақтың өткір азабы, сосын азап пен өлім болды.
  
  
  Егер өлім Чанг үшін ертерек болмаса.
  
  
  Оның иегіне эму сойылын бағыттады, ал ол басын артқа тартқанда, оның барлық күшінің исо-сы сол қолымен өмірдегі эму креслосын кесіп тастады. Ол тұншығып, артқа шегінді, бірақ тез тепе-теңдігін қалпына келтіріп, қайтадан шабуылдады.
  
  
  Оның алдынан орындықты шығарып, қасына келді. Чан өз орнында тұрды.
  
  
  Эго сол қолым кенет көзіме қарай жүгірді. Оның басын артқа итеріп жіберді, бірақ оның финт екенін кеш түсінді. Эгоның оң қолы төмен қараған, екі улы найза менің қолымның білегіндегі тамырлар торына бағытталған. орындықты алға қарай итеріп жіберді.
  
  
  Соңғы минутта оны орындығы тартып алды, ал Исо Чан бар күшін салып, өз кезегін өтеуге тырысты. Ол кешігіп келді. Эго кішкентай саусақ нысананың үстінен ұшып кетті, ал сұқ саусақтың ұзын шегесінің ұшы үстелдің үстіңгі жағына соғылды.
  
  
  Оң қолымен оның эгосын таяқпен басынан ұрды. Орындық оны басқа жаққа бұрған кезде ол одан құтылу үшін еңкейіп қалды. Ол нәзік сықырлаумен марапатталды. Ысқырған тыныс, абыржумен араласқан ашу Чиангтың ернінен ұшып кетті. Төрт дюймдік тырнақ дірілдеп, ұшы ағаштың тереңінде тұрды.
  
  
  Оны тағы да оған қарай орындық итеріп жіберді. Тионг бұл туралы енді еститін қонақ үй емес. Орындық эмудың эго ниетіне кедергі келтірді. Сол қолым эгоды қаламады, менің бетім мен көзім, ал оң қолым орындықты ұстап, менің күшті айламмен эгоды жұлып алуға тырысты.
  
  
  Арамызда ақ бояумен боялған ағашта боялған сынған шеге дірілдеп тұрды; жүздері бір жарым миллиметрден аспайтын жұмсақ шыршада, миниатюралық жебе тәрізді, барлығы өлімге әкелетін умен жабылған, өткірден жарылған екінші жағына дейін .
  
  
  Бірінен жалтарып, сол қолымен Чиангтың жоғары соққыларының айналасында ол орындыққа жабысып тұрған оң қолының эго-сына таяқшамен ұрды. Чан көзіне толқудың жарқылымен алыстап кетті.
  
  
  Оның күткенін білді: бір сәт абайсыздық. Қашан ол, соққы беру үшін үстелдің үстіне еңкейдім, арқам мен мойным сол қолыммен эго алдында қорғансыз болды.
  
  
  Егер ол орнында тұрып, орындықтың астыңғы жағын ұстай берсе, ол менің мойныма таза және соңғы сол қолмен соғу үшін ауырған білегінен басқа ештеңені ауыстырмас еді. Бұл ұсыныс болды, мен оны қайталағым келмеді, бірақ Чан мен жасаймын деп үміттенді.
  
  
  Оны орындық ақырын итеріп жіберді де, таяғын қорқытып бұлғап жіберді. Ағаш қайтадан қол жететін жерге жеткен сәтте Чанг оң қолын созып, орындықты асыға ұстады.
  
  
  Біз қазанды орындықтың айналасына сүйреп апару үшін позициямызды қайта орнаттық, оның тынымсыз шабуылдарынан жалтарып, алға-артқа секіріп бара жатқанда, менің мақсатыма эго қолын создық.
  
  
  Кенет оның тізесіне құлап, орындықтың астынан секіріп кетті.
  
  
  Басынан бастап Чиангтың оң қолындағы екінші ұзын тырнақ үзіліп, үнсіз еденге құлап түсті.
  
  
  Ол орындауға рұқсат беру туынан айығып үлгермей жатып, ол қайтадан орнынан тұрды. Ал дауыс оның эго көзінен қорқынышты алғаш рет көрді. Оң қолдың эгосындағы қару-жарақ енді мүлдем доғал болды.
  
  
  Оны тағы да орындығынан ұстап алды. Бұл Чианг өлімге әкелетін қауіп-қатерге байланысты ғана елемейтін қадам болды. Сол қолын созып, ол қайтадан ағаштың түбінен ұстады. Дауыс беру үшін біз сол жерде орамал көлеміндегі екі дуэлист сияқты тұрдық, бірнеше қимыл-қозғалыс және өлім өте жақын.
  
  
  Ол осы өлімге әкелетін қанжарлардың астында Чиангқа жақындау азғыруымен күресіп, оның бетін сойылдың бір соққысымен жарып жіберу үшін өміріне қауіп төндірді. Әр секунд сайын мүмкіндіктер менің пайдама көбірек болды. Оны менің алдымдағы арсенал екі есе қысқартты. Оның күтуге мүмкіндігі бар еді. Бірақ Чанг сынды. Ол адам найзасындай басын алға шығарып, орындықтың үстінен жүгірді.
  
  
  Биду оны лақтырып жіберді де, бүйіріне секірді де, екі қолымен эго білегінен ұстап алды. Эго тырнақтары менің етімді қара, жылтыр азу тістер сияқты алғысы келді. Эго бұлшықетті дене үстелге бетін төмен қаратып созылған.
  
  
  Оның бір қолын эго білегінен алып, шынтағымен эго мойнын үстелге қойды, ал екінші қолымен эго қолын артқа тартты. Ол менің салмағыммен және қолыммен күресті, жүйкелер мен бұлшықеттер жыртылып, сүйек сынды. Эго аузы үнсіз айқайлап ашылды. Оның қысымы жеңілдеген кезде оның қолы дәрменсіз орындықтың шетіне құлап түсті. Тхен ентігіп жатып қалды. Эго көздері шыдамсыз азап пен өшпенділікті білдірді.
  
  
  Ол, артқа шегініп, оған қарады.
  
  
  Екеуміз де бір уақытта көрдік: сынған тырнақ әлі ағашта шығып тұрды және ол Чанның соңғы шабуылында эгосын пайдалану үшін ауырсынуына және пайдасыз қолына қарамастан оны ұстауға шешім қабылдағанын білді. Ол жарақатсыз оң қолын көтеріп, оның эгосын айналып өтіп, эмудың мойнына каратэ соққысын қолының бүйірімен тигізіп, эгоның бетін ағашқа жарып жіберді.
  
  
  Жан түршігерлік айқай ішкі дүниенің эгосын айналып өтіп, ол айдаһар сияқты айнала бергенде, ақ құрбандық үстелінің үстінде алға-артқа тербелді. орындық.
  
  
  Оң жақ көздің айналасына тырнақтан сынық шығып тұрды. Денесі яд көніп, орындықтан тайып, еденге күңгірт соққымен қонған кезде ол әлі де айқайлады.
  
  
  Менде эгоды - өлгендерге деген құрметімізді, Гидо мен Чиангтың мәйіттерін осы қараңғы аренада қарауды жалғастыруға уақытым болмады. Менде доктор Инуриске қандай да бір іс болды, ол баспалдақпен тез көтерілді.
  
  
  Үйдің сыртында оны Мерседес моторының гүрілі естіді. Оның есік алдынан шықты дәл сол сәтте машина қиыршық тасты лақтырып, кіреберіс жолдан шығып, үйдің бұрышына тығылып қалды. Оны алдыңғы орындықта жиіркенішті жындымен күресіп жатқан қыз көрді.
  
  
  Ол вилланың бұрышына жеткенде, көлік қақпаға қарай еңістің басында тұрған. Ол менен бұрын қақпаның алдында болатын еді, бірақ доктор Инурис қоршауды ашу үшін тоқтауы керек. Содан кейін мен оның эгосын қуып жетемін және эмудың бас сүйегін кешьюге ұсақтаймын. Доктор Инурис те дәл осылай ойлаған болуы керек.
  
  
  Оң жақтағы есік ашылып, қыздың денесі, қолымен бұралған эго, басын алға шығарды.
  
  
  Оның көлігі қақпаға қарай ұмтылған кезде оған қарай жүгірді. Төменде Инурис оны кенет тоқтатып, көліктің айналасына шығып кеткенде, қорқытулар естілді. Фаралардың жарығында ол қақпаны ашқысы келді.
  
  
  Менің қазір бұған уақытым болған жоқ.
  
  
  Оның қыздың қасында тізе бүгіп, басын қолына алды. Эйдің бетіне қарап, Инурис қақпаның айналасынан шығып бара жатқанда, оның қозғалтқышының дауысы тағы естілді.
  
  
  Қыз қозғалды.
  
  
  Шығыста аспан ашық түсті. Тұман сейіліп, көйлектен сергітетін самал соқты.
  
  
  Қыз кенеттен есін жиды, қорқыныштан көзі бақырайып кетті.
  
  
  —Қазір бәрі жақсы", — дедім мен оны қатты құшақтап. "Ол кетіп қалды, менің ойымша, ол ешқашан бұл жерге оралмайды".
  
  
  Оның денесіндегі шиеленіс қалай басылғанын сезді де, бірнеше минуттан кейін ол маған қарап, жымиып үлгерді.
  
  
  Бұл керемет болды.
  
  
  
  9 тарау
  
  
  
  
  Біз отырдық подъезд баспалдақтары оны ішінен алып шыққан сусындармен. Инуристің қолындағы скотчта ешнәрсе болған жоқ. Бойжеткен шынтағындағы бірнеше сызаттардан басқа қалыпты көрінді.
  
  
  Одан кіргің келе ме деп сұрады, бірақ ол басын шайқады. Мен оны кінәлай алмадым. Өсіп келе жатқан таңның атысында вилла өте тартымды көрінбеді. Сынған және сынған қызғылт сылақтың кесектері ісіп, ескі мас адамның мұрнындағы капиллярлардың жарылуы сияқты қара тот дақтары бүкіл бетке тарады.
  
  
  Жоқ, ол енді кіргісі келмегені үшін оны кінәлай алмады. Нах үшін бұл шынымен де қорқынышты оқиғалар туралы естеліктері бар, тіпті Гидо мен Тхонгтың мәйіттері қосымша, қорқынышты жанасу ретінде болмаса да, шынымен де қорқынышты үй болды.
  
  
  Ол баспалдақтың бұрышындағы қабыршақтанған ағаш бағаналардың айналасына сүйеніп, теңізге қарады.
  
  
  Оған Эй Гидо мен Тхонгтың қайтыс болғанын айтты. Ол жаңалықты әділеттілік қашанда өз бағытын ұстанатын, ал зұлымдық жазадан құтыла алмайтын дүниеде мұндай нәрсе болмай қоймайтындай бас изеп қабылдады.
  
  
  Мен оның сөйлеуін талап еткен жоқпын. Ол дайын болған кезде мұны жеткілікті түрде жасайды. Оны білген. Бірақ эй, алдымен отыру керек және жаңа самалдан, қылқан жапырақты ағаштардың хош иісінен және оның доктор Инурис пен кішкентай банданың эгосынан таза екенін сезінуден ләззат алу керек еді.
  
  
  Басын артқа еңкейтіп, алтын шашы ескі бағанадағы жастыққа ұқсап, жаңа күннің таза ауасынан ләззат алды.
  
  
  Ақыры ол сөйлегенде, оның дауысы абсурдтық ойға шомды. "Бұл жерде өте сүйкімді", — деді ол. — О, мен бұл жерде, бұл жерде ашық айтқым келмейді. Айтайын дегенім, бұл жерде Ривьера бойында ағаштар, гүлдер, теңіз, аспан және күн бар. Оның қонақ үйі мұнда басқа уақытта, хемамен басқа уақытта келер еді. Бірақ тіпті доктор Инурис сияқты адам да эго сұлулығын өшіре алмайды. Ал енді ол мұнда болмағандықтан, оның қонақүйі осында қалатын еді. Кем дегенде біраз уақытқа. Бірақ бұл мүмкін емес, қазір емес. Менің әлі де істерім бар. Инуристің қашуы ең болмағанда мен үшін бастамасы ғана болды. Ол қайтып келеді деп ойламайсың ба, Ник?
  
  
  Оның басын шайқады. —Жоқ, ол мұнда қайтып келмейді", — дедім мен. —Бірақ бұл оның қайта пайда болмайды дегенді білдірмейді. Оны бұрын ол сияқты адамдар білетін. Ih қорланған кезде олар басқаша емес. Олар ih жоспарларының бұзылуына жол бере алмайды. Ал олар жасаған кезде, олар әдетте кек алғысы келеді. Олар кек алмайынша тынышталмайды, тіпті бұл жылдарға созылса да. доктор Инурис дәл осындай адам.
  
  
  — Ih қалай тоқтатасың?
  
  
  — Сен мені өлтіріп жатырсың. Құтырған иттер сияқты.
  
  
  Үстінде көк түсті жұмыс көйлегі, үстінде бірнеше түймелері ашылған, джинсы шалбары ағарған. Таңертең, содан кейін түннің сұмдығы және бір дұрыс емес қимыл Гидоның оқ атуына себеп болуы мүмкін бөлмесіндегі чемоданының айналасынан асығыс ұстап алған киімінде ол казинодағыдай таңертеңгідей жақсы көрінді. , оны ee алғаш көрген сәтте.
  
  
  Ол тізесін көтеріп, қолын ih-ге орап алды. Ол көзін және маңдайынан басқаның бәрін жауып тұратын алтын шапанымен бетін жабу үшін басын иді. Ол маған тізесінің ұшынан қарады.
  
  
  "Сен осында отыра аласың, Ник", - деді ол. "Сен мені доктор Инуристен босаттың. Бұл менің сұрағанымның бәрі.
  
  
  —Мен оны бес франктық кісі өлтіру туралы бұйрық туралы бір нәрсе есіме түсірген сияқтымын", - дедім мен.
  
  
  Ол басын көтеріп күлді. "Мен келісімшартты орындалды деп санаймын", - деді ол. "Мен сені ойын-сауық үкісін өлтіретін Гидо сияқты хема деп санамаймын".
  
  
  —Алыс емес", — дедім мен. "Бірақ кейбір адамдарды өлтіру керек. Менің ойымша, доктор Инурис осындай адамдардың айналасындағылардың бірі сияқты.
  
  
  —Сен ойлағаннан да дұрыссың", — деді ол. —Бірақ бұл сіздің проблемаңыз болмауы керек. Мүмкін ол маған қажет болса, басқа жерден көмек таба алатын шығар.
  
  
  —Менің ойымша, бұл қазір менің проблемам", — дедім мен. "Мүмкін, содан кейін доктор Инурис сенімен, онымен айналысқысы келетін шығар, ол да мен үшін бір нәрсе бар деп ойлады. Ол саған ол сияқты адамдар ih жоспарларына кедергі болған кезде басқа емес екенін айтты. Және мен оның эго жоспарларын аздап бұзғаныма сенемін. Бұл мені нашар ұйықтауыма, оның қайда екенін, не істеп жатқанын білуге мәжбүр етуі мүмкін, немесе, мүмкін, ол қандай да бір интриганы бастайды деп ойлауы мүмкін. бұлай болуы мүмкін емес, менің денсаулығыма пайдалы.
  
  
  —Менің ойымша, сенікі дұрыс, Ник", — деді ол. — Бірақ сен өзіңе қамқор бола аласың. Маған және менің уайымдарыма тоқталудың қажеті жоқ.
  
  
  Мен оны сақтадым. — Сен солай болғанын қалайсың ба?
  
  
  Ол маған қарап ештеңе айтпады. Ол жай ғана менің көзіме қарады. Оның көзінен жас ағып жатқанын көрдім. Ол басын шайқап, қатты жұтып қойды.
  
  
  Оның sel қасында және оны иығынан құшақтады. 'Онда бәрі жақсы. Бұл біз үшін қандай болса да, біз бәрін бірге түзетеміз. Жарайды ма?'
  
  
  —Жарайды", — деді ол үлкен күлімсіреп.
  
  
  "Айтпақшы, — дедім мен, — менің ойымша, жеңімпаз комбинацияны бұзу ақымақтық. Неге десеңіз, бұл дүниенің ағыны оны бізге жіберіп алмас еді".
  
  
  —Рахмет, Ник", — деді ол.
  
  
  —Ал енді бір нәрсе үшін", — дедім мен.
  
  
  'Не?'
  
  
  "Шынымды айтсам, қазір, тез арада, басқа ештеңе болмай тұрып, маған өз атыңызды айта аласыз ба және мұның бәрі не туралы?"
  
  
  —Бұл ұзақ әңгіме", — деді ол. "Неге өзіңе тағы бір сусын құйып, осында, өзіңе ыңғайлы болатын колоннаның жанына отырмайсың?".
  
  
  Мен оны сақтадым. "Мен мұның бәрін жасауға дайынмын. Бірақ мен оны бір қадам алға жылжытпас бұрын, аспан құлағанға дейін, подъездің төбесі саған құлағанға дейін, немесе табалдырықтан сүрініп, мойнымды сындырғанға дейін, оның қонақ үйі болар еді сіздің кім екеніңізді және біз не істеуге тырысатынымызды біліңіз.
  
  
  Бұл автоматты кезек сияқты ұға арқылы ұшып кетті.
  
  
  "Менің атым Пенни Даун және біз Америка Құрама Штаттарынан 15 миллиард долларды ұрлаудың алдын алуға тырысамыз".
  
  
  
  10 тарау
  
  
  
  
  Пенни таңы. Балмұздақты өзіне құйып алған спиртпен араластырып жатқанда, ол бұл есімді өзіне бірнеше рет айтты. Бұл эй есімі орынды болды. Бұл оның көңілділігіне, алтын шашына, күйген терісіне және қиындықтарға қарсы болған кезде оны қабылдауға дайындығына сәйкес келді.
  
  
  Оның sel, керісінше, бағанның етегінде орналасқан. "Ал, Пенни, маған осы оқиғаны айтшы".
  
  
  Ол шаршаған бетін күн жылытуы үшін басын бағанаға тіреді. "Пенни Даунның әңгімесі, — деп бастады ол жұмсақ әрі ойлы дауыспен, — менің әкем Филипп Даунның әңгімесінен басталады..."
  
  
  Филипп Даун Қытайда американдық миссионердің отбасында дүниеге келген. Олар науқастарға қарайтын, кедейлерге көмектесетін және Филипп Даунның балалық шағы өткен ауылда тұрды. Қытайлық өмір салты жас Филип білетін жалғыз нәрсе болды.
  
  
  Жас Филипп Донның көптеген достарының ортасында қарт Джи Шан Джо болды. Ол РТА-ның екі жағында салбырап тұрған ұзын ақ мұрты бар, арық, өркешті адам еді. Эго терісі пергамент тәрізді болды, бірақ қолдары жасөспірімдер сияқты икемді болды. Цзе Шан Джо жас кезінде белгілі сиқыршы болған.
  
  
  Филипп Даун ауылдағы қарттың сүйіктісі болған және ол Филиппті өзінің кейбір қулықтарымен таныған. Джи басқатырғыштар мен күрделі заттарды жақсы көретін. Ол жинаған күрделі жәшіктер сияқты заттарды оюға көп сағат жұмсай алатын - қораптың ішіндегі қораптың ішіндегі қорап, оны күрделі, бірақ қарапайым комбинацияны білетін адам ғана аша алатын. Бір жерді басу, екінші жерді жеңіл түрту қораптың ашылуына себеп болды.
  
  
  Джи Шан Джо жас Филипті осы трюктердің өнері туралы білді және Филип ата-анасын Америкаға алып кетуге мәжбүр болған кезде, ол бұрын-соңды білмеген, ол ih-ді жасауда өте шебер болды. Джоның күрделі басқатырғыштары . Ih достығын еске алу және құрметтеу үшін қарт Филиппке қораптарының айналасына піл сүйегінен жасалған әдемі оюлармен көмкерілген өнер туындысын сыйға тартты. Филип Даун ата-анасы Америкаға оралған кезде он жаста еді. Ол бізді, қартты, зұлым көздің эгосын ешқашан ұмытқан емес. "Өмір сиқырға толы", — деді Цзе . Шан Джо бір бөлігін балаға айтып жатты. "Сіз оның қандай трюктар жасайтынын немесе қандай ғажайыптар жасайтынын ешқашан білмейсіз. Бұл барлық уақыттағы ең керемет шоу".
  
  
  Америкада тұрғанда Филлип жұмбақтар мен сиқырлы амалдарды шешуді жалғастырды. Ол құлыптарды жақсы көретін. Кілтті құлыптар, аралас құлыптар — осының бәрі оны таң қалдырды. Филипп университетке түскен кезде ол инженерлік мамандықты оқып, бір сәтте банктік қызметке арналған қауіпсіздік жүйелерін жасаумен айналысатын фирмаға жұмысқа орналасты. Бұл Филипп Даун үшін тамаша жұмыс болды.
  
  
  Мансап жолының басында ол өзінің қалауы бойынша, қауіпсіздік жүйелерін жобалаудағы сиқырлы талантының арқасында белгілі бір беделге ие бола бастады. Басқа фирмалар оған хабарласқанда, ол бизнесті өзі қолға алды. Эго беделін ескере отырып, үкіметтің көп ұзамай алған тапсырмасы үшін онымен байланысуы таңқаларлық емес.
  
  
  Алтын қоймасы мен Форт-Нокс АҚШ-та дерлік синонимге айналды. Бірақ көптеген адамдар қазір Нассау маңындағы Федералды резервтік жүйенің қоймасында Манхэттенде әлемнің кез келген жеріне қарағанда ұнтақталған алтын көп екенін білмейді. Ал үкімет бұл қойманы жаңарту туралы шешім қабылдағанда, ол Филипп Даунға жүгінді.
  
  
  Пенни Даун орнынан тұрып, аяғын астына қойды. Оны эй, тағы бір стақан әкелді де, өз тарихын айтып отырып, бір жұтым алды.
  
  
  —Филипп Донның адал адам болғаны жақсы", — дедім мен.
  
  
  — А, — деп сыбырлады ол, — бірақ бұл оқиға ол туралы емес. О, онда иә, — деп қосты ол асығыс. " Бұл мәселеде қателеспеңіз. Ақша, алтын немесе нормативтер; - анықтау, немесе олар бізден эгоды қорғауды сұраса да, ол оған мән бермеді. Ол үшін Джи Шан Джоның мақтан тұтатын нәрсесін жасау қиын міндет болды. Дауыс беру бұл оларды қозғады. Бір уақытта қарапайым және күрделі құлыптарды жобалау".
  
  
  "Сондықтан Нассау-өшірілген эго қоймасындағы қауіпсіздік жүйесін жаңарту ең үлкен міндет болды", — дедім мен. — Ал ол бітті ме?
  
  
  Ол жұмбақ күлімсіреп күлді. 'А, иә. Ол жасады. Бұл эго өміріндегі ең үлкен шедеврге айналды..."
  
  
  Үкімет сейфті ашу үшін қажетті комбинацияны ешкім білмейтінін, бізде оған кіруге қажетті ақпарат кімде жоқ екенін айтқанды ұнатады. Бірақ, әрине, Филипп Даун — эгоды білетін жалғыз адам. Және олармен бірге күзен, ол қойманы жобалағандай, үкімет қауіпсіздік шараларының сапасын қамтамасыз ету үшін эгоды кеңесші ретінде жалдады. Ол барлық қажетті түзетулерді осындай салалардағы соңғы жаңалықтарға, қауіпсіздікке немесе ұрлық әдістеріне сәйкес енгізеді. Ол қорғаныс жүйесінің өмірлік маңызды бөлігі болып табылатын қарулы қарауыл ретінде кімді жұмысқа алатыны туралы түпкілікті шешімді өзі қабылдайды. Филипп Даун ұзақ және бақытты өмір сүре алар еді. Өмір жақсы болды. Ол өте құрметті жағдайда болды, ол әдемі жанға үйленді және олардың екеуі де өте адал қыздары болды: Пенни.
  
  
  Бірақ өмір барлық қулықтарға толы болды, Джи Шан Джо мұны талай рет айтқан. Және бір күні бұл өлімге әкелетін сиқыр бәрін өзгертті.
  
  
  Жаздың аптап ыстық күні еді, Таңның отбасы қаланың аптап ыстығынан құтылу үшін жағажайға барды. Олар кешке қайтып келгенде, шаршап-шалдығып, жақсы демалып, Бұл оқиға болған кезде олар үйден бірнеше шақырым жерде болды. Басқа жақтан келе жатқан көліктің жүргізушісі рульді басқара алмай, Даунның көлігімен соқтығысып қалды. Филиптің әйелі әп-сәтте өлтірілді. Филиптің өзінде бірнеше сызаттар ғана болған. Бірақ Пенни Даун басын алдыңғы әйнегінен өткізді. Ол жан түршігерлік түрге ие болды.
  
  
  Дәрігерлер қызды мүмкіндігінше таңып тастады, бірақ Филипке басқа ештеңе істей алмайтындарын айтты. Ол өмір бойы тыртықта қалады; және Филлип Даун баланың эгосына осындай ауыр зардаптар әкелген бұл жазатайым оқиға үшін өзін кінәлі сезінді. Пенни басқа балалар көрсетуі мүмкін қатыгездікпен бетпе-бет келіп өсті: оның пішіні бұзылған, тыртықты бетін мазақ ету. Бұл Филипке тиыннан да көп зиян тигізген сияқты. Ол Пенниді оның ұсқынсыздығының орнын толтыру үшін барлық жағынан бүлдірді, бұл ол үшін әуесқойлыққа айналды. Ол оны экстраваганттық саяхаттарға апарды, оны ең жақсы мектептерге жіберді, фортепиано мен ән мұғалімдерін, би мұғалімдерін жалдады, концерттерге, балетке, театрға апарды, бәрі жақсы болды. Және, әрине, ee-ді елдің барлық пластикалық хирургтарына апарды.
  
  
  Ай сайын басқа дәрігер, ай сайын бір ревматизм болатын сияқты: тыртық тіндері, деформациялар тым толы. Басқа ештеңе істеу мүмкін емес еді. Есейе келе, мектепке барғаннан кейін және оқуын бітіргеннен кейін Пенни тыртықтарымен өмір сүруді үйренді. Ол жақсы бейімделіп, өмірі аяқталды деп сенді. Бірақ оның әкесі оның наразылығына қарамастан табандылық танытып, ол болмаған сиқырлы хирургты сұрады.
  
  
  Бірақ ол бар болып шықты. Және бір күні ол күтпеген жерден Филипп Даунның Манхэттендегі кеңсесіне ескертусіз және күтпеген жерден келді. "Мен түсінемін, — деді әлгі кісі, — сіз қызыңызға хирург іздеп жүрсіз бе?
  
  
  - Иә... бірақ сен кімсің...?
  
  
  —Мен сол хирургпын", — деді ер адам. 'Мен оның өзін елестете аламын ба? Доктор Лотар Инурис.
  
  
  
  11 тарау
  
  
  
  
  Сонымен, тағы басқалар. Инурис қарапайым айырбастауды білдірді: бір тиын үшін жаңа бетке айырбас ретінде Федералды резервтік жүйенің қоймасына қол жеткізу.
  
  
  Бұл күлкілі болып көрінді. Мұны тек есі ауысқан адам ғана ұсынар еді, ал есі ауысқан адам ғана қабылдайтын. Бұл Лотар Инурис пен Филипп Даун бірдей ақылсыз болды дегенді білдірмейді. Егер Филлип Даун есінен танып қалса, онда ол қызына деген сүйіспеншілігінен есінен танып қалды. Барлық ата-аналар балалары үшін бірдеңе жасағысы келеді; Филип төтенше шараларға барды. Ал Дон Филипп үшін баға жоғары болды. Эгодан қолынан келетін ең жоғары бағаны төлеуді сұрады: шедеврдің эгосын жою. Ол жобалаған оссуарийдің темірбетон қабырғалары бар. Бұл Нассау көшесінен жиырма жеті метр төмен. Сыртта күрделі қос кілт жүйесі бар қақпа бар. Бірақ қойманың өзіне үш метрлік тоқсан тонналық болат цилиндр арқылы тар жол арқылы кіруге болады. Цилиндр жүз қырық тонналық рамада айналады. Кіреберіс жабылған кезде цилиндр соншалықты бұрылады, сондықтан жақтау қатты болатпен толтырылады, содан кейін бөтелкедегі үлкен тығын сияқты бір сантиметрге батырылады. Ол герметикалық, су өткізбейтін және уақытша құлыптаулы, мен барлық электронды жабдықтар, теледидарлар мен басқа да мақсатты жабдықтар туралы, сондай -ақ елдегі ең ірі қондырғылардың айналасындағы адамдардың қауіпсіздігі туралы айтпаймын: мергендер үнемі жаттығулар жасайды. атыс және автоматты қарумен.
  
  
  Дабыл жүйесі ғимараттардың айналасындағы кез келген шығуды бөгей алады. Ал қойманың ішінде құлыпталған бөлімдер, үштік құлыптар бар. Олардың құрамында АҚШ-та және жетпіске жуық басқа елдерде құймаларда шамамен он төрт мың тонна алтын бар. Әрбір блоктың салмағы шамамен он екі фунт. Бұл қалтаңызда алып жүруге болатын нәрсе емес және сіз мұны жүк көліктерінің бүкіл паркінде байқамай жасай алмайсыз.
  
  
  Алтынды сол жерден алу жұмбақ болды Чжан Джи Джо ләззат алар еді. Сондай-ақ Эмге Филипп Донның шешімі ұнайтын еді. Бұл бір уақытта қарапайым және күрделі болды.
  
  
  Алғашқы кездесуде екі ер адам өз шарттарымен бетпе-бет келді. Филипп Дон, қызының трагедиясына әуестенген адам, өзінің қайталанбас сиқырын доктор Лотар Инуристің сиқырына айырбастауды бірден шешкен жоқ. Веб-мәселе сенімге байланысты болды.
  
  
  -- Бірақ, қымбаттым, - деді доктор Инурис: "Екеуміз де бір-бірімізге сене аламыз. Оның сенімі бойынша, сіз бұл жобаны сәтті аяқтайсыз және қызыңыздың сәтті операциясы үшін маған сенуіңіз керек. Сізде таңдау жоқ.'
  
  
  —Әрине, сенікі дұрыс", — деп жауап берді Филипп Даун. —Ешкім, қайталап айтамын, қолымнан келгенін ешкім істей алмайды. Ол ең озық әдістермен жетілдірілді. Көпжылдық зерттеулерге негізделген менің жеке әдістерім.... Ал оның әлемдегі жалғыз хирургы қызыңызға тиген тыртық тінін емдеп, эй, жаңа ғана емес, әдемі келбет сыйлай алады".
  
  
  — Ал ол, — деді Филипп Дон эмоциясыз, — оның қауіпсіздігі туралы толық ақпараты бар әлемдегі жалғыз адам, ол сіздің қалауыңыз бойынша талап етіледі.
  
  
  'Дәл солай. Демек, біз үшін басқа біреудің сеніміне опасыздық жасау ешкімнің пайдасы емес, солай ма? Екі адамның да сұрағаны орасан зор кәсіпорын болды. Инурис ерте заманнан бері өндірілген дүние жүзіндегі алтынның алтыдан бір бөлігімен қашып құтылуды көздеп, Филипп Таңды қажет болғанша ұзақ уақыт бойы адал қызметкерлермен қамтамасыз етуге келісті. Алайда, өзінің қауіпсіздігінің үкі ол осы ірі тонауға қатысы бар басқа басшылардың атын атаудан бас тартты. Оның орнына, егер Филип алтынға қол жеткізуді қамтамасыз ету арқылы ынтымақтастығын көрсетсе, ол Пенни операциясын ұйымдастыруға келісті. Ұзақ мерзімді жоспарлау қайтарымсыз кезеңге жеткенде, ол тиындық трансформацияны бастайды. Алтынды ұрлау үшін айлар, мүмкін жылдар қажет. Операция жексенбіге қарағанда аз уақытқа созылады.
  
  
  Ih бірінші кездесуі аяқталмай тұрып-ақ Филипп Даун мен Инурис байланыста болу үшін жүйені әзірледі. Ал Филип дәрігерге өзінің жоспарын орындауға дайын болған кезде эмуға хабарлайтынын айтты.
  
  
  Сол күннен бастап Филипп Дон қызына мүлдем басқа адам болып көрінді. Соңғы жылдары алғаш рет ол бақытты және көңілді болып көрінді. Пенни бұл түстің өзгеруі, жылдам өсу туралы сұрақтар қоймайды. Эй, мен оның ақыры жағдайды қабылдағанына сенгім келді. Бірақ бұл бақыттың кемшілігі болды. Пенни ee-дің әкесі уақыт өте келе қатты күйзеліске ұшырағанын анықтады және ол өзінің алаңдаушылығын білдіргенде, ол мұны жаңа жобаның толқуымен байланыстырды. Пенни осыған тоқтады. Ол оның бұдан былай бүкіл ел бойынша, кез келген дәрігер бойынша еэ-ны алып жүрмейтініне және оның өз ісіне берілгеніне қуанды. Ол тіпті өзгерген келбеттің эгосын да байқамады; эго шашы жылдар өткен сайын табиғи түрде ағарып кетті; бірақ уақыт өте келе "жаңа жобаның" эгосынан ол арықтап, майысып қалды. Эго беті мыжылған және қартайған. Ақыры, бір түнде ол байқады эго физикалық өзгерістер.
  
  
  Ол үйге ерте, көтеріңкі көңіл-күймен келді және айналасына эй берген ең жақсы шерри одиннің екі стаканын құйды. — Тост, бір тиын. Өмірдің сиқыры үшін ішейік".
  
  
  Пенни әкесіне көңілді таңдана қарады. Эгоның бақытты болғанын көрген күзеннен бері жылдар өтті. — Ал, не болып жатыр, әке?
  
  
  Филипп Даун өзінің сүйікті креслосына отырды. — Ертең кешке сізге хирург ота жасайды. Ал сіз оянған кезде сізде жаңа тұлға пайда болады. Ескі тыртықтарыңыз бен операция іздеріңіздің ізі де қалмайды. Пенни оған сенімсіздікпен қарады.
  
  
  —Бұл рас", — деді ол. Ол стаканды қойып, ант бергендей қолын көтерді. — Мен мүлдем байсалдымын. Ол адамның жұмысын көрді, мен саған айтамын, эму жоқ орналасқан күн".
  
  
  —Бірақ, әке", — деді Пенни. "Маған қазірдің өзінде бәрібір". Филипп Дон басын изеді. —Мен білемін", — деді ол. — Сондықтан мен оны сенімен мақтан тұтамын. Бірақ, Пенни, өтінемін, дауласпайық. Саған бәрібір болса да, өтінемін, мен үшін, қария үшін жаса. Әкеңнің эмуға бақыт пен қуаныш сыйлауы үшін.
  
  
  Пенниге мұндай өтінішті қабылдау қиын болған жоқ. Ол әкесінің алдынан өтіп, эгоның бетінен сүйді. Филипп Таңды құшақтап алды.
  
  
  —Алла разы болсын", — деді ол. Эгоның бетінен жас ағып жатты. "Түспе, әке", — деді ол. "Тек қуаныш". Ол ойлана бастады. "Айтыңызшы, мен қандай боламын?"
  
  
  —Шынымды айтсам, мен білмеймін", — деді Филипп. "Мен бәрін дәрігерге қалдырдым. Ол мұны біледі. Бірақ ол маған көп нәрсені айтты, сен өте әдемі боласың.
  
  
  "Ол өте көрнекті адам сияқты".
  
  
  —Иә, өте керемет", — деді Филипп.
  
  
  "Нен туралы айтып беріңізші?"
  
  
  "Бұл туралы көп айтуға болмайды. Бірақ әдемі адам. Дауысы әлсіз, ойлы еді.
  
  
  — Ол қалай? Бұл кім? Ол қайдан шыққан?
  
  
  "Бұл маңызды емес". Ол сұрақтарға ашуланып кете жаздағандай болды. "Ол өз саласының үздігі және бұл жалғыз маңызды мәселе, солай емес пе?" Эго үні жұмсарды. - Әке, — деді Пенни, — маған ештеңе айтқың келмей ме?
  
  
  —Жоқ, жоқ", — деді Филипп жасанды күлімсіреп. — Бұл мүлдем олай емес. Дауыс беру тек nen туралы көп нәрсе айтуға болмайды. Айтайын дегенім, айырмашылығы неде? Маңызды нәтиже".
  
  
  —Мұның бәрі біртүрлі, әке", — деді Пенни.
  
  
  "Ал, мұндай нәрсе әлі болған емес,
  
  
  Ал, не? Ал мен оны аздап қобалжыдым, дауысым, міне, қазір ол өте жақын. Және сіздің көптеген сұрақтарыңыз эгоңызды да жақсарта алмайды.
  
  
  — Ал, мен одан ешқандай зиян көрмеймін. Бұл эстественно үшін. Ақырында, бұл маңызды. Менің айтайын дегенім, сіз мені қандай да бір күдікті дәрігерге қалдырмас едіңіз.
  
  
  Филипп Дон эго тепкіленгендей орнынан атып тұрды.
  
  
  'Әке.'
  
  
  Ол жылай бастады. Эго қызы оның қасында тізе бүкті. —Менің ойымша, сіз маған бәрін айтқаныңыз жөн", — деді ол. Филипп қолын бетіне жақындатты. —Мен істей алмаймын", — деді ол жылап арасында. 'Мен мұны істей алмаймын.'
  
  
  —Сен міндеттісің", — деді Пенни.
  
  
  Ал жылау тоқтаған кезде, Дон Филипп әлі де бетін қолымен жауып, қызына не істегенін айтты. Ол өзінің және жұмбақ дәрігердің қалай екенін айтты Инурис бірнеше жыл ішінде дәрігерге адал жаңа адамдарды қоймалардың айналасындағы барлық негізгі қауіпсіздік бекеттеріне орналастыра алды. Кейде Филипп Дон мұны істей алды, мысалы, мен кетіп бара жатқанда мен күзетшілерді сынап көрдім, жаңасын жалдауға тура келді. Филипп Дон жаңа адамды доктор Инурис тота әкелген кезде оны таңдап, тағайындауды ұйымдастырды. Бірақ бұл бәрі емес. Ер адамдар сирек кездесетін емдік заттармен кетіп жатты. Филипп жинаған және жеткізген ақпаратпен Инурис "сиқырлы жоғалулар" деп атаған нәрсені ұйымдастырды. Күзетші жоғалып бара жатты, бірақ бұл туралы ешкім білмеді. Өйткені бірден эгоның орнын басып, эго жұмысын орындау үшін доктор Инурис жасаған мінсіз қоңырау болды.
  
  
  Біраз уақыттан кейін бүкіл сақтау жүйесі бір нәрсеге назар аудара отырып, бүкіл команданың бақылауында болды: алтын ұрлау.
  
  
  Дон Филип тапқан шешім қаншалықты күрделі болса, соншалықты қарапайым болды. Ең қиыны мужчин алмастыру болды, бірақ доктор Инурис мұны жасады. Ал қарапайымдылығы Филлип Даун басынан бастап өзі жасаған алынбайтын қоймаға кіру үшін дөрекі күш қолданудың қажеті жоқ екенін білді. Металда әлсіз жерлер болған жоқ. Әлсіз жері күзетшілерде екенін білді.
  
  
  Енді операция айтарлықтай жеңілдеді. Алтынның көп бөлігі АҚШ-қа тиесілі болды. Кейбір құймалар басқа елдерге тиесілі болды, ал қарызды төлеу қажет болған кезде " алтын жинаушылар " өздерінің арнайы аяқ киімдерін киіп, гидравликалық көтергіштер мен таспалы конвейерлердің көмегімен алтынды қажетті бөлікке ауыстырды.
  
  
  Күн сайын Дон Филип белгілеген кесте бойынша әрбір күзетші алтын құйманы жылжытып, күзетшінің өзінен басқа ешкім білмей, жалған эгоға ауыстыратын және ол бұл туралы айтқысы келмейтін. Термиттер үйді қалай жейді. Баяу, бірақ тиімді. Бірнеше жыл ішінде мыңдаған құймалар жоғалып кетті. Әдетте, шарттар толығымен қауіпсіз деп есептелгенде, жүк көлігі үлкен жүктерді алып, жеткізетін. Белгілі бір уақыттан кейін қоймада қалған алтын құймаларының саны жалған алтын құймаларының санынан азайып кетті. Миллиардтар ұрланды. Осы уақыт ішінде алтынның әлемдік нарықтағы бағасы тұрақты болып қалды: бір унция үшін 35 доллар. Содан кейін кенеттен күштердің жиынтығы доллардың күшін сора бастады. Тым көп доллар басып шығарылды. Қағаз ақшалар тым көп болды. Долларға деген сенім әлсірей бастады. Алтынның халықтық қонақ үйі.
  
  
  Ресми түрде алтын одан да құнды болды. Ресми түрде доллардың құны азырақ болды және доллардан алыс алтынға үлкен рейс басталды. Әлемнің ұлы қаржы данышпандары алтынның еркін нарығын құру туралы шешім қабылдағанда, баға бір унция үшін sta долларынан асып түсті.
  
  
  Барлығы қаржылық соққыға дайын болды. доктор Инурис пен эго достары әлемдегі барлық алтынның алтыдан бір бөлігін басқарды. Олар нарықта нағыз аленкаға ие болды және жоғары бағалар мен жоғары талаптарды қанағаттандыра алды.
  
  
  Түнде ол Филипп Дон Пенниге бәрін түсіндірді, ал ол оны билікке баруды талап ете бастағанда, ол бас тартты.
  
  
  'Әлі жоқ. Бұл кезеңде апат болар еді. Бірдеңе сыртқа шығып, Америка Құрама Штаттарының экономикасы хаосқа ұласады. Нәтиженің апатты болғаны сонша, ешкім қол тигізбей қалмас еді. Өнеркәсіп құлдырайды, жұмыссыздық күрт өседі, қор нарығы құлдырайды. Бірақ біз бұл туралы үндемей отырсақ та, АҚШ-тың өз алтынын қайтадан табуға мүмкіндігі әлі де бар. Мен қазір айтамын, сіз бұл оқиғаның бір ғана жақсы жағын жоясыз: сіз үшін жаңа өмір. Операция алдында үндемесек, бәрі жақсы болады. Үкімет өз уақытында тыңдайды, бірақ біз өз пайдамызға жеткенше бөгетті бұзуға ешқандай себеп жоқ. Біз қазір ынтымақтасуымыз керек, әйтпесе менің жұмысымда тек ұсқынсыз қыз бен ұры сияқты сотталған әке ғана көремін". Пенни тез түсінді. Ee әке дұрыс айтты. Оның жалғыз мүмкіндігі операция жасау болды, осылайша Филипп Даун мен доктор Инурис арасындағы келісімді жойды. Содан кейін ол жағдайды түзету үшін қолдан келгеннің бәрін жасай алады.
  
  
  Әкесі оның ойын оқығандай болды. "Бұл операция жасалғаннан кейін, — деді ол, — доктор Инурис менің алдымдағы қарызын төлейді және онымен келісім-шартым аяқталады. Сонда, Пенни, сен не істеу керек болса, соны істей аласың.
  
  
  Сөйтіп, ол келесі түні әкесімен қоштасты. ih үйінің алдында көлік күтіп тұрды. Ұзын бойлы қытайлық ол артта отыра алмай рульде өз орнын алды. Артында, қасында тұрған ер адам көлеңкеде отырды. Эго дауысы жартылай жасырын тұлғаның эгосынан шықты. 'Оның дәрігері Инурис, деді ол. "Сіздің хирургыңыз, Таң аруы".
  
  
  Олар оның үйінен бір миль қашықтықта болмай тұрып, ол Эйге дәрі берді. Ал Пенни Даун діттеген жеріне жеткенде есінен танып қалған.
  
  
  
  12 тарау
  
  
  
  
  Оның, Пенни Доун осы оқиғаны айтып жатқанда оның сүйкімді жүзіне қарап тұрғанын түсінді. Ол бір сәтке үнсіз қалғанда, ол жарқын шуақты күнде ee тарихы көтерген көптеген сұрақтар мен мәселелермен күресті. Ол аяқтайды деп үміттенген әлі де көптеген аяқталмаған бейнелер болды. "Демек, бұл мейірімді дәрігер сені Николь Караға ұқсатты", — дедім мен ішімдіктің қалдықтарын қолыма айналдырып.
  
  
  "Иә, ол пұтқа табынған кино жұлдызының бейнесі таң қалдырды". Ee денесі ұстамды күлкіден дірілдеп кетті. — О, әрине, мен оған риза болдым. Мен өзімді айнадан алғаш көргенде өз көзіме өзім сенбедім. Жаңа келбет, әдемі келбет. Содан кейін ол сұлулықтың, физикалық сұлулықтың нағыз ғажайып сыйлық екенін бұрын—соңды білмегенін түсінді. Бірақ сыйлық, — деп жалғастырды ол жағымсыз естеліктерден шиеленіскен дауыспен, — жоғары бағаны талап етеді.
  
  
  Инурис Пеннидің 72 сағаттан астам уақыт бойы ес-түссіз жатқанын түсіндірді. Әлі күнге дейін өзінің жаңа келбетінің әсем сұлулығымен, айнаның айналасындағы ғажайып көзқарасын қайтарған кемелдігімен баурап алған ол өзіне жақындап келе жатқан дәрігерді байқамады. "Ер адам өмір бойы осындай әйелді іздей алатын", — деді ол қасында ашық тұрып. "Мен Николь мәжбүрлейтінін ешқашан білмедім. Бірақ мен оны білу үшін көп нәрсені беретінімді мойындаймын. Ал мен сені осылай көрсем, ақыл-ойымды жоғалтады.
  
  
  Кенет ол қолын созып, өзіне қарай тартты. Қол Е.Е.-ны құшақтады. Эго бос қолы жұқа түнгі көйлегін тартып, кеудесін дөрекі түрде қысып алды. Ол оның ерніне басып, тілін тістерінің арасына тығып қойды.
  
  
  Шошып кеткен Пенни бостандыққа шықты. "Маған тиіспе!"
  
  
  "Менің ойымша, сіз менің назарымды аударуды үйренгеніңіз жөн", — деп күлді дәрігер.
  
  
  Пенни эгодан кетуін өтінді. Сонда дәрігер Эйге оның залда қай жерде екенін айтты: Францияның оңтүстігінде, виллада. Және ол түсіндіргендей, эй, әкесі екеуі мәмілені аяқтамайынша кетуге болмайды. Пеннидің тұтқында қалудан басқа амалы қалмады. Ол Филипп Даун мен доктор Инурис арасындағы келісім туралы білмегендей кейіп танытты, бұл оның пайдасына шешілді. Ол нах үшін ең жақсы стратегия мойынсұнғыш мінез-құлық пен надандық болады деп шешті. Әй, вилладан бізге кетуге рұқсат етілмеді, қандай жағдайда басқа жағдайларда.
  
  
  Доктор Инурис, шамасы, эгоның оған деген алғашқы дөрекі көзқарасы үлкен қателік екенін түсінгеннен кейін, бірнеше күн бойы физикалық күш салмады. Алайда ол оны өзінің бұрмаланған сүйкімділігінің "блицкригіне" бағындырды. Ал "қызметкерлер" Гидо мен Тхонгтың қырағылығы төмендеп кетті.
  
  
  Инурис Эйге өзі туралы айтып берді. Сондай-ақ ол бақылау және тыңдау арқылы жинаған мәліметтердің айналасында ол өзін тұтқында ұстап отырған бұрмаланған, пішіні бұзылған адамды елестете алды.
  
  
  Біріншіден, Инурис героинге тәуелді болды. Эго мен шприцті жалаңаш қолдануға деген сүйіспеншілік айқын болды. Ол неміс текті, соғыс кезінде медицина факультетінің студенті болған. Осы уақыт ішінде ол өзі бекітілген концлагерьлердегі тұтқындарға хирургиялық әдістерді қолдана және дамыта алды. Ол қазір мақтан тұтатын әдістерді жетілдіру үшін неше жүздеген адамды мүгедек етті, өлтірді? Содан кейін соғыс Швейцарияға қашып кетті, онда шағын емхана ашты. Ол егде жастағы әйелдердің жаңа жастарға деген фанатикалық ұмтылысының арқасында байыды. Эго өсіп келе жатқан байлық эгоға, ашкөздікке түрткі болды және ол толығымен байлыққа деген құштарлығын қанағаттандыруға бағытталды.
  
  
  Ол өзінің барлық естеліктерінде Филип Даун туралы қайдан білгенін бізге бір рет айтпаған. Ол сондай-ақ Пеннимен ih іскерлік қатынастары туралы сөйлескен жоқ.
  
  
  Бірнеше күн Инуристің әңгімелерімен өтті, бұл кезде Пенни вилланың бақшасында күнге күйіп жатты. Содан бір күні түнде ол Инурис пен эго охрананың ұйықтап кетуге жеткілікті түрде тынышталғанын сезгенде, айқын ынтымақтастықтың арқасында, эй, тайып кетіп, Ниццаға жетті. Ол казиноға дәл Гидо оны қуып жеткен кезде келді. Оны виллаға қайтарған кезде Инурис ашуланып, ұятсыз қоқан-лоққылармен оны сол кешті қайталамауды ескертті.
  
  
  Бір аптадан кейін эй тағы да жасырынып үлгерді. Ал Гидо оны қайтадан тапты. Бірақ бұл жолы Николас Андерсон есімді адам болды...
  
  
  Ол оны ысқырды. "Бұл мен үшін өте қызықты оқиға. Бірақ тағы бір нәрсе бар. Николас Андерсонның шын есімі — Ник Картер. Ол Америка Құрама Штаттары үкіметінің агенті.
  
  
  Пеннидің көзі бақырайып, аузы кішкентай, үнсіз О-ға айналды.
  
  
  "Енді сіз бәрін соншалықты анық түсіндіріп жатырсыз, — дедім мен, — мен де солай істеймін деп ойладым."
  
  
  "Мен бұған үйренуім керек", — деді Пенни. "Бірақ мен оны бұл ештеңені өзгерткенін көрмеймін".
  
  
  —Мен де", — дедім мен. "Екеуміз де Инурис бізді өлтіргенше оны мәңгілікке тартып алғымыз келеді. Ал біз бір рет эго оны тартып алады мен осы алтын туралы және Инуристің серіктестері кім екендігі туралы көбірек білгім келеді. Әкеңнің алдында қандай да бір жаза күтіп тұрғанын түсінесің ғой, солай ма?
  
  
  Пенни көзін төмен түсірді. —Иә", — деді ол. 'Мен оны білемін. Бірақ ол да біледі деп ойлаймын. Және эму бәрібір болады. Ол мені жабдықтаудан қорқатын жалғыз нәрсе болды. Ал енді құрал-жабдықтар маған қамқорлық жасайды.
  
  
  "Тігінші, егер бұл шындыққа сәйкес келмесе, алыңыз, Пенни Даун", — дедім мен. "Сен өте әдемі әйелсің."
  
  
  Сол жерде, қираған подъезде ол қызарып кетті. "Мен мұндай мақтауларға әлі үйренген жоқпын", — деді ол.
  
  
  —Менің ойымша, сен үйреніп алғаның дұрыс", — дедім мен баспалдақтан тұрып.
  
  
  —Мұның бәрі біртүрлі", — деді ол. "Мен оны бір күні үйреніп аламын ба, білмеймін".
  
  
  Оның жанына барып, оны көтерді. —Мен сізге тырысуға көмектесемін", — дедім мен. "Бұл жай ғана тығындар, тәжірибе". Оны ee беті өз қолына алды да, аузын ерніне жақындатты. Ол мені күтіп отырды. Оның қолдары менің айналама айналды, ал ee денесі, қатты нүктелер мен тегіс сызықтар ойындары менікімен біріктірілді. Оның қолдары жоғары көтеріліп, менің шашыма өрілді.
  
  
  — А-а, — деді ол ақыры, — о, Ник.
  
  
  Көйлегінің ұзын V-мойынында кеудесінің тотыққан ұштары томпайып, ентігіп қалды. Оны қыздың көзі жасыл отқа оранғандай көрді. Оның қолдары менің мойнымды орап алды, ал еріндері менің ерніме тиіп, жылы және дымқыл болды, бұл құмарлықпен айналысады. ризашылықтан да артық болды. Оның жамбастары менің жамбастарыма басылмайтын тілек ырғағымен басылды. Ал ее қолдар, оның қалауының қызметшілері, менің жамбасыма тигізу үшін төмен қарай жылжыды. Оның көйлегінің түймелерін ағытып, кеудесін қолына алып, қатты емізіктерін сүйді. Ол көйлегінің шыдамсыздықпен иығынан сырғып кетуіне жол берді. —Тезірек, Ник", — деп дем шығарды ол. 'Тезірек.'
  
  
  Ол ағарған джинсы шалбары мен трусикасынан тартып алған кезде тоқтады. Ал ee саусақтары мен менің саусақтарым шық басқан шөпке бірге түспей тұрып, менің киімімді шешуге асықты, оның қолдары мен аяқтары мені барқыт етімен ұстап алды. Ee аузы менің құлағыма толқып стылдады, бүкіл торнадо дауысы сияқты, бізді көтеріп, тағы да ойға келмейтін ләззаттың бассейніне түсірді. Біз күн күркіреген жарылыспен біткенше және жаңа күннің шуағында сабырлы, жылы және бір-бірімізге жақын болғанша қайта-қайта.
  
  
  Сол жерде, шөпте жатып, оның не ойлағанын айтқысы келгені. доктор Инурис қонақ үйі жүгіріп бара жатқанда оны өзімен бірге алып кету. Егер эму сәтті болса, ең болмағанда оған бәрі жақсы болар еді. Сонда Эму алтынды ұрлау аяқталғанша, күзенге дейін тиындарды тұтқында ұстай алар еді. Бірақ ол сәтсіздікке ұшырады. Эму мені алаңдатып, қашып кету үшін көліктің айналасына бір тиын лақтыруға мәжбүр болды. Ол тірі кезінде оған қауіп төніп тұрды. Бірақ ол виллаға қайта оралуға тәуекел ете алмады. Бұл өте қауіпті болды. Ерте ме, кеш пе, біреу Гидо мен Тхонгты жертөледе өлі күйінде табады. Содан кейін бірден біреу вилланы жалға алған адам туралы көптеген сұрақтар қоя бастайды.
  
  
  жоқ, доктор. Инурис ешқашан оралмайды. Ол қашып жүрген және одан әрі. Күрес эго ойыны емес еді. Ол күтеді және оның үстінде өнер көрсететін жазалаушылары үшін жазасын дайындайды. Алтын операцияларда ол техник, жындарды жасаушы, "сиқырлы түрде" жоғалып кеткен күзетшілерді алмастырушы болды. Оның, бұл нені білдіретінін білді. Бұл үшін әрқашан "тарату" немесе "бизнесті сөзсіз тоқтату" сияқты жақсы шарттары бар біреу болған. Бұл күзетшілер қайтыс болды ih ауыстырылды. Александр алтынды ұрлауға Инуристің қосқан үлесі болды.
  
  
  Басқа біреу осындай көлемдегі және күрделіліктегі операцияға қажетті жұмыс күшін, бұлшықеттерді және көптеген миды қамтамасыз етеді. Мен нақты кім екенін білмедім, бірақ мен оның Гидо мен Тхонгтың дәрігердің қасында болуын өте тағылымды деп таптым. Олар дәрігердің ескі досы немесе басқаның ескі досы болып көрінбеді. Бұл Гидо мен Чангты альянс мүшелері дәрігерге жәрдемақы ретінде тағайындағандай болды.
  
  
  Сондықтан дәрігер оққағарларсыз қалып, эму басқа адамдардың көзінен аулақ болуы керек қызды жоғалтып алған кезде, ол достарына мүмкіндігінше тезірек барады деген қорытындыға келуі керек еді. мен қорғауды сұрадым. Егер ол жеткілікті жылдам болса, ол жолдастарына қайта оралып, не болғанын айтып, олардың шешіміне сене алар еді. эгоды кешіру немесе ең болмағанда маңызды нәрсе дұрыс болмайынша жазаламау.
  
  
  Ал әзірше эго серіктестер қызды және, мүмкін, "Николас Андерсонды" қадағалап, ештеңе дұрыс емес екеніне көз жеткізу үшін қолдан келгеннің бәрін жасай алады. Олар ih аузының біржола жабылғанына көз жеткізеді.
  
  
  Егер менің ойымша -- дұрыс болды, доктор Лотар Инурис Нью-Йоркке оралады.
  
  
  "Бұл маған жақсы естіледі", - деді Пенни.
  
  
  Ол бұл жерде екіншісі туралы айтқысы келмеді, бұл доктор Инуристің Нью-Йоркте болуының жақсы себебі. Әлі жоқ. —Жарайды", — дедім мен. 'Кеттік. Үйге тағы бір нәрсе керек пе?
  
  
  Пенни басын шайқады. - "Маған тек төлқұжатым керек, ол менің қалтамда. Кеттік.' Ee біз Нарцисстің вилласына кіре берістегі қақпаға апаратын жолмен келе жатқанда, менің қолым сырғып кетті. Күн жарқырап тұрды, вилланың қираған қирандыларымен және өлген тұрғындармен қоштасу жақсы болды.
  
  
  —Біз Ниццаға автостоппен барамыз", — дедім мен. — Бізге әлі де қонақүйімнің миммосынан өту керек. Ол біз баратын жерде маған достарым керек сияқты сезінемін. Ih есімдері Гюго, Вильгельмина және Пьер.
  
  
  Көп ұзамай қонақүйдің айналасына қайта шықтық. Біз таксимен қаланың шығысындағы Ницца әуежайына бардық, әуежай ғимаратының алдына тоқтаған кезде Пенни жеңгемді тартып алды.
  
  
  "Қарашы", — деді ол.
  
  
  Сыртта тұрған — тастап кеткен, жақсырақ айтсақ — ақ Мерседес тұрды.
  
  
  —Біз дұрыс жолдамыз", — дедім мен. "Ол Air France рейсімен Парижге таңғы сағат 7:30-да ұшқан болуы мүмкін".
  
  
  Біз Inter рейсімен Ниццаның айналасында сағат 9:30-да ұштық, Парижде және Нью-Йоркте тоқтадық.
  
  
  Жолға шығуға аз ғана уақыт қалды. Ол екеумізге кофе, бірнеше круассан және "International Herald Tribune" кітабының көшірмесін әкелді. Бірінші беттегі үлкен тақырып бірден назарымды аударды. Алтынның бағасы шарықтап кетті. Оған сұраныс халықаралық нарықтарда рекордтық деңгейде болды және доллардың болашағы туралы алаңдаушылық күшейе түсті.
  
  
  Ол барлық апатты болдырмауға әлі де мүмкіндік болса, алтын ұрлау операциясының артында тұрғандар туралы мәліметтерді алу үшін қонақүйге барғысы келеді. Егер АҚШ алтынының көп бөлігі ағып кетсе, халықаралық алтын дағдарысы халықаралық дүрбелеңге айналар еді. Қағаз долларлар құнсызданған болар еді. Бір бөлке нанның құны миллионға жетер еді. Ол бір жерде Германия туралы, содан кейін Бірінші дүниежүзілік соғыс туралы оқығанын есіне алды. Бірнеше жыл ішінде брендтердің құны төрт маркадан төрт миллиард маркаға дейін төмендеді. Тарихтың қайталануы үшін бәрі дайын болды, бірақ бұл жолы Америка Құрама Штаттарында.
  
  
  Парижге сапарлар оқиғаларсыз бос емес болды. Ұшақ биіктікке жету үшін Періштелер шығанағының үстінен ұшып кетті, содан кейін ұшып кетті.
  
  
  "Мен мұнда тезірек оралғым келеді", — деді Пенни.
  
  
  —Мұның бәрі біткен кезде", — деді эй оған.
  
  
  "Қашан" немесе "егер"?"
  
  
  Парижде біз ұшақтарға ауысып отырдық, ал үлкен "Боинг-747" уақытында Бүркіттермен ұшып кетті. Егер менің ойымша -- дұрыс болды, Лотар Инурис бізден екі сағаттан артық емес озып кетті. Біз эгоға жетуді мақсат еткен жоқпыз, бірақ, кем дегенде, біз дұрыс бағытта келе жатқанымызды сезіндік. Атлант мұхитының үстінде бір тиын менің иығымда ұйықтап жатты. Ол оны кінәлаған жоқ. Нах түнді ауыр өткізді. Бұл үшін ол да шаршады, бірақ мен ұйықтағым келмеді. Маған бұл ұшақта қамалып отыру ұнамады. Оның қонақүйінде жерде болу және Инурис пен эго жолдастарын қуу. Бірақ, ақырында, қызметкерлер құрамы бойынша біреу домофонға келіп, бізге белдіктерді байлауды айтты. Бұл хабарландыру Пенниді оятты. Ол есінеп, қолын созды, сосын маған қысылып, көзін жұмды.
  
  
  — Эй, Соня", — дедім мен. Ол бір жасыл көзін ашып, қалың алтын шашының астынан маған қарады. - 'Оянатын уақыт. Бізге жұмысқа баратын уақыт келді.
  
  
  Ол басын көтеріп, шашын артқа қайырды. "Неғұрлым тезірек болса, соғұрлым жақсы", — деді ол. 'Сен не істеп жатырсың?'
  
  
  —Біз сенің әкеңе қонаққа барамыз", — дедім мен. — Бұл күн тәртібіндегі бірінші мәселе. Ол Инуриспен бірге жасап жатқан ең жақсы жетекші. Есіңізде болсын, оның Инуриспен байланыс жүйесі болған, мен оның не екенін білгім келеді.
  
  
  Такси Риверсайд-Драйвтағы елу жыл бұрынғы көпқабатты үйлердің бірінің алдына тоқтады.
  
  
  Оның жүргізушісіне ақша төлеген кезде, ол тез жан-жағына қарады. Көшеде маған ешнәрсе әдеттен тыс болып көрінген жоқ. Егер кімде-кім пәтерді бақылап отырса, ол жақсы жасырылған болатын.
  
  
  Такси қайтадан кетіп бара жатқанда оны чемоданы алып кетті.
  
  
  'Сағат нешеде?' — деп сұрады Пенни.
  
  
  Оның, сағатқа қарады. '5:20.'
  
  
  — Ол бір минуттан келесі минутқа дейін үйде болады.
  
  
  Біз сегізінші қабатта баяу жүретін лифтпен көтерілдік. Оны Вильгельминаны қабықтың үстінен алып шықты да, саусағын триггерге тіреп, камзолдың минутына сырғытып жіберді. Пеннидің суппорты Люгерді көргенде қысылып қалды. —Мұны қарапайым сақтық шарасы деп атайық", — дедім мен. "Мен бүкіл көтергішке бірінші болып шығамын".
  
  
  Пенни басын изеді. Лифт тоқтаған кезде оны тұрған чемоданының артына қисайтып, есікті абайлап ашты. Егер кімде-кім дәлізде күтіп тұрса, олар бір күнде саңылауға соғу үшін кішкентай, аласа нысанаға атуға мәжбүр болар еді. Сонда эму шынымен жақсы және жылдам болғаны жақсы.
  
  
  Оны есік кең итеріп жіберді де, екінші жағынан сыртқа қарады. —Барлығы аман—есен", - дедім мен.
  
  
  Пенниде кілттер жинағы дайын болды. —Одан аулақ жүр оны ашатын күн", — деді эй оған. — Ал маған бірінші кіруге рұқсат етіңіз.
  
  
  Есік ашылған сәтте мен оны пәтерде ешкім жоқ екенін түсіндім. Ол ескірген ауаға толып, шаң түйіршіктері терезелерге қиғаш шоқтармен еніп, жарықта қозғалмай дерлік ілулі тұрды. Пенни артымыздан есікті жауып тастады. 'Әке?' - деп айқайлады ол.
  
  
  —Менің ойымша, ол үйде жоқ", — дедім мен тапаншамды алып.
  
  
  —Олай болса, бұл ұзаққа созылмайды", — деді ол. Ол терезелерді ашып, маған Филлип Даун хересін құйып берді. —Бізде бар болғаны осы", — деді ол.
  
  
  —Бәрі жақсы", — дедім мен.
  
  
  — Қазір сағат нешеде?
  
  
  "Алтыншыдан жартысы".
  
  
  —Ыңғайлы болыңыз", — деді ол. "Мен душқа түсіп, киімімді ауыстырайын деп жатырмын. Егер ол мен жоқ кезде келсе, өзіңді таныстыруың керек.
  
  
  Ол орнынан тұрып, галстугін босатып, көйлегінің түймелерін аша бастады.
  
  
  "Мен сіздердің ұсыныстарыңызбен келіскеніңізді және оған жалғыз душ қабылдағаныңызды қалаймын", — дедім мен.
  
  
  Ее оны қолынан ұстап алды. Ол маған тентек көзқараспен қарап, мені дәлізден алып кетті.
  
  
  "Сіз қауіпті өмір сүргенді ұнатасыз, солай емес пе?"
  
  
  —Сіз осылай айта аласыз ба", — дедім мен.
  
  
  Ол күлді. "Ол үйге келгенде не болатынын білмеймін, біз әлі де үйде боламыз. жан".
  
  
  "Сәлем" деп айта аламыз", — дедім мен.
  
  
  Кең ванна бөлмесінде душ болды. Біз киімімізді тастап, ұға астына түстік. Ол тағы да ee денесінің сән-салтанатына тәнті болды.
  
  
  "Сіз мұны қалай қалайсыз?" — деп сұрады ол қолын шүмектерге қойып.
  
  
  —Ыстық және күшті", — дедім мен.
  
  
  Душ басының айналасынан өткір ағын шықты. Оны сабын ұстап алды, ал Пенни кеудесін маған сәл басып, сарқыраманың астында отырды. Оған сабынның ee арқасынан ақырын сырғып кетуіне рұқсат етілді. Оның қолдары созылып, мені өзіне қарай тартты. Ол менің қолымды иығыма қойды да, аяғын сәл жайып отырды, ол көбік жолын кеудесінің бойымен және арасына, содан кейін одан да төмен, жалпақ ішімен және жамбастарының арасына алға-артқа тартты.
  
  
  "Мен сенің ваннаға арналған губкаң болғым келеді", — деді ол денесін маған қаратып, айналамда тербеліп тұрған тегіс, көбікті ет. Оның үстіне ысқыланды. Ол маған жалқаулықпен жымиды, көзі бақырайып.
  
  
  —Мені жу", — деді ол. "Мені барлық жерде жу".
  
  
  Оның қолдары менің мойныма жабылды. Оның, қолын созып, аяғын көтерді, олар менің жамбасымда болғанша, сосын оны арқасымен жуынатын бөлмеге стылдап, ішке кірді. Ернінен жеңіл, ұзын "ах" шықты. Содан кейін өзіміздің жабайы, қазіргі ғаламымызда біз қаһарлы серфингті, содан кейін бізді алып кеткен және таза толқудың құйынында жоғалып кеткен қайтымсыз сору құйынын жасадық.
  
  
  Біз қайда болсақ та, тоғысқан денеміздегі су ағынының дыбысына қайта оралатын едік.
  
  
  —Мен оның осында екеніне сенімді болдым", — деді Пенни біз қонақ бөлмеге қайтып келгенде.
  
  
  Ол ішімдігін ішіп, темекісін тұтатты. Ол әлі айтпайды қонақ үй эй, мен не туралы ойлаймын.
  
  
  Пенни орындыққа жайбарақат отырды. —Мүмкін ол жұмыста қалуды шешкен шығар", — деді ол ақыры. — Соңында ол менің бүгін үйге келетінімді біле алмады.
  
  
  Ол ештеңе айтқан жоқ. Ол, бәлкім, қазірдің өзінде онымен бірдей нәрседен күдіктенген шығар, бірақ оған сену әлі қонақүйде емес. Пенни Дон жынды емес еді.
  
  
  —Мен эго кеңсесіне хабарласамын", — деді ол. Фойеде телефон болды. Оның бір нөмірді, сосын екіншісін тергенін естідім. —Орталық", — деді ол. "Мен оған жетуге тырысып жатқан нөмірдің құлпы ашылғанына автоматты түрде жауап аламын. Ол, менің ойымша, бұл қате болуы керек. Оның нөмірді айтқанын естіді де, ол қайта сөйлемей тұрып, бір сәт үнсіздік орнады. — Сен толық сенімдісің бе? Жауабын естіген жоқпын, бірақ солай екенін білдім.
  
  
  Ол қонақ бөлмеге қайта кіріп, маған қарады. —Бірдеңе дұрыс емес", — деді ол.
  
  
  Оның әйнегі оны ағызып жіберді. - 'Мен оны не болып жатқанын білемін.'
  
  
  — Сен осы уақыт бойы білдің ғой, солай емес пе? ол айтты.
  
  
  Ол оған басын изеді. — Менің ойымша, сіздің әкеңіз кепілге алынды. доктор Инурис әкеңнің соңғы минутта алтын ұрлығының алдын алу үшін ештеңе жасамайтынына көз жеткізу үшін сені ұстады. Ол сені жоғалтқан кезде, ол және эго достар сенің әкеңнің алдында сендердің жоспарларыңды бұзатын ешнәрсе жасамайтындығыңа көз жеткізді.
  
  
  "Бірақ оның білуінше, — деді Пенни, — мен әкем екеуміздің арамызда не болып жатқаны туралы ештеңе білмедім".
  
  
  "Он бес миллиард доллар қауіп төніп тұрғанда, олар тәуекелге бармайды", — дедім мен. Сонымен қатар, бұл қазір шамамен 45 миллиард долларды құрайды. Он бес миллиард — бұл үкімет алтынға төлеген бір унция үшін отыз сегіз долларға есептелген ресми баға. Еркін нарықта баға үш есеге жуық жоғары".
  
  
  Пенни ысқырып жіберді. - 'Енді не істеуіміз керек?'
  
  
  — Әкеңнің үнемі дәрігермен қалай байланысқанын білесің бе? Инурис?
  
  
  Ол басын шайқады. "Жоқ, — деді ол, — ол маған айтпады."
  
  
  "Үйдің жағдайын ескерсек, — дедім мен, — ол қарсы болмады.
  
  
  "Мүмкін олар эгоды бұл жерден алып кетпеген шығар, — деді Пенни, — мүмкін кеңседе."
  
  
  Оның басын шайқады. "Мен қателесуім мүмкін, — дедім мен, — бірақ кеңсе ғимаратындағыдай көп нәрсе болмайды. Жақын жерде лифтілер бар. Барлық жерде, подъездерде, көшеде бірдеңені көріп, есіне алатын адамдар тым көп. Тұрғын үйлер құндылықтарыкөптеген жақсырақ, тыныш. Адамдар өз істерімен айналысады. Әкеңді өзіңнің эгоңа тартып алу әлдеқайда оңай және әлдеқайда қауіпті болар еді. үй. Бұл жер мен Еуропа арасындағы уақыт айырмашылығын ескере отырып, Инуристің достары әуежайда дәрігер шақырса, бұл жерге ерте жету қиын болған жоқ.
  
  
  — Ал олар эгосын қайда апарар еді?
  
  
  —Білмеймін", — дедім мен. —Бірақ сен маған әкең туралы айтқаннан кейін, ол бір жерде ілмек қалдырып, рахаттанып жүрген адамдардың қасында.
  
  
  —Дұрыс айтасың", — деді Пенни. 'Бірақ қайда?'
  
  
  —Мынаны айт", — дедім мен.
  
  
  Пеннидің көзі бөлмені сыпырып алды. "Бәрі бір—біріне ұқсайды, — деді ол, - бәрі өз орнында. Егер солай болса, оны байқаған болар еді. Ол өте ұқыпты. Ол орындықта аяғын астына тығып, мұңайып бұралып қалды.
  
  
  —Ойлан", — дедім мен.
  
  
  Пенни көзін жұмып алды. Бөлме тыныш болды. ТЖМ-ге қараған терезелер арқылы оны көкжиектен ашық жарқырап тұрған батып бара жатқан күннің қызғылт сары шары көрді. Оның сағатына қарады. Нью-Йорк уақытымен алты сағат болды. Америка бойынша банктер жабылды. Әлем кем дегенде ертеңге дейін тыныш және қауіпсіз болды. Сосын, бәлкім, бәріне жіп салу үшін дүрбелең шығар.
  
  
  Кенет Пенни орнынан атып тұрды. —Мен түсіндім", — деп айқайлады ол.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  13 тарау
  
  
  
  
  Оны өз орнында секірді.
  
  
  'Сен не айтқың келеді?'
  
  
  "Мен оның бұл анықтаманы қайда қалдыратынын білемін", — деді ол. "Егер ол оны тастап кетсе."
  
  
  'Қайда?'
  
  
  " Джи қорабы" .
  
  
  Оның, мен оларға сұраулы түрде қарадым.
  
  
  "Кәрі Цзе әкем Қытайдан кетіп бара жатқанда менің алдымда сыйлаған піл сүйегінен жасалған жәшік. Nen-де ол өзінің барлық бағалы қағаздарын сақтайды. Егер ол бір жерде дәлел қалдырса, ол сол қорапта болуы керек.
  
  
  "Бұл қорап қайда?"
  
  
  "Эго бөлмесінде", — деді Пенни және оның артынан дәлізде жүгіріп келе жатты.
  
  
  Ол бір минуттан кейін қайтып келді. Бұл әдемі туынды, піл сүйегінен жасалған төртбұрышты қорап, бүйірлері мен үстіңгі жағындағы әрбір дюймі елестететін барлық жануарлардың әдемі бедерімен безендірілген. Пенни маған эго берді.
  
  
  Ол қақпақты ұстап, оны тартып алды. Қорап тығыз жабық күйінде қалды. Пенни маған аяушылықпен қарады.
  
  
  "Бұл оңай емес", — деді ол. "Джи басқатырғыштар салынған қораптарды жинап көңілді болды, есіңде ме?"
  
  
  "Ол қалай ашылады?"
  
  
  "Мен білмеймін," ревматизм болды.
  
  
  —Бізде таңдаудың екі нұсқасы бар", — дедім мен. "Біз ол істегісі келмейтін эгоды бұза аламыз немесе бұл құпияны ашуымыз керек".
  
  
  "Бұл бұзу үшін тым құнды нәрсе", — деді Пенни. "Әкем мені ешқашан кешірмес еді".
  
  
  "Қырық бес миллиард доллар да өте құнды", — дедім мен. "Мен Америка Құрама Штаттарының үкіметін тонамақ болғандардың бәрінен мүлдем жиіркенемін. Не біз білу тез, немесе Филиптің көптеген қиыншылықтарды жоюға қосқан үлесі — піл сүйегінің үйіндісі.
  
  
  Ол қорапты қолына айналдырып, абайлап алды. Оның қақпағын, түбін және бүйірлерін сипады. Мен оны бастым. Мен оны шымшып, бұрыштарын сездім. Түрту және түрту комбинацияларын қолданып көрдім. Оны сілкіп жіберді. Ештеңе көмектеспеді.
  
  
  Оның, мен бір тиынға қарадым. - 'Идеяларыңыз бар ма?'
  
  
  Ол басын шайқады. Бұл біз үшін қандай болса да, ол қарапайым және күрделі болады. Александр Джидің жолы болды . Сізге шешілетін мәселені беру өте қиын болып көрінді, бірақ шешім сіздің бетіңізге барлық уақытта шын жүректен қарайтын еді.
  
  
  —Осы уақыт бойы ол сіздің бетіңізге қарап тұрды", — деп қайталаңыз. 'Жарайды.
  
  
  Бұл " шешім" деп есептейік.
  
  
  Қорап менің тіземде болды. Оның қақпағына қарадым. Жануарлардан басқа ештеңе жоқ. Арыстандар, жолбарыстар, маймылдар, пантера, ламалар, пілдер, жыландар, аюлар, жирафтар, борсықтар, киттер, үкілер, гориллалар, бөкендер.
  
  
  Пенни күлді.
  
  
  'Бұл не?' — деп сұрадым мен нахқа қарап, ол қорапты тексеру үшін еңкейіп.
  
  
  "О, мен ескі Джи туралы ойладым . Бәлкім, бұл оған ұнайтын шығар. Оның кішкентай балаға арнап жасаған қорабын көру қатты алаңдатты.
  
  
  —Мен бағалайтын едімкөп егер ескі Джи қарапайым трюктерді ұстанса, бақыттырақ", — дедім мен.
  
  
  —Бірақ бұл қарапайым", — деді Пенни. 'Ол тынышталды.'
  
  
  "Мен шешуге он бес минут уақыт беремін, содан кейін мен оны бөліктерге бөлемін", — дедім мен. "Осы уақытта қалам мен қағаздың қай жерде екенін қараңыз."
  
  
  Пенни әп-сәтте оралды.
  
  
  Ол оны санай бастады. "Веб-хостинг", — дедім мен. "Жоғарыда елу төрт жануар. Әр жағынан он үштен. Түбінде ештеңе жоқ. Барлығы жүз алты. Алты арыстан. Сегіз піл. Маймылдар, бес. Аюлар, үш. Жыландар, бес. Екі үкі. Киттер, төртеуі. Ламалар, бес. Үш жираф. Бір пантера. Гориллалар, төртеу. Буффало, бес. Бес павлин және үш данди.
  
  
  Оны санауды жалғастырды. Пенни мен "бәрі осы" деп айтқанша жазуды жалғастырды.
  
  
  —Бірге", — деді ол. "Бұл барлығы жүз алты."
  
  
  Ол менің иығымнан қарап тұрғанда, оны тізімнен алып, эгосын зерттеді. — Сен әдеттен тыс бірдеңені көріп тұрсың ба? Одан сұрады.
  
  
  Пенни басын шайқады. "Нұхтың кемесі кешіне келетін қонақтардың тізімінен басқа ештеңе жоқ", — деді ол.
  
  
  —Мүмкін кештің қоштасу кеші шығар", — дедім мен. "Келген кезде барлығы жағаға жұппен шығуы керек".
  
  
  Пенни әлі де тізімге мұқият қарады. - Сонда қиын болады.
  
  
  'Сен не айтқың келеді?'
  
  
  —Пантера мен борсық үшін", — деді ол. "Олардың айналасында біреу ғана бар. Сіз олар бірдеңе біледі деп ойлайсыз ба?
  
  
  Сосын оны көрдім. —Дұрыс айтасың, олар бір нәрсені біледі. Мені тексеріңіз.'
  
  
  —Мен қараймын", — деді Пенни.
  
  
  — Сен олардан ештеңе байқамайсың ба?
  
  
  —Ерекше ештеңе жоқ", — деді ол. "Тек олардың айналасында біреу ғана бар, ал басқалары көп".
  
  
  Оны нах тізімінен алып кетті. Оны бір қолында қорап, екінші қолында қағаз ұстаған. —Жарайды", — дедім мен. "Үш ерекшелікті қоспағанда, әрбір жануар екіден көп".
  
  
  —Иә", — деді ол. "Үкі, пантера және борсық жұбы".
  
  
  'Дұрыс. Ал үкілер дегеніміз не?
  
  
  "Даналықтың нышандары", — деді ол.
  
  
  — Тағы да. Ал мына үкілер қайда?
  
  
  —Пантера мен борсықтың үстінде ашық", — деді ол. 'Сонымен?'
  
  
  "Пантера мен борсық", — деп қайталаңыз.
  
  
  Пенни қабағын түйді.
  
  
  "R және D", — дедім мен. "Филипп Даунның бас әріптері".
  
  
  Оның, мен пантераны бастым. Ештеңе болған жоқ.
  
  
  —О, Ник", — деді Пенни ақырын.
  
  
  —Бас тартпа", — дедім мен. — Біз тағы бір нәрсені байқап көре аламыз.
  
  
  Оны бір саусағы пантераға, екіншісі борсыққа қойды. Оның, мен бір тиынға қарадым. — Оның дауысы.
  
  
  Мен оны бастым. Екі жануар да бас бармағымның астынан сырғып кетті. Қораптың ішінен бір жерде әрең естілетін дыбыс естілді. Оның қолын алып, қақпағы ашылды. Филипптің кеңесі Донна біз бірінші болып көрдік.
  
  
  
  14 тарау
  
  
  
  
  Бұл көп емес еді, бірақ жеткілікті болды: қара блок әріптері бар ақ қағаз парағы.
  
  
  Фу Куан Ен акробатикалық компаниясы. Қазір Күн театрында Мин.
  
  
  Бір бұрышта Пенни әкесінің қолжазбасы деп таныған ұсақ, ұқыпты қолжазбаның уақыты мен күні көрсетілген: таңғы сағат 8:05-те доктор Инурис уақытты босқа өткізген жоқ. Менің болжауымша, ол Ницца әуежайының айналасындағы әріптесіне телефон соғып, Филипп Донды тезірек алып кету керектігін айтқан шығар. Ол түсініктемені Нью-Йоркке келгенге дейін сақтайды.
  
  
  Демек, таңертең ерте Филипп Донға біреу қонаққа келген. Бәлкім, ол байқағыш болған шығар, бірақ қарт адамның піл сүйегінен жасалған қорапқа қағаз салуға кедергі болатындай байқампаз емес; бәлкім, ол киініп жатқанда.
  
  
  —Кеттік", — деді Пенни.
  
  
  'Тез емес.' Менің жүзімнен ол менің қасымда болғанын қаламайтынымды түсінді.
  
  
  — Сен одиннен шықпайсың ба?
  
  
  —Маған тура келеді деп қорқамын", — дедім мен. "Бұл жерде біз кем дегенде біраз уақытқа ажырасамыз."
  
  
  "Мен барғым келеді, Ник", - деді ол. — Мен сені осында сүйреп апардым. Және ол менің әкем.
  
  
  Оның басын шайқады. "Қараңғы түсе салысымен мен оны сол театрға апарамын, сонда аздап қазып аламын.
  
  
  Мен оны осы театрдан білемін. Ол Бауэри мен Чинатаунның түйіскен жерінде орналасқан. Ол жерде сен тым көзге түсер едің.
  
  
  'Сонымен не?' — Мүмкін оларға біздің осында екенімізді хабарлау керек шығар. Мүмкін бұл ih-ді азғыруы мүмкін.
  
  
  "Және бұл болады делік", — дедім мен. — Егер олар екеумізді де ұстап алса ше?
  
  
  "Олар жеңеді, ал біз ұтыламыз", — деді ол иығын қиқаң еткізіп.
  
  
  —Менің қолымнан келмейді", — дедім мен. "Америка Құрама Штаттарының үкіметі де солай. Бұл "ертең" тағы бір мүмкіндік алатын менің ойыным емес. Егер олар жеңсе, ал біз жеңілсек, бұл әкеңнің алдында саған, маған ғана емес, басқа да көптеген адамдарға тарайды. доктор Инурис пен эго достары қазір аздап қорқып кеткен болуы керек. Сіздің қашып кетуіңіз және әкеңізді кепілге алу қажеттілігі ih-ді қобалжыту үшін ih жоспарларын бұзуға жеткілікті. Доктор Инурис қандай да бір себептермен сізді апелляцияның айналасында жоққа шығарғанын есте сақтаңыз. Бұл алтын тонау шарықтау шегіне жақындап қалды. Қазіргі уақытта олар біздің қайда екенімізді білмейді, бірақ, кем дегенде, біз оларға қиындық тудырып жатырмыз деп күдіктенуі керек. Сондықтан олардың операцияны тездетуге мүмкіндігі бар. Егер біз есептеулерде қателессек, олар құстар сияқты еркін болады және бүкіл әлем сияқты АҚШ-тың басына апат түседі. Менің ойымша, бұл сенің ар-ұжданыңда болғанын қаламайсың, Пенни-Дону.
  
  
  Ол көзін төмен түсірді.
  
  
  — Тыңда, ертең таңғы тоғызға дейін берші. Егер мен сол уақытқа оралмасам, Вашингтондағы Біріккен баспасөз және байланыс қызметіне қоңырау шалыңыз, және Хоук есімді адамды сұраңыз. Эмуға білгеніңнің бәрін айт. Содан кейін қалағаныңызды жасаңыз. Мен одан сізден сұрайтынымның бәрі осы. Кем дегенде, осылайша сіз әкеңізді қайта көруге мүмкіндік аласыз.
  
  
  Пенни сәйкес басын изеді. — Ал саған не болады, Ник? Ол жылы денесімен жаныма тығылды.
  
  
  —Уайымдама", — дедім мен. "Мен жаңа ғана үкінің өмір сүретінім бар екенін есіме түсірдім".
  
  
  Ол күлімсірей алмай тұра алмады. —Онда оны есте сақтауға тырыс", — деді ол.
  
  
  —Бұл мені тым алаңдатады", — дедім мен.
  
  
  Ол менен бір қадам алыстады. "Енді кетуге дайын бол", - деді ол.
  
  
  Үстімде жеңіл пиджак, қара сұр шалбар және чемоданының айналасынан алып шығатын қара көк тасбақа кидім. Вильгельмина, Уго Пьер және әдеттегі орындарына кетіп қалды, ал бірнеше ұстараны тасбақаның бүктемелеріне итеріп жіберді.
  
  
  Пенни мені шығарып салды. —Сақ бол, Ник", — деді ол.
  
  
  —Менен басқа ешкімді кіргізбе", — дедім мен.
  
  
  —Уайымдама", — деді ол.
  
  
  Мүмкін бұл болған шығар Сонг Мин театры көңілді тоқсаныншы жылдары хит болды , бірақ мен бұған күмәндандым. Бір нәрсе анық болды: егер ол бұрын-соңды болған деп есептесек, оның гүлденген кезі болса, бұл өте баяғыда болған. Үлкен, ескі, төртбұрышты ғимарат Манхэттен көпірінің көлеңкесінде, оның үстінде арка ілулі тұрғандай көрінді. Ол жылдар бойы эгоның басына түскен ыдырауды көрсету үшін дірілдеп тұрғандай, үнемі жартылай қараңғылықта болды.
  
  
  Ол өзінің үлкен сахнасынан әлдеқашан айырылып, жылдың көп бөлігінде кинотеатр қызметін атқарды. Тағы да, Голливуд қонақтары өздерінің премьераларын асыға күтетін жағдай емес. Ескі батыстықтар мен Гонконг киноиндустриясының арзан импорты болды. Жылына бір-екі рет сахнаға Тайвань айналасындағы акробаттар шықты. Бұл жолы Куан Йон отрядына айтарлықтай құрмет көрсетілді.
  
  
  Ол шаң басқан жарық шамдарының айналасына бір қарап, лайлы шатырдың үстіне еңкейіп кетті. Менің астымда, сахнада оны беліне дейін жалаңаш ер адам мен көйлегін киген, арқасы жалаңаш, көрермендерге тағзым етіп отырған қыз көрді. Төмен кілтпен қол шапалақтау естілді.
  
  
  Олар сахнаға қайта секіріп, бір-бірінен алыста тұрды. Бір жағынан қыз, екінші жағынан ер адам. Жалаңаш ағаш үстелдің үстінде түкті жебелері бар стақан отырды.
  
  
  Бойжеткен біреуін алып, арқасы өзіне қараған адамға бұрылды. Ол қолын бүгіп, исо бар күшімен эму жебесін арқасына лақтырды. Найза балтырдың эгосына дірілдеп, тері астынан бір тамшы қан шығып кетті.
  
  
  Мен оған тағы біраз қарадым, сосын абайлап шайырлы шатырдың үстімен жүрдім. Зерттеуге болатын тағы бір аспан жарығы болды. Ол дөрекі, бірақ мөлдір емес еді, ескі әйнектен төмен қараған кезде тамыр соғуым жиілеп кетті. Менің астымдағы бөлмеде доктор Лотар Инурис тұрды.
  
  
  Ол жалғыз емес еді. Ол тағы екі ер адамның ортасында болды. Ол бұрын-соңды көрінбесе де, біз үшін, біз үшін, ол бірден ih-мен таныс болды. Оны көрген ih фотосуреттер істерде және АХ.
  
  
  Олардың айналасындағы Одина ұзын бойлы және арық, шашы қара толқынды, жүзі күңгірт, әдемі еді. Ол Дон Марио Принсиптің nen-де бірден танымал болды. Егер мафия футбол командасы болса, ол бір мезгілде жылдың үздік бомбардирі және футболшысы болар еді. Ол жаңа мафия бойынша болды; АҚШ-та дүниеге келген, білімді, ақылды, тәжірибелі және қатал. Ол өзінің ақыл-ойын пайдалана алатын жерде бұлшық еттерін пайдалануды тоқтатпайды. Ол заңды іштей де, сырттай да білетін және кез келген олқылықты пайдаланған. Сіз эгоға көп нәрседен күдіктенуіңіз мүмкін — тонау, өсімқорлық, есірткі, жезөкшелік және құмар ойындар — бірақ оны дәлелдеңіз. Эго "ханзада" деп аталады, тіпті ескі дондар да оған лайықты бағасын берді. Олар ескі трюктері бар кәрі иттер еді. Ханзада жаңаларын білетін. Ол мұхиттың арғы жағындағы лас ақшаны жылыстатуға шебер. Ол заң туралы алаңдамай, заңды бизнеске қалай енуді және оны қалай қолға алу керектігін білді. Ол полицияның барлық айла-амалдары мен тұзақтарын және ih-ден құтылудың мың бір әдісін білетін. Егер кімде-кім 45 миллиард алтынға аң аулаған болса, ханзаданың қатысуы шынымен де мағыналы болды.
  
  
  Бөлмедегі үшінші адам да кем емес қызықты болды. Толық айда оның денелі, күшті денесі және жалпақ бет әлпеттері болды. Біркелкі болмаса да, эгоды тану оңай болды. Әскерилердің ұлы, дәлірек айтсақ, полковник, Сюдің ұлы. Қытай армиясының барлау қызметінде жұмыс істейді, батыста өскен, Оксфордта экономикалық білім алған. Әскери жағынан ол тамаша стратег болып саналды. Ол 1950 жылдары Макаодан тыс жерде Moonrise деп аталатын барлау агенттігінің бірінші дәрежелі басшысы ретінде беделге ие болды. Ол Солтүстік Корея мен Ханойда әскери барлау операцияларын ұйымдастырды. Ресейлік барлау эгоды олар кездестірген ең қауіпті қытайлық агент деп санады. Ол қандай керемет болса, сондай керемет, сондай-ақ өршіл, сондай-ақ салқынқанды деп айтылды. Енді, көктемнің бейбіт болып көрінетін бұл кешінде ол Манхэттеннің тозығы жеткен театрында болды және оның бет-әлпетіне қарап, қатты ашуланды.
  
  
  Полковник Ұлының бос бөлмедегі ағаш үстелдің артындағы арқасы тік орындықта отырғанда оның айтқанын ести алмады, бірақ эго затында, оның ашуында ешқандай қателік болған жоқ. Эго беті ашудан бұрмаланған. Қара қан эго терісінің астынан ашық ағып жатты, ол сөйлеп тұрғанда оң қолының сұқ саусағы сүйекті найзасын Лотар Инуриске қарай лақтырды.
  
  
  Ханзада шетте тұрып, қолдарын кеудесіне айқастырып, арамза дәрігерге менсінбей күлді.
  
  
  Инурис татуласу қимылымен полковникке қолын созды. Бірақ қытайлық бұл туралы білгісі келмеді. Доктор Инурис сөйлеуге тырысты, бірақ а ревматизм полковник, Ұлы орнынан атып тұрып, үстелді жұдырығымен ұрды. Ол біздің уағыздарымызды естіген жоқ. Тіпті полковник Ұлының үстел үстіндегі жұдырығының дауысы да естілмеді.
  
  
  Бірақ оның не болып жатқанын болжауы мүмкін еді. Доктор Инурис қалаға оралды және Ривьераға өзінің істен шыққан кәсіпорнының егжей-тегжейін айтты. Ал полковник, Ұлы болжамды түрде жауап берді. Ол перфекционист ретінде беделге ие болды. Және оның дауысы жарылды. Инурис ақымақ еді. Операциядағы эго рөлі өте қарапайым болды: қызды аулақ ұстау. Енді ол жоспарды бұзды. Бір емес, екі рет. Ал енді ол қашып кетті. Эй, көмекке келген осы асыл американдық Николас Андерсон туралы айтып отырған жоқпын.
  
  
  Полковник Сын тоқтады. Ол сөйлеген кезде қолдың эго-сы қиғаш қимылдар жасады. доктор Инурис мүмкіндігінше көзге түспеуге тырысты, бұл үш адамнан тұратын бөлмеде маңызды.
  
  
  Маған дәрігер Инуристің соққыға жығылғанын көрген ұнады. Ол өзіне лайық нәрсені және т.б. алды, бірақ жалғыз қарау маған бір қадам алға жылжуыма көмектеспес еді.
  
  
  Полковник тынышталды. Ол өз үстеліне қайта оралды. Ол ұзын темекіні тұтатып, түтінді терең жұтып, майлы танауының айналасындағы эгосын ақырын шығарды. Түтін екі бірдей ағынмен ағып жатты. Ол қайтадан сөйлей бастады.
  
  
  Оның құлағы жарық шамының жақтауына қойылды, бірақ ештеңе естімеді. Ал ол абайлап аспан жарығына еңкейіп, қарсы салмақ үшін бір қолымен сүйеніп тұрғанда, ол, терезелердің айналасындағы бір нәрсе саусақтарымның астынан қозғалғанын сездім. Ол бөлмеге қарап, алыстап кетті. Жиналғандардың айналасынан ешкім ештеңе естімегендей болды. Полковник Сын бұрынғыдай жай ғана жалғастырды.
  
  
  Саусақтарым босаған әйнекті тексерді. Эгоды орнында ұстайтын стяжка бірнеше жыл бұрын кеуіп қалған болуы керек. Шыны оңай қозғалды. Оның қолын бұлғады, ал стилетто Уго менің қолыма сырғыды. Оның үнсіз болтының шпаклевкасын кесіп тастады. Содан кейін оның ұқыпты үкіметі пышақты ағаш жақтауға салып, оны қолдан жасады. Стилеттің ұшымен ол әйнекті көтеріп, оны алып шықты. Енді Ұлының дауысы оны естіді . "Қазіргі уақытта біз тек алға жылжуымыз керек. The нағыз кәсіпқойлар, бұл ақымақтың дауысы сияқты", — деп дәрігерге саусағын сілтеп, Инурис "нұсқауларын дұрыс орындады". Ол темекінің айналасындағы түтінді қайтадан сорып алды да, эго-ны мұрын тесіктері арқылы қайтадан босатты. "Негізінде, біз бұл қыз бен Андерсон мырза жоқ сияқты әрекет етуіміз керек. Олар біздің операциямызға қауіп төндіруі мүмкін, бірақ олай емес болуы да мүмкін." Ол Инуриске қарады. — Сіз бұл қыз біздің операция туралы ештеңе білмейді деп ойлайсыз. Оның, сіз оны дұрыс түсіндіңіз деп үміттенемін. Бұл Андерсонға келетін болсақ, эго қатысу сәтсіз кездейсоқтықтан басқа ештеңе емес сияқты. Қалай болғанда да, қазір жоспарларымызға жіп салуға тым кеш. Барлығымыз үшін тым көп қауіп төніп тұр және біз қазір аяқталуға жақынбыз.
  
  
  "Дегенмен, менің ойымша, кейбір өзгерістер қажет". Ол темекісін бітіріп бітті. — Мен мұны сіздермен бірнеше минуттан кейін талқылаймын. Бірақ алдымен, — деді ол орындығынан тұрып, қалтасынан бос темекі қорабын алып, мыжып, — маған темекі керек. Ол бөлмелерден шығып кетті.
  
  
  Ол оны қарай берді. Доктор Инурис Дон Мариоға қарады. Осынша жиіркенішті, тесілген, жүйкесі жұқарған күлкілердің бірі сүйелді тамақтың эгосының айналасынан шығып кетті. Полковник Ұлы бөлмеде болмаған кезде эго нервтері аздап шиеленіскен. Дон Марио оған салқын қарады.
  
  
  "Уайымдамаңыз", — деді доктор Инурис эму. 'Бәрі жақсы болады. Мен оны міндетті түрде білемін.
  
  
  Дон Марио жауап бермес бұрын ұзақ күтті. Эго дауысы жиіркенішке толы болды. "Қажет болғаннан гөрі ақымақ ойнамаңыз", — деді ол. "Сен мен оның сүйіктісі болуым керек деп шешкенше бәрі жақсы болды".
  
  
  —Бәрі жақсы болады", — деді Инурис. 'Уайымдама.'
  
  
  — Тыңда, — деді Дон Марио, — уайымдайтын адамдардың ішінде сен бірінші орында тұрсың. Егер бірдеңе дұрыс болмай қалса, мен және полковник ұлым туралы алаңдауға тура келеді, сен, бейшара бейбақ, сен осындасың. Ал егер олай болмаса, онда әрқашан алаңдайтын нәрсе бар".
  
  
  "Дауысты көресің", — деді доктор Инурис. 'Бәрі жақсы болады. Маған сеніңіз. Сену...'
  
  
  Қалғандары оны естімеді. Келесі секундта тамағыма темір шынжыр жабылған кезде тынысым тоқтады. Ол жемпірімнің жағасын тістеп, болат қысыммен ауа сынамасын алу үшін күресіп жатқанда, менің қолым инстинктивті түрде люгерге қолын созды. Менің тілім iso rta-дан шығып кетті. Менің көзім ауырғаннан гөрі секіргендей болды. Менің миымның бір жерінде оттегі жетіспейтіндіктен, ол менің артымда тұрған адамның каратэшілер жақсы көретін өлімге әкелетін нунчактарды пайдаланып жатқанын білді.
  
  
  Екі тұтқаның арасындағы шынжыр менің айналамда өмір бойы қысылып тұрды. Бірақ менің қолым әлі де тапаншаға қолын созды.
  
  
  "Жоқ, жоқ, Картер, оның айналасында ештеңе шықпайды", — деген дауыс шықты. Содан кейін менің басымның артқы жағына қатты соққы болды және қараңғылық мені жұтып қоймас бұрын, жүрек айнуын тудыратын шамдар пайда болды.
  
  
  15 тарау
  
  
  
  
  Ол есін жиған кезде сахнаның артындағы шағын бөлменің еденінде жатқанымды байқады. Менің қолдарым мен аяқтарым байланған, ал желкемде біреу құм дорбасымен эгосын басып тұрғандай болды. Полковник Сын, Дон Марио және Инурис маған қарап тұрды.
  
  
  "Өзіңізді сәл жақсы сезінесіз бе?" — деп сұрады полковник Ұлынан.
  
  
  Оның басын ақырын алға-артқа жылжытты. —Ештеңе бұзылмаған сияқты", — дедім мен.
  
  
  Полковник Сын ұзын темекісінің айналасына біреуін тұтатып, түтіннің танауынан ағып кетуіне жол берді. "Шындығында, сен өлуге лайықсың", — деді ол. —Егер сен өте абайсыз болғаның үшін ғана. Біздің жұмысымызда немқұрайлылыққа жол берілмейді, білесіз бе. Ал сенің тарапыңнан бұл терезені аспан жарығының айналасынан шығару өте абайсызда болды. Сіз әйнекті алып тастаған кезде бөлмедегі ауа сынамаларының тазалығы артады деген ой ешқашан болған емес пе? Дәлірек айтқанда, ауа сынамаларының өте аз ағыны. Бірақ мұрынның айналасындағы түтінді сейілту үшін бір тамшы жеткілікті. Менің түтінді бақылау менің өмірімді бірнеше рет құтқарды". Ол күлді. "Сіз мені әлемдегі өз денсаулығы үшін темекі шегетін санаулы адамдардың бірі деп айта аласыз".
  
  
  —Егер ол мүмкін болса, ол сіздің бақылауыңыздың алдында еңкейер еді, полковник", — дедім мен. —Бірақ, менің қазіргі жағдайымда бұл аздап қиын деп қорқамын.
  
  
  "Мен бұл ойды қабылдаймын, Картер," деді ол. Ол доктор Инуриске ашулы көзқараспен қарады. — Иә, бұл Картер, ақымақ. Ник Картер, кейбір Николас Андерсон емес. Ол агент болып табылады АХ.'
  
  
  доктор Инурис аузын ашты. Дон Марио таңдана қарап тұрды.
  
  
  -- Оның, менде ештеңе болған жоқ... -- деп бастады сөзін доктор Инурис.
  
  
  'Тыныш!' - Полковник, Ұлы оның сөзін бөлді. — Әрине, сенде түсінік болған жоқ. Бұл сіздің миыңыз саусақтарыңыздың ұшында, балтырыңызда, мүмкін басыңыздан басқа барлық жерде. Сонымен, сіз оны жай ғана турист, қиындыққа тап болған қызға көмекке кездейсоқ келген өте ержүрек интрузивті адам деп ойладыңыз ба? Сен ол ойлағаннан да үлкен ақымақсың. Бұл адамның есімі Ник Картер. Жер бетіндегі әрбір өзін-өзі құрметтейтін барлау қызметінің ол туралы құжаттары бар. Ол шебер балта өлтіруші . Полковник ұлым маған қарады. "N3, солай емес пе?"
  
  
  Ол оған ештеңе айтпады және отыруға көшуге тырысты. Менің мақсатым жарылып жатты.
  
  
  "Сыртқы келбетінің эгосынан басқа, — деп жалғастырды полковник, Ұлы, дәріс оқығандай, — Картер өзінің қару-жарақ арсеналымен де танымал. Люгер, Вильгельмина деген атпен белгілі. Ол эгоды орындықтан алып, оларға қол бұлғады. "Гюго деген атпен белгілі стилетто". Ол шоуды қайталайды. "Пьер деген атпен белгілі кішкентай, бірақ өлімге әкелетін газ бомбасы".
  
  
  Доктор Инурис эму ұсынған әрбір пән бойынша басын изеді. Эго беті қызыл түске боялып, оны қайтадан эго ғибадатханасының астында көк құрт тәрізді тамыр соғып тұрғанын көрді. Эму көптеген қорлауды жұтуға мәжбүр болды және бұл эмуға ұнамады. Ол ашудан дірілдеп тұрды.
  
  
  Кенет ол алға ұмтылып, менің аяғымды қабырғаға теуіп жіберді. Оның, құлап, домалап кетті. Соққы маған тиген жоқ, бірақ домалау менің басыма көп көмектеспеді. Ауырсынумен ол қайтадан отырды.
  
  
  Полковник орындықтың артынан орнынан тұрды. Оның қолында стилетто бар еді. Бір сәтке ол менің артымнан келе жатыр деп ойлады, бірақ оның орнына ол доктор Инуриске аяқ басты, ол эго Сплит басқа амалсыз қабырғаға тірелгенше артқа шегінді. Полковник, Ұлы пышақты иегінің астына алып келді. Ол өте сабырлы сөйледі, бұл тек эго мен ашуды күшейтті.
  
  
  —Мұқият тыңда", — деді ол. — Сіздер бізге қазірдің өзінде жеткілікті қиындықтар туғыздыңыздар. Мен сені әлі өлтірмегенім үшін бақыттысың.
  
  
  Тек менің абыройым сізге осы операцияға қатысуыңызды қалдыруды бұйырады. Ал егер сенің орнында болсаң, ол бұл құрметке тым көп сенбейтін еді. Сондықтан менің кеңестерімді қабыл алыңыз және оны өте жақсы бағалаңыз: сабыр сақтаңыз. Ештеңеге асықпаңыз; мүмкін сен аман қаларсың. Бірақ егер сен менің кеңесімді елемейтін болсаң, мен оның жиіркенішті тамағын еш ойланбастан кесіп тастаймын. Картерге келетін болсақ, мен одан ертерек емес, өзім қалаған сәтте одан құтыламын және тек одан құтыламын. Оны анық айттыңыз ба?
  
  
  Ол штопорды дәрігердің тамағындағы стилеттосының ұшымен аздап баса айтты. Инурис Ривненскаяның мойнына тырнау үшін жеткілікті қысым жасадым, бірақ оны тесіп өтпедім. Дәрігердің көзі орбиталардың айналасынан шығып кетті. Эму растау үшін қысқаша басын изеп үлгерді.
  
  
  Полковник Сын одан алыстап, тағы да үстел басындағы өз орнын алды. —Жарайды", — деді ол. —Ал енді, мырзалар", — деді ол әрқайсымызға бір қарап. "Мәселенің мәніне қайта оралайық. Бүгін кешке сол бөлмеден шықпас бұрын, ол барлығының соңғы жаңалықтардан хабардар болғанын қалаймын. Ол маған күлді. "Тіпті сен, Картер."
  
  
  —Маған жақсылық жасама, полковник", — дедім мен.
  
  
  'Қайтару?' - ол күлді. 'Екіталай. Айтайын дегенім, не-не, — деді ол креслосында еңкейіп. —Сен өте баяу және өте азаппен өлесің. Және оның, мен сенің білгеніңді қалаймын, мұның бір бөлігі сенің ойыңда ауырады. Олардың айналасындағы кейбіреулер сіздің денеңізбен байланысты, бірақ мен сізді сендіремін, сіздің санаңызға әсер ететін нәрсе, әрине, әлдеқайда ауыр болады. Мен оны бітіргенше, сен менің өлуімді өтінесің. Сіз сұрай бересіз".
  
  
  —Бұған тым сенімді болма, полковник", — дедім мен.
  
  
  Полковник Сын қолын көтерді. "Өтінемін, Картер, мені батылдығыңнан құтқар және менің айтқанымды жалғастыруға рұқсат ет. Сенің осында отырып, бүгінгі әңгімемізге қатысып жатқаныңның маған бәрібір. Оның сізге сәтсіздікке ұшырағаныңызды айтқым келеді. Ал сен тірі кезіңде, дәлірек айтсам, мен оны өмір сүруге рұқсат еткенімде, сенің сәтсіздігің туралы білім сенің жаныңда жатқан үлкен тас сияқты жаншып, айналаңдағы барлық ерік-жігерді сығып алғанын қалаймын. өмір сүру". Ол дауысын бәсеңдетіп жіберді. "Мен сенің бұл туралы ойланғаныңды қалаймын, Картер, уақыт өте келе".
  
  
  Ол сиқырды бұзғандай қол шапалақтады.
  
  
  "Енді бірінші мәселе — қыз".
  
  
  —Оны бұл іске араластырма", — дедім мен.
  
  
  —Үндеме, Картер", — деді Ұлының полковнигі. "Егер мен әріптесім доктор Инуристің ақымақтығын пайдаланбасам, мен ең үлкен ақымақ болар едім. Сенің рыцарьлыққа деген бейімділігіңнің маған мүлдем қатысы жоқ. Тіпті бір сөзді алып тастамаудың қисынсыз болатынын мойындауға тура келеді.
  
  
  —Ол бұл туралы білмейді", — дедім мен.
  
  
  "Менің ойымша, ол шындықты айтады", — деді доктор Инурис. "Ол маған әкесінің менімен қарым-қатынасы туралы ештеңе білмейтінін айтты".
  
  
  Не Лотар Инурис көрінгеннен де үлкен ақымақ болды, не эго ақылсыз мағына Николь мәжбүрлейтін махаббат ұясын эгомен жеке қайта тірілту арқылы бөлісу идеясын әлі де қастерледі. Қалай болғанда да, бұл маған бәрібір болды.
  
  
  Бірақ полковник Ұлы біледі... —Мен саған үндеме дедім", — деді ол. Дәрігер көмектесуге тырысқаны туралы бірдеңе деп күбірледі де, аузын жауып тастады, бірақ полковник Ұлының менсінбейтін көзқарасының астында кішірейіп кетті.
  
  
  — Жоқ, Картер, мен қызды бейтараптандыруға тура келеді деп қорқамын. Мен сізге әріптес ретінде айтамын. Оның орнына өзіңізді менің орныма қоюыңызды өтінемін. Сіз айтқандай, қыз ештеңе білмейді делік. Бірақ мен мұны қабылдамайтынымды қоса аламын, өйткені бұл мен саған сенемін және мен оған ешқашан сенбеймін деп болжайды. Бірақ қыз бала ештеңе білмейді делік. Яғни, оның әкесі мен доктор Инурис арасындағы іскерлік қатынастар туралы ештеңе айтылмаған. Дегенмен, егер ол әлі ee ашпаған болса, ол ерте ме, кеш пе ашатын бір нәрсе бар. Полковниктің ұлының көзі маған жалт-жұлт етпей қарады. - "Және бұл оның әкесі жоғалып кетті".
  
  
  Ол оның бет-әлпетін эмоциясыз ұстауға тырысты.
  
  
  — Ал егер ол бұл туралы білсе, онда ол эго орналасқан жері туралы білуі мүмкін; билік органдары қатысатын тергеулер. Билік одан әкесі туралы сұрай бастағанда, жас келіншек әкесінің эй операциясын жасаған дәрігер доктор Инуриспен қарым-қатынаста болғанын еш күмәнсіз ашады. Ал егер ол жалған тұлғаны, эгоды қабылдаса да, өз ісінің шеберлігі соншалық, шынайы тұлғаның эгосы көп ұзамай пайда болады. Бірақ ол жалған есімді қолданбаған. Содан кейін билік бұл доктор Инуристің белгілі бір атаққа ие болғанын анықтайды, егер сіз бұл есім бірқатар елдердің сот жазбаларында кездессе, белгілі болуы мүмкін деп ойласаңыз. Әріптесімді қажетсіз ұятқа қалдырғым келмейді, бірақ қылмыстың кейбір эго тәсілдері, тіпті сексуалдық шектен шығуға әбден шыдайтын қауымдастықтарда да ерекше жағымсыз беделге ие. Басқалары есірткіні теріс пайдаланумен, әсіресе жеке пайдалану үшін айналысады немесе болжайды. Ал басқалары тыңшылыққа қатысы бар деп болжайды. Кәмелетке толмағандарға қатысты кейбір қылмыстар туралы айтпағанның өзінде, қысқасы, әскери қылмыстарға оңай жатқызылуы мүмкін".
  
  
  Оның, Инуриске қарады. Үш ер адам оған мүлдем жиіркенішпен қараған кезде ол көзін төмен түсірді. Бірақ сонымен бірге одан полковниктің ұлының мұндай қоғамдық қорлыққа ұшырауына деген ыстық жеккөрушілік пайда болды. Оның ойынша, егер доктор Инурис қытайлықты төлеуге мәжбүрлейтін мүмкіндік пайда болса, ол мұны қуана-қуана жасар еді.
  
  
  Полковник Сын сөзін жалғастырды... Сондықтан билік доктор Инуриске және одан әрі қарай сөзсіз барар еді. Инурис, жоғарыда айтқанымыздай, толығымен өз рахатына байланысты. Ол қатты ләззат алғысы келеді. Ол кез келген қолайсыздықтан қорқады. Ол елестетуге келмейтін қорқақтықпен ауырудан қорқады. Эгоңызды биліктің қолына беріңіз, эгоңызды аздап ренжітіңіз және оның нәтижесі қандай болады? Ол өзінің жиіркенішті терісін сақтап қаламын деп, бәрін былғап кетер еді. Және неге? Мұның бәрі қызды бейтараптандыруды ұмытып кеткендіктен. Полковник Сын өкініш білдіретін мысқылдай басын шайқады. — Жоқ, мен оны алып кетуіміз керек деп қорқамын. Сен келіспейсің, Картер?
  
  
  Саған айтар сөзің бар.
  
  
  —Мен оны сіздің үнсіздігіңіз үшін қабылдауым керек, Картер", — деді Ұлының полковнигі. "Және бұл бізді еріксіз сұраққа әкеледі: қыз қайда?"
  
  
  —Мен білмеймін деп қорқамын, полковник", — дедім мен.
  
  
  Полковник маған күлді. — Картер, жақында біз сіздің сенімділігіңіз туралы айттық. Әрине, сіздің белгілі беделіңізге сүйене отырып. Ол саған айтты, мен саған тағы айтамын: мен саған сенбеймін.
  
  
  Полковник Сын тағы бір ұзын темекі тұтатып, біреуін екі ағаш сіріңкенің айналасына жағып жіберді, оны пальто қалтасындағы лакталған қораптың үстінен алып шықты. Сосын ол менің стилетімді орындықтан алып, басқа сіріңкені қайрау үшін шталь алды.
  
  
  — Өтінемін, мені ренжітуге мәжбүрлеме, Картер. Уақыт өте келе ол сені барлық жағынан ренжітеді, бірақ мен әдеттегі азаптан құтыламын деп үміттендім. Есімде, мен сені ренжіткенді жек көрмеймін, бірақ менің лайықсыз әріптесімнің осында болғанына қуаныштымын, - деді ол басын дәрігерге қаратып. Инурис: "Бұл мені бұлай жасамауға мәжбүр етер еді. Ол мұндай тартымдылыққа лайық емес.
  
  
  —Жүре бер, полковник", — деді эму оған. Ол неғұрлым ерте басталса, соғұрлым жақсы. Азаптауда сіздің ақыл-ойыңыз бұдан былай туралы хабарламаларды қабылдамайтын сәт бар, егер сіз есін сақтасаңыз да, дене жіберетін ауыртпалықтар. Содан кейін жан қол жетпейтін деңгейде еркін және қауіпсіз жүзеді. Ол мұны асыға күтетін және егер мен оны осы деңгейге жеткізіп, таңға дейін сонда қала алсам, Пенни Доун Хоукты жолға қоятынын білетін.
  
  
  Полковник орнынан тұрып, орындықты айналып өтіп, алдымда тоқтады. Ол еңкейіп, бір-біріне байланған қолдарымнан ұстап, сіріңкенің ұшын оң қолының сұқ саусағының тырнағының астына қойды. Содан кейін ол темекінің ыстық ұшымен күкірттің басына қолын тигізді де, ол қатты ысқырып отқа оранды.
  
  
  Ол отырды да, жалынның сіріңкенің жанып жатқанын бақылап, қара, бұралған қалдықтарды қалдырды. Полковник Ұлым үстелге қолын созып, стилеттосын ұстады да, менің көзімнен бір дюйм қашықтықта жылтыр ұшты эгоға көтерді.
  
  
  "Қозғалмаңыз, — деді ол, — әйтпесе сіздің көзіңіз шашлыктағы зәйтүнге айналуы мүмкін".
  
  
  Оның сіріңкенің жанып жатқанын көргенін көрдім.
  
  
  "Қыз қайда?" — деді Ұлының полковнигі.
  
  
  Оның, менің теріме жақындап келе жатқан жылуды сезінді.
  
  
  —Қозғалма, Картер", — деп ескертті полковник.
  
  
  Ауыруы күшейіп, бұлшық еттерімнің еріксіз тартыла бастағанын сездім. Пышақ менің көз алдымда әлсіз дақ болды.
  
  
  Сосын кенеттен бәрі бітті. Полковник Сын бос қолын созып, жалынды сөндірді. — Мен тырыспауым керек екенін білуім керек еді, Картер, бірақ мен істеуім керек еді. Сен мұны ешқашан білмейсің.' Ол Дон Мариоға бұрылып күлді.
  
  
  "Мен өте қиын жағдайдамын", — деді Ұлының полковнигі. "Мен Картерге несие беруім керек, ол, оның, маған несие беретініне сенімдімін. Екеуміз де кәсіпқоймыз және өте жақсымыз. Оның азаптаудың қарапайым түрлеріне сезімтал бола алатынын білу үшін тәуекелге бару керек болса да, оның жүрегінде, ол одан артық емес екенін білді". Ол маған бұрылды. —Негізі, сіз бұл идеяны құптайсыз, солай емес пе, Картер?" Сіз бастапқы кезеңнен біз бәріміз білетін толық ұмыту деңгейіне өтесіз деп үміттендіңіз. Ол күлді. "Мен сіздің ойыңызды осылай оқи аламын, солай емес пе?"
  
  
  Дон Марио оның сөзін бөлді. — Жарайды, полковник. Менің ойымша, әзілдер мен ойындарды тоқтататын кез келді.
  
  
  Полковник ұлы сағатқа қарады. "Мені кешір", — деді ол. "Сіз ешқашан уақытыңызды босқа өткізбеуіңіз керек. Ал бізде бүгін кешке өте жақсы.
  
  
  —Маған пышақ берші", — деді Дон Марио.
  
  
  Полковник сәл иіліп тағзым етіп, эмуға жылтыр стилеттоны тапсырды.
  
  
  Дон Марио қолындағы эгосын таңдана таразылады. Сосын мұздай көк көздерімен маған қарады. "Он бес минуттан аз уақыт ішінде сен маған бұл қыздың қайда екенін айтасың, Картер".
  
  
  Ол бөлме арқылы өтіп, дәрігердің құлағына бірдеңе сыбырлады. Дәрігер басын изеп, бөлмелер арқылы шығып кетті. Бірнеше минуттан кейін ол қайтып келіп, Дон Мариоға басын изеді. Дон Марио қысқа, оң бас изеп жауап берді. Нен туралы бізге не айтарсың, ол сөзді босқа жіберетін адам емес еді. Полковник Сын тағы да орындыққа отырды. Оның біз не күтіп тұрғанымызды білмеді.
  
  
  Тіпті он минут өтпей жатып, мен оның есіктің қатты соғылғанын естідім.
  
  
  'Онда кім бар?' — деп сұрады Дон Марио.
  
  
  "Вито", — деді ревматизм.
  
  
  —Жарайды", — деді Дон Марио.
  
  
  Есік ашылып, бөлмеге кішкене ұрып-соғылған мүсіншелер дірілдеп кіріп келді де, менің аяғымнан құлады. Эго беті кірленіп, көйлегі жыртылды. Көзілдіріктің эгосына бір стақан жетіспеді. Абдырап қалғаныма қарамастан, менің алдымдағы аянышты жаратылыс Филипп Дауннан басқа хема емес екенін түсіну үшін бір қарап шығу жеткілікті болды.
  
  
  — Оның кім екенін білесің ғой, солай емес пе? — деді Дон Марио.
  
  
  Егер бұл тығынның тығыны болуы керек болса, ол бұрыннан білетін ревматизм, менің бетімде тану жыпылықтағанына қарағанда, мүмкін бір секундқа.
  
  
  "Есіңде болсын, — деді полковник, ұлым, — менің Даун мырзаға жоспарым бар.
  
  
  —Уайымдама", — деді Дон Марио. — Мен сенің жоспарларыңды білемін. Сіз әлі де көп жағдайда эгоңызды қайтарып аласыз.
  
  
  — Өте жақсы, — деді Ұлының полковнигі.
  
  
  — Қолыңызда дәрі-дәрмек бар ма, дәрігер? — деп сұрады ханзада.
  
  
  "Иә", — деді доктор Инурис.
  
  
  "Ih-ді осында әкел. Маған компрессиялық таңғыштар мен гаг таңғыштары қажет, мүмкін, біз эгоды санаға қайтармайынша, аздап морфин қажет. Және қан кетуді тоқтату үшін қолыңызда бардың бәрін қабылдаңыз.
  
  
  Полковник Ұлым есірткі туралы айтқан кезде менің көзімнің бақырайғанын көрді
  
  
  "Сіз естімеуіңіз керек нәрсені естідім деп ойламаңыз, Картер", — деді ол. — Жақын болашақта сен өзің есірткіге тәуелді боласың.
  
  
  Доктор Инурис бөлмені айналып жүгіріп шығып, қара сөмкемен оралды.
  
  
  Филипп Даун анда-санда тұрып еденде жатты. Дон Марио оның жанына тізерлеп отырды да, бетін жоғары қаратып, судың айналасынан суырып алған балықтай аздап тынысы тарылғанша оны аударып жіберді.
  
  
  Дон Марионың сол қолы алға ұмтылды, ол қарттың төменгі жақ сүйегінен ұстап, эгоның аузын ашуға мәжбүр етті. Содан кейін ол стилеттің ұшын салып, менің көз алдымда тері шығып тұрғанын көргенше, эгосын щекке қойды.
  
  
  Дон Марио маған қарады. "Тыңда, Картер, тез ойлан. Оның пышақ жөніндегі маманы. Маған сеніңіз. Ол сондай-ақ пайдалану эгосына қарсы емес. Мен сенен қыздың қайда екенін сұраймын. Мен оның тез және шынайы жауабын қалаймын. Әзілдер жоқ. Жалған дәлелдер жоқ. Егер мен жауап алмасам, мен оның қарттың бетін кесіп, тағы сұраймын.
  
  
  Полковник Ұлы жарқырап тұрды. Марио, шамасы, рухы жағынан эмуға жақын адам болған.
  
  
  Дон Марио сөзін жалғастырды. "Ал егер мен өзіме ұнайтын ревматизмді алмасам, мен оны тағы да жасаймын. Сосын оның басқа бетін беріп, сенен тағы сұраймын. Сосын оның құлағы мен мұрнына жұмыс істеймін. Мен оның көзін, саусақтарын кесіп тастаймын. Аяқ саусақтары. Бүкіл аяғым. Дәрігер эмуды тірі қалдырады, өйткені полковник оны тірідей қажет етеді. Бірақ ол апатқа ұшырайды, тіпті дәрігер де эгосын жамай алмайды. Және бұл үшін сен кінәлісің. Ұлы батыр Картер сияқты аузыңды жауып тұр. Сіз мұны қалай қалайсыз?
  
  
  Ол қарттың бозарған, арық бетінен жүзді көре жаздады. Ол көзін жұмып жатып, ысқырған тынысы еңкейген кеудесінен шығып кетті. Хема ол біз үшін болар ма еді, Филлип Даунның қарайтын ештеңесі жоқ еді. Ол маған көп қиындық тудырды, бірақ бұл ең азы болды. Оның істегені миллиондаған адамдарға апат қаупін төндірді. Сондықтан, бір жағынан, эго құтқаруға тұрарлық емес еді. Бірақ оның құмарлығында ол соншалықты жаман және жаман емес еді. Оның менің ойымша, ол өзінің эго-санасында қызының өмірін жарқын ету үшін бірнеше адамға бірнеше есікті ғана ашты. Егер мен оған Дон Мариоға эгоды бөлшектеуге рұқсат берсем, бұл Тиынды құтқаруы мүмкін. Ал оны құтқару арқылы мен алтынды құтқара аламын.
  
  
  Екінші жағынан, оның аузын ашып, тиынды қайдан және қалай алуға болатынын айту қарт адамға оның не істегені туралы түсінік беруі мүмкін. Бәлкім, ол оған лайық шығар, оны бір рет көру мүмкіндігі: әдемі.
  
  
  Бірақ бір шолу ашық бассейнге қырық бес миллиард долларға жуық шығын әкелуі әбден мүмкін.
  
  
  Қатаң кәсіби деңгейде оған бір ғана ревматизм берілуі мүмкін. Және бұл толық тыныштық болды.
  
  
  Оның аузын ашып айтты: "Сіз оны әкесінің пәтерінен табасыз. Ол мені күтіп отыр.'
  
  
  
  16 тарау
  
  
  
  
  Полковник ұлы Марионың арқасынан ұрды. —Әдемі", — деді ол болат азу тістердің жиынтығын ашуға жеткілікті кең күлімсіреп. "Жай ғана әдемі."
  
  
  Дон Марио эмуға жауап берген жоқ. —Вито", — деп айқайлады ол. 'Кіріңіз.'
  
  
  Төбеттің тұмсығы бар қаскөй басын есікке кіргізді. Дон Марио эмуға кілттер тізбегін лақтырды.
  
  
  —Қарттың үйіне қайт", — деді ол. — Онда сен қыз табасың. Оны кемеге апарыңыз. Онда кездескенше.'
  
  
  —Жарайды", — деді паром және жоғалып кетті. Менің нұсқауларыма қарамастан, Пенни, мен күзеннің эго командасын ептілікпен орындайтынына күмәнданбадым. Ол құлыптағы кілттің дыбысын естиді және бір—бірімізге айтқанымызға қарамастан, әкесі келді, енді ол есікті ашады деп шешеді. Тек бұл ол болмайды.
  
  
  Полковник Ұлым маған қызыға қарады.
  
  
  Әрине, мен оны мойындаймын, бұл ақылсыз болып көрінді, әсіресе Ұлының полковнигі сияқты кәсіпқойдың көз алдында. Оны күле жаздады. Ол қақпанның иісін сезді. Ол үшін қыздың әкесін құтқармақ болғаны туралы ешқандай түсінік болған жоқ. Оған мүлдем пайда болған жоқ. Өйткені, өз пікірімізше, бізде қарттың, менде, қыздың болашағы үлкен емес еді.
  
  
  Мен оны кінәлай алмадым. Эго позициясынан ойын аяқталуға жақын қалды және ол жеңді. Биліктің эгосындағы қызбен оның барлық дерлік карталары болды: жұмбақ мистер Андерсон, ол еш жерде қолының эгосына түсіп, AX агенті болып шықты; айналысатын қыз эмге үлкен қиындық тудыруы мүмкін; және Филипп Даун, ол полковник Сонға әрқашан жұмбақ болып келген болуы керек, өйткені алтын ұрлаудың құны оған өте төмен болып көрінген болуы керек.
  
  
  Оның уәждерін эмуға жеткізу оның ісі емес. Ол бәрібір мұны түсінбес еді. Әрине, ол барлық ережелерді бұзған. Бұл ережелерде: "Мына қариядан бас тарт. Қызға Хокке жетуге уақыт бөліңіз. Уақытты тартыңыз. Отырыңыз және Дон Марионың Филлип Даунды кесіп жатқанын қараңыз. Қанды, қорқынышты және азапты азапты көрмеймін деп кейіп танытыңыз. Отыру арқылы қол жеткізетін барлық жақсы нәрселерді елестетіп көріңіз. Қарттың беті мен көзінің айналасына төгілген қанның суреттерін алып тастаңыз. Өзіңізді айқайдан қорғайтын етіп жасаңыз. Нұсқаулықта не жазылғаны туралы ойланыңыз.
  
  
  Кейде нұсқауларды тастауға тура келеді. Менің ішімдегі бірдеңе полковник, Ұлым қол шапалақтап, Инурис еріндерін жалап, эго болса, Дон Марио қартты бөлшектеп тастайды деген ойға "жоқ" деп қатты дауыстады. қуаныштан көздері жылтырап кетер еді. Бұл жоғары сезімталдық емес еді. Менің ішімдегі бір нәрсе маған Дон Мариоға Филипп Даунды азаптау арқылы оны алуға рұқсат берген сәтте, ол менің жеңілгенімді мойындай бастайтынын айтты. Ал оның шын мәнінде-делла- бұл жай ғана қонақүй емес, қайсысын ұтып алу. Оның қонақ үйі бәрін ұтып алыңыз.
  
  
  Оның қонақ үйі алтынды қайтарып ал, кәрі Филлип Даунды қайтар қызының эгосы аман-есен және микрофондар мен динамиктердің көмегімен абакус. Оның қонақ үйі ih-ді жер бетінен өшіру. Бұл үлкен шытырман оқиға болды. Бірақ бизнеске келгенде, Дон Марио Филлип Даунның бетінен пышақтың ұшын қағып алған сәтте, менің ішімдегі бір нәрсе айтты: мына қарғыс атқыр жарлық кітабын лақтырып таста және өз қалауың бойынша ойна. Полковник Сен ешқашан түсіне алмайды. Ол пайыздық ойыншы болды. Ал менің ұстанымым ол өлгенше жеңіске жетуге мүмкіндігім бар еді. Баласы таңдана қарады. — Мен таң қалдым, Картер. Шынымен таң қалдым. Және аздап көңілім қалды. Сен одан да батылдық танытасың деп ойладым.
  
  
  —Ешкім жақындамайды, полковник", — дедім мен.
  
  
  "Мүмкін емес, Картер," деді ол. — Бірақ сіз оған өте жақын адам ретінде беделге ие болдыңыз. Маған сеніңіз, менің сіз туралы есептерім өте жаңа. Жақында менің жақсы досым Ксянмен Арктикада кездескеніңізді түсіну үшін жеткілікті, доктор Инуристі айтпағанда. Ол қастандық күлімсіреп Инуриске бұрылды. — Естеріңізде ме, Хсянга, солай емес пе, дәрігер? Айтайын дегенім, сіз кем дегенде эго суретін көрдіңіз, солай емес пе? Лотар Инурис басын изеді.
  
  
  "Бұл жақсы жұмыс болды — сенің Хсянгаға деген қызығушылығың", — деді маған Ұлының полковнигі. — Өте әдемі және менің тарапымнан дер кезінде жасалған. Егер Хсянг табысқа жете алса, кәсіпорынның эгосы осы іске өте сәтті қосылып, оның соңғы кезеңі қосылатын еді. мен сенің еліңе. Соған қарамастан, мен оған Хсянның күш-жігерінсіз де әлемді өте қиын болашақ күтіп тұрғанына сенемін" . Мен оның мақтанышына жауап берген жоқпын. Ол маған күлді. —Ал сені де, Картер, өте қиын болашақ күтіп тұр. Қытайда болған кезде біз өте ұзақ әңгімелесетін боламыз. Ал сен маған көп нәрсені айтасың. Бірақ алдымен сізді ұзақ теңіз саяхаты күтіп тұр, біз оны бірнеше сағаттан кейін бастаймыз. Солай емес пе, Дон Марио? Дон Марио басын изеді. —Кеме жұмыс істеп тұр", — деді ол. - "Біз оқиғаларды жылдамдаттық".
  
  
  "Біз таң атқанша жүземіз", — деді полковник, Ұлы, "ынтымақтастығыңызға рахмет, Картер. Таң мырза осында, — деді ол әлі жалаңаш еденде жатқан қартты нұсқап, — бізге қосылады, өйткені сенің үйіңдегідей оның да бізде бар дағдылары бар.жатақханаларда болар еді болуы. Қызға келетін болсақ... Полковник Сын төбені қарау үшін басын және болтты артқа тастады. — Қызға келер болсақ, Лотар, мүмкін мен оны кейінірек қауіпсіз айлаққа жеткенде саған сыйлаймын. Біз теңізде жүргенде, сіз онымен көңіл көтере аласыз, өйткені біз Ривьерадағыдай қауіпсіздікке қауіп төндірмейміз. Біз Қытайға жеткенде, сен ол жерде қызбен қалағанша тұра аласың. Бірақ, мен сені білемін, Лотар, сен ол жаққа жеткенге дейін көп шаршайсың деп күдіктенемін. Олай болса, біз оны экипажға береміз, ол онымен қалағанын жасай алады; содан кейін біз нах-тан құтыламыз. Мұның біз үшін практикалық мәні жоқ.
  
  
  Доктор Инурис рахаттанып жарқырап тұрды және салтанатты түрде тағзым етті. —Жомарттығыңыз үшін рахмет", — деді ол.
  
  
  "Білесіз бе, шын мәнінде, сіз бұған лайық емессіз, — деді полковник, Ұлым, — бірақ мен қыз біздің қамқорлығымызда болғаннан кейін бәрі жақсы болатынына сенемін, сондықтан Ривьерадағы немқұрайлылығыңыз үшін оны кешіруге дайынмын."
  
  
  —Рахмет, полковник, ұлым", — деді доктор Инурис.
  
  
  Полковник Сын мафиозға бұрылды. —Ал сендерге келсек, Дон Марио, сендер әбден лайықтысыңдар десем де, менде ерекше қоштасу сыйлығы жоқ деп қорқамын. Маған сенімен қарым-қатынас жасау ұнады. Сіз жиі адам боласыз және сіздің сеніміңіз, бүгін кешке көргеніміздей, өте керемет. Оның қонақ үйі шынымен де болар еді сізге деген терең құрметіңізді білдіріңіз.
  
  
  —Мен мұны осында аламын", — деді Марио орындықты нұсқап. —Өте орынды", — деді полковник. "Қорқынышты AX агенті Картерді жас әйелге опасыздық жасауға итермелеген сенің арсеналдың эго мұрагері болғаның өте бақытты. Бұл поэтикалық тұрғыдан дерлік орынды. Өте жақсы, Дон Марио. Сіз эго Люгерін, эго стилеттосын және эго шағын газ бомбасын аласыз. Жүлделеріңізбен ih оқыңыз.
  
  
  Дон Марио бомбаны минутына, ал тапанша мен пышақты белбеуіне қойды.
  
  
  Полковник ұлы сағатқа қарады. — Бізде жүк көлігінің келуіне бірнеше минут қалды, сіз келіскендей. Ол маған: "Ол келгенде, Картер, біз саяхатымызды бастаймыз. Мүмкіндігінше ләззат алыңыз, өйткені бұл сіздің соңғы сапарыңыз болады. Сіз Қытайға қырық бес миллиард доллар алтынмен барасыз, бәлкім, бұрыннан білетін шығарсыз. Доктор Инуристің көмегімен, бақытсыз Дон мырзаның көмегімен және Дон Марионың қажетті жұмыс күшін қамтамасыз етудегі баға жетпес көмегі арқылы біз Федералды резервті сауа алдық".
  
  
  "Ал ертең бүкіл аумақта ашық бассейн АҚШ-тың алтын қорының көп бөлігі және көптеген ih адал достарының алтын қоры жоғалып кетті деген қауесет тарайды. Сіздің үкімет жігерлендіретін хабарламалар шығарады, бірақ қауесеттер сақталады және күшейе түседі. Ал жақын арада банкирлер мен басқа елдердің үкіметтері кепілдіктерді талап етіп, ақыры оны дәлелдейтін болады. Олар дәлелдемелерді ұсына алмайды. Сонда доллардың құны болмайды, өйткені оған деген сенім жойылады. Доллары бар адамдар ih айырбастауға тырысады, бірақ не үшін? Британ фунты құнсызданады. Неміс брендтері, тіпті швейцариялық франктер де құнсызданады, өйткені қағаз ақшаға енді ешкім сенбейді. Дүниеде қалған алтын баға жетпес құндылыққа айналады. Кімде бар болса, ол эгосын сақтайды. Эгосы жоқ олар үрейленеді.
  
  
  Бір бөлке наны бар екі дүкен, егер бір бөлке үшін қағаз ақшадан басқа ештеңе төленбесе, оны сатудан бас тартады. Математикада дәрігерге мұқтаж адам үшін дәрігер қабылдамайтын пайдасыз қағаз ақшадан басқа төлейтін ештеңесі болмайды. Мұндай көріністер әртүрлі жерлерде бірнеше рет қайталанатын болады. Ал көп ұзамай бандалар көше кезіп, дүкендерді тонайтын болады Мен аман қалу үшін не қажет екенін сұрадым. Зауыттар сал болып қалады, өйткені олар шығаратын көліктерді, кір жуғыш машиналарды және теледидарларды ешкімнің қалтасы көтере алмайды. Ал жұмысшылар жұмыстан босатылады. Парсы шығанағындағы араб шейхі мұнайын жөнелтпес бұрын алтынмен төлеуді талап етеді. Ал төлейтін алтын болмайды. Осылайша мұнай да болмайды. Ал жақын арада көліктеріміз, пойыздарымыз, ұшақтарымыз болмайды, зауыттар бос тұрып қана қоймай, түкке тұрғысыз болады. Америка Құрама Штаттары, сіз білетіндей, экономикалық шөлге айналады. Қалалар аштыққа толы болады. Ауыл Скотт Беллді азық-түлікпен өлтіріп, көкөністерді ұрлап жатқан шетелдік тонаушы топтардың күйреуінен кейін болады". Оның басқа ештеңе естігісі келмеді. Оның, Дон Мариоға қарады. Ол бұған мән бермегендей болды.
  
  
  Оны айтты. - 'Ал сен ше?' "Бұл сенің елің. Сен осында тұрасың. Сен мұны қалайсың ба?'
  
  
  Полковник, Ұлым күлді. "Дон Марио — бұл жаңа мәдениеттің өнімі, Картер. Оның сезімін басшылыққа алады деп күтуге болмайды. Эго мәселесі — эмпатия емес, өмір сүру және пайда табу. Біз бұл кәсіпорында серіктеспіз. Біз тек бір жағынан, қатысу үшін төлемді таңдауда ғана ерекшеленеміз. Алтынға кедей Қытай алтынды таңдады. Дон Марионың алтынға деген қызығушылығы шамалы. Ой, ол нені-нені өзіне қалдырады, бірақ оны тым мақтаншақ және философиялық тұрғыдан қызықсыз деп санайды. Бірақ Қытайда өте көп жүк бар, егер эго ақылмен сатылса, үлкен пайда табуға уәде беретін жүк бар.
  
  
  Ал мынау, Картер, Мак және осы дүниеде не істеуге болады: героин. Көрдіңіз бе, Картер, доллар құнсызданған кезде, адамдар басқа төлем құралын іздейтін уақыт келеді. Және бұл Дон Марио енгізуді ұсынатын айырбас құралы — героин. Бұл адамдарды өз проблемаларын ұмыттыратын нәрсе деп ойламайсыз ба? Мен сендіремін, оларда проблемалар болады. Сіздің үкіметіңіздегі кейбір адамдар кез келген жағдайда тәртіпті қалпына келтіруге мүдделі болады; және героинді қуана алдап жүрген халық тартымды азғыруға айналады. Сіз олай ойламайсыз ба, дәрігер?
  
  
  Полковник Сын жауап күтуді тоқтатпайды. — Білесіз бе, дәрігердің өзі макты қатты жақсы көреді, солай емес пе, Лотар? Сонымен, сіз Картерді көрдіңіз бе, Дон Марио, эго серіктестігінің арқасында бізде сарқылмас қор болады. Және бұл қор эмуға орасан зор күш береді. Сонымен, уақыт өте келе, сіздің еліңізге тыныштық орнаған кезде, Дон Марио dn-ге сатқан алтынының құнынан әлдеқайда көп пайда көреді. Эго пайдасы қазір кейбір эго әрекеттеріне тыйым салатын заңдарға жеңілдіктер тұрғысынан есептелетін болады. Бұл героинмен сатып алатын сарқылмайтын ресурс - жерге иелік ету арқылы есептелетін болады".
  
  
  Дүрбелең басылған кезде және басқа елдер сіздің тұрғындарыңыздан қалған заттарды белгілі бір дәрежеде өндірістік қызметке ауыстыру даналығын көргенде, Дон Марио зауыттарды басқаруды өз қолына алады. Халықты батыр қызға деген қажеттілік итермелейтін болады, дәл қазір адамдарды долларға деген қажеттілік ынталандыратыны сияқты. Ал Дон Марио елдің іс жүзіндегі билеушісі болады, сонымен бірге оның заң шығарушысы болатынын айтпағанның өзінде. Енді адамдар эгоды ханзада сияқты білуі мүмкін, бірақ мен сендіремін, Картер, көп ұзамай адамдар эмуға патша сияқты бас иеді.
  
  
  —Сен жындысың", — дедім мен.
  
  
  Полковник Сын қолын көтерді. — Өтінемін, Картер, мен сенен өтінемін. Шынайы болу. Менде ессіздікке бейімділік жоқ. Кейіпкерді жаңа валюта сияқты ойлауға тырысыңыз. Қандай да бір сары металдан немесе түрлі-түсті қағаздан гөрі ақ ұнтақ пакетін tac-қа бағалау қисындырақ па? Жоқ, Картер, олай емес. Эмусқа тек сенімнің басқа түрін беру керек. Реттеуді. Ал сіздің тарапыңыздан болатын қиыншылықтар бұл түзетуді жүзеге асыру үшін қаражатты қамтамасыз етеді. Мен оның түбегейлі бейімделу екенін мойындаймын, бірақ Дон Мариоға эго амбициясын жүзеге асыру үшін мұндай бейімделу қажет. Көрдіңіз бе, алтын эмусқа ешқандай пайда әкелмейді. Алтынға иелік ету енді эгоды қазіргі кездегі ережелер мен ойларға бағындырар еді. Осы ережелер бойынша және осы көзқарас бойынша Дон Марио қылмыскер болып табылады және оның мүлкін ұрлауды білдіреді. Жоқ, Дон Марио эго амбициясы мен тыныш данышпандығына байланысты эго мәртебесіне жетпес бұрын, алдымен революция болуы керек. Ал оның алтын отряды Америка Құрама Штаттарында төңкеріс жасайды.
  
  
  Алтыны барларға келетін болсақ, біз әлемде әрқашан алтынға құштар адамдар болатынына сенімдіміз. Былайша айтқанда, ескі сенімді сақтайтын. Эго көкнәрі мен алтыны бар Қытай екі есе бай болады, дегенмен біздің көкнәр дақылының жақсы бөлігі Дон Мариоға алдағы жылдарға арналған. Қытай мен АҚШ өте жақсы дос болады.
  
  
  Және оның алтынға сенетіндер мен көкнәрге сенетіндер ғасырлар бойы тату-тәтті өмір сүретініне сенімді".
  
  
  Дауыс солай. Барлық жоспар. Бұл сұмдық болды. Оны бұл ақылсыз деп атауы мүмкін еді. Бірақ ессіздік пен данышпандықтың арасы тар, бірінде полковник, Ұлы дұрыс айтты. AX файлдарында эго-санада бірдеңе дұрыс емес екенін көрсететін ештеңе болған жоқ. Оның көздегені шебер қимылдан басқа ешнәрсе болған жоқ; экономист мамандығы мен соғыс жүргізу шеберлігімен көзге түскен сарбаздың салқынқанды ашкөздігінің қиылысуының табиғи соңғы өнімі. Және оның айтқандарына қарағанда, эму оны орындауға бірнеше сағат қалды. Ол тағы да сағатқа қарады. — Тағы бірнеше минут, мырзалар. Сосын ол маған жалғыз бұрылды. — Картер, бір минуттан кейін есік қағылады. Бұл орын алғанда, бұл сыртта жүк көлігі күтіп тұрғанын білдіреді. Бұл жүк көлігі бізді Дон Марионың тасымалдаушылары кемеге алтынды тез тиейтін доктарға апарады. Сіз бұл кемеге отырасыз, бірнеше сағаттан кейін біз жүзіп кетеміз.
  
  
  Енді мен одан Дон Мариодан аяғыңды шешуін сұраймын. Және ол сізден орныңыздан тұрып, осы бөлмеден тыныш шығып, жүк көлігіне отыруыңызды сұрайды. Біз кемеге жеткенде, ол, мен сенің тыныш және сабырлы түрде бортқа көтеріліп, қайда апарсаң да жолға шыққаныңды қалаймын. Егер менің сұрағанымды орындасаң, қажетсіз ауыртпалықтан құтыласың. Бірақ, мен сенің ерлікке бейімділігіңді білемін, сақтық шараларын сақтау керек.
  
  
  Ол орындықтағы нунчактарды алды. Оны ағаш тұтқалар мен олардың арасында ілулі тұрған шынжыр көрді. Полковник абайсызда шынжырды менің басыма лақтырып жіберді де, буындарды менің тамағымнан тістеп, тыныс алу түтігіме кіргізетіндей етіп қатты тартты.
  
  
  "Сіз бортқа өзіңіз көтеріле аласыз, — деді ол, — немесе ес—түссіз. Шеш.'
  
  
  Дон Марио менің тіземе тізерлеп отырды аяғы, және арқандарды шешті. 'Доктор Инурис, — деді полковник, Ұлы Филипп Донды нұсқап. "Қартты көтер. Оның, біз Қытайға келгенде оның керемет білім алғанын қалаймын". Ол күлді. "Білесің бе, Картер, бізге жаңа"сейф"керек болады.
  
  
  Тұманда, ай сәулесінде жарқыраған жүк кемесінің тот басқан корпусы еңкейген пирстің жанындағы якорьде &nb тереңдігінде ілулі тұрды. Төмен биіктікке қарамастан, лас кеменің артқы жағы
  
  
  Біз жүк көлігінің сыртында тұрған кезде "Сара Чемберлен-Кардифф" үстімізден көтеріліп тұрды. Әрі қарай, пирстің соңында стырсыған кабельдері бар үлкен кран бортқа үлкен контейнер қойды.
  
  
  — Алтын, Картер, — деді Ұлының полковнигі. Пирс бойымен созылып жатқан ескі сералдың шіріген төбесінің астында бірнеше жалаңаш шамдар жанып, жолға сары сәулелерді түсірді. "Шығысқа қарай көлігіңізге қараңызшы. Ерекше ештеңе жоқ, солай ма?
  
  
  Ол жауап күтуге асықпайды.
  
  
  —Бірақ сыртқы түрі алдамшы, Картер. Бұл шектен шыққан жүк баржасы маневр жасайды және жойғышқа қарағанда жылдамырақ жүзеді. Әрі қарай, электронды жабдық эго радарларға көрінбейтін етіп жасалады. Бірақ мен "Сара Чемберлен" өзінің күшіне қандай да бір дәлел келтіруі керек екеніне күмәнданамын. Кімнің есі дұрыс болса, сталь британдық туы бар кедей ескі жүк көлігіне назар аударар еді?
  
  
  —Жарайды, Балам", — деді Марио. "Қазір мен онымен қоштасамын. Менің халқым соңғы героинді бірнеше сағат бұрын алғанын айтты, ал екі сағаттан кейін олар сіздің жүктеріңіздің қалған бөлігін бортқа жеткізеді. Содан кейін бұл кез келген уақытта жүзуге болады". Олар бір-бірінің қолын аяды.
  
  
  Полковник сағатқа қарады. —Мен саған сенемін, Марио", — деді ол. "Мен күндізгі сағат бірде жүзуге нұсқау беремін".
  
  
  Уайымдамаңыз, деді Дон Марио. "Бәрі жақсы екеніне көз жеткізу үшін сіз суға түскенше мен өз кабинетімде боламын".
  
  
  — Өте жақсы, — деді Ұлының полковнигі. — Сіздің беріктігіңізге тән, Дон Марио. Оның бір күні қайта кездесетінімізге сенемін".
  
  
  —Онда қош бол", — деді Дон Марио. Ол Филипп Донды қолдап отырған доктор Инуриске қарады . "Күте тұрыңыз, Док", - деді ол. "Жақсы бала сияқты әрекет етуге тырыс".
  
  
  доктор Инурис эгоды жауапқа лайық деп санамайды.
  
  
  "Менің жолым болды, Картер", — деді ол. Ол Гюго мен Вильгельмина күртешенің астына тығылған белбеуін қағып алды. "Кәдесыйлар үшін рахмет". Ол бір күні қаламды жұлып алып, қорада жоғалып кетті.
  
  
  — Жарайды, — деді Ұлының полковнигі. "Барлығы бортта. "Сара Чемберленге" таң атқанша жүзуге рұқсат етілді, — деп күлді ол, — болат жүкпен.
  
  
  Полковник, Ұлы нунчактың тұтқаларын жұлып алып, шынжырды менің атымды айдап бара жатқандай мойныма тартып жіберді. Біз пирс бойымен жүрдік және пандустармен көтерілдік. Ол басын көтеріп, қытай капитанының биік пирстен бізге қарап тұрғанын көрді. Қытайлық экипаж мүшелері барлық жерде ну-ды жақсы дайындалған сарбаздар ретінде сипаттайтын табандылықпен жиналды.
  
  
  "Сара Чемберлен " бортында қандай механизмдер мен электронды жабдықтар болса да, түрме ғимараттарына қатысты ХХ ғасырдың қысқаша сипаттамасы емес еді. Палубаның астында полковник Ұлым темірге жеткенше мені итеріп жіберді терезесі әйнегі жоқ торлы камера күні. Оның алдында пулеметпен қаруланған екі қытайлық тұрды. Полковник Ұлым менің мойнымдағы нунчаканы шешіп алды да, қалтамның айналасына бірнеше кілт алды.
  
  
  Ол камераның есігін ашты. — Кіріңіз, Картер. Таң мырза да солай", — деді ол доктор Инуриске.
  
  
  Еден темірмен жабылған, сабанмен жабылған, доктор Инурис сабанға құлаған Дон Филиппті босатты. Күзетшілер бір күн ашық тұрды, қару-жарақтың тұмсығы бізді көздеп тұрды.
  
  
  —Қартты сол қалпында қалдыра аласың ба, Лотар", — деді полковник. "Картер, сенің кісендерің мен аяқтарың бұғауларың болады деп қорқамын".
  
  
  Оның иығын қиқаң еткізді. Қабырғаларға кісендер мен аяқ кісендері бекітілді. Қолға бір жұп, аяққа бір жұп. Мойынсұнып оның ішіне кірді. Полковник Сын ih-ді кілттерімен құлыптап тастады.
  
  
  —Мен де камераның есігін жабамын", — деді ол. — Ал ол, мен сенің бір нәрсені білгеніңді қалаймын, Картер. Менде веб-кілттер тізбегі бар. Сондықтан күзетшілерді мазақ ету туралы ойлауға да болмайды. Онда олар сіз үшін шынымен ештеңе істей алмайды. Бірақ олар атуды өте жақсы біледі. Ол, әрине, бұл ешқашан болмағанын қалайды, бірақ егер ол орын алса, мен оны түсінуге мәжбүрлеймін.
  
  
  Ол камераны айнала артқа қарай адымдады. Есік жабылып, полковник құлыптағы кілтті бұрды. Ол қайтадан орнынан тұрып, маған темір тордың ар жағынан бұлғады. —Анда-санда ол саған қонаққа барады, Картер, мүмкін біз сөйлесетін шығармыз. Бірақ қазір мен тек бақытты сапар деп айта аламын. Ол бұрылып, бүкіл көру аймағында жоғалып кетті.
  
  
  Бірнеше сәт күзетшілер бастарын бір-біріне жақындатып, темір тор арқылы маған қарады. Мен оларға мән бермедім. Көп ұзамай олар жалығып, жоғалып кетті.
  
  
  Камераның сыртынан оның дауыстары естілгеніне жарты сағат өтсе керек. Темір тордың алдында полковник Ұлының жүзі қайта пайда болды. Ол жымиды да, құлыптағы кілт эго шырылдады. Есік ашылып, ол Ұлын, екі күзетшіні және Пенни Таңды көрді.
  
  
  
  17 тарау
  
  
  
  
  —Ник", — деп айқайлады Пенни. 'Әке.' Ол камераға жүгіріп кіріп, Филипп Донның қасында тізе бүкті.
  
  
  Полковник оған қарай жүріп, қолынан ұстады. "Сіздің адалдығыңыз таң қалдырады, Таң ханым", — деді ол. — Бірақ кешіріңіз, сіздің бостандығыңыз біршама шектелуі керек. Сен басқа Картер сияқты кісенделесің. Кем дегенде, біз теңізде болғанша емес. Содан кейін сізге әкеңізге қамқорлық жасауға рұқсат етіледі, — деп күлді ол, — егер доктор Инурис сізді сағынуы мүмкін болса. Бірде теңізде, мен оны көремін, біз сенің әкеңнің алдында өмірді сәл жеңілдете аламыз ба? Бірақ әзірге біз қауіпсіздікті барынша сақтауымыз керек. Сіз оны түсінесіз деп үміттенемін.
  
  
  Ол оны кісендеп, камералар арқылы шығып кетті. Ол құлыптағы кілтті қайтадан бұрды.
  
  
  Біз темір дәлізде шаггидің эгосының басылғанын естідік. Сосын үнсіздік.
  
  
  Пенни маған камера арқылы қарады.
  
  
  —О, Ник", — деді ол. "Не болады?"
  
  
  —Пенни Даун", — дедім мен. "Сенсеңіз де, сенбесеңіз де, біз бұл жобаны бұзамыз".
  
  
  Филипп Даун застырсып, арық денесін сабан қоқысының үстіне сүйреп апарды.
  
  
  —Маған оның оянуы керек", — деді Пенни оған.
  
  
  —Жарайды", — деді ол. Ол қоңырау шала бастады. 'Әке. Әке. Бұл оның. Тиын.
  
  
  Қария тағы да қимылдады.
  
  
  "Тұр, әке. Сен маған керексің.'
  
  
  Эго көздері дірілдеп, ол өзін отыруға мәжбүр етті. — Бұл сенсің бе, Пенни? ол айтты. "Бұл жерде өте қараңғы. Мен өз нүктелерімді таба алмаймын".
  
  
  "Бұл сенің сол қолыңның қасында, әке", — деді ол.
  
  
  Ымырт жабылған кезде ол ih-ді сезіп, ұстап алды да, мұрнына қойды. Линзаның жоқтығына қарамастан, ол енді көре алды. Эго оны көргенде оның жүзі нұрланып кетті. "О, Құдайым", — деді ол. "Бұл шынымен сенсің бе, Пенни?"
  
  
  — Иә, әке.
  
  
  —Сен кереметсің", — деді ол. 'Әдемі.' Және ол жылай бастады.
  
  
  - Ш-ш-ш, әке, — деді Пенни. "Жылаудың қажеті жоқ".
  
  
  "Мен өзіме көмектесе алмаймын", — деді ол.
  
  
  "Әке, мұнда бізбен бірге біреу бар. Біз сіздің көмегіңізге мұқтажбыз. Алғаш рет қария Пенни екеуі сандық камераларда жалғыз емес екенін түсінді. Ол бұрылып маған қарады.
  
  
  "Бұл Ник Картер, әке", — деді Пенни. — Ол бізге бұл жерден кетуге көмектескісі келеді.
  
  
  —Шын мәнінде, Таң мырза", — дедім мен. "Мен сені және бір тиынды осы жерден шығарып, кеменің суға кетуіне жол бермегім келеді. Бірақ мен мұны сенің көмегіңсіз жасай алмаймын.
  
  
  'Мен не істей аламын?' ол айтты.
  
  
  —Қыңқылдауды доғар", — деді эму оған. — Тығынның тығыны ғана, сен мұны істейсің бе?
  
  
  "Егер қолымнан келсе, мен оны жасаймын", — деді ол. — Мен Лотар Инуриске басқа ештеңе қарыз емеспін. Менің онымен келісім-шартым ол Пенниге операция жасаған сәтте аяқталды. Бірақ ол және эго арамза достар мені алдады. Олар бүгін таңертең маған келді. Және олар мені мына кемеге отырғызып, мына камераға лақтырып жіберді. Түсініктеме талап еткенде қытайлықтар күліп, мені ақымақ деп атады. Мен саған көмектесемін, Картер. Оның қарт адамы мен қалай күресуді білмеймін, бірақ мен саған көмектесемін. Енді Пеннидің жағдайы жақсы болғандықтан, маған доктор Инуриспен және эго достарымен не болатыны немесе менімен не болатыны маңызды емес. Мұның бәрі қос ойын".
  
  
  'Сен не айтқың келеді?'
  
  
  "Олар мені жай ғана кәрі, ақымақ адам деп ойлады. Кәрі ақымақ. Бірақ олар маған жабдықты білмейтін бір нәрсе болды. Ол Қытайда дүниеге келген. Мен оны ih тілінде сөйлеймін. Ал бүгін оны қытай тілінде қос ойынды білдіретін бірдеңе естіді.
  
  
  —Жүре бер", — дедім мен.
  
  
  "Томдікі оны қабылдаңыз қатысты. Мен оған түсінемін, Пенни бұл туралы саған айтты ма?
  
  
  Ол оған басын изеді.
  
  
  — Олай болса, ол, менің рөлімді сен білесің деп ойлаймын. Оның, Пенни ісіне кірді. Бірақ мен оның достарының кім екенін ешқашан білмедім. Бүгінге дейін. Содан кейін ол достарының эголарының арасында қытайлықтар мен мафиялық американдықтар бар екенін білді. Ал мәміле мафия қытайлықтарды героиннің орнына алтынмен қамтамасыз ететін болды. Бұл маған қатты ұнайды деп айта алмаймын, бірақ мен бұл туралы шағымдануға құқығым жоқ деп ойлаймын. Алдымен бәрі маған бұрылып, мені осында әкеліп, полковник Синаға берді. Бірақ тағы бір сатқындық әлі де бар. Қытайлықтар мафияны алдап жатыр".
  
  
  Одан сұрады. - "Қалай?"
  
  
  "Бұл героин, — деді ол, — уланған".
  
  
  'Сен не айтқың келеді?'
  
  
  "Дәл мен айтып отырмын," Филип Dawn деді. "Мен олардың оған не салғанын білмеймін, бірақ мен бір нәрсені білемін: героин екі түрлі полиэтилен пакеттерге салынған. Жасыл қаптардағы заттар тез өлтіреді. Көк қапшықтағы заттар баяу жұмыс істейді. Бірақ егер олардың айналасындағы кез келген адам сіздің денеңізге кірсе, сіз өлесіз.
  
  
  Полковник Синге шляпасын шешуге тура келді. Қырық бес миллиард доллар эму алтынына жетпей қалды. Оқ атпай-ақ ол Америка Құрама Штаттарын банкротқа ұшыратып, миллиондаған адамдарды өлтіреді. Бұл ядролық соғыстан жақсы болды. Бізде радиация болмас па еді, өнеркәсіптік қираулар болмас па еді. Тек өлген және тұрақты түрде өліп жатқан, өзін-өзі қорғауға күші жоқ халық.
  
  
  Және ол Қытай Ұлының жоспарларын түсінетініне және оларды толық пайдаланатынына сенімді болды. Дон Марио шынымен патша болады: зират патшасы. Бір жерде қойманың эгосында бірнеше мың фунт нағыз героин болған шығар. Ол мұны тексеріп, полковник, Ұлы адал қызмет етеді деп шешті. Ол жақсырақ білуі керек еді. Бірақ оған аяушылық білдіруге негіз болған жоқ. Ол эмуға қажет болғаннан сәл ғана ашкөз болды. Эго алданып қалды деген ой мені қуаныштан есінен шығарды. Бұдан басқа, егер ол полковник екенін түсінсе, Ұлы алтынның үстінде отыратын еді, ал көптеген жазықсыз адамдар Америка Құрама Штаттарының көшелерінде өлген немесе өлген болар еді.
  
  
  Бірақ егер менде бұл туралы айтатын сөзім болса, жоқ.
  
  
  —Жарайды, тыңда", — дедім мен Филип Даунға бұрылып. — Менің саған жұмысым бар. Және мұны тез арада жасау керек. Бірақ Пеннидің сен туралы айтқанын ескерсек, сен аман қаласың деп ойлаймын.
  
  
  "Мен қолымнан келгеннің бәрін жасаймын", - деді ол. 'Бұл не?'
  
  
  "Пенни маған сенің құлыптардың маманы екеніңді және олар туралы білуге болатынның бәрін білетініңді айтты".
  
  
  "Бұл шындық болуы мүмкін," Дон Филипп деді.
  
  
  —Жарайды", — дедім мен. "Мені мына бұғаулардан босатып, есікті маған ашқаныңды қалаймын".
  
  
  "Бұл қиын жұмыс", - деді қарт. "Әсіресе ешқандай құралсыз".
  
  
  "Айталық, ол сізге бізде қандай да бір құралдар бар, қарабайыр, бірақ құралдар бар деп айтар еді".
  
  
  'Қайда?'
  
  
  —Менің жағамның астында", — деді эму оған. — Онда сен екі ұстараны табасың.
  
  
  Бір қария жерден көтеріліп, маған қарай еңкейген аяғымен қазды. Ол жағасын артқа тартып, екі жүзді суырып алды. —Жақсы болат", — деді ол. "Иә, менің ойымша, біз ih пайдалана аламыз. Шын мәнінде, бұғаулардағы құлыптар әлі де қарабайыр ", — деді ол содан кейін жедел тексеруге. "Есік механизміне келетін болсақ, бұл да проблема емес екенін көресіз."
  
  
  "Бұл қанша уақытты алуы мүмкін?"
  
  
  Эго көздері ең жақсы білетін қолөнерде қайтадан пайдалы болу перспективасынан жанып кетті. — Бұл оның қанша уақыт жұмыс істейтініне байланысты. Мүмкін жиырма минут.
  
  
  —Асығыңыз", — дедім мен. "Егер біреу келсе, сол пышақтарды сабанның астына жасыр".
  
  
  Қария қазірдің өзінде еденде толық бойына созылып, қолдары торлы терезеден төгіліп тұрған төртбұрышты жарық нүктесінде тұрды. Мен оның не істеп жатқанын көрмедім, бірақ дымқыл сабан қабаттарының астында қолдың эголары дірілдеп жатқанда, металдың әлсіз үйкелісін естідім.
  
  
  Ол жұмыс істеп жатқанда оның санасын тазартуға тырысты. Ол өзінің эго күші ұзаққа созыла ма және полковниктің ұлы кенеттен ішке кіруге батылы барады ма деп алаңдап, күшін жоғалтпауға тырысты, осылайша жыл сайын тұтқындардың эго жағдайы қалай болады. Ол пышақтың бетонға ырғақты тегістелуін шығарып, тыныс алуын бәсеңдетуге және уақытты ұмытып кетуге тырысты. Бірақ сыртта, оны білетін, бұл кран айлақ пен кеменің арасында орасан зор маятник сияқты тербеліп, эго-трюмдерді тонна алтынмен толтырды. Ол уақыт туралы ойламауға мәжбүр болуы мүмкін, бірақ өмірдегі эгоды тоқтата алмады. Бұл кран өзінің соңғы қадамын жасайтын және полковник Сонның салтанатты саяхаты басталатын сәт келеді. Ол кезде мен ойлағанымды орындауға кеш болар еді.
  
  
  —Жарайды", — деді Филипп Даун оның дауысын естіп.
  
  
  Ол орнынан тұрып, оның эго қолында пышақтардың айналасында біреуін немесе одан қалғанын көрді. Ол әуелі эгоды ұзына бойына екіге бөліп, қалған нәрсенің айналасындағы бір нәрсені кесіп тастағандай болды. Ол ебедейсіз маған қарай жылжыды да, оң қолымның манжетіндегі құлыпты ұстап алды. Ол құлақшаны құлыпқа жақын ұстай отырып, үшкір металдың ішке сырғып кетуіне мүмкіндік берді. Ол қолдан жасалған кілтті бас бармақ пен сұқ саусақтың арасын сәл шұқып алды, сосын ақырын айналдырды.
  
  
  —Дерлік", — деді ол. "Бірақ жеткіліксіз".
  
  
  Ол тағы да бейбітшілік алаңына зейнетке шықты, оны тағы да бетонға соғылған металдың дауысы естіді.
  
  
  —Бұл солай болуы керек", — деді ол қайтып келгенде.
  
  
  Өзіне сенімділікке толы ол кесілген жүзді құлыпқа қайта салып, білегін күрт айналдырды. Камераның тыныш үнсіздігінде шерткен дыбыс естілді. Қамал ашылды. Филипп Даунның жүзі толқып кетті. —Қалғаны қазір қарапайым", — деп сыбырлады ол. Бірнеше секундтан кейін ол менің екінші қолым мен аяғымды босатты.
  
  
  Оның аузын эго құлағына жақындатты.
  
  
  —Жарайды", — дедім мен. — Ал енді бір тиынды босатыңыз, өте тыныш. Сосын камераның есігін шешейік.
  
  
  Қария маған басын изеді. Бір минут өтпей Пеннидің қолдары мен аяқтары бос болды.
  
  
  Қарт оны қасына шақырып алып, тағы сыбырлап: "Камераның есігін қалай ашасың?" - деді.
  
  
  Ол қолын созды. Алақанның эгосында әлі сынбаған екінші жүздің басы жатты. Ол эгоды доғал жаққа алып, басқа бас бармақ пен сұқ саусақпен пышақты алға-артқа жүргізді.
  
  
  "Мен жасайтын нәрсе " лоидинг " деп аталады. Бұл әдетте целлулоидты жолақпен жасалады. Оның құлыптау тілін артқа және артқа жылжыту үшін қаттылығы да, икемділігі де бар. Пышақ дәл осылай жасайды.
  
  
  — Бұл көп шу шығарады ма?
  
  
  — Білмеймін, — деді қария. "Нағыз " loiden " өте тыныш болуы керек. Бірақ бұл тіл қайта құлағаннан кейін мен не болып жатқанын білмеймін. Біз тек осы тәуекелге баруымыз керек.
  
  
  —Бізде көп таңдау жоқ", — дедім мен. —Есік ашық тұрғанда есік пен қабырға арасындағы бұрышқа бір тиын қоямын. Егер бірдеңе дұрыс болмаса, ол атыс шебінен тыс. Саған келетін болсақ, егер бәрі ойдағыдай болса, құлып бос кезде маған қоңырау шаласың, сосын Тиынның қасында тұрасың. Мен оны есіктен шығарған кезде қозғалма. Мен сені шақырғанша тұрған жеріңде тұр. Егер мен әлі де қоңырау шала алатын болсам.
  
  
  Қария бір күн тізе бүгіп, қамалға пышақпен кіре бастады.
  
  
  Ол біркелкі тыныс алуға тырысты. Мен тынысымды толығымен тоқтатуға азғырылдым, сондықтан толық тыныштық болды.
  
  
  Эго білегі бір, екі, үш рет қозғалды. Ол есік пен жақтау арасындағы кеңістікте жұмыс істеді. Сосын тоқтады.
  
  
  Қария бетін маған бұрып, басын изеді. Жұмысқа кірісетін кез келді. Және бұл жұмыс бірнеше автоматтарды қолға түсіруден тұрды.
  
  
  
  18 тарау
  
  
  
  
  Оның, еңкейіп, қаһарлы және сонымен бірге жиналып келе жатқан корридашыны көрген өгіздей есіктен жүгіріп шықты.
  
  
  Олар дәлізде тұрды, бірі менің сол жағымда, екіншісі оң жағымда, ал менің сыртқы келбетімді көргенде жақтары салбырап, ойлары жеткілікті баяу болды. Солға бұрылып, оның қолдары пышақ тәрізді көтеріліп, күзетшінің иығын жаншып жіберді, ол әлі де автоматын ұстап тұрды. Ол дүрсілдеп жерге құлап бара жатқанда, ол айқайламас үшін бір қолымен аузын қысып, екінші қолымен эгоды қолдау үшін белінен ұстап, оның эгосын ұстады. Оны эго ашық түрде серіктесінің эгосына итеріп жіберді, екеуінің арасындағы алшақтықты мүмкіндігінше тез жойды, осылайша екінші күзетші серіктесінің қолтығының астындағы қаруымен араласып кетті. Ол ер адамның белінен ұстап тұрған қолын көтеріп, эго арқылы қиғаш қимылмен сынған иығын сау күзетшінің мойнына лақтырды. Бұл мінсіз соққы емес еді, бірақ мойнын бір жаққа еңкейтіп жіберді. Ол қайтадан қолын созған кезде, оның бетіне ашық эмулармен жоғарыдан пышақ сұғып алды. Буындарымның астынан сүйектер сынып, ақсап жатқан рта-ға қан ағып кетті. Эго нысана қабырғаға қатты соғылды және ол ес-түссіз жерге құлап түсті. Оны басқаның эгосы бұрып жіберді де, Адамның алмасының эгосын алақанымен басып тастады, ол менің аузымды эмумен жаппағанымды пайдаланып үлгермеді.
  
  
  Оның мәйіттерін бір жаққа сүйреп апарып, қаруын жинап, басын камераға тығып алды. —Жарайды", — дедім мен. "Тыныс алатын уақыт".
  
  
  Пенни мен оның әкесі маған тез қосылды. Автоматтардың айналасына эму один берді. "Мен бұл кемеден ih қолданбай түскім келеді", — деді эму оған. "Біз жоғарыдан өтпейміз, сол палуба арқылы қайтамыз. Мен оны не іздеп жүргенімді білемін. Ол пирстен алыс болады. Маған еріңіз, егер біз хемаға тап болсақ, ih-ді маған қалдырыңыз. Ал егер маған бірдеңе болып қалса, сіз бұл қаруды кез келген жағдайда және кез келген күзенге дейін күресу үшін пайдалана аласыз. Оны, біз бортқа шыққанда көрдім: "Сара Чемберленнің" порт жағындағы кішкентай есік. Біз ол жаққа күңгірт жарықтандырылған дәліз арқылы артқы жағындағы бұрылысқа қарай бет алдық. Сақтықпен қозғалдық, бірақ ешкімді кездестірмедік.
  
  
  Есік бізді күтіп тұрды.
  
  
  —Маған қару берші", — дедім мен.
  
  
  Оны тұтқасынан тартып, есікті абайлап ашты. Ол менің астымнан бес метр қашықтықтағы Шығыс өзенінің мұңды, жылжымалы суларына қарап тұрды.
  
  
  —Сен біріншісің, Пенни", — дедім мен. "Алдымен аяқтар. Өзіңізге шетіне ілінуге рұқсат етіңіз. Сосын жай ғана жібересің. Сіз құлаған қашықтық неғұрлым аз болса, соғұрлым шу азаяды. Сосын пирске қарай мүмкіндігінше тыныш жүзіп, мені сонда күт. Бұл сіз үшін де солай, Дон мырза. Онда сіз пирстерге апаратын баспалдақтарды оң жақтағы жебенің артында таба аласыз мәрмәр.
  
  
  Қатесіз өтті. Соңынан құлап кетпес бұрын оны есік мүмкіндігінше жауып тастады. "Сара Чемберленнің" сол жақ шарының жарқыраған жарығына өтіп бара жатқан бір адам бізді таң қалдырмайды деп үміттену ғана қалды. Бірақ мен команданың айналасында біреудің жағада тұрғанына күмәндандым. Ұшу уақыты тым жақын болды. Екінші жағынан, бізде әрқашан Дон Мариодан келген жігіттер алаңдайтын.
  
  
  Полковник, Ұлым маған кемені көрсетуге соншалықты ынталы болмауы керек еді. Ол маған пирстен шығатын есік пен баспалдақты байқауға рұқсат берді, k&nb.
  
  
  Пенни мен оның әкесі мені баспалдақтың жанында күтіп, орнында таптап жатты.
  
  
  —Жарайды", — дедім мен. — Мен осы баспалдақпен көтеріліп, өзіммен бірге қару алып келемін. Менің артымнан жоғарыға қарай жүріңіз. Біз шыңға жеткенде, мен оны Дон Мариоға жіберемін. Ол екеуіңнің бұл жерден кеткеніңді қалаймын. Мүмкіндігінше алыс және жылдам жүгіріңіз.
  
  
  —Жоқ, Ник", — деді Пенни. 'Қазір емес.'
  
  
  —Ол дұрыс айтады", — деді қарт. - "Сізге көмек керек болады".
  
  
  —Мен білемін", — дедім мен. — Ал мен оны Дон Мариодан аламын. Кем дегенде, ең тікелей көмек. Бірақ мен екеуіңнің қасымда болғаныңды қаламаймын. Саған ренжітудің пайдасы жоқ.
  
  
  "Мен сенімен бірге барамын, Ник", — деді Пенни.
  
  
  Оның басын шайқады. —Егер сен мен үшін бірдеңе жасағың келсе, қолыңнан келеді. Бірақ бұл жерде сіз жасай алатын нәрсе емес.
  
  
  "Онда бізге не қалайтыныңызды айтыңыз", - деді қарт.
  
  
  "Мен сенің Дэвид Хокқа қоңырау шалғаныңды қалаймын. Пенни Вашингтондағы Біріккен баспасөз қызметі мен телеграф қызметі онымен қай жерде байланысу керектігін біледі. Эмуға "Сара Чемберленді" кез келген жағдайда тоқтату керек екенін айтыңыз. Эмуға Ник Картердің эмуға қоңырау шалу керектігін айтқанын айт. Сіз мұны істегіңіз келе ме?
  
  
  "Егер қолымыздан келсе, жасаймыз", — деді ол.
  
  
  —Жарайды", — дедім мен. 'Кеттік. Уақыт аз. Ол баспалдақпен көтеріле бастады. Оның үстінде мен пирстің шетіне қарадым. Бұл жақсы көрінді. Барлық назар арнайы кранға аударылады. Ол әлі де қозғалып тұрды, енді пирске қайта оралды. Оның ол кем дегенде тағы бір контейнер алтын қалдырды деп үміттенуі керек еді, ал жұмыстың эгосы түн әлі біткен жоқ. Ол, менің жұмысымның да әлі аяқталмағанын білді.
  
  
  Оны Пенни мен оның әкесі артымнан көтерілгенін естіді. Қария ентігіп жатты. Оның басы оларға бұрылды. "Төмен деңгейде болыңыз және көлеңкеде болыңыз. Мен оны сенің жаныңда ұстаймын. Дереу шығыңыз. Жүгір!' Ол мафия мен қытайлықтардың ортасында жалғыз болды, уақыт аяқталуға жақын қалды.
  
  
  Оның асқазанындағы жолмен пирстен шығып, Дон Марио кірген ұзын салбыраған шатырға қарай жорғалап шықты. Есік жақтауын қорғау үшін орнынан тұрып, ысырма оны тартып алды.
  
  
  Ол құлыптаулы емес еді. Ол оның арасынан қараңғылыққа тез сырғып кетті.
  
  
  Әрі қарай, өзен жағасында әулие оны көрді. Мен қолымда дайын тұрған автоматпен осы бағытта жүрдім. Оның ең нашарға дайын болуы керек еді. Егер жолым болса, Дон Марио мені байқамас еді. Ол менің қолымнан бәрі келеді деп үміттенді.
  
  
  Еңкейіп, ол барлық жерде терезелері қойма мен өзенге қарайтын кеңседе әулиенің жанып жатқанын көргенше жүре берді. Өзеннің бүкіл ені бойынша кеңсе.
  
  
  Дон Марио "Сара Чемберленге" қарап, үстел басындағы айналмалы орындықта отырды . Бірнеше телефондар мен Ллойдтың алдермендер тізілімінің көшірмесін қоспағанда, орындық қаңырап бос қалды.
  
  
  Өзі қорада қалып, кемеден жасырынып, есікті жұлқынып ашты да, автоматтың бөшкесін жасады. —Өте тыныш, Марио", — дедім мен. Ол қозғалмады. Ол жай ғана терезеден кемеге қарап тұра берді.
  
  
  —Бұл Картер", — дедім мен. "Мен сенің тұрып, кемеге қарайтын терезенің шымылдығын тартқаныңды қалаймын. Содан кейін қайтадан отырыңыз. Оның сенімен сөйлескісі келеді. Қайта отырғанда қолдарыңызды бетіңізден ұстаңыз. Менің сізге қытайлық достарыңыз туралы жаңалықтарым бар, менің ойымша, сіз естігіңіз келеді.
  
  
  "Не айтқың келсе, оны қонақ үй тыңдайтын еді, Картер", — деді ол.
  
  
  —Тыңдауыңның құны жоқ, Марио. Бірақ тыңдамасаң, өлімге әкелуі мүмкін", — дедім мен. "Сосын сенің барлық жұмысыңның ішінде "патша өлді, патша аман болсын" деген жағдайға тап болмас едің ғой, солай ма?".
  
  
  Жылы ревматизм, Марио орындықты артқа тартып, терезеге қарай жүрді де, шымылдықты тартты. Оның бөлмесіне кіріп, ол қайтадан отырғанда оған тап болды.
  
  
  —Тез сөйле", — деді ол.
  
  
  —Мен дәл осылай істеймін", — дедім мен. "Достарың сені алдады".
  
  
  Марио күлді. — Әрине, атты әскерлер де келе жатыр.
  
  
  —Сен де соған сене бастағаның дұрыс", — дедім мен. "Мәміленің сіздің тарапыңыз орындалмады. Досыңның, полковниктің, ұлыңның сені алдағаннан кейін бостандыққа қашып құтыла ма, жоқ па, соны тығырыққа тірейтін жалғыз нәрсе қалды.
  
  
  —Жарайды, Картер, бұл жұмбақтарды жасауды доғар. Қандай іс?
  
  
  "Героин".
  
  
  —Героинмен бәрі жақсы", — деді Дон Марио. "Эголарды мен сенетін адамдар тексерді".
  
  
  — Сен бәрін тексердің бе?
  
  
  "Әрине, жоқ", — деді ол. "Бірақ біз бірнеше тоннадан сынама алдық".
  
  
  "Бұл жақсы нәрсе болды", - дедім мен. "Қалғандары уланған".
  
  
  —Тоқта, Картер", — деді ол. "Мен сорғыш емеспін. Бұл істі жарып жіберуге миллионда бір мүмкіндігіңіз бар, бұл сіз екеніңізді білдіреді мені Ұлыма қарсы қой. Оны жеуге болмайды.
  
  
  "Мен сені алдағаның үшін Ұлыңа қарсы қою үшін келдім. Героин уланған . Бұл шынымен қоқыс. Ал жасыл қаптардағы ең лас.
  
  
  Марио ернін қысты. — Білесің бе, Картер. Сен мені қызықтыра бастадың. Мына жасыл сөмкелер туралы қайдан білесің?
  
  
  — Мен оны көк қаптар туралы білетінім сияқты, оны да жейді. Егер сізде әлі де қытай тілін түсінетін осы кеменің бортында болса, сіз мұны білер едіңіз. Бұл қария Қытайда дүниеге келген.
  
  
  "Біз тестті қаншалықты жақын арада жасай аламыз?" — деді Марио. — Кемеден осы соңғы қоқыстың бір бөлігін алыңыз. Жасыл қаптар. Жасыл қаптардағы заттар ең жылдам өлтіреді.
  
  
  Марио одинге телефондар арқылы жауап берді. —Вито", — деді ол. — Маған біреуін әкел, жасыл қаптардың айналасында. Дереу.'
  
  
  Ол телефонды қойып, маған қарады. —Жарайды, Картер, сенің мүмкіндігің бар. Бір қадам артқа. Менің үстелімнің алдында люк бар. Бір минуттан кейін ол ашылады және Вито жоғарыға көтеріледі. Қару-жарақпен қобалжымаңыз. Вито менің айтқанымды орындайды. Сіз оның ештеңе істемейтініне сенімді бола аласыз.
  
  
  Астымнан ызылдаған дыбыс естілді, еденнің бір бөлігі тайып тұрды да, бөлмеге қарап тұрған Витоның күзен тәрізді жүзі көрінді.
  
  
  —Бәрі жақсы, Вито", — деді Дон Марио. "Ешқандай қиындық жоқ".
  
  
  Вито бөлмеге кіріп, еден тақтасы қайтадан алыстап кетті. Ол Марионың орындығына жасыл сөмкені қойды.
  
  
  "Бізге теңіз шошқасы керек", — деді ол. "Мен бұл үшін дұрыс адамды білемін деп ойлаймын". Ол телефонды алды. Полковник, Ұлым, — деді ол. 'Тез.' Ол күтті. Ол қайтадан сөйлегенде, оның дауысы абсурдтық табандылықпен. — Полковник, Ұлым? Дон Марио жазған. Тыңда. Менің ұлдарымның айналасында жазатайым оқиға болды. Доктор Инуристі портфолиоңызбен бірге жіберіңіз. Бұл бізге жақын арада қажет болады.
  
  
  Ол телефонды тастап, полковник Синге сұрақтар қою туралы шешім қабылдауға мүмкіндік бермеді. Шымылдықты бір дюймнің бір бөлігіне жылжытқаннан кейін ол кемеге қарады. Осыдан кейін көп ұзамай мұңайған дәрігер Инурис баспалдақтың екі шетіне дейін жетіп, пирстен түсе бастады.
  
  
  —Ол келе жатыр", — дедім мен.
  
  
  —Оны ал, Вито", — деді Дон Марио. Вито бөлмелерден шығып кетті. "Уайымдамаңыз, Вито", — деді Дон Марио. "Вито өзін адал ұстайды. Сізді тек героин туралы алаңдату керек. Бірақ, ең болмағанда, мен саған мүмкіндік беріп жатқанымды мойындауың керек, Картер. Нашақор дәрігерден гөрі теңіз шошқасы ретінде кімді қолданған дұрыс?
  
  
  Шагги оны естіп, орнынан тұрды, егер олар бірдеңе жасамақ болса, Дон Марио мен Витоны қысқа жарылыспен алып кетемін деп ойлады. Есік ақырын ашылды да, доктор Инурис бөлмеге кірді, Вито соңынан ерді.
  
  
  Эго менің сол жерде тұрғанымды көргенде, орындауға рұқсат беру жалауынан көздері бақырайып кетті. "Картер!"
  
  
  — Шындығында, доктор. Сенің ескі әлі. Оны эму автоматының бөшкесі иегінің астына алып келді.
  
  
  Ол сұрады. - "Бұл нені білдіреді?"
  
  
  Оны мылтықтың оқпанымен оның тыныс алу түтігінің эгосына соқты. — Үндеме, Док.- Үндеме, Док.
  
  
  —Дәрігер", — деді Дон Марио. "Картер мен оның ақшасы аз болғанын қалаймыз. Бұл сол героиннің кесірінен.
  
  
  Ол қарумен артқа шегінді.
  
  
  — Бұл героинге не болды? - деп сұрады Инурис. "Бұл қарапайым героин".
  
  
  — Дауыс менің айтқым келгені, дәрігер, — деді Дон Марио. —Бірақ Картер басқаша айтады. Ол уланғанын айтады.
  
  
  -"Оны тыңдама", - деді доктор Инурис. — Ол бұл туралы не біледі?
  
  
  — Ол жеткілікті білемін дейді, дәрігер.
  
  
  — Эмуға сенесің бе? - деп сұрады Инурис. — AX агентіне?
  
  
  "Осы уақытқа дейін күзен, ол менің қызығушылығымды тудырды".
  
  
  "Полковник Сын сені алдауға батылы бармас еді", — деді доктор Инурис.
  
  
  "Ал, мен Картерге осыны айтқым келеді," деді Дон Марио. "Дегенмен эму мені кейін өкінгеннен гөрі алдымен сенімді болған дұрыс деп сендіре алды. Дауыс неге біз сіздерді осында шақырдық. Себебі мен өзіме айттым: "Марио, — дедім мен, — бұл героиннің жақсы ма, жоқ па, соны анықтайтын ең жақсы адам кім?", содан кейін ол өзіне жауап берді: "Біздің ескі доктор Лотар Инуристен басқа ешкім жоқ, ол керемет ғалым және адал дос болып шықты". Сонымен, дәрігер, сізге тегін үлгіні беріңіз.
  
  
  "Мен мұны қаламаймын", — деді доктор Инурис.
  
  
  — Қаламайсың ба? — деді Дон Марио. 'Қаламайсың ба? Сен мұны естідің бе, Вито? Ол тегін үлгіні қаламайтынын айтады.
  
  
  "Ол соншалықты бай ма?" — деді Вито. "Мен бұрын-соңды нашақордың тегін үлгіден бас тартқанын көрген емеспін".
  
  
  "Менің ойымша, ол шынымен де бірдеңені қалайды, Вито", - деді Дон Марио. — Кез келген нашақор сияқты. Бірақ ол тым ойлы. Сіз жай ғана сыпайылықпен жүрсіз, солай емес пе, дәрігер?
  
  
  Инуристің жиіркенішті жүзінен банк тамшылары шықты. —Мен мұны қаламаймын", — деп айқайлады ол.
  
  
  -- Ал, дәрігер, - деді Дон Марио. —Сіз бұл сыпайылықпен тым алысқа кеттіңіз. Ол менің шаш қыстырғышымды белбеуінен суырып алып, жасыл қапшықта ойық жасады. Біраз ақ ұнтақ төгілді.
  
  
  — Ал, дәрігер, біз осында қоштасу кешін өткіземіз. Бізде шам жоқ, бірақ менде сіріңке бар, Вито, менің ойымша, егер сіз дәрігердің сөмкесіне қарасаңыз, инъекциялар мен инелерді таба аласыз. Ал егер резеңке шлангтың бір бөлігі және бізге қажет тағы бірнеше нәрсе болса, мен таң қалмас едім". Вито қолын созып, сөмкені дәрігердің қолынан ұстап алды. Дон Марио эгосын ашты да, ненді аралай бастады.
  
  
  "Оларға бұған жол берме, Картер", - деп өтінді доктор Инурис. — Неге жоқ, дәрігер? Оны айтты. "Мен айналадағы барлық үйлерде оның қандай зиян келтіруі мүмкін екенін көрмеймін. Егер сіз шындықты айтсаңыз, яғни.
  
  
  — Өтінемін, Картер. Өтінемін.'
  
  
  Ол маған қарамады. Мүмкін ол маған жыл сайын қонақүй беретін шығар. Бірақ ол алмады. Ол артында Дон Марио мен Вито отырған орындықтан көзін ала алмады. Және жалынуды жалғастырды. Сөздер тесілген ішкі түтіктің айналасына ауадай төгілді.
  
  
  "Алтын, Картер. Мен саған оның алтынын беремін. Менің үлесім. Сіз бай бола аласыз. Сізге енді ешқашан жұмыс істеудің қажеті болмайды. Көп ақша. Сіз AX көмегімен көретіннен де көп. Сен бір жерге баруың мүмкін еді. Сіз бай бола аласыз. Мені бұл жерден құтқару үшін ғана. Сен мұны істей аласың. Мен оны сенің қолыңнан келетінін білемін. Мен оны сен үшін лайықты етемін. Сіз бұл үшін өкінбейсіз.'
  
  
  Дон Марио орындықтың артынан орнынан тұрды. Вито қолындағы толық шприцтің жанында тұрды.
  
  
  —Мен келісе алмаймын, дәрігер", — дедім мен.
  
  
  "Сені ешкім ести алмайды, дәрігер", — деді Марио. "Сыртта шу тым көп. Бұл кран қорқынышты шу шығарады.
  
  
  Доктор Инурис тізе бүкті. Эго бетінен тер ағып жатты. —Олай істеме", — деп өтінді ол. 'Мұны жасамаңыз. Сізден сұраймын. Маған олай істеме.
  
  
  Марио оның эгосының бетінен ұрды. —Үндеме, ақымақ ит", — деді ол.
  
  
  Ол Инуристің оң қолынан ұстап, пиджак пен көйлектің эго жеңін шынтағынан жоғары тартты. Түйме көйлегінен түсіп, домалап кетті. Вито қолында шприцпен дәрігердің алдында тұрды.
  
  
  Доктор Инурис сыбырлай бастады. Дон Марио өзінің эгосын тағы бір рет ұрды. "Сіз сабырлы болуыңыз керек, дәрігер", — деді Дон Марио. 'Жарқын жағына қарау. Бірнеше минуттан кейін сіз бақытты сапарға аттанасыз... немесе өлу. Қалай болғанда да, сенің қиындықтарың артта қалды, қымбаттым.
  
  
  Дәрігердің көзі қорқыныштан дөңгеленіп кетті.
  
  
  —Жарайды, Вито", — деді Дон Марио.
  
  
  Ол жұлқынып Инуристі аяғына тұрғызып, жалаңаш, тыртықты қолын созды.
  
  
  Инурис бұрылып кетуге тырысты. Ол Витоны тепкілеп, эгоның серпілуіне себеп болды.
  
  
  Дон Марионың беті күңгірттеніп кетті. —Мүмкін емес", — деп күңкілдеді ол.
  
  
  Лотар Инурис әлі де дірілдеп тұрды. Дон Марио бір қолымен эгоның мойнын құшақтап, екінші қолымен дәрігердің қолын созды. "Жарайды, Вито, — деді ол, — байқап көрейік.
  
  
  Вито соңғы соққыға миниатюралық қылыш ұстаған тореро сияқты бүйірінен абайлап жақындады. Доктор Инуристің көздері орбиталардың айналасынан шығып кетті. Ол "жоқ, жоқ, жоқ" деп айтуға тырысты, бірақ iso rta-ның ұзақ, азапты "ННННН" -нен басқа ештеңе шықпады.
  
  
  Вито енді оның қасында болды, инені жалаңаш қолына ұстады, ал Дон Марио венаны табу үшін қолын қозғалыссыз ұстап эмуға көмектесті. Иненің ұшы тері астына түсіп, Вито поршеньді төмен қарай итеріп жіберді. Дон Марио Инуристі босатты. Ол Вито екеуі шегінді. доктор Инурис орнынан тұрды. Ол көйлегінің жеңін және камзолын шешіп алды. — Мен қазір кетемін, — деді ол қысылған дауыспен, — сен менімен болған соң.
  
  
  Оны Марионың қолы люгерге қарай созылғанын көрдім.
  
  
  доктор Инурис эмуға күлді. —Маған портфельім керек", — деді ол. Ол үстелге қарай қадам басты. Екі қадам.
  
  
  Оны Дон Марионың көлігі жасаған.
  
  
  Инурис маған қарады. —Өте жаман, Картер", — деді ол. "Сен бай болуың мүмкін еді". Эго көздерінде біртүрлі, жылтыр көрініс болды. —Бірақ сен тыңдауға ақымақ емессің. Кешірім сұрай отырып, Картер. Бірақ бұл сөздің талпынысы нені білдіреді? Кім соңғы күледі...
  
  
  ха-ха-ха..." деп жауап берді.
  
  
  Содан кейін iso rta-да оған қаннан басқа ештеңе кеткен жоқ. Ол ақ матаға дақ түсіріп, көйлегінің эгосын төмен түсірді. Ол жан түршігерлік тасқынға басқа біреудікі сияқты қызыға қарады.
  
  
  Үлкен құрысулар эго мен денені ұстап, жерге лақтырды. Қан әлі де төгіліп, эго мойнына шарфты сұйық лағылға орап жатты. Доктор Инурис есеңгіреп қалды. Эго өкшелері еденге соғылды. Содан кейін ол қозғалыссыз стендтік прессті жасайды.
  
  
  — Ием, — деп сыбырлады Вито.
  
  
  
  19 тарау
  
  
  
  
  —Жарайды, Картер", — деді Марио. — Сіз дұрыс айттыңыз. Қазір келісімге келейік.
  
  
  —Сен екеуміз бітімге келеміз", — дедім мен. — Біз полковник Сонның алтынмен қашып кетуіне жол бермеу үшін бірге жұмыс істейтін боламыз. Содан кейін бұл әркім қайтадан өзі үшін.
  
  
  —Бұл жеткілікті әділ естіледі", — деді ол.
  
  
  Марио Одинді телефондары арқылы алып кетті. —Кранды жабыңыз", — деп бұйырды ол.
  
  
  Оның, терезеге қарады. Кран машинасының дауысы бәсеңдей бастады. Кеменің үстінде люктің үстінде контейнерлердің айналасында ілулі тұрған.
  
  
  Дон Марио Витоға бұрылды. —Төменге түс", — деді ол. "Балаларды алып кет. Оларға соны айт олар жинай алатын барлық отшашуларды әкелді. Бұл бізге қажет болады. Және динамит пен бензинді көбірек әкеліңіз.
  
  
  Вито люк арқылы жоғалып кетті.
  
  
  "Әзірге біз бір жақтамыз, — дедім мен, — мен қаруымды қайтарғым келеді".
  
  
  —Әрине", — деді Марио. Ол белбеуінен "люгер" мен стилетті суырып алды.
  
  
  —Қалтаңдағы мына кішкентай нәрсені ұмытпа", — дедім мен.
  
  
  Ол Пьерді шығарып салды. - "Ақыр соңында газ бомбасы, солай емес пе?"
  
  
  —Мұнымен абай бол", — деді эму оған.
  
  
  Марио күлді. "Біз бірге жұмыс істейміз, Картер". Ол маған эго берді және оның эгосын минутына қойды.
  
  
  Марионың адамдары кеңсені толтырып, баспалдақпен көтеріле бастады. Марио қолын көтеріп, кең байтақ елдің үнсіздігіне.
  
  
  "Бұл Картер. Ол бізбен бірге жұмыс істейді. Сондықтан қобалжымаңыз, жағдай сәл дұрыс емес болған кезде қателесуіңіз мүмкін емес. Біз бұл кемеге отырамыз. Ол машинаның эгосының жарылғанын қалаймын, мен оның тез болғанын қалаймын. Егер қандай да бір қытайлық сізді тоқтатқысы келсе, эгоңызды кесіңіз. Бізді алдады. Кеттік.'
  
  
  Ер адамдар кеңсені айналып, ұзын сарай арқылы пирс жолының кіреберісіне қарай жүгірді. Барлығы ih Марио екеумізді қосқанда жиырма адам болды. Ханзада автоматын алды. "Бұл нәрсеге мұқият болыңыз", — деп ескертті оның эгосы. "Ол & nb-де болды".
  
  
  —Рахмет", — деді Марио. "Мен оны сынап көремін, егер ол нәтиже бермесе, — деді ол қолтығынан сипап, — менің қорымда біраз нәрсе бар".
  
  
  Порт-бардан оның қолында мегафон ұстаған Ұлының полковнигі көпірдің қоршауында, ал оның қасында капитан қалай пайда болғанын көру үшін уақытында басын көтерді.
  
  
  — Онда не болып жатыр, Марио? ол айқайлады. "Кран неге тоқтады?"
  
  
  Адамдардың айналасындағы бірінші Марио төбешіктерге қарай жүгірді.
  
  
  Марио автоматты алып, кранның арқанына қысқа оқ жаудырды. Көк түтіннің бұлты пайда болды, содан кейін тартылған кабель үзіліп, үзіліп қалды. Үлкен контейнер еңкейіп, саңырау дыбыспен " Сара Чемберленді " шығарып салды. Тыныштық орнады, сосын оның айқайын естідім.
  
  
  Полковникке эмге жағдайды түсіндіретін біреудің қажеті жоқ еді. Келесі сәтте ол бұрылып, капитанға белгі беріп, эгоды дөңгелектер үйіне қарай жүгіруге мәжбүр етті. Ол пирстің қоршауынан еңкейіп, палубадағы өз адамдарына бұйрық берді. Қытайлар балталарын бұлғап, қоршауға қарай ұмтылды. Оның айтуынша, " Сара Чемберленді" пирске бекітетін қалың арқандарды кесіп, балталар жарқырай бастағанда металдың жарылып жатқанын көрген.
  
  
  Марио пандусқа қарай жарты жолда тоқтады. Ол автоматты көтерді. Оқтар қаласы қоршауды соғып, металл мен етті тартып алды. Ер адамдар айқайлап, құлап жатты...
  
  
  Оны көпірдегі "люгер" түсіріп, атып жіберді. Полковник Ұлы доңғалақ үйінің терезелерінің астындағы болатқа көзін жұмып қараған кезде еңкейіп қалды. Қайтып келгенде қолында тапанша болған. Біз палубада болдық. — Вито, — деп Марио демін ішіне тартты. —Сіз және ерлердің жартысы Картермен бірге жүресіз. Динамитті алыңыз. Қалғандары доңғалақ үйіне қарай жол тартады.
  
  
  Кішкентай күзен басын изеді. Марио қазірдің өзінде кетіп қалды да, сауда автоматы арқылы палубаға оқ жаудырды. Ол қытайлықтың басын ұстап, қанды тұманға құлап түскенін көрді.
  
  
  Сосын ол кеменің ішінде болды, ал Вито мен Марионың қалған адамдары менің артымнан баспалдақпен келе жатты. Төменде қытайлық әр тайпаның біріне түсіп, винтовкасын көтерді. Жанымнан оқ атылды, ол мылтықшының өмірді ұстап алып, алға қарай құлап бара жатқанын көрді.
  
  
  Біз палубадан кейін палубадан төмен түсіп бара жатқанда, Витоның жымиып тұрғанын көзінің қиығынан байқадым. Оны артымыздан атыс естілді, ал Марио адамдарының айналасындағы Одиннің дауысы өшіп, кабинаның баспалдақтарының ұшы құлап түсті.
  
  
  Атыс тоқтады. Енді темір баспалдақтардың үстінде аяқтың тапталуы ғана болды, оның алдында машина бөлмесін көрсететін көрсеткі бар белгі көрінді.
  
  
  Біз дәлізде болдық. Алдынан темір есік ашылып, автоматтың оқпаны бізге қарай атыла бастады. Ол тым биік және алыста еді, оқтар қабырғалар мен төбелерді тырнап жатты. Ол жерге сүңгіп кетті де, қолында люгермен тағы да орнынан атып тұрды. Оны бір рет атып тастады. Айқай естіліп, қарудың оқпаны төмен қарай құлады. Оның табалдырығын аттаған соң, мен mimmo журналдарының басқа баспалдақпен төмен түсіп бара жатқанын көрдім. Қарқылдаған көздер менің үстімнен ысқырып, су өткізбейтін қалқаға соғылды. Оның қимылымен Вито мен ер адамдарға қалуды бұйырды. Ол машина бөлмесіне төмен қарады. Керемет жылтыратылған алып поршеньдер баяу қозғала бастады. Оны форма киген инженер қатты жестап, өз орындарына қарай жүгіріп бара жатқан адамдарды көрді.
  
  
  Менің басымнан тағы бір оқ ысқырды. Қозғалтқыш бөлмесінің екінші жағынан есік арқылы он шақты атқыш кіріп, баспалдаққа жайылып, оқ жаудырды.
  
  
  Ол күні жорғалап кетті де, оқ тиген кезде оны қағып кетті. Оның, Витоға бұрылды. "Олардың мылтықпен кіреберісі бар".
  
  
  'Біз не істеп жатырмыз?' ол сұрады.
  
  
  "Маған динамит таяқшасын беріңізші".
  
  
  Ол менің қолымда оның тығыны біткенге дейін дерлік болды. Оны фитиль өртеп жіберді. "Мен бұл үлкен trap—ты жарып жіберуге тырысамын", - деді Вито оған. "Бұл нәрсе жарылғанда, бәрі есіктен жүгіреді. Палубада болыңыз.
  
  
  Біздің астымыздағы палуба дірілдей бастады, қозғалтқыштардың айналу жиілігі реттелді. Егер полковник Сын жоғарыда қамалып қалмаса және кемені кабельдерден босатып үлгерсе, " Сара Чемберлен " қазірдің өзінде теңізге шығуы керек еді. Оның айтуынша, Дон Марио эгоды тоқтатады деп үміттенген.
  
  
  Ол су өткізбейтін қалқаның жанында тұрып, фитильді жағып жіберді. Сосын есікті ашып, динамитті үлкен бөлмеге лақтырып жіберді. Ол артқа шегінді. Тарсылдаған дыбысты естіген оның есігі тағы ашылды. Бұл өлімнің калейдоскопы болды: trap ортасынан жарылып, жебелермен қансырап, ұстауға болатын нәрсені ұстап алып, металл бекіту нүктелерінен шығып кеткен кезде сынып қалды. Көруді жалғастыруға уақыт болмады. Айқайлар бүкіл оқиғаны айтып үлгерді.
  
  
  Ол орнынан тұрып, табалдырықты аттады да, баспалдақпен тез төмен түсті. Теңізші менің қолымнан ұстап, оның эгосын люгердің бөксесімен мұрнынан ұрды. Сүйек жарылған.
  
  
  Жүргізуші жақын жерде тұрып, белбеуінен тапанша суырып алды. Оны атып жіберді де, көйлектің эго астынан, көк камзолдың астынан қан ағып жатқанын көрді.
  
  
  Артымнан оның тағы да мылтық дауысы мен айқайын естідім. Қытайлық қабырға қыстырғышының үстінен балтасын суырып алды да, маған қарады. Жылтыр пышақ эго басының үстінде ілулі тұрды, өйткені Люгер оны эго аузына апарып, триггерді тартып алды. Эго нысана жоғалып, балта құлады.
  
  
  Миммо құбырды жарып жіберіп, көзімді қысып ысқырдым. Оны экипаж мүшелерінің айналасындағы біреу мылтықтың барлық жеріне көз салғанын көрдім. Ол әр тайпаның біреуіне құлап, оқ жаудырды. Ол айқайлап артқа шегінді. Менің айналамда оның тозақ стаккатосынан оқтың дауысы да, оқтың ысқырығы да естілді. Кездейсоқ айқайлау, балағат сөздер айту, ырылдау, оқтың соққысынан аударылған денені соғу. Mimmo мені кесілген гол соқты. Одина балтаның құрбаны болған Витоның адамдарының айналасында. Сосын атыс тоқтады.
  
  
  Мен оның айналасына қарадым. Вито оны көрді. Ол жүргізілген есептеулерге қолын тигізді. Эго саусақтарының арасынан қан ағып кетті. Ол екінші қолын көтеріп, мылтықты жеңіспен сермеді. Эго беті егеуқұйрықтың күлкісіне айналды. —Жол ашық", — деп айқайлады ол.
  
  
  —Жарайды", — дедім мен. "Динамитті қойыңыз, біз осы жерден кетеміз".
  
  
  Эго жарылғыш заттар бойынша мамандар машиналарға динамит таяқшаларын салып қойған.
  
  
  —Мен фитильді өртеп жіберемін", — дедім мен. "Қалғандары артқа, баспалдақпен, есіктің сыртына шығады".
  
  
  Олар бұған рұқсат беру үшін тым бақытты болып көрінді. Вито жүргізілген есептеулер үшін жараның бағдарламалық жасақтамасынан сәл солға еңкейіп кетті, бірақ қалғандарының айналасындағы біреуі эгосын тік ұстады.
  
  
  Ол сіріңкелерді сақтандырғыштардың жанында ұстай отырып, бір пакеттен екіншісіне тез ауысты. Олар Рождестволық жұлдыздар сияқты ысқыра бастады.
  
  
  Жоғалып кететін уақыт келді. Оның, есікке қарады. Вито маған қарады, сосын жест маған асығуымды айтты. Сосын оның артынан эго дәлізінде мылтық дауысы мен айқайы естілді. Витоның көзі бақырайып кетті. Ол арқасынан ұстап, сосын екіге бүгіліп қалды. Ақыры стремглав баспалдақпен төмен түскенде, ол қазірдің өзінде өліп қала жаздады.
  
  
  Машина бөлмесіндегі Брылев сөніп қалды. Металл есік тарс жабылды. Оның қақпанға түсіп қалды.
  
  
  Жанып тұрған шырақтардың сары отшашуынан ғана бұзылған қара түнектің құрсауында. Оны шынымен де "Сара Чемберлен" тоқтатқан болар еді . Бірақ бұл мен жасаған соңғы нәрсе болар еді.
  
  
  Бірнеше секунд ішінде динамиттің осы бес пакеті полковник Сонның кемесінің артқы жағын жарып жіберіп, эгоды Ник Картердің ұшатын табытына айналдырады.
  
  
  
  20 тарау
  
  
  
  
  Бірақ ол тез әрекет еткен жағдайда емес.
  
  
  Ол баспалдақтан асығып шығып, бірінші сақтандырғышқа сүңгіп кетті де, оны жұлып алды. Бұл уақытқа қарсы жарыс болды және оны жеңіп алды. Соңғы сақтандырғыш залалсыздандырылған кезде, шамамен он секунд өткен шығар.
  
  
  Ол сіріңкені жағып, баспалдаққа қайта оралды да, жоғарыға көтерілді. Ерте ме, кеш пе, егер полковник Сын эго кемесінің жүзіп кетуін қаласа, біреу осы есіктен кіруге мәжбүр болады. Ал бұл орын алған кезде ол дайын болды. Менің қолым оның енінен сырғып, газ бомбасының айналасына жабылды.
  
  
  Оның, мен көп күтудің қажеті жоқ деп үміттендім. Ол да солай болады деп ойламаған.
  
  
  Егер ол Дон Мариомен айналыспаған болса, ұлының уақыты болмады.
  
  
  Бірақ Онега өз мүмкіндігіне ие болғаннан кейін, онега жылдам болуы керек еді. Менің жіберіп алуыма жолым болмады. Оның үміті бойынша, біз сыртта кім болсақ та, Витоны және жауынгерлік топтың қалған эгосын жойған шағын экспедицияны басқаратын болсақ, шыдамымыз таусыла бастады.
  
  
  Егер ол есікті тарс жаппас бұрын жанып тұрған сақтандырғыштарды көрсе, ол жарылысты күтіп тұрған шығар, енді эго күзенді неге осы уақытқа дейін естімегеніне таң қалды. Егер ол көрмеген болса, ол өз адамдарын машина бөлмесіндегі барлық тірі басқыншыларды жоюға дайындап, қайта топтасып жатқан шығар.
  
  
  Қалай болғанда да, ол тез әрекет етуге мәжбүр болды, өйткені полковник Ұлына көп уақыт қалмағанын білді. "Сара Чемберлен " ешқайда кетпейді эго адамдар машина бөлмесін басқарады.
  
  
  Есік ұзын тұтқалармен ашылды — әр жағынан бір-бірден. Ешкім эгоды ішке жылжытпай сыртқа итере алмады. Бұл менің пайдама болды. Ол ештеңеге таң қалмас еді. Ол бір қолының саусақтарының ұштарын рычагқа қойды, әрбір жүйке қозғалыстың ең кішкентай белгілеріне сақтықпен жауап берді. Екінші жағынан, менде Пьер болды.
  
  
  Содан кейін бұл күтпеген жағдайға айналды, соншалықты тез мен тұтқаны жоғалтып ала жаздадым. Сергей соқыр болып жанып кетті. Алғашқы жарықта оны Пьера қамшылап ұстады. Оны дәлізге бомба лақтырып жіберген және исо есікті барлық күшімен жауып тастаған.
  
  
  Оның дыбысы өшірілген жарылыс естілді, содан кейін басқа ештеңе естілмеді. Оның айтуынша, қазір адамдар сырттағы дәлізде тамағын ұстап өліп жатқанын білген. Бір сәтте бәрі бітетін болады. Ешкім қашып құтыла алмайды. Ал бір-екі минуттан кейін бұл жерден қауіпсіз түрде шығуға болады. Пьер өз жұмысын тез орындап, із-түзсіз жоғалып кетті.
  
  
  Баспалдақтың жоғарғы жағында оны сағатына қарап, тұтқаны бір күн төмен итеріп жіберді. Бір жарым минуттан кейін оның қолы босап, қайтадан машина бөлмесіне түсті.
  
  
  Бұл жолы ол бірдеңенің дұрыс емес болуына жол бермеуге бел буды. Оны сақтандырғыштар өртеп жіберіп, баспалдақпен жүгіріп шығып, есікті жұлқылап ашты. Мәйіттер дәлізге үйіліп тасталды. Оның артынан есікті тарс жауып, жүріп бара жатқанда санап, мүмкіндігінше жылдам жүгірді. "Жиырма бір... жиырма екі..."
  
  
  Оның жиырма төртінде ол палубаға сүңгіп кетті. Саңырау жарылыс естіліп, бүкіл кемені дүр сілкіндірді. Менің үстімде шамдар жыпылықтап, кеме қайтадан сапқа тұрды. Күш жинап, оның мұрнына қарай көтеріле бастады. Марионы оған ортада қалдырды, сонда ол алға ұмтылды. Мен оның мұны қалай істегенін білмедім, бірақ егер оның мұрнына жақындай алса, ол экипаждың артында қалар еді. Мүмкін ол қызыл майшабақты қолдануы мүмкін.
  
  
  Оның, баспалдақпен көтеріліп, ұзын дәліздер арқылы асығып кетті. Оның, мен аздап тұншығып жатқанымды сездім. Сосын оның сәл жоғары көтеріліп бара жатқанымды түсіндім. " Сара Чемберленнің " корпусы екіге бөлінді. Кеме суға батып бара жатты. Енді су машина бөлмесіне ағып жатты.
  
  
  Мен оны қанша қашықтыққа жүгіргенімді білмедім, бірақ бұрыш бірте-бірте тікірек болды. Алдында оны баспалдақтың жоғарғы жағындағы люк көрді. Оның, баспалдақпен көтеріліп, басын шығарып алды. Оны бұрып, палубаға шықты. Мені ешкім көрген жоқ.
  
  
  Мұнда атыс әлі де жалғасып жатты. Оны үш қытайлық люктің кесірінен атып жатқанын көрдім. Менің саусақтарым "люгердің" айналасына жабылды. Оны олар арқылы әрқайсысына бір-бірден атып тастады.
  
  
  Енді палубаның менің жағымда тыныштық орнады. Автоматты оттың жарқылдары әлі де ортада көрініп тұрды.
  
  
  Еңкейіп, ол Марионың адамдарына қарай жүгірді. Оның айтуынша, олар құтқару қайығын қалқан ретінде пайдаланған. Тек Марио және тағы екеуі қалды. Олардың айналасындағы Одина да жарақат алды.
  
  
  Ол олардың қасында сүңгіп кетті. Одан сұрады. - 'Қалыңыз қалай?'
  
  
  Марио көпірге қарай оқ жаудырды. Ол иығын көтерді. "Мен көптеген адамдардан айырылдым", — деді ол. — Полковник капитанмен бірге әлі де бар.
  
  
  "Вито мен қалғандары өлді", — деді ол оларға. — Бірақ машина бөлмесі жарылды.
  
  
  —Иә", — деді Марио. "Біз естідік, жарылыс. Жақсы жасалған. Бірақ мен полковниктің өзімен келіспейінше тынышталмаймын.
  
  
  —Неге мұны маған қалдырмайсың, Марио?
  
  
  —Жоқ", — деді ол. — Бұл жеке іс. Ешкім мені жазасыз алдамайды".
  
  
  Оқтар құтқару қайығының корпусына соғылды.
  
  
  —Бұл жерде тұрудың пайдасы жоқ", — деді ол. — Сен бізге неге келіспейсің. Мен оның үстіне олардың үстіне барамын. Маған осы бензин құтыларының айналасында біреуін беріңіз.
  
  
  'Сен немен айналысуды жоспарлап отырсың?'
  
  
  "Біз шабуылға шығамыз", — деді ол. — Біз баспалдақпен жүреміз ол көпірдің астында. Біз одан қиын бұрышта тұрмыз, бірақ бұл жерде қалудың мағынасы жоқ.
  
  
  —Мен сенімен бірге барамын", — дедім мен.
  
  
  —Қалағаныңды істе, Картер. Енді менің өз ісім бар. Кеттік, балалар.
  
  
  Олар құтқару қайығының екі жағынан секіріп түсті. Көпірден оқ атылды. Жаралылардың әр тайпасына екі есе бүгіліп, ол палубадан рельстердің астына сырғып кетті. Ол пирске құлағанға дейін бір рет айқайлады.
  
  
  Оны тыл сақшысы қалыптастырған. Оқтар айналамыздағы палубаға кіріп кетті, бірақ қазір үшеуміз баспалдақта болдық. Марио дұрыс айтты. Полковниктің ұлы мен қожайынының атыс бұрышы нашар болды. Оқтар үстімізден ысқырды. Одина автоматтардың айналасында төмен қарай ұшып кетті де, дүрсілдеп палубаға құлады. Бұл олардың оқ-дәрілерінің таусылғанын білдірді. Марио бензин құтысын ашты. Ол баспалдақтың басына жеткенде, Ұлы мен капитан доңғалақ үйінің есігінен шықты. Соңғы оқ Марионың серігіне тиді. Ол өмірді қолына алып, екіге бүгіліп қалды. Енді көпірде полковник Син мен капитан доңғалақ үйінде отырған екеуіміз ғана болдық. Біз атыс шебінің астына сүңгіп бара жатқанда Марио маған күлді.
  
  
  "Сен оның көргенін көресің бе?"
  
  
  Ол бүгілген саусағын доңғалақ үйінің терезелеріне нұсқады. Оқтар тесілген тесіктерді тесіп өтті нен саңылаулар. Марио бас бармағын бензин құтысына нұсқады да, мысқылдады. Сосын оны көтеріп, саңылау арқылы бензин құя бастады.
  
  
  Есік ашылды. Ол капитанның Мариоға қалай көз салғанын көрді. Оны есікпен қорғалмаған лоб пен көзге атып тастады. Олар қызыл тұманда жоғалып кетті, капитанның денесі көпірден тайып кетті.
  
  
  Ол Мариоға қараған кезде, ол орнынан тұрып, сіріңкені терезеден лақтырып жіберді.
  
  
  Сосын полковник Ұлы оны атып өлтірді.
  
  
  Ол сәл кешігіп қалды. Сіріңке доңғалақ үйіне соғылды. Гүрілдеген дыбыс естілді, содан кейін бүкіл кабина отқа оранды.
  
  
  Марио әлі де бетінде ақымақ күлімсіреп тұрды.
  
  
  Ол маған қарап, бас бармағын жоғары көтерді. "Эй Картер, ол қазір Сэм ағаймен бірге деп ойлайсың ба?"
  
  
  Сосын ол отырды да, бір жаққа құлады. Оның жанына барып, эго импульсін сезді. Пульс енді жоқ болды. Оттың тілдері сынған терезелерден ағып, "Сара Чемберленнің" бетпердесінің бір бөлігі болып табылатын қабыршақтанған бояудың үстінен жылжи бастады.
  
  
  Кететін уақыт келді. Оның, баспалдаққа қарай жүрді. Қарқылдаған көздер металдан секірді. Ол өз осінің айналасында бұрылып, "Люгердің" триггерін тартты. Қарқылдаған көздер бос жерге тиді.
  
  
  Ол полковник Ұлының қара бетіне қарап тұрды. Эго терісі мумия тәрізді күйдірілген және мыжылған. Адамдардың эго тістері маған дөрекі күлген жоқ. Қолын сәл бұлғап, мылтықты көтерді.
  
  
  Ол триггерді тартқан кезде ол қазірдің өзінде транста болған. Стилетто қазірдің өзінде менің қолымда болды және оның эгосын өмірге сіңірді. Балғаның бос бөлмеге соғылғанын естігенде тоқтауға кеш болды. Пышақ ішке қарай сырғып кетті. Полковник Ұлының тынысы тарылды.
  
  
  Пышақ оны тартып алды. Ол артқа шегінді, өйткені от добы эго, бет және шаш айналасындағы доңғалақ үйінің айналасын құсып жіберді.
  
  
  Менің ойымша, ол қоршаудан артқа шегініп, оның үстінен құлаған кезде ол әлдеқашан өлген. Миы төмендегі палубаға соғылған кезде ол міндетті түрде қайтыс болды. Сықырлаған жалын көпірдің шетіне жайыла бастады. Оның, баспалдақпен төмен түсті.
  
  
  Ол өзін пирске лақтырған кезде есінен танып, физикалық шаршады. Жақындап келе жатқан сиреналардың айқайы менің санама сіңіп кетті, артымдағы соңғы көзқарас бұл жаман арман емес екенін айтты. Алғашқы өрт сөндіру көліктері тоқтап қалды. Ih шамдары кеме көпірінің жарқыраған, жарқыраған жарқылымен салыстырғанда әлсіз жарық болды.
  
  
  Әрі қарай, пирстің миммосы, оны аласа бойлы, мыжылған твид костюм киген, темекі жұтып отырған адам көрді.
  
  
  Оның қасына келді. Қалай сәлем ол қолын көтерді. "Ал, Николас", — деді ол. "Сен? Мұнда? Ал ол сені демалысқа жібердім деп ойлады.
  
  
  
  21 тарау
  
  
  
  
  Кеңседен бәрі бірдей иіс шықты: темекі түтіні мен ескі твид. Дэвид Хоук үстел басында отырды да, жақтырмай басын шайқады.
  
  
  —Өте абайсызда, Николас", — деді ол. "Өте немқұрайлы".
  
  
  —Мен бұл басқа жағдайларда деректерде жасай алатын ең жақсы нәрсе болды деп қорқамын", — дедім мен. "Ең бастысы полковник Синнің алтынмен жүзіп кетуіне жол бермеу болды. Ол ашық жерге жеткенде көйлек, бәрі сәл күрделене түсуі мүмкін. Ал алтынның жоғалғаны туралы қауесет тараған болар еді.
  
  
  Хоук темекісін тартып алды. "Біз оны бүршікке батыра алдық", — деді ол. "Кеше ұйықтап жатқанда, үкімет алдағы жылға экономиканың жақсаратынын болжап, сауда балансы туралы әсерлі статистиканы жариялады, сонымен қатар алтынның ресми бағасын көтеруден үзілді-кесілді бас тартқанын растады. Нәтижесінде Цюрихте, Парижде және Лондонда алтынның еркін нарықтағы бағасы төмендеді, ал доллардың басқа валюталарға қатысты бағамы соңғы айлардағы ең жақсы күнді бастан кешіруде. Және ол, менің ойымша, полковниктің, Ұлының зорлық-зомбылықпен өлімі "Сара Чемберленнің" сигналын күткен адамдарға дейін келді деп ойлаймын. '
  
  
  — Жақсы, — дедім мен. Жағдай түзеліп жатқан сияқты.
  
  
  "Әлі де тазалау керек көп нәрсе бар", — деді Хоук. "Мен Вашингтондағы билік маған үлкен көмек көрсетті деп қуана айта аламын. Өрт сөндіру бөлімі кемедегі өртті барынша азайтты. Полиция Марио мен отбасының эгосынан құтылуға, соның ішінде героин табуға қуанышты болды. Оның лайықты саны болды, сол пирстің астында өзен арнасының астында тұтас қойма болды". Хок сіріңкені жаңа сигараның жанына қойды. "Содан кейін Дон Марионың жағдайын анықтаған полиция біздің кез келген өтінішімізді қанағаттандыруға қуанышты болды. Кеменің айналасында әдеттен тыс қатаң, бірақ көзге көрінбейтін қауіпсіздік бар. Алтынды қоймаға қайтаруға қазынашылық қызметкерлері мен әскери барлаудың жоғары шендері қатысады. Федералдық резервтік қоймамен байланысты барлық күзетшілер және эго қауіпсіздігімен байланысты барлық офицерлер қамауға алынды. Барлығын ретке келтіру үшін бізге жексенбі күндерінің көпшілігі қажет болуы мүмкін, бірақ жексенбі күндерінің соңына қарай алтын қоймаға қайта оралып, жалған алтын лақтырылады деп күтеміз. Тәркіленген героин жойылады.
  
  
  — Сіз қоймаларды күзетуге қатысқандардың барлығы қамауға алынды деп айттыңыз ба? Оны айтты. Хоук жауап бермес бұрын темекісін сорып алды. —Жақсы", — деді ол. 'Онша емес. Бір адамнан басқа.
  
  
  — Филипп Таң?.
  
  
  Хоук басын изеді. "Кеше мен оны көрдім, эго қызым", — деді ол. "Ол кеше кешке маған қоңырау шалғанда, оны қайдан табуға болатынын айтты. Сондықтан бар портынан бәрі тынышталған соң, мен оған қонаққа бардым. Біз ұзақ сөйлестік. Ол маған сенің көп көмектескеніңді айтты эй Ник. Және эй оған бізге көп көмектескенін айтты. Өйткені, бәрібір, егер кеме бортында саған бірдеңе болып, ол қоңырау шалмаса, мен бұл елдің бүгінгі жағдайы қандай болатынын білмеймін. Сигарадан шыққан күлдің біразы эмуды джиллетке түсірді. Ол байқамай қалғандай болды.
  
  
  — Ал оның әкесі ше?
  
  
  Хоук сұр түтінді шығарып, темекісін күлсалғышқа салды. "Филипп Даун қайтыс болды", — деді ол. — Деді маған бір қыз. Олар үйге келгеннен кейін көп ұзамай ол қайтыс болды. Менің ойымша, бұл кемедегі сынақтар мен қиыншылықтар оны шаршатты. Ол маған олардың үйге келе жатқанын айтты, ол бақытты болып көрінді. Ол жуынып, қонақ бөлмесіндегі орындыққа отырды. Ол бір стақан шерри сұрап, одан басынан өткен оқиғаның барлығын айтып беруін өтінді. Ол саған қатты әсер етті, Ник. Ол жерде кәрі қытайлық бар деді...
  
  
  —Иә", — дедім мен.
  
  
  "Иә, ол осылай аталды", — деді Хоук. "Ал, ол әкесі бұл Джи саған тәнті болады деп ойлағанын айтты. Сен қандай да бір сиқыршы едің. Кейбір өте сиқырлы істерде жетістікке жеткен адам. Содан кейін ол орындыққа сүйеніп, қызына сүйсінді. Ол маған айтты, сосын ол стаканын көтеріп, тост айтты. "Өмірдің сиқыры туралы". Сосын бір жұтым алып, стақанды қойды да, көзін жұмды. Пенни оның қайтыс болғанын білетінін айтты.
  
  
  —Кешіріңіз", — дедім мен. "Ол көп қиындық тудырды, бірақ жан ол жаман адам емес еді. Эго қателігі эмудың қызының эгосынан басқасының бәрі маңызды емес екендігінде болды.
  
  
  —Эго бүгін таңертең жерленді", — деді Хоук. 'Барлығы қалыпты. Қыз да солай ойлайды. Егер ол тірі болса, біз оған айып тағуымыз керек еді. Ол қалған өмірін темір тордың ар жағында өткізетін еді".
  
  
  —Мен бұған тосқауыл қоймас едім", — дедім мен.
  
  
  Хоук мұңайып күлді. "Мен білемін, эго — талант, оны қоюға да тыйым салмас еді", - деді ол. "Бірақ мен эго қызының өзін жақсы сезінетінін білемін, ол тым көп қиындық тудырмас еді. Сонымен қатар, ол өз қатесін түзету үшін қолдан келгеннің бәрін жасады. Ол жаңа сақтау қауіпсіздігі жүйесінің сызбаларының толық жинағын қалдырды. Соңында ол тіпті нах арқылы өтетін мекемелерді әлі таппағанын жазды".
  
  
  —Демек, бітті", — дедім мен. "Барлық ұштар қайтадан байланған сияқты. доктор Инурис, полковник, Ұлы, Дон Марио, Дон Филипп: бәрі өлді. Алтын сейф пен героин тәркіленді.
  
  
  "Тараптар қайтадан қауіпсіз", — деді Хоук. "Кем дегенде, осы сәтте." Ол темекісін қатты сорып алды. —Дегенмен, Николас, бұл қандай да бір түрде немқұрайлы болды. Сосын ол мысқылдап, қолын созып, менікінен ұстап алды. "Тағы да, — деді ол, — менің және көрнекті сайланған лауазымды тұлғаның алғысым мен алғысым".
  
  
  —Рахмет", — дедім мен.
  
  
  "Біз ризамыз", — деді Хоук. "Ал, Ник, менің ойымша, сен лайықты демалыссың".
  
  
  —Бір сәтке", — дедім мен.
  
  
  Хоук үндемеуге шақырып, қолын көтерді. — Жоқ, бұл жолы ол байсалды. Сен лайықтысың бұл. Біраз уақытқа. Қалаған жеріңе бар.
  
  
  'Мен бұған сенбеймін.'
  
  
  'Байқап көр.'
  
  
  —Мүмкін", — дедім мен кеңседен кетейін деп жатып.
  
  
  —Ах", — деді Хоук. 'Бір секунд күте тұрыңыз. Мен оны бір нәрсені ұмытып кеттім. Ол өз үстеліне қолын созды. "Бір қыз менен саған беруімді өтінді. Ол сенің әкең қонақ үй болса екен деп айтты. Ол қоңыр қағазға оралған және жіппен байланған төртбұрышты байламды көтерді.
  
  
  Ол қайтадан отырды да, оны қораптан шығарды. Жәшік Джи . "Қыз тағы бір нәрсе айтты. — Жыл сайын беріңіз, бұл тағы не болды? Тағы бір эго әзіл. —Тек маған жадың сені сәтсіздікке ұшыратады деп айтпа. Ee хабарламасында: "Картер мырзаға айтыңызшы, мен оған бес франк беремін, ол бұл затты қалай ашатыны есінде жоқ" деп жазылған.
  
  
  Пантера мен борсықты басқанда оған күлді. Қораптың қақпағы ұшып кетті.
  
  
  Оның ішінде мен сапар нөмірі мен уақыты көрсетілген ұшақтардың ұшу уақытының тізімін көрдім. Хоук ішінде не бар екенін көрмей тұрып, оның қақпағын тез жауып тастады. Оның сағатына қарап орнынан тұрды. — Ал, мен оған барғаным жөн. Хоук та орнынан тұрып, менің қолымды тағы қысты. —О, Николас", — деді ол. "Біз сізді таба алатын жерде міндетті түрде хабарлама қалдырыңыз."
  
  
  —Әрине", — дедім мен. 'Күш-жігерсіз. Сіз мені Гонконгтан таба аласыз. "Түбек " қонақүйін қолданып көріңіз.
  
  
  Эму оған қолын бұлғап, бір күнге қарай жүгірді. Ол сол жерде темекі шегетін Чешир мысығындай күліп тұрды.
  
  
  Ривьераның үстіндегі төбелерде, жолдың соңындағы шағын қалада қабырғалармен қоршалған қонақүй тұр. Ішіндегілер сырттағының бәрін көре алады. Бірақ сырттағылар ішін көре алмайды. Бұл әлемді қоршап тұрған жер.
  
  
  Артқы қабырғадан алыстағы, көздің жауын алатын Жерорта теңізіне қарай еңкейген апельсин тоғайлары мен жүзімдіктердің пейзажы таң қалдырады. Қабырғалардың ішінде көптеген ағаштар мен гүлдер, ашық түсті құстар бейнеленген бақтар бар. Ескі тас қабырғаларда күн жарқырап тұрғанда емес, бассейннің жағасындағы көгілдір су денені өзіне қарай тартады.
  
  
  Кешке Сергей Свечей сырттағы үстелдерді жұлдыздармен көмкерілген салқын аспан астында ақырын жарқыраған жақындықпен орап алады.
  
  
  Сосын кеш пен келесі күннің арасында әлі уақыт бар, қашан емес...
  
  
  Бөлмені ай сәулесіндегі әулие толтырды, оның беті күміс сәулеге бөленді. Ол еденде қоқыс жәшігінде жатты, терісі жұмсақ және дымқыл, маған қарсы басылды.
  
  
  — Шампан бар ма?
  
  
  Ол күлімсіреп, басын шайқады. "Ауа онсыз да мас болып тұр". Ол еңкейіп маған жалап: "Ник?"
  
  
  Ол менің иығыма басын тигізді. Ол шашының тәтті иісімен тыныстады . 'Не?'
  
  
  'Бәрібір.'
  
  
  "Жоқ, деді ол. 'Жалғастыра бер. Сен не айтқың келді? Ee қол менің жамбасымнан сырғып кетті. 'Маңызды емес.'
  
  
  —Жарайды", — дедім мен.
  
  
  — Тек маған қызық болды...
  
  
  'Не?'
  
  
  "Бұл ақымақ". Ee қолы шынымен де өте дарынды және шебер болды.
  
  
  —Ештеңе", — дедім мен. "Бұл ақымақ болғаны маңызды емес".
  
  
  "Ал, бұл ақымақтық .
  
  
  "Егер бұл сізді алаңдатса, сіз оны бірден айта аласыз", — дедім мен.
  
  
  Ол бір сәтке жайманың астына сүңгіп кетті. Нах сонымен бірге ол жерде не істеу керектігі туралы керемет түсінікке ие болды.
  
  
  Бұзық, бір мезгілде қабағын түйіп, қабағын түйіп, ол тағы да жайманың астынан шықты. Қол қайтадан бос емес еді.
  
  
  —Жоқ", — деді ол. "Мен шынымен сұрамауым керек".
  
  
  —Өтінемін", — дедім мен. 'Тек сұра. Маған ұнау үшін.
  
  
  Ee қол қазір өте бос емес еді. — Сіз қарсы емессіз бе?
  
  
  "Жоқ, деді ол. — Мен қарсы болмайтыныма сенімдімін.
  
  
  'Сен сенімдісің бе?'
  
  
  "Мүлдем, мүлдем сенімдімін".
  
  
  — Мен оған сізге екі сұрақ қоя аламын ба?
  
  
  "Маған үш, бес, жүз сұрақ қой".
  
  
  — Бұл жерде әдемі, солай ма, Ник?
  
  
  — Бұл одина по сіздің сұрақтарыңызға жауап бере ме?
  
  
  —Жоқ", — деді ол ернін менің ерніме басып. — Оның қонақ үйі саған алғыс айту үшін ғана.
  
  
  — Ал бұл сұрақтар?
  
  
  —Жарайды", — деді ол. "Бірінші штопор: сіз маған қарыз болған бес франкты маған қайтармайсыз ба?"
  
  
  Оның ревматизмінде мен тумбочкаға қолымды созып, ee әмиянының айналасына бес франк банкнотты алдым. Эй оны берді.
  
  
  — Екінші тығынның басы ма?
  
  
  "Қазір адамдар мені өте әдемімін деп жатыр. Дегенмен, адамдар әрқашан сұлулық сырттан тыс емес деп айтады. Ник, егер ол әдемі болса, менің сұлулығым тек сыртта ма?
  
  
  Сөз керек емес еді. Жылы ревматизм оның денесіне сүрініп кетті.
  
  
  * * *
  
  
  
  Кітап туралы:
  
  
  Ник Картер Француз Ривьерасындағы казинода Николь Львовты көрді. Бірақ... Николь енді жоқ болды. Бірнеше жыл бұрын ол жол апатынан қайтыс болды.
  
  
  Сонда өлген қыздың жүзі бар бұл әйел кім еді? Картердің міндеті осыны анықтау болды.
  
  
  Бірақ бірнеше адам өздерін эго, қорқынышты жағдай миллиондаған долларға кетті деп санайды. Осы уақытта біреу Нью-Йорк қаласының "сасық" жағалауының жанындағы сәнді француз жағажайларынан тараған тыңшылық қастандық арқылы әлемдегі алтын қорының жақсы бөлігін алып жатыр...
  
  
  Пенни Дауна осы күмәнді деллада қандай көтеріңкі рөл атқарады?
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"